Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Οδοιπορικό με τις Ελληνικές τράπεζες ... Thread No1 (Χορηγήσεις - Καταθέσεις)

Τράπεζες Νο 1 ... Χορηγήσεις και Καταθέσεις
Όταν το 2011 αποκάλυπτα ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι η χειρότερη Ελληνική τράπεζα  (κόντρα σε όλους και σε όλα που την βάπτιζαν αδάμαντα και πολύφερνη νύφη) και προέβλεπα την κατάρρευση της, έβαζα τον εξής γρίφο προς επίλυση.

(19 Φεβρουαρίου 2011) ) γρίφος προς επίλυση.

Πρόβλημα
Υπάρχει μια τράπεζα Α με 12 δις στο ταμείο της απο καταθέτες και δεν υπάρχει τίποτα άλλο.
Υπάρχει και μια άλλη τράπεζα Β με 12 δις σε χορηγηθέντα δάνεια και πέραν αυτού δεν υπάρχει τίποτα άλλο.
Ποια απο τις δύο τράπεζες με συμφέρει να αγοράσω αν έχω 12 δις?? Την Α ή την Β?? Πόσα λεφτά θα πρόσφερα στην Α και πόσα στη Β??


Απάντηση   
Για την Α τράπεζα δεν δίνω φράααααααααααααγκο
Χρωστάει 12 δις στους καταθέτες, να δώσω και απο πάνω; Αφήστε που με το καλημέρα θα έχω να πληρώνω και τόκους 240 εκατομμύρια σε ένα χρόνο, αν υπολογίσουμε ένα επιτόκιο 2% για τις καταθέσεις.
Γιατί αυτός που την είχε έβαλε τίποτα απο την τσέπη του, για να μου ζητάει λεφτά; Όχι βέβαια!!! Έβαλαν οι καταθέτες.
Για την ακρίβεια θα την αγόραζα την Α τράπεζα πληρώνοντας μόνο όσο κοστίζουν οι άδειες της, με την προϋπόθεση ότι τα 12 δις θα είναι μοιρασμένα σε όσο το δυνατόν περισσότερους καταθέτες.

Η τράπεζα Β έχει το ενδιαφέρον. 

Ο τραπεζίτης της Β έχει δώσει τα ωραία του λεφτάκια και έχει δώσει δάνεια 12 δις ευρώ. Άρα για να μου την πουλήσει θα ήθελε τουλάχιστον 12 δις, ενώ εγώ θα σκεφτόμουν ότι με τον πρώτο χρόνο θα έχω να λαμβάνω τόκους 600 εκατομμύρια αν υπολογίσουμε ένα επιτόκιο χορηγήσεων 5%.
Μα είναι τόοοοοοοοοσο απλά τα πράγματα!!!


Κοιτάμε τις τράπεζες που έχουν περισσότερα δάνεια αυτές μας ενδιαφέρουν και όχι αυτές που έχουν περισσότερες καταθέσεις. Αυτές που έχουν περισσότερα δάνεια, αυτές έχουν και περισσότερα έσοδα. Αυτές που έχουν ρευστό σε καταθέσεις έχουν περισσότερα έξοδα τόκων, μεγαλύτερο κόστος, αφήστε που πάντα θα διερωτάσαι και γιατί δεν δανείζουν το πλεονάζον χρήμα;
Τι φταίει ;

Εδώ να σημειώσω ότι 
  • η Τράπεζα Α έχει 0 Ίδια κεφάλαια  αφού τα 12 δισεκατ. ευρώ των καταθέσεων απλά κάθονται στο ταμείο της τράπεζας .... ενώ θα παράγει ζημιές
  • η Τράπεζα Β έχει Θετικά  Ίδια κεφάλαια 12 δισεκατ. ευρώ και θα παράγει κέρδη.
Ποιο είναι το σωστό ...
Αν δεν υπάρχουν καταθέσεις, τότε όσα είναι τα ίδια κεφάλαια μιας τράπεζας το πολύ αυτό το ποσό να προσφέρετε σε χορηγήσεις.
Άρα αν μια τράπεζα έχουν βάλει οι ιδιοκτήτες 2 δις (ίδια κεφάλαια) και τους έρχονται καταθέσεις 12 δις τότε  θα μπορούσε να δανείσει εως και 14 δις ευρώ. 
Συνήθως οι χορηγήσεις είναι ψηλότερες των καταθέσεων ... το πόσο ψηλότερα είναι εξαρτάται και απο την οικονομική πολιτική που θέλει να ακολουθήσει η διοίκηση της τράπεζας.
Το πηλίκο Χορηγήσεις/Καταθέσεις πρέπει να είναι πανω απο 1. Εγώ θεωρώ ιδανικό το 1,2, δηλαδή 20% παραπάνω χορηγήσεις από όσες είναι οι καταθέσεις. 

Αν  το πηλίκο Χορηγήσεις/Καταθέσεις είναι κάτω απο 1 τότε αυτο δεν είναι φυσιολογικό και μπορεί να σημαίνει πολλά, όπως :
  • κάπου αλλού η διοίκηση της τράπεζας αξιοποιεί τις καταθέσεις 
  • η τράπεζα είναι αδύναμη και έχει προβλήματα.
  • δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για δάνεια.
  • είναι αυστηροί οι όροι της τράπεζας για να δανείσει τους ενδιαφερόμενους 
  • ή το απλούστερο η τράπεζα δεν θέλει για κάποιο λόγο να δανείσει.
Στην περίπτωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) ο δείκτης Δάνεια/Καταθέσεις, τη χρονική περίοδο 2008 - 2010, ήταν μεταξύ 0,62 με 0,65 ... και ο λόγος που ήταν χαμηλά ήταν ότι πάνω απο το 40% των καταθέσεων είχαν κατευθυνθεί σε Ελληνικά Ομόλογα.
Τα Ελληνικά ομόλογα του ΤΤ  ήταν 5,5 φορές τα ίδια κεφάλαια του. Η ρευστότητα του ανύπαρκτη, οπότε ήταν καταδικασμένο ή να πτωχεύσει αν γίνει κούρεμα ή να μην έχει ούτε ένα ευρώ στο ταμείο του αν τα ομόλογα του επιμηκυνθούν χρονικά. Οπότε ήταν εύκολο κάποιος να προβλέψει την κατάρρευση του.


Ας δούμε όμως πως κινούνται οι χορηγήσεις των 4 Ελληνικών Τραπεζών μαζί με την Τράπεζα Κύπρου απο το 2005, όπως και οι καταθέσεις.
Σε αυτά τα 15 χρόνια δεν πρέπει αν ξεχνάμε ότι έχουν γίνει πολλές αλλαγές στις τράπεζες.


Οι πρώτες παρατηρήσεις είναι :
  • Απο το 2015, με το που έπαψε να υφίσταται το country risk οι καταθέσεις των Ελληνικών τραπεζών έχουν αυξητικές  τάσεις 
  • Οι χορηγήσεις είναι πτωτικές λόγω και των μεγάλων απομειώσεων που διενεργούνται, στα προβληματικά δάνεια.  
  • Ο δείκτης Δάνεια / Καταθέσεις είναι χαμηλά που σημαίνει ότι υπάρχουν θεματάκια, αλλά και δυνατότητα μεγαλύτερης μελλοντικής κερδοφορίας, όταν θα είναι έτοιμες οι τράπεζες να δανείσουν.

74 σχόλια:

  1. Καλημέρα σας κύριε Τάκη , σας ευχαριστώ για τα δωρεάν μαθήματα ,ήμουν μέτοχος του ΤΤ αλλά ευτυχώς πρόλαβα και πήδηξα από το καράβι έγκαιρα , μια απορία - διευκρίνηση μόνο για το ΤΤ , αν θυμάμαι καλά τα ομόλογα ήταν ασφαλισμένα και ουσιαστικά η πώληση του ασφάλιστρου κινδύνου πτώχευσε την τράπεζα θυμάμαι καλά κύριε Τάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάμε για τα CDS.
      Aγοραστηκαν το καλοκαίρι του 2009 ... αλλά μόλις διέρρευσε οτι το ΤΤ ειχε CDS και ενω η χώρα όδευε προς χρεοκοπια τα πούλησαν διότι ελεγαν τότε οι ταγοί της Ελληνικής οικονομιας ..... Οταν μία ελληνική τράπεζα αγοράσει προστασία (CDS) είναι σαν να αμφισβητεί την ίδια τη φερεγγυότητα του ελληνικού κράτους, δείχνοντας ότι πιστεύει εμμέσως στη χρεοκοπία του.

      Τρομάρα μου τι βλακείες έλεγαν:

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα κ. Τάκη. Τι άποψη έχεις για το σχέδιο της Εurobank να μετατρέψει την εισηγμένη σε holding με 2 βραχίονες? Θεωρείς ότι μπορεί να κρύβει παγίδες αναφορικά με τα κέρδη της " Νέας Eurobank" κ του κατά πόσο αυτά θα περνάνε όντως στη holding κ άρα στους μετόχους της εισηγμένης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι κύριε Ανδρέα δεν το φοβάμαι αυτό.
      Η απορρόφηση της Grivalia έγινε για έναν μαι μόνον λόγω ... διότι τα ίδια κεφάλαια της τράπεζας είναι μηδενικά και εφόσον είχαμε ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση προσπαθούσαν να αποφύγουν την ΑΜΚ ... η τράπεζα χρειάζεται κεφάλαια τόσο για να ενισχύσει τα ίδια κεφάλαια της, όσο και να αποκτήσει καλύτερη ρευστότητα.

      Η τράπεζα όταν τακτοποιηθεί καθαρίσει με τα προβληματικά δάνεια, κάνει την ΑΜΚ, τότε μια κεφαλαιοποίηση στα 8 δις άνετα θα την δικαιολογούσε και θα ήταν αγοράσιμη .... ΟΜΩΣ ΠΡΟΗΓΟΎΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

      Διαγραφή
    2. Και επειδή δεν φοβάμαι να πω νούμερα ... αν προχώραγε σε μια ΑΜΚ κατά 2 δις με έκδοση 3,2 δις μετοχών στα 0,6 ... τότε θα είχε σύνολο 7 δισεκατ. μετοχές.
      Θα μπορούσε άνετα να δικαιολογήσει η μετοχή μια τιμή 8/7 = 1,15
      Άρα θα δίπλωνε απο την τιμή της αύξησης.

      Τώρα τα περιθώρια ανόδου είναι μικρά και αν έρθουν είτε μικρά είτε μεγάλα θα είναι καθαρά κερδοσκοπικά .... δεν θα είναι στέρεα η άνοδος.

      Διαγραφή
  3. επενδυτική στρατηγική μου
    1.τράπεζες (ΕΤΕ-ΑΛΦΑ) αναμένω αυτοδυναμία ΝΔ,πώληση 2-3 ημέρες μετά ,και επανείσοδο στις ΑΜΚ όποτε γίνουν
    2 ΠΑΠ είμαι από την αρχή της διαδρομής (0,22 προ reverse),πώληση μετοχών σε ποσό ίσο με του αρχικού κεφαλαίου ,κρατάω τα κέρδη μου όπου πάει
    3.ΠΕΡΣ δεν δίνω ούτε λέπι,υπομονή
    4.ΟΤΕ προβλέπω ενα σχετικά καλό ανοδικό άλμα γύρω στα 14 ευρώ σύντομα ,εκεί φεύγω τον θεωρώ
    ακριβό
    5 αδμηε μόλις πιάσει την τιμή εισαγωγής του δρόμο,με κινέζους μέσα μακρυά
    6.medicon ή αρση αναστολής είναι κοντά
    7 δεη θα μείνω μέσα μέχρι τελικής πτώσεως ,εξάλλου είμαι 30% κάτω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή τη ΔΕΗ ούτε εγώ μπορώ να την κατανοήσω κ.spyeye .Γράφω και εγώ τις ζημιές μου υπομονή εξάλλου είμαι μόνο 53,😁

      Διαγραφή
    2. Έχω την αίσθηση ότι πάμε για άλμα ... εγώ πάντως αγοράζω.

      Διαγραφή
    3. Εννοείται για τη ΔΕΗ ειδικά ή για την αγορά ως σύνολο ;

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη θα γίνει καμιά παρεξήγηση όπως το γράφετε.

      Διαγραφή
  4. Καλημερα κυριε Τακη. Αν επεστρεφαν καταθεσεις μεχρι τα Χριστούγεννα για παραδειγμα 2 δισ θα ήταν το ίδιο; Θα μπορούσε ν'αποφυγει την αύξηση η Eurobank;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε leky θεωρητικά μπορούν να αποφύγουν τις ΑΜΚ ... αφού υπάρχει ο αναβαλλόμενος φόρος στο Ενεργητικό τους .... γιαυτό τους επέτρεψε η ΕΚΤ να κάνουν αυτό το κολπάκι για να μην χρειάζονται συνεχόμενες αυξήσεις.
      Στη EYROBANK υπάρχει αναβαλλόμενος φόρος 4,9 δις δίχως αυτόν τα ίδια κεφάλαια είναι μηδενικά.

      Το βέβαιο είναι ότι πια δεν είναι ζομποτράπεζες, όπως χαρακτηριστικά έλεγα παλιότερα .... είναι πλέον τράπεζες μόνο που είναι πολύυυυυ αδύναμες τράπεζες, γιαυτό χρειάζονται ΑΜΚ ... θα το καταλάβατε και μόνος σας στα επόμενα threads που θα σηκώνω και θα αναλύουμε/συζητάμε.

      Διαγραφή
    2. κ. Leky αν επέστρεφαν καταθέσεις στις τράπεζες θα ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ περισσότερο ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Μην συγχέεται τις καταθέσεις με τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ.Ουσιαστικά η απάντηση σας βρίσκεται στο θέμα έτσι όπως το άνοιξε ο κ. ΤΑΚΗΣ. Είναι πολύ σημαντικό παρόλο που δειχνει εύκολο να το κάνετε ουσιαστική γνώση. ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ (LIABILITY) ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΙ TA ΔΑΝΕΙΑ (ASSETS) ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ. ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ.

      Διαγραφή
  5. Το πλέον σημαντικό στοιχείο που ανέφερε ο κ. Τάκης σχετικά με τις τράπεζες είναι η χορήγηση δανείων. Θα σας πρότεινα να εξετάζετε τα συγκριτικά στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος κάθε τρίμηνο και εξάμηνο ώστε να γνωρίζετε αν υφίσταται "πιστωτική επέκταση" είτε "πιστωτικη συρρίκνωση". Επίσης στη κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι τράπεζες αυτό πού θεωρεί ο κ. Τάκης το ιδανικό δηλαδή ΔΑΝΕΙΑ/ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ = 1,2 η ΕΚΤ δεν θέλει να ισχύει ίσα-ίσα επιθυμεί να βαίνει μειούμενο και ελεγχόμενο γιατί τα προβλήματα με τα κόκκινα δάνεια υφίσταται ακόμα. Γιατί σας τα αναφέρω όλα αυτά ; Αν δείτε ότι υπάρχει μια έστω μικρή αύξηση στην πιστωτική επέκταση δλδ φέτος δίνουμε περισσότερα δάνεια από ότι πέρσι πιστεύω ότι ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΤΩΡΟΣ για τοποθέτηση στις τράπεζες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το κριτήριο αυτό είναι το μοναδικό. Υπάρχουν επίσης πολλοί άλλοι παράγοντες που θα μιλήσουμε σε μελλοντικές συζητήσεις εδώ μέσα και είναι πολύ πιό πολύπλοκοι.Είναι πολύ σωστό αυτό που λέει ο κ. Τάκης ότι μελλοντικά θα κάνουν οι τράπεζες ΑΜΚ για να ενισχύσουν αποφασιστικά τα κεφάλαια τους.Προσωπικά πιστεύω ότι οι επερχόμενες ΑΜΚ των τραπεζών θα είναι σε συνάρτηση με τη πρόοδο διαχείρησης των κόκκινων δανείων και σε σχέση με τις τελευταία ΑΜΚ και επειδή άργησαν πολύ οι λύσεις στα κόκκινα δάνεια θεωρώ οι αυξήσεις θα γίνουν μετά το τέλος του 2020.Επίσης θα δοθεί παράταση στην ύπαρξη του ΤΧΣ τουλάχιστον μέχρι το 2024. Αρχικός στόχος κατά την ίδρυση του ήταν μέχρι τέλους του 2021 (αν θυμάμαι καλά). Σίγουρα όμως μην θεωρήσετε ότι θα αποχωρήσει εύκολα και με ζημιά από την Ελλάδα το ΤΧΣ. Οι τράπεζες είναι ο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης γιατί έχουν μεγάλη έκθεση σε NPL's και τα κεφάλαια τους αποτελούνται απο αναβαλλόμενο φόρο και χαμηλής ποιότητας assets. Αμέσως μετά τις εκλογές έρχεται στην Αθήνα ο Ενρία (διάδοχος της Νουί) και μην ξεχνάτε ότι ο Ντράγκι και Ενρία μιλάνε για τραπεζικό συνωστισμό στην ΕΕ δλδ μιλάνε πλέον ανοικτά για ανάδειξη ευρωπαϊκών πρωταθλητών τραπεζών μέσα από μια στρατηγική διασυνοριακών συγχωνεύσεων και εξαγορών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Δημήτρη και κύριε Τάκη ευχαριστούμε που μας ξεστραβώνετε με τις τράπεζες. Χθες συμπτωματικά, και από περιέργεια, διάβαζα μια παρουσίαση προς επενδυτές της ολλανδικής ABN AMRO. Σήμερα τα δικά σας.

    Προσωπικά συμπεραίνω πως δε τις καταλαβαίνω, ούτε ενδιαφέρομαι να μελετήσω ώστε να τις καταλάβω. Επίσης έχω καεί στο πρόσφατο μάλιστα παρελθόν απ' τις τράπεζες. Μακριά και αγαπημένα. Ας βγάλουν άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από τον πίνακα κ. Μορφονιού βλέπω ότι σταδιακά οι Αλφα-ευρωβ ανακτούν τις καταθέσεις που είχαν το 2015, χρονιά έλευσης των τσε-γκεβάρας, ενώ ΕΤΕ που έχει κάνει και συγκριτικά τη μεγαλύτερη απομείωση δανείων παραμένει στάσιμη, ενώ η πειρ ελαφρά θετική. Στην πραγματικότητα και η πειρ μείον ή στο καλύτερο σταθερή θα ήταν, αλλά ενίσχυσε καταθέσεις από ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα που ξεκίνησε στα χρόνια των ψεκασμένων/τσε-γκεβάρας. Ένα πρόγραμμα εύκολα αναστρέψιμο από ευρωβ-αλφα αν από τις 8/7/2019 υπάρχει η βούληση.


    Ευρωπαίοι πρωταθλητές (και στις τράπεζες) ΔΕΝ είναι κάποιο σχέδιο Ντράγκι και Ενρία, υπάρχει ως πρόθεση και ο γερμανογαλλικός άξονας είχε θέσει την περίοδο μετά τις ευρωεκλογές για την ανάπτυξη του σχεδίου. Ο πραγματικός λόγος είναι άλλος και έχει να κάνει με τον εμπορικό ανταγωνισμό με Κίνα και λιγότερο με ΗΠΑ (με τις οποίες θα έχουμε εξελίξεις, αλλά όχι σε μια συνολική λύση).


    Αφήνω εδώ ένα λινκ για τα σχέδια ευρωβ μιας και θα υπάρχουν εξελίξεις με FPS και "νέα-ευρωβ" το επόμενο διάστημα. Φαίνεται ότι εκεί τρέχουν να προλάβουν τα στρεςς τεστ της επόμενης χρονιάς και (πιθανών) είναι μπροστά από τον εγχώριο ανταγωνισμό ξεπερνώντας την αλφα, για την οποία η διοικητική αλλαγή και η οργανωτική βελτίωση είναι υπό εξέλιξη.

    https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1650807/olh-h-arhitektonikh-toy-neoy-omiloy-eurobank.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός είναι ο λόγος κ.Lorac που αναφέρατε δλδ για τον ανταγωνισμό των γιγανταίων Κινέζικων και Αμερικανικών κεφαλαίων. Το ανέφερα γιατί αν "ακουστεί" κάτι τέτοιο με εμπλεκόμενη ελληνική τράπεζα καταλαβαίνετε τι θα γίνει στο ΧΑ όταν μάλιστα τα Κινέζικα συμφέροντα εδώ και χρόνια έχουν θίξει ότι ενδιαφέρονται για Τραπεζική παρουσία στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα κύριε Τάκη.
    Ο γρίφος σας το 2011 ήταν ωραιότατος,θυμάμαι που αναρωτιόμουν για τον Πετράν που υμνούσε καθημερινά το ΤΤ.
    Θα σας εξομολογηθώ κάτι.Αυτές τις ημέρες διαβάζω προσεκτικά τα σχόλια σας του 2008 σε γνωστό σάϊτ που τότε φιλοξενούσε αξιόλογα άτομα ή τουλάχιστον άξια ανάγνωσης.Και τότε προφητικός κύριε Τάκη και με χιούμορ.Να είστε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν στο ΤΤ τον συνέτριψα, τότε στην Πειραιώς που έγραφε για το hot story των Βαλκανίων τι τον έκανα; Toν εξαφάνισα απο το σύμπαν?

      Διαγραφή
    2. Πελάτη κανονικό τον κάνατε...
      Έφταιγε όμως κι αυτός... Όποιον διαφημιζοταν στο site του τον λιβανιζε...
      Αδέσμευτη δημοσιογραφία...

      Διαγραφή
  9. Πολύ ωραία και παραστατικά μας τα λέτε στο άρθρο σας κ. Τάκη. Ευχαριστούμε.

    Είναι γεγονός πάντως πως όσο μειώνεται ο δείκτης δάνεια προς καταθέσεις - και αυτό νομίζω παρατηρείται στο κάτω μέρος του πίνακά σας τα τελευταία χρόνια - θα δίνεται χώρος στις τράπεζες, τους επιτρέπεται, να αυξήσουν τις χορηγήσεις. Και η αύξηση των χορηγήσεων όταν έρθει, θα δημιουργήσει με τη σειρά της περισσότερα έσοδα στο μέλλον.

    Να πούμε επίσης ότι μια τράπεζα έχει και άλλες πηγές χρηματοδότησης εκτός από τις καταθέσεις: Χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και διατραπεζικά repos, δανεισμός μέσω ομολόγων από τις αγορές κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για τη δυνατότητα δημιουργίας προ προβλέψεων κερδών της Alpha Bank, συμφωνεί μαζί σας και η Deutsche Bank κ.Τάκη, με τη σημερινή έκθεσή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Συλβιε οι απομειωσεις καποτε θα τελειωσουν και τα δανεια θα καθαρισουν.
      Τα προ φορων κερδη της ΑΛΦΑ με εσοδα μονο απο τοκους και προμηθειες δεν θα ειναι τοτε μονο 1 δις ... αλλα 1.2 με 1.3 δις εφοσον και ο δεικτης δανεια/καταθεσεις παει στο 1.2.
      Μαζι με διαφορα αλλα λογιστικα κερδη που θα εχουν ... θα βγαζει 1.5 προ φορων και καπου 1.2 δις μετα φορων. Τοτε θα ξανα ανακαλυψουν τα P/Ε και θα αποτιμουν την τράπεζα σε P/ E = 20 και 2 με 3 φορες τα ιδια κεφαλαια της .... δηλαδη η κεφαλαιοποίηση τόοοοοοτε θα ανερχεται 30 δις και καπου εκει θα ειναι η κορυφωση .... αλλα ουδεις θα διαγνωνει τοοοοοτε οτι ειμαστε σε κορυφη.

      Δεν ξερω ποτε θα γινει αυτο ... αλλα θα γινει. Και θα γινει για ολες τις συστημικες τραπεζες αφου και οι 4 ειναι πλεον του ιδιου μεγεθους.

      Διαγραφή
    2. κ Τάκη αν γίνει αυτό που λέτε δεν θα ξαναπαίξω ΧΑΑ...γιατί θα έχω 2 πολυκατοικίες...με κάνατε και γέλασα👍🤣

      Διαγραφή
    3. Θα γίνει ... όμως προηγουμένως οι περισσότεροι θα έχουν χάσει απο 3 πολυκατοικίες.

      Διαγραφή
  11. Κρίμα δηλ. Που δεν κάναμε την κουβέντα αυτή το Μαρτη!! Κ δεν πήραμε το σαπάκι στα 0.6 με 0.7 με (ΚΕΦ/ση 300-).. μιας κ όλες στον ίδιο κουβα είναι πάνω κάτω... Θα ειμασταν ήδη επί 4!! Χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ανδρέα ... αυτή η κουβέντα ήταν να την ανοίξω πριν 2 χρόνια και όταν έγραψα 2 αράδες ήρθαν τα βλαμμένα να μου πουν ότι αγοράζω τράπεζες και αυτές πέφτουν ... οπότε την έκοψα.
      Γιαυτό τώρα ξεκινάω την κουβέντα με άλλον τρόπο .... τμηματικά και απολύτως τεχνοκρατικά.
      και ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΜΜΙΑ.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη ούτε εγώ εχω! Το έχω ξαναπεί.. την Πειρ δεν την ακούμπησα ποτέ από το 2016 που ασχολούμαι πλέον ενεργά μιας κ όπως έχω προαναφέρει ήμουν για σχεδόν 9 χρόνια σε διοίκητικη θέση μέχρι το καλοκαίρι του 2012 που παραίτηθηκα. Φέτος κάποια στιγμή ασχολήθηκα με συμβόλαια κυρίως στην Αλφα (στο 1.2 αγορά) κ σε δεύτερο βαθμό στην ΕΤΕ τα οποία έχω κλείσει πρόσφατα. Ελπίζω να έχετε καταλάβει ότι μου αρεσει να αυτοσαρκαζομαι, για αυτό κ το παραπάνω σχόλιο :) τι άποψη έχετε Έχαε? Φτηνή φυσικά δεν είναι αλλά κατά πόσο ενδεχόμενη αύξηση του τζίρου θα στρέψει τα βλέμματα εκει? σκεφτομουν μια τοποθέτηση μέσω ΣΜΕ. Επίσης θεωρώ ότι μόλις αποχωρήσει η Υορκ, οι ανεμιστήρες θα βάλουν πάλι μπρος..

      Διαγραφή
    3. Οι ανεμιστήρες χρόνια τώρα το λέω ... θα πιάσουν την τιμή εισαγωγής τους και την ξεπεράσουν

      Διαγραφή
    4. Κύριε andreas διαβάστε στο thread -Επιλογές 2019 με στόχο να μη χάσουμε-στο σημείο από 17 Ιανουαρίου 5.54μμ και μετά τα σχόλια.

      Διαγραφή
    5. Τα Πλαστικά Κρήτης? Δεν είναι λίγο χαμηλά εδώ? Χθες κατι έδειξαν.. κ έχουν κ υποχωρήσει από πέρυσι που προσέγγισαν τα 15€... Ενώ στην αγορά έχουν αναστηθεί κ οι πεθαμένοι!

      Διαγραφή
    6. Για εμένα μακριά από πλαστικά (περιβάλλον) και μάρμαρα (Κινα). Αν το κοιτάνε και αλλοι ετσι μάλλον για αυτό οι εταιρίες του κλάδου είναι υποτίμημενες και οχι επειδή οι εταιρείες δεν είναι καλές.

      Διαγραφή
  12. H Εurobank πρώτα και οι υπόλοιπες τράπεζες σταδιακά αναμένει από το 2021-2022 να βγάζει καθαρά κέρδη γύρω στα 500εκ. Θυμίζω ότι στα υψηλά του 2007-2008 δεν ήταν συγκλονιστικά υψηλότερα. Αυτό θα αυξάνει τα κεφάλαια της και θα τα κάνει πιο ποιοτικά. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας τουλάχιστον πάνω από 2% αλλά και αύξηση των χορηγήσεων που σήμερα δεν είναι αυτονόητη γιατί πέρα από την προσφορά υπάρχει και η ζήτηση δανείων που στο επίπεδο της επιχειρηματικής πίστης που προσφέρει τα μεγαλύτερα περιθώρια και τα ποσά των χορηγήσεων είναι μεγάλα είναι ακόμα μικρή και δεν καλύπτει την προσφορά. Βέβαια αυτό μπορεί να αλλάξει με την πολιτική αλλαγή αλλά μένει να επιβεβαιωθεί κιόλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι, πως το 2018 μειώθηκαν τα ίδια κεφάλαια της Eurobank κατά 2,1 δισεκατ. ευρώ και αν αφαιρέσουμε τον αναβαλλόμενο φόρο είναι πλέον ΜΗΔΕΝΙΚΑ.

      Και το σωστό δεν είναι ότι θα βγάζει καθαρά κέρδη 500 εκατ. ευρώ (αυτά τα βγάζει και σήμερα και με το παραπάνω) .... το σωστό είναι να λέμε να σταματήσει να απομειώνει δάνεια.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ, αλλά έτσι κι αλλιώς και σύμφωνα με το πλάνο που έχει καταθέσει το τέλος του 2021 (σε δύο χρόνια δηλαδή) τα npe θα είναι μονοψήφια οπότε οι απομειωσεις και οι προβλέψεις σχεδόν μηδενίζονται. Πάντα εφόσον το πλάνο δεν είναι υπερβολικά αισιόδοξο. Από την άλλη αν το 10 ετες συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό τα κεφάλαια θα μπορούν να αυξηθούν και από ομολογιακά με καλούς όρους (καλυμμένα ή όχι)

      Διαγραφή
  13. Performance..παρακαλώ μπορεί κάποιος να ρίξει μια ματιά στον ισολογισμό της;Μου φάνηκε καλός αλλά δεν κατέχω και πολλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και για να πούμε κάτι εξωχρηματιστηριακό μεν στο πλαίσιο της αγοράς και των επιχειρήσεων δε, το έχει δει κανείς αυτό ;
    http://greekfinanceforum.com/hunterfiles/hunter140519.html

    Κύριε Τάκη, γνωρίζετε κάτι για τον όμιλο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εύγε Κε Τάκη.Επικαιρος και straight to the point όπως πάντα.Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σας γενικώς.
    Στρατής Μπιρακης

    Στρατος Μπιρακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κύριε Τάκη τώρα με την πτώση του δεκαετούς στο 2,1%,βλέπετε πτώση άμεσα και του επιτοκίου δανεισμού για την ΔΕΗ για καινούργια δάνεια και αναχρηματοδοτήσεις δανείων που χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω ότι το προβλημα της πως είναι η αναχρηματοδότηση του δανεισμού ... θα βρει τον τρόπο. Το πρόβλημα είναι ότι η εταιρία είναι μπαχαλάδικο και δουλεύει λάθος.

      Τέλος πάντων ... εμένα, η μετοχή, μου φαίνεται έτοιμη να εκραγεί. Συνεχίζω να παίρνω ...

      Διαγραφή
    2. Με χρονικό ορίζοντα αυτόν που είχατε γράψει?

      Διαγραφή
    3. Επίσης γράφτηκε ότι για τη μονάδα της Μελίτης η προσφορά του Μυτιληναίου ήταν μόνο 25εκ.Μάλλον δεν την ήθελε καθόλου ή δεν τον ενδιέφερε την τότε χρονική στιγμή?

      Διαγραφή
    4. Στο πτώμα που ξεπουλάει μόνο τσάμπα προσφορές κάνουμε.
      Αν θέλουν .... αν δεν θέλουν ας πάνε να πτωχεύσουν και μετά τα παίρνουμε ακόμη πιο τσάμπα, όπως έκανε για παράδειγμα και ο Ευάγγελος Χαιδάς με το εργοστάσιο του πτωχευμένου Λαζαρίδη.

      Διαγραφή
  17. SIR ΤΑΚΗ ΒΡΗΚΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ @@@@@ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΗ.....ΔΕΗ

    Και να κάνουμε και ένα σύντομο σχόλιο για τη ΔΕΗ. Επειδή σχολιάστηκε αρκετά η πρόσφατη δήλωση Μητσοτάκη ότι η ΔΕΗ θα σωθεί. Και ότι η κυβέρνηση δε μπορεί να την αφήσει να πέσει (και σωστά λέει). Εμείς θα επαναλάβουμε για πολλοστή φορά, πως είναι άλλο η σωτηρία μιας εταιρείας και άλλο πράγμα οι μέτοχοι. Αναφερόμαστε φυσικά στο πιθανό σενάριο της ανακεφαλαιοποίησης της ΔΕΗ, στο μοντέλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Και σε αυτήν την περίπτωση, η ETE, η Alpha Bank, η Eurobank και η Πειραιώς συνεχίζουνε να υπάρχουνε. Ωστόσο οι παλαιοί μέτοχοι έχασαν τα χρήματα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά άλλο να σωθεί η εταιρεία άλλο οι μέτοχοι.Εδώ όμως το δημόσιο δεν θα έκανε ανακεφαλαιοποίηση.Πιθανό σε τέτοια περίπτωση θα ήταν να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής όπως έγραψε ο κ.Τάκης.Σε ποιά τιμή όμως και για πόσο κεφάλαιο?

      Διαγραφή
    2. Κύριοι δεν μπορώ να διαβάζω παπαριές πρωινιάτικα.
      Τι πάει να πει οι παλαιοί μέτοχοι να χάσουν τα χρήματα τους;
      Δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο που έχει πάνω απο το 50% θα χάσει τα χρήματα του;
      Είναι δυνατόν να κάνει κάτι τέτοιο η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Ή μήπως θα έρθει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα κάνει dilution στο Ελληνικό Δημόσιο.
      Δεν γίνονται αυτά ... αυτά ούτε ο Αλέξης Τσίπρας θα τα έλεγε. Ότι δηλαδή έρχεται ο Μητσοτάκης και θα διαλύσει τη ΔΕΗ.

      Εδώ θα γίνει μια ΑΜΚ με καταβολή μετρητών σε καλή τιμή ή θα βρεθεί ένας στρατηγικός επενδυτής που θα μπει στην εταιρία με αλλαγή management.
      Εγώ να ρωτήσω ... φοβάστε ότι θα πουληθεί ένα μέρος της ΔΕΗ σε χαμηλή τιμή; Δηλαδή υπάρχει πιθανότητα να έρθει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και να κάνει dilution στον εαυτό της και στους παλιούς μετόχους με μια ΑΜΚ στα 0,0001 ευρώ ας πούμε?
      Βρε αυτό δεν θα το τόλμαγε ποτέ ... αύριο κιόλας να βγει ο Μητσοτάκης και να πουλήσει μερίδιο της ΔΕΗ στα 15 ευρώ ας πούμε οι συριζοτρολ αριστεριστές θα μίλαγαν για ξεπούλημα .... όχι στα 0,0001 ευρώ.

      Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση ... αλλά και να υπάρξει ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ... σιγά μην κάνουν dilution στην κεφάλα μας.
      Το πρόβλημα της ΔΕΗ δεν είναι να βρει ρευστό .... το πρόβλημα είναι να γίνει εταιρεία και να μην είναι χαμαιτυπείο.

      Διαγραφή
  18. Καλημέρα κ.Τάκη.Δεν γράφω για τέτοιο dilution,αλλά γι΄αυτό το παράδειγμα που γράψατε με είσοδο στρατηγικού επενδυτή στα 2ευρώ με παραίτηση παλαιών μετόχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. k.Tάκη δικός σας υπολογισμός βέβαια,αλλά η από τις ευρωεκλογές και μετά σχεδόν βέβαιη αυτοδύναμη επικράτηση της ΝΔ γιατί δεν σας έκανε να προβείτε σε αγορές ΔΕΗ χαμηλότερα από εδώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Επειδή γράψατε την προηγούμενη εβδομάδα ότι είστε με λίγα κομμάτια τα οποία θα δίνατε με την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αυτο είναι γεγονός.
      Η ΔΕΗ είναι στο σημείο που θέλει εγχείρηση και κατευθείαν να πάει στην εντατική. Όμως το ταμπλό μου δείχνει ότι ... βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον κάτι εκρηκτικό ετοιμάζεται και αυτό γράφω.

      Διαγραφή
    2. Μόνο πότε θα πεθάνεις δε γνωρίζεις Τάκαρε.

      Διαγραφή
    3. Ευτυχώς Γιατρέ που δεν είμαι προφήτης, γιατί θα έπρεπε να δω και το πότε πεθαίνω.

      Τα 2,2 είναι τα κρίσιμα επίπεδα ... αν τα περάσουμε πάμε για το 3.

      Διαγραφή
    4. Κοίτα αν καλύπτονται τα short τότε θα το σπάσει σαν βούτυρο μέχρι το τέλος της ημέρας. Σε κάθε περίπτωση η ΕΥΔΑΠ έπαιξε την πιθανή αλλαγή κυβέρνησης με αυτοδυναμία και έμεινε η ΔΕΗ. Που και στα αποτελέσματα 3μήνου οι ελεύθερες ταμειακές ροές της ήταν θετικές. Ψάχνω να βρω έτος με αρνητικές ελεύθερες ταμειακές ροές και μέχρι τώρα που βρίσκομαι πίσω στο 2011 δεν βρίσκω.

      Διαγραφή
    5. Μια εταιρεία που έχει τα τελευταία 14 χρόνια λειτουργικές ταμειακές ροές κατά μέσο όρο 900 εκατ. ανά χρόνο .... δεν χρεοκοπεί έτσι εύκολα. Μονό τη διαλάς σιγά σιγά και εκ των έσω, όπως ακριβώς έκανε η κυβέρνηση Τσίπρα. Το καράβι στρίβει .... το θέμα είναι αν η εγχείρηση του Μητσοτάκη θα είναι καίρια και αποτελεσματική.

      Διαγραφή
    6. Γκουρούδες μια ερώτηση ... επειδή δεν έχω χρόνο να ψάχνω τον κάθε παρλαπίπα αντιδείκτη.
      Αυτός ο βιντεάκιας συνεχίζει να προμοτάρει τη ΔΕΗ; Λίγο που κοίταξα εχθές και σήμερα δεν τον είδα πουθενά.
      Μήπως έχει πουλήσει;

      Διαγραφή
    7. Καλημέρα κύριε Τάκη ,έχει πάει για μπάνιο (ban) γιατί άρχισαν να τον κράζουν και στο Capital ,μόλις εμφανιστεί πουλάω όλη την θέση μου ΔΕΗ market

      Διαγραφή
    8. Όχι βρε Καπιταλιστές ban στο εργαλείο. Τυφλά θα βαδίζουμε τώρα?
      Δεν τον έχει κάποιος στο fb φίλο ή να μπορεί να διαβάζει τι αναρτά για να μας ενημερώνει;

      Διαγραφή
  21. Κύριε Τάκη, σας είχα ξαναρωτήσει για τον Μουζάκη. Είναι πρόβλημα οι υποχρεώσεις προς τους κληρονόμους; Αυτό αναφέρει ο Μ/μ... Διαισθητικά απλά χωρίς να ξέρω πολλά, δεν μου κάθεται λογικό ότι θα φέρουν πρόβλημα στη εταιρεία...Θα βρουν κάποιον τρόπο...Μπορεί κάποιος να κοιμάται ήσυχος; Δεν με ενδιαφέρει αν είναι σε αυτή την τιμή για πολύ διάστημα...Μπορεί να γίνει turn arround story, επειδή ουσιαστικά δεν έχει δανεισμό και γύρισε σε κέρδη το 2018;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουσιαστικό πρόβλημα δεν είναι μετοχοποίηση των 20 εκατ. ... ισα ισα θα ειχαν χαρτια οι κληρονονοι να βάλουν καποιον συνεταιρο και να αλλαξουν δραστηριοτητα.
      Ο Μικρομετοχος δεν ξερω γιατι κάνει αυτό το σχόλιο ... πιθανολογω το γιατί. Ισως γιατί (σας λεω απο μνημης τα νούμερα και ίσως να μην τα θυμαμαι καλά) αν γινοταν μια μετοχοποιηση των 20 εκατ. Θα έπεφτε η καθαρή θέση απο το 1 ευρώ ανα μετοχή που ειναι κάπου στο 0.6.

      Διαγραφή
  22. Ναι, αλλά και πάλι αυτό δεν είναι πρόβλημα, αφού και με μείον 20 εκ. τα ίδια θα είναι στα 13 εκ. περίπου, όπως σωστά λέτε, δηλ. όσα η σημερινή κεφαλαιοποίηση. Το θέμα είναι αν μπορεί να ξαναγίνει σωστή εταιρεία κλωστουφαντουργίας και να αναπτύξει το αντικείμενό της στο μέλλον... Αυτό σας ρωτάω...Γιατί από την απάντησή σας καταλαβαίνω έμμεσα ότι κάπου δεν πιστεύετε ότι έχει μέλλον αυτό το αντικείμενο...Δεν ξέρω αν πλησιάζω τη σκέψη σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αντικειμενο για εμενα δεν εχει μελλον ... πραγματι. Τα δεδομενα της εποχης σε αυτο το συμπερασμα οδηγουν

      Διαγραφή
  23. Ένα μικρό σχόλιο για τις εισηγμένες γενικά. Ένα απλό τηλέφωνο στο τμήμα μετόχων μπορεί να δώσει μια αρκετά καλή εντύπωση για μια εταιρία.

    Πριν κάποιο καιρό, που είχε σηκώσει ανακοίνωση από κάποιο roadshow ο αδμηε, τους πήρα τηλέφωνο και μίλησα με τη κυρία Σβιτς (ή κάπως έτσι). Ήταν εξαιρετική. Απάντησε με όρεξη τις απορίες που είχα απ' τη παρουσίαση, μιλάγαμε για κάμποση ώρα, και στο τέλος μου έστειλε και στο email μου έξτρα υλικό (αποφάσεις ΡΑΕ κλπ).

    Σήμερα πήρα τηλέφωνο για πρώτη φορά στη ΔΕΗ, μπας και καταλάβω το σκεπτικό της συμφωνίας με τη volterra ( https://www.capital.gr/epixeiriseis/3369896/dei-oloklirothike-i-exagora-tou-45-aiolikon-parkon-tis-volterra ). Π.χ. γιατί 45% και όχι 100%, γιατί δεν ανακοινώθηκε το τίμημα κλπ. Η εμπειρία ήταν δυσάρεστη, για να μη πω τραγική.
    1) Η κυρία στο τηλέφωνο που πήρα δε μπορούσε να με συνδέσει με το διευθυντή οπότε μου είπε να πάρω στο τηλέφωνο του διευθυντή όπου το ξανασήκωσε η ίδια και με σύνδεσε με αυτόν
    2) Ερωτήσεις του στυλ: ποιος είστε και τι θέλετε απ' το διευθυντή κ. Σαραϊντάρη, "αυτή ήταν η συμφωνία", λείπει η κυρία που ασχολείται με αυτά...

    Φοβερό. Επιβεβαίωσε τη παλαιοδημοσιοϋπαλληλική εικόνα, που σε κάνουν να θες να τσακωθείς μαζί τους, ακόμα και σ' ένα τμήμα το οποίο θα περίμενε κανείς να είναι "καλοστημένο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιά ΔΕΗ τώρα; Για το μπαχαλάδικο, μιλάτε ή για το χαμαιτυπείο;
      Εδώ το προηγούμενο δίμηνο ήρθε ο υπάλληλος να καταγράψει την ένδειξη του ρολογιού και εγώ ακόμη δεν είχα ανοίξει ... το ρολόι είναι στον εσωτερικό χώρο της εταιρείας μου.
      Όταν πήγα είχαν αφήσει ένα σημείωμα ότι πέρασαν και δεν μπόρεσαν να δουν το ρολόι και πως έπρεπε να πάρω τηλέφωνο για να τους πω τηλεφωνικά την ένδειξη. Ε, το τηλέφωνο αυτό που μου άφησαν δεν σηκώθηκε ποτέ ...
      ΔΕΗ; Δεν υπάρχει τέτοια εταιρία ... δείτε τις ουρές έξω απο κάθε μαγαζάκι της ΔΕΗ. Ούτε στα ATM πριν 4 χρόνια δεν είχαμε τέτοιες ουρές.

      ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΠΑΧΑΛΑΚΙ!!

      Διαγραφή
    2. Όπως τα λέτε κ. Τάκη.

      Εν αντιθέσει, κατά καιρούς συζητώ με το πατέρα μου για το τοπικό κατάστημα του ΟΤΕ. Εκεί λοιπόν έχουν ξεμείνει 2 υπάλληλοι του "παλιού" ΟΤΕ, που μάλλον δε πρόλαβαν να βγουν στη σύνταξη με ευνοϊκούς όρους, είτε δε τους συνέφεραν οι μετέπειτα εθελουσίες. Ε λοιπόν, ενώ προ deutsche telekom σε κοιτούσαν με μισό μάτι, και σου έκαναν χάρη να σε εξυπηρετήσουν, τώρα τους έβαλαν το καρτελάκι με τ' όνομα στο στήθος και τους ανάγκασαν να γίνουν κανονικοί υπάλληλοι. Δυσανασχετούν, εμφανώς, αλλά δε μπορούν να κάνουν κι αλλιώς.


      Διαγραφή
  24. Απορία;Πως γίνεται να αθροίζεις κέρδη πολλών ετών μιας μικροεισηγμενης και οι μεγαλομέτοχοι της να εμφανιζουν μετρητά πολύ ανώτερα τους;Και 2ον μια βοήθεια για Performance παρακαλώ και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Συστημικές και Καταθέσεις

    https://www.mononews.gr/trapezes/ti-meridio-echi-pari-kathe-trapeza-apo-tin-afxisi-katatheseon-kata-31-dis-se-thesi-odigou-i-pireos?fbclid=IwAR2-j1msAA_nBuCI0PZ0xlVg-qL8PQ7rPsTUO-m4WGCfTxNYVOIi-1hObMU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κε Τάκη η ενίσχυση της κερδοφορίας των τραπεζών από ομόλογα θα επηρεάσει κάποιες από τις τράπεζες σχετικά με τις ΑΜΚ; Με δεδομένο ότι τα επιτόκια των ομολόγων θα συνεχίσουν να βαίνουν μειούμενα όπως δείχνει και η τάση της αγοράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΠΑΡΣΕΩΣ δοθηκε το πρωι .Η ανοδος ξεκινησε . ΕΙΣ ΤΑΞΗΝ ΑΠΑΡΣΕΩΣ ΕΙΣ ΤΑΞΗΝ ΑΠΑΡΣΕΩΣ. ΟΜΟΧΕΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΕΓΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΤΕΓΟ . καλλο μας ταξιδι .παρακαλουνται οι σορτηδες, για να μην καουν ,να κλεισουν γρηγορα τις θεσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂