Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Περσέας και ετήσια αποτελέσματα 2018

Περσέας
Στα Αρνητικά της μετοχής περιλαμβάνονται :
1) Η κατοχή μετοχών της τραπέζης Πειραιώς
Για το 2018 τα Ίδια Κεφάλαια της Εταιρείας μειώθηκαν κατά 1,9 εκατ. ευρώ λόγω ζημιών από μεταβολή της εύλογης αξίας των κατεχόμενων μετοχών.
Η αξία των μετοχών της Πειραιώς κατά την 31/12/2018 ανήλθε στο ποσό του 1,097 εκατ. ευρώ και να φανταστείτε ότι για την αγορά των μετοχών της τραπέζης Πειραιώς διατέθηκαν 6,037 εκατ. ευρώ. Μεγάλο λάθος της διοίκησης να βάλει 6 εκατ. ευρώ στην ανακεφαλαιοποίηση της Πειραιώς ... πλέον η συνολική ζημιά απο την εν λόγω κίνηση ανέρχεται σε 5 εκατ. ευρώ.

2) Η μεγάλη εξάρτηση απο τη χρεοκοπημένη μητρική ΣΕΛΟΝΤΑ
Οι πωλήσεις προς τον Όμιλο Σελόντα αντιπροσωπεύουν περίπου το 85% των συνολικών πωλήσεων.
Οι συνολικές απαιτήσεις είναι ύψους 42,174 εκατ. ευρώ, όπου το μεγαλύτερο μέρος τους είναι απαιτήσεις απο τη ΣΕΛΟΝΤΑ. Οι συνολικές απαιτήσεις είναι διπλάσιες των ιδίων κεφαλαίων της εταιρίας. Το νούμερο είναι τρομακτικό ...

3) Η επικείμενη Δημόσια Πρόταση
H δρομολογούμενη εξαγορά των Ιχθυοτροφείων Σελoντα και Νηρέα θα οδηγήσει σε δημόσια πρόταση που πιθανότατα θα γίνει και προς τους μετόχους της Περσεύς.


Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, η τιμή μιας πιθανής δημόσιας πρότασης θα είναι η μεγαλύτερη εκ των:
  • Πρώτον, της μέσης σταθμικής χρηματιστηριακής τιμής του τίτλου κατά το τελευταίο εξάμηνο πριν την ολοκλήρωση του deal και
  • δεύτερον, της αποτίμησης της «εύλογης αξίας» της μετοχής από ανεξάρτητο εκτιμητή.

Ωστόσο η αναμενόμενη πώληση των Ιχθυοτροφείων Σελοντα στο αμερικανικό fund Amerra και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών που θα ακολουθήσει,  θα ενισχύσει τα οικονομικά στοιχεία της Περσέας, αφού ο μεγαλύτερος πελάτης της Περσεύς θα καθίσταται απολύτως φερέγγυος και πλέον η αγορά θα αρχίσει να αποτιμά ... ΜΟΝΟ τα θετικά, που είναι:

1) Οι πολύ υψηλές θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές που σημειώθηκαν κατά τη χρήση 2018 και ανήλθαν σε 9,391 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός της εισηγμένης να περιοριστεί στα 11,05 εκατ. ευρώ.
 Από το 2010 έως και σήμερα, η Περσεύς, έχει πετύχει για αυτά τα τελευταία 9 χρόνια συνολικές αθροιστικές χρηματοροές απο λειτουργικές δραστηριότητες 50,765 εκατ. ευρώ !!!!!!!!!!!!!! Το αποτέλεσμα ήταν να περιορίσει τον τραπεζικό δανεισμό απο 58,181 εκατ. ευρώ το 2009 σε 20,319 εκατ ευρώ το 2018!!!  

2) Ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός (δάνεια - ταμείο) απο 57,05 εκατ. ευρώ το 2009 έχει πλέον κατέλθει σε 11,05 εκατ. ευρώ το 2018. Έχει επέλθει δηλαδή μια μείωση του δανεισμού κατά 46 εκατ. ευρώ.
Το αποτέλεσμα είναι ο συντελεστής μόχλευσης της Περσέας να έχει περιοριστεί πλέον στο 31,14% απο το 85,6% του 2009 ... όταν και φαινόταν ότι βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας, κυρίως, λόγω της μεγάλης εξάρτησης της απο τη χρεοκοπημένη μητρική Σελόντα.

3) Τα ίδια κεφάλαια της Περσεύς ανέρχονται σε 24,422 εκατ. ευρώ ήτοι 1,42 ευρώ ανά μετοχή. Όπου ακόμη και αν αφαιρεθεί το 1 εκατ ευρώ των μετοχών της τραπέζης Πειραιώς τα ίδια κεφάλαια είναι 23,4 εκατ ευρώ δηλαδή 1,34 ευρώ ανά μετοχή.
Με την τιμή της Περσεύς στο 1 ευρώ έχουμε P/BV = 0,74

4) Οι πωλήσεις της Περσέας, για το 2018, έκλεισαν στα 46,621 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 31,4% σε σχέση με το 2013 όταν και επιτεύχθηκε ρεκόρ πωλήσεων ύψους 68 εκατ. ευρώ.
Τα EBITDA ανήλθαν σε 5,966 εκατ. ευρώ , ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 2,934 εκατ. ευρώ (0,17 ευρώ ανά μετοχή). Η μετοχή στο 1 διαπραγματεύεται με P/Ε 5,88
Τα καθαρά κέρδη των 2,934 εκατ. ευρώ αποτελούν ρεκόρ κερδοφορίας και αυτό οφείλεται κυρίως στη μείωση του τραπεζικού δανεισμού της εισηγμένης, αλλά και στη βελτίωση όλων των αριθμοδεικτών της εταιρείας ... καθώς χρόνο με το χρόνο η εταιρεία θωρακίζεται κεφαλαιακά και ο Ισολογισμός της είναι όλο και ισχυρότερος.


417 σχόλια:

  1. Μπράβο Τακαρε η κύριε Τάκη πρόλαβα και πήρα και κάτι λίγα σήμερα νωρίς ας πάρει από σελοντα κουρεμένα έστω αλλά νούμερα θα δούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η οριστικοποίηση της αποσύνδεσης της εκλογής προέδρου με τη διενέργεια εκλογών, βοηθά την αγορά, καθώς η επόμενη κυβέρνηση θα είναι τετραετίας (προεδρική εκλογή 2020).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Τάκης Μορφονιός
    Τις τελευταίες ημέρες ανακάλυψα το συγκεκριμένο site και πραγματικά το θεωρώ αξιολογότατο. Ιδιαίτερα το άρθρο για ΦΦΓΚΡΠ και το πότε γράφτηκε, με κάνει να υποβάλλω τα σέβη μου.
    Αν επιτρέπεται μία παρατήρηση για το άρθρο της ΠΕΡΣ. Στην ετήσια έκθεση 2015 αναφέρεται πως επενδύθηκαν 5εκ στην μετοχή ΠΕΙΡ, το υπόλοιπο 1εκ. από πού προκύπτει; Στις 31/12/2018 αυτά έχουν γίνει 5*0,85/6 = 0,708εκ
    Προσωπικά πιστεύω πως αναγκάστηκαν να κάνουν αυτή την επένδυση στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης δανείων που πέτυχαν με την ΠΕΙΡ. Και βέβαια το ότι απορροφήθηκε μια τόσο μεγάλη ζημιά 4,3εκ στον ισολογισμό της φανερώνει πόσο θωρακισμένος είναι πλέον αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. υπαρχουν 833.000 Πειραιως αλλα ... και αλλες μετοχες εισηγμενων που ερχονται απο πολυυυυυυυ παλια.
      Αλλα αυτα τα κεφαλαια του 1 εκατ ευρω τα εχω διαγραψει απο το μυαλο μου και τους υπολογισμους μου.

      Διαγραφή
  4. ΠΑΠ ΠΑΠ ΠΑΠ ... κανουμε τα πηδηματακια και ανεβαινουμε τα σκαλοπατακια, παντου σε ολα τα επιπεδα.
    Και οσο θυμαμαι τι βλακειες μου γραφανε οι διαφοροι ανωνυμοι - χρηστες με τα nicks της μιας χρησης??
    Βλακειες και εξυπναδες εις την απειρο.
    Ευτυχως που ζειτε στη συγχρονη Ελλαδα .. γιατι στην Αρχαια Ελλαδα θα σας ειχαν πεταξει στον Καιαδα.

    μπέεεεεεε γιδια. Περιμενατε ξεφορτωματα 50% και 60% πιο κατω απο εδω που ειναι σημερα.
    No mercy!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τάκαρε τον είχες επισημάνει από τα 15 λεπτακια. Τότε που εγραφες αυτά που σήμερα διαβάζουμε στου Κωνστα το site.

      Διαγραφή
    2. Τάκη μας έδωσες ρεσιτάλ και με τον σαπούνια.
      ΤΙΜΗ ΣΤΟΧΟΣ 3,5. Σε βλεπω να δεκαπλασιάζεις again το επενδυθέν κεφάλαιο.

      My name is Bean. MR BEAN

      Διαγραφή
  5. Κε Τάκη χαίρετε. Θα σας ήμουν ευγνώμων, αν σχολιάζατε την συμφωνία μεταξύ των εταιριών Ελτράκ και Aytohellas, για την εξαγορά της Ελτρέκκα Α.Ε. Επίσης πώς σας φαίνεται η Ελτράκ σαν εταιρία; Αξίζει τον κόπο να επενδύσει κάποιος σε αυτήν; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, Κων/νος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τάκαρε σούπερ γκουρού σε παρακολουθώ 7 χρόνια
    ικτιν παπ και περσ (προσεχώς) οι μεγαλυτερες χρηματιστηριακές επιτυχίες μου κέρδη άνω των 150%
    να είσαι καλά ,και μην γκρινιάζεις για τους χρησιμους ηλιθίους που γράφουν μπαρούφες,χωρίς αυτούς δεν θα κερδίζαμε
    spyeye

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν έγραψα βρε ανώνυμο έχω καράβια δεη Λούλη χαϊδεμένο reds πήρα μερικά fieratex και φυσικά Περσέα και reds και μια μικρή ή οποία δεν είναι ανακοινωσημη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Τάκη Έχω φουντλ από την ΑΜΚ με 0,42 .Να την δώσω?(γιατί η σύνταξη δεν φτανει).Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σύντεκνοι την Φρεζένιους την κοιτάτε ακόμα??? Φορτωμένος με €41 και κάτι ψιλά.

    Γιατρός 23 Δεκεμβρίου 2018 - 12:26 μ.μ.
    Χρόνια πολλά σε όλους. Ακόμα και στον Μπαφομελ. Αντε να δώσω και εγώ να χαρτάκι για το 2019. Fresenius στον DAX. Αγοράζουμε εδώ γύρω στα 40€ με 42€ και μέχρι του χρόνου τέτοια εποχή θέλουμε να γράφει 80€ με 90€.

    http://en.boerse-frankfurt.de/stock/Fresenius-share

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαιρετώ παίδες.. γιατρέ λεω να μπουμπουνησω τη μιση ετε αγορά στο 1.07.. παραλίγο ν αγόραζα κ εκεί κάτω που είχες πει αλλά δεν δυστυχώς.. Καλή συνέχεια.. rouanos..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάλε κέρδη στην τσέπη σύντεκνε!!!Ερχονται δύσκολες ημέρες απο βδομάδα.

      Διαγραφή
  11. Γιατρέ ρίξε καμμία μάτια και στην carrefour νομίζω λόγω μεγέθους και λόγω ότι δεν είναι στα καλύτερά της ίσως αξίζει μια ματια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. παρακαλω απαντησε μου για Φουντλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακούστε ... εγώ δεν κάνω προτάσεις αγοράς ή πώλησης μετοχών. Δεν είστε πελάτες μου για να σας διαχειρίζομαι τα χαρτοφυλάκια σας.
      Ο Τάκαρος είναι αναλυτής ... αναλύω εις βάθος τις εταιρίες και ορισμένες φορές σχολιάζω τα χρηματιστηριακά δρώμενα , αλλά και τα πεπραγμένα των εταιριών.
      Οι αγορές και οι πωλήσεις ... είναι επιτεύγματα των αναγνωστών μου.

      Επειδή όμως θέλω να σας βοηθήσω. Θα σας πω την οπτική μου για τη Foodlink.
      Την Foodlink ουδέποτε την διάλεξα ως κελεπούρι για τα σούπερ θεμελιώδη της.
      Μου ζητήθηκε απο ''ψηλά'' μια ανάλυση της λεγάμενης και μετά .... σκέφτηκα να την μοιραστώ με τους αναγνώστες μου, αφού όλο και με ρώταγαν, φαντάζομαι λόγω Κάτσου.

      Λοιπόν θεμελιωδώς η εταιρία δεν μου κάνει ... βλέπω, στα νούμερα, πράγματα που δεν μου αρέσουν. Τέτοιες εταιρίες ... δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ των ποτών να τις αγοράσω πάνω απο τα ίδια κεφάλαια τους. Αντε στο 30% των ιδίων κεφαλαίων να έπαιρνα το ρίσκο ... αλλά εδώ ψηλά όχι.
      Γενικά δεν μου αρέσει ... έφυγε και ο Κάτσος, πριν αλέκτωρ λαλήσει λάκισε.

      Τώρα εγώ τι να σας πω?

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ.. η απόφαση βέβαια δική μου

      Διαγραφή
  13. Θενκς γιατρε.. οσο για περσ δε θελω δπ στο +30% αλλα να τα χωσουμε σε 3-4 χρονια στο +500%.. να δουμε πως θα γλιτωσουμε απ τους κορακες βεβαια.. καλη συνεχεια να χουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τακαρε για τον δρομεα θα ηθελα την γνώμη σου αν μπορεις. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καινούρια έκθεση στα σκόπια, εξοπλισμός ξενοδοχείων και οσονούπω οριστικοποίηση της δουλειάς με τον γερμανικό στρατό.

      Διαγραφή
    2. θα παρακαλέσω βάλτε ένα nick στον google λογαριασμό ... δεν θα γράφουμε ως Unknown.
      Είπαμε η πλακίτσα έχει τελειώσει. Θα καταγράφονται όλοι ...

      Κύριε GiXi πιθανότατα να βγάλουν ένα οριακά κερδοφόρο αποτέλεσμα ...για πρώτη φορά μετά απο 8 χρόνια. Θεωρώ δεδομένο ότι θα ξαναπάνε μια βόλτα εως τα 0,3Χ ... και θεωρώ εξαιρετικά σίγουρο πως θα πιάσει την τιμή στόχο που έχω δώσει στο χρονικό διάστημα που έχω προβλέψει.
      Χαρτιά ότι έχουμε πάρει πήραμε ... πάμε για τον 2ο γύρο.

      Διαγραφή
  15. Καλημέρα σε όλους.Κυριακη και περιμένοντας να ψηθεί ο μουσακάς που έφτιαξα,καθώς δεν υπάρχουν αναρτήσεις,είπα να μοιραστώ κάποιες χρηματιστηριακές σκέψεις μαζί σας ,χωρίς να έχω καμμία γνώση από αναλύσεις ισολογισμών όπως βέβαια ο κος Τάκης.Ο μπούσουλας μου είναι μόνο η πολιτική.Για να μην σας κουράζω με την ιστορία αυτή σας παραθέτω μόνο τα εξής....1 Θυμάστε μια κυβερνητική αποστολή στην Κίνα πριν από 3 χρόνια?Μια από τις συμφωνίες περιελάμβανε την εξαγωγή ελληνικών μαρμάρων στην Κίνα. 2 Θυμάστε ότι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη Τουρκία ο Ερντογάν υπέδειξε τις ΗΠΑ ως υποκινητή?Ακολούθησε ένα άρθρο του Stratfor που μιλούσε για την διαρραγείσα σχέση Τραμπ-Ερντογάν.. 3 Σε πάρα πολλές ομιλίες του Τσίπρα σχετικά με την ανάπτυξη στην Ελλάδα ΈΝΑΣ τομέας στον οποίο εμφατικά αναφερόταν ως ΠΟΛΛΆ υποσχόμενο ήταν αυτός των logistics..Έτσι λοιπόν κατέληξα σε 3 χρηματιστηριακα συμπεράσματα. 1 Μάρμαρα (όχι τώρα.. τοτε) 2 short την Τουρκική λίρα (όχι τώρα....τοτε) και 3..Foodlink τώρα.. Βέβαια ο κος Τάκης ως εξπέρ της ανάλυσης μου κατέβασε λίγο τα αυτιά.. ως προς την τριτη επιλογη και με το δίκιο του.Παντως εγω τηρώ κρυφές ελπίδες.Ειδομεν..Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία και καλή ξεκούραση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σε ποιον Αντώνη μαζεύτηκε το μισό υπουργικό Συμβουλιο και πολλοι από το παλιό εκσυγχρονιστικο ΠΑΣΟΚ κατά την ονομαστική του εορτη; Μα σε εκείνον που εντός των ημερών θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου για την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 96 με την σύμφωνη γνώμη των πιστωτριων Τραπεζών μετά το πλάνο εξυγίανσης που συμφωνήθηκε μεταξύ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωρέ.. πως στέλνεις το limit up μια μτχ.Μαθημα...Πολλοί σας διαβάζουν κε Τάκη.Απορω μόνο πως μπήκε πρώτος ενώ υπήρχαν προηγούμενες εντολές.Διαβλητο και το σύστημα του ΧΑΑ????? Είναι δυνατόν αυτό κύριοι???

      Διαγραφή
  17. Καλησπέρα,κ.Τακη.Ειστε θετικός,στη μετοχη,του "συχωρεμενου",ωςreal estate story.Αν θυμάμαι καλά,εκτός αν κάνω λαθος,ήσασταν αρνητικός,για την άλλη εταιρία που προσπάθησε πέρυσι,να κάνει ΑΕΕΑΠ,και δεν τα κατάφερε,έχει μάλιστα και μεγάλο ακίνητο στην Ερμού,νοικιασμένο νομίζω στη ZARA.Αλλο η ΑΕΕΑΠ,άλλο το real estate;Αν δεν σας είναι κόπος απαντάτε.Ευχαριστω προκαταβολικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Μανώλη ... αν μου πείτε ποιο είναι το αντικείμενο δραστηριότητας του Κλουκίνα και κατόπιν μου εξηγήσετε γιατί στην επωνυμία της εταιρίας υπάρχει ακόμη το Κλουκίνας ... θα σας απαντήσω.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα κ.Τακη.Στο πρώτο ερώτημα μπορώ να απαντήσω.Αντιπροσωπια των mothercare.Αν αντιλαμβάνομαι καλά,τίποτε το πολύ σοβαρό.Τωρα στο δεύτερο ερώτημα δεν έχω απάντηση.Εσεις θα γνωρίζετε περισσότερα.Για τα ακίνητα της ομως,είστε αρνητικός;Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  18. Κυριε τακη για εκτερ αποψη παρακαλω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΚΤΕΡ
      Καταρχήν οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στη διοίκηση, καθώς είναι η μόνη κατασκευαστική εισηγμένη που κατάφερε να επιβιώσει. Και αυτό διότι δεν στηρίχτηκε σε δάνεια. Μικρή εταιριούλα, αλλά νοικοκυρεμένη.

      Η μετοχή αγοραζόταν με κλειστά μάτια το 2010, όταν στο ταμείο υπήρχαν 10,685 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούσαν σε 0,95 ευρώ. Προσέξτε τώρα το ταμείο ανά μετοχή και ανά ετος :0,86 (2011), 0,58(2012), 0,99 (2013), 1,21 (2014), 0,89 (2015), 0,71(2016), 0,43 (2017), 0,45(εξάμηνο 2018).

      Οι συνολικές υποχρεώσεις το 2010 ήταν 7,957 εκατ. ευρώ.
      Προσέξτε τώρα ... ταμείο - συνολικές υποχρεώσεις ανά μετοχή και ανά έτος είναι:
      0,24 (2010), 0,35 (2011) , 0,40 (2012), 0,27 (2013) , 0,40 (2014), 0,17 (2015), 0,24 (2016) , 0,01 (2017) , 0,00 (2018)

      Άρα η ρευστότητα της εταιρίας μειώνεται ... λογικό μετά από τόσο μεγάλη πολυετή κρίση.

      Σήμερα η εταιρία έχει 0 δάνεια, όπως ανέφερα άνωθεν το ταμείο της καλύπτει το σύνολο των υποχρεώσεων της .... ταμείο 5,044 εκατ. ευρώ, σύνολο υποχρεώσεων 5,041 εκατ. ευρώ.
      Τα ίδια κεφάλαια της αντιστοιχούν σε 1,8 ευρώ ανά μετοχή.

      Η μετοχή αγοραζόταν με κλειστά μάτια στα 0,4 με 0,5 ευρώ, αλλά τότε οι επενδυταράδες αγόραζαν τράπεζες και δεν πίστευαν τη μετοχή. Ήταν η μόνη κατασκευαστική που άξιζε το ρίσκο ... έφτασε ακόμη και στα 0,25 να διαπραγματεύεται.
      Για εμένα στο 1,3 δεν αγοράζεται .... τα πάντα είναι θέμα τιμής.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη,όπως έχετε γράψει σε άλλο σχόλιο,εκτός από την αγορά και την πώληση υπάρχει και η διακράτηση.Προσωπικά είμαι εκεί διότι εκτός από τα έργα που έχει αναλάβει,υπάρχει η περιουσία στην Πάρο με πολύ μεγάλες προόπτικες.Θέλω να πιστεύω ότι και εσείς αν κατείχατε μετοχές της ΕΚΤΕΡ θα τις διακρατούσατε.

      Διαγραφή
    3. κυριε Πελοπα ... θα διακρατουσα. Η εταιρεια ειναι υγιης και νοικοκυρεμενη.

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ και σας ευχαριστώ για την απάντηση.

      Διαγραφή
    5. http://www.fonitisparou.gr/18406-epistoli-ekter-a-e-gia-dimosievma

      Η απάντηση της εταιρίας σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας της Πάρου. ΔινεΔ στοιχεία για την αξιοποίηση της έκτασης.

      Διαγραφή
    6. Καλο ειναι να γινονται τετοια εργα σενιορ Vasilisg.. παει να γινει τοπ η περιοχη γιατι συνεχεια στον αι γιαννη το δετη η παραλια λεγετε πηγε στο τζιγκερ πρωτη φορα φετος δεσανε τοσα πολλα κ τοσο υπερπολυτελη σκαφη.. απιστευτη θεα αλλα η θαλασσα γενικα ειναι βουρκος σ αυτο το κομματι.. εχει θεματακια.. αν σας ενδιαφερει να μαθετε κατι πειτε μου.. καλη συνεχεια..!!

      Διαγραφή
    7. Κυριε Ρούσσο, η πληροφόρηση σας χρήσιμη. Αν όντως η θαλασσα είναι βούρκος, φαντάζομαι κατόπιν αυτοψίας σας, αυτό είναι σοβαρό μειονεκτημα. Για τα αρχαία και το ΚΑΣ έχετε άποψη; Οποιαδήποτε άλλη χρηστική πληροφόρηση δεκτή.

      Διαγραφή
    8. Απο αρχαια αλλο τιποτα διπλα ειναι η μυκηναικη ακροπολη.. αυτα θα ξεπεραστουν με τον εναν ή τον αλλο τροπο οτι βρισκετε το αναδειχνουν κ τελος οπως εκανε κ το divani acropolis στη παρθενωνος.. εγω εκει που σκαλωνω ειναι η ποιοτητα της θαλασσας (βασικοτατο) ολα τ αλλα ειναι συν..

      Διαγραφή
    9. Τεκμηριωμένη απάντηση από μία σοβαρή εταιρεία.

      Διαγραφή
  19. mr σειτανίδη τα πράγματα είναι απλά αν δεν σου αρέσει η μετοχή πουλάς και δεν ασχολείσαι.θα ήθελα τις δικές σου αντιπροτάσεις για ποιά μετοχή θεωρείς αγοράσιμη τώρα στην παρουσα χρονική στιγμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. foodlink...Διαβαστε το ρεπορτάζ του Capital για το Θριάσιο.(τα 3 εκατομμύρια της ΑΜΚ παραμένουν για αξιοποίηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. foodlink...Επίσης m.huffingtonpost.gr Θριάσιο 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι ισολογισμοί δείχνουν το παρελθόν η πολιτική το μέλλον.Παρακαλω τα σχόλια σας γιατί η ανταλλαγή απόψεων μας αποτρέπει από λάθη που δεν έχουμε εντοπίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ισολογισμοι δειχνουν τη νοοτροπια της διοικησης για το πως τρεχει την επιχειρηση.

      Το ερωτημα παραμενει.
      Γιατι αποχωρησε η οικογενεια Κατσου απο το μετοχικο κεφαλαιο και γιατι διεκοπει η συνεργασια?

      Διαγραφή
    2. Υποθέτω γιατί ήθελε άμεσα κέρδη ενώ η νοοτροπία της Διοίκησης είναι ανάπτυξη εις βάρος των κερδών.Εκει έχετε δίκιο ότι αυτό το δείχνουν οι ισολογισμοί.Αυτο δεν δείχνουν όπως και εσείς σημειώσατε στην ανάλυση σας;

      Διαγραφή
    3. Μεγάλη δουλειά κ Τάκη.Αν της καταχωρηθεί το έργο δεν κατεβαίνουμε από το τραίνο πάρα μετά από πολλά χρόνια..

      Διαγραφή
    4. Σημειώστε ότι οι ανταγωνιστές των Ελληνων είναι 2 Κινέζοι και 1 Ιταλος.Επισης ο Κοπελουζος άνοιξε μεγάλες δουλειές με τους Αμερικανούς στη Αλεξανδρούπολη.

      Διαγραφή
  23. 1 Απριλίου ανοίγουν οι δεσμευτικές.Κοντα είναι.Ενα στοίχημα είναι.Με θετική έκβαση κερδίζεις με αρνητική δεν χάνεις.Αρα μικρό Ρίσκο,όποτε γιατί όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σήμερα είμαι στα τελειώματα αγορών στον Περσέα μας. Θέλουμε λίγους όγκους και τις επόμενες ημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το μπλοκ είναι καλό δεν περνάει κουνούπι και περιμένουμε και την συνέλευση ίσως εκπλήξεις.Κιτσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωμωδία το χαρτί με γκεστ σταρ τον Mr bean... Αλλος ήθελε λίγους ογκους, ακομα,αλλος δωρα στη γενικη συνελευση,άλλος απειλεί με λιμιτ ντάουν αν βάλει μαζεμένα 11500 προσ πωληση στο 0.98 αφού δεν πρόκειτε να, τα δωσει μεχρι το καλοκαιρι... Αααααα υποαποδιδει το 2019!!

      Διαγραφή
    2. ΑΣΕ φιλε εβαλα 3700 αργα χθες στο 0.985 μπακ και βρεθει κανας χανος και τα πάρει, και λιγο μετα έβγαλαν 7500 προς πωληση στο 0.975! φυτιλια ειναι ετοιμα οι μαριδοχααμενοι..

      Διαγραφή
    3. 10 χιλιαρόπουλα ήταν η εντολή αγοράς στο 0,99 στο κλείσιμο και μικρό ανεκτέλεστο 453 μετοχών...ένας ήταν ο σημαντικός πωλητής με 8247 μετοχές...μακάρι να ήταν τα δικά σας ώστε να ανακουφιστείτε και ήρεμος να ψάξετε ασφαλέστερες κατά την κρίση σας επιλογές

      Διαγραφή
    4. Thehundersheep συγνωμη που στο λεω ... αλλα εισαι μεγαλο γιδι.
      Συνεχιζουν ορισμενοι, απο ότι βλεπω, να ριχνουν αδεια μπας και βγαλουν γεματα τα διχτυα τους.
      Λαθος κυριοι ... να βλεπουμε τις εντολες σας. Εκει ... με την αγωνια θα μεινετε για το αν υποαποδιδει των δεικτων.
      Τσιαο 😍😍😍

      Διαγραφή
    5. Sheep άσε την πολυλογία και στήνε τα κομμάτια σου και τραβα να αγοράσεις την υπεραπόδοση.
      Μy name is Bean. Mr Bean

      Διαγραφή
    6. Κομματια απο το δεξι στο αριστερό ειναι για το μεσο ορο της δπ..απο αρχες έτους ειναι μεσα στην πενταδα,που εχουν μεινει πισω σε αποδοση στο ΧΑΑ...

      Διαγραφή
    7. Ολο φιλοσοφίες είστε. Στα παντα ειδικοί. Σας διαβάζουμε και γελάμε.

      My name is Bean. MR BEAN

      Διαγραφή
    8. Ασε τα λόγια και στήνε τα κομμάτια σου.

      Μy name is Bean. MR BEAN

      Διαγραφή
  26. Οι Καρακουλακης-Μαμαλης επαναγοράσαν από τον Κατσιο 5.836.696 μτχ της Foodlink έναντι τιμήματος 4.229.859,43 ευρώ.Αν το κομπιουτεράκι μου δεν κάνει λάθος η τιμή ειναι0.72446 ανά μτχ δηλαδή 26% πάνω από την χρηματιστηριακή και σίγουρα θα κάνουν placement καθ' ότι κατέχουν σήμερα το 80% της εταιρείας και χρειάζεται μετρητο για την ΑΜΚ που θα ακολουθήσει εν όψει Θριασίου 2.Λέτε το ΝΈΟ placement να γίνει κάτω από 0.75 - 0.80? Και είναι απίθανο ο νέος αγοραστής να είναι ο συνέταιρος πλέον Κοπελουζος?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα απαντήθηκε και το ερώτημα του κ.Τακη γιατί έφυγε ο Κάτσιος .Μα γιατι τα είχαν βρει με τον Κοπελουζο.Βεβαια θα απαίτησε ένα καπέλο αλλά μάλλον του το έδωσαν ευχαρίστως.

      Διαγραφή
    2. Συνολικά η Dynaplus Holdings Ltd, απέκτησε ως αποτέλεσμα των ανωτέρω συναλλαγών 5.836.696 μετοχές και δικαιώματα ψήφου έναντι συνολικού τιμήματος 4.000.000 ευρώ .... δηλαδή μπήκε στην Foodlink και πήρε συνολικό ποσοστό 25% έναντι τιμήματος 0,685 ευρώ ανά μετοχή.

      ΑΥΤΑ ΠΕΡΣΙ ... αλλαξοκωλιες. ΔΙΧΩΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ
      ΦΕΤΟΣ ... αλλαζουμε συνεργατη.

      Διαγραφή
    3. Ανεξαρτητα με το τι θα κανει η μετοχη ... εμενα οι Καρακουλακης Μαμαλης μου θυμιζουν Δομαζακιδες. Τρεις λαλουν και δυο χορευουν ....

      Διαγραφή
    4. Εμας μας ενδιαφερει τι θα κανει η μετοχη..Δεν θα παντρευτούμε τα καλόπαιδα..

      Διαγραφή
    5. Φυσικά ούτε την μετοχή παντρευομαστε.Την προίκα θέλουμε και μετά στρίβουμε δια του αρραβώνος.

      Διαγραφή
  27. Ερώτηση προς γνωρίζοντες? Αυτή η βιοσκ είναι τόσο χάλια?Την διαβάζω με κεφαλοποιηση 1 εκατομμύριο και απορώ.Ουτε επιτήρηση είναι.Παλια κάτι τέτοιες ήταν οχήματα λαθροεισαγωγης στο ΧΑΑ.Πριν από λίγο καιρό βέβαια ο γιατρός την χαρακτήρισε σκουπιδι.Ειναι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πάλι Δηλώσεις από τον πρέσβη της υπερδυναμης για τον ρόλο της Ελλάδας κλπ.Να τον παρακολουθείτε.Ξερει περισσότερα ακόμη και από την κυβέρνηση.Για να μην επαναλάβω ότι πολιτική δείχνει το μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πότε έκανε δηλώσεις ο Κινέζος πρέσβης και δεν το πήρα είδηση??????

      Διαγραφή
  29. Ανεβάζει τον πήχη η foodlink στην Αγορα ιδίων μτχ.Δειτε σημερινή ανακοίνωση.Τι να πω.Μαλλον δεν αφήνει να επιβιβαστουμε .Κριμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλησπέρα,κ.Τακη.Αν αξίζει τον κόπο,κάντε ένα σχόλιο για τα ετήσια αποτελέσματα του Κλουκινα.Εχουν δημοσιευθει.Δινει και ένα μερισματακι καθόλου άσχημο.Οσον αφορά την πρώτη σας ερώτηση για το αντικείμενο της εταιρίας,σας απάντησα παραπάνω.Ευχαριστω για τη φιλοξενια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σιγά μην είσαι huntersheep για απλό sheep σε κόβω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γιατρέ χρειάζεσαι γιατρό.Υπερδυναμη η Κινα????? Γραπτός χαιρετισμός σε συνέδριο στην Κοζάνη 22.3.2019 Γιατρέ όχι Λωζανη.... Κοζάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ χρειάζομαι???? Χαχαχα. Έχεις μείνει πίσω στην δεκαετία που 80' συντεκνε.

      Διαγραφή
  33. που είσαι γιατρέ σε χάσαμε?
    συνεχίζεις να πιστεύεις ότι θα δούμε χοντρές σφαλιάρες στις τράπεζες ξανά?
    οι short ανακοινώνουν σενέχεια άνοιγμα νέων θέσεων,για να μας πιάσει τσιρλιρί .Αμ δε !!!!
    θα καταλάβουν οτι το παίγνιο αυτό δεν παίζει πιά και θα το γυρίσουν σύντομα.Ασε που φεύγει και ο τσε σιγά σιγά (μπορεί και ιούνιο)
    για περσέα δεν δίνω λέπι έχω μέσο όρο 0.79 .Θα αρχίσω να το σκέφτομαι μετα το 1.5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύντεκνε εγώ δεν αλλάζω γνώμη κάθε τρεις και λίγο. Εξάλλου έχω αναφέρει που άνοιξα short στον FTSE. Και από εβδομάδα άμα μου κάνει την χάρη θα ανοίξω σε 2 τραπεζικά δυνατό short.

      Stay tuned

      Διαγραφή
    2. Είναι νομίζω σαφές ότι αναφέρεστε σε βραχύ διάστημα (trade) και το παρελθόν έχει δείξει ότι έχετε καλή αίσθηση κερδοσκοπικής αξίας και χρονισμού. Προσωπικά εάν χαρακτήριζα την αγορά με μια παροιμία αυτή θα ήταν "φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη". Πιστεύω ότι δύσκολα θα πάει αρκετά κάτω...5% max τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές του Μαΐου.

      Τη δύναμη με το πολύ ρευστό και τις πολλές πράξεις την έχουν ξένοι...οι οποίοι μας βλέπουν από μακριά κι έχουν άλλο οπτικό πεδίο...όπου α) σαν ΓΔ υστερούμε πολύ έναντι των υπολοίπων ευρωπαϊκών αγορών β) έχουμε βγει από μνημόνια κι έχουμε μια στοιχειώδη κανονικότητα γ) έχουμε ρυθμισμένο το χρέος με μέση σταθμική υπολειπόμενη φυσική διάρκεια στις 31.12.2018 τα 19,7 έτη και το μέσο επιτόκιο μόλις 1,61 !!!! δ) επίκειται να κυβερνήσει φιλελεύθερος πρωθυπουργός ε) πιθανές αναβαθμίσεις προσεχώς στ)...ζ)...υπάρχουν αρκετοί παρόμοιοι λόγοι που μπορεί να γράψει κανείς

      Κι ένας μόνο αντίθετος...τα εκλογικά χτυπήματα κάτω απ΄τη μέση κι ο πόλεμος λάσπης...που ευτυχώς όμως έχουν ημερομηνία λήξεως.

      http://www.pdma.gr/el/debt-strategy-gr/public-debt-gr/annual-service-cost-gr

      Διαγραφή
    3. Όπως έγραψα την Παρασκευή, σήμερα κατάφερα και άνοιξα τα short μου στην ΕΤΕ και την Πειραιώς με 1.65€ και 1.35€ αντίστοιχα.

      Διαγραφή
    4. Ενίσχυση του short 1.74€ και 1.40€ αντίστοιχα και τέλος. Τώρα καναπέ ο Γιατρός με 1,69€ στην ΕΤΕ και 1.37€ στην Πειραιώς.

      Διαγραφή
    5. Γιατρέ η ξεροκεφσλιά στα χρηματιστήρια δεν είναι προτέρημα
      mea culpa γιατρέ

      Διαγραφή
    6. Συντεκνε έχουμε καιρο ακόμα για το κλείσιμο της σειράς των ΣΜΕ που άνοιξα τα short μου. Εδώ δεν παίζουμε σε χρόνους ημερών αλλά εβδομάδων.

      Διαγραφή
  34. Κύριε Τάκη αφήστε το huntersheep ερώτηση θέλω να κάνω περί Σαραντοπουλο αλευριθα βγάλουν προς εκποίηση πολλά κομμάτια αξίζει τον κόπο νομίζετε να στήσουμε καραουλι.ταπεινα κιτσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εγκρίθηκε ομόφωνα η διανομή κερδών χρήσης.Αυτο σημαίνει η μέρισμα η επιστροφη,εγώ αυτό καταλαβαίνω.Κιτσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κύριε Τάκη, η εταιρία είχε παλαιότερα μετοχές ΕΛΤΟΝ. Γνωρίζετε αν τις έχει ακόμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με λίγο ψάξιμο υποθέτω πως έχει 833.333 μτχ ΠΕΙΡ (κλείσιμο 31/12/2018 0,84 ευρώ) και 326.750 μτχ ΕΛΤΟΝ (κλείσιμο 31/12/2018 1,215 ευρώ).

      Διαγραφή
    2. Λέτε έτσι να εξηγείτε ο χαρτοπόλεμος ? 2 μέρες τώρα, εχω ΕΛΤΟΝ αλλά νόμιζα ότι ο νέος market maker ΛΕΩΝ ΔΕΠΟΛΑΣ(ωραίο όνομα για ελληνική ταινεία 60ς) είχε κέφια

      Διαγραφή
    3. Εντονότατη χρηματιστηριακή κίνηση παρουσιάζει τις τελευταίες συνεδριάσεις η μετοχή της ΕΛΤΟΝ Χημικά, με αποκορύφωμα τη σημερινή, όπου μέχρι στιγμής έχουν αλλάξει χέρια πάνω από 300.000 μετοχές της εισηγμένης, οι οποίες αντιστοιχούν γύρω στο 50% του όγκου των συναλλαγών το τελευταίο εξάμηνο!

      Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, βασικός πωλητής των συγκεκριμένων μετοχών είναι η εισηγμένη εταιρία Περσεύς (τις κατείχε εδώ και πολλά χρόνια και τις ρευστοποιεί προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω τη ρευστότητά της) και αγοραστής εγχώριο αμοιβαίο κεφάλαιο

      Διαγραφή
    4. Η εταιρεία ΠEΡΣΕΥΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΒΕΕ προέβη σε πώληση τριακοσίων οκτώ χιλιάδων και μίας (308.001) μετοχών της εταιρείας ΕΛΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε. συνολικής αξίας τετρακοσίων εξήντα μίας χιλιάδων τριακοσίων δεκαεπτά ευρώ και ογδόντα εννέα λεπτών (461.317,89€) με αντίστοιχη ενίσχυση της ταμειακής της ρευστότητας.

      Διαγραφή
  37. https://www.euro2day.gr/news/market/article/1673872/polhths-h-perseys-sthn-elton-hhmika-.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Στοχοποιούν μετοχές με αμφιλεγόμενο παρελθόν χωρίς να μελετούν στοιχεία για την προς το χειρότερο ή καλύτερο πορεία της εταιρείας που έχει τη μετοχή.Για φολί νηρέα ιντραλότ με πρώτο το κ.Τάκη και από άλλους σχολιαστές είχαν γραφτεί τα άσχημα αυτών των εταιρειών.Στοχοποιούν περισσότερο με την χρηματιστηριακή συμπεριφορά της τιμής χωρίς να μελετούν αξία εταιρείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Μετά από πολύ σκέψη την Παρασκευή ξεκίνησα να αγοράζω Περσέα. Το καθοριστικό για εμένα σημείο ήταν η πώληση της ΈΛΤΟΝ κι ελπίζω να ακολουθήσει σύντομα και η ΠΕΙΡ. Αν κατάλαβαν επιτέλους ότι δεν είναι ΑΕΕΧ, και δεδομένων των πολύ καλών στοιχείων του ισολογισμού, θεωρώ ότι κάτι καλό (έως πολύ καλό) θα προκύψει για τους μετόχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνεις δεν θα τους κυνηγήσει. Οι μεν παλιοί μέτοχοι έχουν εξέλθει της μετοχής (αυτό δεν μας λέτε συνέχεια?), οι δε καινούργιοι έχουμε συνυπολογισει στα μοντέλα μας αυτήν την χασούρα και συνεπώς δεν μας ενδιαφέρει.

      Διαγραφή
  40. Όταν θα πάρει τα χρωστούμενα από σελοντα που θα τα πάρει έστω και ψιλοκουρεμενα θα φανεί όλη η δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια,αλλά νούμερα που λέει και ο κύριος Τακης θα δούμε λίγο υπομονή απαιτεί.Κιτσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ο Ξενοφών συνεχίζει να αγοράζει. Έχω άπλετο χρόνο και ρευστότητα. Μάλλον δεν με διαβάζετε καλα. Ευχαριστώ παντως που αγχώνεστε για εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καταλαβαίνω πολύ καλά ότι με ότι έχεις ασχολείσαι. Αλλά από την αρχή του έτους κάποιοι από μας λίγοι θάλεγα είχαμε θίξει το θέμα τραπεζών και δειλά-δειλά βλέπω ότι κάποιοι τοποθετούνται. Τι να πω ρε παιδιά σε καλό να μας βγεί σε όλους αλλά οκ οποιος βλέπει τους τζίρους και παίζει ΧΑ τι να πώ. Καλά κέρδη σε όλους !!!
    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΑΣΧΗΜΗ ΕΙΚΟΝΑ: Cenergy, Intracom, Ιντρακάτ, Κέκροπας, ΠΠΑΚ, Μοτοδυναμική, Περσεύς, Αττικής, Ελτράκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρ.Λευτέρη τεχνικά εννοείτε,στον Περσέα σε ποιο σημείο?

      Διαγραφή
    2. Πεζοπόρε, είναι από τον Μικρομέτοχο στον ημερήσιο σχολιασμό της συνεδρίασης. Κάνει μια γενική αναφορά στις μετοχές που ανέβηκαν πολύ ή έπεσαν πολύ

      Διαγραφή
    3. Δεν κατάλαβα ότι ήταν ημερήσια ανασκόπηση.Υπάρχει δυνατή στήριξη στο 0,91.

      Διαγραφή
    4. Προσωπικά, το μόνο που με προβλημάτισε σήμερα είναι ότι δεν μάζεψε κανείς τα 4,000 κομμάτια στο κλείσιμο στο 0.95

      Διαγραφή
    5. Angelos αυτά τα κομμάτια μάλλον δόθηκαν στο 0,912 στις 12.20,η στήριξη ήταν εντάξει. Γι΄αυτό δεν τα πήραν χτες.

      Διαγραφή
    6. Παλι βγήκαν στο τελος αυτα τα κομματια και σημερα ..ευτυχως ειναι ανοδική η αγορα μας το 2019 και κραταει τη στήριξη η μετοχη, δεν θελω ουτε να το σκεφτομαι αν ηταν αρνητικο το κλιμα...

      Διαγραφή
    7. Να πουλησετε κυριε μου ... μην μας τα κανετε νταουλι.
      Ειστε ασχετοι ... θα σας σβηνω τις ανοησιες με διχως ελεος.

      Διαγραφή
    8. κ. Τακη δυστυχως εχουμε μπλεξει με ανεγκεφαλους και μας χαλανε ολα αυτα...Γενικά νομιζω οτι οταν δεν έχουμε τους γρίφους σας ως τροφη για σκεψη, αυτά τα άσχημα θα συμβαίνουν συνέχεια

      Διαγραφή
    9. Κυριε Τάκη η αλήθεια είναι ότι πλάκωσαν όλοι οι νταουλιέρηδες του capital και το κάναν γήπεδο το μπλογκ...που είναι οι κύριοι Παναγος, Σείριος, coffeeroomboy, Συλβιος, Μανώλης, Bucher, Lorac κλπ...μια σκέψη που κάνω μπας και φύγουν οι παθιασμένοι "φίλαθλοι" είναι για κάποιο ικανο διάστημα πχ εξάμηνο να μην ανοίξετε ξανά θέμα με τα μικρά ελπιδοφόρα αλλά μόνο με τα καλά μεγάλα του 25αρη ΤΙΤΚ, ΜΥΤΙΛ, ΜΟΗ. ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ κλπ που δεν αγαπά το πλήθος

      Διαγραφή
    10. οχι κυριε hippy δεν θα τους κανω τη χαρη. Αφου ξερετε οτι στο τελος ολοι αυτοι τρωνε τη σκονη μου. Σαν το αλλο το χαζο που κοροιδευε τον Ικτινο στο 1 ευρω, χλευαζε τον Τακαρο και τον παππου και μας προτεινε ΣΑΤΟ που ταχα μου αυτος θα διπλασιαζε ανετα. Ολοι ξερουμε τη συνεχεια ....

      προς το παρον αυτο το κομπλεξικο βλαμμενο με διασκεδαζει ... οταν κουραστω να του σβηνω τις παπαριες που γραφει τοτε θα μπει ΦΡΑΓΗ ΣΧΟΛΙΩΝ. πρωτα θα τσεκαρει ο Τακαρος τι γραφεται και κατοπιν θα το δημοσιευω.

      Διαγραφή
    11. Ξέρει κανεις γιατι αλλαξε το βημα τιμης στην μετοχη? Απο το +-0.5 που είχε μεχρι τωρα ,εχει πλεον διαφορετικο..ξαναγυρισε στο +-10% πλαφον?

      Διαγραφή
    12. Άλλο πράμα το βήμα τιμής και άλλο η κυκλοφοριακή ταχύτητα σύντεκνε.

      Διαγραφή
    13. Γιατρε Δρομεα να ιπταται εχετε δει?

      Διαγραφή
    14. Χαχαχαχαχα. Ένας είναι ο Τάκαρος. Γιαυτό και περαστικοί απο την Αυστραλία βγάζουν χολή αλλά αργά η γρήγορα καταπίνουν την γλώσσα τους.

      Διαγραφή
    15. οι ανοητοι αυτοι κοιτανε δεικτες 😂😂😂😂
      Τι παπαριες θα διαβασουμε ακομη?

      Ο αλλος εχθες σας εβριζε και ελεγε για Πειραιως στα 2 ευρω 😂😂😂 Καλοφαγωτα τα κερδη σου βρεεε ... τοσο παρα που θα τον βαλει? θα εχει θυσαυροφυλακιο φαινεται 😂😂😂
      Τον εσβησε ο Τακαρος ο γομολαστιχας.

      Διαγραφή
    16. Κύριε Τάκη respect σε εσάς τον κύριο Τζωρτζή (πρώην Δρομεα nick name ) και τον αξιότιμο κύριο hippy για τον Δρομέα , χάρις σε εσάς τον κράτησα και δεν έχασα , σας ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    17. Βρε καλώς τον Μπαφομέλ. Τι νέα απο ΔΕΗ????Απο Ελλάκτωρα?????enlighten us βρε. Θα πάνε 50 λεπτάκια????

      Χαχαχαχαχαχαχα..Τζιρακιάν βρεεεεεεεεεεεεεε.

      Οσο για τα short συμβόλαια έχω αναφερθεί. Στην λήξη τους ξυρίζουν τον γαμπρό.

      Διαγραφή
    18. Δόκτορα, αλήθεια παραμένετε σορτ σε ΑΛΦΑ?

      Διαγραφή
    19. o τάκαρος είναι ειδικός να ανοίγει τα μάτια στα μικρά διαμάντια πολύ πριν οι άλλοι τα ανακαλύψουν γιατί απλά ξέρει να αναλύει ισολογισμούς και να βλέπει μακροπρόθεσμα της λειτουργείες των εταιριων. Ικτίνος, παπουτσάνης, προφίλ και τώρα δρομέας.

      Διαγραφή
    20. και οχι μονο ...προβλεψα τη χρεοκοπια του ΤΤ , απο τα 3 ευρω, οταν οι αλλοι εβλεπαν πολυφερνη νυφη ... το μηδενισμο της ΕΒΖ οταν αλλοι εβλεπαν τιμη πωλησης στα 3 και πσνω ... εβγαλα στο κλαρι το ζομπι τη Follie , διεγνωσα τελος στο ραλλυ του χρυσου και πτωση , ρεκορς στα Αμερικανικα χρηματιστηρια και Dax οταν χρεοκοπουσε η Lehman Brothers
      και ενα σωρο αλλα.

      Θα συνεχισουμε ...

      Διαγραφή
    21. κ. Τάκη το έχω ξαναπεί. Εμείς εδώ μπαίνουμε για να διαβάζουμε εσάς. Η δική σας άποψη μας ενδιαφέρει.
      Για την άποψη όλων των άλλων (πολλώ δε μάλλον των ενοχλητικών τρολλ) αδιαφορούμε.
      Ό,τι και αν γράψουν, απλά δεν μας ενδιαφέρει.

      Διαγραφή
  44. Την foodlink την ανεβάζουν για να γίνει το placement η κάτι ξερουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Κούρασε πολυ το χαρτι αυτό κυριε hippy λιγο που του έριξα μια ματια, αλλα από την αλλη γιατι δεν το αφήνουν στην ησυχια του, πουλάνε και τελος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζομαι πως αναφέρετε στον ΑΔΜΗΕ...πραγματικά ναι κούρασε...από την άλλη όμως δίνει (και υπόσχεται πως θα συνεχίσει) μέρισμα καλύτερο από το 10ετές ΟΕΔ...αισθάνομαι (σχετικά) ασφαλής, οπότε δεν το παρακολουθώ πιστεύω πως κάποια στιγμή θα συγκλίνει προς τα θεμελιώδη του

      Διαγραφή
    2. "αναφέρεστε" (φυσικά)

      Κατά τα λοιπά 3,34% το 10ετές!!!!! Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ίσως παίζεται και η πιθανή αναβάθμιση σε ΒΒ- στις 26/4 από S&P...αν μας κάνει (καλύτερη) έκπληξη θα σπάσει το 3%...ΣΟΥΠΕΡ

      Σε κάθε περίπτωση μεσοσταθμικό χρέος στην επόμενη 15ετία 1,61% απλά είναι εξαιρετικό...ούτε η Πορτογαλία λέμε χε χε

      Διαγραφή
    3. κ. Hippy το θέμα είναι πόσο το προεξοφλεί αυτό γιατί έτσι πάνε τα επιτόκια και αν γίνει που θα γίνει η μείωση χρέους τότε οι τράπεζες θα απογειωθούν και δυστυχώς επειδή με έπιασε ίλιγγος ρωτώντας το κ. Τάκη μου ανέφερε για τις τράπεζες μονον trading και λέω να πάρω το κεφάλαιο μου πίσω και τα υπόλοιπα να τα μπαουλιάσω επειδή έχω τοποθετηθεί πολύ χαμηλά και με πιάνει ίλιγγος ετσι που βλέπω τις τιμές. Θάθελα και τη δική σας γνώμη. Ακούω ότι μπορεί μέσα στο καλοκαίρι ίσως να μπεί και στην investment grade καταλαβαίνετε ότι αυτόματα θα διπλασιαστούν οι τιμές. Ευχαριστώ
      Δημήτρης

      Διαγραφή
    4. Κατ΄αρχήν συγχαρητήρια για την τόλμη σας στα χαμηλά...πάντα τέτοια.

      Ωστόσο θα συμφωνήσω με τον κ. Τάκη. Δυσκολεύομαι να καταλάβω την απόλυτη συσχέτιση αποδόσεων ΟΕΔ και τιμών τραπεζών. Απ΄όσο ξέρω οι τράπεζες εξαναγκάσθηκαν να δώσουν σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος των κουρεμένων ομολόγων τους του psi (πάνω από 15 δις) κατά την "προαιρετική" πρόταση του κ. Στουρνάρα το 2013. Σε αντάλλαγμα τους παραχωρήθηκε οτο δικαίωμα να συμψηφίζουν τμηματικά την ζημιά με τα (πιθανά) κέρδη τους στα επόμενα 30 χρόνια (αναβαλλόμενο φόρος έως 4,2 δις max). Δεν γνωρίζω τι ποσό ΟΕΔ εξακολουθούν να κατέχουν πιθανολογώ όμως μικρό καθώς όμως οι νέες εκδόσεις απορροφήθηκαν κυρίως από ξένους. Αυτά που κατέχουν είναι ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός του δημοσίου (έντοκα γραμμάτια) το επιτόκιο των οποίων όμως τα τελευταία 2 χρόνια ο Τσακαλώτος μείωσε δραματικά (χθεσινή έκδοση 3μηνων ΕΓΔ 0,35%)

      Το θετικό από την μείωση των επιτοκίων είναι ότι σιγά σιγά αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη του ταλαιπωρημένου Έλληνα προς το κράτος που σαν αντανακλαστικό αποτέλεσμα την επιστροφή των καταθέσεων στις τράπεζες που θα αποκτήσουν ρευστό για να κάνουν τη δουλειά τους (δανειοδότηση)

      Για μην θεωρηθώ πως αποφεύγω προσωπικά εάν ήμουν στη θέση σας (μπράβο-ζηλεύω) θα ρευστοποιούσα το αρχικό κεφάλαιο και θα άφηνα τα κέρδη μου να συνεχίσουν το παιχνίδι.

      https://www.multi-news.gr/tribune-katathesis-epistrefoun-stis-trapezes-afxithikan-kata-149-dis-2018/

      Διαγραφή
    5. Κύριε Χίππη ένα μικρό σχόλιο για τις τράπεζες. Από eurobank με πήραν τηλέφωνο το Δεκέμβρη και μου είπαν ότι για κάθε 1000 ευρώ στο λογαριασμό μου στο τέλος του έτους θα πάρω ένα x ποσό μέσω του προγράμματος επιστροφή.

      Διαγραφή
    6. Ευχαριστω πολύ κ. hippy νάστε καλά για τα καλά σας λόγια. Δεν σας κρύβω ότι ρίσκαρα πάρα πολύ και στο μόνο που βασίστηκα είναι ότι δεν εβλεπα ΑΜΚ.Αυτό θα κάνω και εγώ που προτείνατε δηλαδή θα τραβήξω το κεφάλαιο και αυτό είναι που σκέφτηκα πρώτα απόλα. Σας ευχαριστώ θερμά πολύ για την άποψη σας ξέρετε πολλές φορές μέσα στη μοναξιά των επιλογών μας νοιώθουμε πολύ πιό ωραία όταν σού δίνουν συμβουλές άνθρωποι που εκτιμάς όπως εσείς και ο κ. Τάκης. Εύχομαι με υγεία πάνω απόλα και με κέρδη νάμαστε εδώ να τα λέμε.
      Δημήτρης

      Διαγραφή
  46. κ. Τάκη τα θερμά μου συγχαρητήρια για το Δρομέα...τώρα αρχίζουν τα δύσκολα...ευχαριστούμε πολύ για τις συμβουλές σας...απλά εκεί που δεν σας άκουσα είναι ότι φορτώθηκα 2 τσουβαλάκια τράπεζες ΠΕΙΡ και ΕΤΕ στα πολύ χαμηλά γιαυτό θέλουμε να μας πείτε πως βλέπετε γενικά τις τράπεζες !
    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ επειδή δεν τα μπορώ αυτά θα πάρω το κεφάλαιο μου γιατί ειναι μεγάλο για τα κυβικά μου...Σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ !!
      Δημήτρης

      Διαγραφή
  47. O k Hippy είναι εξαιρετικός και η γνώμη του μετράει >Κατασκοπεύω τον Κ Τάκη απο την εποχή του marketzone και εξακολουθώ ανελειπώς.Τον ευχαριστώ
    Το είπα και στον γιατρό πριν λίγες μέρες η γκουρουδιά μου είναι οτι οι τράπεζες θα φθάσουν τις τιμές των τελευταίων ΑΜΚ μέχρι τις εκλογές Πιθανώς και μέχρι τις ευρωεκλογές.Για τα ψάρια ήθελα την γνώμη του κ Τάκη ,πόσο επηρεάζει η αγορά της Τουρκίας (στα ψάρια) το τελικό τίμημα της amera για νηρεά σελόντα ,και κατ επέκταση τον Περσέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συντεκνε κατάσκοπε έβγαλα ένα δυνατό πακέτο από την Alpha πριν καιρό. Τα κέρδη λοιπόν μοιράστηκαν στα short μέσω συμβολαίων σε ΕΤΕ και ΠΕΙΡ. Μέχρι την λήξη έχει ο Θεός. Τότε θα κάμουμε και ταμείο.

      Διαγραφή
    2. Με τα τελειωμενα ζομπι Σελοντα και τον ημιθανη Νηρεα δεν ασχολουμαι.
      Για Περσεα θα σας πω μονο τουτο. Σκεφτειτε καποιος να ελεγξει το κρισιμο ποσοστο του 4% τι εχει να γινει.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα κύριε Τάκη, γιατί κρίσιμο το 4%? Απ' όσο ξέρω το free float είναι κοντά στο 11%

      Διαγραφή
    4. Το βασικο ειναι να γινει το deal με την amera και να ξεκουμπιστει η Σελοντα. Μετα αν δεν μπορει να περασει η Αμερα απο ΓΣ αποφαση συγχωνευσης Περσεα με το ζομπι Σελοντα θα χορευει η Αμερα στο ρυθμο που θελουν οι μετοχοι του Περσεα και οχι οπως θα θελει η Αμερα.

      Αθροιστε ποσοστο Κυριακου και Αντυπα (που τρεμει τη Σελοντα) και δειτε ποιο ειναι το ποσοστο που χρειαζετααι για να γινει το 50% + 1 μετοχη. Λιγοτερο απο 4% ... ομως το βασικο ειναι να ολοκληρωθει το deal Σελοντα Νηρεα με Αμερα και τραπεζα Πειραιως.

      Δεν μπορω να σας πω κατι περισσοτερο.

      Διαγραφή
    5. Καλημέρα κ. Τάκη. Τα είπατε όλα !! Ας τραβήξει ο καθένας το δρόμο του μόνο να κόψουνε τις ειρωνείες και τις εξυπνάδες. Δεν είπαμε σε κανέναν ούτε να αγοράσει ούτε να πουλήσει και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
      Δημήτρης

      Διαγραφή
    6. Μου αρκούν αυτά που είπατε, έχω αρκετές μετοχές άρα εμένα μόνο σύμμαχο θα με έχουν στην προσπάθεια αυτή

      Διαγραφή
    7. ...εάν τα σκέφτομαί σωστά κ.Τάκη ψάχνουμε το λευκό ιππότη που θα βρεθεί με το κρίσιμο ποσοστό του 4% που θα κρίνει το μέλλον όλων των μετόχων του Περσέα...

      Διαγραφή
    8. Αφηστε τους επιδοξους πωλητες να ζοριζονται.
      Να κλεισει το deal Σελοντα Αμερα ... γιατι εδω ειναι Ελλαδα και τα παντα κινουνται στη σφαιρα του τυχαιου και της τελευταιας στιγμης.

      Οποιος ειναι ανυπομονος ή φοβαται να πουλησει και να ξεκουμπιστει.

      Διαγραφή
    9. Καλησπέρα,η αλήθεια είναι ότι όταν βλέπεις τις κότες των άλλων να γεννάνε και οι δικές σου όχι,ενοχλείσαι κάπως.Ένας από τους λόγους που έχουμε διασπορά στο χαρτοφυλάκιο μας είναι και αυτός.Στο δικό μου χαρτοφυλάκιο που αποτελείται από 10 εταιρίες,το πλαίσιο και ο περσέας αποτελούν το 11 τοις εκατό.Σε όλες τις υπόλοιπες πάμε από καλά εώς πολύ καλά.

      Διαγραφή
    10. κυριε Πελοπα πλακα μου κανετε. Ποιος θα κανει διασπορα? Το τρολ του Περσεα? Εγω τον κοβω για κεφαλαιο 2500 ευρω αντε 5000 με το ζορι. Μια μετοχη παιζει ... το πολυ 2.
      Διαβασε μικρομετοχο και αγορασε Περσεα σε τελειως λαθος timing Μετα εβριζε τον μικρομετοχο ... εφαγε φαπα και του φταινε οι αλλοι. Τωρα παιζει Εκτερ.

      πανω απο μια δεκαετια στο Internet τετοιο βλαμμενο δεν εχω ματαδει.
      Στελνει σχολια οτι θα μου χακαρει το ιστολογιο αν δεν ανοιξω τα σχολια ... στελνει σχολια με nicks δικα σας οπως MrBean, Harry , Πελοπας και αλλα και γραφει πως ταχα μου πουλανε Περσεα και αγοραζουν Εβροφαρμα , Εκτερ .... η ηλιθιοτητα σε ολο το μεγαλειο της.

      Εδω ταιριαζει το ...
      ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΠΟΥΛΙ ΤΟ ΤΡΟΛ ΤΟΥ ΠΕΡΣΕΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΓΚΑΝΙΝΙ.
      Τοπιασατε το υπονοουμενο ετσι?

      Διαγραφή
    11. Χαχαχαχα. Και χακερ το ζαβο. Τι άλλο θα ακούσουμε. Oι insiders στην ΕΚΤΕΡ πουλάνε στην κεφαλα τους.

      Διαγραφή
    12. Ξέρετε ποιός λείπει απο το blog K Tάκη Το γόύρι σας ο λουκάς ο μπατήρης Μάλλον θα έμεινε τελείως μπατήρης απο μετοχές και θα τα πίνει σε καμμιά ταβέρνα στην παραλία της πάτρας
      για τα τρολ μην συνχύζεστε παντού στο διαδίκτυο υπάρχουν γομολάστιχα και τέλος καλησπέρα γιατρέ

      Διαγραφή
    13. Θα τον παρακαλέσω να μην παίζει ΕΚΤΕΡ,θα μαγαρίσει την εταιρεία.
      Έπεσα θύμα χάκερ που χρησιμοποιεί το nick name μου;Πω πω μεγαλεία που ζω!
      Τον ενημερώνω ότι έχω μόλις 2000 μετοχές Περσέα στο 0,92 και δεν έχει καμία σημασία για την μετοχή η προοπτική πώλησης εκ μέρους μου.Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι.
      Όποιος έχει ακουστά τον Παγκανίνι ξέρει....

      Διαγραφή
  48. Σωστά, ξέχασα την φόλα φόλα που είσασταν αρνητικός. Ο μόνος που έλεγε ότι κάτι δεν του αρέσει στον ισολογισμό. Μεγάλη μαντεψιά. Γλύτωσα πολλά χρημάτα γιατί είμουνα έτοιμος να μπω στα 17 ευρω δυό χρόνια πριν σκάσει το κανόνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Μοτοδυναμικη
    Η ενοποιηση στα αποτελεσματα της Λαιον Ρενταλ για το μηνα Δεκεμβριο οδηγησε σε ζημιογονο χρηση ... χωρις τη Λαιον Ρενταλ τα κερδη μετα φορων θα ηταν παρομοια με τα περσινα.

    Με την ενοποιηση της Λαιον Ρενταλ για ολο το 2019 αναμενεται τα αποτελεσματα της ΜΟΤΟ να χαλασουν περισσοτερο το 2019 ... αναμενομενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. κ.Τάκη συνεχίστε να προσφέρεται δωρεάν γνώσεις. Εμείς σας διαβάζουμε καθημερινώς και προσωπικά εγώ σας ευχαριστώ για τον Δρομέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω ευχαριστω κυριε Σπυρο και λυπαμαι που εβαλα καποιους περιορισμους στο Ιστολογιο.
      Χασαμε δυστυχως καποιους πολυ δυνατους ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ απο την παρεα μας ... οπως τον coffeeroomboy που εδειξε την Interlife και τον ευχαριστουμε.

      Εγω λεω μην πεφτουν στην παγιδα του καθε τρολ που θα εμφανιζεται. Να ερχονται και να σχολιαζουν .... καπου ειδα και τον κυριο Παναγο και εμφανιστηκε. Γραφετε κυριοι ... μην αφηνετε τα απενταρα τσουρομαδημενα τρολ να σουλατσαρουν εδω μεσα.

      Διαγραφή
  51. Εξομολόγηση...

    Αισθάνομαι τυχερός που δεν άκουσα τον κ Τάκη για ΙΚΤΙΝ στο 1,40 αλλά τους ξερόλες που τότε χλεύαζαν και τώρα, όλως τυχαίως, είναι εξαφανισμένοι. Φυσικά έχασα την άνοδο από το 1,ΧΧ στο 5,ΧΧ αλλά τουλάχιστον τώρα είμαι σίγουρος!!!!

    https://www.capital.gr/epixeiriseis/3354082/proxora-i-touristiki-ependusi-upsous-300-ekat-tis-iktinos-sti-siteia


    Mille mercis και λίγα είναι κ Τάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το project Σητεια θα γινει να ειστε βεβαιος κυριε Harry.Απλως τα ξενακια επειδη εχει καει η γουνα τους με την κωλοχωρα που λεγεται Ελλας ... ζητουν περισσοτερες διασφαλισεις σε ορισμενες αδειοδοτησεις. Θα εχουμε χρονοκαθυστερηση, οπως παντα συμβαινει σε αυτη την κωλοχωρα.

      Διαγραφή
  52. τρολάκι του Περσέα. Τέλος να πας να παίξεις αλλού με τα πεντόβολα σου.
    Κύριοι είμαστε σε επόπτευση σχολίων ... όταν δεν θα είμαι πάνω απο το ιστολόγιο δυστυχώς θα ελέγχονται τα σχόλια.

    Δεν θα αφήσουμε σχόλιο του τρολ παραπάνω απο 10 λεπτά αναρτημένο.
    ΦΙΛΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Καλησπερα σας κ Τακη!Θα ηθελα την αποψη σας πανω στα ενεργειακα θεματα μεΕΛΠΕ & ΔΕΗ.Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. κ. Τάκη ένα σχόλιο για τα αποτελέσματα της ΙΝΤΕΡΚΟ και της ΑΣΚΟ (διατηρώ σημαντική θέση και στις 2). Μου φάνηκαν εξαιρετικά αμφότερα.
    Ειδικά στην ΑΣΚΟ σκέφτομαι να αγοράσω κι άλλα κομμάτια (καθώς σε αυτήν βλέπω χαρακτηριστικά του ΚΑΝΑΚ, τον οποίο πούλησα πρόσφατα αμέσως μετά τη δημόσια πρόταση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κυριε Ξενοφων το τρολ μολις τωρα κανει σχολιο ως Ξενοφων ... και λεει οτι πηρατε Ιντραλοτ.
      Τι βλακας!!!!!
      Δεν αφηνει ζομπι για ζομπι το χαζοπαιδο. Αυτουνου αν του δωσει καποιος 1.000.000 ευρω ειναι ικσνος να το φυτιλιασει μεσα σε 5 λεπτα 😲😲😲

      Διαγραφή
    2. Χαχαχα!! Πρώτα Εβροφαρμα και μέτα Ιντραλοτ? Θα πρέπει να έχω ενοχλήσει πολύ το τρολλ και επιμένει μαζί μου. Δεν πειράζει. Ξύδι...
      Αν είχε χιούμορ πάντως θα έλεγε ότι αγόρασα ΣΑΤΟ που δημοσίευσε σήμερα αποτελέσματα (καταπληκτικα όπως πάντα, δεν άφησαν πέτρα πάνω σε πέτρα οι Θεοδωριδηδες)...

      Διαγραφή
    3. Γιατι Ιντραλοτ με Σατο βλεπετε να εχουν καμια διαφορα? Aπλως η Ιντραλοτ βρισκεται σε χρονοκαθυστερηση σε σχεση με τη Σατο ή τη ΦΡΙΓΟ.

      Διαγραφή
    4. Σε αυτό δεν έχετε άδικο. Στην ανακοίνωση που έβγαλε για το ημερολόγιο του έτους έγραφε (για πρώτη φορά) και τις ημερομηνίες καταβολής των τόκων των ομολόγων της. Θέλει να καθησυχάσει τους ομολογιούχους ότι δεν έρχεται κούρεμα.
      Εγώ πάντως βλέπω να έρχεται κούρεμα με την ψιλή αλά ΦΡΙΓΟ (όπως ακριβώς το είπατε).
      Μεγαλύτερος μοναχοφαγας από τον Σωκράτη δεν έχει περάσει από το ΧΑΑ.

      Διαγραφή
    5. Πομπαρουν γενικά διάφοροι την Ιντραλοτ. Δεν έχουν ανοίξει ισολογισμο στην ζωή τους μάλλον. Μας γράφουν ότι θα αναλάβει πάλι ο Ροκκο. Δεν μας γράφουν όμως τι θα γίνει με τις εταιρίες του συγκεκριμένου 84 χρονου μετά τις εκλογές η αν λόγω ηλικίας μας αφήσει χρόνους. Θα τις τρέξει ο Πέτρος??? Ωχ και ξανά μαν ωχ.

      Διαγραφή
    6. Μωρέ ας κάνει 0.38€ η Ιντραλότ και θα το πάρω το σαπάκι για ένα γκάμπλινγκ λίγων 24ώρων.

      Διαγραφή
    7. Κύριε ξενοφών

      ΑS Company
      Το 2018 o Όμιλος, πέτυχε πωλήσεις 27,015 εκατ. ευρώ και είναι το 2ο καλύτερο ρεκόρ μετά τα 27,245 εκατ. ευρώ πωλήσεις του 2008.
      Στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις, περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα της θυγατρικής Εταιρίας «AS COMPANY CYPRUS LTD», με έδρα στην Κύπρο,η οποία διένυσε την τρίτη χρήση της και της θυγατρικής«AS KIDS TOYS SRL»με έδρα στη Ρουμανία, η οποία δραστηριοποιήθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2018.
      Οι πωλήσεις στην Κύπρο έφθασαν τα 1,586 εκατ. ευρώ, απο 1,165 εκατ. το 2017 και 743 χιλιάδες ευρώ το 2016. Στην Ελλάδα η εγχώρια αγορά του παιδικού παιχνιδιού για 4ο έτος κινείται σταθεροποιητικά και διέπεται από στασιμότητα.

      Έτσι, το 2018 οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε 27,015 εκατ. ευρώ έναντι 25,954 εκατ. ευρώ το 2017, σημειώνοντας αύξηση +4,1%.
      Τα EBITDA έφθασαν τα 5,177 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 5,4% σε σχέση με τα 4,91 εκατ ευρώ EBITDA του 2017. Εδώ να αναφέρουμε ότι το ρεκόρ EBITDA της ΑΣΚΟ επιτεύχθηκε το 2008 και ήταν 5,451 εκατ. ευρώ (με τα καθαρά κέρδη, τότε, να κλείνουν στα 3,144 εκατ. ευρώ).
      Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 4,493 εκατ. ευρώ το 2018, έναντι 4,244 εκατ. ευρώ το 2017.
      Τα καθαρά μετά φόρων κέρδη της εταιρίας ανήλθαν σε 3,2 εκατ. ευρώ, ήτοι 0,24 ευρώ ανά μετοχή και ήταν αυξημένα κατά 7,2% σε σχέση 2,984 εκατ. ευρώ απο το 2017.

      Τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε 8,392 εκατ. ευρώ (0,64 ευρώ ανά μετοχή), ενώ η εύλογη αξία των επενδύσεων της εταιρίας (κυρίως χρεόγραφα και αμοιβαία κεφάλαια εξωτερικού) ανέρχεται σε 5,336 εκατ. ευρώ (0,41 ευρώ ανά μετοχή).
      Ο τραπεζικός δανεισμός είναι ανύπαρκτος, μόλις 96 χιλιάδες ευρώ, ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρίας φθάνουν τα 6,691 εκατ. ευρώ.
      Άρα η εταιρία μέσω των ταμιακών διαθεσίμων της και των επενδύσεων της μπορεί να αποπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της και να της περισσέψουν 7,037 εκατ. ευρώ δηλαδή 0,54 ευρώ ανά μετοχή.
      Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται σε 28,454 εκατ. ευρώ ήτοι 2,17 ευρώ ανά μετοχή.

      Με την τιμή της μετοχής στα 2,72 έχουμε P/E = 11,3 και Ρ/BV = 1,25

      Η τιμή της μετοχής φαίνεται ότι είναι δίκαια αποτιμημένη καθώς απο πουθενά δεν διαφαίνεται να υπάρχει growth story.

      Διαγραφή
    8. Καλησπέρα κ. Τάκη! Χριστός Ανέστη!
      Εύχομαι υγεία και ευτυχία σε όλους!!
      Σε σχέση με την ΑΣΚΟ συμφωνω με την αναλυσή σας. Θεωρώ όμως ότι υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης στην αγορά της Ρουμανίας (απλά και μόνο λόγω πληθυσμού και δημογραφικων δεδομένων).
      Σε κάθε περίπτωση στην ΑΣΚΟ διακρίνω χαρακτηριστικά ΚΑΝΑΚ και για αυτό σκέφτομαι να διοχετεύσω εκεί την ρευστότητα που μου έδωσε. Σοβαρή εταιρία, με γεμάτο ταμείο, πολύ καλή διοικηση, ισχυρές χρηματορροες και δυνατότητα να μοιράζει χορταστικά μερίσματα τα επόμενα χρόνια.
      Τέλος θα μου επιτρέψετε ένα σχόλιο για τα αποτελέσματα των ΕΥΠΙΚ, ΚΑΡΤΖ, ΦΛΕΞΟ και ΕΛΒΕ (παλιές αγαπημένες ολες). Δεν με ικανοποίησαν σε καμιά περίπτωση (η καθεμία για τους δικούς της λόγους), χωρίς εντούτοις και να με απογοητεύουν. Επιλέγω τη διακράτηση και τα αποτελέσματα των επόμενων 2-3 χρήσεων για να σχηματίσω πλήρη εικόνα και να πάρω τις αποφάσεις μου.

      Διαγραφή
    9. Κάτι άκουσα για ΚΑΡΤΖ ότι φέτος θα έχει πολύ πάνω τα τουριστικά έσοδα ,πέρυσι το NANA PRINCESS επαιρνε μόνο τα overbooking του ΝΑΝΑ φέτος δουλευει κανονικά μου είπαν

      Διαγραφή
    10. Δεδομένου ότι ολόκληρο το 2018 ολόκληρος ο ξενοδοχειακός τομέας του ΚΑΡΤΖ είχε κέρδη μολις 35.000€ (όσο δηλαδή μια μικρή πανσιόν), θεωρω κι εγώ ότι φέτος (που θα λειτουργήσει κανονικά το Princess) τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλύτερα.

      Διαγραφή
  55. Κυριε Τακη χαρη σε σας εντοπισα τις καλες εταιρειες και ειμαι μακροπροθεσμος. Επενδυσα σε εταιρειες αξιολογες με καλα θεμελιωδη και απ' οτι φαινεται τωρα τις εχουν εντοπισει και οι θεσμικοι. Το εργο σας ειναι αναντικαταστατο. Μην επηρεαζεστε... Εχω αγορασει αυτες που εχετε προτεινει σε τιμες πολυ χαμηλες. Ικτινο, παπ, ευπικ, φλεξο, καρτζ, ασκο κ.α. Χαιρομαι κερδη και μερισματα. Τωρα αναμενω τις εξελιξεις με τις τραπεζες για να τοποθετηθω. Η αποψη σας εχει βαρυνουσα σημασια. Εχετε καποια αποψη για τις ελληνικες ναυτιλιακες στο ΝΥSE. Θεωρω οτι ειναι χαμηλα...Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Κύριε Τάκη,καλησπέρα. Σας είχα ευχαριστήσει πριν από κάποιους μήνες για τις συμβουλές που δίνετε και σας ευχαριστώ και πάλι. Με έχετε βοηθήσει πολύ εδώ κι ένα χρόνο που σας διαβάζω. Αν μπορείτε να πείτε κάποια πράγματα για την Σέντρικ συμμετοχές και αν βλέπετε μέλλον σε αυτή την εταιρεία αν και νομίζω ότι δεν πρέπει να συμπαθείτε και πολύ εταιρείες συμμετοχών.Επίσης για τις τράπεζες λέτε μόνο για trade ακόμη. Για να καθαρίσουν θέλουν δουλειά ακόμη, αλλά μήπως η άνοδος των μετοχών τους έχει ξεκινήσει προβλέποντας τα θετικά νέα που λογικά θα έρθουν όσον αφορά τη μείωση των κόκκινων δανείων τους στα επόμενα 1-2 χρόνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Χαιρετε κυριοι.. Παρακολουθω την διένεξη για τη μετοχη του Πέρσεα, και ειναι αδικο γιατι εχει δωσει μεγαλη κινηση απο τα 0.25 που ειχε τελη του 2017..με υπομονη ειχα μαζέψει, μετα το 2015 κομματια με μεσο όρο 0.37..στο πρωτο ιστολόγιο που διαβασα για τις προοπτικές του ηταν του κυριου κουτσουμπου το Σεπτέμβριο του 2017..εχω δωσει το χαρτοφυλάκιο απο πέρυσι τον Νοέμβριο..Νομιζω πλεον χαρτια που εκαναν την μεγαλη κινηση οπως ο Περσέας, ο ικτινος, κλπ ειναι πλεον αμυντικά χαρτια, συντήρησης με λιγα περιθώρια ανόδου αλλα και πολυ λιγα καθόδου..Αυτα και ειρηνη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Σας εκανα μια ερωτηση 13 Απριλη αλλα μαλλον μας σνομπαρετε νομίζω... Εχετε καποια αποψη για τις ελληνικες ναυτιλιακες στο ΝΥSE. Θεωρω οτι ειναι χαμηλα...Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν γινόσαστε πιο συγκεκριμένος πιθανολογώ θα ήταν ευκολότερο να πάρετε μια καλή απάντηση. Τις περισσότερες φορές αυτό που μοιάζει με χρωματιστό γιαλάκι είναι τέτοιο και σπανιότερα αποδεικνύεται διαμάντι...πχ η Dryships μοιάζει φτηνή αλλά ο Οικονόμου είναι λέρα (κι έχει να δώσει ένα χρόνο μέρισμα). Ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι η GLOG του κ. Λιβανού στην οποία έχει σημαντική μετοχική θέση και το Ωνάσειο. Δραστηριοποιείται στην μεταφορά LNG, κλάδος που φαίνεται να έχει μέλλον αλλά δεν είναι και τόσο φθηνή.

      Ο παίχτης της ΣΑΤΟ στον οποίο συχνά αναφέρεται σκωπτικά ο κ. Τάκης προ 3ετίας είχε θέση και προμοτάριζε Τσάκο (ΤΝΡ) στα $5.30...θα διπλασίαζε-έλεγε-στα 10...αλλά κατέληξε σήμερα στα $3,30...πολύ δύσκολος κλάδος.

      Διαγραφή
  59. Καλημέρα,κύριε Τάκη έχω 5.000 μετοχές της ΟΛΥΜΠ,γνωρίζω ότι είστε κατά λόγω κακών χρηματοοικονομικών δεδομένων και με το δίκιο σας βέβαια.Οι αγορές έγιναν με μέσο όρο στα 2,10 λόγω του γνωστού σεναρίου.Είναι επιλογή ρίσκου με βραχυπρόθεσμο σκεπτικό το οποίο μου βγαίνει.Έχετε άποψη για το θέμα;Αν δεν απαντήσετε το σέβομαι και δεν ρωτάω ξανά για την λεγάμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Κι ένα σχόλιο για τα ΠΛΑΚΡ. Καταπληκτικα πραγματικά αποτελέσματα! Είχα πουλησει την θέση που πάνω από τα 13€, αλλά με τέτοια αποτελέσματα σκέφτομαι να αγοράσω εκ νέου.
    Το μόνο που με προβληματίζει είναι η αδιαφορία της διοίκησης για την μετοχή και η φημολογία περί εξόδου από το ΧΑΑ (σε συνέχεια και της απαγωγής).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Εδώ είμαι εν ζωή με την γνωστή αγάπη και με λίγο ολπ στα 15. τα μπες βγες του 5% από τον Ικτίνου που έχω μου έδωσε χαζα χαζα τη διετια αξιόλογα κερδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Καλησπέρα στο blog! Δεδομένου ότι έχουν βγει τα ετήσια αποτελέσματα ο κύριος Τάκης θα έχει δουλειά. Δεν ξέρω αν η εικόνα που έχει για ΛΥΚ είναι η ίδια με αυτή που είχε την τελευταία φορά που έγραψε για αυτόν! Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Απαντήσεις
    1. Απο τα 0.75 μου λετε για fake ανοδους και εχετε πιαστει στη faka (φάκα ... αν δεν ξερετε Αγγλικα 🤣🤣)
      ΣΤΑ 0.75 βλεπατε επιστροφη στα 0.35 ... στα 0.95 επιστροφη στα 0.75.
      Αληθεια δε βαρεθηκατε να γραφετε τα ιδια και τα ιδισ;

      Διαγραφή
  64. Απαντήσεις
    1. https://www.youtube.com/watch?v=hhJJrlY-6_U

      Κι εσύ Δημητράκη δεν τρως το φαΐ σου
      κι εσύ Δημητράκη το βλέπεις και κλαις
      λουλούδια σπαρμένη ας είν' η ζωή σου
      κι εσύ Δημητράκη να τρως ό,τι θες

      Διαγραφή
  65. Απαντήσεις
    1. Αν φοραγες εσυ παντελονια θα επαιζες με ενα σταθερο nick ..... αλλα εισαι γιδι που βελαζει ... μπεεεεεε

      Διαγραφή
  66. Σε, τετοια χαρτια δεν χρειάζεται να εχετε εκτεθει με παραπανω απο 2 χιλιάρικα.. Και αν βγει εχει καλως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂