Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019

Επιλογές 2019 με στόχο να μην χάσουμε.

Η χρηματιστηριακή χρονιά 2019 ίσως να είναι δύσκολη .... οι πρώτες ενδείξεις αυτό φανερώνουν.
Ας κάνουμε τις επιλογές μας, που παραδοσιακά κάνουμε κάθε έτος τέτοια εποχή. Ο πρώτος στόχος για φέτος είναι να μην χάσουμε ... 

Επιλογές ... με Γενικό Δείκτη 613,3
ΔΕΗ 1,294  .... Δρομέας 0,21 .... Εβροφάρμα 0,645 .... Ελληνικά Πετρέλαια 7,38 .... Ικτίνος 4,58 .... Interlife 1,6 .... Μοτοδυναμική 0,705 ....  Μυτιληναίος 7,29 .... Παπουτσάνης 0,998 .... Περσέας 0,935 και για τους συντηρητικούς  ΕΥΔΑΠ 5 και ΕΥΑΠΣ 4,44.
(η αναπροσαρμοσμένη τιμή της ΜΟΤΟ, λόγω της ΑΜΚ με 3 νέες στα 0,56 για 2 παλαιές είναι 0,618 αντί για 0,705)

ΔΕΗ
Η περίπτωση της ΔΕΗ δείχνει ολοφάνερα, για όσους μπορούν να καταλάβουν, πως γίνεται το Ελληνικό Δημόσιο με τις επιλογές του, τις παραλήψεις του και τα ρουσφέτια του, να οδηγεί σε καθεστώς χρεοκοπίας μια εταιρία σαν τη ΔΕΗ που από την ίδρυση της εως και λίγα χρόνια πριν είχε μονοπωλιακό χαρακτήρα στην αγορά ενέργειας.Το βέβαιο είναι ότι αν συνεχίσει η ΔΕΗ να δραστηριοποιείται όπως σήμερα τότε η τιμή στόχος είναι μηδέν και θα έχει την τύχη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζαχάρεως.
Πρόκειται για penny stock που σκέφτεσαι ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή μάλλον είναι δύσκολο να πάει χαμηλότερα και η επιλογή γίνεται μήπως με την αλλαγή της κυβέρνησης, εντός του 2019, αλλάξει η πολιτική της εταιρίας και γίνει μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή εταιρία, αντί για το μπαχαλάδικο του σήμερα ... Με προσοχή και όχι εξαλλοσύνες βλέποντας και κάνοντας.

Δρομέας
Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου ανέρχονται σε 25,843 εκατομμύρια ευρώ ήτοι 0,74 ευρώ ανά μετοχή.
Ο τραπεζικός δανεισμός ανέρχεται σε 26,978 εκατ. ευρώ, ενώ στο ταμείο υπάρχουν 1,501 εκατ. ευρώ. Συνεπώς ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός είναι 25,477 εκατ. ευρώ και ο συντελεστής μόχλευσης βρίσκεται στο 49,48%. Δεν θα τον λέγαμε υψηλό τον τραπεζικό δανεισμό ... όμως εξαιτίας του γεγονότος ότι η εταιρία δεν μπορεί να περάσει σε κερδοφόρες χρήσεις δεν μπορεί να τον μειώσει και δυσκολεύεται να τον αποπληρώσει.

Η εταιρία για 8 συνεχόμενες χρήσεις γράφει ζημιές, οι οποίες συνολικά έχουν φθάσει σε ζημιές ύψους 10 εκατ. ευρώ .... δηλαδή ανά έτος γράφει κατά μέσο όρο ζημιά 1,25 εκατ ευρώ. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η μετοχή έχει κατρακυλίσει και διαπραγματεύεται στα 0,21 ευρώ.
 Η επιλογή γίνεται διότι για φέτος ίσως είναι χρονιά που η εταιρία θα εμφανίσει την 1η κερδοφόρα χρήση μετά απο 8 χρόνια ... πρόκειται για penny stock που σκέφτεσαι ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή μάλλον είναι δύσκολο να πάει χαμηλότερα.

Εβροφάρμα
Η εγχώρια παραγωγή γάλακτος είναι ελλειμματική καλύπτοντας μόνο το 35% των αναγκών της και αναγκάζει τη χώρα μας να πραγματοποιεί μεγάλες εισαγωγές γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων.
Ο Όμιλος ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ, δραστηριοποιείται στην εκμετάλλευση γαλακτοπαραγωγικών ζώων, στην παραγωγή και πώληση γαλακτοκομικών προϊόντων και εμπορία γαλακτοκομικών προϊόντων. Αποτελείται από την μητρική Εταιρεία και από τη θυγατρική Εταιρεία CAMPUS ΑΕ, (κατέχει το 100% των μετοχών) που εδρεύει στην Μέστη Αλεξανδρούπολης και η βασική δραστηριότητα της θυγατρικής είναι η παραγωγή αγελαδινού γάλακτος, η οποία απορροφάται εξολοκλήρου από το εργοστάσιο της ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΑΒΕΕ στο Διδυμότειχο. 

Τα ίδια κεφάλαια της Εβροφάρμα ανέρχονται σε 11,383 εκατ. ευρώ, δηλαδή 0,83 ευρώ ανά μετοχή .... όπου αν αφαιρέσουμε απο το ενεργητικό της εταιρίας τα βιολογικά περιουσιακά στοιχεία τότε τα ίδια κεφάλαια πέφτουν σε 0,56 ευρώ ανά μετοχή.
Ο τραπεζικός δανεισμός είναι σχετικά υψηλός και ανέρχεται σε 18,133 εκατ. ευρώ, ενώ στο ταμείο υπάρχουν 991 χιλιάδες ευρώ. Ο συντελεστής μόχλευσης βρίσκεται στο 60,09% και απαιτείται περαιτέρω απομόχλευση των ιδίων κεφαλαίων.

Τα καθαρά κέρδη της Εβροφάρμα το 2017 έφθασαν στα  536 χιλιάδες ευρώ ήτοι 0,039 ευρώ ανά μετοχή, ενώ για το 2018 αναμένονται να ξεπεράσουν το 1 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε 0,073 ευρώ ανά μετοχή.
Ιδανικό επίπεδο αγορών θεωρείται κάτω των 0,5 ευρώ ... σήμερα η τιμή της μετοχής στο ταμπλό ανέρχεται στα 0,645 ευρώ.

Ελληνικά Πετρέλαια .... εδώ ....
Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου ανέρχονται σε 2,583 δισεκατομμύρια ευρώ ήτοι 8,45 ευρώ ανά μετοχή, όπου αν αφαιρεθούν τα άυλα περιουσιακά στοιχεία και οι επενδύσεις σε συνδεδεμένες εταιρείες και σε κοινοπραξίες φθάνουν 1,8 δισεκατ. ευρώ δηλαδή 5,8 ευρώ ανά μετοχήΟ τραπεζικός δανεισμός ανέρχεται σε 2,827 δισεκατ. ευρώ, ενώ στο ταμείο υπάρχουν 1,053 δισεκατ. ευρώ. Συνεπώς ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός είναι 1,774 δισεκατ. ευρώ και ο συντελεστής μόχλευσης ανέρχεται σε 40,12% ... ίσως να χρειάζεται μια περαιτέρω απομόχλευση των ιδίων κεφαλαίων από ξένα κεφάλαια.

Τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη αναμένονται σε υψηλότερα επίπεδα απο τα κέρδη του 2017 που ήταν 381 εκατ ευρώ (1,25 ευρώ ανά μετοχή) .... αναμένονται να φθάσουν στα 470 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε 1,54 ευρώ ανά μετοχή.
Ιδανικό επίπεδο αγορών θεωρείται το επίπεδο μεταξύ 6 και 6,5 ευρώ .... πρόκειται για story αποκρατικοποίησης και με την τιμή της μετοχής σήμερα να βρίσκεται στα 7,38 ευρώ το Ρ/Ε ανέρχεται σε 5 .... Θεωρείται ότι η μετοχή είναι υποτιμημένη και ο βασικός λόγος είναι ότι τα ξένα κεφάλαια δεν εμπιστεύονται την Ελλάδα.

Ικτίνος
Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου ανέρχονται σε 45,013 εκατομμύρια ευρώ ήτοι 1,57 ευρώ ανά μετοχή.
Ο τραπεζικός δανεισμός ανέρχεται σε 32,23 εκατ. ευρώ, ενώ στο ταμείο υπάρχουν 10,107 εκατ. ευρώ. Συνεπώς ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός είναι 22,123 εκατ. ευρώ και ο συντελεστής μόχλευσης βρίσκεται στο 32,7%.
Τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη του 2017 έκλεισαν στα 9,012 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε 0,32 ευρώ ανά μετοχή, ενώ για φέτος αναμένονται σημαντικά υψηλότερα και υπολογίζεται ότι θα φθάσουν στα 15 με 17 εκατ. ευρώ, ήτοι 0,56 ευρώ ανά μετοχή
Η τιμή της μετοχής σήμερα βρίσκεται στα 4,58 ευρώ με το Ρ/Ε να αναμένεται μονοψήφιο. 
Θυμίζω πως είμαστε σε φάση διακράτησης των τελευταίων κομματιών μας, έχοντας εκμεταλλευτεί την μεγαλειώδη άνοδο των δύο τελευταίων ετών, που έφθασε ακόμη και στο 800%.

Interlife Ασφαλιστική  .... εδώ ....
Τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας ανέρχονται σε 72,583 εκατομμύρια ευρώ ήτοι 3,91 ευρώ ανά μετοχή. Στα ταμείο υπάρχουν 32,531 εκατ. ευρώ, με το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων να ανέρχεται στα 124,761 εκατ. ευρώ.
Τα καθαρά ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ κέρδη κινούνται μεταξύ 6 με 7 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε 0,35 ευρώ ανά μετοχή.

Η μετοχή της INTERLIFE εισήχθηκε στην Αγορά Νεοαναπτυσσόμενων Εταιριών (Ν.Ε.Α.) του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου στις 4 Οκτωβρίου 2012 (κωδικός ΙΝΛΙ) δίχως να γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Η εταιρία εισήγαγε το σύνολο του μετοχικού της κεφαλαίου, ήτοι 18.567.912 μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,59 ευρώ, με αρχική τιμή στα 4,10 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η διαπραγμάτευσή της ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου 2012.
Τη Δευτέρα 17/12/18 σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση Μετόχων της ΙΝTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α που πραγματοποιήθηκε  στην έδρα της Εταιρίας στη Θέρμη Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε η εισαγωγή των μετοχών της εταιρίας προς διαπραγμάτευση και στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.


Η μετοχή σήμερα διαπραγματεύεται στα 1,6 ευρώ και η τιμή δείχνει οτι είναι υποτιμημένη.

Μοτοδυναμική
Η Μοτοδυναμική προχωρεί σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της έως του ποσού των 10 εκατ. ευρώ ευρώ με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και την έκδοση έως 17.550.000 νέων κοινών ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,36 Ευρώ η καθεμία, σε αναλογία 3 νέες μετοχές για κάθε 2 υφιστάμενες μετοχές.
Η τιμή της αύξησης μάλλον θα είναι 0,6 ευρώ ανά μετοχή.

Ο σκοπός της αύξησης είναι να βρεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια ώστε να χρηματοδοτηθεί η εξαγορά της ΛΑΙΟΝ ΡΕΝΤΑΛ.
Συγκεκριμένα ...

Η ΛΑΙΟΝ ΡΕΝΤΑΛ A.E., με έδρα το Περιστέρι Αττικής δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το 1998, ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος της SIXT GmbH & Co. και παρέχει υπηρεσίες στην ευρύτερη αγορά της ενοικίασης οχημάτων, καλύπτοντας τόσο την βραχυχρόνια μίσθωση (Rent a Car), όσο και την μακροχρόνια μίσθωση (Long term).
Το δίκτυό της είναι διασκορπισμένο σε 70 τοποθεσίες που καλύπτουν το σύνολο μεγάλους ελληνικούς προορισμούς στην ηπειρωτική χώρα και τα περισσότερα νησιά, και τα σημεία ενοικίασης αυτοκινήτων της βρίσκονται κοντά σε κεντρικούς σταθμούς του μετρό όπως το Σύνταγμα και η Ακρόπολη. Επιπλέον η ΛΑΙΟΝ ΡΕΝΤΑΛ Α.Ε. διαθέτει σημεία ενοικίασης σε όλα τα μεγάλα αεροδρόμια της Ελλάδας όπως ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, το Αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, τα αεροδρόμια του Ηρακλείου Κρήτης, της Ρόδου και της Κέρκυρας. Παράλληλα, η εταιρεία συνεργάζεται με μεγάλα ελληνικά ξενοδοχεία.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ΛΑΙΟΝ ΡΕΝΤΑΛ Α.Ε. για το 2017 ανήλθε σε 30 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 9,83% σε σύγκριση με τη χρήση του 2016. Τη χρήση 2017, το μικτό αποτέλεσμα ανήλθε σε ζημία 4,2 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων και χρηματοδοτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε κέρδη 92 χιλ. ευρώ. To α' εξάμηνο του 2018 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 9,3 εκατ. ευρώ, τα μικτά κέρδη σε 2,6 εκατ. ευρώ και οι ζημιές προ φόρων και χρηματοδοτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων σε 1,7 εκατ. ευρώ.

Βασικοί στόχοι του επενδυτικού πλάνου της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ Α.Ε.Ε. για την ΛΑΙΟΝ ΡΕΝΤΑΛ Α.Ε. είναι η ανανέωση του στόλου αυτοκινήτων μέσω της αγοράς καινούργιων αυτοκινήτων, η αύξηση του ποσοστού ημερών ενοικίασης προς των διαθεσίμων ημερών ανά έτος (fleet utilization), η εξομάλυνση της εποχικότητας και η μεγαλύτερη διασπορά της ενοικίασης του στόλου. Οι κεφαλαιακές ανάγκες του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας θα καλυφθούν κυρίως από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΛΑΙΟΝ ΡΕΝΤΑΛ Α.Ε. με την καταβολή 15 εκατ. ευρώ και τη χορήγηση τραπεζικής χρηματοδότησης ύψους 10 εκατ. ευρώ για 10 χρόνια.


Τα ίδια κεφάλαια της Μοτοδυναμικής ανέρχονται σε 8,688 εκατομμύρια ευρώ ήτοι 0,74 ευρώ ανά μετοχή
Ο τραπεζικός δανεισμός ανέρχεται σε 4,652 εκατ. ευρώ, ενώ στο ταμείο υπάρχουν 354 χιλιάδες ευρώ ευρώ. Ο συντελεστής μόχλευσης ανέρχεται σε μόλις 33,1%.
Τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα ίδια επίπεδα με τα κέρδη του 2017 δηλαδή στα 1,334 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε 0,11 ευρώ ανά μετοχή.
 Η Μοτοδυναμική με την εξαγορά του 80,5% της προβληματικής Λάιον Ρένταλ συμφερόντων οικογένειας Θεοχαράκη θα είναι η δυναμική ανάπτυξη στην Ελλάδα της εταιρείας Sixt μέσα και από την κεφαλαιακή της ενίσχυση.
Η Sixt στην Ελλάδα είναι η τρίτη σε μέγεθος εταιρεία ενοικιάσεως οχημάτων κατέχοντας μερίδιο αγοράς 8-9% και επιτυγχάνοντας κύκλο εργασιών της τάξης των 30 εκατ. ευρώ.
 Η μετοχή της Μοτοδυναμικής σήμερα διαπραγματεύεται στα 0,705 ευρώ.

Μυτιληναίος
Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου ανέρχονται σε 1,422 δισεκατομμύρια ευρώ ήτοι 9,95 ευρώ ανά μετοχή, όπου αν αφαιρεθούν τα άυλα περιουσιακά στοιχεία και οι υπεραξίες φθάνουν στα 955 εκατ. ευρώ δηλαδή 6,68 ευρώ ανά μετοχή
Ο τραπεζικός δανεισμός ανέρχεται σε 694 εκατ. ευρώ, ενώ στο ταμείο υπάρχουν 174 εκατ. ευρώ. Συνεπώς ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός είναι 520 εκατ. ευρώ και ο συντελεστής μόχλευσης ανέρχεται σε μόλις 26,11%.
Τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη αναμένονται στα ίδια επίπεδα με τα κέρδη του 2017 δηλαδή στα 154,5 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε 1,08 ευρώ ανά μετοχή.
Ιδανικό επίπεδο αγορών θεωρείται το επίπεδο μεταξύ 6 και 7 ευρώ .... πρόκειται για growth story με την τιμή της μετοχής σήμερα να ανέρχεται σε 7,29 ευρώ. Θεωρείται μακροπρόθεσμη επιλογή.

Παπουτσάνης
Με τα ίδια κεφάλαια στα 17,849 εκατ. ευρώ, ήτοι  0,71 ευρώ ανά μετοχή, τα καθαρά κέρδη στις 420 χιλιάδες ευρώ (0,017 ευρώ ανά μετοχή) ... για το 2018 αναμένονται να προσεγγίσουν το 1 εκατ ευρώ 0,04 ευρώ ανά μετοχή ... και την τιμή της μετοχής στα 0,998 ευρώ, φαίνεται ότι η μετοχή είναι υπερτιμημένη και η κεφαλαιοποίηση της να είναι απαιτητική. 
Η μετοχή έχει αγοραστεί σε πολύ χαμηλότερη επίπεδα ... πλέον βρίσκεται υπό διακράτηση. Η ανάπτυξη της εταιρείας υπό τη καθοδήγηση του CEO Τασόπουλου είναι δεδομένη και δείχνει ότι τόσο η μετοχή όσο κι η εταιρία έχει βάλει πλώρη για πολύ υψηλότερα επίπεδα.


Περσέας Ιχθυοτροφές  .... εδώ ....
Τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας ανέρχονται σε 23,484 εκατομμύρια ευρώ ήτοι 1,36 ευρώ ανά μετοχή. Αν αφαιρέσουμε τα βιολογικά περιουσιακά στοιχεία και 2,927 εκατ. ευρώ που αφορούν μετοχές που έχει επενδύσει η εταιρία (μετοχές τραπέζης Πειραιώς) τότε τα ίδια κεφάλαια πέφτουν στα 18,7 εκατ. ευρώ, δηλαδή 1,08 ευρώ ανά μετοχή.

Στα ταμείο υπάρχουν 10,096 εκατ. ευρώ, με το σύνολο των δανείων να ανέρχεται σε 22,246 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης μόχλευσης έχει κατέβει στα 34,1% ... η εταιρεία συνεχίζει για άλλη μια χρονιά να δυναμώνει τον Ισολογισμό της και να θωρακίζεται κεφαλαιακά.

Τα καθαρά κέρδη για το 2017 έφθασαν στα 1,847 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε 0,11 ευρώ ανά μετοχή.
Με δεδομένο της εποχικότητας των πωλήσεων, όπου λόγω των βιολογικών χαρακτηριστικών του ψαριού, οι ποσοτικές ανάγκες διατροφής του μεταβάλλονται ανάλογα με τη θερμοκρασία του νερού εκτροφής, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου (Ιούνιος - Οκτώβριος), πραγματοποιούνται το 65% των πωλήσεων του έτους. 
Τα καθαρά κέρδη για το 2018 αναμένονται να είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακά και να πετύχει η εταιρία ρεκόρ κερδοφορίας (ρεκόρ κερδοφορίας 2,633 εκατ. ευρώ το 2009) που ίσως να φθάσουν τα 3 εκατ. ευρώ δηλαδή 0,17 ευρώ ανά μετοχή.
Η μετοχή σήμερα διαπραγματεύεται στα 0,935 ευρώ.

399 σχόλια:

  1. Καλή χρονιά στον Σερ και όλα τα παιδιά που μετέχουν στην σελίδα του ακόμη και στα αρωστακια αρκεί να μην διακατέχονται από εμπαθειες για να είναι συμπαθείς!Σαν πρώτος λαλησας μετά τον Σερ προσυπογράφω τα ανωτέρω καλή τη πίστη και γνώση!Γειά ρε Τακαρε γίγαντα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kalh xronia Takare me ugeia k dhmiourgikotita. Ekseretikes oi epiloges sou gia to 2019. Top epilogh mou gia to 2019...Baggalis Mutilineos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύχομαι στον οικοδεσπότη και σε όλους τους φίλους του blog καλή χρονιά με υγεία και επιτυχίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εύχομαι σε όλους τους φίλους και στον Κύριο Τάκη, Υγεία,Ευτυχία και πολλές πολλές επιτυχίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή Χρονιά σε όλους τους φίλους και ιδιαίτερα στο κ. Τάκη που μας φιλοξενεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αψόγες επιλογές για το 2019. Ο σερ τάκης ξέρει να ανασύρει θησαυρούς για μακροπρόθεσμες τοποθέτησεις από τα έγκατα της γης χάρη στην λεπτομερή μελέτη των εταιριών. Οι επόμενοι ικτίνοι κρύβονται κάπου εδώ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλη χρονια στο κυριο Τακη και σε όλους τους συνδαιτυμονες της παρεας. Σας διαβαζω συχνοτερα απο όσο γραφω..Εξαιρετικες επιλογες για ολα τα γουστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΤΟΠ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΕΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή Χρονιά στον sir Τάκαρο και στους φίλους του blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα και καλή χρονιά

    θεωρώ περίπου σίγουρο ότι μεγαλύτερα κέρδη θα δώσουν εταιρείες μικρότερης κεφαλαιοποίησης και ότι αρκετές απ΄τις επιλογές σας Κύριε Τάκη θα είναι στην πρώτη 10αδα (ίσως και 3αδα)...οπότε εστιάζω στις μεγαλύτερες και κάνω δυο παραδοχές

    1) οι ντόπιοι δεν υπάρχουν πια τους πήρανε το χρήμα

    2) όσοι από τους ξένους μας γνωρίζουν πιθανολογώ πως κάποια στιγμή θα εμφανιστούν ψάχνοντας ευκαιρίες

    Ψάχνω λοιπόν στον 25αρη που έχει μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα...εξαιρώ τις εταιρείες που έχουν προβλήματα ΚΑΙ επιπλέον περιορισμένες δυνατότητες ανάπτυξης στην εγχώρια αγορά (τράπεζες, κατασκευαστικές, ΔΕΗ)...επίσης αυτές που αν κι έχουν καλά χρηματοοικονομικά (ΟΤΕ) ή καλούτσικα (ΟΠΑΠ) έχουν ανταγωνισμό και περιορισμένου εισοδήματος πελάτες στην χώρα...τέλος τις εταιρείες του ΣΤΑΣΙΝΟ που δεν χωνεύω...ε δεν έμειναν και πολλές...ΕΛΠΕ σε καλό φεγγάρι και σενάρια ιδιωτικοποίησης, ΣΑΡ και ΜΠΕΛΑ λόγω managment, ΛΑΜΔΑ και ΤΕΝΕΡΓΑ λόγω προοπτικών και φυσικά ΜΥΤΙΛ που έχει και τα δύο...και εξαιρετικό managment και επιχειρεί σε κλάδο με καλές προοπτικές.

    Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται ότι η πιθανή εξαγγελία πρόωρων εκλογών αχρηστεύει τελείως το παραπάνω σχόλιο και θα επιβάλλει ριζική αναθεώρηση...μακάρι να έλθουν...αμήν και πότε.

      Διαγραφή
    2. Φρλκ στα 4 για ένα 50%, αν η αγορα παει 800μνδ?

      Διαγραφή
    3. Κύριε Χίππη, ΤΙΤΚ για ένα "σίγουρο" 5-7% στο squeeze out, πώς το βλέπετε; Ρωτάω επειδή νομίζω κάνατε το ίδιο στο ΥΓΕΙΑ.

      Διαγραφή
    4. Είναι αρκετά χρόνια που δεν παρακολουθώ τα θεμελιώδη του επειδή μου φαινόταν λογικό πως η κρίση στη χώρα θα έπληττε τον κλάδο των εταιρειών λιανικής...ίσως έχετε δίκιο...διαλέξτε ένα όνομα να σας δικαιώνουμε στο τέλος της (καλής ελπίζω) χρονιάς όταν θα κανουμε απολογισμό.

      Διαγραφή
    5. Συγχαρητήρια κύριε Hippy για άλλη μια φορά για την κριτική ματιά σας στον 25αρη. Συμφωνώ απόλυτα με τις πιθανές επιλογές και θα πρόσθετα και ΑΔΜΗΕ που τον έχω μ.ο 1,55 ως πιο συντηρητική επιλογή και επειδή ο οικοδεσπότης έβαλε τον τίτλο "για να μην χάσουμε" ή τουλάχιστον να χάσουμε λίγο από αυτά τα επίπεδα. Ποια η άποψή σας για ΑΔΜΗΕ σε αυτά τα επίπεδα? Παραμένετε μακροπρόθεσμος επενδυτής σε αυτόν? Καλή χρονιά να έχετε.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Gerry σαν επενδυτής είμαι μάλλον λιπόψυχος...οπότε ναι διατηρώ όλη τη θέση στον ΑΔΜΗΕ που μαζί με την ΕΥΑΠΣ είναι οι σημαντικότερες θέσεις στο χαρτοφυλάκιο. Ωστόσο είμαι προβληματισμένος (και θυμωμένος με τον εαυτό μου) καθώς υποτίμησα α) το κρατικό managment και β) το γεγονός ότι οι τιμές χρέωσεις καθορίζονται απ΄την ΡΑΕ και όχι απ΄την εταιρεία.

      Διαγραφή
  11. Κύριε Μιχάλη μαζί σας...έχω γυρίσει ήδη το μεγαλύτερο τμημα της θέσης από το ΥΓΕΙΑ σε ΤΙΤΚ αλλά η συμπεριφορά του με προβληματίζει πως ίσως βιάστηκα...9 στις 10 προηγούμενες μέρες στην δημοπρασία στις 5.00 έκλεινε χαμηλότερα απ΄ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης...η σημερινή του αδυναμία-αν και μικρό όγκο-επίσης προβληματίζει...ενδέχεται βέβαια (το καλό σενάριο) να πουλάνε κάποιοι τραπεζολάτρες των οποίων έσπασε το margin...σε κάθε περίπτωση δεν βιάζομαι πια να ολοκληρώσω την κίνηση θέλω να δω πως θα συμπεριφερθεί πλησιάζοντας το (ψυχολογικό) ακέραιο 19.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Εγώ βιάστηκα δυστυχώς.

      Διαγραφή
    2. Νομίζω πως οι πιθανότητες είναι υπέρ (μας)...το δέλεαρ του απεγκλωβισμού από το country risk σημαντικότατο για όλους οπότε πιστεύω-ελπίζω ότι ο στόχος για αποδοχή >90% να επιτευχθεί...ιδιαίτερα με τα cc που θεωρώ ελάχιστα πιθανό να αρθούν προεκλογικά...άσχετα ότι εμείς εστιάζουμε στο 7% του squeeze out (θαρραλέοι που λέει κι ο λόγος χε χε)

      Διαγραφή
  12. Καλή χρονιά με υγεία σε όλους και ειδικά στον αγαπητό οικοδεσπότη που μοιράζεται τη σοφία του μαζί μας και ξεστραβωνόμαστε σε κάποιο βαθμό και μεις.

    Κύριε Τάκη ένα σχόλιο για τις επιλογές σας. Γράφετε για επιλογές "για να μη χάσουμε", αλλά για χάριν της συζήτησης να αναφέρω τη μπαφετική φιλοσοφία. Αν το ρίσκο χρεοκοπίας τους είναι μηδενικό ΚΑΙ είμαστε μακροπρόθεσμοι (από πεποίθηση και όχι επειδή είμαστε εγκλωβισμένοι) ΚΑΙ οι προοπτικές είναι θετικές, τότε θα πρέπει θεωρητικά να μη μας νοιάζει αν πέσουν και να χαιρόμαστε αν παρουσιαστούν εκπτώσεις και έχουμε ρευστό.

    Να κάνω και δύο ίσως υπερβολικές παρατηρήσεις για τις συγκεκριμένες επιλογές σας. Ο ΜΥΤΙΛ ναι μεν φθηνός και με προοπτικές, αλλά υπάρχει η φήμη πως μπορεί να βγει απ' το χαα, και ποιος πιστεύει ότι ΔΕ θα δαγκώσει τους μικρομετόχους; Θυμηθείτε συγχώνευση με μετκα.
    Για ΜΟΤΟ με πείθε το growth story, αλλά απ' την άλλη οι βασικοί μέτοχοι έβγαλαν τα βιομηχανικά ορυκτά σε χαμηλή τιμή και τα μοσχοπούλησαν 1-2 χρόνια αργότερα. Άρα και 'κει τι εμπιστοσύνη μπορεί να υπάρξει;

    ---

    Απ' τη πλευρά μου, επιλογές για να μη χάσουμε φέτος, στις σημερινές τιμές:

    ΟΤΟΕΛ
    ΙΝΤΕΡΚΟ
    ΑΔΜΗΕ
    ΟΛΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολες καλές επιλογές. Ο ΑΔΜΗΕ όμως ειναι συνεχώς σε καθοδική πορεία. Μπορεί και να τον δουμε κατω απο 1.50 ευρώ εως και p/bV 0.50. Το γιατί πεφτει συνεχώς ισως ο κ. Τακης να μας διαφωτίσει. Σχετικά με την ΟΤΟΕΛ κ. Μιχαλη σε αυτές τις τιμες που εχει ανέβει λιγο ακριβή δεν εχει γίνει? Την παρακολούθειτε καιρο την μετοχή?

      Διαγραφή
    2. Κύριε Δημήτρη εδώ οι χαρτάρες ΕΛΠΕ και ΜΥΤΙΛ δε λένε να σηκώσουν κεφάλι ... που κανονικά έπρεπε σε χρόνο dt να πάνε να διπλώσουν. Και αυτό γίνεται διότι οι ξένοι μας έχουν @εσμένους δεν μας εμπιστεύονται .... οπότε αφού οι κολοσσοί δεν λένε να σηκώσουν κεφάλι, εσείς περιμένετε απο την τσιχλόφουσκα να πάει πάνω και μιλάμε για τον ΑΔΜΗΕ συμμετοχών ουχί τον ΑΔΜΗΕ ... υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ τους. Εγώ λέω ότι οτι η τσιχλόφουσκα δυσκολα θα πάει πάνω.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Μιχάλη γράφω επιλογές ''για να μην χάσουμε'' διότι για εμένα αυτό είναι το πρωτεύον γιαυτή τη χρονιά ... αν ήμουν βέβαιος ότι θα είχαμε έστω και ένα ανοδικό bull market, έστω και για ένα εξαμηνο, μέσα στο 2019 τότε θα έβαζα μόνο 2 άντε 4 το πολύ επιλογές και θα τους έσχιζα όλους σαν σαρδέλα. Όμως δεν είμαι βέβαιος για τίποτα εντός του 2019 .. άρα θα παίξω λίγο άμυνα, βάζοντας 10+2 = 12 επιλογές για όλα τα γούστα.

      Μην ξεχνάτε ότι ακόμη και εκλογές να γίνουν, μετά έχουν εκλογή προέδρου δημοκρατίας και απλές αναλογικές ... @εσε μέσα, δηλαδή. Η Ελλάδα του τυχαίου και του απρόβλεπτου ... δεν ξέρω τι θα γίνει εντός τους του 2019, άρα παίζω άμυνα.

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ κύριε Δημήτρη. Να εξηγήσω το σκεπτικό μου,δηλώνοντας εκ των προτέρων ότι δεν είμαι γκουρού. Επίσης είμαι χρόνια σε όλες, για καλό μου ή κακό μου, οπότε είμαι biased.

      Περί ΑΔΜΗΕ, τον κληρονόμησα λόγω απόσχισης από τη ΔΕΗ. Το επενδυτικό του πρόγραμμα προχωράει με γοργούς κατ' εμέ ρυθμούς, έτρεξε μια συμφέρουσα για τον ΑΔΜΗΕ εθελουσία και οι κινέζοι έχουν συμβάλλει στο συγύρισμα ( αντικατάσταση δανεισμού με πολύ χαμηλότερο επιτόκιο ). Από θεμελιώδη άποψη, μακροπρόθεσμα, νομίζω ότι θα πάει καλά. Θεωρητικά τον βλέπω σα μια low risk, low reward επιλογή που μου επιτρέπει να κοιμάμαι καλά το βράδυ και που μπορεί και να κρατήσω και για τα επόμενα 40 χρόνια με το χοντρό αστερίσκο ότι είναι ελληνική δημόσια εταιρία οπότε ποτέ δε ξέρεις. Έχει ξαναπάει σ' αυτά τα επίπεδα τιμών, αλλά νομίζω υπάρχει κάποιου είδους στήριξη. Αν πάει πιο κάτω γίνεται ακόμα πιο ελκυστικός, και αν έχω ρευστότητα θα αγοράσω ακόμα περισσότερες μετοχές.

      2) ΟΤΟΕΛ την έχω χρόνια σε καλή τιμή κτήσης.
      ΚΑΛΑ:
      1) Την αγαπώ για τα μερίσματά της
      2) Τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει δυνατή αύξηση μεγεθών και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό(από κει μάλλον θα έρθει το μελλοντικό growth. Π.χ. η αγορά της Κροατίας είναι μεγάλη ενώ η ΟΤΟΕΛ ακόμα είναι μικρή εκεί). Είναι σε φάση λελογισμένης ανάπτυξης
      3) Διαπραγματεύεται σε μονοψήφιο P/E για το 2018. Νομίζω γύρω στο 7-8 αν θυμάμαι καλά.
      4) Έκανε εντός του 2018 placement στα 22,6 ευρώ / μετοχή οπότε έχει κάνει μια βάση / στήριξη εκεί γύρω έκτοτε.
      5) Έχει το 11,66% της aegean και παίρνει από κει μερίσματα και η aegean της στέλνει κόσμο
      6) Έχει σοβαρή ακίνητη περιουσία.
      7) Οι βασιλάκηδες νομίζω πως θεωρούνται σοβαροί, εδραιωμένοι και επιβίωσαν της κρίσης ώστε τώρα να είναι σε θέση να εξυπηρετούν τις τράπεζες και να παίρνουν τα ξενοδοχεία του σμπώκου(εκτός ΟΤΟΕΛ) και την αντιπροσωπεία της hyundai (εντός ΟΤΟΕΛ)

      ΚΑΚΑ:
      1) Έχει ψηλό δανεισμό τον οποίο πρέπει να αναχρηματοδοτήσει και έλεγε πως εξέταζε και την επιλογή εταιρικού ομολόγου.
      2) Είχε/έχει λογική οικογενειακής επιχείρησης. Π.χ. ο μακαρίτης ιδρυτής θόδωρος έριξε κάμποσα εκατομμύρια στο γκολφ στο Ηράκλειο επειδή είχε όραμα, αλλά δε θα τα πάρει ποτέ πίσω η ΟΤΟΕΛ ή αν τα πάρει θα περάσουν 100 χρόνια. Επίσης της φορτώσαν και την εμπορία αυτοκινήτων seat / βελμάρ που άνηκε στην οικογένεια για να μη χρεοκοπήσει το οποίο άλλαξε τελείως την ΟΤΟΕΛ και τον ισολογισμό της από εταιρία rent a car/leasing σε rent a car/leasing/εμπορία.
      3) Υψηλές αμοιβές διοίκησης
      4) Προσπαθούσα να μιλήσω με το βιτζηλαίο τον υπεύθυνο εξυπηρέτησης μετόχων για 1-1,5 μήνα. Η κυρία που σήκωνε το τηλέφωνο όλο μου λεγε ότι ήταν απασχολημένος και θα με πάρει μετά, ύστερα πήγε σε άδεια κλπ. Όταν καταφέραμε να μιλήσουμε(εγώ ξαναπήρα, δε νομίζω ότι θα έπαιρνε πίσω ποτέ) ήταν εξυπηρετικός και τα είπαμε μια ώρα περίπου.
      5) Σ' ένα όχι υπερβολικά μακρινό μέλλον με ρομποτικά αυτοκίνητα και uber μπορεί να σταματήσει να έχει λόγο ύπαρξης

      Εκτιμώμενο μέρισμα 2018 ~1,2 ευρώ μικτό => άρα ~4,5% καθαρό yield στη τρέχουσα τιμή.

      Διαγραφή
    5. Τακαρε ξεχνα την απλη αναλογικη. Ο Μητσοτακης το πρωτο που θα κανει ειναι να αλλαξει τον νομο. Επομενως σε περιπτωση εκλογων το 2020 ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι παμε σε 2 αναμετρησεις οπου στην 2η θα ισχυσει το συστημα Μητσοτακη.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Τάκη δεν έχετε άδικο. Πάντως και γω τις επιλογές που δημοσίευσα, προς χάριν της συζήτησης, είναι με τη λογική ότι δύσκολα θα πάνε πιο κάτω.

      Βέβαια στο τέλος της μέρας ζούμε στην Ελλάδα :)

      Διαγραφή
    7. Γιατρέ ο Μητσοτάκης το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να δείξει τα @ρχ@δια του απο την 1η μέρα της εκλογής του .... και όχι μόνο στο κομμάτι της αλλαγής του εκλογικού νόμου ... η παγίδα που του έχουν στήσει οι ΣΥΡΙΖΕΟΙ είναι ξεκάθαρη ... αν επαναπαυτεί θα την πατήσει άσχημα.

      Αλλά και πάλι αν έχετε δίκιο εσείς και το πράμα ξεκαθαρίσει εντός του 2020 τότε η χρηματαγορά μας θα ταλαιπωρηθεί εντός του 2019 ... δεν είναι σχεδόν βέβαιο αυτό?
      Αν ήμουν εγώ εν δυνάμει πρωθυπουργός τότε θα έκανα εκλογές εντός του 2019 όσες χρειαζόντουσαν για να πάρω την απαραίτητη πλειοψηφία ... με τσαμπουκά και σε όποιον άρεσε. ΟΧΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ... αλλά εγώ είμαι εγώ.

      Διαγραφή
    8. Δεν τον έχω για τόσο χαζό. Μην ξεχνάς ότι βγήκε Πρόεδρος από καθαρό outsider. Χωρίς δαχτυλίδι αλλά με την ψήφο του απλου πολίτη.Και μέχρι στιγμή εσωτερικά στο κόμμα δείχνει ότι δεν κωλωνει. Έχει φάει με το γάντι κόσμο και κοσμάκη.

      Διαγραφή
    9. Για να δούμε Γιατρέ ... ελπίζω να μην την πατήσει όπως ο πατέρας του που κυβερνούσε με 150+1 ... και μετά ξύπνησε και είδε ότι τον ρίχνουν.

      Διαγραφή
    10. Μεγάλη κουβέντα "ο πατέρας του που κυβερνούσε με 150+1" κ. Τάκη...κι επίκαιρη καθώς τώρα με το σκοπιανό φάνηκε (κατά τη γνώμη μου) ότι και η ΝΔ δεν είναι ακριβώς μία και συμπαγής αλλά υπογείως εμπεριέχει και συνιστώσες όπως σαμαρικοί, καραμανλικοί, ακραίοι μπαλτακικοί...μέχρι στιγμής ο κ. Μητσοτάκης τους "χειρίζεται" ικανοποιητικά...μακάρι και στο μέλλον.

      Επίσης επειδή το θράσος, η αυθάδεια, το ψέμα και γενικά η αντικοινωνική συμπεριφορά των κυβερνώντων συριζας είναι καθημερινό φαινόμενο είναι βέβαιο ότι οι εκλογές θα γίνουν σε ακραίο κλίμα πόλωσης και λάσπης...οπότε καλύτερα να είμαστε προετοιμασμένοι...εκτός (λέω εγώ τώρα) εάν κάποιος από μηχανής θεός (Μερκελ) κάνει τις απαραίτητες συστάσεις στον παρορμητικό κ. Τσίπρα.

      Διαγραφή
    11. Πιστευω ότι είναι πολύ δύσκολο ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να μην μπορούσενε μαζί και να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο. Σίγουρα θα έχουν 151 βουλευτές μαζί και σίγουρα θα τα βρούν. Οπότε ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει και ας γίνουν δυο φορές εκλογές το 2020 για προεδρική εκλογή.

      Αν πάρει και αυτοδυναμία η ΝΔ θα πρέπει να τους ξεσκίσει όπως λέει και ο κ. Τάκης. Ας αλλάξει τον εκλογική νόμο σε σύστημα Σιγκαπούρης με δικαίωμα ψήφου στα 21 και winner takes it all και bonus 100 βουλευτών. Αντέ μετά ο ΣΥΡΙΖΑ να τους πάει σε εκλογές για πρόεδρο το 2020. Ας βάλει και ένα πλαφον στο 5% για μικρά κόμματα όπως η Γερμανία μήπως και δεν ξαναδούμε όλους τους τρελούς εκεί μέσα στη βουλή.

      Σχετικά με την απλή αναλογική:
      http://www.kathimerini.gr/909509/article/epikairothta/politikh/eklogika-senaria-ths-epomenhs-meras
      https://www.liberal.gr/arthro/234759/apopsi/arthra/o-dromos-pros-to-chaos.html
      και ένα πολύ αισιόδοξο :)
      http://www.kathimerini.gr/953135/article/epikairothta/politikh/apoyh-mia-paraithsh-gia-to-kalo-ths-elladas

      Διαγραφή
    12. Σχετικά με τις μετοχές, κ. Μιχάλη ευχαριστώ για την ανάλυσή σας με την ΟΤΟΕΛ.

      Η μόνη ανησυχία μου είναι λόγω κυκλικότητας του τουρισμού από τον οποίο εξαρτάται πολύ και η μετοχή οποίος πλέον έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ και πολλοί εκτιμούν ότι θα υπάρξει στασιμότητα σε αυτό το επίπεδο.

      κ. Τάκη περί ΜΥΤΛ και ΕΛΠΕ δυστυχώς αυτές πέφτουν λόγω Κίνας, trade war και φόβοι για νέο recession από ότι καταλαβαίνω όπως και παρόμοιες εταιρίες στο εξωτερικό άλλωστε.

      Διαγραφή
    13. Κύριε Δημήτρη η οτοελ προ κρίσης στηριζόταν ως επί το πλείστον στο leasing / μακροχρόνιες μισθώσεις όπου οι χρηματοροες είναι πιο προβλέψιμες. Υπήρξε μεγάλη πτώση στο κομμάτι αυτό στη κρίση όταν και στήριξε το rent a car. Τώρα το leasing ανεβαίνει πάλι και μάλιστα έκανε μια ενδιαφέρουσα συμφωνία τιτλοποίησης των εσόδων του http://www.fmvoice.gr/index.php/epixeiriseis/eisigmenes/item/196837-autohellas-titlopoiisi-energitikoy-100-ekat-evro-psifos-empistosynis-apo-ksenous-thesmikoys

      Και αν έρθει στασιμότητα στον εδώ τουρισμό οι αγορές της Κροατίας και Κύπρου έχουν ακόμα.
      Επίσης ένα στοίχημα είναι οι μεγάλοι του κλάδου και η οτοελ συγκεκριμένα να πάρει κομμάτι της πίτας που εχουν οι μικρές οικογενειακές rent a car επιχειρήσεις.

      Προτείνω να ρίξετε μια ματιά στην παρουσίαση που υπάρχει στο site της οτοελ, είναι καλή.

      Διαγραφή
    14. Και ένα σύντομο πολιτικό σχόλιο, παραφράζοντας μια γνωστή παροιμία.


      Ο ελλην κι αν επτωχευσε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τα χούγια του άλλαξε μήτε την κεφαλήν του


      Διαγραφή
  13. Οι επιλογές έχουν μειωθεί αισθητά και λόγω ανόδου των τιμών των μικρών χαρτιών και λόγου της επικείμενης διεθνούς διόρθωσης, που πλήττει και την χρηματιστηριακή τιμή των μτχ αλλά και τα πραγματικά κέρδη σε κάποιον βαθμό.
    Συνεπώς οι μόνες μτχ που θα μπορούσαν να βγουν αλώβητες από αυτό που θα ακολουθήσει δεν είναι σίγουρα οι εκτεθειμένες σε πολλούς ευμετάβλητους παράγοντες και αυτές που έχουν μεγάλη διασπορά.
    Μόνο μαζεμένα χαρτιά, με ανθεκτική κερδοφορία-μερίσματα και ελεγχόμενο δανεισμό έχουν ελπίδες για κάτι καλύτερο.
    Δεν αρκεί πλέον μόνο η εξωστρέφεια που αποτέλεσε την λύση στην εσωτερική αγορά.
    Λάρις

    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους. Να προτείνω και εγώ μια τετράδα μετοχών για περισσότερο αμυντικούς επενδυτές με δεδομένο ότι έχουμε εισέλθει σε μια εποχή υψηλής μεταβλητότητας και χαμηλών προσδοκιών:
    1. ΚΑΝΑΚΗΣ "μηδενικός δανεισμός, σταθερή κερδοφορία, επιστροφές κεφαλαίου ή μερίσματος στους μετόχους κάθε χρόνο"
    2. ΙΝΤΕΡΚΟ "υψηλή μερισματική απόδοση, αύξηση ενεργητικού, μικρή διακύμανση"
    3. ΦΛΕΞΟ "σημαντική ανάπτυξη, αξιόπιστη διοίκηση, καλά θεμελιώδη"
    4. ΠΑΠ "για τους λόγους που έχουν αναλυθεί με σημαντικότερο το ίδιο το εργοστάσιο ως παραγωγική μονάδα"
    Κλείνοντας, παρατηρώ σε όλους όσους ασχολούνται με το ΧΑΑ μια βεβαιότητα ότι σε περίπτωση εκλογών και νίκης της ΝΔ ότι οι μετοχές (ή ορισμένες από αυτές) θα ανέβουν. Εκτιμώ ότι είναι μια λάθος παραδοχή για λόγους και πολιτικούς και οικονομικούς. Θέλει προσοχή και αποφυγή περιττών ρίσκων.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κύριοι η πολιτική δεν είναι όπως οι αγορές.Εγω πιστεύω ότι ο μικρός είναι και μάγκας και άχαστος.Μην ξεχνάτε ότι τον Σεπτέμβρη του 2015 πήρε άνετα τις εκλογές γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά ο ελληνικός λαός το παραμύθι του με το δημοψήφισμα.Επίσης φέτος απλώνει τα δίχτυα του σε μεγάλη εκλογική πελατεία και εννοώ τους χαμηλόμισθους όπως και πολλούς συνταξιούχους.Ηδη διαβάζω ότι οι αυξήσεις στις κατηγορίες αυτές αφορούν 600 χ + 600 χιλιάδες πιάσαμε λοιπόν το 1.200.000.Επίσης μην ξεχνάμε ότι έχει με το μέρος του σχεδόν όλο το Δημόσιο τομέα.
    Επίσης θα ξεσκαρτάρει γύρω στα 30 δις από τα ζόμπυ. Δείχνει ότι το μακεδονικό θα το περάσει άνετα.Ηδη ο Ποτάμης είπε ΝΑΙ.Αν βγεί και στις αγορές με τις ευλογίες της Μέρκελ ήρθε και έδεσε το γλυκό.Τα πασόκια είναι πεθαμένα και τρώγονται αναμεταξύ τους και όλοι οι άλλοι είναι για κλάματα (ΑΝΕΛ,Λεβέντηδες κλπ).Βλέπω προετοιμάζει με μεγάλη προσοχή το NOVARTIS GATE με τις τελευταίες εξελίξεις.Ας προσέξουμε λοιπόν και όπως λέει και ο Sir ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ και ΤΟΙΧΟ ΤΟΙΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλαξε πλευρό σύντροφε.

      Διαγραφή
    2. Γιατρέ μου απλά υποστηρίζω αυτά που ο Μιχάλης λέει παραπάνω

      "Ο ελλην κι αν επτωχευσε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τα χούγια του άλλαξε μήτε την κεφαλήν του "

      Διαγραφή
    3. Ο ΝεοΕλλην ειναι μετριος με χαμηλο IQ αρα τον κοροιδευεις ευκολα ... τωρα ο Αλεξης ο εκπορδιτης (οπως πολυ ευστοχα εγραφα πριν ερθει στην εξουσια) του μνημονιου θα χασει, αλλα θα πιασει ενα +20%, λογω των πανιβλακων ΝεοΕλληνων, οπου με αυτο θα μεινει μεσα στσ πραγμστα και θα ταλαιπωρει τους παντες ... και σκοπευει να επανελθει

      Ο ΜΙΚΡΟΣ (προσεξτε τα κεφαλαια) δεν ειναι ουτε μαγκας, ουτε αχαστος και προπαντως ουτε εξυπνος Απλως ο ΝεοΕλλην ειναι πολυ μετριος και ειναι τοσο πανιβλακας που κανει τον μεγαλυτερο γκαφατζη της συγχρονης Ιστοριας να φαινεται εξυπνος, ενω στην πραγματικοτητα ειναι ΜΙΚΡΟΣ με κεφαλαια.

      Διαγραφή
    4. Εκπορδίτης είναι και συμφωνώ μαζι σας. Απλά όταν τον χαρακτήρισα μάγκα και άχαστο ήταν σε σύγκριση με τους υπόλοιπους σημερινούς πολιτικούς και τον ΝεοΕλληνα που δεν λέει να βάλει μυαλό.
      Την σεβαστή μου καλημέρα κ. Τάκη

      Διαγραφή
    5. Τότε με τον Μητσοτάκη λίγους μόλις μήνες στο κόμμα προφανώς και ήταν άχαστος. Τώρα θα χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Όσο άφορα την Novartis έχε υπόψη σου ότι στην Αμερική η εταιρία κατέληξε σε κολοσσιαίο συμβιβασμό με τις Αμερικανικές αρχές. Και επειδή παίζουν μπάλα ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ που περιμένουν να επωφεληθούν οικονομικά από αυτό (στην Αμερική) γιαυτό και προσπαθούν (ανεπιτυχώς) να βγάλουν νέα στοιχεία (που τελικά τους γυρίζουν μπούμερανγκ, Ακόμα και ο υπερδραστήριος δικηγόρος τους Σαράκης (που θα αμειφθεί βάση ποσοστού αν κερδίσει) σήμερα παραδέχτηκε ότι ήταν σφάλμα η ένταξη Μανειαδάκη ως προστατευόμενου. Δεν του είπε όμως κάποιος ότι με την παραδοχή του αυτή απέδειξε ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ της εισαγγελέως Τουλουπάκη.

      Anyway οι επόμενες εβδομάδες θα έχουν τεράστιο ενδιαφέρον.

      Διαγραφή
    6. Το κλειδί είναι η αμοιβή που δίνουν οι ΗΠΑ στους πληροφοριοδότες (whistle blowers), ένα σοβαρό ποσοστό του προστίμου που επιβάλλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, διανέμεται στους μάρτυρες και πληροφοριοδότες. Αν θυμάμαι καλά το πρόστιμο στις ΗΠΑ ήταν κοντά δύο δισ. και οι μάρτυρες μερικές δεκάδες. Είναι πολλά τα κατά κεφαλήν φράγκα.

      Διαγραφή
  16. Sir Τακης ευχαριστουμε που προσπαθεις να μας ανοιξεις τα ματια μηπως και δουμε και εμεις φως στο τουνελ...οι κκ Παναγος και ο Vasilisg ειναι καλα? εχουμε αρκετο καιρο να τον διαβασουμε και περιμενουμε τις επιλογες τους για το νεο ετος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημέρα, καλή χρονιά και ευλογημένη. Διαβάζοντας τα σχόλια συναδέλφων, για την AUTOHELLAS,έριξα μια ματιά στις οικονομικές εκθέσεις των ετών 2014-2017.Πρώτον έχει αρνητικό κεφάλαιο κίνησης, αλλά το πιο ανησυχητικό για μένα, είναι οι ταμειακές της ροές, όπου δείχνει ότι δεν εισπράττει τα κέρδη της. Χαρακτηριστικά θα γράψω ότι την διετία 2014-2015, ενώ είχε καθαρά κέρδη για την κάθε χρονιά άνω των 10 εκ. ευρώ και με αποσβέσεις περίπου 40 εκ. είχε αρνητικές λειτουργικές ταμειακές ροές!!!. Στις 2 τελευταίες χρονιές ναι μεν είχε θετικές ροές αλλά πολύ λιγότερες από ότι θα έπρεπε να έχει. Δεν θέλω να είμαι απόλυτος, αλλά κάτι δεν μου αρέσει. Σας ευχαριστώ. Κων/νος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάμε για καραβιές εκατομμυρίων χαμένες στις ταμιακές ροές.
      Που πάνε οεοεοοοο τα λεφτά????

      Διαγραφή
    2. Hertz Autohellas ... και ψάχνοντας 350 εκατ. ευρώ!!

      Απο το 2010 ο όμιλος εμφανίζει συνολικά αθροιστικά κέρδη για αυτά τα 8 χρόνια 131,382 εκατ ευρω (14,362 το 2010 ... 13,365 το 2011 ... 8,098 το 2012 ... 6,494 το 2013 ... 16,115 το 2014 ... 18,633 το 2015 ... 22,69 το 2016 και 31,625 εκατ. το 2017)

      Οι συνολικές αποσβέσεις γιαυτά τα 8 χρόνια φθάνουν τα 445,145 εκατ. ευρώ (55,399 το 2010 ... 54,648 το 2011 ... 52,27 το 2012 ... 49,358 το 2013 ... 51,104 το 2014 ... 54,6 το 2015 ... 62,53 το 2016 και 65,236 εκατ. το 2017)

      Άρα θα έπρεπε οι συνολικές ταμειακές λειτουργικές χρηματοροές να ήταν του ύψους 131,382 + 445,145 = 576,527 εκατ. ευρώ .... όμως οι συνολικές ταμειακές λειτουργικές χρηματοροές γιαυτά τα 8 χρόνια είναι μόνο 32,677 εκατ. ευρώ
      Άρα απο τον όμιλο λείπουν περίπου 576,527 - 32,677 = 543,85 εκατ. ευρώ!!!

      Που έχουν πάει αυτά τα 543 εκατ. ευρώ??
      Ας δούμε πιο προσεκτικά τις ταμειακές ροές του ομίλου, εκεί φαίνεται ότι :

      οι συνολικές αγορές αυτοκινήτων γιαυτά τα 8 χρόνια ανέρχονται σε 776,405 εκατ. ευρώ (79,464 το 2010 ... 75,471 το 2011 ... 48,033 το 2012 ... 71,296 το 2013 ... 107,5 το 2014 ... 104,597 το 2015 ... 138,983 το 2016 και 151,061 εκατ. το 2017)
      οι συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων γιαυτά τα 8 χρόνια ανέρχονται σε 268,444 εκατ. ευρώ (33,512 το 2010 ... 36,225 το 2011 ... 26,369 το 2012 ... 29,59 το 2013 ... 29,331 το 2014 ... 36,065 το 2015 ... 35,79 το 2016 και 41,562 εκατ. το 2017)

      Άρα στις χρηματοροές έφυγαν 776,406 - 268,444 = 507,961 εκατ. ευρώ που πήγαν για αγορές αυτοκινήτων.

      Επομένως μπορούμε να ισχυριστούμε ότι ο όμιλος δεν έχει εισπράξει, αυτά τα 8 χρόνια, όλα τα κέρδη του καθώς γύρω στα 500 εκατ. ευρώ οδηγήθηκαν σε αγορές αυτοκινήτων.

      Άρα θα έπρεπε τα Ενσώματα Πάγια περιουσιακά στοιχεία να είναι ενισχυμένα κατά 500 εκατ. ευρώ.

      Το 2009 τα Ενσώματα πάγια ήταν 293,436 εκατ. ευρώ όπου 245,133 εκατ. ευρώ αντιστοιχούσαν στα αυτοκίνητα.

      Στο κλείσιμο της χρήση του 2017 τα Ενσώματα πάγια ήταν 446,08 εκατ. ευρώ όπου 358,184 εκατ. ευρώ αντιστοιχούσαν στα αυτοκίνητα.

      Άρα η αξία του στόλου των αυτοκινήτων είναι αυξημένη κατά 358,184 - 245,133 = 113,051 εκατ. ευρώ ... ενώ τα ενσώματα πάγια είναι αυξημένα κατά 446,08 - 293,436 = 152,644 εκατ. ευρώ. και όχι κατά 500 εκατ. ευρώ

      Συνεπώς υπάρχει θέμα ... καθώς από ότι φαίνεται ο όμιλος δεν εισπράττει τα κέρδη του, ο Ισολογισμός είναι μοχλευμένος και ίσως κρύβει παγίδες.

      Αυτή η αύξηση του Ισολογισμού και ειδικά των Ενσώματων παγίων κατά 150 εκατ. ευρώ , έχει χρηματοδοτηθεί σχεδόν εξ' ολοκλήρου απο τραπεζικό δανεισμό. Ο τραπεζικός δανεισμός το 2009 ήταν 240,387 εκατ. ευρώ και σήμερα ανέρχεται σε 375,926 εκατ. ευρώ ... ειδικότερα ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός (δάνεια - ταμείο) το 2009 ήταν 186,85 εκατ. ευρώ , ενώ σήμερα ανέρχεται σε 336,93 εκατ. ευρώ δηλαδή ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός είναι υψηλότερος κατά 336,93 - 186,85 = 150,08 εκατ. ευρώ.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη ευχαριστώ πολύ που ασχοληθήκατε και ξοδέψατε χρόνο. Μια ακόμα φορά δείχνετε ότι είστε γκουρού. Και γω πιο πάνω γράφω ότι τη πιστεύω την εταιρία..

      Αν σας είναι εύκολο, μπορείτε να ανεβάσετε το excelάκι που περάσατε τα παραπάνω δεδομένα; Θέλω να τσεκάρω τα μεγέθη πριν το 2013, και μετά, καθώς με ημερομηνία 30/6/2014 της φόρτωσαν τη ΒΑΚΑΡ (εμπορία) που είχε αρνητικά ίδια κεφάλαια.

      Επίσης, ενδεικτικά αντιγράφω απ' την έκθεση 6/2018:

      7. Επενδύσεις σε συγγενείς / Κοινοπραξίες

      Η Autohellas ATEE συμμετείχε στην εταιρεία ΕΛΤΡΕΚΚΑ Α.Ε. κατά 50% με την ΕΛΤΡΑΚ Α.Ε. να κατέχει το υπόλοιπο 50%. Τον Οκτώβριο και τον
      Δεκέμβριο του 2010 η εταιρεία συμμετείχε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά το ποσό των € 979,55 και € 2.000.985 αντίστοιχα.
      Η συνολική συμμετοχή της (50%) ανέρχεται στο ποσό των € 4.201.965,57. Στις 31.12.2010 η Autohellas προχώρησε στην απομείωση της αξίας
      συμμετοχής της στην ΕΛΤΡΕΚΚΑ Α.Ε. κατά το ποσό των €520.000. Μετά την απομείωση η αξία της συμμετοχής της ανέρχεται στο ποσό των €
      3.681.965,57. Στις 31.12.2014 η εταιρεία προχώρησε στην πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην ΕΛΤΡΕΚΚΑ Α.Ε., στη θυγατρική της
      AUTOTECHNICA HELLAS ATEE με συνολικό τίμημα € 1.100.000. Από την πώληση προέκυψε ζημιά € 2.581.965,57 η οποία επιβάρυνε τα αποτελέσματα
      περιόδου (των ατομικών οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας). Η ΕΛΤΡΕΚΚΑ Α.Ε. έχει ως αντικείμενο την εισαγωγή, αποθήκευση, εμπορία και
      διανομή ανταλλακτικών αυτοκινήτων πολλών διεθνών οίκων στην ελληνική αγορά.

      Το 2012 η Autohellas ATEE συμμετείχε σε αυξήσεις της εταιρείας Κρητικά Γκόλφ Α.Ε. κατά το ποσό των €346.708,00. To 2013 προχώρησε σε αγορά
      64.649 μετοχών με συνολικό τίμημα € 491.398 και επίσης σε καταβολή € 72.476,93 για συμμετοχή σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Το 2014
      προχώρησε σε καταβολή € 1.298.375,07 για συμμετοχή σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Το α’ τρίμηνο του 2015 προχώρησε σε καταβολή
      €604.498 για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Με την πιστοποίηση (20/03/2015) της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας
      Κρητικά Γκολφ Α.Ε., το ποσοστό της Autohellas ATEE ανέρχεται στο 30,148% και συνεπώς η επένδυση ως συγγενής, μεταφέρθηκε από τα Διαθέσιμα
      για Πώληση Χρηματοοικονομικά Στοιχεία στις Επενδύσεις σε Συγγενείς. Το β’, γ’ και δ’ τρίμηνο του 2015 η εταιρεία κατέβαλε €2.250.000 για συμμετοχή
      σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου βάσει της από 09/06/2015 απόφασης Γ.Σ. της εταιρείας ΚΡΗΤΙΚΑ ΓΚΟΛΦ Α.Ε., η οποία ολοκληρώθηκε. Το συνολικό
      τίμημα της συμμετοχής της Autohellas στις 31/12/2015 ανέρχεται στο ποσό των € 6.182.688,92, το οποίο μετά την απομείωση του 2010 ανέρχεται στα
      € 5.712.688,92. Μετά και την τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, το ποσοστό της Autohellas ATEE, ανέρχεται σε 42,49%. Το 2016, η Autohellas
      ATEE συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Κρητικά Γκολφ Α.Ε. κατά €1.200.000 με συνέπεια το συνολικό τίμημα συμμετοχής να
      ανέρχεται σε €7.382.688,92 το οποίο μετά την απομείωση του 2010 ανέρχεται σε €6.912.688,92. Το ποσοστό συμμετοχής ανέρχεται σε 47,446%. Από
      τη νέα απόκτηση ποσοστού 4,9535% προέκυψε θετική υπεραξία € 58.208,50 η οποία διαγράφηκε στα αποτελέσματα. Το 2017 η εταιρεία συμμετείχε σε
      αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ποσού €1.423.380 η οποία και ολοκληρώθηκε. Μετά και την τελευταία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η Autohellas
      ATEE αύξησε το ποσοστό συμμετοχής της από 47,446% σε 47,708%. Από τη νέα απόκτηση προέκυψε υπεραξία €6.360,66 η οποία διαγράφηκε στα
      αποτελέσματα. Τέλος, η εταιρεία προχώρησε σε απομείωση της συμμετοχής κατά το ποσό των €500.000. Το συνολικό τίμημα συμμετοχής την
      30/06/2018 ανέρχεται σε €7.836.068,92.

      Διαγραφή
    4. Οι λίγες γνώσεις που έχω για την AUTOHELLAS είναι ότι από το 2009 έχει επεκταθεί σε 5 χώρες ΣΕΡΒΙΑ ,ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ,ΡΟΥΜΑΝΙΑ ,ΟΥΚΡΑΝΙΑ ,ΚΡΟΑΤΙΑ έξοδα δηλαδή και ότι ο όμιλος ΒΑΣΙΛΑΚΗ είναι καθετοποιημένος δηλαδή έχει αντιπροσωπίες κάμποσες που αγοράζει η οτοελλ και εταιρία πώλησης μεταχειρισμένων μετά τη χρήση καθώς και συνέργειες με AEGEAN και ξενοδοχεία ομίλου .Ο κλάδος φαίνεται να κινείται ,η ΠΕΙΡ πούλησε ΤΗΝ AVIS και η ΜΟΤΟ αγοράζει την LION

      Διαγραφή
    5. https://spaces.hightail.com/space/idmwSafFZ4/files/fi-5f8c4c9b-a0c1-4733-a72a-a789d71b028f/fv-25e8c522-c2b6-4d98-8504-92a13e3eb2a2/%3FutoHellas.xls

      Διαγραφή
    6. Ανοίγει κύριε Τάκη. Φοβερή δουλειά, ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
    7. Καλησπέρα σε κύριο Τάκη και φίλους του blog.
      Η συζήτηση με κύριο Μιχάλη Π. εξαιρετικά ενδιαφέρουσα καθώς έχω μεγάλη θέση στήν εταιρεία.
      Κι εγώ την αγαπώ για τα καλά μερίσματά της και θεωρώ το management απο τα πιό σοβαρά.Τα στοιχεία όμως που παρατέθηκαν με προβλημάτισαν.
      Πρίν λίγους μήνες επρόκειτο να γίνει έκδοση εταιρικού ομολόγου της αλλά αναβλήθηκε λόγω της κακής συγκυρίας.
      Ευχαριστώ για την ανιοδιοτελή παροχή πολύτιμης γνώσης.
      Καλό βράδυ.

      Διαγραφή
    8. Κύριε spooky δεν είναι τυχαίο ότι αναλύω νούμερα απο το 2010 και κατόπιν ... από τότε φαίνεται ότι κάτι διαφορετικό παίζει ...

      Διαγραφή
    9. Ευχαριστώ θερμά Sir Takis !
      Κρατώ καλή σημείωση και θα κάνω τα κουμάντα μου την κατάλληλη στιγμή.

      Διαγραφή
    10. Κύριε Τάκη,

      Και μόνο που μπήκατε στο κόπο να μεταφέρετε όλα τα στοιχεία στο excel και να τα μοιραστείτε μαζί μας δείχνει πόσο ΚΥΡΙΟΣ είστε, πέρα από μορφονιός και γκουρού.


      Εγώ μήτε μορφονιός, μήτε γκουρού είμαι, μα θα προσπαθήσω να προσθέσω λίγη αξία στη κουβέντα. Disclaimer: δεν πολυξέρω να διαβάζω ισολογισμούς, οπότε παρακαλώ κάνετε και τη δική σας έρευνα.

      Κύριε Τάκη από το excel που μοιραστήκατε :

      2005-2013
      καθαρό κέρδος: 122.661
      λειτουργικές ροές: 344.887


      Ενώ για τη περίοδο 2014-2017

      καθαρό κέρδος: 89.063
      λειτουργικές ροές: -54.651


      2014 και μετά πολύ χειρότερα. Το 2014 ξεκινούν να της φορτώνουν την εμπορία και τη συγχώνευσαν με τη ΒΑΚΑΡ, της οποίας ο ισολογισμός του 2013 ( https://www.hertz.gr//ClientFiles/InvestmentInfoDocs/2014/%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3%20%CE%A3%CE%A5%CE%93%CE%A7%CE%A9%CE%9D%CE%95%CE%A5%CE%A3%CE%97%CE%A3/%CE%99%CF%83%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82%20%CE%92%CE%91%CE%9A%CE%91%CE%A1%202013.pdf ) δείχνει ζημίες εις νέον -7.870 εκατομμύρια και αρνητικά ίδια κεφάλαια -3.706 εκατομμύρια.

      Τα επόμενα έτη (2015) της φορτώνουν και τη ΒΕΛΜΑΡ και τη ΤΕΧΝΟΚΑΡ.
      ΒΕΛΜΑΡ, ισολογισμός 2014 ( https://www.hertz.gr//ClientFiles/InvestmentInfoDocs/2015/%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3%20%CE%A3%CE%A5%CE%93%CE%A7%CE%A9%CE%9D%CE%95%CE%A5%CE%A3%CE%97%CE%A3/%CE%99%CF%83%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82%2031.12.2014%20%CE%92%CE%95%CE%9B%CE%9C%CE%91%CE%A1.PDF ) : αρνητικά ίδια κεφάλαια -12.185 εκατομμύρια
      ΤΕΧΝΟΚΑΡ, ισολογισμός 2014( https://www.hertz.gr//ClientFiles/InvestmentInfoDocs/2015/%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3%20%CE%A3%CE%A5%CE%93%CE%A7%CE%A9%CE%9D%CE%95%CE%A5%CE%A3%CE%97%CE%A3/%CE%99%CF%83%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82%2031.12.2014%20%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9A%CE%91%CE%A1.PDF ) : αρνητικά ίδια κεφάλαια -1.571 εκατομμύρια


      Νομίζω με αυτές τις κινήσεις χειροτερεύει η συνολική εικόνα πολύ.


      Κάτι άλλο : τα τελευταία χρόνια ξόδεψε πολλά λεφτά για αγορές ΑΡΑΙΓ:

      Η Αutohellas ATEE στις 31.12.2010 κατείχε 4.947.920 μετοχές της εταιρείας «Αεροπορία Αιγαίου Α.Ε.». Κατά τη χρήση του 2011
      προχώρησε σε αγορά 635.458 μετοχών της εταιρείας «Αεροπορία Αιγαίου Α.Ε.», με μέση τιμή κτήσης €1,58 ανά μετοχή. Το 2012
      προχώρησε σε αγορά 393.167 μετοχών της Αεροπορίας Αιγαίου με μέση τιμή κτήσης €1,39 ανά μετοχή. Το 2013 προχώρησε σε
      αγορά 1.769.964 μετοχών της Αεροπορίας Αιγαίου με μέση τιμή κτήσης €4,26 ανά μετοχή. Τον Οκτώβριο του 2013 προχώρησε
      στην πώληση 200.000 μετοχών με συνολικό τίμημα €1.126.000. Από την πώληση προέκυψε κέρδος €632.019,80.
      Το 2014 προχώρησε σε αγορά 721.379 μετοχών της εταιρείας «Αεροπορία Αιγαίου Α.Ε.» με
      μέση τιμή κτήσης €7,09 ανά μετοχή. Τον Ιούνιο του 2015 η εταιρεία προχώρησε
      στην αγορά 60.620 μετοχών της εταιρείας «Αεροπορία Αιγαίου Α.Ε.» με μέση τιμή κτήσης €5,50 ανά μετοχή.

      Ξόδεψε και για αγορές ιδίων 256 χιλιάρικα.

      --

      Μετά βλέπεις και πιο κάτω κάτι τέτοιο :

      Το 2016 πραγματοποιήθηκε καταστροφή ανταλλακτικών αξίας € 2.525.636,50 η οποία επιβάρυνε το κόστος πωληθέντων της χρήσεως.
      Λες και είναι τίποτα στραγάλια. Πάω στοίχημα ότι ήταν από καμιά ΒΑΚΑΡ/ΒΕΛΜΑΡ/ΤΕΧΝΟΚΑΡ και τα κράταγαν στον ισολογισμό έως ότου τα φορτωθεί η πιο υγιής ΟΤΟΕΛ.

      Διαγραφή
    11. Κύριε Τάκη,

      απ' το ετήσιο δελτίο του 2012 διαβάζω στο Α. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ - ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ- ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ( http://www.hertz.gr/ClientFiles/InvestmentInfoDocs/2012/hertz_annualreport_teliko1_gr.pdf )

      Το 2009 εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά οι τροποποιήσεις των Δ.Λ.Π. σχετικά με την πώληση παγίων που κατέχονταν αρχικά για
      ενοικίαση, με αποτέλεσμα τα σχετικά έσοδα να εμφανίζονται πλέον στον κύκλο εργασιών με αντίστοιχη επιβάρυνση του κόστους
      πωληθέντων. Συνέπεια της αλλαγής αυτής είναι ο κύκλος εργασιών της Autohellas A.T.E.E. να είναι αυξημένος κατά 20.931.879,89€ και
      31.630.272,77€ το 2012 και 2011 αντίστοιχα.
      ..
      ..
      .....
      Αντίστοιχα ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών λόγω της αλλαγής της απεικόνισης των πωλήσεων των αυτοκινήτων, όπως αναφέρθηκε
      ανωτέρω, ήταν αυξημένος κατά 25.715.629,32€ και 35.412.336,80€ το 2012 και 2011 αντίστοιχα.

      ----

      Τώρα να πω ότι καταλαβαίνω τι ακριβώς σημαίνει αυτό θα είναι ψέμμα, αλλά ίσως σε κάποιο βαθμό εξηγεί αυτό που γράψατε παραπάνω ( "Κύριε spooky δεν είναι τυχαίο ότι αναλύω νούμερα απο το 2010 και κατόπιν ... από τότε φαίνεται ότι κάτι διαφορετικό παίζει ...").

      Καλό βράδυ και ΣΚ σε όλους,

      Διαγραφή
  18. Καλημέρα κε Τάκη. Θα μου επιτρέψετε να σας ενημερώσω πως στο thread χρειάζεται μια διόρθωση στο EPS του Ικτίνου για το 2018. 0,525 με κέρδη 15 εκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Tον ΟΤΕ μύγα τον τσίμπησε και ίπταται στο 10,41 στα καλά καθούμενα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλή χρονιά κύριοι....
    αν δεν βγάλουν με το ζόρι (βλέπε ένα σκάνδαλο) τον Τσίπρα
    και αν δεν αυτοκτονήσει (γιατί μας έχει συνηθίσει στους αυτοτραυματισμούς) ο Μητσοτάκης
    υπάρχει το ενδεχόμενο στις αρχές του 2020 να τρέχουμε
    (με σχεδόν διπλωμένα τα ΕΛΠΑ και τον Ευάγγελο)
    Οι μικρότερες εταιρίες μπορεί να πάνε ακόμα καλύτερα ανεξάρτητα απ την πολιτική κατάσταση
    (όπως για παράδειγμα πήγαν κι ο Ικτίνος και η Μερκο την τελευταία διετία)

    Υπομονή Τόλμη και καλές Εμπνεύσεις σε όλους και ιδιαίτερα στον Οικοδεσπότη

    υ.γ. πολιτικά νομίζω οτι ανεξάρτητα από θέματα αισθητικής που μας διχάζουν το εκλογικό σώμα ...οι εκλογές επί της Ουσίας θα βγάλουν διαχειριστή πολυκατοικίας οχι κάτι άλλο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον φίλο τον καλό...προσυπογράφω και στα δυο φαβορί...επίσης μου αρέσει η ΕΥΔΑΠ σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα (1-1,5 χρόνο)

      ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ: 918,5 εκατ. ευρώ
      ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ: 521,5 εκατ. ευρώ (P/bv 0,56)
      Πεντακάθαρος ισολογισμός...τα άυλα υπολογίζονται 1 εκατ.
      Έχει περίπου 320 εκατ. ευρώ στα ταμεία της, χωρίς να οφείλει cent σε τράπεζες...αν αφαιρεθούν τα ταμειακά διαθέσιμα λόγω μηδενικού δανεισμού η αποτίμηση πέφτει στα 200 εκατ. ευρώ!!! Μόνο μειον το managment που όμως σε μερικούς μήνες θ΄αλλάξει...ο ορισμός του φτηνού.

      Και φυσικά ΤΕΝΕΡΓ στα 5,00-5,20 μετά την αυριανή αποκοπή...η απόλυτη μηχανή παραγωγής επαναλαμβανόμενων μετρητών με το χαμηλότερο δυνατό ρίσκο. Η εταιρεία με την υψηλότερη απόδοση ελεύθερων ταμειακών ροών στο ΧΑ που φτάνουν τα 100 εκατ. ευρώ το χρόνο. Σημαντικό επίσης ότι δραστηριοποιείται στον πιο hot κλάδο της ΕΕ και η αποτίμησή της είναι σε μεγάλο discount σε σχέση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές εταιρείες.

      Απλά όπως είπατε θέλει λίγο υπομονή καθαρό μυαλό και γερό στομάχι...εκλογές έρχονται, θα βρέξει τόνους λάσπη εκατέρωθεν.

      Διαγραφή
    2. Υποχρεώσεις για παροχές στο προσωπικό 302,98 εκ ευρώ να ληφθεί υπόψη.

      Ενεργητικό 1493 εκ μείον υπεραξία 3,357 μείον άυλα 1,009 μείον αναβαλ.φορολ.απαίτηση 97,71 μείον σύνολο υποχρεώσεων (515,35+59,66)=818 εκ ευρώ η αξία και πρέπει να ληφθεί υπόψη και κατά πόσον οι απαιτήσεις 182 εκ ευρώ είναι πραγματικά ανακτήσιμες παρά το γεγονός πως βελτιώθηκε κατά τι η ταχύτητα είσπραξης απαιτήσεων. Συμπέρασμα μου και προσωπική μου άποψη, πως στην τιμή πέριξ των 5 ευρώ, ο επενδυτής δεν διατρέχει σημαντικό κίνδυνο.

      Διαγραφή
    3. Και ομιλώ άνωθεν για ΕΥΔΑΠ (δουρογκομενομάγαζο) για να μην ξεχνιόμαστε ΧΑΧΑ

      Διαγραφή
    4. Σημαντική η συμβολή σας κ. Βασίλη...πάντα χρηστικός προσθέτετε αξία στο μπλογκ.

      Πραγματικά στα 6μηνιαία αποτελέσματα της ΕΥΔΑΠ το υπόλοιπο Απαιτήσεων Πελατών μετά τις επισφάλειες είναι 133,8 εκ...επειδή ωστόσο αφορούν τεράστιο αριθμό πελατών (2.018.447 περίπου την 30.06.2018) η εταιρεία θεωρεί πως ο πιστωτικός κίνδυνος είναι σχετικά περιορισμένος...δεν θα διαφωνήσω

      Οι υποχρεώσεις για παροχές στο προσωπικό είναι (νομίζω) οι συνήθεις (Προβλέψεις αποζημίωσης Προσωπικού λόγω Εξόδου από την υπηρεσία, Ιατροφαρμακευτική κάλυψη και τα εξ΄άπαξ) περίπου σταθερά κάθε χρόνο...πρέπει να προσέξουμε κάτι ιδιαίτερα?

      Για τον διευθύνοντα Μπενίση τα είπαμε, έχει κοντινή ημερομηνία λήξεως

      Τέλος πάντως επειδή τα χρήματα είναι (δυστυχώς) περιορισμένα και όχι άπειρα, για τους λιγόψυχους επενδυτές (εμένα) που ψάχνουν τις πλέον ασφαλείς τοποθετήσεις-ρισκο/κέρδος-μου φαίνεται πολύ καλή επιλογή και σε αυτά τα επίπεδα την αγοράζω.

      Διαγραφή
    5. Είναι μεγαλο ποσό η υποχρέωση αυτη και μόνο η αυξηση των θετικών χρηματοροων θα αυξήσει την αξία. Όπως ειπα πιο πανω στην τιμή των 5 δεν έχετε πολλά να φοβηθούμε.

      Διαγραφή
    6. Χαιρετώ αγαπητέ μου κ εύχομαι τα καλύτερα για τη νέα χρονιά
      επαναλαμβάνω πως χαίρομαι να σας διαβάζω!!

      Διαγραφή
  21. Ικτίνος amiral gestion από τα στοιχεία 11μήνου προκύπτει πως οι Γάλλοι διαχειριστές δεν μείωσαν θέση και ενίσχυσαν οριακά τη θέση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πολύ κουβέντα - και όχι άδικα - γίνεται για τα ΕΛΠΕ φέτος. Παρόλα αυτά για προβληματισμό θα βάλω ένα στατιστικό διάγραμμα από το 1999, που δείχνει ότι η αρχή της χρονιάς ΔΕΝ είναι η καλύτερη στιγμή για αγορές. Ενισχυτικό σε αυτό το στατιστικό είναι το τελείωμα του '18, που δεν θα είναι και τόσο θετικό στη τελική γραμμή, καθώς και η έναρξη λειτουργίας του νέου διυλιστηρίου στην περιοχή της Τουρκίας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αγορά γενικότερα. Τέλος οι περιορισμοί από φέτος των εξαγωγών ιρανικού πετρελαίου, που από όσο θυμάμαι προτιμούσε η εταιρία.

    https://invst.ly/9o-kz

    Ραντεβού λοιπόν το Μάρτιο και μετά ή κοντά στα 6,40, ότι έρθει πρώτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά!
    Προσωπικά κορυφαία επιλογή για το 2019 θεωρώ την ΤΕΝΕΡΓ (τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνω τις αγορές μου, καθώς κτιζω θέση εδώ και 6 μήνες κατόπιν πώλησης ΠΠΑΚ και ΠΛΑΚΡ) λόγω των μεγάλων ελεύθερων ταμειακών ροών που θα της επιτρέψουν να συνεχίσει απρόσκοπτα την ανάπτυξη της και παράλληλα να αυξάνει σταδιακά τις επιστροφές στους μετόχους της. Θεωρώ ότι σε δύο χρόνια οι επιστροφές κεφαλαίου θα είναι πάνω από 0,5€ ανά μετοχή. Το μεγάλο ρίσκο για εμένα έγκειται στην πιθανότητα απορρόφησης από την ΓΕΚΤΕΡΝΑ, όπως έκαναν οι Καλλιτσαντηδες με τον Άνεμο σε βάρος των μιμρομετοχων του. Εκτιμώ πάντως ότι αυτό δεν είναι το πιθανότερο σενάριο αφενός επειδή η ΓΕΚΤΕΡΝΑ έχει μικρότερο ποσοστό στην ΤΕΝΕΡΓ (περίπου 40% έναντι περίπου 66% που έχει ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ στον Ανεμο) και άρα δεν αποφασίζει μόνη της κι αφετέρου εδώ υπάρχουν ισχυρά funds του εξωτερικού (τελευταίοα ΑΜΚ κλπ) που δεν θα αφήσουν την ΓΕΚΤΕΡΝΑ να τους ρίξει.
    Ακολούθως θα διατηρήσω τις θέσεις μου στις παραδοσιακές και πολυχρονες επιλογές μου (ΦΛΕΞΟ, ΚΑΝΑΚ, ΕΥΠΙΚ, ΚΑΡΤΖ, ΙΚΤΙΝ, ΕΛΒΕ, ΓΕΒΚΑ, ΙΝΤΕΡΚΟ, ΑΣΚΟ), αυξάνοντας τις αν υπάρξει πτώση τιμών που θα τις κάνει ελκυστικές.
    Τέλος ενόψει εκλογών και διαφαινόμενης επιτέλους πολιτικής αλλαγής θα τζογαρω με ΔΕΗ (με ρέγουλα βέβαια όπως συμβουλεύει ο κ. Τάκης). Και στα μισά να φτάσει η τιμή της από όσο ήταν επί Σαμαρά θα μιλάμε για ονειρικές αποδόσεις.
    Καλό κουράγιο και καλά κέρδη σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην περίπτωση επιθυμίας συγχώνευσης ΤΕΝΕΡΓ-ΤΕΚΤΕΡΝΑ πλέον αυτών που σωστά αναφέρατε υπάρχουν και τα σημαντικής αξίας ομόλογα που έχουν εκδωθεί. Πρέπει να συμφωνήσουν και οι ομολογιούχοι που στην πλειοψηφία είναι θεσμικοί, τράπεζες-funds, αμοιβαία...πολύ δύσκολο, τουλάχιστον στην προσεχή 4ετία.

      Διαγραφή
    2. Έχετε δίκιο κ. Hippy. Δεν το είχα σκεφτεί αυτό.

      Διαγραφή
  24. Καλή χρονιά σε όλους τους φίλους του blog. Πραγματικά ο Σερ Τάκης και ο φίλος μου ο HIPPY είναι απολαυστικοί. ΕΥΔΑΠ και ΑΔΜΗΕ νομίζω προς το παρών οτι σε αυτά τα επίπεδα αξίζουν το ρίσκο. Θα έλεγα και ΙΚΤΙΝ μετά την σημαντική διόρθωση (απο 6.5 σε 4.4) νομίζω οτι μέσα στο 19 θα τα ξαναδεί τα 6 αν....Τώρα για τα πολιτικά δρώμενα η γνώμη μου είναι οτι ο Τσίπρας μετά το Τσακαλώτε δώστα όλα δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ξεγραμένος πολιτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην θεωρείτε σίγουρα ξεγραμμένο πολιτικά τον Τσίπρα .Είμαι στο δημόσιο και σας βεβαιώνω ότι ακόμα έχει ρεύμα ,απίστευτο κι όμως αληθινό.Όταν ρωτάω γιατί
      οι απαντήσεις ποικοίλουν από πάντα ήταν αριστεροί ,δεν πρέπει να βγει ο Μητσοτάκης ,θα κάνει απολύσεις ,θα κάνει αξιολόγηση ,αυτό είναι το συμφέρον του .....Θα κερδίσει η ΝΔ βέβαια αλλά έχει σημασία το πώς, το πόσο ,πόσο ο δεύτερος,πόσοι μπαίνουν βουλή,μπορεί να γίνει κάτι ή όχι ,θα τα κάνει ο Μητσοτάκης?,τι αντιστάσεις θα έχει ?

      Διαγραφή
    2. Φίλε δεν τους ξέρεις καλά τους κομμουνιστές. Μετά τις εκλογές θα τον φάνε ζωντανό. Ο ίδιος 4 χρόνια τώρα έχει φάει συντρόφους και συντρόφους για να επιβιώσει. Ηρθε η ώρα να πληρώσει.Κάτσε και θα δεις.

      Διαγραφή
  25. Κομμουνιστες ησαν με το 3 τοις εκατο.Οι περισσότεροι είναι πρωην πασόκες που κοιταν το συμφερον τους χωρις τσιπρα πως θα συνεχισει ο συριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαθος φιλε. Δεν μιλω για μερικους βουλευτες αλλα για αυτους που βρισκονται στην κορυφη και λαμβανουν αποφασεις 4 χρονια τωρα ειτε στο κομμα ειτε στην κυβερνηση. Κατσε να δεις πως θα τον γλεντησουν οι Φιληδες, Τσακαλωτοι, Παππαδες κ.α. μετα.

      Διαγραφή
    2. Ενταξει ειναι και αυτοι αλλα τι θα παρουν σε εκλογες χωρις αυτον μπροστα.

      Διαγραφή
    3. Όσο η Φώφη είναι ανύπαρκτη και τόσο ανήμπορη ... ο ΜΙΚΡΟΣ θα συνεχίζει να χαμογελά και θα φαντάζει ότι κάτι είναι. Έτσι είναι όλοι οι φελλοί ... επιπλέουν λόγω μικρού ειδικού βάρους, έτσι και ο ΜΙΚΡΟΣ παραμένει στον αφρό.

      Διαγραφή
    4. Αυτο συμβαινει,αλλα αν ήταν μπροστα καποιος απο τους αλλους του συριζα δεν θα γινονταν αρκετα χαμηλοτερα τα ποσοστα τους για να σκεφτουν να τον βγαλουν.

      Διαγραφή
    5. Ποια Φωφη? Δεν υπάρχει Φωφη στο κόμμα. Κουμάντο κάνει ακόμα ο Λαλιωτης. Πιονι είναι η Φωφη. Γιαυτό Λοβέρδος Βενιζέλος και 2-3 άλλοι θα αξιοποιηθουν από Μητσοτάκη στην κυβέρνηση.

      Διαγραφή
    6. Επειδη είχε αφησει ο γιωργακης πρωτο βιολι το βενιζελο χαντακωθηκε το πασοκ και μετα είχε απωλειες και ο σαμαρας με στουρναρα και βενιζελο να φαινονται πιο μπροστα στη συγκυβερνηση.Ο βενιζελος μπορει να ξερει καποια πραγματα σε σχεση με αλλους αλλα δεν εχει τροπο.

      Διαγραφή
    7. Το ΠΑΣΟΚ το χαντακωσε ο Γιώργης με το πιστόλι πάνω στο τραπέζι. Αν σώθηκε λίγο η τιμή του κόμματος το οφείλει σε σοβαρά στελέχη όπως ο Βενιζέλος και ο Λοβέρδος.

      Διαγραφή
    8. Γιωργης ο πιστολας 😂😂😂

      και Αλεξιος ο εκπορδητης του μνημονιου 😂😂😂😂

      σταματατε βρεεεε πιαστηκε η κοιλαρα μου απο τα γελια.

      Διαγραφή
    9. Ξεχασα τον μπουλη τον μεταρρυθμιστη, γνωστος και ως ο μουγκοΚωστης 😂😂😂😂😂 σταματε βρεεεε τις αναδρομες δεν αντεχουν αλλο οι κοιλιακοι μου απο τα γελια ... μεχρι τον Πανουλη τον στρατηλατη και το Γιαναρο (με ενα ν) τον δημιουργικα ασαφη ακουγομαι.
      Θα με βαλει μεσα ο Πολακης ο δικαιος για διαταραξη της κοινης ησυχιας. 😂😂😂😂😂

      Διαγραφή
    10. Κε Τάκη, ποιος ήταν ο χειρότερος?

      Διαγραφή
    11. Μα φυσικα ο χειροτερος ολων ειναι ο χαζολαος που βγαζει ΠΑΝΤΑ εξω την ουρα του και μετα λεει οτι του φταινε αυτοι.
      Αλλα με τετοιο μετριο IQ δεν μπορουμε να περιμενουμε και πολλα ...

      Διαγραφή
    12. Κύριε Τάκη το μέτριο IQ είναι ΥΠΕΡαρκετό για να τα πας περίφημα στη ζωή σου...Δεν είναι το IQ το πρόβλημά μας ούτε ως λαός, ούτε ως επενδυτές.

      Γρηγόρης

      Διαγραφή
    13. Αυτοι ομως ολοι εκλεγουν τους 300 και μετα βριζουν τους 300 και θελουν να καψουν τη βουλη.

      Διαγραφή
    14. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζι σας με Τακη. Ο λαός είναι το μεγαλο ζήτημα και αυτό δεν λύνεται...και δυστυχώς οι επιλογές του και οι *σοσιαληστικες* του πεποιθήσεις ταλαιπωρούν τη χώρα.

      Διαγραφή
    15. Χαρυ Κλιν...ο εχθρός της Ελλάδας είναι οι Έλληνες

      https://www.youtube.com/watch?v=l5ocsTyC-4Q

      Διαγραφή
    16. Βαρύ το τίμημα αλλά ο λαός έπρεπε να δει περί τίνος πρόκειται. Εξάλλου είχαν δικαίωμα να κυβερνήσουν.
      Αν τώρα ακόμη τους θέλει ακόμη ο λαός, τότε πρόκειται πλέον για νοσηρότητα
      Λάρις

      Διαγραφή
    17. Ναι σωστά κύριε Λαρις είχαν δικαίωμα να κυβερνήσουν δημαγωγία έχουμε άλλωστε όχι Δημοκρατία!

      Διαγραφή
    18. Χαιρετω τα παδια.. να πω κ γω την αποψη μου για οσους ασχολουνται περι πολιτικου κοσμου (εγω δεν).. αφηστε τα στην ακρη αυτα.. ας κοιταξει ο καθενας τη παρτη του να γινει καλυτερος ετσι θα γινει κ η κοινωνια καλυτερη κ μετα ολα θα ειναι προς το καλυτερο.. αυτη ειναι η εξελιξη του ανθρωπου.. απ αυτη τη λερα μη περιμενετε απολυτως τπτ.. να σαστε καλα κ καλη συνεχεια να εχουμε..!!

      Διαγραφή
  26. Το παρον blog ειχει εξαιρετικους σχολιαστες και owner. Οταν υπαρχει επιτυχια λογικα να υπαρχουν και καποιοι ανοητοι που προσπαθουν να την αμαυρωσουν. Για το 19 σας ευχομαι υγεια και να ακουτε πιο προσεκτικα ανθρωπους που ξερουν 2 πραγματα περισσοτερα απο εσας. Για να μην εχτετε απωλειες κεφαλαιου και υπνου.

    Οι επιλογες μου για το 18 αι οι αποδοσεις τους:
    Ασκο αρχη χρονιας 1.60- τελος χρονιας 2,44 - κερδος 52,5%
    ππακ αρχη χρονιας 2.22- τελος χρονιας 3,32 - κερδος 49,55%
    ικτιν αρχη χρονιας 2.22- τελος χρονιας 3,32 - κερδος 106,31%
    φλεξο αρχη χρονιας 5.35- τελος χρονιας 7 - κερδος 30,84%
    περσ αγορα Μ.Ο 0.78- τελος χρονιας 0,935 - κερδος 19,87%

    Για το 19 κοιταω την boch (ΤΡΚΗ) (κ. Τακη στο 1.30 αν παει θα μπω με 4 χιλιαρικα), παπ, δεη. Αυτες θα αγοραστουν μονο σε περιοδο διορθωσης και οχι στις τωρινες τιμες. Αν φυσικα μας κανουν το χατιρι. Καλα κερδη σε ολους-ες σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το σωστο ειναι
      ικτιν αρχη χρονιας 2.22- τελος χρονιας 4,58 - κερδος 106,31%
      Sorry

      Διαγραφή
    2. ΒOCH σπασιμο του 1.5 θσ ελεγα μσκρυα ... δεν μπορω να καταλαβω γιατι εχετε τοση επιμονη με τις τραπεζες? θα ερθουν κσι αλλες φαπες.

      Ηδη γισ BOCH εχω χαμηλωσει αρκετα τον πηχυ.

      Διαγραφή
    3. Ελήφθη κ. Τάκη! Κανούμε υπομονη και αλλάζουμε αυτή την επιλογή με τον μυτιλ.
      Για τον φιλο πιό πάνω που ρωτησε. Ναι αυτή ήταν αλλά τον ακούω τον κ. Τάκη και την ξεχνάω μέχρι να μας πει.
      Από τον Απριλιο θα πρέπει να δηλώνουμε τις μετοχές στο νέο περιουσιολόγιο. Ελπίζω να μην ειναι η τελευταία ευκαιρια της ψευτοαριστερας για να βάλει χέρι στα χρηματα μας.

      Διαγραφή
    4. Κέρδος λεει ο άλλος χωρισ να εχει πουλήσει και να εχει πάρει τα λεφτα στο χερι!! Πχ Περσέας οι αγοραστές με ελάχιστα κομματια ειναι κατω απο 0.83!! Με το χαρτι να ειναι στο εικονικό 0.95..για πουλά σημερα τα κομματια σου να δουμε τι θα βαλεισ στην τσεπη σου στην πραγματικοτητα. ...ρε απο πιο πλανητη σας εχουν πετάξει στη γη ..

      Διαγραφή
    5. Να πούμε ότι το κέρδος δεν στηρίζεται μόνο στην πώληση του τίτλου αλλά και στις επιστροφές από μερίσματα και κεφάλαια π.χ. ΒΟΣΥΣ, αν είσαι σε long θέσεις κοιτάς πρώτα την μερισματική απόδοση και μετά τα δυνητικά κέρδη από την υπεραπόδοση της τιμής.

      Διαγραφή
    6. Εσένα φίλε ανώνυμε αν σε ενοχλεί γιατί οι αγοραστές είναι στα 0.83 και οι πωλητές στα 0.95 θα πρέπει να σου πω ότι σε δεκάδες εταιρείες (μικρής κεφαλοποίηση είναι στην ίδια κατάσταση) όλοι όμως τρέχουν να αγοράσουν μόλις δούν ότι αρπάει φωτιά το ταμπλό. Ετσι γινόταν και στον ΙΚΤΙΝΟ όταν ήταν 90 λεπτά.Εδώ μέσα αγαπητέ μου να ξέρεις ότι υπάρχουν και πολλοί που δεν πουλάνε γιατί παίρνουν τόκο 10% (π.χ. ΕΛΒΕ με μέσο όρο αγοράς 2.4 για βάλε κάθε χρόνο 0.25 επιστροφή κεφαλαίου και 10 μιλιούνια καθαρά ταμείο). Ασε λοιπόν κατά μέρους τον πλανήτη και τράβα να τα πεις αλλού αυτά.

      Διαγραφή
  27. Τἀκη πώς την βλέπεις την ΣΕΝΤΡ!!!!!!!!!!!!!!! ΣΕΝΤΡ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η ΟΤΟΕΛ όντως επεκτείνεται με δανεισμό.
    Και ο υψηλός δανεισμός έχει και υψηλούς τόκους που ροκανίζουν την κερδοφοριά.
    Και βεβαλιως πρέπει να μειωθεί ο δανεισμός.
    Αλλά μην ακούω βλακείες τύπου δεν εισπράττει τα κέδη της.
    Η ΟΤΟΕΛ δεν είναι ΦΟΛΙ με τεράστιες μουσαντενιες απαιτήσεις από πελάτες. Μια χαρά τα εισπράττει. Αλλά τα δίνει σε μερίσματα, σε ανανεώσεις/επεκτάσεις της σύμβασης με Hetz και σε επενδύσεις για την επέκταση του δικτύου της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 350 μιλιουνια λειπουν μεσω των χρηματοροων ... ασφαλως και δεν εχει αυξηση των απαιτησεων. Αν τωρα τα δινει σε μερισματα, σε ανανεωσεις και επεκτασεις να τα εμφανισει και ως εξοδα διαφορετικα μιλαμε για μουσαντενια κερδη. Απορω που δεν καταλαβαινεται το τι αναλυουμε!!!

      Διαγραφή
    2. Κε Τάκη μία ερώτηση. Οι επενδύσεις σε θυγατρικές (μη κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία),αφαιρούνται σε περίπτωση υπολογισμού των ιδίων κεφαλαίων; Αν δεν σας κάνει κόπο, θα σας ήμουν υπόχρεος. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Κων/νος

      Διαγραφή
    3. Ιδια κεφαλαια = Συνολο Ενεργητικου- Συνολικες υποχρεωσεις.

      Αρα δεν αφαιρουνται απο τα ιδια κεφαλαια.

      Διαγραφή
  29. Αν κρίνω από τα χρώματα στο εξελάκι... ειστε ο κικου από το marketzone (ή κάπως έτσι);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλησπέρα υπάρχει κάποιο topic ή σχολιασμός για την Εκτερ;

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειναι η μονη κατασκευαστικη που θα αγοραζα ... αλλα οχι εδω πανω. Τα εχω γραψει αυτα πολλακις (δεν λεω για τον Πολακη τον δικαιο😂😂 που ξετρουπωνει λαμογια 😂😂😂😂) και παλαιοθεν.
      Αλλα αγορες περιξ των 0.5 εγραφσ!!

      Διαγραφή
  31. Περσεύς: Αποπλήρωσε πρόωρα μέρος του ομολογιακού δανείου.Σε πρόωρη αποπληρωμή μέρους του Ομολογιακού της δανείου και δη ποσού 2.500.000 ευρώ, το οποίο λήγει στις 30/9/2021 προχώρησε η Περσεύς.
    Στόχος είναι η μείωση των δανειακών υποχρεώσεων και των χρηματοοικονομικών της δαπανών καθώς επίσης και τη βελτίωση των σχετικών δεικτών.Πλέον ο δανεισμός της εταιρείας ανέρχεται σε ποσό 17.819.246 ευρώ (αρχικό ποσό δανείου 29.000.000 ευρώ - 30/09/2016)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορεις και να το πεις της μετοχής για να χαρεί και να ξεφύγει από τη μιζέρια των μηδενικών συναλλαγων,εχει πέσει σε κωμα διάρκειας ,και δεν ξυπνάει ούτε με δυναμίτη ..

      Διαγραφή
  32. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΟΧΗ ΔΡΟΜΕΑΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν ξέρω αν μια μέρα φτιάξει και σχολείο μαραγκών, αλλά λίγο που κοίταξα στο site ο ανα διετία διαγωνισμός τελευταία φορά έγινε το 2016. Θα περιμένει και αυτός μάλλον τις εκλογές. https://www.dromeas.gr/pdf/news/160613/20160613_press_GR.pdf

      Διαγραφή
    2. Από ότι βλέπω στο σαιτ φέτος διοργανώνεται ο διαγωνισμός εκ νέου. Πάντος κάποια από τα γραφεία τους χρειάζονται σχεδιαστικό φρεσκάρισμα. Ας χρησιμοποιήσουν κανένα από τα σχέδια των διαγονιζόμενων.

      Διαγραφή
  33. Καλησπέρα στην παρέα και καλή χρονιά!Ενδιαφέρουσες επιλογές, τις περισσότερες τις έχω. Διακρατώ επίσης ΚΡΗΤΩΝ, ΠΡΟΦ, ΕΥΠΙΚ. Τα "γάλατα γαργάλατα",που έγραψε κι ένας φίλος, φαίνονται πολύ καλή επιλογή αλλά στις τιμές πέριξ του 0,50 δεν βγάζουν αξιοσημείωτη προσφορά και είναι δύσκολο να βρεις κομμάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τα αποτελέσματα από τις ασφαλιστικές εργασίες σημειώνουν πτώση. Προσοχή παρακαλώ καθώς τα συγκρίσιμα είναι αυτά τα οποία πρέπει να παρακολουθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Τράπεζα Κύπρου ανάλυση σερ Τάκη;

    Την περιμέναμε δεύτερο μισό 2018!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Βλέπω ό,τι οι τιμές ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΚΑΙ Τ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ συγκλίνουν. Για να δούμε την σχέση ανταλλαγής. Την απορρόφηση της άνεμος την επισήμανα εγκαίρως, την ίδια ημέρα που ανακοινώθηκε αυτή της GRIVALIA
    Όσο για τα γάλατα έχει ένα κατατοπιστικό άρθρο για την διείσδυση των φυτικών ροφημάτων σήμερα
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Όταν δεις συγχώνευση Γεκ και Τέρμα κύριε Λαρις τότε εγώ θα είμαι πιλότος στη ΝΑSA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1658940/ofelh-gia-perseys-apo-thn-exygiansh-ths-selonta.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Απορώ που ασχολείστε με τον κάθε ζαβο και με τα τρολια! Συγγνώμη σερ Τακαρε αλλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Quiz:Ποιος είναι ο εισηγμενος βαψομαλλιας κύριοι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήγανε βρε στο Soltrade και ρώτα τον rodos ioannis που το έγραψε.

      Διαγραφή
    2. Tramp και ο Χάιδας φοράνε το ίδιο χρώμα

      Διαγραφή
  41. Ευχαριστώ BabisT.Εσυ γιατρέ τι ειδικοτητα είπαμε έχεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Κάποιο σχόλιο για ΕΛΒΕ....!!! Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Το άλλο Σαββατοκύριακο διοργανώνεται το money-show στο DIVANI CARAVEL ελπίζω κάποιοι να συμμετάσχουν για να μας μεταφέρουν το κλίμα της αγοράς ,κουτσομπολιά ,of the record ...
    Μένω Ηράκλειο θα ήθελα να ανέβω αλλά τελικά δεν θα μπορέσω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Πιστός αναγνώστης όλων των άρθρων αυτού του blog αλλά και των συζητήσεων που ακολουθούν αυτά, ωφελημένος από τις αναλύσεις του ιδιοκτήτη αλλά και των σχολιαστών, θέλω να ευχηθώ ολόψυχα να είναι καλή η νέα χρονιά που ξεκίνησε, με ευόδωση όλων των ευγενών στόχων και επιθυμιών.

    Επιτυχία της περσινής χρονιάς ήταν ο έγκαιρος εντοπισμός του Παπουτσάνη και της σοβαρής προσπάθειας του νέου management να γίνει turn around story. Δεν βάζω μέσα τον Ικτίνο, γιατί αυτό ήταν παλιά θέση του ιδιοκτήτη που τώρα έδρεψε (και δρέπει) τους καρπούς των αναλύσεών του. Επαξίως.

    Από τις επιλογές του ιστότοπου για το 2019, για τα μεγάλα χαρτοφυλάκια σίγουρα ξεχωρίζει ο Μυτιληναίος, ενώ στο σενάριο ιδιωτικοποίησης θα μπορούσαν να δώσουν πολλά τα ΕΛΠΕ σε ένα μακρύτερο ορίζοντα, αν βέβαια και για τους δύο το επιτρέψει το διεθνές κλίμα στο οποίο είναι εκτεθειμένα.

    Τα μικρά του blog «δύσκολα» πολλές φορές στις συναλλαγές λόγω χαμηλής εμπορευσιμότητας, είναι πάντως άριστα θεμελιωδώς και είχαν εντοπιστεί εγκαίρως από τον ιδιοκτήτη του. Και στο τέλος η ΕΥΔΑΠ ως ασφαλές καταφύγιο. Επιλογές για όλα τα επενδυτικά προφίλ.

    Γκουρού δεν είμαι, δεν έχω να σας δώσω μετοχές που θα πραγματώσουν τις προσδοκίες σας για υψηλά κέρδη, πιστεύω όμως να γίνουν πραγματικότητα οι ευχές μου για τη φετινή χρονιά, να έχετε όλοι υγεία και χαρά.

    Σύλβιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Της καρέκλας το κάγκελο στο πολιτικό γίγνεσθε. Αν εκεί στον δρομέα έχουν καλό marketing θα πρέπει να εκμεταλευτούν διαφημιστικά τον κακό χαμό που θα γίνετε μέχρι της εκλογές. Ας πούμε τον Πανούλι να διαφημίζει καρέκλες δρομέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΕΥΔΑΠ

    https://www.mononews.gr/business/simantikes-afxisis-gia-tous-ergazomenous-stin-evdap

    Σύμφωνα με την ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, με την Συμπληρωματική αυτή Σύμβαση 2018 – 2021 επιτυγχάνονται τα εξής:

    Ενσωματώνεται η ΑΤΑ στους βασικούς μισθούς ικανοποιώντας ένα αίτημα δεκαετιών των εργαζομένων.
    Αυξάνεται ο κατώτατος μισθός από 1.1.2019 των υπαλλήλων στα 970,05 ευρώ από 651,24 ευρώ και το ημερομίσθιο των εργατοτεχνιτών για την ΕΤ2 στα 31,86 (955,8) ευρώ από 21,32 (639,6) ευρώ και για την ΕΤ1 στα 32,78 (983,3) ευρώ από 22,07 (662,1) ευρώ όπως ίσχυαν έως σήμερα.
    Με την ενσωμάτωση αυξάνονται οι βασικοί μισθοί και βελτιώνονται οι συνολικές αποδοχές των εργαζομένων με ορίζοντα τριετίας.
    Προσαυξάνεται το εφάπαξ που θα καταβληθεί σε όλους.
    Διατηρούνται όλα τα κεκτημένα δικαιώματα.
    Ακόμη, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η ρητή κατάργηση του μισθολογικού κόστους δίνει περιθώρια για περαιτέρω συνδικαλιστικές διεκδικήσεις και ανάκτηση οικονομικών απωλειών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά κάνω και αποφεύγω τις κρατικές εταιρίες, όπως ο διάολος το λιβάνι
      Λάρις

      Διαγραφή
    2. Και σχετικά με την ΕΥΑΘ και τις μειώσεις τιμολογίων που είχε ανακοινώσει η εταιρία το 4ο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου για καταναλώσεις μέχρι 60 κμ το τετράμηνο που είναι η πλειοψηφία των καταναλώσεων, η μείωση είναι αστεία στον τελικό λογαριασμό. Ακόμη μία ψηφοθηρική-ψευτό κοινωνική πολιτική από το τσίρκο

      Διαγραφή
    3. Τα παίζουν όλα για όλα. Η αποθέωση του λαικισμού. Που θα ξαναβρούν τέτοια ευκαιρία
      Λάρις

      Διαγραφή
  47. Ο γιατρούλης αγόρασε ένα σακί μετοχές Αλφα με 1.03 σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να έχεις προνομιακή πληροφόρηση. Αλλιώς υπάρχει και το Καζίνο. Λιγότερο ρίσκο έχει.
      Λάρις

      Διαγραφή
    2. Οι τράπεζες δεν έχουν καμία καλη ένδειξη για να κάνεις αγορά αυτή τη στιγμή ούτε απο θεμελιώδη ουτε από τεχνική άποψη πόσο μάλλον απο προοπτικές.

      Διαγραφή
    3. Ποιος σας ειπε βρε συντεκνοι οτι θα την παντρευτω??? Ασε που ηδη γραφω κερδος με το σημερινο κλεισιμο.

      Διαγραφή
  48. Ανοικτό βιβλιο η μετοχή του Περσέα ... Αγοράζεται απο 0.9 εως 1 ευρω για μια ,αποδοση εως 20% ,που θα τους αποφέρει η δημοσια προταση το επομενο διαστημα...καθολου ασχημα σε,δυσκολουσ καιρουσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Γιατρουλη δεν μας λες όμως τι μέγεθος έχει το σακί σου?Γιατί άμα αρχίσουμε να μετράμε τα "σακιά" μας εδώ μέσα χαιρετά μου τον πλάτανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήρα ίσα με 5000 Ικτινους σε αντιστοιχία

      Διαγραφή
    2. Εγώ θεωρώ σωστά διέγνωσες Γιατρέ και ποντάρισες ότι ο ασθενής θα εξυγιανθεί αφου μπήκε σε αγωγή. Καλή κίνηση θα δώσει κέρδος από αύριο κιόλας, θα τα κρατούσα έως το διπλασιασμό της

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ. Δεν με βλέπω τόσο μακροπροθεσμο αλλά θα δούμε στην πορεία ανάλογα και το κλίμα.

      Διαγραφή
    4. Γιατρέ δεν κρατούσες ικτίνο καλύτερα. Τι έμπλεξες με τις τράπεζες
      Κινδυνεύεις τώρα χωρίς λόγο με εγκλωβισμό. Βγάζεις άκρη με αυτές. Τέλος πάντων μπορεί να σου βγεί μπορεί και όχι. Δικά σου τα κέρδη δική σου και η χασούρα
      Φιλικά Λάρις
      Υ.Γ. Επ ευκαρία νομίζω κάτι έγραψες για μάσκα ύπνου όταν ο Τάκαρος έδινε "κωδικοποιημένο" το μήνυμα να φύγουμε από Ικτίνο. Προφανώς αναφέρεσαι στην ξεκάθαρη θέση του και συμβουλή του "στους ρυθμούς του χαρτιού οι τάκαροι χορεύουν και φεύγουν χωρίς θόρυβο σιγά σιγά". Προφανώς και το είχα υπόψη μου όταν ρώτησα αν ξέρει κανείς που οφείλεται η πτώση και αντιμετώπισα την ειρωνική-χιουμοριστική σου διάθεση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ό,τι όλοι έχουμε ίδια στρατηγική.

      Διαγραφή
    5. Λάρι ποιος σου είπε ότι έχω Ικτίνο? Ρώτησε ο άνθρωπος πόσα κομμάτια πήρα και απάντησα τόσα όσα 5000 Ικτίνοι. Όσο για την Αλφα μην μου αγχώνεσαι. Εγκλωβισμός με όγκους που κάνουν τα τραπεζόχαρτα δεν υπήρχε ούτε θα υπάρξει.

      Διαγραφή
    6. Οκ γράψε λάθος. Νόμισα ό,τι κάποια στιγμή είχε πάρει

      Λάρις

      Διαγραφή
    7. Γιατρέ μου ο ασθενής μπήκε για τα καλά στην εντατική

      Διαγραφή
    8. Βασικά εχθές επιβεβαίωσε το 'φιλάκι' απο τον ΕΜΑ οπότε θα δώσει κι άλλο κάτω η ΑΛΦΑ
      έστω βραχυπρόθεσμα και για λίγο θα ήθελα να ελπίζω.

      Μ.Μ

      Διαγραφή
    9. Μην μου ανησυχείτε. Αγοράσαμε και σήμερα μπόλικα στα 90 λεπτά. Θα σκεφτώ στο 1.50€ αν θα τα δώσω η θα περιμένω λίγο πιο πάνω. Μέχρι Ιούλιο έχει ο Θεός.

      Διαγραφή
  50. Κε Τάκη καλημέρα. Ποια είναι η γνώμη σας για την Ιντεάλ; Σας ευχαριστώ. Κων/νος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Βρε σεις ολοι οι διορατικοι και ευφυεις ξερουμε πολυ καλα τι θα γινει εδω και πολυυυυυυ καιρο ... ομως δεν αντιλαμβανομαι προς τι οι χαρακτηρισμοι προς εναν ανθρωπο που γραφει επωνυμα, με το μικρο ονομα κ με το επωνυμο του.
    Ντροπη κυριε ανωνυμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Με την μακακια ,του με λενε Ρίζο και οπως θελω τα γυριζω ειδικα με Περσέα,χθεσ η μετοχή εκανε το μεγαλυτερο τζιρο απο αρχεσ Νοέμβρη στο -8%..καποιον επηρέασε, ισως αυτον που δηθεν του απάντησε, αν του έστειλε αληθεια email. Ζημιωθηκαν οι μέτοχοι του υγεια που απο 0.3 που ειχε το χαρτι η δπ εφτασε στο 0.95? Το ιασω που ακολουθει? Η αλκατ?γιατι τσουβαλιαζει τον Περσέα με δπ σε διαχρονικά σαπακια.? .Αν μια εταιρια αξιζει, θα πληρωσει οποιοσ την λιγουρευετε. . Και ειδικα εδω που πρέπει να την αγοράσει απο τον συνεταιρο, μονο σοβαρη προταση θα γινει δεκτή ..Ασ ασχοληθεί με τα σαπακια τυπου ολυμπ τεχν ο ακατανομαστοσ.. Αλεξανδροσ Φωκας. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Τάκη Φιλόσοφε-τεχνοκράτη όντως, αυτό που γράψατε κολλάει και για τις τράπεζες με αρνητική μορφή, όπως βέβαια εγκαίρως επισημάνατε εσείς και άλλοι ψαγμένοι εδώ μέσα.
      Ένα κατατοπιστικότατο άρθρο ματιά στο "μέλλον" του ελλην. τραπ. συστ.
      ΥΠΡΟΣ: Ποιος είπε ότι η υπόθεση των κόκκινων τραπεζικών δανείων θα αντιμετωπιστεί με αρκετή ευκολία, όταν αρχίσει να ανακάμπτει η οικονομία;

      Όσοι λοιπόν υποστηρίζουν κάτι τέτοιο δεν έχουν παρά να εξετάσουν το παράδειγμα της Κύπρου, όπου το ΑΕΠ βρίσκεται ήδη μια ανάσα πριν τα προ της κρίσης επίπεδα, μετά από τρία χρόνια ισχυρότατης οικονομικής ανάκαμψης.

      Το πρόβλημα λοιπόν των κόκκινων δανείων παραμένει οξύ (κύκλοι της τοπικής αγοράς υποστηρίζουν ότι θα χρειαστούν άλλα δέκα χρόνια για την ουσιαστική αντιμετώπισή του) και ενδεικτικό είναι ότι προχθές η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου (διαπραγματεύεται όχι μόνο στο ΧΑΚ, αλλά και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου) σημείωσε νέο χαμηλό δωδεκαμήνου.

      Μάλιστα, κατά το τελευταίο εξάμηνο ο τίτλος έχει υποχρεωθεί σε απώλειες ύψους 39,7% (από τα 2,25 στο 1,356 ευρώ).

      Και αυτό παρά την επικείμενη έναρξη της έμμεσης κρατικής στήριξης του δανειακού χαρτοφυλακίου των κυπριακών τραπεζών μέσω του προγράμματος «Εστία» (συμμετοχή του κράτους στην αποπληρωμή σημαντικού ποσοστού των στεγαστικών δανείων).
      Λάρις

      Διαγραφή
  53. Διαβάζω στο : https://www.liberal.gr/arthro/236565/Blackbox/2019/Black-Box-16012019.html

    - Ανεβάζει ταχύτητα η Eurobank για την εφαρμογή του σχεδίου συγχώνευσης με την Grivalia. O εταιρικός μετασχηματισμός της Εurobank είναι ένα τεράστιο, σύνθετο και αρκετά δύσκολο έργο που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα.

    - Ο Πρεμ Γουάτσα έχει ακουμπήσει πάνω στο τραπέζι κεφάλαια της τάξης των 1,3 δισ. ευρώ. Τόσα είναι τα χρήματα που συνολικά έχει επενδύσει στην Εurobank αν υπολογίσουμε και την επένδυση στη Grivalia. Το πόσο των 1,3 δισ. ευρώ καθιστά τον Πρέμ Γουάτσα τον μεγαλύτερο ξένο επενδυτή στη χώρα.

    - Πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα ακόμη και για τον Ινδο-καναδό δισεκατομμυριούχο και αφεντικό της Fairfax, καθώς το ποσό των 1,3 δισ. αντιπροσωπεύει περίπου το 6,5% των κεφαλαίων του υπό διαχείριση.

    **Οπότε μια προσωπικότητα όπως ο Γουάτσα, αποκλείεται να φύγει από την Ελλάδα με ζημίες.**

    ---

    Και θυμάμαι ένα σχόλιο του κυρίου Τάκη που έλεγε ότι δε ξέρουν οι Γουάτσες/πόλσον κλπ τι τους γίνεται.

    Αυτό.

    Καλημέρες σε όλους.

    Κατά τ' άλλα χθες ο ΑΔΜΗΕ έσπασε το 1,5, και έκλεισε στο 1,48 (ιστορικό χαμηλό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Αυτές οι πτώσεις οδήγησαν τον τραπεζικό δείκτη στις 378,48 μονάδες σαφώς ο Πολσεν και ο Γουατσες έχουν χάσει το σύνολο σχεδόν των επενδύσεων τους, δεν υπάρχει καμία προοπτική ανάκτησης των επενδύσεων τους και σαφώς καμία προοπτική για τις τραπεζικές μετοχές (τεχνικά και θεμελιώδη). Μην ξεχνάμε ότι τα Αγγλικά funds αυξάνουν τις sort θέσεις τους στις τράπεζες. Το επόμενο βήμα είναι η αύξηση κεφαλαίου για να σωθεί ότι δεν σώζεται. Άλλωστε η Πειραιώς στην προσπάθεια να λάβει κεφάλαια ( ομόλογο 500 εκ.) της ζητήθηκε κουπόνι 12% με τέτοιο κουπόνι δεν πας πουθενά!
    ΑΛΦΑ 0,91
    ΠΕΙΡ 0,68
    ΕΤΕ 0,958
    ΕΥΡΩΒ 0,4964

    Μ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπήρχαν παραινέσεις για άνοδο της τιμής της Πειραιώς όταν ήταν στα 4,40 και στα 2,20 τώρα στα 0,68 δεν βλέπω αισιοδοξία.Το ίδιο και για την ΕΤΕ στα 1,70, τώρα κάτω από το 1,00 τίποτα.Οι τράπεζες με αυτή τη κυβέρνηση δεν μπορούν να κάνουν ΑΜΚ.Αυτό είναι το χρονικό περιθώριο που έχουν ως την επόμενη ΑΜΚ,ο χρόνος μέχρι τις εκλογές και λίγο μετά αφού αναλάβει η νέα κυβέρνηση ή σταθεροποιηθεί η κατάσταση με εκλογικό νόμο και την εκλογή ΠτΔ.Δηλαδή σε αυτές τις τιμές περίπου υπάρχει περιθώριο για παίγνιο.
      ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Πειραιως η χειροτερη κολλαντζα ... μακρυα. Και ετσι και γινει και κανενας αρραβωνας της Αλφα με την κολλαντζα του αιωνα τοτε λυπαμαι αλλα θα πρεπει να ξεγραψουμε τις τρσπεζες για αλλα 5 χρονια ... προτιμω να παιξω bet 365και οχι τραπεζες.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη έπρεπε να γράψω ότι δεν το προτείνω το παίγνιο αλλά είναι πιθανό. Υπάρχουν ενδείξεις για τέτοιον αρραβώνα?
      ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
    4. Παίγνιο από 40% ως 50% από το κάτω της τιμής όχι τρελή άνοδο,που τέτοια και μεγαλύτερη άνοδος θα υπάρξει από τις άλλες καλές εταιρείες.
      ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
    5. Τάκαρε γράφεις για Alpha και Πειραιώς όμως ο γιατρός βλέπει οι τιμές Εθνικής και Alpha να πηγαίνουν χέρι χέρι καιρό τωρα.

      Διαγραφή
    6. Και για να προλάβω διάφορους ο γιατρός βλέπει το προφανές: κρατικοποιηση της Πειραιώς, Eurobank μόνη της. Άρα θα έχουμε 3 τράπεζες.

      Διαγραφή
    7. Αν γινει κατι απο αυτα θα πεσει πολυ κλαμα ... και τραπεζες θα κοιταξω μετα απο 5 χρονια. Μεχρι τοτε ... bet365 😁😁

      Διαγραφή
  55. Αν η ΕΚΤ αυξήσει την απαίτηση για κεφαλαιακό απόθεμα στις τράπεζες δεν νομίζω ότι όλες οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν το πλεονέκτημα της αναμονής (πχ Πειραιώς) τώρα αν θα κάνουν αμκ, πως και ποτε είναι άγνωστο. Οι τραπεζίτες σίγουρα θα χρειαστούν κεφάλαια ακόμα και η eurobank που συγχωνεύεται με την Γριβαλια , δεν μπορούν να επιβιώσουν με ΑΝΑΒΑΛΛΌΜΕΝΟ ΦΟΡΟ! Τελευταια φορά που θα το ξαναπώ εγώ : τα θεμελιωδη και τεχνικά επιπεδα ειναι στο πάτο! Αν θέλει κανείς να επενδύσει σε σοβαρές μετοχές πρεπει να χτυπήσει υγιή και καλές εταιρείες (πχ Εκτερ, Μπελλα, Κουεστ, ΑΡΑΙΓ έστω).
    ΥΓ Μετοχές μικρομεσαίας κεφαλαιοποιησης ειναι σχεδον πάντα βεβαιο ότι θα δώσουν καλύτερες αποδόσεις (ικτινος,παπουτσανης κ.α για υπενθύμιση)

    ευχαριστώ μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κίνηση του Καναδού ήταν μια κίνηση απελπισίας.
      Φανταστείτε ό,τι δεν ρίσκαρε άλλα κεφάλαια, διότι κινδύνευέ πλέον όχι μόνο η φήμη του αλλά και η αξιοπιστία του και σκέφτηκαν την αποδόμηση της υγιούς GRIVALIA, για να κερδίσουν λίγο χρόνο.
      Μου θυμίζει την αύξηση κεφαλαίου της ΑΛΦΑ το 2008-9 δεν θυμάμαι ακριβώς. Και αναρωτιόμουν. Μα καλά ολόκληρη ΑΛΦΑ μπαίνει στον κόπο για 1 δις ευρώ; Τόσο ανάγκη το έχει. Και εννοείται ούτε και τότε αγόρασα τράπεζες.
      Λάρις

      Διαγραφή
  56. Περί τραπεζών : https://twitter.com/jeuasommenulle/status/1085516538424233984

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφέρον και μοιάζει πολύ με τη σκέψη μου πιό κάτω. Αλλά επισημαίνει ΠΡΟΣΕΞΤΕ δεν λέω επενδύστε. Ευχαριστούμε για τη πληροφόρηση !

      Διαγραφή
    2. Κύριε Δημήτρη εμένα αυτό που μου κανε εντύπωση και το ποσταρα εδώ είναι αυτό που λέει πως 2 ελληνικές έχουν θέμα

      Διαγραφή
  57. Μια ερώτηση πολλών δις. !
    Οι τράπεζες σφυροκοπούνται και όμως τα 10ετη ομόλογα βελτιώνονται θεαματικά (Σήμερα στο 4,22 μόλις κοίταξα τη τιμή). Βέβαια το 10ετες σε εμένα προσωπικά δεν μου λέει και πολλά αφού το 5ετές βρίσκεται στο 3.060 όταν ο Σαμαράς είχε βγεί λέει με επιτυχία στο 4.75%.
    Με λίγα λόγια θέλω να πω ότι αν η χώρα βγεί στις αγορές με κάτω από 4% στο 10ετές καταλαβαίνετε τι θα γίνει με τις τράπεζες (θα γίνουν πύραυλοι!). Δεν σας κρύβω ότι αγόρασα σήμερα και εγώ ένα τσουβαλάκι ΕΤΕ. Α μην ξεχνάτε ότι πιθανές αυξήσεις κεφαλαίου από φέτος μπορούν να γίνουν και κάτω από τα 30 σέντσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδιά όντως μπορεί κάποτε να γίνουν πύραυλοι.
      Όμως τον πάτο μπορείτε να τον διαγνώσετε με κάποια ασφάλεια;;
      Αλλιώς είναι χειρότερο από ρουλέτα
      Δεν το παίζω έξυπνος αλλά θέλει μεγάλη προσοχή, εκτός και αν σας περισσεύουν
      Λάρις

      Διαγραφή
  58. Εάν ψάξει κάποιος στο κοντινό παρελθόν θα διαπιστώσει το λογικό...όποτε υπάρχει νέα έκδοση ομολόγου βελτιώνονται (τεχνητά) οι τιμές των παλαιοτέρων εκδόσεων (δλδ μειώνονται οι αποδόσεις)...προφανώς στο ΥΠΟΙΚ "ψάχνονται" για νέο ομόλογο κι αν όντως καταλήξουν για τις αρχές Φλεβάρη όπως είπε ο Τσακαλώτος πιθανολογώ θα δούμε την απόδοση του 10ετούς στο 4-4,10%...χαμηλότερα δύσκολο κατά τη γνώμη μου καθώς το ζεμάτισμα που υπέστησαν οι αγοραστές του 7ετούς ήταν και δυνατό και πρόσφατο στην μνήμη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Γιατρουλη σε χάσαμε τι έγινε με το σακί που αγόρασες? Καλοπροαίρετα ρωτάω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πουλάω πράμα καλοπροαίρετο κοπέλι. Στα 1.50€ θα το σκεφτώ.

      Διαγραφή
    2. Και μόλις έκαμα και μουαγέν στα 90 λεπτά να φτιάξω τιμή κάτω απο 1€.

      Διαγραφή
    3. Γιατρέ μου κόψε κάτι.
      Τεχνικά αν τέλειωσε κάτι σήμερα στο 0.8825 τότε το πολύ μέχρι 1.02 να πάει.
      Δώστα την επόμενη εβδομάδα εκεί.

      Διαγραφή
    4. Δεν κόβω πράμα. Στόχος μου να δοθούν το καλοκαιράκι. Δεν μπορώ τις συγκινήσεις του trading στην ηλικία μου. Εφτιασα τιμή στα 0.97€ με τα σημερινά.

      Διαγραφή
    5. Επενδυτής?Σε τράπεζα?
      Καλή τύχη.
      Τα sl σώζουν πάντως αν στραβώσει κάτι.

      Διαγραφή
    6. Δεν ξέρω εγώ απο τέτοια. Αυτά είναι του Σατανά. Με ο.97€ δεν σκιάζομαι και περιμένω το καλοκαιράκι να μοσχοπουλήσω.

      Διαγραφή
    7. Γιατρέ αν γίνει μια γενική άνοδος στο χαα γύρω στο 1,30 να το ξανακοιτάξεις ασχέτως εποχής.
      ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
    8. Αποκλείει την αύξηση κεφαλαίου μέχρι τότε?
      Λαρις

      Διαγραφή
    9. Με αυτή τη κυβέρνηση δεν γίνεται ΑΜΚ, βέβαια για το ποια θα είναι η τιμή τους κάθε φορά δεν μπορούμε να ξέρουμε.
      ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
    10. Γιατρουλη να τον ξανακοταξεις τον ασθενή ΆΛΦΑ γιατί μπορεί να τον γυρίσει σε πνευμονία μεχρι το καλοκαιρι και τοτε φασκελοκουκουλωστα!

      Διαγραφή
    11. Δεν έχω να κοιτάξω πράμα.

      Διαγραφή
    12. Να κοιταξουμε για κανα reverse split που κανουν το ίδιο συχνα οι τραπεζικές μετοχές και κατα την γνώμη μου είναι πιο πιθανό να γίνει σύντομα γιατί οι τιμές τους τείνουν στο μηδέν.

      ΜΜ

      Διαγραφή
    13. Φαγωθηκατε βρε συντεκνοι να φέρετε την καταστροφή. Χαλαρώστε ωρε και αφήστε τα πολλά πολλά.

      Διαγραφή
  60. Και όσον αφορά την πολιτική, άρχισε η σύγκλιση των δύο χώρων προς ανακοπή της αυτοδυναμίας της ΝΔ (αρνητική εξέλιξη για σοβαρούς διαχειριστές)

    https://www.mononews.gr/first-top-stories/pio-spiti-filoxenise-tin-proti-sigklisi-tsipra-gennimata

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. κ. Τάκη διαβάζω τα νέα της MLS και ο κ. Καματάκης αναφέρει ότι την επόμενη 5ετία η εταιρεία θα προχωράει με διψήφιο ποσοστό πωλήσεων. Εν τω μεταξύ έχουν μπει στην εταιρεία και κάποια ισχυρά κεφάλαια (από 4,30 έως 4,6€). Ο τομέας της τεχνητής νοημοσύνης (αναγνώριση φωνής κλπ) είναι trend.Αν έχετε ασχοληθεί μαζί της ευπρόσδεκτη κάθα παρατήρηση.
    Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Δημήτρη,

      Αν μου επιτρέπετε, μιας και έχω μια κουτσή εικόνα λόγω επαγγέλματος, αν και δεν ασχολούμαι συγκεκριμένα με αναγνώριση φωνής. Οι κύριοι, μεγάλοι ανταγωνιστές είναι :

      google: assistant, apple: siri, amazon: alexa, microsoft: cortana.

      Τέτοιες τεχνολογίες, τεχνητής νοημοσύνης βασικά, ευνοούνται απ' τον όγκο των δεδομένων που συλλέγει η κάθε μια, μιας και τα δεδομένα τις βοηθούν να βελτιωθούν. Γι αυτό κάποιοι λένε πως data is the new oil. Επίσης, το πιο πιθανό είναι ότι οι μεγάλες εταιρίες είναι 5-10+ έτη μπροστά από τη κάθε ΜΛΣ. Επίσης τέτοιες αγορές τείνουν να είναι winner takes all.

      Υπάρχουν περιπτώσεις βέβαια, όπως η ελληνική innoetics, που είχε εξειδικευμένο know how και την αγόρασε η samsung για να μπει και αυτή στο παιχνίδι του ανταγωνισμού.

      Τώρα, αν η ΜΛΣ έχει αναπτύξει αντίστοιχης ποιότητας know how, και το ενσωματώσει στα προϊόντα της, ΊΣΩΣ να καταφέρει να βγάλει σοβαρά χρήματα απ' αυτό. Δεν έχω μελετήσει αυτό που ισχυρίζεται πως έχει κάνει, οπότε δε θα πω πως ξέρω.

      Βλέποντας αυτό https://www.techgear.gr/mls-maic-presentation-150921/ μου δίνει την εικόνα πως είναι ένα αντίστοιχο amazon echo στα ελληνικά. Όμως κλάην μάην η ελληνική αγορά, κατά τη γνώμη μου. Για τις ευρωπαϊκές αγορές/γλώσσες, αμφιβάλλω ότι όταν και αν λανσάρει το προϊόν θα πιάσει κάποιο σοβαρό μερίδιο αγοράς.

      Τέλος, αυτός ο καματάκης προσωπικά μου δίνει την εικόνα πως παραασχολείται χρηματιστηριακά.

      Διαγραφή
    2. • Την πολύ μεγάλη επιτυχία τέτοιων προϊόντων στις ΗΠΑ (εκτίναξη πωλήσεων, πολύ θετικότερες προσδοκίες για τα επόμενα χρόνια) και την εκτίμησή του ότι η επιτυχία αυτή θα σημειωθεί και στην Ευρώπη.

      • Το πλεονέκτημα της MAIC που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί όχι μόνο στην ελληνική, αλλά και σε σειρά άλλων ευρωπαϊκών γλωσσών. Ήδη, μετά το χθεσινό λανσάρισμα σε Ελλάδα και Κύπρο, μόνο μέσα στο 2019 θα υπάρχει διάθεση του προϊόντος σε Βουλγαρία, Σερβία, Κροατία, Πορτογαλία, Ιταλία και Πολωνία.

      • Τα μηνύματα που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια του προλανσαρίσματος ήταν πολλά και θα βοηθήσουν στη μελλοντική πορεία του προϊόντος.

      • Μελλοντικά θα υπάρξει και νέα φθηνότερη έκδοση του προϊόντος, ενώ παράλληλα είναι πολύ πιθανή η διείσδυσή του σε νέες κάθετες αγορές (πχ των ξενοδοχείων).

      • Ακόμη και αν οι μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού αναπτύξουν τέτοια προϊόντα στην Ευρώπη, δεν υπάρχει πρόβλημα για την MLS γιατί μπορεί μεν να υπάρξει ανταγωνισμός μεριδίων, ωστόσο θα μειωθεί κατά πολύ ο απαιτούμενος χρόνος διείσδυσης του προϊόντος και θα δημιουργηθεί μια πολύ μεγαλύτερη αγορά.

      Τα πιό πάνω αφορούν τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Καματάκη.

      κ. Μιχάλη τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα όμως αυτό που και εγώ σκεφτόμουν ειναι η τελευταία παρατήρηση σας για τον κ. Καματάκη. Από ότι γνωρίζω έχει μερίδιο στη 3Κ (αμοιβαία κεφάλαια) και δυστυχώς δεν τον γνωρίζω. Ισως ο κ. Τάκης βοηθήσει. Πάντως γενικά για την εταιρεία έχω ακόύσει καλά λόγια.
      Ευχαριστώ για τη πληροφόρηση

      Διαγραφή
    3. Κύριε Δημήτρη, απ' τις δηλώσεις του Καματάκη που παραθέσατε σχεδόν βεβαιώθηκα ότι λέει υπερβολές ή αλλιώς παπαριές/τζουμακείες που έλεγε και ένας παλιός πασόκος.

      1) Το ότι η αυτή η κατηγορία προϊόντων έχει τεράστιο growth, ΔΕ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ότι θα το καρπωθεί η ΜΛΣ
      2) Το ότι η MAIC υποστηρίζει πολλές γλώσσες, ΔΕ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Δείτε έδω το αντίστοιχο προϊόν της google : https://store.google.com/product/google_home . Δεν είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα, αλλά είναι διαθέσιμο στις σημαντικές ευρωπαϊκές γλώσσες/αγορές. Τo google home ( https://store.google.com/de/product/google_home?hl=de-DE ) κοστίζει 149 ευρώ, είναι πολύ χαμηλή τιμή. Γιατί είναι χαμηλή; Γιατί η google και η amazon αντίστοιχα θέλουν να το βάλουν σε όσα περισσότερα σπίτια γίνεται, όσο πιο γρήγορα γίνεται, για να αρχίσουν να μαζεύουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα, τα οποία "ταΐζουν" στα διάφορα μοντέλα που έχουν για αναγνώριση φωνής, προτιμήσεις, κλπ και αντίστοιχα κάνουν τα προϊόντα τους καλύτερα. Έτσι δουλεύει το feedback loop. Γι αυτό το λόγο για παράδειγμα η μηχανή αναζήτησης της google είναι μακράν η καλύτερη και έχει μερίδιο αγοράς 90%. Έχει τα περισσότερα δεδομένα αναζητήσεων που με τη σειρά τους κάνουν τα μοντέλα της google καλύτερα.

      3) " Τα μηνύματα που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια του προλανσαρίσματος ήταν πολλά και θα βοηθήσουν στη μελλοντική πορεία του προϊόντος." Αυτό το κάνουν όλοι και δε λέει απολύτως τίποτα

      4) "Μελλοντικά θα υπάρξει και νέα φθηνότερη έκδοση του προϊόντος, ενώ παράλληλα είναι πολύ πιθανή η διείσδυσή του σε νέες κάθετες αγορές (πχ των ξενοδοχείων)." Υπάρχουν ήδη φθηνότερα και καλύτερα προϊόντα. Για την Ελληνική αγορά ίσως όχι, αλλά δε μετράει ιδιαίτερα(κατά τη γνώμη μου). Για τις κάθετες αγορές, ναι έχει νόημα, αλλά μέχρι να το δείτε, μη το πιστέψετε.

      5) "Ακόμη και αν οι μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού αναπτύξουν τέτοια προϊόντα στην Ευρώπη, δεν υπάρχει πρόβλημα για την MLS γιατί μπορεί μεν να υπάρξει ανταγωνισμός μεριδίων, ωστόσο θα μειωθεί κατά πολύ ο απαιτούμενος χρόνος διείσδυσης του προϊόντος και θα δημιουργηθεί μια πολύ μεγαλύτερη αγορά." Προφανώς υπάρχει πρόβλημα για την ΜΛΣ, λέει ψέμματα εδώ. Οι αγορές αυτές, όπως σας προείπα, είναι winner take all. Η μηχανή αναζήτησης της google έχει 90% μερίδιο αγοράς.

      -----------

      Τα παραπάνω δε πάει να πουν αναγκαστικά ότι η μετοχή δε θα πάει πάνω/κάτω/θα μείνει σταθερή ή ότι η ΜΛΣ δε θα βγάλει λεφτά απ' αυτό το προϊόν. Μπορεί να πιάσει την ελληνική/κυπριακή αγορά με ότι μέγεθος έχει αυτή και να την αρμέξει. Μπορεί π.χ. να ανακαλύψει και καμιά πατέντα στη πορεία και να τη κάνει license σε καμιά μεγάλη εταιρία και να την αρμέξει.

      Εγώ έγραψα τα παραπάνω για σας, και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, για να μη θαμπώνεστε από τέτοιες δηλώσεις κλπ. Τουλάχιστον σε αυτό το τομέα έχω μια εικόνα και μπορώ να φιλτράρω τις παπαριές.
      ---

      Ο κύριος Τάκης νομίζω παλαιότερα είχε αναφερθεί στην ΜΛΣ ότι είχε κάνει κάτι μαϊμουδιές. Τον είχα ρωτήσει και γω μάλιστα. Δεν έχω πρόχειρο το λινκ αλλά αν ψάξετε το blog ίσως το βρείτε κάπου ή μπορεί ο κύριος Τάκης να το αναφέρει και πάλι.






      Διαγραφή
    4. Και για να μην ακούγομαι μίζερος, μακάρι η ΜΛΣ να βγάλει ένα τσουβάλι λεφτά και να προσλάβει και 1000 ακόμα επιστήμονες.

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστώ πολύ για το σχολιασμό σας.Με βοηθήσατε πάρα πολύ και όπως καταλαβαίνετε μετά από αυτά κρατάω πολύ μικρό τσουβάλι.

      Διαγραφή
  62. Μπράβο κ Τάκη για τον Δρομέα.Σιγα,σιγά παίρνει τον δρόμο του για ψηλότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γίνετε προσπάθεια τεχνικά να την κρατήσουν χαμηλά την μετοχή αλλά η προσφορά είναι μηδαμινή.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂