Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Creta Farm

Creta Farm και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.
Η διοίκηση της Creta farm αποφάσισε να εκδοθούν και διατεθούν μέσω δημόσιας προσφοράς 2.063.000 νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές ονομαστικής αξίας €0,42 εκάστη και τιμή διάθεσης €0,60 για κάθε μία νέα μετοχή .
Μετά την ως άνω αύξηση, και σε περίπτωση που αυτή καλυφθεί πλήρως, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας θα ανέρχεται σε 13.248.312 ευρώ και θα διαιρείται σε 31.543.600 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,42 ευρώ εκάστης.

Τα συνολικά έσοδα της αύξησης θα ανέλθουν σε 1,238 εκατ. ευρώ.

Αφού μου το έχετε ζητήσει ... για να ρίξουμε μια ματιά στους ισολογισμούς της εταιρείας ....


 Τα ίδια κεφάλαια, που αναλογούν στους μετόχους, στο εξάμηνο του 2018 ανέρχονται σε 12,582 εκατ ευρώ ήτοι 0,43 ευρώ ανά μετοχή, όταν το 2008 έφθαναν στα 66,7 (2,26 ευρώ ανά μετοχή). Ζημιές, ζημιές και παντού ζημιές. Τα ίδια κεφάλαια σημείωσαν πτώση 54,1 εκατ. ευρώ ..... αφού το 2011 ανακοινώνονται ζημιές 8 εκατ. ευρώ, το 2012 ζημιά 9,4 εκατ. ευρώ, το 2013 ζημιές 21,4 εκατ ευρώ, το 2014 ζημιά 1 εκατ ευρώ, το 2015 ζημιά 3 εκατ ευρώ και το 2016 ζημιά 4,8 εκατ. ευρώ.  Σύνολο ζημιών 48 εκατ. ευρώ ....

Και ενώ τα ίδια κεφάλαια πέφτουν και οι ζημιές καλά κρατούν ο τραπεζικός δανεισμός αυξάνεται ραγδαία .... και έχει φθάσει στα 109,4 εκατ. ευρώ, απο 80,4 εκατ. το 2008.
Καθαρός τραπεζικός δανεισμός = 77,06 εκατ (2008) ... 70,14 εκατ (2009) .... 66,73 εκατ (2010) .... 85,25 εκατ. (2011) ... 92,27 εκατ (2012) .... 99,42 εκατ. (2013) .... 99,77 εκατ (2014) .... 103,99 εκατ. (2015) .... 112,01 εκατ (2016). 

Σήμερα ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός είναι στα 109,04 εκατ. ευρώ καθώς στο ταμείο της εταιρεία υπάρχουν μόλις 380 χιλιάδες ευρώ. Ο συντελεστής μόχλευσης των ιδίων κεφαλαίων έχει φθάσει στο 92,79% που δείχνει χρεοκοπία.
Με ίδια κεφάλαια στα 12,5 εκατ ευρώ, προκειμένου ο συντελεστής μόχλευσης να κατέλθει στο 40% θα έπρεπε ο τραπεζικός δανεισμός να ήταν στα 6 εκατ. ευρώ και όχι 109,421 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα.
Θα έπρεπε λοιπόν η εταιρεία να βρει τρόπο να μειώσει τον τραπεζικό δανεισμό κατά 100 εκατ ή έστω να προχωρούσε σε μια μεγάλη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που να μείωνε δραστικά τον τραπεζικό δανεισμό ... αντί γιαυτό η διοίκηση προχωρεί σε μια αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,2 εκατ. ευρώ?? Γιατί άραγε?

Αν απο τα ίδια κεφάλαια των 12,582 εκατ. ευρώ αφαιρεθούν οι υπεραξίες ύψους 8,947 εκατ. ευρώ και τα άυλα περιουσιακά στοιχεία 13,222 τότε τα ίδια κεφάλαια είναι αρνητικά.


Η εταιρία βρίσκεται σε μια χρονική περίοδο όπου έχει καταφέρει να κάνει ρεκόρ πωλήσεων ... οι πωλήσεις για το 2018 αναμένονται να υπερβούν τα 110 εκατ. ευρώ ....με τα EBITDA να φλετράρουν με τα ιστορικά υψηλά των 15 εκατ. ευρώ.
Όμως ακόμη και με 15 εκατ. ευρώ EBITDA ... αλλά με αποσβέσεις πάνω απο 5 εκατ. ευρώ και χρηματοοικονομικά έξοδα πέριξ των 8 εκατ. ευρώ η εταιρεία στην καλύτερη των περιπτώσεων να μπορεί να εμφανίσει (στο μέλλον) κέρδη προ φόρων το πολύ 2 εκατ. ευρώ και μετά φόρων 1,4 εκατ. ευρώ δηλαδή 0,05 ευρώ ανά μετοχή και αυτό με τους ευνοϊκότερους υπολογισμούς.
Αν θέλουμε να μετρήσουμε την CRETA FARM ως turn arroynd story πρέπει να αρχίσει να διαφαίνεται μια δραστική μείωση των δανειακών κεφαλαίων ... όσο αυτό δεν γίνεται τα όποια κέρδη αν εμφανίσει θα είναι μια φωτοβολίδα.

80 σχόλια:

  1. Αλήθεια γιατί πάνε σε αύξηση μόλις 1,238 εκατ. ευρώ?
    Εγώ την ξέρω την απάντηση ... εσείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά μην δώσουν οι Δομαζακιδες φράγκα. Τόσα που χρειάζεται η εταιρία δεν τα έχουν.

      Διαγραφή
  2. Το μικρό ποσό της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και το πάρτυ που ακολούθησε, εμένα μου δείχνουν ότι οι Δομαζακηδες δεν θέλουν (ή δεν εχουν) να βάλουν λεφτά στην εταιρεία τους και ότι προσπαθούν να τα οικονομησουν εγκλωβιζοντας κάνα μαριδαιο.
    ΜΑΚΡΙΑ από τέτοιους επιχειρηματίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Τάκη, με χαρά μου παρατηρώ ότι τουλάχιστον σας κίνησε το ενδιαφέρον η περίπτωση... Λοιπόν στο πρώτο σας ερώτημα.. Γιατί άραγε πάνε για μια ΑΜΚ της πλάκας όπως μου είπατε κ χθες??

    Μια απλή και λογική απάντηση είναι...Γιατί αυτό συμφώνησαν με τις 4 τράπεζες ως δείγμα καλής θέλησης στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του δανεισμού. Μια δεύτερη, γιατί δεν έχουν/δεν θέλουν να βάλουν χρήματα. Μια όμως πιο ψαγμένη απάντηση είναι ότι σε μια μεγάλη ΑΜΚ (άνω των 10 εκατ.) την οποία θα αναλάμβαναν να καλύψουν οι ίδιοι σε περίπτωση μη κάλυψης, λαμβάνοντας υπόψιν ότι ήδη οι 2 βασικοί μέτοχοι κατέχουν ποσοστό σχεδόν 82% (και αυτό φανερά) θα αύξανε το ποσοστό τους στα επίπεδα άνω του 90%, υποχρεώνοντας τους να προβούν σε υποχρεωτική ΔΠ.

    Το σημαντικό βεβαία στοιχείο κατ' εμέ είναι το ακόλουθο.. Γνωρίζοντας οι ίδιοι όλα αυτά που γράφετε και συμφωνώ (τεράστιος δανεισμός, ακόμα κ αρνητικά ΙΚ αν αφαιρέσουμε άυλα και υπεραξίες σε συμμετοχές αμφιβόλου ποιότητας βλ. Ευρωκρέτα στην οποία η εταιρία έχει απαίτηση 8,9 εκατ)... ποιά η σκοπιμότητα προ της έναρξης της μικρής ΑΜΚ, εξαγοράς επιπλέον ποσοστού σχεδόν 1.7% στα επίπεδα άνω των 0,6 και ως 0,756?? Δεν ξέρουν οι Δομαζάκηδες την εταιρία τους? δεν έχουν τι να κάνουν τα λεφτά τους κ αγοράζουν ποσοστά λες και δεν έχουν ήδη αρκετά??

    Για να μην σας κουράζω... θεωρώ ότι με κόστος μάξιμουμ 2,5 εκατ απο τα τρέχοντα επίπεδα τιμών μπορούν να προβούν σε μια ΔΠ, να αποσύρουν την εταιρία απο το ΧΑ και να πάνε να πουλήσουν το στόρυ της ανόδου των πωλήσεων, ebitda, κερδοφορίας σε μια άλλη αγορά μέσω νέας εισαγωγής. Με τον τρόπο αυτό θα μπουν νέα χρήματα στην εταιρία και θα μειωθεί δραστικά ο δείκτης μόχλευσης.. Εξάλλου βάλτε σε μια εξίσωση απο σήμερα για μια 5ετία ανάπτυξη πωλήσεων 10% το χρόνο με ταυτόχρονη άνοδο του περιθωρίου ebitda (από σχεδόν 10% προ ετών ήδη φέτος προσεγγίζει το 14.5%). Μια πρόχειρη προσέγγιση καθώς σας γράφω είναι... Στόχος στην 5ετία είναι: Πωλήσεις 185 εκατ, Ebitda 37 εκατ... με EV/Ebitda 6 (συντηρητικά), ακόμα κ με τον υπάρχον δανεισμό δίνει κεφ/ση χοντρικά 120 εκατ (3.5 ε/μετοχή). Not bad...

    Andreas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Ανδρεα project με υπογραφη Δομαζακιδες ειναι αποτυχημενο εν γενει ... το παρελθον αυτο δειχνει. Γιατι το μελλον να ειναι διαφορετικο?

      Διαγραφή
    2. Βρίσκω λογική τη σκέψη του κ. Ανδρέα ότι οι Δομαζάκηδες κάνουν την συγκεκριμένη ΑΜΚ "γιατί αυτό συμφώνησαν με τις 4 τράπεζες ως δείγμα καλής θέλησης στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του δανεισμού"...μάλλον υποχρεώθηκαν θα έλεγα εγώ καθώς απ΄ότι είδα η εταιρεία πέρσι για αμοιβές διοικητικών-διευθυντικών στελεχών διέθεσε 1,73 εκατ. ευρώ, έναντι 1,53 εκατ. ευρώ το 2016 δλδ για τις επιπλέον μετοχές οι Δομαζάκηδες θα ξοδέψουν για το επιπλέον ποσοστό λιγότερα από ένα ετήσιο μισθό...και φυσικά εάν πραγματικά πίστευαν τις προοπτικές για τις πωλήσεις και τα κέρδη που μας σερβίρουν μια χαρά θα τους βόλευε μια δημόσια πρόταση στα 0,60 ώστε να τα φάνε μόνοι τους.

      Ευσεβείς πόθοι όσα αναφέρουν κ. Ανδρέα, μακάρι να κάνω λάθος και να δικαιωθείτε αλλά... έντονα αρνητικές οι συνολικές ταμειακές ροές (λόγω των υπερβολικών για το μέγεθος της εταιρείας υποχρεώσεων) ...πιθανότερο μοιάζει πως σχετικά σύντομα θα ξαναζητήσουν χρήματα

      http://www.inr.gr/?p=a3489

      Διαγραφή
    3. Κύριε Hippy όπως ακριβώς τα λέτε είναι ... το Μάρτιο του 2018 συμφωνήθηκε με τις πιστώτριες τράπεζες να πάνε σε ΑΜΚ 1,2 εκατ. ευρώ.
      Τα δανεικά και αγύριστα έχουν λάβει τέλος ... απο εδώ και στο εξής θα πρέπει να αποπληρώνουν. Αν το πετύχουν δεν ξέρω ... επιπλέον όμως δανεικά δεν προβλέπω να δίνουν στους Δομαζάκιδες. Ή αλλάζουν οι Δομαζάκιδες ή βουλιάζουν.

      Διαγραφή
    4. Η συμφωνία περιλαμβάνει ευμενέστερους χρηματοοικονομικούς όρους για την Creta ... σημαντική μείωση επιτοκίου και μεταφορά του μεγαλύτερου μέρους του κεφαλαίου στο τέλος της 4ετίας.
      Οι Δομαζάκιδες πήραν λοιπόν μια πίστωση χρόνου 4 ετών ... αν δεν πείσουν και δεν μειώσουν το δανεισμό το 2022 έρχεται το GAME OVER!!!

      Διαγραφή
  4. Κύριε Τάκη,

    Αυτή τη φορά ίσως να υπάρχει κάτι το οποίο είχατε αναφέρει παλιότερα στο οποίο θα πέσετε κατά κάποιο τρόπο τελικά μέσα... ο "από μηχανής Θεός" που λέγαν και οι αρχαίοι, o White Knight που λένε οι αγγλοσάξωνες..

    Εικάζω βεβαίως... βάσει ενδείξεων και της λογικής μου.. Εξάλλου όπως ανέφερα χθες είναι περίπτωση με υψηλό risk/reward ratio... αλλά προσωπικά και όταν αγόραζα ΥΓΕΙΑ στα 12 λεπτά, κάποιες μέρες αγόραζα μόνος μου...

    Προσωπικά θεωρώ ότι έχει ενδιαφέρον και συνέχεια το έργο, προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση (ΔΠ ή κάτι άλλο μεγαλύτερο).

    Οπως και να έχει ο μικρομέτοχος θα βγει ωφελημένος θεωρώ αν έχει υπομονή. Εξάλλου μην κοροιδευόμαστε... Χαρτιά δεν υπάρχουν...η διασπορά που επίσημα ανακοινώνεται (18%) είναι κατ' εμε πολύ μικρότερη... Ακόμα κ στατιστικά να το δει κανείς... στο 4μηνο αν μετρήσετε έκανε περί τις 250,000 μετοχές απο τα επίπεδα του 0,6 στο 0.4+ που υποχώρησε ...την οποία απόσταση κάλυψε μέχρι τα 0.55 λεπτά με 33,000 ευρώ σε 4 μέρες... και την επομένη στο 0.6 τα χαρτιά που βγήκαν (στις 18/12) θα ήταν ανόητος κάποιος να θεωρήσει ότι ήταν της μαρίδας (550+ χιλιάδες τεμάχια που βρέθηκαν ξαφνικά? τη μέρα εκείνη μέσα σε 15 λεπτά διακινήθηκαν αν θυμάμαι καλά σχεδόν 250,000 μετοχές). Απλά κάποιος βγήκε και τα πήραν σε μεγάλο βαθμό οι ίδιοι μεγαλομέτοχοι (όπως ανακοινώθηκε στη συνέχεια) και κάποιοι "λοιποί ενδιαφερόμενοι".

    Αύτα από εμάνα όσον αφορά την περίπτωση Creta Farms. Tα υπόλοιπα... επί της οθόνης.

    Andreas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακαρι να εχετε δικιο και να αποδειχτει οτι ειστε σωστος ... εγω αν δε δω βελτιωση των Ισολογισμων απλα θα παρακολουθω τις εξελιξεις απο μακρυα.

      Διαγραφή
  5. Καλή μας χρονιά!!! Υγεία και σύνεση!!! και κάτι ακόμα... συγκρατήστε αυτό το όνομα...New Hope Group.
    https://www.forbes.com/profile/liu-yonghao/#f33430222d65

    andreas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εύχομαι καλή χρονιά στον κ.Τάκη και όλους τους συμμετέχοντες!

    Λέτε κ. Τάκη και σωστά, πήραν πίστωση 4 ετών αν δε βάλουν μυαλό, τέλος.
    Τα βήματα πλέον που ακολουθούν, νομίζω, δεν έχουν σχέση με τις ατελέσφορες δήθεν επεκτάσεις σε Αμερική κλπ....
    Αντί τέτοιων κινήσεων, γίνονται μικρά βήματα νεες συνταγές, φωτοβολταϊκά και κλείσιμο εκκρεμοτήτων σε Αμερική, που σίγουρα δεν επαρκούν.
    Οι πωλήσεις όπως φαίνεται πάνε καλά, το μόνο που απομένει είναι το νοικοκύρεμα και εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα.

    Τέλος κλείνω με το σημαντικό μάζεμα που έγινε, οδηγώντας την μετοχή στο 70+ ανεξήγητα για εμένα, λόγω της επικείμενης ΑΜΚ στα 0,60 και εδώ θα σας παρακαλούσα να μου πείτε γιατί αυτή η υπερβολή;
    Όπως λέει και ο Ανδρέας ίσως την ετοιμάζουν για εξοδο, εγώ θα επιθυμούσα να μην βγεί εκτός ΧΑΑ και να περιμένουμε την προσπάθεια επαναφοράς της.

    Mark

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπερα

    Ο χθεσινος όγκος και ειδικότερα η διαδρομή σε λίγα λεπτά μάλιστα από τις 5-6χιλ μτχ στις 90000 και τελικά στις 130000 στο 0,65 καρφωμένα με άφησε άφωνο

    Αν κάποιος φίλος η ο κ.Τακης μπορεί να μας απαντήσει ;;;

    Mark

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εγώ βλέπω ότι το χαρτί σκουπίζεται... τώρα για ποιο λόγο δεν μπορώ να ξέρω... θεωρώ, 'όπως έχω πει ότι όταν μια εταιρία είναι leader στον κλάδο της και συνεχώς αυξανόμενες πωλήσεις, αν πουληθεί την δίνουν με αποτίμηση EV/Ebitda περίπου στο 10... βλέπουμε τι έγινε στον κλάδο υγείας (το ΥΓΕΙΑ πουλήθηκε με αποτίμηση δείκτη στο 12, τώρα το ΙΑΣΩ -το οποίο χρωστάει σχεδόν όσα η Κρετα με Εbitda στα 28 εκατ,η Κρετα θα προσεγγίσει τα 18-20 εκατ έχει άνω των 150 εκατ αποτίμηση κ φαίνεται ότι θα πουληθεί αρκετά παραπάνω)...Θεωρώ ότι στόχος του Κ. Δομαζάκη είναι η περαιτέρω ανάπτυξη στον κλάδο τροφίμων και το συμμάζεμα, έτσι ώστε να μπορέσει να δώσει πακέτο σε στρατηγικό επενδυτή σε πολύ υψηλότερο επίπεδο αποτίμησης. εκτός εαν προχωρήσει σε ΔΠ όπως ήδη έχω αναφέρει και παραπάνω....

    Andreas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. να τονίσω και μια "λεπτομέρεια" σημαντική όμως... ακόμα και το παραπάνω σενάριο να έχει θετική κατάληξη, μια είσοδος στρατηγικού είναι σημαντικό το με ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ θα πραγματοποιηθεί, προκειμένου να είναι θετικό για την ευρωστία της εταιρίας και ως εκ τούτου και των μικρομετόχων της... διαφορετικά απλά θα αυξήσει την περιουσία αυτού που πουλά ποσοστό... αυτά
    και καλή συνέχεια.

    andreas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανδρέα
    Νομίζω πως αν ξεμπερδεψει με την αμκ θα απελευθερωθεί προς την πορεια που πρέπει
    Επιπλέον Ανδρέα όπως το έχεις αναφέρει νομίζω, η σελίδα του μικρομετοχου την παραβλέπει......
    Πόσο ακόμη άραγε και γιατι;;;;;

    Mark

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. η ΑΜΚ είναι για τα πανηγύρια.. δεν έχει σχέση! Επίσης εγώ βλέπω ότι ο όγκος γίνεται απο αγοραπωλησίες του ίδιου του μεγαλομετόχου... προκειμένου να γίνεται άνοδος και ντόρος και όγκος συναλλαγών... στις 15/1 κ 16/1 δες τις αγοραπωλησίες του και δες κ το συνολικό όγκο των 2 ημερών και βγάλε συμπέρασμα... νομίζω τα ίδια έγιναν κ σήμερα! σε ποιά σελίδα Μικρομετόχου αναφέρεσαι?σε αυτήν που κάνει copy paste τις αναλύσεις του οικοδεσπότη μας εδώ?? χαχαχα.... η μετοχή θέλει προσοχή, διότι διασπορά δεν έχει και αν σταματήσουν οι... αλλαξοκωλιές θα πουλάς με χαρτόσημο πάλι.. από κει και πέρα έχω πει τις απόψεις μου και το ενδεχόμενο μιας ΔΠ αν πραγματικά υπάρχει σενάριο πραγματικού turn around story.. προσωπικά αυτό θα έκανα αν ήμουν ο επιχειρηματίας (τα έχω γράψει κ παραπάνω). Διαφορετικά θέλει πολλή δουλειά και χρόνο το καράβι να γυρίσει και τύχη (όσον αφορά τη στροφή στα τρόφιμα). Και να μπουν χρήματα στην εταιρία, κάτι το οποίο γίνεται με συγκεκριμένους τρόπους που δεν είναι πάντα προς όφελος των μικρομετόχων (ειδικά αν γίνουν με παραίτηση παλαιών μετόχων σε χαμηλή τιμή). μην παραμυθιαζόμαστε κιόλας!

    AΝ ο οικοδεσπότης μας που είναι και γνώστης (ο μόνος που είχε αναφέρει για τη Φόλα και γι αυτό τον σέβομαι και τον διαβάζω) έχει άλλη άποψη ευχαρίστως να την ακούσω...

    andreas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΖΩΡΤΖΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΔΡΟΜΕΑΣ)23 Ιανουαρίου 2019 στις 2:06 μ.μ.

    Καλησπέρα και καλή χρονιά. Τελικά ο Δρομέας δεν κοίταξε πίσω και ξεκίνησε σιγά σιγά με όγκους για υψηλότερα επίπεδα. Μένει να δούμε αν θα τα κρατήσει αν και με τα στησίματα που βλέπω είναι φανερό ότι υπάρχει πλέον χέρι(α) από πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. σήμερα ολοκλήρωσα το πρωί την αποχώρηση μου από το χαρτί...η απόδοση ήταν αξιοσημείωτη (άνω του 50%) και πραγματοποιήθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, παρόλο που με είχε ταλαιπωρήσει αρκετά όπως έχω αναφέρει σε παλιότερα posts! όταν ξεκαθαρίσει η διαφαινόμενη ενδο-οικογενειακή διαμάχη για το έλεγχο του ΔΣ θα επανέλθω. Αναμένω και τα ετήσια αποτελέσματα να δω αν πραγματικά υπάρχει σενάριο πραγματικού turn around story. Τελικά φαίνεται ότι οι αγορές μετοχών, οι οποίες οδήγησαν την τιμή από τα επίπεδα του 0,4 στο 1 ευρώ, δεν είχαν σχέση με το ενδεχόμενο ΔΠ αλλά με την επικράτηση ενός από τους 2 μεγαλομετόχουςεν όψει της έκτακτης ΓΣ που ανακοινώθηκε σήμερα.

    Αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επιθετική εξαγορά σχεδιάζει η ΝΙΚΑΣ μηπως ειναι η creta τι λετε ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κάντε ότι κάνετε ... αλλά σύντομα θα ισχύσει ο νόμος της βαρύτητας.
    Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον ... με πορδές δεν μπορεί να αλλάξει η κατάσταση, εδώ πρέπει να πέσουν πολλά μύρια, μα πάρα πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συμφωνώ. Για να αλλάξει η κατάσταση εδώ δραστικά, πέρα από το αν η εταιρία παρουσιάζει όντως άνοδο σε πωλήσεις, ebitda, λειτουργικές ταμειακές ροές (τα οποία καλά είναι αλλά χρονοβόρα κ με πολλούς αστάθμητους παράγοντες) για να γυρίσει η εταιρία σελίδα απαιτείται μια πολύ μεγάλη ΑΜΚ, όπως έχει αναφέρει κ ο οικοδεσπότης. Εναλλακτικά, αυτό θα είχε νόημα είναι η είσοδος ενός στρατηγικού επενδυτή από το εξωτερικό (αν όντως υπάρχει σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν), μέσω παραίτησης των παλαιών μετόχων προκειμένου να εισρεύσει ρευστό στην εταιρία και να βελτιωθεί δραστικά ο δείκτης μόχλευσης, ενώ παράλληλα θα άνοιγαν κανάλια διανομής και σε άλλες αγορές του εξωτερικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. τελικά βγήκαν σήμερα τα άπλυτα στην φόρα σε εκτενή άρθρα (mononews.gr). Οι εξελίξεις, τα μαλιοτραβήγματα και η βραχυπρόθεσμη πορεία της μετοχής, εν όψει της έκτακτης ΓΣ, μπορεί να ευνοεί το "χρηματιστηριακό παίγνιο", όμως τέτοιες καταστάσεις σπάνια έχουν καλό τέλος και τελικά ως συνήθως θα πληρώσουν τη λυπητερή οι μικρομέτοχοι (οι οποίοι ως πονηράκηδες κυνηγάνε στα πλαφόν να κονομήσουν...). Άλλο να επενδύεις σε κάτι που βλέπεις να έχει μέλλον ή τουλάχιστον σε ένα σενάριο αντιστροφής και άλλο σε μια ενδο-οικογενειακή κόντρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτά από μένα...και όπως έλεγε και ο λογοτέχνης Ροΐδης (ο οποίος παρεπιπτόντων "έμεινε στον άσσο" πριν ενάμιση αιώνα από τις μετοχές της Λαυρεωτικής):

    "Η πλουτολογική επιστήμη εξακρίβωσε προ πολλού από ποια στοιχεία συνίσταται ο συσσωρευμένος από τους μεγάλους τραπεζίτες κι εμπόρους πλούτος. Σύμφωνα με τις ακριβέστερες αναλύσεις, τα τάλαντα αυτών συνίστανται από ίσες περίπου δόσεις φιλοπονίας, τσιγγουνιάς, οξύνοιας και τύχης. Υποβάλλοντας μάλιστα και μία λίρα σε χημική ανάλυση βρέθηκε ότι απαρτίζεται από τα ακόλουθα στοιχεία:
    Δάκρυ ορφανού 0,02
    Στεναγμοί χήρας 0,01
    Πείνα συνταξιούχου 0,01
    Εύνοια Τούρκου 0,03
    Νωθρότητα εισαγγελέως 0,03
    Ελαστικότητα νόμων 0,05
    Ευπιστία μετόχου 0,85!
    Γενικό σύνολο: λίρα 1 (μία)"

    κοινώς..

    το μυαλό σας και μια λίρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Daskale kana sxolio gia thn Trapeza Kuprou...voutia megali...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζω οτι το ειχα γραψει ... οτι αν δεν κρατησει το 1.5 θα κλαψουν μανουλες.
      Δεν θα εκπλαγω αν την δω στο 0.8 με 0.9 .... εκει θα εριχνα μια τουφεκιά.
      Ομως μην βιαζεστε με τις τραπεζες ... εχουμε λιγο δρομο ακομη και μερικα ακομη χρονακια ταλαιπωριας.

      Διαγραφή
    2. BV=4,9...P/BV=0,2...κεφαλαιοποίηση 500 εκ...κέρδη-μέρισμα κατά το γνωστό άσμα (τα μονόλιρα πεντόλιρα και πουν΄τα)...η κακή συμπεριφορά της δείχνει σαν να πηγαίνει για ΑΜΚ

      Διαγραφή
  20. Οικοδεσπότη μας τι άποψη έχεις για την κοινή ανακοίνωση των Δομαζάκηδων?? Ξαφνικά τα βρήκαν??χαχα (παπατζηλίκια).. ή όλο αυτό ήταν στημένο με τη συνδρομή συγκεκριμένων sites με εκτενή και αναλυτικά άρθρα -να μην λέω ονόματα- προκειμένου να φανεί ότι τσακώνονται, να σκουπίσουν τη διασπορά και να δώσουν πακέτο τα χαρτιά κάπου αλλού?? και η έκτακτη ΓΣ με τόσο σοβαρά θέματα (αλλαγή ΔΣ, Επιτροπών ελέγχου κλπ)... δόλωμα και αυτό??

    και εν τέλει ποιός πήρε τόσα κομμάτια σε ιστορικά υψηλά? εκτός αν τα κάνουν μεταξύ τους και αυτά προκειμένου να προσελκύσουν πρόβατα προς σφαγή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΤΖΩΡΤΖΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΔΡΟΜΕΑΣ)15 Μαρτίου 2019 στις 10:07 π.μ.

    Καλημέρα σας. Στον κύριο που με ρώτησε για ΔΡΟΜΕΑ δεν έχω κάτι να προσθέσω από ότι είχα αναφέρει. Απρίλιο μπαίνει εκ νέου στην μεσαία κυκλοφορικη ταχύτητα οπότε ίσως κάνει παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα , και ευχαριστώ για την απάντηση τον κύριο ΤΖΩΡΤΖΗΣ , εν αναμονή και των αποτελεσμάτων περιμένουμε να δούμε κίνηση αφού θα βγάλει κέρδη μετά από τόσα χρόνια η μετοχή στον αναμενόμενο ισολογισμό ή κάνω λάθος?

      Διαγραφή
  22. ΔΡΟΜΕΑΣ
    Λέγαμε πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Ά εξαμήνου του 2017, σχετικά με τις πωλήσεις του Α΄ εξαμήνου 2017.
    ''Θα το θεωρήσω κακό να ΔΕΙΞΕΙ πωλήσεις περισσότερες απο το περσινό πρώτο εξάμηνο. Κάτω οι πωλήσεις και τέεεεεζα όλοι οι μαριδέοι.
    Απογοήτευση και να οι εντολές πωλήσεων στο ταμπλό να τρέχουν ... εκεί ακριβώς σε αυτό το σημείο, θα φανεί πλέον απο τα έμπειρα μάτια αν η μετοχή και η εταιρεία έχει αλλάξει επίπεδο.
    Στο εξάμηνο δεν θα τιμολογήσει τις μεγάλες δουλειές ... εγώ περιμένω κάτω απο 5,5 εκατ. άντε με το ζόρι 5,5 εκατ. όσα πέρσι (ανακοίνωσε 5,2 εκατ.). Αν έχει λόγους το χαρτί να μην πάει πάνω και μαζεύεται τότε τις μεγάλες δουλειές θα τις τιμολογήσει στο Β΄ εξάμηνο .... τώρα τιμολογήσεις μόνο ότι πουλάει λιανική ... δηλαδή τα ψίχουλα.''

    Αυτό ακριβώς έγινε ... η εταιρία τιμολόγησε τις πωλήσεις της προς το εξωτερικό το 2018, στη φετινή δηλαδή χρήση.

    Έτσι στο κλείσιμο της χρήσης 2018 ο Δρομέας ανακοίνωσε πωλήσεις 16,744 εκατ. ευρώ, απο 10,938 εκατ. το 2017, αυξημένες κατά 53%.

    Ειδικότερα οι πωλήσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ανήλθαν σε 11,29 εκατ. ευρώ, απο 6,377 εκατ. ευρώ το 2017 και 7,871 εκατ. το 2016. Οι πωλήσεις προς την Ευρωπαική Ένωση αποτελούν το 67,43% των συνολικών πωλήσεων του ομίλου.

    Οι πωλήσεις στο εσωτερικό είχαν αυξητική πορεία της τάξης του 24,21% και έφθασαν στα 4,776 εκατ. ευρώ απο 3,845 εκατ. το 2017 .... όμως ακόμη υπολείπονται κατά πολύ των πωλήσεων πριν την κρίση που ανέρχονταν σε 15,3 εκατ. το 2008 , 10,2 εκατ το 2009 και 6,4 εκατ. το 2010.

    Με συνολικές πωλήσεις στα 16,744 εκατ. ευρώ, που σημειώστε ότι είναι από τις καλύτερες επιδόσεις που έχει πετύχει ο όμιλος , τα EBITDA εκτινάχθηκαν στα 3,186 εκατ. ευρώ και παραλίγο να ξεπεράσουν το ιστορικό ρεκόρ των 3,291 εκατ. ευρώ EBITDA του 2007.
    Όμως οι αποσβέσεις του 1,5 εκατ. ευρώ και τα υψηλά χρηματοοικονομικά έξοδα του 1,327 εκατ. ευρώ προσγείωσαν τα κέρδη προ φόρων στις 362 χιλιάδες ευρώ και τα μετά φόρων κέρδη στις 86 χιλιάδες ευρώ.

    Τα υψηλά χρηματοοικονομικά κόστη, εξαιτίας του υψηλού δανεισμού του ΔΡΟΜΕΑ και
    οι υψηλές αμοιβές του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Αθανάσιου Παπαπαναγιώτου, για την παραχώρηση από αυτόν και την χρήση από την εταιρία, δικαιωμάτων εκμετάλλευσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και καταχωρηθέντων σχεδίων και υποδειγμάτων

    καθιστούν αδύνατον στην εταιρία να εμφανίσει μια ικανοποιητική κερδοφορία, ακόμη και όταν οι συγκυρίες είναι καλές.


    Τα ίδια κεφάλαια απο 36,5 εκατ. ευρώ το 2009 , έχουν πέσει στα 25,9 εκατ. ευρώ ..... 0,75 ευρώ ανά μετοχή.
    Ο συντελεστής μόχλευσης των ιδίων απο 21% το 2006 στο 47,5% σήμερα.

    Ο τραπεζικός δανεισμός απο 10,8 εκατ. το 2006 σήμερα ανέρχεται σε 25,116 εκατ. Δεν πρόκειται για εταιρία ζόμπι, αλλά θα μπορούσε να εμφανίζει και πολύ καλύτερες επιδόσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια που έχουν χαθεί άραγε όλοι αυτοί οι φανατικοί ΔΡΟΜΕΙΣ που μας έλεγαν τάχα μου ότι δε πρόκειται να πουλήσουν ποτέ??? Και δώσε να πομπάρουν το χαρτί με την εργοστασιάρα στις Σέρρες, τα μεγάλα έργα και ένα σωρό άλλα που μας έγραφαν και μας ζάλιζαν καθημερινώς ...

      Τι γινόταν εδώ μέσα κάποτε με όλους αυτούς τους φανατικούς ... ξαφανιζόλ!!!

      Διαγραφή
    2. Το βέβαιο είναι ότι θα σας ξαναφορτώσουν χαρτιά και θα ξαναέρχεστε να μας ζαλίζετε ... είμαι σίγουρος γιαυτό!!!

      Διαγραφή
    3. Συντεκνοι μην ασχολείστε με κωλοχαρτα. Εδώ είναι φανερό ότι η εταιρία δουλεύει μόνο για τις τσέπες του Προέδρου της. Αν δείτε ποτέ πραγματικά μετοχικό κέρδη σφυρίξτε μου.

      Διαγραφή
    4. Χρόνια πολλά σε όλους Χρηστός Ανέστη, εγώ προχτές αποχωρίστηκα και τα τελευταία μου χαρτιά στον Δρομέα που με συντρόφεψε τα τελευταία 4 χρόνια με ένα κέρδος στο συνολικό επενδεδυμένο κεφάλαιο 30% , δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω τον κύριο Τάκη για τις αναλύσεις του που με βοήθησαν να βγω αλώβητος από αυτό το χαρτί και μας άνοιξε τα μάτια , απλά δεν το ξανακουμπάω για κανένα λόγο και ας πάει και στο ένα ευρώ , εγώ με την σειρά μου εύχομαι καλά κέρδη στους κατέχοντες και μην γράφετε βλακείες για τον κύριο Τάκη γιατί χάρη μας κάνει που γράφει εδώ πέρα , ευχαριστώ και πάλι όλους τους φίλους του φόρουμ.

      Διαγραφή
  23. Αι μαναμ μ. Και τα λέγαμε.

    ''Την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Creta Farms από σήμερα 2 Μαϊου 2019 ανακοίνωσε το χρηματιστήριο της Αθήνας.
    Ειδικότερα, μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναστέλλεται από σήμερα, 2 Μαΐου 2019, η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας "ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ Α.Β.Ε.Ε.", κατ΄ εφαρμογή της παραγράφου 1 του άρθρου 17, του Ν. 3371/2005, έως ότου η εταιρία προβεί:
    α) σε ενημέρωση του επενδυτικού κοινού σχετικά με τα ευρήματα του ειδικού ελέγχου από ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο, που αναφέρεται στο θέμα έμφασης το οποίο περιλαμβάνεται στην έκθεση ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή λογιστή της εταιρίας και στη σημείωση 15.33.2 των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2018, κατόπιν ολοκλήρωσης του εν λόγω ελέγχου και έκδοσης της τελικής έκθεσης και
    β) σε τυχόν επανακατάρτιση της ετήσιας οικονομικής έκθεσης για την χρήση 2018, εφόσον απαιτείται, σε συνέχεια αξιολόγησης των ευρημάτων της ως άνω τελικής έκθεσης.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τάκης Μορφονιός29 Δεκεμβρίου 2018 - 12:20 μ.μ.
      Κυριε Ανδρεα project με υπογραφη Δομαζακιδες ειναι αποτυχημενο εν γενει ... το παρελθον αυτο δειχνει. Γιατι το μελλον να ειναι διαφορετικο?

      Διαγραφή
    2. Τελικά κύριε Τάκη είχες δικιο! Βεβαια όπως είχα αναφερει παραπάνω μολις ειδα τις αλλαξοκωλιες και τους δηθεν τσακωμους πούλησα κ με αξιολογο κερδος. Μαλιστα μνημόνευσα με τάση ίσως κ αυτοσαρκασμου τον αειμνηστο Ροιδη. Το οξύμωρο είναι ότι τα χαρτια μου τα πήρε ο αδελφός που ζηταει τωρα τον ελεγχο κ τα ρέστα... Όμως είχες δίκιο! Το risk/reward δεν άξιζε τον κόπο...

      Διαγραφή
    3. Αν σας βοηθησα με κανετε ευτυχισμενο κυριε Ανδρεα.

      Διαγραφή
  24. Γιατρέ ξέρω ότι δεν έχεις ούτε και εγώ αλλά είμαι σίγουρος ότι θα την ξαναβάλουν ελέω ευρωπαικη τράπεζα επενδύσεων το δάνειο γαρ 15 million ειδωμεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Κιτσο την πάτησαν ... αλλο ενα κοροιδο που πιανεται στη δαγκανα Ελληνων ψευτοπαπαρολογων.

      Διαγραφή
    2. Τάκαρε σου δίνω συγχαρητήρια για όσα είχες πει τότε με την αύξηση κεφαλαίου παρόλο που είχες διαψευστεί στο στενό χρονικό πλαίσιο. Δεν είχα ποτέ ΚΡΕΤΑ και ούτε σκεφτόμουν αλλά μου είχε κάνει εντύπωση η καταφατικότητα σου με τους Δομαζάκηδες και κάποιοι σε τρολάριζαν. Προφανώς αυτός που θέλει να λέει ότι επενδύει τελικά χάνει τα χρήματα του από τη στενοκεφαλιά του γιατί πιστεύει ότι θα κάνει την αρπαχτή για 1-2 μήνες.

      Διαγραφή
  25. Έχω αδειάσει ΔΕΗ στο 1,80 ήταν μεγάλη η θέση και έχω κρατήσει Λούλη χαϊδεμένο ΕΥΔΑΠ φιερατεξ και διακράτηση για ζομποfrigoglass και κοιτώ Σαραντοπουλο αλεύρι δεν είναι χάλια λόγω ακινητων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ξεχάστηκαμε και Περσέα φυσικά θα τον περιμένω μακάρι να μείνει εκεί θα πάρω και άλλα νομίζω ότι είναι η φτηνότερη εταιρεία μακράν ΧΑΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ας μαθουν επιτελους ορισμενοι να μην παιζουν με τη φωτια και να μην ασχολουνται με χρεοκοπημενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοι που σας ακουν την γλυτωσαν (μεσα και γω) και απο την φολα φολα και απο τους Δομαζακηδες. Και απο αλλες walking dead αε που εχετε αναφερθει και ακολουθουν λιαν συντομως.. Ο Ελληνας μυαλο ομως δεν βαζει. Δεν ακουει κανεναν...Νομιζει οτι εχει το αλαθητο γιατι ως γνωστον το αλαθητο του πάπα το εχει και ο παπαρας.
      Σας ευχαριστουμε και παλι σερ Τακη.
      Εδω ειναι ολα τα ετησια για οσους δεν τα εχουν δει συγκεντρωτικα
      https://www.euro2day.gr/news/market/article/1678760/eishgmenes-ti-deihnoyn-ta-apotelesmata-toy-2018.html

      Διαγραφή
    2. Θέλω την άποψη σού για κάποιες άλλες σχετικά προσφατες κ άλλες παλιότερες τοποθετήσεις. Έλτον Χημικά (μετά την πώληση του πακέτου μετοχών από τον Περσέα κ την τοποθέτηση του Α/Κ που είχε στηρίξει από πολυ αρχη κ τηντην αγαπημ σου...γρανιτένια μετοχη). Επίσης Κουεστ (έχω θέση από τα μέσα του 2016). Το πρόβλημα της χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας θα μπορουσε να λήθει όπως είχε κάνει κ στο παρελθόν ( αν κ τελευταία μου έχει κάνει εντύπωση ο υψηλός όγκος συναλλαγών)...μπορεί να συνδέεται με κάτι που έχει περάσει σε ψιλά γράμματα κ αφορά τη συμμετοχή του κ. Φέσσα σε νέες επιχειρηματικές συμπράξεις επενδυτικού προσανατολισμού... Τέλος κάτι contrarian ... Το οποίο πολύ διαβάζω να εκθειάζουν ως τζαμπα αλλά κρατώ μικρό καλάθι κρίνοντας από την ετήσια έκθεση που διάβασα... Κ αφορά τον.. Σώκρατες

      Διαγραφή
    3. Αναφέρομαι στη μαμά Ιντρακομ για να μην παρεξηγηθω... Κ χαρτιά δεν έχω... Απλά παρατηρω.. πάνω από 450 εκατ πωλησεις με αρνητικές λειτουργικές ταμειακές ροές... ,Ίδια κεφάλαια στο Θεό κ αποτίμηση στα τάρταρα... Διαδοχή μηδέν... Αύξηση καθαρού δανεισμού εκ νέου... One man show... 80+ ετών...κ να πλανάται η απειλή της θυσίας ως άλλη Ιφιγενεια προκειμένου να σωθεί το σαπάκι... Δυσκολη εξίσωση...

      Διαγραφή
    4. Με εταιριες συμμετοχων δεν ασχολουμαι. Μονο αν ειχα κατι πολυυυ εξαιρετικο. Ευκολα ξυπνας εχοντας αφησει τα παντα ονειρώδη και δεν ξερεις απο που εχουν ερθει οι φαπες.
      Αν προκειται και για μετοχες που το ονομα τους αρχιζει απο Ιντρα ... τοτε οχι απλα δεν ενδιαφερομαι αλλα φευγω και για αλλο πλανητη.

      Διαγραφή
    5. ΕΛΤΟΝ οι χρηματοροες μου δειχνουν οτι κατι δε παει καλα. ΤΟ ΕΧΩ ΑΝΑΛΥΣΕΙ.
      Δεν θα πληρωσω εγω τα διδακτρα για να το μαθω ... αν φυσικα ποτέ αποκαλυφθεί

      Διαγραφή
    6. Αλήθεια? Με μεγάλο ενδιαφέρον θα κοιτάξω να βρω στο αρχείο τη σχετική αναλυση σας!

      Διαγραφή
    7. k Tακη οσον αφορα την ΕΛΤΟΝ ειδα αυτο το σημειο στο οποιο αναφερεστε... Φετος νομιζω η κατασταση ειναι βελτιωμενη εκτιμω στο κομματι αυτο. Ο λογαριασμος Πελατες εχει μειωθει κατα 2 εκατ σχεδον στα 43.024 εκατ., καθως εχουν αυξησει τις Επισφαλειες στα 8,486 εκατ ήτοι 16,47% ως ποσοστό/Πελάτες (ένατι προβλέψεων 6.908 εκατ το 2017)., ο συντελεστής μόχλευσης την 31η Δεκεμβρίου 2018 εμφανίζεται περίπου στα ίδια επίπεδα
      για τον Όμιλο από την προηγούμενη χρήση 2017,οι συνολικες υποχρεωσεις μειωθηκαν κατα 3 εκατ. (λογω μείωσης των"εμπορικών και λοιπων υποχρεωσεων") οι Πωλήσεις, Ebitda, KΠΦ & ΚΜΦ, Ιδια Κεφάλαια αυξηθηκαν, δαπανες συγκρατηθηκαν (εξοδα διοικησης μειωθηκαν, ειδικα σε επιπεδο εταιριας αλλα και συνολικα, και διαθεσης σταθερα μολονοτι αυξηθηκαν οι Πωλησεις) και το πιο σημαντικο οι Λειτουργικες Ταμειακες ροες ηταν θετικες στα 1,229 εκατ ευρω έναντι αρνητικών το 2017.
      Τελος ανακοινωσαν αυξηση μερισματος κατα 50% (0.06 ευρω/μετοχη). Βεβαια παρατηρω οτι σε επιπεδο εταιριας έναντι του Ομιλου οι δεικτες ειναι σε πολυ καλυτερη κατασταση.
      Επισης, αρχες Απριλιου ρευστοποιήθηκε πακετο μετοχών 308,000 τεμαχια τις οποίες κατείχε ο Περσέας (το εν δυναμει γκανιάν μας...) και αποκτηθηκαν απο την Εταιρια Α/Κ 3Κ Partners (συμφωνα με δημοσιεύματα) η οποια είναι σοβαρη και μαλιστα ειχε στηριξει μετοχικα απο την εναρξη το δικο σου.. κελεπουρι (βλ. Ικτινος). Αναμενω την αποψη σου ως Δικηγορος του Διαβολου και θα χαρω πολυ να ακουσω μια contrarian αποψη καθως εχω χτισει θεση στη μετοχη.

      Διαγραφή
  28. Και κάτι τελευταίο.. μιας τοσο ο κλάδος όσο κ η Ρrof απογείωσε οσους έμειναν πιστοι (έχω αναφέρει παλιότερα ότι έπαιρνα στα μέσα του 2016) όταν δεν άνοιγε... Λοιπόν εδώ κ κάποιο διαστημα φλερτάρω την byte! κατεβάστε κ την φετινη ετήσια έκθεση by the way

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι λιγο ψηλά στα 0.71; Εχθες την κοιταγα ... ήλπιζα να τη βρω στο ταμπλο στα 0.4 με 0.45 . Δυστυχώς μολις ειδα το 0.7 απογοητευτηκα.
      Για τους Βυζαντιους εχω αριστη εικονα ... ειναι μεσα και το ΤΧΣ και αμοιβαιοι ... όλο και κατι θα γινει ... αν σας κανει μπαίνετε ... εμενα η τιμη δεν μου κανει ή θα ήθελα να δω δραστηριοτητα ... που δε βλεπω.

      Διαγραφή
  29. ναι κ. Τακη! βεβαια χαρτια δεν υπαρχουν οποτε δυσκολα να τα βρεις περι του 0.5 εκτος αν εχουμε γυρισμα στην αγορα και καποιος που επαιρνε εκει φυγει (μακαρι για να ενισχυσουμε.. χαχα). Ειδα μεγαλη βελτιωση φετος στην ετησια εκθεση. Το μονο που με προβληματιζει ειναι πως ενω ειναι στον ιδιο κλαδο με την Profile (στην οποια τοποθετηθηκα τοτε που δεν ανοιγε) λειτουργει με τοσο χαμηλοτερα περιθωρια κερδοφοριας... ισως εχει να κανει με το προιοντικο μειγμα κ την εξειδικευση της Προφ σε προιοντα/υπηρεσιες που απευθυνονται σε τραπεζες,asset management κλπ κ λειτουργουν με μεγαλυτερα περιθωρια κερδους λογω costum made υπηρεσιων...δεν ξερω... Κατι ακομα διοτι βλεπω οτι πραγματικα εχεις "ματι"... χαχα..δηλα χαρτια που δεν τα αγγιζα λογω εμπορευσιμοτητας εχουν παει πολυ καλα (προσφατα διαβασα την αναλυση σας για ΕΒΡΟΦ). Πρωτον: βλεπετε σε βαθος χρονου ενα ισχυρο Growth story στη Μοτοδυναμικη μετα τις τελευταιες εξελιξεις? Δευτερον και ισως κυριοτερον.. ΠΕΡΣΕΑΣ!! η εταιρια εχει κολλησει για τους γνωστους λογους...αν δεν γινει/πετυχει τελικα η ΔΠ τι εκτιμαται σε βαθος χρονου σε αποτιμηση? (εννοω φυσικα μπαουλιασμα οπως με την περιπτωση του Ικτινου παλιαοτερα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μοτοδυναμικη ... ακομη δε βλεπω τιποτα. Ειναι υποψηφιο αναπτυξιακο story. Θα δουμε.

      Περσεας ... να ξεκουμπιστει η Σελοντα αυτο ειναι το σημειο κλειδι. Δεν μπορω να γραψω περισσοτερα.

      Διαγραφή
  30. νομιζω ειναι τοσο χαρακτηριστικα φτηνη που με φερνει σε σκεψεις οτι δεν αντιδρα!! μην κανω την Κασσανδρα (η οποια παρεπιπτοντων δεν ηταν κακη μαντισσα απλα μαντευε τα κακα...χαχα) αλλα με τετοια αποτελεσματα και turn around και βολοδερνει εδω τοσους μηνες?? τι φοβουνται μηπως ο βασικος προμηθευτης αθετησει τις υποχρεωσεις του προς τη συγγενη εταιρια?? προκειμενου τι?? αστειοτητες μου φαινονται αυτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας μιλω ειλικρινως ... τρεμουν τη Σελοντα. Υπομονη και θα δουμε αν ησυχάσουμε απο τη χρεοκοπημενη Σελοντα μια για παντα ή θα αρχισουν τα προβληματα. Μια χαρα και αναμενομενη συμπεριφορα εχει στο ταμπλο.

      Διαγραφή
    2. θα ξεκαθαρισει το Β΄εξάμηνο η συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω....όλοι με την σκανδάλη στο χέρι την περιμένουμε...κ Τακη ο κλάδος των κλωστών θα μπορέσει να ξαναγίνει ΗΟΤ? Ο κλωστάρχης πλησιάζει πάλι το σημείο εισόδου που είχατε θέσει...

      Διαγραφή
    3. Αυτος πλεον δεν ειναι κλωσταρχης ... και καλο θα ηταν να παψει να ασχολειται με κλωστες εστω και αυτο το λιγο.

      Διαγραφή
    4. Θα συμφωνήσω κε Τάκη. Η δραστηριότητα για τις κλωστές πρέπει να παύσει. Δύσκολη απόφαση αλλά επιβάλλεται. Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας το ζητούμενο. Αλλαγή χρήσεων κοκ

      Διαγραφή
  31. Και ρίχνω κλεφτές ματιές στο πατρινό το μύλο. Ελκυστική αποτίμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Τακη αν βρεις χαρτια του Σαραν δωσε μου κ εμενα...χαχα! Καποια στιγμη θα το παρουν αποφαση... δεν μπορει... εχουν ιστορια απο παλια με το... μακαριτη σε παιγνια! ασε που η εταιρια ειδα οτι παει μια χαρα

      Διαγραφή
    2. πρεπει αν κρυβουν τα κερδη εχω την αισθηση..καποια στιγμη θα τα εμφανισουν αργα ή γρηγορα..

      Διαγραφή
  32. τι εγινε στον Περσεα?? χαχαχα... σ@ατα εφαγα?? χαχαχα.. ο Μουζακης μπορει να παιξει δυνατα ως real estate project τα επομενα χρονια οντως! τι δεσμευσεις προβλεπει η διαθηκη? δεν θυμαμαι απεξω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κ.Τακη Χρόνια Πολλά με υγεία σας εύχομαι.Πιστευεται Πώς ο Δρομέας έιναι στα υψηλα του για φέτος η έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω αναφερθεί παλαιότερα και έχω πει και ποιο νούμερο πιστεύω ότι θα δει.
      Δεν επανέρχομαι ...

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ κ Τάκη για την Άμεση απάντηση.Σκεφτομαι μήπως δώσω Δρομέα και να τοποθετηθώ στον Περσέα.

      Διαγραφή
  34. K Τακη καλησπερα! πως πιστευεις οτι θα αντιμετωπιστει το ζητημα των μακροπροθεσμων υποχρεωσεων προς τους κληρονομους? Διαβασα την εκθεση αλλα δεν με κατατοπισε πληρως.. Υπαρχει ενα καταπίστευμα χρημάτων του αειμνήστου ιδρυτή της Εταιρείας και του Ομίλου (Ελευθερίου Μουζάκη) μερος του οποιου χρησιμοποιηθηκε για την ταμειακη διευκολυνση του Ομιλου/Εταιριας και οφείλεται στους κληρονομους. Ποτε θα εχουν τη δυνατοτητα να εισπραξουν και το πιο σημαντικο...ΠΩΣ?? υπαρχει καποια δεσμευση (κατι εχω διαβασει σε διαφορα σχολια για το ετος 2021) η οποια τους απαγορευει να προχωρησουν σε πωληση περιουσιακων στοιχειων (οικοπεδων/ακινητων) σημερα?? Μηπως λοιπον στο μελλον οταν αρθει η οποια δεσμευση θελησουν να πουλησουν και να εισπραξουν το ατοκο δανειο που εμμεσα εχουν χορηγησει και ετσι η εταιρια να μεινει χωρις μεγαλο τμημα των περιουσιακων της στοιχειων? Βλεπετε κατι αλλο πιο συνφερον για τους κληρονομους? ειναι κ πολλοι!και φυσικα το πιο σημαντικο ειναι το πως το καθε ενδεχομενο θα επιρεασει το υπαρχον ποσοστο 17% που κατεχει το επενδυτικο κοινο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. αν γινει στην τρεχουσα ονομαστικη αξια δεν θα εχουμε ομως υπορεωτικη ΔΠ καθως θα ανελθουν του 90%...? εκτος αν δεν το επιθυμουν αυτο, θελουν να παιξουν το στορυ του real estate οποτε το κανουν "αλα Τζιρακιαν"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κύριε Τάκη σας εύχομαι Χρόνια Καλά με υγεία.Δεν έχω ξαναγράψει αν και σας παρακολουθω χρόνια.θα ήθελα να σας συγχαρω για την άρτια κατάρτιση σας και για τις γνώσεις που αφειδώς παρέχεται σε όλους τους συνδαιτημόνες.Το χρτφ μου απαρτιζεται κυρίως από τις δικές σας επιλογές,τα δύο μικρά του κ βασιλη ,και προφ.Για την ΑΜΚ της ΜΟΤΟ μπαίνουμε κ ψάχνουμε κ για αδιαθετα όπως είπατε η δε βλεπετε τίποτα?Σας ευχαριστώ πολύ για όλα αυτά τα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο οτι γνωριζω οσοι ζητησαν αδιαθετα πηραν το 1/4 των ζητηθεντων. Αρκετα καλα.

      Διαγραφή
  37. Δρομεας.
    Να ειστε βεβαιοι οτι θα γινει οτι εγραφα περσι τετοια εποχη οτι θα γινει.
    Οι τιμες θα πιαστουν για πλακα ... και κατοπιν αθορυβως θα χαιρετησω.
    Μην τσιμπατε ... με αυτα που γραφονται αλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για creta τι να πω;
      Καλα να παθετε αφου δεν ξερετε να διαβαζετε τα νουμερα και κατοπιν γραφετε στα διαφορα forums αποδεικνυοντας ποσο μεγαλα νουμερα ειστε ορισμενοι.

      Διαγραφή
    2. Το χειρότερο όλων είναι ότι ακόμη και μετά τη διακοπή της διαπραγμάτευσης και τις αποκαλύψεις για τη διαμάχη, κάποιοι εξακολουθούν να γράφουν σχόλια για πολύφερτη νύφη! Ειλικρινά δεν ξέρω αν βρίσκονται σε άρνηση αποδοχής της αλήθειας ή είναι έμμισθα παπαγαλάκια...Κρίμα πάντως διότι σαν προϊόν και σαν ιδέα ήταν πολύ καλά, ωστόσο έπασχε από διοίκηση κι αυτό είχε φανεί από πριν

      Διαγραφή
    3. Ειναι ασχετοι κυριε Αγγελε.
      ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ

      Διαγραφή
  38. Φανταστικό, και για το αρχείο : https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1684294/creta-farms-oi-kataggelies-gia-orgio-kakodiaheiris.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον.
    Ήρθε η ωρα της μπούκας των τραπεζών.

    Στην Creta Farms η συμμετοχή του Εμμανουήλ Δομαζάκη διαμορφώθηκε στο 9,98%, της Εθνικής Τράπεζας στο 12,17%, της Τράπεζας Πειραιώς στο 10,1792%, της Eurobank στο 8,84% και της Alpha Bank ΑΛΦΑ στο 7,93% στις 14/10.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂