Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

ΔΕΗ

Νέο thread, δώρο λόγω εορτών, όπου θα γίνονται συζητήσεις και σχόλια που αφορούν αποκλειστικά και μόνο την ΔΕΗ. Σεβαστείτε τον κανόνα ....

Δεν ξεχνάω όσο ο γιουτιουμπίστας του Capital έχει χαρτιά της ΔΕΗ και ασχολείται διαρκώς μαζί της ... μην ελπίζετε. Όταν φύγει, είτε με ζημίες, είτε με ένα μικρό κέρδος, τότε έρχεται η μεγάλη μακροπρόθεσμη άνοδος. Μέχρι τότε μακρυά και αγαπημένοι.

115 σχόλια:

  1. Δεν ξεχνάω όσο ο γιουτιουμπίστας του Capital έχει χαρτιά της ΔΕΗ και ασχολείται διαρκώς μαζί της ... μην ελπίζετε. Όταν φύγει, είτε με ζημίες, είτε με ένα μικρό κέρδος τότε έρχεται η μεγάλη μακροπρόθεσμη άνοδος. Μέχρι τότε μακρυά και αγαπημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρονια πολλά Σερ Τακαρε!Σε διαβάζω και φυσικά σε ακολουθώ με καραβάκια και μάρμαρα από πολύ ενωρίς .Στο μόνο που θα διαφωνήσω σ αυτή τη φάση είναι με ΔΕΗ.Ανεξαρτητα τι γράφει ο Μπαρουφακης του Capital πιστευω (γι αυτό και εχω παρει ηδη το 1/3 της θεσης μου(μεγαλη θεση)στο 1.26 οτι έρχεται η ωρα της πληρωμής.Πιστευω ΌΤΙ θα είναι μέσα στην πρώτη πεντάδα ΣΕ απόδοση το 2019!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν η αγορά μας το 2019 είναι bullish θα επαληθευτείτε .... διαφορετικά ετοιμαστείτε για πιο κάτω.

      Διαγραφή
    2. Ας μην είναι bullish ΑΠΛΆ καλή.Βεβαια με ισχυρή κυβέρνηση Μητσοτάκη τότε θα μιλάμε για υπεραποδοση !ΌΣΟ για το ΚΆΤΩ ΔΕΝ βλέπω να δοκιμάζει ξανά τα χαμηλά της το 1.10 εκτός και ΓΊΝΕΙ κάνα χονδρό πατατρακ!Ίδωμεν...

      Διαγραφή
  3. Ποιός είναι ρε παιδιά ο γιουτιουμπίστας του Capital ; Εγώ προσωπικά θα συμβαδίσω με την παλαιότερη άποψη του Sir Takis ότι η ΔΕΗ θέλει πολύ υπομονή οπότε δεν δύναμαι να θέσω στόχο για το 2019. Αν δώσει αποδόσεις θα δώσει προς το τέλος του 2019 που πιστεύω θα ξεκαθαρίσουν πολλά και σε σχέση με την αγορά και σε σχέση με το διεθνές περιβάλλον. Ως τότε προσεκτικά !

    Δημήτρης


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αγορά προεξοφλεί τα επερχόμενα ιδιαίτερα τα καλά. Σαφέστατα θέλει υπομονή Η ΔΕΗ αλλά να είστε σίγουρη ότι θα μας αιφνιδιάσει πολυ πριν το τέλος του 19.Ειναι ειδικη περιπτωση!Its a steady case!

      Διαγραφή
  4. Νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα προβλέπει την μετακίνηση προσωπικού από τις προς πώληση μονάδες προς τη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ αλλά και την εφαρμογή προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου για όσους έχουν θεμελειώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης.
    www.worldenergynews.gr
    Με λίγα λόγια η Δ.Ε.Η θα τους φορτωθεί! Κατά τ' άλλα η μετοχή της Δ.Ε.Η θα ανεβεί!!!!!!!!!!!
    Κων/νος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπομονή είναι μνημονιακή δέσμευση η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.Στη ΔΕΗ γίνονται πράγματα που ακόμα δεν φαίνονται.Η επιχείρηση στο όχι πολύ μακρινό μέλλον θα ακολουθήσει το μοντέλο ΟΤΕ απαλλαγμένη από βαρίδια του χθές.Αντιλαμβάνεστε βέβαια την αποτίμηση της με 3500MW υδροηλεκτρικά ήδη κατασκευασμένα και την προοπτική κατασκευής 4000MW ανανεώσιμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΔΕΗ είναι Η ΔΕΗ και ο νοών νοειτω!Δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις αργά ή γρήγορα το ταμπλό θα μιλήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Τάκη μιας και έχετε χρόνο και όρεξη και απαντάτε , μπορείτε να σχολιάσετε το δημοσίευμα του http://bankingnews.gr/index.php?id=400554 που έχει σχέση με ΔΕΗ και τράπεζες και πόσο σημαντικό είναι για την ΔΕΗ αν και δεν έχουμε όλες τις λεπτομέρειες ακόμα , επίσης τις έχουν κάνει τόσα δώρα χοντρικά σχεδόν όσο είναι η κεφαλαιοποίηση της για τα επόμενα 1-2 έτη που βέβαια δεν έχουν φανεί ακόμα στον ισολογισμό της (τέλος λιγνίτη , ετοιμάζετε τέλος ρύπων στους λογαριασμούς , χρώση του λογαριασμού σε φυσική μορφή , http://www.capital.gr/epixeiriseis/3323324/neo-paketo-diasosis-ano-ton-250-ekat-euro-gia-ti-dei ) το σχόλιο με τον εκπτωτικό του capital έχει μεγάλη δόση χιούμορ αλλά δεν είναι η αλήθεια για την αποτίμηση της ΔΕΗ στο ταμπλό κατά την άποψη μου , το σίγουρο είναι ότι έχουν γίνει μεγάλα βήματα προς την σωστή κατεύθυνση ( πχ στροφή στις ΑΠΕ και απορρόφηση της ΔΕΗ ανανεώσιμες και αποεπένδυση από τον λιγνίτη , κατεβάζει διακόπτες σε όσους χρωστάνε Χαλυβουργική και Λαρκο προσεχώς ) που με κυβέρνηση Κυριάκου θα ήταν αδύνατο να γίνουν , γνωρίζω ότι έχετε θέση στην ΔΕΗ και αυτά που αναφέρω ίσως τα γνωρίζετε πριν τα αναφέρω αλλά θα ήθελα την άποψη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τη ΔΕΗ θέλω αλλαγή management ... δεν θέλω πλέον το Ελληνικό δημόσιο να έχει λόγο ... όντως βλέπω ότι γίνεται μια προσπάθεια να συμμαζευτούν τα ασυμμάζευτα, αλλά με ποιόν θα γίνει αυτό με τους Συριζέους??
      Αν ακολουθήσει το μοντέλο ΟΤΕ, με Γερμανούς να έχουν τον πρώτο λόγο τότε θα δούμε πράγματι άλλα νούμερα ... μέχρι τότε τοίχο τοίχο και με προσοχή.

      Διαγραφή
    2. Έχω την εντύπωση ότι συζητιέται πολύ το Γερμανικό μοντέλο όπως του ΟΤΕ τώρα τελευταία και για την ΔΕΗ , νομίζω είναι γνωστό σε όλους ότι θα πουληθεί το 17% άρα το δημόσιο θα υποχωρήσει αρκετά και μπορεί να αναλάβει το management αυτός που θα πάρει το πακέτο του 17% σε συνδυασμό με ποσοστό από τα Fund , όπως και να έχει σας ευχαριστώ και χρόνια πολλά και πάλι με υγεία . Όταν βρείτε χρόνο πείτε ένα σχόλιο για την συνέντευξη του Μυτιληναίου εκτός και αν τον θεωρείτε ακριβό σε αυτά τα επίπεδα τιμών.

      Διαγραφή
    3. Ο Μυτιληναιος ειναι αναμεσα στις 10 επιλογες μου ... θα σηκωσω thread ...

      Διαγραφή
  8. Κύριε Τάκη, χρόνια πολλά και με υγεία εύχομαι.Πλησιάζει η ώρα των τραπεζών;Βλέπω ότι υπάρχει μια πίεση να υπάρξει κάποια πρώτη λύση στα κόκκινα δάνεια.Μπορείτε να πείτε δυο λόγια που βρίσκονται αυτή τη στιγμή; Πιο πολύ πιστεύω τη Eurobank. Περιμένω όμως να δω τις εξελίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε leky
      χρονια σας πολλά με υγεία και καθαρό μυαλό.
      Μη βιάζεστε ...

      Στις 30 Νοεμβρίου έχω σχολιάσει για τις τράπεζες ...
      Πλησιαζει η ωρα!!
      Τσαμπα πραγμα .... ακομη ομως δεν ακουμπαμε. Να ολοκληρωθουν οι απομειωσεις .... και φυσικα τα κερδη δεν ειναι μονο 53.4 εκατ ευρω (εδώ αναφέρομαι στην ΑΛΦΑ).

      Αλφα ... Με διαφορα η καλυτερη Ελληνικη τραπεζα ... ενω η Πειραιως ειναι το απολυτο ζομπι. Αυτο καταδεικνυεται και απο τις κεφαλαιοποιησεις των μετοχων ... ειναι απο τις στιγμες που το ταμπλο δεν κανει λαθος!!!

      Κεφαλαιοποιησεις
      Εθνικη 905 εκατ ευρω
      Εurobank 1;2 δισεκατ. ευρω
      Αλφα 1,8 δισεκατ. ευρω
      Πειραιως 379 εκατ μολις ... ο ορισμος του Σαπιου Μηλου.

      Δεν θα ψωνισω τραπεζες .... ειναι πανακριβες απο πλευρας ποιοτητας ιδιων κεφαλαιων Η φθηνια που λεω αναφερεται στα λειτουργικα κερδη .. που για την ωρα δεν πομπαρονται λογω απομειωσεων. Αν τα ιδια κεφαλαια γινουν ποιοτικα τοτε θα πανε οι μετοχες τουλαχιστον10 φορες πανω ... αλλα μεχρι τοτε αποχη.

      Διαγραφή
  9. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εξαιρετικά καταρτισμενος και περιεκτικος ο ΣΕΡ ΤΑΚΑΡΟΣ!ΓΙΑ ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΚΤΛ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με καθυστέρηση η αντίδραση της ΔΕΗ για τη Χαλυβουργική

    Ολοι γνώριζαν πως η Χαλυβουργική είχε αναστείλει πλήρως τη δραστηριότητα της παραγωγής χάλυβα από το 2015. Ολοι εκτός της διοίκησης της ΔΕΗ, που το ανακάλυψε την περασμένη Πέμπτη.

    http://www.kathimerini.gr/1002398/article/oikonomia/epixeirhseis/o-dhkths-301218

    Τσίρκο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και οι συν αυτώ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Δεούλα έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους να αμπεγκλωβιστούν κοντά στο 1.50
    Τώρα σπάζοντας καθοδικά το 1.25 και αργότερα το 1.15 θα μας οδηγήσει σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα δηλαδή θα δούμε νούμερα κάτω απο 1 όπου θα αξιολογήσουμε την κατάσταση.
    Υπο προϋποθέσεις μπορεί να δώσει εξαιρετική απόδοση αλλά εμένα συνεχίζει να με προβληματίζει η σοβαρή πιθανότητα κάποιας αμκ. Χοντρές ζημιές και το 2018 .Και το πιθανότερο να μην γράψω σίγουρα θα έχει τεράστιες ζημιές και το 2019.Πρέπει να αλλάξουν μυαλά και φιλοσοφία.Ελπίζει να τα καταφέρει ο Κυριάκος αλλιώς δεν......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποιος περιμένει να δει την ΔΕΗ κάτω από 1 μάλλον πρέπει ν αλλάξει πλευρό.Προσωπικα πιστεύω ότι εκτός εξαιρετικού απροόπτου (βαθύ βύθισμα της αγοράς)ΤΑ ΧΑΜΗΛΆ ΤΗΣ ΤΑ ΕΊΔΕ ΣΤΟ 1.11!

      Διαγραφή
    2. Φιλτατε DREAMER

      Αμα σπάσει η Δεη τη πτωτική γραμμή τάσης και μετά ξεπεράσει το 1.5 οκ τότε θα έχουν ελπίδες για να αποτελέσει το 1.15 χαμηλό.
      Για την ώρα πιο κοντά είναι στο 0.8 τέλη Φλεβάρη με αρχές Μάρτη} παρά να σπάσει τη γραμμή τάσης και να βρεί στήριξη στο 1.5{ας πούμε.
      Ξέρω οτι είναι 1.37 τώρα.
      Θα δείξει.

      Διαγραφή
  13. Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ή ΔΕΗ? Το ανέκδοτο της χρονιάς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλή χρονιά στον οικοδεσπότη μας και σε όλους τους φίλους σχολιαστές.
    ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μοναδική περίπτωση ΑΜΚ στη ΔΕΗ είναι η πώληση σε επενδυτή του 17% της ΔΕΗ να γίνει με ΑΜΚ υπέρ αυτού.Τέτοια περίπτωση βέβαια είναι win win.
    ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ζημιές ειδικότερα το α εξάμηνο του 2019 θα είναι τεράστιες. Αλλωστε περιμένουμε αναλυτικά και το τραγικά πολύ άσχημά αποτελέσματα για το 4ο τρίμηνο του 2018. Ξεφευγει άσχημα η κατάσταση.Και τώρα που είμαστε σε περίοδο εκλογών δεν θα κάνει απολύτως τίποτα για να βελτιώσει την κατάσταση η παρούσα κυβέρνηση. Για να έχει ελπίδες η Δεη νομίζω σε μέσοπρόθεσμο χρόνο θα πρέπει να συμφωνήσει με κάποιο φαντ ο Κυριάκος να προχωρήσει σε μια αμκ θα δούμε τι ειδους ώστε να βελτιώσει καταρχάς τα κόστη της/να κυνηγήσει και όσους δεν πληρώνουν κλπ και ίσως αππο το 0.30 ή 0.5 να ξεκινήσει ενα ράλη με στόχο σε μια τριετία να πάει στο 4.Θα δούμε.Και μετά να προσπαθήσει το κράτος να πουλήσει σε πολύ καλές τιμές ενα άλλο μεγάλο κομμάτι της Δεη.

      Κύριε Πεζοπόρε κάπως έτσι σκέφτομαι ελπίζω να εξελιχθεί η ιστορία.
      Αλλά σύντομα πρέπει να κάνει μια σοβαρή αμκ.

      Διαγραφή
    2. πινοκιο άργησες να αγορασεις ????

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους , κύριε πινοκιο μπορείτε να αγοράσετε ΣΜΕ sort στην ΔΕΗ αφού είστε τόσο σίγουρος για τις προβλέψεις σας και φυσικά να τα οικονομήσετε , όσο για το 2019 πιθανότατα θα έχει κερδοφόρα χρήση σύμφωνα με τις κινήσεις που έχουν κάνει από την πλευρά του Σύριζα (πάνω από 250 εκατομμύρια της έδωσε με αυτά που ψήφισε για την επόμενη 2ετια ) , καμία κυβέρνηση δεν θέλει να σκάση το κωλοχανείο στα δική της διακυβέρνηση και μην ξεχνάτε ότι μόνο ο Σύριζα μπορεί να πουλήσει τους λιγνίτες χωρίς να ανοίξει μύτη.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Πινόκιο στις τιμές που είναι η ΔΕΗ τι αύξηση να κάνει ,σε ποια τιμή μετοχής να γίνει αύξηση.Δηλαδή να έρθει κάποιος να δώσει 180εκ και να πάρει τη μισή ΔΕΗ.Ή να γίνει αύξηση με μεγάλο REVERSE μετοχών και να γίνει και στο δημόσιο μεγάλο DILUTION σαν να έχει χρεοκοπήσει από τώρα.Η ΔΕΗ αν συνεχίσει άσχημα μόνο σε κομμάτια μπορεί να κόβεται.Η τιμή που έχει εδώ γύρω μπορεί να προεξοφλεί χειρότερα μπορεί και όχι.Κατά τη γνώμη μου όμως πρέπει να υπάρχει μια τοποθέτηση έστω και αν βρεθεί χαμηλότερα γιατί δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι..Αν δεν είναι να πάει για χρεοκοπία δεν σημαίνει ότι από μια τιμή που θα βρίσκεται σε κάθε άσχημο αποτέλεσμα θα πηγαίνει όλο και πιο κάτω.
      ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ απόλυτα με τον ΠΕΖΟΠΟΡΟ γι αυτό και έχω αγοράσει το 1/3 της θέσης μου στο 1.22!

      Διαγραφή
    6. Καταρχάς κ.Geopard δεν είμαι τόσο σίγουρος αλλά και πάλι παρότι η διάθεση μου είναι πτωτική δεν θα ήθελα να ξεκινούσα sort εδώ. Ετσι κι αλλιώς αποφεύγω τα παράγωγα πια.

      Κύριε πεζοπόρε σας καταλαβαίνω.Εφόσον νιώθετε οτι ας πούμε η λογιστική αξία της Δεη είναι στο μηδεν καλά κάνετε και ρισκάρετε μια επένδυσΗ. Αν και εγώ σε ένα κρατικόχαρτο θα προτιμούσα να βρίσκεται στη κυβέρνηση ενα φιλελεύθερο κόμμα ή τουλάχιστον ενα σοβαρό άτομο στο Μαξίμου,

      Κύριοι lefteris και Dreamer σε λίγο καιρό θα ξέρουμε αν έχω αργήσει να μπω δεη.Θα σπάσει τη καθοδική γραμμή τάσης και μετά το 1.5 ή θα βρεθούμε κάτω απο το 1?

      Διαγραφή
    7. Φαίνεται σε αυτό που γράφω ότι νιώθω ότι η ΔΕΗ έχει λογιστική αξία μηδέν?Γράφετε για ΑΜΚ.Αναγκαστικές ΑΜΚ κάνουν οι εταιρείες που δεν έχουν ιδία κεφάλαια,όχι εταιρείες με το ενεργητικό της ΔΕΗ.
      ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
    8. Φιλτατοι ότι ήταν να γραφτεί η ειπωθεί για την ΔΕΗ γράφτηκε με πρώτο τον Τακαρο.Οτι αλλο απο εδώ και πέρα είναι απλά σε δουλειά να βρισκόμαστε!Αν αλλάξουν τα δεδομένα τα λέμε ξανά!

      Διαγραφή
  16. Καλημέρα σε όλους. Δύο links με τις θέσεις των hedge funds σε ΔΕΗ και σε άλλες μετοχές. Αφορούν τις 2-1-2019 και τις 10-12-2018. Όσο η θέση της Lansdowne Partners παραμένει αμετάβλητη στη ΔΕΗ, προσωπικά δεν βλέπω τη μετοχή να φεύγει. Πιστεύω ότι κάτι μπορεί να γίνει ενόψει εκλογών (όταν προκηρυχθούν) και τότε νομίζω ότι αξίζει να ξεκινήσει κάποιος σταδιακές αγορές στη μετοχή. Τα 2 Liks από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς:
    http://www.hcmc.gr/aweb/files/shortsell236/files/2019_01_02%20HCMC_disclosed_short_positions_gr.xls
    και
    www.hcmc.gr/aweb/files/shortsell236/files/2018_12_10 HCMC_disclosed_short_positions_gr.xls
    Γιώργος Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η ΔΕΗ είναι πλέον ανοιχτό βιβλίο. Ότι σκελετούς είχε στην ντουλάπα της τους έβγαλε.Για μένα αξίζει το Ρίσκο γιατί το ταβάνι θα βγάλει μάτια! Υπομονή το ταμπλό θα μιλήσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Φίλος μας ο εκπτωτικός ξεσαλώνει με νεα βιντεάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γιατρουλη τι λες για ΔΕΗ? Θα ζορισει το πράμα? Βλέπω πολλούς οψιμους που την κράζουν?Ο Τακαρος μέχρι στιγμής δικαιώνεται φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Άκρα του τάφου σιωπή για τα καραβάκια!Ο οικοδεσπότης σπάει ταμεία και εμείς οι πιστοί μαζί του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά κέρδη στους έχοντες, όπως και για τα υπόλοιπα χαρτιά (εβροφάρμα, κρήτων, ΕΚΤΕΡ κ.λ.π. που αφορούν εμάς τους μικρομετ προς το παρόν)
      Και εγώ την γλυκοκοίταζα στα 0,80ε ακόμη και στο 1€ και δεν πήρα έστω για γρήγορο κέρδος, ειδικά μετά τα πακέτα και φυσικά δυστυχώς δεν απολαμβάνω τα λογιστικά κέρδη και χαίρομαι που το χρημ/ριο και πάλι χαρίζει συγκινήσεις.
      Έχω όμως ένα κουσούρι. Ναι μεν ακούω τον οικοδεσπότη, αλλά δεν αγοράζω αν δεν πειστώ ο ίδιος. Και 1000% να κάνει δεν μου δίνει ορατότητα κερδών τέτοια που να με πείσει. Δεν λέω πως δεν νοικοκυρεύτηκε και δεν έχει περιθώρια βελτίωσης του ισολογισμού κ.λ.π. Αλλά δεν μου αρκεί η ανάλυση του οικοδεσπότη και οι παρουσιάσεις της εταιρίας για να την καταλάβω στον βαθμό που θέλω.
      Όποιος έχει ποιό ξεκάθαρη εικόνα ή είναι κοντά στην διοίκηση ή έχει προνομιακή πληροφόρηση λειτουργεί φυσικά με μικρότερο κίνδυνο. Πάντα φυσικά υπάρχει το ρίσκο
      Στον ικτίνο αντίθετα έδρασα με αποφασιστικότητα και "θάρρος"με αγορές με ρυθμό πολυβόλου. Εκεί και αν πήραμε και θα πάρουμε σώβρακα
      Λάρις

      Διαγραφή
    2. 3 Αυγούστου 2018 γράφει κάποιος για τον ΠΑΠ

      "Αν ένα χαρτί έχει χ λόγους για άνοδο (κυρίως καλά θεμελιώδη) όλες οι τιμές εισόδου είναι νομίζω καλές. Χθες κατά τις τελευταίες 2 ώρες συναλλαγών πουλούσαν 8156 κομμάτια στο 0,80...Ρευστότητα στο χαρτοφυλάκιο υπήρχε, εκτίμηση στο γκουρού ομοίως ψώνισα τα μισά στην δημοπρασία στις 5.00"

      Του απαντά άμεσα ο παιχταράς ξερόλας

      "Καλά εννοείται ότι όλες οι τιμές εισόδου ΔΕΝ είναι καλές....Δεν χρειάζεται καν ανάλυση αυτό, τόσο αυτονόητη είναι η ανωτέρω φράση...
      Για οποιαδήποτε εταιρεία, όσο εκπληκτική και αν είναι, όσο άψογα θεμελιώδη και αν έχει, όσο καλό management και να έχει, σε όποιο περιβάλλον και αν επιχειρεί, όσες προοπτικές ανάπτυξης και να έχει προφανώς και δεν σημαίνει ότι όλες οι τιμές εισόδου είναι καλές..."

      Τι να πεις...για κάτι τέτοιες περιπτώσεις έλεγε η σοφή γιαγιά "μεγάλη μπουκιά να τρως...μεγάλη κουβέντα να μην λες"

      Ναι λοιπόν...προτιμάμε καλύτερα επένδυση σε μια εταιρεία με καλά θεμελιώδη που εγγυώνται λογική μελλοντική άνοδο παρά σε μια φτηνή μετοχή που η φαντασία μας πιθανολογεί συντόμως θεαματική πορεία παραγνωρίζοντας την πραγματικότητα...πως κάποιος λόγος υπάρχει που την τιμωρεί η αγορά κι όποιος αλαζονικά τον παραβλέπει θα το πληρώσει

      Διαγραφή
    3. Όχι κύριε Hippy δεν ψάχνουμε να επενδύσουμε σε εταιρείες με καλά θεμελιώδη : μια εταιρεία με καλά θεμελιώδη μπορεί να αποτελεί εξαιρετικά κακή αγορά / επένδυση και μια εταιρεία με άσχημα θεμελιώδη μια θαυμάσια επένδυση. Δεν ψάχνουμε λοιπόν καλές εταιρείες ψάχνουμε καλές επενδύσεις, ή αλλιώς ψάχνουμε mispriced bets.

      Αν σας προτείνουν μια εταιρεία με εξαιρετικά θεμελιώδη μην σπεύσετε να την αγοράσετε, ρωτήστε πρώτα ΠΟΣΟ σας την πουλάνε (όχι όλες οι τιμές εισόδου δεν είναι καλές), και αν βρείτε μια εταιρεία με άσχημα θεμελιώδη μην την απορρίψετε πριν δείτε ΠΟΣΟ κάνει.
      Εξ’ου και το να επαναφέρετε την μπαρούφα ότι «Αν ένα χαρτί έχει χ λόγους για άνοδο (κυρίως καλά θεμελιώδη) όλες οι τιμές εισόδου είναι νομίζω καλές…» και να με προσβάλλετε κι από πάνω - ως παιχταρά ξερόλα – επειδή σας επισήμανα κάτι το οποίο (θα έπρεπε να) αποτελεί την αλφαβήτα κάθε επενδυτή, έχει μια μεγάλη δόση συριζέϊκου θράσους : εμ δεν ξέρετε, εμ βγάζετε γλώσσα με εξυπνακίστικη ειρωνεία.

      Τώρα για το ότι προβαίνετε σε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά ενός αγνώστου στο διαδίκτυο, καθότι είναι μια πράξη «δωρεάν» και ουδεμία συνέπεια κινδυνεύετε να υποστείτε όσο βαρείς χαρακτηρισμούς και αν χρησιμοποιήσετε, αυτό με δυο λέξεις μόνο μπορεί να περιγραφεί : τζάμπα μάγκας.
      Κι εγώ με το τζάμπα δεν τα πάω καλά για να σας τους ανταποδώσω.

      Γρηγόρης




      Διαγραφή
    4. Σε 3 παραγράφους έμαθα ότι:

      1) "μια εταιρεία με άσχημα θεμελιώδη μπορεί να αποτελεί μια θαυμάσια επένδυση"...τι να πω? Ίσως εάν δεν κλείσει...μια και όμως το πιστεύετε κάντε όλο σας το χρήμα ΙΝΛΟΤ που την αποτιμά κοψοχρονιά το μαγαζί (δικαίως κατά τη γνώμη μου)

      2) "Δεν απορρίπτουμε μια εταιρεία με άσχημα θεμελιώδη εαν μας την δίνουν σε καλή τιμή¨...καλή τιμή για τον αγοραστή ή τον πωλητή που προσπαθεί με την χαμηλή τιμή να σπρώξει τη σαβούρα? Τι να πει κανείς? ΣΑΤΟ, ΣΑΤΟ, ΣΑΤΟ...

      3) "Συριζέϊκο θράσος" ...αυτό πάλι που κολλάει? Βρε μπας και είσαι ο "υποθέσεις κάνω" τσαντισμένος που σε τάπωσα στο σαπάκι τη ΦΡΙΓΟ?

      4) "Μπαρούφας", ¨εξυπνάκιας", "τζάμπα μάγκας" χα χα χα...έχει απαντηθεί από τον Πιραντέλλο...έτσι είναι εάν έτσι πιστεύετε

      Μπορείτε να κάψετε το χρήμα σας όπως θέλετε κύριε Γρηγόρη...Σιγά μην κλάψω σιγά μην ασχοληθώ...πάντως η επιλογή Παπουτσάνης στα 0,80 με 42% απόδοση στο 5μηνο μάλλον επιτυχής μου φαίνεται...άντε και στα δικά σας.

      Διαγραφή
    5. Γράφει ο Howard Marks (αν δεν τον ξέρετε με ένα γκουγκλάρισμα θα σας λυθούν οι απορίες) στη σελίδα 143 του "The Most Important Thing Illuminated", 2013 (διαβάστε το, θα μάθετε ΠΑΡΑ πολλά σε λίγο περισσότερες παραγράφους από 3) :

      Our goal isn’t to find good assets, but good buys. Thus, it’s not what you buy; it’s what you pay for it. A high-quality asset can constitute a good or bad buy, and a lowquality asset can constitute a good or bad buy. The tendency to mistake objective merit for investment opportunity, and the failure to distinguish between good assets and good buys, get most investors into trouble.

      Με τις υγείες σας

      Γρηγόρης

      Διαγραφή
    6. Κύριε Γρηγόρη δεν σας γνώριζα πριν εμφανιστείτε από το πουθενά για να σχολιάσετε δηκτικά-αρνητικά την άποψη μου ότι "εαν ένα χαρτί έχει χ λόγους για άνοδο (κυρίως καλά θεμελιώδη) όλες οι τιμές εισόδου είναι νομίζω καλές". Επιμένω στην άποψη μου, είναι σαφές ότι δεν συμφωνούμε, κρατείστε την δική σας, ας μην το συνεχίζουμε.

      Δεν τον ξέρω τον Howard Marks...στο διαδίκτυο κυκλοφορούν ένα σωρό συγγραφείς-γκουρούδες...στατιστικά καθένας μας διαλέγει αυτόν που έχει παρόμοιες απόψεις με τις δικές του..."την πραγματικότητα δεν την αντιλαμβανόμαστε όπως είναι αλλά όπως είμαστε" έγραψε κάποιος σοφός. Μεγάλη αλήθεια. Εγώ λοιπόν πιστεύω ότι κάθε μετοχή, κάποια στιγμή θα συγκλίνει προς τα θεμελιώδη της...η ΛΑΒΙ προς το μηδέν, ο ΜΥΤΙΛ προς τα 12.

      Να επισημάνω απλώς ότι σύμφωνα με την άποψη που (τότε) διατυπώσατε κι υποστηρίζετε ακόμα από τη στιγμή που κάποιος δεν αγόρασε ΙΚΤΙΝ στο 0,80, ΤΕΝΕΡΓ στο 2ευρο, ΑΣΚΟ στο 0,60 εάν το κάνει σε τρέχουσες τιμές σήμερα είναι λάθος επενδυτική κίνηση. Διαφωνώ (ελπίζω να έχω αυτό το δικαίωμα).

      Διαγραφή
    7. Τι να του πει του χιπι ο Μαρκς με 2 δις δολαρια περιουσία.
      Ο Χιπι έβγαλε 42% σε 5 μήνες από τον ΠΑΠ, δηλαδή κοντά 1000 ευρώ - κάτσε καλά!

      Για το Χιπι δεν υπάρχουν ακριβές και φθηνές μετοχές, μόνο καλές και κακές.
      Αν ο Χιπι ήταν στο ΧΑ το 1999 θα αγόραζε τα διαμάντια και θα κονομούσε.

      Διαγραφή
    8. Λολα θα με απολολανεις ... στο 99 πηγες? Δηλαδη τι θες να μας πεις οτι εισαι πιο μαγκιορα απο εναν Τακαρο? Για χαλαρωστε μερικοι ... αφηστε τον κυριο hippy ελατε εδω ... με εμενα να αναμετρηθειτε στα μαρμαρενια αλωνια ... ειμεθα και του σαλονιου και του λιμσνιου.
      Ελατε σε μενα για κοντρες κυρια Λολα.

      Διαγραφή
    9. Λολάθηκε ο λωλός και βλέπει ονείρατα...μια κι ο Μαρκς έχει 2 δις δολλάρια θα ελεήσει με 2 δις ευχές τους πιστούς ακόλουθους...Σωραίος!!!!!!!

      Διαγραφή
    10. Καρέλιας, ΜΠΕΛΑ, Πλαστικά Κρήτης...διαμάντια υπήρχαν αλλά το Λωλό προτίμησε Βωβό που ήταν (τάχα) υποτιμημένος-good buy...ας πρόσεχε...όπου ζαβός κι η μοίρα του.

      Διαγραφή
    11. Υπάρχει ένα κλασικό βιβλίο το οποίο λέγεται "market wizards" και έχει συνεντεύξεις πετυχημένων διαχειριστών/traders. Το συμπέρασμα από κει είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να βγάλει (και να χάσει φυσικά) κανείς χρήματα απ' τις αγορές. Εξαρτάται απ' την ιδιοσυγκρασία του καθενός.

      Κύριε Χίπη, νομίζω πάντως θα εκτιμούσατε το Howard Marks. Τα memos του ( https://www.oaktreecapital.com/insights/howard-marks-memos ) διαβάζονται από πολλούς σχετικούς με το άθλημα, θεωρούνται must, και είναι και καλογραμμένα και διαβάζονται ευχάριστα. Επίσης είναι της φιλοσοφίας value/distress investing.

      Το "Δεν απορρίπτουμε μια εταιρεία με άσχημα θεμελιώδη εαν μας την δίνουν σε καλή τιμή¨ αναφέρεται στο λεγόμενο "cigar butt investing"(αγοράζουμε το πούρο λίγο πριν τη τελευταία τζούρα ας πούμε) και το δίδαξε το μέντορας του Buffet, και συγγραφέας του Intelligent Investor, Benjamin Graham.

      Γενικά θεωρώ πως και διαφορετική ιδιοσυγκρασία/στρατηγική να έχει κάποιος, καλό είναι να διαβάζει και διαφορετικές απόψεις για να ανοίγει(ή να μη κλείνει) το κεφάλι του.

      Χαιρετισμούς.

      Υ.Γ. Κύριε Χίππη, με το Τιτάνα τι κάνατε;

      Διαγραφή
    12. Κύριε Μιχάλη τα είπατε όλα και με βρίσκετε απολύτως σύμφωνο...ξέρω την μετριότητα μου, μου αρέσει το διάβασμα, θα ήθελα να γίνω καλύτερος...το πρόβλημα είναι ότι έκλεισα τα 65 και τα αγγλικά μου τα εξάσκησα κάπως μόνο το 1999 που πήγαμε με την κυρά μια βδομάδα στο Λονδίνο...αν υπάρχει σε μετάφραση γράψτε το να το αγοράσω...

      Έχω διαβάσει κάμποσα επενδυτικά βιβλία...προς Θεού δεν απορρίπτω τον Howard Marks (που δεν τον ξέρω) ούτε κανέναν άλλο...πιστεύω όμως ότι το "ταλέντο" δεν μεταφέρεται, ούτε διδάσκεται...εάν το έχεις με τις κατάλληλες οδηγίες και πολύ προσπάθεια ίσως γίνεις Τσιτσιπάς...εάν δεν το έχεις οφείλεις πάλι να πάρεις τις σωστές οδηγίες για να ΜΗΝ γίνεις της καρπαζιάς

      Διαγραφή
    13. Στον Τιτάνα την παραμονή λήξεως της ΔΠ ρώτησα τον χρηματιστή μου στην ΑΧΕ να μάθω τι ποσοστό πελατών την είχαν αποδεχτεί...μου είπε "μόνο δύο"...οπότε πούλησα επιτόπου το 90% της θέσης μου στα 20,50...τα υπόλοιπα τα έδωσα μετά την αποτυχία του εγχειρήματος στα 19,56 (ίσα τα έξοδα).

      Εταιρειάρα ο ΤΙΤανοτεράστιος αλλά έχει απαιτητική κεφαλαιοποίηση...υπάρχουν στην Ευρώπη πολύ μεγαλύτερες και με καλύτερους δείκτες (είμαι φανατικός των θεμελιωδών τι να κάνω...χα χα χα). Θεωρώ ωστόσο ότι με ορίζοντα 12μηνου το πιθανότερο είναι κάποια νέα πρόταση να ξαναπέσει στο τραπέζι.

      Διαγραφή
    14. Χμ, πολύ έξυπνα πράξατε με το ΤΙΤάνα. Εγώ έμεινα με τις μετοχές στο χέρι.. Περιμένω να τις δώσω τις επόμενες μέρες χωρίς χασούρα. Πάντως κρατώ ότι μιλήσατε με το χρηματιστή σας για την επόμενη. Αν και ο δικός μου, στην αρχή βέβαια, μου 'χε πει πως ήμουν ο μόνος που θα τις κράταγα προς "εξαργύρωση".

      Όσο, για τα αναγνώσματα, μακάρι να μπορούσα να σας υποδείξω κάτι στα ελληνικά. Πάντως ακόμα και να υπήρχε, μάλλον θα ήταν μέτρια/κακή μετάφραση (κανόνας). Πριν κάποια χρόνια αποφάσισα να σταματήσω να διαβάζω μεταφράσεις αγγλικών βιβλίων.

      Ένα ωραίο ρητό που 'χει πει ο Charlie Munger πάνω κάτω είναι το "είναι πιο εύκολο να αποφεύγεις τα ηλίθια λάθη, παρά να προσπαθείς να είσαι έξυπνος".

      Διαγραφή
    15. Για να καταλάβουμε τι εστί Howard Marks ας δούμε τι λέει ο Warren Buffet για αυτόν και το βιβλίο του :
      BUFFET
      When I see memos from Howard Marks in my mail, they’re the first thing I open and read. I always learn something, and that goes double for his book.

      Buffett so admired Marks's client memos that he offered to write a dust-jacket blurb if Marks would publish the book sooner.

      Και επιτρέψτε μου να συνεχίσω από κάτω με πιο εκτενές απόσπασμα από το βιβλίο (σελ 46-47) για τη σχέση τιμής - αξίας.

      Γρηγόρης

      Διαγραφή
    16. Let’s say you’ve become convinced of the efficacy of value investing and you’re able to come up with an estimate of intrinsic value for a stock or other asset. Let’s even say your estimate is right. You’re not done. In order to know what action to take, you have to look at the asset’s price relative to its value. Establishing a healthy relationship between fundamentals—value—and price is at the core of successful investing.

      For a value investor, price has to be the starting point. It has been demonstrated time and time again that no asset is so good that it can’t become a bad investment if bought at too high a price. And there are few assets so bad that they can’t be a good investment when bought cheap enough.

      When people say flatly, “we only buy A” or “A is a superior asset class,” that sounds a lot like “we’d buy A at any price … and we’d buy it before B, C or D at any price.” That just has to be a mistake. No asset class or investment has the birthright of a high return. It’s only attractive if it’s priced right.

      Hopefully, if I offered to sell you my car, you’d ask the price before saying yes or no. Deciding on an investment without carefully considering the fairness of its price is just as silly. But when people decide without disciplined consideration of valuation that they want to own something, as they did with tech stocks in the late 1990s—or that they simply won’t own something, as they did with junk bonds in the 1970s and early 1980s—that’s just what they’re doing.

      Bottom line: there’s no such thing as a good or bad idea regardless of price!

      Διαγραφή
    17. Κύριοι Hippy και Γρηγόρη, νομίζω πως επί της ουσίας συμφωνείτε, απλά η αντιπαράθεση έγινε λίγο περισσότερο προσωπική απ' ότι θα έπρεπε και δεν το συνειδητοποιείτε.
      Κύριε Hippy ίσως θα έπρεπε να πείτε πως όλες οι τιμές κάτω από τη fair value (όποια είναι αυτή για τον καθένα) είναι καλές και πάντα με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Στο παράδειγμα του ΜΥΤΙΛ που δίνετε, μπορεί όντως η fair value να είναι τα 12,0 και τα 10,70 να ήταν μια καλή τιμή, αλλά τα 7,0 ή 8,0 είναι ακόμα καλύτερες τιμές για να μπει κάποιος.
      Μην ξεχνάμε πως στον πυρήνα του value investing βρίσκεται η έννοια του safety margin.

      Κε Τάκη κάνετε εξαιρετική δουλειά στο να μας ξυπνάτε, αλλά φαίνεται πως αρκετοί γινόμαστε κακόκεφοι όταν μας ξυπνάνε. Καλά κουράγια και ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    18. Κάνε με Μάγο να σε κάνω πλούσιο...

      Εγώ βλέπω ως εξής τα πράγματα κ Barren....καθένας από εμάς, εάν θέλει να είναι χρηστικός, καταθέτει αιτιολογημένη άποψη για μια μετοχή ή την πορεία της αγοράς γενικότερα...θεωρώ "τίμιο" (αν θέλει) να πληροφορεί για την επενδυτκή θέση στην εταιρεία καθώς ουσιαστικά την προμοτάρει...αλλά ως εκεί...ο "κριτικός" αναγνώστης θα βοηθήσει την ομάδα με σχόλιο για την συγκεκριμένη μετοχή και όχι για το επενδυτικό προφίλ του γράφοντος...

      Τον ΜΥΤΙΛ τον έβαλα τυχαία σαν παράδειγμα...αυτό που με προβληματίζει στον συγκεκριμένο είναι ότι αυτόν και τα ΕΛΠΕ σχεδόν όλοι "οι διαβασμένοι" (κατά την γνώμη μου) σχολιαστές τούτη την περίοδο τον έχουν για πάνω...ολοκληρώνω επισημαίνοντας οι περισσότεροι από εμάς "ελαφρώνουμαι" τη θέση μας όταν (υπερ)ανεβαίνει απότομα και την ενισχύουμε στην διόρθωση (εξαιρετικό μάθημα επι του προκειμένου έκανε ο κ. Τάκης το τελευταίο τρίμηνο με τον Ικτίνο)

      Διαγραφή
  21. Κύριε Γρήγορη μην τα κάνουμε όλα ισιωμα ο άνθρωπος γράφει καλοπροαίρετα πες μας τα δικά σου με τον τρόπο σου αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλοπροαίρετα ;!! αποκαλώντας με "ο παιχταράς ξερόλας" ; Αν γράψει κακοπροαίρετα θα μου βρίσει τη μάνα και τον πατέρα να υποθέσω...

    Γργηγόρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμος αδέλφια? Εκτός του οικοδεσποτου(που απορώ με την υπομονή του)και μερικών ακόμη όπως ο κύριος hippy γράφουν ότι τους κατέβει στην κούτρα ανωνύμως γιατί πολύ απλά η μ@κ@κι@ όχι μόνο δεν φορολογείται αλλά επί των ημερών του ακατονομαστου που θα έλεγε και ο Τζιμακος επιδοτείται.Εχω να καταθέσω λοιπόν μια πρόταση .Απο εδώ και περα απαντάμε σε όσους έχουν ένα Nick name και δεν σουλατσάρουν ανωνύμως και προ πάντων δεν απαντάμε σε μετά Χριστόν Προφήτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ από που ξεφύτρωσες;
      Με ποιό όνομα έγραφες τόσο καιρό;;

      Διαγραφή
    2. Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω φίλε μου γιατί ούτε ξεφύτρωσα ούτε έγραφα τόσο καιρό!Απλά είχα την υπομονή να διαβάζω κάτι πικραμένους σαν εσένα!

      Διαγραφή
    3. Δεν με απογοήτευσες καθόλου. Εύλογο το ερώτημα μου και ειλικρινής η απάντηση σου
      Τώρα για πικ ραμμένος δεν θα το έλεγα

      Διαγραφή
    4. Λολαθηκαμε ντιπ για ντιπ εδώ μέσα.Ετσι μπράβο ΤΑΚΑΡΕ γιατί όπως λέγαμε κάποτε στο μεγάλο χωριό που ζούσα If you can't afford the heat stay out of the Kitchen!Όσο για τον φίλο Hippy συντάσσομαι .

      Διαγραφή
    5. Αχ αυτοί οι αγγλοθρεμμένοι, τί ωραία που τα λένε!

      Διαγραφή
  24. Κύριε Γρήγορη προτάσεις και γιατί είναι το ερώτημα για όλους μας με πρώτο μέλημα να μην έχουμε ζημιές και κατόπιν να αποδειχτούν κερδοφόρες έως ιδιαίτερα κερδοφορες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Έτσουξε λιγάκι αλλά σου άρεσε? Που να δεις τι σου χω για μετά και πόσα Αχ θα πεις ακόμη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμένω με ανυπομονησία. Τί έτσουξε δεν μπορώ να καταλάβω πραγματικά, εσύ θα ξέρεις καλύτερα

      Διαγραφή
  26. Δεν ήταν για σας κύριε Κίτσο ήταν γι αυτόν που του αρέσουν οι Σταλινοκατσαπλαδιες και όχι οι αγγλοθρεμενοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία συμπεράσματα! Από πού και εως πού; Η φαντασία οργιάζει!

      Διαγραφή
  27. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσω καν την φαντασία μου για τα αυτονόητα .Μόνος σου καρφωθηκες τι να κάνω. Ανάλογα με το μέζε και το πιρούνι. HAVE A NICE SUNDAY DEAR.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης! Δεν ξαναμιλώ γιατί με πήρες χαμπάρει πάω να κρυφτώ
      Καλό ΣΚ

      Διαγραφή
    2. Μόνος σου ξεσε στη γλίτσα του τσοπάνη...
      Good luck

      Διαγραφή
    3. Άντε να εισφέρεις και τις γνώσεις σου εδώ βλέπω πήρες φόρα. Όχι τσάμπα μάγκας

      Διαγραφή
    4. Βλέπω γρηγορα ξαναβγηκες απ την κρυψώνα σου! Ηρθε ο καιρός της μαρμοτας ?Let it be my friend Όλα καλά!

      Διαγραφή
    5. Άσε τις αμπελοφιλοσοφίες και κάνε καμιά ανάλυση μτχ. Όχι μόνο την πάρτη μας

      Διαγραφή
    6. Πλάκα μου κάνεις φίλε μου ?Τι μπορεί να πει σε σένα ενας αγγλοθρεμενος και μάλιστα από απέναντι πλευρά του Ατλαντικού? Εσύ κάτι τέτοιους τους έχεις γι πρωινό ή κάνω λάθος ?

      Διαγραφή
    7. Τέλος πάντων να μην σπαταλούμε άλλο χρόνο, γιατί είναι πολύτιμος. Δεν απευθύνεσαι μόνο σε μένα. Εδώ καταθέτουμε απόψεις για μτχ. Αν θέλεις συμμετέχεις, αν όχι κάνεις ότι έκανες τόσο καιρό. Παρατηρείς εκ του μακρόθεν, δικαίωμα σου.

      Διαγραφή
    8. Καλά το πας μόνο που η "επιθεση"-αναφορα ήταν προσωπική σωστά?Και μάλιστα σε κάποιον που δεν σε ενόχλησε γιατί πρώτον δεν σε ξέρει και δεύτερο δεν είχε κάποιο λόγο να το κάνει!Γιατί άραγε δεν ενόχλησε Κανένα άλλον η ανάρτηση μου ?Όλα καλά φίλε μου!

      Διαγραφή
  28. ...είναι ότι αυτόν και τα ΕΛΠΕ σχεδόν όλοι "οι διαβασμένοι" (κατά την γνώμη μου) σχολιαστές τούτη την περίοδο τον έχουν για πάνω.

    Θα διαφωνήσω και ξεχωρίσω τη θέση μου. Ελπε λόγω εποχικότητας και μυτιλ γιατί ενώ όλα πριμα πχ με πριμιουμ αλουμίνας και κονομέ από τους αχριστερούς, έκανε χαμηλές τιμές λες και μας αγάπησε ξαγνικά ο πρεμ και ο βαγγελίνιο να ψωνίσουμε χαμηλότερα. Εχω δώσει 100% της θέσης εκεί και μπορώ να παίζω με τις τάπες (μπάνκιες) μέχρι να ξαναφτάσει στη τιμή πώλησης- που δεν ήταν και στα ψηλά κιόλας του προηγούμενου ανοδικού.


    Αν όλα πριμα είτε θα καλούπωνε για το δικό του φυσικού αερίου είτε θα έκανε προσφορά στις 6-2-2019

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρετε κ.Lorac

      κατ΄αρχήν ομολογώ πως ναι κατά την δική μου κρίση ανήκετε στους διαβασμένους χε χε...όμως άφησα παράθυρο...έγραψα "σχεδόν όλοι οι διαβασμένοι"...συνεπώς δεν συμπεριέλαβα τους πάντες...πάντως εγώ έχω σημαντική θέση και στα δυο χαρτιά και δεν σκέφτομαι προς το παρόν να την μειώσω.

      Ως προς τις μπανκιές το θέμα έχει απαντηθεί απ΄τον Καζαντζάκη

      "Δεν πιστεύω στα οράματα, δεν ψωνίζω καθάρματα, είμαι ελεύθερος" (ή κάπως έτσι τέλος πάντων)

      Μεγάλωσα, δεν αντέχω την πίεση...άσε που ποτέ δεν μου έρεσε το υποβρύχιο ψάρεμα...ας κερδίσουν άλλοι από δαύτες...η αποχή απαλλάσσει από καταπίεση και στρες...βέβαια μειώνει και την πιθανότητα σημαντικών κερδών αλλά...ουκ εν τω πολλώ το ευ!!

      Διαγραφή
    2. κ. Lorac θα μας κάνετε μια μετάφραση (!) των λεγομένων σας περί ΜΥΤΛ?

      Διαγραφή
    3. Φίλτατε κύριε Lorac καλημέρα.Γιατί έπρεπε να κάνει προσφορά στις 6-2-2019 ο κύριος Ευάγγελος; Γιατί γύρισε -άπαξ -η Μελίτη σε κέρδη χωρίς να έχει εξασφαλισμένη καύσιμη ύλη;Ή γιατί πρέπει να εξυπηρετήσει τον αρμόδιο υπουργό ο οποίος αν θυμάμαι καλά ένα δημοσίευμα του euro2day δήλωνε στην ιδιαίτερη πατρίδα του ότι δεν θα προχωρήσει η πώληση επί της υπουργίας του; Βέβαια αναφέρω τα δημοσιευόμενα,δεν γνωρίζω σε βάθος το θέμα.Καλό κουράγιο ακι εύχομαι επιτυχίες με τις μπάνκιες,κρατώ ένα 10% του χαρτοφυλακίου μου στην ΑΛΦΑ και αγανακτώ.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Lorac στα ΕΛΠΕ πήρα τα κέρδη μου στα 8,60 και 8,00 ,μηδένισα συμμετοχή και απλά τώρα την παρακολουθώ.Στον Ευάγγελο αύξησα πριν λίγες μέρες την θέση μου στα 8,02,έχω το περιθώριο σε αυτόν.Φαίνεται η ηλικία μου,έτσι δεν είναι;

      Διαγραφή
  29. Καλησπέρα να πω κι εγώ τα δικά μου, ο Soros που έριξε την λίρα δηλαδή είναι ο καλύτερο επενδυτής; Αφού μιλάμε για τον Μπαφετ και τον Μαρκς να πούμε ότι ο πρώτος έχει ένα χαρτοφυλάκιο με 25% θέση στην Apple ,η εν λόγω εισηγμένη να υπενθυμίσουμε ότι είδε μεγάλη πτώση πριν λίγο καιρό, αυτό θα πει διαφοροποίηση χαρτοφυλακίου και σαφώς κανένας θεσμικός επενδυτής δεν θα βγει δημόσια να πει τον τρόπο και την επενδυτική του στρατηγική ιδίως όταν έχει κέρδη από αυτή. Δεύτερον ο καθένας επενδύει ανάλογα με τις δικές του προτιμήσεις και αναλαμβάνει το αντίστοιχο ρίσκο (υπάρχει και αγορά παραγώγων για τους σίγουρους).
    ΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γιατρέ αυτόν τον εγκλωβισμό εννοούσα. Όχι ό,τι δεν μπορείς να βγείς από τις τράπεζες, κάνουν όγκο φυσικά συμφωνώ. Αλλά με το καλημέρα να είσαι μείον και να κάνεις μουαγιέν και πάλι να είναι η τιμή κάτω από την τιμή αγοράς δεν λέει. Αν είχες πάρει μικρή ή μεσαία κεφαλ θα ήσουν + 10 με 20%. Οκ κάποτε μπορεί να ανέβουν, αλλά γιατί να ξεκινάς με μείον;
    Φιλικά Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε συντεκνε έχω δώσει που θα πουλήσω. Δεν κοίταω κάθε μέρα το ταμπλό. Τέλος Μαΐου εδώ θα είμαστε να κάνουμε ταμείο.

      Διαγραφή
    2. Ναι όντως μπορεί το Ταμείο να είναι + το Μάιο. Δεν νομίζω όμως ό,τι το θέμα είναι αν παρακολουθείς στενά την μτχ. Αλλά να μπαίνεις σε μτχ που με το καλημέρα είναι μειον θέλει κότσια. Ο καθένας βέβαια έχει την στρατηγική του, το σέβομαι.

      φιλικά

      Διαγραφή
    3. Έτσι. Κοίτα τα δικά σου και άσε τον γιατρό να γνωρίζει καλύτερα που μοιράζει το κασέρι του. Εσύ τόσα χρόνια περίμενες να ανέβει ο Ικτινος για να εμφανιστείς να γράφεις 50 μηνύματα την ημέρα.

      Φιλικά παντα

      Διαγραφή
  31. Σε ενόχλησε το σχόλιο μου. Εγώ σχολίασα μια στρατηγική, μην το παίρνεις προσωπικά προς Θεού, μπορεί όντως να σου βγει και δεν το λέω ειρωνικά, όπως κάνεις εσύ καμιά φορά (μάσκα ύπνου κ.λ.π.). Αλλά για να αποκαταστήσω την αλήθεια δεν περίμενα τόσα χρόνια τον αγόρασα αρχές 2017 (λίγο πριν την άνοδο) και συνέχισα τις αγορές με το τσουβάλι μέχρι και τα 2€ οι τελευταίες. Την συνέχεια την γνωρίζεις Άμεσα άρχισα να απολαμβάνω τα μερίσματα και την τρελή άνοδο. Τώρα περιμένω και βαριέμαι είναι η αλήθεια αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα από ό,τι βλέπω. Τα μηνύματα μου ήταν πολλά αλλά τουλάχιστον για μτχ που με ενδιέφερε. Τι να κάνουμε είναι πολλά τα λεφτά Άρη. Εσύ σχολίαζες τα του Ικτίνου και τις απορίες μας προς τον Τάκαρο, για το συγκεκριμένο χαρτί, ενώ ποτέ δεν κατείχες το χαρτί και απλώς έκανες χαβαλέ, οπότε άσε καλύτερα
    Υ.Γ. Και τώρα να αγοράσεις Ικτίνο δεν θα χάσεις, μια που το ανέφερες. Μετά το καλοκαίρι θα αρχίσει η άνοδος, ίσως και νωρίτερα αναλόγως
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Για τον φίλτατο Γιατρό (που είναι καλό παιδί)αλλά και για όποιον άλλο θέλει δίνω ΟΛΠ!Την ανάλυση την αφήνω στον ειδικό και οικοδεσπότη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Συσσώρευε η δεη κάνα δίμηνο όπου τελικά μας οδήγησε σε έκρηξη σήμερα. Υψηλό το 1.47.
    Θεωρητικά είναι θέμα ημερών να σπάσει πια το 1.50.
    Υπόψη rsi στον ΓΔ κοντά στο 80.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και σκέφτομαι τον ΜΠΑΦΟΜΕΛ με τα 0.50€ που περιμένει και κρατάω την κοιλάρα μου απο τα γέλια.

      Διαγραφή
    2. Ο RSI από μόνος του δεν λεει κάτι διαγραμματικά εγω πιστεύω οτι ο γενικός δείκτης θα περάσει τις 720 μον. τον Μάρτιο , υπάρχει απλά η πιθανότητα να κάνει μια σύντομη διόρθωση.
      ΜΜ

      Διαγραφή
    3. Γιατρέ μην βιαζόμαστε.
      Πάνω απο 1.39 ενεργοποιήθηκε και ο διπλός πυθμένας που μας πάει στο 1.63.
      Μπορεί και όχι.Αλλά πάλι έκανε μια πολύ καλή κίνηση η δεη.
      Αλλά οι ζημιές της είναι ακόμα ΤΕΡΑΣΤΙΕς. Αλλά μπήκε σε μνημόνιο η εταιρία όπου θα γίνει προσπάθεια να βελτιώσει τα μεγέθη της {σε 3 χρόνια και βρίσκεται σε εξέλιξη το α ςξάμηνο των αλλαγών}.Είμαι ακόμα επιφυλακτικός ακόμα για να επενδύσω μεσοπρόθεσμα.Μια καλή προσπάθεια γινεται για μια πραγματική αλλαγή τάσης.
      Αλλά τεχνικά για 0.8 και ακόμα 0.4 είναι εφικτό.Δεν το απορρίπτω.
      Καταλαβαίνω οτι μερικοί το θεωρούν υπερβολικό και εκτός τόπου και χρόνου.

      Διαγραφή
    4. Ζητώ συγνώμη για κάποια λάθη έκφρασης παραπάνω στο γραπτό μου λόγο.

      Διαγραφή
    5. Σύντεκνε Πινόκιο το παραμύθι του 0.80€ και 0.40€ έλαβε τέλος. Τα νούμερα της ΔΕΗ μια χαρά είναι και η χρηματοροές της τα τελευταία χρόνια ακόμα καλύτερες.

      Σας πήραν τα χαρτιά πατριώτεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

      Διαγραφή
  34. Οσοι χάσανε το 1ο, 2ο και 3ο ανοδικό κύμα στη ΔΕΗ μπορούν να μπουν και μετά. Τζάμπα πράγμα αγοράζουν. Απλά σκέφτομαι εκείνο το τύπο που είχαμε εδω μέσα και μας έλεγε οτι η ΔΕΗ θα μηδενίσει και του είχε πει ο Τάκαρος ότι η αποτίμηση της ΔΕΗ δικαιολογείται στη κατάσταση που είναι οχι χρηματο-οικονομικά αλλά διοικητικά και ότι αν αλλάξει αυτό να περιμένει 10+ στη τιμή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα γράψει στις 8και 9 Ιανουαρίου τρέχοντος έτους όχι και τόσο μακριά από εδώ:Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τα κάτω της ΔΕΗ τα είδαμε μιας και ότι σκελετοί υπάρχουν στη ντουλάπα της ΔΕΗ του ξέρουμε. Κάποιοι περιμένουν ακόμη το 0.50 το ο.80 το 1.0 !Φθηνή είναι ακόμη φιλτατοι.Εχω πάρει μόνο το 70% της θέσης μου με μ.ο 1.34!Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  35. Ο Μαθιός πυρίμαχα που παίρνει το μεγάλο έργο των πυριμάχων στην Πτολεμαίδα, ἐργο ΔΕΗ, μήπως αξίζει κάτι παραπάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Η ΔΕΗ αν δεν ήταν δημόσιο θα είχε χρεωκοπήσει προ πολλού, στα χνάρια της ΜΙΓ, του Νηρέα, της Ολυμπιακής και της Κλωνατεξ (και μελλοντικά της Ιντραλοτ). Επιβιώνει αναγκαστικά. Και στη ΜΙΓ μπορει να κανει καποιος trading και να κονομήσει, αλλά θεμελιωδως μιλαμε για χρεωκοπημενες εταιρείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είναι σε αυτή τη θέση ακριβώς επειδή είναι Δημόσια.
      Κακοδιαχειριζόμενη ναι, υπερδανεισμένη ναι, πρόβλημα ρευστότητας ναι, αλλά χρεωκοπημένη με Ίδια/Ξένα ~0,5 (τόσο είχε ο ΜΥΤΙΛ το 2012 πχ) ούτε κατά διάνοια.
      Πρέπει να κάνει το Δημόσιο στην άκρη, κατά τ' άλλα η αποτίμηση είναι αστεία.

      Διαγραφή
  37. Και η γιαγιά μου αν δεν είχε @@@@ και είχε ρουλεμάν θα την ήταν πατίνι. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Κάπου τέλη Μαϊου λήγει ενα ομόλογο απ το 2014.
    Και πριν τη λήξη θα εκδόσουν ένα καινούργιο.
    Αρχικά για το νέο λέγανε Γενάρη του 2019 τώρα προσπαθούν για Μάρτη με Απρίλη.
    Είναι στη παρούσα φάση σε ανοδική νιρβάνα η δεή .Ίσως να βελτιώσουν κι άλλο την εικόνα της στο ταμπλό εν όψει της έκδοσης νέου ομολόγου.

    Οι ρύποι ανεβαίνουν.Όχι απίθανο σύντομα Απρίλη με Ιούνη θα βρίσκονται μεταξύ 25 με 30.
    Πάνω δεν ΠΙΣΤΕΥΩ να δούμε.Θα μπεί το πολύ κάπου στο 25 με 30 και απο το 2 εξάμηνο του 2019 σταδιακή αποκλιμάκωση των τιμών για μεγάλο διάστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. 1/5/2019 είναι η λήξη του "υπολοίπου" ομολόγου σημερινής αξίας 350 εκ. πλέον τόκων (το αρχικό ήταν 500 εκ). Γράφτηκε ότι συμφωνήθηκε το ΥΠΟΙΚ (Χουλιαράκης) να προπληρώσει το φετινό ρεύμα των κρατικών υπηρεσιών και να μην εκδωθεί νέο ομόλογο. Σκέφτομαι ότι ίσως προεξωφλείται στο ταμπλό το αποτέλεσμα των εκλογών (εξοστρακισμός Σταθάκη-Παναγιωτάκη)...θολούρα...τοπίο στην ομίχλη

    https://www.liberal.gr/arthro/243309/oikonomia/epicheiriseis/kratiki-enese-550-ekat-sozei-xana-ti-dei-enopsei-upochreoseon.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Μπορείτε να γίνετε λίγο πιο συγκεκριμένος ΚΎΡΙΕ hippy? καθ ότι και την γνώμη σας σέβομαι και μεγάλη θέση έχω από το 1.25.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως προς το ομόλογο λήξεως 2019 υπήρχε ρήτρα πρόωρης αποπληρωμής του 30% πέρσι και αποπληρώθηκε με χρήματα του δημοσίου που προπλήρωσε το ρεύμα των κρατικών υπηρεσιών για ολόκληρο το 2018. Με παρόμοιο τρόπο θα δοθεί ρευστότητα στην εταιρεία για να καλύψει τις ανάγκες της και φέτος.

      Για την εξέλιξη των τιμών των ρύπων καθένας μπορεί να έχει και μια άποψη. Αυτή όμως της διαρκής ανόδου δεν μου φαίνεται λογική. Μου θυμίζει κάπως την τιμή του πετρελαίου και το στόχο των $150-200 που δίνουν οι οίκοι στο τελείωμα κάθε ράλι. Όταν η τιμή ενός προϊόντος αυξάνει υπέρμετρα πέφτει η κατανάλωση και ψάχνουμε εναλλακτικές έτσι δεν είναι?

      Η μεγάλη άγκυρα για την κερδοφορία της επιχείρησης είναι το δίδυμο Παναγιωτάκη-Σταθάκη με τις ανόητες επιλογές τους. Επιμονή στα ορυκτά καύσιμα, καθυστέρηση στις επενδύσεις σε ΑΠΕ, ΝΟΜΕ κλπ. Κορυφαία ανοησία σε μια εποχή που α) πρέπει η ΔΕΗ να μειώσει το μερίδιο στην λιανική και β) έχει ανάγκη και το τελευταίο δίφραγκο μείωσαν τα τιμολόγια κατά 15% για να χτυπήσουν τους ανταγωνιστές πυροβολώντας τα πόδια της. Ο κακός καπετάνιος αποκλείεται να πλοηγήσει σωστά το πλοίο στον αιώνα τον άπαντα ευτυχώς όμως πλησιάζει η στιγμή της αντικατάστασης.

      Προσωπικά κάνω το κουμάντο μου με δυο πιθανά ενδεχόμενα. Πρώτον ότι η εξαγγελία των εκλογών θα δώσει αέρα στο χαρτί (ίσως και μέχρι τα 4 ευρώ και 2,5 ο ΑΔΜΗΕ) και δεύτερον ότι μάλλον θα γίνουν κανονικά τον Οκτώβριο καθώς ο Τσίπρας δεν έχει λόγο να τις χάσει νωρίτερα. Αντίθετα (πάντα κατά τη γνώμη μου) το επτάμηνο μεσοδιάστημα θα προσπαθήσει να αυτοπροβληθεί σαν κεντροαριστερό κόμμα (αντί σκέτο αριστερό) στην συνείδηση των πολιτών. Εάν έχω δίκιο η ΔΕΗ θα "χωνέψει" το 1,50 ευρώ, προς το Πάσχα θα προσπαθήσει το 1,70 και μετά θα περιμένει την εξαγγελία των εκλογών.

      Σενάριο είναι, πιθανά λάθος. Για την υγεία του χαρτοφυλακίου μας όμως χρειαζόμαστε κι ένα μπούσουλα...αυτός είναι ο δικός μου.

      Διαγραφή
  41. Κατ' αρχήν θα συμφωνήσω σε όλα όμως πιστεύω ότι θα συρθεί στις εκλογές τον Μάιο.Ευχαριστω ΘΕΡΜΆ φίλτατε hippy!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. 1.66 η Δεη! Νέο υψηλό για το 2019 αλλά με αποκλίσεις ρσι.{Να περιμένουμε ωστόσο αν θα έχουν βαρύτητα}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σύντεκνε στα έχω γράψει. Μπαφομεεεεεεεεεελ. Δεύρο όξω να σε δουλέψουμε λίγο.

      Διαγραφή
  43. Τα αποτελέσματα για το 2018 της ΔΕΗ χαρακτηρίστηκαν και όχι άδικα ως τραγικά από την πλειονότητα των ασχολούμενων με το ΧΑΑ. Η μετοχή δέχτηκε ισχυρές πιέσεις και έχασε διαδοχικά τις περιοχές των 1,55 - 1,45 (ισχυρή στήριξη) και 1,25 (γραμμή μαζινό των λονγκ) και κατόπιν αντιδρά με μερική διόρθωση της κατρακύλας. Καθώς μπαίνουμε στον δύσκολο Μάϊο (λόγω και των διπλών εκλογών), εάν κατείχα (που δεν) θα προβληματιζόμουνα ισχυρά με αδυναμία διάσπασης του 1,45 ή αδύναμη και τραβηγμένη προσπάθεια να κλείσει το gap του 1,55 και εκ νέου απειλή του 1,25. Η δεύτερη αυτή πτώση (αν φυσικά επέλθει) δύσκολα να σταματήσει πάλι στο 1,25 και πλέον θα απειλούνται τα πρόσφατα χαμηλά της.

    Όσον αφορά τα αποτελέσματα καθ' αυτά το 2018 παρουσίασε μερικά ιδιαίτερα δεδομένα για "ενεργειακή" επεξεργασία Καταρχάς είχαμε αύξηση κατά 2,2% της συνολικής ζήτησης με την επιπλέον ενέργεια να κατευθύνεται σε εξαγωγές από τρίτους. Επιβεβαιώνεται έτσι μια παλιότερη πρόβλεψη μου ότι στο άμεσο μέλλον θα έχουμε πολύ μεγαλύτερη ζήτηση από αυτή που έχει προβλέψει ο Ρυθμιστής και με δεδομένο την μείωση της εθνικής παραγωγής ενέργειας, λόγω και αποσύρσεων λιγνιτικών, οδηγούμαστε στην επιβεβαίωση του σεναρίου ενεργειακής ανεπάρκειας, που σας έχω αναφέρει. Δυστυχώς λόγο και αδράνειας στη λήψη αποφάσεων θα φτάσουμε στο παρά πέντε μιας κατάστασης ενεργειακής κρίσης και θα τρέχουμε με λύσεις του ποδαριού και πανάκριβες να καλύψουμε τα κενά.

    Δεύτερον και σημαντικό για την ίδια την ΔΕΗ αποδεικνύεται στην πράξη η πλήρης αποτυχία όλων των πολιτικών/στρατηγικών αποφάσεων και κυρίως των κο-νομε. Οι απώλειες πλέον αγγίζουν απίστευτα νούμερα, όπως τα 151,6 εκατ. που αναφέρει η ίδια η εταιρία για απώλειες από πωλήσεις ενέργειας μέσω ΝΟΜΕ για να ανοίξει η αγορά ενέργειας. Την ίδια στιγμή πλήρη αδυναμία μείωσης των ληξιπρόθεσμων οφειλών από πελάτες που φτάνουν πλέον τα 2,443 δις ευρώ.

    Όπως καταλαβαίνει πλέον και ο πιο αδαής το πρόβλημα ξεκινάει από το κεφάλι και απαιτούνται γενναίες αποφάσεις. Εκτιμώ ότι και ο πιο σκληροπυρηνικός τσυριζαίος έχει κατανοήσει ότι η Μικρή ΔΕΗ ήταν ένα πολύ καλό σχέδιο, αλλά πλέον είναι αργά και για αυτό το μοντέλο ανοίγματος της αγοράς. Η επόμενη κυβέρνηση καλά κάνει και φωνάζει γιατί με το καλημέρα θα έχει να διαχειριστεί ένα τεράστιο πρόβλημα.

    Αυτή τη στιγμή η ΔΕΗ παράγει το 53,8% της συνολικής παραγωγής ενέργειας της χώρας και εξυπηρετεί το περίπου 80% των πελατών, πάρα πολλοί εκ των οποίων ΔΕΝ πληρώνουν. Μόνη διατηρήσιμη λύση είναι από 1η Μαίου σε όσους δεν πληρώνουν και δεν προχωρούν σε ρύθμιση οφειλών ή ρυθμίσανε οφειλές και κατόπιν δεν πληρώνουν να κοπεί η παροχή ρεύματος. Όπως δηλαδή γίνεται στη κινητή τηλεφωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. K Lorac.....κρίνω απο λεγομενά σας ότι δεν είστε αισιόδοξος για την ΔΕΗ ούτε με αλλάγη κυβέρνησης.... σε περίπου 2 χρόνια απ τώρα πιστεύετε ο΄τι θα έχει καταρεύσει σαν εταιρία και θα πάει για πώληση τύπου ΟΣΕ??

      Διαγραφή
    2. Η ΔΕΗ σαν ο μεγαλύτερος παραγωγός θερμικής ενέργειας στην χώρα δεν γίνεται να καταρρεύσει. Ότι μπορεί όμως να κάνει νέα χαμηλά...ναι μπορεί.

      Οι μικροεπενδυτές (δυστυχώς) συχνά υπερεκτιμούν τις δυνατότητες τους και έλκονται απ΄το πιθανό (κατά τη φαντασία τους) γρήγορο κέρδος όπως οι μύγες απ΄το μέλι. Σταθερή προσωπική μου άποψη είναι ότι στην εταιρεία ΔΕΝ πρέπει να ψάχνουμε τιμή εισόδου αλλά χρόνο εισόδου. Ο οποίος είναι λίγο πριν τις εκλογές. Σκέφτομαι περίπου 1-1,5 μήνα δλδ περί τα τέλη Αυγούστου καθώς ο Τσίπρας δεν έχει λόγο να χάσει νωρίτερα. Πιθανολογώ θ΄ανέβει στην έκθεση Θεσσαλονίκης αρχές Σεπτέμβρη και θα μας ταράξει στις θα...θα...θα μπούρδες.

      Όμως όλο ξέρουμε ότι η αγορά προεξοφλεί και η ΔΕΗ έχει σενάρια μπροστά. Την αλλαγή διοίκησης του άθλιου δίδυμου Σταθακη-Παναγιωτάκη, την δημιουργία και πώληση της μικρής ΔΕΗ, τον περιορισμό ή την αντικατάσταση απ'το κράτος του κοινωνικού τιμολογίου, περικοπή κόστους-συμμάζεμα-εθελούσιες κλπ...δεν έχω θέση στην μετοχή αλλά εάν είχα δεν θα την πούλαγα στα παρόντα επίπεδα...για αγορές όμως προτιμώ τη σιγουριά της προκήρυξης εκλογών.

      Διαγραφή
  44. Φίλε μου εγώ εκ φύσεως είμαι αισιόδοξος. Βλέπω ότι σιγά σιγά κάποια πράγματα αλλάζουν, ακόμα και στο βαθύ συνδικαλισμό της γενοπ! Το θέμα είναι ο χρόνος. Με τις λάθος επιλογές τη τελευταία 4ετία χάθηκε πολύτιμος και πλέον θέλουμε γρήγορες και σωστές αποφάσεις, όταν στατιστικά δύσκολα συνδυάζουμε το γρήγορο και το σωστό

    http://genop.gr/η-δεη-δεν-μπορεί-να-σηκώνει-διαρκώς-το/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν τολμά να εκτιμήσει πως ακριβώς θα ήταν σήμερα η ΔΕΗ αν δεν είχαν επιβληθεί οι μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων που έφτασαν αθροιστικά τα 6 δισ. ευρώ τα τελευταία οκτώ χρόνια και αντί να επιδοτήσουν τα τιμολόγια των καταναλωτών πήγαν στις τσέπες των ιδιωτών"

      Τι να πει κανείς...οι άνθρωποι είναι για κλωτσιές...η εταιρεία κλυδωνίζεται κι αυτοί αερολογούν αποκρύπτοντας το τετράπτυχο της αλήθειας...υπεράριθμο προσωπικό, αραλίκι, θεσάρα, μισθάρα...ελπίζω ο επόμενος φιλελεύθερος υπουργός της ΝΔ να στείλει το 1/3 από δαύτους σπίτι τους (και κυρίως το 75% απ΄το κηφηναριό της Χαλκοκονδύλη)

      Διαγραφή
  45. Καλημέρα σας! ΜΥΤΙΛ με μια γρήγορη ματιά πολύ καλά αποτελέσματα και αποτυπώνουν τη δυναμική της εταιρίας. Οπότε αντιστρέφω ένα παλιότερο σχόλιο που διάβασα και εφόσον είμαστε καλύτερα από πέρσι, τότε να αναμένουμε και καλύτερες τιμές. Φυσικά με τις απαραίτητες διορθώσεις, όπως πχ αυτή την περίοδο.
    Το ενδιαφέρον από τα αποτελέσματα ΜΥΤΙΛ είναι στο ενεργειακό μέρος. Κρατήστε υπόψη τα παρακάτω:
    α) αύξηση της ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια κατά 3,8% σε σχέση με το 2018 και παράλληλα σημαντικά αυξημένη παραγωγή των μονάδων φυσικού αερίου (κατά 35,6% σε σχέση με το 2018)
    Επομένως και όπως έχει προβλεφθεί η ζήτηση ενέργειας θα βαίνει αυξανόμενη με ότι αυτό συνεπάγεται για τις τιμές του αγαθού.
    β) αύξηση της Οριακής Τιμής Συστήματος (ΟΤΣ), η οποία κατά μέσο όρο διαμορφώθηκε στα 68,02 ευρώ/MWh (αυξημένη κατά 36,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018).
    Οπότε όποιος αγοράζει ενέργεια για να καλύψει πελατεία του, που δεν πληρώνει κιόλας γιατί ζούμε στη Βενεζουέλα των Βαλκανίων και έτσι διαβάσαμε από τον λενιν και τον μπακούνιν ότι πρέπει να γίνεται, θα έχει ζόρια.
    γ) Η αύξηση παραγωγής από απε και φυσικό αέριο που καταγράφει ο μυτιλ συνεπάγεται μια πιθανή μείωση από λιγνίτες και νερά της δεη, ειδικά τα δεύτερα αποτελούν το πλέον κερδοφόρο τμήμα της παραγωγής ενέργειας της κρατικής εταιρίας, επομένως σε συνδυασμό με την αύξηση κατά 165% των τιμών CO2 αναμένονται περαιτέρω ασφυκτικές πιέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂