Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Ικτίνος

  Άντε λογω των εορτών και επειδή είστε αρρωστάκια με την αφεντιά του σας κάνω δώρο ένα  νέο thread όπου θα γίνονται συζητήσεις και σχόλια που αφορούν αποκλειστικά και μόνο την εταιρεία Ικτίνος. Σεβαστείτε τον κανόνα .... 

Μιλάμε για το χαρτί του 2017 και 2018 !!!

Ικτίνος αποτελέσματα Ά εξαμήνου 2018 

Οι ενοποιημένες πωλήσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 ανήλθαν σε 32,076 εκατ ευρώ , έναντι 21,271 εκατ. ευρώ  του Α ́ εξαμήνου του 2017 , παρουσιάζοντας αύξηση κατά  50,79%.

Η αύξηση των πωλήσεων οφείλεται στην αυξανόμενη ζήτηση απο το εξωτερικό για τα μάρμαρα ποιότητας (∆ολομιτικά – Βώλακας) καθώς και στο γεγονός ότι η αγορά ευνοεί τις ελληνικές εταιρείες έναντι των ανταγωνιστών της.
Τα ιταλικά μάρμαρα τύπου Carara έχουν περιορίσει την παραγωγή τους και ως εκ τούτου οι τιμές τους είναι τριπλάσιες ή και τετραπλάσιες των αντίστοιχων ελληνικών.
Η συγκυρία αυτή έχει στρέψει τη διεθνή χονδρική προς την Ελλάδα όπου υπάρχουν μάρμαρα ποιότητας, όπως ο λευκός βώλακας ή το Golden Spider το οποίο είναι μονοπωλιακό προϊόν της Ικτίνος, με αποτέλεσμα η εταιρία αλλά και όλος ο κλάδος μαρμάρου να προχωρήσει σε αυξήσεις των τιμών πώλησης ογκομαρμάρου και όλων των προϊόντων επεξεργασίας.
Ο εξαγωγικός προσανατολισμός της εταιρείας συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση της ρευστότητάς της καθώς το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων πραγματοποιείται με προκαταβολή του αντιτίμου.

Ειδικότερα .... απο τα 32,076 εκατ. ευρώ των ενοποιημένων πωλήσεων τα  31,075 εκατ. αφορούν πωλήσεις μαρμάρων και μόλις το 1,001 εκατ. ευρώ είναι έσοδα που προέρχονται απο την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας της θυγατρικής ΙΔ.Ε.Η.
Απο τα 31,075 εκατ. ευρώ πωλήσεων μαρμάρου μόλις τα 3,21 εκατ. ευρώ είναι πωλήσεις που έχουν διενεργηθεί στο εσωτερικό της χώρας (ποσοστό 10,32%) ενώ τα υπόλοιπα 27,865 εκατ. ευρώ είναι εξαγωγές. και αντιστοιχούν στο 89,67% των συνολικών πωλήσεων μαρμάρου.
Οι περισσότερες πωλήσεις μαρμάρου κατευθύνονται προς την Ασία όπου και έχουν γίνει πωλήσεις 19,617 εκατ. ευρώ (ποσοστό 63,12%).

Σε επίπεδο μητρικής καταγράφηκαν κέρδη μετά φόρων 7,017 εκατ. ευρώ δηλαδή 0,25 ευρώ ανά μετοχή. Σε επίπεδο ομίλου τα κέρδη μετά φόρων ανέρχονται σε 10,575 εκατ. ευρώ (0,37 ευρώ ανά μετοχή) και εμφανίζονται ενισχυμένα σε σχέση με τα κέρδη της μητρικής εξαιτίας λογιστικού κέρδους, ύψους 3,46 εκατ. ευρώ, που προέκυψε απο την εξαγορά του 79,65% της εταιρίας Latirus Enterprises Ltd από την εταιρία DolphinCi Thirteen Ltd του Μίλτου Καμπουρίδη.

 Η Latirus αυτή τη στιγμή είναι ουσιαστικά ανενεργός, η καθαρή της θέση ανέρχεται σε 23,571 εκατ ευρώ .... ενώ τα περιουσιακά της στοιχεία είναι ύψους 28,78 εκατ. ευρώ.
Στην Latirus ανήκει σε ποσοστό 97,764%  η εταιρεία ΙΚΤΙΝΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε. που δραστηριοποιείται στον κλάδο του real estate και πρόκειται να αναπτύξει μια τουριστική εγκατάσταση στην θέση Όρμος Φανερωμένης του Δήμου Σητείας σε έκταση περίπου 2.800 στρεμμάτων, που θα συμπεριλαμβάνει:

  • Ξενοδοχείο 5 αστέρων 
  • Κέντρο θαλασσοθεραπείας (spa), 100 ατόμων 
  • Συνεδριακό κέντρο 200 ατόμων 
  • Γήπεδο Golf, 18 οπών 
  • Μαρίνα 85 τουριστικών σκαφών
  •  Δύο οικιστικές περιοχές, 300 βιλών.

Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου ανέρχονται σε 45,013 εκατ. ευρώ ήτοι 1,57 ευρώ ανά μετοχή , ο τραπεζικός δανεισμός ανέρχεται 32,23 εκατ. ευρώ, στο ταμείο υπάρχουν 10,107 εκατ. ευρώ

268 σχόλια:

  1. Ένα σωρό παπαγαλάκια της χρηματιστηριακής αγοράς εμπλεκόμενοι με πελάτες τους στο χαρτί κυκλοφορούσαν και κυκλοφορούν διάφορες φήμες ανυπόστατες, όπως ότι θα γίνει το μεγάλο placement και ότι επίκειται Δ.Π. ... τώρα το νέο που διαρρέουν είναι ότι η κερδοφορία δεν θα είναι καλή .... ουδεμία σχέση έχουν με την εταιρία και ας λένε ότι μιλάνε με τους έσω ....

    Η μετοχή βρίσκεται σε φάση διόρθωσης και βρισκόμαστε σε αναμονή της συσσώρευσης. Το 2ο ανοδικό κύμα έχει πλέον ολοκληρωθεί.
    Στην αναμονή του 3ου, που ουδείς γνωρίζει πότε θα έλθει .... άτσα και Ελιοτιστής ο Τάκαρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Σερ Τάκη που βλέπεις να κυμαίνονται τα καθαρα κέρδη του Ικτίνου για το 2018?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θελω μπορω να σας τα πω μεχρι το τελευταιο κομμα ... ομως θα μεινω στην προβλεψη 15 με 17 εκατ ... οι παραγγελιες τρεχουν στο φουλ και οι τιμες των μαρμαρων βρισκονται στα υψη. Μην ακουτε αυτα που γραφουν ορισμενοι περι κυκλικοτητας των τιμων ... ου γαρ οιδασοι τι ποιουσι οι μωροι. Ειμαστε με μονοψηφιο Ρ/Ε.

      Διαγραφή
    2. Δημιουργήθηκε αρνητικό κλίμα, διότι από 50% εξάμηνο πήγε 30% εννεάμηνο και 16% ενδεκάμηνο και δημιουργείται η εντύπωση ό,τι δεν υπάρχει σταθερότητα και διαφάνεια. Όμως και εγώ συμφωνώ ό,τι δεν αλλάζει η ρότα του θωρηκτού
      Λάρις

      Διαγραφή
    3. Στην τελευταια εκτακτη συνελ.με αφορμή το ομολογ. ρωτησα κατοπιν στον μπουφε το αφεντικο, 'κ.Προεδρε πως παμε? Η απαντηση με ένα πονηρο χαμογελο ηταν "..Δεν τα βλέπεις? χαααλια μαυρα" Το λοιπον/ ασε τους πολλους στον υπνο τους

      Διαγραφή
    4. Καλό είναι η ενημέρωση να μην είναι επιλεκτική, γριφώδης και αποσπασματική.
      Ας είναι και λίγο πιο συντηρητικοί στις προβλέψεις τους από το να είναι πολύ αισιόδοξοι αλλά με διαφάνεια, όπως κάνει ο Βακάκης ή ο Σαράντης
      Έτσι αποκτά σταθερότητα η μτχ και αποφεύγονται τα κερδοσκοπικά παιχνίδια
      Λάρις

      Διαγραφή
    5. Αν εχουμε φτασει να συγκρινουμε τον ικτινο με την τζαμπο θα ελεγα ότι κανουμε αλματα.. για την ενημερωση για προσπαθήστε να μιλησετε με καποιον στην τζαμπο η στον Σαραντη, στην καλυτερη θα σας παραπεμψουν στα δελτια τυπου. Στον ικτινο μεχρι και τον επιχειρηματια μπορει να σας περασουν στο τηλ. οσο για τις προβλεψεις, από την συνελευση του Σεπτεμβριου ενημερωσε η διοικηση για ενοπ.τζιρο κοντα στα 60εκ. Τελος οσον αφορα το χρημ/κο ταμπλο, λεφτα στην τσεπη δεν πρόκειται να μας βαλει κανεις. Οποιος πιστευει ότι η μτχ εχει μονοψηφιο p/e που λεει και ο Τακης απλα αγοραζει, οποιος αντίθετα θεωρει τα κερδη μη επαναλαμβανωμενα και φοβαται απλα πουλαει. Πιο συντηριτικη και τιμια διοικηση δεν υπαρχει στον κλαδο του μαρμαρου

      Διαγραφή
    6. Δεν συγκρίνω τις 2 εταιρίες γενικώς. Φέρνουμε κάτι ως παραδειγμα και αμέσως θεωρείται σύγκριση. έλεος! Όταν κάνουν προβλέψεις κερδών όπως όλοι ξέρουμε τα αποτελέσματα υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις τους κατά κανόνα αυτό λέω και μόνο. Τι δεν γίνεται κατανοητό;;;

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα κατά την γνώμη ο Ικτινος αποτελεί από τις καλύτερες επιλογές του ταμπλό ,σύντομα θα ξαναδεί τα 5 ευρώ και δίνει καλά μερίσματα (σημαντικό για long). Επιπλέον έχω μια ίσως ανούσια απορία για το 2019 θα δούμε january effect;

    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το σημαντικότερο τεστ θα είναι η ανακοίνωση των τριμηνιαίων πωλήσεων και κερδών του πρώτου τριμήνου, που αναμενεταν περί τον Μάιο, όταν θα ανακοινώσει και το ετήσιο του 2018. Μέχρι τότε αναμονή και κρατήστε τα νούμερα που έκανε πρόβλεψη ο κος Τακης. 15-17 εκ καθαρά και θαρρω τα ενοποιημένα. Σωστα κε Τάκη; Για το 2019 θα ήθελα να δώσει guidance η εταιρία, και ας είναι συντηρητικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kε Vasilisg δεν διατηρώ προσδοκίες για το πρώτο τρίμηνο. Πιστεύω ότι θα είναι στα περσινά επίπεδα(μπορεί και χαμηλότερα, λόγω βαρυχειμωνιάς αλλά και λόγω μη πλήρους λειτουργίας του εργοστασίου, από εκεί εξάλλου θα έρθουν τα πολλά κέρδη και η απεξάρτηση από Κίνα).
    Τα ετήσια του 2019 θα δείξουν προφανώς καλύτερα τις νέες δυνατότητες της εταιρίας.
    Για το 2018 είναι λίγο πολύ γνωστά.
    Δεν ξέρω οι αποσβέσεις των νέων επενδύσεων πόσο θα επηρεάσουν τα φετινά και του 2019. Το χρηματοοικονομικό κόστος θα είναι χαμηλό στο εξής, όπως επεσήμανες.
    Αναμονή.
    Ο καιρός εξάλλου περνά τόσο γρήγορα. Καλά να είμαστε.
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αύξηση θέσεων σε ΙΚΤΙΝΟΣ κατά το Q4 του 2018, από 3K και στο value και στο μετοχικό της ΑΚ

    Παράλληλα το 3K νέα θέση σε ΕΛΤΚ, ΙΑΣΩ, και 43κ ΠΕΡΣΕΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ο Τακαρος ειναι ο Καννελοπουλος, η ο Καννελοπουλος διαβαζει Τακαρο. Δεν εξηγειται αλλιως.

      Διαγραφή
    2. Αν ρωτήσεις τον Τακη Κ.ποιες είναι οι παραπανω 3εταιρειες, το πιο πιθανο ειναι να αγνοει εντελως την υπαρξη τους. Τον ικτινο τον πρωτακουσε την ανοιξη ότι υπαρχει στο ταμπλο. Υπεύθυνος για τις επιλογες της 3Κ ο παντα διορατικος και ψυχραιμος διευθυνων συμβ. ο Γιωργος Κ. Μακαρι ολοι οι επαγγελματιες διαχειριστες να ηταν σαν αυτόν..

      Διαγραφή
    3. και ομως εσεις κυριε ανωνυμε ειστε πανασχετος και δεν ξερετε τι σας γινεται. Μπηκατε να γραψετε την αρλουμπα σας ... αλλα δυστυχως για εσας οταν μασατε ταραμα μασατε και τα κουκουτσια!!!

      Διαγραφή
    4. https://uploads.disquscdn.com/images/473ee4c104dfd8c496834e169056e2531ebe3d8e0df2c70e84762c4d175683a7.jpg

      Διαγραφή
    5. Βρε Τακαρε διαβασε σωστα, γραφω για τον Τακη Κ.(Καννελοπουλο) που είναι μεν συνοννοματος σου αλλα σε αυτόν αναφεροταν ο γιατρος από πανω. Πιστεψε με ο καθολα αξιόλογος επιχειρηματιας δεν γνωριζε τον ικτινο μεχρι την ανοιξη και πιστεψε με ως αυτόπτης το βεβαιωνω. Τα σεβη μου και δεν παρεξηγω

      Διαγραφή
    6. Όντως αυτό έγραψε ο no name ούτε οι Γάλλοι τον ξέρανε μέχρι τότε.
      Εόναι μικρές εταιρίες για τα ραντάρ τους και τις ανακαλύπτουν, όταν πλέον αποκτούν μια κρίσιμη μάζα και εμπορευσιμότητα κ.λ.π.
      Το 3Κ γλυκάθηκε και μπαίνει όλο και σε πιο μικρές εταιρίες. Αν αρχίσει να το κάνει πριν από εμάς την πατήσαμε!!!
      Λάρις

      Διαγραφή
    7. ΟΚ ... το Κ το σκετο το θεωρησα εσφαλμενα ως ΚΑΙ ... γραφτηκε και ο Περσεας που μπαινει, γραφετε και ως ανωνυμος και υπεθεσα οτι παλι με επισκεφτηκε ο γκουρου του Ζεφυριου, γνωστος και ως γκουρου της φαπας ή γκουρουδακος του Περσεα.

      Διαγραφή
    8. Κυριε Λαρις ... τους ανοιγουμε τα ματια .... σας παρακαλω να το πιστεψετε αυτο.

      Διαγραφή
    9. Φυσικά το ξέρω ό,τι σας διαβάσουνε και κάνουν πικ νικ με τις ..κονσέρβες σας
      Το κακό είναι ό,τι θα μας.... προλαβαίνουν και εμάς πλέον που σας διαβάζουμε σε ίδιο χρόνο με αυτούς!
      Λάρις

      Διαγραφή
  7. Συνεπώς όχι μόνο κρατούν την θέση τους στο θωρηκτό αλλά την αυξάνουν ελαφρώς, όπως και οι Γάλλοι. Και προφανώς θα συνεχόσουν διακριτικά να το κάνουν, όσο ο ικτίνος είναι χαμηλά, εκμεταλλευόμενοι την παραπάνω κατάσταση που περιγράφω.
    Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε παλλικάρια ο ΙΚΤΙΝΟΣ έκανε την κινησή του , πήγε πάνω από τον στόχο των αφεντικών 4 ευρώ!!!!! Τώρα λένε βάλανε στόχο τα 10 στην επόμενη τριετία. Μπορεί αλλά με επαγγελματία αφεντικό, manager, και όχι τον βαψομαλλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα θεωρώ ότι ο Ικτίνος δεν θα δυσκολευτεί να ξαναπεράσει τα προηγούμενα υψηλά των 6,5 ευρώ άλλωστε η πτώση κοντά στα 4 ευρώ ήταν ευκαιρία εισόδου . Κυρίως χάρη στον κλάδο (δεν γνωρίζω αν έχει κατάλληλο managment) και μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα θεωρείται ακόμα απο τους ξένους επενδυτές μην επενδύσιμη ακομα οπότε λογικό, για εμένα, στην τριετία να δει τουλάχιστον τα 9 ευρώ. Από τεχνικής αποψης φαίνεται να ξεκινά ανοδικό κανάλι (daily).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το επιχείρημα ό,τι ανέβηκε απότομα σε λίγο θα εκλείψει και θα ξεχασθεί με το πέρασμα του χρόνου μαζί με όσους τον αποχαιρέτησαν ήδη, δηλ. τον κύριο όγκο των μικροεπενδυτών με πάρα πολύ καλές αποδόσεις. Όπως βλέπουμε οι θεσμικοί που και λόγω όγκου δυσκολεύονται να μπαινοβγαίνουν κρατούν και αυξάνουν τις θέσεις τους. Αυτή νομίζω ό,τι είναι σωστή στρατηγική, φυσικά θα κριθεί μετά από χρόνια.
    Λάρις
    Αν τα θεμελιώδη αυξάνονται και το κλίμα δεν είναι πολύ αρνητικό θα αποσβέσω μόνο από τα μερίσματα αν συνεχιστούν βέβαια, δεδομένων των μεγάλων επενδύσεων σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ένστικτο μου λέει ότι αυτή την βδομάδα θα το παίξουν για παραπανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ράθυμα θα κινείται όπως είπε ο Κος Τάκης σε διόρθωση προς συσσώρευση προς το παρόν. Δεν έχουν καλλιεργηθεί προσδοκίες σ'αυτήν την φάση που να δικαιολογούν απότομη άνοδο.
      Εκτός αν θέλουν να τινάξουν και τους εναπομείναντες "μαριδαίους"
      Να δούμε
      Λάρις

      Διαγραφή
  12. Δημοσιεύθηκε σήμερα και απόφαση του δασαρχείου για την έγκριση της ΙΚΤΙΝΟΣ να κατασκευάσει δασικό δρόμο για το νέο Λατομείο στην Τρίπολη
    Γι'αυτό λέει ο παππούς ό,τι τα λατομεία αξίζουν πολλά. Αφού για να το αποκτήσεις φτύνεις αίμα. Απίστευτη ταλαιπωρία.
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μας λεει ο Κώνστας(γνωστος και ως Σαλλονικιος) σημερα ότι "..κατι κρυβει ο Ικτινος". Ο πονηρούλης φαινεται ότι μαθαινει για τα ραντεβού που γινονται αλλα μεχρις εκει.. γιατι είναι και μαρτηριαρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κε τακη Έχει γούστο να ξαναβρήκε το λομπάκι να παίξει το χαρτί γιατί η άνοδος είναι κούφια και αυτά που λένε οι ανώνυμοι είναι αερας
    Λαρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λαρι εγραψε στο blog του ο Κώνστας η όχι? που το ψεμμα λοιπον. Τωρα για τα υπολοιπα ασε να ξερουν αυτοι που ασχολουντε. Εσυ ανέβηκες μια φορα σε καμια συνελευση?? που κανεις μοναχα κριτικη λες και πειρες καμια μτχ και συνεβαλλες να αντιδρασει το χαρτι από τα 4 στα 5. Και ενπασει περιπτωση θα ζητήσεις συγνωμη αν αποδειχθουν ότι πραγματι γινονται διεργασίες? Αιντε μαθαμε ολοι και λεμε ότι γουστάρουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το διάβασα. Ποια ραντεβού και τι διεργασίες. Που ζούμε ρε μεγάλε στο 99
      Λαρις

      Διαγραφή
  16. Έχω δικαίωμα όταν διαβάζω αόριστα πράγματα από ανώνυμους να τα κρίνω αναλογα. Τι διεργασίες έχουμε κάτι? Παπατζιλικια

    Λαρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα γινω υπερασπιστης κανενος αλλα πραγματικα την πορτα της εταιρειας καθημερινα (και σημερα ακομη) την διαβενουν πολλοι διαχειριστες/funds/μεσάζοντες κτλ. Ενιαφερομενοι τοσο για το οικιστικο οσο και για το παρκο. Εγω τον κυριο "ανωνυμο" όπως τον αποκαλειτε δεν τον γνωρίζω η μαλλον μπορει κιολας, γιατι από ότι καταλαβα ερχεται στις συνελευσεις. Εσεις από την άλλη ειστε το ιδιο ανώνυμος για εμενα γιατι σε καμια συνελευση δεν εχετε παρευρεθεί. Και για σας προλάβω αγαπητε, μετα την 3Κ που πηρε μερικες χιλ μτχ στα χαμηλα και ακομη ένα θεσμικο χαρτοφυλακιο εγω απορροφησα >40χιλ. και δεν είναι τα μονα.. Τι σημαινει λοιπον αυτό ότι πρεπει να γκρινιάζω η να κραζω οποιον παει να πει κατι παραπανω.. τι να απαντησω τελος στον φιλτατο που λεει ότι κανει μο 2000 την ημερα, μονο τον τελευταιο μηνα(από 14Δεκ) εχει κανει >270χιλ μτχ αρα και η κακοηθεια εχει και τα ορια της. Κ.Γ

      Διαγραφή
    2. Δεν κράζω κανέναν.οποιοδήποτε σχόλιο γνώμη γνώση επιθυμητή. Μακάρι να έλεγε κάτι παραπάνω. Όχι όμως να υποτιμά και την νοημοσύνη μας. Δηλ. Ποιά διεργασία γίνεται ας μας πει, ή είναι οι άραβες πάλι. Κύριοι σεβαστείτε μας και λίγο.οι διαρκείς διεργασίες είναι γνωστές και εκτός γεν. Συνελ. Εδώ και πολύ καιρό. Εγώ επένδυσα στο χαρτί πολύ σοβαρό ποσό χαμηλότερα από τους θεσμικούς αλλά και να μην είχα ούτε μία μτχ το ίδιο είναι. η ανωνυμία δεν ενοχλεί αν λέμε κάτι αληθές ή μια άποψη που την πιστεύουμε έστω και εσφαλμένα.αλλά ας μας πει και το όνομα να του ζητήσουμε συγγνώμη αν επαληθευθεί ποιό απ'όλα όμως? Για τις διεργασίες... γενικώς?
      Λαρις

      Διαγραφή
  17. Ρε παιδιά αν υπήρχαν διεργασίες θα έκανε μ.ο. 2000 κομμάτια την ημέρα ψιλικατζίδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς και αναφέρομαι στον όγκο της ανόδου των τελευταίων ημερών. Είναι αστείος

      Διαγραφή
    2. Δλδ θα πρεπει να στεναχωρεθω που σημερα με την αγορα χαλι μαυρο, το χαρτι εκανε 4661τμχ και εκλεισε 5ε. βρε παιδια μην ειμαστε εδώ μεσα αχαριστοι, η εταιρεια το παλευει μια χαρα μεχρι τωρα

      Διαγραφή
    3. Η άνοδος δεν νομίζω να στεναχωρεί κανέναν που έχει θέση σε μτχ και ανεβαίνει.
      Εγώ προσωπικά σε κάθε δεκάλεπτο κερδίζω λογιστικά βέβαια πολλές χιλιάδες ευρώ.
      Ασκούμε όμως κριτική όταν ακούμε θεωρίες τύπου το εννιάμηνο θα εκπλήξει...το κασέρι θα τους ξεράνει όλους, μετά έρχονται οι άραβες, μετά αγοράζει στα Σκόπια λατομείο, μετά διεργασίες αορίστως και κατά σύμπτωση όταν το χαρτί είναι κοντά στα ψηλά του ή όταν ξεκινά 2ο γύρο ανόδου
      Αυτά σχολιάζουμε και πρέπει να αποφεύγονται, διότι μπορεί εδώ να σπάμε και πλάκα πολλές φορές αλλά πρόκειται για σοβαρό φορουμ, επενδύουμε περιουσίες και ό,τι λέμε έχει ή πρέπει να έχει κάποια υπευθυνότητα.
      Και φυσικά ακούγονται πολλά πολύ έγκυρα σχόλια, αναλύσεις που δεν βρίσκεις πουθενά, πέρα από την ζωντάνια που έχει και τον χαρισματικό οικοδεσπότη
      Ας μην ρίχνουμε το επίπεδο
      Λάρις

      Διαγραφή
    4. Τι γίνεται ρε παιδιά, γιατί πέφτει; Οι "διεργασίες" δεν απέδωσαν

      Διαγραφή
    5. Αντιδραση non stop από τα 4 στα 5,12 θελει και χωνεμα τιμων. Τωρα πεσε απτην άλλη πλευρα και ξανακοιμησου.. Υπομονή,η εταιρεια και το χαρτι θα σας γλεντάει και το 2019

      Διαγραφή
  18. Λαρις μην ασχολείσαι όλοι καταλαβαίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πίνακας με τις εξαγωγές ανά έτος, ποσότητες, τιμές ανά τόνο για το προιόν με κωδικό 251511! (βρείτε και εσείς κάτι!!)

    http://prntscr.com/m7zloz

    Παρατηρούμε πως το 2017 είχαμε μέση τιμή ανά τόνο στα 333 δολάρια, ενώ στο 2018 είμαστε στα 387 δολάρια με στοιχεία μέχρι τον Οκτώβριο (πηγή un comtrade) ενώ ως βάρος είχαμε μείωση στην ποσότητα. Ως αξία το 2018 θα είμαστε περί των 320 εκ δολαρίων σύμφωνα με τα στοιχεία, όπερ και σημαίνει μία αύξηση της τάξης του +16,3% yoy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και παρακάτω να δούμε λίγο το 2018 πως εξελίχθηκε μέχρι τον Οκτώβριο

      http://prntscr.com/m7zrud

      Αυτό που χρήζει προσοχής είναι η νέα αυξημένη τιμή ανά τόνο όπου βλέπουμε τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο φτάσαμε στα 430 δολάρια τον τόνο!

      Στοιχεία UN comtrade

      Διαγραφή
    2. Εξαιρετικός ακόμια μια φορά!

      Διαγραφή
    3. Τι κάνω λάθος; Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά;
      https://prnt.sc/m83qac

      Προσπάθησα να πάρω authentication token απο εδώ , χωρίς αποτέλεσμα
      https://prnt.sc/m83rdt

      Διαγραφή
  20. Μπράβο και από εμένα και ευχαριστούμε για τον κόπο
    Χρησιμότατη πληροφορία!
    Λαρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η Ικτίνος Ελλάς …γεννά κέρδη - Ο ιδρυτής της εταιρείας Ε. Χαϊδάς μιλάει στο bankingnews

    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριότερα σημεία:
      Ο κ. Ευάγγελος Χαιδάς αποκαλύπτει ότι το 40% του συνολικού τζίρου της εταιρείας κατευθύνεται στην Κίνα.
      Η διοίκηση της ανεβάζει τον πήχη της παραγωγής μαρμάρων καθώς τίθεται σε λειτουργία η νέα μονάδα επεξεργασίας μαρμάρου στη Δράμα μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Επίσης φέτος θα προστεθούν δύο ακόμη λατομεία.
      Το ένα είναι στη Δράμα και το άλλο στην Πελοπόννησο δίνοντας τη δυνατότητα για περισσότερες επιλογές στην πελατειακή της βάση, η οποία να σημειωθεί θέλει να γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα έχει τις ποσότητες μαρμάρου που θα χρειασθεί για την ολοκλήρωση του έργου.
      Ο κ. Ευάγγελος Χαϊδάς προσδοκά αύξηση του κύκλου εργασιών στα επίπεδα των 5 εκατ. ευρώ από τη νέα μονάδα λειτουργίας της Δράμας για το 2019. Φέτος η ζήτηση αναμένεται να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με το 2018.
      Ο κύκλος εργασιών θα κλείσει με άνοδο περίπου 12% της χρονιάς που πέρασε και θα ξεπεράσει τα 50 εκατ ευρώ για την μητρική εταιρεία έναντι, 47,6 εκατ. ευρώ του 2017, με αντίστοιχη αύξηση των κερδών προ φόρων.
      για το 2019 εκτιμάται ότι τα προ φόρων κέρδη θα αποτελούν το 40% του κύκλου εργασιών.
      H Ικτίνος Ελλάς ολοκλήρωσε επενδύσεις ύψους 29 εκατ. ευρώ το 2018 εκ των οποίων τα14 εκατ ευρώ ήταν από ίδια κεφάλαια και τα 15 εκατ ευρώ με δανεισμό.
      Φέτος οι επενδύσεις θα κινηθούν στα επίπεδα των 10 εκατ. ευρώ και θα κατευθυνθούν στην ανανέωση μηχανημάτων των λατομείων. Την ίδια στιγμή ο δανεισμός της εταιρείας ανέρχεται σε 27 εκατ. ευρώ .
      Ο κ Ευάγγελος Χαϊδάς υποστηρίζει ότι η μερισματική πολιτική θα συνεχιστεί και για την οικονομική χρήση του 2018 δίνοντας στους μετόχους ένα μέρος των κερδών.
      Ωστόσο διατύπωσε την άποψη ότι η αγορά του Χρηματιστηρίου αδυνατεί να αντιληφθεί τις αξίες ακόμη και για τη δική του εταιρεία παρότι η τιμή της μετοχής έχει σημειώσει σημαντική άνοδο αλλά ακόμη δεν έχει αποτιμήσει σωστά την αξία της εταιρείας.
      Ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι δεν προτίθεται να βγάλει την εταιρεία από το ταμπλό παρότι τα κόστη και οι υποχρεώσεις είναι πολλές και πολλαπλασιάζονται.

      Διαγραφή
    2. Κάποιες πρώτες παρατηρήσεις
      Σημαντικό ό,τι κατέβασε στο 40% την εξάρτηση από Κίνα
      Ό,τι αναμένεται νέα αύξηση της ζήτησης για το 2019
      +5 εκατομμ από το εργοστάσιο που θα είναι έτοιμο τέλη Μαρτίου
      Χαμηλότερες επενδύσεις 10 εκατ Όμως σαν πολλά δεν είναι για εξοπλισμό;
      Τα 2 νέα λατομεία θα αυξήσουν τζίρο (Θα κυνηγά μεγάλες δουλειές με τον αέρα της εξασφαλισμένης ποσότητας πρώτης ύλης, που απαιτούν εύλογα οι εργοδότες)
      Μερισματική πολιτική παραμένει και η μτχ εντός ταμπλώ για το 2019 τουλάχιστον.
      Άξιον μνείας ό,τι ακόμη θεωρεί υποτιμημένη την μτχ του. (Προφανώς αυτό αιτιολογεί την άρνηση του να δώσει πακέτα σ'αυτά τα επίπεδα)
      Το 2019 εκτιμάται ότι τα προ φόρων κέρδη θα αποτελούν το 40% του κύκλου εργασιών.
      Για Σητεία δεν είπε τίποτα

      Λάρις

      Διαγραφή
    3. Λαρι γελαω η μαλλον κλαιωωω με τα νουμερα που δινει ο Θεοδορωπουλος(εμαθε το banking news και από μεσαιες εταιρειες lol) ειδικα αυτά που αφορουν τον τζιρο και τα κερδη. Αν μιλησαν με τον επιχειρηματια/που αμφιβαλλω, προφανως ο προεδρος τους τρολλαρει. Το μονο που εχει δοση αληθειας είναι ότι τα κπφ θα είναι στο 40%του τζιρου απτο μαρμαρο

      Διαγραφή
  22. Μόνο για συνέντευξη δεν μου φαίνεται πράγματι το άρθρο. Όσον δε αφορά το site του χάστα όλα, ουδέν σχόλιο, το αγνοώ επιδεικτικά και το ανοίγω μόνο και μόνο για την contrarian άποψη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το αμοιβαίο Alpha επιθετικής στρατηγικής αύξησε θέση σε 100.000 το q4 του 2018, έναντι 70.000 του q3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ.Vasilisg αν δεν κανω λαθος εχουν και αλλα 100χιλ σε άλλο αμοιβαιο της Alpha. Αν μπορειτε, το κοιτατε.

      Διαγραφή
    2. 30k έχει το alpha ελληνικό μικτό, όσα είχε και το προηγ.τρίμηνο

      Διαγραφή
    3. Eυχαριστω θερμα για την αμεση ανταποκριση σας

      Διαγραφή
  24. Μην ανησυχείτε, το μετοχολόγιο της εταιρίας παρακουλουθείται, όπως γίνεται στις περισσότερες μικρές εταιρίες. Ξέρουν κ ποιος αγόρασε και που αγόρασε. Τίποτα δεν αφήνεται στη τύχη του. Θ.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτή την στιγμή γυρνάει σε διόρθωση τιμής αν καταφέρει και κρατηθεί η τιμή γύρω απο το επίπεδο των 4,69 ευρώ πιθανότατα η άνοδος να φτάσει τα 5,5 ευρώ!
    μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Recent all jobs circular
    We appreciate you sharing excellent information. Your site is really cool.
    I’m impressed by the details which you’ve put on this site.
    It reveals how effectively you recognize this subject.

    Bookmarked this web page, will come back for more articles.
    You, buddy, ROCK! I found simply the information I already searched everywhere and
    simply couldn’t run into. What a perfect website.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εχει γίνει αναφορά οτι τα κέρδη του Ικτίνου για το 2018 θα είναι στα 15 με 17εκ θεωρώ οτι τα κέρδη του ομίλου πολυ πιθανόν να κυμανθούν κοντά στα 19εκ. και με δεδομένο οτι το 2019 αναμένονται αυξησεις στις πωλήσεις ( θα λειτουργήσουν και τα νεα λατομία) τα επιπεδα που βρίσκεται είναι πολύ καλά για αγορές για μεσομακροχρόνιο ορίζοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κε Τάκη οι αποσβέσεις πως υπολογίζονται και πόσο επηρεάζουν
    Εν προκειμένω για το 2018 το νέο λατομείο και το νέο εργοστάσιο αλλά και για το 2019 πόσο μπορεί να επιβαρύνουν τα αποτελέσματα;
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Όλα τα χαρτάκια παίζουν ,πάνε παραπάνω και εδώ με καλά στοιχεία οι διαχειριστές τους ψωλοβαρανε μήπως και βάλουν κανά κομμάτι στο σακουλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πρέπει να σε πολύ άρρωστος και μίζερος για να συμπεριφέρεσαι έτσι στο χαρτί,κρίμα,κριμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτον δεν ανεβαίνουν όλα τα χαρτάκια,κάποια έχουν πολύ μικρό εύρος διακύμανσης και κάποι άλλα πέφτουν,και δεύτερον η συγκεκριμένη μετοχή έχει κάνει τεράστιο άλμα,αυτό δεν σημαίνει ότι θα ανεβαίνει επ άπειρον,χρειάζονται και μερικές στάσεις για ανάσες.Μακάρι να είχα επισκεφθεί το μπλόγκ του κυρίου Τάκη νωρίτερα.Δεν έχω ικτίνο αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα ήμουν αγορασμένος σε πολύ ποιό χαμηλά επίπεδα από τα τωρινά και θα απολάμβανα τα λογιστικά ή πραγματικά κέρδη μου.

      Διαγραφή
    2. Διαφωνώ με την τοποθέτηση σου φίλε μου το ότι επειδή μια μετοχή έφτασε στα 6,5 ευρώ δεν σημαίνει ότι έπιασε ταβάνι αυτό εξαρτάται από τα κεφάλαια του ομιλου ,τον κλαδο ,τις πωλήσεις τα κέρδη-κόστη ακομα και από τους traders στην αγορά αυτή την χρονική περίοδο και μελλοντικά . Μια μετοχή δεν έχει ταβάνι ούτε πάτο μονο ιστορικά υψηλά και χαμηλα. Αν ίσχυε γιατι ο Οπαπ έχει 8,5 ευρώ για πείτε μου με ποιά κεφάλαια τα στηρίζει;
      YΓ: θυμηθείτε τι ανέφερα για την διόρθωση του ικτινου

      MM

      Διαγραφή
  31. Τι ανέφερες φίλε μου,έχουμε κοντή μνήμη,Πέλοπα κοιτάω το δρομολόγιο της ασκό και που είναι,τενεργ το ίδιο,γεκτερνα το ίδιο και άλλες,είναι θέμα διαχειριστή και όχι οικονομικών στοιχειων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιες φορές είναι θέμα διαχειριστή,κάποιες άλλες πολύ καλών αποτελεσμάτων,κτρίως όμως κατά την γνώμη μου είναι συνδυασμός και των δύο.Πριν ένα χρόνο η μετοχή ήταν στα 2,34 και πριν δύο χρόνια κάπου στα 0,90 και τώρα στα 4,86.Αυτή η πορεία της μετοχής δεν είναι εξαιρετική και μοίρασε πλούσια κέρδη;

      Διαγραφή
  32. Παιδιά δεν θέλει traders ο διαχειριστής,αυτός είναι και ο λόγος που ο αγοραστής είναι στο-3% με 60 κομμάτια,μοναχοφαης όλα για την στομάχα του,ας το δει το αφεντικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Και κάτι άλλο,αποφασίζει το αφεντικό για αγορά ιδίων;δεν νομίζω ο άνθρωπος έχει δουλειές να κάνει,άρα ο διαχειριστής δεν γουστάρει να ψωνίσει,στόχος να μας σπάσει τα νεύρα εξυπηρετωντας δικές του σκοπιμοτητες.......έχουν όμως γνώση οι φυλακες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ναι κάναμε συνέλευση για αγορά ιδίων και ξέχασαν να αγοράσουν , από τις 21_12 που πήραν κάτι ψίχουλα,γεια σου μεγάλε market maker,κοίτα κάτω σου πέσε ένα ευρώ,ΧΑ,ΧΑ,μιζέρια το χαρακτηριστικό της χώρας και πολλών ανθρώπων της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Υπάρχουν και χειρότερα,το πλαίσιο μια χρονιά δεν αγόρασε καμμία,παρά την απόφαση που είχε πάρει για αγορά,λες να χουν τον ίδιο market maker?ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,που πας ρε Καραμήτσος?μπακάλη του 1960

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Η αγορά ιδίων μετοχών είναι εργαλείο που χρησιμοποιούν κυρίως οι αμερικάνικες εισηγμένες και λιγότερο οι ευρωπαϊκές. Οι επαναγορές αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο στην περίπτωση που μια επιχείρηση θέλει να περάσει στην Αγορά το μήνυμα ότι οι τιμές των μετοχών της έχουν υποτιμηθεί. Γι' αυτό ανακοινώνουν τις επαναγορές στο κοινό.

    ΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Συμφωνώ,αλλά έχεις μια εταιρεία με πολύ μεγαλύτερη αξία και στο ταμπλό την πήδα.. ,η αξία της είναι πολύ μεγάλη,Σητεία ,ιδεη, νέα λατομεία,κέρδη,ελάχιστο δανεισμό,εξαγωγες και κάτι που δεν ξέρει η μάζα, ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΜΑΡΜΑΡΟΥ,και τα παιδάκια παίζουν να βουτήξουν ότι μπορέσουν,ΑΜ ΔΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Παιδιά έτσι και κάνει να πουληθεί τα λατομεία πόσο κοστολογούνται ξέρετε;
    Σε μια έκθεση υπάρχει ένα νούμερο 120.000.000€ χωρίς τα 2 καινούργια, πολλά χρόνια πριν ανέβει η τιμή των μαρμάρων και πάρουμε την 3η θέση παγκοσμίως.
    Μην συγκρίνεται με το λατομείο της μηχ/κής, θα πέσετε έξω, καταλαβαίνεται τους λόγους.
    Για βάλτε δίκτυο, φήμη εταιρίας, τεχνογνωσία, εργοστάσια, αποθέματα, εξοπλισμό κ.λ.π., και υπολογίστε πόσο αξίζει η εταιρία, χωρίς τη Σητεία και τα αιολικά.
    Βέβαια άλλο αποτίμηση πώλησης, άλλο χρηματιστηριακή τιμή οκ. Αλλά πρέπει να το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Δεν λέω ό,τι θα πουληθεί, γιατί μερικοί είναι ....παρεξηγησιάρηδες
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλημέρα Λάρι,η τιμή θα κινηθεί έντονα προς τα πάνω,για αυτό είμαι σιγουρος και διψήφιο θα γράψει,το ποτέ δεν ξέρω και αν πουλήσουν και την Σητεία μηδενίζοντας τον δανεισμό,μην την είδατε,και ξεχάσαμε και τον 25 Άρη,αν μπει,προσπαθώ ν αυξήσω θέση ,αν και έχω μεγάλη θέση,αλλά τα φράγκα τελειωνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Με μάρμαρο Θάσου στρωμένη η Μέκκα, με Δράμας οι πύργοι «Reflections» στη Σιγκαπούρη
    http://www.thereport.gr/%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%ac%cf%81%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%bf-%ce%b8%ce%ac%cf%83%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b7-%ce%b7-%ce%bc%ce%ad%ce%ba%ce%ba%ce%b1/
    και άλλο ένα άρθρο μήπως και το διαβάσει ο πρόεδρος και πουλήσει τώρα τη Σητεία:
    http://www.kathimerini.gr/1006812/article/oikonomia/epixeirhseis/plh8ainoyn-ta-pwlhthria-twn-ygiwn-3enodoxeiwn
    Γιώργος Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου,έπρεπε ναχει πουλήσει ήδη,τι περιμένει;όταν θα πουλάνε όλοι θα έχει πετάξει το πουλακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Και εγώ έχω απορία γιατί δεν πουλάει Σητεία;το ρευστό που θα πάρει θα δώσει φτερά στην εταιρεία,και το ταβάνι στην αξία της Σητείας είναι κοντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τι είναι ωρε αυτό το project για να το πουλήσει μπαμ μπαμ??? Διαμέρισμα στην Κυψέλη? Εδώ μιλαμε για ειδική περίπτωση real estate που λίγες μεγάλες εταιρίες του είδους θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν. Και από το ενδιαφέρον μέχρι το να πέσει υπογραφή μπορεί να περάσουν και χρόνια.

      Διαγραφή
    2. Είναι σύνθετο εγχείρημα. Αν ήταν κτισμένο κάτι θα γινόταν.
      Όμως είναι μακέτα και ο νοών νοείτω.
      Η συγκυρία είναι καλή, η Σητεία απέκτησε νέο αεροδρόμιο, υπάρχει και Μαρίνα (πολύ βασικό) Βλπ. Βουλιαγμένη και Κύπρο, η περιοχή έχει έλλειψη από ξενοδ. και έχει εννεάμηνη σεζόν (Βλο Καράτζη, Δάιο)
      Παρά ταύτα θα δυσκολευτεί κατά την γνώμη μου. Ένας συνέταιρος του χώρου με κεφάλαια με εισφορά σε είδος ποσοστού 50-60% από τον Ικτίνο και από κοινού ανάπτυξη, το βλέπω πιο πιθανό και εύκολο. Πιστεύω να πέσει και καμιά επιδότηση. ΄Έτσι δεν θα αιμορραγήσει οικονομικά και θα το ντύσει με δικά του μάρμαρα.
      Λάρις

      Διαγραφή
    3. Υπόψη ότι η Σητεία δεν θεωρείται Top προορισμός.

      Διαγραφή
    4. Αυτό μπορεί μελλοντικά να είναι και πλεονέκτημα αλλά ας μην το αναλύσουμε πάμε αλλού δεν έχει πολύ σημασια τώρα
      Λάρις

      Διαγραφή
  43. Κύριε Τάκη γιατί δεν πουλάει ξέρετε;σας ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπαρχει θεμα με τις αδειοδοτησεις και η γραφειοκρατια της Ελλαδας δημιουργει καθυστερησεις.

      Διαγραφή
  44. Φτάσαμε να παρακαλάμε να βγεί ο Κούλης για να αρχίσουμε επιτέλους να λειτουργούμε σαν κανονικό κράτος. Έλεος!!! Όσο για τη Σητεία θα συμφωνήσω με το γιατρό είναι ένα πολύ φιλόδοξο πρότζεκτ που χρειάζεται χρόνο. Έχω πάντως εμπιστοσύνη στον Παππού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Στον παππού έχω και εγώ εμπιστοσύνη ,στους κοπριτες που το παίζουν δεν έχω,κοίτα σήμερα,ρε κάντε καμμία άλλη δουλεια να ησυχάσει το χαρτί,τσανακογλυφτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Νομίζω ό,τι όλοι θα βάζαμε στοίχημα έτσι για πλάκα 5€ ό,τι πάλι θα κλείσει στο 4,60 με 4,50€ ο ικτίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Βαρεθηκα ν ασχολούμε με τα γίδια,ας παίζουν μεταξύ τους αλλαξοκολιες,το πολύ το κυρ ελέησον το βαριετέ και ο θεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Η μετοχή του Ικτίνου δημιούργησε ανοδικό σχηματισμό κεριών (three inside up) μόλις διασπάσει και το ΚΜΟ 200 ημερών (5 ευρώ) δίνει ξεκάθαρο μήνυμα ανόδου. Τελευταίος αντίστοιχος σχηματισμός (morning doji star) στις 20/12 έδωσε το τεράστιο ανοδικό κερί στις 21/12 το οποίο βρήκε αντίσταση στον 200αρι ΚΜΟ!
    ΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Τί κεριά και λιβάνια.
    Η συγκεκριμένη μτχ δεν πρέπει να προσεγγίζεται τόσο τεχνικά όσο θεμελιωδώς.
    Τεχνικά είναι για άλλα κ...λόχαρτα
    Μετά συγχωρήσεως. Χωρίς να θέλω να μειώσω την ανάλυση σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βεβαίως δεν φέρνω αντίρρηση ωστόσο κάνω την αναφορά γιατί η μετοχή βρίσκεται σε δύσκολο σημείο, υπάρχει διάσπαση καθοδικά του κμο 50 ημερών στον 200αρι επιπλέον είναι καλή μετοχή και αξίζει η παρακολούθηση της. Για τα θεμελιώδη περιμένω τα ετήσια αποτελέσματα και μέχρι στιγμής έχει δείξει πολύ καλά δεδομένα τα τελευταία έτη. Άλλωστε αρκετοί θεωρούν ότι η τεχνική ανάλυση είναι μονο για trading το οποίο για εμένα δεν ευσταθεί.
      ΜΜ

      Διαγραφή
  50. Συμφωνώ με τον κύρια και λιβάνια,το θέμα είναι πως θα ξυπνήσει ο διαχειριστής,άμα στραβογα......την γαμησ...και εμεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Κάτι άσχετο
    Μήπως θα έπρεπε οι ελληνικές εταιρίες να αφήσουν τους εγωισμούς και να συνεργασθούν, όχι απαραίτητα μετοχικά. Πως δηλ θα μπορούσαν να χτυπήσουν φαραωνικά έργα, αν δεν επαρκεί η πρώτη ύλη που μπορούν να εξασφαλίσουν και να ανταγωνισθούν τα χιλιάδες λατομεία άλλων χωρών. Πέρα από την ποιότητα τίθεται και θέμα ποσότητας.
    Πχ. Ακούσατε για τα φαραωνικά έργα στην Μ.Α. ή στην Κίνα. Μπορεί μόνος ο Παυλίδης ή ο Χαιδάς να χτυπήσουν τέτοιου μεγέθους έργα; Ενώ όλοι μαζί.. η ισχύς εν τη ενώσει.
    Γιατί μόνο οι Εβραίοι και όχι μόνο να συνεργάζονται; Οι Έλληνες το έχουν περισσότερο ανάγκη, αφού μάλιστα δεν έχουν φιλικές προς τις επενδύσεις κυβερνήσεις
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Λάρις, ξέρεις κάτι και δεν το λες... Λέτε να έχουμε καμία συνεργασία με τον Νικολάου.
      Η Mermeren Kombinat AD, Prilep ανακοινώνει ότι το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας κ. Περικλής Νικολάου παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, με ισχύ από την 30/01/2019 ως ημερομηνία λήξης της εντολής του και τής εργασιακής σχέσης με την Εταιρεία.
      Γιώργος Τ.

      Διαγραφή
    2. Αστειεύομαι κ. Λάρις. Μακάρι να ερχόταν στον ΙΚΤΙΝΟ ο Νικολάου. Σε ποια θέση βέβαια δεν ξέρω. Πάντως έκανε καλή δουλειά στη ΜΕΡΚΟ.
      Γιώργος Τ.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα Γιώργο, ο Περικλής δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει στον ΙΚΤΙΝΟ, έχει ήδη βρει κάτι άλλο.

      Διαγραφή
  52. Ανοδική τάση για το ελληνικό μάρμαρο σύμφωνα με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης

    https://stonenews.eu/el/anodiki-tasi-gia-elliniko-marmaro-symfona-syndesmo-epichiriseon-marmarou-makedonias-thrakis/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αφεντικό αγόρασε καμμία μετοχή,έτσι για ξεκαρφωμα,ΧΑ,ΧΑ,γεισας ,υπομονή ο χρόνος δουλεύει για μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ο διαχειριστής τα πήρε τα χάπια το πρωί;μην τον αφήνετε ελεύθερο ,ψάχνει στα χαμηλά μήπως έπεσε τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Κοιτάω ΦΛΕΞΟ,κοιτάω ασκό και βλέπω και τον χλιμιτζουρα και μυ γυρνάνε τα σηκωτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Γεια σου μεγάλε ΓΙΔΟπαικταρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Νέα βράβευση για τη βιομηχανία μαρμάρου “Ικτίνος Ελλάς Α.Ε.”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αρχηγέ οι Αμερικάνοι ψάχνουν market maker , είσαι ο κατάλληλος για να ξαναμπούν σε ύφεση,τώρα που γυρίζει ,αύριο 300 κομμάτια και χωστο και λίγο μην ξεχνιεμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. χετικά με τις μεγάλες κατηγορίες προϊόντων, τον Δεκέμβριο του 2018, από τους 10 κλάδους οι εξαγωγές σε έξι από αυτούς κινήθηκαν ανοδικά πλην των λαδιών που παρουσίασαν μεγάλη κάμψη (-54,1%), των εμπιστευτικών προϊόντων (-16,7%), των καυσίμων (-7,8%) και των τροφίμων & ζώντων ζώων (-3,4%). Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι κλάδοι των χημικών (+11,6%), των διαφόρων βιομηχανικών προϊόντων (+9%), των μηχανημάτων (+8,3%), των πρώτων υλών (+7,5%) και των βιομηχανικών προϊόντων (+5,6%).
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Λάρι βαρυχειμωνια εσκεμμένη υπάρχει στην τιμή της μετοχής και δεν ξέρω τι μαγειρέματα θα κάνουν να πάρουν χαρτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζω και το μεταφερω με καθε επιφυλαξη από χρημ/κα γραφεια, ενας λογος μπορει να είναι ότι ο δευτερος μετοχος ζηταει 130χιλ μτχ. Αρα υπαρχει εκεχειρια αγοραστων/πωλητων μεχρι να δουμε ποιος θα αναγκασθεί να αλλαξει επιπεδο.

      Διαγραφή
  61. Συμφωνώ και για του λόγου το αληθές κοίτα,προφίλ,ασκό,εκτεταμένη,τενεργ,Μυτιλ και ένα σωρό ακόμα και εμείς ψωλοβαρανε





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Εννοείς οι Γάλλοι ζητάνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προφανώς αυτόν εννοεί αφού είναι ο 2ος μτχ.
      Λάρις

      Διαγραφή
  63. Κάτι παίζει,πιθανόν αυτό,τι αυτό κάθε μέρα ο διαχειριστής βγάζει δήθεν για πώληση δικά του κομμάτια και μας τα χείλη κάνει τούμπανο,θέλετε χαρτια;πάρτε τα....,γιδοβοσκοι


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Λάρι 130000 κομμάτια σημαίνει ότι το χαρτί θα πάει 6_6,5 ,δεν μαζεύοντας τόσα χαρτιά έτσι,αν δεις το βάθος του οι πωλητές είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ,ότι βάζουν τα ψωφιμια να θολώσουν τα νερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Νόμισα ότι το έγραψες εσύ Λάρι,συγνώμη,θα το γράψω γιατί μου την σπάσαμε,μου ζήτησαν τα χαρτιά μου στα 6 ευρώ με την μορφή πακέτου και φυσικα αρνήθηκα και έχω αρκετά,ας παίζουν με τα χαρτιά της μάνας,για γέλια είναι,σ έναν μικρόκοσμο που μαθαίνοντας όλα,θέλουν τα βλαχαδερα να μας πάρουν τα χαρτιά,έχω χρόνο ΑΠΛΕΤΟ,όχι άπλυτο,απόλυτοι είστε και φαινεσθε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Όπως ισχύει ο νόμος της βαρύτητας για διάφορα χαρτιά τύπου κρέτα κ.λ.π., ισχύει το αντίθετο για καλά χαρτιά. Τα περιθώρια στενεύουν για όσους θέλουν να αγοράσουν ικτίνο. Η κοιλιά που έκανε και κάθε αρνητικό που μπορούσε να προεξοφλήσει, μικρότερη κερδοφορία από την αναμενόμενη, καθυστέρηση στις άδεις του εργοστασίου κ.λ.π. Είναι αποτυπωμένα στην σημερινή τιμή. Μετά το καλοκαίρι, το εξάμηνο που θα δημοσιευθεί θα εμπεριέχει το νεο λατομείο της δράμας, αφού τότε στην ουσία θα παράγει με τον νέο εξοπλισμό και τις νέες συμφωνίες για προορισμούς πλην Κίνας σε μεταποιημένα προιόντα του νέου εργοστασίου που πλέον θα δουλεύει κανονικά κ.λπ. Οι τιμές των μαρμάρων παραμένουν πολύ καλές, οπότε πάμε για αυξημένα ΕΒΙΤΑ. Αν ισχύουν τα περί προεξοφητικού μηχανισμού του χρηματιστηρίου και αφού το χαρτί παρακολουθείται "εκ του σύνεγγυς" από Γάλλους και Έλληνες, που έχουν ποιό έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση από εμάς τους μικρούς, δεν θα περιμένουν την δημοσίευση του εξαμήνου. Πιστεύω ό,τι ασχέτως διακυμάνσεων κατά τον Μάιο θα αλλάξει η Τάση
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Σιγά μην περιμένουν τον Μάιο και αν βγει και κανένας να πάρει τίποτα,φωτιά στα μπαράκια τους θα τρέχουν και δεν θα φθανουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΟ,βρες καμμία άλλη δουλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Τον κόλο σου να χτυπάς από κάτω χαρτί δεν παίρνεις,ξέρεις εσυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Μήπως ξέρεις κανείς το νέο εργοστάσιο σε ποιό στάδιο ανακατασκευής βρίσκεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Δεν ξέρω,σε λυπάμαι.......ξέρεις εσύ,κακομοιρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Γνωστοποίηση απόφασης Δασαρχείου Τριπόλεως 15/1/2019 : Θετική γνωμοδότηση


    Την «ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕ» ότι δύναται να επέµβει σε δάσος, της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του νόµου 998/1979 ως ισχύει, εµβαδού 99.633,4151 τ.μ. (σύστημα Συντεταγμένων HATT) ή 99614,52 τ.μ (σύστημα Συντεταγμένων ΕΓΣΑ 87), επί της οποίας η επέµβαση εγκρίθηκε µε την αριθ. 281727/16-02-2018 (ΑΔΑ:Ω0ΧΣΟΡ1Φ-ΕΕΤ) απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, ως ενσωµατωµένη σε αυτήν. Η έγκριση της επέµβασης στην έκταση χορηγείται για όσα έτη διαρκεί η επέµβαση και υπό την προϋπόθεση ότι όλες οι σχετικές άδειες είναι εν ισχύ.
    Το προς υλοποίηση και υπό εγκατάσταση έργο, αφορά την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρων στη θέση «Παπαγούβα» της Τοπικής Κοινότητας Λίμνης, ∆ήµου Τρίπολης, Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας περιοχής αρµοδιότητος ∆ασαρχείου Τρίπολης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι για τον δασικό δρόμο που είναι να γίνει
      Λάρις

      Διαγραφή
    2. Η αναφορά έγινε για να αποδειχθεί πως ορθά η εταιρία αποδεικνύει τις καθυστερήσεις σε αδειοδοτήσεις επενδύσεων, νέων projects etc,

      Διαγραφή
    3. τρελή γραφειοκρατία!

      Διαγραφή
  73. Κάτω από τις τιμές αυτές καιροφυλακτούν. Όποιος χρειασθεί να πουλήσει σκουπίζονται.
    Δεν αγοράζουν πιο πάνω ελπίζοντας να υπάρξει προσφορά, λόγω της νεκρής περιόδου της εταιρίας από έλλειψη νέων επιχειρ. ειδήσεων που να μην έχουν προεξοφληθεί στις παρούσες τιμές. Όμως ερωτώ. έχουν προεξοφληθεί σε αυτές τις τιμές η μεγένθυνση της εταιρίας, τα νέα λατομεία και το νέο εργοστάσιο, που θα αποδώσει από φέτος; Προφανώς και όχι. Γι αυτό και θα αρχίσουν να αγοράζουν ψηλότερα, σπάζοντας την άτυπη εκεχειρία. Ένας να κάνει την αρχή...... θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε η σημερινη προσφορα στο χαρτι "δυστυχως" δικαιωνει την υπομονη τους. Κατα τα αλλα συμφωνω απολυτα με την αποψη σου

      Διαγραφή
    2. Λογικό είναι κάποιοι κάποια στιγμή να λακίσουν αν δεν ανεβαίνει, σαυτές τις τιμές, συμφωνώ. Όμως πόσα τμχ τελικώς θα πάρουν; Αν ο στόχος τους είναι αυτό που βλέπουμε οκ.

      Διαγραφή
  74. Οι "θεωρίες συνωμοσίας" ας μείνουν στην άκρη. Όπως λέει και ο σοφός κος Τάκης, ότι είναι να πάει πάνω θα πάει πάνω, και ότι είναι να πάει κάτω θα πάει κάτω. Αυστηρή παρακολούθηση μεγεθών και εξελίξεων πάντοτε ο καλύτερος σας σύμβουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Συμφωνώ με όλα,εκτός του ότι βγαίνει προσφορά,αλλαξοκολιες κάνουν,από την μια τσέπη βγαίνει στην άλλη μπαίνει,οποία θύματα βρουν,ούτε προμήθειες πληρώνουν ούτε τίποτα,όποιος δεν αντέχει θα τα βουτήξουν,μια σκέψη μόνο να κάνουμε,δεν αγόρασαν ΙΔΙΕΣ ούτε για δείγμα,αφήσαμε όμως το τελευταίο τρίμηνο του 2018 τους Γάλλους και τον Έλληνα θεσμικό να ψωνίσουν,ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ,θα μας πάρουν τα χαρτιά οι μπουρτζοβλαχοι;ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Το χαρτί δεν είναι για αρπαχτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Καλησπέρα, η σημερινή εικόνα του ΙΚΤΙΝΟΥ δε μου φαίνεται για μάζεμα, αλλά για χώσιμο.
    Εγώ πάντως τσίμπησα κάτι λίγα και αναμένω αν πάει και πιο κάτω για υπόλοιπα.
    Το βασικό είναι να δικαιώσει τις προσδοκίες θεμελιωδώς, υπομονή υπάρχει.
    Γνωρίζει κάποιος πότε αναμένουμε τα ετήσια αποτελέσματα?
    Επίσης, αν κάποιος επικοινωνεί με την εταιρία ας τους ενημερώσει πως η παρουσίαση των δελτίων τύπου στην ιστοσελίδα χωρίς χρονολογική σειρά, δε δείχνει σοβαρή εταιρία, τουλάχιστον ως προς την αντιμετώπιση των επενδυτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Τα αποτελέσματα νομίζω αρχές Απριλίου. Υπάσχει νομίζω ισχυρός πωλητής στο χαρτί. Όταν ηρεμήσει σταδιακά πιστεύω θα αλλάξει επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Απαντήσεις
    1. Γι αυτό είπα και ισχυρός αγοραστής
      Λάρις

      Διαγραφή
    2. Εις αύριον τα σπουδαία. Πόσα τεμάχια έχει ακόμη η εταιρία? Νομίζω 100Κ. Βέβαια υπάρχουν και μεγαλομέτοχοι.
      Γιώργος Τ.

      Διαγραφή
    3. Μόνο οι Γάλλοι έχουν τόσα τμχ, αλλά αυτοί αγοράζουν, δεν νομίζω να πουλούν. Οι βασικοί μτχ να εκχωρούν μτχ τους σε αυτά τα επίπεδα; πάλι δύσκολο μου φαίνεται.
      Δεν ξέρω αν μεταξύ βασικών μτχ γίνεται κάποια μτβ αλλά αυτή με αυτό τον τρόπο θα γινόταν;
      Αν ξέρει κανείς ας μας διαφωτίσει να μην κάνουμε υποθέσεις

      Διαγραφή
    4. H κεφαλη επιτελους κατανοησε ότι για να γινεις μεγαλη εταιρεια, οφείλεις να διεθνοποιήσεις την συνθεση του μτχλογιου σου.Gut gemacht,Herr Prasident!

      Διαγραφή

    5. Η εταιρία ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕ, γνωστοποιεί σύμφωνα με τον Ν. 3556/2007 & και την απόφαση 1/434/3.7.2007 της ΕΚ ότι, όπως την ενημέρωσε ο Πρόεδρος & Διευθύνοντας Σύμβουλος, κ. Ευάγγελος Χαϊδάς, στις 14-2-2019, προέβη σε πώληση 300.000 μετοχών της εταιρίας ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. σε θεσμικό επενδυτή εξωτερικού, συνολικής αξίας 1.410.000 ευρώ.
      Γιώργος Τ.

      Διαγραφή
  80. Γερμανικός δαχτυλίδι μυρίζει,αυτοί ψωνίζουν κοψοχρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Έτσι ίσως εξηγείται και η αδιαφορία της διοίκησης για αγορά ιδίων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδη το 1,4εκ σαφως και δεν ειναι το ζητουμενο, θα περιμενα στην οποια συμφωνια να εχουμε ουρα. Ο χρονος θα δειξει

      Διαγραφή
  82. Η εταιρία ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕ, γνωστοποιεί σύμφωνα με τον Ν. 3556/2007 & και την απόφαση 1/434/3.7.2007 της ΕΚ ότι, όπως την ενημέρωσε ο Πρόεδρος & Διευθύνοντας Σύμβουλος, κ. Ευάγγελος Χαϊδάς, στις 14-2-2019, προέβη σε πώληση 300.000 μετοχών της εταιρίας ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. σε θεσμικό επενδυτή εξωτερικού, συνολικής αξίας 1.410.000 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευπρόσδεκτο θα ήταν αν γνωρίζαμε και το όνομα του επενδυτή. Όποιος γνωρίζει κάτι συγκεκριμένο ας το καταθέσει.

      Διαγραφή
  83. Πιστεύω ό,τι η αρχή έγινε. Μέσα στην χρονιά με την σταδιακή βελτίωση των αποτελεσμάτων, όλο και θα δίνει πακέτα σε υψηλότερες τιμές.
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Κύριε Τάκη να ζητήσω κάποιο σχόλιο σας για τις τελευταίες εξελίξεις και γενικά για τον Ικτίνο πως τον βλέπετε από δω και πέρα,εκτίμηση όχι πρόβλεψη,μεγάλα παιδιά ειμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Πολύ θα θελα να μάθω πως φυσάνε τον παππού να δώσει χαρτιά σ' αυτή την τιμή,τι λέτε κύριε Τάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευκολάκι...(συνήθως) υπόσχονται πως θα ρίξουν το απαραίτητο χρήμα για να πάνε το χαρτί ψηλότερα.

      Διαγραφή
    2. Αυτό ήταν μόνο η αρχή. Το παίγνιο τώρα ξεκινά

      Διαγραφή
    3. Και ως απάντηση σε όσους προσπαθούσαν να ρίξουν το χαρτί με λίγα κομμάτια για να μαζέψουν. Για να τους δω τώρα
      Λάρις

      Διαγραφή
  86. Το προς τα κάτω τελείωσε,αυτή είναι η βάση εκκινησης,τώρα μαγκιες προς τα κάτω ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Αλλαγή τάσης στο χαρτί μετά την κίνηση του CEO. Για να δούμε την συνέχεια θα γίνουν ποιό επιθετικοί οι αγοραστές; Για πιστεύω η κίνηση θορύβησε τους Γάλλους.
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Νέα συνέντευξη Κύρια σημεία:
    Νέο λατομείο στη Πελοπόννησο εξασφάλισε η Ικτίνος Μάρμαρα και τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η εκμετάλλευσή του, επεκτείνοντας την γκάμα των προσφερόμενων προϊόντων για τη γνωστή εταιρεία παραγωγής μαρμάρων. Πρόκειται για το πέμπτο λατομείο της εταιρείας, που ήδη είχε τέσσερα λατοµεία (Χρυσή Αράχνη, Θάσου, Βώλακα, Νέστου). Αυτά της Θάσου και του Βώλακα διαθέτουν βεβαιωµένα αποθέµατα 150.000 και 300.000 κυβικών.
    «Έχουμε πάρει και την άδεια εκμετάλλευσης και την άδεια εγκατάστασης. Το λατομείο βρίσκεται στην Αρκαδία, βόρεια της Τρίπολης κοντά στη Βυτίνα. Πρόκειται για να ένα μεγάλο κοίτασμα, που θα καλύπτει τις ανάγκες μας για πολλά χρόνια. Το μάρμαρο είναι το καφέ μάρμαρο, που το ζητάει πολύ η αγορά και έλλειπε από την γκάμα των προϊόντων μας» δηλώνει στο mononews.gr ο κ. Ευάγγελος Χαϊδάς.
    Το 2018 έκλεισε με άνοδο μεγεθών για τη εταιρεία, η αύξηση εσόδων εκτιμάται στο 15% και η αύξηση στα EBITDA στο 20%. Το 2019 αναμένεται σημαντικά ανοδικό για την εταιρεία λόγω της προσθήκης των νέων λατομείων και της δωδεκάμηνης χρήσης του νέου εργοστασίου που αποκτήθηκε πέρυσι.
    Συζητήσεις με επενδυτές για το ξενοδοχείο-Μετά τις εκλογές τα νέα
    Στο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας εκτός από την περαιτέρω ισχυροποίησή της στον κλάδο του μαρμάρου, περιλαμβάνεται και η δραστηριότητα στον ξενοδοχειακό κλάδο. «Αυτή την εποχή προχωράμε τα έργα υποδομής για την οικιστική ανάπτυξη των 100 σπιτιών που θα δημιουργηθούν δίπλα στην ξενοδοχειακή μονάδα, και μιλάμε με επενδυτές και για την οικιστική και για την τουριστική ανάπτυξη στην Κρήτη. Όμως η προεκλογική περίοδος δεν ενθαρρύνει τις επενδύσεις. Όλοι περιμένουν να ξεκαθαρίσει το περιβάλλον, να γίνουν οι εκλογές και μετά να επενδύσουν. Τηρούν στάση αναμονής, αλλά είμαι βέβαιος ότι μετά τις εκλογές θα δούμε επενδυτικό μπουμ», σημειώνει ο κ. Χαϊδάς.
    Ξεκίνησαν τα placement
    «Τις μετοχές αγόρασε ευρωπαϊκό fund που δεν είχε μέχρι σήμερα παρουσία στην εταιρεία. Υπάρχει ενδιαφέρον για την εταιρεία μας από διάφορα επενδυτικά κεφάλαια που πιστεύουν στη δυναμική της ανάπτυξη και τον εξαγωγικό της χαρακτήρα. Κι εμείς είμαστε ανοιχτοί στις μειοψηφικές συμμετοχές και παρουσιάζουμε συνεχώς την εταιρεία σε ξένους επενδυτές».
    «Φέτος θα προχωρήσουμε τις επενδύσεις που έχουμε εξαγγείλει αλλά πάντα θα κοιτάμε για νέα λατομεία, γιατί η χώρα μας έχει πολλά ενδιαφέροντα κοιτάσματα σε πολλές περιοχές» σημειώνει ο κ. Χαϊδάς, τονίζοντας τη σημασίας διεύρυνσης της γκάμας των μαρμάρων που διαθέτει.
    ΛΑΡΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. 21/2/2019 Πακέτο Ικτίνος 50.000 μετοχές στην τιμή των 5,28 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μονο με premium απο εδω και περα κ.Vasilisg. Nομιζω ο κ.Λαρις παραπανω το ειχε αναφερει

      Διαγραφή
    2. παιδιά καλημέρα. Πιστεύω να κρατήσατε μτχ ή να ξανααγοράσατε για να τα λέμε!

      Διαγραφή
    3. Γειά σου ρε Τάκαρε αχτύπητε μπέεεεεεεεεε....

      Διαγραφή
    4. Λετε να προβαινει σε αγορες και να αγοραζει μανιωδως ο κυριος Ελλανιος? 😂😂😂😂😂

      Διαγραφή
    5. Χάθηκε ο Ελλάνιος μάλλον του βγήκε η σούπερ δουλειά 🤣🤣🤣

      Διαγραφή
    6. Χα χα. Πάντως επειδή είμαι θέλω να είμαι δίκαιος και δεν μου αρέσει να κρατώ κακίες, όντως προέβλεψε το 4,70€ άσχετα άν δεν προέβλεψε την άνοδο κ.λ.π.

      Λάρις

      Διαγραφή
  91. Ο CEO έφερε το τρίτο ανοδικό κύμα νωρίτερα. Εγώ το περίμενα κατά τον Μάιο ενόψει εξαμήνου. Αλλά βλέπει ό,τι το χρηματιστήριο δεν είναι μόνο θεμελιώδη. Εδώ άλλα και άλλα ανεβαίνουν μόνο με προσδοκίες και αυτός με χειροπιαστά νούμερα κόλλησε σε κεφαλαιοποίηση που δεν είναι καθόλου απαιτητική για τα μεγέθη του. Για να δούμε την συνέχεια. Δείχνει να επιταχύνει τις κινήσεις του
    Για άλλη μια φορά μπράβο στον Τάκαρο, αφού ό,τι συμβαίνει το προέβλεψε μέχρι κεραίας.
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Ο ΜΠΑΦΟΜΕΛ γράφει τις ασυναρτησιες του ως Φοίβος Ακερσεκομης στο euro2day. Μάλλον τον εχουν απολύσει από εκεί που έδινε τις πολύτιμες συμβουλές του. Χοχοχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Η Eurobank Equties ειδικός διαπραγματευτής των μετοχών της Ικτίνος
    Ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί των εν λόγω κινητών αξιών ορίστηκε η Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019.

    https://www.euro2day.gr/news/market/article/1666754/h-eurobank-equties-eidikos-diapragmateyths-ton-met.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Μια απορία,η eurobank ως ειδικός διαπραγματευτής αγόρασε χαρτιά για να πουλήσει;πώς λειτουργεί το σύστημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλυπτει εντολες αγορων και πωλησεων ωστε με λιγα τεμμαχια να μην υπαρχουν μεγαλες μεταβολες.Οταν ασχολειται ο καθε διαπραγματευτης.

      Διαγραφή
    2. Βοηθάει στην αύξηση του ημερήσιο όγκου. Επίσης αν η μετοχή είναι σε χαμηλή ταχύτητα (άρα ημερήσια διακυμανση +- 10%) με τον ορισμό ειδικού διαπραγματευτη ανεβαίνει το ποσοστό σε (+- 20%).

      Διαγραφή
  95. Γιατρέ την ΑΛΦΑ που ψωνίσες που εκτίμησε ότι θα πάει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Η ΑΛΦΑ έχει περιθώρια ανόδου μέχρι το 1,38 περίπου που θα δει πιθανή αντίσταση και να διορθώσει προς το 1,17 άλλωστε ο 200 ηκμο είναι στο 1,44, αυτή την στιγμή θα μπορούσε να κάνει μια σύντομη διόρθωση μέχρι τα 1,06 ή 1,00 στην χειρότερη. Να τονίσω ότι η βασικότερη αντίσταση είναι τα 1,71 αν την σπάσει θα δώσει τιμές σημαντικά υψηλότερες από 2,20 και πάνω.

    ΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Έφυγαν τα κουταβάκια και ήρθαν οι λιγδιαριδες κοινώς κολογιοπαιδα,πήραν το πακέτου στο 5,28 τις 58000 ,και τώρα κάνουν αλλαξοκολιες όλη μέρα,προσέξτε μην σας μείνει κανά κουσουρι.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Ρε κόλο γιοπαιδα καλαματιανό η από τα Ζωνιανά πίνετε και μόνιμα το δείτε στο κόκκινο;πάντως κάτι πίνετε.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Αφεντικό τους πληρώνεις τους χαρτογιακαδες για να το χουν μόνιμα κόκκινο;κλωτσιά στα μαλακά οπίσθιά τους,τα ταγαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Ναι φίλε οι σαπιοκοιλιαδες της eurobank θέλουν και αυτοί να σαβουροσουν,ότι μπορούνε τα παιδιά,να βγάλουν κανά σπασμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Τρεις μέρες διαχειρίζονται το χαρτί και δεν λέει να πρασινίσει,συμφωνώ μεγάλα καθηκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Καθίκια της eurobank θα σας στείλω τον καρανικα ,θα σας το κάνει το κο...,. Αγνωριστο . Κ.Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Μαζεύουνε οτι χαρτιά τους κάτσουνε κάτω απο τα 5 και το πάνε όλο και προς τα κάτω. Νομίζω οτι ο παππούς πρέπει να πάρει βρεγμένη σανίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Τα θέλει και ο κόλος του παππού,βρήκε τα κοπρόσκυλα ,τους χαρτογιακαδες,κοίτα πως παίζουν το πλαίσιο τώρα,οι ίδιοι είναι,βάζουν 20 ΤΜΧ για αγορά μόνιμα απ' το πρωί.θα πάρουν τ Αρ....θα μου όσο πιο κάτω τώρα που βγήκαν λεφτά από τις τράπεζες θα τους κάνουν κλειστά,τα παιδιά έχουν πτυχία,μυαλό όμως μηδέν,πρόκειται για ΖΩΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Σκατοψυχοι της eurobank να σας καθήσει η μπριζόλα στον λαιμό να μην παίρνετε ανάσα ούτε από τον κόλο,ΛΑΜΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. ΠΡΟΤΑΣΗ,όποιος έχει λογαριασμό στην eurobank να τον κλείσει,να κάνουν το ίδιο και οι φίλοι του δεν μπορούν να μας δουλεύουν τόσο χοντρά τα τσόκαρα,συμφωνώ με τον karaniadis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Ρε άχρηστοι πατσοκοιλιαδες τι να μαζέψετε από ένα στεγνώμενο χαρτί;για ΓΕΛΙΑ είστε,σανίδι θέλετε αλλά το θέλετε ΚΑΘΕΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Αγαπητέ τακαρε αυτούς τους παπαρδελες της eurobank γιατί τους έβαλε ο πρόεδρος ;όπως το παίζουν νιώθω ότι θέλω να πάω γηροκομείο για περισσότερη ενταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Γηροκομείο είναι καλά,συγνώμη,αλλά Μ αυτούς σε ψυχιατρείο σε βλέπω,στο πλαίσιο αγοράζουν 20 στ 4,19, στον ΟΛΠ 1 στο 16,52, στον Ικτίνο 89 στο 4,82 πάλι καλά χουβαρδαδες,ΧΑ ΧΑ ΧΑ,απλώς πιστεύω για τα παραπάνω σχόλια δεν έχει νόημα να ασχολείστε με τα ΣΚΑΤΑ,διαχειριστής αυτών των μετοχών η eurobank Το ΑΡΧΙΣΚΑΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Κοίτα κάτι καρμιριδες,κέρδη 2018 στα 16 εκατομμύρια.ρ.ε κάτω από το 10 και οι ξεκολιαρηδες θέλουν χαρτιά τσάμπα,γαμ..η χωρίς σάλιο με λίγη άμμο θελουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Τι λινατσες ,τι σφουγγοκολαριοι είναι αυτοί,ΣΙΧΑΜΑ,τους ψάχνατε καιρό να τους βρείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. ΛΑΡΙ κανένα σχόλιο για τους ΜΠΙΝΕΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Εσύ χοντρές της eurobank σ άρεσαν είναι οι 100000 τις γλυκοκοιτουσες ψοφίμια,πάρε τα Αρ...θα μου,βρωμοχοντρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Πχαρτογιακαδες,τραπεζικά παράσιτα,τον κόφτη μέσα βαθιά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Κύριε Τάκη θέλω ένα σχόλιο σ αυτά που θα γράψω,οι Γερμανοί αγόρασαν 300000 μετοχές στ 4,7 πετώντας ότι θα αγοράσουν και στα 5,5 και στα 6,5 ,οι Γάλλοι κοιτάνε με κόστος αγοράς τουλαχιστον4,5 ,ο 3 τέτοιος σφυρίζει αδιάφορα και οι επαγγελματίες του κιλού το χώνουν ανενόχλητοι με εξευτελιστική τζίρο,ΓΙΑΤΙ;μήπως και πάρουν κανά κομματάκι ,διαβάζω πολύ καλύτερα από επαγγελματίες της π.....ας τι γίνετε στο ταμπλό,όχι απλά τους αφήνουν να κάνουν παιχνίδι αλλά τρομερών ότι είναι προσχεδιασμένο,εγώ χέστηκα δεν δίνω αν μπορέσω θα πάρω,απλώς αναρωτιέμαι ,τόσο χαιβανια πιστεύουν ότι είμαστε;τους θεωρώ κακομοίρηδες αν ήταν μάγκες θα βουτούσαν τίποτα στο ανέβασμα τώρα θα πάρουν το τρίτο το μακρύτερο,δεν καλυπτόμενη στην ανωνυμία στην διάθεση διάθεσή σου με όνομα,τηλ τα παντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Εγώ πήρα πάλι. Η καλύτερη απάντηση. Αγορές. Όσα μπορούμε.

    Λαρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Όσοι είναι υπομονετικοί θα ανταμοιφθούν πλουσιοπάροχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Καλημέρα στους φιλους,βρωμοΓΙΔΑ της eurobank πήρατε τα παπάρια μου,απολαύστε τα,αν σας ενδιαφέρει υπάρχει ΒΟΙΔΟΣΧΟΛΗ,ειδικά για σας ,αλλά νομίζω ότι είστε τόσο γκαγκα,τελειωμένη υποθεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Σημαντική παρουσία της μαρμαροβιομηχανίας “Ικτίνος Ελλάς Α.Ε.” σε μεγάλες διεθνείς εμπορικές εκθέσεις και για το 2019
    China Xiamen International Stone Fair, Xiamen, Κίνα, 6 – 9 Μαρτίου 2019
    Marble Izmir Fair, Σμύρνη, Τουρκία, 27 – 30 Μαρτίου 2019
    Coverings, Ορλάνδο, Η.Π.Α., 9 – 12 Απριλίου 2019
    Marmomacc, Βερόνα, Ιταλία, 25 – 28 Σεπτεμβρίου 2019
    The Big 5 Dubai, Ντουμπάι, Η.Α.Ε., 25 – 28 Νοεμβρίου 2019

    H Ικτίνος Ελλάς ολοκλήρωσε επενδύσεις ύψους 29 εκατ. ευρώ το 2018 ενώ τη φετινή χρονιά οι επενδύσεις θα κινηθούν στα επίπεδα των 10 εκατ. ευρώ και θα κατευθυνθούν στην ανανέωση μηχανημάτων των λατομείων. Επίσης, μέσα στο Μάρτιο τίθεται σε λειτουργία η νέα μονάδα επεξεργασίας μαρμάρου στη Δράμα, ενώ μέσα στο έτος θα λειτουργήσουν δύο ακόμη λατομεία, το ένα στη Δράμα και το άλλο στην Πελοπόννησο, δίνοντας τη δυνατότητα για περισσότερες επιλογές στην πελατειακή της βάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Όλα καλά ,όλα ωραία,το μέλλον λαμπρό,στα τεκταινόμενα ΛΑΘΟΣ η αλλαγή market maker,ο νέος είναι βουλιμικος και πεινασμένος,αν βρει κόκκαλο το δάγκωσε ,αν το κρατάει χέρι θα το φάει μέχρι τον ώμο,και ρωτάω επώνυμα,τι μας χαλούσε στους προηγούμενους διαχειριστές και θέλαμε γραβατωμενους αληταμπουρες,έχουν μαζέψει όλη την μεσαία κεφαλαιοποίηση και την διαχειρίζονται,η διαχείριση θα ναι για το καλό της εταιρείας η της τσέπης τους;εγώ είδα την πρώτη βδομάδα,ας κρίνει ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ,εγώ τους ΑΠΟΡΙΠΤΩ,είναι φθηνιαρηδες,παίρνουν ένα διαμάντι και αντί να το Μοσχόπουλησουν το χτυπάνε με το σφυρί μήπως ΑΡΠΑΞΟΥΝ καμμία φλουδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Φίλε Κωνσταντίνε συμφωνώ,όυξου οι χαρτογιακαδες,τα ανθρωπάκος με τα βαλιτσακια,ΟΞΩ ΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Κυριοι μη βριζετε ... θα αρχιζω να διαγραφω σχολια και απο δω ... χαλαρωστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂