Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Ικτίνος συζητήσεις

Σε αυτό το thread θα γίνονται συζητήσεις και σχόλια που αφορούν αποκλειστικά και μόνο την εταιρεία Ικτίνος. Σεβαστείτε τον κανόνα .... 
Μιλάμε για το χαρτί του 2017 και 2018 !!!

Ικτίνος αποτελέσματα Ά εξαμήνου 2018 

Οι ενοποιημένες πωλήσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 ανήλθαν σε 32,076 εκατ ευρώ , έναντι 21,271 εκατ. ευρώ  του Α ́ εξαμήνου του 2017 , παρουσιάζοντας αύξηση κατά  50,79%.

Η αύξηση των πωλήσεων οφείλεται στην αυξανόμενη ζήτηση απο το εξωτερικό για τα μάρμαρα ποιότητας (∆ολομιτικά – Βώλακας) καθώς και στο γεγονός ότι η αγορά ευνοεί τις ελληνικές εταιρείες έναντι των ανταγωνιστών της.
Τα ιταλικά μάρμαρα τύπου Carara έχουν περιορίσει την παραγωγή τους και ως εκ τούτου οι τιμές τους είναι τριπλάσιες ή και τετραπλάσιες των αντίστοιχων ελληνικών.
Η συγκυρία αυτή έχει στρέψει τη διεθνή χονδρική προς την Ελλάδα όπου υπάρχουν μάρμαρα ποιότητας, όπως ο λευκός βώλακας ή το Golden Spider το οποίο είναι μονοπωλιακό προϊόν της Ικτίνος, με αποτέλεσμα η εταιρία αλλά και όλος ο κλάδος μαρμάρου να προχωρήσει σε αυξήσεις των τιμών πώλησης ογκομαρμάρου και όλων των προϊόντων επεξεργασίας.
Ο εξαγωγικός προσανατολισμός της εταιρείας συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση της ρευστότητάς της καθώς το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων πραγματοποιείται με προκαταβολή του αντιτίμου.

Ειδικότερα .... απο τα 32,076 εκατ. ευρώ των ενοποιημένων πωλήσεων τα  31,075 εκατ. αφορούν πωλήσεις μαρμάρων και μόλις το 1,001 εκατ. ευρώ είναι έσοδα που προέρχονται απο την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας της θυγατρικής ΙΔ.Ε.Η.
Απο τα 31,075 εκατ. ευρώ πωλήσεων μαρμάρου μόλις τα 3,21 εκατ. ευρώ είναι πωλήσεις που έχουν διενεργηθεί στο εσωτερικό της χώρας (ποσοστό 10,32%) ενώ τα υπόλοιπα 27,865 εκατ. ευρώ είναι εξαγωγές. και αντιστοιχούν στο 89,67% των συνολικών πωλήσεων μαρμάρου.
Οι περισσότερες πωλήσεις μαρμάρου κατευθύνονται προς την Ασία όπου και έχουν γίνει πωλήσεις 19,617 εκατ. ευρώ (ποσοστό 63,12%).

Σε επίπεδο μητρικής καταγράφηκαν κέρδη μετά φόρων 7,017 εκατ. ευρώ δηλαδή 0,25 ευρώ ανά μετοχή. Σε επίπεδο ομίλου τα κέρδη μετά φόρων ανέρχονται σε 10,575 εκατ. ευρώ (0,37 ευρώ ανά μετοχή) και εμφανίζονται ενισχυμένα σε σχέση με τα κέρδη της μητρικής εξαιτίας λογιστικού κέρδους, ύψους 3,46 εκατ. ευρώ, που προέκυψε απο την εξαγορά του 79,65% της εταιρίας Latirus Enterprises Ltd από την εταιρία DolphinCi Thirteen Ltd του Μίλτου Καμπουρίδη.

 Η Latirus αυτή τη στιγμή είναι ουσιαστικά ανενεργός, η καθαρή της θέση ανέρχεται σε 23,571 εκατ ευρώ .... ενώ τα περιουσιακά της στοιχεία είναι ύψους 28,78 εκατ. ευρώ.
Στην Latirus ανήκει σε ποσοστό 97,764%  η εταιρεία ΙΚΤΙΝΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε. που δραστηριοποιείται στον κλάδο του real estate και πρόκειται να αναπτύξει μια τουριστική εγκατάσταση στην θέση Όρμος Φανερωμένης του Δήμου Σητείας σε έκταση περίπου 2.800 στρεμμάτων, που θα συμπεριλαμβάνει:

  • Ξενοδοχείο 5 αστέρων 
  • Κέντρο θαλασσοθεραπείας (spa), 100 ατόμων 
  • Συνεδριακό κέντρο 200 ατόμων 
  • Γήπεδο Golf, 18 οπών 
  • Μαρίνα 85 τουριστικών σκαφών
  •  Δύο οικιστικές περιοχές, 300 βιλών.

Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου ανέρχονται σε 45,013 εκατ. ευρώ ήτοι 1,57 ευρώ ανά μετοχή , ο τραπεζικός δανεισμός ανέρχεται 32,23 εκατ. ευρώ, στο ταμείο υπάρχουν 10,107 εκατ. ευρώ

342 σχόλια:

  1. Έφραξα τα σχόλια στο προηγούμενο thread του Ικτίνου καθώς γέμισε με σχόλια που πλέον δεν εμφανίζονται. Επειδή έχει ζήτηση το thread και είναι της μόδας ... συνεχίστε να γράφετε εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΧΟΛΙΟΥ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗ 10.10.2018
    Να με συγχωρέσει ο οικοδεσπότης που "κλέβω" ένα σχόλιο του και το βάζω σ'αυτό το το thread, αλλά αποτελεί απάντηση και σε ερώτημα που απασχολεί και τους ικτινόβιους. Έχει ως εξής:
    "κυριε Geopard αδιαφορω για τους δεικτες και τις τραπεζες ... η πτωση της αγορας δίνει ευκαιρίες για τοποθετήσεις σε μετοχές που αξίζουν θεμελιωδώς και είναι σχετικά φθηνά απιτιμημενες ... αυτό για όσους δεν τους πιάνει τσιρλιπιπι και δεν φοβούνται. Για τους υπόλοιπους δεν με αφορά ας πράξουν ότι νομίζουν ....

    επειδή όμως είμαι γκουρού και μου αρέσει να κοντράρω τους τάχα μου γκουρουδες ... προκαλώ τον κύριο ελλάνιον που αναφέρεται σε κυκλικές μετοχές και ότι τάχα μου οι πωλήσεις τους θα πέσουν ... μιλάμε για το θωρηκτό γνωστό και ως f-16.

    Επειδή μερικοί φοβήθηκαν την πτώση της αγοράς και έβγαλαν κομμάτια κορόιδα είναι αυτοι που τους ενδιαφέρει η μετοχή να τα αγοράσουν στα 6.30? Το λογικό είναι να αφήσουν τη μετοχή λάσκα και να τους τα πάρουν όσο γίνεται χαμηλότερα ... το τι θα κάνει η μετοχή βραχυπρόθεσμα δεν με αφορά, όμως προβλέπω ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μου τα κέρδη του εννεαμήνου θα είναι 20 εκατομμύρια προ φόρων."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρεχάτε να σωθήτε μα καλα δεν βλέπετε το χαρτι οτι παει πολυ καλα αλλα θέλετε να βγείτε για να παρετε τραπεζες η δεη θα την πατήσετε την πεπονοφλουδα πάλι θα κυνηγάτε το χαρτι σε λιγο οσοι πουλησατε σε καλη μερια το χαρτι θα γίνει F35 σε τακτο χρονικο διαστημα με νουμερα διψήφια και αστούς να λενε απο ζηλια μιλανε ολοι αυτοι με υπομονή και καρτερικοτητα λοιπον περιμενουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άρα αν τα λέω σωστά, τα προ φόρων κέρδη εννιαμήνου 2018 και χωρίς τα λογιστικά κέρδη Σητείας (20 μείον 3,5=16,5)ήδη ξεπέρασε τα ετήσια προ φόρων κέρδη του 2017 (σχεδόν 15 εκατομ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αν αναφερομαι στη μητρικη??
      😨😨😨😨😨

      Διαγραφή
    2. Αν αναφέρεστε στην μητρική, παμε για ρεκόρ όλων των εποχών!!!

      Διαγραφή
    3. Τότε Κε Τάκη ακόμη καλύτερα!!!
      Να πω την αμαρτία μου θεωρώντας ό,τι αναφέρεσθε στον όμιλο, ήθελα να γράψω ότι τα κέρδη θα υπερβούν ακόμη και τις εκτιμήσεις σας, όπως το υπολογίζω, αλλά από σεβασμό δεν το έκανα να μην φανεί ό,τι το παίζω έξυπνος στα μάτια σας, το τελευταίο που θα ήθελα!!

      Διαγραφή
    4. Άρα από τα μάρμαρα 7,8 εννιάμηνο 2017 και +5 περίπου για εννιάμηνο 2018 (+60%)Σωστά Κε ΤΆΚΗ;;

      Διαγραφή
    5. Άρα εφικτός ο στόχος 18+ μόνο για τα μάρμαρα για όλο το έτος
      ΣΟΥΠΕΡ
      Λάρις

      Διαγραφή
    6. Κε Τάκη να καταθέσω και εγώ την ανάλυση μου για τα εκτιμώμενα κέρδη της μητρικής για το 2018, τα αναμένω μεταξύ 15-17 εκ ευρώ μετά από φόρους.

      Διαγραφή
    7. Βασίλη και έτσι να είναι πάλι σούπερ είναι. Πιστεύω το 2019, να αποτυπωθούν τα κέρδη από τις νέες επενδύσεις, ώστε αν διεθνώς συνεχιστεί η πολύ καλή συγκυρία, να έχουμε νέο ρεκόρ και αν πάλι πέσουν οι τιμές των μαρμάρων κ.λ.π, να έχουμε με την αύξηση τζίρων και επιλογών τα φετινά κέρδη από 15 και πάνω
      Λάρις

      Διαγραφή
  5. Από όταν ο ικτίνος ανέβηκε, κάποιοι θεώρησαν σιγουρότερη την αρνητική πρόβλεψη.
    Αυτό εως ένα σημείο είναι δικαιολογημένο, αφού η κεφαλαιοποίηση άρχισε να γίνεται πιο απαιτητική και το διεθνές κλίμα είναι βαρύ. Όμως οι ακραίες και ειρωνικές τοποθετήσεις για την τρέχουσα τιμή των 5 ή και των 6€, μου κάνουν εντύπωση. Το διψήφιο νούμερο που κάποιοι προσδοκούμε για το μέλλον όχι φυσικά άμεσα, έχει δυνατότητες να το δει, υπο νορμαλ συνθήκες. Τώρα αν έρθουν τα πάνω κάτω μετατίθεται χρονικά ο όποιος στόχος. Αυτά εννοούνται. Σε παγκόσμιες κρίσεις (αν συμβεί) καμιά μτχ. δεν μπορεί να μείνει αλώβητη.
    Όμως το χαρτί δεν είναι τόσο ευάλωτο, όπως κάποιοι νομίζουν. Αυτό θα φανεί και στις επόμενες 1-2 χρήσεις. Αν επιδείξει ανθεκτικότητα και σταθερότητα στα κέρδη, πολλοί θα αναθεωρήσουν την άποψη τους και θα διαλυθούν οι αμφιβολίες τους για τη μτχ. Τότε πλεον θα αλλάξει επίπεδο και χρηματιστηριακά, αλλά θα είναι πλέον και πολύ ακριβό για να αγορασθεί από μικρομετόχους. Μόνο για πώληση θα προσφέρεται ή το πολύ πολύ διακράτηση
    Άποψη μου είναι, μπορεί τελικώς να αποδειχθεί λάθος για χίλιους λόγους.

    ΛΑΡΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προτιμώ μια εταιρεία με PE κάτω του 10, μερισματικη απόδοση κοντά στο 5 και τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές.
    Τα περί κυκλικοτητας μιας μετοχής που επί της ουσίας διατηρεί σχεδόν φυσικό μονοπωλιο στα προϊόντα που παράγει, τα βρίσκω άνευ ουσίας.
    Την ως άνω εταιρεία την προτιμώ από Λαβίδες και Τζιρακιαν, στις οποίες καμία αναπτυξιακή προοπτική δεν διακρίνω και έχουν να δώσουν μέρισμα από τον εποχή του Νώε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Τάκη η σελίδα για τον Ικτίνο έχει ζήτηση,μόνο διαφημίσεις λοιπουν,θα βρεθούν άνετα,η θα ταν ωραίο να βάζατε φωτό με τα διαφορετικά μάρμαρα που έχει η εταιρεία,να την διαφημισουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Κωνσταντίνε ο ικτινος δεν έχει ανάγκη διαφήμισης.....
    λαρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μέσα στο 2019 καλό είναι να εκσυγχρονίσει και να εμπλουτίσει την ιστοσελίδα του
    Με νεα έργα φ/ες από νεο εργοστάσιο κλπ. Φαντάζομαι θα το κανει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Τάκη έψαξα για μυτιληνεο κάποια ανάρτηση σας αλλά βρήκα παρελθόντων ετών,υπάρχει κάτι νέο,είναι πολυσχιδής ομιλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με Τάκη είσαι ένας σύγχρονος τεχνοκράτης με πνευμα αρχαιων φιλοσόφων. να είσαι πάντα καλά!!!
    Λαρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το έθιξε και άλλος φίλος. Το βρήκα αναρτημένο.
    Το γνωστό αμοιβαίο 3Κ με ωραιότατες επιλογές. Πρώτη ΙΚΤΙΝΟΣ
    3K Αμοιβαίο Κεφάλαιο Αναγέννησις (OEE)
    Θεσμικών Επενδυτών
    Κωδικός ISIN
    CYF000000911
    Διανομέας
    Κλάδος
    Δεν υπάρχουν επαρκή ιστορικά στοιχεία
    %
    1 IKTINOS HELLAS SA 11,63%
    2 QUEST HOLDINGS SA 4,42%
    3 PAPERPACK SA 3,71%
    4 CRETE PLASTICS SA 3,38%

    5 STELIOS KANAKIS SA 3,37%
    6 KRI KRI SA 3,18%
    7 ELTECH ANEMOS SA 3,03%
    8 AUTOHELLAS S.A. 2,89%
    9 AS COMPANY S.A. 2,50%
    10 TERNA ENERGY S.A. 2,45%
    ΛΑΡΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απαντηση στο ερωτημα σου

      Διαγραφή
    2. Συνεπώς οι αγορές και οι πωλήσεις αντίστοιχα, όπως είχε πολύ εγκαίρως τονίσει φίλος στο φόρουμ είναι πλέον υπόθεση μεγάλων παιδιών
      ΛΑΡΙΣ

      Διαγραφή
    3. Οι πωλήσεις δυστυχως αφορουν, σε συντρηπτικο βαθμο, μικρομετοχους

      Διαγραφή
    4. Είναι η μοίρα τους, τι να πω. Με κάθε αρνητική είδηση πουλάνε. Ακούνε τις Κασσάνδρες και τους Καταστροφολόγους. Και μετά πηγαίνουν σε σαπάκια, ή κυνηγάνε το χαρτί. Δεν υπάρχει επενδυτική παιδεία από τους περισσότερους.
      Και να πω ό,τι ο Οικοδεσπότης δεν τα λέει. "Παιδιά σταδιακές πωλήσεις, αργά και με ρυθμό, μέχρι και το διψήφιο νούμερο".
      Φυσικά και η διακράτηση, όπως κάνουν πολλοί για πολύ μεγάλο χρον. διάστημα, ανταμείβεται. Όσοι έχουν από παλιά ικτινο και έδειξαν υπομονή ανταμείβονται
      ΛΑΡΙΣ

      Διαγραφή
  13. Βρήκα ένα ακόμη ALLIANZ, πρόσφατο 30/6/2018
    έχει 85.000 τμχ ικτίνο Μ.Ο. 4,5€
    Προφανώς αρέσει στα σοβαρά χαρτοφυλάκια και θα υπάρχει και σ'άλλα
    ΛΑΡΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα ψειριζεις όλα,μπορούμε να βρούμε πόσα τεμάχια αντιστοιχούν στο ποσοστό της 3κ?όσο για την allianz νομίζω ότι πήρε το αυτί μου ότι πούλησε στους γαλλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Με στοιχεία 29/6/2018, σύνολο μετοχών θεσμικών ημεδαπών 740.000 τεμάχια (+380000 μεταβολή από τις 30/3/2018). Η Allianz είχε σε δύο αμοιβαία της 10700+50000+85000 στις 30/6/18, θέσεις τις οποίες έκανε κατά το q2 του 2018. Από τα ημεδαπά τη μεγαλύτερη θέση έχει η 3Κ με 80k+294k+50k και τέλος η Αλφα ΑΕΔΑΚ έχει 100k.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Άρα οι θεσμικοί όλοι μαζί έχουν τα μισά από τους γάλλους. Αν τους τα δώσουν πάνε για 10%. Πάντως αφού δεν αλλάζουν σοβαρά πακέτα ισχύει αυτό που είπε κάποιος πριν ότι πουλάνε οι μικρομέτοχοι προς το παρον
    Βασίλη ευχαριστούμε για την ενημέρωση

    Λαρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Άρα,ΜΠΑΟΥΛΟ,κατά την γνώμη μου οι Γάλλοι μπορούν να πάρουν χαρτιά από τους Έλληνες θεσμικους που μόλις δουν κάποιο κέρδος καλό αναχωρούν,θεωρώ καλό ν αυξήσουν οι Γάλλοι έχουν στόχο και δεν μπορούν εύκολα να φύγουν και μπορούν να φέρουν και άλλα ξενακια,θα διεθνοποίησης τι γλώσσα θα μιλάμε,χα,χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να δούμε τι στάση θα τηρήσει και η διοίκηση με τις ίδιες. Δεν είναι πολλές αλλά η τιμή πώλησης τους άν γίνει κάτι δείχνει. Το ό,τι στα 5€ άρχισε η αγορές ιδίων έχει και αυτό την σημασία του νομίζω. Πιστεύω, ότι αν η μτχ πήγαινε ή πάει και άλλο κάτω (που δεν το πιστεύω) θα αυξηθούν και οι αγορές ιδίων. Άλλωστε τα οικονομικά της εταιρίας το επιτρέπουν. Εξάλλου είναι προφανές ό,τι η διοίκηση τενδιαφέρεται να ανεβάσει και την χρηματιστηριακή τιμή, με τις παρουσιάσεις, συνεντεύξεις, κ.λ.π., όχι βέβαια σε επίπεδα χειραγώγησης
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. KANENAS POY EINAI PIO KONTA STHN AGORA
    BRAXYPROUESMA UA SYNEXISTEI H TALAIPVRIA TOY XARTIOY;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όσον αφορά τους Γάλλους καλό θα είναι να διαβάσετε τον τρόπο με τον οποίο επενδύουν και κυρίως ποιόν έχουν ως οδηγό για τα θεμελιώδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Amiral Gestion’s investment teams benefit from their considerable knowledge of European small and mid caps and their close proximity to management teams.


      The company has extensive international expertise, having conducted investments abroad for more than 10 years—an indication that, like the company itself, investors are no longer confined by borders and thus require international expertise.


      Our management approach is based on a fundamental analysis of companies and long-term investments in those that we understand and whose value we are able to increase. The market offers many opportunities for patient investors who ignore short-term trends and concentrate on the fundamental value of companies.


      Involved, talented managers are often pivotal to a company’s success. As such, our managers are primarily committed entrepreneurs.

      Διαγραφή
    2. Μεθοδικες αγορες με οριζοντα τριετιας

      Διαγραφή
  21. Είχα διαβάσει ό,τι επενδύουν σε εταιρίες μικρής-μεσαίας κεφαλ., με καλά θεμελιώδη και με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Δεν το έψαξα περαιτέρω.
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι που βρήκα
      Επειδή η δυναμική μας διαχείριση βασίζεται σε μια επιλογή μετοχών, επενδύουμε μόνο σε εταιρείες που το μοντέλο ανάπτυξης κατανοούμε και προσφέρουμε την προοπτική μακροπρόθεσμης εκτίμησης.
      Λάρις

      Διαγραφή
  22. Να ρωτήσω κάτι άσχετο. Αν κάποιος θέλει να πουλήσει μτχ. σε πακέτο, τι διαδικασία ακολουθείται;
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Επικοινώνησε μαζί μου Λάρι και θα σε καθοδηγήσω,ο φίλος που μιλάει για οδηγό στα θεμελιώδη από τους Γάλλους αν θέλει ας μας δώσει περισσότερες πληροφοριες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κατέβηκε χωρίς προφανή λόγο και ανακτά γρήγορα το χαμένο εδαφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τουμπεκί οι κασσανδες εμετός ρε.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Που ειναι οι καταστροφολογοι που θελανε το χαρτι στα 3 ευρω για να αγορασουν που ειστε ρεεεεε αιντε απο εδω ντροπη ρε ζηλειαριδες και φτωνεροι ανθρωπακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Οποιος δεν πιστεύει το χαρτι πουλαει και δρομο δεν θα φερνει κλιμα τρομοκρατιας στους διακρατοντες το χαρτι κοιταει το ευατο του πουλαει και δρομο γιατι κανει ζημια πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εδώ μας κατηγορούν κάποιες Κασσάνδρες ό,τι παίρνουμε ανθρώπους στο λαιμό τους, εκφράζοντας και μόνο την άποψη μας λες και απαγορεύεται. Φυσικά και όλα μπορούν να συμβούν, δεν πρέπει να κατηγορούμε κανέναν που εκφράζει μια θέση, αν την τεκμηριώνει.
    Είπαμε για διψήφιο ΟΚ. Θεωρούμε ό,τι μπορεί να το πιάσει. Αν το πιάσει θα το κάνει με την μία; Προφανώς όχι. Τι σημαίνει αυτό ό,τι πρέπει να πιάσουμε και τις διακυμάνσεις;
    Όποιος θεωρεί ακριβό το χαρτί φυσικά και δεν μπαίνει και όποιος μπαίνει στα παρόντα επίπεδα αναλαμβάνει το ρίσκο του. Εγώ δεν πούλησα και αυτό συμβούλεψα και τους άλλους και το επαναλαμβάνω ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΤΕ σας παίρνουν τα χαρτιά!!!!.
    ΛΑΡΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η μετοχή στην τελευταία της ανοδική κίνηση από τέλη Μαΐου ουσιαστικά δεν είχε διορθώσει μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη
    Σημαντική διόρθωση, η οποία ήταν και απαραίτητη κατέγραψε στις προηγούμενες συνεδριάσεις η μετοχή της Ικτίνος δίνοντας δυνατότητα για τοποθέτηση σε ελκυστικότερα επίπεδα.
    Η μετοχή βέβαια έχει καταγράψει μυθικό ράλι μέσα στο 2018, λόγω των προοπτικών βελτίωσης των αποτελεσμάτων, τα οποία όπως έδειξε και το εξάμηνο ήταν εξαιρετικά.
    Στις αρχές του έτους διαπραγματευόταν στα 2,20 ευρώ και στις 6/9 βρέθηκε στα 6,58 ευρώ.
    Προς τα τέλη του ίδιου μήνα ξεκίνησε η διόρθωση μέχρι τα 5 ευρώ, όπου υπήρχε μία στήριξη και στη συνέχεια αντέδρασε έντονα ανοδικά με αποτέλεσμα σήμερα να είναι στα 5,74 ευρώ, ήτοι 15% περίπου υψηλότερα.
    Η αποτίμηση έχει διαμορφωθεί στα 164 εκατ. ευρώ και προφανώς οι επενδυτές έχουν προεξοφλήσει περαιτέρω βελτίωση της κερδοφορίας.
    Στο εξάμηνο ...................αφού το ελληνικό μάρμαρο γίνεται ανάρπαστό και σε καλές τιμές, ......καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 10,5 εκατ. ευρώ από 3 εκατ. ευρώ.
    Η καθαρή θέση είναι στα 45 εκατ. ευρώ με τις συνολικές υποχρεώσεις 72,1 εκατ. ευρώ, ενώ υπήρχαν ταμειακά διαθέσιμα 10,1 εκατ. ευρώ.
    Στην περίπτωση που τα κέρδη του δευτέρου εξαμήνου διατηρήσουν τη δυναμική του πρώτου τότε είναι πιθανό η αποτίμηση παρά το μεγάλο ράλι να παραμένει εξαιρετικά χαμηλή.
    Ενδεικτικό του κλίματος και του παίγνιου ¨"Στην περίπτωση που τα κέρδη του δευτέρου εξαμήνου διατηρήσουν τη δυναμική του πρώτου τότε είναι πιθανό η αποτίμηση παρά το μεγάλο ράλι να παραμένει εξαιρετικά χαμηλή".
    Γιατί δεν βγήκε το μήνυμα όταν έπεφτε;;; ΕΜΕΤΟΣ ΡΕ...που γράφει και ο ανώνυμος
    ΛΑΡΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγαπητοι ηρεμια, 4κωδ. μαζεψαν την προσφορα το δυσκολο διημερο. ΔΥΣΤΥΧΩς πολλοι μικροι πεταξαν τα χαρτια τους. Κανενα θεμα αξιοπιστίας της μτχ, πολλω δε μαλλον της εταιρειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανακοίνωση έκτακτης γενικής συνέλευσης 9/11/2018 με θέμα αγορά ιδίων μετοχών


    http://iktinos.smartin.gr/EL/327807239/index_html?pageID=625757220

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ωραια νεα απιθανα για ανοδο του χαρτιου μακραν η καλυτερη εταιρια απο τους παντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Στην νέα αγορά ιδίων λέτε να ανεβάσουν ανώτατο όριο από τα 6€ της περσινής απόφασης;
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αύριο θα ξαναγράψει το 6€, όπως πάει.
    Για εμάς που δεν πουλάμε αυτό απλά δείχνει το πόσο ψεύτικη ήταν η διόρθωση.
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανέβηκε η ψυχολογία Λάρι,η συνέλευση γίνεται για να ανέβει το πάνω όριο,και τίποτα να μην αγοράσουν ανεβαίνει η ψυχολογία και αυτός που θέλει να πουλήσει θα το σκεφτεί δύο φορες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Διακριτικό μάζεμα, στους διακριτικούς πωλητές. Το χαρτί δείχνει να ισορροπεί. Το εννεάμηνο αν επιβεβαιωθεί, όπως το περιμένει η αγορά κέρδη (13 περίπου εκατομμ. μητρική) θα λειτουργήσει σίγουρα θετικά και δεν ξέρω αν ανέβει πάνω από 6€ αλλά πιστεύω ό,τι θα αποτελέσει ανάχωμα σε οποιεσδήποτε κινήσεις υποτιμητικής κερδοσκοπίας, διότι τα σοβαρά χαρτοφυλάκια, δεν αψηφούν τα απτά οικονομικά στοιχεία. Ίσως να είναι η αφορμή και για κάποια νέα πακέτα. Θα φανεί σύντομα
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. θεωρώ οτι τα κέρδη εννεαμήνου του ομίλου προ φόρων θα ειναι κοντά στα 20εκ.
    Ειναι στα ραντάρ αρκετών θεσμικών Ελληνων και ξένων που λογικά θα θελήσουν να παρουν θέση η να αυξησουν τα πσοστοστά τους.
    Λογικά αυτο θα δώσει σε ένα βάθος χρόνου επιστροφή για νέα υψηλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομίλου 20 προ φόρων, άρα της μητρικής προ φόρων τα υπολογίζεις σε 20 μείον τα 3,5 από Σητεία σε 16,5 ΣΩΣΤΑ; ή λάθος κατάλαβα
      Λάρις

      Διαγραφή
    2. Το ρωτάω γιατί ο οικοδεσπότης που.....κάτι καταλαβαίνει παραπάνω από εμάς τους ....κοινούς θνητούς αναφέρεται στα νούμερα σου αλλά για την ΜΗΤΡΙΚΗ
      Λάρις

      Διαγραφή
  38. Τωρα εκτακτη για να ανεβασει απλως το ανωτατο οριο της αγορας ιδιων? Λες να εχουμε και τιποτα εκπλήξεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αφού μοναδικό θέμα είναι αυτό
    Απλώς επι ευκαρία θα γίνει και κάποια γενικη ενημέρωση πιστεύω
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Εκεχειρία σήμερα. Τα μεγάλα παιδιά δεν αγοράζουν και τα μικρά δεν πουλάνε. Καλή και η διακοπή εχθροπραξιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Να πουμε ενα τεραστιο μπραβο στην δευτερη φορα αριστερα που διωχνει εκτος Ελλαδος και την Τιταν. Εχασαν τον εμφυλιο και πηραν την ρεβανς ξεπουλωντας τα παντα και διωχνωντας τεραστιες επιχειρησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε γιατρέ νομίζω είχαμε πει όχι πολιτικά σχόλια.

      Χωρίς να υποστηρίζω κανένα κόμμα, απλά επισημαίνω ότι η ΕΕΕ και η Βιοχάλκο άλλαξαν έδρα επί κυβερνησεων μη συριζαιων.

      Είναι γενικότερη τάση τα τελευταία χρόνια.

      Επίσης στις οτοελ και κλεμ οι ιδιοκτήτες μετέφεραν τις συμμετοχές τους σε holding του εξωτερικού για να γλιτώσουν τη φορολόγηση των μερισμάτων

      Διαγραφή
    2. Πονάει η αλήθεια Μιχαλιοοοοοοο. Μην μου θιγεσαι όμως. Σε 30 χρόνια θα έρθετε ξανά στα πράγματα οι αριστεροι.

      Διαγραφή
    3. Μου μιλάτε με ύφος, και με θιγετε, λες και είμαι αριστερός / δεξιός /μπλε/ροΖ/κίτρινος/λαχανί.

      Δε με νοιάζει ποιοις κυβερνα, αρκεί να κάνει σωστά τη δουλειά του. Κα8 αν καταλάβατε πως εγώ υποστηρίζω συριζανελ κάνετε λάθος.

      Επίσης παρακαλώ να είστε πιο ευγενικός.


      Διαγραφή
    4. Έτσι μιλώ εγώ στους κρυφοσυριζαίους που περνάνε γραμμή του κόμματος λες και είμαστε χάπατα σαν τους ψηφοφόρους σας.

      Διαγραφή
    5. Δοκτωρ εσυ αβανταρεις τη δεη περισσοτερο απο σταθακη και παναγιωτακη το μιχαλη λες κρυφοσυριζεο.

      Διαγραφή
    6. Γιατρέ ειλικρινά εύχομαι περαστικά και καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
    7. Παρατηρώντας την μεγάλη εικόνα (Apple, Google etc) είναι προφανές ότι αυτή είναι η γενικότερη τάση τα τελευταία χρόνια όπως ορθά γράφει ο κ. Μιχάλης Π, το χρήμα δεν έχει πατρίδα.

      Διαγραφή
    8. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ ΠΡΩΤΟΙ ΕΔΩ!!!1!!1
      Να ποιος είναι ο γιατρός του μιταρολα μπλογκ...

      https://www.youtube.com/watch?v=zNo_ZlQoq4o

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμε πηγές για ορθοφωνια????

      Βρε τι λέτε οτι αβανταρω την ΔΕΗ????Τι να πουν δηλαδή αυτοί που γράφουν στον ΙΚΤΙΝΟ 20 σχόλια κάθε μέρα έκαστος??? Εγώ στη ΔΕΗ 2 φορές έχω αναφερθεί όλες κσι όλες. Μαζεύω και άλλα χαρτακια που δεν είναι του παρόντος να γράψω.

      Διαγραφή
  42. Μιλάμε για βλαχαδερα,το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κουτάλα,τίποτε άλλο να πεθάνουν όλοι η καρέκλα τους και η πάρτι τους,αν δεν ξεκουμπιστουν σύντομα δεν ξέρω τι μας περιμενει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oπως τα λετε κύριε Κωνσταντίνε, καταστροφή για την οικονομια γενικότερα οι αντιεπενδυτικοί Συριζανέλ.

      Διαγραφή
  43. Πια πολιτικα σχόλια το ξεχάσαμε τώρα δημιουργούνται ευκαιρίες οποίος έχει μάτια βλέπει το χρήμα είναι χρήμα τα υπόλοιπα είναι πολιτική. Χαιρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Όπως βλέπετε κυριοι η εταιρεια όχι μονον αναξιοπιστη δεν είναι,αλλα εχει γυρισει σελιδα προς την εξωστρεφεια και σοβαροτητα. Ταχυστη ηταν η αντιδραση/απαντηση στο κακοβουλο post του μικρομετοχου. Τους καταλαβαίνω όμως, είναι μεγαλη η πικρα να προμοταρεις Ινκατ,Ολυμπ και Κυριακιδηδες και να σου κανει 5φορες πανω ο ικτινος που δεν τον περιμενες. Ντροπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως αυτην την ΟΛΥΜΠ χρόνια την προμοτάρει όπως και το ζόμπι τη ΒΙΟΣΩΛ! Εχει προτεινει και καλά χαρτιά, όμως ΑΗΘΗΣ η επίθεση σε ΙΚΤΙΝΟ!

      Διαγραφή
  45. Πολύ εύστοχο σχόλιο!!! Αντανακλαστικά άμεσα. Όπως και αγορές ιδίων
    Λαρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αναμονή εννιαμήνου για να επιβεβαιωθούν οι στηρίξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Δεν έχω πληροφόρηση, αλλά εικάζω ότι μπορεί να πάρουμε και κανένα χριστουγεννιάτικο δώρο στην συνελευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωνσταντίνε δεν είναι απίθανο να πάρουμε κάνα 5-6 λεπτά, αφού η διοίκηση "καθιέρωσε" τις 3εις διανομές στα πρότυπα μεγάλων εταιριών, αφού μάλιστα θέλει να κρατήσει ζεστό το επενδυτικό ενδιαφέρον, όπως δείχνουν οι κινήσεις της σ'όλα τα μέτωπα.
      Για φέτος βέβαια δόθηκαν πολλά χρήματα για τις γνωστές επενδύσεις και θα δώσουν άλλα 7 εκατ.μέχρι τέλος του 2018 για νέο μηχ/κό εξοπλισμό για τα νέα λατομεία. Αλλά και πάλι εγώ πιστεύω το χριστ. δώρο θα το δώσει, αφού εξυπηρετεί με άνεση τον δανεισμό της από τις ταμειακές ροές (προπληρωμή έργων)
      Λάρις

      Διαγραφή
  48. Γιατί ζόμπι η βιοσώλ σημερινή Unibios! νερό παράγει και πουλάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. https://www.watera.com/ η σημερινή βιοσώλ κοιτώντας το αύριο με αισιοδοξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ο ικτίνος στην παρούσα φάση είναι εμφανές ό,τι δεν προξενεί αγοραστικό ενδιαφέρον.
    Για πιο κάτω δεν δικαιολογείται από τα μεγέθη του.Βέβαια τώρα που τον παρακολουθούν και τον κινούν οι επαγγελματίες, η άνοδος του σε κάθε θετικό νέο θα είναι και πιο άμεση, αφού έχουν φράγκα να ρίξουν. Θυμάμαι ό,τι στα 2 ευρώ είχε κάνει μια αναιτιολόγητη στάση διαρκείας, παρότι έκανε μπαμ ό,τι θα ανέβει, αλλά τότε δεν την είχαν οι θεσμικοί. Επομένως τώρα και ας με διορθώσουν οι ποιο έμπειροι, αν το χαρτί πιάνει τα νούμερα που πρέπει θα ανεβαίνει άμεσα και ανάλογα με τα κέρδη, αν όχι θα παραμένει στάσιμο.
    Τώρα ποια νούμερα είναι προεξοφλημένα; Έχω την αίσθηση ό,τι όπως δείχνει και η κεφαλαιοποίηση προεξοφλεί κέρδη ετήσια στα 15 εκατ. από την μητρική και αντιμετωπίζεται με κάποια καχυποψία, λόγω κυκλικότητας κλάδου και απότομης αύξησης κερδών. Αυτοί οι 2 παράμετροι είναι υπέρ της μτχ, διότι, ούτε τόσο έντονη θα αποδειχθεί ό,τι είναι η κυκλικότητα, όπως αναλύθηκε από πολλούς, ούτε τα κέρδη αυξήθηκαν τόσο απότομα, όπως εξήγησε ο οικοδεσπότης και άλλοι.
    Επομένως περιμένω ό,τι τα φετινά κέρδη και η επανάληψη τους(στις επόμενες 2 χρήσεις), αν όχι η άνοδος τους με τις νέες επενδύσεις, θα εξαλείψουν τους 2 αυτούς αρνητικούς παράγοντες και θα πιάσει τα 8€. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, με αύξηση κερδοφορίας μπορεί να πιάσει και το 10€ σε τριετία.
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ξέρει κανείς αν ο ικτίνος έχει δυνατότητα υπόγειας εκμετάλλευσης κάποιων λατομείων, όπως οι ανταγωνιστές κια αν κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση;
    Η διοίκηση ανέφερε τίποτα τέτοιο;
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Α ρε Τάκη Μορφονιέ δίκαιη αποτίμηση για το παρόν 150.000.000€ ακατέβατα. Από πότε το έλεγες!!!
    Εκεί ισορροπεί το χαρτί.
    Καμιά πρόβλεψη για του χρόνου υπάρχει;;
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Σας το ξαναλέω γιατί πολλοί το ξεχάσατε
    "Το εξαμηνο σε λιγο θα δειξει οτι πεζει με 10p/e. Το εννεαμηνο μετα θα εκπληξει τους περισσοτερους. Αλλα το "κασερι" μετα θα τους Ξερανει ολους"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Εμένα μου θυμίζει αοριστολογίες για να το πω ευγενικά αλλά από τον Ικτίνο από την φόρα που πήρε, όλα να τα περιμένεις
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Α και που είναι αυτός που έλεγε "οι καρποί στο πιάτο σας εντός μηνός" (Από Λονδίνο)
    Όποιος γράφει ανεύθυνα δεν σέβεται πρώτα τον ίδιο του τον εαυτό και μετά και εμάς
    Πάντως η ουσία δεν αλλάζει ΙΚΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ξέρετε τι μου την δίνει;
    Έπεσε το χαρτί λίγο και κανείς δεν βγαίνει να συνεισφέρει λίγο με κάποια θετικά νέα, λές και είναι το τέλος του κόσμου.
    Οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές και στις κακές ή αδιάφορες χρηματιστηριακά ημέρες, τότε πρέπει να κουβεντιάζουν για μια εταιρία, ταπεινή μου άποψη.
    Υπάρχει λοιπόν κανένα νέο; ή πρέπει να πιάσει πάλι τα 6 για να αρχίσει η πάρλα;
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Λάρις, ο οικοδεσπότης θαρρώ σας έχει παρακαλέσει να μην κάνετε τόσο πολύ "θόρυβο¨. Σεβασμός. Τα μεγέθη γνωστά,οι εκτιμήσεις διατυπωμένες. Αφήστε το χρόνο να κυλήσει χωρίς καθημερινή ενασχόληση.

      Διαγραφή
    2. Κε Λαρη πουλήστε - είναι εμφανές ότι δεν νιώθετε άνετα με το χαρτί και ίσως εγκλωβιστείτε.

      Διαγραφή
  57. Κε ανώνυμε Δεν καταλάβατε. Διψάω για εταιρικά νέα, όχι τόσο για χρηματιστηριακά. Μου αρέσει να μαθαίνω για το αντικείμενο της εταιρίας, προοπτικές κ.λ.π.
    Επειδή κάποιοι εδώ όντως ξέρουν εκ των έσω κάποια πράγματα που λέγονται θα μπορούσαν να λύσουν κάποιες τέτοιου είδους απορίες.
    Για την χρηματοοικονομική ανάλυση με απολύτως πετυχημένο και επιστημονικό τρόπο μας καλύπτει ο οικοδεσπότης και όχι μόνο.
    Εσείς νομίζετε ό,τι σκέφτομαι αν πρέπει να πουλήσω και αισθάνομαι ανασφάλεια, λόγω της στασιμότητας του χαρτιού. Άπλώς προσπαθώ να κατανοήσω σε βάθος την εταιρία, στην οποία επένδυσα μια περιουσία. Αν δεν μπορώ να αντλήσω από εδώ πληροφορίες θα βρω άλλον τρόπο, ήδη τον επεξεργάζομαι. Προσπαθώ απλά να είμαι ενημερωμένος επενδυτής σε βάθος. Τίποτα παραπάνω. Δεν βλάπτω κανέναν.
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά θα ένιωθα μεγάλο άγχος αν είχα όλα μου τα λεφτά σε μια μετοχή, όσο και να πίστευα σε αυτή. Δεν σκέφτεστε να διαφοροποιηθείτε λίγο και να μειώσετε το κίνδυνο σας, μιας και έχετε επενδύσει πολλά λεφτά; Αν είστε μακροπρόθεσμος, υπάρχουν επιλογές.

      Διαγραφή
    2. Καταρχίν ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Πιστεύω μεσοπρόθεσμα στον Ικτίνο, τον οποίο και μπορώ κάπως να "διαβάσω". Στα ψηλά έδωσα ελάχιστα. Ένα μέρος της θέσης μου θα το ρευστοποιήσω κατά την άνοδο, που προσδοκώ ό,τι θα συνεχιστεί, για να ανακτήσω το υπόλοιπο του κεφαλαίου μου. Ήδη από τα μερίσματα 2 ετών ανέκτησα ένα σημαντικό μέρος. Μετά ένα πρόσθετο 25% που θα πουλήσω θα το χρησιμοποιήσω, ενδεχόμενως για μέχρι 5 άλλα χαρτιά. Δεν μου αρέσει να απλώνομαι, όσο και αν θεωρείται ποιό ασφαλές. Γι'αυτό και προσπαθώ να κατανοήσω τον ικτίνο, όσο καλύτερα γίνεται γιατί το 50% έχω σκοπό να το κρατήσω αν και η διοίκηση τελικώς την κρατήσει εντός του χρηματ. Μπορεί να είναι ευσεβείς πόθοι αλλά κάπως έτσι το σκέφτομαι
      Λάρις

      Διαγραφή
  58. Καλησπέρα κύριε Λαρις είμαι και εγώ επενδυτής στον Ικτινο και μου αρέσει το σκεπτικό σας αλλά θα ήθελα αν επιτρέπεται να μάθω πόσες μετοχές έχετε για να καταλάβω καλύτερα το σκεπτικό σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Μεγάλο αριθμό εννοείται. Αν της πουλήσω θα το καταλάβει όλο το ταμπλώ....
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Το ερώτημα μου θέλει νούμερο γιατί έτσι θα καταλάβουμε καλύτερα όλοι εμείς που είμαστε μικρομέτοχοι στην εταιρεία πως σκέφτεται ένας άνθρωπος που έχει αρκετές χιλιάδες τμχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Δεν νομίζω Ο,τι βοηθάει σε Κάτι
    Λαρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Δελτίο τύπου για περιληπτικά αποτελέσματα εννιαμήνου δεν αναμένεται άμεσα
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Δεν είναι πολύ πρόσφατο αλλά έχει ενδιαφέρον από ομιλία
    "Η αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Ικτίνος Ελλάς ΑΕ κ. Ιουλία Χαϊδά στην τοποθέτησή της μίλησε για την «άκαμπτη και γραφειοκρατική δημόσια διοίκηση», ενώ μιλώντας για τον κλάδο μαρμάρου είπε ότι μεταξύ των ετών 2018-2020 προβλέπεται αύξηση της ζήτησης κατά 5%."
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Αφεντικό κάνε καμμία αγορά,μην το ξεφτιλιζετε άλλο,δώστε κύρος στο χαρτί,όποιος ήταν να φύγει εφυγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Εμένα με ενδιαφέρει να βγάλει καλές ειδήσεις από τα μέτωπα. Σητεία εννιαμηνο κ.λπ. η μτφ θα ακολουθήσει
    Λαρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Καλά νέα θα χει ,το ποτάμι μπήκε στο αυλάκι,αλλά είναι καλό σε δυσκολη χρηματιστηριακή περίοδο να σηκώνει κεφάλι και να χει τσαμπουκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Κωνσταντίνε αναμφισβήτητα είσαι πιο έμπειρος από εμένα και η γνώμη σου μετράει.
    Εγώ νομίζω ό,τι πλέον αφού το σκανάρουν θεσμικοί και αφού οι μικροεπενδυτές είναι ή από την μεριά των πωλητών ή αυτών που διακρατούν στην καλύτερη, αυτό πλέον θα κινηθεί με ειδήσεις και θεμελιώδη.
    Αυτά όντως υπάρχουν, απλά στην Ελλάδα δεν λειτουργεί πλέον η προεξόφληση, στο βαθμό που θα έπρεπε, λόγω των γνωστών συνθηκών.
    Περιμένουν τις απτές αποδείξεις και τότε αγοράζουν
    Γι αυτό και το καλό εννιάμηνο και το καλό έτος δεν προεξοφλήθηκε ακόμη στο 100% και θα δώσει ώθηση. Άλλαξε επίπεδο η εταιρία.
    Κάποια στιγμή θα αλλάξει εκ νέου επίπεδο και το χαρτί εκεί που δεν το περιμένουμε
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Μ άκουσε τ αφεντικό κάτι τσίμπησε,πλάκα κάνω, πάντως κάποιοι αγοράσανε και κάποια κουρασμένα παλικάρια την κάνανε,αυτοί θα μετανιώσουν..που πουλήσανε στα 5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Εγώ πάντως ...Όχι....
    Αν είχα ρευστό θα ημουνστους αγοραστες
    Λαρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Amiral Gestion, στέλεχος της εταιρίας σε συνέντευξη αναφέρει για ποιο λόγο επένδυσαν στην εταιρία, και σε ποια τιμή αγόρασαν τον Απρίλιο (πρώτη τοποθέτηση).

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=wUdhokYlpWA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ενδιαφέρον. Στο 5.37 ξεκινάει την παρουσίαση της ΙΚΤΙΝ και στο 6.41 λέει ότι αγόρασαν στα 3.40 τον Απρίλιο και θεωρεί τα 6 ευρώ ακόμα χαμηλή κεφαλαιοποίηση.

      A propos να επισημάνω από το site http://www.amiralgestion.com/wp-content/uploads/2015/07/La_philosophie_des_lettres_Sextant.pdf ότι το "La philosophie des lettres Sextant" είναι απολαυστικό στην ανάγνωση, αν και πρόκειται για γνωστά πράγματα στους value investors. Είναι ουσιαστικά ένα προσκύνημα στην Ομάχα (όπως λέει κάπου) ή ένα mini "Mélanges Warren Buffet" θα έλεγα εγώ...

      Γρηγόρης

      Διαγραφή
    2. Τώρα ο τυπάκος του Sextant PME με έβαλε και κοιτάζω τo Groupe Guillin (πλαστικές συσκευασίες τροφίμων κατά βάση) : μιλάμε ότι έχει πάθει πανωλεθρία από τα 46 ευρώ πριν ένα χρόνο έχει φτάσει σήμερα τα 17.50 με κεφαλαιοποίηση στα 325 εκατομ. (όσο τα ΠΛΑΚΡ δηλ.). Αλλά κάνει πωλήσεις κοντά στα 600 μύρια με 50 εκατομ. κέρδη το 2017 και 2016 (τα διπλά από τα ΠΛΑΚΡ ή 7 φορές μεγαλύτερες πωλήσεις και κέρδη από ΦΛΕΞΟ η οποία έχει κεφαλαιοποίηση στα 80 εκατομμύρια δηλ. 4 φορές λιγότερο). 31-12-2017 EBITDA 95.5 εκατομ. 19,5 εκατομ. net debt σε μείωση (-12.8 μύρια), BV στα 331 εκατομ. κλπ

      Α εξαμ 2018 20 εκατομ. κέρδη αν είδα σωστά (- 14% από το H1 2017 ), σε κάθε περίπτωση δηλ. μονοψήφιο PE. Εκτιμώ ότι σε αυτές τις τιμές έχει ενδιαφέρον. Έχει κάποιος άποψη ;
      Να βλέπουμε καμιά ευκαιρία από το εξωτερικό και να παίρνουμε καμιά ιδέα.

      Γρηγόρης

      Διαγραφή
  71. Sextant PME fund top ten positions (30/9/18)

    http://prntscr.com/lcqdpx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Τάκαρε εχεις μήπως καμία σχέση με τον Σταμάτη Βελλη τον εφοπλιστή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατρέ πού έχεις μυαλό σαν το μιχελογιαννάκη αυτόν τον γίγαντα της πολιτικής,για πες μας 'εχεις καμία σχέση με αυτόν,μήπως ταυτοπροσωπία

      Διαγραφή
    2. Πέρασε από το γραφείο μου ανώνυμε να σου βάλω λίγο εγκέφαλο. Βρέθηκες λιποβαρής.

      by the way πρέπει να πήγες σε μαθήματα ορθοφωνίας γιατί σταμάτησες το τραύλισμα.

      Διαγραφή
  73. Takarre kalispera...tora pou dior8onei i agora kamia empneusi gia stadiako xtisimo 8eseon ? gia long-term . se euxaristo..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κακο ειναι οτι εκει που θελω να ενισχυσω θεσεις δεν διορθωνουν ... οπως για πχ Εβροφαρμα.

      Διαγραφή
  74. Με αυτά που γίνονται ο ικτίνος μου φαίνεται όλο και ελκυστικότερος. Δεν μου αρέσει να συγκρίνω ανόμοιες μτχ αλλά βλέπω ό,τι ο ικτίνος έχει λιγότερα μειονεκτήματα και εγγενείς αδυναμίες από πολλά άλλα χαρτιά, ανεξαρτήτως κεφαλαιοποίησης. Και η έννοια της κυκλικότητας που υφίσταται, όπως αναλύθηκε εδώ δεν είναι τόσο έντονη. Την θεωρώ αμυντική επιλογή με επιθετικά χαρακτηριστικά. Θεωρείτε ό,τι προεξοφλήθηκαν οι προοπτικές και η ανάπτυξη της επομένης τριετίας; εγώ δεν νομίζω.
    Οι διεθνείς προκλήσεις, η ανθεκτικότητα της εταιρίας σ'αυτές και η προσαρμογή της στις νέες συνθήκες (εξωστρέφεια αύξηση παραγωγής και πρώτης ύλης) από την έμπειρη και δραστήρια διοίκηση, αποτελούν εγγύηση για το μέλλον της. Δεν αναφέρομαι βέβαια στην χρηματιστηριακή της τιμή.
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Από σκούπα με φάρσα μάλλον πάμε για ...ηλεκτρική
    Λαρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Καλημερα καλή βδομάδα
    Για να δούμε θα έχουμε φασίνα σήμερα
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Η καθυστέρηση ενημέρωσης με δελτίο Τύπου του εννιαμήννου δεν με ενθουσιάζει.
    Ναι μεν ο Κος Τάκης ήδη μας προϊδέασε, όπως και η διοίκηση αλλά θυμάμαι ό,τι πέρισυ έσπευσαν να ανακοινώσουν το εννιάμηνο, τέλη Οκτωβρίου. Φέτος τί άλλαξε;
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aς δωσουν πρωτα αυτοι που δεν τους ενδιαφερουν τα θεμελιωδη και την άλλη βδομαδα βλεπουμε

      Διαγραφή
  78. Πλάκα μας κάνεις με1562 τεμάχια λέμε ότι κάποιοι δίνουν,κανένας δεν δίνει,αυξήστε τον όγκο και κινηθείτε προς τα κάτω να ψωνίσουμε και να γελάσουμε λιγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθολου, τον βλεπεις τον "προθυμο" στο 5,10? Για ψωνια οποιος εχει ρευστοτητα -που ειναι ελαχιστοι- κανει αυτο που νομιζει

      Διαγραφή
  79. Τι γίνεται με τον Ικτίνο; Γιατί τόση μεγάλη πτώση και μάλιστα με όγκο; Γνωρίζει κανείς; Ευχαριστώ. Κων/νος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Από όσο θυμάμαι η μερικώς δικαιολογημένη πτώση ξεκίνησε το μεσημέρι πριν βγάλει αποτελέσματα εξαμήνου, που ήταν πολύ καλά αλλά κάποιοι ανέμεναν καλύτερα.
    Τώρα δεν ξέρω αν κάτι παρόμοιο συμβαίνει με το εννιάμηνο. Δεν το πιστεύω, λόγω Κου Τάκη και διοίκησης που μας προϊδέασαν ό,τι θα είναι κάτω των αναμενομένων. Όμως η κεφαλαιοποίηση αν μείνει εκεί ή πάει και πιο κάτω κάτι τέτοιο προμηνύει, εκτός αν κρύβεται κάπου αλλού δυσάρεστη είδηση. Πάντως εγώ όπως ξαναείπα δεν είδα με καλό μάτι την αργοπορημένη δημοσίευση αποτελεσμάτων εννιαμήνου. Αν είναι καλά που πρέπει να είναι γιατί τα καθυστερούν και δίνουν αφορμή για υποτιμητική κερδοσκοπία;
    Όλα θα ξεκαθαρίσουν εντός Νοεμβρίου πιστεύω.
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Αύριο Θα υπάρξει αντίδραση; είμαι περίεργος.
    Η λογική λέει ό,τι θα ενεργοποιηθούν κάποια χαρτοφυλάκια και αγορές ιδίων αν τους καλύπτει η προηγούμενη απόφαση

    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. απο τα 0.70 έφτασε τα 6
    βρε τι περιμένατε και δεν πουλησατε?????
    τα 20 ευρώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Η ισχυς της αντίδρασης θα δείξει τι παίζεται
    Λαρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απόλυτη δικαίωση και εδώ του κ. Ελλάνιου για την πτώση στα 4,70...δυστυχώς επαληθεύτηκε όταν το έλεγε από τα 6 ευρώ ήδη...να δούμε τι θα γίνει και τη ΔΕΗ, πρόβλεψε πολύ αρνητικές εξελίξεις, ωστόσο το τελευταίο διάστημα δείχνει σημεία ζωής.

      Διαγραφή
    2. Εγω δεν άντεξα ψώνισα
      Λάρις

      Διαγραφή
  84. Το χαρτι εχει προεξοφλησει και τα προεξοφλημενα..τα ραλλυ μας τελειωσαν δεν παει να γραφετε καθε πεντε λεπτα κια ενα αρθρο...απο εδω και περα μονο με τον γενικο δεικτη θα κινειτε το χαρτι ,αντιστοιχα, για το 10ρικο θελει χαα με τετραψηφιο αριθμο μπροστα..μην αυταπατασθαι ορισμενοι ,γινεστε γραφικοι καθε μερα μας τα κανατε τσαρουχια...φευ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμεις γουστάρουμε το χαρτί και γράφουμε ό,τι θέλουμε
      Εσείς τι ασχολείσθε; Μην αγοράζετε ποτέ!!!
      Εδώ γράφουμε για ικτίνο πάτε σ'άλλη μτχ και θεματολόγιο τόσες έχει

      Διαγραφή
  85. Δικαιωμένος είναι ο Κος Τάκης που έπιασε όλη την άνοδο και την δίκαι τιμή προ πολλού
    Όπως και για τα υπόλοιπα που είπε για το θωρηκτό με αριθμούς και στοιχεία
    Είμαστε στα μισά της μακροπρόθεσμης ανόδου του χαρτιού!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται και το έχουμε ξαναγράψει για την απόλυτη επιτυχία του κυρίου Τάκη με ΙΚΤΙΝ. Ωστόσο για το συγκεκριμένο διάστημα της διόρθωσης και ο κύριος Ελλάνιος είχε δίκιο. Να δούμε όμως αν δικαιωθεί με τις άκρως απαισιόδοξες προβλέψεις του για ΔΕΗ στην οποία Σταθάκης και σία προσπαθούν να δώσουν το φιλί της ζωής.

      Διαγραφή
    2. ρε παιδιά τι σημασία έχει άν είχε δίκιο ή όχι στιγμιαία;
      η διαδικασία εξελίσσεται ζούμε στο τώρα με το βλέμμα στο αύριο.
      Τώρα ο Ικτίνος είναι καλός για αγορά για πώληση ή για διακράτηση;
      Αυτό ενδιαφέρει
      Αν κάποιος πει κάτι και το πιάσει στιγμιαία οκ μπράβο αλλά εδώ δεν γράφουμε για επιβράβευση αλλά με πρόθεση να σχηματίσουμε καλύτερη εικόνα με κοινό στόχο
      Αν δηλαδή πάει 3 ευρώ, ενώ κάποιος είπε για 4,50 ή πάει 8 αντί για 10 π.χ. τι σημαίνει;
      Σκοπός δεν είναι μόνο η εκμετάλλευση κάποιας διακύμανσης αλλά η συνειδητοποίηση της αξίας κάθε μτχ και αν αξίζει να βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο μας και με τι ορίζοντα.
      Δηλ. αν, λέω αν, ο Ικτίνος διπλασιάσει τα μεγέθη του π.χ. σε μια τριετία και την αντίστοιχη χρημ. τιμή του, με ενδιαφέρει τι είπε κάποιος σε μια δεδομένη στιγμή, ή αν μπήκα εγκαίρως και χαμηλά, όπως ο Κος Τάκης μας προέτρεπε.
      Το αν και πότε θα βγει ο καθένας είναι άλλο θέμα, το οποίο προσπαθούμε εισφέροντας ο καθένας την εμπειρία μας και την σκέψη του υπό την καθοδήγηση του Κου Τάκη να αντιληφθούμε
      Οι "εχθροί μας" είναι όσοι από δόλο προσπαθούν να παραπληροφορήσουν, μιλώντας ανεύθυνα και ανώνυμα (αυτά πάνε μαζί συνήθως αλλά όχι πάντα).
      Στην άνοδο βλέπουμε τέτοια ανεύθυνα σχόλια, τύπου "κασέρι" , νέο λατομείο στα σκόπια κ.λ.π.
      Λάρις

      Διαγραφή
  86. Περί τσαρουχιών επιστρέφονται στον ανώνυμο
    Λίγο θάρρος δεν βλάπτει, βάλε και καμιά υπογραφή
    δεν δαγκώνουμε
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Σεπτέμβριο πρώτες ύλες εξαγωγες +11%
    Λαρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Η δουλειά του τάκη είναι να βρίσκει εταιρίες στον πάτο και να της αναδυκνύει. Με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.Αυτό έκανε με τον ικτίνο. Μας την σέρβιρε στο πιάτο. Μην περιμένετε να σας πει τι να κάνετε στα 5 ευρώ. Υπάρχουν διαμαντάκια που της αναφέρει συχνά που κάτω από προυποθέσεις μπορούν να δώσουν τρελές αποδόσεις. Ο ικτίνος πόσο να δώσει από εδώ που βρίσκεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Συμφωνω. Πόσα όμως να αγοράσεις εβροφάρμα σαπούνια κ.λ.π. δεν είναι εύκολο να επενδύσεις σοβαρό κεφ. Θέλει πολύ χρόνο
    Λαρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί ρε φίλε πόσα μπορούσες να αγοράσεις στα χαμηλά του Ικτίνου?? 500??1000 κομμάτια??

      Ουδείς ακουμπούσε πέραν όσων γνώριζαν. Η πλειοψηφία μπήκε πολυυυυυυυυυυ ψηλότερα.

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι απαραίτητο να πιάσεις τον απόλυτο πάτο
      είτε πάρεις π.χ. 100.000€ στο 0,50 ικτίνος ή 50.000 τμχ πιο εύκολα και πιο σίγουρα στο 1€+ (έκανε όγκο από όσο θυμάμαι και έδωσε πολλές ευκαιρίες μέχρι τα 1,5 για πολλά κομμάτια η απόδοση είναι πάλι πολύ καλή με δεδομένο ό,τι πιο ψηλά ψωνίζεις ευκολότερα μεγαλύτερη ποσότητα πολύ πιο γρήγορα. Αρκεί να μην ξεφύγει η τιμή. π.χ. 2€ και πάνω για ικτίνο
      Τώρα μπορεί και σ'άλλα μικρά να μαζεύεις σιγά σιγά για μεγάλη απόδοση σε ποσοστό αλλά όχι σε κέρδη, αφού δεν μπορείς εύκολα να μαζέψεις πολλά κομμάτια
      Εγώ προτιμώ όταν ανεβάσουν λίγο όγκο και ας είναι και πιο πάνω με πιο ξεκάθαρα δεδομένα
      Ο καθένας έχει την στρατηγική του
      Αλλά και αυτή η μέθοδος λίγα λίγα από πολύ χαμηλά είναι σίγουρα σωστή

      Λάρις



      Διαγραφή
  90. Γεια χαρά , ποσταρω εδώ διότι είναι το πιο πρόσφατο θέμα. Ανέβηκαν οι παρουσιάσεις small caps στο ΧΑΑ : https://www.youtube.com/channel/UCw79hUbbkn4DIPtvP3o61ag μεταξύ άλλων δρομε, ιντερκο, Λούλη, ατραστ κλπ.

    Είδα χθες το απόγευμα της ατραστ και ήταν πολύ καλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΖΩΡΤΖΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΔΡΟΜΕΑΣ)8 Νοεμβρίου 2018 στις 1:48 μ.μ.

      Καλησπέρα. Το εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι ότι εκδικαζεται η έφεση για την τεράστια δουλειά του Γερμανικού Στράτου (όπου η προσφορά τους ήταν 14.800.000€ έναντι 28.000.000€ των ανταγωνιστή) τον Απρίλιο του 2019. Αλλα η ακόμα μεγαλύτερη είδηση είναι ότι το περιθώριο καθαρού κέρδους του Δρομεα για την συγκεκριμένη δουλειά είναι στο 30% (!!!!!!!!) από 5% με 7% που είναι στα άλλα έργα του Γερμανικού Στράτου. Μιλάμε δηλαδή για καθαρά κέρδη κοντά στα 5 εκατομμύρια ευρώ στην 4ετια μόνο από αυτή την δουλειά.

      Διαγραφή
    2. Πολύ ενδιαφέρον κύριε Δρομέα, αν ισχύει βεβαίως. Μακάρι να τη πάρει τη δουλειά. Και αναρωτιόμουν γιατί κοστίζουν τόσο ακριβά τα standing desks.

      Διαγραφή
    3. ΤΖΩΡΤΖΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΔΡΟΜΕΑΣ)8 Νοεμβρίου 2018 στις 2:09 μ.μ.

      Πάντως για την BISLEY κουβέντα. Αν η δουλειά δεν προχωράει ήταν υποχρέωση τους να ενημερώσουν το επενδυτικό κοινό όταν η οποία ακύρωση της δουλειάς αυτης έλαβε χώρα.

      Για την κακη πορεία της μετοχής σε ερώτηση της Eurobank ΑΧΕ απάντησε ότι η μετοχή μετά από 3 με 4 χρήσεις δεν θα έχει αυτή την χαμηλή αποτίμηση.

      Διαγραφή
    4. ΤΖΩΡΤΖΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΔΡΟΜΕΑΣ)8 Νοεμβρίου 2018 στις 2:48 μ.μ.

      Τέλος, το θλιβερο της υπόθεσης είναι ότι ο κύριος Γιάννης ήταν διακοσμητικό στοιχεία. Κουβέντα δεν είπε αν και marketing manager. Όλα τα λεφτά η τελευταία φράση δημοσιογράφου προς τον Πρόεδρο ότι αυτός που έγραψε την επιστολή για το Χρηματιστηριο (όπου ανακοίνωσε το ύψος της προσφοράς της εταιρίας με αποτέλεσμα να κάνουν ένσταση οι ανταγωνιστές) πρέπει να περιοριστεί (εγώ λέω ότι την σύνταξη της ανακοίνωσης την έκανε ο κύριος Γιάννης).

      Διαγραφή
    5. Παρακολουθώ τη παρουσίαση αυτή τη στιγμή, είμαι κοντά στο τέλος.
      1) Πολύ εύστοχες οι παρατηρήσεις του κυρίου Δρομέα από πάνω
      2) Ο κύριος Γιάννης ο μουσάτος, απλά πάταγε το κουμπάκι για να αλλάξουν τα slides και διόρθωνε το ΠΡΟΕΔΡΟ όταν έκανε κάποιο λαθάκι
      3) ο μπαρμπαθανάσης, δίνει την εικόνα ΠΡΟΕΔΡΟΥ (με κεφαλαία) επαρχιακής ποδοσφαιρικής ομάδας στο β' τοπικό, παράγοντα, με κονέ, που θα μεταφέρει και την έδρα της εταιρίας (πιθανές επιλογές : Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γερμανία) για να δείτε τι θα πάθετε.
      4) Πολλή αισιοδοξία απ' το ΠΡΟΕΔΡΟ, αλλά οι ερωτήσεις σχεδόν εχθρικές γιατί δεν έφαγαν το παραμύθι(;) και γιατί ίσως έχουν τσουρουφλιστεί(;) στο παρελθόν (υποθέσεις κάνω)
      5) Ρωτάνε το ΜΠΡΟΕΔΡΟ αν θα κάνει delisting σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα όταν/αν κάνει μεταφορά έδρας, λέει δε μπορεί να απαντήσει ακόμα αλλά χαμογελά, όπως χαμογελούν και τα στελέχη αριστερά του που κουνάνε καταφατικά το κεφάλι τους
      (εδώ : https://youtu.be/fI5_-cUQc3g?t=3800 )
      6) κύριε Δρομέα εγώ πιστεύω πως ο ΜΠΡΟΕΔΡΟΣ έκανε τη σύνταξη της ανακοίνωσης

      Διαγραφή
    6. ΤΖΩΡΤΖΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΔΡΟΜΕΑΣ)8 Νοεμβρίου 2018 στις 3:49 μ.μ.

      Στο Νο 5 που γράφετε, αφού το σκέφτηκε μισό λεπτό απάντησε τελικά ότι πιθανό delisting θα γίνει σε πολύ υψηλότερα επίπεδα καθώς χρειάζεται συγκεκριμένες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρουνται για να τον δεχτούν ξένα χρηματιστηρια. Γενικά έπαιξε πολύ επίθεση στις τράπεζες δείγμα ότι κάτι διαπεαγματευεται με αυτές.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Δρομέα, κατά τη γνώμη μου, και με βάση το χρηματιστηριακό ιστορικό της εταιρίας "γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει". Το συμπέρασμα της παρουσίασης, για μένα, είναι ότι δε βγάζει εμπιστοσύνη ότι θα κοιτάξει τους μικρομετόχους. Το αντίθετο μάλιστα.

      Τις τράπεζες τις κράζει γιατί τον δαγκώνουν. Δίκιο έχει.

      Διαγραφή
    8. Βασικά αν και παλιοί πελάτες του κυρ θανάση οι τράπεζες, του έχουν μπει στο μάτι επίσης λόγω ότι συγοντάρουν την σατο να παίρνει έργα όπως τα αεροδρόμια της φραπορτ.Πάντως σε αυτά τα επίπεδα αξίζει να ασχοληθεί κάποιος με το χαρτί.

      Διαγραφή
  91. Που χαθηκε αυτός ο γκουρουδομαγκας του Περσέα ρε παιδιά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Καλημέρα,

    Όποιος είναι κάτοικος λεκανοπεδίου και μέτοχος ο οποίος θα παραστεί σήμερα στην ΕΓΣ του Ικτίνου, ας ενημερώσει το blog, με αυτά που θα ειπωθούν. Η απόσταση μου είναι μεγάλη και δεν μπορώ να παραστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Με αυτές τις τιμές δεν άντεξα άλλα 1000 χθες και άλλα 1000 προχθές
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Το core bussiness παει πολύ καλα και θα φανει στις ανακοινώσεις. Νομιζω όμως ότι η εκπληξη μπορει να ελθει από αλλου τον επομενο χρονο. Όπως ελεγε πριν μερικες μερες η παλια αλεπου ο Mobius της Tembleton ο κλαδος αμυνα μεσα σε μια επερχομενη χρημ/κη κριση είναι τα ΑΠΕ. Αρα τα τιμηματα που θα προσφερθουν θα είναι υψηλα. Αν δεν προσφερονται ηδη από διορατικούς του κλαδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Το αιολικό και η σητεία θα είναι το κερασάκι στην τούρτα και οι 2 τομείς είναι πλύ της μόδας
    Αλλα εμένα με ενδιαφέρει η ανάπτυξη της κύριας δραστηριότητας
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Ανέβηκε σήμερα και βγάλαμε τα κεφάλια έξω,αφορά και μένα,καλό βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Με βάση τα χαρτοφυλάκια των ημεδαπών θεσμικών το σύνολο της θέσης τους στην εταιρία Ικτίνος, με ημερομηνία 30/9/2018, ανέρχεται στις 680.000 τεμάχια, μειωμένα κατά περίπου 60.000 τεμάχια. Η 3κ αύξησε θέσεις, ενώ η allianz αεδακ αποεπενδύθηκε.
    Και αν έχει κάποιος νέα από το τι ειπώθηκε στην ΕΓΣ παρακαλείτε να καταθέσει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H ασφαλιστικη ταχει δωσει από το καλοκαιρι στους παρλεβου_δες, τπτ ιδιαιτερο. Ένα guidance tba

      Διαγραφή
    2. Κύριε Βασίλη βάζετε δουλειά κάθε φορά που ποστάρετε και η κόρη μου θα με κυνηγάει που κάθομαι πάνω από τα πινακάκια μου αντί να ασχολούμαι μαζί της. Να κάνω κι εγώ κάποιες επισημάνσεις ως προς τα Α/Κ 3K, ιδίως το Greek Value που παρακολουθώ από τη στιγμή που διαπίστωσα τις ομοιότητες που έχει με το χαρτοφυλάκιό μου (αν και μου ήρθε στο μυαλό αμέσως ο Groucho Marx που είχε πει το περίφημο «I don’t care to belong to any club that will have me as a member»).

      Εντύπωση μου έκανε που το Greek Value αποεπενδύθηκε τελείως από τη ΦΛΕΞΟ εταιρεία που έχει την εκτίμησή μου και την 2η θέση στο χαρτοφυλάκιό μου στα 7.2 (μετά τον ΙΚΤΙΝ και οριακά πριν το ΜΥΤΙΛ). Είχε 24.500 τεμάχια, όχι και μικρή θέση για το μέγεθος του Greek Value, και τα πούλησε όλα. Αντιθέτως υπερτριπλασίασε θέση στα ΠΛΑΘ (από 9.000 σε 30.000) και αύξησε θέση στα ΠΛΑΚΡ (όση περίπου και η αύξηση του καθαρού ενεργητικού του 50+%).
      Επίσης εξαπλασίασε! θέση στην ΙΝΕΡΚΟ (από 4.160 σε 26.500) - όπως και το αδερφάκι 3Κ Μετοχικό εσωτερικού αύξησε θέση από 20.000 σε 32.000 – αύξησε έντονα θέση στα ΕΛΠΕ και στα ΚΡΙΚΡΙ (2,3 και 2,5 φορές πάνω) και διπλασίασε θέση στην ΕΛΣΤΡ, στο ΜΥΤΙΛ, στον ΟΛΠ και στη ΜΟΗ.
      Αποεπενδύθηκε πλήρως επίσης από ΟΠΑΠ (στον οποίο μείωσε θέση κατά 50% περίπου και το 3Κ Μετοχικό εσωτερικού) και ALPHA BANK.

      Στον ΙΚΤΙΝ το Greek Value πήγε από τα 80.000 τεμάχια σε 109.000 και το 3Κ Μετοχικό εσωτερικού από 294.000 σε 383.000.
      Εντύπωση μου έκανε επίσης το μέγεθος της θέσης (1η) του 3Κ Μετοχικό εσωτερικού στον ΟΛΠ, ήταν έτσι και προηγουμένως αλλά δεν το είχα πάρει είδηση.

      Αυτά τα ολίγα.

      Γρηγόρης

      Διαγραφή
    3. Κύριε Γρηγόρη ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία, ευχαριστώ που τα μοιραστήκατε μαζί μας. Μπορείτε αν είναι εύκολο να μας πείτε από που τα αλιεύσατε; Ευχαριστώ

      Διαγραφή
    4. Μπήκα εδώ http://www.3kip.gr/el/static/reports_el.aspx τύπωσα ό,τι ήθελα και με χαρακάκι, μολύβι και υπομονή έκανα τις συγκρίσεις μου. "Χειροκίνητα" λοιπόν κύριε Μιχάλη, εξ'ου και μπορεί να έχουν παρεισφρήσει λαθάκια.

      Ενδιαφέρον site είναι αυτό της Ένωσης θεσμικών Επενδυτών http://www.ethe.org.gr/index.php?Itemid=1&lang=el&option=com_content

      και ιδίως η βάση δεδομένων της http://www.ethe.org.gr/index.php?option=com_statistic&view=main_v1

      Δείτε και αυτό επίσης http://online.fliphtml5.com/yktvq/hect/#p=18

      Γρηγόρης

      Διαγραφή
    5. Εξαιρετικός. Ευχαριστώ πολύ κύριε Γρηγόρη.

      Διαγραφή
  99. Ka8ara texnika, o PERS einai etoimos na ekragei...Eidomen!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Διοίκηση επιβεβαιώνει φετινή πρόβλεψη κερδών
    Και αύξηση για 2019
    Λαρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Τι δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας Ευάγγελος Χαΐδάς στα πλαίσια της έκτακτης γενικής συνέλευσης. Οι αγορές ιδίων μετοχών, οι θετικές προοπτικές για το 2019 και τα δύο νέα κοινά ομολογιακά δάνεια.

    https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1647644/me-30-trehei-h-iktinos-marmara-.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Θα χρειαστεί έξτρα ρευστότητα για Σητεία και νέο εξοπλισμό γι αυτό σπεύδει για τα ν
    ομολογιακά για να μην αυξηθεί πολύ το κόστος από τ νεα βραχυπρ. Που θ πάρει

    Λαρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Κινδυνος Επιθετικής εξαγοράς απο τριτον σε χαρτί που το συντριπτικό ποσοστό έχουν οι ιδιοκτήτες υφίσταται κα Τάκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Το 3,5% είναι σαφώς χαμηλότερο θαρρώ από το κόστος του βραχυπρόθεσμου δανεισμού, και παράλληλα οι δόσεις του ομολογιακού καλύπτονται σαφώς πιο άνετα από τις ταμειακές χρηματοροές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Σίγουρα βελτιώνει την χρηματοοικονομικη Εικονα
    Αλλά με τόσο καλές χρηματοροες δεν θα είχε λόγο να το κάνει αν δεν χρειαζόταν άμεσα και άλλα κεφάλαια νομίζω
    Λαρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Καλημέρα και καλή εβδομάδα
    Η υποτιμητική κερδοσκοπία- κατοχύρωση κερδών, όπως θέλετε πείτε το έλαβε τέλος!!
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Από σήμερα και εως το τέλος της βδομαδα ανακοίνωση αποτελεσμάτων ενιαμήνου.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από Σητεία μεριά έχουμε κανένα νέο?

      Διαγραφή
    2. Oχι, υπαρχει όμως αξιολογη προταση για το αλλο

      Διαγραφή
    3. Εγώ που ...πετάγομαι παντού...έχω αδυναμία στον ικτίνο τι να κάνω, θεωρώ ό,τι σηκώνουν και τα αιολικά μια λελογισμένη ανάπτυξη με συνέταιρο και όχι πούλημα. Ήδη εύκολα μπορεί να αυξήσει την αδειοδοτημένη ισχύ, αφού έχουν ωριμάσει οι άδειες. Σιγά σιγά σιγά ας τα αναπτύξει, για να μην χαλά και την χρηματοοικονομική του εικόνα. Έχουν μέλλον
      Λάρις

      Διαγραφή
    4. Υπερκαλυπτει τον καθ.δανεισμο της μητρικης

      Διαγραφή
    5. Συνεπώς κοντά στα 20 εκατομμύρια αν δεν κάνω λάθος.
      Σεβαστό ποσό! Αρκετά δελεαστική πρόταση
      Λάρις

      Διαγραφή
  108. Τι γινετε με τον ικτινο η μαρμερεν ανεβηκε πολυ ο ικτινος κοιμάται τον υπνο του δικαιου γιατι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Κάποιος υποψιάζομαι ποιος στάζει χολή για Ικτίνου. Στα σχόλια ευρο2day του δημοσίευμα πολύ γέλιο. Τέτοιες γελοιότητες δεν ξαναδιάβασα. Εδώ δεν γράφει γιατί θα τον πάρουν με τις πέτρες. πολύ φαντασία πάντως έχει έχει
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Το μάρμαρο πρωταγωνιστεί στις εξαγωγές της Ελλάδας προς την Κίνα

    Αύξηση 44% σε σχέση με πέρυσι αναμένεται να επιτύχουν φέτος οι εξαγωγές μας προς την Κίνα, όπως ανέφερε σε ομιλία του στο φόρουμ «Η Ελλάδα συναντάει την Κίνα» ο προϊστάμενος του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του γενικού προξενείου της Ελλάδας στη Σαγκάη Δημήτρης Μίχας.

    Για το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία, βασικά προϊόντα εξαγωγών μας στην Κίνα ήταν η κατηγορία «αλάτι, θείο, γαίες και πέτρες, γύψος, ασβέστης και τσιμέντα» -αντιστοιχεί σε μάρμαρο και προϊόντα μαρμάρου και αποτελεί το 47% των εξαγωγών μας για το 2017-, ενώ ακολουθούν τα ορυκτά καύσιμα και λάδια (24,1%) οι πολτοί από ξύλο και χαρτί-χαρτόνι για ανακύκλωση (5,1%) οι μηχανές- συσκευές- ηλεκτρικά και τα μέρη τους, ο χαλκός και το βαμβάκι.

    https://stonenews.eu/el/elliniko-marmaro-protagonisti-stis-exagoges-tis-elladas-pros-tin-kina/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Vasilisg παρα πολυ καλα νεα γεματα ζωντανια ευχαριστούμε πολυ

      Διαγραφή
  111. Το ποιο κατατοπιστικό site για τον κλάδο
    Ωραία νέα!!
    Λαρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Εμένα πάντως το +30% στο εννεάμηνο μου αρκεί και το +30% για το 2019 μου υπεραρκεί! Τώρα με κυκλικότητες και πράσινα άλογα δεν ασχολούμαι. Στο κάτω-κάτω ένα απο τα δημοφιλέστερα προιόντα στο εξωτερικό της χώρας μας είναι το μάρμαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Πάντως βλέπω ό,τι η άνοδος και η μη ικανοποιητική πτώση στεναχωρεί κάποιους εμπλεκόμενους με το χώρο
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  114. Συνεχίστηκε και κατά το εννεάμηνο του 2018 η ανοδική πορεία της Ικτίνος ΙΚΤΙΝ 0,00%.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, τα αποτελέσματά της είχαν ως εξής:

    Αύξηση πωλήσεων κατά 30,6% (42,4 εκατ., έναντι 32,4 εκατ. ευρώ)
    Αύξηση κερδών προ φόρων κατά 33,9% (16,5 εκατ. Ευρώ από 12,3 εκατ. ευρώ)
    Αύξηση των Κερδών προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) κατά 31,55% (18,33 εκατ. Ευρώ έναντι 13,93 εκατ. ευρώ)

    Αντίστοιχα σε ενοποιημένο επίπεδο, το εννεάμηνο του έτους 2018, σε σχέση με το αντίστοιχο εννεάμηνο του έτους 2017, παρουσίασε:

    Αύξηση πωλήσεων κατά 35% (47,9 εκατ., έναντι 35,5 εκατ. ευρώ)
    Αύξηση κερδών προ φόρων κατά 41,64% (17,2 εκατ. Ευρώ από 12,1 εκατ. ευρώ)
    Αύξηση των Κερδών προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) κατά 34,5% (20,2 εκατ. Ευρώ έναντι 15 εκατ. ευρώ)

    Μάλλον, δεν πρόκειται για μάρμαρο αλλά για… καθαρό χρυσάφι. Η μετοχή της Ικτίνος ξεκίνησε τη φετινή χρονιά στα 2,37 ευρώ και σήμερα βρίσκεται 123% ψηλότερα, παρά το γεγονός ότι στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα διένειμε μέρισμα και μάλιστα δύο φορές.

    Το αξιοσημείωτο επίσης είναι πως με τρέχουσα κεφαλαιοποίηση λίγο πάνω από τα 150 εκατ. ευρώ και με βάση τα εκτιμώμενα για φέτος κέρδη, ο τίτλος εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με δείκτη P/E κοντά στο δέκα, ή ακόμη και κάτω από αυτό. Οι δε προοπτικές κερδοφορίας του 2019 διαγράφονται μάλλον θετικότερες, παρά δυσμενέστερες. «Δεν βλέπουμε κάτι που να επιδεινώνει το διεθνές κλίμα σε ότι αφορά τον κλάδο» υποστήριξε πρόσφατα ο πρόεδρος του εισηγμένου ομίλου Ευάγγελος Χαϊδάς.

    Ακόμη μεγαλύτερες ωστόσο είναι οι φετινές αποδόσεις για τους κατόχους μετοχών (GDRs) της Mermeren Kombinat, καθώς ο τίτλος ξεκίνησε τη χρονιά στα 15,05 ευρώ και αισίως έχει προσεγγίσει τα 60 ευρώ (γύρω στα +300%!) βοηθούμενος ενδεχομένως τόσο από την περιορισμένη διασπορά, όσο και από την εκτίναξη των καθαρών εξαμηνιαίων κερδών στα 10,8 εκατ. ευρώ.

    Βέβαια, δεν είναι καθόλου λίγοι οι επενδυτές που επέλεξαν να ρευστοποιήσουν τμήμα ή και το σύνολο των θέσεών τους προκειμένου να «κλειδώσουν» τα κέρδη τους (βλέπε Iκτίνος που από το υψηλό των 6,4 ευρώ έφτασε προσωρινά ακόμη και στο 4,7 ευρώ), φοβούμενοι ίσως τις τόσο υψηλές τρέχουσες αποτιμήσεις.

    Ωστόσο και στις δύο μετοχές εμφανίζονται άλλοι αγοραστές που επιμένουν να ποντάρουν σε ακόμη πιο υψηλά επίπεδα.
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που είναι τα καθαρά κέρδη μετά φόρων του Ικτίνου?

      Διαγραφή
    2. 12 εκατομμυριάκια. Γιατί λίγα τα βρίσκεις?

      Διαγραφή
    3. Τα 12 εκ. πως τα βρισκετε? Τα ανακοίνωσε κάπου η εταιρία ή κανετε 29% φόρος και τα βγάζετε? Γιατι δεν παει ετσι ακριβως. Υπάρχουν μέτοχοι μειοψηφίας , υπάρχουν αφορολόγητα, διαφορετικες φορολογιες σε θυγατρικες εξωτερικου.
      Αν υπάρχουν κάπου και δεν τα βλέπω , παρακαλώ γράψτε μου που.
      Ευχαριστω.

      Διαγραφή
    4. Όπως στα γράφουμε είναι υπολογισμένα όλα μέσα.

      Διαγραφή
  115. Η φορολογία των εταιρειών στην Ελλάδα ειναι 29%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Καθαρά κέρδη εννεαμήνου 12,22εκ . Αρα πάμε για έτος περίπου στο16-18εκ καθσρά. Μπορεί όμως να βγούν και παραπάνω διότι αρχίσαν ήδη να αποδίδουν κέρδη και οι επενδύσεις που ήδη έχει κάνει η εταιρεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν αλλάξουν οι διεθνείς συνθήκες δραματικά ναι μπορεί να συμβεί έχεις δίκιο. Άλλωστε γενικά η διοίκηση είναι αρκετά συντηρητική στις προβλέψεις της
      Λάρις

      Διαγραφή
  117. Τα κερδη υπολογιζονται για ολο τον ομιλο που ειναι 20,2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. ο Κος Τάκης που χάθηκε;
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Φίλε Λάρι ο Σερ Τάκης οτι ήταν να πει το έχει πει! Αν όλα κυλίσουν ομαλά κάποια στιγμή μέσα στο 2019 βλέπω την κεφαλαιοποίηση του Ικτίνου κοντά στα 200εκ. Πάντως χρειάζεται υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Όντως την δικαιολογεί και λίγα λες αγαπητέ Gregory
    Και θέλει υπομονή αν και δεν θα μας αφήσει να πλήξουμε
    Λαρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂