Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Ικτίνος αποτελέσματα Ά εξαμήνου 2018

Σε αυτό το thread θα γίνονται συζητήσεις και σχόλια που αφορούν αποκλειστικά και μόνο την εταιρεία Ικτίνος. Σεβαστείτε τον κανόνα .... 
Μιλάμε για το χαρτί του 2017 και 2018 !!!

Ικτίνος αποτελέσματα Ά εξαμήνου 2018 

Οι ενοποιημένες πωλήσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 ανήλθαν σε 32,076 εκατ ευρώ , έναντι 21,271 εκατ. ευρώ  του Α ́ εξαμήνου του 2017 , παρουσιάζοντας αύξηση κατά  50,79%.

Η αύξηση των πωλήσεων οφείλεται στην αυξανόμενη ζήτηση απο το εξωτερικό για τα μάρμαρα ποιότητας (∆ολομιτικά – Βώλακας) καθώς και στο γεγονός ότι η αγορά ευνοεί τις ελληνικές εταιρείες έναντι των ανταγωνιστών της.
Τα ιταλικά μάρμαρα τύπου Carara έχουν περιορίσει την παραγωγή τους και ως εκ τούτου οι τιμές τους είναι τριπλάσιες ή και τετραπλάσιες των αντίστοιχων ελληνικών.
Η συγκυρία αυτή έχει στρέψει τη διεθνή χονδρική προς την Ελλάδα όπου υπάρχουν μάρμαρα ποιότητας, όπως ο λευκός βώλακας ή το Golden Spider το οποίο είναι μονοπωλιακό προϊόν της Ικτίνος, με αποτέλεσμα η εταιρία αλλά και όλος ο κλάδος μαρμάρου να προχωρήσει σε αυξήσεις των τιμών πώλησης ογκομαρμάρου και όλων των προϊόντων επεξεργασίας.
Ο εξαγωγικός προσανατολισμός της εταιρείας συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση της ρευστότητάς της καθώς το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων πραγματοποιείται με προκαταβολή του αντιτίμου.


Ειδικότερα .... απο τα 32,076 εκατ. ευρώ των ενοποιημένων πωλήσεων τα  31,075 εκατ. αφορούν πωλήσεις μαρμάρων και μόλις το 1,001 εκατ. ευρώ είναι έσοδα που προέρχονται απο την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας της θυγατρικής ΙΔ.Ε.Η.
Απο τα 31,075 εκατ. ευρώ πωλήσεων μαρμάρου μόλις τα 3,21 εκατ. ευρώ είναι πωλήσεις που έχουν διενεργηθεί στο εσωτερικό της χώρας (ποσοστό 10,32%) ενώ τα υπόλοιπα 27,865 εκατ. ευρώ είναι εξαγωγές. και αντιστοιχούν στο 89,67% των συνολικών πωλήσεων μαρμάρου.
Οι περισσότερες πωλήσεις μαρμάρου κατευθύνονται προς την Ασία όπου και έχουν γίνει πωλήσεις 19,617 εκατ. ευρώ (ποσοστό 63,12%).

Σε επίπεδο μητρικής καταγράφηκαν κέρδη μετά φόρων 7,017 εκατ. ευρώ δηλαδή 0,25 ευρώ ανά μετοχή. Σε επίπεδο ομίλου τα κέρδη μετά φόρων ανέρχονται σε 10,575 εκατ. ευρώ (0,37 ευρώ ανά μετοχή) και εμφανίζονται ενισχυμένα σε σχέση με τα κέρδη της μητρικής εξαιτίας λογιστικού κέρδους, ύψους 3,46 εκατ. ευρώ, που προέκυψε απο την εξαγορά του 79,65% της εταιρίας Latirus Enterprises Ltd από την εταιρία DolphinCi Thirteen Ltd του Μίλτου Καμπουρίδη.

 Η Latirus αυτή τη στιγμή είναι ουσιαστικά ανενεργός, η καθαρή της θέση ανέρχεται σε 23,571 εκατ ευρώ .... ενώ τα περιουσιακά της στοιχεία είναι ύψους 28,78 εκατ. ευρώ. 
Στην Latirus ανήκει σε ποσοστό 97,764%  η εταιρεία ΙΚΤΙΝΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε. που δραστηριοποιείται στον κλάδο του real estate και πρόκειται να αναπτύξει μια τουριστική εγκατάσταση στην θέση Όρμος Φανερωμένης του Δήμου Σητείας σε έκταση περίπου 2.800 στρεμμάτων, που θα συμπεριλαμβάνει:
  • Ξενοδοχείο 5 αστέρων 
  • Κέντρο θαλασσοθεραπείας (spa), 100 ατόμων 
  • Συνεδριακό κέντρο 200 ατόμων 
  • Γήπεδο Golf, 18 οπών 
  • Μαρίνα 85 τουριστικών σκαφών
  •  Δύο οικιστικές περιοχές, 300 βιλών.

Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου ανέρχονται σε 45,013 εκατ. ευρώ ήτοι 1,57 ευρώ ανά μετοχή , ο τραπεζικός δανεισμός ανέρχεται 32,23 εκατ. ευρώ, στο ταμείο υπάρχουν 10,107 εκατ. ευρώ



361 σχόλια:

  1. Ευχαριστουμε κ.Τακη τα αποτελεσματα πολυ καλα!Η μετοχή γίνεται όλο και περισσότερο δημοφιλής, ελπιζω και να δειξει και στο ταμπλο την πραγματικη της αξια Νικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Νίκο, αυτό το δημοφιλής ειλικρινά με προβληματίζει.....

      Διαγραφή
    2. Καθολου δημοφιλης, επιασε τους παντες στον υπνο, αναλυτες και επενδυτες-τζογαδορους και τωρα στα 6 τον συζητάνε στα blog αλλα μεχρις εκει. Ελάχιστοι εχουν πανω από 10χ και είναι μεσα. Η μαριδα εχει φυγει πολύ χαμηλοτερα. Το παιγνιο από εδώ και μπρος είναι για μεγαλα πορτοφολια

      Διαγραφή
  2. Εμένα με προβληματίζουν αυτές οι διορθώσεις που αν δεν υπήρχαν ακόμα οι μαριδες δεν θα τις βλέπαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως γνωρίζει κανείς ο νέος εξοπλισμός 7 εκατ. Που θα παραγγελθεί τέλη 2018 και θα αφορά νεα project όπως ανέφερε η Ιουλία Χάιδα, σε τι έργα αναφέρεται?
    Λαρις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχουμε το λατομειο που αγορασε το καλοκαιρι στη Δραμα και αυτό που θαρχισει να δουλευει στην Τριπολη

      Διαγραφή
  4. Δηλαδή αφορά εξοπλισμό εξαγωγής κυρίως μαρμάρων και όχι επεξεργασίας?
    Λαρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η επεξεργασια γινεται κυριως στη Μεταμορφωση

      Διαγραφή
  5. Και με το νέο εργοστάσιο το κέντρο βάρους θα μεταφερθεί Δράμα?
    Λαρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. προσεχτε ολοι εσεις στον ικτινο γιατι τα μεγαλα πορτοφολια μπαινουν σε χαμηλες τιμες.επειδη λοιπον ο βαψομαλιας θα αυξησει τα επιτοκια ,αν κρυολογισει λοιπον η κινα και ανεβουν τα επιτοκια ο ικτινος αντι για διψηφιος μην γυρισει κατα 4 ευρω μερια για να μπουν τα μεγαλα πορτοφολια .Τελος ο λογος που πιαστηκαν οι μεγαλοι στον υπνο ειναι οτι το μαρμαρο ειναι κυκλικος κλαδος, και οσο ευκολα ανεβαινει ετσι ευκολα κατεβαινει. Προσοχη λοιπον διοτι με τα διψηφια νουμερα που λετε θα εγκλωβισετε κοσμο ,και μετα θα σας φταιει ο Τακαρος. Σε καμια περιπτωση το χαρτι δεν προκειτε να γινει διψηφιο με αυτα τα κερδοι. προσεχετε λοιπον γιατι θα τρεχετε στην εξοδο σαν τα ποντικια .Ακομα ορισμενοι δεν εμαθαν οτι οσο ποιο πολυ ανεβαινει ενα χαρτι τοσο μεγαλυτερη διορθωση θα κανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ό καθένας αναλαμβάνει και το Ρίσκο του. Πάντως η εταιρία εκμεταλλεύεται πολλαπλώς την συγκυρία και ανεβάζει στροφες αυξάνει παραγωγική βάση, πρώτη ύλη, δίκτυο πωλήσεων παγκοσμιο. Αυτό εμένα σαν επενδυτή μου δίνει μια σχετική ασφάλεια και αισιοδοξία. Το 2019 τα 25+τα έχει για πλάκα
      Λαρις

      Διαγραφή
    2. κ. ΕΛΛ. ΕΛΛΗΝ δεν το διαβάζετε σωστά τον τον Τακαρο, ανατρέξτε στην προηγούμενη ενότητα

      Τάκης Μορφονιός6 Σεπτεμβρίου 2018 - 6:17 π.μ.
      Τωρα για καυσιμα δε ξερω .... ξερω ομως οτι εγω θα εχω χαρτισ νσ δινω κσι στο διψηφιο νουμετο ... οπως και ξερω οτι ο επιταχυνομενος συνδρομητικος για αλλη μια φορα λαθεψε.

      Διαγραφή
    3. Τριανταφυλε ο τακαρός συμβάλλει με το μοναδικό του αισθητήριο και την εμπειρία του στο να διαμορφώσει ο καθένας άποψη με βάση και την δική του κρίση δεν απευθύνεται σε πρόβατα. Όλοι προσφέρουμε τις γνώσεις μας και τις σκέψεις μας με κοινό σκοπό να ωφεληθούν όλοι. Μετά θάνατον προφήτες, κινδυνολογία κ.λ.π πάντα θα Υπάρχουν, όπως και άπληστοι, υπερβολικοί στις εκτιμήσεις τους. Η αλήθεια είναι συνήθως κάπου στην μέση
      Λαρις

      Διαγραφή
    4. αυτά για το κυκλικους κλαδους ισχυαν όταν οι μαρμαράδες δεν εβγαζαν από 20 εως 45εκ ετησια κερδη ο καλυτερος. για την διετια 2019/2020 υπαρχει καλη ορατοτητα και λεει τζιρος κοντα εκατο και κερδη στο 1/3. τωρα πως με αυτά τα νουμερα, η εταιρεια θαχει 4ε δηλ 115εκ, όλα τα ζωνιανα ναχω καπνησει δεν βγαινει. οι μεγαλοι εχουν κοστος από 4,5 και δεν είναι γατακια,, τελος το χαρτι ευτυχως δεν χρειαζεται κανεναν μπρουκλη να βαλει 10χ και να παρει 1500κομματακια λες και αυτος θα το παει πανω, ρεε παρτε το χαμπαρι αυτό που είναι να γινει θα γινει. Αν ο γεροντας εβλεπε ναρχοντε οι σφιγκες δεν θα πουλουσε? εδώ δεν ειμαστε καθολου σιγουροι ότι πουλαει και στα 8+. Λαρις ξαναγραφω μετα την Πεμπτη πουθαχω ζεστα κουλουρια.

      Διαγραφή
    5. Μου μυρίζουν ωραια από τώρα!!
      Λαρις

      Διαγραφή
    6. τριανταφυλλε και λαρι υπαρχουν και αλλες εταιριες με κερδοι μεγαλυτερα απο του ικτινου και με μικροτερη κεφαλαιοποιηση ,που ανηκουν σε κλαδους που δεν ειναι κυκλικοι . ενδεικτικα σου αναφερω τον καρατζη και την ευρωπαικη πιστη . εσυ και το ποπολον να κατσετε να περιμενετε τον ικτινο.μην προσκλαλειτε ομως τον κοσμο στο παραμυθακι του διψηφιου νουμερου για το ικτινο γιατι θα τον εγλωβισετε στην πρωτη μεγαλη διορθωση .

      Διαγραφή
    7. Προσωπική άποψη εκφράζω με τα δεδομένα που εχω. ο καθένας την αξιολογεί και πράττει αναλόγως δεν είμαστε μικρά παιδιά. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα καλά χαρτιά. Εγώ απλά παρακολουθώ στενά μόνο αυτό μεμεσομακροπροθεσμο ορίζοντα.
      Λαρις

      Διαγραφή
    8. Δεν προκαλώ κανέναν ΕΛΛΗΝ διάβασε καλά το ποιο πάνω μήνυμα μου ...απλως μεταφέρω τα γραφόμενα του οικοδεσπότη για διψήφιο νούμερο τι μου λες σε μενα??

      Διαγραφή
    9. Κυριοι για εμενα η πετυχημενη προβλεψη μου τοσο σε επιπεδο κερδων εταιρείας Ικτινου οσο και σε επιπεδο τιμης μετοχης εχει ολοκληρωθει στσ 150 εκατ ευρω κεφαλαιοποιηση Μη το ξεχνατε αυτο ....

      Κυριε Ελλανιε ειστε καινουργιος, πρόσφατα ανακαλύψατε τον Τάκαρο .... ξερετε απο ποια τιμη εχει μιλησει ο Τακαρος για ΕΥΠΙΚ??? Για δε τον Καρστζη εχουμε κσνει ολοκληρο αφιερωμα presentation και λεω για placements στα 10 ευρω .... δηλαδη ο καρατζης μπορει και ο Ικτινοε όχι? Και ομως ..... ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ.
      Κάντε λίγο υπομονή.

      Σε ότι αφορά τα κέρδη του Ικτίνου ... δεν δικαιολογούν καμιά οπισθοχώρηση της τιμής της μετοχής ...

      Διαγραφή
  7. 25+ να διευκρινίσω εκατόμμυρια κερδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε τον Τσιναβο. Ανακοινωση κερδη μουρλια και καπακι πακετακι στο 4,22. Σωστοοος Αλλου όμως στον ευρυτερο κλαδο θα γεννισουν τα κοκκορια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στέρεψε και η προσφορά στον Ικτίνο. Όσοι βγήκαν και αναμένουν πτώση για να ξαναμπούν θα χάσουν το τραίνο. Το βλέπω σήμερα κιόλας να ανακάμπτει. Γνώμη μου πάντα.
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστούμε πολύ για τα νέα topic, τις νέες αναλύσεις!!!
    βάλτε κ. Τάκη ένα IP Blocker (widget) στο site μήπως και ησυχάσει το κεφάλι σας κ το δικό μας από δαυτον...Ίσως να του κάνει και καλό γιατί όπως τον κόβω έχουν λασκάρει ροδέλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τριανταφυλε ο οικοδεσποτης λεει ομως και το αλλο που εσυ δεν λες παρτο λοιπον.Τάκης Μορφονιός18 Σεπτεμβρίου 2018 - 6:51 π.μ.
    Κυριοι για εμενα η πετυχημενη προβλεψη μου τοσο σε επιπεδο κερδων εταιρείας Ικτινου οσο και σε επιπεδο τιμης μετοχης εχει ολοκληρωθει στσ 150 εκατ ευρω κεφαλαιοποιηση Μη το ξεχνατε αυτο ....Για οσους δεν καταλαβαν σας εγγυαται ο Τακαρος τιμη μεχρι τα 5.25 ευρω .Απο εκει και πανω δεν σας βαζει μεσα, αλλα σας λεει οτι αυτος θα εχει να πουλαει μεχρι να δει ο ικτινος διψηφιο νουμερο. τελος παντων ας κανει ο καθενας οτι νομιζει. το λαθος για εμενα θα ειναι να ερχεστε μετα και να τα χωνετε στον τακαρο εαν ο ικτινος δεν πιασει το δηψηφιο νουμερο οπως βλεπω αρκετους αχαρηστους να το κανουν με αλλα χαρτια που ειχε δωσει τιμη π.χ με την ΔΕΗ .ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΟΧΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελλάνιος για άλλη μια φορά λέω τα εξής: Εγκλωβισμός στο χαρτί δεν υπάρχει. όποιος θέλει βγαίνει και καρπώνεται τα κέρδη του, όποιος θέλει κρατά την θέση του ή αγοράζει κιόλας ή πουλά σταδιακά, ότι θέλει κάνει. Ο Τάκαρος δεν χρειάζεται δικηγόρο. Ο καθένας μας αναλύει σενάρια, χωρίς να είναι και μέντιουμ. Εγώ ναι πιστεύω σε διψήφιο νούμερο και μακάρι να μην διαψευσθώ, διότι έχω πολλές πολλές χιλιάδες κομμάτια. Πούλησα ελάχιστα πρότινος. Κρατώ την θέση μου και έχω βάσιμες προσδοκίες για το εγγύς μέλλον. Εσύ δεν μας ξεκαθαρίζεις την στάση σου ως προς το συγκεκριμένο χαρτί. Σεβαστή είναι η άποψη σου, όποια και αν είναι
      Λάρις
      Λάρις

      Διαγραφή
    2. κάθε ενας ειναι υπεύθυνος των πράξεων του δεν εγκλωβιζομαι , εχω από το 4,5 μο ακολοθω τα πακετα φίλε δεν ξερω ειλικρινά τι αλλο να σου γραψω καλα κερδη να εχεις σε όποιο χαρτι κι αν εισαι .

      Διαγραφή
  12. Μαλακια "εξις δευτερα φυσις". Τι ονειρο ειδε ο τιτανοτεραστιος που εχωσε 5χ στο 5.9? Τακηηη πιασε ένα ροπαλο και βαρα απτο πρωι μεχρι το βραδυ. Δαυτοι δεν βαζουν μυαλιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ελανιε έλληνα μαλλον απο ζηλια και εισαι και αχαρτος ήθελες να ησουν στον ικτινο και με ενα ποδι? Μολις το δεις το χαρτι διψήφιο ξαναγραψε και οχι κακοπροαίρετα ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τις προηγουμενες μερες, ειχατε αναφερει κε Τακη οτι η μερμερεν θα δει τα 20εκ κερδη.τοτε δεν ειναι εξαιρετικα υποτιμημενη;ειναι λογω της χαμηλης διασπορας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω προβλεψει 20 εκατ καθαρα .... πριν βγαλει 6μηνο. Αρκετα πριν....

      Διαγραφή
    2. Καταρχην ευχαριστω για την απαντηση.κατα δευτερον η κεφαλαιοποιηση της , ειναι τα κερδη της και αντιστοιχες του κλαδου της ειναι 7-8 φορες πανω, τι δεν βλεπω σωστα στη μεγαλη εικονα;!!!

      Διαγραφή
    3. ότι τα Ελπις που κυκλοφορουν στην ελευθερη διασπορα είναι μονο καμια 35αρια χιλιαδες και οποτε θελει ο Παυλίδης τα μαζευει/αν δεν το κανει ηδη αργα και βασανιστικα και εφόσον θαχει το 90% τους σκουιζαρει ολους τους εναπομηναντες.. δεν αφορα παρα πολύ λιγους

      Διαγραφή
    4. Κυριε Πανο η κεφαλαιοποιηση ειναι 200 εκατ ... στο ταμπλο δεν βλεπετε ολες τις μετοχες αλλα μονο το 10%

      Διαγραφή
    5. Και αν η Μερκο αξιζει 200 τοτε ο Ικτινος ποσο θα επρεπε να αξιζει? 300 με 400 ?

      Διαγραφή
    6. Η επομενη κινηση του γεροντα είναι να τους χτυπησει μεσα στα σκοπια, they won't know what hit them

      Διαγραφή
    7. Καλημέρα σε όλους. Έχω αναφέρει πως υπάρχει εταιρία εισηγμένη στο ΑΙΜ Λονδίνο, με λατομεία στα Σκόπια (στην ίδια περιοχή με την Mermeren) και στο Κόσοβο. Εμπρός για τη λευκή (λόγω μαρμάρου) αλεπού (λόγω ονόματος)!! Κύριε Τάκη ρίξτε μια ματιά!

      Διαγραφή
    8. Καλημέρα Βασίλη και όλους τους φίλους. Το ρευστό που παράγει δίνει την δυνατότητα στον Ικτίνο να χτυπά στόχους και μάλιστα εκμεταλλευόμενος την κρίση. (Εργοστάσιο από πτωχευμένο Λαζαρίδη, Λατομείο από πτωχευμένη μηχανική). Πολύ πιθανό να χτυπήσει και εκτός συνόρων, αφού η πρώτη ύλη είναι το καύσιμο της εταιρίας και στην Ελλάδα φτύνεις αίμα για να πάρεις μια άδεια. Αν δεν βαριέται κανείς και χτυπήσει στο διαύγεια ικτίνος θα δει πόσες απόπειρες γίνονται για ανεύρεση λατομείων και πόσο δύσκολη, χρονοβόρα και γραφειοκρατική είναι η απόκτηση της. Γι'αυτό και ήταν σοφή η κίνηση να πάρει έτοιμο λατομείο από την μηχανική και σε λογικότατη τιμή, δεδομένης και της ποιότητας και ποσότητας του μαρμάρου που παράγει. Ίσως κάτι παρόμοιο να πράξει εκτός συνόρων. Αν κάποιος γνωρίζει, θέλει και πρέπει να πει κάτι ευπρόσδεκτος.
      Λάρις

      Διαγραφή
    9. http://prntscr.com/kw3adu

      Τα λατομεία της εταιρίας. Μήπως το κτήνος πρέπει να πλαγιοκοπήσει?

      Διαγραφή
    10. Ελπίζω του χρόνου ο αντίστοιχος πίνακας να γράφει North Macedonia αντί του σκέτου για το Alexandrian White

      Διαγραφή
  15. Το 10% των μετοχών διαπραγματεύεται η κεφαλαιοποίηση που βλέπειςείναι για αυτό το ποσοστό
    Λαρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έχω την αίσθηση ότι το Λονδίνο θα δώσει ώθηση στην μετοχή. Θα αποτιμηθολυν και τα προσδοκώμενα κέρδη της επόμενης διετίας. Φαντάζομαι ότι με ορίζοντα τουλάχιστον διετίας θα τοποθετηθούν, οπότε θα αγοράζουν μέχρι το 8 ευρώ περίπου
    Κε Τάκη το θεωρείς τραβηγμένο?
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Kύριε Τάκη, συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά για τις πληροφορίες και τις εκτιμήσεις σας για τη μετοχή του ΙΚΤΙΝΟΥ. Το ερώτημά μου είναι μήπως θα έπρεπε να εστιάσει στο core buisness και να αφήσει τα τουριστικά και τα ενεργειακά? Καθώς βλέπω ΚΥΡΜ και ΠΑΥΛΙΔΗΣ έχουν υπερδιπλάσια κερδοφορία. Θα εκτιμούσα σχολιασμό και από κάθε άλλο εξαιρετικό μέλος του ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ βλέπω ότι εκεί πλέον εστιάζει.τα αιολικά τα σταμάτησε. Την Σητεία την προχωρά αναγκαστικά για να την πουλήσει
      Λαρις

      Διαγραφή
  18. Τακαρε ξεβρακώματα θαχουμε παλι χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Λένε ό,τι δεν ανεβαίνει κατεβαίνει. Για τον Ικτίνου ισχύει το αντίθετο. Ό,τι δεν κατεβαίνει ανεβαίνει.
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έχουμε κάποιο νέο από Λονδίνο?
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Α καλά μούγκα στη στρούγκα αν δεν αρχίσουν οι όγκοι δεν μιλά κανείς
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το Λονδίνο πό ότι φαίνεται δεν έκανε την διαφορά. Για να δούμε θα έρθουν οι αραβες?
    Λαρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιους Αραβες αναμενουμε αγαπητε Λαρις? Γ.Αναστ.

      Διαγραφή
    2. Φίλε δες στην DEAL NEWS σημερινή γράφει για συζητήσεις Χάιδα με άραβες
      Λαρις

      Διαγραφή
    3. Λάρις, τα φαντ που συμμετέχουν σε rood show συλλέγουν οικονομικά στοιχειά εταιρειών που τους ενδιαφέρουν αναλύουν στην συνέχειά τους οικονομικούς δείκτες της εταιρείας ετοιμάζουν και εισηγούνται στα αφεντικά τους την αναλυτική έκθεση της εταιρείας , την μελετουν κι εν συνεχεια λαμβάνουν τις αποφάσεις τους....αυτό μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο, θέλω να πω ότι τα φαντ που παραβρέθηκαν στο road show του Λονδίνου για την Ικτίνο δεν δίνουν άμεσα εντολή αγοράς.

      Διαγραφή
    4. Τριανταφυλε ισχύει αυτό ο που λες. Πάντως κανείς δεν μας μετέφερε τις πρώτες έστω εντυπώσεις των φαντ, κάποια σχόλια κλπ.

      Διαγραφή
    5. Τριανταφυλε επίσης να πω ότι σίγουρα καλό κάνουν αυτές οι εμφανίσεις για την διεθνοποίηση των μικρών εταιριών ο ικτινος πήρε το διαβατήριο των γάλλων. Είναι πολύ καλή διαφήμιση. Είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες για το επόμενο βήμα.
      Λάρις

      Διαγραφή
    6. Πράγματι κανείς δεν μας μεταφέρει τις εντυπωσεις των επενδυτών καθε εταιρείας στα Roadshow θα είχε ενδιαφέρον μόνο γενικόλογα , διάβασα στο euro2day το ποιο κάτω:

      Τα παραπάνω συνοψίζουν το κλίμα που κυριάρχησε στο φετινό Roadshow του Χρηματιστηρίου στο Λονδίνο, το οποίο ισοφάρισε μεν περίπου το περυσινό ρεκόρ σε συναντήσεις με ξένους επενδυτές και σε αριθμό επιχειρήσεων που έδωσαν το παρών, στερούνταν όμως μελλοντικών προσδοκιών.

      Κυρίαρχη, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς ήταν η επιφυλακτικότητα. Το ερώτημα που κυριάρχησε στο περιθώριο των παρουσιάσεων ήταν «γιατί να αγοράσω Ελλάδα, αυτή τη στιγμή;».

      Ένα από τα θέματα που φάνηκε να απασχολεί είναι ο εκλογικός κύκλος που έχει μπροστά της η χώρα, καθώς και η αβεβαιότητα για το αν θα ενισχυθούν οι ρυθμοί ανάπτυξης. Σε ότι αφορά δε την ομιλία Τσακαλώτου σημειώθηκε η διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις αλλά σχολιάστηκε ότι δεν αναφέρθηκε στην έξοδο της χώρας στις αγορές.

      Διαγραφή
    7. Αυτό είναι που μου τη δίνει ελλιπής ενημέρωση. Πρέπει όλα να τα φανταζόμαστε. Κανείς δημοσιογράφος, ή αναλυτής ή σχετιζόμενος με την εκάστοτε εταιρία, δεν μπαίνει στον κόπο να αναφέρει κάποια αξιοσημείωτα. Μόνο τράπεζες και γενικολογίες. Διάβασα και 2 σημερινές οικονομικές εφημερίδες. ΤΙΠΟΤΑ.
      Λάρις

      Διαγραφή
    8. https://www.euro2day.gr/news/market/article/1637587/to-roadshow-kai-oi-gkrinies-ton-xenon-funds-.html

      Διαγραφή
    9. Ενδιαφέροντα μεν, αλλά λίγο πολύ αναμενόμενα αυτά που γράφει το άρθρο του Euro2day. Στα highlights μπορώ να πω ότι είναι η προτίμηση στην Κρι Κρι και η επιφυλακτικότητα απέναντι στη ΔΕΗ. Ενδιαφέρον είναι επίσης και το πρώτο σχόλιο, αν και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την αυθεντικότητα - αξιοπιστία αυτού.

      Διαγραφή
  23. Το χε χε χε σημαίνει τι ακριβώς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Απο 4.81 ευρω εως το πολυ 4.91 ευρω και εφοσον η αγορα ειναι καλλη ,θα σκεφτουμαι αν θα ξαναμπουμε στον ΙΚΤΙΝΟ .Σε αυτες τις τιμες και με τα διψηφια νουμερα που ονειρευεστε δεν αγοραζουμε ουτε πετραδακι,διοτι υπαρχουν εταιριες με καλυτερα θεμελιωδη που δεν ειναι και κυκλικες.κρατειστε λοιπον τα χαρτακια σας και καντε ονειρα για διψηφια νουμερα .Μονο να ευχεστε μην στραβοκοιμηθει ο βαψομαλιας και αναιβασει τα επιτοκια οταν ξυπνησει διοτι τοτε το διψηφιο που τοσο περιμενετε θα γινει ο εφιαλτης σας απο την αναποδη .Οσο για την θειτσα την δεητσα δεν αγορασουμε ,θα περιμενουμε να μετοχοποιησουν τα χρεει της πρωτα και βλεπουμε, που μου θελατε και 6 ευρω να παει η θειτσα η δεητσα καποιοι στο τελος της χρονιας.θα πρεπει ολοι σας καποια στιγμη να εχετε και δικη σας κριση οχι να τα περιμενετε, οπως ο αλλος ο μπαμιας που ρωταει τωρα τοσες μερες για την πατσαβουρα την κρετα και ειναι και πτυχιουχος τρομαρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν βλέπω τον λόγο να πάει ο Ικτίνος 4,90. Αντίθετα βλέπω πολλούς λόγους (τους έχουμε αναλύσει εκτενώς) να πάει 8€ μέχρι τέλους 2018
      Λάρις

      Διαγραφή
    2. Tοτε φιλε μην καθεσαι καθολου .τρεχα να φορτωσεις ικτινο ,αγορασε τωρα που ειναι ευκαιρια λαρι και μεχρι το διψηφιο που ονειρευεσαι ειναι πολλα τα λεφτα ΤΡΕΧΑ .Τι ακομα δεν αγορασες αλλα περιμενης το διψηφιο νουμερο για να πουλησεις ????ΜΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

      Διαγραφή
    3. Αγόρασα στο 1,5 μέχρι 2. Τώρα περιμένω. Πούλησα ελάχιστα στο 6,40+ (300 τεμ.)
      Περιμένω έχει μέλλον το χαρτί. Εκτιμησή μου είναι μπορεί και να κάνω λάθος.
      Λάρις

      Διαγραφή
    4. Η μόνη περίπτωση μετοχοποίησης στη Δεη, είναι να γίνει η πώληση του 17% με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου υπέρ του αγοραστή.Και αυτό να γίνει καλό είναι.
      ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
    5. Όλοι πιθανολογούμε πως με την αλλαγή στην κυβέρνηση το μαγαζί θα κάνει δυνατή ανοδική κίνηση. Προσωπικά είμαι λίγο συγκρατημένος για το "δυνατή" ακριβώς επειδή το περιμένουν όλοι. Τα "χαρτιά" που εστιάζουν οι περισσότεροι είναι τράπεζες, ΔΕΗ και κάποια άχρηστα, δικαίως κατά τη γνώμη μου πιεσμένα (πχ ΜΙΓ που πιστεύω πως αφού η ΠΕΙΡ ολοκληρώσει την πώληση των θυγατρικών θα χρεοκοπήσει-μηδενίσει).

      Σε αντίθεση όμως με τις άλλες πιθανολογώ πως για τη ΔΕΗ η κίνηση θα συνεχιστεί καθώς εκτός από αξία υπάρχουν αρκετά σενάρια και ένα είναι αυτό που γράφεται κ. ΠΕΖΟΠΟΡΕ. Άλλο είναι το παλιό δλδ πώληση του 30% (μικρή ΔΕΗ) και σίγουρα η αλλαγή διοίκησης.

      Σε ότι με αφορά έχω κατά νου είσοδο με εντολή market την επομένη της ανακοίνωσης των εκλογών κι ελπίζω να ψωνίσω 5-7% υψηλότερα απ΄το προηγούμενο κλείσιμο. Νωρίτερα ή λίγο αργότερα η στιγμή της αποχώρησης των μετρίων (έως κακών) πλησιάζει.

      Διαγραφή
  25. Κύριε Τάκη καλησπέρα!

    Προσπαθώ να βρω το ενημερωτικό δελτίο εισαγωγής στο ΧΑΑ, της εταιρίας κατά το έτος 2000. Δεν κατάφερα να το εντοπίσω. Μήπως υπάρχει κάποιο link, αν το έχετε σε ηλεκτρονική μορφή; Ευχαριστώ θερμά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χωρίς να λέω σοφείες, ίσως αυτονόητα πράγματα και επαναλαμβανόμενα, βλέπω ότι ο Ικτίνος δείχνει μεγάλη δραστηριότητα την τελευταία διετία με στοχευμένες επενδύσεις. Το ρευστό του έλυσε τα χέρια και η εταιρία μεγενθύνεται ταχύτατα αλλά με προσεκτικές κινήσεις και ελεγχόμενο δανεισμό. Το τουριστικό κομμάτι, εγώ το βλέπω με επιφύλαξη, αλλά φαίνεται ότι η απόκτηση του ελέγχου της επένδυσης, σε συνδυασμό με το ρευστό που μπαίνει στα ταμεία δίνει την ευχέρεια πολλών επιλογών αξιοποίησης, σε έναν hot κλάδο. Πιστεύω δηλ., όπως ξαναειπώθηκε και από άλλους φίλους του φόρουμ ό,τι θα έχει αίσιο τέλος. Στον τομέα του μαρμάρου ήδη εξασφάλισε νέο τζίρο από το νέο ποιοτικό λατομείο, άμεσα αξιοποιήσιμο και από τα παλιά (αύξηση παραγωγής με επεκτάσεις κ.λ.π.). Το νέο εργοστάσιο πιστεύω θα αποτελέσει την ναυαρχίδα, λόγω της θέσεως (κοντά στα Λατομεία), του μεγάλου εμβαδού και του υπερσύγχρονου εξοπλισμού και θα έχει την δυνατότητα να αναλαμβάνει μεγάλα πρότζεκτ (προστιθέμενη αξία) και άρα μερική απεξάρτηση από Κίνα, όπου αναγκαστικά πουλά την πρώτη ύλη (ογκομάρμαρο) χωρίς επεξεργασία, που της αποφέρει εύκολα κέρδη αλλά δεν την βάζει στο κομμάτι το κατασκευαστικό που είναι πιο διαχρονικό και τελικώς και πιο προσοδοφόρο. Αυτό θα φανεί πιο καθαρά στα αποτελέσματα του 2019. Επίσης βλέπω ότι η Ικτίνος μάρμαρον είναι πλέον έτοιμη και για την εγχώρια αγορά, αν φύγουν οι Τσίπρες. Θετικό δείγμα ο Αστέρας, όπου ήδη διεκπεραίωσε ένα τμήμα τζίρου 2 εκ ευρώ και όχι μόνο. Ήδη ανέβασε τα κέρδη της φέτος.
    Λάρις
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "Προς την Αραβική χερσόνησο μου..ψιθυρίζουν πως βολιδοσκοπεί ο Ευάγγελος Χαϊδάς προκειμένου να διερευνήσει το ενδεχόμενο συμφωνίας με στρατηγικό εταίρο.

    Για το ποσοστό θα σας γελάσω, αλλά εκτιμώ πως θα είναι πάνω από 20-25% (δεδομένης της μετοχικής σύνθεσης που έχει ευρύτερα η οικογένεια Χαϊδά) με την πηγή μου να επιμένει ότι συζητήσεις πιο προχωρημένες με τουλάχιστον δύο ενδιαφερόμενους έχουν γίνει ήδη και έχουν προχωρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό.

    Το αν θα κλείσει το deal εξαρτάται και από την συγκυρία, θυμίζοντας πως ο Ευάγγελος Χαϊδάς έχει απορρίψει άλλες (τουλάχιστον ) δύο προτάσεις που του είχαν γίνει αλλά σε αρκετά χαμηλότερες τιμές. Η τελευταία νομίζω είχε γίνει στα 4,50 ευρώ ανά μετοχή."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γιατρέ καλημέρα. Κάτι όντως έγραψε την Παρασκευή και η εφημερίδα DEAL NEWS, το επισήμανα και εγώ. Ο Οικοδεσπότης η γνώμη του οποίου είναι βαρύνουσα ανέφερε ότι μόνο σε 8 € θα δεχόταν η εταιρία εκχώρηση μεριδίου, οπότε το θεωρεί δύσκολο να δεχτεί η εταιρία κάτω από αυτή την τιμή και συνεπώς δύσκολο να προχωρήσει κάποια συμφωνία, αφού η τιμή της μτχ είναι στα 6€. Φαντάζομαι ότι αν η δοθεί λύση και συμφέρουσα για την Σητεία, να υποχωρήσει κάπως στις αξιώσεις του ο Χάιδας. Αν δηλ. ο επενδυτής βοηθήσει την εταιρία να απεμπλακεί από τη Σητεία, με κέρδος, ενδεχομένως να τα βρουν. Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε ο Κος Τάκης καλό είναι ο εν δυνάμει επενδυτής να μην είναι κερδοσκόπος που θα κάνει την μετοχή αεροπλανάκι αλλά συνέταιρος που θα του ανοίξει και άλλο τις αγορές (π.χ. κατασκευαστική εταιρία μεγάλη). Πιστεύω ότι Ο έμπειρος Κος Χαϊδάς δεν έχει λόγους π.χ. οικονομική πίεση να προβεί σε ένα καθαρά κερδοσκοπικό ντηλ αλλά σε κίνηση ουσίας.
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Και ένα site BANKS COM γράφει τα ίδια (Λάρις)
    Προς την Αραβική χερσόνησο μου..ψιθυρίζουν πως βολιδοσκοπεί ο Ευάγγελος Χαϊδάς προκειμένου να διερευνήσει το ενδεχόμενο συμφωνίας με στρατηγικό εταίρο.

    Για το ποσοστό θα σας γελάσω, αλλά εκτιμώ πως θα είναι πάνω από 20-25% (δεδομένης της μετοχικής σύνθεσης που έχει ευρύτερα η οικογένεια Χαϊδά) με την πηγή μου να επιμένει ότι συζητήσεις πιο προχωρημένες με τουλάχιστον δύο ενδιαφερόμενους έχουν γίνει ήδη και έχουν προχωρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό.

    Το αν θα κλείσει το deal εξαρτάται και από την συγκυρία, θυμίζοντας πως ο Ευάγγελος Χαϊδάς έχει απορρίψει άλλες (τουλάχιστον ) δύο προτάσεις που του είχαν γίνει αλλά σε αρκετά χαμηλότερες τιμές. Η τελευταία νομίζω είχε γίνει στα 4,50 ευρώ ανά μετοχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλημέρα,λόγω αδυναμίας να πάω στην συνέλευση,ελπίζω κάποιοι να πάνε και να μας ενημερωσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Κωνσταντίνε...μου την έφερες. εγώ από εσένα ανέμενα τα καλά νέα
      Καλημέρα
      Λογικά τα 0,15 λ βάσει του ταμείου και των επενδύσεων, όπως ο το προέβλεψε ο Κος Τάκης θα το δώσει, και ενδεχομένως και κάνα πεντάλεπτο κατά το Δεκέμβριο, αφού είχε καθαρό ταμείο στο τέλος του εξαμήνου 10 εκατ. και ο δανεισμός των 22 είναι μακροπρόθεσμος (τα 10 εκ. διάρκειας 10 ετών, τα 4 μετά τριετία κ.λ.π.) Σίγουρα θα έχει ήδη γεμίσει το ταμείο και από τις πωλήσεις Ιουλίου, Αυγ, Σεπτεμβρίου. Για να δούμε.
      Λάρις

      Διαγραφή
  31. Καλημέρα και επιτρέψτε μου ένα πολιτικό σχόλιο, για όσους νομίζουν ότι με το Κούλη Μητσοτάκη θα αλλάξουν τα πράγματα : https://www.altsantiri.gr/amp/parapolitika/xekinise-na-moirazei-to-kratos-o-mitsotakis-ti-etaxe-ston-markogiannaki-video/

    Υπενθυμίζεται ότι ο Μαρκογιαννάκης εχει πολύ κακη φήμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Μιχάλη, πολιτικό σχόλιο, για ποιο λόγο εδώ; Σεβασμός στους αναγνώστες και σχολιαστές του ιστολογίου αυτού. Οι κανόνες είναι σαφείς και οφείλουμε να τους σεβόμαστε όλοι.

      Διαγραφή
    2. Μάλιστα. Δε το γνώριζα. Με συγχωρείτε και δε θα επαναληφθεί.

      Προς κύριο Τάκη: διαγράψτε το στη πρώτη ευκαιρία

      Διαγραφή
    3. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ μιλώντας δεν θα είχα πρόβλημα με ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ειδήσεις-σχόλια που άπτονται στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ .

      Διαγραφή
    4. Τώρα post απο το τσαντίρι του Λαζόπουλου και να μας αναφέρει ο φιλαράκος τον αρχηγό της ΝΔ ως "Κούλη" δεν νομίζω ότι συνάδουν με σοβαρά πράγματα - σχόλια.

      Διαγραφή
  32. Κε Τάκη είσαι αστέρι. Πρόβλεψη 100%. Όχι ότι αμφέβαλα
    ανακοινώνεται ότι κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας που συνήλθε την 25-9-2018, στην έδρα της εταιρίας (Λυκοβρύσεως 7, Μεταμόρφωση Αττικής, 144 52) και ώρα 12:00μμ παρέστησαν ή εκπροσωπήθηκαν μέτοχοι, κάτοχοι 21.566.641 μετοχών σε σύνολο μετοχών 28.580.100, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 75,46 % του μετοχικού κεφαλαίου. Οι αποφάσεις που λήφθηκαν είναι οι κάτωθι :

    1. Επί του πρώτου θέματος εγκρίθηκε η διανομή κερδών προηγούμενης χρήσης 0,15 ευρώ ανά μετοχή. Από το εν λόγω ποσό παρακρατείται ο αναλογούν φόρος ποσοστού 15%, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 44 παρ.4 του ν. 4389/2016 και συνεπώς το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό του μερίσματος ανά μετοχή, θα ανέλθει σε 0,1275 Ευρώ.
    Η εταιρία κατέχει ίδιες μετοχές και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, το μέρισμα που αντιστοιχεί στις 113.979 μετοχές που κατέχει η Εταιρεία προσαυξάνει το μέρισμα των λοιπών μετοχών και συνεπώς το συνολικό μεικτό ποσό ανά μετοχή θα ανέλθει σε 0,149401792 ευρώ και το καθαρό σε 0,126991523 ευρώ ανά μετοχή.

    Η αποκοπή θα γίνει την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, δικαιούχοι του μερίσματος (record date) είναι οι κάτοχοι μετοχών στην λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 .Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής ορίζεται η Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ ως ακολούθως:-
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα Λονδινα μια εταιρεια μαζεψε σαν μυγες τα funds..Μετα των απαραιτητων διαδικασιων, οι καρποι στο πιατο σας τον επομενο μηνα

      Διαγραφή
    2. Σχετικά με το μέρισμα μάλλον κάποιο λάθος έχουν κάνει στον υπολογισμό. Αφού οι ίδιες αυξάνουν το μέρισμα των λοιπών μετοχών τότε το μικτό ανά μετοχή πρέπει να είναι 0,1506006 που σημαίνει καθαρό μετά από φόρο 0,1280105.
      Η ανακοίνωση στο XAA πρέπει να διορθωθεί!

      Διαγραφή
    3. Αυτοί οι γρίφοι δεν προσθέτουν τίποτα. Και εγώ προσωπικά δεν τα λαμβάνω υπόψη. Αν σέβεσαι τους υπολοίπους ή μίλα επώνυμα έστω και ατεκμηρίωτα ή ανώνυμα αλλά συγκεκριμένα. Σεβάσου και εμάς που κοπιάζουμε να καταλάβουμε τι γίνεται και τον οικοδεσπότη που είναι έγκυρός 100%
      Λάρις

      Διαγραφή
    4. Λαρι παλι τα ιδια? εγω σου γραφω αυτά που ειπωθηκαν, όχι αυτά που κατεβαζει η κουτρα μου. Τεσπα δεν περιγραφω αλλο

      Διαγραφή
    5. Θαρρώ πως όταν δεν γίνεται προσβολή μελών η συζήτηση πρέπει να συνεχίσει να γίνεται είτε επώνυμα είτε ανώνυμα για όσους θέλουν να παραμείνουν ανώνυμοι. Άλλωστε μετά από ΟΛΑ όσα περάσαμε τόσα χρόνια οι ημεδαποί επενδυτές, ο γόνιμος και με επιχειρήματα διάλογος-αντίλογος πρέπει να συνεχίζεται!

      Διαγραφή
    6. Βασίλη μην πέφτεις σ αυτήν την παγίδα.
      Εμένα μου αρέσουν τα καθαρά και σταράτα πράγματα. Ό ανώνυμος δεν έγραφε για 20 τα σπουδαία? Είδες τίποτα
      Λαρις

      Διαγραφή
    7. Βρε Λαρι συνανταω εγω εσενα ας πουμε στις 20. Σου λεω μου λες και εσυ, τα αποτελέσματα της συζητισης μας τα θελεις ατακα και επιτοπου? Ημαρτον που λεει και ο Γεωργιου

      Διαγραφή
    8. Γιατί είναι τόσο δύσκολο ήδη κάποιος που βρισκόταν εκεί είπε συγκεκριμένα πράγματα για την εταιρία τα οποία δεν θέλω να αναπαράγω.αναμενόμενα πάντως
      Όχι Κάτι αρνητικό
      Λάρις

      Διαγραφή
  33. Τροφή για συζήτηση Λάρις
    Στην έκτακτη γενική συνέλευση αναφέρθηκε επίσης πως η εταιρία αναπτύσσει ταυτοχρόνως την δυναμική της τόσο στην εξόρυξη ογκομαρμάρων όσο και στην επεξεργασία και εμπορεία ημικατεργασμένων και ετοίμων μαρμάρων. Στόχος της είναι η περαιτέρω απόκτηση πρώτης ύλης (ογκομαρμάρων) από νέα λατομεία, πέραν των ήδη λειτουργόντων, καθώς και η αύξηση της παραγωγικής διαδικασίας στην κοπή και επεξεργασία. Έτσι, μέσα στο 2018 προέβη στις ακόλουθες ενέργειες:

    Όσο αφορά την απόκτηση πρώτης ύλης, πέραν των ήδη λειτουργόντων στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας, επτά λατομείων, προσέθεσε το νέο λατομείο ΠΥΡΓΩΝ, του οποίου τα μισθωτικά δικαιώματα εξαγόρασε πρόσφατα και το οποίο βρίσκεται σε λειτουργία από τις αρχές Αυγούστου.

    Στις αρχές του 2019 θα λειτουργήσει ακόμη ένα λατομείο στην περιοχή της Πελοποννήσου, με καθυστέρηση αρκετών ετών λόγω της γραφειοκρατίας. Σημειωτέον ότι, πολλά από τα είδη των εξορυσσομένων μαρμάρων είναι μοναδικά χρωματικά και ποιοτικά και περιζήτητα στις αγορές του εξωτερικού.

    Το ειδικό τμήμα ερευνών που διαθέτει η εταιρία, ερευνά για την εξεύρεση και άλλων μαρμαροφόρων κοιτασμάτων, προκειμένου να τα αξιολογήσει και να τα εντάξει στην παραγωγική διαδικασία.

    Όσο αφορά την κοπή και επεξεργασία, η εταιρία εξαγόρασε ένα νέο εργοστάσιο στην Βιομηχανική περιοχή της Δράμας, εκτάσεως 35.000 μ2 και κτιριακών εγκαταστάσεων 7.000μ2. Η εταιρία προβαίνει στην κτιριακή επέκταση κατά 3.000μ2 και στην εγκατάσταση νέου μοντέρνου αυτοματοποιημένου μηχανολογικού εξοπλισμού.

    Το εργοστάσιο αυτό, λειτουργεί ήδη με τις παλαιές εγκαταστάσεις και η πλήρης λειτουργία του θα αρχίσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019. Η καθυστέρηση οφείλεται στην γραφειοκρατική διαδικασία αδειοδότησης, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

    Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2018, έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο στις 12-9-2018, όπου παρουσιάζεται αύξηση του κύκλου εργασιών εξαμήνου κατά 47,85% από 19,28 εκατ. ευρώ σε 28,51 εκατ. ευρώ.

    Η καθυστερημένη ένταξη της νέας μονάδας στην παραγωγική διαδικασία κατά περίπου 6-9 μήνες, λόγω των γραφειοκρατικών καθυστερήσεων που αναφέρθηκε παραπάνω, δεν συνεισφέρει στην προβλεπόμενη αύξηση του κύκλου εργασιών από το εργοστάσιο κατά 5.000.000 ευρώ, οπότε ο συνολικός προβλεπόμενος κύκλος εργασιών κατά το 2018 θα ανέλθει σε περίπου 60 εκατ. ευρώ, μια ετήσια αύξηση 30% και με ανάλογη κερδοφορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητοί φίλοι και κ. Τάκη καλησπέρα,

      Θερμά συγχαρητήρια για το blog και τις προβλέψεις σας. Μεταξύ άλλων, είμαι μέτοχος του κτήνους από το 2006 και αύξησα θέση το 2017 και το 2018. Δεν σκοπεύω να φύγω βραχυπρόθεσμα αν και έκανα επιτυχημένα trades παλαιότερα τo 2007. Διαβάζοντας τις απόψεις σας δεν βγήκα από τη μετοχή ακόμη και μετά από +850%. Μας λέει κάτι η αύξηση κατά 30% του τζίρου σε ετήσια βάση? Περιμένατε μεγαλύτερη κ. Τάκη. Σας προβληματίζει κάτι από τις σημερινές ανακοινώσεις?

      Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.

      κος Γιώργος T.

      PS: Συγχαρητήρια και για τη επιτυχημένη πρόβλεψη για το ύψους του μερίσματος

      Διαγραφή
  34. https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1638216/iktinos-stis-5-oktovrioy-h-katavolh-merismatos.html
    https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1638215/iktinos-h-gs-enekrine-th-dianomh-kerdon-prohgoymen.html

    Κύριε Τάκη μαντέψατε πάλι σωστά για το € 0,15 !
    Respect !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Το εννεάμηνο το περίμενα λόγο πιο δυνατό, αλλά δεν πειράζει, είναι εντός του στόχου, δικαιολογεί την κεφαλαιοποίηση και το σπουδαιότερο η υστέρηση οφείλεται σε συγκεκριμένους λόγους (καθυστέρηση έναρξης εργοστασίου), που ήδη ξεπεράστηκε. Εξάλλου το νέο λατομείο Πύργων το 2019 θα προσθέσει και αυτό 10.000.000€ τζίρο, όπως και το νέο εργοστάσιο. Σίγουρα και αυτό της Πελοποννήσου θα συνεισφέρει θετικά. Συνεπώς θα ξεπεράσουμε τα πολύ καλά κέρδη του 2018, κατά 20% τουλάχιστον. ΣΟΥΠΕΡ
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Έχω κάνει κατάχρηση του φόρουμ το ξέρω και στο μέλλον υπόσχομαι να είμαι πιο φειδωλός. Εξάλλου μόνο με τον Ικτίνο ασχολούμαι και γράφω μόνο για αυτόν, όποτε να με συγχωρέσετε που σας κούρασα. Αλλά επειδή το φόρουμ έχει απήχηση θέλω να πώ τα εξής:
    Το 2018 το περίμενα λίγο πιο δυνατό, από τις προβλέψεις της διοίκησης αλλά δεν πειράζει, είναι εντός του στόχου, δικαιολογεί την κεφαλαιοποίηση και το σπουδαιότερο η υστέρηση οφείλεται σε συγκεκριμένους λόγους (καθυστέρηση έναρξης εργοστασίου), που ήδη ξεπεράστηκε. Εξάλλου το νέο λατομείο Πύργων το 2019 θα προσθέσει σίγουρα και αυτό 10.000.000€ τζίρο, όπως και το νέο εργοστάσιο. Σίγουρα και αυτό της Πελοποννήσου θα συνεισφέρει θετικά. Συνεπώς θα ξεπεράσουμε τα πολύ καλά κέρδη του 2018, κατά 20% τουλάχιστον. ΣΟΥΠΕΡ
    Το ετήσιο μέρισμα δεδομένων των κερδών και εφόσον είναι στο περίπου επαναλαμβανόμενα θα σταθεροποιηθεί κοντά στα 30 λεπτά, αφού το 2019 τουλάχιστον, δεν νομίζω να έχουμε τόσες επενδυτικές δαπάνες, εκτός και αν η ΣΗΤΕΙΑ, απαιτήσει κεφάλαια (αυτό το θέμα λίγο με προβληματίζει).
    Επίσης το νόμισμα συναλλαγών (ευρώ) αλλά και το μεγάλο περιθώριο κέρδους, σχεδόν 60%, όπως και η προείσπραξη των πωλήσεων είναι πλεονεκτήματα που δίνουν τεράστια ώθηση στα μαρμαράδικα αλλά και σχετική ασφάλεια, παρά την κυκλικότητα του κλάδου, που και αυτή δεν είναι τόσο έντονη, όπως το πετρέλαιο ή τα μέταλλα. Τα αιολικά δε που είναι πλέον της μόδας δεν παύουν να είναι ένα αξιοποιήσιμο περιουσιακό στοιχείο, που μπορεί να συνεισφέρει στα κέρδη, έστω και λίγο ή να πουληθεί με κέρδος (δεν με προβληματίζει. Εξάλλου άλλες λογιστικές απομειώσεις και αποσβέσεις δεν θα γίνουν)
    Οπότε θεωρώ ότι η μετοχή παρέχει ασφάλεια, έχει προοπτικές, έχει διαφάνεια, έχει μερίσματα, είναι όντως διαμάντι. Δεν το κουνάω από εδώ με τίποτα!
    Η εταιρία άλλαξε επίπεδο για τα καλά και χρηματιστηριακά πλέον η συμπεριφορά της καθορίζεται από επαγγελματίες, που θα δώσουν την τάση για το επόμενο διάστημα.
    Δεν είναι απίθανο να εκχωρηθεί και κάποιο πακέτο μετοχών, ώστε να διεθνοποιηθεί περαιτέρω. Εξάλλου το μεγάλο ποσοστό των βασικών μετόχων συνηγορεί σε κάτι τέτοιο.
    Εκτός αν τελικά γίνει καμιά ΔΠ, ειδικά αν κλείσει το θέμα της Σητείας. Τίποτα δεν αποκλείεται. Πάντως σε κάθε περίπτωση, μόνο ζημιωμένοι δεν νομίζω να βγούμε. Συγχαρητήρια στους διοικούντες, που με τόσο αντίξοες συνθήκες που φροντίζει το Κράτος να δημιουργεί, μεγαλουργούν και κοντά σ'αυτούς βοηθιούνται τόσοι άνθρωποι, από απλούς εργαζόμενους, μικρομετόχους, μέχρι και έμμεσα απασχολούμενους. Μπράβο και Πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ'αρχάς συγχαρητήρα κύριε Λάρι για τη διαρκή και έγκυρη ενημέρωση για ΙΚΤΙΝ. Με βάση τα παραπάνω που γράψατε και όσα ειπώθηκαν στη ΓΣ, πόσα εικάζετε ότι θα είναι τα κέρδη του ΙΚΤΙΝ για το 2018? Προσωπικά υποθέτω 15-18 εκ.€. Η δική σας εκτίμηση?

      Διαγραφή
    2. πολύ καλο ερωτημα Gerry. θα περιμενω με ενδιαφερον τις απαντησεις, βλέπεις η διοικηση εριξε συσκοτιση

      Διαγραφή
    3. Με κολακεύεις με τα συγχαρητήρια Gerry και σ'ευχαριστώ. Απλά παρακολουθώ στενά μόνο αυτό το χαρτί τα άλλα πληροφοριακά και λίγο, όχι ό,τι δεν υπάρχουν και άλλα διαμάντια.
      Η διοίκηση ανέφερε ό,τι και το 2017 το πρώτο εξάμηνο λόγω κακών καιρικών συνθηκών ήταν κάπως αδύναμο, γι'αυτό και το +50% το πρώτο εξάμηνο του 2018 και όχι το +30%, όπως συμβαίνει το 2ο εξάμηνο του 2018 σε σχέση με το 2ο εξάμηνο του 2017. Αυτό σημαίνει ό,τι η διαφοροποίηση των κερδών του 2017 με το 2018 είναι το +20% στα περσυνά κέρδη λόγω αύξησης τιμών στα μάρμαρα, πριν τις λογιστικές απομειώσεις και το +5-10% λόγω καλύτερου περιθωρίου κέρδους, +το κέρδος που προκύπτει από τα 10 εκατ. αυξημένου τζίρου (60.000.000€ αντί για 50.000.000)=3 εκατομ+2 εκατομ, λόγω μη λογιστικής απομείωσης. Συνεπώς αφαιρουμένου του λογιστικού κέρδους της σητείας και των ιδίων μετοχών που θα εγγράψει φέτος θα κυμανθούν στα 19+4 σητεία+μτχ=23.000.000€
      Όμως το βασικό είναι ότι από το 2019 είναι δεδομένος ο αυξημένος τζίρος 10+10.0000.0000€ από λατομείο Πύργων+νέο εργοστάσιο+5.000.000€ αυτό της Πελοποννήσου, οπότε πάμε άνετα στα 80-85 εκατ,τζίρο με ανάλογα κέρδη. Εγώ δεν βλέπω καμιά συσκότιση. Απλά την επισήμανση της διαφοράς του 50% των συγκρινόμενων εξαμήνων( 2017 με 2018) με την διαφορά 30% των ετησίων κερδών (2017 με 2018) την τεκμηρίωσε. Αν προλάβαιναν να ανέβουν οι τζίροι από το νέο εργοστάσιο και το νέο λατομείο, τότε όντως το 2018 θα έκλεινε με +50% σε σχέση με το 2017. Μικρή η διαφορά δεν παίζει ρόλο εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος και έχω καλή ορατότητα για το 2019.
      Λάρις

      Διαγραφή
    4. Να ρωτησω τοτε κατι και εγω, εφόσον τα αποτελέσματα θα είναι τοσο ικανοποιητικα η μτχ τι θα δει πρωτα? το 7,5 η το 5,5?

      Διαγραφή
    5. Προφανώς ρωτάς ποιό είναι το καλύτερο σημείο εισόδου. Μπορεί να γίνει και κάποια διόρθωση για κάποιους λόγους. Γνώμη μου, όμως με επιφύλαξη γιατί αυτό που ρωτάς είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων, ό,τι δεν έχει λόγο να πάει 5,5€ Όπως είναι τώρα τα πράγματα θα πάει προς τα πάνω σιγά σιγά. Το να περιμένεις το 5,5€ δεν το θεωρώ καλή επιλογή, αλλά μπορεί και να συμβεί. Δεν μπορώ να σου απαντήσω με ασφάλεια. Αυτά είναι χρηματιστηριακά παιχνίδια. Μπορεί να γίνει μια τεχνητή ή και σκόπιμη διόρθωση για τινάξουν την αχλαδιά, μπορεί μπορεί μπορεί. Όπως όμως λέει και ο αρχηγός μέγας Τάκαρος, θα έχει χαρτιά να δίνει και στο +10€, όπως και εγώ και πολλά μάλιστα
      Λάρις

      Διαγραφή
    6. Gerry καλημέρα. χθες τα υπολόγισα με κομπιούτερ, ανέτρεξα και στους ισολογισμούς και θέλω να είμαι ακριβής. Αντί για 19+4=23 τα έβγαλα 18+4=22 εκατομμύρια τα προβλεπόμενα κέρδη για 2018 και τον τζίρο για το 2019 στα 74 έως 80.0000.000€
      Αποκλίσεις 10%+- είναι αποδεκτές και στα κέρδη φέτος και στον τζίρο-κέρδη του χρόνου, αφού υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες (καιρικές συνθήκες κ.λ.π.)που όμως δεν μπορούν να επηρεάσουν ουσιωδώς το αποτέλεσμα. Ασ πάρουμε το αρνητικότερο σενάριο για να αισθανόμαστε ασφαλείς για το 2019. Κακές καιρικές συνθήκες, και άλλη καθυστέρηση στο Λατομείο στην Πελοπόννησο, μείωση διεθνών τιμών μαρμάρων, μεγαλύτερες αποσβέσεις-χρημτοοικονομικό κόστος (αν και αυτό είναι πολύ χαμηλό)και πάλι θα υπερβούμε τον κώλο μας να βαράμε, θέλοντας και μη τα 60.000.000 φετινό τζίρο, οπότε και με μείωση περιθωρίου κέρδους και πάλι είμαστε στα 18.000.000€ περίπου. Η σταθερότητα αυτή των κερδών από μόνη της, δηλαδή η επανάληψη των κερδών ακόμη και έτσι να είναι κερδίζει την εμπιστοσύνη των μετόχων και προφανώς γεμίζει το ταμείο παράδες
      Λάρις

      Διαγραφή
    7. Kαλημέρα Λάρι. Πολύ ενδιαφερουσες οι επισημάνσεις σου και καλά τεκμηριωμένες.

      Διαγραφή
    8. Σ Ευχαριστώ
      Λάρις

      Διαγραφή
  37. ξέχασα να βάλω το όνομα Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλημέρα ένα ενδιαφέρον άρθρο Λάρις

    Αύξηση κύκλου εργασιών της τάξεως του 30% αναμένει για φέτος η Ικτίνος ΙΚΤΙΝ 0,00% Μάρμαρα, εξέλιξη που αποδίδεται τόσο στο μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων, όσο και σε αύξηση των τιμών. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Ευάγγελος Χαϊδάς, στα πλαίσια της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

    Σύμφωνα με τον κ. Χαϊδά, η μεγαλύτερη αύξηση του κύκλου εργασιών (+47%) που παρατηρήθηκε στο α’ φετινό εξάμηνο, οφείλεται ως ένα βαθμό στο γεγονός ότι οι κακές καιρικές συνθήκες που είχαν επικρατήσει κατά το πρώτο μισό του 2017 είχαν επηρεάσει συγκυριακά πτωτικά τις επιδόσεις εκείνη της περιόδου.

    Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση της εταιρείας κινείται για την υλοποίηση δύο στόχων:

    Πρώτον, την απόκτηση πρόσθετης πρώτης ύλης από λατομεία. Για το σκοπό αυτό εξαγοράστηκαν τα μισθωτικά δικαιώματα λατομείου στη Βόρεια Ελλάδα. Το λατομείο έχει επαναλειτουργήσει εδώ και ένα μήνα.

    Επιπρόσθετα, μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να προστεθεί στο δυναμικό του Ομίλου ένα ακόμη λατομείο (στην Πελοπόννησο).

    Και δεύτερον, στη μεγαλύτερη δυνατότητα κοπής-επεξεργασίας μαρμάρων. Ήδη έχει εξαγοραστεί εργοστάσιο στη ΒΙΠΕ Δράμας που θα επεκταθεί, θα εκσυγχρονιστεί και η ολοκληρωμένη έναρξή του αναμένεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019.

    Επίσης, ο πρόεδρος της εισηγμένης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων σημείωσε:

    • Πολιτική μας είναι να μην περιοριζόμαστε μόνο σε μια αγορά, αλλά να απευθυνόμαστε σε όσο το δυνατόν περισσότερους γεωγραφικούς περιορισμούς, με ευρεία σειρά προϊόντων. Με αυτό τον τρόπο επιδιώκουμε να αντισταθμίσουμε τυχόν μειώσεις της ζήτησης που θα προκύψουν στο μέλλον σε κάποιες περιοχές.

    • Δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα πρόσβασης σε δανεισμό και το μέσο επιτόκιο με το οποίο επιβαρυνόμαστε είναι χαμηλό (3,3%).

    • Υπήρξε πολύ σημαντικό αρχικό ενδιαφέρον ξένων funds για την εταιρεία, στα πλαίσια της συμμετοχής της εταιρείας σε σειρά επενδυτικών road shows (το τελευταίο, πρόσφατα στο Λονδίνο). Ξένοι διαχειριστές έχουν βάλει στο ραντάρ τους την εταιρεία, εκτιμώντας την εξωστρέφειά της και την πορεία των δεικτών της. Συχνά παρατηρείται ενδιαφέρον επιπρόσθετης ενημέρωσης από την πλευρά τους.

    • Σε ότι αφορά το τουριστικό project στην Κρήτη: α) Θα ξεκινήσουν τα έργα υποδομής, τα οποία θα διαρκέσουν γύρω στους 12 μήνες, προκειμένου στη συνέχεια να διατεθούν εκατό σπίτια που θα κατασκευαστούν σε παραθαλάσσια οικιστική περιοχή β) Υπάρχουν επαφές για την προσέλκυση επενδυτή, με στόχο την ανέγερση-διαχείριση ξενοδοχειακής μονάδας σε ήδη αδειοδοτημένη περιοχή γ) Δεύτερη οικιστική περιοχή βρίσκεται στο στάδιο της αδειοδότησης.
    Πρόσθετο μέρισμα

    Η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση αποφάσισε τη διανομή μερίσματος προηγούμενης χρήσης, ύψους 0,15 ευρώ ανά μετοχή (0,127 ευρώ μετά από φόρους, αποκοπή 1/10/2018, καταγραφή 2/10/2018 και καταβολή 5/10/2018). Μετά και την κίνηση αυτή, η εταιρεία θα διανείμει φέτος συνολικά στους μετόχους της 0,22 ευρώ ανά τεμάχιο, καθώς ήδη άλλα 0,07 ευρώ είχαν δοθεί στα πλαίσια της τακτικής γενικής συνέλευσης.

    «Πήραμε αυτή την απόφαση για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί η διανομή αυτή δεν εμποδίζει την εταιρεία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και δεύτερον, γιατί η πρόθεση της διοίκησης είναι να ανταμείβει τους μακροπρόθεσμους μετόχους της» ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαϊδάς.

    Στέφανος Kοτζαμάνης


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Κύριε Τάκη πώς είδατε τα αποτελέσματα ΑΝΕΜΟΥ, ΤΕΝΕΡΓ, ΑΔΜΗΕ? Υπάρχει περίπτωση να κάνετε μίτο για ενεργειακά χαρτιά όπως ΑΝΕΜΟΣ- ΤΕΝΕΡΓ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  40. Ειλικρινή συλλυπητήρια στα θύματα της ΦΦ.

    --------

    Ο απερχόμενος Πρόεδρος και ιδρυτής της Εταιρείας κ. Δημήτριος Κουτσολιούτσος
    δήλωσε τα εξής : "Με βαρύτατη θλίψη και εν μέσω της σωβούσας κρίσης για την
    Εταιρεία μας, την οποία ίδρυσα και υπηρέτησα επί 36 χρόνια, παραιτούμαι σήμερα
    από τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου. Το ίδιο ζήτησα να πράξει και
    η σύζυγος μου, με την οποία μαζί υπηρετήσαμε την Εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια.
    Δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατό να ελέγξω με επιτυχία τις δραστηριότητες του
    ασιατικού ομίλου που είχα υπό την ευθύνη μου με αποτέλεσμα η παρούσα δυσάρεστη
    εικόνα στα οικονομικά του ομίλου. Ωστόσο έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον υιό μου
    Γεώργιο Κουτσολιούτσο ο οποίος με επιτυχία διαχειρίζεται την κρίση με την συνδρομή
    των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του καταξιωμένου επιτελείου
    του και δηλώνω ότι θα σταθώ αρωγός τους στο δύσκολο έργο τους με ότι κριθεί
    απαραίτητο."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ τα περί ικτίνου ρε παιδιά
      Σεβαστείτε τον κανόνα!! Μην μας χαλάτε την διάθεση. τα συλλυπητήρια για τη φολί σε άλλο φόρουμ
      Λάρις


      Λάρις

      Διαγραφή
  41. Δεν είναι καινούργια συνέντευξη αλλά έχει 2 ενδιαφέροντα σημεία
    ΙΚΤΙΝΟΣ: Ελληνικό μάρμαρο που ταξιδεύει στις πέντε Ηπείρους!
    Η Τζούλη Χαϊδά μιλά για τις νέες επενδύσεις 7 εκατ. ευρώ, τις διεθνείς αγορές και τα καινούρια λατομεία
    Της Μαρίας Ακριβού

    *Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Φιλελεύθερος
    Τα ενδιαφέροντα σημεία που αν θέλει κάποις να σχολιάσει είναι:
    1. Πριν τη λήξη του 2018 θα υπάρξει μια ακόμη επένδυση της τάξης των 7 εκατομμυρίων ευρώ που θα αφορά στην εξαγορά τελευταίας τεχνολογίας μηχανολογικού εξοπλισμού που απαιτείται για την υποστήριξη των νέων μας project
    2. Σε συζητήσεις που διεξάγονται μεταξύ στελεχών της ΙΚΤΙΝΟΣ και ξένων funds τίθεται, από τη δεύτερη πλευρά, συχνά το ερώτημα ποια είναι η υπέυθυνη ελεγκτική εταιρεία που εγγυάται για την οικονομική ευρωστία της εταιρείας, παράγοντας ο οποίος μέχρι πρότινος δεν έπεφτε στο τραπέζι για το κλείσιμο ενός [deal]
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Λαρι λες τελικα να μπορεσω να παρω κανενα χαρτι κοντα στα 5,5e? Μια μικρη βιασυνη στην εξοδο την ειδα σημερα παντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 5,5, δεν είναι μακρυά. Οι ημέρες πριν την αποκοπή του μερίσματος έχουν μια αδράνεια. Μπορεί να το δει για μικρό χρονικό διάστημα. Θα φανεί από εβδομάδα, αφού ελλείψει καταλυτών, μπορεί να διώξει κάποιους ανυπόμονους. Σοβαρή διόρθωση δεν θα δούμε με τίποτα πάντως, ξέχασε το. Η αλήθεια είναι ό,τι δεν έχω σχέση με διαχειριστές, αυτοί σίγουρα επειδή είναι μαζεμένο να γνωρίζουν. Δεν θα το αφήσουν να πέσει, διότι πλέον είναι πολλοί οι ενδιαφερόμενοι για το χαρτί και κάθε πτώση θα είναι ευκαιρία που θα την εκμεταλλεύονται. Δεν σηκώνει δηλαδή παιχνίδια το χαρτί. Έχει σοβαρά χαρτοφυλάκια, που πιστεύω ότι θα αυξήσουν την θέση. Ενδεχομένως οι Γάλλοι που όπως είπε και ο οικοδεσπότης είναι γοητευμένοι με το χαρτί, ίσως να ανεβάσουν το ποσοστό τους, γιατί να μην περάσουν και το 10%, έχουν την οικονομική δυνατότητα αλλά και θα έχουν καλό Μ.Ο., εξάλλου είναι και μεσοπρόθεσμοι. Ο Μ.Ο. 5€+ για αυτούς που θα δημιουργήσουν αν συνεχίσουν τις αγορές θα είναι πολύ καλός, δεδομένης της ποσότητας που έχουν και της γνώσης ακόμη και τα 6€+.
      Δεν αποκλείεται πάντως να συμβεί, στην ουσία είναι ένα -10%. Αν γίνει πάντως θα γίνει στα κοντά και όχι μετά την ανακοίνωση εννεαμήνου. Μην ξεχνάμε ό,τι όσο επιβεβαιώνεται τρίμηνο με το τρίμηνο ό,τι τα κέρδη δεν είναι κυκλικά αλλά διατηρήσιμα, θα προσελκύει όλο και πιο σοβαρά-συντηρητικά χαρτοφυλάκια, αν δηλ. σταθεροποιήσει τα κέρδη για 2-3 χρήσεις εκεί που είναι τώρα, ακόμη και να μην τα ανεβάζει, επειδή είναι πολλά, θα αρχίσει η πριμοδότηση. Είναι μια παράμετρος που δεν έχει προεξοφληθεί στο χαρτί θετικά, ακόμη. Γι αυτό είπε η διοίκηση ότι οι ξένοι εκτίμησαν της εξωστρέφεια και τους δείκτες. Όλοι ξέρουν ό,τι δεν μπορείς να πηγαίνεις κάθε χρόνο + 30 ή +50%. Αρκεί και ένα +10% επαναλαμβανόμενο. Πάντως τα αντανακλαστικά της διοίκησης λειτούργησαν άριστα και εκμεταλλεύτηκαν την συγκυρία και αυτό λέει πολλά για το μέλλον.
      Λάρις

      Διαγραφή
    2. Στο Λονδίνο υπήρξε όντως ενδιαφέρον για Ικτίνο.
      Αν κάποιος έχει νέα αναμένουμε
      Λαρις

      Διαγραφή
    3. Ένα άρθρο από το capital για το Λονδίνο όχι και τόσο θετικο για το Χ.Α που ίσως επηρεάσει και τον Ικτίνο. Νικος
      http://www.capital.gr/oikonomia/3319005/i-psuxrolousia-tis-moody-s-kai-i-kleisti-porta-ton-agoron?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1538289308

      Διαγραφή
  43. Η απεξάρτηση από Κίνα ενισχύεται. Λάρις
    "Αυξήθηκαν οι ελληνικές εξαγωγές μαρμάρου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Κατά το 2017 οι εξαγωγές ελληνικού μαρμάρου ανερχόμενες σε 17.274.133 ευρώ με μερίδιο 8,1% επί των συνολικών εξαγωγών, σημείωσαν άνοδο 12% ή 1.961.223 ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

    Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η διεθνής έκθεση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του World Trade Center Dubai από τις 4 έως και τις 6 Σεπτεμβρίου και εγκαίνια πραγματοποίησε υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής HAE Dr Thani bin Ahmed Al Zeyoudi. Κατά περιοδεία του στον εκθεσιακό χώρο, επισκέφθηκε επιλεγμένες εθνικές συμμετοχές, μεταξύ των οποίων και Ελληνικά περίπτερα και ο εμιρατινός υπουργός ανεφέρθη στη φήμη των ελληνικών μαρμάρων και ζήτησε να πληροφορηθεί για την δραστηριότητα ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου στα ΗΑΕ, ενώ Έλληνες εκθέτες εξέφρασαν ενδιαφέρον για τη συμμετοχής τους σε έργα με αφορμή την Παγκόσμια Έκθεση EXPO 2020.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. 14:10:20.615 6,08 15.921 96.799,68 0,02 0,33%

    Σήμερα 1/10/2018 καλό μήνα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλό μήνα μην πουλάτε παιδιά να λέμε και καμιά κουβέντα. Τα funds δεν νομίζω να καταδέχονται εμάς τους μαριδαίους για κουβέντα, είναι λογικό. Υπομονή, μην μείνουμε εγώ εσύ (αντίδοτον) ο Μορφονιός και..... οι Γάλλοι, όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα. έχουμε καιρό για πωλήσεις!
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΩΛΗΣΕΙΣ
      6,18 1,98% 60 370,80 2
      6,16 1,65% 702 4.324,32 3
      6,14 1,32% 700 4.298,00 2

      Αγορές !!!
      6,12 0,99% 500 3.060,00 1
      6,10 0,66% 1.235 7.533,50 4

      ΑΓΟΡΕΣ !!!
      1 57.310,08 9.426 6,08 0

      ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΝΩΝΥΜΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ !

      Διαγραφή
    2. Αντίδοτον πες μου λίγο σε παρακαλώ να καταλάβω
      Τα νούμερα πιο πάνω δεν καταλαβαίνω ακριβώς!
      Λάρις

      Διαγραφή
    3. ΟΚ τα κατάλαβα
      Λάρις

      Διαγραφή
    4. Λογικά οι αγοραστές θα ανέβουν,εκτός αν απλά δεν θέλουν να φύγει τίποτα κάτω από εδώ. Τί λέτε;
      Λάρις

      Διαγραφή
    5. Σχετικά με τα νούμερα απλά να σου πω (επειδή ειναι copy-paste από το ταμπλώ) βγήκαν μεγάλες εντολές σήμερα στο ξαφνικά σημαίνει ότι αλλάζουν χέρια κάποια τεμάχια όμως προσφορές ικανοποιητικές δεν υπάρχουν. Για όσους κατέχουν ακόμα η πρόταση μου είναι μέχρι τέλος τού έτους και βλέπουμε. Φυσικά δεν είμαστε πυθίες αλλά πιστεύω ότι τη κεφαλοποίηση των 200 εκ € θα την πιάσει άνετα όπερ σημαίνει γύρω στα 8€ !

      Διαγραφή
  46. 200 εκ είναι 7 ευρώ,ούτε εγώ πουλάω,να δούμε από που θα πάρουν τα ξενακια και σε ποια τιμή,πρώτη φορά εδω και είκοσι χρόνια νιώθω τόσο ασφαλής με μετοχή,ελπίζω να μην μου βγει σε κακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Κωνσταντινε πρέπει Να έρθουμε τα πάνω κάτω για να χάσουμε από το χαρτί έχει καλή ορατότητα κερδών για το 2019 τουλάχιστον. Αυτό αρκεί προς το παρόν
    Λαρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Γενικά για τον τομέα των μαρμάρων θα έλεγα ότι οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Αν ο μεταλλευτικός τομέας θεωρείται στο σύνολό του εξωστρεφής και με ρυθμούς ανάπτυξης που υπερβαίνουν τους μέσους ρυθμούς της εθνικής οικονομίας, τι να πει κανείς για τον τομέα των μαρμάρων; Η ελληνική βιομηχανία μαρμάρου επιδεικνύοντας επιχειρησιακή ετοιμότητα και γρήγορα αντανακλαστικά, υιοθέτησε μια καθαρά εξωστρεφή στρατηγική η οποία μέσα σε μια δεκαετία και παρά τον έντονο ανταγωνισμό, την ανέδειξε ως μια από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές δυνάμεις στον κόσμο. Πράγματι, τα τελευταία δέκα χρόνια, επιτυγχάνοντας ετήσιους ρυθμούς πάνω από 10%, ο τομέας τριπλασίασε τις εξαγωγές του, αυξάνοντας παράλληλα τους προορισμούς και διατηρώντας επίσης τις τιμές σε υψηλά επίπεδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χρονιά του 2017 που σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία της ΓΔΟΠΥ του ΥΠΕΝ, οι εξαγωγές άγγιξαν τα 400 εκατ. (σε ένα σύνολο 1 δις. για όλον τον εξορυκτικό τομέα) καθιστώντας την Ελλάδα τρίτη δύναμη στον κόσμο στις εξαγωγές (ακατέργαστου) μαρμάρου! Με τις επιδόσεις αυτές ο τομέας μαρμάρου συνιστά μια ελπίδα μέσα στην οικονομική κρίση.
    Περικοπή από συνένετευξη Τζεφερη Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλημέρα ας μου το εξηγήσει κάποιος.
    Χθες έγινε η αποκοπή του μερίσματος, οπότε προφανώς όσοι αγοράζουν σήμερα, αγοράζουν χωρίς δικαίωμα στο μέρισμα που θα καταβληθεί την Παρασκευή. Έτσι είναι; Και αν είναιέτσι τους συμφέρει σήμερα να αγοράσουν;
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε περίπωση αποκοπής μερίσματος 2 συνθήκες συμβαίνουν.Αυτοί που είναι long στις τοποθετήσεις ενδιαφέρονται για αγορά αφού η τιμή μετοχής πέφτει τουλάχιστον κατά το ποσό του μερίσματος δλδ 0,1275 (καθαρό) ενώ οι γρήγοροι που ικανοποιούνται από το κέρδος τους αποχωρούν εν μέΣημασρει ή ολικά από τη μετοχή καρπώνοντας το μέρισμα.΄
      Ο καθένας με την επενδυτική του φιλοσοφία. Αν πιστεύεις στην εταιρεία η πρόταση μου είναι να παραμείνεις...πιστεύω ότι σύντομα θα δούμε την μετοχή πολύ πιό υψηλά
      Η συμβουλή μου είναι να πουλάς πολύ-πολύ αργά ειδικά όταν η μετοχή σου έχει ήδη εξασφαλίσει μεγάλο ποσοστό λογιστικού κέρδους από το μέσο όρο των αγορών σου !

      Διαγραφή
  50. Σε ευχαριστώ για την απόλυτα τεκμηριωμένη απάντηση! Ψίχουλα πούλησα και δεν τρώγομαι να φύγω, απότομα, απλά ήθελα να αντιληφθώ την χρηματιστηριακή συμπεριφορά και να ερμηνεύω τις προθέσεις των αγοραστών σ'αυτή τη φάση.
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Μας τάραξες βρε Ευρυδίκη μας...!!! ας γελάσουμε και λίγο αφού και το θωρηκτό μας (ΓΕΒΚΑ) πιάνει σιγά-σιγά τα 0,70€

    Η πιο γνωστή ήταν μια γυναίκα – ή νύμφη – με το όνομα Ευρυδίκη, που ήταν σύζυγος του Ορφέα. Ενώ δραπέτευσε από τον Αρισταίο, δαγκώθηκε από ένα φίδι και πέθανε. Αλλόφρων, ο Ορφέας έπαιξε τόσο λυπητερά τραγούδια και τραγούδησε τόσο θρηνητικά, ώστε όλοι οι θεοί και οι νύμφες δάκρυσαν και τον συμβούλευσαν να κατέβει στον κάτω κόσμο. Ο Ορφέας κατέβηκε στον κάτω κόσμο και με τη μουσική του απάλυνε την καρδιά του Άδη και της Περσεφόνης (το μόνο πρόσωπο που τα κατάφερε ποτέ), οι οποίοι συμφώνησαν να επιτρέψουν στην Ευρυδίκη να επιστρέψει μαζί του στη γη. Αλλά η συμφωνία που συνόδευε την απόφαση ήταν πως έπρεπε να περπατά μπροστά από αυτή και να μην κοιτάξει πίσω μέχρι να φτάσει στον πάνω κόσμο. Μέσα στην αγωνία του αθέτησε την υπόσχεση και η Ευρυδίκη εξαφανίστηκε πάλι από τη θέασή του. Η ιστορία με αυτή τη μορφή της ανήκει στην εποχή του Βιργιλίου, ο οποίος πρώτος εισάγει το όνομα του Αρισταίου. Και άλλοι αρχαίοι συγγραφείς, ωστόσο, μιλούν για την επίσκεψη του Ορφέα στον κάτω κόσμο. Σύμφωνα με τον Πλάτωνα οι καταχθόνιοι θεοί του «παρουσίασαν μία εμφάνιση» της Ευρυδίκης. Ο Οβίδιος λέει πως ο θάνατος της Ευρυδίκης δεν προκλήθηκε από τη δραπέτευσή της από τον Αρισταίο, αλλά από τον χορό της με τις Ναϊάδες τη μέρα του γάμου της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ωρε ξύλο που πέφτει στις τραπεζούλες και στη ΔΕΗ...μακρυά κύριοι από μετοχές που σορτάρονται, όταν έρθει η ώρα όπως λέει και ο κος Τάκης καραβιές χαρτιά...όρεξη νάχετε και χρήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Προς μελέτη και εξαγωγή συμπερασμάτων.Υπάρχουν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις που έχουν συζητηθεί κατά καιρούς εδώ μέσα ιδιαίτερα στις μικρο-μεσαίες εταιρείες.
    Κε Τάκη σας είχαμε ζητήσει εν παρελθόντα χρόνο και μιά ανάλυση για την ΝΑΥΠ...πιστεύω ότι αξίζει το κόπο (παρόλο που λέτε ότι είναι "εκτός εποχής" έχει πολύ φτηνή αποτίμηση ...τζάμπα θα έλεγα και παρατηρώ τα 2 τελευταία χρόνια έχει κέρδη και πολύ καλή κεφαλαιακή διάρθρωση με γεμάτα ταμεία !)

    https://www.euro2day.gr/news/market/article/1639475/ha-oi-34-eishgmenes-me-ta-gemata-tameia.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Χαιρετω παιδες.. τοσα χρονια ειχαμε τον παραδοσιακο στασινο οκτωβρη νοεμβρη κ τωρα τσουπ να κ η πειρ.. ακουω αποψεις ακουμπαμε κυριε μορφονιε κυριε hippy ? Εγω σα να ψηνομαικ φετος.. καλη συνεχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 18.90% κάτω η ΠΕΙΡ...πάει για το 500αρικο η κεφαλοποίηση εν ευθ'ετω χρόνο! πολύ φτηνή το θέμα είναι οτι οι τύποι που την σορταρουν έχουν περίπου το 2,5% ...λέω να την αγγίξω λίγο αλλά θα αφήσω να δω και τις δημοπρασίες στο τέλος

      Διαγραφή
  56. και η ΕΥΡΩΒ κάτω πάει για το -20%...τι γίνετε ρε παιδιά με τος τράπεζες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Και ο ικτινος παει για 5,5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πτώση χωρίς όγκο δεν είναι πτώση, όπως το αντίθετο ως γνωστόν.
      Λάρις

      Διαγραφή
  58. η αγορα προεξοφλει την δωρεα του ΠΙΝΟΚΙΟ στους συνταξιουχους και τα νεα κεφαλαια που θα χρειαστουν τραπεζες και η θειτσα η δεητσα .τι δεν καταλαβαινετε???? μεχρι να οριστικοποιηθουν τα ψευτικα και προσωρινα δωρα του πινοκιο στους συνταξιουχους ενδεχομενος να δουμε νεα χαμηλα ετους τον επομενο μηνα. βεβαια καποιοι ειδικοι περιμενουν διψηφια νουμερα σε ικτινο και ανοδο τραπεζων και της θειας της απροικης δεης που συντομα θα εχει μπροστα της ΤΟ ΜΗΔΕΝ με την ΥΠΟΔΙΑΣΤΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Η άποψη του καθενός σεβαστή. Εγώ πιστεύω στον Ικτίνο και γι αυτό περιμένω το διψήφιο. Μέχρι εκεί βέβαια θα δώσω για λόγους τακτικής κάποια κομμάτια αναλόγως 10 η 20% το πολύ. Τα πολλά θα τα κρατήσω. Τους λόγους τους ανέλυσε ο οικοδεσπότης εκτενώς ειδικά μέχρι τα 5 ευρώ αλλά και για πιο πάνω. Εγώ προσωπικά έχω αποκρυσταλλωμένη άποψη και δεν άγομαι και φέρομαι
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Καπως ετσι εχουν τα πραγματα με τα ψεμματα δεν παιρνει μπρος η οικονομια και οι αγορες, οσο καλα χαρτια και να υπαρχουν, πεφτουν και αυτα στο κενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από καλό χαρτί κανείς δεν έπαθε ποτέ τίποτα. Χρειάζεται υπομονή. Το ποιοτικό χαρτί μειώνει πολύ το άγχος και τελικώς αυξάνει την επένδυση. Σε βάθος χρόνου με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε αποζημιώνει. Φυσικά και το σημείο εισόδου πρέπει να είναι ανάλογο. Π.Χ. ΤΟ να πάρεις ΜΟΗ τώρα και όχι στα 8 ή 10€ είναι πρόβλημα. Αλλά ποτέ ή σχεδόν ποτέ μια τέτοια εταιρία δεν θα κλείσει. Εταιρίες με αρνητικά ίδια κεφάλαια με ανύπαρκτους τζίρους με διοικήσεις σκοτεινές ή τυχοδιωκτικές ή τύπου ιντρακομ ειθελέστα και παθέστα.
      Για μένα πέραν του ικτίνου αξία έχει η GRIVALIA, λόγω αντικειμένου κα ισχυρών μετόχων αλλά και σοβαρής διοίκησης τα Πλαστικά Κρήτης, η Κουέστ λόγω managment, ο Καράτζης μακροπρόθεσμα όμως, όπως και η AΣΚΟ, η τερνα ενεργ, κ.λ.π. που έχουν αναλυθεί από τον οικοδεσπότη και πολλοί από εσάς ευτυχώς τις έχετε αγοράσει και απολαμβάνετε τους καρπούς. Τι πιο τρανό δείγμα, όταν συμβαίνουν στην Ελλάδα τόσα αυτές να προσαρμόζονται και να αυξάνουν σταθερά κέρδη. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε ή να αποκλείσουμε τις διαφόρων μορφών κρίσεις παγκόσμιες κ.λ.π. Μπορούμε όμως να βοηθιόμαστε μεταξύ μας καλόπιστα και με καθοδήγηση απο τον οικοδεσπότη να επιλέγουμε ποιοτικά χαρτιά σε καλές τιμές.
      Λάρις

      Διαγραφή
  61. Δεν αντεξα στο πειρασμο 1000 ολοκληρα κομματια πειρ δικα μου :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή τύχη σου εύχομαι ειλικρινά ολόψυχα γιατί όχι;
      Έτσι μου βγήκαν οι κινήσεις Βωβού 1000 τεμ -30% την πρώτη φορά τα πούλησα την άλλη μέρα στο +30% και 3.000 τεμ. στο 1,5 και τα πούλησα κοντά στα 5 σταδιακά και μούλτιράμα στα 6€ 2000 τεμ και πώληση θυμάμαι χαρακτηριστικά 12,17 λεπτά σε μια βδομάδα περίπου στο πικ. Μιλάμε για σούφρα. Ξανά όμως δεν μπήκα στον πειρασμό τέτοιων κινήσεων. Θελει θάρρος πολύ.
      Λάρις

      Διαγραφή
    2. Θενκς Λαρις να σαι καλα.. δε περιμενω κ πολλα ειναι αστειο το ποσο κανα μπουκαλακι να βγει αντε κ κανα πανερι λουλουδια για τα φιλαρακια.. :))

      Διαγραφή
  62. Mpravo Takare, epiveveo8ikes gia ta zambo-xarta( Banks) k idiaitera gia thn Peir...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Παιδιά οι τράπεζες από το 2007 και μετά έκανε μπαμ ό,τι είναι τελειωμένες. Έβλεπα επενδυτές να μπαίνουν σε αυξήσεις κεφαλαίου ή αργότερα να αγοράζουν ομόλογα του ελληνικού κράτους ή έστω να μην πουλάνε με κάποια σχετική αξία τις τραπεζικές μτχ και αναρωτιόμουν, μα καλά δεν βλέπουν το αυτονόητο;
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Κίνδυνος κρατικοποίησης επανέρχεται στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

    Γιατί καταρρέουν οι τραπεζικές μετοχές;

    Οι επενδυτές ανησυχούν ότι λόγω της αδυναμίας άντλησης κεφαλαίων οι τράπεζες θα υποχρεωθούν σε κρατική στήριξη μέσω του κεφαλαιακού αποθέματος του δημοσίου των 30 δισεκ. ευρώ, θα υπάρξει δηλαδή αύξηση κεφαλαίου με προσωρινή κρατικοποίηση με dilution των παλαιών μετόχων.
    Ο φόβος αυτός, που ακόμη δεν αποτελεί βασικό σενάριο, είναι η αιτία που τρομοκρατούνται οι επενδυτές.

    Ο SSM ο Μόνιμος Εποπτικός Μηχανισμός των τραπεζών σε ερώτηση που ετέθη επίσημα από το bankingnews αναφέρει ότι «δεν σχολιάζει».
    Ωστόσο οι πληροφορίες του bankingnews αναφέρουν ότι ο SSM επεξεργάζεται σχέδια για τις τράπεζες στην Ελλάδα που αφορούν τόσο την κεφαλαιακή της ενίσχυση, όσο και την αντιμετώπιση των NPEs.

    Μάλιστα η ΕΚΤ έχει επεξεργαστεί διάφορα σχέδια για το πως θα εξυγιανθούν οι ελληνικές τράπεζες από δημιουργία SPV με κρατική χρηματοδότηση έως την άμεση χρήση των 30 δισεκ. από το κρατικό κεφαλαιακό απόθεμα.

    Οι έλληνες τραπεζίτες εμφανίζονται έκπληκτοι με την συμπεριφορά των τραπεζικών μετοχών και αναζητούν τις αιτίες της κατάρρευσης των μετοχών.
    Σήμερα 3 Οκτωβρίου οι τραπεζικές μετοχές ενδοσυνεδριακά δέχθηκαν ισχυρό σφυροκόπημα με την Πειραιώς να χάνει -28%, η Eurobank -24%, η Εθνική -20% και η Alpha bank -12%.
    Σε κάθε περίπτωση το bankingnews έχει επισημάνει ότι οι τράπεζες χρειάζονται νέα κεφάλαια.

    Πόσα κεφάλαια;
    Η Πειραιώς χρειάζεται 2,5 δισεκ. ευρώ
    Η Εθνική 1 με 1,5 δισεκ. ευρώ
    Η Alpha bank κάτω από 1 δισεκ. ευρώ έχει το μεγαλύτερο κεφαλαιακό απόθεμα
    Η Eurobank 1 με 1,5 δισεκ. ευρώ.
    Συνολικά 6-6,5 δισεκ. ευρώ.

    Αυτό που έχει προκαλέσει την μεγαλύτερη αναστάτωση είναι ότι οι αγορές βλέπουν αδυναμία άντλησης κεφαλαίων στις τράπεζες και η εξέλιξη αυτή είναι πιθανό να ενεργοποιήσει σχέδια κρατικής διάσωσης.
    Θεωρητικά και πρακτικά οι τράπεζες διαθέτουν δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας πάνω από τα ελάχιστα όρια, οπότε η ΕΚΤ και ο SSM πρακτικά δεν μπορούν να ζητήσουν επιτακτικά άμεση κεφαλαιακή ενίσχυση.

    Όμως οι αγορές προσπαθούν να προεξοφλήσουν τις μελλοντικές εξελίξεις.
    Αυτό που ανησυχεί τους επενδυτές είναι ότι εάν διαρκέσει για μεγάλο διάστημα η αδυναμία πρόσβασης των τραπεζών στις αγορές, τότε ο κίνδυνος το κράτος να παρέμβει και με κρατικά κεφάλαια να στηρίξει τις τράπεζες είναι υπερβολικά μεγάλος.
    Ο κίνδυνος προσωρινής κρατικοποίησης είναι η αιτία της κατάρρευσης των τραπεζικών μετοχών λόγω της αδυναμίας να αντλήσουν κεφάλαια με ίδια μέσα.

    Βέβαια θέματα όπως state aid δηλαδή κρατικής βοήθειας ή bail in είναι εμπόδια που πρέπει να επιλυθούν.

    Πάντως είναι αληθές ότι η ΕΚΤ επεξεργάζεται διάφορα σχέδια για να επιλυθούν τα βασικά προβλήματα των τραπεζών δηλαδή τα προβληματικά δάνεια και η αδυναμία έλλειψης κεφαλαίων.
    Από δημιουργία SPV έως την χρήση των κρατικών κεφαλαίων των 30 δισεκ. ευρώ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Οι επενδυτές ανησυχούν ότι λόγω της αδυναμίας άντλησης κεφαλαίων οι τράπεζες θα υποχρεωθούν σε κρατική στήριξη μέσω του κεφαλαιακού αποθέματος του δημοσίου των 30 δισεκ. ευρώ, θα υπάρξει δηλαδή αύξηση κεφαλαίου με προσωρινή κρατικοποίηση με dilution των παλαιών μετόχων"

      Προφανώς και δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Θεωρώ ωστόσο την συγκεκριμένη άποψη του Λεωτσάκου παράλογη κι ανόητη.

      Μέχρι πριν 1,5 μήνα η Ελλάδα ήταν στο μνημόνιο και υπήρχε καβάντζα 12,5 δις για πιθανή ΑΜΚ αλλά ο επόπτης, η κ. Νουί, εκτίμησε ότι οι συστημικές ήσαν κεφαλαιακά επαρκείς, δεν ζήτησε να γίνουν ΑΜΚ. Τώρα ξαφνικά με την σεισμική κρίση στην Ιταλία έφτασε το τσουνάμι κι εδώ και με την βοήθεια φημών βύθισε τις τιμές στο ταμπλό. Οι (μικρές) ΑΜΚ που οραματίζεται ο Πετράν θα επαναφέρουν την απαραίτητη εμπιστοσύνη στο ταμπλό? Όχι δα. Να θυμηθούμε ότι στο 1ο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου 2016, μόλις 1,5-2 μήνες μετά από 3πλάσιες ΑΜΚ, παρόμοιες φήμες έστειλαν την ΑΛΦΑ στο 1 ευρώ και την ΕΤΕ στα 0,98. Λίγο μετά, το Πάσχα, είχαν ξαναπιάσει ΟΛΕΣ την τιμή της αύξησης.

      Να το ξαναπώ. Προφανώς και ΔΕΝ ξέρω τι θα γίνει (κυρίως λόγω Ιταλίας, τα εσωτερικά δλδ NPEs, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί κλπ είναι κάπως δρομολογημένα). Αλλά ο Λεωτσάκος γράφει ανοησίες.

      Διαγραφή
    2. "η ΕΚΤ επεξεργάζεται διάφορα σχέδια για να επιλυθούν τα βασικά προβλήματα των τραπεζών...έως την χρήση των κρατικών κεφαλαίων των 30 δισεκ. ευρώ"

      Τώρα τι να του πεις: "Ήμαρτον" ή "Πέτρο το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις?"

      Διαγραφή
    3. Κύριε hippy αφού έγινε η εκτίμηση από την κ.Νουί που λέτε, γιατί η Πειραιώς ψάχνει τώρα επισήμως για κεφάλαια,έστω και για ομολογιακά.Δεν έχω άποψη για τα σενάρια του κ.Λεωτσάκου.Το Φεβρουάριο του 2016 υπήρχαν και άλλα θέματα, αλλά το βασικό για την πτώση των τραπεζών ήταν η μετατροπή σε μετοχές ομολογιακών δανείων καi εν συνεχεία η ρευστοπoίηση τους από funds λόγο του καταστατικού τους περί διακράτησης μετοχών.Η Ιταλία επηρεάζει τις τιμές των ελληνικών ομολόγων εδώ και αρκετούς μήνες.
      ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
    4. δεν εχω παρακολουθησει τι γραφετε ... αλλα θα πω τις δικες μου παπαριες.

      Δεν μπορω να καταλαβω αυτη η Πειραιως εχει μελι??? Με διαφορα η χειροτερη απο ολες ... μπαζει απο παντου ... και εσεις ο8λο στην κολαντζα πατε και μπλεκεστε?

      Ημαρτον κυριοι

      Διαγραφή
    5. Γιατί Τάκαρε έχει ωραίες διακυμάνσεις για Trade αν πιάσει κάποιος το timing. Όπως και να το κάνουμε -40% σε 2 ημέρες δεν βρίσκει κάποιος εύκολα να χωθεί για ένα γρήγορο. Πάντα με στοπ.

      Διαγραφή
    6. Χθες παρακολούθησα μια παρουσίαση από την eurobank για τις τράπεζες στο Ηράκλειο
      Εκτός από τα γνωστά προβλήματα άκουσα ότι τα δάνεια είναι όλο και λιγότερα στην ΕΤΕ είναι στο 74% της δυνατότητας δανεισμού .
      Δεν ξέρω που είναι το πρόβλημα .Υπάρχουν τα χρήματα ? Δεν μπορεί η οικονομία να τα απορροφήσει ? πάντως είναι αρνητικό για την κερδοφορία

      Διαγραφή
    7. Γιατρε ειμαι αρκετα μεγαλος πλεον γιαtrade και ουδεμια διαθεση εχω να χανω ολη τη μερα καθομενος μπροστα απο μια οθονη και νσ κοιτω διακυμανσεις.

      Διαγραφή
    8. κυριε Βαμμενε κλασσικο το κολπο ... εβαζαν ολα τα βλαμμενα ξανα να αγορασουν τραπεζες λεγοντας τους οτι ειναι super banks και οτι θα τρεξουν ... ηταν γνωστο για αλλη μια φορα το τι θα γινει.

      Διαγραφή
    9. Καλημέρα κ.Τάκη στην δική μου περίπτωση μικροδιαφωνία με τον κ.hippy είναι γενικά για την επάρκεια κεφαλαίων των τραπεζών και τις κινήσεις του SSM.Η Πειραιώς σαν παράδειγμα πάνω στο θέμα αναφέρθηκε.
      ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
    10. Αξιότιμοι κύριοι,

      Αν υπήρχε θέμα κρατικοποίησης τραπεζών, σύμφωνα με τον χρήσιμο ηλίθιο (βλέπε βλακινγκνιουζ.gr!!) δεν θα καταργούσαν τα capital control εντός της χώρας.

      Διαγραφή
    11. "γιατί η Πειραιώς ψάχνει τώρα επισήμως για κεφάλαια,έστω και για ομολογιακά".

      Κύριε ΠΕΖΟΠΟΡΕ η ΠΕΙΡ-καιρό τώρα-δεν ψάχνει γενικά κι αόριστα κεφάλαια. Ψάχνει ΜΟΝΟ για ομολογιακό Tier2 (που αν δεν κάνω λάθος είναι μετατρέψιμο σε μετοχές). Ψάχνει δλδ ΙΔΙΩΤΙΚΑ κεφάλαια. Εδώ είναι το λάθος του Λεω.

      Κύριε Βασίλη δεν θα πάψω να επαναλαμβάνω πως καλύτερη πληροφορία είναι η σωστή σκέψη.

      Διαγραφή
    12. Κύριε Hippy, σωστή σκέψη απαραίτητη, ψυχραιμία επίσης, και τέλος τροφή μέσω ανταλλαγής σκέψεων και επιχειρημάτων.

      Διαγραφή
    13. Στο 1.43€ εχωσα τα χθεσινά Πειραιώς. 10 λεπτά ανά μετοχή καθαρά μια χαρά.

      Διαγραφή
    14. Ώραια αίσθηση όταν σου βγαίνει πάντα τέτοια!!!!!
      Λάρις

      Διαγραφή
    15. Κύριε ΒΑΜΜΕΝΕ από Ηράκλειο Κρήτης; Εγώ από πιο δυτικά.

      Διαγραφή
    16. Κύριε Βαμμένε, στα καμμένα πλέον προκάτ δίπλα στο βενιζέλειο πέρασα 5 ωραία χρόνια :)

      Θα χαιρόμουν να σας κέρναγα ένα καφέ/μπύρα όταν σας βγάλει ο δρόμος προς τα δω.

      Διαγραφή
    17. Τακαρε ο αρχισαπακας κανει ακρεες διακυμανσεις πολυ καλο αυτο για ανετη ξεπετα μη ξεχναμε ειναι η μεγαλυτερη σ ενεργητικο μ οτι σημαινει αυτο αααααααννν δωθει καποια λυση στο μπου..λοτραπεζοσυστημα μας.. καλη συνεχεια..!!

      Διαγραφή
  65. Για τον Κυριάκο δουλεύει το μαγαζί. Λαμβάνουν θέσεις χαμηλότερα αυτοί που πρέπει και θα το κάνουν πύραυλο οσονούπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νέα κυβέρνηση και μάλιστα φιλελεύθερη θα δώσει οπωσδήποτε ώθηση. Όμως τι γίνεται με αυτοδυναμίες κ.λ.π.
      Λάρις

      Διαγραφή
    2. Αυτοδυναμος 100% θα είναι. Μέχρι και στοίχημα βάζω για αυτό.

      Διαγραφή
    3. ΜΑΚΑΡΙ!!!!!!!!!!

      Λάρις

      Διαγραφή
  66. Πολλές φορές μπήκα στον πειρασμό να βγω έστω μερικώς από Ικτίνο. Όμως καμιά φορά καλύτερη στρατηγική είναι η ακινησία, μέχρι ενός ορίου βέβαια. Αν δηλαδή υπεραποδώσει των πραγματικών του δυνατοτήτων, για κάποιον λόγο π.χ. φήμες και το αντιληφθώ τότε βγήκα χθες. Μην νομίζετε ό,τι δυσκολεύομαι στον αποχωρισμό χαρτιών. Όπως όλοι έχω πουλήσει και έχω μετανοιώσει με την καλή έννοια αλλά ποτέ δεν έμεινα με τον μουντζούρη στο χέρι, σε μτχ που αποδείχθηκε ότι δεν αξίζαν. Σ'άυτές και με -20% ακόμη και -30% βγήκα και σήμερα ή έκλεισαν ή είναι στο -90% π.χ. Γι αυτό και δεν θα πω ό,τι κέρδισα απο το Χρημ. αλλά σίγουρα δεν έχασα.
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Αναρτήθηκε 27/9/2018 στο διαφάνεια
    Έγκριση τεχνικής μελέτης εκμετάλλευσης λατομείου μαρμάρου, έκτασης 99.633,4151 τ.μ. της εταιρείας «ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε» στη θέση «ΠΑΠΑΓΟΥΒΑ», Τ.Κ. Λίμνης, Δ.Ε. Λεβιδίου, του Δήμου Τρίπολης, Π.Ε. Αρκαδίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Δεν σας εξιτάρει άλλο ο Ικτίνος τον ξεχάσατε! Αυτός όμως δεν σας ξέχασε. Αύριο ζεστό παραδάκι και τον Δεκέμβριο άλλα πέντε λεπτά. Μια χαρά!
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός δε ξεχνιέται με τπτ.. χαιρετίσματα στη πειρ με 20.66% μπουκαλάκι σπέσιαλ τα λουλούδια να τα βάλει άλλος.. :))

      Διαγραφή
    2. Μια χαρα, επειδή αν θυμαμαι καλα εχεις πολλες μτχ μπορεις να επαναεπενδυσεις το μερισμα. 1000 κομματάκια τα ψωνιζεις

      Διαγραφή
  69. Ωραία πράγματα πάντα τέτοια!!! (για πειραιώς)
    Εγώ δεν θα πάρω άλλες μτχ το μέρισμα θα πάει σε ΦΠΑ, ασφάλεια αυτ/του, ασφάλεια ιατρική και λοιπά έξοδα...να δούμε τί θα μείνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Κύριοι οικτινος μέχρι αυτή την στιγμή έκανε 2600 μτχ,με το ζόρι να πάρουν χαρτάκια,τους την έχω στημένη,να δω ποιος θα γελάσει στο τελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Κύριε Τάκη, μία ερώτηση για τις τράπεζες. Λένε ότι χρειάζονται γύρω στα 7-8 δις κεφάλαια. Αν είναι έτσι, τότε με την αύξηση των καταθέσεων κατά 10 δις περίπου τον τελευταίο χρόνο, αφού από 120 δις έχουν πάει στα 130 δις γιατί δεν λύνεται το πρόβλημα; Και αν αυξηθούν άλλα 10 δις το 2019 τότε το έλυσαν το πρόβλημά τους; Πόσα τελικά χρειάζονται για να καθαρίσουν και τι πρέπει να γίνει με τα κόκκινα δάνεια; Συμφωνείς με μία bad bank να πάρει όλες τις ζημιές; Θα πάνε οι τιμές των τραπεζών κάτω από τις τιμές του 2016; Θέλω τα φώτα σου. Επίσης σε είχα ρωτήσει για τον ΓΔ το καλοκαίρι... Δεν είχες απαντήσει, γιατί μάλλον καταλάβαινες ότι θα πέσει και ήθελες να δεις που το πάνε. Διαισθάνομαι ότι όταν κάνεις μέρες να εμφανιστείς κάτι βλέπεις και περιμένεις... Παντως εγώ έπεσα έξω, λέγοντας για βάση του ΓΔ στις 700 με 750 μονάδες αν και πιστεύω ότι το μάζεμα συνεχίζεται εδώ και πολλούς μήνες σε αρκετές μετοχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κίνηση του ΓΔ ενδιαφέρει λίγο.Τα τελευταια χρόνια το stock piking έχει αναδυθεί σαν κορυφαία επενδυτική συμπεριφορά. Ουσιαστικά ακριβώς αυτό κάνει ο κ. Τάκης με τις επιλογές του (ΙΚΤΙΝ, ΤΕΝΕΡΓ, ΑΣΚΟ, ΜΕΝΤΙ, ΠΕΡΣ, ΓΕΒΚΑ κλπ). Το θέμα το είχε αναδείξει προ μηνός κι ο μικρομέτοχος και το είχα ποστάρει εδώ. Αξίζει προσεκτική μελέτη και μηρυκασμό.

      https://www.mikrometoxos.gr/gia-poia-anyparkti-kai-katastrofiki-agora-kanete-logo-aschetoi-eee-aschetoi/

      Διαγραφή
  72. Αγαπητέ κ Leky,
    η αύξηση των καταθέσεων δεν έχει καμμιά σχέση με την αύξηση Κεφαλαίων της τράπεζας. Αύξηση κεφαλαίων της τράπεζας σημαίνει οι μέτοχοι να βάλουν το χέρι στη τσέπη τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Ναι κύριε Ανώνυμε, αλλά για να βάλουν το χέρι στην τσέπη τους οι μέτοχοι θα πει ότι μια εταιρεία έχει πρόβλημα ή για να βοηθήσουν στα επενδυτικά σχέδια μιας εταιρείας. Σε ρωτάω λοιπόν: Αν οι καταθέσεις αυξάνονταν στα 200 δις παράδειγμα θα χρειαζόταν να βάλουν το χέρι στην τσέπη τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Σας απαντώ πάλι ΝΑΙ θα πρέπει να βάλουν το χέρι στη τσέπης. Άλλο πράγμα είναι οι καταθέσεις πελατών και άλλο τα κεφάλαια της τράπεζας.
    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Λαρι είμαι στο 5,5 στημενος, ερχοντε κατά πανω μου χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντε πουλακια μου ελατε πανω μου, που νομιζατε ότι θα σας συντηρούμε το χαρτι στα 6,1 με την αγορα στο 660. Εμετο ολοιοιοι και αν δεν στρωσετε θα παμε μια βολτα και στο 5

      Διαγραφή
    2. μην σας κατεβασω στο 5,44 χαχα

      Διαγραφή
    3. Χαχα τρομοκρατης τον κοσμο!!!

      Διαγραφή
    4. Από βλαμμένα γέμισε ο τοπος

      Διαγραφή
  76. Ναι αυτό βλέπω είναι στη φύση του ανθρώπου η βλακεία τι να πω για τους πωλητές
    Λαρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Γιατί τέτοια συμπεριφορά ο Ικτίνος. Τι πανικός τους ποιανει. Κρίμα γιατί χάνεται η σταθερότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Δεν πουλάνε ούτε αγοράζουν επαγγελματίες. Μικροεπενδυτές χωρίς στρατηγική. Δίνουν την ευκαιρία και σε άλλους να κερδίσουν από την άλλη
    Λαρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Καλά κέρδη στους νέους επενδυτές και σε καλή μεριά στος πωλητές και καλό ΣΚ
    ΛΑΡΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Τωρα μπηκε στον κατηφορο ο ικτινος..να δουμε που θα σταματησει μετα απο τετοιον ανηφορο και τοσο κουραση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Κύριε Τάκη, επανέρχομαι στις τράπεζες. Νομίζω ότι οι απανωτές φάπες που τρώνε οι τράπεζες οφείλονται στην πίεση που δέχονται για εδώ και τώρα μείωση των κόκκινων δανείων. Για να γίνει αυτό χρειάζονται να πάρουν πολλές προβλέψεις, δηλαδή να φάνε αρκετό από το ρευστό τους. Αν τις άφηναν σιγά σιγά να μειώνουν τα κοκκινα δάνεια, ελπίζοντας στην αύξηση των καταθέσεων στα επόμενα 2-3 χρόνια και με την αλλαγή κυβέρνησης θα έτρωγαν λιγότερες σφαλιάρες. Γι αυτό διαφωνώ με τον κύριο Δημήτρη... Οι καταθέσεις παίζουν ρόλο στο πόσα κεφάλαια θα χρειαστούν. Απλά αυξάνονται πολύ αργά οι καταθέσεις με τους απαράδεκτους που μπλέξαμε...ξαναρωτώ λοιπόν...πόσα κεφάλαια χρειάζονται για να μειωθούν τα NPes από τα 87δις που είναι τώρα στα 30δις΄; Νομίζω αρκετά παραπάνω από τα 8δις που ακούγεται. Τα λέω καλά κύριε Τάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Υπάρχει ρε παιδιά πάτος στις τράπεζες;
    Τι μπαίνετε σε υπολογισμούς χωρίς νόημα. Τόσα χαρτιά έχει. Αλλιώς πάτε στο Καζίνο. Πιο πολλές ελπίδες έχετε
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Καλησπέρα σε όλους,

    Γνωρίζει κάποιος πώς αντιμετωπίζονται φορολογικά, στην Ελλάδα και για φυσικό πρόσωπο, οι διανομές (distributions) από MLPs (master limited partnerships) εισηγμένες στην Αμερική; Είναι οντότητες "pass through".

    Έχω συγκεκριμένο παράδειγμα υπ' όψιν, αλλά χάνομαι κάπως : https://bep.brookfield.com/en/stock-and-distribution/tax-information

    Έχει έσοδα από διαφορετικές δικαιοδοσίες και διαφορετικού τύπου (τόκοι, μερίσματα, επιστροφή κεφαλαίου).

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Καλησπέρα προς τον οικοδεσπότη σας παρακολουθώ το τελευταίο διάστημα και συγχαρητήρια πρώτη φορά σε γράφω γιατί έχω με έχει εξοργίσει ο κύριος που χαίρετε που πέφτει ο ΙΚΤΙΝΟΣ και μας κάνει χάρη που δεν την έστεισε για αγορά στα 5.44 αλλά θεωρώ ότι ο σκοπός του blog είναι το κοινό καλό και η ενημέρωση όλων των μετοχών με αποτερω σκοπό το κέρδος οπότε κάτι τέτοιοι τύποι νομίζω δεν χωράνε εδώ και ας το λέει Κάπιος που έχει αρκετές χιλιάδες τμχ αγορασμενες -50% από εδώ που είναι τώρα
    Καλό βράδυ σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει τον καημό του να αγοράσει φθηνά και δικαιολογημένα, είτε πούλησε ψηλά και ξανααγοράζει είτε αγοράζει για πρώτη φορά, αφού έχασε τις χαμηλές πτήσεις. Όμως κάτι που γράφει για εμετούς χαλάει το κλίμα και εμένα δεν μου άρεσε αλλά τι να πεις. Ο καθένας με την τρέλα του
      Λάρις

      Διαγραφή
    2. κυριε ανωνυμε ο καθεις εκφραζει τις αποψεις αρκει να ειναι κοσμιος.

      Η αληθεια παντως ειναι οτι η κινηση της αγορας και οι σφαλιαρες που μοιραζουν ξανα οι τραπεζες εχει πειραξει αρκετους στον εγκεφαλο ...

      Διαγραφή
  85. Επισης εφόσον ο ΙΚΤΙΝΟΣ δεν είδε νεοτερα χαμηλα από τα σημερινά τότε με αναλογία 261.8% ΔΙΝΕΙ ΛΗΞΗ 5 ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΑ 10 ΕΥΡΩ Καλά κερδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Η διόρθωση δεν είχε όγκο. Πιστεύω ό,τι την επόμενη εβδομάδα θα ξαναπιάσει το 6+. Βέβαια δεν μπορείς να ξέρεις, αφού μπορεί κάποιοι με χαμηλό μ.ο. να θέλουν να βγουν. Αυτό το θεωρώ και λογικό. Αυτό που θα με παραξενέψει είναι, εφόσον πέσει και άλλο η τιμή, γιατί πέραν από κάποιους μικροεπενδυτές, δεν αγοράζουν μεγάλα χαρτοφυλάκια (εφόσον βέβαια συμβεί αυτό) θα δείξει
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Ειπαμε για ΙΚΤΙΝΟ θα σκεφτουμε και πολυ μαλιστα αν θα αγορασουμε ξανα κατω απο τα 4.70 .μην λεμε παλι τα ιδια .η αγορα περιμενει να δει τι θα κανει ο πινοκιο με τουσ συνταξιουχους .αν τουσ αναβαλει την περικοπη τοων συνταξεων για τον ΜΑΙΟ να αναμενετε ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ στην αγορα .βεβαια στην βιλαριμπα θα συνεχισουν να το τριβουν και να ονειρευονται διψηφια νουμερα .χαχαχαχα γελενε και οι πετρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Είπαμε ο καθένας με τις αγωνίες του.αλλά γελά καλά όποιος θα γελάσει τελευταίος
    Λαρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή