Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΔΕΗ

Σε αυτό το thread θα γίνονται συζητήσεις και σχόλια που αφορούν αποκλειστικά και μόνο την ΔΕΗ. Σεβαστείτε τον κανόνα ....

277 σχόλια:

  1. Σε αυτό το thread παρακαλώ πολύ τα σχόλια μας να αφορούν μόνο τη ΔΕΗ και τίποτα άλλο.

    Το μεγάλο αρνητικό της εταιρίας παραμένει .... ο βιντεάκιας του Capital συνεχίζει να ασχολείται μαζί της, άρα η απαξίωση έχει ακόμη μπόλικο δρόμο.
    Στα πολύ θετικά ... η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που έμαθε τον κάθε μπαταχτσή και όχι μόνο αυτούς το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ επιτέλους αποφάσισε ότι το χρέος των φεσαδόρων στη ΔΕΗ έχει λάβει τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Τάκη, καλησπέρα. Μία ερώτηση για να καταλάβω λίγο καλύτερα τη σκέψη σου. Γιατί αγοράζεις κάθε μήνα λίγες μετοχές ΔΕΗ και δεν περιμένεις μετά από κάποιους μήνες να δεις που θα είναι η τιμή της μια και δεν βλέπουμε ν΄ανεβαίνει εδώ και καιρό. Δεν θα μπορούσε δηλαδή κάποιος να περιμένει κάποιες εξελίξεις μέχρι τέλος φθινοπώρου και ν΄αγοράσει εκεί ένα 40% περίπου των χρημάτων που θα διαθέσει; 'Ετσι και αλλιώς είναι μετοχή που βρίσκεις εύκολα κομμάτια. Πιστεύεις ότι τελικά θα σωθεί η εταιρεία; Και αν σωθεί γιατί να μην αγοράσουμε εδώ γύρω στο 1,80 ένα 70% της θέσης μας μια και είναι χαμηλα; Έχω διακρίνει ότι διακατέχεσαι από τρομερή υπομονή στις αγορές σου, αλλά πάντα έτσι πρέπει ν΄αγοράζει κάποιος ή ανάλογα την εταιρεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγοράζω λίγα λίγα γιατί
      1) Δεν με πείθει ακόμη σαν εταιρία
      2) Θέλω να έχω έστω και λίγα κομμάτια αν τυχόν με ξεγελάσει και φύγει η μετοχή πάνω (όπως έγινε και στις αρχές του έτους) και εγώ δεν κυνηγώ ποτέ τιμές.
      3) μπορώ να αγοράσω απεριόριστα κομμάτια αν τυχόν πεισθώ ... ενώ για παράδειγμα σε μετοχές σαν το Περσέα δεν μπορώ να περιμένω να βρω τα κομμάτια που θέλω .... εκεί πρέπει να είμαι λίγο πιο επιθετικός στις αγορές μου στις τιμές που εγώ θέλω.

      Δεν ξέρω αν τελικώς σωθεί .... αλλά ακόμη και αν τελικά δεν σωθεί θα κάνει το άλμα της , έστω και αν το άλμα της είναι το άλμα του ψόφιου κοριού.

      Διαγραφή
    2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ SIR ΚΑΛΗΜΕΡΑ SIR CHAMBO ΚΑΛΗΜΕΡΑ SIR
      Lorac SIR
      hippy ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ--25/7/2018 ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ ΑΙΟΛΟΣ (Σοροντίλας Αλέξανδρος Γ.)



      Κανάλι, Πρέβεζα - Παραλία, 48100, ΠΡΕΒΕΖΑΣ
      Δες στον χάρτη



      2682051269 ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΟΛΟΥΣ

      Διαγραφή
    3. Γειά σου κ Λουκά Μπαντήρη χεχεχε... Φρέσκια ψητή συναγρίδα από τα βάθη του Ιονίου συνοδευόμενη με μια σούπερ χωριάτικη και Haineken παγωμένη..
      Μπαγάσα φαίνεται τα κονόμησες από τον S&P 500
      Στην Υγειά σου!

      Διαγραφή
  3. Νομίζω ότι αν πάει στο 1,50 και κάτω...άσχημα τα πράγματα, εκτός αν θέλουν να φοβήσουν. Πάντως μου φαίνεται σαν να μαζεύεται, γιατί κάποιες μέρες κάνει αυξημένους όγκους αναλογικά με την άπνοια του Χ.Α. Συμφωνείς; Σ΄ευχαριστώ για την προηγούμενη απάντησή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κύριε Τάκη σας ευχαριστούμε για το thread, σχετικά με τον βιντεάκια έχει μειώσει αρκετά την ένταση στα ποστ τις τελευταίες μέρες απο τις 3 του Ιουλίου μέχρι σήμερα στο φόρουμ της ΔΕΗ έχει κάνει μόλις 2 ποστ εκεί που έκανε 20 την μέρα ( http://www.capital.gr/forum/profile/23848 ), άρα είμαστε σε καλό δρόμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θεωρώ πως η υπερβολή ξεπερνάει τα όρια σιγά σιγά θα περιμένουμε και ας λέει ο βιντεάκιας ότι θέλει θα παίζει play station και εμείς θα απολαμβάνουμε τους καρπούς των πράξεών μας.Ημερα αγοράς και σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εγώ αγαπητέ κ,Τάκη και λοιποί φίλοι δεν μπορώ να καταλάβω δυο απλά πράγματα.Πρώτον πώς είναι δυνατόν το silchester fund τόσα χρόνια από το 2011 να μην έχει πάρει θέση για το management της εταιρίας και δεύτερον αυτό το Υπερταμείο που υποτίθεται θα μεγιστοποιήσει την αξία των συμμετοχών του ,τι ακριβώς κάνει τόσο καιρό???Πως είναι δυνατόν να βγαίνει το αυτονόητο report της Μc Kinsey και ο Παναγιωτάκης να το αναιρεί μερικώς ???Ο πρόεδρος του Υπερταμείου παρακολουθεί καθόλου την μετοχική εικόνα της εταιρίας ....????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε αντίθετη φάση όσον αφορά τη δεη. Η απώλεια του 1,90 δείχνει και χαμηλότερα επίπεδα με το 1,75 να είναι ένα πρώτο ισχυρό σκαλοπάτι. Σε εβδομαδιαία ματιά φαίνεται ότι μπορεί να έχει αρκετό βάθος ακόμα μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

    https://invst.ly/825bn

    Η πώληση των λιγνιτών είναι ένα ισχυρό νέο που θα αναγκάσει σε επανεκτίμηση της εσωτερικής αξίας της εταιρίας. Αλλά φίλοι μου εδώ τα ελπε σέρνονται τόσο διάστημα και ο δεσφα τώρα ψιλο-τελείωσε. Πιστεύει ειλικρινά κανείς εδώ μέσα ότι την πώληση θα την τελειώσει αυτή η κυβέρνηση ή θα κλωτσήσουν το τενεκεδάκι για τους επόμενους??


    Σε αντίθετη φάση με αδμηε που πλέον τμηματικά λαμβάνω βραχυπρόθεσμη θέση. Εδώ το νέο είναι μήπως αναλάβει μόνος του τη διασύνδεση με Κρήτη, χωρίς το έργο να χάσει τον χαρακτηρισμό PCI (Project of common interest). Απόφαση που αναμένεται άμεσα συν το προμέρισμα για ένα 2% απόδοση καλοκαιρινή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Lorac σε ότι έχει να κάνει με ΔΕΗ και ανάλυση σας έχω εμπιστοσύνη, η ΔΕΗ είναι ότι χειρότερο είχα ποτέ στο χαρτοφυλάκιο , όλοι οι δημοσιοκάφροι ασχολούνται και θάβουν καλά νέα εν τη γενέσει τους ή πλήρης απαξίωση και απογοήτευση πραγματικά είναι σαν να έχει στόχο αρνητικές τιμές στο ταμπλό , καλά και το υπόλοιπο ταμπλό χάλια είναι μην το παραβλέπουμε αυτό, κάψανε ότι καλό νέο βγήκε αυτό το καλοκαίρι και στην ΔΕΗ αλλά και στο Ελληνικό χρηματιστήριο χάλια είναι , αν μπορούμε να πούμε ότι τα σοβιετικά κράτη σαν το δικό μας έχουν χρηματιστήριο .

      Διαγραφή
    2. Μα καλλα εσεις πριν λιγο καιρο δεν λεγατε οτι η ΔΕΗ ειναι ευκαιρια στα επιπεδα που εχει φτασει ενω ο ΑΔΜΗΕ εχει ακομα πτωση εως και το 1.10 ευρω.?? Πως και αλαξατε γνωμη τωρα ?? Η ουσια ειναι οτι η ΔΕΗ με με πλεοναζον προσωπικο, τα χρεοι που εχει και με το δεδομενο οτι θα πρεπει να μειωσει το πελατολογιο της στο 50% οχι μονον θα συνεχισει μα πεφτει ,αλλα μην εκπλαγειτε να μετοχοποιησει και τα χρεοι της καποια στιγμη.τα επενδυτικα κεφαλαια σορταρουν και κανουν αποσβεση των αγορων τους. Μην τα κλαιτε λοιπον διοτι δεν χανουν ποτε

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα σας κύριε ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΕΛΛΗΝ τι θέλετε να πείτε ότι η ΔΕΗ θα μετοχοποιήσει τα χρέη για κάντε το λιανά για εμάς που δεν τα πιάνουμε.

      Διαγραφή
    4. Βρε Geopard τι ασχολείσαι???Ότι διαβάζει σε άρθρα αριστερά δεξιά το ξεφουρνίζει εδώ για να το παίξει γνώστης. Τζιρακιάν βρεεεεεεε.

      Ενας είναι ο Μπαφομέλλλ. Μεγάλη μασκότ του blog.

      Διαγραφή
    5. Απαξιω να απαντησω σε ανθρωπο που αλλαξε το ονομα του και αυτη την στιγμη γραφει με δυο διαφορετικα ονοματα για να γλιτωσει απο το ΚΑΖΟ των υπολοιπων για τις αποτυχημενες επιλογες του . Για εμενα εισαι ο σηματωρος της ασχετηλας και της γκαντεμιας . Επλιζω η γκαντεμια σου να μην πιασει και τον περσεα .

      Διαγραφή
    6. ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΕΛΛΗΝ24 Ιουλίου 2018 - 9:52 π.μ.
      Μα καλλα εσεις πριν λιγο καιρο δεν λεγατε οτι η ΔΕΗ ειναι ευκαιρια στα επιπεδα που εχει φτασει ενω ο ΑΔΜΗΕ εχει ακομα πτωση εως και το 1.10 ευρω.?? Πως και αλαξατε γνωμη τωρα ??

      Αυτή την πρόταση την απευθύνεται σε εμένα Ελλάνιε? Για να ξέρω αν χρειάζεται να απαντήσω ή όχι μιας και η μέρα σήμερα είναι δύσκολη για όλους μας, λόγω της βιβλικής καταστροφής και δεν προσφέρεται για χρηματιστηριακές μπαρούφες.

      Τα συλλυπητήρια μου επί της ευκαιρίας σε όσους βίωσαν την απώλεια από την πύρινη λαίλαπα χθες το βράδυ στην Αττική.

      Διαγραφή
    7. Μπαφομελλ σε έχει ζαλίσει το πολύ τρίφυλλο. Καμία ανάγκη για αλλαγές nickname.

      Τζιρακιάν βρεεεεεεεεεεεεεεεε

      Διαγραφή
  8. Σας ευχαριστούμε κ. Τάκη για το βήμα που δίνετε σε όσους ενδιαφέρονται να τοποθετηθούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μην λες ελλανιος Έλλην ότι αυτοί δεν χάνουν ποτέ πόσα hedge fund έχουν κλείσει πόσα διαλύθηκαν στα εξ ων συνετεθησαν με ότι απόμειναν από της υπεράνω αναλύσεις τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νομίζω στην γενική συνέλευση Ιουνίου ήταν ο μόνος υποψήφιος και ξαναβγήκε με πολύ μεγάλο ποσοστό πάνω από 92% άρα τον στηρίζουν είναι πολλά τα λεφτά Άρη νομίζω ότι ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αντε να ζεσταίνονται οι μηχανές στη Δεή.Το Βατερλώ του Αλέξη είναι η καταστροφική φωτιά και η κυβέρνησή του βρίσκεται πλέον σε φάση αποδρομής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το 1.70 τραβάει σαν μαγνήτης τη Δεή.
    Θα σταματήσει εκεί όμως?

    Τεχνικά παραμένει χάλια {υπερβολικά πολύ όμως}.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναμονή και εγώ εκεί (ή ας πούμε στο 1,69 καλύτερα). Εκτιμώ ότι πίεση είναι αν γίνει θα τη δούμε μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, όπου περιμένουμε λιγνιτικά νέα.

      Διαγραφή
  13. Το σκαλοπατάκι 1,75 όλο και πιο κοντά. Το αργό και βασανιστικό της πτώσης αυτής -που δίνει ευκαιρία εισόδου, που τελικά αποδεικνύεται fake, ίσως δείχνει ότι το ,75 θα χαθεί για να φύγουν τα στοπ των ουλτρα αισιόδοξων λονγκ.

    https://invst.ly/85wqo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δηλαδή στο 1.80 είναι ακριβή και στο 1.69 φτηνή δηλαδή στο ταληρο βρε αδέρφια τι θα είναι φτηνή η ακριβή για να δούμε τι σημαίνουν οι λέξεις στην τελική καλό βράδυ σε όλους για σου βρε γιατρέ με τον φορτωμένο γάιδαρο μέχρι τα μπουνιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω ΔΕΗ* ούτε προτίθεμαι να αγοράσω σε αυτή τη βασανιστική κατηφόρα...το σκεπτικό μου είναι το γνωστό απλό: "Ευκαιρία που την βλέπουν όλοι σπάνια αποδεικνύεται ευκαιρία". Σαν μικροεπενδυτής που είμαι ειλικρινά θέλω το χαρτί ν΄ανέβει και να δικαιώσει τους συναδέλφους. Προσωπικά σε τέτοιες περιπτώσεις (ας πούμε επενδυτικής αστοχίας-εύχομαι ν΄αποδειχτεί πρόσκαιρη) προσπαθώ να νικήσω τον εγωιστή μέσα μου που με σπρώχνει να κάνω μουαγέν λέγοντας..."μακάρι να η μετοχή να γυρίσει κι ας κερδίσουν αυτά που έχω". Εναλλακτικά μπορεί κάποιος που την πιστεύει πολύ να ψωνίσει αλλά αφού πρώτα γυρίσει χάνοντας το πρώτο 5-8% της επιστροφής προς τα ψηλά. Το χαμένο ποσοστό αυτό δεν το κλαίω, το θεωρώ κάπως σαν "ασφάλιστρο ψυχικής ηρεμίας".


      (*βέβαια κι ο ΑΔΜΗΕ που προτίμησα δεν με δικαίωσε)

      Το σχόλιο το έκανα με αφορμή την έκφραση "φορτωμένο γάιδαρο μέχρι τα μπούνια" και όχι για να κάνω τον πονηρό.

      Διαγραφή
    2. Κύριε hippy με τις συναλλαγές που έχει αυτό το διάστημα δεν την λες και ευκαιρία που την βλέπουν όλοι.
      ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα , το θέμα είναι να αρχίσουν να την βρίζουν όλοι και να μην τολμάει να ακουμπήσει κανένας για να μην καεί , αλλά από ότι βλέπω έχει πολλούς λάτρεις το χαρτί ακόμα (συμπεριλαμβανομένου και εμένα) που τον εχω φορτώσει και εγώ τον γάιδαρο πολύ και τώρα με τσούζει αλλά έχουμε υπομονή ίσως οι short να καίγονται ποιο πολύ από εμάς που έχουμε μετοχές χωρίς μόχλευση, η αλήθεια είναι ότι αν εφαρμοστεί το business plan της McKinsey η μετοχή θα απογειωθεί αλλά το θέμα είναι το ΑΝ εφαρμοστεί με τους συνδικα ληστές να βρίζουν την McKinsey ότι τους χρέωσε πολλά και δεν τους τα έδωσαν να τα ξεκοκαλίσουν και αυτά τα χρήματα (λέω εγώ από μέσα μου). Ευχαριστώ τον κύριο Lorac για την τεχνική εικόνα που μοιράζεται μαζί μας , να δω πότε θα ζητήσει πνευματικά δικαιώματα ο michele από δίπλα για το καναλάκι που έχετε οικειοποιηθεί χαχαχα που και εγώ το παρακολουθώ μπας και ψωνίσουμε μερικά ακόμα στις εκπτώσεις σε κάποια υπερβολή με αυξημένο όγκο που μπορεί να σημαίνει πολλά.

      Διαγραφή
    4. Κύριοι επειδή βλέπω τα ίδια και τα ίδια γράφετε με τη ΔΕΗ ... για να σας βοηθήσω. Συνεχίζω να ψωνίζω σε αργό τέμπο αργά και βασανιστικά ... δίχως να κοιτώ τα επίπεδα τιμών της ΔΕΗ. Αργάαααα και βασανιστικάαααα .... και επειδή θέλω να βοηθήσω περισσότερο .... κάποιος με είχε ρωτήσει πρόσφατα πόσο τοις εκατό του χαρτοφυλακίου μου αποτελεί η ΔΕΗ.
      Ας απαντήσω μήπως βοηθήσω και αλλο .... η απάντηση είναι 2,85% .... μιλάω για σήμερα.
      Δηλαδή τι φοβάστε ότι θα φτιάξουν τα νούμερα και δεν θα προλάβετε να φορτώσετε ΔΕΗ. Μα ποιοι είστε οι Μπαφετιδες ή οι Σωρέοι?

      Διαγραφή
  15. Μπορεί κάποιος φίλος να βοηθήσει?
    Έχω μπει στο πρόγραμμα εξοικονομώ, έχω πάρει τις εξείς προσφορές για αντικατάσταση κουφωμάτων :
    ETEM Σειρά Calypso s = 7740 e
    ALYMINCO Σειρά 200 = 6670 e
    EUROPA Σειρά 6000 = 6400 ε
    ELVIAL Σειρά 6500 = 5970 e
    ALYMIL Σειρά S350 alutherm = 5135 e
    Επίσης στα κλιματιστικά βρίσκω:
    INVENTOR LIVE PRO 9000BTU =390 e
    GREE LOMO 9000 BTU = 365 e
    TOYOTOMI HIRO ECO 9000 BTU =330 e
    CARRIER I-PLUSN NEW 9000 BTU =350 e
    MIDEA PRIME 9000 BTU = 325 e
    TCL GLORY 9000 BTU =290 e
    Το βάζω στο post της ΔΕΗ επειδή το ερώτημα αφορά ενέργεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Europa 6000 invertor πολύ καλές επιλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παιδιά αν τα νέα απο τις πωλήσεις λιγνιτικών μονάδων δεν είναι τα επιθυμητά τότε τι?


    Βασικός παράγοντας για να αλλάξει καταρχάς σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα η εικόνα της Δεη είναι να αλλάξει μάνατζμεντ.Αυτό μόνο και πάλι υπο προϋποθέσεις θα γίνει με πρωθυπουργό τον Κυριάκο.Τέσπα κουράγιο στους έχοντες και υπομονή και εύχομαι να μην υπάρξουν σενάρια με αμκ στη δεη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς charm t στα κλιματιστικά που ξέρω τα πιο αξιόπιστα είναι τα sharp και τα mitsubishi τα υπόλοιπα είναι υποδεέστερα κοίτα όμως για τιμες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Lorac 2 Αυγούστου 2018

    Το σκαλοπατάκι 1,75 όλο και πιο κοντά. Το αργό και βασανιστικό της πτώσης αυτής -που δίνει ευκαιρία εισόδου, που τελικά αποδεικνύεται fake, ίσως δείχνει ότι το ,75 θα χαθεί για να φύγουν τα στοπ των ουλτρα αισιόδοξων λονγκ.

    https://invst.ly/85wqo

    Αναμονή και εγώ εκεί (ή ας πούμε στο 1,69 καλύτερα). Εκτιμώ ότι πίεση είναι αν γίνει θα τη δούμε μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, όπου περιμένουμε λιγνιτικά νέα.

    Καλησπέρα φίλοι Πέρασαν οι μέρες, έφτασε και το 1,69.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως θυμάστε πως γύρω στον Οκτώβριο του 2014 τόσο εδώ στο μπλογκ του κ. Τάκη (αλλά και του κ. Artaxia) με τονΣΥΡΙΖΑ unde portas είχα συστήσει απεμπλοκή από ΔΕΗ κ τράπεζες με το σκεπτικό ότι οι τζάμπα μάγκες που δεν πλήρωναν τις υποχρεώσεις τους "τάχα από άποψη" ήταν απίθανο να πάνε στο γκισέ να πληρώσουν όταν το κόμμα τους, με το το γελοίο σύνθημα "δεν πληρώνω", κλέψει την εξουσία οπότε τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Η άποψη δικαιώθηκε πλήρως. Το αυτό και η άποψη "αγοράζουμε την τρίτη μέρα μετά τας εκλογάς". Οι συγκεκριμένες εταιρείες πληγώθηκαν βίαια (και συνεχίζουν πληγωμένες) εμείς όμως δόξα τον Μεγαλοδύναμο βγάλαμε μικρά κέρδη στις αναπηδήσεις.

      Τώρα μου φαίνεται απολύτως λογικό και σκοπεύω να "παίξω" δυνατά ακριβώς το αντίθετο. Αγορά (κυρίως ΔΕΗ) με την εξαγγελία των εκλογών (Άνοιξη 2019 ??) και πώληση (αυστηρά στις τράπεζες) την τρίτη μέρα μετά τας εκλογάς. Ως προς την ΔΕΗ ειδικά πιθανολογώ κερδοσκοπική επανάληψη του φαινομένου 2012 αλλά σε μικρότερο βαθμό απ΄ότι τότε (5,50-6,50 ευρώ κατά τη γνώμη μου max). Βέβαια έχουμε καιρό μέχρι τότε. Η πειθαρχία είναι απ΄τα κορυφαία-αλλά ζητούμενα-χαρίσματα των επενδυτών. Δεν μου αρέσει το bottom fishing, οπότε αν και η τιμή είναι δελεαστική προσωπικά προτιμώ να μην μπω στο "τρυπάκι" αγοράς νωρίτερα από την εξαγγελία των εκλογών κι ας χάσω μέρος της ανόδου (μακάρι για τους φίλους της εταιρείας) .

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα , εύχομαι καλό δεκαπενταύγουστο σε όλους και να περάσουν καλά με τους δικούς τους , κύριε Lorac μια χαρά την πιάσατε την κίνηση της ΔΕΗ και σας εύχομαι να την μεταφράσατε σε μετοχές με αγοραπωλησίες φυσικά κερδοφόρες,τι λέτε τελείωσε το μαρτύριο της σταγόνας εδώ ή έχουμε και άλλο κάτω ο όγκος σήμερα είναι αρκετός για την παρούσα περίοδο αλλά δεν ξέρω αν είναι ικανός για να έχουμε τον πάτο σήμερα και αναστροφή .

      Διαγραφή
    3. Επιβεβαιώνω τα λεγόμενα σας του 2014 και ειδικά αυτό μετά τις πρώτες εκλογές του '15.
      Πρόκειται για μακροχρόνιο trade k.Hippy μου, από το καλοκαίρι που σας έγραφα πως θα δημιουργηθεί ο αδμηε, το χρημ/ριο ενέργειας και το παιγνίο τους. Οπότε αυτά τα σκαλοπατάκια θα συνεχίσω να τα "κυνηγώ" μέχρι όντως να δούμε αλλαγή μείγματος πολιτικής και φυσικά τις προθέσεις για τη λεγάμενη των επόμενων.

      Πάντως θεωρώ ότι στην περιοχή του 694-σημερινό κλείσιμο, θα δούμε μια καλή αναπήδηση. Αλλά πάντα στο μυαλό ότι ένα πχ -1% του γουδου μπορεί να είναι -3% σε μια μπάνκια και έτσι να δούμε και τιμές προς το 1,50 της αλφα.

      Διαγραφή
    4. κ. Geopard η δεη οφείλει να υπάρχει στο μέλλον για να μπορέσουμε ενεργειακά να φτιάξουμε 30% ΑΠΕ με χαμηλότερες τιμές και να χρησιμοποιήσουμε το φυσικό αέριο που θα ρέει άφθονο από τα νότια προς τα βόρεια.

      Η τεχνική της εικόνα δείχνει και χαμηλότερες τιμές. Για αυτό θα ψάχνω ισχυρά σκαλοπατάκια για είσοδο. Όπως τώρα το 1,69, που αφού με διαβάζεται και σε άλλους χώρους θα θυμάστε ότι το είχα αναφέρει πολλάκης (χαχα)

      Διαγραφή
    5. Δηλαδη αν δεν υπαρχει η ΔΕΗ στο μελλον δεν θα μπορεσουμε να χρησιμοποιησουμε το φυσικο αεριο??? .τι λε ρε μεγαλε σοβαρα μειλας ???Καλλα για τις ΑΠΕ ειμαι πολυ περιεργος ποια κοροιδα θα δανισουν την ΔΕΗ για να τα φτιαξει την στιγμη που πρεπει να μειωσει το πελατολογιο της και να εξοφλησει τα τεραστια χρεη της. Ρε τι να μας πει η φουκαριαρα η θειτσα η δειτσα μπροστα στον ΚΑΡΑΤΖΗ

      Διαγραφή
    6. και βέβαια σας διαβάζω απλά δεν μπορώ να σας ακολουθήσω και γενικά αποφεύγω το trading στην ΔΕΗ γιατί δεν ξέρω πόσο δυνατή αντίδραση θα δώσει , πάντως σήμερα τα παιδιά που δανείστηκαν και άλλες μετοχές την προηγούμενη εβδομάδα , η ΕΧΑΕ χτες ανακοίνωσε αύξηση των δανεισμένων από 5,4 εκατομμύρια περίπου στα 6,1 εκατομμύρια , ήταν τσιγκούνηδες άφησαν 14.625 κομμάτια να ζητάνε οι αγοραστές , ενώ Παρασκευή Δευτέρα έδωσαν στις δημοπρασίες πάνω από 150 χιλιάδες νομίζω , αν δεν βρουν πωλητές θα πρέπει να δούμε αντίστοιχα πράγματα με τον Δεκέμβριο 2017- Ιανουάριο 2018 στο ταμπλό για να γυρίσουν τις δανεισμένες που πουλάνε με τόση ευκολία εδώ κάτω.

      Διαγραφή
    7. Μακρυά από μένα η ματαιοδοξία, η ματαιοπονία και γενικά η ματαιοβλακεία κ. Lorac. Ο λόγος που έβαλα την 1η παράγραφο ήταν για να καταδείξω την αξία της λογικής σκέψης στις επενδύσεις.

      Αντίθετα με την 2η ήθελα να "ενθαρρύνω" τους εγκλωβισμένους συναδέλφους ότι μεσοπρόθεσμα είναι δύσκολο να χάσουν.

      Βραχυπρόθεσμα όμως με την την δική μου οπτική (πιθανά μυωπική) κανένα απ΄τα προβλήματα τις εταιρείας δεν πρόκειται να λυθεί με τους συριζαίους στην εξουσία. Αναφέρομαι στον υπερβολικό αριθμό εργαζομένων (υπερδιπλάσιος της EDP με την οποία συνήθως την συγκρίνουν) που αποκλείεται οι συριζαίοι προεκλογικά να ακουμπήσουν., Στην θλιβερή ανοησία -«καρκίνο» των ΝΟΜΕ που οι πολιτικοί λαϊκιστές επέβαλλαν και η ζημιά των οποίων ακούγεται θα μεγιστοποιηθεί πιθανά στις δυο επόμενες και τελευταίες (?) δημοπρασίες. Στην αναποτελεσματικότητα της διοίκησης να εισπράξει τα χρωστούμενα.

      Αντίθετα πιθανολογώ (και γι αυτό αισιοδοξώ) πως ο ερχομός της ΝΔ στην εξουσία θα επαναφέρει τα σενάρια μερικής ιδιωτικοποίησης (μικρή ΔΕΗ) που θα φουσκώσουν την κεφαλαιοποίηση στο ταμπλό ιδιαίτερα εάν γίνουν κινήσεις-προκηρύξεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

      Όταν μια εταιρεία έχει καλά θεμελιώδη κάποια στιγμή βρίσκει την περπατησιά της. Δυστυχώς οι συστημικές δεν έχουν ούτε και πρόκειται ν΄αποκτήσουν δίχως νέα κεφάλαια (ΑΜΚ). Ελπίδες faux πουλάνε που έχουν διαψευστεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Ωστόσο νικημένος απ΄τον πειρασμό για την αδρεναλίνη και την ξεπέτα ψώνισα στο κλείσιμο λίγο ΑΛΦΑ (με στόχο "μόλις" το 1,70)

      Διαγραφή
    8. ΧΑΙΡΕΤΟ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ
      hippy ΚΑΙ
      Lorac ΗΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΑΝ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΕΩΣ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΛΟΓΚΑΝ --ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΛΛΑ ΚΙΝΗΤΕ---ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

      Διαγραφή
    9. Γεια σου φίλε Πατρινέ

      σε ότι με αφορά ήδη από την 1η μεταπασχαλινή εβδομάδα έγραψα εδώ (αλλά και στην "ελεύθερη γνώμη") ότι περνώ απέναντι, στην όχθη με τους απαισιόδοξους για την πορεία της αγοράς. Το ρευστό ξεκαλοκαιριάζει με ΥΓΕΙΑ και ΧΑΟΥΣΜΟυρητά, ο πειρασμός επανεισόδου είναι μεγάλος (ΜΥΤΙΛ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ κλπ) αλλά προς το παρόν αντιστέκομαι (με μικρές αγορές μόνο στα αγαπημένα μικρά ΠΑΠ, ΑΣΚΟ). Το στατιστικά επαληθευόμενο σλόγκαν "Ραντεβού τον Οκτώβριο με το άνοιγμα των χειμερινών κινηματογράφων" ακόμα μια φορά δείχνει να επαληθεύεται. Θα χαρώ πολύ εάν βγει το παραπάνω σενάριο της ΔΕΗ κι είσαι στους κερδισμένους. Έτσι κι αλλιώς το down risk (εκείνη τη χρονική στιγμή-τότε και μόνο τότε) θα είναι ασήμαντο ανεξαρτήτως τιμής στο ταμπλό.

      Διαγραφή
  20. Καλησπέρα και σε εσάς κ.Λουκά. Μα οι μπάνκιες θέλουν και άλλο χρήμα για να στρώσουν. Το ζητούμενο είναι αυτό το ποσό να είναι το τελευταίο για να σβήσουν αμαρτίες των "δεν πλερώνω". Οπότε όταν και όποτε γίνουν οι αμκ πρέπει να ξαναβγάλουμε τα τεφτέρια μας για υπολογισμούς.

    κ. Λουκά, τους τρέλανε ο Τρα(μ)π με κάτι παγίδεεες νααα με το συμπάθιο. Πάμε τώρα για να δούμε μια καλή κορυφή και αρκετό διάστημα ράντισμα. Μετά θα επανέλθουν οι συνθήκες για πτώσεις στους Σπίκους.

    Εσύ ελάνιε κόψε τις ειρωνίες, αλλιώς κόψε πέρα και γύρνα στους Περσέες. Διατύπωσε την άποψη σου ή βούλοστο κοινώς μιας και κατά τα λεγόμενα σου δεν έχεις ούτε σε ενδιαφέρει η δεη και εδώ είναι μίτος της ΔΕΗ. Αν παρ' ελπίδα είσαι οπαδός των κονομέ και θίχτηκες εκεί αλλάζει η κουβέντα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κ.Lοrac φαίνεται ότι η ερώτηση στο αν χρειάζονται ρευστό οι τράπεζες έχει απαντηθεί.Απομένουν το
      πότε? ,το πόσο ? και το ποιοί ?

      Διαγραφή
    2. Lorac απορώ γιατι ασχολείσαι με τον Μπαφομελ βρε. Ακόμα δεν έχεις καταλάβει? Καλαματιανό τριφυλλο.The Best.

      Διαγραφή
    3. Γιατρέ μου μάλλον και εγώ βλεπω να το αρχίζω με αυτά που κάνει η ΔΕΗ ( και εχω κόψει 13-14 χρόνια το κάπνισμα ), ο κακομοίρης ο γάιδαρος ο δικός σας τι κάνει γιατί ο δικός μου ήταν φορτωμένος πολύ αλλά ξαλάφρωσε ούτε τα δυο τρίτα του βάρους του (σε τιμές) δεν κουβαλάει πλέον , ακόμα περιμένω τον αντιτάκαρο να γράψει κάτι αλλά αυτουνού ο γάιδαρος θα έχει γίνει μοντέλο αν τα έπαιζε όλα με μόχλευση δεν θα του έχουν αφήσει τίποτα , ο ποιό ωραίος είναι ο κύριος Lorac με τα γρήγορα μπες βγες γιατί δεν έχει ψυχολογική φθορά.
      Χρόνια πολλά σε όλους εδώ μέσα και φυσικά για τους εορτάζοντες χτες.

      Διαγραφή
  21. Τεχνικά η εικόνα τηε μετοχής χαλάει περαιτερω με το σημερινό κλείσιμο. Κι όμως η φαγούρα για αγορές έχει αρχίσει να γίνεται ανυπόφορη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πούλησα το γάιδαρο και αγόρασα μουλάρι που είναι πιο μεγαλόσωμο και σηκώνει μεγαλύτερα βάρη καλημέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κύριε Geopard για τη ΔΕΗ στο Thread-ανάλυση τεσσάρων εταιριών,οκτώβριος 2017-εσείς ο ίδιος έχετε γράψει αυτό που συμβαίνει τώρα στη μετοχή.Ποιός ο λόγος της μεγάλης απογοήτευσης.Στο Γ.Δ σωστά λέτε για το σημείο 696-700,υπάρχει όμως και πιθανότητα για 635-640 που μπορεί να το αποφύγει με συσσώρευση σε αυτή την περιοχή η ανάμεσα στα δύο σημεία.Απλά θυμήθηκα τη συζήτηση που κάναμε εκείνη την ημέρα.
    ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κύριε ΠΕΖΟΠΟΡΕ, η πρόβλεψη αυτή ήταν πριν το ράλι του Δεκεμβρίου Ιανουαρίου που ουσιαστικά πρέπει να έγινε για να έχουν καλύτερο μέσο όρο για τα short αφενός και αφετέρου για να πουλήσουν στα καλά νέα που ερχόντουσαν καραβιές από χαρτιά στην μαρίδα σε όλα τα χαρτιά του Χαα , μακάριοι οι έχοντες ρευστό θα αγοράσουν με καλές εκπτώσεις αν και δεν βλέπω να συνέρχεται σύντομα από την φάπα αυτή η δικιά μας χρηματαγορά ούτε καν με τον Κυριάκο αυτοδύναμο. Για την ΔΕΗ κάπου εδώ βλεπω να κάνει μια βραχυχρόνια αντίδραση και ίσως μετά να δοκιμάσει την περιοχή του 1,4Χ οι δανεισμένες μετοχές είναι αρκετές και δεν βλεπω σύντομα η μαρίδα να πουλάει σε αυτές τις τιμές να δω που θα τις βρουν να τις επιστρέψουν αν ζητηθούν πίσω οι μετοχές. Εκεί θα δούμε σκούξιμο από τους short προς το παρόν σκούζουν οι long. Τώρα για τον ΓΔ δεν νομίζω και εγώ ότι το 696 είναι το μοναδικό σενάριο στο βάθος μπορεί και το 620 αλλά ποιος ξέρει?

      Διαγραφή
  24. Ημέρα αγοράς και σήμερα τα τεχνικά σημεία λίγο αφορούν καλή δύναμη και ας την βρούμε και χαμηλότερα έρχεται η ώρα της χαίρεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Συνεχίζει το χάλι η Δεη. 1.64 έφτασε.
    Λίγο καλύτερα ο αδμηε σήμερα αλλά και αυτός έχει δρόμο ακόμα για αρκετά κάτω φοβάμαι.
    Δεν έχω καμιά φαγούρα για αγορές εγώ.
    Αν κάποια στιγμή κάνω κάποια αγορά θα την κάνω για ....αντίδραση σε αυτά τα δυο παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω τι παίζει απλά τον ανέφερε ο κ.Τακης.

      Ο Εκπτωτικός στο κάπιταλ ξανάρχισε τα βιτεάκια στη Δεη και τις αγορές.

      Διαγραφή
    2. Τι να παίζει κύριε Πινόκιο ... ο άνθρωπος είναι καταστροφή, είναι ο Μυρουδιάς (το Μ κεφαλαίο) των χρηματαγορών ... είναι δυνατό να ανασάνει το χαρτί? Αφού αυτός είναι μέσα και είναι και ένθερμος την ξέρουμε τη συνέχεια ... οι άλλοι κοιτάν τεχνική ανάλυση και κύματα ... βρε όταν ήμασταν στο κάγκελο ψάχναμε να βρούμε τι κάνουν οι μυρουδιάδες και πράταμε ακριβώς το αντίθετο ... ούτε τεχνική ανάλυση ούτε τίποτα.
      Αντιδείκτες λέγονται σήμερα στη εκμοντερνισμένη ωρολόγια ... εμείς τους λέγαμε κιρίζια, ψιμάρια, καρπαζοεισπράκτορες και κάτι τέτοια χρησιμοποιούσαμε.

      Διαγραφή
    3. Είμαι σίγουρος ότι στην πτώση μέχρι και Follie θα έχει πάρει ... αν πρόλαβε να σωθεί θα είναι λόγω αποβολής του χαρτιού.

      Διαγραφή
    4. Αν κάποιος είναι ισχυρογνώμων αλλά παράλληλα έξυπνος και εργατικός τότε θα τα καταφέρει στη ζωή.Αντίθετα οι ανόητοι αν παραμένουν ισχυρογνώμονες τότε θα οδηγηθούν στην καταστροφή.
      Πήρα λίγα δεη{για αντίδραση}δυστυχώς όχι κάτω απο 1.6 το σκςφτόμουν πολύ και πέταξε εκεί το πουλάκι και λίγους Μυτιλ.{αυτόν ίσως για Μάκρο}

      Διαγραφή
    5. Ήταν το χθεσινό μπλακ άουτ στη δεη ενα ......σήμα αγοράς αν και παράλληλα μας έδειξε για άλλη μια φορά την μεγάλη ανικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης, σε συνδυασμό με κάποια στοιχεία ΤΑ να πάρω το ρίσκο να την αγοράσω .Αλλά για αντίδραση.

      Διαγραφή
    6. Ήταν το χθεσινό μπλακ άουτ στη δεη ενα ......σήμα αγοράς αν και παράλληλα μας έδειξε για άλλη μια φορά την μεγάλη ανικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης, σε συνδυασμό με κάποια στοιχεία ΤΑ να πάρω το ρίσκο να την αγοράσω .Αλλά για αντίδραση.
      Τα μπερδευω ΚΑΙ ΛΊΓΟ με τις αναρτήσεις.Συγνώμη.

      Διαγραφή
  26. Επειδη η πατσαβουρα η μπαμπογρια η ΔΕΗ με τις ζαρες και τις ρυτιδες και την κυταριτιδα ,τους συνδικαλησταραδες ,τα τεραστια χρεοι ,τους προσεχως χαμενους πελατες, ΟΡΘΟΣ πεφτει και εχει πολυ δρομο ακομα προς τα κατω ,ειδικα αν ο βαψομαλιας συνεχισει να ανεβαζει τα επιτοκια και κανει και το γελαδερο αγορι στην τουρκια, εσεις θελετε να βρειτε σαν αποδιοπομπαιο τραγο τον φουκαρα τον βιντεακια . ΧΑΧΑΧΑ τελικα ρε παιδια καφετζουδες ειμαστε η κοιταμαι αριθμους και προοπτικες αναπτυξης στις εταιριες που σχολιαζουμε????Υ.Γ Θυμηθυτετο ,αυτη η μπαμπογρια η ΔΕΗ μια ωραια νυχτα ΙΣΩΣ να μετοχοποιησει και τα χρεοι της αν ανεβουν τα επιτοκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. https://energypress.gr/news/komision-pros-dei-thelete-epidotisi-toy-ligniti-programmatiste-noritera-tin-oristiki-aposyrsi

    Αν τελικά πάρει τα ΑΔΙ και ως αντάλλαγμα φέρει χρονικά μπροστά την απόσυρση μονάδων, πόσο μάλλον αν δεν πάρει παράταση για μονάδες τύπου Αμυνταίο, δημιουργείτε σημαντικό κενό στην ενεργειακή μας επάρκεια. Το οποίο κενό θα μεγεθυνθεί από την εφαρμογή του target model και την ενοποίηση των δικτύων χωρών της περιοχής μας.

    Τότε -εκείνη την εποχή - είτε θα επιδοτήσουμε παραγωγή φτηνού ρεύματος από γειτονικές χώρες. Δηλαδή για παράδειγμα θα εισάγουμε ΑΚΟΥΓΙΟΥγίνια, είτε οι υφιστάμενες λιγνιτικές θα μετατραπούν σε φυσικού αερίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κύριε Λόρακ η Δεη το 2012 έφτασσε στο 1.18.
    Η κατάσταση τώρα είναι αρκετά χειρότερη σε σχέση με το 2012.
    Εμένα δεν θα μου προκαλέσει εντύπωση αν στο μέλλον πάει και κάτω απο 1{0.50-0.85}.
    Οι περισσότεροι ίσως θα πιστευουν οτι είμαι υπερβολικός.
    Εσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Πινόκιο, με λίγα λόγια, γιατί θεωρείτε πως η κατάσταση στη δεη είναι χειρότερη σε σχέση με το 2012; Ευχαριστώ

      Διαγραφή
    2. Εκείνη την εποχή η ΔΕΗ πήγε 1,18 (ο ΟΤΕ 1,20, ο ΜΥΤΙΛ 2,30 κλπ) λόγω χρεοκοπίας της χώρας. Τώρα λόγω της παραφροσύνης (γιατί δεν είναι μόνο ασχετοσύνη) των κυβερνώντων οι οποίοι ανέστειλαν τα σχέδια εξυγίανσης (μικρή ΔΕΗ, εθελουσίες κλπ) κι άρχισαν τα πειράματα (ΝΟΜΕ, ανεκτικότητα τζαμπαμάγκων, εκπτώσεις, κοινωνικό τιμολόγιο με το λογαριασμό να πληρώνει η επιχείρηση δλδ οι μέτοχοι κλπ).

      Ωστόσο θεωρώ τις εκτιμήσεις του κ. Πινοκιο υπερβολικές, προσωπικά ΔΕΝ πιστεύω ότι θα "δει" ούτε καν το 1,50. Στην τελική λίγο νωρίτερα (7μηνο) ή λίγο αργότερα έρχεται άλλη, φιλελεύθερη κυβέρνηση, με άλλον σχεδιασμό για την εταιρεία.

      (προς το παρόν βέβαια δεν έχω ούτε προτίθεμαι να πάρω θέση στην μετοχή)

      Διαγραφή
    3. κ. Lorac σας πήρα τη σειρά στην απάντηση...όπως βλέπετε έχετε αναγορευθεί σε επίσημο ενεργειακό σύμβουλο στο μπλογκ χε χε και μπράβο σας. Να σας ευχαριστήσω για την διευκρίνηση για τον Μπου-Watsa. Ο Χίππης, γνωστός οπαδός της άποψης λιγότερα αλλά σιγουρότερα έχω σταθερή προτίμηση και θέση στο reit του Ινδού.

      Διαγραφή
    4. Κανένα απολύτως πρόβλημα κ.Hippy, αλλοίμονο κιόλας! Κ. Πινόκιο εδώ αποφυλακίζονται κοπρόσκυλα που φάγανε εκατοντάδες εκατομμύρια, μη τα δούμε καμιά μέρα με άλλη μορφή με τα κλεμμένα να αγοράζουν τη δεη που στα 0,50 που γράφεται θα αποτιμάτε στα 116 εκατομμύρια.

      Ο άλλος φίλος μας προφυλάσσει μη γίνει μετοχοποίηση χρεών και χάσουμε. Μην αγχώνεστε αμα δεν έχετε δεν θα χάσετε. Οπότε βρείτε αλλού ευκαιρίες ή περιμένετε τα 0,50 και τη μετοχοποίηση.


      Η Αλητεία η σημερινή γεννάει πολλλλλλλλλλά δαιμόνια. Κάποια μέρα θα με καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ. Καλό ΠΣΚ

      Διαγραφή
    5. Σορρυ διπλό ποστ αλλά το ξέχασα πριν. Η Μπουγάτσα φαγώθηκε εντελώς φρέσκια τελικά.

      Διαγραφή
    6. Καλησπέρα σας φίλε Lorac.
      Με χαρτοφυλάκιο που περιέχει 15% ΑΔΜΗΕ και 5% ΔΕΗ θα ήταν ανοησία αν δεν αναζητούσα κάθε ανάρτηση σας.Όπως έγραψε και ο φίλος Ηλίας hippy έχετε δικαίως λάβει τον τίτλο του"Ενεργειακού".
      Μόνος ενδοιασμός μου στις κινήσεις σας η ταχύτητα τους.Βέβαια ο χρόνος τρέχει διαφορετικά για σας τους νέους οπότε πιθανώς να κάνω λάθος.
      Και έχετε δίκιο για την σημερινή αλητεία,αν και αρχίζω να ψυχανεμίζομαι ότι το φαινόμενο θα αρχίσει να γίνεται συχνότερο.Άλλωστε μας προετοίμασε ο κύριος Ευρωβουλευτής. Με την εκτίμηση μου.

      Διαγραφή
    7. Αγαπητέ κ.Νίκο, εκφράζεται ένα ενδοιασμό για την ταχύτητα κινήσεων. Δεν υπάρχει θέμα να ξέρετε αλλά μια και είστε φυσικός, θα έπρεπε να ξέρετε ότι ως συλλογισμός από άποψη βασικής φυσικής είστε λάθος. Όταν δύο μέσα ίσης μάζας διανύσουν την ίδια απόσταση με άνοδο σε ελικοειδή και δύσκολο δρόμο με ισόποση κατανάλωση ενέργειας και φτάσουν στη κορυφή έχουν αποκτήσει την ίδια δυναμική ενέργεια. Η διαφορά στην ταχύτητα ανάβασης τί μας δείχνει?

      Διαγραφή
    8. Η ενέργεια είναι ένα φυσικό μέγεθος που το αντιλαμβανόμαστε κυρίως από τα αποτελέσματα της, που είναι γνωστά σαν "έργο" (W)

      Το μέγεθος που αφορά το πόσο γρήγορα παράγεται κάποιο έργο ή μετατρέπεται μια μορφή ενέργειας (κινητική εν προκειμένω) σε κάποια άλλη (πχ δυναμική) λέγεται ισχύς (P)

      Τα δυο μεγέθη συνδέονται με τον τύπο Ισχύς = Έργο/Χρόνο (P = W/T)

      Η διαφορά στην ταχύτητα ανάβασης λοιπόν μας δείχνει διαφορά αποδοτικότητας.

      Διαγραφή
    9. Δεν έγραψα τα παραπάνω απλά πράγματα βέβαια (Φυσική Γυμνασίου) σαν απάντηση στον καλό φίλο κ. Lorac αλλά σαν εισαγωγή για την παρακάτω λογική-παράλογη (αλλά σίγουρα διασκεδαστική) νοητική άσκηση.

      Κάποιοι πιστεύουν ότι ο πλούτος είναι φυσικό αποτέλεσμα της ευφυίας και της σκληρής δουλειάς. Στον παρόντα ιστότοπο έχω διαβάσει σχόλια από κάμποσα εξαιρετικά μυαλά των οποίων "ζηλεύω" τον τρόπο σκέψης, με προεξάρχοντα τον οικοδεσπότη. Για χρήμα όμως λίγα πράγματα. Θα πείτε είναι θέμα χρόνου να προκύψει κι αυτό. Λάθος και μάλιστα Μεγάλο. Η ευφυία αδυνατεί να σε κάνει πλούσιο και θα το αποδείξω θεωρητικά ευθύς αμέσως:


      Θεώρημα των Μισθών

      Το θεώρημα του Dilbert για τους Μισθούς λέει ότι οι μηχανικοί, οι οικονομολόγοι, οι προγραμματιστές και οι άλλοι επιστήμονες δεν θα μπορέσουν ποτέ να πάρουν μισθούς τόσο υψηλούς όσο οι πωλητές, οι υδραυλικοί ή οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ. Το θεώρημα αποδεικνύεται με μια απλή μαθηματική εξίσωση η οποία βασίζεται σε 3 αξιώματα.

      1) Η γνώση είναι δύναμη, είναι ισχύς στην κοινωνία (Γνώση = Ισχύς)

      2) Ο χρόνος είναι χρήμα (Χρόνος = Χρήμα)

      3) Ισχύς = Έργο/Χρόνος (ο γνωστός νόμος της Φυσικής P = W/T)

      Εφ΄όσον λοιπόν η Γνώση = Ισχύς και η Ισχύς = Έργο/Χρόνος εύκολα συνάγεται ότι Γνώση =Έργο/Χρόνος και λύνοντας ως προς χρόνο έχουμε Χρόνος = Έργο/Γνώση (και επειδή ο Χρόνος = Χρήμα) τελικά συνεπάγεται ότι το

      Χρήμα = Έργο/Γνώση (εξίσωση του Dilbert)

      Από αυτήν την τελευταία εξίσωση διαπιστώνουμε πως όταν η Γνώση τείνει στο μηδέν (Γ ---> 0) τότε το χρήμα τείνει στο άπειρο.

      Κι αυτό άσχετα με το παραγόμενο Εργο (απλά σε περίπτωση που και το Εργο ---> 0 κάτι που συμβαίνει σε πολλές ΔΕΚΟ, Δήμους κλπ έχουμε περίπτωση αοριστίας όπως μάθαμε στη μελέτη ορίων συναρτήσεων της Γ΄Λυκείου)

      Συμπέρασμα

      Οσα λιγότερα ξέρεις τόσο περισσότερο χρήμα αποκτάς.


      (η περίπτωση όσων την περίοδο της πτώχευσης 2011-2012 ακολούθησαν για τις οικονομίες τους το "σίγουρο" δρόμο της προθεσμιακής κατάθεσης αντί των ομολόγων ή μετοχών το αποδεικνύει και πειραματικά. Βέβαια προς το παρόν τους νικούν στα σημεία αυτοί που προτίμησαν τα ΕΓΔ. Αν είχαν φάει κανένα κούρεμα κι αυτοί τότε η νίκη των "προθεσμιακών" θα ήταν ολοκληρωτική χα χα χα).

      Καλό Σ/Κ

      Διαγραφή
    10. Διαφωνώ στο όλον κύριε hippy ... θεωρήσατε απο την αρχή αντιστρόφως ανάλογα τα ποσά Γνώση και χρήμα και καταλήξατε σε αυτό το συμπέρασμα ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.

      Η γνώση και η ευφυΐα όταν το θελήσει μπορεί να φέρει χρήμα και μόνο χρήμα. Αρκεί να το θελήσει. Αυτό πιστεύω και δεν έχω σκοπό να το αποδείξω ... απλά καταθέτω ότι διαφωνώ ... όπως διαφωνώ και στο θέμα των προθεσμιακών ... οι αντίστοιχοι Κύπριοι προθεσμιακοί κλαίνε με μαύρο δάκρυ ... και κουρεύτηκαν κάποιοι και κάποιοι άλλοι βρέθηκαν με μετοχές στα χέρια τους ...

      Στο μόνο που θα συμφωνήσω ότι όσο περισσότερο κωλόφαρδος είσαι τόσο περισσότερο χρήμα μπορεί να βγάλει τότε είμαι ΟΚ. Αλλά και η κωλοφαρδία κάποτε τελειώνει και οι Γκαστόνε καταντούν απένταροι Ντόναλντ Ντακ.

      Διαγραφή
    11. Όσοι λοιπόν την περίοδο της πτώχευσης 2011-2012 ακολούθησαν με τις οικονομίες τους το "σίγουρο" δρόμο των μετοχών, των ψαγμένων μετοχών και έκατσαν πάνω σε αυτές και περίμεναν τότε σήμερα είναι βαθύπλουτοι.

      Η απόδειξη απλή ... αν σήμερα σας γύρναγα το 2011-2012 με τις γνώσεις του ΣΗΜΕΡΑ και τι θα συμβεί στο μέλλον εως και το 2018 .... προθεσμιακή θα αγοράζατε? Εγώ λέω ότι θα αγοράζατε μετοχές (δεν γράφω ποιες ... τις ξέρετε) απλά για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται ΓΝΩΣΗ και ΕΥΦΥΙΑ και προπαντός να μην είμαστε συντηρητικούρες , αλλά Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν για να φτιάξουμε μια Google!!!

      Διαγραφή
    12. Το θεώρημα του Dilbert για τους Μισθούς και παπαρδέλες μάντολες.
      Έτσι τον βόλευε έτσι τα έβαλε και χαρά όλοι οι μέτριοι ... βολεμένοι.

      Εγώ θα έπαιρνα τον τύπο F = m * a
      όπου F = δύναμη = χρήμα
      m = μάζα = ευφυΐα και
      a = επιτάχυνση = ανήσυχο μυαλό

      Διαγραφή
    13. Κύριε Τάκη η ζωή είναι μικρή κι εγώ 65, προσπαθώ να την περνώ κατά το δυνατόν ευχάριστα...το κειμενάκι μου το έδωσε ένας μαθητής μου 7-8 χρόνια πριν...ο Dilbert απ΄ότι είδα τότε ήταν ήρωας από κόμικ...μου φάνηκε πολύ χαριτωμένο (κι ακόμα μου φαίνεται).

      Οι προτάσεις 1) και 2) είναι λαϊκές παραδοχές-αξιώματα προφανώς αυθαίρετα (άσε που άλλο πράγμα η δύναμη και άλλο η ισχύς που ο Dilbert ταύτισε για να κάνει την αμπελοφιλοσοφία του).

      Ωστόσο για το ΧΑΑ πιστεύω ότι έχετε εν μέρει δίκιο. Σήμερα πολλές μετοχές είτε έχουν πτωχεύσει είτε διαπραγματεύονται σε πολύ χαμηλότερες τιμές απ΄το 2011-2012...πχ. ΔΕΗ, ΑΤΕ, ΤΤ και λοιπές τράπεζες, Κατασκευαστικές πλην ΓΕΚΤΕΡΝΑ και τουλάχιστον 8/10 μικρές σε αντίθεση με τις προθεσμιακές των ανέμελων "νοικοκυραίων" που τελικά επέπλευσαν (μην μου πείτε πως η ΔΕΗ "έγραψε" διψήφιο το 2013...εκείνη την περίοδο και στο μπλογκ σας (μπλογκ μας) οι θαμώνες πιθανολογούσαν 15αρια και 20άρια και τελικά εγκλωβίστηκαν). Εσείς και 1-2 ακόμα ΔΕΝ είστε τυπικό δείγμα μαριδαίου, είστε από άλλη στόφα. Εγώ, το έχω ομολογήσει, είμαι "εξαρτημένος" μετοχόφιλος (ευτυχώς όμως εκείνη την περίοδο είδα και τα "κουρεμένα" psi ομόλογα)

      Κρατώ τον τύπο F = m * a και τον ονομάζω Θεώρημα του Τάκη

      Κρίμα όμως που πήρατε στραβά το κειμενάκι και δεν το διασκεδάσατε

      Διαγραφή
    14. Επαναφορά στο ορθό

      Εσείς και 1-2 ακόμα ΔΕΝ είστε τυπικό δείγμα κερδοσκόπου, είστε από άλλη στόφα...αυτήν του "διαβασμένου επενδυτή".

      Διαγραφή
    15. Κύριε hippy δεν μιλάμε για εμένα ή για εσάς ... ούτε για μετοχές ή προθεσμιακές. Μιλάμε για την γνώση, την ευφυία και αν θέλετε να το γενικεύσουμε λίγο περισσότερο βάζω και το ταλέντο ... όποιος δεν έχει αυτά τα χαρίσματα δεν μπορεί να βγάλει χρήμα ... γιαυτό μιλάμε και τίποτα άλλο.

      Το κειμενάκι δεν το πήρα στραβά ... με διασκέδασε. Πάντα με διασκεδάζουν απόψεις που θέλουν τους μετρίους να τους παρουσιάσουν ως κάτι το υψηλό. Κάνω γούστο με κάτι τέτοια ... απλά έπρεπε και εγώ να προσγειώσω λίγο το αεροπλανάκι των μετρίων.

      Ε = m*c2
      αυτόν τον τύπο να κρατήσετε όπου Ε = ενέργεια = χρήμα
      m = μάζα = ευφυΐα και
      c = επιτάχυνση = ανήσυχο μυαλό

      Διαγραφή
    16. Προτείνω και το μέγεθος p:πλεονεξία η οποία παίρνει τιμές στο διάστημα (0,1)
      οπότε E=m*c2*(1-p)

      Διαγραφή
  29. Για αυτόν το λόγο κύριε Τάκη φορτώνω Περσέα και ΔΕΗ για να είναι νομίζω η τελική μετά νομίζω καθαρά ερασιτεχνικά για το κέφι μου που λένε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ θα βάλω το απλό ερώτημα.
      Δηλαδή είναι δύσκολο να φορτώσουμε ΔΕΗ όταν έρθει η ώρα της? Παίζετε με πάνω απο 300.000 μετοχές στης καθισιά σας στη ΔΕΗ? Αν ναι τότε καλά κάνετε και βιάζεστε να φορτώσετε όλοι όσοι φορτώνετε.

      Διαγραφή
  30. Σε γενικές γραμμές νομίζω πως το ίδιο ερώτημα "είναι δύσκολο να φορτώσουμε όταν έρθει η ώρα του" μπορεί να τεθεί και για τον Περσέα.

    Όπως είχατε αναφέρει στο παρελθόν σε "αντιρρησία" συνάδελφο επενδυτή τα παρόντα επίπεδα τιμών προσφέρουν σχετική ασφάλεια. Ο αγοραστής (κοινοπραξία Amerra-Mabudala) είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε δημόσιες προτάσεις χοντρικά σε 7-9 μήνες από σήμερα. Σύμφωνα με τον νόμο η τιμή θα είναι είτε η υψηλότερη που έγινε συναλλαγή "κατά τους έξι (6) μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας κατά την οποία ο προτείνων κατέστη υπόχρεος να υποβάλει δημόσια πρόταση" είτε στο " ογδόντα τοις εκατό (80%) της λογιστικής αξίας ανά μετοχή, με βάση τα στοιχεία του μέσου όρου των τελευταίων δύο δημοσιευμένων οικονομικών καταστάσεων του ν. 3556/2007" δλδ περίπου 1,30 χ 80% = 1,04...συνεπώς μου φαίνεται λογικό η διακύμανση μεταξύ 0,75-1,00 να ταλαντώνεται. Το ενδεχόμενο να κινηθεί αυτόνομα, εκτός των ορίωνν δεν μου φαίνεται πιθανό στο προσεχές 12μηνο. Από την άλλη βέβαια είναι στοίχημα πολύ μικρού ρίσκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δεν νομίζω κύριε hippy ότι προσδοκούμε την δημόσια πρόταση εγώ προσδοκώ ότι έλεγε ο κύριος Τάκης να λάβει από τα σαράντα τα είκοσι εφτά για να μην πω όλα μετά τα λεμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. χρηματιστηριακό τρελό παιγνίο ο Πέρσεας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μπόρις Τζόνσον: Αν πιστεύετε ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει τελειώσει, ήπιατε πολύ ρετσίνα

    Πηγή: Μπόρις Τζόνσον: Αν πιστεύετε ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει τελειώσει, ήπιατε πολύ ρετσίνα | iefimerida.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλησπέρα.
    Που θα αγοράζατε εσείς εάν ήσασταν νέος επενδυτής ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΚΥΡΙΕ
    Ανώνυμος ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ -ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΑΡΔΑΡΟΜΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Από το σχόλιο σου... τρέχω να αγοράσω.
    Κοτόπουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πούλησα τη Δεη πια με κέρδος. Εχει τη δυνατότητα να πάει και πιο πάνω αυριο αλλά δεν ήθελα να ρισκάρω.

    Ο κ.Δημήτρης Π που ρωτάει πιο πάνω να του θυμίσω οτι κέρδη για το έτος 2017 η Δεη για το έτος 2017 είχε λόγω της πώλησης του Αδμηε . Επιπλέον θυμίζω τα εκκατομμύρια δικαιώματα ρύπων που η αγορά τους το 2017 ήταν κάπου στο 4.5 και απο δω και πέρα θα αυξάνεται συνεχώς.Το 2019 ή το αργότερο ταρχές του 2020 θα είναι ακόμα και 30.Είναι πολλά.Εντάξει λόγου χάρη πολλοί βλέπουν τη λογιστική αξία της που είναι κοντά στο 0 και πιστεύουν οτι είναι άγρια υποτιμημένη αλλά ακόμα έχω αμφιβολίες αν είδαμε τον πάτο της.

    Μην αγανακτήσετε το 0.5 με 0.85 σαν στόχοι δεν εννοώ μόνο Δεη αλλά και δεή και αδμηε.
    Και θεωρώ καλή ευκαιρία όταν έρθει η ώρα τον αδμηε.

    Δεν πιστεύω οτι είμαι έξυπνος για αυτό σε καμιά περίπτωση ισχυρογνώμων .Μπορεί να κάνω και λάθος.Θα δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έδωσα και τα Μυτιλ. Έγραψα ίσως για μάκρο πιο πάνω αλλά άλλαξα γνώμη για τα συγκεκριμένα κομμάτια.

      Πιθανολογώ οτι τέλειωσε σήμερα το 743 η αντίδραση απο τις 700.Δεν νομίζω να έχει δυνάμεις/αγοραστές για να το πάνε πάνω στις 755 μονάδες.

      Διαγραφή
    2. Το 2017 οι ελεύθερες ταμειακές ροες της ΔΕΗ είναι πάνω από μισό δισεκατομμύριο και ο καθαρός δανεισμός κάτω από 4 δισεκατομμύρια.

      Απλά πράγματα.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα , γιατρέ μου τι θέλετε να πείτε με αυτό κάτι νεότερο από το μέτωπο των τιμών για την ΔΕΗ έχουμε αφού την σορτάρουν μέχρι εσχάτων ακόμα , σήμερα δεν είδα τον αγοραστή με τα 250.000 ούτε χτες νομίζω.

      Διαγραφή
  38. Ξαναγόρασα λίγες δεη σήμερα για ενα .....γρήγορο.
    Πάντως είχανε καλύτερη συμπεριφορά απο τις τράπεζες.
    Ναι μεν πιθανολογώ οτι θα έχουν καλύτερη αντίδραση οι τράπεζες αλλά δεν θέλω να ρισκάρω για αυτό πήρα δεη. Αν και δεν είμαι πολύ σίγουρος που θα την δώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χτύπησαν τα sl.Άχαρτος πάλι!
      Πάντως μπορεί απο πιο κάτω να δοκιμάσει για το 1.66 με 1.7
      Υπομονή.

      Διαγραφή
  39. Κύριε Τάκη καλησπέρα , θα ήθελα την άποψη σας για την συνέχεια της Ελληνικής χρηματαγοράς , το γνωρίζω βέβαια ότι δεν σας ενδιαφέρει τι κάνει ο ΓΔ αλλά ζούμε στιγμές παραλογισμού στο ταμπλό με ατελείωτες ουρές πωλήσεων, η ΔΕΗ με έχει διαλύσει εντελώς και θα ήθελα να ρωτήσω αν κινδυνεύουμε να χάσουμε εντελώς τα χρήματα μας στην ΔΕΗ γιατί πραγματικά εχω απογοητευτεί πλήρως , σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Geopard, εγώ προσωπικά αν είχα διαθέσιμα χρήματα αυτό το καιρό, γιατί είναι όλα ήδη επενδυμένα, θα ετοιμαζόμουν για αγορές σε επιλεγμένα χαρτιά που διορθώνουν αυτές τις μέρες. Βέβαια εγώ δύσκολα πουλάω / αποχωρίζομαι τις ζημιές μου :|

      Όσο για τη ΔΕΗ, και γω χάνω με βάση τη τιμή κτίσης, αλλά πραγματικά πιστεύετε πως θα υπάρξει κάποιος πολιτικός, οποιασδήποτε απόχρωσης, που θα αφήσει τη ΔΕΗ να χρεοκωπήσει; Σκεφτείτε για πόσους ψήφους μιλάμε. Δε λέω ότι θα βγάλει κέρδη κλπ κλπ, αλλά δε πιστεύω να πάει στο 0.

      Διαγραφή
    2. Η ΔΕΗ να χρεοκοπήσει???? Ήμαρτον...μην ακούτε τον κάθε ανόητο κ. Geopard. Εάν υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο το ομόλογο λήξεως 1/5/2019 θα είχε γονατίσει* αλλά αυτό όπως βλέπετε κινείται απολύτως αγέρωχα. Σε αντίθεση με τα κρατικά που υποχώρησαν σημαντικά ανεβάζοντας αποδόσεις.

      https://www.finanzen.at/anleihen/eo-notes_201416-19_regs-anleihe-2019-xs1063837741

      http://en.boerse-frankfurt.de/bonds/yieldcalculator

      Προσωπικά πάντως εάν είχα αγοράσει νωρίς ψηλά ΔΕΝ θα έψαχνα τα χαμηλά κάνοντας συνεχώς μουαγέν...συνήθως τα ρευστά εξαντλούνται πριν τον πάτο κι αρχίζει η απελπισία...σε αυτές τις περιπτώσεις προτιμώ να περιμένω το επιβεβαιωμένο γύρισμα του χαρτιού και ψωνίζω μετά πληρώνοντας φυσικά 5-7% ακριβότερα (και για να μην μου κακοφαίνεται ονομάζω αυτό το κόστος ασφάλιστρο ασφαλείας)

      * τα αντίστοιχα ομόλογα πχ της ΦΟΛΙ διαπραγματεύονται σε τιμές χρεοκοπίας στο 25-30% της αξίας τους (προσωπικά όμως ούτε κι αυτή πιστεύω πως θα χρεοκοπήσει...το πιθανότερο είναι να διαμελισθεί και να έρθει σε κάποιου είδους συμφωνία με τους πιστωτές όπως έγινε στην ΦΡΙΓΟ)

      Διαγραφή
    3. Άψογος όπως πάντα κύριε hippy σας ευχαριστώ για τις γνώσεις που μεταφέρετε αλλά και για την οπτική σας πάνω στο θέμα

      Διαγραφή
    4. Κύριε hippy, θέλω κι εγώ να σ' ευχαριστήσω για όλα όσα μοιράζεσαι μαζί μας, θα ήθελα την άποψή σας και του κυρίου Τάκη, έχω μτχ δεη πριν την αποκοπή του αδμηε, έχω κάνει αύξηση θέσης στην δεη στα 2 ευρώ. Το ερώτημα μου: Να κάνω τώρα τον αδμηε σε δεη?

      Διαγραφή
    5. Έχω επενδυτική θέση στον ΑΔΜΗΕ. Και τον πίνω κανονικά όπως και οι συνάδελφοι με την ΔΕΗ (απλά εγώ τον πίνω με "ολίγη" ενώ οι συνάδελφοι "σκέτο" θα λέγαμε χαριτολογώντας αυτοσαρκαζόμενοι). Με την δική μου οπτική είναι απολύτως βέβαιο ότι τα χοντρά λεφτά θα τα δώσει η ΔΕΗ (300% έναντι 100% max του ΑΔΜΗΕ απ΄τα σημερινά επίπεδα). Παρ΄όλα αυτά δεν σκοπεύω να τον κάνω τράμπα διότι η θέση είναι επενδυτική, τον έχω για το μέρισμα αντί προθεσμιακής.

      Έχω κατά νου να μπω δυνατά στη ΔΕΗ όταν μας δείξει πως γυρίζει (με φίλτρο 3 ημερών) δίχως όμως να πουλήσω τον ΑΔΜΗΕ. Εάν όμως δεν είχα ρευστότητα ΝΑΙ θα τολμούσα την τράμπα όπως την περιγράφετε κύριε CharmΤ. Σε κάθε περίπτωση η παρούσα πτώση πιθανολογώ-ελπίζω πως κάπου εδώ ολοκληρώνεται. Η κατάσταση στην χώρα δεν είναι ρόδινη, ιδιαίτερα με τους συριζοάσχετους αλλά τα χειρότερα είναι πίσω. Δεν νομίζω να ξαναδούμε τις "αγριάδες" Φεβρουαρίου/16 ούτε καν του Νοεμβρίου/17. Αν ήμουν δε Τσίπρας-εν όψει εκλογών-στην αρχή του 2019 θα προανήγγειλα και το τέλος των capital controls. Άλλωστε δεν του έχει μείνει και κανένα άλλο σοβαρό όπλο.

      Διαγραφή
    6. Κύριε hippy μια μόνο υποσημείωση σε αυτό που λέτε που με βρίσκει σύμφωνο απλά εδώ που είμαστε υπάρχει ο κίνδυνος της Τουρκίας και των αναδυόμενων αγορών και ίσως να υπάρξουν αναγκαστικές πωλήσεις από ξένα φαντ αν δεν τις βλέπουμε ήδη με απρόβλεπτες συνέπειες για εμάς βέβαια πάνω σε αυτό θα ήθελα την άποψη σας κατά πόσο θα επηρεαστούμε σε ένα μαζικό sell των ξένων μην παραβλέπουμε ότι είμαστε 8-9 χρόνια στην μιζέρια και την χρηματιστηριακή κακομοιριά.

      Διαγραφή
    7. Ότι λέτε ισχύει. Όμως η ερώτηση είναι "πόσα εξ αυτών τα βλέπετε μόνο εσείς και όχι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στο ΧΑΑ?" Γιατί εάν τα βλέπουν και οι άλλοι τότε τούτη τη στιγμή προεξοφλούνται στο ταμπλό (αν δεν είναι ήδη προεξοφλημένα). Και τι γράφω λοιπόν με αφορμή τη ΔΕΗ? Σφίξτε το χρήμα που υπάρχει στο χαρτοφυλάκιο και κάντε λίγο υπομονή μέχρι να δώσει σήμα αναστροφής πριν ξαναγοράσετε. Εάν πάει ποιό κάτω ακόμα καλύτερα, θα πάρετε περισσότερα κομμάτια και θα μειώσετε την μέση τιμή. Προσωπικά όπως ξέρετε μια και συχνάζουμε στα ίδια στέκια, μεταπήδησα στους απαισιόδοξους σχετικά νωρίς, την 1η μεταπασχαλινή εβδομάδα αιτιολογόντας πως πιθανολογούσα το "Τσακάλο δώσε κι άλλο"...έλεγα θα περιμένω μέχρι τον Νοέμβριο αλλά σε κάποια χαρτιά (πχ αυτά που θα συμμετάσχουν στο rebalancing του FTSE) άρχισα νωρίτερα.

      Ο γενικός κανόνας είναι πως είτε έχω κακό περιβάλλον και καλές τιμές μετοχών είτε καλό περιβάλλον και ακριβές τιμές...και τα δυο οι συναλασόμενοι τα χρειαζόμαστε

      Διαγραφή
    8. Κυριε CharmT η αγορά δεν είναι σε καλή φάση ... μη βιαστείτε να κάνετε τοποθετήσεις.
      ΑΔΜΗΕ το εχω δηλώσει ... αν πάει στην περιοχή του 1,1 θα τοποθετηθώ.
      ΔΕΗ λίγα κομμάτια ίσα να την παρακολουθώ.
      Μην κινείστε στην αγορά όταν αυτή δεν είναι καλή ... μην του κάνετε προμήθειες.

      Διαγραφή
    9. Και όσο ο ΑΔΜΗΕ πάει προς την περιοχή του 1,1 τόσο δυσκολότερα να σκέφεστε στην πώληση του. Στο 1,55 δεν θα πούλαγα ΑΔΜΗΕ.
      Αλλά εγώ κοιτάζω πιο μακρυάααα και όχι αύριο μεθαύριο.

      Διαγραφή
    10. κ.Τάκη, κ.hippy, σας ευχαριστώ για την διάθεσή σας, παρεπιπτόντως πάω σε μια άλλη σκέψη, κ. Τάκη πολλάκις έχετε εκφράσει την αρνητική άποψή σας για τις συστημικές τράπεζες, δεδομένου ότι έχουν κάνει πλέον όλες reverse split τα δε capital controls έχουν χαλαρώσει και τίνουν να ανακληθούν, οι τιμές των τραπεζών έχουν χάσει όλα τα κέρδη του 2018 και όχι μόνον περνώντας σε υπερππουλημένη. θα θεωρούσατε ότι ίσως τώρα να αποτελούν επενδυτική επιλογή ή εκτιμάτε μια τέτοια περίπτωση μετά απο αμκ που όπως&δήποτε θα προκύψουν?

      Διαγραφή
    11. Εγω δεν βαζω χρημσ κοιτωντσς μετα απο 3 ή 6 μηνες ... αυτα τα κανουν οι traders .. ειμαι Μπαφετικης φιλοσοφιας. Αρα ακομη δεν μου κανουν οι τραπεζες ... που εχουν πολλη δουλεια. Η μονη τραπεζα που μου κανει ειναι η BOCH ... που ειναι κλασεις ανωτερη απο τις Ελληνικες. Αυτα τα ειχα γραψει οπως και την τιμη εισοδου στη Boch

      Διαγραφή
    12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    13. Καμία αγορά δεη ως τώρα και trading στον αδμηε. Τα καλά νούμερα θα έρθουν από μόνα τους σαν ώριμα σταφύλια του Σεπτέμβρη! Από την άλλη bank-o-trade και αν αποτίμησα καλά την ομιλία του ΠΣΚ, θα έχει πληρωμή γρήγορα ένα 15-20%

      Διαγραφή
    14. Απαντήσατε κύριε Lorac την ώρα που έγραφα το μήνυμα για το ΠΣΚ .

      Διαγραφή
  40. Κύριε hippy άψογος όπως πάντα , θεωρητικά το κάτω στην ΔΕΗ δεν έχει τελειώσει ακόμα αφού τα γνωστά παπαγαλάκια (ο Φλουδόπουλος σήμερα χτυπάει το Παναγιωτάκη )και συνεχίζουν να πυροβολούν την ΔΕΗ όταν θα σταματήσουν ίσως να είναι για αύξηση θέσης όπως λέτε, ο κύριος Lorac πως βλέπει τις ανακοινώσεις της ΔΕΗ για τα ΑΠΕ μέχρι το 2030 http://www.capital.gr/epixeiriseis/3314621/se-15plasiasmo-tou-simerinou-dunamikou-tis-se-ape-stoxeuei-i-dei-mexri-to-2030

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελεεινότερος και πιο ξεφτιλισμένος του φλουδόπουλου δεν υπάρχει. Τον παρακολουθώ απ' το 2012 που μπήκα στη δεη. Ειλικρινά, πιστεύω ότι 90% του λένε τι να γράψει οι ανταγωνιστές της δεη. Αν ήμουν η ΔΕΗ και σεβόμουν λίγο την εταιρεία και τους μετόχους θα του χα κάνει 100 μηνύσεις για συκοφάντηση/διάδοση ψευδών ειδήσεων κλπ.

      Διαγραφή
  41. Καλησπέρα σας. Εστίασες σε λάθος κομμάτι στην ομιλία Παναγιωτάκη (ΔΕΗ), αλλού είναι το -πολύ- ζουμί.

    Παρόλα αυτά για τα ΑΠΕ που ρωτάς. Ναι είναι λογικό από το ποσοστό που έχει σήμερα η δεη σε αυτή την αγορά να ανέβει κατά 500-600 Mw. Σαν νούμερο μαζί με τις ιδιωτικές επενδύσεις θα βοηθήσει να πιάσουμε τον επόμενο εθνικό στόχο στο μείγμα ενέργειας. Δηλαδή κάπου ή πάνω από 30%. Βέβαια στον αριθμό αυτό υπολογίζω και αρκετά υβριδικά όπως της Ικαρίας, αλλά ο κύριος όγκος >400Mw θα είναι κλασσικά φωτοβολταικά-αιολικά

    Προσέξτε τώρα το 30% δεν αφορά τα σημερινά νούμερα αλλά τα μελλοντικά. Όπως έχω ξαναγράψει πολλές φορές και στον k. Hippy η ΡΑΕ έχει αποτύχει να προβλέψει ορθά αυτά τα νούμερα και είναι πολύ πιθανών από το 2022 και μετά να έχουμε πολύ γέλιο. Γιατί μιλάμε για νούμερα πάνω από 20% μεγαλύτερα από τα σημερινά, ενώ οι προβλέψεις δείχνουν πρόβλημα για τα σημερινά νούμερα (ή μικρή αύξηση αυτών) υπολογίζοντας τις μονάδες που ήδη υπάρχουν ή έχουν δρομολογηθεί για κατασκευή, πλην της νέας του Μυτιλ

    Όπως και να έχει μιλάμε για μεγάλα ποσά επιδοτήσεων/επενδύσεων που μπορεί να τα βρει ως εταιρία από την αποεπένδυση των λιγνιτικών ή/και δανεισμό.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Lorac ευχαριστώ για την οπτική σας στο θέμα ,αν την αφήσει η Γενοπ μια χαρά θα τα καταφέρει μετά την αποεπένδυση από τα λιγνητικά και όταν σταματήσουν τα Νομε (συζητάνε για παράταση νομίζω και είναι κακό) μαζί με μια αύξηση στην τιμή του ρεύματος που νομίζω ψήνετε και η αγορά θα την δεχτεί αναγκαστικά τότε ίσως πλησιάζει η ώρα της αντίδρασης στην ΔΕΗ. Μιας και δεν είδα σχόλιο από για την χθεσινή και σημερινή εμφάνιση του Τσίπρα θα ήθελα μια άποψη γιατί εμένα μου άρεσε που ήταν αρκετά φειδωλός στις παροχές που έταξε δείγμα καλό για την βραχυπρόθεσμη συνέχεια της Ελληνικής χρηματαγοράς αλλά και ότι οι αριστερούληδες αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι οι αγορές δεν σηκώνουν αστεία.

      Διαγραφή
  42. Πιστεύω ότι πολλοί έχουν φορτώσει τα γαϊδουράκια τους με ΔΕΗ μέχρι τα μπούνια κι έτσι και κάνει άλλο ένα 10-20% κάτω θα σκάσουν. Φαίνεται και από τα φόρουμ του κάπιταλ που έχουν αυξημένη κινητικότητα. Θέλει υπομονή και να μπορείς να δεις τη θέση σου να χάνει ακόμα και 50%. Δεν είναι εύκολο να βρεις τον πάτο κι επίσης τα μουαγιέν δεν είναι ότι καλύτερο. Άλλωστε όταν η ΔΕΗ αποφασίσει να κάνει κίνηση, αφού προηγουμένως κουράσει τους συμμετέχοντες, θα δώσει ένα 100% για πλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Να και τιμές κάτω απο 1.50 για τη Δεή.{1.48}
    Κύριε Hippy τίποτα δεν είναι αδύνατο.

    Και η κατηφορα θα συνεχιστεί και πολύ φοβάμαι οτι θα γίνει και με μεγάλη ένταση.
    Οκ Θα έχει και κάποιες αντιδράσεις.

    Δεν έχω πειστεί οτι υπάρχει κάποιο σχέδιο.Πολύ πιθανή να συζητήσουμε και την περίπτωση αμκ.

    Θα προτιμήσω στο μέλλον να επενδύσω σε αδμηε παρά σε δεη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. πινοκιο προφανώς αναφέρεστε στην άποψη μου ότι η εταιρεία δεν κινδυνεύει με χρεοκοπία (προφανώς και επιμένω) και ότι στο ταμπλό ίσως δεν δει καν το 1,50. Συνέχισα όμως συστήνοντας σε όποιον έχει επενδυτική θέση στην μετοχή να μην βιαστεί να κάνει μουαγέν αλλά να σφίξει το χρήμα του και να περιμένει "επαληθευμένο" σήμα αγοράς (από 3ήμερο φίλτρο).

      Ωστόσο συνολικά αισθάνομαι δικαιωμένος που επέλεξα να μην επενδύσω στην ΔΕΗ για μια σειρά από λογικούς (σε μένα) λόγους (και έναν κερδοσκοπικό). Η εταιρεία έχει μεν αξία όμως...έχει ταυτόχρονα ανίκανη, ανάπηρη μυωπική διοίκηση που αδυνατεί να καταλάβει-οραματιστεί το μέλλον (άργησε δραματικά να κάνει ΑΠΕστροφή)...έχει εργαζομένους που δεν την αγαπούν αλλά αντίθετα σαν νταβατζήδες την απομυζούν...κι έναν μ@λ@κα διαχειριστή υπουργό που για να την βοηθήσει-τάχα-της δίνει ψυχοφάρμακα (ΝΟΜΕ). Ανέλαβαν μια υπερδανεισμένη εταιρεία και αντί προσπαθήσουν να εξυπηρετήσει-μειώσει τον δανεισμό της έκαναν επιστροφή κεφαλαίου σε μικρομετόχους και κράτος (ΑΔΜΗΕ). Ανόητοι και γκαντέμηδες αφού τους έκατσε και η αύξηση της τιμής των ρύπων. Προσωπικά θεωρώ συνυπεύθηνους και τους προηγούμενους που της φόρτωσαν την είσπραξη του χαρατσιού-Ε(ν)ΦΙΑλτη. Αυτό το τελευταίο ήταν κι ο βασικός λόγος που, εδώ στου Τάκαρου, το 2014 επιχειρηματολόγησα πως βλέπω πτώση στη μετοχή και βγήκα.

      Συνεχίζω να βλέπω τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο. Δηλαδή σκοπεύω να μπω επενδυτικά στη μετοχή αλλά για να το κάνω θέλω επαληθευμένη-φιλτραρισμένη αλλαγή τάσης ή εξαγγελία εκλογών.

      (ο κερδοσκοπικός λόγος είναι ο γνωστός..."ευκαιρία που την βλέπουν όλοι δεν είναι ευκαιρία")

      Διαγραφή
    2. Ο κύριος hippy άλλη μια φορά χορταστικός και εύστοχος και από τους λίγους που μοιράζονται σημαντικές απόψεις για την ΔΕΗ και τον ευχαριστώ για αυτό όπως και τον οικοδεσπότη , το χώσιμο δίκαιο ή άδικο πάει σύννεφο στην ΔΕΗ αλλά και η Ελληνική χρηματαγορά δεν βοηθάει καθόλου μιας και το κλίμα μετά την σφαλιάρα της Φολί έχει χαλάσει σε υπερβολικά μεγάλο βαθμό και όπως βλεπω τα πράγματα σύντομα μπορεί να βρεθούμε κάτω και από τις 600 μονάδες αφού διασπαστούν οι 650-660 μονάδες πρώτα , είμαστε στα μέσα Σεπτεμβρίου και σχεδόν 8 μήνες είμαστε πτωτικοί και το sell in May and go away επαληθεύτηκε το είχε πει ο κύριος Τάκης ξεκάθαρα και ο κύριος hippy άμεσα με αλλά λόγια καθώς και ο κύριος ArTaXiA στο δίπλα φόρουμ ότι είχε πουλήσει σχεδόν όλο του το χαρτοφυλάκιο , μια άποψη για την συνέχεια γιατί εγώ λόγω ξένων είμαι αρκετά αρνητικός πλέον ( βέβαια αυτό ίσως είναι καλό γιατί η ψυχολογία στο μηδέν βοηθάει τις πωλήσεις ώστε να το ανεβάσουν άλλοι για να καρπωθούν τα κέρδη ).

      Διαγραφή
    3. Κύριε Hippy

      σας ευχαριστώ για την άποψη σας.
      Απλά να σημειώσω οτι στις αγορές δεν είμαστε ΠΟΤΕ απόλυτοι.{δηλαδή οτι δεν υπάρχει περίπτωση να μην πέσει κάτω απο 1,5 και μάλιστα με τα ζαβά που είναι στην εξουσία}.

      Και φίλοι αναγνώστες ΔΕΝ πιστεύω {γενικά} ότι στις αγορές υπάρχουν οι λεγόμενες εταιρίες που είναι τόσο μεγάλες ώστε να μην πεθάνουν.
      Δεν θα εκπλαγώ αν η Δεη ...........

      Διαγραφή
    4. πινοκιο

      "....ΔΕΝ πιστεύω {γενικά} ότι στις αγορές υπάρχουν οι λεγόμενες εταιρίες που είναι τόσο μεγάλες ώστε να μην πεθάνουν"

      Σωστόοοοος...αναφέρεστε στην ΜΙΓ ή την ΙΝΛΟΤ φαντάζομαι χα χα χα...(πολύ ξύλο στα ομόλογα της κοκκαλένιας)...της ENRON, Eastman Kodak, Lehman Brothers etc εάν διεθνοποιήσουμε το θέμα.

      Η εικόνα της μετοχής στο ταμπλό υπο την επήρεια της αιμοραγίας των υπεραγορασμένων αποτιμά τις χειρότερες προοπτικές...συγκρίνοντας όμως την εταιρεία με την αντίστοιχης δυναμικότητος Πορτογαλέζας εξαδέλφης που έχει εξαπλάσια κεφαλαιοποίηση με το μισό βέβαια προσωπικό πιστεύω πως δεν χαθήκαν οι ελπίδες επανόρθωσης (προφανώς αναφέρομαι υπό άλλη διοίκηση διορισμένη από άλλη κυβέρνηση)

      Διαγραφή
    5. ΑΣΧΕΤΟ

      το μαζέψαν το ΥΓΕΙΑ στο τέλος...εμ βέβαια, 7% απόδοση σε 6 μήνες μια χαρά μου φαίνεται (αντί προθεσμιακής κατάθεσης)

      Διαγραφή
    6. την αδίκησα της πορτογαλέζα...34πλάσια κεφαλαιοποίηση

      https://finance.yahoo.com/quote/EDP.LS?p=EDP.LS&.tsrc=fin-srch

      Διαγραφή
    7. Κ. Hippy τα έχω πει έγκαιρα. Μόνο η ραε δεν καταλαβαίνει τι παίζει. Όταν σε λίγα χρόνια θα έρθει συντριπτική ενεργειακή διάλυση όλοι -της ραε- θα κοιτάνε τον ουρανό να δούνε τι τους έπεσε!!! Φυσικά οι τσιριζαίοι που τα αποφασίσανε θα έχουν ξαναγίνει κόμμα του 2,99%

      www.worldenergynews.gr/index.php/ενέργεια/item/25683-oi-exagwges-akyrwnoyn-to-skopo-efarmoghs-twn-nome-–-ektos-elladas-to-33-ths-energeias-ths-proteleytaias-dhmoprasias

      Διαγραφή
    8. Έτσι...ανόητοι ναι και κρίμα για τη χώρα

      Διαγραφή
  44. Κύριε Lorac ποιος είναι ακριβώς ο ρόλος της επιτροπής που έχει διοριστεί από την ευρωπαική επιτροπή να επιβλέπει την πώληση των λιγνιτικών,που από αυτή εξαρτάται ακόμα και το αν θα δοθεί παράταση που ζητεί η κινέζικη εταιρεία?
    ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. επόμενη τοποθέτηση στην ΔΕΗ (εάν πάει.!.!.!)αυστηρά πέριξ του 1 ευρώ.εκεί θα περιμένω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Προς κύριο hippy αν είναι εύκολο μπορείτε να μας γράψετε περί των υποχρεώσεων της Πορτογαλεζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οκ...το υπονοούμενο ελήφθη...over...είναι κάπως αστείο (εκ μέρους μου) να μιλώ για μετοχή που δεν έχω...όταν με το καλό αποκτήσω βλέπουμε.

      Διαγραφή
  47. https://www.internationallawoffice.com/Newsletters/Energy-Natural-Resources/Greece/Rokas-Law-Firm/Divestment-of-PPCs-lignite-fired-plants#

    The procedure will be handled by PPC in compliance with the commitments of the Greek state to the European Commission, agreed in January 2018. The initiation and completion of the tender is subject to the approval of the commission. The sale must be concluded within six months from the date on which the commission approves the initiation of the tender.

    Σορυ για τα πολλά αγγλικά, αλλά νομίζω θα καταλάβετε ποιος ο ρόλος της επιτροπής. Έλεγχος ότι όλα πάνε πρώτη φορά αριστερά. Μη χάσουμε τον χρήσιμο …… τώρα που τον βρήκαμε εύκαιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις ευχαριστίες μου κύριε Lorac.
      ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Μεταφρασμένο

      https://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=en&u=https://www.internationallawoffice.com/Newsletters/Energy-Natural-Resources/Greece/Rokas-Law-Firm/Divestment-of-PPCs-lignite-fired-plants&prev=search

      Διαγραφή
  48. Καλησπέρα , κύριε Τάκη αν και αναφέρετε ότι έχετε ΔΕΗ στο χαρτοφυλάκιο σας δεν θυμάμαι αν έχετε πει αν έχει μια δίκαιη τιμή στο ταμπλό στην παρούσα φάση , ξέρω ότι δεν θέλετε να σας σκοτίζουμε μέχρι να έρθει ο Μητσοτάκης αλλά δεν άκουσα την συμβουλή σας και τώρα δεν μου πάει καλά να την βλέπω στο 1,411 που έκλεισε σήμερα με κεφαλαιοποίηση 327 εκατομμύρια ενώ έχει καθαρή θεση όπως είχατε γράψει παλιότερα πάνω από 20 ευρώ ανά μετοχή και η τοποθέτηση μου να έχει εξατμιστεί (δυστυχώς δεν τήρησα κάποιους βασικούς κανόνες ) και ο κάθε σχετικός άσχετος να λέει για ΑΜΚ επιτήρηση και ότι του κατέβει στο κεφάλι , μια ερώτηση μόνο θέλω να σας κάνω αν τα χρήματα μου τα εχω χάσει? γιατί εχω τοποθετήσει ένα μεγάλο ποσό και αυτήν την στιγμή χάνω σχεδόν το μισό επενδεδυμένο κεφάλαιο στην ΔΕΗ. Σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία και συγνώμη για την φλυαρία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ψαρωνεις αδερφέ. Λογιστικες απώλειες. Για δες λίγο ελευθερες ταμειακές ροες τα τελευταία 8 χρόνια. Μαμανε.

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου μπορεί να εχεις δίκιο αλλά οι ζημιές έστω και λογιστικές είναι ζημιές και μην ξεχνάς ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να γίνουν πραγματικές αν δεν αντέξεις την ψυχολογική πίεση που είναι τεράστια , επίσης εφόσον οι ταμειακές ροές είναι τόσο καλές γιατί το ταμπλό λέει άλλα πράγματα γιατί όταν κάνει λάθος συνήθως διορθώνει σχετικά γρήγορα εδώ όχι μόνο δεν το κάνει αλλά τα δημοσιεύματα και το κλίμα μέρα με την μέρα επιδεινώνονται ( βέβαια η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας είναι λίγο πριν ξημερώσει , αυτό το γράφω γιατί τα βλέπω όλα μαυρα ) ακόμα και ο κύριος Lorac τώρα δεν νομίζω να τολμάει να ακουμπήσει πλέον ΔΕΗ που έκανε πολλά επιτυχημένα trade σε αυτήν.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Geopard σας είχα γράψει πέρυσι ότι όπως είχαν γίνει οι συναλλαγές της μετά το διαχωρισμό με τον αδμηε ότι θα κάνει χαμηλότερη τιμή από το 1,75.Ακόμα κι εγώ λόγο της καθυστέρησης να συμβεί αυτό αγόρασα ψηλότερα,χρειάζεται υπομονή ένα διάστημα ακόμα.
      ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Πεζοπόρε παίζουν πάρα πολλά σενάρια που εμπλέκουν ακόμα και υπουργούς στην υποτίμηση της ΔΕΗ και δεν μπορώ να γνωρίζω εάν είναι αληθή ή όχι αλλά σίγουρα όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, εάν είναι μνημονιακή υποχρέωση η πώληση του 17% που κατέχει το υπερταμείο ίσως κάποιος δυνατός παίχτης προσπαθεί να την αγοράσει ακόμα και από το ταμπλό όσο το δυνατόν φτηνότερα , τώρα αλήθεια ψέματα δεν εχω τον τρόπο να το διασταυρώσω αλλά σίγουρα υπάρχουν στεγανά και δεν βγαίνει κουβέντα έξω, βέβαια αυτό μπορεί να είναι και αμπελοφιλοσοφία αλλά μη έχοντας δυνατότητα να το ελέγξω απλά το εχω στην πίσω πλευρά του μυαλού μου ότι μπορεί να παίζει σαν σενάριο , στο δια ταύτα το θέμα μας είναι η τιμή στο ταμπλό και αν χάσαμε τα χρήματα μας και μέχρι στιγμής εγώ χάνω ένα πολύ μεγάλο ποσό και τα φίδια με ζώνουν ότι δεν θα ανακτηθεί ούτε σύντομα ή και καθόλου.

      Διαγραφή
  49. ζητατε ρε αμπαλοι παλι απο τον τακαρο να σας απολογηθει γιατι ειχε πει οτι η καθαρη θεση της ΔΕΗ ειναι πανω απο τα 20 ευρω .ειδες τακαρε τι σαινια σε διαβαζουν??? οταν εκανε την εκτιμηση ο τακαρος δεν ειχε υπαρξη ακομη η αποσχιση του ΑΔΜΗΕ απο την ΔΕΗ .Αρα τωρα μειλαμε για μια αλλη εταιρεια που οδεμια σχεση εχει με την ΔΕΗ που εχει και τον ΑΔΜΗΕ οταν σας εδωσε τα 20 ευρω και πανω ο ΤΑΚΑΡΟΣ.προφανος κατα την προγνωση του δεν ελαβε υποψην του και την τεραστια αυξηση των ρυπων που δεν εχει τελος.Αυτα θα παθαινης Τακαρε οταν δινης τιμες.για αυτο σου ειπα εταιριες να προτεινης τιμες οχι.το ποπολον δεν καταλαβε ακομα οτι ο ΑΔΜΗΕ εφυγε απο την ΔΕΗ.αρα προκειτε για μια διαφορετικη ΔΕΗ κατιμα και ρωταει ακομα εαν εχασε τα λεφτα του .και που να γυρισει ο κυκλος του μαρμαρου απο την αναποδη ΤΑΚΑΡΕ και να ανεβουν τα επιτοκια εκει να δεις τι θα ακουσεις απο το αχαριστο ποπολον που δεν μπορει να καταλαβει το ρητο που ελεγαν οι μπαρπαδες στο καγκελο καποτε οτι, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΠΟΥΛΑΕΙ Ο ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://mitarola.blogspot.com/2018/01/blog-post_93.html

      ο κύριος Τάκης έγραψε "Όμως .... ακόμη και μετά την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ τα ίδια κεφάλαια της ΔΕΗ παραμένουν περισσότερα απο 5 δις ευρώ ήτοι 21,5 ευρώ ανά μετοχή .... με τη τιμή στο ταμπλό στα 2 ευρώ η ΔΕΗ διαπραγματεύεται στο 9% της καθαρής της θέσης. Αυτό συμβαίνει μόνο για εταιρείες που είναι σε καθεστώς χρεοκοπίας."

      Πριν απαντήσετε να ψάχνετε λίγο κύριε "ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΕΛΛΗΝ" η τιμή για την καθαρή θεση της ΔΕΗ στα 21,5 ευρώ ήταν μετά την απόσχιση , επιπλέον μιλάτε σαν να αγοράστηκαν όλοι οι ρύποι στα 25 ευρώ big Fail ίσως παραβλέπετε ότι κινείται προς την σωστή κατεύθυνση αν και άργησε με τις ΑΠΕ και ότι για την τιμή φταίει ένα 80% η παρούσα κυβέρνηση, οι προηγούμενοι φταίνε γιατί της ειχαν χώσει τα χαράτσια του Βενιζέλου και με την προτροπή του επερχόμενου τσίρκου άρχισαν τα φέσια στους λογαριασμούς.

      Διαγραφή
    2. εισαι αχαριστος κυριε .ειδικα η ΔΕΗ ειναι ενας λαβυρινθος.εστω και αν εγραψε αυτα που παραθετης εχουν αλλαξει πολλα απο τοτε .οπως οτι η ΔΕΗ υποχρεωνετε απο την ευρωπη να κλεισει αυτονομες μοναδες ακομα και στα νησια που δεν εχουν ενωθει με την ηπειρωτικη ελλαδα και να μειωσει το πελατολογιο της στο μισο .οσο για τα ΑΠΕ θελουν φρεσκο χρημα για να γινουν και η ΔΕΗ χρωσταει πολλα .για αυτο και γραφω για μετοχοποιηση των χρεων .εδω κατεθετουμε αποψεις ουδης ειναι προφητης ποσο μαλλον σε ενα χαρτι σταυρολεξο με πολλες παραμετρους που καποια θα σου ξεφυγει σιγουρα και καποια θα αλλαξει στο μελλον παλι σιγουρα .αρα οτι εκτημισεις γινονται γινονται με τα δεδομενα που εχουμε μεχρι την ωρα που κανουμε την εκτημιση.μακαρι να παρεις πισω τα λεφτα σου.εχω χασει και εγω πολλα λεφτα και καταλαβαινω τον πονο σου.δυστυχως αυτα ειναι τα διδακτρα του χρηματιστηριου .μακαρι να αλλαξουν τα δεδομενα για το ζομπι που λεγετε ΔΕΗ και να ρεφαρης.επρεπε ομως να σταθης και στην τελευταια φραση του τακαρου που λεει για το καθεστος χρεωκοπιας .

      Διαγραφή
    3. Κύριε ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΕΛΛΗΝ προβαίνετε σε χαρακτηρισμούς υπερβολικούς και δεν εχω δώσει τέτοιο δικαίωμα και ούτε ποτέ ζήτησα εξηγησεις από τον οικοδεσπότη ίσα ίσα κατ επανάληψη των εχω ευχαριστήσει για αυτό που προσφέρει εδώ πέρα , σας ευχαριστώ πάντως για τις ευχές σας , καλό σας βράδυ.

      Διαγραφή
    4. κυριοι χαλαρωστε μην επιτρεπετε η πτωση των δεικτων να σας θολωνει το νου και να σας δημιουργει εκνευρισμο.

      Διαγραφή
    5. Καλημέρα σας κύριε Τάκη θα μπορούσατε να γίνετε λίγο ποιο σαφής για την τιμή της ΔΕΗ στο ταμπλό αυτήν την στιγμή , σας ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    6. Μπαφομέλ. Ο γκουρού του Τζιρακιάν έχει και άποψη για την ΔΕΗ.Γελάνε τα τσιμέντα βρεεεε

      Διαγραφή
    7. Το λαθος σας κυριε Geopard ειναι οτι φορτωσατε ΔΕΗ σαν να μην υπαρχει αυριο ... λες και αν θελατε να αγορασετε ΔΕΗ,οταν φτιαξουν τα πραγματα, μια καραβιά χαρτια δεν θα βρισκατε.

      Διαγραφή
    8. Κύριε Τάκη το γνωρίζω αλλά δεν γνώριζα που εχω μπλέξει, δεν γνωρίζω πόσο θα ταλαιπωρηθώ και αν η τιμή της θα ανακάμψει γιατί τι να το κάνω αν πάει στο μισό ευρώ και μετά γυρίσει στο 1,5 γράφοντας μεν 200% κέρδος από τα χαμηλά της αλλά εγώ να εχω 40% ζημιές,η ψυχολογία μου είναι στα τάρταρα με αυτό που βλέπω στο ταμπλό αλλά δεν μπορώ να το εξηγήσω και ούτε καν γνωρίζω τις προθέσεις αυτών που το προκαλούν γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος πουλάει σε αυτές τις τιμές και με τέτοια μανία στις δημοπρασίες για να σωθεί και όχι για να διαμορφώσει τιμή.

      Διαγραφή
    9. Βρε αρχηγε αφού έχει 6 εκατομμύρια τεμάχια short τι περίμενες? Το άθλημα θέλει υπομονή.

      Διαγραφή
    10. Το μερίδιο αγοράς των ανεξάρτητων προμηθευτών ηλεκτρισμού υποχώρησε οριακά κατά 0,3% στο 19% τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΛΑΓΗΕ.

      Πρώτη μεταξύ των ανεξάρτητων είναι η Ηρων της ΓΕΝΤέρνα με την Protergia της Μυτιληναίος στο 4% και την ΕLPEDISON των ΕΛΠΕ και Ελλάκτωρ στο 2,95%.

      Ως εκ τούτου, το μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ ΔΕΗ 0,00% στην λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε στο 81%.

      Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση καλείται να μειώσει το μερίδιό της κάτω του 50% ως το 2020 και στο 62,24% έως το Δεκέμβριο.

      Διαγραφή
    11. O φιλτάτος Geopard με αποκάλεσε σχετικά άσχετο{με φωτογράφησε}επειδή γράφω για πιθανή αμκ της Δεη. Ελπίζω να μου επιτρέψει να διαφωνήσω διότι είμαι εντελώς άσχετος και όχι σχετικά.Τώρα πήραμε Δεή ας πούμε στο 3 αλλά αντί για 4 βλέπουμε να χάνει το 2.5.Οκ όχι καλά αλλά μένουμε.Μετά χάνει και το 2.Αλλά οκ πάλι μένουμε. Δεή είναι αυτή.όμως χάνει και το 1.5 με μας μέσα αρχίζουμε τώρα περίεργες σκέψεις να κάνουμε.Μα γίνουμε επενδυτές?Να πάρουμε σε καμιά αμκ αν κάνει ?Αυξάνονται και οι τιμές των ρυπων ίσως χρειαστεί και καμιά γενναία αύξηση η φοράδα.Ή πουλάμε?Μπορεί να πάει και κάτω απο το 1.Μπορεί και κάτω απο 0.5.Ή να μηδενήσει οπως και οι τράπεζες μας.Και απο όσα ξέρω δεν μοιράζει μερίσματα η δεη.
      Εσεις κύριε κ.Geopard τι θα κάνετε?Οχι ο κ.Τάκης.Εσείς.

      Ρωτάει ένας εντελώς άσχετος!

      Διαγραφή
    12. Φιλαράκο η ΔΕΗ έχει τακοποιημένο δανεισμό πολύ πρόσφατα και ελεύθερες ταμειακές ροές ζηλευτές. Καμία ΑΜΚ δεν χρειάζεται.

      Διαγραφή
    13. Και ο Μυτίλας έφτασε τα 2.80€ αλλά ουδείς μιλούσε για ΑΜΚ και πήγε 10€.

      Διαγραφή
    14. Κύριε Πινόκιο σας γράφω ειλικρινά ότι δεν εννοούσα εσάς άλλα κάποιους από το capital που ο ένας έλεγε για ΑΜΚ και άλλος για επιτήρηση δεν θυμάμαι να έχετε γράψει κάτι τέτοιο εσείς εδώ ή αν το γράψατε ζήτω συγνώμη για ότι ειπώθηκε εδώ αλλά σας τονίζω ότι δεν αφορούσε εσάς , τεκμηριωμένα ούτε ΑΜΚ ούτε επιτήρηση θα υπάρξει για την ΔΕΗ , το δε ομόλογο της όπως μου είχε γράψει ο εκλεκτός κύριος hippy είναι σχεδόν στο 99,35 https://www.finanzen.at/anleihen/eo-notes_201416-19_regs-anleihe-2019-xs1063837741 και μόνο κακό δεν είναι, εγώ τι θα κάνω θα σας πω άπλα δεν ασχοληθώ ξανά και δεν βάλω έστω και 1 ευρώ στην εταιρεία και θα περιμένω μήπως με την έλευση του Μητσοτάκη πλησιάσω στις αποτιμήσεις μου για να φύγω και να μην ξανασχοληθώ με αυτήν την εταιρεία.

      Διαγραφή
    15. κ. Geopard η συγκυρία για την ΔΕΗ είναι η χειρότερη ever. Χρωστάει 3,9 δις καθαρά (περίπου 9 φορές τα λειτουργικά της κέρδη), το κόστος των ρύπων αυξάνει τόσο πραγματικά (κοντεύει 20 €/ τόνο από 9,69 το 1ο εξάμηνο 2018) αλλά κυρίως εκθετικά στο μυαλό των δημοσιοκάφρων που βλέπουν τα 40 λες κι ένα μέγεθος μπορεί να έχει μόνο μια κατεύθυνση. Νομίζω το άρθρο του Βηματος είναι πιο ρεαλιστικό.

      https://www.tovima.gr/printed_post/vouliazei-se-xrei-35-dis-i-dei/

      Τι χρειάζεται απ΄την πλευρά του μετόχου? Χαλύβδινα άντερα να καταπίνει την άχαρη (αλλά όχι απολύτως λανθασμένη) ειδησεογραφία*.

      Στην ανακοίνωση της η ΔΕΗ αναφέρει ότι η καθαρή θέση στις 30/6/2018 είναι 4.9 δις, αρα η μετοχή διαπραγματεύεται με 0.07 P/BV (7%), που μοιάζει ευκαιρία αλλά μπορεί και να μην είναι εάν μελλοντικά στην τελική γραμμή συνεχίσει να βγάζει ζημιές.

      Τι μπορεί να κάνει κανείς?

      Εάν έχει χρήματα σίγουρα ΔΕΝ αγοράζει άλλο. Εάν δεν έχει ρευστό και δεν αντέχει άλλη πίεση θα μπορούσε (ίσως) να πουλήσει μικρό μέρος της θέσης (πχ 15%) και με το χρήμα να αγοράσει κάποια απ΄τις μετοχές που αντιστέκονται και υπεραποδίδουν μπας και πάρει από κάπου μια μικρή χαρά είτε περιμένει την αλλαγή τάσης. Πάντως με ορίζοντα 1-1,5 έτος θεωρώ πολύ πιθανό το 2ευρο (ειλικρινά το πιστεύω, έχω γράψει πότε θα το ποντάρω)


      *(δεν μου αρέσει να κάνω κακές προβλέψεις...φοβάμαι όμως ότι στο διαγωνισμό για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων στο σημερινό αυξητικό περιβάλλον των ρύπων είτε θα δοθεί απαξιωτική τιμή είτε-το πιθανότερο-θα αναβληθεί...λογικά αυτό θα πιέσει περαιτέρω την τιμή της μετοχής και ίσως εκεί ποντάρουν οι σορτάκηδες)

      **Δεν θέλω να κάνω τον πονηρό αλλά να σημειώσω μια άλλη κερδοσκοπική συμπεριφορά...η κίνηση στην τιμή της ΔΕΗ (της ΕΤΕ, της ΑΛΦΑ, της ΜΙΓ, της ΙΝΛΟΤ κλπ) επιβεβαιώνει ότι πολλές φορές είναι καλύτερο το stop loss από το μουαγέν (ιδιαίτερα δε το tralling stop loss-για μένα-τις περισσότερες)

      Διαγραφή
    16. Κύριε Geopard

      Στο κάπιταλ ο καθένας γράφει το κοντό και το μακρύ του.Ελάχιστοι είναι αξιόλογοι επενδυτές.
      Σχετικά με την πιθανότητα αμκ είτε θα την διάβασαν εδώ αφού την έγραψα εγώ{αλλά προσοχή σαν μια πιθανότητα την διατυπώνω εγώ}είτε θα τους ψιθύρισαν κάποιοι επαγγελματίες αντικριστές. Σαν φήμη εγώ το γνωρίζω απο τον Μάιο και ναι δεν το αποκλείω.

      Πιθανό να έχει βρεθεί και να συμφώνησαν είτε ο νυν είτε το πιθανότερο και το τονίζω ο Κυριάκος με ενα μεγάλο φαντ/όμιλος/επιχειρηματίας ο οποίος είναι διαθετημένος να επενδύσει στο πρότζεκτ της αναβάθμισης ή της εξέλιξης της Δεή .Οταν έρθει η στιγμή θα το δούμε.

      Φιλικά!

      Διαγραφή
    17. Καμία περίπτωση ΑΜΚ.

      Διαγραφή
    18. Τα ίδια έλεγαν διάφοροι "κύκλοι" και το 2012. Τακτοποιημενις δανεισμός πρόσφατα, εξαιρετικές ελευθερες ταμειακές ροες. Το ότι δεν θα προχωρήσουν τα λιγνιτικα είναι γνωστό στους παροικουντες από την αρχή. Εκεί στηθηκε και το παιχνίδι με τα short που τελειώνει σύντομα.

      Διαγραφή
    19. Προσυπογράφω...ΑΜΚ σε ποιά τιμή? Με το βασικό μέτοχο (δημόσιο) να την παίρνει όλη πάνω του? Πότε έγινε για να ξαναγίνει και με τι λεφτά? Απίθανο ενδεχόμενο.

      Κάποια ρύθμιση-πληρωμή χρεών κάπως σαν την ΕΥΔΑΠ ίσως (και μακάρι για τους ταλαιπωρημένους μετόχους της εταιρείας)

      Διαγραφή
    20. http://www.capital.gr/epixeiriseis/3318137/dei-ekopse-to-reuma-se-150-xiliades-ofeiletes

      Διαγραφή
    21. Καλημέρα μια εβδομάδα είχε σιγή ασυρμάτου ο Φλουδόπουλος χτες με την ανακοίνωση αποτελεσμάτων και μέχρι σήμερα 4 άρθρα για την ΔΕΗ , μετά τον βιντεάκια του Capital ο Φλουδόπουλος είναι ο δεύτερος αντιδείκτης αλλά είναι μάλλον σε εντεταλμένη υπηρεσία.

      Διαγραφή
    22. Η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει ότι η 100% θυγατρική της εταιρεία ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε. υπέγραψε σήμερα Σύμβαση Κάλυψης Εξασφαλισμένου Κοινού Ομολογιακού Δανείου, ποσού έως € 17,5 εκατ. Το ομολογιακό δάνειο θα καλύψει κατά 90% η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και κατά 10% η NBG Malta Ltd.

      Το Ομολογιακό είναι συμπληρωματικό του δανείου ύψους έως € 85 εκατ. που η ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε. έχει υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, και αφορά στη χρηματοδότηση 18 έργων ΑΠΕ (αιολικά και υδροηλεκτρικά) συνολικής ισχύος 87ΜW. Από τα έργα αυτά, 12 είναι παλαιά και ανακατασκευάζονται εξαρχής και τα υπόλοιπα 6 είναι νέα έργα.

      Η ανωτέρω χρηματοδότηση προωθεί την υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου του Ομίλου της ΔΕΗ με σκοπό την αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ.

      Με την ολοκλήρωση των ανωτέρω έργων, o Όμιλος ΔΕΗ στο τέλος του 2019 θα έχει αυξήσει κατά 37% την εγκατεστημένη ισχύ του σε ΑΠΕ.

      Διαγραφή
    23. ΠΑΡΤΗΝ ΕΣΥ ΠΑΡΤΗΝ ΕΣΥ ΤΗΝ ΜΠΑΜΠΟΓΡΙΑ ΤΗΝ ΔΕΗ .ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΣΟΥΝ, ΜΕΧΡΙ Η ΘΕΙΑ ΔΕΗ ΝΑ ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΧΡΕΕΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΗΣ

      Διαγραφή
    24. Καλώς τον Μπαφομέλ. Τον μεγαλοεπενδυτή του Τζιρακιάν.χαχαχαχαχαχαχα

      Ομόλογο ΔΕΗ. Στο 99.16% της αξίας του σήμερα.

      https://www.boursedirect.fr/fr/marche/deutsche-boerse-ag/ppc-fin-14-19-regs-XS1063837741-FXS106383774-EUR-XFRA/seance

      Διαγραφή
    25. Βεβαίως και σωστά πράττει η κρατική ΔΕΗ να μαζεύει τα λεφτά της (και ας είναι και κάποιοι οφειλέτες με κοινωνικό τιμολόγιο) όπως συμβαίνει από κάθε ιδιωτική επιχείρηση, μέχρι και τον περιπτερά όταν σταματάει το τεφτέρι...

      Με το κράτος όμως και τις κρατικές επιχειρήσεις τι κάνει η ΔΕΗ; Τίποτε δεν κάνει. Και όταν λέμε τίποτε, εννοούμε τίποτε απολύτως. Είναι προφανές ότι αναμεταξύ τους (στο κράτος) έχουν συμφωνήσει να κλέβονται... Αλλά να μην κυνηγάει ο ένας τον άλλο!!!

      Δώστε εσείς άλλη εξήγηση. Ανάμεσα σε αυτούς που χρωστάνε 2,5 δισ. στη ΔΕΗ (και την πάνε για κλείσιμο, πτώχευση ή πώληση όσο-όσο) είναι και οι καταναλωτές υψηλής τάσης οι οποίοι της χρωστάνε 378.000.000 ευρώ. Σε αυτούς ανήκει και η ΛΑΡΚΟ το φέσι της οποίας είναι 285.000.000 ευρώ!!!Αυτούς τους "απατεώνες" κάνουν πως δεν τους βλέπουν...Του Γιώργου Κράλογλου capital

      Διαγραφή
  50. Βρε Geopard εμείς γιατί πουλήσαμε το γαϊδουράκι και πήραμε υψηλόσωμο μουλάρι για να φορτώνουμε σε καλές τιμές και όταν ανέβει δεν θα δούμε τις τιμές που λες νομίζω πολύ παραπάνω θέλει υπομονή που λέει και ο γιατρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. κε ΗΙΡΡΥ μας λείπεις. Η ΔΕΗ όχι ακόμη (μη βγει off topic το σχόλιο)


    Υγ. Απολαύσαμε το ξύλο αυτή την περίοδο, γίναμε όμως σοφότεροι.
    alexandratos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Ηλία hippy συμφωνώ απόλυτα με τον κύριο alexandratos.

      Κύριε Τάκη τα σέβη μου.

      Διαγραφή
  52. Περί της αξίας της ΔΕΗ Του Κώστα Στούπα Η αποτίμηση της εταιρείας στο χρηματιστήριο σε αυτά τα επίπεδα προεξοφλεί χρεοκοπία, όπως το προεξοφλούσε και στα διπλάσια και τριπλάσια από τα σημερινά...Μετά την κατάρρευση της Ανατολικής Γερμανίας οι κρατικές επιχειρήσεις άλλαζαν χέρια έναντι 1 μάρκου, στην ΕΣΣΔ και για λιγότερα...

    Το ίδιο θα γίνει και με τη ΔΕΗ που είναι το τελευταίο και εμβληματικότερο σύμβολο του ελληνικού κρατισμού. Οι επιδοτήσεις και τα δάνεια από την Ε.Ε. και οι ανοιχτές πιστωτικές γραμμές από την ΕΚΤ έχουν προφυλάξει τη χώρα από τα χειρότερα, τα οποία κατά τη γνώμη μου βρίσκονται μπροστά και όχι πίσω.

    Δεν νομίζω πως το κάνουν βάσει σχεδίου, έχουν υποστεί τέτοια ιδεολογική πλύση εγκεφάλου που δεν είναι ικανοί να διακρίνουν ούτε τα αυτονόητα...ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟΝ ΣΤΟ ΒΙΛΑΠΑΓΚΟ ΤΟ ΤΡΙΒΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΗ ΑΝΟΔΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΕΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. ΕΕΕ ΚΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ. ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΑΣ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ ΟΣΟ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχαχα. Βρε Μπαφομέλ μέχρι και Στούπα μας ποστράρεις???Πως φαίνεται ότι είσαι νέος στο άθλημα.χαχαχαχαχαχα Ο Στούπας που μας έγραφε ότι μας πήραν τα χαρτιά στα 6000 μονάδες....

      Διαγραφή
    2. Να πω την αλήθεια ο Στούπας είναι αντιδείκτης με τα όλα του , για αυτό σήμερα ανέβαινε η ΔΕΗ αλλά μας το χάλασε η Ιταλια .

      Διαγραφή
    3. EAN EINAI ETΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΟΡΤΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ .ΤΡΕΧΑΤΕ ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ ΤΗΣ ΣΙΤΕΜΕΝΗΣ ΠΟΛΥΦΡΕΝΗΣ ΝΥΦΗΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΔΕΗ

      Διαγραφή
    4. Υπάρχουν οι διαφορετικοί παράμετροι της ιδιοκτησίας των δύο εταιρειών τότε και τώρα.Σε επίπεδο γενικού ισολογισμού όμως,του Οτε το 2011 ήταν χειρότερος από τον σημερινό της Δεη.Πάντα με τη σκέψη ότι η Δεη πρέπει να αλλαξει όπως ο Οτε.
      ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
    5. Κυριε Ελλάνιε μην είστε τόσο απόλυτος στις απόψεις σας για τη ΔΕΗ. Παρόμοια αλαζονεία και απολυτότητα δείχνανε και άλλοι για περιπτώσεις όπως η ΦΟΛΙ ΦΟΛΙ και τώρα δεν ξέρουν που να κρυφτούνε. Συμφωνώ, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της (προσωπικά έχω πουλήσει απο 1,80). Ωστόσο κατεβάστε τους τόνους γιατι μπορεί να βρεθείτε και σεις σε αντίστοιχη θέση, που ξέρετε... halki7

      Διαγραφή
    6. Για πάμε δυνατά:

      http://www.capital.gr/epixeiriseis/3318974/pos-kai-pote-tha-fugoun-4-000-ergazomenoi-apo-ti-dei

      Διαγραφή
  53. ανωνυμε εκτος απο το οτι εισαι δειλος και γραφεις ανωνυμα ,εισαι και αδιαβαστος .προσωπικα ειχα βγει και ειχα ενημερωσει για την φολα -φολα --υπαρχουν και οι σχετικες αναρτησεις--- πριν ακομη ακομη αρχισει να κανει τα καθημερινα -30 και εσωσα πολλους .μειλησα πριν ακομα εκφρασει γνωμη και ο κυριος τακης και μου την ελεγε και ο δρομεας . καλυτερα λοιπον να διαβαζετε πρωτα και μετα να μειλατε .το ιδιο κανω και τωρα με την δεη διοτι ειναι κριμα ο κοσμος να χασει τα λεφτα του .εαν εσυ και οποιοσδηποτε αλλος φωστηρας θεωρειτε αυτη την μπαμπογρια δεη ευκαιρια φορτωστε και περιμενουν πολλοι να ξεφωρτωσουν .υ.γ καλυτερα λοιπον απολυτος και φανερος παρα ανωνυμος και δειλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Κυριε ελλανιε μια ματια στο ομολογο της δεη ισως σας κανει λιγο πιο διαλακτικο απεναντι στην μπαμπογρια οπως την λετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ελα μωρη μπαμπογρια δειτσα ελα μωρη θειτσα στο -6 με 1.36 εκλεισες σημερα .η ωρα της ΥΠΟΔΙΑΣΤΟΛΑΣ για την απροικη γριουλα πλησιαζει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας κύριε ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΕΛΛΗΝ θα σας παρακαλούσα να είστε λιγότερο εκδηλωτικός διότι στο χαρτί της ΔΕΗ είναι πολλά άτομα τα οποία χάνουν περιουσίες ολόκληρες όπως και εγώ χάνω αρκετά , εάν έχετε να προσθέσετε κάτι με επιχειρήματα ευχαρίστως να το συζητήσουμε αλλά με γηπεδικά συνθήματα δεν κάνουμε συζήτηση ,ας πούμε ότι το σημερινό το δημιούργησαν ο κύριος Φλουδόπουλος (http://www.capital.gr/epixeiriseis/3319120/dei-exigiseis-zitoun-oi-trapezes-gia-to-lathos-ton-280-ekat) και (http://www.capital.gr/epixeiriseis/3319348/thema-dei-exetazei-i-epitropi-logistikis-tupopoiisis-kai-elegxon ) με τον κύριο Στούπα ( http://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3319266/skandala-pou-prominuoun-seismikes-doniseis) με το δήθεν νέο ότι έβγαλε πλαστά στοιχειά και φυσικά ξέρουν καλύτερα από τον ορκωτό της ΔΕΗ που είναι από τους big four ( Ernst & Young ) που δεν νομίζω να παίζει να έχει κάνει μαϊμουδιές στον ισολογισμό της ΔΕΗ ( http://www.capital.gr/epixeiriseis/3295179/dei-tin-eklogi-tis-ey-os-orkotou-elegkti-kaleitai-na-egkrinei-i-gs ) , αυτή είναι η γνώμη μου για το σημερινό και νομίζω ότι κάπου εδώ αφού έχουν σπάσει τα φρένα θα δούμε αναστροφή της τάσης και ελπίζω να δικαιωθώ αλλιώς θα χάσω ένα σεβαστό πόσο που τοποθέτησα στην ΔΕΗ.

      Διαγραφή
    2. επειδη Geopard ειμαι ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΔΟΣ θα σου δωσω λυση στο προβλημα σου αλλα δεν ειμαι βεβαιος οτι θα την εφαρμοσεις τοσο εσυ οσο και οι αλλοι εγκλωβισμενοι στην ΘΕΙΑ ΔΕΗ .θελω να με ακουσεις σοβαρα αν θελεις πραγματικα να ρεφαρεις και να βγαλεις και κερδος διοτι ισως δεν θα μπορω απο τον καινουργιο χρονο να μειλαω ελευθερα οπως μειλαω τωρα ,αν αναλαβω μια συνεργασια που θα με δεσμευει.για αυτο εκμεταλευτειτε με οσο μπορω και μειλω .αυτο που σου προτεινω λοιπον ειναι να σκανζταρης Την ΔΕΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΜΗΕ.η διαφορα ειναι πολυ μικρη και θα την παρεις πισω σταδιακα ,σε οριζοντα το πολυ τριετιας θα εχεις σιγουρα και κερδος .αν ομως κρατησεις την δεη θα μηδενισεις το κεφαλαιο σου στο λεω εγγυημενα .συντομα η δεη θα γραφει μπροστα της το το ΜΗΔΕΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΔΙΑΣΤΟΛΑ.

      Διαγραφή
    3. ΕΛΛΑΝΙΟΣ? ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ!

      Διαγραφή
    4. Μπαφομέλ. Ο γκουρού του Τζιρακιάν δίνει και συμβουλές. Τρέξτε να προλάβετεεεεεεεεεεε

      Μπεεεεεε

      Διαγραφή
  56. Αν κλεισει το μαγαζι ΔΕΗ ο ΑΔΜΗΕ τι αντικειμενο θα εχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα αυτό που γράφετε να κλείσει η ΔΕΗ δεν νομίζω να παίζει σαν σενάριο , αλλά ο ΑΔΜΗΕ δεν θα έχει πρόβλημα θα πληρώνουν διόδια σε αυτόν οι εναλλακτικοί που θα παραμείνουν. (Κύριε hippy δανείστηκα την εκφρασμένη σας για τα διόδια ελπίζω να μου το επιτρέψετε ;)

      Διαγραφή
    2. Αν δεν το γράφατε εσείς θα το έγραφα εγώ φίλε Geopard

      Διαγραφή
  57. Είναι εύκολο από τον κ.Τάκη (και τον κ.hippy) να γίνει μία επανατοποθέτηση επί της ΔΕΗ λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία γεγονότα - δημοσιεύματα κυρίως όπως αναφέρθηκαν από τον κ.Geopard ανωτέρω.
    ευχαριστώ
    thetall

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Τροφή για σκέψη.Εγώ πάντως έχω προβληματιστεί σοβαρά:
    Μάλιστα ο ίδιος(Σ.Σ Ευάγγελος Μυτιληναίος) ερωτηθείς σχετικά για το διαγωνισμό της ΔΕΗ για τους λιγνίτες, εμμέσως απάντησε και στο πως βλέπει να καταλήγει η διαδικασία: δυστυχώς για τη ΔΕΗ οι συνθήκες της αγοράς δεν είναι καθόλου ευνοϊκές. Εύχομαι τα πράγματα να ήταν διαφορετικά για τη ΔΕΗ και να είχε μια πετυχημένη πώληση. Είναι σημαντικό για την αγορά η ΔΕΗ να είναι ζωντανή και υγιής, αλλά δυστυχώς έρχεται αντιμέτωπη με τόσα πολλά εμπόδια. Θυμίζω τη χρέωση ΕΛΑΠΕ που κόστισε τόσα πολλά εκ. ευρώ. Με την τρέχουσα κατάσταση κάθε 1 ευρώ που ανεβαίνουν οι ρύποι κοστίζει πάνω από 20 εκ. ευρώ ετησίως στη ΔΕΗ, είπε ο κ. Μυτιληναίος.
    Αυτή τη στιγμή με τα διοξείδια στα 25 ευρώ, οι δύο μονάδες της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ανταγωνίζονται ευθέως τη Μελίτη που είναι η μονάδα με το χαμηλότερο μεταβλητό κόστος, ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος.
    http://www.capital.gr/epixeiriseis/3315632/ta-4-kerdofora-stoiximata-tis-mutilinaios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς θα μειώσει τον τεράστιο δανεισμό της εάν δεν πουλήσει στο διαγωνισμό για τους Λιγνίτες?Τι θα γίνει(για τους μετόχους)αν απαξιωθούν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία(λιγνιτικές μονάδες)?Ερωτήματα ,που μέχρι πρότινος δεν τα είχα προβλέψει ως παράμετρος, στην επενδυτική μου σκέψη για την ΔΕΗ.

      Διαγραφή
    2. Ο Βαγγελάκης θέλει να πάρει τσάμπα την ΔΕΗ με την νέα κυβέρνηση. Απλά πράγματα. Γιαυτό και μας λέει αυτά που λέει.

      Διαγραφή
    3. "ΔΕΗ: Περίπου στα 417 εκατ. ευρώ αποτιμήθηκε η εύλογη αξία των προς πώληση λιγνιτικών μονάδων, από τον ανεξάρτητο εκτιμητή.

      Αυτό υποχρέωσε τη ΔΕΗ να απομειώσει την αξία που τις είχε στα βιβλία της κατά 240,6 εκατ. ευρώ."

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα η ομοβροντία κακών νέων στην ΔΕΗ συνεχίζετε αλλά κανένας δεν ασχολείται ποια είναι η δίκαιη τιμή της ΔΕΗ στο ταμπλό στον χορό μπήκε και ο Στούπας μετά τον Φλουδόπουλο και είναι το μόνο καλό νέο γιατί η αγορά κάνει πάντα το αντίθετο από αυτό που λέει ο Στούπας τσεκαρισμένο πολύ καιρό τώρα, κύριε Τάκη ένα σχόλιο εδώ δεν κάνετε να μας πείτε για τις ΑΜΚ επιτηρήσεις σεισμούς καταποντισμούς κεφαλαιοποιήσεις χρεών που βλέπουν ορισμένοι στην ΔΕΗ ή αν αυξήσατε θεση.

      Διαγραφή
    5. Φίλε μου χαλάρωσε. Σε έχει πάρει η αποκάτω. Κλείσε την οθόνη και άνοιξε την ξανά το καλοκαίρι του 2019.

      Διαγραφή
    6. Δεν μπορώ να το κάνω λόγω ενασχόλησης.

      Διαγραφή
    7. κυριε geopard μολις καταλαγιασει ο κουρνιαχτος θα συνεχισω τις αγορες στη ΔΕΗ ... δε βιαζομαι καθολου με δαυτη. κεφαλαιοποιηση χρεων ξεχαστε τα ... δεν ειναι αυτο το προβλημα της.

      Διαγραφή
    8. Κύριε Τάκη καταρχάς σας ευχαριστώ για την απάντηση και θα ήθελα να σας παρακαλέσω εάν δείτε οποιαδήποτε αλλαγή στην συμπεριφορά της ΔΕΗ αλλά και γενικότερα της πορείας της Ελληνικής χρηματαγοράς φυσικά αφού έχετε κάνει τα ψώνια σας να μας ενημερώσετε, γιατί τα νέα που έρχονται στα αυτιά μου όχι βέβαια για τις τράπεζες μόνο (προσωπικά εδώ νομίζω θα δώσουν καλά κέρδη αλλά πρέπει να είσαι με το δάχτυλο στην σκανδάλη και δεν συμμετέχω ) ότι η Ελλάδα με το τσίρκο είναι μη επενδύσημη για θέσεις long αλλά είναι βούτυρο στο ψωμί των σορτ.

      Διαγραφή
    9. Διαβάστε πως κάνει αποτίμηση στη Δεη το bankingnews.gr.Ιδία κεφάλαια λέει μείον δάνεια ίσον μηδέν.Σαν να μην υπάρχουν άλλα πάγια στοιχεία ή σαν η εταιρεία να είναι κλειστή χωρίς κύκλο εργασιών.
      ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
    10. σιγα μην παω να διαβασω ... στα ιδια κεφαλαια εχουν αφαιρεθει τα δανεια.Αποκλειεται να γραφει τετοια αρλουμπα 😨😨

      Διαγραφή
    11. Γράφει δάνεια συν προβλέψεις που πρέπει να πάρει οι οποίες μηδενίζουν το ταμείο, είναι ίσα με τα ιδία κεφάλαια άρα μηδέν.
      ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
    12. Η ΔΕΗ θα σκασει σαν καρπουζι ,οι λογοι ειναι πολλοι και γνωστοι. μαζι με την δεη θα παθει μεγαλη ζημια και ο αγοραστης που θα την παρει ,που μαλλον θα ειναι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. για αυτο προσοχη σε οσους εχουν μετοχες και αυτης της εταιριας .Η αγορα σημερα εκανε το τιναγμα του πεθαμενου πριν απο τις σφαλιαρες που θα φαει τον αλλο μηνα .καποιοι βεβαια στην ΒΙΛΑΡΙΜΠΑ περιμενουν ανοδο και διψηφια νουμερα ,με τον πινοκιο να μοιραζει 6μηνη αναστολη στις συνταξεις .ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΩΩΩΧΟΧΟΧΟΧΟ

      Διαγραφή
  59. ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ.οταν λεω θα παρει την ΔΕΗ εννοω τις λιγνητικες μοναδες που ειναι για πωληση .ο λογος που θα καει ο μελλοντικος αγοραστης θα ειναι οι αυξημενοι ρυποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς τα χαιβάνια στην τέρνα δεν σκέφτηκαν για τους ρύπους. Δεν τους παίρνετε ένα τηλεφωνακι να τους το επισημάνετε;

      Διαγραφή
    2. Σήμερα ο μπαφος ήταν χαλασμένος.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂