Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Folli follie

Μου ζητήσατε ένα thread όπου θα γίνονται συζητήσεις μόνο για τη ΦΟΛΙ ... ΟΚ
Σε αυτό το thread θα γίνονται συζητήσεις και σχόλια που αφορούν αποκλειστικά και μόνο την εταιρεία ΦΟΛΙ. Σεβαστείτε τον κανόνα .... 
Θυμίζω μόνο ότι αυτά που βιώνει η χρηματαγορά, σε ότι αφορούν τη ΦΟΛΙ, τα έχω αναφέρει πριν 8 μήνες .... οπότε ουδεμία έκπληξη έχω, όταν η αγορά έβλεπε το χαμηλό P/E και την ευκαιρία της ζωής της,
Θυμίζω τις γραφές ....  πριν ακόμη συμβεί το οτιδήποτε .... συνεπώς μη μου λέτε ότι θα πέσω ή έχω πέσει όξω σε ότι αφορά το αεριτζίδικο της Ελληνικής χρηματαγοράς.
Ανέλυα ...
Εγώ για Follie έχω πολλές ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά ... ποτέ μου δεν έχω αγοράσει, ούτε θα αγοράσω. Ο λόγος απλός ... φοβάμαι μην ποτέ δικαιωθώ και σκάσει η φούσκα βρίσκοντας εμένα αγορασμένο ... οπότε η ξεφτίλα θα είναι τεράστια.
Το 2013 πούλησε η Follie τα ΚΑΕ και εισέπραξε 400 εκατ. ευρώ και έδωσε μαζί και τον τραπεζικό δανεισμό των ΚΑΕ.
Το 2013 λοιπόν οι συνολικές υποχρεώσεις του ομίλου Follie έπεσαν στα 388 εκατ. ευρώ, απο 990 εκατ. το 2012. Ο τραπεζικός δανεισμός έπεσε στα 222 απο 741 .... και το ταμείο της Follie γέμισε με 251 εκατ απο 126 εκατ. το 20012.
Επρόκειτο για μια τέλεια πώληση ...

Τα αποθέματα του ομίλου το 2013 έκλεισαν στα 254 εκατ απο 355 εκατ. το 2013. Όλα καλά και όλα ωραία αφού πουλήθηκαν τα ΚΑΕ.


Όμως εδώ φαίνεται με την πώληση των ΚΑΕ μια ζημιά στα αποθέματα.
Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου ΑΝΟΔΙΚΑ 804 εκατ (2012), 1160(2013) , 1334 9(2014)
ενώ τα ίδια κεφάλαια της μητρικής 561 (2013) 500 εκατ(2014)

Αυτά .... θα έρθω με νούμερα ... εγώ πιστεύω ότι ο όμιλος είναι υπερ τιμολογημένος και ο Ισολογισμός του υπερ μοχλευμενος.

Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017


 Follie
Είναι άξιο απορίας πως γίνεται μια πολυεθνική που δραστηριοποιείται σε 30 χώρες και κάνει πωλήσεις 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ με EBITDA στα 291 εκατ. και καθαρά κέρδη 222 εκατ. ευρώ (σε επίπεδο ομίλου) να μην δίνει μερίσματα στους μετόχους της ??

Τα νούμερα είναι αδίστακτα ... δείχνουν ότι ο όμιλος δεν εισπράττει τα κέρδη του.
Αθροιστικά απο το 2005 (πριν ακόμη πάρει τα ΚΑΕ)
Καθαρά κέρδη συνολικά = 1,316 δισεκατομ
Αποσβέσεις = 236 εκατ. ευρώ.
Θα έπρεπε λοιπόν οι λειτουργικές χρηματοροές του ομίλου να έχουν εισπράξει τουλάχιστον 1,5 δισεκατ. ευρώ.

Όμως συνολικές χρηματοροές = 502 εκατ. ευρώ!!!! Που είναι το 1 δις οεοοοοο???

ΧΡΟΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ του ομίλου ... ή αν θέλετε , πολιτική του ομίλου, ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΤΩ , μοχλεύω τα ίδια κεφάλαια μου και προχωρώ.

Το 2013 η Follie πουλάει τα ΚΑΕ και σφίζει απο ΥΓΕΙΑ.
Ταμείο 251 εκατ. ευρώ ----> σήμερα 328 εκατ
Δάνεια 222 εκατ. ευρώ ----> σήμερα 434 εκατ
Αποθέματα 254 εκατ. ευρώ ----> σήμερα 585 εκατ
Απαιτήσεις 518 εκατ. ευρώ ----> σήμερα 868 εκατ

Αύξηση απο το 2013 στα αποθέματα+Απαιτήσεις 681 εκατ. ευρώ
Να το 1 δισεκατ που μας λείπει.

Πάμε πάλι υπολογισμούς ...
Αθροιστικά απο το 2013 (τα 3 τελευταία χρόνια δηλαδή)
Καθαρά κέρδη συνολικά = 546 εκατομ
Αποσβέσεις = 76 εκατ. ευρώ.
Θα έπρεπε λοιπόν οι λειτουργικές χρηματοροές του ομίλου να έχουν εισπράξει τουλάχιστον 620 εκατ. ευρώ.

Όμως συνολικές χρηματοροές = 254 εκατ. ευρώ!!!!
Εισέπραξε 366 εκατ. ευρώ λιγότερα από όσα θα έπρεπε.

Είναι βέβαιο ότι οι Ισολογισμοί της Follie είναι μοχλευμένοι και περιέχουν ρίσκο. Καμιά σχέση η λογική της διοίκηση Κουτσουλιούτσο με λογικές τύπου Γεράρδου, Βακάκη - όπου αναπτύσσονται με ίδια κεφάλαια και όταν cashάρουν.

Σήμερα ο όμιλος έχει ανακοινώσει κέρδη ανά μετοχή 3,32 ευρώ ... αλλά στην πραγματικότητα τα μισά εισπράττει και τα ίδια κεφάλαια είναι στα 27,65 ευρώ ανά μετοχή

Αν λοιπόν τα καθαρά κέρδη είναι πραγματικά και αν δεν περιλαμβάνουν απομειώσεις που είναι κρυμμένες τότε η μετοχή θα ήταν τσάμπα (αν φυσικά εισπράττονται τα κέρδη) και θα έπρεπε ήδη η μετοχή να είχε φλερτάρει με τα 50 ευρώ.
Με 328 εκατ. ευρώ ταμείο και με συνολικές υποχρεώσεις 695 εκατ. ευρώ ο όμιλος είναι πλέον θωρακισμένος και όχι όπως το 2012 όταν τα πράγματα ήταν δύσκολα. Όμως πούλησε πολύ καλά τα ΚΑΕ και όλα έφτιαξαν. Τα θέμα είναι να δούμε την εταιρία να εισπράττει κιόλας.

200 σχόλια:

  1. Πραγματικα αλλη μια αναλυση για οσκαρ απο τον Σερ Τακη. Οταν γνωρισα τη γυναικα μου πριν απο 25 περιπου χρονια περπατουσε και τριζανε τα μαρμαρα του Παρθενωνα. Φορουσε τοτε θυμαμαι ενα ρολοι φολι φολι και εκανε και σε μενα ενα δωρο. Τωρα βεβαια εχει γινει σαν καρο με πατατες εξακολουθει ομως να φορα αξεσουαρ της εν λογω εταιρειας γιατι ο πατατας και ο καρπουζας στη λαικη της κανουν κοπλιμεντα και εγω οπως λεει και ο φιλος μου οΣερ Τακης κραταω την κοιλαρα μου απο τα γελια. Ομως αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι η φολι οπως και πολλες αλλες ετσιρεις του κλαδου της μοδας και κυριως απευθυνομενες σε γυναικες εξακολουθουν παρα το μεγαλο ανταγωνισμο να πουλανε αρκει να υπαρχει ενα καλο μανατζμεντ και ενα καλο προιον. Κατα τη γνωμη μου το πρωτο το μανατζμεντ δηλαδη της φολι ειναι αθλιο το προιον ομως χαρη κυριως στην Καιτη συζηγο Κουτσολιατσου εξακολουθει και ειναι καλο. Με λιγα λογια η εταιρεια εχει δυνατοτητες και αξια τωρα ποια πραγματικα ειναι η δικαιη αποτιμηση της δεν μπορω να το γνωριζω.Καλο θα ηταν να περιμενουμε λιγο να τελειωσει το σηριαλ. Εγω παντως θα προτεινα στους μικροεπενδυτες να ειναι ιδιαιτερα προσεχτικοι αν και προσωπικα στην παρουσσα κεφαλαιοποιηση την θεωρω υποτιμημενη.Ισως κοντα στα 6.5 ευρω να την ξαναδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως η τεχνικάριοι περιμένουν μια ανάσα με την μετοχή να ξεπερνά τα 10 και κορύφωση ακόμη και τα 12,5. Εξάλλου σε μια bullish αγορά ανασταίνονται μέχρι και οι νεκροί .....

      Διαγραφή
    2. Eπομένως, λέτε να αναστηθεί και η ΔΕΗ;

      Διαγραφή
    3. Το τι βλεπουν οι τεχνικαριοι δεν σημαινει οτι θα συμβει .... αφου μολις αλλαξει κατι στο διαγραμμα τοτε βλεπουν κατι αλλο.

      Ομως στο τελος παντα (αργα ή γρηγορα) ισχυει ο θεμελιωδης νομος της βαρυτητας.

      Διαγραφή
  2. Διαβάστε στον παρακάτω σύνδεσμο το απομαγνητοφωνημένο κείμενο του conference call της εταιρίας, για τα αποτελέσματα του 2017. Εστιάζουμε στις ερωτήσεις και στις απαντήσεις.

    https://finance.yahoo.com/news/edited-transcript-ffgrp-earnings-conference-075243708.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως από πολύ έγκυρη πηγή κοντά στην αδελφή του κου Κουτσού έμαθα ότι δεν θα βρούνε σκελετούς οι νέοι ορκωτοί και δεν έχει πέσει παραποίηση στοιχείων του ισολογισμού. Απλά η μετοχή ήταν υπερτιμημένη στα 12 € και προσγειώθηκε απότομα. Κύριε τάκη, κοίταζα λίγο αποτελέσματα 2017 της ΕΛΒΕ:

    https://www.elvesa.gr/wp-content/uploads/2018/04/1-%CE%95%CE%9B%CE%92%CE%95-%CE%95%CF%84%CE%B7%CC%81%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CC%81-%CE%95%CC%81%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-31-12-2017-signed.pdf

    Δεν θυμάμαι να την έχετε αναφέρει πρόσφατα την μετοχή και μου φαίνεται αρκετά ελκυστική η αποτίμηση.

    DonSar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πειτε σε αυτην την πηγη οτι δε ξερει τι της γινεται. Αν δεν υπαρχει παραποιηση στοιχειων ουτε σκελετοι και ουτε δημιουργικη λογιστικη τοτε η μετοχη δεν ηταν υπερτιμημενη αλλα υποτιμημενη στα 17 ευρω ... επρεπε λοιπον να πηγαινε ταχιστα στα 27 και οχι στα 7.

      Την ΕΛΒΕ την ειχα αναλυσει 1 ημερα πριν ανακοινωθει η επιστροφη κεφαλαιου και πηγε στα 3.2 τοτε ...

      Διαγραφή
    2. Αθήνα, 20 Φεβ 18
      ΘΕΜΑ: Συμβάσεις - Διαγωνισμοί (Υπ’ Αριθμ. 42/17 Ηλεκτρονικός, Ανοικτός,
      Δημόσιος Διαγωνισμός, για τη Σύναψη Συμφωνίας Πλαίσιο 3ετούς
      Διάρκειας, για την Προμήθεια Υφασμάτων Τουάλ RIP STOP
      Παραλλαγής Δάσους Νο 225 πλ. 1,50 για την Κατασκευή Στολών
      Ασκήσεων από το 700 ΣΕ, για Κάλυψη Αναγκών ΣΞ-ΠΑ)

      Εταιρεία «ΕΛΒΕ Α.Β.Ε.Ε.», στην ποσότητα των
      639.360μ./έτος και στην τιμή των τεσσάρων ευρώ και τριάντα τριών λεπτών
      (4,33€/μ. χωρίς ΦΠΑ), με το συνολικό κόστος της προμήθειας να ανέρχεται, ανάέτος, στα τρία εκατομμύρια τετρακόσιες τριάντα δύο χιλιάδες οκτακόσια πενήντα ένα ευρώ και εβδομήντα ένα λεπτά (639.360μ. Χ 4,33€/μ. + 24% ΦΠΑ =3.432.851,71€).

      Διαγραφή
    3. Πολύ ενδιαφέρον νέο κ. Ανώνυμε.
      Δεν το είχα διαβάσει κάπου.
      Γενικά η μετοχή (έχω σημαντική θέση) μοιάζει με ομόλογο. Το κεφάλι μας ήσυχο και απόδοση περίπου 10% ετησίως και μάλιστα αφορολογητη (μέσω επιστροφής κεφαλαίου).

      Διαγραφή
    4. Αυτο το διαβασες

      Αθήνα, 20 Φεβ 18
      ΘΕΜΑ: Συμβάσεις - Διαγωνισμοί [Υπ’ Αριθμ. 45/17 Ηλεκτρονικός, Ανοικτός,
      Δημόσιος Διαγωνισμός, για τη Σύναψη Συμφωνίας Πλαίσιο 3ετούς
      Διάρκειας, για την Προμήθεια Υφάσματος Βαμβακερού Σατέν
      Αδιάβροχου Παραλλαγής Δάσους Νο 315, για την Παραγωγή
      Επενδυτών Παραλλαγής (Τζάκετ) από το 700 ΣΕ, για Κάλυψη Αναγκών


      Στις εταιρείες «ΕΛΒΕ Α.Β.Ε.Ε.» και «ΙΜΠΕΞ Α.Β.Ε.Ε.Ε»
      ανά εταιρεία, στην ποσότητα των 156.000μ./έτος και στην τιμή των πέντε ευρώ
      και είκοσι λεπτών (5,20€/μ. χωρίς ΦΠΑ), με το συνολικό κόστος της προμήθειας
      να ανέρχεται, ανά έτος, στο ένα εκατομμύριο πέντε χιλιάδες οκτακόσια ογδόντα
      οκτώ ευρώ (156.000μ. Χ 5,20€/μ. + 24% ΦΠΑ = 1.005.888,00€).

      Διαγραφή
    5. Κύριε Ανώνυμε, είστε θησαυρός!
      Δεν γνώριζα τίποτα από αυτά. Δεν είχα δει και κάποια ανακοίνωση της εταιρείας (ένα θεματακι με την ενημέρωση των επενδυτών υπάρχει, αλλά ας οψεται που σε όλα τα άλλα καλύπτει αυτά που ζητω).
      Συνεπως (δεδομένου ότι από τα φωτοβολταϊκά ξερουμε τι περίπου να περιμένουμε) αναμένουμε ένα καλό 2018!
      Σας ευχαριστώ για την ενημέρωση!

      Διαγραφή
    6. Κατακύρωση των αποτελεσμάτωντου επαναδιαγωνισμού
      που διενεργήθηκε στο πλαίσιο της υπ’ αριθ. 11/2017
      Συμφωνίας-Πλαίσιο, η οποίασυνήφθηκατόπιν της υπ’ αριθ. 16/2016
      Διακήρυξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας,
      για την προμήθεια του είδους “Στολές επιχειρήσεων 8δ νέου τύπου
      ”γιατο έτος 2018,συνολικής αξίας #98.642,12#€,περιλαμβανομένων κρατήσεων και Φ.Π.Α

      11Μαΐου2018.

      «Να κληθεί ο οικονομικός φορέας “ΕΛΒΕ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ
      ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ’’, μεδιακριτικό τίτλο “ΕΛΒΕ Α.Ε.”, ως προσωρινός ανάδοχος

      Διαγραφή
    7. Έχει πάρει φόρα βλέπω και σαρώνει όλους τους διαγωνισμούς! Πολύ ευχάριστο αυτό!

      Διαγραφή
    8. οταν βρει τι να κανει τα 4 εκ που εχει δεξια και αριστερα
      θα παει και στα 5 ευρω για αρχη


      φυσικα και ξερεις ποιος ντυνει πλεον το 50% των πρατηριων τις χωρας
      βλεπε eko και bp

      https://www.elvesa.gr/elve-shop/

      Διαγραφή
    9. Ούτε αυτό το ήξερα. Είχα μείνει στο μουσείο του Λούβρου...
      Στα 5 ευρω βλέπω κι εγώ τη δίκαιη τιμή της.
      Το ρευστό θεωρώ ότι θα πάει σε φωτοβολταϊκά και κάθε χρόνο θα μας μοιράζει 25 με 30 λεπτά σαν επιστροφή κεφαλαίου.
      Not bad at all!

      Διαγραφή
    10. Μαλλον στα νερα την βλεπω να μπαινει

      Την 04/03/2016 καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο με ΚΑΚ 575355 το από 30/06/2015 Πρακτικό της Τακτικής
      Γενικής Συνέλευσης και το από 30/06/2015 Πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία:
      ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΥΔΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, διακριτικό τίτλο: ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΥΔΩΡ και αριθμό ΓΕΜΗ 20804030000, από τα
      οποία προκύπτει ότι:

      Α) Το Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέχθηκε από την ανωτέρω Γενική Συνέλευση και θα διοικήσει την εταιρία για 5 έτη (θητεία)
      συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής :
      1. Ο ΚΙΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ του ΠΑΣΧΑΛΗ που κατοικεί στο ΠΑΛΗΟ ΚΑΒΑΛΑΣ, Δ/νση ΜΜΕΡΚΟΥΡΗΠΑΛΗΟ 187, TK 65500 με ΑΔΤ: ΑΒ732602 και ΑΦΜ: 002169279, ως Πρόεδρος

      Διαγραφή
    11. Αν υπάρχουν καλές αποδόσεις, γιατί όχι?
      Λογικά οι ανακοινώσεις (αν έχουν κάτι να μας ανακοινωσουν) θα γίνουν στην ΓΣ του Σεπτεμβρίου.

      Διαγραφή
    12. Η Υπηρεσία Προμηθειών Πολεμικής Αεροπορίας (ΥΠ/ΠΑ) προκηρύσσει ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό σε ευρώ (€), με σκοπό τη σύναψη συμφωνίας πλαίσιο διάρκειας τεσσάρων (4) ετών, για την προμήθεια ειδών ιματισμού (Στολή Ασκήσεων Εκστρατείας Παραλλαγής Δάσους Νέου Τύπου – Πηλήκιο Τύπου Τζόκεϊ Εκστρατείας Σ.Ξ), συνολικής προϋπολογισθείσας αξίας 1.092.000,00€ συμπεριλαμβανομένων των προβλεπόμενων κρατήσεων και επιβαρυνόμενο με ΦΠΑ 24% ή 1.354.080,00€ συμπεριλαμβανομένων των προβλεπόμενων κρατήσεων και του αναλογούντος ΦΠΑ

      Την αποδοχή των προσφορών των οικονομικών φορέων

      «ΕΡΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ Α.Ε.»,
      «ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΑΜΙ∆ΗΣ Α.Ε.»,
      «ONEX S.A.»,
      «ΙΠΠΕΑΣ Ο.Ε.»,
      «∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ»,
      «ΕΛΒΙΤΕΞ Α.Ε.Β.Ε.EXPORT»,
      «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Ι. ΚΟΥΡΤΑΛΗΣ ΑΕ-ΙΩΡΟΖΑΝ»

      και «ΕΛΒΕ Α.Β.Ε.Ε.»

      Ελευσίνα, 4 Ιουν 18
      ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ

      Διαγραφή
    13. ΑΔΑ: 9Λ9Ν6-7Η9 - Προμήθεια Υλικών και Εφοδίων (Υπ’ Αριθμ. 6/18 Ηλεκτρονικός, Ανοικτός, Δημόσιος, Διαγωνισμός, για τη Σύναψη Συμφωνίας Πλαίσιο, 3ετούς Διάρκειας, με ¨Ετος Έναρξης το 2019, για την Προμήθεια Υφάσματος Σύμμεικτο Παραλλαγής Νο 225 (Σύστασης 50% Βαμβάκι – 50% Πολυεστέρας και Βάρους 225 γρ.), για τη Ραφή από το 700 ΣΕ 152.000 Σετ Στολών Ανά Έτος

      κ ξενωφωντα παιζει τελικο με 3 εκ προσφορα

      ΕΛΒΕ - ΕΛΙΟΥΡΓΙΑ 3 ΑΛΦΑ

      Διαγραφή
    14. Αποδοχή της από 11.06.2018 Γνωμοδότησης - Εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης Προσφορών του διεθνή, ανοικτού, ηλεκτρονικού διαγωνισμού, άνω των ορίων, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής κατά ομάδα ειδών για την προμήθεια “ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2017-2018”, ενδεικτικού προϋπολογισμού 1.721.265,70€ συμπ/νου Φ.Π.Α. 24%, που αφορά στο στάδιο αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών

      κ ξενοφωντα σε αυτον μπηκε στην τριαδα
      ΕΛΒΕ Α.Ε.
      ERGO SAFETY
      STOP A.Ε.Β.Ε.

      Διαγραφή
    15. Σας ευχαριστώ πολύ κ. Ανώνυμε!
      Δυστυχώς η εταιρεία δεν φροντίζει να μας ενημερώνει (χρόνιο παράπονό μου αυτό)...
      Ελπίζω σύντομα να μας ενημερώσετε και για κατακυρώσεις διαγωνισμών στην ΕΛΒΕ!

      Διαγραφή
    16. Εκλογή τακτικού και αναπληρωματικού Ορκωτού Ελεγκτή για την χρήση 01/01/2018 – 31/12/2018.

      Έγκριση σύναψης συμβάσεων με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με το άρθρο 23α του Κ.Ν. 2190/1920.

      Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με επιστροφή μετρητών στους μετόχους της εταιρείας κατά ποσό 826.875 ευρώ, με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,71 ευρώ σε 0,46 ευρώ και τροποποίηση του άρθρου 5 παρ. 1 του καταστατικού

      Διαγραφή
    17. Το είδα κι εγώ! Δεν μας αφήνει παραπονεμενους! Ομόλογό η μετοχή και μάλιστα με αφορολογητες αποδόσεις!!
      Περιμένουμε τώρα το εξάμηνο!

      Διαγραφή
    18. Ξεπέρασε τα 3 ευρώ! Εν αναμονή του εξαμήνου προσδοκούμε ακόμη υψηλότερα επίπεδα!

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα κύριε Τάκη
    Μία ερώτηση ενός αδαούς που δεν αγόρασε ποτέ ΦΦΓΚΡΠ. Ο ορκωτός συνέταξε την έκθεση του για το 2017 και ενέγραψε ταμειακά διαθέσιμα Χ μύρια κατά δήλωση του οικονομικού διευθυντή της εταιρείας; Δεν υπήρχαν παραστατικά;Αν υπήρχαν τι έγιναν και είκοσι μέρες τώρα τα αναμένει η ΕΚ;Γιατί σήμερα διάβασα για επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα και άλλα γραφικά.Να είστε καλά κύριε Τάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρυπτονομίσματα έπαιζαν ... γνωστό αυτό ... αν τώρα έχουν κάνει και τέτοια στην εταιρία, αυτό λέγετε ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ.
      ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ κύριε Νίκο.

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα κύριε Τάκη CENERGY τι σας λεει ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν με διαβάζατε όλα αυτά τα χρόνια θα ξέρατε ότι Κώτσο δεν πρόκειται να με πιάσει κανένας Στασινόπουλος ή Κουτσουλιούτσους ή Κοκκαλαίος ...

      Κανόνας (το έχω γράψει το ξαναγράφω)
      Δεν σκοπεύω να δω καμιά εταιρία του Στασινόπουλου αν δεν περάσουν τουλάχιστον 5 έτη. Πήγε και ενοποίησε όποια θυγατρική γούσταρε με όποια άλλη ήθελε να της κολλήσει δίπλα ... τρανταχτό παράδειγμα το διαμάντι ΕΛΒΑΛ με το απόσχατο ΧΑΚΟΡ ... και ο Τάκαρος τώρα πρέπει να κατανοήσει τι έχει κάνει???

      Αδυνατώ ... ας βγάλει Ισολογισμούς για μια 5ετία και αν δεν θα αλλάξει το γκρουπάρισμα των εταιριών του τότε θα τις κοιτάξω.

      Διαγραφή
    2. Βρε Τάκη, μπας κι έχεις καμία σχέση με τον Kiku του marketzone?
      Στα περισσότερα συμφωνείτε απόλυτα.

      Διαγραφή
  6. Η προθεσμια που εδωσε η επ.κεφ στη φολι να δωσει στοιχεια σχετικα με τα ταμειακα της διαθεσιμα εκπνεει και η εταιρεια τηρει σιγη ιχθυως . Σημερα εκανε μειον 10 . Οποτε δυο πραγματα συμβαινουν η οι Κουτσολιατσοι και οι λοιποι περιμενουν την τελευταια μερα για να αγορασουν στον πατο η η εταιρεια εχει απατησει το επενδυτικο κοινο. Αν συμβαινει το δευτερο θα κλαψει η μανα του Μαραντονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικα οχι μειον 10 μειον δεκαεξι εκανε ε ρε γλεντια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάμε τώρα για εταιρεία που έπαιζε τα αποθεματικά της σε Bitcoin (!!!!)

      Ρε μπας και εκεί εξαφανίστηκαν οι ταμειακές τις ροές?

      Διαγραφή
    2. Αν αγόρασε bitcoin ή οποιοδήποτε άλλο shitcoin θα έχει φάει τουλάχιστον ένα -50% οι επενδύσεις. Έχει πέσει πολύ ξύλο στα κρυπτονομίσματα το 2018.

      DonSar

      Διαγραφή
    3. To 2017 δεν ανέβαιναν τα κρυπτονομίσματα; Αν έπαιζε θα έπρεπε να κέρδιζε μέσα στο 2017. Δε φαίνεται να συνέβαινε κάτι τέτοιο

      Διαγραφή
    4. Καλά που το είδατε οτι τα αποθεματικα ηταν bitcoin?

      Διαγραφή
    5. Μάριε μέχρι να κάτσει η σκόνη που σηκώθηκε προλαβαίνουν να βγάλουν φήμη ότι ο κουτσο είναι ο ΚΙΜ ΓΙΟ ΟΥΝ μεταμφιεσμένος σε καπιταληστή

      Διαγραφή
    6. Αν απόδειχθεί πάντως φούσκωμα του ρευστού βλέπω αλλαγή διοίκησης με συνοπτικές.

      Το ότι καναν αγορά ιδίων κάτι ψίχουλα και ο Κουτσο αγορά κατο απο ένα μύριο βρωμούσε.

      Εχω εταιρεία και έχω συνέταιρους, αν οι συνέταιροι πουλούσαν 1 ευρώ κάτω απο το real value που θεωρώ πως έχει η εταιρεία θα αγόραζα με οτι είχα και δεν είχα,

      Δεν έκαναν κατι άλλο, δεν είναι κίνηση κάπιου που έκτησε με δάνεια και ιδρώτα την εταιρεία,

      Μου φαίνετε αγόραζε μετοχές ο Κουτσο να ανεβάσει την τιμη παλιά μέχρι να ξεφορτωθεί το πακέτο στα 20 ευρώ.

      Διαγραφή
    7. Αν έχουν πειράξει τα ταμειακά διαθέσιμα τότε τα βραχιολάκια τα έχουν σίγουρα. Άραγε τα βραχιολάκια θα είναι Folli follie?

      Διαγραφή
  8. αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι πως η εταιρεια στον ισολογισμο του 17 αναφερει ποσον απο τοκους καταθεσεων το οποιο το ριχταδικο αμφισβητησε γιατι της φανηκε πολυ μικρο 0,7% και κατοπιν η φολι εδωσε διευκρινηση οτι οι καταθεσεις ειναι σε εθρω δολαρια και φραγκα οπου τα επιτοκια ειναι απο χαμηλα εως αρνητικα εδω κατι βρωμαει αν εχουν παιξει κρυπτο τοτε λογικα ειναι μεσα στο 18 η λεμε ψεματα ρξ αρχης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πραγματικα στον ισολογισμο του 17 εμφανιζονται ποσα απο τοκους γυρω στα 2.8 εκ που αντιστοιχουν σε ενα επιτοκιο σε σχεση με τα ταμειακα τους διαθεσιμα στο 0.7% .Το ριχταδικο αμφισβητησε τα ταμειακα θεωρωντας οτι τα 2.8 ειναι πολυ μικρο ποσον. Η φολι κατοπιν ανακοινωσε οτι τα τ.δ. ειναι σε ευρο δολ και ελβετικα φραγκα οποτε επηδη τα επιτοκια ειναι χαμηλα εως αρνητικα (για το ελβετικο) το ποσον που εγγραφηκε για τοκους ειναι φυσιολογικο. Μεχρι εδω καλα .Τωρα στην συγκεκριμενη περιπτωση μπορει να ισχυουν τα παρακατω
    1. Τα τ.δ και τα πισα των τοκων που εδωσε η φολι για το 17 ειναι ψευτικα και τα διαθεσιμα οσα τελος παντων ειναι αυτα να τα εχουν παιξει σε κρυπτο η ρουλετα η στοιχημα η δεν ξερω εγω τι αλλο
    2. Τα ταμ.διαθ. και οι τοκοι να ηταν αληθινα για το 17 και να τα οαιξανε το 18 και τωρα δεν υπαρχουν και για αυτο η εταιρεια κανει τον κινεζο κσι δεν εμφανιζει τα στοιχεια που ζητα η Ε.Κ.
    3. Τα στοιχεια να ειναι αληθηνα κάποιοι να διαδιδουν ραδιο αρβυλα για να σορυαρουν τη μετοχη εξ ου και το μειον 16 σημερα. Ενω απο την αλλη ο κουτσολιατσος και η παρεα του πινπυν σαμπανια στην υγεια των κοροιδων και περιμενουν να δωσουν την τελευταια στιγμη τα στοιχεια αγοραζοντας στον πατο αφου αφηνουν τις φημες να σερνονται και το χαρτι τους να κατρακυλα. Σερ Τακη σε παρακαλω τα φωτα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλο περιπλοκες θεωρίες συνωμοσίας ακούμε σε τέτοιες περιπτώσεις (σενάριο 3 που αναφέρατε). Η πιο απλή εξήγηση συνήθως είναι η πιο σωστή..

      Διαγραφή
  10. Φιλε Δημητρη σε τετοιες περιπτωσεις μονο σεναρια μπορουμε να κανουμε και με δεδομενο οτι η ετσιρεια μεχρι τωρα τηρει σιγη ιχθυως. Κατα τη γνωμη σου ποια ειναι η πιο σπλη και αρα η πιο σωστη εξηγηση??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα ταμειακα διαθεσιμα που εγραφονται στοον ετησιο ισολογισμο μιας εταιρειας αφορουν στην ημερομηνια 31-12

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σερ Τάκη κ άλλοι φίλοι του blog .Έκανα το παραστράτημα σήμερα και μπήκα στην φφ στα 5.07 .Αποψη μου σούπερ υπερβολή τα 19-22 ευρώ που έπαιζε η μετοχή,λόγω μοχλευμένων ισολογισμών αλλά αλλό τόσο είναι και υπερβολική η πτώση.Νοmίζω τις διακοπές του καλοκαιριού θα τίς βγάλω (για trading μιλάω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σερ Τάκη κ άλλοι φίλοι του blog .Έκανα το παραστράτημα σήμερα και μπήκα στην φφ στα 5.07 .Αποψη μου σούπερ υπερβολή τα 19-22 ευρώ που έπαιζε η μετοχή,λόγω μοχλευμένων ισολογισμών αλλά αλλό τόσο είναι και υπερβολική η πτώση.Νοmίζω τις διακοπές του καλοκαιριού θα τίς βγάλω (για trading μιλάω) Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι και εγώ είμουν έτοιμος να μπω στα 5 ευρώ σήμερα για βραχυπροθεσμη κράτηση, αποκλειστικά. Και έχω πει τα χειρότερα για την εταιρία. Τελικά κρατήθηκα.
      Σας εύχομαι καλά κέρδη!

      Διαγραφή
    2. Μου περνά απ΄το μυαλό πως η βιαιότητα στις χθεσινές/σημερινές/αυριανές κλπ πωλήσεις ίσως να οφείλεται και στο rebalancing της MSCI. Μπορεί δλδ κάποιοι να πουλούν 3-4 μέρες νωρίτερα για να αποφύγουν το κίνδυνο να γίνει delisted η μετοχή. Αυτό βέβαια είναι το καλό για τους επενδυτές σενάριο. Το κακό είναι κάποιοι insiders να ξέρουν κάτι νωρίτερα. Είναι και το γενικό περιβάλλον που στραβώνει (Ιταλία, Τουρκία) ήρθε κι έδεσε.

      Προσωπικά τέτοια θέματα-άστοχη πρόωρη κερδοσκοπική αγορά-τα έχω στον αυτόματο...είτε stop loss -8% είτε (εάν δεν τόλμησα να λογιστικοποιήσω τη ζημιά) αποχή...μακάρι η μετοχή να πάει επάνω, δεν αγοράζω άλλα, ας κερδίσουν αυτά που έχω. Ποτέ μουαγέν.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Μάνο Κατ αρχάς συγχαρητήρια για τις πάντα εύστοχες αναρτήσεις σας.Σας παρακολουθώ πολύ καιρό.Θεωρώ οτι η φφ έχει βομβαρδιστεί με πυρηνικά.Πράγματι ουδείς μπορεί να υπολογίσει τα αποθεματικά,ταμειακές ροές κ.α με ακρίβεια.Τά προιόντα όμως της φφ έχουν ακόμα πέραση είναι in και όσο ο χρυσός παραμένει στα ύψη αγοράζονται και εδώ και σε όλο τον κόσμο. Μανώλης

      Διαγραφή
    4. Κυριοι ειχα βαλει τιμη στοχο το 3,ΧΧ ... δειχνει πιθανο αυριο να επιτευχθει.

      Τελικη αποφαση μου
      Δεν θα μπω σε καμια τιμη.

      Καλη σας επιτυχια.

      Διαγραφή
    5. https://vignette.wikia.nocookie.net/moon-guard/images/7/77/64ae2891cf878e9047f3fbbdc0cc1e1d.jpg/revision/latest?cb=20130927180103

      THE GAME OF BIJOUX

      Ο ΣΤΡΑΤΌΣ ΤΩΝ ΣΟΡΤ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΚΟΥΤΣΟΦΟΛΙ

      Η μάχη μαίνεται οι αμυνόμενοι έχουν σοβαρές απώλειες και περιμένουν ενισχύσεις από τους συμμάχους ΦΟ-ΣΟΥΝ ,τους ιθαγενείς TRADERS και τους μισθοφόρους Ε.Y.
      Φήμες ακούγονται για επικείμενη άφιξη των LONG προς το παρόν αγνοείτε η θέση τους .




      Διαγραφή
    6. κ. Τάκη είχα αναφέρει και παλιότερα εδώ ότι τα κινεζάκια είναι υπο μετατροπή από παραγωγοί σε καταναλωτές. Μια χώρα δηλαδή που χρησιμοποιήθηκε ως φτηνά εργατικά χέρια, τώρα βλέπει τα πρώτα της βήματα προς την παροχή υπηρεσιών και την κατανάλωση. Αυτή η μετατροπή δεν γνωρίζω αν ολοκληρωθεί αλλά μιλάμε τώρα για πλάνο 18ετίας που ξεκίνησε πριν από περίπου 2 χρόνια. Ή τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ.


      Έχει ενδιαφέρον τώρα που ξεκινάει η φάση αυτή να βλέπουμε την πολεμική σε μια ελληνική εταιρία, που κάνει ακριβώς αυτό. Δηλαδή πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών. Πιο πολύ με κινήσεις στην ιδιοκτησιακή σκακιέρα μου μοιάζει με λίγο πασπάλισμα από άρπαγμα χαρτιών όσων παθητικά παρακολουθούν μεγάλους δείκτες ή λόγω καταστατικού είναι αλλεργικοί στο stop loss.


      Πολύ ορθά είχατε εντοπίσει κάποιες ασάφειες στις λογιστικές απεικονίσεις της και σίγουρα μας εξασκήσατε νοητικά για αντιμετώπιση αυτών των δύσκολων για τη μετοχή γεγονότων. Κανένας τακαρόπληκτικος εκτιμώ δεν πιάστηκε εξ' απήνης με τα ΦΦ.

      Παρόλα αυτά μιας και προσεγγίζουμε τους χαμηλούς στόχους. Ήδη ετοιμάζω για επόμενες μέρες με αρχή από αύριο τη θετική διαφορά από τα περίπου 2,07 στα 2,22 της ΔΕΗ για μικρές κινήσεις υψηλού ρίσκου στην εν λόγω περίπτωση.

      Ελπίζω να το μετανιώσετε ως διαφυγών κέρδος στο άμεσο μέλλον.

      Διαγραφή
    7. Κυριε Lorac δεν υπαρχουν ασαφειες ... υπαρχει τρούπα και ειναι και μεγαλη.

      Διαγραφή
    8. Κυριοι,

      Αυτην την εβδομαδα η ΦΦ ανακοινωσε τις καταστασεις θυγατρικων της για το οικονομικο ετος 2017:

      http://www.ffgroup.com/el/ependytes/pliroforiako-yliko/oikonomikes-katastaseis-thygatrikon/2017/

      Ψαξτε παρακαλω και βρειτε την FF Group Sourcing Limited (η θυγατρικη που ενοποιει ολες τις επενδυσεις στην Ασια και που γινεται audited απο την εταιρεια των δυο ατομων). Το ταμειο ακόμα και αληθινό να είναι το χρειάζεται για να ξεπληρώσει ΟΛΕΣ της τις υποχρεώσεις. Με μια ισοτιμια EUR/USD 1.17 η ΦΦ ενοποιεί μέσω της ΦΦ Group Sourcing Limited ιδία κεφάλαια ύψους 1,583 δισ.

      Που σημαίνει ότι αν η συγεκριμενη θυγατρικη είναι φούμαρα τότε απομένουν στον υπόλοιπο όμιλο ιδια κεφάλαια ύψους περίπου 300εκ.

      Ο Ομιλος ενοποιει πληρως και την Links of London Asia που εδρεύει επίσης στην Κινα και για αυτήν δεν υπάρχουν πουθενά στοιχεία για το τι περιλαμβάνει ο ισολογισμός της και ποιος την κανει audit.

      Σε άλλες θυγατρικές πχ η Folli Follie UK Limited λένε ότι έχουν 3.3 εκ. GBP ιδία κεφάλαια σε σύνολο ισολογισμού 3.4εκ και οι εμπορικές απαιτήσεις είναι στο ύψος των 3.0εκ τουλάχιστον τα τελευταία 2 χρόνια!

      Βάλτε στην εξίσωση και ότι η μητρική είναι ζημιογόνα, βάλτε ότι δεν βρήκα πουθενα από που προέρχονται οι συναλλαγματικές ζημείες ύψους 177εκ.

      Και εγω ειχα πει οτι αμα παει 3.5 ευρώ - 4 ίσως αγοράσω αλλά είδα σήμερα τις καταστασεις θυγατρικων... Μόνο Attica, FF Bulgaria και FF Romania κατι κανουν αλλα τα μεγεθη των τριών συγκεκριμένων θυγατρικών είναι τίποτα μπροστά στο μέγεθος όλου του ομίλου.

      ΠΡΟΣΟΧΗ στη ΦΦ κανει ΤΖΙΖ.

      Με εκτίμηση,
      thecoffeeroomboy

      Διαγραφή
    9. Πραγματικα ειστε πολυ καλος!!
      Αλλα δε πα να λετε ... στους επενδυτας ρεει τωρα η ανδρεναλινη και θελουν να δοκιμασουν την τυχη τους!!

      Διαγραφή
    10. Κυριε Μανο και ειναι καλος και ειναι και ψαχτηρι!!

      Διαγραφή
    11. κ. Τάκη ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

      κ. ManosV που σας παρακολουθώ και εσας απο παλιά. Και εγώ στην αρχη αυτό σκέφτηκα! Αλλα πείτε μου τώρα από πότε τα κέρδη/ζημιές λόγω συναλλαγματικων διαφορων μεταφρασης ισολογισμών θυγατρικών που εμφανίζονται στην κατάσταση Λοιπών Συνολικων Εσοδων/Εξοδων στην καθαρή θέση.................

      Εμφανίζονται και στις Ταμειακες ροες απο ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ Δραστηριοτητες.

      Για να εχετε κατι συγκρισιμο κοιταξτε τι εγινε πχ στον ΤΙΤΑΝ.


      thecoffeeroomboy

      Διαγραφή
  14. Κύριε hippy συμφωνώ μαζίσας το μουαγέν είναι συνταγή καταστροφής.Είναι προτιμότερο να γράψεις τις ζημιές σου σε μία λανθασμένη επιλογή και να διασφαλήσεις το κεφάλαιό σου πληρώνοντας τα σχετικά δίδακτρα παρά να επιμένεις σε μια επιλογή που κατακριμνίζετε προσπαθώντας να κάνεις το μάγο.΄Αλωστε οι μετοχές δεν τελειώνουν ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παιδια τα πραγματα ειναι απλα. Εαν φερει τα στοιχεια η εταιρεια αστω και καθυστερημενα και δεν ειναι παραποιημενα ( ειδικα τα ταμειακα διαθεσιμα) η μετοχη μπορει να παει και 10 ευρω αν ομως δεν.....Εγω προσωπικα δεν βαζω το στοιχημα αν και εχω εκφρασει τη γνωμη μου οτι η μετοχη δτην παρουσσα κεφαλαιοποιηση ειναι υποτιμημενη κσι μαλιστα πολυ. Οχι ομως απο την αγορα αλλα απο την ιδια τη δοιηκηση της εταιρειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 10 ???? ούτε με σφαίρες...ευτυχώς που δεν θα βάλετε το στοίχημα. Εγώ πάντως έχω κατά νου εάν στο rebalancing* η ΦΟΛΙ έχει τιμή κάτω από 4 μια ζαριά να την ρίξω. Με αυστηρό stop loss -8% βέβαια...μην μας βγει το χαρτί Δυναμική Ζωής κι ο Κουτσο Αναστασία Μπουγιατιώτη σε μεγένθυση.

      * Από τη χρημ/κη μου είπαν πως αφορά πώληση περίπου 1,75 εκ. μετοχών απ΄τα passive funds...βέβαια πιθανολογώ μέρος αυτών θα έχει πουληθεί νωρίτερα

      Διαγραφή
  16. Με την σημερινή κατάσταση και με την τωρινή γνώση ίσως θα έπρεπε η επιτροπή κεφαλαιαγοράς να σταματούσε την διαπραγμάτευση πολύ νωρίτερα .Πολλοί λίγοι έχουν γνώση της κατάστασης και σίγουρα όχι το ευρύ κοινό ,αυτό βολεύει λίγους .
    ΤΑ λέω αυτά είτε πάει πάνω ,είτε κάτω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το ΦΦ αποδείχτηκε μικρό (οργάνωση, διοίκηση, διεύθυνση, μηχανοργάνωση, αποθήκες, διανομή).
    Στην αρχή αλλά έδειχνε - αλλά το κόπρο-ρεϊτ μάνατζμεντ (εταιρική διακυβέρνηση) δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

    Οι Κινέζοι θα την πάρουν γιατί έχουν λεφτά και θέλουν και η επένδυση τους να αποδώσει - απλά θα μπούν αυτοί στο τιμόνι. Αν δεν σταματήσει η διαπραγμάτευση της ΦΦ μέχρι να πάρουν το ποσοστό που θέλουν (ελάχιστο +35% ) οι Κινέζοι βλέπω και τιμές κάτω από τα 2.00 €.

    Το παιχνίδι εάν δεν είναι λόγω MSCI (όπως λέει και ο Κος Χιππυ) θα έχει ενδιαφέρον.

    Αύριο θα αγοράσω λίγα κομμάτια και είμαι προετοιμασμένος μέχρι και το 1.30€

    Χασάπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παντως αγαπητοι μου συντροφοι εδω εχουμε να κανουμε με ενα μεγα σκανδαλο. Χαθηκε απο την κεφαλαιοποιηση της εταιρειας 1δις. Οι ευθυνες της Ε.Κ. και του Γκοτση ειναι μεγαλες εως υποπτες. Αλλα απο εναν διορισμενο και ασχετο με τη χρηματαγορα τι να περιμενει κανεις? Απορω γιατι δεν επεμβαινει η δικαιοσυνη. Τετοιοι που ειμαστε τετοιοι ανθρωποι μας αξιζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αναστολή διαπραγμάτευσης

    http://www.euro2day.gr/news/market/article/1615855/anastolh-diapragmateyshs-gia-th-folli-follie.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αθήνα, 25 Μαΐου 2018
      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
      Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προέβη σήμερα, πριν την έναρξη της διαπραγμάτευσης
      του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στην αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της
      Folli Follie A.E., μετά από επιστολή – αίτηση αναστολής διαπραγμάτευσης που
      απέστειλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η εταιρία. Στην επιστολή αυτή η εταιρία
      δήλωσε αδυναμία παροχής στοιχείων που αφορούν στις οικονομικές της καταστάσεις
      και για το λόγο αυτό η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από το Χρηματιστήριο
      Αθηνών την αναστολή διαπραγμάτευσης.

      Διαγραφή
    2. Αλλ’ ουδέν έρπει ψεύδος εις γήρας χρόνου.
      Σοφοκλής, 496-406 π.Χ., Αρχαίος τραγικός – Ιχνευταί

      μτφρ: κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο

      Διαγραφή
    3. Το να μην μπορείς να αποδείξεις με 10-20 extrait τραπεζών τις καταθέσεις σου, υποκρύπτει δύο πράγματα α) δεν τα έχεις ή β) παραπλανείς
      Lose Lose Situation και τα δύο, και τα μικρόβια του τύπου λες μήπως και ο τάδε κάνει τα ίδια, μήπως και ο δείνα κοκ θα πολλαπλασιάζονται.

      Διαγραφή
  20. Εδω τωρα αρχιζει και ξεκαθαριζει η κατασταση. Η η εταιρεια οντως παρουσιαζε στοιχεια μουφα οποτε τωρα αρχιζουν τα δυσκολα για το επενδυτικο κοινο η ο κουτσολιατσος τουλαχιστον στα ταμειακα διαθεσιμα ειναι ενταξει και κανει την παπια γιατι δεν μπορει να αγορασει αλλα χαρτια λογω ρευστοτητας και φοβαται μη τυχον και του παρουν την εταιρεια τσαμπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χαιρετώ τον εκλεκτό οικοδεσπότη και τους φίλους (και μη). Θα μπορούσε μήπως ο καταρτισμένος Coffeeroomboy να μου ερμηνεύσει τι φαντάζεται πως είναι η θυγατρική "Collar & Booster" που εμφανίζεται στη σελίδα 68 της ετήσιας έκθεσης;

    http://www.helex.gr/documents/10180/43442/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%88%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7%20FOLLI-FOLLIE+%CE%91.%CE%95.%CE%92.%CE%A4.%CE%95.+%282017%2C%CE%95%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82%20%CE%99%CF%83%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82%2C%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%95%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7%29.pdf/a657ddc1-7147-4703-b1fc-a7b2d6fb6fcb?version=1.0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας κ. Artaxia,

      Φοβάμαι δεν μπορώ να σας δώσω ξεκάθαρη απάντηση αφου η συμμετοχή του ομίλου στη συγκεκριμένη θυγατρική (Collar & Booster Hedging? Instruments?) είναι μάλλον κάτω του 50% οπότε την αποτιμάει στην τιμή κτήσης και την απομειώνει ανάλογα σε κάθε χρήση μέσω των λοιπών συνολικών εσόδων.

      Ενώ οι επενδύσεις στην Dufry και Eurobank είναι μέσω της Μητρικής εταιρείας, στην συγκεκριμένη η επένδυση έχει γίνει μέσω μιας από τις θυγατρικές, αφού δεν εμφανίζεται στις επενδύσεις της εταιρείας.

      Έψαξα και στο διαδίκτυο αλλά δεν μπόρεσα να βρω στοιχεία ισολογισμού άρα δεν μπορώ να γνωρίζω ούτε το βασικό της αντικείμενο αλλά ούτε και να την αποτιμήσω σαν επένδυση, άρα μπορεί να αξίζει παραπάνω μπορεί να αξίζει και 0. Ο Ομιλος θα αναγνώριζε ως έσοδο τα όποια μερίσματα από τέτοιες επενδύσεις λογικά μέσω του λογαριασμού "Μερίσματα από επενδύσεις εύλογης αξίας", Χρηματοοικονομικα έσοδα, σελ 79 αλλα για το 2017 ο λογαριασμός αυτός ήταν 0.

      Αλλά φαντάζομαι αυτα τα γνωρίζατε ήδη. Οπότε αν έχετε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σας ή αν θεωρείτε ότι μου ξέφυγε κάτι εκεί παρακαλώ να το αναφέρετε για να το κοιτάξω.

      thecoffeeroomboy

      Διαγραφή
  22. To chf ομόλογο στο 46 σήμερα

    http://prntscr.com/jmiczy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κύριοι σήμερα μάλλον γλυτωσα το-30% λόγω αναστολής (αγορασμένος χθές) Σκοπός κατά την γνώμη ,είναι ο εξοστρακισμός του managment κολολιουτσου και υιου και το πέρασμα της εταιρείας σε κινέζικα χέρια fosum κλπ -είπαμε καλό retail.Hδη η κολιολουτσοι την έκαναν για χονκ κονκγ
    Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό κουράγιο κ. Μανώλη και υπομονή με την αναστολή τώρα της ΦΦ. Ελπίζω σύντομα να στεναχωριόμαστε εμείς οι απέξω που χάσαμε μια ευκαιρία.

      Διαγραφή
    2. κύριε lorac συνηθισμένοι είμαστε από τέτοια >Κάποιες φορές υπερισχύει η αδρεναλίνη του τζόγου στις αποφάσεις μας.Μανώλης

      Διαγραφή
    3. Κυριε Μανωλη ποσο καιρο με διαβαζετε?

      Αν με διαβαζετε πολλα χρονια θα επρεπε να ξερετε οτι οταν γραφω δεν θα αγορασω σε κανενα επιπεδο τοτε επρεπε να σας χτυπησουν καμπανες. Μιλαμε για Σοδομσ και Γομορα ... μην κοιτατε που δεν εχω γινει πιο σαφης. Δεν εχω γραψει περισσοτερα γιατι το ψαρι ειναι μεγαλο και παντα υπαρχει η πιθανοτητα μιας περιορισμενης συγκαληψης, καψιμο μελλοντικων Ισολογισμων και αντε μετα να αποδειξω οτι δεν ειμαι ελεφαντας. Οι περισσοτεροι χαμπαρι δεν θα επαιρναν ποσο δικιο ειχα (εχω).

      Αν με διαβαζετε πολλα χρονια επρεπε να τη σβησετε την αδρεναλινη σας ... εδωσα την πτωχευση του ΤΤ οταν μου ελεγαν για πολυφερνες νυφες ... προεβλεψα τη χρεοκοπια της ΕΒΖ οταν μου ελεγαν θα πουληθει στα 3 ευρω και αυτη η ανεκδιηγητη πρωην Συριζεα με απολυτηριο Λυκειου εβλεπε κρυμμενες υπεραξιες ... ειπα για την Ιστορια του ζομπι ΜΙΓ που και ολα να τα πουλησει δεν αξιζει φραγκο .... ειπα ειπα ... και εσεις μου κατσατε στην παπαρα του των Λουτσων?
      Αμ ο αλλος ο κυρ Χασαπακλας που με διαβαζει κοντα 10 χρονια θα πηγαινε σημερα να παρει το κωλοχαρτο. Θα σας αποβαλλω κυριε Χασαπακλα απο την ταξη ... ξανα Δημοτικο.

      Δηλαδη τι φοβαστε? Μην φυγει το χαρτι πανω και δεν το παρουμε χαμπαρι. Ας φτιαξουν τα πραγματα ... ας συμμορφωθουν οι Ισολογισμοι και εδω ειμαστε. Το πολυ πολυ να χασουνε το πρωτο ανοδικο κυμα ... So what?

      Διαγραφή
    4. εμ αυτά παθαίνεις άμα παραβιάζεις το κατά τάκαρον ευαγγέλιο
      τά έχω διαβάσει όλα και το marketzone,μεταξεταστέος
      Μανώλης

      Διαγραφή
  24. Αυτά που λένε κάποιοι για αναξιοπιστία ολόκληρης της αγοράς επειδή έριξε φολα η φολή είναι βλακείες. Στην Βρετανία η Carillion (FTSE100) προσφάτως μια από τα ίδια με λογιστικό σκάνδαλο και κατέρρευσε και είχε και Big Four για ελεγκτές.. Το πρόβλημα με την Φολή είναι ότι έχει operations στην Κίνα και εκεί ως γνωστό δεν υπάρχει καμιά αξιοπιστία. Το χρηματιστήριο της Shanghai με τις λεγόμενες Α-shares είναι χειρότερο του ΧΑΑ. Εν περίληψη πιστεύω στην αγορά και σήμερα αύξησα τις θέσεις μου σε Αλφα στο 1.77, η οποία έχει πολύ δυνατά fundamentals πλέον και είναι από τις πλέον υποτιμημένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ας υποθεσουμε λοιπον οτι ολα ειναι μουφα. Πως η ετσιρεια πληρωνε κανονικα τους αναλογουν φορους ( που εν προκειμενω ειναι τεραστιοι καθως εμφανιζε μεγαλη κερδοφορια) . Πως πληρωνε κανονικα τους 5000 εργαζομενους και πως εξυπηρετουσε το δανεισμο της μεχρι κεραιας? Μπορουσε να τα κανει ολα αυτα χωρις ταμειακα διαθεσιμα? Ακομα και αν συτα ηταν λιγοτερα απο αυτα που δηλωνε. Και γιατι ο κουτσο και οι κινεζοι αγοραζαν? Εδω κατι βρωμαει Μηπως υπαρχει κινεζικος δακτυλος ? Κσι ο κουτσο το πηρε χαμπαρι κσι ζητα την αναστολη για να μη χασει την ετσιρεια τσομπα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί οι θεωρίες συνωμοσίας να είναι γοητευτικές, συνήθως όμως η πραγματικότητα είναι πιο πεζή.
      Η αναστολή επιβλήθηκε επειδή η εταιρεία δηλωσε αδυναμία να προσκομίσει τα στοιχεία που της ζητήθηκαν και τα ετοίμαζε εδώ και τρεις εβδομάδες. Η αλήθεια είναι πως η λίστα των καταστημάτων που ειχε εμφανίσει (επιεικώς για γελια) μας είχε προϊδεάσει ότι κάτι δεν παει καθόλου καλα.
      Τελικά επιβεβαιώνεται κι εδώ ο κανόνας ότι ποτέ δεν πρέπει να προσπαθείς να πιάσεις ένα μαχαίρι όταν αυτό πέφτει.

      Διαγραφή
    2. Πληρωνε με τα λεφτα της πωλησης των ΚΑΕ και με τα δανεια.
      Τα αποτελεσματα του 2017 ηταν πολυ χαλια.

      Ρωτω ... δεν παιζει οι Κινεζοι να εξαπατηθηκαν? Και γιατι αφου ειχε ταμειακα διαθεσιμα και ολα λειτουργουσαν αψογα δεν εδινε και κανενα μερισματακι 0.5 ευρω ανα μετοχη απο τα σουπερ κερδη του?

      Κερδη που ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ δεν εισπραττονται δεν υπαρχουν. Οι Ισολογισμοι ηταν κακοι μετα την πωληση των ΚΑΕ εγιναν κακιστοι.

      Διαγραφή
    3. Ας ελπίσουμε να μην μας παει πολυ πισω αυτη η ιστορια που επηρεάζει το χρηματιστήριο μας και αν χασουν καποιοι να χασουν λιγα. Κ Τακη να ξερετε οτι ειμαστε πολλοι που σας ακουμε κ μας σωσατε απο ολη αυτη την καταστροφη (μετα απο την αναλυση σας). Σας είμαι ευγνώμων

      Διαγραφή
    4. Εγω οταν βαζω λεφτα στις χρηματαγορες τα βαζω με σκοπο να κερδισω πολλα, παρα πολλα. Σκεφτειτε τωρα εσεις ... με ποιον τροπο μπορει να συμβει αυτο αν δεν τα χασει κσποιος αλλος?

      Αυτη ειναι η γοητεια των χρηματαγορων. Ο καθενας παντα παιρνει οτι του αξιζει. Ο κακος ο μαθητης επιστρεφει στην ιδια ταξη.

      No mercy

      Διαγραφή
    5. κ. Τάκη γιατί δεν ανοίγετε ένα Fund να βγάλετε κάτι και απο προμήθειες να βγάλουμε και εμείς κάτι απο την διορατικότητά σας?

      Εκτός και αν είστε ήδη κάπου σε κάποια alpha trust κλπ αλλά δεν μας το λέτε!

      Διαγραφή
  26. Και αν οντως σερ τακη ειναι ετσι οπως τα λες ( δεν αμφιβαλω καθολου) τι γινεται απο δω και περα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. οι κινεζοι εξαπατηθηκαν οι τραπεζες εξαπατηθηκαν οι θεσμικοι εξαπατηθηκαν η επιτροπη κεφαλαιαγορας εξαπατηθηκε οι μικροεπενδυτες κα οι ομολογιουχοι εξαπατηθηκαν. ρε μπας και ο κουτσολιουτσος πρεπει να παρει το νομπελ οικονομικων;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδη εσεις τι πιστευετε? Οτι προκειται για υφαρπαγη των χαρτιών των μαριδαιων?
      Γιατι δε δεχεστε το απλουστερο ολων ... οτι δηλαδη το εγχειρημα επεκτασης στην Ασια και σε ολο τον πλανητη απετυχε ή δεν πηγαινε και τοσο καλα και προσπαθουσαν με κολπα να καθυστερησουν το χρονο μηπως και πετυχαιναν αναστροφη?

      Διαγραφή
    2. ΤΖΩΡΤΖΗΣ (ΠΡΏΗΝ ΔΡΟΜΈΑΣ)26 Μαΐου 2018 στις 1:02 μ.μ.

      Θα πέσετε έξω κύριε Τάκη.

      Διαγραφή
    3. Στην πορεία της μετοχής έπεσα μέσα .... ΕΣΕΙΣ ΠΕΣΑΤΕ ΟΞΩ!!!
      Παραδεχτείτε το.

      Διαγραφή
    4. Παρόλο ότι έχετε πέσει παρασσάγγας έξω στην πορεία της μετοχής .... αναμένω τις απόψεις σας.

      ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.

      Διαγραφή
    5. ΤΖΩΡΤΖΗΣ (ΠΡΏΗΝ ΔΡΟΜΈΑΣ)26 Μαΐου 2018 στις 1:34 μ.μ.

      Κύριε Τάκη μην εκνευρίζεστε. Δεν έχω πέσει έξω στην πορεία της μετοχής καθώς ο χρονικό ορίζοντας πωληδηςωοπως έχω γράψει είναι το 6μηνο. Μήπως πέρασε και δεν το κατάλαβα? Γιατί και εγώ θα μπορούσα να σας γράψω για τον Ικτινο όπου δικαιώθηκατε 6 χρόνια μετά. Εγώ σε αντίθεση λοιπόν με εσάς έδωσα συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Αν αυτός περάσει και δεν έχω πέσει μέσα να είστε βέβαιος ότι θα το παραδεχτώ

      Ερώτηση λοιπόν σε εσάς προσωπικά: γιατί δεν ανακοινώθηκε η αύξηση του ποσοστού της FOSUN σε 16,37% από 15,03% επίσημα από το Ελληνικό Χρημστιστηριο?? Γιατί η εταιρία το δήλωσε στο δικό της Χρηματιστηριο.

      Η πρώτη ανακοίνωση της ΦΦ η οποία έγινε μέσω της ΕΚ αναφέρει με ακρίβεια:"Η εταιρεία με την επωνυμία "Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία" ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι, μετά την εξακολουθούμενη και συντονισμένη διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων, η οποία έχει δημιουργήσει αδικαιολόγητα ένα έντονα αρνητικό κλίμα για την εταιρεία μας, με σχετικό έγγραφο αίτημά της, ζήτησε σήμερα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναστολή της διαπραγμάτευσης των κινητών αξιών της εταιρείας μας, που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας μας από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young, στην διάθεση της οποίας η εταιρεία μας ήδη θέτει όλα τα ζητούμενα στοιχεία."

      Βγαίνει η ΕΚ δύο ώρες μετά και μας αναφέρει ότι η εταιρία δήλωσε αδυναμία να δώσει αυτά που ζητήθηκσν. Ποιος λέει αλήθεια κσι ποιος ψέμματα αφού η αρχική δήλωση της ΦΦ πέρασε πρώτα από την ΕΚ η οποία και την δημοσίευσε?

      Υπομονή και όλα θα σας είναι ξεκάθαρα σύντομα.

      Διαγραφή
    6. Το Ιστολόγιο μου είναι ανοικτό προς όλους να καταθέτουν τις απόψεις τους - αναλύσεις τους, ακόμη και σε όσους θέλουν να γράψουν ως ανώνυμοι, δίχως με κάποιο Nick και νομίζω ότι τους σέβομαι όλους, ειδικά όταν τεκμηριώνουν.
      Αυτό το στυλάκι ότι τάχα μου θα πέσετε όξω κύριε Τάκη, δίχως να καταθέτουμε την δική μας άποψη - θέση δεν το δέχομαι, ειδικά όταν έχω πέσει μέσα σε όλα.
      Άρα ....
      Ο κύριος Τάκης Μορφονιός σε ότι αφορά τη Folli Follie έχει πέσει μέσα ΣΕ ΟΛΑ. Δεν αγόρασε ούτε στα 10+ ούτε στα 7+ και δεν χαρακτήρισε τη μετοχή ΣΑΠΙΟ ΜΗΛΟ, απλά διατηρεί τις επιφυλάξεις για το πόσο μεγάλη είναι η τρούπα. Μίλησε μόνο για φούσκα που ανα πάσα στιγμή μπορεί να σκάσει και έσκασε στα 17 ευρώ. Τώρα στα 4,8 .... και με αναστολή διαπραγμάτευσης.


      Γιαυτο λοιπόν κύριε Δρομέα το ότι θα πέσει κάποιος έξω να το πείτε σε αυτούς ...
      http://www.mononews.gr/business/nea-epithesi-tou-fund-qcm-i-folli-follie-ine-sapio-milo

      ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΝΑ

      Διαγραφή
    7. Μην μου κάνετε ερωτήσεις κύριε Δρομέα ... καταθέστε ελεύθερα την δική σας άποψη. Πείτε αυτό που εσείς νομίζετε. Εμένα μην με μπερδεύετε !!!!

      Διαγραφή
    8. Καλή συνέχεια κύριε Δρομέα .... σας το εύχομαι ειλικρινώς.

      Διαγραφή
    9. ΤΖΩΡΤΖΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΔΡΟΜΕΑΣ)26 Μαΐου 2018 στις 2:13 μ.μ.

      Έχω αναφέρει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα παρουσιάζουν και στο μέγεθος που τα παρουσιάζουν. Καθ αυτό θα αποδειχθεί με την έκθεση της ΕΥ σε 2 μήνες από σήμερα. Και θεωρώ γελοίο να διαβάζω ότι η ΕΥ θα είναι επιεικης με την εταιρία και θα υπάρξει συγκαληψη.Λες και η ΕΥ είναι ο λογιστες της γειτονιάς.

      Εγώ περιμένω κάποιος να μου απαντήσει γιατί η. Fosun αύξησε το ποσοστό της κατά 2.48% ήτοι κατά 1.700.000 μετοχές σε τιμές από 6.40€ μέχρι 8€ ( κατά δήλωση της ίδιας της εταιρίας οσο αφορα τις ημερομηνίες αγορών) και γιατί στην δεύτερη αύξηση ποσοστου δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση και στην Ελληνική κεφάλαιαγορα.

      Τέλος κάποιος να μας πει πως είναι δυνατόν να εξαπστηθηκε μια εταιρία όπως η Fosun από μια άλλη Ελληνική που έκανε μπίζνες ΜΈΣΑ ΣΤΟ ΓΉΠΕΔΟ της πρώτης. Και με άνθρωπο της 1ης στο ΔΣ της δεύτερης. Τόσο μάγκας πια ο Κουτδολιουτσος? Εξαπατησε την Fosun αλλά και τον έτερο μεγαλομετοχο Fidelity? Μήπως και η Fidelity είναι ο broker της γειτονιάς και δεν έχει ειδικο τμήμα να ξεψαχνησει τον ισολογισμο πριν χάσει χοντρό χρήμα για το 8% της εταιρίας??? Μωρέ μπράβο ο Κουτσολιουτσος!!! Την έφερε σε όλους.

      Καλό σας τριήμερο.

      Διαγραφή
    10. k ΔΡΟΜΕΑ Σχετικά με φφ ,που και εγώ αγόρασα (τέλος πάντων) λίγο χαμηλότερα απο εσας στα 5,ΚΑΝΕΙΣ εκτός απο τους ιδιόκτητες και ίσως μερικούς απο τους λογιστές τους ,δεν γνωρίζει το ακριβές έλλειμα ,άνοιγμα της εταιρείας,ούτε ο κ Τάκης ούτε κανείς άλλος .Οτι υπάρχει πρόβλημα είναι φως φανάρι,και η αναστολή διαπραγμάτευσης ισως μας προστατεύσει,γιατί η μετοχή θα έφτανε μπορεί και 1 ευρώ,στό έλεος επιθέσεων και φιλολογιών.Αν η ΕΥ μετά από κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα που θα είναι σύντομο ,βγάλει οτι τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα η μετοχή για πλάκα θα φτάσει τα 10 ,αν αληθεύουν ολα που γράφονται κλάφτα Χαράλαμπε
      Μανώλης
      υστ χάσαμε και τον σόρτη τον κ Λουκά τον γουρλή του blog

      Διαγραφή
    11. Κύριε Μανώλη μην περιμένετε την έκθεση της ΕΥ πριν τον Αύγουστο.

      Κύριε Τάκη θα χρησιμοποιώ το nick ΤΖΩΡΤΖΗΣ πλέον. Το ΔΡΟΜΕΑΣ μας τελείωσε!!!!!!

      Διαγραφή
    12. Ανάψτε και καμιά λαμπαδα στον Αγιο Φανουριο τι με μέλλει??

      Ερωτησεις κανετε ... αλλα δικες σας εκτιμησεις / απαντησεις δεν δινετε.
      Όπως ...
      1 Εχει τρουπα η φολι?
      2. Ειναι απατεωνισκος ο Τζωρτζης?
      3 Δρουν μσζι Τζωρτζης και fosun, εχουν διαρραγει οι σχεσεις τους ή ο ενας παει νσ φαει τον αλλον?

      Θα σας εγραφα και αλλες ερωτησεις αλλα θα πειτε οτι θα πεσω εξω (σε τι δεν ξερω) και οτι ταχα μου θααααααα δουμε.

      Και σας παρακσλω μην ξαναχαρακτηρισετε καποιο ισχυρισμο μου γελοιο ... σιγα μην μου μαθετε τους BIG 4.... και πως λειτουργουν

      Διαγραφή
    13. 1. Στην έκθεση που θα δημοσιευτεί θα το μάθετε όπως και όλοι οι υπόλοιποι . Στο ταμείο που σας ανησυχεί ΔΕΝ ΙΣΧΎΟΥΝ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.
      2. Όχι δεν είναι
      3. Φυσικά και έχουν αγαστη συνεργασία.

      Το θα αααααα δούμε δεν ισχύει. Έχω δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα. Όχι σε.....6 χρόνια αλλά σε 6 μήνες.

      Έχετε κάποια μύγα??? Μίλησα για δικό σας χαρακτηρισμό σχετικά με συγκαληψη της ΕΥ??? Μιλάω για ότι διαβάζω αριστερα δεξιά. Τελειώνω λέγοντας ότι έχω το θάρρος να πάω κόντρα στο συγκεκριμένο θέμα τον μέγα γκουρού κύριο Μορφονιο.

      Θα επανέλθω όταν πρέπει καθώς δεν βλέπω νόημα στην παρούσα. Απάντησα και στις ερωτήσεις σας.

      Σας γλυκοφιλω

      Διαγραφή
    14. Παρομοια μου γραφατε και στο Δρομεα και οτι ταχα μου θα εβγαζε πωλησεις 20 και θα πουλαγατε στο 1 και 1.2 αλλα πουλησατε στο 0.32. Και εκει μου γραφατε οτι θα επανελθετε οταν πρεπει και οτι ταχα μου εγω εχω συμφεροντα με το χαρτι.
      Σας ενθαρρυνα να συνεχισετε να γραφετε και σας ειπα να παρετε nick ... γιατι ειμαι της αποψης οτι ολοι πρεπει να ακουγονται.

      Τωρα σας τσιμπησε παλι η Μιγα και μου γραφετε ασυναρτησιες ... Ικτινους , τιμες στοχους, θα πεσω οξω και οτι κατεβαινει στην κεφαλα σας. Σε τι με κοντραρεται στη φολι??????? Σε τι θα πεσω εξω?????

      Να σας πω κατι? Αν ειναι καθε φορα να κανετε ετσι οταν δεν σας πανε καλα οι Δρομεις και Τζωρτζιδες σας παρακαλω μην μας ξαναγραψετε.
      παντως αν μου ξαναγραψετε θα σας αγνοησω

      Και εγω σας γλυκοφιλω και ειλικρινως σας ευχομαι ο,τι καλυτερο

      Διαγραφή
    15. Περιμένω με ενδιαφέρον την τοποθέτηση του κυρίου Τζώρτζη για την υπόθεση της ΦΟΛΙ.

      Γρηγόρης

      Διαγραφή
    16. ΤΖΩΡΤΖΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΔΡΟΜΕΑΣ)27 Σεπτεμβρίου 2018 στις 7:48 π.μ.

      Και θα την έχετε τον Δεκέμβριο που λήγει και το 6 μηνο που είχα αναφέρει. Μην βιάζεστε.

      Διαγραφή
    17. Κύριε Τζώρτζη με ενδιαφέρει απλώς η άποψή σας και καθώς είχαμε μία πολύ σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση ΦΟΛΙ θα περίμενα ότι έχετε κάποιο σχόλιο επ'αυτής...Δεν με ενδιαφέρει αν θα κερδίσετε ή χάσετε το όποιο "στοίχημα" βάλατε, ούτε κυνηγάω να επισημάνω τις λανθασμένες προβλέψεις των άλλων, στο βαθμό τουλάχιστον που είναι αξιοπρεπείς στις τοποθετήσεις τους.
      Το μόνο πράγμα που δεν μπορεί κάποιος να μου καταλογίσει είναι βιασύνη, έχω γαϊδουρινή υπομονή...Αναμένω λοιπόν.

      Γρηγόρης

      Διαγραφή
  28. Αγαπητε φιλε ανωνυμε περιπτωσεις σαν τη φολι υπηξαν και θα υπαρξουν τοσο στην ελλαδα οσο και στο εξωτερικο. Το νομπαλ αλλωστε ο κουτσο στη φυλσκη δεν θα το χρειαστει. Αυτο που εμενα με ανυσηχει ειναι οτι τρωνε τσαμπα ξυλο καλα χαρτια οπως ικτινος -6 γεβκα ιασω κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οτι ειναι να παει πανω θα παει πανω. Μην εχετε κσμια αμφιβολια.

      Διαγραφή
  29. Σκέφτονται να στείλουν την υπόθεση στον εισαγγελέα.
    Μάλλον τα βραχιολακια είναι κοντά...

    http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1616046/folli-follie-parapomph-ston-eisaggelea-exetazei-h.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΖΩΡΤΖΗΣ(ΠΡΏΗΝ ΔΡΟΜΈΑΣ)26 Μαΐου 2018 στις 1:00 μ.μ.

      Ούτε εισαγγελέας ούτε τίποτα. Βιάζεστε ΟΛΟΙ να κάνετε αναπαραγωγή όσων γράφουν τα διάφορα site. Η υπόθεση δεν είναι όπως παρουσιάζεται και αυτό θα αποδειχθεί λίαν συντόμως. Να έχετε υπομονή πριν θαψετε τον ζωντανο.

      Διαγραφή
  30. Μην έγινε κανένας αναριθμητισμος στο ταμειο κ αντι 446μύρια έχει 44.6 ... οχου κ σεις ένα λάθος έγινε βρε αδελφέ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το απόλυτο ζόμπι κυριε hippy ... φαινόμουν υπερβολικος οταν την ανέλυα τη κολλαντζα τώρα ομως αποδεικνυεται οτι ήμουν καλος μαθητης και αριστα διαβασμενος.
      ✌✌✌✌

      Διαγραφή
    2. ΤΖΩΡΤΖΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΔΡΟΜΕΑΣ)28 Σεπτεμβρίου 2018 στις 9:00 π.μ.

      Αγαπητέ κύριε Τάκη με την εταιρία που εσείς αποκαλείτε κολλαντζα, εγώ έχω εμπορική συνεργασία τα τελευταία 15 χρόνια. Ούτε μια φορά, ακόμα και σήμερα, δε μου έχουν καθυστερήσει πληρωμή. Και δεν μιλάμε για πενταροδεκαρες. Εγώ πριν βγω να αρχίσω τα πανηγύρια θα περίμενα να δω ολόκληρο το story συνολικά και όχι μόνο το τι έγινε στην Ασία που ακόμα και αυτά που έδωσε η Α&Μ πρέπει να πιστοποιηθουν από ορκωτο ελεγκτή.

      Διαγραφή
    3. ΤΖΩΡΤΖΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΔΡΟΜΕΑΣ)28 Σεπτεμβρίου 2018 στις 9:02 π.μ.

      από ορκωτο ελεγκτή καθώς η ΑΜ δεν είναι τέτοιος. Επίσης θα περίμενα και την εγκληματολογικη έκθεση.

      Διαγραφή
    4. κυριε Τζωρτζη οταν αναλυω μια μετοχη Αναλυω παντα τον ΟΜΙΛΟ.Σιγουρα υπαρχει και υγιες κομματι οπως τα Αττικα πολυκαταστηματα ομως στον ομιλο χαθηκε το τοπι.

      Διαγραφή
    5. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι ασχολούμενοι με το χρηματιστήριο που εξακολουθούν να πιστεύουν στην αγνότητα των ιδιοκτητών της ΦΦΓΚΡΠ ;

      Διαγραφή
  31. Καλησπέρα κύριε Τάκη.

    Στον τελευταίο ισολογισμό της ΦΦΓΚΡΠ τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα για το 2016 είναι 328.184.700,98 ενώ για το 2017 είναι 446.339.865,37. Ποιος είναι κατά τη γνώμη σας ο λόγος αυτής της αύξησης και γενικά γιατί πιστεύετε ότι ο επιχειρηματίας εμφανίζει αυξημένα ταμεικά διαθέσιμα, τη στιγμή μάλιστα που δεν τα έχει όπως εικάζεται στην αγορά; Συγχωρήστε με εάν η ερώτησή μου είναι ανόητη.

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακούστε κύριε .... ας μιλήσουμε απλά!!

      θεωρώ δεδομένο ότι όταν η εταιρία ελέγχθηκε από τον ορκωτό τα λεφτά υπήρχαν στο ταμείο. Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει ορκωτός να παίρνει τέτοια ευθύνη ... δηλαδή να του παρουσιάζει ο Τζώρτζης 446 εκατ. και να υπογράφει ότι τα βλέπει όταν δεν υπάρχουν.
      Όμως ο ορκωτός δεν είναι ο ταμίας της εταιρίας και δεν κοιτάζει κάθε φορά τα ταμειακά διαθέσιμα που είναι και πόσα είναι ... τα βλέπει μόνο μια φορά όταν η εταιρία βγάζει τις ετήσιες εκθέσεις της. Από εκεί και μετά τα λεφτά μπορεί να βγουν από το ταμείο και να γίνουν ότι θέλουν ... να παιχτούν οπουδήποτε και να γίνουν ότι θέλουν ... όμως όταν έρθει η ώρα να ξαναελέγξει ο ορκωτός πρέπει να φανούν τα 446 εκατ. ευρώ, διαφορετικά πρέπει να δηλωθούν με τα κατάλληλα παραστατικά που πήγαν και τι γίναν.

      Στο θέμα μας ... στη δική μου εταιρία τα λεφτά δεν θα έφευγαν ποτέ απο το ταμείο δίχως παραστατικά, διότι τότε αυτό είναι ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ και σημαίνει βραχιολάκια.
      Αν τώρα τα λεφτά υπήρχαν και μου ζητούσαν οι συνέταιροι (πολύ περισσότερο η ΕΚ) να τα δείξω θα τα έδειχνα και δεν θα δεχόμουν ούτε για μια στιγμή να κάνω παιχνιδάκια, λέγοντας ότι μπορεί να μην τα έχω τα λεφτά , αλλά τελικά τα έχω ... με τη φήμη μου και το όνομα μου δεν παίζει κανένας.

      Άρα οι διοικούντες ας διαλέξουν ... είτε είναι απατεώνες και έχουν κάνει ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ είτε είναι ξεφτίλες και κοροϊδεύουν τον κόσμο κάνοντας παιχνιδάκια.
      Εγώ θέλω Έλληνες επιχειρηματίες σαν τον αείμνηστο Μουζάκη αψεγάδιαστους, δουλευταράδες και προσγειωμένους ... όχι σαν αυτούς.

      Διαγραφή
    2. Τι μπορεί να κάνει η ΕΥ (ο μεγάλος ορκωτός BIG 4 που θα μας κάνει ντα ντά και δεν δικαιούμαστε να έχουμε άποψη) ... επειδή χαρακτηρίστηκε το επιχείρημα μου γελοίο ... να δώσει την απαραίτητη πίστωση χρόνου να καλυφθούν όπως μπορούν οι τρούπες που έχει η σωβράκα της ΦΟΛΙ ... και όπου δεν καλύπτονται να το γυρίσουν σε λογιστικά λάθη που δεν αποτιμήθηκαν ορθώς και να προχωρήσουν σε αναμορφωμένους Ισολογισμούς όπου η εταιρία θα πέσει στα μαλακά και οι επενδυτές θα έχουν την ευκαιρία να ξαναδούν τη μετοχή πάνω απο τα 10 ίσως και στα 17 ... αν όμως τα πράγματα είναι χοντρά ούτε η ΕΥ θα τους σώσει.

      Διαγραφή
    3. Εγώ αν ήμουν Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αύριο κιόλας θα έβαζα τον εισαγγελέα στο παιχνίδι ... να αρχίσει το ψάξιμο ΑΜΕΣΑ πριν καλυφθούν οι κώλοι. ΑΜΕΣΑ ... να δούμε υπάρχουν τρούπιες σωβράκες ή κάποιοι κάνουν παιχνίδια και κοροϊδεύουν τον κοσμάκη και οι σωβράκες τους δεν είναι τρούπιες!!!
      ΑΜΕΣΑ ΕΛΕΓΧΟΣ ...

      Διαγραφή
    4. Διότι και αυτά που υπονοεί ο κύριος Δρομέας (τώρα Τζωρτζής), ότι τάχα μου η εταιρία είναι ΟΚ, αλλά για κάποιους λόγους η Fosun και η Folli κάνουν τις πάπιες και παίζουν κάποιο δικό τους παιχνιδάκι ... είναι ποινικώς κολάσιμα .... εδώ και τώρα εισαγγελέας!!!

      Αν η εταιρία ήταν δική μου και στα 17 ήταν δίκαιη αποτίμηση στα 10 και κάτω θα είχα σαρώσει όλο το χαρτί και θα έστελνα τους σορταδόρους αυτοί να το ξαναστείλουν στα 17. Εννοείται ότι την επόμενη μέρα όλα τα χαρτιά που μου ζητάει η ΕΚ θα τα είχε στο γραφείο της.
      Αν πάλι η μετοχή ήταν ακριβή δεν θα αγόραζα το παραμικρό απο το ταμπλό, αλλά την επόμενη μέρα όλα τα χαρτιά που μου ζητάει η ΕΚ θα τα είχε στο γραφείο της.

      Όλα τα υπόλοιπα είναι λαμογιές και πουστιές!!!

      Διαγραφή
    5. Σας ευχαριστώ και πάλι για την απάντησή σας η οποία είναι απολύτως λογική και σεβαστή.
      Εγώ ωστόσο διατηρώ επιφυλάξεις για το εάν και κατά πόσο υπάρχει υπεξαίρεση και πιστεύω ότι μάλλον ισχύει το δεύτερο ενδεχόμενο που αναφέρατε (να παίζονται παιχνίδια άλλου τύπου) με ότι αυτό συνεπάγεται. Και φυσικά εάν είναι έτσι όλοι αυτοί που τώρα έχουν πέσει επάνω στην εταιρεία και την χτυπάνε θα μείνουν εκτεθειμένοι. Είναι ίσως ένας τρόπος να μετρήσει η οικογένεια Κουτσολιούτσου, όπως δήλωσε και η κυρία Καίτη Κουτσολιούτσου, φίλους και εχθρούς...

      Διαγραφή
    6. Τρούπα στην εταιρία υπάρχει να είστε βέβαιος ...

      Εγώ πάντως πιστεύω ότι Fosun και Λούτσοι είναι ΑΠΕΝΑΝΤΙ, όχι δίπλα ... αυτή είναι η δική μου εκτίμηση. Απλώς ήρθε η ώρα οι κινέζοι να βγάλουν στον τάκο το CEΟ ... μένει τώρα να πάρουν τον έλεγχο της εταιρίας ... ελπίζοντας η τρούπα να μην είναι όσο το σώβρακο και δεν μπαλώνεται.

      Όμως αυτά είναι εκτίμηση δική μου και μπορεί να είναι λάθος ....

      Διαγραφή
    7. Και φυσικά συμφωνώ απόλυτα ότι πρέπει να επέμβει εισαγγελέας γιατί με την περιουσία και την ψυχική υγεία των απλώς κυρίων μετόχων δεν δικαιούται να παίζει κανείς...

      Διαγραφή
    8. Και επειδή δεν έχω πρόβλημα να εκτεθώ και να πω τι πιστεύω (να μου βάζουν λόγια στο στόμα μου που δεν έχω πει δεν δέχομαι ... προτιμώ να εκτίθεμαι όταν εγώ θέλω, δίχως ποτέ να λέω χρησμούς Πυθίας)
      λέω ότι το λογικό είναι αυτό που έχει γράψει σήμερα ο μικρομέτοχος ...

      https://www.mikrometoxos.gr/apo-mesa-to-chtypima-sti-folli-follie/

      Και τέλος δεν καταλαβαίνω τη σπουδή των μικρομετόχων να βγάζουν αγορές σε ένα χαρτί που διαλύεται λες και φοβούνται μην τυχόν δεν θα φτάσουν τα χαρτιά και για αυτούς. Βρεεε εδώ μιλάμε για τη ΦΟΛΙ που θα βρείτε τα λίγα χαρτιά που θέλετε ... δεν έχουμε την Ιντεάλ ή τον Κορδέλο που μπορεί να μας τα πάρει άλλος τα χαρτιά και εμείς δεν πάρουμε τίποτα.
      Ας ηρεμήσει το πράμα, ας δούμε τα νούμερα πως έχουν και μετά θα βρούμε χαρτιά. Ας πάρουν άλλοι το πρώτο μεγάλο ρίσκο ...

      Διαγραφή
  32. Κύριε gregory γιατί μιλάτε για αδικημένο ιασω λόγω πρότασης για υγεία δεν είναι αδικημένο για προσέξτε παρακαλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. (Διόρθωση): ...με την περιουσία και την ψυχική υγεία κυρίως των απλών μετόχων δεν δικαιούται να παίζει κανείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. To newmoney έβγαλε ένα άρθρο από inside πληροφορίες για το ταμείο ότι έχει κάνει φτερά μια 300αρα+... Αν ισχύει πάει ολοταχώς για ΑΜΚ η εταιρία...

    http://www.newmoney.gr/business-stories/358228-folli-molis-90-ekat-to-tameio,-ek-ton-opoion-ta-50-ekat-sta-attica

    DonSar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι "δημοσιογράφοι" της δεκάρας είναι το ίδιο επικίνδυνοι με τους απατεώνες "επιχειρηματίες". Ξέρει δηλαδή το λαμόγιο ο Παφίλας πόσα χρήματα έχει το ταμείο του Κουτσολιούτσου ή επειδή βάζει ερωτηματικό νομίζει ότι αυτό λέγεται δημοσιογραφία; Όμοιος με το άλλο λαμόγιο τον Λεωτσάκο και αυτός.

      Διαγραφή
  35. Κυριε Κιτσο εγω δεν μιλησα για σδικιμενους μιλησα για καλα χαρτια . Δεν ριμαι μετοχος του ιασω ουτε ποτε ημουν αλλα μια μετοχη που εχει διπλασιασει την τιμη της στο ταμπλο και τα κσθαρα της κερδη και εχει μειωσει τον δανεισμο της μεσα σε ενα χρονο δεν τη λες και σσπακι. Ηθελα απλως να δειξω τι ζημια εχει προκαλεσει η φολι στις τιμες πολλων μετοχων τοσο της μεγαλης οσο και της μεσαιας και μικρης κεφαλαιοποιησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Και συγνωμη αν βλεπετε ορθογραφικα απλως δεν με βοηθαει το πληκτρολογιο μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τάκαρε είναι η πρώτη φορά που στέλνω μήνυμα και θα ήθελα να μου πεις για ποιόν λόγο πιστεύεις ότι η εταιρία προχώρησε σε αγορά ιδίων μετοχών τις πρώτες ημέρες για να 'στηρίξει' την μετοχή και όχι σε αγορές ομολόγων που βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας.Ένα σχόλιο απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Θέτω και εγώ το ίδιο ερώτημα στον κ. Τάκη προσθέτοντας ότι εκτός από τις λιγοστές αγορές ιδίων πραγματοποιήθηκαν πολύ σημαντικές αγορές τόσο από τον πατέρα Κουτσολιούτσο όσο και από τη FOSUN. Είχαν λεφτά για πέταμα; Όσο περνάνε οι ώρες πιστεύω ότι οι άμυαλοι και τολμηροί που αγόρασαν την περασμένη Πέμπτη και διακράτησαν θα αποδειχθούν ΠΟΛΥ τυχεροί!

      Διαγραφή
    2. http://www.newmoney.gr/business-stories/358228-folli-molis-90-ekat-to-tameio,-ek-ton-opoion-ta-50-ekat-sta-attica

      Διαγραφή
    3. Μάλλον δεν διάβασες παραπάνω ότι: Οι "δημοσιογράφοι" της δεκάρας είναι το ίδιο επικίνδυνοι με τους απατεώνες "επιχειρηματίες". Ξέρει δηλαδή το λαμόγιο ο Παφίλας πόσα χρήματα έχει το ταμείο του Κουτσολιούτσου ή επειδή βάζει ερωτηματικό νομίζει ότι αυτό λέγεται δημοσιογραφία; Όμοιος με το άλλο λαμόγιο τον Λεωτσάκο και αυτός.

      Διαγραφή
    4. Κύριοι δεν αναφέρομαι στους βασικούς μετόχους αλλά στην ίδια την εταιρία.Η εταιρία αγόρασε ιδιες μετοχές.Έκαψε μετρητό για να αγοράσει κάτι το οποίο αυτή την στιγμή δεν χρειάζεται να μαζέψει.Το θέμα με τα διαθέσιμα είναι ότι σε περίπτωση που η τρύπα είναι εξωπραγματική..το πρώτο πρόβλημα θα είναι η αποπληρωμή των δανείων.Και φυσικά το κόστος αναχρηματοδότησης ή οι εγγυήσεις θα είναι δυσανάλογα μεγαλύτερες πλέον.Μου κάνει εντύπωση που δεν σκούπισε τα ομόλογα με τα μετρητά.Δεν γνωρίζω εάν κάτι τέτοιο θέλει ΓΣ και απόφαση.

      Διαγραφή
    5. Τζωρτζη εσυ ;;

      Διαγραφή
    6. Κύριε ανώνυμε, μπορείτε να μας αιτιολογήσετε γιατί είναι πολύ τυχεροι?
      Επειδή αγόρασαν μια μετοχή που κανείς δεν ξέρει για πόσο χρόνο θα είναι σε αναστολή διαπραγμάτευσης? (σημειωνω ότι έχω βιώσει αυτήν την εμπειρία λόγω θέσης στα ΠΛΑΚΡ, για εντελώς άλλους λόγους βέβαια, και είναι εξαιρετικά δυσάρεστη, να έχεις ένα περιουσιακό στοιχείο παγωμένο επ αόριστον...)
      Ή μηπως θεωρείτε ότι (αν και οταν) αρθεί η αναστολή διαπραγμάτευσης θα κάνει διαδοχικά limit up και δεν θα προλαβαίνει κανεις να αγοράσει?

      Διαγραφή
    7. Θα είναι τυχεροί γιατί η υπόθεση δεν είναι έτσι όπως την παρουσιάζουν όπως θα φανεί το επόμενο διάστημα και θα πουλήσουν σε πολύ ψηλότερες τιμές από αυτές που αγόρασαν.

      Διαγραφή
    8. Τι ακριβώς δεν είναι όπως το παρουσιάζουν?
      Μέχρι τώρα το μόνο χειροπιαστό γεγονός (όλα τα άλλα είναι εικασίες) είναι ότι η ίδια εταιρεία μετά από 3 εβδομάδες προετοιμασιας δήλωσε αδυναμία να δώσει στοιχεία για τα χρηματικά διαθέσιμα της.
      Αυτό σε εμένα δεν ακούγεται καθολου ενθαρρυντικό...

      Διαγραφή
    9. Ο Κουτσιολιούτσος αυτές τις μέρες μετράει εχθρούς και φίλους όπως σωστά γράφτηκε παραπάνω. Ο Γκότσης στη συνένετυξή του λέει ότι θα πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος από την ΕΥ κα΄τι που είναι χρονοβόρο και την Παρασκευή θέτει τη μετοχή σε αναστολή αλλά... με αίτημα της εταιρείας. Τι δεν καταλαβαίνεις;

      Ο χρόνος είναι ο καλύτερος κριτής και η υπομονή αρετή!

      Καλό βράδυ

      Διαγραφή
    10. Πολλά δεν καταλαβαίνω, αλλά δεν έχει σημασία τι καταλαβαίνω εγώ.
      Όσο για τον Κουτσομούρες καλα τα τσιτατα τύπου μέτρω εχθρούς και φιλους, αλλά σημασια έχουν οι πράξεις.
      Και σε τελευταία ανάλυση καλό θα ήταν να επιστρέψει στην Ελλάδα (που έχει και άμεση δικαιοδοσία η ελληνική δικαιοσύνη) προκειμένου να μετρήσει καλύτερα τους εχθρους και τους φίλους του.
      Καλο σας βράδυ.

      Διαγραφή
    11. Κουτσολιούτσος ήθελα να γράψω. Ο δαίμων του κορεκτορα...

      Διαγραφή
    12. Κύριοι στις ερωτήσεις που μου κάνετε δεν ξέρω τις απαντήσεις και ούτε σκοπεύω να βάλω το μυαλό μου να σκεφτεί τι παίζει απο πίσω και αν παίζει κάτι. Πολύ περισσότερο τα λεφτά μου δεν τα επενδύω βάσει του θεωριών συνωμοσίας προσπαθώντας να καταλάβω ποια είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα. Αυτά δεν με αφορούν ... δυστυχώς δεν μπορώ να σας βοηθήσω ... σας βοήθησα, όποιους βοήθησα, με ότι είχα γράψει πριν 8 μήνες και για τους παλαιότερους ότι είχα γράψει πριν μερικά χρόνια.

      Εγώ κοιτώ μόνο νούμερα .... αν τα νούμερα δεν μου αρέσουν δεν προχωρώ σε επενδύσεις. ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΟΥΜΑΙ.

      Με την ευχή μου να μπει η μετοχή ... να πάνε όλα καλά και αν τα νούμερα που δω με πείσουν τότε ίσως μπω .... ας κερδίσουν άλλοι και ας πάρουν άλλοι το ρίσκο. Εμένα αυτά που γίνονται στο Folli με ξεπερνούν. Αναλυτής είμαι όχι ντετέκτιβ!!

      Διαγραφή
    13. Τάκαρε οι ερωτήσεις μου δεν είναι θεωρητικές.Έχω άμεσα συμφέροντα στην εταιρία καθότι μέτοχος από παλιά(αρχικές θέσεις στα 25€) και είναι η πρώτη μετοχή στην δεκαετή και πλέον ενασχόληση μου με το ΧΑΑ που με στέλνει προς στιγμή στον κουβά.Δεν την πάθαμε με τις τράπεζες,με διάφορα σαπάκια και με capital controls και θα την πάθουμε απο τον Κουτσο. Προσπαθώ να προσαρμόσω την μελλοντική στρατηγική μου πάνω στην μετοχή.Το θέμα είναι ότι δεν έχω την πληροφόρηση που χρειάζομαι αλλά απλά προσπαθώ να 'αναλύσω' το λογικό βάσει των ενδείξεων που έχω και όχι των αποδείξεων.Θα μπορούσα να πουλήσω την πρώτη μέρα και όχι να εγκλωβιστώ μετριάζοντας τις ζημιές μου αλλά δεν το έκανα καθότι είμαι επενδυτής και όχι τζογαδόρος.Είμαι βρεγμένος.Δεν φοβάμαι να βραχώ περαιτέρω.Να πνιγώ δεν παίζει καθότι έχω διασπορά..Αλλά πρέπει να 'μεταφράσω' οποιαδήποτε πληροφορία έχω διαθέσιμη για να καταλάβω και εγώ ο αφελής τι μέλλει..

      Διαγραφή
  38. Με την αγορα μετοχων μπορεις να ελεγχεις το manatzment της εταιρειας με την αγορα ομολογων οχι. Απλα πραγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή την στιγμή η μπάλα βρίσκεται στον Κουτσο και όχι στην FOSUN.Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να σκουπίσουν απο την αγορά τις μετοχές.Δεν νομίζω το παιχνίδι να παίζεται στο μάζεμα των ιδιών μετοχών γιατί αυτό πάντα ωφελεί τον μέτοχο πλειοψηφίας.Και η FOSUN και ο Κουτσο αγόρασαν μετοχές.Αλλά υπόλογος και στην γωνία βρίσκεται ο Κούτσο. Το παιχνίδι θα παιχτεί στα ταμειακά διαθέσιμα και στο κατά πόσο θα μπορέσει να αποπληρωθεί ο δανεισμός της εταιρίας.Θα ήταν πιο έξυπνο αν έχει κάνει πατάτα να σκουπίσει τα ομόλογα σε αυτές τις τιμές από το να καίει το ταμείο.Η μετοχή θα έχει/είχε χασούρα για όσο καιρό δεν ξεκαθαριζε το τοπίο.Συνεχίζω να πιστεύω ότι η αλήθεια είναι κάπου στην μέση.

      Διαγραφή
    2. Το ποσό που δαπανήθηκε για αγορά ιδίων μετοχών είναι ΑΣΤΕΙΟ.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ..όμως ανακοινώνεις πρόγραμμα αγοράς ιδίων για ποιο λόγο την δεδομένη στιγμή;Το πραγματικό πρόβλημα θα είναι τα δάνεια και τα ταμειακά διαθέσιμα.Αν έχει σκοπό να κάψει ταμείο..ας μαζέψει τα ομόλογα.Η ΙΝΤΡΑΛΟΤ το έκανε πράξη πριν λίγες ημέρες αν θυμάστε.Εταιρία με επίσης υψηλότατο δανεισμό.Το θέμα είναι ότι αφού καθίσει η σκόνη θα πρέπει να κάνουμε εκτιμήσεις για την πραγματική αξία της εταιρίας.Το 'προβλημα' εντοπίζεται και επιβαρύνεται με τα δάνεια. Θα ήταν μία μικρή και συμβολική πράξη πιστεύω προς την σωστή κατεύθυνση.

      Διαγραφή
    4. Ο Κουτσιολιούτσος αυτές τις μέρες μετράει εχθρούς και φίλους όπως σωστά γράφτηκε παραπάνω. Ο Γκότσης στη συνένετυξή του λέει ότι θα πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος από την ΕΥ κα΄τι που είναι χρονοβόρο και την Παρασκευή θέτει τη μετοχή σε αναστολή αλλά... με αίτημα της εταιρείας. Τι δεν καταλαβαίνεις;

      Ο χρόνος είναι ο καλύτερος κριτής και η υπομονή αρετή!

      Καλό βράδυ.

      Διαγραφή
    5. Ο Κουτσολιουτσος αντι να μετραει φιλους και εχθρους ας μετρησει την αξιοπιστια του καλυτερα.

      Διαγραφή
  39. Γιατι ρε πσιδια ξερει κανενας ποιος αγοραςε μετοχες εκτος απο την ανακοινωση αγορας ιδιων απο τη φολι και την επισημη ανακοινωση αγορας των κινεζων???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Το μονο σιγουρο ειναι οτι αυτοι που αγορασανε δε ξερουν τι παιχνιδι παιζετε γιατι αν ξερανε δε θ αγοραζανε μια μετοχη που θα τη βαζανε σε αναστολη... υπομονη λοιπον κ ευχομαι οσοι εχουν να κερδισουν ή εστω να χασουν οσο πιο λιγα γινεται..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Και ποιος ξερει ποιον βολευει η αναστολη καλε μου φιλε ρουανο??? Αν η εκθεση των ορκωτων ριξει στα μαλακα τη φολι η μετοχη στο ανοιγμα της διαπραγματευεται ελευθερσ ποιος μου λει εμενα οτι δεν θα παει στα 10 απο την πρωτη μερσ??? Φυσικα αν η εκθεση καψει τη φολι (πολλα θα παιχτουν στην εικονα του ταμειου) μπορει να παει και 1. Καμε με μαντη να σε κανω βασηλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλημέρα κύριε Τάκη.

    Θα ήθελα να δείτε στα υπ' αριθμ 4, 5 και 8 επίμαχα θέματα της γενικής συνέλευσης του 2017 τον αριθμό των μετοχών που ψήφισαν κατά. Ποιά ήταν άραγε η ψήφος της FOSUN στα προαναφερόμενα θέματα;

    http://www.ffgroup.com/uploads/60718/32a4_follifollie-setofaccounts31122017_gr.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Απο το ποσοστο της προκυπτει οτι στο 4 και5 μπορει οι κινεζοι να εξεφρασαν διαφωνιες δηλαδη στην εγκριση αμοιβων δσ κσι στην αναθεση των ορκωτων δεν μπορει ομως να ειμαστε και σιγουροι οτι αυτοι εχουν ψηφισει κατα η καποιοα αλλη ομαδα μετοχων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην κοιτάτε μόνο αυτούς που ψήφισαν κατά στα θέματα 4 και 5 ... δείτε και αυτούς που ψήφισαν λευκό. Το λευκό σημαίνει επιφυλάσσομαι.

      Διαγραφή
  44. Συμφωνω Σερ Τακη λογικα οι κινεζοι θα κατεβηκαν με συσσωμη ομαδα. Σε αυτα τα θεματα μπορουμε να ξερουμε τι εγινε αξριβως μονο απο καποιον που ηταν στη γσ. Παντως ενδιαφερων και αυτο που εγραψε ο μικρομετοχος οτι ολη η δουλεια εγινε εκ των εσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Μεγάλη κουβέντα ειπατε κύριε τάκη.Οτι είστε αναλυτής και όχι ντετέκτιβ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. To Ελβετικό ομόλογο της FFGRP την περασμένη Παρασκευή είχε όγκο 1.650.000. Ποια η γνώμη σας κ. Τάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://bankingnews.gr/index.php?id=367490

      Διαγραφή
    2. ερώτηση το ομόλογο της φολί θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται ,ή και εδώ έχουμε αναστολή? Μανώλης

      Διαγραφή
  47. https://www.ecovisvntauditing.com/echo/files/50.pdf

    Πάρτε τηλέφωνο και ρωτήστε:

    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗΣ
    Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ECOVIS VNT Auditing sa
    Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής, Μέτοχος
    τηλ.: +30 6940 823 150
    e mail: givarthalitis@vntauditing.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. http://www.andro.gr/business/tzortzis-koursolioutsos/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Κύριοι διαβάστε στις οικονομικές σελίδες και σε άλλες σελίδες ειδήσεων για την Ιταλία.Ανεξάρτητα τι πορεία και αποτέλεσμα θα έχει η Ιταλική πολιτική στο μέλλον το επόμενο διάστημα θα έχουμε Italy alert.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Η επιτροπη κεφαλαιαγορας εινσι μόνο για να δει αν θα ενοικιάσει κτίρια με 30.000 το μήνα και να κόβει πρόστιμα σε εξωτικές εταιρίες για ανοιχτές πωλήσεις που δεν εισπράττει και ποτέ ή τριχίλιαρα αν καθυστερήσεις να δημοσιοποιήσεις αλλαγή σε ποσοστά και άλλες μικροσαχλαμάρες

    αλήθεια τι έκανε στην περίπτωση της φολί? ή όταν ο συγχωρεμένος ο βασιλάκης αγόραζε μετοχες της aegean μέσω της autohellas ξέρωντας πως γίνει δεκτή η πώληση της ολυμπιακής ή όταν ο μυτιλιναίος προ έτους αγόραζε 1,5 εκ ευρώ, ξέρωντας πως θα ανακοινώσει την απορρόφηση της μετκα, ή όταν ο κεπενός προ 3ετιας ανέβαινε 30% με μόλις 1 τεμάχιο , ή οταν έριχναν την σπασε ελλας στο τέλος κάθε συνεδρίασης μέχρι να πιάσει τα 1,20 και να κάνουν την τεράστια αλλαγή στα ποσοστά, ή όταν μια μέρα πριν ο αποστολόπουλος ανακοινώσει τη δημόσια πρόταση για το υγεία, αυτό έκανε τεράστιους τζίρους (προφανώς είχε ενημερώσει τα φιλαράκια του να αγοράσουν ο δοκτωρ) και τι άλλο να πρωτοθυμηθείς.

    το δημόσιο όπως το μισήσαμε όλοι, ο μίσθος να πεφτει στην τσεπη του Γκοτση και των λοιπων συριζεων ψευτοαριστερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Με συγχωρεις Σερ Τακη που τα γραφω αυτα αλλα εχω αγανανακτησει. Ειμαι στην αγορα απο την εποχη του καγκελου (αρχες δεκαετιας εννενηντα) και αυτη η σαπιλα και η ξεφτιλα δεν σταματαει. Ας μπει επιτελους μια ταξη εχουμε μεινει λιγοι και καταντησαμε γραφικοι. Σε παρακολουθω χρονια Σερ Τακη χωρις να γραφω αλλα οτι γραφω απο δω και περα το γραφω επωνημα. Και σε ευχαριστω που μου δινεις βημα αν και δεν σε γνωριζω προσωπικα σε νιωθω σαν εναν απο τους πιο καλους μου φιλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ένας αστικός μύθος αναφέρει ότι είναι προτιμότερο να μάθεις σε κάποιον να ψαρεύει παρά να του δίνεις που και που κάνα ψαρί για να επιβιώσει.

    Ορμώμενος από το άνωθεν τσιτάτο θα ήθελα να παρακαλέσω να δημιουργήσετε ένα thread όπου θα αριθμείτε τι πρέπει να έχει υπόψη του ιεραρχικά ένας αναλυτής που θέλει να ασχοληθεί με τις χρηματαγορές επενδύοντας τα ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ κερδισμένα από σκληρή εργασία και ουχί αεράτα και easy come easy go money που πιο εύκολα κάποιος τοποθετεί σε στοιχηματικου τύπου μετοχές.

    Το ερώτημα δεν είναι θεωρητικό αλλά πρακτικό μιας και δηλώνω πρώτος συμμέτοχη ώστε κάποια μέρα να μπορέσω να προσεγγίσω την οπτική μάτια & ανάλυση των hippy, Lorac ,coffeeboy καθώς τρώγοντας έρχεται η όρεξη… αφού νομίζω ότι έτσι θα μπορούσε η ερευνητική ομάδα να εμπλουτιστεί με περισσότερους snipers πάνω από τους ισολογισμούς και τα τρίμηνα των εταιρειών υπο παρακολούθηση.

    Αν υποθέσουμε ότι έχουμε βρει τον κλάδο & πιστεύουμε ότι οι προοπτικές τα επόμενα έτη βαίνουν προς το θετικότερο για το σύνολο των ομοειδών επιχειρήσεων και ότι το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον της χωράς όπως φόροι ,εργατικό κόστος θα αποκλιμακώνεται μέσο μακροπρόθεσμα εκεί που θα έπρεπε να εστιάσουμε ιεραρχικά σύμφωνα με το δικό σας manual ποια θα ήταν οι σειρά προτίμησης ώστε να καταλήξουμε στην μετοχή όπου οι αριθμοδείκτες της θα λένε KEEP CALM AND BUY SOME .

    P/E

    ταμιακές ροές

    απόδοση ιδίων κεφαλαίων

    οργανική κερδοφορία

    προοπτική μελλοντικής κερδοφορίας της

    το ετήσιο μέρισμα

    Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά για τον χρόνο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η άποψη σας με τιμά, ωστόσο μου δίνει αξία που (πιστέψτε με) δεν έχω. Ως προς τα κριτήρια επιλογής μιας εταιρείας για επένδυση νομίζω τα έχετε περιγράψει άψογα. Προσωπικά εστιάζω κυρίως στην συστηματική καταβολή μερισματος και στις θετικές ταμειακές ροές που είναι πράγματα χειροπιαστά καθώς στα υπόλοιπα υπάρχει "παπαγαλοθόρυβος" αλλά και δυνατότητα δημιουργικής λογιστικής όπως είδαμε πρόσφατα.

      Διαγραφή
    2. Στο παρελθόν είχα ποστάρει κάποια κριτήρια επιλογής που είχα ξεσηκώσει από το βιβλίο των Gallea-Patalon "Κόντρα στο ρεύμα-τα μυστικά της αντιθετικής επένδυσης"-Εκδόσεις Στούπα

      Μια μετοχή μας κάνει (επενδυτικά) αγοραστικό κλικ όταν έχει πέσει 50% από τα ψηλά 12μήνου και ισχύουν τουλάχιστον 2 από τα παρακάτω...

      1) Δείκτης τιμής προς κέρδη Ρ/Ε < 12

      2) Δείκτης τιμής προς λογιστική αξία P/BV < 1

      3) Δείκτης τιμής προς ελεύθερη ταμειακή ροή P/FCF <10

      4) Δείκτης τιμής προς πωλήσεις P/S <1

      Από τη στιγμή δε που την αγοράζουμε, λένε οι συγγραφείς, την κρατάμε μέχρι να κερδίσουμε 50% ή για τρία χρόνια (!!!) ότι από τα δύο έλθει πρώτο.

      Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει η ανάλυση τριών μεγάλων εταιρειών του 30αρη Dow Jones για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που χρησιμοποιούν οι συγγραφείς-επαγγελματίες διαχειριστές στο τέλος του βιβλίου για να πείσουν τον αναγνώστη. Chrysler, Eastman KodaKCitibank!! Η πρώτη χρεοκόπησε τον Απρίλιο/2009 αθετώντας χρέη πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η δεύτερη ομοίως το 2012 ενώ την Citi έσωσε η αμερικανική κυβέρνηση με λεφτά των φορολογουμένων αλλά κεφαλαιοποίηση της υπολείπεται σημαντικά ακόμη (65%) καθώς έγινε rs (10:1). Καταπληκτικό? Συμφωνώ.

      Ταπεινό μου συμπέρασμα:

      Τα πάντα όλα φαίνεται να μοιάζουν σωστά αλλά σε ένα συγκεκριμένο time frame. Εάν ανοίξουμε το χρονικό διάστημα επαληθεύεται ο νόμος του Ηράκλειτου: "Τα πάντα ρει"....ή όπως έγραψε σε άρθρο του ο φίλος artaxia

      "Τυχαιότης Τυχαιοτήτων τα πάντα Τυχαιότης"

      Διαγραφή
  53. Άκρα του τάφου σιωπή ,δηλαδή όλοι θαυμάζουν την πτώση !!!!
    Υπομονή κύριοι ,υπομονή σας βάζω εδώ ένα ανεκδοτο να ευθυμίσετε

    ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

    3 traders πάνε στο ΘΕΟ να τον ρωτήσουν πότε το χρηματιστήριο στις χώρες τους θα κάνει νέα υψηλά ,ένας από Ιαπωνία ,ένας από Βενεζουέλα και ο τρίτος από Ελλάδα .
    Πρώτα ρωτάει ο Ιάπωνας και ο ΘΕΟΣ του απαντάει το 2050
    ,ο Ιάπωνας λέει -μα τότε θα έχω πεθάνει - .
    ο ΘΕΟΣ απαντάει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι

    Δεύτερος από Βενεζουέλα ,ο ΘΕΟΣ του λέει το 2100 ,στεναχωρημένος αυτός του λέει -μα τότε θα έχω πεθάνει - .
    ο ΘΕΟΣ απαντάει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι

    Τρίτος ρωτάει ο Έλληνας ,πότε το ΧΑΑ θα κάνει νέα υψηλά και ο ΘΕΟΣ του απαντάει ‘ Μέχρι τότε θα έχω πεθάνει ΕΓΩ ‘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 10' για το ανέκδοτο συνάδελφε...

      Εχω αναφέρει αρκετές φορές πως όχι μόνο τις 6300 μονάδες του 1999 δεν θα δω στην υπόλοιπη ζωή μου αλλά ούτε καν τις 5100 του 2007. Ωστόσο βολεύομαι και με το 3χίλιαρο του 2009.


      Τα κακά νέα είναι ο καλύτερος φίλος του επενδυτή. Σε βάθος χρόνου η αγορά νομοτελειακά θα ανέβει, ίσως μάλιστα πολύ. Χρονικά, όπως πάντα, πριν το γενικό αίσθημα ή οι δείκτες της οικονομίας μεταβληθούν σημαντικά θετικότερα. Ξοδεύω με φειδώ τα ρευστά μου καθώς είπαμε "όσο έχω ρευστό κρατώ την τύχη μου στα χέρια μου"...αλλά ναι, τολμώ κι επενδύω...

      https://www.youtube.com/watch?v=hhZ0FnuFQDw&list=RDhhZ0FnuFQDw

      Διαγραφή
  54. Κυριε χιπυ οπως παντα ειστε γλαφυρος και πολυ καλα επιστημονικα καταρτισμενος. Ομως σας ερωτω θεσμικα δεν θα πρεπει να γινουν παρεμβασεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω άποψη κ. Καρανιάδη...γενικά μεγάλα παιδιά είμαστε πρέπει να έχουμε μελετήσει το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούμαστε ώστε να πράττουμε με επίγνωση. Από τη μια εάν η ΦΟΛΙ είχε τεθεί με το καλημέρα εκτός διαπραγμάτευσης εγώ θα είχα γλυτώσει τη ζημιά από την intraday αγοροπωλησία καθώς αγόρασα νωρίς και πούλησα μόλις χτύπησε το stop loss μου -8%. Από την άλλη ο συνάδελφος που μου πούλησε θα είχε πάθει συμφορά χωρίς την παραμικρή δυνατότητα αντίδρασης. Σκέφτομαι...εγώ είχα την δυνατότητα επιλογής (αγορά ή όχι) ο αντισυμβαλλόμενος είναι δίκαιο να μην έχει? Ειλικρινά δεν ξέρω.

      Διαγραφή
    2. K. hippy (μετά από αρκετή σκέψη για τα δικά μου δεδομένα )
      Δεν υπάρχει σωστό και λάθος .
      Ο (ας πούμε) καπιταλιστικός τρόπος είναι αναστολή διαπραγμάτευσης και οι έχοντες αναλαμβάνουν τις επιλογές τους .
      Ο σοσιαλιστικός -και ακόμα πιο αριστερός τρόπος -φαντάζομαι να είναι να συνεχισθεί η διαπραγμάτευση και όλοι μας να αγοράζουμε μόλις μπορέσουμε και να πουλήσουμε με την πρώτη ευκαιρία .
      Αν οι μεσολαβητές τείνουν στο άπειρο οι ζημιές τείνουν για τον καθένα στο 0 .
      Σε αυτη την περίπτωση μάλιστα είναι αδιάφορο αν ανασταλεί ή όχι, η διαπραγμάτευση .
      Θεωρητικά σωστό ,πρακτικώς ανεφάρμοστο οπότε ημίμετρα.

      Διαγραφή
    3. "Δεν υπάρχει σωστό και λάθος"...με βρίσκετε σύμφωνο.

      Από την στγμή που η εταιρεία είναι σε ένα σωρό δείκτες (25αρης FTSE, MSCI) και κυρίως υπάρχουν τα ΣΜΕ προσωπικά θα έκανα ότι και ο κ. Γκότσης. Δλδ θα ζητούσα στοιχεία και θα περίμενα ότι ο Δ/νων σύμβουλος θα ήταν συνεργάσιμος κι ότι θα "καθαρίσει" το τοπίο. Ωστόσο υπάρχει η δική μου άποψη, η άποψη του κ. Καρανιάδη και αρκετές τρίτων που στο δημοκρατικό μας-ευτυχώς-στέκι είναι απολύτως ισοδύναμες.

      Διαγραφή
  55. Κυριε χιπυ οντως ειμαστε μεγαλα παιδια . Χθες στο Μιλανομε το ανοιγμα στο -5,5% η εκει ε.κ. ανεστειλετην διαπραγματευση τραπεζας ( μου διαφευγει το ονομα της) μονο και μονο επηδη ηταν η πιο εκτεθιμενη στα κρατικα ιταλικα ομολογα εδω με τη φολι ( κσι οχι μονο)@@@@@@@?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Κυριε Τακαρε για το παγκοσμιο κυπελο θα μας δωσετε τις εκτιμησεις σας απο εδω ??? διοτι στον αλλο ποδοσφαιρικο σας μιτο δεν ειδα κινηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Κε hippy καλησπέρα.Σε παλαιότερο σας σχόλιο είχατε αναφέρει ότι αγοράσατε κουφώματα αλουμινίου μπορείτε να επαναλάβετε την μάρκα;Ήταν για οικία;Συγχωρέστε με για το άτοπο της ερώτησης,αλλά μπήκα στο πρόγραμμα εξοικονόμηση και ενδιαφέρομαι.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! Κων/νος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Μου είπαν ότι οι καλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα είναι EUROPA, ΕΤΕΜ κ ΑΛΟΥΜΥΛ. Διάλεξα τις σειρές 6000 κ 6500 της EUROPA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Στους περισσοτερους ισολογισμους που κοιταγα πσλαιοτερα που ειχα χρονο (σε αλλοδαπες εταιρειες) ποσα σπο συναλλαγματικες ισοτιμιες σε αξιογραφα συνηθως εμφανιζονταν στις καταστασεις συνολικου εισοδημστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Σωστος κυριε Γρηγορη. Ειτε αφορουν κερδη ειτε ζημιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ο νέος υπουργός οικονομικών της Ιταλίας λέγεται ότι θα είναι κάποιος Τζιοβάννι Τρία. Μου προκαλεί συνειρμούς για το τι θα πάρει τελικά η Ιταλία στην διαπραγμάτευση που έρχεται .Ηδη η πρώτη κολοτούμπα έγινε στη αλλαγή από τον Σαβόνα στον Τρία .
    Με ένα σμπάρο 2 τριγώνια και αλλάγή Υπουργού για εκπαιδευτικούς λόγους και πάρτε Τρία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Τα μετρητα απο το ταμειο δεν "τρωγονται" ετσι απλα σε τοσο μεγαλες εταιρειες. Δεν υπαρχει υπεξαιρεση απο το ταμειο γιατι τα ποσα ειναι μεγαλα και διακινουνται μεσω τραπεζικων λογαριασμων αρα αφηνουν αποτυπωμα και σχεδον παντα χρειαζονται ενυπογραφες εξουσιοδοτήσεις και γινονται εναντι κινησεων αλλων στοιχειων του ενεργητικου.

    Αυτο που μπορει να γινει ειναι "καταναλωση" των ταμειακων διαθεσιμων για αυξηση στοκ η για αυξηση πιστωσεων σε πελατες η για προκαταβολες εναντι αποθεματων, ακινητοποιησεων κτλ κτλ.

    Κατα συνεπεια αυτο που χρειαζεται να ελεγχθει ειναι το συνολο (και η ποιότητα) του κυκλοφορουντος ενεργητικου και η συγκριση του σε διαφορετικες χρονικες περιοδους. Αυτο πρακτικα σημαινει οτι μπορει τον Δεκ 2017 να υπηρχαν 450 εκ μετρητα τα οποια τον Μαιο 18 να εχουν πεσει στα 100 εκ αλλα εναντι αυτων των -350 εκ ευρω να εχουν εχουν αυξηθει τα στοκ 150 εκ και οι πιστωσεις αλλα 200 εκ. Το κυκλοφορουν ενεργητικο ειναι το ιδιο. Βασει τωρα προγραμματισμων ταμειακων ροων, μπορει τον Αυγ 2018 το ταμειο να φουσκώσει στα 550 εκ μειωνοντας αντιστοιχα αποθεματα, πιστωσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακαρι να ειναι ετσι φιλε μου θα ειναι το καλυτερο σεναριο για ολη την σγορα. Εγω εχω ομως μια ερωτηση εαν ειναι οπως τα γραφεις γιατι ο κουτσο δεν βγηκε σε μια συνεντευξη τυπου να τα εξηγησει για να ηρεμησουν ολοι πριν την αρση δισπραγματευσης???

      Διαγραφή
  63. Τσουρεκια μας έγιναν με τη Φφ,,,βάλε τίποτα άλλο γιατί βαριόμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Κάποιος έβαλε το στοίχημα του κοντά στο 35!!

    http://prntscr.com/ju1uva

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τα στοιχήματα στον κουβά! Από τις μεγαλύτερες απάτες. Η τιμωρία πρέπει να είναι αυστηρή.

      Διαγραφή
  65. κ. ΒασίληΓ, από ποια ιστοσελίδα είναι οι όγκοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Στρίβειν δια του ημερολογίου!!

    FOLLI-FOLLIE Α.Ε.Β.Τ.Ε.
    17:03

    Ενημερώνουμε ότι η τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρίας θα πραγματοποιηθεί στης 10.09.2018 και ότι η ημερομηνία δημοσίευσης της εξαμηνιαίας οικονομικής έκθεσης 2018 θα γίνει στης 27.09.2018.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. https://www.youtube.com/watch?v=bxcpVcYdYsw

    amici miei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. κ. Τάκη, σας διαβάζει πολύς κόσμος..

    "Μάλιστα με αφορμή την χρήση 2013 είχαν εκφραστεί οι πρώτες ενστάσεις/παράπονα από αναλυτές ξένων οίκων πως είναι δυνατόν ένας πολυεθνικός όμιλος που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες, με πωλήσεις 1,4 δισ., EBITDA στα 291 εκατ., κέρδη (ομίλου) στα 222 εκατ. να μην διανέμει μέρισμα στους μετόχους της.

    Πρακτικά αυτό σημαίνει, πως ο όμιλος (η μητρική) δεν εισέπραττε τα κέρδη του, μόχλευε τα ίδια κεφάλαια και ξανά το ίδιο."

    http://www.euro2day.gr/ekivolos/article-blog-ekivolos/1630942/th-deytera-katatithetai-apo-thn-ek-h-mhnythria-ana.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την ακρίβεια με διαβάζουν όλοι όσοι έχουν σχέση με την χρηματαγορά ... και πολύ χαίρομαι που όλο και περισσότεροι αρχίζουν να κοιτούν και λίγο τα νούμερα και όχι μόνο τις γραμμές, που είναι τρικυμία εν κρανίω .... γειά σου Μιχάλη

      Διαγραφή
  69. Καλημέρα!Τα νέα σας?Πρόβλεψη από εδω και πέρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂