Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΔΕΗ και εμπορικές απαιτήσεις

Σε αυτό το thread θα γίνονται συζητήσεις και σχόλια που αφορούν αποκλειστικά και μόνο την εταιρεία ΔΕΗ. Σεβαστείτε τον κανόνα .... 

Πρόβλημα 1 ... οι εμπορικές απομειώσεις της ΔΕΗ
Οι εμπορικές απαιτήσεις της ΔΕΗ ανέρχονται σε 1,325 δισεκατομ. ευρώ, επί συνολικών εμπορικών απαιτήσεων 4,181 δις ευρώ.

Στις συνολικές απαιτήσεις των 4,181 δις ευρώ, έχει διενεργηθεί πρόβλεψη απομείωσης 2,855 δις ... δηλαδή η ΔΕΗ έχει απομειώσει το 68,29% των συνολικών εμπορικών απαιτήσεων της.

Ουσιαστικά λοιπόν στη ΔΕΗ έχει πέσει φέσι ύψους 2,855 δις, το οποίο είναι άγνωστο αν θα αποπληρωθεί και πότε. Φανταστείτε τώρα να μην είχε αυτό το πρόβλημα η ΔΕΗ .... τότε θα είχε εισπράξει επιπλέον τουλάχιστον 2,5 δις τα τελευταία 8 χρόνια, τα οποία αντιστοιχούν στο 59% του τραπεζικού δανεισμού της και στο 44,5% των ιδίων κεφαλαίων της .... ή αν θέλετε αυτά τα 2,5 δισεκατ. ευρώ αναλογούν σε 10,78 ευρώ ανά μετοχή, με τη μετοχή, σήμερα, να χαροπαλεύει με τα 2 ευρώ.

Για το 2017 έχει διενεργηθεί πρόβλεψη απομείωσης ύψους μόλις 29,109 εκατ. ευρώ, όταν πέρσι οι απομειώσεις των εμπορικών απαιτήσεων είχαν φτάσει στα 286,745 εκατ. ευρώ.
Το ρεκόρ των απομειώσεων καταγράφηκε το 2015 (1η χρονιά διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) και έφτασε στα 863,933 εκατ. ευρώ. Το 2014 οι απομειώσεις στα 369,303 εκατ. ευρώ και το 2016 στα 286,745 εκατ. ευρώ.
Η πτώχευση της χώρας, σε συνδυασμό με το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και τη ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ που υπόσχονταν ορισμένοι,  το κλείσιμο των τραπεζών το 2015, οι Ευρωπαϊκές μαγκιές του Α΄ 6μηνου του 2015 με τις αγορές, τάχα μου, να χορεύουν στο ρυθμό της Ελλάδος,  οδήγησαν τη ΔΕΗ σε μια κατάσταση χρεοκοπίας.

Μεγάλη κρίση ρευστότητας και ασφυξία ... 
Σήμερα η ΔΕΗ, προκειμένου να κάνει τον Έλληνα πολίτη να πληρώνει στην ώρα του δίνει την εξής προσφορά 
  • 15%  αν πληρώσεις, τον λογαριασμό στην ώρα του και 
  • επιπλέον 5% αν προπληρώσεις το λογαριασμό σου.
Αυτό σημαίνει ότι αν όλοι οι Έλληνες συμμετείχαν στη συνολική προσφορά της ΔΕΗ και προπλήρωναν τους λογαριασμούς τους τότε η ΔΕΗ θα εισέπραττε 21% λιγότερο επι των συνολικών πωλήσεων ... δηλαδή  από τα συνολικά έσοδα της ΔΕΗ των 5 δις ευρώ θα εισέπραττε 1 δις λιγότερο  ΕΤΗΣΙΩΣ.
Αν καθίσετε λίγο να το σκεφτείτε φαίνεται καθαρά το μέγεθος του προβλήματος.  Απο τη μία κάποιοι πολίτες δεν έχουν ή δε γουστάρουν να πληρώσουν απο την άλλη ακόμη και αν όλοι μας μπορούσαμε να προπληρώσουμε τους λογαριασμούς μας τότε η ΔΕΗ θα εισέπραττε ΕΤΗΣΙΩΣ 1 δις λιγότερα έσοδα, όταν τα ίδια κεφάλαια αναγράφονται σε  5,6 δις ευρώ, με την κερδοφορία του ομίλου να είναι ανύπαρκτη.

Αν ήμουν ιδιοκτήτης αυτής της εταιρίας το CEO της θα τον είχα απολύσει προ πολλού ....

225 σχόλια:

  1. Πολλοί συμπολίτες συμμερίζονται την άποψη του "κοινωνικού τιμολογίου ΔΕΗ" ή ακόμα και του δωρεάν τιμολογίου για πολύτεκνους, ανέργους, οικονομικά αδύναμους κλπ. Μετά που "ξεχειλώνει" το πρόγραμμα από ελληναράδες πονηρούς και παρτάκηδες, αυτοί οι ίδιοι, οι συνεπείς νοικοκυραίοι, διαμαρτύρονται για τον πλημμελή έλεγχο από την εταιρεία των δικαιούχων. Δεν τους περνά καν απ΄το μυαλό πως την βοήθεια προς τους αναξιοπαθούντες ΟΦΕΙΛΕΙ να δώσει το κράτος με την κοινωνική πολιτική του και όχι μια εταιρεία κοινής ωφέλειας (εισηγμένη ή όχι δεν κάνει διαφορά). Άφρονες ή ανόητοι ραγιάδες που βαριούνται να προβληματιστούν για το προφανές. Δεν γίνεται να λες πως είσαι αριστερός και να κόβεις ΕΚΑΣ και κοινωνικά επιδόματα απ΄τις αδύναμες ομάδες της χώρας. Τι να πω? Το συνηθισμένο. Αυτή η χώρα δεν σώζεται.

    Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχω επενδυτική θέση στην εταιρεία. Δεν γουστάρω ο κάθε λαικιστής υπουργός να βάζει χέρι στην τσέπη μου....και δεν είναι μόνο ο αριστερός (του κ@λου) Σταθάκης...το πρόβλημα είναι διαχρονικό και φυσικά δεν είναι μόνο στο ρεύμα.

    http://www.ypaithros.gr/megalyteri-ekptosi-koinoniko-timologio-dei-proaniggeile-stathakis/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε hippy θα συμφωνησω μαζι σου για την σημερινη κατασταση της ΔΕΗ ομως δε εχει ευθυνη μονο η παρουσσα κυβερνηση χωρις καμμια διαθεση να την υποστηριξω αλλα ολες οι κυβερνησεις διαχρονικα αυτου του τοπου. Ισως να τις δοθει μια ευκαιρια οταν εξυγειανθει μεχρι τοτε ομως no bet εγω προσωπικα θα προτιμουσα ΑΔΜΗΕ ισως λιγο πιο χαμηλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με βρίσκετε σύμφωνο αλλά νομίζω το είπα ήδη..."το πρόβλημα είναι διαχρονικό και φυσικά δεν είναι μόνο στο ρεύμα"

      Ως προς την επενδυτική επιλογή ΑΔΜΗΕ μακάρι να δικαιωθείτε καθώς έχω σημαντική για το χαρτοφυλάκιο μου θέση (λίγο χαμηλότερα απ΄το 1,90)

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα σας! Φέτος στα αρνητικά πρέπει να προσθέσουμε και τη ραγδαία αύξηση της τιμής των δικαιωμάτων CO2, που βρίσκεται σχεδόν σε 2πλάσιες τιμές σε σχέση με το 2017. Χοντρικά με 28-30 τόνους φέτος αν η τιμή παραμείνει στα σημερινά ψηλά, υπολογίζω μια επιπρόσθετη επιβάρυνση σχεδόν 100εκ. Βέβαια φέτος έχουμε διασύνδεση νησιών στο ηπειρωτικό σύστημα που θα μειώσει τη χρήση πετρελαίου για αυτές τις περιοχές, όπως και τη βελτίωση που καταγράφεται στην υδροηλεκτρική παραγωγή.

    https://invst.ly/7hzrm

    Αν δεν κάνω λάθος, φέτος είναι η πληρωμή των φόρων για την πώληση ΑΔΜΗΕ αλλά, λογιστικά τουλάχιστον, αυτά τα έξοδα θα καλυφτούν από την είσπραξη των ΥΚΩ.

    Στα θετικά η πιθανή μείωση κατά 35% των χρεώσεων υπέρ των κερδών ΑΠΕ (ΠΧΕΦΕΛ), που χοντρικά είναι όφελος περίπου 100εκ για το 2018.

    Παραμένει η εκτίμηση μου ότι τα ψηλά των προβλέψεων τα είδαμε το q1-2015 που φτάσανε σχεδόν το 16,9% των πωλήσεων ενέργειας και η σταδιακή αποκλιμάκωση σε επίπεδα προ κρίσης (πχ 2,3% το 2009) είναι σημαντικό θετικό στοιχείο για τη μελλοντική κερδοφορία.


    Άλλωστε με 69% προβλέψεις για τα non performing l-energies μπορεί βάσιμα να αναμένει αντιστροφή προβλέψεων με την πτώση των δεν-πληρώνω.

    Η εικόνα παραμένει προβληματική και υπάρχει η σημαντική πρόκληση της αναχρηματοδότησης του δανεισμού που λήγει το 2019. Εφόσον δοθεί σύντομα ορατότητα σ 'αυτό το θέμα νομίζω θα έχουμε δει ένα σημαντικό σημείο για τη μετοχή.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Lorac χαίρομαι να σε διαβάζω στα ενεργειακά θέματα (και στα θέματα αμύνης της χώρας). Είσαι (κατά τη γνώμη μου) πολύ καλά διαβασμένος.

      Η αναχρηματοδότηση του 5ετούς ομολόγου που λήγει την πρωτομαγιά του 2019 (επίσης κατά την γνώμη μου) θα γίνει εύκολα κι έχει δαιμονοποιηθεί κακώς από τους δημοσιογράφους. Όταν φτάνει να δανείζεται η Cοrαλία με 3% και η ΤΕΝΕΡΓΑ με 3,75% (πολύ καλές εταιρείες αλλά υπερδανεισμένες) θεωρώ εύκολο το roll over στο-μην ξεχνάμε-senior ομόλογο της ΔΕΗ και μάλιστα με καλύτερο επιτόκιο απ΄το σημερινό.

      Διαγραφή
    2. Οποιαδήποτε μείωση γίνει στο επιτόκιο φυσικά είναι ένα ακόμα θετικό για τη μετοχή, μιας και 1% μείωση είναι σχεδόν 15εκατ. θετική διαφορά τον χρόνο.

      Αν προσθέσουμε ότι το πρώτο 4μηνο τα υδροηλεκτρικά είναι σχεδόν 200% πάνω σε παραγωγή σε σχέση με αντίστοιχη περίοδο του 2017 μιλάμε για σημαντική διαφορά στα κέρδη περιόδου.

      Διαγραφή
  4. Σχετικα με την αναχρηματοδοτηση της Δεη φιλε hippy νομιζω οτι συγκρινεις ανομοια πραγματα αλλο τενεργα αλλο motor oil σλλο δεη αλλλο παπας αλλο αρχιμανδριτης και αλλο μητροπολιτης με τα σημετινα δεδομενα η δεη δεν μπορει να παρει ουτε 5%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τρέχον ομόλογο της ΔΕΗ κ. karaniadi φέρει ακριβό κουπόνι 5,5%.

      Κατά τα λοιπά "ερευνάτε τας γραφάς" που λέει κι θρησκεία. Με συνδέει διαχρονική συμπάθεια με την ΤΕΝΕΡΓΑ κι έχω επενδυτική θέση στην εταιρεία. Όμως με συνολική καθαρή θέση 378,75 εκ. ευρώ (ενοποιημένα) και συνολικές υποχρεώσεις 1,225 δις εκ των οποίων τα 782 εκ. είναι δανεισμός δυσκολεύομαι να δω που είναι ο παπάς και σε ότι με αφορά δεν ξανοίγομαι παραπάνω...δεν ξεχνώ πως μέχρι πριν 10 μέρες κι η ΦΟΛΙ σαν μητροπολίτης παρουσιαζόταν (μασκαρεμένος).

      Διαγραφή
  5. Θεωρώ ότι διαχρονικά η χειρότερη επένδυση που μπορεί να γίνει είναι ο συνεταιρισμός με το ελληνικό κράτος/νταβατζη μέσω της αγοράς μετοχών κρατικών εταιρειών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κ lorac
    θα ήθελα και κάποιο σχόλιο για το ελαπε
    Οι επιχειρήσεις παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές (ΑΠΕ) προσφέρουν στο σύστημα κάθε χρόνο 8 TWh και για αυτή την ποσότητα παραγωγής αμείβονται με 2 δισεκατομμύρια ευρώ
    Δηλαδή με απλά μαθηματικά πληρώνονται για κάθε MWh 250 ευρώ όταν η ακριβότερη (που μπαίνει στην αγορά ) δεν ξεπερνά τα 150 ευρώ!
    οι ΝΟΜΕ καταργούνται απο το 2019
    ΘΕΜΑ Β
    η δεη απασχολεί 17400 προσωπικό μετά την απόσχιση του αδμηε.Τώρα έχει μερίδιο 82% στην λιανική παρόχων ,σύμφωνα με μνημονιακή υποχρέωση θα φθάσει το 42% ,προκύπτει και νέο θέμα λοιπόν και με τους υπεράριθμους υπαλλήλους ,πού και ο τελευταίος τροχός της αμάξης στην δεη πάιρνει πάνω απο 2 χιλιάρικα
    Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΑΓΗΕ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018

      ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗ ΙΣΧΥΗ / ΚΑΘΑΡΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΙΑΝ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

      ΛΙΓΝΙΤΗΣ 3,903 MW 4,382,843 MWh

      ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ 4,400 MW 4,283,053 MWh

      ΝΕΡΑ 3170 MW 2,211,199 MWh

      ΑΠΕ 5165 MW 3,319,877 MWh

      ΑΛΛΑ ΚΑΙ Μηνιαίες Πιστώσεις/Μηνιαία Παραγωγή σε €/MWh ανά Συμμετέχοντα για ΑΠΡ-18 >> ΑΔΜΗΕ (=ΑΠΕ) 46,86 €/MWh έναντι 54,3 από ιδιώτη της Βοιωτίας.

      Διαγραφή
  7. Κε Τακη μηπως ειστε υπερβολικά αυστηρός με τον Παναγωτάκη; Η αυξητική τάση των επισφαλειών ανακόπηκε πιθανότητα λόγω του μετρου της έκπτωσης. Θυσίασε κερδοφορία για να βελτιώσει τις χρηματοροές -βραχυπρόθεσμα μου ακούγεται λογικό για μια επιχείρηση με σοβαρά προβλήματα ρευστότητας.

    halki7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αναφέρθηκα σε κανένα Παναγιωτάκη ... αναφέρθηκα στο CEO των τελευταίων 8 ετών.

      Διαγραφή
  8. Νομιζω οτι ο νομος προβλεπει την μεταφορα των εργαζομενων στις υπο αποσχιση εταιρειες οπου ο νεος εργοδοτης δεν θα εχει δικαιωμα να απολυσει κανεναν για 6 χρονια μετα παπαλα. Η δεη απο την αλλη δεν θα εχει δικαιωμα να προσλαβει κανεναν καινουργιο. Οσον αφορα το μισθολογικο το πιθανοτερο ειναι οτι θα γινουν νεες συμβασεις εργασιας νομιζω οτι τα 2 χιλιαρικα καποιοι θα τα ξεχασουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Την έκπτωση εμπρόθεσμης πληρωμής 15% την κάνουν όλοι οι πάροχοι.Άν δεν την έκανε η Δεή θα είχε απώλεια πελατών και πάλι μειωμένα έσοδα,ίσως αυτοί που θα έφευγαν να ήταν οι πιο καλοπληρωτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όση έκπτωση και αν κάνει πάλι ακριβή είναι η τιμή του λογαριασμού , αφού στους λογαριασμούς υπάρχει δημόσια τηλεόραση και δημοτικά τέλη.
      Να τα βγάλουν όξω αυτά!!! Αν τους ενδιαφέρει η ΔΕΗ!!!

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη το έχετε ξαναγράψει αυτό,αλλά οι χρεώσεις δημ.τελών ερτ και υκω υπάρχουν κανονικά και στους άλλους παρόχους.Γιατί αυτό επιβαρύνει παραπάνω τη Δεη?

      Διαγραφή
    3. Να εισπρατουν δημοτικα τελη και ερτ με αλλο τροπο και αν θελουν να κανουν κοινωνικη πολιτικη να χαριζουν ερτ και δημοτικα τελη ... οι μπαταχτσιδες στο ρευμα πρεπει να λαβουν τελος.

      Διαγραφή
    4. https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/business-news/208693/dei-neo-systima-diakanonismoy-gia-tis-liksiprothesmes-ofeiles/amp

      Διαγραφή
  10. Στα 6,5 με 7 πρώτη σκέψη για δωσιμο κάποιον τεμαχίων όπως λέει ο κύριος τακης αν ή αγορά μυριστει εκλογές εδώ είμαστε και επανεξεταζουμε για παραπάνω φυσικά μιλάμε ειδωμεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε παιδια να κανω μια αφελη ερωτηση αν βγαλουν τα δημοτικα τελη και την ερτ απο τους λογαριασμους ρευματος ποιος θα πληρωσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευκολάκι κ. karaniadis...κανένας να μην πληρώσει...η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει τους δικούς της πόρους και να μην επαιτεί από το κράτος...να μεταφερθεί ο ΕΝΦΙΑ στους δήμους και να καταργηθούν τα δημοτικά τέλη και το ΤΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αν χρειαζεται η τοπικη αυτοδιοικηση χρηματα τοτε να στελνει τους λογαριασμους η ιδια στο σπιτι καθε δημοτη της ... ετσι θα εχει και νοημα η ψηφος στις δημοτικες εκλογες. Να ψηφιζουν επιτελους οι χαζοελληνες τον κσλυτερο διαχειριστη δημσρχο και οχι κομματα. Οποιος δημοτης δεν πληρωνει τοτε να επεμβαινει ο δημος και να τους κυνηγα τους μπαταχτσιδες. Τερμα η κρατικη χρηματοδοτηση των δημων ... και αν καποιος δημαρχος αφησει φεσια στον επομενο διχως να εχει κανει τις απαραιτητες νομικες ενεργειες κατα των φεσαδορων τοτε να του επιβαλλονται κυρωσεις. Δεν ειναι δυνατον να φορτωνεις φεσια στον επομενο και μετα να το παιζεις καλος στους δημοτες σου και ο σωστος διαχειριστης δημαρχος να ειναι ο κακος.

      Διαγραφή
  13. Συμφωνω απολυτα φιλε μου hippy Μονο που αυτα γινονται σε οικονομικα ανεπτυγμενες ανεξαρτητες και κυριαρχες χωρες οχι σε προτεκτορστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ειδαμε και τι καναμε οταν δεν ημασταν προτεκτορατο.

      Μπαμπουινοι χαζο Νεοελληνες ειμαστε.

      Διαγραφή
  14. Οσον αφορα την τνεργα φιλε χυπι η εταιρεια δινει φετος 22λ ανα μετοχη επιστροφη κεφαλαιου και βρισκεται σε πληρη αναπτυξη και ο δανεισμος ειναι φυσικο επακολουθο απο το 19 που σταματα η αναπτυξη της θα μπορει να παραγει ελευθερες ταμειακες ροες πανω απο 100εκ οσο για τη μοτορ οιλ τα σχολια νομιζω ειναι περριτα οποτε οι παραπανω εταιρειες δεν μπορουν να συγκριθουν με τη δεη Εγω παντως αν μου ζηταγε σημερα η δεη να τη δανεισω θα ζηταγα τουλαχιστον ενα 7% χαλαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Τενεργα θα παει σε βαθος χρονου ... σε Ιστορικα υψηλα ξεπερνωνας την ΤΣΙΜΠΗΜΕΝΗ τοτε τιμη εισαγωγης της. Το λεω απο παλια το επαναλαμβανω για υπενθυμη

      Διαγραφή
  15. Κυριε Τακη συμφωνω μαζι σας (παντα συμφωνω) respect! Απαντηστε μου ωμως αν θελετε αν η δεη σας ζητουσε να την δανεισετε με τα σημερινα δεδομενα εσεις ποσο επιτοκιο θα ζητουσατε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τη δανειζσ με επιτοκιο χρεοκοπιας 7 με 10% και επειδη αναφερθηκε και η follie αυτην δεν θα τη δανειζα.

      Διαγραφή
    2. ΤΖΩΡΤΖΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΔΡΟΜΕΑΣ)21 Μαΐου 2018 στις 12:53 μ.μ.

      Μα η ΦΦ δεν χρειάζεται δάνειο κύριε Τάκη μου. Έχει δανειστεί από τις μεγάλες του εξωτερικού) και μιαα χαρά εξυπηρετεί τον δανεισμό της.

      Καλημέρα σας.

      Διαγραφή
    3. Παρεμπιπτόντως ξέρουμε ποιες τράπεζες είναι εκτεθειμένες στην ΦΦ?

      Διαγραφή
    4. ΤΖΩΡΤΖΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΔΡΟΜΕΑΣ)21 Μαΐου 2018 στις 2:07 μ.μ.

      50 εκατομμύρια μοιρασμένα στις 4 Ελληνικές τα οποία εξυπηρετούνται μια χαρά (όπως και αυτά των ξένων). Στην Πειραιώς το μεγαλύτερο κομμάτι (10 εκατομμύρια).

      Διαγραφή
    5. Κατα 170 εκατ ευρω αυξησε το δανεισμο της το 2017.

      Διαγραφή
    6. ΤΖΩΡΤΖΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΔΡΟΜΕΑΣ)21 Μαΐου 2018 στις 3:08 μ.μ.

      Τραπεζικό δάνειο κύριε Τάκη μου η τα ομόλογα???

      Σε κάθε περίπτωση δεν είχε ούτε πρόβλημα δανεισμού ούτε εξυπηρέτησης των δανείων της.

      Επαναλαμβάνω ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση θα πέσετε έξω.

      Θα επανέλθω πλέον όταν πιάσω τον στόχο πώλησης μου στον ορίζοντα που έχω δώσει.

      Διαγραφή
    7. Εγω ειπα οτι δεν θσ τη δανειζα με δικα μου λεφτα και εσεις μου λετε οτι θα πεσω εξω. Τι δουλεια εχει το ενα με το αλλο.

      Νομιζω οτι μπορω να εχω αποψη για το τι εστι folli ανεξαρτητα με το αν θα πεσω οξω ή με το τι θα βγαλουν στην επιφανεια απο το αεριτζιδικο που εχουν στησει.

      Διαγραφή
  16. Ο κυριος Τακης εχει δικιο αν και τη θεωρω υποτιμημενη στην παρουσσα καιφαλαιοποιηση ουτε εγω θα τη δανειζα μεχρι τουλαχιστον τα τελικα πορισματα απο τους ορκωτους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εταιρεία έχει μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο σε ευρώ με λήξη 03/07/2019 και κουπόνι 1,75%. Τον προηγούμενο Οκτώβριο δανείστηκε εκ νέου μέσω 4ετούς έκδοσης senior ομολόγου σε ελβετικό φράγκο με κουπόνι 3,25% (85% υψηλότερο) όταν η Coral δανείστηκε με 3%...συνεπώς είναι στρουθοκαμηλισμός να λέμε πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει και παραυπάρχει και γι αυτό άλλωστε τα ομόλογα της σήμερα έχουν αποδόσεις μέχρι και 25% (το ΦΟΛΙ/19). Παρ΄όλα αυτά προσωπικά πιστεύω πως θα πληρωθεί (ή θα γίνει roll over) με ρευστοποίηση στην ανάγκη της συμμετοχής στην Dufry που υπολογίζεται περί τα 250 εκατ. ευρώ.

      Διαγραφή
  17. Οτι θα πληρωθει θα πληρωθει το προβλημα ειναι πως θα αναχρηματοδοτηθει αν φυσικα χρειαστει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νομιζω Σερ Τακη οτι πρεπει να ανοιξετε ενα thread για τη φολι φολι. Φιλε Μανο πολυ σοβαρες και ενδιαφερουσες οι παρατηρησεις σου πιστευω οτι στο σηριαλ φολι θα εχουμε πολλα επεισοδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι είσθε κύριοι trader στην folla folla έχει σοβαρές εταιρείες κάνει tziz εκεί αφήστε τα κουτσό και fosun πολλή προσοχή οποίος ασχοληθει τετρακόσια τα ματάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πάντως κύριε Τάκη μόνο η ΜΙΓ και ίσως ο ΕΛΛΑΚΤΩΡΑΣ συναγωνίζονται ως τα ΑΠΟΛΥΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΑ ΣΑΠΑΚΙΑ της 3ετίας τη ΔΕΗ!! Απλά τραγικές οι ανακοινώσεις διοίκησης Παναγιωτάκη για τις "εκπτώσεις", "ρυθμίσεις" κλπ κλπ για τους κακοπληρωτές! Και δεν είδα μια ανακοίνωση για να φύγουν τα τέλη των δήμων από τους λογαριασμούς ΔΕΗ!
    Μετοχή τραβέλι την κατάντησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα τέλη έχουν μπει κανονικά στους άλλους προμηθευτές και θα βγουν από τη Δεη?Αφού είχατε και έχετε τέτοια άποψη για την Δεη τόσο καιρό γιατί δεν πουλήσατε ψηλότερα?

      Διαγραφή
    2. Επιπλέον θα ήθελα ν΄ακούσω γιατί είναι σαπάκι ο Ελλάκτωρας? Μετοχή δεν έχω, περιέργεια όμως έχω. Επίσης έχω κι ενδιαφέρον καθώς αν έχει δίκιο τούτος εδώ (+ την πώληση του Ανέμου) θα μπορούσε να δώσει αέρα στο χαρτί.

      "Ποιος είπε ότι τελειώσαμε με τα μεγάλα έργα της χώρας;"

      https://www.ypodomes.com/index.php/alles-ypodomes/editorial/item/46875-poios-eipe-oti-teleiosame-me-ta-megala-erga-tis-xoras

      Διαγραφή
    3. Σαπάκι από χρηματιστηριακής άποψης και τιμής κύριε Ηippy - 3 χρόνια 1,50-1,60 συγκριτικά με ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,40 >5,40 βλέπει τη σκόνη της. Τραγικό επίσης το management και οι σχέσεις των μεγαλομετόχων, ενώ αρκετά από τα έργα του εξωτερικού τον γέμισαν ζημίες.

      Διαγραφή
    4. Ελλάκτωρ, υψηλού ρίσκου επιλογή, αλλά ο μάγκας που θα κατατμήσει την εταιρία και πουλήσει τα φιλέτα (παραχωρήσεις, συμμετοχές ΑΝΕΜΟΣ, REDS) θα βγάλει αρκετά!! Μέχρι τότε .....ΑΠΟΧΗ

      Διαγραφή
  21. Το σκηνικο αυτο του ελακτωρα μου θυμιζει λιγο δεη δηλαδη πουλαμε τα ασημικα μας και μετα τι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΔΕΗ δεν πουλάει ασημικά, κατιμά πουλάει!! Ο άλλος αν πουλήσει είναι ασημικά!

      Διαγραφή
    2. Εύστοχη απάντηση. Σε ότι με αφορά θεωρώ "δίκαιο" το ρίσκο του Ελλάκτορα (απολύτως υποκειμενική αυτή η έννοια στις αγορές) κι αγόρασα μια μικρή πρώτη θέση. Βασικός λόγος της απόφασης είναι η συμπεριφορά στο ταμπλό. Βλέπω 5-6 τοπικά χαμηλά καθένα ψηλότερο απ΄το προηγούμενο.

      (και ΔΕΗ ψώνισα λίγο, έτσι για να έχει ενδιαφέρον η παρακολούθηση)

      Διαγραφή
  22. Ωραια τα πουλησε!!! Η ερωτηση μου ειναι σαφης μετα τι γινεται ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mr gregory κάνετε λάθος ερώτηση...ΔΕΝ θα πουληθούν διότι κανείς δεν αγοράζει κατιμά όπως σας επισήμανε ο κ. Βασίλης...και μετά?

      α) θα εμπλουτιστεί το πακέτο με Υ/Η ή ΑΠΕ ?

      β) θα έχει αλλάξει η κυβέρνηση και θα επανέλθει το σενάριο της μικρής ΔΕΗ ?

      γ) θα εμφανιστεί λευκός ιππότης σε ρόλο "ο Ευαγγελισμός της ΔΕΗ ?"

      δ) κάτι ενδιάμεσο?

      Χρηματιστηριακά κανένα από αυτά τα σενάρια δεν είναι κακό για την τιμή της μετοχής.

      Διαγραφή
  23. H δική μου οπτική στην ΔΕΗ και η δική μου ερμηνεία για αυτό που βλέπω τεχνικά:
    1)Η Μετοχή της ΔΕΗ μετα απο τρίμηνη ΔΙΑΝΟΜΗ που έκανε(Ιανουάριος- Απρίλιος)εχει μπει σε ΠΤΩΤΙΚΗ φάση.
    2)Η πτωτική της κίνηση ,με τον τρόπο που εκδηλώνεται απο τα πρώτα της δείγματα στις αρχες Μαίου,δείχνει οτι θα είναι ΣΦΟΔΡΟΤΑΤΗ.
    3)Το 2018 η μετοχή της ΔΕΗ θα είναι απο τις πιο ΕΝΤΟΝΑ ΠΤΩΤΙΚΕΣ μετοχές(θα κάψει πολύ Κεφάλαιο) στην Πτώση που έχει ξεκινήσει στο ΧΑΑ. ΑΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Aris βασίζεστε στο ότι δεν θα γίνει η αναδιάρθρωση του 1,3δις των δανείων?Δεν είναι περισσότερες οι πιθανότητες να γίνει?

      Διαγραφή
    2. Ετσι οπως λειτουργεί το Μπαχαλάδικό (η Ελλάς), ποιος πιστεύετε οτι θα βγεί κερδισμένος στο αλλο Μπαχαλάδικό (ΔΕΗ) :
      1) ο Επενδυτής της ΔΕΗ?
      2)ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ?
      Απλα ερωτήματα!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Κύριε Ari για να βγει κερδισμένος ο συνδικαλιστής πρέπει να υπάρχει και δεη.Ο επενδυτής των 7ευρω δεν μπορώ να πω, αλλά στη τιμή που είναι τώρα?

      Διαγραφή
    4. Εγω κύριε Ανώνυμε βλέπω οτι θα ζήσουμε στιγμές ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ 2001 σύντομα.Ο Αλέξης,αυτό το απαράδεκτο απόβρασμα της εκτσογλανισμένης κομματοκρατίας που υποδύεται τον Πρωθυπουργό, εκανε καλά την δουλειά του.Θα ξυπνήσουμε μια μέρα και θα λέμε εαν αυτό που θα ζούμε τότε στη Χώρα είναι Εφιάλτης ή Πραγματικότητα. Συσσωρεύονται πολλά προβλήματα που θα σκάσουν ταυτόχρονα.Πρέπει να ξαναφτιάξουμε την Χώρα μας και να την αναγεννήσουμε οπως ο Φοίνικας.

      Διαγραφή
    5. Αυτό μπορούσε να γίνει το 2015,τι χειρότερο βλέπετε τώρα για να φτάσουμε σε τέτοιο σημείο?

      Διαγραφή
    6. Στην Ελλάδα του ΕΥΡΩ ,οχι κυριε Ανώνυμε δεν εχει μελλον η ΔΕΗ ετσι οπως λειτουργει.Ομως ΕΑΝ(Τονίζω το εάν) θα συμβει η ενεργειακή χρεοκοπία ποιος εγγυάται πια θα ειναι η επόμενη μέρα στην Χώρα?Ισως προταθεί και ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ,απο διάφορους κύκλους, για να μην πάρουν το ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ οι ΞΕΝΟΙ και να παραμείνει σε ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Ari δεν θα γινόταν κάτι τέτοιο μόνο για τη Δεη,έφθασε η ώρα των αλλαγών και εκεί, θα υπάρξουν δυσκολίες και θα υπάρχει ψυχολογική πίεση και σε μας.

      Διαγραφή
    8. Κύριε Ανώνυμε ο κόσμος ειναι κουρασμένος και παραμυθιασμένος.Μετα απο 8 χρόνια στα μνημόνια δεν βλέπει φώς.Στις εκλογές που θα έρθουν εαν δεν προκυψει αυτοδυναμη κυβερνηση ή κυβερνηση συνεργασίας θα παμε σε υπηρεσιακή κυβερνηση.Σε αυτή την περίπτωση Η Κρατική μηχανή θα σηκώσει τα χέρια.Φόροι δεν θα εισπράτονται,και μοιραία δεν θα καταβληθούν μισθοί στο δημόσιο και συντάξεις.Λίγο να σηκώσουν το θεμα τα ΜΜΕ και θα δείς μια κατάσταση σαν ενα αναμμένο σπίρτο να πέφτει σε κάμπο με ξερόχορτα...... επίσης μην ξεχνάς και τις εξελίξεις στην Ιταλία.Δεν είναι τυχαία αυτά. Υ.Γ μια υπηρεσιακή κυβέρνηση βολευει να βαλει την υπογραφή της για εξοδο,να μην την χρεωθούν τα Κόμματα.

      Διαγραφή
    9. Δεν ξέρω εαν θα συμβούν αυτά Κυριε Ανώνυμε.Παντως είμαι πολύ καχύποπτος αυτή την περίοδο.

      Διαγραφή
    10. Αυτή η Πρωτοχρονιά του 19 που θα έρθει κυριε Ανώνυμε, ΙΣΩΣ (τονίζω το ΙΣΩΣ) να μας Κρύβει ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ.

      Διαγραφή
    11. Μπορούσε να συμβεί το 2015.Λόγω της αναταραχής με τη διαπραγμάτευση να καταλήξουμε σε υπηρεσιακή κυβέρνηση και να γίνει αυτό που λέτε.Τότε θα ήταν πιο εύκολο και για τους ευρωπαίους να μας εγκαταλείψουν αφού η πρωτοβουλία θα ήταν δική μας και δεν θα έφτιαχναν τα τότε δανειακά προγράμματα.

      Διαγραφή
    12. Κύριε Ari η μάχη ήταν αλλού.Διαβάστε στο ATHENS VOICE το άρθρο με τίτλο...Η χαμένη δεκαετία..

      Διαγραφή
    13. Και τι θα κάνουν οι Γερμανοί κύριε ανώνυμε?Θα κάνουν τον Ταμία να πληρώνουν τα σπασμένα της Ιταλίας της Ελλάδας και δεν ξέρω πια άλλη Χώρα θα ζητήσει άφεση χρέους?Ξεχνάτε μήπως το PLAN Z ή X της Ε.Κ.Τ?Την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ δηλαδή στα Εθνικά νομίσματα. Η Ευρώπη δημιούργησε το ΕΥΡΩ ως το Νόμισμα της ΟΜΟΣΠΟΝΔΗΣ Ευρώπης και το σχεδιασε στην συνθήκη του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ.ΟΜΩΣ η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΟΠΟΙΗΣΗ της ΕΥΡΩΠΗΣ σταμάτησε κυρίως απο τους ΓΑΛΛΟΥΣ που ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ το ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ .ΕΤΣΙ λοιπον ολα εμειναν στην μέση και μας εμεινε το ΕΥΡΩ το οποιο φοβάμαι οτι καποια στιγμή θα διαλυθεί.

      Διαγραφή
    14. Ακριβώς εμείς θα είμαστε μέσα και αν διαλυθεί διαλύθηκε.Όντως το μεγαλύτερο μπλέξιμο το έχουν κάνει οι γάλλοι.

      Διαγραφή
  24. Συμφωνω με τον αντιτακαρο αστούς να λένε αστούς να ακούν όταν θα την κυνηγούν τότε θα κάνουμε την ανάλυση περί την δεη περί της αξία της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Κίτσο που είναι ο Αντιτάκαρος.Ελπίζω να το γράψατε τέσσερις φορές καταλάθος και όχι ότι θέλατε να το γράψετε τέσσερις φορές.

      Διαγραφή
  25. Κατά λάθος βεβαίως στην ουσία επιμενω να έχουμε μνήμη μην ξεχνάμε τον ΟΤΕ στο 1,50 ευρώ οι αλλαγές θα γίνουν έτσι ή αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η αύξηση των τιμών των δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων είναι η μοναδική αρνητική είδηση για την δεη το τελευταίο εξάμηνο. Όλες οι υπόλοιπες ειδήσεις, εξελίξεις κλπ που αφορούν στην εταιρεία είναι θετικές (άρχισε η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων και πηγαίνει καλύτερα από το αναμενόμενο, μηδενίστηκαν οι προβλέψεις, το μισθολογικό κόστος είναι στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαπενταετίας, το καθαρό χρέος ήταν τόσο χαμηλό μόνο την περίοδο 2003-2007, αποφασίστηκε βαρβάτη μείωση του ελαπε για το 2018 και ακόμη μεγαλύτερη για το 2019, στο α τρίμηνο έχουμε μεγάλη αύξηση της υδροηλεκτρικής παραγωγής ...). Πιστεύω οτι η δεη στα 2 ευρώ είναι η μεγαλύτερη στρέβλωση που υπάρχει αυτήν την στιγμή στην αγορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε της Δεη ο Τακης γραφει οτι εχει μπει στις ραγες να γινει νεα ολυμπιακη και συ βλεπεις στρεβλωσεις.

      Διαγραφή
    2. Κύριε ανώνυμε 4,41μμ διαβάσατε για τις ράγες και την ολυμπιακή,αλλά διαβάστε και για μεγαλύτερες τιμές που έχει γράψει ο κύριος Τάκης.

      Διαγραφή
  27. Κατ'αρχην είναι αλλά τα μεγέθη και οι ράγες είναι μακρινές στο ενδιάμεσο έχει μεγάλη σημασία τι ακριβώς θα συμβεί οι πιθανότητες δείχνουν υπέρ του ρισκου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Άφησα το πρώτο σχόλιο ως Ανώνυμος στις 4:05. Επειδή όμως σχολιάζω στο φόρουμ του κάπιταλ ως dragoumanos θεωρώ πιο σωστό να γράψω κι εδώ με το ίδιο nick έτσι ώστε όποιος διαβάζει και τα δυο να ξέρει ποιος είμαι (εννοώ να ξέρει ποιος είμαι ως ψευδώνυμο, όχι ως πραγματικό πρόσωπο).
    Επί της ουσίας τώρα. Όσοι μιλάνε για την δεη και έχουν την αίσθηση οτι μιλάνε για μια "χρεοκοπημένη" εταιρεία, μάλλον διαβάζουν τα πρωτοσέλιδα του κάπιταλ, του λίμπεραλ και της καθημερινής και όχι τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας.
    Η δεη τα τελευταία τρία χρόνια που χρηματιστηριακά σέρνεται έχει μειώσει τον καθαρό δανεισμό της πάνω από 1 δις. Έχει λειτουργικά κέρδη 800 εκ κάθε χρονιά ενώ τα δύο τελευταία χρόνια έχει καθαρά κέρδη (συνήθως οι "χρεοκοπημένες" εταιρείες έχουν ζημιές, όχι κέρδη έστω και μικρά).
    Η μισθοδοσία από 1,49 δις το 2009 έχει φτάσει στα 0,89 δις και θα μειωθεί κι άλλο μετά την πώληση των λιγνιτικών.
    Κάποιοι ισχυρίζονται ότι επειδή είναι αναγκασμένη να χάσει 1 δις τζίρου θα καταστραφεί γιατί θα έχει τις ίδιες λειτουργικές δαπάνες και άρα θα γράφει κάθε χρόνο ζημιές. Η αλήθεια όμως είναι οτι όσο η δεη θα χάνει μερίδιο αγοράς τόσο θα μειώνονται και οι λειτουργικές της δαπάνες. Για παράδειγμα, σήμερα που η δεη έχει το 80% στην λιανική πρέπει να αγοράζει ενέργεια την οποία δεν θα χρειάζεται να αγοράζει όσο μειώνεται αυτό το ποσοστό. Άρα η μείωση των εσόδων συνοδεύεται και από (έστω και μικρότερη) μείωση των δαπανών. Επίσης, μην ξεχνάμε οτι η δεη μπαίνει στην λιανική φυσικού αερίου απ' όπου μπορεί να αναπληρώσει τα έσοδα από το μερίδιο που θα χάνει από τον ηλεκτρισμό.
    Κατά την γνώμη μου το μεγάλο πρόβλημα της δεη είναι οι ανείσπρακτοι λογαριασμοί, όπως ήδη έχουν αναφέρει τόσο ο Τάκης όσο και άλλοι σχολιαστές. Το πρόβλημα κορύφωσε το 2015-2016 και άρχισε να μειώνεται με αργούς ρυθμούς από το 2017, ενώ φέτος θα φανεί η αντιστροφή (πιστεύω ήδη από το α τρίμηνο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έξυπνες παρατηρήσεις από τον κύριο Δραγουμάνο. Μάς δίνει ελπίδα για τη ΔΕΗ, καθώς στο ταμπλό μοιάζει με κουφάρι. Να δούμε και τα σχόλια του κυρίου Τάκη για τις απόψεις σας.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα και καλωσορίζω τον χρήστη dragoumanos , ωραία αυτά που γράψατε απλά δεν έχουν αποτυπωθεί όλα (φυσικό αέριο μείωση δαπανών) και είναι υποθέσεις ακόμα ( εκτός αν έχετε πληροφορίες εκ των έσω ), επίσης τα κέρδη του 2017 στην ουσία ήταν ζημιές αν και πήγε καλύτερα από τα αναμενόμενα όπως καθώς και αυτά που γράψατε χτες στο capital που λέτε ότι κάνατε υποθέσεις για τους ρύπους , μην ξεχνάτε ότι το θέμα στην ΔΕΗ είναι η έλλειψη ρευστού εάν πχ γίνει με καλούς όρους η αναχρηματοδότηση των δανείων (που θα γίνει πιστεύω ) το χαρτί θα πάρει ανάσες μέχρι να δούμε και τα αποτελέσματα των λιγνιτικών ( που και αυτά θα πάνε καλύτερα από ότι λένε τα παπαγαλάκια τύπου Φλουδόπουλου ) σίγουρα οι προσδοκίες είναι μεγάλες και θα φανούν στο ταμπλό σύντομα νομίζω ( μεγάλες προσδοκίες μεγάλα κέρδη - αγορά στην προσδοκία - φήμη και πώληση στην επιβεβαίωση traderαδικη τακτική ).

      Διαγραφή
    3. ευχαριστώ για το καλωσόρισμα

      Διαγραφή
  29. Gerry Phoenix11 Φεβρουαρίου 2018 - 1:24 μ.μ.
    Κύριε Lorac αλλάζετε τη θεώρησή σας για τη μετοχή της ΔΕΗ? Γιατί πριν λίγο διάστημα γράψατε και εδώ και στην Ελεύθερη Γνώμη ότι για τους επόμενους μήνες έχει μόνο αρνητικά μπροστά της και μάλιστα βλέπατε να προσεγγίζει ξανά τα χαμηλά της κάτω από τα 2€.


    ΠΕΡΑΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ για εμένα οπότε από εδώ και κάτω ξαναγίνομαι γενοπ-λιγνιτοπαραγωγός.

    Περιμένω αλφα και αδμηε -ειδικά αυτόν- αλλιώς και στα 1,98 που την βρήκα το πρωί θα ξαναμάζευα 100% στα κομμάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Η ΔΕΗ κατα τη γνωμη μου (χωρις να εχω θεση στη μετοχη) στα παροντα επιπεδα φανταζει ελκυστικη η αποτιμηση της. Πιστευω πως αν παει καλα η πωληση των λιγνιτικων η αναχρηματοδοτηση της ειναι εξασφαλισμενη και με σχετικα καλο επιτοκιο. Αν βοηθησει και ο εξωτερικος παραγοντας και καλμαρουν οι αγορες ομολογων μπορει ανετα να δει και το 3 μπροστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. κ. Gregory μου προκαλεί έκπληξη ότι έχετε περίπου το 17% των post σε αυτό το θέμα και δηλώνεται α-χαρτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αυτο σημαινει οτι δεν πρεπει να εχω αποψη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κάποιος ας ξυπνήσει τη ΔΕΗ απο το χρηματιστηριακό κώμα! Εκτός αν πέθανε και δεν της το έχουν πει ακόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον δεν παρακολουθείτε την ειδησιογραφία της εταιρίας. Εκτός αν σχολιάζετε και εσείς αλλά είστε α-χαρτος.
      Ελπίζω πάντως να έχουμε έξοδο ΔΝΤ σήμερα από τη συμφωνία της επόμενης ημέρας, ώστε με την ανακατωσούρα που θα προκληθεί να πάρω χαμηλότερα από βδομάδα. Μιας και είμαι με τα μισά κομμάτια, που θα ήθελα για την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Lorac να και η αναμενόμενη αναχρηματοδότηση του δανείου πόσο θα επηρεάσει κατά την άποψη σας την πορεία της μετοχής http://bankingnews.gr/index.php?id=368511

      Διαγραφή
    3. Ημουν αχσρτος κυριε lorac οχι πια ειμαι αγορασμενος στα 2

      Διαγραφή
    4. k. Geopard για αυτό σας έγραψα δίπλα ότι θα περιμένω εδώ. Καταρχάς θυμίζω ότι συνολικά αυτή η περίοδος από την αρχή της χρονιάς μέχρι τώρα έχει εξαιρετικά νούμερα στα υδροηλεκτρικά. Οπότε θα δούμε βελτίωση από άποψη λειτουργικού κέρδους, όταν βγούνε τα αποτελέσματα. Λογική λοιπόν η κίνηση στην αρχή της χρονιάς. Θυμίζω κλείσιμο Δεκ-17 1,95.

      Τώρα το θέμα του δανεισμού είναι σημαντικό και εμένα με προβληματίζει η έντονη πτώση πριν από την υπογραφή. Γιατί τίποτα ακόμα δεν έχει υπογραφεί και δεν γνωρίζουμε τους όρους δανεισμού. Δηλαδή θέλω να πω μια μείωση σίγουρα είναι θετική για το κέρδος, αλλά η συμφωνία γίνεται σε μια άσχημη στιγμή για την εταιρία. Επομένως είναι πιθανών να κλείσει σε επιτόκιο και όρους που δεν θα την συμφέρουν. Ειδικά άμα σκεφτούμε ότι άλλες ελληνικές εταιρίες βρίσκουν επιτόκια στο 3-3,5%.

      Το κακό είναι ότι η δεη γενικά τρέφει πολλούς παρασιτικούς οργανισμούς με τη σχεδόν μονοπωλιακή θέση που κατέχει στην αγορά. Και όταν δεν διοικείτε με όρους κέρδους και συμφέροντος τότε δυστυχώς θα δέχεται τις συνέπειες της υποχωρητικότητας της.

      https://invst.ly/7mjog Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως

      Διαγραφή
    5. καλησπέρα και σας ευχαριστώ για την απάντηση κύριε Lorac , εχω να προσθέσω σε αυτά που είπατε ότι υπάρχουν αρκετές δανεισμένες ακόμα στην ΔΕΗ βέβαια εάν δεν υπήρχε η αμφιβολία τα φαντ που την έχουν short δεν θα ασχολούνταν μαζί της αλλά εσάς δεν σας χαλάει γιατί κάνει αρκετά παιχνίδια τα οποία ακολουθάτε με επιτυχία , ορθώς είπατε ότι πρέπει να δούμε τους όρους του δανείου αν και σε πρώτη φάση θα το έκρινα θετικό αυτό το νέο σε αναμονή για τα λιγνιτικά και τι αποτελέσματα θα έχουν από την πώληση αλλά και αν θα κρατήσει τα υδροηλεκτρικά , όσο για τις τιμές θεωρώ ότι στα εδώ επίπεδα υπάρχει υπερβολή στην πτώση της στο ταμπλό , να δούμε αν φύγουμε πάνω από την περιοχή του 2,24-2,26.

      Διαγραφή
    6. όσο για την καθοδική σφήνα που έχετε στο διάγραμμα συνήθως αυτές σπάνε ανοδικά και αν διακρίνω καλά έχει στόχο την περιοχή του 2,4 αν σπάσει προς τα πάνω

      Διαγραφή
    7. Κύριε Lorac ούτε η αναχρηματοδότηση των δανείων δεν ήταν ικανή συνθήκη για να σταματήσουν το χώσιμο στην ΔΕΗ , θα προσπαθήσετε να αγοράσετε και τα υπόλοιπα στην ΔΕΗ που ψάχνετε , το επιτόκιο που ακούστηκε 5-5,5% δεν είναι και το καλύτερο ακόμα και εγώ θα έπαιρνα καλύτερο.

      Διαγραφή
    8. κ. Geopard ήμουν πολύ τυχερός σε αυτό το ανέβασμα 2,18- 2,19 και "0", οπότε σήμερα και αύριο θα κοιτάξω να ξαναμαζέψω τουλάχιστον το 50% ακόμα και αν είναι πτωτικό το τέμπο.

      Πάντως σε όση πτώση δούμε πλέον θα κοιτάξω θέση δεη να τη κάνω αδμηε Ειδικά αμα ξαναπιεστεί αυτός όπως έδειξα στην εικόνα που τάραξε τον ελλάνιο

      Διαγραφή
    9. Αν κατάλαβα καλά από τα γραφόμενα σας περιμένετε ο ΑΔΜΗΕ να έχει καλύτερη απόδοση από την ΔΕΗ και επιπλέον η ταλαιπωρία της ΔΕΗ δεν βλέπετε να τελειώνει σύντομα ,ίσως με την επόμενη κυβέρνηση ή με την πώληση των λιγνιτικών εφόσον είναι επιτυχής , πάντως το σημερινό χώσιμο πραγματικά δεν το περίμενα με τίποτα ούτε τα προσχήματα δεν κράτησαν ακόμα και η ΕΧΑΕ δεν ανακοινώνει τις δανεισμένες εδώ και μέρες για να έχουμε έναν μπούσουλα.

      Διαγραφή
    10. Τα λιγνιτικά έχουν "ιδία" κεφάλαια όσο περίπου είχε ο αδμηε πριν την πώληση του. Ναι βλέπω μια επανάληψη σε άλλο ρυθμό βέβαια και από άλλες τιμές σε σχέση με την κίνηση 8-9 μήνες πριν αποκοπή αδμηε μέχρι την αποκοπή. Το δάνειο αν και ρυθμίστηκε όχι τόσο καλά, ρυθμίστηκε οπότε ένας μαύρος κύκνος έφυγε από το επόμενο 9μηνο.

      ΑΔΜΗΕ μιας και υπάρχει απουσία "ιστορικών" τιμών και το καλοκαίρι αυτό αναμένω εξελίξεις με το κινέζικο κομμάτι του, δηλαδή μια εισροή μετοχών γιατί τώρα είναι σε 3 μέρη (η συμμετοχών, το κρατικό κομμάτι, το κινέζικο μερίδιο) περιμένω τεχνική πίεση, όπως σας ζωγράφισα τις προάλλες.

      Διαγραφή
    11. Υπάρχει όμως μια σημαντική διαφορά σε αυτήν την πώληση οι μέτοχοι δεν θα καρπωθούν άμεσα τίποτα , έμμεσα βέβαια θα έχουν όφελος ειδικά αν πιάσει καλή τιμή , θα μειώσει αρκετά τον δανεισμό και αν το τίμημα είναι ικανοποιητικό θα γλυτώσουν τα υδροηλεκτρικά , επίσης εάν τα βλεπω καλά από το διάγραμμα η ΔΕΗ έχει δει τα χαμηλά της αλλά έχει και άλλη ταλαιπωρία σε πλάγια κίνηση.

      Διαγραφή
    12. δεν βλεπετε κυριε Geopard οτι ο κυριος Lorac μετα τα σχολια που εκανα για την ΔΕΗ αλλαξε αποψη .φανταστειτε να ελεγε την γνωμη του και ο κυριος τακης επι των ερωτηματων που εθεσα. τωρα εαν ειναι τοσο τυχαιρος και αγορασει ΑΔΜΗΕ στις τιμες που ονειρευεται αυτο μενει να το δουμε.

      Διαγραφή
    13. ΕΛΛΑΝΙΕ σταμάτα τους μπάφους. Κάνουν κακό στα εγκεφαλικά κύτταρα.

      Διαγραφή
    14. Κύριε Ελλάνιε είστε πολύ νέος στο στέκι οπότε γνωρίζετε ελάχιστα για εμάς. Δεν έχω θέση στην ΔΕΗ. Οι συνάδελφοι επενδυτές-κερδοσκόποι που μιλάμε εδώ γνωρίζουν πως μηδένισα περίπου προ 8μήνου. Αντίθετα στον ΑΔΜΗΕ συμμετοχών έχω θέση και μάλιστα πολύ μεγάλη. Δεν κάνω trade, μόνο αγοράζω 1000-2000 σε κάθε συνεδρίαση που πιέζεται κάτω από το 1,75. Έχω επιλέξει επένδυση στην εταιρεία για τρεις λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι οι μεγάλες επενδύσεις με τις επιδοτήσεις να του αυξάνουν την εσωτερική αξία. Ο δεύτερος η ασφάλεια (υποδομές). Ο τρίτος το μέρισμα που πιθανολογώ πάνω από 3% ετησίως δλδ περίπου 4πλάσιο της προθεσμιακής με ελάχιστο έως μηδενικό ρίσκο. Πιστεύω-ελπίζω πάντως ότι η (ανοδική) κίνηση θα γίνει εάν και όταν ενωθούν οι δυο εταιρείες καθώς τώρα η εισηγμένη λειτουργεί κάπως σαν holding (θα μοιράσει του χρόνου τα μερίσματα που θα της αποδώσει ο ΑΔΜΗΕ φέτος).

      Ωστόσο δεν συμμερίζομαι καθόλου τα σενάρια σας για τη ΔΕΗ. Για την ακρίβεια πιθανολογώ ότι το 3ευρο είναι κοντύτερα απ΄το 1,60. Επίσης θεωρώ τουλάχιστον αντισυναδελφική την συμπεριφορά σας στο μπλογκ. 'Οπως στους περισσότερους έτσι κι εμένα δεν αρέσει το "ξερολίστικο" στυλ. Να προσθέσω τέλος ότι έχω σε μεγάλη εκτίμηση το ταλέντο του κ. Lorac και τον θεωρώ φίλο μου.

      Διαγραφή
    15. Συμφωνω απολυτα μαζι σας κυριε hyppi σε αυτα που λετε για τον ΑΔΜΗΕ.Αλλα αφου εχετε και εσεις την ιδια αποψη με τον φιλο σας οτι δηλαδη η τιμη θα πιεστει στο 1.40 και κατω λογω εισαγωγης του υπολοιπου 49% των νεων μετοχων γιατι δεν περιμενετε να ψωνισετε και εσεις σε αυτες τις τιμες ,οταν μαλιστα δηλωνετε οτι ειστε μακροπροθεσμος.Δηλαδη θεωρειτε--αν εισαχθει ολοκληρος ο ΑΔΜΗΕ-- οτι λογο του διπλασιασμου των μετοχων το δημοσιο και οι αλλοι επενδυτες θα πουλησουν σε τιμες 1.40????μονον το ποπολον που πουλα και τωρα θα πουλησει.Στον ΑΔΜΗΕ υπαρχει τεραστια και συστηματικη υποτιμητικη κερδοσκοπια με σκοπο την συγκεντρωση του χαρτιου. υ.γ δεν ειμαι ξερολας ειμαι ο πλεον ασχετος.

      Διαγραφή
    16. Κύριε Ελλάνιε δεν είστε συγκεντρωμένος όταν διαβάζετε τα σχόλια των άλλων οπότε βγάζετε λάθος συμπεράσματα. Έτσι όμως δεν αδικείτε αυτούς αλλά τον εαυτό σας. Πόσο παπάρας πρέπει να είναι κάποιος ώστε ενώ πιθανολογεί τιμή στόχο το 1,40 αγοράζει στο 1,73????? (παρεμπιπτόντως και σήμερα αγόρασα 2000). Που και πότε ανέφερα εγώ αυτήν την τιμή στόχο? Αντίθετα σε παλαιότερο σχόλιο έχω αναφέρει με time frame το 2020 σαν τιμή στόχο BV=1,2-1,4 (λίγο κάτω απ΄το 3ευρο) και πιστεύω ότι η ένωση των 2 ΑΔΜΗΕ θα βοηθήσει την επίτευξη του στόχου.

      Ο τεχνικός αναλυτής πάλι βλέπει το κανάλι μιας κίνησης και τα όρια της. Εάν το γενικό κλίμα της αγοράς εξελιχθεί σε καλό η μετοχή είναι πιθανόν να χτυπήσει το πάνω. Αν είναι κακό το κάτω πχ εάν όσο πλησιάζουν οι εκλογές το αποτέλεσμα μοιάζει οριακό (φτου φτου φτου Παναγιά μου φύλαξε τη χώρα απ΄τον καταληψία) μπορεί και να δούμε στον ΑΔΜΗΕ συμμετοχών τιμές κάτω από 1,50. Προσωπικά το θεωρώ ελάχιστα πιθανό ενδεχόμενο και γι αυτό άλλωστε τοποθετούμαι επενδυτικά.

      Υ.Γ εάν όντως πιστεύετε πως είστε " ο πλεον ασχετος" συμπεριφερθείτε σαν μαθητής. Συχνάζουν πολλοί καλοί χρήστες στο μπλογκ που θα σας βοηθήσουν να εξελιχθείτε.

      Διαγραφή
  34. Κύριε gregory νομίζω πως σοφά πράξατε έκανα ακριβώς το ίδιο αλλά να κρατήσουμε εφόδια και για λίγο παρακάτω τον πάτο έτσι και αλλιώς δεν τον γνωρίζουμε καλημέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Απαντήσεις
    1. Καλημερα κυριε Κιτσο παιρνουμε τα ροσκα μας κραταμε παντα ρευστοτητα κσι αναμενουμε βελτιωση. Νομιζω οτι κατσλυτικο σημειο για την πορεια της ΔΕΗ θα ειναι η πωληση των λιγνιτικων. Σας ευχομαι καλα κερδη και οχι πανικο δεν πεταμε τα χαρτια μας απο το παραθυρο . Γνωμη μου ειναι οτι η ΔΕΗ στα τρεχοντα επιπεδα ειναι υποτιμημενη. Αρκει να γινουν στην εταιρεια αυτα που πρεπει.

      Διαγραφή
  36. Καλησπέρα , ο κύριος Αντιτάκαρος που έχει χαθεί άραγε που ήταν και marginαρισμενος φουλ θα ήθελα την άποψη του για την πορεία της μετοχής (δεν το γράφω ειρωνικά), κύριε Lorac σήμερα το τερμάτισαν με την ΔΕΗ τελικά το 1,75 είναι πολύ κοντά και δεν κρύβω την πλήρη απογοήτευση μου με την επιλογή της ΔΕΗ στο χαρτοφυλάκιο μου καθώς και με την διαχείριση που έκανα στις αγορές μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. k. Geopard, https://invst.ly/7opjw έχουμε μπροστά μας μια απόκλιση για την επόμενη βδομάδα. Οπότε πλέον συμπάσχουμε για ΔΕΗ. Υπομονή λοιπόν για το τέλος της επόμενης βδομάδας.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Lorac με τιμά η απάντηση σας, την απόκλιση την είχα δει και εγώ http://prntscr.com/jsnev4 αλλά υπήρχε μια απόκλιση και μετά την αποκοπή του ΑΔΜΗΕ που κράτησε 6 μήνες περίπου,τα χαρτιά μου λένε ότι η αναστροφή της ΔΕΗ θα αρχίσει μετά τις 22 του μήνα αλλά συνήθως πέφτω έξω στις προβλέψεις μου στην ΔΕΗ και το μόνο που πέτυχα ήταν την πτώση από το 2,93 στο 2,40 και ήμουν τόσο χαρούμενος που ξόδεψα όλη μου την ρευστότητα από απειρία θα έλεγα και υπερβολική σιγουριά.

      Διαγραφή
    3. Είμαι άχαρτος σε ΔΕΗ και περιμένω για τοποθέτηση στο 1.85. Ίδωμεν.

      Διαγραφή
    4. κ. Hippy εσείς γιατί έχετε αποφύγει την ΔΕΗ?

      Διαγραφή
    5. Έχω αποφύγει την ΔΕΗ για ΕΠΕΝΔΥΣΗ (για κερδοσκοπία μια χαρά είναι) διότι είναι κρατική και μας κυβερνούν οι ανόητοι κρατιστές συριζαίοι (κατέθεσα την άποψη μου σχετικά έγκαιρα τον Νοέμβριο του 2014 βλέποντας την προέλαση των ασχέτων).

      Σκέφτομαι...θα ρισκάριζε σήμερα κάποιος επενδυτικά ΕΒΖ εάν ήταν στο ταμπλό? Νομίζω ΟΧΙ ανεξαρτήτως τιμής....

      1) Διότι έχει υπερβάλλον προσωπικό, κακά τοποθετημένο (στα γραφεία) και μισθάρες (όπως και η ΔΕΗ).

      2) Γιατί με δανεικά λεφτά επιδοτεί τευτλοκαλλιεργητές (όπως η ΔΕΗ με τα κοινωνικά τιμολόγια) ενώ αυτό είναι υποχρέωση του κράτους.

      3) Διότι η ΕΒΖ για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό πουλά φθηνότερα απ΄το κόστος (όπως και η ΔΕΗ με -15% έκπτωση συνέπειας, -5% έκπτωση προκαταβολικής κατανάλωσης κλπ)

      4) Επιπλέον στην ΔΕΗ υπάρχει η ωρολογιακή βόμβα σε περίπτωση που το κράτος σταματήσει τα επιχορηγεί το ταμείο ασφάλισης προσωπικού καθώς είναι άγνωστο εάν κληθεί η επιχείρηση (σαν εργοδότης) να τις καταβάλει η ίδια σε περίπτωση διακοπής τους. Δεν είναι βέβαια το πιθανότερο ενδεχόμενο, πρέπει όμως να το συμπεριλαμβάνουμε στους κινδύνους καθώς στο παρελθόν για το θέμα έχουν καταθέσει απόψεις σημαντικά πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ αυτών και ο Κυριάκος.

      Απάντηση στη ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ Του Στέφανου Μάνου

      http://www.capital.gr/arthra/3034964/apantisi-sti-genop-dei

      Μητσοτάκης: Θα μπορούσε να μειωθεί η κρατική επιχορήγηση στο ασφαλιστικό ταμείο της ΔΕΗ

      https://energypress.gr/news/mitsotakis-tha-mporoyse-na-meiothei-i-kratiki-epihorigisi-sto-asfalistiko-tameio-tis-dei

      Δεν ξεχνώ τέλος πως όταν αγοράζουμε μια επιχείρηση αγοράζουμε και το χρέος της. Συνεπώς η αξία της ΔΕΗ δεν είναι τα 500 εκ. του ταμπλό αλλά κοντά στα 6 δις. Και γενικότερα κρατώ μικρό καλάθι καθώς "ευκαιρία που την βλέπουν όλοι δεν είναι ευκαιρία".

      (προφανώς και δεν υπάρχει σύγκριση ΕΒΖ με την αναντικατάστατη τούτη τη στιγμή ΔΕΗ...όταν όμως οι ανεξάρτητοι παραγωγοί μπουν στην εφηβεία θα δυσκολεύοψυν τα πράγματα για την εταιρεία εάν δεν μετεξελιχθεί σε ΟΤΕ).

      Διαγραφή
    6. Επιμύθιο

      Ναι μεν πιθανολογώ πως μέχρι το τέλος της χρονιάς θα ανακτήσει τα 2,50 από την άλλη όμως τα λεφτά δεν είναι άπειρα...τόσες πολλά υποσχόμενες εταιρείες είναι στο ταμπλό...γιατί να κλειδώσω ρευστότητα στην δυσλειτουργική του Σταθάκη? Αν την αναλάβει ο Άδωνης, ο Χατζηδάκης ή κάποιος άλλος φιλελεύθερος το ξαναβλέπουμε (γνώμη μου φυσικά πιθανά λάθος)

      Διαγραφή
    7. Αυτά πάνω κάτω βλέπω και εγώ στη ΔΕΗ μακροπρόθεσμα και για αυτό προτιμώ το trade εδώ.

      Η εταιρία παράγει χοντρικά το 50% στο ρεύμα αλλά έχει το σχεδόν 85% στους πελάτες και μάλιστα πάρα πολλοί κλέβουν/δεν πληρώνουν χωρίς καμία συνέπεια. Εδώ γνωστό site μας έδειχνε φωτο από κάποιον, που πριν από χρόνια φέσωσε εκατοντάδες εκατομμύρια τη δεη άρα και εμάς, να κολυμπάει αμέριμνος με γκομενάκια στη Μύκονο.

      Τώρα θέλει η δεη να μπει ΑΠΕ. Όμως ο στόχος που έχει θέσει υπερκαλύπτει τα απε που θα φτιαχτούν συνολικά τα επόμενα χρόνια. Άρα ή θα τα φτιάξει όλα μόνο η δεη (χαχχχαχααα) ή θα αγοράσει ήδη έτοιμα. Κοινώς θα πουλάει λιγνίτες και άλλες μονάδες βάσης για να πάρει ΑΠΕ!! και μετά ξαφνικά όταν θα έρθει η φουτσάρα* θα ψάχνονται όλοι να βρούνε ρεύμα ή θα το αγοράζουν μόνο οι "εκλεκτοί" Οι υπόλοιποι μάλλον θα καίνε κόπρανα ελέφαντα όπως κάνουν τώρα στην Ασία.

      Το καλύτερο σενάριο είναι να μείνει ως μια εταιρία δευτεράντζα και να πουλάει φτηνό ρεύμα σε κομματόσκυλα, δημόσιο και παραγωγούς απε (γιατί αυτοί και 1 τρις Gw να εγκαταστήσουν πάλι ρεύμα δεν θα έχουν)

      Πάρτε και ένα λινκ να παίξετε λίγο το σαββατοκύριακο http://sandbag-climate.github.io/EU_ETS_Dashboard.html?goto=sectors

      *η "φουτσάρα" στην καρδιά της Ευρωπαϊκής ηλεκτροπαραγωγής έρχεται κοντύτερα με εκθετική ταχύτητα. Προσοχή δεν λέω αααααν θα έρθει, λέω πόσο γρήγορα θα έρθει. Εκεί και τότε θα κλάψουν μανούλες και θα αναδειχτούν όλες οι λάθος επιλογές τόσα χρόνια. Γιατί όταν ΔΕΝ έχεις παραγωγή ενέργειας δεν κλείνεις και αυτή τη λίγη που έχεις για να βάλεις χάντρες και καθρεπτάκια για τους ιθαγενείς.


      Διαγραφή
  37. Ολοι εδώ μέσα είναι άχαρτοι στην δεη πλήν του κ lorac (και αυτό μου αρκεί)
    Εγώ λοιπόν σε αντίθεση με εσάς είμαι full στο χαρτί της δεη και χθές στα 1.95 αγόρασα και τα τελευταία μου κομμάτια.Νομίζω η δεη έχει απορροφήσει όλα τα κακά νέα,και short θα βρούν κάτι άλλο να ασχοληθούν στην ρηχή Ελληνική χρηματαγορά
    Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Έχω και εγώ μια θεσουλα στο θεριό τσιμπολογησα και εχτές αν βρούμε και λίγο παρακάτω καλά θα είναι αλλά το mazino θα δοθεί παρακάτω.Σε ακούω πολύ ανήσυχο γιατί? Δεν χάνονται τα χαρτιά.Καλημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Και εγώ έχω μια καλή θεσούλα στη ΔΕΗ από πέρυσι το Σεπτέμβριο - Οκτώβριο και δεν έχω δώσει τίποτα αν και έφτασα να γράφω +65% και τώρα είμαι πάλι πίσω στα λεφτά μου. Ο κύριος Lorac κάνει trading, δεν ξέρω αν πιστεύει και στην "διάσωση - εξυγίανση" της εταιρείας σε βάθος χρόνου.
    Προσωπικά, όπως έχω ξαναγράψει, θεωρώ τον εαυτό μου "υποχρεωμένο" να μπω στη ΔΕΗ σε τιμές κάτω από 2, είναι απλά ένα καλό στοίχημα, ως εκ τούτου δεν γίνεται να το αφήσω...Όταν επενδύεις ψάχνεις ακριβώς αυτό, καλά στοιχήματα (mispriced bets) και όταν τα βρίσκεις τα παίζεις, τόσο απλά...Μπορεί να χάσεις κάποια από αυτά αλλά συνολικά θα βγεις κερδισμένος....

    Φυσικά η όλη δυσκολία του εγχειρήματος είναι να μπορέσεις να υπολογίζεις και να εντοπίζεις τι είναι mispriced bet και τι όχι και να μη νομίζεις ότι κάθε σαπάκι που έπεσε -30% από τα υψηλά του είναι και mispriced bet....

    Πχ πρόσφατο εξαιρετικό παράδειγμα (και μάλλον πολύ δύσκολο) : είναι η ΦΦ mispriced bet στα 4.80 ή όχι ;

    Γρηγόρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα στο χαρτοφυλάκιό μου η ΔΕΗ καταλαμβάνει το 15%. Όπως είχε πει ένας φίλος στο μπλογκ, ότι και να λέμε είναι wishful thinking και μόνο, για το αν η ΔΕΗ θα είναι ο νέος ΟΤΕ ή ο νέος ΟΣΕ ή Ολυμπιακή.
      Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν άμεσα, όπως πχ να αυξήσει την εισπραξιμότητα (τόσο από ιδιώτες όσο και από κρατικούς φορείς), να πουλήσει τις λιγνιτικές σε καλή τιμή, να μπει στις ΑΠΕ κοκ. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όμως του κυρίου Παναγιωτάκη, η κυβέρνηση δεν έχει πείσει ότι μπορεί να εξυγιάνει τη ΔΕΗ και τα ξένα αρπακτικά έχουν καρασορτάρει το χαρτί.
      Από μια άποψη καλύτερα να έχεις τα λεφτά σου σε ένα Μυτιλ, μία Τενεργ και να παίρνεις ένα 15% το χρόνο παρά να σου βγαίνει η ψυχή για το ποια θα είναι η τύχη της ΔΕΗ.

      Διαγραφή
  40. Θα προτιμούσα τον Λούλη ας πούμε αν δε βιάζεσαι φυσικά είσαι νομίζω βιαστικος πρόσεχε γιατί θα γεράσεις γρήγορα η ζωή είναι μαραθώνιος και το ΧΑΑ φυσικά αμείβει στην ώρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλησπέρα σας. Κοιτάζω το αρχείο μου και μετρώ 64 πράξεις στην ΔΕΗ από την 12/12/2001 που έγινε η εισαγωγή της στο ΧΑΑ μέχρι και σήμερα Οι τελευταίες 12 είναι πράξεις σύντομης χρονικής διακράτησης με μικρά κέρδη σε αντίθεση με παλαιότερα που η εταιρεία ανταπέδιδε πλουσιοπάροχα την εμπιστοσύνη του επενδυτή.Δεν βλέπω βελτίωση της κατάστασης σύντομα,οι παθογένειες εξακολουθούν να υπάρχουν και το κυριότερο η πληροφόρηση είναι εύκολη για όλους μας,το διαδίκτυο σώζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Την πενταετία 2010-2014 το καθαρό χρέος της δεη αυξήθηκε 935 εκατομμύρια (έφτασε στα 4.991 εκ). Την τριετία 2015-2017 το καθαρό χρέος μειώθηκε 1034 εκατομμύρια (το α τρίμηνο του 2018 θα υπάρχει κατά πάσα πιθανότητα ακόμη μεγαλύτερη μείωση). Αυτήν την στιγμή το καθαρό χρέος της δεη είναι κάτω από 4 δις και σε τόσο χαμηλά επίπεδα ήταν μόνο την περίοδο 2003-2007, όταν δηλαδή η τιμή της μετοχής είχε φτάσει στα 35 ευρώ!
    Την πενταετία 2010-2015 οι εμπορικές απαιτήσεις αυξήθηκαν 2,2 δις. Το 2015 αυξήθηκαν ακόμη 700 εκ. Την διετία 2016-2017 οι εμπορικές απαιτήσεις μειώθηκαν ελαφρώς.

    Επιτρέψτε μου και μια σύγκριση, έτσι για πλάκα, της σημερινής δεη με την δεη του μακρινού 2003. Το 2003 η δεη είχε 1,1 δις λιγότερα έσοδα απ' όσα έχει σήμερα, είχε σχεδόν διπλάσιους εργαζόμενους (περίπου 30.000!) και είχε καθαρό χρέος 3,9 δις, όσο δηλαδή έχει σήμερα. Η τιμή της ήταν 15-20 ευρώ.

    Προσωπικά πιστεύω ότι όποιος τοποθετηθεί στην δεη σε τιμές κάτω από 5 ευρώ θα είναι μακροπρόθεσμα κερδισμένος. Είναι η μοναδική μου θέση σήμερα στο χρηματιστήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο παραπάνω σχόλιο έγραψα "Την πενταετία 2010-2015 οι εμπορικές απαιτήσεις αυξήθηκαν 2,2 δις". Λάθος εκ παραδρομής, εννοούσα την πενταετία 2010-2014.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σας κύριε dragoumanos ότι και να γράφετε η μετοχή κοιτάζει μόνο κάτω και δεν βλεπω να έχει τελειωμό το μαρτύριο , έχουν επιστρατεύσει λυτούς και δεμένους να την μηδενίσουν , την έριχναν με την πρόφαση της αναχρηματοδότησης των δανείων και ούτε μια μέρα δεν άντεξε το νέο της αναχρηματοδότησης από το 2,19 μονορούφι στο 1,903 σήμερα και προσεχώς στο 1,75 το τελευταίο οχυρό των long ( αλήθεια υπάρχουν long σε αυτό το χαρτί πριν 40 μέρες έγραφε 2,93 στο ταμπλό και δεν προστάτεψαν την επένδυση τους καθόλου άρα μόνο traders έχουν μαζευτεί που επιταχύνουν την πτώση ) η επιτροπή κεφαλαιαγοράς δεν ανακοινώνει τις ανοικτές θέσεις short με πρόφαση ότι έχει πρόβλημα η ιστοσελίδα από τον περασμένο μήνα (23-05-2018) όπως βλέπετε όλα δουλεύουν ρολόι στην Ελλάδα για τους άλλους αλλά όχι για τους ιθαγενείς.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Geopard υπάρχουν ακόμα αρκετά τεμάχια πριν από το διαχωρισμό με τον Αδμηε.Στό σύνολο τιμής των δύο εταιρειών εύκολα ακόμα πωλούνται γιατί για αρκετούς υπάρχει ακόμα κέρδος.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Geopard γιατί δεν πουλάτε έτσι ώστε να κοιμάστε ήσυχος τα βράδια ,όπως έχω κάνει εγώ? Γιατί μπαίνετε σε αυτή την ψυχοφθόρα διαδικασία?Το γράψατε και μόνος σας.Είναι δυνατόν να αποτελεί η ΔΕΗ turn around story και σε 40 ημέρες να εχει προσγειωθεί απο το 2,93 στο 1,90???????

      Διαγραφή
    5. Μπορεί να γίνεται και "τίναγμα χαλιών". Σίγουρα τα σορτοφάντ έχουν και γνώση και δύναμη. Και από μία άποψη καλύτερα να πάει στο 1,50 να κλείσουν τη θέση τους και να μας αφήσουν ήσυχους. Για μένα η μετοχή δεν προσφέρεται για trading γιατί μπορεί να σε ξεγελάσει.

      Διαγραφή
    6. Παιδιά σοβαροί παίκτες δεν μπορούν να ασχοληθούν με την μετοχή διότι από τους οίκους είναι στην κατηγορία ccc εάν μπει όπως ακούγετε ένας από τους τοπ 4 για τους ισολογισμούς και αλλάξουν κατηγορία χωρίς να κανουν κουμάντο η Γενοπ και οι Φωτόπουλοι με μια σοβαρή διοίκηση μια χαρά θα είναι turn around story , η ζημιά που μου έκανε είναι 25% στο επενδεδυμένο σε αυτήν κεφάλαιο και πριν ένα μήνα είχα κέρδη , είναι πρωτόγνωρη η μανία των short ούτε το 2014 δεν εχω βιώσει τέτοια απαξίωση σε μια μετοχή που είχα στο χαρτοφυλάκιο μου σε τόσο μικρο χρονικό διάστημα και αυτό πραγματικά με ενοχλεί αλλά δεν αποδέχομαι την ζημιά και ας είναι λάθος ταχτική γιατί εχω χρόνο να περιμένω , αυτήν τη στιγμή διαπραγματεύεται στο 1/11 και λιγότερο της καθαρής θέσης και νομίζω για τα επόμενα 3-4 χρόνια δεν υπάρχει περίπτωση να φαλιρίσει αφού έγινε η αναχρηματοδότηση των δανείων , ίσως βέβαια να μην βλέπω κάτι γιατί είμαι μέσα στο χαρτί και μπορεί να μην εχω καθαρή σκέψη αλλά το ότι μειώνει τον δανεισμό της είναι πάρα πολύ θετικό το γιατί καταρρέει στο ταμπλό αυτό δεν το γνωρίζω αλλά σίγουρα αυτοί που κινούν τα νήματα έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους από την εικόνα που βλέπω εγώ , για μένα ένα είναι σίγουρο σοβαροί παίχτες δεν είναι στο χαρτί και αυτό φαίνεται από την συμπεριφορά που έχει στο ταμπλό , επειδή με προβληματίζει όμως θα ήθελα να μας πει ο κύριος Τάκης εάν μπορεί με την καθαρή σκέψη του εάν υπάρχει κατά την άποψη του κάτι που είναι η αιτία και μέσα σε 40 μέρες την έκανε να χάσει πάνω από 1/3 της αξίας της στο ταμπλό και το 43% από τα υψηλά της στο 3,35.

      Διαγραφή
    7. φαντασου τι σοκ θα παθεις οταν θα βλεπεις να μετοχοποιουνται τα χρεοι της ΔΕΗ προς 0.30 λεπτα η μετοχη .Αλλα και αυτο να μην γινει Η δοιηκηση της ΔΕΗ λεει οτι χρειαζετε νεα κεφαλαια για να τα τοποθετησει στις ανανεωσιμες πηγες ενεργειας . ποια τραπεζα θα την δανεισει αραγε???εεεε ρε γλεντια στα ταρταρα το βλεπω το χαρτι .

      Διαγραφή
    8. Ελλάνιε εκτός απο μπάφους ασχολείσαι αρκετά με την ενδοπαλμική πεοπαλλινδρόμηση. Πρόσεξε γιατί τυφλώνει.

      Διαγραφή
    9. Τοσα πολλα φραγκα χανης απο την ΔΕΗ και φοβασαι μην χασεις τελειως τον μπουσουλα??? ΧΑΧΑΧΑΧΑ θα δεις τον πατο σου στις τιμες της ΔΕΗ συντομα

      Διαγραφή
    10. Ρούφα τον μπάφο σου τώρα και τράβα στην σπηλιά σου. Ανορθόγραφο και χρεοκοπημένο απο τον Τζιρακιάν τρολ

      Διαγραφή
    11. Οπως χρηματοδοτούνται από τις τράπεζες οι μεγάλες κατασκευαστικές με εγγύηση τα έσοδα των διοδίων, όπως χρηματοδοτήθηκαν τόσοι και τόσοι ιδιώτες και εταιρείες παραγωγοί ΑΠΕ υποθηκεύοντας το έργο έτσι θα χρηματοδοτηθεί και η ΔΕΗ. Κύριε Ελλάνιε μπορείτε να γίνεται λιγότερο καυστικός και περισότερο συναδελφικός και τελικά χρήσιμος. Γιατί δεν το προσπαθείτε?

      Διαγραφή
    12. Καλοσωρίζω κι εγώ με την σειρά μου τον κ.Ελλάνιο ,κι εσείς κ.Γιατρέ αμέσως να τον στείλετε Μάταλα !! .

      Διαγραφή
    13. Τρομερό χιούμορ από τον κύριο Βαμμένο! Ο κύριος Ελλάνιος μπορεί να είναι λίγο τραχύς στους χαρακτηρισμούς του, αλλά λέει αρκετές αλήθειες. Ο κύριος Hippy όπως πάντα από καιρό και εμπεριστατωμένα ανέλυσα τα ρίσκα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κρατικοδίαιτη μέχρι σαπίλας ΔΕΗ.

      Διαγραφή
    14. *ανέλυσε (λόγω ταχύτητας κύριε hippy)

      Διαγραφή
  43. Ολίγον μαύρο αλλά η λογική πρέπει να υπερτερεί.
    Αγαπητοί φίλοι μακροπρόθεσμα επιτρέπεται να τοποθετούνται μόνο οι σχετικά νεαροί στην ηλικία.Οι κάπως σιτεμένοι όπως εγώ καλό είναι να ενθυμούμαστε την φυσιολογική τουλάχιστον φθορά. Γιαυτό δεν συμμερίζομαι την γνώμη "...Προσωπικά πιστεύω ότι όποιος τοποθετηθεί στην δεη σε τιμές κάτω από 5 ευρώ θα είναι μακροπρόθεσμα κερδισμένος...."του κυρίου dragoumanos.Η ΔΕΗ μπήκε με τιμή 12,32 σημερινά ευρώ και μου έδωσε άριστα κέρδη,μόνο που τότε ήμουν 17 χρόνια νεώτερος.Καλά δεν τα λέω κύριοι Τάκη και Ηλία hippy;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα είχε ενδιαφέρον να διαβάζαμε σε τι ηλικιακές ομάδες ανήκουν οι αναγνώστες και φίλοι του blog!

      Διαγραφή
    2. Φίλε Νίκο δεν θεωρώ ότι πρέπει να περάσουν 17 χρόνια για να δώ κέρδη στο χαρτί (χε χε αστειεύομαι φυσικά με το φίλο μου που σκέπτεται εφηβικά, πεντακάθαρα). Όπως ξέρεις δεν έχω θέση στην μετοχή αλλά εάν είχα ΔΕΝ θα πούλαγα. Στο παρόν επίπεδο τιμής μου κάνει κλικ, έχω αρχίσει να σκέφτομαι μικρή κατ΄αρχήν αγορά. Επειδή όμως την προσεχή Παρασκευή 15/6 κλείνουν τα ΣΜΕ (που προφανώς έχουν παιχτεί κάτω) κρίνω φρόνιμο να κάνω μερικές μέρες υπομονή μέχρι τις 2.00 το μεσημερι της Παρασκευής που θα ολοκληρωθεί η διαδικασία.

      Είπαμε...η υπομονή κουράζει αλλά συχνά αποδεικνύεται σπουδαιότατη επενδυτική αρετή σε ένα "διαβασμένο" κερδοσκόπο-επενδυτή.

      Διαγραφή
  44. Βρετανικά δεν είναι και τα δύο και το long και το short ίσως να έχει σημασία.προσωπικα πάω με το long με προσοχή ιδιαίτερη αν και νομίζω το θεριό αργά ή γρήγορα θα ξεδιπλώσει ότι έχει να δείξει που σίγουρα έχει όχι και 450 μύρια μονάχα ιδωμεν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΔΕΗ 443 εκ. κεφαλοποίηση μόνον εκεί κοντά να κοιτάξεις σε πιάνουν γέλια από τις εταιρείες τύπου ΦΟΛΑ ΦΟΛΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. καποιοι προσφατα με κατηγορησαν επειδη βγηκα και ειπα την φολι φολι σαπακι. ειχα βγει εγκαιρα και ειχα κανει τα σχολια μου απο τα 8 ευρω και πριν το χαρτι γραψει τα συνεχχομενα -30% .αυτα τα σχολια υπαρχουν και οποιος θελει μπορει να ψαξει και να τα βρει.τωρα αυτοι οι τυποι ειναι χαμενοι μεσα στην τρυπα της φολας.τωρα λοιπον καποιοι αλλοι κατοχοι ενος ζομοι της ΔΕΗ ενοχληθηκαν και με βριζουν .ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ??? γιατι προφανος η ΔΕΗ ειναι ενα ζομπι που θα χρειαστει καποια στιγμη νεα κεφαλαια. ειδικα μαλιστα απο την στιγμη που θελει να επεκταθει στις ΑΠΕ.εδω χρειαστηκε κεφαλαια η ΤΕΝΕΡΓΑ και θα χρειαστει συντομα νομιζω και η ΓΕΚ αν παρει τα λιγνητικα της ΔΕΗ . οι τραπεζες δανεισαν την ΔΕΗ με πολυ δυσμενης ορους και με επιτοκιο μεγαλο.ποιος μου λεει εμενα οτι θα το ξανακανουν ???αρα αν δεν βρει η ΔΕΗ δανεικα ,δεν εχει αλλη επιλογη απο το να παει σε αυξηση κεφαλαιου η να τιτλοποιησει τα δανεια της με τιμη γιατι οχι και στα 0.30 λεπτα.γιατι σας ξυνιζουν ολα αυτα δηλαδη ??.ισως γιατι δεν εχετε να παραθεσετε επιχειρηματα.το ασχημο με την μπαμπογρια ΔΕΗ με τις ζαρες της και την κυταρυτιδα της, ειναι οτι το ποπολον την συσχετιζει με τον ΑΔΜΗΕ και δεν μπορει να σηκωσει κεφαλι το χαρτι .ας παει στον αποπατο λοιπον η γρια με την σαπιοκοιλια της .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρόβλημα δεν είναι το τι λέτε αλλά ο τρόπος που το λέτε.

      Διαγραφή
    2. ειχα βγει εγκαιρα και ειχα κανει τα σχολια μου απο τα 8 ευρω και πριν το χαρτι γραψει τα συνεχχομενα -30%.

      Ελα ρε μάγκα. Που είχες βγει έγκαιρα να μιλήσεις. Αφού πρώτα έσκασε το θέμα. Τσα 20€ που ήσουν???

      Γατάκι.

      Διαγραφή
    3. Ωραία τα λέει ο κύριος Ελλάνιος και το διασκεδάζω. Για τη λέξη "ζόμπι" που χρησιμοποιεί για τη ΔΕΗ, όσο κουμάντο κάνουν οι κρατιστές και οι συνδικαλι(η)σταράδες, δεν έχει καθόλου άδικο.

      Διαγραφή
  47. Αυτό είναι το μεγαλείο των αγορων-καπιταλισμου ο ελλανιος Έλλην θέλει να πουλάει εγώ θέλω να αγοράζω θέλω να πάω Μπουένος Άιρες γαρ και νομίζω σε αυτήν την τιμή η ΔΕΗ θα μου κάνει αυτό το δώρο θα την περιμένω μετά χαρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Κύριοι όσοι έχετε όρεξη για καυγά να πάτε σε κανένα γήπεδο να ξεσπαθώσετε.
    Οι Τακαρόπληκτοι συζητούν όμορφα και ανταλλάσουν απόψεις.
    Για ΔΕΗ η απογοήτευση των μετόχων έχει φθάσει στο ζενίθ (ουδείς αισιόδοξος),εκεί συνήθως είναι και οί πάτοι
    Για ΠΕΡΣ κρατάει καλά στίς αναταράξεις,καλό σημάδι η μετοχή είναι για ψηλότερα
    Για ΠΑΠ διακράτηση και αναμονή εκεί είμαι αγορασμένος χαμηλά 0.22
    ΓΙΑ ΦΟΛΊ δεν ξέρω αλλά περιέργως δεν έχω αγχωθεί καθόλου που φόρτωσα στα 5
    καλη συνέχεια υστερ. (ικτιν τον έχω αποχαιρετήσει)
    Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Lorac δεν ανεβάσατε τη παρουσίαση, το λινκ δε δουλεύει. Κατά τ' άλλα ενδιαφέρουσες σκέψεις.

      Διαγραφή
    2. ΠΗΓΗ :https://energypress.gr/news/oi-ellines-paihtes-oi-kinezoi-mazi-me-ton-kopeloyzo-kai-dyo-tsehikes-etaireies-katevikan-gia

      "Ολοκληρώθηκε η α' φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα δύο πακέτα λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, εκείνο της Μελίτης και εκείνο της Μεγαλόπολης. Συμμετοχές από την εγχώρια αγορά έχουμε: την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, την Μυτιληναίος και την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ενώ ο όμιλος Κοπελούζου κατέβηκε στο διαγωνισμό, όπως αναμενόταν, σε κοινοπρακτικό σχήμα με την Κινέζικη εταιρεία BEIJING GUOHUA, θυγατρική 100% της Shenhua. Την εμφάνισή τους στην α΄ φάση του διαγωνισμού έκαναν και δύο τσέχικες εταιρείες, η EPH και η Indoverse, οι οποίες αποτελούν κατά κάποιο τρόπο την έκπληξη της όλης διαδικασίας.

      Ας σημειωθεί ότι η λίστα αυτή μπορεί να διαφοροποιηθεί, είτε με το σχηματισμό κοινοπραξιών, είτε με τον αποκλεισμό εταιρειών που θα κριθεί ότι δεν πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στη β' φάση των δεσμευτικών προσφορών. Όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον σήμερα θα πρέπει να οριστικοποιήσουν το σχήμα με το οποίο θα συμμετέσχουν μέχρι το τέλος Ιουλίου. Η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών προσδιορίζεται χρονικά για το Σεπτέμβριο. "


      Έχουμε συζητήσει και εδώ μέσα με αφορμή τους Τσέχους του ΟΠΑΠ και μια εξαγορά που είχε γίνει από την Vattenfall την πιθανότητα ο όμιλος EPH κάποια στιγμή να έδειχνε ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα.

      https://www.epholding.cz/en/presentations/

      ppt-8 -> H EPH απεικονίζει την ενεργειακή στρατηγική της. Σε γενικές γραμμές η θυγατρική της EPIF μέσω φυσικού αερίου θα παραμείνει η αιχμή του δόρατος της στρατηγικής αυτής. Αυτό που φαίνεται είναι και η πρόθεση της για ελάττωση του ανθρακικού της αποτυπώματος μέσω μείωσης των εκπομπών CO2. Εδώ λοιπόν έχουμε μια αντίφαση σε σχέση με την πρόθεση της να εξαγοράσει ελληνικά λιγνιτικά assets.

      Παρόλα αυτά ως εταιρία έχει άριστη σχέση με αυτού του τύπου παραγωγή ενέργειας. Επομένως η είσοδος της στον διαγωνισμό κάθε άλλο παρά τουριστική αναμένεται. Μάλιστα λόγω του τρόπου διαχείρισης των λιγνιτικών/ανθρακικών μονάδων που διαθέτει το πιθανό ενδιαφέρον της μπορεί να αφορά και τις 2 μονάδες και όχι μόνο την περίπτωση Μελίτη.


      Οι ελληνικές συμμετοχές απόλυτα λογικές. Δύσκολο όμως να παραμείνουν αυτόνομες στην επόμενη φάση, οπότε αναμένω διεργασίες και συμμαχίες. Οι δυο συμμετοχές που έχουν βιομηχανική ειδικότητα έχουν προβάδισμα, λόγω μειωμένου κόστους δικαιωμάτων. Αλλά υπάρχει και η περίπτωση η ΔΕΗ πουλώντας τις 2 μονάδες να τις προικίσει με το δικό της μέσο κόστος που ενδεικτικά είναι το μισό σε σχέση με τον μ.ο. των 2 μονάδων.

      Οι κινέζοι μαζί με τον όμιλο Κοπελούζου νομίζω είναι μια πολύ ισχυρή υποψηφιότητα. Ενώ ο δεύτερος Τσέχος μέσω της Indoverse για την ώρα δείχνει outsider.

      extra reading.... https://sandbag.org.uk/wp-content/uploads/2016/10/EPH-Vattenfall.pdf

      and bonus material.... στην παρουσίαση της EPH που σας έβαλα στη διαφάνεια #13 φαίνεται πιο μπορεί να είναι το πραγματικό ενδιαφέρον της εταιρίας στην Ελλάδα. Αν ισχύει τότε ίσως δούμε να έρχονται πολύ κοντά με έναν από τους συνυποψήφιους.

      Διαγραφή
  50. Κύριε Lorac βλέπετε η Δεη να σπάει το μακροπρόθεσμο χαμηλό ή θα κάνει συσσώρευση σ΄αυτά τα σημεία όπως το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πατερν βλέπω έχει πολλές ομοιότητες, αλλά και η δεη με τη ψυχανώμαλη χρηματιστηριακή συμπεριφορά έχει συσσωρεύσει υπερβολική ποσότητα αρνητικής ενέργειας μέσα της.

      Αν ήμουν κακό παιδάκι θα την πήγαινα χαμηλότερα από τα πρόσφατα χαμηλά για να σπάσω όλα τα μαρτζιν και να εξαφανίσω την ελπίδα.

      Να δούμε τι αποτελέσματα θα ποστάρει και η ικανότατη συριζοσυνδικαλο διοίκηση της την Δευτέρα. Γιατί μιλάμε για ένα πρώτο εξάμηνο που έχουν πλημμυρήσει τα πάντα από τα πολλά-φτηνά- νερά.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ κ.Lorac.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα , κύριε Lorac την άποψη αυτή που λέτε και εσείς εχω και εγώ ότι θα την πάνε λίγο ποιο κάτω από το 1,75 για να σπάσουν τα margin απλά νομίζω ότι αν το κανουν θα χάσουν πολύ χαρτί οι φίλοι μας οι Εγγλέζοι γιατί είναι πολλοί με το χρήμα στο χέρι να αγοράσουν στην υπερβολή, βέβαια τι παίζετε με τις δανεισμένες και τις shortαρισμενες κανένας δεν το ξέρει φήμες λένε ότι τα Εγγλέζικα fund δανείζουν μετοχές το ένα στο άλλο , να μας γίνει επίσης μάθημα ότι όταν δεν υπάρχει βασικός μέτοχος να προστατέψει την εταιρεία του αυτά γίνονται στο ταμπλό , δηλαδη η μετοχή αν μπει ένα short fund μαζεύει αρνητική ενέργεια , προσωπικά είχα γράψει ότι η αναστροφή θα ξεκινήσει μετά τις 22 αλλά μην δίνετε μεγάλη σημασία σε αυτό.

      Διαγραφή
  51. αγαπητοι φιλοι...η ΔΕΗ καποια στιγμη θα ξεκινησει την πορεια της..το θεμα ειναι να αντεξουμε εμεις...προσωπικα χανω πολλα λεφτα απο tranding,αποτυχημενο τα 5 τελευταια χρονια.....υπομονη κ η δικαιωση θα ελθει κ απο τη ΔΕΗ...τα στοιχεια που παραθετει ο δραγουμανος ειναι ακριβεστατα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Σήμερα τελείωσα το σκουπισμα σε ΔΕΗ με τιμές από 1.87 μέχρι 1.83. Το γαιδουρι φορτωθηκε μέχρι εκεί που δεν παίρνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας Γιατρέ μου καλά κάνατε , ελπίζω μόνο να μην έχετε τίποτα με margin και τα χρήματα που έχετε βάλει να μην σας χρειάζονται άμεσα ,η μετοχή για μένα θα υπεραποδώσει το επόμενο διάστημα αλλά δεν γνωρίζω πότε θα ξεκινήσει , εγώ δυστυχώς είμαι πολύ ποιο πάνω από εσάς αγορασμένος αλλά κρατάω ρευστό για ένα τελευταίο Bid ποιο κάτω από το 1,75 αν πάει.

      Διαγραφή
    2. Δεν ανακατευομαι με τέτοια πράγματα. Εγώ είμαι επενδυτης της εποχής του κάγκελου.

      Διαγραφή
    3. Για αυτό κουβέντα από κανέναν:

      "Εκτός από λιγνίτη η Ελλάδα διαθέτει και ένα μεγάλο κοίτασμα Τύρφης στην περιοχή των Φιλίππων (Ανατολική Μακεδονία). Τα εκμεταλλεύσιμα αποθέματα στο κοίτασμα αυτό εκτιμώνται σε 4 δις κυβικά μέτρα και ισοδυναμούν περίπου με 125 εκατ. τόνους πετρελαίου."

      Διαγραφή
    4. Γιατρέ παίζεις και μπάσκετ ;

      Διαγραφή
    5. Έλα στον μουστάκια γείτονα σου για καφέ!

      Διαγραφή
  53. Καλημέρα κύριε Τάκη μιας και βλέπω έχετε όρεξη σήμερα το πρωί, κάποιο σχόλιο και για την ΔΕΗ εκτός από τα ΕΛΠΕ , όπως για παράδειγμα για τα αποτελέσματα α τριμήνου και την αναχρηματοδότηση των δανείων ή την αποτίμηση της στο ταμπλό, ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως έχω γράψει δεν κοιτάζω αποτελέσματα ΔΕΗ ... δεν έχουν να μου πουν τίποτα. Έχουμε μικρούλα θέση την οποία θα την ενισχύω .... μέχρι να φύγουν οι ΣΥΡΙΖΕΟΙ οπότε τότε θα εκτιμήσω το που βρίσκομαι .... πλέον όμως αρχίζω να κοιτάζω ΑΔΜΗΕ όπου τον περιμένω στα 1,1 με 1,2 όπως; έχω γράψει.

      Με σύνεση και υπομονή ...

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα σας κύριε Τάκη.Μου αυξάνετε την αυτοπεποίθηση μου και σας ευχαριστώ. Έχω βέβαια ΑΔΜΗΕ ακριβό σε σχέση με το 1,2 που περιμένετε αλλά έχω και υπομονή. Η ΔΕΗ με έχει ανταμοίψει και άρχισα πάλι να αποκτώ θέση. Τα σέβη μου.

      Διαγραφή
    3. Kανε ονειρα ΣΕΡ Τακαρε που θα πουλησουμε ΑΔΜΗΕ στο 1.10 και 1.20. Μετα λετε οτι γραφουμε παραλαπιππες.Μηπως μπορειτε να μας αιτιολογησετε-- αν σας ειναι ευκολο ----- πως προκειπτουν αυτες οι τιμες στον ΑΔΜΗΕ ??????

      Διαγραφή
    4. ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΕΛΛΗΝ
      Ανυπομονώ σαν τρελος για την απάντηση περι ΑΔΜΗΕ.

      Μετά θα καρτερώ την απάντηση για ΚΡΕΤΑ από τον κ.Τακη.

      Διαγραφή
    5. 1.10-1.20 ο ΑΔΜΗΕ??? Δηλαδή επανάληψη του φαινομένου ΔΕΗ Ιούνιος 2012? Μακάρι να πάει...θα πουλήσω το σπίτι και θα τα χώσω όλα στα διόδια του ρεύματος...σε 3 χρόνια θα πάρω 2 σπίτια. Αλλά ΔΕΝ...ούτε καν 1,50.

      Διαγραφή
    6. Να γράψω ότι μπορεί να συμβεί αυτό που έγραψε ο Τάκης πριν λίγο καιρό.Να πουλάνε αδμηε για να πάρουν δεη όταν ξεκινήσει η άνοδος δεη λόγω μεγαλύτερου περιθωρίου ανόδου από το σημείο που είναι τώρα η δεη.Μην ξεχνάτε ότι όποιος έχει αδμηε πριν το διαχωρισμό με τη δεη είναι κερδισμένος και σε πιο χαμηλές τιμές.

      Διαγραφή
    7. Μπα. Η πίεση θα έχει να κάνει με το έξτρα ποσοστό που μπορούν βάση σύμβασης να πάρουν οι Κινέζοι.

      Διαγραφή
    8. ....έχει το δικαίωμα να απαιτήσει σε ένα χρόνο από τη μεταβίβαση σε αυτήν των μετοχών του:

      1. Τη συγχώνευση με απορρόφηση του ΑΔΜΗΕ από την ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, κι έτσι οι μέτοχοι του ΑΔΜΗΕ θα λάβουν εισηγμένες μετοχές της τελευταίας ή

      2. Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών με εισφορά σε είδος των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, που έχουν η SGEL και η ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ. Το αποτέλεσμα θα είναι οι δύο μέτοχοι να αποκτήσουν μετοχές της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών και άρα η τελευταία θα είναι κατά 100% μέτοχος του ΑΔΜΗΕ.

      Διαγραφή
    9. @Γιατρός
      Αν έμπαιναν τα ποσοστά των Κινέζων και του Δημοσίου στην ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών δεν θα άλλαζε τίποτα για τους νυν μετόχους της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών. Ή μάλλον, για να το θέσω ακριβέστερα, δεν θα ήταν η αλλαγή αυτή εις βάρος τους και άρα κάτι τέτοιο δεν θα δικαιολογούσε νομίζω πίεση στην τιμή της μετοχής.
      Πιο συγκεκριμένα. Οι νυν μέτοχοι θα συνέχιζαν να έχουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό της ΑΔΜΗΕ ΑΕ (51%) και θα συνέχιζαν να εισπράττουν ως μέρισμα ακριβώς το ίδιο μερίδιο από τα διανεμόμενα κέρδη της ΑΔΜΗΕ ΑΕ.

      Κατά την γνώμη μου μια πιθανή πίεση στην τιμή της μετοχής αν τυχόν συμβεί μπορεί να οφείλεται σε λόγους που έχουν να κάνουν με την λειτουργία του ΑΔΜΗΕ ΑΕ, πχ αν οι διαπραγματεύσεις για την διασύνδεση της Κρήτης καταλήξουν εις βάρος του ΑΔΜΗΕ και υπέρ της Euroasia Interconnector.

      Παρενθετικά και ως υστερόγραφο. Εννοείται βέβαια ότι η τιμή μπορεί να πιεστεί για λόγους που δεν αφορούν την λειτουργία της εταιρείας αλλά για λόγους "χρηματιστηριακούς", πχ χρηματιστηριακή κερδοσκοπία, γενικότερη πτώση της αγοράς κλπ. Αλλά για αυτά υπάρχουν πολύ πιο κατάλληλοι από μένα για να μιλήσουν με τον οικοδεσπότη πρώτο και καλύτερο.

      Διαγραφή
  54. Να ειμαστε και λιγο σοβαροι κυριοι.Για να δει ο ΑΔΜΗΕ ΤΟ 1.10 που λεει ο Τακαρος πρεπει η αγορα να παει στα ταρταρα. Αρα με νορμαλ συνθηκες δεν μπορει να δει το χαρτι αυτη την τιμη σε οποιοδηποτε σεναριο .Αυτη την στιγμη το χαρτι ειναι υπερβολικα υποτιμημενο διοτι το ποπολον τον μπερδευει με την μπαμπογρια την ΔΕΗ .Η ΔΕΗ ειναι μια γυναικα 55 χρονων χωρις προικα και θελει γαμπρο νεαρο .Οποιος λοιπον παρει μια τετοια μπαμπογρια ειναι μεγαλο κοροιδο διοτι η γριαΔΕΗ δεν εχει πλεον προικα.Η προικα της ηταν ο ΑΔΜΗΕ που η σημερινη του τιμη ουτε το κοστος των καλωδιων Αθηνας - Θεσσαλονικης δεν καλυπτει . Με οριζοντα λοιπον τριετιας καποιοι θα κοιτανε τον ΑΔΜΗΕ με το κυαλι σε τιμες.....αφηστε καλυτερα δεν σας λεω διοτι δεν θα με πιστεψετε.Προσωπικα κατω απο 6.66 ευρω δεν δινω ουτε καλωδιακι και ας λενε οτι θελουν οχι ενας αλλα 1000 ΤΑΚΑΡΟΙ ΚΑΙ ΓΚΟΥΡΟΥΔΕΣ. Τετοια σχολια ατεκμηριωτα δεν μπορω να ξερω, που και σε τι αποσκοπουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπαφομελ εμείς της ΔΕΗ θα σου πάρουμε τα σωβρακα. Ο Ελλακτωρας ακόμα να βυθιστει???

      Διαγραφή
    2. Το παιχνίδι προφανώς και δεν είναι ΑΔΜΗΕ vs ΔΕΗ φίλε Γιατρέ...μπορούν κάλλιστα ν΄ανηφορήσουν παρέα χέρι χέρι...προσωπικά μάλιστα το θεωρώ σαν το πιθανότερο σενάριο (από Οκτώβριο βέβαια με καθαρότερο ορίζοντα ως προς τον εξοστρακισμό των σημερινών κυβερνώντων)

      Διαγραφή
    3. Συμφωνω απολυτα φιλε μου hippy. Νομιζω οτι οι δυο αυτες μετοχες εχουν μειωσει σημαντικα την αλληλοεξσρτηση τους. Και εγω θεωρω απιθανο το σεναριο ο ΑΔΜΗΕ να παει κατω απο 1.5. Εγω οχι μονο το σπιτι μου θα πουλαγα αλλα και θα εδινα αποσυρση και τη γυναικα μου μπας και παρω καμια 25χρονη. Αλλωστε αγαπητε μου εμεις απο αυτα ζουμε.

      Διαγραφή
  55. Κύριε hippy και κύριε gregory δεν θέλω να ακούω υπερβολές από εσάς παρακαλώ ταπεινότητα αφού και οι δύο γνωρίζεται ότι θα έχεται κέρδη με πολύ μεγάλες πιθανότητες προς τι οι υπερβολές ζούμε από αυτά συμφωνώ αλλά η τσιλια τσιλια χαίρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε μου φιλε Κιτσο στην αγορα χωρις τις υπερβολες δεν βγαζεις κερδη. Υπαρχει κατι που για ανθρωπους σαν και εμας ηταν ειναι και θα ειναι το σημαντικοτερο οπλο μας στη μαχη. Αυτο λεγεται θεμελιωδη. Οταν βλεπεις ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ κατω απο 1.5 ΑΡΑΙΓ κστω σπο 8.80 ΕΛΠΕ κατω απο 6.80 ΟΠΑΠ κατω σπο 9 ΜΥΤΙΛ κατω απο 8.20 ΜΠΕΛΑ κατω απο 12.5 ΜΟΙΛ κατω απο 16.5 κλπ δεν πρεπει να αφηνεις την ευκαιρια να παει χαμενη. Ειπαμε ολα εχουν κσποιο οριο κσι η αγορα σργα η γρηγορα θα το δει. Η φουλεια η δικη μας εινσι να το δουμε πιο γρηγορα απο τους αλλους.

      Διαγραφή
    2. Συγνωμη για την ΑΡΑΙΓ ηθελα να γραψω κατω απο 7.80

      Διαγραφή
    3. Προσωπικά ΔΕΝ περιμένω ακραία πτώση στα χαρτιά που ήδη έχουν κάνει χαμηλές κτήσεις...τις τιμές όμως που αναφέρετε για ΜΟΗ, ΜΥΤΙΛ, ΑΡΑΙΓ, ΟΠΑΠ πιθανολογώ πως θα τις συναντήσουμε και ίσως λιγο παρακάτω...όπως έχω γράψει εδω και 2 μήνες διατηρώ αυξημένη ρευστότητα και σκοπεύω να ξεκαλοκαιριάσω έτσι χαλαρά.

      Διαγραφή
    4. ...ΔΕΝ περιμένω ακραία πτώση στα χαρτιά που ήδη έχουν κάνει χαμηλές Πτήσεις...

      ...ο δαίμων του πληκτρολογίου

      Διαγραφή
    5. Αγαπητε μου φιλε hippy νομιζω οτι ακολουθουμε την ιδια στρατηγικη και εγω περιμενω δεν μπορεσα ομως να μεινω αμετοχος οταν ειδα την ΑΡΑΙΓ κατω απο τα 8 και στο 7.85 τσιμπησα 500 οπως και στο ΜΥΤΙΛ στο 8.25 ακομα 450

      Διαγραφή
    6. Υ.Γ φιλε hippy την εκτιμηση σου αν και δεν την συμμεριζομαι εντουτοις με προβληματιζει. Πολλα θα παιχτουν στα εξαμηνα αλλα μεχρι τον Σεπτεμβριο πολλα μπορει να γινουν οποτε πουλαω Αραιγ 8.42 ολη τη θεση μου και κραταω ΜΥΤΙΛ

      Διαγραφή
    7. Από τη στιγμή που η αγορά σας δικαιώνει...ωραίος έως πολύ ωραίος

      Διαγραφή
  56. Θα συμφωνήσω για ΔΕΗ αδμηε η αραιηγ θα χρειαστεί αύξηση κάποια στιγμή για Βαγγέλη συμφωνώ και για ΕΛΠΕ Βακάκης για μένα μακριά και για μοτοροιλ προτείνω ΕΛΠΕ γύρω στα 6,50

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Κύριε gregory και για τον ΟΠΑΠ έχω πολλές επιφυλάξεις επίσης καλοβλεπω το πλαίσιο σιγά σιγά όσο πιο χαμηλά τόσο πιο καλά καλημέρα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Δεν γνωριζω απο που αντλητε τις πληροφοριες σας περι ΑΜΚ στην ΑΡΑΙΓ κυριε Κιτσο και ποιες οι επιφυλαξεις σας για οπαπ κσι για μπελα, ο καθενας εχει τη γνωμη του . Μην ξεχνατε τα θεμελιωδη καθε εταιρειας. Υπαρχουν ενα σωρο με καλα θεμελιωδη και υποτιμημενες. Δεν διαφημιζω καμια εταιρεια . Οτι γραφω εδω το γραφω επωνυμα και ειναι η δικη μου γνωμη. Υπσρχουν αλλωστε και αλλες 10 εκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Για αραιηγ είναι μεγάλη η παραγγελία πως αλλιώς μπορεί να προχωρήσει.Για ΟΠΑΠ είναι αγελάδα ρευστότητας έχει δάνεια που δεν είχε αλλά το κυριότερο δεν μπορεί να διπλασιαστεί όπως και η τζάμπο είναι μεγάλες αξίες χρηματιστηριακά δεν λέω ότι είναι μουφες.Καλο βράδυ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ολες αυτες τις εταιρειες υπαρχουν τιμες στοχοι απο ελληνικους και διεθνης οικους. Φυσικσ παντα θα υπαρχουν επιφυλαξεις. Ο κσθενας απο εμας αναλαμβανει και το ρισκο του και ο καθενας απο μας εχει και μια στρατηγικη. Εγω απλως εγραψα καποιες τιμες προς τα κατω που θεωρω υπερβολικες και με αυτη τη στρατηγικη εχω βγαλει μακροπροθεσμα καποια αξιολογα κερδη. Οι αποψεις σας σεβαστες . Σας ευχομαι καλα κερδη.

      Διαγραφή
  60. http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1625037/deh-to-strathgiko-plano-gia-ebitda-os-11-dis-.html

    Η ΔΕΗ για την περίοδο 2018 – 2022 προτείνεται να υλοποιήσει ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους € 3,9 δισ. περίπου, εκ των οποίων το 50% θα κατανέμεται στα Δίκτυα και στις ΑΠΕ (31% στα Δίκτυα και 22% στις ΑΠΕ), 23% στο συμβολαιοποιημένο έργο για την κατασκευή του νέου σταθμού λιγνιτικής παραγωγής Πτολεμαΐδα V και 9% για επενδύσεις διατήρησης και περιβαλλοντικής αναβάθμισης των συμβατικών μονάδων παραγωγής.

    Αρα έχουμε 22% του 3,9δις= 858 εκατ. επενδύσεις για αύξηση της συμμετοχής των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της ΔΕΗ κατά 600 MW περίπου έως το 2022.


    Πάμε τώρα στα μηνιαία στοιχεία ΛΑΓΗΕ για Μαίο 2018

    ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΕ 5185 MW ή το 30,37% της Εγκατεστημένης Ισχύς Μονάδων στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα

    Καθαρή Παραγωγή Μάϊου 2018 845,147 MWh σε σύνολο 3,309,213 MWh ή ποσοστό 25,5%. Οπότε σχετικά καλά στο μήνα. ΑΛΛΑ στο σύνολο έτους μέχρι τώρα βρίσκονται στα 4,165 από τα 17,506 δηλαδή 23,8%

    Πόσο είπαμε κοστίζει η μονάδα Φυσικού Αερίου που ανακοίνωσε η ΜΥΤΙΛ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Lorac χαίρετε.Θέλετε να πείτε ότι η μονάδα Φ.Α του Μυτιληναίου θα κοστίζει περισσότερο από ΑΠΕ;Μπορείτε να γίνετε πιο κατατοπιστικός παρακαλώ;Δεν ειρωνεύομαι απλά δεν κατάλαβα το σχόλιο σας.Σας ευχαριστώ. Κων/νος

      Διαγραφή
    2. Το ακριβώς αντίθετο εννοώ. Από τα στοιχεία ΛΑΓΗΕ φαίνεται ότι το 1MW ΑΠΕ παράγει 0,16 Mwh το μήνα. Άρα μπακαλίστικά η δεη θα ξοδέψει το κόστος των 858εκατ. για κατασκευή 600 MW και θα λαμβάνει 0,16χ600=100 mwh ανα μήνα. Από την άλλη ο μυτιλ ανακοίνωσε την πρόθεση με 300εκατ να φτιάξει μονάδα 650 MW και από τα αντίστοιχα νούμερα θα έχει καλύτερη απόδοση. Μιας και τον Μαίο 2018 από 4810 Mw μονάδων Φυσικού Αερίου πήραμε 1.053,420 Mwh

      Με τα παλιά δεδομένα που οι ΑΠΕ απολάμβαναν αποζημιώσεις 300 και 400 ευρω ναι είχε νόημα. Με τα νεα που προκύπτουν από τους πολύ πρόσφατους διαγωνισμούς ΡΑΕ όπου οι τιμές είναι πολύ κοντά στην ΟΤΣ δεν βλέπω ποιο το νόημα.

      Αν μάλιστα λάβουμε υποψη τις ενεργειακές εξελίξεις στις 2 περιοχές που μας ενδιαφέρουν άμεσα και στην περιοχή Κύπρου-Ισραηλ-Αιγύπτου που μας ενδιαφέρει έμμεσα τότε ακόμα πιο παράλογο ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ να κλείσουμε λιγνίτες για να φτιάξουμε απε και όχι φυσικό αέριο.

      Έστω παρόλα αυτά ότι θέλουμε απε. Τότε ας ολοκληρώσουμε τις επενδύσεις στα εγχώρια νερά που είναι πραγματικά απε τουλάχιστον ως προς το συνολικό ανθρακικό τους αποτύπωμα.

      Διαγραφή
    3. Δεν ξέρω εσύ φίλε μου τι λες, εγώ το γαϊδούρι το έχω φορτώσει ΔΕΗ εδώ χάμε μέχρι εκεί που δεν πάει. Θα σκεφτώ να διώξω κάποια στα 10 ευρώ. Υπομονή υπάρχει τεράστια μιας και θα γίνω πλούσιος από το χαρτί.

      Διαγραφή
    4. Γιατρέ μια και παίρνεις τέτοια θέση,υπάρχουν λόγοι που σε κάνουν να αποκλείσεις ένα χαμηλό κάτω από το 1,75 έστω και για μικρό χρονικό διάστημα?

      Διαγραφή
    5. Αρχηγε οποίος λέει ότι πιάνει τους πατους είναι ψεύτης σαν τον Τσιπρα. Ας πάει και κάτω από 1.75€.Ο ανοδικος μου στόχος δεν αλλάζει.

      Διαγραφή
    6. Γι΄αυτό το λόγο είμαι τοποθετημένος κι εγώ ψηλότερα από εδώ και βλέπουμε τη συνέχεια.

      Διαγραφή
  61. Θα σας παραπέμψω σε άρθρο bankingnews 19/06/2018 δεληπετρου για ΔΕΗ νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον.καλημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κιτσάρα δεν περιμένω κανέναν δημοσιογράφο να με πει που να τοποθετήσω το ζεστό μου μετρητό. Σημασία δίνω αποκλειστικά στην δική μου κρίση.

      Διαγραφή
  62. Σαφώς συμφωνώ απολύτως στα ίδια κινούμε και εγώ θα περιμένουμε λιγάκι αλλά νομίζω έρχεται η ώρα της χαίρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. αν περιμενετε απο τη δεη να κονομησετε καλυτερα πηγαινετε σε κανενα καζινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ρε συ γιατρε πες μας τι γιατρος εισαι Μηπως εισαι γιατρος του κ@@ου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψυχίατρος. Από αυτόν δηλαδή που σου χρειάζεται άμεσα.

      Διαγραφή
  65. Μια καλή αρχή για την ΔΕΗ είναι το θέμα του αγροτικου ρεύματος. Κάτι λοιπόν δείχνει να κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Λιγο υπομονη ρε παιδια με τη ΔΕΗ. Νομιζω οτι στη σημερινη της κεφαλαιοποιηση εχει προεξοφλησει ολα τα αρνητικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Στην προηγούμενη αναφορά της η standard and poors είχε επισημάνει ότι βασικός παράγων για την αναβάθμιση ήταν η αναχρηματοδοτηση του μεγάλου ομολογιακού η οποία έγινε άρα έρχεται ποτε είναι το ερώτημα νομίζω πολύ συντομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Συνεχισα και εχθες τις σταδιακες τοποθετησεις στο χαρτι με τον τροπο που εχω περιγραψει κατα το προσφατο παρελθον ... εξακολουθω ομως να εχω λιγα κομματια σε σχεση με τον τελικο αριθμο που θελω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂