Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΠΕΡΣΕΥΣ .... γιατί η μετοχή εκτοξεύχθηκε απο τα 4 σεντς στα 0,9 ευρώ και εξακολουθεί να παραμένει φθηνή?

Η δραστηριότητα της Εταιρίας επικεντρώνεται αποκλειστικά στην παραγωγή και διάθεση προϊόντων διατροφής ψαριών (ιχθυοτροφών).
Από το 1994 μέχρι και σήμερα η εταιρεία σχεδιάζει και παράγει εξειδικευμένες ιχθυοτροφές με την εμπορική επωνυμία ΙΧΘΥΣ καλύπτοντας τις διατροφικές ανάγκες των ιχθυδίων σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής τους.
Οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις βρίσκονται σε ιδιόκτητο οικόπεδο 22.000 τ.μ. στο Ζευγολατιό Κορινθίας. 


Μετοχική σύνθεση

Μεταξύ των βασικών μετόχων της Εταιρείας, ήτοι της WISE MANAGEMENT SA (συμφερόντων Κυριακού - ΑΝΤΕΝΑ), της ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ και του κου Γ. Αντύπα έχει υπογραφεί η από 18.7.2007 συμφωνία μετόχων. Στην εν λόγω συμφωνία ορίζεται πως το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας θα αποτελείται από επτά (7) μέλη, εκ των οποίων τρεις (3) θα υποδεικνύονται από την ΣΕΛΟΝΤΑ Α.Ε.,τρεις (3) από την WISE και ένας (1) θα είναι ο κ. Γ. Αντύπας (ή άλλο πρόσωπο κοινής αποδοχής μεταξύ ΣΕΛΟΝΤΑ και WISE).

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2007 μεταβιβάστηκε το 54% της Περσεύς απο την εταιρία Ευρωσυμμετοχές (Αθηναϊκές Συμμετοχές) στους νέους μετόχους .... συγκεκριμένα μεταβιβάστηκαν συνολικά προς την Ιχθυοτροφεία Σελόντα 7.134.253 μετοχές, στην εταιρεία Wise Management 1.140.774 μετοχές και στον κ. Γ. Αντύπα 1.034.447 μετοχές στην τιμή των 0,7 ευρώ.

Ακολούθησε υποχρεωτική δημόσια πρόταση από Σελόντα - Wise στην τιμή των 1,99 ευρώ.
Κατά τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης προσφέρθηκαν από του μετόχους που αποδέχτηκαν τη Δημόσια Πρόταση 566.823 μετοχές, ήτοι μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 3,29% ......



Εποχικότητα πωλήσεων
Λόγω των βιολογικών χαρακτηριστικών του ψαριού, οι ποσοτικές ανάγκες διατροφής του μεταβάλλονται ανάλογα με τη θερμοκρασία του νερού εκτροφής.
Το στοιχείο αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υψηλή κατανάλωση ιχθυοτροφών κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου (Ιούνιος - Οκτώβριος), κατά την οποία πραγματοποιείται το 65% των πωλήσεων του έτους.


Οι πωλήσεις της Περσέας, για το 2017, έκλεισαν στα 44,86 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 5,5% σε σχέση με το 2016 και κατά 34% σε σχέση με το 2013 όταν και επιτεύχθηκε ρεκόρ πωλήσεων ύψους 68 εκατ. ευρώ.
Η μείωση των πωλήσεων οφείλεται κυρίως στη μειωμένη ζήτηση ιχθυοτροφών λόγω του γενικότερου δυσμενούς κλίματος της αγοράς και της χαμηλής διείσδυσης της εταιρείας σε νέες αγορές.

Τα EBITDA ανήλθαν σε 4,88 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 32,6% σε σχέση με τα 3,68 εκατ του 2016.
Η μεγάλη αύξηση των EBITDA οφείλεται στη μείωση του κόστους πωληθέντων.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,847 εκατ. ευρώ (0,11 ευρώ ανά μετοχή) απο 0,574 εκατ. ευρώ το 2016 .... αυξημένα κατά 226%. Η μετοχή στα 0,9 διαπραγματεύεται με P/Ε 8,1


Αξιοσημείωτες είναι οι πολύ υψηλές θετικές ταμειακές ροές που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της περυσινής χρονιάς (λειτουργικές ροές +10,941 εκατ., επενδυτικές ροές +208 χιλ. ευρώ) με αποτέλεσμα ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός της εισηγμένης να περιοριστεί στα 20,28 εκατ. ευρώ.


Από το 2010 έως και σήμερα έχει πετύχει για αυτά τα τελευταία 8 χρόνια συνολικές αθροιστικές χρηματοροές απο λειτουργικές δραστηριότητες 41,374 εκατ. ευρώ !!!!!!!!!!!!!! Το αποτέλεσμα ήταν να περιορίσει τον τραπεζικό δανεισμό απο 58,181 εκατ. ευρώ το 2009 σε 22,663 εκατ ευρώ το 2017!!!
Ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός (δάνεια - ταμείο) απο 57,05 εκατ. ευρώ το 2009 έχει πλέον κατέλθει σε 20,29 εκατ. ευρώ το 2017. Έχει επέλθει δηλαδή μια μείωση του δανεισμού κατά 37 εκατ. ευρώ.

Το αποτέλεσμα είναι ο συντελεστής μόχλευσης της Περσέας να έχει περιοριστεί πλέον στο 47,2% απο το 85,6% του 2009 ... όταν και φαινόταν ότι βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας.

Η δουλειά που έγινε στον Περσέα είναι εντυπωσιακή .... τα ίδια κεφάλαια εκτοξεύονται στα 22,7 εκατ ευρώ (1,32 ευρώ ανά μετοχή) απο μόλις 9,56 εκατ. ευρώ το 2009
Η μετοχή στα 0,9 διαπραγματεύεται με P/ΒV= 0,69

Στα αρνητικά του οι σχετικά υψηλές εμπορικές απαιτήσεις των 40,7 εκατ. ευρώ που στο μεγαλύτερο μέρος τους αφορούν τη χρεοκοπημένη ΣΕΛΟΝΤΑ, η οποία είναι και βασικός μέτοχος της ΠΕΡΣΕΑΣ. Όμως αν ολοκληρωθεί η πώληση της ΣΕΛΟΝΤΑ το πρόβλημα θα πάψει να υφίσταται ....


Τέλος άλλο ένα αρνητικό είναι ότι έχει διαθέσει 6,037 εκατ ευρώ σε μετοχές Πειραιώς απο ανακεφαλαιοποίηση.

208 σχόλια:

  1. Η μετοχή μετά την πρόσφατη κούρσα που έκανε από τα 0,35 ευρώ βρίσκεται σε φάση συσσώρευσης - διόρθωσης στο επίπεδο των 0,85 με 0,95 ευρώ ... όμως και οι συσσωρεύσεις ενίοτε τελειώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι τιμή στόχο δίνεις Τάκαρε προς τα πάνω, με το free float να είναι ανύπαρκτο, κάτω από 10% ?

      Διαγραφή
    2. Αν δεν παιχτεί κανένα παίγνιο εις βάρος των μικρομετόχων σε μια πιθανή Δ.Π. λόγω πώλησης ΣΕΛΟΝΤΑ τότε η πρώτη τιμή στόχος είναι όσο είναι τα ίδια κεφάλαια ... 1,35 ευρώ. Μετά την πώληση της ΣΕΛΟΝΤΑ και εφόσον δεν υπάρξει κανένα θέμα με τις απαιτήσεις του Περσέα έναντι της ΣΕΛΟΝΤΑ βλέπω 2,ΧΧ

      Διαγραφή
    3. Σαφεστατος, εμεις επιβιβαστήκαμε, περιμένουμε την γενική συνέλευση (μήπως δώσουν κ κανα πασχαλιάτικο δωράκι) και περιμένουμε να ολοκληρεωθεί η συσσώρευση...

      Διαγραφή
  2. Έχω να σημειώσω τα εξής:
    1. Μπράβο κύριε Τάκη που την πιστεύετε ακόμη τη μετοχή, παρά το πρόσφατο ράλι. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι στα 0,35 δεν μάζευες εύκολα κομμάτια, ενώ μετά το πρώτο limit up ήθελε να χεις κάκαλα για να μπεις. Anyway, για άλλη μια φορά επιβίβαση στην επόμενη στάση (όπως έγινε και στον Ικτίνο).
    2. Οι μετοχές της ΠΕΙΡ δεν με φοβίζουν γιατί ότι ήταν να πάθει το έπαθε. Τα χειρότερα πέρασαν και οι τράπεζες βρίσκονται σε στάδιο recovery.
    3. Απορώ πώς δεν εμφανίστηκαν ακόμη αυτοί που αγοράζουν σαν παλαβοί! Μάλλον δεν θα διάβασαν ακόμη το άρθρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να αγοράσουμε Ζωοτεχνική Κορινθίας δηλαδή.....ε ρε αναμνήσεις ...ΜΟΣΧ ,ΑΘΗΣΚ κλπ...
    By the way πόσοι από εδώ μέσα γράφατε στη θρυλική ΜΑΡΙΔΑ τα έτη 1999-2004 ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Paper Pack (ΠΠΑΚ)
    H προηγούμενη αναφορά ...
    http://mitarola.blogspot.gr/search/label/Paper%20Pack
    και οι βασικές προϋποθέσεις που έθετα ήταν :

    1) Πωλήσεις ανά τρίμηνο 3,5 εκατ. ευρώ
    Η εταιρεία ανακοίνωσε ετήσιες πωλήσεις 15,692 εκατ. ευρώ απο 15,244 εκατ το 2016.

    2) Μεικτά κέρδη πάνω απο 4 εκατ ... δηλαδή περιθώριο μεικτών κερδών στο 28% με 30%
    Η εταιρεία ανακοίνωσε μεικτά κέρδη 4,578 εκατ. ευρώ απο (4,341 εκατ το 2016) με το περιθώριο του μεικτού κέρδους να κλείνει στο 29,17%

    3) EBITDA πάνω απο 2 εκατ ευρώ
    Η εταιρεία ανακοίνωσε EBITDA 2,762 εκατ. ευρώ

    4) Καθαρά κέρδη πάνω απο 1,1 εκατ. τουλάχιστον
    Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,4 εκατ. ευρώ δηλαδή 0,35 ευρώ ανά μετοχή.

    5) Συνέχιση μείωσης του τραπεζικού δανεισμού εως το σημείο να έχει περισσότερο ταμείο από δάνεια.

    Ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός για το 2017 ήταν 4,053 εκατ ευρώ απο 2,26 εκατ το 2016 ... αυτή η μικρή αύξηση οφείλεται στο ότι τα ενσώματα Πάγια αυξήθηκαν απο 2,842 εκατ ευρώ σε 5,284 εκατ ευρώ, λόγω μιας προσθήκης ύψους 2,655 εκατ. ευρώ που αφορά μηχανήματα ... γιαυτό και ο τραπεζικός δανεισμός ανέβηκε ελαφρά.

    Έγραφα ότι αν τηρούνται οι 5 παραπάνω όροι η μετοχή δεν πωλείται στα επίπεδα των 2,2.
    Σήμερα 21 Μαρτίου 2018 η μετοχή έκλεισε στα 3,16 ... άρα στην τιμή των 3,16 έχουμε : P/E = 9,02 και P/BV = 2,08.

    Μια υγιέστατη εταιρεία, που εισπράττει τα κέρδη της, εξαιτίας των εξαιρετικών χρηματοροών της και που η μετοχή της πλησιάζει την δίκαιη τιμή της ... θα μπορούσε να κινηθεί έως τα 4 δίχως να προκαλέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κε Τάκη είναι σταθερά ανοδική η πορεία της εταιρείας. Ο κλάδος κατα την άποψή μου έχει καλές προοπτικές, καθώς η χάρτινη συσκευασία έχει πιο οικολογικό προφίλ και αυτό πουλάει στις μέρες μας στα καταναλωτικά προιόντα. Αντιστοίχως και το κόστος της πρώτης ύλης έχει αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο, αλλά η ΠΠΑΚ δε φαίνεται να επηρεάζεται.

    Επίσης να επισημάνω και τις βλέψεις τις για εξωτερικό, όπως δηλώνει σε πρόσφατη ανακοίνωσή της. http://www.insider.gr/epiheiriseis/tehnologia/79023/oloklirothike-pentaetes-plano-ependyseon-tis-paperpack

    halki7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα αναμένουμε λοιπόν τα αποτελέσματα εξαμήνου για να δούμε αν θα υπάρχει αύξηση των πωλήσεων στο εξωτερικό.
      Αυτό θα είναι κάτι εξαιρετικό για μια ήδη εξαιρετική εταιρεία.

      Διαγραφή
    2. Οι εξαγωγές ήταν στο 1,5% το '17 και ακόμα λιγότερο το '16. Έβγαλε την κρίση πρακτικά χωρίς εξαγωγές! Σίγουρα υπάρχουν προοπτικές σε αυτό το τομέα, άλλα 6 μήνες μου φαίνεται σύντομο χρονικό διάστημα για να φανούν αποτελέσματα των προσπαθειών.

      halki7

      Διαγραφή
    3. Για αυτό ακριβώς αναφέρω ότι είναι εξαιρετική εταιρεία. Επειδή βαδιζεται μόνο στην ελληνική αγορά και κατάφερε όσα έχει καταφέρει μέσα στην κρίση.
      Αν αρχισει να δραστηριοποιείται επιτυχώς και στο εξωτερικό, οι προοπτικές της αλλάζουν άρδην.
      Ίσως έχετε δίκιο στο ότι έξι μήνες είναι μικρό διάστημα. Ελπίζω τουλάχιστον σε κάποιες πρώτες θετικές ενδείξεις.

      Διαγραφή
  6. http://prntscr.com/iuppu5

    Δίκαια τιμή 1,42 - fundamental score 12/17!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κύριε βασιλη,
      αφορά κάποιο πρόγραμμα που έχει όλες τις μετοχές ή είναι κάποιο εξελ δικό σας που περνάτε τους αντίστοιχους δείκτες ?

      Διαγραφή
  7. Γνώμες για ΜΥΤΙΛ ?
    Είναι ένα Breakaway Gap ή θα κλείσει σύντομα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το λογικό είναι με την ανακοίνωση του ισολογισμού σε λίγες μέρες και ίσως ανακοίνωση καλού μερίσματος να επανέλθει.Με τίποτα δεν πέφτει κάτω από 8,65.Αυτό που λέγεται για την πληρωμή 17εκ στη ΔΕΗ που θα επιβαρύνει τον ισολογισμό του 2017 θα καλυφθεί με το παραπάνω φέτος από την αποζημίωση των 40εκ που θα πάρει από το σερβικό δημόσιο.Πιστεύω να μην υπάρχει θέμα με τις τιμές μετάλλων. ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
  8. Καλα ολα αυτα αλλα υποτιθεται οτι το σημερινο χασμα δεν εγινε για τα 17εκ της ΔΕΗ ουτε για τους δασμους του Τραμπ στο αλουμινιο, αλλα εγινε για την παραπομπη για κακουργημα του Βαγγελα για μια υποθεση του 2003.
    Ο Βαγγέλας δεν εχει βγαλει καμμια ανακοινωση ακομα (λες να βγει να την κανει στα 8.65 ?).

    ΣΣ. Ειναι και αυτο το περιπου παρομοιο gap του Dow σημερα που κανει να με ζωνουν τα φιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω να είναι τόσο σοβαρό αυτό γιατί η υπόθεση είχε δικαστεί και παλιότερα αλλά επανεξετάζεται λόγω ορίου παραγραφής.Από τη στιγμή που έσπασαν κάποιες στηρίξεις μεγάλωσαν και οι ρευστοποιήσεις. ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Η μούγγα του Βαγγέλα είναι το πρόβλημα.
      Δείχνει ότι θα απλώσει δίχτυα στο βυθό.
      Μακάρι να είναι 8.65 ο βυθός.
      Το ΣΜΕ έκλεισε σήμερα 8.93 με όγκο

      Διαγραφή
    3. Δεν λέω ότι θα πάει ντε και καλά 8,65,αλλά αν συνεχίσει ο δείκτης τη πτώση προς τις 750 μονάδες μπορεί.ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
    4. Ο Μπάφετ έλεγε αγοράζουμε μια μετοχή όταν βρίσκεται σε κάποιο μπελά, πχ όταν ξεσπάσει κάποιο σκάνδαλο. Αυτή είναι και η περίπτωση μας. Μόλις είδα την τόσο μεγάλη πτώση, η ψυχολογία μου έλεγε πούλησε την να ξεμπερδεύεις, αλλά επειδή την έχω πατήσει αρκετές φορές σκεφτόμουν να κάνω το αντίθετο. Τελικά αποφάσισα ότι εν μέσω πανικού το καλύτερο είναι "Do nothing". Όσο για το 8,65 που αναφέρετε απέχει μόλις ένα 4% από εδώ που είμαστε.
      ΥΓ Όπως έχω ξαναπεί ο Βαγγέλας όσο μάγος είναι στο να δημιουργεί προσδοκίες άλλο τόσο είναι και στο να τις γκρεμίζει!

      Διαγραφή
    5. Η πτώση έρχεται από το 10,38 και φαινόταν ότι θα έφτανε μέχρι το εύρος των 9,00 ως 8,65.Το σημείο εκεί είναι καλό,εντάξει με μια μικρή απόκλιση.Πρέπει να είναι μικρή όμως γιατί άλλο σημαντικό σημείο είναι αρκετά χαμηλότερα, το αποκλείω όμως γιατί δεν ταιριάζει με τα καλά μεγέθη της εταιρείας. ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
    6. Ακριβώς όπως τα λέτε. Τα μεγέθη είναι το παν. Όλα τα άλλα είναι διακυμάνσεις κυρίως λόγω ψυχολογίας γύρω από τη δίκαιη τιμή που ενίοτε φτάνουν στην υπερβολή. Επίσης όλα αυτά που συζητάμε περί ανακοίνωσης αφορούν το ευρύ κοινό. Τα μεγάλα κεφάλια, όπως Γουάτσα και λοιποί γκράντε θεσμικοί λογικά θα έχουν ενημέρωση πριβέ, γιατί αλλιώς θα ξεφορτώσουν καραβιές στην κεφάλα του Βαγγέλα.

      Διαγραφή
  9. http://new-economy.gr/2018/03/22/oi-nees-prooptikes-pou-diamorfonontai-gia-tin-metoxi-tis-cenergy/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ Τάκαρε (μέγιστε γκουρού),

    Είμαι ένας ξεπουπουλιασμένος μαριδέος μπλεγμένος σε δίχτυα προφητών, χαρτορίχτρων, γελιοτιστών και άλλων τεχνικών αναλυτών.
    Καλές οι σοφίες σου αλλά πότε θα μας μάθεις και μας να ψαρεύουμε;

    Σε ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Που αναφέρεται αυτή η διδακτική ιστορία;
    http://www.liberal.gr/arthro/196701/Blackbox/2018/Black-Box-2632018.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πιθανόν στις μίγες

      Διαγραφή
    2. πιθανότατα στις μιγες γιατί αυτή η στήλη έχει μια συμπάθεια, ίσως και εμπάθεια, γι αυτές.

      Διαγραφή
  12. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Τάκαρε ( πως μπορεί να διαφωνήσει κάποιος σε αυτά που γράφεις), όμως το 1 εκ αμοιβες στα αφεντικα, την ώρα που η επιχείρηση έβγαλε κέρδος 0,4 εκ, είναι λιγάκι εως πολύ, προκλητικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δουλεια που κανουν στην εταιρεια αξιζει το 1 εκατ. Αν φερουν 3 εκατ καθαρα κερδη τοτε να παρουν και περισσοτερα.

      Διαγραφή
    2. Μαζί σου, για να δουμε, θα φέρουν 3 μύρια κρδοφορία...

      Διαγραφή
  13. Διαβαζω τωρα για τους διθυραμβους του Νηρεα και τα σουπερ αποτελεσματα του Νηρεα με τα μονοψηφια Ρ/Ε του 3 και βασταω την κοιλαρα μου απο τα γελια. Βρεεεε οτι θελουν μπορουν να ενφανισουν .. σαν πως ξερουν ποσα βιολογικα αποθεματα εχουν? Μηπως μπορουν να μετρησουν τις τσιπουρες?

    Δεν ξεχνω πως η ΣΟΥΠΕΡ ΔΙΑΣ απο εκει που εσχιζε τους παντες μολις την πηρε ο Γεωργιανος χρεοκοπησε σε μια νυχτα και μηδενισαν τα παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δανεια 166 εκατ με καθαρο δανεισμο 146 εκατ ... τα ιδια κεφαλαια 156 εκατ δεν μου λενε τιποτα. Με βιολογικα περιουσιακα στοιχεια 197 εκατ ... υπεραξια επιχειρησης 30 εκατ και αυλα 15 εκατ??? Αγνωστη η πραγματικη book value

      Διαγραφή
  14. Έχω την αίσθηση ότι στον Περσέα μας πιάσανε κώτσους και ξεφορτώσαν στην κεφάλα μας. Από εκεί που ανέβηκε με σχετικά λίγα τεμάχια τώρα στην πτώση κάνει αυξημένους όγκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και που να δειτε τι θα γινει σε λιγο που ολοι οι μικροι ειναι ετοιμοι να πεταξουν τα χαρτια τους. Θα τους βοηθησω να ξεφορτωσουν στην κεφαλα μου. Ειδικα στο επιπεδο 0.75 0.8 ...

      Διαγραφή
  15. Αγαπητέ και πολυχρονεμένε μου Τάκαρε, δύο μικρές είναι και το ΚΤΗΛΑ και ΚΥΡΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η πώληση των μετοχών τησ ΓΕΚΤΕΡΝΑ εξωχρηματιστηριακά στα 5,5 στέκει ή είναι ιμιτασιόν ?
    Δεν έχω αλλά μου τελειώνουν τα μετρητά και αν χρειαστεί margin προτιμώ εταιρίες σε καλή κατασταση και εμπορευσιμότητα .Πάντως παράξενο το γυρισμα της πέμπτης ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παράξενο το γύρισμα της μετοχής, παράξενη και η γενικότερη αδυναμία του ΧΑ. Μάλλον επίκειται πτώση στο άμεσο διάστημα. Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι η γεωπολιτική κατάσταση και τα προβλήματα με τους απέναντι, που ακόμη και τους Αμερικανούς έχουν ανησυχήσει. Και κυρίως βλέπω ότι αυτή η αστάθεια δεν είναι κάτι προσωρινό αλλά θα έχει διάρκεια.

      Διαγραφή
    2. Το πακέτο των Καμπαδων πήγε σε Ολλανδικό fund.

      Διαγραφή
    3. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στο 9,3848% αυξήθηκε το ποσοστό της Reggeborgh Invest B.V.

      Οι Ολλανδοί που έγραφα

      Διαγραφή
    4. Μέσω εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής απέκτησε η Reggeborgh Invest συμμετοχή άνω του 5% στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

      H εταιρεία είναι επενδυτικό όχημα της ολλανδικής οικογένειας Wessels η οποία ελέγχει την κατασκευαστική εταιρεία VolkerWessels. Η τελευταία συμπεριλαμβάνεται στους ισχυρότερους κατασκευαστικούς ομίλους της Ευρώπης με παρουσία σε Ολλανδία, Βρετανία, Γερμανία και Βόρεια Αμερική και έσοδα περί τα 5,7 δισ. ευρώ το 2017. Ο πατριάρχης της οικογένειας Dik Wessels πέθανε τον περασμένο Νοέμβριο σε ηλικία 71 ετών.

      Η Reggeborgh Invest, μέσω των οποίων επενδύει η οικογένεια Wessels έχει σήμερα συμμετοχές σε αρκετούς κλάδους μεταξύ των οποίων και η ενέργεια. Προ ημερών έγινε γνωστό πως η Varo Energy στην οποία συμμετέχει η Reggeborgh Invest μαζί με την επίσης ολλανδική Vitol και την αμερικανική Carlyle σχεδιάζει εισαγωγή στο χρηματιστήριο. Η Varo Energy ελέγχει δύο διυλιστήρια, σταθμούς αποθήκευσης και άλλες ενεργειακές υποδομές.

      Σε σχετική της γνωστοποίηση στο ΧΑ η Reggeborgh Invest δήλωσε ότι δεν ελέγχεται από άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή άλλη οντότητα και δεν ελέγχει άλλη επιχείρηση/επιχειρήσεις που κατέχουν άμεσα ή έμμεσα συμμετοχή στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

      -Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου πριν την συναλλαγή: 1.432.213 ήτοι ποσοστό 1,3848% του μετοχικού κεφαλαίου.

      -Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου μετά την συναλλαγή: 9.706.076, ήτοι ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου 9,3848% του μετοχικού κεφαλαίου.

      Διαγραφή
    5. Τελικά δεν αγόρασα κ.ΔΡΟΜΕΑ λάθος ,είπα να μην προσθέσω margin
      Δεν πειράζει , άλλη φορά .

      Διαγραφή
  17. Κύριε Τάκη γίνατε διάσημος. Ο μικρομέτοχος έγραψε κάποια σχόλιά σας για Νηρέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι μόνο που το σχόλιο μου στις 29 Μαρτίου 2018 - 10:06 π.μ. δεν αναφερόταν στον μ/μ ... αλλά στα βλαμμένα που δεν ξέρουν που πάνε τα 4 και μιλάνε για θεμελιώδη σε μετοχές τύπου Νηρέα ...
      Επαναλαμβάνω ...
      ΝΗΡΕΑΣ
      Διαβαζω τωρα για τους διθυραμβους του Νηρεα και τα σουπερ αποτελεσματα του Νηρεα με τα μονοψηφια Ρ/Ε του 3 και βασταω την κοιλαρα μου απο τα γελια. Βρεεεε οτι θελουν μπορουν να εμφανισουν .. σαν πως ξερουν ποσα βιολογικα αποθεματα εχουν? Μηπως μπορουν να μετρησουν τις τσιπουρες?

      Δεν ξεχνω πως η ΣΟΥΠΕΡ ΔΙΑΣ απο εκει που εσχιζε τους παντες μολις την πηρε ο Γεωργιανος χρεοκοπησε σε μια νυχτα και μηδενισαν τα παντα.

      Ορίστε δείτε
      https://prnt.sc/izkilf
      Σειρά 3 ... Κέρδη/Ζημιές οφειλόμενες σε μεταβολές στην τιμή ή στην ποσότητα των Βιολογικών περιουσιακών στοιχείων = 194,335 εκατ.
      Αν αυτό το νούμερο ήταν όσε και οι πωλήσεις των βιολογικών περιουσιακών στοιχείων (σειρά 4) - 179,976 εκατ. ευρώ .... τότε που είναι τα κέρδη οέοοοοοο ??
      Οποτε ας αφήσουν τα μονοψήφια P/Ε και τις μεταξωτές κορδέλες και ας μιλήσουν για παιχνίδια, για την πώληση του Νηρέα ή για τεχνική ανάλυση ... μη μου γράφουν για θεμελιώδη όταν πρόκειται για τέτοιες μετοχές. Αλλού θα έπρεπε να κοιτάνε σε τέτοιες μετοχές και όχι στα κέρδη ....
      Ξαναγράφω ... ΝΗΡΕΑΣ
      Δανεια 166 εκατ με καθαρο δανεισμο 146 εκατ ... τα ιδια κεφαλαια 156 εκατ δεν μου λενε τιποτα. Με βιολογικα περιουσιακα στοιχεια 197 εκατ ... υπεραξια επιχειρησης 30 εκατ και αυλα 15 εκατ??? Αγνωστη η πραγματικη book value

      ΑΓΝΩΣΤΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ BOOK VALUE !!!!
      ΑΓΝΩΣΤΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ BOOK VALUE !!!!
      ΑΓΝΩΣΤΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ BOOK VALUE !!!!
      ΑΓΝΩΣΤΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ BOOK VALUE !!!!

      Διαγραφή
  18. k. hippy .
    Θέλω να σας ρωτήσω τι γνώμη έχετε για ΠΛΑΘ αυτή την περίοδο .
    Νομίζω είχατε ΠΛΑΘ απο 2016 (εγώ απο αρκετά παλιότερα) τώρα όμως όχι ,περιμένω κερδη γύρω στα 9 με 10 (-40%)σε σχέση με 2016 + μέρισμα + ίσως μείωση τιμής πετρελαίου

    Τι λέτε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μας βγήκε η επιλογή "πλαστικά" γενικά. Εκείνη την εποχή όμως είχαμε χαμηλές τιμές πετρελαίου και χαμηλές τιμές ναύλων. Όντως δεν έχω πια θέση στην εταιρεία, με ενοχλούν οι ετήσιες αποδοχές του Χαλιορή αλλά με πετρέλαιο κοντά στα $50 και τιμές στο 2-2,10 θα ξεκίναγα να κτίζω θέση. Νομίζω πως είναι επιλογή λογικού ρίσκου/απόδοση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά,
    Καλό Πάσχα σε όλους και Καλή Ανάσταση.

    Κε Τάκη, νομίζω το ρίσκο στον ΠΕΡΣΕΥΣ είναι κάποια μορφή συγχώνευσης με ΣΕΛΟ κ ΝΗΡΕΑ.

    Είναι τραγικό πάντως να μην έχουν βγει ακόμα σχετικές ανακοινώσεις για το διαγωνισμό πώλησης των ΝΗΡ κ ΣΕΛΟ με κάποια στοιχεία για το προσφερθέν τίμημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως ... ο μονος φοβος ειναι αυτος. Μια συγχωνευση με Νηρεα Σελοντα και ξαφνικα να βρεθεις με τις κολλαντζες τις ΣελονοΝηρεες στα χερια σου αντι να εχεις το καθαροαιμο ατι. Στο επιπεδο των 0.7 με 0.75 που ηταν και ο αρχικος μου στοχος θα το ρισκαρω περισσοτερο ... σκεφτομενος οτι υπαρχουν βασικοι μετοχοι που δεν θα δεχτουν συγχωνευση με τις κολλαντζες.

      Προς το παρον υιοθετω τον κανονα που λεει οτι ευκολα κερδη και γρηγορη ανοδος καιγονται ευκολα.

      Διαγραφή
  21. Νηρέας
    Διαβάζω για τους διθυράμβους του Νηρέα και τα σούπερ αποτελέσματα με τα μονοψήφια Ρ/Ε του 3, δίχως να είναι αντιληπτό στους περισσότερους ότι τα αποτελέσματα των εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας μπορούν να μοχλευθούν με τη βοήθεια των βιολογικών αποθεμάτων. Στην πραγματικότητα μπορούν να εμφανίσουν ότι αποτελέσματα θέλουν ..... σαν πως ξέρουν πόσα βιολογικά αποθέματα έχουν?
    Δεν ξεχνώ πως η ΣΟΥΠΕΡ ΔΙΑΣ απο εκεί που έσχιζε τους πάντες μόλις την πήρε ο Γεωργιανός, μέσω της Tethys Ocean, χρεοκόπησε σε μια νύχτα και μηδένισαν τα πάντα.

    Ο λόγος είναι απλός καθώς ότι θέλουν μπορούν να εμφανίσουν ως κερδοφορία στις ιχθυοκαλλιέργειες παίζοντας με τα βιολογικά αποθέματα που ουδείς ορκωτός μπορεί να υπολογίσει πόσα έχουν. Μήπως μπορούν να μετρήσουν τις τσιπούρες?

    Ορίστε δείτε
    https://prnt.sc/j23rhs

    Σειρά 3 ... Κέρδη/Ζημιές οφειλόμενες σε μεταβολές στην τιμή ή στην ποσότητα των Βιολογικών περιουσιακών στοιχείων = 194,335 εκατ.
    Αν αυτό το νούμερο ήταν όσες και οι πωλήσεις των βιολογικών περιουσιακών στοιχείων (σειρά 4) - 179,976 εκατ. ευρώ .... τότε που είναι τα κέρδη οέοοοοοο ??
    Οπότε ας αφήσουν τα μονοψήφια P/Ε και τις μεταξωτές κορδέλες και ας μιλήσουν για παιχνίδια, για την πώληση του Νηρέα ή για τεχνική ανάλυση ... μη μου γράφουν για θεμελιώδη όταν πρόκειται για τέτοιες μετοχές. Αλλού θα έπρεπε να κοιτάνε σε τέτοιες μετοχές και όχι στα κέρδη ....
    Ξαναγράφω ... ΝΗΡΕΑΣ
    Δάνεια 166 εκατ με καθαρό δανεισμό 146 εκατ ... τα ίδια κεφάλαια 156 εκατ δεν μου λένε τίποτα. Με βιολογικά περιουσιακά στοιχεία 197 εκατ ... υπεράξια επιχείρησης 30 εκατ και άυλα 15 εκατ??? Άγνωστη η πραγματική book value

    ΑΓΝΩΣΤΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ BOOK VALUE !!!!

    Όμως, για να να επιχειρήσουμε να δούμε ποια μπορεί να είναι η Βook Value του Νηρέα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλεγα στις 15 Δεκεμβρίου 2013 - 11:36 π.μ.
      ΝΗΡΕΑΣ και ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ
      Με 155 - 160 εκατ. ετήσιες πωλήσεις το μέγιστο που μπορεί να εμφανίζει σε βιολογικά αποθέματα είναι 1,5 φορά τις ΕΤΗΣΙΕΣ πωλήσεις των ψαριών του. Δηλαδή 240 εκατ. ευρώ σε ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ, δίχως όμως αυτά να τα έχει. Απλώς έτσι μοχλεύει τον Ισολογισμό και εμφανίζει μεγαλύτερα τα ίδια από όσα πραγματικά είναι.

      Το σωστό όμως είναι να πολλαπλασιάζει τις μηνιαίες πωλήσεις επι 9,5 (άντε 10 να σας κάνω τη χάρη με μια μικρή μόχλευση).
      Άρα ο ΝΗΡΕΑΣ με μηνιαίες πωλήσεις 160 εκατ. (οι ετήσιες) / 12 = 13,3 εκατ. θα έχει πραγματικά βιολογικά αποθέματα 13,3 Χ 9,5 = 126 εκατ. Άντε 130 εκατ. ευρώ.

      Πόσα βιολογικά αποθέματα εμφανίζει ο ΝΗΡΕΑΣ στην τελευταία του οικονομική κατάσταση??????
      Εμφανίζει 200 εκατ. βιολογικά αποθέματα. Θα πρέπει να ήταν 130 εκατ. όπως έγραψα παραπάνω.

      Δεν είναι δυνατόν να εμφανίζει περισσότερα βιολογικά αποθέματα απο ετήσιες πωλήσεις. Δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζει τα ψάρια του ώριμα για πώληση όταν ο μέσος χρόνος για να ωριμάσουν οι ψαρούκλες είναι 1,5 χρόνος.
      Άρα κούρεμα τα βιολογικά περιουσιακά στοιχεία κατά 70 εκατ. ευρώ ακατέβατα!!!

      Βγάζω επομένως τα ίδια κεφάλαια του ΝΗΡΕΑ γύρω στα 20 εκατ. ευρώ.
      Εκεί τον κοστολογώ και εκεί να είναι το ταβάνι. Οτιδήποτε πάνω απο 20 εκατ. είναι φούσκωμα ιδίων κεφαλαίων

      Aυτό το μπακάλικο 9,5 που έγραψα άνευ αιτιολογήσεως που έγραψα, γκουρούδες, να το έχετε ως μπούσουλα για να αποτιμάται τα βιολογικά αποθέματα των εταιριών ιχθυοκαλλιέργειας.
      Τα βιολογικά αποθέματα των ψαριών πρέπει να είναι κάτω απο τις ετήσιες πωλήσεις. Όποιος εμφανίζει μεγαλύτερα βιολογικά αποθέματα απο τις πωλήσεις μοχλεύει κατά πολύ τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας.
      Ας τα προσέξουν επομένως τα βιολογικά αποθέματα και όσοι γράφουν καλά λόγια για το ΓΑΛΑΞΙΔΙ.
      Διότι αν ανοίξει και εδώ ο φάκελος των βιολογικών αποθεμάτων βλέπω και αυτόν να πρέπει να κουρεύει καμιά 15ριά εκατ. ευρώ ψαρούκλων.

      Πως είναι δυνατόν με 23 εκατ. ευρώ πωλήσεων να παρουσιάζει 33 εκατ. ευρώ σε βιολογικά αποθέματα??
      Όλες οι ψαρούκλες του δηλαδή είναι ώριμες προς πώληση????

      Διαγραφή
    2. ΣΗΜΕΡΑ ....

      ΝΗΡΕΑΣ και ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ
      Με 180 εκατ. ετήσιες πωλήσεις το μέγιστο που μπορεί να εμφανίζει σε βιολογικά αποθέματα είναι 1,5 φορά τις ΕΤΗΣΙΕΣ πωλήσεις των ψαριών του. Δηλαδή 270 εκατ. ευρώ σε ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ, δίχως όμως αυτά να τα έχει. Απλώς έτσι μοχλεύει τον Ισολογισμό και εμφανίζει μεγαλύτερα τα ίδια κεφάλαια του από όσα πραγματικά είναι.

      Το σωστό όμως είναι να πολλαπλασιάζει τις μηνιαίες πωλήσεις επι 9,5 (άντε 10 να σας κάνω τη χάρη με μια μικρή μόχλευση).

      Άρα ο ΝΗΡΕΑΣ με μηνιαίες πωλήσεις 180 εκατ. (οι ετήσιες) / 12 = 15 εκατ. θα έχει πραγματικά βιολογικά αποθέματα 15 Χ 9,5 = 135 εκατ. Άντε 150 εκατ. ευρώ.

      Πόσα βιολογικά αποθέματα εμφανίζει ο ΝΗΡΕΑΣ στην τελευταία του οικονομική κατάσταση??????
      Εμφανίζει 197 εκατ. βιολογικά αποθέματα. Θα έπρεπε να ήταν 150 εκατ. το πολύ όπως έγραψα παραπάνω.

      Δεν είναι δυνατόν να εμφανίζει περισσότερα βιολογικά αποθέματα απο ετήσιες πωλήσεις. Δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζει τα ψάρια του ώριμα για πώληση όταν ο μέσος χρόνος για να ωριμάσουν οι ψαρούκλες είναι 1,5 χρόνος.
      Άρα στα βιολογικά περιουσιακά στοιχεία πρέπει να θεωρείται ότι υπάρχει μια μόχλευση των ιδίων κεφαλαίων κατά 50 εκατ. ευρώ ακατέβατα!!!
      Αν σβήσω απο τα ίδια κεφάλαια του Νηρέα 50 εκατ. ευρώ τότε αυτά απο τα 156 εκατ. ευρώ πέφτουν στα 106 εκατ. ευρώ δηλαδή περίπου 0,36 ευρώ ανά μετοχή.

      ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ..... δείτε το Γαλαξίδι, όπου πρόσφατα έγινε Δημόσια Πρόταση και ο βασικός μέτοχος την πήρε την εταιρεία απο το χρηματιστήριο.

      Πωλήσεις βιολογικών περιουσιακών στοιχείων 44,453 εκατ (2016) ... 38,541 εκατ (2015)
      Βιολογικά περιουσιακά στοιχεία 36,069 εκατ (2016) ... 39,58 εκατ (2015)
      Πηλίκο Βιολογικά περιουσιακά στοιχεία / Πωλήσεις = 0,81 (2016) ... 1,02 (2015)

      ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ .... δείτε πως κινούνται τα βιολογικά αποθέματα λίγο πριν την πτώχευση της το 2012.

      Πωλήσεις βιολογικών περιουσιακών στοιχείων 55,714 εκατ (2012) ... 70,692 εκατ (2011) ... 65,956 (2010)
      Βιολογικά περιουσιακά στοιχεία 73,825 εκατ (2012) ... 89,955 εκατ (2011) .... 97,329 (2010)
      Πηλίκο Βιολογικά περιουσιακά στοιχεία / Πωλήσεις = 1,32 (2012) ... 1,27 (2011) ... 1,47 (2010)

      ΝΗΡΕΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ .... σήμερα με βάση τα αποτελέσματα του 2017.

      Πωλήσεις βιολογικών περιουσιακών στοιχείων 179,976 εκατ (2017) ... 168,284 εκατ (2016)
      Βιολογικά περιουσιακά στοιχεία 197,082 εκατ (2017) ... 180,624 εκατ (2016)
      Πηλίκο Βιολογικά περιουσιακά στοιχεία / Πωλήσεις = 1,09 (2017) ... 1,07 (2016)

      Πως κινούνταν το 2012 ...
      Πωλήσεις βιολογικών περιουσιακών στοιχείων 158,918 εκατ (2012) ... 152,896 εκατ (2011) ... 147,518 (2010)
      Βιολογικά περιουσιακά στοιχεία 251,308 εκατ (2012) ... 240,082 εκατ (2011) .... 257,804 (2010)
      Πηλίκο Βιολογικά περιουσιακά στοιχεία / Πωλήσεις = 1,58 (2012) ... 1,57 (2011) ... 1,74 (2010).

      Σαφώς η κατάσταση στον Νηρέα είναι πολύ καλύτερη σήμερα από ότι ήταν το 2012 ... όμως ακόμη χρειάζεται δουλειά. Τέλος τα κέρδη που ανακοινώθηκαν για το 2017, όπως έχω αναλύσει, άνετα θα μπορούσαν να ήταν κατά 15 εκατ. ευρώ λιγότερα οπότε αντί να ανακοινώσει 23 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη θα ανακοίνωνε 8 εκατ. ευρώ, οπότε το P/E απο 3 γίνεται 11.

      Διαγραφή
    3. Φέτααα, 1,300 να τ΄αφήσω, καλά είναι....και άλλα πολλά θα βρεις στο μπακάλικο μας χαχαχαχαχαχα
      Tα βιολογικά αποθεματα δεν υπολογιζονται ετσι Μορφονιεεεεε δεν ειναι ζαχαρη ουτε φασολια εχουν και αλλα μυστικα που δεν τα ξερεις, κατι εγραψες στο Περσεα σε καποιο σημειο εκει ειναι το μυστικο

      ασχετος

      Διαγραφή
    4. Γιατι δεν ξεκινατε να γραψετε ορισμενα πραγματα για να δειτε αν το εχω??
      Υψηλα βιολογικα αποθεματα αυξανουν τα κοστη και περιοριζουν την κερδοφορια αν υπαρχει .. καποια στιγμη ή θα σου ψοφησουν οι ψαρουκλες ή θα αναγκαστουν να ριξουν τα ψαρια στην αγορα με οποια συνεπεια εχει αυτο και στην τελικη τιμη του ψαριου.
      Οριστε

      https://www.nbg.gr/el/the-group/press-office/e-spot/reports/aquaculture-2010

      ολοι ξεραν τι θα ερχοταν. Μονο ισως οι μετοχοι δεν πηραν χσμπαρι

      Διαγραφή
  22. K.Τακη Χρονια πολλα και καλα σε σας και σε ολους τους φιλους του ιστολογειου σας.Σας ευχαριστουμε για τις γνωσεις που αφιλοκερδος μοιραζεστε με ολους μας .Προσωπικα εχω βοηθηθει τα μεγιστα απο τις δημοσιευσεις σας.Θα ηθελα να σας ρωτησω σε τι τιμη υπολογιζεται οτι θα γινει η δημοσια προταση για Νηρέα.Ακουγεται οτι συμφωνα με τα ανακοινωθεντα αποτελεσματα η μικροτερη δυνατη τιμη ειναι 0.41-0.42 cents.Εσεις τι γνωμη εχετε?επισης πολυ χρησιμη θα ηταν η αποψη σας για τον χρονο αυτης.Σας ευχαριστω εκ των προτερων για ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ αν ήθελα τον Νηρέα και είχα τα φράγκα .... θα έκανα dilution στους μετόχους. Θα έδινα 150 εκατ. ευρώ μέσω ΑΜΚ με λεφτά που θα έβαζα μόνο εγώ και στο σύνολο τους θα κατευθύνονταν στην ολική αποπληρωμή των δανείων.

      Αν ήμουν τραπεζίτης θα με ικανοποιούσε (τούμπες θα έκανα) αν μου πρόσφεραν 0,3 ευρώ ανά μετοχή και να δώσω στους νέους ιδιοκτήτες τα χαρτιά ... αρκεί να μου αποπληρώσουν το δανεισμό.

      Όμως η δική μου προσφορά θα ήταν ΑΜΚ στα 0,3 ευρώ με ολική αποπληρωμή του δανεισμού ... σε όποιον αρέσει.

      Γενικά δύσκολα βλέπω προσφορά πάνω απο 0,3 ...

      Διαγραφή
  23. Συνεχίζεται η πτώση περιμένοντας να σπάσουν οι μικροί. Αλλά επειδή δεν σπάνε μπορεί να δει και το 6 και το 5 μπροστά. Κατά τ'άλλα πιο απότομο και με τζίρο μου φάνηκε το ξεφόρτωμα σε Ικτίνο και Profile.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω και τα 2 κ.Ευρωβλάχε ,προσωπικά προς το παρόν θα ρισκάρω να τα κρατήσω αντί να ξεφορτώσω και να φορτώσω ΚΕΚΡ
      (αν και θα έπρεπε να έχω λίγο ΚΕΚΡ λόγω καλών αναμνήσεων απο το 99 )

      Διαγραφή
    2. Οι αγορες εχουν παντα τον τροπο τους να ξερνανε τους βιαστικους και τους ανυπομονους ... ειδικα δε για τους τρειντεραδες της συμφορας πηγαν να κανουν την αρπακτη και τελικα τον αρπαξαν

      Διαγραφή
  24. Απαντήσεις
    1. κ. Τάκη οι τράπεζες και ειδικά η Αλφα που έχω συμμετοχή εκτοξεύτηκαν αυτές τις μέρες. Έχετε κάποια εξήγηση για αυτό? Ρωτάω διότι δεν έχει αλλάξει κάτι πριν από μερικές εβδομάδας που προσωπικά αναρωτιόμουν γιατί οι τράπεζες πέφτουν από την στιγμή που τα νούμερα είναι καλά και τα stress test περνάνε με μεγάλη ευκολία. Ακόμη και να γίνει ΑΜΚ αυτό θα ήταν για να δώσουν νέα δάνεια και όχι γιατί χρειάζεται οπότε και οι σημερινοί μέτοχοι δεν θα χάσουν. Αλλά γιατί ο πανικός για αγορά τις τελευταίες 3 ημέρες?!

      Διαγραφή
    2. Γιατί τους είπαν ότι θα περάσουν τα stress test ... λες και θα τις κόβαν.
      Ακόμη και η BOCH δείχνει να έχει στοπάρει στον κατηφορικό δρόμο που είχε πάρει ...

      Διαγραφή
  25. Το γράφω και εδώ αφου αφορά τη μετοχή του Περσέα.

    ΠΕΡΣΕΑΣ
    Η ταχύτητα είσπραξης των απαιτήσεων του Περσέα έχει φτάσει στις 331 ημέρες .... σιγά μην χάσω τέτοιο κελεπούρι πελάτη. Βέβαια επειδή ψάχνουν για κορόιδο να πουλήσουν την κολλάντζα του Στεφανή είναι κάπως βελτιωμένες οι απαιτήσεις. Να φανταστείτε πριν το 2012 η ταχύτητα είσπραξης απαιτήσεων ήταν πάνω απο 450 ημέρες.

    Προσέξτε κύριοι !!!!!!!!!!!!
    Οι απαιτήσεις του Περσέα είναι στα 40,7 εκατ. ευρώ, όταν τα ίδια κεφάλαια του είναι 22,7 εκατ. ευρώ. Σχεδόν διπλάσιες οι απαιτήσεις απο τα ίδια κεφάλαια. 40,7 εκατ οι απαιτήσεις και οι συνολικές πωλήσεις στα 44,862 εκατ. ευρώ. Και που να πάμε πιο πίσω .... κανονικά οι μέτοχοι του περσέα θα έπρεπε να πηγαίνουν στις Συνελεύσεις και να φωνάζουν ότι το βερεσε τελείωσε. Η εταιρία κόντεψε να βαρέσει κανόνι εξαιτίας, κυρίως της Σελόντα και εδώ που τα λέμε ακόμη και τώρα αν η Σελόντα δεν πληρώσει ο Περσέας είναι χρεοκοπημένος. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ??? ΚΟΦΤΕ ΤΟΝ ΟΜΦΑΛΙΟ ΛΩΡΟ ΜΕ ΤΗ ΣΕΛΟΝΤΑ!!!!!!!

    Διπλασιες οι απαιτησεις απο τα ιδια κεφαλαια. Καταλαβαινετε ποσο τρομακτικο ειναι αυτο????
    Ειναι σαν να σας ελεγα οτι το Ατλαντικ εχει ταχυτητα κυκλοφοριας αποθεματων στις 300 ημερες ... που σημαινει χρεοκοπια και εσεις να μου λετε τα αποθεματα ειναι αποθεματα και δεν τρεχει τιποτα.

    Κακιστο το management του Περσεα.

    Αν με κάποιο τρόπο μπορεί να αλλάξει μελλοντικά αυτό, τότε η περίπτωση του Περσέα θα είναι ο νέος Ικτίνος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χτες και σημερα στα χαμηλα εκανα τις πρωτες αγορες μου στον Περσεα. Οσο θα διορθώνει θα παρω κι αλλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εταιρία είναι φτηνά αποτιμημένη, με άριστες ταμειακές λειτουργικές απο το 2010, όταν και άρχιζε να εισπράττει τις απαιτήσεις της. Μάλιστα πρόσφατα αποπλήρωσε νωρίτερα το ομολογιακό της.

      Όμως δεν πρέπει να ξεχνάτε που βρίσκετε το ρίσκο .... δεν είναι τίποτα άλλο απο τις απαιτήσεις της που το μεγαλύτερο κομμάτι είναι απαιτήσεις απο ΣΕΛΟΝΤΑ, αλλά και απο ΕΛΙΧΘ.
      Αν οι απαιτήσεις των 40,7 εκατ. ευρώ (67,4 εκατ. το 2009) εισπραχθούν τότε η μετοχή είναι τσάμπα. Φανταστείτε μόνο να εισπραχθούν 27 εκατ. ευρώ απο τα 40 εκατ., τότε η μετοχή θα τρέξει σε τιμές ... αφήστε δεν θα σας πω γιατί δεν θα με πιστέψετε.
      Αν όμως πέσει φέσι τότε κλάψτε μας ... αυτό είναι το ρίσκο και η μαύρη τρύπα της εταιρίας που κρατάει την μετοχή τόσο χαμηλά .... όλα τα υπόλοιπα που γράφονται στα διάφορα forums είναι αλοιφές για κάλους.

      Διαγραφή
    2. Ηθικό δίδαγμα: αγοράστε αλλά μην το παρακάνετε! Όχι όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι!

      Διαγραφή
    3. Σας ευχαριστω πολυ κ. Τακη οπως και εσας κυριε Ευροβλαχο. Σταματω στις 5500 χιλ μετοχες και θα δω τι θα κανω.

      Διαγραφή
  27. Καλημερα... στο θεμα για τα χρωστουμενα στο Περσεα εχω την αισθηση οτι η εταιρια που θα εξαγορασει την Σελοντα θα ειναι ενημερωμενη για την υπαρχουσα κατασταση..εκτος και εαν η αγορα φοβαται φαινομενα τυπου Μαρινοπουλος...που εγινε κουρεμα δανειων στους προμη θευτες απο τον Σκλαβενιτη...ευχαριστω για το βημα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. (21.459.463+22.702.670)/2=22.081.066 / 17.240.776 = 1.28 euro

    Άρθρο 108 - Νόμος 4514/2018 - Τροποποίηση του ν. 3461/2006

    γ) Το εύλογο και δίκαιο αντάλλαγμα όπως προσδιορίζεται με τα κριτήρια της παραγράφου 4, υπολείπεται του ογδόντα τοις εκατό (80%) της λογιστικής αξίας ανά μετοχή, με βάση τα στοιχεία του μέσου όρου των τελευταίων δύο δημοσιευμένων οικονομικών καταστάσεων του ν. 3556/2007, σε ενοποιημένη βάση, εφόσον καταρτίζονται ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κύριε τάκη μήπως εσείς αγοράζεται περσεα στο -3 απλά ερωτω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κυριε Κιτσο η πτωση του περεα οφειλεται σε ενα δημοσιευμα που εαν ειναι αληθεια τοτε την εχουμε ασχημα οσοι εχουμε μετοχες του περσεα. το δημοσιευμα ειναι της QCM που εβγαλε στην επιφανια και την βρωμα της folli follie.θα παρακαλουσα τον ΣΕΡ ΤΑΚΑΡΟ ποτε μπορει και εαν θελει να κανει ενα σχολιο για το κατωθι δημοσιευμα και τους πιθανους κινδυνους που τυχον υπαρχουν.ακολουθει το δημοσιευμα. Μεταξύ άλλων, η QCM στην έκθεσή της για την FFG αναφέρεται στο ελεγκτικό γραφείο Ecovis Hellas, το ονόμασε ως «σχετικά άγνωστη επιχείρηση». Η Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κάλεσε την εθνική εποπτική αρχή για το ελεγκτικό-λογιστικό επάγγελμα (ΕΛΤΕ) να αξιολογήσει την ελεγκτική εργασία της Ecovis Hellas στις οικονομικές καταστάσεις του FF 17 του FFG.
         Έχουμε ψάξει στο διαδίκτυο για να δούμε ποιες άλλες εισηγμένες εταιρείες έχουν προσλάβει την Ecovis Hellas για τον έλεγχο των οικονομικών τους καταστάσεων.
         Βρήκαμε τις ακόλουθες εταιρείες:
      1) Autohellas
      2) Πετρόπουλος
      3) Καραμόλεγκος
      4) Περσέας
      5) ΓΕΒΚΑ
      6) Douros

      Διαγραφή
    2. Κύριε Ελλανιε Ελλην είμαι αχαρτος στον περσεα αλλά ή λογική λέει ότι σε αυτές τις τις τιμές και δημόσια προσφορά να γίνει ποιος θα τους τα δώσει? Μόνο αν γίνει λοβιτουρα εναντίον μικρό μετοχών.

      Διαγραφή
    3. Κυριε Ελανιε ... ποιος την @λανει την Ecovis και το QCM?

      Η εταιρεια εχει αναλυθει.
      Στην ερωτηση που κανετε εχω απαντησει πιο πανω στις
      7 Μαιου στις 11:14

      Διαγραφή
    4. Οπως και 2 Μαιου 7:35 ... μην επαναλανβανομαστε.

      Διαγραφή
    5. κυριε τακη η πορεια της μετοχης του περσεα θα εξαρτηθει αποκλειστικα απο την σταση του κυριακου.μεχρι τωρα αυτος αδιαφορει για την μετοχη του και η μετοχη χειραγωγηται για να μην τρεξει.αν λοιπον γινει μια δημοσια προταση στο 2φραγκο πιστευω οτι θα την αποδεχθει ο κυριακου διοτι θελει να απαλαγει απο την εταιρια.αρα ο μικρομετος τι θα κανει ??θα ρισκαρει να κρατησει τις μετοχες του με τον κινδυνο αυτες να μεινουν εκτος αγορας??σιγουρα οχι ?? αρα ταβανι στην μετοχη με δημοσια προταση ειναι το 2φραγκο .εαν ομως ο κυριακου αρνηθει την δημοσια προταση τοτε μονον θα δει τις τιμες που λετε. εξαλου ο περσεας δεν ειναι και η μοναδικη εταιρια που παραγει ψαροτροφες.ολα λοιπον θα παιχτουν απο την σταση που θα κρατησει η πλευρα κυριακου.αν ξερει καποιος ας μας πει τι γινετε στις περιπτωσεις που μια εταιρια φυγει απο τον χρηματηστηριο και καποιος μικρομετοχος εχει μετοχες ακομα.

      Διαγραφή
    6. Οταν λετε διφραγκο τι εννοειται? 2 ευρω?

      Διαγραφή
    7. φυσικα κυριε τακη 2 ευρω εννοω και συμφωνα με αυτα που εγραψα παραπανω εκει ειναι το ταβανι του περσεα αν ο κυριακου δεχτει την δημοσια προταση .που για εμενα σιγουρα θα την δεχτει .

      Διαγραφή
    8. αρα δεν προκειτε λοιπον η μετοχη--αφου οι περισσοτεροι θα αποδεχτουν την δημοσια προταση-- να δει τιμες μεγαλυτερες του 2ευρου. το λεω αυτο διοτι καποιοι ονειρευονται και νομιζουν οτι ανακαλυψαν τον νεο καρατζη η ικτινο.

      Διαγραφή
    9. Μίλησα με τον κύριο μαυροπανο από,περσεα και μεταφέρω τα εξής:
      1) δεν ισχύει ότι οι απαιτήσεις του περσεα από σελοντα είναι 40,7 εκ ,είναι περίπου στο μισό ,και ενημερώνονται κάθε εξάμηνο..
      2)αυτό που γράφετε για την ecovis hellas είναι παντελώς ψευδές,η σχέση με την παραπάνω εταιρια έληξε το 2016,και από τότε έχει άλλη ελεγκτική εταιρια
      3)μέσα στο έτος θα αρχίσει να τροφοδοτεί και την ανδρομεδα(στο κομμάτι που αφορά την εγχώρια αγορά) ενώ ο νηρεας έχει δικό του εργοστάσιο
      4)δεν βλέπει δημόσια πρόταση από την Amerra,ενώ το εξάμηνο θα είναι θετικοτατο,και ο δανεισμος στ τέλος του έτους θα καταγράψει εντυπωσιακοτατη πτώση...
      Τώρα τα αφήνω όλα στην άκρη ,και θέτω το εξής: αν σε μια αντίστοιχη εταιρια έμπαινε έμμεσα στο μετοχικό της κεφάλαιο μια διεθνής επενδυτική εταιρια όπως η αμερρα μαζί με το τεράστιο φαντ από το καταρ,στην προκειμένη με το 41% θα ανέβαινε καν μήνα στο ταμπλό? Σίγουρα...εδώ το χαρτί για ποσο θα το κρατάνε ακόμα στα πατώματα?

      Διαγραφή
    10. Αγαπητέ marko polo,δεν ξέρω τι σας είπε ο Κος Μαυροπάνος,αλλά βλέποντας την οικονομική έκθεση του Περσέα για το 2017,η ECOVIS παραμένει στον Περσέα (πιο συγκεκριμένα υπογράφει για λογαριασμό της ECOVIS η ορκωτή ελέγκτρια,Χρυσούλα Γ. Τσακαλογιάννη με Α.Μ./ΣΟΕΛ: 23811).Λυπάμαι αλλά κάποιος ψεύδεται.Κων/νος

      Διαγραφή
    11. (στ) Σχεδόν όλα τα κατηγορητήρια των υποθέσεων για το Χρηματιστήριο, ορισμένα από τα έγγραφα καταχώρισης των ανακριτικών πράξεων, καθώς και τα περισσότερα διαβιβαστικά έγγραφα είναι γραμμένα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, όχι όμως στο ανακριτικό γραφείο. Γράφτηκαν εκτός ανακριτικού γραφείου και από πρόσωπα άσχετα με την ανάκριση, μεταξύ των οποίων και η βοηθός του πραγματογνώμονα Γεωργίου Βαρθαλίτη, ονόματι Χρυσούλα Τσακαλογιάννη.

      Διαγραφή
    12. Δεν έχει σημασία πλεον ,η ecovis σαν εταιρια δεν έχει την παραμικρή σχέση με τα μαγειρέματα κουτσολιουτσου,αφού ο ίδιος με οποία εταιρια ελεγκτική συνεργάζονταν ,επαιρνε μαζί του τον ίδιο ορκωτό ελεγκτή!

      Διαγραφή
  30. Περίεργο ότι μια τόσο μαζεμένη μετοχη όσο ο ΠΕΡΣΕΑΣ ,όσο λίγες στο χαα ταλαιπωρείται γιατί το 89.5 % δεν ασχολείται καν με τη μετοχη...δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία 10 χρόνια η μετοχη ήταν στα αζήτητα...με ανύπαρκτες συναλλαγες...αν το χαρτί αυτό να ανήκε πχ στον όμιλο Στασινόπουλου..θα ήταν για πλάκα το χαρτί της χρονιάς...εδώ ο κυριακου(+αντυπας)αμφιβάλλω να θυμάται ότι έχει ποσοστο στην εταιρια,η σελοντα έχει τα δικά της προβλήματα ,κάποια μικρο λόμπι περίεργα την ταλαιπωρούν όπως και αυτή την περίοδο..τεχνικα αν και το χαρτί φέτος ξύπνησε από ληθαργο,θα μπορούσε να φτιάξει λεμε τώρα μια ωραία Κούπα ,κάποια στιγμή κανοντας κίνηση προς τα προηγούμενα υψηλά,λεμε τώρα...free float ανύπαρκτο,άλλαξε χέρια σε τιμές από 0.77 έως 0.95 όλο το ποσοστο των μικρών το τελευταίο τρίμηνο(έχουν ένα 3,5% από το 11% δυο μικροθεσμικοι)αλλά το χαρτί λες και έχει πιάσει ταβάνι εδώ κοντά... ποιος μου λέει εμένα ότι μέσα από την ανδρομεδα δεν έχουν μαζέψει ένα μικρο ποσοστο,και κουλαντρίζουν τη μετοχη να μην ξεφυγει έως την δημόσια πρόταση..η ότι η amerra μπορεί να εκβιάσει ειτε με την τροφοδοσία στη σελοντα,ειτε με τα χρωστούμενα στον περσεα ,για να πάρει σε ότι τιμη θέλει το υπόλοιπο ποσοστο σε δημόσια πρόταση? Αν όλα κυλήσουν ομαλά χωρίς ίντριγκες και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι,μετά το deal στα ψάρια, ο ΠΕΡΣΕΑΣ θα τροφοδοτεί εκτός την σελοντα άλλες δυο εταιρίες!! τον νηρεα και την ανδρομεδα που έχουν 400 εκ τζίρο...η εταιρια αλλάζει δραματικα τα μεγέθη της προς τα πάνω,τζίρο και παρελκομενα και θα δικαιολογεί άνετα τιμές 3 και 4 ευρώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπέρα, σε όλους και ιδιαίτερα, στον Κύριο Τάκη.
    Θα ήθελα παρακαλώ πολύ, να υπάρξει μια ενότητα προς ανάλυση, για την μετοχή της inform Lykos, αν βέβαια αυτό είναι κάτι εύκολο και αν βέβαια, υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλους αναγνώστες του blog.
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://mitarola.blogspot.com/2017/07/20.html
      Ψάξτε κάπου εδώ μέσα

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ φίλε Βαμμένε. Το είχα διαβάσει παλιότερα και το θυμάμαι το εξαιρετικό κείμενο, του Κυρίου Τάκη. Το θέμα εδώ, είναι πως μεσολαβεί ένας σχεδόν ολόκληρος χρηματιστηριακός χρόνος από τότε και πάντα, είναι πιθανή, η αλλαγή δεδομένων και ο τρόπος προσεγγισης, που ενδεχομένως να απαιτείται, για να βρούμε πιο ασφαλή συμπεράσματα. Καλό σου βράδυ φίλε!

      Διαγραφή
    3. Ενας χρηματιστηριακος χρονος ειναι μικρο χρονικο διαστημα για να αλλαξουν αρδην τα δεδομενα μιας εταιρειας.
      Για δε τα μακροοικονομικα χρειαζονται δεκαετιες για να αλλαξουν τα δεδομενα.

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα, αγαπητέ κύριε Τάκη!
      Θα ήθελα παρακαλώ, την άποψή σας, για την Inform Λύκος.
      Σας ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  32. Ειδικά με τον νηρεα οι μαριδαιοι πήραν θέση από πέρυσι το καλοκαίρι...και τι δεν εγραψαν..μαχες για να δώσουν κάποια είδηση σ ετικα με το ντηλ,τιμές από 0.5 (λογιστική αξία)στο χειρότερο σεναριο με 0.8 στο σίγουρο,μετά σκοτώθηκαν με κάποιους που τους προσγείωσαν στην πραγματικότητα,και ένα χρόνο μετά ενώ το χρονοδιάγραμμα έλεγε για τέλη 2017,η πλειοψηφία έχει μαζέψει τα κομμάτια της και έριξε μαύρη πέτρα πίσω της ενώ όσοι εχουν μείνει, έχουν συμβιβαστεί ότι πιθανόν θα πληρώσουν και από την τσέπη τους..0.25 !!το χαρτί λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση της σύμβασης ,κάτω από την ονομαστική αξία 30% και ο κατήφορος θα αρχίσει με τα σενάρια για τη δημόσια προσφορά..
    Να πω περσεα δοκιμαστικά έχω λίγα κομμάτια για τον τζόγο,σήμερα δε έχει βγει ένα τούβλο με 40000!, τεμάχια ,που δεν έχω ξαναδεί ούτε όταν έκανε καλό τζίρο το προηγούμενο διάστημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τα 40000 υπάρχουν για την ακρίβεια 37000καικατι στο 0.94 στημένα εδώ και 2-3εβδομάδες τουλάχιστον και χθες τα κατέβασε στο 0.89.Να κοιτάμε και λίγο βάθος της αγοράς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μπαμπουλας για να μαζέψουν από κανα χαζό που θα φοβιθει χαμηλότερα.

      Διαγραφή
  34. Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμος αδέρφια? Η κορδέλα το ταμπλό θα μιλήσει όταν έρθει η ώρα! Αυτός είναι ο νόμος των αγορών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ρε παιδια γιατι γραφετε μπουρδες στο φορουμ? Ο Σερ Τακης σας εχει δωσει τα φωτα του. Οι συσσωρευσεις καποτε θα τελειωσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Έχει βλαμμένα ακόμα,μέσα η μετοχη του περσεα...σήμερα ένα από αυτα εκανε το σημερινο τζίρο ...έδωσε 4500 τεμάχια νωρίς νωρίς,με ανοικτή τιμη απο0.845 έως 0.86..αν θελεις να μαζέψεις κομμάτια γραφεις δυο τρία αρνητικά στα λίγα σαιτ που μπαίνουν οι μαριδαιοι,και τους βάζεις φωτιά στα μπατζάκια...καρατσεκαρισμενο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κυριοι αν ειναι να γραφετε τις παπ@ρολογιες σας και μετα να πηγαινετε μονοι σας να τις σβηνετε τοτε ποιος ο λογος να μας γραφετε? Για να πηγαινω μετα εγω να σβηνω τα σβημενα σας ωστε να μην μου γεμιζετε τα threads με τα σβησμενα σχολια σας? Εχουμε και αλλες δουλειες να κανουμε απο το να διαγραφω τα σβησμενα σχολια σας.
    Μεγαλωστε επιτελους ... μην κανετε σαν εφηβοι που ρεει η αδρεναλινη στο σωμα τους και ολο βλακειες κανουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Kαλημέρα κύριε Τάκη!
    Καμιά γνώμη για τον Λύκο υπάρχει;
    Σας ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Σαλαμοποίηθηκε η πωληση νηρεα και σελοντα με ευνοημένη την δεύτερη που είχε αρκετά θέματα με τα θεμελιώδη της,σε αντίθεση με το νηρεα που έφαγε μεγάλη ήττα..20 εκ μετρητά για αποπληρωμή μέρος δανεισμού και άμεσα ρευστότητα για να τρέξουν οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιριας ,δεν έχει περιθώρια για πολύ κάτω η μετοχη της ,και βλέπω ΔΠ με ένα premium 10 με 15%πάνω από το χθεσινό
    κλείσιμο..στο νηρεα τα ίδια κεφαλαια του τα έφαγε η μαρμάγκα,και πιο συγκεκριμένα να σωθεί ο βαρύτερα ασθενής η σελοντα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Το γνωστό άφραγκο ψεύτολομπι από το 1999,η καλύτερα τα κατάλοιπα του,πιέζουν τον περσεα με 50 και 100 κομμάτια για να πάρουν μετοχές χαμηλά και να πάρουν κανα φράγκο μπας και μπορέσουν να πάνε διακοπές.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. κάποια πληροφορία ή τουλάχιστον κάτι πιο χειροπιαστό για το σχήμα του Περσέα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Andromeda εταιρεία της Amerra με από κοινού μετοχική συμμετοχή της Mubadala κρατικoύ κεφαλαίου του AbuDambi,σε αυτές ανήκει η συνδεδεμένη με τον Περσέα Σελόντα.Επίσης διαβάστε και το πολύ καλό thread του κύριου Τάκη στο οποίο βρισκόμαστε.
      ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Χθες έφταιγαν οι παράπλευρες απώλειες στα ψαρια, σημερα γιατι ο Περσέας ειναι κατω ,με ανυπαρκτους αγοραστές στα χαμηλά? Μήπως κανει κινηση το ΧΑΑ καλή, και μεινουμε με το μουντζουρη στο χερι ..Δεν μπορει παραπανω. .Οσο για καποιους που γραφουν για συσσώρευση, οταν εχει μειωθεί ο τζίρος κατα 90% απο μεσα μαιου τι σημαινει,ακομα συσσωρεύει? Ετσι είχαν παρει θεση απο νωρις στον Νηρέα και έχασαν ολη την περσινη ανοδο του ΧΑΑ παρα πολλοι ..εκτος αν παίζετε μικρο ποσα μεχρι 10000 ευρω και ονειρευεστε τριπλασιασμους και βαλε .

      Διαγραφή
    3. Σιγά μην βάλω πάνω από 3000, και ας πάει όπου θέλει,ένας διπλασιασμός όμως από εδώ είναι εφικτός.
      ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
    4. Εγω εχω στοχο τα προηγούμενα υψηλα του φεβρουαριου αν και τεχνικά με χαλάει πολυ οτι τον τζίρο τον εκανε εδω γυρω και οχι στα υψηλά που εκανε...Μετα ας πάει και οχι 4 αλλά 24 ευρω ..

      Διαγραφή
    5. Να διευκρινησω, 200 χιλ μετοχές Περσέα,3-4 που γραφουν στο καπιταλ.,αν λενε αληθεια.. 860000 ο ενας απο 0.4!?, 40 χιλενας φιλος του οταν το χαρτί ηταν πανω απο 0.9,άλλες 30 χιλ αλλος ενας και ενας δυο ακομα..αριστοφανικο προμηνύεται το τελος.

      Διαγραφή
    6. Πιστεύεις τέτοιους αριθμούς από σχολιαστές capital?Το χαρτί είναι περιορισμένο,άτομα με λίγα κομμάτια θα έχει μέσα.Πόσα κομμάτια να πάρουν μακροπρόθεσμοι μεγάλοι επενδυτές.Στο κάτω κάτω μακροπρόθεσμοι μεγάλοι είναι αυτοί που πήραν το Νηρέα και την Σελόντα.
      ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
    7. 0 πρωτος λεει μάζευε χρονια,και το χαρτι ολη την ανοιξη εκανε για τα κυβικά του τεράστιους τζίρους ανετα μπορουσες να παρεις τα κομματια που λενε ..

      Διαγραφή
    8. Τότε αν είναι έτσι μπορεί να περιμένουν αυτούς να πέσουν χαμηλότερα,γιατί υπάρχουν εδώ και δύο εβδομάδες τούβλα στο 0,89 και 0,92 και να είμαι λάθος βραχυπρόθεσμα για την μετοχή.
      ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
    9. Jim εγω βλέπω οτι ο Περσέας κραταει χαρακτηρα, δεν επηρεάζεται στην πτωση του ΧΑΑ ,ενταξει ουτε στην ανοδο αλλα εκει θα παιξει οταν ερθει η ωρα..καποια στιγμη θα βγει απο το safe mode που βρισκεται τωρα ...

      Διαγραφή
  42. Θέλει ατσάλινα νεύρα το χαα,και συναίσθημα γυλου...τους πήραν στον περσεα 20000 κομμάτια σήμερα και χωρίς λόγο από 0.8 έως 0.84...είναι αυτό που λένε τη γίδα γ@μ@νε μα ο τράγος σκούζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Κυριοι διαβαζω ο,τι γραφετε για τον Περσεα και απαντω οτι αν ειστε μονοχαρτοι ή βιαστικοι κανετε λαθος. Αν δεν υπαρχουν καυσιμα για να ανεβει το χαρτι παλι λαθος σκεφτεστε .... καλυτερα να πουλησετε και να χαιρετησετε. Το χαρτι ειναι ευκολακι να αλλαξει επιπεδο και να παιξει 10 σεντσια πιο πανω .... οπως εγινε στα 0.75. Ομως και 10 σεντσια πιο πανω να παιξει παλι θα γκρινιαζετε που δεν παει πιο πανω.

    Για να σας βοηθησω ... επειδη στις αγορες βαζουμε λεφτα και οχι στραγαλια ... τα λεφτα λοιπον θα κοιταξουν αυτο που σας ανελυσα πιο πανω. Το επαναλαμβανω ..


    ΠΕΡΣΕΑΣ
    Η ταχύτητα είσπραξης των απαιτήσεων του Περσέα έχει φτάσει στις 331 ημέρες .... σιγά μην χάσω τέτοιο κελεπούρι πελάτη. Βέβαια επειδή ψάχνουν για κορόιδο να πουλήσουν την κολλάντζα του Στεφανή είναι κάπως βελτιωμένες οι απαιτήσεις. Να φανταστείτε πριν το 2012 η ταχύτητα είσπραξης απαιτήσεων ήταν πάνω απο 450 ημέρες.

    Προσέξτε κύριοι !!!!!!!!!!!!
    Οι απαιτήσεις του Περσέα είναι στα 40,7 εκατ. ευρώ, όταν τα ίδια κεφάλαια του είναι 22,7 εκατ. ευρώ. Σχεδόν διπλάσιες οι απαιτήσεις απο τα ίδια κεφάλαια. 40,7 εκατ οι απαιτήσεις και οι συνολικές πωλήσεις στα 44,862 εκατ. ευρώ. Και που να πάμε πιο πίσω .... κανονικά οι μέτοχοι του περσέα θα έπρεπε να πηγαίνουν στις Συνελεύσεις και να φωνάζουν ότι το βερεσε τελείωσε. Η εταιρία κόντεψε να βαρέσει κανόνι εξαιτίας, κυρίως της Σελόντα και εδώ που τα λέμε ακόμη και τώρα αν η Σελόντα δεν πληρώσει ο Περσέας είναι χρεοκοπημένος. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ??? ΚΟΦΤΕ ΤΟΝ ΟΜΦΑΛΙΟ ΛΩΡΟ ΜΕ ΤΗ ΣΕΛΟΝΤΑ!!!!!!!

    Διπλασιες οι απαιτησεις απο τα ιδια κεφαλαια. Καταλαβαινετε ποσο τρομακτικο ειναι αυτο????
    Ειναι σαν να σας ελεγα οτι το Ατλαντικ εχει ταχυτητα κυκλοφοριας αποθεματων στις 300 ημερες ... που σημαινει χρεοκοπια και εσεις να μου λετε τα αποθεματα ειναι αποθεματα και δεν τρεχει τιποτα.

    Κακιστο το management του Περσεα.

    Αν με κάποιο τρόπο μπορεί να αλλάξει μελλοντικά αυτό, τότε η περίπτωση του Περσέα θα είναι ο νέος Ικτίνος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχως δεν μπορω να σας βοηθησω περισσοτερο. Αν θελετε να κανετε σαν τις χηρες στο κρεβατι συνεχιστε να γραφετε οτι αρλουμπα σας κατεβαινει στην κεφαλα σας .... το ρισκο εχει επισημανθει.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη εμείς τουλάχιστον που έχουμε Περσέα λίγο πολύ ξαναγράψαμε κάποια θετικά που έχετε γράψει και εσείς πιο πάνω σε σχέση με την όποια καλυτέρευση της εταιρείας αναγνωρίζοντας το ρίσκο που λέτε.Ξέρουμε ότι πρέπει να περιμένουμε μήνες για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού των εταιρειών.Γράφτηκαν σκέψεις ότι μπορεί να υπάρξει μια καλύτερη κατάσταση με τους νέους ιδιοκτήτες.Τόσο αρλούμπες δείχνουν?
      ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Αρλουμπες ειναι να διαβαζω για αδεια ρεζεβουαρ, για ελλειψη καυσιμων και για το αν το χαρτι πρεπει να παει μερικα σεντς πιο πανω ή πιο κατω. Δηλαδη, γραφω τοσα χρονια και αναλυω νουμερα για να γραφουμε τετοια πραγματα; Αρα συμπεραινω οτι πολλοι θα ηθελαν κολλατζες του κερατα και απλα να γινονται παιγνια για να ξεφορτωσουν ταχα μου οι εξυπνοι (νομιζουν οτι ειναι) στους περισσοτερο βλακες .
      Φευ ... εγω θα κοιτω νουμερα και τιποτα αλλο.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη συνεχίστε να γράφετε όπως γράφετε και μεις οι πιστοί τακαρόπληκτοι θα συνεχίσουμε να σας εκτιμούμε και να σας διαβάζουμε, και ας μη συμμετέχουμε καθημερινά.

      Έχουμε επιδρομή εξυπνάκηδων τώρα τελευταία στο μπλογκ σας.

      Διαγραφή
  44. Ναι ρε παιδια να πάρουμε και εμεις κανα χαρτι που ειμαστε με λιγα.. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ρε jom morison οταν παιρνεις χαπια να κοιτας την ημερομηνια ληξης. Εδω εχουμε καραμπινατη υποθεση συγχωνευσης και εσυ γραφεις βλακειες. Αυτοι που αγορασαν και θα αγορασουν θα παρουν και το ρισκο τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Το χαρτι αν τα δημοσιεύματα εχουν βαση για ΔΠ μεσα στο φθινόπωρο, θα πρεπει βρεθει σε υψηλότερα επίπεδα, το επομενο διαστημα και εως τοτε, για ευνόητους λογους. ..να παρει και το μηνυμα η amerra..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Εδω και δυο μερες ασχετα αν γινονται πράξεις εδω κοντα, οι αγοραστεσ ειναιστημενοι στο -10%!κατω απο 0.8 μόνιμα. ..πολυ περιεργο.. Να ετοιμάζουν καμια καταδρομικη για εκφοβισμό ?Να μην θελουντο χαρτι πιο πανω καποιοι που πηραν ετοιμη !!στημένη εταιρια leader στον κλάδο (που υπεστη κακομεταχειρηση απο λαμογια και τραπεζες )με ενα! Ευρω?
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ταυτόχρονα έχουν βαλει τούβλα καιρο τωρα στη ζωνη του 0.88 με 0.9..τι θελει να πει ο ποιητής ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εαν ειχες δει την ταινια, the good, the bad ,and the ugly,δεν θα ρωτουσες τωρα,
      αλλα θα ηξερες την απαντηση απο τον unknown tomb

      Διαγραφή
  49. Εχει βγαλει ενα σκατοπαιδο 280 τεμάχια προς πωληση στο 0.8..θελει επειγόντως τα ,200 ευρω να παρει την επένδυση του για, αλλες πολιτείες ..Εκτός αν θελουν καποιοι να την ανοίξουν χαμηλά μπας και ψαρεψουν κανα κομματι ..Συγκλινω στο πρώτο σεναριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Τι προβλέπεται όμως να γίνει με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τις δημόσιες προτάσεις;

    Πρώτον, θα πρέπει να περιμένουμε (γύρω στα τέλη του έτους;) την Επιτροπή Ανταγωνισμού να εγκρίνει τη συμφωνία. Αν και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την απόφαση της Επιτροπής, κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι τελικά θα δοθεί το ΟΚ, έστω και με κάποιες τροποποιήσεις-παρεμβάσεις.

    Δεύτερον, μέσα σε τρεις ημέρες από την ημερομηνία έγκρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο αγοραστής θα πρέπει να υποβάλει δημόσιες προτάσεις και για τις τρεις προαναφερθείσες εισηγμένες.

    Τρίτον, επειδή το τίμημα στον Νηρέα αναμένεται να είναι χαμηλότερο του 80% των ιδίων κεφαλαίων του και επειδή Σελoντα και Περσέας δύσκολα θα πληρούν το κριτήριο της ελάχιστης απαιτούμενης εμπορευσιμότητας, ο αγοραστής θα πρέπει να ορίσει «ανεξάρτητο εκτιμητή».

    Τέταρτον, ο ανεξάρτητος εκτιμητής μέσα σε διάστημα τριάντα ημερών θα ανακοινώσει τις «εύλογες» τιμές για τις τρεις συγκεκριμένες μετοχές.

    Πέμπτο, η τελική τιμή των δημόσιων προτάσεων για τις τρεις αυτές μετοχές (Νηρέα, Σελoντα, Περσέας) θα είναι η υψηλότερη μεταξύ:

    α) Της «εύλογης τιμής» που θα ορίσει ο «ανεξάρτητος εκτιμητής»

    β) Της μέσης σταθμικής τιμής κάθε μετοχής στο Χρηματιστήριο της Αθήνας κατά το τελευταίο εξάμηνο πριν την υποβολή της δημόσιας πρότασης (αν δηλαδή, η Επιτροπή Ανταγωνισμού δώσει το ΟΚ π.χ. στις 31 Δεκεμβρίου του 2018, τότε θα μιλάμε για τις μέσες σταθμισμένες τιμές των μετοχών στο ταμπλό του ΧΑ κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους) και

    γ) Ειδικά για τις δύο πρώτες, του τιμήματος εξαγοράς που δόθηκε στις τράπεζες (0,035 ευρώ για τον Νηρέα και 0,000 ευρώ για τη Σελoντα).euro2day.ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΕΦΟ ΣΤΟΝ ΠΕΡΣΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπαφελλανιε εσύ πήρες το πακέτο των 9.000.000 μετοχών στο 2.15€ του Ελλακτωρ????

      Χαχαχαχαχα. Γατάκι. Μείνε εσύ με την χαρταρα τον Τζιρακιαν.

      Διαγραφή
    2. Ο κάθε δημοσιογράφος η γράφει τη μα@κια του η παίρνει δωράκια ( έχει παρει χαρτζηλικι να πάρουν τα χαρτάκια απο τους μικρούς που πρόλαβαν και φόρτωσαν περσεα)και τα γράφει...εσείς γιατί αναπαράγεται τις παπαριες τους?υποτιμητική κερδοσκοπία εις βάρος του κυριακου και Αντύπα που έχουν το 47%?απο ποιους από αυτούς που έχουν το 41%? Γιατί βάζετε στο ίδιο καζάνι τον περσεα με τα σαπακια που αυτός που κάνει τη δημόσια πρόταση έχει την πλειοψηφία και το πάνω χέρι?στον περσεα μην ξαναγράφουμε τα ίδια ,μεγάλα παιδιά είστε που να χτυπάει τον κωλο της κάτω η amerra ,δεν είναι στο χέρι της να έχει τον τελευταίο λόγο..ο εδω δεν έχει αντίπαλο χαροκαμένους μαριδαιους που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση λόγω νομοθεσίας,έχει απέναντι τον κυριακου και μάλιστα αυτός ορίζει το παιχνιδι,αν δεν κάνει αποδεκτή την ΔΠ ,η amerra θα κάτσει στα αυγά της ,ούτε μπορεί αυτόματα να ισχύσει ο νόμος των δημοσίων προσφορών..γιαυτο και έμπειρος δημοσιογράφος,και όχι τσουτσεκι του κερατά γράφει ότι η amerra θα χρειαστεί μεγάλη μαεστρία για να τα βρει με κυριακου..και από ότι μαθαίνω ο ισολογισμός του 2018 ,θα ανεβάζει τον περσεα σε αλλά μεγέθη μεγαλύτερα,και εκεί αν γίνει ΔΠ πιστεύω ότι θα δεκτει ο κυριακου με τον Αντύπα...οι μαριδαιοι στον περσεα είναι αμελητέα ποσότητα και θα κερδίσουν από σπόντα ,όπως κέρδισαν και στο υγεία...Το γραφεις και με κεφαλαια...φευ

      Διαγραφή
    3. Το παίρνω πίσω για το δημοσιογράφο την μαλακι@στο τέλος με τα κεφαλαια ,την έγραψες εσυ..πουλά να πάρουμε και εμείς κανα χαρτάκι που έχουμε λίγα....

      Διαγραφή
    4. προσπαθω να βγαλω ακρη φιλε polo.εσυ λοιπον που εισαι παντογνωστης για πεσμας τι θα κανεις οταν γινει δημοσια προταση στον περσεα ,εστω και αν διαφωνησει ο κυριακου.??Διοτι η δημοσια προταση θα γινει ειτε το θες ειτε οχι ,αλλα κανεις μικρομετοχος δεν θελει να εχει μετοχες εκτος χρηματηστηριου που δεν θα μπορει να πουλησει.Πιστευω λοιπον οτι θα εκβιασουν την πλευρα κυριακου ,διοτι ο περσεας δεν εχει το μονοπολιο .Εργοστασιο παραγωγης ψαροτροφων εχει και ο νηρεας.Με δεδομενο οτι η παραγωγη του περσεα πηγαινε στην σελοντα ,σε ποιον θα πουλαει ο περσεας την παραγωγη του ,στον φουφουτο??Το οτι στο τιμημα της πωλησης για την σελοντα δεν υπολογιστηκε η αξια της συμετοχης που εχει στον περσεα για εμενα ειναι πολυ αρνητικο γεγονος και μου μυριζει μελλοντικο εκβιαζμο προς τους μετοχους του περσεα,με δεδομενο οτι και ο νηρεας εχει εργοστασιο παραγωγης αναλογο του περσεα.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ.Επειδη ομως δεν σκοπευω να αποδεχθω προσωπικα την δημοσια προταση που σιγουρα θα γινει σε τιμες κατω απο 2ευρω φοβαμαι μηπως μεινω στο τελος με μια εταιρεια που θα ειναι εκτος ΧΑ.Ξερει καποιος να μας πει τι γινετε σε αυτην την περιπτωση .??Αυτοι ειναι οι προβληματισμοι μου διοτι αναμενω προσεχως υποτιμητικη κερδοσκοπια στον περσεα για τους λογους που ανεφερα.

      Διαγραφή
    5. Καλα εσυ μέχρι προχθές έγραφες για 4 ευρώ,.!..έτσι είναι η μαρίδα ,πάει όπως και το κύμα παρασυρμένη από το βορρά πάει απευθειας στο νότο..πες ότι είσαι από τους χαροκαμένους της προηγούμενης δεκαετίας...τι τιμη κτήσης έχεις 3,4,5 ευρώ?εγω έχω 0.78 10000 τεμάχια και αν η δημόσια πρόταση γίνει έστω και χαμηλά στη λογιστική της αξία στο 1.3 θα την αποδεχθώ αν την αποδεχθεί ο κυριακου...όταν βγάζεις κέρδος στο χαα ,παρτα και γίνε καπνός...για να μπορέσει να ενεργοποιηθεί ο νόμος για τις δημόσιες προσφορες πρέπει η αμμερα να μαζέψει όλο το free float και ναπαρει την πλειοψηφία ,ουσιαστικό αδύνατον...αν φοβόταν ο κυριακου εκβιασμό άνετα μάζευε ένα 4% από το χαα,και γινόταν αφεντικό μαζί με τον Αντύπα..αυτα τα θα σταματήσει να τροφοδοτεί τη σελοντα είναι αστεία,θα υπάρχουν συμβάσεις και ρήτρες,άσε που του χρωστάει η σελοντα 25 εκ!!,τι θα κάνει η αμμερα ,θα κηρύξει πτώχευση της σελονταγια να γλυτώσει τα
      χρωστούμενα?για μένα(μπες στο καπιταλ πήγαινε στον Ιούνιο του 2017! και διάβασε τι τους έγραφα για το νηρεα και το ντηλ,και έβγαζαν αφρούς ,τώρα όμως είναι ακόμα λιπόθυμοι από τη σφαλιάρα που τους ήρθε σβουριχτη) το επικρατέστερο σεναριο είναι να μην γίνει αποδεκτή από κυριακου η ΔΠ ,να μείνουν τα πράγματα ως έχει ,να βγάλει τα αποτελέσματα του 2018 η εταιρια και μέσα στο 2019 να ξαναγίνει σε τιμές που ονειρεύεσαι,αφού τα θεμελιώδη θα έχουν βελτιωθεί ταμαλα....αυτα

      Διαγραφή
    6. O μοναδικος μου φοβος ειναι να μην βγαλουν την εταιρεια απο το χα και οσοι δεν εχουν αποδεχτει την δημοσια προταση να μεινουν χαρτια, που δεν θα μπορουν να πουλησουν ποτε . τα 4 ευρω λοιπον τα πιστευω δεν τα ονειρευομαι . το σεναριο ομως ο κυριακου να κανει την παππια με δημοσια προταση σε εξελιξη και να την αποδεχθει σε αλλες τιμες εντος χα και αλλες εκτος χα ---δηλαδη να τα παρει μαυρα κατω απο το τραπεζι ---ειναι υπαρκτος. περιμενης λοιπον τι θα κανει ο κυριακου για να πραξης και εσυ το ιδιο .αυτο περιμενει ολη η μαριδα .οταν ολοι περιμενουν κατι αυτο συνηθως δεν γινεται.το σεναριο ομως ο κυριακου να κανει την παππια κατα την διαρκεια της ΔΠ και να τα παρει μαυρα κατω απο το τραπεζι--ενω ταυτοχρονα θα αποδεχθει δημοσια προταση σε τιμες χαμηλοτερες ισως και απο τις σημερινες, ουδεις απο την μαριδα δεν το εχει σκεφτει.

      Διαγραφή
    7. Έχεις μπερδευτεί ,βλέπεις συνωμοσίες,ίντριγκες και σαπουνόπερες...το προβλημα της αμερρα είναι οι μαριδαιοι με το 1.4 εκατ που στοιχίζουν αυτή τη στιγμή οι μετοχές τους στο 0.82 η ο κυριακου με το 47% μαζί με τον Αντύπα? Δηλαδή ένα φαντ που διαχειρίζεται 2.2 δις θα τα κανει πλακάκια με τον κυριακου θα του δώσει χρήμα κάτω από το τραπέζι με συνολική προσφορά πχ 1.5 ευρώ τη μετοχη για να γλυτωσει 900 χιλ ευρώ από τους μαριδαιους που είναι η διαφορά από το 0.82 στο 1.5...το free float στον περσεα είναι αμελητέο και σε συνδυασμό με την χαμηλή κεφαλαιοποιηση της εταιριας ,ανάξια λόγου τα ποσά για να γίνουν αυτα τα τρομερά που γραφεις...εγώ για μένα η αμερρα θα δώσει μάχη με τον κυριακου ,αυτός είναι ο βασικός αντίπαλος στη ΔΠ και όχι το ψωρο 1,5 εκ ευρώ που στοιχίζουν οι μετοχές μας...όσο για το σαπακα το νηρεα ,και τη σελοντα θα με εκπλήξει τα αλά αν δώσουν χρήμα να πάρουν τις υπόλοιπες μετοχές από τους χάνους,όταν ανέλαβαν 350 εκ δάνεια από δυο εταιρίες που βολοδέρνουν χρόνια τώρα,και που θα χρειαστούν εκ ευρώ μόνο για να τρέξουν οι υποχρεώσεις και να μην κλείσουν...προχθές αγωνιούσες αν η ΔΠ είναι κάτω από δυο ευρώ ,σήμερα φοβάσαι αν είναι κάτω από εδώ που έκλεισε....αν επιτρέπεται ποσο καιρό είσαι εγκλωβισμενος,και αν έχεις μεγάλη θέση?

      Διαγραφή
  51. Αυτό που γίνεται στον νηρεα και στη σελοντα είναι λογικο,η σελοντα έπρεπε να είναι στις υπο επιτήρηση μετοχές εδώ και πόλη καιρό,μην πω και έξω από το ταμπλό,αλλά τα λαμογια της επιτροπής κεφαλαιαγορας έκαναν το χατήρι των τραπεζών για να τις ξεφορτωθούν,τώρα πάνε και οι δυο να βρουνε τα επίπεδα που θα ήταν αν δεν τις καλωπιζαν για να πουλήσουν τα δάνεια οι 4 ακτανομαστες...εδώ έχουν όρο ότι αν στην νέα καταμέτρηση των βιολογικών βρεθούν λιγότερα,τα 10 εκ που θα δώσουν μετρητά θα μειωθούν ανάλογα!! για νηρεα..όλοι ξέρουν ότι ο νηρεας που ηταν ταχα μου σε καλύτερη μοίρα πλήρωνε μόνο κάποιους τόκους από τα 180 !!!εκ δάνεια,και κάποια στιγμή ,θα είχε προβλημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Τι κόλλημα έχετε με τον Περσέα λες και είναι η μόνη εταιρεία που διαπραγματεύεται στο ΧΑΑ εγώ επιμένω ΔΕΗ και ας λένε ότι θέλουν αφες αυτοίς ου γαρ οιδαση τι ποιουση που έλεγε και ο μεγάλος.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. 'Ηρεμα βρε παιδιά... ειρήνη υμίν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Εχετε γεμισει ενα ολοκληρο thread γραφοντας τα ιδια και τα ιδια γεμιστα με παρλαπιπες .... αλλη δουλεια δεν εχετε να κανετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Και που να ειχατε Folli ... θα ειχε διαταραχθει ολοκληρωτικα ο εγκεφαλος σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ο Μορφονιος έχει ξεβρακωσει κόσμο και κοσμάκη. Άλλους δύο λοιπόν είναι σταγόνα στον ωκεανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατρέ ως λάτρης των συνελεύσεων μπορείς να μας πείς κάνενα ενδιαφέρον στοιχείο ;

      Διαγραφή
    2. Αυτή τη φορά ούτε φύλλο Σύκης δεν θα του μείνει....έχετε δει κάτι δηλητηριώδη φυτά που περιμένουν τα θύματα τοθς και όταν κάτσουν πάνω τους κλείνουν απότομα και τα παγιδεύουν ? Κλασσικη περίπτωση περσεα...έκλεισε το κωλοχαρτο....ο άλλος έχει βγάλει 15000 στο 0.82 Γιά πωληση ..ούτε στο 0.7 δεν πρόκειται να τα δώσει...του χρόνου πάλι τον φεβρουαριο θα ξανα ξυπνήσει από το κώμα...

      Διαγραφή
    3. Ρε Μόρισον γιατί άλλαξες nickname???Τα ίδια γράφεις και στο Soltrade.

      Διαγραφή
    4. Να μου κανει μήνυση ο κειβ για πνευματικά δικαιωματα ..Ηταν πετυχημένο και το δανείστηκα λιγο...θα παιξει το ΧΑΑ τιποτα εκλογες το φθινόπωρο, με τραπεζες ΔΕΗ και bluechips στι επίκεντρο κσι ο περσεας θα εχει κατεβάσει ρολλα κσι θα βολοδερνει στην εντατική .

      Διαγραφή
    5. Η μετοχη κανει ελαχιστα τεμαχια εως δεν ανοιγει καθολου,κατι αναμενομενο και ο αλλος βγαζει μαζεμενα!! 20 με 30000 τεμαχια να τα πουλησει..καλααα..η θελει να φοβισει,η ειναι απο τους τελευταιους παρεισακτουσ στο χαρτι που τωρα που το χαρτι εκλεισε.. θημηθηκε να βγει ο νεατρενταλ με τη μια...και στο τελος θα του τα παρουν μισοτιμης..μπορει να ειναι και εκεινος που τα εβαζε στο 0.92 και μετα 0.88..πριν λιγο καιρο..απο σεπτεμβριο θα ξυπνησει το χαρτι..

      Διαγραφή
    6. Το πακετακι ειναι μπαμπουλας. Τιποτα περισσοτερο. Καντε οτι του παιρνετε 5000 κομματια να δειτε που θα το παει μετα το χαρτι για να τα φτυσετε.

      Διαγραφή
  57. Προς nick cave καλός ο καλλιτέχνης αλλά ευτυχώς δεν είναι τόσο υπερόπτης όπως εσυ.Απλα υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με το ΧΑΑ πολλά χρόνια και καταλαβαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριοι εγω την χρηματοοικονομικη αναλυση της εταιριας την εκανα ... και μια σωστη αναλυση πρεπει να δειχνει και τον κινδυνο οταν υπαρχει ... οι αποφασεις για το αν αγοραστουν ή θα πουληθουν τα αμαξια δεν ειναι του αναλυτη.

      Διαγραφή
    2. Η ερώτηση έχει τεθεί από παλιά

      -Για ποιόν γράφει ο σχολιαστής?

      Η απάντηση έρχεται επίσης από παλιά

      -Για τους φίλους του.

      Κάπως σαν να μας καλείτε σε μια σύναξη και να μας σερβίρειτε (λαχταριστές) αναλύσεις. Αν ο άλλος έχει ημικρανία από βαρύ κρυολόγημα μπερδεύει την κουλτούρα με την τσιπούρα. Δεν μας αφορά. Ας κάτσει μόνος στην ακρούλα του να φτερνίζεται και να φυσά τις μύξες του. Καλύτερα βέβαια να καθόταν σπίτι του με αντιβίωση αλλά...δικό του πρόβλημα.

      Διαγραφή
    3. Ας κάτσει μόνος στην ακρούλα του να φτερνίζεται και να φυσά τη μύτη του. Θα ήταν καλύτερα γι αυτόν βέβαια να καθόταν σπίτι του με αντιβίωση αλλά...άβυσσος η ψυχή του εγωπαθή μικρόνοα.

      (ο γνωστός δαίμονας της απροσεξίας με έκοψε στο να...)

      Διαγραφή
  59. Κυριε νικ κέηβ εχετε γράψει γεμίσει το μπλογκ μεσχόλια αλλά δεν διάβασα πουθενά επιχείρημα πάνω σε θεμελιώδη στοιχεία. Το μπλογκ του κου Τάκη
    είναι για επενδυτές/κερδοσκόπους που τείνουν να παίρνουν αποφάσεις βασισμένοι σε αυτά, γι'αυτό σας προκαλώ να παραθέσετε έστω ένα τέτοιο επιχείρημα. Θα αναμένουμε όλοι με ενδιαφέρον να μοιραστείτε μαζί μας τις γνώσεις σας.

    Ας κάνω και ένα σχόλιο επι της ουσιας. Σύμφωνα με τον Ν.3461/2006 περι Δημοσίων Προτάσεων, εφόσον η τιμή μετοχής της εξαγοραζόμενης εταιρείας είναι μικρότερη απο το 80%
    του Μ.Ο. της λογιστικής αξίας ανα μετοχή των τελευταίων 2 ετών, τότε ενεργοποιείται η ειδική περίπτωση του νόμου που ορίζει ότι ο Προτείνων πρέπει να
    προτείνει τιμή εξαγοράς που θα προκύψει απο πόρισμα ανεξάρτητου εκτιμητή. Το 80% της
    λογστικής αξίας των 2 τελευταίων ετών για ΠΕΡΣ είναι 1,02 και αν γινόνταν σήμερα η ΔΠ, θα ενέπιπτε στην ειδική περίπτωση και θα συντάσσόταν έκθεση απο ανεξάρτητο
    εκτιμητή. Η ερώτηση του 1 εκατομυρίου είναι το πόσο μπορεί να ευνοήσει ο εκτιμητής τον εξαγοράζοντα εις βάρος της μειοψηφίας. Θεωρώ πως θα είναι απίστευτος εμπαιγμός αν προτείνει τιμή κάτω απο 1,02. Η εταιρεία οπως αναλυτικά παρέθεσε ο κος Τάκης έχει να εμφανίσει ζημιές απο το 2007, παράγει θετικές καθαρές ταμειακές ροές , μειώνει τον δανεισμό της σταδιακά και
    υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη ρευστότητα απο τη περεταίρω μείωση των απαιτήσεων της Σελόντα.

    Εχω το 5% του κεφαλαίου μου στην μετοχή και σκοπεύω να το αυξήσω καθώς μου άποψη είναι ότι σε αυτά τα επίπεδα τιμών το ρίσκο να μας "φάει" ο εκτιμητής
    είναι χαμηλό.

    Προς τους αναγνώστες: πόσο σας εξεπληξαν οι τιμές των ΔΠ του παρελθόντος σε σχέση με αυτά που προσδοκούσατε; Ρωτάω την άποψή σας καθώς πρώτη φορά
    παίρνω θέση εν όψει ΔΠ.

    HALKI7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Καλησπέρα..κύριε Τάκη έκανα το λάθος και μπήκα στο χαρτί μετά από παρότρυνση φίλου γνωστη του χαα και το έχω μετανιώσει ταμαλα...τώρα όμως η μετοχη δεν ανοίγει !! καν μέσα στην ημέρα και είναι αδνατον!! να βγεις πλεον..νόμιζα ότι το χαρτί θα συνεχίσει να κάνει τζίρο αλλά κατέβασε ρολά!εχω 30000 τεμάχια στο 0.85..ευχαρίστως τα δίνω όλα μαζί στην ίδια τιμη,σε εσας(η σε όποιον θέλει) που πιστεύετε τα 2 ευρώ..είναι 15% κέρδος..ποτέ βλέπετε να ξανακάνει τζίρο το χαρτί να βγουν οι εγκλωβισμένοι?ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα 2 ευρώ..είναι 150%!κέρδος..ποτέ βλέπετε να ξανακάνει τζίρο το χαρτί να βγουν οι εγκλωβισμένοι?ευχαριστω

      Διαγραφή
  61. Τα 2/3 του κεφαλαίου μου είναι σε Μυτιληναίο και οπαπ από αρκετα χαμηλότερες τιμές και δεν ασχολουμε..το 1/3 όμως είναι ελευθερο για κινήσεις με ορίζοντα το πολύ μεσοπρόθεσμο..ήδη στον περσεα είμαι από τέλη μαρτιου ,καθαρα μπηκα για την δημοσια προταση,αλλα οπως φαινεται ,αν γινει θα αργησει παρα πολυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστευετε οτι στα 0.8 θα χασετε μακροπροθεσμα?

      Διαγραφή
    2. To inside story επικοινώνησε με εκπρόσωπο του αγοραστή και ρώτησε πότε θα γίνει η δημόσια πρόταση, δεδομένου ότι έχει ήδη επιτευχθεί συμφωνία. Ο εκπρόσωπος απάντησε ότι η δημόσια πρόταση θα κατατεθεί όταν ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές (Επιτροπή Ανταγωνισμού), προσδιορίζοντας κατ΄ εκτίμηση το χρόνο υποβολής της δημόσιας πρότασης μετά από έξι μήνες και με βάση τις τιμές των μετοχών αυτό το διάστημα.
      (απο αρθρο του Χρήστου Ιωάννου, 4/7/2018)
      HALKI7

      Διαγραφή
    3. τις τιμές των μετοχών αυτό το διάστημα.
      HALKI7

      Διαγραφή
    4. (άρθρο του Χ. Ιωάννου στο inside story, 4/7/2018)

      Διαγραφή
  62. Προς peri steri λες για τον Περσέα ότι τον έχεις μεσοπροθεσμα για τον Βαγγέλη συμφωνώ κρατά τον μακροπρόθεσμα για τον ΟΠΑΠ σκέψου αν κερδίζεις δωστον και κοίτα αλλού.γνωμη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κίτσο σ΄αυτό που λέτε,ξέρετε για την αλλαγή στη φορολόγηση του Οπαπ από το 2020?

      Διαγραφή
    2. Διευκρινίζοντας ότι ο Οπαπ στο μέλλον θα φορολογείται στα κέρδη και όχι στο τζίρο.

      Διαγραφή
  63. ισως δεν καταλαβατε καλα..μυτιληναιο και οπαπ εχω απο πολυ χαμηλα και εχω βαλει στοχο το 15 μπροστα και για τις δυο ,και μπορω να περιμενω οσο χρειαστει ανεξαρτητα απο μεταπτωσεις...περσεα εχω στοχο το πολυ μεσοπροθεσμο (6 μηνες το πολυ)μεχρι σεπτεμβριο...εκει ισως λογω αποτελεσματων ,κινησουν παλι το χαρτι και πηδηξουμε απο το παραθυρο..ερχονται και εκλογες και το χαα θα εχει ενδιαφερον και σασπενς και δεν θελω να το χασω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. το χαα θα εχει ενδιαφερον και σασπενς και δεν θελω να το χασω,και μαλιστα με τα χερια δεμενα σε χαρτι πλεον παλι φαντασμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Παιδιά να συμπληρώσω κάτι σε αυτόν που μαλλον διαβάζει και εδώ και έδωσε από το αριστερό στο δεξί χέρι τα 8000 τεμάχια στα χαμηλά πριν λίγο....και 0.1 να φτάσει το χαρτί δεν δίνω ούτε λεπι...ούτε καν στο 0.849999999999 καραγκιοζάκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Αν είναι δυνατόν.Πήρατε περσέα και θέλετε να κονομήσετε σε ένα μήνα.
    Εγω σήμερα ψώνισα στίς εκπτώσεις,λίγα κομμάτια, σιγά σιγά κάτω απο 0.80 αν βρώ τσιμπάω κομμάτια.
    Ο τάκαρος έχει αναλύσει την εταιρεία και δεν γράφει μπούρδες Απλά τον εμπιστεύομαι
    Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Απαντήσεις
    1. Κύριε Βασίλη δεν είναι πολλοί οι όλοι αυτοί ... προκειται για ένα κακομοίρη που γράφει με διάφορα nicknames και φορτώθηκε χαρτιά στο 0.92, εγγραφε στον Capital, γυρολογος ιστολόγιων οπου λέει τον πόνο του και τον καημό του ..μ τώρα φορτώθηκε σε μας ... είναι διασκεδαστικός ο τύπος αν και λίγο εκνευριστικός γιατί λέει τα ίδια και τα ίδια.

      Διαγραφή
  68. εγω περιμενω να δωσει τιμη για τον πατο του περσεα ο ΝΙΚ Ο ΜΗΤΣΟΣ και ο ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ για να φορτωσω περσεα.Αλλα δυστυχωσ ουτε τιμες δινουν ουτε το σαπακι πεφτει.Επισης περιμενω και το αλλο σαπακι τον ΑΔΜΗΕ να παει στο 1.10 τιμη που εδωσε ο ΣΕΡ ΤΑΚΑΡΟΣ για να ξαναφορτωσω .Αλλα φευφ .....με τιποτε δεν πεφτουν τα σαπακια να παρω και εγω μερικα κοματια .οχι ρε για εμενα αλλα να για εκεινη την φουκαριαρα την μανα μου που της εκοψε την συνταξη η κυβερνηση της αριστοδεξιας .Υ.Γ Γιατρε τι εγινε ρε στραβογιαννο βρηκες τον δρομο για να μας γεμισεις με παπαριες το πορταλ .?? Ασε ρε γατακι μας φτανουν ο νικ ο μητσος και τον αβ βασιλοπουλος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. την φουκαριαρα την μανα μου .που θα τις κοψει την συνταξη η αριστεροδεξια κυβερνηση. Υ.Γ1 Γιατρε τι εγινε ρε στραβογιαννο βρηκες τον δρομο και μας γεμισες με παπαριες και δεν μπορουμε να δουμε το σχολιο μας ολοκληρο και γραφουμε με δοσεις???? εεεεεε??? ΥΓ2.ΤΑΚΑΡΕ ΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΠΕΡΣΕΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπαφομέλ Ελλάκτωρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ. 45 εκατομμύρια ζεστό μετρητό έβαλαν τα παιδιά και εσύ περιμένεις πάτους.

      Διαγραφή
    2. ΜΕ ΚΟΛΑΝΤΖΕΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ .ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΚΟΛΑΝΤΖΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΕΡ ΤΑΚΑΡΟΣ

      Διαγραφή
    3. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχα. Ενώ ο Τζιρακιάν είναι σοβαρότατη εταιρία. Πάρω και μια αφιέρωση:

      https://www.youtube.com/watch?v=GGg5fsBlitc

      Διαγραφή
  70. Μιλάμε ότι ολόκληρο το ρίσκο είναι να τα διαγράψει της σελοντα όλα αλλά ακόμα και τότε αν είναι ανταγωνιστική πιστεύω ότι θα βρει το δρόμο της μιλάμε στο κάκιστο σενάριο αλλιώς το πάνω είναι μεγάλο υπάρχει ρίσκο αλλά και προσδοκίες παρά πολλές αμ οι χρηματορροες που της πάμε συμφωνω κύριε Τάκη ως ενήλικες παίρνουμε αυτά που μας αξίζουν.καλα μπάνια συνταξιδιώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ρίσκο είναι μηδαμινό .... δηλαδή θα έρθει ο νέος ιδιοκτήτης της ΣΕΛΟΝΤΑ και θα πάει να την βάλει στον πτωχευτικό κώδικα μην πληρώνοντας τις απαιτήσεις έναντι του Περσέα??

      Διαγραφή
  71. Τάκη και ο ΚΥΡΙΟ στο μουλωχτό 1,29 χωρίς να ανοίξει μύτη... ρεκόρ τουρισμού γαρ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά τα τουριστικά έσοδα είναι αρκετά πιο κάτω από πέρσι φίλε.

      Διαγραφή
  72. ΚΥΡΙΟ το έγραψε το +30%, ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ από κοντά και ΠΡΟΦ μπόμπα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Η απαντηση δεν ειναι δύσκολη κυριε ναντα.δειτε καταρχάς ποτε δημοσιοποίησε το λινκ του Περσέα για ευννοητους λογους. 21 μαρτιου. .Αυτο σημαινει οτι οι αγορές έγιναν νωριτερα...Απο τις 22 φεβρουαριου εως τις 21 Μάρτη η μετοχη κινήθηκε από 1.10 έως 0.9...κάπου ενδιάμεσα ειναι και ο σερ Τάκης ..αυτα αν εχει χαρτιά και δεν κανει παιχνιδι τρίτου ,οπως ο μιταρχης στο καπιταλ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνος σου ρωτάς, μόνος σου απαντάς. Βλαμμένο είσαι βρεεεεε ??? δεν έχεις καταλάβει ότι σε προδίδει ο γραφικός σου χαρακτήρας και οι τόνοι σου ??

      ΛΟΙΠΟΝ πιτσιρίκο GAME OVER αύριο με τη λήξη της συνεδρίασης σβήνω όλα τα σχόλια σου. Στο ιστολόγιο του Τάκαρου δεν ξαναγράφεις ... μόλις γράφεις θα σε σβήνω ... όπως σε μπάναραν στον Capital με όλα σου τα νικ το ίδιο θα γίνει και εδώ .... μετά απο 10 χρόνια στο διαδίκτυο βρέθηκε ο τέλειος βλάκας που θα διαγράφω σχόλια του και η παρουσία του είναι για εμένα μη ουσιαστική και εποικοδομητική.

      Διαγραφή
    2. μετά απο 10 χρόνια στο διαδίκτυο βρέθηκε ο τέλειος βλάκας που θα διαγράφω σχόλια του και η παρουσία του είναι για εμένα μη ουσιαστική και εποικοδομητική.

      Διαγραφή
  74. Εγω παντως φιλε Nick Cave που ειμαι στην σγορα σπο το 1990 σου λεω οτι οι οι αγορες μετοχων ειναι για μεγαλα παιδια. Αγοραζεις και πουλας τηρωντας καποιους κανονες. Κατα τη γνωμη μου ενα μικρο κομματι του χαρτοφυλακιου σου στον Περσεα θα αξιζε το ρισκο του. Εστω και μονο απο τα θεμελιωδη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Εγω παντως φιλε που ειμσι στην αγορα απο το 1992 στο χαρτοφυλσκιο μου 1500 κομματια τα εχω απο το 0.70. Εστω και απο τα θεμελιωδη του αξιζει να παρεις το ρισκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Γρηγόρη μην απαντάτε στο παιδαρέλι ... σας παρακαλώ είναι μπαχαλάκιας τον έχουν διαγράψει απο παντού ... μου έχουν ζητήσει την IP του για να υποστεί τις συνέπειες των πράξεων του ... μην ασχολείστε μαζί του. Θα πέφτει η διαγραφή σύννεφο και το αυτό συμβουλεύω άπαντες ...

      Διαγραφή
  76. Γράφω πρώτη φορά εδώ. Απορώ με την ανεκτική στάση του Τάκη απέναντι σε χυδαιότητες. Στα 29 χρόνια που έχω στην αγορά έμαθα να εκτιμώ τις απόψεις ανθρώπων που ασχολούνται ενεργά και με σοβαρό προσωπικό κόπο, δίνοντας το στίγμα τους ιδιαίτερα με επαρκείς αναλύσεις οικονομικών μεγεθών εισηγμένων εταιρειών. Τα σέβη μου στον ιδιοκτήτη της σελίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Δίπλα σε σοβαρές τοποθετήσεις (π.χ. Μυτίλ, Τενεργ, Γριβ) απαραίτητο θεωρώ πως πρέπει να κατέχω και μία μικρή θέση σε μία με καλά στοιχεία (π.χ. Περσέας), όπως θα μπορούσα και σε άλλα αξιόλογα μικρά. Την απόδοση μακροπρόθεσμα την περιμένω από τις μεγάλες θέσεις. Σε τελευταία ανάλυση ο καθένας τα χρήματα του επενδύει, από αυτά κερδίζει ή χάνει και σε αυτό κανένας δεν του φταίει. Μόνοι και αποκλειστικά υπεύθυνοι είμαστε οι ίδιοι, ακόμη και αν γνωρίζουμε πως "παίζουμε" με σημαδεμένη τράπουλα. Οι νέοι προσήλυτοι στο ΧΑΑ πάντα πιστεύανε πως υπήρχε ευθύνη άλλων τρίτων, είτε λέγεται κράτος, κυβέρνηση, επιτροπή κεφαλαιαγοράς, ΜΜΕ, ο κ. Τάκης κλπ. Οι ίδιοι ... ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Αντωνη μην γράφετε εδώ ... έχουν γεμισει οι σχολιασμοί και δεν βγαινουν ολα τα σχόλια.

      Διαγραφή
  78. υψηλότερες τιμες το τελευταια εφταμηνο ,η προσφορα που βγαινει στον Περσέα ειναι υπερβολικά μεγαλη. . Εδω χαρτια με διασπορά 50 και 60% και προσφορα βγαινει λιγότερη και με τα, ζορι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΙΚΟ ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ .ΞΕΦΟΡΤΩΣΟΥ ΟΤΙ ΠΕΡΣΕΑ ΕΧΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΕΙΣ

      Διαγραφή
    2. και εγώ ξεφορτώνω όσο όσο και τα βάζω σε τρεχούμενο λογαριασμό ...

      Διαγραφή
  79. Picarel εγω αγόρασα πολλά κομμάτια στα 1,14 και δεν έχω ξεφορτωθεί ούτε τα μισά. Αχ πόσο δίκιο είχε αυτός ο νικ κέηβ, ν'αγιάσει το στόμα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Άντε αγόρια μου ξεφορτωστετα στην Κεφαλά μας και χαμηλότερα ναναι καλλητερα πόσο δίκιο ειχε ο γκουρού nick cave κουκουρούκου για σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Προς Αντωνη π πως λέμε γάργαρο νερό τρεχούμενο λογαριασμό στο χωριό μου λέγανε το γουρούνι το τραβάνε από το σκατό αλλά αυτό εκεί τι να ειπη κανείς για το μυαλό της αληνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ρε παιδια ο Σερ Τακης εχει μιλησει.Το χαρτι δεν το αφηνουν κατω απο 0.7. Σημερα στο +11 βγηκσν πολλα κομματια. Οποτε οποιος μπορει ας εκμεταλευτει τη διαδρομη 0.75-0.83

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά τα κομμάτια ... με αυτά ψαρώνει ο γκουρού του Περσέα και φαντάζεται καράβια φορτωμένα.

      Επικεντρωνόμαστε στο εξάμηνο και στη Δ.Π. ... τα υπόλοιπα είναι μπαρούφες.

      Διαγραφή
    2. Σερ Τακη θελω να πω οτι το χαρτι ειναι καραμαζεμενο. Στο 0.88 βγηκαν 20.000 κομματια για πωληση αλλα εκει δεν αγοραζουν. Αυριο μπορει να δουμε το χαρτι παλι στο 0.8 αλλα εκει και κατω δυσκολα θα βγει προσφορα. Ειπαμε ειναι για μεγαλα παιδια η αγορα μας.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Γρηγόρη σας παρακαλώ μην διαβάζετε τόσο πολύ γκουρού του Περσέα. Ο άνθρωπος μου κατσικώθηκε εδώ μέσα για να βγάλει καμιά καλή ψαριά .... αλλά κάτι τέτοιους τους έχει ένας Τάκαρος για breakfast.
      Δηλαδή τι θέλετε να κάνουν πλησίον του 1 ευρώ ή και λίγο ψηλότερα? Να μην πουλήσουν? Αφού υπόκειται Δ.Π. και η φαβορί τιμή είναι 1.1 με 1.2 ή κάπου εκεί γύρω.

      Διαγραφή
    4. Δηλαδη ΣΕΡ ΤΑΚΗ ,εσεις μπηκατε στο χαρτι για μια τοσο μικρη αποδοση?? Προσωπικα κατω απο ΔΙΦΡΑΓΚΟ δεν δινω ουτε τροφη για τα ψαρακι στην γυαλα.Στοχος για εμενα ειναι το ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ. Παρεπιπτοντος γνωριζετε,εσεις η καποιος αλλος τι γινετε σε περιπτωση που καποιος αρνηθει την δημοσια προταση και κρατησει τις μετοχες του??

      Διαγραφή
    5. Κύριοι ... απαντώ και στον Μάρκο Πόλο απο κάτω.
      Τα βήματα ένα ένα ... να βοηθήσω.

      Βήμα 1 ... να μην χάνεις όταν επενδύεις
      Βήμα 2 .... σας εξηγώ το γιατί κάποιος που δεν έχει Inside info και έχει κέρδη αγορασμένος στα χαμηλά ή ήταν καραεγκλωβισμενος στο χαρτι ότι είναι λογικό στο 1 να χώσει ειδικα όταν η ΔΠ αργεί.
      Βήμα 3 .... Και ποιος σας είπε ότι η Αμέρα θέλει ντε και καλά το 100%? Και ποιος σας είπε ότι αν γίνει ΔΠ στα 1,1 ας πούμε ότι ο Κυριακού θα δώσει.

      Βήμα 4 και σημαντικότερο ... να δούμε τα νούμερα του 6μήνου

      Διαγραφή
  83. Πως βγαινει η τιμη αυτη ?Πολλη χαμηλη για τον Κυριάκου που δεν νομιζω καν να τη συζητήσει. . Δημοσια προταση τον συμφέρει να αποδεχθεί αρχες του 2019,γιατι το οικονομικα στοιχεια του 2018 θα ανεβάσουν την αξια της εταιριας αρκετα. ..Αυτο απο μεσα απο την εταιρια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Μην συνεχίζετε κύριοι να γράφετε σε αυτό το thread έχει ξεπεράσει τα 200 σχόλια και τα τρώει τα σχόλια ... δεν τα εμφανίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂