Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

ΔΕΗ


Σε αυτό το thread θα γίνονται συζητήσεις και σχόλια που αφορούν αποκλειστικά και μόνο την εταιρεία ΔΕΗ. Σεβαστείτε τον κανόνα ....


Μετοχή που υπόσχεται υψηλότατες αποδόσεις ... αλλά όχι με Τσιπροκαμμένους στη διακυβέρνηση της χώρας. Με αυτούς η ΔΕΗ όλο θα μικραίνει και θα ευτελίζεται η αξία της.
Αλήθειες
1) ΔΕΗ κρίση ρευστότητας.
2) ΔΕΗ εταιρεία του κώλου, όπου συνδικαλισταράδες τύπου Φωτόπουλου το έχουν κάνει λαμπόγιαλο το μαγαζάκι.
3) ΔΕΗ εταιρεία τάχα μου κοινωνικών συμφερόντων, όπου κοινωνικά συμφέροντα σημαίνουν ότι αυτός που δεν έχει λεφτά μπορεί να καίει όσο ρεύμα γουστάρει, αλλά να πληρώνει μόνο 50 ευρώ και να συνεχίζει να καίει όσο ρεύμα γουστάρει. Τώρα κάτι δημόσιες υπηρεσίες τι πληρώνουν και αν πληρώνουν μόνο η ΔΕΗ και το κωλοκράτος μας το ξέρει.
4) ΔΕΗ εταιρεία μηχανή είσπραξης δημοτικών τελών του κρατικού κωλοκάναλου που το βλέπει μόνο το 2% των χαζοελλήνων.
5) ΔΕΗ εταιρεία του κώλου που οι Τσιπροκαμμένοι την σπάνε σε κομματάκια και διαμοιράζουν τα ιμάτια της (λιγνίτες, πελάτες ...) αντί να την αναπτύξουν και να την εκσυγχρονίσουν.

Γιαυτό και η τιμή μένει κολλημένη στα χαμηλά.

Όμως .... ακόμη και μετά την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ τα ίδια κεφάλαια της ΔΕΗ παραμένουν περισσότερα απο 5 δις ευρώ ήτοι 21,5 ευρώ ανά μετοχή .... με τη τιμή στο ταμπλό στα 2 ευρώ η ΔΕΗ διαπραγματεύεται στο 9% της καθαρής της θέσης. Αυτό συμβαίνει μόνο για εταιρείες που είναι σε καθεστώς χρεοκοπίας.

Τσ συνολικά δάνεια της ΔΕΗ ανέρχονται σε 4,6 δις και στο ταμείο υπάρχουν μόλις 318 εκατ. ευρώ. Οι συνολικές απαιτήσεις της ΔΕΗ έχουν ανέλθει σε 1,872 δις ευρώ ... η ταχύτητα κυκλοφορίας είσπραξης των απαιτήσεων βρίσκεται στις 130 ημέρες από 70 ημέρες που βρισκόταν έως και το 2010. Έχουν μετατρέψει τη ΔΕΗ σε μηχανισμό κοινωνικής πρόνοιας, είσπραξης δημοτικών τελών, τελών ΕΡΤ μέχρι και φόρους εισέπρατταν παλαιότερα μέσω της ΔΕΗ. Το μαγαζάκι έχει γυρίσει σε ζημιογόνες χρήσεις .... τα έτη 2011,2013, 2015 βγάζει ζημιές, ενώ το 2012,2014 και 2016 έβγαλε πενιχρά κέρδη της τάξης των 0,2 με 0,4 ευρώ ανά μετοχή. Για το 2017 θα εμφανίσει κέρδη εξαιτίας της απόσχισης του ΑΔΜΗΕ όπου είχε λογιστικό κέρδος απο την πώληση του.

Η ευκαιρία δείχνει μεγάλη, αρκεί να αλλάξει η κακοδιαχείριση.
Έρχεται η ώρα της - ή αναπόφευκτα θα πτωχεύσει.
Παραμένω σταθερός στις απόψεις μου ... αγορές αργά, σταθερά και σε μηνιαία βάση, με βάθος 2 ετών. Μέχρι να έρθει ο Μητσοτάκης η συνολική θέση που θα έχω στη ΔΕΗ θα είναι 10% με 20% της συνολικής θέσης που θα ανοίξω στη ΔΕΗ αν τελικά πεισθώ.
Μέχρι τότε μη μου τους κύκλους τάραττε .... ούτε που ανοίγω να διαβάσω Ισολογισμούς της, συνεπώς μην με ζαλίζετε με τη ΔΕΗ!!!
 

216 σχόλια:

  1. Σε αυτό το thread θα γίνονται συζητήσεις και σχόλια που αφορούν αποκλειστικά και μόνο την εταιρεία ΔΕΗ. Σεβαστείτε τον κανόνα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μορφονιε μου ευχαριστω για το thread της ΔΕΗ. Εδω θα δωσουμε την αργη μαχη της ανοδου. Με οδηγο τον ΚΟΛΟΣΣΟ και βασικη μετοχη στο MARGINαρισμενο χαρτοφυλακιο μας θα σηκωσουμε απο την αγορα ολα τα σαπιοχαρτα και τις τρυπιες τραπεζες. Εδω θα γινει η μεγαλυτερα ολων των μαχων, οταν πλεον στα 12 ευρω θα μας λενε βαστατε ερχονται τα 24 !!! Παμε ολοι μαζι δυνατα να πεταξουμε αργα αργα τον χαρταετο προτου μας τσακιστει πανω στα βραχια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελπιζω να ειναι σημαδιακη η χρονια φετος με το ανοιγμα του thread απο τον Τακαρο και να ξεκινησει την ανοδικη της πορεια προς τα υψηλα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή χρονιά σε όλους, χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και ιδιαίτερα στον καλό χρήστη-φίλο (Butcher)

    Κύριε Τάκη νομίζω ότι στις αλήθειες-κινδύνους της ΔΕΗ θα πρέπει να συμπεριλάβετε και μια ακόμα

    6) ΔΕΗ ωρολογιακή βόμβα σε περίπτωση που το κράτος σταματήσει τα επιχορηγεί το ταμείο ασφάλισης προσωπικού καθώς είναι άγνωστο εάν κληθεί η επιχείρηση (σαν εργοδότης) να τις καταβάλει η ίδια σε περίπτωση διακοπής τους

    Δεν είναι νομίζω το πιθανότερο ενδεχόμενο , πρέπει όμως να το συμπεριλαμβάνουμε στους κινδύνους καθώς στο παρελθόν για το θέμα έχουν καταθέσει απόψεις σημαντικά πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ αυτών και ο Κυριάκος.

    "Μητσοτάκης: Θα μπορούσε να μειωθεί η κρατική επιχορήγηση στο ασφαλιστικό ταμείο της ΔΕΗ"

    https://energypress.gr/news/mitsotakis-tha-mporoyse-na-meiothei-i-kratiki-epihorigisi-sto-asfalistiko-tameio-tis-dei

    "Απάντηση στη ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ Του Στέφανου Μάνου"

    http://www.capital.gr/arthra/3034964/apantisi-sti-genop-dei

    Γενικότερα πάντως προσωπικά κρατώ μικρό καλάθι έχοντας κατά νου τη ρήση του δάσκαλου "ευκαιρία που την βλέπουν όλοι δεν είναι ευκαιρία". Έχω μάλιστα κατά νου εάν ευλογηθούμε να ζήσουμε ένα ακόμα January effect να αποεπενδυθώ από την εταιρεία καθώς δεν αισθάνομαι άνετα διαβάζοντας τα αποτελέσματα της (ζημιές εάν αφαιρέσουμε τον αντιλογισμό προβλέψεων € 105,5 εκατ. το γ΄ τρίμηνο του 2017)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Hippy όλοι βλέπουν ευκαιρία την ΔΕΗ εδώ γύρω. Στα 1.3€ αν πάει θα είναι όλοι χεσμένοι και θα πετάνε τα χαρτιά τους από τα παραθύρια. Εκεί θα τους περιμένουμε εμείς. Προφανώς και είναι προσωπική μου άποψη αυτή.

      Διαγραφή
    2. Στα 2,10 ευρώ/μετοχή έφυγαν τα μισά ΔΕΗ με ένα καλούτσικο κέρδος. Έχω κατά νου επένδυση σε ότι αξίζει στη ζωή. Ένα δώρο στην κυρά κι ένα τραπέζι για δύο. Μια χαρά.


      Διαγραφή
  5. κύριε Δάρειε η δεη έχει χωνέψει τα κακά νέα.Αν την δείτε στα 1.30 θα είναι επακόλουθο κάποιου γενικευμένου sell off στο χρηματιστήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι monsieur να έχετε εσείς δίκαιο.

      Διαγραφή
    2. Επειδή μου αρέσουν οι προκλήσεις .... η ΔΕΗ μπορεί να πάει 1,3 (αν σπάσουν τα 1,7) αλλά μαζί της θα ακολουθήσει και ο ΑΔΜΗΕ!!!

      Διαγραφή
    3. Αποκλείεται...ο ΑΔΜΗΕ είναι σαν "μετοχικό" ΟΜΟΛΟΓΟ...Η μοίρα του είναι κεφαλαιοποίηση 1,0-1,3 δις (δλδ 2,3-2,8/μετοχή max) και μερισματική απόδοση 3-5%. Αγαπώ την αγορά, δηλώνω (και είμαι) αλληλέγγυος με τους συναδέλφους επενδυτές πρώτα απ΄όλα, ΔΕΝ θέλω να πάει η ΔΕΗ 1,30 (ούτε πιστεύω πως θα πάει). Απλά εγώ προτιμώ το ταξίδι (που όλοι ελπίζουμε) στα ΚΥΘΗΡΑ να το κάνω με άλλο πλοίο.

      Διαγραφή
    4. Ο ΑΔΜΗΕ είναι ΔΙΟΔΙΑ. Δεν έχει πια καμιά μα καμιά σχέση με την ΔΕΗ (ή σωστότερα από το 2020 και μετά θα έχει ακριβώς τόση όσο και με τους υπόλοιπους προμηθευτές ρεύματος συνολικά PROTERGIA, ELPEDISON etc). Συνηθίσαμε να τον βλέπουμε πακκέτο με τη μαμά του, σιγά σιγά θα ξεσυνηθίσουμε.

      Διαγραφή
    5. Ας είχαμε μπροστά μας κύριε hippy ένα 2010 και την πτώχευση της Ελλάδος με τους Βαρουφάκιδες που θα ακολουθούσαν και θα βλέπατε που θα πήγαινε ο ΑΔΜΗΕ. Όχι επειδή πέρασαν τα δύσκολα βάζουμε ένα αποκλείεται.

      Να σας το πω αλλιώς ... για φανταστείτε να αρχίσει να πουλάει το Silchester (για τους δικούς του λόγους) τότε εσείς τι λέτε θα του τα πάρουν τα κομμάτια στα 2 ευρώ??
      Το ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ δεν υπάρχει στις χρηματαγορές.
      Εδώ πήγε η φουσκάρα το bitcoin στα ύψη ..... άρα τα πάντα γίνονται.

      Διαγραφή
    6. Στο μαγαζί ο σώφρων, ο διαβασμένος κερδοσκόπος-επενδυτής παίζει όταν οι πιθανότητες είναι υπέρ του. Τώρα είναι.

      Αυτά τα "ποτέ μη λες ποτέ" κι άλλες γενικολογίες δεν με αφορούν. Μετά τα ομόλογα οι πιθανότητες είναι υπέρ του σεναρίου "αγοράζω ελλάδα". Τι? ΟΤΕ κι ας είναι ακριβότερος απ΄τα περισσότερα ευρωπαικά telecoms, ΕΛΠΕ, ΦΟΛΙ κι υποδομές όπως ΑΔΜΗΕ, νερά. Το Silchester τον πίνει κανονικά, πικρόν κι αλύγιστον. Τώρα στο Grek-in που κάτι κουνιέται θα γράψει ζημιές και θα φύγει? Δεν μου φαίνεται λογικό.

      Διαγραφή
    7. Να ρευστοποιήσει ΑΔΜΗΕ και να αγοράσει και άλλο ΔΕΗ??
      Αυτό δεν είναι λογικό??

      Διαγραφή
    8. Κατ΄αρχήν για να βάζουμε τα πράγματα στη σωστή σειρά η παλιά ΔΕΗ του Silchester σήμερα αξίζει περίπου 4,20 δλδ όσο η μαμά + πρώην θυγατέρα μαζί και βρίσκεται 50% ψηλότερα απ΄τα χαμηλά έτους.

      Δεν ξέρω εάν είναι λογικό να κάνουν αυτό που ΔΕΝ κάνετε εδώ και τώρα εσείς (όλα μέσα) ή εγώ. Δεν έχω άποψη, μου φαίνεται φρονιμότερο να συνεχίσουν ως έχουν, 50-50. Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι ο ΑΔΜΗΕ έχει κάπως χαρακτηρισικά στοιχήματος καθώς δεν υπάρχουν αρκετά στατιστικά στοιχεία, πιθανολογώ όμως ένα Ρ/Ε = 20-25. Τι στην ευχή, δίκτυα έχει, απειροελάχιστος κίνδυνος.

      Διαγραφή
    9. Τελικα κυριε hippy ενας παλαιος μετοχος της ΔΕΗ που εχει δηλαδη και ΑΔΜΗΕ (οπως εγραψα και ανωθεν) το σωφρον ηταν να ρευστοποιησει ΑΔΜΗΕ και να γυρισει τα κομματια σε ΔΕΗ. Και αυτο θα συνεχιστει ... θα δουμε εως ποτε.

      Διαγραφή
    10. Σωστός...για έναν που ήταν παλαιός μέτοχος της ΔΕΗ, πριν την απόσχιση ΑΔΜΗΕ.

      Το καλοκαίρι στο μπλογκ του Μιχάλη στην "ελεύθερη γνώμη" όταν ήταν να μπει το ζευγάρι κάναμε πολύ συζήτηση πια εκ των δύο μετοχών θα είχε καλύτερη εξέλιξη. Εγώ μάντεψα σωστά, η ΔΕΗ, αιτιολόγησα επ΄αυτού και το ποντάρισα μάλιστα. Αργότερα όταν ξεκίνησε η πτώση όπως έγραψα εδώ σε σας πούλησα τα μισά κάνοντας stop loss στο -10%. Αυτή είναι ΠΑΓΙΑ επενδυτική πολιτική μου, ΔΕΝ με έχει προδώσει στη σούμα στην κάτω κάτω γραμμή. Έκτοτε συνεχίζω με το υπόλοιπο 50% της επιθυμητής θέσης. Οι υπόλοιποι (κι εσείς ανάμεσα τους) τι τμήμα της επιθυμητής θέσης αγοράσατε μέχρι χθες με τις τμηματικές αγορές?

      Τα ρευστά μας δεν είναι άπειρα, είναι περιορισμένα. Εάν συνεπώς κάποιος πούλησε το Φθινόπωρο ΔΕΗ και σεντούκιασε το χρήμα σήμερα έχει διαφυγόντα κέρδη, αισθάνεται και είναι χαμένος. Εάν αγόρασε ΠΛΑΚΡ, ΦΛΕΞΟ, ΓΡΙΒ ή Παπουτσάνη αισθάνεται λιγότερο χαμένος. Εάν αγόρασε ΙΝΚΑΤ, ΚΟΥΕΣ, ΙΚΤΙΝΟ αισθάνεται και είναι δικαιωμένος.

      Ο ΑΔΜΗΕ όπως έγραψα είναι άλλη περίπτωση εταιρείας. Είναι διόδια που τα πληρώνουν όλοι ανεξαιρέτως. Ο Βαγγέλης, ο Παναγιωτάκης, ο Βαρδής και όλοι οι υπόλοιποι. Είναι ομόλογο με απόδοση περίπου 3% κι αντικαθιστά την προθεσμιακή. Για όποιον βέβαια αισθάνεται την ανάγκη να έχει μια θέση μηδενικού ρίσκου.

      Διαγραφή
    11. Πάντως, δόξα τω Μαμμωνά, για μια ακόμη φορά το επενδυτικό μας ένστικτο δεν μας πρόδωσε. Όλης σχεδόν της ομάδας του μπλογκ. Αγαπάμε την αγορά και μας το ανταποδίσει.

      Διαγραφή
    12. εαν αληθεύει αυτό Κύριε Τάκη που ανέβηκε σε αυτό το site τοτε συγχαρητήρια .Το είχατε προβλέψει......"Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, το αγγλικό Fund silchester το οποίο είχε θέση στην ΔΕΗ, το τελευταίο διάστημα μετέτρεψε τις μετοχές του ΑΔΜΗΕ σε ΔΕΗ, με αποτέλεσμα οι αγοραστές να είναι ισχυροί στον τίτλο." .......http://www.newmoney.gr/insider/346425-to-silchester-piso-apo-tis-agores-stin-dei

      Διαγραφή
  6. Καλή χρονιά σε όλους.Είχα αγοράσει ΑΔΜΗΕ πριν λίγο καιρό στο 1,87 πιστεύοντας λανθασμένα ότι θα κινείται 1,80 με 2,40 ανεξάρτητα από τη ΔΕΗ.Πούλησα πριν λίγες μέρες κάτω από τα 2.00 ευρώ.Το σκεπτικό της ανεξάρτητης από την ΔΕΗ κίνησης είναι λάθος αυτή τη περίοδο λόγω των μετοχών που έχουν οι παλιοί μέτοχοι και στις δύο εταιρείες.Θα συμφωνήσω με τον κύριο Τάκη,χρειάζεται ικανό χρονικό διάστημα για την ανεξάρτητη κίνηση των δύο εταιρειών. ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Τάκη το φθινόπωρο του 2018, σε 10 μήνες δηλαδή έχουμε εκλογές.
    Η ΔΕΗ πίσω δεν ξαναγυρνάει.
    Σας παρακαλώ κρατήστε το και δώστε μας τα φώτα σας για σωστή επενδυτική στρατηγική με βάσει αυτό.

    Εξωγήινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χειρότερο σενάριο για τη ΔΕΗ είναι η απραξία. Δηλαδή να μην γίνεται τίποτα. Ούτε να εξυγιαίνετε, ούτε να πουλάει περιουσιακά στοιχεία και να συνεχίζει να δουλεύει η εταιρεία έτσι όπως δουλεύει. Τότε η τιμή στόχος είναι μηδέν.

      Το καλύτερο σενάριο είναι να εξυγιανθεί και να δουλεύει σωστά. Τότε η τιμή της μετοχής θα πάει στην καθαρή της θέση (και ακόμη παραπάνω) και η τιμή θα είναι διατηρήσιμη.

      Το σενάριο να πουλάει τα περιουσιακά της στοιχεία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΟ. Αρκεί να γίνουν τα πάντα γρήγορα. Ό,τι πουλάει δεν είναι δυνατόν να το πουλάει κάτω απο όσο κοστολογηθεί στις λογιστικές της καταστάσεις. Φαντάζομαι αντιλαμβάνεστε το γιατί.
      Αν λοιπόν ξημέρωνε αύριο και η ΔΕΗ είχε πουλήσει όλα τα περιουσιακά της στοιχεία, τότε θα κάλυπτε όλες τις υποχρεώσεις της και θα περίσσευαν τουλάχιστον 5 δις ευρώ.
      Άρα το ρίσκο μηδέν, πολύ περισσότερο όταν ακολουθεί ο Μητσοτάκης. Η απραξία μας φοβίζει και τίποτα άλλο .... απλά η τιμή της μετοχής δεν θα είναι διατηρήσιμη και δεν θα προσεγγίσει τα ίδια κεφάλαια. Θα φτάσει όμως στο ήμισυ τους σίγουρα.
      Αν πράγματι έρχεται ο Μητσοτάκης τον Οκτώβριο του 2018 τότε όλα θα γίνουν πιο γρήγορα και θα συμφωνήσω μαζί σας και η τιμή δεν θα κοιτάξει πίσω .... όπως συνέβηκε και όταν ήρθε ο Σαμαράς και η τιμή έφτασε απνευστί στα 12 μέχρι να ανακοπεί η πορεία της με την έλευση των ΒαρουφοΤσιπροκαμένων.

      Διαγραφή
    2. Προς το παρόν θέλω να ξεπεράσει τα 2,5 με 2,6 .... κατόπιν θα γίνω πιο επιθετικός στις αγορές μου.

      Διαγραφή
  8. Μας τα χάλασε η ΔΕΗ. Εμείς περιμένουμε να χτίσουμε θέση και αυτή ξέφυγε. Και το κυριότερο είναι ότι κινδυνεύει να γίνει και bull trap.
    ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεη... από τις καλύτερες επιλογές του 2017. Μιας και οι πολλοί ξεχνάνε ότι ως "επιστροφή κεφαλαίου" οι μέτοχοι πήραν τον ΑΔΜΗΕ. Οπότε το ορθόν θα ήταν να υπολογίζεται αθροιστικά στις ετήσιες αποδόσεις. Αν μάλιστα κάποιος ακολούθησε από το Αύγουστο του 2016 που με πολλά σχόλια εδώ αναπτύξαμε τις απόψεις μας για το θέμα αδμηε σίγουρα θα έγραφε και αποδόσεις 3ψήφιες.

    Τώρα τέλειωσε το '17 πάμε στο 2018... Καταρχάς πλέον θα αναφέρομαι στη δεη ξεχωριστά από τον αδμηε. Φέτος λοιπόν έχουμε τη μεγάλη αύξηση στις δημοπρασίες ΝΟΜΕ. Σημαντικό "τεστ" για να δούμε τη ΔΕΗ χωρίς τους λιγνίτες που είναι να πωληθούν. Σημαντικό και για το σύστημα στο να δούμε πως θα ανταποκριθεί σε συνθήκες αιχμής χωρίς αυτές τις ποσότητες. Γιατί τα ΝΟΜΕ θυμίζω δεν απαγορεύονται να γίνουν εξαγωγή –εφόσον λειτουργούν οι διασυνδέσεις βέβαια- οπότε δεν θα πρέπει να τα λαμβάνουμε 100% ως διαθέσιμα όπως γινόταν με τη ΔΕΗ.

    Οι πωλήσεις αυτές –των ΝΟΜΕ- αναμένεται να επιφέρει πλήγμα στα κέρδη της εταιρίας. Μετρήσιμο αναλογικά με το ισχύον πλήγμα ΝΟΜΕ.

    Ως θετικό είναι η εκτιμώμενη κατά 25% μειωμένη εισφορά στη χρέωση προμηθευτή. Υπολογίζω πρόχειρα ότι το όφελος ( 60εκατ.) από εδώ θα αντισταθμίσει τις απώλειες επιπλέον ΝΟΜΕ.

    Επίσης φέτος η μητρική θα πρέπει να πληρώσει φόρους για την πώληση ΑΔΜΗΕ σε τιμή μεγαλύτερη από αυτή που τον είχε στις λογιστικές της καταστάσεις. Μετρήσιμο και αυτό, αλλά μη σας ανησυχεί έχει προβλεφθεί αυτό το ποσό από αλλού ( ΥκΩ που θα εισπράξει από το πλεόνασμα του Δεκεμβρίου )

    Επομένως με μια πρόχειρη πρώτη ματιά ίσα βάρκα ίσα πανιά. Σημαντικό λοιπόν στοιχείο της χρονιάς θα είναι η ικανότητα της Εταιρίας να εισπράττει. Υπάρχουν ενδείξεις ότι το χειρότερο σημείο σε αυτό το τομέα το είδαμε. Οπότε αναμένω επιβεβαίωση με τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.

    Στα λιγνιτικά που προσφέρονται για πώληση ΔΕΝ αναμένω τίποτα για φέτος. Στην καλύτερη των περιπτώσεων να ξεκινήσει ο διαγωνισμός προς το 3ο τρίμηνο. Με αργούς ρυθμούς.

    Άρα τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο δεν αναμένω συγκινήσεις. Δηλαδή θα κινηθεί ανάλογα με την υπόλοιπη αγορά. Θυμίζω πέρυσι η άνοδος ήταν λόγω της αποκοπής και έφτασε μέχρι περίπου την ονομαστική τιμή της εταιρίας. Αν δε κάνω λάθος σήμερα είναι κοντά στα 2,5 με την ονομαστική του αδμηε στα 2,12. Αναμένω λοιπόν μετά τα όποια ψηλά κάνει το αμέσως επόμενο διάστημα να κινηθεί ίσως και χαμηλότερες τιμές απο το πρόσφατο 1,75 με αφορμή Νομε + νεα απο λιγνιτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Lorac ξέρετε ότι σας θεωρώ τον πιο διαβασμένο χρήστη στην ενέργεια. Αλλά κι εγώ θέλω να γίνω τέτοιος. Μου έκανε εντύπωση η πρόταση "τα ΝΟΜΕ θυμίζω δεν απαγορεύονται να γίνουν εξαγωγή –εφόσον λειτουργούν οι διασυνδέσεις βέβαια- οπότε δεν θα πρέπει να τα λαμβάνουμε 100% ως διαθέσιμα όπως γινόταν με τη ΔΕΗ". Δλδ τι εννοείτε, η ΔΕΗ θα παράγει και πουλά κοΝΟΜΕ στους ιδιώτες που θα τα εξάγουν (ίσως) ακριβότερα? Όταν με το καλό μειωθεί το μερίδιο της στην κατανάλωση στο 50% το 2020 όπως επιθυμεί η ΕΕ θα εξακολουθεί να έχει δεσμεύσεις-αγκυλώσεις προς τους ιδιώτες?

      Μπορείτε να μου ποστάρετε τα σχετικά links ώστε να τα μελετήσω με την ησυχία μου?

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα κ.Hippy Διάβασα και τα σχόλια σας αυτές τις ημέρες. Εξαιρετικά!! Ας έχουμε μια ανάλογη χρονιά και φέτος, με υγεία πάνω απ' όλα.

      Αυτό που γράφω δεν είναι τί ΘΑ γίνει, αλλά αυτό που γίνεται τώρα! Δηλαδή δεν υπήρχε νομικός περιορισμός στο τί θα κάνει κάποιος trader με τα ΝΟΜΕ που αγόραζε. Στην οικεία δημοσιογραφία αναφέρετε ότι σε περιπτώσεις -αρκετές- το 80% των ποσοτήτων έφευγε ως εξαγωγή, αντί να διατίθεται στην ελληνική αγορά.
      Για παράδειγμα..
      http://www.dimokratiki.gr/20-10-2017/plironoume-chrysafi-revma-gia-na-miononte-times-sti-voulgaria/


      Η ΡΑΕ με βάση και εισηγήσεις ΛΑΓΗΕ ορίζει ανά έτος τις ποσότητες προθεσμιακών προϊόντων και συμπληρώνει τις ποσότητες αυτές ανάλογα του πόσο υπολείπεται από τα ποσοστά που πρέπει να απολέσει η ΔΕΗ.
      Επομένως όταν η δημοπρατούμενη ενέργεια δεν μειώσει ως όφειλε το ετήσιο ποσοστό της ΔΕΗ στην εμπορία, με τη μορφή ανατροφοδοτούμενης απώλειας υποχρεούται η ΡΑΕ σε επιπλέον δημοπρασίες προϊόντων ΝΟΜΕ.
      Οι εξαγωγές αυτές φυσικά προβλημάτισαν ιδιαίτερα προς το τέλος του 2017 με αποτέλεσμα να εκδοθεί απόφαση που αφορά το 2018 κυρίως για περιορισμό εξαγωγών. Πλέον υποχρεούται ο αγοραστής να διαθέσει συγκεκριμένα ποσοστά από τα ΝΟΜΕ που αγοράζει στην εσωτερική αγορά.

      http://www.lagie.gr/fileadmin/groups/EDRETH/Manuals/2017.10.17_FEK.3659_RAE.850_Tropopoiiseis_KSDPPIE.pdf

      Για το πρώτο εξάμηνο του 2018 και για λόγους σταδιακής
      προσαρμογής, η Διοικητικά Οριζόμενη Τιμή Ελάχιστου Ποσοστού Χρήσης Κατανεμηθεισών Ποσοτήτων Προθεσμιακών Προϊόντων ορίζεται ίση με 50%. Αντίστοιχα για το δεύτερο εξάμηνο του 2018 ορίζεται ίση με 70%.

      Ειδικά για τις περιπτώσεις νεοεισερχόμενων Επιλέξιμων Προμηθευτών οι οποίοι δεν έχουν υποβάλλει ακόμη δηλώσεις φορτίου στα πλαίσια του ΗΕΠ για Πελάτες, η Διοικητικά Οριζόμενη Τιμή Ελάχιστου Ποσοστού Χρήσης Κατανεμηθεισών Ποσοτήτων Προθεσμιακών Προϊόντων
      ορίζεται ίση με 30% και για το 2018, και αναθεωρείται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 5.

      Δείτε και εδώ για την απόφαση ΡΑΕ (ΔΙΑΥΓΕΙΑ 217/2017) για γενικότερες πληροφορίες περί των ΝΟΜΕ. Ειδικά σελίδες 5-7 έχει τους μαθηματικούς τύπους που περιγράφουν τη διαδικασία.
      https://diavgeia.gov.gr/doc/75%CE%9A%CE%9A%CE%99%CE%94%CE%9E-6%CE%914?inline=true

      Να προσθέσω ότι οι εξαγωγές αυτές δεν με βρίσκουν αντίθετο. Το βλέπω σαν "προπόνηση" για το νέο θεσμικό μοντέλο της αγοράς που έρχεται. Αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι ποσότητες δόθηκαν για το άνοιγμα της αγοράς και άνοιγμα ή μείωση τιμών τελικά δεν είδαμε.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ φίλε Lorac. Θα μελετήσω. Εξακολουθώ να σας θεωρώ τον πιο διαβασμένο χρήστη όσον αφορά την ενέργεια στα μπλογκς που περιφέρομαι. Ωραίος.

      Διαγραφή
  10. Μα καλά η ΔΕΗ. Εκείνο το παλιόχαρτο το σαβούρι το MIG που θέλει να πάει τώρα. Τι χαλεύει εκείνος ο Γερμανός στην μετοχή και όρμηξε και βούτηξε το 10% ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα πρώτα μου σχόλια και εντυπώσεις για την ελληνικη χρηματαγορά το 2018 .Βλέπω σαπάκια και ζόμπι να αναστένονται,και οι επιλογές των μετοχών να γίνονται με την μαιμού να ρίχνει βελάκια για μερικούς.
    πόσοι θα ξεβρακωθούν ξανά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://www.capital.gr/epixeiriseis/3266896/xafnikes-auxiseis-stous-sumbasiouxous-tis-dei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φόβοι ότι η Κομισιόν θα ζητήσει πώληση υδροηλεκτρικών της ΔΕΗ.....http://www.kathimerini.gr/943504/article/oikonomia/epixeirhseis/fovoi-oti-h-komision-8a-zhthsei-pwlhsh-ydrohlektrikwn-ths-deh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι φόβοι κ Άρη. Μετά τους λιγνίτες...
      http://www.capital.gr/epixeiriseis/3268068/poioi-einai-oi-15-mnistires-gia-tous-lignites-tis-dei
      σειρά παίρνουν και τα υδροηλεκτρικά.

      Διαγραφή
  14. Οτι περιουσιακο στοιχειο πουλαει η ΔΕΗ δεν προκειται να γινει σε τιμες χαμηλοτερες απο αυτες που αναγραφονται στους Ισολογισμους της. Αρα οι πωλησεις περιουσιακων στοιχειων ειναι κακα νεα για την μακροπροθεσμη προπτικη της εταιρειας αλλα ειναι καλα νεα για τους μετοχους .... σε τελικη αναλυση δεν μας μελλει αν θα γινει στι μελλον προβληματικη η ΔΕΗ ... εμεις να πουλησουμε θελουμε σε υψηλοτερα νουμερα και αυτο θα πραξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι πότε "ορμάμε" πιο επιθετικά στη ΔΕΗ. Έχω ήδη γράψει στις προτιμήσεις μου ότι θεωρώ εκ των ων ουκ άνευ μετοχική θέση στη ΔΕΗ πέριξ των 2 ευρώ και επίσης διαφωνούσα με τον κύριο Τάκη (αυτό δεν το είχα γράψει) ως προς τα ποσοστά που έδινε (δηλ. μέχρι 10% του συνολικού ποσού που σκοπεύει ο καθείς να τοποθετήσει στη ΔΕΗ ). Προσωπικά έχω ήδη καλύψει το 1/3 του ποσού που σκοπεύω τελικά να βάλω στη ΔΕΗ με Μ.Ο. τοποθέτησης λίγο κάτω από τα 2 ευρώ.
    Το ερώτημα είναι σπεύδουμε τώρα (ήτοι γύρω από τα 2,5+) να βάλουμε άλλο ένα σεβαστό ποσοστό (σε ό,τι με αφορά ακόμα ένα 30%) στη ΔΕΗ ή περιμένουμε διόρθωση ; (προφανώς αξιόλογη και όχι της τάξης του 5%)...

    Γρηγόρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τελικως οι ΝεοΕλληνες μπαμπουινοι αγοραζαν ΔΕΗ και Γενικο Δεικτη ... αλλα ο κυρ Κλαιωτσακος εβλεπε ανοδικες αναλαμπες και οι ταχα μου μαγκες ξενους να σορταρουν τα παντα και τη ΔΕΗ ολοκληρη ... τελικως τι εγινε?

    ΔΕΗθωμεν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγχαρητήρια κύριε Τάκη! Πήρατε σώβρακα για άλλη μια φορά!

      Διαγραφή
  17. Ανώνυμος4 Ιανουαρίου 2018 - 2:19 μ.μ.
    Κύριε Τάκη το φθινόπωρο του 2018, σε 10 μήνες δηλαδή έχουμε εκλογές.
    Η ΔΕΗ πίσω δεν ξαναγυρνάει.
    Σας παρακαλώ κρατήστε το και δώστε μας τα φώτα σας για σωστή επενδυτική στρατηγική με βάσει αυτό.

    Εξωγήινος

    Και ο μέγας Τάκαρος:
    Προς το παρόν θέλω να ξεπεράσει τα 2,5 με 2,6 .... κατόπιν θα γίνω πιο επιθετικός στις αγορές μου.

    Εξωγήινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα να ρωτήσω μήπως αγοράζουν τις θέσεις τους για να τις κλείσουν οι short ?

      Διαγραφή
    2. Μπράβο σε όσους έχουν ΔΕΗ και ειδικά στον κύριο Τάκη. Έπεσα έξω στην εκτίμηση μου για νέα χαμηλά. Τουλάχιστον προς το παρόν. Προφανώς όμως βλέπουν τον Μητσοτάκη να έρχεται πιο γρήγορα στην εξουσία και σπεύδουν να προεξοφλήσουν.

      Διαγραφή
    3. Είναι εκ του αποτελέσματος προφανές ότι ο δανεισμός τίτλων στην ΔΕΗ τον Νοέμβριο έγινε για φαίνονται. Απλά πλήρωσαν ένα επιτόκιο χωρίς να χώσουν χαρτιά αφού από την αρχή το παιχνίδι ήταν να την τρέξουν.

      Διαγραφή
    4. Σορταραν αλυπητα τη ΔΕΗ και εχθες πηρε φωτια ο κωλος τους ... αυτοι πλεον σνεβαζουν τη ΔΕΗ

      Διαγραφή
    5. Μονο το lansdowne εχει σορταρει κατι λιγοτερο σπο το 1% της ΔΕΗ. Επαιξαν και εχασαν ...

      Διαγραφή
    6. Θα δούμε σήμερα η αύριο αν αυτές οι θέσεις έκλεισαν τελικά.

      Διαγραφή
    7. Για λόγους εντιμότητας, δίχως να θέλω να επηρεάσω κανένα σήμερα, πριν λίγο, μηδένισα την θέση μου στην ΔΕΗ στα 2,97. Μπορώ να το αιτιολογήσω αλλά δεν έχει νόημα καθώς έχετε άλλη άποψη. Εύχομαι να κανω λάθος και η εταιρεία να δώσει χοντρά κέρδη στους φίλους που συνταξιδεύουν μαζί της.

      Διαγραφή
    8. Η μονη περιπτωση να σκεφτω να δωσω ΔΕΗ ειναι η τιμη της αθροιστικα με αυτην του ΑΔΜΗΕ να ξεπερασει τα 6.5 με 7 ευρω .... και κατοπιν επανεκτιμηση. Αρα ακομη υπαρχει μπολικο ανοδικο περιθωριο.

      Διαγραφή
    9. Άποψη σας. Σεβαστή όπως όλων. Θα εξηγήσω το σκεπτικό μου αλλά θα ζητήσω μια χάρη. Μια και σας θεωρώ φίλο εάν η ΔΕΗ ακολουθήσει την πορεία που πιθανολογείτε εσεις (πιθανότητες 50% κατά τη γνώμη μου) δεν θέλω ποτέ μα ποτέ να το χρησιμοποιήσετε για να μου κάνετε κριτική εκ των υστέρων.

      Ο βασικός λόγος που μηδένισα την θέση μου στην ΔΕΗ είναι ο εξής απλός. Όπως ξέρουμε σχεδόν "χάρισε" το καλύτερο ασημικό της τον ΑΔΜΗΕ καθώς εκτός του τιμήματος που εισέπραξε για το 25% προς τους κινέζους τα χρήματα που θα εισπράξει απ΄το κράτος θα πληρώσουν φόρους υπεραξίας και οι λοιποί δεν πλήρωσαν μία. Η πώληση των λιγνιτωρυχεία ακόμα κι αν γίνει στις τιμές που τα έχει στα βιβλία της (απίθανο ενδεχόμενο) πάλι μέσα θα την βάλει. Η δαπάνη μισθοδοσίας θα ελαφρύνει απ΄τους εργάτες των ορυχείων θα συνεχίσει όμως να επιβαρύνεται δυσανάλογα από το πολύ και άχρηστο προσωπικό που θα μείνει ανέγγιχτο στη Χαλκοκονδύλη και τα υπόλοιπα γραφεία. Ακόμα κι αν νοικοκυρέψει την λιανική (λέμε τώρα) ο ανταγωνισμός-ιδιωτικός έναντι κρατικού-είναι εναντίον της. Προσθέτω και την κακή εικόνα των ευρωπαϊκών παρόχων RWE, EOA, EDP, ENGI, SSE κλπ την τελευταία 5ετία και λέω...που πας θεόγυμνος στ΄αγγούρια ρε Χιππάκο

      Αυτά τα ολίγα...άποψη μου βέβαια, μπορεί λάθος.

      Διαγραφή
    10. K Hippy ξεχάσατε τα υδροηλεκτρικά. Έπονται.

      Διαγραφή
    11. Εχετε ξεχασει και το μισο της πελατολογιο οτι πρεπει να το πουλησει .... δεν διαφωνω σε οτι γραφετε. Αν δε νοικοκυρευτει τοτε στο βαθυ μελλον η εταιρεια θα γινει προβληματικη μια νεα Ολυμπιακη δηλαδη και η τιμη στοχος ειναι το μηδεν. Μεχρι τοτε ομως απο ολα τα ασημικα που θα δωσει, λιγνιτες, υδροηλεκτρικα, πελατολογιο δεν θα εισπραξει minimum 750 εκατ με 1 δις? Δηλαδη 3 με 4 ευρω ανα μετοχη ... και μην ξεχναμε οτι η αγορα μας ειναι επιθετικη bull market ... αρα θα μπορουσα να δωσω μεχρι ελευσεως Μητσοτακη μια τιμη στοχο τα 6 ευρω ... αυτα μεχρι νεωτερων εξελιξεων. Αρκει οι πωλησεις να γινουν με ορμη και ταχιστα ...

      Διαγραφή
    12. Σε οτι αφορα το Σιλεστερ που ειναι επενδυμενο στη ΔΕΗ ... λανθασμενα γραφουν οι ΜΜΕδες οτι ειναι αγορασμενο στα 12 ευρω ... εκει ειναι οι τελευταιες του αγορες. Ο μεσος ορος του ειναι μεταξυ 6 και 7 ευρω .. θεωρω δεδομενο οτι με καποιο μαγικο τροπο τιμη ΔΕΗ + τιμη ΑΔΜΗΕ θα φτασει στο 6 με 7 ευρω.

      Εκει θα ξανασκεφτω

      Διαγραφή
    13. Η τιμή που γράφει ο κ Τάκης μέχρι το καλοκαίρι θα επιτευχθεί ένα 4 η δεη και 3 ο αδμηε,ευκολάκι.Η γρήγορη αυτή άνοδος απο το 2 στο 2,90 πέταξε πολλούς traders έξω ,η διαδρομή 1,75 -2,20 έλαβε τέλος

      Διαγραφή
    14. Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. (ΔEH Α.Ε.) ανακοινώνει, σύμφωνα με το Ν. 3556/2007 και την εφαρμοστική απόφαση 1/434/03.07.2007 της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καθώς και τον Κανονισμό (EΕ) 596/2014 και τον Εκτελεστικό Κανονισμό (ΕΕ) 2016/1055, ότι η εξ ολοκλήρου θυγατρική της Public Power Corporation Finance plc («Προσφέρων») ανακοίνωσε σήμερα πρόταση εξαγοράς έναντι μετρητών («Πρόταση Εξαγοράς») μέχρι του ποσού των €150.000.000 των Ομολογιών συνολικού ποσού εκδόσεως € 500.000.000 με τοκομερίδιο 5.5% και λήξη το 2019 («Ομολογίες») από τους κατόχους των Ομολογιών («Ομολογιούχοι»), σύμφωνα με τους όρους που παρατίθενται στο πληροφοριακό δελτίο Πρότασης Εξαγοράς με ημερομηνία 26 Ιανουαρίου 2018 και υπόκειται στους όρους και τους περιορισμούς που περιέχονται σε αυτό.

      Διαγραφή
    15. Κύριε Μανώλη αν πάει η ΔΕη στα 4 ο ΑΔΜΗΕ δεν θα είναι στα 3 ... η ψαλίδα θα έχει ανοίξει μεταξύ τους περισσότερο .... με το ζόρι ο ΑΔΜΗΕ θα είναι στα 2,5 άντε 2,6

      Διαγραφή
    16. Ναί πράγματι και εγώ απο τον αδμηε δεν περιμένω και πολλά πράγματα,καθόσον είναι οι κινέζοι μέσα.Την μετοχή την έχω απο την αποκοπή,αλλά θα την δώσω σύντομα.
      Για μεντικον μιά και έχω αναφερθεί,είναι πολύ θετική η συνεργασία με την abbot,καθόσον διευρύνουν πολύ τις συνεργασίες με τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία,στην φάση αυτή η εταιρεία δεν έχει μία στα ταμεία,αλλά είναι βέβαιη η αναδιάρθρωση των δανείων με τις τράπεζες.

      Διαγραφή
  18. Ωραίο λογοπαίγνιο κύριε Τάκη. Αντί για short squeeze, short σκούζει! Μεγάλη αλήθεια. Δίνει πόνο...
    ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΔΕΗ Λεμε και πασης Ελλαδος αμα λαχει να ουμε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ευχαριστούμε πολύ κ. Τάκαρε. Αγόρασα ΔΕΗ κάτω από τα 2 ευρώ καθώς το σκεπτικό σου πως στην αποτίμηση των 400εκ ευρώ, είχαν αποτυπωθεί πλήρως τα 2,5 δις φέσια του οργανισμού, συν τα προβλήματα ρευστότητας, μεγάλα δάνεια κτλ... Το σκεπτικό σου ενίσχυσε ο Τσίπρας που τις έδωσε 360 εκ ευρώ "δωράκι" τα Χριστούγεννα, όταν είχε κεφαλοποίηση μόλις 420 εκ ευρώ. Επιπλέον, η "διαφήμιση" που έπεσε από άλλα σαιτ πως "Fund" σορτάρει την μετοχή σε ιστορικά χαμηλά όλων των εποχών με έκανε να αγοράσα και άλλα κομμάτια στο 1,80 βέβαιος για το τι θα ακολουθήσει, μη γνωρίζοντας όμως το πότε. Τέλος, δεν μπορεί κοτζαμ ΔΕΗ να έχει κεφαλοποίηση 670 εκ ευρώ και ο ΟΤΕ 6,2 δις, σχεδόν 10 φορές κάτω. Η διαφορά αυτή σιγά σιγά θα κλείσει....Ιδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δικαίως ο ΟΤΕ έχει κεφαλαιοποίηση 6,2 δις και θα την φτάσει πάνω απο τα 10 δις. Δικαίως όμως και το μπαχαλάδικο της ΔΕΗ εξαϋλώθηκε στα 670 εκατ κεφαλαιοποίηση .... το ότι πουλά τα ασημικά της δεν θα της λύσουν τα προβλήματα. Αντίθετα θα επανέλθουν δριμύτερα αν δεν γίνει εταιρεία και οχι μπαχαλάδικο.

      Διαγραφή
    2. Ούτε χουντίνι να ήταν το σχόλιο!

      Διαγραφή
  21. Δυστυχώς το πρόβλημα μετά από μια τέτοια άνοδο είναι ότι δύσκολα θα ξαναδώσει τιμές εισόδου κάτω από 2 ευρώ, προκειμένου να αυξήσουμε τη θέση μας. Μην ξεχνάμε ότι εδώ ο στόχος δεν είναι να κερδίσει 1 ή 2 ευρώ αλλά μακροπρόθεσμα να πάει 5 φορές πάνω.
    ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαστε γκουρούδες ουχί προφήτες ... δεν έχει σημασία αν έχουμε πολλά ή λίγα χαρτιά ή αν θα μπορούσαμε να βάλουμε το σπίτι μας και να σηκώσουμε όλη την μπάνκα .... η σημασία είναι να έχουμε θέσεις στα σωστά χαρτιά την κατάλληλη στιγμή και ας μην έχουμε εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα μας .... μην τρελαίνεστε κύριοι. Χαρτιά θα βρεθούν και αύριο και διορθώσεις θα γίνουν μην τρελαίνεστε. Ας κερδίζουμε .. προσωπικώς είμαι ευχαριστημένος ... ακολουθώ πιστά τη στρατηγική μου (όποια στρατηγική έχει ο καθένας) και πάμε για άλλα ... ου΄τε ενθουσιασμοί , ούτε τρέλες.

      Διαγραφή
    2. Ας το ελπίσουμε .
      Το καλύτερο είναι να έχει κάποιος χαρτιά που ανήκουν στο πρώτο κύμα ανόδου αλλιώς μετράει διαφυγόντα ,εκεί χρειάζεται σύνεση .

      Τα λέω για να τα ακούω .

      Διαγραφή
  22. Ετοιμη για το επομενο κυμα ... ισως πιο βιαιο και ανοδικο απο το πρωτο. Οι εκλογες δειχνουν κοντα περισσοτερο σπο ποτε ... 12 μηνες το πολυ ακομη και οι γιαλαντζι κυβερνητες στο καναβατσο ... οι εντολες ερχονται βροχη ... δεν πιστευω νσ νομιζετε οτι αγοραζουν οι νεοΕλληνες μπομπουινοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οταν οι αλλοι ψαχναν τον πατο και κρυφοκοιτουσαν το ταβανι εμεις βλεπαμε μονο ΔΕΗ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγχαρητήρικα κύριε ΑΝΤΙΤΑΚΑΡΕ (που μόνο Αντι-τάκαρος) δεν είστε, που υποστηρίζατε απο την αρχή τη ΔΕΗ. Εγώ μπηκα πιο αργά, στα 2,69...

      Διαγραφή
    2. Την θέση μου στην ΔΕΗ την κρατώ.Ούτε λέπι δεν Δίνω.Αγορασμένος με μέση τιμή Κτήσης 1,87-1,90. Θεωρώ οτι μετά το συλλαλητήριο στις 4 φεβρουαρίου θα ωριμάσουν οι συνθήκες για να προκυρηχθούν πρόωρες εκλογες. Ευελπιστώ οτι μέχρι την παραμονή των εκλογών, η τιμή της μετοχής (ΔΕΗ+ΑΔΜΗΕ) θα είναι πέριξ των 12 Ευρώ.(Προσωπική εκτίμηση).

      Διαγραφή
    3. Πάλι μας μπέρδεψε η ΔΕΗ. Πού να αυξήσουμε θέση τώρα που δεν κάνει στάση? Εδώ και οι αγορές στο 2.80, για όποιον το τόλμησε, δείχνουν πετυχημένες.
      ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ

      Διαγραφή
    4. Αν ΔΕΗ+ΑΔΜΗΕ φτασουν 12 ευρω τοτε θα εχωμεν 9ευρω η ΔΕΗ και 3 ο ΑΔΜΗΕ.

      Η ορμη του κυματος δειχνει τιμη στοχο 6 ευρω για ΔΕΗ εντος του ετους ... και οσο ο κυρ κλαιωτσακος βλεπει φουσκωματα ΓΔ και αδικαιολογητη ανοδο της ΔΕΗ τοτε βλεπω τον Αντιτακαρο να κανει παρελαση. Η αποπληρωμη των δανειακων υποχρεωσεων του 2019 της ΔΕΗ μονο σε bull παρτυ μπορει να οδηγησει

      ΔΕΗθωμεν

      Διαγραφή
  24. Τι εγραφεν ο Αντιτάκαρος ο Νο 1 Γκουρου ολων των εποχων στο ΧΑΑ και μονον σε αυτο. Ακουσον ακουσον χασουρηδες να μαθαινεται, οταν ο Τακαρος ανοιξε τον μιτο χαρισμα στον Αντιτάκαρο !!!

    Μορφονιε μου ευχαριστω για το thread της ΔΕΗ. Εδω θα δωσουμε την αργη μαχη της ανοδου. Με οδηγο τον ΚΟΛΟΣΣΟ και βασικη μετοχη στο MARGINαρισμενο χαρτοφυλακιο μας θα σηκωσουμε απο την αγορα ολα τα σαπιοχαρτα και τις τρυπιες τραπεζες. Εδω θα γινει η μεγαλυτερα ολων των μαχων, οταν πλεον στα 12 ευρω θα μας λενε βαστατε ερχονται τα 24 !!! Παμε ολοι μαζι δυνατα να πεταξουμε αργα αργα τον χαρταετο προτου μας τσακιστει πανω στα βραχια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Φωτιά» στον λιγνίτη βάζει η ΕΕ
      Συζητείται σήμερα και ψηφίζεται αύριο στο Ευρωκοινοβούλιο νέα οδηγία με αλλαγές στο σύστημα εμπορίας δικαιωμάτων ρύπων (ETS). Προβληματισμός για την πώληση και το τίμημα των 4 μονάδων της ΔΕΗ.
      http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1593327/fotia-sto-lignith-vazei-h-ee.html

      Τι λέτε για αυτό το άρθρο Τάκαρε και Αντιτάκαρε? Είναι όντως τόσο ανησυχητικά τα πράγματα για τη ΔΕΗ και την επένδυσή μας σε αυτήν??

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω για το άρθρο αλλά η περιοχή του 3 μέχρι στιγμής κρατάει μια χαρά , εάν χαθεί νομίζω μπορεί να κάνουμε αγορές στην περιοχή του 2,5 που έχει αφήσει ένα χάσμα ανοικτό

      Διαγραφή
    3. Δεν μπορεί ούτε αυτή τη φορά σε μια διόρθωση να δείξει ανθεκτική συμπεριφορά η ΔΕΗ , έχασε τα 3 ευρώ, στο -5%, 2,93 αυτή τη στιγμή.

      Διαγραφή
    4. ΑΔΜΗΕ 1.96 εχασε ολα τα κερδη του 2018 ... ΔΕΗ 2.92 ανθεκτικοτατη. Αν δεν ηταν ανθεκτικη θα ειχε πλησιασει την τιμη του ΑΔΜΗΕ ... οταν γυρισει η αγορα πανω θα ξαναδειξει την ορμη της. Προς το παρον παει μια χαρα ... ισως κλεισει το ανοδικο γκαπ ... μην ξεχνατε οτι η ΔΕΗ εδινε και 60% κερδη μεσα σε μολις 1 μηνα.

      Διαγραφή
  25. Αν δεν χανει τα 3 ευρω με τοσο ανακατωμα στις αγορες, μαλλον τα 6 ευρω ειναι πιθανα για φετος ποι δινει και ο Τακαρος. ΔΕΗ Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ οχι της Ροδου αλλα του ΧΑΑ. Ξυπνατε προβατα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μία από τα ίδια στο Αμέρικα. Μάλλον ήρθε η ώρα για την αντεπίθεση των σορτοφάντ στο ΧΑ. Θα ξεκινήσουν με τράπεζες και μετά ΔΕΗ. Κύριε Τάκη πού βλέπετε καλά σημεία εισόδου για ΔΕΗ? Πιστεύετε θα ξαναδεί τιμές κάτω από 2 ευρώ?
    ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ κύριε ΕΥΡΩΒΛΑΧΕ πιστεύω ότι το χοντρό χώσιμο θα γίνει μόλις μηδενίσουν τα short που κάθε μέρα μας κατσάρει το ΧΑΑ για ενημέρωση.

      Διαγραφή
    2. Σωστός κύριε Δαρείε! Δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Βέβαια η και καλά "win-win" πρόταση του Μυτιλ προς τη ΔΕΗ δεν μου άρεσε και πολύ.
      ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ

      Διαγραφή
    3. Win είναι για τον Μυτιληναίο. Διάβασα σε καλή ανάλυση ότι αν εφαρμοστεί θα μπαίνει μέσα η ΔΕΗ ανω των 100 εκ. το χρόνο.

      Διαγραφή
    4. Βρε παιδιά κάπως άδικους σας βρίσκω.Η άνοδος της δεη αριθμητικά είναι σαν την άνοδο του δρομεα που πήγε από το 0,17 μέχρι το 0,33.Λέτε να έκανε τέτοια πρόταση ο μυτιληναίος που να δίνει 110εκ και να παίρνει 1δις?Κάτι παρόμοιο με τα κονομε μάλλον είναι η πρόταση του.Μπαίνει τόσο μέσα η δεη με τα κονομε?

      Διαγραφή
    5. https://www.youtube.com/results?search_query=%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B5+%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%B9+%CE%BC%CE%BF%CF%85

      (μην το πάρετε στραβά κ. ΕΥΡΩΒΛΑΧΟ...το θετικό γύρισμα των αγορων στις ΗΠΑ μας έφτιαξε τη διάθεση)

      Διαγραφή
    6. Κύριε ΕΥΡΩΒΛΑΧΕ δεν με λένε Δαρείο. Με μπερδεύετε.

      Διαγραφή
    7. Ζητώ συγγνώμη κύριε Δρομέα! Με ζάλισε η πτώση και μπερδεύτηκα. Ελπίζω να μην με παρεξηγήσατε!
      ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ

      Διαγραφή
    8. Δεν ήταν πτωση αυτη .Μικριοδιορθωση θα την ελεγα.

      Διαγραφή
    9. Σωστά, καθώς 1)διορθώσαμε πολύ λιγότερο από την Αμερική β)πολλά καλά χαρτιά της μικρής και μεσαίας κεφ/σης δεν χαμπάριασαν τίποτα.

      Διαγραφή
  27. Την διάβασα κι εγώ αυτή την ανάλυση στο κάπιταλ που λέει για το πώς θα μπαίνει μέσα η ΔΕΗ κάθε χρόνο και ομολογώ ότι με έπεισε. Η πρόταση του Μυτιλ είναι win για αυτόν γιατί:
    1. Το έργο της αναβάθμισης θα το κάνει με την ΜΕΤΚΑ.
    2. Κλειδώνει την τιμή του ρεύματος σε σημερινές τιμές και σίγουρα θα έχει ρήτρες για τυχόν παρεκκλίσεις.
    3. Αποφεύγει όλα τα ρίσκα σχετικά με την λιγνιτική μονάδα, τα οποία τα επιφορτίζεται η ΔΕΗ, κυρίως όσον αφορά τα τέλη για τους ρύπους.
    Όπως και να χει " φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες". Πριν από μήνες ο κ. Μυτιλ είχε αναφέρει ότι η ΔΕΗ πρέπει να επιβιώσει γιατί χρειάζεται για το καλό της χώρας. (...για να μπορούν να την ξεζουμίζουν οι μεγάλοι λέω εγώ). Anyway, δεν λέω δαιμόνιος επιχειρηματίας αλλά θα με κάνει να αρχίσω να αμφιβάλλω για την ηθική. Παρόλα αυτά χρηματιστηριακά τις έχω και τις δύο.
    ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε ΕΥΡΩΒΛΑΧΕ, περί Βαγγέλη : http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=236059

      Διαγραφή
    2. Αν ήθελα να υπολογίσω κέρδη και απώλειες κ. Ευρωβλάχε θα υπολόγιζα τη τιμή που δίνει στη Λαρκο ως σημείο αναφοράς. Αν έκλεινε πχ στα 30-34 ευρω έναντι 43,41 €/MWh πλέον χρεώσεων δικαιωμάτων εκπομπών CO2, ρυθμιζόμενων χρεώσεων και λοιπών φόρων και τελών, τότε σε 4 χρόνια θα απόσβενε τα έξοδα αποκατάστασης της μονάδας οπότε θα του έμεναν 6 χρόνια μέχρι το 2030 με χαμηλές τιμές.

      Διαγραφή
  28. Με αφορμή την πρόταση Μυτιλ προς Δεη για τη μονάδα Αμυνταίου θα ήθελα να προσθέσω ορισμένες πληροφορίες.

    Καταρχάς η ένταξη των μονάδων των ΑΗΣ Αμυνταίου και Καρδιάς στο καθεστώς παρέκκλισης περιορισμένης διάρκειας του άρθρου 33 της Οδηγίας 2010/75/ΕΕ συνεπάγεται τον περιορισμό της λειτουργίας τους κατά την περίοδο 2016-2023 σε 17.500 ώρες ανά καμινάδα.

    Με τη συμπλήρωση των ωρών αυτών οι μονάδες αποσύρονται οριστικά. Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, έχει επιλεγεί το σενάριο μειωμένης λειτουργίας, δεδομένου ότι οι μονάδες του Αμυνταίου και οι μονάδες III και IV της Καρδιάς εξυπηρετούν ανάγκες τηλεθέρμανσης.

    Οι μονάδες αυτές προβλέπεται να λειτουργούν σε πλήρη ισχύ για έξι μήνες το χρόνο (15 Οκτωβρίου – 15 Απριλίου) μέχρι την εξάντληση των επιτρεπόμενων ωρών. Εκτιμάται λοιπόν ότι οι μονάδες Καρδιάς και Αμυνταίου θα πρέπει να αποσυρθούν μέχρι το τέλος του 2019.

    Κατά τη διετία 2020-2021 όμως φαίνεται ότι ενδέχεται να υπάρχει αυξημένη πιθανότητα το σύστημα παραγωγής να μην μπορεί να ικανοποιήσει επαρκώς τις αιχμές φορτίου, εξαιτίας της ταυτόχρονης απόσυρσης των μονάδων των ΑΗΣ Καρδιάς και Αμυνταίου. Η ένταξη της νέας μονάδας Πτολεμαΐδας V φαίνεται να αντισταθμίζει το πρόβλημα, όμως από το 2022 και μετά η επάρκεια του συστήματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές.

    Η ταυτόχρονη απόσυρση των μονάδων των ΑΗΣ Καρδιάς και ΑΗΣ Αμυνταίου
    δημιουργεί κίνδυνο για την επάρκεια του συστήματος κατά τη διετία 2020-2021. Ακόμα και αν σχεδόν μηδενιστεί ο κίνδυνος προμήθειας Φυσικού Αερίου (που τον είδαμε τον περασμένο Ιανουάριο) απο την υλοποίηση του TAP, IGB, ΑΣΦΑ Αλεξ/λης και πιθανόν της αποθήκης στο παλαιό κοίτασμα στον Πρίνο (Καβάλα).

    Η πρόταση λοιπόν - με επιφύλαξη της τελικής διατύπωσης της- κρίνεται εξαιρετικά σημαντική καθώς με επέκταση του ορίου λειτουργίας εξασφαλίζει έναν επιπλέον θερμικό σταθμό στο σύστημα για τουλάχιστον 3 χρόνια καλύπτοντας το κενό 2020-2021.

    Η ΔΕΗ κερδίζει από την επιπλέον λειτουργία του σταθμού για 3 χρόνια Την πιθανή περιβαλλοντολογική αναβάθμιση θα την υλοποιήσει άνετα το εξάμηνο μετά το τέλος της περιόδου 2019-2020 που θα έκλεινε οριστικά ο σταθμός και μέχρι την χειμερινή περίοδο του 2020-2021. Το κόστος αυτό δεν θα την επιβαρύνει. Επομένως θα κερδίσει πώληση ηλεκτρικής ενέργειας για 3χρόνια χ 6μήνες χ 300Mwh με χαμηλό CO2 αποτύπωμα. WIN

    Το κέρδος του ΜΥΤΙΛ είναι διατήρηση μορφής ΝΟΜΕ για το αλουμίνιο κυρίως, αρα καλύτερη ορατότητα για επένδυση στον τομέα αυτό. WIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κύριε Lorac αλλάζετε τη θεώρησή σας για τη μετοχή της ΔΕΗ? Γιατί πριν λίγο διάστημα γράψατε και εδώ και στην Ελεύθερη Γνώμη ότι για τους επόμενους μήνες έχει μόνο αρνητικά μπροστά της και μάλιστα βλέπατε να προσεγγίζει ξανά τα χαμηλά της κάτω από τα 2€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδιά καθίστε ήσυχα στη δεη όσοι έχετε πάρει ή πάρετε σε αυτές τις τιμές τα πράγματα είναι όπως τα λέει ο τάκης.Έστω και αν φαίνονται περίεργα.

      Διαγραφή
    2. Πέρασε λίγος καιρός. Δεν έκατσα κ.Gerry να βρω ακριβώς πότε το είπα αλλά υποθέτοντας ότι είναι αρχές Φεβρουαρίου, μπορεί κάποιος να δει ότι τη μισή διαδρομή την έκανε ήδη. Δηλαδή από τα 330 στα 260 χοντρικά. Τώρα το επόμενο και σημαντικό σκαλοπάτι είναι η ευρύτερη περιοχή του 240-255. Ξεκινάω με το 250-255 που είναι η κάτω γραμμή από τεχνικό κανάλι που κινείται το τελευταίο 20μερο και σημαντικός Μ.Ο. και συνεχίζω με το 240 που επίσης δύσκολα λόγω τεχνικότητας θα το χάσει εύκολα.

      Στο 260 λοιπόν ξαναμάζεψα το 1/15 και περιμένω χαμηλότερα επίπεδα, έστω και μετά από ολιγοήμερη άνοδο.

      Ο λόγος για 1/15 και όχι μεγαλύτερο ποσοστό είναι παρακάτω που γράφω για αδμηε.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα κύριε Lorac την ΔΕΗ την παίζουν τεχνικά τουλάχιστον στα μάτια μου , έδωσε υπέρβαση στόχου στον πρωτο σχηματισμό και τώρα έχουμε στόχο την περιοχή του 2,46 που ακόμα και φίλτρο 2 ημερών για την αναίρεση να βάλουμε το έχει χάσει έγκυρα το 2,66 είναι και το χάσμα στην περιοχή του 2,40 οπότε αυτό που λέει ο κύριος Τάκης ότι θα αυξήσει την θέση του στο 2,40 έχει απόλυτη λογική σύμφωνα με την ΤΑ , ζητώ συγνώμη από τον οικοδεσπότη που αναφέρομε σε ΤΑ στο Ιστολόγιο του , αυτό που με προβληματίζει είναι το βάθος της διόρθωσης του Αμερικάνου μόνο, εδώ και το διάγραμμα στο οποίο αναφέρομε http://prntscr.com/ixe2c7

      Διαγραφή
  30. Χαίρετε κύριοι! Βρήκα πάλι την ανάλυση που έχει κάνει ένας αναγνώστης στο capital και εξηγεί το πώς η ΔΕΗ θα μπει μέσα συνολικά 2 δις ευρώ αν δεχθεί την πρόταση του Μυτιλ. Ο κύριος Lorac πιστεύω είναι ο πιο κατάλληλος για να διακρίνει αν υπάρχει κάποιο σφάλμα στη συλλογιστική της συγκεκριμένης ανάλυσης, γιατί σε κάποιον μη ειδικό στην ενέργεια φαίνεται λογική.

    http://www.capital.gr/forum/thread/6246596?page=1&messageId=6246707

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον "πλίνθοι, ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα" θα λέγαμε κ. Ευρωβλάχο παρά ανάλυση από την στιγμή που δεν υπάρχει η παραμικρή αιτιολόγηση στα κόστη που αναφέρει ο χρήστης. Αναφέρεται (μάλλον) στο κόστος της θερμικής ενέργειας που είναι απ΄τα φθηνότερα και όχι μεσοσταθμικά στο μικτό της ΔΕΗ. Το οποίο αυθαίρετα υπολογίζει σε 70€/Mwh. Σαν να λέμε η ΔΕΗ ζημίωσε περισσότερο από 35% στην τελευταία-την πλέον επιτυχημένη-δημοπρασία ΝΟΜΕ του προηγούμενου Οκτώβρη όπου πέτυχε τιμή πώλησης 45,2 ευρώ ανά MWh/h, κι ενώ η τιμή εκκίνησης (κατώτατη) έχει οριστεί από τον Ιούλιο στα 32,05 ευρώ ανά MWh/h.


      Παίρνω ένα λογαριασμό της ΔΕΗ και βλέπω ότι πληρώνω 0,06611 €/Κwh ή 66,11 €/Mwh στις πρώτες 800 "φθηνές" Κwh διμήνου που δικαιούμαι. Δηλαδή κι εγώ μέσα την βάζω τη ΔΕΗ σχεδόν 20% εάν συνυπολογίσουμε και την "έκπτωση συνέπειας 15%". Από το 2020 δε και μετά με κόστος 100€/Mwh, λόγω CO2 και το ρίσκο διαχρονικού εφοδιασμού όπως υποστηρίζει ο χρήστης, ντρέπομαι που το λέω αλλά άθελα μου θα την κλέβω συστηματικά καθώς και η υπόλοιπη, ακριβότερη, χρέωση προς εμένα θα υπολείπεται του κόστους (χρέωση 94,6 €/Mwh).

      Κάποιοι εκεί στον capital νομίζω δεν έχουν τον Θεό τους.

      Διαγραφή
    2. Εχουμε καιρό να επισκεφτεί το θέμα ο κ. Αντιτάκαρος. Πού να χάθηκε αυτή η ψυχή?

      Διαγραφή
    3. Ο κύριος ΑντιΤάκαρος ήταν φουλ μαρτζιναρισμένος και μάλλον θα του έχουν φύγει χαρτιά ... όμως η μετοχή δείχνει έτοιμη για το επόμενο επίπεδο και ότι η συσσώρευση της ολοκληρώνεται.

      Διαγραφή
    4. Χρονια πολλα και καλη Ανασταση. Ο Αντιτακαρος ειναι εδω φουλ στο margin και μεγαλη θεση στην ΔΕΗ και ΜΙΓ για οσους θελουν να γνωριζουν. Με αγορες περιξ των 2 ευρω στην ΔΕΗ και 9 λεπτων στην ΜΙΓ παρακολουθει τα τεκτενομενα που παιζονται στο τα μπλο του ΧΑΑ.
      Οταν ο Αντιτακαρος μεσω του Τακαρου εσηκωσεν το θεμα στην ΔΕΗ εσεις αγρον ηγοραζατε.
      Ο Αντιτακαρος θα εξαργυρωσει την ΔΕΗ περιξ των 9-12 ευρα. Οποτε μεχρι τοτες προλαβαινετε να μου ενισχυσετε την ΔΕΗ. Οσο για την ΜΙΓ αναλογα με τις εξελιξεις και τις ειδησεις. Εδω θα ειμαστε και θα τα λεμε.

      Διαγραφή
  31. 2,60 η ΔΕΗ πέφτει περισσότερο από όλες. Θέλουμε επέμβαση Αντιτάκαρου μπας και αναστραφεί η πορεία προς τα κάτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγα μην εχει χαρτια ο κυριος Αντιτακαρος ... μαρτζιναρισμενος στο φουλ αν μοχλευσε και παραγωγα .. αδειασε

      Διαγραφή
  32. Καλησπέρα σε όλους! Πώς βλέπετε το ομόλογο γεκτερνα αντί προθεσμιακής; Διάρκεια και επιτόκιο που μπορούμε να βρούμε; Ευχαριστώ -Φελαινί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Διάρκεια ....5ετής όπως όλα.

      2) (Πιθανό) Επιτόκιο...θα ανακοινωθεί μια μέρα πριν την έναρξη των εγγραφών δλδ στις 26/03/2018

      3) Αξίζει να μπει κανείς?

      Όταν δημιουργήθηκε στην ΕΧΑΕ αυτή η αγορά και βγήκαν τα πρώτα ομόλογα της ΜΛΣ και της Sunlight του Πάνου Γερμανού παρατηρήσαμε-σωστά-ότι δεν είχαν τις senior εξασφαλίσεις των διεθνοποιημένων ΟΤΕ, ΕΛΠΕ κλπ. Ωστόσο το "τυράκι" ήταν το σημαντικά μεγαλύτερο κουπόνι 5%.

      Την αγορά αυτή έχουν "ανακαλύψει" αρκετοί επενδυτές και με την ζήτηση έχουν πιέσει τα επιτόκια σημαντικά. Βοηθάει βέβαια και η καλή συμπεριφορά των ήδη εκδοθέντων ομολόγων καθώς όλα διαπραγματεύονται σε τιμή ίση ή μεγαλύτερη της τιμής έκδοσης. Προσωπικά θεωρώ πως εάν οι νέες εκδόσεις (έρχεται και η Coral-θυγατρική της ΜΟΗ) δεν συνοδεύονται από σημαντικό κουπόνι (3,50% τουλάχιστον) δεν αξίζει η συμμετοχή. Εάν το εύρος απόδοσης είναι μικρότερο του 3,50% σαν εναλλακτική επιλογή της σημαντικά δανεισμένης "μητέρας" ΓΕΚ υπάρχει και η θυγατέρα ΤΕΝΕΡΓ το ομόλογο της οποίας φέρει κουπόνι 3,85% και σήμερα έκλεισε ακριβώς στην αρχική τιμή έκδοσης 100.

      Διαγραφή
    2. Απ΄ότι αναγράφεται στο ενημερωτικό της ΓΕΚ τελικά το ομόλογο θα είναι 7ετές. Όμως σχεδόν όλοι οι αναλυτές πιθανολογούν πως είναι θέμα χρόνου (1-1,5 max) να ξεκινήσει και η ΕΚΤ αυξήσεις επιτοκίων συμπαρασύροντας ανοδικά τα τρέχοντα (δλδ πιέζοντας τις τρέχουσες τιμές διαπραγμάτευσης). Επτά χρόνια αναμονής είναι μεγάλο διάστημα...συνεπώς προσωπιπά θα σκεφτόμουν το ομόλογο της ΓΕΚ μόνο με κουπόνι >4,50%...αλλιώς θα προτιμούσα το αντίστοιχο της ΤΕΝΕΡΓ με 3,85% στο 100 που εκδόθηκε πέρσι συνεπώς απομένουν 4 χρόνια πλέον για την λήξη του.

      Διαγραφή
    3. Επταετές είναι φίλε Ηλία,αυτό με φρέναρε και εμένα. Βλέπεις είμαι γηραιότερος σου κατά τι και πρέπει να είμεθα και ρεαλιστές.
      Καλό σου απόγευμα.

      Διαγραφή
    4. Ανακοινώθηκε για το ομόλογο της ΓΕΚΤΕΡΝΑ το ΕΥΡΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ 3,85% – 4,40%

      Διαγραφή
    5. Το ποσό που ζητά η εταιρεία (120 εκ) για ομόλογο δεν είναι μεγάλο, πιθανολογώ θα υπερκαλυφθεί με κουπόνι μάλλον κοντά στα ψηλά (περί τα 4,20%-4,30) καθώς δεν την βοηθάει το timing στα κρατικά. Ωστόσο εάν έπρεπε να ψωνίσω θα προτιμούσα το αντίστοιχο της θυγατέρας ΤΕΝΕΡΓΧΟ1 που σήμερα έκλεισε στα 100,08 (με χαμηλό ημέρας 99,90) που λήγει 3 χρόνια νωρίτερα.

      Βέβαια τέτοια απόδοση δίνει σαν μέρισμα ή επιστροφή κεφαλαίου σταθερά τα τελευταία χρόνια και η μετοχή της ΤΕΝΕΡΓ δίχως να εγκλωβίζει (αλλά και άλλες μετοχές καλών εταιρειών όπως ΓΡΙΒ, ΕΧΑΕ που ανακοίνωσε σήμερα επιστροφή+μέρισμα 0,20, ΕΛΠΕ, ΜΟΗ κλπ). Νομοτελειακά πλησιάζει και η ώρα της αποσυριζοποίησης οπότε προτιμώ να μην δεσμευτώ στο ομόλογο παρά την εξαιρετική συμπεριφορά των κυρίων Κάμπα-Περιστέρη προς τους μετόχους.

      Διαγραφή
    6. Συμφωνώ μαζί σας στο σκέλος της επιλογής μεταξύ ομολόγου και μετοχής. Ο κύκλος τώρα αρχίζει..

      Διαγραφή
    7. Ευχαριστώ κ. Χίππυ και όλους για ενημέρωση και σύγκριση με τενεργ, μετοχές.
      Άλλες δυο ερωτήσεις, το κουπόνι πότε συνήθως πληρώνεται στα εταιρικά; Σε ετήσια βάση; Αν χρειαστεί πώληση του ομολόγου πριν τη λήξη, μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, όπως μετοχές;
      Φελαινί

      Διαγραφή
    8. Πώληση του ομολόγου μπορεί να γίνει όποτε το θελήσετε πριν τη λήξη του στην τιμή που υπάρχει από τους ειδικούς διαπραγματευτές και τη βλέπετε όπως βλέπετε και την τιμή μίας μετοχής. Για το κουπόνι φόρος 15% και πληρωμή σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο (συνήθως μία φορά το έτος).

      Διαγραφή
    9. http://prntscr.com/iwygym

      Δείτε παραπάνω την εικόνα τώρα για το ΤΕΝΕΡΓ ομόλογο.

      Διαγραφή
  33. Απαντήσεις
    1. Χάλια μαύρα η ΔΕΗ και σήμερα. Κλείσιμο 2,58 στα χαμηλά μήνα και χωρίς ιδιαίτερη εξήγηση. Πρώτη στην πτώση, η ΜΙΓ μπροστά της τις τελευταίες 2 μέρες έμοιαζε βράχος. Φανταστείτε τι λέω!

      Διαγραφή
    2. Κύριοι μάθετε να κοιτάτε τις αγορές πιο μακροπρόθεσμα και με λιγότερη ψυχολογία ...
      Μια μηχανή θα έλεγε...
      31/12/2017 ο ΓΔ ήταν 802 σήμερα 785 καταγράφει μια πτώση 2,11%
      31/12/2017 η ΔΕΗ ήταν 1,95 σήμερα 2,58 καταγράφει ΑΝΟΔΟ 32,82%
      Μια χαρά τα πάει η ΔΕΗ, αν λάβουμε υπόψη το τι μπαχαλάδικο είναι. Η άνοδος της προσπαθεί να προεξοφλήσει τον ερχομό του Μητσοτάκη και ΙΣΩΣ ένα καλύτερο μέλλον.
      Στα 2,4 θα ενισχύσω λίγο ακόμη τη θέση μου με τη φιλοσοφία που είχα αναλύσει παλαιότερα. Στο επόμενο ανοδικό την βλέπω να κάνει στάση στα 3,8 .. αλλά μέχρι τότε ας δούμε πότε θα ισορροπήσει ο Γενικός δείκτης ... που τελικώς έπιασε τα 780 που είχα γράψει ότι δεν τα αποκλείω να τα δεί.

      Διαγραφή
  34. Blue-chip από Ελληνική ή ξένη αγορά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. την γνώμη σου τάκαρε για τα ΕΛ.ΠΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΛΠΕ και ΜΟΗ δύο κοσμήματα της Ελληνικής χρηματαγοράς και όμως η πλειοψηφία των Ελλήνων επενδυτών αντί να επενδύει σε αυτούς τους κολοσσούς ... προτιμούσε να να αγοράζει τραπεζικές μετοχές ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ η μεγάλη μάζα να κάνει ... να αγοράζει ΚΑΚΩΣ τράπεζες.

      Τα ΕΛΠΕ είναι υποτιμημένα ... αυτό είναι το Blue chop που θα αναλύσω και αφορά μόνο αργούς επενδυτές και μακροπρόθεσμους.

      Διαγραφή
    2. σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.
      φυσικά όταν λέμε μακροπρόθεσμους δεν μαςενδιαφέρει τόσο η τιμή,,,τι 7 τι7.9
      ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΕΡΟΙΑ

      Διαγραφή
    3. Μακροπροθεσμα οταν λεω εννοω οτι
      1) δεν ειναι ελαφρυ χαρτι να γραψει +10% σε μια συνεδριαση ... 10% μπορει να γραψει σε ενα ετος
      2) δεν υπαρχει stop loss .. παρα μονο αγορες ..
      3) δεν κοιταμαι τη τιμη γραφει στο ταμπλο σε ημερησια βαση
      4) απευθυνεται σε μεγαλα πορτοφολια και οχι σε μαριδεους

      Διαγραφή
  36. Κύριε Τάκη τα σέβη μου.
    Πήρα το θάρρος και μετέφερα τα δύο σας σχόλια για τα ΕΛΠΕ στην σελίδα της γνώμης. Η εγκυρότης σας οδηγός. Αναμένω και την νεότερη ανάλυση σας για αυτά.
    Καλό σας απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακούστε κύριε Νίκο που σας χάσαμε και κανονικά θα έπρεπε να σας βάλω τιμωρία ... αλλά θα σας φωτίσω!!!!!!!!!!

      Ο μ/μ δεν έχει αλλάξει θέση σε ότι αφορά τα ΕΛΠΕ ... μην μπερδεύεστε.
      Πρόκειται για δύο διαφορετικούς ανθρώπους που έχουν διαφορετική θέση και άποψη σε ότι αφορά τα ΕΛΠΕ.

      Ο ένας είναι ο αναλητής (που βλέπει μόνο νούμερα και τίποτα άλλο) που πιστεύει τα ΕΛΠΕ και ο άλλος (που έχει εμπάθεια με τα ΕΛΠΕ) είναι δημοσιογράφος και που απο ανέκαθεν γουστάρει ΜΟΗ.
      Σε ότι με αφορά .... αν στα επίπεδα των 8 ευρώ ήθελα (και θέλω) να αγοράσω Χ ΕΛΠΕ ... ο Τάκαρος θα αγοράσει X/10 ... αν πάει στα 7 θα αγοράσω άλλο ένα Χ/10 ... και θα περιμένω αποτελέσματα α΄τριμήνου.

      Αν ήμουν σίγουρους ότι η εταιρεία θα πουληθεί (ακόμη έχω αμφιβολίες για το πότε θα πουληθεί) τότε θα έβαζα και τις βράκες μου στα ΕΛΠΕ ... και να μην διαβάζω εξυπνάδες ότι τάχα μου ο Λάτσης είναι μάγκας που αγόρασε ΕΛΠΕ στα 3,9 και Θαααααα τα πουλήσει στα 8,1 γιατί θα σκάσει η κοιλάρα μου απο τα γέλια. Μεγαλύτερο κορόιδο δεν υπήρξε στα τραπεζικά δρώμενα ... του έσκασε η ΕΥΡΩΒ στα χέρια του και χαμπάρι δεν πήρε ... ακόμη τα έχει με τον Νανόπουλο που δεν τον άφησε να πουλήσει το 2006 την κωλοτράπεζα του και την έφαγε.
      χαχαχα ο Λάτσης είναι ο έξυπνος που θα πουλήσει ΕΛΠ στα 8,1 και ο ξένος που θα αγοράσει ΕΛΠΕ στα 8,1 και θα πάρει το 51% είναι ο πανίβλακας !!!

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη νομίζω οι εξελίξεις στα ΕΛΠΕ θα είναι σύντομες. Θέμα ημερών.

      Διαγραφή
    3. Reportedly (Kathimerini), Hellenic Petroleum’s two main shareholders, Greek state and Paneuropean (Latsis group), could sign today the
      shareholder agreement that will pave the way for the joint sale of 51%. Recall that according to press reports, the state will sell 20% and
      Paneuropean 31%, both retaining a 15% stake.

      Διαγραφή
    4. k. Μιχάλη σε ενδιαφέρον ημέρα βγαίνουν αυτά τα νέα!! Δηλαδή υπογράφουμε κ πάει 9 ή δεν υπογράφουμε και πάει 7

      https://invst.ly/70o8n

      Διαγραφή
    5. Τι να σας πω κύριε Lorac. Το διάβασα σήμερα και το μετέφερα.

      Πάντως έχω κάποιες σκέψεις/ενδοιασμούς με τα ΕΛΠΕ.

      Φαντάζομαι Θα πωληθούν σε κάποιο ισχυρό παίκτη και θα ανέβουν Α εθνική. Θα βελτιωθεί η διοίκηση και η αποδοτικότητά τους. Από την άλλη, θα ακολουθήσουν υψηλότατες κεφαλαιακές δαπάνες τα επόμενα χρόνια για την εξόρυξη των κοιτασμάτων, οι οποίες θα επιβαρύνουν είτε τους μετόχους (dilution από ΑΜΚ) ή τα αποτελέσματα(αυξημένο κόστος δανεισμού) ενώ αποφέρουν έσοδα αρκετά χρόνια αργότερα.

      Διαγραφή
    6. Από χθες έχω επισημάνει για τις εξελίξεις. Δεν μου έδωσε όμως σημασία κανείς.

      Διαγραφή
    7. Έχετε δίκαιο Κάνετε λάθος. Δεν χρειάζεται να σας γράψει κάποιος κάτι ή να σας κάνει "like" Ηταν ενδιαφέρον που το αναφέρατε πάντως. Χτές

      Διαγραφή
  37. Ο ΑΔΜΗΕ στη χρήση Φεβρουάριος-Δεκέμβριος 2017 παρουσίασε καθαρά κέρδη 61,7εκατ. Το έσοδο ενοικίου Συστήματος Μεταφοράς ήταν 236 εκατ. (από 225,5 εκατ. το 2016) και τα συνολικά έσοδα 256,5 (έναντι 249 εκατ. ευρώ το 2016), λόγω της αύξηση των τελών χρήσης δικτύου κατά 10 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 172 εκατ. ευρώ(+13,1%). Το περιθώριο EBITDA διαμορφώθηκε στο 67%.

    Οι επενδυτικές δαπάνες ανήλθαν στα 70,1 εκατ. ευρώ, ενώ ολοκληρώθηκε η Α’ φάση της Διασύνδεσης των Κυκλάδων, έργο προϋπολογισμού 247 εκατ. ευρώ.

    Η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 23 εκατ. ευρώ για τη χρήση του 2017 (1η Φεβρουαρίου 2017 - 31 Δεκεμβρίου 2017). Η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών ΑΕ κατέχει το 51% των μετοχών της ΑΔΜΗΕ ΑΕ και η συμμετοχή της λογίζεται με τη μέθοδο της καθαρής θέσης.

    Το 2018 και μετά την έγκριση της διάθεσης των κερδών της χρήσης 2017 από την Τακτική Γενική Συνέλευση της συγγενούς ΑΔΜΗΕ Α.Ε., η Διοίκηση προτίθεται να προτείνει προς την Γενική Συνέλευση των μετόχων, τη διανομή του μέγιστου επιτρεπομένου ποσοστού, ήτοι το 50% του μερίσματος που θα λάβει από την ΑΔΜΗΕ Α.Ε., ως προμέρισμα. Από αυτό το ποσό εκτιμώ θα αφαιρεθεί το προμέρισμα που δόθηκε στους μετόχους ΑΔΜΗΕ ΑΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο ως μέρισμα χρήσης Α’ τριμήνου 2017.

    Το ποσό του προμερίσματος διανεμήθηκε σε όλους τους μετόχους της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. και αντιστοιχούσε στα κέρδη του πρώτου τριμήνου του 2017, ανήλθε στα 7,3 εκατ. ευρώ περίπου. Το προμέρισμα εισπράχθηκε εντός του Σεπτεμβρίου. Επομένως το εκτιμώμενο μέρισμα στους μετόχους Αδμηε Συμμετοχών μετά την αφαίρεση του προμερίσματος εκτιμώ θα είναι στα 0,0496 μεικτό. Με απόδοση σε σημερινές τιμές 2,7%.

    Η ΡΑΕ με απόφαση της προσδιόρισε το μεσοσταθμικό κόστος κεφαλαίου τόσο για τον ΑΔΜΗΕ, όσο και για τον ΔΕΔΔΗΕ στο 7%. Σύμφωνα με την απόφαση της ΡΑΕ για το 2018 το ρυθμιζόμενο έσοδο του ΑΔΜΗΕ θα διαμορφωθεί στα 233,959 εκ. ευρώ.
    Για τα επόμενα έτη της ρυθμιστικής περιόδου, η ΡΑΕ αποφάσισε για τον ΑΔΜΗΕ WACC 6,9% το 2019 (,252,427 εκατ. ) 6,5% το 2020 (281,018 εκατ.) και 6,3% το 2021 (285,89 εκατ.)

    Επομένως η μείωση του ρυθμιζόμενου κέρδους από τη ΡΑΕ για τη χρήση του 2018

    α) Δίνει πλεονέκτημα κυρίως Υψηλή κ Μέση τάση με μείωση 10-20% των χρεώσεων αυτών στα τιμολόγια της. Το 10% είναι από την ελάττωση του ποσού 2017->2018 και το άλλο 10% από τη μη εφαρμογή από τη ΡΑΕ της πρότασης Αδμηε για αύξηση το 2018 των τελών στο 8,8% WACC.

    β) Στη δεύτερη κατ' ουσία χρονιά ύπαρξης της ΑΔΜΗΕ ΑΕ θα έχουμε μάλλον τις χειρότερες επιδόσεις της επόμενης 4ετίας και συγκριτικά της 7ετίας (με έναρξη το 2014 βάσει ρυθμιζόμενων χρεώσεων), επομένως και λόγω της ανυπαρξίας ιστορικών δεδομένων, αναμένω μια πίεση των τιμών και τη δημιουργία "ευκαιρίας". Ενδεικτικά και τιμές 1,30 ( περίπου p/e 10 για το 2018)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ωραιότατος ο κύριος Lorac.
    Φίλτατε Lorac είστε θησαυρός περί τα ενεργειακά,καλή σας μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλο μηνα με υγεια να εχετε ολοι.και την δεη στα 4 ευρω και γρηγορα το εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Τάκης Μορφονιός24 Ιανουαρίου 2018 - 9:19 π.μ.
    Οτι περιουσιακο στοιχειο πουλαει η ΔΕΗ δεν προκειται να γινει σε τιμες χαμηλοτερες απο αυτες που αναγραφονται στους Ισολογισμους της. .ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΧΑΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ. ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ.??ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΕΤΑΙ? ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ , LAVIPHARM KAI OΛΥΜΠΙΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Στις 26 Απρίλη θα ανακοινωσει ετησια αποτελεσματα η ΔΕΗ. Μηπως να περιμένουμε θετικά αποτελέσματα, ενώψει και πώλησης λιγνιτικων , ποσοστό κτλ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως στο ταμπλό χάλια ατελείωτα πνιγμένη στη ζώνη 2,55-2,85 εδώ και μήνες. Μπορεί απο αρχες της χρονιάς να κερδίζει +35% αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα αν σκεφτούμε τι αποδόσεις δίνουν άλλα χαρτιά και τι υποχώρηση εχει υποστεί από το καλοκαίρι του 2014. Είναι το χειρότερο "blue chip" μετά τη ΜΙΓ και τον ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ. Και με συνεχιζόμενα αβέβαιο μέλλον. Πού είναι ο κύριος Αντιτάκαρος με τις υπεραποδόσεις της ΔΕΗ τον χάσαμε δυστυχώς.

      Διαγραφή
    2. Οχι και blue chip η ΔΕΗ ... μαλλον σε blue shit φερνει. Παντως απο αρχες 2018 τα παει πολυ καλυτερα απο τις περισσοτερες μετοχες υψηλης κεφαλαιοποιησης

      Διαγραφή
    3. Χα χα σωστά κύριε Τάκη! Γι αυτό και έβαλα εισαγωγικά στο "blue chip". Βλέπετε να προχωράνε οι πωλήσεις των λιγνιτικών; Πάντως η μετοχή είχε παρόμοια τιμή και στις 780 μονάδες (2,7) οπότε είναι χάλια η εικόνα της αλλά και η αντιμετώπισή της προς το παρόνν

      Διαγραφή
    4. Μια μετοχή που εξακολουθεί να αποτιμάται στο1/8 -1/9 των ιδίων κεφαλαίων της. Για να δούμε το μπαχαλάδικο της ΔΕΗ υπάρχει πιθανότητα να εξυγιανθεί? Προς το παρόν το ταμπλό δεν δείχνει και τόση αισιοδοξια. Βελτιωση υπαρχει απο τα 2€ βεβαια, ομως ούτε το 2,80 δεν μπορεί να κατοχυρώσει. Προφανώς και αρκετοί επενδυτές περιμένουν χάλια αποτελέσματα για το 2017. Για το 2018 ακούγονται όμως αισιόδοξες προβλέψεις.

      Διαγραφή
    5. Αυριο εχει αποτελεσματα η ΔΕΗ...για να δουμε ...

      Διαγραφή
    6. Κύριε Gerry Phoenix αν κοιτάξετε ένα γράφημα της ΔΕΗ,απλά μόνο το γράφημα με τα σημεία των τιμών τι παρατηρείτε?Αυτό το ρωτάω σε σχέση με την αισιοδοξία του ταμπλό.

      Διαγραφή
    7. Εγώ παρατηρώ άσχημα πράγματα πάντως κύριε Ανώνυμε....Πολύ άσχημα.

      Διαγραφή
    8. Το γράφημα που έχει σχηματιστεί σε μεσοχρόνιο διάστημα μπορεί να δώσει καλή άνοδο.Άν το γράφημα σπάσει μπορεί να τη ρίξει σε καινούργιο χαμηλό.Το σημείο που είναι τώρα είναι κάπως οριακό και γίνεται αυτό το μπέρδεμα που δείχνει μεγάλη πτώση.Γιατί να γίνει τώρα και αργότερα μεγάλη πτώση τι θα είναι πιο άσχημο απ'ότι υπήρχε πριν από ένα χρόνο για να κάνει μεγάλη πτώση τώρα?

      Διαγραφή
  42. Ας ελπίσουμε ότι θα αντέξει το 2,69-2,70.Επισης ελπίζω ο Μάιος να είναι καλύτερος μήνας για την ΔΕΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΑΠΙΑ συμπεριφορά ΔΕΗ! Με τον ΓΔ να ανεβαίνει απο 770 στο 850 κοντά, αυτή απο το 2,94 αισίως 2,69 και...βλεπουμε! Θυμίζω στις 770 μονάδες η ΔΕΗ είχε 2,59. Και τωρα στις 840 2,69. Απλά ξεφτίλα. Και έχουμε χάσει και τον κύριο Αντιτάκαρο να μάς ενθαρρύνει.

      Διαγραφή
  43. Αποτελέσματα και για το "blue chip". Παρόμοια με τα περσινά. 237εκ έναντι 56εκ πέρυσι, αλλά περιλαμβάνεται κέρδος 172 εκ από την πώληση του ΑΔΜΗΕ. Κατά τ'άλλα θετικά κρίνεται η μείωση του καθαρού δανεισμού από 4.322εκ σε 3.957εκ. Πιστεύουμε στη ΔΕΗ ως ένα πιθανό turn around story. Όσο υπάρχει κινητικότητα υπάρχει και ελπίδα. Εδώ ταιριάζει το " Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Τα αποτελέσματα δεν είναι καλά όμως η Αγορά μάλλον περίμενε πολύ χειρότερα.Ως εκ τούτου μάλλον εδώ θα έχουμε ένα τοπικό πάτο και μια νέα ανοδική κίνηση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φέρτε μας πίσω τον Αντιτάκαρο να ανεβάσει ξανά τον σκουπιδοντενεκέ των συνδικαληστών της ΔΕΗ που δεν έχει πάτο! Πρωτοστατεί στην πτώση ξανά.

      Διαγραφή
    2. Ρε φίλε να τρομάξεις κόσμο προσπαθείς.

      Διαγραφή
    3. To τελευταίο διάστημα η συμπεριφορά της Μετοχής δεν μου αρέσει καθόλου.Ο Μαιος ήρθε,και οι Εξελίξεις για τους Λιγνίτες Δεν ξέρουμε αν θα έχουν αίσια έκβαση.Εχθες ο Πρόεδρος της ΔΕΗ ανακοίνωσε οτι είναι κοντά σε συμφωνία για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού της εταιρείας,και η μετοχή σήμερα δεν το έλαβε καθόλου υπόψη αυτό.Μετά απο αυτά, σήμερα ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ μου με κέρδος 30% στην ΔΕΗ.Δεν με ενδιαφέρει που θα πάει ή πως θα εξελιχθεί η Κατάσταση με την ΔΕΗ.Θέλω να κοιμάμαι ήσυχος τα Βράδια !!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    4. Εντάξει ο ήσυχος ύπνος είναι ένα καλό θέμα.Απλά πριν από έξι μήνες που η κατάσταση ήταν περισσότερο στον αέρα δεν έπεσε από το 1,75 τώρα που τουλάχιστον υπάρχει κάτι, τώρα θα φουντάρει.Πάντως την τιμή που έχει δώσει ο Τάκης σαν επόμενη στάση, δείχνει να την έχει μέχρι τον Ιούλιο.

      Διαγραφή
    5. Σωστές οι απόψεις του κυρίου Ari. Η μετοχή όχι μόνο δεν αντέδρασε σε οτιδήποτε θετικό, αλλά πήγε και στην τιμή 2,56 που είχε με ΓΔ 770! Το ταμπλό είναι αμείλικτο. Όλα τα άλλα είναι εικασίες, wishful thinking και ονειροφαντασίες για μια μετοχή που έχει συμπεριφορά σκουπιδιού πλέον δυστυχώς για εμάς τους μετόχους.

      Διαγραφή
    6. Σας το εύχομαι κύριε ανώνυμε η πρόβλεψη σας,να σας βγεί μέχρι τον Ιούλιο.Απλά έγω και μονο με την υποψία οτι μπορεί να μας βρει μια διόρθωση στις Αγορες,τρεμω στην ιδέα να κατέχω ΔΕΗ με τόσα άλυτα προβλήματα και με το άγχος μην αρχίσει να ξεφορτώνει το Fund Silchester........

      Διαγραφή
    7. Έφτασε και σχεδόν τα 2 κ.Gerry μου, νομίζω είχα ξαναμιλήσει για αυτήν την περιοχή. Δηλαδή το 1,80-2,05, όπως και να έχει από αυτά που είχα δώσει σχεδόν ξαναμάζεψα το 85% πίσω χτες και το υπόλοιπο 15% αν πάει στο ή κοντά στο 1,85.

      Τα λιγνιτικά θα τα δώσει γιατί είναι μονάδες βάσης και πέρα από ΜΥΤΙΛ που σκοπεύει να φτιάξει τη μονάδα Φ.Α. 650MW κανείς άλλος δεν έχει ανακοινώσει ή ξεκινήσει κάτι παρόμοιο. Αμα διαβάσετε προσεκτικά τις εκθέσεις ΡΑΕ κ ΑΔΜΗΕ για το μέλλον του ηλεκτρισμού στην Ελλάδα θα σας λυθούν πολλές απορίες.

      Ακόμα και 27-30% ΑΠΕ να φτάσουμε θα θέλουμε 30% παραγωγή από τύπου λιγνίτη. Επομένως στο μέλλον αυτές οι μονάδες θα έχουν ΑΔΙ γιατί θα αποτελούν ραχοκοκαλιά του συστήματος Δηλαδή 30λιγνίτη 30 ΦΑ 30 Απε 10 νερά.

      Διαγραφή
    8. ΑΑΑΑΑΑΑ και το λέω από τώρα, μάλλον το ξαναλέω. Οι προβλέψεις που κάνει ο επίσημος φορέας θα πέσουν ΕΞΩ 100000000000% Οι απαιτήσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι πολυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ παραπάνω από αυτό που υπολογίζουν με ορίζοντα 2025 και μετά. Σας θυμίζω ότι με τα σημερινά δεδομένα από το 2021 και μετά θα υπάρχει πρόβλημα στο ηλεκτρικό σύστημα της χώρας ακόμα και με τη μονάδα του Βαγγελίνιου.

      Διαγραφή
    9. Κύριε Lorac το 1.85 το γράφετε για κάτι σαν διπλό πάτο.Εγώ ήμουν της άποψης, όπως έγινε η διάσπαση του 2,50 στην άνοδο ότι αν έπεφτε πάλι από το 2,50 θα έπεφτε σε νέο χαμηλό,όπως λέγατε και εσείς παλιότερα.

      Διαγραφή
    10. Κύριε Lorac τι βλέπετε από εδώ και πέρα για το σαπάκι (ως μετοχή και ως management) ΔΕΗ? Διαβαζω ότι μπορεί να έχει βελτιωμένα μεγέθη για το α΄τρίμηνο του 2018. Τι περιμένετε ότι θα γίνει για να ξαναδεί τιμές άνω των 3 ευρώ ξανά?
      -Πάντα με εκτίμηση προς το πρόσωπό σας.

      Διαγραφή
  45. http://www.capital.gr/epixeiriseis/3290378/dei-oi-skeletoi-tou-isologismou-kai-o-kindunos-katarreusis

    Επίθεση μυρίζει εδώ... Ξαφνικά ανακάλυψαν σκελετούς στη ΔΕΗ. Μάλλον μύρισαν αίμα από τη Φολί και τους άνοιξε η όρεξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. βουτια σημερα στην μετοχη της δεη η οποια εχει αξιες αλλα εχει και σκελετους.αρα αν δεν πουλησει τις λιγνητικες μοναδες και ειδικα τις αυτες που τις βγαζουν ζημιες,αν δεν σταματισει να χρησιμοποιητε για πασα χρηση απο τους εκαστοτε κυβερνωντες και να επενδυει ασχετα πχ.Η Επιχείρηση είχε βάλει στην τελευταία ΑΜΚ της Attica Bank 10 εκατ. ευρώ. Στο τέλος του 2017, η παραπάνω επένδυσή της αποτιμάτο 1,2 εκατ. ευρώ.αν δεν ρυθμισει τα δανεια της σε μακροπροθεσμα και δεν αρχισει να ειπρατει τις καθυστεριμενες ωφειλες δεν θα εχει καλο φιναλε.αρα αγορες κατω απο 2φραγκακι και εφοσον υλοποιουνται οι ανω προιποθεσεις .σιγουρα δεν ειναι χαρτι για αυτους που θελουν να κοιμουνται ησυχοι.προτειμω λοιπον τον ΑΔΜΗΕ παρα την ΔΕΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Καλησπέρα σε όλους ,κύριε Τάκη είχατε πει ότι στην περιοχή του 2,40 θα αυξάνατε την θέση σας στην ΔΕΗ , το κάνατε τελικά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι ακομη δεν εχω κανει κατι ... πεφτει πολυ σορταρισμσ στη ΔΕΗ και λογω της Φολας εχει χαλασει το κλιμα ... μενω με τα λιγα κομματια που εχω και περιμενω να δω που θσ ισσοροπησει.

      Διαγραφή
    2. Η Φολας ΘΑ ΦΑΕΙ ΦΟΛΑ =ΛΑΥΡΕΝΤΗς=ΟΠΟΙΟΣ ΣΟΡΤΑΡΗ ΝΑ ΚΟΝΟΜΙΣΗ======ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΔΥΟ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΗΝ ΒΡΑΚΑ====================Τη μια με παρακάλι μού λες να σ’ αγαπώ,
      την άλλη με ντελάλη μού λες να σ’ αρνηθώ.
      Τ’ είναι και τούτο πάλι; Αμάν, θα τρελαθώ.
      Δεν είναι για να μένουμε μαζί ούτε λεφτό.

      Γι’ αυτό:

      Άιντε και αντίο,
      θα σε δω στο πλοίο
      στις 32 του άλλου του μηνός.
      Άιντε και αντίο,
      θα σε δω στο πλοίο
      στις 32 του μηνός.

      Τη μια λέω "χαλάλι μαζί σου ό,τι τραβώ",
      την άλλη όμως ζάλη μού φέρνεις στο μυαλό.
      Τ’ είναι και τούτο πάλι; Αμάν, θα τρελαθώ.
      Δεν είναι για να μένουμε μαζί ούτε λεφτό.

      Γι’ αυτό:

      Άιντε και αντίο,
      θα σε δω στο πλοίο
      στις 32 του άλλου του μηνός.
      Άιντε και αντίο,
      θα σε δω στο πλοίο
      στις 32 του μηνός----------------------https://www.youtube.com/watch?v=sPFS4vyYxLs

      Διαγραφή
    3. Θα ελεγα κυριε Λουκα .. οτι οι σορταδοροι της ΔΕΗ καλο ειναι πλεον να φυλαγονται!!

      Διαγραφή
    4. Στο 2,50 θα κριθεί πάλι η άνοδος.

      Διαγραφή
  48. Σας ευχαριστώ για την απάντηση κύριε Τάκη , σήμερα υπολόγιζα ότι θα πωλούσαν το νέο (στρες τεστ) στις τράπεζες και θα ισορροπούσαν το μαγαζί με τα υπόλοιπα χαρτιά αλλά λόγω φολι χάλασε το κλίμα πολύ αν και αρκετά χαρτιά έκλεισαν καλά θα έλεγα πλην φολι Δεη και τραπεζών ενώ οι έξω κανουν πάρτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι είναι να πάει πάνω θα πάει πάνω και ότι είναι να πάει κάτω θα πάει κάτω ... αυτό που κοιτάτε είναι τα βραχυπρόθεσμα και αφορούν μόνο τους traders της κακιάς ώρας.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη πιστεύετε ότι τελικά δεν θα υπάρξει πρόβλημα στο να βρεθούν αγοραστές για τα λιγνιτικά έστω κοντά στις τιμές που έχουν υπολογιστεί?

      Διαγραφή
  49. Σας ευχαριστουμε πολυ και ειναι Όλα αλφαδι ολα πεφτουν μεσα να εισται καλα τακαρε με υγεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. http://www.capital.gr/epixeiriseis/3291919/dei-giati-brisketai-pleon-sto-xeilos-tou-gkremou

    http://www.capital.gr/epixeiriseis/3291893/mckinsey-i-dei-einai-mi-biosimi-epixeirisi

    Συστρατευμένη επίθεση στη ΔΕΗ. Ούτε καν τα διαβάζω τα άρθρα. Αλλά πώς θα βγάλουν λεφτά τα Lansdowne partners και λοιπά αρπακτικά. Βάλανε την McKinsey μπροστά και το κάπιταλ να σπρώχνει εγχώρια.

    Για μένα η στρατηγική μου είναι να κρατάω μικρή θέση για να αντέξω στα επερχόμενα roller coaster.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Mckinsey είναι εταιρεία συμβούλων διορισμένη από την ίδια τη Δεη,αυτό το report είναι από το τέλος Φεβρουαρίου που το capital το επαναλαμβάνει γράφοντας το με τα υπόλοιπα για να ενισχύσει το άρθρο.

      Διαγραφή
  51. Το σχέδιο εξυγίανσης θα εφαρμοστεί από την επόμενη κυβέρνηση και όχι από την παρούσα των !@#$%^. Σε υπερβολική πίεση, αγορά καθώς η σχέση ρίσκου/απόδοσης κλίνει υπέρ του δεύτερου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΖΩΡΤΖΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΔΡΟΜΕΑΣ)14 Μαΐου 2018 στις 10:06 π.μ.

      Ο μήνας των εκλογών "κλείδωσε". Νοέμβριος 2018.

      Διαγραφή
    2. Μάλλον έτσι είναι κύριε Vasillig αλλά όπως έγινε η πτώση και με τις ειδήσεις που θα βγαίνουν, είναι δύσκολο να υπολογιστεί πόσο κοντά ή πόσο κάτω από το 2 θα είναι η πίεση.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τζώρτζη κάτι παραπάνω για ενημέρωση?

      Διαγραφή
    4. Είναι αρκετές οι εταιρείες που εκτός από προοπτικές έχουν και εξαιρετικές μερισματικές αποδόσεις (>3%) σε σύγκριση με το 0,4-0,6% της προθεσμιακής. Δεν βιαζόμαστε να κλείσουμε τα ρευστά, είμαστε σ΄επιφυλακή και ψωνίζουμε διακριτικά, αλλά τα καλά χαρτιά θεωρώ πως τις σημερινές τιμές θα τις ξαναδούν εύκολα (αν δεν καταρρεύσουν τα ξένα χρημ/ρια). Ιδιαίτερα με την φιλελεύθερη κυβέρνηση που πιθανότατα θα έρθει.

      Επειδή όμως το μόνο όπλο της παρούσας παιδικής χαράς είναι η πόλωση και τα "βρώμικα" χτυπήματα κάτω από την μέση (σε ότι με αφορά) αν και δεν φοβάμαι...σπεύδω βραδέως.

      Διαγραφή
    5. Σταδιακά πάντα, χωρίς βιασύνη όπως λέει και ο δάσκαλος κος Τάκης

      Διαγραφή
  52. Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους , ένα πολύ θετικό νέο για την ΔΕΗ ο εκπτωτικός δήλωσε ότι δεν θα ξαναγράψει τίποτα στο φόρουμ του capital για την ΔΕΗ άρα το χαρτί πλέον είναι ελεύθερο να ανέβει (είναι κακία το ξέρω ) http://prntscr.com/jhk1ml

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο βιντεακιας ειναι αυτος???
      Αντε τον βλεπω σιγα σιγα να μπαινει και στο kolli kollie. Σιγα μην του ξεφυγει κανενα κωλοχαρτο.

      Διαγραφή
    2. Ναι ο Βιντεάκιας είναι για αυτό το ανέφερα

      Διαγραφή
    3. Εχει και κατι Τζιρακιαν απο τοοοοοτε που ζουσε ο συγχωρεμενος.
      Μετα απο 1200% ανοδο ακομη χανει.

      Διαγραφή
    4. k.Geopard ΔΕΝ θα μπορούσε σε αυτό το συμπαν να έχουμε τέτοια ταύτιση απόψεων ...και όμως!!

      και δείτε που...https://invst.ly/7f-9t

      Διαγραφή
    5. Κύριε Lorac εάν το doji το κάνει και σφυρί αναστροφής μέχρι το τέλος ημέρας ακόμα καλύτερα να κλείσει και το χάσμα , βλεπω ότι χτες έπαιξαν τα ρέστα τους και όλοι βαράγανε την ΔΕΗ , capital καθημερινή mikrometoxos και ουσιαστικά δεν έλεγαν κάτι νεότερο σαν να βιάζονταν έκαναν.

      Διαγραφή
    6. ΔΕΗ...κάν΄το όπως η EDP

      H EDP (πορτογαλική ΔΕΗ της οποίας ήδη ένα κομμάτι ήδη ανήκει στους Κινέζους απέρριψε σήμερα την προσφορά που της έκαναν για το υπόλοιπο 75% στα 3,26 ευρώ/μετοχή καθώς το μικρό premium 4,8% έναντι του τελευταίου κλεισίματος εκρίθη ανεπαρκές ...έχει 12.5 δις κεφ/ση, 15δις έσοδα, αλλά και μόλις 11,650 εργαζόμενους...τι να πει κανείς...άντε και στα δικά μας (κάτι αρκετά πιθανό με φιλελεύθερη κυβέρνηση που ήθελε να πουλήσει το 30% για να πιάσει την υποχρέωση-στόχο της ΕΕ)


      EDP Said to Plan Rejecting $10.9 Billion-China Three Gorges Bid
      2018-05-14 13:38:26.597 GMT


      By Dinesh Nair, Manuel Baigorri, Aaron Kirchfeld and Joao Lima
      (Bloomberg) -- EDP-Energias de Portugal SA is poised to
      reject a 9.1 billion euro ($10.9 billion) takeover offer from
      China Three Gorges Corp. on the grounds that it undervalues
      Portugal’s biggest energy company, according to people with
      knowledge of the matter.
      The board of EDP, which may meet as early as this week,
      views the current bid of 3.26 euros a share as too low as it
      indicates a premium of 4.8 percent over Friday’s close, said the
      people, asking not to be identified because the discussions are
      private. EDP is also working with advisers including UBS Group
      AG on a potential defense, the people said.
      Representatives for EDP and UBS declined to comment.
      Shares of EDP surged the most in a decade to above the bid
      level on Monday, signaling that investors expect the Chinese
      utility, which is its biggest investor, to sweeten the offer to
      gain full control. For Three Gorges, which spent two decades
      building a hydro-power plant spanning China’s Yangtze River, the
      deal would bolster its efforts to expand abroad and give it
      deeper access to markets in Europe, the U.S. and Brazil.
      China’s biggest renewable-energy developer already is the
      largest shareholder of EDP with a 23 percent stake and now is
      seeking more than 50 percent. While the government in Lisbon has
      indicated it’s comfortable with the Chinese offer, it holds out
      little incentive for shareholders to tender their stock.
      Shares of EDP rose 8.9 percent to about 3.39 euros in
      Lisbon after earlier jumping by the most since October 2008.

      Διαγραφή
  53. Επειδή βλέπω να μην γίνεται τίποτα, στο τέλος την βλέπω να καταλήγει στα 30 λεπτά με μέτοχοποίηση χρέους και τεράστια μετοχική αλλοίωση για τους τωρινούς μετόχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γίνεται να αλλοιωθεί το ποσοστό του κράτους σε τέτοιο σημείο και να γίνει πλειοψηφών μέτοχος όποιος αναλάβει το χρέος σε τόσο μεγάλο ποσοστό λόγω της αξίας της επιχείρισης.Για ποσοστό ίσο με το 50% το συζητάμε.

      Διαγραφή
  54. Καλησπέρα σας κύριοι για την δεη μιλάμε σωστά?Συμφωνω με τον κύριο τάκη είναι μαραθώνιος θα ήθελα να ρωτησω κύριε τάκη με το μικρό το χαϊδεμένο είναι σωστά αυτά που γράφει ή grand thornton

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΠΕΡι του αν είναι αληθής ή αποτύπωση των οικονομικών του την δεδομένη χρονική στιγμή φαίνεται ενδιαφέρουσα.ξεχαστηκα όμως το thread είναι μόνο για δεη συγγνώμη νομίζω είναι ώρα για κτίσιμο θέσης σιγά σιγά στο θεριό καλημέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εταιρια βγαζει ζημιες και μεγαλες για το μεγεθος της. Δεν σας φοβιζει αυτο?

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει κάποιος αισιόδοξος για την μετοχή της δεη πλέον? παντού καταστροφολογία .
      Μανώλης.

      Διαγραφή
  56. Όχι φυσικά τα πραγματικά κέρδη από αλλού νομίζω ότι αξίζει ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι να τοποθετήσουμε στην αφεντια της νομίζω ότι αξίζει τον κόπο ή όχι ερωτω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Κύριε τάκη όχι δεν με φοβίζει θυμάμαι τον ΟΤΕ τα ίδια λέγανε όταν είχε 1,50 και ερχόταν από 28,50 που πούλησε ο Αλογοσκουφης και τον βριζανε όλοι καλά μιλάς είστε καλοπροαίρετος γι'αυτο σας παρακολουθω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδη εχουμε μπερδευτει λιγο και μπλεκουμε και τους αναγνωστες ... κυριε Κιτσο μιλατε για τον Χαιδεμενο ετσι???

      Διαγραφή
  58. Επειδή κάποιοι έχουν και λένε ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί και περνάει σκληρά μέτρα χωρίς πολλές αντιδράσεις άρα είναι και αποδοτική,διαβάστε το άρθρο του Φώτη Γεωργελέ στην Athens voice, Η ΧΑΜΕΝΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Συμφωνω είναι αρκετές οι ζημιές για το μέγεθος της αλλά νομιζω οτι ο κλάδος δεν είναι στα καλλίτερα του εκτός αυτού είναι τα μετρητά τα ακίνητα έχει και τα δάνεια φυσικά αλλά νομιζω πως θα το γυρίσει μήπως ο λύκος είναι σε καλλητερη κατάσταση φυσικά για τον χαϊδεμένο μιλάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εταιρεια θα επιβιωσει αυτο ειναι σιγουρο ... ομως πρεπει νσ βγαλει και κερδη.
      Υπαρχει και ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ... εχει μετοχες της και ο βιντεακιας Καπιταλιστης. Οποτε οπως καταλαβαινετε ... ΣΚΟΥΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

      Διαγραφή
  60. Προς θεού ο λόγος περί θηρίου αφορά την δεη μην παρεξηγηθω σταδιακό χτίσιμο θέσης αργά αργά και καποια αλλά επικουρικά όπως λουλη κύριο news ,χαιδ χωρίς βιασυνες σιγά σιγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Παντως εχουν δικιο τα ξενακια στο οτι ειναι μη βιωσιμη οπως λειτουργει. Οι Τσιπροκαμενοι την εχουν βαλει στις ραγες να γινει μια νεα Ολυμπιακη.

    Θα επανελθω με νουμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂