Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

ΕΥΧΕΣ

Εύχομαι ΥΓΕΙΑ και ευτυχισμένο το 2018 που θα μας έρθει.


167 σχόλια:

  1. Χρονια πολλα κ ευτυχισμενα..!! Υγεια κ ειρηνη για ολο το κοσμο..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια Πολλά σε όλους τους φίλους του blog.
    Εύχομαι Υγεία και επιτυχίες κύριε Τάκη για το 2018.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τάκαρε, χρόνια πολλά με υγεία και πολλά κέρδη!

    Το ΛΟΥΛΗ πως τον βλέπεις στα επίπεδα εδώ κάτω; Κίνηση βλέπω από όγκους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μετοχή είναι καραυποτιμημένη ... η δίκαιη τιμή είναι διπλάσια της τιμής που μπήκαν οι Άραβες ... αλλά ουδείς ασχολείται, αφού όλοι κοιτούν που μπαίνουν τα ξενάκια.

      Με την ευκαιρία δοθείσης ... Ο Σαραντόπουλος είναι άλλη μια οικογενειακή εταιρία καρατσάμπα, αλλά τα κέρδη δεν σκοπεύουν ακόμη να τα εμφανίσουν στους Ισολογισμούς τους (πάνε πολύ καλά).

      Διαγραφή
    2. Το τελευταίο 3μηνο του 2010 και το πρώτο του 2011 οι τιμές στα αγροτικά προϊόντα έκαναν ράλι ακολουθώντας το αντίστοιχο των μετάλλων και των μετοχών που είχαν προηγηθεί. Το πιάτο του λαού δεν γέμιζε με ρύζι και σιτηρά, ξεσηκώθηκε εναντίον των ηγετών, μέσα στην ανακατωσούρα φάγανε και τον Καντάφι. Ας πρόσεχε.

      Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Δείτε δυο τυπικά Agriculture ETFs.

      https://finance.yahoo.com/quote/DBA?p=DBA

      https://finance.yahoo.com/quote/RJA?p=RJA

      Βλέπουμε στην 10ετία την αδυναμία τους να ακολουθήσουν άλλους κλάδους στην άνοδο τους. Αδυναμία η οποία δεν περιορίζεται μόνο στην τελική τιμή των αγροτικών προϊόντων αλλά επηρεάζει συνολικότερα τον κλάδο (παραγωγή-εμπορία-διακίνηση)

      https://finance.yahoo.com/quote/MOO?p=MOO

      Ο Λούλης είναι πραγματικά τζάμπα. Ωστόσο όσο αυξάνονται στη γη οι φτωχοί τόσο θα δυσκολεύει η αύξηση στην τιμή ρυζιού και σιτηρών. Εάν λοιπόν η οπτική μου είναι σωστή θεωρώ περιορισμένες τις πιθανότητες σημαντικής αύξησης της κερδοφορίας της εταιρείας και συνεπώς ελάχιστα πιθανό ενδεχόμενο η μετοχή να κάνει ένα ανοδικό ξέσπασμα (πάνω από 3 ευρω) εκτός κι αν καταφέρει να συμπιέσει το κόστος παραγωγής. Ωστόσο ο μέτοχος μπορεί να προσβλέπει σ΄ένα μικρό μέρισμα (επιστροφή κεφαλαίου 0,055 το 2017) και να κοιμάται ήσυχος.

      Διαγραφή
  4. Χρόνια πολλά κύριε Τάκη, με υγεία και πολλές χρηματιστηριακές επιτυχίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mesdames et messieurs Joyeux Noël.

    Όχι δεν πουλώ κουλούρια monsieur Λουκά και αγαπητέ monsiuer Hippy. Αυτό που σιγουρα ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΩ από το χαρτοφυλάκιο σύντομα είναι Μυτιληναίο και Άνεμο όπου γράφω αξιόλογα κέρδη.

    Φιλάκια γλυκά από τις όμορφες Γαλλικές Άλπεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να εκτιμήσατε το χιούμορ κ. Δαρείε. Έχω αντίθετη άποψη από εσάς για τον Μυτιληναίο, χτίζω θέση και σκέφτομαι μάλιστα να τον βάλω στην 11αδα που καταρτίζω για το 2018. Πήρα θάρρος απ΄την περσινή που άνετα υπεραπόδωσε του δείκτη.

      Διαγραφή
    2. ΚΥΡΙΕ-


      ΔΑΡΕΙΟΣ-ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ-ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΕ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ- ΑΛΛΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΟΤΙ ΗΣΤΕ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΑΓΟΡΩΝ-ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟ 2018-ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑ-

      Διαγραφή
    3. Κύριε ΔΑΡΕΙΕ καλή χρονιά και πολλές ευχές!. Μας λείψατε και θα θέλαμε να σας βλέπαμε πιο συχνά στο ιστολόγιο του κυρίου Τάκη, καθώς είστε από τους πολύ έμπειρους επενδυτές.

      Διαγραφή
  6. Χρόνια πολλά σας εύχομαι! Ελπίζω να περάσατε όμορφα Χριστούγεννα με τους αγαπημένους σας και η νέα χρονιά που ξημερώνει σε λιγότερο από εβδομάδα να σας φέρει όλα όσα ελπίσατε φέτος και ακόμα άλλα τόσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια Πολλά σε όλους, με Υγεία και καλή χρονιά να έχουμε! Λέτε να μας φέρει κανά δώρο ο Αη Βασίλης του ΧΑ? Η ερώτηση του εκατομμυρίου πάντως είναι γιατί οι Αφοι Μυτιλ μετέφεραν τις μετοχές τους στην Κύπρο? Καλές γιορτές!
    ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενναίο προμέρισμα ή επιστροφή κεφαλαίου θα ήταν δυο καλές για τον μικρομέτοχο απαντήσεις. Ωστόσο δεν ξέρω τίποτα, στην τύχη απάντησα, κουβέντα να γίνεται.

      Επίσης καλές γιορτές σε όλους τους φίλους του μπλογκ.

      Διαγραφή
    2. Σε πρώτη ανάγνωση μου φαίνεται ότι η μεταφορά εξυπηρετεί μελλοντική εισπραξη.

      Άσχετα αν φέτος λόγω τιμών lng, μείωση σημαντική στα ΑΔΙ και ακριβότερα ΝΟΜΕ θα μετριάσουν τα κέρδη του, αυτά που θα δείξει για το 2017 συνολικά δικαιολογούν καλό γλυκαντικό.

      Διαγραφή
  8. Ξεφόρτωμα τρόπον τινά βλέπω ότι γίνεται στον Ικτίνο σήμερα. Λογικό και αναμενόμενο μετά από τόσα κέρδη. Το θέμα είναι να μην εισέλθει σε μακρόχρονη διόρθωση.
    ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δείχνει ότι πάει για συσσώρευση στα επίπεδα των 2,2 με 2,4 ... αν ήταν η κορυφή τα 2,6 του δεύτερου ανοδικού κύματος θα το γνωρίζουμε εως την ανακοίνωση των ετησίων αποτελεσμάτων.

      Η τελική τιμή στόχος είναι ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ .... την γνωρίζετε όλοι πλέον.

      Διαγραφή
    2. ναι το consolidation θαναι της.. μιας βδομαδας. βρε εδω το ΚΟΡΡΕ πουληθηκε στα 68εκ με κερδη 2εκ και δανεια 34! δλδ αν ειχε πανω απο 10 ποσα θαπρεπε να δωσουν 200? να ρωτησω κατι δασκαλε εγω που δεν ξευρω? τα deal με τους μοργκανακιδες κλεινουν σε ποσες φορες τa ebitda? βαλε μου το minimum

      Διαγραφή
    3. Ειπαμε .... ο παππους απο 3.2 και πανω δινει τα πρωτα κομματια ... κατω απο 3.2 ουτε λεπι. Γνωστα και γραμμενα αυτα απο παλαιωθεν.

      Διαγραφή
    4. a common fair valuation range is five to seven times the ebidta. do the math and you are one euro short

      Διαγραφή
    5. Μεγαλύτερη παπαριά απο τα EBITDA δεν υπάρχει ... τα έχω γράψει αυτά πολλάκις. Τα EBITDA εφευρεθήκαν για να σας βαφτίζουν τις κολλάντζες πολύφερνες νύφες.

      Διαγραφή
    6. Το έχουμε εμπεδώσει αυτό με τα ebitda, άσχετα όμως όπως πχ ο ΓΔ είναι για γρήγορη ματιά σε μια μετοχή. Οι χρηματοροές που προτιμάτε , της ΔΕΗ , πως σας φάνηκαν?? Και μη μου πείτε ότι δεν φαίνονται απο την ανακοίνωση!!

      Διαγραφή
  9. Κύριε Λουκάαααααααα που μου είστε??
    Πότε ξεκινάει το crash???/ Φυλάξατε κανένα σώβρακο ή σας τα πήραν όλα εκεί στο ξωτερικό??

    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ... αν υπάρξει σοβαρή, ουσιαστική και καίρια στις αποφάσεις της κυβέρνηση (φυσικά δεν ομιλώ για Τσιπροκαμένους ... αυτοί το ρίχνουν σε διαβουλεύσεις και παίζουν ζαριές) τότε τα επίπεδα τα σημερινά του ΓΔ θα είναι αστεία στο τέλος της δεκαετίας.

    Οι επενδύσεις, απο ξενάκια, στη χώρα θα πρέπει να είναι κατά μέσο όρο 15 δις το χρόνο για τα επόμενα 10 χρόνια τουλάχιστον για να φτάσουμε το μέσο όρο της Ευρώπης.

    Αρα ακατέβατα 1200 μονάδες όταν θα ορκίζεται πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης. Η πλάκα είναι ότι οι Τσιπροκαμμένοι θα λένε ότι χάρη σε αυτούς ανεβαίνει ο ΓΔ.

    Το αρνητικό της χώρας ο χαζολαός της και ότι πάλι τα βλαμμένα θα έχουν στα χέρια τους την ευκαιρία να ρίξουν την κυβέρνηση με τον πρόεδρο της δημοκρατίας που η επόμενη βουλή θα κληθεί εκ νέου να εκλέξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΑΣΚΑΛΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΕ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ-ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ-

      Διαγραφή
    2. Ελάτε τώρα κύριε Λουκά ... αφού ξέρετε ότι σας πειράζω. Μην μου παρεξηγιέστε.

      Διαγραφή
  10. Χρόνια πολλά και ευρυχισμένο το νέο έτος. Ελπίζω η οικονομική ευφορία στο εξωτερικό να συνεχιστεί μήπως και μπορέσουμε να βοηθηθούμε λίγο και πάρει η οικονομία βραχυπρόθεσμα μπροστά.Επίσης εύχομαι να μην κάνουν την βλακεία οι συριζανέλ και βγούμε από τα μνημόνια γιατί θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος. Για μακρυπρόθεσμα τα βλέπω μαύρα γιατί στην επόμενη κρίση που θα επέλθει ο αδύναμος κρίκος που είναι η ελλάδα θα σπάσει και θα συμπαρασύρει τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρονια πολλα,καλη χρονια με υγεια σε ολους τους φιλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρόνια πολλά (αν και έχω εντελώς αντίθετη πολιτική τοποθέτηση από του οικοδεσπότη διακρίνω σε αυτόν και σε κάποιους σχολιαστές, μια σπιρτάδα νου που είναι αρκούντως ευχάριστη σε αυτούς τους καιρούς).
    Δεν είμαι σίγουρος κύριε hippy ότι πιάνω το συλλογισμό σας για τιμή σιτηρών και βιομηχανία ΛΟΥΛΗ. Θα τον καταλάβαινα αν ο ΛΟΥΛΗΣ ήταν παραγωγός σιτηρών. Δεν είανι όμως. Η συλλογιστική σας μου μοιάζει σα να λέγατε ότι πχ τα διυλιστήρια θα πέρνανε τις καλύτερες εποχές τους όταν το πετρέλαιο είναι στα υψηλά του, πράγμα που δε νομίζω να επιβεβαιώνεται από τα δεδομένα των προηγούμενων ετών. Σε μια ενδεχόμενη μεγάλη αύξηση των σιτηρών θα υπήρχε μια αύξηση κερδών μέσω αύξησης της αξίας των αποθεμάτων της εταιρείας αλλά αυτή θα ήταν μάλλον πλασματική αφού όταν καταναλώνονταν θα έπρεπε να αντικατασταθούν (και τότε η εταιρεία θα αναλάμβανε μεγαλύτερο αντίστοιχο κόστος).
    Έχω ένσταση και στο σημείο για πλούσιους-φτωχούς αλλά εκεί είναι πιο περίπλοκο το πράγμα.
    Καλή χρόνιά
    Ροκοσόφσκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα κομπανιέρος :) Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία! Πολλά ευχαριστήρια στον οικοδεσπότη.
    Φελαινί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ του παλιού φίλου (7ετία πλήρης) κ. Λουκά

    -Μπορεί ο Θεός να μας αλλάξει τον καιρό και να κάνουμε Πρωτοχρονιά με κοντομάνικο? Ναι μπορεί.
    -Μπορεί να πάρει φέτος το πρωτάθλημα ο Ατρόμητος ή ο Πανιώνιος? Ναι μπορεί.
    -Μπορεί να τρακάρω με την Βάνα Μπάρμπα? Ναι μπορεί.

    Υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να γίνει? Ναι...ν΄αλλάξει άποψη για την αγορά ο καλός μας φίλος Λουκάς και να γίνει αισιόδοξος. Δεν πειράζει όμως. Σ΄όλες τις παρέες είναι καλό να υπάρχει κι ένας "φρόνιμος" επενδυτής, προβληματισμένος για το παρόν και το μέλλον, ώστε να μας τραβάει απ΄το μανίκι και να μας επαναφέρει όταν πάμε να κάνουμε εξαλλοσύνες.

    Πέρσι λέγαμε λοιπόν

    hippy30 Δεκεμβρίου 2016 - 12:05 π.μ.
    Αρχικά να επαναλάβω ότι πιστεύω-ελπίζω τα χειρότερα ως χώρα τα έχουμε ξεπεράσει, τα αφήσαμε πίσω στον Ιούλιο 2015 κι εκείνο το ανόητο επικίνδυνο δημοψήφισμα και μακάρι να έχω δίκιο. Ο σεβασμός στην γκουρουδική απαιτεί να δώσεις τιμές αλλά όχι time frame όπως ξέρουμε φίλε Λουκά. Ο χίππης όμως σαν ερασιτέχνης είναι απολύτως εξοικειωμένος με την πιθανότητα αποτυχίας. Έτσι με άγνοια κινδύνου κι ελαφρότητα διατυπώνει χαλαρά τη γνώμη του για το 2017.

    Έχω αποφασίσει πως τα τρία καλύτερα χαρτιά για να επενδύσω (και όχι κερδοσκοπήσω) είναι ΟΤΕ, ΟΤΕ και ΟΤΕ (με στόχο 10,5-12-14 αντιστοίχως*).

    Θα συμπλήρωνα μπασκετική 5αδα με ΟΠΑΠ (10.50) και ΛΑΜΔΑ (5,90).

    Αν ήθελα μια 7αδα για πόλο θα πρόσθετα ΟΛΘ (20) και ΑΡΑΙΓ (7,80).

    Για ποδοσφαιρική 11αδα ΓΡΙΒ (8,50) σαν κεντρικό αμυντικό, ΕΧΑΕ (6,00) στόπερ, ΤΕΝΕΡΓ (3.50) στο κέντρο και φουνταριστό τη ναυαρχίδα ΕΤΕ (0,40)...αυτή όμως με το πιστόλι στο χέρι.


    *(τον ΟΤΕ στην αρχική 3αδα συμπληρώνουν ασάλευτες και σκουριασμένες ΕΥΑΠΣ κι ΕΛΛ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017



      ΓΔ............30/12/2016 έκλεισε 643,64.........30/12/2017 έκλεισε 802,37 => άνοδος 24,66%



      ΟΤΕ.........30/12/2016 έκλεισε 8,93.........30/12/2017 έκλεισε11,50 => άνοδος 28,78%

      ΟΠΑΠ......30/12/2016 έκλεισε 8,40.........30/12/2017 έκλεισε 10,50 => άνοδος 25%

      ΛΑΜΔΑ....30/12/2016 έκλεισε 4,80.........30/12/2017 έκλεισε 5,90 => άνοδος 43,75%

      ΟΛΘ.........30/12/2016 έκλεισε 17,55.......30/12/2017 έκλεισε 24,70 => άνοδος 40,74%

      ΑΡΑΙΓ.......30/12/2016 έκλεισε 6,33.........30/12/2017 έκλεισε 8,25 => άνοδος 30,33%

      ΓΡΙΒ.........30/12/2016 έκλεισε 7,66.........30/12/2017 έκλεισε 9,20 => άνοδος 20,10%

      ΕΧΑΕ.......30/12/2016 έκλεισε 4,68.........30/12/2017 έκλεισε 5,26 => άνοδος 12,40%

      ΤΕΝΕΡΓ...30/12/2016 έκλεισε 3,50.........30/12/2017 έκλεισε 4,41 => άνοδος 59,78%

      ΕΤΕ..........30/12/2016 έκλεισε 0,248.......30/12/2017 έκλεισε 0,319 => άνοδος 28,60%

      ΕΥΑΠΣ.....30/12/2016 έκλεισε 3,48.........30/12/2017 έκλεισε 4,50 => άνοδος 29,30%

      ΕΛΛ.........30/12/2016 έκλεισε 10,60........30/12/2017 έκλεισε 15,20 => άνοδος 43,40%



      Συνολικά στο χαρτοφυλάκιο είχαμε 33,93% μέση απόδοση έναντι 24,66% του Γενικού Δείκτη. Μια χαρά θα λέγαμε αν συνυπολογίσουμε δε την ιδιαίτερη αγάπη για τις μερισματοφόρες μετοχές (9/11 δώσαν μέρισμα, κάποιες μάλιστα "γενναίο") πήραμε τουλάχιστον 3% επιπλέον σαν μέρισμα κατά μέσο όρο ανεβάζοντας την απόδοση στο 37% (υπεραπόδοση 50% έναντι ΓΔ)



      Τι να πούμε τώρα? Τι άλλο....Άντε και του χρόνου.

      Διαγραφή
    2. 2018....Δύσκολο να επαναληφθεί 50% απόδοση, αλλά βολευόμαστε και με τα μισά (σε ότι με αφορά τουλάχιστον)

      Λένε πως 11αδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις αυτά όμως στο ποδόσφαιρο. Στο ΧAAδάκι μας όμως οι αλλαγές συνηθίζονται (αν όχι επιβάλλονται).

      Θα κρατήσω στο κέντρο της άμυνας τον Μπεκενπάουερ εεε τον ΟΤΕ ήθελα να πω και θα του βάλω δίπλα τον ΑΔΜΗΕ...τιμή στόκος 13,50 και 2,15 αντίστοιχα. Στα άκρα της άμυνας θα κρατήσω ΕΧΑΕ με στόχο τα 6,00 και ΑΡΑΙΓ με στόχο 9,80.

      Μεσαία γραμμή ΜΥΤΙΛ (10,90)-ΕΛΠΕ (9,50) και ΜΠΕΛΑ (16,50)



      Θα προωθήσω στα χαφ δυο νέα παιδιά ΦΛΕΞΟ (6,50) και ΠΛΑΚΡ με αναπροσαρμοσμένη τιμή στόκο το 11ευρο.

      Πιθανολογώ πως δεν τελείωσε ο ανήφορος για την ΕΤΕ αλλά θα προτιμήσω ξεκούραστο φουνταριστό, την ΑΛΦΑ με τιμή στόκο 2,25

      Ξέχασα το τερματοφύλακα? Οχι δα, ΟΠΑΠ φυσικά, παντός καιρού. Φοβόμαστε ότι τα VLTs θα κανιβάλιζαν το ΚΙΝΟ αλλά ο τζόγος δεν μασάει. Έχουμε και παγκόσμιο κύπελλο φέτος => τιμή στόκος η ντουζίνα για χορταστική κουζίνα (12).

      ΥΓ Με το παγουράκι Θεσσαλονίκης έχουμε δεσμό κοντά τρία χρόνια. Δεν την χωρίζω (η γριά κότα έχει το ζουμί) αλλά δεν πιστεύω ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση θα κάνει την ατιμία να πουλήσει το νερό. Συνεπώς τα ανοδικά περιθώρια είναι κατά τη γνώμη μου πολύ μικρά και δεν την βάζω στην εντεκάδα. Την διακρατώ όμως για το γεμάτο ταμείο και το μεγάλο μέρισμα.

      Διαγραφή
    3. Η πρόθεση μου είναι να ζωντανέψουμε λιγάκι και όχι να κάνω τον ουάου επενδυτή. Υπάρχουν άλλες μετοχές (ΜΟΗ, ΙΚΤΙΝ, ΣΑΡ κλπ) που υπεραπέδωσαν των δικών μου επιλογών. Συνεπώς κριτικάρουμε ελεύθερα και προτείνουμε άλλους παίχτες κατά τη γνώμη μας καλύτερους μπας κι ανοίξουν και τα δικά μου μάτια.

      (όχι όμως κεφαλαιοποίησης Δρομέα καθώς σε κάθε μετοχή της 11αδας αντιστοιχεί περίπου 9% του κεφαλαίου και τέτοιο ποσό σε τόσο μικρή εταιρεία δεν βάζεις, είναι επενδυτικό λάθος)

      Διαγραφή
    4. Διαφωνώ με κύριο hippy στο συμπέρασμα του
      '' σε κάθε μετοχή της 11αδας αντιστοιχεί περίπου 9% του κεφαλαίου και τέτοιο ποσό σε τόσο μικρή εταιρεία δεν βάζεις, είναι επενδυτικό λάθος''

      Δηλαδή αν κάποιος έχει 1000 ευρώ κεφάλαιο και το σπάσει σε 11 μετοχές δεν βάζει 90 ευρώ σε μετοχή μικρής κεφαλαιοποίησης??
      Αν και με 1000 ευρώ κεφάλαιο βάζεις όλα τα λεφτά σε μια μετοχή.
      Εδώ που τα λέμε και με 10.000 ευρώ κεφάλαιο πάλι δεν βρίσκω το λόγο γιατί να μην βάλει κάποιος 900 ευρώ σε μετοχή μικρής κεφαλαιοποίησης. Ο χαρακτηρισμός είναι επενδυτικό λάθος με βρίσκει κάθετα αντίθετο.

      Σίγουρα το ύψος του κεφαλαίου παίζει ρόλο στο πως θα κατανεμηθούν τα λεφτά και σε τι ποσοστό σε κάθε μετοχή θα επενδυθούν.
      Εδώ που τα λέμε και με 100.000 ευρω κεφάλαιο πάλι δεν βρίσκω που είναι το λάθος στο να βάλει κάποιος 9000 ευρώ σε μετοχή μικρής κεφαλαιοποίησης (αρκεί να την εχει ψάξει). Μάλιστα θα έλεγα επιβάλλεται να βάλει 9000 και σε μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης.
      Τώρα ο κύριος Hippy σκέφτεται άλλο πράγμα ... αν πρέπει να βάλει 9000 ευρώ στον Περσέα ας πούμε θα πρέπει στα 0,35 να πάρει 25.000 μετοχές και σου λέει ... ΑΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ τότε πως θα βγω εύκολα απο τα χαρτί που για να κάνει 25000 πρέπει να περάσουν 6 μήνες.

      Όμως το μόνο που μετράει είναι η μετοχική αξία και πόσο τσάμπα είναι η μετοχή ... και αργά ή γρήγορα θα έρθουν και οι υπεραποδόσεις 5 και 10 φορές.

      Διαγραφή
    5. Πάντως ο κύριος Hippy σίγουρα δεν είναι Γκατζαρός .... που έβαλε ένα σκασμό λεφτά και υφάρπαξε τον Παπουτσάνη απο τους Δαυίδες και τον εξυγίανε.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Hippy μεγάλο έρωτα έχετε με τον Δρομέα. Πάλι ως παράδειγμα τον φέρατε. Ακατανόητη αγάπη αφού υπάρχουν αρκετά Πάρομοια χαρτιά. Καλή χρόνια σε όλους. Εγώ συνεχίζω το ψάρεμα σε αυτό.

      Διαγραφή
    7. Εξαιρετικός κυρ Χίππης και Τάκης. Απόλαυση να σας διαβάζουμε.

      Διαγραφή

    8. Άλλος ο κόσμος του γλάρου κύριε Τάκη κι άλλος της γάτας . Είναι σαφές πως η οπτική σας είναι σωστή, απευθύνεται όμως σε άλλου είδους επενδυτές.

      Ο βασικός λόγος που έγραψα την ενδεκάδα ήταν για να παρακινήσω κι άλλους θαμώνες να κάνουν το ίδιο. Να δώσουν (αιτιολογημένες) επιλογές, να τις συζητήσουμε, να ζωντανέψουμε όπως έγραψα. Πέρσι μετά από τις εταιρείες που πρότεινα στον κ. Λουκά ακολούθησαν ο κύριος Πανάγος κι ο κύριος Βασίλης με τις δικές τους. Απεδείχθησαν εξαιρετικές επιλογές. Καθόλου παράξενο αφού πρόκειται για διαβασμένους επενδυτές. Κάποιες (ευτυχώς) τις μελέτησα και τις ακολούθησα (ΑΣΚΟ, ΚΟΥΕΣ). Δυστυχώς φέτος εμφανίζονται σπανίως. Ελπίζω τώρα που καταλάγιασε ο κουρνιαχτός απ΄τα sequels των Δρομέων να επανεμφανιστούν.

      Διαγραφή
    9. @ ΔΡΟΜΕΑ ψάρεμα στο Δρομέα??????????? Το καλοκαίρι λέγατε πως σκοπεύατε σε αγορές εκατοντάδων χιλιάδων μετοχών σε αυτό το επίπεδο (0,17-0,18) και τώρα ψάρεμα?

      Διαγραφή
    10. χρονια πολλα και καλες γιορτες!οτι επιθυμειτε,ευχομαι να σας επιθυμει!
      κ Hippy μηπως μπορειτε να βρειτε τις επιλογες μου για το 2017 να δουμε πως τα πηγα και να δωσω και ποιες πιστευω για το 2018
      Παναγος

      Διαγραφή
    11. Η μικρή κεφαλαιοποίηση θα υπεραποδόσει και το 2018, όπως συνέβη και το 2017, αλλά και κατά τη διάρκεια της τελευταίας 5ετίας.

      http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1586330/ta-statistika-toy-ha-poy-provlepoyn-to-2018.html

      Οι ευκαιρίες είναι στα μικρά, στα πολύ μικρά ...ψάξτε και βρείτε τα. Μην περιμένετε να σας τα γράψω εγώ πριν τα φορτώσω.

      Διαγραφή
    12. κ. Πανάγο θα σας μαλώσω...ευκολάκι...το μεταφέρω για να πάρετε τους επαίνους του κ. Τάκη μια και είστε σχεδόν 100% συντονισμένοι στις επιλογές σας (εγώ μάλλον παίζω σε άλλο γήπεδο αλλά δεν πειράζει...κέρδη νά΄ναι κι απ΄όπου νά΄ναι)


      Ανώνυμος20 Ιανουαρίου 2017 - 12:02 π.μ.
      μεταφέρω και ένα σχόλιο μου εδώ
      όποιος θέλει να το συζητήσουμε
      επιλογες για 2017
      με τα δυο χερια ΦΛΕΞΟ...η ΦΛΕΞΟ με τις επεκτασεις που κάνει...σε 3 χρονια δεν θα έχει καμία σχέση με τη ΦΛΕΞΟ του σήμερα..Μπράβο τους!
      Γεβκα...έχει νόημα να συγκρίνει κανείς τον ισολογισμό του 2007 με τον σημερινό για να καταλάβει τι έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια..όπως θα έλεγε και ο κ.Τάκης ΘΩΡΗΚΤΟ! και σε σουπερ τιμη!
      ΑΣΚΟ...μου αρέσει πολύ..θεωρώ ότι πληρώνεις 0.6 λεπτά για αξία 1 ευρω και πάνω.μου αρέσει που είναι εμπορική όσο περίεργο να ακούγεται γιατι τα λεφτά αυτά θα τα φέρνει και του χρόνου χωρίς έξτρα επενδύσεις!
      ΚΑΝΑΚΗΣ..μου αρέσει αντί για προθεσμιακή..οπως και ΕΛΛ
      ΑΝΕΜΟΣ...μεχρι το 1.5 έχει περιθώριο
      ΠΡΟΦ...καλή εταιρία...προφανώς θα χρειαστεί υπομονή..όπως όλα τα μικρά άλλωστε...κατω απο 0.5 ειναι μια χαρα..
      ΟΤΕ...ειναι η μόνη εταιρία που θα αγόραζα απο τις μεγάλες..ο ΟΤΕ ετσι πως πάει στο τέλος θα ξαναγίνει μονοπώλιο στην ελλάδα...ειδικά με το ΟΤΕ ΤV δεν έχει αντίπαλο!
      ΙΚΤΙΝ..επειδη έχει πιεστεί πάρα πολύ και επειδή ακόμα πιστεύω ότι κρύβει χάρες
      ΕΥΑΘ...μονοπώλιο,κέρδη,μέρισμα κατώ απο τα 4 ευρώ μια χαρα είναι
      ΕΛΑΣΤΡΟΝ...στο εξάμηνο βγήκε στα κέρδη...αν συνεχίσει έτσι και βοηθήσει και το κλίμα είναι ο ορισμός του τζάμπα!
      Πανάγος

      http://mitarola.blogspot.gr/2016/10/assets.html#comment-form

      Διαγραφή
    13. Απο τα μεγάλα ΟΤΕ και εμένα μου αρέσει .... και είναι ίσως το μόνο χαρτί υψηλής κεφαλαιοποίησης που θα με συγκινούσε.
      άνετα θα δει το 20ρικο και την τιμή της εξαγοράς απο τους Γερμαναράδες .... όχι εντός του 2018, αλλά στο εγγύς του μέλλον με κυβέρνηση Μητσοτάκη.
      Αλλά δεν προτείνω χαρτί που το έχω δώσει σε πολύυυ χαμηλότερα νούμερα και ήμουν ο πρώτος ίσως που είδα τη δουλειά και το νοικοκύρεμα που έκαναν οι Γερμανοί.

      Διαγραφή
    14. Και τα υπόλοιπα χαρτιά του κυριου Πανάγου, για όποιον τα έχει ΔΕΝ ΠΩΛΟΎΝΤΑΙ στις σημερινές τιμές.

      Διαγραφή
    15. @ Τάκης Μορφονιός
      Πάντως ο κύριος Hippy σίγουρα δεν είναι Γκατζαρός .... που έβαλε ένα σκασμό λεφτά και υφάρπαξε τον Παπουτσάνη απο τους Δαυίδες και τον εξυγίανε.

      Κε Τάκη με αδικείται χα χα χα...προφανώς και δεν είμαι Γκατζαρός...αυτός είναι επιχειρηματίας, εγώ κερδοσκόπος επενδυτής. Σαν τελικό κερδοφόρο αποτέλεσμα όμως στον ίδιο περίπου χρόνο τα πήγα πολύ καλύτερα απ΄αυτόν στην βασική μου επένδυση. Δεν συνηθίζω να περιαυτολογώ αλλά στην Ελλάδα του "είσαι ότι δηλώσεις" με "τσιγλάτε" και θα κάνω μια εξαίρεση....800% απόδοση έδωσαν τα ομόλογα του psi στην 5ετία. Απ΄ το περίπου 14 που τα πρωτοέκανα επενδυτική πρόταση στον capital και στο marketzone που γράφαμε τότε η τιμή πέταξε στο 95 κι έχει επιστρέψει ενδιάμεσα παραπάνω από την αρχική επένδυση σε τόκους. Αν και η ευκαιρία στα ΟΕΔ θίχτηκε αρκετές φορές στο μπλογκ δυστυχώς μόνο ο εξαιρετικός κύριος Σύλβιος είδε την ευκαιρία κι ακολούθησε εν μέρει. Εξακολουθώ να τα διακρατώ καθώς κατά τη γνώμη μου το 10ετές (λήξη 2028) έχει περιθώριο 10% ακόμη.

      Μήπως να κάναμε την πρόταση στους κυρίους Τασόπουλο και Γκάτζαρο στην προσεχή ΓΣ του Παπουτσάνη σαν πιθανή επένδυση των διαθεσίμων της εταιρείας? Χα χα χα αστειεύομαι φυσικά. Καλή χρονιά!! Χρόνια πολλά!!

      Ελληνικά Ομόλογα (Πανωλεθρία ή Ευκαιρία?)

      http://www.capital.gr/forum/thread/3069302?page=6

      Διαγραφή
    16. Προφανώς κύριε hippy τα μπερδεύετε τα πράγματα. Καταρχήν μιλάμε για μετοχές ,,, όπου εκεί ζορίζεστε ολίγον. Θέλετε εύκολη διαφυγή σε περίπτωση λάθους.
      Κατόπιν αυτός έβαλε ένα σκασμό λεφτά ... που μπορεί να έφτασαν και τα 10 εκατ. ευρώ.
      Θα βάζατε 10 εκατ. ευρώ στα ομόλογα το 2012??

      Διαγραφή
    17. Ή να το βάλω αλλιώς το ερώτημα.
      Πόσο τοις εκατό των διαθεσίμων σας βάλατε στα Ελληνικά ομόλογα το 2012?

      Αν μου απαντήσετε ένα νούμερο μεγαλύτερο απο 20% τότε είστε πρώτος μάγκας και ΚΑΠΕΛΟ!!!

      Διαγραφή
    18. Σε ότι αφορά με τα ταμειακά διαθέσιμα των εταιριών ... τότε λέω ότι η {ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΜΟΥ είναι ότι δεν πρέπει να έχουν ρίσκο. Άρα πρέπει να επενδύονται στα σίγουρα ... που σημαίνει μόνο τραπεζικές καταθέσεις.

      Διαγραφή
    19. hippy31 Δεκεμβρίου 2017 - 1:56 μ.μ.
      Βέβαια (για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι) στο τέλος εκείνης της χρονιάς ο κ. Στουρνάρας σαν ΥΠΟΙΚ έκανε προαιρετική δημόσια πρόταση (υποχρεωτική για τις τράπεζες) επαναγοράς κατά μέση τιμή περίπου στο 30% της αξίας. Η απάντηση σας στην ερώτηση "εάν είχατε ΟΕΔ εσείς τι θα κάνατε?" ήταν περίπου ίδια με αυτήν στις επιλογές του κ. Πανάγου "για όποιον τα έχει ΔΕΝ ΠΩΛΟΎΝΤΑΙ στις σημερινές τιμές". Μετά από την επιβεβαίωση της θετικής μου προδιάθεσης διπλασίασα τη θέση μου...κι όποτε το θελήσετε κερνάω.

      Είπαμε, δεν έχει σημασία το γήπεδο...φτάνει να κερδίζεις.

      Διαγραφή
    20. Καλή χρονιά σε όλους τους θαμώνες και στον οικοδεσπότη μας...

      Κύριε Τάκη - σε σχέση με αυτό που γράψατε για τη μικρή κεφαλαιοποίηση που θα υπεραποδώσει, για τη ΔΕΗ κλπ - νομίζω ότι η πιο ενδιαφέρουσα μαντεψιά / bet του 2018 είναι οι τράπεζες.
      Που πιστεύετε, και απευθύνομαι σε όλους και όχι μόνο στον κ. Τάκη, ότι θα είναι οι 4 συστημικές (άντε και η ΑΤΤ) στις 31-12-2018 ;
      Προσωπικά εκτιμώ ότι θα είναι (ή έστω θα έχουν "περάσει" από) τουλάχιστον ένα +40% από τα σημερινά επίπεδα...

      Γρηγόρης

      Διαγραφή
    21. Εγώ πιστεύω κύριε Γρηγόρη ότι θα υποαποδώσουν του Γενικού δείκτη.
      Ας κρατήσω τιμές έτσι για να λεχουμε να λέμε του χρόνου τέτοια ημέρα.

      ΑΛΦΑ 1,787 ... κεφαλαιοποίηση 2,758 δις
      ΕΥΡΩΒ 0,85 ... κεφαλαιοποίηση 1,858 δις
      ΕΤΕ 0,319 ... κεφαλαιοποίηση 2,917 δις
      κολλάντζα ΠΕΙΡ 3,07 ... κεφαλαιοποίηση 1,34 δις

      ΑΤΤΙΚΗΣ 0,0365 ... κεφαλαιοποίηση 85,386 εκατ. ευρώ

      Νομίζω ότι και το 2018 θα είναι δύσκολο για τις τράπεζες .... πρέπει να πάνε σε ΑΜΚ. Μάλλον απο το 2019 και κατόπιν θα έρθει η ώρα τους. Ακόμη σε αναμονή ,,,,

      Διαγραφή
    22. Η αλήθεια είναι ότι δεν συσχέτισα την πρόβλεψή μου για τις τράπεζες με την απόδοση του ΓΔ, πράγμα που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να αποδειχτούν ταυτοχρόνως, πάνω κάτω τέλος πάντων, και οι δύο προβλέψεις μας ορθές (Τράπεζες γύρω στο 40% και ΓΔ μεγαλύτερη από +40% απόδοση)
      Τα τελευταία 18 χρόνια, από 01.01.2000 μέχρι σήμερα, δεν είχαμε ούτε μία φορά άνοδο του ΓΔ πάνω από 40%, τη στιγμή κατά την οποία τα προηγούμενα 15 χρόνια 1985 έως και 1999 είχαμε 9 χρονιές κέρδη άνω του 40% ! (το 1985 -> +40,5%, το 1986 -> +69,4% το 1987->+180,5%, το 1989->+64,3%, το 1990 -> +102,9%, το 1993->+42,6%, το 1997->+58,6%, το 1998->+85%, το 1999->+102,2%). Για την ακρίβεια από τις 15 χρονιές του 1985-1999 είχαμε 12 θετικές χρονιές και 3 αρνητικές και από τις 12 θετικές οι 9 ήταν πάνω από 40%.
      Από το 2000 μέχρι σήμερα είχαμε 10 θετικές χρονιές και 8 αρνητικές και η καλύτερη χρονιά ήταν το 2012 με +33,5% και το 2005 με +31,5%.
      Το 2018 μας χρωστάει ένα +40% στο ΓΔ!

      Γρηγόρης

      Διαγραφή
  15. καλημέρα χρόνια πολλά , το 2018 με υγεία και επιτυχίες
    Μιά και μιλάμε για χρηματιστηριακές ενδεκάδες να πώ και εγώ την δικιά μου
    Τερματοφύλακας τράπεζα ελλάδος (μέσα στα επόμενα 2 χρόνια θα δεί άνω των 28 ευρώ)
    ΑΜΥΝΑ ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ-ΜΥΤΙΛ (ΑΝ Η ΕΥΔΑΠ κλείσει τον κύκλο της στα 7 και η ευαθ στα 6 αλλαγές στον πάγκο-ρευστοποίηση)
    ΜΕΣΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΔΕΗ (Ο κρυφός επιθετικός) ελλάκτωρ και ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ(Τήν μαζεύω αργά τα 2 τελευταία χρόνια -πολύ αργά )
    επίθεση παπουτσάνης,αλφα,θα βάλω μέσα και την γριά αν ξανακατέβει στα 25 σέντσια,και ολυμπιακή τεχνική για λίγο τζόγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ κύριε Μανώλη θα ήθελα να παίξω με μια 7άδα ... αλλά δεν θα τη δηλώσω για δύο λόγους.
      Πρώτον μικρή συναλλακτική δραστηριότητα και ακόμη μαζεύω, δεύτερον δεν θα ήθελα να βάλω κάποιους παίκτες στα νούμερα τα σημερινά, αλλά χαμηλότερα, οπότε θα παίξω με μια δυάδα ... έτσι για την πλάκα.

      Ικτίνο 2,22
      Παπουτσάνη 0,26 (ακόμη δεν έχω ολοκληρώσει τις αγορές μου ... αργώ)
      Άντε να βάλω έτσι για γούστο και
      ΔΕΗ 1,95 (αν και δεν πιστεύω ότι θα κάνει τίποτα εντός του 2018 ... αλλά την έχω για πιο πίσω)
      Βάζω και ΔΡΟΜΕΑ 0,185 έτσι γιατί πιστεύω ότι σίγουρα έχει καλύτερα νούμερα μέσα στο 2018 (αλλά δεν την αγοράζω, πέρα των λίγων τεμαχίων που έχω πάρει)

      Κανονικά πρέπει να σας παίξω μόνο με τον ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ ... αλλά πάμε με την 4άδα.

      Διαγραφή
    2. Tην μία την μαντεύω κ Τάκη(αν και έχει μπλέξει λίγο με φωτοβολταικά) θα την πω εν καιρώ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

      Διαγραφή
    3. κύριε Τάκη βλέπω ο τερματοφύλακας της ενδεκάδος μου ΕΛΛ να βάζει τα πιο πολλά γκόλ
      χα χα

      Διαγραφή
    4. Τα πιο πολλά γκολ θα τα βάλλουν τα δύο πρώτα, δικά μου, μικρά.

      Διαγραφή
    5. Τσ πιο πολλα γκολ προς το παρον τα χωνει ο Τρεχαλατζης ... ετοιμος να διαλυσει καθε αντισταση. Οσο θυμσμαι που με μαλωνατε με τις αναρτησεις Δρομεας 1 .. Δρομεας 2 , 3 κσι Δρομεας 1821. Κανονικσ πρεπει να βγαλω τη βιτσα και να σας μπατσισω ως κακοι και ανεπιδεκτοι μαθησεως μαθητες που ειστε.

      Διαγραφή
    6. ιανός ο belfort για τον δρομέα

      Διαγραφή
  16. Εύχομαι σε όλους τους φίλους του blog Καλή Χρονιά με υγεία και καλά χρηματιστηριακά κέρδη.Κύριε Τάκη, υγεία πάνω απ όλα και να καταφέρνεις όσα προσπαθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κύριε τάκη θα ήθελα μία ανάλυση για μετοχές των ελλήνων πλοιοκτίτων στην wall street. Οι μετοχές του συγκεκριμένου κλάδου ακολούθησαν αντίστροφη πορεία από τους αμερικάνικους δείκτες αλλά προσφέρουν τρελές αποδόσεις σε μερίσματα. Ο μαρινάκης δίνει γύρω στα 10%. Επίσης πολλοί αναλυτές της προτείνουν ότι θα είναι ο κλάδος που θα υπεραποδώσει το 2018. Όμως χρειάζεται και η τιμή του πετρελαίου να σκαρφαλώσει. Επίσης οι δανειακές τους υποχρεώσεις δεν είναι τροχοπέδη για την ανάπτυξή τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μένα με ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος τομέας. Κύριε theoducati κοιτάξτε προς seekingalpha. Κάποιοι εκεί μέσα ( π.χ. J Mintzmyer (κάπως έτσι)) γράφουν καλές αναλύσεις. Προφανώς χρησιμοποιήστε και την κρίση σας.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Μιχάλη Π. & theoducati,
      ποιές εταιρείες σας ενδιαφέρουν συγκεκριμένα....
      ANW, CPLP, CMRE, DAC, DCIX, DSX, DRYS, DLNG, ESEA, GLBS, NNA, PXS, SHIP, SBLK, GASS, TOPS & TNP.

      Διαγραφή
    3. Ενδιαφέρομαι για TNP & CPLP. Στην πρώτη έχω μία μικρή θέση. Βασικά οι τοποθετήσεις μου έχουν να κάνουν με το μέρισμα που αποδίδουν οι συγκεκριμένες εταιρίες. Απλώς επειδή δεν είμαι γνώστης του κλάδου με προβληματίζει το γεγονός της υπερπληθώρας καραβιών που βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής και πόσο θα επηρεάσει τον κλάδο.

      Διαγραφή
    4. Κυρ Χασάπη χρόνια πολλά και καλά με υγεία. Απ' αυτές που αναφέρατε με ενδιαφέρουν οι CPLP, CMRE, DLNG, GASS, TNP.

      Από κει και πέρα, από Ελληνικές με ενδιαφέρει έχει η ΝΜ, η holding της φραγκου που πήγε να δαγκώσει μετόχους συγγενών εταιρειών και σταμάτησε και το μέρισμα στις προνομιούχες.

      Αλλά υπάρχουν και άλλες εισηγμένες ναυτιλιακές που θα ήθελα ένα σχόλιο αν έχετε εικόνα. Π.χ. GMLP, GLOG, GLOP, TK, TGP, HMLP.

      Νομίζω κάποιοι από μας που αγαπούν τα μερίσματα ενδεχομένως να προτιμούν τις προνομιούχες εκδόσεις τους.

      Αντιλαμβάνομαι ότι έγραψα πολλά σύμβολα και ίσως δεν έχετε εικόνα είτε είναι κουραστικό να γράψετε. Αν είστε του χώρου ή/και έχετε ασχοληθεί θα εκτιμούσα ένα "inside" σχόλιο περί ιδιοκτητών/στυλ μανατζμεντ κλπ, το οποίο πιστεύω έχει μεγάλη σημασία. Π.χ. άλλο μαρινάκης (cplp) άλλο κωνσταντακόπουλοι (cmre).

      Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

      Διαγραφή
  18. Καλημέρα, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους με υγεία, ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ και ΚΑΛΑ και σε σας κύριε Τάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ..ΜΕ ΥΓΕΙΑ ..ΕΥΤΥΧΙΑ ,ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ (καλά κέρδη επίσης )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χρονια πολλα καλη χρονια και καλα κερδη σε ολους !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά.
    Κύριε Τάκη τι απόδοση περιμένετε για την τετράδα σας το 2018;
    Εγώ 3000 που είχα τα έβαλα παπ με μ.ο 0,25, τι είχαμε τι χάσαμε, πιστεύω να τα διπλασιάσω, νοικοκύρηδες φαίνονται.

    Ατυχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιτάξτε να δείτε ... το βασικό είναι ότι η εταιρεία έχει εξυγιανθεί και τελικώς διασώθηκε, επιστρέφοντας στην παραδοσιακή της λειτουργία.
      Για το 2018 περιμένω να φτάσει να διαπραγματεύεται όσο είναι τα ίδια κεφάλαια της, δηλαδή 0,35 ευρώ ανά μετοχή. Φέτος θα βγάλει για πρώτη φορά κέρδη μετά απο πολλάααααα χρόνια.

      Με EBITDA μόλις 2 εκατ. ευρώ δεν μπορεί να βγάλει αξιόλογα καθαρά κέρδη.
      Με αποσβέσεις 1,3 εκατ και χρηματοοικονομικά έξοδα 0,6 τι μένει??? 100 χιλιάδες ευρώ κέρδη προ φόρων. Άρα η μετοχή δεν μπορεί να δικαιολογήσει νούμερα μεγαλύτερα των 0,35 ευρώ. Οτιδήποτε πάνω απο 0,35 είναι υπερβολή ... όμως όλα θα αλλάξουν αν καταφέρει να φτάσει τα EBITDA στα 7 εκατ. ευρώ .... άρα να χάσετε δεν θα χάσετε, το θέμα είναι πόσο υπομονετικός και διορατικός είστε για να πετύχετε υπεραποδοση.

      ΛΑΘΟΣ σας που βάλατε και τα 3000 σε ένα χαρτί. Έπρεπε να τα σπάσετε σε 2 μετοχές.

      Διαγραφή
    2. Κυρ Τάκη Μορφονιέ, με όλο το σεβασμό, αλλά αυτό το ΑΝ που αναφέρετε στα ebitda, από τα 2 στα 7, ακούγεται κάπως μακρινό.

      Διαγραφή
    3. 0.62 θα παει το 18 γιατι η αγορα τρεχει πριν από τα νουμερα..

      Διαγραφή
  23. Καλή χρονιά και ειλικρινείς ευχές για τον οικοδεσπότη μας και όλους τους θαμώνες των σελίδων του κ.Τάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Bonsoir.

    Όπως είχα προϊδεάσει πουλήθηκε ο αγορασμένος στα 4.95€ Μυτιληναίος. Τιμή πώλησης 9.24€.
    Πουλήθηκε ο αγορασμένος στα 0.65€ ΑΝΕΜΟΣ. Τιμή πώλησης 1.55€.
    Πουλήθηκε η αγορασμένη στα 1.53€ Alpha Bank (αν και είχα σκοπό την διακράτηση). Τιμή πώλησης 1.87€.

    Το χαρτοφυλάκιο έχει ως εξής (μεγαλύτερη προς μικρότερη θέση):

    ΑΒΑΞ 0.57
    ΚΑΜΠΑΣ μικτή τιμή 0.46
    ΛΟΥΛΗ μικτή τιμή 2.10

    Καλά να περνάτε. Επιστρέφω αύριο στις Ελβετικές Άλπεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΟΥΑΓΙΕΝ.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Δαρείε καλά να περνάτε και απολαμβάνουμε να γράφετε συχνότερα στο εξαιρετικό ιστολόγιο του κυρίου Τάκη.

      Διαγραφή
  25. ευχαριστω κ.Hippy που βρηκατε τις επιλογες μου
    καλη χρονια σε ολους
    μεταφέρω και ένα σχόλιο μου εδώ
    όποιος θέλει να το συζητήσουμε
    επιλογες για 2017
    με τα δυο χερια ΦΛΕΞΟ...η ΦΛΕΞΟ με τις επεκτασεις που κάνει...σε 3 χρονια δεν θα έχει καμία σχέση με τη ΦΛΕΞΟ του σήμερα..Μπράβο τους!
    Γεβκα...έχει νόημα να συγκρίνει κανείς τον ισολογισμό του 2007 με τον σημερινό για να καταλάβει τι έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια..όπως θα έλεγε και ο κ.Τάκης ΘΩΡΗΚΤΟ! και σε σουπερ τιμη!
    ΑΣΚΟ...μου αρέσει πολύ..θεωρώ ότι πληρώνεις 0.6 λεπτά για αξία 1 ευρω και πάνω.μου αρέσει που είναι εμπορική όσο περίεργο να ακούγεται γιατι τα λεφτά αυτά θα τα φέρνει και του χρόνου χωρίς έξτρα επενδύσεις!
    ΚΑΝΑΚΗΣ..μου αρέσει αντί για προθεσμιακή..οπως και ΕΛΛ
    ΑΝΕΜΟΣ...μεχρι το 1.5 έχει περιθώριο
    ΠΡΟΦ...καλή εταιρία...προφανώς θα χρειαστεί υπομονή..όπως όλα τα μικρά άλλωστε...κατω απο 0.5 ειναι μια χαρα..
    ΟΤΕ...ειναι η μόνη εταιρία που θα αγόραζα απο τις μεγάλες..ο ΟΤΕ ετσι πως πάει στο τέλος θα ξαναγίνει μονοπώλιο στην ελλάδα...ειδικά με το ΟΤΕ ΤV δεν έχει αντίπαλο!
    ΙΚΤΙΝ..επειδη έχει πιεστεί πάρα πολύ και επειδή ακόμα πιστεύω ότι κρύβει χάρες
    ΕΥΑΘ...μονοπώλιο,κέρδη,μέρισμα κατώ απο τα 4 ευρώ μια χαρα είναι
    ΕΛΑΣΤΡΟΝ...στο εξάμηνο βγήκε στα κέρδη...αν συνεχίσει έτσι και βοηθήσει και το κλίμα είναι ο ορισμός του τζάμπα!
    Πανάγος

    οποτε εχουμεΦλεξο 2,95 - 5,35 81%
    Γεβκα 0,34-0,49 44%
    Ασκο 0,66-1,58 139%
    Κανακ 2,55-3,26 28%
    Ελλ 10,6- 15,2 43%
    Ανεμος 0,885 -1,55 75%
    Προφ 0,455- 0,71 56%
    ΟΤΕ 8,93-11,5 29%
    Ικτιν 0,77-2,22 188%
    Ευαθ 3,48-4,5 29%
    Ελαστρον 0,795-1,495 88%

    Συν 5% μερισματική αποδοση

    Συνολική αποδοση 73 %. και 200% υπεραποδοση σε σχεση με το ΓΔ!

    ο οτε δεν μου αρεσει πλεον σαν επιλογη. δεν ξερω με ποιον τροπο μπορει να αυξησει την τελικη κερδοφορια...τα εσοδα περιπου συγκεριμενα..μπορει αραγε να μειωσει και αλλο τα εξοδα;δεν το βλεπω πιθανο...και επειδη δεν βλεπω μεγαλο περιθωριου κερδους δεν μου αρεσει σαν μετοχη..

    επιλογες για το 2018

    ικτινος...το 2018 θα βγαλει μετα φορων κοντα στα 14εκ υπολογιζω...το 2018 δεν θα εχει απομειωσεις του αιολικου...αρα με ενα συντηρητικο p/e 10 για εξαγωγικη με ελαχιστες επισφαλειες δεν θα πρεπει να εχει κεφαλαιοποιηση 140; τωρα εχει 70...αρα μπορει να διπλώσει..επομενως 4,5 ευρω...και τα μερισματα βροχη..

    φλεξο...η εταιρια ειναι σε αναπτυξιακο οργασμο...σε 2-3 χρονια πιστεω θα εχει κυκλο εργασιων πανω απο 100εκ και μετα φορων πανω απο 10εκ...και η μετοχη πιστευω θα ειναι σε διψηφια νουμερα...

    ασκο...υπολογιζω δικαια τιμη πανω απο 2.5 και τωρα εχει 1.6

    ευαθ...πιστευω οτι θα υποαποδοσει του γδ αλλα την επιλεγω για τα μερισματα και για το σεναριο της αποκρατικοποιησης..εκτιμω οτι οι νεες προσληψεις δεν θα επηρεασουν τον ισολογισμο αισθητα..

    αλφα...ελαχιστα κομματια για να παρακολουθω τον τραπεζικο κλαδο...ελαχιστα ομως..

    ελαστρον..ειναι η καλυτερη του κλαδου..εχει καλους αριθμοδεικτες...καλο μανατζμεντ...και εχει και περιθωρια ανοδου αρκει να παρουν μπρος τα μεγαλα εργα ή να βρει καλους πελατες στο εξωτερικο
    αυτα προς το παρων
    Παναγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ για τα μειωμένα περιθώρια ανόδου του ΟΤΕ με βάση τα θεμελιώδη. Πολλές εταιρείες στην ΕΕ έχουν πολύ ελκυστικότερους αριθμοδείκτες (μεταξύ αυτών οι κολλοσοί DT, BT, Telefonica κλπ). Τον συμπεριέλαβα όμως στις επιλογές μου για δυο λόγους 1) τα telecoms υστέρησαν τα 2 τελευταία χρόνια στις αγορές της ΕΕ και 2) εάν το παιχνίδι στην χώρα μας μεταφερθεί-όπως πιθανολογώ-από τα ομόλογα στις μετοχές τότε το "παίζουμε Ελλάδα" θα αφορά τράπεζες και πολύ μεγάλες εταιρείες δλδ ΟΤΕ, ΤΙΤΚ, ΕΛΠΕ, ΜΟΗ, ΦΟΛΙ. Επειδή δε υπάρχουν και κατι stock options που δόθηκαν πρόπερσι νομίζω σε μεγαλοστελέχη πιθανολογώ πως θα εξαργυρωθούν προς τα 14 ευρώ όπως και το 2014.

      Διαγραφή
  26. Αυτές τι γιορτινές μέρες θέλω να στείλω τις ευχές μου σε όλους σας και τα θερμά συγχαρητήρια σε σας κ. Τάκη Μορφονιέ γι’ αυτό που συνεχίζετε και κάνετε με τόση επιτυχία. Έχω διαβάσει όλα τα αφιερώματα που έχετε παρουσιάσει από τότε που επανεμφανιστήκατε και όλα τα σχόλια των εκλεκτών επισκεπτών. Η μη συμμετοχή μου δε σημαίνει επ' ουδενί έλλειψη εκτίμησης στο πρόσωπό σας, αλλά και σ’ αυτό των υπόλοιπων φίλων. Έχω υποχρεώσεις δυσανάλογα μεγάλες με τα προβλήματά μου και επί του παρόντος δεν μπορώ να γράφω.

    Εξαιρετικέ φίλε hippy, έχω δει πολλές φορές μνεία στο πρόσωπό μου όλη τη χρονιά που πέρασε και σε ευχαριστώ πολύ. Από τα γραπτά σου, φαίνεται η ποιότητα του ανθρώπου. Κι από όλες τις επενδυτικές προτάσεις που έκανες, ξεχώρισα το δώρο στην κυρά και το τραπέζι για δύο. Να είσαι πάντα καλά.

    Ευφυείς επίσης σχολιαστές γράφουν εδώ και δεν θέλω στην προσπάθειά μου να αναφέρω κάποιους, να λησμονήσω εκ παραδρομής κάποιους άλλους. Είδα και τις προτάσεις όλων σας για το 2018, με τελευταίες αυτές του κ. Πανάγου προ ολίγου. Όμως δεν αντιλήφθηκα που βρίσκονται οι προτάσεις του κ. Βασίλη (επειδή τις σχολιάσατε εμμέσως, δεν ξέρω σε ποια τοποθεσία τις βλέπετε). Είδα και τις πωλήσεις του κου Δαρείου. Προτάσεις όμως αγορών για φέτος δεν έκανε. Αν δεν του αρέσει στη χώρα, έστω οπουδήποτε αλλού. Αν δεν του αρέσουν οι μετοχές, σε οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο επένδυσης.

    Κάποιες στιγμές της ανάγνωσης των αναλύσεων του Τάκαρου ενθουσιάστηκα με την ορθότητα των συλλογισμών, κάποιες άλλες εντυπωσιάστηκα με την βαθειά γνώση του αναλυτή για την παρουσιαζόμενη εταιρεία ή για τις εύστοχες επιλογές των στοιχείων στα οποία ο αναλυτής εστιάζει και κάποιες άλλες συγκινήθηκα, όταν για παράδειγμα πριν να κάνει την παρουσίαση της εταιρείας «Μύλοι Λούλη», μας έγραψε πρώτα για τη δωρεά του γνωστού αλευροβιομήχανου στην Κιβωτό του Κόσμου, δείχνοντας σε όλους τους αναγνώστες το δρόμο. Μπράβο σας.
    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ. Αλλά δεν ήταν πρόθεσή μου να αλιεύσω κ. Τάκη. Η επιθυμία να γράψω τις ευχές μου ήταν πηγαία και αυθόρμητη.
      Σύλβιος

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ κύριε Σύλβιε να είστε καλά.

      Διαγραφή
    3. Αλήθεια, κύριε Σύλβιε για τη ΔΕΗ εσείς τι πιστεύετε?

      Διαγραφή
    4. Όταν είδα πάνω πάνω στα 15 τελευταία σχόλια "ανώνυμος" σκέφτηκα "έχει γούστο..."

      Μόλις το άνοιξα πήγα κάτω κάτω να δω την υπογραφή και "ναι είναι ο Σύλβιο => είναι καλά"

      Χαμογελώντας χαζά διάβαζα αφηρημένα το μήνυμα

      Πολλές σκέψεις, μία ήταν "Θεούλη μου, δεν ζήτησα ακόμα κάτι για φέτος, ένα απ΄αυτά που θέλω όμως είναι να συναντήσω τον Σύλβιο"

      Την Κυριακή 07/01/2018 και ώρα 15:45 στα πλαίσια του Money Show στην αίθουσα Τερψιχόρη Β στο Hilton ο φίλος Βαγγέλης Νταγκουνάκης ( Verdadeiro ) συντονίζει συζήτηση με θέμα "οι προοπτικές και οι προκλήσεις του 2018 για το Ελληνικό και για τα ξένα χρηματιστήρια".

      Θα πάω σίγουρα...έρχεσαι?

      Συνήθως στις εκδηλώσεις αυτές παρευρίσκονται κι άλλοι εξαιρετικοί αναλυτές και παίχτες πχ ο Στέφανος Κοτζαμάνης, ο κύριος Μάρκοβιτς κ. α. (επίτηδες το έγραψα αυτό για να σε "ψήσω", είναι αλήθεια αλλά όχι 100% σίγουρο, είναι βλέπεις και του Αη Γιάννη). Τι λες?

      (εννοείται πως η πρόσκληση αφορά και όποιον άλλο φίλο του μπλογκ επιθυμεί)

      Διαγραφή
    5. ΚΤΗΛΑ συγυρίζει χρηματοροές, στρέφεται σε κρασιά(amalagos) που φτιάχνονται/πουλιούντα πιο γρήγορα σε HORECA, αποπειράται turn around.

      Ψιλονοικοκύρης φαίνεται. Έβαλε τη Δράμα στο χάρτη του κρασιού, έχει κάποιο όραμα. Μαζεμένη. Η εταιρεία αγοράζει πρώτη ύλη και από χωράφια του βασικού μετόχου που είναι εκτός εισηγμένης. Υπάρχει ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων εδώ.

      Από εμπορευσιμότητα κλάφτα χαράλαμπε.

      Τα προϊόντα του έχουν καλό όνομα. Π.χ. μπορείτε να δείτε κριτικές στο houseofwine.gr . Προσοχή μη μπερδευτήτε με τα κρασιά του "νικου λαζαρίδη". Ο εισηγμένος είναι ο Κώστας (domaine costa lazaridi + chateau julia). Ο νίκος είναι νομίζω αυτός που φαλήρησε τα μάρμαρα που αγόρασε ο ΙΚΤΙΝΟΣ στη δράμα.

      Έχει και αυτό το κτήμα στο καπανδρίτι ( https://www.google.gr/maps/uv?hl=en&pb=!1s0x14a1716a0a99bfe7%3A0x6619d88a8084b4b4!2m22!2m2!1i80!2i80!3m1!2i20!16m16!1b1!2m2!1m1!1e1!2m2!1m1!1e3!2m2!1m1!1e5!2m2!1m1!1e4!2m2!1m1!1e6!3m1!7e115!4shttps%3A%2F%2Fpicasaweb.google.com%2Flh%2Fsredir%3Funame%3D110107480152176186379%26id%3D6426941452569470610%26target%3DPHOTO!5sGoogle%20Search&imagekey=!1e10!2sAF1QipNfAXY3K1hcGyzY7DO3SzTv_BUWEFMJC8UW9kcL ) που είναι σεβαστή περιουσία.

      Θεωρώ τον ΚΤΗΛΑ φθηνή αλλά δυσπρόσιτη λόγω εμπορευσιμότητας μετοχή.

      Διαγραφή
    6. Οι επιλογές για το 2017 του κ. Βασίλη ήσαν

      "Vasilisg2 Ιανουαρίου 2017 - 3:48 μ.μ.

      Καλημέρα, καλή χρονιά σε όλους.

      Επιλογές μου για το 2017 :

      Top επιλογές Άνεμος, Μυτιλ - ΦΦΓΚΡΠ -
      Συντηρητικό ΟΠΑΠ-ΑΡΑΙΓ-ΕΥΑΠΣ-ΓΡΙΒ-ΟΛΠ
      Μικρή κεφαλαιοποίηση REDS, ΚΟΥΕΣ, ΟΛΥΜΠ
      Υψηλό ρίσκο (λόγω δανεισμού) BIO, CENER, ΓΕΚΤΕΡΝΑ"

      (Δυνατός και διαβασμένος παίχτης)

      --------------------------------------------------------------------------------

      Ψάχνοντας να βρω τις παραπάνω επιλογές έπεσα και πάνω σ΄αυτό

      "hippy6 Φεβρουαρίου 2017 - 11:43 μ.μ.

      Πριν περίπου 2,5-3 μήνες διατύπωσα στο μπλογκ μια επενδυτική σκέψη. Μετατροπή ευρώ σε στερλίνες κι αγορά ισχυρών εταιρειών με μεγάλη μερισματική απόδοση. Συγκεκριμένα SHELL, BP και Vodafon. Ζήτησα τη γνώμη του καλού φίλου κ. Σύλβιου ο οποίος και τις ανέλυσε εξαιρετικά (είναι άπαιχτος). Πρέπει να ήταν Οκτώβριος ή Νοέμβριος. Εάν ψάξετε θα βρείτε τις αναλύσεις του στο μπλογκ"

      Και οι τρεις κοντά στα απόλυτα ψηλά τους. Τον τελευταίο μήνα έκανα σταδιακές πωλήσεις και συμπτωματικά σήμερα μηδένισα την θέση μου και στις τρεις. Ο συλλογισμός μου ήταν ότι κάπου εδώ στα $60 και πάνω θα βγει ισχυρός ανταγωνισμός απ΄το σχιστολιθικό αέριο. Σωστός ή λάθος δεν ξέρω, θα δείξει.

      Σε κάθε περίπτωση "σκίσαμε" και σ΄ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
    7. Να πω κι εγώ τη γνώμη μου για μικρές και μικρομεσαίες.
      ΛΟΥΛΗ στα 2 και κάτω τον θεωρώ τζάμπα, είναι από τις ελάχιστες ευκαιρίες σήμερα στο ΧΑΑ...Όποιος θεωρεί τον εαυτό του value investor με την παραδοσιακή έννοια οφείλει να αγοράσει, έστω λίγο, ΛΟΥΛΗ σε αυτές τις τιμέw, ακόμα και αν υποψιάζεται ότι δen πρόκειται να υπεραποδώσει...
      ΦΛΕΞΟ, ΠΛΑΚΡ και ΑΣΚΟ οι γνωστές σε όλους μετοχές οι οποίες έχουν ισολογισμούς/οικονομικές καταστάσεις που χαίρεσαι να μελετάς...Και στις 3 έχω θέση (μεγαλύτερη στη ΦΛΕΞΟ, μετά στην ΑΣΚΟ και τελευταία τα ΠΛΑΚΡ αλλά έχω τάση για αύξηση θέσης στην ΑΣΚΟ)
      ΙΚΤΙΝ για τους γνωστούς λόγους, απλά δεν είμαι σίγουρος πότε θα "πρέπει" να τον δώσω...Παραμένω πάντως ακόμα μέσα 100%, δύσκολα θα δώσω τεμάχιο κάτω από τα 3...
      Τον ΚΤΗΛΑ τον κοίταζα με ενδιαφέρον κι εγώ χωρίς να έχω (ακόμα) αγοράσει ούτε 1 μετοχή, ενώ ακόμα μία μικρή (της τάξης των 10 εκατομ. κεφαλαιοποίηση) την οποία έχω πολύ πρόσφατα κοιτάξει με ενδιαφέρον (επίσης χωρίς να έχω αγοράσει) είναι ο ΝΑΚΑΣ.
      P/BV στο 0,5, P/Sales στο 0,45, Καθαρός δανεισμός στα 2,4 μύρια με το μακροπρόθεσμο τραπεζικό δανεισμό σταθερά πτωτικό τα τελευταία χρόνια και ένα P/E οριακά διψήφιο (10-12). Ξέρω ότι η Διοίκηση δεν χαίρει μεγάλης εκτίμησης γενικά. Θα ήθελα τη γνώμη του κυρίου Τάκη για το ΝΑΚΑ, αν έχει την καλοσύνη να τοποθετηθεί.

      Τέλος δεν μπορώ να μη γράψω ότι δε νοείται κάποιος να μην πάρει επενδυτική θέση στο στοίχημα που λέγεται ΔΕΗ...Πρόκειται για μια ξεκάθαρη περίπτωση mispriced bet το οποίο επίσης οφείλει, όποιος ασχολείται με το ελληνικό χρηματιστήριο και έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα,να τιμήσει...Ελπίζω μόνο να καταλαβαίνόμαστε τι σημαίνει "mispriced bet" για να μην έχουμε κλάματα αν γράψει μηδέν η τιμή της ΔΕΗ!

      Γρηγόρης

      Διαγραφή
    8. Για τη ΔΕΗ ρητορικά υποθέτω με ρωτήσατε. Πραγματικά δεν ξέρω κ.Τάκη. Τι να γράψω για κάτι που δεν γνωρίζω. Έχετε Τακαρόπληκτους με διατριβή στα ενεργειακά. Όταν πρωτοείδα το σχέδιο με τις πωλήσεις μονάδων έχασα την πίστη μου. Αλλά εσείς έχετε την εκπληκτική ικανότητα ακόμα και στη συρρίκνωση να βλέπετε τα θετικά στοιχεία. Και ίσως έχετε δίκιο, μπορεί να είναι καλύτερα από την απραξία. Ως εταιρεία έχει αξία. Αρκεί να τη μεταφράσει κάποτε και σε κέρδη. Οι κόκκινοι λογαριασμοί μάλλον σημείωσαν το υψηλό τους και από δω και πέρα μάλλον καλύτερα νούμερα μπορεί να δούμε στο πεδίο αυτό. Κάποια στιγμή το ρεύμα επί πιστώσει θα καταργηθεί και η νοοτροπία θα αλλάξει. Ακόμα και το κοινωνικό τιμολόγιο πιστεύω ότι θα περιοριστεί με αυστηρά κριτήρια ή θα πρέπει να γίνει επιδοτούμενο από το κράτος. Πέρασαν οι εποχές που μπορούσαμε να κάνουμε ότι θέλαμε. Θα μας βάλλουν και σ΄αυτά χέρι, αν δεν τα κάνουμε μόνοι μας. Μόνο το κράτος θα ασκεί κοινωνική πολιτική. Και στο βαθμό που μπορεί. Δεν γίνεται να ασκείται κοινωνική πολιτική σε βάρος ανωνύμων εταιρειών. Αν επέτρεπαν στη ΔΕΗ να λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, θα γινόταν μια άλλη ΔΕΗ. Κι ας υπάρχει ο ανταγωνισμός.
      Σύλβιος

      Διαγραφή
    9. Κύριε hippy, ευχαριστώ για τη θερμότατη υποδοχή. Με συγκινήσατε. Είναι αμοιβαία τα αισθήματα. Η αλήθεια είναι ότι δεν τις πολυπάω αυτές τις εκδηλώσεις. Είναι και η ημέρα. Αλλά συνάντηση θα κάνουμε. Θα δούμε που και πότε. Θα το βάλλω στο πρόγραμμα. Εδώ θέλει να σας συναντήσει και ο αδερφός μου. Είσαστε μορφή στο διαδίκτυο. Και σας θυμάται λέει με τις καλύτερες εντυπώσεις από του Μπελέ τη συνάντηση. Σκέφτομαι μερικές φορές, πόσο τυχεροί θα ήταν οι μαθητές σας στο σχολείο. Αλλά μη γράφετε και ξαναγράφετε ότι σας έκανα επιτυχείς προτάσεις. Δικές σας ήταν. Απλώς επικρότησα. Αντίθετα εσείς κάνατε την πλέον επιτυχή πρόβλεψη όλων των εποχών: Τα κουρεμένα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου για τα οποία γράφτηκε πιο πάνω. Παρακολουθούσα τη σταθερή γι΄αυτά άποψή σας όλα τα τελευταία χρόνια, μετά το κούρεμα, με συγκεκριμένες αναφορές στη μεγάλη ποσοστιαία θέση που κατείχατε. Ήταν αδιαμφισβήτητα μια μεγάλη, μια τεράστια επιτυχία σας, αν αναλογιστούμε και το διαφορετικό ύψος αποδόσεων που μπορεί να προσδοκά κανείς ανάμεσα στις μετοχές και στα ομόλογα και σας είχα ευχαριστήσει τότε δημόσια γι΄αυτό. Μάλλον ήταν τα πιο κερδοφόρα κρατικά ομόλογα του κόσμου!
      Σύλβιος

      Διαγραφή
    10. ΟΜΟΛΟΓΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ή ΑΛΛΙΩΣ «ΟΜΟΛΟΓΑ HIPPY»
      Αν κάνω μια αναδρομή, τα επιχειρήματα εκείνης της πρότασης, ιδιαίτερα όπως αυτή εξελίχθηκε στην πορεία, ήταν στέρεα (δεν ήταν ένα στοίχημα στην τύχη), όπως για παράδειγμα το επιχείρημα του μικρού ποσού του ιδιωτικού διαπραγματεύσιμου χρέους της χώρας σε σχέση με αυτό του επίσημου τομέα, η απώτερη επιδίωξη να βγουν ξανά όλες αυτές οι χώρες που ήταν σε πρόγραμμα στις αγορές, το μεγάλο ποσό των προσφερόμενων προς κούρεμα τραπεζικών καταθέσεων σε σχέση με το μικρό των ομολόγων. Γι΄αυτό και συμμετείχα, σε μεταγενέστερο βέβαια στάδιο, συνεκτιμώντας και το αναλαμβανόμενο ρίσκο μιας τέτοιας τοποθέτησης και την αναγκαία αρχή της διασποράς των θέσεων ενός χαρτοφυλακίου (δεν ήταν κύρια θέση μου, αλλά τα ποσά σε απόλυτες τιμές ήταν σημαντικά). Τότε είχα αποφασίσει τραπεζικά μετρητά στο εξωτερικό (κατηγορείστε με ως ιδιοτελή και εθνικό μειοδότη αν θέλετε). Όσα όμως αφήσεις ή εισάγεις στην Ελλάδα (ως μετρητά): Ομόλογα Δημοσίου. Μάλιστα αργότερα, σε υψηλότερες τιμές σκεφτόμουν να τοποθετήσω κάτι ακόμα, αλλά έβαλα φρένο (η αρχή της διασποράς).

      Φυσικά είχα δει και εσφαλμένες θεωρητικά παραδοχές τότε στην πρόταση, όπως το προβαλλόμενο συχνά επιχείρημα ότι τα ομόλογα του ευνοϊκού για τους δανειστές αγγλικού δικαίου δεν κουρεύονται, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι η «Ανάγκη» υπερισχύει οποιουδήποτε δικαίου, αλλά και η παραγνώριση της γενικής αρχής των αγορών ομολόγων ότι του πρώτου κουρέματος, έπεται πολλές φορές δεύτερο. Όμως η επιτυχία της ανάλυσης προκύπτει πλέον εκ του αποτελέσματος και είναι τερααάστια!!! Οι αγορές σας δικαίωσαν απόλυτα κ. hippy. Και είσαστε ο μοναδικός που το προτείνατε, ξεκινώντας μάλιστα από τα 14 (με ονομαστική αξία τα 100) – αχ, να το ήξερα από τότε- και συνεχίζοντας σθεναρά την προβολή της πρότασης σε όλα τα επίπεδα τιμών. Πρόβλημα θα μπορούσε να υπάρξει ξανά μακροπρόθεσμα, αν οι απερίσκεπτες και διψασμένες για αναζήτηση αποδόσεων αγορές, διακρινόμενες για την ασθενή μνήμη τους, καταστήσουν κάποτε στο μέλλον το χρέος της Ελλάδος πάλι ιδιωτικό, σε μια χώρα χωρίς επαρκή εξωτερική εποπτεία, σε ύψος τέτοιο που θα είναι πάλι ελκυστικό για ένα υποψήφιο νέο κούρεμα.
      Σύλβιος

      Υ.Γ. ... Α, με την ευκαιρία, υπάρχει χώρα όπου τα ομόλογά της, όχι μόνο ήταν εξ υπαρχής ξένου δικαίου όταν εκδόθηκαν (δεν άλλαξε το δίκαιο χώρας αργότερα, όπως σε μας), αλλά επιπλέον οι παλιές σειρές δεν εμπεριείχαν τις συνήθεις ρήτρες συλλογικής δράσης, απαιτώντας το 100% των ψήφων των ομολογιούχων για λήψη οποιασδήποτε απόφασης. Δηλ. με την αρνησικυρία έστω και ενός, τα ομόλογα δεν κουρεύονται και εκδικάζονται και σε ξένη χώρα! Και ενώ αυτά εξακολουθούν και ισχύουν μέχρι σήμερα, της χώρας αυτής τα ομόλογα, που διαθέτει αποδεδειγμένο πλούτο πολλαπλάσιο του δικού μας, επί του παρόντος δεν αποπληρώνονται και διαπραγματεύονται γύρω στο 20% της ονομαστικής τους αξίας. Συνεπώς, όπως καταλαβαίνετε, το δίκαιο μικρή σημασία έχει. Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος.
      Σύλβιος

      Διαγραφή
  27. Χάρηκα πολύ που πολλοί και εκλεκτοί φίλοι του μπλογκ εμφανίστηκαν για τις καθιερωμένες ευχές. Πολλές φορές κάτι ψάχνω και διαβάσζω παλιότερα ποστ και πραγματικά βρίσκω απίστευτα σχόλια! Τελικά τα αληθινά "διαμάντια στο βούρκο" είναι οι άνθρωποι πίσω απο τα nicknames εδώ μέσα.

    Σας εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και ορθές προβλέψεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αγαπητέ Τάκαρε, μπορείς να αυξήσεις των αριθμό στα πρόσφατα σχόλια του widget γιατι τα 15 είναι λίγα;

    Είναι εξαιρετικά και αρκετά τα σχόλια των φίλων του blog και δυστηχώς κάποια χάνονται μέσα στα πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλή Χρονιά και από μένα σε όλους σας, είτε με nickname είτε χωρίς!! Παραθέτω τις επιλογές μου για το 2017 τις οποίες είχα αναρτήσει στο ιστολόγιο μου

    http://vasilisg.blogspot.gr/2017/01/2017.html

    .......
    Καλημέρα, καλή χρονιά σε όλους.

    Επιλογές μου για το 2017 :

    Top επιλογές Άνεμος, Μυτιλ - ΦΦΓΚΡΠ
    Συντηρητικό ΟΠΑΠ-ΑΡΑΙΓ-ΕΥΑΠΣ-ΓΡΙΒ-ΟΛΠ
    Μικρή κεφαλαιοποίηση REDS, ΚΟΥΕΣ, ΟΛΥΜΠ
    Υψηλό ρίσκο (λόγω δανεισμού) BIO, CENER, ΓΕΚΤΕΡΝΑ

    και τέλος στην

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΠΑΊΝΕΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΙΚΤΙΝ μόνο αν πουλήσει ΙΔΕΗ, αν γυρίσει σε θετικές χρηματοροές, αν αλλάξει μυαλά η διοίκηση!!

    Και από αγορές εξωτερικού overweight για Πολωνία μέσω etf.

    Σημείωση : Οι άνωθεν επιλογές είναι προσωπικές επιλογές και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση σύσταση για οποιασδήποτε συναλλαγή αγοράς ή πώλησης.

    Προσθήκες 26/4/2017

    α. Ελληνικά Πετρέλαια
    β. Μύλοι Λούλη

    ...............

    Αλλαγές για το 2018

    Προσθήκες : Κάρατζης, Κτηλα, Κυριο, ΕΚΤΕΡ και συμφωνώ με τον οικοδεσπότη μας (τα σέβη μου κε Τάκη) ΠΑΠ. Στο ραντάρ εισόδου ΠΡΟΦ, και αφαίρεση από τις Τοπ επιλογές η FF και αντικατάσταση της από τον Κάρατζη

    Και έξω ΙΝΔΙΑ, και Alphabet

    Α και καλή φώτιση!! λόγω Φώτων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Βασίλη (που αδίκως ανησυχείτε για το θωρηκτό που τους και ΘΑ του σχίζει όλους)
      Σας ξεφεύγει ένα μικρό .... που μου αρέσει πολύ. Δεν θα το γράφω τώρα. Καραμαζεμένο και αργά ή γρήγορα θα πουληθεί!!!

      Με την ανακοίνωση των ετησίων αποτελεσμάτων θα κάνω ξεχωριστά threads σε μια σειρά από μικρά ... καταφέρω - δεν καταφέρω να μαζέψω κομμάτια. Πάντως ο ΚΤΗΛΑ είναι μούρλια. Επενδυτικό σχήμα του λείπει.

      Διαγραφή
    2. Χαιρετω μορφονιε.. απ οτι βλεπω θα εχω αρκετους παρεα στον κτηλα.. ( τουλαχιστον θ ανοιγει πιο πολλες φορες καθε μηνα )... ειχα ρωτησει πριν 2-3 χρονια αλλα δεν τον καλοεβλεπες τοτε αν θυμαμαι κ καλα δλδ.. εδωσε κ κατι μετοχουλες φετος μια χαρα για να δουμε λοιπον..

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη στο μυαλό μού ήρθε σχετικά με το μικρό που είναι μαζεμένο και μπορεί να πωληθεί ο ΜΟΥΖΚ. Τον είχε θεωρήσει σφόδρα υποτιμημένο και ο αναλυτής κ.Δάντης. Αλλά βέβαια δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ότι εννοείτε το ίδιο.

      Διαγραφή
    4. Κε Τάκη, την παρακολουθώ (δεν μου έχει ξεφύγει), και απλά έχω μπερδευτεί λίγο με το κληρονομητήριο!! και το καταπίστευμα.

      Διαγραφή
    5. Δε βλεπω προς το πατον κατι ενδιαφερον στο Μουζσκη

      Διαγραφή
    6. Κε Τάκη, πάντα διαβασμένος, οπότε λάθος η μαντεψιά!! Εκεί άλλωστε νομίζω η διαθήκη μιλούσε για απαγόρευση πώλησης μέχρι το τέλος του 2021 (για τους κληρονόμους).

      Διαγραφή
    7. Η εταιρεία ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΑΕ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι στις 23/01/2018 σύναψε με την «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ» και την «NBG BANK MALTA LIMITED» Σύμβαση Κάλυψης Κοινού Ενυπόθηκου Ομολογιακού Δανείου ποσού ευρώ 3.700.000,00. Το ομολογιακό δάνειο εκδίδεται στο πλαίσιο του Ν. 3156/2003 και του Κ.Ν. 2190/1920, είναι διάρκειας έξι ετών και θα χρησιμοποιηθεί εξ ολοκλήρου για αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού.

      Διαγραφή
  30. καλησπέρα .Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για την μετοχή καρατζη επειδή την ανέφερε στις προτεινόμενες ο εξαίρετος κ Βασίλης.
    Αυτή η εταιρεία απο ότι είδα είναι λίγο απο όλα.Κτίζει ξενοδοχεία στην κρήτη (αυτό δεν είναι υψηλές αποσβέσεις??),πουλάει ρεύμα,πουλάει κρικάκια και θηλιές και φράκτες.Γενικαι επιχειρήσεις που λέμε.Πραγματικά δεν ξέρω τι προοπτικές μπορεί να έχουν τέτοιου είδους εταιρείες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Μανώλη, τα τελευταία έτη (από το 2009 και ένθεν) σημειώνει ισχυρή αύξηση του περιθωρίου EBITDA (2009 16.60% και 2016 25.70%). Οι συνολικές αποσβέσεις ανέρχονται στο ύψος των 6-6,5 εκ ευρώ ανά έτος. Άρα τα ΕΒΙΤΑ αρκετά υψηλά. Η εταιρία εισπράττει ταχύτατα τις απαιτήσεις της (40, 50 ημέρες τα τελευταία έτη) και τα εισπράττει ΟΛΑ.

      Από το 2004 ως και το 1ο εξάμηνο του 2017 έχουμε λειτουργικές ταμειακές ροές 103,7 εκ ευρώ με κέρδη μφ 46,25 εκ και αποσβέσεις 70,3 εκ ευρώ.

      Ολοκληρώνει την επέκταση στο NANA χωρίς τραπεζικό δανεισμό αλλά με τα κεφάλαια από την πώληση έκτασης στην TUI το 2017.

      Δίκαια τιμή για μένα τα 7,5-8 ευρώ και σήμερα την αγοράζει κανείς με p/bv στο 0,69 και NET DEBT/EBITDA 0,76 και P/E 2017 9 φορές.

      Σοβαρό management, αξιόπιστη διοίκηση και με ένα asset το οποίο είναι hot και θα είναι hot για τους ξένους επενδυτές τα επόμενα έτη (τουρισμός).

      Διαγραφή
    2. Εξαιρετική εταιρία με φανατικούς μετόχους ,προσθέτω ότι έχει φωτοβολταικά
      15 MV

      Διαγραφή
  31. Και τις δικές μου ευχές στον Κο Τάκη κ όλους τους συμμετέχοντες.

    Ωραία κ η ιδέα για το Moneyshow κε Hippy αλλά βρίσκομαι εκτός Αθηνών.
    Μιας και οι περισσότεροι συμμετείχαν, ας δώσω όμως και τις δικές μου προτάσεις για το νέο έτος.

    ΕΥΡΩΒ, ΜΥΤΙΛ, ΜΕΡΚΟ, ΝΗΡΕΑΣ και ΑΤΤΙΚΑ (καράβια).

    Χάζευα κ 2-3 μικρότερες αλλά η εμπορευσιμότητα τους είναι τέτοια που πρέπει να περιμένεις να έχει απελπιστεί ο προηγούμενος για να βρεις μια ικανοποιητική θέση.

    Κε Τάκη μια παράκληση για ένα ακομα thread για ξένες μετοχές μιας και στα πλαίσια διαφοροποίησης αρκετοί ασχολούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαμένη ευκαιρία συνάντησης φίλε Γιάννη, θα βρούμε σίγουρα μιαν άλλη. Αμυντικές κατά βάση οι επιλογές σου, μου αρέσουν. Παίρνω αμπάριζα από την επιλογή ΕΥΡΩΒ, εγώ έχω επιλέξει ΑΛΦΑ, ο κ. Χατζηδάκης της ΒΕΤΑ ΑΧΕ την ΕΤΕ για να κάνω ένα γενικότερο σχόλιο για τον τραπεζικό κλάδο

      Τα δεδομένα τούτη τη στιγμή είναι 1) η μείωση των αποδόσεων στα ΟΕΔ, το 10ετές διαπραγματεύεται στο 100 όπου έχει απόδοση 3,75% και 2) οι ελληνικές τράπεζες έχουν προς το παρόν τους υψηλότερους δείκτες φερεγγυότητας συστημικών τραπεζών στην Ευρώπη και βρίσκονται εντός των στόχων της εποπτικής Αρχής του SSM για το 2017 ακόμα κι αν εξαιρεθεί ο αναβαλλόμενος φόρος (προσωπικά το θεωρώ ελάχιστα πιθανό ενδεχόμενο).

      Τα πιθανότατα να συμβούν τις επόμενες βδομάδες είναι 1) η αναβάθμιση του rating της χώρας από τους S&P σε Β ή Β+ και 2) η έκδοση 7ετούς ΟΕΔ με κουπόνι μικρότερο από 3,50%.

      Μου φαίνεται λογικό σε δεύτερο χρόνο να υπάρξει απ΄τους οίκους αξιολόγησης αναβάθμιση και του rating των τραπεζών κάτι που αν δεν ενισχύσει τις τιμές τους τουλάχιστον θα φρενάρει την πίεση και το σορτάρισμα απ΄τα αγγλάκια.

      Τώρα μπαίνω σε προσωπικές απόψεις.

      Την προηγούμενη χρονιά είδαμε δειλά δειλά να επιστρέφουν λίγα χρήματα στις τράπεζες, κυρίως από επιχειρήσεις. Η είσοδος ξένων επενδυτικών κεφαλαίων για αγορά ομολόγων αλλά και σε επενδύσεις (στα αεροδρόμια της Fraport , στο νέο ελληνοκινεζικό λιγνιτικό εργοστάσιο της Πτολεμαΐδας, ελπίζω στο Ελληνικό κ.α) πιθανολογώ ότι θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη για το Grek-in που με την σειρά του θα ενισχύσει την ροή χρημάτων προς τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια κάποιοι απ΄την κυβέρνηση των θα θα θα σανελικών-πιθανολογώ μάλιστα-εντός του πρώτου εξαμήνου θ΄ αρχίσουν να μιλούν για έξοδο από τα capital controls. Κάποτε θα γίνει έτσι δεν είναι? Πότε? Όταν θα έχει επιστρέψει η εμπιστοσύνη, όταν δεν υπάρχει ο φόβος του bank run. Δεν πιστεύω φυσικά ότι θα επιτευχθεί εντός του 2018 ακόμα όμως και η εξαγγελία φθάνει για να δώσει ώθηση στις τιμές των συστημικών.

      Μ΄αυτά και μ΄αυτά θεωρώ πως μια μικρή θέση (10%) τραπεζικών μετοχών στο χαρτοφυλάκιο δεν είναι κακή ιδέα (για να μην πω επιβάλλεται)

      Αισιόδοξος ο Χίππης? Ίσως, αιθεροβάμονας όμως νομίζω όχι.

      Διαγραφή
    2. Ωχ...ξεχάστηκα. Γιάννη χρόνια πολλά. Να χαίρεσαι την οικογένεια, να είσαι καλά, να γράφεις, να μας φτιάχνεις τη μέρα με τη ζωντάνια και το χιούμορ σου.

      Διαγραφή
  32. Σενιορ hippy για να ενισχυσω την αισιοδοξια σας να πω τα εξης.. η ελλαδα ηταν στη κορυφη απ το πακετο γιουνγκερ.. παμε παρακατω λοιπον κ για την 3ετια 2018-20 εχουμε 5 δις που με χαλαρη μοχλευση θα φερουν 20 δις επενδυσεις κλπ.. αυτα ειναι στοιχεια κομισιον κ απο ευρωπαικη τραπεζα επενδυσεων.. καταλαβαινετε λοιπον εεε.. μπορει να σας δω στη τερψιχορη.. καλη συνεχεια..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αν και ερασιτέχνης στο χρηματιστήριο αναφέρω και τις δικές μου θέσεις και προτάσεις στο χρηματιστήριο

    ΔΙΑΚΡΑΤΗΣΗ

    ΜΥΤΙΛ -αν και όλοι την προτείνουν
    ΕΛΤΟΝ -αν και δεν την προτείνει κανείς
    ΠΡΟΦ -? αν αποδώσει το πλάνο επέκτασης
    ΙΚΤΙΝ -λόγω κ.Τάκη

    ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
    ΕΛΣΤΡ ,ΚΟΡΔΕ ,ΧΑΙΔ,ΛΟΥΛΗ

    ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΚΛΑΔΟΙ
    ΜΕΤΑΛΛΑ
    ΑΛΕΥΡΑ (2016 ο ΚΕΠΕΝΟΣ έβγαλε 2 καθαρά αλλά ....)

    10% - 20% trading

    Το 2018 φαίνεται ελπιδοφόρο .
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΣΤΟΝ Κ.ΤΑΚΗ




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Με καθυστέρηση να καταθέσω τις ευχές μου για Καλή Χρονιά με Υγεία και καλά κέρδη στον Τάκαρο μας και σ' όλους τους φίλους του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Έχω παρατηρήσει ότι πάντα υπάρχει January Effect αλλά ποτέ δεν είναι το ίδιο. Αυτή τη φορά έγινε με το καλημέρα και είναι ήδη υπερτιμημένο για να μπεις αλλά όχι τόσο για να σταματήσει άμεσα.
    ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Με το νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή αφενός εντάσσονται στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013) οι διατάξεις του άρθρου 71 του ν. 3842/2010 που αφορούν φορολογικά κίνητρα ευρεσιτεχνίας καθώς και οι διατάξεις των άρθρων 101 του ν. 1892/1990 και 13 του ν. 1473/1984 για τα φορολογικά κίνητρα κεφαλαιοποίησης αφορολόγητων αποθεματικών και αφετέρου στο πλαίσιο της εξυγίανσης του Προϋπολογισμού στο σκέλος των δαπανών, καταργούνται διάφορες διατάξεις φορολογικών κινήτρων, οι οποίες ως επί το πλείστον ήταν ανενεργές ή εξαιρετικά περιορισμένης χρησιμότητας.

    Αναλυτικά:

    -Ενσωματώνονται στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (Κ.Φ.Ε., ν. 4172/2013) υφιστάμενες διατάξεις που αφορούν σε φορολογικά κίνητρα:
    α) ευρεσιτεχνίας επιχειρήσεων,
    β) κεφαλαιοποίησης αφορολογήτων αποθεματικών διαφόρων αναπτυξιακών νόμων εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών Α.Ε. με φορολογικό συντελεστή 5% και
    γ) κεφαλαιοποίησης αφορολογήτων αποθεματικών διαφόρων αναπτυξιακών νόμων μη εισηγμένων Α.Ε. και Ε.Π.Ε. με φορολογικό συντελεστή 10%.
    -Παράλληλα, ορίζεται ότι οι διατάξεις για την κεφαλαιοποίηση αφορολογήτων αποθεματικών (υπό στοιχεία β και γ) ισχύουν για αποθεματικά που κεφαλαιοποιούνται μέχρι 31-12-2020 και αυξάνονται οι συντελεστές φορολόγησης αυτών ως ακολούθως:
    -Για αποθεματικά εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών Α.Ε. ο φορολογικός συντελεστής (σήμερα 5%) αυξάνεται στο 10% για αποθεματικά που κεφαλαιοποιούνται το έτος 2019 και στο 20% για αποθεματικά που κεφαλαιοποιούνται το έτος 2020.



    Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/38930

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. https://www.mikrometoxos.gr/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CF%85%CE%B1%CE%BB%CF%8C-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B2/

    Τα ΠΛΑΚΡ οδεύουν (μάλλον) προς αποχώρηση από το ταμπλό, γι αυτό βλέπετε αυτή την εινόνα στο ταμπλό. Και θα είναι κρίμα να αποχωρήσει ένας όμιλος που συγκαταλέγεται στο ΤΟΠ 10 των πλέον επιτυχημένων στη σύγχρονη οικονομική ιστορία της χώρας μας.

    Ξέρει - υποψιάζεται κάποιος κάτι σχετικό για τα ΠΛΑΚΡ ;

    Γρηγόρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να μην είναι αλήθεια. Θα είναι πολύ άσχημη εξέλιξη. Είναι μετοχή διαμάντι. Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάλαβα την έννοια του reverse split στο οποίο προχώρησε πρόσφατα. Αν εντάσσεται στα πλαίσια προετοιμασίας εξόδου από το ΧΑΑ ή κρύβει κάτι άλλο δεν το γνωρίζω.
      Ξενοφών

      Διαγραφή
    2. Κύριε Ξενοφών έχω την εντύπωση το ρηβερςσπλιτ έγινε απλά για να διευκολύνει την επιστροφή κεφαλαίου.

      Διαγραφή
  38. Τι γίνεται με τον Μυτίλα? Μπορεί κανείς να ερμηνεύσει τι σημαίνει η πώληση ΣΜΕ από τον Ευ. Χρυσαφη?

    http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1588749/mytilhnaios-polhsh-307-sme-apo-ton-eyaggelos-hrysa.html

    Σχετίζεται άραγε και με την μεταφορά των μετοχών των Αφών Μυτιλ στην Κύπρο? Αυτός ο Βαγγέλας όσο μάγος είναι στο να δημιουργεί προσδοκίες άλλο τόσο είναι και στο να τις γκρεμίζει.
    ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Κύριε Τάκη καλή χρονιά. Είχατε υποσχεθεί να αναφέρετε ένα μικρό που θα πουληθεί άσχετα αν ακόμα δεν έχετε τελειώσει αγορές. Θα το πάρει το ποτάμι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον το βρήκα. Περι ΚΑΜΠΑ ο λόγος.

      Διαγραφή
    2. ΟΧΙ ... δεν πουλανε ουτε λεπι σε αυτο ...ακομη δεν μπορω να παρω κομματι

      Διαγραφή
    3. Κε Τάκη,

      Θα δοκιμάσω μια ακόμη, τελευταία, φορά!! Τα περσικά χαλιά είναι τα καλύτερα, αλλά μόνο χαλιά δεν είναι.

      Διαγραφή
    4. Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι? Ωραία ταινία.

      Διαγραφή
    5. Βεβαια την ειχα προτεινει για αγορα πριν χρονια (στο marketzone) στο 1/10 της σημερινης τιμης .... τοτε οι πωλητες ου γαρ οιδασι τι ποιουσι. Ομως και σημερα ειναι τσαμπα .. αλλα οι εχοντες ειναι μελετημενοι ως φαινεται.

      Διαγραφή
    6. Κ Βασίλη, κ Hippy πύραυλο το κάνατε το μικρό :)))

      Διαγραφή
    7. Serse monsieur Takis φίλε Χάρη...δεν έχω θέση στο μικρό και πως να την αποκτήσω δηλαδή...θέλει πολύ προσοχή προσευχή και κατάνυξη μπας κι αποκτήσεις 500-1000 κομματάκια

      Διαγραφή
    8. Καλημέρα, και εγώ δηλώνω πως δεν έχω θέση στο μικρό!

      Διαγραφή
    9. Πολύ δύσκολο έως αδύνατο μάλλον. Δεν έχει ιδρώσει καθόλου!!!

      Διαγραφή
    10. Μπορει πλεον ο Τακαρος να αποκαλυψει το μικρο που το ανακαλυψαν μονο 2 - 3 ψαγμενοι Τακαροπληκτοι και που μιλαμε ανωθεν ..μιλαμε για τον Περσεα οπου τον εδωσε ο Τακαρος πρωτος πριν μερικα χρονια απο τα 4 με 5 σεντσια στο marketzone που εκλεισε ... Ναι ναι καλα διαβασατε στα 0.04 και 0.05 το πρωτοεδωσα. Οι παλαιοι τακαροπληκτοι το γνωριζουν. Τωρα πλεον στις παρυφες του 1 ευρω.

      Κατσε τωρα εσυ γκουρου της Σατο να μου το παιζεις μαγκας και να ειρωνευεσε οτι ταχα μου ο Τακαρος ειναι ντεφορμε ... αμπαλος και μυρουδιας εισαι αλλα δεν το ξερεις.

      Διαγραφή
    11. Βρεεεεεεε ξερεις τι σημαινει σρνητικα ιδια κεφαλαια? Ξερεις τι σημαινει Θεοδωριριδες? Μου εχεις παρει 1.000.000 μετοχες με 15 ευρω και μου το παιζεις ειδημων? Σε ποιον θα πουλησεις βρεεεεε ατζαμη? Μου ερχοσουν στο Ιστολογιο μου οταν απουσιαζα και αφοδευες κανονικα ... την επεφτες στον κυριο hippy ... πεταγες ειρωνιες για τον Ικτινο .. και πουλαγες μουρη με κουριες του μπαρμπερη. ΔΕ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕΣ ΤΟ ΧΩΡΟ ΜΟΥ.

      Παψε να ειρωνευεσαι τον Τακαρο ... παρε το nick που εγραφες και ελα στο ιστολογιο γραφοντας με ενα nick .. σε συγχωραει ο Τακαρος και θα σε δεχτει με συμπονια και κατανοηση. Αρκει να γραφεις με ενα nick και να εισαι σεμνος και ταπεινος

      ΕΛΑ

      Διαγραφή
    12. Κύριε Τάκη δεν υπάρχει λόγος εκνευρισμού. Τα γραπτά μένουν και οι "επώνυμοι" ανώνυμοι προβοκάτορες εξαφανίζονται.

      Διαγραφή
  40. Γενικότερα δεν έχει γίνει κάποια ουσιαστική διόρθωση, προφανώς για να αναγκαστεί η ρευστότητα που παραμένει εκτός να μπει μέσα και με τα δύο πόδια. Μετά ίσως έρθει μια πιο μεγάλη διόρθωση. Πιστεύω ότι οι επιλεκτικές τοποθετήσεις είναι η καλύτερη τακτική αυτές τις μέρες. Με προσοχή πάντα γιατί όταν τραβηχτεί το κύμα θα φανεί ποιος κολυμπάει γυμνός. Βλέπω πάντως ότι με το που ανεβαίνει η ψυχολογία αρχίζουν κάποιες κωλοπετινίτσες να απογειώνονται.
    ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασα να γράψω ότι αυτό που με φοβίζει περισσότερο αυτόν τον καιρό είναι τα ανοίγματα που έχουμε στα εθνικά θέματα. Κυρίως με προβληματίζει να μην κάνουν καμιά κίνηση τα μεμέτια. Αν και σε μια τέτοια περίπτωση όποιος διαθέτει ρευστότητα και έχει και τα κάκαλα θα πρέπει να αγοράσει και όχι να πουλήσει.
      ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ

      Διαγραφή
  41. Κύριε Τάκη θα ήθελα να μας πείτε τι βλέπετε στην ΤΕΝΕΡΓ μετά την ΑΜΚ και τον δανεισμό τίτλων από τους Αμερικανούς. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σας εχω απαντησει διοτι δε γνωριζω το θεμα .... ομως ειμαι βεβαιος οτι η ΤΕΝΕΡΓΑ θα ξεπερασει την τιμη εισαγωγης της ... δε ξερω ομως το ποτε

      Διαγραφή
    2. Για όποιον ενδιαφέρεται έχω τις τιμές δημοσίων εγγραφών εταιριών από το 1995 μέχρι και το 2009. Απλά ζητήστε μου ποια εταιρία να δω αν την έχω μέσα.

      Διαγραφή
    3. Κ Δρομεα αν δεν ειναι κουραστικο πειτε μας για Ικτινο, Paperpack, Flexo και Ασκο. σας ευχαριστω εκ των προτερων

      Διαγραφή
    4. ΙΚΤΙΝΟΣ εισαγωγή 15/3/2000 τιμή εισαγωγής 8.80€ αντληθέντα κεφάλαια 4.247.982€
      PAPERPACK εισαγωγή 19/10/2000 τιμή εισαγωγής 16.14€ αντληθέντα κεφάλαια 8.958.180€
      FLEXOPACK εισαγωγή 2/4/1996 τιμή εισαγωγής 3.52€ αντληθέντα κεφάλαια 1.872.422€
      AS COMPANY εισαγωγή 13/10/2000 τιμή εισαγωγής 11.74€ αντληθέντα κεφάλαια 7.035.539€

      Διαγραφή
    5. Αν δουμε στις 3 απο τις 4 αυτες τις τιμες θα ειμαστε αρχηγοπουλα που λεει και η Ανιτα :) Η Flexo ειχε μπει φθηνα αλλα το 96.
      Ευχαριστω κ Δρομεα κ παλι!

      Διαγραφή
    6. Κύριε Music Charts μην ξεχνάτε ότι στα χρόνια που πέρασαν έχουν γίνει εταιρικές πράξεις αρκετές (ΑΜΚ, δωρεάν, reverse split κλπ.)

      Διαγραφή
    7. Το 1999-2000 είχαμε κεφαλαιοποίηση ΧΑΑ/ΑΕΠ περίπου 1,8 και σήμερα μόλις 0,43. Δεδομένου ότι 1,8 δεν έχει ούτε η Αμερική σήμερα πιθανολογώ πως ούτε τα εγγόνια της Ανίτας δεν θα δουν τέτοιο παραλογισμό χα χα χα. Τι θυμηθήκατε...ωραίες αναμνήσεις.

      Διαγραφή
  42. Κύριε Τάκη θα είχε ενδιαφέρον μια ανάλυση σας για ΟΛΠ. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άκυρο. Μόλις διάβασα την mini ανάλυση που έχετε ήδη κάνει.

      Διαγραφή
  43. Η ΕΥΑΠΣ τις τελευταίες ημέρες κάνει καλούς όγκους. Χρήζει προσοχής πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήρα 1000 τεμάχια στο 4.80€ να δω που το πάνε.

      Διαγραφή
    2. Φαντάζομαι πως η μεταφορά της στο υπερταμείο (που σημαίνει αυξημένες πιθανότητες πώλησης κατά τη γνώμη μου) πρέπει να έπαιξε κάποιο ρόλο. Εταιρεία της συνομοταξίας των θωρηκτών.

      Διαγραφή
    3. Ναι. Παίζει P/BV 1 ακριβώς και πιστεύω ότι έχει περιθώρια να πάει προς το 1.5.

      Διαγραφή
    4. Θεωρητικά, νομίζω, το υπερταμείο θα προωθήσει και πιο τεχνοκρατική νοοτροπία διοίκησης στις συμμετοχές του.

      Διαγραφή
  44. Σωστή η παρατήρηση σας κ δρομέα .Βλέπω και εγώ κίνηση στην ευαπς .Είμαι μέτοχος πολλά χρόνια ,σήμερα ενίσχυσα την θέση μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλησπέρα στην παρέα. Σήμερα άνοιξα μια θέση στον ΛΟΥΛΗ. Ήθελα από μέρες να αγοράσω αλλά δεν ήμουν αποφασιστικός και γι αυτό πλήρωσα λίγο παραπάνω. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι είναι πολλά υποσχόμενη εταιρεία και προς το παρόν σχεδόν κανείς δεν ασχολείται σοβαρά μαζί της, ούτε καν οι θεσμικοί.
    ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Θα έχει ενδιαφέρον η (μετοχική) συνέχεια στον όμιλο Μυτιληναίου μετά την αποχώρηση του κυρίου Γιάννη και την αγορά του ποσοστού του από τον κύριο Βαγγέλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Μπράβο στον κύριο Τάκη, στον κύριο Βασίλη και σε όποιον άλλον πίστεψε στα περσικά χαλιά (ή αλλιώς ψαροτροφές Ζευγολατιού) τα οποία δίπλωσαν. Παρότι άχαρτος στο συγκεκριμένο, χαίρομαι για την ψαριά σας.
    ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, αποποιούμαι του Μπράβο, καθώς μαντεψιά έκανα. Η ανακάλυψη είναι του κου Τάκη. Εξακολουθώ χωρίς "Περσ"ικά χαλιά.

      Διαγραφή
  48. Σύμφωνα με τον ήδη ψηφισμένο νόμο, οι τρεις περιπτώσεις που απαιτείται η αποτίμηση από «ανεξάρτητο οίκο» είναι:

    α) Εφόσον έχουν επιβληθεί κυρώσεις από το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για χειραγώγηση επί των κινητών αξιών που αποτελούν αντικείμενο της δημόσιας πρότασης και η χειραγώγηση έλαβε χώρα εντός του χρονικού διαστήματος 18 μηνών που προηγούνται της ημερομηνίας κατά την οποία ο προτείνων κατέστη υπόχρεος να υποβάλει δημόσια πρόταση.

    β) Επί των κινητών αξιών, που αποτελούν αντικείμενο της δημόσιας πρότασης, έχουν διενεργηθεί συναλλαγές σε λιγότερες από τα 3/5 των ημερών λειτουργίας της οικείας αγοράς ή οι συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί δεν υπερβαίνουν το 10% του συνόλου των κινητών αξιών της υπό εξαγοράς εταιρείας, κατά τους έξι μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας κατά την οποία ο προτείνων κατέστη υπόχρεος να υποβάλει δημόσια πρόταση.

    γ) Ο μέσος σταθμικός όρος του τελευταίου εξαμήνου υπολείπεται του 80% της λογιστικής αξίας ανά μετοχή, με βάση τα στοιχεία του μέσου όρου των τελευταίων δύο δημοσιευμένων οικονομικών καταστάσεων του σε ενοποιημένη βάση, εφόσον καταρτίζονται ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αγόρασα ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ στο 1.65€. Πολλά. Με έτρωγε το χέρι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Επικρατεί μια γενικότερη παγωμάρα στο ΧΑ. Μάλλον υπάρχει ο φόβος ότι η αποκλιμάκωση δεν θα διαρκέσει πολύ. Βέβαια στον φόβο πρέπει να αγοράζουμε, αλλά αν ο φόβος βγει αλήθεια...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Η κυβέρνηση δείχνει να εστιάζει σε μικροπολιτικά κέρδη από την υπόθεση Novartis και στην ιστορία περί καθαρής εξόδου, αντί να δείξει ότι είναι προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις και στις ιδιωτικοποιήσεις. Ίσως το κεφαλαιακό μαξιλάρι που έχει δημιουργηθεί με την έκδοση του 7ετους της δίνει την ψευδαίσθηση ότι θα μπορούσε να "πουλήσει" ένα μείγμα παροχών και επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος έστω και με συμβιβασμούς με απώτερο σκοπό την εκλογική διάσωση. Οι αγορές όμως δε συγχωρούν, θυμηθείτε και τη γκάφα Σαμαρά που θέλησε αυτόνομα χωρίς συνεννόηση με τους εταίρους να πανηγυρίσει για την έξοδο από τα μνημόνια.Αυτό σε συνδυασμό ότι η αποτίμηση πλέον του ΧΑΑ δεν είναι φτηνή οδηγεί στο λογικό συμπέρασμα ότι έρχεται νοτιάς και μάλιστα ξαφνικός.

    Andre

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Κτήμα Λαζαρίδη: Συμφωνία με Eurobank για κάλυψη του ομολογιακού δανείου

    Η εταιρεία Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη ΑΕ ανακοίνωσε ότι στις 21/02/2018 σύναψε με την Eurobank Ergasias και την Eurobank Private Bank Luxembourg Σύμβαση Κάλυψης Κοινού Ενυπόθηκου Ομολογιακού Δανείου ποσού ευρώ 4.139.000,00.

    Το ομολογιακό δάνειοίναι διάρκειας επτά ετών και θα χρησιμοποιηθεί εξ ολοκλήρου για αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε κ. Βασίλη. Είναι σημαντικό να εξασφαλίζεται μακροπρόθεσμος δανεισμός, στη θέση του υπάρχοντος. Αλλά έχω να παρατηρήσω ότι όλες οι εταιρείες στις ανακοινώσεις σύναψης δανείων δεν αναφέρουν ποτέ επιτόκιο! Και αναρωτιέμαι τι είδους ενημέρωση είναι αυτή (από τις εταιρείες), όταν δεν ξέρουμε το ουσιαστικότερο στοιχείο ενός δανείου, το κόστος του. Βέβαια εν προκειμένω πρόκειται για ενυπόθηκο δάνειο και λογικά το επιτόκιο που συμφωνήθηκε θα είναι χαμηλό.

      Υ.Γ. Επ’ ευκαιρία, εξακολουθείτε και φτιάχνετε αυτά τα ωραία πινακάκια με τη δίκαιη τιμή και όλα τα σχετικά; Και αν ναι, που μπορούμε να τα δούμε;

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    2. Κε Σύλβιε,

      Δυστυχώς η πρακτική αυτή των εταιριών, είναι καθολική. Πιστεύω πως το επιτόκιο σίγουρα θα είναι χαμηλότερο από το υπάρχων. Όσον αφορά τον πίνακα, ναι σαφώς και εξακολουθώ να τον φτιάχνω, και έχει ενισχυθεί με αρκετά ακόμη νούμερα και fundamental score, με βάση 17 δείκτες. Κάποια στιγμή ναι θα δώσω link. Θεμελιώδη, momentum, τάσεις και μακροοικονομικό περιβάλλον πάντοτε τα συνθετικά των παρατηρήσεων μου.

      Διαγραφή
    3. Βέβαια αρκετές αναφέρουν περισσότερες λεπτομέρειες στις οικονομικές καταστάσεις. Για την αναφερόμενη, υπάρχουν λεπτομέρειες τις οποίες παραθέτω

      "Τον Ιανουάριο και Ιούνιο του 2017 υπογράφτηκαν νέες πρόσθετες πράξεις με την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος Α.Ε, και την τράπεζα Eurobank Ergasias ΑΕ αντίστοιχα με βάση τις οποίες ορίσθηκαν νέα περαιτέρω μειωμένα επιτόκια εκτοκισμού."

      Αυτός είναι ο λόγος που βλέπω πως και το νέο ομολογιακό θα είναι με χαμηλότερο επιτόκιο.

      Διαγραφή
    4. Μπράβο σας που τα ερευνάτε. Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον το link με τους πίνακες.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
  53. Κύριε Τάκη,

    Θα εκτιμούσα αν μοιραζόσασταν μαζί μας κάποιο λάθος/πατάτα σας στη πορεία σας στις χρηματαγορές, και τι μάθατε απ' αυτό. Πιστεύω θα είχε ενδιαφέρον και θα ήταν ιδιαίτερα διδακτικό.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετική ιδέα ,μια και το ταμπλώ δεν έχει πολύ ενδιαφέρον .Μεχρι να γράψει ο κ Τάκης , αφήνω αυτό να περνάει η ώρα σας

      http://nestor.teipel.gr/xmlui/bitstream/handle/123456789/16386/SDO_XRHMEL_00342_Medium.pdf?sequence=1

      έχει πολλές ωραίες ιστορίες μέσα

      Διαγραφή
  54. QUEST, αγαπημένη και πρόταση από τα παλιά!! Δελτίο τύπου για τα αποτελέσματα του 2017, οικονομικές καταστάσεις θα δημοσιευθούν αύριο. Πρώτη ανάγνωση ΘΕΤΙΚΗ.

    http://www.helex.gr/documents/10180/5031422/623_2219_2018_Greek_1.pdf/3325926b-4b05-4ea5-baae-c10e8f32f30a

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Πέρασε και το πακέτο του ΟΤΕ στη DT. 11,59 euro ανά μετοχή. Επίσης ΑΝΕΜΟΣ και Quest πολύ καλά νούμερα για το Q1 του 2018. Quest η ACS και η Cardlink cash generators!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂