Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Δρομέας

Σε αυτό το thread θα γίνονται συζητήσεις και σχόλια που αφορούν αποκλειστικά και μόνο την εταιρεία Δρομέας. Σεβαστείτε τον κανόνα .... 


Είναι μαύρη η νύχτα στα βουνά, μαύρη σαν καλιακούδα. Δεν πρόκειται για κολλάντζα τύπου ΝΗΡΕΑ ή ΜΙΓ ή ΦΟΡΘΝΕΤ ή ΒΙΟΤΕΡ ... αλλά δυστυχώς η εταιρία δεν τα πηγαίνει καλά, παρότι είναι νοικοκυρεμένη.

Παρόλο που η ΔΡΟΜΕΑΣ είναι η μόνη σε λειτουργία βιομηχανική παραγωγική μονάδα στον κλάδο στη χώρα, εν τούτοις υφίσταται τις συνέπειες της παρατεταμένης ύφεσης.

Με 9 - 10 εκατ. ευρώ πωλήσεις η εταιρία δεν μπορεί να πάει πουθενά. Περιμένει να πάρει κανένα έργο απο την Ευρωπαϊκή Ένωση για να μηδενίσει τις ζημιές της. Απο το 2009 και κατόπιν γράφει διαρκώς ζημιές .
Συνολικές ζημιές απο το 2010 εως και σήμερα = 8,6 εκατ. ευρώ, μέσα σε 7 χρόνια. Είναι πολλές οι ζημιές για μια μικρή εταιρία σαν τον Δρομέα.
Τα ίδια κεφάλαια απο 36,5 εκατ. ευρώ το 2009 , έχουν πέσει στα 26,7 εκατ. ευρώ ..... 0,77 ευρώ ανά μετοχή και δυστυχώς θα συνεχίζουν να μειώνονται.

Ο συντελεστής μόχλευσης των ιδίων απο 21% το 2006 στο 48,5% σήμερα ... κάθε χρόνος που περνάει τα χρηματοοικονομικά του ομίλου διαρκώς και χαλούν. 10,8 εκατ. δανεισμός το 2006 .... 26,6 εκατ. σήμερα.

Δεν βλέπω με ποιόν τρόπο θα ανεβάσει πωλήσεις ο ΔΡΟΜΕΑΣ. Στην Ελλάδα κάνει πωλήσεις μόλις 4,8 εκατ όταν το 2008 έκανε πάνω απο 15.



Επίσης πωλήσεις 6μηνου 2017.
θα το θεωρήσω κακό να ΔΕΙΞΕΙ πωλήσεις περισσότερες απο το περσινό πρώτο εξάμηνο. Κάτω οι πωλήσεις και τέεεεεζα όλοι οι μαριδέοι.

Απογοήτευση και να οι εντολές πωλήσεων στο ταμπλό να τρέχουν ... εκεί ακριβώς σε αυτό το σημείο, θα φανεί πλέον απο τα έμπειρα μάτια αν η μετοχή και η εταιρεία έχει αλλάξει επίπεδο.

Στο εξάμηνο δεν θα τιμολογήσει τις μεγάλες δουλειές ... εγώ περιμένω κάτω απο 5,5 εκατ. άντε με το ζόρι 5,5 εκατ. όσα πέρσι. Αν έχει λόγους το χαρτί να μην πάει πάνω και μαζεύεται τότε τις μεγάλες δουλειές θα τις τιμολογήσει στο Β΄ εξάμηνο .... τώρα τιμολογήσεις μόνο ότι πουλάει λιανική ... δηλαδή τα ψίχουλα.

Αν τώρα έχει πάει τόσο καλά και δεν μπορεί να ΚΡΥΦΤΕΊ με τίποτα ... θα σου βγάλει πωλήσεις 6 εκατ. αλλά το περιθώριο του μεικτού κέρδους αυστηρά να είναι στο 50% .... όχι να πουλάει με εκπτώσεις στο 60%.

Αν βγάλει 8,5 εκατ. πωλήσεις στο εξάμηνο και δεν πρόκειται για κόλπο (ξεφόρτωμα δηλαδή του χαρτιού) τότε στο έτος θα γράψει πάνω απο 20 εκατ. ... που εγώ αδυνατώ να τα δω. 
===================================================================
Το φυσιολογικό ήταν να επαληθευθούν  αυτά που έγραφα στις 25 Αυγούστου .... αν υπάρχει κάποιος μέσα στο χαρτί και δεν εννοώ κάποιος που απλώς να έχει μεγάλη θέση, αλλά κάποιος που να στήνει θέση και να βλέπει μετοχολόγιο ..... τότε οι πωλήσεις του εξαμήνου θα ήταν μειωμένες ... οι τιμολογήσεις θα γίνουν στο επόμενο εξάμηνο.
Ο ελάχιστος στόχος για τα ετήσια αποτελέσματα του 2017 είναι τα αποτελέσματα να είναι λίγο καλύτερα απο αυτά του 2016 .... αν αυτό δεν συμβεί και αν δεν υπάρχει κάποιος που να μαζεύει το χαρτί και να βλέπει μετοχολόγιο τότε η εταιρεία και η μετοχή είναι ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ .... θα πάει και θα κάνει παρέα στη ΣΑΤΟ που όλο κάτω πάει.

207 σχόλια:

  1. Σε αυτό το thread θα γίνονται συζητήσεις και σχόλια που αφορούν αποκλειστικά και μόνο την εταιρεία Δρομέας. Σεβαστείτε τον κανόνα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε συνεντευξή στο euroday o πρόεδρος αναφέρει για την χρήση του 17 ότι θα κινηθεί στα επίπεδα του 16 δηλαδή στα 13500000. Εγώ το βλέπω λίγο πιό κάτω άρα μάλλον δεν θα πιάσει τον ελάχιστο στόχο που έχετε θέσει κύριε Τάκη. Πιστεύετε ότι με αυτά τα δεδομένα ότι η εταιρία είναι τετέλεσται? Εγώ πάντως όχι παρόλο που μείωσα της τελευταίες βδομάδες την θέση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πουλησατε και εσεις τοτε την ξερουμε τη συνεχεια ....

      Διαγραφή
    2. Τσιμουδια οι Δρομεις .... πανε τα χαρτακια.

      Διαγραφή
    3. Μην ανησυχήστε. Στο πρώτο κόκκινο θα βγουν να μας βγάλουν γλώσσα πάλι.

      Διαγραφή
    4. Άργησε αλλά δείχνει να Ωρίμασε...Βοηθούσης και της αγοράς δείχνει να έχει τη δύναμη να σπάσει τα ψηλά του καλοκαιριού στα 0,285 (και μακάρι να το κάνει). Προσωπικά όπως είχα γράψει παλαιότερα όμως δεν μου αρέσει ο κλάδος. Η παραίνεση για ψυχραιμία εξακολουθεί να ισχύει.

      "hippy12 Δεκεμβρίου 2017 - 10:05 μ.μ.

      Ψυχραιμία κ. Δρομέα...μην χάνετε το χιούμορ σας...το βιντεάκι που ποστάρισα έχει διπλή ανάγνωση καθώς ο Φόρεστ Γκαμπ τρέχοντας απαλλάσσεται από τα βάρη στα πόδια του κι ελευθερώνεται η κίνηση του. Μάλλον σας πέτυχα σε κακό mood.

      Πάντως πρέπει να παραδεχτείτε ότι επιβεβαιώθηκε η άποψη που διατύπωσα στη συζήτηση μας το καλοκαίρι πως "εάν πέσει η ΔΕΗ δεν θα συμβεί αυτοτελώς αλλά με ταυτόχρονη πτώση της αγοράς και του ΔΡΟΜΕΑ". Ακόμη μια νίκη της στατιστικής.

      Πραγματικά ΔΕΝ έχω θέση στον Δρομέα ούτε προτίθεμαι να αγοράσω ανεξαρτήτως τιμής. Ωστόσο έχω σημαντική θέση σε άλλες μετοχές, είμαι θετικός για την αγορά γενικά, πιθανολογώ ελαφρά ανηφορική κίνηση (10% κλίση χα χα) η οποία φυσικά θα συμπαρασύρει μερικά υγιή μικρά και τον Δρομέα ανάμεσα τους.

      Διαγραφή
    5. Παντως κυριε hippy επικρατει σιγη ιχθυος απο τους λαλιστατους Δρομεις ... την να την κανεις την τεχνικη αναλυση? Ολοι αντιλαμβανοναστε τη συνεχεια ...

      Διαγραφή
    6. Εάν το χαρτί δεν είναι σαπάκι κυριε Τάκη κάποια στιγμή έρχεται η ώρα του...αυτό, το προφανές ανέφερα στους Δρομείς τότε, τον Δεκέμβριο που όλα τά΄σκιαζε η φοβέρα. Σήμερα όμως λέω και κάτι άλλο με το σχόλιο μου. Ότι κάποια χαρτιά λόγω κλάδου έχουν περιορισμό στο upside. Εσείς είστε γκουρού για να πείτε την τιμή στόχο, εγώ κάνω απλώς μια εμπειρική παρατήρηση.

      Διαγραφή
    7. Μα κύριε Hippy η ΔΕΗ δεν έχει κάνει κάτι σπουδαίο. Ας έχουμε υπομονή σεμνότητα και ταπεινότητα και θα αγοραστεί σε τιμές χαμηλότερες από τα 1.75€.

      Διαγραφή
    8. Κύριε τακη μας πήραν μερικά κομμάτια τι να κάνουμε. Το χρηματιστήριο θέλει υπομονή. Θα συμφωνήσω με το κύριο hippy εν μέρη ότι ο κλάδος δεν ενθουσιάζει αλλά θα επισημάνω ότι είναι τρομερά κυκλικός κλάδος και την δεδομένη στιγμή που οι οικονομίες της ευρώπης αναπτύσονται ο τζίρος και τα έργα θα αυξάνονται. Εταιρία που την εμπιστεύονται οι γερμανοί μην την φοβάστε.

      Διαγραφή
    9. "άλλα λέει η θειά μου, άλλα ακούν τ΄αυτιά μου"...

      Τι σχέση έχει η ΔΕΗ με το σχόλιο μου κύριε ΔΡΟΜΕΑ? Είναι σαφές ότι αναφερόμουν στην πρόβλεψη ότι "η αγορά θα κινηθεί θετικά, πιθανολογώ ελαφρά ανηφορική κίνηση (10% κλίση χα χα) η οποία φυσικά θα συμπαρασύρει μερικά υγιή μικρά και τον Δρομέα ανάμεσα τους". Κι αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ έγινε. Στις δυο τελευταίες συνεδριάσεις αντέδρασε η αγαπημένη σας εταιρεία (που την πιστεύετε τόοοοσο πολύ που στα χαμηλά "ψαρεύατε" αντί να σαρώσετε εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία). Ο κύριος Τάκης το κατάλαβε...ο κύριος theoducati ομοίως. Εσείς δύστυχώς όχι.

      Ως προς την ΔΕΗ και την γκουρουδιά σας για την τιμή στόχο οι ερωτήσεις που πρέπει να μας απαντήσετε είναι

      1) πόσο χρονικά υπομονή πρέπει να επιδείξει ο υποψήφιος αγοραστής για να αγοράσει σε τιμές χαμηλότερες από τα 1.75€ και το κυριότερο

      2) Γιατί αφού κατρακυλήσει στα 1,75 θα αντιδράσει και θα σας δώσει κέρδη? Την έχετε δεμένη με κλωστή και θα την τραβήξετε επάνω?

      Απαντήσεις του στυλ "ξέρω αλλά δεν μπορώ να αποκαλύψω, δλδ έχω εσωτερική πληροφόρηση" ΔΕΝ γίνονται δεκτές, υποτιμούν την νοημοσύνη μας.

      ΑΣΧΕΤΟ η σεμνότητα και ταπεινότητα που κολλάνε?




      Διαγραφή
  3. Απο Μικρομέτοχο
    !ΔΡΟΜΕΑΣ@0,2180: Αν σοβαρευτούν οι ενασχολούμενοι μαζί τους, θα δώσει καλή ανοδική διαφυγή. Στο +10% χθες με 33800 τμχ… ΧΑΜ – ΥΨ.12Μ: 0,1000 και 0,2850 ευρώ.

    Για ποιόν χτυπά η καμπάνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Εδώ κύριε Τάκη. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα στους δρομείς και καταδρομείς!! Πέρασαν 4 μήνες και από ότι φαίνεται ο δ ρ ο μ ε α ς ολοκλήρωσε μια οπτική ΣΦΗΝΑ. Ξέρεται αυτήν που χρησιμοποιούν οι μαραγκοί για να στηρίξουν/ συγκρατήσουν κάτι όσο το κατασκευάζουν. Με ρίσκο πάντα ,μιας και με τις κατασκευές ποτέ δεν είσαι σίγουρος περνάμε από το :

    Lorac16 Σεπτεμβρίου 2017 - 6:24 μ.μ.

    ... και πιο προκλητικές τιμές!! Δηλαδή 18 και βγάλε!!

    Στο :

    Ακόμα και αν τεστάρει τη μέση της σφήνας στα 0,186 και κλείσει το gap εκεί, πάει να τιμολογήσει το Β ΕΞΑΜΗΝΟ 2017 στα 35 λεπτά.

    Πληροφορίες για το τι και πόσο τιμολογεί θα βρείτε στα πρώτα threads, στα σχόλια και ειδικά αυτά του μοναδικού κ.Μορφονιού.

    p.s. Κ Δρομέα σε κάποιο σχόλιο τότε είχατε αμφιβάλει για τα φωτοβολταικά. Νομίζω τώρα με τη νομοθεσία να σας έχουν λυθεί ορισμένες απορίες. Μορφονιέ αυτό αφορά ιδιαίτερα και τα αιολικά του παππού. Πλέον η ΔΕΗ κάνει είσοδο στον τομέα ΑΠΕ, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία για ξεφόρτωμα, πριν "ρυθμιστούν" από την Αγορά οι τιμές.

    και για να μην μένω μόνο στα λόγια. Μια εικόνα.... https://invst.ly/6ede2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Lorac ο παππούς δεν πουλάει το ενεργειακό του πάρκο. Σου λέει παίρνω σε ετήσια βάση cash 1,5 εκατ. απο το πάρκο, δεν με μέλλει αν μου κάνει στους ισολογισμούς λογιστική ζημιά λόγω αποσβέσεων ..... τώρα βέβαια αν του κάνουν μια προσφορά ΣΗΜΕΡΑ 10 φόρες μεγαλύτερη απο τις πωλήσεις του ενεργειακό του δηλαδή καμιά 20ρια εκατομμύρια τότε είμαι σίγουρος ότι θα το πούλαγε εδώ και τώρα ... για αύριο δεν γνωρίζω.

      Διαγραφή
  6. Μπεεεεεεε γιδια .... μολις ξεφορτωσατε σαν το τιναξαν το χαρτι ..... μπεεεεε

    Που εισαι βρεεεεε γκουρου της ΣΑΤΟ να μου πεις που και πως ειναι εγκλωβισμενος ο Τακαρος. Αληθεια αυτο το 100 % της ΣΑΤΟ ποτε θα το παρεις? Στην αλλη ζωη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλησπερα.τρεχατε τωρα να αγορασετε τη μετοχη.ειδικα οταν θα ανακοινωσουν τις δουλειες που πηραν στην αιγυπτο θα γινει πυραυλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σεμνά κύριε Ανώνυμε. Καμία δουλειά ακόμα δεν έχει υπογραφεί στην Αίγυπτο.

      Διαγραφή
    2. Έχω την αίσθηση ότι πριν το 0.30€ θα βγουν καραβιές προς πώληση. Θα αργήσει να το σπάσει πειστικά θεωρώ.

      Διαγραφή
    3. Η μετοχη πρεπει να διασπασει τα 0.3 με ογκο και στοχο τα 0.32 με 0.35 ... κατοπιν οταν η αγορα θα διορθωνει (sell in May and go away) ή λιγο πριν τοτε να επιστρεψει και να κανει στηριξη το επιπεδο τιμων 0.26 - 0.28

      Διαγραφή
    4. Τα ολιγα τεμαχια που ειχε ο Τακαρος στα 0.2 μολις δοθηκαν στα 0.32 ... αν επιστρεψει 0.26 0.28 ισως επανατοποθετηθω ... ειθε το χαρτι να μην γυρισει ποτε κατω και να εχει ειδηση

      Διαγραφή
    5. http://www.helex.gr/documents/10180/4956593/855_547_2018_Greek_1.pdf/006c0b64-5ffd-4289-ba8d-9ab1e8bc9ee3
      Eργο 14 εκ. ευρώ από τον γερμανικό στρατό πάλι στον ΔΡΟΜΕΑ.

      Διαγραφή
    6. respect κύριε Τάκη με προλάβατε στο 32 ήμουν στημένος από πάνω σας για να μειώσω θεση μιας και τα κέρδη είναι αρκετά και λίγο παντελόνιασμα πότε δεν βλάπτει

      Διαγραφή
    7. Run Forest Run...

      https://www.youtube.com/watch?v=v3qlBM9vAW8

      ...από τις πλέον αγαπημένες μου ταινίες. Ελπίζω αυτή τη φορά ο κ. Δρομέας να εκτιμήσει το χιούμορ μου. Μεγαλώνοντας ο Φόρεστ σε κάποια φάση της ταινίας ξεκίνησε και σχεδόν έκανε τρέχοντας το γύρο της Αμερικής. Ευχόμαστε το ίδιο στο ΔΡΟΜΕΑ. Να τρέξει τουλάχιστον μέχρι την μονάδα και γιατί όχι, να συνεχίσει όταν με το καλό ο Αλέξης παραδώσει τη σκυτάλη στον Κυριάκο.


      Διαγραφή
    8. Από Αίγυπτο περίμενε ο κύριος Ανώνυμος, από τα Γερμανικά στρατά του προέκυψε.

      Υγείες κύριοι.

      Διαγραφή
    9. Mπράβο κύριε Δρομέα και σας συγχαίρω. Η μετοχή πλέον σε υψηλά 45 μηνών! Και είναι η MEΓΑΛΥΤΕΡΗ παραγγελία ηλεκτρικών γραφείων που έχει δοθεί από Γερμανικό Φορέα!

      Διαγραφή
  8. Σήμερα στις δημοπρασίες ότι βγήκε σκουπίστηκε επιμελώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας κύριε Δρομέα είστε από αυτούς που την πιστεύουν την μετοχή θα τολμούσατε μια πρόβλεψη για την τιμή στο ταμπλό (την μετοχή την πιστεύω και εγώ και εχω θεση όχι όμως στην τιμή που την έχετε εσείς ασχέτως ότι κατέβασα τον μέσο όρο όταν έπεσε στα 0,18-0,19 και τα κομμάτια που πήρα εκεί τα έδωσα με καλό κέρδος παραμένοντας με την αρχική μου θεση ) προσωπικά το 0,35 που λέει ο κύριος Τάκης το βλεπω σαν αντίσταση προς το παρόν , περιμένουμε αποτελέσματα για παραπάνω τιμές.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Δρομέα πέσατε ακριβώς μέσα!

      Διαγραφή
  9. Τους επόμενους μήνες που το χρηματιστήριο που θα υπερβεί της 1000 μονάδες θα δείτε τον κάθε κακομοίρη να προσπαθεί να προλάβει να ανέβει στο τρένο. Κολατζές τύπου δρομέα θα δουν τιμές που θα τρίβουν τα μάτια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βρήκε την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά ο δρομέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νεβαινει ειρωνευεστε ... πεφτει γκρινιαζετε ... δεν κσνει πραξεις κοροιδευετε ... τι θελετε τελος παντων ολοι εσεις οι Δρομεις και Καταδρομεις? Μακαρι και εσεις να ξερατε.

      Παντως να ξερετε ..αν ο αδελφος δε φαγωθει να χωσει κομματισ η διαδρομη θα εινσι μεγσλη. Γιαυτο κρατατε πισινη και συνεχιστε να γραφετε ως ανωνυμος

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα. Στο 0.31€ πούλησα το 35% της θέσης μιας και ήδη γράφω 100% απόδοση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παντως κυριε Δρομεα και ογκους κανει το χαρτι και οι Δρομεις αδειασμενοι στα χαμηλα εξαφανισμενοι και οι καταδρομεις μουγκα στη στρουγκα .. παει για μεγαλα πραγματα η χαρτουρα

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη δεν έχω εσωτερική ενημέρωση είναι προφανές. Αποδόσεις βλέπω και profit taking έχω πάντα στην στρατηγική μου (οπως και stop loss εξάλλου).

      Ίδωμεν.

      Διαγραφή
  12. Σας πετάξανε έξω με το έργο του γερμανικού στρατού. Το χαρτί τώρα το παίζουν μεγάλα χέρια. Οι διαγωνισμοί που ο δρομέας έχει στείλει προσφορές είναι πολλ´ων εκατομυρίων. Ειδικά αν κάτσει ο ένας μιάς τράπεζας θα πρέπει να διπλασιάσει το εργοστάσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ανώνυμε το θέμα είναι αν τραπεζικός οργανισμός μπορεί να πληρώσει η θα παρακαλάει η διοίκηση να πάρει τα χρωστούμενα.....

      Διαγραφή
    2. Κυριε ανωνυμε καλα κανετε και γραφετε ως ανωνυμος ... αλλιως θα καιγατε το nick σας με τις ανοησιουλες που μας γραφετε .... βρεεε ποιος θα πεταξει οξω εναν Τακαρο??? Ποιος βρεεε? Οπως βλεπετε αισιως χτυπησε και τα 0.26 σημερα .... βλεπω εσας να ζοριζεστε.

      Ε ρε γλεντια θα εχουμε παλι με τους Δρομεις και τους Καταδρομεις.

      Διαγραφή
    3. Μπα τελος οι ανεμομυλοι.Βρες αλλο ανιπαλο.

      Διαγραφή
    4. Ω κύριε ανώνυμε μην μας εγκαταλείπετε...Μεγάλη απώλεια....

      Διαγραφή
  13. Μυρίζει δεύτερος γύρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημέρα εμένα με προβληματίζουν , θετικά , τα νέα που βγαινουν και οι δουλειές που χτυπάει μιας και τον είχα μαξ 0,35 , περιμένουμε να δούμε αποτελέσματα και τι άλλο έχει χτυπήσει από δουλειές , βέβαια το θέμα είναι μην αποφασίσει να πουλήσει ο αδερφός όπως εύστοχα έχει επισημάνει ο κύριος Τάκης

      Διαγραφή
  14. Καλημέρα. Ακόμα μια μικρή μείωση της θέσης μου κατά 10% αυτή την φορά. Στο 55% πλέον η συνολική έκθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ειναι εμφανες οτι η μετοχη εχει αλλαξει επιπεδο και ειναι για ακομη μεγαλυτερα πραγματα .... αντε βρεεεεες πουληστε βρεεεεεεε πεφτουν οι Νταουτζονιδες και σορταρει ο κυρ Λουκας τρεμετε βρεεεεεεε

    Απο εδω και κατω καπου θα βρειτε κσι Τακαρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο γκουρού των αγορών έπεσε μέσα για άλλη μία φορά. 3 μήνες πριν αλλά δεν έχει σημασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παρακαλούνται οι καταδρομείς όπως εμφανιστούν. Είστε το γούρι μας. Περάστε να τα χώσετε λίγο για το χαρτί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έχετε και άλλα κομμάτια να χώσετε στους ιθαγενείς κ.Δρομέα και θέλετε τη βοήθειά μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πουλήστε κύριε Ανώνυμε να ησυχάσετε. χε-χε

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα , ορισμένοι είναι αδιόρθωτοι , εάν διαβάζατε τις κινήσεις του κύριου Τάκη και του αξιότιμου κύριου Δρομέα θα είχατε παντελονιάσει τουλάχιστον 10 σεντ ανά μετοχή και λίγα λέω ο κύριος Τάκης αγόρασε στα 20 σεντ νομίζω και πούλησε στα 32 σεντ και ο κύριος Δρομέας αγόραζε στα 18 τα τελευταία και τα έδωσε στο 31 και βγήκαν και το είπαν, τώρα αν νομίζετε ότι σας εκμεταλλεύτηκε κάποιος τότε το λιγότερο που εχω να πω είναι ότι είστε άδικος , αντί να βγείτε δημόσια να πείτε ένα ευχαριστώ που σας άνοιξαν τα μάτια όπως το λέω εγώ που με ξεστράβωσαν γιατί μπορεί να πουλούσα την θεση μου με ζημιές ή με λιγότερο κέρδος.

      Διαγραφή
    3. Δυσκολα το χαρτι θα ξαναδει τα 0.2 .. ειναι εμφανες οτι πιεζεται τεχνητα .. ειναι προφανες οτι ολα τα κομματια μου θα τα παρω πισω ... ισως και περισσοτερα αυτη τη φορα.

      Διαγραφή
    4. Την προηγούμενη φορά είχατε λίγα κύριε Τάκη λίγο παραπάνω από 4000 πρέπει να ήταν τα κομμάτια που έγιναν στο 0,32 που είπατε ότι κάνατε την πώληση βέβαια ένα 50%+ κέρδος κανέναν δεν χάλασε.

      Διαγραφή
    5. Τα περισσοτερα τα εδωσα στα 0.318 οταν ειχε πεσει το μιξερακι .. γιατι ασχολειστε ομως?

      Διαγραφή
    6. Καλημέρα σας κύριε Τάκη δεν ασχολούμαι απλά εκείνη την μέρα πουλούσα και εγώ απαλά απαλά για να μην βγουν πολλά για πώληση και εξαφανιστούν οι αγοραστές και έβλεπα τα στησίματα και το βάθος , μετά είδα ότι πουλήσατε και εσείς και απλά μετά είδα τις πράξεις εκείνη την μέρα και τίποτα παραπάνω, σιγά μην ασχολούμαι με τι θεση έχει ο καθένας και ειδικά εσείς που τόσο μας έχετε βοηθήσει και φυσικά σας ευχαριστώ για αυτό (είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω).

      Διαγραφή
    7. Μάλιστα ,ωραίοι δρομείς είστε , όνομα και πράμα ,μόλις ανέβηκε λίγο το χαρτί ΤΡΕΞΑΤΕ να το χώσετε ,εμμμ... δεν θα δει έτσι άσπρη μέρα αυτή η καλή μετοχή Και οοοοοχι μόνο αυτό ,την λέτε και στους Καταδρομείς !!!!!!

      Διαγραφή
    8. Κύριε Βαμμένε μας ελαφρύναμε λίγο την θέση μας. 100% κέρδος ήταν αυτό. Αφήστε που το timing αποδείχθηκε σωστό.

      Διαγραφή
    9. Καλησπέρα σάς κύριε Δρομέα σας ευχαριστώ για την συμβολή σας στον μίτο καθώς και για τις πληροφορίες που μοιράζεστε μαζί μας , το θέμα με τα κέρδη είναι να μην παραμείνουν λογιστικά, λογικά ποτέ κανέναν δεν έβλαψε λίγο παντελόνιασμα και επίσης οι μετοχές έχουν πισωγυρίσματα οπότε γίνετε και το απαραίτητο παιχνίδι trading για όσους έχουν όρεξη και γνώσεις.

      Διαγραφή
    10. Γρηγορη ανοδος, ευκολα κερδη και ακομη πιο ευκολα καιγονται. Παντα σε ταχυτατες ανοδους οι πωλησεις ειναι επιβεβλημενες ...

      Διαγραφή
  19. Συγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να κάθεται να ασχολείται να κάνει 10 cents στον δρομέα και να χαλάει φαιά ουσία όταν αυτά τα κάνει άνετα σε μετοχές όπως δεή, οπαπ, γεκτέρνα και πολλές άλλες. Η συγκεκριμένη μετοχή είναι να μπεις στα πολύ χαμηλά όπως έχω κάνει και να την κρατήσεις για αποδόσεις 500% και βάλε όπως πιστεύω ότι θα κάνει στο μέλλον. Το συγκεκριμένο χαρτί είναι γιαυτούς που έχουν χάσει το τρένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 10 cents sto dromea ειναι 50%+ στη περιπτωση του τακη

      Μακάρι να βρισκονται τετοιες αποδοσεις ευκολα αλλα δε βρισκονται

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ αλλά πόσες φορές στο χρόνο της δίνει.και πόσο καιρό πρέπει να περιμένεις για να μαζέψεις χαρτιά στα χαμηλά.

      Διαγραφή
    3. 500% στο Δρομεα ειναι 1.5 ευρω και εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιος ασχολειται για 1.5 ευρω στο Δρομεα και δεν παει να αγορασει Καρελια στα 270 και να τον πουλησει στα 285 ευρω και να βγαλει 15 ευρω και οχι 1.5.

      Βρεεεεε θΑ με τρελλανετε με αυτα που μου λετε

      Διαγραφή
    4. Αυτόν θα τον διώξω στα 666€....

      Διαγραφή
  20. Σημεία των χρηματιστηριακών καιρών.Αναφέρει ένα χαρτί ο Μορφονιός ή ο μικρομέτοχος και κάνει 50%.Είναι τόσο ρηχή η αγορά που ας χρωστάει της Μιχαλούς ή ας έχει μεγαλομετόχους που να μην ασχολούνται, το ράλι θα το κάνει με μία απλή αναφορά στα σαιτ.
    Καλοφαγωτα λοιπόν κ Δρομέα. Για τους άλλους ζήσε Μαή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανοησίες ... η μετοχη του Δρομεα δεν ανεβηκε απο Τακαροπληκτους ... ουτε ο Κεκροπας και η Ινκατ ανεβηκαν απο τους οπαδους του Βασιλη

      Να μην ειστε ζουλιαριδες και φθονεροι τυποι

      Διαγραφή
  21. Στο πρόσφατο ράλι είναι φανερό ότι υπήρχε εσωτερική πληροφόρηση για το έργο του γερμανικού στρατού. Μία βδομάδα πριν ανακοινωθεί επίσημα η μετοχή είχε ξαφνικά αρχίσει να ανεβάζει όγκους. Το ίδιο έργο θα βλέπουμε από εδώ και πέρα δηλαδή πριν ανακοινωθεί κάποιο έργο θα ανεβάζει όγκους το χαρτί. Δυστηχώς για μένα είχα πουλήσει κάποιες μετοχές λίγες μέρες πριν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητοι Καταδρομεις και παλι αντιπαλοι ... ετοιμος να σας νικησω και 2η φορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μικρό εβραιόπουλο ρωτάει τον παππού του

      -Παππού πως είναι πιο σωστό...5 τοις εκατό ή 5 στα εκατό?

      -6 είναι καλύτερα παιδί μου.

      Με αυτή τη λογική και το μαγαζί (βραχυπρόθεμα) να σέρνεται απ΄τους πολιτικάντηδες θα μπορούσαμε να δούμε το 0,24-0,25 (διόρθωση 66% στην τελευταία κίνηση). Παρατηρητής είμαι, δεν με αφορά ο καταδρομικός πόλεμος, στατιστικά καταγράφω.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Hippy δεν νομίζω πως κάποιος που αγοράζει μια μετοχή στα 0.26€ θα κάτσει να ενδιαφερθεί για 1 2 λεπτά παρακάτω που σε μετοχές τύπου ΔΡΟΜΕΑ μπορεί μεν να τα γράψει τα νούμερα αλλά με 500 και 1000 τεμάχια....

      Διαγραφή
    3. Οι μικρές νίκες δεν εχουν νόημα Η συντριβή όμως ναι!!! Σε αυτό το ανέβασμα πρέπει να περάσει >35 και μετά να κάνει το SETUP τύπου Ευπικ ή Καμπα πιο πρόσφατα.

      Διαγραφή
    4. Δεν νομιζω οτι κινείται τεχνικά το χαρτι. Και αν το κανει δειχνουν αυτο που οι τεχνικαριοι θελουν να δουν.

      Διαγραφή
    5. Θα κανει αυτο που οι τεχνικαριοι θελουν να δουν.
      Αρα θα παμε σε συντριβη με την πρωτη ευκαιρια.

      Διαγραφή
    6. Μακαρι. Να, πάρουμε το 45% που δώσαμε στα υψηλά.

      Διαγραφή
    7. Άρα ότι ανέβασμα και αν κάνει αφού θα το βλέπουν όλοι οι τεχνικαριοι προσωπικά είναι ευκαιρία για περαιτέρω μείωση του κατεχόμενου ποσοστού μου.

      ΥΓ
      Προς αποκατάσταση του παραπάνω σχολίου μου με το οποίο είχα παρανοησει το περί συντριβής. Εγώ θεώρησα πτώση ενώ εσείς ότι θα σπάσει πάνω και θα συντρίψει τις αντιστάσεις.

      Διαγραφή
    8. Και ότι μπήκα για να σας διορθώσω! Ισχύουν ακόμα και αυτά που έγραψα πριν κάμποσες μέρες στις 20/1. Το επόμενο θετικό -αλλά βαρετό κομμάτι θα είναι το range που περιγράφω πιο πάνω.

      κ.Μορφονιε μεγάλη κίνηση ο βαγγελινιο παικταρίνιο με την επένδυση!! Με στεναχωρεί λίγο η περιοχή που διάλεξε. Θα προτιμούσα εκεί που τέμνονται η Gaslog και η ΕΝΙ Για λόγους γεω-οικονομίας κυρίως αλλά και για risk-mitigating για διάφορα γεωλογικά φαινόμενα που θα συμβούν στο μέλλον.

      Ελπίζω τελικά ο ΔΡΟΜΕ να είναι ένα από αυτά τα μικρά γουρουνάκια -που λέεεεεγαμε κάποτε- που θα επιβιώσουν μετά από αυτή την περίοδο!!

      Διαγραφή
    9. Ειπαμε εχει αλλαξει επιπεδο ... μην κοιτατε τωρα που κανει τον ψοφιο κοριο.

      Διαγραφή
  23. Κυριε Δρομεα αναμένω την επανεμφανιση σας ... τωρα που ερχεται η ωρα.
    Βαλτε τελεια και ελατε πισω ... ελατε να σπασουμε πλακες με τους κακομοιρεους και εξαφανισμενους καταδρομεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει πάει Καιρο για φαλάφελ κ.Τάκη. Τον αναμένουμε με τα νέα. ΑΝ δηλαδή το "διπλώνουν" καλά το φαλάφελ οι φίλοι μας.

      Διαγραφή
    2. Κυριε Lorac στα threads του Δρομεα εχει πεσει απολυτη βουβαμαρα ... τους αδειασαν ολους κανονικα ... οπου θελουν μπορουν πλεον να πανε το χαρτι χωρις ιδιαιτερες αντιστασεις. Ο μονος αντιπαλος ειναι πλεον ο ενεργειακος αδερφος που στα 0.5 0.6 θα δουμε τις ορεξεις του.

      Διαγραφή
    3. Ξεκίνησε η απογείωση απ οτι φαίνεται, με +11% ο Δρομέας σήμερα. Good catch again για τον κύριο Τάκη! Αντιλήφθηκε μέχρι και το τίναγμα χαλιών που έγινε για να τεζάρουν οι μαριδαίοι. Εγώ προσωπικά δεν κατέχω Δρομέα γιατί δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με την εταιρεία για να έχω προσωπική άποψη. Παρόλα αυτά respect.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Ευρωβλάχε είχατε αμφιβολίες για το timing του κυρίου Τάκη??Πότε ΔΕΝ έχει πέσει μέσα?

      Και έχουμε του ανώνυμους αλλά και "επώνυμους" που περνάνε αραιά και που να κουτσουλίσουν όπως γράφει και ο ίδιος.

      Διαγραφή
    5. Καλημέρα σε όλους εδώ μέσα , αφού χάθηκαν οι ανώνυμοι γκρινιάρηδες (ζουλιάριδες κατά τον κύριο Τάκη) δεν ήρθε η ώρα να αλλάξει επίπεδο αφού έχουν σκουπίσει ότι κυκλοφορεί ελεύθερο ? έτσι και αλλιώς στα επόμενα αποτελέσματα δεν θα μπορέσει να κρύψει και πολλά από τις τιμολογήσεις .

      Διαγραφή
  24. Στο 35% (από 55% την τελευταία φορά) μείωσα την συμμετοχή μου στον ΔΡΟΜΕΑ σήμερα σε τιμές μεταξύ 0.33€ και 0.34€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έδωσα και γω ένα 25% της θέσης μου, αλλά αναρωτιέμαι, δε πιστεύετε ότι θα πάει ψηλότερα;

      Διαγραφή
    2. Εγώ αποδόσεις κοιτάζω .Εχω βάλει στοχο απο την πρωτη ημερα τοποθέτησης. Και τους στόχους πάντα τους τηρώ οσο αφορα πωλήσεις .

      Διαγραφή
    3. Καλοφαγωτα κ απο τους 2 σας. Κυριε Δρομεα πως κ πιστεψατε στην μετοχη? Περιμενατε καποιο come back ή την ειδατε τοτε χαμηλα κ μαζευατε κομματια?

      Διαγραφή
    4. Θεώρησα σημάδι την δουλειά που πήρε πάλι με την ΕΕ το 2015 και αυτή συνέχιζε να βολοδέρνει στα χαμηλά. Μελέτησα εις βάθος την εταιρία και έλαβα θέσεις όταν άνοιξαν οι τζίροι μεταξύ 0.13€ και 0.16€.

      Σας ευχαριστώ για τις ευχές.

      Διαγραφή
    5. και σε λίγο καιρό ..........Πώς θα σας φωνάζουμε κ. ΔΡΟΜΕΑ ?

      Διαγραφή
    6. Συγχαρητήρια και στον κ. Τάκη και στον κ.Δρομέα. Πολύ δυνατοί παίκτες.

      Διαγραφή
  25. Ο ψοφιος κοριος ξαναπαιζει το ιδιο εργο πως ταχα μου δυσκολευται να ξεπερασει την αντισταση των 0.35 .... ειπαμε οτι θελουν οι τεχνικοι αναλυτες θα δειξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 0,31 Ονομαστκή τιμή και ακόμα και αν αφαιρέσει κάποιος αυθαίρετα το 50% των αποθεμάτων έχει ακόμα δρόμοοο

      Διαγραφή
    2. Η καθαρή θέση της εταιρείας βάση των τελευταίων δημοσιευμένων αποτελεσμάτων είναι στα 0.72€. Αν αφαιρέσουμε τα αποθέματα πάμε στα 0.36€.

      Διαγραφή
    3. Περιμένουμε με αγωνια το νεο θεμα μετα απο τα αποτελεσματα των εταιριων. Τις αναλυσεις που μας ταξατε για να δουμε κ μεις καποιες ευκαιριες!! Ακομα περιμενουμε μια νεα εκτιμηση για την αγορα μεσα απο τα εμπειρα ματια σας. Δηλαδη αν θα δουμε τελικα to sell May ή ηδη το ειδαμε πιο νωρις (ολο τον Φεβρουαριο μεχρι τωρα).

      Διαγραφή
    4. Τα ιδια κεφαλαια ειναι μια παπαρια και μιση ... τα εφευραμε στην Ελλαδα τα τελευταια 8 χρονια προκειμενου να αιτιολογουμε αγορες μετοχων καθως η χωρα χρεοκοπησε και οι τραπεζες της μηδενισαν συμπαρασυροντας και τις εταιρειες .. το μονο που μετραει ειναι οι κερδοφοριες οι οποιες πρεπει να ειναι επαναλαμβανομενες διχως εκτακτα και συναμα τα κερδη να εισπραττονται μεσω αψογων χρηματοροων.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Τάκη ας μην τα γκρεμίζουμε όλα. Διαφωνώ κάθετα σε αυτό που γράφετε.

      Διαγραφή
    6. Αν δεν υπάρχει κερδοφορία αλλά υπάρχει καλός κύκλος εργασιών πρέπει να κοιτάμε ιδία κεφάλαια-δάνεια.Αν ο κύκλος εργασιών είναι σχεδόν ανύπαρκτος το ότι υπάρχουν ιδία κεφάλαια μπορεί να είναι αυτό που γράφει ο κ. Τάκης.Χρειάζεται διαχωρισμός των περιπτώσεων από μετοχή σε μετοχή.

      Διαγραφή
    7. Κυριε Music charts εχω ετοιμη μια αναλυσουσα ... περιμενω ομως λιγο ακομη για να πιασουμε μια καλη τιμουλα και σωστο timing ... ισως την επομενη εβδομαδα.

      Διαγραφή
    8. Ευχαριστουμε πολύ! Μεχρι τις 31 θα εχουν βγει και τα πιο πολλα αποτελεσματα για να εχετε κ μια καλυτερη εικονα. Να ειστε καλα.

      Διαγραφή
    9. Μεχρι 31 η εν λογω λεγαμενη θα εχει ηδη κανει και τη Γ.Σ

      Διαγραφή
    10. Στις 29/3 θα κάνει την ΓΣ η λεγάμενη κ. Τάκη;

      Διαγραφή
    11. Αναμένουμε την ανάλυση τότε κ. Τακη! Θεωρώ ότι φέτος ίσως είναι η τελευταία χρονιά της στο ΧΑΑ και ότι επιφυλάσσει συγκινησεις!
      ΥΓ. Σήμερα ανακοίνωσε αποτελέσματα ο Κανάκης. Τα βρήκα εξαιρετικά! Αναμένω πλέον γενναιόδωρη επιστροφή κεφαλαίου (όχι μόνο 0.08€ όπως πέρυσι).

      Διαγραφή
  26. Κύριε Τάκη έχετε κάποια updated άποψη για Σαραντόπουλο? (Έχω διαβάσει την άποψή σας σε παλαιότερα ποστ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέρετε το ρητό Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει και λογαριασμό δεν δίνει στον διπλανό του?? Ε, όπου Γιάννης βάλτε ΣΑΡΑΝ ... μόνο το site της εταιρείας να επισκεφθείτε θα αντιληφθείτε πόσο γραμμένους έχουν τους μετόχους. Αδιαφορία ... ένα περίπτερο καλύτερο site θα είχε. Ανακοινώσεις βγάζουν μόνο για να πουν ότι δεν θα διανείμουν μέρισμα ...

      Για να πω και μια κουβέντα για την εταιρεία ... τα χαρτιά (Ισολογισμοί) δείχνουν ότι δεν πάει καλά ... αν δεν καταφέρει να ανεβάσει το περιθώριο μικτού κέρδους πάνω απο το 20% δεν πρόκειται ποτέ να εμφανίσει κέρδη.
      Ο τραπεζικός δανεισμός στα 17,7 εκατ. ευρώ είναι υψηλός αν σκεφτούμε ότι τα ίδια κεφάλαια είναι μόλις 3,8 εκατ ευρώ και οι ετήσιες πωλήσεις φθάνουν στα 17 εκατ με το ζόρι. Ο συντελεστής μόχλευσης στο 82,05% κάτι που είναι πολύ άσχημο.

      Δεν μου αρέσουν αυτά που βλέπω ... αλλά τον παρακολουθώ.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

      Διαγραφή
  27. Φαγαμε χαρτι σημερα. Βρε λες να δωσω 10χ μαρμαρο και να παρω 100χ runner? Παναης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. βράχος ο δρομέας. σκέψου να τον αρχίσει να τον μπομπάρει ο μικρομέτοχος. Στο 1 ευρώ θα φτάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι το 0.60€ ίσως και αυτό με προϋποθέσεις. Το 1€ για να το δει πρέπει να βγάζει κέρδη πάνω από 3 εκατομμυρια το χρόνο πράγμα απίθανο για τα επόμενα 5 χρόνια.

      Διαγραφή
    2. Ακόμα 3.000.000€ για τον Γερμανικό Στρατό.

      Διαγραφή
    3. καλησπέρα, από καιρό ήθελα να τοποθετηθώ στον δρομέα και μετά από το σημερινό νέο το σκέφτομαι πιό σοβαρά. βλέπετε ότι μπορεί να έχουμε μπροστά μας ένα turn around story γιατί με τους πρόχειρους υπολογισμούς, υπολογίζω ότι έχουν ένα ανεκτέλεστο κοντά στα 40 εκατομύρια. Αρκετά πάνω από τον ολικό δανεισμό τους.

      Διαγραφή
    4. Το σιγουρο κυριε Μιμις ειναι οτι η εταιρεια δεν θα πτωχευσει μεσα στα επομενα 3 χρονια και οι δουλειες που παιρνει ευνοουν το παιγνιο στο χαρτι. Αν γινει turn around story δεν το γνωριζω ... το ευχομαι ομως.
      Σε οτι με αφορα στο επιπεδο 0.26 με 0.27 πηρα πισω τη θεση μου και περισσοτερα κομματια απο οσα ειχα ... πηρα και μερικα σε αυτα τα επιπεδα στα 0.3 - 0.32

      Πιστευω οτι τα 0.5 θα τα δει σε διαστημα 1.5 ετους το πολυ. Εκει στα 0.5 με 0.6 θα δουμε τι θα πραξει ο ενεργειακος αδερφος. Θα βγει να πουλησει? Και αν βγει θα του τα παρουν τα κομματια ή το χαρτι θα κοιταξει προς τα κατω? Οσονουπω θα δουμε.

      Διαγραφή
    5. Πάντως κ.Τάκη μου πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον τύπο που "εποπτεύει" τεχνικά το χαρτί. Σήμερα το πρωί μόλις τον είδα στο +, γύρισα πλευρό ήσυχος για το υπόλοιπο της ημέρας.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Τάκη μου με όλο τον σεβασμό, τοποθετηθήκατε εκ νέου στον ΔΡΟΜΕΑ για να πάρετε 20 λεπτά του ευρώ κέρδος αν πάει η μετοχή σε....1,5 χρόνο το αργότερο?

      Κάτι δεν μου κολλάει. Γιατί δεν μπήκατε σε κάποιο άλλο χαρτί βαρύ (απο άποψη τιμής) ώστε να τα πάρετε πιθανόν πιο γρήγορα??Εσείς ο ίδιος είχατε δώσει ένα παράδειγμα σε κάποιον απο εδώ.

      Διαγραφή
    7. Αυτα τα 20 λεπτα ειναι απο το 0.27 περιπου 100% ... και μετα ξαναβλεπουμε.

      Διαγραφή
    8. Δεν έχει σχέση το 100%. Αφού και στην δύο περιπτώσεις πας για 20 λεπτά/μετοχή κέρδος. Με τον Δρομέα θα χρειαστείς 100% απόδοση με τα ΕΛΠΕ ας πούμε 3%....

      Εσείς ο ίδιος είχατε φέρει παρόμοιο παράδειγμα παλαιότερα σε κάποιον που κάτι έγραψε.

      Διαγραφή
    9. Θα προσπαθήσω να σας εξηγησω εγώ λόγω επαγγέλματος (Μαθηματικός)
      Τα 20 λεπτά δεν έχουν σημασία ,σημασία έχει το ποσοστό
      τα 20 στα 27 είναι 20/27=74% ανοδο
      τα 20 στα 778 λεπτα των ΕΛΠΕ είναι 20/778=2,5 % ανοδος όπως και είπατε

      Διαγραφή
    10. Κύριε Βαμμενε δεν καταλάβατε. Η ένσταση μου είναι στο ότι και στην μια και στην άλλη περίπτωση πάει για κέρδος 20 λεπτών ανα μετοχή. Για να τα πάρει από τον Δρομέα θα χρειαστεί 100% απόδοση σε μέχρι 1.5 χρόνο όπως έγραψε. Το 1,5 έτος είναι τεράστιο διάστημα ενώ ας πούμε με τα ΕΛΠΕ (τυχαίο παράδειγμα χαρτιού με μεγάλη τιμή) θα χρειαστεί μόλις 2.5% απόδοση. Που μπορεί να την πάρει σε συντομότερο χρονικό διάστημα.

      Και το αναφέρω καθώς ο ίδιος παλαιότερα είχε απαντήσει σε κάποιον από εδώ που πήρε τραπεζικό τίτλο γιατί ήταν penny stock με σκοπό να βγάλει 10 λεπτά ανα μετοχή. Γιατί ας πούμε δεν αγόρασε Καρέλια να βγάλει αυτά τα 10 λεπτά απόδοση με μόλις 2% άνοδο.

      Διαγραφή
    11. Κύριε Δρομέα ... δεν είμαι trader για να παίζω για 3% ούτε είμαι απο αυτούς που ρισκάρουν 100.000 ευρώ για να βγάλω 3000 (3% δηλαδή), αλλά είμαι απο τους άλλους που παίζουν 3000 , ας πούμε, για να βγάλω 3000 (απόδοση 100%) ... προσωπικώς παίζω στο μισό ταμπλό. Για παράδειγμα σήμερα πήρα χαρτιά απο δύο μικρές που εγώ μόνο τις άνοιξα και ουδείς άλλος. Αύριο πάλι κάτι άλλο ....

      Συγκεκριμένα για το παράδειγμα που μου λέτε ότι είχα γράψει.

      Σε αυτό το thread είχε γράψει ο κύριος theodocati.
      -------------------------------------------------------
      theoducati 16 Φεβρουαρίου 2018 - 8:10 μ.μ.

      Συγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να κάθεται να ασχολείται να κάνει 10 cents στον δρομέα και να χαλάει φαιά ουσία όταν αυτά τα κάνει άνετα σε μετοχές όπως δεή, οπαπ, γεκτέρνα και πολλές άλλες. Η συγκεκριμένη μετοχή είναι να μπεις στα πολύ χαμηλά όπως έχω κάνει και να την κρατήσεις για αποδόσεις 500% και βάλε όπως πιστεύω ότι θα κάνει στο μέλλον. Το συγκεκριμένο χαρτί είναι γιαυτούς που έχουν χάσει το τρένο.
      ...........................................................
      και απάντησα, προφανώς ειρωνικά.

      Τάκης Μορφονιός16 Φεβρουαρίου 2018 - 9:16 μ.μ.

      500% στο Δρομεα ειναι 1.5 ευρω και εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιος ασχολειται για 1.5 ευρω στο Δρομεα και δεν παει να αγορασει Καρελια στα 270 και να τον πουλησει στα 285 ευρω και να βγαλει 15 ευρω και οχι 1.5.

      Βρεεεεε θΑ με τρελλανετε με αυτα που μου λετε
      --------------------------------------------------------------
      Παίζω για αποδόσεις και όχι για ευρώ ... όμως δεν αντιλαμβάνομαι γιατί κουβεντιάζουμε τέτοια πράγματα και όχι για μετοχές και που μπορούν να φθάσουν??

      Διαγραφή
    12. Οκ κατανοητό. Εγώ περιμένω μια πιθανή διόρθωση της ΓΕΚΤΕΡΝΑ προς τα 4€ να κάνω είσοδο.

      Διαγραφή
    13. Μονο το Εκτερακι θα με συγκινουσε απο κατασκευαστικες ... αλλα εχει ξεφυγει λιγο.
      Αν διορθωνε κανα 20% ισως να το σκεφτομουν

      Διαγραφή
    14. Απο μεγαλη κεφαλαιοποιηση ... ειμαι εκθαμβος με τη δουλεια που εχει γινει στη ΜΟΗ ... θελω ΕΛΠΕ οχι ομως εδω και οχι με το υπαρχον management. Παροτι μου λενε οτι στα 7.8 και 7.6 υπαρχουν στηριξεις ... εγω θα περιμενω τα 7 ή την πωληση του 51% ...

      Διαγραφή
    15. Να πω ότι στην Γεκτερνα αναμένω μετοχική απορρόφηση της ΤΕΝΕΡΓΑ. Πιστεύω ότι θα γίνει κάτι αντίστοιχο με ΜΥΤΙΛ. Και στο ταμπλό ως τιμή.

      Διαγραφή
    16. Καλησπέρα σας. κ Μορφονιέ, αν σας λέει κάτι τα ελπε μου τα έδωσα εδώ και περιμένω τώρα χαμηλότερα νούμερα κοντά στα 6,90.

      https://invst.ly/735ry

      Το επόμενο νεο για αυτά είναι ο ΔΕΣΦΑ, αλλά νομίζω οι αγοραστές θα περιμένουν νέα απο ΡΑΕ για ρυθμιζόμενες χρεώσεις και μετά θα αποφασίσουν. Μη την πάθουν σα κάτι κινεζάκια-πρόσφατα!

      Διαγραφή
  29. Τι ψωνίσατε κύριε Τάκη, αν επιτρέπεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μια εβγαλε 3η κερδοφορα χρηση φετος μετα απο αρκετα ετη ζημιων ... οπου εκανε και ΑΜΚ. Τελευταιως την μνημονευει ο μ/μ και σημερα μαλιστα. Στο ταμπλο για να ανοιξει κανεις ταμα στην Παναγια ... η αλλη ειναι ακομη ζημιογονος και δεν θα σας δωσω καποια ενδειξη ... θα σας γραψω ομως μια αλλη που δεν ανοιγει σχεδον ποτε και ειναι περιπτωση Περσεα ... Ιντεαλ και αν βρειτε κομματια κουνηστε μου μαντηλι

      Διαγραφή
    2. Πόρσε σας βλέπω κε Τάκη! Καλή Ανάσταση!

      Διαγραφή
    3. Πολύ καλά νούμερα είδα, Ρ/Ε 7, P/BV 0.92, NETDEBT/EBITDA 2.26, Συντελεστής μόχλευσης 38,15%
      Θα ζητούσα βελτίωση ταμειακών ροών από λειουργικές δραστηριότητες και θα ήμουν πιο άνετος!!

      Διαγραφή
    4. Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ είναι η επίσημη αποκλειστική διανομέας της YAMAHA MOTOR σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία και από το 2011 της PORSCHE AG στην Ελλάδα.

      Έχοντας νέα μοντέλα δίκυκλων υψηλότερης μέσης αξίας, ο Όμιλος κατάφερε το 2017 μεγαλύτερη διείσδυση στις αγορές έναντι του ανταγωνισμού. Έτσι με θετικά πρόσημα κινήθηκαν το 2017 οι αγορές δίκυκλων εξωλέμβιων και αυτοκινήτων που δραστηριοποιείται ο Όμιλος.
      Στα προϊόντα της Porsche υπήρξε σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών αλλά και του μεικτού περιθωρίου κέρδους. Συγκεκριμένα οι πωλήσεις των αυτοκινήτων ανήλθαν σε 15,214 εκατ. ευρώ από 12,530 εκατ. ευρώ 2016, παρουσιάζοντας μια αύξηση της τάξης του 21,4% .... ενώ οι πωλήσεις μηχανών ήταν σταθεροποιημένες στα 30,805 εκατ ευρώ απο 30,992 εκατ. του 2016.

      Οι συνολικές ενοποιημένες πωλήσεις της Μοτοδυναμικής ανήλθαν στα 54,5 εκατ ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση για 5η συνεχή χρονιά από το 2012 όταν και είχαν καταβαραθρωθεί στα 28,839 εκατ ευρώ.
      Το 2012 ήταν η χειρότερη χρονιά από άποψη πωλήσεων για τον όμιλο. Σήμερα οι πωλήσεις, σε σχέση με το 2012, είναι αυξημένες κατά 88,9%.
      Το ιστορικό ρεκόρ των πωλήσεων επιτεύχθηκε το 2007 όταν και έφθασαν στα 86,875 εκατ. ευρώ και έκτοτε ήταν μειωμένες για 5 συνεχή έτη, έως ότου φθάσουμε το 2012 όταν και έπιασαν 'πάτο'.

      Τα EBITDA ανήλθαν στα 2,732 εκατ ευρώ παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση κατά 24,18% σε σχέση με το 2016. Τα καθαρά κέρδη έκλεισαν στα 1,334 εκατ. ευρώ (ήτοι 0,11 ευρώ ανά μετοχή) αυξημένα κατά 41,46% σε σχέση με τις 943 χιλιάδες ευρώ του 2016. Η Μοτοδυναμική έχει περάσει πλέον σε κερδοφορία για τρίτη συνεχή χρονιά .... οι ζημιές των ετών 2009 έως και 2014 που συνολικά για αυτά τα 6 έτη έφτασαν στα 7,378 εκατ ευρώ ανήκουν στο παρελθόν.

      Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου ανέρχονται σε 10,015 εκατ. ευρώ ήτοι 0,86 ευρώ ανά μετοχή παρουσιάζονται αυξημένα κατά 29,66% σε σχέση με τα ίδια κεφάλαια των 7,724 εκατ. ευρώ του 2014. Έκτοτε τα ίδια κεφάλαια της ΜΟΤΟ είναι αυξανόμενα. Το 2007 τα ίδια κεφάλαια του ομίλου είχαν φθάσει στα 16,372 εκατ ευρώ, αλλά εξαιτίας των συσσωρευμένων ζημιών των ετών 2009 - 2014 έπεσαν στα 7,724 εκατ. του 2014. Μάλιστα η οικογένεια Κυριακόπουλου, βασική μέτοχος της ΜΟΤΟ, είχε προβεί, το 2010, σε ΑΜΚ ύψους 3,9 εκατ ευρώ προκειμένου να ενισχυθούν τα θεμελιώδη της εταιρείας και η ρευστότητα της.

      Ο τραπεζικός δανεισμός ανέρχεται σε 6,464 και στο σύνολο του είναι βραχυπρόθεσμος και αποτελεί το κεφάλαιο κίνησης , αφού στο ταμείο υπάρχουν μόλις 285 χιλιάδες ευρώ. Ο συντελεστής μόχλευσης των ιδίων κεφαλαίων ανέρχεται σε 38,16% . Η ταχύτητα είσπραξης των απαιτήσεων του ομίλου ανέρχεται στις 27 ημέρες, όπερ και σημαίνει ότι ο όμιλος σχετικά γρήγορα εισπράττει τις πωλήσεις του, ενώ η ταχύτητα κυκλοφορίας των αποθεμάτων του (μηχανές, αυτοκίνητα, λιπαντικά) είναι στις 106 ημέρες και έτσι είναι απαραίτητος ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός.

      Με την τιμή στο 0,8 έχουμε : Ρ/BV = 0,93 και P/E = 7,27

      Διαγραφή
  30. Χαιρετω παιδες... πειτε μου ρε παιδια οτι κανετε πλακα με τα ποσοστα κ τα σεντς... μεχρι κ μαθηματικος βρεθηκε για το αλυτο προβλημα... ελα Χριστε κ Κυριε μερες που ειναι... αντε κ καλο Πασχα κ καλη Ανασταση σε ολα..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Την προηγούμενη βδομάδα φόρτωσα μερικές μετοχούλες. Είμαι στημένος και λίγο πιό χαμηλά μηπως μου δώσουν μερικές ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Άσχημα πολύ αποτελέσματα για το 2017. Επομένως ορθώς και μείωσα αρκετά την έκθεση μου στην μετοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παραλληλα υπάρχουν ενστάσεις για το μεγάλο διαγωνισμό του Γερμανικού στρατού ύψους 14.000.000€. Μέχρι τέλος Μαΐου θα γνωρίζουν αν αυτές έγιναν δεκτές η όχι.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη γράψατε :Ο ελάχιστος στόχος για τα ετήσια αποτελέσματα του 2017 είναι τα αποτελέσματα να είναι λίγο καλύτερα απο αυτά του 2016.

      Θεωρώ ότι δεν άλλαξε κάτι σε αυτή σας την γνώμη.

      Διαγραφή
  33. Εκτός από της μετοχές που πουλήσατε και κοκορεύεστε αλλάξτε και nickname. Η εταιρία πάει για φούντο. Απορώ πως ασχολείται μαζί της ο τάκαρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα βρειτε ουτε ενα σχολιο που να αναλυω θετικα την εταιρια. Με την μετοχη ναι ... ασχολουμαι παικτικα.

      Τα αποτελεσματα μαπα ... και ολη η μαπα ξεκιναει απο τις πωλησεις. Οπως τα ελεγα στον κυριο Δρομεα τοτε στις αρχες που πρωτογνωριστηκαμε και ειχσμε κοντρα. Δηλαδη πωλησεις 9 με 10 εκατ και μεγαλουτσικες ζημιες ... αντε να παρει καμια δουλεια απο την Ευρωπαικη Ενωση να κανει 13 με 14 εκατ πωλησεις και να μηδενισει τις ζημιες.

      Θα δω τα αποτελεσματα αναλυτικοτερα και θα επανελθω καποια στιγμη

      Διαγραφή
    2. Κύριε ανώνυμε πάρτε ένα nickname και εσείς. Να ξέρουμε με ποιον μιλάμε.

      Κύριε Τάκη είχατε δίκιο. Είχα αναφέρει με ποια προοπτική και γιατί αγόρασα όταν βολόδερνε στα 0.15€. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Το υπολειπόμενο 35% θα φύγει ένα καιρό. Όχι πάντως από εβδομάδα που σίγουρα θα πιεστεί.

      Διαγραφή
  34. Εσείς δεν είστε που θέλατε να αγοράσετε απο τον μεγαλομέτοχο ποσοστό πριν μερικούς μήνες?. Τώρα δεν θέλετε να αφήσετε λέπι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Φυσικά και ήθελα. Σε συγκεκριμενες τιμες κυριε καταΔΡΟΜΕΑ.Αλλα παρτε ενα Nick. Δεν μπορω να μιλαω ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλημέρα μην είστε βιαστικός κύριε Δρομέα θα ήθελα την άποψη του κύριου Τάκη , τα αποτελέσματα σαφώς και δεν είναι ότι καλύτερο αλλά δεν είδα παραγγελίες από την BISLEY (ίσως να μου διέφυγαν) στα έσοδα και γενικά εχω την εντύπωση ότι έχει κλείσει αρκετές δουλειές που θα τον ανεβάσουν το 2018 αλλά δεν έχουν αποτυπωθεί στον ισολογισμό του 2017 οπότε το έμπειρο μάτι του κύριου Τάκη θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένο, όπως και να έχει τα αποτελέσματα δεν μου άρεσαν αλλά το προσπαθεί αν ανεβάσει τζίρους (γύρω στα 15 εκατομμύρια ) τότε μπορεί να δει πολύ καλύτερες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη παραλείψετε όμως να διαβάσετε και για ποσό 335.000€ που δόθηκε πέρσι στον Παπαπαναγιωτου για αμοιβές. Σε μια ζημιογόνο εταιρία. Μου δείχνει ότι δεν τον ενδιαφέρει λοιπόν αλλά να έχει γεμάτη την δίκη του τσέπη.

      Διαγραφή
  37. ¨οχι θα πασχίζει κάθε μέρα στο εργοστάσιο του να παράγει για να κάνει μάγκα εσένα που κάθεσαι πίσω από το πληκτολόγιο σου και γράφεις μπούρδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξιδακι κύριε ΚαταΔΡΟΜΕΑ.Θα ηρεμίσει τα νεύρα σας. Προφανώς είστε αγορασμένος εκει που εγώ πουλούσα.

      Διαγραφή
  38. Το κοίταξα κύριε Δρομέα και έχετε δίκιο αύξηση από 75.905 σε 335.897 το νουμερο αυτό σε μια εταιρεία που έχει ανάγκη και το παραμικρό για να σταθεί στα πόδια της είναι αρκετά μεγάλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Geopard σε ότι αφορά τη μετοχή ... (όπου δεν πιστεύω ότι θα πιεστεί απο Δευτέρα, αλλά θα παίξει στο ρυθμό που έπαιζε τις τελευταίες 2 εβδομάδες) .... ισχύει ότι έγραψα σε αυτό το Thread στις 3 Απριλίου 2018 - 8:41 μ.μ.

      Σε ότι αφορά ανάλυση της εταιρείας ... εως αύριο το βράδυ.

      Διαγραφή
    2. Παρεμπιπτόντως οι αμοιβές του προέδρου, στην παρούσα φάση, δεν με ενδιαφέρουν ... τον καταλαβαίνω. Αυτός δουλεύει και ο άλλος αδερφός είναι στα ενεργειακά χαμένος. Αλλά μέχρι εκεί ..... ας βρει τρόπο να τον βγάλει έξω τον ενεργειακό.

      Διαγραφή
    3. Οφείλω πάντως να πω ότι ο κύριος Θανασης στην συνέντευξη στο euro2day τον Δεκέμβριο ειχε πει ότι τα αποτελέσματα των προσπαθειών της εταιρίας θα φανούν από την χρήση του 2018.

      Διαγραφή
    4. Το χαρτί δεν μ΄ενδιαφέρει...επειδή όμως το χαζεύω κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης λόγω των φανατισμού οπαδών και αντιπάλων στο μπλογκ θα συμφωνήσω με τον κ. Τάκη. Θα έδινα πιθανότητες 85% ότι δεν θα γίνει τίποτα σημαντικό. Αντί να "παίζει" στα 0,30-0,32 άντε να κατέβει στα 0,28-0,30.

      Ωστόσο η συμπεριφορά του βασικού διαφημιστή της εταιρείας έναντι των μικροεπενδυτών που πίστεψαν και τον ακολούθησαν αν μη τι άλλο κρίνεται αντισυναδελφική.

      Διαγραφή
    5. Μάλιστα ,τα επεισόδια του ΔΡΟΜΕΑ ξεπέρασαν το ROKY ,φτάνουν το STAR WARS και ατενίζουν το GREYS ANATOMY

      Διαγραφή
    6. Αν αναφέρεστε σε εμένα κύριε hippy απλά έκανα αναφορά στο που τοποθέτησα χρήματα. Και το έκανα όταν το χαρτί έπαιζε χαμηλότερα των 20 λεπτών. Όπως έδωσα και τις πωλήσεις μου ακριβώς την ημέρα που τις έκανε. Μακριά λοιπόν από εμένα τα περί διαφήμισης. Ασχοληθείτε λοιπόν με τα δικά σας χαρτιά και αφήστε με εμένα. Δεν σας έχω δώσει το δικαίωμα.

      Διαγραφή
    7. Τα περί ηθικής μαθήματα άλλου. Εκει που σας παίρνει.

      Διαγραφή
    8. Κρείττον του λαλείν το σιγάν "κύριε"

      Διαγραφή
  39. Καποτε ειχα γραψει για την εταιρεια αυτή και την διοικηση της "..μποχα καιδυσωδια". Ολη η πουστια μαζεμενη σε ένα χαρτι. Αλητες εμπλεκόμενοι, απατεωνας παλαιο-σοκος επιχειρηματιας. Ένα καλο παιδι ο Ν. ασχολιοταν και τον εσκασαν.. καλη του ωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΔΡΟΜΕΑΣ
    Παρόλο που η ΔΡΟΜΕΑΣ είναι η μόνη σε λειτουργία βιομηχανική παραγωγική μονάδα στον κλάδο στην Ελλάδα, εν τούτοις υφίσταται τις συνέπειες της παρατεταμένης ύφεσης και της πτώχευσης της χώρας καθώς και των νοικοκυριών της. Για την εταιρεία Δρομέας έχω γράψει ότι είναι μαύρη η νύχτα στα βουνά, μαύρη σαν καλιακούδα και αυτό διότι με 9 - 10 εκατ. ευρώ πωλήσεις η εταιρία δεν μπορεί να πάει πουθενά. Περιμένει να πάρει κανένα έργο από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να μηδενίσει τις ζημιές της. Από το 2009 και κατόπιν γράφει διαρκώς ζημιές . 8 συνεχή χρόνια με ζημιές.

    Από το 2010, έως και σήμερα, η εταιρία έχει συνολικές ζημιές 10,019 εκατ. ευρώ. Σε αυτά τα τελευταία 8 χρόνια η εταιρία έχει, ετησίως, κατά μέσο όρο ζημιές 1,252 εκατ ευρώ. Είναι πολλές οι ζημιές για μια μικρή εταιρία σαν τον Δρομέα και το αποτέλεσμα είναι πως τα ίδια κεφάλαια από 36,5 εκατ. ευρώ το 2009 , έχουν πέσει στα 25,806 εκατ. ευρώ ..... που αντιστοιχούν σε 0,74 ευρώ ανά μετοχή.

    Οι πωλήσεις στο εσωτερικό της χώρας βρίσκονται στα τάρταρα και ανέρχονται μόλις σε 3,845 εκατ ευρώ και ξεπερνούν μόνο το 2012 όταν είχαν φθάσει στα 3,181 εκατ. ευρώ. Να φανταστείτε ότι το 2008 οι πωλήσεις, στην Ελλάδα, του Δρομέα ήταν στα 15,334 εκατ. ευρώ και στο κλείσιμο της χρήσης του 2017 στα 3,845 εκατ. ευρώ .... πεσμένες κατά 75% !!!! Στην Ελλάδα δεν πουλάει σχεδόν τίποτα και οι πωλήσεις στο εσωτερικό της χώρας αντιστοιχούν στο 35,97% των συνολικών πωλήσεων.
    Με τους διαγωνισμούς που κερδίζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Δρομέας δεν λύνει το πρόβλημα της, απλώς επιβιώνει και μεταθέτει τα όποια προβλήματα της στο μέλλον. Δίχως τη λιανική δεν θα μπορέσει ποτέ να περάσει στην κερδοφορία. Άρα, είτε πρέπει με κάποιο μαγικό τρόπο να ανεβάσει τις πωλήσεις στην Ελλάδα, είτε να γίνει περισσότερο εξαγωγική .... αν δεν το πετύχει στα επόμενα χρόνια, τότε είναι πολύ πιθανό να καταντήσει σαν την Μαρμαροβιομηχανία Λαζαρίδη που βυθισμένη στην εσωστρέφεια της πτώχευσε , παρόλο που ο κλάδος των μαρμάρων ανθεί.

    Για το 2017 η εταιρεία ανακοίνωσε EBITDA 1,992 εκατ. ευρώ, αλλά με αποσβέσεις ύψους 1,608 εκατ ευρώ και χρηματοοικονομικά έξοδα 1,238 εκατ. ευρώ δεν είναι δυνατόν να βγάλει κερδοφόρο αποτέλεσμα .... οπότε ανακοινώθηκαν ζημιές 889 χιλιάδες ευρώ.

    Για να περάσει η εταιρεία σε κερδοφόρο αποτέλεσμα θα πρέπει να ανεβάσει τα EBITDA πάνω απο 3 εκατ. ευρώ .... αλλά 3 εκατ. ευρώ σε EBITDA δεν έχει πετύχει ποτέ!!!

    Το 2007 ανακοίνωσε EBITDA 3,291 εκατ ευρώ που αποτελούν Ιστορικό ρεκόρ και εκείνη τη χρονιά με πωλήσεις στα 19,461 εκατ ευρώ, με διπλάσια έξοδα διάθεσης και διοίκησης απο όσα εμφανίζει σήμερα, έβγαλε κερδοφόρο αποτέλεσμα 1 εκατ ευρώ (0,03 ευρώ ανά μετοχή).

    Πέρσι τα EBITDA στα 2,964 εκατ ευρώ και το τελικό αποτέλεσμα ήταν ελαφρά ζημιογόνο κατά 78 χιλιάδες ευρώ.

    Βασική επιδίωξη της Διοίκησης θα πρέπει να αποτελεί η μείωση του τραπεζικού δανεισμού με σκοπό την περιστολή του αντίστοιχου χρηματοοικονομικού κόστους του οποίου η εξυπηρέτηση είναι πολύ επιβαρυμένη σε σχέση με την επιβάρυνση που έχουν οι ανταγωνιστές της στο εξωτερικό.
    Αν η εταιρεία δεν είχε καθόλου τραπεζικό δανεισμό δεν θα εμφάνιζε ζημιογόνα αποτελέσματα. Αυτό θα πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα της διοίκησης. Να μηδενίσει τον τραπεζικό δανεισμό της. Ας προχωρήσει λοιπόν σε μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με σκοπό να στείλει τα δάνεια στο ΜΗΔΕΝ.

    Τα δάνεια της εταιρεία είναι ύψους 27,271 εκατ. ευρώ, με τον καθαρό τραπεζικό δανεισμό να ανέρχεται σε 25,17 εκατ. ευρώ.

    Έτσι όπως δουλεύει σήμερα η εταιρεία δεν δύναται να μειώσει τον δανεισμό της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΡΟΜΕΑΣ 2
      Προσέξτε .... απο το 2011 η εταιρεία έχει πετύχει συνολικές λειτουργικές ροές ύψους 9,9 εκατ. ευρώ. Με 9,9 εκατ ευρώ λειτουργικές ταμειακές ροές σε 8 χρόνια δεν μειώνεται ο τραπεζικός δανεισμός των 25 εκατ. ευρώ, οπότε θα συνεχίσουν να υπάρχουν χρηματοοικονομικά έξοδα τουλάχιστον 1,2 εκατ ευρώ.

      Τα αποτελέσματα της εταιρίας, σκεπτόμενοι και την ύφεση που επικρατεί στην Ελλάδα, δεν είναι άσχημα. Η διοίκηση Παπαναγιώτου έχει κρατήσει όρθια την εταιρεία και δεν πτώχευσε όπως οι ανταγωνιστές της. Όμως είναι καιρός να λύσει το γόρδιο δεσμό .... διαφορετικά τα αποτελέσματα θα είναι μια απο τα ίδια.

      Άρα το project πρέπει να περιλαμβάνει μείωση του τραπεζικού δανεισμού εως το σημείο να μηδενιστεί και αύξηση πωλήσεων λιανικής στο εξωτερικό. Απαραιτήτως χρειάζεται μια ΑΜΚ ... όποιος πιστεύει πραγματικά στην εταιρία ακολουθεί.

      Διαγραφή
    2. Η εταιρία όπως λειτουργεί σήμερα δεν πρόκειται ποτέ να ξεπεράσει τα 14 με 15 εκατ ευρώ σε πωλήσεις .... αν κάνει περισσότερες απο 15 εκατ. ευρώ πωλήσεις τότε απλά πέρασε όλες τις τιμολογήσεις σε ένα έτος με σκοπό να βοηθήσει το παίγνιο στο χαρτί.
      ΑΥΤΑ!!!

      Διαγραφή
    3. Με μια ΑΜΚ πετάει έξω και τον ενεργειακό αδερφό που δεν έχει βρακι να φορέσει. Όποτε συμφωνώ. Προσωπικά θα κλείσω το υπολειπόμενο 35% που μου έχει μείνει και όταν πάρει απόφαση για ΑΜΚ τον ξαναβλέπω ανάλογα με τους όρους. Και προφανώς αν οι όροι είναι ευνοϊκοί θα μπω με τα κέρδη που μέχρι σήμερα μου έδωσε.

      Θα επανέλθω με τις τελευταίες πωλήσεις μου.

      Διαγραφή
    4. Βλέπω βιαστικές πωλήσεις - στησίματα στην προσυνεδρίαση. θα αναμένω να κατακάτσει ο κουρνιαχτός και θα επανέλθω.

      Διαγραφή
  41. Τίποτα ενδιαφέρον ο ΔΡΟΜΕΑΣ από τα ετήσια αποτελέσματα 2017. Εκτιμώ οι περισσότεροι συμφωνούμε ότι έχει περιθώριο μείωσης διοικητικών και άλλων εξόδων. Όπως και να έχει με τις δουλειές που έχει, μπορεί να δίνει ψωμάκι πάνω στης Σέρρες για 3-4 χρόνια σίγουρα. Για μετά θα χρειαστεί νέες συμφωνίες.

    Με το ρυθμό ζημιών μετά από 4 χρόνια θα έχει φτάσει και τα 0,60 ως ιδία κεφάλαια/μτχ. Ονομαστική τιμή 0,31 και χαμηλό -παιγνίου- περίπου 0,10.

    Συμφωνώ με κ. Τάκη. Μπορεί να ανεβάσει φέτος πωλήσεις για να ενισχύσει το μετοχικό παιγνίο του, αλλά τίποτα παραπάνω.

    Αλλά μην ξεχνάτε. Αυτός επιβίωσε ενώ πολύ άλλοι ξυλάδες εξαφανίστηκαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Tα αποτελέσματα με απογoήτευσαν αλλά αν το χαρτί κινηθεί προς τα 0,25 θα ενισχύσω την θέση μου. Θα συμφωνήσω με τον κύριο lorac. Ποντάρω στο ότι μπορεί και χτυπάει μεγάλες συμφωνίες στο εξωτερικό και ότι έχει μείνει χωρίς ανταγωνισμό στην ελλάδα. Πιστεύω στην σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μετά από εκλογές που θα ενισχύσει τα ε΄έσοδα της εταιρίας από την ελληνική αγορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλησπέρα , ευχαριστούμε τον κύριο Τάκη για την ακτινογραφία της εταιρίας , εδώ φαίνεται το έμπειρο μάτι του Τάκαρου και ότι πιθανώς ετοιμάζετε παίγνιο για φέτος , καλό θα ήταν βέβαια να σωθεί η εταιρία μιας και έχει τα φόντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υποδειγματική ανάλυση της εταιρίας. Νιώθω τυχερός που ανακάλυψα το blog του κύριου Τάκη μέσω του μικρομέτοχου. Σαφώς καλύτερες αναλύσεις των μικρών εταιριών.

      Διαγραφή
  44. http://www.reporter.gr/Eidhseis/Epicheirhseis/352243-Oloklhrwnei-erga-gia-Germaniko-strato-o-Dromeas-to-a%CE%84-6mhno-2018

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέγεται και δελτίο τύπου της εταιρίας αυτό. Βέβαια παρέλειψαν να αναφέρουν ότι για την προμήθεια των 14.000.000€ υπάρχουν ενστάσεις.

      Να λέμε ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΚΥΡΙΟΙ.

      Διαγραφή
  45. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    Έγινε φανερό, μετά το σημερινό -12,5% το τι θα πάρουν όσοι έμειναν με το Δρομέα στο χέρι.
    Κάποιοι έσπρωξαν το χαρτί με δήθεν εσωτερικές πληροφορίες και ξεφόρτωσαν στα κορόιδα.
    Όσοι τσίμπησαν ας πάρουν τουλάχιστον ένα μάθημα για το μέλλον
    Εκ του Συλλόγου Καταδρομέων Αιθιοπίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαλλόν ξεμείναμε απο ΔΡΟΜΕΙΣ

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σας κύριε Εκ του Συλλόγου Καταδρομέων Αιθιοπίας είστε άδικος με τον κύριο Δρομέα , το σημερινό ήταν για να φύγει η μαρίδα μην πω ότι και οι τιμολογήσεις έγιναν με τέτοιο τρόπο ώστε να γράψει ζημιές για να γίνει το σημερινό και όχι μόνο , τίποτε άλλο δεν εχω να προσθέσω αφήστε να κάτσει η σκόνη και βλέπουμε.

      Διαγραφή
  46. Δώσε ταkαρε τα φώτα σου για follie follie.Να μπούμε η να περιμένουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Δυσκολο αυτο που ζητατε ... εσεις θελετε να βρουμε τον απολυτο βραχυπροθεσμο πατο να μπειτε να βγαλετε εντος της ημερας ή το πολυ εντος 2-3 ημερων ενα 10% αντε 20% και να την κανετε .. δυσκολα πραγματα αυτα.

    Παντως απο καποιες παραδοχες που κανω καθισμενος στην πολυθρονα μου νομιζω οτι 50 με 60 εκατ κερδη πρεπει σιγουρα να τα εχει. Αν αυτο ισχυει τοτε και στα σημερινα επιπεδα ειναι τσιμπημενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω όλα να είναι εντάξει με το ΦΦΓΚ ,αν όμως όχι δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα πρόβλημα αλλά και η οικονομική παραπληροφόρηση και ίσως αγωγές και ότι άλλο (δίκες ,αποζημιώσεις) . Θα δούμε μακάρι να είναι όλα οκ .

      Διαγραφή
  48. P/bv στα 0,34. Αυτός είναι ο λόγος της σημερινής ανόδου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνα με τον πίνακα απο το euro2day

      Διαγραφή
    2. ΤΖΩΡΤΖΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΔΡΟΜΕΑΣ)11 Μαΐου 2018 στις 4:12 μ.μ.

      Δεν πιστεύω. Μάλλον ξεμπλόκαρε το θέμα με το deal των 14.000.000€ που είχαν γίνει ενστάσεις.

      Διαγραφή
  49. Ευτυχώς που πρόλαβα και πήρα κομμάτια στης εκπτώςεις γιατί σύντομα την βλέπω πάλι πάνω από 0,30

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΖΩΡΤΖΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΔΡΟΜΕΑΣ)11 Μαΐου 2018 στις 4:58 μ.μ.

      Απο το στόμα σας και στου Παπαπαναγιώτου το αυτί. Να κλείσω και τα λίγα που έχουν μείνει.

      Διαγραφή
  50. ΤΖΩΡΤΖΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΔΡΟΜΕΑΣ)28 Σεπτεμβρίου 2018 στις 12:33 μ.μ.

    Η πληροφόρηση που είχα ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ. Αύξηση κύκλου εργασιών κατά 84,87% το πρώτο εξάμηνο με κέρδη μετά φόρων στα €28.000.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε κύριε Τζωρτζή για την ενημέρωση, γνωρίζετε πότε θα βγάλουν τα αποτελέσματα?

      Διαγραφή
    2. ΤΖΩΡΤΖΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΔΡΟΜΕΑΣ)28 Σεπτεμβρίου 2018 στις 6:06 μ.μ.

      Αναρτηθηκαν στο site τους κύριε Geopard. Το θέμα είναι ότι δεν γίνεται πουθενά αναφορά για την Bisley όπου στην έκθεση του 2017 γινόταν λόγος για καθυστέρηση εξαιτίας εσωτερικών θεμάτων.

      Διαγραφή
  51. Λέω να μπω σε αυτά τα επίπεδα γιατί βλέπω φως στο τούνελ. Από ότι βλέπω πάντα το β εξάμηνο είναι το πιό δυνατό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΤΖΩΡΤΖΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΔΡΟΜΕΑΣ)28 Σεπτεμβρίου 2018 στις 6:26 μ.μ.

    Τζίρος κοντά στα 8 εκατομμύρια το 6μηνο με υποσημείωση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δίνει τις παραγγελίες ομοιογενως αλλά οπισθοβαρως. Όμως αναμένουν παρόμοιο Β εξάμηνο επομένως ίσως μιλάμε για ετήσιο τζίρο το 2018 κοντά στα 15.000.000€. Το θέμα επαναλαμβάνω είναι η Bisley. Γιατί η ΕΕ κάποια στιγμή τελειώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΖΩΡΤΖΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΔΡΟΜΕΑΣ)28 Σεπτεμβρίου 2018 στις 8:29 μ.μ.

      Προσοχή η μετοχή πάει για το τριμηνο Οκτωβρίου Δεκεμβρίου στην χαμηλή κυκλοφορικη ταχύτητα επομένως τα όρια θα είναι +-10%. Βεβαια αν κάποιος μαζεύει αυτό είναι αρκετά βολικό.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τζωρτζή που την βλέπετε να φτάνει με αυτά τα αποτελέσματα που είναι τα καλύτερα που έχει βγάλει εδώ και χρόνια , Θα φτάσει τα 0,40.

      Διαγραφή
    3. ΤΖΩΡΤΖΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΔΡΟΜΕΑΣ)28 Σεπτεμβρίου 2018 στις 8:48 μ.μ.

      Δεν το βλέπω αυτό το νούμερο τουλάχιστον μέχρι τέλος Δεκεμβρίου. Είναι φανερό ότι για κάποιο λόγο την κρατάνε εδώ κάτω. Ο κύριος Τάκης είχε δώσει τιμές στόχους σε 1,5 χρόνο και ε την προϋπόθεση να μην βγει να χωσει ο ενεργειακος αδερφός. Προσωπικά δεν έχω αφού έχουν πουληθεί. Θα ήθελα κάτω από 20 λεπτά για να ενεργοποιήσω πάλι αγορές.

      Διαγραφή
    4. Kάτω από 0,20 με αυτά τα αποτελέσματα δεν υπάρχει περίπτωση. πολύ θα το ήθελα γιατί είναι από της φτηνές που έχουν απομείνει και δείχνει ότι μπορεί να χτυπήσει μεγάλα έργα του εξωτερικού και να φτιάξει τα νούμερα.

      Διαγραφή
    5. Συνήθως εάν έχει γίνει το ράλλυ πριν την ανακοίνωση αποτελεσμάτων από τους insiders με το που βγουν τα αποτελέσματα πέφτει το ξεφόρτωμα εδώ δεν έγινε κάτι τέτοιο όμως ίσως να το τρέξουν πάλι για να δει τις αποτιμήσεις του γύρω στα 0,30 που ήταν πριν τα άσχημα αποτελέσματα του 2017 που τελικά ήταν φτιαχτά για να πέσει μάζεμα αφού πήγε τις τιμολογήσεις πίσω όπως είχε προβλέψει ο κύριος Τάκης από εβδομάδα θα δούμε αλλά σε χαμηλή κυκλοφορία και το 10000 ανά εντολή δεν είναι πρόβλημα νομίζω γιατί ποτέ δεν θα πουλούσα ή θα αγόραζα τόσο μεγάλα νούμερα στον Δρομέα γιατί προκαλούν τρόμο πάντα κατά την άποψη μου βέβαια, σας ευχαριστώ πάντως για την άποψη σας κύριε Τζωρτζή γιατί την εταιρεία την κατέχετε πολύ καλά.

      Διαγραφή
    6. ΤΖΩΡΤΖΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΔΡΟΜΕΑΣ)29 Σεπτεμβρίου 2018 στις 5:09 μ.μ.

      Επειδη στην έκθεση γίνεται παραλληλισμος με τα αποτελέσματα του 2016, να θυμηθούμε ότι τότε έκανε τζίρο κοντά στα 14 εκατ. αλλά ως μετοχή στο ταμπλό έγραφε 11 λεπτά. Και άργησε να "τρέξει". Το 2017 όπου ψώνια εγω στα 15 λεπτα.

      Διαγραφή
    7. ΤΖΩΡΤΖΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΔΡΟΜΕΑΣ)2 Οκτωβρίου 2018 στις 5:22 μ.μ.

      Νομίζω ότι η μετοχή επιβεβαιώνει όσα έγραψα στις 28/9.

      Διαγραφή
    8. ΤΖΩΡΤΖΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΔΡΟΜΕΑΣ)2 Οκτωβρίου 2018 στις 5:26 μ.μ.

      Παράλληλα μεταφέρεται στην χαμηλή διασπορά μέχρι και τον Δεκέμβριο όπως επίσης είχα αναφέρει.

      Διαγραφή
    9. Καλησπέρα κύριε Τζωρτζή πλησιάζει στις τιμές που θέλετε για να αγοράσετε τα κομμάτια σας τώρα αν θα το κάνει δεν το γνωρίζω γιατί το σημερινό μου φάνηκε υπερβολικό όπως και όλη η συνεδρίαση του ΧΑΑ για την ΔΕΗ καλύτερα να μην μιλήσω θα με πείτε γραφικό αλλά με ορκωτό από τους big four ( Ernst & Young ) δεν παίζει να έχει κάνει μαϊμουδιές στον ισολογισμό της ( http://www.capital.gr/epixeiriseis/3295179/dei-tin-eklogi-tis-ey-os-orkotou-elegkti-kaleitai-na-egkrinei-i-gs ) και ότι δεν τα ήξεραν οι τράπεζες είναι για εσωτερική κατανάλωση του κύριου Στούπα και του κυρίου Φλουδόπουλου.

      Διαγραφή
    10. ΤΖΩΡΤΖΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΔΡΟΜΕΑΣ)2 Οκτωβρίου 2018 στις 6:59 μ.μ.

      Ίδωμεν κύριε Geopard. Ότι έγινε σήμερα έγινε στα τελευταία 5 λεπτά λες και το έκαναν επίτηδες.

      Διαγραφή
    11. Τα τελευταία 8 λεπτά εάν είδα καλά το έκαναν το παίγνιο και είμαι σίγουρος ότι το έκαναν επίτηδες.

      Διαγραφή
    12. Μακάρι να δώσουνε και άλλα κομμάτια σε αυτά τα επίπεδα οι καμένοι από τράπεζες δεη και φόλα φόλα. Και μόνο ότι ασχολείται ο τάκαρος με το χαρτί κάτι μου λέει.

      Διαγραφή
    13. ΤΖΩΡΤΖΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΔΡΟΜΕΑΣ)5 Οκτωβρίου 2018 στις 6:56 μ.μ.

      Ακριβώς όπως περίμενα στην χαμηλή κυκλοφοριακη ταχυτητα του +-10% για το επόμενο τρίμηνο. Θεωρώ ότι ότι μαζεμα είναι να γίνει θα γίνει τώρα ώστε να είναι και έτοιμος για τον January effect.

      Διαγραφή
    14. Και της μέρες που έκανε όγκους σπάνια περνούσε το +-10%
      Το να πλησιάσει τα υψηλά μόνο με καλό νέο από τον διαγωνισμό των γερμανών θα γίνει.

      Διαγραφή
    15. Κύριε Τζωρτζή μια πρόβλεψη που θα μπορούσε να φτάσει Ιανουάριο Φεβρουάριο

      Διαγραφή
    16. Αγαπητέ ανώνυμε, έπαιζε όμως με τεράστια gap μεταξύ αγοραστών και πωλητων με αποτέλεσμα αν κάποιος ήθελε να μαζέψει να μην το κάνει. Γιαυτό και οι όγκοι του 3 μήνες τώρα ήταν μηδενικό. Τώρα που το gap δε θα ξεπερνά το 10% τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα.

      Διαγραφή
    17. Όσο για τον διαγωνισμό που ακυρώθηκε δεν πιστεύω ότι αυτό θα είναι κάτι που θα τον φέρει σε νέα υψηλά καθώς έχει προεξοφληθει πέρσι. Εγώ επιμένω ότι δεν υπάρχει ενημέρωση για την Bisley. Ενώ για τα υπόλοιπα έργα υπήρχε αναλυτική ενημέρωση στο 6μηνιαιο δελτίο.

      Διαγραφή
  53. Καλή εταιρία αλλά πρέπει να προσθέσει και άλλο αντικείμενο παραγωγής όπως έκανε με την mercedes που έφτιαχνε εξαρτήματα αυτοκινήτων γιατί με τα γραφεία και της καρέκλες δεν πάει πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂