Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Παπουτσάνης Μενέλαος Τασόπουλος - Γιώργος Γκάτζαρος .... Μια βιομηχανία 147 ετών

Υπήρξε εταιρεία-πρότυπο. Μια εταιρεία από τις πιο ιστορικές στη χώρα, καθώς έχει αδιάκοπη παρουσία από το 1870 στα εγχώρια επιχειρηματικά δρώμενα. Στις αρχές της δεκαετίας, όμως, αντιμετώπισε προβλήματα και ήρθε σε αδιέξοδο. Το ίδιο είχε συμβεί και δέκα χρόνια πριν, όταν οι σεισμοί του 1999 την ανάγκασαν να μεταστεγαστεί σε άλλο χώρο. Όπως τότε, όμως, έτσι και τώρα η Παπουτσάνης ΑΒΕΕ ήξερε τον τρόπο να ξεφεύγει. Να βρίσκει λύσεις στα αδιέξοδά της. Αυτή τη συνταγή ακολουθεί και σήμερα που το κραχ της χώρας της χτύπησε την πόρτα και τα capital controls ζόρισαν τους πάντες. Εξάλλου η Παπουτσάνης έχει μάθει να τρέφεται από τις κρίσεις της και τελικά να προχωρά μπροστά.
http://www.newmoney.gr/oles-oi-eidiseis/307081-menelaos-tasopoulos-giorgos-gkatzaros-papoutsanis-mia-biomixania-146-eton-kai-5-asteron

Και αυτό φυσικά οφείλεται στο διοικητικό της τιμ. Με σπουδές στην Αμερική και έχοντας ξεκινήσει την επαγγελματική σταδιοδρομία του στην Παπουτσάνης, ο νυν διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρός της Μενέλαος Τασόπουλος, μαζί με τον στενό φίλο και συνεταίρο του πλέον Γιώργο Γκάτζαρο ήταν εκείνοι που σήκωσαν το μεγάλο φορτίο της αναστύλωσης της εταιρείας το 2010. Μια υπόθεση εξαιρετικά δύσκολη μετά από μια πορεία προβλημάτων που δεν αφορούσαν τόσο το παλιότερο μάνατζμεντ, όσο σειρά συγκυριών της αγοράς που δυσκόλεψαν την κατάσταση.

Με πείρα ο πρώτος στη βιομηχανία αλλά και τον τραπεζικό κλάδο και ο δεύτερος στις επιχειρήσεις, ως ιδρυτής της εταιρείας Gageo ABEE που συγχωνεύτηκε εντός του 2009 με την Plias ΑΒΕΕ (από το 2008 έως και το 2009 ήταν σύμβουλος βιομηχανοποίησης των εταιρειών Plias και Gageo), στρώθηκαν στη δουλειά παίρνοντας τη σκυτάλη από την οικογένεια Δαυίδ. Και πραγματικά κατάφεραν σημαντικές νίκες παρά τα προβλήματα που προέκυψαν κυρίως το 2014 λόγω απώλειας ενός μεγάλου πολυεθνικού παίκτη. Σήμερα όμως η Παπουτσάνης, συμπληρώνοντας 147 χρόνια πορείας, μπορεί να ονειρεύεται. Κι αυτό διότι όσο και αν η λιανική και τα πολλά «κανόνια» μεγάλων ομίλων ζόρισαν την αγορά, τα πράγματα φαίνονται πιο θετικά. Μια σειρά συνεργασιών και συμμαχιών με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, η παραγωγή φασόν για τρίτους και τα private labels απογείωσαν το γκρουπ.

Μια βιομηχανία 5 αστέρων
Βασικότερη όλων φάνηκε να είναι η συνεργασία με τη Sysco Guest Supply, έναν από τους μεγαλύτερους διανομείς ξενοδοχειακών καλλυντικών διεθνώς, η οποία ξεκίνησε το δεύτερο εξάμηνο του 2015 και αφορά στην τροφοδοσία πολυτελών «5άστερων» σε όλη την Eυρώπη. Ενα deal που λίγο έλειψε να «σκοτώσει» η πορεία της χώρας και το δημοψήφισμα που οδήγησε στους κεφαλαιακούς ελέγχους, όμως σώθηκε λόγω των πολύ καλών χειρισμών των κυρίων Γκάτζαρου και Τασόπουλου. Παράλληλα το διοικητικό δίδυμο του ομίλου, με σαφή προσανατολισμό προς το εξωτερικό, έχει σήμερα κατορθώσει το 39% των πωλήσεων του γκρουπ να αφορά εξαγωγές, με αποτέλεσμα πλέον οι χρήσεις να είναι απανωτά κερδοφόρες. Από τα βασικά χαρακτηριστικά της ελληνικής βιομηχανίας είναι ότι το deal με τη Sysco Guest Supply προσθέτει περί τα 2 εκατ. ευρώ στον συνολικό κύκλο εργασιών της Παπουτσάνης. Αυτή η συμφωνία ήταν που ανέστρεψε τη δύσκολη πορεία που είχε εκφραστεί με συμμάζεμα της βιομηχανικής δραστηριότητας και έντονο προβληματισμό ακόμα και για το μέλλον της μονάδας στη Ριτσώνα. Η απώλεια ενός μεγάλου πελάτη όμως «ξύπνησε» την εταιρεία και σήμερα, εντός μόλις δύο ετών, σχεδόν διπλασίασε τις πωλήσεις της στον ξενοδοχειακό κλάδο από το 22% στο 39%, βρίσκοντας ένα σημαντικό νέο κανάλι επίτευξης ανοδικών τζίρων.

Και όλα αυτά χάρη στο διοικητικό δίδυμο της εταιρείας, το οποίο έχει καταγάγει σημαντικές νίκες επί έξι συνεχή χρόνια. Η Παπουτσάνης μεταβλήθηκε σε κερδοφόρα από διαρκώς ζημιογόνα επιχείρηση με έμφαση πλέον στο εξωτερικό, καθώς εμφανίζει σημαντικές πωλήσεις σε Καναδά, Νότια Αφρική, Κίνα, ΗΠΑ και Ρωσία, έχοντας βρει σημαντικές διεξόδους από τη στενή ελληνική αγορά. Μια αγορά που λόγω των εγχώριων προβλημάτων παραπαίει. Με βάση το ισχυρό χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της (Καραβάκι, Olivia, Skin Essentials κ.ά.) άλλωστε έχουν «ξεκλειδώσει» σημαντικές ξένες αγορές, αν και πάντοτε υπάρχει κάποιος προβληματισμός για την εξάρτηση της βιομηχανίας από έναν ή το πολύ δύο μεγάλους πελάτες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να αποχωρήσουν δημιουργώντας προβλήματα. Αυτή ήταν και η «διάγνωση» που οδήγησε τους επιχειρηματικούς Διόσκουρους σε άλλες λύσεις, δηλαδή προς το άνοιγμα στον ξενοδοχειακό κλάδο. Βέβαια δεν ήταν η πρώτη φορά που αυτή η αγορά μπήκε στο στόχαστρο από τους κυρίους Τασόπουλο και Γκάτζαρο, καθώς και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, ο κ. Διαμαντής Λέντσιος, είχε επιλέξει ακριβώς την ίδια στροφή με επιτυχία, αν και δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει αυτή την πολιτική.

Χώρα τουριστική η Ελλάδα, έχει καταφέρει να διατηρεί παρά την κρίση μια σημαντική εγχώρια βιομηχανία στον εν λόγω κλάδο, ενώ γίνεται προσπάθεια από την Παπουτσάνης και προς το εξωτερικό, όπου παρουσιάζεται κινητικότητα με αύξηση διαρκώς νέων ξενοδοχειακών μονάδων. Σκοπός από όλη αυτή τη δραστηριότητα είναι η εταιρεία να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 15%-20% μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια, στόχος που είναι εφικτός.

Ας μην ξεχνάμε ότι η μονάδα της Ριτσώνας είναι μία από τις πιο εξελιγμένες τεχνολογικά στην Ευρώπη στον χώρο της σαπωνοποιίας, την οποία ανταγωνίζονται μονάχα τούρκικα εργοστάσια. Πάντως ήδη η Παπουτσάνης από μερίδιο αγοράς 10% το 2010 έφτασε σήμερα να έχει άνω του 20% στην Ελλάδα - κι αυτό χωρίς έντονη διαφήμιση. Η εταιρεία με χαμηλότερα κόστη διοίκησης και ελάχιστες απολύσεις βάσισε το νέο της μοντέλο στην αύξηση της παραγωγικότητας και κατάφερε κάτω από αντίξοες συνθήκες να περάσει στην καινούρια της φάση. Μάλιστα επί τέσσερις συνεχείς χρήσεις η Παπουτσάνης βελτίωνε τα οικονομικά της μεγέθη, με τις εποχές των σημαντικών ζημιών και των διαδοχικών κεφαλαιακών ενισχύσεων να αποτελούν παρελθόν. Παράλληλα, εντός του 2017 αναμένεται να παρουσιαστούν σημαντικές νέες σειρές καινοτομικών προϊόντων.

Η ιστορία
Η οικογένεια Παπουτσάνη ξεκίνησε το πρώτο ατμοκίνητο ελαιοτριβείο και σαπωνοποιείο του Πλωμαρίου στη Λέσβο. Ιδρύθηκε από τον Δημήτριο Ι. Παπουτσάνη το 1870, ο οποίος παρήγε εκτός από εκλεκτό ελαιόλαδο και μια μικρή ποσότητα σαπουνιού. Ο Δημήτριος Παπουτσάνης όμως ως πολυπράγμων δραστηριοποιούνταν στο γενικό εμπόριο και συνεργαζόταν με εμπορικούς οίκους της Μασσαλίας, της Γένοβας, της Αλεξάνδρειας, της Σμύρνης και της Κωνσταντινούπολης. Είχε δε ιδιόκτητο πλοίο για τη μεταφορά των εμπορευμάτων του. Μετέβη λοιπόν ο ίδιος στην Αγγλία για να αποφασίσει για τον τεχνολογικό εξοπλισμό του εργοστασίου του και αντιλήφθηκε από νωρίς την ανάγκη της σαπωνοβιομηχανίας.

Στη συνέχεια τον διαδέχθηκαν στην επιχείρηση οι τρεις γιοι του, οι οποίοι ίδρυσαν το 1899 την πρώτη εταιρεία Παπουτσάνης. Το τμήμα εξαγωγών ανέλαβε ο Παναγιώτης Παπουτσάνης με έδρα την Κωνσταντινούπολη, που ήταν επιχειρηματικό κέντρο της εποχής με διεθνή προσανατολισμό. Ο Παναγιώτης Παπουτσάνης απέκτησε τη σαπωνοποιία του Πειραιά το 1917, εγκαινιάζοντας μια πορεία προς τη Δύση με άξονα το ανερχόμενο επίσης λιμάνι της Ελλάδας. Από το 1917 έως το 1936 που ξεκίνησε η αρωματική σαπωνοποιία, το εργοστάσιο Παπουτσάνη του Πειραιά παρήγε πράσινο σαπούνι μπουγάδας και κύβους σαπουνιού Μασσαλίας. Δύο εξαιρετικά δημοφιλή προϊόντα πριν από τον πόλεμο ήταν το «Νο. 2», σαπούνι ευρείας κατανάλωσης με άρωμα πασχαλιάς και το σαπούνι «Φλώρα», το οποίο κυκλοφόρησε τυλιγμένο σε ζελατίνα.

Ηταν η περίοδος όπου η Ελληνίδα νοικοκυρά έπλενε στο χέρι και αναζητούσε τρόπο να εκμοντερνίσει τη ζωή της. Στη συνέχεια μπήκαν σταδιακά στην επιχείρηση οι γιοι του Παναγιώτη Παπουτσάνη, με πρώτο τον Δημήτρη, ο οποίος είχε σπουδάσει χημικός μηχανικός στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ και τη Χαϊδελβέργη. Η επιχείρηση Παπουτσάνης έγινε ετερόρρυθμος εταιρεία και το 1960 ανώνυμη. Το εργοστάσιο της οδού Πολυδεύκους ήταν διώροφο κτίσμα που λειτούργησε έως τις 11 Ιανουαρίου του 1944, οπότε και καταστράφηκε ολοκληρωτικά στον βομβαρδισμό του Πειραιά.

Η οικογένεια στήριξε τους εργαζομένους της, πραγματοποίησε συσσίτια και έμεινε όρθια, όμως μετά την απελευθέρωση αναγκάστηκε να επανεξετάσει την παραμονή της στο λιμάνι. Ηταν η περίοδος όπου πολλές βαριές βιομηχανίες ανέστειλαν την εκεί δραστηριότητά τους -άλλες φεύγοντας προς τον Ασπρόπυργο και τη Δυτική Αττική και άλλες προς τα βόρεια προάστια και τα Οινόφυτα. Υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Παπουτσάνη, λοιπόν, η εταιρεία ξεκίνησε να σχεδιάζει την επόμενη μέρα της. Κάπως έτσι, το 1967 μεταφέρθηκε στις νέες εγκαταστάσεις που χτίστηκαν στην Κάτω Κηφισιά και συμπεριελάμβαναν νέες μονάδες λιπαρών οξέων-γλυκερίνης, τμήμα καλλυντικών και κλάδο βρώσιμων ελαίων και λιπών.

Παράλληλα ο όμιλος τοποθέτησε τις μετοχές του στο Χρηματιστήριο αντλώντας πολύτιμα κεφάλαια, ενώ μετά τους σεισμούς του 1999 η μονάδα της Παπουτσάνης μεταφέρθηκε εκ νέου στην περιοχή της Ριτσώνας στη Χαλκίδα, σε οικόπεδο 60.000 τ.μ. Στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις (10.000 τ.μ.), με βασικές μονάδες παραγωγής σαπουνόμαζας, στερεού σαπουνιού, προϊόντων προσωπικής υγιεινής, καλλυντικών, ξενοδοχειακών amenities, πλαστικών μπουκαλιών και καπακιών, συνεχίζει να παράγει καινοτόμα και ποιοτικά προϊόντα.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το 1989 η οικογένεια Παπουτσάνη πούλησε τις µετοχές της σε εταιρείες του οµίλου Δαυίδ - Λεβέντη, ενώ στο πλαίσιο γενναίας αναδιοργάνωσης το 2000 η Παπουτσάνης µετονοµάστηκε σε Plias, περιλαμβάνοντας κι άλλες δραστηριότητες της ισχυρής ελληνικής επιχειρηματικής οικογένειας.

222 σχόλια:

  1. Τωρα μου ελυσες την απορια γιατι φορτωναν στα 22 περιξ ο γκατζαρος και η ισκαλατιαν.....για να ξεφορτωσουν τωρα με τα αρθρα και τα repost....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσεις φορτωσατε ή ειστε απο αυτους στους οποιους θα ξεφορτωνουν?

      Διαγραφή
    2. Ωραίο ιστορικό άρθρο για εταιρεία με άνω του αιώνα παρουσία και διαθέσεις της αρχικής οικογένειας για οριζόντια & κάθετη ανάπτυξη.
      Έχω μια πολύ μικρή θέση (μονοψήφιο ποσοστό στο χ/φ) και περιμένω τα πρώτα ετήσια αποτελέσματα που όλα δείχνουν ότι θα είναι κερδοφόρα χρήση.

      Επίσης βλέπω σε πολλά ράφια τα προϊόντα της.

      Διαγραφή
    3. Όχι κύριε Τάκη, εγώ φορτώνω μόνο κερδοφόρες μερισματουχες με καλή εμπορευσιμοτητα..πράγματι όμως μακάρι να πάει καλά και ο Παπ

      Διαγραφή
    4. Μονο το βιογραφικο του αντιπροεδρου να προσεξετε θα καταλαβετε οτι οι ανθρωποι ξερουν απο χρηματαγορες και οταν θα πρεπει η μετοχη θα γινει πυραυλος. Σιγα μην ξεφορτωνουν στα χαμηλα αυτα νουμερα.

      Διαγραφή
    5. Βρε Τάκη,
      Τι Ρ/Ε σου δίνει ο ΠΑΠ;
      Είσαι σχετικά επιφυλακτικός με ΜΥΤ (σούπερ ανάπυξη) και Πλαίσιο (σούπερ ισολογισμός) και ερωτεύτηκες τον ΠΑΠ;
      Άσε που η χαμηλή εμπορευσιμότητα είναι πρόβλημα και όχι πλεονέκτημα.
      Καλόπιστα ρωτάω για να γίνει διάλογος.

      Διαγραφή
    6. Για Βαγγελα εχω κανει προταση σγορας στα 4.5 με 5 παλιοτερα και εχω δωσει τιμη στοχο μακροπροθεσμη. Για Πλαισιο εχω σναφερθει επισης παλαιοτερα και στην καλοκαιρινη αναλυση του εγραψα για τιμη στοχο τα 10 +.

      Τωρα σειρα εχουν τα νεα φυντανια και ειμαστε ακομη χρονικα νωρις

      Διαγραφή
    7. Ευχαριστώ για την απάντηση, δεν ήξερα ότι έχεις εκφράση θετική γνώμη και για τα δύο.

      Από ότι έχω καταλάβει δεν σου αρέσουν τα προφανή, σου αρέσει το παίδεμα και το "κρυμμένο".

      Διαγραφή
    8. Για ΠΛΑΙΣΙΟ έχω γράψει εδώ

      http://mitarola.blogspot.gr/2017/07/20.html

      Πιθανόν να σας έχει διαφύγει.

      Για Βαγγέλα πιστεύω ότι θα πάει Χ4 σε βάθος χρόνου.

      Διαγραφή
  2. Καλή χρονιά σε όλους τους φίλους, τοποθετήθηκα στον παπ διότι όταν είδα την συνέντευξη του αντιπροέδρου στον σαι κατάλαβα ότι ο άνθρωπος πέρα από πλούσιο βιογραφικο δανείστηκε για να πετύχει τον στόχο του, είχε και έχει όραμα, σε λίγα χρόνια θα τρίβουμε τα μάτια μας. Η συνέντευξη υπάρχει στο YouTube. Επίσης στο Facebook στην σελίδα papoutsanis διαβάστε τα σχόλια των γυναικών για τα προϊόντα Καραβάκι. Στόχος 0,50 έως 1 ευρώ σε βάθος διετίας. ΑΥΓΕΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μακροπροθεσμη πορεια του χαρτιου θα φανει στα 0.5 οπου εχουν αλλαξει πακετα με την αναδιαρθρωση της εταιρειας το 2010

      Διαγραφή
    2. Συγχαρητήρια κ. Τάκη για την πρόβλεψη σας οσον αφορά το January Effect.
      Ακόμα και τωρα οι πιο πολλοι ειναι στην απ΄εξω κυριευμενοι απο φοβο μπας και διορθωσει.... Οσον αφορα εμενα ειμαι μεσα κατα 95% μονο σε θωρηκτα.

      Διαγραφή
    3. Sell In May (ίσως λίγο πιο μετά) And Go Away ... αφήστε τους να περιμένουν γύρισμα.

      Διαγραφή
    4. Μετά την αγάπη της Μέρκελ ο Αλέξης κατακτά και την εκτίμηση του ΣΕΒ. Έχει γούστο να του δώσουν οι ευρωπαίοι καμιά αναστολή για κάνα χρόνο των μέτρων για τις συντάξεις του 19 και να βγάλει 4ετία (που λέει κι ο λόγος)


      "Αυτά τα σχόλια τα κρατάμε

      Ξέρετε τι θα κρατήσουμε από τη χθεσινή ημέρα; Το σχόλιο του ΣΕΒ, ο οποίος στο εβδομαδιαίο του report αναφέρει με χαρακτηριστικό τρόπο πως: «το πολυνομοσχέδιο περιέχει, κυρίως, παρεμβάσεις που αφορούν σε μεταρρυθμίσεις διαρθρωτικού χαρακτήρα που, κατά κανόνα, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αποτελούν μακροχρόνια αιτήματα της επιχειρηματικής κοινότητας και εκσυγχρονίζουν το πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας, των αγορών, της κοινωνικής πολιτικής, της διοικητικής μηχανής». Επίσης, στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων του ΣΕΒ γίνεται λόγος για «ρυθμίσεις με αναπτυξιακό αποτύπωμα, παρ' όλες τις διατηρούμενες στρεβλώσεις και δυσκαμψίες, σε ορισμένα θέματα που αποτελούν τη θετική όψη των κατά τα λοιπά «δαιμονοποιημένων» μνημονίων που εξαρχής είχαν ως στόχο τον εκσυγχρονισμό κράτους και αγορών».

      Και η αλήθεια είναι ότι αυτά τα σχόλια δε μπορεί κανείς να μην τα λάβει υπόψη όταν αυτά προέρχονται από τον ΣΕΒ, με κυβέρνηση Σύριζα θυμίζουμε. Εμείς πάντως συμφωνούμε κυρίως με την τελευταία επισήμανση περί: «ρυθμίσεων με αναπτυξιακό αποτύπωμα, παρ' όλες τις διατηρούμενες στρεβλώσεις και δυσκαμψίες, σε ορισμένα θέματα που αποτελούν τη θετική όψη των κατά τα λοιπά «δαιμονοποιημένων» μνημονίων."

      http://greekfinanceforum.com/kouloubaxatafiles/kouloubaxata.html

      Διαγραφή
    5. κ. Τάκη, αν και καταλαβαίνω τον κινδυνο του να βγαίνει μετά ο κάθε πικραμένος και να σας την λέει... μπορείτε να εξηγήσετε την σκέψη σας του sell in May καθως εγώ βλέπω ότι οι Lansdownιδες και λοιπά κεφάλαια να επιμένουν να σορτάρουν τράπεζες και ΔΕΗ και φυσικά φοβάμαι ότι άμα πάνε κάτω θα συμπαρασύρουν τα πάντα...

      thecoffeeroomboy

      Διαγραφή
    6. Δηλαδη ποιοι αγοραζουν? Μηπως οι Νεοελληνες μπαμπουινοι?

      Ας περασει η ΔΕΗ τα 2.5 2.6 που εχω γραψει και θα σκουζει και ο τελευταιος σορτ

      Διαγραφή
    7. Οτι κι αν γινει εσυ κυριε τακη μέσα θα πεσεις.Αν παει κατω χρεωκοπημενη την εβλεπες με συριζα.Αν παει πανω ειναι πολυ μεγαλυτερη η αξια των παγιων της δεη απο την κεφαλαιοποιηση οπως εχεις γραψει.Ναι σωστος και πανω και κατω.

      Διαγραφή
    8. Κύριε Ανώνυμε τον αδικείτε τον Κυριο Τάκη.Εχει ξεκάθαρη άποψη.Οι Πολιτικές εξελίξεις θα εχουν καθοριστική σημασία για το μέλλον της εταιρείας.Κύριε Τάκη αν περάσει σχετικά εύκολα,και με δύναμη, το 2,6 να το θεωρήσουμε ως Προπομπό πολιτικών εξελίξεων(Εκλογές)???

      Διαγραφή
    9. Δεν νομιζω οτι φετος θα γινουν εκλογες .... οπως και νσ εχει ομως ερχεται ο Μητσοτακης. Αρα το μαγαζι σιγα σιγα θα προεξοφλει ... οπως οταν ερχοταν ο Τσιπρας επεφτε προεξοφλωντας τις ανοησιες του.

      Στον ανωνυμο τσαμπα Νεοελληναρα δεν θα απαντησω. Προκειται για νεανια που σιγουρα τον εχω φαπωσει κατα το παρελθον και δεν τολμα στα ισια με το νικ του να μου γραψει τις χαζοομαρες του.

      Διαγραφή
    10. προς ανώνυμο τσάμπα μάγκα Νεοελληναρά
      Δηλαδή πως γίνεται να πιστεύω ότι είναι για κάτω και να την προτείνω σε χαρτοφυλάκιο αποδόσεων του έτους 2018? Δηλαδή παίζω για να με κερδίσουν οι κύριοι που έγραψαν στο Thread ΕΥΧΕΣ??
      -------------------------------------------------------------
      Τάκης Μορφονιός31 Δεκεμβρίου 2017 - 12:31 μ.μ.

      Εγώ κύριε Μανώλη θα ήθελα να παίξω με μια 7άδα ... αλλά δεν θα τη δηλώσω για δύο λόγους.
      Πρώτον μικρή συναλλακτική δραστηριότητα και ακόμη μαζεύω, δεύτερον δεν θα ήθελα να βάλω κάποιους παίκτες στα νούμερα τα σημερινά, αλλά χαμηλότερα, οπότε θα παίξω με μια δυάδα ... έτσι για την πλάκα.

      Ικτίνο 2,22
      Παπουτσάνη 0,26 (ακόμη δεν έχω ολοκληρώσει τις αγορές μου ... αργώ)
      Άντε να βάλω έτσι για γούστο και
      ΔΕΗ 1,95 (αν και δεν πιστεύω ότι θα κάνει τίποτα εντός του 2018 ... αλλά την έχω για πιο πίσω)
      Βάζω και ΔΡΟΜΕΑ 0,185 έτσι γιατί πιστεύω ότι σίγουρα έχει καλύτερα νούμερα μέσα στο 2018 (αλλά δεν την αγοράζω, πέρα των λίγων τεμαχίων που έχω πάρει)

      Κανονικά πρέπει να σας παίξω μόνο με τον ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ ... αλλά πάμε με την 4άδα.
      --------------------------------------------------------------------

      Εξάλλου είναι η μόνη μετοχή που έχω προτείνει (μαζί με ΠΑΠ) για αγορά και μάλιστα έχω γράψει τον τρόπο αγοράς της. Έχετε δει πολλές φορές τον Τάκαρο να γράφει ποιές μετοχές έχει στο χαρτοφυλάκιο του??? ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ!!!

      Ήρθατε να γράψετε τις βλακείες σας. Μπερδεύετε το χρηματιστηριακό κομμάτι με το θεμελειώδες κομμάτι. Δεν σας αδικώ .... το ΙQ σας δεν σας βοηθάει.
      ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ότι η ΔΕΗ όπως την δουλεύουν η Συριζανελ πάει για φούντο και θα ακολουθήσει το δρόμο της ΕΒΖ??? Αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Όμως για να συμβεί αυτό έχουμε χρόνο .... η εταιρεία είναι για πάνω αρκεί να αλλάξουν μερικά πράγματα και νομίζω ότι η επόμενη κυβέρνηση θα το πράξει .... βάζοντας φίμωτρο και λουρια στους Φωτόπουλους, βγάζοντας όξω δημοτικά τέλη και ΕΡΤ απο τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και μια σειρα άλλων ενεργειών με παράλληλη αναζήτηση partner στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ. Τότε η μετοχή θα πετάξει .... δεν θα ζορίζετε όπως τώρα. Φυσικά αυτά θα προεξοφλούνται απο την χρηματαγορά.

      Θα σας παρακαλέσω κύριε αώνυμε ΝεοΕλληναρλα να μην ξαναδιαβάσετε Τάκαρο ... να πάτε να διαβάζετε άλλους .... το ΙQ σας δεν σας βοηθάει. Διαβάστε Κλεωτσάκους που τα ξέεεεεερουν όοοοολα με τα fund που σορτάρουν αλλά ταυτόχρονα ο ΓΔ θα πάει 1000.
      Άντε με συγχύσατε πρωινιάτικα.

      Διαγραφή
    11. Εεεε καλά τώρα όχι που δεν θα ερχόταν κάποιος να γράψει την εξυπνάδα του.

      Σας ευχαριστώ κ. Τάκη για την απάντηση κατανοητός.

      thecoffeeroomboy

      Διαγραφή
  3. Εγώ δεν έχω φορτωσει "καραβάκια" , αλλά είναι υπό παρακολούθηση η μετοχή της. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι η εξαιρετική δουλεια του Τάκαρου, που ανακαλύπτει διαμάντια στις στάχτες και τα παρουσιάζει απλόχερα σε όλους τους αναγνώστες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλή χρονιά με υγειά σε ολους τους φιλους και ιδιαιτέρως στον αγαπητο τακη ,
    εχω παρει τον παπ απο 0,268 ευχομαι να διπλάρωσει, Τακη τι τιμη στόχο δίνεις μεσοπρόθεσμα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο παπουτσάνης μπορεί να εξελιχθεί σε νέο σαράντη αν προσέξει το marketing του. Εκτος από μικρομέτοχος είμαι και φανατικός καταναλωτής των προιόντων του. Η άνοδος του τουρισμού θα απογειώσει τα έσοδα του αφού κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι επαγγελματίες του τουρισμού τον ανακαλύπτουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα κ. Τάκη και καλή χρονιά!
    Τυχαία σήμερα ανακάλυψα ότι δραστηριοποιηθήκατε εκ νέου!
    Σας καλωσορίζω λοιπόν και αναμένω τις γκουρουδιές σας!
    Μου έχουν φανεί εξαιρετικά χρήσιμες στο παρελθόν!
    Ξενοφών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχετε πολυ πραμα να μελετησετε ... σας βαζω 8 μηνες απουσια. Αφου η Βαρουφακιαδα μας τελειωσε περναμε σε μακροπροθεσμο ανοδικο καναλι ... συνεπως οι γκουρουδιες θα ειναι ολιγες ... ευρεση χαρτιων πολυ χαμηλα αποτιμημενων και διακρατηση για πολυυυυυυυ καιρο. Ειναι πολλα τα λεφτα που ερχονται κυριε Ξενοφων

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη πολύ ενδιαφέροντα όλα όσα γράφτηκαν εδώ τους 8 μήνες της απουσίας μου.
      Πέρασα ένα ωραίο σαββατοκύριακο διαβάζοντας τεκμηριωμένες απόψεις.
      Η μακράν μεγαλύτερη θέση μου εξακολουθεί να είναι στην ΜΕΡΚΟ (την άποψη σας για την οποία σας είχα ρωτήσει πριν κάποια χρόνια) αναμένοντας δεύτερο χρόνο χορταστικοτατων μερισμάτων.
      Από εκει και πέρα, πέραν των μετοχών που έχω παντρευτεί και δεν σκοπεύω να πουλήσω αν δεν δω κάτι πολύ άσχημο στον ισολογισμό τους ή δεν ανέβουν σε αδικαιολόγητα υψηλά νούμερα (ΕΥΠΙΚ, ΠΛΑΚΡ, ΦΛΕΞΟ, ΚΑΝΑΚ, ΠΠΑΚ, ΓΕΒΚΑ, ΚΑΡΤΖ) άρχισα πρόσφατα να χτίζω θέση σε ΚΟΥΕΣ και ΒΟΣΥΣ (κοινό χαρακτηριστικό και των δύο ο καλός ισολογισμός, οι τίμιες χρηματοδοτικές και η -θεωρώ- εξασφαλισμένη δύνατότητα να δίνουν μερίσματα/επιστροφές κεφαλαίων στο μέλλον).
      Από εκεί και πέρα, στην μεν ΚΟΥΕΣ μου άρεσε πολύ η CARDLINK και οι προοπτικές ανάπτυξής της, στη δε ΒΟΣΥΣ η θυγατρική στη Ρουμανία, όπου η οικονομία (και η ΜΠΕΛΑ...) αναπτύσσονται συνεχώς.
      Εύχομαι καλή χρονιά και καλά κέρδη σε όλους.
      Ξενοφών

      Διαγραφή
    3. Χρηματορροες (και όχι χρηματοδοτικές)... Ο δαίμων του corrector...
      Ξενοφών

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα καλημέρα
    Σας διαβάζω όλους με πολύ ενδιαφέρον και ιδιαίτερα τον οικοδεσπότη .
    Στο χαρτοφυλάκιο μου αυτή τη στιγμή έχω χαρτιά μεγάλης κεφαλαιοποίησης ΕΛΠΕ Μοη Μυτ και καθόλου μικρά η μεσαίας . Σύντομα θ αρχίζω να χτίζω θέση στο καραβάκι. Προτείνεις κάποιο άλλο να προσθέσω αγαπητέ Τακη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σας πρότεινα για το καραβάκι ... αν και εφόσον δείτε να ενεργοποιούνται εκ νέου οι αγορές ιδίων τότε αρχίστε να χτίζετε θέση.
      Στα 0,23 με 0,27 είναι μούρλια.

      Ανεπιφύλακτα προτείνω θωρηκτό μαρμαρά!!!

      Διαγραφή
  8. Όσο ο Τσίπρας προσπαθεί να περάσει μέτρα και παίρνει εύσημα απο ντόπιους και ξένους η αγορά θα τον στηρίζει και δεν θα δούμε σοβαρή διόρθωση.
    Τα θέματα που τρέχουν στην εξωτερική πολιτική του δίνουν επιπλέον στήριξη απο τους αμερικανούς, και οι οίκοι αξιολόγησης ετοιμάζουν βαθμολογίες.
    Οι εκλογές πλησιάζουν, φθινόπωρο 2018 και όλα θα τρέχουν μέχρι τότε και η αγορά μαζί.
    Αναμμένω σημαντική κεντρώα στροφή απο Μητσοτάκη όπου εχει αφήσει πολύ χώρο για τον Τσίπρα.
    Κύριε Τάκη τον παπ φαίνεται να τον θέλουν πάνω από 0,29. Τα παιδιά από Λονδίνο δε σορτάρουν την ΔΕΗ γιαυτό βιάζεται να φτάσει 2,5.
    Σημαντική χρονιά αρκει να κάτσει ήσυχα ο Σουλτάνος.

    Εξωγήινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΙΚΤΙΝ για 12 συνεχους μήνες καταγράφει κέρδη. Παρόμοιο γράφημα έχει και η ΜΕΡΚΟ, που έκλεισε σε ιστορικο υψηλό πάνω από τα 16 ευρώ. Με ανύπαρκτο free float και με κέρδη πάνω από 8εκ ευρώ στο 9μηνο, ( ισως βγάλει 10 εκ ευρώ στο 12μηνο), με κεφαλοποίηση κοντά στα 100εκ ευρώ και τα 20 ευρώ, φαντάζει λογική η αποτίμησή της. Δεν ξέρω εαν και ο Τάκαρος συμφωνεί με τα παραπάνω ή βλέπει κάτι διαφορετικό ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάντως τη θέση μου στα μαρμαράδικα την έχω μοιρασμένη σε ΙΚΤΙΝ και ΜΕΡΚΟ, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται!
      ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ

      Διαγραφή
  10. Θα ήθελα ένα σχόλιο από τους φίλους της παρέας για 3 σημαντικές εξέλιξης που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα.
    Η πρώτη αφορά την φορολόγηση μερισμάτων προηγούμενων ετών με 5% που θα δοθούν μέχρι 2020.
    Η δεύτερη αφορά την έκδοση προνομιουχων μετοχών από τις τράπεζες για κούρεμα δανείων από την πλευρά των τραπεζων
    Επίσης ένα σχόλιο για τον Άνεμο και την φημολογουμενγ εξαγορά από την vanguard
    Ευχαριστώ. ΑΥΓΕΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Αυγεία,

      Σχετικά με τη πρώτη εξέλιξη, νομίζω ότι αναφέρεται στη φορολόγηση αποθεματικών / κεφαλαιοποίηση κερδών, κάτι τέτοιο. Δεν είμαι σίγουρος βέβαια. Αν κατάλαβα καλά, ακούγεται σα κίνητρο για περεταίρω επιστροφές κεφαλαίων. Δηλαδή κεφαλαιοποίηση με 5% και μετέπειτα αφορολόγητη επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους. Ξαναλέω δεν είμαι σίγουρος, οπότε ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος.

      Η δεύτερη εξέλιξη, νομίζω τη διαβάσατε στο χαμαιλέοντα, αν ισχύει είναι ένα έξτρα εργαλείο στη πορεία της εξυγείανσης των τραπεζικών ισολογισμών. Καλό ακούγεται για τις τράπεζες.

      Για τη τρίτη εξέλιξη, που ακούσατε για τη vanguard? Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι passive διαχειριστές κεφαλαίων. Θα μου έκανε εντύπωση αν αγόραζαν εταιρείες, αλλά βέβαια δε γνωρίζω αν το έχουν κάνει ήδη. Πάντως έχουν ειδικό βάρος.

      Διαγραφή
  11. O καλιγκατζαρος τα 50χ που πουλησε, ηταν η αμοιβη του μεικερ.υπαρχουν και εξοδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οτι και να κανει ο καλιγκατζαρος ειναι καλα καμωμενο ... εσεις φορτωσατε ή μονο φιλοσοφιες μου ειστε?

      Διαγραφή
    2. είδατε τι καλά που κάνει τη δουλειά ο ο μάρκετ μέικερ άμα είναι καλοπληρωμένος;
      Και με κατακόκκινο το υπόλοιπο ταμπλό έτσι;

      αλί εις εμέ τον άχαρτο . Αλλά πρώτα αλλάζει η νοοτροπία μετά εμπεδώνεται η νέα και αργότερα αλλάζουν οι τακτικές.

      amici miei

      Διαγραφή
  12. Καλησπέρα σε όλους
    Τάκη την γνώμη σου παρακαλώ για έλαστρον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι τζαμπα .... ομως εγω σε αυτα τα νουμερα ειμαι Κορδελλακιας όπου συνεστησα αγορες πλησιον στα 0.3 οταν εβγαιναν κατι φορτωμενοι.

      Διαγραφή
    2. Χτίζω θέση σιγά σιγά μήπως και διπλώσει

      Διαγραφή
    3. Το πρόβλημα με τις επιλογές του κυρίου Τάκη είναι ότι τις διαβάζουν κάτι παλικαράκια και πηγαίνουν την άλλη μέρα και αγοράζουν σαν να μην υπάρχει αύριο! Κι άντε μετά να βρούμε εμείς κομμάτια να φορτώσουμε άμα έχει ξεφύγει το χαρτί.
      ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ

      Διαγραφή
    4. ΑΚΡΙΒΩΣ κύριε Ευρωβλάχε.

      Διαγραφή
    5. Θα ερθει και η διορθωση ... Μαιο Ιουνιο λιγο πιο πριν και τοτε θα τα πεταξουν τα χαρτακια .... ορισμενα σε νουμερα χαμηλοτερα απο τα σημερινα. Τωρα δεν ειναι ωρα για ψωνια στα μικρα .... θα ερθει η καταλληλη στιγμη οπου θα βρισκουμε οσα θελουμε σε οποια τιμη θελουμε. Υπομονη.

      Διαγραφή
    6. ΔΑΣΚΑΛΕ -ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΟΤΙ Θα ερθει και η διορθωση ... Μαιο Ιουνιο λιγο πιο πριν και τοτε θα τα πεταξουν τα χαρτακια -- ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ Η ΛΟΓΩ ΙΤΑΛΙΑΣ--Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΠΙΚΟ

      Διαγραφή
    7. Αναφερομαι σε διορθωση κυριε Λουκα .... σιγα μην κατσω να ασχοληθω με τον παπαροΓκριλο τις Ιταλιες και τον Μπουμκουμτσα με την τρουπια σωβρακα. Εδω ερχεται Μητσοτακης.

      Εξαλλου εμεις το Μαιο θα εχουμε τραπεζοθεματα με ΑΜΚ που ειναι βεβαιο οτι ερχονται ... το μονο που δεν γνωριζω ειναι αν γινουν εντος του 18 ... για το 2019 ειναι βεβαιο ...

      Διαγραφή
    8. Με Αμερικα δεν ασχολουμαι .... οδο το δολαριο ειναι παγκοσμιο αποθεματικο νομισμα τοτε δημοσιο χρεος Αμερικης = 0. Τα εχουμε γραψει αυτα .... μην λεμε τα ιδια και τα ιδια.

      Διαγραφή
    9. Οι αυξησεις κεφαλαιου στις τράπεζες θα είναι οι τελευταίες (όποτε κ εαν έρθουν ) κ σιγά σιγά χτίζουμε θέσεις σε αυτές Τάκαρε ?

      Διαγραφή
  13. Μιας και ανέφερες τον "κορδελάκια" μήπως τον "ξεκίνησαν" ?
    Επίσης, με την Ελλ παίζει κάτι? Έσπασε τα 15 και σε χρόνο "DT" άγγιξε τα 19 με αυξημένους όγκους. Ξέρουμε κάτι για αυξημένο μέρισμα ή δωρεαν μετοχές μετά από πολλά χρόνια ή απλός είναι "καβάλα" στο κύμα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ποιο λογο να δωσει αυξημενο μερισμα? Μαλλον καβαλα στο κυμα ... παιζεται τεχνικα ... σπασαν αντιστασεις.

      Διαγραφή
  14. Τάκη έχεις αναφέρει τιμές στοχους για ΕΛΠΕ και Μοη ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΟΗ ετσι γουσταρει ο Βαρδης και την εχει στα υψη. Για ΕΛΠΕ δεν εχω γραψει τιποτα.

      Διαγραφή
  15. Καλησπέρα σας κύριε τακη και ευχαριστώ πολύ που μοιράζεσται τις γνώσεις σας και την εμπειρία σας. Μια ερώτηση αν θέλετε.
    Την ΑΚΡΙΤΑΣ πως την βλέπεται;
    Εργαζόμουν το 2007 και έμεινα πολύ ευχαριστημενος μονοπώλιο στον κλάδο της σήμερα.
    Αν δεν απατώμαι ο ΔΡΟΜΕΑΣ-sato ήταν πελάτες
    Με εκτίμηση (Νιόνιος).


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τι τον ρωτάτε κύριε Νιόνιο???Δεν έχετε διαβάσει ισολογισμό?

      http://www.helex.gr/documents/10180/43442/%CE%A3%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CE%A0%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82%20%CE%91%CE%9A%CE%A1%CE%99%CE%A4%CE%91%CE%A3%20%CE%91.%CE%95.+%282017%2C%CE%95%CE%BE%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%AF%CE%B1%2C%CE%95%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7%29.pdf/c191320f-ee27-48b4-a178-b97a40fc5ca8?version=1.0

      10 εκατομμύρια αρνητικά ίδια κεφάλαια. Δεν βλέπω πως θα γλιτώσει το κανόνι.

      Διαγραφή
    2. Eυχαριστώ πολύ για την απάντησή σας κύριε δρομέα.
      Ναι ο ισολογισμός τους είναι χάλια έλεγα μήπως με το επενδυτικό σοκ που έρχεται...!
      σε συνδυασμό με το ότι η εταιρεία είναι ενήμερη σε όλες της υποχρέωσης
      επίσης η διοίκηση σοβαρή και πιστεύω ότι αν θέλει μπορεί να την σώσει.
      Βεβεαια αυτά είναι εικασίες γιατί τα νούμερα λένε άλλα...ευχαριστώ κ παλι.(Νιόνιος)

      Διαγραφή
    3. Μακάρι οι τράπεζες να ρυθμίσουν τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις που είναι 50 εκατομμύρια. Ομως βλέπω και οι πωλήσεις είναι χαμηλά.
      Σε κάθε περίπτωση πιστεύω αν πραγματικά οι ιδιοκτήτες θέλουν να την σώσουν πρέπει να κάνουν ΑΜΚ που θα την καλύψουν οι ίδιοι σε συνεργασία με τις πιστώτριες τράπεζες. Προς το παρόν σε τόσο θολό τοπίο εγώ στην θέση σας θα περίμενα.

      Διαγραφή
    4. Αρνητικα ΕΒΙΤDA τι συζηταμε τωρα? Αυτο το ζομπι θα ακολουθησει το δρομο της ΣΑΤΟ που μονο κατω παει.

      Διαγραφή
    5. Είστε εξαιρετικώς..!
      Πάντως οι ιδιοκτήτες είναι πολύ παλιοί στο χώρο κ φαίνεται ότι έχουν αγάπη για αυτό που κάνουν,ακόμη κ τώρα παρόλο της δυσκολίες επενδύουν στην δουλειά τους.
      Ελπίζω να τα καταφέρει καθότι ελληνική και με σπουδαίο αντικείμενο για τα χρόνια που έρχονται.
      Μπαίνει στο ραντάρ κ περιμένω..!
      (Νιονος)

      Διαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι το σβησατε κυριε Μανωλη. Μιλαμε για αερα κοπανιστο.Καλα μερισμα δεν προκειται να δουν οι μετοχοι .... κερδη η ετσιρεια στον αλλο αιωνα. Μακαρι να πουληθει η εταιρεια ... διαφορετικα προβλεπω εγκλωβισμους και πολυ κλαμα οταν χαλασει το κλιμα

      Διαγραφή
    2. Aγαπητέ Κ Τάκη
      η ολυμπ που έγραψα και έσβησα σίγουρα δεν κατατάσεται στην κατηγορία των θωρηκτών σε καμμία περίπτωση. Τζόγος είναι όπως τζόγος είναι και η μέντικον και η newsphone
      αλλά στον ανοδικό κύκλο του χρηματιστηρίου που έχουμε εισέλθει θα ξυπνήσουν και πολλά ζόμπι Στά 1.30 μπήκα στα 2.40 θα βγώ >Δεν θα κάτσω άλλο να απολαύσω την ανοδική του πορεία

      Διαγραφή
    3. Ε... όχι και ζόμπι η ΜΕΝΤΙ...1,2 εκ. ευρώ καθαρά κέρδη δεν τα λέμε και ζόμπι...(θιχτηκα ο Μεντικοπληκτος) :-))

      Διαγραφή
    4. Με το που θα συμφωνησουν και οι αλλες 2 τραπεζες ... σε χρονο dt 1.5 ακατεβατα.

      Διαγραφή
    5. κύριε Τάκη στην ανάλυση σας γοα την Medicon γράφετε (σχεδόν προφητικά)

      "Όμως απο το σύνολο του ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ αξίας 33,017 εκατ. ευρώ αν αφαιρέσουμε 5,699 εκατ. αναβαλλόμενου φόρου .... 2,204 εκατ. επενδύσεις διακρατούμενες ως τη λήξη το ενεργητικό πέφτει στα 25,114 εκατ. ..... όπου με τα 6,489 εκατ. ευρώ των ομολόγων που λήγουν έως το τέλος του 2042 ανέρχεται σε 31,603 εκατ. ευρώ.
      Αφαιρούμε τις συνολικές υποχρεώσεις 26,461 εκατ. ευρώ (22,968 εκατ. ευρώ είναι ο τραπεζικός δανεισμός) και τα ίδια κεφάλαια του ομίλου τα βρίσκουμε 31,603 - 26,461 = 5,142 εκατ. ευρώ ήτοι 1,16 ευρώ μόνο που τόσα θα ήταν αν αποπληρωνόντουσαν τα ομόλογα ΣΗΜΕΡΑ."

      http://mitarola.blogspot.gr/2017/09/medicon-llas-high-risk-no1.html


      Από τότε τα ομόλογα που έχει η εταιρεία στην κατοχή της έκαναν άνοδο 45% και σήμερα κατά μέσο όρο διαπραγματεύονται περίπου στο 100% της αξίας τους. Να υποθέσουμε λοιπόν πως όλα μοιάζουν ευκολότερα για την εταιρεία και υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες επαλήθευσης μιας ακόμα (αιτιολογημένης) πρόβλεψης.

      Μια χαρά...πάμε γι΄άλλα!!!!

      Διαγραφή
    6. ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ έχουν ήδη συμφωνήσει...ΕΤΕ πήρε τα ομόλογα του PSI ως κίνηση καλής θέλησης από την ΜΕΝΤΙ, οπότε αναμένεται και τυπικά η συμφωνία της εντός ολίγου, στην αναμονή η ΕΥΡΩΒ, η οποία όμως έχει και το μικρότερο δανειακό υπόλοιπο στην εταιρία...κατά τα άλλα συμφωνώ με τον κο Τάκη...η πρόσφατη εμφάνιση αγοραστών στο χαρτί (όποιος την παρακολουθεί ξέρει ότι οι εν λόγω ήταν είδος προς εξαφάνιση τα τελευταία χρόνια), δείχνει ότι επίκεινται εξελίξεις...

      Διαγραφή
  17. Για τον ΚΟΡΔΕ υπάρχει κάποια εκτίμηση κύριε Τάκη για τα αναμενόμενα κέρδη της χρήσης 2017;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συγχαρητήρια για το blog σας και την πολύ επιτυχημένη δουλειά σας, αναγνωρισμένη άλλωστε και από τους θαμώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Turn around συνέχειας. Η εταιρία σήμερα ανακοίνωσε τα παρακάτω (σύμφωνα με τον κύκλο εργασιών - ξεπέρασε τις εκτιμήσεις με βάση το trailing - αναμένω κέρδη μετά από φόρους για το 2017 κοντά στα 0,3 εκ ευρώ.)

    Η ανακοίνωση,

    Η Παπουτσάνης ΑΒΕΕ ανακοίνωσε σήμερα την ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της κατά 15% το έτος 2017 σε σχέση με το έτος 2016, απόδοση αντίστοιχη αυτής που πέτυχε μεταξύ 2015 και 2016. Συγκεκριμένα οι πωλήσεις για το έτος 2017 ανήλθαν σε 20,8 εκατ. από 18,0 που ήταν το έτος 2016.

    Η ανάπτυξη αυτή οφείλεται σε διεύρυνση των συνεργασιών με πολυεθνικές εταιρείες, στην ανάπτυξη της κατηγορίας των ξενοδοχειακών προϊόντων (τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό) και το επαναλανσάρισμα των σειρών Aromatics, Καραβάκι και Natura.

    Σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη του κύκλου εργασιών είχε και η κατηγορία των σαπωνομαζών (η πρώτη ύλη για την παραγωγή του στερεού σαπουνιού) που διοχετεύεται κυρίως στο εξωτερικό. Η Παπουτσάνης δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη ειδικών σαπωνομαζών, ένας τομέας που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην παγκόσμια αγορά. Η Παπουτσάνης λόγω της σημαντικής σχετικής τεχνογνωσίας που έχει σωρεύσει τα τελευταία πολλά χρόνια σε συνδυασμό με τις αυτοματοποιημένες μονάδες σαπωνοποίησης που διαθέτει είναι σε θέση να αναπτύσσει και να παράγει ειδικές σαπωνόμαζες που καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες πελατών που εστιάζουν στην υψηλή ποιότητα των προϊόντων τους.



    Οι εξαγωγές το 2017 ανήλθαν σε 8,1 εκατ. Ευρώ, που αντιπροσωπεύει ποσοστό 39% του συνολικού κύκλου εργασιών. Το 25% του συνολικού κύκλου εργασιών αφορά πωλήσεις επωνύμων προϊόντων ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ στο εσωτερικό και εξωτερικό, το 34% πωλήσεις προς τη ξενοδοχειακή αγορά, και το υπόλοιπο 41% παραγωγές τρίτων και βιομηχανικές πωλήσεις σαπωνομαζών.

    Η Παπουτσάνης συνεχίζει το επενδυτικό της πλάνο προκειμένου να παράξει προιόντα μεγαλύτερης προστιθέμενης αξίας, να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των πελατών της αλλά και να μειώσει το παραγωγικό κόστος. Κατά τα έτη 2017 – 2018 οι επενδύσεις της εταιρείας θα ανέλθουν σε περίπου 3,7 εκατ. Ευρώ και αφορούν νέα αυτοματοποιημένη γραμμή συσκευασίας καλλυντικών, νέα γραμμή παραγωγής ξενοδοχειακών σαπώνων και επέκταση των παραγωγικών ικανοτήτων στις πλαστικές φιάλες. Το εργοστάσιο της Παπουτσάνης θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής σαπώνων και ξενοδοχειακών καλλυντικών στην Ευρώπη και το μοναδικό στην Ελλάδα.

    Με βάση τις νέες συνεργασίες που έχουν επιτευχθεί και τα πλάνα επέκτασης των προϊόντων της εταιρείας και για το 2018 οι προοπτικές παραμένουν θετικές, με προβλεπόμενη διψήφια ανάπτυξη του κύκλου εργασιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συνεχίζει δυνμικά ο παπουτσάνης και όπως έχω ξαναπεί τον βλέπω να εξιλήσεται σε νέο σαράντη. Θα ήθελα βέβαια περισσότερη εξωστρέφια και αύξηση των εξαγωγών. Στο τουριστικό τομέα πιστεύω ότι θα σαρώσει φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γω χθες πίστευα ο θρύλος θα πετάξει μαι 3αρα στους ΑΕΚτζήδες και τον έβλεπα να εξελίσσεται σε επίπεδο Ευρώπης, αλλά διεπιστώθη ότι παραμένει χωρίς εξωστρέφεια και διακρίσεις στο εξωτερικό, όπερ μένουμε στο παραδοσιακό πελάτη το πράσινο σαπούνι των 0,20 το τεμάχιο.

      Διαγραφή
    2. μα ο κος Τάκης -αν δε κάνω λάθος- μας λέει ότι ο Παπουτσάνης ΕΙΝΑΙ ηΑΕΚ που γυρίζει απ τη τρίτη εθνική.
      οπότε το 0-0 υποστηρίζει το επιχείρημα του κου ΤΑκη.


      κατα τα άλλα εμείς βλέπουμε τη ταινία του Μπουρμέλη για τη σπυριάρα και τη πρώτη βδομάδα του Φεβρουαρίου προσπαθούμε να φροντίσουμε για την επαγγελματική αποκατάσταση του κου Τάκη.

      (του Λεμονή φυσικά)

      amici miei

      Διαγραφή
    3. του Μπουλμέτη οχι του Μπουρμέλη
      amici miei

      Διαγραφή
    4. κι αν ψήναμε τη Δυναμό Κιέβου να κατεβεί με ερυθρόλευκα;

      amici miei

      Διαγραφή
  21. Καλός ο Παπουτσάνης αλλά όταν ο κύριος Τάκης λέει ότι στα 0.23 με 0.27 είναι μούρλια πώς να πας μετά να αγοράσεις στα 0.32 με 0.33. Είναι μεγάλη η διαφορά. Θα περιμένω να μου τα χώσουν τα χαρτιά, διαφορετικά θα προτιμήσω να μείνω άχαρτος.
    ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ευρώβλαχε σε βρίσκω σε σωστή σκέψη, αν ψωνίσω τον σάπωνα εδώ το πιθανότερο είναι να τον λουστώ, καθώς μαρίδα για χώσιμο δεν υπάρχει πλέον

      Διαγραφή
    2. Κύριοι και ειδικά εσείς κύριε champo ο Γκατζαρος και η παρέα του είναι φορτωμένοι ένα σωρό χαρτιά στα 0,32 όταν και πήραν τον Παπουτσάνη απο τους Δαυίδες τότε που ήταν προβληματική και εσείς φοβάστε μην σας χώσουν??
      Σας μιλάω απο τα 0,21 - 0,23 όταν και έβγαιναν τα πακέτα εσείς τίποτα ... ύπνο βαθύ. Συνέχιζε ο Τάκαρος (κάτι που δεν το συνηθίζει, δηλαδή να λέει τώρα αγοράζουμε) να μιλάει σε αυτά τα επίπεδα και λίγο υψηλότερα κατόπιν και εσείς ύπνο βαθύ και μου βγαίνετε τώρα να μου λέτε ότι θα σας τα χώσουν??? Που??? Στο 0,32??

      Ο Τάκαρος δεν έχει ολοκληρώσει τις αγορές του ... απλά έχει σταματήσει ... σε αναμονή των ετησίων ....

      Δείτε και αυτό κύριοι
      http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1590905/papoytsanhs-to-success-story-mia-prohn-provlhmatik.html

      Ο Τάκαρος είναι τοποθετημένος μακροπρόθεσμα σε αυτό το χαρτί ....

      Διαγραφή
    3. Κ. Τάκαρε, εγώ ένας μαριδαίος μαθητής να κάνω υπόδειξη για την Ανάσταση του Λάζάρου? Όχι βέβαια.. και γιατί να χωθώ στο 0,33 και να μην πετάω τάπες μέχρι να ξαναδεί το 0,20-0,22 μιας και πρόκειται για παιγνιδιάρικο χαρτί με διαδρομές ιλίγγου? Λέτε κ. Τάκη ότι θα'ρθει και η διόρθωση οπότε το καραβάκι το περιμένει η φαλκονέρα, εκεί ας δούμε να πιάσουμε το σωστό time για ασφαλή επιβίβαση
      Τα σέβη μου Τάκαρε!

      Διαγραφή
    4. Κ.Champo εννοεί ο κ.Τάκης διόρθωση από ψηλότερο σημείο.Ο ΠΑΠ πολύ δύσκολα θα δει τα 0,26 για χρόνια. ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
    5. Κανονιστε κυριε champoo και ολοι οι δυσκοιλιοι νσ μπειτε να αγορασετε οτσν ερθει η ωρα της διορθωσεως και κατοπιν να ερχεστε και να μου κλαιγεστε και να σας φταιει ο Γκατζαρος και τα κακα λομπι .... τα 0.2 να τα ξεχασετε ... μολις πιασαμε τα 0.4

      Διαγραφή
    6. ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ champoo ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΣ-ΕΙΔΗΣΗ--ΚΥΡΙΕ champoo ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΙΟΥΤΟ -ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΤΑ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΑ

      Διαγραφή
    7. Κύριε Τάκαρε, Φίλε Μπανταρισμένε Λουκά, κατ' αρχάς δεν είμαι δυσκοίλιος τουναντίον τσερλίζομαι αν ανεβαίνουν σαπουνόχαρτα ή ψαρόσουπες Ζευγολατιού και δεν τ'άχω. Προτιμώ να είμαι σε χαρτάρες του 25άρη και νάχω το κεφάλι μου ήσυχο, Είμαι τοποθετημένος σε ΟΤΕ-ΕΛΠΕ-ΕΧΑΕ-ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ-ΑΛΦΑ-ΙΚΤΙΝ και κάνω τζόκινγκ αντι για τάπες! Εσείς κύριε Τάκη τους σάπωνες που έχετε θα τους δώσετε πριν το καρνάβαλο Πατρών?
      https://www.carnivalpatras.gr/
      Σας περιμένω για γαρίδα αμβρακικού

      Διαγραφή
  22. Η space επιασε σημερα την τιμη στοχο των 5 ευρω που ειχα δωσει ... κατα αλλα ο γκουρου της ΣΑΤΟ που ειναι μαγκας και ξερει ο νεανιας απο χρηματαγορες ελεγε οτι ο Τακαρος ειναι ντεφορμε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σε όλους.
      Τα συγχαρητήριά μου στον κύριο Τάκη για το 5ευρο της Space που τόπιασε σύντομα.
      Κρίμα που δεν ακολούθησα.
      Καλό Σ/Κ .

      Διαγραφή
    2. Πονηρέ και επιμελή μαθητή κύριε spooky ... διαβάζετε μέχρι και το κόμμα του Τάκαρου γιαυτό πάτε μπροστά ...

      Η προφητεία δόθηκε στο thread της SPACE ...
      -----------------------------------------------------------
      Τάκης Μορφονιός4 Αυγούστου 2017 - 4:58 μ.μ.

      Προς ορισμένους κύριους ... δηλαδή είδατε την αγορά μας να πλησιάζει ξανά τα 850. 800 είχε και το 1996 .... 800 και σήμερα .... είδατε μερικά χαρτάκια να διπλώνουν και αμέσως τη βαφτίσατε ακριβή και ότι τάχα μου εξαντλήθηκε??

      Με συγχωρείτε, αλλά είστε άσχετοι απο χρηματαγορές.
      Τελικά μόνο ο Τάκαρος και ορισμένοι ολίγοι Τακαροπληκτοι βλέπουν παντού γύρω τους τζαμπατζίλα και φθήνια .... θα έρθουν πάλι τα ξενάκια και θα τα σαρώσουν όλα. Όχι τράπεζες, ούτε ΑΕΕΑΠ ούτε κωλομπιθρόξυλο δεν θα αφήσουν.

      Όσο για το κεντρικό θέμα αυτού του thread .... αφού ξεκουραστεί ... μετά θα ξεκινήσει η ανηφόρα προς τα 5!!!
      ------------------------------------------------------------

      Διαγραφή
  23. Καλημέρα σε όλη την ομάδα.Τάκη σε αυτή την φάση του ΧΑΑ ποία θα ήταν η πεντάδα που θα έμπαινες τώρα ???
    Δύστυχος σε παρακολουθώ λίγο διάστημα αλλά από δω και πέρα ανελλιπώς ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο μάτι υπάρχουν πολλές μα πολλές μικρές (απο τράπεζες μόνο BOCH αυστηρά όμως κάτω απο 2) ... όμως τώρα αναμονή. Θα έρθει η διόρθωση όπως κάθε χρόνο και τότε που θα κλάσουν οι γκουρούδες ο Τάκαρος θα σαρώνει. ΥΠΟΜΟΝΗ το shell in May and go away .... οι Τάκαροι θα αγοράζουν απο Μάη όπου γουστάρουν και ότι γουστάρουν ... θα σαρωθούν κάτι μικρά ...

      Διαγραφή
    2. κ. Τάκη πάντα διορατικός! Για να αναμένετε πτώση λίαν προσεχώς, να συμπεράνω ότι δεν βλέπετε εκλογές πριν το φθινόπωρο;

      Διαγραφή
    3. Στη BOCH οι Κύπριοι παίρνουν προβλέψεις για το παραμικρό. Και καλά κάνουν. Γιατί έμαθαν το μάθημα του 2013, όταν οι Γερμανοί λεηλάτησαν το νησί. Όχι ότι δε φταίνε και οι ίδιοι. Αλλά στην Ιταλία, στην Ισπανία και αλλού για μεγαλύτερα εγκλήματα, δεν άνοιξε ρουθούνι. Η αυστηρότητα εξαντλήθηκε στη Κύπρο. Παίρνουν λοιπόν προβλέψεις κι όταν φταρνίζεται ο πελάτης. Εν τω μεταξύ, η οικονομία τους πετάει και οι τιμές των ακινήτων ανεβαίνουν. Κάποια στιγμή η ιστορία αυτή θα τελειώσει. Και τότε η τράπεζα θα πετάξει. Θα προλάβει εν τω μεταξύ η τιμή να πέσει κάτω από τα 2; Μακάρι αλλά άγνωστο. Προς το παρόν αγοράζω εδώ κι αν πέσει κι άλλο, βλέπουμε .... ΝΓ

      Διαγραφή
    4. Ρε σεις τι εντολες ειναι αυτες που βαζετε στην BOCH εδω και μερικες μερες? Εχετε καταλαβει οτι για τους μετοχους της BOCH προκειται για ρακενδυτους επενδυτες που χανουν τα αντερα τους και τους φορτωσαν και μια σειρα καταθετων που με το bail in τους κουρεψαν καταθεσεις και με το ετσι θελω τους δωσαν μετοχες? Και αφου την βαλαν τη μετοχη στο Λονδινο με 3.2 κατοπιν πηραν και αλλες προβλεψεις με αποτελεσμα να πεσει και αλλο στα 2.4? Και εσεις αυτους τους ταλαιπωρους μετοχους πατε να τους ξυπνησετε?

      Τι εντολες βαζετε βρεεεε? Θα με κανετε να μην σας ξαναγραψω τιποτα ... ειστε ανεπιδεκτοι μαθησεως και απο χρηματιστηριακγ συμπεριφορα παιρνετε ΜΗΔΕΝ ... λειτουργειται ως αγελη τρεχετε μη χασετε το κελεπουρι ... ΟΚ κανετε οτι νομιζετε.

      Διαγραφή
    5. Δυστυχώς έχω αγοράσει και αρκετά ψηλότερα. Λίγο πριν το delisting, οπότε γράφω κάποιες ζημιές. Αυξημένους όγκους -τουλάχιστον στο Λονδίνο- δε βλέπω πρόσφατα. Το αντίθετο μάλιστα. Το ότι κερδίζει 2% η μετοχή τις τελευταίες ημέρες, πιθανότατα οφείλεται στην επανεκλογή Αναστασιάδη. Οπότε είναι πιθανό να δικαιωθείτε και να πάει η μετοχή κάτω από € 2. ΝΓ

      Διαγραφή
    6. http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1597932/trapeza-kyproy-zhmies-552-ekat-eyro-to-2017.html

      Τράπεζα Κύπρου: Ζημίες 552 εκατ. ευρώ το 2017
      Οι προβλέψεις για το έτος 2017 ανήλθαν σε €779 εκατ., αυξημένες κατά 111% σε ετήσια βάση. Η τράπεζα εμφάνισε κέρδη 1 εκατ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο. «Βλέπει» κέρδη 180 εκατ. φέτος.

      Διαγραφή
  24. Αν επιτρέπονται βέβαια τέτοιες ερωτήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΚΥΡΙΕ Τάκη , οφείλω ένα δημόσιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την ενημέρωση που μας παρέχεται .Ασφαλως γνωρίζεται ότι καποιοι έξω υμων δεν είμαστε πλούσιοι ούτε και γνωρίζουμε από χρηματιστηριακή κουλτούρα ,ένας έξω αυτών είμαι και εγώ . Τα κέρδη από τις αγορές των μετοχων που υποδεικνύεται είναι τόσο πολύτιμα και αναγκαία(σπουδές παιδιών ,αποπληρωμές δανείων )για εμάς ..Σας εύχομαι ολόψυχα να είστε πάντα γερος και δυνατός στη ζωή σας.
    Υ.Γ ασφαλώς και δεν θα ξανάκαταχραστω το χώρο σας αλλά όφειλα να σας τα πω !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι απο μένα θερμά συγχαρτ'ηρια.
      Ευχαριστ'ω με τη δική σας έννοια δεν έχει (ακ'ομα) γιατί εγώ παίζω δείκτη,
      αλλά ενα ευχαριστώ επειδ'η έχει αλλάξει το τρόπο σκέψης μου επιβάλεται.

      amici miei

      Διαγραφή
    2. Κύριοι,

      Aν γράφετε ότι τα χρήματα αυτά τα χρειάζεστε για αποπληρωμές δανείων και σπουδές παιδιών τότε μάλλον κάνετε λάθος που επενδύετε σε μετοχές στο ΧΑ. Καλύτερα να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία διαχειριστή επενδύσεων και να σας καθοδηγήσει αυτός ωστε να επιτύχετε τους προσωπικούς σας στόχους και να δείτε μαζί του αν μπορείτε μέρος των κεφαλαίων να τo βάλετε και σε μετοχές στο ΧΑ.

      Να σας το θέσω και αλλιώς από αυτά που γράφετε η επιθυμία σας για ανάληψη ρίσκου δεν συνάδει με την ικανότητα σας.

      Φιλικά,
      thecoffeeroomboy

      Διαγραφή
    3. Θα ήθελα να προσθέσω εδώ και σε αυτό το σημείο ότι ένα ανοδικό χρηματιστήριο είναι όπλο για την οικονομία
      1) Ανεβάζει καταθέσεις
      2) Ανεβάζει αισιοδοξία
      3) Τμήμα των κερδών περνούν σε άλλους τομείς (οικοδομή ,κατανάλωση)
      4) Βγαίνουν χρήματα από τα στρώματα
      5) Πετυχαίνουν ομολογιακά των εταιριών
      Οπλο και για την πολιτική βέβαια άμα το πάει ο Τσίπρας το μαγαζί στο ΘΕΟ ίσως δεν μείνουν και πολλά για το Μητσοτάκη

      αυτά σκέφτηκα πολύ γρήγορα

      Στο παρελθόν η πτώση των χρηματιστηρίων ήταν αποτέλεσμα κρίσης ,ίσως τώρα (εξωτερικό περισσότερο από εδώ λόγω ενασχόλησης περισσότερων ) ή στο μέλλον η πτώση χρηματιστηρίων είναι η αιτία των κρίσεων .

      Η δική μου θέση είναι να βλέπω τις μετοχές σαν περουσιακό στοιχείο δηλαδή σπίτι ,οικόπεδο ,καταθέσεις και καθόλου σαν παιχνίδι .
      Αλλο βέβαια η διαχείρηση χρημάτων εντός ΧΑΑ και άλλο εκτός μερικές φορές τα εντός μου φαίνονται σαν της MONOPOLY

      Διαγραφή
  26. καλησπέρα , τακη θελω την γνώμη σου για την ελβαλ - χαλκορ, επειδή εχω χαλκορ απο χαμηλά πως το βλέπεις το νέο σχήμα του Στασινοπουλου?, σε χθεσινό κλείσιμο, η τιμή της έχει 1,72

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τάκαρε ή κάποιος άλλος ξερει να μας πει τι ποσοστο ιδιων μετοχών έχει αποφασίσει η ΓΣ της ΠΑΠ να αγοράσει και σε τι εύρος τιμών ? Βλέπω ότι έχει αγοράσει ίδιες μετοχές λγότερο απο 1% της εταιριας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από σχόλιο του κ.Τάκη, ο ΠΑΠ αγοράζει μετοχές μέχρι το ποσό των 750 χιλιάδων ευρώ και μέχρι την τιμή των 0,60. ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Μου κάνει εντύπωση "μέχρι το ποσό των 750 χιλ ευρώ". Συνήθως ορίζουν 1%,2% του μετοχικού κεφαλαίου κτλ και όχι μέχρι ενός ποσού ( δηλαδή μέχρι να τελείωσουν τα λεφτά). Τελείως μπακαλίστικα, με 500 χιλ ιδιες μετοχές με μέσο όρο τα 0,20 έχουν βγάλει ένα λογιστικό κέρδος 65 χιλ...στα περίπου 300 χιλ που θα βγάλει το 2017 απο την λειτουργία της επιχείρισης..

      Διαγραφή
  28. Τάκαρε σε ευχαριστούμε για τα μαθήματα που δίνεις!
    Την ΜΛΣ πως τη βλέπεις; Αξίζει εδώ ή να περιμένουμε 2-2.5 να φορτώσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Συγχαρητηρια κ. Τάκη για άλλη μια εξαιρετική επιλογή εταιρίας ,εξαιρετικό και το timing .

    well done !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Υπόκλιση στο Τάκη
    Εάν ήσουν αχαρτος Τάκη τώρα τι θ αγόραζες ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ικτίνος είναι μια καλή επιλογή και ο Μυτίλας, γιατί έχουν προοπτική και δεν έχουν φουσκώσει ακόμα όπως οι υπόλοιπες. Ειδικά για τα μάρμαρα έχει κάνει ικανοποιητική στάση για επιβίβαση και εκτιμώ ότι αν είναι να κάνει κίνηση θα την κάνει πριν την ανακοίνωση των ετήσιων. Επίσης η ΔΕΗ είναι καλή επιλογή αλλά δεν μπορώ να εκφράσω άποψη για το ποιο είναι ένα καλό σημείο εισόδου.
      ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ

      Διαγραφή
    2. Ο γκουρου δεν μπορει να αποφαινεται οποτε εσεις ρωτατε και για οτιδηποτε ρωτατε ... ο γκουρου προβλεπει οταν μασησει τα φυλα δαφνης. Διαβαζουμε προσεκτικσ μεχρι και το κομα οπως κανει ο κυριος spooky

      Προς το παρον τα φυλα δαφνης του γκουρου του τελειωσαν ... τα μασησε ολσ

      Διαγραφή
  31. Χαρτομάντηλα...

    (αστειεύομαι φυσικά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Χαρτομάντηλα" ήταν η (εύθυμη) απάντηση στην ερώτηση του κ. profit "Εάν ήσουν αχαρτος Τάκη τώρα τι θ αγόραζες ;;;" Αλλά ήρθες και ταίριαξες έξυπνα φίλε Harry.

      Προσωπικά εάν ήμουν πεπεισμένος για την ανοδική συγκυρία θα περίμενα ν΄αγοράσω σε μια διόρθωση. Έχω τοποθετηθεί απ΄την αρχή της χρονιάς ότι είμαι θετικός για την αγορά αφού έχω μπροστά μου έκδοση 7ετούς ΟΕΔ, 10ετές ΟΕΔ, αναβάθμιση από Fitch, το αυτό από Moody΄s και κυρίως άνοιγμα συζήτησης για το χρέος και προστίθεται συζήτηση για λύση σκοπιανού (συζήτηση-όχι σίγουρη λύση αλλά το μαγαζί προεξωφλεί τις εκάστοτε φήμες όπως ξέρουμε).

      Διαγραφή
    2. Αστειευόμουν κι εγώ φίλε Hippy!!!

      Για την ανοδική συγκυρία (με τις απαραίτητες διορθώσεις) συμφωνώ. Είμαι περίεργος να δω ποιος έχουν αποφασίσει να την καρπωθεί. Την ένταση και το μέγεθός της θα τα δούμε μετά τον Αύγουστο όταν θα έχει υπογραφεί και το μεταμνημονιακό "μνημόνιο".
      Η διαπραγμάτευσή του
      http://www.kathimerini.gr/944584/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/me-ton-ntragki-synanth8hkan-dragasakhs-tsakalwtos-kai-xoyliarakhs
      και η υιοθεσία του
      http://www.kathimerini.gr/946123/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/tsakalwtos-proetoimazoyme-diko-mas-sxedio-gia-th-metamnhmoniakh-epoxh---oxi-se-prolhptikh-grammh
      άρχισαν.

      Όσο για το Σκοπιανό αν συμφωνήσει, αυτοκτονεί πολιτικά και υποθηκεύει το μέλλον του.

      Διαγραφή
  32. Εμάς τους ερασιτέχνες πρέπει να μας δείχνεται τον ορθό δρόμο και να μας προφυλάσσεται από τις κακοτοπιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μην ακολουθειται γκουρουδες παρσ μονο τον εαυτο σας. Να ψαχνετε να μελετατε και να παιρνετε τις αποφασεις οντας διαβασμενος. Οι νικες και οι ηττες ειναι δικες σας και μονο δικες σας. Αν δεν το αντεχετε αυτο το βαρος τοτε μην ασχολειστε.

      ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ

      Διαγραφή
    2. Τα πράγματα για την χώρα δείχνουν (κατά τη γνώμη μου) να βελτιώνονται. Πλην της μιζέριας βέβαια που θα μας συντροφεύει-ελπίζω μειούμενη-τουλάχιστον για την προσεχή 7ετία. Όσο να πεις την έχουμε την ιδιαιτερότητα να ζούμε σε τόπο παράδεισο και να γκρινιάζουμε..."Φταίνε τα τραγούδια του, φταίει κι ο λυράρης, μα φταίει κι ο ίδιος του ο λαός γιατί είναι μαραζιάρης" (Σαββόπουλος)

      http://www.greekfinanceforum.com/articlesfiles/Moody%CE%97%20%CE%B1%CF%8D%CE%BE%CE%B7%CF%83%CE%B7%20%CF%84%CF%89%CE%BD%20%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD%20%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%20%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9%20%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%20%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%20%CE%B3%CE%B5%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CF%82.html

      Διαγραφή
  33. Οντως ο ΠΑΠ έδωσε ρέστακαι γενικώς έχει πολύ καλή συμπεριφορά στο ταμπλό.
    Διορθώνει πια αλλά για αυτόν έχω μεγάλα σχέδια.
    Το μόνο μειον ίσως έχουν μπεί πολλοί μαριδαίοι{μικροί και μεγάλοι} και πιθανόν και γαριδαίοι.Αυτό μπορεί να μας την σπάσει μελλοντικά ο .....μαρκέτας αλλά οκ.

    Για Αλφα είναι νωρίς αλλά πιστεύω οτι υπάρχουν καλές πιθανότητες να πάει κάτω απο 1.Πιστευω οτι αμα πάει πάλι στο 1.32 αυτη τη φορά θα το σπάσει.Θα ακολουθήσουν και οι άλλες στο κατήφορο.Θα δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα ως προς τις τραπεζικές μετοχές. Γύρω στο 1€ θα έπαιρνα και εγώ το ρίσκο να τοποθετηθώ στην Alpha και να λάβω μέρος σε οποιαδήποτε νέα ΑΜΚ κάνει.

      Διαγραφή
    2. Αμα μας την σπασει ο μαρκετας μελλοντικα αλλο που δεν θελουμε ... περιμενουμε με τα μαρουλια ανα χειρας.

      Διαγραφή
    3. Έχω σημαντική θέση στην ΑΛΦΑ και μάλιστα σχετικά ακριβά, περίπου 1,90/μετοχή. Με τόσα καλά νέα* μπροστά θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο ενδεχόμενο να πάει κάτω από 1,70.

      *χρονολογικά προσεχώς περιμένουμε...έκδοση 7ετούς ΟΕΔ με κουπόνι πιθανότατα κάτω από 3% (ήδη το 10ετές είναι 3,65), πιθανή αναβάθμιση από Fitch, έκδοση ετήσιου ΟΕΔ, σχεδόν σίγουρη-κατά τη γνώμη μου-αναβάθμιση από Moody΄s, έκδοση 10ετούς ΟΕΔ...και όλα αυτά ταυτόχρονα με σχετικά καλά αποτελέσματα των εισηγμένων εταιρειών για το 2017 και τις συζητήσεις για την μείωση (περισσότερο ή λιγότερο) του χρέους...και στο βάθος Κυριάκος. Εννοείται ότι σημαντικό μέρος αυτών έχει προεξοφληθεί αλλά υπάρχει ικανό υπόλοιπο. Χθες για πρώτη φορά σε μεγάλη ιδιωτική ΑΧΕ (στην 1η δεκάδα) όλες οι εντολές των ξένων αφορούσαν ΜΟΝΟ αγορές (με σειρά ΑΛΦΑ, ΔΕΗ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ)

      Σταυρώνω τα δάχτυλα κι εύχομαι μόνο να μην ξεκινήσει στο 1ο εξάμηνο η διόρθωση των ξένων αγορών. Μόνο αυτό.

      Διαγραφή
    4. 1.90????Γουάου. Πολλά κότσια έχετε. Φαντάζομαι έχετε και stop loss σε περίπτωση που στραβώσει το πράγμα.

      Διαγραφή
    5. Σταθερά trailing stop loss 8% στα κερδοσκοπικά χαρτιά κ. Δρομέα (οι επενδυτικές θέσεις ΕΥΑΠΣ, ΟΤΕ, ΠΛΑΚΡ, ΟΠΑΠ, ΦΛΕΞΟ κλπ είναι άλλη κατηγορία). Πιστεύω όμως ότι οι πιθανότητες για την αγορά είναι 60% άνοδος-40% πτώση μέχρι τον Ιούλιο που θα λήγει το μνημόνιο. Να κινηθούν οι τράπεζες κόντρα στο κύμα? Ίσως, αλλά μια και ξεκίνησαν από χαμηλά το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να κινηθούν παράλληλα ή να υπεραποδώσουν του 25αρη. Φτάνει μόνο να μην ξεκινήσει στο 1ο εξάμηνο η διόρθωση των ξένων αγορών.

      http://greekfinanceforum.com/kouloubaxatafiles/kouloubaxata.html

      «Είναι εφικτό να έχουμε βιώσιμο χρέος, αλλά χρειάζονται κάποια επιπλέον μέτρα» δήλωσε ο Ντέκλαν Κοστέλο στην Κομισιόν, δείχνοντας πως οι δανειστές αναζητούν στο πλαίσιο της τεχνικής επεξεργασίας για την ελάφρυνση του χρέους βάσει της γαλλικής πρότασης, που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, να διασφαλιστεί ότι θα υπάρξει «ένας μηχανισμός ελέγχου» που θα εμποδίζει την κυβέρνηση να χειραγωγεί την ανάπτυξη προκειμένου να πιέζει για να λαμβάνει μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους.

      Και επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι βαθιά μέσα μας, πιστεύουμε ότι οι τελικές αποφάσεις για το χρέος θα είναι αρκετά καλύτερες από αυτές που λογικά περιμένουμε (με βάση αυτά που ξέρουμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο). Φυσικά και με τους ευρωπαίους τίποτα δεν είναι σίγουρο. Ωστόσο εμείς παραμένουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι."


      (Θεωρώ ότι αυτό το site έχει ενδιαφέρον, ιδιαίτερα η στήλη " Από το Marx ως το Soros")

      Διαγραφή
    6. Αν η Αλφα σπάσει καταρχάς την γραμμή 2.75-2.32{τοπικά υψηλά} στη παρούσα φάση την αγγίζει στο 2.10 και μετά ξεπεράσει και το 2.32 με την βοήθεια του διπλού πυθμένα στο 1.32 μπορείτε να ελπίζετε να πάει 3 και 3.32 η Αλφα. Οπότε αγορασμένος στο 1.90 είστε άρχοντας.
      Ξεκινάνε όμως και οι έλεγχοι επάρκειας των τραπεζων.

      Τώρα αν γίνουν αμκ στις τράπεζες όπως πιστεύει ο κ.Δρομέας σε μια πτωτική αγορά όπως είναι η Ελληνική{ή τουλάχιστον στην αρχή ενός μεγάλου ανοδικού κύκλου}θα ήμουν πολύ προσεκτικός.Δεν ξέρουμε τους όρους της Αμκ. Εγώ βασικά θα περίμενα μετά απο μια αμκ να μπώ εφοσον γίνει.

      Κύριε Hippy ο ΟΠΑΠ και ο ΟΤΕ είναι εξαιρετικές επιλογές μακροπρόθεσμα.Μάλιστα ο ΟΤΕ στο μέλλον λέγεται οτι θα προσφέρει και εξαιρετικές μερισματικές αποδόσεις για όσους τον εμπιστεύτηκαν κάτω απο 13.Μειονέκτημα μόνο η τηλεόραση.Αλλά είναι κυρίαρχος. Άνετα πάνω απο 30 θα πάει αλλά όχι σύντομα.

      Αν ο Κυριάκος πουλήσει και την Δεη σε σοβαρό επενδυτή όπως έγινε με τον Οτε τότε και σε αυτή θα αλλάξει η μοίρα της.Εγώ σε Δεη και Αδμηε{σκέτο} είμαι σε φάση αναμονής.Και σε άλλη ενότητα θα το συζητήσουμε αναλυτικά.

      Συγνώμη για την κατάχρηση του χώρου ΠΑΠ που είναι πολύ σπουδαίο χαρτί και έχει εξαιρετικές προοπτικές με άλλα άσχετα θέματα.

      Διαγραφή
    7. Εάν έχω 100 ευρώ κεφάλαιο στο ΧΑΑ τα χωρίζω σε 60 επένδυση, 20 "επενδυτικό τζόγο", 20 μετρητά. Στην κατηγορία "επενδυτικό τζόγο" τούτη την περίοδο εκτός από 2-3 μικρά (όπως ΠΑΠ, ΠΡΟΦ, ΓΕΒΚΑ, ΑΣΚΟ κλπ) εγώ προσωπικά για το δικό μου χαρτοφυλάκιο έχω εντάξει μερικά απ΄τα χαρτιά μεγάλης κεφαλαιοποίησης που έχουν υστερήσει (τράπεζες, ΔΕΗ). Οι ΑΜΚ (όποτε γίνουν) με την σωστή στρατηγική είναι εξαιρετικές ευκαιρίες ξεπέτας, δεν τις φοβόμαστε. Κοντεύει χρόνος από τότε που πρωτοέγραψα πως οι τραπεζικές ΑΜΚ θα γίνουν σε τιμές ίσες ή μεγαλύτερες των αντιστοίχων του Δεκεμβρίου 2015 που σημαίνει ότι στο ταμπλό θα "παίζουν" σε ψηλότερες τιμές. Πιθανολογώ πως όσο πλησιάζουν χρονικά τόσο περισσότεροι αναλυτές θα γράφουν παρόμοια άποψη και μακάρι τελικά να έχω δίκιο.

      Διαγραφή
    8. ΠΑΠ ΓΕΒΚΑ ΑΣΚΟ και ΠΡΟΦ επενδυτικος τζογος??

      Φωτια θα πεσει και θα μας καψει κυριε hippy ... μην αμαρτανετε

      Διαγραφή
    9. Μας έχει ήδη κάψει στο παρελθόν κ. Τάκη. Το ξέρετε τόσο καλά όσο κι εγώ. Ένα σωρό διαμαντάκια καλύφθηκαν προσωρινά απ΄την στάχτη (ΙΚΤΙΝ 0,70, ΑΣΚΟ 0,60, ΚΛΕΜ 1,20, ΑΒΑΞ 0,25 κλπ). Αυτό εννοώ. Όσοι το διαχειριστήκαμε σωστά (με stop loss στο 1,30 στον Ικτίνο και 1 ευρώ στον ΑΒΑΞ) τη βγάλαμε μια χαρά παληκάρια. Οι άμυαλοι και οι γενναίοι χρειάστηκαν 3 χρόνια για να επανέλθουν. Αλλά ξέχασα, εσείς δεν πιστεύεται στο stop loss (αλλά είμαι 99% σίγουρος ότι το πράξατε)

      Υπάρχουν πολύ λίγες πιθανότητες η αγορά γυρίσει (15-20% θα έλεγα). Εάν όμως γίνει το ρίσκο στα μικρά είναι τεράστιο, ανάλογο της ΔΕΗ. Άποψη μου βεβαίως. Φαντάζομαι πως έχω το δικαίωμα να έχω προσωπική άποψη.

      Διαγραφή
    10. Αλλα σας σχολιαζω σε αυτα που γραψατε ... σε αλλα μετεριζια βρεθηκατε και τελικως κυριε hippy αλλα μου αναλυετε.

      Διαγραφή
  34. Κύριε hippy καλησπέρα,
    Σας διαβάζω καιρό και σε πολλά συμφωνώ μαζί σας. Εν προκειμένω επιτρέψτε μου να θεωρώ ότι κάνετε λάθος.
    Το δύσκολο είναι να ανακαλυφθούν τα διαμάντια και σε αυτό ο κ. Τάκης μας έχει βοηθήσει όλους αρκετά.
    Άπαξ και ανακαλυφθούν τα διαμάντια όσο περισσότερο καιρό μένουν καλυμμένα από την στάχτη τόσο το καλύτερο για εμάς που θα έχουμε περισσότερο χρόνο να τα αγοράσουμε χαμηλά, όσο είναι ακόμη σε εκπτώσεις. Ούτε άμυαλοι ούτε γενναίοι είμαστε, απλά μας αρέσει να αγοράζουμε στις εκπτώσεις εταιρείες που θεωρούμε διαμάντια.
    Αργά ή γρήγορα τα διαμάντια θα λάμψουν (οι αγορές βραχυπρόθεσμα λειτουργούν ως κάλπη και μακροπρόθεσμα ως ζυγαριά ακριβείας / Warren Buffett) και τότε όσο περισσότερα κομμάτια έχουμε τόσο το καλύτερο για εμάς.
    Εν προκειμένω, αυτό έκανα με την ΓΕΒΚΑ και την ΑΣΚΟ και μόνο χαμένος δεν βγήκα (να σας πω την αλήθεια θα προτιμούσα να είχαν μείνει ακόμη περισσότερο στην στάχτη, καθώς δεν μπόρεσα να αγοράσω τα κομμάτια που σκόπευα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Οι γνώμες είναι όσες και οι μύτες" θα λέγαμε παραφράζοντας την γνωστή ρήση του επιθεωρητή Κάλαχαν (dirty Harry). Καθένας έχει κι από μία. Δημοκρατικό σας δικαίωμα να έχετε την δική σας.

      Εάν, όπως λέτε, με διαβάζετε καιρό τότε θα ξέρετε ότι η ΑΣΚΟ είναι μια απ΄τις 3-4 αγαπημένες μου μικρομεσαίες. Είχα σημαντική θέση και παρά την πώληση του 50% στις παρυφές του 2ευρου το υπόλοιπο είναι επίσης μεγαλούτσικη θέση. Ίσως μεγαλύτερη απ΄την δική σας. Ωστόσο το να πουλάς ένα μέρος όταν (λόγω της ανόδου) η μετοχή αυξάνει δυσανάλογα την βαρύτητα της στο χαρτοφυλάκιο το θεωρώ υγιή κερδοσκοπική επιλογή. Αυτό εννοώ άλλωστε με την έκφραση "επενδυτικός τζόγος".

      Κατά τα λοιπά η καλύτερη επενδυτική-κερδοσκοπική στρατηγική είναι αυτή που σου δίνει κέρδη. Συνεπώς αφού κερδίζετε αγνοείστε τα γραφόμενα μου και κάντε αυτό που λέει η σκέψη σας.

      Διαγραφή
    2. Διαφωνώ με την πώληση μιας μετοχής διαμάντι μόνο και μόνο επειδή έχει ανέβει πολύ και έχει αποκτήσει μεγάλη βαρύτητα στο χαρτοφυλάκιο.
      Μου θυμίζει (μη παραφρασμένη) την ρήση του Warren Buffett "Selling your winners and holding your losers is like cutting the flowers and watering the weeds".
      Αντιθέτως όσο μια εταιρεία παρουσιάζει εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα προτιμώ να την κρατώ στο χαρτοφυλάκιο μου ασχέτως του πόσο έχει ανέβει.
      Κατά τα λοιπά συμφωνώ απολύτως μαζί σας ότι ο καθένας πρέπει να ακολουθεί την επενδυτική στρατηγική που τον κάνει να αισθάνεται άνετα και να του αποφέρει κέρδη.

      Διαγραφή
    3. Ε ναι, είναι φανερό, είστε κατασταλαγμένος επενδυτής, σπουδαίος. Ευχαριστώ που ασχοληθήκατε με την περίπτωση μου.

      Διαγραφή
  35. Απαντήσεις
    1. Ξεκίνησαν σήμερα και την αγορά ιδίων μετοχών στην ΠΡΟΦ.

      http://www.capital.gr/xrim-anakoinoseis/3271516/profile-agora-5-880-idion-metoxon

      Είχα πει ότι θα αγοράσω την ΠΡΟΦ όταν δω να αγοράζουν επιτέλους τις πρώτες ίδιες μετοχές.

      Εντάξει δεν είναι και Παπεμκιν αλλά μου αρέσει.

      thecoffeeroomboy

      Διαγραφή
    2. Δε μου λετε ... τα 2000 κομματακια εσεις τα πηρατε σημερα απο το μικρο Κυπριακο?

      Διαγραφή
    3. Οχι. Για την ωρα ειμαι ευχαριστημενος με την θεση μου εκει.

      Άμα μου την καπνισει μπορει να την αυξήσω... στο μελλον.

      Απο το χρηματιστηριο των κουμπάρων με βάλατε σε σκεψεις που γραψατε για Κυπρου και αρχισα να περναω στα "μοντελα" την Κυπρου και Ελληνικη και ειχα πολυ καιρο να πιάσω τραπεζικους ισολογισμούς στα χέρια μου. Εκεί αν και δεν έχω θέση σε καμία απο τις δυο τράπεζες ακόμα, δεν σας κρύβω ότι η Ελληνική ΜΑΛΛΟΝ μου αρέσει στα τρεχοντα επίπεδα αλλά δεν έχω αποφανθεί ακόμα.

      thecoffeeroomboy

      Διαγραφή
    4. Κοιταξτε και δυο ανακοινωσεις που εβγαλε σημερα το μικρο.

      Στην πρωτη θα σας λυθει η απορια του ποιος αγορασε χθες. Στη δευτερη... απλα ΘΩΡΗΚΤΟ.

      Οχι πως ο κ. Συλβιος δεν εχει δικιο για το θεμα της ψηφιοποιησης. Απλα με βαση τα τρεχοντα αποτελεσματα πως να το κανουμε αξιζει πολυυυυ παραπανω.

      Δεν πατε μια βολτα στα βορεια για καφε και μπουγατσα, να τους πεισετε να φερουν την εταιρεια στο ΧΑΑ και να τους εξηγησετε τα οφελη του market making?

      Με εκτιμηση,
      thecoffeeroomboy

      Διαγραφή
    5. Την βαλαν στο ΧΑΚ διχως να ζητησουν ΑΜΚ ... λογω μεγαλου αριθμου μετόχων πιθανολογω οτι προτιμησαν να τη βαλουν στο ΧΑΚ για να ξεφορτωθουν γκρινιαρηδες.

      Διαγραφή
    6. Στο δικό μας μαγαζάκι είχαν εισάγει με αυτόν τον τρόπο τη Datamedia για να μπορέσουν να πουλήσουν μέρος της θέσης τους οι παλαιοί μέτοχοι. Εννοείται ότι η μικρή μοιάζει να είναι αλλιώτικη περίπτωση. Ωστόσο δεν θα μου έκανε εντύπωση εάν μετά τα πολύ καλά αποτελέσματα έβλεπα κάποια πακέτα. Κάτι που θα ήταν θετικό αφού πιθανά θα αύξανε την εμπορευσιμότητα.

      Με εκτίμηση τόσο για σας όσο και για τον κύριο thecoffeeroomboy

      Διαγραφή
    7. Κυριε thecoffeeroomboy οτι βγαινει κατω απο το 1 θα σαρωνεται ... αφου θα κανουν οι Τακαροι τον ψοφιο κοριο. ΥΠΟΜΟΝΗ εχουμε με το τσουβαλι

      Αβε

      Διαγραφή
    8. 1.5 αισιως ... δεν καταλαβαινει τιποτα ... ουτε τα σορταρισματα του κυριου Λουκα φοβαται.

      Διαγραφή
  36. VIX , ΠΑΠ και ΔΕΗ τρίπτυχο "φωτιά" για το 2018...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλημέρα. Ανετα το εχει το ευρω μεσα στη χρονιά ο παπουτσανης. Ειδικα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Θα γινει ο παπουτσανης σα την σπεις που απο τα 0.60 εφτασε 5 ευρω σε ενα χρονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 250 εκατομμύρια ευρώ κεφαλαιοποίηση?Ας είστε λίγο σοβαροί κύριοι.

      Διαγραφή
    2. Προσωπικα πιστευω οτι με υποθετικα κερδη 250 χιλ-300 χιλ για φετος η μεταχη ειναι μια χαρα σε αυτα τα επιπεδα. Για να φτασει το ευρω θα πρεπει να δουμε 2-3 εκατ ετησια κερδη. Μην ξεχναμε οτι στην τωρινη τιμη εχουν αποτυπωθει κ μεγαλες προσδοκιες για το μελλον της εταιριας. Στο χερι του management ειναι!

      Διαγραφή
  39. συμφωνώ μαζι σου music charts H μετοχή διαπραγματεύεται στην πραγματική της αξία στα 0,40
    προσδοκίες και παίγνια ( όπως στον κέκροπα ) μπορεί να την ανεβάσουν και 0,60- 0,70 'Είμαι αγορασμένος στα 0.2270 απο 0,60 και άνω τσεπώνω και καλά κέρδη στους επόμενους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Τελικως η Ελληνικη χρηματαγορα μπηκε σε φαση διορθωσης νωριτερα απο οτι την υπολογιζα ... δεν θα εκπλαγω αν τη δω και στο 780 ... με τα μαρουλια ανα χειρας ψαρευουμε μικρα στις τιμες που εμεις γουσταρουμε και ουχι εκει που θελουν οι προθυμοι πωλητες.

    Αβε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς. Νομίζω ο στόχος για 930-950 μονάδες μέχρι τέλος της χρονιάς είναι εφικτός (κι αν έρθει ο Κυριάκος 70-100 μονάδες ψηλότερα).

      Το θέμα είναι ότι σε περιόδους πίεσης τα καλά μικρά ελαχιστοποιούν την εμπορευσιμότητα τους και δύσκολα βρίσκεται ικανός αριθμός μετοχών για αγορά. Δεν πειράζει....no πωλήσεις αυτοί-Βούδες εμείς κι αναμονή της "λογική" τιμής πχ για ΠΑΠ (τυχαίο παράδειγμα) με 35% διόρθωση της πρόσφατης ανοδικής κίνησης περίπου 30-32 λεπτά. Κι αν δεν μας τον δώσουν ψυχή βαθειά έχει κι άλλα ο κατάλογος. Για μένα καλύτερη επιλογή μεταξύ αυτων που δίνουν και μέρισμα.

      Προσωπικά, με τις συζητήσεις για το χρέος σε εξέλιξη, ΔΕΝ φοβάμαι. Χαίρομαι επίσης που ήρθε ο Μοσκοβισί και θα τραβήξει αυτιά για την κατα φαντασία "καθαρή" έξοδο.

      Venceremos

      Διαγραφή
    2. Το πανε γρηγορα κ αποτομα στην USA . Ισως ειναι χρονικα καλυτερα ετσι. Θα υπαρχει μεταβλητοτητα καργα για κανα μηνα

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη αναμένουμε την επόμενη ανάλυση μικρής εταιρείας που θα κάνετε.

      Διαγραφή
    4. Ναι όντως αναμένουμε την επόμενη ανάλυση αλλά κάποιοι θα τρέξουν και θα αγοράζουν σαν παλαβοί. Οπότε προτείνω κύριε Τάκη ή να παρουσιάσετε δύο τρία μικρά μαζί ή ένα μεσαίο ή να παρουσιάσετε ένα μικρό που να μην είναι και τόσο πιστευτό ότι αποτελεί καλή επιλογή, να είναι τρόπον τινά αμφισβητούμενο.
      ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ

      Διαγραφή
    5. Αν θες να χορτάσεις έναν άνθρωπο που πεινά για μία μέρα δώσ'του ένα ψάρι. Αν θες να τον χορτάσεις για μια ζωή μάθε του να ψαρεύει.

      Κινέζικη παροιμία

      Διαγραφή
  41. Παιδιά γιατί δεν τα λέμε και στο telegram. Πλεον όλοι οι Traders στον κόσμο χρησιμοποιούν αυτό το πρόγραμμα για συζητησεις. Είναι πολύ βολικό. Υπάρχει ήδη ένα κανάλι για Έλληνες traderades αλλά ίσως ήταν προτιμότερο ο κύριος Τάκης να φτιάξει ένα δικό του.

    https://t.me/Greekdaytraders1

    DonSar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Aναμένουμε οποιαδήποτε καινούρια παρουσίαση.Το θέμα ΠΑΠ έκανε τον κύκλο του και ήταν μια ακόμη "ψαγμένη" επιλογή του κυρίου Τάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Τετάρτη, 21-Φεβ-2018 11:29
    Ποιο ελβετικό fund βλέπει εξαιρετικές ευκαιρίες στα ελληνικά small caps
    http://www.capital.gr/agores/3274448/poio-elbetiko-fund-blepei-exairetikes-eukairies-sta-ellinika-small-caps

    Να συμπληρώσω ότι η εταιρεία διαχειρίζεται μεταξύ άλλων το Quaero Smaller European Companies fund, με συμμετοχή του χαρτοφυλακίου του κατά 2.6% στην Ελλάδα και θέση σε ΣΑΡΑΝΤΗ & ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ, για τις οποίες στη πρόσφατη μηνιαία έκθεση του Ιανουαρίου 2018 κάνει τα εξής σχόλια:

    «Elsewhere in Southern Europe, our two holdings in Greece continued to perform well. Household goods and cosmetics producer Sarantis rose 19% as the company said it was continuing to gain market share in Greece and planning further bolt-on acquisitions of small brands in Eastern Europe. We invested in the company in the depth of the Euro crisis in January 2012 as the solid balance sheet and conservative long term strategy of the Sarantis family convinced us they would weather the crisis. Since then they have more than survived with the share being multiplied by 9, but the valuation remains attractive with a PE ratio of only 16 times our estimates for this year’s net profits. The shares of holding company Mytilineos rose 11% as the company gave guidance for last year’s profit which puts it on a PE ratio of less than 10. With the timely purchase of the minorities in major engineering subsidiary Metka last year, strong profitability from Aluminium of Greece (which is Europe’s lowest cost aluminium producer) and continued market share gains in electricity generation, we expect profits to rise strongly again this year.»

    Μικρές θέσεις στην Ελλάδα εμφανίζονται και σε άλλα funds του ομίλου στον ισολογισμό της 31.12.2016, στις 2 παραπάνω εισηγμένες αλλά και σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΠΕ και KLEEMANN.

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετικός κε Σύλβιε. Ευχαριστούμε!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστούμε κ. Σύλβιε. Ενδιαφέρον το πως βλέπουν οι έξω κάποιες μετοχές και τη μετρήσιμα μεγέθη χρησιμοποιούν για τους υπoλογισμούς τους και τις συγκρίσεις τους. Συμφωνώ για ΜΥΤΙΛ και προσθέτω και την πιθανότητα καλού μερίσματος. Σαραντης φυσικά πολύ καλή εταιρία, εκτός όμως του target group μου!!

      Διαγραφή
    3. H ΔΕΗ όμως παραμένει στο target group σας κ.Lorac?

      Διαγραφή
    4. k. Gerry απο το καλοκαίρι του 2016. Η ένσταση μου για τώρα παραμένει. Βραχυπρόθεσμα αν είχα θα ήθελα να κάνει κλείσιμο >2,80 και αν δεν είχα να πάει προς τα 2,40.

      Του μπιγκ το φαλ πάντως. Αλλά λύσεις όπως (μετατρέψιμα)ομολογιακά= νοτ γκουντ

      Διαγραφή
  44. Εμείς ευχαριστούμε κ. Βασίλη και κ. Lorac, που μας φωτίζετε. Ο Lorac με τα ενεργειακά του και ο Βασίλης με τα θεμελιώδη του.

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Vassilisg super στα θεμελιώδη και ο κ.Lorac ευφυέστατος νεανίας.

      Διαγραφή
  45. Τάκαρε τα αποτελέσματα του ΟΤΕ πως τα βλέπεις; Θα ανοίξεις κανά Thread;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Διονυση με ολη τη συμπαθεια που σας εχω .... τι σας κανει να πιστευεται οτι ολοκληρος Τακαρος θα κατσει να ασχοληθει με τον ΟΤΕ στα 12 ευρω? Βεβαια μπορει να λεω οτι σε βαθος χρονου θα δει τα 20 και οτι θα ξαναπιασει την τιμη που πρωτομπηκαν οι Γερμανοι αλλα αλλο αυτο και αλλο να ασχοληθω με ΟΤΕ στα 12. Οταν ο Τακαρος ασχοληθηκε με ΟΤΕ τοτε ουδεις ελεγε το παραμικρο ... τοτε ηταν ευκαιρεια τωρα οχι.

      Τις ευκαιρειες θα τις βρειτε σε χαρτια με μηδενικη εμπορευσιμοτητσ ... βρειτε τα και αν εχετε κοτσια σαρωστε τα με υπομονη.

      Διαγραφή
    2. ευκαιρια ευκαιριες με ι και ουχι με ει που εκ παραδρομης γραφτηκε. Χτυπησε ο δαιμων του τυπογραφειου

      Διαγραφή
    3. ΠΑπ και δρομέα υποθέτω? Για Καμπά τι Λές τράκαρε.

      Διαγραφή
    4. Αν τράκαρε ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό. Χιουμοριστικά μιλάω. Αλλά γιατί δεν αποκτάτε και ένα nickname όλοι οι ανώνυμοι που ρωτάτε τον Τάκαρο?

      Διαγραφή
    5. ΚαταΔΡΟΜΕΑΣ είναι το nick που θα του ταίριαζε.....

      Διαγραφή
    6. Για REDS ειχα αναφερθει το καλοκαιρι του 2017 ... ψαξτε και βρειτε τα.

      Διαγραφή
    7. Εξαιρετική παρουσίαση με δίκαιη τιμή σε πρώτη φάση είχατε θεωρήσει το 1,20.

      Διαγραφή
    8. κ. Τάκη για την Intercontinental International ΑΕΕΑΠ (ΙΝΤΕΡΚΟ) έχετε κάποιο σχόλιο? Φαίνετε πως έχει πολύ καλά ακίνητα, και πολύ καλούς ισολογισμούς μέχρις στιγμής με
      P/B : 0.86,
      P/FFO : 11.22,
      P/E: 8.73 και
      μέρισμα στο 5% (το μεγαλύτερο απο ΑΕΕΑΠ)

      ενώ για σύγκριση Grivalia είναι
      P/B : 1.01,
      P/FFO : 20.67,
      P/E 14.33 και
      μέρισμα στο 3.5%.

      Απο τις υπόλοιπες ΑΕΕΑΠ καμία δεν φαίνετε να έχει κερδοφορία. Το management επίσης φαίνετε πολύ καλό και σκεφτούμον ότι με κυβέρνηση μητσοτάκη ακόμη και με μείωση φόρου ΑΕΕΑΠ και μείωση στον ΕΝΦΙΑ στο 30% θα δούμε πολύ μεγάλη κερδοφορία.

      Αυτή την στιγμή έχω συμμετοχή στην Grivalia (απο χαμηλότερη τιμή βεβαίως) και σκέφτομαι σοβαρά την ΙΝΤΕΡΚΟ η οποία φαίνετε πολύ υποτιμημένη ακόμη και χωρίς αλλαγή κυβέρνησης. Τι γνώμη έχετε?

      Διαγραφή
    9. Κύριε Δημήτρη τη παρακολουθώ και γω την ιντερκο. Έχει τα διαθέσιμά της σε δολάρια στην αμερική στη τράπεζα του μεγαλομετόχου. Συνεπώς στα αποτελέσματα του 17 θα γράψει μεγάλη ζημιά (λογιστική) από τη πτώση του δολαριου έναντι του ευρώ.

      Έχει μεγάλη έκθεση σε ένα μισθωτή (αλφα μπανκ για τα πρώην ακίνητα της εμπορική).

      Το μανατζμεντ φαίνεται ικανό.

      Παλαιότερα είχα ρωτήσει και γω το κυρ Τάκη και εκ πρώτης όψεος του χε φανεί ακριβή σε σχέση με την αξία των ακινήτων της σε αυτή τη τιμή.

      Η εταιρεία δίνει έμφαση στο μέρισμα, αλλά πέρισυ είχε μοιράσει πάνω απ' το 100% των διαθέσιμων κερδών προς διάθεση, το οποίο δνε είναι γενικά βιώσιμο. Έκτοτε ακολούθησαν βέβαια αγορές ακινήτων. Η διοίκηση τότε, είχε δηλώσει πως το μέρισμα είναι "εν πολλοίς διατηρίσιμο".

      Είναι ένα θέμα και η εμπορευσιμότητά της. Στο πρόσφατο παρελθόν είχε κάνει κάτι απότομες πτώσεις απ' τα 5,5-6 στα 4,9-5 και εκεί νομίζω ήταν ευκαιρία να τοποθετηθεί κανείς. Σε πτωτικό σενάριο βέβαια δε ξέρω που μπορεί να πάει.



      Διαγραφή
    10. Είναι ευχάριστο που υπάρχουν και άλλοι που παρακολουθούν τέτοιες μετοχές κ. Μιχάλη!

      Σχετικά με το μέρισμα που αναφέρετε πάνω απο το 100% να ρωτήσω πως φτάσατε σε αυτό? Διότι, βλέποντας τους ισολογισμούς το net income ήταν 5.34 M ενώ το μέρισμα 2.94 M ήτοι 55% payout ratio?

      Επίσης ψάχνοντας το blog δεν βρήκα κάποιο σχόλιο του κ. Τάκη, μόνο για Grivalia για την οποία ενώ αρχικά είπε ότι είναι άριστη επιλογή μετά είπε οτι όντως είναι ακριβή αλλά δεν βρήκα κάποια αναφορά για ΙΝΤΕΡΚΟ.

      Σχετικά με το δολάριο δεν με φοβίζει πολύ γιατί έχει ήδη αρχίσει να ανεβαίνει ενώ ο κύριως μισθωτής Αλφα είναι μάλλον η καλύτερη συστημική οπότε λιγότερο το ρίσκο.

      Κάτι τελευταίο, ένας φόβος γενικά με τις ΑΕΕΑΠ είναι ότι τα ακίνητα δεν είναι αποτιμημένα σε τιμές αγοράς, αλλά κοιτώντας αυτό http://www.capital.gr/xrim-anakoinoseis/3275102/intercontinental-international-anakoinosi αποδεικνύει εν μέρη ότι τα ακίνητα τους είναι ακόμη και υποτιμημένα στους ισολογισμούς και πρωτάκουστο για ΑΕΕΑΠ?!

      Η ΙΝΤΕΡΚΟ προσωπικά έχει αρχίσει να μου φαίνεται ως νεα ΑΣΤΑΚ (ιδικά τελευταία με αγορές αστικών ακινήτων) με την μόνη διαφορά ότι μοιράζει μέρισμα! Παρακαλώ διορθώστε μου αν κάνω κάπου λάθος!

      Διαγραφή
    11. http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1530403/mparaz-ependyseon-apo-thn-intercontinental-aeeap.html

      Διαγραφή
    12. Κύριε Δημήτρη,

      Νομίζω μπερδέψατε το net income που επηρεάζεται από αναπροσαρμογές στην αξία των ακινήτων με τα λειτουργικά κέρδη προς διάθεση.

      Το δολάριο δυστυχώς δεν ανεβαίνει. Δείτε εδώ ( http://www.x-rates.com/graph/?from=USD&to=EUR&amount=1 ) για διάστημα ενός έτους. Μιλάμε για πολύ μεγάλη πτώση. Επίσης το τελευταίο καιρό η κυβέρνηση των ΗΠΑ με δηλώσεις κλπ είναι σα να το κρατά τεχνητά χαμηλά για να πριμοδοτήσει τις εξαγωγές των ΗΠΑ. Δείτε πρόσφατες ανακοινώσεις για δασμούς κλπ.

      Η Αλφα ναι μεν είναι πιθανότατα η καλύτερη συστημική, αλλά από κει και πέρα τα ακίνητα που έχει η ιντερκο είναι τα καταστήματα της πρώην εμπορικής, τα οποία ίσως είναι ή δεν είναι τόσο καλά. Επίσης, με το ψηφιακό μετασχηματισμό των τραπεζών είναι εύλογο(σχεδόν σίγουρο κατά τη γνώμη μου) ότι μεσομακροπρόθεσμα θα κλείσουν και άλλα καταστήματα τραπεζών. Συνεπώς υπάρχει ένα ρίσκο εκεί, και η εταιρεία σπεύδει να διαφοροποιήσει τους μισθωτές της.


      Προσωπικά μου αρέσει που η ΙΝΤΕΡΚΟ είναι μικρή και ευέλικτη (σα το σαραβάκο που λεγαν παλιά).

      Διαγραφή
    13. Έχετε απόλυτα δίκιο με τα κέρδη, αν και βλέποντας τους ισολογισμούς οι Ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες (Total cash from operations) ανέρχονται στα 3.057.044 ενώ τα Κεφάλαια από λειτουργικές δραστηριότητες (FFO) 2.747.510€ δηλαδή μειον το depreciation και amortization.
      Δηλαδή 96% payout στα μετρητά από λειτουργικές δραστηριότητες και όντως λίγο άνω του 100% αν υπολογίσουμε λογιστικές μειώσεις βάση των FFO.

      Διαγραφή
    14. Εν τω μεταξύ ο κ. Τάκης δεν μας έχει τιμήσει ακόμα με μια ανάλυση για την ΙΝΤΕΡΚΟ, μάλλον είναι από αυτές τις μικρές μετοχές που μας τις κρατούσε κρυφές μέχρις ότου μαζέψει κομμάτια όπως έλεγε :)

      Διαγραφή
    15. Θα σας βαλω αυριο ... για να ηρεμησετε

      Διαγραφή
  46. Σε ευχαριστώ αγαπητέ. Η ερώτηση σχετικά με ΟΤΕ έγινε γιατί είχες αναφέρει ότι είναι η μόνη μετοχή υψηλής κεφαλαιοποίησης που θα σε συγκινούσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν πρόκειται για βραχυπρόθεσμο διάστημα (4-6-10 μήνες) ψάχνουμε τις εταιρείες που έχουν θετικά "νέα" μπροστά...πχ ο ΟΠΑΠ έχει παγκόσμιο κύπελλο τον Ιούνιο, τα ΕΛΠΕ την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ (+την δική του) κλπ...εάν βέβαια είναι long term επιλογή τότε το πράγμα αλλάζει αλλά και το "διάβασμα" διπλασιάζεται.

      Τα λεφτά-δυστυχώς-δεν είναι άπειρα και συνεχώς ψάχνουν την πιθανότερη εταιρική ευκαιρία.

      Διαγραφή
    2. Σε κάθε περίπτωση, ο ΟΠΑΠ είναι από τις μετοχές που "γεννούν" χρήματα για τους μετόχους και αξίζει να βρίσκεται σε κάθε σοβαρό χαρτοφυλάκιο. Και δεν είναι μόνο το παγκόσμιο κύπελλο, είναι η περίπτωση μετά το 2020 να μειωθούν οι υπερβολικοί φόροι που πληρώνει. Είναι τα VLTS που ακόμα δεν έχουν πλήρη ανάπτυξη, είναι ότι τουριστικά η χώρα μπορεί να φτάσει τα 50 εκ. τουρίστες και ο ΟΠΑΠ να εκμεταλλευτεί πολύ περισσότερο και αυτήν την πηγή εσόδων που ως τώρα δεν έχει αξιοποιήσει.

      Διαγραφή
    3. Και γενικότερα αν κάποιος μπαίνει για πρώτη φορά στο χρηματιστήριο καλό θα ήταν να ξεκινάει με μερισματοφόρες μετοχές τύπου ΕΥΑΘ, ΚΑΝΑΚΗ κλπ Αυτή κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να είναι η υγιή βάση ενός χαρτοφυλακίου. Οι μερισματοφόρες. Και βέβαια σε όσο γίνεται καλύτερη τιμή αγοράς.

      Διαγραφή
  47. Οι πολιτικοί μας κατώτεροι των περιστάσεων για μια ακόμη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ενώ απο κάποιους κάφρους που δεν έπρεπε καν να βρίσκονται στα εδρανα κυριαρχει η εμφυλιοπολεμική διχαστική ορολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Μεγάλη άνοδος κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις του ΧΑΑ για μετοχές όπως η ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ, η ΒΙΟΚΑ και η ΕΦΤΖΙ. Τα φώτα αρχίζουν να πέφτουν στην περιφέρεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Πολύ καλά τα νέα για την ΠΡΟΦ με αύξηση πωλήσεων και καθαρών κερδών και συνεχιζόμενη εξωστρέφεια για την εταιρεια, καθώς αναζητει νέα εξαγορά, μεγαλυτερη της Login.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλες οι εταιρίες με καλά αποτε οικονομικα κινούνται

      Διαγραφή
    2. Σίγουρα, εταιρείες με καλά θεμελιώδη και καλό management έχουν ευοίωνο μέλλον και το ταμπλό ήδη το προεξοφλεί σε πολλές των περιπτώσεων.

      Διαγραφή
  51. Kύριε Τάκη τι βλέπετε για την πορεία των αγορών μετά τους δασμούς που επιβάλλει ο Τράμπ? Μήπως ξεκινάει ένας παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος και το ΧΑΑ θα ξαναδεί τιμές ΓΔ που θα αρχίζουν από 7ΧΧ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΥΡΙΕ


      Gerry Phoenix ΒΛΕΠΟΥΜΕ 30% ΠΤΩΣΗ ΗΣΑΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ Η ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ

      Διαγραφή
    2. σας στελνω ΤΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΜΟΥ-BofA: Έξι λόγοι για μία νέα διόρθωση-σοκ $6 τρισ. στις αγορές--http://www.capital.gr/agores/3277242/nea-proeidopoiisi-bofa-exi-logoi-gia-mia-nea-diorthosi-sok-6-tris-stis-agores

      Διαγραφή
    3. Η περιπτωση σας χρηζει ψυχιατρου.

      Διαγραφή



    4. Τάκης Μορφονιός-Η περιπτωση σας χρηζει ψυχιατρου.---- Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΕΡΧΩΝΤΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΟΥ-ΘΑ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΩΣ ΝΙΚΗΤΗ--

      Διαγραφή
    5. κ. Λουκά, με όλο το συμπάθιο αλλά είστε παντελώς άσχετος. Η BoF κάθε φορά βγάζει τέτοιες απαισιοδοξίες προβλέψεις. Κάποια φορά όντως θα πέσει μέσα, αλλά 9/10 φορές πέφτει έξω..

      Διαγραφή
    6. Διαφωνώ κάθετα. Η BoF 8 στις 10 πέφτει μέσα.

      Διαγραφή
    7. Κύριοι παίκτες.. επειδή τον κύριο Λουκά τον γνώρισα και ήπιαμε και τα κρασάκια μας σας βεβαιώ ότι έχει "σώας τας φρένας" Βέβαια σαν γκουρού έχει εδώ και δύο χρόνια που βλέπει τας αγοράς σόρτ αλλά δεν του βγαίνει, αν όμως τύχει και του κάτσει?

      Διαγραφή
  52. Πως θα εποιρεαστει κατα την γνωμη σας η ΒΙΟ ΕΛΧΑ ΜΥΤΙΛ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΝΟΙΘΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ-Τετάρτη, 07-Μαρ-2018 11:35-JP Morgan: Βουτιά 30% με 40% στις αγορές προσεχώς-http://www.capital.gr/agores/3277674/jp-morgan-boutia-30-me-40-stis-agores-prosexos-ΚΥΡΙΕ


    Champo ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΕΡΝΑΩ ΚΑΦΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂