Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Σκέψεις και μικροαναλύσεις 6 εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης + ΕΧΑΕ

ΑΔΜΗΕ (1,936) ... ΔΕΗ (1,95) ... ΕΥΑΠΣ (4,5) ... ΕΥΔΑΠ (6,26) ... ΟΛΠ (15,5) ... ΟΛΘ (24,7) + ΕΧΑΕ (5,26)

AΔΜΗΕ 
Πρόκειται για μια καινούργια εταιρεία ... μεγάλη προσοχή ότι στο ταμπλό διαπραγματεύονται οι μισές μόνο μετοχές, ενώ δεν υπάρχουν αναλυτικές λογιστικές καταστάσεις προηγούμενων ετών, καθώς η εταιρεία μόλις το καλοκαίρι αποσχίσθηκε απο τη ΔΕΗ.
Στο ταμπλό διαπραγματεύεται μόλις το 51% των μετοχών.
Η καθαρή θέση αντιστοιχεί σε 1 δις ευρώ ήτοι 2,15 ευρώ ανά μετοχή, ενώ καθαρά κέρδη 35 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν σε 0,07 ευρώ ανά μετοχή.

Το 24% του ΑΔΜΗΕ πουλήθηκε 320 εκατ. στους Κινέζους, δηλαδή 2,8 ευρώ ανά μετοχή. Το υπόλοιπο 25% σε κρατική εταιρεία. Η ΔΕΗ έχασε ένα πολύ καλό asset της, παρ' όλα αυτά εξασφάλισε τη ρευστότητα που ήθελε μιας και ουσιαστικά πήρε 320 από τους Κινέζους και 330 από το Ελληνικό δημόσιο, δίνοντας για κάποιο διάστημα λύση στην ρευστότητα της. Το υπόλοιπο 51% δόθηκε στους μετόχους της ΔΕΗ. Στο ταμπλό του Χ.Α. διαπραγματεύεται μόνο το 51% του ΑΔΜΗΕ και όχι το σύνολο.

Με EBITDA 155 εκατ. ... συνολικές αποσβέσεις που ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ και χρηματοοικονομικά έξοδα που φθάνουν τα 40 εκατ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη είναι περιορισμένα. Μοιράζει ένα μέρισμα περίπου 20-30 εκατ. και τα υπόλοιπα μένουν στην εταιρεία. Η μετοχή του ΑΔΜΗΕ ενδείκνυται για συντηρητικούς επενδυτές ... όχι όμως για Τάκαρους.

Οι Τάκαροι για να μην με ρωτάτε διαρκώς .... δεν μπορούν να αποφανθούν ακόμη ... αλλά η πρώτη εικόνα είναι ... τίποτα το ενδιαφέρον και αξιόλογο. Στο 50% της λογιστικής αξίας θα το έπαιρνα το ρίσκο.

ΔΕΗ
Μετοχή που υπόσχεται υψηλότατες αποδόσεις ... αλλά όχι με Τσιπροκαμμένους στη διακυβέρνηση της χώρας. Με αυτούς η ΔΕΗ όλο θα μικραίνει και θα ευτελίζεται η αξία της.

Αλήθειες
1) ΔΕΗ κρίση ρευστότητας.
2) ΔΕΗ εταιρεία του κώλου, όπου συνδικαλισταράδες τύπου Φωτόπουλου το έχουν κάνει λαμπόγιαλο το μαγαζάκι.
3) ΔΕΗ εταιρεία τάχα μου κοινωνικών συμφερόντων, όπου κοινωνικά συμφέροντα σημαίνουν ότι αυτός που δεν έχει λεφτά μπορεί να καίει όσο ρεύμα γουστάρει, αλλά να πληρώνει μόνο 50 ευρώ και να συνεχίζει να καίει όσο ρεύμα γουστάρει. Τώρα κάτι δημόσιες υπηρεσίες τι πληρώνουν και αν πληρώνουν μόνο η ΔΕΗ και το κωλοκράτος μας το ξέρει.
4) ΔΕΗ εταιρεία μηχανή είσπραξης δημοτικών τελών του κρατικού κωλοκάναλου που το βλέπει μόνο το 2% των χαζοελλήνων.

5) ΔΕΗ εταιρεία του κώλου που οι Τσιπροκαμμένοι την σπάνε σε κομματάκια και διαμοιράζουν τα ιμάτια της (λιγνίτες, πελάτες ...) αντί να την αναπτύξουν και να την εκσυγχρονίσουν.

Γιαυτό και η τιμή μένει κολλημένη στα χαμηλά.

Όμως .... ακόμη και μετά την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ τα ίδια κεφάλαια της ΔΕΗ παραμένουν περισσότερα απο 5 δις ευρώ ήτοι 21,5 ευρώ ανά μετοχή .... με τη τιμή στο ταμπλό στα 2 ευρώ η ΔΕΗ διαπραγματεύεται στο 9% της καθαρής της θέσης. Αυτό συμβαίνει μόνο για εταιρείες που είναι σε καθεστώς χρεοκοπίας.

Τσ συνολικά δάνεια της ΔΕΗ ανέρχονται σε 4,6 δις και στο ταμείο υπάρχουν μόλις 318 εκατ. ευρώ. Οι συνολικές απαιτήσεις της ΔΕΗ έχουν ανέλθει σε 1,872 δις ευρώ ... η ταχύτητα κυκλοφορίας είσπραξης των απαιτήσεων βρίσκεται στις 130 ημέρες από 70 ημέρες που βρισκόταν έως και το 2010. Έχουν μετατρέψει τη ΔΕΗ σε μηχανισμό κοινωνικής πρόνοιας, είσπραξης δημοτικών τελών, τελών ΕΡΤ μέχρι και φόρους εισέπρατταν παλαιότερα μέσω της ΔΕΗ. Το μαγαζάκι έχει γυρίσει σε ζημιογόνες χρήσεις .... τα έτη 2011,2013, 2015 βγάζει ζημιές, ενώ το 2012,2014 και 2016 έβγαλε πενιχρά κέρδη της τάξης των 0,2 με 0,4 ευρώ ανά μετοχή. Για το 2017 θα εμφανίσει κέρδη εξαιτίας της απόσχισης του ΑΔΜΗΕ όπου είχε λογιστικό κέρδος απο την πώληση του.

Η ευκαιρία δείχνει μεγάλη, αρκεί να αλλάξει η κακοδιαχείριση.
Έρχεται η ώρα της - ή αναπόφευκτα θα πτωχεύσει.
Παραμένω σταθερός στις απόψεις μου ... αγορές αργά, σταθερά και σε μηνιαία βάση, με βάθος 2 ετών. Μέχρι να έρθει ο Μητσοτάκης η συνολική θέση που θα έχω στη ΔΕΗ θα είναι 10% με 20%  της συνολικής θέσης που θα ανοίξω στη ΔΕΗ αν τελικά πεισθώ.
Μέχρι τότε μη μου τους κύκλους τάραττε ....  ούτε που ανοίγω να διαβάσω Ισολογισμούς της, συνεπώς μην με ζαλίζετε με τη ΔΕΗ!!!

ΕΥΑΠΣ
Μετοχή ομόλογο ... προτείνεται μόνο για όσους αναζητούν καλύτερες αποδόσεις απο τις προθεσμιακές τους καταθέσεις

Ο κύκλος εργασιών κινείται πέριξ των 73 με 75 εκατ. ευρώ με τα καθαρά κέρδη της εταιρείας να κυμαίνονται τα 4 τελευταία χρόνια μεταξύ 12 και 14 εκατ. ευρώ. Άρα με καθαρά κέρδη ανά μετοχή στα 0,35 ευρώ τότε στα 4,5 ευρώ η μετοχή διαπραγματεύεται με P/E = 12,8.
Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται  σε 155 εκατ. ευρώ ήτοι 4,29 ευρώ ανά μετοχή. Συνεπώς με τιμή μετοχής 4,5 ευρώ έχουμε P/BV = 1,07.


Όπως φαίνεται η πολιτική που ακολουθείται είναι τα ίδια κεφάλαια της ΕΥΑΘ να αυξάνονται διαχρονικά .... σήμερα ανέρχονται σε 4,29 ευρώ ανά μετοχή απο 2,22 ευρώ το 2007.
Άρα το 2027 αναμένονται σε 6 ευρώ ανά μετοχή.
Κάθε χρόνο δίνεται μέρισμα (μικτό) της τάξης των 0,3 με 0,4 ευρώ, Μερισματική απόδοση  περίπου 7%.

Η μετοχή στα 4,5 ευρώ διαπραγματεύεται σε μια δίκαιη τιμή. Με δεδομένο ότι τα 4,5 ευρώ ότι και να συμβεί θα τα ξαναδεί τότε προτείνεται σε επενδυτές που αναζητούν σιγουριά στα κεφάλαια τους και αναζητούν στα χρήματα τους ένα καλύτερο επιτόκιο απο τις προθεσμιακές αποδόσεις. Έως το τέλος του 2027 θεωρείται δεδομένο ότι η μετοχή θα περάσει απο τα 6 ευρώ, καθώς τα ίδια κεφάλαια είναι αυξητικά, ενώ το μέρισμα που μοιράζεται είναι μικρότερο απο τα καθαρά κέρδη της εταιρείας.

Στο ταμείο υπάρχουν 56,7 (2016) εκατ ευρώ δηλαδή 1,56 ευρώ ανά μετοχή. Ο τραπεζικός δανεισμός ανύπαρκτος.
Αν τελικά αποκρατικοποιηθεί δυσκολεύομαι να δω με ποιόν τρόπο αυτό θα συμβεί σε τιμή χαμηλότερα ιδίων κεφαλαίων της .... δηλαδή 7 με 9 ευρώ ανά μετοχή θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα .... σε περίπτωση αποκρατικοποίησης επαναλαμβάνω.
Διαφορετικά η μετοχή θα συνεχίζει να κινείται στο ταμπλό νωχελικά και αργάαααααα .....
Δεν θεωρείται επενδυτική ευκαιρία για Τάκαρους ... μια πρόσκαιρη βύθιση κάτω απο τα 3 ευρώ ή πέριξ αυτών θα ήταν ευκαιρία τοποθετήσεων και για Τάκαρους.

ΕΥΔΑΠ
Τιμή και δόξα στους ΣαμαροΒενιζέλους όπου το 2013 επιτέλους βρέθηκε Ελληνική κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο. Να πληρώσουν οι φεσαδόροι την ΕΥΔΑΠ .... 300 εκατ. μπήκαν στα ταμεία της ΕΥΔΑΠ, πλήρωσαν ΟΤΑ, πλήρωσε δημόσιο ... τίγκα τα ταμεία της ΕΥΔΑΠ.

Έτσι, είχαμε αύξηση της ρευστότητας της ΕΥΔΑΠ και εξάλειψη του τραπεζικού της δανεισμού ως αποτέλεσμα της είσπραξης μακροχρονίως ληξιπροθέσμων απαιτήσεων από Ελληνικό Δημόσιο και τους ΟΤΑ.
Οι χρηματοροές της ΕΥΔΑΠ το 2013,διαμορφώθηκαν στα 495,6 εκατ. από 64,8 εκατ.το 2012.

Σήμερα η ρευστότητα της ΕΥΔΑΠ σφύζει απο υγεία.
Ταμείο 280,5 εκατ. ήτοι 2,63 ευρώ ανά μετοχή .... δάνεια 0.
Οι ταμειακές χρηματοροές της είναι πολύ καλές, ωστόσο δεν εισπράττει όλα τα κέρδη της.
Αθροιστικές χρηματοροές 2015-2016 = 112,9 εκατ. ευρώ
Καθαρά κέρδη 2015-2016 = 67,7
Αθροιστικές αποσβέσεις 2015-2016 = 77,4 εκατ.

Η ΕΥΔΑΠ λοιπόν εισπράττει ΣΧΕΔΟΝ όλα τα κέρδη της .... καμιά σχέση η σημερινή εικόνα της με την εικόνα προ ΣαμαροΒενιζέλων και 2013.

Τα ίδια κεφάλαια της στα 909 εκατ. ευρώ (966 εκατ. το 2015) ... δηλαδή καθαρή θέση 8,54 ευρώ ανά μετοχή (9,08 το 2015)
Καθαρή κερδοφορία κάπου μεταξύ 0,2 με 0,4 ευρώ ανά μετοχή.

Λόγω αστάθειας των κερδών της εταιρίας η μετοχή δικαίως διαπραγματεύεται στα 6,26 ευρώ ... δηλαδή έχει P/E μεταξύ 15 με 30 .... ωστόσο αν τελικά αποκρατικοποιηθεί δυσκολεύομαι να δω με ποιόν τρόπο αυτό θα συμβεί σε τιμή χαμηλότερα ιδίων κεφαλαίων της .... δηλαδή 9 με 10 ευρώ ανά μετοχή θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα.


Το πρόβλημα της είναι ότι ενώ σε σχέση με της ΕΥΑΠΣ έχει κύκλο εργασιών 4,5 φορές μεγαλύτερο , θα έπρεπε να έβγαζε 60 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη (0,56 ευρώ ανά μετοχή). Αντί 60 εκατ. ευρώ ανακοινώνει καθαρά κέρδη με το ζόρι 24 εκατ. εως 44 εκατ.

Πρόκειται για κοιμώμενο γίγαντα που με άλλο management θα απογειώσει την κερδοφορία του .... όχι με αύξηση της τιμής του νερού, αλλά με μείωση του κόστους λειτουργίας του ομίλου.
Φυσικά για Τάκαρους ουδεμία ευκαιρία διακρίνεται ... εκτός αν η τιμή της μετοχής κινηθεί πλησίον στα ταμειακά της διαθέσιμα.

ΟΛΘ
Στις 21 Δεκεμβρίου 2017, υπεγράφη η σύμβαση πώλησης του 67% του ΟΛΘ στην South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) Limited, την εταιρεία που σύστησε η ένωση του προτιμητέου επενδυτή "Deutsche Invest Equity Partners GmbH", "Belterra Investments Ltd." και "Terminal Link SAS" έναντι συνολικού τιμήματος 231,926 εκατ. ευρώ. Το συνολικό τίμημα ανέρχεται σε 34,5 ευρώ ανά μετοχή. Δηλαδή ο ΟΛΘ αποκρατικοποιήθηκε σε μια τιμή 2,5 φορές υψηλότερη των ιδίων κεφαλαίων ... αλλά με τους αγοραστές να δεσμεύονται να ρίξουν ένα σκασμό λεφτά για επενδύσεις στο λιμάνι, ενώ το κράτος θα έχει να λαμβάνει μερίσματα από το λιμάνι επί του συνόλου του κύκλου εργασιών.

Στην εταιρεία δεν υπάρχει τραπεζικός δανεισμός , υπάρχει όμως ένας ταμείο 48,5 εκατ. ευρώ ήτοι 4,8 ευρώ ανά μετοχή.
Η καθαρή θέση ανέρχεται σε 135,5 εκατ. ευρώ (13,5 ευρώ ανά μετοχή) , ενώ τα καθαρά κέρδη κινούνται μεταξύ 14 και 18 εκατ. ευρώ.
Η τιμή της μετοχή στο ταμπλό είναι 24,8 ευρώ που αντιστοιχεί σε P/BV = 1,8  και σε Ρ/Ε μεταξύ 13,5 και 17.
Η αποτίμηση τσιμπημένη. Ίσως η τιμή της μετοχής να βολοδέρνει για πολλά χρόνια σε αυτά τα επίπεδα.

ΟΛΠ
Στις 04 Ιουλίου 2016, υπεγράφη η σύμβαση πώλησης του 51% του ΟΛΠ στην COSCO SHIPPING 231,926 εκατ. ευρώ. Το συνολικό τίμημα ανέρχεται σε 22 ευρώ ανά μετοχή. Δηλαδή ο ΟΛΠ αποκρατικοποιήθηκε σε μια τιμή 3 φορές υψηλότερη των ιδίων κεφαλαίων... ενώ με την ολοκλήρωση των επενδύσεων απο τους Κινέζους θα πάρουν και ένα επιπλέον ποσοστό 16%
Στην εταιρεία υπάρχει τραπεζικός δανεισμός 74,4 εκατ ευρώ, με το ταμείο να ανέρχεται σε 43,7 εκατ. ευρώ ήτοι 1,8 ευρώ ανά μετοχή.
Η καθαρή θέση ανέρχεται σε 177,6 εκατ. ευρώ (7,1 ευρώ ανά μετοχή) , ενώ τα καθαρά κέρδη κινούνται ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ μεταξύ 6 και 8 εκατ. ευρώ.
Η τιμή της μετοχής στο ταμπλό είναι 15,5 ευρώ που αντιστοιχεί σε P/BV = 2,2  και το Ρ/Ε να κινείται άνω του 50.
Η αποτίμηση τσιμπημένη. Η τιμή της μετοχής θα βολοδέρνει για πολλά χρόνια σε αυτά τα επίπεδα. Σε αναμονή της ολοκλήρωσης των επενδύσεων και του ξετυλίγματος του κουβαριού του αναπτυξιακού project.


ΕΧΑΕ
Επειδή με ρωτάτε κατά το παρελθόν αλλά και τώρα ....Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που πρέπει κάποιος να επενδύσει στην ΕΧΑΕ ... λες και είναι το μεγάλο fund, του καράφλα της Templeton, που έχει ουρές από λεφτά και δεν ξέρει που να τα παρκάρει, με μια σχετική ασφάλεια??
Τα κέρδη της ΕΧΑΕ είναι μειωμένα διαρκώς, λόγο του ότι ο ΓΔ είναι σε χαμηλά επίπεδα, οπότε και η μέση συναλλακτική δραστηριότητα είναι μηδαμινή.

Με μέσο ημερήσιο τζίρο συναλλαγών της τάξης απο 55 εκατ. εως 85 εκατ. ευρώ δεν μπορεί η ΕΧΑΕ να εμφανίσει κέρδη περισσότερα απο 0,3 ευρώ ανά μετοχή. Ακόμη και το 2013 όταν και ανακεφαλαιοποίηθηκαν οι τράπεζες, οπότε και η ΕΧΑΕ είχε αυξημένα ΕΚΤΑΚΤΑ έσοδα ... τα κέρδη ανά μετοχή ήταν 0,49 ευρώ.

Η μετοχή στο τέλος του 2017 έκλεισε στα 5,26. Με κέρδη ανά μετοχή 0,3 διαπραγματεύεται με P/E = 17,5.
Tα καθαρά κέρδη του 2016 ήταν 1,5 εκατ. ευρώ και κάπου εκεί θα κινηθούν και τα αντίστοιχα κέρδη του 2017. Με καθαρά κέρδη 0,02 ευρώ ανά μετοχή το P/E εκτοξεύεται στο 260.

Στο ταμείο υπάρχουν 82,7 εκατ ευρώ Οι συνολικές υποχρεώσεις είναι 12,2 εκατ.
Άρα με το ταμείο καλύπτονται όλες οι υποχρεώσεις και περισσεύουν 1 ευρώ ανά μετοχή. Το ταμείο της ΕΧΑΕ διαρκώς μειώνεται. Οι λόγοι οι εξής :
1) Μικρή κερδοφορία
2) Μοιράζει μερίσματα και επιστροφές κεφαλαίου κατά πολύ μεγαλύτερα απο την κερδοφορία
3) Προβαίνει σε αγορές ιδίων μετοχών.
Άρα και η καθαρή θέση της ΕΧΑΕ διαρκώς πέφτει.
Σήμερα είναι στα 118 εκατ ευρώ (180,7 εκατ το 2013) δηλαδή 1,81 ευρώ ανά μετοχή. Συνεπώς Ρ/BV = 2,9.

ΕΧΑΕ ο ορισμός του ακριβού .... θεωρείται δεδομένο ότι θα υποαποδώσει του Γενικού δείκτη και της μεγαλύτερης πλειοψηφίας των μετοχών. Θα αποκτήσει ενδιαφέρον όταν πάψει να μοιράζει μερίσματα, σαν να μην υπάρχει αύριο και όταν αναμένεται ότι ο ΓΔ θα κινηθεί σε πολύ μεγάλα ύψη.

89 σχόλια:

  1. καλησπέρα Κ Τάκη κ χρόνια πολλά.
    Για δεη θέλει υπομονή,θα σου βγάλει την ψυχή,αλλά το ρίσκο είναι μικρό,πόσο μπορεί να πέσει ακόμα 1,5 ποιό κάτω δεν τό βλέπω.Και ευτυχώς που ήρθαν τα μνημόνια
    Αν το γράμμα του μνημονίου τηρηθεί, τότε μέσα στο 2018 το καθεστώς που διέπει τις ΥΚΩ θα αλλάξει. Για κάθε είδους κοινωνική πολιτική που θα υλοποιείται μέσω της ΔΕΗ, θα πρέπει να υπάρχει πλήρης αποτίμηση και τιμολόγηση του έργου, στο πλαίσιο της κοινοτικής νομοθεσίας και των κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις, προκειμένου να αποφεύγεται η υπερκοστολόγηση, δηλαδή η υπέρμετρη επιβάρυνση των πελατών της.
    Σύμφωνα με πηγές του υπερ-Ταμείου, τυχόν ανάθεση στη ΔΕΗ, όπως και σε κάθε ΔΕΚΟ, υπηρεσιών άσκησης κοινωνικής πολιτικής, εφόσον αυτές δεν προκύπτουν από την νομοθεσία ή το καταστατικό τους, θα πρέπει να αποζημιώνεται πλήρως από το κράτος για το κόστος τους, συμπεριλαμβανομένου ενός εύλογου κέρδους."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είτε λέγεσαι ΔΕΗ, είτε Elpedison, είτε Protergia, είτε Volterra είτε Μαρία Πενταγιώτισσα για να πας το ρεύμα σου απ΄την παραγωγή στον καταναλωτή θα πληρώσεις ΔΙΟΔΙΑ. Αν προσθέσουμε σε αυτό τις διοικητικές αλλαγές με ενεργή συμμετοχή των Κινέζων (στον ΑΔΜΗΕ και όχι στην εισηγμένη "συμμετοχών" που πιθανολογώ όμως πως θα συγχωνευτούν μέχρι το τέλος του 2018 ) αλλάζουν τα δεδομένα της εταιρείας. Αυτός είναι κυρίως ο λόγος που έβαλα τον ΑΔΜΗΕ στις επιλογές μου.


    "Στα του ΑΔΜΗΕ τώρα (βέβαια στο χρηματιστήριο είναι εισηγμένος ο ΑΔΜΗΕ συμμετοχών, δηλαδή το 50% του ΑΔΜΗΕ), νέο οργανόγραμμα, στο οποίο ο ρόλος της κινεζικής State Grid είναι ενισχυμένος, με στελέχη της κινεζικής εταιρείας να καταλαμβάνουν καίριες διευθύνσεις και πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 120 εργαζομένους που συνοδεύεται με οικονομική ενίσχυση 35.000 ευρώ, περιλαμβάνει το πρόγραμμα μετασχηματισμού του ΑΔΜΗΕ που ενέκρινε τις τελευταίες ημέρες το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Να σημειωθεί πώς σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ, οι αποφάσεις είναι στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού της εταιρείας και όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Μανούσος Μανουσάκης, «προωθούν τον μετασχηματισμό του ΑΔΜΗΕ σε μια εταιρεία που, διατηρώντας τον δημόσιο χαρακτήρα της, υιοθετεί σύγχρονες τεχνικές οργάνωσης, διοίκησης και διαχείρισης των αλλαγών που έρχονται». Κεντρικό ρόλο στη διοικητική αναδιάρθρωση του ΑΔΜΗΕ καταλαμβάνει η δημιουργία της Νέας Διεύθυνσης Διαχείρισης Παγίων, η αναδιοργάνωση της Διεύθυνσης Νέων Εργων Μεταφοράς καθώς και η συγκέντρωση των υπηρεσιών προμηθειών και τηλεπικοινωνιών.

    Τόσο η νέα Διεύθυνση Διαχείρισης Παγίων όσο και η αναδιοργανωμένη Διεύθυνση Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, σύμφωνα με την επιστολή του κ. Μανουσάκη προς το προσωπικό της εταιρείας, θα επιβλέπονται από σήμερα κιόλας από τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Xinghua Shi, εξέλιξη που αναβαθμίζει τον ρόλο της State Grid στη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ. Εκπρόσωπος της κινεζικής εταιρείας και συγκεκριμένα ο κ. Dayong Sun είναι και ο γενικός οικονομικός διευθυντής του ΑΔΜΗΕ ο οποίος ελέγχει επίσης τη Διεύθυνση Οικονομικών και Λογιστικών Υπηρεσιών και τη Διεύθυνση Διαχείρισης Προμηθειών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Ο γενικός διευθυντής και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Μάργαρης επιβλέπει τη Διεύθυνση Νέων Εργων, τη Διεύθυνση Στρατηγικής & Ανάπτυξης Συστήματος και τη Διεύθυνση Ερευνας και Ανάπτυξης.

    Ο γενικός διευθυντής Γιάννης Καμπούρης επιβλέπει τη Διεύθυνση Λειτουργίας & Ελέγχου Συστήματος, τη Διεύθυνση Συστημάτων & Υποδομών και τη Διεύθυνση Διαχείρισης Αγοράς. Αναπληρωτής γενικός οικονομικός διευθυντής ορίζεται ο κ. Ιάσων Ρουσόπουλος. Σε επίπεδο γενικών διευθύνσεων, μάλιστα, η νέα οργανωτική δομή θα έχει ισχύ από σήμερα. Από το νέο οργανόγραμμα κάποιες διοικητικές θέσεις καταργήθηκαν, χωρίς να υπάρξει μείωση μισθού γι’ αυτούς που τις κατείχαν. Οι νέες διοικητικές θέσεις που δημιουργήθηκαν θα καλυφθούν με προκηρύξεις οι οποίες θα αρχίσουν να εκδίδονται από σήμερα.


    Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου απαντά στην ανάγκη ανανέωσης του προσωπικού καθώς ο μέσος όρος ηλικίας είναι 52 έτη και το 2022 θα ξεπεράσει τα 55. Ο κ. Μανουσάκης διαβεβαιώνει ότι το πρόγραμμα είναι εθελοντικό και όποιος δεν αποδεχθεί την πρόταση θα συνεχίσει να εργάζεται κανονικά στην εταιρεία."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια κύριε Τάκη για το νέο σας άρθρο που είναι καλοδεχούμενο και παρουσιάζει με αδρές γραμμές την εικόνα εταιρειών με ενδιαφέρον. Αναμένουμε κάτι ανάλογο για τη μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση.Από τις 6 αυτές πιο ασφαλείς δείχνουν ΕΥΑΘ -ΕΥΔΑΠ - ΑΔΜΗΕ. Η ΔΕΗ τεράστιο ερωτηματικό ή πλήρης απαξίωση ή απογείωση με αλλαγές στο management και όχι μόνο. Πρέπει να δούμε πολύ σημαντικές αλλαγές σε περικοπές δαπανών, προσωπικό, είσπραξη οφειλών,απεξάρτηση από κομματόσκυλα,απεξέρτηση από εισπράκτορας του δημοσίου και πολλά άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. EXAE
    Επειδή με ρωτάτε κατά το παρελθόν αλλά και τώρα ....
    Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που πρέπει κάποιος να επενδύσει στην ΕΧΑΕ ... λες και είναι το μεγάλο fund που έχει ουρές απο λεφτά και δεν ξέρει που να τα παρκάρει, με μια σχετική ασφάλεια??

    Τα κέρδη της ΕΧΑΕ είναι μειωμένα διαρκώς, λόγο του ότι ο ΓΔ είναι σε χαμηλά επίπεδα, οπότε και η μέση συναλλακτική δραστηριότητα είναι μηδαμινή.
    Με μέσο ημερήσιο τζίρο συναλλαγών της τάξης απο 55 εκατ. εως 85 εκατ. ευρώ δεν μπορεί η ΕΧΑΕ να εμφανίσει κέρδη περισσότερα απο 0,3 ευρώ ανά μετοχή. Ακόμη και το 2013 όταν και ανακεφαλαιοποίηθηκαν οι τράπεζες, οπότε και η ΕΧΑΕ είχε αυξημένα ΕΚΤΑΚΤΑ έσοδα ... τα κέρδη ανά μετοχή ήταν 0,49 ευρώ.

    Η μετοχή στο τέλος του 2017 έκλεισε στα 5,26. Με κέρδη ανά μετοχή 0,3 διαπραγματεύεται με P/E = 17,5.
    Tα καθαρά κέρδη του 2016 ήταν 1,5 εκατ. ευρώ και κάπου εκεί θα κινηθούν και τα αντίστοιχα κέρδη του 2017. Με καθαρά κέρδη 0,02 ευρώ ανά μετοχή το P/E εκτοξεύεται στο 260.

    Στο ταμείο υπάρχουν 82,7 εκατ ευρώ Οι συνολικές υποχρεώσεις είναι 12,2 εκατ.
    Άρα με το ταμείο καλύπτονται όλες οι υποχρεώσεις και περισσεύουν 1 ευρώ ανά μετοχή. Το ταμείο της ΕΧΑΕ διαρκώς μειώνεται. Οι λόγοι οι εξής :
    1) Μικρή κερδοφορία
    2) Μοιράζει μερίσματα και επιστροφές κεφαλαίου κατά πολύ μεγαλύτερα απο την κερδοφορία
    3) Προβαίνει σε αγορές ιδίων μετοχών.
    Άρα και η καθαρή θέση της ΕΧΑ διαρκώς πέφτει.
    Σήμερα είναι στα 118 εκατ ευρώ (180,7 εκατ το 2013) δηλαδή 1,81 ευρώ ανά μετοχή. Συνεπώς Ρ/BV = 2,9.

    ΕΧΑΕ ο ορισμός του ακριβού .... θεωρείται δεδομένο ότι θα υποαποδώσει του Γενικού δείκτη και της μεγαλύτερης πλειοψηφίας των μετοχών. Θα αποκτήσει ενδιαφέρον όταν πάψει να μοιράζει μερίσματα, σαν να μην υπάρχει αύριο και όταν αναμένεται ότι ο ΓΔ θα κινηθεί σε πολύ μεγάλα ύψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανένα ενδιαφέρον απο Τάκαρους. Μην με ξαναρωτήσετε.

      Διαγραφή
    2. Έχει 2 άσσους στο μανίκι. Ο ένας που μόλις άρχισε να αχνοφαίνεται είναι τα εταιρικά ομόλογα με μέση απόδοση περίπου 3% δλδ υπερδιπλάσια της προθεσμιακής κατάθεσης. Δεν διαφημίζεται επαρκώς απ΄τα ΜΜΕ αλλά που θα πάει κάποια στιγμή θα το πάρουν είδηση οι Κατικολεοτσάκοι. Ο άλλος, ο σχετικός με την ενέργεια, θέλει λίγο χρόνο ακόμα για να κάνει την εμφάνιση του.

      Θα το συζητήσουνε εν καιρώ για την γκανιότα.

      Διαγραφή
    3. ΣΩΣΤΟΣ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΕΧΑΕ-ΔΑΣΚΑΛΕ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ- Στα Καλάβρυτα -

      Διαγραφή
  5. Καλησπερα στην παρεα. Επειδη η ΔΕΗ στο μελλον θα παιξει θελουμε ενα χωρο αφιερωμενο ειδικα για την μεοχη της ΔΕΗ αυτον τον κολλοσο της χωρας Τακαρε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ευχαρίστως να ανοίξω thread μόνο για τη ΔΕΗ και όποια άλλη μετοχή (αρκεί να μην είναι ζόμπι (τύπου ΜΙΓ ή ΝΗΡΕΑ Ή ΒΙΟΤΕΡ) γουστάρει το κοινό, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα τα κάνει ο λαός ΠΑΛΙ λαμπόγυαλο, όπως συνέβη με την περίπτωση του ΔΡΟΜΕΑ.

      Διαγραφή
    2. Μωρε ας γινουν ολα λιμπα. Το θεμα ειναι γι αυτους που ξερουν το παιχνιδι και στο κατω και στο πανω. Τα γυαλια και τα σπασμεμα τα πλερωνει ολα ο Αντιτάκαρος !!!

      Διαγραφή
    3. Προτείνω συζητήσεις ομοειδών αντικειμένων .
      όπως αυτή εδώ η ανάρτηση που αφορά επιχειρήσεις κρατικής εμπλοκής ,ας πούμε .
      Οι δρομείς να πάνε με sato ΦΡΛΚ ,πλαστικά άλλο,ιχθυοκαλλιέργειες άλλο.
      Αυτό όχι για να γίνει ανάλυση από κ. Τάκη (πολύ φασαρία )αλλά για να γίνεται κουβέντα μεταξύ μας.
      Προσωπικά βλέπω σε ανοδική τάση τις εταιρίες μετάλλων

      Διαγραφή
    4. ΔΕΗ μιλαμε για ΚΟΛΛΟΣΟΣ της χωρας. Μονη της στις συζητησεις. Οταν θα ανεβαινει θα γελαει ο καθε χασουρης και ο καθε πικραμμενος !!!

      Διαγραφή
  6. Προς κύριο Βασίλη (μόλις τώρα σας διαβάζω) που κρυφοκοιτάζει 2 μικρά.
    Εγκρίνει ο Τάκαρος ... αρκεί να τα περιμένετε να σας τα χώνουν χαμηλότερα ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ. Αφού οι έχοντες αργά ή γρήγορα θα κουραστούν και θα θέλουν να ακολουθήσουν εκεί που μπαίνουν τα ξενάκια .... εμείς δεν θα τους χαλάσουμε χατίρι να τους αλαφρώσουμε.

    Ειδικά το ένα το χαρτάκι φέτος θα κάνει ρεκόρ πωλήσεων, που θα προσεγγίσουν τα 10 εκατ. ευρώ. Το 1/4 είναι εξαγωγές και επιστροφή σε κερδοφόρες χρήσεις. Είναι ζήτημα χρόνου να πετύχει και ρεκόρ στην κερδοφορία ... καθώς θα βελτιώνει τα περιθώρια μικτού κέρδους. Αφήστε που ο ιδιοκτήτης θέλει να αποδείξει στην οικογένεια, που πρόσφατα φαλίρισε το εργοστάσιο της, ότι είναι καλός μανατζερ και αν αυτός ήταν στα ηνία της χρεοκοπημένης (που απο το 2002) είχε αποσυρθεί γιατί διαφωνούσε) δεν θα χρεοκοπούσε.
    Άντε καλά κρασιά και καλές ευχές κύριε Βασίλη για την ονομαστική σας εορτή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Τάκη, ευχαριστώ για τις ευχές σας και ανταποδίδω θερμά. Το τρίτο μας την έκανε με μεγάλα πηδηματάκια λόγω ανακοίνωσης μερίσματος και επιστροφής, πριν προλάβω να μαζέψω (ΕΛΤΡΚ)....Τα άλλα δύο, ναι με υπομονή καθώς βλέπω στην κάθετη διαχρονική μου ανάλυση τάσεις βελτίωσης!!

      Διαγραφή
  7. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά, προπάντων με υγεία και κάθε επιτυχία το 2018!

    https://www.lme.com/en-GB/Metals/Non-ferrous/Aluminium#tabIndex=0
    https://www.lme.com/Metals/Non-ferrous/Copper#tabIndex=0
    https://www.lme.com/Metals/Ferrous/Steel-Scrap#tabIndex=0

    κ. Τάκη φαντάζομαι θα έχουν πιάσει οι κεραίες σας το ράλι στα μέταλλα σιδηρούχα και μη.

    Για μένα ένα χαρτοφυλάκιο για το 2018 πρέπει οπωσδήποτε να έχει μεταξύ άλλων και θέσεις σε ΧΑΛΚΟΡ, ΜΥΤΙΛ, ΒΙΟ, ΚΟΡΔΕ.

    Σας παραθέτω και 9m2017 results απο ArcelorMittal χαλυβουργική μεγαθήριο.

    https://globenewswire.com/news-release/2017/11/10/1184418/0/en/ArcelorMittal-reports-third-quarter-2017-results.html

    Δεν νομίζω ότι ο Στασινόπουλος θα μείνει πίσω.

    Δεν σας συγκινούν τα μέταλλα?

    Με εκτίμηση,
    thecoffeeroomboy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ώστε είστε Κορδελάκιας??

      Στασινόπουλους έτσι που τα έχουν κάνει δεν εμπιστεύομαι. Για ΜΥΤΙΛ έχω γράψει ... θα δει μεγάλα νούμερα στο μέλλον.

      Διαγραφή
    2. Ναι κ. Τάκη έχω θέσεις και σε ΚΟΡΔΕ όπως και ΕΛΣΤΡ. Οι χαλυβουργικές μετά απο χρόνια δείχνουν να επιστρέφουν στην κανονικότητα.

      Όσων αφορά τους Στασινόπουλους ελάτε τωρα κ. Τάκη.. Αν ήταν έτσι δεν θα έπρεπε να αγοράζουμε το 80% των ελληνικών εταιριών στο ΧΑ. Αφήστε που και ο Βαγγέλας κατά καιρούς έχει κάνει τα δικά του άσχετα που μας αρέσει. Ο Στασινό πάντως την συγχώνευση ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ την έκανε σαφώς υπέρ των μετόχων της ΧΑΛΚΟΡ και να φανταστείτε το επόμενο πρωί αφ'ότου είχε ανακοινωθεί η συγχώνευση και οι οροι της υπήρχαν άτομα που πουλούσαν στο 0.9. Πάντως όπως σας αιτιολόγησα πιο πάνω τα μέταλλα δείχνουν ναναι σε bull market για αυτό μου αρέσουν πολύ για φέτος ΜΥΤΙΛ κ ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ.

      Τέλος να σας ρωτήσω την ΚΡΗΤΩΝ πως την βλέπετε που παίζει με 6m2017 P/E στο 6 και 2η ερώτηση πως γίνεται στο 6μηνο 2017 η εταιρία να αύξησε της πωλήσεις της με μείωση του Κόστους Πωληθέντων όταν οι παγκόσμιες τιμές του σιταριού έπεσαν μεν αλλά όχι τόσο ώστε να δικαιολογούν τόση στασιμότητα στο κόστος. Μπορεί να έριξαν την ποιότητα του προιόντος? Αξίζει κάποιος να έιναι μέσα σε τέτοιες μετοχές που υπάρχει παγερή αδιαφορία από τους μετόχους?

      Με εκτίμηση,
      thecoffeeroomboy

      Διαγραφή
    3. Πρέπει να ψάχνετε τι τιμολογούν στο κονδύλι Κόστος πωληθέντων.
      Δείτε όλα τα έξοδα της ΚΡΗΤΩΝ

      https://prnt.sc/hw5f5v

      Αγορές και διαφορά αποθεμάτων 1.204 απο 1.242 άρα είναι ΟΚ.

      Σε ότι αφορά τους Στασινόπουλους ... μου έχουν μπερδέψει τις εταιρείες και για εμένα είναι καινούργιες πλέον ... άρα δεν μπορώ να τις τιμολογήσω. Οπότε στην τύχη δεν παίζω.

      Διαγραφή
    4. Σε ότι αφορά το τελευταίο σας ερώτημα .... αν βρίσκετε μετοχή που έχει P?E 2, 3 ή 4 και είστε βέβαιος ότι τα έχει τα καθαρά κέρδη και είναι σταθερά και όχι πυροτέχνημα να την αγοράζετε (αρκεί να μην χρειαστείτε ποτέ τα λεφτά που της βάζετε) τότε να την αγοράζετε και ας μην υπάρχει άλλος άνθρωπος στον πλανήτη.

      Θα έρθει η ώρα που θα την ταρατσώσετε χοντρά.

      Διαγραφή
    5. Η ΚΡΗΤΩΝ έβγαλε πριν κάμποσο καιρό ανακοίνωση πως αγόρασε κάποια ακίνητα (μεζονέτες νομίζω), από μια τρίτη εταιρεία ιδιοκτησίας βασικού μετόχου.
      Προσωπικά μου φάνηκε καραμπινάτη σύγκρουση συμφερόντων. Τώρα θα μου πείτε οκ, Ελλάδα (και Κρήτη ειδικά).

      Πήρα τηλέφωνο στην εταιρεία να τους ρωτήσω, και απλά δε φαίνεται να έχουν τμήμα εξυπηρέτησης μετόχων. Ίσως επειδή είναι εισηγμένη στην εναλλακτική αγορά; Δε ξέρω. Μου είπαν να με συνδέσουν με τη χρηματιστηριακή του βασικού μετόχου, η οποία είναι υπεύθυνη για τις ανακοινώσεις της ΚΡΗΤΩΝ και άκρη δεν έβγαλα. Λες και μιλούσα κινέζικα. Μου μίλησαν και με ύφος μάλιστα.

      Εν ολίγοις, καλά κρασιά. Οι αριθμοί καλοί φαίνονται πάντως.

      Πληροφοριακά, νομίζω πως ο βασικός μέτοχος είναι προϊόν του πασοκοσυστήματος, ως το κόκκαλο.

      Διαγραφή
    6. Σας ευχαριστώ πολύ κ. Τάκη και κ. Μιχάλη.

      Όσον αφορά το κόστος πωληθέντων και εγώ το ίδιο βλέπω στην ΚΡΗΤΩΝ απλώς μου έκανε εντύπωση αυτό που σας ρώτησα. Τώρα αν τα κερδη είναι σταθερά δεν ξέρω πάντως ΔΕΝ είναι μουσαντένια αφου προήλθαν από αύξηση πωλήσεων. Μέσα στο 2018 θα ξέρουμε αν είναι και σταθερά.

      Τώρα όσον αφορά την αγορά ακινήτων νομίζω κ. Μιχάλη αναφέρεστε σε αυτό
      http://www.capital.gr/epixeiriseis/3221259/kriton-artos-tin-agora-duo-grafeion-enekrine-i-gs
      όχι πως εμένα μου άρεσε και έχετε δίκιο σε όσα αναφέρετε απλά δεν άλλαξε κάτι σημαντικά στην χρηματοοικονομική θέση της εταιρίας οπότε επέλεξα σε αυτό το σημείο να το προσπεράσω και να επιμείνω μέχρι να δω αν η αύξηση των πωλήσεων είναι παροδική ή αν η εταιρία μπαίνει σε ανοδικό κύκλο.

      thecoffeeroomboy

      Διαγραφή
    7. Επιπλέον αφού συμφωνώ απόλυτα στην συμβουλή σας σχετικά με αγορά και διακράτηση υπερφθηνων σταθερα κερδοφόρων εταιρειών ακόμα και όταν "δεν ασχολείται άνθρωπος στον πλανήτη" και αφού το blog είναι στα πολύ πάνω του και οι τακαρόπληκτοι γράφουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα θα ήθελα να αναφερθώ και εγώ σε μια πολύ σπάνια περίπτωση ΘΩΡΗΚΤΟΥ που διαπραγρατεύεται με p/E 6μ2017 2.5 (μη σταθερό όμως μπορεί και περισσότερο μπορεί και λιγότερο) και χωρίς όμως να υπάρχουν πολλοί άλλοι άνθρωποι στον πλανήτη να ασχολούνται :-)

      Για εμένα είναι η πιο ΦΘΗΝΗ ελληνική εταιρεία που διαπραγματεύεται σε ελληνική ή ξένη αγορά.

      Να σας δώσω και ένα 2 hints:

      1) είναι στον ίδιο κλάδο με το θωρηκτό που συζητούσατε στο marketzone το 2012 με τον κ. Τζο και που απο τότε είναι σχεδόν 9 φορές πάνω και που σύμφωνα με γραφόμενα σας, σας το είχε υποδείξει ο κ. frapezitis.

      2) διαπραγματεύεται στο ΧΑΚ

      Ενδιαφέρεστε να γράψω κάποια πράγματα παραπάνω ή προτιμάτε να το ψάξετε μόνος σας?

      thecoffeeroomboy

      Διαγραφή
    8. Ευκολάκι κύριε thecoffeeroomboy ... αφήστε να την μελετήσω.
      Βέβαια στο 6μηνο έκανε πολλά κέρδη απο χρηματαγορές.

      Διαγραφή
    9. Μια ερώτηση μόνο ... αν φυσικά τη ξέρετε την απάντηση.
      Για ποιο λόγο προτίμησε να μπει το 2012 στο ΧΑΚ και όχι στη δική μας την αγορά, ως Ελληνική εταιρεία που είναι. Η μετοχή θα είχε καλύτερης αντιμετώπισης στο ΧΑΑ.

      Διαγραφή
    10. κ. Τάκη είστε άπαιχτος!

      Για αυτό σας έγραψα μη σταθερά κέρδη αν και με την πορεία των χρηματαγορών αυτό προς το παρόν δεν είναι πρόβλημα.

      Όσον αφορά την ερώτηση σας δυστηχώς δεν γνωρίζω την απάντηση... Το έχω αναρωτηθεί και εγώ αυτό και έχω σκεφτεί να πηγαινα ακόμα και στην γενική συνέλευση να τους το ρωτούσα. Μπορώ να μαντέψω μόνο ότι το 2011-12 που πήραν την απόφαση να την εισάγουν η δικιά μας άγορά ήταν στα χειρότερα της.

      thecofeeroomboy

      Διαγραφή
  8. Και για να πω μια ακόμη κουβέντα για ΑΔΜΗΕ. Το ποιες είναι οι επιδόσεις της εταιρείας είναι άγνωστο. Πρόκειται για καινούργια εταιρεία .... πιθανολογείται ότι μπορεί να βγάζει κέρδη EBITDA 155 εκατ. ευρώ και τελικώς να μένουν 50 με 60 εκατ. ευρώ κέρδη προ φόρων και μετά φόρων 35 με 40 .... αυτά δείχνουν τα μέχρι τώρα νούμερα.
    Βάσει σύμβασης αποκρατικοποποίησης τα μισά καθαρά κέρδη θα μοιράζονται ως μέρισμα.
    Άρα σίγουρα 17 εκατ. θα μοιράζονται ως μέρισμα δηλαδή 0,036 άντε 0,04 ευρώ ανά μετοχή. Με την τιμή της μετοχής στα 2 ευρώ μιλάμε για μερισματική απόδοση 2%.
    Για να μοιράσει μέρισμα 35 εκατ. ευρώ θα πρέπει να βγάλει τουλάχιστον 70 εκατ. κέρδη καθαρά ... που προσωπικά στην παρούσα φάση αδυνατώ να τα δώ, εξαιτίας των πολύ μεγάλων αποσβέσεων.
    35 εκατ. ευρώ σημαίνει μέρισμα 0,07 δηλαδή μερισματική απόδοση 3,8% (με την τιμή της μετοχής στα 2 ευρώ) ... επαναλαμβάνω εγώ αδυνατώ να τα δω αυτά τα κέρδη στο κοντινό μέλλον.

    Μετοχή ομόλογο ... ΟΚ ... Μετοχή διόδια πάλι ΟΚ .... σύμφωνοι θα πρέπει να διαπραγματεύεται στην καθαρή της θέση δηλαδή 2,15 ευρώ ανά μετοχή ... αλλά μέχρι εκεί.

    Όταν η αγορά αντιληφθεί ότι δεν πρέπει τα πρώτα χρόνια να περιμένει πολλά απο τον ΑΔΜΗΕ τότε είναι πιθανόν να την σπρώξει προς τα κάτω ... στο 0,5 της BV. Τότε ΝΑΙ θα είναι ευκαιρία. Τώρα ευκαιρία δεν βλέπω.

    Είμαι πρώτος που τα γράφω αυτά και κινδυνεύω να πέσω όξω, διότι μιλάμε για νέα εταιρία .... όμως αυτά βλέπω και αυτά γράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!
      Δεν λέω ότι θα πέσει η μετοχή ... μακρυά απο εμένα αυτά.
      Εγώ λέω σε ποιο νούμερο θα δω εγώ την ευκαιρία.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη,

      Πληροφοριακά (από εδώ : http://www.capital.gr/epixeiriseis/3240175/admie-sta-32-2-ekat-euro-ta-kathara-kerdi-a-examinou ) : Με βάση την ανοδική πορεία στη Ρυθµιζόµενη Περιουσιακή Βάση, η ΑΔΜΗΕ ΑΕ (ΟΧΙ Η ΕΙΣΗΓΜΕΝΗ) αναµένει τα κέρδη µετά από φόρους να ανέλθουν το 2021 σε περίπου €100 εκατ.

      Το 2021 είναι μακριά(ανάλογα τον ορίζοντα του καθενός βέβαια) και οι εκτιμήσεις μπορεί να είναι υπεραισιόδοξες, αλλά, η εταιρεία(όχι η μετοχή) μόνο καλύτερα μπορεί να πάει κατά τη γνώμη μου μετά το αναπόφευκτο συγύρισμα. Εδώ θυμάμαι διάβαζα αποτελέσματα και είχε δάνειο με 7%!

      Από κει και πέρα, ναι, αν πέσει στο 0,5 BV θα είναι σίγουρα περισσότερο ελκυστική. Μπορεί όμως και να μη πάει εκεί.

      Και ένα τελευταίο σχόλιο για τον αδμηέ. Κατά τη γνώμη μου εταιρείες μονοπώλια, με ρυθμισμένα έσοδα και κατά συνέπεια αρκετά προβλέψιμες χρηματοροές είναι λογικό να έχουν ένα premium στην αποτίμηση, ακόμα και στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Μιχάλης Π όσες φορές έχω δει διοικήσεις να κ΄νουν εκτιμήσεις μετά απο 5 χρόνια, τότε ποτέ δεν έχουν επιβεβαιωθεί ... μάλιστα πέφτουν οξω παταγωδώς.

      Αν τώρα ο ΑΔΜΗΕ βγάλει 100 εκατ. καθαρά ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ (και όχι λογιστικά) κέρδη τότε θα μπορεί να δικαιολογήσει μια κεφαλαιοποίηση 2 δις ευρώ. Άρα η μετοχή να διπλώσει απο τα σημερινά επίπεδα. ΟΚ .... ωραία πράγματα, αλλά εμένα δεν μου κάνουν. Όταν επενδύω στις χρηματαγορές θέλω μεγαλύτερο ρίσκο και συνεπώς μεγαλύτερες αποδόσεις.

      Διαγραφή
    4. Δεν έχετε άδικο σε αυτά που λέτε. Είστε high risk/high reward όπως λέτε, αλλά η συγκεκριμένη μετοχή νομίζω δε προσφέρεται γι αυτό, εκτός βέβαια και αν πάει στο 0,5 BV.

      Εγώ την αντιμετωπίζω όπως την ΕΥΑΠΣ σε κάποιο βαθμό.

      Διαγραφή
    5. Ναι αλλα την ΕΥΑΠΣ την ξερουμε. Ομολογο και θωρηκτο .... τουτη η λεγαμενη πρεπει να μας συστηθει πρωτα.

      Διαγραφή
    6. Δίκιο έχετε κυρ Τάκη. Ευχαριστώ για τη γνώση σας :)

      Διαγραφή
    7. Βρεεεεεε εχει γουστο να δω το 0.5 της BV εντος του 2018!!!!
      Λιγο θελει για να πουλανε απαντες

      Διαγραφή
    8. Καλημέρα κ. Τάκη!! Είχα ξεχάσει ότι είχαμε και αυτό το thread για κουβέντα περι αδμηε. Τεσπα έγραψα και εγώ κάποιες σκέψεις για τα αποτελέσματα του 2017. Οπότε σας ακολουθώ στη σκέψη ότι φέτος θα είναι η χρονιά ευκαιρία.

      Στο μέλλον και με αποσβέσεις μέσα και με μεγαλύτερα έξοδα λόγω μεγαλύτερου δανεισμού για να υλοποιήσει το επενδυτικό του έργο 2018-2021 μπορεί να διατηρήσει σταθερά τα μερίσματα και ίσως να τα αυξήσει κιόλας τη τελευταία χρονιά. Ευκαιρία όχι ακόμα, αλλά στο 50%Bv ή P/E x 8-10 του 2018 σίγουρα ναι!

      Διαγραφή
    9. Κύριε Τάκη καλημέρα. Μπορείτε παρακαλώ να εξηγήσετε το σκεπτικό σας; Ευχαριστώ.

      Κύριε Lorac καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για τις σκέψεις σας. Επιτρέψτε μου να τις αντιγράψω για να βρίσκονται και εδώ :

      Lorac28 Μαρτίου 2018 - 10:08 π.μ.
      Ο ΑΔΜΗΕ στη χρήση Φεβρουάριος-Δεκέμβριος 2017 παρουσίασε καθαρά κέρδη 61,7εκατ. Το έσοδο ενοικίου Συστήματος Μεταφοράς ήταν 236 εκατ. (από 225,5 εκατ. το 2016) και τα συνολικά έσοδα 256,5 (έναντι 249 εκατ. ευρώ το 2016), λόγω της αύξηση των τελών χρήσης δικτύου κατά 10 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 172 εκατ. ευρώ(+13,1%). Το περιθώριο EBITDA διαμορφώθηκε στο 67%.

      Οι επενδυτικές δαπάνες ανήλθαν στα 70,1 εκατ. ευρώ, ενώ ολοκληρώθηκε η Α’ φάση της Διασύνδεσης των Κυκλάδων, έργο προϋπολογισμού 247 εκατ. ευρώ.

      Η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 23 εκατ. ευρώ για τη χρήση του 2017 (1η Φεβρουαρίου 2017 - 31 Δεκεμβρίου 2017). Η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών ΑΕ κατέχει το 51% των μετοχών της ΑΔΜΗΕ ΑΕ και η συμμετοχή της λογίζεται με τη μέθοδο της καθαρής θέσης.

      Το 2018 και μετά την έγκριση της διάθεσης των κερδών της χρήσης 2017 από την Τακτική Γενική Συνέλευση της συγγενούς ΑΔΜΗΕ Α.Ε., η Διοίκηση προτίθεται να προτείνει προς την Γενική Συνέλευση των μετόχων, τη διανομή του μέγιστου επιτρεπομένου ποσοστού, ήτοι το 50% του μερίσματος που θα λάβει από την ΑΔΜΗΕ Α.Ε., ως προμέρισμα. Από αυτό το ποσό εκτιμώ θα αφαιρεθεί το προμέρισμα που δόθηκε στους μετόχους ΑΔΜΗΕ ΑΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο ως μέρισμα χρήσης Α’ τριμήνου 2017.

      Το ποσό του προμερίσματος διανεμήθηκε σε όλους τους μετόχους της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. και αντιστοιχούσε στα κέρδη του πρώτου τριμήνου του 2017, ανήλθε στα 7,3 εκατ. ευρώ περίπου. Το προμέρισμα εισπράχθηκε εντός του Σεπτεμβρίου. Επομένως το εκτιμώμενο μέρισμα στους μετόχους Αδμηε Συμμετοχών μετά την αφαίρεση του προμερίσματος εκτιμώ θα είναι στα 0,0496 μεικτό. Με απόδοση σε σημερινές τιμές 2,7%.

      Η ΡΑΕ με απόφαση της προσδιόρισε το μεσοσταθμικό κόστος κεφαλαίου τόσο για τον ΑΔΜΗΕ, όσο και για τον ΔΕΔΔΗΕ στο 7%. Σύμφωνα με την απόφαση της ΡΑΕ για το 2018 το ρυθμιζόμενο έσοδο του ΑΔΜΗΕ θα διαμορφωθεί στα 233,959 εκ. ευρώ.
      Για τα επόμενα έτη της ρυθμιστικής περιόδου, η ΡΑΕ αποφάσισε για τον ΑΔΜΗΕ WACC 6,9% το 2019 (,252,427 εκατ. ) 6,5% το 2020 (281,018 εκατ.) και 6,3% το 2021 (285,89 εκατ.)

      Επομένως η μείωση του ρυθμιζόμενου κέρδους από τη ΡΑΕ για τη χρήση του 2018

      α) Δίνει πλεονέκτημα κυρίως Υψηλή κ Μέση τάση με μείωση 10-20% των χρεώσεων αυτών στα τιμολόγια της. Το 10% είναι από την ελάττωση του ποσού 2017->2018 και το άλλο 10% από τη μη εφαρμογή από τη ΡΑΕ της πρότασης Αδμηε για αύξηση το 2018 των τελών στο 8,8% WACC.

      β) Στη δεύτερη κατ' ουσία χρονιά ύπαρξης της ΑΔΜΗΕ ΑΕ θα έχουμε μάλλον τις χειρότερες επιδόσεις της επόμενης 4ετίας και συγκριτικά της 7ετίας (με έναρξη το 2014 βάσει ρυθμιζόμενων χρεώσεων), επομένως και λόγω της ανυπαρξίας ιστορικών δεδομένων, αναμένω μια πίεση των τιμών και τη δημιουργία "ευκαιρίας". Ενδεικτικά και τιμές 1,30 ( περίπου p/e 10 για το 2018)

      Διαγραφή
    10. Πολύ καλό, "συμπυκνωμένο" σχόλιο από διαβασμένο χρήστη.

      Παλιός καλός φίλος του μπλογκ και σπουδαίος παίχτης (Ζιζάνιο) μας θύμισε σήμερα ένα περιστατικό απ΄την ζωή του Buffet. Σε μια συνέντευξη τον ρώτησαν το εξής: "Eαν μπορούσατε να κάνετε μια μόνο ερώτηση στο Θεό θα ήταν το "πότε θα πεθάνετε" όπως θα ρωτούσαν οι περισσότεροι άνθρωποι?". Αυτός είπε όχι, μικρή αξία έχει να ξέρει το "πότε", αντίθετα θα ρωτούσε το "που" θα πεθάνει ώστε να μην πάει ποτέ εκεί!!!

      Μας πέθανες με την τιμή στόχο 1,30 φίλε κ. Lorac. Φαντάζομαι πως κι εσύ την σκέφτεσαι μαλλον σε ακραία πολιτικοοικονομική κατάσταση στη χώρα. Προσωπικά θεωρώ πως μια τέτοια εταιρεία-υποδομών-δικαιολογεί τουλάχιστον Ρ/Ε = 13 (για να μην πω 15) και σκοπεύω στο 1,60 (αν πάει) να διπλασιάσω τη θέση μου δίχως δεύτερη σκέψη. Μέχρι τότε θα παρηγοριέμαι με το μέρισμα (σχετικά μικρό μεν αλλά πολύ μεγαλύτερο απ΄την προθεσμιακή όπως λέγαμε τις προάλλες).

      Διαγραφή
    11. Συμφωνούμε, όπως σχεδόν πάντα κ.Hippy. Ναι είναι ακραίο, αλλά λόγω απουσίας ιστορικού υπόβαθρου άρα και επενδυτικής μνήμης όχι απίθανο.

      Σήμερα για παράδειγμα οι παίκτε στον αδμηε στήνονται για αγορές στο 1,77. Το οποίο είναι καθαρά ΤΕΧΝΙΚΟ νούμερο. Οπότε -τεχνικά- πάντα μπορεί κάποιο κακό παιδάκι να τους πάρει τα στοπ και να πιέσει τη μετοχή και χαμηλότερα.

      Είμαι θετικός για τα δίκτυα. Το μέρισμα θα είναι σταθερό όπως φαίνεται απο τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις. Υπάρχουν οι ευρωπαίοι διαχειριστές να δούμε πώς κινήθηκαν στο παρελθόν.

      Η Ραε σε ένα απο τα πολλά λάθη προσθέτει και τον αδμηε. Πολύ σύντομα θα αναθεωρηθούν πολλά απο τα "σχέδια" και "προβλέψεις" που έχει κάνει. Εδώ θα ήμαστε να το ξανασυζητήσουμε.

      Για το πιθανό χαμηλό υπολογίζω p/e 10 για το 2018. Αν δούμε πάντως τέτοια νούμερα. Μετά απο καιρό βέβαια όχι αύριο. Θα έχουμε παγουράκι#2 σίγουρα. Το οποίο θυμίζω -όχι σε εσάς- ότι το αναφέραμε έντονα στα απόλυτα χαμηλά του.

      Διαγραφή
    12. Αυτή η ρήση, νομίζω, κύριε Hippy είναι σημείο αναφοράς του Charlie Munger και όχι Buffet (αν και προφανώς η σχέση μεταξύ τους επιτρέπει τέτοιου είδους "δανεισμούς").
      Γρηγόρης

      Διαγραφή
    13. Ευχαριστώ και τους δυό...δικαιώνεται την άποψη ότι στο μπλογκ συμμετέχουν υψηλού επιπέδου χρήστες

      Διαγραφή
    14. Κύριε Μιχάλη βρίσκεται σε τάση και μάλιστα πτωτική τάση δίχως να υπάρχουν κέρδη ... άρα όσοι πουλούν πουλούν πλέον με ζημιά. Όταν σπάνε οι στηρίξεις, σκάνε οι ματζιναρισμένοι και αρχίζουν να εφαρμόζονται τα stop loss τότε όλα είναι εύκολα.
      Αν συνεχίσει ο δείκτης μας να μην ανεβαίνει θεωρώ πολύυυυυ πιθανόν να τα δώ τα νούμερα που θέλω.

      Διαγραφή
    15. Ήδη κύριε Μιχάλη πιάνω τις απογοητεύσεις των μικρομετόχων ... άλλα περίμεναν να διαβάσουν σήμερα. Δεν πειράζει ... ας διάβαζαν Τάκαρο περί ΑΔΜΗΕ.

      Διαγραφή
    16. https://mayooshin.com/inversion-charlie-munger-billionaire-thinking/

      Charlie Munger highlights this point:

      “It is remarkable how much long-term advantage people like us have gotten by trying to be consistently not stupid, instead of trying to be very intelligent.”

      “Invert, always invert: Turn a situation or problem upside down. Look at it backward. What happens if all our plans go wrong? Where don’t we want to go, and how do you get there? Instead of looking for success, make a list of how to fail instead–through sloth, envy, resentment, self-pity, entitlement, all the mental habits of self-defeat. Avoid these qualities and you will succeed.
      Tell me where I’m going to die so I don’t go there.”

      Γρηγόρης

      Διαγραφή
    17. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση κύριε Τάκη

      Διαγραφή
    18. Σε οτι εγραψα παραπσνω να λαβετε υποψην και οτι συντομως η αγορα θα αντιληφθει οτι για να εχει 5% μερισματικη αποδοση θα πρεπει να αγορασει στα 1 με 1.1 ευρω ....

      Διαγραφή
    19. Τόκος ταμιευτηρίου 0,01% ετησίως. Τόκος προθεσμιακής 0,2-0,4%. Προσωπικά βολεύομαι και με 3% μέρισμα. Το θέμα είναι η εταιρεία που διαλέγεις να επενδύσεις να μην κινδυνεύει να πτωχεύσει. Εάν αυτό συμβαίνει κάποτε θα ανέβει μαζί με την υπόλοιπη αγορά και θα δεις και κέρδη κεφαλαίου. Μέχρι τότε κάλιο 5 σταθερά και ήρεμα παρά 10 με άγχος και την ψυχή στο στόμα. Γνώμη μου φυσικά.

      Διαγραφή
  9. Τον ΑΔΜΗΕ θεωρώ ότι τον ξέρουμε αρκετά καλά παρόλο που είναι νέα εταιρία στο ΧΑΑ. Πολλές συζητήσεις εδώ μέσα, οπότε θα τα θεωρήσω όλα γνωστά.

    Αυτές τις μέρες περιμένουμε τη νέα τιμολόγηση των υπηρεσιών του. Αυτό το νέο θα προσφέρει πολύτιμα στοιχεία για τον υπολογισμό των ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΩΝ κερδών του. Δηλαδή πάνω κάτω θα μπορούμε να υπολογίσουμε πόσο μέρισμα θα κόβει η εισηγμένη υβριδική μορφή του ανά έτος.

    Η καλή άνοδος αυτών των ημερών ίσως προεξοφλεί θετικά νέα σε αυτό ακριβώς το μέτωπο.

    Διάβασα πρόσφατα το προσχέδιο που είναι για διαβούλευση. Από το τωρινό δανεισμό και σε σχέση με τα κεφάλαια που διαθέτει έτσι όπως είναι μοιρασμένα τα έξοδα καλύπτει άνετα την πρώτη 3ετία.

    Για το σύνολο των περίπου 1,8δις επενδύσεων θα χρειαστεί βοήθεια από τους κινέζους μετόχους του. Οι οποίοι θεωρώ ότι το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν τις διαδικασίες για εισαγωγή του μεριδίου τους στο ΧΑΑ.

    Άρα συνοψίζω.
    1ο αναμένουμε Νέες ρυθμιζόμενες χρεώσεις,
    2ο περιμένουμε παίγνιο από κινέζους το καλοκαιράκι.
    3ο αναμένουμε μέρισμα μέσα στη χρονιά
    4ο παρακολουθούμε τη διασύνδεση τιμών ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ (σχεδόν κλέβω εκκλησία εδώ)
    5ο Γράφουμε κάπου τα νούμερα του πχ αποτίμηση -λογιστική τιμή -ονομαστική κτλ και υποθέτουμε ότι θα παίξει range για αρκετό διάστημα για να μαζευτεί χαμηλότερα αργότερα.

    6ο και σημαντικότερο. Διαβάζουμε τα πλάνα του για να κατανοήσουμε ότι οι μελλοντικές προβλέψεις που κάνει είναι πάααααααρα πολύ συντηρητικές!! Γιατί και όπως θα το δείτε στην πράξη η αύξηση στη κατανάλωση ηλεκτρικού μετά την εφαρμογή των Ευρωπαικών/ Βαλκανικών διασυνδέσεων δεν υπάρχει περίπτωση να είναι τόσο χαμηλά. Ως ποσοστό ομιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετικό σχόλιο και ευχαριστώ που μοιράζεστε τη συλλογιστική σας μαζί μας.

      Διαγραφή
  10. Τακαρε εγώ έρχομαι για ευχές, για υγεία,μακροημέρευση, δουλειά και αισιοδοξία.Να είσαι πάντα καλά φίλε και να ενημερώνεις το λαό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η τρσπεζα Κυπρου BOCH ο κωδικος εχει παψει να ειναι penny stock εχει εξυγιανθει πληρως ενω οι Κυπριακες καταθεσεις ειναι σε απολυτα υψηλα ... η κριση εμπιστοσυνης δεν υφισταται πλεον. Οι επιθετικες απομειωσεις του 17 ισως συνεχιστουν και το 18. Αυτο δειχνει τη δυναμικη της τραπεζας. Κατω απο τα 2 ευρω αποκτα ενδιαφερον ... στη ζωνη 1.5 με 1.8 οι Τακαροι μπαινουν ... με ελαχιστη τιμη στοχο τα 10 - 15 ευρω.

    Αλλα θα τα ξαναπουμε στο Β εξαμηνο του 2018

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τάκη σόρρυ αν φαίνομαι αφελής με αυτή την ερώτηση αλλά πώς μπορεί κάποιος να επενδύσει στο ΧΑΚ όσο υπάρχουν τα capital control?
      ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ

      Διαγραφή
    2. Κεφαλαιοποίηση 1,1 δις... BV/μετοχή 5,7 ευρώ => Ρ/ΒV = 0,40...επιστροφή έστω και οριακά στην κερδοφορία (Ρ/Ε = 139)...δινει τόκο 1,50% σε ετήσια προθεσμιακή άρα

      ....δύσκολο να διαφωνήσει κάποιος με τον γκουρού που την εντόπισε.

      Διαγραφή
    3. Κάποιοι κύριε ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ είχαν χρήματα σε ξένη πλατφόρμα ή σε ξένο ομόλογο ή λογαριασμό σε ξένη τράπεζα και στέλνουν αυτά που δικαιούνται (1000 ευρώ/τράπεζα) πριν τα cc. Μάλλον σε αυτούς αναφέρετε ο κύριος Τάκης.

      Ωστόσο τα cc δεν θα διαρκέσουν για πάντα. Δίπλα στην "γνώμη" ανοίξαμε συζήτηση για το θέμα. Η αναβάθμιση της χώρας απ΄τους "οίκους", το χρήμα που εισρέει προς τα ομόλογα τμηματικά θ΄αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου προς τις τράπεζες και δειλά κάποιες καταθέσεις θα επιστρέψουν απ΄το στρώμα στο γκισέ. Αυτό τουλάχιστον πιθανολογεί ο (σταθερά) αισιόδοξος Χίππης αλλά σήμερα το υποστηρίζουν και οι διοικήσεις των συστημικών. Εάν επαληθευτούν θ΄ανοίξει ο δρόμος για σταδιακή άρση των μέτρων.

      http://www.capital.gr/oikonomia/3267937/epistrofi-katatheseon-5-6-dis-euro-anamenoun-to-2018-oi-trapezes

      Διαγραφή
    4. Δεν ξέρω τι μετράτε κύριε hippy ως κερδοφορία ... για φέτος έχει τρελές ζημιές λόγω αυξημένων και επιθετικών προβλέψεων. Ίσως το επαναλάβει και το 2018 για να καθαρίσει πλήρως.

      Για τον Τάκαρο κερδοφορία είναι Καθαρά έσοδα απο τόκους + καθαρά έσοδα απο προμήθειες - Λειτουργικά έξοδα και εκεί παίζουμε με ένα Π/Ε κάτω απο 3 ή πλησίον του 3. Αλλά αυτά για την ώρα δεν τα κοιτάει η αγορά ... κοιτάει ίδια κεφάλαια .... όταν σταματήσουν οι απομειώσεις και επιστρέψουν στα φυσιολογικά επίπεδα των 50 εως 80 εκτ. ευρώ τότε η μετοχή θα αρχίσει την απογείωση ..... τα ξαναλέμε σε 6 μήνες.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Τάκη, τα είπαμε και πιο παλιά οταν σας ρώτησα την γνώμη σας για την BOCH μετα τις προβλέψεις.
      Την BOCH την παρακολουθώ εδώ και καιρό.
      Φέτος έδωσε guidance για κερδοφορία 180εκατομμύρια καθώς οι προβλέψεις θα αρχίσουν να μειώνονται.

      Ο Χούρικαν σε συνέντευξη είπε οτι ξέρεις, πήραμε τις προβλέψεις αλλα εγώ θέλω να εισπράξω και κάτι πίσω απο αυτές.

      Φέτος να περιμένετε μια πρώτη πώληση χαρτοφυλακίου 450 εκατομύρια, ξεφορτωμα ακινήτων 190 εκατομύρια ώς REIT, όλα τα λογιστικά κέρδη απο αυτές τις κινήσεις και πωλήσεις ακινητων θα πάνε σε προβλέψεις, πολλές διαγραφές, και αν πάνε όπως πάει η τάση για πρώτη φορά τα καθαρα δάνεια θα αυξηθούν

      Διαγραφή
    6. Σας ευχαριστούμε κ. Τάκη για την ανάλυση της Κύπρου. Θυμάμαι παλιά τη αναφορά σας όταν είχε ρωτήσει ο φίλος του blog. Μας βοηθάει πολύ ο τρόπος που το προσεγγίζετε και είναι εύστοχη η ματιά «μετά τις προβλέψεις».

      Απλώς να διευκρινίσουμε για όσους φίλους δεν την έχουν προσέξει, ότι διαπραγματεύεται και στο Λονδίνο και στο ΧΑΚ, στην Κύπρο. (Γι’ αυτή τη λίγη που πήρα, έκανα την πράξη από το ΧΑΚ, αλλά μάλλον από LSE είναι καλύτερα. Στην Κύπρο γίνεται από μια ελληνική χρηματιστηριακή με προφορική εντολή. Αντίθετα στο LSE με ηλεκτρονική εντολή μέσω ιντερνέτ από την ξένη χρηματιστηριακή σου – δεν ενοχλείς κανέναν).

      Ναι, αυτό σκεφτόμουν, ότι είναι πολύ πιο «προχωρημένοι» από εμάς οι κύπριοι στη μνημονιακή (μεταμνημονιακή πλέον) εξέλιξή τους. Βέβαια όταν (…) έρθει η ώρα των δικών μας τραπεζών, κακά τα ψέματα θα είναι περισσότερο στο επίκεντρο οι δικές μας, λόγω μεγέθους χώρας, μεγέθους τραπεζών και κεφαλαιοποιήσεων.

      Ασφαλώς και την έχουμε στα υπόψη, ιδιαίτερα αν πάει πιο κάτω.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    7. Μερικές φορές δυστυχώς έχει μεγαλύτερη σημασία το που διαπραγματεύεσαι και ποιος σε ξέρει. Η άλλη, η συνάδερφος, που δεν διαπραγματεύεται στα Λονδίνα και την ξέρουν μόνο οι Κύπριοι και δεν κουρεύτηκε ποτέ και που διαπραγματεύεται στα 0.61 με 0.60 (άντε και 0.59), με ελάχιστα τεμάχια, έχει ελπίδα ποτέ να δει χρηματιστηριακή προκοπή; Γι΄ αυτή θα θέλατε ποτέ να μας κάνετε ανάλυση κ. Τάκη;
      Σύλβιος

      Διαγραφή
    8. Η Ελληνικη τραπεζα παντα ηταν η κσλυτερη .... στο προσεχες διαστημα θα σηκωσω thread σχετικο με BOCH ετσι για μια ορωτη γνωριμια

      Διαγραφή
    9. Κ Τακη μεσω του web banking της ΕΤΕ μπορω να αγορασω μετοχες απο το ΧΑΚ. Την τραπεζα κυπρου ομως δεν την βλεπω στην πλατφορμα , βλεπω ομως την Ελληνικη Τραπεζα. Σαν συμβολο: ΕΛΗΤ HB Hellenic Bank PCL (τωρινη τιμη €0,612)
      Αν βλεπετε στο ΧΑΚ ευκαιριες κ σε αλλες μετοχες ειναι καλοδεχουμενες!!
      Καλημερα σε ολους

      Διαγραφή
    10. Προσοχή στους εγκλωβισμούς εκεί στο ΧΑΚ.

      Διαγραφή
    11. Τράπεζα Κύπρου έχει μεγαλύτερο όγκο στο LSE.
      Δεν νομίζω να βρείτε και μεγάλη διαφορά στην τιμή ασχέτως που αγοράσατε.

      Η ελληνική εχει καλύτερη τιμολόγηση αλλά δεν έχει κάνει μεγάλη πρόοδο με τα ΜΕΔ, επίσης το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου είναι νοικοκυριά το οποίο είναι μεγάλο θέμα.
      Επίσης δεν δίνει μεγάλο αριθμό δανείων και ειναι τρομερά underleveraged.

      Μεγάλες ευκαιρίες στο ΧΑΚ ήταν η Logicom και η Vasiliko Cement, με τρομερές μερισματικές αποδόσεις και μεγάλη αυξηση τιμής απο το 2012.

      Σημερα οι τιμές τους με απωθούν.

      Διαγραφή
  12. Ευχαριστώ για την απάντηση κύριε Hippy, είστε απόλυτα σαφής. Το φαντάστηκα ότι θα ήταν κάπως έτσι. Πάντως επειδή αναφέρατε και τις πλατφόρμες μου θυμήσατε το αμαρτωλό παρελθόν όπου δεν θα ήθελα να ξανακουμπήσω τα χέρια μου εκεί. Μόνο ΑΧΕ και άνευ μόχλευσης.
    ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σενάριο συνωμοσίας ? Φλασιά ? Wishful thinking ? Θα δείξει.

    Μου έκανε (ευχάριστη) εντύπωση την προηγούμενη εβδομάδα η ιδέα στο άρθρο του Dr Money στο Euro2day πως θα μπορούσε να αποπληρώσει η Ελλάδα το εναπομείναν ακριβό δάνειο του ΔΝΤ κάνοντας χρήση των περίπου 28 δις αδιάθετων κεφαλαίων από τα 86 δισ. ευρώ του τρίτου προγράμματος του ESM.

    http://www.euro2day.gr/specials/dr_money/article/1590058/h-exypnh-lysh-gia-thn-apoplhromh-toy-dnt-.html

    Περίπου το ίδιο ξαναδιάβασα σήμερα στην συνέντευξη του καθηγητή κυρίου Πετράκη στο Liberal

    http://www.liberal.gr/arthro/187124/apopsi/sunenteuxeis/panagiotis-petrakis-poia-exodos-theloume-toulachiston-mia-dekaetia-gia-na-epistrepsoume-sto-2009.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter+-+24-01-2018+09%3A38%3A33

    Παρατηρώ επίσης τελευταία αρκετές αναφορές για το άνοιγμα της συζήτησης για το χρέος (κι απ΄τον Κλάους Ρέγκλινγκ χθες ανάμεσα στα άλλα). Και σκέφτομαι...βρε λες?

    Άκουσα με προσοχή τις δηλώσεις του Τσίπρα μετά την συνάντηση-συζήτηση με τον Ζάεφ. Έμοιαζε να πατάει καλά. Η γλώσσα του σώματος θετική. Σκέφτομαι τώρα εγώ:

    Δεν ξέρει άραγε ότι η συμφωνία με τα Σκόπια στο σύνθετο όνομα θα τον ματώσει? Το ξέρει.

    Και γιατί να το κάνει αυτός ο Νο 1 καιροσκόπος?

    Η μόνη εξήγηση που βρίσκω είναι ότι ίσως του έχουν τάξει κάτι σημαντικά μεγαλύτερο, όπως το χρέος ας πούμε.

    Μου φαίνεται κάπως εξωπραγματικό και πρόωρο. Αν όμως καταλήξει σε συμφωνία με τους Σκοπιανούς μπαίνω με τις πάντες στο ΧΑΑ πιθανολογώντας πως κάτι καλύτερο έρχεται. Ακόμα και κάποια δολάρια που έχω σε μια ξένη πλατφόρμα θα τα ψωνίσω GREK.

    Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως...εάν ο Τσίπρας καταλήξει σε συμφωνία με τους Σκοπιανούς...ΜΟΝΟ τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. http://www.capital.gr/oikonomia/3270630/admie-nea-erga-diasundeseon-500-ekat-euro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. http://new-economy.gr/2018/03/18/pou-estiazetai-i-prosoxi-sta-apotelesmata-tis-cenergy/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΥΡΙΕ


    Lorac ΓΙΑ ΑΔΜΗΕ ΕΓΩ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΣΤΟ 0,80 ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΜΟΥ- ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ ΜΗΝ ΠΑΡΗΣ ΣΤΟ 1,60 ΣΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΑΡΑΚΗ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κύριε Λουκά γράψε μας μιά ανάλυση περί οίνων ,και πως βγαίνει το καλό μοσχούδι,εγώ αυτό περιμένω από εσένα που είσαι ειδικός.Για τα χρηματιστήρια άφησε το καλύτερα,απλά διάβαζε κράτα ότι είναι χρήσιμο για σένα και άσε τις αναλύσεις.Οχι τίποτα άλλο αλλά θα σου πάρουν και τα σώβρακα όπως λέει και ο οικοδεσπότης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΥΡΙΕ Manolis ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ- ΓΙΑ ΑΔΜΗΕ ΕΓΩ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΣΤΟ 0,80 --

      Διαγραφή
    2. Ε, εσείς δεν παίζεστε κύριε Λουκά ... υπερβολικός όπως πάντα.

      Διαγραφή
  18. ΑΔΜΗΕ όσο η χρηματαγορά μας δεν ανεβαίνει ....

    https://www.mikrometoxos.gr/den-tha-ithele-kai-poly-gia-na-onomastei-apati-toy-2017/

    οσονούπω έρχονται οι τιμές στόχοι που είχα αυθαιρέτως δώσει. Κρύος ιδρώτας έχει αρχίσει να λούζει τους μικρούς που βρέθηκαν με το έτσι θέλω με το κελεπούρι τον ΑΔΜΗΕ. Αν σπάσουν τα 1,65 - 1,7 έχετε γεια βρυσούλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Επειδή γράφονται διάφορα για δείκτες και τιμές,εγώ θα κάνω πρόβλεψη και θα τοποθετηθώ σε μετοχές με τη σκέψη ότι ο δείκτης δεν θα πέσει από το 750 ή τουλάχιστον μετοχές δεν θα πέσουν πιο κάτω από αυτήν την αναλογία.Για τράπεζες δεν έχω γνώμη.Έχει κανείς σκέψεις πάνω σε αυτό? ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΔΜΗΕ
    Η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών είναι εταιρία συμμετοχών με μοναδικό περιουσιακό στοιχείο το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της ανώνυμης Εταιρίας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ («ΑΔΜΗΕ ΑΕ»).

    Η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών .... ο ΑΔΜΗΕ όχι. Οι στόχοι και η στρατηγική της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών είναι η αποτελεσματική και αποδοτική υλοποίηση του σκοπού του ΑΔΜΗΕ. Αυτός θα αποτελεί το μοναδικό περιουσιακό της στοιχείο και θα ασκεί έλεγχο επί αυτού. Σκοπός του ΑΔΜΗΕ είναι η λειτουργία, συντήρηση και ανάπτυξη του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΜΗΕ) ώστε να διασφαλίζεται ο εφοδιασμός της χώρας με ηλεκτρική ενέργεια με τρόπο ασφαλή, αποδοτικό και αξιόπιστο.

    Η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών έχει 232 εκατ μετοχές .... Θα κάνω την εξής υποθετική παραδοχή, πως ο ΑΔΜΗΕ απορροφάται απο την ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών δίχως ΑΜΚ, δίχως dilution .... τότε τα 232 εκατ μετοχές του ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών θα γίνουν 455 εκατ. μετοχές. Άρα η επόμενη ανάλυση γίνεται με βάση αυτή την αυθαίρετη παραδοχή.

    Η καθαρή θέση του ΑΔΜΗΕ αντιστοιχεί σε 976,6 εκατ ευρώ ήτοι 2,15 ευρώ ανά μετοχή, ενώ ανακοινώθηκαν για τη χρήση 2017 καθαρά κέρδη 61,737 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν σε 0,14 ευρώ ανά μετοχή.

    Το 24% του ΑΔΜΗΕ πουλήθηκε 320 εκατ. στους Κινέζους, δηλαδή 2,8 ευρώ ανά μετοχή. Το υπόλοιπο 25% σε κρατική εταιρεία. Η ΔΕΗ έχασε ένα πολύ καλό asset της, παρ' όλα αυτά εξασφάλισε τη ρευστότητα που ήθελε μιας και ουσιαστικά πήρε 320 από τους Κινέζους και 330 από το Ελληνικό δημόσιο, δίνοντας για κάποιο διάστημα λύση στην ρευστότητα της. Το υπόλοιπο 51% δόθηκε στους μετόχους της ΔΕΗ και διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο.

    Για το 2017, τα EBITDA έφθασαν στα 172 εκατ. ... οι συνολικές αποσβέσεις στα 64,317 εκατ. ευρώ και τα χρηματοοικονομικά έξοδα ανέρχονται στα 24,705 εκατ. ευρώ.

    Ο ΑΔΜΗΕ υποχρεούται να μοιράζει ως μέρισμα το 50% των καθαρών κερδών του ... για τον ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών είναι άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου (όποιος γνωρίζει κάτι διαφορετικό ας με ενημερώσει) ... θέλει μεγάλη προσοχή για όσους έχουν ΑΔΜΗΕ οι λόγοι είναι : δεν ξέρουμε τι θα ισχύσει για τον ΑΔΜΗΕ συμμετοχών που δεν είναι ο ΑΔΜΗΕ και τα φετινά κέρδη μάλλον δύσκολα θα ξεπεραστούν τα επόμενα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τάκη, χρόνια πολλά, καλή ανάσταση και τα συναφή.

      "Η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών από την πλευρά της θα αποδίδει το 95% των εσόδων της (δηλαδή το μέρισμα που θα εισπράττει από την ΑΔΜΗΕ ΑΕ) στους μετόχους." από http://www.capital.gr/epixeiriseis/3260694/apokaluptiria-gia-tous-metoxous-apo-tin-admie-summetoxon

      Διαγραφή
  21. καποιοι ομορφονιοι θελουν να σας φανε την μετοχη του ΑΔΜΗΕ για μια φρατζολα ψωμη και δινουν τιμες 1.30 1.00 και0.80.παλι καλλα που δεν σας ειπαν οτι προκειτε για σαπακι που πρεπει να το ξεφορτωθειτε οσο οσο.στην ταμπακιερα τωρα . το μονο αρνητικο στην εταιρεια ειναι οτι τα κερδοι της τα καθοριζει η ΡΑΕ. αυτη ακριβως ειναι και η μπανανοφλουδα που θα σας πετουν τακτικα στα ποδια για να γλιστρισετε και να ξεπουλησετε οσο οσο. ο ΑΔΜΗΕ ομως ειναι ενα μονοπωλιο παγιων και ετσι θα πρεπει να τον βλεπετε.τι νομιζετε δηλαδη οτι οι κινεζοι αγορασαν για να βγαλουν κερδοι και να πληρωνουν φορους??αυτο που ειδαν ηταν οι ευρωπαικες επιδοτισεις και τα αυξανομενα παγια του μονοπωλιου.αρα αφου η λογιστικη αξια της μετοχης ειναι 2.15 ευρω θεωρω οτι με βαση το σχεδιο αναπτυξης σε τρια χρονια η τιμη θα τριπλασιαστει και στην περιπτωση που μπουν μεσα και οι υπολοιπες μετοχες θα διπλωσει . συνεπως στα σημερινα επιπεδα του 1,87 ευρω ειναι ευκαιρια.ολα τα αλλα που γραφονται ειναι για να σας φανε τα χαρτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αναφέρεστε σε εμένα ... τότε αρχίζω να αμφιβάλλω για τη νοημοσύνη σας!!!
      Εκτός αν δεν έχετε την αντίληψη να καταλάβετε τι διαβάζετε.

      Διαγραφή
  22. Κύριε Τάκη πιστεύω ότι ένα ενδιαφέρον θέμα αυτών των ημερών είναι η ΑΜΚ της Αττικής,με κρατική συμμετοχή μάλιστα μέσω ΕΦΚΑ. Η αύξηση κεφαλαίου που θα κάνει είναι επαρκής? ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ πάει και το ΕΦΚΑ. Βρε σεις είναι δυνατόν να ασχοληθώ με τράπεζες και ειδικά με Αττικής???
      Δείτε την BOCH που συνεχίζει στην Κύπρο τη βουτιά της .... και μιλάμε για κλάσεις καλύτερη απο τις Ελληνικές.

      Διαγραφή
    2. Έτσι ακριβώς ευχαριστώ. Με όλες αυτές τις μετοχικές αλλαγές που κάνει η Αττικής δεν υπολόγισα την κεφαλαιοποίηση όταν θα μπούν οι καινούργιες μετοχές. ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
  23. Καλημερα. Ήθελα την αποψη του ΔΡΟΜΕΑ για τα αποτελέσματα του ΔΡΟΜΕΑ.Πως βλέπει την μετοχη στο 0.24€;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΔΑΣΚΑΛΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΤΟΝ Carl Futia TON ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΤΕ ΗΣΤΕ ΓΑΤΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Βόμβα» McKinsey: Η ΔΕΗ χρεοκοπεί, δεν είναι βιώσιμη -Εχει χρέος 9 φορές μεγαλύτερο από τα έσοδά της=====
    http://www.iefimerida.gr/news/416045/vomva-mckinsey-i-dei-hreokopei-den-einai-viosimi-ehei-hreos-9-fores-megalytero-apo-ta



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η τεραστια η υποτιμητικη κερδοσκοπια στον ΑΔΜΗΕ τεινει να γινει καθημερινο φαινομενο διαρκειας.σε αυτο συμαχο εχουν τα χαλια της μετοχης της ΔΕΗ. το ποπολον ταυτιζει την ΔΕΗ με τον ΑΔΜΗΕ.αγνοωντας οτι ο ΑΔΜΗΕ συμετοχων ειναι μια εταιρεια παγιων χωρις χρεη με λογιστικη αξια 2.15 ευρω ενω οι <> εσκασαν 2,80 ευρω ανα μετοχη .περαστικα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αύξηση 113% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. το α' τρίμηνο του 2018 και διαμορφώθηκαν στα 31,2 εκατ. ευρώ, από 14,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ τα EBITDA αυξήθηκαν στα 63,6 εκατ. ευρώ από 43,9 εκατ. ευρώ πέρυσι (+44,9%).

    Τα συνολικά έσοδα ήταν μειωμένα κατά 13,5% στα 56,7 εκατ. ευρώ.

    Για την ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, που ανακοίνωσε για πρώτη φορά τριμηνιαία αποτελέσματα, τα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο του 2018 ανήλθαν σε 15,8 εκατ. ευρώ.

    Η διοίκηση της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών ανακοίνωσε την πρόθεσή της για καταβολή προμερίσματος περίπου 0,03 ευρώ ανά μετοχή, ενώ το 2019 το συνολικό μέρισμα αναμένεται να ξεπεράσει τα 0,07 ευρώ ανά μετοχή.και μετα ονειρεβεται ο ειδημονας επι των ενεργειακων θεματων οτι θα αγορασει τον ΑΔΜΗΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 1.40 ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΛΟΓΩ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ. ΜΠΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά από απελευθέρωση πρόβλεψης,όχι λειτουργική κερδοφορία.Η λειτουργική κερδοφορία χωρίς την απελευθέρωση πρόβλεψης είναι στα 4,6 εκατ ευρω.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  28. Σε λειτουργικη βαση το τριμηνο της ΑΔΜΗΕ ειναι αδυναμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΕΥΑΠΣ, αγοραστής η FIDELITY management and research, κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2018. Σας έχω ήδη αναφέρει πως η μείωση των τιμολογίων που ανακοίνωσε η εταιρία, είναι μηδαμινή στα τελικά νούμερα των λογαριασμών, οπότε δεν αναμένω επίδραση στην κερδοφορία της εταιρίας. Σχόλιο: Απλά μία διοίκηση συριζαική με "ψευτο" ανακοίνωση προς άγρα σανοφάγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂