Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

MEDICON ΗΕLLAS - High risk No1 ... και πως εξανεμίζονται τα ίδια κεφάλαια με υπαιτιότητα του Ελληνικού κράτους που τσαμπουκαλίδικα λέει ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, αλλά την ίδια ώρα οι μισθωτοί δημόσιοι υπάλληλοι την ταρατσώνουν ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ

Μετοχή υψηλού ρίσκου Νο1 .... όμως πολλά υποσχόμενη.

Ο όμιλος MEDICON HELLAS δραστηριοποιείται στον τομέα υγείας και συγκεκριμένα στους κλάδους των ιατρικών μηχανημάτων - αντιδραστηρίων. Επίσης δραστηριοποιείται στους τομείς καλλυντικών και πληροφορικής.
Ο βασικός κλάδος στον οποίο δραστηριοποιείται η Εταιρία είναι η παραγωγή και εμπορία σύνθετων αντιδραστηρίων διαγνωστικής και εργαστηρίου. 


Τα αντιδραστήρια είναι αναλώσιμα χημικά προϊόντα, τα οποία περιέχουν οργανικές ενώσεις χρησιμεύουν για την ανίχνευση στοιχείων, ο βαθμός συγκέντρωσης των οποίων προσδιορίζει πιθανές βλάβες ζώντων οργανισμών και την ανάγκη για λήψη μέτρων. 

Η Εταιρία δραστηριοποιείται στην εμπορία και παραγωγή βιοχημικών, αιματολογικών, ανοσολογικών αντιδραστηρίων τους. 
 Η Εταιρεία έχει λάβει από τις αρμόδιες αρχές τις νόμιμες άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας, που απαιτούνται για την λειτουργία των παραγωγικών, αποθηκευτικών και γραφειακών εγκαταστάσεων της στα ιδιόκτητα κτίριά της στο Γέρακα Αττικής (Μελίτωνα 3 – 5 και 7).  

Διαθέτει έξι (6) διαγνωστικά κέντρα 
  • ένα στην έδρα της εταιρίας στο Γέρακα Αττικής 
  • στους Αγίους Αναργύρους Αττικής , στην Κηφισιά και στην Πατησίων (Αθήνα) στα οποία συμμετέχει με 99,25% μέσω της MEGALAB A.E 
  • στη Ρόδο , στο οποίο συμμετέχει με 95,31% μέσω της MEGALAB Ρόδου και
  • στο Αιγάλεω, στο οποίο συμμετέχει με 42,86% μέσω της MEGALΑΒ ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΕ και ενοποιείται με την μέθοδο της ολικής ενοποίηση

Η περίπτωση της ΜΕΝΤΙ δείχνει ανάγλυφα πως όταν ένα κράτος δεν λειτουργεί σωστά και βουλιάζει μέρα με τη μέρα τότε παρασύρει όλους όσους βρίσκονται εντός του βεληνεκούς του. Πολύ περισσότερο όσους έχουν μαζί του συναλλαγές και εξαρτώνται οι δραστηριότητες τους κατά μεγάλο ποσοστό από αυτό.

Οι ετήσιες πωλήσεις της MEDICON ήταν σταθερές στις χρήσεις 2005 – 2009 και κυμαίνονταν μεταξύ 18 με 19,7 εκατ, ευρώ. Το 2010 οι πωλήσεις της ΜΕΝΤΙ περιορίστηκαν στα 16,1 εκατ. ευρώ από τα 18,2 εκατ. της χρήσης 2009, κινούμενες πτωτικά κατά 11,55% .
Το 2011 συνεχίζεται η πτώση των πωλήσεων της ΜΕΝΤΙ και φθάνουν στα 14,7 εκατ. ευρώ πεσμένες κατά 8,7% σε σχέση με το 2010.

Η πτώση των πωλήσεων οφείλεται :
  • Στη δεινή κατάσταση των δημοσίων οικονομικών και στην περικοπή των δημοσίων δαπανών, με αποτέλεσμα να περιοριστούν οι δαπάνες των δημοσίων νοσοκομείων.
  • Στην όξυνση του ανταγωνισμού λόγω της σμίκρυνσης της αγοράς.
  •  Στην επιβολή χαμηλότερων τιμών διάθεσης των προϊόντων και εμπορευμάτων του Ομίλου. Με βάση το άρθρο 27, παρ. 12 του Ν. 3867/2010 αρχικά προβλέφθηκε η υποχρέωση των προμηθευτών για την πώληση των προϊόντων τους στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα στο μέσο των τριών χαμηλότερων τιμών, που τα ίδια προϊόντα διατίθενται σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι διοικούντες της MEDICON είχαν μάθει να έχουν βασικό πελάτη τους το Ελληνικό δημόσιο .... που έστω και αργά, πάντα πλήρωνε. Έτσι είχαν κατά μέσο όρο καθαρά κέρδη γύρω στο 1,5 εκατ. ευρώ (0,35 ευρώ ανά μετοχή) και κατόπιν να μοιράζουν τα κέρδη ως μέρισμα .... έδιναν σε ετήσια βάση μέρισμα 1,253 εκατ ευρώ δηλαδή 0,28 ευρώ ανά μετοχή ..... και η μετοχή διαπραγματευόταν μεταξύ των 4 με 5 ευρώ, δίχως ουδείς να ασχολείται μαζί της και χωρίς και η ίδια να προκαλεί. Τα ίδια κεφάλαια της MEDICON ήταν μεγαλύτερα απο 16,5 εκατ. ευρώ ήτοι 3,8 ευρώ ανά μετοχή. Έτσι όλοι περνούσαν καλά και σφύριζαν αμέριμνα!!!
Όμως οι διοικούντες της ΜΕDICON λάθεψαν ....

    Το βασικό πρόβλημα της ΜΕΝΤΙ ήταν ότι ο ευρύτερος δημόσιος τομέας ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ - όμως ζητάει από τον πολίτη να πληρώνει.

    Συγκεκριμένα οι συνολικές απαιτήσεις της εταιρίας το 2006 ανέρχονταν σε 28,5 και κορυφώνονται το 2009 στα 53,2 εκατ. ευρώ. Αύξηση = 24,7 εκατ. ευρώ , μέσα σε μόλις 3 χρόνια.

    Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος και ενώ ο όμιλος δεν έχει προχωρήσει κάποιο αναπτυξιακό σχεδιασμό (και πως θα μπορούσε, όταν δεν έχει θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές και δεν εισπράττει) είναι να αυξηθούν οι συνολικές υποχρεώσεις από 20,6 εκατ. το 2006 σε 46,5 εκατ. το 2011. Το αποτέλεσμα είναι ο τραπεζικός δανεισμός από τα 16,9 εκατ. το 2006 να ανέλθει στα 42,3 εκατ. ευρώ το 2009.

    Η ταχύτητα είσπραξης των απαιτήσεων είχε φτάσει το 2009 σε 1068 ημέρες απο 569 ημέρες το 2006 και αφού ο όμιλος δεν εισπράττει μοιραίως και δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του ... η ταχύτητα πληρωμής των υποχρεώσεων του ομίλου το 2009 είχε φτάσει στις 776 ημέρες απο 402 ημέρες το 2006.

    Αθάνατο Ελληνικό κράτος ..... βρεεεεεεεε μην φοβάστε ΝεοΕλληναράδες ο Σόιμπλε, η Μέρκελ και τα κακά μνημόνια φταίνε!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Κάνω δουλειά σήμερα και σε πληρώνω σε 2 χρόνια ή τέλος πάντων όποτε το θυμηθώ, ΑΝ ΤΟ ΘΥΜΗΘΩ. Ελλαδάρα με τα ωραία σου!!!

    Το πρόβλημα  
    η χρεοκοπία της Ελλάδος οδηγεί το κράτος σε παύση πληρωμών και αθέτηση των υποχρεώσεων του προς την MEDICON .... κούρεμα υποχρεώσεων!!!

    Οι πωλήσεις του ομίλου στηρίζονται κατά ένα μεγάλο ποσοστό απο το Ελληνικό κράτος και τα δημόσια νοσοκομεία. Οι απαιτήσεις του ομίλου στο σύνολο τους προέρχονται από το Ελληνικό Δημόσιο , οπότε .......
    Το 2010 ο όμιλος MEDICON εισέπραξε σε μετρητά 7,555 εκατ. ευρώ τα υπόλοιπα των οφειλών των νοσοκομείων έτους 2005-2006 και για τις οφειλές 2007-2009 έλαβε 6,895 εκατ. ευρώ σε μετρητά και ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου μηδενικού επιτοκίου (άτοκα) συνολικής ονομαστικής αξίας 27,706 εκατ. ευρώ.

    Οι λήξεις των Ομολόγων ήταν 7,079 εκατ. ευρώ το 2011, 10,233 εκατ. στο 2012 και 9,212 εκατ. στο 2013.
    Τα ομόλογα αυτά εμφανίζονται στις οικονομικές καταστάσεις του 2010 ... ως «Διακρατούμενες Επενδύσεις», και απο τις απαιτήσεις της ΜΕΝΤΙ αφαιρέθηκε το αντίστοιχο ποσό. Αυτός είναι και ο λόγος που φαίνονται μειωμένες οι απαιτήσεις το 2010 και 2011.


    Σύμφωνα με τη διοίκηση για τα εν λόγω Ομόλογα δεν υπάρχουν ενδείξεις για απομείωση της αξίας τους μέσω της υλοποίησης της συμφωνίας της 27.10.2011 της Ευρωπαϊκής Ένωσης (PSI), η οποία επιπροσθέτως δεν έχει οριστικοποιηθεί. Έτσι, η εταιρεία δεν είχε αναγνωρίσει ζημιές απομείωσης (haircut) για τα ανωτέρω αναφερόμενα Ομόλογα

    Λέει χαρακτηριστικά η διοίκηση και το Δ.Σ.


    Η τραγωδία ...
    Το Δεκέμβριο του 2011 εξοφλήθηκαν τα Ομόλογα τα οποία είχαν δοθεί για τη ρύθμιση των οφειλών του έτους 2007, συνολικής ονομαστικής αξίας 7,079 εκατ. ευρώ ..... όμως για τα υπόλοιπα ομόλογα ονομαστικής αξίας 20,627 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε κούρεμα στο 53,5% της ονομαστικής αξίας των Ομολόγων ενώ για το υπόλοιπο λαμβάνονται νέα έντοκα Ομόλογα:
    • λήξεως 2013 και 2014 τα οποία αντιπροσωπεύουν το 15% της ονομαστικής αξίας
    • λήξεως 2023 έως 2042 τα οποία αντιπροσωπεύουν το 31,5% της ονομαστικής αξίας
    • λήξεως 2042 τα οποία είναι συνδεδεμένα με το ΑΕΠ του Ελληνικού κράτους και αντιπροσωπεύουν το 31,5% της ονομαστικής αξίας. Τα συγκεκριμένα Ομόλογα λόγω της σύνδεσής τους με το ΑΕΠ δεν περιλαμβάνονται στα περιουσιακά στοιχεία του Ομίλου και της εταιρείας.
    Η ανωτέρω απόφαση είχε ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση των αποτελεσμάτων του Ομίλου και της εταιρείας στην χρήση 2011, αρχικά με το ποσό των 11,022 εκατ. ευρώ  .... και μια επιπλέον επιβάρυνση των αποτελεσμάτων του Ομίλου κατά   5.277  εκατ. ευρώ, βάσει προσδιορισμού εκτιμώμενων μελλοντικών ταμιακών ροών με επιτόκιο προεξόφλησης (original effective interest rate).

    Μετά το κούρεμα άρχιζε να δουλεύει το τρυκ του αναβαλλόμενου φόρου, για να μπορέσουν τα ίδια κεφάλαια να διατηρηθούν σε ευπρεπή επίπεδα ... η ουσία είναι ότι για την περίοδο 2011 η MEDICON εξαιτίας του κουρέματος των ομολόγων που δόθηκαν με τσαμπουκαλίκι απο το Ελληνικό κράτος έγραψε ΖΗΜΙΕΣ μαμούθ, ύψους 11,725 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια της απο 15,409 εκατ. ευρώ (3,49 ευρώ ανά μετοχή) .... βυθίστηκαν σε 2,765 εκατ. ευρώ (0,63 ευρώ ανά μετοχή)

    Μετά τη χρεοκοπία του Ελληνικού κράτους η κρίση ρευστότητας της MEDICON ήταν εμφανής σε όλα τα επίπεδα. Οι υπέρογκες ζημιές που υπέστη το 2011 με υπαιτιότητα του Ελληνικού κράτους σε συνδυασμό που το Ελληνικό δημόσιο πληρώνει όποτε γουστάρει ..... η εταιρία ''ΣΚΑΕΙ''. Δεν μπορεί να αναχρηματοδοτήσει το δανεισμό της, ούτε να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια κίνησης και μοιραίως (ΙΣΩΣ και να μπορούσε να το αποφύγει) προέβηκε σε στάση πληρωμών έναντι των Ελληνικών τραπεζών.

    Στις 4 Απριλίου 2013 οι μετοχές της MEDICON μπαίνουν στην κατηγορία Επιτήρησης καθώς το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών της εταιρείας είναι σημαντικό, αφού το σύνολο του τραπεζικού δανεισμού κατέστη βραχυπρόθεσμο και η εταιρία αρχίζει να μην αποπληρώνει δόσεις.


    Που βρισκόμαστε σήμερα ?????

    Οι τράπεζες Εθνική, EUROBANK και ALPHA BANK έχουν προχωρήσει στην καταγγελία του συνόλου των δανειακών συμβάσεων.

    Η καθαρή θέση της ΜΕΝΤΙ είναι 6,12 εκατ. ευρώ (1,38 ευρώ ανά μετοχή) .... ο αναβαλλόμενος φόρος ανέρχεται στα 5,699 εκατ. ευρώ .... συνεπώς τα ίδια κεφάλαια δίχως τον αναβαλλόμενο φόρο είναι μόλις 421 χιλιάδες ευρώ δηλαδή 0,1 ευρώ ανά μετοχή.



    Η MEDICON διακρατεί ομόλογα .....

    Άρα η MEDICON απο τα ομόλογα που έχει στα χέρια της έχει να εισπράξει συνολικά, εως το 2042 .... 0,309Χ5 + 0,329Χ15=6,489 εκατ. ευρώ 


    Όμως απο το σύνολο του ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ αξίας 33,017 εκατ. ευρώ αν αφαιρέσουμε 5,699 εκατ. αναβαλλόμενου φόρου .... 2,204 εκατ. επενδύσεις διακρατούμενες ως τη λήξη το ενεργητικό πέφτει στα 25,114 εκατ. ..... όπου με τα 6,489 εκατ. ευρώ των ομολόγων που λήγουν έως το τέλος του 2042 ανέρχεται σε 31,603 εκατ. ευρώ.
    Αφαιρούμε τις συνολικές υποχρεώσεις 26,461 εκατ. ευρώ (22,968 εκατ. ευρώ είναι ο τραπεζικός δανεισμός) και τα ίδια κεφάλαια του ομίλου τα βρίσκουμε 31,603 - 26,461 = 5,142 εκατ. ευρώ ήτοι 1,16 ευρώ μόνο που τόσα θα ήταν αν αποπληρωνόντουσαν τα ομόλογα ΣΗΜΕΡΑ. 

    Στο ταμείο της MEDICON υπάρχουν 4,035 εκατ. ευρώ .... ο τραπεζικός δανεισμός στα 22,968 εκατ. ευρώ.
    Οι απαιτήσεις της εταιρίας είναι στα 12,23 εκατ. ευρώ ... όμως οι περισσότεροι πελάτες της είναι το Ελληνικό Δημόσιο και ο EOΠΥΥ, που σημαίνει πληρώνουμε όταν το θυμηθούμε. 
    Η ταχύτητα είσπραξης των απαιτήσεων είναι στις 343 ημέρες.Υπάρχει και σήμερα μια καθυστέρηση στην είσπραξη των απαιτήσεων .... αλλά είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με 2006 - 2009.


    Οι πωλήσεις της εταιρίας απο το 2012 εως το 2015 δείχνουν να έχουν σταθεροποιηθεί πάνω απο 11 εκατ ευρώ, ενώ για το 2016 έκλεισαν στα 13,01 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος απο το 2015 έχει αρχίσει να ασχολείται και να επεκτείνεται σε διαγνωστικά κέντρα και αυτό βοηθάει τις πωλήσεις που έχουν κατακρημνιστεί απο τα 19 εκατ ευρώ του 2007 και 2008.


    Τα EBITDA είναι πάνω από 3 εκατ. ευρώ (3,532 εκατ. το 2016) .... με αποσβέσεις 700 χιλιάδες ευρώ και χρηματοοικονομικά έξοδα 1,5 εκατ. ευρώ ή MEDICON δύναται να εμφανίζει προ φόρων κέρδη 0,8 εκατ ευρώ εως 1,3 εκατ ευρώ .... και μετά φόρων κέρδη 600 χιλιάδες ευρώ (0,15 ευρώ ανά μετοχή) εως και 1 εκατ. ευρώ (0,23 ευρώ ανά μετοχή) 


    Με πρό φόρων κέρδη 1,1 εκατ. ευρώ (τα έχει αυτά τα κέρδη) τα μετά φόρων τα υπολογίζουμε οπωσδήποτε πάνω απο 800 χιλιάδες ευρώ (0,18 ευρώ ανά μετοχή)
    Άρα η μετοχή στα 0,5 διαπραγματεύεται με ένα P/E 2,7 ίσως και χαμηλότερα.


    Ως μια επιπλέον μικρή απόδειξη ότι η εταιρία μέσα στα τόσα προβλήματα της (κούρεμα υποχρεώσεων δημοσίου - παύση δανεισμού, κόντρα με τις τράπεζες) πάει καλά είναι και το ΣΚΑΝΔΑΛΟ αμοιβών των διοικούντων και μελών του Δ.Σ.

    Αμοιβές Διοίκησης MEDICON και μελών Δ.Σ.
    • Μαρία Δημοτσάντου συνολική αμοιβή  252.330 ευρώ, ως Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της Εταιρείας.
    •  Γεώργιο Δημοτσάντο, ως Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και εκτελεστικό μέλος αυτού συνολική αμοιβή 252.330 ευρώ
    • Σωτηρία Μητροπούλου συνολική αμοιβή 137.670 Ευρώ.
    •  Ιορδάνη Ανδρέα Μπαλτζόγλου συνολική αμοιβή 68.835.
    •  Γεώργιο Κωνσταντίνο Μπαλτζόγλου συνολική αμοιβή  68.835 ευρώ.
    • Θεοδώρα Μήτσιου, για την παροχή νομικών υπηρεσιών του προς την Εταιρεία, που αυτή προσφέρει από μη έμμισθη θέση, κατά υπόθεση και περίπτωση, που αυτή θα προσφέρει κατά τη διάρκεια της χρήσης 2016, και δη μέχρι του ανώτατου ποσού των 50.000 ευρώ.
    • Σε καθένα των ανεξαρτήτων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, αμοιβή ανερχόμενη σε ποσό 50 ευρώ ανά ώρα καθαρής απασχόλησης σε εργασίες της εταιρείας και για την παράσταση τους κατά τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου ή της Επιτροπής Ελέγχου, κατά τις οποίες έκαστο των ανεξαρτήτων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι παρόν.
    Μιλάμε για σκάνδαλο .... καθώς κουρεύτηκαν τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας .... οι μικρομέτοχοι έχουν ξεχάσει τι πάει να πει μέρισμα τα 7 τελευταία έτη και θα αργήσουν να δουν ... οι τράπεζες δεν χρηματοδοτούν και κάνουν επιθετικές κινήσεις προς την εταιρία, αλλά οι βασικοί μέτοχοι ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ και γεμίζουν τις τσεπάρες τους, ως σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!
    Κοντά 800 χιλιάδες παίρνουν οι βασικοί μέτοχοι και το ΔΣ .... αλλά με τις τράπεζες έχουν κόντρα και δεν πληρώνουν.
    Κανονικά οι τράπεζες πρέπει να επιβάλλουν μνημόνιο στη διοίκηση , δηλαδή περικοπή των αμοιβών και ένα μέρος αυτών να κατευθύνεται προς την αποπληρωμή των δανείων και αν γίνουν καλά παιδάκια τότε πάμε και σε νέο δανεισμό.

    Η μετοχή είναι συγκεντρωμένη σε ποσοστά που ξεπερνούν το 85%. Αν δεν είχαν απομειωθεί τα ομόλογα της εταιρίας και δεν είχαν πέσει στα ίδια κεφάλαια .... ο δανεισμός της θα εξυπηρετείτο  χαλαρά και σήμερα η μετοχή με P/E μεταξύ 2 με 3 θα ήταν καρατσάμπα. Αλλά τότε η μετοχή δεν θα είχε πιεστεί τόσο πολύ .... σήμερα πιέζεται λόγω ...

    1) Χαμηλών ιδίων κεφαλαίων .... ουσιαστικά δεν υπάρχουν ίδια κεφάλαια, στο μέλλον θα υπάρξουν.

    2) Παύση αποπληρωμής τραπεζικών δανείων και κόντρα με τις τράπεζες.

    3) Η μετοχή διαπραγματεύεται στην κατηγορία ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ και οι συναλλαγές είναι δύσκολες.

    Οι κίνδυνοι λοιπόν είναι αρκετοί για τους υποψήφιους μελλοντικούς μετόχους της MEDICON .... οι παλαιοί τον έχουν πιει τον πικρό καφέ κανονικότατα. Τώρα κάνουν τρισάγια οι παλαιοί.


    Τι λέει ο ιδρυτής της Medicon Hellas κ. Σπύρος Δημοτσάντος στον Στέφανο Κοτζαμάνη ??? .... εδώ ....



    Ο ορκωτός γράφει ...
    Εφιστούμε την προσοχή σας στη σημείωση 19 των χρηματοοικονομικών καταστάσεων, όπου περιγράφεται το θέμα ότι στις 31/12/2016, το σύνολο της αξίας των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων της  μητρικής εταιρείας υπερβαίνει τη συνολική αξία των κυκλοφορούντων περιουσιακών της στοιχείων με  αποτέλεσμα να υπάρχει η πιθανότητα να μην είναι σε  θέση να αποπληρώσει μέρος των συμβατικών της υποχρεώσεων. Οι παραπάνω συνθήκες υποδηλώνουν την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας που μπορεί να εγείρει σημαντική αμφιβολία για την ικανότητα της εταιρείας να συνεχίσει την δραστηριότητά της.

    177 σχόλια:

    1. λάβετε και το άλλο υποψιν Η διοίκηση φίλια προσκείμενη στον σύριζα είχε λάβει υποσχέσεις απο τον κουρουμπλή ,για βοήθεια στην αναδιάρθρωση των δανείων,ουδέποτε συνέβει
      δεν θα έβαζα ούτε ευρώ στην μετοχή αυτή

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γιαυτό οι αμοιβές τους δεν μειώνονται. Σύμφωνα με τα λεγόμενα σας, τα golden boys είναι κακομαθημένα Συριζόπουλα, πρώην ΠΑΣΟΚΟΙ μάλλον ... του κακού ΠΑΣΟΚ, του βαθύ ΠΑΣΟΚ που οι δουλειές κλείνοντας στα υπουργία και με μέσον.
        Πήγαν οι καψεροί να τους κάνει δουλειά ο Κουρουμπλής?? Αυτός δεν βλέπει την τύφλα του και μεταφορικά και κυριολεκτικά. Για όνομα Θεού .... όμως οι τραπεζίτες θα τους συμμορφώσουν ... τα τσαμπουκαλίδικα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ , έχουν τελειώσει. Σύντομα θα το μάθουν και τα golden boys της MEDICON.

        Διαγραφή
    2. υπερτιμολογήσεις κύριε Τάκη.
      Ετσι δούλευαν οι εταιρείες με παρόμοιο αντικειμενο
      απλά η αγελάδα ψόφησε

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Κρατικοδίαιτη εταιρεία με υπερτιμολογήσεις και φουλ δανεικά.
      Η Ελλάδα σε μικρογραφία, μόνο που δεν υπάρχει Σόιμπλε να δανείσει και να επιβάλλει τάξη.
      Με ταχύτητα στο γκρεμό.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Φουλ δανεικά διότι το Ελληνικό δημόσιο δεν πλήρωνε.
        Λάθος στο management!!
        Υπερτιμολογήσεις διότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν πλήρωνε.
        Ο γκρεμός έχει ήδη επέλθει, διότι το Ελληνικό δημόσιο έδωσε Ελληνικά χρεοκοπημένα Ελληνικά ομόλογα, τα οποία ΄κατόπιν τα κούρεψε.

        Αυτά είναι γνωστά ... αυτή τη στιγμή η μετοχή στα 0,585.

        Διαγραφή
    4. Αυτό με την τετραετία Κυριάκου που θα τελειώσει σε έξι χρόνια.Η μετάθεσεη των δημοτικών εκλογών του 2019 από Μάιο σε Σεπτέμβριο, μάλλον δείχνει τη διεξαγωγή και των βουλευτικών εκλογών το Σεπτέμβριο του 2019.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    5. Ως νέος στο μπλοκ σας θέλω να σας συγχαρώ για τις αναλύσεις σας.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    6. Το σχόλιο είναι λίγο συριζαίικο. Κρατάω όμως ότι αναφέρει το στατιστικά επιβεβαιωμένο κολοβάρεμα της κυβέρνησης στις αξιολογήσεις. Πιθανή ημερομηνία (λέει) της 3ης αξιολόγησης τον Ιανουάριο συνεπώς μάλλον πάμε για Μάρτιο (this is Syriza) οπότε λογικά η αγορά δύσκολο να κάνει μεγάλη κίνηση εντός του έτους. Δεν ξέρω εάν επαληθευτούν αυτοί που βλέπουν διόρθωση μετά τις γερμανικές εκλογές, ελπίζω όχι. Δεν φοβάμαι για το μικρό μας μαγαζάκι, ο Τσίπρας έστριψε ευρωπαικά, έρχεται κι ο Κυριάκος. Επειδή όμως ειδικά τα ομόλογα (και λόγω ΕΚΤ και super Mario) έχουν παραφουσκώσει σε ότι με αφορά σκέφτομαι στο καλό νέο (επανεκλογή της Αγγελικής) να ρευστοποιήσω λίγο θέση.

      Greek Official: May Need Additional Fiscal Measures for 2018
      2017-09-13 10:14:08.642 GMT

      By Christos Ziotis
      (Bloomberg) -- Govt will beat fiscal targets for 2017, but
      may need additional measures for next year, Finance Ministry
      official tells reporters in Athens, asking not to be named in
      line with policy.
      * Govt aims for third bailout review to be completed by January
      * SSM, not IMF, will decide if Greek banks need another AQR
      * SSM will examine Greek banks if Bank of Greece requests it;
      govt does not want another AQR
      * GDP growth in 3Q very good; country will reach 2017 economic
      growth target


      To contact the reporter on this story:
      Christos Ziotis in Athens at cziotis@bloomberg.net
      To contact the editors responsible for this story:
      Sotiris Nikas at snikas@bloomberg.net
      Marcus Bensasson

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Το είδα για τη TEVA Η πιό σωστή άποψη είναι το "αγοράζουμε μανατζμεντ!"

        Αρχική εικόνα με ωκω https://www.tradingview.com/x/JRNYqcuU/

        Αδυναμία να διατηρήει το bv, που ηταν ως τιμή και στην περιοχή στόχου του ωκω και φυσική συνέχεια πτωτική. https://www.tradingview.com/x/ir4Iqe29/

        Σήμερα.... https://www.tradingview.com/x/T5tmDI0E/

        Διαγραφή
    7. Διάβασα την ανάλυση ΜΕΝΤΙ και κρατάω από την μία το πολύ κακό μανατζάρισμα με υπέρογκες αμοιβές και μη πρόβλεψη της κρίσης και προστασίας της εταιρίας. Από την άλλη με τη σταθεροποίηση πωλήσεων, ακόμα και αν μείνουν σε αυτά τα επίπεδα τα επόμενα 10 χρόνια σε συνδυασμό με συμβιβασμό με τις τράπεζες, ίσως θα υπάρχει ευκαιρία. ΙΣΩΣ κ ΘΑ όμως εμπεριέχουν ρίσκο και αβεβαιότητα.

      Πολύ καλή ανάλυση πάντως. Κρατάω επίσης τη βελτίωση στη ταχύτητα είσπραξης απαιτήσεων. Πολύ καλύτερα νούμερα και από το μακρινό 2005. Ας το έχουμε γενικότερα υπ' όψιν.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Αποψη - Εκτιμηση
        Οι τραπεζες βλεπουν τα 4 εκατ στο ταμειο και τα Ελληνικα ομολογα που εχει η εταιρια και γιαυτο ακολουθουν σκληρη πολιτικη. Αν επροκειτο για εταιρια ζομπι οπως Νηρεας Σατο θα ηταν πιο ανεκτικες. Καλο ειναι οι Δημοτσανοι να αφησουν τις μαγκιες γιατι στο τελος θα βγουν διπλα ζημιωμενοι ... θα την παθουν οπως ο Θεοδωριδης με την Τραστορ και θα μεινουν με τον αγγουραρο στο χερι μονοι και ξεχασμενοι.

        Διαγραφή
      2. Οι μπανκιες κ.Μορφονιέ με δάνεια κ υποχρεώσεις που είναι στο περίμενε τόσο καιρό θα πρέπει να έχουν γράψει ήδη επισφάλειες. Αν υποθέσουμε ότι ακολούθησαν τα στανταρ νούμερα μπορεί να έχουν πάρει κοντά στο 60% επισφάλειες. Επομένως όταν βλέπουν ότι η εταιρία έχει σταθεροποιήσει τις πωλήσεις κ παράγει κ ebitda ικανοποιητικά βλέπουν την ευκαιρία να πιέσουν και στο τέλος να κάνουν αντιστροφή προβλέψεων.

        Για παράδειγμα αν τα δάνεια ήταν σε μια κ μόνο τράπεζα - την "αγαπημένη" του κ.Μορφονιού- και έκανε αντιστροφή θα γινόταν κερδοφόρος για όλη τη χρονιά εκείνη!!

        Νομίζω ένα κούρεμα 20% κ ρύθμιση για 2-3 χρόνια με μείωση λειτουργικών εξόδων κατά 35-40% θα ήταν win-win περίπτωση.

        Διαγραφή
      3. Μιας και έχω capacity μνήμης.....

        Κοιτάξτε τι έκανε λοιπόν η διοίκηση Στασινόπουλου.

        Μείωσε τα λειτουργικά έξοδα του ομίλου απο 5,362 εκατ. το 2007 σε 3,368. Πως έγινε αυτό??

        Καταρχήν οι αμοιβές της διοίκησης και των διευθυντικών στελεχών απο 815 χιλιάδες ευρώ το 2008 έπεσαν το 2016 σε 520 χιλιάδες. Μάλιστα πέρσι ήταν μόλις 416 χιλιάδες ευρώ.

        by the way πιέσεις εκεί σήμερα με αρκετές χιλιάδες κομμάτια. Ενδιαφέρον!!

        Διαγραφή
    8. http://www.reporter.gr/Apopseis/Anemodeikths/332741-Ypainigmoi-kai-%E2%80%A6psithyroi-gia-%C2%ABkoyrema%C2%BB-katathesewn
      Φαίνεται πιθανό ενδεχόμενο άραγε;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    9. Αφού και η Intralot παίρνει ομολογιακό 500 εκ με 5,25 τοις εκατό με σύνολο προσφορών 1,5 δις,μηδέ πρόβλημα με πτώση χρηματιστηρίου.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    10. Monsieur Takis. Καταφεύγω σε σας διότι πιστεύω πως το θέμα θα ενδιαφέρει πολλούς και δεν είναι άλλο από τα εξαμηνιαία αποτελέσματα της FF Group. Αρκετοί, εκ των οποίων και εγώ έχουν παρατηρήσει το κονδύλι των 132εκ, όσο σχεδόν και τα κέρδη εξαμήνου, που τιτλοφορείται συναλλαγματικές διαφορές και που θεωρώ πως τίναξε το cash flow στον αέρα, ώστε να χρειαστεί επιπρόσθετος δανεισμός μέσα στη χρήση. Αυτό το νούμερο αντιστοιχεί στο 17% του τζίρου και είναι αρκετά μεγάλο, ακόμη κι αν δεχτούμε πως όλες οι πωλήσεις ήταν χετζαρισμένες, αφού κανένα τοπικό νόμισμα, στο οποίο δραστηριοποιείται η εταιρεία δεν έχει καταγράψει τέτοια κίνηση. Από την άλλη, υπάρχει και άλλος λογαριασμός "ζημιά χρηματοοικονομικών προϊόντων", στον οποίο, κατά τη γνώμη μου περνάνε οι ζημιές/κέρδη από τα forward που συνάπτει το dealing room της FF. Η συμβολή σας θα ήταν πολύτιμη, ως προς το τι μπορεί να κρύβουν αυτά τα 132 εκατομμύρια, συνδυαζόμενα με την μη καταβολή μερίσματος.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Πολύ σωστή η παρατήρηση, πράγματι το νούμερο εκπλήσσει. Έχει κάποιος πρόσβαση σε αναλυτή, ο οποίος να έκανε την ερώτηση στην εταιρία; Καλό θα είναι να μας διαφωτίσει.

        Διαγραφή
      2. Μετέφερα την ερώτηση προς τα τμήματα ανάλυσης 2 χρηματιστηριακών που συνεργάζομαι...η απάντηση της μιας (που έχουν την μετοχή σαν BUY) δεν με έκανε σοφότερο.

        Μου είπαν πως έχουμε δίκιο, το παραδέχθηκε (λέει) εξάλλου και η διοίκηση της εταιρίας στο conference call των αποτελεσμάτων, ότι η πολύ κακή εικόνα του free cash flow οφείλεται στις αρνητικές συναλλαγματικές διαφορές ύψους Ε132εκ στο Α' εξάμηνο - εκ των οποίων τα Ε113κ χτύπησαν το Β' τρίμηνο (έναντι θετικών διαφορών ύψους Ε30κ το Β' 3μηνο του 2016), και προέρχονται από την απότομη (προς τα τέλη Ιουνίου δηλαδή) ισχυροποίηση του Ευρώ έναντι του Δολαρίου και της Λίρας.
        Προφανώς και είναι μεγάλο το νούμερο, αλλά μας έχει συνηθίσει (λέει) σε τέτοια μεγέθη η FF. Πιστεύει-ελπίζει ότι για το σύνολο της χρονιάς θα υπάρξει βελτίωση καθώς οι συναλλαγματικές διαφόρες του 2016 επηρέασαν θετικά το cash flow κατά Ε54εκ, όπως επίσης και το 2015 (πάλι θετικά) Ε83εκ

        Μακάρι να έχει δίκιο.

        Στην άλλη που έχουν την μετοχή σαν HOLD θεωρούν πως οι φόβοι που τους δημιουργήθηκαν μετά τα αποτελέσματα του α΄τριμήνου δικαιώθηκαν. Πιθανολογούν πως η προσπάθεια της εταιρείας στις ηλεκτρονικές πωλήσεις θα βελτιώσει ταμειακές ροές και ρευστότητα, δεν αγοράζουν σε τρέχουσες τιμές αλλά χαμηλότερα 12-13 ευρώ/μετοχή πιθανά να άλλαζαν άποψη. Δεν φοβούνται για το ομόλογο (εγώ αυτό έχω, όχι μετοχές) καθώς στην φαρέτρα της εταιρείας υπάρχει το 5% των Duty Free τρέχουσας αξίας περίπου 350 εκ. που θα βελτιώσει την ρευστότητα εάν και όταν πουληθεί.

        Ο αναλυτής που την παρακολουθεί είναι στο road show στο Λονδίνο...μετέφεραν το mail μου οπότε ίσως αύριο να έχω πληρέστερη εικόνα.

        (αν θέλεις περισσότερα σχόλια φίλε καλλιτέχνη με παίρνεις τηλέφωνο...κ Βασίλη υπάρχει το πμ στον capital αλλά ενημέρωσε με καθώς έχω μήνες να το ανοίξω)

        Διαγραφή
      3. FF contribution
        Net profit after minorities reached EUR61m, +12% y/y, with net financial expenses being +219% y/y to EUR17m, with effective tax rate standing at 8% in 2Q17 vs. 19% in the same period last year. Net debt (incl. AFS securities) reached EUR199m (+121% ytd, +19% vs. 1Q17), with net debt/annual. EBITDA at just 0.59x. In 2Q17, FCF generation remained under pressure, registering a EUR46m outflow (2Q16: EUR15m inflow) primarily due to EUR113m FX losses from EUR appreciation vs. the USD (2Q16: EUR30m FX gains). FCF generation improved in 2Q17 being down 37% q/q at –EUR46m (but still vs. 2Q16: +EUR15m), with substantial improvement in working capital needs (-82% y/y, -80% q/q) at EUR15m.

        Finally, regarding cash flow generation management stated a turnaround to positive territory should be expected at full year results.

        hope their expectations will bear fruits.!!

        Διαγραφή
      4. Κε Hippy, ευχαριστώ για την απάντηση. Όταν έχεις και την άποψη του έταιρου αναλυτή, ενημερώνεις. Ευχαριστώ θερμά

        Διαγραφή
      5. Ας υποθέσουμε ότι στο τέλος του 2016 είχε αποθέματα Χ εκ. σε δολάρια ή άλλο νόμισμα με ισοτιμία ως προς ευρώ 1,05. Στο 6μηνο 2017 με τον ίδιο όγκο αποθεμάτων και την ισοτιμία στο 1,15 εμφανίζονται μειωμένα κοντά 10% χωρίς όμως να έχουν αυξηθεί οι πωλήσεις. Παρόμοια μείωση και στα άλλα νομίσματα. Μέρος από τα χρήματα που "χάθηκαν" και "ψάχνουμε" είναι εδώ.

        -"Και γιατί βρε φίλε δεν χετζάρησε τις απαιτήσεις?" ρωτάει το εξυπνοπούλι ο Χίππης.

        -"Κατ΄αρχήν καμιά εταιρεία δεν χετζάρει πάνω από 50-60% και κατά δεύτερον σου απάντησα ότι προσθετικά με τις απαιτήσεις είχε ζημιά και στα αποθέματα" απάντησε υπομονετικά ο καλός αναλυτής.

        Επίσης η μεταβολή των εισπρακτέων συγκριτικά με την μεταβολή των πληρωτέων ήταν έντονα αρνητική για την εταιρεία. Δεν ξεχνάμε ότι η εταιρεία "πιστώνει" τα καταστήματα πώλησης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το δικό της βραχυπρόθεσμο δανεισμό.

        Γενικότερα πάντως η εταιρεία εμφανίζει πρόβλημα να μετατρέπει τα ebitda σε ταμειακές ροές και καθαρά κέρδη (περίπου 15-20%) σε αντίθεση πχ με την ΜΠΕΛΑ που χτυπάει 75άρια (εταιρειάρα κι όπως έγραψα και στην "γνώμη" ευννοείται πολύ από την υποχώρηση του δολαρίου, κάποια στιγμή θα το ανακαλύψουν και στο mikrometoxo και θα πυροδοτήσουν την αντίδραση στην καλή μετοχή)

        Ωστόσο ΔΕΝ υπάρχει κανένας κίνδυνος, η εταιρεία έχει αξία και δεν είναι ΙΝΛΟΤ. Ο Κουτσό σε συνάντηση που είχαν προ μηνός τους είπε πως θεωρεί το ηλεκτρονικό εμπόριο πρόκληση-ευκαιρία για την εταιρεία και δουλεύει προς το σκοπό αυτό.

        Θεωρεί δεδομένο ότι θα βελτιωθούν τα μεγέθη μέχρι το τέλος της χρονιάς ωστόσο θεωρεί την μετοχή "δίκαια αποτιμημένη στα 18-20 ευρώ, ενδιαφέρουσα στα 16 ευρώ και ευκαιρία στα 14 ευρώ.

        Αλλά ΔΕΝ θα πάει.

        Διαγραφή
      6. Εξαιρετικό σχόλιο κύριε Χίππη. Ευχαριστούμε.

        Διαγραφή
    11. Ισχυρή πτωτική κίνηση αν εξαιρέσεις ΠΕΙΡ που μου φαίνεται το παράκανε πτωτικοί στόχοι στις άλλες τράπεζες και ΓΔ έχουν επιτευχθεί ή είμαστε πολύ κοντά (υπό κανονικές συνθήκες )νομίζω επίκειται αντίδραση αγνώστου ισχύος

      Προσωπικά πάντως δεν με βλέπω αγοραστή ο λόγος είναι ότι δεν μπορώ να εξηγήσω την δυναμική της πτώσης
      Για πείτε την άποψη σας ................ είναι κάτι που δεν ξέρω ?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    12. Ο ΛΟΥΛΗΣ ρε παίδες έχεις μέρες να κάνει κίνηση. Έχει κανείς εικόνα - άποψη για τη μετοχή;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    13. ΑΝΕΜΟΣ-Σε αυτό μπορείτε να δείτε τις τρείς διακριτές περιόδους της πορείας της μετοχής. Η πρώτη είναι η υποχώρηση της (αμέσως μετά την εισαγωγή της) προς την περιοχή των 0,5 €.

      Η δεύτερη είναι η συγκέντρωση της (από το έξυπνο χρήμα που εκμεταλλεύτηκε την απογοήτευση των επενδυτών. Η περίοδος αυτή φαίνεται με ιδιαίτερο υπόβαθρο.

      Η τρίτη είναι η άνοδος που ακολούθησε με την οποία προσέγγισε τα ιστορικά υψηλά της δηλαδή την τιμή εισαγωγής της.

      Μετά από αυτήν, η μετοχή εισέρχεται (πιθανότατα) σε μια νέα περίοδο ταλαιπωρίας

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    14. Καλησπέρα, εξαιρετική ανάλυση για τη ΜΕΝΤΙ (όπως και οι υπόλοιπες αναλύσεις σας που έχω διαβάσει κατά καιρούς).

      Ως μέτοχος της εταιρίας να προσθέσω 1-2 πραγματάκια από την Γ.Σ. που έγινε στο τέλος Ιουνίου:
      -Για το θέμα των υψηλών αμοιβών Δ.Σ. μετά από κριτική από πλευράς μικρομετόχου, εξήγησαν ότι μετά από ΕΦΚΑ και φορολογία είναι πολύ λιγότερο από το μισό αυτό που πάει στις τσέπες τους, ποσό που δεν το θεωρούν υψηλό.
      -Σταμάτησαν να πληρώνουν τις τράπεζες από επιλογή (όχι από αδυναμία) με την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, περιμένοντας προφανώς κι αυτοί την εκπλήρωση των προεκλογικών υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Αποτέλεσμα αυτού είναι η υπερβολική επιβάρυνση των τόκων (με πρόστιμα, προσαυξήσεις, κ.α.), που σε περίπτωση συμφωνίας με τις τράπεζες θα τα δούμε σε πολύ πιο λογικά επίπεδα (άρα και μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους).
      Πάντως γενικά τους είδα αισιόδοξους ότι θα τα βρουν με τις τράπεζες...

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Μολις τα βρουν με τις τραπεζες η μετοχη θα γραψει ενα ξεγυρισμενο επι 3.

        Διαγραφή
      2. Τα παιδεία παίζει ...

        Είπαμε να κάνει το Χ3 αλλά όχι έτσι. Δηλαδή τι καταλάβατε τώρα που το πήγατε 1,23?? Εκτός αν τα βρήκαν με τις τράπεζες .... αλλά τότε θα το σκούπιζαν το χαρτί.

        Διαγραφή
    15. κύριε Στέλιο
      μα τι μας λένε τά καλόπαιδα της medicon.Καλώς ήρθατε στην ληστρική φορολογία του σύριζα
      γιατί οί αλλοι επαγγελματίες έχουν άλλη κλίμακα ? 50-70% φόρος κύριοι

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Λογικό μεν ακούγεται από την μεριά τους (όπως και για όλους τους επαγγελματίες), από την άλλη εγώ είμαι κάθετα αντίθετος, από την άποψη ότι σε τόσο δύσκολες περιόδους για την εταιρία, θεωρώ ότι θα έπρεπε να κάνουν "το σκατό τους παξιμάδι" και να συμβιβαστούν με 1/5 ή 1/6 των αποδοχών τους, τουλάχιστον μέχρι να ομαλοποοιηθεί η σχέση ιδίων προς δανειακά κεφάλαια της εταιρίας και να μην απειλείται η ίδια της η ύπαρξη...

        Διαγραφή
      2. Ως προς τις αποδοχές ένας είναι ο Πετρόπουλος ή μάλλον δύο.

        Σαν ένα απ΄τα παλαιότερα μέλη του Taki΄s club καλωσορίζω τον καλό χρήστη Στέλλιο που συχνά αναζητώ στο Soltrade. Καλησπέρα φίλε

        Διαγραφή
      3. Έτσι ακριβώς. Στα δάχτυλα του ενός χεριού μετριούνται οι επιχειρηματίες αυτής της "ηθικής". Να είσαι καλά αγαπητέ hippy, απολαυστικό το ιστολόγιο-club, καλώς σας βρήκα.

        Διαγραφή
    16. Xάσαμε όμως τον κύριο Τάκη τελευταία. Τελικά η ζώνη στην οποία περίμενε να κυμανθεί ο ΓΔ εως τα τελη της χρονιάς (800-900 μονάδες) δεν κράτησε και φτάσαμε πλέον 740 μονάδες εξαιτίας κυρίως των ρευστοποιήσεων στις τραπεζικές μετοχές. Το άσχημο είναι ότι αυτό συμβαινει με Dow Jones σε νεα υψηλά! Τι θα γίνει εαν και όταν διορθώσουν τα ξένα χρηματιστήρια και εδώ συνεχίζουν να παραμένουν οι Συριζανέλ? Οσο παραμενουν, είναι τοξικοί για την οικονομία, αντιεπενδυτικοί και καθυστερούν τα πάντα. Νομίζω και οι υποθέσεις Ελληνικού, Εldorado κ.α. έπαιξαν και αυτες το ρόλο τους σε νέες ρευστοποιήσεις, λόγω επανειλημμένης έλλειψης αξιοπιστίας του θιάσου.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Μην λεμε τα ιδια και τα ιδια ... ειναι βαρετο. Ο ΓΔ την ημερα που θα ορκιζεται πρωθυπουργοε ο Κυριακος, σε 2 χρονια δηλαδη, θα ειναι στα 1200. Μεχρι τοτε δεν βλεπω γισ ποιον λογο πρεπει οι τρσπεζες να κινηθουν ανοδικα.

        Διαγραφή
      2. Καλημέρα σας. Πολύ αισιόδοξος είστε για την μακροημερευση της κυβέρνησης. Εγώ βλέπω εκλογές πριν το ψήσιμο του οβελία.

        Διαγραφή
      3. Καλημέρα να κάνω μια αφελή ερώτηση πείτε ότι βγαίνει αυτοδύναμος ο Κυριάκος και έχει προλάβει να αλλάξει και το έκτρωμα εκλογικό νόμο (το πρωτο που θα έκανα εάν ήμουν στην θεση του) η εκλογή προέδρου δημοκρατίας το 2019 δεν είναι πάλι πρόβλημα με τους ανεγκέφαλους της αριστεράς ή θα έχει δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα ο Κυριάκος ώστε να ξαναπάει σε εκλογές μετά από 2 χρόνια φθοράς και να τις ξανακερδίσει όσο και αν έχουν καλυτερέψει τα πράγματα ? Το μόνο θετικό είναι ελπίζω οι ζυμώσεις εκεί στο κέντρο μπας και βγει κάτι που να απέχει έτη φωτός από τους ανεγκέφαλους Σταλινιστές ψεκασμένους Συριζανελ.

        Διαγραφή
      4. Γιαυτό και για άλλους λόγους που έχω αναφέρει ο Κυριάκος ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να πάρει αυτοδυναμία.

        Διαγραφή
      5. Έχετε ένα δίκιο σε αυτό που λέτε, εγώ πάλι θα ήθελα τον Τζήμερο ή μέσα στην ΝΔ ή αυτόνομο μέσα στην βουλή , οι απόψεις του μου αρέσουν μακάρι να ειχαν απήχηση και στον χαζολαό μας που έχει τσακωθεί με την λογική.

        Διαγραφή
      6. Δεν νομίζω η ΝΔ να κάνει τέτοιο ατόπημα να εντάξει τον Τζήμερο στις τάξης της. Ο συγκεκριμένος είναι ένα κακέκτυπο του Μάνου. Δεν συμφωνώ λοιπόν σε αυτό με εσάς.

        Διαγραφή
      7. θεωρώ ότι αδικείτε τον κύριο Τζήμερο,το μόνο πρόβλημα που έχει είναι ότι του την πέφτουν όλοι και εκεί αντιδράει περίεργα αλλά οι απόψεις του θεωρώ ότι είναι πολύ ποιο κοντά στην λογική από ότι του Άδωνι που έλεγε για τον ΕΝΦΙΑ ότι επίτηδες τον έβαλαν τόσο ανεβασμένο ώστε να μας αναγκάσουν να αξιοποιήσουμε την ακίνητη περιουσία μας και κατάφεραν να κατακρεουργήσουν την ακίνητη περιουσία μέσα σε ελάχιστο χρόνο και να καταστρέψουν αποταμιεύσεις ετών σε αυτήν καθώς και να καταρρεύσουν οι εγγυήσεις των δάνειων προς τις τράπεζες κοινώς να αυξηθούν τα κόκκινα δάνεια.

        Διαγραφή
    17. .... σε αντίθεση πχ με την ΜΠΕΛΑ που χτυπάει 75άρια (εταιρειάρα κι όπως έγραψα και στην "γνώμη" ευννοείται πολύ από την υποχώρηση του δολαρίου, κάποια στιγμή θα το ανακαλύψουν και στο mikrometoxo και θα πυροδοτήσουν την αντίδραση στην καλή μετοχή)

      k. Hippy κρύψτε κάτι!! Προσπαθώ να ψαρέψω εκεί !!

      Συμφωνώ εξαιρετικό σχόλιο.

      Θα επανέλθω και εγώ στα ενεργειακά σχόλια, μιας και έχουμε εξελξεις εκεί.

      Μια του εξωτερικού είναι η Snam, παίζει τελευταία για δεσφα. Πολύ πολύ πολύ ενδιαφέρον το ΓΙΑΤΙ παίζει. Είναι ερώτημα εκατοντάδων εκατ. (για τον προνοητικό μέτοχο).

      Η κίνηση αυτή πάντως (της Snam) αφορά - σε υπερθετικό βαθμό- και αδμηε. Αλλο περίεργο ρώτημα το πως συνδέονται!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Για διαφωτίστε μας αν έχετε τη καλοσύνη! :)

        Διαγραφή
      2. Φυσικά, αλλά υπάρχουν και άλλες υποχρεώσεις. Βάζω απο κάτω ως ξεχωριστό σχόλιο 2-3 σκέψεις για τη SNAM. Θα επανέλθω μάλλον αύριο για αδμηε.

        Διαγραφή
    18. Η εταιρία SNAM RETE GAS (SRG) δραστηριοποιείται στη μεταφορά και αποθήκευση φυσικού αερίου στην Ιταλία. Το δεύτερο εξάμηνο του 2017 είχε συνολικά έσοδα 1,268 εκ με τα 1,008εκ. από τη μεταφορά και τα 297εκ από την αποθήκευση. Τα ebitda ανήλθαν σε 1,035εκ (+4,1% από το H1-2016). Τα κέρδη του ομίλου ήταν +18% από το αντίστοιχο 1ο εξάμηνο του 2016 στα 504εκ.
      Χρηματοροές από λειτουργικές δραστηριότητες στα 1,401 εκ. που επέτρεψαν επενδύσεις 608εκ για την περίοδο και ελεύθερες ροές 793εκ. Συνολικό μέρισμα που δόθηκε εντός του 2017 για τη χρήση του 2016 ήταν 718εκ.
      Ενεργητικό στα 17,276 εκ με ιδία κεφάλαια 6,100. Χρέος αναλύεται σε 8,246 εκ σε ομόλογα , 2,949 τραπεζικά δάνεια. Συνολικά το 81% του χρέους είναι μακροπρόθεσμο.
      Για το 1ο εξάμηνο συνολικά διακίνησε 38,080 bcm (billions cubic meters) στο Ιταλικό σύστημα παρουσιάζοντας αύξηση +18,8% έναντι του α’ εξαμήνου 2016. Η συνολική αποθηκευτική ικανότητα του ομίλου ανήλθε σε 12,2 bcm και αν συμπεριλάβουμε και τη ποσότητα στρατηγικής αποθήκευσης (Απόφαση Ιταλικού υπουργείου για 4,5bcm στις 25-1-2017) φτάνει στα 16,7 bcm.
      Η Εταιρία προβλέπει ότι η κατανάλωση φυσικού αερίου στην Ευρώπη την περίοδο 2017-2020 θα παραμείνει σταθερή και περίπου στα νούμερα του 2016 (461bcm) . Προσωπικά διαφωνώ και πλησιάζω στις μετρήσεις του ENTSO-G δηλαδή του ευρωπαϊκού συνδέσμου δικτύων φυσικού αερίου και του EUROGAS, του συνδέσμου βιομηχανίας και προβλέπω νούμερα που σε σενάρια οικονομικής ανάπτυξης θα δούμε και >550bcm.
      Κατανάλωση Φ.Α. στην Ιταλία 2014 66,7bcm , 2015 68,6 bcm, 2016 71,9 bcm και Ν-1 INDICATOR στο 120%. Παρόλα αυτά η συνολική διαθέσιμη ποσότητα της SNAM μαζί με τη μικρή εγχώρια εσωτερική παραγωγή αερίου και τις εισαγωγές LNG δεν επιτρέπουν εξαγωγές σε μεγάλη κλίμακα!
      Λαμβάνοντας υπόψη τα εγκεκριμένα PCI (Project of common interest, 2016/89) της ΕΕ και κυρίως τη δυνατότητα αντίστροφης ροής από τα βόρεια της Ιταλίας προς τη κεντρική Ευρώπη συν το συνολικό έργο του TAP AG, δημιουργείται η δυνατότητα στην Ιταλία (άρα στη SNAM ως σχεδόν μονοπώλιο) να πραγματοποιεί στο μέλλον εξαγωγές χωρίς να κινδυνεύει ενεργειακά από τυχόν ελλείψεις στην προμήθεια Φυσικού Αερίου.
      Η προσωπική και πάλι εκτίμηση είναι ότι σχεδόν το σύνολο που έχει δεσμεύσει η Ιταλία από τον TAP θα ανακατευθυνθεί σε εξαγωγές δημιουργώντας εξαιρετικά κέρδη στον εγχώριο διαχειριστή. Η ίδια η εταιρία θέτει στόχο για εξαγωγές 8bcm το 2023 με προσδοκώμενα κέρδη περίπου 150εκ ανά έτος.
      H SNAM είναι μια από τους κύριους υποψήφιους για την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ, του εγχώριου δηλαδή διαχειριστή φυσικού αερίου. Στην περίπτωση που επικρατήσει τότε ως εταιρία θα ελέγχει τις αγορές Ιταλίας ( 70 bcm) , Ελλάδας ( πρόβλεψη για κατανάλωση 3,5δις από ΔΕΣΦΑ) , Βουλγαρίας (έμμεσα με το τουλάχιστον 1bcm του TAP) , αλβανίας ( μηδέν φυσικό αέριο σήμερα) Μέσω των πιθανών διασυνδέσεων όπως I.A.P και EASTRING ακόμα και αν δεν προχωρήσουν οι εξαγωγές στη κεντρική Ευρώπη θα έχει πρόσβαση στην πλέον αναπτυσσόμενη ενεργειακά περιοχή της ανατολικής Ευρώπης.
      Η μετοχή σήμερα στα 4,12 με συνολική κεφαλαιοποίηση στα 14,562 εκ είναι πολύ ψηλά από άποψη Ιδίων κεφαλαίων, αλλά πρόκειται για μετοχή που επιστρέφει στους μετόχους και η αγορά αερίου είναι ρυθμιζόμενη, τουλάχιστον μέχρι το 2020. Εποχικά μια κόπωση δείχνει στο μέσο του καλοκαιριού μετά από το μέρισμα και λίγο πριν αρχίσει ο χειμώνας.

      Το ενδιαφέρον την SNAM για τον ΔΕΣΦΑ δείχνει το γενικότερο ενδιαφέρον για τις ενεργειακές εξελίξεις στην περιοχή μας. Να θυμάστε μια απλή σχέση, η οποία εν μερη εξηγεί και γιατί είναι σημαντική και για ΑΔΜΗΕ.

      ΦΥΣΙΚΌ ΑΕΡΙΟ => ΑΠΕ , ΑΠΕ => ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ , ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ => ΔΙΚΤΥΑ (ΑΔΜΗΕ).

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    19. ΑΔΜΗΕ 24 9 2017

      Η εταιρία ΑΔΜΗΕ συμμετοχών που διαπραγματεύεται στο ΧΑΑ κατέχει το 51% της ΑΔΜΗΕ ΑΕ με τα υπόλοιπα μετοχικά ποσοστά να μοιράζονται οι κινέζοι της STATE GRID (24%)και το Ελληνικό δημόσιο μέσω της ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ (25%). Η εισηγμένη λοιπόν που βλέπουμε εμείς έχει 232 εκ. μετοχές και στη τιμή των π.χ. 1,96 αντιστοιχεί σε κεφαλαιοποίηση 1,96χ232/0,51= 891,6 εκ. του συνολικού ΑΔΜΗΕ. Η αξία του ΑΔΜΗΕ ΑΕ (ΤΟΥ 100% ΔΗΛΑΔΉ) όπως προκύπτει από τα ΙΔΙΑ κεφάλαια, που αναφέρονται στις λογιστικές καταστάσεις q2-2017 είναι : 930,3 εκατ. (q4-2016: 898,1εκ.)

      Στην πραγματικότητα ο ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών έχει ως μοναδική δραστηριότητα να εισπράττει το αναλογούν κέρδος από την ΑΔΜΗΕ ΑΕ στην οποία κατέχει το 51%. Το 1ο εξάμηνο 2017 τα κέρδη που του αντιστοιχούσαν ως αποτελέσματα εκμετάλλευσης ήταν 8,97εκατ. (με καθαρά κέρδη στα 8,17 εκατ.). Η εισηγμένη έχει όπως προκύπτει και στη σελίδα 4 της παρακάτω επισκόπησης την υποχρέωση να διανέμει τουλάχιστον το 50% των κερδών στον μέτοχο ως μέρισμα.

      http://admieholding.gr/wp-content/uploads/2017/09/%CE%95%CE%9E%CE%91%CE%9C%CE%97%CE%9D%CE%99%CE%91%CE%99%CE%91-%CE%9F%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%9D%CE%9F%CE%9C%CE%99%CE%9A%CE%97-%CE%95%CE%9A%CE%98%CE%95%CE%A3%CE%97.pdf

      Τα κέρδη του ΑΔΜΗΕ ΑΕ είναι στην πλειοψηφία τους ρυθμιζόμενα μέσω αποφάσεων της ΡΑΕ και με βάση τις τρέχουσες αποφάσεις αγγίζουν τα 1,729 εκατ. για το 2017 (2016, 1,516εκατ). Παρόλα αυτά ας έχουμε στο μυαλό μας ότι η ΡΑΕ θα τροποποιήσει τις χρεώσεις αυτές προς το τέλος του έτους για την επόμενη τετραετία *( όπως και αντίστοιχα θα αλλάξει το αντίστοιχο Ιταλικό υπουργείο τα ρυθμιζόμενα κέρδη της SNAM με 3ετη περίοδο προσαρμογής και εφαρμογή μετά το 2020) με την –επισφαλή- πρόβλεψη ότι θα τα ελαττώσει λόγω καθυστέρησης εφαρμογής του προβλεπόμενου business plan από τον ΑΔΜΗΕ ΑΕ.

      Κύκλος εργασιών ΑΔΜΗΕ ΑΕ (δηλαδή του 100%) στα 264,6 εκ. το 2015 (45% μεικτό κέρδος) και στα 248,6εκ το 2016 (40% μεικτό κέρδος). Τα κέρδη αυτά αντιστοιχούν σε περίπου 4,5 ευρώ ανά MWh. Για το 2017 ήδη η ζήτηση ενέργειας είναι 25,4 TWh στο +3,3% σε ετήσια βάση. Το πιο σημαντικό όμως είναι η πτώση των εισαγωγών για φέτος το οποίο συνεπάγεται αυξημένα κέρδη από τον εγχώριο διαχειριστή, επιπρόσθετα της αύξησης κατανάλωσης.
      Τα ετήσια EBITDA περίπου σταθερά στα 152-154εκατ. και στις 2 χρονιές με ετήσιες αποσβέσεις και πάλι σταθερές στα 69 εκατ. Ενώ οι ελεύθερες χρηματικές ροές είναι στα 54,3εκατ. για το q2-17 (Έναντι 47,4 εκατ. q2-16)

      Τα χρηματοοικονομικά έξοδα σχεδόν αντιστοιχούν σε 6,1% επιτόκιο οπότε καταλαβαίνουμε ότι ο απογαλακτισμός από τη ΔΕΗ μπορεί να ρίξει σημαντικά αυτό το νούμερο. Η εταιρία έχει προγραμματίσει σχεδόν 1 δις σε επενδύσεις τα επόμενα χρόνια οπότε η είσοδος των κινέζων εκτιμώ θα βοηθήσει σημαντικά όχι μόνο στην πρόσβαση σε δάνεια άλλα και σε καλύτερα επιτόκια. Όσο θα προχωρούν οι διασυνδέσεις – που είναι προγραμματισμένες άλλωστε από την ΕΕ- η εταιρία θα αυξάνει δανεισμό, αλλά έχει το περιθώριο να το πράξει μιας και η σχέση δάνεια με τα ιδία της σήμερα είναι <55%.

      Η εισηγμένη εταιρία λοιπόν εξαρτάται σε μεγάλο ποσοστό από τα ρυθμιζόμενα εκ της ΡΑΕ κέρδη της ΑΔΜΗΕ ΑΕ. Κύριο όφελος των μετόχων της Συμμετοχών (στο ΧΑΑ) είναι τα ετήσια μερίσματα, που θα λαμβάνουν. Η πρόβλεψη της εταιρίας είναι για 100εκατ. καθαρά κέρδη το 2021 με το 50% αυτών να αποδίδονται ως μέρισμα. Για το 2017 συνολικό μέρισμα υπολογίζω 18εκ. επομένως η Συμμετοχών λαμβάνει σχεδόν 10 εκατ. ή 0,043/μετοχή για το έτος αυτό. Με βάση την πρόβλεψη της εταιρίας για το 2021, υπολογίζω ως ταβάνι τα 2,50 (bv + 0,11 ανά έτος για 4 χρόνια)και ως χαμηλό τα 1,80 (περίπου -7% από το bv) μέχρι να υπάρχει καλύτερη ορατότητα στο ΧΑΑ. Από τη στιγμή που ομαλοποιηθεί η κατάσταση εγχώρια το πιο πιθανό είναι όπως η SNAM και άλλοι διαχειριστές δικτύων να παίζει BV x 2, λόγω μερίσματος.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Πλήρης και σωστή η παρουσίαση...
        Θα μου επιτρέψετε μια απορία - ανησυχία. Το έσοδο της εταιρίας θα φορολογηθεί στη συνέχεια από την εφορία με το καθεστώς που ισχύει για τις εταιρίες συμμετοχών? Στο ενημερωτικό, η σχετική παράγραφος από μένα μεταφράζεται λίγο δυσάρεστα , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχω δίκιο για το παραπάνω.

        Διαγραφή
      2. Φίλε μου θα μου επιτρέψεις να δηλώσω αδυναμία ορθής απάντησης. Σε προσωπικό επίπεδο δυσκολεύομαι με τα δικά μου λογιστικά και πάντα έχω λογιστή. Επομένως στο κομμάτι αυτό βλέπω τις προηγούμενες πρακτικές απο αποτελέσματα άλλων ετών. Στην προκειμένη περίπτωση έχω και εγώ παρόμοιες ανησυχίες, οπότε αναμένω. Ακόμα πιο έντονες ανησυχίες με το πώς θα τιμολογηθεί φορολογικά έχω για τη ΔΕΗ σε σχέση με την απόσχιση ΑΔΜΗΕ στη φορολογία του επόμενου λογιστικού χρόνου.

        Πάντως ας ρωτήσουμε και τους χρηματιστές μας!! Γιατί πληρώνονται άλλωστε απο το να φανούν χρήσιμοι σε τέτοια θέματα!!!

        Διαγραφή
      3. Εξαιρετική ανάλυση...που τα βρήκατε τόσα στοιχεία για την SNAM? (ρητορική ερώτηση ).

        Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι κατά την παρουσίαση της ΑΔΜΗΕ συμμετοχών στην ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΑΧΕ που πιθανά να αναλάβει ως market maker υποσχέθηκαν συνολικό μέρισμα για τη χρήση 2017 3% παρά τους φόβους και τους κινδύνους που περιγράφουν στην 6μηνιαία έκθεση. Ελπίζω να μην βγει παπαγαλιά...

        Διαγραφή
      4. Τόοοοοοσο ξύλο σήμερα μετά τις Γερμανικές εκλογές και άντεξε το πρόσφατο χαμηλό του!!!

        Κ. Hippy -επείδη ξέρω ότι σας αρέσουν τα τενργακια- οι θέσεις των FDP είναι πολυυυυυυ ανίθετες με τα ΑΠΕ. Καλό να το έχουμε υπόψην!!

        Διαγραφή
      5. Η Γερμανία μου πέφτει μακριά. Αγνοώ την νοοτροπία του λαού καθώς και των πολιτικών. Θέλω να πω ότι σαν αντιπολίτευση λες ότι θέλει ν΄ακούσει ο ψηφοφόρος, σαν κυβερνητικός εταίρος ίσως βλέπεις τα πράγματα αλλιώς. Πολύ περισσότερο που η Γερμανία παράγει και Φ/Β πάνελς και ανεμογεννήτριες, θα τους κλείσει? Άσε που τελευταία ακόμα και οι Κινέζοι άρχισαν να βλέπουν τα πράγματα αλλιώς (αύξηση παραγωγής σε ηλεκτρ. αυτοκίνητα)...δύσκολο μου φαίνεται ν΄αλλάξει η συνολική εικόνα για τις ΑΠΕ στην ΕΕ.

        Από την άλλη όμως οι δηλώσεις του κ. Περιστερη για 2πλασιασμό του στόχου της εταιρείας από 1 GW συνολικής εγκατεστημένης ισχύος σε 2 GW δεν μου πολυάρεσαν. Πότε θα σταματήσετε κ. Γιώργο μου τις επενδύσεις ώστε ν΄αυξήσετε ταμειακές ροές, κέρδη και μέρισμα? Η ζωή είναι μικρή, θέλουμε τα μπικικίνια να την απολαύσουμε κατά το δυνατόν.

        Το καλό πάντως είναι ότι οι βασικοί μέτοχοι εξακολουθούν να αγαπούν και να στηρίζουν τη μετοχή όπως είδαμε και σήμερα. Ωστόσο έχω μεγάλη θέση, θέλω να την μειώσω, αλλά σε τιμές στο 4,10-4,30.

        Διαγραφή
      6. Για τον φίλτατο κύριο Lorac.
        Καλά κάνετε και το ψάχνετε ως ειδικός στην ενέργεια-είναι εμφανής η ειδίκευση σας-θυμηθείτε όμως ότι σπάνια αγοράζουμε και πωλούμε στα σημεία καμπής της γραφικής παράστασης.Βέβαια από τις προηγούμενες γραφές σας συμπεραίνω ότι δεν χαρακτηρίζεστε από αναβλητικότητα αποφάσεων,επομένως δεν χρειάζεστε την συμβουλή μου,αντίθετα εγώ λαμβάνω σοβαρά τις δικές σας παρατηρήσεις.

        Για τον φίλτατο Ηλία.
        Λίρα εκατό οι δικές σου γραφές,τίποτα άλλο.

        Διαγραφή
      7. Ναι σωστά δύσκολα να είμαστε μεσα/εξω σε σημεία καμπής. Αλλά έχει νόημα αυτό αν τουλάχιστον ψιλο-ακολουθούμε τη τάση?? Ας μην είμαστε και οι πιό κερδισμένοι!!

        κ. Hippy όντως η συνεχόμενη αύξηση των Watt στερεί απο τον απλό μέτοχο τη χαρά του επιπλέον μερίσματος/επιστροφής καφαλαίου.

        Τα απε είναι στοχαστική ενέργεια και θέλουν μονάδες βάσης όπως λιγνίτες και αέριο για να καλύπτουν τη στοχαστικότητα τους. Οι γερμανοί εκμεταλλεύονται τις διασυνδέσεις που έχουν και σκορπούν το στοχαστικό ρεύμα σε εξαγωγές.

        Υπάρχει όμως μια Ευρωπαική τάση που αποκτά δυναμική που κατανοεί το ΤΥΡΙ και μαντεύει τη ΦΑΚΑ όμως. Για αυτό θα βλέπουμε απο εδω και πέρα φωνές για περιορισμό στις επιδοτήσεις στο τομέα αυτό.

        Διαγραφή
      8. Για Ελλάδα δεν το συζητώ καν. Έπρεπε να τεθεί όριο ανάπτυξης ΑΠΕ.

        Ραντεβού στην επόμενη Ενεργειακή Κρίση -που δεν αργεί καθόλου.

        Αλήθεια στις αρχές του έτους γιατί έχωσε τα νερά της η ΔΕΗ???

        Διαγραφή
      9. ΤΕΝΕΡΓΑ α’ εξάμηνο 2017

        Σύνολο περιουσιακών στοιχείων 1501,9 εκ. με τα 1384,37 να ανήκουν στο τομέα ηλεκτρισμό& ΑΠΕ. Στο α’ εξάμηνο 2017 είχε ανά τομέα :

        Έσοδα από ηλεκτρισμό& ΑΠΕ 78,8εκ (EBITDA 56,6εκ.)
        Έσοδα από κατασκευές 29,8εκ (EBITDA 10,6εκ.)
        Έσοδα από παραχωρήσεις 33,1εκ (EBITDA 0,49εκ.)
        Έσοδα από εμπορία Ηλ. Ενέργειας 5,1 εκ. (EBITDA 0,36)

        Δανειακές Υποχρεώσεις 725,9 εκ. με 89,6εκ. διαθέσιμα( αφαιρώντας επιχορηγήσεις προς επιστροφή λόγω π.χ. ακύρωσης έργων) και 37,6 δεσμευμένες καταθέσεις.

        Στα 4,04 έχει κεφ/ση 441,6 εκ. με ιδία κεφάλαια 344,58 εκ. (άνευ μη ελεγχόμενων συμμετοχών 6,3εκ.)

        Διαγραφή
    20. Τα αποτελέσματα εξαμήνου της ΜΕΝΤΙ:
      https://www.helex.gr/documents/10180/43442/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%88%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7%20MEDICON+%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%91%CE%A3%20A.E+%282017%2C%CE%95%CE%BE%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%AF%CE%B1%2C%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%95%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7%29.pdf/f3160821-78b5-4b63-94b2-ed07e6408491?version=1.0

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Ζάχαρη και αναμενόμενα ... όμως επιμένω οι τραπεζίτες να μην δείξουν κανένα έλεος. Να επιβάλλουν μνημόνιο στη διοίκηση και κούρεμα αποδοχών ... αν γουστάρει η διοίκηση , αν δε γουστάρει να τους πάρουν σε πρώτη φάση τα ομόλογα (όπως και κάνουν) και σε δεύτερη φάση την εταιρία.

        Διαγραφή
    21. Απαντήσεις
      1. Θωρηκτό...με διαχρονική ανάπτυξη, προοπτικές και μέρισμα...όπως και η ΦΛΕΞΟ, η ΤΕΝΕΡΓ, η ΕΥΑΠΣ, η ΑΡΑΙΓ και 5-6 ακόμα μικρά κ μεσαία που επισημάνθηκαν έγκαιρα απ΄τους φίλους στο μπλογκ.

        Διαγραφή
      2. Σωστά. Εξαιρετικά όμως αποτελέσματα και για ΙΚΤΙΝΟ στο α' εξάμηνο, κοντά στα 3,9 εκ.€ τα καθαρά κέρδη με αύξηση πάνω από 200%!

        Διαγραφή
    22. Αυτά που γινονται στην εταιρεια και στη μτχ ως συνεπεια είναι απίστευτες αλητείες. Οι κολοπασοκοι "επιχειρηματιες" θελουν μεγαλο γαμησι. ο SSM να πρεσσαρει τις τράπεζες να παρουν το μαγαζι πανω τους και να πανε σπιτια τους όπως ο Μπελες.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Να επιβάλλουν μνημόνιο οι τραπεζίτες στους κακομαθημένους της διοίκησης .... αν ήταν ποδοσφαιρική ομάδα και χρώσταγε στο τέλος θα τους έδερναν απο πάνω οι οπαδοί .... είναι ντροπή αυτό που κάνουν και παντελονιάζουν σαν να μην έχει συμβεί τίποτα και μετά βγάζουν διαγγέλματα ότι τάχα μου τους φταίνε οι τραπεζίτες που δεν τους αναχρηματοδοτούν.
        ΜΝΗΜΟΝΙΟ και κούρεμα αποδοχών της διοίκησης ή να τους πάρουν οι τραπεζίτες τον έλεγχο της εταιρίες.

        Διαγραφή
    23. Κανένας γκουρού να σχολιάσει τα αποτελέσματα Βιοχάλκο? Καλά φαίνονται με μια πρώτη ματιά. Η μετοχή γιατί έπεσε σήμερα όμως?

      DonSar

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. τα αποτελέσματα της ΒΙΟΧΑΛΚΟ ούτε ο Στασινόπουλος μπορεί να τα σχολιάσει.

        Διαγραφή
      2. Σε αυτό έχετε δίκιο κύριε Τάκη η έκπληξη είναι η Χαλκορ που από ότι φαίνεται την προσέχει ιδιαίτερα άγνωστο το γιατί προς το παρόν και τα όχι τόσο καλά αποτελέσματα της Cenergy που από ότι φαίνεται επιβαρύνθηκαν από το κομμάτι της Σωλκ ,εάν ασχοληθήκατε με τα αποτελέσματα της Cenergy θα ήθελα από εσάς ένα σχόλιο αν δεν ασχοληθήκατε απλά προσπεράστε.

        Διαγραφή
    24. Απ'ότι έμαθα σχετικά με ΜΕΝΤΙ έχει κατατεθεί 10ετές πλάνο από την εταιρία στις πιστώτριες τράπεζες για τακτοποίηση του δανεισμού με ένα επιτόκιο 4-5%, μέσω του οποίου το μεγαλύτερο μέρος των κερδών θα πηγαίνει στην αποπληρωμή των δανείων από τις τράπεζες, όμως αναμένεται να μειώσει το χρηματοοικονομικό κόστος στο μισό (κατά περίπου 700 χιλ./έτος). Αναμένεται απόφαση επ'αυτού σύντομα. Επίσης η ΕΤΕ έχει "βάλει στο μάτι" τα ομόλογα της εταιρίας και προσπαθεί με συνεχόμενες δικαστικές ενέργειες να τα κατάσχει. Στην πρώτη απόπειρα έγινε ανακοπή από την ΜΕΝΤΙ που σταμάτησε την κατάσχεση, εν συνεχεία η ΕΤΕ έκανε και δεύτερη απόπειρα, την οποία αναμένεται επίσης να προσπαθήσει να ανακόψει η εταιρία. Αυτά τα ολίγα "φρέσκα"...

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    25. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΑΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΑΚΗΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΕΑ.Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ BISLEY ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Τα έργα στο Ελ. Βενιζέλος ναι η Bisley όχι όπως όχι και οι παραγγελίες για την ΕΕ (οι λόγοι αναφέρονται στην οικονομική έκθεση). Ας διαβάζετε όμως ΠΡΩΤΑ την οικονομική έκθεση. Μην τα περιμένετε όλα έτοιμα και στο πιάτο. Κατά τα λοιπά ο κύριος Τάκης έχει αναφερθεί αρκετές φορές. Κάντε τον κόπο να ψάξετε λίγο τα post.

        Διαγραφή
      2. ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ (ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ )

        Αν δεν έχετε άλλη μετοχή αυτό είναι λάθος ,ακόμα και αν ο Δρομέας ανέβει
        Αν έχετε άλλη μετοχή ασχοληθείτε και με αυτή ,ακόμα και αν ο Δρομέας ανέβει ενώ οι άλλες όχι
        Η μονομερής ενασχόληση με μόνο μία μετοχή μόνο ζημιά μου προκάλεσε ακόμα και όταν κέρδιζα απρόσμενα πολύ ,το δέσιμο (ας πούμε) με την μετοχή δεν βοηθούσε σε σωστές αποφάσεις

        ΠΑΘΩΝ ΑΛΛΑ ΜΑΘΩΝ

        Διαγραφή
      3. Καλημέρα κυριε Δρομέα δείτε την παραπομπή μου
        http://prntscr.com/grijfa με το 60% τι θέλει να μας πει? Ότι η δουλειά που έκλεισε με την BISLEY είναι το 60% της δυναμικότητας της εταιρείας ? εάν ναι απομένει να δούμε με τι κέρδος έχει κλείσει την δουλειά , αυτό θα έλεγα ότι είναι πολύ καλό νέο δλδ το εργοστάσιο θα δουλεύει φουλ άρα θα μπορέσει να γυρίσει σε κερδοφορία.

        Διαγραφή
      4. Κύριε Geopard δεν το κατανοήσατε ορθώς. Απλά αναφέρει ότι η παραγωγή της εταιρίας ΔΡΟΜΕΑΣ αγορά κατά 60% εξαγωγές. Γενικά μιλάει.

        Διαγραφή
      5. Κύριε ΒΑΜΜΕΝΟΣ μονομετοχικα χαρτοφυλάκια δύσκολο να βρεις εδώ μέσα ίσως στο Capital είναι ποιο εύκολο να βρεις τέτοιους μετόχους που έχουν καεί από τις τράπεζες και όχι μόνο

        Διαγραφή
      6. Επίσης κύριε Geopard τα 10.000 τεμάχια των ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ γραφείων ανάγκη έτος που αφορά το deal υπολογίζω να προσφέρει επιπλέον τζίρο 5 με 6 εκατομμύρια κάθε χρόνο. Not bad.

        Διαγραφή
      7. Έχετε δίκιο το 60% της παραγωγής και πλέον είναι εξαγωγές και ναι τα 5-6 εκατομμύρια είναι μια χαρά , θέλω να δω με τι ποσοστά κέρδους έχει κλείσει την δουλειά

        Διαγραφή
    26. Επομένως κάνουμε υπομονη μερικούς μηνες και ελπίζω να μας ανταποδωσει η εταιρία με το παραπάνω

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    27. ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΕΑΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΖΑΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΙΜΗ-3,86 €----Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στα 35,6 εκατ. ευρώ τα κέρδη α' εξαμήνου - Αύξηση κατά 48,3%---http://www.liberal.gr/arthro/169493/oikonomia/epicheiriseis/omilos-gek-terna-sta-356-ekat-euro-ta-kerdi-a-examinou---auxisi-kata-483.html

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    28. Κύριε Τάκη καλημέρα σας,

      Αν μπορείτε θα ήθελα να μας σχολιάσετε τα αποτελέσματα της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ.

      Σας ευχαριστώ πολύ.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    29. ΕΤΣΙ που πάει η δουλειά θα αγοράσουμε παπουτσανη κάτω απο 20 λεπτά ,και δρομέα στα 15 λεπτά
      Υπό αυτάς τας συνθήκας ισως αξίζει το ρίσκο

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Κάθε πικραμένος με την πίκρα του κύριε Ανώνυμε. Κακό πράγμα η πίκρα....

        Διαγραφή
    30. Kύριε Τάκη, πώς κρίνετε τα αποτελέσματα ΙΚΤΙΝΟΥ και ΙΑΣΩ? Δύο μετοχές για τις οποίες έχετε μιλήσει θετικά. Καλά, για τον ΙΚΤΙΝΟ τον λέγατε διαχρονικά "θωρηκτό".

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Αυριο ανακοινωσεις ... θα παρετε και μερισματακια.
        Ειπαμε θωρηκτο ... αλλα οταν απουσιαζα καποιοι σουλατσαρανε στο ιστολογιο μου γραφοντας οι μπαμιες τις ανοησιουλες του. Τωρα μουγκα στη στρουγκα.

        Οσο για αποτελεσματα το 9μηνο τρεχει με φουντες ... γιαυτο χρειαζεται και αλλο εργοστασιο για να προλσβαινει τις παραγγελιες.

        Διαγραφή
      2. Κυρ Τάκη Μορφονιέ, γκουρού των αγορών, μπορείτε να μας πείτε από που ενημερώνεστε για να ενημερωνόμαστε και μεις που δεν είμαστε γκουρούδες, αλλά θέλουμε να γίνουμε;


        κτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ικτίνος Ελλάς θα πραγματοποιηθεί στις 26 Οκτωβρίου, ημέρα Πέμπη με αντικείμενο την αγορά ιδίων μετοχών και τη διανομή κερδών προηγούμενων ετών.

        Όπως σημειώνει η εταιρείας σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους μετόχους της ανωνύμου εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 26η Οκτωβρίου 2017, ημέρα Πέμπη και ώρα 12:00 μ.μ. στα γραφεία της εταιρείας στην Λυκόβρυσης 7 - Μεταμόρφωση, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τα παρακάτω θέματα:

        1. Αγορά Ιδίων Μετοχών

        2. Την διανομή κερδών προηγούμενων ετών



        Η εταιρία ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕ ανακοινώνει ότι συμμετείχε στις 8/9/2017 στο Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό που αφορούσε την πώληση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων επεξεργασίας μαρμάρων στη ΒΙ.ΠΕ. Δράμας της Γ. Λαζαρίδης - Μάρμαρα Δράμας Α.Ε. , όπου και έκανε προσφορά αξίας ποσού 1.600.000 ευρώ και πλειοδότησε.

        Στις 29/9/2017 έγινε η έγκριση της υποβληθείσας προσφοράς από τη συνέλευση των πιστωτών της Γ. Λαζαρίδης - Μάρμαρα Δράμας Α.Ε.

        Στις 4/10/2017 κατατέθηκε αίτηση στο μονομελές Πρωτοδικείο Δράμας, έτσι ώστε να εγκριθεί η ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ως πλειοδότης για την αγορά των βιομηχανικών εγκαταστάσεων επεξεργασίας μαρμάρων στη ΒΙ.ΠΕ. Δράμας της Γ. Λαζαρίδης - Μάρμαρα Δράμας Α.Ε., προκειμένου να ολοκληρωθεί η εξαγορά, η οποία θα γίνει με ίδια κεφάλαια της εταιρίας.

        Διαγραφή
      3. Κυριε Μιχαλη 4 σεντσακια επιπλεον μερισμα δεν θα ειναι και ασχημο για την τσεπουλα μας ... το φαγαμε και το εργοστασιο του Λαζαριδη που πρωτος εγραφα το καλοκαιρι οτι θα πεσουν τα κορακια να του φσνε τα περιουσιακα στοιχεια του .... ομως ... που ειναι τωρα οι τσαμπα μαγκες που οταν απουσιαζα καταντησαν το Ιστολογιο μου χαμαιτυπιο και γραφαν τις μπουρδολογιες τους? Μουγκα στη στρουγκα τωρσ .... ετσι σε ολσ θα την πσθουν οταν τσ βαζουν με ενα Τακαρο

        Διαγραφή
      4. Κύριε Τάκη, τα σέβη μου. Εγώ αναφερόμουν στο πώς ξέρατε χθες στις 1:38μμ ότι θα βγάλει ανακοίνωση για μέρισμα, και αν μπορούμε να ενημερωνόμαστε και μεις κάπως παρόμοια.

        Εγώ μετά από σχόλια σας εδώ μέσα και ανακοινώσεις της εταιρείας άνοιξα μια θέση και τώρα ψιλοστενοχωριέμαι που δεν άνοιξα μεγαλύτερη.

        Σε κάθε περίπτωση, εύγε για τις αναλύσεις και τη διορατικότητά σας. Νομίζω και ελπίζω πως γίνομαι ένα κομματάκι σοφότερος διαβάζοντάς σας.

        Διαγραφή
    31. με τον σαπούνια τι έγινε βρε παιδιά 400 χιλ όγκος γερό χώσιμο,τι λέτε θα πάει και άλλο κάτω
      Μιχάλης

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Δυνατός πωλητής και μάλλον έχει και αλλά. Πήρα γερά σήμερα και τα υπόλοιπα κάτω από 0.20€.

        Διαγραφή
      2. δρομεα ο πωλητης είναι εκ των εσω- της εταιρείας Η μετοχή έχει πολύ κακό παρελθόν και εχει καταπιεί πολλους μαριδαίους (θα μου πείς δεν είναι και η μόνη στο χρηματιστήριο του ελλαδισταν) είχαν κάνει αγορές ιδίων στα 0.10 -0.15 το να πουλάς 0.22 δεν είναι και ασχημα Μιχάλης

        Διαγραφή
    32. Καλησπέρα σας. Τελικά φαίνεται -απο την Ιταλική διαρροή- ότι απο αρχές Σεπτεβριου είχαν την εικόνα για 100% κάλυψη των νέων NPL . Φυσικά με απλή λογική εξάγουμε το ασφαλές συμπέρασμα ότι άτυπα θα ισχύσει για όλα τα npl παλιά και νέα η υποχρέωση αυτή.

      ΜΠΑΝΚΙΑ NPL ΚΑΛΥΨΗ(%) ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΑΝΑ ΕΤΟΣ ΓΙΑ 7 ΕΤΗ PPI-2016
      ΑΛΦΑ 22.210 68,8 6.929 990
      ΕΥΡΩΒ 17.340 65,2 6.034 862
      ΕΤΕ 14.806 74,1 3.835 548
      ΠΕΙΡ 23.001 68,2 7.314 1045 1032

      Έβαλα τα κέρδη προ προβλέψεων μόνο της Πειρ λόγω ότι είναι αυτή με τις μεγαλύτερες πιέσεις σήμερα.

      Η κάλυψη % αφορά μέσω προβλέψεων και όχι συνολικών εξασφαλίσεων που είναι πολύ μεγαλύτερη.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    33. Γειά σας κύριε hippy είμαι ο ανώνυμος που σας είχε παροτρύνει παλιότερα να πάρετε Ικτίνο κάτω από 0,80.Αργότερα μέσα στη γενική αισιοδοξία πήρα στα 0.23 Πειραιώς,δηλαδή 4,60 σημερινά.Αν θέλετε μου λέτε κάποια ιδέα για την συνέχεια μιας και εσείς έχετε αγοράσει κοντά σε τέτοιες τιμές.Ευχαριστώ για την όποια απάντηση όταν το δείτε.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Ευτυχώς που έχουμε τον ΙΚΤΙΝ και μας δίνει χαρά. Αλλά και το σύνολο σχεδόν της 11άδας πάει καλά-αντιστέκεται ικανοποιητικά (10/11 αλλά ακόμα και το ενδέκατο-η ΕΤΕ-είναι σε καλούτσικα κέρδη σε σχέση με την τιμή που είχε κατά την ημέρα αναφοράς)

        Θα θυμάστε πως απαντώντας σε ερώτηση του κ. Τάκη "γιατί αγόρασα το σαπάκι την Πειραιώς" ανέφερα α) πως πήρα λίγα (σε σχέση με την ΑΛΦΑ) και β) πως είχα σαν τιμή στόχο 5,20-5,40. Η πρόβλεψη δεν ήταν επιτυχής, το χαρτί πήγε μέχρι τα 5,04. Είχα βάλει trailing stop loss 5% όπως συνηθίζω οπότε στα 4,70 την έδωσα. Δυστυχώς όμως για μένα ΔΕΝ έκανα το ίδιο με την ΑΛΦΑ την οποία θεωρούσα πιο αξιόπιστη οπότε σ΄αυτήν τον πίνω πικρό κι αλύγιστον.

        Εξακολουθώ να πιστεύω πως οι ΑΜΚ που λογικά θα γίνουν τον επόμενο χρόνο-ίσως αρχές καλοκαιριού-θα γίνουν με τιμές τουλάχιστον αντίστοιχες του 2015. Ωστόσο όπως γράφει και ο κ. Τάκης ΔΕΝ αγοράζω. Τουλάχιστον μέχρι να δούμε αλλαγή τάσης. Μακάρι να γυρίσουν τα χαρτιά κι ας κερδίσουν αυτά που έχω. Θεωρώ το "μουαγέν" κακή εγωιστική τακτική, είμαι υπέρμαχος του stop loss.

        κ. Ανώνυμε πιστεύω πως ΤΙΠΟΤΑ ουσιαστικό δεν έχει αλλάξει στη χώρα. Ο Τσίπρας έχει στρίψει ευρωπαϊκά οριστικά και τελεσίδικα (πρόσφατη απόδειξη το Ελληνικό) κι οι εκλογές-αν έρθουν νωρίτερα όπως πιθανολογώ-θα φέρουν γρηγορότερα την χρηματιστηριακή άνοιξη. Συνεπώς δεν θεωρώ πως έχω κάτι να φοβηθώ. Όμως τα βιβλία λένε πως σωστή κερδοσκοπία είναι αυτή που ανέφερα πιο πάνω. Αγοράζω με την αλλαγή της τάσης που ίσως γίνει και σε χαμηλότερα επίπεδα οπότε θα πάρουμε περισσότερα κομάτια στα χαρτιά που μας ενδιαφέρουν. Η κερδοσκοπική απραξία είναι πολύ δύσκολο πράγμα αλλά ανταμοίβει.

        ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

        κ. Τάκη πρώτος εγώ σας ζήτησα ν΄ανοίξετε ιδιαίτερο θέμα "ΔΡΟΜΕΑ" ώστε να μπορούμε οι λοιποί να συζητάμε για τις άλλες, περισσότερο ενδιαφέρουσες (κατά τη γνώμη μου) εταιρείες. Παρακαλώ πολύ ΜΗΝ ανοίξετε και 4ο sequel. Το θέμα κούρασε. Αρκετοί καλοί και διαβασμένοι φίλοι έχουν καιρό να γράψουν, η απουσία τους φτωχαίνει το μπλογκ.

        Διαγραφή
      2. Κυριε hippy δεν σντιλσμβανομαι το γιατι. Υπαρχουν τοσα threads να γραψουν ολοι οι αλλοι. Εμενα μου αρεσει ο τζερτζελες και πιανουμε κλιμα .... οποιος κουραζετε να μη διαβαζει τα σχολια των Δρομεων Καταδρομεων ... εγω τα βρισκω διασκεδαστικα.

        Διαγραφή
      3. Αφηστε που αυτοι που ταχα μου κουραστηκαν με τα σχολια των Δρομεων ειναι εκεινοι που κανουν τα περισσοτερα σχολια.

        Προτεινω οσοι κουραστηκσν με τα σχολια των Δρομεων να μην ΞΑΝΑΣΧΟΛΙΑΣΟΥΝ στο Δρομεα ... να τον αφησουν στη ληθη του. Αυτο ειναι το ΣΩΣΤΟ

        Διαγραφή
    34. 3 MITOYΣ για τον ΔΡΟΜΕΑ -ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ για το site, επειδή εγκλωβίστηκε ο Morfonioς στα 0,22 και πλεον δεν ασχολείται με άλλες μετοχές. Και για τις τράπεζες που ήταν θετικος και υπερθεμάτιζε για την ΑΛΦΑ στα 2,2-2,30 κάνει τωρα πως δεν ξερει τίποτα, μια που η ΑΛΦΑ εφτασε 1,50 από τις σφαλιαρες. Γνωριμη τακτικη του όταν αποτυγχανει σε προβλεψεις.-ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΡΙΤΗΣ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Να ελεγξετε το ΙQ σας και να μας πειτε τα αποτελεσματα.

        Διαγραφή
      2. Επίσης είστε τόσο άσχετος και δεν γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ site και ιστολογίου ... πρώτα πρέπει να αυξήσετε το IQ σας κατόπιν, μετά να μάθετε να μιλάτε την Ελληνική σωστά και στο τέλος επειδή θ εξακολουθείτε να είστε μέτριος να πηγαίνετε στους αντικριστές σας (που παίρνουν και τις προμήθειες) και αυτοί να σας κατευθύνουν. Μέχρι τότε κύριε Δίκαιε Αριστείδη είστε ένα απο τους πολλούς .... Ελληνάρας εξυπνάκιας δηλαδή.

        Διαγραφή
      3. Τωρα φεύγω ... παω να απολαύσω τον ήλιο. Εσείς καθίστε απο πάνω απο τις τιμές να τρειντάρετε ... και όταν σας παίρνουν τις βράκες να βγαίνετε στα διάφορα sites, στα μπόλικα Ιστολόγια και να πετάτε τις εξυπνάδες σας. Είναι και αυτός ένας τρόπος ζωής .... αφού την βρίσκετε No problem.

        Διαγραφή
      4. Μια και γράψατε για τους (ημιάσχετους) αντικρυστές να πω ότι το τμήμα ανάλυσης της ΕΥΡΩΒ προτείνει 4 εταιρείες για άμυνα και επίθεση. ΟΤΕ, ΜΠΕΛΑ, ΤΕΝΕΡΓ και (ναι) ΕΤΕ. Προσωπικά μου φαίνονται καλές επιλογές. Ιδανικά όμως στον τιπΟΤΕνιο για δυνατή αύξηση θέσης θα ήθελα μετά την μεταβίβαση του 5% στους Γερμανούς (πιθανολογώ αρχές 2018)

        Διαγραφή
      5. Καλησπέρα σε ολους τους φιλους. Προσωπικα απο τα 6μηνα μου αρεσαν οι Flexo, Κρι-Κρι, Ασκο. ικτινος, entersoft, ελτρακ, τενεργ. Δεν εχω τις 3 τελευταιες και κατι μπορει να κανω για αυτο σε καθοδικες συνεδριασεις.

        Διαγραφή
      6. Να κανω και μια γκουρουδια κ. Τακη αλλα μην με μαλωσετε αν βγω λαθος. Το λεω απο διαισθηση...Πιστευω οτι ο Οκτωβρης θα ειναι αρκετα ανοδικος. Μπορει να μας παει πανω απο 820 και περιμενω καλη κινηση στις κερδοφορες μικρομεσαιες. Αν βγω λαθος θα αυξησω θεσεις σε 2-3 χαρτια που ηδη εχω και θα αποκτησω και αλλα χαρτια απο 2-3 εταιριες που δεν εχω.

        Διαγραφή
      7. Οι γκουρουδιες παντα με γοητευαν ... μονο οι γκουρουδιες απο ανωνυμους με κουραζουν.

        Διαγραφή
    35. οπα οπα δικαιε δεν μας τα λες καλα Ο τάκαρος απλώς είχε κάνει μια ανάλυση για τις τράπεζες.Ηταν εντελώς αντίθετος με αγορές στην φάση αυτή.Μην γράφετε ψέματα
      οσο για δρομέα είπε έχει ρίσκο μπορεί να καταλήξει σε σατο .

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Κύριε Μανώλη μην χαλάτε φαιά ουσία.
        Οι έχων ένα ευπρεπές επιπέδου IQ ξέρουν να διαβάζουν και να αντιλαμβάνονται. Οι υπόλοιποι είναι είτε μετρίοι χαμηλού IQ , είτε ζουλιάριδες και πονηροί τύποι, είτε τυπάδες που ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα ....

        -------------------------
        Τάκης Μορφονιός8 Αυγούστου 2017 - 12:30 μ.μ.

        Γκουρούδες μην με τρελάνετε .... δεν είπα αγοράζω τράπεζες.
        ΠΡΟΣΟΧΗ

        Είπα οτι η ΑΛΦΑ είναι η καλύτερη και με διαφορά από όλες τις τράπεζες .... όμως δεν θα ανακεφαλαιοποιηθούν πλήρως οι τράπεζες με τα δικά μου λεφτά.
        Ας βάλουνλεφτά οι Πόλσινδες, τα Fairfax και οι ΤΧΣούδες .... όχι εγώ.
        Εγώ περιμένω να δω όρους των ΑΜΚ και αναλόγως ... αν δω μια καλή ΑΜΚ απο ΑΛΦΑ ίσως μπω .... τι λέτε δεν θα βρω αδιάθετα????

        Διαγραφή
      2. Μετά την τάπα προβλέπω ο "Δίκαιος Κριτής" να εμφανίζεται με άλλο nick.

        Διαγραφή
    36. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι εσυ που τσακωσες απο τους πρωτους τον κλαδο του μαρμαρου προ 8ετιας, τωρα που αυτα πετανε//μεχρι και ο παππους οπως μας τον ελεγες ειναι στις ραγες, καθεσαι και αναλωνεσαι σε εταιρειες που στην καλυτερη περιπτωση εχουν τεραστιο ρισκο.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Εδω μεσσ τους τελευταιους 3 μηνες εχω αναλυσει κοντα στις 100 μετοχες και εσεις μου κανετε αυτο το σχολιο?
        Τελικα δεν ειναι να απορει κανεις πως οι χσζοέλληνες ψηφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ακομη υπαρχει ενα ποσοστο που θσ τους ξαναψηφισει.

        Για να μην το κουραζομαι ... δεν ασχολουμαι με εταιριες που ειναι πλεον στις ραγες και τις ξερει ολη η αγορα .... ψαχνω τα της επομενης 8ετιας.

        Διαγραφή
      2. Τακη το πουλεν σου στο 1,6 κοντα στα προηγουμενα υψηλα. Για ριξε γκουρουδια προς ναυτιλομενους.. Βασιλης

        Διαγραφή
      3. Το εχω εξαντλησει το εν λογω θεμα. Τις γκουρουδιες να τις ριξουν οι τσαμπα μαγκες που καταντησαν το Ιστολογιο μου χαμαιτυπειο οταν απουσιαζα και εκαναν οι ζουλιαριδες και φθονεροι τυποι τους πονηρους με πικροσχολια σχολια.

        Διαγραφή
      4. Παντως για να μην σας αφησω παραμονεμενο .... επιβαλλετσι νσ μην γινει διπλη κορυφη το 1.6. Εδω χρειαζοντσι ογκοι ... να σπασει το 1.6. Κατοπιν φτου ξελευτεριά. Μετα στην πρωτη καλη διορθωση να επιβεβαιωσει το 1.6 ως στηριξη.

        Διαγραφή
      5. Εγώ πάντως αποεπένδυσα άπο Ικτίνο και γενικότερα άπο ΧΑΑ. Όχι ο,τι είναι άσχημη επιλογή ο ΙΚΤΙΝΟΣ,κάθε άλλο!!!!!Είναι εξαιρετική.Εγώ όμως την φοβάμαι την Αγορά.Αυτό που συμβαίνει στις τράπεζες ,και η αδυναμία της αγοράς με έχει βάλει σε άλλες σκέψεις.Προχωρούμε και βλέπουμε......

        Διαγραφή
    37. Καλημέρα

      Τα κρητικά παξιμάδια φαίνεται να το γύρισαν.

      Εντάξει δεν το λες και θωρηκτό ή story της επόμενης 8ετίας αλλά ένας νέος ΚΑΝΑΚΗΣ ίσως.

      Από 1 Νοεμβρίου λένε θα ξεκινήσουν και αγορές ιδίων από 0.3-0.5

      thecoffeeroomboy

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    38. Αγόρασα για πρώτη φορά μετά από χρόνια τράπεζα. Alpha με 1.55€ μια σχετικά καλή θέση με σκοπό Τσίπρα θέλοντος να την ξεφορτωθώ στα 2€.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    39. Κύριε Τάκη μια πρόταση: Γιατί δεν φτιάχνετε ένα blogspot όπου καθημερινά θα μπορούν να υπάρχουν απεριόριστα σχόλια και αλλαγή θέματος κάθε μέρα??Αν δεν έχετε χρόνο για καθημερινή αλλαγή θέματος μπορείτε απλά να βάζετε την ημερομηνία και να σχολιάζουμε απο κάτω.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Μπαινει φραγη στα 200 σχολια κυριε Δρομεα και δεν μπορω να το αλλαξω.
        Τhread διχως καποια αναλυσουλα δεν θα μου αρεσε.

        Διαγραφή
    40. Καλησπέρα κ. Τάκη κ λοιποί συνδαιτυμόνες
      ωραία τα νέα του μαρμαρά, δίνει κ την δυνατότητα να βγουν οι γρηγοροι, εγώ θα παραμείνω να απολαύσω ολη τη διαδρομή.
      ΗΟΤ κλάδος για τα επόμενα χρόνια, πλην υποδομών κ ενέργειας, ίσως είναι κ ο ξενοδοχειακός, αφού τράπεζες ακόμη κοιτάμε κ δεν αγγίζουμε, όπως πολύ σωστά είπατε.
      μετρημένες στα δάχτυλα ενός χεριού οι εταιρείες και μάλιστα 3 εξ αυτών να παίζουν κ σε άλλους κλάδους.
      ΛΑΜΨΑ κ ΓΕΚΕ οι καθαρόαιμες (προσωπικά έχω τιμήσει την δεύτερη γιατί τη θεωρώ ομόλογο αφού πληρώνει μερίσματα με τον φόβο μάλιστα της απόσυρσης... ακόμα κ έτσι όμως)σημειώστε δε, ότι σε αρκετά παλαιότερη συζήτηση που έγινε στο μπλοκ σας είχατε δηλώσει κ εσεις θετικός ως προς αυτήν, ασχέτως της δυσχέρειας ανεύρεσης κομματιών...
      από τις λοιπές δυνάμεις, αν εξαιρέσεις τον ΚΑΡΑΤΖΗ που δικαίως είναι θωρηκτό, τι μένει?? ΔΑΙΟΣ κ Στέγγος.... κοινώς πάρε τον ένα κ χτύπα τον άλλο..
      Φαντάζομαι ότι εξακολουθείτε να είστε αρνητικός ως προς τον Στέγγο, αφού καίει κάθε χρόνο από τα ίδια κεφάλαια του ( τώρα πια κάτω από 270 εκ) με χρημ/κη αξία όμως περιξ των 70εκ μήπως αξίζει ενα ρίσκο? Για να μην με παρεξηγήσετε σας λέω ότι διατηρώ θέση στην εταιρεία με μ.ο. τιμή κτήσης περιξ του ενός ευρώ. ( το γνωστό bet : αν θα πουλήσει το ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ κ σε ποιά τιμή)
      Θα ηθελα τη γνώμη σας κ ευχαριστώ a priori .
      κατά τα άλλα κ εγώ συντάσσομαι με τους ΔΡΟΜΕΙΣ κ εύχομαι κ εκεί για μια καλή διαδρομή

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Διχως χαλυβουργικες μεγαλα εργα και αναπτυξη δεν θα δουμε ... βαλτε στο στοχαστρο σας και Ελαστρον και τον Κορδελακια. Βεβαια Καλπινεικο εχω συστησει αγορες παλαιοθεν ... οποτε οσοι εχουν φροντισαν οταν επρεπε.

        Διαγραφή
      2. Σωστή η σκέψη και ορθολογική. Αλλά έχουμε μπλέξει με κατσιαπλάδες κύριε Τάκη, οι οποίοι καθυστερούν τα πάντα.

        Διαγραφή
      3. Εγώ πάλι το διαβάζω ανάποδα. Με 3,5% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα για πληρωμή χρεών λεφτά για κρατικές επενδύσεις ΔΕΝ περισσεύουν. Οι μεγάλες εθνικές οδοί σχεδόν ολοκληρώθηκαν, η αραβική όαση στερεύει για τις κατασκευαστικές (άσε που προτιμούσαν τουρκικό μέταλλο)...ζόρικα μου φαίνονται τα πράγματα.

        Ο Καλπίνης στην περιοχή της νότιας Αθήνας έχει ευνοηθεί από μια μικρή ανάκαμψη στης οικοδομής που πιο πολύ την αποδίδω στον διετή φόβο ότι οι σανελικοί θα μας ρίξουν στη δραχμή (άρα καλύτερα κεραμίδι κι ας έχει ΕΝΦΙΑ) παρά σε υγιή αντίδραση...μακάρι να κάνω λάθος αλλά μια και οι συγκεκριμένες εταιρείες δεν είναι (έντονα) εξαγωγικές, σε ότι με αφορά, ας κερδίσουν άλλοι από αυτές.

        Διαγραφή
      4. Όχι, κύριε Hippy έχουν ευνοηθεί κυρίως απο τις τιμές των μετάλλων ...

        Διαγραφή
    41. Καλημέρα σας. Αφελής ερώτηση: Προχθές που έχωσαν 400.000 τεμάχια στον ΠΑΠ με 0.22€ (όπου και έκανα την πρώτη δυνατή αγορά μου) η εταιρία δεν αγόρασε ούτε 1 τεμάχιο μέσω του προγράμματος αγοράς ιδίων. Αντίθετα προτίμησε να αγοράσει τις επόμενες ημέρες πιο ακριβά και με το 50% του όγκου να το κάνει η ίδια.

      Κάποια εξήγηση?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. πωλητες οι ιδιοι, αγοραστες ολη η αγορα. Παρε τηλ. στα χρημ/κα γραφεια.. ολοι οι penny stock lovers το θεωρησαν μουρλια το 0,22. Αι μανουλαμ

        Διαγραφή
      2. Από τα μεγέθη που εμφανίζει η εταιρεία πέρσι και φέτος δεν δικαιολογείτε να πουλάν οι ίδιοι.

        Διαγραφή
      3. Μάλιστα .... δηλαδή εσείς κάνατε έρευνα στα χρηματιστηριακά γραφεία και μάθατε ότι όλοι οι penny stock lovers αγοράζουν μαζικά Παπούτσάνη. Αι μανουλαμ τι διαβάζουμε. Καταρχήν όλοι οι penny stock lovers είναι άφραγκοι και κατά δεύτερο σας ενημερώνω ότι οι αντικριστές έχουν ξεχάσει τον κωδικό του Παπουτσάνη ... φανταστείτε απο πότε έχουν να πάρουν την τελευταία εντολή.

        Τρίτον και τελευταίο ... αν η εταιρία συνεχίσει ετσι, σε αυτά τα βήματα ... μετά απο κάποια χρόνια θα παραμιλά όλη η αγορά.

        Διαγραφή
    42. Kαλημέρα κύριε Τάκη. Για άλλη μια φορά χαιρόμαστε να σας διαβάζουμε. Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σας για τις καλές χαλυβουργικές, να δούμε επιτέλους όμως πότε θα ξακινήσουν μεγάλα έργα με αυτούς τους άχρηστους που έχουμε μπλέξει.....Θα ήθελα να σας ρωτήσω, μια που τελευταία παρουσιάζετε εταιρείες με ρίσκο, αλλά δυνητικά turn around stories (όπως ΔΡΟΜΕΑ, ΜEDICON) μήπως σε αυτά θα μπορούσε να προστεθεί και η ΚΕΚΡΩΨ. Αραγε υπάρχει ελπίδα για τη συγκεκριμένη μετοχή; Kάνω και μια πρόταση για επόμενο θέμα αν θέλετε και βρείτε χρόνο για την Κέκρωψ και μαζί αν θέλετε συγκεντρώνετε και τα υπέροχα σχόλια που εχετε κανει και σε άλλους μίτους για εταιρείες ακινήτων όπως Grivalia, Reds, ΑΣΤΑΚ. Απλώς καταθέτω μια πρόταση, χωρίς να θέλω να σας βγάλω από τον προγραμματισμό σας.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Δεν εχω πει ποτε οτι ο Δρομεας ειναι turn arround story. Το μονο που λεω ειναι κατι πρεπει να αλλαξει τα επομενα 2 χρονια ... αν δεν αλλαξει κατι προς το θετικο τοτε θα καταντησει ΣΑΤΟ που ολο κατω παει.

        Διαγραφή
      2. Για Κεκροπα τι να πω ... το απολυτο μηδεν.

        Διαγραφή
    43. Aλλη μια τέτοια περίπτωση πιθανού turn around o Πολύχρονος (Κλωστήρια Ναυπάκτου).

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    44. κύριε gerry phoenix όπως το έγραψε ενας καπιταλιστής για τον ΙΚΤΙΝΟ
      τώρα έχω την Μονικα Μπελουτσι στά νιάτα της αναμένη στο full και θα ασχολούμε με τίς πατσαβουρίτσες της γειτονιάς

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Πεστα βρε Μανωλη. Δεν χρειαζεται πλεον καν φαντασια(αυτη την ειχε ο Μορφονιος χρονια πριν). Τυφλοσουρτης και ξεπατικοτουρα τι εγινε απτο 14 και μετα στον Κυρμ. Μαζεμα, νεο επιπεδο/σταση, μετα νεο επιπεδο και μικρη σταση, και μεταα 3-4φορες πανω/ αντε γεια. Μπελουτσι στο Μαλενα θυμιζει. Βασιλης

        Διαγραφή
      2. Χαιρομαι ιδιαιτερως που αρχιζουν καποιοι να βλεπουν οτι η μετοχη δυναται να δει καποια νουμερα που εχω γραψει παλαιοτερα .... και καποιοι ειρωνευοντουσαν και ασελγουσαν στο Ιστολογιο μου με τις κουτσουλιες που εγραφαν.

        Διαγραφή
    45. ανασκόπηση εξαμήνου
      Ασκο σταθερή αξία...η εταιρία αξίζει τουλάχιστον 2 ευρώ για αρχή...δείχνει με χαρακτηριστικό τρόπο ότι αμα είσαι νοικοκύρης και δουλευαταράς ακόμα και στην χρεοκοπημένη Ελλάδα μπορείς να τα καταφέρεις...το ίδιο ισχύει και για Κανάκη
      Γεβκα κάθε χρόνο το ίδιο story...μείωση δανεισμού,μέρισμα,ισχυρές ταμειακές ροές,ικανοποιητικά κέρδη τι άλλο να ζητήσει κανείς....και είναι σε έναν κλάδο ο οποίος δεν τραβάει...άρα μπράβο στο Management...
      ΕΥΑΘ εξαιρετικά αποτελέσματα,αποτελεί απο τις λίγες ευκαιρίες του ΧΑ
      ΦΛΕΞΟ εταιρία φαινόμενο...απορώ που δεν σαρώνουν ότι κομμάτι βγαίνει για πώληση..η γκουρουδια ισχύει...σε 2 χρόνια περιμένω 100 εκατ πωλήσεις και κέρδη πάνω απο 10 εκατ..αρα σαν εξαγωγική δεν θα μπορούσε να παίζει με ενα p/e 15? αρα κεφαλαιοποίηση 150 εκατ..δηλαδή περίπου επι 3 απο τα σημερινά επίπεδα.
      ΙΚΤΙΝ εκπληκτικό εξάμηνο και εκπληκτικές ανακοινώσεις!τα εταιρικά κέρδη στο χρόνο θα είναι πάνω απο 8 εκατ μετά φόρων!του χρόνου με το νέο εργοστάσιο και τις δουλειές που τρέχουν θα είναι ίσως πάνω απο 10 εκατ μετα φόρων. Εξαγωγικός πάνω απο 90 τοις εκατο. Δηλαδη με ενα p/e 15 έχουμε του χρόνου κεφαλαιοποίηση 150 εκ. σήμερα έχει 46...μην ξεχνάμε και που πουλήθηκε η μέρκο με ένα μόνο λατομείο..
      Για το 2017 συνολικό μέρισμα 0,11
      Αγορές ιδίων που σημαίνει ότι η διοίκηση θεωρεί την μετοχή υποτιμημένη!
      Τοπ προσωπικές επιλογές ικτινος και φλεξο
      Πανάγος

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Οντως εξαιρετική σύνοψη των αποτελεσματων ορισμένων απο τις πιο υγιεις εταιρειες του ΧΑΑ.Σε αυτες θα προσεθετα ΕΥΠΙΚ-ΚΑΡΤΖ-ΟΤΟΕΛ.

        Διαγραφή
      2. Και η NEXT απ΄ το καλό στο καλύτερο κ. Πανάγο...η φετινή χρονιά μέχρι στιγμής κυλάει σούπερ και δεν βλέπω λόγο να στραβώσει

        Διαγραφή
      3. δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με την NEXT.
        Δεν γνωρίζω
        Γενικά το να βρούμε υποτιμημένες και καλές εταιρίες δεν ήτανε τόσο δύσκολο παλιότερα. Αυτό είναι το πρώτο βήμα της επιτυχίας. Το δεύτερο βήμα της επιτυχίας, είναι να έχει κάποιος δύναμη και υπομονή να διακρατήσει τις μετοχές του έτσι ώστε μετά απο κάποια χρόνια να πληρωθεί γερά. Η ιστορία δείχνει οτι ελάχιστοι έχουνε την πειθαρχία και τα ψυχικά αποθέματα. Άρα δεν είναι μόνο σπορ οικονομικών το χρηματιστήριο αλλά και προσωπικότητας!
        Πανάγος

        Διαγραφή
      4. Μια χαρά τα πήγε η ΝΕΧΤ (+45%)...βέβαια η LIT καλύτερα (υπερδιπλασίασε). Γενικά ξεχνάω, αλλά σε ότι αφορά μετοχικές αναφορές κι αξίες σπάνια

        Ανώνυμος7 Φεβρουαρίου 2017 - 2:14 μ.μ.
        τις κοιταξα τις εταιριες του κ.Σύλβιου..
        ευχαριστώ πολυ κ. Hippy
        καλες εταιρίες ολες αλλα δε νομιζω οτι προσφέρονται σε έκπτωση
        ίσως γκλαξο να αγόραζα
        σήμερα κοιτουσα τη next plc uk έχει πιεστεί αρκετά
        αν έχετε χρόνο ρίξτε μια ματια
        Πανάγος

        Διαγραφή
      5. "Ως προς το δεύτερο βήμα της επιτυχίας, να έχει κάποιος δύναμη και υπομονή να διακρατήσει τις μετοχές του έτσι ώστε μετά απο κάποια χρόνια να πληρωθεί γερά."

        Εάν η εταιρεία ανήκει σε καλό κλάδο και δίνει αδιαλήπτως μέρισμα το βήμα αλαφραίνει, γίνεται ευκολότερο. Ταυτόχρονα κάνει το έργο της εξεύρεσης ποιοτικών εταιρειών ευχερέστερο.

        Μόνος ενδοιασμός ως προς τις επιλογές σας προσωπικά θεωρώ πολύ καλό manager το κ. Κρεμυδά, δύσκολο όμως το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιήται η ΓΕΒΚΑ.

        Διαγραφή
      6. νόμιζα οτι μιλούσατε για ελληνική μετοχή (next) για αυτό σας είπα δεν την ξέρω.
        Δεν την παρακολουθούσα, μόνο τότε την είχα δει οπότε δεν έχω ιδιαίτερη αποψη. Ούτε κατέχω μετοχές.
        εσείς ποιές μετοχές επιλέγετε στη παρούσα φάση;
        Πανάγος

        Διαγραφή
    46. Τάκης Μορφονιός 3 Αυγούστου 2017
      Τώρα θα φωνάζει ο κύριος spooky αλλά τι να κάνω .... αυτοί εκεί στον ΔΡΟΜΕΑ είναι πολύ ατσαμήδες. Δεν ξέρουν να την κάνουν τι δουλειά καλά ... αυτός που έπαιρνε 1 τεμάχιο στα υψηλά του 0,244 δεν του είπαν ότι κλείσιμο δεν φτιάχνεται έτσι???
      Βρεεεεε δείτε πως την κάνουν ωραία τη δουλειά οι Παπουτσάνιδες .... με αγορές ιδίων , με όγκους και όχι με στο στανιό.

      Τελικά οι Παπουτσάνιδες δεν μπορούν να κρυφτούν πλέον ότι πάνε καλάαααα, πολύ καλάαααα και φέτος θα δουν και καλά κερδάκια.
      Κύριε χασαπακλα ... πήρατε κανένα τεμάχιο??? Ή μόνο κοιτάτε???
      Butcher 3 Αυγούστου 2017
      Μόνο κοιτάζω - ακόμα είναι νωρίς ! Περιμένω το 20-21 - αν δεν πάει χαλάλι της - πάμε για αλλά. Πάντως από την ώρα της επισήμανσης οι όγκοι έχουν φουσκώσει (και για Αύγουστο) είναι αρκετά καλοί.
      Τάκης Μορφονιός 4 Αυγούστου 2017
      Οι άνθρωποι το έχουν δουλέψει καλά ... πολύ καλά το story. Αγορές ιδίων στα χαμηλά, να ξεκκολήσει το χαρτί, να κερδίσει και η εταιρία. Αγορές οι βασικοί, στα μουλωχτά ... θα βγάλει και κέρδη .... brand name έχουν ... κέρδη δεν είχαν , θα βγάλουν και απο αυτά. Χαλαρά τους βλέπω στα 0,45 μέχρι να ανακοινώσουν ετήσια αποτελέσματα.
      Τάκης Μορφονιός 5 Αυγούστου 2017
      1) Καιρό είχα να ερωτευτώ χαρτάκι όπως τον ΠΑΠ ... τι να πω?? Απο στρώσιμο παιχνιδιού στο ταμπλό??? Απο την εταιρία που θα πάει καλά??? Δεν ξέρω μου αρέσει πολύ.
      Τώρα γιατί ανεβαίνουν? Αγοράζουν οι Τάκαροι?? Αγοράζουν οι Τακαρόπληκτοι? ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ οι market makers και τους χαλάω την πιάτσα? θέλετε πωπωφαρδεία? Θέλετε εμπειρία να μπορώ να βλέπω ταμπλό?
      Θέλετε λίγο απο όλα? πάντως το μίγμα είναι εκρηκτικό. Οπότε μην απορείτε.
      Τάκης Μορφονιός 17 Αυγούστου 2017
      Παπουτσανιδες αφηστε λιγο πιο χαλαρο το χαρτι σας. Η διορθωση ειναι παντα υγεια ... να αρχιζουν να αμφιβαλλουν και καποιοι πουθεναδες ... να φυγουν και οι βιαστικοι. Δηλαδη αν το αφησατε να γυρισει στο 0.27Χ τι θα πειραξει??

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Ανώνυμε ως προς αυτό που γράφεις τζάμπα χαλάς τα πλήκτρα σου.Ό Παπουτσάνης πάντως είναι καλή αγορά από 0,23 και κάτω.

        Διαγραφή
    47. Να εκλπηρωθεί τουλάχιστον ο έρωτας με τον Κυριάκο σύντομα γιατι η μίγα αισθάνεται μια μοναξιά.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    48. Απαντήσεις
      1. Η ΜΙΓ οδεύει εκτός ταμπλό κύριε Ανώνυμε. Θα πουλήσει η Πειραιώς ως μεγαλύτερος πιστωτής τα κομμάτια ξεχωριστά.

        Διαγραφή
      2. Ευχαριστώ,μάλλον αστειευόταν ο Νικος.D κι εγώ το συνέχισα.

        Διαγραφή
    49. Αξιολόγηση εταιριών με βάση 17 δείκτες, αντίστοιχα ως κριτήρια και ως οδηγός τα αποτελέσματα εξαμήνου. ΑΣΚΟ, Βογιατζόγλου, Ελτράκ,Κανάκης, Πλαστικά Κρήτης, ΓΕΒΚΑ, ΕΥΑΘ, Καράτζης, Flexopack, Profile, QUEST, ΕΛΒΕ.

      Ελτράκ εξέλιξη μεγεθών από το 2004 μέχρι και Η1 2017
      (λειτουργικές ταμειακές ροές 80,3 εκ ευρώ-χρεωστικοί τόκοι και συναφή έξοδα 6,1 ε ευρώ=74,2 εκ ευρώ!!) - αποσβέσεις 24,3 εκ ευρώ = 49,854 εκ ευρώ.
      Ίδια κεφάλαια μετόχων +92%
      Τραπεζικές υποχρεώσεις -29,4 εκ ευρώ!! στα 18,9 πλέον
      Πάγια και επενδυτικά ακίνητα 62,17 εκ ευρώ έναντι 44,8 εκ ευρώ το 2004
      Αποθέματα και απαιτήσεις σε απόλυτο έλεγχο!
      Ξένα/ίδια στο 60,7% έναντι 209,5%
      Μέσο μικτό περιθώριο κερδών 25,11% και ανοδικό το 2016 και 2017 στο 26,48 - 26,92% αντίστοιχα
      Σύνολικά κέρδη προ φόρων 81,6 εκ ευρώ, μετά φόρων 59,6 εκ.
      Μέσο ROE 7.49%
      Δείκτης κάλυψης τόκων 3,08 το 2016
      Δείκτης ταχ.είσπραξης απαιτήσεων στις 57 ημέρες από 141 το 2004
      Δείκτης ταχ.κυκλ.αποθεμάτων στις 108 ημέρες, σταθερός σχεδόν όλα τα έτη
      Καθαρή θέση 70,5 εκ ευρώ με αύλα και υπεραξίες 0

      Και φυσικά να σας υπενθυμίσω να εξετάσετε εκ νέου την KOYEΣ και ειδικά τις θυγατρικές "τρένα" ACS και Cardlink η οποία γύρισε κερδοφόρα πολύ πολύ νωρίτερα και από τις προβλέψεις της διοίκησης!!

      Και για τον Ικτίνο, η πρόταση μου προς τη διοίκηση είναι τώρα που το τρένο με τα ογκομάρμαρα μπήκε στις ράγες, ας φροντίσει να πουλήσει το αιολικό (βαρίδι) και
      -- μια πρόταση για τη Σητεία. Στη Latirus o Καμπουρίδης έχει το 79,65% και κατέβαλε σε Ικτίνο και παππού (7,84 και χρωστάει 4,16 ακόμη σε Ικτίνο) + (2,16 και οφείλει 1,14 σε παππού) οπότε ας δοθούν πίσω στον Καμπουρίδη τα χρήματα τα οποία αυτός κατέβαλε και ας φροντίσει να εκμεταλλευθεί η εταιρία την έκταση με όλες τις άδειες που έχει λάβει, μια και το τουριστικό μαγαζί που λέγεται Κρήτη και Ελλάδα γενικότερα τρέχει και θα τρέξει πολύ!!
      H tui άραγε πόσα έσκασε στον Καράτζη για την έκταση που αγόρασε; Οπότε πιστεύω με αυτά που πιθανόν να υπολογίζω, η ανακαίνιση στο NANA Θα κοστίσει μηδέν!!

      Καλήν ημέρα να έχετε κε Τάκη (άψογος όπως πάντοτε και ευγενής με όλους) και λοιποί γκουρούδες!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Κύριε Βασίλη τώρα που πουλάει το Ενεργειακό δεν το παίρνει κανείς και αν το πάρει θα εισπράξει με το ζόρι διψήφιο νούμερο .... μερικά μονοψήφια εκατομμύρια στο χέρι και τα δάνεια του ενεργειακού στον αγοραστή.
        Όταν είχε τις καλές προσφορές του φαινόντουσαν λίγα και δεν πούλαγε. Μάλλιασε η γλώσσα μας να το χώσει τόοοοοτε ...

        Σε ότι αφορά τον Καμπουρίδη δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα .... υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά πρέπει να λυθεί ο Γόρδιος δεσμός.

        Διαγραφή
      2. Τακαρε να ρωτησω ποια θα ειναι η μεγαλυτερη επενδυση στην Ελλαδα το επομενο ετος και ποιος θα βαλει προσοψεις/πατωματα/πλατες/σκαλες?για να μην πω και διακοσμητικα. ρε εχει να γινει του ξενοδοχοκαζινου..

        Διαγραφή
      3. Κύριε Τάκη, τα μονοψήφια θα τα έπαιρνα στο χέρι και θα τα έδινα στον Καμπουρίδη, και κατόπιν θα αξιοποιούσα τη Σητεία. Ενδιαφέρον υπάρχει και το ξέρουν όλοι! Όσον αφορά το γόρδιο δεσμό, αν ήξερα τους όρους της συμφωνίας και τις ρήτρες θα έπραττα ανάλογα!

        Διαγραφή
      4. Κυριε Βασιλη για δειτε που θα δικαιωθειτε αμεσοτατα κιολας

        Διαγραφή
      5. Η καλύτερη και η πιο αποδοτική λύση. Θέλω να δω τις χρηματοροές να αξιοποιούνται ορθά! και όχι αιολικά! Και τώρα που τα ογκομάρμαρα πήραν μπρός, ώρα είναι να γίνει η κίνηση, πριν ζωηρέψει και ο Καμπου αν και το θεωρώ απίθανο!

        Διαγραφή
      6. Στην χώρα του απίθανου ζείτε κύριε Βασίλη ... άρα είναι πιθανό το απίθανο ο Καμπού να ξεκουμπιστεί.

        Διαγραφή
      7. Κυρ Τάκη, αν έχετε τη καλοσύνη, μπορείτε να μας πείτε γενικά πώς ενημερώνεστε; Ακούγεστε σα να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες που θα ήθελα να έχω και γω. Ευχαριστώ.

        Διαγραφή
    50. Ο Kyle Bass, από τους γνωστότερους hedge funds μάνατζερ, στοιχηματίζει ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει μια δραματική πολιτική ανάκαμψη, με εκλογές που θα προσκηρυχθούν μέσα στον επόμενο χρόνο, και θα ωθήσουν σε ράλι τα assets της χώρας.

      Ο Bass είναι ιδρυτής της Hayman Capital Management, με έδρα το Ντάλλας και είναι γνωστό ότι κατέχει μετοχές του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, οι οποίες (όπως ο ίδιος βεβαιώνει) διαπραγματεύονται στο ένα τέταρτο της λογιστικής τους αξίας. Ωστόσο, προσθέτει, παρέχουν «την ευκαιρία στους κατόχους τους να δουν το γύρισμα της αγοράς στα επόμενα χρόνια». Από την ώρα που θα προκηρυχθούν εκλογές, προσθέτει ο Bass, οι ελληνικές μετοχές και τα ομόλογα θα κερδίσουν ένα 20%- 30% μέσα σε μια εβδομάδα, δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg από το ράντσο του, στο Τέξας.

      Ο Bass έθεσε υπό αμφισβήτηση τις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα, γράφοντας σε προβεβλημένη στήλη του Bloomberg τον περασμένο μήνα ότι o εκ των δανειστών «βασανίζει τη χώρα σε μια λανθασμένη προσπάθεια να πάρει πίσω τα χρήματά του». Το ΔΝΤ ζήτησε αυστηρή αναθεώρηση των στοιχείων ενεργητικού των τραπεζών πριν τη λήξη του προγράμματος διάσωσης, τον προσεχή Αύγουστο. Ο Bass πιστεύει ότι η οικονομία, με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στη ζώνη του ευρώ, αρχίζει τελικά να δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

      "Αρχίζετε να βλέπετε πράσινους βλαστούς, αρχίζετε να βλέπετε ότι οι τράπεζες κάνουν τα καλά πράγματα στην Ελλάδα και πρόκειται να έχετε νέα ηγεσία", είπε. Η χώρα θα έχει κάποιες "αρχικές ιδιωτικοποιήσεις" κατά τα επόμενα δύο χρόνια, πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.

      Μπορεί να υπάρξουν πρόωρες εκλογές αν τους ονομάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ή εάν η κυβέρνηση χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Η σημερινή κυβέρνηση της Ελλάδας είναι ένας συνασπισμός του κόμματος Συρίζα του Τσίπρα και του μικρότερου Κόμματος Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι οποίοι μαζί έχουν μόνο πλειοψηφία τριών στο κοινοβούλιο των 300 εδρών της Ελλάδας.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    51. Εδω με τις 2 τραπεζες λυθηκε ο Γορδιος Δεσμος ... οι αλλες δυο κανουν τις δυσκολες .... και εδω φαινεται να παιρνουν το δρομο τους γιαυτο και η εμφανιση αγοραστων δτο ταμπλο

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    52. http://bankingnews.gr/index.php?id=347855

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    53. Συμφωνία για αναδιάρθρωση οφειλών με ΑΛΦΑ: http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1600956/medicon-symfonia-anadiarthroshs-me-thn-alpha-bank.html

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Αυτό το είχα για καλό νέο αλλά η μετοχή σήμερα έπεσε!

        Διαγραφή
      2. Η μετοχή θα πάει στη δίκαιη τιμή της!!! Προς τι η ανησυχία ??
        το πρώτο βήμα είναι να βγει απο την επιτήρηση.

        Διαγραφή
      3. Καλημέρα, νομίζω οτι αντικειμενικά είναι καλό νέο. Ωστόσο προσωπικά ανέμενα μια συνολική συμφωνία και με τις 4 τράπεζες, που όπως φαίνεται δεν έγινε και ίσως η ΑΛΦΑ που ήθελε να τακτοποιήσει την οφειλή (?) να πίεσε να γίνει μια συμφωνία μεταξύ των 2 (δεν γνωρίζω, απλώς υποθέτω)...έξοδος από επιτήρηση αφού τα βρει ΚΑΙ με τις 4 τράπεζες...

        Διαγραφή
    54. Καλησπέρα, έχω μερικά φρέσκα κουλούρια για τη ΜΕΝΤΙ...
      1) η αναδιάρθρωση οφειλών στην ΑΛΦΑ είναι με δάνειο τύπου balloon, με κούρεμα στο τέλος του δανείου...όπερ σημαίνει ότι εφ'όσον μέχρι το τέλος αποπληρώνει κανονικά η ΜΕΝΤΙ σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, τότε θα πάρει μισό εκατομμμύριο κούρεμα.
      2) το επιτόκιο γύρω στο 3% (σε σχέση με 8-9% μέχρι σήμερα)
      3) η δομή της συμφωνίας (όπως και οι υπόλοιπες που θα ανακοινωθούν) είναι ουσιαστικά η κατεύθυνση της πλειοψηφίας των κερδών της εταιρίας για την επόμενη δεκαετία στην αποπληρωμή των δανείων.
      4) θα ανακοινωθεί και η συμφωνία με ΠΕΙΡ-ΕΤΕ ακριβώς με τα ίδια χαρακτηριστικά μέσα στο επόμενο διάστημα (η ΑΛΦΑ βιαζόταν να το τακτοποιήσει για δικούς της λόγους).
      5) η ΕΥΡΩΒ αντιθέτως δεν έχει συμφωνήσει ακόμα, βέβαια έχει το μικρότερο υπόλοιπο εκεί η ΜΕΝΤΙ κι έχει εισπράξει αρκετά μεγάλο μέρος του με επιθετικές κινήσεις η ΕΥΡΩΒ, ωστόσο η εταιρία ελπίζει οτι μετά την ανακοίνωση των συμφωνιών με τις υπόλοιπες τράπεζες θα κάνει κάτι ανάλογο και η ΕΥΡΩΒ.
      Αυτά τα ολίγα...

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    55. Medicon και σχολιασμός αποτελεσμάτων 2018

      Λέγαμε στην ανάλυση του Σεπτεμβρίου 2017 ...
      Η καθαρή θέση της ΜΕΝΤΙ είναι 6,12 εκατ. ευρώ (1,38 ευρώ ανά μετοχή) .... ο αναβαλλόμενος φόρος ανέρχεται στα 5,699 εκατ. ευρώ .... συνεπώς τα ίδια κεφάλαια δίχως τον αναβαλλόμενο φόρο είναι μόλις 421 χιλιάδες ευρώ δηλαδή 0,1 ευρώ ανά μετοχή.
      Η MEDICON απο τα ομόλογα που έχει στα χέρια της έχει να εισπράξει συνολικά, εως το 2042 .... 0,309Χ5 + 0,329Χ15 = 6,489 εκατ. ευρώ

      Όμως απο το σύνολο του ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ αξίας 33,017 εκατ. ευρώ αν αφαιρέσουμε 5,699 εκατ. αναβαλλόμενου φόρου .... 2,204 εκατ. επενδύσεις διακρατούμενες ως τη λήξη το ενεργητικό πέφτει στα 25,114 εκατ. ..... όπου με τα 6,489 εκατ. ευρώ των ομολόγων που λήγουν έως το τέλος του 2042 ανέρχεται σε 31,603 εκατ. ευρώ.
      Αφαιρούμε τις συνολικές υποχρεώσεις 26,461 εκατ. ευρώ (22,968 εκατ. ευρώ είναι ο τραπεζικός δανεισμός) και τα ίδια κεφάλαια του ομίλου τα βρίσκουμε 31,603 - 26,461 = 5,142 εκατ. ευρώ ήτοι 1,16 ευρώ μόνο που τόσα θα ήταν αν αποπληρωνόντουσαν τα ομόλογα ΣΗΜΕΡΑ.

      Αυτά λέγαμε το Σεπτέμβριο του 2017.
      ΣΗΜΕΡΑ πλέον τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα καθώς τα ίδια κεφάλαια του ομίλου ανέρχονται σε 9,681 εκατ. ευρώ ήτοι 2,19 ευρώ ανά μετοχή και αν αφαιρεθούν απο αυτά τα 3,995 εκατ. ευρώ που αφορούν τον αναβαλλόμενο φόρο τότε τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται σε 5,681 εκατ. ευρώ δηλαδή 1,28 ευρώ ανά μετοχή ... ενώ πλέον δεν διακρατεί ομόλογα Ελληνικού δημοσίου καθώς τα πούλησε.

      Οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται σε 16,998 εκατ. ευρώ και στο ταμείο υπάρχουν 6,223 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δανεισμός είναι πλέον 14,291 εκατ. ευρώ ενώ τα δάνεια του ομίλου έχουν πλέον ρυθμιστεί.

      Είναι ζήτημα χρόνου η μετοχή να βγει απο το καθεστώς ειδικής διαπραγμάτευσης!!

      Λέγαμε το Σεπτέμβριο του 2017 ότι ...
      Τα EBITDA είναι πάνω από 3 εκατ. ευρώ (3,532 εκατ. το 2016) .... με αποσβέσεις 700 χιλιάδες ευρώ και χρηματοοικονομικά έξοδα 1,5 εκατ. ευρώ ή MEDICON δύναται να εμφανίζει προ φόρων κέρδη 0,8 εκατ ευρώ εως 1,3 εκατ ευρώ .... και μετά φόρων κέρδη 600 χιλιάδες ευρώ (0,15 ευρώ ανά μετοχή) εως και 1 εκατ. ευρώ (0,23 ευρώ ανά μετοχή)
      Με πρό φόρων κέρδη 1,1 εκατ. ευρώ (τα έχει αυτά τα κέρδη) τα μετά φόρων τα υπολογίζουμε οπωσδήποτε πάνω απο 800 χιλιάδες ευρώ (0,18 ευρώ ανά μετοχή)
      Άρα η μετοχή στα 0,5 διαπραγματεύεται με ένα P/E 2,7 ίσως και χαμηλότερα.

      Σήμερα ...
      βλέπουμε ότι η Medicon ανακοινώνει μετά φόρων κέρδη 1,830 εκατ. ευρώ (ήτοι 0,41 ευρώ ανά μετοχή) απο 1,717 εκατ ευρώ το 2017 (0,39 ευρώ ανά μετοχή).

      Όμως υπήρχαν έκτακτα κέρδη 1,814 εκατ. ευρώ απο πώληση επενδύσεων (1,399 εκατ. το 2017) και αναβαλλόμενος φόρος 1,256 εκατ. ευρώ (0,490 εκατ. το 2017).

      Άρα αν στα αποτελέσματα της Medicon αφαιρέσουμε τα έκτακτα κέρδη και προσθέσουμε τον αναβαλλόμενο φόρο τότε τα τελικά κέρδη της εταιρίας είναι μεταξύ 850 χιλιάδων ευρώ και 1,2 εκατ. ευρώ δηλαδή 0,19 ευρώ ανά μετοχή με 0,27 ... που σημαίνει ότι στο 1,76 ευρώ που διαπραγματεύεται πλέον η μετοχή έχουμε P/E πέριξ 6 με 10.

      Σε κάποιους τους χαρίζαν τη μετοχή στα 0,5 και αντί να καταλάβουν τι αναλύεις, κοίταγαν τον ουρανό με τα άστρα, λέγοντας πόσο λαμπερά είναι και ένα σωρό άλλες ασυναρτησίες.
      Σήμερα σε τιμή σχεδόν τετραπλάσια της τότε τιμής είμαστε σε φάση διακράτησης για λίγο ακόμη ....

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Απλά, λιτά και κατανοητά όπως πάντα, ευχαριστώ για άλλη μια φορά

        Διαγραφή
    56. WELLDONE κ Τάκη το προηγούμενο σαββατοκύριακο ήμουν Αθήνα για hobby και τυχαία συνάντησα κάποιο φίλο ο οποίος ήταν εργαζόμενος στη MEDICON αλλά απολύθηκε όταν παρουσιάστηκαν τα προβλήματα ρευστότητας μου είπε βέβαια ότι ήθελαν νέους εργαζόμενους για να μειώσουν κόστη .Το σημαντικό που μου είπε ήταν ότι τα αντιδραστήρια τα στέλνουν ΚΙΝΑ σε κουβάδες υπονοώντας πολλή δουλειά έχω πια πολύ μικρή θέση και πάλι σας ευχαριστώ.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    57. Mοτοδυναμική
      Η Μοτοδυναμική είναι η επίσημη αποκλειστική διανομέας της YAMAHA MOTOR σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία και Μολδαβία και από το 2011 της PORSCHE AG στην Ελλάδα.

      Στις 30 Νοεμβρίου 2018 η Μοτοδυναμική συμμετείχε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Λάϊον Ρένταλ Α.Ε. με 15 εκ. ευρώ, το οποίο κατέβαλε στις 3 Δεκεμβρίου 2018, αποκτώντας το 80,5%, ενώ το υπόλοιπο 19,5% παράμεινε στους παλαιούς μετόχους. Παράλληλα, στο πλαίσιο της ίδιας συμφωνίας, οι πιστώτριες τράπεζες συμφώνησαν στην μείωση των οφειλόμενων δανείων (μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων) της Λάϊον Ρένταλ Α.Ε. σε 18 εκ. ευρώ, την αναχρηματοδότηση τους για 10 χρόνια, αλλά και στην χορήγηση νέας γραμμής χρηματοδότησης ύψους 10 εκ ευρώ επίσης για 10 χρόνια.

      Λάιον Ρένταλ
      Η Λάϊον Ρένταλ Α.Ε., είναι εταιρεία ενοικίασης αυτοκίνητων, η οποία εκπροσωπεί τον γερμανικό οίκο Sixt GmbH.

      Με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που έγινε στην Λάιον Ρένταλ τα ίδια κεφάλαια της ανέρχονται σε 15,472 εκατ. ευρώ.
      Οι συνολικές υποχρεώσεις φθάνουν τα 27,189 εκατ. ευρώ όπου τα 18 εκατ. είναι τραπεζικός δανεισμός.
      Το ενεργητικό της Λάιον Ρένταλ προσεγγίζει τα 42,662 εκατ. ευρώ όπου 15,739 εκατ. ευρώ είναι ταμειακά διαθέσιμα, 11,494 εκατ. ευρώ απαρτίζουν το στόλο και 4,741 εκατ. ευρώ είναι αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις.
      Με τα 15 εκατ. ευρώ που έβαλε η Μοτοδυναμική στα ταμεία της Λάιον Ρένταλ και την μείωση των οφειλομένων δανείων σε 18 εκατ. ευρώ .... η εταιρία Λάιον Ρένταλ διασώθηκε.

      Για την εξαγορά του 80,5% της Λάιον Ρένταλ δόθηκαν απο τη Μοτοδυναμική 2,544 εκατ. ευρώ περισσότερα απο τα ίδια κεφάλαια που αντιστοιχούσαν σε αυτό το 80,5%. Αυτά τα 2,544 εκατ. ευρώ χαρακτηρίζονται ως υπεραξία στον Ισολογισμό της Μοτοδυναμικής ... και σε αυτή τη φάση που βρίσκεται η Λάιον Ρένταλ καλό είναι να τα αφαιρούμε απο τα ίδια κεφάλαια της Μοτοδυναμικής.

      Η εξαγορά της Λάϊον Ρένταλ χρηματοδοτήθηκε μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Μοτοδυναμικής με καταβολή μετρητών.

      Συγκεκριμένα ...
      θα εκδοθούν, τρεις (3) Νέες Μετοχές για κάθε δύο (2) υφιστάμενες, η τιμή της αύξησης ορίζεται σε 0,56 Ευρώ ανά Νέα Μετοχή.
      Έτσι στις παλαιές 11,7 εκατ. μετοχές θα προστεθούν 17,55 εκατ. νέες μετοχές. Το σύνολο των μετοχών της εταιρίας θα είναι 29,25 εκατ. μετοχές και στα ταμεία της εταιρίας απο την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα μπούν 17,55 Χ 0,56 = 9,828 εκατ. ευρώ.

      Από το Δεκέμβριο του 2018 στα αποτελέσματα της Μοτοδυναμικής ενοποιείται η Λάιον Ρένταλ.
      Τα ίδια κεφάλαια της Μοτοδυναμικής ανέρχονται σε 8,2 εκατ. ευρώ και με την Α.Μ.Κ. των 9,8 εκατ. ευρώ που θα γίνει θα ανέλθουν σε 18 εκατ. ευρώ που θα αντιστοιχούν σε 0,62 ευρώ ανά μετοχή ... από τα οποία αν αφαιρεθούν τα 2,544 εκατ. ευρώ της υπεραξίας που προέκυψε απο την εξαγορά της Λάιον Ρένταλ τότε τα ίδια κεφάλαια πέφτουν στα 15,5 εκατ. ευρώ (0,53 ευρώ ανά μετοχή).

      Στο ταμείο με την ολοκλήρωση της Αύξησης κεφαλαίου θα υπάρχουν 25 εκατ. ευρώ. Οι συνολικές υποχρεώσεις του ομίλου θα φθάνουν τα 55,7 εκατ. ευρώ και ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός θα ανέρχεται σε 38,6 εκατ. ευρώ. Ο συντελεστής μόχλευσης των ιδίων κεφαλαίων θα φθάνει στο 39,31%.

      Λόγω της έντονης εποχικότητας της δραστηριότητας της Λάιον Ρένταλ (στα αποτελέσματα της Μοτοδυναμικής, η Λάιον Ρένταλ ενοποιήθηκε μόνο με τα αποτελέσματα του Δεκεμβρίου 2018) η Μοτοδυναμική για τη χρήση 2018 εμφάνισε οριακές ζημιές 35 χιλιάδων ευρώ. Αν δεν είχε ενοποιήσει τη Λάιον Ρένταλ η εταιρία θα παρουσίαζε καθαρά κέρδη 1,016 εκατ. ευρώ.

      Μένει να δούμε κατά πόσο δύναται η διοίκηση της Μοτοδυναμικής να μετατρέψει τη Λάιον Ρένταλ σε turn around story και έτσι να δοθεί μεγάλη δυναμική στην ανάπτυξη της εταιρίας.

      Υπο στενή παρακολούθηση ...

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Η μετοχή σήμερα είναι ''κομμένη'' .... μην την πατήσετε?

        Διαγραφή
      2. Τάκαρε ας πάει κάτω από τα ίδια κεφάλαια κανα 30% και θα την πάρουμε από το χεράκι.

        Διαγραφή
      3. Σε πόσα χρόνια πιστεύετε οτι θα μπορεσει να ευδοκιμήσει αυτή η εξαγορά?

        Διαγραφή
      4. Θα δούμε κύριε Θανάση ... με τα αποτελέσματα του Α΄ εξαμήνου θα είμαστε σοφότεροι.
        Σε πρώτη φάση η Λάιον Ρένταλ έχει εξυγιανθεί ... θα δούμε συντόμως αν ξέρουν οι άνθρωποι της ΜΟΤΟ να την τρέξουν.
        ΥΠΟΜΟΝΗ!!

        Διαγραφή
      5. Ναι...(2 χ 0.955) + (3 Χ 0.56) = 3.59 / 5 = 0,718

        και το δικαίωμα θα ξεκινήσει με τιμή 0,955-0,72=0,235 / 1,5 =0,156 (και το πιθανότερο είναι να πέσει εκτός εάν μέχρι την έναρξη διαπραγμάτευσης στο ταμπλό η ΜΟΤΟ έχει κάνει ράλυ...μου φαίνεται δύσκολο)

        Διαγραφή
    58. Kύριε Τάκη αλλά και όποιος από τους εκλεκτούς φίλους μπορεί να απαντήσει: Γιατί η ΜEDICON δεν έχει βγει ακόμη από την επιτήρηση?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Λογω Εθνικης ... εχουν συμφωνησει... δεν εχουν πεσει οι υπογραφες ακομη.

        Διαγραφή

    Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

    Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂