Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

ΔΡΟΜΕΑΣ .... εκ Σερρών

ΔΡΟΜΕΑΣ
Είναι μαύρη η νύχτα στα βουνά, μαύρη σαν καλιακούδα. Δεν πρόκειται για κολλάντζα τύπου ΝΗΡΕΑ ή ΜΙΓ ή ΦΟΡΘΝΕΤ ή ΒΙΟΤΕΡ ... αλλά δυστυχώς η εταιρία δεν τα πηγαίνει καλά, παρότι είναι νοικοκυρεμένη.

Παρόλο που η ΔΡΟΜΕΑΣ είναι η μόνη σε λειτουργία βιομηχανική παραγωγική μονάδα στον κλάδο στη χώρα, εν τούτοις υφίσταται τις συνέπειες της παρατεταμένης ύφεσης.

Με 9 - 10 εκατ. ευρώ πωλήσεις η εταιρία δεν μπορεί να πάει πουθενά. Περιμένει να πάρει κανένα έργο απο την Ευρωπαϊκή Ένωση για να μηδενίσει τις ζημιές της. Απο το 2009 και κατόπιν γράφει διαρκώς ζημιές .
Συνολικές ζημιές απο το 2010 εως και σήμερα = 8,6 εκατ. ευρώ, μέσα σε 7 χρόνια. Είναι πολλές οι ζημιές για μια μικρή εταιρία σαν τον Δρομέα.
Τα ίδια κεφάλαια απο 36,5 εκατ. ευρώ το 2009 , έχουν πέσει στα 26,7 εκατ. ευρώ ..... 0,77 ευρώ ανά μετοχή και δυστυχώς θα συνεχίζουν να μειώνονται.

Ο συντελεστής μόχλευσης των ιδίων απο 21% το 2006 στο 48,5% σήμερα ... κάθε χρόνος που περνάει τα χρηματοοικονομικά του ομίλου διαρκώς και χαλούν. 10,8 εκατ. δανεισμός το 2006 .... 26,6 εκατ. σήμερα.

Δεν βλέπω με ποιόν τρόπο θα ανεβάσει πωλήσεις ο ΔΡΟΜΕΑΣ. Στην Ελλάδα κάνει πωλήσεις μόλις 4,8 εκατ όταν το 2008 έκανε πάνω απο 15.

------------------------------------------------------------------------------------------
Σε αυτό το thread θα γίνονται μόνο σχόλια που αφορούν την εταιρία ΔΡΟΜΕΑΣ. Συζητήσεις , ειδήσεις και σχόλια ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΡΟΜΕΑ.

Άντε να πιάνουμε κλίμα και εμείς οι δύσμοιροι οι Τάκαροι ....

199 σχόλια:

  1. Σε αυτό το thread θα γίνονται μόνο σχόλια που αφορούν την εταιρία ΔΡΟΜΕΑΣ. Συζητήσεις , ειδήσεις και σχόλια ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΡΟΜΕΑ ..... αφού υπάρχουν πολλά αρρωστάκια που τα έχουν φορτώσει με τη μετοχή.

    Φυσικά όλοι αγορασμένοι στα χαμηλά είστε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έιμαστε αγορασμένοι και στα ψηλά όχι μόνο στα χαμηλά κύριε Τάκη. Από ότι βλέπω υπάρχουν πολλοί συνιδιοκτήτες και επαληθεύεσται όταν μιλάγατε ότι στο χαρτί έχει μπει η μαρίδα και υπάρχει διασπορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπάσαν πολύ κόσμο στα 0,4 με 0,49 προ διετίας.

      Ελπίζω να εξελιχθεί η εταιρία σε ΠΑΠ ή σε ΠΠΑΚ ... turn arround story ... αν και δεν έχω πειστεί με τις εμμονές του ΠΑΠ του προέδρου ντεεεεεεεεε

      Διαγραφή
    2. Προσωπικά εχω μπει στο 0.15€.Φυσικα υπαρχουν και οι αντίστοιχες αποδείξεις για αυτο άλλο δεν το θεωρω πρέπον να ανεβαίνουν πινσκιδια. Δεν προσφερει κάτι.

      Διαγραφή
  3. Για να δούμε. Βλέπω τώρα τελευταία κάποιες κινήσεις όπως αναβάθμιση του e-shop, διαφημιστική καμπάνια σε social media που δεν τα συνήθιζε η εταιρία. Ελπίζω να παίρνει τα σήματα της αγοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γράφετε οτι υπαρχει μεσα πολύ μαρίδα. Ελάτε κυριε Τάκη. Σιγα τα αυγα. Με 80% μαζεμένο οπου θελουν το πανε το χαρτι. Αφηστε που η μαρίδα που ειχε αγοράσει ψηλα αμφιβάλλω αν εμεινε μεσα αυτα τα 2 plus χρονια που η μετοχή βολοδερνε στα 20 λεπτάκια. Και ειναι βέβαιο οτι οι λιγοι που εμειναν ευχαρίστως δινουν τα εγκλωβισμενα τους χαρτιά σε καθε ανοδικο ξέσπασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα 10 λεπτάκια εννοούσα. Η μαχη θα γινει στα 0.30€. Εκει θα δουμε ποσοι τελικα εχουν μεινει μεσα.

      Διαγραφή
    2. Ναι αυτό είναι αλήθεια ... το 78% με 80% είναι μαζεμένο. Όμως το 20% είναι κοντά 7 εκατ. χαρτάκια ... που δεν τα λέτε και λίγα κύριε Δρομέα.

      Διαγραφή
    3. Εγω βλεπω οτι έχαναν χαρτια στα χαμηλά (με τον γενικο να τρέχει και τα αλλα χαρτια) γιαυτο και εκανε κίνηση την οποια φυσικά δεν την λες και μεγαλειωδη. Εμενα παντως μου αρεσει να βγαινουν χαρτάκια στο -15% απο απογοητευμένους. Οπως την περασμένη εβδομάδα με τα 60.000 που δεν τα λες και λιγα ως όγκο.

      Οσο για το υπολοιπο free float το αν μεγαλο πιστό ειναι μαζεμένο απο φιλίες δυναμεις δεν μπορω να το γνωρίζω. Κάπου είχε παρει το ματι μου μια 400αρα χιλιαδες σε καποιο αμοιβαίο. Μπορει να κανω και λαθος βεβαια.

      Διαγραφή
  5. Μήπως θέλει και ο Δρομέας το RS;
    με τόσους μαζεμένους- ανάσα δύσκολα θα πάρει το χαρτί και στην πρώτη στροφή θα φύγουν οι πολλοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα κύριε χασάπακλα .... ας δούμε αυτά που πρέπει να δούμε και θα δείτε για πότε θα ξεφορτωθούμε τους μαζεμένους .... δείτε πόσο ωραία τους χορεύουν στον Παπουτσάνη ... που είναι ΛΙΓΟ περισσότερο σκόρπιος.

      Διαγραφή
    2. Ακριβως. Τρόποι υπαρχουν πολλοι. Το rs δεν εχει λογο.

      Διαγραφή
    3. Παίδες δεν μπαίνουν εντολές ... υπάρχει μεγάλο range. Αυτό σημαίνει παίζουμε ΑΜΥΝΑ.
      Άρα ή δεν υπάρχουν φράγκα ή δεν έχουμε ακόμη πειστεί για τα αποτελέσματα της εταιρίας.

      Εγώ θα πάρω το δεύτερο λόγο.

      Διαγραφή
    4. Εντολές δεν μπαίνουν αλλά αν εμφανιστεί ξανά πακετάκι δεν τους χαλάει. Το μαζεύουν. Θεωρω οτι κουράζουν παλι αυτους που εχουν απομείνει. Κσι προφανώς στην τελευταια επιθεση προς το 0.28 έβγαιναν καλες πωλήσεις οποτε το γύρισαν παλι χαμηλότερα. Γιαυτο μιλαω για το 0.30€. Οταν το αποφασίσουν εκει θα δοθεί η μαχη. Μεχρι τοτε τον έχω στην δευτερη οθόνη και του ρίχνω κλέφτες ματιές μετα τις 15:00 καθε μερα.

      Διαγραφή
  6. Τί μου θυμίσατε με τον ΠΑΠ (αχ). Επειδή δεν παρακολουθώ ΧΑ ξεχνιέμαι - συνήθως τις τιμές τις διαβάζω από τις εφημερίδες (ειδικά των εκδόσεων του Σ-Κ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κε τακη γεια σας θα ηθελα σας παρακαλω δυο λογια για τον αδμηε για την πορεια της μετοχής ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ κ. Τάκη,

    Καλώς σας βρήκα και πάλι! Εύχομαι να παραμείνετε για καιρό στο ιστολόγιο καθότι ήταν λιγάκι ψόφια τα πράγματα χωρίς εσάς -αναγνωρίζω βέβαια την αξία των κυρίων σχολιαστών που κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες όσο λείπατε.
    Αλλά, πως να το κάνουμε, έχετε έναν τρόπο να "ζωντανεύετε" τις συζητήσεις.

    Επίσης, διασκεδάζω πολύ με τα σχόλια για τον Δρομέα (την μτχ.) και τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν. Και για να μην λέτε, εγώ είμαι αγορασμένη στο 0.33€, αλλά τι να κάνουμε αυτά έχει η ζωή!

    Μαριάνθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρία Μαριάνθη σας θυμάμαι απο παλιά ... απο τόοοοοτε που είχατε ρωτήσει αν πράξατε ορθώς γιαυτή την αγορά σας.
      Σας είχα απαντήσει ... ότι κάτω απο 0,3 αν η εταιρία καταφέρει να αυξήσει τις πωλήσεις της θα ήταν τσάμπα .... αλλά ο Τάκαρος δεν αγοράζει.

      Το κλείσιμο της χρήσης 2017, άντε και το 2018 θα είναι η τελευταία ευκαιρία τους. Αν ούτε το 2017 - 18 καταφέρουν να γυρίσουν τη μετοχή (και την εταιρία) σε ανοδικό κανάλι τότε δεν θα το καταφέρουν ποτέ .... να το θυμάστε αυτό και να πράξετε στο μέλλον τα δέοντα.

      Οι συνθήκες της Ελληνικής χρηματαγοράς και οικονομίας, προς το παρόν, τους ευνοούν ... γιαυτό και ο Τάκαρος στο τελευταίο βύθισμα πήρε ορισμένα ελάχιστα τεμάχια.

      Διαγραφή
  9. κ. Τάκη,

    Σας ευχαριστώ, θα το έχω υπόψη μου!

    Α, και κάτι άλλο. Περιμένω να δω Μυτιληναίο στα 40€. Το υποσχεθήκατε, έτσι :-)
    Έστω σε 10 χρόνια από τώρα ...

    Μαριάνθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρία Μαριάνθη ... 3 με 4 φορές τα ίδια του θα παίξει. Όταν η χρηματαγορά μας ανακτήσει την εμπιστοσύνη που της αρμόζει. Προς το παρόν παίζει κοντά στα ίδια του ....

      Διαγραφή
    2. Και μιας και πιάσαμε Βαγγέλα ....
      Τι ειπε ο Βαγγέλας για ΔΕΗ??

      "Προσπαθώ να κρατώ χαμηλό προφίλ για τις αποκρατικοποιήσεις, γιατί η δομή τους αλλάζει συχνά και είναι δύσκολο να τις σχολιάσουμε. Παρακολουθούμε από κοντά τις διαδικασίες αλλά δεν είμαι πολύ αισιόδοξος για την πώληση λιγνιτικών μονάδων χωρίς υδροηλεκτρικά. Το να πουληθούν μόνοι τους οι λιγνίτες θα είναι σίγουρα μια πολύ δύσκολη δουλειά για τη ΔΕΗ"

      "Γενικά είμαστε κοντά στη ΔΕΗ και γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Ξέρουμε για παράδειγμα τι γίνεται με τα ΥΚΩ”
      "Εμείς ήμαστε υποστηρικτικοί προς τη ΔΕΗ και στο παρελθόν αλλά και τώρα. Επανλαμβάνουμε ότι η ελληνική αγορά χρειάζεται μια ισχυρή ΔΕΗ όσο χρειάζεται και την απελευθέρωση. Η απελευθέρωση πρέπει να γίνει με τρόπο υγιή και σωστό. Εάν η ΔΕΗ πέσει σε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, αυτό θα είναι κακό για όλους μας στην αγορά”

      Τάκαρος λέει ...
      Σιγά μην καταλαβαίνουν οι Βαγγέλα οι ΣΥΡΙΖΟπληκτοι απο αυτά που λέτε.
      Αυτοί λένε ότι η απελευθέρωση θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής του ρεύματος .... τις ίδιες παπαριές έλεγαν και με την απελευθέρωση των τηλεφώνων.

      Διαγραφή
    3. Ο υγιής ανταγωνισμός, το άνοιγμα των αγορών μόνο οφέλη μπορεί να έχει για όλους. Καταναλωτές, επιχειρήσεις, οικονομία. Το παράδειγμα της τηλεφωνίας, σταθερής, κινητής, της τηλεόρασης - υπηρεσίες triple play, αποτελεί το μοναδικό και ουσιαστικότερο επιχείρημα απέναντι σε κάθε κρατιστή.

      Διαγραφή
    4. Εεεεεεεεεεπ. Κύριοι εδώ είναι ο μίτος του ΔΡΟΜΕΑ. Μην μου τον γεμίσετε με άσχετα σχόλια. Στους μίτους σας γρήγορα παρακαλώ.

      :)

      Διαγραφή
  10. Αναμένω πληροφορίες γύρω απο της συζητήσεις για το deal με τον Σκλαβενίτη. Θα ενημερώσω όταν έχω νέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναμένουμε την ενημέρωση σας ενδιαφερον κυριε theoducati.

      Διαγραφή
  11. Γεια σας,

    Κατά καιρούς έχουν αναφερθεί <> κλπ. Εγώ δε ξέρω τι είναι αυτά, γενικά, και θα 'θελα να μάθω μπας και πιαστώ λιγότερο κορόιδο στο μέλλον.

    Όποιος έχει τη καλοσύνη ας μοιραστεί τα φώτα του.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναφερόμουν σε "παιχνιδάκια των μαρκετ μεηκερς", αλλα φιλτραρίστηκε.

      Διαγραφή
    2. Την δουλεια τους κανουν και αυτοι κυριε Μιχάλη. Το θετικο είναι οτι στο χαρτι υπαρχουν και αυτο ειναι εμφανές.

      Διαγραφή
    3. Δεν αντιλέγω, απλά θα ήθελα να ξέρω τι είναι αυτά τα παιχνιδάκια.
      π.χ. βάζω 1 κομμάτι για αγορά/πώληση ώστε να ανεβάσω/ρίξω τη τιμή;

      Τι άλλα;

      Γενικά μιλάω, όχι μόνο για το δρομεα.

      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    4. Οι ασσοι συνηθως ειναι οι λεγόμενοι "σκοποί". Για να δουν ποιος είναι ο αντισυμβαλομενος.

      Τωρα στα αλλα προφανως και διαμορφώνουν τιμες κατα το δοκούν για τους δικούς τους λογους. Πχ.να κουράζουν ωστε να σπρώξουν διάφοροι τα τεμαχια τους η να φτιαξουν συγκελριμενη τεχνικη εικονα στο χαρτι.

      Διαγραφή
  12. Δεν ξέρω για τα θεμελιώδη και τα σχέδια στην Αιθιοπία ή σε άλλο μέρος της ραγδαίας αναπτυσσόμενης αφρικανικής Ηπείρου που θα εκτοξεύσουν την αξία της εταιρίας,αυτό που βλέπω στο ταμπλώ είναι ότι γίνεται διανομή των χαρτιών στο ευρύ επενδυτικό κοινό.Ακόμα και η προβολή του χαρτιού με το παρόν thread μπορεί να βάζει ένα λιθαράκι σε αυτή τη διανομή,άσχετα αν ο σκοπός του κ.Τάκη είναι σαφώς καλοπροαίρετος.

    Αιθίοπας τεχνικός αναλυτής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Αιθίοπα δεν γίνονται έτσι οι διανομές. Οι διανομές γίνονται με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

      Διαγραφή
    2. π.Χ. ωραιότατη διανομή έγινε πριν 2-3 χρόνια που από το 0.30€ το πήγαν 0.63€. Με τους όγκους της με τα όλα της.

      Διαγραφή
    3. Τελικά έχει πολλούς πυροβολημένους που παρακολουθούν ή έχουν αυτό το χαρτί ... έτσι εξηγούνται τα πάντα.

      Διαγραφή
  13. Πλάκα πλάκα το έψαξα λίγο και η δουλειά που πήρε στην Αιθιοπία είναι για το πιό ψηλό κτήριο της Αιθιοπίας της μεγαλύτερης αιθιοπιακής τράπεζας γερμανικών συμφερόντων. Όλος τυχαίος βέβαια απέναντι από το πολυόροφο κτήριο που εξόπλισε ο δρομέας είναι η ελληνική πρεσβεία. Καλή δουλειά έκανε ο πρέσβης μας. Τον βλέπω να γίνεται αντιπρόσωπος του δρομέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα είπατε ολα. Αιθιοπικη τραπεζα ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ συμφερόντων.

      Διαγραφή
    2. Τελικώς εσείς κύριε theoducati δεν πτοείστε με τίποτα.

      Αντί να μας γράφετε τις παπαριές που κάνει ο πρόεδρος θα ήταν προτιμότερο να μπορούσατε να μας γράψετε για τα περιθώρια κέρδους του ...

      Τελικώς υπάρχει κανένας σώφρων μέτοχος σε αυτή την εταιρία??
      Βρεεε όταν πάτε στα Σέρρας δέχεστε να τρώτε τέτοιες παραμύθες απο τον προεδράρα????

      Διαγραφή
    3. Εγώ πάντως δέχομαι ότι είμαι +50% από την αγορά μου. Αυτό μου φτάνει προς το παρόν.

      Διαγραφή
    4. Ο καθαρός δανεισμός της εταιρίας ήταν 11 εκατ. το 2007 .. σήμερα είναι 25 εκατ. Να προχωρήσει λοιπόν ο προεδράρας σε ΑΜΚ με καταβολή μετρητών .... να ρίξει χρήμα στην εταιρία ΑΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ .... να ρίξουμε το δανεισμό στα 15 .... και μετά με ίδια κεφάλαια να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη της εταιρίας ... είσοδο στη λιανική με φθηνά έπιπλα.
      Εδώ θα του πάρουν οι τράπεζες την εταιρία και αυτός ασχολείται με Αιθιοπίες ....

      Άρα ΑΜΚ με καταβολή μετρητών τουλάχιστον 10 εκατ.
      να δεσμευτεί ότι αν δεν καλυφθεί η ΑΜΚ θα την καλύψει ο ίδιος.
      Ο καθαρός δανεισμός κάτω απο τα 15
      Η εταιρία μπαίνει στη λιανική με φθηνό έπιπλο.

      Αυτά πρέπει να κάνει ο πρόεδρος πριν είναι πολύ αργά.

      Διαγραφή
    5. Μακάρι να το κάνει. Να δούμε και την τιμή και να αποφασίσουμε αν θα πάρουμε.

      Διαγραφή
    6. Καμία τράπεζα δεν θα του πάρει την εταιρία κύριε Τάκη. Μην υπερβάλετε. Ο δανεισμός εξυπηρετείται κανονικά και τα ίδια κεφάλαια επαρκούν. Αφήστε να δούμε τα αποτελέσματα 6μηνο 2017 και το συζητάμε ξανά.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Δρομέα είστε +50% επειδή η μετοχή πήγε στο πάτο τον άπατο και τολμήσατε να αγοράσετε.

      ΟΚ
      Και ΣΙΔΜΑ θα μπορούσατε να είχατε αγοράσει στα 8 σεντς και να ήσασταν +300% των λεφτών σας ... όμως δεν πάει έτσι.

      Εγώ θέλω να δω να ανεβάζει τζίρους η εταιρία και να βγάζει κέρδη ... να μειώνει δανεισμό ... μόνο τότε μπορείτε να κοιμάστε ήσυχος.

      Διαγραφή
    8. Επομένως ας περιμένουμε το 6μηνο. Και όχι ΣΙΔΜΑ δεν θα αγόραζαν που να με πληρώνατε. Μην μπερδεύουμε τώρα την χρεοκοπημένη ΣΙΔΜΑ με τον ΔΡΟΜΕΑ. Δεν είναι σωστό.

      Διαγραφή
    9. Κύριε Δρομέα τα ίδια κεφάλαια επαρκούν και ο δανεισμός του εξυπηρετείται ... ΟΚ. Αλλά όλα αυτά τα χρόνια έχω τρελαθεί να μου διαφημίζουν την ποιότητα του ΔΡΟΜΕΑ και τις δουλειές που παίρνει στην ΕΕ .... και τα ίδια φθίνουν.

      Είναι η τελευταία του ευκαιρία .... αν αποτύχει φέτος και το 2018 προβλέπω ότι θα γίνει ΚΡΕΤΑ!!!

      Προς το παρόν ... εγώ το στοίχημα μου το πήρα με τον προεδράρα.
      Εννοείται ότι δεν βλέπω διανομή στο χαρτί .... βλέπω μερικές ανοργάνωτες κινήσεις που δεν ξέρουν τι θέλουν να κάνουν ... ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ κρατάνε στάση αναμονής.

      Διαγραφή
    10. Θα δείξει. Θεωρώ ότι η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει πριν την δημοσίευση των αποτελεσμάτων. Επίσης δηλώνω ότι αν δεν το γυρίσει το παιχνίδι έστω και οριακά θα πουλήσω την θέση μου στην τιμή που θα βρίσκεται εκείνη την στιγμή.

      Διαγραφή
    11. ΟΧΙ δεν είναι ΣΙΔΜΑ ούτε νηρέας ... απλώς σας είπα ότι δεν είναι επιχείρημα να λέμε ότι επειδή εγώ κερδίζω +50% αφήνω τον προεδράρα να κάνει ότι γουστάρει. Ο προεδράρας και κάθε προεδράρας μπορεί να κάνει ότι θέλει και να παίρνει παχυλές αμοιβές ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Αυτός προς το παρόν φθίνει τα ίδια κεφάλαια του.

      Διαγραφή
    12. Ξεκαθαρίζω .... έχω γνωρίσει ανθρώπους που την πιστεύουν την εταιρία, ίσως και περισσότερο απο τον ΠΑΠ.
      Θα είναι αμαρτία για την Ελλάδα μια τέτοια εταιρία να βουλιάξει. Δεν έχουμε πολλές τέτοιες εταιρίες ....

      Τέλος πάντων .... δεσμεύομαι ότι θα ξαναγκρινιάξω μόνο αν δω κάτι άσχημο στο 6μηνο ....

      Διαγραφή
    13. Σύμφωνοι. Ο γιος σπουδασμένος εις την Γερμανία σκαμπάζει η μπα?

      Διαγραφή
  14. Τα έχουμε πει κύριε τάκη. Απλώς από αυτά που ξέρω από τρίτους είναι ότι οι αντιπρόσωποι αντιδρούν στο να μπει στο φτηνό έπιπλο μέσω Σκλαβενίτη, άλλοι θέλουν να μπουν στο ξενοδοχειακό, άλλοι θέλουν να μείνουν στο ακριβό γραφειακό όπως έχει γενικά υπάρχει μία δίχογνωμία προς τι δρόμο να τραβήξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε theoducati τι πάει να πει οι αντιπρόσωποι???
      Η εταιρία έχει CEO τον ΠΑΠ, η εταιρία έχει ΔΣ και μετόχους.

      Τις αποφάσεις τις παίρνει ο CEO με το ΔΣ αφού ζητήσει έγκριση των μετόχων του. Βέβαια στο τέλος την δική του άποψη θα περάσει αφού έχει την πλειοψηφία .... όμως οι σοβαρές εταιρίες έτσι κάνουν. Μην μου ξαναγράψετε για τους αντιπροσώπους του, καθώς εκνευρίζομαι.

      Τις αποφάσεις τις παίρνει ουσιαστικά ο ίδιος και στο τέλος ή θα δοξαστεί ή δεν θα ξέρει που θα κρυφτεί.

      Ο πατέρας λαναράς ήταν ΘΕΟΣ στην Νάουσα .... ο γιός ήταν ελαφρόμυαλος, όλο φρου φρού και μεταξωτές κορδέλες ήταν. Ο θωμάς τους έκαψε .... διορατικότητα ΜΗΔΕΝ και ας είχε τόσο χρήμα λόγο 1999 στα χέρια του. Ούτε να βγει απο την πόρτα του δεν μπορούσε. Στο τέλος απο τις πολλές κατάρες που του είχαν ρίξει ... ατύχησε ο άνθρωπος. ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΣ να είναι.

      Διαγραφή
    2. Σίγουρα αυτός παίρνει της αποφάσεις αλλά έχει και ένα δίκτυο και πρέπει να ζυγιάσει της αποφάσεις. Για τον γιος του ΠΑπ ακούγονται καλά λόγια ότι είναι προσγειωμένος και καταρτισμένος. Ένα συν για την εταιρία. Καμία σχέση με δαυίδες, κοκκαλέους, λαναράδες.

      Διαγραφή
    3. Τα ανοίγματα γίνονται σιγά σιγά ... δοκιμάζεις την αγορά και αν πετύχεις στο πρώτο μικρό άνοιγμα, πας λίγο παρακάτω και λίγο παρακάτω .... μέχρι να φθάσεις να γίνεις ΙΚΕΑ. Δεν πας με τη μια στον Σκλαβενίτη ... να σου μοστράρει τα έπιπλα.

      Ο άλλος μπήκε κατευθείαν σε 15 αγορές .... Αμερικές, Ιταλίες, Νορβηγίες, Αυστραλίες, .... όλα μαζί. Δεν δοκίμασε πρώτα. Μιλάμε για μεγάλες ηλιθιότητες.

      Για την ΚΡΕΤΑ μιλάω .... τώρα πάει μαζικά στα Βαλκάνια. Τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα.
      Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ τέτοιων επιχειρηματιών και Βακάκιδων
      Ο μεν δοκιμάζει και αναπτύσσεται σιγά σιγά με χρήση κυρίως ιδίων κεφαλαίων ... οι άλλοι βρίσκουν φθηνό και άκοπο το δανεικό χρήμα και πάνε βουρ στον πατσά. Τελικώς πατσάς γίνονται οι ίδιοι ...

      Διαγραφή
    4. Ο Μαρινόπουλος δεν ήταν αυτό που λέτε. Μικρό άνοιγμα που έδειξε τον δρόμο?

      Διαγραφή
    5. Κε Τάκη σας βρίσκω άψογο στις απόψεις σας για το πως πρέπει να εκτελείτε η Εταιρική Διακυβέρνηση (Ε.Δ.) & η Ε.Δ. δείχνει τον βαθμό σοβαρότητας της κάθε εταιρείας και το κατά πόσον σέβεται τους μετόχους της.

      Με τη σωστή εταιρική διακυβέρνηση (Corporate Governance) - επιδιώκεται
      η υπεύθυνη οργάνωση,
      λειτουργία,
      διοίκηση και
      έλεγχος μιας εταιρείας,

      με στόχο την ΑΥΞΗΣΗ της ΑΞΙΑΣ της και τη προστασία των έννομων ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ όλων των ΜΕΤΟΧΩΝ της.
      Στις συνελεύσεις πρέπει να θέτονται τέτοια (επικοδομιτικά) ζητήματα - τώρα φτάσαμε οι αντιπρόσωποι να έχουν λόγο.

      Χασάπης

      Διαγραφή
  15. Κύριε Τάκη θα σας πρότεινα να πάρετε ένα τηλέφωνο και να τους τα πείτε ένα χεράκι αφού η γενική συνέλευση πέρασε. Τα επιχειρήματα σας είναι πολύ βάσιμα και θα τους έκανε καλό να ακούσουν μία τεκμηριωμένη άποψη από έναν γνώστη της αγοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για τον κύριο ΔΡΟΜΕΑ ... και όχι μόνον

    CRETA FARM 1 .... για ζέσταμα
    https://www.youtube.com/watch?v=heVZ0wFuVvE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. CRETA FARM 2 .... είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια

      Think Globally, Act Locally δηλαδή Σκέψου Παγκόσμια, Δράσε Τοπικά ήταν το σύνθημα της διοίκησης Δομαζάκη όταν ξεκίνησε το 2007 να κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο ... το σλόγκαν ήταν ΄΄Δε είναι μυστικό είναι το ελαιόλαδο΄΄ προκειμένου να λανσάρει το Παριζάκι Εν Ελλάδι. Πρόκειται για παγκόσμια πατέντα που η διοίκηση της ΚΡΕΤΑ είχε λανσάρει στην Ελληνική αγορά και μέσω αυτής θα προσπαθούσε να διεκδικήσει μερίδιο αγοράς και στο εξωτερικό. Επρόκειτο για τα πρώτα αλλαντικά στον κόσμο που αντί για ζωικό λίπος έχουν Κρητικό Ελαιόλαδο.
      Η παγκόσμια αυτή πρωτοτυπία για τα προϊόντα της ΚΡΕΤΑ, αποτελεί πατέντα ευρεσιτεχνίας και έχει από το 2001 καταχυρώθει ως τέτοια, έχοντας κατοχυρώσει τα αποκλειστικά δικαιώματα σε 90 χώρες μέχρι το 2025. Στόχος της Creta Farms είναι να πρωτοστατήσει στην υγιεινή διατροφή παράγοντας καινοτόμα προϊόντα , όπως το Εν Ελλάδι.

      Το μοντέλο ανάπτυξης για τον όμιλο της ΚΡΕΤΑ είναι, σε κάθε χώρα που δραστηριοποιείται, η ελληνική εταιρεία θα έχει το 50% και ο τοπικός επιχειρηματίας το υπόλοιπο 50%. Η παραγωγή θα γίνεται από τον τοπικό επιχειρηματία βάση όμως της πατέντας των ελληνικών προϊόντων.

      Εγχείρημα USA
      Ο όμιλος το 2007 ξεκίνησε την δραστηριοποίηση του στην αγορά των Η.Π.Α.
      Αρχικά η διοίκηση Δομαζάκη προέβλεπε τζίρο 10 εκατ. ευρώ μέσα σε μια διετία, ενώ μετά από 5 χρόνια οι πωλήσεις θα φθάσουν τα 50 εκατ. ευρώ και μπορεί ακόμη και να ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ.

      Δημιουργείται η κοινοπραξία της Creta Farms USA LLC στην οποία συμμετέχει η ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ (50%) και η CLEMENS INVESTMENTS LLC (50%) με σκοπό την πώληση αλλαντικών στην αγορά των ΗΠΑ.
      Συνολικά επενδύονται κεφάλαια ύψους 6,5 εκατ. ευρώ. Παρά το γεγονός πως η συμφωνία που έκλεισαν τότε, έγινε με το μεγάλο αφεντικό της μεγαλύτερης παραγωγού εταιρίας χοιρινού της Ανατολικής Ακτής, της Hatfield, Dag Clemens, δίνοντας υποσχέσεις πως τα προϊόντα εν Ελλάδι στην Αμερική γρήγορα θα κερδίσουν έδαφος σε όλα τα ράφια των μεγάλων αλυσίδων, αυτό δε συνέβη.

      Οι πωλήσεις του 2010 ανήλθαν μόλις σε 815 χιλ. ευρώ. Μιλάμε δηλαδή για παταγώδη αποτυχία και το Αμερικάνικο όνειρο μετατρέπεται σε εφιάλτη.

      Η Creta Farms χαρακτηρίζει λάθος την επιλογή του partner της στις ΗΠΑ και τον Οκτώβριο 2010 η ΚΡΕΤΑ εξαγοράζει το πλειοψηφικό πακέτο (80%) της Creta Farms USA LLC με τους διοικούντες αποφασισμένους να πατήσουν «restart».

      Εν τω μεταξύ ....

      Το 2009 η ΚΡΕΤΑ εισέρχεται στην αγορά της Ισπανίας, μέσω της κοινοπραξίας, ΄΄Creta Farms Spain S.L΄΄, που συστάθηκε με την Ισπανική Εταιρεία ARGAL.

      Είσοδος στην αγορά της Σκανδιναβίας και των χωρών της Βαλτικής. Προς τα τέλη του 2010 υπογράφηκε συμφωνία με την Parsons AB, θυγατρική του HK Scan Group, ενός ομίλου με ετήσιο τζίρο 2,12 δισ. ευρώ. Η συμφωνία προβλέπει πως μέσω της κοινοπραξίας Creta Farms Nordic AB , στην οποία η ΚΡΕΤΑ συμμετέχει με 50% , τα προϊόντα Creta Farms θα μπουν στην Σουηδία και τη Δανία το 2011 και σε Φινλανδία και Βαλτικές Χώρες το 2012.

      Τον Ιούνιο του 2011 η ΚΡΕΤΑ εισέρχεται στην αγορά της Ιταλίας και ιδρύεται η κοινοπραξία της ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ (50%) με την Grandi Salumifici Italiani (50%) με την επωνυμία FRANTOIO GENTILESCHI S.P.A. Μέσω αυτής της κοινοπραξίας θα δραστηριοποιείται η ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ στην Ιταλία , ενώ μέσα στο 2012 θα επεκτείνει το δίκτυο πωλήσεων της και στις Ελβετία, Αυστρία, Σλοβενία, Κροατία.

      Τον Ιούλιο του 2011 η CRETA και στην Αυστραλία, καθώς επήλθε συμφωνία με τον όμιλο Agora Merchandising σύμφωνα με την οποία η ΚΡΕΤΑ ξεκινάει την εξαγωγή του ελαιόλαδου Creta Farms και αφορά την εξαγωγή 7 κωδικών τυποποιημένου ελαιόλαδου. Η συνεργασία με τον όμιλο Agora Merchandising (ισχυρός παίκτης στην ήπειρο της Ωκεανίας) θα επεκταθεί σε δεύτερη φάση και στην κατηγορία των αλλαντικών.

      Η ΚΡΕΤΑ εκείνη την περίοδο, μέσω των κοινοπραξίων της διαφημίζει ότι έχει επεκταθεί στο εξωτερικό και πουλάει τα προϊόντα της σε 15 χώρες Ελλάδα, ΗΠΑ, Ισπανία, Σκανδιναβικές και Βαλτικές χώρες, Ιταλία, Ελβετία, Αυστρία, Σλοβενία, Κροατία και Αυστραλία.

      Διαγραφή
    2. CRETA FARM 3
      Οι πωλήσεις της όμως στο εξωτερικό είναι αναιμικές .

      Το 2008 πωλήσεις Ελλάδος 110,8 εκατ., εξωτερικού 1,9 εκατ .... το 2009 πωλήσεις Ελλάδος 112,5 εκατ., εξωτερικού 2,4 εκατ .... το 2010 πωλήσεις Ελλάδος 104,2 εκατ., εξωτερικού 2,4 εκατ .... το 2011 πωλήσεις Ελλάδος 98,3 εκατ., εξωτερικού 3,3 εκατ .... το 2012 πωλήσεις Ελλάδος 91,2 εκατ., εξωτερικού 2,7 εκατ ....

      Πολλά τα προβλήματα και στο εσωτερικό της χώρας ....

      Σαν να μην έφτανε που ο όμιλος είχε πολλά προβλήματα στις επεκτατικές του βλέψεις το 2011 ήρθε και ένα άλλο χτύπημα απο το εσωτερικό της χώρας .... που δικαιολογεί την πτώση των πωλήσεων και στο εσωτερικό της χώρας.

      Η Ελληνική Καρδιολογική εταιρία και η Ελληνική Παιδιατρική εταιρία απέσυραν τις αρχικές εγκρίσεις που είχαν δώσει, σύμφωνα με τις οποίες τα αλλαντικά Εν Ελλάδι ήταν πιο υγιεινά σε σχέση με εκείνα των ανταγωνιστικών εταιρειών. Και μπορεί η εταιρία, θεωρώντας πως βάλλεται η αξιοπιστία της να κινήθηκε νομικά κατά της Ελληνικής Καρδιολογικής εταιρίας, ωστόσο η ζημιά είχε γίνει. Πολλοί καταναλωτές άρχισαν να αμφιβάλλουν για την ποιότητα των αλλαντικών και στράφηκαν σε άλλα ανταγωνιστικά, οδηγώντας σταδιακά την Creta Farm από την πρώτη στην τρίτη θέση ως προς τα μερίδια αγοράς, ελέγχοντας πλέον το 19% της αγοράς.

      Το «τελειωτικό χτύπημα» δόθηκε από έρευνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που ενστερνιζόταν πως το παριζάκι εν Ελλάδι έχει πολλά περισσότερα λιπαρά από τα υπόλοιπα. Αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε νόμιμο μέσο για την προστασία της φήμης της εταιρίας τους, η οικογένεια Δομαζάκη, αμφισβητεί την έρευνα και εξαπολύει μύδρους κατά των ανταγωνιστών της, οι οποίοι πιστεύει πως βρίσκονται πίσω από αυτόν τον πόλεμο. Ταυτόχρονα ο επικοινωνιακός Κώστας Δομαζάκης ηγείται της ομάδας μάρκετινγκ και ετοιμάζει μια διαφημιστική καμπάνια με σύνθημα «το μυστικό κρύβεται στο ελαιόλαδο» διαβεβαιώνοντας τους καταναλωτές που βρίσκονταν σε σύγχυση πως τίποτε από όσα ακούγονται εις βάρος των προϊόντων της εταιρίας δεν ισχύουν.

      Η διαφημιστική επίθεση της «Υφαντής» με τον Gummy Bear οδήγησε στην αύξηση του τζίρου της κατά 30% με αποτέλεσμα να «σκαρφαλώσει» στην πρώτη θέση στα μερίδια αγοράς με 23%, ενώ και τα διόλου ευκαταφρόνητα μεγέθη της ΝΙΚΑΣ με 12% μερίδιο αγοράς «δυσκολεύουν» τη ζωή των αδελφών Δομαζάκη. Για να ξανακερδίσουν το χαμένο έδαφος στην Creta Farm προχώρησαν στη μείωση των τιμών κατά 30% σε πολλούς κωδικούς προϊόντων τους. Μάλιστα με την «Υφαντής» είχαν και δικαστική διαμάχη, αφού ο Αλέξανδρος Υφαντής διεκδίκησε την πατέντα για το ελαιόλαδο, υποστηρίζοντας πως δεν ανήκει αποκλειστικά στην Creta Farms. Kαι μπορεί η «μάχη» στις δικαστικές αίθουσες να ανήκει στο παρελθόν, όμως ακόμη και σήμερα στην «Yφαντής» τονίζουν πως η χρήση του ελαιόλαδου αποτελεί ατού και για τα δικά τους προϊόντα.

      Διαγραφή
    3. CRETA FARM 4
      Επίσης το 2009 ξεσπάει μια κόντρα ανάμεσα στην Creta Farm και τη μη κυβερνητική περιβαλλοντική οργάνωση «Αρχιπέλαγος». Το «Αρχιπέλαγος» έχει καταγγείλει τον Μανώλη και τον Κώστα Δομαζάκη για «αντιπεριβαλλοντικό έργο στην περιοχή Λατζιμά Ρεθύμνου, αφού οι εγκαταστάσεις της βιομηχανίας τους, οι χοιροτροφικές μονάδες των οποίων απέχουν μόλις ένα χιλιόμετρο από τις ακτές και μισό από το πλησιέστερο ξενοδοχείο, φέρονται ως... ένοχες για μόλυνση στο χερσαίο και θαλάσσιο περιβάλλον». Μάλιστα το 2011 το Τριμελές Πρωτοδικείο καταδίκασε τον πρόεδρο της Creta Farm σε φυλάκιση ενός έτους και επέβαλε πρόστιμο 3.000 ευρώ, μια απόφαση που στηρίχθηκε σε μια αυτοψία που έγινε πριν από μια εξαετία στην περιοχή και η πλευρά Δομαζάκη θεωρεί «αόριστη και ατεκμηρίωτη». Οι νομικοί σύμβουλοι της εταιρίας έχουν εφεσιβάλλει την απόφαση και χαρακτηρίζουν το θέμα ήσσονος σημασίας. Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως η Creta Farm διαθέτει όλες τις απαραίτητες άδειες από τον νόμο, ενώ οι τιμές ρύπων που ανιχνεύτηκαν από τα αρμόδια κλιμάκια που πραγματοποίησαν αυτοψίες στην περιοχή, ήταν εντός των επιτρεπόμενων ορίων. Μάλιστα, στον «πόλεμο» αυτόν και στο πλευρό της διοίκησης έχουν ταχθεί και οι 500 εργαζόμενοι της εταιρίας, οι οποίοι μέσω ανακοίνωσης μιλούν για «στοχοποιημένες ενέργειες από πλευράς «Αρχιπελάγους» και κατηγορούν το Ινστιτούτο για «στημένες έρευνες και κατασκευασμένα αποτελέσματα από εντολοδόχους οικοπεδοφάγους της περιοχής». Οι αδελφοί Δομαζάκη καταθέσαν αγωγή κατά της μη κυβερνητικής περιβαλλοντικής οργάνωσης, αξιώνοντας αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση και όχι μόνο. Ακολουθώντας μάλιστα και την προσφιλή τους- σύμφωνα με τους επιχειρηματικούς κύκλους- τακτική τους, προσκάλεσαν μέλη της τοπικής κοινωνίας του Ρεθύμνου, αλλά και εκπροσώπους των ΜΜΕ σε μια ξενάγηση στο εργοστάσιό της στην Λατζιμά για να τους δείξουν όλες τις νέες επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί προκειμένου να προστατεύεται το περιβάλλον και τις πιστοποιήσεις που έχουν λάβει για τις νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιούν ώστε να επιτυγχάνεται ο «πράσινος» στόχος τους.

      Παραδεχόμενοι την ήττα στο εξωτερικό ....
      Το 2013 η Creta farm βάζει χειρόφρενο στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο Μανώλη Δομαζάκη, η πτώση της εγχώριας κατανάλωσης (πιο συγκεκριμένα, στην αγορά των αλλαντικών η μείωση αγγίζει το 1% σε όγκο και 3,5% σε πωλήσεις), αλλά και η ύφεση οδήγησαν την εταιρεία να πατήσει προσωρινά «hold» στις συνεργασίες της εκτός Ελλάδας. Η εταιρεία προχώρησε και σε αναπροσαρμογή της στρατηγικής της, κάνοντας πλέον πιο προσεκτικά βήματα στο εξωτερικό.

      Ο όμιλος σταματά να κάνει απευθείας εξαγωγές. Αντιθέτως δίνει τα δικαιώματα παραγωγής (πατέντες) των προϊόντων του σε αντίστοιχες εταιρείες του εξωτερικού, παίρνοντας ως αντάλλαγμα ποσοστά επί των πωλήσεων. Το ποσοστό του τζίρου από τη διεθνή παρουσία της Creta farm παραμένει μικρό, στο 5%, αν και όπως επισημαίνει η διοίκηση της εισηγμένης, υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης.

      Λήξη της κοινοπραξίας με την ιταλική αλλαντοβιομηχανία Grandi Salumifici Italiani, από την οποία είχε προκύψει η εταιρεία Frantoio Gentileschi που διοχέτευε τα προϊόντα «Εν Ελλάδι» στην ιταλική αγορά .... ωστόσο ο όμιλος μυαλό δεν βάζει και προσανατολίζεται στην είσοδο στη Γερμανία, μέσω της συνεργασίας που διατηρεί με την ισπανική Grupo Alimentario Argal SA.

      Το 2014 πραγματοποιείται αποεπένδυση απο τη κοινοπραξία "Creta Farms Nordic AB" με την Σουηδική ParsonsSverige AB

      Συνεχίζω αργότερα με ανάλυση ... και με ορισμένα νέα δεδομένα

      Διαγραφή
    4. Πάντως μπορούν να πείθουν .... απο αποτελέσματα όμως ΜΗΔΕΝ.


      Πακέτο Γιύνκερ και 15 εκατ. ευρώ απο την Ευρωπαική τράπεζα Επενδύσεων
      https://www.youtube.com/watch?v=SN0oHveyhok

      Διαγραφή
    5. CRETA FARM 5
      Με όλες αυτές τις αποτυχημένες κινήσεις στο εξωτερικό, σε συνδυασμό με την πτώχευση της Ελλάδος ο όμιλος CRETA FARM κλονίζεται συνθέμελα ....

      Τα ίδια κεφάλαια, που αναλογούν στους μετόχους, τείνουν προς μηδενισμό. Στο κλείσιμο της χρήσης 2016 ανέρχονται σε 11,8 εκατ ευρώ ήτοι 0,4 ευρώ ανά μετοχή, όταν το 2008 έφθαναν στα 66,7 (2,26 ευρώ ανά μετοχή). Ζημιές, ζημιές και παντού ζημιές. Τα ίδια κεφάλαια σημείωσαν πτώση 55 εκατ. ευρώ ..... αφού το 2011 ανακοινώνονται ζημιές 8 εκατ. ευρώ, το 2012 ζημιά 9,4 εκατ. ευρώ, το 2013 ζημιές 21,4 εκατ ευρώ, το 2014 ζημιά 1 εκατ ευρώ, το 2015 ζημιά 3 εκατ ευρώ και το 2016 ζημιά 4,8 εκατ. ευρώ.

      Σύνολο ζημιών 48 εκατ. ευρώ ....

      Και ενώ τα ίδια κεφάλαια πέφτουν και οι ζημιές καλά κρατούν ο τραπεζικός δανεισμός αυξάνεται ραγδαία .... Το 2016 έφθασε στα 112,8 εκατ. ευρώ, απο 80,4εκατ. το 2008.

      Καθαρός τραπεζικός δανεισμός = 77,06 εκατ (2008) ... 70,14 εκατ (2009) .... 66,73 εκατ (2010) .... 85,25 εκατ. (2011) ... 92,27 εκατ (2012) .... 99,42 εκατ. (2013) .... 99,77 εκατ (2014) .... 103,99 εκατ. (2015) .... 112,01 εκατ (2016)


      Τα ίδια κεφάλαια έχουν συρρικνωθεί κατά 55 εκατ. ευρώ, αλλά ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός έχει αυξηθεί κατά 34,94 εκατ. ευρώ.

      Ο συντελεστής μόχλευσης έχει εκτοξευθεί στο 93,19% δείχνοντας ότι η εταιρία είναι τελειωμένη ... και πρέπει να μπει cash στην εταιρία και όταν λέω cash δεν εννοώ άλλο δανεικό χρήμα, αλλά φρέσκο χρήμα που θα βάλουν οι μεγαλομέτοχοι .... με σκοπό να αναπτύξουν την εταιρία πιο συνετά.

      Παρόλα αυτά, το 2016 η Creta Farm έγινε η πρώτη εταιρεία που έλαβε χρηματοδότηση από το πακέτο Γιούνκερ ..... εξασφαλίζοντας δάνειο ύψους 15 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

      Τα κεφάλαια που διαχειρίζεται η ΕΤΕπ προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI). Η ΕΤΕπ επένδυσε αποκλειστικά στο πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας που έχει εκπονήσει ο όμιλος. Η Creta Farms επιλέχτηκε ως η πρώτη ελληνική καινοτόμος εταιρεία της Ε.Ε. αφού εγκρίθηκε το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας των επόμενων ετών.

      Το 2013, μια ακόμα χώρα προστέθηκε στη διεθνή παρουσία της Creta Farms, το Ηνωμένο Βασίλειο (UK). Σε συνεργασία με τη Scan foods UK, γνωστή για το εκτεταμένο δίκτυο διανομής ποιοτικών προϊόντων κρέατος και αλλαντικών στην Ευρώπη.

      Τέλη του 2016 η CRETA μετά τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία η Creta εισέρχεται και στις αγορές των FYROM και Σερβία



      Διαγραφή
    6. Θερμές ευχαριστίες κυριε Τάκη.

      Διαγραφή
    7. CRETA FARM και τελειώσαμε ...

      Οι συνολικές υποχρεώσεις του ομίλου στα 149,3 εκατ. ευρώ .... στο ταμείο υπάρχουν μόλις 769 χιλιάδες ευρώ.

      Η ρευστότητα του ομίλου (κυκλοφορούν/βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις) στο 0,45 .... ταχύτητα πληρωμής των υποχρεώσεων στις 304 ημέρες.

      Τι να πω .... μακάρι να τους φωτίσει τους διοικούντες και να έχουν βάλει μυαλό απο τα παθήματα τους ... και όχι μόνο να πουλάνε φούμαρα με τις πατέντες και λόγια.

      Στην Ελλάδα απο λόγια χορτάσαμε ... ΤΑ ΕΡΓΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ .... και εν πάσει περιπτώσει, αν πιστεύουν οι Δομαζάκιδες αυτό που κάνουν ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ !!!!!!!!!!!! όχι μόνο με others people money.

      Διαγραφή
    8. Στην ερώτηση λοιπόν του κυρίου ΔΡΟΜΕΑ αν κάνουν ΑΜΚ και αν θα συμμετάσχω η απάντηση μου είναι ΟΧΙ.

      Δεν τους εμπιστεύομαι .... είναι φανφάρες και όταν κάνουν προβλέψεις για την εταιρία τους ... είναι είτε υπερβολικοί, είτε αιθεροβάμονες. Έχουν πέσει σε όλα έξω .... ΣΕ ΟΛΑ.

      Άρα ο Τάκαρος απέχει και λέει ... να δει αποτελέσματα πρώτα και μετά ...

      Διαγραφή
    9. Τι να πω ... για τις πυρκαγιές στο εργοστάσιο???
      Δεν υπονοώ τίποτα, αλλά όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, ήρθε κατευθεία στο μυαλό μου οι Καρδασιλάριδες ... επαναλαμβάνω δεν υπονοώ τίποτα, απλά λέω τι ήρθε στο μυαλό μου ... και η Cardico ήταν πολυλογού και φαφλατάς ο στραγαλάκιας.

      Όταν δεν εμπιστεύομαι δεν ακολουθώ.

      Διαγραφή
    10. Κύριε Τάκη Μορφονιε,

      Είστε εξαιρετικός. Ευχαριστούμε πολύ που μοιράζεστε τις γνώσεις σας μαζί μας.

      Διαγραφή
  17. Βρε κακομαθημένοι Δρομείς ... πάλι σήμερα κάνατε την εξυπνάδα σας??
    Πήγατε στο κλείσιμο να πάρετε 7 κομμάτια για να κλείσετε το χαρτί στο 0,26 και να καταγράψετε άνοδο 2,36%???

    Μετά θα βγαίνουν οι Αιθίοπες τεχνικοί αναλυτές να σας γράφουν ότι στο χαρτί γίνεται διανομή.
    Φυσικά η διανομή (ή η συσσώρευση) δεν φαίνεται σε τέτοια χαρτιά με ανύπαρκτους όγκους και τζίρους απο την τεχνική ανάλυση ... οι Αιθίοπες τεχνικοί αναλυτές τέτοιες συμπεριφορές βλέπουν, σαν την σημερινή και σου λένε ΔΙΑΝΟΜΗ.

    Αχ και να είχα το κακομαθημένο παιδάκι εμπρός μου ... που παίρνει κομματάκια 7 το σύνολο για να κάνει κλείσιμο με συνολικά ημερήσιο τζίρο 27 ευρώ ... και θα του ράβδιζα τα πισινά όπως έκαναν οι προπαπούδες μας στα σκανδαλιάρικα παιδάκια τους.

    Άντε να δούμε ΔΡΟΜΕΙΣ τώρα τι θα πείτε στον Αιθίοπα τεχνικό αναλυτή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω βλεπω χώσιμο απο αυριο. Τεχνιτο παντα. Δυσκολο σπάσει κατω το 0.20€.

      Διαγραφή
    2. Εκ λάθους έγραψα για τζίρο 27 ευρώ .... με 1,82 συνολικό ημερήσιο τζίρο ο μπάμιας του ΔΡΟΜΕΑ έφτιαξε τιμή.

      Κύριε Δρομέα μην μου γράφετε τέτοια ..... έχουμε ένα μπάμια που παίζει με τους άσσους και με 1,82 ευρώ συνολικό ημερήσιο τζίρο κάνει κλείσιμο. Γεμάτη η Ελληνική χρηματαγορά είναι με μπάμιες. Αυτός τώρα είτε έφτιαξε κλείσιμο και νοιώθει σήμερα ότι έκανε μαγκιά είτε τις επόμενες μέρες θα χώνει χαρτιά στο -15% και -10% και θα βρίσκει πρόθυους αγοραστές που δεν έβρισκε εχθές και προχθές στα ίδια νούμερα ....

      Σιγά μην κάτσω να σπάσω την κεφάλα μου με το πως σκέφτονται οι μπάμιες
      Εγώ δεν είμαι Αιθίοπας τεχνικός αναλυτής να βγάζω αυθαίρετα συμπεράσματα .... εγώ είμαι Τάκαρος και στηλιτεύω Ελληναραδικες συμπεριφορές.

      Διαγραφή
    3. Το δευτερο. Βεβαια την προηγούμενη του βγηκε δυνατος πωλητης στο 0.20€ αλλα δεν ξερω αν πρόλαβε να παρει. Αλλοι τα πηραν. Εχω την αισθηση οτι δεν θελει να ξεφύγει ακομα η τιμη. Αυτο φανηκε και απο τις ημερες μετά το πομπαρισμα της μετοχής από τον ΧΑΑρτοπαικτη.

      Διαγραφή
    4. Πιστευω οτι γνωρίζει πως απο 0.20€ και κατω χανει χαρτια. Τελος παντων θα δειξει τις προσέχεις ημερες.

      Διαγραφή
    5. Τα χαρτιά αυτού του είδους έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Απευθύνονται στον μικρό μαριδαίο που όμως είναι άφραγκος. Συνεπώς ο παπαπαναγιωτου μοιάζει στα μάτια μου να κυνηγάει την ουρά του.

      Η μόνη λογική εξήγηση που σκέφτομαι για το "χτένισμα" της μετοχής είναι κάποιο δάνειο (ίσως και προσωπικό) με εγγύηση μετοχές της εταιρείας οπότε είναι αναγκασμένος να προσέχει την κεφαλαιοποίηση.

      Διαγραφή
    6. Τα μισά χαρτια του Ελληνικου ΧΑΑ απευθύνονται σε μαριδαιους κυριε hippy. Μην υπερβαλουμε με τον Παπαπαναγιώτου. Γιατι ο Ικτίνος διαφέρει? Ιδια αποδοση με τον Δρομεα εχει και απο την αρχη του χρονου. Ο Λούλης επισης. Ακομα και ο Μυτιληναίος εχει την ιδια απόδοση από τις αρχες του χρονου. Και αλλες πολλες. Γιατι οταν μιλαμε για Χρηματιστήριο μιλαμε για ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ. Το πως αυτες ερχονται ειναι αλλο θεμα.

      Διαγραφή
    7. Η ΙΝΤΚΑ μια ακόμη. Ιδια απόδοση απο αρχες του χρόνου. Κλαδικό μαριδοχαρτο. Θελετε και αλλα??? Ας μην τα βάζουμε λοιπόν με το συγκεκριμενο.

      Διαγραφή
    8. Κύριε ΔΡΟΜΕΑ θα συμφωνήσω εν μέρει μαζί σας. Προ 15 περίπου ημερών διετύπωσα την άποψη πως "δεν περίμενα και με εξέπληξε η προέλαση των penny stocks του ΧΑΑ αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι ρευστό για να τροφοδοτήσει περαιτέρω σημαντική άνοδο στην εγχώρια αγορά ΔΕΝ υπάρχει. Οι ξένοι αγνοούν αυτές τις μετοχές. Με εταιρείες κεφαλαιοποίησης κάτω από 100 εκ. δεν θα ασχοληθούν. Τα διαμαντάκια ΠΑΠ, ΠΠΑΚ, ΑΣΚΟ κλπ είναι υπόθεση 20-25 διαβασμένων επενδυτών". Σε αντίθεση με ΦΛΕΞΟ, ΠΛΑΘ, ΤΕΝΕΡΓ, ΑΝΕΜΟ και μερικές ακόμα μικρομεσαίες που λόγω κεφ/σης ή κλάδου μπορούν να θέλξουν ξένους επενδυτές.

      Σαν μόνες ελπιδοφόρες προσωπικά βλέπω τράπεζες και υπό προυποθέσεις ΔΕΗ (που δεν σας αρέσει) αλλά για 30-40% max. Κατά τη γνώμη μου το φετινό January effect (που ελπίζω να έρθει) έχει 950 μονάδες ΓΔ οροφή. Εκτός φυσικά κι αν έρθει νωρίτερα η αλλαγή της κυβέρνησης των ανικάνων που θα μπορούσε να δώσει στο ΧΑΑ καμμιά 100στή μονάδες ΓΔ επιπλέον.

      (τον ΔΡΟΜΕΑ τον αγνοώ απολύτως...το σχόλιο για colateral μετοχές της εταιρείας το έβαλα μήπως και γνωρίζετε κάτι εσείς ή άλλος από τους επενδυτές που ασχολείστε με την εταιρεία. Παλιός είστε θα ξέρετε πως παλαιότερα αυτό ήταν συνηθισμένη πρακτική σε πολλά χαρτιά)

      Διαγραφή
    9. Είναι πάντως ύβρις να συγκρίνετε ΜΥΤΙΛ ή ΙΚΤΙΝ με ΔΡΟΜΕΑ. Άλλο παίρνω το πρωτάθλημα της Α΄Εθνικής κι άλλο της Α΄ερασιτεχνικής Σερρών. Αν μη τι άλλο οι πρώτες έχουν και είσοδο και έξοδο. Όχι μόνο είσοδο.

      Διαγραφή
    10. O Λούλης νομίζω είναι άλλη περίπτωση. Ανήκει σε κλάδο που είναι απίθανο να απογειωθεί καθώς το αντικείμενο απευθύνεται στους φτωχούς κατοίκους του πλανήτη. Δεν είναι τυχαίο (κατά τη γνώμη μου) ότι η αραβική άνοιξη, η αποκαθήλωση του Καντάφι, οι ταραχές σε Αλγερία και Μαρόκο έγιναν μετά από σημαντική άνοδο του ρυζιού που γι αυτούς είναι η βάση της διατροφής τους. Εάν ανοίξουμε στη 10ετία ένα τυπικό ETF τροφίμων πχ το DBA παρατηρούμε πως είναι περίπου επίπεδο. Τυχαίο? Δεν νομίζω.

      https://finance.yahoo.com/quote/DBA?p=DBA

      Θεωρώ τον ΛΟΥΛΗ εξαιρετική επιλογή αλλά εναλλακτική της προθεσμιακής. Για το μέρισμα.

      Διαγραφή
    11. Κανενα collateral σε μετοχές δεν υπάρχει. Πρώτον αυτα έχουν εκλείψει χρονια τωρα και δευτερον δεν υπαρχει αναγκη για κατι τετοιο. Οσο για την γνωμη μου συγνωμη αλλα θα επιμείνω. Χρηματιστήριο ίσον αποδόσεις. Ειτε προκειται για ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ ειτε για ΔΡΟΜΕΑ. Πανε οι εποχές που αγόραζες μευοχη για το μερισμα.

      Στην ΔΕΗ επιμένω οτι θα την δούμε στα 350 εκατομμυρια κεφαλαιοποιηση. Εγω αν αγοράσω θα το κάνω με 33.33% στο 1.80 33.33% στο 1.70 και 33.33% στο 1.60.

      Διαγραφή
    12. Αχ κύριε hippy έχετε λάθος ή μάλλον το Ελληνικό επιχειρείν και ο τρόπος που ασκείται το management σας έχουν κάνει να τα βλέπετε λάθος τα πράγματα.

      Η άποψη σας
      "δεν περίμενα και με εξέπληξε η προέλαση των penny stocks του ΧΑΑ αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι ρευστό για να τροφοδοτήσει περαιτέρω σημαντική άνοδο στην εγχώρια αγορά ΔΕΝ υπάρχει. Οι ξένοι αγνοούν αυτές τις μετοχές. Με εταιρείες κεφαλαιοποίησης κάτω από 100 εκ. δεν θα ασχοληθούν.''
      είναι απλώς μια ΣΩΣΤΗ επισήμανση ... το λάθος σας είναι ότι δεν πρέπει να ασχολούμαστε με χαρτιά μικρών εταιριών επειδή δεν θα ασχοληθούν οι ξένοι, παρά μόνο μερικοί ψαγμένοι επενδυτές.

      Για να τα βάλλω τα πράγματα σε μια σειρά ...

      Στην Ελλάδα υπάρχουν άφθονοι κακοί επιχειρηματίες ... που θεωρούν τις εταιρίες τσιφλικάδικα τους και τις οικογενειοκρατούν .... αυτή είναι η γάγγραινα του Ελληνικού επιχειρείν. Αυτοί λοιπόν θέλουν τον μικρομέτοχο να τον χρησιμοποιούν και λογαριασμό να μην του δίνουν .... θέλουν ξένα κεφάλαια, όταν τα έχουν ανάγκη, αλλά ταυτόχρονα να μην ακούν τις απόψεις τους και ούτε να συνεργάζονται μαζί τους. Εϊναι μικροί στο πνεύμα και μοναχοφάηδες ... αφήστε που ρίχνουν κοροιδίες σε όποια ξενάκια εμφανιστούν.

      Απο τέτοιες εταιρίες με τέτοιες νοοτροπίες των αφεντικών τους θα έπρεπε να αποτρέπεται τους μικρούς επενδυτές να ασχοληθούν !!!! Εκεί θα ήταν ο Τάκαρος 100% μαζί σας.

      Δηλαδή ποια ήταν η Jumpo όταν ξεκίναγε να τη χτίζει ο Βακάκης?? Ποιός ήταν ο Μυτιληναίος όταν έκανε τα πρώτα βήματα του στο επιχειρείν ο Βακάκης?? Ποιά ήταν η ΕΠΑΤ όταν ξεκίναγε ο Παναγόπουλος ??? Σιγά μην τους ήξερε η μάνα τους .... απλώς μιλάμε για επιχειρηματίες με άλλη νοοτροπία .... καμιά σχέση με τους περισσότερους μοναχοφάηδες, στενόμυαλους, παρτάκιδες και εξυπνάκιδες Έλληνες εισηγμένους επιχειρηματίες.

      Εγώ ταυτίζομαι 100% με τον Βάκακη ... όταν σε συνέντευξη του αρχές 2015, μόλις είχε έρθει το τσίρκο και είχε αναλάβει την κυβέρνηση της χώρας έλεγε ....

      ''στον κόσμο των επιχειρήσεων το 99% του management έτσι πως ασκείται είναι τύχη και συγκυρία και μόνο 1% ικανότητα. Εμείς θα αντέξουμε εύκολα ή δύσκολα για μία ακόμη χρήση απέναντι στην ανυπαρξία του συστήματος. Σε Βουλγαρία και Ρουμανία επιχειρούμε χωρίς προσκόμματα σε αντίθεση με την Ελλάδα. Δεν είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Η χώρα έχει γεμίσει με χρεοκοπημένους επιχειρηματίες με υπερβολική επίδειξη πλούτου''

      Διαγραφή
    13. Η χώρα έχει γεμίσει με χρεοκοπημένους επιχειρηματίες με υπερβολική επίδειξη πλούτου .... συμπληρώνω και το Ελληνικό management είναι γεμάτο υπέρογκες αμοιβές δίχως να το αξίζουν.

      Πας, κύριε hippy, να τους μιλήσεις και σου απαντάνε .... να ψηφίσει η συνέλευση και αυτοί έχουν πάνω απο 50%, μερικοί φθάνουν και το 80% ... δεν ακούν κύριε hippy ... πως να σας το πω κάποιοι είναι παρτάκιδες και ξεζουμίζουν τις επιχειρήσεις τους και σου λένε καλά είμαστε εμείς ... για εσάς τους μικρούς σκασίλα μου.

      Κάποιοι άλλοι, επειδή τους έχουν κοροϊδέψει, φοβούνται ... πχ ο Μπαλόπουλος της ΖΑΜΠΑ. Αν θυμάστε καθόταν πάνω σε μια στοίβα χρημάτων και δεν έκανε τίποτα. ΦΟΒΟΤΑΝ κύριε hippy .... καλύτερα λοιπόν που την πήρε την εταιρία του και βγήκε όξω.

      Για ένα Τάκαρο .... όποιος φοβάται να πάει σπίτι του. Τι θέλει η εταιρία του στο χρηματιστήριο??? Όποιος είναι μοναχοφάης, πάλι να πάει σπίτι του. Αν είναι golden boys σίγουρα θα φαλιρίσουν , δείτε Νηρέες, SATO και όλες αυτές τις κολλάντζες που κυκλοφοράνε.

      Εμείς θέλουμε οι σωστοί Έλληνες επιχειρηματίες να αντιληφθούν ότι απο το χρηματιστήριο μόνο να κερδίσουν έχουν .... αρκεί να είναι σωστοί στο management τους, να μην λένε ψέματα και να ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ .... και μετά κύριε hippy, αν υπάρχουν τέτοιοι επιχειρηματίες, να είστε σίγουρος ότι αργά ή γρήγορα θα βάλουν και ξενάκια συνεταίρους και οι μετοχές θα αγοράζονται παγκοσμίως, αλλά και θα έχουν αποκτήσει συνέργιες και οι δουλειές τους θα ανοίξουν παγκοσμίως.

      Μιας που μιλήσατε για ΔΡΟΜΕΙΣ.
      Αυτός θα έπρεπε σε πρώτη φάση να έχει κάνει δύο πράγματα.
      1) να έχει τραβήξει το αυτί σε αυτούς που του κάνουν τη μετοχή γιο γιο με 1 και 7 τεμάχια. Τους ξέρει ποιοί είναι .... μέχρι και ο Τάκαρος λίγο να ψάξει τους βρίσκει. Δεν μπορεί ο ΠΑΠ??
      Απλά δεν ενδιαφέρετε ... θέλει να του κρατάνε αμισθί το χαρτί σε κάποια επίπεδα ..... και τα λοιπά και τα λοιπά και τα λοιπά.

      2) Να έχει φροντίσει τόσα χρόνια ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ και να καταλάβει ότι δεν είναι μόνο να κλείσουμε ένα ομολογιακό και να πούμε ότι τώρα καθόμαστε και καθαρίσαμε. Δηλαδή με 10 εκατ. τζίρο τα έχει κάνει όλα καλά????
      Πιστέψε το κύριε hippy εταιρίες σαν τον Δρομέα .... σε χέρια Βακάκιδων, Παναγόπουλων θα ήταν σε άλλα επίπεδα .... θα έπαιζε διεθνώς και σε άλλα νούμερα .... βέβαια θα είχε και άλλες πωλήσεις και θα έτρεχε με τρελά κέρδη.

      Αλλά είπαμε ... εδώ στην Ελλάδα το Ελληνικό επιχειρείν αντιλαμβάνεται αλλιώς τα πράγματα ..... γιαυτό η χώρα στο τέλος χρεοκόπησε.

      Διαγραφή
    14. Εξαιρετικός ο κύριος Τάκης για μια ακόμα φορά μας ξεστραβωνει

      Διαγραφή
    15. Μα τι να λέμε τώρα κύριε Μιχάλη?? Για την Newsphone?? Δείτε τι αμοιβές έχει το ζεύγος Θεοδόση και πόσες ο Απέργης.
      ΑΙΔΩΣ!!!
      Αυτοί δεν είχαν ξενάκια στο μετοχολόγιο τους?? Τους φλομώσανε στην παραμύθα. Ιδού το κατάντημα της μετοχής .... 570 χιλιάδες παίρνει ο Θεοδόσης , 300 χιλιάδες η Τερέζα αυτά για το 2017 .... παλαιότερα έπαιρνα περισσότερα.

      Να τα πάρουν αυτοί που φέρνουν αποτελέσματα, ανάπτυξη ΝΑΙ ... να τα παίρνουν αυτοί όμως που φέρνουν μετοχική απαξίωση και εταιρική συρρίκνωση?? ΟΧΙ!!

      Και λεω για ένα χαρτί .... που θα το ξαναπαίξουν κύριε hippy.

      To θέμα είναι μαζί με μια μετοχή που θα ανεβαίνει να ανεβαίνει και η εταιρία, δίχως ψευτιές, φούμαρα και μεταξωτές κορδέλλες ... είναι καλό για τον τόπο αυτό.

      Διαγραφή
    16. Μικρός μαριδαίος που όμως είναι άφραγκος

      Ούτε αυτό είναι σωστό κύριε hippy.
      Το ΣΩΣΤΟ είναι
      Ο τεμπέλης με χαμηλό IQ μαριδαίος που συνήθως παίζει ότι του σερβίρουν ... όπως Νηρέες, Μίγες, ζομποτράπεζες και τέτοιες κολλάντζες. Και επειδή είναι άσχετος με χαμηλό IQ βρίσκει χαρτιά με καλή εμπορευσιμότητα για να μπορεί να έχει εύκολη διαφυγή όταν το διάγραμμα του δείξει κάτω ή όταν αυτός πιστέψει ότι η τιμή πάει κ΄τω.

      Είναι βλέπετε πολύ large παίκτες και δεν τους άρεσαν χαρτιά όπως οι Κανάκιδες???

      Διαγραφή
    17. @ ΔΡΟΜΕΑ

      εάν σήμερα (χθες-προχθές-αντίπροχθες, την προηγούμενη βδομάδα) χρειάζομαι 3000 ευρώ και χρειαστεί να πουλήσω ΔΡΟΜΕΑ θα τον στείλω στα 0,19!!!!! Δεκαεννιά λεπτά. Μέρισμα πιο μέρισμα???? Ξεχασμένο. Οπότε μην μου μιλάτε για αποδόσεις. Το ΧΑΑ το βλέπετε υπό την οπτική γωνία που επιθυμείτε και όχι περιμετρικά.

      Κύριε Τάκη ωραία τα λέτε αλλά (συγνώμη) δεν βλέπω να διαφέρει η άποψη σας απ΄την δική μου. Ας την επαναδιατυπώσω για χάρη σας.

      Ο τεμπέλης μαριδαίος που συνήθως παίζει ότι του σερβίρουν με αγαπημένο φαγητό την παραμύθα είναι ΑΦΡΑΓΚΟΣ. Κι επειδή είναι προσκολλημένος σε ένδοξα χρόνια ιστορικά αντί να αγοράσει 500 μετοχές ΤΕΝΕΡΓ (ή 200 μετοχές ΜΥΤΙΛ) προτιμά να τζογάρει ψωνίζοντας 16.000 Μιγες ή 8.000 Νηρέες ή 10.000 Δρομείς.

      Θα μπορούσε να πάρει 1400 ΑΣΚΟ ή 1500 ΙΚΤΙΝ ή 850 ΠΠΑΚ αλλά...αγαπάνε να στοκάρουν χιλιάρικα. Πολλά χιλιάρικα στοκαρισμένα σαν τα κατοχικά.

      Διαγραφή
    18. Κύριε hippy όποιος χρειάζεται 3000 ευρώ και έχει βάλει το κομπόδεμα του όλο στον Δρομέα καλά να πάθει .... να τον στείλει και στο -90%.

      Όμως τι μου λέτε?? Κάποτε έπαιζε και ο Ικτίνος στο 0,4 και δεν τον καταδέχονταν. Και ο ΤΣΟΥΚ έπαιζε στα 0,5 επίσης δεν τον καταδέχονταν.
      Δεν είναι θέμα αν έχει χρήματα ο μαριδαίος ή όχι είναι θέμα χαμηλού IQ ...

      Τέλος δεν νομίζω ότι οι μαριδαίοι παίζουν σήμερα Δρομέα. Απλώς είναι
      κάποιοι ξεχασμένοι στη μετοχή απο το τελευταίο παίγνιο που έγινε προ τριετίας. Είναι η τελευταία ευκαιρία του παπαναγιώτου. Αν δεν την εκμεταλλευτεί φέτος και του χρόνου, μετά δεν θα υπάρχει.


      Διαφωνούμε κύριε hippy στο ότι δεν μας νοιάζει τι κάνουν οι μαριδέοι .... εμείς οι Τάκαροι θέλουμε ευκαιρίες που δεν τις βλέπουν οι πολλοί σήμερα ... παράλληλα στηλιτεύουμε και την πέφτουμε με κάθε ευκαιρία σε κάθε εισηγμένο που θεωρεί τον εαυτό του golden boy.

      Διαγραφή
    19. Και μην συγκρίνετε ΜΙΓ και Νηρέα ... με Δρομέα. Τούλαχιστον ακόμη έχουν τεράστια διαφορά. Οι ΜΙΓες και οι Νηρέες είναι χρεοκοπημένοι, τελειωμένοι ... ο άλλος είναι νοικοκυρεμένος, προς το παρόν. Έχει καλό brand name, δεν έχει μεγάλα ανοίγματα .... τι του λείπει?? ΤΟ ΜΥΑΛΟ του λείπει και οι πωλήσεις που δεν είναι σκοτωμένες. Εκεί επάνω θα έπρεπε να δουλεύει.

      Διαγραφή
    20. Εγώ περιμένω να δω .... αν η δουλειά που πήρε με τους Βρετανούς είναι σκοτωμένη, τότε ο άνθρωπος ΜΥΑΛΟ δεν βάζει. Αν όμως έχει κάνει μια καλή έκπτωση και έχει καλό περιθώριο κέρδους, τότε αλλάζουν πολλά πράγματα. Μην βιάζεστε .... εδώ θα είμαστε και θα τον κράξουμε, ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ. Μπορεί να έχει βάλει μυαλό .... θα δούμε.

      Διαγραφή
    21. Καλημέρα σε κύριο Τάκη και φίλους του blog.
      Κύριε Hippy πιστεύω ότι το κλειδί είναι η ποσόστωση στο χαρτοφυλάκιο των μικρών με θεμελιώδη η/και story και ευλαβική τήρησή του. Αλλιώς αν είσαι εγκλωβισμένος σε μικρά κυρίως και χρειαστείς άμεσα μετρητά θα ταλαιπωρηθείς να βγείς και με σημαντικές απώλειες.
      Ομιλώ εκ πείρας.

      Διαγραφή
    22. Κι επειδή θέλουμε να είμαστε χρηστικοί καθόλου τυχαία δεν αναφέραμε την ΑΣΚΟ καθώς η διοίκηση φαίνεται να φόρεσε τα απαραίτητα γιαλιά (μυωπίας) ώστε να μελετήσει κι ακολουθήσει τα πρώτα βήματα του Βακάκη.

      Διαγραφή
    23. Άλλο ένα διαμαντάκι που με είχε εγκλωβίσει (με πολλά κομμάτια) και δεινοπάθησα να βγώ με γρατσουνιές μόνο.
      Σοβαρή εταιρεία δε λέω σε προβληματικό όμως κλάδο και σε χρεωκοπημένη χώρα.

      Διαγραφή
    24. Γιατι κυριε Hippy στον Ιτινο οταν επαιζε κατω απο το 1€ και χρειαζοσασταν 3000€ που θα πουλουσατε??? Στο -1%????Η αν ειχατε ΕΥΠΙΚ κατω απο 1€???

      Πιστευω οτι μαλλον χάσατε χρηματα απο Δρομέα παλαιότερα και ειστε προκατηλημενος. Δεν εξηγειται αλλιως.

      Διαγραφή
    25. Γιατι δεν μπορώ να πιστεψω κυριε hippy οτι ως παλαιός που ειστε δεν γνωρίζετε οτι σε τέτοιου ειδους μετοχές οταν ερθει η ωρα του πανω φτιάχνουν οι όγκοι και οι εγκλωβισμένοι βγαινουν άρον άρον. Κσι οι πρόθυμοι τους παιρνουν τα χαρτια τα οποια πιθανον οι ιδιοι πωλητές να κυνηγούν μετα αρκετα υψηλότερα. Βλεπε Ικτινος και ΕΥΠΙΚ αλλά και Λούλη που στο 1.50€ τους τα μάζεψαν ολα.

      Διαγραφή
    26. Ποτέ μου δεν είχα-ούτε πρόκειται ν΄αποκτήσω-μετοχή της εταιρείας κ. Δρομέα.

      "Πρώτα διαλέγεις κλάδο και μετά μετοχή μέσα απ΄αυτόν" έλεγε ο δάσκαλος. Ο δικός του κλάδος δεν είναι στο target group της προτίμησης μου. Για τον ανταγωνισμό κυρίως αλλά και επειδή το μανατζάρισμα ανήκει στην ομάδα που αποφασίζει υψηλές αποδοχές με τις τσέπες των επενδυτών του.

      Ασχετο...άλλες μετοχές δεν έχετε?? Το αναφέρω διότι αυτή η ιστορία έχει χαρακτηριστικά μονομανίας αλλά έχει καταντήσει μονομανία.

      Μου λέτε πως είστε παλιός. Ως παλαιός που ειστε θα γνωρίζετε οτι σε τέτοιου ειδους μετοχές μόνο μια στις δεκα είναι εν ζωή (και όχι ζόμπι) όταν ερθει η ωρα του πανω που οι όγκοι και βγαίνουν οι εγκλωβισμένοι. Οι άλλες εννέα είναι ένα βήμα πριν ή έχουν ήδη περάσει στη ντουλάπα με τους σκελετούς. Βλέπε ΣΑΤΟ, ΝΤΙΟΝ, Αλλατίνη, Κατσέλη, ΝΙΚΑΣ κλπ. Εύχομαι κι η δική σας να ανήκει στην μειοψηφία.

      Νομίζω κουράσαμε τους φίλους, δεν μου αρέσει άλλωστε και η κριτική επενδυτικών επιλογών συναδέλφων μαριδαίων. Δεν θα συνεχίσω για την συγκεκριμένη. Απλά δεν μου άρεσε το προμοτάρισμα. Καλή τύχη.

      Διαγραφή
    27. αυτή η ιστορία έχει χαρακτηριστικά μονομανίας αλλά έχει καταντήσει "μονοτονία"

      ...το ορθό

      Διαγραφή
    28. Κύριε hippy είστε άδικος με τον κύριο Δρομέα

      Ο κύριος Δρομέας εμφανίστηκε ως ανώνυμος είπε κάποια σχόλια για την μετοχή Δρομέα και κατόπιν είπε δεν θα ξαναγράψει παρα μόνο με τα ετήσια αποτελέσματα της μετοχής. Εγώ τον ενθάρρυνα να γράψει με το nick Δρομέα και όχι μόνο για το Δρομέα, αλλά και για οτιδήποτε άλλο.

      Άλλοι συνεχώς μπαίνουν και προμοτάρουν τεχνηέντως ή αν δεν προμοτάρουν πρόκειται για ζαβά μαριδέους που κάποιοι παλαιόθεν τους έχωσαν στο χαρτί ....

      Ο κύριος Δρομέας έχει άποψη και γνώσεις .... αντίθετα με άλλους που μπαίνουν στο Ιστολόγιο απλά ρωτούν ως ανώνυμοι και μετά ξαφανιζόλ

      Και σε τελική ανάλυση .... θα το πω και αλλιώς. Αν υπάρχουν ζαβά και παρασυρθούν και πάρουν χαρτιά που δεν πρέπει να πάρουν καλά να πάθουν. ΑΣ ΜΕΛΕΤΟΥΣΑΝ, ΑΣ ΡΩΤΑΓΑΝ ΚΑΙ ΑΣ ΕΨΑΧΝΑΝ

      Εδώ είναι χρηματαγορές .... παιχνίδι για μεγάλα αγόρια. Οι μικροί να βάλουν την πιπίλα τους και να πάνε να παίζουν ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

      Διαγραφή
    29. Εγώ πάντως, εν αντιθέσει με τον κύριο hippy που δυσκολεύεται να βγει σε κάποια χαρτιά μικρής κεφαλαιοποίησης .... εγώ δεν μπορώ να μπω. Και να ήθελα και πολλά ο καψερός. Μερικές χιλιάδες ... τίποτα δηλαδή.

      Προσπαθώ, προσπαθώ .... αλλά φεύ. Δεν έχω πάρει τίποτα. Μάλιστα σε μια ρουφιάνα ζητάω να πάρω στα κλεισίματα της ... όχι τίποτα -10% ή - 5%. Στα κλεισίματα της και δεν παίρνω τίποτα.

      Never mind ... θα μου δώσουν θέλουν δεν θέλουν. Αν πάλι δεν θέλουν ας πάνε μόνοι τους απάνω!!

      Διαγραφή
    30. Κυριε hippy φυσικά και εχω και άλλες μετοχές τις εχω να αναφέρει.Αν ανατρέξετε σε αυτα που εχω γραψει θα τις βρειτε. Οπως επίσης και θα τοποθετηθώ και σε αλλες που επθσης εχω γραψει. Αλλά δεν εχουν περάσει αυτες γραψει ακομα τις τιμες που θα με ιντρικαρουν για να μοω. Στα υπόλοιπα με καλυψε απολυτα ο κυριος Τάκης.

      Σημερα το κλείσιμο δεν ειχε κόλπα. Ξεκινησε ομως με τετοια.

      Καλο Σαββατοκύριακο σε όλους. Απο Δευτερα..

      Διαγραφή
    31. Να σας πω κ. Τάκη. Υπάρχουν μικρές εταιρείες νοικοκυρεμένες και με αποτελεσματικό μανατζάρισμα που μπορεί μεν να υποχωρούν σε μια γενικευμένη πτώση μαζί με το σύνολο των υπολοίπων αλλά...σέβονται το μέτοχο δίνοντας κάθε χρόνο μέρισμα. Όπως ΙΚΤΙΝ, ΓΕΒΚΑ, ΑΣΚΟ, ΦΛΈΞΟ, ΜΕΡΚΟ, ΕΛΒΕ, ΕΥΠΙΚ (απ΄όσο θυμάμαι επιλογή του Frapeziti και όχι του κ. Τζο), ΚΑΡΤΖ, ΚΡΙ και μερικές ακόμα. Σ΄αυτές προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να εγκλωβιστώ περιμένοντας την Άνοιξη. Σίγουρα υπάρχουν και 3-4 άλλες που θα κάνουν το επι 2,3,5 για άλλο, τυχαίο λόγο (πχ μια εξαγορά θα πουν οι θιασώτες των ΝΗΡ, ΣΕΛΟ, ΕΠΑΤΤ). Δεν μ΄ενδιαφέρουν, δεν γίνεται να είμαστε παντού, ας κερδίσουν άλλοι από αυτές. Τόσο απλά, μαθηματικά.

      Η αγορά υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει όσο εμείς έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις. Όταν μου πετάνε όμως ένα βαρελότο όπως η ΔΕΗ θα πάει 1,70 δίχως να το αιτιολογούν (πχ περνάει ο απλός 300άρης, διόρθωση 33,66% κατά Fibonacci, έχω πληροφορία απ΄το γραφείο του Σταθάκη κλπ) συγνώμη αλλά χασμουριέμαι. Βαριέμαι απίστευτα τις γκουρουδιές.

      Όχι ότι αποκλείεται να πάει. Αλλά δεν θα πάει μόνη της αλλά με την υπόλοιπη αγορά. Αυτό θα μπορούσε να γίνει πχ σε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία ή κάτι άλλο ακραίο. Όπου ελάχιστοι θα΄χαν ψυχή ν΄αγοράσουν.

      Συμπέρασμα...ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μας ενδιαφέρουν κάποιες εταιρείες ΔΕΝ ψάχνουμε τιμές προ 3μήνου. Στην τελική προοπτικές αγοράζουμε.

      Διαγραφή
    32. Κύριε hippy η ΔΕΗ μπορεί να πάει 1,7 και προσωπικά μου αρέσουν οι γκουρουδιές .... όσο υπάρχει ο θιάσος στην κυβέρνηση η ΔΕΗ μπορεί να πάει ακόμη και στο ΜΗΔΕΝ. Νομίζω ότι αυτό είναι η καλύτερη αιτιολόγηση.

      Εγώ στη ΔΕΗ έχω ανοίξει θέση μόλις το 1% με 3% της τελικής θέσης που θα ανοίξω .... ο λόγος Ο ΘΙΑΣΟΣ που κυβερνά και απαξιώνουν τη ΔΕΗ λόγω πολιτικών εμμονών.
      Μακάρι να πάει κάτω η ΔΕΗ ... άλλωστε οι Τσιπροκαμένοι δύο χρόνια ακόμη θα κυβερνούν. Το πιθανότερο είναι να πάει κάτω ..... όμως μου έκανε μεγάλη εντύπωση, πέρασε στα ψιλά γράμματα και δεν σχολιάστηκε τουλάχιστον στο ιστολόγιο του Τάκαρου το επόμενο ....

      http://www.capital.gr/epixeiriseis/3226955/dei-dieukriniseis-gia-silchester-international-investors

      Προσωπικώς μου δίνετε η εντύπωση ότι η ΔΕΗ μαζεύεται ... όταν ο δείκτης είναι κόκκινος η ΔΕΗ πράσινη όταν ο δείκτης πράσινος η ΔΕΗ αγκομαχά .... και δώστου άσχημα δημοσιεύματα και να κακές ειδήσεις που ήδη έχουν προεξοφληθεί στην τιμή.

      Βέβαια έχουμε ακόμη τσιπροκαμένους οπότε για τίποτα δεν είμαι βέβαιος. Επισημάνσεις κάνω μέχρι να βεβαιωθώ.

      Διαγραφή
    33. Καλησπέρα σε όλους,ακόμα σε διακοπές .

      Καταρχάς έχετε όλοι δίκιο απλώς έχετε διαφορετικό επενδυτικό προφίλ .
      Ο κύριος hippy προτιμά joking ενώ ο κύριος ΔΡΟΜΕΑΣ butzy jumping
      Iσως έχετε διαφορά ηλικίας (ο κ. hippy μου κάνει πρεσβύτερος )
      Ισως το 99 στον ενα θυμίζει το (Μου ξαναρχονται ενα-ενα χρόνια δοξασμένα )
      ενώ στον άλλο (ο Δείκτης είναι πονηρός κι αυτά που λέει μη τα τρως )

      Η δική μου άποψη είναι οτι οι μετοχές μοιάζουν απο πεταλούδες μικρες που ζουν εντονα μια μέρα μέχρι μεγαλες χελώνες που κινούνται αργά για πολύ.Αν πετύχω την μέρα η την παραμονή προτιμώ πεταλούδα ,αν δεν παρακολουθώ το μαγαζί χελώνα ,αν συμμετέχω όμως ψάχνω να βρώ ένα ΠΑΝΤΑ όταν γενιέται είναι σαν γατάκι γίνεται τεράστιο σαν γορίλλας αλλά χαριτωμένο ,φυσικά είναι σπάνιο είδος και θέλει υπομονή να το δεις

      Κ. Τάκη για κατεβάστε καμμιά ιδέα ούτε τα ναυτιλιακά με συγκινούν ούτε οι δρομείς

      Δεν πολυδιάβασα τα παραπάνω ελπίζω να τα κατάλαβα αλλιώς γράφω στο Γάμο Του Καραγκιόζη ( αυτό είναι σχετικό με ΜΟΡΦΟΝΙΟ πάντως)

      Διαγραφή
    34. Κύριε Τάκη γράψατε:"... όταν ο δείκτης είναι κόκκινος η ΔΕΗ πράσινη όταν ο δείκτης πράσινος η ΔΕΗ αγκομαχά ...." Αυτή ακριβώς η συμπεριφορά της μετοχής με ώθησε να αρχίσω να επαναγοράζω ΔΕΗ από την οποία είχα αποχωρήσει την 27/5/2016. Θα θυμάστε ότι με την ΔΕΗ ασχολούμαι από την είσοδο της στο ΧΑΑ και ότι με έχει ανταμοίψει με την εύνοια της.
      Κύριε Τάκη για μια ακόμη φορά θα δηλώσω ότι χαίρομαι από το επίπεδο των φίλων που συμμετέχουν στην σελίδα σας,επαληθεύεται η αρχή : "Ο καθηγητής γίνεται σεβαστός μόνο αν γνωρίζει σε βάθος την επιστήμη του" .

      Διαγραφή
    35. Κυριε Βαμμένε εχω γραψει τι "σειρα" είμαι στα χρηματιστηριακά.

      Διαγραφή
    36. Το 1987 έκανα την πρακτική μου στα χρήματοοικονομικα στην Βοστώνη στην The Boston Group Consulting η οποια δεν υπαρχει πλεον. Ημουν απο τους τυχερούς που έζησα την μαυρη Δευτερα στις 19 Οκτωβριου...

      Διαγραφή
    37. Στην εναρξη των συναλλαγών εκεινη την ημερα αν θυμάμαι καλά ο Dow εγραφε 2300 μονάδες. Εκλεισε με πτωση 22% και το Λονδινο 28%.

      Διαγραφή
    38. Ευχαριστώ πολύχρωμε φίλε που μου ξεκαθάρισες τι κατά βάθος είμαι. Ωστόσο έχω ήδη αυτοσυστηθεί με 8 λέξεις.

      "Δεν με ενδιαφέρουν μετοχές που δεν δίνουν μέρισμα". Μόνη εξαίρεση μια σεβαστή θέση στην ΑΣΤΑΚ που ξεκίνησα προ 2,5 ετών και συνεχίζω να μαζεύω ακόμα (αυστηρά κάτω από τα 5). Πεταλούδες, μελισσάκια και λοιπά ζουζουνάκια δεν με αφορούν. Τις προσωπικές επενδυτικές επιλογές τις έχω ήδη καταθέσει στο τέλος του 2016 με τις αντίστοιχες τιμές στόχους. Καλές-κακές αυτές είναι. Στο ίδιο θέμα ο καλός χρήστης κ. Βασίλης κι ο ταλαντούχος κ. Πανάγος ήσαν πιο εύστοχοι από μένα στις δικές τους επιλογές. Έχουν το σεβασμό μου (και μου λείπουν τα σχόλια τους)

      hippy30 Δεκεμβρίου 2016 - 12:05 π.μ.

      Αρχικά να επαναλάβω ότι πιστεύω-ελπίζω τα χειρότερα ως χώρα τα έχουμε ξεπεράσει, τα αφήσαμε πίσω στον Ιούλιο 2015 κι εκείνο το ανόητο επικίνδυνο δημοψήφισμα και μακάρι να έχω δίκιο. Ο σεβασμός στην γκουρουδική απαιτεί να δώσεις τιμές αλλά όχι time frame όπως ξέρουμε φίλε Λουκά. Ο χίππης όμως σαν ερασιτέχνης είναι απολύτως εξοικειωμένος με την πιθανότητα αποτυχίας. Έτσι με άγνοια κινδύνου κι ελαφρότητα διατυπώνει χαλαρά τη γνώμη του για το 2017.

      Έχω αποφασίσει πως τα τρία καλύτερα χαρτιά για να επενδύσω (και όχι κερδοσκοπήσω) είναι ΟΤΕ, ΟΤΕ και ΟΤΕ (με στόχο 10,5-12-14 αντιστοίχως*).

      Θα συμπλήρωνα μπασκετική 5αδα με ΟΠΑΠ (10.50) και ΛΑΜΔΑ (5,90).

      Αν ήθελα μια 7αδα για πόλο θα πρόσθετα ΟΛΘ (20) και ΑΡΑΙΓ (7,80).

      Για ποδοσφαιρική 11αδα ΓΡΙΒ (8,50) σαν κεντρικό αμυντικό, ΕΧΑΕ (6,00) στόπερ, ΤΕΝΕΡΓ (3.50) στο κέντρο και φουνταριστό τη ναυαρχίδα ΕΤΕ (0,40)...αυτή όμως με το πιστόλι στο χέρι.


      *(τον ΟΤΕ στην αρχική 3αδα συμπληρώνουν ασάλευτες και σκουριασμένες ΕΥΑΠΣ κι ΕΛΛ)

      http://mitarola.blogspot.gr/2016/11/blog-post_27.html#comment-form

      Διαγραφή
    39. Μηδένισα τη θέση στην τράπεζα ΕΛΛΑΔΟΣ κι έχω μειώσει 50% το ΕΧΑΕ. Στα άλλα...Βούδας.

      Διαγραφή
    40. Προσωπικά ομως ουδέποτε αμφισβητησα τις τοποθετήσεις σας ούτε εγραψα οτι κουράσατε με αυτα που γράφετε (πολελρς φορες με ύφος του απόλυτου γνωστη). Αντιλαμβάνεστε.

      Καλο σας βραδυ κυριε.

      Διαγραφή
    41. Θα συμφωνήσω με τον κύριο βαμμενο. Κατά τ' άλλα, εξαιρετική συζήτηση.

      Διαγραφή
    42. Κύριε hippy ειλικρινώς δεν αντιλαμβάνομαι προς τι να αναγράφουμε τα χαρτοφυλάκια μας και δεν αντιλαμβάνομαι το γιατί χαλάμε τόσο μελάνι ΔΙΧΩΣ ΛΟΓΟ. Ας γράφει ο καθείς ότι θέλει και ότι γουστάρει.

      Ας πομπάρουν τον Δρομέα κάποιοι .... ελάτε εσείς να τον ξεπομπάρετε με τα δικά σας κείμενα. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί έχετε χαλαστεί τόσο πολύ με τον κύριο Δρομέα .... και παλαιότερα (απο ότι διαβάζω τον τελευταίο καιρό) με κάποιον κύριο Φειδία που την έλεγε στον Ικτίνο και αγόραζε ΣΑΤΟ που ΜΟΝΟ ΚΑΤΩ πάει!!!

      Ο καθείς γράφει ότι γουστάρει, δίχως ύβρεις .... πομπάρει ότι θέλει .... οι Τάκαροι και όποιος γουστάρει ξεπομπάρουν αυτό που πομπάρετε!!!
      Ας έρθουν να μου γράψουν, επι παραδείγματι, για ΣΑΤΟ που ΜΟΝΟ ΚΑΤΩ πάει και θα δείτε τι θα γράψω εγώ.

      Διαγραφή
    43. hippy19 Αυγούστου 2017 - 12:26 π.μ.
      Έλα μου ντε τι μ΄έπιασε? Αδικαιολόγητος. Δεν θα ξαναγίνει. Άλλωστε αύριο παίρνω το κουβαδάκι μου και πάω σ΄αλλη παραλία. Ζάκυνθο κι ελπίζω να μην την βρω πολύ χειρότερη απ΄όσο την θυμάμαι λόγω των πυρκαγιών.

      Ωστόσο θέλω να μου συγχωρέσετε μια-πως να την πω-μικρή Φιτσουλοέπαρση. Κύριε Μανώλη ότι λέγαμε στο ημίχρονο ο Λεώ, 2ος και καταιδρωμένος, τα έλεγε στην παράταση. Θα σας μαλώσω. Δεν μας προσέχετε τους ταπεινούς μαριδαίους.

      "hippy23 Ιουλίου 2017 - 11:17 π.μ.

      Καλημέρα

      http://bankingnews.gr/%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BD%CE%AD%CE%B1/item/318578-anoigei-to-biblio-prosforwn-24-kai-25-ioylioy-gia-to-5etes-me-stocho-3-dis-kai-epitokio-4,40-4,50-yperkalypsh-3-fores.html


      Αδυνατώ να καταλάβω την επιμονή των συριζας να βγουν πρώιμα στις αγορές αφού (θεωρητικά) έχουν 2 χρόνια κυβερνητικής θητείας μπροστά τους να το πράξουν με καλύτερους όρους. Μόνο δυο ισχνούς πιθανούς λόγους σκέφτομαι

      1) εκλογές νωρίτερα από το 1ο τρίμηνο 2018 που περίμενα, δλδ εντός του έτους, για αξιοπρεπή ήττα κι αποχώρηση (22-25%)

      2) οι συμβουλάτορες "οίκοι" πιθανολογούν πως οικουμενικά τα πράγματα θα χειροτερέψουν δλδ βλέπουν αύξηση επιτοκίων.

      Δεν έχω ιδιαίτερη εκτίμηση για τους αξιολογητές S&P, Moodys, Fitch. Η ιστορία από το παρελθόν δείχνει ότι έπονται των οικονομικών εξελίξεων αντί να τις προβλέπουν. Προεκτείνουν γραμμικά στο μέλλον αυτό που συμβαίνει στο παρόν και ανεβάζουν ή κατεβάζουν στις κλίμακες τους τα κράτη καθυστερημένα. Σε κάθε περίπτωση αυτό που θεωρώ πιθανότερο να συμβεί είναι ότι η έξοδος στις αγορές, έστω και μαϊμού αφού το 40% θα αφορά το αναγκαστικό για τις συστημικές και ταμεία roll over του ομολόγου Σαμαρά θα φέρει προσεχώς την πολυπόθητη ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ από Fitch αρχικά στις 18/8 και θ΄ακολουθήσουν κι οι άλλες. Χωρίς να σημαίνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα για την πραγματική οικονομία που αναζητά σεισμική αλλαγή κυβερνητικής νοοτροπίας δλδ αναζητά κατ΄αρχήν τον Κυριάκο (και όχι μόνο). Το μαγαζί όμως πιστεύω θα πάρει ανάσες. Ευκαιρία για να επαναξιολογήσουμε το χαρτοφυλάκιο μας. Να μειώσουμε ή μηδενίσουμε τις κολάντζες που λέει κι ο κ. Τάκης ώστε με το ρευστό ν΄αγοράσουμε ποιοτικότερα χαρτιά που υστέρησαν σχετικά στην πρόσφατη κίνηση της αγοράς."

      http://mitarola.blogspot.gr/2017/07/paper-pack-k.html

      Αντιγραφή από ποστάρισμα στην "ελεύθερη γνώμη" μερικές μέρες νωρίτερα. Άποψη αιτιολογημένη έτσι? Όχι γκουρουδιά. Σε 10 μέρες τα ξαναλέμε. Astalavista

      Διαγραφή
    44. Καλές διακοπές κ.hippy , όμορφη ή Ζάκυνθος ένα από τα πλοία που πάνε ανήκει νομίζω στην newsphone (για holding πάει),επίσης το Ναυάγιο είναι πιό ωραίο από μακριά παρά από κοντά ,για την διαδρομή συστήνω ταξί (θαλάσσιο) σταματάς όπου θέλεις σπηλιές κ.λ.π ,έχει κι ένα μέρος πάνω απο την πόλη με ωραία θέα .

      Διαγραφή
    45. ΚΥΡΙΕ


      hippy ΕΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΚΕΡΝΑΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΔΥΟ ΚΡΑΣΙΑ ΛΕΥΚΟ ΚΟΚΚΙΝΟ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ Ο ΠΕΤΡΟΣ (Διγγελόπουλος Κωνσταντίνος Π.) Αώου 50, Πάτρα, 26442, ΑΧΑΪΑΣ--ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΕΡΘΩ

      Διαγραφή
    46. Οταν αβανταριζοταν ο ικτινος για 4 και 8 ε οταν ηταν 1,4-1,5ε τελη 2013 το ξεχναμε, ειδαμε φυσικα τη καταληξη στα 0.7 ε. Σιγουρα ειναι αμυντικο χαρτι αλλα ψαροβαρκα οχι θωρηκτο.Ακομα δεν μπορει να πιασει τις τοτε τιμες ενω αλλα χαρτια αν και σαπακια εχουν πιασει υψηλοτερα επιπεδα απο τοτε δεν λεμε φυσικα για κατι πλαθ κλπ που πανε με χιλια

      Διαγραφή
    47. δεν την πεφτω σε κανενα hippy καθε αλλο αλωστε και οποιος καταλαβε καταλαβε

      Διαγραφή
    48. Κύριε ανώνυμε δεν παίρνετε ένα nick και να στρογγυλοκαθίσετε στο Ιστολόγιο του Τάκαρου και να μας πείτε τον πόνο σας?? Διότι εγώ δεν κατάλαβα τίποτα ... έχω και χαμηλό IQ.

      Σε ότι αφορά για ΠΛΑΘ ... ίσως ήμουν ο μόνος που τους έγραφα στο marketzone που έκλεισε ότι έχει μπει ξενάκι στο χαρτί και με κοροίδευαν ... αυτά πριν το 2013 και το χαρτί παρέμενε επι μακρόν κολλημένο στο 1 ευρώ. Μάλιστα είχε γράψει και 1 παρά κάτι.

      Όμως πάρτε ένα nick και πείτε μας τον πόνο σας.

      Διαγραφή
    49. Μάλιστα ήταν ένας κύριος ... δεν θυμάμαι το nick που έγραφε και έκλεισε ότι φεύγει για Θεσσαλονίκη και δεν πρόκειται να ξαναγράψει. Μου έλεγε ειρωνικά και που τα βλέπω τα ξενάκια. Είχα στραβομάρα.

      Διαγραφή
    50. Εσένα γκουρού μήπως αυτός ο πόνος για τον Ικτίνο κρατάει από το 2003.

      Διαγραφή
    51. Ωραίος ο κύριος ανώνυμος .... απο το 2013 μας πήγε στο 2003!!
      Δυστυχώς βλέπω ... ότι στο εξής θα πρέπει να σας αγνοώ. Εξάλλου δεν μας λέτε και τίποτα.

      Διαγραφή
  18. Στόν δρομεα με 7 κομμάτια πήγε να φτιάξει ανοδο στο κλεισιμο!!!!
    στην ελλ συνέβει το αντιθετο,τα κομμάτια έφευγαν αμέσως μόλις έβαζα εντολή στα 14,60 -14.75 στο τέλος με 6 κομμάτια την έκλεισαν στά 14.16

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κύριε Ηippy με την άποψη σας ότι οί ¨Έλληνες είναι άφραγκοι και αδυνατούν να τροφοδοτήσουν μία περαιτέρω άνοδο του XAA διαφωνώ πλήρως.Οταν φτιάξει το κλίμα στην χώρα μας ,και σταθεροποιηθούν κάπως οι συνθήκες,θα δείτε ότι το χρήμα θα αρχίσει πάλι να κυκλοφορεί,και πολλοι θα δελεαστούν απο τίς αποδόσεις του χρηματιστηρίου,μια καί τότε θα γράφονται δυθύραμβοι για τις ελληνικές μετοχές.Εντάξει δεν θα έρθει ξανά η κυρά κατίνα να παίξει όπως το 1999,αλλά λεφτά υπάρχουν όπως έλεγε και ο γιωργάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο κύριε μανώλη έτσι είναι .... υπάρχουν εταιρίες που θα πάνε πολύ πάνω. Υπάρχουν εταιρίες που παίζουν με πολύ χαμηλά P/E αλλά οι μικροί δεν τις ακουμπάνε γιατί είναι large παίκτες και σου λένε θα εγκλωβιστώ.

      Όταν έγραφα για Ικτίνο στα 0,4 και για ΕΥΠΙΚ στα 0,3 ουδεις ακούμπαγε .... μόνο ο κύριος Τζο που τον έχουμε χάσει. Μακάρι να είναι καλά ο άνθρωπος και ας χάθηκε.

      Και 1999 θα έχουμε κύριε Μανώλη ... μόνο που θα προηγηθεί το 1989. Απλώς το πότε θα γίνει δεν το ξέρουμε.

      Διαγραφή
    2. Με την σημερινή αναβάθμιση της fitch (και για κοίτα το είχε γράψει ο λεωτσακος)
      μειώνεται το country risk,και μετοχές όπως η δεη πχ που επηρεάζονται πολύ από την αξιολόγηση της Ελλάδος,θα αρχίσουν σιγα-σιγα΄να πέρνουν θέση για τον κούρσο που λέει και ο κ Τάκης

      Διαγραφή
  20. Κύριε Τάκη και μιά άλλη εταιρεία ίσως πρέπει να εξετασθεί υπό το έμπειρο μάτι του Τάκαρου
    Η βογιατζόγλου ,Την είχα παλιά Τά μερισματάκια της τα δίνει ακόμα , (η μερισματική απόδοση στο 8% )
    Δραστηριοποιείται και στην ρουμανια και εξαγόρασε το 70% της betawood (έπιπλα ράφια κτλ) ---- άρχισε να εμφανίζει κέρδη ξανά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι καλή και έχει ως πρότυπο τον Βακάκη, φιλαράκι του γαρ. Όμως το αντικείμενο της δεν είναι δελεαστικό.

      Διαγραφή
    2. Επιπλέον απ΄όσο θυμάμαι αυτός πούλησε τις αποθήκες του στα Οινόφυτα κι επέστρεψε τα κεφάλαια στους μετόχους του (και στην πάρτη του) 0,92 ευρώ/μετοχή. Αν μη τι άλλο αυτό δείχνει πρόθεση περιορισμού σε τζίρο και προοπτικές

      Διαγραφή
    3. Στον φίλο του το Βακάκη πούλησε κύριε hippy

      Διαγραφή
    4. Θετικό είναι να κάνεις παρέα με πετυχημένους - χρειάζονται και αυτοί σαν πρότυπα. Μόνο που απαιτεί Πλάνο - Υπομονή - Επιμονή.

      Δυστυχώς δελεαζόμαστε από τα γρήγορα αποτελέσματα, ειδικά αν έρχονται με την «μαγκιά» μας και τα χρήματα άλλων.

      Σχετικά με την ΔΕΗ αν δει τιμές κάτω από τα 2 θα έχουν βρεθεί και άλλες μετοχές σε ελκυστικότερες τιμές. Ήδη ότι άσχημο είχαν να εγγράψουν το ενσωμάτωσαν στα προηγούμενα αποτελέσματα - το μόνο που λείπει είναι το μείγμα που θα πουλήσουν. Όπως είπε και ο Μυτιληναίος - μόνο λιγνίτες λίγο δύσκολο να προσελκύσει αγοραστές. Οπότε θα γίνουν αρκετές ζυμώσεις. Προσωπικά δεν βλέπω τον λόγω να φύγει η ΔΕΗ προς τα πάνω θα αργήσει πολύ - θα είναι μεγάλη έκπληξη η διαφυγή της. Μέχρι τότε ο ΜΥΤΙΛ με το τσούκου-τσούκου μπολ του θα έχει φτάσει τα διψήφια νούμερα.

      Άσχετο, αυτοί οι Δοντάδες κύριε Τάκη έχουν βαλθεί να αλλάξουν το κύριο αντικείμενο τους ; Θα είναι ζωντανοί μέχρι να το πετύχουν;

      Διαγραφή
    5. Οι Δοντάδες και οι Πολύχρονοι έχουν αργήσει πάρα πολύ ... ειδικά οι Δοντάδες γυρίζουν σε αρνητικά ίδια κεφάλαια .... έπρεπε να είχαν αλλάξει προ πολλού το αντικείμενο των εταιριών τους και που ξέρεις ... ίσως να είχαμε την Ελληνική BERKSHIRE HATHAWAY ..

      Διαγραφή
  21. Για περιθώρια κέρδους με τους βρετανούς δεν ξέρω τι παίζει κύριε Τάκη αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι στης Σέρρες δουλεύουν Άγγλοι τεχνικοί που επιβλέπουν της παραγγελίες τους. Άρα σημαίνει ότι η συνεργασία έχει βάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα. Γνωρίζει καποιος ο δρομεας ποτε επιτελους θα βγαλει οικονομικά αποτελέσματα για το 2017?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το επιτελους που παει??? Υπαρχει ο νέος νομος για τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων αν δεν τον γνωρίζετε.

      Διαγραφή
  23. Το προηγούμενο εξάμηνο βγάλανε την τελευταία μέρα διορίας. Πάρτε ένα τηλέφωνο στα γραφεία και ρωτήστε αλλά αμφιβάλω αν θα σας ενημερώσουν. Όλο ο οικονομικός διευθυντής είναι απασχολημένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κυριε hippy σας βρισκω εξαιρετικά επιθετικό απεναντι μου και δεν σας εχω δωσει τετοιο δικαίωμα.

    Και ναι δεν σκοπεύω να αναλύσω δημόσια γιατι περιμένω την ΔΕΗ εκει που την περιμένω. Δεν μου επιτρέπεται για την συγκεκριμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παντως και τεχνικά η μετοχή ταλαιπωρείται σε συγκεκριμενο τρίγωνο το οποιο οταν σπάσει θα δωσει πολύ δυνατη κίνηση (αν σπάσει κατω δυνατη καθοδική αν σπάσει πανω δυνατή ανοδική). Εγω ΚΑΙ τεχνικά πιστεύω αναμενω καθοδικό σπάσιμο του τριγώνου (δεν βλεπω καλα νεα στον ορίζοντα γενικα και δυσκολο να μεινει για μηνες εντος τριγώνου).

      Διαγραφή
    2. Κύριε δρομέα, αν επιτρέπεται, γιατί δε σας επιτρέπεται να αναλύσετε δημόσια τη συγκεκριμένη;

      Διαγραφή
  25. ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ 2017 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΑ Η ΜΕΤΟΧΗ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΝΕΤΑ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ 0.350.ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ειναι όπως τα περιμένω, θα τα προεξοφλήσει νωρίτερα.

      Διαγραφή
  26. Πιστεύω πως για το πρώτο εξάμηνο θα είναι οι πωλήσεις αυξημένες. Η συμφωνία με την bisley θα δώςει ώθηςη. Αν είναι στα ίδια επίπεδα με το 2016 θα είναι σκέτη απογοήτευση. Για την μετοχή δεν ξέρω τι θα κάνει αλλά για να παραμείνω στο χαρτί θέλω να δω κάποια κίνηση που να δηλώνει στροφή στο φτηνό έπιπλο όπως έχει περιγράψει ο κύριος Τάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τσα. Να ναι και εγω. Με ζητήσατε. Τι να γραψω δηλαδη? Ναι εχω ΣΑΤΟ. ΧΙΠΠΥ μάλλον ξεχνας τι σου έγραφα για ΔΕΗ ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ οπου επιασα το 100% αποδοση. Ναι βρε τοτε που εσύ έγραφες οτι δεν βλεπεις την ΔΕΗ για ολο το 2017 να γραφει πάνω από 4.60€. Και εδωσε τα δωρεαν ΑΔΜΗΕ και εγραψε κοντα στα 5€ με τις δυο μετοχές. Γιαυτο δεν γραφω αλλο. Αφήνω τους Χιππηδες να θεωρούν εαυτούς δασκάλους.

    Οσο για ΣΑΤΟ γράψτε ότι γουστάρετε. Αγοραδμενος με 0.06€ θα ξεφορτωσω 0.15€ λίαν συντόμως οτι και αν κάνει στο ενδιάμεσο με 1 και 10 τεμμαχια.

    Καλα περνάτε κουρουδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χιππης. Από εκει που δεν του άρεσε καθολου η ΔΕΗ ξαφνικα την ερωτεύτηκε. Ευτυχως υπαρχουν τα ποστ του εδω. Και μολις εμφανίστηκε ο Μορφονιος και μιλησε για ΔΕΗ να σου και ο κουρουΧιππης απο κοντά.

      Διαγραφή
    2. Βρε σεις τι έχετε πάθει και γράφετε όλο στο thread του Δρομέα ... βρεεεε τον Δρομέα τον θέλω. Μπορεί ναμ η σας αρέσει το αντικείμενο αλλά εμένα μου αρέσει και τον παρακολουθώ.
      Γράψτε στα Νοσοκομεία να γεμίσουμε εκεί τα σχόλια .... όχι στον Δρομέα.

      Αν μετά σας βγάλω Δρομέα 2 ... Δρομέα 3 και τα λοιπά θα μου γκρινιάζετε με αρχηγό τον κύριο spooky.

      Τι έχετε πάθει και όλο στο thread του Δρομέα γράφετε.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Φειδία .... καθίστε και μην φεύγετε. Εμένα οι γκουρούδες μου αρέσουν και μου αρέσει όπως μπαίνετε. Αγοράζω εδώ, θα πουλήσω εκεί .... αν μου γράφατε τίποτα παπαριές περί αξιών στην ΣΑΤΟ που όλο κατω πάει τότε άλλαζε το πράμα ... όμως οι γκουρουδιές μου αρέσουν.

      ΚΑΙ ΑΝ ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΙ κανένα 1999 ή κανένα 1989 τότε ο Τάκαρος δεν θα αφήσει σαπάκι για σαπάκι.... ότι αγοράζουν οι βλάκες πρώτος εγώ. μπουχαχαχαχα
      Για τι με περάσατε ... για κανέναν χαζούλι ανόητο???

      Διαγραφή
    4. Χαχαχα. Καλημερα κυριε Τάκη. Μελι εχει ο μιτος ΔΡΟΜΕΑΣ. Ολο τον κράζουν και ολο εδω τους βρισκω.

      Καλα μπάνια.

      Διαγραφή
    5. κ. Φειδεία σας το εύχομαι γιατί δεν πρέπει μόνο να πάει η ΣΑΤΟ 0,15 αλλά να κάνει και αρκετά κομμάτια για να βγείτε με 0,06 μέση τιμή για να πάρετε μιά θέση ας πούμε 6000 ευρώ πρέπει να αγορ'ασετε 100.000 μετοχές πάμε πίσω στο 2014 για τέτοιο χαρτοπόλεμο (για αυτην )
      Αν έχετε θέση 600 ευρώ πιο εύκολο αλλά δεν την λές και θέση
      Α , θα υπάρχουν κι άλλοι που σκέφτονται όπως εσείς, πάντως μακάρι, όταν τα χαρτιά πάνε πάνω όλοι κερδίζουν

      Διαγραφή
    6. Πολύ ωραίο το νησί, είπα να διαβάσω κάτι χαλαρά, πέφτω σ΄αυτόν που μου την πέφτει. Να απαντήσω τώρα στον κατα φαντασίαν κερδοσκόπο ή χάνω το χρόνο μου και καλύτερα να προσπεράσω?

      Βρε Φειδιάκο πριν ένα μήνα ο σκεπτόμενος ερασιτέχνης Χίππης ανέφερε ΠΡΩΤΟΣ (1ος) αρκετές μέρες πριν τους επαγγελματίες του χώρου, ότι η έξοδος στις αγορές με το 5ετές θα φέρει πιθανά αναβάθμιση απ΄την Fitch και τους υπόλοιπους οίκους αργότερα (άρα αγοράζω τράπεζες και assets) κι εσύ τώρα μου λες τι? Ότι είμαι ασήμαντος κι εσύ είσαι παίχτουρας γιατί αγόρασες 2 από τα 200 χαρτιά του ΧΑΑ που ανέβηκαν και 1 από τα 10 που υποβιβάζονται ? Οκ, έτσι είναι αφού έτσι νομίζεις....

      Ως προς τον Ελλάκτωρα...που το είδες βρε το 100%? Στο ταμπλό αποκλείεται.

      Ως προς την ΔΕΗ...όχι, δεν ακολουθώ τον Τάκαρο (φαίνεται νομίζω). Θα σου επαναλάβω ακριβώς ότι και την προηγούμενη φορά κι αν δεν καταλαβαίνεις δικό σου πρόβλημα.

      "Όταν αλλάζουν τα δεδομένα αλλάζω άποψη κι εγώ" απάντησε ο μεσήλικας κύριος στον επηρμένο νεαρό που τον κατηγόρησε πως άλλα έλεγε πέρσι και άλλα φέτος. Τα μόνα που μένουν εσαεί κολλημένα είναι τα βρύα, οι πεταλίδες και οι στόκοι. Θέλω να πιστεύω πως δεν ανήκεις σ΄αυτά.

      Διαγραφή
    7. ΑΣΧΕΤΟ

      Εγραψα (λες) οτι δεν βλεπω την ΔΕΗ για ολο το 2017 να γραφει πάνω από 4.60€. Και εδωσε τα δωρεαν ΑΔΜΗΕ και εγραψε κοντα στα 5€ με τις δυο μετοχές...δλδ έπεσα 5% έξω έ? Ε ναι, ομολογώ έχεις δίκιο...πρέπει να ντρέπομαι.

      Διαγραφή
  28. Κύριε Τάκη μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί σας αρέσει το αντικείμενο του δρομέα ενώ για Βογιατζόγλου που είναι παρεμφερή κλάδος θεωρείτε ότι το αντικείμενο δουλειάς δεν είναι ελκυστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρετώ κύριο Τάκη και φίλους του blog.
      @ theoducati τι σχέση έχει μια βιομηχανική μονάδα που κατασκευάζει έπιπλα γραφείου με μια εμπορική επιχείρηση που εισάγει και εμπορεύεται ράφια για σούπερ μάρκετς ,μεντεσέδες κλπ. ;;

      Διαγραφή
    2. Κύριε theoducati δεν είπα ποτέ ότι μου αρέσει το αντικείμενο του Δρομέα ... για τα υπόλοιπα απάντησε ο κύριος spooky.

      Εγώ ουσιαστικά λέω ότι ο ΠΑΠ δεν άφησε τον Δρομέα να χρεοκοπήσει εν αντιθέση με άλλους, βλέπε Θεοδωρίδιδες, Βαράγκιδες .... κανονικά έπρεπε τους χρεοκοπημένους να μην τους χαϊδεύουν στα αυτιά .... αυτές οι συμπεριφορές μόνο μεγαλύτερες ζημίες θα φέρουν στο μέλλον. Οι αναδιαρθρώσεις θα έπρεπε να ήταν βαθιές και βίαιες .... απλώς οι τράπεζες δεν θέλουν να εγγράψουν μεγαλύτερες επισφάλειες και χαϊδεύουν τις ΣΑΤΟ που όλο ΚΑΤΟ πάνε, μέχρι να φθάσουν στο ΜΗΔΕΝ ...

      Διαγραφή
  29. Βλέπω καλοκαιριάτικα πολλοί κύριοι την "πέφτουν" στο κ.Hippy. Αν και κρατάμε μούτρα, λόγω -συντάξεων- μεταξύ μας οφείλω να πω ότι όταν τα έσκιαζε φοβέρα αυτός τουλάχιστον βγήκε και έγραψε τη θετική του άποψη για το ΧΑΑ. Τώρα αν ψάχνουμε αποδόσεις και κέρδη εκ των υστέρων όλα μοιάζουν εύκολα.

    Για δρομέα (μετοχή) να πω ότι όχι πολύ παλιά ήταν με χιλιάδες κομμάτια και κάτω από τα 0,10. Τώρα στα 0,25-0,30 είναι αργά???

    Εντάξει δεν είναι και τόσο αργά για να έχεις ένα μικρό ποσοστό ως bet, αλλά δύσκολο φυσιολογικός άνθρωπος να έχει το μεγάλο ποσοστό χρημάτων εκεί. Γνώμη μου πάντα.


    Morfonie γράφεις πιο πάνω ένα φανταστικό κείμενο για το ελληνικό επιχειρήν!! Νομίζω έχεις γίνει "κακός" λύκος και περιμένεις να φας τα στρουμπουλά γουρουνάκια πλέον. ΔΕΗ έχει ενδιαφέρον η ξεχασμένη ιστορία του πως μπήκε το Silchester στην αρχή.

    Η εταιρία αν σταθεροποιήσει τις προβλέψεις της κάτω από 8% των συνολικών εσόδων (όσο αυτά ειδικά θα μειώνονται από την εφαρμογή του Ν.4389/2016) δεν θα έχει πρόβλημα. Επίσης σημαντικό -λόγω δανεισμού- η πτώση του επιτοκίου αναφοράς για αυτήν.

    Ένα καλό παίγνιο ήταν πέρσι τέτοιο καιρό με την επικείμενη πώληση αδμηε.

    Τώρα το επόμενο έχει άλλη μορφή. Αφορά την πώληση μονάδων. Εδω έχει γέλιο η υπόθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορισμένοι εισηγμένοι κύριε Lorac είναι προκλητικοί ... λες και δεν χρεοκόπησε η Ελλάς, λες και οι εταιρίες τους βγάζουν τααααααα κερδη ... αλλά αυτοί εκεί να αμοίβονται ως Μίδες και ο μικρομέτοχος στην πείνα. Χάνει που χάνει απο την πτώση των μετοχών τους, μέρισμα δεν παίρνει, έχει και τα golden boys με τις υπέρογκες αμοιβές τους.

      Διαγραφή
    2. Όταν ο Κροίσος, βασιλιάς της Λυδίας, επιδεικνύοντας τα πλούτη του στον Σόλωνα, τον ρώτησε ποιος είναι κατά την γνώμη του ο ευτυχέστερος άνθρωπος στον κόσμο ο Σόλων του ανέφερε τον Τέλλο τον Αθηναίο. Του εξήγησε πως όταν οι 2 γιοί του νίκησαν στους ολυμπιακούς αγώνες κι οι συμπολίτες τους μαζεύτηκαν να τους επευφημήσουν αυτοί πήραν στους ώμους τον πατέρα τους και παρέλασαν περήφανα.

      Όταν ο Κροίσος επέμενε να του πει ο Σόλωνας και κάποιον άλλο αυτός του ανέφερε την ιέρεια της Ήρας Κυδίππη της οποίας οι δύο ταύροι που περίμενε για να σύρουν την άμαξα στην εορτή των Παναθηναίων δεν έρχονταν οπότε οι γιοί της Κλέοβις και Βίτων ζεύτηκαν στην άμαξα και οδήγησαν τη μητέρα τους στον ναό.

      Πρόσφατα κατά την επιλογή αρχηγού στη ΝΔ ο κ. Τζιτζικώστας έβγαλε το σποτάκι με τον νεολαίο που κουβαλά στους ώμους του έναν ηλικιωμένο για κάμποσα μέτρα και μετά τον αδειάζει στο χώμα για να προχωρήσει δίχως βάρη υπονοώντας ότι η νεοδημοκράτες έπρεπε να τον προτιμήσουν έναντι του ηλικιομένου κ. Μειμαράκη. Ο κ. Γεωργιάδης το καυτηρίασε υπενθυμίζοντας τον Αινεία που μετά την καταστροφή της Τροίας προτίμησε να μεταφέρει τον πατέρα του στους ώμους στην διαδρομή προς την Ρώμη αντί κάποιο αντικείμενο αξίας.

      Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα μου κ. Lorac. Υποστηρίζω πως η γενιά μου σίγουρα έκανε λάθη, δεν ξέρω εάν ήσαν περισσότερα απ΄τις προηγούμενες, αξίζει όμως τον σεβασμό των παιδιών της γιατί προσπάθησε να τους εξασφαλίσει το καλύτερο μέλλον ακριβώς όπως και οι γονείς μας. Με σπουδές, γλώσσες, διακοπές (που οι περισσότεροι από εμάς δεν είχαμε), αυτοκίνητο κλπ.

      Για τις συντάξεις συμφωνούμε απόλυτα. Είναι απολύτως παράλογο να είναι πολλαπλάσιες των μισθών των παιδιών μας που ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν την δική τους οικογένεια.

      Ευχαριστώ πολύ για την συμπαράσταση, θα το θυμάμαι πάντα.


      Επί τη ευκαιρία που μου τα χώνει ο άλλος για την ΔΕΗ να πω ότι κατά τη γνώμη μου κανένας δεν έχει μελετήσει την εταιρεία (και γενικότερα τα ενεργειακά) καλύτερα από εσάς. Προσωπικά το 90% αυτών που ξέρω τα έμαθα απ΄τις δικές σας παραπομπές. Μπορείτε να βοηθήσετε την ομάδα και μην το αμελείτε.

      Τι τύπος όμως κι αυτός. Εμφανίστηκε όταν ο ΔΡΟΜΕΑΣ είχε ίδια τιμή με την ΣΑΤΟ περίπου 10-11 λεπτά για να μας πει ότι ο Δρομέας θα καεί στον Καιάδα ενώ η ΣΑΤΟ θα υπρδιπλασιάσει. Έξι μήνες μετά κάνει γαργάρα την 120% άνοδο της μετοχής του Σερραίου και το -60% της δικής του για να μας πει ότι το μέλλον ανήκει στο βαμπίρ. Τι να του πεις? Έχεις δίκιο ρε φίλε, έξω χιονίζει.

      Διαγραφή
    3. Κύριε hippy σας παρακαλώ ... μην το συνεχίζετε. Δεν πρόκειται να μπει φραγή στα σχόλια. Αγνοείστε όσους δεν σας κάνουν και μην χαλάτε μελάνι.

      Διαγραφή
    4. Μου χαλάσατε τον μιτο κυριοι. Δεν είναι αστειο πλεον.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Τάκη (εσκεμμένα το κεφαλαίο Κ) χτυπήσατε ευαίσθητη χορδή. Σας γνωρίζω κοντά 7 χρόνια. Γουστάρω με 1000 το ότι ΔΕΝ υπάρχει η παραμικρή λογοκρισία στο μπλογκ.

      Μόνο οι πραγματικά Μεγάλοι το μπορούν αυτό. Τελεία-Παύλα.

      Διαγραφή
    6. k. Hippy δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με όσα γράψατε. Ηταν και λίγο επιθετικό το πνεύμα σε εκείνη τη κουβέντα απο μέρους μου.

      Η ΔΕΗ υπόγραψε σήμερα μνημόνιο συνεργασίας με την κινεζική εταιρεία SUMEC που ανήκει στον όμιλο της China National Machinery Industry Corporation (SINOMACH) (στον ίδιο όμιλο ανήκει και η CMEC). Αφορά έργα ΑΠΕ που θέλει να αναπτύξει η ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ.

      Το θέμα αφορά ΚΑΙ το δρομέα. Το γράφω για να προλάβω αντιδράσεις που το βάζω εδώ. Σε πρώτη φάση διαβάζω τα λινκς.

      https://energypress.gr/news/dyo-megala-erga-ape-shediazei-i-dei-ananeosimes-sti-dytiki-makedonia

      https://energypress.gr/news/fotovoltaika-erga-mamoyth-kynigaei-i-dei-ananeosimes-ependyseis-420-ekat-eyro-gia-fast-track

      Πρώτον Φ/Β αποτίμηση 700κ/MW για όσους κάνουν υπολογισμούς.

      Δεύτερον η ΔΕΗ προφανώς με κινέζους θα βγεί στην αγορά ΑΠΕ αγοράζοντας έτοιμες άδειες, αλλά και πιθανών έτοιμα πάρκα.

      Διαγραφή
    7. Κυριε Lorac το φωτοβολταϊκό του ΔΤΟΜΕΑ αφορα ΜΟΝΟ την στέγη του εργοστασιου αν δεν κανω λαθος. Οχι τα φωτοβολταϊκά του ετερου αδερφού που οπως μας λεει ο κυριος Τάκης ενδιαφέρεται να σπρώξει τα πακέτα του (τα οποία θα μπορουσα να απορροφησω μαζι με δυο φιλους αν αυτα μας τα δώσει στο 0.15€).

      Διαγραφή
    8. Καλά τα λέει ο κύριος Δρομέας.

      Άσχετο αλλά ...
      Στα 0,6 θα βγει να τα δώσει κύριε Δρομέα ... γιατί νομίζετε έπεσε το χαρτί προ 3 ετών. Ήθελε να πουλήσει. Στα 0,15 δεν χώνει.

      Διαγραφή
    9. Δεν εχει μυαλό ο ετερος κύριε Τάκη μου. Στο προηγουμενο ραλλυ εχω την αισθηση οτι απεγκλωβιστηκε ο χρεοκοπημενος έτερος Βορειοελλαδιτης ξυλας σε συνενόηση με τον κόσμο Παπ.

      Διαγραφή
    10. Σχετικά με τα φωτοβολταϊκά εκτός από της στέγες του εργοστασίου έχει και απλωμένα στην έκταση ανάμεσα στης δύο μονάδες. Με to google earth μπορεί κάποιος να τα δει. Σε μία οικονομική έκθεση αναφέρει επίσης ότι το ρεύμα που περισσεύει απο την κατανάλωςη του εργοςταςίου πωλήτε στην ΔΕΗ και με αυτο ξεπληρώνει ένα μέρος των δανείων.

      Διαγραφή
  30. ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΟΜΑΙ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΔΡΟΜΕΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε πάλι με το Δρομέα ... δεν τα είπαμε?? Αυτά τα χαρτιά δεν είναι για χόρταση ... βάζεις λίγα και περιμένεις αν στόχευσες καλά. Αν στόχευσες λάθος, αντίο ζωή.

      Εγώ πάλι ρωτάω.
      Είναι κανείς μέσα στο χαρτί ή το παίζει η αγορά και όλοι οι μαριδέοι??
      Ύστερα το άλλο που με απασχολεί είναι ο πακετάς ο αδερφός ο φωτοβολταικός. Αυτός περιμένει με τα πακέτα ανά χείρας να χώσει. Τα γνωρίζετε αυτά??
      Αν αρχίζει να χώνει ζήτω που καήκαμε ... ας του βρούνε κάποια funds, ας τα πάρει ο αδερφός να ησυχάσουμε. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.
      Ωραία και ας πούμε βγάζει αποτελέσματα και ας το δεχτούμε ότι είναι καλά. Υπάρχει κάποιος μέσα στο χαρτί? Θα μπορέσει να απορροφήσει τα πακέτα?

      Αυτά μπορώ να πω ...

      Διαγραφή
    2. Όταν θα έρθει η ώρα κύριε Τάκη όλα θα βρεθούν. Και ο αδερφός θα ξαλαφρώσει και εμείς θα βγάλουμε καλά κέρδη. Δεν βλέπω να μάζεψαν μαριδαίοι τα 60.000 τεμάχια στο 0.20€.

      Διαγραφή
    3. Με ικανοποιεί ιδιαίτερα που διαβάσω αριστερά δεξιά διάφορους απογοητευμένους από το χαρτί. Ο τρόπος που ρωτάνε αυτό δείχνει. Ακόμα και αυτοί που δεν έχουν είναι χεσμένοι να ακουμπήσουν.

      Ακόμα και εσείς κύριε Τάκη με τον τρόπο σας κράζετε. Επομένως αντιλαμβάνομαι ότι είμαστε κοντά.

      Διαγραφή
    4. Κράζω κύριε Δρομέα τα golden boys ... ελπίσω να μάθανε το μάθημα τους και να αφήσαν πίσω τις κακές συνήθειες ... όπως έγινε με την ΜΛΣ προ πολλών ετών. Ότι παπαριές ήθελες τις έκαναν όταν ήταν κάτω απο το 1 ευρώ. Μόλις σοβαρεύτηκαν να χαρτάρα η ΜΛΣ.

      Αν θέλετε να πω καλά ... να πω για το εργοστάσιο. Υπόδειγμα. Μοντέλο και στολίδι. Θα έπρεπε αυτή η εταιρία με τέτοιο εργοστάσιο να παίζει σε άλλα επίπεδα και να μην μαζεύει στο μετοχολόγιο μαριδέους άσχετους ... που είδαν penny stock και μπήκαν.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Δρομέα αντικειμενικά 60.000*0,2 = 12.000 ευρώ δε τα λες και πολλά λεφτά.

      Διαγραφή
    6. Το εργοστάσιο αυτό θα μπορούσε να κάνει τρελή παραγωγή αν αποφάσιζε ο ιδιοκτήτης να προσλάβει προσωπικό και να το ρίξει ΚΑΙ στο φθηνό έπιπλο όπως γράφετε και έχετε δίκιο. Θα μπορούσε να έχει τουλάχιστον 3πλάσιο τζίρο.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Μιχάλη Π. μιλάω για όγκο τεμαχίων. Όταν η μετοχή αυτά τα έκανε τον μήνα, είναι πολλά.

      Διαγραφή
    8. Δηλαδή αν αγοράσω με το δεξί και πουλήσω με το αριστερό πόσα τεμάχια τζίρο κάνω??

      Κύριοι νομίζω όλοι συμφωνούμε ότι ο δρομέας έχει προοπτικές και θα μπορούσε να είναι σε άλλα επίπεδα αν είχε λίγο διαφορετική συμπεριφορά σε ορισμένα θέματα. Είτε αυτά αφορούν χρημ/ριακή συμπεριφορά είτε το θέμα με τις πατέντες και τα διάφορα έξοδα.

      Θα το πάω λίγο παραπέρα. Έστω ότι η Α εταιρία πουλάει κάτι στην ίδια τιμή με τη Β. Αλλά η Α έχει πολύ καλή φήμη και αυτός που θα αποφασίσει κοιτά και ξέρει να κοιτάξει και θέματα χρημ/ριακά. Η Β από την άλλη έχει άσχημη φήμη και ενδεχομένως η επιλογή της θα μπει και στο μικροσκόπιο διάφορων οργανισμών/θεσμών. Η τιμή ίδια. Ποια επιλέγετε εσείς για να βάλετε και την υπογραφή σας??

      Διαγραφή
  31. Εγώ πάντως έχω μπει για της προοπτικές του εργοστασίου. Και αν μαρίδαιος έχω αρκετά κομμάτια και δεν έχω πρόθεση να πουλήσω στο πρώτο ξέσπασμα. Θα μαζέψω ότι μπορώ απο τον αδερφό που λέτε. Κύριε δρομέα οι δυνατότητες του εργοστασίου δεν είναι μόνο για τριπλάσιες πωλήσεις. Με 3 βάρδυες ξεπερνάει τα 100 μύρια χαλαρά. Γιαυτό το λιγουρεύονται οι Εγγλέζοι και το έχουν από κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε theoducati δεν είμαι σε θέση να ξέρω πως σκέφτονται οι Βρετανοί ... αλλά πιθανολογώ ότι δεν εμπιστεύονται Ελλάδα με τίποτα. Σου λένε κάτσε να παρακολουθούμε απο κοντά γιατί στην Ελλάδα αν τους αφήσουμε μπορεί και να αργήσουν να γίνουν ετοιμοπαράδοτες οι παραγγελίες μας. Δυστυχώς ο Έλληνας θέλει βούρδουλα και ΜΝΗΜΟΝΙΑ ... διαφορετικά δεν καταλαβαίνει.

      Τέλος το μανατζάρισμα, το σωστό μανατζάρισμα βελτιώνει τις εταιρείες και ανβάζει τις μετοχές και όχι απο μόνα τους τα εργοστάσια.

      Διαγραφή
    2. Χαχαχα γιαυτό έχουν κατσικωθεί οι Εγγλέζοι στης Σέρρες. Να μοντάρουν τα γραφεία απο μόνοι τους γιατί αν περιμένουν από τους δικούς μας καλά κρασιά.

      Διαγραφή
  32. Θέλετε να πεταχτώ αύριο στη ΒΙΠΕ Σερρών ,στο περί ου ο λόγος εργοστάσιο , να ρωτήσω τους αδελφούς για τις προθέσεις τους; Σας διαβάζω απόψε από το Σιδηρόκαστρο,δέκα λεπτά δρόμο έχω μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χεχε κύριε Νίκο ... ο έτερος ο πακετάς μένει Αθήνα.

      Διαγραφή
    2. Το αφεντικό τρελάθηκε. Τρελές εκπτώσεις 60%. Μπείτε μία βόλτα στο eshop. Πως το εξηγήτε κύριε Τάκη. Δεν συνήθιζε στο παρελθόν τέτοιες κινήςεις.Μήπως αλλάζει κάτι στο managment.Θα την πάρω πάντως την καρέκλα που ζαχάρωνα τόσο καιρό.

      Διαγραφή
    3. Ο Αρκάδας αναγνώρισε ότι Βόρεια Ελλάδα είναι must για καλοκαίρι?? Αν είστε και αρχές Σεπτεμβρίου να πιούμε καφέ στα Σέρρας με μπουγάτσα τοπική!! Θα κανονίσουμε όμως σε κανα καφέ κοντά στο δρόμο για ΔΡΟΜΕ να δούμε αν το περα-δώθε των φορτηγών δικαιολογούν την αισιοδοξία του κ.GiXi απο κάτω!

      Διαγραφή
    4. Κυριε Lorac εγω βλέπω επιστροφη στα κέρδη μετα απο χρονια. Εστω και οριακά. Μην επαναλαμβάνομαι.

      Διαγραφή
    5. Φίλτατε Lorac
      Έχω πολιτογραφηθεί Σιδηροκαστρινός εκ γάμου,πως λέει το τραγούδι:"..Κάστρο ερωτόκαστρο.." Πρώτος μου διορισμός ήταν το Λύκειο Προβατά και το γυμνάσιο Καρπερής,λατρεύω την Μακεδονία. Ανακαίνισα ένα διαμέρισμα της συμβίας,το επίπλωσα και όταν φτάνω στα όρια καταφεύγω στο νομό Σερρών για αυτοσυγκέντρωση και περισυλλογή.Θα χαρώ να βρεθούμε και όχι μόνο για μπουγάτσα.Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
    6. Κύριε theoducati εσείς έχετε βαλθεί να τον αποτρελάνετε τον Τάκαρο.

      Δηλαδή ένα γραφείο που του κοστίζει 200 ευρώ και ο Δρομέας το πουλάει 400 (δουλεύει με περιθώριο μεικτού κέρδους πέριξ 50%) ... εσείς μου λέτε ότι κάνει έκπτωση και το πουλάει 60% δηλαδή 160 ευρώ και χαίρεστε???

      Ρωτώ ... αντιλαμβάνεστε ότι αυτά που γράφετε είναι αρνητικά?? Τα περισσότερα που γράφετε είναι αρνητικά για τη μετοχή και την εταιρεία και εσείς τα σερβίρετε ως θετικά.
      Τα αντιλαμβάνεστε αυτά που σας λέω??

      Έχω φτάσει στο σημείο να υποψιάζομαι ότι είστε βαλτός .... μια λέτε για εκπτώσεις 60% ... μια για τους Βρετανούς που είναι διαρκώς στις Σέρρες και τάχα μου λιγουρεύονται το εργοστάσιο (ενώ το σωστό είναι ότι επιβλέπουν και δεν εμπιστεύονται την Ελλάδα), μια για Αιθιοπίες και τάχα μου εκεί είναι το μέλλον , μια για deal σκοτωμένα με τον Κόκκαλη και τα αεροδρόμια .... ειλικρινώς σας λέω .... αντιλαμβάνεστε ότι όλα αυτά που κατά καιρούς γράφετε είναι αποτρεπτικά??

      Διαγραφή
    7. Ειρωνεύομαι κύριε Τάκη. Αλλοίμονο αν θεωρώ την Αιθιοπία μέλλον. Και εγώ μαζί σας είμαι και συμφωνώ γιαυτό που λέτε ότι δεν θα δείξει στο πρώτο εξάμηνο τρελές πωλήσεις. Συνήθως στο δεύτερο τιμολογεί. Την οικονομική έκθεση περιμένω να δω μήπως και γράψουν τίποτα ουσιώδες.

      Διαγραφή
    8. Στο άλλο thread του Δρομέα κύριε theoducat ... εδώ φουλάραμε και σε λίγο δεν θα εμφανίζονται τα σχόλια.

      Διαγραφή
  33. Καλησπέρα. Επιτέλους μετα απο ενα μηνα καταφερα και μιλησα με οικονομικο διευθυντη του δρομεα. Τα αποτελέσματα βγαινουν τελος Σεπτεμβρίου. Απλα να ξερετε οτι τωρα αρχιζουν τα καλα. Αγοραστε τωρα σε αυτες τις τιμες γιατι θα ειναι παρελθον τετοιες τιμες στη μετοχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Gi Xi Θυμηθηκα καποτε (το 99 πρεπει να ηταν που αγοραζαμε οτι βρουμε μπροστα μας), περασα κ ρωτησα στην εταιρια Λεβεντακης (χαχαχα τι κολαντζα ηταν αυτη) νομιζω στην Λεωφ Αλεξανδρας ηταν τοτε, το πως παει και ο τοτε οικ. διευθυντης μου ειπε ''τελεια'' και μετα απο 1 μηνα υπηρξε αναστολη διαπραματευσης. Πως με φυλαξε ο Θεος κ δεν μπηκα τοτε!!! Ποσοι εχασαν τα λεφτα τους δυστυχως... Προσοχη δεν λεω οτι θα γινει το ιδιο με τον Δρομεα, απλως παντα να ειστε επιφυλακτικοι σε ολες τις μετοχες.
      Ενας οικονομικος διευθυντης ΠΟΤΕ δεν λεει το πως παει η εταιρια. Σε παραπεμπει στους ισολογισμους γιατι δεν ξερει κ με ποιον μιλαει στο τηλ και ενικως νομιζω απαγορευετε να σας πει.
      Ευχομαι μεσα απο την καρδια μου ο Δρομεας να σας εκπληξει ευχαριστα ολους σας!

      Διαγραφή
    2. Μιλαω για τα εκκοκιστηρια Λεβεντακη. Βαμβακι....

      Διαγραφή
  34. Χλωμό το βλέπω να σας έδωσε πληροφορίες ο οικονομικός διευθυντής. Όσες φορές έχω επικοινωνήσει είναι σφήγγες και παραπέμπουν σε οικονομικές εκθέσεις και δηλώσεις του προέδρου στον τύπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Δεν μου εδωσε πληροφορίες αλλα απο τα λεγόμενα του καταλαβα οτι η εταιρεία θα παει καλύτερα απο τα προηγούμενα χρόνια σε κερδοφορία.εξαλλου δεν επιτρέπεται να πει το οτιδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ σας λέω .... ως Τάκαρος μαγκιάρης και αλανιάρης, ότι θα το θεωρήσω κακό να ΔΕΙΞΕΙ πωλήσεις περισσότερες απο το περσινό πρώτο εξάμηνο. Κάτω οι πωλήσεις και τέεεεεζα όλοι οι μαριδέοι.

      Απογοήτευση και να οι εντολές πωλήσεων στο ταμπλό να τρέχουν ... εκεί ακριβώς σε αυτό το σημείο, θα φανεί πλέον απο τα έμπειρα μάτια αν η μετοχή και η εταιρεία έχει αλλάξει επίπεδο.

      Διαγραφή
  36. Θα γινει το αντιθετο απο αυτα που λετε κυριε τακη και θα φανει μεσα στο Σεπτέμβρη. Εδω ειμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για κάντε μου μια πρόβλεψη για πωλήσεις 6μηνου .... να το έχω για να γελώ απο Οκτώβρη.

      Διαγραφή
    2. 5,571 εκατ. πωλήσεις στο περσινό 6μηνο.

      Πωλήσεις εξαμήνου 2017????????

      Πάνω ή κάτω και πόσο πάνω ή πόσο κάτω??

      Ρίξτε προβλέψεις να δω ποιος είναι ο μάγκας

      Διαγραφή
    3. 8.500.000€ πωλήσεις στο 6μηνο λεω εγω. Και 50.000€ καθαρα κέρδη.

      Διαγραφή
    4. Αν δεν γραψει αυτα που αναμένω τοτε sell to zero η μετοχή απο εμενα προσωπικά. Και θα γραφω με νεο Nick. Πρώην ΔΡΟΜΕΑΣ. Χοχοχοχο

      Διαγραφή
    5. Όχι κύριε Δρομέα ... να περιμένετε να φύγετε αν δείτε άσχημες πωλήσεις στο έτος. Στο εξάμηνο δεν θα τιμολογήσει τις μεγάλες δουλειές ... εγώ περιμένω κάτω απο 5,5 εκατ. άντε με το ζόρι 5,5 εκατ. όσα πέρσι. Αν έχει λόγους το χαρτί να μην πάει πάνω και μαζεύεται τότε τις μεγάλες δουλειές θα τις τιμολογήσει στο Β΄ εξάμηνο .... τώρα τιμολογήσεις μόνο ότι πουλάει λιανική ... δηλαδή τα ψίχουλα.

      Αν τώρα έχει πάει τόσο καλά και δεν μπορεί να ΚΡΥΦΤΕΊ με τίποτα ... θα σου βγάλει πωλήσεις 6 εκατ. αλλά το περιθώριο του μεικτού κέρδους αυστηρά να είναι στο 50% .... όχι να πουλάει με εκπτώσεις στο 60%.

      Αν βγάλει 8,5 εκατ. πωλήσεις στο εξάμηνο και δεν πρόκειται για κόλπο (ξεφόρτωμα δηλαδή του χαρτιού) τότε στο έτος θα γράψει πάνω απο 20 εκατ. ... που εγώ αδυνατώ να τα δω.

      Διαγραφή
    6. Πωλήσεις α-εξαμήνου 2013 > 4,7 εκ. (2,4)
      2014 > 3,1 εκ. (1,7)
      2015 > 3,11 εκ. (1,73)
      2016 > 5,57 εκ.
      η παρένθεση αφορά το β τρίμηνο του αντίστοιχου έτους.

      Σύνολο πωλήσεων 2015 > 9εκ. και το 2016 13,8 εκ.

      Διαγραφή
    7. Όταν έχει μαζική παραγωγή και έχει να παραδώσει μια μεγάλη δουλειά κύριε Lorac θα τιμολογήσει στο Β΄εξάμηνο ... ή θα τιμολογήσει μα την παράδοση.
      Το Α΄εξάμηνο δεν θα δείξει τίποτα ... απλώς κάποιος έμπειρος ΙΣΩΣ πιάσει τα μηνύματα ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ βέβαια.

      Να δείτε τα β εξάμηνα κύριε Lorac όταν είχε να κλείσει τις μεγάλες δουλειές.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂