Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Τα assets της Ελλάδος.

Βρεεεεεε ακόμη εδώ είστε? Τελικά είστε μεγαααααάλα αρρωστάκια με την Ελληνική χρηματαγορά.
Βρε πάρτε το χαμπάρι. Οι ΣυριζοΑνελιστές θα τα διαλύσουν όλα και η Ελληνική χρηματαγορά δεν πρόκειται να πάει πουθενά.

Με απλά λόγια η Ελληνική χρηματαγορά είναι ότι ακριβώς ήταν και ο Βαρουφάκας.
To απόλυτο asset - όπως μας έλεγε και ο πρωθυπουργός της καρπαζιάς.

Ελληνική χρηματαγορά = asset σκουπιδίλας = το δακτυλάκι που δείχνει ο πρώην γελωτοποιός υπουργός οικονομικών.

Άντε με κάνατε πάλι και έγραψα - μετά απο τις επικλήσεις σας για να συζητάτε κάτω απο το Ιστολόγιο του Τάκαρου.

Γειά σας και χαρά σας. Ελληνική χρηματαγορά άνοδος μόνο με Κυριάκο. Αν φτάνετε τα 180 σχόλια να με ενημερώνετε εγκαίρως!!!

198 σχόλια:

  1. Καλησπέρα

    να είναι ανοικτό το στέκι ώστε να βρισκόμαστε είναι το ένα. Το μικρό, το 30%. Να συμμετέχει κι ο διαβασμένος, κατασταλαγμένος οικοδεσπότης είναι το άλλο, το μεγάλο, το 70%.

    Τη στρατηγική τη χρειάζεσαι για να νικήσεις, ακόμα περισσότερο όμως είναι αναγκαία για να υποχωρήσεις τακτικά, χωρίς πανικό, χωρίς καταστροφικές απώλειες. Για να διατηρήσεις το αξιόμαχο του χαρτοφυλακίου σου. Μαντέψτε Κύριε Τάκη (το Κ κεφαλαίο) ποιος πιστεύω πως μπορεί να βοηθήσει σ΄αυτό.

    Σε ότι με αφορά ξαφνιάστηκα πολύ ευχάριστα σήμερα. Και επειδή προσπαθώ να είμαι ειλικρινής... ναι είμαι εξαρτημένος...αλλά μ΄αρέσει ρε γαμώτο. Ελπίζω ότι (και με τη βοήθεια των φίλων) να μην με καταστρέψει.

    Καλό μήνα να΄χουμε (δύσκολο στον επόμενο ελπίζω περισσότερο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα κ. Τάκη. Τωρα σας χρειαζόμαστε πιο πολύ από ποτέ! Να μας πειτε για τις τραπεζες τωρα που κανουν κουμαντο εκει οι ξενοι θα πανε καλά βραχυπροθεσμα? Αυτο ειναι το μεγαλο στοιχημα για να μπουν νεα κεφαλαια. Ακομη θα ηθελα οποτε μπορουσατε να κανετε ενα αφιερωμα στην Araig. Ο Κυριακος πολυ δυσκολα θα παρει αυτοδυναμια. Η θα πρεπει οι ψευτοαριστεροι να φανε πιο πολύ το κεφαλι τους ή θα γινουμε σαν την Ισπανια.
    Καλως ηλθατε
    υγ. βλεπετε την μεγαλη διορθωση στα ξενα που φοβουνται μετα τις εκλογες των ΗΠΑ? Εμεις εχουμε πιασει "πατο" σε επιπεδο γδ? Ουφ τα ειπα και ξελαφρωσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα εξαιρετικό σχόλιο για τον τραπεζικό κλάδο έγραψε ο πολύ καλός χρήστης nikolas 2300. Προσυπογράφω...τα λέει όλα.

      "καλησπερα

      για τον Ζαχαρια που με ρωτησε την αποψη μου για τις τραπεζες, ισχυει οτι ανεφερα και παλαιοτερα , επενδυτικα ακομα και τωρα δεν υπαρχουν μετοχες-τραπεζες, μπορει να φαινονται καλυτερα (παντα με φωτογραφικες απεικονισεις τριμηνων -εξαμηνων) μπορει να εχει αλλαξει για λιγο το πραγμα σε ρυθμους αυξησης npls (υπο περιπτωσεις-προυποθεσεις εχουμε και μειωση στα npls), μπορει οι νεες αμκ που θα γινουν (γιατι θα γινουν σιγουρα) να μην ειναι τοσο καταστροφικες -ισοπεδοτικες , αλλα επενδυτικα ειναι νωρις για τραπεζες........θα ριψοκινδυνεψω να πω οτι ισως οι ασχολουμενοι στα χρηματιστηρια που ειναι περιπου στην ηλικια μου( ειμαι 45 ) να μην προλαβουν να ζησουν τραπεζες -επενδυτικα καταφυγια οπως ηταν καποτε, οχι μονο εδω αλλα και παγκοσμιως τουλαχιστον για την συντριπτικη πλειονοτητα των τραπεζων που γνωριζουμε.......υπαρχουν ορισμενα πραγματακια που μπορει να δημιουργουν (εσκεμμενα κατ εμε) νοτες αισιοδοξιας για την πορεια τους (δηλωσεις ντραγκι , διαχειρηση npls , μικρη αυξηση καταθεσεων) αλλα τα αρνητικα ειναι σαφως περισσοτερα......

      1.οικονομια σε τελμα

      2. μηδενικες πηγες κερδων.....πηγες κερδων οπως , αμοιβαια, χρηματιστηριακα τμηματα , ασφαλιστικα προγραμματα,καρτες-καταναλωτικα , μεταφορες χρηματων στο εξωτερικο , απλα ΔΕΝ υπαρχουν....και μιλαμε για πηγες που δουλευαν σαν διοδια, απλα εκοβαν χρημα

      3. ακομα και τωρα πλεοναζων προσωπικο και καταστηματα ....προσωπικο που με τις εθελουσιες φερνει 2 χρονια πισω τις δαπανες που θα δινονταν σε αντιστοιχες περιπτωσεις απολυσεων (δεν λεω να γινουν απολυσεις ...μιλαω καθαρα σαν μετοχος)

      4. με την προσφατη πτωση των ευρωπαικων τραπεζων , μειωθηκε η ψαλιδα που ειχαν σε tbv με τις δικες μας.....δλδ. εξαλλειφτηκε ενα κομματι απο αυτο που λεγαμε οτι ειμαστε φτηνοι

      5.ειτε το θελουμε , ειτε οχι, υπαρχει ο κινδυνος χωρας, θες απο το μεταναστευτικο, θες απο τουρκια, θες απο τον συριζα ...υπαρχει αυτος ο κινδυνος

      6. το μεγαλυτερο κομματι απο τα κερδη τους ειναι απο τον αναβαλλομενο...αν επιμεινει η εκτ (προς το παρων εχει θαφτει το θεμα) να αλλαξει η συσχετιση θα εχουμε ενα ακομα προβλημα

      7.οποια τραπεζα κανει ζημιες το 2016 , αυτοματα ενεργοποιειται αμκ υπερ δημοσιου.....δλδ. θα κανει αμκ τουλαχιστον οσο οι ζημιες και αν δεν βρεθει κανεις, μπαινει το δημοσιο (παλι ολοι μας χρεωνομαστε) ....με τοσο οριακα αποτελεσματα εξαμηνου εισαι σιγουρος οτι θα βγαλουν τη χρονια με κερδη;;;

      8. ειναι και αλλα .....αλλα κλεινω με αυτο.....ΑΝ ξαναλεω ΑΝ ....μαζι με κοκκινα δανεια πωληθουν και ενημερα (ειδικα επιχειρηματικα), εχουμε μια πολυ ασχημη εξελιξη, μιας και τα επιχειρηματικα δανεια που εξυπηρετουνται ειναι η βασικη πηγη κερδων των τραπεζων......τι θα κανουν μετα;;;;;;....αμοιβαια δεν, καταναλωτικα δεν , προθεσμιακες δεν, στεγαστικα αν υποθηκευσεις την περιουσια της εκκλησιας μπορει,δουλειες με εξωτερικο με το σταγονομετρο, νεα επιχειρηματικα ελαχιστα , νεα σκασιματα πολλα......αρα;;;........αρα λεω φιλε Ζαχαρια....αν εισαι επενδυτης και πιστευεις στην ανοδο υπαρχουν πολλες εταιριες μεγαλες-μεσαιες-μικρες με πολυ καλους δεικτες , με καλο ταμειο ,με ελαχιστη συσχετιση με ελλαδα, με ντισκαουντ ανω του 15% απο αντιστοιχες ευρωπαικες και με αλλα θετικα ......διαλεξε καποια/ες τσεκαρε την και τεχνικα και μπες.....αν παλι εισαι τρειντερ.....τοτε δωσε στον εαυτο σου ενα περιθωριο χασουρας και κανε τα παιχνιδια σου , για τα οποια θα εχεις πολλες ευκαιριες........και παλι κατα την αποψη μου κατα σειρα και βασει μεγεθων εξαμηνου και κυριως τασεων εξαμηνου θα πω οτι ειχα πει στο soltrade.......ευρωβ , πειρ, ετε, αλφα.......οι τιμες τους τοτε ηταν 0.45.....0.127.....0.185....1.59 (τιμες την μερα ανακοινωσης)..... το ιδιο ισχυει και τωρα....ελπιζω να σου ημουν χρησιμος και να μην σε μπερδεψα παραπανω"

      https://dimitris-mavridis.blogspot.gr/2016/10/ftsegrekeuro-stoxx-600.html#comment-2929513847

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα κύριε Τάκη,χαίρομαι που ήμουν ένας από αυτούς που ζήτησαν την επανεμφάνιση σας.
    Επίσης χαίρομαι για τον λακωνικό τρόπο του πολιτικού σας σχολιασμού,το γαρ πολύ του σχολιασμού γεννά τουλάχιστον επιεική χαμόγελα.Αναμένω σχόλια για το επονείδιστο ΧΑΑ.Όλο και κάτι θα κόβει το μάτι σας ή θα ακούει το αυτί σας. Να είστε καλά! Ειλικρινά ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ. Νίκο αποδίδω εδώ τιμές για τις επιλογές σας (μας). Ο νέος είναι ωραίος αλλά πάντα ο παλιός είναι αλλιώς!!

      Η Ελληνική χρηματαγορά δεν πρόκειται να πάει πουθενά που λέει και μια εξαφανισμένη ψυχή , αλλά και το range που παίζει όσο κάνει επιτόπιο τροχάδην προσφέρεται για πολύ καλές αποδόσεις. Αρκεί βέβαια να μην σε πιάνει απληστία ή εναλλακτικά να έχεις κάποιο πλάνο γρήγορου απεγκλωβισμού ,αν χρειαστεί.

      κ. Hippy το 30% βαγγελίνιο μετατράπηκε σε υπερ-γρήγορη (3ημερών εκτός ψυγείου)εβρομπανκια και σήμερα με έτρωγε το χέρι μου. Τελικά κρατήθηκα , ελπίζω αύριο να μην με τρώει ο ...πωπώς μου απ΄το ξύλο χαχαχα. Αν και ένα retest στο τρίγωνο που έσπασε με στόχο το brexit gap στα 0,52 το "έχει".

      Αυτή την εβδομάδα και οι φιναλίστ του αδμηε. Με ενδιαφέρον σημείο το ύψος της προσφοράς.


      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα στους φίλους
      Φίλε Lorac σας χαίρομαι,πάντα με κέρδη!
      Για να συγκεντρωνόμαστε κύριοι ,χειμωνιάζει.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ Νίκο! Τελικά η εβρομπάνκια έφυγε ,όπως και λίγο ηλεκτρον. Αν και όπως έκανε την κίνηση έκαψε πολλούς άπιστους το 290 είναι τεχνικό νούμερο και αναμένω ολίγον παίγνιο εκεί κοντά. Οπότε η ελάττωση εκεί έχει και μία προοπτική για χαμηλότερη συμπλήρωση του αριθμού. Άλλωστε ο αντμιες πήγε 7 μέρες μετά, τεράστιος χρόνος για τις/την αγορά μας οπότε θα ήθελα ένα 274-276 για παράδειγμα.

      Τώρα αν αύριο πάει πχ η εβρομπάνκια πουρνό πουρνό στο νούμερο που σας έγραψα παραπάνω θα πρέπει να έχεις πολύ σταθερό χέρι για στήσεις το παραγάδι!!

      File Λουκά δεν έχει αλλάξει τίποτα στην άποψη μου για Αμερικα απο την τελευταία φορά (είχα και σχήμα για τους οπτικούς τύπους).

      http://www.kathimerini.gr/863040/article/epikairothta/episthmh/pyles-gia-ena-allo-sympan-oi-mayres-trypes

      Απο την εκπομπή φωτονίων ολογραμμάτων περάσαμε στο παράλληλο πρόγραμμα εεεε σύμπαν ήθελα να γράψω! Η πληροφορία πάντα υπάρχει , αλλά πολλές φορές δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να την "δούνε".

      Οπότε φίλε Λουκά στη μετοχή που έγραψες παρακάτω εγώ -ως επιστήμονας- διακρίνω την "απουσία πληροφορίας" ίσως γιατί δεν έχω τα μέσα να δώ το μεγάλο σχέδιο που κονιορτοποιεί κάτι μέχρι τα λίγα cent και μετά το αναγεννεί για το κέρδος της πλέμπας.

      Διαγραφή
  4. Αξιότιμε κε Τάκη, αν θέλετε απλά ένα σχόλιο σας για το θωρηκτό κτήνος (οικονομική κατάσταση 1ου εξαμήνου 2016)

    "κατά την 30/6/2016, βρισκόταν σε συζητήσεις με την Τράπεζα EFG EUROBANK, με σκοπό την
    τροποποίηση των όρων του ομολογιακού δανείου ποσού € 1.666.662 με σκοπό την παράταση του χρόνου αποπληρωμής με ταυτόχρονη περίοδο χάριτος, ενός έτους, μη καταβολής δόσης. Για τον λόγο αυτό η Εταιρεία σε συνεννόηση με την Τράπεζα δεν κατέβαλε ποσό € 277.777, το οποίο κατά την 30/6/2016 ήταν απαιτητό.
    Ως αποτέλεσμα αυτού, η Εταιρεία προχώρησε σε αναταξινόμηση δανειακών υποχρεώσεων ποσού € 833.331 από τις μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις στις βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις. Επιπλέον η θυγατρική εταιρεία ΙΔΕΗ κατά την 30/6/2016, βρισκόταν σε συζητήσεις με την Τράπεζα EFG EUROBANK, με σκοπό την τροποποίηση των όρων του ομολογιακού δανείου ποσού € 6.940.000, με σκοπό την μείωση του ποσού της δόσης η οποία είναι πληρωτέα ανά εξάμηνο, την επίτευξη περιόδου χάριτος, μη καταβολής δόσης, για ένα έτος και την επέκταση του χρόνου αποπληρωμής κατά ένα έτος. Για τον λόγο αυτό η θυγατρική εταιρεία σε συνεννόηση της Τράπεζας δεν κατέβαλε δόσεις ομολογιακού ποσού € 1.388.000, οι
    οποίες κατά την 30/6/2016 ήταν απαιτητές.
    Ως αποτέλεσμα αυτού, ο Όμιλος προχώρησε σε αναταξινόμηση δανειακών υποχρεώσεων ποσού € 4.859.531 από τις μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις στις βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις, με συνέπεια το κεφάλαιο κίνησης του Ομίλου να καταστεί αρνητικό κατά € 6.655.787.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα σε όλους, κύριε Τάκη μας λείψατε. Θα ήθελα το σχόλιο όλων σας σχετικά με το τρίγωνο ΕΛΚΑ - ΣΩΛΚ - ΧΑΚΟΡ. Όπως το βλέπω εγώ υπάρχει σίγουρα ευκαιρία για arbitrage. Ποια από τις τρεις όμως είναι καλύτερα να αγοραστεί την δεδομένη χρονική περίοδο που διανύουμε;

    Στέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κύριε Τάκη εκείνο το θωρηκτό ο ικτινος τορπιλίστηκε και αυτός από τον αλέξιο?
    αξίζει να μπαουλιάσει κανείς αυτή την μετοχή ,με την ελπίδα ότι σύντομα θα πάρουν δρόμο αυτοί οι τσαρλατάνοι
    Γιώργος Αποστόλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν εδώ και πάνω από δέκα χρόνια ο Ικτίνος κινείται σε αυτές τις τιμές χρειαζόταν ο Αλέξης για να δικαιολογηθεί ο τορπιλισμός.Μην τρελαθούμε για όλα από τον Αλέξη.

      Διαγραφή
    2. Τστσσσσ.. βαρδα γιατι αγορασε ο Χαιδας 1500 εχθες στο 0,90!

      Διαγραφή
    3. Οδηγίες που πιστεύω να βγούν σωστές γιατί έχω και εγώ Ικτίνο.Ότι βγεί από το 0.80 και κάτω το μαζεύουμε γιατί δεν θα πέσει πιο κάτω από τα 0.62.Αν βγάλει άνοδο νωρίτερα και περάσει το 1,20 έχει περιθώριο μέχρι το 1,60.

      Διαγραφή
    4. Ναι ενταξει, ηταν που θα πηγαινε 4ε και 8ε και τα κερδη του θα εκτινασονταν απο το λατομειο που ταχαμου ειχαν προαγορασει οι Κινεζοι στη Θασο.Καλα κρασια.
      Λεωνιδας

      Διαγραφή
    5. Η εταιρεια είναι καλη και σε κάθε περιπτωση θα μπορουσε να εχει υψηλοτερη αποτιμηση και στο μαγαζι(1,12bv εξαμηνου). Ο επιχειρηματιας όμως είναι 20 χρονια πισω στα μυαλα και θελει αλλαγη management..εχθες. κανε όμως και κανενα παραπονο στον οικοδεσποτη που τωρα το πεζει αυτος Κινέζος.

      Διαγραφή
    6. Όλοι γνωρίζουμε πως ανεμοστρόβιλος ΣΑΝΕΛ έχει πλήξει κυρίως τους ελεύθερους επαγγελματίες (όπου πιθανότατα ανήκει ο κ. Τάκης). Πρώτο μέλημα (και σωστά) ν΄αντέξει η επιχείρηση. Αργότερα θά΄ρθει κι η εποχή των παρεΐστικων σχολίων. Πάντως εμένα μ΄επηρρεάσατε θετικά για την εταιρεία. Εδώ που είναι "μάζευε κι ας ειν΄και ρόγες" που λέγαν τα παππούδια.

      Διαγραφή
    7. Υπενθυμίζω πως η εταιρία οφείλει σύντομα μία απάντηση σχετικά με την αναδιάρθρωση και την έκβαση των συζητήσεων, σχετικά με τις δανειακές υποχρεώσεις.

      Διαγραφή
    8. Καλή η υπενθύμιση ,ακόμα καλύτερη η αρχική παρατήρηση στις οικ. καταστάσεις. Εγώ να προσθέσω στα αρνητικά ότι στα έξοδα διοίκησης αδικεί την μία κόρη και ότι παλιότερα στα τεχνικά είχε δημιουργήσει πτωτικό κανάλι και γραμμή ωκω στα 88 χοντρικά. Οπότε όσο τρίβεται στην γκλίτσα θα την παρακολουθώ απο μακριά.

      Για τον Μορφονιό ιεροσυλία πάντως σας την έδωσε με χαρταετούς και εγκαίνια πολύ νωρίς Οπως και η ανάλυση τότε του κλάδου όλου ήταν τζαμπα γνώση απο αυτές που ΔΕΝ βρίσκεις πουθενά. Εκτιμώ ούτε επι πληρωμή σε πολλούς αναλυτές.

      Διαγραφή
    9. Για τον κο Τακη, συμφωνω και αν μη τι αλλο με τι δικαιωμα να απευθυνω και να ζητησω οτιδηποτε αλλο παρα μοναχα μια γνωμη για υο θεμα. Αλλωστε ο καθενας μας ειναι υπευθυνος των πραξεων του και των λογων του.

      Διαγραφή
  7. Ευ. Τσακαλώτος: Στόχος, οι τράπεζες υπό κοινωνικό έλεγχο -----http://www.avgi.gr/article/10951/7512198/stochos-oi-trapezes-ypo-koinoniko-elencho-----ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ


    Chabo ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΟΥ -ΤΑ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΡΕΒΕΖΑ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ταβέρνα ΑΙΟΛΟΣ παραλία Καναλίου Πρέβεζας, όλα στα κάρβουνα με θέα το απέραντο Ιόνιο --ΝΑ ΠΑΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η κεφαλαιοποίηση της J&P-ΑΒΑΞ αποτιμάται αυτή την στιγμή στα 32 εκατομμύρια. Αν την συγκρίνουμε με τα καθαρά της κέρδη που είναι 21 εκατομμύρια στο πρώτο εξάμηνο, δηλαδή γύρω στα 40 σε ετήσια βάση, αυτό σημαίνει πως ο δείκτης p/e βρίσκεται κάτω από το 1.

    Σε σπάνιες περιπτώσεις που έχει ξανασυμβεί τόσο χαμηλό p/e σε εισηγμένη εταιρία οποιουδήποτε χρηματιστηρίου στον κόσμο, οφειλόταν σε έκτακτα κέρδη. Εδώ όμως η κερδοφορία προκύπτει από την καθημερινή δραστηριότητα της J&P-ΑΒΑΞ.

    Στον ισολογισμό αναφέρονται ίδια κεφάλαια 203 εκατομμύρια. Δηλαδή διαπραγματεύεται κάτω από το 1/6 της αξίας της. Συνήθως ο λόγος που η κεφαλαιοποίηση μιας εταιρείας βρίσκεται χαμηλότερα σε σχέση με την καθαρή της θέση είναι επειδή είναι ζημιογόνα. Η αγορά προεξοφλεί πως οι ζημιές θα ροκανίσουν τα περιουσιακά της στοιχεία. Εδώ όμως έχουμε μια κερδοφόρα επιχείρηση.

    AdTech Ad

    Οι υποχρεώσεις μιας εταιρίας είναι ένα ακόμα βασικό στοιχείο που οφείλουμε να μελετήσουμε. Παρατηρούμε πως ο δανεισμός είναι σχετικά υψηλός, όπως σε όλες τις κατασκευαστικές. Ωστόσο μέσα στο εξάμηνο μειώθηκε αισθητά, κατά 85 εκατομμύρια σε σχέση με την περσινή περίοδο.

    Θετικό δεδομένο, ένδειξη υγείας και ασφάλειας, είναι τα ταμειακά διαθέσιμα. Διαθέτει 56 εκατομμύρια, σχεδόν τα διπλά από ότι αποτιμάται ολόκληρη η J&P-ΑΒΑΞ στο χρηματιστήριο

    Οι προοπτικές

    Ωραία μέχρι εδώ, αλλά τώρα που τα κατασκευαστικά έργα είναι είδος προς εξαφάνιση στην Ελλάδα, μήπως το επόμενο εξάμηνο βρεθούνε να βαράνε μύγες;

    Το αντίθετο συμβαίνει!

    Υπάρχουν αρκετά ανεκτέλεστα έργα. Οι υπογεγραμμένες συμβάσεις ανέρχονται σε 2 δισεκατομμύρια, με τα έργα του εξωτερικού να αντιπροσωπεύουν το 1/3 του συνόλου. Πληροφορίες αναφέρουν πως βρίσκονται κοντά στην υπογραφή και άλλων συμβάσεων, κυρίως από το εξωτερικό.

    Ακόμα όμως και με τα ήδη συμφωνημένα, ακόμα και αν δεν πάρουν κανένα απολύτως επιπλέον έργο και δουλεύουν με τους ίδιους ρυθμούς για να εξαντλήσουν τις ανεκτέλεστες παραγγελίες χρειάζονται 4 χρόνια (εκτελούν περίπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως).


    Συμπέρασμα

    Ο κερδισμένος στο χρηματιστηριακό παιχνίδι είναι αυτός που προσαρμόζεται στις υφιστάμενες καταστάσεις. Που καλλιεργεί τις προσπάθειες του με τρόπο μεθοδικό και ορθολογιστικό, αυξάνοντας τις πιθανότητες υπέρ του.

    Η στρατηγική επιβίωσης στο ελληνικό χρηματιστήριο είναι απλή μέσα στην πολυπλοκότητα της. Είναι μάταιο να αναζητάς μακροχρόνια σχέδια σε αντίξοες οικονομικές συνθήκες. Ψάχνεις απλά να βρεις ευκαιρίες.

    Η J&P-ΑΒΑΞ διαθέτει πολλά από τα χαρακτηριστικά που μπορούν να την χαρακτηρίσουν ευκαιρία, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές. Δεν υπάρχει μετοχή που να αποτελεί την τέλεια επιλογή, ειδικά σε ένα τόσο επιβαρυμένο επενδυτικό περιβάλλον.

    Επαφίεται σε εσάς ή τον χρηματιστηριακό σύμβουλο σας να αποκαλύψετε αν υπάρχει λόγος να ενδιαφερθείτε για την J&P-ΑΒΑΞ σε αυτή την συγκυρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΑΒΑΞ διάβασα ότι έχει ένα μετατρέψιμο ομολογιακό τώρα κοντά.Θυμάμαι τι έγινε και στην Τεχνική Ολυμπιακή που είχε παλιότερα p/e κάτω από 1.

      Διαγραφή
    2. Την διάβασα κι εγώ την ανάλυση στο μπλογκ δίπλα κ. Μηνά. Διαβάζω όμως και στις καταστάσεις 6μηνου

      http://www.helex.gr/el/web/guest/financial-statements-in-pdf-format/-/asset_publisher/rszQq5Xl8b45/document/id/4511243?controlPanelCategory=portlet_101_INSTANCE_rszQq5Xl8b45&redirect=http%3A%2F%2Fwww.helex.gr%2Fel%2Fweb%2Fguest%2Ffinancial-statements-in-pdf-format%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_rszQq5Xl8b45%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26controlPanelCategory%3Dportlet_101_INSTANCE_rszQq5Xl8b45%26_101_INSTANCE_rszQq5Xl8b45_


      Σύνολο ιδίων κεφαλαίων 202.985.189....από....177.412.793 το 6μηνο του 2015

      -Σύνολο Μακροπρόθεσμων Υποχρεώσεων... 517.840.431...από.... 504.990.891 το 6μηνο του 2015

      εκ των οποίων Ομολογιακές ∆ανειακές υποχρεώσεις 442.965.396 από 419.168.456 όπως σωστά παρατηρεί ο ανώνυμος φίλος.

      -Σύνολο Βραχυπρόθεσμων Υποχρεώσεων 530.654.186 από 628.622.113 πέρσι εκ των οποίων

      Τραπεζικός δανεισμός 135.893.034 από 172.445.683 πέρσι...τα υπόλοιπα είναι προμηθευτές και λοιπές υποχρεώσεις.

      Δηλαδή οι υποχρεώσεις τις εταιρείας που ο αναλυτής ΔΕΝ αναφέρει είναι 1.048.494.617 από 1.133.613.004 (πραγματικά μειωμένες αλλά 1,048 δις ευρώ!!!!) κι όπως ξέρουμε όταν αγοράζεις μια εταιρεία αγοράζεις ΚΑΙ τα χρέη της. Όπου ομολογιακά και τραπεζικά είναι πάνω από 3,5 φορές τα ίδια κεφάλαια!!!

      Η τύχη βέβαια βοηθάει τους τολμηρούς...εγώ όμως δεν είμαι. Έμπνευση είναι, εύχομαι να του βγει. Οι οιωνοί (δλδ η αγορά) πιθανολογώ θα βοηθήσει. Άλλα χαρτιά όμως πιστεύω έχουν σιγουρότερες προοπτικές.

      Διαγραφή
    3. ΚΥΡΙΕ


      hippy την καλημέρα μου -και στους φιλους μας θα ηθελα την αποψη σας- πιστευω ότι η αμερικη θα διορθωση η πτωση θα συνεχιστη με την ευρωπη και θα υπαρχει βιαια πτωση που κανενας δεν την περιμενη και ολοι θα αγοραζουν πιστευωντας ότι είναι διορθωσουλα μεχρι τις εκλογες-προβλεψη θα βγη ο ΤΡΑΜΠΑΤΖΕΡΟ κυριε


      Lorac θα χασετε

      Διαγραφή
    4. κ. Λουκά απαντώ απολύτως φιλικά και καλοπροαίρετα

      το ίδιο πιστεύατε πέρσι και πρόπερσι και αντιπρόπερσι (και την τελευταία 6ετία αν είστε ο φίλος μου Αντρέας-kerkis όπως πιθανολογώ). Είναι λογικό και κάποια στιγμή θα γίνει. Πότε? Δεν έχω ιδέα. Υποψιάζομαι όμως ότι τους πιο πολλούς (και σίγουρα εμένα) θα μας πιάσει στον ύπνο.

      Τι σκοπεύω να κάνω. Ο Τραμπ έβαλε αυτογκόλ και η Χίλαρυ είναι φαβορί. Οι περισσότερες φαρμακοβιομηχανίες δεν ακολούθησαν το ράλυ των τεχνολογικών λόγω παλαιοτέρων δηλώσεων της. Μου αρέσει ο κλάδος, αφού περάσει μια βδομάδα σκέφτομαι να ποντάρω σε 2-3 απ΄τις μεγάλες. Δίνουνε και ικανοποιητικό μέρισμα συνεπώς προσφέρονται επενδυτικά.

      Διαγραφή
    5. ΚΥΡΙΕ


      hippy την καλημέρα μου -και στους φιλους μας ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΚΡΑΣΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΩ ΤΑ ΒΑΡΕΛΙΑ ΜΟΥΣΧΟΥΔΙ ΛΕΥΚΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΥΔΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΨΑΡΑΚΗ -ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ Ο ΠΕΤΡΟΣ 2610425102 ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΗ ΣΟΥ

      Διαγραφή
  9. Ιδιαίτερη μέρα σήμερα για τα ενεργειακά. Γίνεται σήμερα η διμερής συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι. Ακολουθεί στην συνέχεια και με Κύπρο. Οπότε οι 3/4 θα μιλήσουν σήμερα. Με τον 4ο ο 2ος έχει λίγη φαγωμάρα αυτές τις μέρες. Πιο πολύ όμως νομίζω είναι τσιριμόνιες πριν καθίσουν και αυτοί στο τραπέζι.

    Επίσης είχαμε το κλείσιμο του project Turkish Stream (εδώ μπαίνει και ο 5ος παίκτης και δεν είναι ξανθός χαχαχα). Δύο γραμμές εκεί για εσωτερική αγορά Κασταμυριων και η δεύτερη για να έρθει στα Ελληνο-κασταμύρια σύνορα για να συνεχίσει προς Ευρώπη. Το εύλογο ερώτημα είναι από τα σύνορα και μετά θα φτιαχτεί νέος αγωγός ή για οικονομία δυνάμεων θα κουμπώσει σε άλλον που ήδη φτιάχνεται. Ο 5ος λοιπόν πήρε το τυράκι που τον φέρνει και πιό κοντά απο ποτέ στη σφαίρα θωπείας των ευρωπαίων.

    Οι κινήσεις των παικτών λοιπόν συνεχίζονται. Αναμένω και τον "λευκό" βασιλιά από Νοέμβρη (όχι κατ' ανάγκην αρσενικού γένους) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Lorac είπε...Οι κινήσεις των παικτών λοιπόν συνεχίζονται. Αναμένω και τον "λευκό" βασιλιά από Νοέμβρη (όχι κατ' ανάγκην αρσενικού γένους)
    ΑΜΕΡΙΚΑ: Νέα πλανητάρχης, νέες προσδοκίες για υψηλότερα υψηλά..
    ΕΛΛΑΔΑ: Ο Σύριζα δεν υπάρχει ποια... Μετακόμισε στο κέντρο καλώντας τους καραμανλικούς της δεξιάς πτέρυγας και τα υγιή στελέχη που είναι κάτω από την φούστα της Φώφης να συνυπάρξουν σ'ενα ευρύτερο χώρο που τον προσδιορίζουν κεντρώο! Τσίπρας κατατρόπωσε τον (μοναχικό) Μητσοτάκη στην βουλή απόντων των ηγετικών στελεχών τη ΝΔ
    Ερώτηση στον κ. Τάκη..
    Ο Αλέξης μεταμορφώθηκε σε Σοσιαλιστής, εξομολογήθηκε στον Πατέρα Ιερώνυμο απεταξάμενος τα αριστερά βαρίδια και περνά όχι το δεύτερο αλλά το τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο άκαπνος.. εάν, εάν λέω οσονούπω βάλει την τρίχρωμη (μπλέ-πράσινο-κόκκινο) ριγέ γραβάτα με ποια κατηγορία θα τον παραπέμψουμε στον-ην ? Νέο-α Πόντιο Πιλάτο?
    Δάσκαλε έβγα και μίλα, έχω βαρεθεί να βαράω...παλαμάκια!
    https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjlzZmXp9XPAhXEOhoKHbJLB1oQFggwMAY&url=http%3A%2F%2Fthecaller.gr%2Fcallers-choice%2Fvideo-kourasmenos-prothipourgos-kostas-karamanlis-milise%2F&usg=AFQjCNH_ofAju2PTAfLtTAObXT8v1DiXAg&sig2=9rxYkVtHmhNCimJP_4BvyA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το καλοκαιράκι έφυγε και οι πρώτες καταιγίδες μας δείχνουν την αλλαγή της εποχής, παρόλα αυτά ο θρυλικός Βαγγέλης συνεχίζει τα μπάνια του στην κυανή ακτή της Πρέβεζας, θα τα σταματήσει λέει όταν λάβει σήμα απο την Ραφήνα...
    https://www.google.gr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&ved=0ahUKEwjg65qVqdXPAhVCMBoKHSLvDnEQjhwIBQ&url=http%3A%2F%2Fprevezaposto.gr%2Farchives%2F20162&psig=AFQjCNG72FSXPozFT9FciPy5e_a1iSZByA&ust=1476363602604352

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΥΡΙΕ


    Chabo διαβαστε και αυτό--Jumbo Τον φόβο ότι θα παγιοποιηθεί μια μόνιμα πτωτική τάση εξέφρασε ο CEO του ομίλου. Σε «φάση άρνησης» πολιτικοί και επιχειρηματίες. Το επενδυτικό πλάνο και το «καμπανάκι» για την οικονομία. Ασυνήθιστα αιχμηρά σχόλια για το ντιλ Σκλαβενίτη-Μαρινόπουλου. --- http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1457075/haidefei-to-freno-h-jumbo.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ερώτηση-στη μούρη στον καθρέφτη-σταθερή και μονότονη..."Τι ξέρουν αυτοί ρε γαμώτο που δεν ξέρω εγώ?" Δεν έχω απάντηση αλλά νομίζω-ελπίζω να κάνουν λάθος.

    Riddles in the dark ... οι απαντήσεις του #3 , και του #5 είναι η απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι δεν έχουν ιδέα. Απλά μαντεύουν και κάνουν αυτό που κλασικά κάνει ο μέσος άνθρωπος απο την Αυγή του Χρόνου. Φεύγουν μακριά και κοιτάζουν αλλού χαχαχα.

    Σήμερα αν το πρωινό είναι μουντό θα πάρω το ρίσκο. Στόχος ένα πιο moody's βραδάκι!!

    Πάω να παίξω και λίγο hero' QUEST Προσπαθώ εδώ και μέρες να μπώ στις πίστες 420-490.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόσο η τεράστια για χώρα της ΕΕ απόδοση του 10ετούς* ΟΕΔ όσο και ο τζίρος στο ΧΑΑ καταδεικνύουν κατά τη γνώμη μου το εξής: "Οι ξένοι δεν υπάρχουν πια/ τους πάτησε το τραίνο" (Μανώλης Ρασούλης, αθάνατος)

      Αν έχω δίκιο την Δευτέρα θα συμβεί αυτό που γράφω δίπλα..."Οι τράπεζες σίγουρα θα ζοριστούνε στο ξεκίνημα τη Δευτέρα πιθανολογώ όμως πως συνολικά το μαγαζί θ΄αντέξει". Οι ξένοι σπανίζουν, οι ιθαγενείς είναι σε ζημιές, ποιός θα χώσει δυνατά την αγορά? Σκέφτομαι να επαναγοράσω νωρίς ότι πούλησα την Παρασκευή, αλλά και γενικά αργομαζεύω πιθανολογώντας καλούτσικο Χειμώνα.

      Τα αποτελέσματα του 25αρη πλην τραπεζών είναι καλά...και τηρουμένων των συνθηκών (cc) πολύ καλά έως εξαιρετικά. Αλλά και για τις τράπεζες θεωρώ ελάχιστα πιθανό το σενάριο ζημιών και ΑΜΚ από το κράτος το 2017. Μια μικρή μείωση στις προβλέψεις-αν χρειαστεί-εύκολα θα τους λύσει το πρόβλημα. Άι στο καλό...πόσα χρόνια θα κρατήσει αυτή η νύχτα?

      Εύγε για τη ΔΕΗ της οποίας η κίνηση φυσικά οφείλεται στον ΑΔΜΗΕ και όχι στον Σκουρλέτη (που ταρακουνήθηκε χθες ενώ η εταιρεία διαφοροποιήθηκε απ΄την αρχή της βδομάδας). Μακάρι ν΄απομακρυνθεί από το πόστο του υπουργού βέβαια καθώς θα βοηθήσει όχι μόνο την εταιρεία (και τον καλό φίλο Chabo) αλλά συνολικά το μαγαζί. Θα εκληφθεί σαν όψιμος όρκος πίστης Τσίπρα στον μονόδρομο των ιδιωτικοποιήσεων.

      Έχετε μια ροπή προς τα μεταφυσικά κ. Lorac. Εγώ πάλι σαν μαθηματικός αλλά κι επειδή όσο να πεις είμαι πλησιέστερα προς την αιωνιότητα, καθόλου. Είμαι τελείως γήινος και πιστεύω ότι η απλούστερη εξήγηση είναι και η πιθανότερη. Ένας λόγος για την απόδοση> 8% του 10ετούς είναι ακριβώς η αδιαφορία των ξένων. Πολύ μικροί τζίροι.

      Διαγραφή
    2. Γράφουμε σε χρηματιστηριακό χώρο, εδώ και καιρό. Συνήθως οι συμμετέχοντες περιμένουν να διαβάσουν μια καλή τεχνική και θεμελιώδης πρόβλεψη , μια ανάλυση εταιρίας επιπέδου Μορφονιού , έναν τρόπο σκέψης κατ' ελάχιστο, που άμα τον ακολουθήσουν θα πάνε ταμείο. Παραδείγματα εδώ μέσα μπορούμε να βρούμε πολλά. Από τα θωρηκτά του παρελθόντας μέχρι τις μπίλιες του άβακα του μέλλοντος.

      Η αλήθεια είναι ότι ο καθένας κάνει τελικά τις επιλογές του άσχετα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε σε ορισμένα θέματα. Εμείς εδώ καταθέτουμε το τρόπο σκέψης πάνω σε ορισμένα θέματα και την οπτική που βλέπουμε άλλα, αλλά η απόφαση δεν είναι δική μας.

      Αυτή την περίοδο λίγο πολύ "ως ομάδα" βλέπουμε ότι το θέμα με τις αξιολογήσεις το χρέος και όλα αυτά που μας βασανίζουν ως χώρα τα τελευταία 7 χρόνια πλησιάζουν σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.

      Η επιλογή είναι αν θα πάρουμε τις επώδυνες μεταρρυθμίσεις του Σόιμπλε (με τον οποίο συμφωνώ απόλυτα και ειδικά μετά από ένα συγκεκριμένο γεγονός) ή θα οδηγηθούμε σε πολιτικές εξελίξεις και κατόπιν θα έρθει η ΝΔ για να εφαρμόσει το μέρος του τωρινού μνημονίου που θα έχει απομείνει και κατόπιν να περάσουμε στο μάλλον τελευταίο μνημόνιο (το 4ο) που θα μας οδηγήσει και στην επιστροφή στην κανονικότητα.

      Όπως ακριβώς τα λέτε αυτή η διαδικασία που έπρεπε να διαρκέσει κάποια χρόνια ήταν και το φίλτρο που ξεχώρισε τις εταιρίες. Έτσι αρκετές χάθηκαν για πάντα , άλλες θα χαθούν άμεσα , αλλά και ένα ικανοποιητικός αριθμός από όλες τις βαθμίδες κεφαλαιοποίησης επιβίωσαν και αναμένεται λόγω έλλειψης ανταγωνισμού να διακριθούν τα επόμενα χρόνια.

      Ο προνοητικός λοιπόν λονγκ φτιάχνει τις θέσεις του και απλά παρακολουθεί λίγο τα πολιτικά και την ειδησιογραφία για τα απαραίτητα μπες-βγες. Για παράδειγμα ,όπως είπατε της ΔΕΗ ήταν λογικό πιθανό να έχει ενδιαφέρον όσο πλησιάζει η ημέρα που θα ακουστούν νούμερα για τον αδμηε. Δεν χρειάζεται λοιπόν κάποιος που δεν πιστεύει στην εταιρία να είναι μέσα και την τελευταία ώρα ,αλλά απλά να ακολουθήσει τη ροή των πραγμάτων.
      Ή λίγο παλιότερα αν είχε κάποιος τιταν με την ανακοίνωση για τις μετοχές της αλφα έπρεπε να πουλήσει και να ξαναπάρει τη θέση του λίγο χαμηλότερα. Ή τώρα που σας έγραψα για το hero QUEST αν πιεστεί από το απογοητευτικό mood-ys δεν θα ήταν άσχημη ιδέα κάποιος να κτίσει θέση εν αναμονή και της επιστροφής. Εδώ έρχεται και η εκπαίδευση του κυρ-Τακη για να διακρίνουμε μια εταιρία που ΔΕΝ έδειχνε κέρδη ξαφνικά δείχνει για να πιάσουμε και το μομεντουμ αυτών που την οδηγούν.

      Μια διαφορά μας είναι το γεγονός ότι δίνω μεγάλο βάρος στις Αμερικάνικες εκλογές ,όχι μόνο για τους προφανείς οικονομικούς λόγους ,αλλά και για μια βαθύτερη διάσταση που ακουμπά την γεωπολιτική τροχιά που θα ακολουθήσει ο πλανητ-αρχης στο μέλλον. Εδώ έρχεται και το « μετα τα φυσικόν» που γράφεται και θα εξηγήσω λίγο παρακάτω.

      Διαγραφή
    3. Ξεκινώ από τα... μετά τα Φυσικά.

      Βάζω και ένα λινκ που καλό είναι να το διαβάσετε είναι και χαλαρή Κυριακή εκτός αν μένετε Ιωάννινα ( στους κατοίκους του εύχομαι να τελειώσει γρήγορα η σεισμική ταλαιπωρία)

      http://plato.stanford.edu/entries/metaphysics/

      Ο Ανδρόνικος ο Ρόδιος λοιπόν βάζοντας σε σειρά τα βιβλία του Αριστοτέλη τους έδωσε τον τίτλο "μετά τα φυσικά". Ίσως ήθελε να προειδοποιήσει τους αναγνώστες-μαθητές του ότι αυτά τα βιβλία έπρεπε να τα διαβάσουν αφού πρώτα απορροφήσουν και κατανοήσουν τα πρώτα βιβλία. Από τον διαχωρισμό του Ανδρονίκου προέκυψε ο όρος μεταφυσική.

      Σας έβαλα λοιπόν ένα γρίφο από τον καθηγητή του legendarium και η απλή απάντηση είναι η σύνθεση των λέξεων dark, time. Αυτό ακριβώς σκέφτονται και αναστέλλουν τις κινήσεις τους οι ‘έξω- παίχτες. Βλέπετε το τελευταίο διάστημα έχει οξυνθεί η ρητορική των αντιπάλων. Οι μικρότεροι παίκτες κάνουν και αυτοί τις κινήσεις τους . Όλο το πάνω επίπεδο λοιπόν βρίσκεται σε αναβρασμό , οπότε τα μικρά αθώα φιλάργυρα παιδάκια από το κάτω επίπεδο κάνουν αυτό που ξέρουν ως πιο λογικό… κρύβονται !! Θα πρέπει λοιπόν με υπομονή να περιμένουμε την πρώτη ομοβροντία να πέσει και μετά να αναμένουμε κινήσεις.
      Κ.Hippy έχετε γράψει ότι είστε μαθηματικός , άρα κατέχετε την μια επιστήμη , σε συνδυασμό με την ηλικία σας και αν κρίνω από τα γραφόμενα σας κατέχετε και την άλλη από τα «μετά τα φυσικά». Έχω την περιέργεια γιατί ποτέ δεν έχετε γράψει κάτι από τη μεθοδολογία σας , αλλά σας το λέω ότι δεν «τσιμπάω» χαχαχα κρατήστε τη γνώση σας και εγώ την δικιά μου και όσο υπάρχουν 200 κενές θέσεις για σχόλια θα τις ανταλλάσουμε.

      Διαγραφή
  14. Σήμερα αν το πρωινό είναι μουντό θα πάρω το ρίσκο. Στόχος ένα πιο moody's βραδάκι!!

    Δεν έχω παράπονο απο τη σημερινή ημέρα και γενικότερα εβδομάδα , αλλά τελικά η Alpona μας άφησε στα κρύα του λουτρού.

    https://www.moodys.com/research/Moodys-affirms-Greeces-government-bond-rating-at-Caa3-outlook-stable--PR_356213

    Κάνω highlight σε μερικά που γράφει μέσα.

    Moody's Investors Service has today affirmed Greece's government bond rating at Caa3. The outlook on the ratings is stable.

    The Caa3 rating continues to incorporate a high level of implementation risk given Greece's weak institutions, social and political fragmentation and a historically weak reform track record.

    the uncertainty associated with a conclusion of the remaining elements of the program, including the second review which is expected to disburse around EUR 6.1 billion, is still high.

    and the tone of future negotiations unpredictable.

    The risk of default over the life of the program remains significant, given large upcoming maturities in July 2017

    Moody's shares the IMF's view that it is unrealistic to expect Greece to meet primary surplus targets of 3.5% of GDP beyond 2018 and that substantial debt relief will be needed to make Greece's debt burden sustainable. Political dynamics in Europe, including the electoral calendar of key European creditors, make it unlikely that a quick decision on debt relief will be made.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όλες οι χώρες χρωστάνε, αρκετές περισσότερα απ΄εμάς σαν χρέος/ΑΕΠ. Ωστόσο δανείζονται απ΄την από ιδιώτες και θεσμικούς, κάνουν το χρέος roll over και πορεύονται.

    Ποιοι είναι οι κυριότεροι ιδιώτες και θεσμικοί που δανείζουν πχ τους καταχρεωμένους Ιαπωνία, ΗΠΑ κλπ? Συνταξιοδοτικά ταμεία και ασφαλιστικές εταιρείες. Ακριβώς ότι κάψαμε στην Ελλάδα. Μοιραία λοιπόν βασιζόμαστε στους άλλους.

    Ρίχνω μια ματιά στις δανειακές υποχρεώσεις μετά το 2ο μνημόνιο.

    http://www.nooz.gr/economy/oddix-ektimiseis-gia-ta-tokoxreolisia-2013---2030

    Τι βλέπω? Τοκοχρεολύσια βουνό. 20δις το 2013-31 δις το 2014-22 δις το 2015 κλπ...αρκετά από αυτά ήσαν υποχρεώσεις απ΄το 1ο μνημόνιο, πληρώθηκαν τμηματικά με χρήματα του 2ου μνημονίου που ήταν απολύτως φυσιολογικό πως από τη στιγμή που δεν μπορούσαμε να δανειστούμε με λογικό επιτόκιο απ΄τις αγορές θα δημιουργούσαν την ανάγκη 3ου μνημονίου. Σε όποιον ήταν στην κυβέρνηση. Ηλιθιωδώς κατά τη γνώμη μου, ανέλαβε σε λάθος χρόνο, ο βιαστικός κι απερίσκεπτος νέος που βέβαια τα έκανε χειρότερα. Τώρα θα μετανιώνει που έκανε την μ@λακία αλλά...η ιστορία γράφτηκε. Αν και ο Μέρφι λέει στον 1ο νόμο του ότι "τίποτε δεν είναι αρκετά κακό ώστε να μην μπορεί να γίνει χειρότερο" προσωπικά πιθανολογώ πως τα χειρότερα είναι πίσω.

    Παρατηρόντας το link διαπιστώνουμε πως έχει δίκιο ο γερμανός υποικ που αναφέρεται στο 2018 για την έναρξη* των συζητήσεων. Οι χρονιές 2016-17-18 είναι σχετικά άνετες. Τα ζόρια είναι από 2022 και μετά. Με τα σημερινά δεδομένα, κατά τη γνώμη μου, χωρίς τη βοήθεια της ΕΕ ή του σουπερ Μάριο βαράμε τοίχο και τους αφήνουμε όλους απλήρωτους. Γίνεται? Όχι.

    Την καρέκλα του να χτυπάει κάτω ο Σόιμπλες την ρύθμιση-επιμήκυνση θα την κάνει έτσι σοφός που είναι. Γιατί ο μόνος τρόπος να εισπράξουν τα δανεικά είναι να βγούμε στις αγορές...κι εκεί η διαδικασία είναι μονόδρομος. Πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη, δηλαδή να μπει τριτεγγυητής. Επιμήκυνση εξόφλησης για τα κράτη της ΕΕ ώστε να υπάρχει περιθώριο να ρολλάρουν και να πληρώνονται και οι ιδιώτες. Αλλιώς σιγά να μην δανείσουν τους τελειωμένους.

    Ο κ. Μαργαρίτης Σχινάς προ 3ημέρου μιλώντας στην εκδήλωση "Magna Carta για την Ευρωπαϊκή Θεσσαλονίκη" ανέφερε πως το μνημόνιο δεν είναι τιμωρία αλλά ευκαιρία να γίνουμε (δυτικό) κράτος. Προσωπικά συμφωνώ με την άποψη του.

    328 δις χρωστούσαμε καλά να΄μαστε στο 6μηνο 2016. Τα στοιχεία εδώ

    http://www.pdma.gr/index.php/el/debt-strategy-gr/public-debt-gr/level-of-debt-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 5ετές ομόλογο του Φουρλή (ΧΑΟΥΣΜΟ1) με κουπόνι 5% (1,25/τρίμηνο) κάνει πράξεις στα 100,80 σήμερα μετά από ένα μήνα διαπραγμάτευσης.

      Δεν θα κουραστώ να το λέω. Μπράβο στον market maker (νομίζω η Euroxx) και στον Φουρλή φυσικά. "Ανοίγουν" με την συμπεριφορά στο ταμπλό μια αγορά απαραίτητη στην οικονομία της χώρας στην εποχή της τραπεζικής υποχρηματοδότησης.

      Ως γνωστόν προσεχώς θ΄ακολουθήσει και η ΤΕΝΕΡΓΑ. Όλα τα μωρά στην πίστα.

      Διαγραφή
    2. Εγώ πάντως κύριε Χίπη δεν πιστεύω πως είναι καλή περίπτωση το ΧΑΟΥΣΜΟ1. Πολύ μικρό επιτόκιο για το ρίσκο. Επίσης δε κάνει όγκους : http://www.naftemporiki.gr/finance/quote/housemb1.ath/housemarket-ae-mi-metatrepsi

      Μπράβο για τη προσπάθεια πάντως, και ελπίζω να μη καεί κόσμος με αυτή την έκδοση.

      Διαγραφή
    3. Θα συμφωνήσω μαζί σας κύριε Μιχάλη για τη σχέση απόδοσης/ρίσκου. Άλλωστε όταν το παρουσιάζαμε δίπλα στη "γνώμη" ήμουνα της άποψης ότι την ίδια απόδοση θα είχε κάποιος αγοράζοντας τράπεζα Ελλάδος παίρνοντας (κατά τη γνώμη μου) μικρότερο ρίσκο. Σαν ομόλογο όμως έχει το σημαντικότατο πλεονέκτημα της αγοράς από χίλια κομμάτια και πάνω ενώ στα άλλα εταιρικά απαιτούνται 100 χιλιάδες και πάνω.

      "Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη" λέει ο λαός. Επειδή την περίοδο των εγγραφών του Φουρλή (10-20 Σεπτ) η μετοχή κινήθηκε περίπου 7-8% ανοδικά λέγεται (επαναλαμβάνω λέγεται) ότι παρόμοια κίνηση ίσως κάνει και η ΤΕΝΕΡΓΑ. Βέβαια μια χαρά εταιρεία είναι, το January effect πλησιάζει, μπορεί και να βγει.

      Διαγραφή
  16. Βιοχαλκο κίνηση by the book (of sorrows) Στην καρδιά του γκαπ και κλείσιμο ψηλά. Το παραδέχομαι λύγισα , ήταν και ψηλά ο rsi , ξεκινά και πσκ , αργία τετραήμερου το επόμενο χαχαχα. Η πραγματική δύναμη και η δυναμική της θα φανεί στην όποια διόρθωση θα κάνει και πώς θα την κάνει.

    Τελικά ΔΕΗ 2 οι προσφορές απο ΤΕΡΝΑ(ιταλιανα) και κιν΄ζους ... Η ανακήρυξη του προτιμητέου επενδυτή θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, ή το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, ώστε οι υπογραφές να πέσουν μέσα στο Νοέμβριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε αναφέρει πόσο καλύτεροι είναι ορισμένοι παθιασμένοι ερασιτέχνες αναλυτές (κ. Τάκης-κ. Κικου) από τους επαγγελματίες δημοσιογράφους.

      Αφορμή για την "κακία" η παρατήρηση του κ. Μιχάλη Καϊταντζίδη στο Euro2day

      "Εκτιμήσεις ανεβάζουν την αξία του ΑΔΜΗΕ σε περίπου 1 δισ. ευρώ, οπότε η ΔΕH από το 24% θα πρέπει να εισπράξει άνω των 250 εκατομμυρίων."

      http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1459579/dyo-oi-prosfores-gia-to-24-toy-admhe.html

      Δηλαδή δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει τις οικονομικές καταστάσεις του ΑΔΜΗΕ (εκτιμήσεις ανεβάζουν...κλπ) καθώς επίσης παραλείπει να γράψει και την συνολική είσπραξη της ΔΕΗ δλδ να 2πλασιάσει το ποσό λόγω της παραχώρησης στο κρατος του 25%.

      Για τους φίλους μας να πούμε ότι στις 31/12/15 τα ίδια κεφάλαια του ΑΔΜΗΕ είναι 1,014 δις και είχε καθαρό χρέος σχετικά μικρό 302 εκ (δάνεια-ταμειακά διαθέσιμα).

      http://www.admie.gr/fileadmin/groups/ADMIE_DOLY/ETISIES_OIKONOMIKES_KATASTASEIS_2015.pdf

      Η λέξη "κακία" πάντως κ. Lorac μου θύμισε την εκκρεμότητα σας σχετικά με το ποιος σας υποτίμησε κι έδωσε τιμή στόχο για ΔΕΗ 1,70. Έτσι όπως το γράψατε σαν απάντηση μετά από δικό μου σχόλιο φαίνεται σαν να ήμουν εγώ. Αλλά δεν ήμουν. Άρα ποιος?

      Τους φίλους τους διαλέγουμε γι αυτό δεν τους παιδεύουμε (Χάρις Αλεξίου)

      Διαγραφή
    2. Μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου πέρσι ο κ. Στασινός (Teckie chan) είχε βρει και ποστάρει τις συνολικές υποχρεώσεις της χώρας (αναλυτικά κάθε χρονιά προς κάθε δικαιούχο) από άρθρο της wall street journal

      http://graphics.wsj.com/greece-debt-timeline/

      Νομίζω είναι εξαιρετικό εργαλείο...για το αρχείο μας

      Από το άρθρο του Τεκι http://www.techiechan.com/?p=2560

      (είναι άπαιχτος αλλά κάπου σαν να βαρέθηκε...έχει καιρό να γράψει)

      Διαγραφή
    3. Ο Heath αναφέρει ότι« ... οι Έλληνες υπήρξαν λαός διανοητών. Δεν τους αρκούσε η γνώση των γεγονότων, ήθελαν να γνωρίζουν το πώς και το γιατί, και δεν ησύχαζαν έως ότου ήταν σε θέση να δώσουν μια λογική εξήγηση– ή τουλάχιστον ό,τι θεωρούσαν ως λογική– για κάθε γεγονός ή φαινόμενο»

      Κάπου σαν να βαρέθηκε... Είπατε και σκέφτηκα να σας θυμίσω μια αγαπημένη μου έννοια ,αυτής της Συνέχειας στα μαθηματικά. Το παραπάνω είναι μέσα σε μια διπλωματική(σελ.15) που θα βρείτε με απλό γκουγκλινγκ στο διαδίκτυο.

      Ζούμε μια απίστευτη ασυνέχεια. Μια διακοπή της ομαλής ροής εδώ και χρόνια για να βάλουμε και την φυσική ερμηνεία της Συνέχειας. Είναι λογικό οι πολλοί να τα παρατάνε , να κουράζονται. Θεώρησα απόλυτα φυσιολογικό ότι θα καταλαβαίνατε ότι δεν αναφερόμουν σε εσάς. Είστε έξυπνος και ζητάτε απάντηση σε ένα πρόβλημα " παλλόμενης χορδής" και προσδιορίζετε το ένα άκρο ως "το στόχο για ΔΕΗ". Βέβαια ξεχνάτε ότι το άκρο αυτό γράφτηκε σε ένα άλλο επίπεδο (ιντερνικο μπλογκ στην προκειμένη περίπτωση) , ίσως να παραβλέψατε ότι η πρόθεση μου ήταν να γίνει «νοητικά» μια Δεη (γάτα) του Σρέντινγκερ.
      Ένα πείραμα διαφορετικών εναλλακτικών σε σχέση με τον παρατηρητή (εμένα) στο κατά πόσο τα διαφορετικά σύμπαντα (μπλογκ) επικοινωνούν μεταξύ τους.

      Όποιος έχει φίλο εκλεκτό, έχει μεγάλο θησαυρό.

      Διαγραφή
    4. Τελικά σήμερα πρέπει οι μεν Ιταλοί να είχαν βάλει πολύ σάλιο στο φάκελο της προσφοράς και να μην ξεκόλλαγε με τίποτα , οι δε κινέζοι να τα γράψαν σε καντονέζικη β γραμμική και να μην μπορούσε να γίνει μετάφραση. Ελπίζω απο βδομάδα να μάθουμε επιτέλους και κανα νούμερο γιατί απόλυτο σκοτάδι στην πώληση αυτή. Μπαίνεις σε κανα σαιτ βρε αδερφέ και διαβάζεις 5000 σχόλια για όλα τα σαπάκια , αλλά εδώ για αδμηε μόνο κινεζογαλικιταλικά σαιτ αναφέρονται. Καλά δεν συζητάω αμα ήταν ιδιώτης θα κούμπωνε +30 με το που θα γραφόταν η λέξη "εισπραξη 250??εκατ. κουρκουμπίνιων" στα 10 πρόσφατα αρθρα της εταιρίας.

      Φυσικά πάντα παίζει και το στραβό σενάριο που οδηγεί σε πώληση του 100% μετά χωρίς πολλά πολλά!!

      Διαγραφή
    5. κ. Lorac ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη. Αγνοώ τα πάντα για την κβαντομηχανική (δυστυχώς), μόλις τώρα από εσάς έμαθα για τη γάτα του Σρέντινγκερ. Φαίνεται ενδιαφέρον, θα προσπαθήσω να διαβάσω όσο μπορώ από την εργασία του νέου συναδέλφου (505 σελίδες!!!) αν και όπως γνωρίζουμε οι διπλωματικές απευθύνονται σε συγκεκριμένο-περιορισμένο κοινό.

      Σαν ασυνέχεια προσωπικά εκλαμβάνω και κάποιες φαινομενικά "παράλογες" ενέργειες ενός ή μάζας ανθρώπων (πχ brexit). Ωστόσο εάν συμφωνήσουμε ότι κινητήρια δύναμη που ρυθμίζει την συμπεριφορά είναι διαχρονικά η καρδιά και όχι το μυαλό όλα γίνονται πιο κατανοητά και ίσως προβλέψιμα. Οι άνθρωποι χειραγωγούνται εύκολα. Σε πρακτικό για τις αγορές επίπεδο αυτό μας οδηγεί στην αλήθεια της ρήσης του Κοστολάνι ότι "οι τιμές φτιάχνουν τις ειδήσεις" και όχι οι ειδήσεις τις τιμές όπως είναι η γενική παραδοχή.

      Ως προς τον ΑΔΜΗΕ η προσωπική μου άποψη είναι ότι "τα δίκτυα είναι εθνική περιουσία, δεν πρέπει πωλούνται". Αντίθετα μπορούσε να επανέλθει το σχέδιο και να ολοκληρωθεί η πώληση της μικρής (30%) ΔΕΗ. Η ευρωπαϊκή υποχρέωση θα εκπληρώνετο, η μητρική θα εισέπραττε περισσότερα χρήματα για αναπνοή και επενδύσεις, το υπόλοιπο κομμάτι της εταιρείας θα ήταν ποιοτικότερο, το ταμείο γεμάτο για να αναμετρηθεί με τον ανταγωνισμό. Για να δούμε, με τον ανασχηματισμό θα φύγει ο Σκουρλέτης ή θα μείνει σαν βράχος ασυνέχειας?

      Διαγραφή
  17. Αν λάβουμε υπ'οψην τις ειδήσεις που τρέξαν , ο σύντροφος Σκουρλέτης μάλλον θα είναι μια απο τις αλλαγές αν και εφόσον γίνει ο ανασχηματισμός. Πολλά ΑΝ μαζεμένα το ξέρω ,αλλά με πια λογική να προβλέψουμε γεγονότα εδώ όταν όλα κινούνται τυχαία άτακτα πρόχειρα χωρίς λόγο και αφορμή!!

    Βάζω εικαστική εικόνα σουρεαλισμού http://www.tradingview.com/x/yX0Z92lp/

    Έξω απο το τρίγωνο περιορισμού με πρώτο στόχο το Χρυσον Εμα και γραμμή άμυνας τον Κόκκινον Εμα και πλευρά τριγώνου ας πουμε χοντρα χοντρα στα 280. 2ός στόχος (100%) η πρόσφατη κορυφή στα 340 και αν οι κινέζοιταλοί είναι κιμπαριδες και μας κουνήσει μαντήλι και ο Σκου πάμε για τρίτον και μακρύτερον στόχον πλησίον στα 4 (συμβολικό νούμερο πλέον γενικότερα).

    Όπως έχετε ορθόν καταλάβει πιο πολύ με ενδιαφέρει η νέα εταιρία που θα προκύψει με τα δίκτυα. Οπότε θέλω να παίξω το event της πώλησης απο την μαμά ,αλλά και να είμαι σάυτούς που θα δώσει νέες μετοχές για αδμηε. Βέβαια μετά την είσοδο τους σίγουρα θα βρούμε και χαμηλότερες τιμές απο γρήγορους και μη κατέχοντες την βασική αριθμητική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΥΡΙΕ


    Champo ---ΔΕΗ

    Όπως και στην αγορά, έτσι και στη ΔΕΗ τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ισχυρές αντιστάσεις στα επίπεδα των 2,95 – 3,00 ευρώ (2,94 ευρώ, -0,34%), αντιστάσεις τις οποίες πολεμάει η μετοχή κατά τις τελευταίες ημέρες. όπως έχουμε γράψει, διάσπαση αυτών των αντιστάσεων είναι ικανή να ανοίξει το δρόμο για τις αντιστάσεις στα 3,40 -3,50 ευρώ, με προοπτικές για ακόμη υψηλότερα επίπεδα και τις αντιστάσεις στα 3,80 – 4,00 ευρώ. Από την άλλη πλευρά και όσο η μετοχή αποτυγχάνει να επιστρέψει υψηλότερα των 2,95 – 3,00 ευρώ, μπορεί ανά πάσα στιγμή να έχουμε ένα γύρισμα μέχρι τις ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 2,80 – 2,82 ευρώ (ισχυρές στηρίξεις υπάρχουν και στα 2,90 – 2,91 ευρώ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τρίγωνο σε 3D σχήμα.....http://www.tradingview.com/x/HV9dYeBS/

    Πρόσφατα 2 κορυφές περίπου 56 και δύο πάτοι στα 519 περίπου πάλι. Εντός ακόμα στο τρισδιάστατο τρίγωνο ,εκτός όμως απο το επίπεδο (το εσωτερικό). Σπάσιμο πάνω πάει στο brexit γκαπ ,αλλά προς το κάτω μέρος του δηλαδή 79-82. Σπάσιμο κάτω δείχνει κοντά ,μη πώ και χαμηλότερα απο τα πρόσφατα χαμηλά του Φεβρ.16.

    Άρα έχω το 2πλο κάτι(πάνω ή κάτω) να δείξει το δρόμο αρχικά και μετά τα πλευρικά όρια να επιβεβαιώσουν τη κίνηση. ΟΚ λοιπόν για αλλαγή(+) στο ποσοστό μετοχών ,αλλά με παρανοική αυστηρότητα στο στοπ εαν κάνει κάτω.


    Σήμερα και η πρώτη ΚΟ-νομε με 12 εταιρίες και αρχική τιμή 37,37. Καλό είναι να θυμόμαστε τις δηλώσες του Φωτόπουλου.
    http://energypress.gr/news/fotopoylos-o-nomos-gia-tis-ape-kai-ta-nome-einai-i-haristiki-voli-gia-ti-dei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Στο ίδιο πάνω κάτω συμπέρασμα καταλήγει και η εταιρεία. Κρίμα.

    http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1163788/dei-faneri-i-zimia-apo-tis-dimoprasies-nome

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΔΕΗ πρέπει να βοηθηθεί. Να μπορέσει να σταθεί, να συνεχίσει να παράγει ανταγωνιστικά, να πουλάει με κέρδος. Όχι να της επιβάλλεται να επιδοτεί τους ιδιώτες.
      Η ιδιωτικοποίηση πρέπει να γίνει με τρόπο που να ενισχύει την εταιρεία στο ρόλο της στην οικονομία.

      Διαβάζω για χρέος, φόβους για 4ο μνημόνιο και σκέφτομαι...όλα μας φταίνε και όλο στα ίδια καταλήγουμε. Είναι φανερό. ΔΕΝ θέλουμε ν΄αλλάξουμε.

      Ο ιδιωτικός δανεισμός τελείωσε το 2009.

      Ο κρατικός δανεισμός τελειώνει το 2018.

      Το 3o μνημόνιο σκόπευε να ξαναβγάλει τη χώρα για δανεισμό στις αγορές το αργότερο μέχρι το Φεβρουάριο 2018. Με πορτογαλική απόδοση 10ετούς 3,30-3,50% max. Με ομόλογα 7ετή-10ετή και πάνω. Όχι για 2-3 χρόνια γιατί θα μας ξαναφέρουν το χρέος μπροστά το 2019-20 πριν βρει βηματισμό (όπως ελπίζω) η οικονομία. Βηματισμό που είναι απαραίτητος καθώς από το 2023 ξεκινούν τα πιο δύσκολα, οι αποπληρωμές του psi.

      Αρκετοί συμπολίτες ακούν αδιάφορα. Αυτοί που μας φέραν εδώ ας βρουν τον τρόπο να μας βγάλουν. Αλλά δεν είναι έτσι. Το πρόβλημα είναι του κράτους όχι της κυβέρνησης. Είναι δικό μας όχι του Τσίπρα. Ούτε φυσικά θα λυθεί απλά με μια αλλαγή κυβέρνησης.

      Τα μνημόνια είναι συκοφαντημένα στη χώρα. Με ευθύνη των πολιτικών αλλά όχι μόνο. Διανοούμενοι, δημοσιογράφοι, καθηγητάδες, το σύνολο σχεδόν των προβεβλημένων προσωπικοτήτων βλέπουν μυωπικά την πραγματικότητα. Ιδιοτελώς, μέσα απ΄το προσωπικό-συντεχνιακό συμφέρον. Τα μνημόνια είναι ευκαιρία όχι τιμωρία. Φτιάχτηκαν για να δωθεί χρόνος για τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές που θα μετατρέψουν το κράτος σε παραγωγικό.

      Θεωρώ καλή λύση ένα συνδιασμό μικρής εξόδου στις αγορές και 4ου μνημονίου διευκόλυνσης για 8-10 χρόνια roll over στα κρατικά χρεωλύσια που συμπίπτουν με την αποπληρωμή των ομολόγων του psi. Και πιθανολογώ πως κάτι τέτοιο θα γίνει τελικά. "Ανάγκα και θεοί πείθονται". Όχι στις παπαριές κουρεύουμε το επιτόκιο των 25 δις ομολόγων του efsf που δόθηκαν στις συστημικές και δημιουργούμε νέο πρόβλημα στις τράπεζες που "σώσαμε" οι φορολογούμενοι.

      Τα πάντα όλα εξαρτώνται από την θέση της χώρας σαν ισότιμου (που λέει κι ο λόγος) συνομιλητή αντί επαίτη. Θέση που θα αποκτήσει όταν αρχίζει να παράγει. Όχι μαλλί της γριάς ή τρέλλα και κορδέλλα. Ότι επιτρέπουν οι υποδομές. Αγροτικά, ζάχαρι, αλεύρι...Πληροφορική, τεχνολογικές λύσεις...Μπαταρίες, λιπάσματα. Λιγνίτη, ρεύμα, βενζίνες. Ότι μπορεί.

      Παραγωγή ή θάνατος.

      Διαγραφή
    2. Απαντάω στον ευατό μου παραπάνω χαχαχα και σε εσάς. Ευρωβ σήμερα και μέχρι τώρα χαμηλό 511. Ολοκληρώθηκε λοιπόν η (+) πρόθεση μου και αναμονή εξελίξεων. Προσθέτω εδώ και το σημείο 508-504 που σωστά ανέφερε ο Μιχάλης από την "ελεύθερη γνώμη" ως σημείο στοπ.

      Η πρώτη νομε έγινε και τώρα χύνονται κροκοδείλια κλάματα γιατί ήταν ΚΟ-νομε!! Ένταξη δεν πειράζει παίδες θα αντέξετε εσείς σας έχω εμπιστοσύνη.

      Δύο επισημάνσεις. Α) Η δεη χτές κράτησε πολύ άνετα και χαλαρά παρόλο που η διαδικασία ήταν όπως ήταν. Σημαντικό λοιπόν γιατί δείχνει ότι το γεγονός έχει αποτιμηθεί και τώρα μαζεύει από τους γρήγορους και κουρασμένους.

      Β) ο υπουργός στην ομιλία του ανέφερε ότι με αδμηε σύντομα θα μάθουμε τα ευχάριστα νέα. Εκτιμώ λοιπόν ότι όντως θα έχει θετική κατάληξη ο διαγωνισμός και η αποτίμηση θα είναι τουλάχιστον μέσα στις εκτιμήσεις μας. Ίσως και λίγο καλύτερα μιας και παίζουν κινέζοι μέσα. Οπότε μια δεη ελεύθερη πλέον από τη διαδικασία κονομέ θα πρέπει να ξανά-υπολογιστεί με βάση την αποτίμηση του αδμηε μέσα της.

      και ένα αυθαίρετο... Ίσως η φαγωμάρα με υπουργό έχει να κάνει ότι παρόλο την ευτυχή κατάληξη νομε+αδμηε κάποιοι συνεχίζουν και πιστεύουν στο όραμα της ελαφρύτερης κατά 17% δεη. Αν διαβάσω και τον ceo πλέον και εσωτερικά της δεη δεν βλέπουν άσχημα μια τέτοια εξέλιξη.

      ΑΝ γίνουν και τα 3 θα έχουμε >>> Ιδιώτες φανταστικά ικανοποιημένους μιας και θα έχουν σχεδόν 20% της αγοράς με πααααααρα πολύ καλές τιμές και ΜΗΔΕΝ επένδυση + ρίσκο , Δεητζήδες οκ γιατί θα συνεχίσει το 34% να κάνει κουμάντο στην παχιά αγελάδα και ένα 17% θα κάνει και σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα. Τέλος κράτος ευχαριστημένο γιατί από τη μια θα φαίνεται φιλικό με τις αγορές (ιδιωτ/ση) και από την άλλη θα ελέγχει επαρκή ποσοστά σε 2 εταιρίες που θα του επιτρέπουν να παρεμβαίνει.

      Διαγραφή
    3. "Ιδιώτες φανταστικά ικανοποιημένους μιας και θα έχουν σχεδόν 20% της αγοράς με πααααααρα πολύ καλές τιμές και ΜΗΔΕΝ επένδυση + ρίσκο"

      προς το παρόν ελπίζω...δεν θα κυβερνά για πάντα ο συριζας + ότι από τη διαδικασία της κοΝΟΜΕ εμμέσως χάνουν κι οι δανειστές καθώς αδυνατίζει η αγελάδα που περιμένουν να τους επιστρέψει τα δανεικά. Κάποιος θα το προσέξει και θα το βάλει στα επόμενα προαπαιτούμενα χε χε.

      Ερώτηση (και για τον Νίκο)

      Πως και πήρατε διαζύγιο συνολικά απ΄τον όμιλο Στασινό?

      Όταν ξεκίνησε η ιστορία της Cenergy η ΣΩΛΚ στα 90 λεπτά είχε περίπου P/BV 0,85 ενώ τα ΕΛΚΑ περίπου P/BV 0,25. Σήμερα η ΣΩΛΚ διαπραγματεύεται με P/BV 0,47 και η σταθερότητα στο ταμπλό δείχνει πως η αγορά πιστεύει (νομίζω σωστά) πως σαν Cenergy δεν θα πιεστεί επιπλέον. Ίσως μάλιστα ανακτήσει μέρος απ΄την (χαμένη) εσωτερική αξία καθώς η ΣΩΛΚ θα αντιπροσωπεύει τα 2/3 της νέας εταιρείας. Σε αυτήν την περίπτωση όμως θα τραβήξει και τα ΕΛΚΑ. Τα οποία τουτη την στιγμή αποτιμώνται σε τιμές Cenergy 1,20 / 2,23 = 0,54 δηλαδή υπάρχει 16% περιθώριο ανόδου.

      Εγκυκλοπαιδική η ερώτηση προς δυο συναγωνιστές που εκτιμώ. Εκτός βέβαια και δεν είχατε θέση στην μικρή θυγατρική.

      ΑΣΧΕΤΟ

      Μια και έφερε η κουβέντα την εκτίμηση να αναφέρω και μια (πολύ) μεγάλη επιθυμία. Εύχομαι ο κύριος Σύλβιος να είναι καλά, να μας διαβάσει και να περάσει απ΄το μπλογκ για ένα χαιρετισμό. Προσωπικά μου λείπει.

      Διαγραφή
    4. Από περιέργεια έψαξα ένα παλιό λογαριασμό ΔΕΗ να βρω πόσο με χρεώνει για την κατανάλωση Kwh στο τετράμηνο. Δεν έψαξα παραπάνω να δώ αν έχει κατηγορίες στις χρεώσεις ,αλλά είμαι στο 0,0946/kwh αρχική , γιατί ως μέτοχος (χαχαχα) είμαι καλοπληρωτής και μετά μου αφαιρεί ένα 15% το οποίο νομίζω είναι στο σύνολο και όχι μόνο στην κατανάλωση. Τουλάχιστον έτσι έβγαινε στο λογαριασμό που κοίταξα. Σύμφωνα με τη κλασική Φυσική 1000Kwh= 1 Mwh. Επομένως είμαι στο περίπου 95ε η μεγαβατωρα. Στο υποθετικό σενάριο που αγόρασα σήμερα 100Μwh με 37,370000000001 γιατί είμαι ο ανοικτοχέρης των δημοπρασιών κ. Μαθηματικέ μου αν στα πουλήσω 0,088 (γιατί είμαι large και κάνω έκπτωση) πόσα θα ΚΟ-νομήσω???

      Ατομικά είχα μονο βιο και θεώρησα δίκαιο για τον πνευματικό μου κόπο να τσεπώσω Αν πάει παραπάνω -που το εύχομαι - ας κερδίσουν και άλλοι. Με δεη+ευρωβ είμαι αρκετά ρισκαδώρος δεν χρειάζεται παραπάνω. Όπως είπα στον κ.Νίκο σε πιθανό γύρισμα βιο κ μυτιλ θα τις ξανατιμήσω , όπως και δεη εφ'οσον προχωρήσει το σχέδιο για αδμηε όπως είχε αναπτυχθεί στους νόμους που διαβάζαμε.

      ΑΣΧΕΤΟ

      κρείττον του λαλείν το σιγάν... Έτσι νιώθω όταν βλέπω τους παλιούς και εμπειρότερους να αποτραβιούνται. Ευτυχώς γράφεις και εσύ γιατί εδώ αρχίζει να επέρχεται σήψη.

      Διαγραφή
    5. Αναγκαστικά είμαι εδώ χε χε. Για να βρίσκω εύκολα παλαιότερα σχόλια μου καθώς δεν κρατώ αρχείο. Σήμερα ας πούμε ήθελα να βρω τον υπολογισμό της σχέσης ανταλλαγής ΣΩΛΚ-ΕΛΚΑ που είχαμε κάνει στου Μιχάλη. Σε ποια μέρα να ψάξω να την βρω? Που είναι και εργατικός και ποστάρει δύο ημερησίως?

      Αστείο φυσικά.

      Η αλήθεια είναι το κενό διάστημα ζημιώνει την επικοινωνία. Όταν είσαι παιχταράς (Μορφωνιός) έλκεις στο στέκι σου δυνατούς παίχτες (εννοείται πως δεν συμπεριλαμβάνεται ο "είδα φως και μπήκα" γράφων). Η πτώση έφερε κατήφεια κι αποχή. Πιθανολογώ και στοιχηματίζω πως στο ανοδικό γύρισμα της αγοράς που νομοτελειακά θα έρθει θα επανεμφανιστούν. Ο αγαπητός κ. Σύλβιος ελπίζω νωρίτερα. Τον έχω και λίγο ανάγκη για δυο ιδέες εκτός ΧΑΑ (σε ξένες πλατφόρμες).

      Η μία αφορά την μετατροπή Ευρώ σε GBP ;όπως είχα γράψει και παλαιότερα και αγορά δυνατών μετοχών με σημαντική μερισματική απόδοση (BP, SHELL, VOD, etc). Η στερλίνα είναι στο κατώτερο 30 ετών (με το μάρκο πριν το 2000), η Αγγλία δεν φορολογεί τα μερίσματα, οι αναλύσεις συγκλίνουν πως τα χειρότερα για το πετρέλαιο είναι πίσω.

      Η άλλη είναι η αγορά φαρμακευτικών την 1η βδομάδα μετά την εκλογή Χίλαρυ (ή αμέσως αν γίνει έκπληξη). Υστερούν πολύ έναντι της ανόδου των τεχνολογικών και S&P συνολικά. Εδώ κάποιοι λένε πως η Χίλαρυ είναι η εύκολη δικαιολογία και ότι πιθανόν κρύβεται κάτι σημαντικότερο ή και μετεκλογική διόρθωση στις ΗΠΑ. Νομίζω όμως αξίζουν ένα ποντάρισμα. Πολύ περισσότερο που δίνουν και καλούτσικο μέρισμα (2-4%)

      ΑΣΧΕΤΟ

      Άμα είσαι ωραία νύφη πλακώνουν κι οι Κινέζοι...σαν τη Σαντορίνη ένα πράγμα!! Σωστά διαβασμένη κερδοσκοπία (και όχι ωραία μαντεψιά). Μπράβο!!

      Διαγραφή
    6. Καλησπέρα σε όλους. Καλησπέρα ιδιαίτερα στον κ. Τάκη που μας φιλοξενεί.

      Συγνώμη που δεν συμμετέχω επί του παρόντος. Έχω σημαντικές υποχρεώσεις αυτό τον καιρό και τα χρηματιστηριακά αναγνώσματά μου είναι λίγα. Παρ’ ολίγον να έχανα τη μνεία σας στο πρόσωπό μου κύριε Hippy. Και για την υγεία μου παλιότερα (το είδα μόλις σήμερα) και για τις ιδέες σας στις 27 Οκτωβρίου. Σας ευχαριστώ. Καλά είμαι προς το παρόν. Όσο σας διαβάζω, εσένα και τους λίγους εκλεκτούς που έχετε μείνει, δεν έχω παρά να πω μπράβο σας. Χάρηκα και για τον κ. Βασίλη που επανήλθε. Αυτό δείχνει ωριμότητα. Μακάρι να επανέλθουν και τα εκλεκτά πινακάκια του με τις υποτιμημένες αξίες. (Είναι λαϊκό αίτημα κ. Βασίλη). Μακάρι και ο αρχηγός κ. Τάκης να κάνει κανένα σχόλιο επιτέλους.

      Hippy, σε διάβαζα σήμερα αναδρομικά προς τα πίσω. Τι να πω, είσαι δάσκαλος (στα χρηματιστηριακά εννοώ, γιατί στο σχολείο ήσουν και επίσημα). Και όμως έχεις πάντα τη σεμνότητα του μαθητή.

      Δεν έχω τίποτα να εισφέρω και μην μου γράφεις επαίνους, εδώ και σε άλλους ιστότοπους. Αλλά μιας και είχα προσωπική εμπειρία… Το Χειμώνα που έπρεπε οπωσδήποτε να αγοράσω μια εταιρεία-μετοχή που να δίνει μόνιμα μέρισμα, σε μια παλιά μου χρηματιστηριακή στην Αγγλία (συναλλάσσεται σε λίρες), για να μη χάσω την ιδιότητα του πελάτη (ελάχιστες έως καμία χρηματιστηριακές εκεί δέχονται πλέον νέους πελάτες μη κατοίκους UK) και να γλιτώσω το inactivity fee μέσω μόνιμης επανεπένδυσης μερίσματος, είχα επιλέξει Royal Dutch Shell 'B' Ord Shs (RDSB.L) με κάτι λίρες που είχα. Δεν με έχει διαψεύσει η «εξ ανάγκης» αγορά. Και η άνοδος της τιμής (έτυχε η συγκυρία) και το σταθερό της μέρισμα 7% με βάση τη σημερινή αποτίμηση. Εν τω μεταξύ βέβαια έχουν ανεβεί οι πετρελαϊκές εν γένει από το Φεβρουάριο και χρειάζεται περισσότερη προσοχή. Στη συγκεκριμένη εταιρεία, η αγορά αξιολόγησε αρνητικά την εξαγορά της BG Group 50δις το Φεβρουάριο (και μάλιστα με premium) που εκτόξευσε το χρέος της. Τώρα πουλάει περιουσιακά στοιχεία παγκοσμίως για να αποκτήσει μετρητά. Κάποιοι επενδυτές αποφάσισαν να μειώσουν θέση. Δεν συγκαταλέγομαι σ΄ αυτούς.

      Από τη μία λοιπόν είναι καλό να εκμεταλλευτεί ο αγοραστής αυτή την αρνητική εικόνα βλέποντας και τα θετικά αυτής της κίνησης (η εξαγορά αυξάνει την παραγωγή της Shell κατά 20% και καθιστά τη Shell έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στην παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου, λόγω της BG). Από την άλλη υπάρχουν χιλιάδες σαν και μένα που την κατέχουν μόνο και μόνο για το υψηλότατο και σταθερό μέρισμα (χωρίς παρακράτηση φόρου στην πηγή από την αγγλική χρηματιστηριακή, αλλά υπόκειται στην αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών για φορολογία στην Ελλάδα), το οποίο βέβαια δεν δικαιολογείται από τις ταμειακές ροές. Δεν δείχνει να προτίθεται να το μειώσει και πρόκειται για κολοσσό. Τι θα κάνουν όμως όλοι αυτοί, αν το μειώσει; Δεν θα πουλήσουν, ρίχνοντας τη μετοχή; Αλλιώς και με χαμηλότερο μέρισμα, ευχαριστημένος θα ήμουν.

      Ιστορικά, σε μακροπρόθεσμη βάση είναι (ακόμα και μετά την πρόσφατη άνοδο από το χαμηλό του Φεβρουαρίου), μια καλή τοποθέτηση. Κάποτε αν τους έλεγες ότι θα αγοράσεις τη Shell περίπου στη λογιστική της αξία (όπως σήμερα) θα σε κορόιδευαν. Πριν την πτώση των τιμών του πετρελαίου διαπραγματευόταν στο διπλάσιο της λογιστικής. Εν τω μεταξύ και μέχρι τότε, παίρνεις το καλό μέρισμα.

      Περίπου ανάλογη μερισματική απόδοση και ανάλογες προσδοκίες πολλαπλασιαστή κερδών νομίζω υπάρχουν και στην ΒP, όπου εκεί πλέον η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ανέρχεται στο 60% των πωλήσεων (έναντι 100% της Shell).

      Φυσικά και πρέπει να υπάρχουν σήμερα εταιρείες ενέργειας στο χαρτοφυλάκιο, με μακροπρόθεσμη προοπτική.

      Η σκέψη για τη λίρα και για αναζήτηση εταιρειών εκεί, σίγουρα εύστοχη. Κινούμενος αντίθετα στο ρεύμα είναι πιθανότερο να κερδίσει κανείς.

      VOD: Δίνει καλό μέρισμα το οποίο επίσης δεν φαίνεται να το «δικαιούται». Ούτε με βάση την τρέχουσα χρήση, ούτε με βάση τις προβλέψεις των ειδικών για τη μελλοντική κερδοφορία. Ενδεχομένως όμως να είναι τώρα ένα καλό σημείο εισόδου.

      Σας διαβάζω όποτε μπορώ, έστω και καθυστερημένα.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    7. Κύριε Σύλβιε καλησπέρα και καλωσορίσατε και πάλι! Εντελώς τυχαία σήμερα το πρωί διάβαζα κάτι πολύ σχετικό με την BP και συγκεκριμένα με την 1η εταιρία που αποτέλεσε την ιστορική της αρχή (APOC). Βέβαια η πρόθεση ανάγνωσης ήταν άσχετη με τις σημερινές μερισματικές ή μη προοπτικές ,αλλά δράττομαι της ευκαιρίας να εκμεταλλευτώ τις γνώσεις σας. Αν λοιπόν αναλογιστούμε την (πεμπτ)ουσία της δημιουργίας αυτής της εταιρίας και την φυσική της εξέλιξη στο χρόνο πώς βλέπετε σήμερα την Noble??

      Έχει αξία το σήμερα καθώς η τιμή της είναι αρκετά χαμηλότερα σε σχέση με 2 χρόνια πίσω , αλλά πλέον το προτζεκτ πλησιάζει στη φάση ωριμότητας , όπου αναμένεται και το εταιρικό κέρδος.

      Για Αγγλία τώρα. Αν γίνει πραγματικότητα το brexit δεν θα οδηγήσει σε νέα πτώση του νομίσματος? Ήδη διαβάζω ότι θεωρήται κατά 10% υπερτιμημένη. Βέβαια όλοι εδώ γνωρίζουμε ότι όταν γράφονται τέτοια ήμαστε κοντά στον "πάτο". Αλλά αν υποθέσουμε ότι έχουν δίκαιο δεν θα ήταν καλύτερη επιλογή βιομηχανική/εξαγωγική??

      Διαγραφή
    8. Κύριε Σύλβιο χαίρομαι που είστε καλά. Ευχαριστώ πολύ για την (επανα)πιστοποίηση της αμοιβαίας εκτίμησης. Θα τολμούσα να προσθέσω και μιας ιδιότυπης (διαδικτυακής) ειλικρινούς φιλίας. Σε ότι με αφορά θα χαρώ ιδιαίτερα την ημέρα που θα έχω μια συνάντηση για καφέ και συζήτηση μαζί σας.

      Το θέμα των επιλογών στο LSE είναι δευτερεύον, το προσθέτω όμως εδώ για οικονομία στον αριθμό σχολίων. Δεν κατέχω σημαντικές γνώσεις στις διεθνείς αγορές, για διασπορά επέλεξα προ 6ετίας να έχω ένα συντηρητικό χαρτοφυλάκιο ξένων μετοχών εταιρειών (κυρίως) μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Σήμερα, στην εποχή του συριζα, σκέφτομαι τι καλά που έκανα. Αγνοούσα τα στοιχεία που μου στείλατε, είστε πολύτιμος. Εάν έχετε άλλες προτάσεις, σε GBP, EUR ή δολάριο θα ήσαν για μένα πολύ χρήσιμες.

      Διαγραφή
    9. Κε Σύλβιε, καλώς σας βρήκα και εγώ με τη σειρά μου και παρακάτω το link το οποίο ζητήσατε

      https://www.scribd.com/document/329502879/Fair-Values-%CE%94%CE%AF%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%A4%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CF%82

      Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
    10. Κύριε Lorac, πολύτιμη η συμβολή σας στο χώρο. Αλλά μην με πολιτογραφείτε στην κοινότητα των «ιντερνετόβιων». Δεν επανήλθα ως ενεργό μέλος. Απλώς δεν μπορούσα να μην ανταποκριθώ στην απεύθυνση του καλόκαρδου φίλου Hippy, μιας και την είδα. Από την άλλη μη με κατατάσσετε στους «γνώστες» του χώρου. Τελευταία μάλιστα δεν έχω και σχετικά αναγνώσματα. Το ίδιο θα ίσχυε και για τη Noble και δεν θα ήθελα να πω κάτι χωρίς να έχω ολοκληρωμένη άποψη. Ωραία όμως η σκέψη σας και πάντα σας παρακολουθώ με εκτίμηση. Νοείται φυσικά ότι αναφέρεστε στη δική μας Noble, τη μεγάλη, τη Noble Energy (δική μας λόγω Ισραήλ - Κύπρου), που εδρεύει στο Χιούστον, όπου μένει και η ξαδέρφη μου. Γιατί όπως μιλούσε ο Hippy για τη Βρετανία, προς στιγμή σκέφτηκα, την άλλη, τη μικρή, την εργολήπτρια γεωτρήσεων Noble Corporation, που η μετοχή της έχει κυριολεκτικά συντριβεί.

      Αν πρόκειται να υποτιμηθεί κι άλλο η λίρα ή όχι, ούτε οι αναλυτές ξέρουν, ούτε κανένας, πόσο μάλλον το ποσοστό της υποτίμησης. Απλώς λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη το ιστορικό χαμηλό. Αν πάντως πιστεύει κανείς σε περαιτέρω μεγάλη υποτίμηση, ορθό είναι ότι πρέπει να ψάχνει για εξαγωγικές.

      Καλή δύναμη να έχετε και πάντα πνευματικά ακόρεστος.

      Σύλβιος.

      Διαγραφή
    11. Ευχαριστώ κ. Βασίλη. Θα τα δω μόλις βρω ησυχία. Είναι πολύτιμα. Και αν θέλετε να μας ενημερώνετε από εδώ όταν τα επικαιροποιείτε.

      Ηλία, θα το οργανώσουμε κάποια στιγμή κι αυτό. Κάτσε να πάρω πρώτα και την επόμενη «πιστοποίηση» για το Σύλβιο από τους γιατρούς του Ιατρικού και έχουμε χρόνο.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    12. Θα χαρώ πολύ...κι αν είναι σάββατο πρωί πιθανολογώ δεν θα αρνηθεί να έρθει στην παρέα κι ο Θοδωρής (Kikou). Οι άλλοι φίλοι? Καλοδεχούμενοι φυσικά.

      Διαγραφή
  21. Φίλοι hippy και Lorac καλή σας μέρα.
    Εδώ είμαι και εγώ και γνωρίζετε την ειλικρινή εκτίμηση μου στούς τρόπους σκέψης σας.Ως προς τα δικά μου. Δεν μου πήραν χτες την ΒΙΟ ,θα την δώσω οπωσδήποτε σήμερα.Εκτιμώ ότι η αψυχολόγητη χθεσινοβραδινή κυβερνητική αντίδραση θα οδηγήσει σε περίεργες καταστάσεις,δρουν με το θυμικό τους λες και είναι νήπια.Και οι δανειστές δεν είναι κουτάβια,οπότε ένταση καθόλου καλή για το ΧΑΑ.Καλημέρακαι καλή συνέχεια.
    ΥΓ.Φίλε Lorac έγραψα πριν λίγες μέρες στον τόπο του michelle ένα σχόλιο για την πολιτική σας οπτική,που ομολογώ μου άρεσε για την καθαρότητα και την απλότητα της.Ίσως δεν το διαβάσατε γιατί ήταν μεταμεσονύκτιο αν θυμάμαι καλά.Αν έχετε το κουράγιο αναζητήστε το,άνθρωποι σαν εμένα και τον hippy χαιρόμαστε και σεβόμαστε τους νεώτερους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Νίκο..... ποιός Νίκος να είσαι άραγε?? Είπες να βγείς και το έλιωσες το χαρτί!! Εγώ είδες βελούδινος... έφτιαξε 3πλη κορυφή στο 1,47. Με ενδιαφέρον το ως τώρα χαμηλό μιας και οριοθετεί το boxaki 147-133. Σπάσιμο κάτω πάει κοντά στο ένα και είκοσι. Φτιάχνω απο τώρα τα δίκτυα μου. Εικαστική πινελιά νεο-ρομαντισμού... http://www.tradingview.com/x/mxBABovf/

      Το είχα διαβάσει το μύνημα σας. Εκτιμώ τα καλά σας λόγια ,όπως και του γερο-Χιπυ και δηλώνω μαθητής -αν και όπως σας έχω ξαναπεί έχω πάψει να είμαι μέχρι τώρα στην υλική μου υπόσταση.

      Πείτε του γερο-Χιπυ αμα κοιτάει Αμερικα να αφήσει τα χάπια και τα σιρόπια για μετά. Με τη "γυναίκα" να ετοιμάζεται για μπόμπες και μαχαίρες. Οι ΠΕΝΤΕ έχουν ήδη ξεκινήσει.

      Διαγραφή
    2. Ψιτ μικρέ, λογική η χαρά απ΄την επιτυχία αλλά κράτα πισινή, μην ξεσαλώνεις...μετά το έφτασα...είναι το έχασα....οι παλαιότεροι το΄χουμε ζήσει πολλές φορές. Σεμνά. Καλό 3ήμερο.

      Διαγραφή
  22. Σενιορ hippy στις χαρτουρες δεν υπαρχει καμια πτωση τιμων καθε αλλο.. οπως κ αλλο ηταν κ ειναι το προβλημα κ οχι τοσο πολιτικο που ολα τα μπλοκια το χουν ριξει εκει.. καλη συνεχεια.. rouanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ. rouano θα συμφωνήσω με την άποψη σας (αν και οι καλές χαρτούρες πχ ΟΤΕ υστερούν έναντι των ξένων ομοειδών). Άλλωστε το ίδιο υποστηρίζω κι εγώ μήνες τώρα. Ακόμα και μερικά μηνύματα πιο πάνω (οι ξένοι δεν υπάρχουν πια τους πάτησε το τραίνο). Ωστόσο επειδή είναι κάπως γενικόλογη θα προσπαθήσω να τα εξειδικεύσω

      1) Μια αλλαγή κυβέρνησης θα έδινε έναν αέρα 15-20% στο ΧΑΑ και τέλος. Τίποτα στην οικονομία καθώς το μνημόνιο είναι υπογεγραμμένο, το κακό μείγμα μέτρων είναι ψηφισμένο. Θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για ν΄αλλάξουν (μεγαλύτερη συγκράτηση δαπανών-λιγότεροι φόροι στην αγορά). Στο μεσοδιάστημα θα έχει ολοκληρωθεί η 2η αξιολόγηση. Άρα πάμε στο 2018 και μετά.

      "Ναι αλλά το χρηματιστήριο προεξοφλεί". Σωστό και αυτό ακριβώς θα κάνει (+20% στην ελπίδα, -5% όταν διαπιστώσει πως πρέπει να κάνει υπομονή). Άποψη μου φυσικά.

      2) "Μια αλλαγή κυβέρνησης θα τρέξει πιο γρήγορα τις ιδιωτικοποιήσεις"

      Δεν θα λαϊκίσω ρωτώντας γιατί δεν τις έτρεξε όταν είχε την εξουσία. Αναρωτιέμαι τι είναι προτιμότερο, αργές αριστερές ιδιωτικοποιήσεις με δάκρυα στα μάτια ή γρήγορες δεξιές με τους ανόητους στα κάγκελα.

      Έχω μια ελαφριά θετική προδιάθεση για το μαγαζί διότι η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτάδων είναι μνημονιακοί και έχει ψηφιστεί το σύνολο σχεδόν των σκληρών (κατά τα ΜΜΕ) προαπαιτούμενων. Αν κάνω λάθος θα το πληρώσω γιατί το ποντάρω κι όλας. Στην τελική πλησιάζει και το January effect. Συνήθως κάτι φέρνει.

      Καλή συνέχεια και σε σας και να γράφετε...για μια καλοπροαίρετη συζήτηση απαιτείται παρέα

      Διαγραφή
  23. Καλησπέρα ελπίζω να είχατε ένα χαλαρό τριήμερο. Η επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΕΞ στην χώρα μας είναι την Τρίτη 1 Νοε. Δεν γνωρίζω φυσικά την ατζέντα θεμάτων που έχει έρθει να προωθήσει ,αλλά εάν χώραγε στοίχημα θα έβαζα ένα μικρό bet στο θέμα της επέκτασης του Turkish Stream στην Ελλάδα. Είναι μια σκέψη ότι στην τελική μορφή ο αγωγός που θα περνάει προς Ιταλία τελικά θα κουμπώνει με Αζέρικο αέριο (ΤΑP) ,με Ρώσους (Turkish Stream) και με όσους μεταφέρουν μέσω θάλασσας (Αλεξ/λη + IGB). Αυτή η διαφοροποίηση είναι σημαντική για την εξασφάλιση ροής πολύτιμης ενέργειας για τις ανάγκες της ΕΕ τα επόμενα 15-20 χρόνια. Σε συνδυασμό πάντα με την ροή από την περιοχή της Ανατολ. Μεσογείου (Κύπρο / Ισραηλ / Λεκάνη Ηροδότου). Η οποία ροή για να ανοίξω μια μικρή παρένθεση μετά την επαν-κοστολόγηση στα 5,2 δις κερδίζει έδαφος ο αγωγός μέσω Κρήτης.

    Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε την άφιξη Ομπαμα λίγες μέρες αργότερα.

    https://www.foreignaffairs.com/articles/russia-fsu/2001-05-01/new-geography-conflict

    Συνεχίζω με την ρώσικη άφιξη και πιθανολογώ ότι θα δώσει και ενεργειακό νέο με σύμπραξη όπως η πρόσφατη με τους κινέζους. Πάτημα είναι η σχετική ειδησιογραφία το τελευταίο διάστημα.

    Φτάνουμε σιγά σιγά και στις Αμερικάνικες εκλογές. Οπότε αυτή την εβδομάδα θα είμαι προσεκτικός και συνετός. Αλλά όχι 0-100 όπως στο βρετανικό. Εκεί φάνηκε έγκαιρα ότι ΚΑΙ η πολιτικοικονομική ελιτ ήθελε να βγεί brexit- Αν και δεν δείχνουν να βιάζονται να το εφαρμόσουν κιόλας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κυρίου ΔΕΗθώμεν (για τον φίλο μας Chabo)

    Η πρώτη φάση για τη ΔΕΗ τελείωσε. Με την κινέζικη προσφορά οι μετοχές του ΑΔΜΗΕ που θα δοθούν δωρεάν στους μετόχους της ΔΕΗ (νομίζω περί αυτού πρόκειται κι όχι περί δημόσιας εγγραφής) θα είναι σε μια αποτίμηση περίπου 3 ευρώ/μετοχή.

    Δηλαδή προσφέρθηκαν 320 εκατ για το 24% από τους Κινέζους => με απλή μέθοδο των τριών 320 Χ (51/24) = 680 εκατ το 51% που μένει στην ΔΕΗ*. Διαιρώντας με τα 232 εκ. μετοχές της ΔΕΗ έχουμε 2,93/μετοχή.

    Αυτό σημαίνει ότι η υπόλοιπη ΔΕΗ μένει στον μέτοχο περίπου δωρεάν (φυσικά με τα χρέη της). Άρα έμμεσα έχει ένα δωρεάν call option στην πιθανότητα να ορθοποδήσει κάποτε η ΔΕΗ και καβάντζα τον ΑΔΜΗΕ.

    Δεδομένου ότι το υπόλοιπο 50% θα μοιραστεί αναλογικά στους μετόχους ΔΕΗ (άρα το Δημόσιο που είναι μέτοχος 50% θα πάρει επιπλέον το 50% του 50%) συνεπώς μαζί με το 25% από την παρούσα διαδικασία θα έχει 50%. Οι υπόλοιποι ιδιώτες μέτοχοι θα μοιραστούν το 25%. Χοντρικά τελική κατανομή ΑΔΜΗΕ Δημόσιο 50%, Κινέζοι 25% και ιδιώτες μέτοχοι ΔΕΗ 25% που σημαίνει αντιστοιχία σε 2 μετοχές ΔΕΗ -1 ΑΔΜΗΕ. Βέβαια αυτά είναι σχέδια που θα ολοκληρωθούν αν όλα πάνε κατ΄ευχήν σε περίπου χρόνο. Μέχρι τότε πολλά μπορούν να γίνουν αλλά...

    ...εάν είναι σωστή η σκέψη ότι ΑΔΜΗΕ παίρνει ΜΟΝΟ όποιος κατέχει μετοχές ΔΕΗ τότε θα υπάρξει σημαντική ζήτηση όσο θα πλησιάζει ο χρόνος υλοποίησης του πρότζεκτ (2ο εξάμηνο 2017?). Τα χρήματα του 49% -μαζί με την κρατική συμμετοχή 640 εκατ.- θα έχουν καταβληθεί στο τέλος του 1ου τριμήνου του 2017. Συνεπώς η εταιρεία λογικά θα έχει το ρευστό να αποπληρώσει (εάν δεν αναχρηματοδοτήσει) και το ομόλογο των 200 εκ. που λήγει 1/5/2017. Πιθανολογώ λοιπόν ότι οι πιστοί της εταιρείας έχουν σημαντικές πιθανότητες ανταμοιβής. Πολύ περισσότερο εάν ο ΑΔΜΗΕ καταφέρει να διαπραγματεύεται με ένα P/BV = 2 (όπως ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΧΑΕ) οπότε έχει ανοδικό περιθώριο 1,5 ευρώ στην τιμή του.

    Μοιάζει καλή κερδοσκοπία...απ΄την άλλη όμως πρέπει να συνυπολογίσουμε την μάστιγα της αγοράς... This is Syriza

    Δεν έχω θέση αλλά είμαι stand by, νομίζω ένα μικρό στοίχημα θα το πάρω (όση πίεση αντέχει η ψυχή)

    SOS

    το σκεπτικό όλο στηρίζεται στο ότι οι παλαιοί μέτοχοι της ΔΕΗ θα πάρουν ΔΩΡΕΑΝ τις μετοχές του ΑΔΜΗΕ. Εγώ αυτό έχω καταλάβει. Εάν ΔΕΝ...ΜΗΔΕΝ. Μην πάρω κανένα στο λαιμό μου.

    Και η άχρηστη πληροφορία της ημέρας

    Η επιτροπή κεφαλαιαγοράς έχει το δικαίωμα να εγκρίνει την είσοδο πολυμετοχικής εταιρείας (μετοχική διασπορά σε τουλάχιστον 400 φυσικά πρόσωπα νομίζω) χωρίς να έχει προηγηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Έγινε το 2000 στην άνθηση των dot.coms για την εταιρεία Datamedia. Η εταιρεία αποτιμήθηκε και ξεκίνησε συναλλαγές με 8.000 δρχ/μετοχή και "χτύπησε" αμέσως τις 13,000. Οι παλαιοί μέτοχοι καθώς είχαν κόστος λιγότερο από χιλιάρικο έσπευσαν να ξεφορτώσουν τις μετοχές στους αδαείς και ξεφούσκωσε από την 2η βδομάδα. Το εγχείρημα απ΄όσο ξέρω δεν επαναλήφθηκε έκτοτε. Ποδαρικό θα κάνει ο ΑΔΜΗΕ, πιθανολογώ με άλλη, καλύτερη συμπεριφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ηλία Hippy!
      Κατ' αρχήν τιμή μου και σ΄ευχαριστώ που μ' έχεις στην σκέψη σου, δεν σου κρύβω ότι σε μελετώ με ιδιαίτερη προσοχή εκτιμώντας πάντα στα όσα γράφεις.
      Παραδόξως νόμισα πως οι κατέχοντες 1 μτχ ΔΕΗ θα πάρουν 2 ΑΔΜΗΕ. Αλλά σύμφωνα με την αναφορά σου μπορούμε να υπολογίσουμε to άθροισμα 2 ΔΕΗ + 1 ΑΔΜΗΕ + 1,50e ερμηνεύοντας το ως (2*2,95e)+(1*3e)+1,50e = 10,40e !!!
      Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Chabo έρχομαι σε δύσκολη θέση. Από τη μια με τι ψυχή να "πυρπολήσω" την αισιοδοξία σας, από την άλλη πρέπει να είμαι ειλικρινής (και μακάρι να κάνω λάθος)

      Μέχρι την άνοιξη 2017 πιθανολογώ μια τιμή για την ΔΕΗ 4,20-4,50 max.

      O κρατισμός του συριζα είναι έρμα τεράστιο και οι ΝΟΜΕ του σκουρλέτη βάλτος. Μετά λόγου γνώσεως χαρακτήρισα την κίνηση κερδοσκοπία και ανέφερα ΜΙΚΡΟ στοίχημα (με ορίζοντα 6μήνου). Η εταιρεία με τη σημερινή διοίκηση κλωτσάει το τενεκεδάκι παρακάτω. Δηλώσεις και προσπάθεια για εντυπώσεις αντί να ελέγξει-περιορίσει το κόστος παραγωγής (όπως ο ΟΤΕ) και να πουλάει με κέρδος. Είναι νωρίς και άδικο όμως να μιλάμε για απαξίωση κάτι χαζοπαλεύει.

      http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26523&subid=2&pubid=114224204

      Προσωπικά, το έχω ξαναγράψει, θα προτιμούσα να επανέλθει το σχέδιο πώλησης της μικρής ΔΕΗ του Σαμαρά αντί για τις ΝΟΜΕ των μαθητευόμενων μάγων και με δεδομένο το μέγεθος της εταιρείας πιθανολογώ πως ναι θα μπορούσε και να γυρίσει το παιχνίδι.

      Είναι λογικό μετά την πώληση του χρυσού ΑΔΜΗΕ να υποχωρήσει δραματικά η τιμή της ΔΕΗ. Την εξίσωση λοιπόν σε μια επιτυχημένη ολοκλήρωση θα την έβλεπα (2 ΔΕΗ χ 1) + (1 ΑΔΜΗΕ χ 2,93) + (1,50 ευρώ "αέρα ΑΔΜΗΕ")= 6,43 σε μια ιδανική περίπτωση στο τέλος του 2017.

      Βέβαια έτσι το βλέπω (όχι ότι είναι και έτσι).

      Διαγραφή
    3. Κ. Ηλία ευχαριστώ για την απάντηση σου και τον χρόνο που διέθεσες, μην αισθάνεστε άσχημα, για τις επιλογές που κάνει ο καθείς είναι υπεύθυνος, άλλωστε δεν υπάρχει επένδυση που να εξιλεώθηκε από την επικράτηση των Συριζαίων. Ευελπιστώ σε πτώση του Σύριζα και αλλαγή προγράμματος αποκρατικοποίησης της εταιρίας.
      Η πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ αποτελεί προϋπόθεση για την πώληση του 17% της ΔΕΗ με αρμόδιο της ιδιωτικοποίησης το ΤΑΙΠΕΔ.
      Εδώ θέλω να ρωτήσω, για το υπόλοιπο 76% του ΑΔΜΗΕ τι αξία εκτιμάτε και σε ποιόν ανήκει και αν μια νέα κυβέρνηση ή και η τωρινή, αναγκασθεί να αποφασίσει την ιδιωτικοποίηση του 100% της ΔΕΗ (από το 17%) καθώς θα αναγκασθεί από τα νούμερα που δεν θα βγαίνουν. Τι θα σήμαινε μια τέτοια εκδοχή για τους μετόχους της ΔΕΗ?
      (Ειδικός ΔΕΝ δηλώνω..οπότε να με συγχωράς)

      Διαγραφή
    4. (ο δαίμων) πού να ΜΗΝ εξιλεώθηκε

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα, το έχω γράψει ήδη φίλε Champo

      Χοντρικά (όπως το έχω καταλάβει) η τελική κατανομή ΑΔΜΗΕ θα είναι περίπου όπως και στη ΔΕΗ σήμερα...51% Δημόσιο, 24% Κινέζοι και οι σημερινοί μέτοχοι της ΔΕΗ (ιδιώτες, θεσμικοί, funds πχ Silchester) θα έχουν το υπόλοιπο 25%.

      Δηλαδή σήμερα εγώ ο ιδιώτης μέτοχος έχω το 49% μίας εταιρείας με κεφαλαιοποίηση 700εκ (με τον ΑΔΜΗΕ μέσα).

      Αύριο εγώ ο ιδιώτης θα έχω το 49% της ίδιας εταιρείας αλλά χωρίς τον ΑΔΜΗΕ μέσα + το 25% του ΑΔΜΗΕ που κάποιοι τον αποτίμησαν 1,33δις συνεπώς το 25% του είναι 333εκ.

      Η εταιρεία μου (η ΔΕΗ) δεν θα έχει καθόλου ΑΔΜΗΕ (μηδέν έσοδα-οι υπόλοιποι μέτοχοι θα εισπράττουμε). Θα έχουν εισρεύσει περίπου 680 εκ. στο ταμείο αλλά θα χρωστάει περισσότερα από 4 δις. Την αξία της, σαφώς μικρότερη, εναπόκειται σε καθένα από εμάς τους μετόχους να την εκτιμήσουμε.

      O φίλος μας κ. Lorac έχει ασχοληθεί πολύ, θα μπορούσε να πει τη γνώμη του. Προσωπικά μια μικρή θέση την πήρα, θα την ενισχύσω εάν έχω ενδείξεις πως διάβασα σωστά την κερδοσκοπία δλδ εάν και όταν συνεχίσει την ανοδική τάση σπάζοντας τα 3,10 ευρώ.

      Διαγραφή
    6. Κύριε hippy to 680εκ στο ταμείο της ΔΕΗ πως βγαίνει, το ρωτάω σε σχέση με τις μετοχές ΑΔΜΥΕ που θα πάρουν η δεν θα πάρουν οι μέτοχοι της ΔΕΗ.

      Διαγραφή
    7. H αρχική σκέψη ήταν μια αγορά(Α) στην πωλητική υπερβολή ,μια πώληση(Β) στο ριμπαουντ και μετά αναμονή για το πως θα προχωρήσει το σχέδιο αδμηε για επαναγορά(Γ) με την διαφορά πώληση μείον αγορά Β-Α=Δ να είναι το αρχικό στοπ Γ-Δ. Αν πήγαιναν πρίμα όλα το στοπ θα ανέβαινε και κομμάτια θα έβγαιναν σε προσέγγιση κρίσιμων αντιστάσεων (π.χ. 3 με 3,10 αρχικά και 3,40 αργότερα και 4 με πολλούς αστερίσκους).

      Πλέον η θέση είναι στο 55% και με θετική προδιάθεση να επανατοποθετηθεί σε χαμηλότερες τιμές το 45% που ξεκουράζεται τώρα στο πάγκο.

      Η ΑΡΧΙΚΉ σκέψη ήταν -δημιουργία του καλοκαιρινού ήλιου και γράφτηκε τέλη Αυγούστου στο neoforum- ως εξής>>>

      Σκέψη αδμηε ( δεν είναι θέσφατο οπότε καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια) Η νέα εταιρία θα έχει μετόχους ως εξής>>> 51% απο ΔΕΗ , 24% ιδιώτη (είναι η πώληση που τρέχει τώρα) και 25% ΔΕΣ (=κράτος). Αν λοιπόν ο ιδιώτης αποτιμήσει τον ΑΔΜΗΕ στα 916,4εκ εως τα 1537 εκατ. και η ΔΕΗ .....γ) Αποφάσισε τη σύσταση από τη ΔΕΗ Α.Ε. ανώνυμης εταιρίας συμμετοχών («Εταιρία Συμμετοχών») με μοναδικό ιδρυτικό μέτοχο τη ΔΕΗ Α.Ε. και ενέκρινε το Καταστατικό αυτής όπως επισυνάπτεται στην παρούσα απόφαση. δώσει 1-1 μετοχές (δωρεάν) στους παλαιούς ΔΕΗ-μέτοχους τότε μπορεί στο μέλλον να έχει ένα καλό χαρτί στο χέρι του ο τωρινός κάτοχος. Βέβαια η μτχ της δεη με το συνδυασμό ΝΟΜΕ + απώλεια ebitda αδμηε θα δεχτεί σημαντικές πιέσεις αλλά πιθανόν στις τωρινές ή και χαμηλότερες τιμές το σύνολο να είναι αρκετά ικανοποιητικό ( old ΔΕΗ = new ΔΕΗ + ADMHE).
      Έτσι ίσως εξηγείται και η άρνηση να δοθεί το 17% της ΔΕΗ τώρα πριν γίνουν οι μετατροπές Επίσης στρατηγικά το κράτος παίρνει μετοχές στο μελλοντικό κερδοφόρο κομμάτι της ενεργειακής διαχείρισης μιας και η δεη θα είναι για να προσλαμβάνονται και να χρυσοπληρώνονται οι κομματικοί αφισοκολλητές και για να παράγει ΝΟΜΕ που ο ιδιώτης (χωρίς κανένα ρίσκο παραγωγής-ανάπτυξης κτλ) θα πωλεί στο μέλλον.
      Είχα γράψει και στον αξιότιμο κ. Ηλία το νόμο που περιγράφεται ο τρόπος διαχωρισμού του αδμηε , καθώς και ΟΛΕΣ οι εξελίξεις έκτοτε δείχνουν ότι προχωράει κανονικά το πλάνο. Χαρακτηριστικό είναι όπου βρήκε νομικό κώλυμα άμεσα βρέθηκε φόρμουλα επίλυσης του προβλήματος.
      Γιατί όλα τόσο αποτελεσματικά και γρήγορα αφού μιλάμε για ελληνικό δημόσιο??? Βρώμικη σκέψη>>> Γιατί βιάζονται χρονικά να κλείσουν νομικά και διαδικαστικά το θέμα μιας και μετά θα ακολουθήσει KAI η πώληση ποσοστού από τη μαμά . Αν η πώληση ΔΕΗ γίνει πριν από τον διαχωρισμό αδμηε μπλέκει πάρα πολύ την όλη διαδικασία. Ήδη η στάση Σκουρλέτη δείχνει ότι αποχωρεί με τα κλάδων ότι τελείωσε επιτυχώς το θέμα και ότι παραμένει πιστός στην αντί-πώληση της ΔΕΗ αργότερα.
      Όποιος λοιπόν πιστεύει ότι θα δοθεί το ποσοστό του αδμηε όπως ΠΡΟΒΛΈΠΕΤΑΙ στο νόμο τώρα στους παλιούς μετόχους της ΔΕΗ ακολουθεί Όποιος πιστεύει ότι η δεη δεν έχει ελπίδα τότε επενδύει στους ΚΟΝΟΜΕ. Υπολογίζω κέρδος 30εκατ ανά 100Mwh παίρνοντας ως δεδομένο ότι οι κονομε θα μειώσουν τις τιμές τους από το κάπου 90ε τη Mwh για να μαζέψουν πελατάκια και να πωλήσουν αυτή την ενέργεια που καπαρώσανε.

      Τα 680 είναι οι εισπράξεις απο προκαταβολή Βαγγελίνιου , επιστροφή κεφαλαίου Αδμηε έσοδα απο πώληση Αδμηε κ.α.

      Σημαντικότατο για ΔΕΗ η περίπτωση να πάρει την επιδότηση για νέες λιγνιτικές.

      Διαγραφή
    8. Ευχαριστώ κύριε Lorac,νόμισα ότι ο κύριος hippy έγραφε μόνο για το έσοδο από τον ΑΔΜΗΕ δεν σκέφτηκα το ΝΟΜΕ.

      Διαγραφή
    9. Με κάποιο τρόπο θα πρέπει να πληρώσει και το κράτος το 25% που αγοράζει. Στα 680 εκ. λοιπόν υπολογίζω Κινέζους + Κράτος. Βέβαια η κρατική πληρωμή ίσως και να μην είναι όλα cash αλλά και συμψηφισμός με φόρους, δικαιώματα λιγνίτη ή κάτι άλλο. Ωστόσο το κράτος μας είναι κάπως σαν τον Θεό χο χο. Αργεί αλλά δεν ξεχνά.

      Διαγραφή
    10. Κύριε hippy μήπως οι δυο τελευταίες προτάσεις που γράφεται δείχνουν δημόσια εγγραφή για να καλυφθεί χρηματικά η ΔΕΗ για το κρατικό μερίδιο?

      Διαγραφή
  25. Άψογη προσέγγιση, και με τους απαραίτητους αστερίσκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χάρηκα για την αναφορά στον Θοδωρή. Να δώσετε χαιρετίσματα.

    Υ.Γ. 1 Datamedia; Που τα ξέρες όλα αυτά, ύστερα από τόσα χρόνια; Ήμουν πολύ νέος, αλλά ήμουν μέσα. Από τους παλαιούς μετόχους (μικρομέτοχος, μη φανταστείς). Μήπως ανήκατε κι εσείς σ’ αυτούς; Και «μάλωσα» σχεδόν με τον αδερφό μου, επιμένοντας να τα πουλήσουμε ΟΛΑ την πρώτη μέρα. Όπως και πράξαμε εν τέλει, πείθοντάς τον. Ήδη από τη δεύτερη μέρα δεν σημειώθηκε ξανά το ιστορικό υψηλό της πρώτης. Όμορφες εποχές! Δεν υπάρχουν αδαείς. Κανείς δε γνώριζε τη συνέχεια. Ούτε πόσο θα κρατήσει το μεθύσι. Πολλοί τα κράτησαν… Η απληστία που λέμε…

    Υ.Γ.2 ΔΕΗ. Ομόλογο 2017; Όπως θυμάσαι σε είχα ρωτήσει παλιά για το ομόλογο του 2019. Γι΄αυτό δε μας λες τίποτα. (Αστειεύομαι…).

    Καλή συνέχεια.

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορθή παρατήρηση κ.Σύλβιε αναφέρομαι στην "ελληνική" Noble. Μπορεί να μην είστε ιντερνικά ενεργός ,αλλά καλύπτετε τις όποιες απουσίες σας με τη δύναμη της εμπειρίας.

      Ευχαριστούμε κ.Βασίλη για το πινακάκι. Θυμήθηκα και εκείνη την ΚΟΥΕΣ που σαν ερινύα με κυνηγά με τα μερίσματα της πάντα σε περιόδους αναταραχής για να λυγάει το χέρι πριν πατήσει bye!

      Πολύ καλή ανάλυση κ.Hippy, σχεδόν άριστη θα έλεγα. Εκτιμώ ότι πρέπει να ευχαριστήσουμε και τον κ.Ζιζάνιο για την σκέψη αυτή. Αν όντως προχωρήσει το σχέδιο ως έχει θα μιλάμε για μια πολύ καλή ευκαιρία στους χαλεπούς καιρούς. Συμφωνώ και επαυξάνω για το 2χBv μιας και θα είναι λογικά σταθερά μερισματικός κοντά στα 7-8 λεπτά ανά κομμάτι. Οπότε πορεύομαι με τους αστερίσκους σας και ο χρόνο μόνο θα δείξει την αξία της πρόβλεψης.

      Βάζω άλλο ένα λινκ για το θέμα των ΚΟ-νομε. Σκεφτόμενος ανάστροφα , αν φύγει η άμμος απο το πάνω μέρος της κλεψύδρας ποιός θα πασπαλιστεί με τους χρυσαφένιους κόκκους στο κάτω μέρος της???
      http://energypress.gr/news/ete-dei-thanasimo-htypima-ta-nome-gia-ti-dei

      Η ηδονή του ρίσκου κ.Νίκο .... χεχεχε. οκ στο 7ο φεγγάρι που θα δείτε από τώρα κοιτάξτε δυτικά και θυμηθείτε ότι http://www.politismospolitis.org/archives/9859

      Διαγραφή

    2. Noble Energy (NBL)...έχουμε μια εταιρεία με κεφαλαιοποίηση $15 δις σε απόσταση 30% από τα ιστορικά χαμηλά όταν όλες οι πετρελαϊκές πετάνε...προσωπικά νομίζω δεν θα έμπλεκα.

      Διαγραφή
    3. Είναι τελικά τόσο μικρός ο κόσμος φίλε Σύλβιε?

      Για να κατείχε κάποιος μετοχές Datamedia θα έπρεπε να ήταν είτε μέτοχος της μικρής εταιρείας του Μοσχάτου είτε (το πιθανότερο) μέλος του ΠΑΣΕΧΑ του κ. Γιώργου Αλβανού (όπως εγώ). Εάν ανήκεις κι εσύ στη 2η περίπτωση τότε είναι πολύ πιθανό να έχουμε συναντηθεί στο γραφείο του προέδρου ή σε κάποια εκδήλωση και δεν μας φτάνει ένα Σ/Κ για κουβέντα απόστρατων παλιοσειρών.

      (Ως προς τα βρομόλογα ΔΕΗ...δυστυχώς έχω το προβληματικό ΔΕΗ/19 και όχι το σχετικά ασφαλές ΔΕΗ/17...η απληστία-στην απόδοση-που λέγαμε...πιθανολογώ όμως ότι 1/5/17 με τη λήξη του 3ετούς και το 5ετές θα κινείται περί τα 91-94. Κάπου εκεί θα χωρίσουμε)

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ hippy,

      Γιώργος Αλβανός & ΠΑΣΕΧΑ: Σωστή και λογική η υπόθεσή σου. Καμιά σχέση όμως, μα καμιά δεν έχω. Αν και τον θυμάμαι αμυδρά από κάποιες συνελεύσεις εταιρειών.

      Για να σου λυθούν οι απορίες:
      Ως πρωτοετής φοιτητής συμμετείχα με τις φτωχές μου αποταμιεύσεις στo ιδρυτικό σχήμα εξαγοράς της τράπεζας Πειραιώς στην ομάδα Φουρλή, Μπήτρου και Δασκαλαντωνάκη, υπό την ηγεσία Σάλα, με 10 μόλις καταστήματα και μερίδιο στην τραπεζική αγορά, που δεν ξεπερνούσε το ποσοστό του 0,2%. Αργότερα αύξησα σημαντικά το ποσοστό μου (σημαντικά λέγοντας, με βάση τα τότε μέτρα και μεγέθη ενός φοιτητή), στη μη εισηγμένη UNICO (ήταν η εταιρεία μέσω της οποίας εξαγοράσαμε την Πειραιώς, μας μοίρασε τις μετοχές της τράπεζας ονομαστικά, μετά αποχώρησε, αλλά δεν έκλεισε ως εταιρεία). Η αγορά μετοχών UNICO έγινε σε επόμενη αύξηση κεφαλαίου που έκανε, που δεν καλύφθηκε πλήρως από τους παλιούς μετόχους (αδιάθετα). Μας έδινε και παχυλό μέρισμα και κανείς δεν την ήθελε τότε (ήταν στα αζήτητα). Μέσω αυτής κατέληξα να έχω μετοχές Datamedia.
      ***-***

      NBL. Και που να δεις…. Υπάρχουν και οι εταιρείες εξωχώριων εξορύξεων. Όπως η άλλη η βρετανική Noble (η NE), της κεφαλαιοποίησης του 1δις, όπου από υψηλό έτους 14.41, βρίσκεται σήμερα στο 4.89!!! Το πρόβλημα είναι γενικό. Μεταβολή από την αρχή του έτους μέχρι προχτές (26 Οκτωβρίου) για τις ομοειδείς της NE εταιρείες:

      Noble (NE): fell 45.0%
      Diamond Offshore Drilling (DO): fell 19.0%
      Ensco (ESV): fell 44.0%
      Transocean (RIG): fell 18.0%
      Atwood Oceanics (ATW): fell 15.0%
      Rowan Companies (RDC): fell 17.0%
      Seadrill (SDRL): fell 33.0%
      Pacific Drilling (PACD): fell 57.0%

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    5. Άμα λέμε άπαιχτος εννοούμε ΑΠΑΙΧΤΟΣ.

      Κι εγώ από 1000 μετοχές UNICO με 1000 δρχ/μετοχή βρέθηκα στην Datamedia (1300 πριν την είσοδο μετά από 3/10 δωρεάν). Ομοίως πούλησα την 1η μέρα.


      Στο εγχειρίδιο του καλού κερδοσκόπου αναφέρεται

      -Επέλεξες 5 μετοχές για το χαρτοφυλακιο. Από αυτές στις 2 δικαιώνεσαι πλήρως με σημαντικά κέρδη, οι άλλες δύο κινούνται μέτρια ενώ στην πέμπτη γράφεις ζημιές. Τι κάνεις?

      -Πουλάς τη ζημιογόνο και με το ρευστό αγοράζεις επιπλέον θέση σε μια απ΄τις δυο πρώτες εταιρείες που πάνε πρίμα.

      (cut your losses and let your profits run). Μοιάζει απλό αλλά είναι απίστευτα δύσκολο καθώς πρέπει να νικηθεί ο εγωισμός μας. Οι περισσότεροι αρνούνται να δεχτούν το λάθος, κάνουν μουαγέν και (στατιστικά) ξαναχάνουν.

      Το ανέφερα λόγω Noble Energy Inc. Για να υστερεί κάποιος λόγος θα υπάρχει (που θα τον μάθω ως συνήθως κατόπιν εορτής). Από την άλλη βέβαια φέτος έχει γίνει χαμός με τεράστιες εταιρείες που τραυματίστηκαν μεν αλλά επιβίωσαν και έδωσαν 200 κ 300% αντίδραση (Glencore, Petrobras, Rio Tinto κλπ...ακόμα και το ασήμι 50% από τα χαμηλά)

      Αρα διάβασμα ώστε τουλάχιστον η πρώτη είσοδος να γίνει σε καλό χρόνο. Ο καλός κ. Lorac έχει αποδείξει πως το έχει το χάρισμα.

      Χθες έβγαλε αποτελέσματα...πολύ καλύτερα αλλά ακόμα ζημιές.

      Noble Energy announces strong outperformance with Q316 results. Noble Energy announced a net loss of $30m in Q316, better than the net loss of $90m in the same period last year. The adjusted loss was $0.07 per share in Q3, down from $0.21 loss per share in the same period last year and better than analysts’ estimate for -$0.24 per share. Revenue settled at $910m up from $819m in the same period last year. Noble sees Q4 capex between $425m to $475m, above forecasts for $364.8m and reaffirmed its Q4 production forecast

      Διαγραφή
    6. Πάντως στο Bloomberg από ότι μου είπε ο φίλος που έχει πρόσβαση είναι Buy από τους πιό πολλούς με μέση τιμή στόχο $43 ($50 απο τη Μorgan Stanley σήμερα)

      Θυμίζω πως αυτή βλέπει και τον ΟΤΕ στα 12,50 ευρώ. Μακάρι.

      Διαγραφή
    7. Ακριβώς!! Είναι σαν να λέμε πρόταση ανάγνωσης βιβλίου με ωραία υπόθεση. Σημαντικό για την εταιρία να αρχίσει το κασέρι απο τις επενδύσεις στο χώρο μεταξύ Κύπρου-Ισραηλ.

      Σημαντικό όμως για να αρχίσει το κασέρι αυτό να έρχεται να μην επιβεβαιωθεί η σύγχρονη Αριστονίκη....εῖχος Τριτογενεῖ ξύλινον διδοῖ εὐρύοπα Ζεὺς μοῦνον ἀπόρθητον τελέθειν, τὸ σὲ τέκνα τ᾽ ὀνήσει... όσον αφορά αυτούς που "περνάνε πέρα".

      Διαγραφή
  27. Επι της ευκαιρίας και όσο ο κ.Νίκος θα μετράει τα 7 φεγγάρια σας υπενθυμίζω...

    Κύριε Λουκά σας έχουν γράψει πολλές φορές ο κ.Νίκος και ο κ.Hippys ότι κάτι τους θυμίζεται απο το ένδοξο παρελθόν ενός άλλου site . Προφανώς κάπως καλά τα λέγατε τότε για να σας θυμούνται οι δύο αυτοί εξαιρετικοί κύριοι. Άρα εσείς μάλλον μας έχετε πάρει στο ψηλό και κάνετε χαβαλέ παρά εμείς μαζί σας!!!

    Θα θυμάστε πιθανών μια περίοδο που όλοι βλέπαν καταστροφές στο Αμερικα. Τότε σας είχα γράψει ένα απλό νούμερο. Της Ελλ. Επανάστασης. 1821. Έκτοτε ο SPX500 βρίσκεται καβάλα σε νέα υψηλά.

    Φτάσαμε τώρα στην περιοχή Mέλανας Οπής. Ο spx ή θα κρατήσει το πάνω μέρος της οπής πλησίον στα 2100 σε διόρθωση. Η θα ζοριστεί λίγο πιο κάτω προς το μέσο της τρύπας στα 2050-2075. Η έρχεται πολιτική αλλαγή στο Αμερικα και πάμε για το κάτω μέρος της τρύπας στα 2000about και μετά ψάχνουμε τα κεραυνάκια!!

    Εκεί λοιπόν στα αμερικα έχουν εκλογές. Αν συνεχίσει μετά τις 9/11 (χεχε) η γυναίκα τότε συνεχίζει η πολιτική που ισχύει και γνωρίζουν ήδη οπότε μετά τις εκλογές (και την μεταβλητότητα που αυτές θα φέρουν) θα δούμε νούμερα ψηλότερα απο σήμερα κατα την άποψη μου.

    ΑΝ όμως βγεί ο ανδρας.... μέχρι να δούνε τα golden boyzz πως θα κινηθεί στο οικονομικό επίπεδο θα δώσει κεραυνάκια κάτω οπότε θα ξαναγυρίσουμε στο 1821!!

    Να θυμάστε κ.Λουκα ότι εδώ υπάρχει μια παγίδα που τα κακόμοιρα τα boyzz δεν έχουν πάρει χαμπάρι. Αλλά για αυτό έχουμε μήνες ακόμα. Τώρα ωριμάζει σαν το καλό ουίσκι στο βαρέλι.

    Εικόνα φιλοσοφική με διάφορα μπιχλιδοπραγματάκια άσχετα μεταξύ τους....
    https://new.tradingview.com/x/BnabCdfh/



    hippy17 Ιουλίου 2016 - 10:04 μ.μ.


    Καλέ μας φίλε και συναγωνιστή κ. Lorac

    στο παρελθόν ο καλός Νίκος είχε πει την δυνατή ατάκα "Θυμόμαστε πάντα κάτι που έχουμε γράψει αλλά συχνά ξεχνάμε τα σχόλια του άλλου". Όχι ότι δεν αξίζουν, κάθε άλλο, απλά παραείναι πολλά και τα φαιά μας κύτταρα λιγοστεύουν με τον χρόνο. Οπότε δείξτε κατανόηση παρακαλώ στην (λειτουργική) αδυναμία μου. Η άποψη σας για Κίνα και Ινδία φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα, θα χαρώ να μας την παρουσιάσετε αναλυτικότερα και να την συζητήσουμε (ίσως στην επόμενη ανάρτηση του κ. Τάκη για να΄χουμε χώρο?)

    Συμφωνώ σχεδόν ολοκληρωτικά μαζί σας για την αγορά της υπερδύναμης, αυτό δεν υπαινίχτηκα άλλωστε? Με τη δική μου λογική ο (σταθερά απαισιόδοξος)
    Πατρινός φίλος μας ή όποιος άλλος συντάσσεται με τις απόψεις του θα πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα "ποιος θα κερδίσει σ΄αυτό το σενάριο" ώστε ν΄αρχίσουμε σοβαρή συζήτηση..

    Φτανει η ώρα για να φανεί ποιός θα κερδίσει απο αυτό το σενάριο δεν νομίζετε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακουσα το ονομα μου και ειπα να γραψω και γω το κατιτίς από τον αέρα τον κοπανιστό , Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικα και σε αντίθεση με όλους τους άλλους μεγάλους πολιτισμούς του παρελθόντος, ο δικός μας θα κρατήσει για πάντα.Και όμως σχεδόν όλοι στη Δύση αυτή τη στιγμή μοιράζουν σε συντάξεις λεφτά που δεν υπάρχουν, παίρνουν και δίνουν μισθούς που “δεν υπάρχουν”, καταναλώνουν προϊόντα που δεν παράγουν, δανείζονται και δανείζουν δανεικά που δεν πρόκειται να αποπληρωθούν, και όλα αυτά κόβοντας συνεχώς νέο παραχαραγμένο χρήμα "από τον αέρα τον κοπανιστό” το οποίο μετά σχεδόν όλοι τους θεωρούν πως είναι και αληθινό και σε κοιτάνε σαν τρελό και στο τέλος μετρούν το πόσο από αυτό κυκλοφορεί ανάμεσά τους(ΑΕΠ), το βρίσκουν πάντα λίγο περισσότερο και κατόπιν σχεδόν όλοι τους πιστεύουν πραγματικά πως έχουν λέει οικονομική ανάπτυξη έστω και μικρή και μετά από όλα αυτά τα “θαύματα” σχεδόν όλοι τους θεωρούν και από πάνω πως όλα αυτά είναι λέει απολύτως λογικά και φυσιολογικά και πως δεν πρόκειται και να τελειώσουν και ποτέ και πως αυτό το τωρινό “θαύμα” του Δυτικού πολιτισμού είναι και στ' αλήθεια πραγματικό αλλά και “στέρεο” και το κυριότερο πως,Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά ---Ένας ευαίσθητος ληστής - 1966 ----------Αν με πηγαίναν αύριο στην κρεμάλα
      μανούλα μου μανούλα δόλια μάνα
      ξέρω ποιανού το δάκρυ στάλα στάλα
      θα `πεφτε από τα μάτια τα μεγάλα
      μανούλα μου μανούλα δόλια μάνα

      Μια και με γράψανε φονιά
      πήρα τον κόσμο παγανιά
      και την ζωή σεργιάνι
      κακό να κάνω στους κακούς
      που εσύ μονάχα τους ακούς
      μα ο νους σου δεν τους πιάνει

      Στην ερημιά που `χα βρεθεί
      με το `να χέρι στο σπαθί
      και τ’ άλλο στο βαγγέλιο
      ήρθαν μανάδες κι ορφανά
      κι είπα το δάκρυ που πονά
      να τους το κάνω γέλιο

      Μα τώρα που `φτασε η στιγμή
      να κλείσουν οι λογαριασμοί
      ποιος τάχα θα μπορέσει
      να δει πως είχα μια καρδιά
      σαν της αγάπης τα παιδιά
      και να με συγχωρέσει;-------https://www.youtube.com/watch?v=3yIVfBHRZQ4

      Διαγραφή
  28. Βαγγελίνιο Παικταρίνιο σε κέφια

    http://www.bloomberg.com/news/videos/2016-11-02/grexit-still-a-danger-for-greece-says-mytilineos

    Απότομο τελείωμα όμως στο βίντεο , ίσως το ξανθό to βρεχιτ να ήθελε πιο πριβε την υπόλοιπη κουβέντα για Fed and China.

    Δηλαδή αν έχουμε επιτοκιακές αναταράξεις στις αγορές να περιμένουμε να κλείσει και κανα γκαπ στα 4???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θυμόμαστε ότι ο δάσκαλος πρόσταζε να διαλέγουμε πρώτα κλάδους και μετά μετοχές.

      Αυτήν την περίοδο θεωρώ (και μακάρι να έχω δίκιο) σαν πιο hot κλάδους για μεν τους συνταξιούχους* κερδοσκόπους τον κλάδο των ακινήτων-για δε τους pioneers κερδοσκόπους τον κλάδο της ενέργειας.

      * (όταν έγραφα συνταξιούχους είχα στο μυαλό μου τον Watsa αλλά αυτός ο μπαγάσας παίζει και στις δύο κατηγορίες)

      Διαγραφή
    2. Ξέρεις τώρα πέρα από την πλάκα τί μου άρεσε πραγματικά από την συνέντευξη?? Που ο κ. Μυτιληναίος έδωσε έμφαση στο ενεργειακό προτζεκτ της Αφρικής και αναφέρθηκε διακριτικά για τα υπόλοιπα ως "Μέση Ανατολή". Πρέπει κάποιος να τον έχει συμβουλέψει ή πιστεύω έχει την σοφία και ο ίδιος να αποφύγει την ονομασία συγκεκριμένων περιοχών αυτή την περίοδο και ιδιαίτερα πριν ξεκαθαρίσει σε πια πλευρά γέρνει η πλάστιγγα! Να ξέρεις κ.Hippy μου λάθος πλευρά σε αυτό που πιθανόν θα ακολουθήσει σημαίνει κονιορτοποίηση

      Διαγραφή
  29. Γλυκό δώρο για τις γιορτές το έκτακτο μέρισμα της ΕΥΔΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πέθανε ο ξιφομάχος. Ποιά η γνώμη σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον γνώρισα - απο μακρυά - στα τελειώματα της ακμής του. Ηταν παίκτης και φαινόταν στην αύρα του. Αμφιλεγόμενες οι στρατηγικές του και στο τέλος με μια εσανς "νομικής". RIP και ευχαριστώ για εκείνη τη χρονιά 2010!!

      Τουλάχιστον δεν είδε τη σημερινή ξεφτίλα...

      Διαγραφή
  31. Μορφονιέ σταμάτα για λίγο το κρυφτούλι και βγές έξω να μας πείς την άποψη σου για το νέο asset Dimitri from America. Βασικά οι περγαμηνές που έχει είναι καλές οπότε δεν συζητάμε αν αξίζει ή όχι τη θέση. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο κατα πόσο στέκουν οι θέσεις του για την ανάπτυξη.

    http://www.levyinstitute.org/pubs/sa_gr_9_16.pdf

    Εγώ το έκανα save PDF μήπως χαθεί αργότερα. Γράφει και κάποιες ενοχλητικές αλήθειες μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΡΑΜΠ -ΘΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΤΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ-ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΟΓΩ ΙΣΤΡΗΛ-ΚΥΠΡΟΣ-ΑΓΩΓΟΙ-Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΔΩΣΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΜΗΠΩΣ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΗ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΙΣΤΡΑΗΛ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Α ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΑ---όπως έχω πει εδώ και καιρό τα περισσότερα χρηματιστήρια είναι ήδη σε διαδικασία διανομής...

    και όταν είναι σε διανομή τα δυνατά χέρια το μόνο που απεύχονται είναι ο πανικός από αρνητικές ειδήσεις και οι απότομες πτώσεις...

    ξέρεις στα χρηματιστήρια πρέπει να σκέφτεσαι σχεδόν πάντα αντίθετα...

    όταν πχ τα δυνατά χέρια θέλουν να αγοράσουν μαζικά στις τελευταίες συνεδριάσεις δημιουργούν από μόνα τους πανικό...

    όταν λοιπόν βλέπεις μεγάλες και απότομες πτώσεις ειδικά μετά από μεγάλες απώλειες σχεδόν πάντα πρέπει να αγοράζεις γιατί επίκειται αντιστροφή... ΑΑΑΑ ΝΑ ΜΕ ΘΥΜΩΣΑΣΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΑΙΤΕ -ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ καημένε Παπαφλέσσα...μαζί με την αναπνοή μας χάνεται και η συνείδηση μας...τι σημασία έχει λοιπόν εάν μετά το θάνατο μας ευλογάνε ή μας βλαστημάνε? Σάμπως θά΄μαστε τριγύρω να το βλέπουμε?

      Σχετικό το ανέκδοτο

      Ένας πλούσιος κτηματίας στο χωριό αποφασίζει να φτιάξει ένα οικογενειακό τάφο σε σχήμα ημιυπόγειου δωματίου. Δίνει παραγγελία στον μαρμαρά, προκαταβολή και λοιπά. Μετά μια βδομάδα που πάει να τον παραλάβει κάτι του ξινίζει.

      -Βρε Νικόλα, ωραία τα μάρμαρα, τα σκαλοπάτια όμως τα έφτιαξες πολύ στενά.

      -Γιατί αφεντικό σκοπεύεις να μπαινοβγαίνεις?

      Κατά τα λοιπά εξακολουθώ να βλέπω την αγορά λοξά ανοδικά και τις 650 εφικτές μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ένα σχετικό rotation στις μετοχές επιβάλλεται, να πάρουν ανάσα οι σημαιοφόροι. Μια (αισιόδοξη) ανάλυση του κ. Πετράκη καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά. Απόδοση 10ετούς < 5% το 2017 σημαίνει ΓΔ > 850 μονάδων. Μια χαρά. Ακόμα και με μια μικρή αστοχία 10%

      ΟΙ ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2021

      http://indeepanalysis.gr/analyseis/mele ... ri-to-2021

      Διαγραφή
    2. Μια πρώτη ματιά στο 9μηνο ΑΡΑΙΓ

      51,2 εκατ. μετά φόρων / 71,4 εκ. μετοχές => 0,717 ευρώ/μετοχή => Ρ/Ε = 8,7 ούτε κακό ούτε καλό (στο χθεσινό κλείσιμο 6,23)

      Προφανώς η αγορά μετά το κακό 2ο τρίμηνο φοβάται για το 4ο. Λογικά άδικος φόβος αφού πλέον η τουριστική σεζόν πιάνει και τον Οκτώβρη οπότε το περιμένω μάλλον ουδέτερο.

      Ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα, συμπεριλαμβανομένων και των βραχυπρόθεσμων χρηματοοικονομικών επενδύσεων, διαμορφώθηκαν σε 299 ή 4,18 ευρώ/μετοχή

      Φαίνεται πως η μετοχή θα χρειαστεί να περιμένει 3-4 μήνες για να ξαναδεί τιμές πάνω από 7 με την προσδοκία του σημαντικού μερίσματος (0,50 ??). Εκτός βέβαια εάν πάνε όλα κατ΄ευχήν σε αξιολόγηση και συζητήσεις περί χρέους και δούμε κανένα ραλάκι τον Δεκέμβριο (ευσεβής προσδοκία)

      Χ(ίππης Γραιγολεβάντες)

      Διαγραφή
  34. ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΙΑΝΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΛΛΙΚΑΡΗ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΧΡΥΣΟΣ-ΘΑ ΑΡΓΗΣΩ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΠΑΛΛΗ- ΣΑΣ ΤΑ ΕΔΩΣΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εικόνα εβδομαδιαία αραιγας αναρριχόμενης της κατηγορίας κισσού (από αυτούς που μετά την αναρρίχηση γέρνουν λίγο).http://www.tradingview.com/x/Bk8Wp4Lz/

    Στον μπλε κύκλο αριστερά το κέντρο είναι στις 23-10-2013 που ολοκληρώθηκε η πώληση της Ολυμπιακής από την MIGa. Η συμφωνία θυμίζω από τις 22-10-2012.

    14/3/2014 απόφαση Γ.Σ. για επιστροφή 1/μτχ (=περίπου 72εκ.)
    12/5/15 από Γ.Σ. 0,70/μτχ μέρισμα (= περίπου 50εκατ.)
    11/5/16 μέρισμα 0,70/μτχ (περίπου 50εκατ.)

    Δηλαδή βλέπω οπτικά ότι στην αρχή του χρόνου boostarei η μτχ και μετά το δωράκι στους μετόχους προς τον Αύγουστο ηρεμεί χαμηλότερα. Φέτος άλλαξε το τροπάρι και σχημάτισε και τον οπτικό ωκώ. Κάπου στα 6,10-15 η γραμμή και στόχος χαμηλότερα (1ος κάπου 4,30-4,50) και από το Πέντε (5) που μέχρι τώρα είναι βράχος.

    General Info >>>
    Χρονιές 2012-2013-2014-2015- Q2/2016
    ΙΔΙΑ (154 -212- 201 – 190 - 132)
    Σύν. Υποχ/σεων(242- 348- 378 - 430 - 565)
    Κύκλος Εργασιών(563-683 -851 - 921 - 349 ,αλλά στο 9μηνο ανέβηκε 3% σε σχέση με πέρσι στα 820)
    Λειτουργικές Ροές (17 - 112 - 97 - 54 - 86)
    Έσοδα καθαρά (-16 / 67 / 52 / 38 / 8 αλλά στο 9μηνο ανέβηκε στα 51 με καθαρά έσοδα 3ου τριμήνου 75εκ.)

    Η αραίγα είναι λοιπόν αυτό-ποτιζόμενη με χαρακτηριστικό game changer την απόκτηση του πακέτου «ολυμπιακή». Η πίεση από τις ανταγωνίστριες εταιρίες στο χώρο και τα έξοδα ανανέωσης στόλου ίσως μειώσει το ετήσιο γλυκαντικό οπότε να έχουμε επαναξιολόγηση της δίκαιης τιμής στο ταμπλό. Θα ήθελα κάποιον πιο έμπειρο για ένα σχόλιο για το σύνολο υποχρεώσεων και την αυξητική του τάση.

    Υπάρχει και το υπερ θετικό σενάριο να καταστραφούν οι κασταμύριοι και κατόπιν η αραιγα να γίνει αυτή χορηγός στο Ευρωπαικό Μπάσκετ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ξεκινήσω με κάτι άσχετο για αρχή... τον Τραμπ. Θεωρώ αρκετά πιθανό ότι αυτό που παρουσίασε προεκλογικά ήταν μια τεχνητή "περσόνα" που πίστευε ότι θα του έδινε περισσότερους πόντους. Και το πέτυχε. Διάψευση ή επαλήθευση προσεχώς.

      Για την ΑΡΑΙΓ. Την προηγούμενη εβδομάδα μου ξίνιζε η συμπεριφορά στο ταμπλό που δεν ταίριαζε με τα καλά αποτελέσματα που περιμέναμε. Εφαρμόζοντας την πολιτική last come first go έδωσα με το καλημέρα το 1/3 της θέσης περίπου στο μηδέν. Κρατώ τα υπόλοιπα ως το Πάσχα 17 πιθανολογώντας επανάληψη της προηγούμενης συμπεριφοράς καθώς θα πλησιάζει το μέρισμα. Δεν πιστεύω στην ΤΑ πολύ περισσότερο που απ΄το γράφημα που μας ποστάρατε έχουμε ένα ΩΚΩ πριν τον τελευταίο ΩΚΩ που αγνόησε τον νόμο του Νεύτωνα.

      Για τη χώρα τόσο η μελέτη του κ. Πετράκη όσο και το άρθρο του κ Στρατόπουλου (Μύθοι και αλήθειες για το 4ο Μνημόνιο) που ποστάρησε δίπλα ο Μιχάλης είναι κατά τη γνώμη μου αρκετά θετικά. Πολύ περισσότερο που συνεπικουρούνται από την ανάγκη επιβίωσης των σανελικων. Νομίζω οι πιθανότητες είναι υπέρ μιας καλύτερης εικόνας στο μαγαζί και έχω ξεκινήσει να το ποντάρω. Αγοράζοντας-σε διόρθωση-ακόμα και συστημικά ψευτομπιχλιμπίδια (ΑΛΦΑ, ΕΤΕ).

      Εννοείται βέβαια πως δεν εφησυχάζουμε, κοιμόμαστε με το ένα μάτι ανοιχτό καρφωμένο στην κίνηση των ομολόγων. Η μέχρι σήμερα κίνηση τους ήρθε σαν συνέχεια της αντίστοιχης των καλών εταιρειών (ΜΠΕΛΑ, ΜΟΗ, ΟΠΑΠ κλπ). Εάν συνεχίσουν μου φαίνεται λογικό να κινήσουν και τον ΓΔ (και τις τράπεζες).

      Με forex, long και sort δεν ασχολούμαι. Αυτή η κερδοσκοπία δεν ταιριάζει στον λιπόψυχο εαυτό μου. Δοκίμασα παλαιότερα, έχασα μερικά κιλά σκληρά ευρώ, τέλος. Σορτ μόνο σαν χεντζάρισμα στις παραπανίσιες αδιάθετες μετοχές που μας δίνουν στις ΑΜΚ.

      Διαγραφή
  36. Η ερχόμενη βδομάδα έχει Δευτέρα προσωρινά στοιχεία αεπ ,την ίδια μέρα msci ,Τρίτη επίσκεψη πλανητάρχη (προσοχή δεν είναι ακόμα πρώην) και ξεκινάνε μετά αποτελέσματα με το δικό μου ενδιαφέρον στην εβρομπανκια (που για να αποφύγει αναβ/νες περιπέτειες θα έχει θετική χρονιά φέτος). Οπότε και με το βλέμμα στην Παρασκευή των παραγώγων να είναι γλυκαντική.

    Καλά όσο μελετάτε τα της αραίγας ,ήθελα να ρωτήσω και εγώ πώς σορτάρει κανείς τον 日経225 με προσδοκία πτώσης 20% σε 1-6 μήνες στα όρια του λίγο κάτω απο 14κιλομονάδες??

    Φυσικά σύμφωνα και με τη θεωρία της ασυνέχειας η πτώση των σαμουράι(=αυτός που υπηρετεί) θα ενισχύσει και τη θεωρία των κασταμύριων για μετά απο ένα εξάμηνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πιο απλό και τίμιο είναι μέσω των futures. Διαπραγματεύονται πολλές ώρες και έχουν τρομερή ρευστότητα. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο ΕΤF που παίζει σορτ τον δείκτη. Στην Αμερική υπάρχει το EWJ που παιζει long τον MSCI Japan σε $ συνεπώς εαν πας sort σε αυτό, έμμεσα το σορταρεις. Επίσης υπάρχει το DXJ που παίζει λονγκ το Νικκει hedged αρα χωρίς currency risk. Μπορείς να το σορταρεις μέσω κάποιας πλατφόρμας. Βασικά τα futures παραμένουν ο πιο efficient μηχανισμός, αφού έχουν φτιαχτεί για να έχουμε ακριβώς αυτήν την δυνατότητα.

      Τάδε έφη ο φίλος ΖιΖου (ο καλύτερος γκουρού ξένων αγορών που γνωρίζω)

      ------------------------------------------------------------------------------------

      Για οικονομία βάζω εδώ δυό έγκυρες νομίζω πληροφορίες.

      Η πρώτη αφορά τη ΔΕΗ. Μια όχι καλή εξέλιξη που δικαιολογεί νομίζω την σημερινή πίεση ήταν η ανακοίνωση του συμψηφισμού απ΄όσο κατάλαβα σαν διαδικασία πληρωμής απ΄το δημόσιο του 25% ΑΔΜΗΕ.

      Θα ειναι σε τιμή αντίστοιχη των 320εκ που πληρώνουν οι Κινέζοι για το 24%, δηλ 320εκ x 25% / 24% δηλ. 333εκ ευρώ. Για τον τρόπο πληρωμής όμως δεν υπάρχει τίποτα επίσημο.

      Η τελευταία φήμη είναι ότι η ΔΕΗ θα πληρώσει ένα μεγάλο revaluation tax (επειδή έχει τον ΑΔΜΗΕ στα βιβλία της σε πολύ χαμηλότερη αποτήμηση από τα 1.33δις ( δηλ 320/24%) που υπονοεί το τίμημα των Κινέζων) και με αυτά τα λεφτά ουσιαστικά το κράτος θα πληρώσει για τον 25%. Με άλλα λόγια, η ΔΕΗ δεν θα πάρει λεφτά στα χέρια της για το 25% που θα πουλήσει στο κράτος αλλά απλά θα συμψηφίσει το revaluation tax που πρέπει να πληρώσει...

      (άμα είσαι καριόλης κι άφραγκος...)

      Η άλλη αφορά την μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ. Πίστευα ότι χοντρικά θα ήταν όπως και το 2011. Δηλαδή προσαυξημένη κατά 15% από την μεσοσταθμική τιμή "κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 ημερών διαπραγμάτευσης πριν από την αναγγελία άσκησης του δικαιώματος πώλησης"

      Έκανα ερώτηση για μεγαλύτερη σιγουριά στα τμήματα ανάλυσης δυο ΑΧΕ που συνεργάζομαι και εμπιστεύομαι. Η απάντηση που πήρα ήταν αλλιώτικη. Την παραθέτω

      α) η εν λογω φορμουλα απο την συμφωνια του 2011 αποτελει την βαση/τον μπουσουλα για τις συζητησεις μεταξυ της Deutsche Telekom και της κυβερνησης. Δεν ειναι δεσμευτικη.

      β) Προφανως, αν και οταν καταληξουν σε καποια συμφωνια οι δυο πλευρες, την αποτιμηση θα αναλαβει καποιος 3ος ανεξαρτητος εκτιμητης.

      Εξακολουθώ να θεωρώ την εταιρεία εξαιρετική επιλογή για το δικό μου χαρτοφυλάκιο.




      Διαγραφή
    2. ΚΥΡΙΕ


      hippy ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ -- ο φίλος ΖιΖου (ο καλύτερος γκουρού ξένων αγορών που γνωρίζω)ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

      Διαγραφή
    3. Άσε τα σάπια κ. Λουκά...αφού τον ξέρεις. Έτσι αποκαλούμε οι φίλοι τον "Ζιζάνιο" που έγραφε παλαιότερα εδώ και στο marketzone. Ίσως κάποτε επιθυμίσει να ξαναγράψει.

      Διαγραφή
    4. Ένα διπλό ευχαριστώ -ολίγον καθυστερημένο- στον κ.Ζιζάνιο για το γκουρουδο-info και στον κ.Hippy για την ευγενή μεταφορά.

      Ένα tip... για αδμηε το 25αρακι το κρατικό θα ήταν σίγουρα με κάποιον συμψηφισμό. Εμένα απο την αρχή με ενδιέφερε να κλείσει με επιτυχία η πώληση στον ιδιώτη (done) και το άλλο που σας έχω γράψει (αρκετές φορές). Φαίνεται και αυτό να προχωράει κανονικότατα. Μετά απο ένα χρόνο σφαλιάρες κάνει κίνηση και πλέον η πολύ πρόσφατη κορυφή (και 200αρης σχεδόν) είναι πολύ κοντά.

      Διαγραφή
  37. ΚΥΡΙΕ


    Lorac ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΡΚΕΤΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΖΕΤΕ[ extra large ]πώς σορτάρει κανείς τον 日経225 με προσδοκία πτώσης 20% σε 1-6 μήνες στα όρια του λίγο κάτω απο 14κιλομονάδες??
    ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΟ ΣΑΣ- ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λουκά αφού έχεις δηλώσει ότι δεν ασχολείσαι με το χαα πόσο μάλλον με εξωτικές αγορές. Τώρα μελετώ αυτά που μου έγραψε εμμέσως ο κ.ΖιΖου . Πάντως με την σκέψη και μόνο ο Ακίρα Κουροσάβα έφτιαξε άμυνες με unlimited bond buys!! Κ. Λουκά σας αφήνω ,πάω για ιαπωνική ταινία " ο Κασίμα και το γατόψαρο του".

      Διαγραφή
  38. Καλησπέρα σας. Ο αξιόλογος κ.Vasilis έχει βάλει δίπλα (στο μπλογκ του)ένα πολύ ωραίο θέμα από τις επισκοπήσεις του ΣΕΒ , οπότε προτείνω να το διαβάσετε για να δείτε και εσείς τον "ελέφαντα" στο δωμάτιο.

    Από το κείμενο αυτό κρατάω την ανάγκη επιθετικής διαχείρισης των κακοπληρωτών. Μιας και είναι αδικία να δανείζεται κάποιος μπαταχτσής φθηνότερα από τον νοικοκύρη. Σε άλλες κοινωνίες ίσως να χαρακτηρίζονταν "οικονομικοί τρομοκράτες" με τις ανάλογες συνέπειες. Φυσικά εμείς είμαστε μια φιλήσυχη κοινωνία που όταν ο κλεφταραίος έρχεται γυρνάμε και το άλλο μάγουλο.

    Αντιγράφω εδώ την ωραία κατάληξη.....
    "Εν τέλει, η αποκατάσταση της οικονομικής αποτελεσματικότητας και της κοινωνικής συνοχής συνδέεται με την ακόλουθη βασική παραδοχή που οφείλουμε να κάνουμε ως κοινωνία: την κρίση δεν την έφεραν τα Μνημόνια αλλά τα δανεικά, που χρηματοδότησαν ένα επίπεδο διαβίωσης που δεν στηριζόταν στην ατομική παραγωγικότητα και αποταμίευση αλλά στην προσοδοθηρία (να ζεις, δηλαδή, με τα λεφτά των άλλων)"

    Πρότυπο>>http://www.sev.org.gr/Uploads/Documents/49837/weekly_17_11_2016.pdf

    Βασίλη ωραία δουλειά γιατί πολλά χάνονται ανά την ημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλησπέρα σε όλους. κ. Τάκη, τελευταία μας έχετε στο κλασ... ελ-κλάσικο. Εμείς είμαστε ευρωπαϊστές, λέμε η καγκελάριος έχει μεγάλη ευθύνη για την Ευρώπη, αλληλεγγύη κοκ. Μήπως όμως με Τραμπ και σια έρθουν πιο καπιταλιστικές λύσεις; Άμα δε βγει το χρέος, οικονομία, κακές δημοσκοπήσεις, λέτε να γυρίσουμε σε κούρεμα, χρεωκοπία και όλα π..να;
    Φελαινί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. BRAVO HIPPY.Όποια και αν είναι η συνέχεια η ματιά σου ήταν σωστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα μια φορά δείχνει να επαληθεύεται το λογικό σενάριο, αυτό του καθόλου ή του μικρού πόνου και όχι κάποιο απ΄τα παράλογα. Αυτό με κάνει να πιστεύω πως και στο νομοτελειακά επόμενο χρηματιστηριακό κομπλάρισμα το λογικότερο να συμβεί σενάριο θα είναι και το στατιστικά πιθανότερο.

      Σε αυτή τη φάση πιθανολογώ σχετικά καλή συνέχεια. Κάποιο άσχημο νέο για το χρηματιστήριο φυσικά και θα έλθει, το ξέρουμε όλοι καλά. Πουλόβερ είναι η αγορά με πολλά "μανίκια". Πάνω που ξεμπερδεύεις με το ένα ξεκινάς το επόμενο. Και δυστυχώς πάντα από το άλφα. Ευτυχώς βοηθάει τα πράγματα η στατιστική.

      Χρησιμοποιώ το χώρο για μια απάντηση στον κ. Φελαινί. Έχετε βάλει τόσα πολλά αν που τελικά αδυνατίζετε το συμπέρασμα σας "όλα π..να". Ας πούμε όμως ότι γίνεται.

      Η Ελλάδα θα είναι χαμένη, χρεοκοπημένη και σε παράλληλο νόμισμα (ίσως κι εκτός ΕΕ). Η Τουρκία θα έχει μεν ένα αδύναμο γείτονα εύκολο να τον διαχειριστεί αλλά θα έχει απολέσει το βασικό όπλο των προσφύγων που της αποφέρει πλούσιες χρηματικές ροές για την σίτιση τάχα των άτυχων εξαθλιωμένων. Το ΔΝΤ θα εγγράψει μια παταγώδη αποτυχία στο βιογραφικό του. Η Γερμανία το αυτό και τα χειρότερα έρχονται στις εκλογές για την Μέρκελ καθώς η αντιπολίτευση θα την εγκαλεί και για τα χρήματα των φορολογουμένων που είναι απίθανο να της επιστρέψει η χρεοκοπημένη χώρα μας. Ομοίως για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και με το προσφυγικό να έχει μεταφερθεί αυτούσιο στην πόρτα της Ευρώπης. ΗΠΑ-ασφάλεια περιοχής πρόβλημα, τυχαία η επίσκεψη Ομπάμα? Όχι δα. Αφού λοιπόν είναι τόσο εύκολο, χωρίς νέα χρήματα αλλά απλά με επαναρύθμιση εξόφλησης των παλαιών χρεών να διευθετηθεί το θέμα ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω γιατί να γίνουν "όλα π..να".

      Διαγραφή
  41. ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟΝ


    Ανώνυμος -18 Νοεμβρίου 2016 - 9:02 μ.μ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ [ BRAVO HIPPY.Όποια και αν είναι η συνέχεια η ματιά σου ήταν σωστή.]ΜΑΝΤΕΥΩ ΠΟΙΟΣ ΗΣΑΣΤΕ --ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ ΗΣΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΤΙΜΗ ΣΤΟΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑΤΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ--ΔΟΞΑΣΤΕΜΕ -ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΗ ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ --------Ρίτα Σακελλαρίου***Είναι γάτα (ο κοντός με τη γραβάτα) ---https://www.youtube.com/watch?v=nf_7lS3yz2U

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Προς τον αγαπητό κ. Σύλβιο
    Ενταύθα

    οι ξένοι επενδυτές φαίνεται πως έχουν άλλη επενδυτική παιδεία από εμάς. Τελευταία διαβάζουμε για μηνύσεις που κάνουν κάποιοι που έχουν ζημιές από 100.000-500.000 δολάρια από TEVA και ALLERGAN. Δεν γνωρίζω εάν στις δικαστικές αίθουσες αποζημιώνονται επειδή όμως η παγκόσμια ένδεια πόρων προς την περίθαλψη ευνοεί τα γενόσημα η TEVA μου κάνει κλικ (+ η εβραϊκή καταγωγή της). Μάλιστα στα $38 έχω κάνει και μια πρώτη τοποθέτηση. Έχετε άποψη?

    Επίσης "άγριο ξύλο" πέφτει και στην NOKIA σε αντίθεση με τις αμερικάνες του κλάδου που στο ταμπλό αρμενίζουν όμορφα. Οκ δεν έβγαλε καλά αποτελέσματα αλλά μετά την πώληση του κλάδου τηλεφωνίας ουσιαστικά επενδύει σε νέο κι ελπιδοφόρο τομέα. Κι εδώ θα ήθελα τη γνώμη σας.

    http://www.kathimerini.gr/811830/article/proswpa/proskhnio/ratziv-soyri-o-an8rwpos-poy-metamorfwse-th-nokia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλοδεχούμενο το ράλι του ΜΥΤΙΛ το οποίο όμως νομίζω πως ΔΕΝ οφείλεται στην απορρόφηση της ΜΕΤΚ όπως πιθανολογούν πολλοί επενδυτές. Νομίζω ότι οφείλεται μάλλον στα μελλοντικά υπερκέρδη από την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας είτε μέσω ιδιοπαραγωγής είτε (πολύ περισσότερο) μέσω κοΝΟΜΕ όπως μας έχει επισημάνει ο φίλος κ. Lorac απολύτως έγκαιρα.

    Ο ΜΥΤΙΛ και λοιποί μάγκες στην πρόσφατη δημοπρασία των κοΝΟΜΕ πλήρωσαν 37,50 ευρώ/MWh. Δηλαδή μέσω της νόμιμης διαδικασίας κοΝΟΜΕ ο ιδιώτης αγοράζει εκ του ασφαλούς 37,5 ευρώ/MBh (δλδ 0,0375/kwh) στις δημοπρασίες και πουλάει ΜΕΤΑ ΑΠΟ τις προσφορές στη λιανική περίπου 0,090 με 140% μικτό κέρδος!!!!!!!! Χωρίς να χρειαστεί να επενδύσει ούτε cent!!! Εξαιτίας της ηλιθιότητας των ΣΑΝΕΛ που δεν θέλησαν να υιοθετήσουν το σχέδιο πώλησης της μικρής ΔΕΗ (30%) της κυβέρνηση Σαμαρά. Και δεν σκέφτηκαν οι πανίβλακες ότι πρώτα δυναμώνουμε την τροφό ΔΕΗ (μείωση κόστους παραγωγής, εθελούσιες κλπ) και μετά βάζουμε τα νεογνά στα βυζιά να θηλάσουν.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ το 2015 η κατανάλωση της ηλ. ενέργειας ήταν περίπου 50 TWh ή 50,000,000 MWh

    (όπου 1 TWh = 1,000 GWh = 1,000,000 MWh = 1,000,000,000 kWh)

    https://www.dei.gr/Default.aspx?id=1144&nt=18

    H Protergia κατέχει το 2,37% της κατανάλωσης σε σύνολο περίπου 12% των εναλλακτικών παρόχων. Στην ολοκλήρωση του 50% της κατανάλωσης στους ιδιώτες έως το 2019 θα έχει λίγο περισσότερο από 10%. Με το σημερινό καθεστώς, εάν το σύνολο του τζίρου του το αποκτούσε μέσω ΝΟΜΕ θα πουλάει 5,000,000 MWh κερδίζοντας μικτά (88-37,5) χ 5,000,000= 250 εκατ !!!!!! Έξοδα μικρά μόνο διάθεσης, αφού δεν παράγει, απλά μεταπουλά.

    Ξέρουμε βέβαια πως δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο Ευάγγελος διαθέτει ήδη τρεις μονάδες (και οι άλλοι ιδιώτες ομοίως) που καλύπτουν μέρος της κατανάλωσης απλά επωφελούνται του δώρου του σοσιαλιστή της συμφοράς Σκουρλέτη. Μια εξ αυτών είναι η μονάδα συμπαραγωγής μέσω της Αλουμίνιο Ελλάδος που κατασκευάστηκε με κρατικές επιδοτήσεις, για να καλύψει με τη λειτουργία της τις ανάγκες της βιομηχανίας σε ρεύμα αλλά προτίμησε να το πουλά ακριβότερα στην κατανάλωση και ν΄αγοράζει φθηνά απ΄τη ΔΕΗ. Αλλά αυτό είναι άλλη "πονεμένη" ιστορία. Που δείχνει πως βγαίνουν τα χρήματα στο Ελλάντα.

    http://psoux.blogspot.gr/2012/02/blog-post_21.html

    Συμπερασματικά πάντως δεν θα βιαζόμουν να πουλήσω ΜΥΤΙΛ ακόμα κι αν έγραφε 7 μπροστά.

    Τα κέρδη είναι πολλά ακόμα και χωρίς τις ΝΟΜΕ που πιθανολογώ ότι θα καταργηθούν. Διότι εκτός απ΄τους πολίτες της χώρας μας ζημιώνουν και τον Σόιμπλε καθώς αφαιρούν χρήμα απ΄το κράτος που πρέπει να εισπράττει και σταδιακά να τον ξοφλάει. Συνεπώς έχω την υποψία πως η κατάργηση τους μπορεί και να εμφανιστεί σε μελλοντικά προαπαιτούμενα. Παράλληλα με αύξηση του ποσοστού 17% της ΔΕΗ το οποίο είναι προς πώληση..

    Δεν είναι γκουρουδιά...είναι νομίζω λογική σκέψη στην χώρα της αρπαχτής που ευτυχώς όμως τούτη την περίοδο είναι υπό επιτροπεία (και την προσεχή 10ετία τουλάχιστον).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. S.O.S.....προβληματισμένος Χίππης καλεί Πύργο Ελέγχου...Κύριε Τάκη παρακαλώ θερμά δώσε τα φώτα σου

      Έκανα και μια πρώτη (αυθαίρετη προσέγγιση) για σχέση ανταλλαγής σε πιθανή συγχώνευση ΜΥΤΙΛ με ΜΕΤΚΑ (εάν γίνει)

      Τα ίδια κεφάλαια της ΜΕΤΚΑ στο 6μηνο ήσαν 367,042 εκ. η μητρική-567,045 εκ. ενοποιημένα εκ των οποίων τα μισά είναι η θέση του ΜΥΤΙΛ (50% +1 μετοχή)

      Τα ίδια κεφάλαια του ΜΥΤΙΛ στο 6μηνο ήσαν 487,940 εκ. η μητρική-1,237,815 εκ. ενοποιημένα εκ των οποίων 283,523 εκ. αντιστοιχούν στην συμμετοχή στη ΜΕΤΚ και 954,292 ΜΥΤΙΛ και λοιπές συμμετοχές.

      Συνεπώς η ενοποιημένη εταιρεία θα έχει ίδια κεφάλαια 954,292 + 567,045 =1,521,338 εκ. από τα οποία τα

      567,045 / 1,521,338 = 37,27% αντιστοιχεί στη ΜΕΤΚΑ και τα υπόλοιπα 62,73% είναι το μερίδιο του ΜΥΤΙΛ.

      Από την εταιρεία ΝΕΟΜΥΤΙΛ οι μέτοχοι του Βαγγέλη έχουν ( 954,292 εκ) / 116,915 εκ. μετοχές = 8,16 ευρώ/μετοχή (λογιστική αξία)

      ενώ οι μέτοχοι της ΜΕΤΚΑ θα έχουν (567,045 εκ) / 51,950 εκ. μετοχές = 10,91 ευρώ/μετοχή (λογιστική αξία)

      συνεπώς και απολύτως χοντρικά και αυθαίρετα καθώς πήρα τα ενοποιημένα ίδια κεφάλαια όπου ίσως έχουν κοινές συμμετοχές σε κάποιες θυγατρικές (+ ότι είμαι πολύ ερασιτέχνης στα θεμελιώδη) σε κάθε ΜΕΤΚΑ αντιστοιχούν 10,91/8,16 = 1,337 μετοχές ΜΥΤΙΛ δλδ για κάθε 3 μετοχές που κατέχει ο μέτοχος της θυγατέρας θα πάρει περίπου 4 μπαμπάδες. Με ξαφνιάζει το αποτέλεσμα πολύ περισσότερο που απ΄όσο ξέρω σε τέτοιες περιπτώσεις οι μετοχές της ΜΕΤΚ που κατέχει ο ΜΥΤΙΛ θα ακυρωθούν. Οι περισσότεροι επενδυτές (κι εγώ μαζί) πιθανολογούσαμε σχέση ανταλλαγής υπέρ της μητρικής. Οι αριθμοί δείχνουν άλλα, κάνω κάπου λάθος?

      Να το ξαναπώ. Κύριε Τάκη έχουμε ανάγκη από τα φώτα σου. Αρκετοί από την ομάδα του μπλογκ αγαπά κι ακολουθεί τον Βαγγέλη ακόμα και φίλοι που λείπουν (Bucher, Δαρείος κ.α.)

      Διαγραφή
    2. Μιλάμε για βόδια κύριε Hippy !!!!!!!!!!!!!!!
      χαχαχαχα καλές οι ατάκες των ασχέτων ΄.
      Τους έκλεψε ο Μυτιληναίος και δεν τους έδωσε πολλές μετοχές στους ΑΛΕΚ.
      Βόδιααααααα κύριε Hippy. Άσχετοι και το παίζουν ειδικοί και κατόπιν τρέχουν στις Συνελεύσεις να διαμαρτυρηθούν - αντί να πάνε να διαβάσουν και να παραδεχτούν την ασχετοσύνη τους.

      Με εξιτάρατε κύριε Hippy και θα γράψω την σχέση ανταλλαγής ΜΕΤΚΑ - ΜΥΤΙΛ. Και θα δώσω και ως παραδείγματα τις σχέσεις ανταλλαγής ΕΛΚΑ - ΣΙΔ, όπως και τη σχέση ανταλλαγής ΑΛΕΚ - ΜΥΤΙΛ όπου τα βόδια ακόμη δεν κατάλαβαν ότι ήταν ολόρθη!!!

      Διαγραφή
    3. Άσχετοι κύριες hippy.
      Ρωτήστε τους !!!!!!!!!!!!
      ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΑΝΤAΛΛΑΓΗΣ ΑΛΕΚ με ΜΥΤΙΛ ???
      χαχαχαχα
      Ούτε που γνωρίζουν και ούτε που μπορούν να τεκμηριώσουν. To μόνο που ξέρουν είναι να μυξοκλαίνε και να παπαρολογούν ότι τάχα μου ο Βαγγέλας τους έφαγε το ΑΛΕΚακι για μια μπουκιά ψωμί - επειδή για μια μετοχή του΄ς έδωσε 0,4 ΜΥΤΙΛ. Και πόσα θέλατε να πάρετε βρεεεεεεε??? 4000 ΜΥΤΙΛ???

      Όμως εγώ θα δείξω ότι η σχέση ανταλλαγής ΑΛΕΚ ΜΥΤΙΛ ήταν ορθοτατη

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ πολύ και περιμένω. Οι γάλλοι της Πεσινέ την είδαν νωρίς τη δουλειά και απεχώρησαν. Οπως και η BP, η Shell κλπ. Άλλοι πιάστηκαν στον ύπνο!!

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα σε όλους. κ. Χίπυ, ευχαριστώ για τα σχόλια και τους υπολογισμούς (με παράπλευρο όφελος την επανεμφάνιση του οικοδεσπότη :)
      Υπάρχει λόγος που η ΔΕΗ χρειάζεται να πουλάει 0.037 e/ΚWh στον ιδιώτη πάροχο ο οποίος μετά θα τη χρεώσει 0.09 e στην λιανική;
      Φελαινί

      Διαγραφή
    6. Η εύκολη απάντηση είναι "η ιδεοληψία του συριζα που δεν κάνει το λογικό δλδ να πουλήσει το 30% όπως είχε αποφασίσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Μικτό. Με τους λιγνίτες, τα Υ/Η, με καλοπληρωτές πελάτες λιανικής που κερδίζει, κακοπληρωτές που την βάζουν μέσα, πελάτες υψηλής τάσης απ΄την οποία "σήμερα" δεν κερδίζει κλπ"

      Η σωστή απάντηση όμως είναι νομίζω πως πρέπει να ρίξει το κόστος ώστε να κερδίζει και με 0.037 e/ΚWh. Με εθελουσίες (ιδιαίτερα στο διοικητικό προσωπικό), έλεγχο στις υπεργολαβίες, περιστολή μη λειτουργικών δαπανών. Υπάρχει κακό λίπος για κάψιμο. Ο Τσαμάζ πως τα κατάφερε?

      Με αποτελεσματική λειτουργία η κεφαλαιοποίηση είναι της πλάκας και το ξέρουμε. Προσωπικά εάν διαβάσω εθελουσία θα μπω προσεκτικά επενδυτικά (το αυτό και στα κάπως καλύτερα ΕΛΠΕ) καθώς θα το πάρω σαν ένδειξη πως κάτι πάει ν΄αλλάξει. Εως τότε (δυστυχώς) μόνο για ξεπέτες προσφέρετε.

      Διαγραφή
  44. ΔΑΣΚΑΛΕ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ-ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ--ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΚΟΥΜΑΡΙ ΘΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΤΕ--ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΝΑ ΦΑΙΝΩΝΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΔΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αξιότιμε κε Τάκη, καλώς ορίσατε ξανά (δυστυχώς φαντάζομαι για λίγο πάλι.....). Μας λείπετε, και θαρρώ η άποψη σας πάντοτε καταλυτική, απουσιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Λείπεις....Με τόσα που βλέπουμε γύρω μας (εσω και εκτός), πραγματικά λειπεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΔΑΣΚΑΛΕ ΔΙΚΑΙΩΝΕΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΑ--ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΟ ΣΕ ΑΓΟΡΕΣ Η ΔΑΝΕΙΟ, ΠΤΩΧΕΥΣΗ
    Σημίτης: Αγνωστο αν θα αντέξουμε στις θύελλες που έρχονται


    Πηγή: Σημίτης: Αγνωστο αν θα αντέξουμε στις θύελλες που έρχονται | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/303758/simitis-agnosto-tha-antexoyme-stis-thyelles-poy-erhontai#ixzz4RCk95oQr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Η πρώτη φάση ΔΕΗ ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες. Τελικά έπιασε λίγο κάτω από τα 3,40 ως μέγιστο και τώρα βρίσκεται σε φάση διόρθωσης. Αν γίνει κάτι εκθαμβωτικό αρχές Δεκέμβρη με το κλείσιμο της αξιολόγησης θα ακολουθήσει το πανηγύρι μέχρι τα 4 που αυτή την στιγμή τα βλέπω ως τοίχο αρμέ μπετόν αδιαπέραστο.

    Για την ώρα βλέπω πιο πιθανό ένα αρχικά αρνητικό σενάριο μέχρι και κοντά στα 2,80. Αν επιβεβαιωθούν οι απαιτήσεις για δεύτερη γρήγορη ΚΟΝΟΜΕ τον Ιανουάριο και ποσοστό 12% βλέπω να συνεχίζει στα πρόσφατα χαμηλά της.

    Οπτική παραίσθηση με περίεργα βελάκια και συννεφάκι.... http://www.tradingview.com/x/JIQnx0JE/

    Θυμίζω τη χαμηλή τιμή στην προηγούμενη και βλέπω τουλάχιστον η τιμή έναρξης να είναι χαμηλότερα για την επόμενη. Με επαναπροσδιορισμό της επόμενης (3ης) σε ένα χρόνο για όποια αλλαγή τιμής. Το σενάριο να δώσει τώρα και άμεσα άλλο ένα 12% το θεωρώ ταφόπλακα. Οπότε ελπίδα με την ολοκλήρωση του plan αδμηε και απόδοση στους παλιούς μετόχους του ποσοστού του νέο-αδμηε. Μονο για trading λοιπόν πλέον και αναμονή για είσοδο νέο-αδμηε που ΑΝ γίνει μετά την κηδεία της δημοπρασίας ΙΑΝ-2017 θα έχει σίγουρα πολλούς πρόθυμους να τσεπώσουν κάτι. Εκεί θα απλώσω και εγώ τα δίκτυα μου κοντά στη λάσπη του πυθμένα που θα έχει θολώσει από τα έντρομα ζωντανά που πάνε να γλυτώσουν.

    Ποιητής με ρίμες εσύ old hippy??? Συγγραφεύς μελό εγώ χαχαχαχααχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Μεταφέρω και εγώ με οπτική προσθήκη.

    Να σταθώ σε μια δυο παρατηρήσεις και μια σκέψη.

    Καταρχήν ένα boxακι μέσα στο οποίο έχει κινηθεί η μετοχή το προηγούμενο διάστημα χοντρικά νούμερα 22.30-19,80 με το σπάσιμο κάτω δείχνει την περιοχή που αναφέρεις ως R-100. Άρα μια πρώτη παρατήρηση είναι ότι με "τεχνική ανάλυση" και καλά μπορείς να φάσεις στην ίδια πεποίθηση από πολλούς δρόμους. Για να φτάσεις ταμείο όμως πρέπει να επαληθευτεί και η πεποίθηση αυτή. Πρέπει όμως να επαληθευτεί και ο δρόμος γιατί αν εσύ πιστεύεις ότι θα είναι σύντομος και τελικά κρατήσει παραπάνω , μπορεί να πάει η μετοχή στην τιμή στόχο ,αλλά εσύ να έχεις εγκαταλείψει στο μεσοδιάστημα!!

    Μια δεύτερη παρατήρηση είναι ότι η μετοχή μετά το brexit έτρεξε πολύ γρήγορα να καλύψει την πτώση και ουσιαστικά από Αύγουστο και μετά θα έλεγα συσσωρεύει ( μπορεί ένας κακοπροαίρετος να το ονομάσει και ξε-φορτώνει) για αρκετό καιρό σίγουρα εν αναμονή εξελίξεων.

    Η μετοχή παίζει πολύ με εξωτερικό ,οπότε δύσκολα ο Χο Τσι Μι τυχαίος μέτοχος από το εξωτερικό να περιμένει τον Έλληνα Τσε Γκε Βαρα(με) να υπογράψει βου αξιολόγηση όλο αυτό το διάστημα. Άρα η αναμονή είναι για άλλο γεγονός. Οπότε εδώ έρχεται και η σκέψη. Σε πρόχειρη μορφή ότι ορισμένες αγορές έχουν μέσα τους μεγάλο προβληματισμό ως προς τα πού θα εξελιχθούν οι σχέσεις τους με την Νέο-Αμερική. Εδώ και πολύ καιρό διαβάζω για τη φυγή των USA από την παραγωγική διαδικασία της Κίνας. Αναμένω λοιπόν και μέχρι η Κίνα να μεταμορφωθεί σε καταναλωτική χώρα από παραγωγική να υπάρχουν πολλές αναταραχές ,ειδικά υπό το πρίσμα της αλλαγής στρατηγικής ανάμεσα στο Ν0 1 και Νο 2 του κόσμου.

    Το διάγραμμα αναφοράς είναι απο το freeforumstocks και η οπτική προσθήκη >>>
    http://www.tradingview.com/x/qrc0SSPG/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. FF CAPEX 90 εκ ευρώ χωρίς αύξηση δανειακών υποχρεώσεων (σύνολο τραπεζικών υποχρεώσεων 370,9 εκ ευρώ - ταμειακά διαθέσιμα 239,48 εκ ευρώ = 131,45 εκ ευρώ) και με κυκλοφορούν ενεργητικό 1,55 δις ευρώ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ!! Και για φέτος κλείσιμο χρονιάς με άνοδο πωλήσεων, ebitda, και καθαρών κερδών 10%, άρα Ρ/Ε 6,5 και p/bv 0,75!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Βασίλη χαίρομαι που συνδράμετε ξανά την ομάδα.

      Το χθεσινό κυρίως χώσιμο αλλά και η σημερινή πτώση έγινε με τεράστιο όγκο. Μια αντίδραση βραχυπρόθεσμα θα την δώσει. Δεν ψάχνω τιμή, εστιάζω στον όγκο. Νομίζω πως όταν και αν "σφίξει" το χαρτί (συναλλαγές 40-50 χιλ, παύση πίεσης πωλητών) θα τολμήσω.

      Μεσοπρόθεσμα έχω ένα προβληματισμό. Η εταιρεία απ΄ότι έχω καταλάβει ουσιαστικά χρηματοδοτεί τα εμπορικά καταστήματα. Δανείζεται με περιθώριο 3μηνου και πουλάει με πίστωση 6μήνου plus. Αδυνατώ να καταλάβω γιατί χρειάζεται κάθε χρόνο επενδύσεις 50-100 εκ. Δεν είναι εταιρία τεχνολογίας ή καινοτομίας όπου αν χάσεις μια χρονιά ή ένα προϊόν χάνεσαι. Είναι (κυρίως) μια εμπορική επιχείρηση που πρέπει να οργανωθεί και να διαχειριστεί ένα τεράστιο τζίρο 1.5δις (!!!). Κι αν είναι μάγκας ο Τζώρτζης να την πουλήσει σε κάποιο μεγάλο όμιλο (LVMH, Kering, Richemont)

      Υπάρχει δυσαρμονία. Στους χρηματοοικονομικούς δείκτες μοιάζει ευκαιρία, στο ταμπλό όχι. Αυτό με κάνει καχύποπτο για μεσοχρόνια επένδυση.

      Διαγραφή
    2. Να προσθέσω αν επιτρέπετε ότι δεν γίνεται σύγκριση με Μπελα όπως διάβαζα σήμερα. Είναι τεράστια διαφορά η εικόνα στα jumbo με τον κόσμο σαν σαρδέλες μέσα να αγοράζει και τα φολι τα εγχώρια τουλάχιστον. Βέβαια τους όγκους τους πολλούς τους κάνει στην Απω Ανατολή αλλά εκεί έχει να ανταγωνιστεί και τον Αλι-μπαμπα και τους 40 μαιμουδέρους.

      Συμφωνώ λοιπόν επι της αρχής ότι κάποιος μεγάλος ΦΦεύγει παρόλο που το αφεντικό έδωσε γκαιντανς ότι όλα θα πάνε ασ πλααντ στο 4ο τρίμηνο.

      Διαγραφή
  51. k. Nik εμείς βράχος....http://www.ellaktor.gr/pegasus/Multimedia/pdf/ellaktor_update_2122016gr_id5922144.pdf

    Παίζουμε σχεδόν 3χEbit στο ταμπλο και cash/3.

    Απίστευτα τα περιθώρια σε 2 κλάδους ( αιολικά και παραχωρήσεις) Το κακό είναι ο κλάδος κατασκευών και λατομείων με τον μεγαλύτερο τζίρο είναι στο μείον. Μάλλον όχι στο μηδέν αλλά στο μείον!!

    Στο διάγραμμα του μετά το χαμηλό στο 107 με ΟΧΙ-ΟΧΙ αντε να το ξαναδούμε ως διπλό πάτο. Μετά πρέπει να ανέβει γιατί σπάει άσχημα κάτω ,οπότε θα επανέλθω τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή το ξέχασα πρίν .... μια καλλιτεχνική άποψη χαχαχαχ σε 3D.

      http://www.tradingview.com/x/UcZR0RQW/

      Διαγραφή
    2. Φίλε Lorac
      Βράχοι που δεν υφίστανται διάβρωση,όχι ψαμμίτες και δολομίτες.Δεν ενδιαφερόμαστε για δολίνες και ουβάλες,ας όψεται το μεταπτυχιακό της μετεωρολογίας που με έμαθε και λίγο γεωλογία. Ευχαριστώ ειλικρινά για την βοήθεια,να περάσετε ένα καλό Σαββατόβραδο.κοιτάξτε να χαρείτε την νεότητα σας.

      Διαγραφή
  52. Μετεωρολογία χμμμ. Δεν θέλω να γίνω αδιάκριτος αλλά νομίζω έχετε αναφέρει ότι ο υιός έφυγε για Αμερικα. Οπότε σας δίνω ένα λινκ για να ξεσκονίζετε το μεταπτυχιακό σας και να δίνεται στον υιό έγκαιρες πληροφορίες για περιοχές κατάλληλες για πάρτι άνευ τροπικών φαινομένων!!

    https://www.nasa.gov/mission_pages/GPM/main/index.html

    Υπάρχει και ως εφαρμογή για κινητά το site της nasa. Αν σας ενδιαφέρει και κάτι άλλο για τον πνευματικό μετανάστη θα χαρώ να σας βάλω αντίστοιχα χρήσιμε link.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Lorac καλημέρα.
      Στους ηλεκτρολόγους ανήκει ο γιος,μηχανικός τηλεπικοινωνιών είναι.Πέσατε διάνα,ο επιθυμητός τελικός προορισμός του είναι η NASA ή η αντίστοιχη Ευρωπαϊκή ESA.Γεροί να είστε όλοι εσείς οι νέοι,που μορφώνεστε και δημιουργείτε. Και οποία σύμπτωση,έχει ακριβώς την ίδια με εσάς γνώμη για την γενιά την δική μου και του Ηλία του hippy.

      Διαγραφή
    2. Πολύ ωραία!! Σαν ευρωπαιστής είναι ένας απο τους 2 κλάδους που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια η ΕΕ για τους οποίους χαίρομαι και ενδιαφέρομαι και σε προσωπικό επίπεδο.

      http://www.esa.int/ell/ESA_in_your_country/Greece

      Για τα οικονομικά κάντε ένα κόπο. Budget 10δις. Μία ώρα βιντεο.
      http://www.esa.int/spaceinvideos/Videos/2016/12/Ministerial_Council_media_briefing

      Διαγραφή
  53. Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα την άποψη σας. Τι θα προτείνατε να κάνει κάποιος 50.000 που τα εχει στην τραπεζα ώστε να αυγατισουν λιγάκι και χωρις το ρίσκο του κουρέματος (αν υπαρχει ακόμα ο κίνδυνος)? επένδυση στο ΧΑΑ ίσως (μετοχή με καλό μέρισμα?) ή κάτι άλλο? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΑΤΑ ΑΓΟΡΗ ΜΟΥ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΓΛΕΝΤΗΣΕ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΣΟΥ -Τι τα θέλεις τα λεφτά;
      Να τα κάψεις, τι τα θες;

      Τα λεφτά είναι δανεικά
      χέρια αλλάζουν τακτικά
      να τα κάψεις, τι τα θες
      μήπως τα ’χες κι από χθες;

      Γλέντα τη ζωή, γλέντα τη ζωή
      όλοι δύο μέτρα παίρνουν γη

      Τα λεφτά είναι δανεικά
      χέρια αλλάζουν τακτικά
      να τα κάψεις, τι τα θες
      μήπως τα ’χες κι από χθες;--------------Γλυκερία - Γλέντα τη ζωή (Τι τα θέλεις τα λεφτά)-------------https://www.youtube.com/watch?v=dfQVelPuph0

      Διαγραφή
    2. Κίνδυνος κουρέματος τουλάχιστον μέχρι την λήξη του 3ου μνημονίου ΔΕΝ υπάρχει. Πιθανολογώ πως είστε συντηρητικός, απεχθάνεστε τον κίνδυνο. Κάποιο φτηνό ακίνητο για εκμετάλευση τώρα που όλοι τ΄αποφεύγουν είναι μια επένδυση με 3-4% απόδοση μετά από φόρους και ΕΝΦΙΑ (φτάνει βέβαια ο νοικάρης να είναι σωστός και να πληρώνει το μίσθωμα). Εναλλακτικά μετοχές εταιρειών ακίνητης περιουσίας (ΓΡΙΒ, ΑΣΤΑΚ).

      Μια καλή ιδέα είναι η τράπεζα Ελλάδος. Διαβάστε πρώτα την ανάλυση του κ. Τάκη (η τράπεζα των ΕΛ) κι όποτε την βρείτε κοντά στα 10 ευρώ την αγοράζετε. Περίπου σταθερό καθαρό μέρισμα 0,44 υρώ/μετοχή ετησίως.

      http://mitarola.blogspot.gr/2013/05/blog-post_23.html

      Για ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του δημοσίου υπάρχουν αρκετά σχόλια. Είναι αρκετές οι επιλογές σας και σίγουρα καλύτερες της προθεσμιακής (που ξαναλέω ΔΕΝ κινδυνεύει)

      Διαγραφή
  54. Το χρηματιστήριο θα βαδίσει τον δρόμο που έδειξε και επιχειριματολόγησε ο κ.hippy.Αυτό μάλιστα το έκανε όταν δεν είχαν φανεί ακόμα οι κατάλληλες επιβεβαιώσεις.Εκείνο το χρονικό διάστημα είχα θυμώσει λίγο μαζί του γι'αυτό,αλλά αυτός με απλή ψύχραιμη λογική και έγκαιρη ματιά είδε τη συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την επόμενη φορά που θα διαφωνήσετε παρακαλώ θερμά να βγείτε και να μου γράψετε την άποψη σας. Μπορεί εσείς να βλέπετε καθαρότερα. Πλην του κ. Τάκη αντιλαμβάνομαι τους υπόλοιπους που συμμετέχουμε στο μπλογκ σαν ομάδα ερασιτεχνών (ίσως μαριδαίων) που σημαίνει χαμηλά μεν στην διατροφική αλυσίδα από την άλλη όμως πολλά ματιά και αυτιά για να "αισθανθούν" τον κίνδυνο.

      Η άποψη μου είναι περίπου η εξής.

      Ο Σόιμπλε (όπως όλοι οι δανειστές) επιθυμεί πάνω απ΄όλα την σταδιακή αποπληρωμή των δανείων. Αυτό απαιτεί έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Οι δυνητικοί ιδιώτες αγοραστές των ελληνικών ομολόγων εμπιστεύονται τις εκθέσεις του εγνωσμένου κύρους ΔΝΤ (και όχι του "νέου κι άγνωστου" ESM) , πολύ δε περισσότερο όταν βάζει χρήμα και συμμετέχει στο πρόγραμμα. Η "διευκόλυνση" του Eurogroup που αποφάσισε ότι στο εξής τα κέρδη των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα (SMPs και ANFAs) δεν θα επιστρέφονται στην Ελλάδα αλλά θα δεσμεύονται αυτομάτως για την εξόφληση των δόσεων του ΔΝΤ βοηθάει προς αυτήν την κατεύθυνση. Έχω την εντύπωση πως το παιχνίδι είναι "σικέ".

      Ωστόσο κρατώ μια μικρή επιφύλαξη καθώς κυβερνητικός συριζαίος σημαίνει απολύτως απρόβλεπτος. Προσθέτοντας τους καμμένους (εγκεφάλους) το μείγμα γίνεται εκρηκτικό. Άρα και σε ότι με αφορά είμαι λογικά αισιόδοξος αλλά "κοιμάμαι με το ένα μάτι ανοιχτό" εστιάζοντας πρωτίστως στο 10ετές ΟΕΔ για τη βραχυπρόθεσμη κατεύθυνση.

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς έτσι κ.hippy την πρώτη φορά που το χαα πήγε στις 650 μονάδες ήταν σίγουρο ότι δεν θα πάει πιο πάνω.Θύμωσα λίγο γιατί αυτό υποστηρίζατε,αλλά δεν έγραψα τότε την αντίρηση που είχα με αποτέλεσμα αργότερα τις 525.Άπο εκείνο το σημείο όμως και στη μεγάλη συσώρευση γύρω απο τις 550 δεν ήξερα τι θα γίνει (μη σας πω 'οτι έβλεπα και κάτω)ενώ τώρα θα ακολουθηθεί ο δρόμος που είχατε δείξει απο το Μάρτιο.Λάθη γίνονται άλλα με την ψύχραιμη λογική και την ενημερωσή που έχετε μπορείτε να έχετε μεγαλήτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σας γιατί είστε σε μεγαλύτερη επενδητική κατηγορία απο αυτή που λέτε.

      Διαγραφή
  55. Αναστολή κοΝΟΜΕ ? Και μακάρι τέλος ?

    Ίσως ταλαιπωρήσουν προσωρινά την εταιρεία τα μπρος πίσω. Όμως όσο κι αν πονάει για ν΄ανακουφιστείς από ένα σπυρί με πύον πρέπει πρώτα να το σπάσεις και να το απολυμάνεις.

    Σταθερή μου άποψη μου η δημιουργία και πώληση της μικρής ΔΕΗ είναι η καλύτερη λύση. Μακάρι να τολμήσει ο Σταθάκης να αλλάξει την πολιτική (παπαρο)σκουρλέτη.

    Ανοίγει ξανά ζήτημα «μικρής ΔΕΗ» η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου για το λιγνίτη

    http://www.liberal.gr/arthro/101147/oikonomia/epicheiriseis/anoigei-xana-zitima-isonmikris-deisin-i-apofasi-tou-eurodikastiriou-gia-to-ligniti.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter+-+16-12-2016+09%3A48%3A01

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τιμές scrap, αλλά τραγικά όλα τα λοιπά συνθετικά του παζλ. Για high risk takers το χαρτί.

      Διαγραφή
    2. Μάλλον για high voltage trading το χαρτί Λυπάμαι που δεν ξαναπήρα κοντά στο 2,75 χτές ήμουν σε διαφορά φάσης χαχαχαχ! Δεν έχω διαβάσει αυτό που λέτε για τις δημοπρασίες ηλεκτρ. ενέργειας ,αλλά αν ισχύει είναι ανάσα για το χαρτί.

      Ο βαγγελίνιο παικταρίνιο χτές έπεφτε με φόρα σήμερα ανάποδα. Μπάνκια είναι και δεν το ξέρουμε?? Υποβαθμίζω λοιπόν σε μυτιλ , λόγω ανώμαλης συμπεριφοράς , αλλά και επειδή βλέπω όλοι ξαφνικά γίναν βαγγελίνιοι. Που ήταν χαμένοι τόσοι θαυμαστές τόσο καιρό???

      Προσέξτε βαγγελίνιοι γιατί η αλεπού είναι σορτομάστορας.

      Διαγραφή
    3. Ασχετο

      Κύριε Lorac ευχαριστώ (για την συμπαράσταση στο 3ο μπλογκ).

      Η αξία μιας ομάδας βρίσκεται στη συνισταμένη των μελών που την απαρτίζουν. Ένα μπλογκ αντλεί την δική του αξία από την ποιότητα των επισκεπτών του. Κάποια μπλογκς φτιάχτηκαν ώστε ο οικοδεσπότης να αντλεί πελατεία. Αυτά έχουν μεγάλο μειονέκτημα απ΄την γέννηση τους. Ο "αρχηγός" στην αγωνία του να πείσει και να πουλήσει προσπαθεί να έχει τον τελευταίο λόγο καπελώνοντας τους συμμετέχοντες. Υποβαθμίζοντας ιδέες και μελέτες που δεν είναι δικές του.

      Ευτυχώς ο κ. Τάκης είναι τεράστιος "ερασιτέχνης" και όχι μέτριος "επαγγελματίας". Και οι τακαρόπληκτοι εξαιρετικοί (χαρακτήρες και παίχτες).

      Κύριε Βασίλη μεγάλο το ανάστημα σας, αν και κάποιες φορές η ψυχή μου θα ήθελε να μην είσαστε τόσο λακωνικός.

      Διαγραφή
    4. Μην σκεφτείτε ότι δεν σας διαβάζω,άλλωστε οι hippy,Lorac και Vasilisg χαρακτηρίζονται εύκολα τρεις υπέροχοι καμπαλέρος. Φίλε Lorac ποιός βγαίνει από την κατασκευαστική;
      Καλό βράδυ να έχετε.

      Διαγραφή
    5. @ Vasilisg

      Εδώ βέβαια σε μια γραμμή τα είπατε όλα

      "Τιμές scrap, αλλά τραγικά όλα τα λοιπά συνθετικά του παζλ. Για high risk takers το χαρτί"


      @ ΝίκοςΤ

      Κάνε λίγο υπομονή. Πέρσι τέτοιες μέρες έκανε καλό ντεμαράζ (σε αντίθεση με το 2014). Προσωπικά βέβαια σκέφτομαι να προτιμήσω για την πρωτοχρονιά "το στοίχημα"

      Διαγραφή
    6. Mr NikosT http://www.4-traders.com/ELLAKTOR-S-A-1408773/company/

      from company site >>>Ενημέρωση από το μετοχολόγιο της Εταιρείας 27 Ιουλίου 2016. http://www.ellaktor.gr/metoxoi/

      Άρα εδώ χρειάζεται ίσως ένα update στο μετοχολόγιο για να δούμε αν έγινε τίποτα ανάλογο με τιτάνες και αλφες πρόσφατα. Οπότε ας μην γράψω εικασίες.

      Πολύ σωστή η "χρονική" παρατήρηση του κ.Ηλία τις ψάχνω και εγώ σε pattern αυτές τις χρονικές συνήθειες γενικότερα. Οπότε περιμένω μετά και το συνήθειο 2 χρόνια τώρα να κάνει άσχημο ποδαρικό και να γυρίζει προς το τέλος Ιανουαρίου -αρχές Φεβρουαρίου. Αν βάλετε το διάγραμμα σε εβδομαδιαίο θα το δείτε εύκολα. Επίσης σε εβδομαδιαίο πάλι αν βάλετε και έναν exponential κάτω απο το δέκα να τρέχει θα δείτε και που στατιστικά δίνει τα μπες βγες.

      k.Hippy συμφωνώ και επαυξάνω. Ευτυχώς τρέξανε την μετκα την παρασκευή οπότε μάρσαρε και ο μυτιλ γιατί θα έτρωγε κάζο δεη...
      Ενδιαφέρον.... το "ερασιτέχνης" του Μορφονιού. Είχα την εντύπωση τότε που τον πρωτοδιάβασα σαν playboy αρχικά ότι είχε επαγγελματικά ενδιαφέροντα στην Αγορά.

      Θα πω μια ιστορία που έχει σχέση και με τα τελευταία ποστ στο νεώτερο θέμα που τρέχει παράλληλα από πάνω. Είχε γράψει τότε ο Μορφονιός για εγκαίνια και θωρηκτά και χαρταετούς. Νομίζω και ο ίδιος έχει αναφέρει ότι μιλούσε για συγκεκριμένη μάρμαρο-λατομική μετοχή τότε. Την ίδια περίοδο λόγω καταγωγής και γενικότερων ενδιαφερόντων γνώριζα ότι τα μάρμαρο-φορτηγά δούλευαν στο ΦΟΥΛ . Άμα δε καθόσουν σε ένα ντόπιο καφενείο και έπιανες μια φιλική κουβέντα και δυο τρείς τσίπουρο-μεζέδες μπορούσες να μάθεις αρκετά και ενδιαφέροντα.
      Οπότε τότε δεν είχα μιλήσει ποτέ για το θέμα – αλλά ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία να τσεκάρω την ικανότητα της περσόνας πίσω από το «Μορφονιός¨» να διακρίνει αξίες και να μεταδίδει με σαφήνεια και απλότητα την γνώση του. Ιδιότητες που εκτιμώ αφάνταστα.

      Νομίζω μετά τις γιορτές που θα είμαι και πάλι πίσω στο κέντρο του παγκόσμιου πολιτισμού και διανόησης θα είναι μια καλή ευκαιρία να τραβήξουμε τις κουρτίνες.

      Διαγραφή
  56. Το αφεντικό εδώ έχει εξαφανιστεί και γράφουμε μόνοι μας??

    Ας ανεβάσει κάποιος νέο θέμα να μπορούμε να σχολιάζουμε. Η ας μας πείτε κάποιο άλλο forum αξιόπιστο να τα πούμε εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hippy τελικά η ΔΕΗ θα μας δώσει για κάθε 1 ΔΕΗ 1 ΑΔΜΗΕ. Εξαιρετικά θα έλεγα.

      https://www.dei.gr/Documents2/%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82%20%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%202017/%CE%95%CF%80%CE%B5%CE%BE%CE%B7%CE%B3%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%201%CE%BF%CF%85%20%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82%20%CE%95%CE%93%CE%A3%2012012017.pdf

      Διαγραφή
  57. Αναμονή και συσσώρευση ο Βαγγελίνιο κονομίνιο στα/κοντά πρόσφατα ψηλά.

    Μετά τις "θετικές" απόψεις της Σιτι εκεί που έλεγα να ανέβω στα 5,50 για παραγάδι τώρα αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μου για τα 5. Όπως και να έχει πάντως αργότερα και προς το τέλος της χρονιάς και με την ολοκλήρωση της ενοποίησης περιμένω είσοδο σε καλούς δείκτες που βλέπουν ξενάκια και τιμές ικανοποιητικής απόδοσης και στις τιμές που είναι και σήμερα.

    Αραιγα το παλεύει σκληρά να με κάνει Ρομπαξ στο τέλος και να φάω το καπέλο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. προφανώς και δεν θα αλλάξω προσωπικά μπλοκ.
    Αναγνωρίζω την αξία του κ.Τακη και νιώθω υποχρέωση απέναντι του για τα τόσα πολλά πράγματα που μου έμαθε.
    Θα το θεωρούσα ασέβεια να σταματήσω να γράφω εδώ.
    Με το που συμπληρωθούν και εδώ τα σχόλια θα δεις οτι θα αναρτήσει νέο θέμα.
    Πανάγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μεταφέρω και ένα σχόλιο μου εδώ
      όποιος θέλει να το συζητήσουμε
      επιλογες για 2017
      με τα δυο χερια ΦΛΕΞΟ...η ΦΛΕΞΟ με τις επεκτασεις που κάνει...σε 3 χρονια δεν θα έχει καμία σχέση με τη ΦΛΕΞΟ του σήμερα..Μπράβο τους!
      Γεβκα...έχει νόημα να συγκρίνει κανείς τον ισολογισμό του 2007 με τον σημερινό για να καταλάβει τι έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια..όπως θα έλεγε και ο κ.Τάκης ΘΩΡΗΚΤΟ! και σε σουπερ τιμη!
      ΑΣΚΟ...μου αρέσει πολύ..θεωρώ ότι πληρώνεις 0.6 λεπτά για αξία 1 ευρω και πάνω.μου αρέσει που είναι εμπορική όσο περίεργο να ακούγεται γιατι τα λεφτά αυτά θα τα φέρνει και του χρόνου χωρίς έξτρα επενδύσεις!
      ΚΑΝΑΚΗΣ..μου αρέσει αντί για προθεσμιακή..οπως και ΕΛΛ
      ΑΝΕΜΟΣ...μεχρι το 1.5 έχει περιθώριο
      ΠΡΟΦ...καλή εταιρία...προφανώς θα χρειαστεί υπομονή..όπως όλα τα μικρά άλλωστε...κατω απο 0.5 ειναι μια χαρα..
      ΟΤΕ...ειναι η μόνη εταιρία που θα αγόραζα απο τις μεγάλες..ο ΟΤΕ ετσι πως πάει στο τέλος θα ξαναγίνει μονοπώλιο στην ελλάδα...ειδικά με το ΟΤΕ ΤV δεν έχει αντίπαλο!
      ΙΚΤΙΝ..επειδη έχει πιεστεί πάρα πολύ και επειδή ακόμα πιστεύω ότι κρύβει χάρες
      ΕΥΑΘ...μονοπώλιο,κέρδη,μέρισμα κατώ απο τα 4 ευρώ μια χαρα είναι
      ΕΛΑΣΤΡΟΝ...στο εξάμηνο βγήκε στα κέρδη...αν συνεχίσει έτσι και βοηθήσει και το κλίμα είναι ο ορισμός του τζάμπα!
      Πανάγος

      Διαγραφή
    2. Στον αέτωμα του Ναού του Απόλλωνος στο Μαντείο των Δελφών δέσποζαν δυο σπουδαία αποφθέγματα

      αριστερά το ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ (να γνωρίσεις τον εαυτό σου) - δεξιά το ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ (να κάνεις τα πάντα με μέτρο)

      Για να φτιάξεις λοιπόν ένα χαρτοφυλάκιο πρέπει πρωτύτερα (τίμια) να γνωρίζεις ποιος είσαι (πόση πίεση αντέχεις) και τι σκοπό έχεις δλδ αν θέλεις να κάνεις λεφτά ή να διατηρήσεις το κεφάλαιο σου ? (εγώ πχ ζηλεύω την 1η ομάδα αλλά ανήκω στη 2η)

      Αποφεύγω τα "κλακαδόρικα" μπράβο, εξαιρετικές επιλογές (που θεμελιωδώς όντως είναι) και εστιάζω στα προβλήματα

      1) Τελευταία έχει διπλασιαστεί μέσα μου ο φόβος-πιθανότητα παράλληλου νομίσματος από 5% σε 10% (μικρή αλλά όχι αμελητέα). Συνεπώς εξαιρώ το σύνολο των εταιριών με καλά αποτελέσματα μεν που στηρίζονται όμως σημαντικά σε εισαγωγές (ΓΕΒΚΑ, ΚΑΝΑΚΗΣ και δευτερευόντως ΑΣΚΟ και ΕΛΛΑΣΤΡΟΝ).

      2) Το ντόπιο χρήμα εξέλειπε, η μοναδική πιθανότητα να βάλουν κάποιοι τα μικρά τους υπόλοιπα στο ΧΑΑ είναι ν΄ανέβει πρώτα το μαγαζί προς το 1000ρικο και να συσσωρεύσει εκεί για κανένα 3μηνο. Αυτό σημαίνει συνεργάσιμη κυβέρνηση (που ΔΕΝ), βελτίωση κλίματος και άνοδο των μετοχών που επηρεάζουν τον γενικό δείκτη κι έχουν υστερήσει δλδ τραπεζών κ ΔΕΗ (ορατότης ελάχιστη).

      Απ΄τις επιλογές σας λοιπόν προτιμώ τη ΦΛΕΞΟ που μαζί με την ΚΑΡΑΤΖ υστέρησε απ΄τον κλάδο των πλαστικών (τα οποία από πέρσι επισημάναμε ότι πιθανόν να κάνουν πρωταθλητισμό καθώς ευνοούνται απ΄την πτώση των τιμών του πετρελαίου). Επίσης το μονοπώλιο ΕΥΑΠΣ, τον μικρού ρίσκου/απόδοση ΙΚΤΙΝ, την νοικοκυρεμένη ΠΡΟΦ (χρησιμοποιώ και χρηματιστηριακό της πρόγραμμα, το monopoly)

      Απ΄τον Άνεμο προτιμώ την ΤΕΝΕΡΓ καθώς έχει καλύτερα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο έργων.

      Σε τρέχουσες τιμές ο τιπΟΤΕνιος είναι για μένα το καλύτερο χαρτί του ΧΑΑ.

      Αντίθετα μετά την πρόσφατη κίνηση της ΕΛΛαδος κοντά στα 13 ευρώ προσπαθώ να την αντικαταστήσω στο με ΤΙΤΠ κι ας έχει μικρότερο "εγγυημένο" μέρισμα (σαν προνομιούχος είναι υποχρεωμένος να πληρώνει κατά προτεραιότητα τόκο-μέρισμα κατ΄ελάχιστον 6% της ονομαστικής τιμής. Εάν κάποια χρονιά βγάλει ζημιές και δεν δώσει μέρισμα η υποχρέωση δεν χάνεται, μεταφέρεται αθροιστικά για την 1η επόμενη κερδοφόρα χρήση).

      ΑΣΧΕΤΟ στα μικρά θα μπορούσε καθένας να έχει κι άλλες καλές επιλογές πχ ΠΕΤΡΟ, ΕΛΤΟΝ κλπ μου κάνει όμως εντύπωση πως δεν συμπεριλάβατε στις επιλογές σας την ΑΡΑΙΓ καθώς μοιάζει να ταιριάζει στο στυλ σας.

      Διαγραφή
    3. εντυπωση γιατι σας κάνει η ΑΡΑΙΓ...ισα ισα θα έλεγα ότι δεν ταιριάζει καθόλου στο στυλ μου..
      σαν αεροπορική απο μόνη της θεωρώ ότι έχει μεγάλο ρίσκο..εξαιτίας κάποιου ατυχήματος...χτύπα ξύλο...
      σαν εταιρία τα πάει καλά αλλά την ευνοεί πολύ το χαμηλό πετρέλαιο..για πόσο ακόμα;
      η αποτίμηση πολύ υψηλή...δεν βλέπω να έχει ιδιαίτερο αναπτυξιακό πρότζεκτ..
      η περιουσία της κάθε χρόνο χάνει αξία...παλιώνουν βλέπεται τα αεροπλάνα κάθε χρόνο...γιατί να μου αρέσει σαν επιλογή;
      στα 3-4 ευρώ με μεγάλη μου χαρά...στα 7 ευρω κοντά δεν με συγκινεί καθόλου...μισο δις κοστίζει σχεδόν...τι προσδοκάτε εσείς και σας αρέσει σαν επιλογή;
      Πανάγος

      Διαγραφή
    4. Αμα ξεκινάς έτσι με ισοπεδώνεις χαχχχαχα.... Στον αέτωμα του Ναού του Απόλλωνος στο Μαντείο των Δελφών δέσποζαν δυο σπουδαία αποφθέγματα

      Πέρα απο την πλάκα αυτό το 5%-->10% με προβλημάτισε. Θυμάμαι γενικά τις απόψεις σας για το θέμα και βρίσκω ξαφνική την αλλαγή. Η αλήθεια έιναι ότι αμα το έγραφα εγώ που είμαι πιο γρηγορος στις αλλαγές θα το καταλάβαινα. Επομένως θα ήθελα να ακούσω τί σας έκανε να αυξήσετε κατά 100% μια πιθανότητα και απο στατιστικό λάθος να της δώσετε μαθηματική υπόσταση.

      Ττε >> λάθος μου θα είχα το +30% αβάδιστα που λεν και οι αγγελίες. Ήταν απλό και στατιστικά επαναλαμβανόμενο.

      Διαγραφή
    5. Στην περίπτωση TUR διάβασα λάθος την αγορά των κασταμυρίων και υπερτίμησα τον εαυτό μου ως προς την πίεση που μπορεί να αντέξει. Εκεί πάει το "γνώθι σαυτόν". Αυτοβιογραφικό. Εχθρός μου είναι ο εγωιστής εαυτός μου.

      Το 2015 ο πρώτος (και μόνος για μεγάλο διάστημα) που μίλησε για δημοψήφισμα ήταν ο Φλαμπουράρης. Ο οποίος ξαναχτύπησε.

      http://www.iefimerida.gr/news/313177/flampoyraris-den-apokleio-dimopsifisma-oi-emmones-soimple-dokimazoyn-tin-ee

      Δεν θα συμμεριζόμουν τις εμμονές του παππού εάν δεν είχαμε ισχυροποίηση του ρεύματος νεοδραχμής στο λαό των ανόητων*. Μου φαίνεται λοιπόν καλή ιδέα να βάλουμε στις παραμέτρους του συστήματος των μετοχικών μας προτιμήσεων εταιρείες που να κινδυνεύουν λιγότερο σε αυτό το μικρής πιθανότητας σενάριο. Τα μονοπωλια (και το ενεργειακό) ως εταιρείες εντάσεως κεφαλαίου είναι καλές αμυντικές επιλογές. Στις σωστές τιμές εννοείται. Δεν ανησυχώ για το timing, δεν θα μας ξεφύγουν, θα τις πετύχουμε.

      Κύριε Πανάγο κάτι σας πείραξε στην απάντηση μου, σίγουρα δεν είχα πρόθεση να σας θίξω. Ομάδα επενδυτών είμαστε, καταθέτουμε ιδέες, τις συζητάμε, ψάχνουμε τις καλύτερες. Η ΑΡΑΙΓ έχει θετικό ταμείο όπως και οι εταιρείες που προτιμάτε. Προπληρώνεται για τις υπηρεσίες που θα προσφέρει, δραστηριοποιείται στον τουρισμό, κλάδο αρκετά υποσχόμενο και ο βασικός μέτοχος ενδιαφέρεται για την χρηματιστηριακή συμπεριφορά των εταιρειών του. Αυτά την κάνουν ενδιαφέρουσα επιλογή για ΕΜΕΝΑ. Φυσικά και παλιώνουν τα αεροπλάνα κάθε χρόνο όπως και τα μηχανήματα της ΦΛΕΞΟΠΑΚ άλλωστε, τα αυτοκίνητα ακόμα και οι κτιριακές εγκαταστάσεις. Γι αυτό οι εταιρείες κάνουν αποσβέσεις. Τα αεροπλάνα πέφτουν, τα πλοία βυθίζονται, τα φορτηγά τρακάρουν... ε και? Είδατε να μειώνεται το μεταφορικό τους έργο?


      * ΑΝΕΚΔΟΤΟ

      Ο Κύριος με τον Πέτρο αφού έχουν κατανείμει ανά τον κόσμο τις διάφορες κατηγορίες ανθρώπων (έξυπνους, εργατικούς, περίεργους, τεμπέληδες κλπ) γυρίζουν με το αεροπλάνο και κατανέμουν τους βλάκες.

      Περνώντας πάνω από Γαλλία ρωτάει ο Πέτρος

      -Εδώ πόσους να ρίξω;

      -"Ρίξε 12,000" απαντά ο Κύριος...τους ρίχνει ο Πέτρος.

      Περνώντας πάνω από Ιταλία ξαναρωτάει ο

      -Εδώ πόσους να ρίξω;

      -"Ρίξε 10,000" απαντά ο Κύριος...τους ρίχνει ο Πέτρος.

      Περνώντας πάνω από Ελλάδα το ρωτά

      -Εδώ πόσους να ρίξω;

      -Χάζεψες Πέτρο; Από εδώ φορτώνουμε.

      Διαγραφή
    6. ΚΥΡΙΕ


      hippy ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ
      * ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΑΣ - Η ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ- ΘΑ ΣΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ - ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΗΣΤΕ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ - ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ--ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
      Ξεκίνησε το Πατρινό καρναβάλι: Πυροτεχνήματα, χοροί, δρώμενα και ατελείωτο κέφι ως το πρωί [βίντεο]


      | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/314597/xekinise-patrino-karnavali-pyrotehnimata-horoi-dromena-kai-ateleioto-kefi-os-proi-vinteo#ixzz4WVqZuj70

      Διαγραφή
    7. καλή βδομάδα
      οχι κ.Hippy σε καμία περίπτωση...χαρά μου να κουβεντιάζω μαζί μου...με συγχωρείτε αν έδωσα αυτή την εντύπωση..
      ΑΡΑΙΓ δεν μου αρέσει όπως σας είπα γιατί είναι βάση αποτελεσμάτων στα καλύτερα της και δεν ξέρω αν θα συνεχιστεί αυτή η πορεία.Πραγματικά το εύχομαι.
      Επίσης οι περισσότεροι επενδυτές μιλάνε για ΑΡΑΙΓ το τελευταίο χρονικό διάστημα οπότε είναι λιγάκι ανασταλτικός παράγοντας.
      Και δε μου πάει με τπτ το χέρι να αγοράσω εταιρία με τέτοιους όρος p/bv kai p/e.
      Πανάγος

      Διαγραφή
  59. Περιμένοντας την ΣΑΤΟ μπας και βγάλει καμία σοβαρή προσφορά εδώ κάτω. Μην πληρώσουμε και άδικα προμήθεια υψηλότερη από τα τεμάχια που θα πάρουμε.

    Ο ΔΡΟΜΕΑΣ που τον παρακολουθώ και τον μελέτησα βλέπω στο τέλος να πηγαίνει για Δημόσια Πρόταση. Δυο χρόνια στις ίδιες τιμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Καλησπέρα!! Elpe trading buy setup with close above 4.56-4.60

    http://vasilisg.blogspot.gr/2017/01/hellenic-petroleum.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Θα κάτσω σπίτι, θ' αράξω σπίτι, λοιπόν απόψε δεν πρόκειται να βγω (Λουκιανός Κηλαηδόνης)

    https://www.youtube.com/watch?v=5qi0J5KbITo



    Παίρνω το σενάριο της χειρότερης των περιπτώσεων (10% πιθανότητα εξόδου)

    Grexit χωρίς δημοψήφισμα ΔΕΝ γίνεται. Άρα χρόνος υπάρχει.

    Grexit χωρίς να μας δώσει 35-50 δις ευρώ ο Σοιμπλες κι η ΕΕ ώστε ν΄αντιμετωπίσουμε τους κυκλώνες των δύο πρώτων χρόνων (φάρμακα, καύσιμα, τρόφιμα, λήξεις δανείων) μέχρι να εμφανιστούν τα (πιθανά) οφέλη της νεοδραχμής-υποτίμησης σε τουρισμό και γεωργικά ΔΕΝ γίνεται από την στιγμή που ΔΕΝ υπάρχει σάλιο σε συναλλαγματικά αποθέματα. Άρα χρόνος υπάρχει.

    Σφίγγω τα μετρητά μου από την ΔΠ του Αστέρα, τα ξοδεύω μόνο σε εξόφθαλμες ευκαιρίες (ΕΥΑΠΣ 3 ευρώ-ΟΛΠ 10-ΟΛΘ 13). Εάν πάμε προς grexit τα μετρητά στην Ελλάδα των cc υστερούν καταφανώς έναντι των μετοχών. Όμως προσωρινά, οι μετοχές θα προσφέρονται μισοτιμής σε όσους έχουν το χρήμα. Συνεπώς ψωνίζω ΠΡΙΝ τις κρίσιμες μέρες (στις τελευταίες κρίσιμες, επειδή η μαμημένη η ελπίδα πεθαίνει τελευταία αφού πρωτύτερα μας έχει προδώσει, το πιθανότερο είναι ν΄ανέβει το μαγαζί όπως με Δημα, Bremain κλπ)

    Εάν ο μικρός Αλεξης και η βλαμμένη συμμορία υπογράψουν τα πάντα όλα για τις καρέκλες θα χάσω την πρώτη άνοδο. Έ και? Θα έχω κερδίσει την ψυχική μου υγεία και ανακουφισμένος θα ψάξω τι να κάνω με τα μετρητά. Μια χαρά. Κάτι θα βρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε hippy για τα 35-50 δις και προφανώς,και σίγουρα, αστειεύεστε.

      Διαγραφή
    2. Καθόλου δεν αστειεύομαι. Έτσι κι αλλιώς η παραμονή μας στην ΕΕ θα τους στοιχίσει υπερδιπλάσια στα επόμενα 30 χρόνια. Τα χρήματα θα ονομαστούν συνεισφορά αλληλεγγύης ή κάπως έτσι με κατεύθυνση το 1/4 φάρμακα, τρόφιμα, πετρέλαιο και τα 3/4 πληρωμή δανείων (δλδ επιστροφή σ΄αυτούς). Βλέπετε εσείς άλλο τρόπο συναινετικού διαζυγίου?

      Θα προτιμούσα όμως να μην δούμε το έργο και πιθανολογώ (κατά 90%) δεν θα το δούμε. Απλά έφτιαξα έναν αυτοδεσμευτικό μπούσουλα ελπίζοντας να τον τηρήσω. Δεν σκέφτομαι τράπεζες, προτιμώ μετοχές ακινήτων, μετοχές εταιρειών εντάσεως κεφαλαίου (κοινής ωφέλειας, υποδομές, τσιμέντα), εξαγωγικές. Κι αυτά φτηνά θα μας τα προσφέρουν στις "φορτισμένες" συνεδριάσεις.

      Ωστόσο πιστεύω ότι τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν. Οι ενοχικοί προβολείς εστιάζουν Ελλάδα. Μας λέει πχ το ΔΝΤ ότι σε 60 χρόνια χρέος/ΑΕΠ = 275. Τις Ιταλίας δηλαδή πόσο θα είναι? Της Πορτογαλίας? Της Γαλλίας? Και δεν θα ήταν σωστότερο να αθροίζεται το δημόσιο χρέος και το ιδιωτικό που συχνά κοκκινίζει κι επιβαρύνει το δημόσιο μέσω διάσωσης των τραπεζών? Και τι θα γίνει όταν θα πάψει ο Ντράγκι ν΄αγοράζει τα ομόλογα? Σε βάθος 30ετίας είναι καλύτερα χρέος /ΑΕΠ = 210% με επιτόκιο ESM 1,5% ή χρέος /ΑΕΠ = 137% με επιτόκιο 4% plus (Ιταλία και όχι μόνο).



      Διαγραφή
    3. Καλή η τοποθέτησή σας για χρέος και επιτόκια.Το ποσό αν προκύψει θα είναι ίσως από τα ενέχυρα του υπερταμείου δημόσιας περιουσίας αν έχει συσταθεί και γι'αυτόν το λόγο.

      Διαγραφή
  62. Καλησπέρα σας όλους. Σας διαβάζω αρκετό καιρό και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υψηλού επιπέδου ανάλυση και τη βοήθεια που προσφέρετε σε όσους δεν έχουν γνώσεις περί των χρηματιστηριακών και οικονομικών. Από τα γραφόμενα σας καταλαβαίνω ότι δύο καλές μετοχές είναι ο ΟΤΕς και η ΦΛΕΞΟ. Για κάποιον που θέλει μερισματάκι ΕΛΛ γύρω στα 10 Ευρώ και ΤΙΤΠ γύρω στα 14 Ευρώ? Με αφορμή τα αρνητικά νέα στο πρόσφατο Eurogroup και τη συζήτηση που άνοιξε πάλι για τις τράπεζες, ένας χρηματιστής μου είπε ότι εάν μεταφέρει κάποιος τα χρήματα του στη χρηματιστηριακή, σε περίπτωση κουρέματος των καταθέσεων (δεν ξέρω κ. hippy αν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι μέχρι το 2018 που τελειώνει το μνημόνιο δε γίνεται κούρεμα) γλυτώνει το κούρεμα. Ήθελα να ρωτήσω εάν ισχύει αυτό που μου είπε ή διατρέχει τον ίδιο (ή κάποιο άλλο) κίνδυνο.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    Πετράν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πεις του χρηματιστή σου να παει να πηδηχτεί. Φυσικα και ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Ο λογαριασμός της χρηματιστηριακή ως εταιρικός θα ειναι ο πρωτος που θα κουρευτεί μιας και ειναι βέβαιο οτι θα εχει πανω απο 100.000€

      Διαγραφή
    2. Φίλε κ. Πετράν αισθάνομαι λίγο αμήχανα.

      Η αγορά δεν είναι λίμνη, είναι θάλασσα. Πάντα σε κίνηση, πάντα ρευστή. Νομίζω αντίστοιχα ρευστή και όχι μονολιθική πρέπει να είναι και η δική μας θεώρηση απέναντι της. Η άποψη δεν είναι δόγμα. Διαμορφώνεται από τις εξελίξεις, τις πληροφορίες, την επεξεργασία, την διαίσθηση. Όπως έγραψα προ ημερών λίγο πιο πάνω, έχει διπλασιαστεί μέσα μου η πιθανότητα παράλληλου νομίσματος από 5% σε 10%. Ωστόσο είναι μικρό ενδεχόμενο και μόνο θεωρητικά αξίζει να ασχολούμαστε μαζί του.

      Συμφωνώ απολύτως με τον κ. Φειδία. Ο λογαριασμός της χρηματιστηριακή είναι εταιρικός θα είναι ο πρώτος που θα κουρευτεί μιας και αθροιστικά (τα υπόλοιπα όλων των πελατών συνολικά) θα είναι πολύ πάνω από 100.000€. Άσε που αν πέσει βόμβα όχι το 100,000 ίσως ούτε το 10,000 να τηρηθεί.

      Μήπως όμως εννοούσε ότι είναι καλύτερα να έχεις μετοχές (στην χρημ/κή) αντί για λεφτά στην τράπεζα? Αυτό εγώ το πιστεύω ακράδαντα, μέχρι και το τελευταίο μου κύτταρο. Κι είναι επιβεβαιωμένο δυο φορές στα 27 χρόνια που ασχολούμαι με το ΧΑΑ. Πρώτα νομίζω το 1994 (δεν καλοθυμάμαι τη χρονιά) όταν απελευθερώθηκε η κυκλοφορία του συναλλάγματος και μπορούσες να βγάλεις στο εξωτερικό όσα χρήματα ήθελες. Το σοκ κράτησε 2 βδομάδες περίπου, το ράλι πάνω από 2 μήνες. Η δεύτερη ήταν η υποτίμηση 20% της δραχμής από τον Παπαντωνίου το καλοκαίρι του 1998. Την επόμενη Δευτέρα το ΧΑΑ άνοιξε αφηνιασμένο για κούρσα.

      Όμως δεν θα είναι για όλες τις μετοχές το ίδιο. Εκτιμώ πως για τις τράπεζες θα είναι κηδεία. Εξηγώ τη σκέψη μου:

      ΄Εχει κάποιος ένα κυμαινόμενο δάνειο 100,000 ευρώ (στεγαστικό, επιχειρηματικό κλπ) για το οποίο πληρώνει Euribor + 2% δλδ σκάρτα 2,25% κι ετήσιο μισθό-καθαρά έσοδα 15000 ευρώ. Την χρονική στιγμή μηδέν της μετάβασης γίνεται 100,000 νεοδραχμές, ο μισθός ομοίως, η δόση σταθερή. Η δραχμή υποτιμάται 50%, ο μισθός αυξάνεται 10-15% για ν΄αντέξει ο πολίτης τον πληθωρισμό πιθανά πάνω 15-20%, τα τραπεζικά επιτόκια καταθέσεων θ΄ακολουθήσουν αναγκαστικά σε νούμερο κοντά σε 2ψήφιο....η δόση σταθερή => η τράπεζα μόλις εκτελέστηκε (νέα ΑΜΚ που θα καλυφθεί απ΄το κράτος).

      Εφιαλτικό σενάριο που όμως ΔΕΝ θα γίνει. Όπως ακριβώς πιθανολογεί ο Τόμσεν στις κλεμμένες συνομιλίες με την Ντέλια "οι κυβερνητικοί θα συνθηκολογήσουν στο παρά 5, όπως το συνηθίζουν άλλωστε". Καλού κακού όμως σε ότι με αφορά αυτήν την περίοδο θα απέφευγα τις τραπεζικές μετοχές. Έτσι κι αλλιώς όλοι οι τακαρόπληκτοι δεν τις συμπαθούμε (πέραν της ξεπέτας).


      (Το σενάριο της μετάβασης δεν είναι δικό μου. Ήταν μελέτη της Eurobank τον Μάιο του 2015. Μας την μετέφερε off the record ο chief δικηγόρος σε πηγαδάκι κατά τις διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους του Νηρέα. Πιστεύω όμως πως ΔΕΝ θα γίνει)

      Διαγραφή
    3. ΕΧΩ ΚΑΚΑ ΝΕΑ Τελεσίγραφο τριών μηνών για τις ελληνικές τράπεζες -Μια τέτοια αποτυχία θα σημάνει για τις τράπεζες νέες κεφαλαιακές ανάγκες στα stress tests της ΕΚΤ το 2018, οι οποίες θα καλυφθούν με ενεργοποίηση της οδηγίας για το bail in, που θα περιλάβει και "κούρεμα" καταθέσεων.-http://www.capital.gr/oikonomia/3187200/telesigrafo-trion-minon-gia-tis-ellinikes-trapezes

      Διαγραφή
  63. ΚΥΡΙΕ


    hippy ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΛΕΟ ΣΑΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΗ -Πόσο πιθανό είναι ο Schaeuble να υποβάλλει ξανά στην Ελλάδα πρόταση για έξοδο από το ευρώ (Grexit) με bonus 50 δισ; ---http://bankingnews.gr/τραπεζικά-νέα/item/290843-πόσο-πιθανό-είναι-ο-schaeuble-να-υποβάλλει-ξανά-στην-ελλάδα-πρόταση-για-έξοδο-από-το-ευρώ-grexit-με-bonus-50-δισ.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Schaeuble και κάτι άλλο έχει πεί και ζητήσει στην ουσία, που ακυρώνει την υπόσταση αυτής και καλά της πρότασης. Αυτό το κάτι άλλο πρακτικά περνάει και απο εμάς. Οπότε τα περι grexit μόνο όσοι κλέψαν ελληνικά ευρώ και τα κρύψαν έξω παρακαλούν κάθε μέρα να γίνει! Φυσικά όπως καταλαβαίνεις με δεδομένες συνθήκες είναι αδύνατον να γίνει.

      Διαγραφή
  64. καλό μήνα!!
    κ. Hippy πως σας φαίνονται οι απαιτήσεις της ευαθ;
    Πανάγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Αυξάνουν αλλά όχι ανησυχητικά. Έχετε κάτι κατά νου? Δεν έχω εικόνα για το σύνολο του 2016.

    Όμως ας το πάρουμε αλλιώς. Έχω 100,000 ευρώ για επένδυση στο ΧΑΑ. Πως τα κατανέμετε σε 12 εταιρείες max?

    Ως προς το προηγούμενο θέμα (για οικονομία σχολίων). Την καρέκλα του να χτυπάει κάτω ο Σόιμπλε το Grexit (όπως και το Brexit) είναι αποκλειστική δυνατότητα των Ελλήνων και νομικά δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Τις μεγαλόστομες παπαριές πιθανολογώ τις λέει για τ΄αυτιά του δικού του γερμανού ψηφοφόρου. Τώρα εάν υπάρξουν κι ανόητοι συμπολίτες και πιστέψουν ότι με δραχμή θα ξημερώσει από τα δυτικά και θα βρέξει χρυσάφια και πετράδια τι να πω...με ξεπερνάει νοητικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα
      οχι κ.Hippy δεν βλεπω και ανησυχητικο απλα ειπα να σας ρωτησω επειδη είστε προσεκτικός μήπως είχατε δει κάτι...η αλήθεια είναι θα ήθελα να είναι πιο χαμηλά οι απαιτήσεις..
      αυτο με τις 150 προσλήψεις λιγάκι με προβληματίζει..αν και γνωστός μου που δούλευε εκει μου ειπε οτι η εταιρία έπαιρνε άτομα για πρακτική...και ουσιαστικά στην πρακτική δεν κάνανε κάτι φοβερό...ακόμα και να κάνανε ήτανε μονο 6 μήνες αν δεν κάνω λάθος οπότε έμενε στη μέση...με τα 150 αυτά άτομα προφανώς θα κόψουν τους πρακτικάριους...αν δουλέψουν κιόλας σωστά δεν με ενοχλεί...γενικα χωράει πολύ δουλειά στο μαγαζί άλλωστε μιλάμε για δημόσιο...
      να ρωτήσω και κάτι όσους μένουν αθήνα διότι μένω θεσσαλονίκη..στην Αθήνα τα todaylicious έχουνε παρουσία;γιατί θεσσαλονίκη πάνε πολύ καλά...
      και γενικά ποιο θεωρείτε πετυχημένο franschice?
      για τις 12 εταιρίες κύριε hippy τις έγραψα αρχή χρονιάς, δε θα άλλαζα κάτι.
      Επίσης σκέφτηκα γιατι ο ικτινος εχει περισσότερα αποθέματα απο κυρμ...εξετάζοντας τα προηγούμενα χρόνια βλέπω οτι πάντα είχε περισσότερα αποθέματα απο κυρμ σε σχέση με πωλήσεις πάντα...ψάχνοντας μετά τις δυο εταιρίες βλέπω οτι ο κυρμ στο site του έχει 5-6 μάρμαρα περίπου ενώ ο ικτίνος πάνω απο 30...αρα λογικό να έχει περισσότερα αποθέματα...γενικά είμαι ζεστός με ικτίνο...πολύ ζεστός σε αυτές τις τιμές...άσχετα που γράψω 40 τοις εκατό απώλειες.
      Πανάγος

      Διαγραφή
  66. κύριε Παναγο
    εσείς που κάνετε καλές αναλύσεις,δώστε μια άποψη ισολογισμου ικτινου
    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Στον ικτίνο υπάρχει ξεφόρτωμα με την βοήθεια του marketmaker
    δεν ξέρω τι γίνεται με τις ταμειακές ροές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ευχαριστω για τα καλα σας λογια...
    να προβλεψω επομενο ισολογισμο με ακριβεια δυσκολα το κανω...και ποσο μαλλον σε μαρμαραδικο...
    οποτε θα πιασω τη μεγαλη εικόνα...
    ας ξεκινησω απο τα θετικα...οτι αυξανει πωλησεις και δεν εχει τοσο μεγαλη εξαρτηση απο κινα οσο παλιοτερα
    οτι τα αιολικα αυτη την περιοδο ειναι στη μοδα και ισως βρει να πουλησει τη συμμετοχη του...αν το κανει αυτο θα δειτε οτι τα επομενα χρονια θα εμφανιζει πολυ μεγαλυτερα κερδη...μειωση χρηματοοικονομικων εξοδων...και δεν θα υπαρχουν και οι ζημιες απο αιολικο..
    στο ακινητο που κατεχει..το καλο ειναι οτι η ντολφιν εφυγε...μερικοι το βλεπουνε σαν κακο...εγω το βλεπω σαν καλο διοτι θεωρουσα σχεδον αδυνατο να μπορει να το υλοποιησει το συγκεκριμενο προτζεκτ..οποτε τωρα ισως ανοιξει ο δρομος για καποιον αλλον..
    τα αποθεματα αυξανονται και απο παρατηρηση προηγουμενων ισολογισμων και ικτινου και κυρμ θεωρω οτι ειναι πραγματικα...και εκει μεσα κρυβονται κερδη...ο κ. Τακης θυμαμαι ειχε πει καπου στα 10 εκατομμυρια κερδη..εγω θα ειμαι πιο επιφυλακτικος και θα πω 4-6...
    οι πωλησεις για 2017 πιστευουν οτι θα ειναι αυξημενες...μετα απο ενα σημειο οι πωλησεις σε σχεση με τα κερδη αυξανονται δυσαναλογα...δηλαδη με λιγες περισσοτερες πωλησεις αρκετα περισσοτερα κερδη..για τον ικτινο το οριακο σημειο θα ελεγα ειναι καπου εκει στα 25μυρια κυκλο εργασιων για να εμφανισει οριακα αποτελεσματα..
    για ταμειακες ροες που ρωταει ο κυριο ανωνυμος...ειναι συνέχεια θετικές...συνηθιζω να δινω σημασια στις λειτουργικες ταμειακες ροες διοτι τις θεωρω τις πιο σημαντικες..
    θετικο στοιχειο η αγορα ιδιων μετοχών αν και ακόμα δεν έχει αγοράσει σημαντικα ποσα
    στα αρνητικα οτι η αγορα ειχε μεγαλες προσδοκιες και απογοητευτηκε και την εριξε την μετοχη εδω που την εριξε
    οπως και εγω περιμενα αλλιως τα πραγματα για αυτο γραφω και ζημιες...
    το αν γινεται ξεφορτωμα να σας πω δεν με ενδιαφερει κ αν βοηθαει και ο μαρκετμακερ..εσεις πως το καταλάβατε; εμενα αυτο που με ενδιαφερει ειναι να τα πηγαινει καλα η εταιρια στο μελλον και ολα θα ερθουν..αλλα με ενδιαφερει πραγματικα να μου πειτε πως το καταλαβατε.
    Παναγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μεγαλη χαρα θα ήτανε ένα σχολιο απο τον μορφονιο..!!!!!!!!!!
      και ενα νεο θρεντ...
      Πανάγος

      Διαγραφή
  69. κύριε Πανάγο μπορεί και να κάνω λάθος ,καθόσον δεν είναι το αντικείμενο μου,και δεν το παιζω ειδικός αλλά παρατηρώ ότι οι μεγαλύτεροι ογκοι γίνονται στις χαμηλές τιμές,και κατόπιν μέ 1 ή 2 τεμάχια επαναφέρουν την μετοχή στα υψηλότερα,ή στην προηγούμενη τιμή κλεισίματος.
    παρατηρώ επίσης μιά διολίσθηση της τιμης το τελευταίο δίμηνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν σε ενα χαρτι που μανατζαρεται ανεβάζουν την τιμη με ελάχιστα τεμάχια, αυτο ειναι για να εχουν περιθώρια χωσιματος την επομενη μερα.

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει αυτό το χαρτί (ΙΚΤΙΝ) κάτω απο 0,80 ευρώ και δεν το σαρώνετε??????Εγω εδω κατω απο 0,80 έχω καραφορτώσει.

      Διαγραφή
  70. καλη βδομαδα!
    εχει κανένας φίλος να προτείνει επιλογές απο Uk?
    πως το βλέπετε το brexit και την στερλίνα;
    Πανάγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Πριν περίπου 2,5-3 μήνες διατύπωσα στο μπλογκ μια επενδυτική σκέψη. Μετατροπή ευρώ σε στερλίνες κι αγορά ισχυρών εταιρειών με μεγάλη μερισματική απόδοση. Συγκεκριμένα SHELL, BP και Vodafon. Ζήτησα τη γνώμη του καλού φίλου κ. Σύλβιου ο οποίος και τις ανέλυσε εξαιρετικά (είναι άπαιχτος). Πρέπει να ήταν Οκτώβριος ή Νοέμβριος. Εάν ψάξετε θα βρείτε τις αναλύσεις του στο μπλογκ.

      Ως προς τις συνέπειες του Brexit δεν έχω ιδέα και οι αναλυτές που διαβάζω ομοίως μπερδεμένοι δείχνουν. Μεσοπρόθεσμα πάντως πιθανολογώ κίνηση EUR/GBP προς την μέση τιμή 10ετίας περίπου 0,80. Εν τω μεταξύ πήρα θέση σε δυο φαρμακευτικές (AZN k GSK) και στην ΒΤ όλες με καλό μέρισμα αφορολόγητο στο νησί. Επίσης στην τράπεζα Lloyds. Σ΄αυτήν για άλλο λόγο. Είχε πάει αρκετά καλά στα stress tests της ΕΚΤ. Οι μεγάλες αμερικάνικες τράπεζες έχοντας ξεπεράσει τα προβλήματα διαπραγματεύονται με P/B περίπου 1,50. Μου φαίνεται λογικό κι οι καλές ευρωπαϊκές να πάνε σε P/B 1,20 (κι αν ήταν συνεργάσιμοι οι συριζανελ οι καλές ελληνικές προς το 0,80...αλλά δεν βοηθάνε οι άθλιοι).

      Η Αγγλία μου πέφτει μακρυά γι αυτό κι όλες οι θέσεις είναι αμυντικές. Εν οίδα ότι ουδέν οίδα (ή σε απλά ελληνικα "δεν συστήνω τίποτα")

      Διαγραφή
    2. τις κοιταξα τις εταιριες του κ.Σύλβιου..
      ευχαριστώ πολυ κ. Hippy
      καλες εταιρίες ολες αλλα δε νομιζω οτι προσφέρονται σε έκπτωση
      ίσως γκλαξο να αγόραζα
      σήμερα κοιτουσα τη next plc uk έχει πιεστεί αρκετά
      αν έχετε χρόνο ρίξτε μια ματια
      Πανάγος

      Διαγραφή
    3. Απ΄ότι βλέπω έχει χάσει 50% από πέρυσι αλλά είχε ανέβει 700% από το 2009. Με κάποιους δείκτες μοιάζει φθηνή (P/E 8,6- μέρισμα 4%-Payout ratio 23%) με άλλους όχι και τόσο (Price/Sales 1,3-Price/Book MRQ 30,5). Δεν έχω άποψη. Από καθαρά τεχνική άποψη οφείλει ένα ριμπάουντ. Μεσοπρόθεσμα-επενδυτικά όμως δεν ξέρω.

      "Στην αγορά πρώτα διαλέγουμε κλάδο και μετά μετοχή μέσα απ΄αυτόν" έλεγε ο δάσκαλος. Οι εταιρείες καταναλωτικών ειδών σαν κλάδος δεν μου πολυαρέσουν.

      Διαγραφή
  71. Wood: Τιμή στόχος στα 10 ευρώ για ΜΥΤΙΛ μετά τις συγχωνεύσεις -http://www.capital.gr/epixeiriseis/3189301/wood-timi-stoxos-sta-10-euro-gia-mutil-meta-tis-sugxoneuseis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ-ΔΝΤ: 8,1 δισ. ευρώ νέοι φόροι στην επόμενη 5ετία -Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης:

    - το σύνολο των εσόδων της γενικής κυβέρνησης αναμένεται να διαμορφωθεί φέτος στα 87,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Το 2021 το σχετικό ποσό προβλέπεται από το ταμείο ότι θα διαμορφωθεί στα 95,4 δισ. ευρώ, δηλαδή πρόκειται να σημειωθεί μια αύξηση της τάξης των 8,1 δισεκατομμυρίων ευρώ
    http://www.capital.gr/tax/3189732/dnt-8-1-dis-euro-neoi-foroi-stin-epomeni-5etia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. ΑΡΧΟΝΤΑΣ ο Κυριακίδης. Και με προσοχή στους μετόχους του ΔΠ στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και χρόνια. Οχι σαν τον άλλο τον απατεώνα στον ΙΚΤΙΝΟ που σας έχουν ζαλίσει για το ράλλυ που καααααααααααααααααααααααααποια στιγμή τα επόμενα 30 χρόνια θα κάνει γιατί λέει ο παππούς δεν πουλάει πακέτα κάτω απο 5€. Και ποιος σας είπε ότι θα του αγόραζαν ποτέ πάνω από 1.5€?????Με P/BV στον θεό δεν υπάρχουν τόσο άσχετοι ξένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Κατά την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης, το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα ήταν ανώτερο κατά ποσοστό:

    - 32,2% από τον σταθμισμένο κατ' όγκο συναλλαγών μέσο όρο της χρηματιστηριακής τιμής κλεισίματος της Μετοχής της περιόδου των τελευταίων έξι (6) μηνών που έληξε την 10η Φεβρουαρίου 2017 και ο οποίος ήταν €3,04 ανά μετοχή,

    - 43,6% από τον σταθμισμένο κατ' όγκο συναλλαγών μέσο όρο της χρηματιστηριακής τιμής κλεισίματος της Μετοχής της περιόδου των τελευταίων δώδεκα (12) μηνών που έληξε τη 10η Φεβρουαρίου 2017 και ο οποίος ήταν €2,80 ανά μετοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Συμφωνω απολυτα για τον Κυρμ απλα να υπενθυμισω ότι την κινηση των τελ. 2ετων στη μετοχή την εκανε μολις πειρε στα χαμηλα των 0,50 το πακετο της Sanyo και για παρτη του, απλα "ποτιστικαν" και οι μετοχοι. Μεχρι τοτε εκοβε χερια.. Για τον Ικτινο πραγματι χρηματ/κα δεν εχουν δικαιωθεί οι οποιοι πιστοι του. Αν δεν κανω όμως λαθος BV στο κλεισιμο χρονιας εχει κοντα στο 1,3 με τιμη ταμπλο 50% κατω, επομένως μην λεμε ανακρίβειες. Τελος σε λιγο θα είναι η μοναδικη εισηγμενη στον κλαδο του μαρμαρου. μπορει αυριο με τον Κουλη να ξαναυπαρξει επενδυτικα το ΧΑΑ και οι "αναδυομενοι" διαχειριστες να ψαξουν περα από τα jumpo των 2δις κεφ.. Τηλεμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂