Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Όταν οι Ευρωπαίοι παράγουν πολιτισμό οι ΝεοΈλληνες μπαμπουίνοι τρώνε ακόμη μπανάνες κρεμώμενοι απο τα δέντρα.

Την προηγούμενη Κυριακή, στις 5 Ιουνίου, κλήθηκαν, μέσω δημοψηφίσματος, οι Ελβετοί να αποφασίσουν για το αν η κυβέρνηση θα δώσει μηνιαίο εισόδημα 2.200 ευρώ αφορολόγητα σε κάθε Ελβετό.
Εκείνοι που εργάζονται και κερδίζουν λιγότερα από τα 2.200 ευρώ το μήνα θα πληρώνονται την διαφορά, ενώ όσοι δεν εργάζονται θα λαμβάνουν ολόκληρο το ποσό.

 Η ελβετική κυβέρνηση έκφρασε την αντίθεσή της στο συγκεκριμένο μέτρο, αφού θα πρέπει να βρεθεί ένα ποσό της τάξης των 25 δις ελβετικών φράγκων το χρόνο για να καλύψουν το έξοδο, πράγμα που σημαίνει πως βλάπτεται η οικονομία της χώρας, εξαιτίας της απαραίτητης ανόδου της φορολογίας.

Το επίδομα θα είχε ύψος 2.260 ευρώ το μήνα για τους ενήλικες, ενώ όσοι έχουν παιδιά θα λάμβαναν επιπλέον 565 ευρώ.
Στον αντίποδα, προτεινόταν η κατάργηση των επιδομάτων ανεργίας, των κοινωνικών επιδομάτων αλλά και των συντάξεων.
Παρόλα αυτά, δεδομένου ότι η συζήτηση έχει μόλις ανοίξει, δεν έχει προταθεί κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο για την εφαρμογή του.

Το 40% των Ελβετών πιστεύουν ότι η ιδέα δεν είναι βιώσιμη.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μόλις το 2% των Ελβετών θα αναλογιζόταν να αφήσει την δουλειά του εάν αρχίσει η διανομή του επιδόματος, ενώ το 40% πρόσθεσε ότι θα είχε περισσότερο χρόνο να προσφέρει εθελοντική εργασία.Ακόμα, τα δύο τρίτα τόνισαν ότι θα ένιωθαν λιγότερο άγχος.

Αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Απορρίφθηκε πανηγυρικά η πρόταση για τη χορήγηση βασικού εισοδήματος περίπου 2.300 ευρώ σε κάθε πολίτη της Ελβετίας. 
Οι Ελβετοί καταψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία (76,9%) τη σχετική πρόταση που τέθηκε σε δημοψήφισμα.

Γιαυτό σας λέω ότι εδώ στο Ελλάντα, είμαστε τελειωμένοι. Φανταστείτε να γινόταν ένα τέτοιο δημοψήφισμα στην Ελλάδα. Όλοι θα ψηφίζαμε στα 2300 ευρώ και την επόμενη ημέρα όλοι θα αράζαμε να πίνουμε φραπογαλιές και να κατηγορούμε τους Γερμανούς που δεν μας δίνουν όσα αποφασίσαμε στο δημοψήφισμα. 
Ελληνάρες μπαμπουίνοι - έχει έρθει η ώρα το λογαριασμού. Όλοι στο τέλος θα τον πληρώσετε τον λογαριασμό, γιατί απλά είστε ''άπλες'', εξυπνάκιδες, ξερολάκιδες και τεμπελχανάδες.  
Τραβάτε τώρα να στηρίξετε ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ και αφού τα σχίσετε με τον Αλέξιο τον εκπορδητή μετά πηγαίνετε να κατακτήστε και ολόκληρη την Ευρώπη. 

Για Ελληνική χρηματαγορά δεν ασχολούμαι - όλα είναι fake. Παρακαλάμε τους Ευρωπαίους να μας λυπηθούν, μήπως και δεν μας δώσουν τα παπούτσια στο χέρι και καταντήσουμε Βενεζουέλες ή φαβελοΒραζιλίες ή μπατιροΑργεντίνες. 

189 σχόλια:

  1. Σαν ανοιξιάτικη βροχούλα εμφανιστήκατε Κύριε Τάκη. Αργήσατε λίγο αλλά η χαρά μεγαλύτερη.

    Παρόμοια πρόταση με αυτή του Ελβετικού δημοψηφίσματος είχε κάνει ο κ. Στέφανος Μάνος (από τους ελάχιστους πολιτικούς που προσπαθεί να παράξει ιδέες και όχι οργανισμούς βολέματος ψηφοφόρων).

    Στ. Μάνος: 5 προτάσεις για να ξεπερασθεί η κρίση.......ακούει κανείς;

    "Από μόνο του το ασφαλιστικό σύστημα είναι ικανό να ματαιώσει κάθε προσπάθεια υπέρβασης της κρίσης. Είναι ένα εξαιρετικά σύνθετο κουβάρι χιλιάδων μικρών ρυθμίσεων, που εξυπηρετούν ατέλειωτα πελατειακά προνόμια. Προσπαθείς να λύσεις ένα πρόβλημα και άθελα δημιουργείς δέκα καινούργια. Σπάνια βρίσκει τόσο καλή εφαρμογή ο μύθος του Γόρδιου Δεσμού.

    Η δική μου κυβέρνηση θα καταργήσει στο σύνολό του το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό. Θα καταργήσει τις εισφορές. Μηδέν εισφορές εργαζόμενου, μηδέν εισφορές εργοδότη. Κάθε Έλληνας - εργαζόμενος είτε όχι - θα δικαιούται σύνταξη 700 ευρώ μηνιαίως μόλις συμπληρώσει τα 67. Θα την πληρώνει το κράτος από τα γενικά φορολογικά έσοδα. Κόστος για το προϋπολογισμό 15 δις ετησίως, 3 δισ. λιγότερα από όσα πληρώνει σήμερα το κράτος σε επιχορηγήσεις χρεοκοπημένων Ταμείων.

    Καθώς δεν θα υπάρχουν ασφαλιστικά Ταμεία, θα μπορούν να καταργηθούν αμέσως όλοι οι υπέρ τρίτων φόροι που υπάρχουν για να συντηρούν τα ταμεία. Χωρίς εισφορές δεν θα υπάρχει μαύρη εργασία. Χωρίς εισφορές η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας θα εκτιναχθεί. Η ανάπτυξη θα είναι ante portas"

    Όπως όλες οι καινοτόμες ιδέες με την συζήτηση και πολύ περισσότερο με την εφαρμογή θα υπήρχαν βελτιώσεις. Αλλά ποιός ακούει από το καβαλημένο πολιτικό κατεστημένο?

    Το σύνολο των 5 ιδεών στο μπλογκ του πολύ καλού κ. Κων/νου (ARK)

    http://mconstantinos.blogspot.gr/2016/03/5.html

    Δεν αντεύχομαι καλό καλοκαίρι. Δεν θέλω "Μπορείτε να σχολιάζετε". Πιθανολογώ εργασιακό φόρτο αλλά ελπίζω στο "Μπορούμε να σχολιάζουμε".

    Μπλογκ χωρίς "Μορφωνιό" είναι σουβλάκι δίχως κρέας. Καλό για τους χορτοφάγους... όχι για εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΥΡΙΕ hippy ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΦΕΥΓΗ ΤΙΠΟΤΑ -ΣΚΕΦΤΩΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ - ΟΠΕΡ ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ -ΣΑΣ ΔΙΝΩ 1000 ΕΥΡΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΜΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΗ - ΕΡΓΑΣΙΑΣ

      Διαγραφή
  2. H ποιότητα του Έλληνα φαίνεται στο σχόλιο της δημοσιογράφου της κρατικής τηλεόρασης η οποία μιλάει για "νεοφιλελεύθερες παρλαπίπες" όταν αναφέρεται στις ανησυχίες των υποστηρικτών του να μη δοθεί το εγγυημένο εισόδημα στους Ελβετούς, βλ. το παρακάτω βίντεο περίπου στο 34:00.
    http://webtv.ert.gr/katigories/enimerosi/05ion2016-akrivos-stis-1000/

    Άξια τα λεφτά που πληρώνουμε σε κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ για αυτήν την προπαγανδιστική ντουντούκα που ονομάζεται ΕΡΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΡΘΡΟ ΑΞΙΖΗ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ-http://www.capital.gr/arthra/3132598/anthropoi-pros-polisi-times-eukairias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ-ΟΣΟΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΧΑΑ ΚΑΙ ΗΣΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΜΕΓΑΛΟΥΤΣΙΚΟΙ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΚΑΛΑ ΝΕΑ -Το Λίφτινγκ Όρχεων Είναι η Νέα Μόδα για τους Άντρες; ΤΟΛΜΗΣΤΕΤΟ ΕΓΩ ΕΜΕΙΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΚΡΥΖΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑ-http://www.vice.com/gr/read/scrotal-lifts-plastic-surgery-for-men

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με συγχωρείτε αλλά θα σας κάνω ένα φλας μπακ όχι για να εβλογήσω τα γένια μου αλλά για να θυμήσω που είμαστε.

    Αλλά σκέφτομαι... Ιούνιο "μεταβλητότητα" λόγω ψηφοφορίας brexit που κλασσικά θα παιχτεί χρηματιστηριακά όσο πλησιάζει η ημερομηνία.

    Τελικά έβαλα μόνο αυτή την "ατάκα" Έψαξα βέβαια παλιότερα μυνήματα δικά μου και των κυρίων που γράφουν εδω και βρήκα όντως πολλές άλλες που τώρα θα μοιάζουν ψιλο"γκουρουδιές". Γκουρου όμως εδώ μέσα είναι ο Τάκαρος όσο κι αν κάνει την πάπια αυτό το διάστημα. Ότι γράψαμε λοιπόν είναι ιστορία και εγώ δεν είμαι τεχνικός αναλυτής γκουρουδιών για να τις χρησιμοποιώ.

    'Εχουμε λοιπόν μια πτωτική κίνηση -τύπου ασαλιωτέε- που πλησιάζει πλέον σε νούμερα που πιθανών να βγούν και κοντραριαν αγοραστές. Τυχαία νούμερα το 570 και 540. Αν θέλετε απο μετοχές εχαε 4,50-4,60 ή ακόμα και αραιγα που συζητάγαμε, λίγο κάτω απο τα 7 ( άντε και λόγω ωκω που χα βάλει εικόνα στα 6,75).
    Το θέμα αντε και φτάνει εκεί και κάνει μια αντίδραση 10%(πχ για αλφα) εώς 20%(πχ για ετε) και υποπολλαπλάσια αυτής (δηλαδή 4-8%) για τις κανονικές μετοχές. Είναι κύμα-2 των ελλοτιτσιαν λοιπόν ή θα παίξει το δεξιό μέρος του ωκω (540-658->540(αύριο)->580-> και μετά θα πάμε στα πρόσφατα χαμηλά).

    Riddles στο σκοτάδι που λέν και οι εγγλέζοι.

    Ο RSI της αραίγας αύριο αν κινηθεί νοτίως γρήγορα μετά το άνοιγμα αξίζει ένα μικρό bet.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα

      Με την δική μου λογική δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα στο δίδυμο Ελλάς-ΕΕ

      1) Πάνω από το 85% του πολιτικού προσωπικού είναι Μνημονιακοί.

      2) Τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα επιβεβαιώνεται η κυβερνητική συσπείρωση (όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη). Για τούτη τη βδομάδα αφορμή οι "παραιτηθείτε"

      3) Η οργάνωση για το ξεκαθάρισμα των κόκκινων δανείων προχωρά κανονικά, των ιδιωτικοποιήσεων επίσης. Εδώ αργά, όπως είναι αναμενόμενο αλλά τουλάχιστον κινείται.

      4) Το σενάριο φαντασίας (μου) που προέβλεπε ανάληψη από τον ESM κατ΄αρχήν των δανείων του ΔΝΤ και κατόπιν τα διακρατικά εξακολουθεί να έχει πιθανότητες επαλήθευσης (υπό την προϋπόθεση πως νομοθετούμε κι εφαρμόζουμε τα σωστά)

      Ομολογώ πως περίμενα την αντίδραση απ΄τις 590 μονάδες ΓΔ και δεν το πέτυχα. Από την άλλη όμως με τον δείκτη να ξεπερνά τις 650 πιθανολογούσα τις 660-700 max κι αυτό μάλιστα στο τέλος της χρονιάς. Άρα ισοπαλία 1-1

      Μ΄αυτά και μ΄αυτά χαζοψωνίζω τραπεζικά, λίγο όμως καθώς κρατώ χρήματα για το ραντεβού της Παρασκευής με τον ΟΠΑΠ. Υποτίθεται ότι η έξοδος απ΄τον stoxx 600 θα του κόστιζε περίπου 20 εκ. πωλήσεις (3 εκ. κομμάτια). Φίλος αναλυτής υποστηρίζει όμως ότι τα περισσότερα έχουν ήδη γίνει (και γίνονται) άρα 1-1,5 εκ. max θα είναι τα υπόλοιπα. Οπότε πήρα χθες το 20% στα 6,70 απ΄τη συνολική θέση που θέλω. Αν πάει στο 6ευρο θα κάνω βουντού να πάρει το κύπελλο η Αλβανία να πάνε όλοι οι παίχτες κουβά να κονομίσω.

      Για ΕΧΑΕ, ΑΡΑΙΓ τι να προσθέσω, all time classic. Α, μην ξεχνιόμαστε μπας κι ευθυμήσουμε λίγο....24/6 αναβάθμιση από Μουντις. Φτάνει να επικρατήσει η συντηρητική λογική κατά το Brexit.

      ΥΓ

      Το να περιμένει κανείς καρκινοβασία κατά την 2η αξιολόγηση το φθινόπωρο είναι προφανές νομίζω, Κάτι η σανελική αναποτελεσματικότητα, κάτι η αναβλητικότητα της ΕΕ ήρθε κι έδεσε. Η Λαγκάρντ παραμένει ακέραια κι ανέγγιχτη στις θέσεις της. Στη συζήτηση για το χρέος έστειλε τον Τόμσεν (να χάσει απ΄τον Σόιμπλε). Άρα το θέμα παραμένει ανοιχτό (για να πάρει ο ESM πάνω του μέρος του χρέους του ΔΝΤ και το τελευταίο να ξαναπλύνει τα χέρια του δίνοντας παράταση). Συνεπώς ξεχνάμε τα ξεσαλώματα προς το παρόν. Δένουμε τις 600αρι και βλέπουμε το λογικό κατά τη γνώμη μου σενάριο.

      Διαγραφή
    2. Περί οπαπ.... Αύριο με θλίψη και οδύνη θα αποχαιρετίσει τον αποχωρουντα ΕΕΤΤ. Δεν σας ακολουθώ σε αυτή την φάση μιας και έχω μάτια για άλλες. Το σκεπτικό σας με καλυπτει 100%. θα έβαζα μόνο μια πινελιά αντί για 6 ως 5,94-98 και 6,08-12

      Διαγραφή
    3. Σαν το καλό νέο της ημέρας θα χαρακτηρίζαμε την αποπομπή του παπάρα Αντώνη Στεργιώτη κολλητού του Βαρουφάκη.

      Τίναξε στον αέρα τα VLTs, δημιούργησε τεράστια προβλήματα στον προΰπολογισμό (1 δις € περίπου) αλλά και στον ΟΠΑΠ ως εγκάθετος των καζινάδων.

      http://www.periodista.gr/politiki/article/18578/o-baroufakis-efuge-alla-o-eklektos-tou-me-to-gkrizo-parelthon-sta-kazino-menei

      Διαγραφή
    4. Για 3η φορά ο Κ. Μαντζαβράς της Παντελάκης ΑΧΕ αποδεικνύεται αξιόπιστος. Το κλειδώνουμε στο μυαλό για την επόμενη φορά (νέοι είμαστε θα΄χουμε κάμποσες ευκαιρίες).

      Αφού δεν έδωσε καλή τιμή εισόδου δεν πήρα πολλά, 2πλασίασα την αρχική θέση. Σκοπεύω-ελπίζω σε έξοδο με μικρό κέρδος καθώς το συσωρευμένο μέρισμα δεν μου λέει τίποτα. Αδειάζει το χρηματοκιβώτιο και μειώνει την καθαρή θέση. Άσε που το φορολογεί τρις η συνέταιρος μου εφορία (10% στην πηγή + εισόδημα + εισφορά αλληλεγγύης).

      Διαγραφή
    5. Αφιερωμένο στους πανθηρόνιους!!

      Ξεκινώ με μια εικόνα http://www.tradingview.com/x/0C9Qx6wY/

      Ας υποθέσουμε ότι σαν υπομονετικός πάνθηρας παραφυλούσατε στις "σκιές" με 100% ρευστότητα. Το brexit δεν είχε παιχτεί καθόλου περιέργως, άρα αναμένατε ότι η πτώση/διόρθωση θα είναι βίαιη. Στο εσωτερικό μέτωπο όλες σχεδόν οι εκκρεμότητες αυτής της περιόδου έχουν κλείσει. Περιμένουμε Μάριο με τα δώρα και με ευνοϊκό εξωτερικό περιβάλλον και λίγο παγωτάκι από τους Οίκους Αξιολόγησης.

      Το 50% λοιπόν της ανόδου από την λησμονιά των 0,099 στο εξιτάρισμα των 0,334 ήταν ένα καλό σημείο. Στο σημείο αυτό ΟΠΤΙΚΑ φτιάχνεται και ο δεξιός ώμος ενός ΩκΩ που θα μπορούσε να είναι το τέλειο σημείο που σπάει ψυχολογικά και ο πιο αισιόδοξος λονγκ.

      Ο σκοτεινός πανθηρόνιος χτυπάει στο 50% λοιπόν. Γρήγορος καθώς είναι τρώει όσο το θήραμα σπαρταρά και καθώς μαζεύονται οι γύπες την επόμενη μέρα απομακρύνεται. Νέα παγίδα στον αφελή λονγκ λοιπόν και άμεσο κατέβασμα την μεθεπόμενη με ταυτόχρονα σμπαράλιασμα των στοπ των λατρευτών της Θεάς Λουκάς στα 0,208.
      Ο πανθηρόνιος είναι πάλι εκεί και πετυχαίνει δεύτερο θήραμα. Την επόμενη και όσο η ετεκούλα πλησιάζει στον εμα τελειώνει και το δεύτερο γεύμα του.
      Με την κοιλιά φουσκωμένη βρίσκει μια όμορφη παραλία και την αράζει όσο σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη η αγωνία (και το μίσος) για το brexit κτυπάει κόκκινο , πιο κόκκινο από την ένδειξη στο υπερθερμασμένο θερμόμετρο.
      Την Δευτέρα λοιπόν τα ξενάκια τρέχουν να ανέβουν όσο ΕΔΩ εμείς ανεβήκαμε με την μία την Παρασκευή. Μια ζωή θα ακολουθούν τα κακόμοιρα. Αύριο τώρα??
      Αύριο ο πανθηρόνιος είναι χορτάτος μαυρισμένος και μπανιαρισμένος !! Μπορεί απλά να χαζεύει από τις σκιές του και Αααααν καταφέρουν να φτάσουν πάνω από το 0,26 να βάλει ένα ωραίο στοπ στον ema που βλέπετε και να μπει με ποσοστό των πολύτιμων ρευστών του. Βέβαια οι μπάνκιες τρέξανε γρήγορα και κάτω και πάνω. Υπάρχουν άλλες και πολύ καλύτερες που θα ανέβουν με τον ρυθμό τους αν τελικά το brexit την Παρασκευή είναι happy ending . Οπότε τώρα της βρίσκεις πιο εύκολα μιας και το κοπάδι θα τρέξει στο θετικό σενάριο με τις μπάνκιες και θα ξεμείνουν τα τρυφερά θηράματα ξοπίσω για να κάνουν τα γεύματα τους οι πανθηρόνιοι!!

      p.s. Oi German boyzz γκαπ down μετα gap απ Πίνουν πίνα κολάντα σε ποτήρι ISLAND REVERSAL . Μετά το παρτυ θα ξαναγυρίσουν εδώ??

      Διαγραφή
    6. Έχει γούστο να δουλεύετε στην χρηματιστηριακή μου...αστείο φυσικά.

      Με διαβάσατε άριστα. Αγορές ναυαρχίδας την Τετάρτη στα 0,2250. Τριπλασιασμός στο κλείσιμο της Πέμπτης 0,203 (αγορές και στα χαρτ/κια των παιδιών μου). Πώληση του 40% την Παρασκευή κι άλλα τόσα σήμερα. Κρατώ τα υπόλοιπα αλλά αν δώ τιμές 0,29 και πάνω ας πάνε στο καλό καθώς ΔΕΝ περιμένω σημαντική κίνηση καλοκαιριάτικα.

      Κι αν κινηθεί βίαια ανοδικά?

      Μακάρι. Θα κερδίσουν τα υπόλοιπα που κατέχουμε. Επιπλέον ρευστότητα θα υπάρχει, όλο και κάποιο χαρτί θα βρούμε να μπούμε. 1η Ιουλίου έχει ΓΣ η ΤΡΑΣΤΟΡ. Εδώ πιθανά να υπάρχει ψωμί καθώς συζητούν για κάτι περισσότερο από μια μορφή Πανγαίας. 99% θα πάω (κι ας μην έχω μετοχές), θα χαρώ να βρεθούμε με κανένα φίλο τακαρόπληκτο.

      Αντιγράφω

      Το να περιμένει κανείς καρκινοβασία κατά την 2η αξιολόγηση το φθινόπωρο είναι προφανές νομίζω, Κάτι η σανελική αναποτελεσματικότητα, κάτι η αναβλητικότητα της ΕΕ ήρθε κι έδεσε. Η Λαγκάρντ παραμένει ακέραια κι ανέγγιχτη στις θέσεις της. Στη συζήτηση για το χρέος έστειλε τον Τόμσεν (να χάσει απ΄τον Σόιμπλε). Άρα το θέμα παραμένει ανοιχτό (για να πάρει ο ESM πάνω του μέρος του χρέους του ΔΝΤ και το τελευταίο να ξαναπλύνει τα χέρια του δίνοντας παράταση). Συνεπώς ξεχνάμε τα ξεσαλώματα προς το παρόν. Δένουμε τις 600αρι και βλέπουμε το λογικό κατά τη γνώμη μου σενάριο.


      Διαγραφή
    7. Το μόνο σίγουρο δεν δουλεύω στην χρηματιστηριακή σας.
      Δεν έγραψα το κατεβατό για να σας δείξω αν ή όχι σας "διαβάζω". Μην ανησυχείται έχω σεβασμό στην πρόθεση ιδιωτικότητας του καθενός.

      Το σημαντικό , όπως βλέπετε και απο τα σχόλια αλλού , είναι ότι πλέον η άποψη σας έχει βαρύτητα. Μεγάλα παιδιά είμαστε ο καθένας ορίζει την τσέπη του. Εγώ τουλάχιστον εκτιμώ αυτά που μας γράφετε και όχι αυτά που σας λένε ως πελάτης με όποιον και αν συνεργάζεστε.

      Υπάρχουμε ως επενδυτές στα πιο δύσκολα ίσως χρόνια του Χαα. Μόνο αυτό αρκεί για να θεωρούμαστε κερδισμένοι!!

      Διαγραφή
  6. Γεια σας παιδιά:) κ. Τάκη, παρακολουθείτε Γιούρο 16? Τι λέτε για Γερμανία με 4 αργοκαρούτες σεντερ μπακ, τον Λεβ να τα ξύνει, την Αγγλία πάλι με Χοντγκσον κλπ?
    Και τα ξένα πώς τα βλέπετε, μήπως ταβάνιασαν οπότε αν έρθει κι ο Τραμπ...?
    Πάμε δυνατά θα το σηκώσουμε φέτος! Φελαινί ξανθός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα φίλε Lorac
    Σωστά κάνατε και αρχίσατε την συζήτηση,απαραίτητη η γνώμη σας. Επιπλέον θα είχε δίκιο ο κ. Τάκης να μας γράψει άπαξ δια παντός αν συνεχιζόταν η σιωπή των αρίστων.Βεβαίως ούτε κατά διάνοια τοποθετώ τον εαυτό μου σε αυτήν την ομάδα. Η αφεντιά μου βιάστηκε μεν,παρακολουθεί με ψυχραιμία και εγκαρτέρηση δε.Έφτασε το αεροπλάνο εκεί που το θέλατε,λίγο ακόμη και θα τοποθετηθώ και εγώ παραβλέποντας τους παλαιούς φόβους μου για το θέμα της-μακριά από εμάς-ασφάλειας πτήσεων.Ας αρχίσει η αντίδραση από τις τράπεζες και ύστερα βλέπουμε.Ούτως ή άλλως ως άτομα μειωμένης όρασης πορευόμαστε αυτόν τον καιρό.Αφήστε που φοβάμαι ότι αυτό θα ισχύει κυριολεκτικά για μένα σύντομα.Καλησπέρα σε όλους τους φίλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. “μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία δεν βλέπουν τα μάτια”

      Η κίνηση έγινε , ο όγκος φθίνει περιμένω στις εσχατιές ( 540 ) για να ξεκινήσει το παιγνίο.

      http://www.tradingview.com/x/ItbSIZ5j/

      Διαγραφή
  8. k. ManoV δεν σας ξέχασα , αλλά βλέπετε φόρτος εργασίας... Πάντως κάνω την μελέτη μου Όσο διαβάζω βγάζω μαργαριτάρια πάντως. Τώρα βρέθηκα σε αδιέξοδο μαθηματικό* και ξαναγύρισα στα "βασικά". Έβαλα και τους τύπους σας για τις χώρες που κοιτάτε στο excel αλλά απο 3ο 2003 εώς 10ο 2007. Ενδιαφέρον... δείτε το και εσείς και πείτε μου τί βλέπετε απο τα νούμερα που βγαίνουν.

    *πολλές μεταβλητές = λάθος , (μιας και στα μαθηματικά η σωστή λύση είναι πάντα λιτή και σύντομη)

    Μελέτη >>>>>> https://www.youtube.com/watch?v=WMkD8HKJQCM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα

    αρκετοί απ΄την παρέα εδώ πιθανολογούσαμε μια λογική διόρθωση στο ΧΑΑ. Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως ήταν η βιαιότητα της κίνησης. Η οποία κατά τη γνώμη μου προδίδει τα εξής: Πρώτον την γνωστή αφραγκία των Ελλήνων επενδυτών και δεύτερον όμως και σημαντικότερο την ποιότητα των ξένων funds που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά. "Του σχοινιού και του παλουκιού" θα λέγαμε χρησιμοποιώντας τη λαϊκή ρήση. Νομίζω σ΄ένα τέτοιο περιβάλλον δύσκολο να μιλήσει κάποιος για χρηματιστηριακές επενδύσεις. Μικρές τοποθετήσεις όσο αντέχει η ψυχή μας (20%-30% max) και καρτέρι για ξεπέτες. Αντί να μετράμε τα κύματα του Elliot μάλλον θα πρέπει να μετράμε τα χρονικά διαστήματα ανάμεσα στις ανοησίες των σανελικών υπουργών περιμένοντας της επόμενη αρχίζοντας το μέτρημα από την γνωστή-3η ημέρα μετά τας εκλογάς- 28 Ιανουαρίου 2015. Αστειεύομαι φυσικά αλλά όσο να πεις υπάρχει μια δόση αλήθειας.

    Επειδή λοιπόν δεν ελπίζω πολλά στους κυβερνητικούς, το αντίθετο μάλιστα, πιθανολογώ-ελπίζω σε μια καλή ευκαιρία αποεπένδυσης στο τέλος της εβδομάδας αρχές της επομένης.

    Η Βρετανία μου πέφτει κάπως μακρυά, θεωρώ δεδομένο ότι δεν μπορώ να έχω καθαρή εικόνα από δημοσκοπήσεις και ΜΜΕ (που συχνά είναι κατευθυνόμενα) οπότε ΔΕΝ στηρίζω τις κινήσεις μου στα δημοσιεύματα. Εάν όμως επικρατήσει η λογική έχω τρεις καλούς λόγους να πιστεύω ότι όσοι θέλουμε να περάσουμε ένα σχετικά ξέγνοιαστο καλοκαίρι θα καταφέρουμε να μειώσουμε θέσεις με κέρδος (και όποιος το κάνει έγκαιρα γλυτώνει την αβεβαιότητα απ΄το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών)

    1) Στις 22 Ιουνίου θεωρείται σχεδόν βέβαιη σύμφωνα με πηγές του Reuters η απόφαση της ΕΚΤ για επαναφορά του waiver για τις ελληνικές τράπεζες. Με τη δική μου λογική είναι η σημαντικότερη είδηση για την ελληνική χρηματαγορά όχι μόνο για το-καθόλου ασήμαντο-500 εκ. όφελος-κέρδος των τραπεζών αλλά κυρίως για την εμπιστοσύνη που εμμέσως προσφέρει η ΕΚΤ στα ομόλογα της χώρας κάτι που λογικά θα αποτυπωθεί με μείωση των spreads => μείωση κινδύνου χώρας => είσοδος καλύτερης ποιότητας κεφαλαίων.

    http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1116813/stis-22-iouniou-i-apofasi-tis-ekt-gia-to-waiver

    2) Στις 23 Ιουνίου Bremain (ή Brexit*). Το θέμα έχει γίνει φλάμπουρο όλων των αναλύσεων, κάθε σχόλιο περιττεύει.

    3) Στις 24 Ιουνίου πιθανότατη αναβάθμιση 1-2 μονάδες από Moody΄s. Ομοίως ουδέν σχόλιον.

    Τους λόγους της επιθυμίας για μεγαλύτερη ή μικρότερη αποεπένδυση τους έχουμε καταθέσει-συζητήσει από την επομένη της επιτυχούς (????) 1ης αξιολόγησης μαζί με την πρόβλεψη ότι "δύσκολα θα δει καλύτερες τιμές το μαγαζί από 660-700 μονάδες κι αυτό μάλιστα προς το τέλος του έτους-ολοκληρώνοντας την 2η αξιολόγηση". Αυτό βέβαια είναι κάπως γκουρουδιά συνεπώς ΔΕΝ την παίρνουμε και πολύ στα σοβαρά.

    Κι αν τελικά υπερισχύσει το Brexit?

    Προσωπικά δεν έχω τις γνώσεις να αξιολογήσω τις συνέπειες. Χρηματιστηριακά όμως που το ψιλοπαλεύω θεωρώ δεδομένο ότι οι κεντρικές τράπεζες θα σπεύσουν να προσφέρουν ποταμό ρευστότητος, ίσως και 2 τρις, στην προσπάθεια να ηρεμήσουν τις αγορές και βραχυπρόθεσμα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θα τα καταφέρουν. Οι μετοχικές αξίες θα βουτήξουν, δεν ξέρω τη βιαιότητα καθώς ενδέχεται το νέο να έχει προεξοφληθεί μερικώς, ευκαιρίες όμως σίγουρα θα υπάρξουν για τους έχοντες μετρητό. Ρίσκο που αξίζει κατά τη γνώμη μου να το πάρουμε. Οι Fed, ΕΚΤ, BoJ κλπ είναι ανίκητες. Πάντα ήταν, λογικό αφού κρατούν το εκτυπωτήριο.

    Κι ο κ. Λεωτσάκος με τις 350 μονάδες ? Εντάξει, θα εγγράψει ακόμα μια αποτυχία στο βιβλίο των αποτυχημένων του προβλέψεων, πιστεύω όμως ότι κατά βάθος δεν θα του κακοφανεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό βράδυ φίλτατε Hippy,βγάζω το καπέλο μου για την επιτυχή πρόβλεψη της αντίδρασης βγαίνοντας αγοραστής την πέμπτη στις δημοπρασίες, διορατικός και ψύχραιμος σκοράρισες θυμίζοντας τον ιπτάμενο Κρόιφ της εποχής των λουλουδιών
      Σου αφιερώνω αυτό το funky κομμάτι να σου θυμίσει τον νεανικό σου καλπαζμό!
      https://www.youtube.com/watch?v=qe1ScoePqVA&index=20&list=WL

      Διαγραφή
  10. Χαιρετω παιδες.. σενιορ hippy αυτα τα βιαια που λετε πανω κατω ισως ειναι κ ταυρισια σημαδια.. καλη συνεχεια...rouanos..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε rouano μακάρι να έχετε δίκιο. Όμως θα συμφωνήσετε πιστεύω ότι θα ήταν ενδιαφέρον να αιτιολογούσατε την άποψη σας ή να δίνατε κάποια περισσότερα στοιχεία.

      πχ είστε αγορασμένος? σε ποιούς κλάδους βρίσκετε ενδιαφέρον? τραπεζικό? κατασκευές? ενέργεια?

      -Εχετε πληροφορίες ή βλέπετε ροή ξένων κεφαλαίων (ώστε να συντηρηθεί η άνοδος)? το ΧΑΑ θα έχει ενδιαφέρον ακόμα κι αν διορθώσουν τα ξένα? υπάρχει στόχος ΓΔ και πότε?

      Ζητάω πολλά αλλά καλοπροαίρετα καθώς προσπαθώ να καταλάβω την οπτική σας στα πράγματα.

      Διαγραφή
    2. Παντα ειμαι αγορασμενος αυξομειωση στις θεσεις κανω στο μακρο χαρτοφυλακιο 2-3 πραξεις το χρονο trade τραπεζες κ μιγ το πρωτο λογο.. απο χαρτια γνωστα ικτιν γεβκα εχαε ανεμο μυτιλ βιο ευδαπ κ ολιγο απ τα βαρετα ελπε οπαπ..μονο αν γινει κατι χοντρο με τα ξενα αλλιως μπορουμε να κινηθουμε κ μοναχουλια..στοχος για γδ δεν υπαρχει εχω φιλο το χρονο.. ειμαι κατα του ρευστου κ αντισταθμιση σε φυσικο χρυσο.. το δημοψηφισμα οτι κ να βγαλει θα βαλει σε σκεψεις κ μονο θετικα αποτελεσματα θα εχει για την ευρωπη.. (αν θελει να υπαρχει).. ας κανουμε εμεις αυτα που πρεπει κ ειμαστε μια χαρα.. το ξερω οτι ειστε καλοπροαιρετος.. καλη συνεχεια ευχομαι.. rouanos

      Διαγραφή
  11. Copa κοπανα. Κοκτείλ Caipirinha για την γρίπη χαχα

    http://www.tradingview.com/x/fX0JrvXC/

    1 μέρος 602-610 ανακατεύουμε με 631 και σερβίρουμε με τριμμένο πάγο και μαύρη ζάχαρη στους 731 με το που μπεί ο Αύγουστος. Καλή απόλαυση. Αποφύγετε να το κεράσετε σε βρετανίδες αυτή την περίοδο τα γνωστά καμάκια-playboydes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία σας...πιθανολογώ μάλιστα ότι μετά τη χθεσινή εντυπωσιακή άνοδο των ξένων αγορών η δική μας τρέχει να προεξοφλήσει και τα καλά νέα που έγραψα προχθές. Σε ότι με αφορά ξεκινώ ρευστοποιήσεις (ιδιαίτερα τράπεζες)

      Διαγραφή
  12. Αγορασμένος έως τα μπούνια αναμένω τα ευχάριστα.
    Ως προς τις Βρετανίδες δηλώνω ακόμη γοητευμένος με την Jane ,με την οποία αλληλογραφούσα μαθητής γυμνασίου.Κλασσική Αγγλίδα,με ότι αυτό συνεπάγεται,κάτοικος Nottigham,υπέμενε τα άθλια αγγλικά μου.Υποθέτω ότι θα ψηφίσει παραμονή στην Ε.Ε για να χαρίσει στον Έλληνα penfriend της την ικανοποίηση,της ανόδου του ΧΑΑ φυσικά παμπόνηρε φίλε Lorac.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τσ τσ τσ τσ .... Δύο φορές το ίδιο μύνημα!! Τρέμει το χέρι στην επιλογή "Δημοσίευση"??

      Το θέμα είναι για πιο λόγο τρέμει. Απο αγωνία που είστε αγορασμένος έως τα μπούνια και έξω όλα πρασίνισαν στο λονγκ!! Ή απο χαρά που θυμηθήκατε την Jane??

      Διαγραφή
    2. Φίλε Lorac σίγουρα το "τα γνωστά καμάκια-playboydes" είναι μήνυμα στον κ.Τάκη.
      Παλιές αμαρτίες στο capital.

      Διαγραφή
    3. Εμμ τα βλέπετε!! Εγω του στέλνω κρυφά μυνήματα αλλά τίποτα! Πόσο τσαγάκι έχει πιεί αυτός ο άνθρωπος. Μην αναφέρω τις φρυγανιές που βουτάει μέσα όλη μέρα. Ελπίζω να κάνει κανα περίπατο γιατί τα κιλά στην ηλικία του (δεν ξέρω αλλά μαντεύω >45) δύσκολα φεύγουν...

      Διαγραφή
    4. Φίλε lorac και φίλε Ηλία hippy καλησπέρα
      Στις 16/06 αγόρασα πάλι στην ίδια τιμή εκείνα τα ΒΙΟ που είχα δώσει στα 1,24 Βλέπω να έχει η μετοχή διάθεση ανάβασης σε όρη ή έστω σε λόφους.Ότι πάρουμε καλό είναι. Η ΓΕΚΤΕΡΝΑ καρκινοβατεί ,αυτός που βλέπω ότι έχει μέλλον είναι ο Ευάγγελος,για προσέξτε την αναλογία ΜΥΤΙΛ/ΜΕΤΚΑ .Ίσως να επαναληφθεί το φαινόμενο της ΑΛΕΚ. Για τις τράπεζες ελπίζω,δεν μπορώ να κάνω και κάτι διαφορετικό. Να μην χανόμαστε,η θερινή ραστώνη είναι πλανεύτρα.

      Διαγραφή
    5. κ. Νίκο caution brings wisdom. Μην με λέει και ο κυρ Hippys υπερβολικά αισιόδοξο !! Οπότε σήμερα μετοχές "0" , ρευστό "100". Θέλετε να αναλύσετε το φαινόμενο "αλεκ" ?? Μιας και με ενδιαφέρει ,αν όλα πάνε καλά απο Παρασκευή , η μητρική (μυτιλ). Αποδέχομαι την άγνοια μου στα ιστορικά του Χαα οπότε κάθε επεξήγηση καλοδεχούμενη!

      Βιο παρόμοια θετική σκέψη , ελλακτωρες λίγο προσοχή με τις αποφάσεις που εμπλέκεται ως κατασκευαστής ,μονο πωλίων χα χα .

      Διαγραφή
    6. Φίλε Lorac καλησπέρα.
      Το 2007 η ΜΥΤΙΛ απορρόφησε την ΑΛΕΚ (Αλουμίνιο Ελλάδος) με σχέση ανταλλαγής που εξαγρίωσε τους μετόχους της απορροφούμενης. Είχε προηγηθεί μια μακρά άνοδος της μητρικής με ταυτόχρονη διαρκή πτώση της ΑΛΕΚ. Βέβαια ο τότε χρηματιστηριακός τύπος μιλούσε για κορύφωση της παγκόσμιας τιμής του αλουμινίου και άλλα τέτοια φαιδρά προσπαθώντας να δικαιολογήσει τον Ευάγγελο.Σας παραπέμπω,για το κλίμα της εποχής, στο:
      http://www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi?act=ST;f=10;t=412;st=25
      του ΣΕΔ. Αργότερα ο ΣΕΔ είχε βγάλει ανακοίνωση την οποία όμως δεν την βρίσκω αυτήν την στιγμή.Πιθανολογώ απορρόφηση της ΜΕΤΚΑ από την μητρική.Να είστε καλά.

      Διαγραφή
  13. Αύξηση μερίσματος έκπληξη (για μένα) από την ΕΥΔΑΠ. Το ΔΣ είχε προτείνει 0,21, το δημόσιο πρότεινε 0,31!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τριπλό κέρδος?? Αύξηση μερίσματος + αύξηση φόρου + αδειασμα ενοχλητικού ταμείου?? Μοντέλο οπαπ?? Μέχρι πότε ισχύει η άδεια??

      Διαγραφή
    2. Κύριε Lorac. 0.31/0.21 = 1,476190476, άρα 47,62% αύξηση μερίσματος σε σχέση με αυτό που πρότεινε το ΔΣ.

      Η ανακοίνωση *νομίζω* πως έλεγε πως πρόκειτα για 78% payout ratio.

      Από κει και πέρα, η ΕΥΔΑΠ έχει πολύ γερό ταμείο μετά και την επιστροφή των χρωστούμενων απ' το δημόσιο σε αυτή. Μάλιστα πριν 1-3 χρόνια είχε κυκλοφορήσει ένα σενάριο για γενναιόδωρη επιστροφή κεφαλαίου (που δεν έγινε ποτέ).

      Την εταιρεία τη θεωρώ αναποτελεσματική γενικά και συγκριτικά χειρότερη της ΕΥΑΘ. Παρόλα αυτά είναι σχεδόν το 9% του χαρτοφυλακίου μου, και μετανιώνω που δε ψώνισα στα ~4,5 πρόσφατα.

      Διαγραφή
  14. Νερά, λιμάνια μας κρατήσαν στον αφρό κατά τη Συριζαική νεροποντή. Η θέση υπάρχει ακόμη ανέγγιχτη καθώς και να θες δύσκολο να αποεπενδυθείς αξιοπρεπώς στο παγουράκι. Πρέπει να γίνει σημαντική άνοδος στο μαγαζί ώστε να δημιουργηθεί ζήτηση στα μικρά.

    Δεν ξέρω πότε λήγουν οι μονοπωλιακές παραχωρήσεις σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΠΣ ξέρω όμως ότι έχει ανοίξει παράθυρο μεταφοράς εισπράξεων-πληρωμής από τις πρώην ολοκληρωτικά κρατικές εταιρείες στο κράτος μέσω του παρασχεθέντος από το Ελληνικό Δημόσιο προς αυτές "ακατέργαστου νερού"

    http://www.capital.gr/story/1931431/eudap-i-g-s-enekrine-tin-kua-gia-ofeiles-dimosiou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τα μηνύματα από τον τουρισμό είναι δυσοίωνα -Αν πέσει και αυτό το τελευταίο "οχυρό" και δεν πάνε καλά φέτος τα τουριστικά έσοδα, οι συνέπειες μπορεί να είναι δραματικές. Και όχι μόνο για τα δημόσια έσοδα. Αλλά για το σύνολο της οικονομίας. Άλλωστε από τα έσοδα της τουριστικής περιόδου κρατιέται ακόμη κάπως η αγορά. Ακόμη και η παραοικονομία που υπάρχει γύρω από τον τουρισμό, συνδράμει στην ενίσχυση μίας ρευστότητας που μέσω των μέτρων και της υπερφορολόγησης αλλά και των capital controls, έχει συρρικνωθεί σε θεαματικό βαθμό πνίγοντας την επιχειρηματικότητα. -http://www.capital.gr/o-dimitris-papakonstantinou-grafei/3135445/ta-minumata-apo-ton-tourismo-einai-dusoiona

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ιδιοκτήτης σε ταβερνάκι της Νάξου αποφάσισε να ενημερώσει μέσα από τον κατάλογο του μαγαζιού για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και πώς τη βιώνουν οι Έλληνες πολίτες.

    Έκπληκτος έμεινε ο αναλυτής στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Κρίστιαν Χέντερσον, όταν στο πίσω μέρος του καταλόγου, αντί να γράφει μόνο «Ο καταναλωτής δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει, αν δεν λάβει τη νόμιμη απόδειξη», υπήρχε και ένα δεύτερο μήνυμα που εξηγούσε πού πάνε τα χρήματα του ΦΠΑ.«Ο καταναλωτής πρέπει επίσης να γνωρίζει ότι τα χρήματα που η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει από το φορολογικό σύστημα δίνεται στις τράπεζες για να πληρώσουν ένα χρέος που οι ίδιες δημιούργησαν μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πληρώνουμε φόρους για να ζούμε στην φτώχεια και την ανεργία, παρακολουθώντας την κατάρρευση της δημόσιας εκπαίδευσης και του συστήματος υγείας. Η βρώμικη δουλειά γίνεται από τους πολιτικούς οι οποίοι συμμορφώνονται υπάκουα στις πολιτικές των πλούσιων και ισχυρών. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι και οι θεσμοί οι οποίοι έχουν δημιουργήσει αυτό που αποκαλούν "οικονομική κρίση" απαιτούν από εμάς να είμαστε νομοταγείς και να πληρώνουμε τους φόρους μας».

    Πηγή: Ο κατάλογος ταβέρνας της Νάξου που έγινε viral -Τα έβαλε με τους πολιτικούς, το ΔΝΤ και τις τράπεζες [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/273968/o-katalogos-tavernas-tis-naxoy-poy-egine-viral-ta-evale-me-toys-politikoys-dnt-kai-tis#ixzz4CPLnx4Kn



    Πηγή: Ο κατάλογος ταβέρνας της Νάξου που έγινε viral -Τα έβαλε με τους πολιτικούς, το ΔΝΤ και τις τράπεζες [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/273968/o-katalogos-tavernas-tis-naxoy-poy-egine-viral-ta-evale-me-toys-politikoys-dnt-kai-tis#ixzz4CPLSgtwK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ενδεχομένως η αρχή του τέλους για την Ευρώπη όπως τη ξέραμε. Προσπαθώ να το χωνέψω ακόμα. Για να δούμε αν θα παρουσιαστούν ευκαιρίες σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα περισσότερα χρήματα καίγονται σε τέτοιες περιόδους. Προσωπικά προτιμώ λίγο ρίσκο, τόσο όσο αντέχει η ψυχή μου. Σήμερα μάλλον όχι. Ο όγκος θα είναι μια κάποια ένδειξη.

      Διαγραφή
    2. Οι επιβάτες του αεροπλάνου έχουν τακτοποιηθεί στις θέσεις τους και περιμένουν να έρθουν οι πιλότοι για το ταξίδι. Με έκπληξη βλέπουν δυο τύπους με μαύρα γυαλιά και λευκά μπαστούνια τυφλών να κατευθύνονται προς το πιλοτήριο. Κάποια ανήσυχα ψου ψου στην αρχή που γρήγορα καταλήγουν σε γελάκια. "Τους μπαγάσηδες",ψιθυρίζουν, "πλάκα μας κάνουν".

      Οι μηχανές φουλάρουν και το αεροπλάνο ξεκινά την κίνηση στο διάδρομο. Η κίνηση επιταχύνεται αλλά οι πιλότοι δεν το απογειώνουν. "Οι άθλιοι, συνεχίζουν το δούλεμα" λένε οι πιο ψύχραιμοι επιβάτες προς τους ανήσυχους. Λίγο αργότερα όμως καθώς βλέπουν το σκάφος να πλησιάζει στα κτίρια και να μην ξεκινά η διαδικασία απογείωσης ενώνουν τις φωνές τους με τους υπόλοιπους και ουρλιάζουν τρομαγμένοι. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή το αεροπλάνο ξεκινά να υψώνεται, οι ρόδες ίσα που προλαβαίνουν να σηκωθούν ξύνοντας σχεδόν το παραπέτο της ταράτσας του κτιρίου.

      Αναστεναγμοί ανακούφισης και θυμός στους ταξιδιώτες..."τους κερατάδες, το τράβηξαν μέχρι τέλους για να μας τρομάξουν".

      Στο πιλοτήριο ο κυβερνήτης γυρνάει και λέει στον συγκυβερνήτη του..."την γλυτώσαμε κι αυτή τη φορά. Αναρωτιέμαι τι θα γίνει εάν κάποια μέρα αργήσουν να ουρλιάξουν"


      Αυτό ακριβώς αισθάνομαι τούτη τη στιγμή ακούγοντας τις δηλώσεις Τσίπρα, με δυο λόγια "φταίνε οι άλλοι". Ότι η τύχη μου είναι στα χέρια τυφλών κυβερνώντων. Βρε πόντικα εδώ ο κόσμος καίγεται, βγαίνει εκτός ο πάνθηρας, ποιος θ΄ασχοληθεί μαζί σου? Μόνη λύση τα κεφάλια μέσα, δουλειά, δουλειά, να τρέξουμε σωστά, μεθοδικά και γρήγορα το μνημόνιο μπας και γίνουμε μια ώρα αρχύτερα κράτος. Καθώς τα περισσότερα απ΄τα άρθρα του θα΄πρεπε να τα είχαμε κάνει μόνοι μας εδώ και 10ετίες. Εμείς βέβαια εδώ το ξέρουμε καλά. Ποιος όμως θα το πει σε Καμένους και Κατρούγκαλους που μπερδεύουν τον ίσκιο τους με το μπόι τους κι αισθάνονται τεράστιοι?

      Διαγραφή
    3. Κύριε Χίππη,

      Πιθανότατα έχετε δίκιο. Εγώ πάντως το είδα σαν ευκαιρία σήμερα το πρωί και ψώνισα, ελπίζω σε τιμές ευκαιρίας (μεσομακροπρόθεσμα). Είχα καιρό να ψωνίσω και ζαχάρωνα κάποιες μετοχές. Μου έκαναν τη χάρη και έπεσαν σε καλές τιμές.

      Ίσως πέσουν και σε χαμηλότερες βέβαια, ποιος ξέρει. Μια αναταραχή στις ισπανικές εκλογές πιθανόν να βουλιάξει ακόμα περισσότερο τη ρηχή μας αγορά.

      Πάντως αν έχετε κάποια ρευστότητα ίσως τώρα είναι καλή περίοδος ( αίμα στους δρόμους ).

      Διαγραφή
    4. Τελικά κι εγώ ενέδωσα στον πειρασμό για λίγο ΑΡΑΙΓ και ΕΧΑΕ στο κλείσιμο. Την Δευτέρα πιθανά θα ψωνίσω κι απ΄τις βασανιστκές συστημικές.

      Αυτός που ξεκλέιδωσε σήμερα νωρίς τις τράπεζες κι αρκετές φορές αργότερα με τις αγορές του πληρώνοντας δεκάδες εκατομύρια ευρώ δεν ήταν ο Χιππάκος, ο Μιχάλης ή άλλος μικροεπενδυτής. Είναι αυτός που φτιάχνει τις τιμές, γι αυτό και πιθανολογώ πως αυτές τουλάχιστον (και λίγο παραπάνω) θα τις ξαναδούμε σύντομα. Εκτός κι αν έλθει κανένα ισπανικό χαστούκι την Κυριακή οπότε πάλι θα τις ξαναδούμε αλλά λίγο αργότερα.

      Όταν έλεγα πως ο όγκος θα είναι μια κάποια ένδειξη αυτό ακριβώς εννοούσα.

      Διαγραφή
  18. ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΑΚΗ ΤΟΥΣ -ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΤΟΥς-ΟΡΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥς ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΩΒΡΑΚΟ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΔΑΣΚΑΛΕ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΤΣΙ ΒΡΑΚΕΣ -ΔΙΕΣΘΑΝΩΜΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΦΑΣΟΥΛΑΔΑ ΕΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φίλε Lorac δεχτείτε τα συγχαρητήρια μου.
    Αν θυμάμαι καλά προχτές ή χτες δηλώσατε μηδενικό μετοχικό χαρτοφυλάκιο. Οι ζημιές μου να είναι κέρδη σας,το αξίζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ κ.Νίκο δεν θέλω π ο τ ε να κερδίζω εις βάρος συνελλήνων να ξέρετε!
      Δίκαιο έχετε για την παρατήρηση σας και σήμερα άλλαξα το "0" αλλά περιμένω και το κλείσιμο (εβδομάδας)

      Διαγραφή
  21. Σήμερα όπως πολύ σωστά παρατήρησε ο κ.Hippy ήταν αισθητά αυξημένος ο όγκος. Στο κάτω κάτω της γραφής τα αγγλάκια φεύγουν ,όχι εμείς!!

    http://www.tradingview.com/x/1MKTSrPl/

    Απο Δευτέρα και όχι πολύ χαμηλότερα πρέπει να βγεί αντίδραση στο λιώσιμο. Παρόμοια διαγράμματα σε πολλές μτχ που φλερτάρουν με κρίσιμα νούμερα. Δεν αναφέρομαι καθόλου σε μπάνκιες. Για αυτές κάθε κίνηση θα έχει μεγάλο ρίσκο και θα κρατήσω το αρχικό μου σενάριο για ετε που απο την στιγμή που έσπασε την γραμμή της πάει πλησίον του διπλοπάτου. Βέβαια απο όπου αντιδράσουν θα δώσουν και το καλύτερο ποσοστό στους τυχερούς.

    Αραιγ μόνος προβληματισμός ότι πάει απο ωκω σε ωκω by the book...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω με την άποψη σας κ. Lorac για το "τοίχο τοίχο και διπλοπροσεκτικά" με τις τράπεζες. Ο λόγος προφανής. Τα χθεσινά τους κλεισίματα είναι από 3,7% (ΑΛΦΑ) έως 9,3% (ΕΤΕ και ΠΕΙΡ) ακριβότερα απ΄τα αντίστοιχα των παραγώγων τους (ΣΜΕ). Θα ήταν λοιπόν ευκολάκι να βρούμε πιθανές τιμές εισόδου αν...δεν μεσολαβούσαν οι ισπανικές εκλογές. Για τις οποίες έγκαιρα και σε ιδανικό για αποεπένδυση κλίμα υπενθυμίσαμε σε προηγούμενο σχόλιο. Ενδεικτικά να πούμε ότι χθες Ισπανία 35 (IBEX) έκλεισε στο απόλυτο χαμηλό ημέρας -12,35% όταν όλα τα ευρωπαικά μαγαζιά μάζεψαν τις αρχικές απώλειες. Ακόμη κι ο πυρπολητής Εγγλέζος διόρθωσε από στο -3,15% μαζεύοντας 5 μονάδες από το αρχικό -8%. Λόγω λοιπόν του γεγονότος αυτού προσωπικά "τσιμπάω" μόνο σε υπερβολή και μικροποσά, ίσα για την αδρεναλίνη και με στόχο 4-6%

      http://gr.investing.com/indices/spain-35

      Θα συμφωνήσω επίσης με την άποψη σας ότι στο κάτω κάτω της γραφής τα αγγλάκια φεύγουν (80% πολιτικές επιπτώσεις-20% οικονομικές). Τελείως αλλιώτικο απ΄ την πτώχευση της ΛΗΜΑΝ (100% οικονομικές) με πρωτόγνωρες σεισμικές αλληλεπιδράσεις σε τράπεζες, στεγαστική πίστη ( Fannie Mae και Freddie Mac), ασφάλειες (AIG) κλπ. Τσουνάμι δεν υπάρχει, ελάχιστα πράγματα κινδυνεύουν άμεσα, ακόμα λιγότερα σε μερικούς μήνες. Εκτός ίσως από τους ίδιους τους Εγγλέζους καθώς φίλος μου έλεγε ότι μετά την οριακή άρνηση για ανεξαρτησία του γαλλόφωνου Quebec από τον υπόλοιπο Καναδά στο δημοψήφισμα το 1982 ακολούθησε η προοδευτική μεταφορά έδρας πολλών πολυεθνικών για σιγουριά στο Τορόντο.

      Σε συζητήσεις με φίλους συνηθίζω να επισημαίνω ότι στην ΕΕ άλλη είναι η οικονομική υπερδύναμη-Γερμανία και άλλη η στρατιωτική-Γαλλία. Πολύ μου άρεσε λοιπόν η λακωνική-κυνική-ρεαλιστική παρατήρηση σας. "Να θυμάστε δύναμη πραγματική έχει αυτός που μπορεί να την επιβάλει και από τα λίγα που καταλαβαίνω οι Γερμανοί το μόνο που μπορούν να επιβάλλουν είναι η άριστη οργάνωση τους"

      Διαγραφή
  22. Καλημέρα σε όλους σήμερα ξαναθύμισε φθινόπωρο ο καιρός σε πολλές περιοχές. Πολύ ζεστό καλοκαίρι όπως δείχνουν και τα στοιχεία που αναφέρθηκαν εδώ σε παλιότερη κουβέντα με τον κ.Νίκο. Οπότε καλοδεχούμενη λίγη δροσιά.

    κ. Μάνο αυτή την εβδομάδα είχα μια δύσκολη μάχη με ένα ιό και δυστυχώς έπρεπε να θυσιάσω κάποια κομμάτια για να πάρω την παρτίδα. Χάθηκε λοιπόν η δικιά μου επεξεργασία στο δικό σας έργο ,οπότε δεν μπορώ αυτή την στιγμή να σας αντιπαραθέσω νούμερα. Πάντως η εξεταζόμενη περίοδο που σας πρότεινα ήθελε ακριβώς αυτό να δείξει. Η χώρα μας τότε ως data δεν είχε τίποτα σημαντικό να δείξει, άντε κάποια fat tales να κουνιούνται για τους πολύ ευαίσθητους επενδυτές. Υπήρχαν όμως άλλες χώρες που αργότερα πρωταγωνίστησαν σε οικονομικές κρίσεις που είχαν διαφοροποιήσεις στην άνοδο που έπρεπε να υποψιάσουν.

    Κατά τα άλλα εξαιρετικά χρήσιμη η δουλειά σας και πρόσφερε νέα οπτική στον ερασιτέχνη επενδυτή (όπως εγώ)

    Είχατε δίκαιο πάντως ότι οι δείκτες δεν είναι απόλυτα σωστοί αλλά ΟΛΟΙ αυτούς κοιτάνε οπότε τους διαλέξατε για να πάτε "με το κύμα".

    πχ στο λινκ παρακάτω που εντελώς τυχαία διάλεξα (χι χι χι ) "μετράνε " τον διαχειριστή με sharpe & sortino ratios.

    https://www.novus.com/blog/manager-monday-silchester-international-investors/

    Σκέφτηκα να βρω ένα διαχειριστή από Λονδίνο μεριά για να ανοίξω και την συζήτηση κατά πόσο τώρα ένας που επένδυε στο εξωτερικό θα σκεφτεί να πουλήσει στο ακριβό νόμισμα (π.χ. ευρώ) και να αγοράσει φθηνά εξαγωγικά χαρτιά του ΗΒ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε να ολοκληρώσω και την σκέψη μου .
      ...http://www.tradingview.com/x/KESRyUlV/

      Αφαίρεσα το θόρυβο μέσα στο κανάλι από τον περασμένο Μάρτιο και έβαλα έλλειψη ως σχήμα ως φόρο τιμής σε ένα ντοκιμαντέρ από national geographic.Το είδα σήμερα το πρωί και έδειχνε τρόπους που χρησιμοποίησαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας για να μετρήσουν τον κόσμο μας.

      Διαγραφή
  23. Απ' ότι έχω ακούσει δημοσιευμένες εργασίες γενικά είναι over fitted / data mined ως το κόκαλο. Λένε όμως πως ενδεχομένως είναι χρήσιμες ως βάση για μια παρεμφερή ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα σας φίλτατοι.
    Χτες κάποιος σε πολυπληθές forum έδινε τιμή στόχο της ΔΕΗ τα 8 ευρώ,χωρίς βέβαια καμία δικαιολόγηση,απλά έτσι του αρέσει.
    Για το θέμα του μαγειρέματος μετρήσεων και στατιστικών κριτηρίων,δυστυχώς είναι πλέον σύνηθες, όχι μόνο στην επιστημονική κοινότητα της χώρας μας αλλά σε παγκόσμια κλίμακα.Τουλάχιστον οι διακεκριμένοι Ιάπωνες ερευνητές που νόθευσαν μετρήσεις προκειμένου να συνδέσουν χρήση κινητού και καρκίνου αποπέμφθηκαν ατιμωτικά από τα πανεπιστήμια τους.Αυτά όμως γίνονται μόνο στην Άπω Ανατολή.
    Χαίρομαι την συζήτηση σας, φίλε Lorac σιδερένιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι απ΄ότι κατάλαβα το pc κόλλησε ιό (και χάθηκαν αρχεία κατά το καθάρισμα του σκληρού) και όχι ο νεολαίος φίλος μας. Η ουσία βέβαια δεν αλλάζει. Τέλος καλό, όλα καλά.

      Διαγραφή
    2. Και ποια είναι η διαφορά στην ευχή;
      Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

      Διαγραφή
    3. Δεν ξέρω για 8 ευρώ ,αλλά στο κάτω μέρος της έλλειψης την τίμησα. Διάβασα με πολύ ενδιαφέρον τις δηλώσεις που έκανε στον Economist ο πρόεδρος της.
      Μετα απο καιρό φαίνεται ότι ανακινήθηκε ο βάλτος με τις λάσπες οπότε θα ακολουθήσω την "φημη". Το γεγονός δηλαδή ότι θα πωλήσει....απο Σεπτέβρη!!

      << Η πρώτη εταιρεία, με μερίδιο 6–7%%, δηλαδή περίπου 400.000 πελάτες επιδιώκουμε να είναι έτοιμη το Σεπτέμβριο>>

      Ελλάκτωρες τελικά αναβλήθηκε για τέλη Σεπτεμβριου το "δικαστικό" της οπότε επέστρεψε στην κανονικότητα.

      Το "0" έγινε "80" για μια πρόσκαιρη ανάπαυλα απο αύριο.

      Ο κ.Hippys με κατάλαβε ,αλλά είχε αίσιο τέλος ήταν άλλης τεχνικής φύσεως πρόβλημα και με τα σωστά backup λύθηκε.

      Διαγραφή
    4. ΔΕΗ 2,38 € ΚΥΡΙΕ Lorac ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΟΤΙ ΒΓΗΚΑΤΕ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΤΩΤΙΚΕΣ-ΜΑΖΙ ΤΟ ΧΑΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗ-ΑΦΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΤΕ ΣΤΟ 1,70 ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΣΤΗΚΑΤΕ-ΛΥΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ -ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ-

      Διαγραφή
    5. Ελάτε κύριε Λουκά στην Ελλάδα ζούμε ο καθένας είναι ότι δηλώσει Μην παρασέρνεστε εσείς ,είστε εξάλλου μεγάλο παιδί!

      Αντιστρέφω το ερώτημα σας . Αν πάει 1,70 εσείς θα αγοράσετε?? Με μπετα 1,0 που μας έμαθε ο κ. Μάνος θα έχεις ΓΔ 370 τότε. Αυτό είναι το νούμερο -χρυσό Δισκοπότηρο??

      Μιας και είμαι το #69 σχόλιο σήμερα για την επιλογή 0-->>80 αύριο κιόλας ή θα είμαι στο "6" ή στο "9". Οπότε θα μας λυθούν οι απορίες.

      *tip οι αγορές για την ώρα είναι διορθωτικές.

      Διαγραφή
    6. ΚΥΡΙΕ Lorac ΑΠΟ ΤΟ 1,70 ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΩ ΣΤΑΔΙΑΚΑ-ΜΕΧΡΙ ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ-ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΙΜΑΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΗΣΥΧΟΣ -ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ-ΤΣΑΓΑΚΙ ΚΑΙ ΦΡΥΓΑΝΙΑ-ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΘΑ ΤΑ ΑΦΗΣΩ ΣΤΗΝ-ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ-55χρονος Ρώσος ολιγάρχης παντρεύτηκε 17χρονη -Είχαν σχέση από τα 14 της [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/274032/55hronos-rosos-oligarhis-pantreytike-17hroni-eihan-shesi-apo-ta-14-tis-eikones#ixzz4CRZKlMT9

      Διαγραφή
    7. Κερδοσκοπικά πιθανολογώ πως μάλλον αύριο θα δούμε μια ανοδική αντίδραση άντε το αργότερα την Τετάρτη. Συνεπώς κ. Lorac πιστεύω πως αρχικά τουλάχιστον θα δικαιωθείτε-εξίσου σημαντκό με την τιμή θεωρώ και το time frame σε επιθετικά χαρτιά (Beta>1) αλλά δεν μας to γράψατε.

      Προσωπικά προτίμησα την πεπατημένη με αγορές ΑΛΦΑ και λόγω υπερβολής ΕΥΡΩΒ στο κλείσιμο. Εάν συνεχιστεί η πτώση (λιγότερο πιθανό ενδεχόμενο κατά τη γνώμη μου) θα διπλασιάσω (πάλι στη δημοπρασία στο τέλος.

      Πήρα και λίγο Lloyds στη Βρετανία (εννοείται για ξεπέτα)...έχω την αίσθηση πως δεν έγινε πόλεμος, διαζύγιο μου μοιάζει και μάλλον βελούδινο. Απλώς είχαν ωριμάσει οι αγορές για μια διόρθωση και βρέθηκε η αιτία.

      Διαγραφή
    8. Την άτιμη την S&P λες και μου την είχε στημένη...μόλις ψώνισα Lloyds υποβίβασε το ΑΑΑ rating της Αγγλίας...δεδομένου όμως ότι ψώνισα φτηνά-51 πεννες-ίσως έχω ελπίδες.

      The UK has lost its top AAA credit rating from ratings agency S&P following the country's Brexit vote.

      http://www.bbc.com/news/business-36644934

      Διαγραφή
    9. ΚΥΡΙΕ


      hippy- ΚΥΡΙΕ


      Lorac ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΤΕ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ Η ΠΤΩΣΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΗΣΤΗ ΔΙΝΩ ΤΙΜΗ ΣΤΟΧΟ ΓΙΑ SP500 1915 AND DOW jones 16450 ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΘΑ ΒΓΩ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ-ΕΠΕΙΔΗ ΗΣΑΣΤΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΩ -ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΑΓΟΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΗ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ

      Διαγραφή
    10. ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ Russell 2000 ΤΙΜΗ ΣΤΟΧΟΣ 1036 ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ

      Διαγραφή
    11. Dr. Λουκα

      http://www.capital.gr/finance/chart/technicalstatic/%CE%A0%CE%95%CE%99%CE%A1


      Ραλι ανακουφισης απο το ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ στο μηδεν και κατι ψιλα ...

      ερχετε απο τα ψηλα των 13000 ευρω το τεμ [ προσαρμοσμενη τιμη ]

      ετοιμη να μπει στον RUSSELL 2050 !

      Διαγραφή
    12. Φίλε Πατρινέ επειδή είσαι παλιός πιστεύω θα σκεφτείς ήρεμα και θα το καταλάβεις

      Πιθανόν και να είσαι σωστός και να δικαιωθείς. Εάν όμως κινηθεί βίαια για να πιάσει ΑΜΕΣΑ ο αμερικάνος τις τιμές που αναφέρεις (που δεν είναι παράλογες αλλά σε περισσότερο long term) ο βλογιοκομένος ΧΑχανούλης θα βρεθεί στα όρια του 400 και κάτω.

      Ποιος θα έχει την ψυχή ν΄αγοράσει ΔΕΗ στο 1,70 και ΑΛΦΑ στο 0,50 όταν όλα γύρω θα καταρρέουν? Γιατί θα το κάνει και δεν θα το αφήσει για χαμηλότερα αργότερα ή καθόλου?

      Γιατί θεωρούμε ότι θα κάνει σωστά αυτός, o αγοραστής και όχι ο πωλητής των χαρτιών εκεί που θα κάνει stop loss? Διότι σκέψου για να γίνει (ξαναλέω ΑΜΕΣΑ) αυτό που περιγράφεις θα πρέπει να έχουμε κάποιο δραματικό γεγονός (πχ απειλή οικονομικού πολέμου) γεγονός που ΑΠΟΚΛΕΙΩ.

      Γιατί το αποκλείω?

      Διότι πιστεύω πως τον κόσμο στην πραγματικότητα ΔΕΝ τον διοικεί ο Κάμερον, η Μέρκελ, ο Ομπάμα, ο Ολάντ αλλά αυτοί που πλήρωσαν τις καμπάνιες που τους έφεραν στην εξουσία. Ο Mr Daimler, o Mr Astrageneca, o Mr Total, o Mr Shell, o Mr Google etc. Οι πολυεθνικές. Σιγά μην πυροβολήσουν τα πόδια τους.

      Σταθερή μου άποψη "Για να γίνει κάτι πρέπει κάποιος να κερδίζει από αυτό"

      Διαγραφή
    13. H Goldman Sachs "κόβει" τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες-Όπως επισημαίνει, η τιμή στόχος για την Alpha Bank είναι τα 2,35 ευρώ από 3,30 ευρώ πριν, για την Eurobank τα 0,90 ευρώ από 1,40 ευρώ πριν και για την Τράπεζα Πειραιώς τα 0,25 ευρώ από 0,35 ευρώ πριν.-http://www.capital.gr/agores/3136951/h-goldman-sachs-kobei-tis-times-stoxous-gia-tis-ellinikes-trapezes

      Διαγραφή
    14. Μπραβο κ.Hippy είχατε καλύτερο timing με τις μπανκιες τελικά ,εγώ περίμενα άλλη μια δύσκολη μέρα ή τουλάχιστον ουδέτερη και απο αύριο να ρίχναν γκάζια αυτές.
      Το 80 -->60 αλλά όχι με πώληση δεη να μην ανησυχεί και ο κ.Λουκάς. Δεν κάναν οι δικές μου το + 15-20% των μπανκιων αλλά καμιά φορά και ενα δεκάρι είναι υπεραρκετό!

      Διαγραφή
    15. ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΡΟΣΟΧΗ- ΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΚΑΤΩ - ΑΠΑΤΗ -ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ -

      Διαγραφή
    16. Χθεσινά ξινά σταφύλια κ. Lorac. Μάλιστα εσείς τα καταφέρατε πολύ καλύτερα με το εξαιρετικό 100-0!!!! στο σωστό χρόνο. Κι ο κ. Λουκάς έχει δίκιο όταν λέει ότι η υπερατλαντική αυτοκρατορία χρωστά διόρθωση. Το θέμα είναι π.Χ ή μ.Χ (προ ή μετά Χίλαρυ)

      Η έλλειψη εταιρειών επενδύσεων και ενεργητικών αμοιβαίων κεφαλαίων κάνει την χρηματαγορά μας να λειτουργεί όπως η έλλειψη αμορτισέρ στ΄αυτοκίνητα. Σαν κάρο που μπατάρει στις στροφές. Νομίζω όμως ότι υπάρχει μια ποιοτική αλλαγή που χειροτέρεψε τα πράγματα. Μοιάζει να εξαφανίστηκαν και οι φραγκάτοι ξένοι με τα δυνατά χέρια. Αυτοί που πιστεύουν στις επιλογές τους. Που στην ευχή είναι ο Watsa να στηρίξει την τράπεζα ή την ΓΡΙΒ? Δεν διάβασα ανακοινώσεις μεταβολής ποσοστών στους βυθούς της προηγούμενης βδομάδας ούτε του Φεβρουαρίου. Το αυτό ο Πόλσεν στα νερά και τη Σάλλαινα.

      Με προβληματίζει και σκέφτομαι ν΄ακολουθήσω τα χνάρια σας μειώνοντας επενδυτικές θέσεις (νερά) τις επόμενες ημέρες που λογικά η αγορά θα βρει κάποιο βηματισμό μετά την εγγλέζικη μπόρα.

      Διαγραφή
    17. ΚΥΡΙΕ hippy- ΚΥΡΙΕ Lorac Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΜΕ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ Η ΑΓΟΡΑ ΟΣΟ ΑΝΕΒΑΙΝΗ[ΓΙΝΕΤΕ ΔΙΑΝΟΜΗ] Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΣΟΡΤ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΒΡΑΚΟ ΜΟΥ -ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΖΩ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΠΡΕΒΕΖΑ ΜΑΡΤYΡΑΣ CHAMBO XAΘΗΚΕΣ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ-ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΑΜΕΝΟ ΘΑ ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΜΟΥ -ΜΟΝΟ Ο ΚΥΡΙΟΣ Lorac ΕΧΕΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΕΣ

      Διαγραφή
    18. Φίλτατε Λουκά είμαι παρών και καθημερινώς αναγνώστης μελετητής, όμως φίλε μου όπως όλα δείχνουν περιμένουμε δυσχερέστερο το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας και αυτό προεξοφλεί η αγορά που δείχνει τον δρόμο για τα χαμηλά του '12 πέριξ 460 μον.
      Στο στοίχημα σου δεν θα βρεις παίκτη να ποντάρει το αντίστροφο καθώς όλοι περιμένουν τα χειρότερα, αυτό δεν σημαίνει ότι ο δείκτης φόβου είναι σήμα για αγορά καθώς πιστεύω ότι η χώρα είναι έρμαιο του παρελθόντος της και δεν υπάρχουν οι ηγέτες που θα μπορούσαν να αλλάξουν την μοίρα αυτού του έθνους μιας και όλοι τους είναι βουτηγμένοι στα σκατά της διαφθοράς και της συναλλαγής
      Πέραν τούτου θα χαιρόμουν ιδιαίτερα να γνωρίσω από κοντά όποιον από τους φίλους του φόρουμ βρεθεί στην Πρέβεζα για διακοπές ή και περαστικός..

      Διαγραφή
    19. Καλημέρα σας , συνέχεια αύξησης ρευστότητας με το ποσοστό >60% πλέον. Η λογική σας έχει βάση κ.Λουκά εξαιρετικό το παράδειγμα με τον Russell 2000 και πιστεύω ΟΧΙ τυχαίο χαχαχα. Αλλά αυτό δεν εμποδίζει κανένα να εκμεταλλεύεται τις υπερβολές όσο το μαχαίρι πέφτει!!

      Κ.Chabo η γραμμή Πρέβεζα Πάργα Σύβοτα είναι εξαιρετική!! Πολύ καλή δουλειά από τους ντόπιους στην υποστήριξη του προϊόντος τους!!! Όποιος δεν έχει πάει το προτείνω 100% και αν αντέχει το βαλάντιο ή η ψυχή σας δοκιμάστε με σκαφάκι και τα κοντινά νησιά.

      Διαγραφή
    20. ΣΕ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΚΥΡΙΕ


      Lorac ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΗΣ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ-ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΗΣΤΕ ΜΕΓΑΣ ΓΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Russell 2000 ΜΕ ΕΠΕΙΣΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

      Διαγραφή
  25. Κ. Τάκη καλημερα .Θα ηθελα να σας ρωτησω ,ή και οποιος αλλος φιλος γνωριζει και επιθυμει να απαντησει ,την αποψη σας για ΕΛΚΑ και ΧΑΛΚΟΡ.Σας ευχαριστω εκ των προτερων για ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πιστεύω δικαιολογημένη απορία.Έλληνες πολιτικοί, οικονομικοί σχολιαστές ακόμα και συγγραφείς γράφουν για το Brexit και το λαικιστή Farage.Κεντρικό πρόσωπο του Brexit ίσως περισσότερο και από τον Farage είναι ο Boris Johnson γιατί άραγε δεν γράφουν και γι'αυτόν?Επίσης περισσότερο και από τους βρετανούς που λένε για τις ψήφους των 45+, θα ήθελαν οι έλληνες σχολιαστές όριο ηλικίας για την συμμετοχή σε ψηφοφορίες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σήμερα η έναρξη καταβολής του μερίσματος στον Οπαπ και αύριο κλείσιμο μήνα και εξαμήνου. Δεν ξεχνώ αυτό που είχε αναφέρει ο κ.Hippy για σχέση τιμών οπαπ και συγκεκριμμένα χρονικά διαστήματα.

    Πάντως παρόμοια δυνατή κίνηση είχε γίνει και στο τέλος του 2015. Επειδή είμαι "θετικός" χαρακτήρας θα δώ με ενδιαφέρον την επανατοποθέτηση μετρητού στις μετοχές και αν αυτό θα δώσει κλείσιμο στην μετοχή πάνω απο 6,40.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Lorac δεν θυμάμαι τι είχα πει για "σχέση τιμών οπαπ και συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα". Το googlαρισα και με πήγε σε προηγούμενο σχόλιο της παρούσης σελίδας ότι πάω για μικρό κέρδος στο χαρτί. Πραγματικά χθες και σήμερα μηδένισα και μπορώ να κεράσω την κυρά...σουβλάκια κι από μια μπύρα (ευτυχώς τρώει λίγο). Νομίζω η κίνηση του οφείλεται προφανώς στα VLTS και μου φαίνεται λογικό να περιμένω ότι θα επιδειχθεί η ίδια αναβλητικότητα με τον Αστέρα Βουλιαγμένης, ΟΛΠ, Σκουριές, Ελληνικό κλπ.

      Όπως έχετε καταλάβει λόγω μειωμένων δυνατοτήτων είμαι αμυντικός παίχτης με κάπως αυξημένα αντανακλαστικά. Μετά την αναβολή προβιβασμού από την Moody΄ s είναι παράλογο να υποθέσουμε ότι προσεχώς παρομοίως θα συμπεριφερθεί και η S&P που στην τελική μας έχει σε ψηλότερη βαθμίδα? Προφανώς όχι. Αφού λοιπόν δεν έχω καλό νέο προσεχώς γιατί να επενδύσω? Διότι πιστεύω στην αποτελεσματικότητα των ΣΑΝΕΛ? (μπου χα χα χα ). Αντίθετα άδειασα και λίγο παγουράκι καθώς όπως είπαμε αυτό είναι τα ελάχιστα-αλλά τεράστιο-αρνητικό του. Η εμπορευσιμότητα.

      Για την αγορά μας λοιπό ραντεβού από Οκτώβριο με την 2η αξιολόγηση.

      Αντίθετα θα διαφωνήσω με την θέση του κ. Λουκά για ΣΟΡΤαρισμα στα ξένα. Πως να μην το κάνω με τον Εγγλέζο να πιάνει τιμές που είχε προ brexit. Όσο υπάρχουν τα QE το ρίσκο είναι δυσανάλογο. Άλλο μειώνω θέση ή έστω μηδενίζω κι άλλο σορτάρω. Εγώ, έτσι? Εσείς κάντε ότι θέλετε.

      Διαγραφή
    2. Κ. Hippy δυστυχώς δεν κρατάω αρχείο αλλά είμαι 100% σίγουρος ότι είχατε γράψει για α) την τιμή αγοράς των μετόχων του οπαπ β)την σύνδεση μετοχών και δανείων γ)την εύλογη ανάγκη λοιπόν να είναι >συγκεκριμένες τιμές η μετοχή ειδικά σε χρονικά διαστήματα που "μετράνε" λογιστικά.

      Άμα θυμάμαι λάθος soryyyyy

      Κ. Hippy δυστυχώς δεν κρατάω αρχείο αλλά είμαι 100% σίγουρος ότι είχατε γράψει για α) την τιμή αγοράς των μετόχων του οπαπ β)την σύνδεση μετοχών και δανείων γ)την εύλογη ανάγκη λοιπόν να είναι >συγκεκριμένες τιμές η μετοχή ειδικά σε χρονικά διαστήματα που "μετράνε" λογιστικά.

      Άμα θυμάμαι λάθος soryyyyy

      ο κ.Λουκάς με έχει μπερδέψει .Από τα τραγουδάκια ,τον χαβαλέ και τα κουκούτσια από καρπούζι b ;-) /b μας το γύρισε σε γκουρού ή ντοκτορ που τον αποκαλεί ο ανώνυμος παρακάτω.

      Dr Love ίσως μιας και έχει αυτή την κλίση χαχαχα

      Όπως έχετε καταλάβει λόγω μειωμένων δυνατοτήτων .... Aφήστε τα αυτά για αλλού χαχαχα .Που δεν σας διαβάζουν τόσο καιρό.

      Διαγραφή
    3. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ


      Lorac-Ένα οικονομικό Boom βασισμένο πάνω στην πιστωτική επέκταση δια μέσου της εκτύπωσης Fiat χαρτονομισμάτων “δια του αέρα του κοπανιστού”, είναι καταδικασμένο κάποια στιγμή να καταλήξει σε Bust, απλά και μόνο επειδή στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν διαθέσιμοι οι απαιτούμενοι εκείνοι οικονομικοί πόροι για να καταστήσουν και να διατηρήσουν κερδοφόρες όλες εκείνες τις επιπλέον επιχειρηματικές δραστηριότητες οι οποίες στην πραγματικότητα δημιούργησαν το Boom αυτό.

      Διαγραφή
    4. Δεν είχα καταλάβει ότι η αναφορά ήταν για αρκετά παρελθόντα χρόνο κ. Lorac

      Στην τιμή των 5,91 ευρώ ανά μετοχή μεταβιβάστηκαν, μέσω τριών πακέτων, 105,27 εκατ. μετοχές του ΟΠΑΠ στην Emma Delta. Βάσει της σύμβασης με το ελληνο-τσεχικό fund, το ΤΑΙΠΕΔ θα εισπράξει άλλα 30 εκατ. ευρώ σε 10 ισόποσες ετήσιες δόκ. σεις. Αυτό ανεβάζει το τελικό τίμημα για τους τσέχους περίπου στα 6,20/μετοχή.

      http://www.reporter.gr/Eidhseis/Oikonomia/230547-Sthn-Emma-Delta-kai-epishmws-to-33-toy-OPAP

      (τα έχει όμως αναλύσει εξαιρετικά σε ξεχωριστό θέμα ο κ. Τάκης)

      Στη συνέχεια η Emma Delta προκειμένου να χρηματοδοτήσει την εξαγορά εξέδωσε δυο ομόλογα συνολικού ποσού 400 εκ. με πολύ μεγάλα κουπόνια 8,50 και 12%. Εμένα αυτό το εξωπραγματικό κουπόνι (την ίδια περίοδο ΟΤΕ, Τιτάνας έβγαζαν με 4,25%) μου μοιάζει σικέ-ξέπλυμα μαύρου χρήματος, πιθανότατα οι ίδιοι τα πήραν .

      http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1140700/emma-delta-oloklhrothhke-h-ekdosh-omologon.html

      Αυτό που με διαολίζει είναι η άρνηση των κυβερνητικών να ελέγξουν το ιντερνετικό στοίχημα. Πέρα από το προφανές-κάποιες μαλτέζικες θα ανήκουν στους χρηματοδότες-υποστηρικτές του σιχαμένου πολιτικού συστήματος πχ Μπόμπολας, Σπανός, Κυριακού, Σώκρατες και λοιπές βδέλλες-δεν θα εκπλαγώ εάν και ο ίδιος ο Μελλισανίδης είναι στο κόλπο.

      Διαγραφή
  28. Νέες προβλέψεις - σοκ από την Citigroup για την Ελλάδα λόγω Brexit-http://www.capital.gr/oikonomia/3137515/nees-problepseis-sok-apo-tin-citigroup-gia-tin-ellada-logo-brexit

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΕΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ Ο SP500-ΞΕΠΕΡΑΣΗ ΤΟ 2074 Ο DOW 17705 AND Russell 2000 1133 ΣΗΜΑΙΝΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΤΙ ΜΕ κοροιδεψε Η ΑΓΟΡΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dr. Λουκα

      Ο Αμερικανος ακομα δεν ξεκινησε την ανηφορα ....βρισκετε στη προθερμαση

      http://www.coachbasketball.gr/2010/04/blog-post_8822.html

      2311 πρωτη σταση

      και 2727 η δευτερη

      Τριτη δεν εχει διοτι μετα θα διορθωσει.

      Ψητη σαρδελα και ξερο ψωμι.!

      Διαγραφή
    2. ΚΥΡΙΕ


      Ανώνυμε ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΥ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΦΟΒΙΖΕΤΕ- ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ- ΠΟΛΥ ΠΙΚΡΑ- ΗΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΤΕ-ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΠΕΡΝΩ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΩ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ

      Διαγραφή
    3. ΚΥΡΙΕ
      Ανώνυμε ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ

      Διαγραφή
    4. Το γεγονός ότι αισθανθήκατε την ανάγκη κ. Λουκά να γράψετε τιμές stop loss (αντί να σφυράτε αδιάφορα) μου δείχνει ότι από πλευράς σας υπάρχει υπευθυνότητα-ακριβώς όπως και στον Πατρινό φίλο μου απ΄τον Capital-και σας ανεβάζει στα μάτια μου.

      Περιέργως επίσης ενώ δεν με τραβά το ψάρεμα, ιδίως το παραγάδι, το καλάμι και η καθετή μ΄αρέσουν. Κυρίως από βάρκα, πρωί ή απόγευμα με το καφέ και το τρανζιστοράκι (συχνά δε και με το σταυρόλεξο αφου από ψάρια...ο ορισμός του ατζαμή)

      Διαγραφή
    5. ΚΥΡΙΕ


      hippy Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΑΝ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΡΗ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕΜΕ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΗΜΑΣΤΕ ΚΟΜΒΟΣ

      Διαγραφή
  30. Nikkei 225 15,575.92
    +9.09 (0.06%) μονο ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΙΑΠΩΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΩ ΑΛΛΙΩΣ ΠΕΡΝΩ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΩ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΔΑΣΚΑΛΕ ΑΡΧΟΝΤΑ ΕΒΓΑ ΣΤΟ ΦΩΣ-ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΦΩΣ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Είμαι μια χαρά --
    Στίχοι: Νίκος Τερζής
    Μουσική: Νίκος Τερζής


    1. Ματθαίος Γιαννούλης
    2. Μαρία Νομικού


    Κάτι βραδιές που πέρασαν, κι όσα ξέρω ξέχασα
    Για να σε καταλάβω, συμπέρασμα να βγάλω
    Πνεύματα μυστήρια, έβγαλα εισιτήρια
    Και άλλαξα πορεία, παλιά μου ιστορία

    Και είμαι μια χαρά, στα καλύτερά μου
    Δε γουστάρω πια, φύγε μακριά μου
    Και είμαι μια χαρά, κι όλα μέλι γάλα
    Δε σε θέλω πια, και πηγαίνω γι’ άλλα

    Μείνε εκεί να σκέφτεσαι, μονάχη να μπερδεύεσαι
    Στα πρέπει και στα θέλω
    Και εγώ πια δε σε θέλω
    Και τι καλά που έκανα, μονάχα χρόνο έχανα
    Μ’ εσένα στην πορεία, παλιά μου ιστορία

    Και είμαι μια χαρά, στα καλύτερά μου
    Δε γουστάρω πια, φύγε μακριά μου
    Και είμαι μια χαρά, κι όλα μέλι γάλα
    Δε σε θέλω πια, και πηγαίνω γι’ άλλα--


    Είμαι μια χαρά



    Γιαννούλης Ματθαίος




    Μουσική/Στίχοι: Τερζής Νίκος/Τερζής Νίκος

    Από: Σώτος

    Στις: 13-10-2005


    (2.3/5.0, με 20 ψήφους)





    Κάτι βραδιές που πέρασαν, κι όσα ξέρω ξέχασα

    Για να σε καταλάβω, συμπέρασμα να βγάλω

    Μα τέρμα τα μυστήρια, έβγαλα εισιτήρια

    Και άλλαξα πορεία, παλιά μου ιστορία



    Και είμαι μια χαρά, στα καλύτερά μου

    Δε γουστάρω πια, φύγε μακριά μου

    Και είμαι μια χαρά, κι όλα μέλι γάλα

    Δε σε θέλω πια, και πηγαίνω γι άλλα



    Μείνε εκεί να σκέφτεσαι, μονάχη να μπερδεύεσαι

    Στα πρέπει και στα θέλω

    Και εγώ πια δε σε θέλω

    Και τι καλά που έκανα, μονάχα χρόνο έχανα

    Μ' εσένα στην πορεία, παλιά μου ιστορία



    Και είμαι μια χαρά, στα καλύτερά μου

    Δε γουστάρω πια, φύγε μακριά μου

    Και είμαι μια χαρά, κι όλα μέλι γάλα

    Δε σε θέλω πια, και πηγαίνω γι άλλα------http://kithara.to/ss.php?id=MjU5NTYwNjgw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλεμέρα με μια καλή είδηση..
    http://mikrometoxos.gr/%ce%91%cf%80%cf%8c%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%95%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d-%ce%a3%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%b4%cf%81%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%9f-%ce%98%ce%ad%ce%bc%ce%bf%cf%82/
    Να αρχίζω να πιστεύω ότι αξιοποιεί τις λίστες και βάζει δάχτυλο στον κύκλο της διαφθοράς ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Φαίνεται ότι θα τους "περάσει" όλους απο τον πάγκο..
    http://mikrometoxos.gr/%ce%a4%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%bf%cf%80%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%ac%ce%b4%ce%b5%ce%b9%ce%b5%cf%82-%ce%91%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%81%ce%af%cf%86%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%ce%b7-%ce%b1%ce%af%cf%84/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Είχε ραντεβού με το αγόρι της όταν της πρότεινε να φύγουν με το jet του!-Μια ακόμη φάρσα με στόχο την γυναικεία ματαιοδοξία, έστησε ο Coby Persin, ο οποίος είναι γνωστός για αυτού του είδους τις φάρσες, στις οποίες το παίζει πλούσιος. Εκείνη με την οποία έγινε πολύ γνωστός στο ευρύ κοινό, ήταν όταν το έπαιξε διάσημος και ενώ στο τέλος έριξε την κοπέλα που ήθελε, η οποία είχε σχέση, απλά την άφησε στα κρύα του λουτρού.

    Αυτή τη φορά, πλησίασε στον δρόμο μια άγνωστη κοπέλα στον σταθμό των τραίνων, η οποία του δήλωσε εξ αρχής ότι έχει σχέση. Όταν όμως άκουσε από τον σοφέρ του ότι τον περιμένει το jet του, δεν δίστασε να πάει μαζί του για μια βόλτα, ακυρώνοντας το ραντεβού με το αγόρι της. Το τι θα συνέβαινε μετά όμως, ούτε που το φανταζόταν!

    Δες το βίντεο και τα συμπεράσματα δικά σου!
    http://www.aggouria.net/akirose-rantevou-agori-tis-otan-tis-protine-na/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Προβληματισμό, ανησυχία και αμηχανία προκαλεί στην επιχειρηματική κοινότητα αλλά και σε μέρος του πολιτικού κόσμου η επίθεση που δέχεται η τράπεζα Πειραιώς από αμερικανικό, κερδοσκοπικό, hedge fund που κατέχει το 10% της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας, με στόχο να την ελέγξει.

    Πηγή: Τα hedge funds, η επίθεση στην Πειραιώς και η σιωπή της ΝΔ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/275822/ta-hedge-funds-i-epithesi-stin-peiraios-kai-i-siopi-tis-nd#ixzz4DGvFY6g6

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Το σκληρό πόκερ για τον έλεγχο των ελληνικών τραπεζών -http://www.capital.gr/oikonomia/3138430/to-skliro-poker-gia-ton-elegxo-ton-ellinikon-trapezon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα 3 ροζ κεραυνάκια (απο τα 5 συνολικά => 3/5 60%) οδηγούν προς το 0,99-1,04

      http://www.tradingview.com/x/7HmOUA2t/

      Τα άλλα 2 που δεν φαίνονται προς τα ,65 δηλαδή κοντά στον στόχο κ. Υ . Μας χάθηκε και αυτός κ. Λουκά . Μάλλον είναι σε καμιά παραλία με κοντό παντελονάκι και όλη μέρα τρώει .... σπρωξεγλύψε!!
      http://www.oneman.gr/keimena/diabasma/sthles/kati-ligo-pio-pop/h-adiakrith-gohteia-toy-sprwkse-glupse.3449008.html

      Διαγραφή
    2. ΚΥΡΙΕ


      Lorac ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΝΤΩΣ- ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΜΦΩΝΗΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟ 0,70 ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ -ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΣΑΣ-ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ-

      Διαγραφή
    3. ΞΕΧΑΣΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΘΑ ΤΑ ΦΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ-ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΡΙΕ


      Chabo ΕΡΧΩΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ
      Lorac ΒΑΛΕ ΤΑ ΧΤΑΠΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΝΑ ΛΙΑΖΩΝΤΕ ΦΕΡΝΩ ΤΟ ΚΟΚΙΝΕΛΙ -ΩΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ--να καούν τα κάρβουνα♪♫ Αθηνά Μόραλη♪♫ https://www.youtube.com/watch?v=QxO6lu7Gnw4

      Διαγραφή
    4. Όλα στα κάρβουνα!!!
      Ψητές γαρίδες,Μπαρμπούνια & κουτσομούρα για όσους πούλησαν με κέρδη..
      Σαρδέλα Αμβρακικού στα κάρβουνα για τα Μπατηράκια...
      Λευκό κρασί Ζίτσας ή Λαφαζάνη (όχι τον δραχμολάγνο)
      Θέλω και το φιλαράκι μας Hippy...

      Διαγραφή
  40. Για τον φίλτατο κύριο Lorac
    Ο οικοδεσπότης μας είχε προείπει το 0,50 έτσι στεγνά.
    Διαβάζοντας το διάγραμμα με τα κεραυνάκια θυμήθηκα το: https://www.youtube.com/watch?v=cUxUPtUalEQ
    Λόγω καλοκαιριού προτίμησα την πιο ανώδυνη εκδοχή του,όχι την οργισμένη αρχική του.
    Μην το πάρετε σοβαρά,πρόκειται περί φαντασιών ενός άχρηστου γέρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ δύσκολο να πάει 0,50 ή 0,70 (για τον κ. Λουκά) με P/B 0,15 και βγάλε. Τι είναι Monte dei Paschi di Siena? Μοναδική καταστροφική πιθανότητα εάν ο Ρέντσι τα σπάσει με ΕΚΤ και Μέρκελ και καεί η ΕΕ. Αλλά τότε και τζάμπα να δίνουνε την ΑΛΦΑ δεν θ΄αξίζει καθώς όποιος δελεασθεί θα φορτωθεί τα χρέη της. Ωστόσο πιθανότερο είναι οι σχετικές κορώνες να οφείλονται σε προσπάθεια ευνοϊκής μεταχείρισης εν όψι strss tests.

      Κατά τα λοιπά Νικόλα μου ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το "γέρος". Μόλις που βγήκες στη σύνταξη. Είσαι σαν να λέμε στον συνταξιοδοτικό παιδικό σταθμό. Έχεις μπροστά σου νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, πανεπιστήμιο, μεταπτυχιακό να διανύσεις. Προσωπικά σκοπεύω να χάνω και κάνα δυο χρόνια στην ίδια τάξη για να φτουρήσουν περισσότερο.

      Κύριε Λουκά κι άλλοι φίλοι όπως βλέπετε ο κ. Τάκης δεν πολυασχολείται με το μπλογκ. Αν κάνουμε λίγο οικονομία με τα ποσταρίσματα θα φτουρήσει περισσότερο χρόνο το παρόν. Άλλωστε κι εμείς γυροβολάμε στα μπλόγκια τα περισσότερα απ΄τα θέματα που ποστάρετε το έχουμε ήδη διαβάσει. Εκτός κι αν προσθέσετε και προσωπική γνώμη ή κριτική επί των άρθρων.

      (Καλά το καταπληκτικότερο όλων είναι ότι όλοι όσοι βλέπουν τα 0,50 ή 0,70 ή άλλους πάτους μετοχών πιθανολογούν ότι μόλις αυτοί αγοράσουν μετά θα γυρίσουν θεαματικά επάνω τα χαρτιά και θα τα οικονομήσουν...θα χάσει δηλαδή ο ξένος επαγγελματίας, το fund με τα σπουδασμένα στελέχη και θα κερδίσουμε εμείς οι μαριδαίοι!!!!! Σοβαρευτείτε αδέλφια)

      Διαγραφή
    2. Κύριε hippy θα σας πω ένα μεγάλο μπράβο για τις συμβουλές σας από το Μάρτιο μέχρι το Μάιο.Πριν τις προηγούμενες αυξήσεις κεφαλαίου τι Ρ/Β είχε η Alpha ή οι άλλες τράπεζες?Από τις προηγούμενες φορές οι σπουδασμένοι επαγγελματίες από τις απλές τιμές μετοχών φαίνονται κερδισμένοι?Σωστά λέτε ότι αν για κάποιο λόγο φτάσει η Alpha 0,50 μπορεί να μην ανέβει αλλά να πέσει και άλλο.Αλλά και να ανέβει προσωρινό θα είναι.Να υποθέσω ότι στη συνέχεια βλέπεται ενδεχόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με φυσιολογικό Ρ/Β?

      Διαγραφή
    3. K. Hippy, στο προηγούμενο thread είχατε άναφέρει για κάποια προσωρινή λύση, να επιλεχθεί ένα άρθρο του Capital και να αναρτώνται τα σχόλια των χρηστών εκεί μέχρι να αναρτηθεί νέο θέμα στο blog του κ. Τάκη;

      Ίσως θα ήταν καλό όταν πλησιάζουν τα σχόλια προς το 200 να ποστάρετε το link κάποιου Capitalo-άρθρου ώστε να συνεχίζεται η συζήτηση εκεί.

      Διαγραφή
    4. Και τον Ιούνιο καλούτσικα πήγαμε. Βλέποντας μπροστά τρία καλά επενδυτικά νέα είπαμε να πάρουμε θέση. Όταν όμως το waiver συνοδεύτηκε από τέτοια θεαματική άνοδο (σχεδόν 30% !!! σε τρεις συνεδριάσεις ο τραπεζικός) ήταν προφανές ότι η αγορά προεξοφλούσε και το Βremain οπότε προσωπικά έπραξα (και πρότεινα) μερική ρευστοποίηση για να γλυτώσουμε το επερχόμενο κακό εκλογικό αποτέλεσμα στην Ισπανία. Ο ταλαντούχος φίλος μας Lorac-μακράν ο καλύτερος-ρευστοποίησε ολικώς.

      Επί της ουσίας. Δυο κατηγορίες επενδυτών έχουμε. Αυτούς που έχουν τράπεζες κι αυτούς που δεν έχουν (εγώ-ελπίζω κι εσείς, είμαστε στην δεύτερη). Προσωπικά εξακολουθώ να πιστεύω ότι με 85% μνημονιακό πολιτικό προσωπικό την Άνοιξη του 2017 το μαγαζί θα είναι αρκετά ψηλότερα και οι συστημικές θα κάνουν ΑΜΚ καθώς θα ψάχνουν χρήμα για να ξαναρχίσουν-επιτέλους-την δουλειά τους. Πιστωτική επέκταση. Λογικά οι τακτοποιήσεις ερυθρών θα έχει ήδη ξεκινήσει. Πιστεύω λοιπόν με καλύτερες αποτιμήσεις. Ωστόσο, αν και το πιθανολογώ, ΔΕΝ το ποντάρω. Ο λόγος προφανής. Λόγω στατιστικής πια βεβαιότητας ότι θα υπάρξει κάποια ΣΑΝΕΛική ανοησία που θα δώσει-πρόσκαιρα-καλύτερη τιμή εισόδου.

      Για τα υπόλοιπα θέματα που θίγετε...ειλικρινά μου κάνει εντύπωση ότι Watsa, Paulsοn κλπ έπεσαν τόσο έξω, ωστόσο εξακολουθώ να υπολογίζω (και να φοβάμαι) τους επαγγελματίες και τους πολύ φραγκάτους αντιπάλους. Στις προηγούμενες ΑΜΚ οι συστημικές υπολογίσθηκαν με P/B 0,35-0,40 (άρα μεγάλο μέρος των NPLs ήταν ήδη προεξωφλημένο στην τιμή των αυξήσεων). Απ΄όσο ξέρουμε κι εσείς κι εγώ οι κερδοφορίες της τρέχουσας χρονιάς και του 2017 θα είναι περιορισμένες αλλά νομίζω θα επαληθευτεί το θετικό αποτέλεσμα (για να προσελκύσουν κι επενδυτές στις αυξήσεις τους) οπότε το Ρ/Ε θα το ψάχνουμε απ΄το 2018.

      ΑΣΧΕΤΟ αλλά το βάζω εδώ για οικονομία σχολίων

      Στο παρελθόν είχαμε υποστηρίξει με το φίλο Νίκο ότι το ΧΑΑ ήταν μια αμυντική επιλογή σε περίπτωση Grexit-Δραχμή-Υποτίμηση καθώς το είχαμε ζήσει το 1998 (Γιάννος Παπαντωνίου). Τώρα στο Brexit έχουμε μια μικρή απόδειξη για τους φίλους μας που αμφέβαλλαν. Το Λονδίνο έφτασε και ξεπέρασε ελαφρώς τα προ Brexit επίπεδα, ενώ Βερολίνο και Παρίσι μάζεψαν λιγότερο απ΄το 50% της ζημιάς. Ο λόγος είναι φυσικά η διολίσθηση κατά 10% της στερλίνας που έσπευσαν κάποιοι να επωφεληθούν αγοράζοντας φθηνότερα βρετανικές αξίες.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Φίλτατε Lorac
      με αδικείτε κατάφορα,θα ήθελα να ελπίσω ότι το άσχημο mood φταίει.Οι στίχοι του Διονύση μου ήλθαν στο νού γιατί τα νέα σας δεν ήταν καλά για μένα,οι κεραυνοί με χτύπησαν και άρχισε η πλήρης καύση.Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ήθελα τα νέα σας ,ούτε ότι τα νέα σας ήταν ψεύτικα.Ελπίζω ότι όσοι έχετε διαβάσει τις σκέψεις μου να έχετε διαμορφώσει την εικόνα ενός μάλλον ,ας πούμε, φιλοσοφημένου τύπου,ο οποίος έχει μάθει να γράφει ζημιές και να αναγνωρίζι λάθη.
      Αν αυτά που ανέφερα δεν αρκούν τότε ζητώ ειλικρινά συγνώμη,θεωρείστε το προηγούμενο κείμενο ατυχές.Αν παρ΄όλα αυτά επιμένετε ότι εκφράστηκα απρεπώς και δεν πρέπει να μεταφέρετε καινούργια μυνήματα στην σελίδα του κ.Τάκη ,τότε δηλώνω ότι αναγνωρίζοντας άλλη μια φορά τις δικές μου αδυναμιες χρηματιστηριακής σκέψης θεωρώ ορθό να σταματήσω εγώ να γράφω και να αρκούμαι στην ανάγνωση των κειμένων των δικών σας και των άλλων καλών χρηστών. Με ειλικρινή εκτίμηση

      Διαγραφή
    7. ΚΥΡΙΕ


      ΝίκοςΤ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΝΑ ΚΟΚΙΝΕΛΙ ΚΑΙ ΣΑΡΔΕΛΛΑ ΨΗΤΗ ΞΕΡΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ-ευπρόσδεκτος

      Διαγραφή
    8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    9. http://www.tradingview.com/x/B0uCH8J0/

      Μετά τα δύο (σκανδαλιάρικα) κεραυνάκια ανακωχή εκεί που η 1η κόκκινη γραμμή έγινε ισουψής με τη 2η κόκκινη γραμμή. Αντίσταση πλέον η μπλέ περιοχή μεταξύ ema-neckline.

      Paper trade εδώ , περιμένοντας την πάπια Πεκίνου να γίνει τραγανή. Σιγοψήνεται και ρύζι με μπαμπού για να περάσει και η δύσκολη Δευτέρα της συνέλευσης. Σόοονιο τόοονιο.

      Διαγραφή
  41. ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΘΕΤΙΚΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΟΚΙΝΕΛΙ ΚΑΙ ΣΑΡΔΕΛΛΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ -ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ Ο ΠΕΤΡΟΣ
    Αώου 50, Πάτρα 2610425102

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ-ΘΕΜΑ[Γιατί αυτοκτόνησε ο Κυριάκος Μαμιδάκης ]ΑΓΩΝΗΣΤΗΚΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΛΑΘΟΣ ΚΙΝΗΣΗ ΤΑ ΕΧΑΣΕ ΟΛΑ-ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ ΖΗΣΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ-ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΗ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΗ ΑΥΡΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ-ΣΤΗΝ ΠΡΟΙΓΟΥΜΕΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΑΠΟ ΤΗΝ Costamare Ο Κωνσταντακόπουλος ΣΥΜΜΕΤΥΧΕ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕ 50.000.000.ΕΥΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ- ΑΝΤΩΝΗ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ-ΚΑΙ ΤΟ ΡΩΤΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΒΑΖΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΒΡΑΚΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΩ-ΑΠΕΔΕΙΧΤΗ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ-ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΑΤΗ ΑΦΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ-ΠΕΡΙΜΕΝΗΣ ΕΣΥ ΒΡΟΥΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΗΣ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ-ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΣΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΣΟΥ ΣΕ 20ΧΡΟΝΕΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΙΩΘΗΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΤΙ ΤΙΣ ΠΡΙΚΟΙΣΕΣ-ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΦΥΓΕΙΣ ΘΑ ΛΕΝΕ ΘΕΟΣ ΧΩΡΕΣΤΟΝΕ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΕ ΟΤΙ ΓΕΜΙΖΩ ΤΟ ΜΠΛΟΚ - ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΓΡΑΦΗ ΚΑΝΕΝΑΣ-ΡΙΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΙ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΗΜΑΣΤΕ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΗ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ


    Chabo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΑΣΚΑΛΕ ΑΡΧΟΝΤΑ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ 1000 ΕΥΡΟΥΔΑΚΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΡΙΛΕ HOTEL ΦΡΕΣΚΟ ΨΑΡΑΚΙ ΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΤΑ ΜΑΣ THE NIGHT KAMMIA ΨΙΛΟΕΚΔΡΟΜΟΥΛΑ ΠΕΡΙΞ + καυσιμα ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΧΙΛΙΑΡΟΥΜΠΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ=ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ-- ΚΥΡΙΕ Chabo ΕΑΝ ΟΠΩΣ ΠΕΡΠΑΤΩ ΕΒΡΩΝ ΧΙΛΙΑΡΟΥΜΠΑ ΞΕΚΙΝΩ-ΛΕΥΚΑΔΑ-ΠΡΕΒΕΖΑ-Πάργα-ΣΥΒΟΤΑ-ΚΑΙ ΨΑΡΙ ΣΤΗ ΣΑΓΙΑΔΑ =ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΔΙΚΩΣ ΝΑΣΤΕ ΣΤΑΜΠΑΙ ΘΑ ΦΟΡΑΩ ΚΑΠΕΛΑΚΙ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΘΑ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΑΙΟΛΟΣ παραλία Καναλίου Πρέβεζας ΝΑ ΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ

      Διαγραφή
  45. "Πάρε το κουβαδάκι σου και τράβα παίξε σ΄αλλη παραλία" μας λέει ο STOXX. Εκεί με τους Φιλιππινέζους και τους Πακιστανούς.

    Είναι 2 μήνες μακρυά η 16η Σεπτεμβρίου το γράφω όμως στο τετράδιο με τα "υπ΄όψιν". Παράλληλα με την 2η αξιολόγηση θα μας προσφέρουν και μερικά εκ. μετοχών σε ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ κι ΟΤΕ οι παθητικοί επενδυτές.

    Greece reclassified as Emerging Market in STOXX family of indices, effective September 2016

    On 10 May STOXX announced the results of its annual developed and emerging country classification review, with all changes effective at the close of business on 16 September 2016. Due to failure to meet the criteria which defines the restriction on capital flow, STOXX decided to demote Greece to emerging market status, from developed at present. Greece will thus be joining the ranks of Brazil, Chile, Colombia, Egypt, India, Indonesia, Malaysia, Mexico, Pakistan, Philippines, Poland, Russia, South Africa, South Korea, Taiwan, Thailand, Turkey and Vietnam. Recall that the other three main index providers, MSCI, S&P and FTSE, have already reclassified Greece to EM.

    Following the demotion on 16 Sep, Alpha (ACBr.AT – ALPHA GA), Eurobank (EURBr.AT – EUROB GA) and OTE (OTEr.AT – HTO GA) will exit the STOXX Europe 600 index, with the outflows from passive investors/index trackers projected at approximately 12m shares, 19m shares and 2m shares, respectively. That said, the resulting inclusion in EM indices will obviously also trigger inflows, however these are yet to be estimated. Greek stocks are more than likely to have a much more meaningful market weight in the EM space, rather than effectively being a mere tracking error in DM.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βέβαια όπως συνηθίζεται (και διαβάζουμε στο τέλος του σχολίου) θα υπάρξουν και αγορές λόγω εισόδου στους μικρότερους δείκτες του STOXX που του θα αντισταθμίσουν κάπως την πίκρα του εξοστρακισμού απ΄τα μεγάλα σαλόνια (που ας είμαστε τουλάχιστον ειλικρινείς δεν τ΄αξίζουμε)

      Διαγραφή
    2. Πέρα απο τους δείκτες και κάτι άλλο κοινό με μια χώρα απο την λίστα μετά απο Σεπτ.
      Καλή υπενθύμιση κ.Hippy γιατί πολλά χάνονται μέσα στη καλοκαιρινή ραστώνη!

      Πάντως τέλος Ιουλίου σημαντική χρονικά για πιό πρόσφατο time frame μιας και ανακοινώνονται τα stress tests. Θα έβλεπα με θέρμη 20-21 Ιουλίου για επαναγορές εφόσον κάνει το 6αρι της πτώσης (6/6)

      Διαγραφή
    3. Το Μεξικό χρεοκόπησε το 1982. Όμως και η Χιλή το 1983, η Ρωσία 1991 κ 1998 και σχεδόν οι μισές απ΄τις ως άνω. Χρησιμοποιείτε ενικό αριθμό άρα δεν είναι η χρεοκοπία που θα μας συνδέει με κάποια απ΄αυτές.

      Η Αίγυπτος λόγω Cosco? Η Βραζιλία λόγω Ολυμπιάδας ή κάποια άλλη λόγω επικείμενης "βοήθειας" απ΄το ΔΝΤ? Ακόμη ένας γρίφος που δεν μπορώ να λύσω (άσχετο...υπάρχει περίπτωση το nick name να προέρχεται απ΄το Κάρολος?)

      Κ. Lorac εκτός απ΄το αναμφισβήτητο ταλέντο σας στην αγορά θέλω να σας πω ότι κανένας δεν με "διάβασε" τόσο καλά όσο εσείς δυο φορές (η 2η στο σβησμένο μήνυμα). Και ειλικρινά το σχόλιο για την χρηματιστηριακή μου ήταν καλοπροαίρετο αστείο. Σας θαυμάζω και καμαρώνω που είμαστε στην ίδια ομάδα. Επίσης μου αρέσει όταν διαπιστώνω ηθικές αξίες στους νεολαίους. Αναφέρομαι στην φράση προς τον Νίκο μας "δεν θέλω ποτέ να κερδίζω εις βάρος συνελλήνων". Δυστυχώς βέβαια η αλήθεια είναι ότι σ' ένα παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος αυτό ακριβώς είναι το target group που πληρώνει τα όποια κέρδη των υπολοίπων.

      Τώρα ως προς την αγορά λογικά εάν είμαστε προσγειωμένοι και πειθαρχημένοι ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να χάσουμε (συνολικά στην τελική γραμμή) ούτε και φέτος. Κι από τη στιγμή που έχουμε θετική ρευστότητα και ηθικό θά΄ρθουν και τα μεγάλα στο χαρτοφυλάκιο τη χρονιά του turn over. Το 6/6 το΄χει κάνει δυό φορές φέτος (τον Φλεβάρη μάλιστα το πέρασε). Ίσως βολευόμαστε και με μικρότερο νούμερο.

      Διαγραφή
    4. Θα ήταν κρίμα να μην σας απαντήσω σήμερα. Αν και είχα άλλες προτεραιότητες που -εκτός και αν είστε τύπος του βουνού (vs θάλασσα)- θα τις εκτιμούσατε και εσείς!

      ένα. Πραγματικά πόσοι λίγοι θα πρόσεχαν την έννοια του "μαθηματικού" ενικού σε μια τυχαία κουβέντα. Έχετε δίκαιο για το πλήθος λοιπόν. Η απάντηση μακριά όμως. Ακόμα. Σαν τον Λεονάρντο στο Inception σας έβαλα την ιδέα. Από Σεπτέμβρη μεριά λοιπόν αν τύχει και ακούσετε την είδηση είμαι σίγουρος θα το θυμηθείτε. Ένα τουβλάκι σε ένα πάζλ λοιπόν.

      δύο. Κάρολος?? Νομίζω θα σας απογοήτευα αν ήταν τόσο "πεζή" η απάντηση. Όχι κ. Hippy συμβολικό είναι το nickname. Aς πούμε μια απεικόνιση μιας σκέψης με λίγη δόση μυθιστορηματικής ειρωνείας και αυτοσαρκασμού.

      τροία. Η πετυχημένη ομάδα χρειάζεται και τον σουπερ σταρ-Αχιλλέα (Τακαρο) και την έμπειρη εμπροσθοφυλακή-Νέστορες ( Hippy ΝικοΤ Συλβιο και αρκετοί άλλοι που έγραφαν εδώ) και τον "χαβαλέ" που θα πάρει πάνω στην τρέλα του το τελευταίο πονηρό σουτ-Οδυσσέας ( Λουκάς με καπελάκι)!! Χρειάζεται και τα μειράκια-Μυρμιδόνες που με σκληρή προπόνηση θα δώσουν λύσεις από τον πάγκο (εμείς οι υπόλοιποι).

      Τέσσερα. Παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος… όπως σας έδειξα έμμεσα σε μια κουβέντα με τον κ. Νίκο η Εντροπία (και) του οικονομικού μας κύκλου αυξάνει. Εμείς μπορούμε να επωφεληθούμε από την μετατροπή της ενέργειας σε άλλες μορφές. Μπορούμε και απλά να αυξήσουμε την πληροφορία σε αυτό το σύστημα. Το κέρδος μας λοιπόν βρίσκεται σε άλλο επίπεδο γιατί ακριβώς ανήκουμε εμείς σε διαφορετικό επίπεδο. Παρόλα αυτά μιας και συζητάμε και για το «μπικικίνι» στο τέλος της ημέρας ……λογικά εάν είμαστε προσγειωμένοι και πειθαρχημένοι ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να χάσουμε (συνολικά στην τελική γραμμή)

      Πέντε. Να σας πω την αλήθεια δεν σας διάβασα. Εσείς μου δείξατε αυτό που θέλατε να δείξετε. Για να σας κάνει εντύπωση ίσως τελικά ήταν δικός σας εσωτερικός προβληματισμός πάνω στο τι είστε και στο τι δείχνεται. Για αυτό λοιπόν στο τέλος του 2ου σβησμένου μηνύματος σας έβαλα μια φράση , που εσείς ξέρετε που την έχω ξαναγράψει. Ίσως εκεί να αναζητήσετε την αρχή της μη θετικής ενέργειας.

      Έξη. Το 6/6 λίγοι πάλι θα θυμούνταν πόσες φορές το έχει ξανακάνει φέτος. Βλέπετε κ.Hippy πόσο αδύναμη είναι η ανθρώπινη «μνήμη»!! Αν θα το ξανακάνει λοιπόν αυτήν την περίοδο που σας ανέφερα …θα δείξει δεν είμαι και μάντης. Αλλά το pattern επανάληψης έχει ενδιαφέρον. Όπως και στην περίπτωση που δούμε πτώση μέχρι τέλους Ιουλίου που θα σταματήσει ( νούμερο) και αν θα καλύψει (γκαπ έναρξης).

      Τα σέβη μου και καλό βράδυ στους ανήσυχους. Κάνω λίγο υπομονή να πάει 12.00 μιας και δεν πρόλαβα να το ποστάρω στις 11.11 χαχαχα.

      Διαγραφή
  46. Τι μου έχει τραβήξει το ενδιαφέρον τις τελευταίες μέρες :

    1. Σημαντικές εξελίξεις στη ΜΙΓα : http://www.capital.gr/epixeiriseis/3139645/o-ath-papanikolaou-sto-timoni-tis-mig

    Φεύγει ή μάλλον διώχνουν το Βγενόπουλο. Βέβαια πιστά σκυλιά του παραμένουν σε θέσεις κλειδιά. Η πειραιώς διορίζει το λεκακο προεδρο ΔΣ στη θεση του βγενοπουλου. Μπερδεμένη υπόθεση. Η Πειραιώς φαίνεται να αναλαμβάνει τα κλειδιά. Υπάρχει και η διαιτησία με τη Κύπρο, ίσως ο βρωμοσαλας αποφασίσει να ανταποδώσει τη χάρη που του έκαναν όταν πήρε τα υποκαταστήματα της Κύπρου και της Λαϊκής και να ακυρώσει τη προσφυγή. Ποιος ξέρει. Πάντως πολύ ενδιαφέρον. Από προσωπική σκοπιά, δεν έφυγα με μικρό κέρδος γύρω στα .18-.19 και τώρα γύρισα πάλι στη χασούρα.

    2. Στη ΛΑΜΔΑ, σημαντική πώληση από blackstone : http://www.capital.gr/epixeiriseis/3139512/lamda-development-sto-8-41-i-amesi-summetoxi-tis-gso-special-situations-master-fund

    Δεν ασχολούμαι με τη συγκεκριμένη και δε ξέρω, αλλά αυτό που γνωρίζω είναι ότι α) η blackstone είναι δραστήρια στη ΛΑΜΔΑ και β) η blackstone είναι μάλλον ο πιο σοφιστικέ επενδυτής ακινήτων παγκοσμίως.

    3. Στον ΟΛΠ, η κοσκο ανακοίνωσε στη Κίνα σημαντικότατες έξτρα επενδύσεις στο λιμάνι : http://www.capital.gr/epixeiriseis/3139328/ta-nea-ependutika-xtupimata-tis-cosco-sto-limani
    Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά μπορεί και να είναι. Πολύ καλό για τη χώρα. Για τη μετοχή φαντάζομαι καλό, αλλά με τόσες επενδύσεις που θα κάνει πότε θα βγάλει κέρδη άραγε; Θα της τα τρώνε όλα οι αποσβέσεις (μπακαλίστικη υπόθεση αυτή). Βέβαια, η συγκεκριμένη εξέλιξη κάνει τη μετοχή να φαντάζει ακόμα πιο φθηνή.


    4. Προσφορές για το Χιλτον (ΙΟΝΑ) : http://www.capital.gr/epixeiriseis/3139390/eos-170-ekat-euro-oi-mi-desmeutikes-prosfores-gia-to-hilton

    Θυμάμαι και έλεγε η άλφα ότι στα βιβλία το έχει το χιλτον στα 170 εκατομμύρια, οπότε ίσως διστάσει να το δώσει λιγότερο. Από κει και πέρα, ΑΝ η ΙΟΝΑ έκανε τζίρο και ΑΝ οι εξελίξεις δρομολογούνταν σύντομα, τότε φαίνεται σα μια απλή και εύκολη ευκαιρία για αρμπιτράζ, μιας και η τωρινή κεφαλαιοποίηση είναι στα 134 εκατομμύρια. Βέβαια αν μπει κάποιος και δε κινηθούν οι εξελίξεις, δύσκολα θα βγει από κει.

    Αυτά τα λίγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον είσαστε σχετικά φρέσκος στο μπλογκ κ. Μιχάλη. Αλλιώς θα είχατε διαβάσει την ανάλυση του Κυρίου Τάκη για τα good wills και πιθανολογώ θα την είχατε γλυτώσει απ΄την ΜΙΓ καθώς δεν θα είχατε μπει καν στο τζογόχαρτο. Σας το ποστάρω για προσεκτική μελέτη. Ότι γράφει για το Μητέρα, Λητώ κλπ πολλαπλασιάστε επί 5 (τουλάχιστον) για να βρείτε τι έγινε στην ΔΕΛΤΑ, ΑΤΤΙΚΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ κλπ και που τάχα υπάρχει "κρυμμένο ενεργητικό".

      http://mitarola.blogspot.gr/2014/11/blog-post_5.html

      ΑΣΧΕΤΟ

      Τούτες τις μέρες διαβάζουμε και φρικάρουμε για τις οφειλές 8,7 δις της ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΑΧΕ που ΔΕΝ μας λένε όμως πως προέκυψαν. Πρόκειται για μια εταιρεία με ίδια κεφάλαια σκάρτα 10 εκ. όπου ο Αλογομούρης έριξε πρόστιμο 5,6 δις!!!!!!!!! για να αυξήσει μαϊμού τα έσοδα και να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό το 2007 και 2008. Μιλάμε για μια κομπίνα απ΄όπου η τελική προμήθεια ήταν σκάρτα 15-18 εκ όπου τα περισσότερα τα είχαν φάει λάδωμα οι κυβερνητικοί εκδότες και οι ελεεινές διοικήσεις των ταμείων αφελών (????) αγοραστών-αποδεκτών.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Χίππη το blog το παρακολουθώ περισσότερο καιρό απ' οτι συμμετέχω. Το άρθρο το είχα διαβάσει, και είναι εξαιρετικό, αλλά ήμουν ήδη αγορασμένος τότε.

      Για την ιστορία, τη μιγα την αγόρασα στο ~0,21 πίσω το 2012. Λόγω κακού risk management, loss aversion και "long only" (και καλά) λογικής δε τη πούλησα ποτέ, ούτε με πολλά κέρδη, ούτε με λίγες ζημιές.

      Πάντως πιστεύω ότι υπό πολλές προϋποθέσεις μπορεί να δώσει χρήματα, όπως και επίσης ολική καταστροφή κεφαλαίου.

      Διαγραφή
  47. Υπάρχει κάποιος/α εδώ μέσα που ασχολείται με systematic / algorithmic / quant trading?

    Το θέμα με ενδιαφέρει φιλολογικά τουλάχιστον τα τελευταία 2-3 χρόνια, και όντας προγραμματιστής μπορώ να το προχωρήσω σε ένα βαθμό. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κόσμος που να το κάνει ήδη ώστε να μάθω λίγο πιο γρήγορα και να μοιραστώ και γω αυτά που μαθαίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. k Μιχάλη καλησπέρα σας. Μια καλή αναφορά που είχα διαβάσει υπο την μορφή paper trading ήταν στο site του κ.Σολων (soltrade) νομίζω μέσα Μαίου που είχε ένα παράδειγμα με χρήση μηνιαίων ema(low vs high / close).

      Διαγραφή
  48. "Μαύρα σύννεφα" για τις ελληνικές τράπεζες "βλέπει" η Bank of America-Ο επενδυτικός οίκος ξεκινά την κάλυψη των τραπεζικών μετοχών δίνοντας τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 1,29 ευρώ, για την Τρ. Πειραιώς στα 0,14 ευρώ, για την ΕΤΕ στα 0,13 ευρώ και για την Eurobank στα 0,47 ευρώ. Είναι εντυπωσιακό ότι για τη μοναδική μετοχή που «βλέπει» άνοδο είναι της Eurobank και αυτή οριακή, μόλις 3%.-----http://www.liberal.gr/arthro/63655/oikonomia/2016/maura-sunnefa-gia-tis-ellinikes-trapezes-blepei-i-Bank-of-America.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της βρίσκεται η ΔΕΗ -Το συνολικό χρέος της επιχείρησης ανέρχεται σε 4,651 δισ. ευρώ, ενώ οι άμεσες ανάγκες για αναχρηματοδοτήσεις στην τριετία 2015-2017 ανέρχονται σε 1,554 δισ. ευρώ (το 2015 αποπληρώθηκαν δάνεια ύψους 321,4 εκατ. ευρώ ενώ αντλήθηκαν ακόμη 115 εκατ. ευρώ).http://www.capital.gr/epixeiriseis/3139907/stin-krisimoteri-kampi-tis-istorias-tis-brisketai-i-dei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Λουκά να πάτε στο golden dragon στο Ριο . Αν υπάρχει ακόμα βέβαια χαχα. Σερβιρε πολύ καλή και τραγανη πάπια Πεκίνου.

      Σε φτηνές τιμές τώρα το καλοκαιράκι τα κινέζικα που όλοι τρώνε ψαράκι! Απο χειμώνα που θα σφίξουν οι "πω-ποι" θα το γυρίσουν οι πολλοί σε pork mousoy με μαύρα μανητάρια. Αλλά τότε θα ανέβουν οι τιμές.

      Διαγραφή
    2. Είχα αναφερθεί σε παλαιότερη απάντηση προς τον φίλο κ. Chabo στην συνολικότερη αδυναμία στο ταμπλό των ευρωπαϊκών εταιρειών παροχής ηλεκτρ. ρεύματος όπως RWE, EOAN , GDF Suez etc. Κάτι που κατά τη γνώμη μου έδειχνε την αδιαφορία από πλευράς φραγκάτων ξένων για την ελκυστικότητα του κλάδου διεθνώς, άρα (πιθανολόγησα) και για την δική μας.

      Τελευταία όμως, ίσως και λόγω αποφυγής τραπεζικού ρίσκου, έχουμε μετατόπιση ενδιαφέροντος προς τον κλάδο. Έτσι η EOAN βρίσκεται 30% ψηλότερα απ΄τα χαμηλά 9μήνου, η RWE +40% από τα δικά της με εξαιρετική βραχυπρόθεσμη εικόνα, η ENGIE (GDF) +10%

      Τι να πω? Άντε και στα δικά μας. ΔΕΗ δεν έχω αλλά...για το Chabo μας ρε γαμώτο (και όχι μόνο υποπτεύομαι)


      http://finance.yahoo.com/echarts?s=EOAN.DE+Interactive#{"allowChartStacking":true}

      http://finance.yahoo.com/echarts?s=RWE.DE+Interactive#{"range":"6mo","allowChartStacking":true}


      http://finance.yahoo.com/echarts?s=ENGI.PA+Interactive#{"range":"3mo","allowChartStacking":true}

      Διαγραφή
    3. ΚΥΡΙΕ


      Lorac ΜΗΠΩΣ ΗΣΤΕ ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΝΑ ΚΕΡΑΣΩ ΚΑΦΕΔΑΚΗ ΣΤΑ ΨΗΛΑΛΩΝΙΑ ΣΤΟ QUEEN ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΩΡΑΙΑ ΓΚΟΜΕΝΑΚΙΑ ΣΕΡΒΙΤΟΡΕΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟ 10=ΤΟΝΟΣ

      Διαγραφή
  50. Κύριε Τάκη λίγη προπόνηση για αυτό που έρχεται πέστε κάτι.
    Εάν είμαστε στα 3-5 πηγάδια τώρα, τι μας περιμένει από Σεπτέμβριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ευχαριστώ πολύ κύριε Μάνο. Έχω στο μυαλό μου κάτι σε στυλ : www.quantopian.com (προγραμματισμος με python) και όχι τόσο spreadsheet, αν και στη τελική παρόμοια δουλειά μπορεί να κάνει κανείς.

    Βιβλία υπάρχουν πολλά, χρόνος λίγος, γι αυτό ψάχνω ενδεχομένως για κάποιο μέντορα.

    Και πάλι ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Σας ευχαριστώ πολύ κ. ΜανοςV. Το κείμενο σας ήταν πολύ κατατοπιστικο. Ομολογώ ότι η πορεία στο ταμπλό με ανησυχεί λίγο καθώς φλερτάρει με τιμές χρεοκοπίας. Μακάρι να πάνε καλά τα πράγματα και όχι μόνο για το χρηματιστηριακο κέρδος αλλά για το γενικοτερο καλό. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Σας ευχαριστώ πολύ κ. ΜανοςV. Το κείμενο σας ήταν πολύ κατατοπιστικο. Ομολογώ ότι η πορεία στο ταμπλό με ανησυχεί λίγο καθώς φλερτάρει με τιμές χρεοκοπίας. Μακάρι να πάνε καλά τα πράγματα και όχι μόνο για το χρηματιστηριακο κέρδος αλλά για το γενικοτερο καλό. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Λουκάς Μπατήρης 27 Ιουνίου 2016 - 8:59 μ.μ.

    ΔΕΗ 2,38 € ΚΥΡΙΕ Lorac ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΟΤΙ ΒΓΗΚΑΤΕ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΤΩΤΙΚΕΣ-ΜΑΖΙ ΤΟ ΧΑΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗ-ΑΦΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΤΕ ΣΤΟ 1,70 ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΣΤΗΚΑΤΕ-ΛΥΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ -ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ-

    κ. Λουκά δεν το έβαλα για μομφή αλλά γιατί πλέον δεν βλέπουμε τα νέα σχόλια και να μην ψάχνετε πάνω πάνω στα παλιά.

    κ. Λουκά η πάπια πεκίνου σήμερα είναι έτοιμη όποιος θέλει τρώει λοιπόν στους 272 βαθμούς ψήσιμο. Οποιος δεν του άρεσε το κινέζικο υπομονή μέχρι τις 29-7 που θα βγεί ο γκραντε σεφ 5 αστέρων μισελέεν Μαριο ΟΝΤΡΑΚΗΣ και θα παρουσιάσει την νέα σπεσιαλιτε ιταλικό φαρφαλε με σάλτσα npl. Λέω υπομονή γιατί σίγουρα πριν ο γκραντε σεφ μιλήσει όλο και κάτι θα έχει πέσει κάτω -απο τον πάγκο- να τσιμπήσουμε και εμείς οι μικροί!!

    Aaa και σας έχω ξαναπεί είμαι πάνω απ'τ' αυλάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΚΥΡΙΕ


    Lorac ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΝ ΣΕΜΠΤΕΒΡΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ Η ΧΙΛΙΑΡΟΥΜΠΑ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ Chabo ΕΑΝ ΟΠΩΣ ΠΕΡΠΑΤΩ ΕΒΡΩΝ ΧΙΛΙΑΡΟΥΜΠΑ ΞΕΚΙΝΩ-ΛΕΥΚΑΔΑ-ΠΡΕΒΕΖΑ-Πάργα-ΣΥΒΟΤΑ-ΚΑΙ ΨΑΡΙ ΣΤΗ ΣΑΓΙΑΔΑ =ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΔΙΚΩΣ ΝΑΣΤΕ ΣΤΑΜΠΑΙ ΘΑ ΦΟΡΑΩ ΚΑΠΕΛΑΚΙ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΘΑ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΑΙΟΛΟΣ παραλία Καναλίου Πρέβεζας ΝΑ ΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ--ΚΥΡΙΕ Lorac ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑΚΗ ΕΙΜΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΔΙΝΩ ΣΤΙΓΜΑ--Όσον αφορά την Ελλάδα, είμαστε κλειδωμένοι στο αμπάρι του πλοίου, αλυσοδεμένοι από τα χρέη και τους φόρους. Κρατημένοι τεχνητά ζωντανοί, τόσο ώστε να μην πεθάνουμε και ενοχλήσει η μυρωδιά τους υπόλοιπους επιβάτες.

    Το ημερολόγιο αναφέρει πως διανύουμε τον 40ό μήνα αποπληθωρισμού. Συνεχίζοντας χωρίς ρεαλιστικό σχέδιο διαφυγής και ανάπτυξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. http://www.euro2day.gr/chameleon/139/list.html#blogpost-1435589
    Και αν δεν βρεθεί ο Στρατηγικός? Θα πουληθεί στο 100% ο ΑΔΗΔΜΕ εντός χρονικού ορίου όπως έχουν ήδη υπογράψει, τι θα συμάνει μια τέτοια εξέλεξη για την μετέπειτα πορεία την μτχ της ΔΕΗ?
    Προσωπικά πιστεύω ότι ο ΑΔΗΔΜΕ θα πουληθεί όλος και οι συνδικάλες του θα περάσουν στο χρονοντούλαπο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν περάσει όμως θα βρεθεί ο νεοαδηδμε με 50+ κράτος , 24 ιδιώτη και τα ρέστα οι παλιοί της δεη. Εδώ έχει ένα ενδιαφέρον γιατί αν τα νομε δεν είναι όπως τα θέλει η δεη τότε τα δεδομένα θα είναι δύσκολα. Επομένως το κράτος θα την κοπανίσει απο την παραγωγή με ελαφρά πηδηματάκια και θα περάσει στο δίκτυο. Οι νέοι παίκτες θα αγοράζουν νομε ρεύμα που θα παράγει η δεη (χωρίς ρίσκο δηλαδή και ανάγκη να κάνουν έστω μια επένδυση) και θα κάνουν κο-νομε. Μένει η δεη τότε με όλους τους .... μέσα να παράγει ρεύμα για το κονομέ των άλλων και το άλλο 50% για το ντολτσε βιτα των δικών της.

      Αρα ρεζου-(νο)με η παλιοί της δεη την κοπανε αδηδμε και κανουν και λίγο κονομε με το ντόρο της πώλησης σε 2-3 μήνες.

      Διαγραφή
    2. Ωραίος ο νέος.

      Νομίζω ότι όπως περίπου τα λέτε θα εξελιχθούν τα πράγματα. Θα μπορούσε βέβαια και η ΔΕΗ ταυτόχρονα να δημιουργήσει και να "αποσχίσει" μια 100% θυγατρική με αντικείμενο τη λιανική και η γριά μαμά (όλων) να περιορισθεί στην παραγωγή μ΄ένα μικρό κέρδος (και όλες τα χρέη-αμαρτίες δυστυχώς). Οπότε δύσκολα θ΄αποφύγει μια νέα γιγάντια ΑΜΚ σε πολύ χαμηλή τιμή.

      Επειδή το κεφάλαιο του μικροεπενδυτή (εμένα) είναι περιορισμένο νομίζω καλύτερο είναι να παρακολουθώ τις εξελίξεις ΧΩΡΙΣ να κάνω το εγωιστικό-καταστροφικό μουαγέν. Εάν αγοράσω σε διόρθωση μια άλλη μετοχή κι ανέβει 10-15% μπορώ να την πουλήσω και να ενθυλακώσω το κέρδος. Αντίθετα εάν κάνω μουαγέν στη ΔΕΗ, παρά το +15% πάλι μέσα είμαι, οπότε δεν πουλάω και η πιθανή διόρθωση με βυθίζει-απελπίζει βαθύτερα. Γνώμη μου φυσικά όχι απαραίτητα σωστή.

      Διαγραφή
    3. Σε καμιά περίπτωση δεν συζητώ μουαγεν εδώ. Απλά πριν λίγες μέρες μου φάνηκε καλή ευκαιρία και στα 2,7χχ και λίγο πάνω μου φάνηκε καλή απόδοση.
      Τώρα υπομονή πάλι μιας και το πραγματικά άσχημο γεγονός στην Γαλλία επηρεάζει αρνητικά όπως και είναι λογικό.
      Παρόλα αυτά ένα ρίσκο το πήρα σε ζευγάρι από τον ευρύτερο κλάδο της βιομηχανίας/ενέργειας. Σφικτό στοπ εδώ και προσοχή μην πάμε για το άλλο 6/6 γιατί χρονικά είναι στο σωστό timing αν προκύψει τώρα.

      Διαγραφή
    4. Η αναφορά ήταν προς στον φίλο μας κ. Chabo που αν κατάλαβα καλά είχε ψωνίσει προ ημερών στα χαμηλά. Βέβαια κάποιοι επενδυτές ενισχύουν χαμηλότερα τη θέση τους σε μια μετοχή όχι με τη λογική του μουαγέν αλλά με τη στρατηγική last come first go αδιαφορώντας για μέσες τιμές κτήσης.

      Προσωπικά μάλλον κερδοσκοπική μου φαίνεται η αντίδραση καθώς για καμιά απ΄τις πιθανές δυσλειτουργίες του βρεξιτ δεν ξεκίνησε συζήτηση εντοπισμού κι επίλυσης αλλά και στα stress tests είναι μπροστά μας. Οπότε προτιμώ να έχω διαφυγόντα κέρδη παρά να πάρω το ρίσκο σε τρέχουσες τιμές. Μου αρέσει ο όμιλος του Βαγγέλη, ευνοείται απ΄την ανοδική τάση του αλουμινίου (+15% το τελευταίο 3μηνο), εάν δεν γίνει καμιά ξαφνική διόρθωση έχω κατά νου κατά την 2η αξιολόγηση το Φθινόπωρο να χτίσω θέση.

      http://gr.investing.com/commodities/aluminum

      (όλα τα μέταλλα πάνε καλά...slv, lit, remx του καλλιτέχνη κλπ...εκείνη η συζήτηση που κάναμε δίπλα στη "γνώμη" προ 2-3 μηνών με τον artaxia με αφορμή το άρθρο του κ. Βέργου έγινε σε πολύ καλό timing εισόδου...εάν θελήσω όμως να την αναζητήσω που θα τη βρω? Google για υπομονετικούς (δεν είμαι) κι αργόσχολους...αυτό είναι το μειονέκτημα της "γνώμης")

      Διαγραφή
    5. ΚΥΡΙΕ


      hippy ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ 3,78 €

      5,39


      Χαμηλό Εβδ.

      3,78


      Χαμηλό Μήνα

      3,53


      Χαμηλό 52 εβδ
      2,86 ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΤΙΜΗ ΘΑ ΑΡΧΙΖΑΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ- ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ

      Διαγραφή
  58. ΚΥΡΙΕ Υποθέσεις Κάνω- ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΑΣ- ΕΝΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑΚΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ- ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟΝ ΠΑΩ ΚΑΙ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΔΙΑΚΟΠΕΣ- ΑΡΚΗ ΝΑ ΒΓΗ Η ΧΙΛΙΑΡΟΥΜΠΑ -ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΚΡΑΣΙ ΚΟΚΙΝΕΛΗ- ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΑΡΑΚΗ ΜΟΥ- ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ-ΓΕΙΑ ΧΑΡΑΝΤΡΑΝ -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Εξαιρετικά σχόλια για τη κατάσταση μαρινόπουλου στο : http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1435605/marinopoylos-stis-trapezes-h-protash-sklavenith.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. κ. Lorac,

    Ρίξτε παρακαλώ μια ματιά στο σαπουνάκι μιας και είχατε ασχοληθεί και παλαιότερα.

    thecoffeeroomboy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάπου στο 2014 σκύψανε να πιάσουν το σαπούνι στο μπάνιο..... και γλύστρισαν!

      http://www.tradingview.com/x/6fGp6olE/

      κ.thecoffeeroomboy έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με αυτήν και άλλες "μικρές" Πιστεύω στην μετά C.C. εποχή δεν αξίζει και μιας και δεν παίζει σάλιο εντός και φαντάζομαι ο trader της βομβάης θα κοιτάξει μόνο απο τις 25 του ftse αααααν αποφασίσει πάνω στην τρέλα του να παίξει Ελλάδα. Φαίνεται κιόλας εδώ ότι το "μωβ" χρώμα ΔΕΝ του πάει σε αντίθεση με το μπλε.

      Τώρα αν εσείς έχετε βάλει ξυπνητήρι σε ( 3 χ ταμείο) + (όγκο > 800κ) είναι άλλο θέμα . Φυσικά για να μην παρεξηγηθώ να τονίσω ότι είναι ερασιτεχνική άποψη και εγώ προσωπικά αν ενδιαφερόμουν θα ρώταγα και την χρημ/κη μου που ζεί απο τις προμήθειές μου χαχαχα.

      Διαγραφή
    2. Την παρακολουθούσα από τότε που λέτε κ. Lorac που την είχατε επισημάνει ο κ. Τάκης και εσείς, αλλά είχα δει και τα πακέτα πώλησης που ανακοίνωνε τότε η διοίκηση και δεν την είχα αγγίξει.

      Τώρα όμως βλέπω αποτίμηση 6m, βλέπω αύξηση μεγάλη από τότε του μικτού περιθώριου κέρδους (είχε επισημάνει πρώτος ο κ. Τάκης το συμμάζεμα που πέφτει), βλέπω ότι όλες οι ζημιές πέρσυ ήταν απο αναβαλλόμενη φορολογία, βλέπω ότι η περσυνή περαιτέρω μείωση των ιδίων ήταν απο αναπροσαρμογή αξίας ακινήτων, βλέπω άνοιγμα στο εξωτερικό, γενικά πολύ καλύτερη εικόνα με την τωρινή διοίκηση και θα πόνταρα ότι αν δεν είχε τις ζημιές απο Μαρινόπουλο φέτος θα γύριζε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια σε κέρδη στο εξάμηνο..

      Την ήθελα στο 0.08 αλλά όπως λέτε χτύπησε ξυπνητήρι με τον όγκο σήμερα και μπήκα.

      Υπάρχουν μικρά που είναι πολύ παιχνιδιάρικα τελευταία... Ρίξτε μια ματιά τι έγινε στην ΑΛΜΥ την τελευταία βδομάδα. Φοβερός ο market maker.. Βέβαια πολύ επικίνδυνη εταιρία με πολύ μεγάλο δανεισμό

      Διαγραφή
    3. Σας είπα δεν έχει νόημα για μένα . Μόνο αν κάποιος είναι απο πάνω απ'την εταιρία καθημερινά και μετράει πόσα κιβώτια σαπουνάκια βγαίνουν. Όπως κάααποτε που χαζεύαμε τα φορτηγά με τα ντάνια απο μάρμαρο που κατέβαιναν το βουνό .

      http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1436377/papoytsanhs-agora-metohon-apo-m-tasopoylo-kai-g.html

      Αν αφαιρέσω αυτούς τους δύο μένουν 12κ τζίρος για όλους τους άλλους εκείνη την ημέρα. Είναι σαν άλλες περιπτώσεις στη ζωή που εύκολα "μπαίνεις" και δυσκολεύεσαι στο έβγα!!

      Παιχνιδιάρικα??? Μου θυμίζει κάτι παιδικά παιχνίδια που όταν τελειώσει η μουσική δεν έχεις καρέκλα να καθίσεις!!!

      Διαγραφή
  61. Εδώ έχουμε αισιοδοξία πάντως και αξιοπιστία διαχρονική στις προβλέψεις.

    http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1435865/aisiodoxos-gia-thn-oikonomia-o-stoyrnaras.html

    Το 0,3 υποδηλώνει θετικότατο q3 . Τα 40 δις μείωση τα κάνω και εγώ ,τον τρόπο ΔΕΝ μας είπε εκεί είναι το ζουμί. Πάντως το λογικό είναι να γίνει άλλη μια γύρα αμκ , αλλά αν γίνει σε χρονια με θετικό πρόσημο θα είναι διαφορετικό το παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. And mine are long and sharp, my lord,
    as long and sharp as yours.
    And so he spoke, and so he spoke,
    that lord of Castamere,
    And now the rains weep o'er his hall,
    with no one there to hear.

    https://www.youtube.com/watch?v=ECewrAld3zw

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  63. Δεν καταλαβαίνω ακριβώς το πνεύμα του γρίφου κ. Lorac ωστόσο παίρνω ερέθισμα από τη φράση (And mine are long and sharp, my lord, as long and sharp as yours) κι ακούγοντας την εξαιρετική μουσική κάνω άσχετες σκέψεις με παρόμοια επενδυτική κατάληξη.

    1) Η δημιουργία μεσαίας τάξης σε Κίνα και Ινδία θα πιέσει την αντίστοιχη στις δυτικές κοινωνίες καθώς το ίδιο παγκόσμιο πλεόνασμα θα μοιράζεται σε πολύ περισσότερους ανθρώπους. Αυτό είναι νομοτελειακό κατά τη γνώμη μου άρα καθένας πρέπει να οργανώσει τις άμυνες του. Επαναξιολόγηση της καθημερινότητας, αλλαγή κάποιων συνηθειών, περικοπή σπατάλης, πολύ προσεκτική διαχείριση επενδύσεων. Πόσο καιρό έχουμε αλήθεια να διαβάσουμε για μια "καλή ζαριά" ακόμα και του Μπάφφετ. Τυχαίο?

    2) Θεωρητικά οι αμερικάνικες αγορές είναι στο Θεό και τα P/E των αμυντικών εταιρειών πχ. ΚΟ, JAJ, MCD, CAT, MSFT, PG etc πάνω από το 25. Από την άλλη όμως με τις αποδόσεις των ομολόγων ιστορικά συμπιεσμένες μετά από τόσα QE ποιο είναι το zero risk? Δεν βρίσκω απάντηση => παίρνω μικρή (ή καθόλου) προς το παρόν θέση κι ελπίζω στη βοήθεια-επαλήθευση της στατιστικής πιθανότητας (January effect).

    3) Έχουμε μια τάση στην Ελλάδα να παίρνουμε περισσότερο προσωπικά και δραματοποιούμε όσα συμβαίνουν (εδώ γεννήθηκε η τραγωδία άλλωστε). Νομίζω δεν είναι ακριβώς έτσι. Χτυπήματα και συχνά μεγάλα (δίδυμοι πύργοι, μαύρη δευτέρα κλπ) υπήρχαν ανέκαθεν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Η αγορά θα ζοριστεί λίγο να τα καταπιεί, αλλά θα το κάνει, όπως πάντα, θα τα χωνέψει, θα τ΄αφοδεύσει και.....πάμε γι΄άλλα.

    Συμπερασματικά θα έλεγα φίλε Lorac πως η επενδυτική απάντηση σε όσα "αισθάνθηκα" από το μήνυμα σας είναι ότι στους καλούς καιρούς όπως πχ στο τέλος Μαΐου (που πιθανολογώ πως θα το ξαναδούμε προς το τέλος του έτους) αυξάνουμε και διατηρούμε ρευστότητα. Σφίγγω το ρευστό και καραδοκώ, δηλαδή κρατάω την τύχη μου στα χέρια μου.

    (ΑΣΧΕΤΟ...η ζωή είναι έξω και είναι όμορφη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καιρό πριν σε συζήτηση περί Türk bonds σας είχα βάλει το ίδιο τραγούδι. Σας θυμίζω το θέμα είναι απο τη σειρά game of thrones και μιλάει για ένα βασίλειο που καταστράφηκε ολοσχερώς.

      Κίνα μια εθνικιστική wannabe αυτοκρατορία . Πρόσφατα άλλαξε και το νόμο για το 1 παιδί. Λέτε να θέλουν καταναλωτές ή στρατιώτες εκεί στο μέλλον??

      Ινδία... σε λίγο #3 Πρέπει να διαλέξει ...σύντομα. ΔΕΝ θα ήθελα με τίποτα να είμαι εκεί την ημέρα που θα απορρίψει επίσημα την μια ή την άλλη πλευρά. Αν είναι έξυπνοι θα οχυρωθούν E-W σαν αστακοί Θα εμπορεύονται με όλους και θα γίνουν οι μάστορες της ισορροπίας.

      ΑΣΧΕΤΟ...η ζωή είναι έξω και είναι όμορφη!!! Καθόλου άσχετο το κέρδος μας έχει αξία όταν "ομορφαίνει" αυτή τη ζωή και η χασούρα μας δίκαιη όταν δεν την εμποδίζει να ανθίσει!!

      Διαγραφή
  64. ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΗ ΣΤΟΝ ΧΑΒΑΛΕ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΩ ΧΑΒΑΛΕ ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΘΥΜΩΣΤΕ-ΑΠΟ 1/8/2016 ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΝΗ ΚΡΑΧ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ-ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ Deutsche Bank ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΝΑΥΑΓΙΟ-ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΕΚΕΒΡΗ ΘΑ σκαση η βομβα με τιΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ --ΚΥΡΙΕ



    Chabo ΘΑ ΕΡΘΩ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΓΙΑ ΨΑΡΑΚΙ- ταβέρνα ΑΙΟΛΟΣ παραλία Καναλίου Πρέβεζας, όλα στα κάρβουνα ΘΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ



























    ΕΩΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΑΣΗ ΒΟΜΒΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ- ΚΥΡΙΕ


    Chabo ΘΑ ΕΡΘΩ ΓΙΑ ΨΑΡΑΚΗ-ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ-ΘΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΑΠΟ ΠΡΙΝ -ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΑΡΑΚΗ ΜΟΥ ταβέρνα ΑΙΟΛΟΣ παραλία Καναλίου Πρέβεζας, όλα στα κάρβουνα με θέα το απέραντο Ιόνιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΗΜΑΣΤΕ ΝΑΥΑΓΗΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ-ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΤΥΧΗ

      Διαγραφή
  65. Κύριε Λουκά σας έχουν γράψει πολλές φορές ο κ.Νίκος και ο κ.Hippys ότι κάτι τους θυμίζεται απο το ένδοξο παρελθόν ενός άλλου site . Προφανώς κάπως καλά τα λέγατε τότε για να σας θυμούνται οι δύο αυτοί εξαιρετικοί κύριοι. Άρα εσείς μάλλον μας έχετε πάρει στο ψηλό και κάνετε χαβαλέ παρά εμείς μαζί σας!!!

    Θα θυμάστε πιθανών μια περίοδο που όλοι βλέπαν καταστροφές στο Αμερικα. Τότε σας είχα γράψει ένα απλό νούμερο. Της Ελλ. Επανάστασης. 1821. Έκτοτε ο SPX500 βρίσκεται καβάλα σε νέα υψηλά.

    Φτάσαμε τώρα στην περιοχή Mέλανας Οπής. Ο spx ή θα κρατήσει το πάνω μέρος της οπής πλησίον στα 2100 σε διόρθωση. Η θα ζοριστεί λίγο πιο κάτω προς το μέσο της τρύπας στα 2050-2075. Η έρχεται πολιτική αλλαγή στο Αμερικα και πάμε για το κάτω μέρος της τρύπας στα 2000about και μετά ψάχνουμε τα κεραυνάκια!!

    Εκεί λοιπόν στα αμερικα έχουν εκλογές. Αν συνεχίσει μετά τις 9/11 (χεχε) η γυναίκα τότε συνεχίζει η πολιτική που ισχύει και γνωρίζουν ήδη οπότε μετά τις εκλογές (και την μεταβλητότητα που αυτές θα φέρουν) θα δούμε νούμερα ψηλότερα απο σήμερα κατα την άποψη μου.

    ΑΝ όμως βγεί ο ανδρας.... μέχρι να δούνε τα golden boyzz πως θα κινηθεί στο οικονομικό επίπεδο θα δώσει κεραυνάκια κάτω οπότε θα ξαναγυρίσουμε στο 1821!!

    Να θυμάστε κ.Λουκα ότι εδώ υπάρχει μια παγίδα που τα κακόμοιρα τα boyzz δεν έχουν πάρει χαμπάρι. Αλλά για αυτό έχουμε μήνες ακόμα. Τώρα ωριμάζει σαν το καλό ουίσκι στο βαρέλι.

    Εικόνα φιλοσοφική με διάφορα μπιχλιδοπραγματάκια άσχετα μεταξύ τους....
    https://new.tradingview.com/x/BnabCdfh/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Καλέ μας φίλε και συναγωνιστή κ. Lorac

      στο παρελθόν ο καλός Νίκος είχε πει την δυνατή ατάκα "Θυμόμαστε πάντα κάτι που έχουμε γράψει αλλά συχνά ξεχνάμε τα σχόλια του άλλου". Όχι ότι δεν αξίζουν, κάθε άλλο, απλά παραείναι πολλά και τα φαιά μας κύτταρα λιγοστεύουν με τον χρόνο. Οπότε δείξτε κατανόηση παρακαλώ στην (λειτουργική) αδυναμία μου. Η άποψη σας για Κίνα και Ινδία φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα, θα χαρώ να μας την παρουσιάσετε αναλυτικότερα και να την συζητήσουμε (ίσως στην επόμενη ανάρτηση του κ. Τάκη για να΄χουμε χώρο?)

      Συμφωνώ σχεδόν ολοκληρωτικά μαζί σας για την αγορά της υπερδύναμης, αυτό δεν υπαινίχτηκα άλλωστε? Με τη δική μου λογική ο (σταθερά απαισιόδοξος)
      Πατρινός φίλος μας ή όποιος άλλος συντάσσεται με τις απόψεις του θα πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα "ποιος θα κερδίσει σ΄αυτό το σενάριο" ώστε ν΄αρχίσουμε σοβαρή συζήτηση..

      Διαγραφή
  66. ΚΥΡΙΕ


    hippy ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΕΠΑΝΩ ΤΙΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΣΩΡΤΣΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΦΟΡΤΣΑΡΙΣΜΑ-ΠΑΝΤΩΣ ΚΥΡΙΕ hippy ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΦΤΕΡΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΘΑ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΟΝ ΜΥΤΥΛΙΝΑΙΟ ΓΥΡΟ ΣΤΟ 1,50 ΕΥΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Χα χα χα...καλημέρα κ. Λουκά

    τον Ιούνιο 2012 στον ΜΥΤΙΛ πιάσαμε το απόλυτο χαμηλό. Λέτε να πιάσουμε τοπικό χαμηλό με την πρόσφατη αναφορά μας?

    Αστειεύομαι φυσικά, περισσότερο πιθανό μου φαίνεται στο προσεχές 2μηνο να δημιουργηθεί βυθός περί τα Ε3,50. Προς το παρόν εστιάζω και καραδοκώ.


    http://www.capital.gr/forum/thread/3069302?page=4

    "(ο ΜΥΤΙΛ προφανώς πληρώνει τις καθυστερήσεις στην πληρωμή των παραγωγών ρεύματος, αλλά το παράκανε...Να τολμήσουμε -μια και βοηθάει κι η Αμερική- αύριο νωρίς μήπως δώσει αντίδραση? Για ξεπέτα εννοείται και σφιχτό stop loss 5%)"


    Απολύτως καμιά σχέση κατά τη γνώμη μου φίλε Μηνά ανάμεσα στην καταχνιά μεταξύ των 2 εκλογικών αναμετρήσεων του 2012 και της σημερινής νεφελώδους κατάστασης. Ανέβασε τιμές εισόδου εάν θέλεις να ψωνίσεις ΧΑΑ καθώς εάν τα βρουν ESM-ΔΝΤ-ΕΕ (εγώ πιστεύω πως είναι περίπου μονόδρομος) θα είμαστε η φθηνότερη αγορά σε σκληρά ευρά.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Καλησπέρα σας φίλοι.
    Αγαπητέ κύριε Λουκά
    Ο κύριος Τάκης έχει γράψει σε ανύποπτο χρόνο για διψήφιο νούμερο αναφερόμενος στην ΜΥΤΙΛ. Ως εκ τούτου και " τοις κείνου ρήμασι πειθόμενος" θα σας ανταμώσω στα 15,00 ευρώ,μετά από μια απλή μετάθεση της υποδιαστολής στην τιμή στόχο που έθεσες.
    Οργάνωσε κύριε Λουκά μια συνάντηση φίλων στην Πάτρα,ευκαιρία θα είναι να γνωριστούμε μεταξύ μας οι ακόλουθοι του Τάκαρου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σας βλέπω ξανά εδώ μετά τα παρα-τράγουδα.

      Ο Βαγγελίνιο είναι ότι πιο "ιντριγκα-δώρικο" αυτή την στιγμή στο μυαλό μου. Μπορεί να πάρει και να σε πάει όπου θέλει και να βλέπεις το διάγραμμα του μετά και να λες ότι στο έδειχνε!!

      Σημαντική κίνηση αυτή με τον Οτε στο ρεύμα. Θα του δώσει δυνατότητα να πάρει αρχικά καλό ποσοστό αυτών που θα φύγουν απο δεη. Στα νούμερα ήδη δείχνει καλό ρυθμό αύξησης ποσοστού αγοράς. Ας έχει αρχικά και μικρότερα ποσοστά κέρδους σημαντικό για αρχή είναι να πάρεις όσους πιο πολλούς μαζί σου. Το ρεύμα δεν είναι τηλεφωνία να αλλάζεις κάθε χρόνο Οπότε οι πιο πολλοί που θα αλλάξουν θα παραμείνουν εκτιμώ.

      Διαγραφή
  69. ΚΥΡΙΕ ΝίκοςΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΧΩ ΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ ΝΑ ΚΕΡΑΣΩ ΚΑΦΕΔΑΚΙ -ΟΥΔΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ο κύριος Τάκης συνέχεια γράφει ότι δεν είναι αισιόδοξος για το χ.α.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. η Αγορά θεωρώ ο,τι ακόμα βρίσκεται σε πτωτικό κανάλι.θα έχει κι άλλο κάτω καθώς και ανοδικές αντιδράσεις. Πολλές χώρες στην Ευρωζώνη έχουν προβλήματα ανάπτυξης και υπερχρέωσης και αποπληθωρισμού (Ιταλία,Ισπανία,Πορτογαλία,Γαλλία,Ελλάδα) καθώς και σκελετούς στους ισολογισμούς των τραπεζών τους,με πιθανό ενδεχόμενο bail in .Οι οικονομολόγοι που σύστησαν το Ευρώ,γνώριζαν τις παρενέργειες που αυτό θα έφερνε στις τοπικές(και αδύναμες) οικονομίες αλλα θεωρούσαν ο,τι αυτά τα προβλήματα θα λυνόντουσαν με την εμβάθυνση της Ε.Ε και την Ομοσπονδιοποίηση της(Πολιτική Ενωση)κατι που αποδείχθηκε φενάκη.Αλήθεια,Μήπως 31/12 αποφασιστεί κάποια έκτακτη σύνοδο κορυφής, με σκοπό την διάλυση του Ευρώ,και επιστροφή για όλους στα εθνικά νομίσματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Αλλιώς, έκτακτη σύνοδο κορυφής για διάσωση της Ευρωζώνης,με αλλαγή του Καταστατικού της Ε.Κ.Τ με λειτουργίες Πραγματικής Κεντρικής Τράπεζας,οπως περίπου λειτουργεί η FED στις ΗΠΑ(και όχι εμπορικής όπως τώρα λειτουργεί η Ε.Κ.Τ)και έμφαση στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ(πρώτο μέλημα της FED) και ΟΧΙ η σταθερότητα των τιμών που έχουν επιβάλλει οι Γερμανοί στην ΕΚΤ.

      Διαγραφή
    2. Όχι δεν πρόκειται να γίνει καμία τέτοια σύνοδος γιατί θα είναι σαν να ξεγέλασαν αυτούς που τούς δάνειζαν τόσα χρόνια σε ευρώ.Μόνο αν Έφευγε η Γερμανία από το ευρώ θα μπορούσε η Ε.Κ.Τ να λειτουργήσει όπως λέτε.

      Διαγραφή
  72. ΟΤΑΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΕΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΕΡΧΕΤΕ ΚΡΑΤΑΤΕ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ-ΘΑ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΦΑΝΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ Γ@ΜΗΣΟΥΝΕ ΚΑΙΟΛΑΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΚΡΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΕ ΛΥΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΤΟΥΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ-ΓΕΓΟΝΟΤΑ---Επίτιμος πρόεδρος της Τρ. Πειραιώς ο Μιχ. Σάλλας μετά την παραίτησή του από το ΔΣ--http://www.capital.gr/epixeiriseis/3142440/epitimos-proedros-tis-tr-peiraios-o-mix-sallas-meta-tin-paraitisi-tou-apo-to-ds

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Φίλτατε Ηλία hippy και καθηγητή
    Χρόνια σου πολλά,με χαρές και υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ΚΥΡΙΕ hippy ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ -ΠΑΡΟΤΙ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝΑ-ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΓΙΑ ΨΑΡΑΚΗ -ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΑΡΑΚΗ ΜΟΥ ---
    ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ Ο ΠΕΤΡΟΣ (Διγγελόπουλος Κωνσταντίνος Π.)













    Αώου 50, Πάτρα, 26442, ΑΧΑΪΑΣ

    Δες στον χάρτη







    2610425102

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μηνά? Έκανα τέτοια παπαριά? Προφανώς θα έβλεπα πρωτύτερα "Μουρμούρα" στον ΑΛΦΑ όπου ο κεντρικός ήρωας ακούει σ΄αυτό το όνομα (Αντώνης Αντωνίου). Χα χα χα...άνομαι γιατί ρεμβάζω.

      Ευχαριστώ πολύ όλους τους συνφορουμίτες για τις ευχές, εύχομαι τα καλύτερα, το αυτό και για το μαγαζί (για το οποίο με 85% μνημονιακούς στα κόζα καθόλου δεν ανησυχώ...αλλά από Οκτώβριο-Νοέμβριο με το καλό)

      Διαγραφή
  75. Το μεγαλο κλαμα θα πεσει σε οσους πληρωνε μεσω των διαφημισεων.
    ΟΥΣΤ

    http://www.piraeusbankgroup.com/~/media/Com/2016/Files/Investor-Relations/Financial-Data/4374-2016-law/Plirofories-Arthro6-N4374_2016_Gr.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Σαλλας αχαχαχαααα.. παλι γελασαμε.. μονο στην ελλαδα γινονται αυτα.. 4 χρονια κ ακομα το ψαχνει η επιτροπη κεφαλαιαγορας.. απο αμερικη πλευρα ομως του ηρθε.. ακου σαλλιας.. κ καλα μπανια παιδες.. rouanos..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Καλησπέρα σε όλους , εύχομαι για εχθές χρόνια πολλά στους Ηλίες κ Ηλιάνες του μπλογκ και ιδιαίτερα στον κ.Hippy . Ότι επιθυμείτε λοιπόν προσωπικά για τις οικογένειες σας!!

    Σχεδόν στη δύση αυτής της εβδομάδας. Ελπίζω να μπορέσουμε να τα πούμε και την επόμενη μιας και βλέπω σχεδόν τελείωσαν τα σχόλια. Η επόμενη λοιπόν είναι η τελευταία πριν τα τεστ στις 29.7 Θεωρώ θα υπάρχει νευρικότητα οπότε ελλάτωσα (λίγο για τώρα) και το βάρος απο τις βιομηχανικές/ενεργειακές που κουβάλαγα. Φυσικά τράπεζα ούτε απ'έξω δεν περνώ ας κερδίσουν οι άλλοι. Πιστεύω δεν θα έχουμε συνταρακτικά νέα τώρα απο την πλευρά των stress test οπότε ότι έδωσα θα ψάξω να το πάρω χαμηλότερα.

    Μνημονιακοί 85% όπως λέει ο εορτάζοντας και χωρίς 200 να πάνε για πρόωρες εκλογές όπως αχνοφαίνεται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ-H Standard and Poor’s βλέπει «κρίση εμπιστοσύνης σε όλο τον κόσμο» και προειδοποιεί για διόρθωση στις αγορές -http://bankingnews.gr/τεχνική-ανάλυση-εκθέσεις/item/262470-h-standard-and-poor’s-βλέπει-«κρίση-εμπιστοσύνης-σε-όλο-τον-κόσμο»-και-προειδοποιεί-για-διόρθωση-στις-αγορές.html------------------Λουκάς Μπατήρης17 Ιουλίου 2016 - 4:02 μ.μ.

    ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΗ ΣΤΟΝ ΧΑΒΑΛΕ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΩ ΧΑΒΑΛΕ ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΘΥΜΩΣΤΕ-ΑΠΟ 1/8/2016 ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΝΗ ΚΡΑΧ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ-ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ Deutsche Bank ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΝΑΥΑΓΙΟ-ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΕΚΕΒΡΗ ΘΑ σκαση η βομβα με τιΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ --ΚΥΡΙΕ
    Chabo ΘΑ ΕΡΘΩ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΓΙΑ ΨΑΡΑΚΙ- ταβέρνα ΑΙΟΛΟΣ παραλία Καναλίου Πρέβεζας, όλα στα κάρβουνα ΘΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ--ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/7 ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ με την σειρά μου να ευχηθώ πολύχρονος και όλα τα καλά στον αγαπητό μας Ηλία Hippy!
      Όποιος φίλος έρθει στην Πρέβεζα χαρά μου να τον συναντήσω! Η Ταβέρνα Αίολος είναι στην παραλία Καναλίου 14 χιλ απο την πρέβεζα και διαθέτει τα πάντα είναι δίπλα στο Mango Beach Bar, κοντά στο Hotel clup Preveza beach και στο clup Nikopolis.

      Διαγραφή
  79. έχω την αίσθηση ο,τι το επόμενο διάστημα ,έρχεται πτώση .Μάλλον θα "κατηφορίσουμε" δυνατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Τσίπρας Στις προτάσεις που παρουσίασε, ανέφερε ακόμη ότι το Σύνταγμα θα πρέπει να εγγυάται ότι τα αγαθά του νερού και της ηλεκτρικής ενέργειας θα παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο

    Πηγή: Ατολμος ο Τσίπρας για αλλαγές στο Σύνταγμα -Τι πρότεινε | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/280130/atolmos-o-tsipras-gia-allages-sto-syntagma-ti-proteine#ixzz4FRqOZ95D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου
      Χρειάζεστε ένα δάνειο, αλλά που απορρίπτονται από την Τράπεζα ή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ότι έχετε συμβατό συνθήκες να σας μηνιαία έσοδα, υπέρογκα επιτόκια. Χρειάζεστε ένα δάνειο για να καλύψει τις ανάγκες σας. Κανένα πρόβλημα. Ό, τι την οικονομική σας κατάσταση, θα προσφέρουν ενυπόθηκα δάνεια, διεθνή δάνεια, εμπορικά δάνεια, δάνεια προσωπικά, αποκλειστική και εκπαιδευτικά δάνεια. Προσφέρω δάνεια διαθέσιμα σε ανθρώπους, και πολλές εταιρείες. σας είναι πραγματικά ανάγκη έτσι επικοινωνήσετε μαζί μου: leferfrancisjean@gmail.com
      Ευχαριστούμε.

      Διαγραφή
  81. ΚΥΡΙΕ Chabo ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΩΡΑΝ 14.00 ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗΝ ΘΑ ΕΥΡΙΣΚΩΜΕ ΣΤΗΝ Ταβέρνα Αίολος που είναι στην παραλία Καναλίου -ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΚΑΠΕΛΑΚΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΘΑ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΕΡΑΣΩ--

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Έχω πάει απο τώρα και σε περιμένω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο θα ήθελα & τον κ.Hippy στην παρέα..

      Διαγραφή
    2. αγαπητέ chabo, τα μέρη αυτά είναι λατρεμένα.Και ιδιαίτερα η αρχοντική Πάργα με την καταπληκτική παραλία του Λίχνου.Θα θελα κι εγώ να σας γνωρίσω,οπως και τον κύριο hippy kai να ανταλλάξουμε απόψεις.

      Διαγραφή
  83. - Σε λίγες μέρες η ΔΕΗ θα αντιμετωπείσει την αντίσταση του 3,35! Σπάζοντας την ο δρόμος για το 5,40 είναι πρόκληση!
    - ΔΕΗ ίσως αποδειχθεί το hot story της χρονιάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Έχω πάει απο τώρα και σε περιμένω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Κύριε Τάκη όλους εμάς τους αναγνώστες σας θα μας ικανοποιούσε ιδιαίτερα αν ανεβάζατε καινούριο post και επιστρέφατε στον σχολιασμό της εξωχρηματιστηριακής επικαιρότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. ΚΛΕΜ Δημόσια Πρόταση στο 2,02€... ΙΚΤΙΝ 0,90€

    I rest my case...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Γεια σου
    Χρειάζεστε ένα δάνειο, αλλά που απορρίπτονται από την Τράπεζα ή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ότι έχετε συμβατό συνθήκες να σας μηνιαία έσοδα, υπέρογκα επιτόκια. Χρειάζεστε ένα δάνειο για να καλύψει τις ανάγκες σας. Κανένα πρόβλημα. Ό, τι την οικονομική σας κατάσταση, θα προσφέρουν ενυπόθηκα δάνεια, διεθνή δάνεια, εμπορικά δάνεια, δάνεια προσωπικά, αποκλειστική και εκπαιδευτικά δάνεια. Προσφέρω δάνεια διαθέσιμα σε ανθρώπους, και πολλές εταιρείες. σας είναι πραγματικά ανάγκη έτσι επικοινωνήσετε μαζί μου: leferfrancisjean@gmail.com
    Ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂