Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο Αλέξιος διαβουλεύεται

Ελληνικέ λαέ έχει έρθει η ώρα να γευτείς όλες τις επιλογές σου και όπως έστρωνες χρόοοοονια τώρα το μέλλον σου να το απολαύσεις. Δηλαδή αέρα κοπανιστό. Εσύ τώρα λαέ,  μπορείς  να ρίχνεις τα φταιξίματα στους άλλους. Στους Γερμανούς, στους πολιτικούς, στους Αρειανούς και στους Νεφελίμ. Αυτό έκανες δεκαετίες τώρα, αυτό θα κάνεις και τώρα.

Όμως τα παραμύθια έχουν τελειώσει. Όοοοοοοολα σου τα προβλήματα θα σου τα λύσουν οι Τσιπροκαμένοι.

Το πιάσατe το υπονοούμενο, έτσιιιιιιιι????
DOWN!!!
 

193 σχόλια:

  1. Δηλαδή η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί διάσωση???
    ΑΜΚ στις Ελληνικές ζομποτράπεζες εντός του 2016 - ου για ξεκάρφωμα μπορεί να το κάνουν στο πρώτο τρίμηνο του 2017!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε όποιον δεν αρέσει μπορεί να επιλέξει Λαπαβιτσέους και Δραχμαζάνιδες να χορτάσουν ανάπτυξη με δραχμές. μπουχαχαχαχα
      Αν πάλι προτιμάτε υπάρχουν και οι Χρυσαυγίτες να τους πλακώσουμε όλους στο ξύλο και να λύσουμε όοοοοοολα τα προβλήματα μας. μπουχαχαχαχα

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα κ. Τάκη και αγαπητοί συμφορουμίτες, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τα λεγόμενά σας.
      Το κακό όμως είναι ότι (και) οι συνετοί ιθαγενείς αυτού του πανέμορφου τόπου θα πληρώσουν το μάρμαρο.
      Όσοι ποτέ δεν πήραν αγύριστα δάνεια και όσοι πλήρωναν τις υποχρεώσεις τους κανονικά.
      Τώρα τα λαμόγια πίνουν στην υγεία αυτών των πολιτών.
      Να έρθει το κακό, όπως και να προσδιορίζεται αυτό, να τελειώνουμε.
      Αριστερά θέλα Ν ε? Την έχουν. Άντε στο διάβολο να πάνε τώρα.
      Για τις τράπεζες,....πριν αρκετά χρόνια στο άλλο blog, γράφαμε για τα NPLs, εγώ ήμουνα πιο αυστηρός από εσάς και έλεγα για το 50%-50%, από τότε.......λόγω και της πληροφόρησης που είχα εκείνο τον καιρό (και συνεχίζω να έχω).
      Αλλά και σήμερα τα πράγματα είναι ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ για τον τραπεζικό τομέα, κανονικά ζόμπυς, ας φυλαχτούμε και ας τζογάρουμε μόνο οι ψυχραιμότεροι με γρήγορες αρπαχτές, στα επάνω και στα κάτω.
      Την καλημέρα μου και χαίρομαι που είσαστε καλά και γράφετε.

      Βίκτωρ

      Διαγραφή
    3. Και τι θα αλλάξει κύριοι, προς το καλύτερο, αν πάμε σε εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ πάει 25% και κάνει την γνωστή του δουλειά, δηλαδή πεζοδρόμιο και διαμαρτυρίες - πυροβολώντας την οποιαδήποτε προσπάθεια???
      Εκτός αν πάμε σε εκλογές και συντριβεί ο ΣΥΡΙΖΑ - που δεν το βλέπω να συντρίβεται εντός του 2016.

      Άρα οι εκλογές δεν θα βοηθήσουν.

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα σας κύριε Τάκη.Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω μαζί σας,αναφορικά ότι οι εκλογές δεν θα βοηθήσουν.Εκτιμώ ότι θα βοηθήσουν,έστω και για μερικά χρόνια,η χώρα έχει άμεση ανάγκη από ανάσα.

      Είναι δραματικές οι στιγμές και η κατάρρευση είναι πλέον ante portas,εάν παραμείνει ο άχρηστος Τσίπρας και το 2016.Χρειάζεται επειγόντως οξυγόνο,αν και καταλαβαίνω γιατί λέτε ότι οι εκλογές δεν θα βοηθήσουν.Συμφωνώ,θα μεταθέσουν το δομικό μας πρόβλημα για το προσεχές μέλλον.Όμως τώρα είναι η μόνη λύση...

      Υ.Γ Στη δραχμή,στην ολική καταστροφή δηλαδή,δεν είναι απαραίτητο να πάμε με τη θέλησή μας αλλά θα οδηγηθούμε από την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα εάν παραμείνει στην εξουσία ο Σύριζα.Θα οδηγηθούμε εκεί νομοτελειακά κύριε Τάκη και είναι κάτι που στο βάος επιθυμεί και ο Τσίπρας γιατί μόνο φτωχοποιημένες και λοβοτομημένες κοινωνίες μπορούν να διοικούν.Και δεν μας έχουν πάει εκεί ήδη και ανέκρουσαν πρύμνα πέρυσι,ενώ το σχέδιο ήταν για δραχμή(ο Μπαρούφας είναι μαρτυριάρης),διότι θέλει ο Τσίπρας να πείσει την πλειοψηφία των Νεοελλήνων ότι οι κακοί ξένοι μας αναγκάζουν και μας οδηγούν στην καταστροφή.Εξ ου και το συνεχές blame game κυριε Τάκη.

      Καλά θα κάνει ο ελληνικός λαός να μην υποτιμάει τους άχρηστους Βενεζουελάνους,είχαν ανέκαθεν σχέδιο και όποιος τους παρατηρεί και τους διαβάζει προσεκτικά,αυτό το σ΄χεδιο εκτυλίσετε άλλοτε ευθέως και άλλοτε με μαρξιστικές και λενινιστικές τακτικές οπισθοχωρήσεις.

      Εκλογές με κάθε τρόπο κύριε Τάκη,ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

      Arrow

      Διαγραφή

    5. Έχουμε δημοκρατία και οι εξελίξεις είναι στα χέρια του Τσίπρα.

      Ο Τσίπρας προσπαθεί να περιχαρακώσει όσους απ΄τους δικούς του μπορεί, είναι αδύνατον να πείσει καμιά πλειοψηφία πολύ περισσότερο που έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν την είχε, σκάρτα 1 στους 4 Έλληνες τον ψήφισε πέρσι.

      Κανένας δεν θέλει εκλογές (Ευρωπαίοι-Συριζαίοι-ΝΔ-Ποτάμι λοιποί) άρα πως είναι δυνατόν αλλά και γιατί να γίνουν? Επειδή δεν βολεύεται το χρηματιστήριο?

      Όλοι ξέρουν ότι οι αγορές δεν αγαπούν τις αριστερές κυβερνήσεις. Έπρεπε οι πάντες να έχουν διαβάσει τα σήματα και να έχουν λάβει τα μέτρα τους απ΄τον Οκτώβριο του 2014. Ακόμα και τώρα όμως φρόνιμο είναι να το συμπεριλαμβάνουν στις παραμέτρους του συστήματος. Τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2017.

      Σκεφτόμαστε θετικά. Ότι δεν μου σκοτώνει το ρευστό με κάνει πιο δυνατό επενδυτή θα λέγαμε ασχημονώντας στη σοφή ρήση του Νίτσε.

      Διαγραφή
    6. Εξαιρετικός κύριος Hippy, όπως πάντα με νηφάλια σκέψη. Θα συμφωνήσω στο τελευταίο τμήμα μαζί σας, αρκεί η ρευστότητά μας να παραμείνει ασφαλής και να μην έχουμε ξανά επικίνδυνες καταστάσεις για καταθέσεις.

      Διαγραφή
    7. Εκλογές ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ. Όποιος παρακολουθεί την ρητορική των δύο μονομάχων (αλλά και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης) το τελευταίο διάστημα το καταλαβαίνει αμέσως. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα θέλω του χρηματιστηρίου.

      Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Arrow στην ανάλυση του.

      Διαγραφή
    8. Καλημέρα σας
      Και η ρευστότητα δεν είναι σίγουρη σε δύσκολες καταστάσεις.Όταν οι τράπεζες πουλούσαν αμοιβαία εξωτερικού τα χρήματα ήταν επενδεδυμένα σε θυγατρικές των τραπεζών σε εξωτικούς τόπους.Για να πετύχουν οι ανακεφαλαιοποιήσεις τα ομόλογα ρευστοποιήθηκαν και έγιναν μετοχές που πουλήθηκαν με χασούρα.Κάποιοι έλαβαν συστημένες επιστολές από τα τμήματα επενδύσεων τραπεζών αυτές τις μέρες.
      Και κάτι ακόμη. Αυτές τις μέρες τρέχω για να αποκτήσει Ελληνικό διαβατήριο η Βενεζολάνα σύζυγος του ξαδέλφου μου που γεννήθηκε και αυτός, στην θεωρούμενη από κάποιους ντόπιους ανόητους γη της επαγγελίας,χώρα της Λατινικής Αμερικής.Γιος Έλληνα μετανάστη που έφτασε στο Καράκας πριν από 58 χρόνια.Το ζευγάρι παρατάει μια εξαιρετική περιουσία που αποκτήθηκε με σκληρότατη εργασία όλων αυτών των χρόνων.Μεταναστεύουν στην Ισπανία. Εκεί να δείτε capital controls,υποτιμήσεις και εκλογές της πλάκας.

      Διαγραφή
    9. Κύριε hippy για ποια δημοκρατία ομιλείτε,πλάκα μας κάνετε...? Μας κάνετε μαθήματα για τα σήματα που δόθηκαν τον Οκτώβρη του '14,τότε που κάποιοι λίγοι κρούαμε το καμπανάκι για το τι έρχεται και εσείς επειδή αριστερίζετε μας λέγατε τι χειρότερο μπορεί να έρθει και άλλα τέτοια όμορφα.

      Τώρα μας λέτε ποιος θέλει εκλογές... ΟΚ,εάν δεν γίνουν λίαν συντόμως εκλογές ή δεν αποχωρήσει είτε με το καλό είτε με το άγριο ο Τσίπρας,τότε ετοιμασθείτε για την ολική καταστροφή.Η ψυχραιμία πλέον δεν είναι καλός σύμβουλος,τώρα χρειάζεται παραμάζωμα στους αριστερούς.Γιατί κύριε hippy το χρηματιστήριο δεν αγαπάει τους αριστερούς,όχι γιατί είναι ιδεοληπτικό και καπιταλιστικό προιόν αλλά γιατί οι αριστεροί είναι πάντα άχρηστοι.Τόσο απλά...

      Arrow

      Διαγραφή
    10. Άλλο ένα ωραιότατο προεκλογικό πυροτέχνημα:

      http://www.capital.gr/story/3107386/protoboulies-f-gennimata-gia-allages-sto-politiko-sustima

      Διαγραφή
    11. Πολιτικές υπερβολές διαβάζω και το άσχημο είναι ότι μου θυμίζετε δεκαετία 80-90 που είχαμε το πράσινο και το μπλε καφενείο στο χωριό και οι μεν δεν αντάλλασαν ούτε σαλιγκάρια με τους δε. Τώρα το πράσινο έγινε φούξια.Το κόκκινο δεν υπάρχει ,χάθηκε μαζί με το 2-3% των λαφαζανίστας μετά την κλωτσιά που φάγαν απο τον Αλέξιο.

      Δηλαδή οι μπλέ ,ναι αυτοί που διώξαν τους πράσινους για να πολεμήσουν την διαφθορά , θα τα έκαναν καλύτερα?? Αυτοί δηλαδή δεν θα έπρεπε να πάρουν μέτρα για περικοπές συντάξεων και οι πρόσφυγες δεν θα πατάγαν εδώ!! Προς Θεού δεν θα γίνω υπερασπιστής των νεοπασόκων αλλά μην τρελαινόμαστε έτσι.

      Η αποτυχία η σημερινή είναι αποτέλεσμα μιας γενιάς με ονοματεπώνυμο. Δεν θα επεκταθώ παραπάνω ,εδώ έχω την εντύπωση ότι μαζευτήκαμε για την αγορά και όχι την πολιτική αμπελοφιλοσοφία.

      Διαγραφή
    12. Κύριε Arrow είστε σίγουρος ότι είστε δημοκράτης? Φαντάζομαι έτσι αυτοπροσδιορίζεστε αλλά νομίζω ξεφύγατε.

      " -ΟΚ,εάν δεν γίνουν λίαν συντόμως εκλογές ή δεν αποχωρήσει είτε με το καλό είτε με το άγριο ο Τσίπρας,τότε ετοιμασθείτε για την ολική καταστροφή.

      -Η ψυχραιμία πλέον δεν είναι καλός σύμβουλος,τώρα χρειάζεται παραμάζωμα στους αριστερούς.

      -Γιατί κύριε hippy το χρηματιστήριο δεν αγαπάει τους αριστερούς,όχι γιατί είναι ιδεοληπτικό και καπιταλιστικό προιόν αλλά γιατί οι αριστεροί είναι πάντα άχρηστοι."


      Τι να πω...η φτώχεια φέρνει γκρίνια. Ωστόσο έχετε δίκιο-ποτέ δεν το έκρυψα άλλωστε-ότι είμαι αριστερός (και Πανιώνιος). Αριστερός όμως. Όχι τυφλός, ούτε ψεύτης , ούτε υποκριτής και κυρίως ούτε άπατρις σαν και δαύτους.

      Διαγραφή
    13. Όσον αφορά "τα μαθήματα για τα σήματα που δόθηκαν τον Οκτώβρη του '14,τότε που κάποιοι λίγοι κρούατε το καμπανάκι για το τι έρχεται" τι να πω?

      Verba volant, scripta manent.

      Το στέκι είναι κυρίως οικονομικό, οι περισσότεροι χρήστες τέτοια θέματα συζητάμε. Δεν κρατώ αρχείο σχολίων μου, οπότε μου είναι ευκολότερο να τα αναζητήσω στο μπλογκ του artaxia, σας βεβαιώνω όμως ότι νωρίτερα έχουν διατυπωθεί και στον παρόντα ιστότοπο

      11/11/14, 12:56 π.μ

      Σημασία όμως δεν έχει τι πιστεύω εγώ αλλά τι πιστεύει η αγορά. Αν οι έξω βλέπουν στον Αλέξη τίγρη ή το Λαφαζάνη καταληψία, το 800άρικο βάζει σοβαρή υποψηφιότητα. Ισως και χειρότερα εάν όντως γίνουν εκλογές τον Μάρτιο. Τι πιθανότητες υπάρχουν ο δανειολήπτης με καθυστέρηση στεγαστικού από επιλογή (έτσι αυτοαποκαλούνται μερικοί αντί για το ορθότερο καθυστερημένοι) ή ο οφειλέτης της ΔΕΗ να σπεύσει να τακτοποιήσει το λογαριασμό του αντί να περιμένει ευννοική ρύθμιση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα? Μικρές. Με τη δική μου οπτική η αρχική τουλάχιστον μετεκλογική περίοδος θα είναι λογικά αλλιώτικη απ΄την αντίστοιχη του Ιουνίου 2012.

      https://www.blogger.com/comment.g?blogID=2929261798029677311&postID=8066044467006451175

      15/12/14, 6:23 μ.μ

      Γνώμη μου είναι πως προεκλογικά σχεδόν όλοι οι συριζαίοι (ακόμα κι ο Λαφαζάνης) θα περάσουν απ΄το γυαλί για να διαβεβαιώσουν τους ψηφοφόρους (που εκείνη την ώρα θα τρώνε το σανό τους) πως ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση εξόδου απ΄την ευρωζώνη. Εάν φυσικά επαληθευτούν τα προγνωστικά και δεν έχει εκλεγεί πρόεδρος. Κάτι οι διαβεβαιώσεις, κάτι η μεγάλη πτώση που προηγήθηκε λογικά θα συνεισφέρουν στη δημιουργία πυθμένα. Σε ότι με αφορά αποφάσισα πως αυτή η παρατεταμένη εκλογική περίοδος Οκτώβιος 14-Γενάρης 15 δεν με αφορά, εύχομαι όμως στους συναδέλφους μου ερασιτέχνες μαριδαίους αγωνιστές ότι καλύτερο. Μου φαίνεται περισσότερο λογική περίοδος αγορών την "τρίτη ημέρα μετά τας εκλογάς". Με πιθανό volatility στον ουρανό. Ανέκαθεν στην αβεβαιότητα το ΧΑΑ ήταν καλή μεσοπρόθεσμη αμυντική τοποθέτηση για το ρευστό. Θεωρώ τη στατιστική αξιόπιστο εργαλείο.

      https://www.blogger.com/comment.g?blogID=2929261798029677311&postID=7417160146772668737

      Για την ιστορία ο ΓΔ έκανε τοπικό χαμηλό ΑΚΡΙΒΩΣ την "τρίτη ημέρα μετά τας εκλογάς" την Τετάρτη 28/1/15 στις 708,61 μονάδες κι έδωσε αντίδραση 20% μέχρι τις 863,87 μονάδες πέντε μέρες αργότερα. Grand succès θα λέγαμε σεμνά και ταπεινά.

      Δεν θυμάμαι δικά σας σχόλια και προειδοποιήσεις για τον επερχόμενο κίνδυνο ειλικρινά θα χαρώ να μου τα θυμίσετε.

      Διαγραφή
    14. Για αποφυγή παρεξήγησης να κάνω και μια διευκρίνηση τι εννοώ γράφοντας "φρόνιμο είναι να συμπεριλαμβάνουμε στις παραμέτρους του συστήματος (την κυβέρνηση συριζανελ) τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2017"

      Σε ότι με αφορά απογοητεύτηκα βλέποντας την εκνευριστική κυβερνητική κωλυσιεργία, απραξία και τελικά απάθεια για την αξιολόγηση (και όχι μόνον). Φοβάμαι λοιπόν τα κρατικά χαρτιά, ιδιαίτερα αυτά όπου οι συνδικαληστές θεωρούν φέουδα τους κι εμάς "πελάτες" όπως ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ. Μπορεί να κάνω λάθος, δόξα τω Θεώ όμως έχει κι άλλα χαρτιά ν΄ασχοληθώ.

      Διαγραφή
  2. ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ- Σχέδια σε περίπτωση πτώχευσης ζητούν οι Βρυξέλλες από τις ελληνικές τράπεζες ---http://www.capital.gr/story/3106807/sxedia-se-periptosi-ptoxeusis-zitoun-oi-bruxelles-apo-tis-ellinikes-trapezes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Τάκη βλέπετε δραχμή στο τέλος του δρόμου; Και προφανώς δεν βλέπετε πρόωρες εδώ κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουδείς Έλληνας πολιτικός υπάρχει που θα γυρίσει τη χώρα σε δραχμή. Μην ακούτε τους γραφικούς Τράγκες, Δάγκες και κάτι Λαπαβιτσέους. Αν γίνουν οι ίδιοι πρωθυπουργοί δεν πρόκειται να στείλουν τη χώρα στη δραχμή - καθώς βαθιά μέσα τους ξέρουν τις συνέπειες και ότι στο τέλος αυτοί θα πληρώσουν το μάρμαρο.
      Μην ακούτε τι λένε για λαική κατανάλωση. Τέτοιες παπαριές έλεγε και ο Αλέξιος ο εκπορδιτής του μνημονίου και μόλις έγινε πρωθυπουργός τέτοια παλαβομάρα δεν την έπραξε.

      Διαγραφή
    2. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι νομισματικό, αλλά ΔΟΜΙΚΟ!!!! Δυστυχώς λίγοι Έλληνες το αντιλαμβάνονται.
      Οι Ελληναράδες θέλουν να δίνουν 300 ευρώ μηνιαίως για σύνταξη και κατόπιν να παίρνουν 2000 ευρώ σύνταξη.
      Θέλουν αυξήσεις και μισθούς δραχμής, αλλά νόμισμα το ευρώ.
      Θέλουν μεταρρυθμίσεις αλλά για τους άλλους.
      Γενικώς οι Έλληνες πολίτες δεν ξέρουν τι θέλουν - είναι χαμένοι στο διάστημα.

      Διαγραφή
  4. Σύντομη παρέμβαση. Όπως έχω γράψει εκλογές το ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ με παγωτό γρανίτα στο ένα χέρι και ψηφοδέλτιο στο άλλο.

    Αξιολόγηση τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου (όπως επίσης έχω γράψει).

    Αναμένω τιμούλες που έχω δώσει να μπω μπούνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΥΓ

      ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩ. Όσο υπάρχει ΕΕ η Ελλάδα θα έχει ΕΥΡΩ. Χωνέψτε το και αφήστε τις θεωρίες.

      Διαγραφή
    2. Σας έχασα κ.Υ . Με αφήσατε μόνο μου στην αλφα μου φαίνεται!! Να πω την αλήθεια συνέχισα λίγο εγώ. Τώρα άφησα πολύ λίγα μέχρι να γράψει το 1,65 για την 2πλη κορυφή. Τότε (με διπλή κορυφή) το χαμηλό βγαίνει κοντά στο 0,71 ,δηλαδή και κοντά στο στόχο απο το τριγωνάκι που σας είχα ανεβάσει. Εσείς θα περιμένετε τα 0,50??

      http://www.tradingview.com/x/jkjDfN2F/

      Η κίνηση τώρα α-β-γ μάλλον θα έχει εισροές αυτή απο την αλλαγή που μας ανέφερε ο καλός κύριος Βασίλης.

      Διαγραφή
    3. Δεν είστε μόνος κ.Lorac,έδωσα τα μισά την 15/2/2016 και επανήλθα την 19/2/2016.Κέρδος 20% σε μετοχές, αναμένοντας πάλι το 1,60 όπου θα γίνει έξοδος ηρωική και ένδοξη. Μετά βλέποντας και κάνοντας.Καλή σας ημέρα.

      Διαγραφή
    4. Lorac εχώ γράψει που την έσπρωξα την Alpha. Όσο για το 0.50€ είναι ένα στοίχημα που έβαλα με τον Τάκαρο (μονομερής ενέργεια). Εγώ έπιασα άμεσα την τιμή στόχο που είχα βάλει για πώληση της Alpha. Τώρα μένει να δούμε αν και ο Τάκαρος πιάσει τα 0.50€ ακατέβατα που έχει γράψει. Αν τα πιάσει, εκεί θα είμαι να αγοράσω και τις κάλτσες μου.

      Διαγραφή
    5. Ναι το θυμάμαι όταν είπατε την πώληση σας, για τσίγκλιζμα σας στο έγραψα. Ο κύριος Τάκης μας γράφει...Το πιάσατe το υπονοούμενο, έτσιιιιιιιι????
      DOWN!!!

      Λέτε κ.Υ να είναι υπονοούμενο για τον DOWn ΞΟΝΕΣ?? Πώς να τα πάει άραγες εκεί μετά το νούμερο της ΕΛΛ. Επανάστασης ο ξαδερφος του Ο εΣ και Πι ?? Πρέπει να ξαναδώ και τον Κινέζο μιας και έχει μάζωξη στην Σανγκάι αυτές τις μέρες.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Νίκο , μεγάλο πρόβλημα με τα Νιόκι!!! Βγήκε πάλι η ντοιτσ να τα βλέπει όλα λονκ. Θυμάστε την προηγούμενη φορά με δαύτη τί έγινε!!

      Διαγραφή
    7. Λόρακ μην αναμένεις σοβαρή διόρθωση στον ΑμεριΚλάνο. Αντε να χάσει μια χιλιάδα. Θα δεί νεότερα υψηλά, πάνω απο 20.000 μονάδες, πριν φάει την μεγάλη φάπα. Εχουμε και εκλογάς και εκεί.

      Διαγραφή
    8. Νιόκι είπαμε. Κάτω απο 2€ καλά θα είναι. 1.80€.

      Διαγραφή
  5. Κίνηση στη ΦΛΕΞΟ σήμερα στο 2.30 -2.33. Υπάρχει κάτι ;
    Δεν είναι κακή η τιμή αλλά κάτω από τα 2 (αν πάει) θα ψωνίσω (κι άλλα)...

    Επίσης ψήνομαι για ΛΑΜΔΑ λόγω κινητικότητας στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ και μέχρι τα μέσα Απριλίου θα έχουμε εξελίξεις σχετικά με τη σύμβαση - προσύμφωνο μεταξύ ΛΑΜΔΑ - ΤΑΙΠΕΔ...Τη θέλω κοντά στο 3 όμως...

    Γρηγόρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συντεκνε του λιβυκου, πολλοι μας λοιδορησαν, αλλοι μας τα"χωσαν" οι καψεροι να τα κανουν τραπεζο-μαντηλα και εγιναν συννεφακια... εσυ μπετο με δεικτη στο 500σαρικο. θαχεις και 2.5%καθαρο σε ενα μηνα. στην τραπεζα ουτε τα μισα δεν περνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πάνε και χάλια τα πολιτικά όπως γράφουν παραπάνω , θα πουλάει μπωλάκια απο μαρμαρόσκονη 0,57 λεπτά το κομμάτι. Βάλε κάπου 1,5 εκατ. που περιμένουν να περάσουν απέναντι μιλάμε για πολύ δουλειά!
      http://www.ftiaxto.gr/2014/02/01/mpwl-apo-marmaroskonh-kai-powertex/

      Διαγραφή
    2. Ακόμα με Ικτίνους και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις ασχολείστε???

      Βέβαια ποιος είμαι εγώ που θα σας πω ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΛΩΒΙΖΕΤΕ κεφάλαια σε τέτοιου είδους χαρτάκια. Η αγορά κύριοι είναι για μπες βγες. Δεν υπάρχει αγορά για.....ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ.....

      Διαγραφή
    3. Η διαφορετική δομή κάθε μπλογκ έχει τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα της. Το μπλογκ του Μιχάλη δίπλα έχει ταχύτητα και άμεση επαφή με τη χρηματιστηριακή αγορά (εξαιρετικό για μας τους παθιασμένους) αλλά δεν μπορείς να συντηρήσεις μια συζήτηση καθώς καθημερινά αλλάζει θέμα.

      Φίλε Lorac μου άρεσε πολύ η σκέψη σου για την "ανάγκη 2-3 εκατ. αντετακούμπο στην ΕΕ" και συμφωνώ απολύτως. Στο μυαλό μου (χρόνια τώρα) οι μετανάστες είναι περισσότερο λύσεις παρά προβλήματα και τα παιδιά τους μπορούν να γίνουν υπερήφανοι Έλληνες 2ης γενιάς. Λύνουν πχ το πρόβλημα της βιομηχανικής ή αγροτικής παραγωγής καθώς οι νέοι στην Ευρώπη προτιμούν άλλα επαγγέλματα καθώς επίσης και το "ποιος θα πληρώσει τη δική σου σύνταξη (και του γιου μου)" δεδομένης της υπογεννητικότητας στην χώρα μας αλλά και στην ΕΕ.

      Υπάρχει δρόμος να γίνει, απαιτείται αλλαγή στον τρόπο που προσλαμβάνουμε και επεξεργαζόμαστε τα προβλήματα. Τελικά ριζική αλλαγή στην παιδεία. Από το νηπιαγωγείο και το δημοτικό όμως, όχι στην 3΄βάθμια και το νόμο Διαμαντοπούλου όπου στοχεύουν οι τάχα προοδευτικοί Φίλης κ Σια (αλλά και οι πριν απ΄αυτούς).

      Διαγραφή
    4. Κε Hippy, κατά κόσμο κ. Ηλία, εάν αναφέρεστε, στο παραπάνω σχόλιό σας, στην ''ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΝΩΜΗ'', εκτός από τον Host-Μιχάλη και 3-4 άλλους γράφοντες, οι υπόλοιποι είναι για τα μπάζα,.... βρισίδια, μαγκιές, προβλέψεις του αέρα (για να μην βάλω άλλη λέξη), ξερόλες, χαβαλετζήδες.....και δυστυχώς, 2-3 ακόμη και ''ψυχάκηδες'', διαβάζω όσο συχνά διαβάζω και Λεωτσάκο!!.
      Απόλυτα σωστός ο κ. Lorac, θα συμφωνήσω μαζί σας.
      Βίκτωρ

      Διαγραφή
    5. Satriano: Μία μικρή ιταλική πόλη δείχνει το δρόμο της ενσωμάτωσης των προσφύγων-μεταναστών

      Αν και σε μεγάλα μέρη της Ευρώπη η εισροή προσφύγων προκαλεί φόβο και αντιπάθεια, η πιθανότητα αποκατάστασης του πληθυσμού παρατημένων χωριών κάνει μια καλή πρόσθεση σε μέρη όπως το Satriano.

      Aν και το Satriano έχει δεχθεί μόνο 21 μετανάστες από το 2014, η νέα προσθήκη αποτελεί θαύμα.Μία βόλτα στην πόλη δείχνει πως το Satriano βρίσκεται πολύ μακριά από τα 'καλά" του κατά τη δεκαετία του 1960 όπου είχε 4000 ανθρώπους.

      Κι όμως η περιοχή χρειάζεται άτομα που θέλουν να επαγγελθούν σε θέσεις που αποφεύγουν οι γηγενείς Ιταλοί, κυρίως γεωργικές. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, όταν πρωτοέφτασαν, υπήρχε ο λογικός φόβος. Αλλά μετά ξεκίνησε η κοινωνικοποίηση, και τώρα τα παιδιά παίζουν όλα μαζί μπάλα, οι μεγαλύτεροι βοηθάνε σε κοινοτικές εργασίες, και η ενσωμάτωση προχωρά.

      http://www.newmoney.gr/bloomberg/274428-satriano-mia-mikri-italiki-poli-deixnei-to-dromo-tis-ensomatosis-ton-prosfigon-metanaston

      Ψυχραιμία

      Διαγραφή
    6. Δηλαδή κύριε hippy μας προμοτάρετε τώρα την μουσουλμανοποίηση της Ευρώπης...?Πόσο αριστερός και άπατρις μπορεί να είναι κάποιος που δεν βλέπει πού οδηγείται η γηραιά μας ήπειρο...?Πόσο κοντόφθαλμος μπορεί να είναι κάποιος όταν αποδέχεται τα σχέδια των παγκόσμιων φεουδαρχών,μέσω κάποιων light δημοσιευμάτων(ενός μικρού οικισμού,ποια πόλη δηλαδή...)για δημιουργία εντυπώσεων,όπως οι δακρύβρεχτες εικόνες των ΜΜΕ με τα πνιγμένα μωρά στις ακτές του Αιγαίου πριν μερικούς μήνες και την ταλαιπωρία των δυστυχών(?) ανθρώπων στην Ειδομένη σήμερα...?

      Και συνιστάτε και ψυχραιμία... Ή είσθε κουτός και ανόητος ή αριστεροκουμμούνας άπατρις,όπως το ΚΚΕ την περίοδο του Β'Παγκοσμίου Πολέμου.


      Υ.Γ Όποιος δεν ανησυχεί με την ανικανότητα και την ηλιθιότητα του Σύριζα με τα τεκταινόμενα στο Αιγαίο και το ΝΑΤΟ,μάλλον αγνοεί την μεγάλη εικόνα...

      Arrow

      Διαγραφή
    7. Arrow για την κατάσταση φταίει και η ίδια η ευρωπαϊκή ένωση διότι σαφές σχέδιο ούτε αυτοί έχουν.Και τα ίδια τα μεγαλύτερα κράτη ΗΠΑ, Ρωσία,Κεντρική Ευρώπη έχουν και ιδία και διαφορετικά συμφέροντα στην περιοχή.Επίσης μετακινήσεις πλυθησμών πάντα υπήρχαν στην ανθρώπινη ιστορία.Οπως η παλαιότερα φανατική χριστιανική ευρώπη μπήκε σε έναν καλύτερο δρόμο, οι πιο μορφωμένοι της σημερινής ευρώπης πρέπει να προσπαθήσουν για καλύτερο δρόμο και στούς νεοεισερχόμενους..ΦΤΑΙΧΤΗΣ

      Διαγραφή
    8. Μετακινήσεις πληθυσμών υπήρχαν με ομοειδή χαρακτηριστικά,εδώ πάμε να δούμε εθνοκαθάρσεις γιατι σας διαφεύγει ότι έχει ήδη προηγηθεί εισβολή από Αλβανούς.Εάν η Ευρώπη δεν απωθήσει όλους τους κατατρεγμένους του πλαμήτη,κινδυνεύει με αφανισμό και δεν έχω κανέναν καυμό να συγκατοικώ με μουσουλμάνους και με μάου-μάου.Εσείς αν το επιθυμείτε,να κάνετε αίτηση να σας φέρουν μερικούς σπίτι σας.

      Arrow

      Διαγραφή
    9. Έχω Αλβανούς σπίτι μου και είναι και καλοί νοικοκύριδες..ΦΤΑΙΧΤΗΣ

      Διαγραφή




    10. Πολύ χολή κύριε Arrow

      άπατρις? κοντόφθαλμος? κουτός? ανόητος? αριστεροκουμμούνας?

      Δεν θα ακολουθήσω. Δικαίωμα σας-όπως όλων μας-να διαμορφώνεται και να λέτε ελεύθερα τη γνώμη σας. Τι στην ευχή, δημοκρατία έχουμε.

      Ως προς τους μουσουλμάνους σε καιρούς δόξας έφτιαξαν έργα και πολιτισμό, όπως όλοι. Να υπενθυμίσω τα αραβουργήματα στην Ιβηρική χερσόνησο, το επίπονο σκάψιμο καναλιών των Μαυριτανών που μετέτρεψαν το σχεδόν ερημικό κέντρο της Ισπανίας σε καλλιεργήσιμο έδαφος (η κίτρινη λωρίδα στη μέση της σημαίας αυτό ακριβώς υπενθυμίζει, την έρημο). Επίσης το Αραβικό σύστημα αρίθμησης ("ανακάλυψαν" το μηδέν και την Άλγεβρα), τους μαθηματικούς Al Κharezmi, Αbu Al Mafa, Al Zargali κλπ κλπ.

      Είμαι αισιόδοξος από άποψη κ. Arrow γι αυτό και ποστάρισα το κειμενάκι. Από την ενοχλητική-και για μένα δεν σας κρύβω-συγκατοίκηση πιστεύω πως θα προκύψουν και μερικά καλά για την ΕΕ. Επίσης αγαπώ τη δικαιοσύνη. Θεωρώ δίκαιο το αλβανόπουλο να κρατάει τη σημαία εάν ο γιος μου απεδείχθη κατώτερος μαθητής. Δεν μου αρέσει ο μηδενισμός καθώς όλοι οι προφήτες του φτάνουν μέχρι εκεί. Τα πάντα καταστροφή και ίσωμα. Μετά όμως τι ρε αδέλφια? Διότι πάντα υπάρχει αύριο, ακόμα και μετά το ολοκαύτωμα. Πως θα είναι η πατρίδα, πως θα είσαστε εσείς? Εξουσιαστές ? Ευχαριστώ πολύ, ΔΕΝ θα πάρω.

      ΥΓ

      Απ΄όσο με ξέρω τα επίθετα που με στολίσατε είναι υπερβολικά. Προσπαθώ να είμαι νοήμονας. Κι ο νοήμονας, ακόμα κι αν πέσει έξω, μην τον φοβάσαι ρε γαμώτο! Η διαφορά του από τον ανόητο είναι ακριβώς ότι δεν προσπαθεί να υπερασπιστεί το λάθος του ως σωστό. Θα αλλάξει αρχηγό. Μην με ξαναπείτε λοιπόν Συριζαίο. Κάνετε λάθος.

      Διαγραφή
    11. Αγαπητέ Ηλία hippy δέξου τον σεβασμό μου.

      Διαγραφή
    12. Ο κ. Arrow δίνει κάποια δείγματα Τζαβέλα (από παλιό ματς που την είχε πέσει και στον κ. Μυτόγκα).
      Για το προσφυγικό, αν εμφανιστεί ένας μουσαφίρης είναι καλοδεχούμενος, αν έρθουν καμιά 50αριά μάλλον γίνεται εισβολή - μας παίρνουν το σπίτι.
      Τους κεντροευρωπαίους ίσως τους συμφέρει να πληρώνουν κάτι ψιλά για να μένουν οι μετανάστες εδώ, αντί να προχωράν στις χώρες τους.
      Η Ελλάδα είναι παραδοσιακά φιλόξενη (θεωρείτε πως είναι πιο ευπρόσδεκτοι αλλού οι πρόσφυγες?) μάλλον θα έχουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα. κ. Χίππυ, μπορείτε να μας ενημερώσετε πάλι συγκριτικά για μετοχές - αμοιβαία - εταιρικά ομόλογα, ελληνικά τώρα επιτρέπονται χωρίς καπιταλ κοντρολς? Ευχαριστώ -Φελαινί

      Διαγραφή
    13. Κύριε Φελαινί,επιτρέπεται χωρίς περιορισμούς η αγορά και ρευστοποίηση Ελληνικών αμοιβαίων κεφαλαίων,μετοχών και ομολόγων.Βέβαια στην φορολογική δήλωση υπάρχει κωδικός που συμπληρώνεται το ποσό που διατέθηκε και που πρέπει να καλύπτεται από τα δηλωθέντα εισοδήματα μας.

      Διαγραφή
    14. @ κ. Φελαινί

      όπως τα έγραψε ο καλός φίλος ΝίκοςΤ. Ελληνικά χαρτιά μπορείτε να κάνετε τα πάντα, καθώς και αμοιβαία. Ενώ όμως μπορείτε να αγοράσετε ένα ομολογιακό αμοιβαίο κεφάλαιο δεν γνωρίζω εάν μπορείτε ν΄αγοράσετε πχ ένα ομόλογο ΟΤΕ απευθείας με χρήση χρημάτων τραπεζικού λογαριασμού.

      Προφανώς στο μαγαζί "παίζει" ότι θα επανέλθει η τρόικα μετά το EWG της 6/3. Εάν και όταν γίνει θα σημαίνει ότι η πρώτη αξιολογηση θα έχει (προ)συμφωνηθεί με τις απαραίτητες περικοπές συντάξεων. Σε αυτή την περίπτωση το Grexit είναι (κατά τη γνώμη μου) οριστικά παρελθόν και με δεδομένο ότι το μνημόνιο λήγει στα μισά του 2018 ενώ το διετές ΟΕΔ/17 (yield σχεδόν 12%) ένα χρόνο νωρίτερα είναι καλή τοποποθέτηση.

      Διαγραφή
    15. Το 2ετές έκανε ακριβώς την κίνηση που περιμέναμε. Με την έλευση της Ντέλιας περιόρισε το yield στο 7% περίπου δίνοντας μας απόδοση 5% καθαρή σε 10 ημέρες ή 180% ετησιοποιημένο σαν να λέμε 120 φορές περισσότερο από την προθεσμιακή. Not bad. Και με ελάχιστο ρίσκο καθώς ακολουθεί το αγγλικό δίκαιο συνεπώς είναι σχεδόν απίθανο να "κουρευτεί".

      http://www.quotenet.com/bond/GriechenlandEO-Bonds_201417-Bond-2017-GR0110029312

      Εάν το αγοράσατε κάνατε άριστα. Εάν όχι προσωπικά ΔΕΝ θα το αγόραζα σήμερα στο 95% της αξίας του. Θα προτιμούσα κάποιο από τα "θωρηκτά" του ΧΑΑ όπως ΓΡΙΒ (κόβει μέρισμα 0,305 ευρώ/μετ καθαρό* στις 16/3 και πιθανολογώ ότι θα το "αποσβέσει" σε λιγότερο από μήνα) ή ΕΛΛ. Εναλλακτικά ΕΓΔ με την μισή απόδοση αλλά με κοντινότερη λήξη.


      *(οι εταιρείες ΑΕΕΑΠ πληρώνουν φόρο 0,5% μόνο και όχι 29% όπως οι υπόλοιπες)

      Διαγραφή
    16. Το υποβασταζόμενο αριστερό success story της Ελλάδος ξεκινάει λόγω αξιολόγησης – Προς νέα φούσκα σε μετοχές, ομόλογα.

      "Στα ομόλογα η καμπύλη αποδόσεων θα αποκατασταθεί και οι τιμές των πολύ βραχυχρόνιων ομολόγων θα φθάσουν στις 101 με 102 μονάδες βάσης και αντίστοιχα οι αποδόσεις π.χ. στο ετήσιο λήξης 2017 στο 2,5% με 3% "


      Αν δούμε κι αυτό θα τά΄χουμε δει όλα. Απ΄το στόμα μα σου και στου Θεού τ΄αυτί Πέτρο.

      http://bankingnews.gr/%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BD%CE%AD%CE%B1/item/242226-%CF%84%CE%BF-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B6%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CF%8C-success-story-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%E2%80%93-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%86%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%BA%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AD%CF%82,-%CE%BF%CE%BC%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1.html

      Διαγραφή
  7. Κύριε Τάκη, αρκετοί υποστηρίζουν ότι μέσα στον Μάρτιο, ο Τσίπρας και οι Συριζανέλ θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό περήφανα και στα "4" όπως φώναζε ο Καμένος, και γενικά θα κάνουν ό,τι ζητήσουν οι θεσμοί, γιατί τα διαθέσιμα του Δημοσίου φτάνουν μέχρι τον Μάιο. Μετά με τι θα πληρώσουν τον σκληρό τους πυρήνα των ΔΥ; Με ΙΟU?? Επομένως βλέπουν το στόχο να πάρουν τη θετική αξιολόγηση και μετά ίσως να προκαλέσουν εκλογές. Επομένως, αρκετοί πλέον βλέπουν μεγάλη άνοδο ως το ΧΑΑ με βάση αυτούς τους υπολογισμούς. Δηλαδή θα τα περάσουν όλα για να μείνουν στην εξουσία. Αρα βλέπουν Γδ στις 650 ως τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ
    Βουλιάζει ο τουρισμός σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω -Ακυρώνονται προκρατήσεις


    Πηγή: Βουλιάζει ο τουρισμός σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω -Ακυρώνονται προκρατήσεις | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/253571/voyliazei-o-toyrismos-se-lesvo-hio-samo-ko-akyronontai-prokratiseis#ixzz41VQ9kMnc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Τάκη πως βλέπετε να εξελίσσεται η κατάσταση τα επόμενα χρόνια? Μπορεί η χώρα να φυτοζωεί για άλλα 6 χρόνια γλυτώνοντας τελικά τη χρεοκοπία? Πιθανότητες να πάμε στη δραχμή? Θα ήθελα την εκτίμησή σας.

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπαφφέτος ωραίος και νέος (στα μυαλά)

    http://www.greekfinanceforum.com/%CE%9F%20%CE%93%CE%BF%CF%85%CF%8C%CF%81%CE%B5%CE%BD%20%CE%9C%CF%80%CE%AC%CF%86%CE%B5%CF%84%20%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%85%CE%BD%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9%20%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CF%80%CE%B9%CE%BF%20%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%AE%20%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B1.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ ωραία τα λέει ,αλλά κρύβει ένα κομμάτι της αλήθειας. Αυτό το κομμάτι έχει απόλυτο συσχετισμό με τα τεκτενόμενα σήμερα εδώ σε έμας στην Ευρώπη. Δεν υπολογίζει δηλαδή την κατανομή του πληθυσμού σε 25-30 χρόνια απο τώρα. Φυσικά αυτό ΔΕΝ τον νοιάζει γιατί μέχρι τόοοοοτε θα είναι άγαλμα έξω απο την Γουολ Στριτ και θα έχει γίνει ήδη κανα δύο ταινίες η ζωή του.

      Διαγραφή
  11. Tρελό ράλι στο ΧΑΑ με ηγέτιδες δυνάμεις πάλι τις σούπερ - τράπεζες, με αποδόσεις άνω του 100% από τα χαμηλά....η ΑΛΦΑ πλέον πάνω από 1,70 και οδεύει προς τα 1,80...η ΠΕΙΡ τριπλασίασε από τα χαμηλά. Γιατί γκρινιάζετε για τον Σύριζα; Oλα καλά δεν πάνε; Kαι γίνονται και τρελά πάρτι στο ΧΑΑ, λόγω του ότι η χώρα μετατρέπεται σε απέραντο hot-spot!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Finito σήμερα για ΑΛΦΑ απο εμένα της εύχομαι καλά αποτέλεσματα αύριο να φτάσει με το καλό και το 1,88-1,90 να κερδίσουν όλοι . Η έλλειψη (δεξί όριο 1,81 το περίμενα 24/2) δούλεψε τελικά με καθυστέρυση λίγες μέρες. Τα σπόρια alfalfa φέραν "οικονομική" ευεξία κ.Λουκά.
    Για το παιγνίο μόνο γύρισα ολίγα σε άλλη εκτός τραπεζικού χώρου. Στοπ εκεί αυστηρό και αναμονή για την D-DAY δηλαδή 18/3

    Η βραχύ τάση ανοδική τώρα οπότε δεν έχω λόγο να την κοντράρω. ΑΝ και μου μοιάζει σαν ο σορτης που κλείνει την θέση του για να ανοίξει νέα ο φίλος του.

    Κ. arrow το σχόλιο σας ήταν τουλάχιστον προσβλητικό για κάποιον που τόσο καιρό βοηθά εμάς τους μικρότερους. Ίσως εσείς να βλέπετε τα πράγματα με άλλη οπτική οπότε θα θέλατε να μας μεταδώσετε πιά είναι η μεγάλη εικόνα , τί πραγματικά γίνετε στο Αιγαίο και τί παίζει με το ΝΑΤΟ??? Γιατί για την ώρα δεν μας γράψατε τίποτα απο αυτά , πέρα απο κριτική σε άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να πω την αλήθεια μου στον παρόντα ιστότοπο συχνάζω για να παίρνω ιδέες και όχι για να βοηθήσω κύριε Lorac. Κι έχω βοηθηθεί πάρα πολύ. Νομίζω ότι σε πολλούς χρήστες εδώ το ταλέντο πλεονάζει.

      Για να ανταποδώσω εν μέρει να πω ότι πληροφορήθηκα από χρημ/κη ότι στο rebalancing λόγω μικρού FTSE στις 18/3 δεν θα είναι σημαντικές. Χοντρικά οι μετοχές με τις πλέον ενδιαφέρουσες εισροές (σε ευρώ) θα είναι:

      ΦOΛΙ 14εκ.
      ΜΟΗ 15εκ.
      EΥΡΩΒ 20εκ.
      ΤΙΤΚ 20εκ.
      ΕΛΠΕ 5εκ.
      ΟΤΕ 35εκ.
      ΟΠΑΠ 25εκ.

      Για τις 2 τελευταίες το νούμερο αναφέρεται στις καθαρές εισροές (καθώς θα υπάρξουν κι εκροές από την έξοδο απ΄τον μεγαλύτερο)

      Διαγραφή
    2. Ακούγονται επιπλέον επίσης και οι

      ΑΛΦΑ...35 εκ.
      ΜΠΕΛΑ...30εκ.
      ΠΕΙΡ...16εκ.
      ΕΤΕ...17 εκ.

      Με δεύτερη ματιά δεν είναι και τόσο ασήμαντες. πχ ΕΥΡΩΒ είναι περίπου 3 μέρες ημερήσιος όγκος. Not bad.

      Διαγραφή
    3. Η 2η επιλογή μου απο την λίστα κ.Hippy και αυτή μη τραπεζική. Είχαμε πολλές ευκαιρίες για διόρθωση αλλά βλέπω καρφί φτάσαμε σε σημαντικό σκαλοπατάκι. Απλό παράδειγμα η εχαε που αναφέρθηκε τις προάλες,όπου ακύρωσε τον οπτικό ωκω ( αν και έπιασε τον στόχο της 2πλης κορυφής άμα αφαιρέσουμε τον θόρυβο στις 19-11-15)
      Εικόνα>>> και ο μήνας έχει Εννιάαααα http://www.tradingview.com/x/gb53KZt1/

      Διαγραφή
    4. Ο καράφλας μόνο ανόητος δεν είναι. Οι επιλογές του πάντα ψαγμένες.

      Διαγραφή
    5. Με τα χθεσινά κλεισίματα για το rebalancing λόγω εισόδου στον μικρό FTSE της 18/3 (με αρκετή μπακαλική) έχουμε:


      ΕΥΡΩΒ αναμενόμενες εισροές 20 εκ. ευρώ/ 0,709 => περ. 28,2 εκ κομμάτια ή περίπου 2 φορές μέσος ημερήσιος τζίρος

      ΑΛΦΑ εισροές 35 εκ. ευρώ/ 1,75 => περ. 20 εκ κομμάτια ή περίπου 2 φορές τζίρος

      ΕΤΕ εισροές 15 εκ. ευρώ/ 0,237 => περ. 63,3 εκ κομμάτια ή περίπου 2 φορές τζίρος

      ΠΕΙΡ εισροές 20 εκ. ευρώ/ 0,174 => περ. 86,2 εκ κομμάτια ή περίπου 2 φορές τζίρος

      ΟΤΕ αναμενόμενες εισροές 35 εκ. ευρώ/ 7,69 => περ. 4,55 εκ κομμάτια ή περίπου 5-6 φορές μέσος ημερήσιος τζίρος

      ΜΠΕΛΑ αναμενόμενες εισροές 30 εκ. ευρώ/ 11,51=> περ. 2,6 εκ κομμάτια ή περίπου 3-5 φορές μέσος ημερήσιος τζίρος

      ΟΠΑΠ εισροές 25 εκ. ευρώ/ 6,5 => περ. 3,85 εκ κομμάτια ή περίπου 4 φορές μέσος ημερήσιος τζίρος

      ΤΙΤΚ εισροές 20 εκ. ευρώ/ 18=> περ. 1,11 εκ κομμάτια ή περίπου 20 φορές μέσος ημερήσιος τζίρος!!!!!!!!!!

      ΜΟΗ εισροές 15 εκ. ευρώ/ 9,39 => περ. 1,6 εκ μετοχές ή περίπου 15 φορές μέσος ημερήσιος τζίρος !!!!!

      ΕΛΠΕ 5 εκ. ευρώ/ 3,72 => περ. 1,35 εκ μετοχές ή περίπου 4 φορές μέσος ημερήσιος τζίρος

      ΦΟΛΙ εισροές 15 εκ. ευρώ/ 16,2 => περ. 926 χιλ. μετοχές-δηλαδή περίπου 15 φορές το μέσο ημερήσιο τζίρο !!!


      Δεν είμαι σίγουρος ότι θα καθίσει (σταθερά ανασφαλής απ΄τη γέννηση μου άλλωστε) απλά ένα μπούσουλα γράφω. Συμβολικά πάντως οι πρώτοι Τιτάνες αγοράστηκαν στα 17,81 ευρώ/μετ.

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ κ.Hippy σήμερα θα γίνω αντιγραφέας χαχα!!

      1ο .....ο Ηippy θελει να σας καταδειξει, πως δεδομενου του ημερησιου τζιρου οι εισροες "αξιζουν" περισσοτερο σε ΜΗ τραπεζικες μετοχες

      2ο .....HIPPY μ' αρέσεις!

      χαχα δικό μου τώρα >>> Φανταστική μέρα σήμερα για βγες-ξαναμπές.Είχε και νέο .... τσαπανικό... η χτεσινή μέρα. Ακολουθώ τους 15% εκεί.

      Eίδατε που σας είπα ότι μαθαίνουμε απο εσάς!! Πολύ καιρό πριν είχατε γράψει για την "μηχανική" ενός ρεμπαλανς. Εκτιμώ λίγοι σας κατανοούν. Γενικότερα μιλώντας.

      Διαγραφή

    7. Όπως ξέρετε αμοιβαία η εκτίμηση.

      Χθες είχα κάνει δίπλα και την εξής παρατήρηση

      "Πάντως για να μην παραμυθιαζόμαστε οτι η άνοδος ειναι ελληνική (όπως και το τελευταίο κομμάτι της πτώσης του Φεβρουαρίου άλλωστε που ήταν global και δεν αφορούσε μόνο την Ελλάδα) όλες οι μυστήριες emerging αγορές ανεβαίνουν τούρμπο (π.χ. Βραζιλία). Ομοίως και οι μετοχές εμπορευμάτων. Αν αρχίσει να ανεβαίνει και η Κίνα τότε θα κρατήσει κι άλλο το παρτυ. Δεν το ποντάρω σοβαρά ακόμη αλλά σαν κάτι να μυρίζει (Άνοιξη)"

      Οι μετοχές εταιριών mining συνεχίζουν ανοδικά. Glencore 100% απ΄τα χαμηλά (αλλά κι 100% απ΄τα υψηλά 52 εβδομάδων), Vale περίπου το αυτό, Rio Tinto 30% απ΄τα χαμηλά (αλλά κι 45% απ΄τα υψηλά 52 εβδομάδων) κλπ κλπ. Να προσθέσω πως στις μεταφορές η ΤΝP του κυρίου Υ βρίσκεται 20% υψηλότερα, η δε GLOG που αντιπρότεινα ακόμα καλύτερα στο.+60% (επιλογή του παλιού και καλού φίλου του μπλογκ Ζιζάνιο). Σαν κάτι να κινείται.

      Δεν κάνω σύσταση αγορών. Λογικότερο με τους συριζοάχρηστους να περιμένει κάποιος την επόμενη ανοησία. Από την άλλη όμως μόλις 20% αντίδραση έχει δώσει ο ΓΔ.

      ΑΣΧΕΤΟ

      Αφού ξέρετε την ανεπάρκεια μου στα αινίγματα...βοηθήστε λίγο με το "νέο .... τσαπανικό"

      Διαγραφή
    8. Θα μπορούσα να κάνω κάτι παρόμοιο στον ΜΥΤΙΛ, υπάρχει το κέρδος. Επειδή όμως όπως έγραψα ποιο πάνω 1) οι εταιρείες εμπορευμάτων παρά την αντίδραση απέχουν μέχρι κι 100% από τα υψηλά 52 εβδομάδων 2) δεν μου κάθεται λογικά η βασική παραγωγός Βραζιλία να κάνει Ολυμπιακούς εν μέσω διαδηλώσεων ανέργων καθώς η οικονομία της θα βυθίζεται και 3) οι εκλογές στις ΗΠΑ επίσης απαιτούν ηρεμία μου φαίνεται λογικότερο οι αγορές να σταθεροποιηθούν εδώ και λίγο παραπάνω. Έτσι (αν και δυσκολεύομαι) αποφάσισα διακράτηση προσωρινά.

      Διαγραφή
    9. Παρατηρώντας προσεκτικά όμως το κάθε θρόισμα στην Κίνα !!

      Διαγραφή
  13. Καλησπέρα στους φίλους.
    Κύριε Lorac έδωσα σήμερα στα 1,71 το 10% της θέσης μου στην ΑΛΦΑ. Η συνέχεια αύριο.Σε καλή μεριά τα κέρδη σας και πάντα τέτοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανταποδίδω τις ευχές. Διαβάζω στο μπακινγκ για ζημιές -1,37δις ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ κ.Νίκο!!! Προτιμώ έτσι απο το πχ "κέρδη 1,149 προ προβλέψεων" και μετά στα ψιλά γράμματα να λέει 3δις οι προβλέψεις. ΑΝ κλείσει αυτή διαπραγμάτευση θετικά εκτιμώ θα δεί τα 2,85 φέτος.

      Διαγραφή
  14. Κύριε Τάκη, αντί για DOWN του αρχικού σχολίου σας, βλέπουμε αρκετό UP στο ΧΑΑ αυτό το διάστημα. Το ΧΑΑ ανέβηκε ήδη 130 μονάδες και προεξοφλεί "κάθοδο" θεσμών και αξιολόγηση. Η στιβαρή κυβέρνηση των ζητιάνων της Ευρώπης, μετέτρεψε τη χώρα σε απέραντο καταυλισμό μουσουλμάνων, δημιουργώντας συνθήκες μονιμης ανθρωπιστικής κρίσης. Μαζί με την υπερφορολόγηση που ετοιμάζει, είναι να μην πανηγυρίζει το ΧΑΑ για τις εξελίξεις; Γιατί όχι και 600 και 700 και 800 μονάδες υπό την καθοδήγηση του στρατάρχη Καμένου και των εξαιρετικών Τσίπρα -Σκουρλέτη -Σπίρτζη- Κοτζιά;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι φανερό ότι δεν έχετε πιάσει το υπονοούμενο.
      http://prnt.sc/aarl4g

      Δηλαδή δεν δίνετε καμιά πιθανότητα για στάση πληρωμών??? Και κατόπιν bail in?

      Διαγραφή
    2. Greece’s World-Beating Jump Sends Stocks Into Bull Market: Chart
      2016-03-04 07:00:01.0 GMT
      Προς το παρόν πάντως αρκετοί ανακρούουν πρύμνα ως το τι πρόκειται να γίνει. Προφανώς αυτές δεν είναι εξηγήσεις αλλά απλές περιγραφές του παρελθόντος, όμως έχει τη σχετική αξία του να βγαίνει στο Bloomberg καθώς δημιουργεί νέες αυτοτροφοδοτούμενες ροές.

      By Cecile Vannucci
      (Bloomberg) -- Greek stocks, which have been among the
      world’s worst performers for the past two years, just had the
      biggest five-day surge among 93 national equity gauges tracked
      by Bloomberg. Eurobank Ergasias SA and National Bank of Greece
      SA have led the rebound, with gains exceeding 43 percent in the
      period. The ASE Index, set for its best week since June of last
      year, has entered a bull market.

      To contact the reporter on this story:
      Cecile Vannucci in London at cvannucci1@bloomberg.net
      To contact the editors responsible for this story:
      Cecile Vannucci at cvannucci1@bloomberg.net
      Sheldon Reback, Namitha Jagadeesh

      Διαγραφή
    3. Η πιθανότητα πάντα υπάρχει οι τρόικες να πατήσουν πάνω στον Μάη (του '16) και να απαιτήσουν να γίνουν αυτά που εμμέσως ζητάει το ΔΝΤ. Βέβαια ΟΛΟΙ ξεχνάνε ότι το δντ ζητάει ή το ένα ή το άλλο Πουθενά επίσημα δεν έχει αποσύρει την ισότιμη εναλλακτική κουρέματος. Επίσης τον Μάη έχει και την "αξιολόγηση" των ενεργειών που έχουν γίνει απο την χώρα μας στο θέμα του προσφυγικού. Εκεί φαίνεται η πρόθεση απο μέρους της κυβέρνησης να κάνει αυτά που της έχουν ζητηθεί ( και βολεύουν ΑΠΟΛΥΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ τους άλλους )

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα σε όλους.

      Το Κεφάλαιο γράφει σήμερα ότι το ΔΝΤ ανοίγει θέμα τραπεζών και ότι η ανακεφαλαιοποίηση ήταν ανεπαρκής για να μπορέσουν να στηρίξουν την οικονομία και μάλλον έχει δίκιο σε αυτό. Δεν βλέπω να ρίχνουν φράγκα στην αγορά.

      Άλλωστε ο Τάκαρος αυτά τα έχει πει εδώ και πολύ καιρό...
      Τα σέβη μου Κύριε Τάκη!

      http://www.capital.gr/Content/KefalaioCovers/329_kefalaio.pdf

      Διαγραφή
    5. Eχω πληροφορηθεί από πολύ έγκυρη πηγή από το εξωτερικό (και σε αυτό μην γελάτε,μου έχει πεί πολλά που έχουν πραγματοποιηθεί) ότι η Ελλάδα θα υποβαθμισθεί ξανά σε selective default το πολύ σε 1 -1.5 μήνες,οπως το 2012
      μόνο ένας ανόητος θά έβγαζε λοιπόν το κούρεμα καταθέσεων απο το κάδρο
      emka

      Διαγραφή
  15. Emka θες να μας πεις οτι ο Ες εντ Πι ειναι ενα ματσο ηλιθιοι?

    Φιλαρα οπως εχω γραψει καιρο τωρα την αξιολογηση ο Τσιπρακος θα την παρει στο τελος Μαρτιου και παμε για εκλογες το καλοκαιρι. Με αλλο θεμα θα παμε και οχι με της οικονομιας. Το μαγαζι να το περιμενετε στο 350 μεχρι τοτε. Εκει θα μπουμε μπουνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για κούρεμα καταθέσεων έχει να πεί κανείς τίποτα κ πως θα γίνει bail in? και αν έχει ας προτείνει και πιθανές λύσεις.

      Διαγραφή
    2. Η μόνη λύση είναι να τα έχεις στο "μαγαζί" τοποθετημένα. Το πολύ πολύ να χάσεις λογιστικά στην αρχή αλλά με τον καιρό θα κλείσεις και με κέρδη. Η άλλη λύση είναι να τα είχες όξω (όπως η αφεντιά μου).

      Το bail in ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΙ:

      Σε περίπτωση που οι τράπεζες χρειάζονται νέα κεφάλαια τα οποία δεν μπορούν να βρεθούν από την αγορά με αύξηση κεφαλαίου, τότε εφαρμόζεται η "διάσωση εκ των έσω" (bail in). Δηλαδή για να καλυφθούν τα "ανοίγματα" της τράπεζας, χρησιμοποιούνται που βρίσκονται "μέσα" στην τράπεζα, ήτοι:

      1. Μετοχικό κεφάλαιο. Οι υφιστάμενες μετοχές χάνουν την αξία τους, καθώς "εκτοπίζονται" από τις νέες μετοχές οι οποίες εκδίδονται έναντι των χρημάτων που εισέρχονται ως νέο μετοχικό κεφάλαιο.

      2. Τραπεζικά ομόλογα: Χρήματα αποταμιευτών οι οποία αγόρασαν τραπεζικά ομόλογα. Τα χρήματα αυτά μετατρέπονται σε μετοχικό κεφάλαιο.

      3. Καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ. Πρώτα "κουρεύονται" οι καταθέσεις μεγάλων επιχειρήσεων και στη συνέχεια οι καταθέσεις μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και ιδιωτών -πάντα πάνω από τις 100.000 ευρώ. Ένα μέρος των καταθέσεων αυτών μετατρέπεται σε μετοχές της υπό εκκαθάριση τράπεζας.

      Σύμφωνα με την οδηγία, το ποσό του κουρέματος με τους τρεις παραπάνω τρόπους πρέπει να φτάσει το 8% των συνολικών κεφαλαίων που θα χρειαστεί η τράπεζα για να καλύψει τα "ανοίγματά" της. Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα κεφάλαια μπορούν να καλυφθούν με δημόσιο χρήμα ή με κεφαλαιακή ενίσχυση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

      Η οδηγία αφήνει ένα σημαντικό βαθμό ελευθερίας ως προς το τι θα γίνει ακριβώς, αφού προβλέπεται ότι οι καταθέσεις μπορούν να εξαιρούνται από το κούρεμα εφόσον υπάρχει "συστημικός κίνδυνος", δηλαδή εφόσον κριθεί ότι το κούρεμα των καταθέσεων μπορεί να απειλήσει τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος στην ευρωζώνη.

      Διαγραφή
    3. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζεται τι θα συμβεί σε Bail in σε λογαριασμούς σε χρηματιστηριακές των τραπεζών για μετοχές κτλ θα κουρευτούν επίσης ή όχι;
      Πιστεύετε ότι υπάρχουν πολλές καταθέσεις με ποσά άνω των 100000 ή το πιο λογικό ότι όσοι έχουν τέτοια ποσά, τόσο καιρό, τα έχουν διασπείρει σε περισσότερους λογαριασμούς ώστε να είναι κάτω από το όριο αυτό .Αυτό το γεγονός από μόνο του σε έμενα μου δημιουργεί την αίσθηση ότι όταν έρθει εκείνη ώρα το όριο θα τεθεί πολύ χαμηλότερα ,αν υπάρξει και όριο. Ποια η άποψη η δική σας ή και οποιουδήποτε αλλού που λόγο ενασχόλησης γνωρίζει κάτι περισσότερο από όλους εμάς.

      Διαγραφή
    4. κ. ΥΚ, πόσες καταθέσεις είναι πάνω από 100k? Αν γίνει κούρεμα και περιοριστεί σ' αυτές δε θα βγει μικρό το ποσό? Υπάρχουν τρόποι να μεθοδευτεί κούρεμα σε χαμηλότερα ποσά? Πχ κουρέψαν την Κύπρο, γιατί να μην κουρέψω 10 δις καταθέσεις, αν είναι να γλιτώσω τις συντάξεις (2.5 εκ ψήφοι)? -Φελαινί

      Διαγραφή
    5. αμοιβαία κεφάλαια πχ gs jm templeton κλπ κλπ είτε Money market ειτε οτιδήποτε άλλο...φαντάζομαι μετράνε σαν να είναι στο εξωτερικό .ετσι δεν είναι?

      Διαγραφή
    6. Καλησπέρα σε όλους τους συμφορουμίτες!Σε άλλο μίτο, με την επιβολή των capital controls, ο κ. Τάκης είχε πει επί λέξει, αν ενεθυμούμαι ορθά, "τον ήπιαμε", εννοώντας τις τράπεζες αλλά και τις καταθέσεις. Τότε, σε σωρεία ερωτημάτων, είχε πει ότι η τότε κατάσταση των τραπεζών δικαιολογούσε τις 5.000 Ευρώ σαν όριο προστασίας των καταθέσεων, αλλά έβλεπε ότι ως όριο θα εμπαιναν οι 30-40.000 Ευρώ, αν δεν κάνω λάθος. Βέβαια, αυτές οι εκτιμήσεις ήταν πριν την ανακεφαλαιοποίηση (την ανεπαρκή) και πριν ψηφισθεί η οδηγία για την εγγύηση των καταθέσεων μέχρι 100.000 Ευρώ. Τώρα που έχει περάσει ο καιρός και έχουν αλλάξει οι συνθήκες, μπορείτε κ. Τάκη ή και όποιος άλλος γνωρίζει να κάνετε κάποια γκουρουδιά για το τί μέλλει γενέσθαι με τις καταθέσεις? Θα τις αγγίξουν τελικά τις καταθέσεις και, αν ναι, θα ισχύσει το πρστατευτικό δίχτυ των 100.000 Ευρώ. Τέλος, υπάρχει περίπτωση να κουρευτούν και καταθέσεις κάτω των 100.000 Ευρώ και να καλυφθούν εκ των υστέρων (μετά από μήνες ή χρόνια)από το ΤΕΚΕ?Ευχαριστώ. Πετράν

      Διαγραφή
  16. για να δουμε κύριε υποθετικέ ,η συνέχεια επι της οθόνης
    οικουμενική θά έχουμε και οχι φυσικά με τσίπρα στο τιμόνι
    ο εσ εντ πι τι φταίει ανέλυσε μου γιατί δεν το έπιασα
    emka

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Standard and Poors φιλε. Λες να βιαστηκαν να μας αναβαθμισουν?

    Οικουμενικη μονο ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΡΧΟΝΤΕ ΤΑ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ- ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΝΕΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ--Μέσω ΝΑΤΟ οι τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο--http://www.capital.gr/epikairotita/3109450/meso-nato-oi-tourkikes-diekdikiseis-sto-aigaio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ, ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ… Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΦΤΩΧΥΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ..»
      (ΙΩΣΗΦ Ο ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ)--https://hellasforce.com/2015/06/24/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B5-%CE%B8%CE%B1/----

      Διαγραφή
    2. Φίλε κύριε Λουκά, άνοιξη έρχεται, ας κάνουμε ένα διάλλειμα απ΄τις "κολασμένες" προφητείες

      Η Πλάνη της Απαισιόδοξης Προκατάληψης.

      https://www.youtube.com/watch?v=9B4mHDDDlqo

      Διαγραφή
  19. Η νέα δημοσκόπηση της Rass φέρνει τη ΝΔ μπροστά μόλις με 2,6~2,8%..Επομένως ο κύριος Hippy έχει δίκιο, δεν γλιτώνουμε έτσι εύκολα. Γαντζωμένοι στην εξουσία με full προπαγάνδα και χρησιμοποίηση του προσφυγικού για να πάρουν καλύτερη αξιολόγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σας εβαλα το νομικο πλαισιο για τις καταθεσεις. Δεν μπορει το κρατος να κουρεψει κατω απο το εγγυημενο τελεια και παυλα. Μπορει ομως αν καποιος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΕΙ τα στοιχεια που ζητανε οι τραπεζες μηνες τωρα ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 100.000€. Γιαυτο ρωτατε την τραπεζα σας αν εχουν τα επικαιροποιημενα σας στοιχειαβη αν χρειαζονται επιπλεον. Επισης υπολοιπο σε χρηματιστηριακη αν ειναι πανω απο 100κ παει κουρειο.Αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλές info κ.Υ Πονηρή η "επικαιροποίηση" , πονηρά και κάτι μεπος ρεπος τρεπος πως τα λένε που μαζεύουν κατά την νύχτα .Με το 8% μάλλον κάτι άλλο θέλατε να γράψατε.

      Διαγραφή
  21. Αμοιβαία εξωτερικού υπάρχει περίπτωση να κουρευτούν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας.
      Θα επαναλάβω την απάντηση μου της 26/2/2016
      "Και η ρευστότητα δεν είναι σίγουρη σε δύσκολες καταστάσεις.Όταν οι τράπεζες πουλούσαν αμοιβαία εξωτερικού τα χρήματα ήταν επενδεδυμένα σε θυγατρικές των τραπεζών σε εξωτικούς τόπους.Για να πετύχουν οι ανακεφαλαιοποιήσεις τα ομόλογα ρευστοποιήθηκαν και έγιναν μετοχές που πουλήθηκαν με χασούρα.Κάποιοι έλαβαν συστημένες επιστολές από τα τμήματα επενδύσεων τραπεζών αυτές τις μέρες"
      Επιπλέον θυμηθείτε τι είχε πει ο ΜΝποδοσάκης στον Ελευθέριο Βενιζέλο:"Λευτέρη εσύ είσαι το γκουβέρνο και το γκουβέρνο κάνει αυτό που επιθυμεί."

      Διαγραφή
    2. Επανέρχομαι γιατι θεωρώ σίγουρο ενα τες πα . Οταν λεω αμοιβαίο κεφάλαιο εξωτερικού εννοω πχ pictet gs Jp Morgan κλπ κλπ . Τα χρήματα εχουν τοποθετηθεί σε μετοχες ομόλογα κλπ στο εξωτερικό απο τις έν λογω εταιρίες ! Ειναι δυνατόν να κουρευτεί τετοιο προϊόν ; Απίθανο

      Διαγραφή
  22. Μου κάνει πραγματικά εντύπωση ότι μαζεύαμε με το στανιό σχόλια εδώ μέσα και ξαφνικά πολλοί νέοι φίλοι εμφανίστηκαν και μάλιστα οι περισσότεροι ανησυχούν για το ίδιο θέμα. Μάλλον υπάρχει και καπνός μαζί με την φωτιά οπότε... εν αναμονή. Πάντως αν το συζητάγατε μεμονωμένα για "μια" περίπτωση πχ στις 4 μπορεί να ήταν πιο λογικό.

    Μια ματιά και για το τώρα, τεχνική.
    http://www.tradingview.com/x/wuJTOoOg/

    Το 107 ήταν μια "ουρά" αλλά επειδή οι γραμμές καμιά φορά ξεγελούν είχα στο μυαλό μου το εύρος 88-(95)-107 για τον ΩκΩ "κομανλέξη". Οπότε για αυτή την περίπτωση ισχύει "την ουρά την σχεδόν φάγαμε" και άμα αποφασίσει το μαγαζί να συνεχίσει νοτίως τότε θα την "φάμε" και οριστικά.
    Στο κανάλι είμαστε ακόμα μέσα και άμα χαζέψετε τις γραμμές κοντά στο 160 συναντάμε μία κόκκινη αυτή την εβδομάδα με στήριξη σχεδόν το κλείσιμο στο 149.Τα νούμερα αυτά για εβδομ. κλεισίματα φυσικά.

    Άρα -σούμα- έχει κάνει δυναμική κίνηση προς τα πάνω μέσα στην αμφιβολία και την δυσπιστία. Βλέπε κλείσιμο doji και πόσο προβληματισμό έφερε για παράδειγμα. Όποιος ακολούθησε την κίνηση από νωρίς απλά ανεβάζει τα στοπ του και σε κάποια "περίεργα" νούμερα μπαινοβγαίνει / βγαίνει ,όπως αρέσκεται και ανάλογα με το παίξιμο του. Αν κάποιος είναι απ' έξω τότε περιμένει πχ γύρισμα για τεστάρισμα κάποιας αντίστασης και εφόσον κρατήσει τότε ναι μπορεί να ρισκάρει. Σημαντικό για μένα είναι ότι ορισμένες μετοχές σηματωροί ήδη κινούνται πάνω από ΕΜΑ αργούς που δηλώνει είτε μια αντίδραση πιο σύνθετη είτε κάτι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Lorac να σας κάνω μια αδιάκριτη ερώτηση...παιδιά έχετε?

      Διαγραφή
    2. Φίλοι Lorac και Ηλία hippy ας γίνω και εγώ τα μάλα αδιάκριτος;
      Να ψυχανεμιστώ ότι ετοιμάζεται προξενιό;
      Και οι δύο με βοηθάτε πολύ στις αποφάσεις μου,να είστε καλά.

      Διαγραφή
    3. Φίλοι Lorac και Ηλία hippy ας γίνω και εγώ τα μάλα αδιάκριτος;
      Να ψυχανεμιστώ ότι ετοιμάζεται προξενιό;
      Και οι δύο με βοηθάτε πολύ στις αποφάσεις μου,να είστε καλά.

      Διαγραφή
    4. Χα χα χα. Η ύπαρξη παιδιών λέει αρκετά για την επενδυτική συμπεριφορά των επενδυτών-κερδοσκόπων (επιθετικοί ή συντηρητικοί, υπομονετικοί ή ανυπόμονοι, εργατικοί-διαβασμένοι κλπ). Οπότε σε μια ομάδα αλληλοεπιδρόντων ατόμων είναι χρήσιμο να έχεις πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Γνώμη μου φυσικά.

      Διαγραφή
  23. Καλημέρα σε όλους.

    Δείτε και αυτό...

    Το νέο γερμανικό σχέδιο για «κουρέματα» κρατικού χρέους.
    Σύμφωνα με το σχέδιο, οι κάτοχοι κρατικών ομολόγων θα υποστούν ζημιές σε κάθε μελλοντική κρίση χρέους πριν οποιαδήποτε βοήθεια από τον ESM.

    http://www.euro2day.gr/specials/opinions/article/1403543/to-neo-germaniko-shedio-gia-koyremata-kratikoy.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Οι εκτιμήσεις της Bank of America - Merrill Lynch για το rebalancing των δεικτών του FTSE


    http://www.euro2day.gr/news/market/article/1404635/bofa-ml-sta-290-ekat-dol-oi-eisroes-logo-ftse.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Το σημαντικότερο στοιχείο ωστόσο δεν είναι οι εισροές αλλά η σύγκρισή τους με τις μέσες ημερήσιες συναλλαγές των έντεκα αυτών μετοχών. Συγκριτικά λοιπόν με τη μέση συναλλακτική δραστηριότητα, οι πιθανές εισροές εμφανίζονται ιδιαίτερα υψηλές στις μετοχές των Τιτάν, F.F. Group και Motor Oil, όπου ο δείκτης πιθανές εισροές προς τις μέσες ημερήσιες συναλλαγές (Average Daily Volume - ADV) ξεπερνά τις 20 φορές"

      ΔΕΝ δίνουμε σημασία (ή δίνουμε ελάχιστη) στο σχόλιο αυτό καθώς ΗΔΗ οι συναλλαγές έχουν 2πλασιαστεί απ΄το σύνηθες, δηλαδή κάποιοι έχουν πάρει ήδη θέση κι εμείς ως γνωστόν ΔΕΝ κυνηγάμε ότι ίπταται. Αν προσγειωθεί-έστω μερικώς-τότε πιθανά ν΄αξίζει της προσοχής μας.

      (μην πάρω άθελα μου κανένα φίλο στο λαιμό μου)

      Διαγραφή
    2. Eξαιρετικός κ. Hippy όπως πάντα, θαυμάζω την ψυχραιμία και αυτοσυγκράτησή σας.

      Διαγραφή
  25. Μαύρο καλοκαίρι για τον τουρισμό στα νησιά του Αιγαίου --Μεγαλώνει η αγωνία για το μέλλον του τουρισμού στους προορισμούς που έχουν πληγεί περισσότερο από τις προσφυγικές ροές, καθώς και στα τέσσερα νησιά έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων και μεταναστών- Κως, Λέσβος, Χίος και Σάμος- συνεχίζεται η κάθετη πτώση των κρατήσεων, και όλα αυτά δύο περίπου μήνες πριν ξεκινήσει η φετινή τουριστική σεζόν. Ωστόσο δεν εκφράζεται ανησυχία μόνο στους προορισμούς των Δωδεκανήσων και του Βορείου Αιγαίου για την πορεία των αφίξεων και των τουριστικών εσόδων, αλλά πλέον το ίδιο αίσθημα κυριαρχεί και σε ξενοδόχους της Χαλκιδικής και της Αθήνας----http://www.capital.gr/oikonomia/3109582/mauro-kalokairi-gia-ton-tourismo-sta-nisia-tou-aigaiou

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  26. ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ
    Χρέη σε τράπεζες, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία «πνίγουν» την αγορά -Στα 225 δισ. το ιδιωτικό χρέος
    .

    Πηγή: Χρέη σε τράπεζες, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία «πνίγουν» την αγορά -Στα 225 δισ. το ιδιωτικό χρέος | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/255060/hrei-se-trapezes-efories-kai-asfalistika-tameia-pnigoyn-tin-agora-sta-225-dis-idiotiko#ixzz42EhqJHuY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τελικά, όλο και πιο ψηλά το ΧΑΑ με αφορμή την έλευση των θεσμών και τη συζήτηση για κλείσιμο της αξιολόγησης σε σύντομο διάστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 9η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση είναι φαινόμενο σπανιότερο κι από έκλειψη ηλίου. Προφανώς και θα διορθώσει αύριο, το θέμα είναι μέχρι που. Η έλευση της τρόικα μοιάζει να φέρνει κοντύτερα την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Όμως με τη "στατιστική" λογική των προηγουμένων μηνών φαίνεται πιθανό πως το κυβερνητικό τσίρκο δεν θα αδράξει την ευκαιρία της γρήγορης ολοκλήρωσης και χρηματοδότησης αλλά θα κωλυσιεργεί. Αυτό θα δώσει ευκαιρία χωνέματος του παρόντος επιπέδου τιμών (διόρθωση αλλά όχι γκρέμισμα του ΓΔ). Προς τούτο συνηγορεί τόσο η σίγουρη εισροή λόγω FTSE στις 18/3 αλλά και η αναβάθμιση της Fitch.

      Διαγραφή
  28. Gerry 10:30:

    Βιαζεσαι αρχηγε? Μην ψαρωνεις. Το 330 θα το γραψει. Κσι συντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως, λόγω προσφυγικού οι Ευρωπαίοι φαίνονται πιο διαλλακτικοί για πιο γρήγορη και ίσως πιο "ήπια" αξιολόγηση....για πρώτη φορά μετά από χρόνια έκαναν λόγο ότι θα ανοίξει και συζήτηση για ρύθμιση χρέους. Θα περάσουν όμως οι Συριζανέλ τα συγκεκριμένα μέτρα, ή θα υπάρξουν και εκπτώσεις και κάποιες αναβολές για το μέλλον, ώστε να κερδίσουν όλοι χρόνο;

      Διαγραφή
    2. Και μετά ξύπνησε ο Αλέξης.

      Μην αγχώνεσαι. Αν είσαι αγορασμένος πούλα και αν είσαι άχαρτος είσαι ΑΡΧΟΝΤΑΣ.

      Διαγραφή
    3. Μετά από 8 ανοδικές συνεδριάσεις δίνεται μια ευκαιρία για να φτιάξουμε ρευστότητα. Δυσκολεύομαι να την αφήσω να περάσει άπρακτη. Ενδίδω. Πουλάω και μακάρι να συνεχίσει ανοδικά. Αυτό ακριβώς θέλω. Ευτυχισμένους αντισυμβαλλόμενους.

      Καλημέρα, καλή συνέχεια

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Ωστόσο για να σπάσει το προηγούμενο χαμηλό πρέπει να γίνουν πράματα και θάματα. Retest κοντά του για να δημιουργηθεί ο δεξιός ώμος του ανάποδου ΩΚΩ λογικά ναι. Προσωπικά αδυνατώ να δω τις μονάδες του κυρίου Υ, αλλά ούτε και εκλογές (τουλάχιστον πριν τα γενέθλια των προηγουμένων).

      Διαγραφή
    7. Εγώ πάλι βλέπω και τα δύο. Πρώτα τα του δείκτη και μετά τις εκλογές. Με κοντό παντελονάκι, παγωτό γρανίτα στο ένα χεράκι και ψηφοδέλτιο στο άλλο.

      Διαγραφή
    8. κοίτα αν έχεις τα λεφτά σου έξω, (όπως οι τράγκες και οί δάγκες που λέει ο κ τάκης)
      επιθυμείς να δεις 300 μονάδες δείκτη,εκλογές και δραχμάς
      emka

      Διαγραφή
    9. Φιλαράκο τα χρήματα μου αναπαύονται στο εξωτερικό εδώ και 25 χρόνια. Δεν περίμενα να έρθουν οι κομμουνιστές για να τα στείλω. Και δεν έχω επιθυμίες. Έχω δεδομένα. Τις επιθυμίες τις αφήνω για αυτούς που πάντα τους φορτώνουν χαρτιά.

      Διαγραφή
    10. Με το που έπεσε ο Μητσοτάκης και ο πάνσοφος Ελληνικός λαός έβγαλε πάλι τον Αντρέα, έφυγαν όλα τα πακέτα μου για άλλες πολιτείες.

      Διαγραφή
    11. Απ' ό,τι διαπιστώνω από τα σχόλιά σας, όπως και από το πολύ δυνατό trade που κάνατε στην ΑΛΦΑ στα 0.95, είστε πολύ έμπειρος και διορατικός παίκτης. Πιστεύετε ότι δεν θα πάρει την αξιολόγηση ο Τσίπρας ή θα την πάρει και θα προκαλέσει ο ίδιος εκλογές ώστε να μην αυξηθεί η δύναμη του Μητσοτάκη και να διατηρήσει ο ίδιος ένα υψηλό ποσοστό πριν να συνεχίσει να φθείρεται; Και στην ουσία ο ίδιος να ψηφίσει τα νομοσχέδια,,αλλά να ρίξει την καυτή πατάτα στους άλλους να εφαρμόσουν τα επώδυνα μέτρα; Γιατί και αριβίστας είναι και φιλοτομαριστής.

      Διαγραφή
  29. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΚΥΡΙΕ ΔΑΡΕΙΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΕΝΤΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Λουκά
      Για την ΑΒΑΞ,που σκίζει αυτές τις μέρες,θα έπρεπε να ρωτήσετε τον κύριο Δαρείο
      Καλησπέρα σας.

      Διαγραφή
    2. Όσο και να μη θέλω να γίνω κακός πρέπει να τον ρωτήσει πότε θα φτάσει το 1,40

      Διαγραφή
    3. Κύριε Λουκά παραείστε καταστροφολόγος και τρολάρετε κανονικά.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Gerry Phoenix την αποψη μου λεω-

      Διαγραφή
    5. Κε Λουκά, συνεχίστε, δεν νομίζω ότι ενοχλείτε κάποιον, με χαρά σας διαβάζω.

      Διαγραφή
    6. το… 2016! Έχει να πληρώσει υποχρεώσεις 13 δισ. σε ένα έτος, που ξεπερνάνε τα 8 - 10 δισ., που είναι οι χρηματοδοτικές ετήσιες δυνατότητες της Ελλάδος. Το τι θα κάνει η κυβέρνηση είναι άγνωστο, όμως υπάρχουν κάποιες βασικές παραδοχές.

      Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, και ως μόνιμη λύση, η πληρωμή των 13 δισ., που αν το δούμε «επί της αρχής» θα απαιτήσει είτε την επιβολή υπερβάλλοντων φόρων 5 περίπου δισ., που θα είναι 2,5% του ΑΕΠ, δηλαδή ουσιαστικά θα οδηγήσουν σε αφαίμαξη της ελληνικής οικονομίας, είτε να γίνει περικοπή 4 - 5 δισ. μέσω ίσως της άμεσης περικοπής συντάξεων κατά 20% (που είναι σε επίπεδα κοντό 28 δισ.), ή να βρεθούν έσοδα από αποκρατικοποιήσεις, εκχωρήσεις χρήσης κρατικής περιουσίας και μειώσεις μισθών δημόσιων υπαλλήλων. Εναλλακτική λύση είναι η κυβέρνηση να αναθέσει σε έναν οίκο τη διενέργεια μελέτης ώστε να κηρύξει πτώχευση πριν τον Ιούλιο (δηλαδή μη πληρωμή των υποχρεώσεων προς τους πιστωτές) και να δει το ενδεχόμενο, ασχέτως πτώχευσης, δικού της νομίσματος, ώστε να ασκεί δική της νομισματική πολιτική, αλλά και επιπτώσεων στον τραπεζικό χώρο για τη ρύθμιση των όποιων θεμάτων προκύψουν από ενδεχόμενη αλλαγή νομίσματος
      Η γερμανική κυβέρνηση, που ελέγχει την Ε.Ε., είναι σαφές ότι επιθυμεί την υποταγή της ελληνικής κυβέρνησης (της όποιας ελληνικής κυβέρνησης) και την πληρωμή των τόκων με παράλληλη επιβολή προγραμμάτων λιτότητας και φοροκαρπαζιάς. Το ΔΝΤ, δια των απόψεων Τόμσεν που έχουν δημοσιοποιηθεί, προτείνει άμεση μείωση συντάξεων και παράλληλη ελάφρυνση του χρέους, με χρήση ενδεχομένως λίγων δισ. από το πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της ΕΚΤ –φυσικά οι Γερμανοί δεν το θέλουν, προτιμούν τα λεφτά του προγράμματος μόνο για αγορά χρηματοοικονομικών γερμανικών σαβούρων και υπερτιμημένων γερμανικών ομολόγων!------Το ποια είναι η καλύτερη λύση είναι θέμα πολλών παραγόντων, όπως το τι είδους πολιτικής η κυβέρνηση θέλει να ακολουθήσει, και τι θα καταφέρει να συμφωνηθεί, όμως αναμφίβολα πιέζει ο χρόνος. Μέχρι τον Ιούνιο 2016 το χρέος μπορεί να εξυπηρετηθεί σε μηνιαία βάση, καθώς κινείται σε χαμηλά μέσα επίπεδα. Όμως, και δεδομένου ότι τον Ιούλιο 2016 οι πληρωμές προς πιστωτές θα ξεπεράσουν τα 3,5 δισ. σε ένα μήνα, οι όποιες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν τουλάχιστον 3 μήνες νωρίτερα, δηλαδή μέσα στον Απρίλιο, ώστε η κυβέρνηση να μην είναι αντικείμενο εκβιασμού, αλλά να ασκήσει, στον περιορισμένο βαθμό που μπορεί, πολιτική.----Αίσθηση μou, επομένως, είναι ότι αν δεν βρεθεί λύση μέχρι το τέλος Μαρτίου, η κυβέρνηση θα βρεθεί σε πολύ δυσάρεστη θέση και θα «συρθεί» σε λύσεις που δεν θα είναι οι καλύτερες για την ίδια ή τον ελληνικό λαό. Παράλληλα το χρηματιστήριο, από τον Απρίλιο, θα βρεθεί πιθανότατα, σε περίπτωση μη εξεύρεσης άμεσης λύσης, σε νέα φάση αναταράξεων και πτώσεων, ενώ πιέσεις αναμένεται να υπάρχουν και στην αγορά ομολόγων και επασφάλιστρων κινδύνου (CDS), με ο,τι αυτό σημαίνει για το κόστος δανεισμού της Ελλάδας, αν θελήσει να αντλήσει χρήματα από τις αγορές...

      Διαγραφή
    7. Λουκά αν θέλεις γράψε από που είναι το δημοσίευμα.Πάντως ευχαριστούμε που μας το έγραψες.

      Διαγραφή
    8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    9. κυριε


      Ανώνυμος ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ


      Vasilisg ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

      Διαγραφή
    10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    11. Κε Βασίλη ελπίζω να διαψευστείτε....εντάξει .....ειλικρινά μου κόψατε τα πόδια, είμαστε λαός του χαβαλέ, αλλά δεν νομίζω να φτάσουμε ως εκεί που περιγράφετε παραπάνω.....κάποιος(οι) θα βρεθούν να σταματήσουν τους ελεεινούς κυβερνώντες.....αλλοιώς κρίμα στην ιστορία αυτού του λαού και τόπου.
      Βίκτωρ

      Διαγραφή
    12. Να διαβαστεί και το άρθρο της 9 μαρτίου του Κωνσταντίνου Βέργου από το liberal.gr

      Διαγραφή
    13. Τι να πει κανένας? Δεν έχω λόγια. Τόση μιζέρια πια?

      Μια τόσο ηλιόλουστο για το ΧΑΑ μέρα αλλά και την Ευρώπη γενικότερα, με έναν τόσο αποφασιστικό κεντρικό τραπεζίτη, με έναν πρωθυπουργό επιτέλους συνοδοιπόρο της "μανταμ Μέρκελ", με τους ημιανόητους σταθάκη κ κατρούγκαλο να έχουν σχεδόν προσγειωθεί στην πραγματικότητα (αυτό κατά τη γνώμη μου δείχνει η έλευση της τρόικας) και κάποιοι-προφανώς άχαρτοι-επιλέγουν να ποστάρουν τις απόψεις του κ. Βέργου (που φυσικά θα επαληθευτούν όσο και τις προηγούμενες φορές-δηλαδή ΔΕΝ).

      Μια και δημιουργήσατε κλίμα αρχιμανδρίτη Λουκά γιατί δεν ποστάρετε και τις προφητείες καταστροφής του Βιλλιάρδου? Θα βρείτε πολλές ήδη από το 2009. Επίσης των εξεχόντων χρηστών του capital-ηλεκτρολόγων κατά swear-zelis, nigrita, tsimeni κλπ κλπ

      Κύριε Βασίλη αξία έχει κάτι όταν αιτιολογείται επαρκώς. Αλλιώς είναι γκουρουδιά και σε ότι με αφορά τουλάχιστον δεν ασχολούμαι. Άλλωστε απ΄όσο έχω δει μέχρι στιγμής δεν πρέπει να σας πολυκάθεται το άθλημα.

      Διαγραφή
    14. Κύριε Ηλία θα προτείνατε αγορές για σήμερα?

      Διαγραφή
    15. Επί της ουσίας τώρα κ. Λουκά

      Τι λέει ο κ. Βέργος?

      το… 2016! Έχει να πληρώσει υποχρεώσεις 13 δισ. σε ένα έτος, που ξεπερνάνε τα 8 - 10 δισ., που είναι οι χρηματοδοτικές ετήσιες δυνατότητες της Ελλάδος.

      Μα ακριβώς γι αυτό το λόγο κ. Βέργο συνέπλευσαν ψηφίζοντας και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και μπήκε η χώρα στο μνημόνιο ώστε να υπάρξουν ευρωπαϊκές "μνημονιακές" εισροές και να καταστεί δυνατόν να πληρωθούν τα 13 δις.

      Το είπε κι ο Δρ Σόιμπλε αλλά ακούει ο εγωιστής? "Για την τρέχουσα 10ετία ΔΕΝ υπάρχει ανάγκη κουρέματος καθώς ΔΕΝ υπάρχουν σημαντικές αποπληρωμές χρέους". Εννοώντας προφανέστατα ότι αυτές του Βέργου έχουν ήδη αντιμετωπισθεί από την τρέχουσα συμφωνία. Φτάνει βέβαια να τηρηθεί αμφίπλευρα. Κανένας όμως δεν μπορεί να το γνωρίζει αυτό. Μόνο εικασίες μπορεί να κάνει ανάλογα με την ψυχική του ευφορία ή όχι.

      Όχι άλλο κάρβουνο χωριανοί.

      Διαγραφή
    16. Κύριε Ηλία εμείς που είμαστε άχαρτοι και ζουλιάρηδες θα έπρεπε να αγοράσουμε σήμερα?

      Διαγραφή
    17. Κύριε ανώνυμε συγνώμη για την απρέπεια αλλά μην ακολουθείτε στα τυφλά άλλους. Ο λόγος είναι ότι αυτοί πρώτα θα στρίψουν και μετά θα το πουν. Αν το πουν. Διότι είναι αρκετοί που προμοτάρανε στο παρελθόν κάποιο χαρτί, το πούλησαν και δεν είπαν κουβέντα. Κανένα πρόβλημα, δεν είχαν καμμιά υποχρέωση άλλωστε

      Για να μην νομίζετε ότι αποφεύγω ναι. Όπως είχα γράψει μια κι είχαμε χαμηλότερες πτήσεις αγόρασα ΜΟΗ, ΟΠΑΠ, ΦΟΛΙ νωρίτερα το πρωί. Στις 18 με το καλό εάν ζούμε, εάν ο Τουτάτης δεν μας ρίξει τον ουρανό στο κεφάλι κι αν υπάρχει το μαγαζί θα τα σκοτώσω όλα στο rebalancing ίσως και 1-2 ώρες νωρίτερα. Πολλά δεν ξέρω, αλλά το συγκεκριμένο παιχνίδι μόνο έτσι παίζεται. Αγοράζω πριν και μηδενίζω στο γεγονός. Ακόμα κι αν δεν μου κάτσει (επειδή ψώνισα σε λάθος χρόνο ακριβότερα) παίρνω την μικρή εκείνη τη στιγμή ζημιά και φεύγω. Κάτι σαν buy the rumor sell the fact

      Διαγραφή
    18. Ευχαριστώ ωραία η απαντησή σας Κύριε Ηλία ότι και αν γίνει καλώς γράψατε.

      Διαγραφή
    19. Καλησπέρα σε όλους τους φίλους,αισιόδοξους ή αναμένοντας την καταστροφή.
      Ας δούμε λοιπόν τις δικές μου κινήσεις. Αγορά ΑΛΦΑ,ΕΥΡΩΒ,ΕΛΠΕ και ΟΤΕ στα τάρταρα,πώληση μέρους της ΑΛΦΑ στα 1,60 και επαναγορά στα 1,34 και αναμονή.Και επειδή δεν είμαι ψεύτης σας θυμίζω ότι έχω δηλώσει την αγορά ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ κοντά στις τιμές των ΑΜΚ όταν αυτές τελείωσαν και ότι είμαι σταθερά φαν του Ευάγγελου και των πετρελαιοειδών. .Άρα ακόμη είμαι στο κόκκινο σύμφωνα με την χρηματιστηριακή.Τι περιμένω.Ο Αλέξιος αν δεν το είδατε άρχισε επαφές με τους σοσιαλδημοκράτες στο Ευρωκοινοβούλιο. Κάποιος θα του έχει διηγηθεί σίγουρα ,ας μην το έμαθε στο πολυκλαδικό,ότι μετά την Μικρασιατική καταστροφή τρεις πρωθυπουργοί δεν πέρασαν όμορφα.Θυμηθείτε την περιγραφή της κυρίας Ζωής και του κυρίου Γιάνη για το βράδυ του δημοψηφίσματος και την προφανή υποστήριξη κυρίας Άγγελας. Δραχμή δεν βλέπω,κυβέρνηση εθνικής ανάγκης ίσως μετά από δύσκολες εξελίξεις στο προσφυγικό και εκλογές.Συμπερασματικά:Δεν τα βλέπω χρηματιστηριακά μαύρα,στην κοινωνία ναι μαύρα και βουρκωμένα.Αν πέσω έξω; Δεν θα έχουν καμία σημασία τα γραπτά όλων μας. Με την καληνύχτα μου.

      Διαγραφή
    20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    23. Ελα βρε Νίκο. Το θέμα είναι ότι κάποιοι εδώ βγάζουν το κατράμι απ΄τα σπλάχνα τους (χρόνιοι καπνιστές), μας δείχνουν τους πρόσφυγες της Ειδομένης στη βροχή και λένε "κοίτα ηλίθιε, έτσι θα γίνεις".

      "Γιατί?" τολμάς να ρωτήσεις και σε κατακεραυνώνουν "Γιατί ψήφισες Συριζα"

      "Μα δεν ψήφισα" ψελλίζεις αμήχανα για να πάρεις την απάντηση "Δεν έχει σημασία, φταις που δεν εμπόδισες να γίνει απ΄τους άλλους"

      Δηλαδή τι να έκανα να ανατίναζα το εκλογικό κέντρο?

      Στην τελευταία σου πρόταση έχεις όντως απόλυτο δίκιο.

      Καληνύχτα.

      Διαγραφή
    24. Κύριε Βασίλη την προηγούμενη φορά που εμφανίστηκε ο skeletonguru με τις γκουρουδιές της καταστροφής στις 11/2 η ΕΤΕ έγραφε 10 λεπτά, η ΠΕΙΡ 6λεπτο, η ΕΥΡΩΒ 24 κι ο κ Υ αγόραζε ΑΛΦΑ στα 0,95. Εάν κάποιος αφελής τον άκουσε, κάηκε.

      Καληνύχτα.

      Διαγραφή
    25. Αντιλαμβάνομαι πως δεν μπαίνετε στον κόπο να ζητήσετε συγνώμη για την προσβολή σας. Καληνύχτα και καλή σας τύχη.

      Vasilisg

      Διαγραφή
    26. Λάθος αντιλαμβάνεστε. Εάν ΔΕΝ είστε το αυτό πρόσωπο με τον συγκεκριμένο ΝΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ φταίω. Σε σας εναπόκειται να μας πληροφορήσετε γιατί από την στιχομυθία με τον κ. Υ άλλο προκύπτει και όχι άδικα νομίζω.


      Ανώνυμος10 Φεβρουαρίου 2016 - 12:10 μ.μ.
      Και ο "μπούτας" ζητάει να του δώσουμε μέχρι και τον πωπό μας να μαμήσει, με τα αιτήματα που θέτουν οι αγρότες. Αν είναι έτσι να γίνουμε όλοι αγρότες. Και για τον αρχιτσόγλανο φταίνε, τα διαπλεκόμενα μμε, οι θεσμοί, η αντιπολίτευση. Οι κόκκινες γραμμές επανήλθαν και τα τύμπανα χτυπούν το νεκρικό τραγούδι της μπανανίας...

      Νέα χαμηλά εν όψει,

      skeletonguru


      Υποθεσεις Κανω10 Φεβρουαρίου 2016 - 12:45 μ.μ.
      Κάτσε ρε Βασιλάκη να σπρώξουμε τις Αλφες και κάνε όσα χαμηλά θες μετά.


      Ανώνυμος10 Φεβρουαρίου 2016 - 2:21 μ.μ.
      Σπρώξε τώρα που μπορείς!! αύριο ίσως να μη μπορείς!! Γράφουμε και ρίμες τώρα, ακόμη ένας χρόνος ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛομπαχαλοκατάσταση και με βλέπω να εκδίδω και βιβλίο!!

      skeletonguru


      Υποθέσεις Κάνω10 Φεβρουαρίου 2016 - 3:14 μ.μ.
      Aααααα. Δεν με παρακολουθείς. Εχω πάρει προς το παρόν ΤΑ ΜΙΣΑ κάτω απο το γιούρο. Τα υπόλοιπα προς το 0.95€. Αν γράψει το 1.50 πιο πριν θα φύγουν όσα έχω πάρει. Αν δεν το γράψει ευελπιστώ να πάρω και τα υπόλοιπα.



      Ανώνυμος10 Φεβρουαρίου 2016 - 4:48 μ.μ.
      Όλοι λένε πως το ασφαλιστικό είναι σε λάθος κατεύθυνση (πλην αγροτών που πιστεύω πως είναι σωστό) και αυτοί είναι οι μόνοι που επιμένουν...Και όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι. Αυτό είναι να έχεις σοβιετική κατατομή και iq barbecue...

      Και να μην το ξεχάσω, αγορές μετοχών τραπεζών να κάνει ο μάριος δεν νομίζω, το πολύ πολύ κανά etf, όπως ο ιάπωνας! Και η κυρά ελένη ούτε κρύο ούτε ζέστη, data driven, όπως πίστευα ότι θα καταθέσει.

      skeletonguru

      Διαγραφή
    27. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    28. Εάν είναι έτσι mea culpa.

      Έτσι κι αλλιώς άσχετος αποδείχτηκε ο γκουρού της συμφοράς.

      Διαγραφή
  31. Ας αναφερθώ και στα χρήματα που φύγαν έξω.Έχουν αξία ,σε περίπτωση εθνικής καταστροφής,μόνο αν μπορείς να φύγεις από την χώρα και να πας στο εξωτερικό και να τα παντελονιάσεις. Απλό παράδειγμα η Βενεζουέλα.Έχεις χρήμα στην USA αλλά δεν βρίσκεις με τίποτα εισιτήριο για να πας Φλόριδα.Τα εισιτήρια έχουν γίνει αποταμιευτικό μέσο,αφού αποκτώνται από τα κομματικά στελέχη και μεταπωλούνται παρακαλώ έχοντας γλυτώσει τις υποτιμήσεις Και αν τα σύνορα είναι και κλειστά,τότε απλά μελαγχολείς κοιτώντας την απόδειξη κατάθεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα βλέπω πιο πάνω άναψαν τα "αίματα" Θα περίμενα ,η αλήθεια, πιο χαρούμενη διάθεση μετά από άνοδο. Κύριε Νίκο πολύ κοντά στην φιλοσοφία περί ΑΛΦΑ οπότε μιαν εικόνα χίλιες λέξεις
      http://www.tradingview.com/x/e1jwhgCL/

      Έφτασε στο 1,88-90 -να κερδίσουν όλοι- οπότε πλέον πιστεύω το παιχνίδι θα δυσκολέψει για την πλέμπα. Ένας εφικτός ανοδικός στόχος θα ήταν το 2,25φεύγα να κλείσει και μια υποχρέωση από το παρελθόν. Αλλά αυτό θα γίνει αφού φύγει και ο τελευταίος λονγκ χαχαχα απο την μεταβλητότητα. Οπότε από αύριο κιόλας θα χάζευα νούμερα πιο κάτω προς το 1,60-1,65

      Πάντως ο σουπερ Μαριο σήμερα έκανε μεγάλο δώρο σε όσους δανείζονται ακριβά απο ela μελα σελα. Η αντικατάσταση του δανεισμού αυτού απο άλλον διατραπεζικόν με πολύ χαμηλότερη χρέωση ( ή οποία όμως θα είναι πολύ καλή στον έχων ρευστότητα και μη ξέροντα τί να την κάνει μιας και ο ντραγκι χρεώνει την διακράτηση της εντός θησαυροφυλακίων) θα βοηθήσει σημαντικά στην προσπάθεια να βγεί φέτος η χρονιά χωρίς αναβαλλόμενες μετατροπές.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Lorac
      Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά.Με βοηθάτε.

      Διαγραφή
  32. Μπλα μπλα μπλα και μετά πετάει τό.....

    Σε σχέση με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE), η κεντρική τράπεζα αυξάνει το μηνιαίο όριο αγορών ομολόγων στα 80 δισ. ευρώ από 60 δισ. ευρώ ξεκινώντας από τον Απρίλιο, ενώ διευρύνει και την γκάμα των τίτλων που κάνει αποδεκτά. Ειδικότερα, όπως αναφέρει, θα εισάγει στη σχετική λίστα και ομόλογα επενδυτικής βαθμίδας (investment grade) και από άλλες επιχειρήσεις, πλην τραπεζών

    Πιό είναι αυτό το investment grade ??? Εδώ έχουμε τίπτα που να είναι στην κατηγορία???

    RELAX >>> https://soundcloud.com/tex-avery/paul-oakenfold-dead-can-dance-the-host-of-seraphim-trance

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Προς το παρόν έτσι είναι αλλά εάν...δύσκολο...αλλά εάν γίνει το λογικό και πρέπον από μια πατριωτίκή κυβέρνηση (κάτι που προς το παρόν δεν δείχνει η συριζαία)

      "(BFW) *DRAGHI SAYS ECB RAISES ISSUE SHARE LIMIT ON QE BONDS TO 50%
      >
      > This is very big for Greece as it increases 3fold the QE purchases
      > potential for GGBs form an estimated total of about 3.2bn to an approximate
      > 11bn, if and when Greek paper becomes QE-eligible of course...
      >
      > BN 03/10 13:41 *DRAGHI SAYS MORE DETAILS ON STIMULUS TO BE PUBLISHED AT
      > 3:30PM
      > BFW 03/10 13:40 *DRAGHI SAYS RATES TO STAY LOW ' WELL PAST' QE HORIZON
      > BFW 03/10 13:40 *DRAGHI SEES RATES AT PRESENT OR LOWER LEVELS FOR EXTENDED
      > TIME
      >
      > *DRAGHI SAYS ECB RAISES ISSUE SHARE LIMIT ON QE BONDS TO 50%
      > 2016-03-10 13:37:12.774 GMT
      >
      > --PAUL GORDON


      Εάν (τάζω κερί στην Παναγιά) βάλουν να δουλέψει το ακατοίκητο πάνω απ΄το λαιμό οι σταθακοκατρούγκαλοι και γίνουν επιλέξιμα τα ελληνικά ομόλογα...έχει πολύ δρόμο. Μέχρι και διπλασιασμό. Προς το παρόν παρακολουθούμε κι ελπίζουμε (αλλά όχι άχαρτοι).

      Διαγραφή
  33. Μια και κάνουμε αναφορές σε δημοσιέυματα.Το εν λόγω βρίσκεται στο lobbystas.gr στη σελίδα 20 με ημερομηνία 29 Ιανουαρίου.[Εκεί τέλος πάντων το βρήκα].Είναι αποκόμματα από παλιότερα άρθρα του γνωστού καθηγητή αστροφυσικής Μάνου Δανέζη ο οποίος έχει ασχοληθεί με γεωστρατηγικά θέματα.Αξίζει να διαβαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο τίτλος είναι΄[ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ].

      Διαγραφή
    2. ΚΥΡΙΕ


      Ανώνυμος ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

      Διαγραφή
  34. Εύχομαι σε όλους τους φίλους,ιδιαίτερα στους νέους σε ηλικία και διάθεση,καλό τριήμερο.
    Με κέφι και ανεμελιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φτάσαμε και μία αλφα=8 σερπαντίνες !! Τις μικρές βέβαια ,προσφορά στα τζαμπο. Πρώτη που ξαναέπιασε την τιμή αμκ.
      Veni vidi vinci πλέον και στόχο γρήγορο τις 6 σερπαντίνες.

      Στα πολιτικά...κάποιος βαρέθηκε να παίζει με τρενάκια

      Διαγραφή
  35. Η περίοδος αυτή θυμίζει λίγο τα περσινά. Έρχεται η συμφωνία τη μια βδομάδα και δεν έρχεται την άλλη. Σε όλα ΝΑΙ και συναίνεση τη μια, επανάσταση, ύβρεις και ΟΧΙ στους κατακτητές την επόμενη. Η διαφορά είναι πως φέτος δεν υπάρχει προοπτική να πάει μπροστά η χώρα με αυτή την κυβέρνηση. Άρα, δεν μπορεί να στοιχηματίζει κανείς πως κάτι καλό μπορεί να συμβεί. Το μόνο καλό μπορεί να είναι η πτώση της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2064 στις Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν προεδρικές εκλογές.

      https://citi-zen.gr/2015/07/17/%CF%84%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7-4-%CE%BD%CE%BF%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-2064/


      Πραγματικά αυτή η κυβέρνηση είναι χειρότερη ever. Χρυσό βατόμουρο 2015, 2016 (σίγουρα και το 2017-εάν αντέξει). Αυτό είναι αναμφισβήτητο. Ωστόσο θα έχουμε ανέβει πέντε σκαλιά ως λαός όταν επιτέλους τηρείται αυστηρά το σύνταγμα και ψηφίζουμε σταθερά κάθε τέσσερα χρόνια. Όπως οι αμερικάνοι. Που σημαίνει ότι πρόσεχε μυγοχάφτη που το ρίχνεις γιατί ότι βγει από την ψήφο σου θα το λουστείς για μια ολόκληρη τετραετία.

      Κατά τα λοιπά νομίζω πως αυτή τη φορά τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Πιθανολογώ δηλαδή πως η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί*. Και μια κίνηση θα γίνει. Δεν ξεχνάμε άλλωστε πως η αγορά ακόμα-παρά την αντίδραση-είναι κοντά στα χαμηλά της 10ετίας 1990-2000 (554 μονάδες χαμηλά Σεπτεμβρίου 1992). Επειδή όμως 1) η καθυστέρηση έχει τίμημα που θα το βρούμε μπροστά μας 2) με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι λογικό να περιμένουμε το επόμενο λάθος όπως σωστά υπονοείται και 3) buy the rumor sell the fact πρέπει νά΄μαστε υποψιασμένοι για την συνέχεια. Η ρευστότητα όπως και οι ζώνες ασφαλείας σώζουν.


      * μια ανάλυση με την οποία συμφωνώ έχω διαβάσει εδώ

      Γιατί θα κλείσει η αξιολόγηση.....


      http://mconstantinos.blogspot.gr/2016/02/blog-post_26.html

      Διαγραφή
  36. Το ράλι της προεξόφλησης της θετικής αξιολόγησης είναι εν εξελίξει.
    Το ίδιο και το "αριστερό" success story.
    Στην ουσία θα είναι μια αξιολόγηση του κ..ου, με μετάθεση σίγουρα στο μέλλον κάποιων δύσκολων αποφάσεων. Και ίσως ακολουθήσουν νέες αξιολογήσεις νο2 νο3 κλπ Λόγω του προσφυγικού πιθανόν να κάνουν κάποιες εκπτώσεις στον νταουλιέρη. Σε κάθε περίπτωση, δεν βλέπω κάτι θετικό για την πραγματική οικονομία...οι γρήγοροι κερδοσκόποι μπορεί να κερδίσουν βέβαια. Η χώρα έχει εμπρός της πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερο το τσίρκο που τη "διοικεί".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Από την άνοιξη του 2015 προετοίμαζαν άδειες παραμονής για δύο χρόνια - Το ΣτΕ είχε «φρενάρει» τα σχέδιά τους

    http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/ellada/276365-apo-tin-anoiksi-tou-2015-proetoimazan-adeies-paramonis-gia-dio-xronia-to-ste-eixe-%C2%ABfrenarei%C2%BB-ta-sxedia-tous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η γνωμοδότηση

      http://www.protothema.gr/files/1/2016/03/14/aa/gnwmodot.pdf

      Διαγραφή
  38. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Τώρα τον έπιασαν τα εθνικοπατριωτικά του τον στρατάρχη Καμένο; Τόσο καιρό έχει καταπιεί τα πάντα αμάσητα...αγαπημένο του ρητό " στα τέσσερα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλη πουτάνα ο χοντρός. Τώρα που έρχονται οι εκλογές το καλοκαιράκι συσπειρώνει την κομματική του βάση (για να ξεπλύνει τις μαλακίες που έχει κάνει) και ετοιμάζεται να πηδήξει στο καράβι του Μητσοτάκη μετά τις εκλογές. Ο Ποτάμης έκανε super μαλακία παίρνοντας την θέση του Μουζάλα οπότε βλέπω να τρώει πόρτα το καλοκαίρι.

      Διαγραφή
    2. Agree, ο μεγαλύτερος καιροσκόπος, αδαής και παντελώς άσχετος...με αποδείξεις. Απλά ακούστε τον μία φορά, ειδικά αν μιλάει για οικονομία και πηδήξτε από το τρένο!!

      vasilisg

      Διαγραφή
    3. ΚΥΡΙΕ


      Υποθέσεις Κάνω ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΑΔΕΙΑΣΗ ΤΟΝ ΧΟΝΔΡΟ ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΕΚΝΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΚΛΑΣΟΜΠΑΝΙΕΡΑΣ-ΚΥΡΙΕ


      Lorac ΔΗΛΩΝΩ ΠΑΡΩΝ

      Διαγραφή
    4. Ο ΚΛασομπανιερας Καμμένος εχει απόλυτο δίκιο για τον κ Μουζάλα αλλά να πάμε και στα αλλα "τα παιδιά" της παρέας τι μας ειπανε.
      Θεοδωράκης :Eντάξει και τι εγινε ειπε μια μακακία ο κ Μουζάλας δεν θα του κόψουμε το κεφάλι (με λίγα λόγια Τσίπρα εδώ ειμαστε)

      Το αλλο το σούργελο η κ Φώφη Γεννηματά που θα τρίζουν τα κόκκαλα του αειμνήστου ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ τι ειπε:
      ANTI NA ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ TON κ ΜΟΥΖΑΛΑ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ τον κ ΚΑΜΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ κ ΜΟΥΖΑΛΑ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΤΟΝ ΤΣΠΡΑ.
      ΤΣΙΠΡΑ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ.

      κάνω λάθος κ Φώφη (φουφού)?
      αλλά ξεχνάτε οτι ο Πρωθυπουργός κ Αλέξης Τσίπρας θέλει να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια λόγω επίσκεψης Ρώσσου Προέδρου του Mr Putin τον Ιούνιο και της αναγκαστικής Ελληνικής Χρεοκοπίας. --ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΗ--https://www.youtube.com/watch?v=6PDmZnG8KsM

      Διαγραφή
  40. Επανέρχομαι γιατι θεωρώ σίγουρο ενα τες πα . Οταν λεω αμοιβαίο κεφάλαιο εξωτερικού εννοω πχ pictet gs Jp Morgan κλπ κλπ . Τα χρήματα εχουν τοποθετηθεί σε μετοχες ομόλογα κλπ στο εξωτερικό απο τις έν λογω εταιρίες ! Ειναι δυνατόν να κουρευτεί τετοιο προϊόν ; Απίθανο Νομιζω ! Οι εδω τράπεζες παίζουν τον ρόλο αντιπροσώπου ,ουτε καν θεματοφύλακα .και πάντοτε μιλάμε για ποσά πανω απο 100.000 ανα καταθέτη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Και ένα σχόλιο για US μεριά. Η Yellen λέει πως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί έτσι ώστε μην έχουμε overshoot στον πληθωρισμό. Όλος ο κόσμος σε stagflation-deflation, με τις κεντρικές τράπεζες να μπαίνουν όλες σιγά σιγά σε αχαρτογράφητα αρνητικά επιτόκια, τι περιμένει η γηραιά κυρία; Πληθωρισμό; Μου θυμίζει το ανέκδοτο κυβέρνηση τσίρκο μεντράνο!! vasilisg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην το γυρίσει σε MMT και μας αρχίσει ο κύριος Λουκάς μετά με προφητείες για fiat money και κρατικοπληθωρισμούς.

      Περί εκλογών σε Αμερικα. ΑΝ φανεί απο καλοκαιράκι ότι υπάρχει θέμα τραμπ να ετοιμαζόμαστε για μεγάλη τραμπάλα. Εμείς ειδικά εδώ ας ετοιμαζόμαστε και για άλλα.

      Διαγραφή
    2. Που΄σαι ρε Παπαδόπουλε...

      1.Κατασκευή Φραγμάτων Ηλεκτροπαραγωγής
      Αλιάκμονος
      Καστρακίου
      Πολυφύτου

      2.Επέκταση Θερμοηλεκτρικών Μονάδων
      Ερετρίας
      Πτολεμαϊδος
      Κατασκευή μεγάλων Γεφυρών
      Μέγδοβα
      Ρυμνίου (Αλιάκμονος)
      Σερβίων (Αλιάκμονος)

      3.Κατασκευή Αεροδρομίων
      Ζακύνθου
      Καβάλας
      Κυθήρων
      Λήμνου
      Μυκόνου
      Πάρου
      Ρόδου
      Σάμου
      Σκιάθου
      Χίου

      4,Αρδευτικά Έργα
      Αγρινίου - Μεσολογγίου
      Έβρου
      Νέστου
      Πηνειού Ηλείας
      Σερρών

      5.Κτίρια-Κρατικά Μέγαρα
      Διοικητηρίου ΟΛΠ
      Εθνικού Νομισματοκοπείου
      ΕΙΡΤ
      ΟΣΕ
      ΟΤΕ
      Πολεμικού Μουσείου
      Υπουργείου Εξωτερικών

      6.Δικαστικά Μέγαρα
      Αθηνών
      Θεσσαλονίκης
      Ιωαννίνων
      Λαρίσης
      Πατρών

      7.Επεκτάσεις Νοσοκομείων
      Αντικαρκινικού
      Βενιζελείου
      Γενικού Κρατικού

      8.Έναρξις κατασκευής Πανεπιστημιουπόλεων
      Αθηνών
      Θεσσαλονίκης
      Πατρών

      9.Επέκτασις Ηλεκτροφωτισμού

      10.Επίγειος Δορυφορικός Σταθμός Θερμοπυλών

      11.Επέκτασις Οδικού Δικτύου
      Αποπερατώθηκαν οι εθνικοί οδοί Κορίνθου - Πατρών, Κατερίνης - Θεσσαλονίκης, Χανίων - Ηρακλείου, Θερμοπυλών - Ιτέας - Ναυπάκτου - Αντιππίου, Διδυμοτείχου - Ορεστιάδος, Θεσσαλονίκης - Σερρών - Σιδηροκάστρου, Ξάνθης - Παρανεστίου - Δράμας, Θεσσαλονίκης - Κιλκίς - Πετριτσίου, Κυκλώματος - Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, Ηγουμενίτσης - Πρεβέζης, Ιωαννίνων - Τρικάλων, Κυπαρισσίας - Πύργου, Κυβερίου - Άστρους - Λεωνιδίου, Σπάρτης - Γυθείου - Αρεοπόλεως - Δυρού κ.ά.

      12.Ανδριάντας Ελευθερίου Βενιζέλου σε Αθήνα και Χανιά

      13.Βελτίωση και εκσυγχρονισμός λιμένων: Ηγουμενίτσας, Πάτρας, Βόλου, Μυτιλήνης, Καβάλας, Αλεξανδρουπόλεως, Ηρακλείου, Πρεβέζης, Μεσολογγίου, Κατακώλου, Ραφήνας, Χαλκίδος, Κυλλήνης, Σητείας, Αγίου Νικολάου, Κώ, Κιάτου, Καλύμνου, Ν. Μουδανιών, Αγίου Κηρύκου, Ικαρίας, Μυρίνης, Λήμνου, Καλαμάτας, Σπετσών, Νάξου, Θεσσαλονίκης, τού διαύλου Σκαραμαγκά κ.α.

      Διαγραφή
    3. Έχει αφήσει πίσω του άξιους δολοφόνους...εεε κληρονόμους ήθελα να πω.

      Σκοτάδι πίσσα χωριανοί...κάποιος να σηκώσει το διακόπτη!

      Διαγραφή
    4. Για πες ποιους εννοείς???

      Έτσι να κάνουμε λίγο κουβέντα και να σου απαντήσω.

      Διαγραφή
    5. Τώρα πώς γύρισε η κουβέντα απο Υελλεν ,Φεντ και Modern Monetary Theory σε αποτυχημένους δικτακτορες δεν μπορώ να καταλάβω!!
      Κ. Υ όλα στην ζωή κρίνονται εκ του αποτελέσματος και στην συγκεκριμμένη περίπτωση η ζυγαριά της Ιστορίας έχει βουλιάξει υπο το βάρος της αποτυχίας και των καταστροφικών συνεπειών. Είναι σαν να λέμε έρχονται φέτος 2εκατ. φανατισμένοι φονταμελιστες μουσουλμανο μηδενιστές και εγώ μετα απο 40 χρόνια θα θυμάμαι το καταπληκτικό δρομάκι που φτιάξαν στα Άνω Σούργελα.

      π.σ Αμα σας καίει με τα "σκαπανικά" έργα βλέπω έχει ψωμάκι απο φέτος εκεί

      Διαγραφή
    6. Το Ρουπακιά και τα χρυσά αυγά εννοώ φυσικά. Ποιους άλλους? Ούτε μ΄ενδιαφέρει να σπαταλήσω χρόνο ψάχνοντας για να σχολιάσω την αντικειμενικότητα των στοιχείων απ΄το βιβλίο του Παττακού. Who gives a shit? Έχω πιο ενδιαφέροντα πράγματα να κάνω στα 63 μου.

      Για μένα το αριστερός-δεξιός είναι τόσο ασήμαντο για να χαρακτηρίσει την προσωπικότητα κάποιου όσο και ολυμπιακός-παναθηναϊκός. Υπάρχουν τόσα σημαντικά χαρακτηριστικά όπως καλόκαρδος, πρόσχαρος, αισιόδοξος, φιλαλήθης, ικανός, άξιος, στοργικός, αλληλέγγυος, σεμνός, δίκαιος, εργατικός κλπ κλπ

      Θα πρότεινα πάντως μια και μοιραζόμαστε το ίδιο χόμπι να περιοριστούμε σε αυτά που μας ενώνουν-χρηματιστήριο-και ν΄αποφύγουμε αυτά που μας χωρίζουν-πολιτική. Στην τελική δεν είμαστε-ούτε πρόκειται να γίνουμε φίλοι έξω από το μπλογκ, είμαστε απλά συναγωνιστές στις αγορές.

      Πιστεύω να μην έχετε αντίρρηση...ούτως ή άλλως εγώ δεν θα συνεχίσω.

      Διαγραφή
    7. κυριε


      hippy εμενα δεν θα με κανεις φιλαρακη εχω παραγγειλη για 26/3 σαββατο ένα σπλιναντερο ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΟΥΡΝΑΚΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και κοκκινο κρασι ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ


      Lorac ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΡΦΟΝΙΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ--ΑΦΑΝΤΗ ΜΑΝΕΣΤΡΟ--Να καει το πελεκουδι-Προδρομος Τσαουσακης --Στίχοι: Βίρβος Κώστας
      Μουσική: Δερβενιώτης Θόδωρος
      Πρώτη εκτέλεση: Πρόδρομος Τσαουσάκης


      Έλα πικραμένη μου κοπέλα
      έλα να μου κάνεις συντροφιά
      πάμε στα μπουζούκια να τα φάμε
      πάμε και 'χω ντέρτι στην καρδιά

      Μες στην άχαρη ζωή μας
      για να ζήσουν οι καημοί μας
      θέλει γλέντι και τραγούδι
      να καεί το πελεκούδι

      Ζήτω το ταξίμι ξαναρίχτο
      ρίχτο σε μια λίστα μπουζουξή
      κέρνα ταβερνιάρη την ταβέρνα
      κέρνα να τα πιεις και συ

      Μες στην άχαρη ζωή μας
      για να ζήσουν οι καημοί μας
      θέλει γλέντι και τραγούδι
      να καεί το πελεκούδι--------https://www.youtube.com/watch?v=d0PXhGUfgZA

      Διαγραφή
    8. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ-- Γεια σου μάγκα μου Θανάση -Προδρομος Τσαουσακης --https://www.youtube.com/watch?v=GFvPXEMdUtY

      Διαγραφή
    9. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ takaros 13-ΤΣΑΟΥΣΑΚΗΣ ΓΛΕΝΤΑΕΙ Ο ΜΑΝΘΟΣ ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ --https://www.youtube.com/watch?v=qY2ZTJR8U4o-----------

      Διαγραφή
    10. Πριν 4-5 χρόνια ο Αρχιμανδρίτης Λουκάς μας είχε ποστάρει στους Γλάρους το παρακάτω τραγουδάκι. Πέρασε καιρός βέβαια, αρκετές φορές σκέφτομαι που πήγε ο ευαίσθητος φίλος Αντρέας

      https://www.youtube.com/watch?v=jl0qJZ1rr4Q

      Fortino Samano Μεξικανός υπολοχαγός και υπαρχηγός του Emiliano Zapata-Είμαι ό,τι δεν έζησα

      Ο Fortino Samano Μεξικανός υπολοχαγός και υπαρχηγός του Emiliano Zapata στην εξέγερση των φτωχών του 1910 συνελήφθη και εκτελέστηκε το 1917 από τον ομοσπονδιακό στρατό του προέδρου Porfirio Diaz .

      Δευτερόλεπτα πριν την εκτέλεσή του ζήτησε ένα τσιγάρο ποζάροντας ακουμπισμένος σε ένα πέτρινο τοίχο, και χαμογελώντας άφοβα στο φακό του βραζιλιάνου φωτογράφου Agustin Victor-Casasola.

      Στάση τόσο παράδοξα γενναία για έναν άνθρωπο, που θα αντιμετωπίσει τον θάνατο !!! Οι στίχοι του ομώνυμου υπέροχου τραγουδιού που σκάρωσε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου μοιάζουν με σύντομο θεατρικό σκετσάκι σε τρεις πράξεις και με τρεις διαφορετικούς αφηγητές: τον ίδιο τον Σαμάνο, τον εκτελεστή και .. το τσιγάρο του.

      Ο Φορτίνο Σαμάνο καπνίζει και σκέφτεται: Είμαι ό,τι δεν έζησα, είμαι η βροχή που θα 'ρθει να δροσίσει άγνωστων γυναικών το κορμί. Ο στρατιώτης με τ' όπλο σημαδεύει και σκέφτεται: Με μια κίνηση απλή θα του κλέψω ό,τι έχει ζήσει.

      Είμ' ένας μικρός θεός, είμ' ένα στοιχειό. Το τελευταίο τσιγάρο κι εκείνο σκέφτεται: Θα γίνω γέλιο να κρυφτώ σε παιδιά που ξεφαντώνουν Ο καιρός θα χάνεται ώσπου κάποιο απ' αυτά θα φωνάξει "λιμπερτά". Κι όπως θα κοιτάει τις κάνες θα βρεθώ στα χείλη του σαν τσιγάρο ξανά.

      «Όταν διάβασα τη λεζάντα της φωτογραφίας, λέει ο ίδιος ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ανατρίχιασα. Η στάση του Φορτίνο Σαμάνο δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα. Ίσως γι’ αυτό με συγκίνησε.
      Οι τωρινοί άνθρωποι, με τη συμβολή της τηλεόρασης, έχουμε υποστεί δύο σημαντικές ήττες: Από τη μια, έχουμε εθιστεί στον πόνο και στον θάνατο των άλλων –μέχρι και ζωντανή αναμετάδοση πολέμων έχουμε παρακολουθήσει– και από την άλλη, ακριβώς επειδή νομίζουμε ότι είμαστε πάντα στη θέση του θεατή, όταν χτυπήσει την πόρτα μας κάποια συμφορά ή ο ίδιος ο θάνατος ξαφνιαζόμαστε και τρομάζουμε».

      https://athens.indymedia.org/post/1256878/

      Διαγραφή
    11. κυριε


      hippy αστους τους γλαρους και ελα να φαμε το σπλιναντερο και το γουρνοπουλο γαλακτος 15 κιλα Η ΖΩΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ

      Διαγραφή
    12. Όχι φιλαράκο Χιππύ μιας και έγραψες για δολοφόνους θα τα ακούσεις θες δεν θες. Αυτά τα αριστερίστικα να πετάμε μια μαλακία και μετά να αποφεύγουμε την συζήτηση σε εμένα δεν περνούν. Πάμε λοιπόν:

      Τα έργα που προανέφερα είναι δεδομένο ότι έγιναν επί επταετίας. Άσε τα βιβλία του Παττακού και ψάξε τα δημόσια έγγραφα.

      Μας γράφεις ότι συνεχιστές της επταετίας είναι οι Χρυσαυγήτες. Ωραία αριστερή προπαγάνδα. Φιλαρακό να σε ενημερώσω ότι ο μόνος πολιτικός σχηματισμός που ήταν όντως συνεχιστής ήταν η Εθνική Πατριωτική Ένωση (ΕΠΕΝ) η οποία ιδρύθηκε από τον Παπαδόπουλο, μετονομάστηκε μετά από χρόνια σε Ελληνικό Μέτωπο και σήμερα σε Εθνικό Μέτωπο. Για βρες ΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ που να έχει γίνει από την συγκεκριμένη και το συζητάμε. Το να πετάς την καραμέλα της Χρυσής Αυγής η οποία είναι πολιτικό ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ μόρφωμα με μανδύα Εθνικιστικό είναι εντελώς άτοπο καθώς ουδεμία σχέση έχει με τα πιστεύω των γνήσιων Εθνικιστών συνεχιστών της ιδεολογίας του Γ. Παπαδόπουλου.

      Σε κάθε περίπτωση πάντως υπάρχει ΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ η οποία έχει γίνει απο ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ και η απόφαση δικαστηρίου ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ δεν έχει εκδοθεί. Εκτός αν γνωρίζεις ΗΔΗ την απόφαση οπότε πάω πάσο. ΚΑΙ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ. Επίσης σε κάθε περίπτωση αποκαλώντας ένα κόμμα ως δολοφόνους, αποκαλείς συνεργούς 440.894 που το ψήφισαν στις πρώτες εκλογές του 2012, 425.990 που το ψήφισαν στις δεύτερες εκλογές του 2012, 388.186 που τους ψήφισαν στις εκλογές του 2015 και 379.581 που τους ψήφισαν στις δεύτερες εκλογές του 2015.

      Τελειώνοντας να αναφέρουμε λίγο τις δολοφονίες που έγιναν απο οργανώσεις με ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ (υποστηριζόμενες μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις που έφτασαν στην δικαιοσύνη απο ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ είτε λόγιους είτε πολιτικούς).

      Διαγραφή
    13. Από την «17 Νοέμβρη» δολοφονήθηκαν οι:


      Μάλλιος Ε., Μπάμπαλης Π., Πέτρου Π., Σταμούλης Σωτ., Αθανασιάδης Τζώρτζης, Βελούτσος Ν., Μάτης Χ., Μομφεράτος Ν., Ρουσέτης Π., Γεωργακόπουλος Ν., Θεοφανόπουλος Γ., Δουγένης Γ., Γεωργίου Γ., Μπούρας Β., Πανταζόπουλος Γ., Τσιμπούρης Μιχ., Αγγελόπουλος Δ., Αθανασιάδης-Μποδοσάκης Αλεξ., Ανδρουλιδάκης Κ., Βερνάρδος Αν., Μπακογιάννης Παύλος, Μαράτος Μ., Βάρης Ι., Στρεγγαλινού Ολγα, Βέρα Γεωργία, Κυριακόπουλος Βασίλειος, Σεϊτανίδης Δ., Καυκάς Ι., Παπασωτηρόπουλος Γ., Αξαρλιάν Θάνος, Βρανόπουλος Μιχ., Βέλιος Απ., Περατικός Κωστής, Κωνσταντίνου Βιργινία. Και οι αλλοδαποί Γουέλς Ρ., Τσάντες Τζ., Νορντίν Γουίλ., Στιούαρτ Ρ., Τσετίν Γκ., Σιπαχιόγλου Ομέρ και Σόντερς Στίβεν.

      Επίσης, από την ίδια οργάνωση, τραυματίστηκαν ο αμερικανός λοχίας Ρόμπερτ Τσαντ, ο Παναγιώτης Ρουσέτης (οδηγός του Μομφερράτου), ο γιατρός Ζαχαρίας Καψαλάκης, ο εισαγγελέας Παναγιώτης Ταρασουλέας, ο τότε βουλευτής του ΠαΣοΚ Γιώργος Πέτσος, ο επιχειρηματίας Βαρδής Βαρδινογιάννης και ο οδηγός του, ο τούρκος επιτετραμμένος Ντενίζ Μπουλούκμπακσι, ο οδηγός του, η ιδιαιτέρα του και μία διερχόμενη πολίτις, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παλαιοκρασάς και ο τότε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Παπαδημητρίου.






      Από την οργάνωση «1η Μάη» τραυματίστηκε ο τότε πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Ραυτόπουλος και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Θεόδωρος Βερνάρδος. Από την «Αντικρατική Πάλη» δολοφονήθηκαν ο εισαγγελέας Γεώργιος Θεοφανόπουλος και οι συνοδοί χρηματαποστολής Γ. Πανταζόπουλος και Μ. Τσιμπούρης.

      Στην «Επαναστατική Μαχητική Αριστερά» οφείλεται ο τραυματισμός 39 επιβατών λεωφορείου από έκρηξη βόμβας (31.10.1985). Από την «Επαναστατική Αλληλεγγύη» δολοφονήθηκε ο ψυχίατρος των φυλακών Κορυδαλλού Μάριος Μαράτος (19.2.90).Από τους «Επαναστατικούς Πυρήνες» δολοφονήθηκε η υπάλληλος Ασφαλιστικής Εταιρείας Βιργινία Κωνσταντίνου, ενώ τραυματίστηκε και 30χρονος συνάδελφός της.Στον «Επαναστατικό Αγώνα» οφείλεται ο τραυματισμός τριών διερχομένων πολιτών στην πλατεία Συντάγματος (12.12.2005).

      Κατάλογος δολοφονηθέντων αστυνομικών, μετά το 1981:

      Ο αστυφύλακας Χρήστος Μάτης, φρουρός σε υποκατάστημα της Εθνικής στα Πετράλωνα, δολοφονήθηκε από τη «17 Νοέμβρη» (24.12.1984).

      Οι αρχιφύλακες Βασίλειος Μπούρας και Γεώργιος Γεωργίου και ο ανθυπαστυνόμος Γεώργιος Δουγένης τραυματίστηκαν θανάσιμα σε ένοπλη συμπλοκή με μέλη της «Αντικρατικής Πάλης», όπου πρόλαβαν αμυνόμενοι να σκοτώσουν τον διάσημο «ήρωα» των τρομοκρατών Χρ. Τσουτσουβή (15.5.1985).Ο αρχιφύλακας Νικόλαος Γεωργακόπουλος τραυματίστηκε θανάσιμα σε υπηρεσιακό λεωφορείο από έκρηξη βόμβας, που πυροδότησε η «17 Νοέμβρη», (26.11.1985).

      Ο υπαστυνόμος β΄ Νικόλαος Τσιμπούρας δολοφονήθηκε εν υπηρεσία (2.2.91).Ο αρχιφύλακας Ιωάννης Βάρης έχασε τη ζωή του σε υπηρεσιακό λεωφορείο από αντιαρματικό βλήμα που εκτόξευσε η «17 Νοέμβρη».Ο αστυνομικός υποδιευθυντής Απόστολος Βέλλιος τραυματίστηκε θανάσιμα από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετήσει η οργάνωση «ΕΛΑ» (19.9.94).

      Ο αστυφύλακας Κωνσταντίνος Ζάμπαλας δολοφονήθηκε μέσα στο δικαστικό μέγαρο Ιωαννίνων (7.11.94).Ο ανθυπαστυνόμος Αναστάσιος Μηζύθρας δολοφονήθηκε από άγνωστους μασκοφόρους στην πρεσβεία της Ελλάδας στην Τιφλίδα Γεωργίας.Ο Χαράλαμπος Αμανατίδης, σκοπός στην οικία του στρατιωτικού ακολούθου της βρετανικής πρεσβείας, δολοφονήθηκε από άγνωστους τρομοκράτες, με πυροβόλο όπλο.

      Ο αρχιφύλακας Αντώνιος-Νεκτάριος Σάββας δολοφονήθηκε στα Άνω Πατήσια, ενώ φρουρούσε οικία υπό προστασία μάρτυρος.Και την Πέμπτη 24.6.2010 δολοφονήθηκε από βόμβα στο γραφείο του ο υπασπιστής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Βασιλάκης.

      72 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ. ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟΥ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

      Αυτά τα ολίγα.

      Διαγραφή
    14. Ανατρίχιασα...

      Πατερ αφες αυτοις ου γαρ οίδασι τι λέγουσι

      Ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος on camera λέει ότι είναι εθνικοσοσιαληστής. Θαυμαστής και συνεχιστής των παράφρονων αιμοσταγών δικτατοριών του 1945.

      Το "πετάμε μια μαλακία και μετά να αποφεύγουμε την συζήτηση" επιστρέφονται. Συνομιλώ με όσους εκτιμώ. Εσύ είσαι αγενής και δεν δεν ανήκεις σε αυτήν την ομάδα.

      Διαγραφή
  42. Καλησπέρα σας.
    Είναι πολύ απλό.Καταθέτει η Νέα Δημοκρατία πρόταση μομφής την Παρασκευή.
    Και να και το θαύμα.Οι ΑΝΕΛ καταψηφίζουν την πρόταση και στηρίζουν την κυβέρνηση .Αυτό δεν είπε ο κ.Πάνος το μεσημέρι;Έτσι,γιατί μας περνάνε για πολύ βλάκες. Ποιοι,οι αγράμματοι που δεν δούλεψαν ποτέ και οι προικοθήρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. στις επομενες εκλογες ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΖΟΒΟΛΑ ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To eurodolario πάντως μένει στο εύρος -περίπου νούμερα - 1,05-1,15. Περιμένω (δεν παίζω) άλλη μια μικροβούτα με την ξέσφιξη της κάνουλας-Ντράγκι συν το σφίξιμο της βρύσης-Υελλεν.

      Διαγραφή
  45. Σήμερα δόθηκαν τα υπόλοιπα κομμάτια ΑΛΦΑ πουν είχαν αγοραστεί στα 1,34
    Καλησπέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια και άντεξες Νίκο νομίζω θα άξιζε να κάνεις μια μέρα ακόμα υπομονή.

      Σχεδόν όλοι περιμένουν πτώση μετά το rebalancing. Η ιστορία λέει πως σπάνια συμβαίνει αυτό που περιμένουν οι πολλοί. Δηλαδή είτε θα γίνει αργότερα, σε δεύτερο χρόνο, πχ τον Μάιο είτε θα πέσει πολύ περισσότερο απ΄το αναμενόμενο. Στατιστικά η μεγάλη βδομάδα είναι καλούτσικη για το ΧΑΑ, ελπίζω να συμβεί το πρώτο.

      Προσωπικά έχω κατά νου αύριο να κλείσω όλες τις θέσεις που πήρα για το rebalancing ανεξαρτήτως τιμής. Στη συνέχεια αγορές μόνο στα μετοχομόλογα (ΕΛΛ, ΓΡΙΒ, ΕΥΑΠΣ, ΑΡΑΙΓ κλπ) εάν κι όποτε κάνουν τιμές κοντά στα προηγούμενα χαμηλά. Τα πράγματα έχουν σφίξει, νομίζω πέρασε η εποχή της εύκολης-προβλέψιμης ξεπέτας.

      Διαγραφή
    2. Φίλε Ηλία
      Σήμερα νομίζω ότι άρχισε να φαίνεται το τέλος των εισροών λόγω rebalancing.Υποθέτω ότι και τα παθητικά χαρτοφυλάκια έχουν λίγο πολύ τοποθετηθεί με διάφορους πλάγιους τρόπους.
      Από το 1,34 στο 1,86 είναι καλό κέρδος.Να δω πότε θα σβήσω παλιά χασούρα στο χαρτί.Θα γίνει και αυτό,υπομονή έχω.Όπως έχεις κάνει και εσύ έτσι και η ταπεινότης μου έχει ασχοληθεί και με ομολογιακά και εξωτερικό, όχι όμως με προσωπική διαχείριση.Η τελική αλγεβρική άθροιση είναι θετική,επομένως γεροί να είμαστε.Τα κέρδη δηλώνονταν και πλήρωνα ειδικές έκτακτες εισφορές. Πάνω από όλα είχα την κύρια δουλειά μου και όχι το ΧΑΑ,τώρα η κατάσταση συνταξιοδότησης δίνει απλά περισσότερο χρόνο ενασχόλησης.
      Καλησπέρα σε όλους τους εξαιρετικούς θαμώνες.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂