Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Δεν σας άρεσε το Success story. Πάρτε το SEX STORY και χαλαρώστε!!!

Κάτω και από τις 500 μονάδες η χρηματαγορά μας. Που είναι όλοι αυτοί οι πεφωτισμένοι ΣΥΡΙΖΕΟΙ γκουρούδες που διαλαλούσαν ότι με ΤσιπροΚαμένους στην κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να φοβάται ο Γενικός Δείκτης???? Βρεεεε ατζαμήδες είστε και φαφλατάδες. Τρεχάτε να κάνετε καμιά διαβούλευση και μετά να αρχίζετε να αναλύεται χρηματαγορές με αριστερούς προφεσόρους στην κυβέρνηση.

Δεν θέλατε το Success story των ΣαμαροΒενιζέλων εεεεεε? Πάρτε λοιπόν το SEX STORY των ΤσιπροΚαμένων και άιντα στο καλό.


Ο χαζολαός της πλάκας απεργεί και ζητάει τα προηγούμενα κεκτημένα δικαιώματα του. Λυπάμαι λεβέντες. Τα χάσατε τα τσαρούχια σας, πάνε και οι φουστανέλες σας. Παίξατε και χάσατε, να πιείτε να ξεχάσετε.

Πάντως δεν μπορώ να πω. Η περήφανη διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Οι δημιουργικές ασάφειες, έγιναν περήφανες διαπραγματεύσεις και οι κόκκινες γραμμές έσβησαν. Τώρα σύσσωμη η κυβέρνηση θα τα ψηφίζει ΟΛΑ και κατόπιν θα βγαίνει στους δρόμους να διαμαρτύρεται για την κυβέρνηση.

Για πρώτη φορά στα χρονικά. Η χώρα έχει κυβέρνηση και αντιπολίτευση τους ΙΔΙΟΥΣ. Πρώτα ψηφίζουμε και κατόπιν απεργούμε.
Δεν υπάρχει σωτηρία. Η πτώση της χρηματαγοράς μας δείχνει ότι δεν θα πέσουν εύκολα τα βλαμμένα που έφερε στην εξουσία ο χαζολαός.

Εγώ πάντως να το ξέρετε είμαι με τους Τσιπροκαμένους. Δεν απεργώ, δεν διαμαρτύρομαι. Αυτή η πλάκα πρέπει να τελειώσει. Να κυβερνήσουν 4ετία, να δούμε τα χαίρια τους.
Η μόνη περίπτωση να απεργήσω είναι μόνο αν βγούμε όλοι στους δρόμους και ζητήσουμε από την κυβέρνηση όλα όσα έταζε πριν καταλάβει την εξουσία. Δηλαδή να ζητήσουμε 13ους μισθούς, αύξηση κατώτατων συντάξεων και κατάργηση μνημονίων με ένα νόμο. Μόνο τότε κατεβαίνω στους δρόμους. Να απαιτήσουμε όλες τις παπαριές που έλεγαν να τις εφαρμόσουν.

Να ζητήσουμε φυσικά και την επαναφορά του μεγάλου Γιάνη στο Υπουργείο Οικονομικών, της Ζωής στο προεδρείο της βουλής και φυσικά τη Ραχήλ να μας στείλει στα γουναράδικα.
Γιαυτό σας λέω. Τσαγάκι, φρυγανίτσες και καθίστε σε μια γωνιά να απολαύσετε τις παπαριές που κάνει ο Ελληνικός χαζολαός που αντί  να αλλάξει μυαλό συνεχίζει να μαλαπερδιάζεται.  

199 σχόλια:

  1. Ξέχασα να αναφερθώ στο HOT STORY των Βαλκανίων - όπως μας έγραφε ο Λεωτσάκος.
    Για την ΠΕΙΡΑΙΩΣ μιλάω ντεεεεεεε. Είναι γνωστή και ως ΠΕΙΡαυλος που αντί να πηγαίνει πάνω, πάει μόνο κάτω και κάνει ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ. Σε λίγο θα βρει και πετρέλαιο. μπουχαχαχαχα Μα πως τα γράφω. Ο πάτος των ζομποτραπεζών είναι ΑΠΑΤΟΣ. Με capital controls που μας έφεραν οι πεφωτισμένοι ΤσιπροΚαμενοι, μετά το πετρέλαιο θα βρούν φυσικό αέριο και κατόπιν θα φτάσουν και στο ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ξέρετε κ.Τάκη ο πείρ πήγε βόλτα στο ιραν Μετά την κονιορτοποιήση των Βλακανίων έρχετε η σειρά της Άπω ανατολής!! Τρέμετε γατάκια περσικά

      Πάντως για την ιστορία ,αμα λέω αμα γίνει καμιά πώληση στους ζωροάστρες κάποιοι εδώ μέσα θα έχουν "χοντρό" θέμα.

      Διαγραφή
  2. Καλως ορισατε κ. Τακη!! Αρα αποχή από το ΧΑΑ σε αυτές τις τιμές?
    Paul

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα συριζοανελοτεμπελοσκυλα iq barbecue ημεδαπά ελληνόπουλα, αφού κατάφεραν επιτέλους να ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονα, έχουν αρπάξει τις καρέκλες και δεν θα τις αφήσουν ότι και να γίνει.

    SkeletonGuru

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο να μην εφησυχάζουν. Ας αποθηκεύσουν και λίγη κηροζίνη για τα ελικόπτερα τους. Αν και αυτοί είναι ικανοί να νομίζουν ότι γεμίζουν με αμόλυβδη.

      Διαγραφή
    2. Η προπαγάνδα τους βρίσκει ώτα ευήκοα στους ηλιθίους κατοίκους της μπανανίας, και έτσι θα ρημάξουν ότι μπορούν αυτοί, το σόι τους και όλος ο κομματικός μηχανισμός τους.

      Διαγραφή
  4. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

    Kύριε Βσσίλη,
    Οι τιμές που είχατε δηλώσει ότι θα αρχίσουν να σας συγκινούν από τις τράπεζες στο σχόλιό σας της 10/1/22015, ώρα 11:12 π.μ. πλησιάζουν ή έχουν αρχίσει να εμφανίζονται ήδη .
    -0ΟΥΡΟμπανκα δηλώσατε 0,42 Έχει ήδη 0,4320. Πρακτικά το φτάνει σε λίγη ώρα.
    -ολυμπιακός ΠΕΙΡαιά δηλώσατε επιθυμητή τιμή 0,135. Αυτή το έχει ξεπεράσει προς τα κάτω ήδη, αφού έχει 0,1110!!! Αγοράσατε ή λιποψηχήσατε;
    -ΕΤΕ δηλώσατε 0,12. Έχετε ήδη τώρα 0,1620. Μπορεί και να δει και κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας το στόχο σας.

    Θα τολμήσετε; Ή ο φόβος θα σας οδηγήσει να αναθεωρήσετε τους στόχους σας προς τα κάτω;

    Εσείς κύριε Υποθετικέ, με σημερινή τιμή Alpha 1.12; Προετοιμάζεστε σε λίγο για το 1 στρογγυλό ή αναβάλλατε τις αποφάσεις σας;

    Και όλα αυτά με δεδομένη τη δήλωση του κ. Μορφονιού προηγουμένως ότι «Ο πάτος των ζομποτραπεζών είναι ΑΠΑΤΟΣ».

    Ευχαριστώ
    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΝΣΩΜΑΤΑ ΙΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ - DTA = ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ / ΑΡΙΘΜΟ ΜΕΤΟΧΩΝ = ΠΡΑΓΜ.ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΝΑ ΜΕΤΟΧΗ * 0,35 = Η ΤΙΜΗ που πρεπει να αρχίσει να σας γαργαλάει.


      "Δεν θα ησυχάσω παρά μονάχα σαν δω πολιτικούς να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό"

      Οπότε κε Σύλβιε ο κος skeletonguru λέει πως αν βάλετε τα νούμερα κάτω δεν νομίζω πως έχω κάπου προσέγγιση. Και αυτή τι στιγμή που το ξύλο στα ευρωπαικά τραπεζικά σπίτια πέφτει κατά ριπάς στην μπανανία των συριζοανελιστών ο πολλαπλασιαστής από 0,3-0,4 πάει στο 0,1!!

      Skeletonguru says: Η πραγματική μελλοντική εικόνα κε Σύλβιε δεν είναι απαισιοδοξία, μηδέ φόβος. Είναι η πραγματικότητα την οποία δεν βλέπει η μάζα, είτε γιατί δεν θέλει, είτε γιατί απλά δεν μπορεί!!

      Διαγραφή
    2. Και για να το κλείσω μια και καλή. Η μπανανία των ηλίθιων ελληναράδων είναι 0. Με συριζοανελίστες στην εξουσία η μπανανία σε ένα χρόνο από τώρα θα είναι χώρα λαθρομεταναστών, εκτός shengen, εκτός ευρώ, χώρα αδελφών ψυχών με σύμφωνα συμβίωσης, πείνα, και με ένα εμφύλιο πόλεμο να κλείνει η τραγωδία ενός έθνους τραγικού εκ συστάσεως.

      Διαγραφή
    3. Πιθανόν να είναι όπως τα λέτε κ. Βασίλη. Ελπίζω ωστόσο να κάνετε λάθος καθώς δεν μ΄αρέσει καθόλου αυτή η προοπτική. Αυτή είναι η χώρα μου, ελπίζω (και παλεύω) να μην την δω καμμένη. Τέτοιες ώρες τέτοια λόγια αλλά το ποστάρω καθώς αφήνει ένα μικρό παραθυράκι αισιοδοξίας και όλοι οι συμμετέχοντες τό΄χουμε ανάγκη.

      Buy GGBs on Dips as May Be Included in ECB QE This Year: BofAML
      2016-02-08 16:31:39.78 GMT


      By Deborah L Hyde
      (Bloomberg) -- While there are a number of reasons to be
      pessimistic on Greece, recommend buying GGBs on dips as the
      country is on the path toward inclusion in the ECB’s QE program,
      Athanasios Vamvakidis, strategist at BofAML, says in interview.

      * Political instability in Greece is clearly a risk in the
      short-term as the govt has a very slim majority in
      parliament, and it could collapse if it tries to get
      approval for pension reforms and a new tax regime for
      farmers
      * There is though a fundamental difference compared to the
      past; as long as a govt, this one or another one, concludes
      the review, it’s likely GGBs will be included in the ECB QE
      program by the end of this year, which is very bullish for
      Greece
      * The best case for Greece this year is inclusion in QE
      this summer, the worst case scenario is by the end of
      the year; no matter how you see it, the end game is
      inclusion in QE
      * From this point of view, Greece looks better than the rest
      of the periphery; Ireland and Cyprus are also good cases
      because they have implemented their programs
      * Less bullish on other periphery countries; may see
      another rally if the ECB manages to surprise investors
      in March but that would be a rally to sell


      For Related News and Information:
      First Word scrolling panel: FIRST
      First Word newswire: NH BFW

      To contact the reporter on this story:
      Deborah L Hyde in London at dhyde10@bloomberg.net
      To contact the editors responsible for this story:
      Jenny Paris at jparis20@bloomberg.net
      V. Ramakrishnan

      Διαγραφή
    4. Επίσης να θυμίσω ότι αυτή η χώρα που "δυστυχώς επτώχευσε" το 1893, διασύρθηκε απ΄τους Τούρκους το 1897 πήρε τη ρεβάνς λίγους χρόνους μετά στους βαλκανικούς.

      Ψυχραιμία. Σφαίρα είναι και γυρίζει. Εξακολουθούμε να είμαστε πλήρες μέλος της ΕΕ.

      Διαγραφή
    5. Κε Hippy. Πάντοτε είμαι ψύχραιμος και ως επενδυτής από το 1989 έχω περάσει ουκ ολίγες καταιγίδες. Έχω μάθει να βλέπω τι έρχεται, και αυτό που είπα είναι πολύ απλό. 2 χρόνια κυβέρνηση συριζοανελοπαρμένων θα οδηγήσει στον απόλυτο καιάδα. Τα σημάδια είναι παντού, είναι πολλά και δεν πρέπει να αγνοούνται. Είθε η τελευταία σας ρήση να μπορεί να ειπωθεί και μέχρι το τέλος του 2016, αν οι παλαβοί είναι στην εξουσία ακόμη (το πιο πιθανό)

      skeletonguru

      Διαγραφή
    6. Κε Βασίλη...ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα για ανθρώπους που έχω εκτιμήσει ως άξιους (προφανώς και είστε στην ομάδα) δεν αλλάζω άποψη. Δεν χρειαζόταν το 1989 (εγώ μπήκα το 1991).

      Μέρες σαν κι αυτή μ΄αρέσει να σκέφτομαι ότι ευτυχώς δεν έχουμε δικτατορία. Γρίπη είναι οι άθλιοι κυβερνητικοί, βαριάς μορφής αλλά γρίπη, δεν είναι πανώλη. Θα περάσει (πιθανολογώ πως ΔΕΝ θα προλάβουν γενέθλια). Συμφέροντα κυβερνούν τον πλανήτη κάπου θα τμηθούν με της χώρας μας...σφίγγω τα μετρητά μου και περιμένω την ευνοϊκή για μένα τάση.

      Διαγραφή
    7. Όταν μπαίνατε εγώ έβλεπα ακόμα Νιλς Χολγκενσον!!! Κύριε Χιππυ το καθήκον σας καλεί Αφήστε την Ντέμπορα και ρωτήστε την Τετάρτη αν ξέρουν αυτή η Ντανιέλα τί θέλει.Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

      K. Βασίλη το κλείσατε τον χώρο σας ? Γιατί εδώ και λίγες μέρες έτσι φαίνεται.

      Διαγραφή
    8. Οι ψεύτικες υποσχέσεις και η ζοφερή πραγματικότητα

      http://vasilisg.blogspot.gr/2016/02/blog-post_5.html

      Διαγραφή
  5. Κύριε Lorac
    Τι κάνετε σήμερα με τα νιοκι παρμεζάνα; Βρέθηκαν σε χαμηλά πενταετίας στο restaurant ή κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φρέσκο νιόκι απο τον κήπο κ.Νίκο Δείτε λίγο στην βράση κολλάει το ...μακαρόνι. http://www.tradingview.com/x/XV58B5Jz/

      Στο 1 ευρώ κ.Υ η αλφα τσακ μπαμ σε μια μέρα.

      Διαγραφή
    2. Εγώ παρήγγειλα ολίγη νιοκι με παρμεζάνα το απομεσήμερο. Με χρέωσαν 3,34 Βέβαια οι επόμενοι πελάτες είχαν λίγη έκπτωση,αλλά όπως καλά γνωρίζετε το ζυμαρικό τρώγεται ζεστό.

      Διαγραφή
    3. Nιοκι παρμεζάνα; Για να υιοθετώ τη μυστήρια ορολογία σας. Εγώ τα τίμησα δεόντως σήμερα πριν λίγο, από 3,29 έως και 3,27. Τώρα αν συνεχίσουν προς τα κάτω στο μέλλον, υπάρχει διάθεση για περεταίρω ενίσχυση θέσης. Ρευστότητα υπάρχει.

      ALPHA: Αν και απέχω χρόνια αυστηρά και παντελώς από τις τράπεζες, υπήρξε η πρώτη μικρούλα συμμετοχή σήμερα, ύστερα από πάρα πολλά χρόνια αποχής. Είμαι τόσο συντηρητικούρας, που νομίζω ότι μια μικρή κατάχρηση στα 1.05 για πρώτη φορά τη δικαιούμαι. Πιστεύω ότι κάποια ανάκτηση δανείων θα υπάρξει και σε τιμές κάτω από 1 τα ρίσκα μειώνονται σημαντικά.

      Ζήτησα και ΤΕΝΕΡΓ στα 1,90 και ΕΥΔΑΠ στα 3,90 αλλά δεν τα κατάφερα.

      Πάντως ευχαριστώ τον σοφό κύριο skeletonguru, που είναι εδώ ως αντίβαρο για να μας συγκρατεί.

      Άντε στο τέλος θέλω – δεν θέλω θα μπω στο γλωσσικό σας κλίμα.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    4. Για ΤΕΝΕΡΓ και ΕΥΔΑΠ και αύριο μέρα είναι.

      Την πρώτη δεν την ακουμπώ (δεν γράφω που θα την ακουμπούσα για να μην έχουμε εμφράγματα) την δεύτερη την ακουμπώ κάτω από 3€.

      Διαγραφή
    5. Στα αθηναικά νερά των διορισμένων δουρογκομενων, δικαια τιμή 00000. Δεν με λέτε εκεί κάτω πόσο πάει η αττική bang και μπήκατε και στην αύξηση ρε λαμόγια? Πρώτα αγοράζετε management, και μετά όλα τα άλλα. Άρα 0!!!

      skeletonguru

      Διαγραφή
    6. Εσείς κύριε Skeletonguru μου, δίκιο έχετε. Και χαμένες - ξοφλημένες τράπεζες αγοράζουν και τις συντρόφους κομματικών βάζουν για να την διοικήσουν την αγοράστρια. Αν είσαστε κι εσείς γκόμενος καμιάς συριζαίας, δεν θα ήταν απίθανο να σας βλέπαμε τώρα διευθύνοντα σύμβουλο καμιάς ΔΕΚΟ, να μας δίνατε και καμία πληροφορία από μέσα. Το σημαντικό προσόν ενός manager σήμερα, είναι να έχει την ιδιότητα συντρόφου περιφερειάρχη. Και όσο διοικεί, να αισθανόμαστε εμείς ήσυχοι.

      Όμως με τη ίδια λογική κακώς ο κ. hippy αγόρασε την Aegean Airways που τα πηγαίνει περίφημα ή την autohellas με τα υψηλά της μερίσματα (αν συστήνει κι αυτήν – δεν θυμάμαι) γιατί ο Βασιλάκης αγόραζε κάθε τόσο μαζικά μετοχές Πειραιώς (αν τα θυμάμαι καλά, συγχωρήστε με γιατί δεν προφτάνω να τα παρακολουθώ πλέον). 500ευρα έβαζε, κάρβουνο γινόντασαν. Όσα έχει αγοράσει, έχουν μηδενιστεί Με την ίδια λογική ήταν μέγα λάθος του αρχι-γκουρού Μορφονιού που από τις 6 βασικές επιλογές του, αν ερχόταν η Ν.Δ., οι τρεις θα ήταν οι ΕΛΒΑΛ, ΕΛΚΑ και ΣΩΛΚ, συγχωνευμένες πλέον ή υποψήφιες προς συγχώνευση εν καιρώ με την «καλή» ΒΙΟΧΚ και μάλιστα με όρους εντελώς άδικους, για τους οποίους ο κ. Πέτρος ακόμα ψάχνει να βρει μάταια το δίκιο του!!! Ενώ όλες οι υπόλοιπες ήταν κρατκόχαρτα (Τάκης Μορφονιός 5 Αυγούστου 2015 - 7:58 μ.μ., η τελευταία κατάθεση «προτάσεων» από τον ίδιο.) Ακόμα μεγαλύτερο σφάλμα να θέλετε να αγοράσετε Ευάγγελο («εσείς» όλοι γενικά, όχι εσείς προσωπικά) μιας και έχει γραμμένους τους μετόχους, αφού όπως οι ίδιοι μου γράψατε περιμένετε να απορροφήσει - συγχωνεύσει κάποια μέρα τη ΜΕΤΚΑ, με τους ίδιους άδικους όρους που εφήρμοσε κάποτε για το Αλουμίνιον Ελλάδος. Για να τρέχομε πάλι άσκοπα στις επιτροπές κεφαλαιαγοράς! Άφησε που στη μητρική μοιράζει μια τεράστια αμοιβή για τον εαυτό του και μηδενικό μέρισμα στους μετόχους (με εξαίρεση τα ψίχουλα της περασμένης χρονιάς). Συστήνετε τα κρατικά λιμάνια και νερά για «ασφάλεια» και άλλες κρατικές εταιρείες με εξίσου υψηλό ταμείο (ανάμεσά τους την πράγματι υπέροχη ΕΥΑΠΣ, που ανθίσταται και δικαίως σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες), όταν αυτό εύκολα μπορεί να διατεθεί αύριο για την πρώτη αποτυχημένη έκδοση ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, σε μια νέα 29η Ιουνίου για να παραταθεί κανένα μήνα ακόμα η ζωή του συστήματος.

      Τι μου λέτε λοιπόν κ. Skeletonguru μου να διαλέξω;

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    7. Ρε Σύλβιε για πες μας και εμάς τους όρους των Βαγγέλιδων για την συγχώνευση με την ΜΕΤΚΑ. Αν αυτή ποτέ γίνει...

      Να μαθαίνουμε και εμείς τα νεούδια που τον επεριμένουμε στα 2 ευρά να τον αγοράσουμε.

      Διαγραφή
    8. Κε Σύλβιε, τι δεν καταλαβαίνετε από όλα αυτά τα οποία έχω αναφέρει? Δεν ακουμπάω τίποτα όσο οι μπαχαλάκηδες iq barbecue συριζοανελομπανανίστες είναι στην εξουσία. Σαν έρθει η ώρα και ο καιρός, τη λίστα μου σας την έχει δώσει αφιλοκερδώς θαρρώ ο κύριος Βασίλης για να τη μελετήσετε. Μάκρο, μίκρο, ψυχολογία αγοράς και momentum. Όλα αυτά είναι zero sum game οπότε κόντρα στο κύμα με την contrarial λογική = ζημίες ζημίες ζημίες. Και με τον τρόπο αυτό κεφάλαιο για να μοχλεύσεις όταν και εάν αλλάξει η πολιτική κατάσταση που θα βρει κάποιος? skeletonguru

      Διαγραφή
    9. Ψυχραιμία

      Η ζημιά στο ταμπλό γίνεται απ΄την αυξημένη βαρύτητα στο ΓΔ των τραπεζών οι οποίες ωστόσο λογικά δεν έχουν "κάψει" ούτε ένα ευρώ από την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση αφού δεν δίνουν νέα δάνεια.

      Γιατί πέφτουν τότε?

      1) Διότι (λένε) θα χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση ??? Δηλαδή πιθανολογούμε ότι προσεχώς ΚΑΝΕΝΑΣ δανειολήπτης δεν θα πληρώσει τις υποχρεώσεις του οπότε δεν επαρκούν 72% προβλέψεις θα χρειαστούν 80-85-100%. Οκ, μαθηματικός είμαι, δεν κατέχω τα τραπεζικά, μπορεί να είναι έτσι.

      2) Διότι κακώς τα βιβλία προσφορών στηρίχθηκαν στην ΕΚΤ και υπολόγισαν πως αρκεί TBV = 0,35-0,40 αλλά θα έπρεπε σωστότερα να υπολογίσει ΕΝΣΩΜΑΤΑ ΙΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ - DTA = ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ / ΑΡΙΘΜΟ ΜΕΤΟΧΩΝ = ΠΡΑΓΜ.ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΝΑ ΜΕΤΟΧΗ * 0,10 λέει ο καλός χρήστης κ. Βασίλης. Μου φαίνεται λίγο υπερβολικό καθώς ότι τιμή και να πάει η μετοχή, η τράπεζα σαν μαγαζί τα ίδια κέρδη-ζημιές θα βγάζει, ίσως όμως κι εδώ να κάνω λάθος.

      Ολα όμως αυτά δεν δικαιολογούν το γκρεμοτσάκισμα των "ιδιωτικών" εταιρειών ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, ΜΥΤΙΛ κλπ κλπ

      Ποιό λογικό μου λοιπόν μου ακούγεται ότι το ταμπλό τραυματίστηκε από την κακή ψυχολογία (και η δική μου τέτοια είναι) που όμως ΔΕΝ γίνεται να συνεχίζει καθημερινά κι ίσως με μια μικρή θυσία (πχ του Κατρούγκαλου με ταυτόχρονη πρωτοβουλία επαφών από Δραγασάκη-απολύτως τυχαία αναφορά) θα μπορούσε να εκτονωθεί αρκετά.

      Ως προς την αγορά μου αρέσουν σταθερά οι μετοχές που έχω κάτι να περιμένω (μέρισμα) κι αφού δεν μου κάνουν την χάρι να με δελεάσουν ΕΥΑΠΣ-ΕΛΛ (ευτυχώς) χαζοψωνίζω ΟΠΑΠ.

      Κατά τα λοιπά οι καθημερινές ζημιές αυξάνουν τους μετανοημένους για την επιλογή τους "νεοσυριζαίους" και πιέζουν τους καταληψίες προς την έξοδο. Υπάρχει ελπίς. Τα κράτη δεν πτωχεύουν. Χρεοκοπούν, κουρεύουν και συνεχίζουν. Η ιστορία το λέει, όχι εγώ.

      Διαγραφή
    10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    11. Επειδή με τα χρόνια γίνεσαι ψύχραιμος.
      Σήμερα αύξησα θέση στο ΟΤΕ.Τις ώρες τις μεγάλης κατρακύλας του.
      Καλησπέρα σας κύριοι.

      Διαγραφή
    12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    13. Κύριε Βασίλη θα μου επιτρέψετε κάτι προσωπικό. Νομίζω έχετε πολύ θυμό μέσα σας, πιθανότατα δικαίως (ως προς την αχρηστίλα των καταληψιών). Κι εγώ το ίδιο. Σαν παλιός που είστε όμως ξέρετε καλά πως απαιτείται κριτική ανάγνωση της κατάστασης της αγοράς καθώς αφού λέμε πως είμαστε μάχιμοι κάποια στιγμή θα ενεργήσουμε.

      Η ιστορία της χώρας μας έχει μασήσει και φτύσει δεκάδες Τσίπρες (Αλκιβιάδης, Δηλιγιάννης, Καλέττης, Πάγκαλος (παππούς), Παττακός, Παπαδόπουλος κοκ). Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο Τέκι η τσογλαναρία του σύριζα θα εξαφανιστεί. Δεν χρειάζεται καν να κατουρήσουμε στους τάφους τους, οι τάφοι τους θα είναι ανώνυμοι.

      http://www.techiechan.com/?p=2645

      Διαγραφή
    14. Κε Hippy,

      Η εκτίμηση προς το πρόσωπο σας είναι επίσης δεδομένη. Θυμός ναι είναι πράγματι, μάχημος δηλώνων ναι επίσης, όσο για την ιστορία μακάρι να επαναληφθεί.

      vasilisg

      Διαγραφή
    15. Αν γράφω ανοησία ας γράψει κάποιος να διορθώσει.Μήπως οι τράπεζες βολέυονται κάθε φορά με μικρές αυξήσεις κεφαλαίου για να αποφύγουν την εκκαθάριση και την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που θα προκύψει..ΦΤΑΙΧΤΗΣ

      Διαγραφή
  6. Ενα Ριβερσα σπλατσσσσσσσσσσ στα 500 και αυξηση της κεφαλης δυο στις πεντακοσιες με τιμη ενα Περσικο χαλι στον αυξονα τονο ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αύριο ημέρα αγορών ΑΛΦΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βούτηξα τα μισά σήμερα στο 0.9930€ μόλις. Αύριο τα υπόλοιπα μισά.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σε όλους!

      Κύριε Υποθέσεις κάνω αν θέλετε πείτε μας την τιμή στόχο που βλέπετε στην ΑΛΦΑ και σε τι βάθος χρόνου πιστεύετε ότι μπορεί να επιτευχθεί μιας και είχατε αναφέρει ότι στο 1 ευρώ θα μπείτε όχι για trade αλλά μακροπρόθεσμα.

      Ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
    3. Καπετάνιε με το κίτρινο υποβρύχιο έχω γράψει εγώ πουθενά ότι στην Alpha θα μπω μακροπρόθεσμος????Αυτό που έχω γράψει είναι ότι βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα απο τις υπόλοιπες και μόλις έβλεπα το γίουρο θα έσπρωχνα τα πακέτα απο το κέρδος της Αμερικής. ΦΥΣΙΚΑ για γρήγορα απόδοση (ήδη σήμερα αν και πήρα τα μισά γράφω κέρδος).

      Για μακροπόθεσμα έχω γράψει:

      Κατά τα λοιπά τα μακροπρόθεσμα πακέτα μου πέραν των Βαγγέληδων θα είναι σε ΔΕΗ με τιμές από 2.50 ευρώπουλα και κάτω, ΕΥΔΑΠ σε τιμές από 3.50 ευρώπουλα, ΟΛΠ απο 6 ευρώπουλα και κάτω και ΕΧΑΕ από 3.80 και κάτω.

      ΕΧΑΕ επειδή έφαγα την όλα χθες την θέλω στο 3.00€ πια για μακροπρόθεσμα.

      Διαγραφή
    4. Τους Βαγγέλιδες λέω α τους περιμένω προς τα 2 γιούρο να χωθώ. Δεν μασάω από το σημερινό κράτημα.

      Διαγραφή
    5. Συγνώμη για την παρανόηση Κύριε Υποθέσεις Κάνω.
      Από λάθος την έβαλα στο "τσουβάλι" με τα άλλα χαρτιά στα οποία είχατε αναφερθεί για τις μακροπρόθεσμες μελλοντικές σας τοποθετήσεις.

      Αν θέλετε πείτε μας για την τιμή στόχο που έχετε στην ΑΛΦΑ ακόμα και βραχυπρόθεσμα.
      Δεν ρωτάω για να σας κάνω κριτική αν δεν τον πιάσει. Συζήτηση και εκτιμήσεις κάνουμε και προσωπικά είμαι πάντα καλοπροαίρετος με όλους τους φίλους εδώ.

      Αν πάλι δεν θέλετε να αναφερθείτε το σέβομαι απόλυτα και προχωράμε παρά κάτω...

      Ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
    6. Θα είμαι ευχαριστημένος με ένα +50% στο κεφάλαιο (που αν θυμάστε τριπλασιάστηκε με την VHC). Οπότε κοντά στο 1.50€ θα είμαι άρχοντας. Αρκεί να πάρω και τα υπόλοιπα που θέλω κάτω από το γιούρο. Οχι ότι θα με χάλαγε να μείνω και με αυτά που πήρα σήμερα. ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΙΩΣ κερδισμένα χρήματα είναι. Το κεφάλαιο μου βρίσκεται στην τσέπη μου για να τοποθετηθώ σε αυτές που έγραψα στις τιμές που έγραψα.

      Διαγραφή
    7. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και συγχαρητήρια για την επιτυχία σας με την VHC!
      Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες!

      Διαγραφή
    8. Τρώω και τις φάπες μου (βλέπε ΕΧΑΕ). Κανένας άσφαλτος όπως λέει και η μεγαλύτερη αοιδός του Ελληνικού πενταγράμμου. Γιαυτό όμως υπάρχουν τα stop loss. Εργαλείο που ελάχιστοι γνωρίζουν στο Ελληνικό Χρηματιστήριο και τρώνε τα μούτρα τους.

      Διαγραφή
    9. Εγώ σήμερα πηρα με το 1/3 απο το ρευστό μου ΑΛΦΑ στο 1.16. Ισως να παρω και αυριο αν παει ακόμα κατω. Αν βγει ο Κουλης σίγουρα θα πάει 3 ευρώ

      Διαγραφή
    10. Θα συμφωνήσω περί βαγγέλα. Δυνατό κράτημα που μπορεί να γυρίσει σε ταυρο-παγίδα. Θέλετε το 2 ,αλλά ακόμα να πλησιάσει το 2ο νούμερο ,το φιμπονιτσιακό.Οπότε με τις σημερινές συνθήκες θα τον έψαχνα για αγορά σε ημερήσιο σε τιμές κοντά στο 26 (rsi) με καλύτερο το πτωτικό μιας μέρας στο 26 και άνοιγμα χαμηλά την επόμενη 2-3% χαμηλότερα για το γύρισμα μετά.
      Όταν αγοράζεις σε πτωτικό είναι μεγάλη η πιθανότητα να σε κόψει το μαχαίρι που πέφτει Οπότε αν θες παρόλα αυτά να αγοράσεις ψάξε "τεχνικές" τιμές και υπερβολή σε δείκτες. Το stop που λέτε είναι πολύ σημαντικό ,αλλά πολλοί λίγοι αποδέχονται το λάθος τους και στοπάρουν.

      ΑΛφα παίζει ανάποδα το τρίγωνο πλέον αφού έσπασε πτωτικά. Αυρίο θετικό να κάνει κεράκι οπτικό + , ή χαμηλό πρωινό και μετά γύρισμα πάνω για spike. Εγώ είμαι λίγο πιο πλεονέχτης απο εσάς .Θέλω τα 1,50 αλλά λιγουρεύομαι το 1,63-65.

      Διαγραφή
    11. Στο 0.950€ περιμένω στημένος στην Αλφα να αρπάξω και τα υπόλοιπα.

      Διαγραφή
    12. Δύσκολα τα κέρδη απο λονγκ σε πτωτική αγορά οπότε σας αξίζουν οι έπαινοι που σας γράφουν πιό κάτω κ.Υ
      Σήμερα στην περιοχή πλεονεξίας η αλφα ( 1,63-1,65) , επόμενο ανοδικό στόχο διακρίνω στο 1,77-1,81. Eκεί βρίσκεται και ο δεξής άξονας συμμετρίας της έλλειψης. Για στοπ θα ανέβαζα σε κλείσιμο το γκαπάκι που άφησε σήμερα.

      Διάβασα το σκ σε site που έλεγε ο Θείος φτιάχνει τα σπιτάκια στα χοτ-σποτς. Καλή μπάζα ακούγεται. Μετά απο πολύυυυ καιρό θα κοιτάξω το διάγραμμα της.

      Διαγραφή
    13. Λορακ το νου σου με δαυτη γιατί είναι στεγνή και μια ζωή βρίσκεται στα πατώματα. Αποφασίζουν να την τρέξουν μια φορά κάθε 5 χρόνια.

      Αν γουστάρεις Θείο θα σου έλεγα να κοιτάξεις την μάνα σε τιμές κοντά στα 23 λεπτάκια. Μάζευε και ας είναι και ρώγες.

      Εγώ ποτέ δεν τον γούσταρα. Βάζελος γαρ.

      ΥΓ
      Τάκαρε ακόμα πας για μπασκετάκι στα νότια η γεράσαμε?

      Διαγραφή
    14. Η ...κατ θέλει δουλειά ακόμα σε εβδομαδιαίο και απο τμές αλλά και απο όγκο. Οπότε μόνο μελέτη τώρα. Πάντως τα νούμερα για τα σπιτάκια και το ποσοστό σε σχέση με κεφ/ση είναι " πικάντικα".
      Την ...κομ την είχα πάρει τόοοοτες στα νούμερα του Φραπα ,αλλά βγήκα σχετικά νωρίς μιας και δεν άντεχα άλλο την ιεροσυλία που είχα κάνει , ομαδικός συν-παθούντας βλέπετε.

      Τάκαρε μπασκετάκι νότια???? Προσοχή έχει υγρασία εκεί κάνει κακό σε ρευματισμούς!! btw εσκάνα??

      Διαγραφή
    15. Είναι ακόμα ο θείος μάχιμος? Λόγω βεβαρημένου παρελθόντος μόνο το ομόλογο της τζογαδόρισας παρακολουθώ μήπως την παντρέψει κι αυτή κι αποστρατευθεί απ΄το επιχειρείν.

      Διαγραφή
    16. Κύριε Hippy το ξαναγράφω προς αποφυγήν παρεξήγησης. Μου έκανε εντύπωση το νούμερο σε σχέση με την κεφ/ση της συγκεκριμένης. Από εκεί λοιπόν που ούτε καν κοίταγα ,τώρα θα ρίχνω και μια ματιά μήπως ανέβει ο όγκος και αποφασίσει μετά από 1-2 βδομάδες να κάνει κίνηση. Το trigger από τον χαμαιλέων του euro2day . Αναφέρει 359 σπιτάκια με 10κ ανά μονάδα.

      Διαγραφή
  8. ΚΥΡΙΕ Τακη ,καλησπέρα.Καλά τα λέτε .Εγώ ήθελα να ρωτήσω τα εξής .Πως εξηγείται το γεγονός οτι μεγάλοι μεγαλοεπενδυτές χάνουν κεφάλαια απο την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ,βλέπε watsa ,paulson κτλ.Αυτοί δεν έχουν την κατάλληλη πληροφόρηση για τις αγορές ??αυτοί δεν συναντιο.υνται με υπουργούς και πρωθυπουτγούς????
    Ευχαριστώ, iscr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από το σορτάρισμα των χαρτιών τους έχουν βγάλει τα 10πλάσια.Και φτιάχνουν και ωραιότατους μέσους όρους.

      Διαγραφή
    2. ΥΚ πότε βλέπεις να γυρνάει το μαγαζι?

      Διαγραφή
    3. Μετά τα πάνω κάτω που θα κάνει?

      Στο 345 (επίπεδο Γενικού Δείκτη). Λίγο πριν τις εκλογές δηλαδή που θα γίνουν το καλοκαιράκι. Στο ένα χέρι την γρανίτα στο άλλο το ψηφοδέλτιο.

      Διαγραφή
    4. Όσο για την αξιολόγηση αυτή θα ολοκληρωθεί το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

      Διαγραφή
    5. Μακαρι...με αυτους που εχουμε μπλεξει ποτε δεν ξερεις....ελπιζω αυριο να εχουμε καποια στιγμη ανοδικη αντιδραση. καληνυχτα φιλοι μου

      Διαγραφή
    6. Κλάνει ο πεθαμένος? Μόνο στα τέσσερα κάθεται!!

      skeletonguru

      Διαγραφή
  9. μην γελιόσαστε. Κανένας δε θα έρθει να επενδύσει σε μια χώρα όπου πραγματικά δεν υπάρχει καμία απολύτως αξία. Μια χώρα που από το 2009 που ξέσπασε η κρίση μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι, χωρίς κανένα σχέδιο για το που θέλει να φτάσει. Μια χώρα η οποία βουλιάζει μέρα με την ημέρα στο τέλμα της έλλειψης ενός σχεδίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ά ρε Τάκαρε πόσο μπροστά είσαι.
    Μας έγραψες στις 22 Νοεμβρίου 2015 - 9:43 π.μ.

    Οι Ελληνικές τράπεζες μετά την ανακεφαλαιοποίηση τους ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΕΣ!!! Ουδείς μπορεί να εκτιμήσει. ακόμη, τη ζημιά που έκαναν στη χώρα τα Capital controls. Όποιος σας πει ότι με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σώθηκε η χώρα, έκλεισαν οι μαύρες τρύπες των ζομποτραπεζών και είναι φθηνές θα πρόκειται σίγουρα για ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, δηλαδή για ηλίθιο και άσχετο.

    Τακαρόπληκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχηγέ εδώ χάμω που έφταξαν μια χαρά είναι για trade. Ποιος σου είπε ότι τις παντρευόμαστε??

      Διαγραφή
  11. Αλήθεια, τώρα που το θυμήθηκα, εκείνα τα ευρώπουλα που είχε δανειστεί η συριζοανελιστική μπαχαλοκατάσταση από δήμους, πανεπιστήμιο, δεκο κλπ ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ? Καταθέσεις δεν υπάρχουν, λεφτά από τους προαναφερθέντες συνεταίρους δεν υπάρχουν, από κουαρτέτο δεν υπάρχουν, τι τους μένει άραγε? Νομισματοκοπείο και θυρίδες? Δεν προδικάζω απλά σας λέω φωναχτά μία θύμηση μου....

    skeletonguru

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν οι δήμοι, οι ΔΕΚΟ, τα ταμεία επιχορηγούνται και επιδοτούνται από το κράτος, τότε καλά έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση να σηκώσει τα ταμεία τους.

      Ονειρευόμαστε δήμους, ΔΕΚΟ, ταμεία να μην επιχορηγούνται από το κωλοκράτος, αλλά να είναι ανεξάρτητα του κράτους. Τότε και μόνο τότε, καμιά κυβέρνηση δεν θα έχει δικαίωμα να βάζει χέρι στα ευρώ τους --- αλλά μόνο να εποπτεύει!!!

      Διαγραφή
  12. Τιμή στόχος για ΑΛΦΑ 0,5 ακατέβατα - εντός του 2016. Κάντε προσαρμογές να δείτε που θα πάνε οι άλλες.

    Ξυπνάτε βρεεεεε.
    Σε μια αγορά που δεν έχει πάτο και συνθλίβεται το μόνο ασφαλές trade είναι το σορτάρισμα ΔΙΧΩΣ ΕΛΕΟΣ.
    1,5 χρόνο σας τα γράφω αυτά. Απο τότε που φάνηκε ότι ο χαζολαός δεν θέλει πλέον ΣαμαροΒενιζέλους, αλλά τους ηλιθίους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Ολα πλεον σε χρονο d....ttttttt

      Ξεκινας απο Λιανοκλαδι περασμενη τεταρτη στις 550 μονανες αγορασμενος και χαρουμενος στα 0.30 και μεχρι τα Διαβατα πεφτεις πανω σε μπλοκο

      Ξεμπλοκαρεις 42 ωρες μετα και φτανεις στον προορισμο σου Ανημερα Αγιου Χαραλαμπους με 389 μοναδες δεικτη αριστερου χεριου στα 0.00000004

      εβαλες 10 χιλιαρικα μετρητης και χρωστας και 27 χιλ επιπλεον

      σε χρονο Ντι.....Τιιιιιι ?

      Νεχτ στοπ ... επιστροφη στη φυση

      Διαγραφή
    3. Τάκαρε θα πάει μια βόλτα πρώτα στο 1.50€ να ξεφορτώσω εγώ και μετά ας πάει και 1 λεπτό. Αντε να σου δώκω και χρονοδιάγραμμα να μην με λες Λεωτσάκο. Μέχρι τέλος Μαρτίου.

      Διαγραφή
    4. ΔΑΣΚΑΛΕ ΕΝΑ ΒΑΡΕΛΙ ΚΡΑΣΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΕΝΑ ΑΡΝΙ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ 5 ΧΟΡΕΥΤΡΙΕΣ

      Διαγραφή
    5. Κύριε Τάκη πολύ καιρό πρίν είχατε πεί που θα φτάσουν οι νέες τράπεζες σε σχέση με τα νέα κεφάλαια που θα μπαίναν στις αμκ και τον νέο συνολικό αριθμό μετοχών. Αν και τότε φαινόταν πολύ κάτω αυτό το κάτω έχοντας εμπιστοσύνη στην γκουρουδίαση σας είχα πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου αυτές τις τιμές. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλο αυτό τον καιρό έπινα τσαγάκι "κοπέλι" με φρυγανιές κρήτων. Έκανα και τα λονκ και τα τσορτ μου ,έχασα κ κέρδισα μάχες. Η τιμή που λέτε όμως είναι μια ανατροπή. Μιλάμε με ΓουΔου στην τιμή στόχο απο το σπάσιμο του ωκω του "Κομανλέξη". Όταν σας το έγραψα τότε είχα κάτι στο μυαλό μου που θα οδηγούσε εκεί. Αυτό ως γεγονός πλέον έχει πολύ μικρές πιθανότητες να συμβεί. Οπότε κ.Τάκη ευθεώς σας δηλώνω ότι είτε άμα πάει τόσο χαμηλά και καλά για ασφαλιστικά -σενγκεν και τσυριζέους θα πρόκειτε για την μεγαλύτερη ευκαιρία (για όλο το χαα ομιλώ) του σύμπαντος κόσμου. Είτε απλά δεν θα πάει εκεί που λέτε.

      Ομιλώ ως σημείο αναφοράς το 50cent της αλφα και με την λογική ότι είναι πλέον κανονική μετοχή του χαα και όχι όπως οι άλλες 3 μπάνκιες που απλά μπορούν να μηδενίσουν 2-3 φορές ακόμα.

      Διαγραφή
    6. Με συγχωρείτε ξέχασα παρόλα αυτά να σας ευχαριστήσω για την σκέψη που μοιραστήκατε μαζί μας μιας και τουλάχιστον με προφύλαξε απο πολλές σειρήνες. Ελπίζω μια μέρα να βρίσκετε και τις δικές μας σκέψεις ανάλογα χρήσιμες.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Lorac
      Capital controls = ανυπολόγιστη ζημιά στις τράπεζες. Ουδείς μπορεί να εκτιμήσει πόσες ανακεφαλαιοποιήσεις θα χρειαστούν ακόμη. ΑΠΑΤΟΣ ο ΠΑΤΟΣ. Βλέπω τράπεζες κάτω και μόνο κάτω.

      Ο ΓΔ έσπασε τα προηγούμενα χαμηλά του. Δεν βλέπω σωτηρία. Δεν μπορώ να δω με ποιόν τρόπο θα αποφύγουμε καμιά 100στή μονάδες πιο κάτω. Αν τώρα ο ΓΔ και οι κωλοτράπεζες μας αρχίσουν να ανεβαίνουν ΔΙΧΩΣ ΛΟΓΟ και ΑΙΤΙΑ, τότε αυτό σημαίνει ότι το αριστεροακροδεξιό συνονθύλευμα πέφτει με γδούπο.
      ΝΑΙ!!! Βλέπω σε βάθος χρόνου (άγνωστο το πόσο) το Μαξίμου να αποκλείεται από αγανακτισμένους που πίστεψαν ότι ο γάιδαρος πετάει.

      Σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη. Αυτοί έχουν χάσει τα αυγά και τα καλάθια. Ούτε μπορούν να καταλάβουν τι τους έρχεται.

      Ουδείς μπορεί να βρει που μπορεί να είναι ο πάτος της Ελληνικής χρηματαγοράς και ειδικά των ζομποτραπεζών. Capital controls η ζημιά είναι μεγάλη - πολύυυυυ μεγάλη.

      Κύριε Υποθέσεις κάνω
      Σας το εύχομαι ολόψυχα

      Διαγραφή
  13. κυριε τακη ισχύει αυτή η δήλωση που κανατε παλιά ή να κάτσουμε στα αυγά μας --------------- Η ΔΕΗ δεν τη χαρακτηρίζω θωρηκτό Όμως κάτω απο τα 4 είναι προσβολή της νοημοσύνης μου να μην την αγοράσω. Δεν τη χαρακτηρίζω θωρηκτό - γιατί υπάρχουν μπόλικοι κοτσαμπάσιδες συνδικάλες του κερατά μέσα στην εταιρία και ειναι μονοπώλιο μια χρεοκοπημένης χώρας. Όμως κάτω απο τα 4 είναι πρόκληση.

    για μυτιλ τι λέτε γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με Τσιπρες στην εξουσία - λέω να κάτσω και να βλέπω.
      Αυτοί έχουν νταούλια και ζουρνάδες και έχουν τρελάνει στο χορό την Ελληνική χρηματαγορά.

      Αφήνω λοιπόν τις προκλήσεις για τους άλλους.

      Διαγραφή
    2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ που γράφετε ξανά τώρα σας θελουμε κυριε τάκη τις δύσκολες ωρες
      απο καρδιας ευχαριστίες γιωργος

      Διαγραφή
  14. ο Αρχιτσόγλανος έβγαλε πάλι τα νταούλια.

    Skeletonguru

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο "μπούτας" ζητάει να του δώσουμε μέχρι και τον πωπό μας να μαμήσει, με τα αιτήματα που θέτουν οι αγρότες. Αν είναι έτσι να γίνουμε όλοι αγρότες. Και για τον αρχιτσόγλανο φταίνε, τα διαπλεκόμενα μμε, οι θεσμοί, η αντιπολίτευση. Οι κόκκινες γραμμές επανήλθαν και τα τύμπανα χτυπούν το νεκρικό τραγούδι της μπανανίας...

      Νέα χαμηλά εν όψει,

      skeletonguru

      Διαγραφή
    2. Κάτσε ρε Βασιλάκη να σπρώξουμε τις Αλφες και κάνε όσα χαμηλά θες μετά.

      Διαγραφή
    3. Σπρώξε τώρα που μπορείς!! αύριο ίσως να μη μπορείς!! Γράφουμε και ρίμες τώρα, ακόμη ένας χρόνος ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛομπαχαλοκατάσταση και με βλέπω να εκδίδω και βιβλίο!!

      skeletonguru

      Διαγραφή
    4. Aααααα. Δεν με παρακολουθείς. Εχω πάρει προς το παρόν ΤΑ ΜΙΣΑ κάτω απο το γιούρο. Τα υπόλοιπα προς το 0.95€. Αν γράψει το 1.50 πιο πριν θα φύγουν όσα έχω πάρει. Αν δεν το γράψει ευελπιστώ να πάρω και τα υπόλοιπα.

      Διαγραφή
    5. Όλοι λένε πως το ασφαλιστικό είναι σε λάθος κατεύθυνση (πλην αγροτών που πιστεύω πως είναι σωστό) και αυτοί είναι οι μόνοι που επιμένουν...Και όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι. Αυτό είναι να έχεις σοβιετική κατατομή και iq barbecue...

      Και να μην το ξεχάσω, αγορές μετοχών τραπεζών να κάνει ο μάριος δεν νομίζω, το πολύ πολύ κανά etf, όπως ο ιάπωνας! Και η κυρά ελένη ούτε κρύο ούτε ζέστη, data driven, όπως πίστευα ότι θα καταθέσει.

      skeletonguru

      Διαγραφή
  15. Κύριε Μορφονιέ, επιτρέψτε μου παρακαλώ να αναφέρω κάτι που ίσως δεν γνωρίζετε.Οι πρόσφατες ΑΜΚ των τραπεζών,είχαν κάποιους μεγάλους κερδισμένους.Ήταν δε μεγάλοι κερδισμένοι επειδή ακριβώς ήταν ΜΕΓΑΛΟΙ.Φυσικά αναφέρομαι στους κατόχους LME,οι οποίοι έχοντας ρευστοποιήσει τα πάντα με λίγο κέρδος ή λίγη ζημιά, πίστωσαν τους λογαριασμούς τους με ιλιγγιώδη ποσά,ενώ ΚΑΝΟΝΙΚΑ θα έπρεπε να είχαν κουρευτεί ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αλφα , βήτα , γαμα ,τα , οοοπς μπερδεύτηκα!

    http://www.tradingview.com/x/EWBtBevg/

    ...γάμα , ΔΕΗλτα οοοπς δεν έχει άλλο φρέσκο χρήμα -δανεικό -απο την Ντανιέλα??? Τώρα τί θα γίνει no money no funny??? Άρχισα να μαζεύω κεράκια και πετρογκάζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Hippy περιμένω τις κατασκοπίες σας σήμερα αμα θυμάμαι καλά. Προσθέτω και άμα έχουμε τίποτα απο το μέτωπο msci.
      Έφτιαξα μια έλλειψη με αριστερό άκρο εφαπτομενικά της ημέρας που ξανα-άνοιξε η αλφα Μετά άξονα συμμετρίας το 2 ευρώ Στις 24/2 και κάπου στα 1,81 είναι το δεξί όριο .Μικρός Άξονας Β= 131 πόντοι.

      Διαγραφή
    2. https://www.msci.com/documents/10199/4b86d78a-122b-4872-8a05-99a3c22e4303

      vasilisg

      Διαγραφή
    3. Οι αναλυτές κ. Lorac ήσαν σχετικά αισιόδοξοι. Και για τις τράπεζες (ΕΤΕ κ ΑΛΦΑ, για την δική τους δεν πήραν θέση).

      -Ως προς την επίσκεψη της Ντανιέλας (κ. Nouy) μου είπαν ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος επίσκεψης, έτσι κι αλλιώς από 4/11/15 οι τράπεζες εποπτεύονται από τον SSM συνεπώς υπάρχει συνεχές ραπόρτο για τις κινήσεις τους. Ωστόσο η έλευση της είναι μάλλον θετική στο μέτρο που πιέζει το οικονομικό (κυβερνητικό) επιτελείο για επίσπευση των συμφωνηθέντων ως προς τα κόκκινα δάνεια κι ενισχύεται η εμπιστοσύνη.

      -Οι τιμές στο ταμπλό των τραπεζών δικαιολογούνται (κατά την γνώμη τους μόνο εάν (1) επίκειται Grexit (απίθανο ενδεχόμενο στην ΕΕ των τόσων προβλημάτων κι ανασφάλειας) ή (2) επίκεινται νέες ΑΜΚ-απίθανο ενδεχόμενο καθώς μόλις προ 4μήνου έγιναν τα srtess tests της ΕΚΤ συνεπώς θα είχαμε γελοιοποίηση της. Γι αυτό άλλωστε ΚΑΜΙΑ ελληνική τράπεζα δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των ευρωπαικών τραπεζών που θα ελεγχθούν προσεχώς (υπήρχε μια πληροφορία για την ΕΤΕ αλλά αφαιρέθηκε μετά την πώληση της τουρκάλας).

      Ως προς την πρώτη αξιολόγηση υπάρχει το dead line του Ιουνίου (με την υποχρέωση 2,5 δις περίπου προς ΕΚΤ) αλλά πιθανολογούν πως θα γίνει έως τέλος Μαρτίου. Όταν και εάν πιθανολογούν +60% για 25άρη και διπλάσια άνοδο στον τραπεζικό (εδώ ταιριάζει απόλυτα η λαική ρήση "Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι" χα χα χα)

      Σε τρέχουσες τιμές και με (ρίσκο/απόδοση) προτιμούν με τη σειρά 1)ΕΤΕ 2)ΑΛΦΑ. Για την δική τους (ΕΥΡΩΒ) που ρώτησα για τις προνομιούχες απάντησαν πως αφού θεωρούνται 1ης ποιότητος εποπτικά κεφάλαια και δεν τους επιβαρύνουν ως την λήξη τους στο τέλος του 2017 (από τη στιγμή που δεν πρόκειται να δώσουν μέρισμα) λογικά θα τις αποπληρώσουν τότε και δεν θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στα κεφάλαια από τον αναβαλλόμενο φόρο.

      Θεωρούν περίπου σίγουρες κάποιες αλλαγές στις διοικήσεις (ελπίζουν και στην κεφαλή της ναυαρχίδας)

      Κατά τα λοιπά οι βασικές τους επιλογές είναι ΟΤΕ, ΜΠΕΛΑ, ΑΡΑΙΓ. Ιδιαίτερα για τον οργανισμό που ρώτησα περιμένουν για το 2016 περίπου 610 εκ ελεύθερες θετικές ταμειακές ροές που μειώνονται ελαφρά για το 2017 σε 554 εκ. Συνεπώς οι ομολογιούχοι μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι (που λέει κι ο λόγος)

      Επίλογος (off the record)

      Μόνη τροχοπέδη οι κυβερνητικοί...αλλά...σιδερένια μπάλα ασήκωτη, τι να λέμε!!

      Διαγραφή
    4. MSCI

      Δεν ρώτησα ούτε συζητήθηκε κάτι. Απ΄ότι όμως έχω πληροφορηθεί (πιστεύω υπεύθυνα) απ΄το τμήμα ανάλυσης της Παντελάκης ΑΧΕ δεν θα υπάρξουν αλλαγές λόγω msci. Αντίθετα κάποιο rebalancing πιθανολογείται λόγω στάθμισης στον FTSE. Γι αυτό ίσως σήμερα υπήρξε επιβαρυμένη συμπεριφορά της ΕΤΕ σε αντίθεση με την ΑΛΦΑ.

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστούμε Κύριε Hippy για την ενημέρωση.
      Ίδωμεν...

      Διαγραφή
    6. Δραγασάκης: Να προετοιμαστούμε για κλείσιμο συνόρων.

      Ποιές τράπεζες κύριοι??? DOWN ana only DOYN
      Τιμή στόχος για ΑΛΦΑ 0,5. 1,7 δις κεφαλαιοποίηση η κωλοτράπεζα της χρεοκοπημένης και καθυστερημένης στο μυαλό χώρας είναι υπερβολή.

      ΝΕΕΣ ΑΜΚ οι τράπεζες εντός του 2016!!!!

      Διαγραφή
    7. και οι iq barbecue ή ραδικιού (παράφραση του radical για τους αγγλομαθείς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΟμπαχαλάκηδων) να μένουν απαθείς και να λένε τι με νοιάζει εμένα, άλλωστε δεν ταξιδεύω στο εξωτερικό.....

      skeletonguru

      Διαγραφή
    8. Τάκαρε καλημέρα. AMK χωρίς bail in δεν γίνεται.

      Διαγραφή
    9. Και bail in σημαίνει ότι οι τρεις καμπαλέρος που έσπρωξαν μαρούλια πελατών τους στις τράπεζες πρέπει να ξανασπρώξουν.

      Ε ρε γλέντια. Θα τους τινάξει στο αέρα ο ανάπηρος. Γιαυτό μάλλον ήρθαν Ελλάδα χεσμένοι από φόβο.

      Διαγραφή
    10. Καλημέρα σας.
      Ηλία είπαν τίποτα για ΕΛΠΕ και ΜΥΤΙΛ;

      Διαγραφή
    11. Νίκο για τον ΜΥΤΙΛ έχουν σύσταση buy και τιμή στόχο 6,10 (λέμε τώρα για να περνά η ώρα), ΜΕΤΚΑ επίσης buy με τιμή στόχο 10,50.

      Λόγω περιθωρίων διύλησης και του ελπιδοφόρου ιρανικού ανοίγματος στις ευρωπαικές αγορές είναι θετικοί για ΜΟΗ με σύσταση buy και τιμή στόχο 12,40 ενώ οντίθετα είναι αρνητικοί με τα ΕΛΠΕ (αυτήν έχω κι εγώ) λόγω κρατικού managment με σύσταση hold (αλλά τιμή στόχο στο Θεό-5,50 ευρώ-τρικυμία εν κρανίω). Σε ότι με αφορά ΔΕΝ αγοράζω άλλα, περιμένω τις αλλαγές δεικτών και ίσως κάνω stop loss.

      Διαγραφή

    12. ΔΕΗ κάνει τζιζ?

      Pantelakis Greek Equities

      No changes expected to Greek index members from today’s MSCI index review
      MSCI will announce late this evening the results of its regular quarterly index review (with all changes effective after the close on 29 February), however no rebalancing is expected for Greek stocks, ie it is highly unlikely that either index constituents or free-float inclusion factors will cha

      Φίλος "διαβασμένος" διάβασε το χθεσινό σχόλιο μου για MSCI και είχε την καλωσύνη να με πληροφορήσει ότι πιθανά να υπάρχει θέμα στην ΔΕΗ καθώς μεσοσταθμικά δεν πληρεί ένα βασικό κριτήριο της MS δηλαδή κεφαλαιοποίηση πάνω από 1 δις ευρώ.

      Ακόμα όμως κι αν διασωθεί οι μέτοχοι της εταιρεία κινδυνεύουν από πιθανότατη ΑΜΚ καθώς είναι προφανές ότι δυσκολεύει η δανειοδότηση της και είναι αδύνατη η έκδοση νέου ομολογιακού (τρέχον 5ετές PPC/19με 5,5% κουπόνι στο 70%).

      Με τους ιδεοληπτικούς (με το μυαλό αμοιβάδας) κυβερνητικούς σε μια τέτοια περίπτωση ίσως επανεμφανισθούν οι τιμές 2012.

      Διαγραφή
    13. Καλησπέρα σε όλους! Βαθαίνει κι άλλο η κρίση με αυτούς που μπλέξαμε και είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το νέο που γράφτηκε περί νέας ΑΜΚ με bail in...ξέρει ή μπορεί να υπολογίσει κάποιος φίλτατος συμφορουμίτης ποιά τράπεζα βρίσκεται στην καλύτερη/χειρότερη θέση, τί ποσό θα χρειαστεί καθεμιά, εάν θα χρειαστεί να αγγίξουν τις καταθέσεις και εάν ισχύει το όριο των 100.000...Thanks in advance..Πετράν

      Διαγραφή
    14. Εγώ ξέρω ποια είναι στην καλύτερη κατάσταση.Σου κάνει?

      Αλφα λέμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε.

      ΥΓ
      ΑΤΤΙΚΗΣ
      ΠΕΙΡΑΙΩΣ
      ΕΥΡΩΒ

      Οι χειρότερες με σειρά προτεραιότητας και πιο επικίνδυνες.

      Διαγραφή
    15. Την Εθνικάρα δεν την βάζω μέσα γιατί μπορούν εεεεεεεεεεεεεεεευκολα να την προικοδοτήσουν με κάποια η με όλες τις χειρότερες (αφού πρώτα παίξει διαχωρισμός σε καλές και κακές τράπεζες)

      Διαγραφή
  17. ΟΠΑΠ

    Στα πλαίσια του γενικού μπάχαλου που επικρατεί στο Χ.Α, αρκετά κρίσιμες είναι οι επόμενες συνεδριάσεις, με αγωνία να επιστρέψει η μετοχή υψηλότερα των 5,80 – 6,00 ευρώ ή στη χειρότερη περίπτωση να μη χαθούν, οριστικά, τα επίπεδα των 5,50 – 5,55 ευρώ (κλείσιμο 5,51 ευρώ, +0,18%). Σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχει κίνδυνος κατακόρυφης πτώσης της μετοχής, με τις επόμενες ισχυρές στηρίξεις να βρίσκονται ουσιαστικά στα επίπεδα των 4,50 – 4,60 ευρώ και 4,00 – 4,20 ευρώ (κάποιες μέτριες στηρίξεις υπάρχουν και στα επίπεδα των 5,00 – 5,10 ευρώ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πάρτε τους με τις πέτρες, η χώρα δεν αντέχει άλλο.....

    skeletonguru

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ύριε skeletonguru σε ποιούς απευθύνεστε?

      Όλοι οι θαμώνες εδώ έχουμε φιλελεύθερες απόψεις. Προφανέστατα ΔΕΝ υπάρχουν φιλοσυριζαίοι. Συνεπώς κανέναν δεν ωφελεί η εξωτερίκευση του θυμού σας. Έχετε κάτι χρηστικό να προτείνετε?

      Περισσότερο ή λιγότερο αγορασμένοι είμαστε στο ίδιο καράβι, εάν βουλιάξει όλοι κάτι έχουμε να χάσουμε. Επενδυτές και απλοί πολίτες. Εκτός απ΄τα υπόδικα χρυσά ναζιστικά αυγά που ελπίζουν να την σκαπουλάρουν. Θέλω να πιστεύω ότι δεν ανήκετε εκεί.

      Απόλυτα εύστοχη κατά την γνώμη μου η τοποθέτηση σας κ. Υ.

      "AMK χωρίς bail in δεν γίνεται".

      Διαγραφή
    2. Την κυβέρνηση εννοώ και αυτούς που τους ψήφισαν. Δεν είναι θυμός το ξαναλέω. Είναι αυτό που έρχεται.......Φιλελεύθερος δηλώνω.

      Soc Gen Shares Extend Losses, Downn 13.2% After Warning on Profit

      skeletonguru

      Διαγραφή
    3. Και ζητώ συγνώμη αν προσέβαλα το forum. skeletonguru

      Διαγραφή
    4. Προς Θεού, κανέναν δεν προσβάλλατε...

      απλά οι άχρηστοι κι ελάχιστοι (κυβερνητικοί) μας πήραν τα χρήματα. Δεν θα μας πάρουν την ψυχή, την αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά και την καθαρή σκέψη (τη στιγμή που θα πρέπει)...και θά΄ρθει, πάντα έρχεται. Τι στην ευχή, δημοκρατία έχουμε.

      Διαγραφή
    5. Κε Hippy,

      Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Αλλά πλέον αυτή η δημοκρατία, μόνο δημοκρατία δεν είναι......

      Διαγραφή
    6. Παλικάρια μόλις μπήκα απο ραντεβού και είδα ότι πήρα και τα άλλα μισά στο ΑΛΦΑ 0.95€. Πάμε δυνατά τώρα να τους πάρουμε τα σώβρακα.

      Διαγραφή
  19. Επειδή κρατάω τα χρήσιμα και τα αποστάγματα του κυρίου Τάκη στο αρχείο μου δεν μπορεί όλα τα παρακάτω να εχουν ισοπεδωθεί .κάτι θα αποδόσει μελλοντικά οταν ξεκουμπιστεί η συμμορία του τσιπρα,

    Για ΕΛΒΑΛ έχω γράψει ότι είναι η εταιρία που ξεχωρίζει απο τον όμιλο του Στασινό. Ενθάρρυνα τοποθετήσεις κοντά στο 1 και λίγο κάτω απο 1.
    Σωληνουργία στα σημερινά νούμερα αγοράζετε και περιμένετε - όπως και ΕΛΚΑ. Δηλαδή πως νοείται ότι θα έρθει η ανάπτυξη στην Ελλάδα? Δίχως ΕΛΒΑΛ, ΕΛΚΑ, ΣΩΛΚ?? Έ δε γίνεται αυτό.
    Η ΔΕΗ δεν τη χαρακτηρίζω θωρηκτό Όμως κάτω απο τα 4 είναι προσβολή της νοημοσύνης μου να μην την αγοράσω. Δεν τη χαρακτηρίζω θωρηκτό - γιατί υπάρχουν μπόλικοι κοτσαμπάσιδες συνδικάλες του κερατά μέσα στην εταιρία και ειναι μονοπώλιο μια χρεοκοπημένης χώρας. Όμως κάτω απο τα 4 είναι πρόκληση.
    Θωρηκτό είναι η ΓΕΒΚΑ και ας είναι μικρούλα. Νοικοκυρεμένη και βγάζει κερδάκια.
    Θωρηκτά είναι η ΦΛΕΞΟ, αλλά δεν την αγοράζω στα 3 ευρώ. Θωρηκτό το ΠΛΑΚΡούρι - θωρηκτά και τα μαρμαράδικα, όπως και ΕΥΑΘ, ΟΛΘ, ΟΛΠ και ας είναι εταιρίες δημοσίου.
    Θωρηκτά και η ΜΕΤΚΑ, ΜΥΤΙΛ και αν η πρώτη φορά αριστερά έχει σοβαρευτεί τότε και τα ΕΛΠΕ είναι πρόκληση στις σημερινές τιμές.
    Τάκης Μορφονιός5 Αυγούστου 2015 - 5:25 μ.μ.
    Θωρηκτά επίσης είναι ο Καράτζης (αλλά δεν αγοράζω σε αυτές τις τιμές) που έχω κάνει και ειδική ανάλυση, τα ΚΡΙΚΡΙά, ο Καρέλιας, ΓΡΙΒ, Κανάκης, ΚΟΥΕΣ, Πλαίσιο
    Ενδιαφέρουσες είναι οι ΕΛΤΟΝ και ΕΦΤΖΙ όσο πιο κοντά στα 0,5 με 0,6 - Λούλης σε bottom fishing στα 2 και κάτω απο 2 - Έλαστρον - ΚΛΕΜ κοντά στο 1 ή και κάτω απο το 1 -

    γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικοί κολοσσοί - Θωρηκτάρες, τίποτα δεν κατάλαβαν οι περισσότερες χαρτάρες.

      Και όμως τα βλαμμένα αγόραζαν ΜΙΓ, πομπάριζαν Μαίλλιδες και κάθε κολάντζα της Ελληνικής χρηματαγοράς, μετά τους έφταιγαν οι Τσιπροκαμένοι. Πρώτα αγόραζαν τις μαλακίες τις Ελληνικής χρηματαγοράς και μετά ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ.

      Μια φορά ηλίθιος, 2 φορές ηλίθιος, ΆΠΕΙΡΕΣ φορές ηλίθιος. Διότι ηλίθιος δεν γεννιέσαι , αλλά γίνεσαι - επειδή είσαι άσχετος, ατζαμής και αντί να το παραδέχεσαι βγαίνει ως γνήσιος Ελληναράς και καμαρώνεις ότι λες εξυπνάδες - αντί να το βουλώνεις μην πεις τις λαλακίες σου.

      Διαγραφή

    2. Παράκληση κ. Τάκη

      Σε πολύ παρελθόντα χρόνο (τουλάχιστον 3 έτη πριν) έχετε αναφερθεί με σχόλιο στην ΕΛΛ (αξία τουλάχιστον 8,++ σχετική ασφάλεια κάτω απ΄εκεί απ΄όσο θυμάμαι αλλά δεν μπορώ να το βρω). Επειδή λογικά θα δει τιμές κάπου εκεί μετά την αποκοπή μερίσματος (και είναι με την ΕΥΑΠΣ) οι πιο σημαντικές επενδυτικές μου θέσεις θα μπορούσατε να την σχολιάσετε θεμελιωδώς?

      Διαγραφή
    3. Το βρήκα. Έψαχνα σε λάθος ομάδα (σχόλια-αντί θέματα)

      http://mitarola.blogspot.gr/2013/05/blog-post_23.html

      Διαγραφή
    4. Δεν έχει αλλάξει τίποτα σε ότι αφορά την Ελλάδος, πλην όμως έχουμε μια νέα παράμετρο στα δεδομένα. ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΕΝΟΥΣ - ότι χειρότερο και καταστροφικό έχει βιώσει ο τόπος στην μεταπολίτευση.

      Ποιος σας λέει ότι μετά από τις 4 άδειες στην τηλεόραση, δεν θα έρθει ότι μέχρι 5 εφημερίδες πρέπει να κυκλοφορούν, έως 3 τράπεζες χρειάζεται η χώρα και τελικώς αφού δεν κάναμε έφοδο στο νομισματοκοπείο δεν θυμηθούμε ότι η Ελλάδος πρέπει να ανήκει με τσαμπουκά στο κράτος?

      Εξάλλου κύριε hippy τα χαμηλά δεν τα έχουμε δει ακόμη - εκτός αν πέφτει με γδούπο η κυβέρνηση και ακόμη δεν το έχω καταλάβει. Οπότε σε ότι με αφορά ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ. Τα περισσότερα χαρτιά θα τα βρώ χαμηλότερα με ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ.

      Διαγραφή
    5. Μόνο αρπαχτές και γρήγορες κινήσεις. Μακροπρόθεσμοι εως 5 ημέρες.

      Διαγραφή
    6. Ευχαριστώ για την απάντηση κ. Τάκη.

      Το θέμα είναι ότι με τις αμοιβάδες στην εξουσία όσο κι αν πηγαίνεις τοίχο τοίχο πάλι κινδυνεύεις. Σάμπως τα ρευστά στην χρηματιστηριακή δεν κινδυνεύουν από κούρεμα? Βασική μου θέση-για άμυνα-είναι παγούρι Θεσσαλονίκης κ Ελλάδος. Τούτες τις μέρες στην πτώση ψώνισα ΟΠΑΠ κ ΕΥΔΑΠ σε καλές τιμές. Χωρίς ωστόσο να αισθάνομαι ασφαλής. Όχι για τα 20εκ. που έκαψε ο εκλεκτός της Ρένας στην Αττικής αλλά για το σύνολο του ταμείου. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία πως το ταμείο ενισχύει τη ρευστότητα των συστημικών (άρα κινδυνεύει να καεί ολοκληρωτικά σε σενάριο καταστροφής) ενώ φυσικά οι οικονομίες του άχρηστου είναι έξω.

      Λογικά (νομίζω) σκεπτόμενος ελπίζω πως τα χείριστα δεν θά΄ρθουν καθώς τα χρήματα της 1ης αξιολόγησης δεν είναι πολλά για την Μέρκελ των πολλών προβλημάτων όσο για τους λιλιπούτειους δικούς μας το ξέρουν καλά. Εάν χάσουν χάνονται.

      Διαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς:

    Στο 5,22% ανέρχεται το ποσοστό της Baupost Group Securities στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παλικαράκι απο το γκριν λαιτ μην δώ να σκουπίζει πάλι κ.Υ γιατί θα ανησυχήσω πάλι.
      Πολύ καλό το trade σου μέχρι τώρα ,ελπίζω να δικαιωθείς -χεχεχε- και στην πώληση τώρα.

      Διαγραφή
    2. Lorac είναι χοντρό το πακέτο.

      Ευχαριστώ πάντως

      Διαγραφή
    3. κ.Υ χοντρό ή λεπτό είναι σχετική έννοια και πάντα χρειάζεται ένα σημείο αναφοράς , παρόλα αυτά αφού γράφατε δημόσια τις κινήσεις σας σε τόσο ρηχή αγορά σημαίνει ότι έχετε εμπιστοσύνη στις ικανότητες σας και στην κρίση σας.

      Διαγραφή
    4. The Baupost Group is a hedge fund founded in 1982 by Seth Klarman, who continues to run the fund. Baupost Group's investment philosophy emphasizes risk management. The firm, one of the largest hedge funds in the world, is a value investing manager. According to Bloomberg L.P., Baupost is ranked 4th in net gains since inception.

      Διαγραφή
    5. Αφαιρούμενων των μετοχών ΤΧΣ το ποσοστό που ανακοινώνουν Πολσον μπλακροκ μπαοποστ βέβαια. Σαν νούμερο συνολικά και απο άλλους (άραβες?) αγγίζει και το 20%. Το θέμα είναι ότι μετά το λιώσιμο των παλιών ποιός είναι ο νέος??

      Διαγραφή
  22. Κύριε Hippy τα διάβασα όλα μαζεμένα σήμερα . Καταρχάς ευχαριστώ πολύ που μας μεταφέρετε όσα μάθατε και ακόμα περισσότερο που σε ότι μαθαίνετε βάζετε και την δικιά σας κριτική ματιά.
    Μερικές φορές οι ερωτήσεις μου έχουν και την μορφή του trigger event ,παράδειγμα ο msci , όπως και η αλλαγή του ftse τότε στο τέλος του καλοκαιριού νομίζω που σας είχα "ρωτήσει" . Δεν είναι κάποια εσωτερική γνώση αυτό ,αλλά απλά μερικές φορές βλέπουμε κάποια πράγματα και πλέον με την λογική μας ψάχνουμε να τα αιτιολογήσουμε. Όπως και να έχει η ανταλλαγή "σκέψεων" που κάνουμε εδώ μέσα με την ανοχή πολλές φορές του Μορφονιού γυμνάζει το πνεύμα και κρατά σε εγρήγορση το μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είναι κάτι ποιο βαθύ που με λερώνει/γιε μου που πας-μάνα θα πάω στα καράβια.

      https://www.youtube.com/watch?v=5RVsouTa4xw


      Την τελευταία εβδομάδα του περσινού Ιουνίου η αγορά φάνηκε να προεξοφλεί συμφωνία Τσίπρα (τό΄χε πάρει πάνω του) με την ΕΕ. Από τις 687 μον. την Παρασκευή 19/6 αναρριχήθηκε στις 797 την Παρασκευή 26/6. Αντ΄αυτού ήρθαν τα capital controls και το πήδημα στην άβυσσο.
      Σε όποιον φίλο τηλεφωνεί λέω μονότονα το ίδιο. Οι αγρότες δεν μ΄απασχολούν και πολύ, αυτό που βαραίνει περισσότερο είναι νομίζω η επιστροφή της τρόικας από βδομάδα καθώς στο μυαλό μου μοιάζει λογικό πως θα γυρίσουν μόνο εάν επίκειται συμφωνία στο ασφαλιστικό, δηλαδή εάν ξεθωριάσει η κόκκινη γραμμή της μη περικοπής συντάξεων.

      Μου έχει καρφωθεί και με αγκυλώνει. Τι μας λέει ότι οι καταληψίες θα επιδιώξουν γρήγορη επιστροφή των θεσμών και ολοκλήρωση της 1ης αξιολόγησης? Τίποτα. Το παρελθόν τους μάλιστα δείχνει το ακριβώς αντίθετο. Διαπραγμάτευση, διαπραγμάτευση, διαπραγμάτευση μέχρις εξαντλήσεως (ημών, των πολιτών).

      Έχω την αίσθηση πως ενδοσυνεδριακά σήμερα χτυπήσαμε τοπικό χαμηλό. Η τραπεζική αναστάτωση στην Ευρώπη κάνει πολύ πιθανή την επέμβαση του Ρομπέν της ΕΚΤ (Ντράγκι). Όσο να πεις κάπως θα βοηθήσει και σ΄εμάς ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με κάποια αποσυμπίεση στο αγροτικό. Με το φόβο των συριζαίων στην πιθανή (για μένα) αντίδραση σκέφτομαι να ενισχύσω περισσότερο τη ρευστότητα. Τόσο στα ΕΛΠΕ που γράφει ο κ. Υ ακόμα όμως και στα θωρηκτά (ΕΛΛ)

      Διαγραφή
    2. Μακάρι ο σερμπατίνας να αποδειχτεί superMario . Αυτό το ρομπέν με φοβίζει κ.Hippy... σας βάζω σχετικό τραγουδάκι απο άγνωστο ποιητή με πολλά μούσια χαχα.
      https://www.youtube.com/watch?v=Prs8N0m1D_U

      ελπε με προβληματισμό ,άσχετα αμα συμφωνώ και αναμένω γύρισμα σήμερα.
      http://www.tradingview.com/x/TZtpP2nV/

      Διαγραφή
    3. Στο έγραψα και πιο κάτω. Οποιοδήποτε γύρισμα στα ΕΛΠΕ είναι ευκαιρία ΠΩΛΗΣΕΩΝ και όχι αγορών.

      Αγορούλες στο δίευρω όπως τα είχε γράψει ο Τάκαρος κανα δίχρονο πριν.

      Μακριαααααααααααααα μέχρι τα 2 (και λίγο παρακάτω)

      Διαγραφή
    4. Δεν διαφωνούμε . Σε πτωτικό τέμπο είτε μπαίνεις σε ένα τοπικό χαμηλό και βγαίνεις χωρίς οίκτο στο πρώτο βία δεύτερο σκαλοπάτι απο πάνω είτε σορτάρεις τις αντιδράσεις του. Αλλα μιας και πήρατε τα πακέτα σας αλφα μάλλον περιμένετε άνοδο ,αλλιώς θα περιμένατε πχ στο 0.7-0,8 να αγοράσετε.Δύσκολο βλέπω η αλφα να πηγαίνει +50% και τα ελπε στα 2 ( τέσσερα δια δύο χεχε). Σίγουρα όμως στην άνοδο μπανκια θα υπεραποδόσει.

      Διαγραφή
    5. Μα η ΑΛΦΑ είναι αγορασμένη στα 0.97 συνολικά. Και πόσο έκλεισε χθες? Είμαστε χαλαρά ένα +20% και βλέπουμε και το σημερινό.

      Εγώ για ΕΛΠΕ έγραψα την γκουρουδιά και αμαρτία δεν έχω.

      Διαγραφή
  23. Οποιος τρώγετε με ΕΛΠΕ ΜΑΚΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.Τα έχει γράψει ο Τάκαρος. Με κυβέρνηση Αλέξιου ΜΑΚΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.

    Στα 2 γιούρο το σκεφτόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΡΕ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΑ ΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ τα κάλπικα fiat χαρτονομίσματα-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΑΒΕΣ
    Μεντβέντεφ: Ή βρίσκουμε όλοι μαζί λύση για τη Συρία, ή πάμε σε παγκόσμιο πόλεμο


    Πηγή: Μεντβέντεφ: Ή βρίσκουμε όλοι μαζί λύση για τη Συρία, ή πάμε σε παγκόσμιο πόλεμο | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/250616/mentventef-i-vriskoyme-oloi-mazi-lysi-gia-ti-syria-i-pame-se-pagkosmio-polemo#ixzz3zuCg6D6R

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα κ. Λουκά , πως πάνε εκεί κάτω τα καρναβάλια? Ελπίζω φέτος να ρίξω μια βόλτα τουλάχιστον μονοήμερη εκδρομή . Σας διαβάζω και βλέπω έχετε μια ανησυχία μη και ακυρωθεί η παρέλαση και φορέσετε σκελέα. Έχω την εντύπωση ότι εκεί κάτω οι βασικοί παίκτες έχουν έρθει σε κάποιας μορφής συμφωνίας και τώρα γίνεται η προσπάθεια από τον καθένα τους να αποσπάσουν όσα περισσότερα σπόρια μπορούν. Η εξασφάλιση των ρώσικων συμφερόντων στην περιοχή της ανατολικής μεσογείου θεωρείται δεδομένη μετά και από την στρατιωτική ισχύη που επίδειξε η Μόσχα με τους συμμάχους της κατά των ανταρτών + isis στην Συρία. Αν σε αυτό το δεδομένο προσθέσουμε και την ισχυροποίηση της παρουσίας της στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας μετά και τις εξελίξεις στην Κριμαία δημιουργείται μια γραμμή ενέργειας.
      Η γραμμή αυτή , ή περιοχή Α2/AD όπως χαρακτηρίζεται από άλλους είναι επιρρεπής σε ταλαντώσεις και χρειάζεται οπωσδήποτε ένα αντίβαρο για να ισορροπεί. Ίσως αυτό τον ρόλο να έχει η Ναυτική Δύναμη Αποτροπής Καϊκιών και Φουσκωτών Μεσογείου που πρόκειται να αναπτυχθεί στην γειτονιά μας.
      Οπότε κ. Λουκά το Φίατ money θα συνεχίσει να φουσκώνει με τις απαραίτητες ξε-φουσκωτικές εκρήξεις και τα καρναβάλια θα πετάνε αμέριμνα την σερπαντίνα τους.

      Πραγματικός κίνδυνος είναι η επικράτηση συγκεκριμένης τάσης στο Αμέρικα μετά τις εκλογές. Άμα δώ με τις δημοσκοπήσεις ότι υπάρχει τέτοια περίπτωση προς το καλοκαίρι θα επανέλθω κα θα σας γράψω για τις δυνάμεις αρνητικής και σκοτεινής ενέργειας E= -[μ*s^2].
      π.σ Για την ώρα βλέπω ότι Αμέρικα κρατάει την τιμή Ελλ. επανάστασης και ο Κινέζος παραμένει πινγκ πονγκ στις 2 γραμμές που σας είχα ζωγραφίσει. Προσοχή λοιπόν σε όποιον και για όποιο λόγο κινηθεί εκτός.

      Διαγραφή
  25. Έχω ξαναπεί πως κάποια στιγμή η παγκόσμια Ιστορία θα (κατα)γράψει πως η μεγαλύτερη φούσκα του εικοστού πρώτου αιώνα δεν ήταν ούτε οι μετοχές, ούτε τα ομόλογα, ούτε και τα ακίνητα, αλλά τα χαρτονομίσματα.

    Και όταν κάποια στιγμή (και σύντομα) αυτή η τεραστίων διαστάσεων φούσκα σκάσει και φύγει όλος αυτός “ο αέρας ο κοπανιστός” από τα χαρτονομίσματα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ κ. Λουκά ,αν είναι δικό σας το κείμενο , θα ήθελα να μας το εξηγήσετε λίγο. Δηλαδή με πιά έννοια είναι φουσκωμένα. Βάλτε σαν παράδειγμα το ευρώ που είναι και το εθνικό μας νόμισμα.

      Διαγραφή
    2. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΞΥΠΝΟ ΑΓΟΡΙ ΠΙΑΝΕΙΣ ΠΟΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΣΟΥ ΤΟΝ VIX ΜΕ ΛΟΓΑΡΙΘΜΟΥΣ ΜΕ ΦΙΜΠΟΝΑΤΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟΥΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ- ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΩ ΕΔΩ

      Διαγραφή
    3. Κύριε Λουκά ήθελα να σε πειράξω λίγο τώρα και να σου γράψω ότι ξέχασες τα ματζούνια και τις βασκανίες και έψαξα στο ιντερνετ σχετικά με ματζούνια. Βρήκα ένα μπλογκ λοιπόν που έχει συνταγές για ματζούνια και οικονομική επιτυχία. Κοίτα τί βρήκα και πες μου τώρα. Τυχαίο ??? Δεν νομίζω!!! Σπόρια ALFAlfa xaxaxa

      http://magicalgrimoire.blogspot.gr/2012/12/feng-shui-feng-shui.html

      Την καλημέρα μου λοιπόν και μην το κλείσετε εδώ ,αλλά εξηγείστε την άποψη σας.

      Διαγραφή
  26. Κύριε


    Lorac επειδή εισαι φιλαρακη μου σε πςεριμενω στο καρναβαλη συναντηση ---ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ--
    ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ Ο ΠΕΤΡΟΣ (Διγγελόπουλος Κωνσταντίνος Π.)
















    Αώου 50, Πάτρα, 26442, ΑΧΑΪΑΣ

    Δες στον χάρτη








    2610425102

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μας δείχνουν κάτι τα 2 ζευγάρια ποσοστών στις τράπεζες??? Η κίνηση τους πάντως οδηγεί με φτσε >122 να τεστάρει το κεράκι της 8/2 άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πούλησα την Alpha στο 1.30 :) Η αγορά της όπως ειχα γραψει πιο πάνω ηταν στο 1.16

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο 1.36 τους περιμένει το πακέτο μου. 40% σε 3 ημέρες μια χαρά είναι. Έρχεται και Σ/Κ/

      Διαγραφή
    2. Δεν το έφτασε. Απο Δευτέρα σύντροφοι.

      Πάω Σύνταγμα να κράξω τους Αλέξιους.

      Διαγραφή
    3. Σήμερα παρακολούθηση πάνω από το εργαλείο να σπρώξουμε το πακέτο της Αλφα. Βοηθάει και ο Ιάπωνας και ο Αμερικλάνος που είναι κλειστός γιατί λέει γιορτάζουμε την ημέρα του Γιώργου του Ουάσινγκτον. ΝΑ φτιάξουμε και εμείς μια αργία για τον Σημίτη που έφτασε το μαγαζί στις 6000 μονάδες.

      Ααααααααααα. Μιλάει και ο Ντράγκις

      Διαγραφή
    4. Γκουρούδες 1.40 και 1.41 έφυγε το πακετάκι του 0.97€.

      Τώρα περιμένω τιμή Τάκαρου να χωθώ πάλι δυνατά.

      Διαγραφή
    5. 45% απόδοση σε λιγότερο από εβδομάδα. Και από ότι βλέπω πάει να χτυπήσει και τον στόχο του 1.50€.

      Περιμένω το 0.50€ τώρα να βάλουμε τις κάλτσες μας. Καναπέ τώρα.

      Διαγραφή
    6. Για προφανείς λόγους-μειωμένες δυνατότητες κι αντανακλαστικά-οι περισσότεροι κατά φαντασίαν επενδυτές κερδοσκόποι ψάχνουν "προφήτες" ν΄ακολουθήσουν.

      Υπάρχουν δύο είδη επικίνδυνων τέτοιων ψευδοπροφητών.

      Το πρώτο παρουσιάζεται στα πρώτα στάδια μιας πτώσης κι όλο αγοράζει, αγοράζει, αγοράζει. Μικρό μέρος των αγορών αυτών είναι αληθές, το περισσότερο είναι χρήμα μονόπολι. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του σχηματισμού βρίζει ή εξαφανίζεται.

      Το δεύτερο παρουσιάζεται στα τελευταία της υπερβολής και προφητεύουν ότι "θα γίνουν όλα ίσωμα" και όλοι οι υπόλοιποι (που δεν τρέχουν μαζί τους) είναι ανόητοι. Ιδιαίτερα όσοι προσπαθούν να κρατήσουν τη σκέψη τους σε λειτουργία και εστιάζουν στον παραλογισμό.

      Κύριε Υ ανήκετε σ΄αυτήν την τρίτη κατηγορία, αυτών που προσπαθούν να κρατούν το μυαλό συγκεντρωμένο και ΜΠΡΑΒΟ σας.


      (φυσικά πάντα υπάρχει και είδος αυτών που παρουσιάζονται σταθερά εκ των υστέρων για να κοροϊδέψει τους χάνους που δεν είδαν την υπερβολή υπονοώντας ότι τάχα αυτοί την είδαν. Χα χα χα, μια κατηγορία μόνοι τους.)

      Διαγραφή
    7. Xίππυ σε ευχαριστώ. Γιαυτό και εγώ σας έγραψα τις κινήσεις μου (και στην Αμερική) την στιγμή που τις έκανα. Δεν θέλω παρεξηγήσεις.

      Βέβαια και εγώ χάνω που και που βλέπε το trade της συμφοράς που πήγα να κάνω με ΕΧΑΕ.

      ΥΓ
      Βλέπω η Αλφα χτύπησε το 1.50€.

      Διαγραφή
    8. Για άλλη μία φορά κε ΥΚ, respect
      Mike

      Διαγραφή
    9. Αναφέρομαι στην σωστή σκέψη κ. Υ και όχι στο αποτέλεσμα (που θα μπορούσε να είναι λιγότερο θεαματικό χωρίς ν΄αλλάζει την ουσία της)

      "AMK χωρίς bail in (σ΄αυτή τη συγκυρία) δεν γίνεται"

      Άποψη μα διπλό ανάγνωσμα. Άλλο την στιγμή που την διατυπώσατε (ποντάρουμε) άλλο σήμερα μετά την θεαματική αντίδραση (φτιάχνουμε ρευστότητα)

      Διαγραφή
    10. Εγώ Χίππυ σε bear market αγορές πάω για γρήγορες αποδόσεις και το έχω γράψει απο την αρχή για Ελλάδα. Τις χαρτάρες μου που θέλω για πολύ Long τις θέλω σε τιμές πολύ χαμηλότερες από εδώ. Τιμές που τις έχω γράψει και επιμένω ότι θα τις δούμε.

      Διαγραφή
  29. Μακάρι ΥΓ, σου το εύχομαι!!! Εγώ θα δω πότε θα ξαναμπώ...ίσως και να αργήσω...Με αυτή την κυβέρνηση πάντως εχεις ενα σωρο ευκαιρίες για να μπεις χαμηλά...Την Δευτέρα ανοίγουν και οι Κινέζοι. Καλά κέρδη σε ολους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ασφαλώς και οι μηχανικοί των πολυτεχνείων είναι οι γνώστες.
    Όμως υπάρχουν και κάτι αξύριστοι με ανοικτά επαγγελματικά Nissan που γράφουν στα πλάγια "Εμπειροτέχνης εργολάβος".Κάτι καταφέρνουν και αυτοί στις οικοδομές,όταν κόβει λίγο το μυαλό τους.Καλησπέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πάλι για "πολιτική διαπραγμάτευση" κάνει λόγο ο Τσίπρας. Ζήτω που καήκαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ουρά έμεινε. Πόσο να διαπραγματευτεί ακόμα????
      http://www.tradingview.com/x/aEW4jRCY/

      Διαγραφή
    2. Αυτο που φοβαμαι εγω ειναι οτι οι ξενοι ανα τον κοσμο διορθωνουν τον τελέυταιο καιρο και μην μας παρει η μπαλα κ εμας σε επιπεδα που δεν περιμενει κανεις μας...Ο κυρ Τακης ειχε πει νομιζω ατι αν φυγει ο Τσιπρας το ΧΑΑ θα εχει αυτονομη ανοδικη πορεια. Ισχύει ακομη αυτο αραγε? Με τοσο μικρο τζιρο το δικο μας μπορει να παει οπουδηποτε.

      Διαγραφή
    3. Αντίθετα με τους ιδεοληπτικούς καταληψίες είμαστε φιλελεύθεροι δημοκράτες κριτικά σκεπτόμενοι.

      Ο Τσίπρας βγήκε με εκλογές προ τεσσάρων μηνών. Εκτροπές δεν θέλουμε, άρα δεν γίνεται να φύγει παρά μόνο εάν το επιδιώξει ο ίδιος. Με κάποιας μορφής οικουμενική. Δύσκολο καθώς κανείς δεν μπαίνει στο λάκκο με τ΄αγγούρια, θα πρέπει να έχουν πρωτύτερα λυθεί ασφαλιστικό, αγροτικό και κούρεμα.

      Κι όταν αναφέρομαι σε κούρεμα εννοώ αυτό που-κατά τη γνώμη μου-υπεννόησε ο Τομσεν. Κούρεμα διακρατικών δανείων (παράλληλα με την επιμήκυνση των υπολοίπων). Απαραίτητο ώστε να μειωθεί ο λόγος χρέος/ΑΕΠ για να ενθαρρυνθεί η προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων. Μην κάνουμε όνειρα ακόμα όμως. Τσίπρας και volatility θα μας στοιχειώνουν. Πιθανολογώ μέχρι την Άνοιξη. Θα δείξει.

      Διαγραφή
    4. ΣΤΟΙΧΙΜΑΤΗΖΩ ΟΤΙ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

      Διαγραφή
    5. Εμείς οι Γερμανοτσολιάδες γνωστοί και ως προδότες του Έθνους, όπως μας αποκαλούσαν οι ψεκασμένοι ΤσιπροΚαμένοι ουδεμία ανοχή θα δείξουμε σε όποιον στηρίξει ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΜΑΛΑΚΙΑ με αυτή τη σύνθεση της βουλής.

      Όποιος θέλει οικουμενική, τότε ο δρόμος είναι ένας. ΕΚΛΟΓΕΣ!!! Να αλλάξει η σύνθεση της Βουλής και κατόπιν να συζητήσουμε για οικουμενική.

      Μην τολμήσουν οι ΣαμαροΒενιζέλοι να στηρίξουν οικουμενική με αυτή τη σύνθεση διότι θα τους πετάξουμε στον Καιάδα!!!!!!!!!!!!

      ΕΚΛΟΓΕΣ Δεν πρόκειται να κάνει ο Αλέξιος. Ξέρει τι του έρχεται και θα κυβερνήσει όσο τον παίρνει ώς Μέγας Ναπολέων - όπου αργά ή γρήγορα θα ζήσει και το Βατερλό του.

      Διαγραφή
    6. Σημαντικό είναι να αλλάξει και ο τρόπος που δίνονται οι bonus 50 έδρες. Έτσι ένας συνασπισμός 2-3 κομμάτων να μπορεί να έχει επάρκεια βουλευτών για την εφαρμογή του προγράμματος. Γιατί ακόμα ξυνόμαστε στην γκλίτσα του τσοπάνι με το να ψηφίσουν κάτι. Πού να περάσουμε και στην εφαρμογή!!!

      Κύριε Μορφονιέ σε δέκα λεπτά θα το έχεις διαβάσει. Πες μου πραγματικά τί σχέση βλέπεις .
      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CF%89%CE%BD_%CE%91%CE%84_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%93%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82

      Διαγραφή
    7. Απλά ήθελα να επισημάνω ότι οι πολιτικές εξελίξεις είναι αποκλειστικά στο χέρι του αρχηγού των αμοιβάδων.

      Στα καθ΄ημάς στην ενημέρωση της Eurobank τις προάλλες ρωτήθηκε ο υπεύθυνος διεθνών αγορών "τι μέλλει γενέσθαι" οικουμενικά

      Απάντησε πως για να αποκρυσταλλώσει άποψη πρέπει 1) να βελτιωθεί το outlook της Κίνας 2) ομοίως το outlook των Ευρωπαϊκών τραπεζών 3) να κατασταλάξει η Yellen με την κατεύθυνση των επιτοκίων της Fed και 4) να ελαχιστοποιηθεί το volatility στο πετρέλαιο.

      Καλό ε? Μόνο τις αστρολογικές προβλέψεις της Άσης Μπήλιου δεν έβαλε στο σύστημα.

      Εμείς όμως πλέον αυτών πρέπει να υπολογίσουμε και την αμφιθυμία των συριζαίων. Οπωσδήποτε.

      Διαγραφή
    8. Κύριε Hippy ας μελετήσουν καλύτερα εκεί την αλληλεπίδραση 2 μαύρων τρυπών όταν πλησιάζει η μία στην άλλη. Σύμφωνα με τα νεότερα , τα βαρυτικά κύματα που δημιουργούνται αφήνουν υπογραφή "ακουστική" στον χωρο-χρόνο.Έχετε σκεφτεί το αντίστροφο??? Μια μικρή διαταραχή να προκαλεί σε μακρινές αποστάσεις την κατάρρευση 2 σωμάτων της τάξης μιας μαύρης οπής??

      Διαγραφή
    9. Χα χα χα. Ωραίος. Περίπου έτσι.

      Είχα πάει με την τάξη μου πριν καμιά δεκαριά χρόνια στο πλανητάριο και είδαμε το σχετικό θέμα. Η Μαύρη τρύπα προκύπτει από την ξαφνική θανατηφόρα έκρηξη-κατάρρευση ενός γιγάντιου άστρου με μάζα πυρήνα (στο τελευταίο στάδιο) ανώτερη τριών ηλιακών μαζών που το αναγκάζει κυριολεκτικά να καταπιεί τον εαυτό του.

      Θεωρητικά το ΧΑΑ μας και όλα τα χρηματιστήρια είναι προορισμένα να φουσκώνουν (πληθωριστικά) αδιάκοπα σε βάθος χρόνου με μικρές μόνο περιόδους αποσυμπίεσης. Μέχρι στιγμής με την βοήθεια της αλλαγής δεικτών (πχ έξοδος RCA, Eastman Kodak etc) τα καταφέρνουν. Αν σκεφθείς τον κατάλληλο τρόπο και ψήσεις και τους υπόλοιπους ότι είναι προς το συμφέρον μπορείς να νηστεύεις χωρίς να κόψεις το χαμπουρκερ. Λέμε τώρα.

      Διαγραφή
    10. Βρήκατε ένα από τα ευαίσθητα σημεία μου.Πολλές φορές σκέπτομαι ότι αν οι οικονομολόγοι μελετούσαν την φυσική τότε και η οικονομία θα γινόταν επιστήμη με τον αυστηρό ορισμό της έννοιας

      Διαγραφή
    11. Κύριε Νίκο κάθε επιστήμη έχει τις δικές τις ιδιαιτερότητες και απαιτεί πολλά χρόνια ενασχόληση σε κάποιον για να φτάσει να είναι "μέτριος" Η αλήθεια όμως είναι ότι πολλοί απο θετικές επιστήμες πέρασαν στον οικονομικό χώρο με επιτυχία. Η αντίθετη διαδρομή είναι πιό σπάνια. Στις μέρες μας όμως λόγω μισθών πιό πολύ αρκετοί νέοι ακολουθούν τα οικονομικά μονοπάτια ,ενω θα μπορούσαν να ανήκουν και στον χώρο της φυσικής-μαθ/κων-βιολογίας κτλ.

      Διαγραφή
  32. Τρελό ράλι σήμερα στις τράπεζες κυρίως. Του βγήκε του κυρίου Υποθέσεις Κάνω το 1,50 της ΑΛΦΑ πολύ γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Παντα υπάρχουν ευκαιριες για ολους μας. Δεν το μετανιωσα που την εδωσα την Alpha πιο νωρις (την Παρασκευη).Λιγα και καλα.Θα περιμενω την alpha στα 0.6-0,7, δεη στα 2, τον ολπ στα 8 και τον οπαπ στα 4 και κατι. όποιο κατσει πιο γρηγορα. Αν λεμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Toυ φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ κ. Music Charts, αυτό ισχύει πολύ περισσότερο στο ελληνικό χρηματιστήριο.

      Διαγραφή
  34. Κυβερνητικές πηγές διέρρευσαν ότι από εβδομάδα επανέρχεται στην Αθήνα το κουαρτέτο για συζητήσεις. Πέρα από τη φυσιολογική αντίδραση πολλών πιεσμένων μετοχών, ίσως και αυτές οι φήμες πυροδότησαν τόσο μεγάλη άνοδο. Λέτε να τα έχουν συμφωνήσει σε όλα(με μικρές τροποποιήσεις) με το κουαρτέτο οι πολλάκις ψεύτες και θα τα ψηφίσουν επίσης όλα με αρραγές μέτωπο των 153 για να μην χάσουν την εξουσία; Πάντως το θράσος τους με ξεπερνά και αδυνατώ να κάνω οποιαδήποτε πρόβλεψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί εδώ και 1 χρόνο με διαρροές μόνο λειτουργούν. Και μετά τους πιάνει διάρροια.

      Ο ΥΚ σας ευχαριστεί για την υπομονή σας μαζί του. Θα επανέλθω όταν πιάσω τις τιμές στόχους αγορών μου για πολυυυυυυ long.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Υποθέσεις Κάνω πρώτα από όλα θερμά συγχαρητήρια για το trade σας στην ΑΛΦΑ!

      Και το είδατε και το είπατε και το παίξατε. Μπράβο!

      Ήθελα επίσης να σας ρωτήσω σχετικά με αυτό που είχατε γράψει στις 9 Ιανουαρίου:

      Υποθέσεις Κάνω 9 Ιανουαρίου 2016 - 8:19 μ.μ.
      Ετοιμαστείτε για 700 μονάδες μετά τις 20 Ιανουαρίου. Αφού πρώτα ο Γούδις δει νέα χαμηλά. Strong buy η αγορά με στόχο το 700άρι.

      Τα νέα χαμηλά τα είδε ο Γίδης και ένα ακόμα μπράβο και για αυτή σας την πρόβλεψη!
      Το 700άρι το έχετε ακόμα στο τραπέζι ως κοντινό στόχο ή έχουν αλλάξει τα δεδομένα κατά τη γνώμη σας;

      Σας ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
    3. Όπως έχω γράψει ότι θα κλείσει η αξιολόγηση το τελευταίο 10ήμερο του Μαρτίου. Μέχρι τότε μπορεί να γλύψει το 650 αν δεν δούμε δράκους έξω με αυτά που γίνονται στα σύνορα Συρίας Τουρκίας.

      Απλά εγώ έβγαλα πακτωλό χρημάτων με τις δύο τοποθετήσεις σε Αμέρικα και Αλφα και δεν έχω σκοπό να τους τα δώσω. Γιαυτό και απέχω μέχρι να μπω ξανά για πολυυυυυυυ long πια.

      Διαγραφή
    4. Η διαρροή του Τομσεν φαίνεται να είναι σκόπιμη και χρονικά σημαντική. Ακόμα και η μοικα να έρθει την άλλη βδομάδα ( που θα αποτελέσει και ευκαιρία διόρθωσης σε όση άνοδο έχει απομείνει την Παρασκευή) το παζάρι ξεκινά δυναμικά από μεριάς τους.
      Προβάλλουν τις απαιτήσεις αυτές και όποια σύγκλιση θα γίνει από αυτή την αφετηρία. Δυσκολάκι λοιπόν το κόβω εξ αρχής μιας και το θέμα των συντάξεων της ένδοξης γενιάς του πολυτεχνείου αποτελεί ταμπού για την κοινωνία μας.
      Σήμερα και ο Μάριο πρόσθεσε την παράμετρο npl στην όλη φάση της αξιολόγησης. Θέμα που δεν είχε τόσο ακουστεί τόσο καιρό. Δηλαδή στην σούμα ζητάνε οι μοικες κόψιμο συντάξεων και επιθετική ρύθμιση npl’s. Μεγάλος φράκτης για την 2η φορά αριστερά. Δεν πηδάει και καλά το έρμο το αλογάκι ντει ντει!!

      Διαγραφή
    5. Θα συμφωνήσω μαζί σας κύριε Lorac. Και κάτι άλλο: εσείς αν είσασταν από την πλευρά των Θεσμών, θα θέλατε να κλείσετε έτσι γρήγορα την αξιολόγηση ή θα μετρούσατε το χρόνο αναμονής υπέρ σας και θα τους αφήνατε να φθείρονται με τις γνωστές τους ιδεοληψίες;; Ο Τόμσεν έχει δίκιο με την κατάργηση εφάπαξ και τη μείωση των μεγάλων συντάξεων. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει το έκτρωμα Κατρούγκαλου. Αλλιώς καταστράφηκε ολοσχερώς ο ιδιωτικός τομέας και οι επόμενες γενιές. Πώς θα επικοινωνήσουν τη νέα μείωση σε συντάξεις και εφάπαξ στους ευνοημέβους πελάτες τους και ειδικά στις ΔΕΚΟ των λυσσασμένων κομματοσκύλων; Ετσι θα ανοίξουν μέτωπο και με αυτούς μετά τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Βρίσκονται σε δεινή θέση. Οι ξένοι δεν "χαρίστηκαν" ούτε σε μια πιο φιλική κυβέρνηση όπως ήταν αυτή των Σαμαρά -Βενιζέλου; Γιατί να δώσουν μια εύπεπτη αξιολόγηση στον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα της μεταπολίτευσης; Γιατί να δώσουν πόντους σε μια αριστερή κυβέρνηση; Ο απατεώνας όμως είναι απρόβλεπτος, αρριβιστής και επικίνδυνος. Επομένως μπορεί να φτάσει και σε ακραίες καταστάσεις τη χώρα. Με τίποτα δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα ψηφίσουν οι "153" ασφαλιστικό με καταστροφικά μέτρα σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Και γενικότερα, για να περαστούν τέτοια και άλλα μέτρα μόνο σε κλίμα φόβου, πανικού και τρόμου μπορούν να περαστούν. Αλλά και την αξιολόγηση να περάσουν, με τα μυαλά που κουβαλάνε, σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει φιλικό επενδυτικό περιβάλλον. Το έχουν καταστρέψει πολλάκις (Σκουριές,,νέα φορολόγηση Οπαπ, συμμετοχή ΕΥΔΑΠ σε ΑΜΚ Αττικα, τρικλοποδιές στον ΟΛΠ και Ελληνικό,,σταμάτημα έργων απορριμμάτων,,εξαυλωση μετόχων τραπεζών κλπ κλπ). Εσείς θα ευνοούσατε μια τέτοια κυβέρνηση και θα τη βλέπατε φιλικά για επενδύσεις;

      Διαγραφή
    6. Ο έγκριτος κ.Άγγελος Στάγκος εκφράζει ακριβώς τις ανησυχίες σας σήμερα στο reporter.gr
      http://www.reporter.gr/Apopseis/Apo-thesews/Aggelos-Stagkos/281183-Kybernhsh-probokatoras-gia-thn-teleia-kataigida
      Καλημέρα σας.

      Διαγραφή
    7. Eπενδύσεις όπως και καταθέσεις δεν πρόκειται να έρθουν/επιστρέψουν με ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Όσοι την πάτησαν-την πάτησαν.

      Δεδομένου του πρόσφατου παρελθόντος της κυβέρνησης Σαμαρά, ακόμα και μία κυβέρνηση Κυριάκου θα πρέπει να δώσει δείγματα γραφής για αρκετούς μήνες πριν να πείσει για το αν εννοεί business.

      Διαγραφή
  35. Η άποψη μου όμως είναι ότι σε πρώτη φάση μιλάμε καθαρά για μια ισχυρή τεχνική αντίδραση (με εκτεταμένο short covering στις τραπεζικές μετοχές) και τίποτα περισσότερο. Μάλιστα, σε καμία περίπτωση δεν αποκλείουμε το θετικό κλίμα για κάποιες συνεδριάσεις να συνεχιστεί (δεν αποκλείουμε μια κίνηση μέχρι τις 520 μονάδες). Όπως πάντως και να έχουνε τα πράγματα, δεν κρύβουμε την ανησυχία μας ότι τα πράγματα τους επόμενους μήνες θα μπορούσαν να εξελιχθούν εξαιρετικά άσχημα, με κίνδυνο η αγορά μας να βρεθεί σημαντικά πιο κάτω από τα πρόσφατα χαμηλά των 420 – 430 μονάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Τρελό πάρτυ στο ΧΑΑ με οδηγό τις τράπεζες. Αν και έχουν κάνει τουλάχιστον 100% από τα χαμηλά, συνεχίζουν. Και φαίνεται και πως λύθηκαν όλα τα προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Κύριε Lorac τα ΕΧΑΕ πολύ γρήγορα πήραν 1€ επάνω από τα πρόσφατα χαμηλά. Θεωρείτε ότι ο στόχος των 3€ μπορεί να επανέλθει στο προσκήνιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας. Θα έπρεπε να ρωτήσετε τον κ.Υ για το 3αρι που είχε αναφέρει ώς επιθυμία αγοράς.

      Σε περίπτωση που βαλτώσει η ένδοξη διαπραγμάτευση #451 θα κοίταγα πάντως στα 317.

      http://www.tradingview.com/x/kRCbcuNM/

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ για την εξαιρετική απάντησή σας.

      Διαγραφή
  40. Με την καλημέρα μου.
    http://www.reporter.gr/Apopseis/Anemodeikths/281531-Bareia-yponooymena-%CE%9Dtomprobskis-kata-Moskobisi
    Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλημέρα σας κύριε Νίκο. Εύστοχες οι επισημάνσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλημέρα σας, ημέρα παραγώγων σήμερα και απ'όσο βλέπω μέχρις ώρας κλεισίματος κάποιων gap που αφήσαν στην άνοδο οι αστραχαν.

    Κατά τη διάρκεια του 2015, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών παρουσίασε βελτίωση κατά 3,8 δισεκ. ευρώ και περίπου ισοσκελίστηκε. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη βελτίωση του ισοζυγίου αγαθών και υπηρεσιών, το οποίο κατέγραψε έλλειμμα 235 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 4 δισεκ. ευρώ το 2014. Συνολικά, η αξία των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασε μείωση κατά 8,8%, αλλά η αξία των εισαγωγών μειώθηκε με ταχύτερο ρυθμό, κατά 14,3%.

    http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Bank/News/PressReleases/DispItem.aspx?Item_ID=5234&List_ID=1af869f3-57fb-4de6-b9ae-bdfd83c66c95&Filter_by=DT

    Τελικά τα cc μπορεί να έχουν και θετικό αποτέλεσμα?? .Ένα σχόλιο κ.Μορφονιέ εδώ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλημέρα στους φίλους. Αναλύοντας την οικονομική κατάσταση της χώρας, το διωγμό των επενδύσεων, την υπερφορολόγηση και το σαμποτάζ που κάνουν οι άθλιοι κρατιστές σε κάθε παραγωγικό τομέα της οικονομίας, δεν βλέπω πώς θα γλυτώσουμε τη δραχμή στο τέλος του δρόμου. Το πολιτικό σύστημα θυσίασε τη χώρα, με στόχο να διατηρηθεί στην εξουσία με κάθε τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΕΙΝΑΙ .ΟΛΟΙ. ΣΤΟ .ΚΟΛΠΟ

    από το καλοκαίρι του 2010 ΟΣΟ το συστημα δεν ΚΟΒΕΙ κρατικές δαπάνες, ΟΣΟ δεν κάνει πραγματικές μεταρρυθμισεις στο δημοσιο στη δικαιοσύνη και την εφορια, ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΡΑΧΜΗΣ.

    .και φυσικά εξυπηρετεί όσα πουλάκια τα εδιωξαν εξω τα τελευταία έξι χρόνια


    πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα αγαπητοί μου δεν είναι ποτέ θα έρθει το άλλοτε εθνικό νόμισμα, αλλά το τι θα γίνει μετά, και αν θα αλλάξει τίποτα από τις παθογένειες οι οποίες μας οδηγούν στο άλλο νόμισμα με ταχύτατες διαδικασίες (μέσω δημοψηφίσματος θα το επιλέξει ο θυμόσοφος λαός). Δυστυχώς το ίδιο σύστημα, πολιτικό, δικαστικό, θα οδηγήσει τη χώρα σε κατάσταση μη κατοικήσιμη.....και ο νοών νοείται.

      Βασίλης

      Διαγραφή
    2. "Το θέμα αγαπητοί μου δεν είναι ποτέ θα έρθει το άλλοτε εθνικό νόμισμα, αλλά το τι θα γίνει μετά."

      Ακριβώς, και εκεί είναι το ελπιδοφόρο, αν και παράδοξο.

      'Οτι όσο η χώρα δεν μεταρρυθμίζει τους τριτοκοσμικούς της θεσμούς και όσο το πολιτικό σύστημα δεν αλλάζει νοοτροπία, η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα θα είναι καταστροφική. Και αυτό πιστεύω το αντιλαμβάνονται οι πολιτικοί και γι' αυτό δε θα το επιχειρήσουν.

      Διαγραφή
    3. Δραχμή...

      -Θα μειώσει το χρέος? Όχι βέβαια, θα το διπλασιάσει άμεσα (κι έπεται συνέχεια).

      -Θα φέρει στις τράπεζες τα λεφτά απ΄το εξωτερικό και τα στρώματα? Σιγά μην στηθούμε στην ουρά να καταθέσουμε. Σε ένα νόμισμα που θα υποτιμάται κάθε χρόνο τουλάχιστον 20% καθώς το κράτος της πλάκας δεν θα πιέζεται ν΄αλλάξει καμιά απ΄τις σημερινές παθογένειες γιατί να φέρω το χρήμα μέσα και να μην περιμένω του χρόνου, του παραχρόνου κ.ο.κ που θα το φέρω ακριβότερα?

      -Θα κάνει ανταγωνιστικότερη την παραγωγή? Βέβαια, θα ξανανοίξει η ΝΙSSAN το εργοστάσιο Βόλου, η ΟPEL στη Θήβα, η Pirelli στην Πάτρα, η ΙΖΟΛΑ, η Πειραική Πατραϊκή, θα επιστρέψει κι η ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Επίσης τα εργοστάσια λιπασμάτων για να παράγει φτηνότερα ο αγρότης και ν΄ανταγωνίζεται στα ίσα τις φακές Τουρκίας και τα λεμόνια Αργεντινής.

      Μικρό όφελος μόνο στο τουριστικό προϊόν (στο προσωπικό) καθώς κι εκεί εξοπλισμός, εστίαση είναι εισαγόμενα.

      Αξίζει να γίνει? ΟΧΙ καθώς μόνη μας ελπίδα ν΄αλλάξει κάτι στη χώρα των υποσχεσιοφάγων είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με την πίεση των θεσμών. Σε όποιον όμως δίνει σοβαρές πιθανότητες σε νομισματική μετεξέλιξη (εγώ όχι) υπάρχει αμυντική τοποθέτηση. Εταιρείες Α.Ε.Ε.Α.Π. Που (καθόλου) συμπτωματικά είναι αξία παντός νομίσματος.

      Διαγραφή
    4. Η συζήτηση είναι θεωρητική ή βγήκε τίποτα "νέα ασημένια δραχμή" στο προσκήνιο ?? Μήπως ακόμα πιο συνωμοσιολογικά το πάμε και σε "Φοίνικες"??

      Μάλλον να περάσει η ώρα για το ήρεμο Κυριακάτικο απόγευμα πριν την μεγάλη μάχη ΠΑΟ-Παοκ μου φαίνεται.
      Μιας και μιλάμε για μάχες σε μια βδομάδα άλλη μια -πραγματική- νομισματική στην Σαγκάη. Με Κίνα να σέρνει το χορό λοιπόν.

      Κύριε Hippy καλή σκέψη για Αεεαπ . Νομίζω μετοχικά θα είναι καλή επιλογή μετά το πρώτο εξάμηνο ανόδου-όποτε έρθει αυτό. Τώρα πάντως εκτός απο Γριβ στις άλλες θέλεις 5μ μπετονιά για να πιάσεις κάτι αξιοπρεπές.

      Διαγραφή
    5. GRIVALIA ...το χαρτζιλίκι του κερδοσκόπου...το απόλυτο χαρτί για margin.

      Διαγραφή
    6. Τούτες τις μέρες καλό χαρτζιλίκι δίνει και η ΑΛΦΑ. Με λίγο τύχη βέβαια.Χαμογελώ με τράπεζα ύστερα από πολλά χρόνια.Καλημέρα στους φίλους.

      Διαγραφή
    7. sir hippy Στις 16 Μαρτίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της GRIVALIA PROPERTIES με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την έγκριση Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων χρήσης 2015, εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών και διανομής κερδών χρήσης 2015.

      Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους μετόχους στην Τακτική Γενική Συνέλευση, την 16η Μαρτίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00 μμ. στην Αθήνα, στο "Μέγαρο Ιδρύματος Μποδοσάκη" (αίθουσα "Ιωάννης Σ. Λάτσης"), Λεωφ. Αμαλίας 20.

      Διαγραφή
    8. Η GRIVALIA PROPERTIES ΑΕΕΑΠ ανακοινώνει ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να προτείνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων που θα συνέλθει την 16.3.2016, τη διανομή μερίσματος ύψους 0,305 ευρώ/μετοχή (καθαρό) για τη χρήση 2015

      Διαγραφή
  45. Kύριε Lorac καταπληκτική η άνοδος της ΕΧΑΕ 3,45-4,45 σε χρόνο dt.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. H Aμερική , τα ευρωπαϊκά και η άνοδος πετρελαίου φαίνεται ότι σπρώχνουν και το ΧΑΑ σε ανοδική τροχιά ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. AAS: Ένα πραγματικό ελληνικό success story---http://www.liberal.gr/arthro/34406/oikonomia/epicheiriseis/AAS-ena-pragmatiko-elliniko-success-story.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ALFA εβαλα κατω την τριγωνομετρια και ΑΠΕΦΑΝΘΗ- εαν σπαση το 1,38 γινετε ανοδικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. To προσφυγικό πάντως αναδεικνύεται σε τεράστιο πρόβλημα και πολύ δύσκολα διαχειρίσιμο. Να δούμε και τι θα συμβεί με την Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΜΠΕΛΑ εξαιρετική συμπεριφορά, αναμένει αυξημένα κέρδη και ακούγεται για προμέρισμα. Αντοχή στην πτώση παρουσιάζουν πολλές εξαιρετικές εταιρείες όπως ΚΥΡΜ, ΚΑΡΤΖ, ΠΕΤΡΟ , ΣΑΡ, ΠΛΑΚΡ, ΠΛΑΘ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Κύριε Τάκη περιμένουμε επόμενο thread.Ευχομαι να βγώ ψεύτης καθως Προβλέπω το Μεγάλο Σάββατο ο Δούρειος ίππος(Τσίπρας) να ανοίγει τις πόρτες!!!!!!!!!Πάμε, αραγε, για στάση πληρωμών και προσπάθεια για αλλαγή νομίσματος?Εάν συμβεί αυτό θα γίνει πανζουρλισμός στην Χώρα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂