Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Στη ζώνη του μνημονίου με τους Τσιπροκαμένους, ο πόνος θα είναι ατελείωτος!!!

Τελικά είστε μεγάλα αρρωστάκια με την Ελληνική χρηματαγορά. Βρεεεεε το έχω γράψει δεκάδες φορές. Θα το γράψω άλλη μια. Η Ελληνική χρηματαγορά δεν έχει να πάει πουθενά με αυτόν το θίασο, που τάχα μου, κυβερνά. Χρηματαγορά τέλος - THE GAME IS OVER. Χωνέψτε το. 

Άσχετο!!! Χάσαμε και τον Μπαρούφα της ανοησίας, τον άνετο, που θα πρόσφερε πόνο στους ξένους και θα έδινε λιτή ζωή στους Νεοελληνάραδες. Έφυγε και ο Μητρόπουλος, έφυγε και η τρελοΖωή - πήρε μαζί της και όλο το συρφετό των ηλιθίων της αριστερής πλατφόρμας που τάζουν λεφτά και ανάπτυξη με τα λεφτά όμως των άλλων.
 Πάρτε χαμπάρι!!! Ο Σοσιαλισμός τελειώνει με το που τελειώνουν τα λεφτά των άλλων!!!!!!!!!

 Τέλος πάντων. Από τον Συριζα όλοι φεύγουν - αλλά ένας και μόνο ένας δεν πρόκειται να κουνηθεί ούτε πόντο από τη θέση του. Αυτός τα υπογράφει όλα, ότι και να του δοθεί. Το μόνο που θέλει είναι η θεσούλα του υπουργού ΣΤΡΑΤΑΡΧΗ. Μιλάμε για τον Αρχιστράτηγο τον Πανούλη. Αφού βρήκε ποιοι μας ψεκάζουν και τι είδους αέρια μας αμόλαγαν τώρα θα λύσει και το γόρδιο δεσμό των μνημονίων. Σας λέω ξεκάθαρα. Ο ΠΑΝΟΥΛΗΣ ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΟΛΑ ΜΕ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ!!!

Στο θέμα μας. Η κυβέρνηση είναι η χειρότερη που είχε ποτέ ο τόπος. Αυτό πλέον αρχίζουν να το αντιλαμβάνονται και οι πλέον βλάκες αυτού του τόπου. Οι ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ μπροστά στους ΤσιπροΚαμένους ήταν μια όαση - αλλά τελικώς οι βλακείες όλες πληρώνονται. Όπως θα πληρωθούν μέχρι τέλους και τα Capital Controls και οι διαβουλεύσεις, που ακόμη συνεχίζονται και θα συνεχίζονται και θα συνεχίζονται, του πλέον ανικανότερου πρωθυπουργού που γνώρισε η μεταπολίτευση. Ο Γιώργης ο πιστολάς που στα χέρια του χρεοκόπησε η χώρα και ο Κώστας ο μεταρρυθμιστής που διπλασίασε το ονομαστικό χρέος της χώρας  μπροστά στον Αλέξιο τον εκπορδιτή του μνημονίου μοιάζουν ως γλυκές αναμνήσεις.

Χέστε με, με τα πολιτικά. Ο ΝεοΕλληναράς τα ήθελε και τα έπαθε και τα χειρότερα είναι εμπρός του. Εμάς δεν μας νοιάζουν αυτά. Εμας μας νοιάζουν οι Ελληνικές μετοχές και το Ελληνικό χρηματιστήριο. ΤΕΛΜΑ!!!!!!!!!!!!!!
Όταν όλοι σιγουρευτούμε και σιγουρευτούν (οι ξένοι) ότι φεύγει το τσούρμο των ηλιθίων που σήμερα, δήθεν, κυβερνάνε τον τόπο, τότε θα ξεκινήσει η κούρσα - αρκεί βέβαια να έρθει μια συντηρητική κυβέρνηση και όχι διάφοροι λαικιστές τύπου Λαφαζάνη, Μπαρουφάκη, Γιώργου με τα λεφτά που υπάρχουν.
Μέχρι τότε - ΤΕΛΜΑ!! Κάντε κάτι άλλο. Ξεκολάτε. Κορυφή οι 800 μονάδες το πολύυυυυυυυυυυυυυυυυυ. 

200 σχόλια:

  1. Άντε να γράφετε κανένα σχολιάκι, αφού είστε αρρωστάκια.

    Οι Ελληνικές τράπεζες μετά την ανακεφαλαιοποίηση τους ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΕΣ!!! Ουδείς μπορεί να εκτιμήσει. ακόμη, τη ζημιά που έκαναν στη χώρα τα Capital controls. Όποιος σας πει ότι με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σώθηκε η χώρα, έκλεισαν οι μαύρες τρύπες των ζομποτραπεζών και είναι φθηνές θα πρόκειται σίγουρα για ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, δηλαδή για ηλίθιο και άσχετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα κε Τάκη.......μαύρα μάτια.........πολύ χαίρομαι που επανήλθατε, έστω και μετά από πολύ καιρό, πως να το κάνουμε, έχουμε γίνει Τακο-αλκολικοί.
    Όσον αφορά στις τράπεζες, ίσως κάτι αρχίσει να κουνιέται μετά τα R/Ss και τα νέα κεφάλαια που θα εισρεύσουν (περιλαμβανομένων και αυτών που βρίσκονται εκτός συστήματος), αλλά και την διαχείριση των δανειακών τους χαρτοφυλακίων, ίδωμεν.
    Βίκτωρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακάρι να βοηθήσει ο Θεός κάποια στιγμή στο μέλλον οι πρώην Ελληνικές τράπεζες μετά την ανακεφαλαιοποίηση τους να ξαναγίνουν Ελληνικές. Καθώς με τον τρόπο που μεθοδεύτηκαν οι ΑΜΚ (σχεδόν αποκλεισμό ελλήνων επενδυτών) και την πλειοψηφία στα χέρια κερδοσκοπικών funds, μ΄ένα 30-50% premium (δηλαδή 7-8 δις-σιγά το χρήμα) κινδυνεύουν να γίνουν αραβικές, ρωσικές, τουρκικές, ότι νά΄ναι. Και για το σύνολο της αποθηκευμένης περιουσίας-σπίτια, γη, βιοτεχνία, υποδομές κλπ-ν΄αποφασίζουν ξένοι.

    Αυτό ακριβώς που αντιπάλευαν τάχα οι ανίκανοι, ελεεινοί, άχρηστοι, τιποτένιοι, αχρείοι σημερινοί κυβερνητικοί.


    (πάντως εγώ στην αύξηση της Εθνικής σκέφτομαι να ενδώσω...ιδιαίτερα εάν πάει καλά η Eurobank που μπαίνει μια μέρα νωρίτερα απ΄την λήξη των εγγραφών της ναυαρχίδας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Τάκη καλώς ήρθατε, μας λείψατε όλο αυτό το διάστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μετά τη χτεσινή μέρα και όσα διαδραματίστηκαν στις εκλογές της ΝΔ, το ψυχρό συμπέρασμα που προβάλει, αρέσει δεν αρέσει, είναι ότι το μόνο σοβαρό κόμμα στην Ελλάδα ως προς τη λειτουργία του από το ανώτερο ως το κατώτερο επίπεδο, κόμμα με αρχή μέση και τέλος, είναι το ΚΚΕ. Θυμάμαι, 21 χρόνια πριν, τις πλημμύρες του 1994 στην Αθήνα τότε που γέμισε νερά το κτίριο του Περισσού με τι αξιοζήλευτη οργάνωση και αυταπάρνηση διέσωσαν όλο το αρχείο τους. Και 21 χρόνια μετά, οι φιλελεύθεροι από το lidl δεν είναι ικανοί ούτε εκλογές για το κόμμα τους να κάνουν.

    φουντουκίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μειμαράκης πρέπει να παραιτηθεί και να μην ξανασχοληθεί με την αρχηγία. Ας κάτσει απλώς βουλευτής - το Κυριακάτικο ξεπερνάει ακόμη και όλες τις λαλακίες του ΣΥΡΙΖΑ.

      Διαγραφή
    2. Πώς σας φαίνεται η ιδέα οι άλλοι 3 να ενώνονταν εις σάρκα μία και να φτιάχναν την "τρόικα¨" της ΝΔ?? Έτσι με 3 ισάξιους ψήφους θα είχαμε εκπροσώπηση και των 3 τάσεων ( Βόρεια ιερή οικογένεια - Νότια ιερή οικογένεια- κεραμιδόγατοι). Θα μου πείς αυτό δεν είναι φυσιολογικό αλλά θα σου απαντήσω ότι και οι καιροί δεν είναι φυσιολογικοί!

      Διαγραφή
    3. Τελικά η ένωση έγινε έστω και έτσι και οι 3 νικήσαν τον ένα. Παρόλο που ξαφνικά ορδές νδ-κρατων εμφανίστηκαν απο το πουθενά στις προηγούμενες εκλογές (χι χι χι ) τελικά το "τρολλάρισμα" αντέχει μια φορά.

      Εύκολη δουλειά σαν αντιπολίτευση πλέον. Ακόμα πιο εύκολη αν δεν δείξουν βιασύνη. Ας αράξουν να παίξουν με τις τάπες και το ιισκι ωριμάζει μόνο του στα βαρέλια.

      Διαγραφή
  6. Aρα κ.Τακη τα πουλάμε όλα θωρηκτά...υποβρύχια....πετρελαιοφόρα ....αεροπλανοφορα και αράζουμε στα αυγα μας?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ήμουν ποτέ άχαρτος. ΠΟΤΕ!!!
      Απλώς δεν ασχολούμαι απο κοντά. Εκ του μακρόθεν!!!
      Το Thread δείχνει την τάση της Ελληνικής χρηματαγοράς. Δεν συνιστώ Αχαρτοσύνη!!!

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα σας. Δυο λόγια για τις τράπεζες. Μπορεί ο κος Τάκης να πιστεύει ότι ακόμα και με μηδενικές αξίες που γίνονται οι ΑΚ οι τράπεζες στην πραγματικότητα έχουν αρνητικές καθαρές θέσεις, έχω όμως τις εξής επισημάνσεις. Γνωρίζω εκ των έσω ότι τα σημερινά κόκκινα δάνεια αγγίζουν το 75%. Από αυτά το 40% είναι δάνεια που δεν πρόκειται να πάρουν ούτε ενα σεντ οι τραπεζίτες γιατί δεν έχουν ούτε καν υποθήκες. Το υπόλοιπο 35% είναι δάνεια που ναι μεν έχουν μπει σε στάση πληρωμών αλλά έχουν υποθήκες και επίσης καθυστερούν επίτηδες τις δόσεις ώστε να μπούνε σε ευνοικότερες ρυθμίσεις. Πόσες προβλέψεις έχουν πάρειήδη οι τράπεζες τόσα χρόνια?
    Με αυτά τα δεδομένα είναι όντως σήμερα αρνητικές οι καθαρές θέσεις των τραπεζών?

    Γιάννος (3ο ποστ τα τελευταία 2 χρόνια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Γιάννο - μετά τα capital contols ουδείς μπορεί να εκτιμήσει που είναι ο πάτος των Ελληνικών ζομποτραπεζών και πόσες μαύρες τρύπες έχουν ακόμη να μπαλώσουν. ΜΑΚΡΥΑ!!!!! Οι σοβαροί ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες - μόνο οι παίκτες και αυτούς ας τους φωτίσει ο Θεός.

      Διαγραφή
  8. Όσο μεγαλώνω, τόσο πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι short. Διαχρονικό short. Ζητείται ελπίς, και έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα σας ,επιτέλους λίγος χώρος γιατί είχαμε στριμωχτεί να γράφουμε στα περιθώρια του εικονο-τετραδίου σας κύριε Μορφονιέ. Επί της ευκαιρίας να σχολιάσω ως λίγο unfair το γεγονός ότι γράφουμε εδώ μέσα επειδή πιθανών να μας ευχαριστεί ο χώρος σας και εσείς μας αποκαλείτε αρρωστάκια!! Όπως σε όλα κάτι δίνεις ,κάτι παίρνεις ,αν εισπράττεις αρρώστια εδω μέσα απορώ γιατί το κάνεις.

    Αντιπαρέρχομαι από αυτό και το αποδίδω σε "σχήμα λόγου". Ο Klaus πάντως μας ανέβασε θέμα για μπάνκιες. Αυτός βέβαια συνταξιούχος είναι μπορεί να κάθεται όλη μέρα να πίνει τσαγάκια και να φιλοσοφεί. Κύριε Γιάννο ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι τα ποσοστά που "εκ των έσω" μας γράφετε άμα γίνουν νούμερα είναι τραγικά. Κύριε Hippy σας διορθώνω Όχι ναυαρχίδα αλλά ναβα-ρχίδα !! Για την ιστορία πάλι η Νάβα ήταν στα 500-800 τόνους εκτόπισμα Κάπου στο range του κΜορφονιού που ευγενικά μας έδωσε
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι να γράφετε κύριε Lorac. Εδώ να γράφετε όλοι. Απλώς να μου το σφυράνε δύο τρία φιλαράκια μου ότι κοντεύουν να γεμίσουν τα σχόλια και να σηκώνω νέο thread ώστε να συνεχίσετε όλοι να σχολιάζετε.
      Το θέμα είναι να με ενημερώνετε και να σηκώνω νέο thread με μερικές Τακαρο παπαριές και να ανταλλάσσεται απόψεις.

      Διαγραφή
    2. Σήμερα η Solidus οργάνωσε μια παρουσίαση για την ΑΜΚ της ΕΤΕ από ένα στέλεχος της τράπεζας. Τον λυπήθηκα. Τον έλιωσαν το φουκαρά. Μόνο το προπατορικό αμάρτημα που δεν του χρέωσαν.

      Να πω την αλήθεια..."ψήνομαι" (όπως λέει η γενιά του κ. Lorac) να μπω στην αύξηση. Έχουμε και γράφουμε:

      Πριν την αύξηση ποσοστό ΤΧΣ 57%-Ιδιωτών 43%

      Μετά την αύξηση ποσοστό ΤΧΣ 42%-Ιδιωτών 58%

      -Δανειακό χαρτοφυλάκιο 34 δις. Καταθέσεις 35,8 δις (Δάνεια/Καταθέσεις 95% το καλύτερο στον κλάδο (υποστήριξε)

      -NPLs 34% με προβλέψεις επ΄αυτών των δανείων 3 στα 4 (72% για την ακρίβεια). Εάν υπάρξει μερική επανάκτηση αυτών όπως στην ΑΤΕ και λοιπές bad banks (περίπου 34%) μέχρι και δυνητικά κέρδη (λέει) θα μπορούσαν να βγουν απ΄εκεί.

      -Spread κινδύνου 270 μονάδες βάσης. Εάν δεν γίνει καμιά συριζοστραβή πιθανολογεί αποκλιμάκωση του τουλάχιστον 100 μονάδες βάσης (περίπου 350 εκ) το 2016 που θα βελτιώσουν την κερδοφορία.

      -Τier 1 μετά την ΑΜΚ 13% χωρίς υπολογισμό αναβαλλόμενου φόρου. Με αυτόν 25%.

      15,5 δις ELA , 1ο εξάμηνο 2015 έσοδα από προμήθειες 0,34% (το χειρότερο τραπεζικό 6μηνο για όλους ever) έναντι 0,75% την 5ετία πριν την κρίση. Ικανό περιθώριο βελτίωσης.

      -Εάν υπάρξει υπερκάλυψη θα γίνει αναλογική κατανομή (πιθανολογούν-ελπίζουν 20-25%) και γι αυτό αφαίρεσαν την ελάχιστη υποχρέωση των 1000 ευρώ/εγγραφόμενο.

      -BV Finans περίπου 3,4 δις. Πιστεύουν τιμή πώλησης με Ρ/Β 0,80-1,2 δηλαδή 3-4 δις. Θα γίνει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ η πώληση το 1ο τρίμηνο 2016 μηδενίζοντας τα COCOs κι αυξάνοντας με την διαφορά το ταμείο.

      -Ως προς τις Αλογοσκούφιες προνομιούχες ισχύει 70% κούρεμα (1,350 δις χ 0,3 = 405 εκ. συμμετοχή στην ΑΜΚ). Ακριβώς το ίδιο και για τις αμερικανίδες PRA. Ο νέος νόμος τους υποχρεώνει (λες και δεν ήθελαν) από την στιγμή που δέχονται κρατική βοήθεια να μετατρέψουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τα πάντα όλα (και τα ομόλογα στο σύνολο τους) σε κοινές μετοχές. Ωστόσο για τις PRAνπεριμένουν την κανονιστική απόφαση της ΤτΕ για να βγάλουν το ακριβές ποσοστό κουρέματος. Αλλά θα είναι γύρω εκεί...στο 70% δλδ τιμή μετατροπής PRA $7,5...

      -Σε ερώτηση σχετικά με τα warrants ο εκπρόσωπος της ΕΤΕ επιβεβαίωσε την άποψη του κ. Βασίλη (και των χρημ/κων που είχα ρωτήσει) ότι δηλαδή μετά το rs η τιμή εξάσκησης τους 15πλασιάζεται (περί τα 66 ευρώ στην προσεχή εξάσκηση !!!!)


      Τέλος, αυτό που γίνεται στις ΗΠΑ, η διαστημική σημερινή άνοδος, ίσως εξηγείται (από εμένα) ως εξής

      Την περίοδο εγγραφών 30/11-2/12 για την ΑΜΚ με 0,02 λεπτά/μετοχή θα υπάρξει αναστολή διαπραγμάτευσης. Στις 3/12 οι παλιές μετοχές επανέρχονται κανονικά (δεν σκέφτηκε να ρωτήσει κανείς κι αγνοώ εάν θα είναι με την τιμή προ ή μετά το rs αλλά θα μάθουμε τις επόμενες μέρες). Την Δευτέρα 14/12 θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών. Συνεπώς υπάρχει ένα μεσοδιάστημα που μπορεί να γίνει της κερδοσκοπίας το κάγκελο.

      Κύριε Τάκη έδωσα ερέθισμα...τώρα όλη η σκηνή δική σας (κι η ικανοποίηση απ΄την απάντηση δική μας)

      Διαγραφή
    3. Ο τραγέλαφος ήταν ότι τα ίδια πρόσωπα καταλόγιζαν στους εκπροσώπους της ΕΤΕ ότι έμειναν ταπί απ΄την μετοχή και ταυτόχρονα τους τά΄χωναν γιατί δεν ελήφθη πρόνοια αποκλεισμού των μεγαλοπορτοφολιών ώστε να πάρουν προνομιακά όσο τμήμα της αύξησης θέλουν αυτοί, οι μικρομέτοχοι (και τα ρέστα οι υπόλοιποι). Tragic.

      Κι ένα report για τον φίλο μου κ. Lorac

      Αφορά τα τελευταία νέα σχετικά με τη Eurobank και πως θα συμμετάσχουν οι ομολογιούχοι, κυρίως οι senior που είναι στο 100% της αξίας του ομολόγου.. Η εκτίμηση είναι για 200 εκ.


      Eurobank announced the final allocation of the 2.04bn new shares to be
      issued based on which 1.6bn shares or 80% will be allocated to investors
      that participated in the institutional offering and 417.8mn shares or
      20% to bond holders that offered their securities for exchange.


      We remind that the total amount of securities tendered for voluntary
      exchange stood at EUR 721mn out of which EUR 35mn prefs, EUR 192mn
      subordinated and EUR 494mn senior bonds. Assuming that all Tier I and
      Tier II instruments were accepted for conversion, it implies that 39% of
      senior bonds will be converted into common equity on a pro rata basis. A
      more detailed announcement is expected by tomorrow.


      Earlier today Alpha Bank announced that it will accept the full amount
      of its LME (EUR 1.1bn) to be converted into common equity. NBG and
      Piraeus Bank will also have to convert their full LME amounts into
      common equity.


      Panagiotis Kladis, CFA

      Equity Research

      Eurobank Equities

      Διαγραφή
    4. After hours talking! κ.Hippy πάντα χρήσιμες οι πληροφορίες σας Για την ιστορία να σας αναφέρω οτι με ευρομπάνκια έπαψα να ασχολούμε απο εκείνη την μέρα (και τελικά την επόμενη)που σας έγραψα και για το γερμανικό alter ego της για να την βλέπει κάποιος και λίγο καλύτερα. Για την ώρα με trade διαθέσεις μόνο στην αλφα κοντά στις τιμές που σας έγραψα και μαλλον αύριο θα πάρω -εάν πάνε όλα καλά - τα κέρδη μου.

      Ετε με 0,02 το κομμάτι θα φτιάξουν τις απαραίτητες ορδές πρόθυμων πωλητών αργότερα οπότε εδώ υπομονή. Για το τιπι της σας είχα γράψει τότε το μπές και βγές αλλά στο μέλλον και στα 1066 ευρώ να πάει η μετατροπή του θα αρκεί μια μικρή νομική αλλαγή για να γίνει παιχνιδιάρικο.Άρα ούτε για τζόγο δεν αξίζει τώρα ,αλλά στα 0,001 όταν πάει θα σας ξαναγράψω.

      Είχε και ο ι-κτήνος αποτελέσματα σήμερα ,όπως και σωλκ ανακοινώσεις πρόσφατα Για να μην γράφουμε μονο για μπάνκιες!!

      Διαγραφή
    5. Κ. Lorac πως βλέπετε τα ΕΛΠΕ?

      Η κερδοσκοπία της 30/11 δλδ έξοδος από ΔΕΗ λόγω αποβιβασμού από MSCI-είσοδος σε Λάτσαινα χάθηκε. ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ, ΠΕΙΡ μένουν τελικά στον MSCI, προστίθεται κι η ΔΕΗ. Δεν λέει τίποτα όμως για την έξοδο των ΕΛΠΕ που εναλλακτικά θα μπορούσε να δώσει παρόμοιο (αλλά σαφώς μικρότερο) αποτέλεσμα.

      http://www.euro2day.gr/news/market/article/1378719/menoyn-stoys-deiktes-msci-ethnikh-peiraios-kai.html

      Διαγραφή
    6. Κ. Hippy καλημέρα σας ,αυτή την φορά βλέπετε δεν σχολίασα καθόλου msci ούτε καν έψαξα να βρώ την επίσημη ανακοίνωση.
      Για ελπε μια γρήγορη εικόνα http://www.tradingview.com/x/9tJl4NWY/
      Εδώ δεν έχει κάτι αξιόλογο μόνο αν πλησιάσει κάποια απο τις κόκκινες γραμμές θα αποκτήσει χρονικά περιορισμένο ενδιαφέρον. Μπορώ να περιμένω απλά για να πάρω το τεστάρισμα όταν η μπλε εμα πάει να κόψε την κόκκινη εμα.Τα εμα ενδεικτικά ο καθένας βάζει αυτά που του αρέσουν. Πάντως θα προτιμούσα να έμενε -αμα έκανα διακράτηση εκεί- πάνω απο την γραμμή του W.

      Στην ναβα δεν ξέρω γιατί αγοράζουν κάποιοι 8 φορές πάνω απο την τιμή αμκ!! Δηλαδή είναι σαν να αγοράζει κάποιος αλφα στα 0,35 με τιμές προ reverse. Η ευρωβ άνοιξε επιτέλους τιμές στο 13.Αύριο είναι εκεί η τελευταία μέρα πρίν την απόσυρση στα reverse pits??

      Διαγραφή
  10. Το ενδιαφέρον ερώτημα για κερδοσκοπικούς λόγους για την ΑΜΚ της ΕΤΕ που ακόμα δεν έχει απαντηθεί,είναι αν θα δοθούν όλα τα κομμάτια που θα ζητηθούν στην προεγγραφή με αντίστοιχη μείωση του αναλογούντος ποσοστού του ΤΧΣ ή αν θα δοθούν αυστηρά σε Έλληνες 300 εκ ευρώ.
    Στην πρώτη περίπτωση θα υπάρξουν βεβιασμένες πωλήσεις την 1η μέρα διαπραγμάτευσης και από όσους θα πάρουν περισσότερα κομμάτια από ότι υπολόγιζαν και από τους ομολογιούχους.
    Κατά τα λοιπά δεν μου φαίνεται και κανένα κελεπούρι το 0,02,όμως ένα μικρό μεροκάματο εκτιμώ ότι θα βγεί
    Nick Pap

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κ. Τακη ποια ειναι η αποψη σας για τη χακορ,ειναι απλα ενα ακομα σαπακι ή απλα εχει αυτα τα επιπεδα λογω του κλιματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν έφταναν η τρομοκρατία στο Παρίσι, το αλληλοσκοτωμα στην ΝΔ, η κατάρριψη ρωσικού αεροπλάνου, προσεχώς έρχεται και η ναυμαχία της ναυαρχίδας.

    Έχουμε και γράφουμε:

    Σύνολο 16 δις μοριομετοχές!!! Θα υπάρξει ένα μεσοδιάστημα απο 3 εως 14 Δεκεμβρίου θα είναι μέσα μόνο οι 235 εκ από το rs όπου όπως είπαμε μπορεί να γίνει της μετοχής το κάγκελο!!

    Το ενδιαφέρον νομίζω εστιάζεται στο εξής:

    Ας υποθέσουμε ότι το κλείσιμο της Παρασκευής είναι όμοιο με το σημερινό 0,162 ευρώ/μετοχή. Η τιμή εκκίνησης την Τετάρτη 3/12 θα είναι 2,43 ευρώ/μετοχή.

    -Ποια η συμπεριφορά της μετοχής ? (έργο επιστημονικής φαντασίας)

    -Ποια θα είναι τα όρια διαπραγμάτευσης στις 14/12 ? (ταινία μυστηρίου)

    -Στο +30%, -30% (θρίλερ) ή με ελεύθερη διαπραγμάτευση ? (ταινία καταστροφής)

    Μικρή σημασία μάλλον θα έχει, το πιθανότερο είναι να δούμε εάν θα έχουμε (μεγαλοπρεπέστερη) επανάληψη του έργου με την αύξηση της ΑΤΕ του 2011...η ΑΜΚ έγινε στα 1,07 μετά από μια εκτόξευση βαρελότου στο ενδιάμεσο την πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης άνοιξε στα 1,08-έκανε λίγο ψηλότερα (1,12 νομίζω) κι έκλεισε λίγο κάτω απ΄το 1 ευρώ (κάπως έτσι τα θυμάμαι).

    I love XAA (αθεράπευτος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Hippy
      https://www.nbg.gr/greek/the-group/press-office/press-releases/Documents/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CF%84%CE%B7%20%CE%94%CE%B9%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7%20%CE%95%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%20%CE%94%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%BF%CF%85%20%28greek%29%201.pdf
      Παύση λόγω rs 30-1-2 στην συνέχεια 3-11/12 μέσα ΜΟΝΟ οι παλιές αλλά με rs 1-15 δηλαδή 235.543.309 μετοχές από τις οποίες το 57,2% ανήκει στο τχς ή στους ιδιώτες μέσω warrants τα οποία
      Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της υπ' αρ. 38/2012 ΠΥΣ και του άρθρου 8,παρ. 6τουΝ. 3864/2010, όπως ισχύει, η αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής με μείωση του συνολικού αριθμού των υφιστάμενων μετοχών (Reverse Split) θα έχει ως αποτέλεσμα την αναπροσαρμογή του αριθμού των μετοχών που αντιστοιχεί σε κάθε Warrant και την τιμή άσκησης του σχετικού δικαιώματος αγοράς. Οι επενδυτές θα ενημερωθούν σχετικά με ανακοίνωση που θα δημοσιεύσει η Τράπεζα πριν από την έναρξη διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών των νέων μετοχών που θα προκύψουν από το Reverse Split
      Αυτό που με παραξένεψε και για την αλήθεια το ψάχνω παράλληλα μ' αυτά που σας γράφω είναι ότι στην ανακοίνωση αναφέρει έως 14.940.000.000 νέες μετοχές που ως νούμερο επί του 0,30 που θα γίνει η αμκ βγάζει το 4.482 δις που είναι το πραγματικό συνολικό απαιτούμενο ποσό ,ΑΛΛΑ νόμιζα ότι για τα cocos δεν θα έβγαζαν μετοχές. Αν ισχύει πάντως τότε μετά την αμκ θα έχουμε σύνολο 15.175.543.309 νέες μετοχές με 4482new + 7350 old = 11.832 με q3 2015 υπεραξία 871εκ , DTC 5.129 και προνομιούχες 1.350 που κάπου πήρε το μάτι μου ότι θα μετατραπούν σε κοινές με κάποια έκπτωση. Γενικά λίγο μπέρδεμα εδώ ακόμα το μόνο σίγουρο είναι το 0,30 ως τιμή αμκ και το κάπου 0,77(11.832 δια 15.175.542.309).
      Ωραίο πεδίο για παίγνιο είναι η ενδιάμεση περίοδος πριν μπουν οι νέες και λόγω MSCI που θα αυξήσει λόγω αμκ τις σταθμίσεις άρα λογικά θα έχουν εισροές και οι 4 μπάνκιες.

      α α α κ.Hippy τα συγχαρητήρια μου για χτές .Ξέρετε εσείς γιατί.

      Διαγραφή
    2. Σήμερα κυκλοφόρησε το ενημερωτικό της ΕΤΕ (πάνω απο 400 σελίδες). Βρίσκεται στο site του ΧΑΑ (www.helex.gr).

      Στη σελ. 34 έχει την ανάλυση (κατ' εκτιμηση) των νέων μετοχών συνολικά. Είναι λίγο πάνω από 9δις μετοχές. Έχουν κάνει διάφορες παραδοχές για να φτάσουν σε αυτό τον αριθμό με σημαντικότερο ότι οι προνομιούχες θα μετατραπούν σε κοινές στο 30% (αυτό όπως αναλύεται πιο κάτω απαιτεί ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ απόφαση μετά από εισήγηση Στουρνάρια. Δηλαδή ο πρώην ΥπΟΙΚ θα εισηγηθεί στο νέο χαϊβάνι, ότι πριν βάλει νέα λεφτά το Δημόσιο στην ΑΜΚ, πρέπει το ΔΗΜΟΣΙΟ(!!!) να χάσει τα προηγούμενα λεφτά του.

      Τυχαία η συνάντηση με τον Αλέξη σήμερα? Δεν νομίζω (θα γελούσα αλλά δεν αντέχεται αυτό που συμβαίνει σε συναδέλφους μαριδαίους και συμπολίτες μοιραίους)


      "Ο δρόμος για την Κόλαση είναι στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις". Διαχρονικά επίκαιρο.

      Διαγραφή
  13. Εγω θα ηθελα να ρωτήσω για τις NBG-PA. Θα τύχουν ίδιας τύχης κούρεμα με τις προνομιούχες του δημοσίου? και θα ειναι τελικα μόλις στο 30% της ονομαστικής αξίας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.athexgroup.gr/documents/10180/1432379/%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%97%20%CE%A4%CE%A1%CE%91%CE%A0%CE%95%CE%96%CE%91%20%CE%A4%CE%97%CE%A3%20%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%91%CE%94%CE%9F%CE%A3%20%CE%91.%CE%95.+%2824-%CE%9D%CE%BF%CE%B5-2015%29%201.pdf/51115ca0-1fa9-4526-a958-ff5280affb99?version=1.0

      Ενημερωτικό ΑΜΚ (σελ. 35)

      Προνομιούχες μετοχές εκδοθείσες στις ΗΠΑ 

      Για τον υπολογισμό των Νέων Μετοχών που θα προκύψουν από την υποχρεωτική μετατροπή  των  προνομιούχων  ονομαστικές  μετοχές  άνευ  δικαιώματος  ψήφου  και  άνευ  σωρευτικού  μερίσματος  που  εκδόθηκαν  στις  ΗΠΑ  ποσού  €197  εκατ.  κατά  την  εφαρμογή  του  μέτρου  αναδιάρθρωσης  παθητικού  που  προβλέπει  ο  νόμος  3864/2010,  όπως  ισχύει, χρησιμοποιήθηκε η παραδοχή ότι ο συντελεστής μετατροπής θα ισούται με 30%, συνεπώς οι  Νέες Μετοχές που θα προκύψουν με τιμή διάθεσης €0,30 θα ανέρχονται σε 197 εκατ. (ήτοι 
      ονομαστική αξία €59 εκατ.).

      Διαγραφή
    2. 478 σελίδες για το τί?? Να εξηγήσει το 0,02 της αμκ. Πόσο κάνει αυτό 70 εκατ. αποτίμηση? Τώρα βλέπουμε και στο ταμπλο με μανία να την αγοράζουν στο 0,13 plus . Είτε κλείνουν τα σορτ απο το 182,21 είτε μπαίνει επιθετικά το fund "Γιάνος ο Σοσιαληστής"

      Διαγραφή
  14. 478 σελίδες για να "τσιμπίσει" τα 300 και γλυτώσει το bail in και τη χρεοκοπία φίλε Lorac. Κάποτε, πιθανολογώ μετά το 2019 και σίγουρα στην μετά συριζα εποχή, θα μάθουμε πόσα μέτρα στο κενό βρέθηκε να στέκεται η πατρίδα απ΄την ηλίθια έπαρση κι αυταρέσκεια του καταληψία και της αυλής του τον Ιούλιο 2015.

    Προς το παρόν όσο βαθειά στη λάσπη κι αν είμαστε...δόξα τω Θεώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. πω .. πω...πω νουμερα και Πανεπιστημονιακες κρισεις , κενα , Ανακατασκευες , καταληψεις και αναλυσεις ....!

    εμεις παντως μενουμε σταθεροι σε αυτα που μαθαμε σχολειο και θα ισχυουν για παντα !


    αλλα παντα ξεχωριζα τα .....


    [......Η βαρύτητα είναι πιο δυνατή το Φθινόπωρο. Τότε βλέπουμε τα μήλα να πέφτουν ομαδικά. ??? ]

    [ Οι βιταμίνες βρίσκονται ακριβώς ανάμεσα από τις αλφαμίνες και τις γαμαμίνες. ???? ]

    [ Η μπανάνα στα ελληνικά γράφεται όπως και στα αγγλικά, δηλαδή με ένα μπα και δύο να. ???? ]





    .






    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ευχαριστώ κε ΗΙΡΡΥ, το είδα το ενημερωτικό, εξακολουθώ να μην μπορώ να το χωνέψω!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι φιλαράκο πως εκεί είναι ΗΠΑ κι όχι Βαλκάνια. Υπάρχουν νόμοι. Βλέπεις και την P(ik)RA να χτυπάει $11,50 με 390,000 κομμάτια !!! σήμερα προβληματίζεσαι, να πιστέψεις την Κατσέλη, τον Στουρνάρα ή τα μάτια σου/? Ζόρικο. Εγώ πάντως μάλλον θα τά΄δινα ή θα έπαιρνα το μισό μισό. Ωστόσο ούτε τον κολλητό μου δεν μπορώ να πείσω.

      Τελικά το ομόλογο ΟΤΕ/19 βγήκε 100στάρι και με κουπόνι 4,375%. Η εκκαθάριση έγινε στο 99,18 και στην σήμερα (προ)αγορά έκανε πράξεις στο 100. Δεν το θεωρώ ευκαιρία. Αντίθετα, με τον Ντράγκι να ψωνίζει κρατικά ομόλογα όλο το 2016 θα προτιμούσα το Κυπριακό 10ετές λήξεως 2025 που κάνει πράξεις περί το 102,80 (yield 3,9%). Εχει και το πλεονέκτημα ότι παίρνεις όσο θέλεις (πολλαπλάσιο του 1000).

      Διαγραφή
  17. Τι μέλλει γενέσθαι ?


    Δώσε κλότσο να γυρίσει παραμύθι ν΄αρχινήσει

    Την χρηματιστηριακή συμπεριφορά ΕΥΡΩΒ-ΑΛΦΑ-ΠΕΙΡ την Τετάρτη 2/12 και της ΕΤΕ την επομένη μόνο ο Μεγαλοδύναμος γνωρίζει και φυσικά δεν μοιράζεται την πληροφορία μαζί μου (δίκιο έχει). Μόνη παρόμοια περίπτωση που εγώ τουλάχιστον θυμάμαι είναι η ΑΜΚ της Αγροτικής τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2011. Τέσσερα χρόνια δεν είναι πολλά για να ξεχάσει κανείς τα γεγονότα, ιδιαίτερα εάν είχε παίξει τότε τη μετοχή μπαίνοντας δυνατά στην αύξηση (με αδιάθετες που μας δόθηκαν σχεδόν όλες). Ωστόσο ο χρόνος παραείναι συγκινησιακά πυκνός, τα θυμάμαι στο περίπου, βγάζω και σκονάκια.

    Είχε προηγηθεί rs 10:1 όπως και τώρα. Αναπροσαρμοσμένη τιμή 3,90 (από 0,39) και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων με αναλογία 13 νέες μετοχές για κάθε 1 παλιά με τιμή διάθεσης τα 1,07 ευρώ.

    http://www.capital.gr/story/1188288/atebank-prasino-fos-gia-amk-kai-reverse-split


    Πιέσεις τις πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης των παλαιών μετοχών που προέκυψαν από το rs.

    http://www.capital.gr/story/1210056/apoleies-ano-tou-20-gia-tin-ate-bank-update

    Ενδεικτικά Παρασκευή 3/6/11 (1η μέρα διαπραγμάτευσης) πτώση 24,64% στα 2,94 ευρώ στο κλείσιμο. την Δευτέρα 6/6 στο +9,62, Τρίτη αμετάβλητη 0%, Τετάρτη -8,77, Πέμπτη -3,85 και Παρασκευή -4% στα 2,71 (οι τιμές είναι στο περίπου, χρησιμοποιώ το monopoly της profile και τις έχει αναπροσαρμοσμένες με τον νέο αριθμό μετοχών μετά την ΑΜΚ).

    Η περίοδος ήταν από 10/6/2011 έως και 24/6/2011. Οι μέτοχοι στο ξεκίνημα είχαν ένα δικαίωμα αξίας 1,17 ευρώ και μια μετοχή αξίας 1,54. Στη διάρκεια της δεν έγινε τίποτα σημαντικό και στη λήξη βρέθηκε στα 1,57 ευρώ.

    Μετά την ολοκλήρωση και μέχρι την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών μεσολάβησαν δυό βδομάδες. Την 1η το χαρτί απογειώθηκε χτυπώντας ενδοσυνεδρικά το 2,54 (είπαμε έπαιζαν μόνο το 1/10 των μετοχών λόγω rs) για να γκρεμιστεί την επόμενη εβδομάδα στα 1,14.

    Φτάσαμε-Το ζουμί

    Την 1η μέρα διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών το χαρτί άνοιξε ένα 1 cent πάνω απ΄την τιμή της ΑΜΚ στα 1,08 (έδωσε με το καλημέρα κι ο χίππης το 80% της θέσης του και σκέφτηκε-κακώς-να δει το έργο), έγραψε υψηλό 1,11, χαμηλό 0,9590 κι έκλεισε 0,9720. Την επόμενη οι πιέσεις συνεχίστηκαν (ο χίππης μηδένισε παίρνοντας ζημιά και μάθημα)
    και συνεχίστηκαν μέχρι η μετοχή να βρεί τον πάτο της στα 0,58 ευρώ. Η αντίδραση ήταν θεαματική (δίπλωσε στα 1,23) αλλά το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον και η πτώση μονόδρομος. Τζόγος, τζόγος, τζόγος.

    Αντίλογος

    -Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται ή επαναλαμβάνεται σαν φάρσα

    -Βασικός κανόνας της Στατιστικής: "Δεν γενικεύουμε μεμονωμένες περιπτώσεις"

    -Εάν είναι έτσι ρε φίλε τι μας ζαλίζεις τον έρωτα πρωινιάτικα με την ομελέτα ακόμα στο στομάχι αχώνευτη?

    Έλα μου ντε...τι μού΄ρθε νυχτιάτικα να σκαλίζω τις στάχτες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δύο συμπεράσματα βγάζω.

      Πρώτον το προφανές. Επίκειται τζόγος, τζόγος, τζόγος.

      Δεύτερον το πιθανό. Την 1η μέρα διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών που προέκυψαν από τις τραπεζικές ΑΜΚ θα ξεκινήσουν πιστεύω απ΄τις τιμές του κλείδωσαν στο βιβλίο (και για την ΕΤΕ). Συνεπώς δεν χρειάζεται βιασύνη, καλύτερα μετά την ζύμωση, χρόνος υπάρχει.

      Είτε έχουμε είτε όχι τραπεζικά χαρτιά ...εδώ είναι η υπερπαραγωγή. Κάτι σαν James Bond. Κλασική αξία.

      Διαγραφή
  18. χαιρετω.. καμια καλη ιδεα που η αλφα είναι τωρα στο ,048 κ με τρωει να τζογαρο ?
    rouanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ούτε εγώ ακούμπησα τον ΟΤΕ. Πέρα του 10ετούς της Κύπρου, σκεφτόμουν ότι γύρω στον Φεβρουάριο, ο Ντράγκι πρέπει να αρχίσει να αγοράζει και τα δικά μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα διαφωνήσω με το σκεπτικό σας κ. Alexandrato (ωραίο το Kaboul market). Ιδιαίτερα εάν σκοπεύετε να τα διακρατήσετε ως την λήξη τους. Διότι αν το time frame σας είναι κοντό πχ ως το Πάσχα πιθανολογώ πως η τιμή του 10ετούς Κύπρου θα φτάσει τα 108.


      Πριν μερικούς μήνες (1/2/2015) στο μπλογκ του μεγάλου καλλιτέχνη διατύπωσα την εξής άποψη:

      "Η αγορά ομολόγων κατά τη γνώμη μου είναι περίπτωση win win. Από τη στιγμή που ΔΕΝ βγαίνουμε στις αγορές σκασίλα μας όπως σωστά έγραψες για τα σπρεντς. Ο μεγαλύτερος φόβος των χατζιαβάτηδων μικροκερδοσκόπων όμως είναι η έξοδος απ΄το ευρώ κι η επιστροφή σε τοπικό νόμισμα. Ανόητος φόβος (προσωπική άποψη) ιδιαίτερα για τους κατόχους των 3ετών. Προσπερνώ το καλό, περισσότερο πιθανό σενάριο συμβιβαστικής ευρωλύσης με τους πιστωτές. Στο κακό-λιγώτερο πιθανό-σενάριο της δραχμής προφανέστατα θα πληρωθούν στο 100% της αξίας τους. Ο Χολαργός νά΄ναι καλά. Τυπώνουν και πληρώνουν. Πολύ περισσότερο που είναι και σε αγγλικό δίκαιο. Επιπλέον οι κάτοχοι έχουν ένα τίτλο στα χέρια τους που τους δίνει αρκετές πιθανότητες η μετατροπή (αν πάμε σε τοπικό νόμισμα) να γίνει στην λήξη και όχι άμεσα όπως πχ σε μια προθεσμιακή κατάθεση.

      Λιγώτερο θελκτικό μοιάζει το 5ετές ενώ θα απέφευγα τα "κουρεμένα" του psi παρά το ότι προσφέρονται μισοτιμής. Ενώ ισχύουν όσα ανέφερα προηγουμένως ο έντονα διψήφιος πληθωρισμός που θα αναπτυχθεί πιθανολογώ θα καταστήσει αρνητική τη συνολική απόδοση των μακροπροθέσμων (οι μεγαλύτεροι θυμόμοστε τα ομόλογα ΕΤΒΑ με 21% επιτόκιο στα "προσημητικά" χρόνια)."

      https://www.blogger.com/comment.g?blogID=2929261798029677311&postID=1454886482332291217


      Σήμερα που το διαβάζω σοφότερος από τα τσιπρέικα τερτίπια σκέφτομαι: "Πόσο επιπόλαιος και τυχερός στάθηκες ακόμα μια φορά ρε Χίππη". Γιατί αν δεν ψάρωνε κι έστριβε ο μικρός μετά το δημοψήφισμα, τουλάχιστον στα 5ετή θα την είχαμε σίγουρη την αβεβαιότητα αν όχι τη σαβούρα. Ευτυχώς τρόμαξε.

      Αυτό όμως ακριβώς, το ελάχιστο ανάστημα του μικρού και η μειωμένη-προς το παρόν ελπίζω-δυνατότητα της οικονομίας να παράξει σοβαρά κέρδη, είναι που με κάνουν να πιστεύω ότι η εξάρτηση απ΄τα ευρωπαϊκά κονδύλια θα συνεχιστεί την προσεχή 2ετία και συνεπώς η κίνηση της χώρας στις ράγες της ΕΕ δεδομένη. Επειδή όμως μού΄χει φύγει η ανεμελιά του προηγούμενου Φλεβάρη θα προτιμούσα την κοντινή λήξη του 2017 που στην τελική έχει και μια χαρά απόδοση. Επιπλέον λήγει πριν τις επόμενες εκλογές (αν γίνουν στην ώρα τους)

      (6,35% yield και μάλιστα αφορολόγητο*)

      http://www.boerse-frankfurt.de/en/bonds/griechenland+14+17+GR0110029312

      (6,75% η λήξη του 2019)

      http://www.boerse-frankfurt.de/en/bonds/griechenland+14+19+GR0114028534


      *(τα τοκομερίδια των ελληνικών ομολόγων-και ΕΓΔ-είναι αφορολόγητα...αν και είμαι σίγουρος πως το ξέρετε)

      Διαγραφή
  20. Καλημέρα σε κύριο Τάκη και φίλους του blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα σε όλους τους φίλους. Τι καλά που δεν τρέχουν στην κορδέλα οι τρεις τράπεζες σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Στο ενημερωτικό της ΑΜΚ της ΕΤΕ σελ 135 λέει ότι το ΔΣ της Τράπεζας επιφυλάσσεται να πάρει κάθε απόφαση για ικανοποίηση τυχόν αυξημένης ζήτησης στην δημόσια προσφορά. Αρα αν υπάρξει υπερκάλυψη είναι πιθανό να πάρει κανείς αυτό που ζήτησε και να βρεθεί με περισσότερες μετοχές από ότι υπολόγιζε.
    Nick Pap

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Είναι προφανές, πως τα ισχυρά χέρια που κάλυψαν τις αυξήσεις κεφαλαίου των συστημικών τραπεζών ούτε μακροπρόθεσμοι επενδυτές είναι ούτε για να χάσουν τοποθετήθηκαν, αλλά προφανώς ούτε και για να... χαριστούν εύκολες, προβλέψιμες υπεραξίες. Για αυτό προσοχή...

    Ωστόσο με όλο αυτό το πλέγμα προνοιών και ασφαλιστικών δικλείδων φαίνεται να διευκολύνεται η συμμετοχή των παικτών και στις μετοχές/εισηγμένες-σηματωρούς και τα blue chips. Αλλωστε είναι αυτά, που μέσα στο 2015 αποφέρουν υπεραξίες (μικρότερες ή μεγαλύτερες ) στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια, στους μετόχους και στους χρηματιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. περι ΑΜΚ ΤΡΑΠΕΖΩΝ -Είναι αλήθεια ότι είχα ένα πειρασμό με αυτές τις ξεφτιλισμένες τιμές, αν και πρέπει να μπω πάντα να θυμόμαστε το αγαπημένο motto των Ιαπώνων, ότι "τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται".
    Εκεί λοιπόν που προβληματιζόμουνα, έλαβα SMS από τη Χρηματιστηριακή με την οποία είχα να επικοινωνήσω 2-3 χρόνια. Μετά από αυτό ήδη απέρριψα τη σκέψη αλλά την έθεσα εδώ.--Η ανάλυση μου ότι "τα "κορόιδα" τελικά είναι αυτά με τα "δυνατά χέρια"...", είναι η απάντηση στον αρχικό προβληματισμό μου και αξίζει Respect.

    Περιμένουμε λοιπόν την 4η ΑΜΚ να το συζητήσουμε και ως τότε καλή δύναμη και καλή υγεία !

    Θυμίζω ότι με την 5η Κυβέρνηση θα πεινάσουμε... Είμαστε στην 4η τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τράπεζες

    Προσωπικά από το χειμώνα του 2012 είμαι αρνητικός για τον κλάδο των τραπεζών. Το moto μου σταθερό και μονότονο "αύξηση ανεργίας=αύξηση επισφαλειών=ανάγκη νέων κεφαλαίων=ΑΜΚ=χάνω κεφάλαια λογω dilution. Και χωρίς να υπολογίσουμε τις ζημιές από τα ΟΕΔ. Ας κερδίσουν άλλοι από αυτό τον κλάδο".

    Ο λόγος της αρνητικής προδιάθεσης ήταν απλός (δεν γνωρίζω και πολλά από θεμελιώδη άλλωστε).Οι τράπεζες κερδίζουν από πιστωτική επέκταση. Κερδίζουν δανείζοντας. Συνεπώς για να πάνε καλά πρέπει πρώτα το κράτος στο οποίο δραστηριοποιούνται να πηγαίνει καλά. Δηλαδή να είναι σε ανάπτυξη. Έστω και μετά από μακροχρόνια δυσλειτουργία και ύφεση.

    Θ΄αλλάξει στην Ελλάδα του συριζα αυτό το 2016? Σαφέστατα όχι. Οι πάντες όλοι παραδέχονται (και στην κυβέρνηση) ότι το 2016 θα είναι υφεσιακό. Όμως όπως ξέρουμε οι παθιασμένοι με την αγορά το χρηματιστήριο προεξοφλεί. Αυτούς που μπήκαν στις ΑΜΚ στις τράπεζες ή θα μπουν τις πρώτες μέρες διαπραγμάτευσης τους χωρίζω (αυθαίρετα) σε δύο κατηγορίες.

    1) Στους εραστές της ξεπέτας (όλοι ανήκουμε περισσότερο ή λιγότερο εδώ). Νομίζω δύσκολα θα τους βγει η κερδοσκοπία. Δεν είναι μόνο οι ομολογιούχοι που με σκιάζουν. Είναι και ότι οι αντίπαλοι-αυτοί που μπήκαν στα βιβλία προσφορών-είναι υποψιασμένοι, είναι επαγγελματίες κι ο μαριδαίος εγώ τα μεγάλα budjet και τους επαγγελματίες τους σέβομαι.

    2) Αυτούς που πιστεύουν ότι όλες οι σκάλες κάποτε τελειώνουν, δεν γίνεται να κατεβαίνω συνεχώς κι ότι το στοίχημα Ελλάδα τελικά θα κερδηθεί. Σ΄αυτούς ανήκω κι εγώ.

    Είναι ελάχιστα πιθανό οι τράπεζες με τις παρούσες αυξήσεις να προβούν σε πιστωτική επέκταση. Θεωρώ πιθανότερο να παίξουν άμυνα, να κλείσουν τρύπες. Από την άλλη όμως θεωρώ επίσης βέβαιη την αναδιάρθρωση δανείων (περιορισμένα ποσοστά-απώλεια στο απόλυτο κουμάντο του κράτους πατερούλη). Αυτό υπό προϋποθέσεις ίσως να μπορεί από μόνη του να δώσει κέρδη. Διαβάζω στα στοιχεία της Εθνικής "NPLs 34% με προβλέψεις επ΄αυτών 72%. Εάν υπάρξει μερική επανάκτηση αυτών, όπως έγινε πχ στην ΑΤΕ και λοιπές bad banks (περίπου 30%) μέχρι και δυνητικά κέρδη (λένε τα στελέχη της) θα μπορούσαν να βγουν απ΄εκει. Που θα προστεθούν στην βέβαιη για μένα μείωση εξόδων. Λυπάμαι για τους υπαλλήλους αλλά εκτός από σουβλατζίδικα και φαρμακεία κάνουμε πρωταθλητισμό και στα τραπεζικά καταστήματα.

    Δύσκολο ν΄αλλάξω χούγια κι επιλογές, μετά όμως από τις ΑΜΚ η ερώτηση που κάνω στον καθρέφτη είναι "μήπως ήλθε η ώρα?". Κι αυτός ο λαγόκαρδος παίχτης κο κο κο μου απαντά: "Άσε να περάσει η πρώτη βδομάδα των τεράστιων (πιθανολογώ) όγκων κι αναταράξεων και το επόμενο Σ/Κ θα σου απαντήσω"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως προς την ΑΜΚ της ναυαρχίδας σκέφτομαι ως εξής

      Πιθανολογώ-φοβάμαι ότι όλες οι τράπεζες-άρα και ΑΛΦΑ-ΕΥΡΩΒ που κάνουν πρεμιέρα την Τετάρτη-θα πιεσθούν, ίσως ελαφρά και κάτω απ΄την τιμή της ΑΜΚ, τις πρώτες μέρες διαπραγμάτευσης απ΄τις ρευστοποιήσεις των ομολογιούχων. Από την 1η ώρα θα υπάρχει κάποια εικόνα εάν ο φόβος μου έχει βάση ή αν οι ανάδοχοι έχουν προβλέψει κάποιας μορφής green shoe που θ΄απορροφήσει τις πιέσεις. Σκοπεύω λοιπόν να καθυστερήσω την εγγραφή κι αν τα πράγματα εξελιχθούν καλά θα πάρω τηλέφωνο κατά τις 11 (αυτό μου έδωσαν σαν τέλος χρόνου στην χρημ/κή) και θα δώσω ή όχι το πράσινο φως. Όποιος γράφεται απ΄την Εθνική ακόμα καλύτερα καθώς έχει 2 ώρες περισσότερο χρόνο παρατήρησης.

      Διαγραφή
    2. Το διάστημα πριν βγουν τα stres test των τραπεζών ,αλλά και πριν ανακοινωθούν οι τιμές των νέων αμκ κάναμε πολλές κουβέντες εδώ μέσα αλλά και υποθετικά σενάρια. Πιστεύω σε γενικές γραμμές ήμασταν κοντά στα νούμερα που αφορούν τα stres test αλλά αρκετά μακριά από τις τιμές αμκ. Όσον αφορά τα νούμερα μπορούσε ο καθένας να διαβάζει τα επίσημα npl & npe και να κάνει τους υπολογισμούς του. Στις τιμές όμως έμπαινε ο παράγοντας 'αγορά" και το πώς θα αποτιμούσε αυτή όχι τα τωρινά αλλά τα μελλοντικά tbv των τραπεζών.
      Αρχικά όπως είχα δείξει με ένα διάγραμμα της αλφα ,αλλά και με κουβέντες περί ευρωμπάνκιας πίστευα ότι θα αφαιρούσαν τις επισφάλειες από τις τιμές και ότι υπεραξίες και άυλα υπήρχαν και αρχικά θα γινόταν άνοδος κερδοσκοπική προς αυτή τη τιμή προ αμκ ( πχ αλφα 0,35 παλιό) και κατόπιν στο bookbuilding θα έμπαιναν τιμές χαμηλότερες είτε για έκπτωση είτε αφαιρώντας ποσοστό dta ( και ήταν το βελάκι προς τα 0,18-20 στην εικόνα της αλφα)
      Τελικά οι τιμές ήταν αισθητά πιο χαμηλές ,αφαιρώντας όλα τα υφιστάμενα κεφάλαια πχ αλφα έμεινε με 500εκ. σχεδόν. Στην τιμή αυτή ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ αφαίρεσαν από το tbv Q3-2015 6.600 εκ. όλο το ποσό από το dtc 4.423 εκ. και έβαλαν μέσα και 2.600 εκ προβλέψεις για όλη την επόμενη χρονιά προσθέτοντας τις φετινές επιδόσεις κοντά στα 1.100 κέρδη προ προβλέψεων.
      Τώρα q3-2015 η τράπεζα παρουσιάζει cet-1 12.5% αν το σταθμισμένο ενεργητικό παραμείνει κοντά στα φετινά νούμερα και ξανά-ισχύσει το 8% σαν ελάχιστο για την ECB στα τεστ του 2016 τότε θα πρέπει να έχει πάνω από το ελάχιστο των 4.400 κεφαλαίων. Επομένως από τα τωρινά 6.600 συν τα νέα 2500 έχει περιθώριο ασφαλείας ως τα 4.400
      Όλα αυτά με την αίρεση ότι ΔΕΝ θα αλλάξει κάτι με τον αναβαλλόμενο φόρο γιατί αν ζητηθεί πχ να τον πάμε ως ποσοστό των ιδίων κεφαλαίων κοντά στα νούμερα των άλλων χωρών τότε θα πρέπει να αφαιρέσουμε αρκετά από τα ιδία που εμφανίζονται τώρα. Εντελώς θεωρητικό παράδειγμα αν πρέπει να είναι όχι μεγαλύτερος του 1/3 των ιδίων τότε θα πρέπει να αφαιρεθεί κοντά στο 1.950 και το νέο σύνολο ιδίων στα 7.100 ή tbv στα 6.800 οπότε αλλάζουν αρκετά οι αριθμοί.
      Όπως και να έχει οι τωρινές τιμές ή ακόμα καλύτερα όποιες χαμηλότερα προκύψουν υπό το βάρος των ομολογιούχων θα προσφέρουν ένα αρκετά καλό πεδίο για κερδοσκοπία αλλά πιστεύω και με βάση το γεγονός ότι μπαίνουν οι νέες αμέσως ότι η περίοδος κερδοσκοπίας θα συντονισθεί με το January effect που έχετε ήδη αναφέρει. Αν δεν προκύψουν τα αρνητικά τιμολόγησης άμεσα τότε οι παίκτες θα βλέπουν τα 9.100 ιδία πχ στην περίπτωση αλφα για να οδηγήσουν την μετοχή κοντά εκεί. Αν βγουν τα αρνητικά νωρίτερα θα αναπροσαρμοστούν οι τιμές στόχοι. Έχετε υπόψη ότι μέσα δεν είναι πλέον έλληνες –φανερά- οπότε το παίγνιο θα γίνει από ξενάκια που θα φορτώνουν άλλα ξενάκια ή ελληνάκια απελευθερωμένα από cc.

      Διαγραφή
    3. Ωραία η ανάλυση της τελευταίας παραγράφου φιλαράκο. Πολύτιμη η παρουσία σου στο στέκι.

      Για τις πρώτες παραγράφους κανένα σχόλιο...ή μάλλον όχι. Ακόμα και τις τιμές των ΑΜΚ πληροφορήσαμε ΠΡΩΤΟΙ απ΄όλους (άσχετα που δεν το ποντάραμε)



      "hippy16 Νοεμβρίου 2015 - 6:34 μ.μ.

      Αυτό βγήκε πριν λίγο στο Bloomberg...κι αν το 0,03 cents για Πειραιώς έχουν σχετικά λογική τα 2 cents για την ναυαρχίδα μοιάζουν (και είναι εκτός τόπου). Δείχνει σε κάθε περίπτωση την σύγχυση των ημερών. Μύλος...

      Εξακολουθεί (χρονικά) να μου φαίνεται λογική η σκέψη αγορών ΕΥΡΩΒ στις 30 Νοέμβρη εάν το χαρτί βγει από τον MSCI ή αγορά ΑΛΦΑ αφού πρώτα αλλάξουν χέρια το 40% των νέων μετοχών (1,100 δις ευρώ ομολογιών/2,500 δις συνολικά)



      By Nikos Chrysoloras and Ruth David
      > (Bloomberg) -- Book-building of National Bank of Greece and
      > Piraeus Bank attract bids from investors at and close to minimum
      > regulatory price of 30 cents per share, three people familiar
      > with the matter say.
      >
      > * Greek banks attracting sufficient amount in bids from
      > investors to cover capital shortfall under ECB’s stress test
      > depends on whether govt strikes an agreement with creditors
      > this week, the people say
      > * Failure to seal a deal would put process at imminent risk
      > * NOTE: Minimum regulatory price for share cap increase is 30c
      > after reverse split of 15 to 1 for National Bank of Greece
      > shares, 100 to 1 for Piraeus shares; before reverse split,
      > bids are at ~2c for NBG, ~0.3c for Piraeus
      > * NOTE: Persons asked not to be named, as book-building
      > continues, bids may start coming at higher prices
      >
      >
      > Link to Company News:{ETE GA CN }
      > Link to Company News:{TPEIR GA CN }
      > Link to Company News:{ALPHA GA CN }
      > Link to Company News:{EUROB GA CN }
      >
      > For Related News and Information:
      > First Word scrolling panel: {FIRST}
      > First Word newswire: {NH BFW}
      >
      > To contact the reporter on this story:
      > Nikos Chrysoloras in Athens at nchrysoloras@bloomberg.net
      >
      > To contact the editor responsible for this story:
      > Eleni Chrepa at echrepa@bloomberg.net"

      http://mitarola.blogspot.gr/2015/07/blog-post.html#comment-form

      (μας πέθανες καλέ μας κ. Τάκη με την καθυστέρηση στο άνοιγμα νέου θέματος...άντε να βρεις σε πιο περιθώριο του παρελθόντος έχει γραφτεί το σχόλιο σου)

      Διαγραφή
    4. Ζήλεψα την επιτυχία σας οπότε ξανα-ποσταρω κάτι που είχα γράψει παλιότερα και αν μου κάτσει μέσα στον αχταρμα των αμκ και των πιέσεων που θα προκαλέσουν ετε-πειρ συν τα υπόλοιπα που σίγουρα κάποιοι θα πωλήσουν για να μπούν μπάνκιες.

      και αν σου κάτσει???? Τραγουδάκι πρώτα https://www.youtube.com/watch?v=MhyreUU7D5M
      γράφημα κατόπιν http://www.tradingview.com/x/sgE9Tb6R/

      Άσχετο αλλά με ένα 10-15% κάτω η αλφα από το 2ευρω και μετά κλείσιμο κοντά στην τιμή αμκ φτιάχνει απίστευτη χριστουγεννιάτικη εικόνα!!!! Christmas Star το ονόμασα.

      Διαγραφή
    5. Σήμερα τελικά και με βοήθεια από τις αλλαγές σταθμίσεων έφτασε σχεδόν (παρά σκάρτο 1%) στον στόχο του ημερήσιου ωκω ( χοντρικά 640-730 ) ΑΝ ήμουν σορτ-σ-ακιας θα ήμουν ευχαριστημένος εδώ. Σημαντικό για το χαα αλλά και γενικότερα να ισορροπήσει εδώ άντε και intraday μέχρι το 540+ Να είναι δηλαδή αυτό που βλέπουμε μια μάχη ελεφάντων που μας άλλαξε τις "σταθμίσεις"!!

      ΦΦ περιμένω συνέχεια στο τρίγωνο πανοράματος με κρέμα φρέσκια και οπαπ αναμένω 5-6 να βρεί το σημείο ισορροπίας.

      ΑΛΦΑ διάβασα 2 reports που έβαλαν στον ηλεκτρονικό τύπο.Φαίνεται οτι τα ξενάκια βλέπουν το αρχικό νούμερο του tbv για να δίνουν στόχους απο τώρα οπότε όλα καλά εδώ. Έκανε και το 10% κάτω πάμε για το christmas star τώρα.

      Διαγραφή
  26. θεωρω κ hippy ότι δεν υπαρχει παιχτης κ επενδυτης σαν εμας που δεν είχαμε τραπεζοχαρτα κ δε θα μπουμε στο πειρασμο... καλο βολι λοιπον κ με τη φωτιση του θεου όπως λεει ο μορφονιος.. rouanos..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. rouanos με όλο το θάρρος...εκτός απ΄το Θεό και τον μορφωνιό υπάρχει και το 50-50 (για όποιον δεν αντέχει την πίεση)

      απολύτως φιλικά, παρακαλώ μην με παρεξηγήσετε (σαν ξερόλα κλπ)

      Διαγραφή
  27. Κύριε Τάκη και λοιποί συμφορουμιτες καλησπέρα. Μιας και το ΧΑΑ ειναι ο καθρέφτης της οικονομίας και όπως λέτε το πολυ μέχρι 800 μονάδες να φτάσει, πιστεύετε ότι έχουν βάση οι φωνές που μιλούν πάλι για Grexit ή απλά ειναι επικοινωνιακό τρικ ώστε να περάσουν "αναίμακτα" το ασφαλιστικό? Γενικότερα που εκτιμάτε ότι πηγαίνει η όλη κατάσταση και ποτε βλέπετε ότι θα βγούμε απο την κρίση/θα φύγει αυτή η κυβέρνηση ώστε να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη?

    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλημέρα σας αφήσαμε το τζοκερ και πιάσαμε τον Θείο* βλέπω. Άρχισαν και απεργίες οι πράκτορες εκεί μετά την απόφαση για τον extra φόρο. Η θετική σκέψη εδώ ήταν ότι κάνουμε λίγο σαματά με τον φόρο -που υπήρχε σαν πρόβλεψη από παλιότερο φεκ- και στην συνέχεια τα βρίσκουμε με τα vlt ως αντιστάθμισμα. Φαίνεται ότι κάτι άλλο παίζει πίσω από τις κουρτίνες οπότε αλλάζει η στρατηγική πλέον. Με πώληση στο ανέβασμα πριν από λίγες μέρες ήμουν έτοιμος να μετανιώσω που δεν ξαναπήρα τα κομμάτια στο μπλουμ του 6.10. Το άσχημο χτεσινό κεράκι πλέον δεν το κοντράρω στην πτώση και μόνο αν κάνει κίνηση -τεχνική- προς τα πάνω θα μπω σε αγοραστική διάθεση. Κάποιοι τον βλέπουν στα 6 για δίκαιη τιμή Κατεβάζω το νούμερο αυτό στα 5 για την επόμενη χρονιά (μπορεί και τέλος αυτής αν συνεχίσει γρήγορα) εφόσον δεν αλλάξει κάτι με τα vlt και πάντα σε αρμονία χρονική με πιθανά μερίσματα που θα δώσει. Μερίσματα που από ότι φαίνεται τα θέλουν και οι μεγάλοι εκεί μέσα.
    http://www.tradingview.com/x/0OjdY9jm/ Μπόλικες γραμμές εδώ μέσα για τους φίλους των γραμμών χεχε. Το βασικό είναι για τώρα το χώσιμο των bull με το χτεσινό κεράκι.

    p.s. Ναι ο θείος γράφεται με «Θ» χοχοχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ κ. Lorac καλημέρα.
      Θείος με Θ κεφαλαίο είναι μόνο ένας,γνωστός από το capital και αλλαχού,συμπαθής που έχει δημιουργήσει έριδες και πάθη , εκ Γορτυνίας ορμώμενος.Αν τον θυμηθήκατε πρωί πρωί σας παραδέχομαι. Καλό σας μήνα.

      Διαγραφή
    2. Ο άλλος ο θείος,ο πλούσιος και παράγων,δεν βλέπω να κολατσίζει από το γενικότερο παίγνιον.

      Διαγραφή
    3. Κύριε ΝίκοΤ καλό μήνα επίσης!! Όχιιιι δεν είδα όνειρο για σκυλιά φέρμας χτές το βράδυ χεχε . Αφήστε τους 'Θείους" για πείτε την γνώμη σας εδώ ,γιατί έχετε γράψει απουσίες τελευταία και αφήσατε μόνον τον γερο-Lennon
      Σας βάζω το λινκ για τσίγκλιζμα http://www.euro2day.gr/news/market/article/1380604/eishgmenes-o-harths-ton-apotelesmaton-enneamhnoy.html

      Μεγάλη αποτυχία η ντεί!!! Να πουλάς μονοπώλιο ένα ανελαστικό για την σύγχρονη κοινωνία αγαθό και να έχεις τέτοια αποτελέσματα.... Την έχω βάλει στην κατηγορία "εναε" πλέον. Μακάρι να βγώ λάθος και να κάνει την έκπληξη.

      Διαγραφή
    4. ... γερο-Lennon ε? Δεν έχεις κι άδικο. Τα 75 θά΄κλεινε φέτος αν δεν τον ζήλευε ο ψυχάκιας και ποιός ξέρει τι ταξίδια θα μας είχε χαρίσει ακόμα...

      Για ποιό Θείο μιλάμε...γρίφος άλυτος για μένα. Ο πατέρας μου από μικρό μου μάθαινε ορθογραφία και πρακτική αριθμητική. Τα αινίγματα τα παρέλειψε.

      Όσον αφορά την αύξηση της ναυαρχίδας ακούω πάει καλά. Προσωπικά όμως σκέφτομαι τη λύση του 1/3-2/3 (τα πολλά έξω) ή να μην γραφτώ καθόλου για τρεις λόγους.

      1) Άκουσα ότι σε περίπτωση υπερκάλυψης πιθανόν ν΄αυξηθεί το ποσόν της ΑΜΚ > 300 εκ. Οπότε εάν η πείνα των μικρών ικανοποιηθεί ποιός θα την ανεβάσει στις 14 του μηνού?

      2)Στατιστικά οι πολλοί κάνουν λάθος.

      3) και κυριότερον η έξοδος από τον stoxx 600 την Παρασκευή 18/12 ίσως να δώσει καλύτερες τιμές εισόδου.

      http://www.euro2day.gr/news/market/article/1379488/ektos-stoxx-600-tithetai-h-metohh-ths-ethnikhs.html

      Διαγραφή
    5. NBG TBV per share = 0.77 ΤΑΒΑΝΙ
      DTA% of TBV per share?

      I vote no!!

      Vasilisg

      Διαγραφή
    6. Καλησπέρα σας ,για το #3 που γράφετε κ.Hippy να θυμίσω ότι μετα το rs 1-15 μεθαύριο θα μπουν οι 235.543.309 παλιές μετοχές στις 14/12 θα μπουν και οι νέες και στις 18/12 μαζί με το 3-πλο witching θα έχουμε και την έξοδο από τον 600αρι. Από τις παλιές το 57.24% ανήκε στο ΤΧΣ (αιωνία του η μνήμη) οπότε ακόμα και ΌΛΕΣ οι παλιές να ήταν στον 600αρι (που δεν είναι) θα μιλάγαμε για (0,43 χ 235.543) 100 εκατ. μετοχές ποσοστό πολύ μικρό σε σχέση με τον αριθμό που θα είναι μέσα εκείνη την στιγμή. Αλήθεια ξέρει κανείς ποιός περίπου είναι ο αριθμός αυτός???
      Ο κ. Βασίλης με το 0,77 αν αναφέρετε στην ετε και όχι στην nbg (άρα και συνυπολογίζει ευρω/δολάριο) δείχνει ένα πιθανό νούμερο , αλλά αν θέλει καλύτερα να το πει ο ίδιος.

      Αμοιβαία η εκτίμηση αλλά σας ευχαριστώ παρόλα αυτά. Στην ζυγαριά ακόμα έχω να προσθέσω πολλάααα ακόμα για να ισοφαρίσω αυτά που κέρδισα εδώ μέσα από άλλους αξιόλογους φίλους του μπλογκ είτε γράφουν ακόμα είτε σταμάτησαν.

      Έχετε δίκαιο την τιμή την είχατε πει πρώτος Quod dei deo, quod Caesaris Caesari !!

      Διαγραφή
    7. 0.77 αναφέρομαι στην Εθνική Μπανανίας!! Και όταν λέω ταβάνι εννοώ ταβάνι, με ανάπτυξη, χωρίς άλλες προβλέψεις και επισφάλειες, χωρίς να πειραχθεί ο αναβαλλόμενος, με άλλη κυβέρνηση. Ρίξτε και μια ματιά με τους αντίστοιχους πολλαπλασιαστές P/TBV στις ευρωπαικές τράπεζες. Είχα αναρτήσει πίνακα στο blog μου.

      VasilisG bananaland

      Διαγραφή
    8. Καλημέρα σας πολύ χρήσιμο το blog σας κ.Βασίλη μαζεύει πάντα το ζουμί απο τις εξελίξεις της κάθε εποχής και βοηθά στην εύκολη υπενθύμιση γεγονότων. Αν θέλετε κουβέντα για πολλαπλασιαστές δεν θα συμφωνήσω με σύγκριση με ευρωπαικές. Άλλες οικονομίες εκεί αν και πολλά προβλήματα μπορούν και κρύβονται κάτω απο χαλί .Εμείς εδώ είμαστε πιό μπροστά χρονικά στα γεγονότα θα το καταλάβατε αργότερα. Για τα tbv πάντως ένα νούμερο στο 0,8 για του χρόνου δεν θα ήταν περίεργο και αμα είμουν ξενάκι και ήθελα να ξεφορτόσω θα σε κούρευα - με χρονική επέκταση κ μείωση επιτοκίων- θα σε αναβάθμιζα και θα σε έβαζα σε qe+ non waiver με μικρό ποσό αλλά τεράστιο για τα δικά σου δεδομένα . Τότε θα σε φόρτωνα στο 1,5 tbv όχι εσένα προσωπικά κ.Βασίλη που είσαι πολέμαρχος ήδη μετά απο 6-7 χρόνια πτώση αλλά στα άλλα, τα τρυφερά πόδια!!

      Διαγραφή
    9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  29. Για πρωινές συγκρίσεις
    ΑΛΦΑ NEW TBV 6.571 old + 2.563 new 9,134 (5,94/MTX) ΜΕ ΝΈΟ ΣΥΝΟΛΟ ΜΤΧ 1.536.881.197
    ΕΥΡΩΒ NEW TBV 3522 old + 2039 new 5,561 ( 2,54/MTX) ΜΕ ΝΈΟ ΣΥΝΟΛΟ ΜΤΧ 2.185.998.765

    Δηλαδή τώρα Αλφα με 155 εκ. τεμάχια μ.ο. πράξεων 2.07 και τιμή 2.18 είναι στο 37% TBv ενώ η ευρωβ στα 1,06 με 135εκ τζίρο και μ.ο πράξεων 1,04 στα 42% ΤBv . Καλά ξέχασα ποιά διαφήμιζε οτι έχει κλείσει τα lme με πακέτα και ποιά έγραφε ο μπανκο-πιτ ότι θα έχει πιέσεις σήμερα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Όποια τράπεζα είναι φτηνή σε σχέση με το τρέχων tbv να κάνει 2 βήματα μπροστάαααα

      ΕΕΕεεεεπππ πείραυλε που πάς εσύ!!! χαχαχαχα ....τραγική άνοδος φαντάζομαι τί έχει να γίνει όταν μπούν μόνες τους οι παλιές ετε και μέχρι να μπεί ο κύριος όγκος απο τις νέες στις 14 του μήνα. Καλύτερο κράχτη πάντως δεν μπορούσε να βρεί η ναβα.

      Διαγραφή
    3. Κ. Βασίλη το dta είναι μια διευκόλυνση λογιστική στα κεφάλαια των μπανκιων. Ισχύει και στα ευρώπας σε άλλα ποσοστά όμως σε σχέση με τα ιδία. Εδώ υπάρχουν 2 ερωτήματα για του χρόνου α) Θα βγεί η μαμα-ΕΚΤ και θα ορίσει μέγιστο % όριο και πιό θα είναι αυτό. και β) Αν μια τράπεζα με dta ΔΕΝ βγάλει κέρδη ώστε να αφαιρέση τον φόρο που θα αναλογεί σ'αυτά τα κέρδη τότε τί γίνεται με αυτά τα dta/dtc??

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Κ. Βασίλη τα είπατε σε μια γραμμή όλα...όλη ιστορία θα παιχτεί σε αυτό που λέγεται ΑΝΑΚΤΗΣΗ από τα κόκκινα δάνεια....

      ...ακριβώς σε αυτό είναι όμως που κάποιοι (κι εγώ μαζί) βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο. Λόγω διευκολύνσεων, απειλητικών κινήσεων σε τζάμπα μάγκες με εκποιήσεις collaterals κλπ. Στην τελική ποιός κερδίζει απ΄το ζοφερό μέλλον και το χάος? Διότι αν δεν κερδίζει κάποιος (CDs etc) γιατί να γίνει?

      Διαγραφή
    6. Κε Hippy, το τέλος μίας χώρας ηλιθίων έχει ήδη προδιαγραφεί. Το έργο παίζεται, έχει θεατές, έχει πρωταγωνιστές.

      vasilisg

      Διαγραφή
    7. Απολαύστε ασχετοσύνη από ΟΛΟΥΣ

      http://www.megatv.com/anatropi/default.asp?catid=26404&subid=2&pubid=35374283

      ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ : Όσοι έχετε ακόμη ζωντανά κύτταρα να κατοικούν στον εγκέφαλο σας, οπλιστείτε με γέλιο, γιατί οι υπόλοιπο απλά θα δουν αυτό που ψήφισαν, αυτό που θέλουν, αυτό που είναι........

      Διαγραφή
    8. Εξαιρετικέ κύριε Lorac
      Κρατώ την πρόβλεψη σας ,που ομολογώ ότι μου αρέσει και με ενθαρρύνει.
      "Όπως και να έχει οι τωρινές τιμές ή ακόμα καλύτερα όποιες χαμηλότερα προκύψουν υπό το βάρος των ομολογιούχων θα προσφέρουν ένα αρκετά καλό πεδίο για κερδοσκοπία αλλά πιστεύω και με βάση το γεγονός ότι μπαίνουν οι νέες αμέσως ότι η περίοδος κερδοσκοπίας θα συντονισθεί με το January effect που έχετε ήδη αναφέρει. Αν δεν προκύψουν τα αρνητικά τιμολόγησης άμεσα τότε οι παίκτες θα βλέπουν τα 9.100 ιδία πχ στην περίπτωση αλφα για να οδηγήσουν την μετοχή κοντά εκεί. Αν βγουν τα αρνητικά νωρίτερα θα αναπροσαρμοστούν οι τιμές στόχοι. Έχετε υπόψη ότι μέσα δεν είναι πλέον έλληνες –φανερά- οπότε το παίγνιο θα γίνει από ξενάκια που θα φορτώνουν άλλα ξενάκια ή ελληνάκια απελευθερωμένα από cc. "
      Είστε πολύτιμος,αν και αυτό το έχει ήδη αναφέρει ο φίλος Ηλίας ο hippy.

      Διαγραφή
    9. Περί DTA και μια άλλη άποψη
      https://www.moodys.com/research/Moodys-Reliance-on-global-banks-deferred-tax-assets-poses-potential--PR_340219

      Περί yields που αφορούν τους bondαδες χεχε
      https://www.moodys.com/research/Moodys-Lower-yields-compound-the-negative-impact-of-lower-growth--PR_339931

      και ο Santa-Mario σήμερα https://www.ecb.europa.eu/press/pressconf/2015/html/is151203.en.html

      Διαγραφή
    10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  30. Χρηματιστήριο Μπανανίας. Κάποιοι, αγοράζουν Εθνική Ελλάδος!! στο 0,847 μέσος όρος συνεδρίασης 0,896 τεμάχια μέχρι στιγμής 821,032 !! Θέλετε και άλλες αποδείξεις πως δεν υπάρχει αυτό που ζούμε στην Μπανανία?? Και ο έτερος -8,90 στο 0,665!!!! Δώστε τα χρήματα αυτά τουλάχιστον σε κανένα ίδρυμα που τα έχει ανάγκη, βρε ΑΣΧΕΤΟΙ.....

    vasilisg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον Πειρ είναι λίγες οι μτχ που κυκλοφορούν οπότε εύκολα -και φτηνά- θα κρατήσουν απόσταση από τα νέα 0,30 ώστε την ερχόμενη δευτέρα οι αναμενόμενες πιέσεις να μην βουτήξουν τις νέες μτχ πολύ βαθιά.

      Στην Ετε διαβάζω νέα όπως http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1381173/se-qatar-h-garanti-perna-h-finansbank.html Εδώ έχει όλη την επόμενη βδομάδα μέχρι να μπουν οι νέες. ΑΝ βιαστεί να κτυπήσει το 0,30 νωρίς την επόμενη βδομάδα θα είναι και trade-ευκαιρία μιας και λογικά θα ανέβει προς το τέλος της επόμενης για να δημιουργήσει το δικό της μαξιλάρι από τις νέες που μπαίνουν 14/12.

      ΑΛΦΑ κρατάει την τιμή αμκ αλλά εδώ πέρα από αρχική είσοδο στο 2ευρω θέλει και απόθεμα αν δώσει παρακάτω 10%

      Η Ευρωβ δεν ήταν που θα πήγαινε καλύτερα από όλες Πιτ?? Διαχρονική αξία εδώ.

      Διαγραφή
  31. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μια και μιλάμε για σταθμίσεις ,αλλά και με χρώμα fed πλεόν Σας θυμίζω http://invst.ly/lrxt κάπου μέσα του μήνα και οι αποφάσεις από αμερικα οπότε κίνηση του λογχιοφόρου νοτίως της λεπτής κόκκινης γραμμής οδηγεί στο doji των τριάντα-πενήντα. Οπότε οι κινεζοχαρούμενοι ας έχουν το νου τους http://www.tradingview.com/x/o1N6veRX/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλησπέρα και χρόνια πολλά και καλά στους/στις εορτάζοντες!! Για τον χώρο εδώ τις ευχές μου και στον κ. ΝίκοΤ

    Διάβασα κάτι που με παραξένεψε περί ξεπουλήματος τραπεζών εκεί στα επίτιμα μέλη. Μιας και την προηγούμενη βδομάδα είχαμε κάποια σχόλια εδώ για τους αναβαλλόμενους φόρους επανέρχομαι. Για παράδειγμα θα φέρω την ναβα.
    Εκεί λοιπόν στο q3-15 εμφανίζει ο όμιλος 6.544 ιδία με αναβαλλόμενες απαιτήσεις 5.129 ,υπεραξία 871 (μητρική 112). Αν θυμάμαι καλά είχε και τις προνο στα 1350 που τώρα θα τις κάνει με έκπτωση κοινές οπότε για χάριν ευκολίας αυτές δεν τις λογαριάζω. Φαίνεται λοιπόν ένα μεγάλο ποσοστό των dta/dtc ως προς τα ιδία. Ας θυμηθούμε λίγο τι λέγανε οι ίδιες οι μπανκιες περί dtc/dta.

    Βρήκα το λινκ απο τον πύραυλο. http://www.piraeusbankgroup.com/~/media/Com/Downloads/Investors/General-Meetings/en/19-12-2014/Explanatory_Note_En.pdf

    Εντάξει βρήκα και των άλλων ,αλλά σας άφησα να το κάνετε και μόνοι σας googling dtc/dta :-)

    Σε απλά greeklish ποσοστό dtc/ιδία επί των χασούρων ίσον ποσό αμκ υπερ Έθνους με τιμή κμο30 πριν την ημέρα που ο φόρος αναλογεί. Επίσης εδώ ας θυμηθούμε και μουντυς που αναφέρει ότι πρέπει να ελαττωθεί κάποια στιγμή το μέγιστο ποσοστό dtc ως προς τα "καλά" κεφάλαια. Οπότε μια επόμενη δύσκολη χρονιά -πιθανό σενάριο- όχι μόνο θα αλλάξει εκ νέου τω αριθμό μετοχών αλλά και μια μείωση στο ταβάνι ποσοστού ως προς ιδία σε επερχόμενα stress tests θα προκαλέσει εκ νέου απαιτήσεις που αν καλυφθούν πχ από το κράτος θα του ξαναδώσουν αυξημένα ποσοστά σε πολύ πιο ποιοτικές τράπεζες από άποψη κεφαλαίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κύριε Lorac σας ευχαριστώ πολύ. Να είστε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλησπέρα στην εδώ παρέα , μια ερώτηση ? τι έπαθε σήμερα η Ελβαλ και ψοφάει το θωρηκτό έτσι γενικά, επίσης ο όμιλος η Βιο έχει απαίσια συμπεριφορά τον τελευταίο καιρό μήπως πτώχευσε , όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά έτσι νομίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Απλώς η ΒΙΟ απορροφάει και την ΕΛΒΑΛ μετά τη ΣΙΔΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι ρε συ κρίμα θα την καταστρέψει, μετά έχει σειρά η Σωλκ

      Διαγραφή
    2. Κρίμα και έχω ΕΛΒΑΛ και ΣΩΛΚ. Σε χαμηλότερες τιμές κτήσης, αλλά έτσι όπως πάει γρήγορα θα τις φτάσουν.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Ααα για αυτό δεν ανέβαινε τόσον καιρό, έλεγα και εγώ τέτοια ευκαιρία, τελικά κάποιοι ξέρουν πολύ περισσότερα.

      Διαγραφή
    5. Κε vasilisg , κε Σύλβιε, από την άλλη δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος πανικός με την ΕΛΒΑΛ. Αν η ΒΙΟΧΑΛΚΟ κάνει δημόσια πρόταση, είναι δυνατόν να γίνει τόσο κάτω της λογιστικής αξίας που είναι τώρα? Γιατί λοιπόν πέφτει τόσο πολύ?

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    7. Vasilisg οι μέτοχοι της ΕΛΒΑΛ πάνε να μπλοκάρουν την διαδικασία και ζητάνε υψηλότερο τίμημα.

      Διαγραφή
    8. Εγώ πάντως είχα αγοράσει ΕΛΒΑ. Αν ήθελα ΒΙΟ θα την είχα αγοράσει από την αρχή. Πίστευα ότι η νέα γενιά Στασινόπουλων θα είχε μια διαφορετική οπτική απέναντι στον μέτοχο.Ευτυχώς που είχα δώσει την μισή μου θέση σε τιμές από 1,55 έως 1,60. Θα με πείτε αφελή; Καλησπέρα σας.

      Διαγραφή
    9. Εγώ πάντως είχα αγοράσει ΕΛΒΑ. Αν ήθελα ΒΙΟ θα την είχα αγοράσει από την αρχή. Πίστευα ότι η νέα γενιά Στασινόπουλων θα είχε μια διαφορετική οπτική απέναντι στον μέτοχο.Ευτυχώς που είχα δώσει την μισή μου θέση σε τιμές από 1,55 έως 1,60. Θα με πείτε αφελή; Καλησπέρα σας.

      Διαγραφή
    10. Πάντως αν θέλουμε να λεγόμαστε υπεύθυνοι πολίτες και όχι κορόιδα, θα βομβαρδίζαμε όλοι με επιστολές την αρμόδια υπηρεσία της ΒΙΟΧΑΛΚΟ , με κοινοποίηση την επιτροπή κεφαλαιαγοράς, έτσι ώστε να καταλάβουν ότι έχουμε καταλάβει το παιχνίδι που παίζεται με την ΕΛΒΑΛ. Εγώ πάντως θα στείλω οπωσδήποτε επιστολή, και μακάρι να υπήρχαν και άλλοι 99 που θα κάνανε το ίδιο. Μπορεί να ακούγεται αστείο άλλα φανταστείτε την γραμματεία διοίκησης που θα πρωτοκολλεί όλες αυτές τις επιστολές, έ όσο νάναι θα υπάρξει ένας μίνι προβληματισμός.

      Διαγραφή
    11. Καλή η σκέψη σας κ.Πέτρο. Να βομβαρδίσομε και με επιστολές και τηλέφωνα όμως και τις ενώσεις μετόχων (ΣΕΔ κλπ). Συνήθως με κάποιες παρεμβάσεις τους καταφέρνουν μερικές φορές τη βελτίωση στη σχέση – τιμή ανταλλαγής. Τίποτε παραπάνω. Αλλά είναι σημαντικό κι αυτό.

      Από μια μετοχή που δεν παίρνομε μέρισμα τόσα χρόνια και στηριζόμαστε μόνο στα θεμελιώδη και στην προσδοκία υπεραξίας. Και θέλουν να μας τη στερήσουν και αυτή.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    12. Σας έχω γράψει από χθες ότι ΗΔΗ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ οι μέτοχοι της μειοψηφίας. Ψαχτείτε λίγο.

      Διαγραφή
    13. Κε ΤΑΚΗ γράψτε και εσεις τιποτα για ΕΛΒΑΛ ! Eδω με τον κο Gerry, Σύλβιο, Vasilisg, NikosT, προσπαθουμε να βγαλουμε μια ακρη. Kε Υποθέσεις Κάνω, μηπως ξερετε που μαζευουν υπογραφές?

      Διαγραφή
    14. Καλησπέρα μιας και από τα σχόλια καταλαβαίνω ότι ασχολείστε με τον όμιλο να σας ρωτήσω κάτι γενικής φύσεως. Αν κάποιος έχει βιο-εσωτερικού μπορεί να πωλήσει στα ξένα και να πιστωθούν εκεί τα χρήματα??

      Διαγραφή
    15. όχι, Ελλάδα πουλάς ελληνικά ευρώ παίρνεις!! vasilisg

      Διαγραφή
    16. Όσον αφορά την συγχώνευση ΕΛΒΑΛ, εγώ πάντως σαν μέτοχος ΣΩΛΚ, ήδη ξεκίνησα την αλληλογραφία με την εταιρία ζητώντας εξηγήσεις. Ξέρω θα πείτε οτι ματαιοπονώ, αλλά δε γίνεται να μας θυμούνται μόνο όποτε γουστάρουν. Θυμάμαι το 13 που αποτιμούσαν την εταιρία σε ανεξάρτητο οίκο στα 2,13 και την ΕΛΒΑΛ κάπου στα 5, και <> τον μικρομέτοχο δεν υπέβαλλαν υποχρεωτική δ.π γλιτώνοντας συνολικα 200 μύρια (που δεν τα είχαν)...

      Διαγραφή
  39. http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1382126/viohalco-prohora-se-aporrofhsh-4-etairion.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Η Τέρνα Ενεργειακή γιατί πέφτει τόσο βίαια σήμερα; Μήπως και σε αυτήν ετοιμάζεται καμιά απορρόφηση από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ;
    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Τράπεζες: Τρίτη (ανακεφαλαιοποίηση) και φαρμακερή - Μετά έρχεται η... δραχμή!--Στην άκρη της "ερήμου" που έχουν πίσω τους, εφτά χρόνια ύφεσης, και του... γκρεμού που βλέπουν μπροστά τους αισθάνονται πως βρίσκονται υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη. Ξέρουν ότι η ανακεφαλαιοποίηση στην οποία προχώρησαν είναι η τελευταία. “Τρίτη και φαρμακερή και μόλις που αρκεί για να περάσουμε απέναντι” λένε. Παρομοιάζουν τα κεφάλαια που άντλησαν ως μία μικρή πεζογέφυρα που ενώνει τη μία άκρη του γκρεμού με την άλλη. “Αν δεν αντέξει, αν σπάσουν τα σχοινιά ή αν στραβοματήσουμε, έρχεται η δραχμή” ξεκαθαρίζουν.

    Πιστεύουν ότι παρά τις όποιες υπερβολές που πράγματι έγιναν (διακοποδάνεια, φούσκα στα στεγαστικά κοκ) ο κύριος λόγος της αδυναμίας στην οποία βρέθηκαν είναι πολιτικός. Ανώτατα στελέχη που μίλησαν στο “newpost” επισημαίνουν τις δηλώσεις Γιέγκερ, του εκπροσώπου Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος την Παρασκευή απέδωσε στην πολιτική αλλαγή την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση στην οποία υποχρεώθηκαν οι τράπεζες να προχωρήσουν. “Στην αρχή του έτους οι τράπεζες είχαν επαρκή ρευστότητα, μετά άλλαξε η κυβέρνηση” είπε χαρακτηριστικά ο στενός συνεργάτης του Βόλγανγκ Σόιμπλε.

    Στέκονται και στις παραινέσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, που εντάχθηκαν και στην ετήσια έκθεση της κεντρικής τράπεζας. “Προϋπόθεση για την ανάκαμψη είναι η πολιτική σταθερότητα” υποστηρίζουν και αναλύουν τους δύο δρόμους που έχουμε μπροστά μας: “ή θα προχωρήσουμε με συναίνεση σε μεταρρυθμίσεις φέρνοντας επενδύσεις ή όλοι μαζί θα ζήσουμε την κόλαση της εξόδου από το ευρώ”.

    Σε αυτή την πορεία θεωρούν ότι "το χρέος δεν είναι πρόβλημα". "Θα πάρουμε παράταση και με τα χαμηλά επιτόκια που έχουμε κλειδώσει θα τα βγάλουμε πέρα" είναι η θέση τους και θέτουν ως ζητούμενο "τη στροφή της οικονομίας στην παραγωγή χρήματος μετά από χρόνια περικοπών".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Κύριοι Νίκος, Βασίλης, Hippy, Lorac, Πέτρος (με τυχαία και όχι αξιολογική σειρά), γράφετε όλοι πολύ ωραία και εύστοχα, των σχολίων για τις τράπεζες συμπεριλαμβανομένων. Κύριε Βασίλη, άλλη μια φορά συγχαρητήρια και για τους ακριβείς και σχολαστικά επιμελείς πίνακες.

    Σχολιάσατε την ΕΛΒΑΛ και ανησυχώ μήπως γίνει το ίδιο και με τη ΜΕΤΚΑ την οποία κατέχω, με απορρόφηση της από τη ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Και επειδή οι ανταλλαγές αυτές στηρίζονται πολύ και στις λογιστικές αξίες και επειδή ο λόγος κεφαλαιοποίηση προς λογιστική αξία της ΜΕΤΚΑ είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, δεν είναι απίθανο να μας την πάρουν τσάμπα σε χρηματιστηριακούς όρους.

    Θυμάμαι ότι και το αφεντικό Ευάγγελος είχε πει παλιότερα ότι καλύτερα να πηγαίνομε σε σχήματα ενοποίησης, όχι διάσπασης. Είναι ελκυστικό και το ταμείο της……

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Σύλβιε,το έχει ήδη κάνει μια φορά ο Ευάγγελος. Με την συγχώνευση του ΑΛΕΚ με την ΜΥΤΙΛ.Η σχέση ανταλλαγής ήταν θυμάμαι καταστρεπτική για τους κατόχους μετοχών ΑΛΕΚ. Και είχαν προηγηθεί μεθοδεύσεις που επέτρεψαν τελικά αυτήν την απορρόφηση.Καλό σας απόγευμα.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ κ.Νίκο για την υπενθύμιση. Ξεχνάμε εύκολα.

      Κύριε Gerry, συγνώμη που εκ παραδρομής δεν έκανα μνεία σε σας, αν και ήσασταν ο πρώτος που μας έδωσε εδώ τη σχετική δημοσιογραφική πληροφορία περί ΕΛΒΑΛ.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    3. Προσωπικά θεωρώ απόλυτα βέβαιο πως ο βαγγέλας θα την απορροφήσει τη Μέτκα, με όρους που εδώ και καιρό φαίνονται (discount επί της δίκαιας τιμής του cash machine) vasilisg

      Διαγραφή
  43. Μα καλα , παλι μηδενιζουν η Ναυαρχιδα και η Σαλλα-μαντρα

    .....ανακεφαλαιοποιηση επειγοντως πριν τα Χριστουγεννα , και μετα Banana-split

    1/100

    Το Πασχα η επομενη ....

    Αχ Αννουλα μου

    https://www.youtube.com/watch?v=aRFWJCXHCxw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι δε άγγλοι είδαν χτές ολυμπιακός ΠΕΙΡαιως και σορταραν αλύπητα!!

      Διαγραφή
  44. Οι τιμές που θα αρχίσουν να με συγκινούν όταν τις δω είναι με βάση το κακό σενάριο της ΕΚΤ για το τέλος του 2017, και αφορούν 0.3 φορές τα ενσώματα ίδια κεφάλαια

    ΑΛΦΑδιά 1,03
    ολυμπιακός ΠΕΙΡαιά 0,135
    ΟΥΡΟμπανκα 0,42
    Μπανάνα Μπανκ 0,12

    vasilisg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Κύριε Τάκη και φίλοι. Λέτε και στη ΣΩΛΚ να έχουμε συγχώνευση; Προβληματίζομαι για το αν θα πρέπει να την κρατήσω. Την έχω πέριξ του 1€ και οι προοπτικές φαίνονταν πολύ καλές για φέτος και του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. κ. Τάκη αν θέλεις απαντάς, αλλά και όποιος άλλος τον ενδιαφέρει. Τι λες για την πώληση του ΑΔΜΗΕ και με τους όρους που συμφωνήθηκε 51% το δημόσιο 49 σε ιδιώτη και εισαγωγή στο χρηματιστήριο. Αποζημίωση της Δεη με χρήματα και διαγρα΄΄η χρε'ων της δεή προς αδμηε περίπου νομίζω 400 εκ. Βλέπετε επωφελής για τη Δεή τους όρους? Η χάνει η Δεή μια εταιρεία που προσέφερε 200 εκ ebitda και έδινε value στη δεή περίπου 1 δις. Ακούω απόψεις γενικά αλλά θα με και από εσάς η άποψη κ. Τάκη.
    ΜΕΤΟΧΟΣ 11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Προσωπικά εγώ θα προτιμούσα την πώληση απευθείας του ΑΔΜΗΕ. Τώρα ζήσε Μάη μου να φας τριφύλι με τους κρατιστές και τους συνδικαλισταράδες της ΔΕΗ που την έχουν ρημάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καλημέρα σας. Ενδιαφέρουσες εποχές διάγουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω αλλάξει άποψη, πιστεύω ότι ο Τσίπρας (παρά τα τσαλίμια του ) έχει στρίψει οριστικά ευρωπαϊκά και ότι η Ελλάδα είναι σε ράγες. Εάν είμαι σωστός πιθανολογώ πως όλες οι ρημαδοτράπεζες θα πιάσουν μεγαλύτερες από τις τιμές των αυξήσεων. Επειδή όμως σημασία έχει και το timing-για να μην εξουθενωθούμε ενδιάμεσα ψυχικά-λογική πολιτική μοιάζει να ΜΗΝ μπλέξουμε δυνατά σε κάτι που δεν έχει αποκτήσει τάση. Προς το παρόν μόνο η ΑΛΦΑ φαίνεται να μπαίνει στον καλό ανηφορικό μονοπάτι της αρετής (μέχρι τα 2,30-2,40?). Αργότερα, πιστεύω-ελπίζω να πάρουν σειρά κι οι υπόλοιπες. Κατά τη γνώμη μου η σειρά κατάταξης είναι ΑΛΦΑ, ΕΤΕ (ειδικά μετά την πώληση της Φινανς), ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ. Ο λόγος είναι ότι οι δύο πρώτες θα έχουν καθαρίσει οριστικά με προνομιούχες και Κοκος, αρα ότι βλέπεις αυτό αγοράζεις. Μέχρι τώρα μόνο η ΑΛΦΑ ικανοποιεί το κριτήριο και για αυτό και ξεχωρίζει.

      Με τη δική μου, συντηρητική λογική, μια καλή στιγμή μαζικότερης εισόδου είναι η Παρασκευή 18/12 με την έξοδο της ναυαρχίδας απ΄τον Stoxx 600.

      Φίλε Artaxia μια και βρέθηκες στην παρέα πολύ θα εκτιμούσα εάν παρέθετες την άποψη σου (για το δάσος-όχι το δέντρο)

      Διαγραφή
    2. Προσωπικά μια μικρή θεσούλα, ίσα για την παρακολούθηση και την αδρεναλίνη την άνοιξα.

      Διαγραφή
    3. Hippy, εαν βρίσκεσαι στην Αθήνα θα μπορούσαμε να τα πούμε από κοντά. Έχεις κερδίσει την εκτίμησή μου!

      Διαγραφή
  49. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. κ hippy τα ειπαμε με τη φωτιση του θεου σε λιγες μερες χαιρετω την αλφα.. στη σειρα -αν κ δε βιαζομαι πολυ - περιμενω την ευρωβ τωρα.. καλη συνεχεια παιδες... rouanos..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Εστειλα επιστολή στην Επιτροπή Κεφαλαιογοράς, Δ/νση και Τμήμα επόπτευσης εισηγμένων εταιρειών , ονομαστικά στους προισταμένους, για την υπόθεση της ΕΛΒΑΛ. Ολα τα ονόματα και διευθύνσεις βρίσκονται στο site της επιτροπής κεφαλαιαγοράς. Επιστολή όχι mail , για να χρεώνεται επίσημα με πρωτόκολλο και να αναγκάζονται σε κάποια ελάχιστη ενέργεια από μέρους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι γνωστό ότι βασικότερη προϋπόθεση για να πάει καλά μια μετοχή στο ταμπλό είναι να ενδιαφέρεται προς τούτο ο βασικός μέτοχος ή εναλλακτικά κάποια ισχυρή ομάδα φραγκάτων με τις πλάτες του β.μ. Δυστυχώς οι Στασινοπουλοι είναι φτηνιάρηδες, παρτάκηδες και με πλήρη αδιαφορία διαχρονικά για τους μετόχους των εταιρειών τους.

      Προσωπικά με έστειλαν κουβά (μία και μοναδική φορά γιατί μου κόστισε αρκετά) το 2000 με την ΑΜΚ στις 12.000 δρχ/μετοχή της μαμάς ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Είχε προηγηθεί άνοδος του χαρτιού στις 13000, τιμή που δεν ξαναείδε ποτέ αμέσως μετά την τελευταία ημέρα εγγραφών. Ένα μήνα μετά στην πρεμιέρα των νέων χαρτιών ήταν στις 10.500-10.800 δρχ. Έδωσα τα μισά, τα υπόλοιπα όταν έσπαγε το 10ρικο κι έφυγα σαν ζεματισμένος γάτος.

      Αρκετά νωρίτερα είχαν δείξει πόσο μονοφαγάδες ήσαν καθώς για να μην μοιραστούν την αξία των μεγάλων θυγατρικών με άλλους, έβαζαν πρώτα στο ΧΑΑ τα τσικό και στην συνέχεια τις ενοποιούσαν με τις μεγάλες. ΒΕΠΑΛ που απορροφήθηκε απ΄την ΕΛΒΑΛ, ΒΕΚΤΩΡ που απορροφήθηκε απ΄την ΧΑΛΚΟΡ, ΕΡΛΙΚΟΝ που απορροφήθηκε απ΄την ΣΙΔΕΝΟΡ (ΕΛΚΑ μπήκε αυτόνομα, δεν είχαν ακόμη σκαρφιστεί το κόλπο, ΣΩΛΚ κάτι έκαναν, δεν καλοθυμάμαι,ποτέ δεν μπήκα στο χαρτί). Εννοείται πως μετά την ΒΕΠΑΛ τους είχαμε ανθιστεί και βγάλαμε χαρτζιλίκι.

      Εύχομαι τα καλύτερα, η γνώμη μου όμως είναι ότι θα γίνει ότι και στην περίπτωση της ΕΤΕΜ, δηλαδή τίποτα. Η επιτροπή κεφαλαιαγοράς αδιαφορεί πλήρως για τον μικρομέτοχο,, το έδειξε πολλές φορές. Στο πρόσφατο παρελθόν το έδειξε με τη σφαγή των μικρομετόχων της ΣΙΕΝΣ απ΄τον Ρήγα.

      Πάντως από τη διαχρονική συμπεριφορά της μαμάς (και των ιδιοκτητών) θεωρώ πολύ πιθανή την επόμενη βδομάδα μια σημαντική ανοδική αντίδραση της μαμάς άρα και της ΕΛΒΑΛ. Προσωπικά θα το εκμεταλλευόμουν για να απαγκιστρωθώ στολίζοντας με τα κατάλληλα "γαλλικά" τους ιδιοκτήτες.

      Διαγραφή
    2. Παίρνω αμπάριζα για κάτι άσχετο. Όταν θα γίνεται κάποια συγχώνευση κατά τη γνώμη μου βασικό ρόλο θα παίζουν φυσικά κεφαλαιοποιήσεις και λογιστικές αξίες αλλά ΚΑΙ τα συμφέροντα του μεγαλομετόχου. Έχω κατά νου προφανώς την περίπτωση ΜΥΤΙΛ-ΜΕΤΚΑ. Που έχει μεγαλύτερο ποσοστό ο Βαγγέλης? Εάν και όταν εκεί θα ποντάριζα.

      Διαγραφή
    3. Κε hippy ενδιαφέροντα όλα αυτά που λέτε ως συνήθως. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω με την συγχώνευση είναι πώς είναι δυνατόν να πέφτει και η ΒΙΟΧΑΛΚΟ, που υποτίθεται ότι ωφελείται ο ισολογισμός της. Πάντως αυτές τις ημέρες πήρα ένα μεγάλο μάθημα: η αγορά ξέρει καλύτερα. Τόσο καιρό έβλεπα την ελβαλ, και δεν καταλάβαινα γιατί δεν ανέβαινε. Κάποιοι ήξεραν καλύτερα. Ασχετο: πολύ ενδιαφέρον άρθρο για την ΔΕΗ, στο mikrometoxos.gr Καμια φορά αναρωτιέμαι ποιός γράφει στον μικρομέτοχο, και αν υπάρχει κάποια σχέση με αυτό το blog. Πάντως το άρθρο λέει καθαρά ότι η ΔΕΗ είναι προ της κατάρρευσης, και ότι το πάμφθηνο σε λίγο θα γίνει ακόμα πιο φθηνό.

      Διαγραφή
    4. Δεν είμαι πια και τόσο σίγουρος για την "φτήνεια" της ΔΕΗ. Κάποιος νομίζει πως αγοράζει 1 δις κεφαλαιοποίηση αλλά στην πραγματικότητα φορτώνεται και 5 δις χρέος. Με 1 στερλίνα αγόρασε η ING το 1995 την Barings Bank αλλά στην πραγματικότητα αγόρασε και σχεδόν 1 δις στερλίνες χρέος.

      Αλλες αντίθετα μοιάζουν να έχουν λιγότερο ελκυστική κεφαλαιοποίση πχ ΟΠΑΠ 1,85 δις αλλά είναι καθαρός. Μια και ο συριζα "κατάφερε" να εξαυλώσει αρκετές εταιρείες στο ΧΑΑ μπορούμε να βρούμε ασφαλέστερες επιλογές.

      Διαγραφή
    5. Και γιατί όχι ΕΛΠΕ εδώ ή καλύτερα λίγο πιο κάτω από τα 3,5€;

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    6. Για την "φτήνεια" της ΔΕΗ ίσως «θα όφειλε» ο κ. Τάκης να γράψει κάτι, ύστερα από τα νεότερα δεδομένα. Το ξέρω δεν είναι υποχρεωμένος να απαντά στις ερωτήσεις του καθενός. Αλλά στη ΔΕΗ έχει αναφερθεί επανειλημμένως και ΙΣΩΣ να έπρεπε. Κύριε Τάκη;

      Με εκτίμηση
      Σύλβιος

      Διαγραφή
    7. κ. Συλβιε θα συμφωνήσω με την σκέψη σας , στα ή κάτω από τα 3.5 πχ 3.25 από άποψη εικαστική τα ελπε θα παρουσιάζουν ενδιαφέρον!! Την επόμενη βδομάδα συνεχίζουν οι αλλαγές στα ειδικά βάρη με την σκυτάλη να περνάει σε πειρ και μετά από 2+3 μέρες στην ετε. Το 2+3 είναι 2 μέρες δύσκολες μόλις μπουν οι νέες ετές και μετά άλλες 3 μέχρι να φτάσει το 5-ήμερο της αλλαγής. Άρα και προς το τέλος της βδομάδας ή με το κλείσιμο των 3 witches σ' αυτές τις τιμές θα είναι καλό bet. Στα αρνητικά είναι το θέμα του Ιράν εδώ που όταν έλθει ο λογαριασμός θα αποτελέσει σίγουρα μοχλός πίεσης προς τα κάτω. Οπότε ένας που ρισκάρει τώρα στα πχ 3.5 θα πρέπει να ψάξει ένα καλό χρονικό σημείο για έξοδο.
      Είχα πει κάποτε μια άποψη για ελπε και κατά πόσο προηγείται ή όχι. Αν λοιπόν προηγείται τότε ο ΓΔ ένα retest του 640 ή και του 670 το έχει. Θα είναι τότε ο ΓΔ όπως τα ελπε στο πορτοκαλί τρίγωνο που σας έχω πιο κάτω στο σχήμα. Μετά τί θα γίνει έχουμε ακόμα καιρό μιας και μπορεί να έχει φτάσει και 2ος/2016 για αυτή την κίνηση. Μαζί ή κοντά δηλαδή με την αξιολόγηση δηλαδή!! Με αποτυχία τότε , σίγουρα θα δούμε κάτω και από τα σημερινά επίπεδα προς την τιμή στόχο του ωκω "Κομανλέξη" για να μην ξεχνιόμαστε.

      Στα θετικά έχει το θέμα του Ιράν ( χε χε χε ) ,αλλά όχι όπως τον αντιλαμβάνονται οι φίλοι των οικονομικών επιστημών.

      Εικαστική παρέμβαση. Θυμίζω το κόκκινο κανάλι , Το πορτοκαλί τρίγωνο τότε που η ντοιτς έβλεπε αγοραστικές ευκαιρίες , Το οπτικό w , και τώρα πάμε - από εικαστικής άποψης- να βρούμε ένα φιμπονιτσιακό "ZERO" με την λογική που το έφτιαξα και στον ΓΔ της προάλλες.

      http://www.tradingview.com/x/khEc0zAI/

      Διαγραφή
    8. Ευχαριστώ πολύ κ. Lorac.

      Κύριε Πέτρο μπράβο σας που είστε συνειδητοποιημένος και υπεύθυνος πολίτης και διεκδικείτε τα δικαιώματά σας. Όμως η αλήθεια είναι πικρή. Η Ε.Κ. στην καλύτερη περίπτωση, ΑΝ διαπιστώσει παραβάσεις θα επιβάλει ένα πρόστιμο, φέρ' εἰπεῖν 200.000 ευρώ. Οι μεγαλομέτοχοι, ακόμα και αν δεν το προσβάλλουν θα έχουν κερδίσει πολλαπλάσια.

      Κάποτε είχα υποβάλλει αναφορά για ένα άσχετο ζήτημα, αλλά με πασιφανείς 2 παραβάσεις εισηγμένης. Δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. Απάντησαν ύστερα από 7 χρόνια (παρά τις οχλήσεις μου – ετοιμαζόταν η έκθεση λέει) και επέβαλλαν πρόστιμο 20.000 ευρώ για την κάθε παράβαση.

      Αλήθεια γιατί δεν απευθυνθήκατε σε συνδέσμους μικρομετόχων;

      Και υπάρχει και το ουσιαστικό ερώτημα, για εσάς και τον κ. Βασίλη και τους άλλους φίλους που ασχολείστε με μελέτη εταιρειών και θεμελιώδη ανάλυση. Τη δίνομε, με την πρώτη ευκαιρία, όπως είπε και ο κ. Hippy ή την κάνομε ΒΙΟΧΑΛΚΟ, που έχει πέσει στο ιστορικό χαμηλό της. Αποκλείεται εντελώς η δεύτερη αυτή εκδοχή;

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    9. Ευχαριστώ κε Συλβιε. Πάντως 100 επιστολές μεμονωμενες είναι καλύτερες από μία επιστολή συνδέσμου μικρομετοχων. Ο όγκος πάντα τρομάζει περισσότερο. Για την βιοχαλκο τώρα, λογικά η αξία της πρέπει να ανέβει μετά την απορρόφηση ελβαλ. Κοίταζα κ την κεφαλαιοποίηση της ΔΕΗ Πορτογαλίας. 9,5 δις. Η δικιά μας ακόμα κ αν προσθέσεις όλα τα χρέη της, πάλι υπολείπεται κατά το ήμισυ από την πορτογαλική. Κ με παρόμοιες λειτουργικές ροες. Τεσπα, δεν μπορεί να πηγαίνει κανείς πια με αυτή τη λογική, αυτό το κατάλαβα πια.

      Διαγραφή
    10. Ευχαριστώ κε Συλβιε. Πάντως 100 επιστολές μεμονωμενες είναι καλύτερες από μία επιστολή συνδέσμου μικρομετοχων. Ο όγκος πάντα τρομάζει περισσότερο. Για την βιοχαλκο τώρα, λογικά η αξία της πρέπει να ανέβει μετά την απορρόφηση ελβαλ. Κοίταζα κ την κεφαλαιοποίηση της ΔΕΗ Πορτογαλίας. 9,5 δις. Η δικιά μας ακόμα κ αν προσθέσεις όλα τα χρέη της, πάλι υπολείπεται κατά το ήμισυ από την πορτογαλική. Κ με παρόμοιες λειτουργικές ροες. Τεσπα, δεν μπορεί να πηγαίνει κανείς πια με αυτή τη λογική, αυτό το κατάλαβα πια.

      Διαγραφή
    11. Περί ΕΛΠΕ

      By Hashem Kalantari
      (Bloomberg) -- Greece’s oil debt to Iran will be
      negotiated, solved before Greek PM Alexis Tsipras visits Iran
      within next few mos., oil ministry new agency Shana reports,
      citing Iran Oil Minister Bijan Zanganeh.

      * Oil debt, which predates intl sanctions, stands at $800m
      * $755m of this is owed by Hellenic Petroleum SA
      * Zanganeh comments to Shana follow mtg w/ Greek Foreign
      Minister Nikos Kotzias
      * Greece interested to resume oil purchases from Iran once
      sanctions end, though debt issue must be solved first:
      Zanganeh
      * Tehran-based Tadbir Energy Development Group co. is
      interested in buyting equity in Greek refinery stocks; Iran
      ministry would support such a move: Zanganeh
      * READ: Iran gives investors glimpse of $30b in oil deals


      Το ποσό έχει περιληφθεί στις καταστάσεις τους. Το κακό είναι ότι θα πρέπει να βρουν το μετρητό...755 μιλιόνια είναι πολλά λεφτά...πάντως αν βρεθεί κοντά στα Ε3,50 με το επικείμενο τραπεζικό rebalancing κι εγώ νομίζω αξίζει το ρίσκο.

      19. ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ Η γραµµή “Προµηθευτές” αποτελείται από ποσά πληρωτέα ή δεδουλευµένα τα οποία αφορούν αργό πετρέλαιο, πετρελαιοειδή προϊόντα, συµβάσεις αγοράς προϊόντων (commodity derivative contracts) και υπηρεσίες. Μετά την επιβολή ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα (28 Ιουνίου 2015) , η ανοιχτή πίστωση από τους προµηθευτές µειώθηκε σηµαντικά. Επιπλέον, το χαµηλό επίπεδο τιµών σε αργό πετρέλαιο και πετρελαιοειδή έχουν οδηγήσει σε χαµηλότερα επίπεδα υποχρεώσεων προς Προµηθευτές. Ο λογαριασµός “Προµηθευτές”, στις 30 Σεπτεµβρίου 2015 και στις 31 ∆εκεµβρίου 2014, περιλαµβάνει ποσά οφειλόµενα από αγορές αργών πετρελαίων από το Ιράν, οι οποίες πραγµατοποιήθηκαν µεταξύ ∆εκεµβρίου 2011 και Μαρτίου 2012, στα πλαίσια του µακροπρόθεσµου συµβολαίου µε την NIOC. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες του Οµίλου να αποπληρώσει τις συγκεκριµένες υποχρεώσεις από τον Ιανουάριο µέχρι και τον Ιούνιο 2012 µέσω του διεθνούς τραπεζικού συστήµατος, αυτό δεν κατέστη εφικτό, λόγω της µη αποδοχής πληρωµών από το διεθνές τραπεζικό σύστηµα, προς Ιρανικές τράπεζες και κυβερνητικές εταιρείες, µετά την επιβολή διεθνών κυρώσεων. Μετά τις 30 Ιουνίου 2012, οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς το Ιράν απαγόρευσαν τη πραγµατοποίηση πληρωµών προς τη NIOC (απόφ. Ευρωπαϊκής Ένωσης 267/2012 της 23 Μαρτίου 2012). Ο Όµιλος έχει ενηµερώσει τον προµηθευτή του για τη σχετική καθυστέρηση η οποία οφείλεται σε νοµικές περιστάσεις πέρα από τον έλεγχό του. Κατά συνέπεια καµία παραλαβή φορτίων αργού πετρελαίου από το Ιράν ή πληρωµή προς αυτό δεν πραγµατοποιήθηκε µετά τις 30 Ιουνίου 2012, ηµεροµηνία επιβολής των κυρώσεων από την ΕΕ. Στις 14 Ιουλίου 2015 οι χώρες της συνόδου “P5+1” (Κίνα, Ρωσία, Ηνωµένο Βασίλειο, Ηνωµένες Πολιτείες Αµερικής, Γαλλία και Γερµανία) κατέληξαν σε συµφωνία µε το Ιράν για τη σταδιακή άρση των κυρώσεων. Παρά το γεγονός ότι αναµένεται η εκπλήρωση µιας µακράς σειράς χρονοβόρων ενεργειών προτού εφαρµοστεί η συµφωνία, εκτιµάται ότι θα καταλήξει σε πλήρη άρση όλων των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί, δίνοντας τη δυνατότητα στον Όµιλο να επανεκκινήσει την εµπορική δραστηριότητα µε το Ιράν. Όποτε θεωρηθεί συµφέρον για τον Όµιλο, αλλά και για την επίτευξη ευνοϊκότερων όρων συναλλαγών, (όπως καλύτερες τιµές, ψηλότερα πιστωτικά όρια, µεγαλύτερη περίοδο πίστωσης), ο Όµιλος παρέχει Εγγυητικές Επιστολές ή Ενέγγυες Πιστώσεις για την πληρωµή υποχρεώσεων προς προµηθευτές, χρησιµοποιώντας έτσι τις γραµµές πίστωσης µε τις συνεργαζόµενες τράπεζες. Στο βαθµό που οι υποχρεώσεις αυτές έχουν καταστεί πληρωτέες πριν την ηµεροµηνία ισολογισµού, αυτές περιλαµβάνονται στα υπόλοιπα προµηθευτών. Οι λοιπές υποχρεώσεις αφορούν σε µισθοδοσία, λοιπές δαπάνες προσωπικού και διάφορους φόρους και τέλη.

      Διαγραφή
    12. Ο πάλι ξεπήδησε ο δαίμων της απροσεξίας από μέσα μου...

      Μακάρι νά΄ταν το χρέος 755 μιλιόνια...δυστυχώς είναι εκατομμύρια.

      Διαγραφή
    13. Πάντως ο όμιλος Λάτση όπως δήλωσε στην Καθημερινή την 8/12/2015 δεν σκέφτεται να αποεπενδύσει από τα ΕΛΠΕ και διατηρεί τη συμμετοχή του.

      Διαγραφή
    14. Αν θυμαμαι καλα παντως, σε παλιοτερο ποστ ο κ. Τακης ειχε δωσει τιμη για τη ΔΕΗ τα 17 Ευρωπουλα ακατεβατα...με την προυποθεση να απαλλαγει απο τα βαριδια τους συνδικαλες... Υποθετω παντως οτι για να συζηταμε για αυτα τα νουμερα εχουμε καιρο ακομα και οτι πρεπει να μεσολαβησουν αρκετα πραγματακια και να φυγει η κυβερνηση των μνημονιων.Παντως οντως χρειαζεται μια επικαιροποιημενη αποψη του κ. Τακη και κυριως ποια κρινει οτι ειναι καλη τιμη για αγορα..Πετραν

      Διαγραφή
    15. Βρε άρχοντες ο Τάκαρος έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι απέχει από τεκταινόμενα στου ΧΑους. Όπως επίσης και για τα των κυβερνώντων. Τι άλλο να σας πει ο δόλιος???

      Διαγραφή
  52. Καλησπέρα σας , ο χο τσι μινχος ο φοσούνης βοήθησε λίγο σήμερα την κατάσταση και στο τρίγωνο πανοράματος φάγαμε όλη την κρέμα. Πάμε για χώνεμα εκεί να κάτσει το σιρόπι στο στομάχι μην έχουμε παλινδρόμηση. Όλο και πιό κοντά κ.Hippy στο νούμερο των αγγέλων. Πόοοσο μακρινό φαινόταν τότε!!

    ΑΛΦΑ τρομερό παίξιμο μέχρι τώρα πάει fullll Christmas Star

    ΟΠΑΠ ισορρόπησε στο σημείο ισορροπίας ανάμεσα 5-6

    ΔΕΗ συνεχίζει το μοναχικό δρόμο ΕΝΑΕ.

    κ. Πέτρο χαρά στο κουράγιο σας που ασχολείστε έτσι ποιοτικά με το χαα. Λυπάμαι που το λέω αλλά βλέπω να κουράζεστε τσάμπα. Αν ήταν όλοι οι επενδυτές με την δικιά σας νοοτροπία, 'όπως και ορισμένων εξαιρετικών κυρίων που γράφουν εδώ μέσα σίγουρα θα μιλάγαμε για άλλη αγορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω κε Lorac. Χαίρομαι πολύ που ανταλάσσω απόψεις με ανθρώπους σαν και εσάς.

      Διαγραφή
  53. Την καλημέρα μου στο κ. Μορφονιό και σ' όλους τους συμφορείτες. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην ΔΕΗ έχουμε ανάγκη διαφώτισης για να πάρουμε τις αποφάσεις μας. Έτσι λοιπόν ζητούμενο η ανάλυση του κ. Τάκη για τα τεκταινόμενα.
    κ. Τάκη εμείς θέλει μάθουμε από σας, εσείς θέλετε να διδάξετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Εθνικάρα αύριο σε έχω για αγορά κάτω από 0.24€. Θα σπρώξω και τις κάλτσες μου. Ξεφόρτωμα στο 0.31€ πριν το κλείσιμο του έτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Πιστεύω ότι σήμερα τελείωσα τις τοποθετήσεις σε τράπεζες,τουλάχιστον μέχρι την νέα χρονιά.Αγοράστηκαν όλες αυτές τις μέρες ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ σε τιμές κάτω των τιμών ΑΜΚ.
    Προς ενημέρωση σας,τα αμοιβαία της eurolife,πούλησαν την πρώτη μέρα εισαγωγής των νέων μετοχών της ΕΥΡΩΒ ,τις μετοχές που προήλθαν από ανταλλαγή ομολόγου.Τιμή πώλησης η τιμή εισαγωγής. Ίσα βάρκα ,ίσα νερά.Υποθέτω ότι το ίδιο έγινε και με τα ομολογιακά της ΕΥΡΩΒ. Καλησπέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. All truth passes through three stages:

      -First,it is ridiculed.
      -Second,it is violently opposed.
      -Third,it is accepted as being self-evident.

      (Arthur Schopenhauer 1788-1860)

      Σωστός φίλε Νίκο. Το Σ/Κ θ΄αρχίσουν όλοι οι δημοσιοβλάκες ν΄ανακαλύπτουν πόσο τζάμπα είναι οι τράπεζες στα επίπεδα των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου (όπου χαρίστηκαν στους ξένους χα χα χα) τώρα που ο συριζα στρίβει (μέχρι κι ο πανιβλακας Σπίρτζης). Ωχ Θεε μου !!

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. κ. Βασίλη αυτό που ήθελα να επισημάνω είναι την τρικυμία εν κρανίο στους πανίβλακες δημοσιοβλάκες. Θεωρούν ότι οι τράπεζες χαρίστηκαν στους ξένους (αντιπαρερχόμενοι το γεγονός ότι χρειάστηκαν 2 βδομάδες για να καλυφτεί-και με τη βοήθεια της ΑΛΦΑ-το βιβλίο προσφορών της Πειραιώς και ότι η ΕΤΕ δεν κάλυψε το ποσό που ήθελε και γι αυτό απευθύνθηκε στους Έλληνες). Ταυτόχρονα έβλεπαν συνέχιση της πτώσης τους κι αρκετά χαμηλώτερες τιμές. Διχασμένες προσωπικότητες.

      Εάν η χώρα κάνει την επιστροφή παρά τα συριζαίικα βαρίδια (εγώ αυτό πιστεύω) οι τράπεζες έχουν περιθώριο πάνω από 50% ανόδου.

      Εάν δεν τα καταφέρει (ακυβερνησία, εκ νέου εκλογολογία ή ότι άλλο) είναι ακριβές.

      Και τα δυο μαζί όμως δεν γίνεται. Ακόμα κι αν χρειαστεί να κάνουν νέα ΑΜΚ το 2017 θα γίνει με BV 0,70-1. Όχι με 0,35-0,40!!!

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. K. Vasilsg είχα μείνει ,από τις προηγούμενες κουβέντες μας, με την εντύπωση ότι το dtc/dta σε όσες ΔΕΝ εμφανίσουν κέρδη για να αρχίσουν να σβήνουν τις αναβαλλόμενες απαιτήσεις τους θα αποτελέσει κερκρόπορτα για να ξαναπάρει πίσω το Κράτος τα ποσοστά του (ή σχεδόν).

      Διάβαζα περί npl για πώληση κάπου στο 50% από τα τωρινά στα ειδικευμένα funds. ΑΝ πουλήσει μια τράπεζα από αυτά που έχει πάρει ήδη προβλέψεις και δεν φαίνονται πλέον στον ισολογισμό της ως ενεργητικό, τότε αυτό το ποσό θα φανεί ως κέρδος? Εφόσον ισχύει το 50% των npl και οι τιμές που ακούγονται δεν είναι και άσχημα. Βέβαια με βάση την 12-μηνη περίοδο ότι κέρδη υπάρξουν θα αφορούν επόμενη χρήση οπότε στο μεσοδιάστημα μπορεί να δούμε και τιμές ΑΜΚ/2 .

      Διαγραφή
  56. Καλησπερα κυριοι.οπως εχετε καταλαβει μολις πουλησουν οι ομολογιουχοι οι τραπεζες θα ειναι πιο μαζεμενες απο μια εταιρια που εκανε δημοσια εγγραφη.αυτο πολυ απλα μας λεει οτι θα κανουν οτι θελουν.κι επειδη εχουν μπει οτι πιο κερδοσκοπικο υπαρχει στον πλανητη ας ειμαστε ετοιμοι για ολα.ακομα και για μια αδιορθωτη κορυφωση και διαρκες πουλημα μετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Γράφουν για τις αλλαγές αυτές τις μέρες Αρχικά για ftse Οι νέοι συντελεστές στάθμισης για τον εγχώριο δείκτη FTSE θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της Τετάρτης 16 Δεκεμβρίου 2015, ενώ για τον δείκτη FTSE All-World Index στις 18 Δεκεμβρίου.
    Στις δύο αυτές αλλαγές θα συμμετέχει και η αλφα για τους ενδιαφερόμενους.Επίσης αύριο προς το κλείσιμο θα έχει και τις αλλαγές του msci πάλι για αλφα-ευρωβ.
    Το καλό είναι ότι όσες αναφορές κάνουν για αλφα και βγάζουν να διαβάσει το ποπολο βλέπουν το μεγάλο tbv ακόμα. Άλλη μια σιγουριά για αποδόσεις είναι όσο βλέπουν το range 2-4 και πουλάνε για να πάρουν φτηνο-πειραυλους στα 0,250-0,30 λεπτά του ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. απιστευτο-ομως μπορη να γινη αληθινο-θα τους παρουνε και τα κομπινεζόν-Η επιθετική Fed προκαλεί κατάρρευση στις παγκόσμιες αγορές ομολόγων

    Στα τέλη του 2016, η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, επιλέγει την οδό της επιθετικότητας, υιοθετώντας μια σειρά από επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων, που με τη σειρά τους προκαλούν μαζικές πωλήσεις σε όλες τις βασικές αγορές ομολόγων, αφού οι αποδόσεις των ομολόγων αρχίζουν να αυξάνονται. Καθώς το μέρος των ισολογισμών των τραπεζών και των χρηματιστηριακών εταιρειών που είχε κατανεμηθεί για συναλλαγές σε ομόλογα και market making έχει σχεδόν εξαφανιστεί, γίνεται σαφές ότι πλέον έχει εκλείψει ένα ζωτικό στοιχείο μιας λειτουργικής αγοράς. Η αγορά αργεί να συνειδητοποιήσει αυτή την εξέλιξη και το σύνολο των επενδυτών με θέσεις αγοράς κατευθύνονται με πανικό στον μονόδρομο των μαζικών πωλήσεων, ενώ τα εξελιγμένα μοντέλα κινδύνου σημαίνουν συναγερμό έκτακτης ανάγκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Η Ελλάδα το 2016


    Όσον αφορά τη χώρα μας το 2016 θα μας μάθει να ζούμε τα αποτελέσματα των επιλογών μας και της δειλίας μας, να λειτουργήσουμε ως έθνος, με τρόπους ανάλογους του ιστορικού μας παρελθόντος. Θα νιώσουμε ότι εμείς οι ίδιοι επιτρέψαμε, να μην υπάρχει λύση ούτε εναλλακτικός δρόμος και θα πληρώσουμε το αντίτιμο της δειλίας μας, να αντιταθούμε στο κατεστημένο της ευρωπαϊκής ένωσης, από το φόβο μήπως χάσουμε την υποτιθέμενη ασφάλεια και σιγουριά που μας προσφέρει η λυκοσυμμαχια μας με την ευρωπαϊκή ένωση. Κάποιοι μπορούν να μιλούν για επερχόμενη ανάπτυξη , οι ίδιοι κάποιοι που και στις περσινές τους προβλέψεις μιλούσαν για την υποτιθέμενη ανάπτυξη που θα ζούσαμε, την τόσο τραγική τελικά για την οικονομία μας χρονιά του 2015.


    Είναι σίγουρο ότι ο λαός μας δεν είναι πια ενωμένος , ότι τα όποια ψιλά ιδανικά ξεψυχούν μέχρι να σβήσουν τελείως. Είναι σίγουρο ότι έχουμε να μετράμε μια καμένη γενιά ανθρώπων που βγαίνουν στη ζωή χωρίς καμία προοπτική και ζητιανεύουν τριτοκοσμικούς μισθούς στις εργασιακές φάμπρικες που οι ευρωπαίοι φρόντισαν να στήσουν για εμάς. Το πιο σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, οι νέοι μας, μεταναστεύουν γνωρίζοντας ότι αυτή η χώρα το μόνο που έχει να τους προσφέρει και αυτό αμφίβολα, είναι μια εργασία με μισθό πείνας και τίποτε άλλο. Όλα αυτά γιατί φοβηθήκαμε να πούμε το μεγαλύτερο όχι της σύγχρονης ιστορίας μας.


    Το 2016 οι τιμές των ακινήτων θα κατρακυλήσουν ακόμα περισσότερο, η χώρα αργά και σταθερά θα αλλοιώνετε πληθυσμιακά από τις χιλιάδες στρατιές των μεταναστών που την κατακλύζουν. Είναι βέβαιο ότι σε λίγο καιρό πολύ λίγοι θα μπορούν ακόμα να παρακολουθούν ήσυχοι από τον καναπέ τους την κατάσταση. Σίγουρο όμως είναι ότι και κανένας δήθεν σωτήρας του χθες δεν θα μπορούσε να μας λυτρώσει από τους δήθεν σωτήρες του σήμερα όπως ακόμα ότι το σύστημα θα καταλάβει από τα μισά της χρονιάς και μετά ότι αν δεν βρει λύση για την μικρή Ελλάδα, την ώρα που θα αποφασίσει ο Έλληνας να σηκωθεί από τον καναπέ του, η μικρή Ελλάδα έχει την δύναμη να καταπιεί τη μεγάλη Ευρώπη. Όπως υπάρχει ο φόβος έτσι υπάρχει και η προοπτική. Ίσως θα πρέπει να νιώσουμε το μαχαίρι στο κόκαλο, ίσως θα πρέπει να δούμε οικογένειες να ξεσπιτώνονται μέχρι να ακουστεί ο κρότος της πρώτης…. αντίδρασης.

    Θέλω να πιστεύω και ελπίζω αυτό το κάτι που μας διατήρησε χιλιάδες χρόνια και μας έκανε να ξεχωρίζουμε πάνω στην γη, δεν έχει ακόμα χαθεί. Οι αίτιες για να στείλουμε εκεί που αξίζουν όλους αυτούς που διαφθείρουν τη ζωή και το πνεύμα μας, που κατευθύνουν και μπερδεύουν με ψεύτικες ειδήσεις την σκέψη μας, θα είναι τόσες ώστε να αντιδράσουμε. Αν γίνει αυτό τότε ναι, τα τέλη του 2016 θα μπορούσαν να γίνουν η αρχή μιας νέας πιο φιλικής για τον λαό μας εποχής.

    Τα τέλη του 2016 ίσως καταφέρουν να μας συνδέσουν ξανά με την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "να αντισταθούμε στο κατεστημένο της ευρωπαϊκής ένωσης, από το φόβο μήπως χάσουμε την υποτιθέμενη ασφάλεια και σιγουριά που μας προσφέρει η λυκοσυμμαχια μας με την ευρωπαϊκή ένωση"

      "αυτό το κάτι που μας διατήρησε χιλιάδες χρόνια και μας έκανε να ξεχωρίζουμε πάνω στην γη, δεν έχει ακόμα χαθεί"

      "την ώρα που θα αποφασίσει ο Έλληνας να σηκωθεί από τον καναπέ του, η μικρή Ελλάδα έχει την δύναμη να καταπιεί τη μεγάλη Ευρώπη"


      Με όλη την εκτίμηση κ. Λουκά αλλά αν δεν απαγκιστρωθούμε απ΄τις μεγαλόστομες παπαριές του κάθε παπάρα Πέρρη τόσο θα σαπίζουμε στο υπόγειο που χωθήκαμε και μας αμπαρώνουν "απόψεις" σαν αυτές. Δεν είμαστε ο περιούσιος λαός, όπως δεν ήσαν ούτε οι Βαβυλώνιοι, οι Φοίνικες, οι Αιγύπτιοι, οι Ρωμαίοι και κανείς δεν μας χρωστάει τίποτα. Είμαστε ακριβώς σαν τους άλλους λαούς, κι αυτό που πρέπει επιτέλους να κάνουμε είναι να στρωθούμε να παράξουμε. Προϊόντα, όχι μπουρδοφιλοσοφίες.

      Αυτό μόνο.

      Διαγραφή
    2. +1000 Σε λίγες γραμμές τα είπατε όλα.

      Διαγραφή
  60. Christmas star. Μένει το τελευταίο κομμάτι πλέον για να σχηματιστεί σε μηνιαίο γράφημα Ενα καλό πτωτικό δηλαδή κοντά η ακόμα καλύτερα πάνω απο το άνοιγμα μήνα.Σήμερα στο 2,55-2,6 άξιζε το ρίσκο να βγεί κάποιος περιμένοντας καλύτερες τιμές.Παρασκευή με κλείσιμο 3-πλων παραγώγων και πέρας ρεμπαλανς στην αλφα ίσως είναι 2η ευκαιρία.Μιας και απο δευτέρα αρχίζουν τα ρεμπαλανς ετε που θα τραβήξει χρήμα και απο την αλφα.Περι ρεμπαλανς στην ουσία ανακατεύεται το ίδιο ποτήρι μιας και νεο χρήμα δεν βλέπω ,αλλά να πουλάνε π-οδες και οπαπιους για να πάρουν τράπεζες οι δεικτάδες.

    Αμα στο ΓΔ είναι απλά retest της γραμμής ωκω 640 , θα βγάλω το καπέλο στον Βαγγελίνιο παιχταρίνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Lorac παιδεύεις. Παρέλειψες να βάλεις και τα αντίστοιχα γραφήματα οπότε πρέπει να γυρίζουμε στα παλιά.

      Διαγραφή
    2. Φίλε Lorac ο Βαγγελίνιο δεν ενδιαφέρεται τα τελευταία χρόνια για τους οπαδούς του στην εξέδρα.Και έχω βγάλει διαρκείας εδώ και πολλά χρόνια για το γήπεδο του.
      Καλημέρα στους φίλους.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα σας , δεν είχα πρόθεση να παιδέψω αλλά και μερικές φορές τα λόγια είναι καλύτερα από εικόνα. Πάντως εδώ μόνο εγώ έχω ανεβάσει εικόνες κ.Hippy και να ξέρετε δεν είναι ο χώρος μου ,αλλά του κ.Μορφονιού , οπότε δεν είμαι και άνετος να το κάνω εδώ στέκι των εικονολατρών. Θα με κάνει ντα και ο κ.Artxia ;-).
      Σήμερα πάντως δηλώνω αλφα-λεύτερος ,θα μπορούσα και λίγο καλύτερα αλλά δεν θα τα βάψω μαύρα. Για την ώρα μπορώ να περιμένω πχ το γύρισμα της αλφα ή αν έκανα λάθος και συνεχίσουν όλες ανοδικά τότε απλά τις τιμές που με βάση την "λογική" μου με ξαναβάζουν αγοραστή. Ο λόγος είναι ότι στην πλειοψηφία οι υπόλοιπες μτχ του 25αρι είναι σε ανοδική διόρθωση ενός πτωτικού . Σας διαβάζω και περί ετε Έχετε σκεφτεί αν οι προσφορές για φινας είναι στο 0.8tbv ή γενικά κάτω από τα 3δις που έβαλε σαν όριο η ετε τί θα γίνει?? Προτιμώ να την πάρω πιο πάνω με ξεκάθαρα νέα παρά να ρισκάρω τώρα και με κάτι αρνητικό να την φάνε οι καλικάτζαροι.

      κ.Νίκο παιχταρίνιο για τα μπές βγές που κάνει τον έγραψα. Πάντως προσπαθώ να μαντέψω σε ένα υποθετικό σενάριο που έχει σπάσει τρίγωνο ( ημερήσιο,απο αρχές έτους) και κινηθεί στον κάτου στόχο του ποιός θα είναι λόγος. Για την ώρα αν τον είχα που δεν το έχω θα ήθελα ανέβασμα και κράτημα μαζινο πάνω απο τα περίπου 3.90

      Διαγραφή
    4. Έχω θετική προδιάθεση το έχω ομολογήσει καιρό τώρα.

      Κάθε στιγμή ψάχνουμε την πιο αποδοτική κερδοσκοπία. Αν τα ρευστά μας ήταν άπειρα δεν θά΄μαστε εδώ. Θα φιλοσοφούσαμε σ΄ενα σαλέ στον Άγιο Μορίκιο πίνοντας παντς ή στην Καραϊβική με μοχίτο. Οπότε πιθανολογώ πως σε σωστή στιγμή αποχωριστήκατε τη σκαπανέα της ανόδου ΑΛΦΑ.

      Θεωρώ την ΕΤΕ ίσως την ασφαλέστερη επιλογή του 25αρη. Τεράστιο βέβαια το βάρος των μαριδαίων που κουβαλά. Μια άνοδος όμως στα 33-34 λεπτά και retest στα 31 θα διώξει αρκετούς, θ΄αλαφρύνει, θα κυνηγήσει νομίζω την κεφ/ση της ΑΛΦΑ. Τιμές ΒV 0,7-0,8 για τη χανούμισσα (2,5-2,8 δις ευρώ) μια χαρά μου φαίνονται. Το λάθος ήταν του Αράπογλου, η αγορά της ήταν πανάκριβη κι οι όροι απαράδεκτοι (μηδενικό μέρισμα, υποχρεωτική επανεπένδυση κερδών). Είναι τελείως ανόητοι όσοι γράφουν και ξαναγράφουν εστιάζοντας στην τρελή κεφαλαιοποίηση αγνοώντας πως είναι καραμαζεμένη. Με σκάρτο 1% free float όχι 6 δις, 10 θα μπορούσε να γράφει και να μην σημαίνει τίποτα.

      Δύσκολο νομίζω ο Βαγγέλης να ξεπεράσει φέτος το 4ευρο. Δεν βοηθά το μέταλλο, ούτε η ενέργεια. Λογικότερο μου φαίνεται να κρατήσει δυνάμεις και να ξεκινήσει φορτσάτος την επόμενη χρονιά. Πάντα ανταμείβει τους οπαδούς (χάσαμε και τον κ. Δαρείο που ίσως και νά΄ξερε κάτι). Στα υπ΄όψιν για τις επιλογές του 2016.

      Διαγραφή
    5. Η βασική σκέψη ότι θα πωλούν (25-4)ftse για να μπουν τράπεζες νομίζω ήταν σωστή αυτή την περίοδο. Όπως και αγορές αλφα στην τιμή αμκ και 10-15% κάτω. Το 2,55-2,60 είναι ένα σημείο καλό για profit τσέπωμα. Όντως αν δεν έχουμε περίεργες εξελίξεις από βδομάδα η ετε θα αποδώσει καλύτερα λόγω αλλαγής ftse στις 30/12. Η ένσταση όμως είναι το κατά πόσο θα πιάσει τουλάχιστον το bv στην φινας νομίζω 3.2 την έχει. Αν πωλήσει στα νούμερα 2,5-2,8 θα πρέπει να γράψει 2πλη χασούρα από bv και όση υπεραξία της δίνει στις καταστάσεις της. Το νούμερο αυτό μπορεί να είναι πολύ ψηλό για να το νικήσει με την κερδοφορία του 2016 άρα πάμε στην περίπτωση αναβαλλόμενου που συζητάμε τόσο καιρό με τον κύριο Βασίλη.
      Επίσης ήδη ακούω νταούλια να βαράν με το θέμα της δόσης του 1δις που σαφώς έχει να κάνει με το ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ των συντάξεων αργότερα. Ήδη από τέλη του μήνα το πήγαν τέλη επόμενου ή αρχές Φεβρουαρίου για την αξιολόγηση και προφανώς αυτό δηλώνει κάποιο κώλυμα.

      Αφού σας αρέσουν τα διαγράμματα σας βάζω ένα για προβληματισμό. Δεν αναιρώ την πίστη μου για January effect αλλά ίσως πάει τέλος Δεκ έως 10-15 Ιανουαρίου και μετά ότι δυνατό έρθει να είναι σχετικό με πέρας επιτυχώς αξιολόγησης (τέλη 2ου/2016) και αλλαγές κατηγορίας ftse τον μάρτιο16
      http://www.tradingview.com/x/uK2b7SlP/
      Εδώ βλέπετε τους προηγούμενους Δεκεμβρίους ,το τρέχων πτωτικό κανάλι και το θετικό ότι στο τέλος μιας πολύ δύσκολής χρονιάς το παλεύει να κρατηθεί στο πάνω μέρος του καναλιού (με κάποιες ανοδικές προσπάθειες στον κύκλο) και με αρκετούς κλασσικούς τεχνικούς δείκτες που δεν φαίνονται εδώ να είναι σε ανοδική απόκλιση. Βέβαια οι θετικές αποκλίσεις επιτρέπουν ένα γρήγορο χωρίς όγκο κάτω το επόμενο 2 μηνο.

      Διαγραφή
    6. To rebalancing στον FTSE θα γίνει στις 30/12 και όχι αυτήν την εβδομάδα;

      Διαγραφή
    7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    8. Θα γίνουν 2 rebalancings.

      Το πρώτο στο κλείσιμο αύριο, 22 Δεκεμβρίου το free-float της ΕΤΕ θα επανέλθει στο σωστό μετα-ανακεφαλαίωση επίπεδο δηλαδή 7,3% (έναντι σχεδόν μηδενικού πριν) στον FTSE / XA Large Cap 25 δείκτη. Εκτιμόμενες εισροές EUR28m (περίπου 90 εκ. μετοχές)

      Επιπλέον, ο FTSE ανακοίνωσε ότι το free-float (FIF) της Εθνικής στην παγκόσμια του Equity Index Series (GEIS) αυξάνεται σε 60% κατά το κλείσιμο των εργασιών την Τρίτη, 29 Δεκ. Αυτό συνεπάγεται καθαρές εισροές στην τράπεζα με το ποσό των περίπου EUR30m (περίπου 100 εκ. μετοχές)

      Διαγραφή
    9. Θησαυρός γνώσεων Ηλία, μπράβο και ευχαριστούμε.

      Με την Finance κάποια εκτίμηση για το απόγευμα? Η σημερινή άνοδος ίσως κάτι θέλει να μας πει (θετικό)?

      Βίκτωρ

      Διαγραφή
    10. Eυχαριστώ κ. Hippy που το ξεκαθαρίσατε.

      Διαγραφή
    11. Όλοι ποντάρουμε ότι κάποια στιγμή η αγορά θα εστιάσει στις κεφαλαιοποιήσεις και θα δώσει τους πόντους που λείπουν από την ΕΤΕ. Η Finance νωρίτερα ή αργότερα θα πουληθεί (πιστεύω νωρίτερα).

      Κάθε μέρα που περνά γίνεται εμφανέστερη η διαφορά ανάμεσα στα λόγια και στις πράξεις του συριζα. Νομίζω πρέπει να κλείσουμε τ΄αυτιά στην καραγκιοζοφιγούρα του χαζόμαγκα Σταύρακα και να παρατηρούμε μόνο την εικόνα του οσφυοκάμπτη Χατζιαβάτη που με (τάχα) βαριά καρδιά υπογράφει. "Τράβα με κι ας κλάιω" κατά την λαική ρήση. Προσωπικά αισθάνομαι αισιόδοξος, αγοράζω επενδυτικά.

      Διαγραφή
    12. Καλημέρα έτσι είναι όπως τα λέτε κ. Ηλία
      Ευχαριστούμε που μοιράζεστε μαζί μας τις γνώσεις σας καλές γιορτές με Υγεία!

      Διαγραφή
    13. Προσωπικά μετά τις ζημιές του '14 και έχοντας υπόψην πως στην ενασχόλισή μου με το χρηματιστήριο κέρδη έβλεπα μόνο τις εποχές που όλα ανέβαιναν και όλοι κέρδιζαν, ή τις εποχές που λόγω πλήρους απειρίας ήμουν πολύ προσεκτικός, έχω μείνει ακόμα στη ρήση του κ. hippy "κρατάω σφιχτά τα μετρητά μου".

      Προς το παρόν οι ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών και ειδικά το timing της ανακεφαλαιοποίησης της Alpha και της Εθνικής έδωσαν την ευκαιρία μιας πολύ καλής και (έως τώρα) προβλέψιμης αρπαχτής που κάπως γλύκανε το χάπι. Φυσικά απομένει να δούμε την πορεία της Εθνικής στο προσεχές διάστημα. Η εντύπωση που δίνουν οι ΣΑΝΕΛ είναι ότι πράγματι έχουν μπει σε ράγες. Φαίνεται το μεταμνημονιακό παλουκάκι στα καθίσματα των υπουργικών καρεκλών έχει και αυτό τη γλύκα του, τόσο για το ΣΥΡΙΖΑ όσο και τους ΑΝΕΛ. Αλλά έχουν επίσης αποδείξει πόσο απρόβλεπτοι μπορούν να γίνουν. Συνεπώς η προσωπικά δε νομίζω η μου αγοραστική τακτική να επεκταθεί πέρα από αρπαχτές ή έστω κάποιες ελάχιστες εξόφθαλμες ευκαιρίες που μπορεί να παρουσιαστούν (αυτό το <15 ευρώ της ΦΦΓΚΡΠ έβγαζε μάτι).

      Διαγραφή
    14. Η πειθαρχία είναι πολύ σημαντική αρετή για τον κερδοσκόπο επενδυτή και μπράβο σας κ. Caspian. Αξίζει όμως να κάνουμε και μερικά βήματα πίσω για νά΄χουμε πληρέστερη εικόνα και ν΄αναρωτηθούμε: "Είναι ακριβές ή φτηνές οι μετοχές, μεγάλες ή μικρές συγκριτικά οι κεφαλαιοποιήσεις?"

      Προσωπικά η Εθνική στα 45 cents (0,03 προ rs-τιμή που δεν είδε ποτέ μην ξεχνιόμαστε) μου φαίνεται λογική τιμή και δεν πουλάω. Καλώς-κακώς θα δείξει. Βέβαια (από τις πράξεις και όχι τα λόγια) πιστεύω ότι οι καταληψίες τσιπραίοι έχουν στρίψει.

      Διαγραφή
  61. ete α) σήμερα η ΕΤΕ ανακοίνωσε την πώληση της FINΑNSBANK έναντι 3,6 δισ
    μόλις 15 ημέρες (!)μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ και την καταβολή 2,7 δισ που επέφερε το burden sharing

    β) Μια αύξηση ΜΚ αχρείαστη τελικά , η οποία

    ι) εξαφάνισε τους παλαιούς μετόχους
    ιι)έδωσε το 50% σε fund σε τιμή 0,02 €
    iii)κούρεψε τους ομολογιούχους
    ιv) κούρεψε το δημοσίου 0,9 δισ για τις προνομιούχες μετοχές του
    v) πλήρωσε "προμήθεια" αναδοχής 3% (?) *4,6 δισ =140 εκατ

    γ) Αν είχε γίνει αυτή η πώληση 1 μόλις μήνα πριν , όλα αυτά δεν θα χρειάζονταν !

    δ) ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΧΘΕΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΕ ΕΤΕ (και της ΤτΕ ?) ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ

    ε)Μόνο απο το αχρείαστο κούρεμα των προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου , έχει γίνει αφαίμαξη ποσού 0,9 δισ που μαζί με τις αχρείαστες προμήθειες στους αναδόχους της αύξησης φτάνουν και ξεπερνούν το 1 δισ


    στ) Έστω για την τιμή των όπλων , πρέπει να συνταχθεί ενα κείμενο προς την διοίκηση ΤΧΣ και την ΤτΕ με το οποίο να ζητείται

    ι) η τροποποίηση της ΑΜΚ ,ως προς την συμμετοχή ΤΧΣ κατά 2,7 δισ , που πλέον δεν χρειάζεται
    ιι) η ακύρωση του burden sharing
    ιιι) η ακύρωση του κουρέματος των προνομιούχων μετοχών δημοσίου
    ιV) ο καταλογισμός των οποιονδήποτε ποινικών ευθυνών

    ζ) Οσο για τον αν είναι δυνατή μια αναστροφή τέτοιων χρηματοοικονομικών πράξεων , νομίζω η προϊστορία της συγχώνευσης EUROBANK-ΕΤΕ με την ακύρωσή της αφού ε/είχαν ανταλλαχτεί μετοχές (!) μας δείχνει οτι όλα γίνονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά 3,6δις ευρώ την πούλησε?

      Διαγραφή
    2. 2.75 δις + το υπόλοιπο του δανείου που όφειλε η Finansbank στην Εθνική, άθροισμα περί τα 3.5 δις. Νομίζω πως το σχόλιο που παρέθεσε ο κ. Λουκάς είναι από σχολιαστή στο Capital, o οποίος προφανώς δεν έχει καταλάβει τις συνέπειες της ανακεφαλαιοποίησης με λεφτά του ΤΧΣ, ούτε πως η Εθνική χρωστάει τα κέρατά της.

      Διαγραφή

  62. κυριε

    Lorac ησαστε αληθινος γατος ευγε σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ -ΕΥΧΩΜΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΣΗ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΩ ΕΜΕΝΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ -ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΟΤΙ ΗΣΑΣΤΕ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΣΑΣ- ΣΤΕΛΝΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Τάκης Μορφονιός15 Ιουλίου 2013 - 11:49 μ.μ.

    Ο Λάτσης και ο κάθε Λάτσης μπορεί να κάνει τρίπλα, αρκεί να αγοράσει σε τιμές πολύυυυυ χαμηλότερα απο τις τιμές που μπήκε το ΤΧΣ.

    Γιαυτό φωνάζω να μην πουλήσει το ΤΧΣ ούτε μια μετοχή, κάτω απο την τιμή κτήσης του.
    Δεν θα κάνουμε μάγκες του ΛατσοΚωστοπουλέοΣαλλάδες που βγήκαν απο την πίσω πόρτα για να μπουν απο την εμπρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΝΑ να....βρε βρε βρε...έγω λοιπόν λέω πως είναι η ώρα μας να μπαίνουμε...αν και....μπα όχι ...δεν έχει αλλαξει τίποτα..δεν υπάρχει ανάπτυξη και ούτε θα υπάρξει..εφόσον δεν θα αρχίσουν να δινουν δάνεια οι ζομποτράπεζες.Η ανακεφαλαιοποίηση δεν πείθει, εάν έπειθε θα γυρνούσαν οι καταθέσεις πίσω εις το πολλαπλάσιο

      Διαγραφή
  65. Σας εύχομαι ολόψυχα καλές γιορτές με τις οικογένειες σας .Ελπίζω για όλους μας αυτές οι μέρες να είναι ψυχικής ανάπαυσης και θυμηθείτε ,ειδικά άμα η χρονιά στο χαα δεν ήταν συντριβή, να βοηθήσετε όσους περιμένουν την βοήθεια σας. Προσωπικά υλικά και χρηματικά κάνω την προσπάθεια μου γνωρίζοντας ότι δεν φτάνει μόνη της να αλλάξει κάτι μα είναι αρκετή μαζί με πολλούς άλλους να κάνει την διαφορά.

    Φίλε του κυρ-Μορφονιού ειδοποίησε τον μιας και πλησιάζει η 200αρα και σ' αυτό το θέμα.

    Κύριε Λουκά δεν μπορώ να στείλω τέτοιο γράμμα για σένα στον Αι Βασίλη αλλά μπορώ να σου στείλω αγγελάκια να σου πουν γλυκά τα κάλαντα.
    https://www.youtube.com/watch?v=nNm4X5Khk7M

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως μπορεί να διαφωνήσει κανείς? Καλή είναι η επιτυχία, η αποδοχή, η άνεση, η καλοπέραση αλλά όσο και να πίνεις το ξύπνημα της επόμενης μέρας πάλι διψασμένο σε βρίσκει. Η πιο βαθιά φιλοδοξία κάθε πλάσματος που έρχεται στον κόσμο είναι το ν΄αγαπάει και ν΄αγαπιέται. Εύχομαι το 2016 (και όλα τα χρόνια μετά) να το πετύχουμε.

      Διαγραφή
  66. Κε Τάκη, Χρόνια Πολλά και καλά Χριστούγεννα σε εσάς και τους επισκέπτες σας.
    Βίκτωρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. kala χριστουγεννα με υγεια και αγαπη γιατι τωρα θα βγουν οι μασκες...ο μορφονιος μας είναι απαιχτος μας εσωσε με την υπομονη του τοσο καιρο και τον ευχαριστω ! κυριε τακη και συνάνθρωποι καλες γιορτες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Καλησπέρα και χρόνια πολλά .

    http://www.helex.gr/documents/10180/4243339/57_13826_2015_Greek_1.pdf/4d1c7e16-9775-40a9-8292-cf33216b3f85

    Σκέφτομαι πολύ ώρα να γράψω κάτι ως σχόλιο....Δεν μπορώ...με ξεπερνά. 488 με 0,33
    ίσον 160κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόκειται για κανέναν παππού ή καμιά χήρα όπου κάποιος άμπαλος τους κάνει private banking της συμφοράς? Κάποιος δημόσιος οργανισμός, κάποια πάγια εντολή που ξεχάστηκε και καίει λεφτά? Άγνωστο.

      Από την άλλη...τόσο από τις ανακοινώσεις των τραπεζών αλλά και το συγκεκριμένο ποστάρισμα σας έχουμε την πλήρη δικαίωση του κ. Βασίλη (και δική μου) όσον αφορά τις τιμές εξάσκησης των warrants. Αυτοί που συνεχίζουν κι αγοράζουν, έστω και σε χιλιοστά του ευρώ, τι στην ευχή προσδοκούν? Νεκρανάσταση, Δευτέρα Παρουσία, τι?

      Άβυσσος η ψυχή και το μυαλό στα σύννεφα. Μετά φταίει το κράτος που δεν τους προστάτευσε.

      Διαγραφή
    2. Ετήσιος καλλωπισμός σήμερα , αποκτάμε και το απαραίτητο ύψος αν απο 4/1 μέχρι τέλος μήνα το ασφαλιστικό προβληματίσει.Η θέση μου είναι "μη-θέση" με συγκρατημένη αισιοδοξία. Βλέπετε οι πολιτικές εξελίξεις θα ορίσουν το τζανουαρη εφφεκτ ,οπότε αναμονή και υπομονή.

      Διαγραφή
    3. Ξεκίνημα αύριο για το 2016 μετά από ένα δυνατό τελείωμα ,ολίγον καλλωπισμού ανέβασμα αυτό πέρασε αρκετές μετοχές -αν υπήρχε αυτή η γραμμή- πάνω από την πρώτη γραμμή θετικής προδιάθεσης. Οπότε το κλείσιμο με βρήκε τεχνικά αγορασμένο. Λόγω του πολιτικού προβληματισμού αυτή θα είναι νευρική διακράτηση. Βέβαια οι τελευταίες δηλώσεις κάνανε λόγο για δύσκολο Φεβρουάριο και με δεδομένο ότι η αξιολόγηση πάει για Μάρτη μεριά αφήνει αρκετό χώρο για κερδοσκοπία!

      Αν τελικά συνεχίσει προς τα πάνω τότε ένα 10-12% παραπάνω θα είναι καλοδεχούμενο να αρχίσει η χρονιά και θετικά. Στην περίπτωση που η άνοδος αυτή είναι μούφα τότε στοπ και αναμονή ή για χαμηλότερες τιμές (πχ γκαπ αλφα 2 και κάτι) ή με νέα ανοδική προσπάθεια.

      Πάντως όλα δείχνουν ο δρόμος για την αξιολόγηση Μαρτίου να είναι μέσα από πολλές λακκούβες οπότε η ποιότητα των αγοραστών πολύ σύντομα θα δοκιμαστεί . Όπως και ότι μετά τον Μάρτιο με κλεισμένα τα πολιτικά θέματα και με περατωμένη την υποβάθμιση του ftse θα μπορούσε μέχρι και ο κυρ-Μορφονιός να αφήσει τα τσαγάκια του και τα παξιμαδάκια του και να επιστρέψει δριμύτερος!!
      Ειδικά άμα έχει γλυκαθεί με κανένα μερισματάκι/επιστροφή κεφαλαίου από το θωρηκτό.

      http://www.tradingview.com/x/qDFrdl0T/ αν πάμε θετικά ποιά θα πιάσει πρώτη τα 4,50 ελπέ ή δεη????

      Διαγραφή
  69. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. K.Βασίλη να σας ευχηθώ προσωπικά για την ονομαστική σας εορτή. Χρόνια πολλα και ότι επιθυμείς, στην Μπανανία να το βρείς! Καλές προβλέψεις εδώ μέσα.

      Για μελέτη τις χαλαρές ημέρες. http://www.project-syndicate.org/commentary/geopolitical-risks-to-global-economy-by-martin-feldstein-2015-12

      Βαρύ βιογραφικό ,1 στους 30 σχεδόν , αλλά όχι στους δέκα ο ενδέκατος θα έλεγα .Οι σκέψεις του σηκώνουν πολύ συζήτηση , ζεστό τζάκι και καλό κρασί.

      Διαγραφή
    2. Υγεία, χαρές κι ανοιχτές αγκαλιές εύχομαι κ. Βασίλη. Κι αν κάποιες τιμές προσεχώς σας κάνουν...κάντε έναρξη. Με τσίρκο ή χωρίς η παράσταση είναι οριοθετημένη.

      Διαγραφή
  70. Χρόνια Πολλά K.Βασίλη για την ονομαστική σας εορτή με υγεια και αγαπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Λουκάς Μπατήρης5 Φεβρουαρίου 2016 - 6:38 μ.μ.

    Λουκά μαγεκψάμεν?????

    Δεν σε πιάνω?

    Για μαζέψου. Κοίτα μπας και προσφέρεις και εσύ κάτι στο blog απο το να διαβάζουμε συνέχεια άρθρα άλλων site και μπούρδες για καρναβάλια και κρασιά.

    Αιντε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω φιλαρακη είμαι υπερανων χρηματων γιαυτο και παραμενω μπατηρης

      Διαγραφή
    2. Τράβα για ψάρεμα τότε.

      Τι δουλειά έχεις σε χρηματιστηριακού ενδιαφέροντος blog????

      Πολύ περισσότερο δε που πουλάς και πνεύμα ενώ δεν σε έχει πειράξει κανείς άσχετα με τα εκτός θέματος που βάζεις και γεμίζεις τα σχόλια.

      Διαγραφή
    3. Μη συγχύζεστε κ. ΥΚ, όλοι έχουμε ελαττώματα. Πχ είμαι καχύποπτος κι όταν κάποιος δηλώνει υπεράνω χρημάτων υποψιάζομαι είναι φιλοχρήματος. Στην άτυπη μονομαχία με τον οικοδεσπότη βάλατε γκολάρα κι ήρθε το ματς στα ισια 1-1 :) -Φελαινί

      Διαγραφή
    4. Μάλλον έχω χάσει επεισόδια!! Κύριε Φελαινί τί μονομαχία παίζει ??
      Υ vs Μ !! Ωωω ρε γλέντια , παίρνω ποπ κορν και πιάνω θέση στο καναπέ ,εδώ μιλάμε για μπαρτσελόνα-παναθηναικος 9-4-2002!!! Για να δούμε θα σφυράνε "λήξηηηη" στο τέλος οι γηπεδούχοι.

      Διαγραφή
    5. κ. Λόρακ λέτε για το γκολ του Κωνσταντίνου, πέρα απ' τα ποδοσφαιρικά δεν ξέρω.
      Καλή η υπόμνηση του κ. Μπατίρη για σπρώξιμο-λουμπάγκο, όποιος πηδά πολλά παλούκια... ελπίζω τουλάχιστο με τα νέα χαμηλά να μην ανατιναχτεί το μπλογκ - Κούγκι!!
      Φελαινί

      Διαγραφή
  72. Για αυτόν που ζητούσε γνώμη για το ποια αναδυόμενη αγορά είναι καλή για μπούκα. Η πιο δυνατή επιλογή μου (και μετά η Ινδία):

    http://www.bloomberg.com/quote/TWSE:IND

    Άσε καμιά 300αριά μονάδες διόρθωση ακόμα και έσω έτοιμος αφού έχεις κάνει την έρευνα σου για το ποιες μετοχές θα φορτώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Κε ΥΚ, προφανώς είσαστε ολίγον νέος στο blog του κ. Τάκη.
    Απλά θέλω να σας πω ότι στο παρελθόν, όταν κάποιος θαμώνας εδώ παραπονέθηκε για τον κ. Λουκά, όπως εσείς τώρα, ο κ. Τάκης υποστήριξε με θέρμη την παρουσία του κ. Λουκά εδώ....και εγώ προσωπικά συμφωνώ μαζί του.
    Οπότε δεν πρέπει να σας πέφτει λόγος για την εδώ παρουσία του κ. Λουκά ή οποιοδήποτε άλλου θαμώνα, εσείς συνεχίστε σε αυτά που είσαστε καλός.
    Με φιλικότατη διάθεση, μην πάρετε στραβά τα γραφόμενά μου.
    Βίκτωρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βίκτωρα εγώ δεν θα λέω ότι θέλω σε όποιον μου επιτεθεί και ας κάνει ο Τάκαρος ότι τον φωτίσει ο Θεός. Υποδείξεις δεν δέχομαι.

      Τον Τάκαρο τον παρακολουθώ από τότε που έγραφε ως Πλαιμποις. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι μιλάμε για χρόνια πριν τον ανακαλύψεις εσύ.

      Με φιλικότατη διάθεση πάντα.

      Διαγραφή
    2. Πάμε ξανά γιατί έπεσε δαίμονας τυπογραφείου: ΘΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ σε όποιον μου επιτεθεί η έστω με ειρωνευτεί (προσθέτω).

      Διαγραφή
  74. Παλιά ωραία χρόνια! Τότε που ο κΎριος Μορφονιός ξέμπλεκε την καλούμπα. Έλεγα τότε ,καθώς έπινα το τσιπουράκι μου στο χωριό, τί κατεβάζουν αυτά τα φορτηγά συνέχεια απο το βουνό καλοκαιριάτικα. Να ξέρετε κ.Υ ότι τον συμπάθησα απο τότε τον Τάκαρο μιας και μοίραζε αυτό που είχε .Δεν ήταν μοναχοφάης πίσω από κουρτίνες και κλειστές ομάδες. Τουλάχιστον στην ιντερνική περσόνα του που μας δείχνει εδώ. Εσείς τελικά απο Προβηγκία μεριά??

    http://www.frapezitis1.blogspot.gr/2010/02/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Παπαλα τα ΕΑΧΕ απο 3.90€ μέχρι 3.93. Μικρή χασούρα.

    Τώρα μόνο Αλφα μόλις πιάσει το γιούρο. Χοντρά πακέτα. Όλο το κέρδος του Αμερικάνου θα πάει εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Καλή μέρα οι άνθρωποι μου, έχετε ψάξει για ένα δάνειο από τότε; Χρειάζεστε δάνειο για την επίλυση των προβλημάτων σας στη ζωή; Αν ναι τότε δεν ανησυχείτε πια επειδή υπάρχει μια θεός που έστειλε γυναίκα που βοηθά τους ανθρώπους σήμερα στη χώρα μας έχει βοηθήσει πολλούς από εμάς εδώ, είμαι η Εύα γυναίκα που εργάστηκε με νοσοκομείο στη χώρα μου έχω ψάξει για ένα δάνειο Από τότε για να στείλω τα παιδιά μου στο σχολείο και να ανοίξω μια επιχείρηση έχω εξαπατήσει τους ψεύτικους δανειστές μου μέχρι σήμερα όταν βρήκα αυτήν την εταιρεία και σε αυτή την εταιρεία επιβεβαίω και εισπράξαμε το ποσό δανείου μου 45.000ευρώ χωρίς κανένα άγχος και τώρα είμαι εδώ Στο έντυπο για να αναφέρω αυτό το όνομα της εταιρείας εδώ και να πείτε στους ανθρώπους μου πώς έχουν βοηθήσει πολλούς ανθρώπους από άλλες χώρες να με εμπιστεύονται και να βασίζονται σε αυτούς επειδή είναι 100% σίγουροι και εγγυώνται γιατί σήμερα είμαι ευτυχής που έχω τελικά την ευκαιρία να Ένα δάνειο σήμερα και παρακαλώ επικοινωνήστε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο παρακάτω {mrsstellareneloanfirm1@gmail.com} επειδή βοήθησαν και πολλούς από άλλες χώρες.

    Eva

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂