Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Η πόλη εάλω. Τετέλεσται!!!

Ο Αλέξιος ο εκπορδιτής του μνημονίου και εισαγωγέας του νέου, αλλά οι μισοί υπουργοί του είναι το παλαιό ΠΑΣΟΚ και η χαζοβιόλα δεξιά του ποιητή φανφάρα, γνωστού και ως ψεκασμένου, Πάνου Καμένου (με ένα Μ ή με δύο Μ θα σας γελάσω. Θα ρωτήσω το Γιάννη του ένα Ν, μήπως ξέρει και πόσα Μ είναι του Καμένου) τελικώς κέρδισε τις εκλογές.


Η αλήθεια είναι ότι το ποσοστό του Αλέξιου με εξέπληξε. Κατόπιν όμως διερωτήθηκα γιατί να εκπλαγείς Τάκαρε??? Αφού είναι γνωστό ότι ο ΝεοΕλληναράς είναι μέτριος και παρλπαπίπας. Άρα δεν θα έπρεπε να εκπλαγείς και να θεωρήσεις τη δεύτερα ευκαιρία ως δεδομένη. 
Τελικώς ο Αλέξιος έκανε κυβέρνηση με τον Πανούλη - που θα του μάθει του μικρού Αλέξη να γράφει και με το δεξί του χέρι - λες και ήξερε να γράφει με το αριστερό. Βρεεεεε με κανένα χέρι δεν ξέρει να γράφει αυτός. Ούτε με αριστερό, ούτε με δεξί. Παρλαπίπες μόνο θα ακούμε και όπως έχω γράψει το μόνο που θα κάνει θα είναι να ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ .


Βγήκε λοιπόν στη γύρα ο πρωθυπουργός μας και ζητάει επενδύσεις να έρθουν στην Ελλάδα. Ξύπνα βρεεεεεεε. Τους επενδυτές τους έδιωξες ως αξιωματική αντιπολίτευση. Τότε που έλεγες, να μην βάλουν ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα γιατι θα τα χάσουν τα λεφτά τους. Τώρα ζητάς ξένους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα?
Εδώ βρεεεεε, εμείς κοιτάμε πως θα φύγουμε απο Ελλάδα και να επενδύσουμε κάπου αλλού, έστω και στη Ζιμπάμπουε, αλλά όχι εδώ, θα έρθουν οι ξένοι??
Όλοι όξω απο Ελλάδα - αλλά ο πρωθυπουργός μας ζητάει τώρα επενδύσεις. Τώρα όμως είναι πολύυυυ αργά. 

Απο πακέτα Γιούνκερ και απο ποσοσική χαλάρωση δεν έχουμε τίποτα να παίρνουμε.Ότι μας αναλογούσε τα έχουμε πάρει. Μόνο κάτι ΕΣΠΑ θα μας δίνουν και αυτά επειδή είμαστε άχρηστοι δεν θα τα απορροφούμε.
Άρα δεν βλέπω να γίνεται τίποτα στην Ελληνική χρηματαγορά. Κανένα έλεος. Αφήστε που πιστεύω ότι εντός του 2016 θα ξαναέχουμε εκλογές και ίσως καταρρεύσει η χώρα στα χέρια των μαθητευόμενων μάγων.

Επομενως αλλάζω πλευρό και συνεχίζω τον ύπνο μου. Ξυπνάω μόνο για να βλέπω τους ΝεοΕλληναραδες να αναστενάζουν και ρίχνω τα γέλια μου.

Άσχετο, αλλά, βρεεεεε αυτός ο Χαικάλης δεν θα το λύσει τελικά το ασφαλιστικό μας. Χάθηκε και αυτό το παιδί!!!! Θα βγαίνουν μαζί με τον Μπαρουφάκα στους Αυτιάδες και τους Παπαδάκιδες και θα λαικίζουν - ήδη ο Μητρόπουλος έχει πιάσει δουλειά.

Τελικά πρέπει να είστε μεγάαααααλα αρρωστάκια που ασχολείστε με Ελληνική χρηματαγορά. Όταν καταρρεύσει ο Αλέξιος και μαζί και η χώρα, τότε με ξυπνάτε για να αρχίσω να σκέφτομαι. Μέχρι τότε ΚΑΛΟΝ ΥΠΝΟ. Οι αρκούδες, δηλαδή εμείς οι Τάκαροι, πέφτουν σε χειμερία νάρκη 

203 σχόλια:

  1. Καλημέρα σας καυστικός όπως πάντα,έχετε δίκιο ως συνήθως κύριε Τάκη , όμως μην παραβλέπετε ότι τα μέτρα που ψήφισε ο "Τσίμπλας" ( ασχέτως αν τα πιστεύει η όχι,γιατί του επιβάλουν οι εταίροι μας για να μετατρέψουν το Ελληνικό μπορντέλο που θέλει να λέγετε κράτος σε κράτος κάποια στιγμή ) εάν η ΝΔ (αριστερόστροφη και αυτή) προσπαθούσε να περάσει το 10% από αυτά που ψήφισε ο "εκπορδιτής του μνημονίου" θα ειχαν πέσει και τα ντουβάρια να τους φάνε οπότε ας περιμένουμε να δούμε αν τελικά τα εφαρμόσει και πως, προσωπική μου άποψη πάντα "το μαρούλι στο χέρι είναι ο Βασιλιάς για την ώρα"


    καλή σας μέρα

    Γιώργος Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βιάζεστε να πέσετε σε χειμερία νάρκη κε Τάκη.
    Υπάρχει μία εκκρεμότητα με τις τράπεζες.
    Welcome back
    Βίκτωρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Τάκη, συγχαρητήρια για το νέο post.
    Ούτε ο ΟΛΠ.όμως αξιζει για επένδυση; Θα σταματήσουν και αυτόν; Φαίνεται ότι αυτή η ιδιωτικοποίηση θα προχωρήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Gerry
      Δεν είπα ποτέ ότι δεν έχω Ελληνικές μετοχές. Έχω Ελληνικές μετοχές και πάνω κάτω ξέρετε τι μπορεί να έχω - καθώς έχω αναγράψει πεντακάθαρα για ποιές εταιρίες είμαι θετικός.

      Απλώς γενικά παροτρύνω να μην ασχολείστε με Ελληνική χρηματαγορά, ζεστά και με καθημερινή ενασχόληση.

      Διαγραφή
  4. κ. Τάκη η γνώμη σας μετράει. Ούτε σε αυτές τις τιμές δεν αξίζουν οι τράπεζες. Μήπως είναι ευκαιρία και κάποια στιγμή αυτές οι τιμές θα αποτελούν μακρινό παρελθόν.......? τι λέτε
    ΜΕΤΟΧΟΣ 11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Μέτοχε εδώ εγώ σας λέω ότι ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ η Ελλάδα και εσείς μου λέτε για τις κωλοτράπεζες της?? Αν ήθελα κάτι να γράψω θα το είχα γράψει.
      Όμως είστε κακό παιδάκι και θα σας κάνω ντα ντα. ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ και ΕΧΩ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ NBG-PA !!!! Δεν σας έκανε η ΝΒG-PA ???

      Να σας φρεσκάρω τη μνήμη

      Τάκης Μορφονιός3 Αυγούστου 2015 - 4:01 μ.μ.

      National Bank of Greece SA Spon (κωδικός NBG-PA)-NYSE
      Το Ιούνιο του 2008 η Εθνική τράπεζα είχε εκδώσει 25 εκατ προνομιούχες μετοχές με τιμή 25 δολάρια ανά μετοχή συγκεντρώνοντας 625 εκατ δολάρια
      Με βάση τις διαδικασίες η Εθνική θα μπορούσε να τις επαναγοράσει στην λήξη της 5ετίας δηλαδή τον Ιούνιο του 2013 με τιμή 25 δολάρια.

      Πρόκειται για την ομολογία που διαπραγματεύεται στην Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τους όρους της ΑΜΚ η ΕΤΕ θα διένειμε μέρισμα 2,25 δολάρια (επιτόκιο 9%), δηλαδή 0,625$ ανά 3μηνο Στην πράξη όμως η ΕΤΕ δεν διένειμε ποτέ μέρισμα, εξαιτίας της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Ελλάδα, επικαλούμενη ζημιές.
      Το μέρισμα δεν είναι συσσωρευτικό !!! και ας αναφέρονται ως προνομιούχες.

      Η ΕΤΕ έχει την δυνατότητα να μην την αποσύρει και να συνεχίσει την διαπραγμάτευσή της πληρώνοντας φυσικά κανονικά το μέρισμα, όταν επανέλθει στην κερδοφορία ή όταν αποδώσει μέρισμα στις κοινές μετοχές στην Ελλάδα.

      Με το σκάσιμο της φούσκας, το 2009, στην Ελλάδα, η NBG-PA κατρακύλησε απο τα 25 δολάρια όπου διαπραγματευόταν μέχρι και στα 3 δολάρια - όπου τότε το 2011 επρόκειτο για μια μεγάλη ευκαιρία τοποθετήσεων στο χαρτί.

      Σήμερα η ομολογία είναι λίγο κάτω απο τα 5 δολάρια - αφού προηγουμένως είχε φτάσει να διαπραγματεύεται μέχρι και τα 20 δολάρια με αφορμή την ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας να επαναγοράσει 22.500.000 από τις υφιστάμενες 25.000.000 Προνομιούχες Μετοχές, Μη-Σωρευτικού Μερίσματος.
      Η τράπεζα πρόσφερε το ποσό των $12,5 ανά ADS, καθαρό στον πωλητή σε μετρητά, μετά την αφαίρεση οποιασδήποτε επιβλητέας παρακράτησης φόρου και χωρίς τόκο.

      Τελικά προσφέρθηκαν 12.360.169 ADS - άρα σήμερα διαπραγματεύονται κάτι λιγότερο απο 13 εκατ NBG-PA

      Είναι βέβαιο ότι η Εθνική θα επανέλθει προκειμένου να τις αποσύρει.
      Με Κούρεμα 70% = 7,5 δολ
      Με κούρεμα 50% = 12,5 δολ
      Δεν κουρεύει = 25 δολ.
      Θα δώσει κάαααααποτε μέρισμα??? = 2,25 δολ το μέρισμα.

      http://prntscr.com/7wuo3x

      Στα σημερινά επίπεδα, των 5 δολαρίων, κάποιος δεν φαίνεται πως κινδυνεύει να χάσει - εκτός αν έρθουν οι Δραχμαζάνιδες.

      Εκεί λοιπόν που ένας πονεμένος παίζει ζομποτράπεζες και περιμένει ανόδους και κινδυνεύει να βάλει και τον ποπό του στις ΑΜΚ, το NBG PA φαντάζει πολύυυυυ καλύτερο.

      Δεν πρόκειται για εταιρία, να κοιτάζουμε P/E και ίδια κεφάλαια, αλλά για ομολογία - έτσι πρέπει να την αντιμετωπίζουμε.

      Διαγραφή
    2. Θα μπορούσατε σήμερα μετα απο λιγότερο 2 μήνες, να είχατε κέρδος από 50% εως και 100, ανάλογα με την τιμή κτήσης σας,

      Διαγραφή
    3. Φυσικά ο στόχος των 10 δολαρίων, που είχα θέσει, επιτεύχθηκε πολύ νωρίτερα
      http://prntscr.com/8ml9pm

      Κύριε Σύλβιε??????

      Διαγραφή
    4. Θυμόμαστε κ. Τάκη, όπως πχ πριν 1μισυ χρόνο όταν γινόταν ντόρος με τη φορθ στο 1.50, που είχε αναφερθεί ο στόχος 0.50.
      Φελαινί

      Διαγραφή
    5. Και τα 0,5 που είπα και τα έπιασε είναι πολλά κύριε Φελαινί.
      Η τιμή στόχος της είναι 0. Ειλικρινά απορώ γιατί υπάρχουν τέτοιες εταιρίες - αφού το φαλιμέντο είναι βέβαιο.
      Να το ξεκαθαρίσουμε. Στην τηλεφωνία παίζει μπάλα μόνος του ο ΟΤΕ. Από τότε που μπήκε ο Γερμανός στον ΟΤΕ η εταιρία δυνάμωσε, οι Ισολογισμοί έγιναν μπετόν. Θα τους σχίσει όλους ο ΟΤΕ - αν επιβιώσει ένας και μόνο ένας ανταγωνιστής του ζήτημα είναι.
      Και όμως τα αρρωστάκια γουστάρουν ΦΟΡΘ και κάτι κωλόχαρτα όπως ΜΙΓες, ΕΒΖούδες (που είσαι βρεεεεε Λαφαζάν να δώσεις καμιά επιδότηση απο τον κρατικό κουρβανά στο ζόμπι), ζομποτράπεζες και ότι κολλάντζα penny stock κυκλοφορά στην Ελληνική κωλοχρηματαγορά.

      Διαγραφή
    6. Εκπληκτική γκουρουδια αυτή της nbg pa. Και σε χρόνο άμεσο. Δυστυχώς δεν είχα ασχοληθεί με ξένα χρηματιστηρια και όταν το αποφάσισα στα 3,70$ μάλιστα, δεν μπόρεσα να αγοράσω λόγω capital controls. Καμία μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό μου είπαν..........
      Όπως και να έχει επιτυχία πολλών αστερων.

      Σιωπηλός

      Διαγραφή
  5. http://www.kathimerini.gr/832652/article/epikairothta/politikh/apoyh-to-gelio-twn-ependytwn-kai-o-k-tsipras
    Τι άλλο να σχολιάσω εγώ?Τα λέει σχεδόν όλα ο αρθρογράφος..
    Κος Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα κ. Τάκη και κομπανιέρος. Ήθελα να ρωτήσω για τα ξένα τι βλέπετε, πάλι αρκούδος?
    Γιατί κι ο SP μάλλον ταβάνιασε... Συγχαρητήρια και στους γάβρους που πήγαν ταμείο χτες, με τις
    τρελές κούρσες του Θείο Γουόλκοτ που θύμησε λίγο Μαλουμίδη :)
    Φελαινί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωιμέεεε ο Τάκαρος γκριζλυ !!! Διαβάζω και τον κ.Μελά απ'την υπερσύνδεση να βλέπει προ το πυλών ορδές απο αναπτυσσόμενες αρκούδες και σκιάζομαι.

    Ας πάρω τον γερμανό για αρχή. Εικόνα-1 http://invst.ly/3etl Σε ημέρήσιο ο Χανς πάει με ντιζελοκίνητο σκαραβαίο Τα εμα που έβαλα είναι πόσες βδομάδες/μήνες κάναν στον 1ο/2ο world-war να πετάξουν λευκή σημαία.
    Εικόνα-2 http://invst.ly/3etw Σε εβδομαδιαία ματιά έχει ακόμα περιθώριο κάτω κοντά στα 9κ να φτιάξει και τον οπτικό ΩΚΩ .

    Τώρα θα μου πείς τι με νοιάζει ο φριτς, εδώ στόπαρες την ευρομπανκια των 7 κόστα ναβαρίνων απο το πολύ ξύλο. Εχω την υπόνοια κυρ Τάκη οτι σε λίγες μέρες όταν θα βλέπουν όλοι τα ωκω θα είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να το γυρίσουν μέσα στην δυσπιστία Μην σου πώ να σουζάρουν ειδικά αμα πρόκειται οι πραγματικές αρκούδες να βγούν παγανιά τους επόμενους μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερίζω τους φίλους όλους

      κατ΄αρχήν ελπίζω κ. Lorac να διατηρείτε και να δροσίζεστε απ΄το παγουράκι. Κατά δεύτερον να δηλώσω ότι προσωπικά είμαι μάλλον αισιόδοξος για το μαγαζί (βοηθάει βέβαια κι η ρευστότητα). Σκέφτομαι ως εξής:

      Ο Τσίπρας δεν είναι ο ηγέτης όπως νομίζω ότι ως καλαμοκαβαλάρης πιστεύει. Είναι ένας (ακόμη) Μικρός πρωθυπουργός.

      1) Τις εκλογές φέτος τον Ιανουάριο δεν τις πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τις πήρε ο Τσίπρας. Ομοίως ο ίδιος και όχι το κόμμα έπεισε τους ψηφοφόρους στο (απατηλό) δημοψήφισμα και νίκησε κατά κράτος δημοσκόπους και Μεϊμαράκη προ 10ημέρου. Εάν ήταν όμως ηγέτης θα έκανε αυτό που πρέπει για το κράτος. Κυβέρνηση 30 το πολύ ατόμων κυρίως τεχνοκρατών και όχι 46 φαύλων κομματικών οπαδών της αυλής του (Φίλης κ Σία υπουργοί παιδείας...καλύτερο απ΄το άλλο με τον Τοτό). Εξίσωση των πολιτών ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις κι όχι διατηρήσει προνομίων για τους πραιτοριανούς βουλευτές δικαστικούς. Κλπ κλπ κλπ....

      2) Εάν ήταν ηγέτης θα είχε σχέδιο, θα γνώριζε που πηγαίνει. Θα ήξερε πως το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα οδηγούσε τη χώρα σε παράλληλο νόμισμα (και τελικά δραχμή). Θα είχε πάρει έγκαιρα το σωσίβιο Γιουνκερ, δεν θα είχε ολοκληρώσει τη μ@@@ία. Δεν θα έκανε τρομοκρατημένος την κολοτούμπα την επομένη του δημοψηφίσματος-απολύτως αργά-καθώς διαπίστωσε την βουτιά στα βαθιά των cc χωρίς το Ευρωπαϊκό σωσίβιο. Λιλιπούτειος αρχηγός κυβέρνησης που βλέπει τη σκιά του και νομίζει πως είναι Γκιούλιβερ.

      Όμως ακριβώς αυτό, το γεγονός ότι είναι Μικρός, τον κάνει σχετικά προβλέψιμο. Μου φαίνεται παράλογο να κόψει απ΄το βυζί που το τρέφει. Θα κάνει ότι τάχα παλεύει κάποια μέτρα και διαπραγματεύεται, θα το πουλά στα βόδια τα βράδια στις οθόνες, ταυτόχρονα όμως θα υπογράφει ότι χρειάζεται για να συνεχιστεί η ευρωπαϊκή ροή του γάλακτος, τόσο απαραίτητη για την υπερτροφική του κυβέρνηση. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι η χώρα θα κινείται στις ράγες που της έστρωσαν οι δανειστές της. Και η αγορά λογικά θα το προεξοφλήσει. Αφού όμως αρχικά δει τα πρώτα νομοσχέδια. Συνεπώς (σε ότι με αφορά) πίστη, καρτέρι, αλλά όχι εξαλλοσύνες στις αγορές.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σας ,ελπίζω γράφοντες και διαβάζοντες να είναι όλοι καλά!!

      Το "παγουράκι" με ξεδιψά , το "ήλεκτρο" με φωτίζει και η "μάνα" με ταίζει χαχαχα Είχα και ανησυχίες με "στοίχημα" που πήγε πολύ καλά και στο μπες αλλά και στο βγές Μόνο αυτή η φαιρφοξενια με πλήγωσε κυρ Χίππυ μου. Πάντως δεν τις κράταω πάντα και συνέχεια. Πχ το παγουράκι αν και είναι πολύ δύσκολο στο trade προσπαθώ πάντα να δώσω/ξαναματαπάρω βγάζοντας κερδάκια. Τώρα με πετύχατε στην πωλητική μου διάθεση και μάλιστα με μικρή διάθεση ρίσκου μιας και για παράδειγμα αν είχα δώσει "στοίχημα" στο πέσιμο στα 7,80 περίπου άλλες φορές θα τα ξαναμάζευα.Έχω πάρει και πατριωτικά το euro-κάζο και θα επανέλθω εκεί για την τιμή των όπλων.
      Πάντως κύριε Χίππυ πρέπει να σκεφτούμε κάτι να τσιγκλίσουμε τον Γκουρού γιατί μαύρα μάτια κάνουμε να τον δούμε και όποτε έρχεται γκουρουδιάζει με κάτι nbg-ίδια και άλλα εξωτικά και μας αφήνει να κυνηγάμε την ουρά μας!!

      Για τα πολιτικά ,αυτό που είχαμε ,αυτό έχουμε Με αυτό πατώσαμε Οπότε αν δεν αλλάξουμε δεν την βγάζουμε!! Το θέμα είναι αντέχουμε την αλλαγή ?? Και άντε εμείς αντέχουμε ,πιστεύετε οτι οι υπόλοιποι σκέφτοντε τέτοια πράγματα? Κύριε Χίππυ η επιβίωση ως χώρα είναι αντιστρόφως ανάλογη με την ευμάρεια των πολιτών. Να ξέρετε τα δύσκολα -τα πραγματικά- θα αρχίσουν όταν η επιβίωση της χώρας δεν θα εξαρτάται καθόλου απο την κατάσταση των πολιτών της.

      Διαγραφή
    3. κυριε Lorac ΗΜΑΣΤΕ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΙΧΟΙ-Το σχέδιο του Watsa να γίνει, μακράν, ο μεγαλύτερος επενδυτής στην Ελλάδα -Μπάρμπα Watsa, την επόμενη φορά που θα πας στην συνέλευση των μετόχων σου στο Τοροντο πάρε και την Dream team των κλεφτών και αμαρτωλών της Eurobank μαζι σου. Ειναι άδικο ολο το ξύλο των μετόχων να το φας μονος σου.--Οταν αγοράζεις στα 30 και τώρα είναι στα 2 λεπτά, κι ακόμα γκρεμίζεται??? ,,,ναι βρίσκεται λίγο κάτω από το κόστος κτήσης ...90%+ κάτω ...

      Πως λέμε στο χωριό μου ...major understatement ...??--http://www.capital.gr/forum/thread/5346285?messageId=5346285

      Διαγραφή
    4. Τελικά καλύτερα αντι για παγουράκι να είχαμε την άλλη νερουλή. Εδώ κύριοι με κάθε μετοχή έχεις δικαίωμα σε παρακολούθηση υπερθεάματος Μπεν-χουρικών διαστάσεων στα δ.σ. της!!!

      http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/ellada/item/253827-se-ringk-metatrapike-to-ds-tis-eidap-me-aformi-ton-eksaplasiasmo-ton-xreon-apo-tous-ota

      Αλήθεια ποιοί ΔΕΝ πληρώνουν τελικά???? Αν μένω σε δήμο που δεν πληρώνει εγώ πρέπει να πληρώνω??

      Διαγραφή

    5. Νερά, λιμάνια, ενέργεια θεωρήσαμε σαν τις πιο ελπιδοφόρες (και σχετικά ασφαλείς) επενδύσεις-κερδοσκοπίες κύριε Lorac. Μέχρι στιγμής καλούτσικα πορεύθηκαν. Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις. Ανάλογα όμως με την περίοδο κάποιες από αυτές μοιάζουν να είναι περισσότερο προτιμητέες έναντι των άλλων. Εάν υπάρχει ρευστότητα νομίζω το παγουράκι δεν πρέπει να πουλιέται κάτω από το BV (εγώ τουλάχιστον). Με την ασφάλεια και το μέρισμα που παρέχει μάλλον ομόλογο είναι και όχι μετοχή.

      Σε αυτή την περίοδο όμως προτιμώ να ψωνίζω το ήλεκτρον που αναφέρατε μερικά σχόλια πιο πάνω. Λίγα πράγματα πια έχεις να φοβάσαι μια και τα χειρότερα είναι ήδη γνωστά και πάνω στο τραπέζι όπως είχε επισημάνει προ μερικών εβδομάδων ο κ. Τάκης. Επιπλέον έχουμε κι ένα καλό νέο μπροστά (αναφέρομαι στην αγορά περίπου 6 εκ. μετοχών στις 30/11). Θα πει κάποιος παραείναι μελλοντικό. Σωστό. απ΄την άλλη όμως ο λαός λέει "των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν". Μια χαρά μας κάθισε στη ΛΑΜΔΑ ίσως σταθούμε τυχεροί κι εδώ.

      ΑΣΧΕΤΟ

      Όπως έχω πει αρκετές φορές δεν τα πολυκαταφέρνω στα αινίγματα. Οταν λέτε "μάνα" εννοείτε ΕΧΑΕ, ΕΛΛάδος ή κάτι άλλο?

      Διαγραφή
    6. Ναι , με συγχωρείτε πιο πολύ για πλάκα τους βάζω nicknames και όχι για να σας βάζω να λύνεται "γρίφους στο σκοτάδι" . Για την εχαε σας έγραψα. Φέτος αν δεν αλλάξει δραματικά κάτι ,καλύτερο μου trade. Λίγο μπροστά απο το τιπι που σας είχα αναφέρει στην αρχή της χρονιάς.

      Μια και λέμε για γρίφους.,.......
      ‘This thing all things devours:
      Birds, beasts, trees, flowers;
      Gnaws iron, bites steel;
      Grinds hard stones to meal;
      Slays kings, ruins towns,
      And beats high mountain down.’

      Η απάντηση κ.Hippy είναι και η λύση στα τωρινά μας προβλήματα. Εμείς έχουμε μποστά μας 'απλετο , στους άλλους τελείωνει επικίνδυνα.

      Διαγραφή

    7. Περιέργως το βρήκα. Πριν το googlαρω.

      Το είχα αναφέρει παλαιότερα. Πριν τις εκλογές του 2000 είχε δώσει συνέντευξη ο Κώστας Σημίτης (κατά τη γνώμη μου σοβαρός άνθρωπος) κι απαντώντας στην ερώτηση "που πάνε τόσοι φόροι, τόσα έσοδα" έδειξε ένα χαρτί και μας πληροφόρησε ότι ήταν η τελευταία καταβολή εξόφλησης ενός δανείου του 1909!!! Η αξία του μεγέθους του χρέους μειώνεται δραματικά από τη στιγμή που είναι διακρατικό και θα αποπληρωθεί στο βάθος των αιώνων (εγώ αυτό πιστεύω στο βάθος των αιώνων και όχι του παρόντος αιώνα).

      Ο χρόνος είναι μεγάλος σύμμαχος, αποκλείεται στην προσεχή 5ετία να μην τα καταφέρουν Αμερικάνοι κι Ευρωπαίοι να φτιάξουν πληθωρισμό ώστε να απομειωθεί πρώτα πρώτα το χρέος τους αλλά και το δικό μας. Τα τραύματα είναι άσχημα αλλά όχι θανατηφόρα κι εξακολουθούμε να είμαστε πάνω στο πλοίο ΕΕ (όσο αυτό υπάρχει).

      Οι περισσότεροι που γράφουμε στα οικονομικά μπλογκς έχουμε αντικυβερνητική προδιάθεση και απολύτως δίκαια. Ωστόσο έχω μια αδιόρατη προς το παρόν αίσθηση πως σ΄αυτή τη δράκα των ανόητων κάτι αλλάζει. Σαν όντως να προσπαθούν να μπουν στις ράγες. Κάτι οι προγραμματικές του Τσίπρα (τουλάχιστον 120 μοιρες απόκλιση απ΄τις αντίστοιχες του Ιανουαρίου), άδειασμα Κατρούγκαλου για τους επίορκους, δηλώσεις Αλεξιάδη για ετήσια παράταση λίστας και εισαγωγή πλαστικού χρήματος, Λιακουνάκος, Δαφέρμος κλπ. Δεν είμαι σίγουρος εάν είναι ιδέα μου (wishful thinking) ή πραγματικότητα αξίζει όμως να παρατηρούμε προσεκτικά καθώς οι πρώτοι που θ΄αντιληφθούν την αλλαγή κυβερνητικής στάσης θα πάρουν την pole position στην κούρσα.

      Διαγραφή
    8. K. Hippy με δεδομένο οτι κούρεμα στο χρέος των ευρωπαίων δεν πρόκειται να γίνει με την κλασική μπαρμπέρικη τεχνική αυτό που απομένει είναι μια γενναία χρονική επέκταση στις επόμενες δεκαετίες της αποπληρωμής του συνολικού σημερινού ποσού. Άλλωστε και ο γκουρού μας το έχει πεί εδώ και πολύ καιρό αυτό σαν πιο πιθανό σενάριο. Αν θυμάμαι και σωστά τα νούμερα μια επέκταση πχ 40 χρόνια είναι σαν να κουρεύεις κοντά 60δις (ή 16+%χρέους) απο το τελικό αν υποθέσουμε οτι μας δίνουν και τα 86δις απο το μνημόνιο #3.

      Οπότε σε βάθος χρόνου θα χρωστάμε μεν πολλά αν τα μετρήσεις με βάση το ΑΕΠ αλλά σαν πληρωμή πχ ανα μήνα ή πες έτος κυβερνητικό τότε το ποσοστό είναι χαμηλό σε σχέση με τα έσοδα του κράτους. Εδώ κολλάει και η ρήση της μικρής ολαντέζας για max 15% το οποίο φαίνεται μεγάλο τώρα αλλά αν δεν αλλάξει κάτι απο το 2023 και μετά θα φαίνεται πολύ μικρό!!

      Επομένως ΧΡΟΝΟΣ είναι η λύση για μας και όπως σας έγραψα είναι μπροστά μας σε μπόλικες ποσότητες. Αρκεί να αξιοποιήσουμε αυτόν τον χρόνο και όχι να φτιάξουμε το πασοκ version2015 και μετά απο λίγα χρόνια να τον πιούμε μπούζι- το πικρόοον ποτήριοοον.

      Απο τους αλλους -που δεν έχουν πολύ χρόνο- είτε τον μετρήσουμε με το ανθρώπινο μέτρο είτε με την ιστορική μεζούρα εγώ αυτά που βλέπω αυτά σας λέω. Ο κινέζος λοχιοφόρος θα αναγκαστεί να γίνει καταναλωτής απο παραγωγός.Έχει και το περιθώριο να το κάνει. Χωρίς να είμαι των οικονομικών επιστημών νομίζω μπορεί να διπλασιάσει το χρέος του για να φτάσει νούμερα που έχουν σήμερα μεγάλες δυτικές χώρες. Απο την άλλη ο αμερικάνος μαζεύει πίσω στο τεξανό μαντρί όλα τα απολωλά πρόβατα που είχαν σκορπίσει τα προηγούμενα χρόνια με διπλό στόχο. Να γίνει εκ νέου παραγωγός στην θέση του κινέζου και να λύσει το πρόβλημα του που τώρα έχει την μορφή ανεργίας/χαμηλής απασχόλησης του πληθυσμού του.

      Όλοι οι υπόλοιποι βρίσκονται μπροστά σε σημαντικές προκλήσεις και προσκλήσεις.Ανάλογα πώς θα τις αντιμετωπίσουν και με ποιούς θα συνταχθούν θα καθορίσει και τις επιμέρους εξελίξεις.
      Ολα αυτά μεταφράζονται σε μεγάλα πάνω και φρικτά κάτω .Με καθαρό μυαλό θα πλέουμε μαζί με το κύμα ( όχι το ελλοτιτσιαν χαχαχα) και όχι απο κάτω του.

      Διαγραφή
    9. Γιατί πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για την αύξηση του πληθωρισμού και την ανάπτυξη όταν το τελευταίο πρόγραμμα Ντραγκι δεν είχε μέχρι τώρα αποτελέσματα; Ναι πιθανόν να έχει κάποια στιγμή στο μέλλον, που θα είναι όμως η Ελληνική οικονομία για να μπορέσει να επαναεκκινήσει; Το χρέος ήταν βιώσιμο για Σαμαροβενιζέλο και Σόιμπλε δεν ήταν και δεν είναι για ΔΝΤ και πλέον ούτε για τους ευρωπαίους μόνο που τα κριτήρια βιωσιμότητας είναι διαφορετικά. Έχουμε πλέον καταλαβει οτι διστυχώς τα κριτήρια βιωσιμότητας είναι πολιτικά για την κυρίαρχη Γερμανική θέση στα πλαίσια της πολιτικής της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και με αυτά τα κριτήρια κανενας επενδυτής δεν θα είναι διατεθημένος να φέρει χρήματα σε μια χώρα που θα βρίσκεται διαρκώς στο φάσμα της χρεοκοπίας.

      DFNikos

      Διαγραφή
    10. K. DFNiko ο σουπερ Μαριο στις επίσημες ανακοινώσεις του δεν έχει την ίδια άποψη με εσάς για το qe-europeana Βέβαια παραδέχτηκε πρόσφατα οτι λόγω ευρύτερων συνθηκών (πχ πετρέλαιο) ο στόχος είναι λίγο χαμηλότερα στο 1,7%. Πολλοί ποντάρουν σε τουρμπο-qe με διπλό διαφορικό τους επόμενους μήνες.Εμείς εδώ περιμένουμε τον "κοντό" για να μπούμε στο 1ο πρόγραμμα και επίσημα.
      Η κυρίαρχη θέση που αναφέρετε θα φανεί στο άμεσο μέλλον αν έχει πραγματική αξία. Πάντως το δόγμα σοιμπλε ως μια διαφορετική πρόταση στο αμερικάνικο κοπτήρι δεν είναι και εντελώς λάθος. Ακόμα και ως κάτι το απλά διαφορετικό να το δούμε έχει πραγματική αξία μέσα του ,άσχετα άμα εμάς μας συμφέρει -χρονικά- να κόψουμε ραχίλευρα (ευρά λέω) με το κιλό.

      Διαγραφή
  8. Μιας και ανέφερα την ευρομπάνκια και μιας όλοι γράφουν σενάρια επι σεναρίων ας πώ και εγώ την π-π-ρια μου. Μεγάλα aqr μεγάλες προβλέψεις στο 2ο τρίμηνο και μεγάλες χασούρες στα κέρδη και στα tbv ,άρα μετά είτε κάνουν 1 ευρώ αμκ είτε 2 δις το κράτος θα κάνει τρομερό μουαγεν! Οπότε όποιος μπαίνει τώρα ελπίζει η τιμή της αμκ να είναι > τιμή αγοράς δεν πάει να βγάλουν και 35δις νέες μετοχές και φυσικά να μην γίνει τελικά μπαιλ-ιν αλα χαλούμι. Πάντως Τακαρε η ανακοίνωση του φαιρ-φοξυ δείχνει μεγάλη αποκλιμάκωση στα νέα πιστολιασμένα δάνεια στην συγκεκριμένη και μια σταθερότητα στα 200μιλ ανα τρίμηνο καθαρά προ προβλέψεων κέρδη. Αδικεί τον ευατό της σε σχεση με τα άλλα 3 pillars με την κεφ/ποίηση της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. κυριε

    Lorac αυριο αγοραζω ευρομπάνκια 1.000τεμαχια χ0,019=19 ευρο=τα αφηνω διαθηκη στους κληρονόμους μου-παρακαλω να με ενημερώνετε για την σταδιοδρομια της ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ημερολόγιο πλοίου 12-10-15 ...σήμερα έφτασε εώς και 0,025 (αποτίμηση προ φόρων τελών και αποσβέσεων 25 ευρώ)....Πάμε καλά , λίγο καλύτερα....Θέλουν 9,5-10,5% κορε τιερ...μάλλον 10% να είναι όλοι ευχαριστημένοι... Πέριμένουμε το ακρ aqr πως το καλό λέγεται...στοπ.

      Διαγραφή
    2. Ημερολόγιο πλοίου 23-10-2015...Παρασκευή σήμερα λίγο πριν το κλείσιμο....Φτάσατε και τα 37ευρω κ.Λουκά αλλά τώρα πάλι στα 30 . Αφου τα αφήσατε στη νέα γενιά τί κάθεστε και ανησυχείτε! Σήμερα όλους τους έπιασε ανησυχία Βλέπετε περιμέναν τα 40 κ 44 να ξεφορτώσουν. Ένα χώνεμα τιμών πάντως πάνω απο τα 26-27 δεν τρομάζει.Αμα πάει εκεί τα ξαναλέμε.

      p.s. Με συγχωρείτε που δεν σας απάντησα νωρίτερα ,αλλά δεν έχω πάντα την ευκολία η τον διαθέσιμο μέσο (η/υ).

      Διαγραφή
  10. Τράπεζες - Ανακεφαλαιοποίηση

    Σε συνάρτηση με τα παραπάνω και στα πλαίσια αυτού του οποίου γράφουμε συχνά ότι είναι εξαιρετικά πιθανό οι επικείμενες ΑΜΚ να καλυφθούν από το ΤΧΣ (χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών), τραπεζικές πηγές θεωρούν ότι αυτό δε θα συμβεί. Για την ακρίβεια μας διαβεβαιώνουν ότι σίγουρα θα βρεθούν οι επενδυτές οι οποίοι θα βάλουν τα χρήματα στις επικείμενες ΑΜΚ και ότι το σενάριο μας αποκλείεται να συμβεί. Πάντως εμείς θα πούμε ότι για να συμβεί αυτό (δηλαδή να συμμετέχουν οι ιδιώτες επενδυτές – εμείς εξακολουθούμε να κρατάμε τεράστιες επιφυλάξεις), θα πρέπει εννοείται οι τιμές των ΑΜΚ να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο discount για να γίνουν ελκυστικές από τους ιδιώτες επενδυτές. Και όλα δείχνουν ότι ένας από τους λόγους που πέφτουν οι τιμές των τραπεζικών μετοχών θα μπορούσε να είναι και αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κυριε δαρειε η επιλογή σας δικαιώνετε-ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΔΙΑΣΗΜΟΤΗΤΩΝ, ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΚΑΙ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ

    Mirror: Ενα πρώην ψαροχώρι στην Ελλάδα, το καλά κρυμμένο μυστικό της Ευρώπης [εικόνες]


    Πηγή: Mirror: Ενα πρώην ψαροχώρι στην Ελλάδα, το καλά κρυμμένο μυστικό της Ευρώπης [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/229330/mirror-ena-proin-psarohori-stin-ellada-kala-krymmeno-mystiko-tis-eyropis-eikones#ixzz3niNuh2n6

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μας πήραν τα χαρτιά πατριώτες!
    Από υψηλό σε υψηλό έτους ΜΟΗ-ΕΛΠΕ-ΕΛΒΑΛ και υψηλά αρκετών μηνών για ΑΡΑΙΓ-ΣΩΛΚ-ΙΚΤΙΝ-ΕΥΑΠΣ-ΤΕΝΕΡΓ μεταξύ άλλων. Παρά την κάκιστη κυβέρνηση και οικονομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν παραδεχθούμε ότι η κάκιστη κυβέρνηση όλων των εποχών ήταν το πασόκ που έχει και το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης της χρεωκοπίας της χώρας το χαα έγραψε 6.484,38 μονάδες , τότε γιατί με αυτούς να μην επαναληφθεί η ιστορία και να δούμε το προηγούμενο υψηλό να σπάει με τον πορθητή ??? Άλλωστε θαύματα λέγονται γιατί γίνονται εκεί που δεν τα πιστεύεις..

      Διαγραφή
    2. Το '99 το χρήμα ήταν σε απλές καταθέσεις αφάγωτο.Η χώρα είχε μπροστά της τη μάσα μετά την είσοδο στο euro.Τα ξένα κεφάλαια έμπαιναν και έβγαιναν λόγω ρευστότητας από τα παραπάνω.Ο χολαργός ακόμα έκοβε.

      Διαγραφή
    3. Η αγορά ανεβαίνει με λεφτά και πέφτει με χαρτιά.

      Για ν΄ανέβει το μαγαζί απαιτείται "χαζό" χρήμα για καύσιμο. Το 1999 ήταν οι άσχετοι αγρότες με τις επιδοτήσεις για μπαμπάκι, αλλαγή καλλιεργειών, προϊόντα στις χωματερές κι αποζημιώσεις που την είδαν επενδυτές κι έχασαν το τζάμπα χρήμα αγοράζοντας Νάουσα στα 20 χιλιάρικα (60 σκληρά γιουρόνια). Σχεδόν ένα εκατομμύριο κωδικοί είχαν ανοίξει. Φέτος ενεργοί είναι λιγότεροι από 2,000.

      Σήμερα οι χαζοί λιγόστεψαν το ρευστό έχει χρόνια στερέψει. Προσωπικά, στα επόμενα 30 χρόνια που ελπίζω να ζήσω, είμαι σίγουρος πως όχι μόνο τις 6400 του 1999 δεν θα ξαναδώ αλλά ούτε τις 5100 του 2008. Για φέτος ειδικότερα παλαιότερα είχα γράψει για 850 max. Τώρα, με τις τραπεζικές ΑΜΚ εντός του έτους θα κατέβαζα 50 μονάδες.

      Διαγραφή
    4. κυριε


      hippy συμφωνω μαζι σας -με δάνεια 210 δις εκ των οποίων τα 100 δις είναι κόκκινα και 120 δις καταθέσεις για ποια ανακεφαλαιοποίηση μιλάμε. Είναι ζήτημα αν φτάνουν και τα 25 δις. Η πολιτική αστάθεια υπάρχει λόγω του ότι με 155 βουλευτές η κυβέρνηση δεν θα πάει πολύ μακριά ακόμη περισσότερο που οι 10 είναι της ΑΝΕΛ. Τα capital controls ήρθαν για να μείνουν και διότι συντελούν στον έλεγχο της φοροδιαφυγής, ίσως δε να επιβλήθηκαν επί τούτου. Δεν πρόκειται να γίνει άρση πριν πιάσουν το μεγαλύτερο μέρος της φοροδιαφυγής. όμως και για ένα άλλο λόγο, δεν πρόκειται να επιστρέψουν τα κεφάλαια στις τράπεζες.

      Η Ελλάδα δεν πρόκειται να πετύχει μείωση του χρέους, ίσως μια κάποια επιμήκυνση. Το να γίνονται δεκτά τα ελληνικά ομόλογα έναντι ενεχύρου από την ΕΚΤ δεν το βλέπω. Η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται και θα συρρικνώνεται μέχρι να μας βάλουν χέρι και στην ακίνητη περιουσία, μέχρι να ξεπουληθεί όλη η χώρα. Στο τέλος θα γίνει μια αποικία χρέους.

      Το μνημόνιο είναι έτσι φτιαγμένο για να αποτύχει και οι Ευρωπαίοι έχουν βρει τους χρήσιμους ηλιθίους της κυβέρνησης που γνωρίζουν ότι θα αποτύχουν για να οδηγήσουν τα πράγματα εκεί που θέλουν, ήτοι στο ξεπούλημα της χώρας.

      Θα πουληθούν τα πετρέλαια οι εθνικές υποδομές οι πλουτοπαραγωγικές πηγές και τέλος τα ακίνητα του ελληνικού λαού διότι δεν θα έχουν να τα συντηρήσουν λόγω υπερβολικών φόρων, αλλά και τα ακίνητα που έχουν υποθήκες οι τράπεζες για δάνεια.

      Τέλος δεν θα μείνει τίποτα και η χώρα θα είναι μια αποικία χρέους που θα παράγει φθηνό εργατικό δυναμικό. Σίγουρα θα δημιουργηθεί μια νέα ολιγαρχία η οποία θα λειτουργεί ως εντολοδόχος των κυβερνήσεων σε αγαστή σύμπνοια και συνεργασία με το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα


      Διαγραφή
    5. δικαιώνουμε για την αποψη μου ---Lagarde: Μη βιώσιμο το χρέος -Μεταρρυθμίστε ασφαλιστικό, τράπεζες ---Πέμπτη, 08-Οκτ-2015 17:48 ---http://www.capital.gr/oikonomia/3071068/lagarde-mi-biosimo-to-xreos-metarruthmiste-asfalistiko-trapezes

      Διαγραφή
    6. Αν πιστέψουμε τον Ray Dalio , στο super βιντεάκι στο you tube (how the economy works), τότε η αγορά είναι κοντά να κλείσει τον κύκλο επταετίας στην ύφεση. Η ζωή πρέπει να συνεχιστεί, και οι άνθρωποι θα θέλουν σπίτια και καλύτερη ζωή και τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με το βιντεάκι , η ελληνική οικονομία είναι κοντά να αρχίσει να παίρνει τα πάνω της, ΑΝ αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των κόκκινων δανείων. Θεωρώ δεδομένο ότι θα εφαρμοστούν ένα 60% των υπόλοιπων μεταρρυθμίσεων.

      Διαγραφή
    7. κυριε


      Petros--Όλοι αυτοί που τώρα θεωρούν πως βρίσκονται λέει σε "λιτότητα" ενώ τα χρέη τους συνεχίζουν να αυξάνονται και ταυτόχρονα νομίζουν πως οικονομική ανάπτυξη είναι να κόβεις απλά χρήμα “δια του αέρα του κοπανιστού” και μετά να το μοιράζεις ως δανεικό για να μεγαλώνει απλά το ΑΕΠ, σύντομα πρόκειται να διαπιστώσουν με τον πλέον δραματικό τρόπο πως στην πραγματικότητα η πραγματική λιτότητα δεν έχει έρθει ακόμη.---------Επειδή τα περισσότερα από αυτά που έχουν γίνει γύρω μας έχουν γίνει κυρίως λόγω του υπερβολικού χρέους, η παγκόσμια οικονομία μέχρι το τέλος του '18 θα γνωρίσει ένα πολύ μεγάλο “πισωγύρισμα”, ανάλογο με αυτό ενός παγκοσμίου πολέμου-καλυνυχτα και ονειρα ΑΣΚΑΔΑΛΙΣΤΑ ---

      Διαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μου προξενεί εντύπωση η ανεξήγητη για μένα υστέρηση-προς το παρόν-του ομίλου Μυτιληναίου στην κίνηση της αγοράς (αν και σήμερα δείχνει μικρή ζωηράδα-και ως προς τον όγκο)). Ψάχνοντας βρήκα 2-3 κακά για τον Βαγγέλη άρθρα. Βέβαια ορισμένα στοιχεία είναι κάπως υποκειμενικά, καμιά φορά υπάρχει κι εμπάθεια εκ μέρους της εκδοτικής ομάδας (πχ λόγω έλλειψης διαφημίσεων ή κάτι άλλο). Διατηρούσα μια μικρή σχετικά θέση την οποία καλού κακού μείωσα στο μισό. Δεν έχω προσωπική άποψη, εάν κάποιος γνωρίζει κάτι μπορεί να μας ενημερώσει, γι αυτό είναι η ομάδα άλλωστε.

    http://mikrometoxos.gr/%CE%BC%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%83-%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B5/


    http://mikrometoxos.gr/%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%AF%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%BF-%CE%BC%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF-2/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω πως εάν στις προσεχείς τραπεζικές ΑΜΚ μας δώσουν τη δυνατότητα κερδοσκοπίας μέσω εγγραφής για αδιάθετες μετοχές. Μας κόβουν όμως την δυνατότητα χετζαρίσματος μέσω ΣΜΕ. Ελπίζω να πάρουν μέτρα και για τους διεθνείς κερδοσκόπους ώστε να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα του 2014 (πώληση μετοχών που δεν είχαν, 2-3 μέρες πριν καταχωρηθούν επισήμως οι νέες στα χαρτοφυλάκια και ξεκινήσει η διαπραγμάτευση τους)


      "Σας ενημερώνουμε ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών εν όψει της επικείμενης διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης αποφάσισε, σύμφωνα με το άρθρο του Κανονισμού του ΧΑ, 2.6.12, § (2.α), να προβεί στη διαγραφή των παραγώγων προϊόντων επί των μετοχών των εισηγμένων συστημικών τραπεζών που θα συμμετέχουν σε αυτή μέχρι και την ολοκλήρωση της.

      Συγκεκριμένα, επί της διαδικασίας θα ισχύσουν τα εξής:

      ΠΕΜΠΤΗ 8/10/2015 (μετά τη λήξη της διαπραγμάτευσης)

      Αναστολή διαπραγμάτευσης των σειρών Δικαιωμάτων Προαίρεσης (ΔΠ) και Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) επί των παρακάτω μετοχών, για τις οποίες την Πέμπτη 8/10/2015 δε θα υφίστανται ανοιχτές θέσεις, εξαιρουμένης της λήξης του Οκτωβρίου 2015:

      · ALPHA BANK S.A.

      · PIRAEUS BANK S.A.

      · NATIONAL BANK OF GREECE S.A.

      · EUROBANK ERGASIAS S.A.

      Παύση εισαγωγής νέων σειρών ΔΠ και ΣΜΕ επί των συγκεκριμένων μετοχών.

      ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/10/2015 (μετά τη λήξη της διαπραγμάτευσης)

      Διαγραφή των σειρών ΣΜΕ και ΔΠ επί των παραπάνω μετοχών.

      Δεδομένου ότι η Παρασκευή 16/10/2015 είναι ημέρα λήξης, οι σειρές Δικαιωμάτων Προαίρεσης Οκτωβρίου, θα λήξουν κανονικά (physical delivery) με τελική τιμή εκκαθάρισης, την τιμή της ενδιάμεσης δημοπρασίας που θα λάβει χώρα την ίδια ημέρα στην Κύρια Αγορά Αξιών.

      Για τις υπόλοιπες σειρές σε ΣΜΕ και ΔΠ, με βάση το άρθρο 2.6.12 του Κανονισμού παρ. 7 & 8, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19/10/2015 χρηματικός διακανονισμός, με βάση την τιμή κλεισίματος του υποκείμενου τίτλου την ημέρα της διαγραφής (16/10/2015)."

      Διαγραφή
    2. Αναποδο σαμπουαν για την πιτυρίδα http://www.tradingview.com/x/tgV5oN5n/

      Νομίζω θα γίνει -η αμκ - με bookbuilding παρόμοια με την διαδικασία που έγινε στην ευρομπανκια το 2014. Τότε οι νεέοι μέτοχοι υπολόγισαν το tbv στο τέλος εκείνης της χρονιάς για την προσφορά τους . Οπότε μπακαλίστικο παράδειγμα για την εικονιζόμενη με νούμερα εντελως τυχαία αλλά σχετιζόμενα με αυτά που κυκλοφορούν στα μ-ιντερνετια . Q1 '15 7,38δις μείον λόγω και νέων προβλέψεων 2,5δις 4,88 μειον υπαραξίες 0.33 δια 12769 δις παλιών μετοχών πάει 0,35.

      Διαγραφή

    3. Μια ανάλυση που αξίζει να διαβαστεί για τις ΑΜΚ των τραπεζών.

      http://mconstantinos.blogspot.gr/2015/10/blog-post.html

      Διαγραφή
    4. κυριε


      hippy σας ευχαριστούμε

      Διαγραφή
  15. Μ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΣΤΑΤΗ ΖΩΗ-ΝΙΚΟΣ ΒΕΖΥΡΑΚΗΣ---
    Στίχοι: Άννα Γιακουμάκη
    Μουσική: Νίκος Βεζυράκης


    1. Νίκος Βεζυράκης

    Μ’αρέσει η άστατη ζωή
    γεννήθηκα αλάνι
    μ’αδυναμία στο πιοτό
    στ’όπλο και στο φουστάνι.

    Δε θέλω σχέσεις μόνιμες
    δεσμεύσεις κι ιστορίες
    κουμάντα, περιορισμούς
    ζήλειες και φασαρίες .

    Έχω ατίθαση καρδιά
    μωρό μου από τη φύση
    κι άθρωπος δεν ε βρέθηκε
    να την ε κυβερνήσει

    Στα τεντώμενα τα σχοινιά
    μ’αρεσέσει να κινούμαι
    κανόνες δε με πιάνουνε
    και νόμους δε φοβούμαι

    Καρδιά ’χω από σίδερο
    κι εγωισμό ατσάλι
    μα λιώνουνε σαν θα βρεθώ
    σε μια καυτή αγκάλη

    Μ’έστειλε ο Θιός να υπηρετώ
    αιώνια τη γυναίκα
    μα όριο δε μου ’βαλε
    να είναι μια ή δέκα

    Φίλε και πως ν’αντισταθώ
    στο έρμο το φουστάνι
    σα σηκωθεί που ανάστατο
    όλο το κόσμο κάνει

    Το καμαρώνω όπου το δω
    φίλε μου το ωραίο
    κι αν κουνηθεί και του χυθώ
    πες μου μετά θα φταίω;

    Ο άντρας είναι κηνυγός
    μωρό μου από τη φύση
    όπλο και θήραμα μπορεί
    να τονε συγκινήσει

    Δίκανο θελει στο λαγό
    να σημαδέψει ευθεία
    μα τ’όπλο ντου στον έρωτα
    είναι η γοητεία

    κοκκινομάλλες, καστανές
    ξανθομαλλούσες βιόλες
    έχω στα στήθια μια καρδιά
    που σας χωράει όλες

    Για την αγάπη σας τρελό
    με βγάλανε κι αλήτη
    γιατί τις νύχτες δε πατώ
    τα πόδια μου στο σπίτι.

    Αν είναι θε μου ο έρωτας
    ως λένε αμαρτία
    τότε δηλώνω αμρτωλος
    να κλείσει η ιστορία.

    Θα κηνυγώ και θα γλεντώ
    μέχρι να ξεψυχίσω
    γιατί μονάχα μια φορά
    στο κόσμο αυτο θα ζήσω.

    Κι αν είναι θε μου έγκλημα
    που βγήκα νταλκαδιάρης
    στα στήθια έχω τη καρδιά
    κι έλα να μου τη πάρεις---------https://www.youtube.com/watch?v=zeUINbTYCRo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κυριε Δαριε γνωριζετε κατι για την αρνητικη εικονα του αβακα? η οποιος αλλος γνωριζει.Ευχαριστω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπερα κ. Τακη. Γκουρου δεν ειμαι αλλα μπαινω στον κοπο να ριξω μια ψευτο-γκουρουδια για την Eurobank ως προς τις 2 φασεις της ανακεφαλαιοποιησης και παντα με ελευθερο πνευμα και οδηγο την τελευταια τιμη των 30λεπτων του 2014. Λαμβανοντας λοιπον υποψιν οτι η διαδικασια θα πραγματοποιηθει σε 2 φασεις και με βαση τις αναγκες των αλλων 3 αδελφων εκτιμω οτι σε ποσοστο τα κεφαλαια που θα χρειαστει για να καλυφθουν οι αναγκες της θα αντιπροσωπευουν το 25% των 13δις που θα πεσουν στην 1η φαση (τουτεστιν για την Eurobank περιπου 2,5 δις θα βαλει ο ESM και 750εκ οι ιδιωτες)
    Με τα νεα κεφαλαια συνολο 3,25δις και τιμη διαθεσης των νεων μετοχων τα 30λεπτα θα εχουμε 10,83δις νεες μετοχες και συνολικα 12,3δις μετοχες ( 14,7 δις μετοχες σημερα με r/s 1 προς 10 συνολο 1,47δις μετοχες αυριο ) και κεφ/ση περιπου 3,69δις ευρω. Ας πουμε οτι η Eurobank εχει 50δις δανεια και καιει τα 6δις που βρισκονται σε καθυστερηση αρα οι απομειωσεις φτανουν στο 40% (καπου 26δις ευρω συνολικα σωστα κ. Τακη;)
    Χοντρικα λοιπον 4,1δις κεφαλαια σημερα και 3,25δις τα επιπλεον μας κανουν καπου 7,35δις που με τη διαγραφη των 6δις που θα κανει σιγα σιγα θα μπορεσει να φτασει στη 2η φαση και με τα ιδια πανω κατω νουμερα και στη 2η φαση θα εχουμε: 4,1+3,25(1η φαση)=7,35 – 6(σιγα σιγα) =1,35+3,25(2η φαση)=4,6δις και με Tier Core λιγο πανω απο 10% οχι τιποτε αλλο να μη λενε κι αυτοι της Βασιλειας ΙΙ και ΙΙΙ. Μετα τη 2η φαση οι μετοχες παλι με r/s 1 προς 10 θα ειναι περιπου 12,06δις και τιμη δεν ειμαι μαγος αλλα μυριζομαι καπου γυρω στο 0,35-0,40 αν ολα πανε καλα (για το 2017 μιλαμε τωρα). Και μετα το 2017 θα γινουν απομειωσεις αλλα εκτιμω οτι θα ειναι ελεγχομενες και διαχειρισιμες. Τι λετε κ. Τακη ως προς το σκεπτικο; Ευχαριστω θερμα.

    Charl

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κυριε Charl σας ευχαριστούμε για την αναλυση σας πιστευω ότι ησαστε στο σωστο δρομο -ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ- EUROBANK -ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΣ ΚΑΤΙ ΠΕΡΟΣΣΟΤΕΡΟ ΞΕΡΗ ΑΠΟ ΜΑΣ---Το σχέδιο του Watsa να γίνει, μακράν, ο μεγαλύτερος επενδυτής στην Ελλάδα ----http://www.capital.gr/story/3069497/to-sxedio-tou-watsa-na-ginei-makran-o-megaluteros-ependutis-stin-ellada

      Διαγραφή
    2. Αυτά όλα ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦ΄ ΟΣΟΝ γίνει σε 2 φάσεις. Αυτό μέχρι τώρα το απορρίπτουν.
      Ενώ εσείς το θεωρείτε δεδομένο και κάνετε ιδανικούς υπολογισμούς με τιμή 30 λεπτά.
      Μη μπερδεύετε το κόσμο που διαβάζει εδώ.

      Νέρων

      Διαγραφή
    3. Την πατησε κ. Λουκα μου ο Καναδος με την Ελλαδα, νομιζε οτι θα ειναι σαν την Ιρλανδια, αλλα δεν ειναι τυχαιος ,ειναι πεισματαρης, ειναι εξυπνος, εχει και λεφτα, δεν πιστευω οτι θα βγει χαμενος τουλαχιστον. Μακαρι κ. Λουκα μου να ερχοντουσαν κι αλλοι ξενοι σαν τον Mr Watsa αντι για κατι Paulson και Mobius που χτυπανε και φευγουν.

      Δεν προσπαθω να μπερδεψω τον κοσμο κ. Νερωνα, μια εκτιμηση εκανα με βαση συγκεκριμενα νουμερα.
      Δηλαδη τι δεν σας αρεσε; Δεν σας αρεσε οτι θα γινει μια κεφαλαιοποιηση φετος και μια του χρονου μετα τα stress tests; Μαλιστα. Μας λετε δηλαδη οτι η τραπεζα με 3.05-3.75δις θα ειναι καλυμενη κεφαλαιακα; Μα τι λετε τωρα, 6 δις δανεια πρεπει να καψει το λιγοτερο(λεμε θα πουλησει και κανενα σε κανα fund), χρωσταει και .95δις στο κρατος αυτα ποτε θα τα επιστρεψει, το 2018 νωριτερα λεω εγω, φωναζουν οι αλλες 2 κι εχουν και δικιο. Οι προβλεψεις της ιδιας της τραπεζας ειναι σημερα στο 35% στο συνολο ολων των δανειων, εσεις μας λετε οτι θα σταματησει εκει η κατηφορα, αν το πιστευετε αυτο πραγματικα με γεια σας με χαρα σας. Ή μπορει να εννοειτε, οτι μεχρι του χρονου θα εχουν γυρισει ολες οι καταθεσεις και η οικονομια θα τρεχει με ρυθμους Κινας.
      Δεν σας αρεσε το 30λεπτα; Ποσο πιστευετε εσεις αφου πιο κατω δεν παει και πιο πανω δεν συμφερει μαντεψτε ποιον; Δεν ειναι ΤΧΣ ο ESM κυριε τι το περασατε.
      Πειτε μας τη δικη σας εκτιμηση να τη διαβασουμε, αυτα τα ''εαν κι εφοσον'' ειναι να'χαμε να λεγαμε. Πειτε μας κ. Νερωνα, αναλυστε μας τη θεωρια σας.

      Charl

      Διαγραφή
  19. συντεκνε του λιβυκου μαθαινω ότι το τριμηνο σου, σε αντιθεση με την εγχωρια μιζερια, είναι αεροπλανο. θα μου πεις τωρα και τι εγεινε σάμπως τσιμπαω κανα μερισματακι? στακα και όχι μερισμα θα πιασεις αλλα νέο ξενοδοχειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε ανωνυμε δεν ξερω ποιος εισαι αλλα επειδή φαινεσαι ενημερωμένος, το μονο που εχω να προσθεσω είναι ότι όπως λενε λαικιστη "..σε μερικους θα τους κοπει η περιοδος.." Περαστικος

      Διαγραφή
    2. Μίλτος Καμπουρίδης19 Οκτωβρίου 2015 στις 10:32 μ.μ.

      Μέτοχοι Dolphin Capital (80%) , IKTINOS ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ (20%)

      Sitia Bay Resort : Έκταση 2.800 στρεμμάτων, Όρμος Φανερωμένης

      Δομημένη επιφάνεια 80.000 μ2
      Θα περιλαμβάνει: Ξενοδοχείο 177 δωματίων συμπεριλαμβανομένων 26 συγκροτημάτων δωματίων και σουίτας
      Μαρίνα για τουλάχιστον 45 σκάφη
      Κέντρο θαλασσοθεραπείας
      Γήπεδο γκολφ 18 οπών

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  20. Μπήκα να πω καλησπέρα, μη νομίζετε ότι σας ξέχασα, αλλά είχα προβλήματα και ανυπέρβλητες υποχρεώσεις και έκανα αναδρομική ανάγνωση στα σχόλιά σας.

    Κύριε Τάκη, κάπου είδα και το όνομά μου. Συγχαρητήρια για την πρόβλεψη. Άλλωστε εκ του αποτελέσματος κρίνεστε. Τα λόγια είναι φτώχια, κατά τη λαϊκή έκφραση.

    Όμως βλέποντας το παρόν πείτε καμιά γκουρουδιά για το εγχώριο χαρτοφυλάκιο, όπως ζητάει και ο κ. Lorac (Lorac4 Οκτωβρίου 2015 - 8:19 μ.μ.).

    Ή αν επιθυμείτε ως ασχολούμενος ιδιαίτερα με τη θεμελιώδη ανάλυση πείτε κάτι στον κ. hippy, που ευλόγως προβληματίζεται όταν διαβάζει για το πρώτο εξάμηνο του ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ αρνητικές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες 21,7 εκατ, έναντι 200,4 εκατ θετικές στο περσινό εξάμηνο. Ότι στο περσινό πρώτο εξάμηνο για αγορές Ενσώματων και Αυλων Παγίων Στοιχείων είχε καταβάλει 30,6 εκατ, άρα θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές: 200,4 - 30.6 =169.8 εκ, ενώ στο φετινό κατέβαλλε μόνο 18 εκ, άρα 21,7 + 18 = 39,7 εκ αρνητικές ελεύθερες ταμειακές ροές φέτος. Πως βλέπετε το μέλλον του, σε συνάρτηση και με τις τιμές του αλουμινίου, για τις οποίες είχε υπάρξει συζήτηση με τον κ. Δαρείο;. Από τον τομέα της ενέργειας (δεν εννοώ τη ΜΕΤΚΑ), μπορεί να περιμένει κανείς τίποτα;

    Και αν θέλετε να θέσω κι εγώ τη δική μου ερώτηση: Επειδή γράψατε ότι βλέπετε με ενδιαφέρον την ΕΛΑΣΤΡΟΝ, τι βλέπετε για το κοντινό της μέλλον, δεδομένου, ότι το 90% των πωλήσεων εξακολουθούν να είναι εγχώριες πωλήσεις και τόσο καιρό δεν μπορεί να επανέλθει στην κερδοφορία; Θα μπορούσε να καταφέρει να γίνει εξαγωγική και με τι περιθώρια κέρδους;

    Ακόμη έχετε πολύ καιρό να διατυπώσετε απόψεις για την ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Σήμερα τι γνώμη έχετε; Τέλος καμιά σκέψη για την PROFILE;

    Με εκτίμηση

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS (ΕΥΡΩΒ) -0,020 € -0,003 (-13,04%) ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΗ -ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΤΕ -Ο ΕΥΡΩΝ ΚΕΡΔΙΣΗ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΡΑΣΙ ΜΟΥΣΧΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΝΟΙΧΤΗΚΕ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΣΗΜΕΡΑ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  22. Ανάπτυξη με δάνεια χωρίς αύξηση της παραγωγής θα φέρει μεγαλύτερη ύφεση. Αυτό κάνουν.


    3.Μειώνοντας τις συντάξεις και τους μισθούς; Στα 200 ευρώ θα πάνε οι συντάξεις αν το όριο παραμείνει στα 67 χρόνια, αφού η Ελλάδα είναι σε χειρότερη κατάσταση απο τη Βουλγαρία. Στα 72 θα πάει στα 300 ευρώ, γιατί τότε θα ζούν πολύ λίγοι για να τα πάρουν και επειδή είναι πιο έξυπνοι απο εσάς, η σύνταξη στη χήρα θα γίνει ακόμη μικρότερη σε ποσοστό απο ότι είναι τώρα. Να ετοιμάζεσθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τρ. Πειραιώς: Δημόσια προσφορά για υφιστάμενες ομολογίες €1,1 δισ-http://www.capital.gr/story/3073042/tr-peiraios-dimosia-prosfora-gia-ufistamenes-omologies-1-1-dis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ακουω για συγχωνευση eurobank με ΕΤΕ. Μηπως ο κυρ watsa γουσταρει τουρκοτραπεζα για να χωνει χρημα ετσι αβερτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ρητά και Διδάγματα όπως μας έλεγαν στο κατηχητικό… Η ληστεία!


    Kατά τη διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας στην πόλη Γουανγκτσού στην Κίνα, ο ληστής φώναξε στους πελάτες: – Μην κινηθείτε, τα λεφτά ανήκουν στο Κράτος! “Η ζωή σας όμως ανήκει σε σας”!!! Όλοι ξάπλωσαν κάτω ήσυχα. Αυτή η μέθοδος ονομάζεται: “MIND CHANGING CONCEPT” Ελληνιστί: “ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ”

    Όταν οι ληστές γύρισαν σπίτι με τα εκατομμύρια που έκλεψαν, ο μικρός αδερφός, με πτυχίο Master στα Οικονομικά, λέει στο μεγάλο αδερφό, απόφοιτο δημοτικού: – Έλα να μετρήσουμε τα χρήματα που αρπάξαμε. Ο μεγάλος αδελφός του Δημοτικού του λέει: – Είσαι βλάκας! Είναι πολλά τα χρήματα και θα κάνουμε ώρες να τα μετρήσουμε. Το βράδυ στις ειδήσεις που θα ανακοινώσουν τη ληστεία, θα πουν και το ακριβές ποσό που εκλάπη! Αυτή η συμπεριφορά ονομάζεται “EXPERIENCE” (ΕΜΠΕΙΡΙΑ) και είναι σαφέστατα χρησιμότερη στις μέρες μας από τα πτυχία Master.

    Όμως στην Τράπεζα, μετά τη ληστεία, ο ταμίας φωνάζει στο Διευθυντή να καλέσει την αστυνομία. Ο πτυχιούχος Διευθυντής όμως του λέει: – Μην τηλεφωνήσεις ακόμα! Ευκαιρία είναι, κοντά στα 20 εκατομμύρια που μας έκλεψαν, να πάρουμε άλλα 10 εμείς, συν τα 70 που έχουμε ήδη καταχραστεί, να πούμε ότι μας έκλεψαν 100! Αυτή η μέθοδος στα Πανεπιστήμια ονομάζεται: “SWIM WITH THE TIDE” Ελληνιστί σε παράφραση: “ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜ Ε ΜΙΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ”

    Ο ταμίας λέει: – Μακάρι δηλαδή να ‘χουμε μια ληστεία κάθε μήνα! Αυτό λέγεται: “ΚΙLLING BOREDOM” του λέει ο Διευθυντής. Ελληνιστί σε παράφραση σημαίνει: “Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ”

    Το βράδυ, στις ειδήσεις ανακοινώθηκε ότι εκλάπη το ποσό των 100 εκατομμυρίων. Οι καημένοι οι ληστές μετρούσαν και ξαναμετρούσαν, αλλά το ποσό που είχαν στα χέρια τους ήταν 20 εκατομμύρια. Θυμωμένος λοιπόν ο ένας ληστής λέει: – Ρισκάραμε τις ζωές μας για 20 εκατομμύρια, ενώ ο Διευθυντής με το πάτημα ενός κουμπιού καθάρισε 80 εκατομμύρια! Φαίνεται τελικά ότι είναι πιο επικερδές και ακίνδυνο να είσαι Διευθυντής Τράπεζας παρά ληστής! Αυτό λέγεται: “KNOWLEDGE IS WORTH AS MUCH AS GOLD!” Ελληνιστί: “Η ΓΝΩΣΗ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ Ο ΧΡΥΣΟΣ!”

    Ο Διευθυντής ήταν πολύ χαρούμενος, που με τη ληστεία κάλυψε τις καταχρήσεις του. Αυτό λέγεται: “SEIZING THE OPPORTUINITY and DARING TO TAKE RISKS!” Ελληνιστί σημαίνει: “ΑΡΠΑΖΩ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ και ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΡΙΣΚΟ!” Συγγνώμη αν είστε πτυχιούχος Οικονομολόγος.

    Κατά τα άλλα, φίλοι και φίλες ανησυχείτε! Στις Βρυξέλλες ακόμη μας επαινούν, ώστε να προλάβουν να μας φορτώσουν και όλα τα δικά τους λάθη εν αναμονή μιας ευκαιρίας για να μας αδειάσουν. που σημαίνει: “EXPLOIT every OPPORTUNITY” Ελληνιστί: “ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΕΙΤΕ κάθε ΕYΚΑΙΡΙA!”+

    http://mikrometoxos.gr/%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B4%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%8C%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. σας ευχαριστούμε κυριε hippy ειστε απαιχτος-μια μαυροδαφνη και ένα μουσχουδι για σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μας ξαναπήραν τα χαρτιά πατριώτες! ΤΙΤΚ 21.50 1,7 δις κεφ/ση, τρελή ευκαιρία!
    ΕΕΕ 7,5 δις κεφ/ση στα 20€+
    ΟΤΕ σε τιμές κοντά στα 9€, και 4,5 δις κεφ/ση,όσο είχε και με ΓΔ 959 μονάδες. Αλλη "τρελή" ευκαιρία, αν υπολογίσουμε τους βαρείς φόρους που έρχονται, το 29% στις επιχειρήσεις,τη μείωση μισθών και συντάξεων, άρα και τη μείωση κατανάλωσης.
    ΧΑΑ 2 ταχυτήτων, από τη μια κατεδαφισμένες τράπεζες κι από την άλλη βασικές εταιρείες του 25αρη
    πανάκριβες με p/e 30-50 ή και παραπάνω, που όμως και καθορίζουν τον ΓΔ. Ερχεται προφανώς η σούπερ ανάπτυξη του Αλέξη. Οκ υπάρχουν και 2-3 φτηνές εταιρείες στον 25αρη, οι υπόλοιπες είναι δυσανάλογα ψηλά σε ένα καταστροφικό οικονομικό περιβάλλον. Θα ήθελα τις απόψεις των κυρίων Τάκη , Ηippy, Πέτρου, Δαρείου, Lorac, Νίκου Τ. και άλλων εκλεκτών φίλων.
    -Πάντα με εκτίμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Gerry Phoenix καλή σας μέρα.Με τιμάτε ζητώντας την γνώμη μου, θα σας εκθέσω λοιπόν τις σκέψεις και τις προαισθήσεις μου. Απελπιστικά χαμηλός ο τζίρος στο ΧΑΑ, μείωση 70% ανακοινώθηκε χτες.Ήταν ρηχή η αγορά, τώρα αποξηράνθηκε. Τα capital controls μας κάνουν απλά να ανακυκλώνουμε το τοποθετημένο χρήμα ,προσωπικά εξεγείρομαι στην σκέψη ότι πρέπει να στείλω στην χρηματιστηριακή και fax της απόδειξης κατάθεσης νέου χρήματος στην τράπεζα.Αυτό το κάναμε όταν οι μετοχές ήταν χάρτινες και πανέμορφα σχεδιασμένες.Κάνω λίγες πράξεις από συνήθεια ή αδυναμία αν θέλετε.Ψυχανεμίζομαι ότι η πολιτική κατάσταση θα δραματοποιηθεί αιφνιδιαστικά,έφτασα να νοιώθω ανασφάλεια εγώ που υπολόγιζα μόνο στις ικανότητες μου, μη περιμένοντας πολλά από το κράτος.Έχετε δίκιο,δεν βλέπω ανάπτυξη και άλλα τέτοια διατυμπανιζόμενα.Διαρκώς τα ειδικά ινστιτούτα αυξάνουν το ποσοστό της προβλεπόμενης ύφεσης.Όταν στο απώτερο παρελθόν ξεκίνησα να ασχολούμαι με το ΧΑΑ, και μη όντας οικονομολόγος,διάβασα αρκετά και κατέληξα στην μακροπρόθεσμη θεώρηση της απόδοσης των τοποθετήσεων μου.Δεν θα συμβούλευα το ίδιο σε έναν νέο με τις σημερινές συνθήκες στην χώρα.Θεωρώ ότι οι επόμενες μέρες και μήνες ενδείκνυνται για γρήγορες κινήσεις που θα δικαιώσουν τους τυχερούς ή τους έχοντες καλύτερη πληροφόρηση.Συγχωρέστε με αν σας μαύρισα την ψυχή ,μακάρι να διαψευστούν οι προβλέψεις μου.

      Διαγραφή
    2. κυριε ΝίκοςΤ ηστε αρχοντικος τυπος δυο μπουκάλες κρασι για σας--τωρα απολαμβανω το ΜΟΥΣΧΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑ-

      Διαγραφή
    3. Κύριε Gerry αναρωτιέμαι πόσοι θα σκεφτούν να πουλήσουν τις κερδοφόρες μτχ τους για να πάρουν φτηνοτράπεζες στην αμκ ή και λίγο μετά αν θέλουν να είναι και σίγουροι για την επιτυχία των αυξήσεων.Εγώ σκέφτομαι να ακολουθήσω την ανάποδη διαδρομή

      Διαγραφή

    4. Καλησπέρα κυριε Gerry

      Μας τα πήραν τα χαρτιά πατριώτες… Μπρρρ...Παροιμιώδης επικεφαλίδα του Κ. Στούπα σε άρθρο του 2009, σε λάθος timing, που οδήγησε σε αφανισμό το κοπάδι των οπαδών του. Αργότερα έφαγε τόσο κράξιμο που το γύρισε στο πολιτικοοικονομικό απαρνούμενος τα χρηματιστηριακά. Ας πρόσεχε.

      Στα δικά μας τώρα.. Η ερώτηση μου κατ΄αρχήν είναι: Σοβαρολογείτε ή χαριτολογείτε? (ok. εγώ αστειεύομαι τώρα). Ωστόσο πρέπει να μας δώσετε κάπως το προφίλ σας. Θέλετε μετοχή ξεπέτα, γκόμενα, στρίβειν δια του αρραβώνος, σύζυγο ,νοσοκόμα στον οίκο ευγηρίας? Τα δύο τελευταία τά΄χω...ΕΥΑΠΣ, ΟΠΑΠ.

      Προσωπικά είμαι πολύ περισσότερο αισιόδοξος από τον πολύ καλό χρήστη και φίλο μου Νίκο. Πιθανολογώ πως ο Τσίπρας έστριψε οριστικά κι ότι ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται σε πλήρες αστικό μνημονιακό κόμμα (σιγά το δύσκολο με 60% πρώην πασόκους στη σύνθεση). Δει δει χρηματών που λένε. Επίσης νομίζω ότι ως χώρα στο τέλος του 2016 θα είμαστε περίπου εκεί που βρισκόμαστε στο τέλος του 2014 όταν βάζαμε τα χέρια μας και βγάζαμε τα μάτια μας (αλλάξαμε τη συγκυβέρνηση). Επειδή όπως ξέρουμε ότι το χρηματιστήριο προεξοφλεί πιστεύω-ελπίζω πως την Άνοιξη του επομένου έτους θα ξαναδούμε το έργο "η άλωση των χιλίων". Νερά, λιμάνια, ενέργεια παραμένουν οι επιλογές μου. Μια και ήδη έχω ΕΛΛ (ούτε μου τά΄δωσε ούτε με πρόδωσε) ΕΥΑΠΣ, ΟΛΠ θα ψωνίζω ΔΕΗ, σε διόρθωση ΜΟΗ (για την ξεπέτα 30/11) ίσως και το Ελληνικό θωρηκτό του καλού κ. Lorac (καραμαζεμένο, στην είδηση ένα 20-25% τό΄χει)

      Τις τράπεζες τις αφήνω στην άκρη. Είναι όλα τα λεφτά αλλά πρέπει να σε λένε Γκαστόνε ή Χουντίνι για να ελπίζεις πως δεν θα καείς

      Φαίνεται πως οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν χαμηλά. Ευννοούνται ΕΛΠΕ, ΠΛΑΘ (ο κρητικός έχει απαιτητική κεφαλαιοποίηση), ΦΛΕΞΟ.

      Μια χαρά ως εδώ. Χαρτιά δόξα τω Θεώ βρήκαμε. Τώρα μένει να βρούμε και λεφτά !!!

      Διαγραφή
    5. Ωραία η απάντησή σας κύριε Hippy! Για το "μας πήραν τα χαρτιά πατριώτες" φυσικά και έκανα χιούμορ. Αλλωστε, αμέσως αναφέρθηκα σε χαρτιά όπως ΤΙΤΚ και ΕΕΕ που διαπραγματεύονται ήδη σε τιμές ΓΔ 1300-1400 και δεν βλέπω πού μπορούν να πάνε..ο ΟΤΕ επίσης...τι προσμένει για το 2016 στην Ελλάδα της υπερφορολόγησης και της μείωσης κατανάλωσης; Αγαπητέ κ. Hippy πολύ καλά χαρτιά όσα αναφέρατε, εγώ κατέχω 2 από αυτά, γιατί δεν θέλω να είμαι άχαρτος, αν η αγορά πλησιάζει στον τελικό πυθμένα. Συγχαρητήρια για την αισιοδοξία σας, δεν βλέπω όμως να προσμετράτε στους υπολογισμούς σας την φορολόγηση του 29% των επιχειρήσεων, την αύξηση των προκαταβολών φόρου, την πεθαμένη παραγωγή και τις τρικλοποδιές που συνεχίζει να βάζει ο Σύριζα σε κάθε επένδυση(Σκουριές, καθυστέρηση οδικών αξόνων, σταμάτημα ή μποικοτάρισμα επενδύσεων στα σκουπίδια, στέρηση της Δραπετσώνας από τον ΟΛΠ, νέα αναβολή για περιφερειακά αεροδρόμια κλπ). Η τραγική κυβέρνηση των Συριζανέλ τους 7 πρώτους μήνες δεν έφερε ούτε μία επένδυση. Δεν βλέπω πώς θα δημιουργήσουν φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις, επιλέγοντας υπερφορολόγηση, κρατισμό και επικεφαλής σημαντικών οργανισμών τα κομματόσκυλά τους. Η χώρα αποπνέει απίστευτη παρακμή και στασιμότητα αυτή τη στιγμή, εγώ παραμένω με ενέργεια και λιμάνια ως πρώτες επιλογές, όμως με περισσότερη ρευστότητα εφόσον υπάρξουν ευκαιρίες ή επιτέλους κάνουν μια έστω ιδιωτικοποίηση(ΟΛΠ).

      Διαγραφή

    6. Το παρόν είναι ακριβώς όπως το περιγράφετε κ. Gerry. Το μέλλον μόνο ο Μεγαλοδύναμος το γνωρίζει αλλά δεν το μοιράζετε μαζί μας. Εμείς μόνο σκέψεις και υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Αρωγός η Στατιστική.

      Η ερώτηση είναι: Τούτη η κρίση είναι μικρότερη, ίδια ή χειρότερη απ΄τις κρίσεις του Τρικούπη το 1893, τη μικρασιατική του 1922, του 1932 ή του 1989 με τον Κοσκωτά στη φυλακή και τον πρωθυπουργό στο ειδικό δικαστήριο? Τι πίστευαν τότε οι συμπολίτες μας για το μέλλον των παιδιών τους? Τι έγινε τελικά? Λογικά, κάτι παρόμοιο θα γίνει και τώρα.

      Τα λεφτά διεθνώς είναι πολλά και ψάχνουν ευκαιρίες επένδυσης. Το μαγαζί είναι γωνιακό. Εάν πχ δούμε τον Watsa, τον Paulson να επιμένουν γιατί να τους θεωρήσω a priori αποτυχημένους κερδοσκόπους αντί να προσπαθήσω να διακρίνω τι βλέπουν αυτοί που δεν βλέπω εγώ? Ο σημερινός σύριζας μόνο στο όνομα μοιάζει με τον χθεσινό, πιθανολογώ μήνα με το μήνα θα βλέπουμε τη φιλελέ κατεύθυνση (στην τελική με τόσους εκατομμυριούχους που εμπεριέχει, πως μπορεί να καταλήξει αλλού? χα χα χα)

      Σίγουρα δεν υπάρχουν οι ευκαιρίες του 2012 (ΟΤΕ και ΔΕΗ 1,10!!! ΜΥΤΙΛ 1, 40 κλπ) αλλά το ακριβό ή φτηνό είναι σχετική έννοια καθώς αυτός που έχει το χρήμα θα μας συγκρίνει με τους διπλανούς μας (VOD, GDF, INTESA etc) κι αν μας βρει φτηνότερους θά΄ρθει. Διαβάζω σήμερα για επένδυση της Hewlett-Packard . Αιώνια αλήθεια. Το χρήμα πάντα βρίσκει διαύλους συνεννόησης με το δοβλέτι. Το γεγονός ότι είστε ανήσυχος και ψαχνόσαστε είναι από μόνο του πολύ καλό. Οι πιθανότητες είναι υπέρ σας.


      (Μην με παίρνετε και πολύ στα σοβαρά. Οι φίλοι μου με θεωρούν υπεραισιόδοξο...Δεν βαριέσαι, κανείς δεν είναι τέλειος, άσε που η απόσταση του τέλειου απ΄τον ξενέρωτο είναι ελάχιστη χι χι)

      Διαγραφή
    7. Kε Gerry,
      υπάρχουν καλές εταιρείες στο XAA που πιστεύω θα συνεχίζουν να βγάζουν κέρδη και να ανεβαινουν σε αξία. (ΔΕΗ, ΜΥΤΙΛ, ΓΕΚ, EΛΒΑ, ΙΚΤΙΝ, ΟΛΘ, ΑΣΚΟ, ΕΥΠΙΚ) και αρκετές άλλες. Δεν πιστεύω ότι η αγοραστική δύναμη μειώνεται αισθητά σε μια κοινωνία που η συνολική αγοραστική δύναμη κάθε χρόνο είναι τουλάχιστον 120 δις περίπου. (συνταξεις 33 δις, μισθοι 35 δις, τζιροι μεταξυ εταιρειων 10 δις, εξαγωγες 20 δις, τουρισμος 15 δις, εσπα 3 δις , κ.λ.π.) Ακόμη και οι συντάξεις να μειωθούν κατά 1% περίπου τον χρόνο, δεν πιστέυω ότι η συνολική αγοραστική δύναμη θα επηρεαστεί περαιτέρω από τα σημερινά χαμηλά επίπεδα. Αρα οι καλές εταιρείες θα συνεχίσουν να πουλάνε, και πιστεύω ότι οι περισσότερες από αυτές θα καταφέρουν ενδεχομένως να αυξήσουν τα κέρδη τους κατά 5% (τουλάχιστον) ας πούμε ετησίως. Επομένως , αν κανείς δεί την μεγάλη εικόνα, και με δεδομένο ότι κάποια στιγμή ακόμη και αυτή η κυβέρνηση θα καταλάβει την πραγματικότητα, πιστέυω ότι θα υπάρξει , για το ΧΑΑ ανοδική πορεία.

      Διαγραφή
  28. Ποιες θα είναι οι κεφαλαιακές ανάγκες κατά τράπεζα;

    Για την Πειραιώς θα προκύψει ανάγκη για ΑΜΚ 1,7 με 1,9 δισεκ. ευρώ ίσως να προσεγγίσει τα 2 δισεκ.
    Οι ιδιώτες μέτοχοι της Πειραιώς θα καλύψουν την ΑΜΚ.

    Για την Alpha bank θα προκύψει ανάγκη για ΑΜΚ 850 εκατ με 1,2 δισεκ. ευρώ.
    Η Alpha bank θα υλοποιήσει την μικρότερη ΑΜΚ και είναι δεδομένο ότι θα την καλύψει.
    Μάλιστα έχει κάνει προεργασία για να αντλήσει 1,5 δισεκ.

    Για την Eurobank θα προκύψει ανάγκη για ΑΜΚ 1,3 δισεκ. ευρώ ή περίπου 1,3 δισεκ.
    Η Eurobank θα υλοποιήσει την δεύτερη χαμηλότερη αύξηση κεφαλαίου και εμφανίζει τις δεύτερες μικρότερες ζημίες από το AQR.
    H Eurobank έχει κάνει προεργασία για ΑΜΚ 1,5 δισεκ. ευρώ.
    Το Fairfax....με το lobbying...σε SSM και ΕΚΤ πέτυχε τους στόχους του, επίσης μέσω κοινοπρακτικής ομάδας μετόχων θα καλύψει έως 1,5 δισεκ. ευρώ κεφαλαιακών αναγκών της Eurobank.

    Για την Εθνική θα προκύψει ανάγκη για νέα κεφάλαια στο βασικό σενάριο με AQR περίπου 1,8 με 2 δισεκ. ευρώ.
    Η Εθνική με ΑΜΚ 1 δισεκ. και πώληση μικρού μέρους της Finansbank θα μπορούσε να καλύψει άνετα τις κεφαλαιακές της ανάγκες.
    Για την Εθνική τράπεζα η εξέλιξη είναι πολύ θετική καθώς δεν θα υποχρεωθεί να πουλήσει το 100% της Finansbank.

    www.bankingnews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Στις 23/10 η επιστροφή κεφαλαίου 0,10 ευρώ στους μετόχους του Μυτιληναίου - Από τις 19/10 η νέα ονομαστική τιμή 0,97 ευρώ--Δικαιούχοι της επιστροφής είναι οι μέτοχοι που θα είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. την 20/10/2015

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 1ου τριμήνου 2015 (τα πιο πρόσφατα των τραπεζών) η εικόνα τους έχει περίπου έτσι:



    (Q1 2015) == ==> ΕΤΕ------ ΑΛΦΑ----- ΠΕΙΡΑΙΩΣ----- Eurobank


    BV == ==> 6,169----- 6,994------ 6,793----- 4,346

    Προν/χες (Αλογοσκούφης) == ==> 1,350 ----- 0----- 0----- 950

    Ομόλογα Χαμηλής Εξασφάλισης (εκ.) == ==> 386----- 173---- 229----- 220

    Δάνεια (gross) == ==> 73,206----- 61,223----- 69,239----- 51,305

    Προβλέψεις == ==> 11,440----- 14,295 ----- 16,088----- 10,323-----

    Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια NPL(%) == ==> 24.3%----- 33.8% ----- 38.9% ----- 34.0%

    Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (Εκ Ευρώ)== ==> 17,789----- 20,693 ----- 26,934----- 17,444

    Κάλυψη Μη Εξ. Δανείων

    Μη Εξυπηρετούμενες Εκθέσεις NPE (%) == ==> 32.0% ----- 47.0% ----- 48.8%----- 40.1%

    Μη Εξυπηρ/νες Εκθέσεις (Εκ Ευρώ) == ==> 23,426----- 28,775 ----- 33,789 ----- 20,573

    Κάλυψη Μη Εξ. Εκθέσεων == ==> 48.8% ----- 49.7%----- 47.6% ----- 50.2%



    RWA (Risk Weighted Assets)
    (σταθμισμένα στοιχεία ενεργητικού) == ==> 65,347 ---- 54,153---- 56,098----- 39,199

    CET Ι (Εκ Ευρώ) == ==> 7,693----- 7,011 ----- 6,569 ----- 5,465

    CET I (%) == ==> 11.8%----- 12.9%----- 11.7% ----- 13.9%


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει πάντως μια σκιά, προς το παρόν για την Πειραιώς, για τις πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών.

      Χθες και σήμερα έχουν ανέβει εντυπωσιακά τα ομόλογα της (και των άλλων συστημικών) λόγω της δυνατότητας εύκολης κερδοσκοπίας. Η τράπεζα κάνει προσπάθεια ώστε το σύνολο των ομολογιών να μετατραπεί σε μετοχές στην τιμή της αύξησης. Εάν κάποιος αγοράσει στην δευτερογενή στο 50-60% (από 20%-40% δυό μέρες πριν) τις μετατρέπει στο άρτιο σε μετοχές και είναι πιθανό να λογιστικοποιήσει τα πολύ μεγάλα κέρδηι τις πρώτες μέρες πιέζοντας με πωλήσεις την τιμή. Παρόμοια συμπεριφορά-πωλήσεις-είναι λογικό να περιμένουμε κι από ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια που θα συμμετάσχουν στην ΑΜΚ αλλά από το καταστατικό τους δεν επιτρέπεται να έχουν μετοχές.

      Διαγραφή
    3. k. Hippy με βάση αυτό το σκεπτικό θα πρέπει να γίνει ότι έγινε στην ευρωμπανκια πριν χρόνια Δηλαδή η μετατροπή ομολόγων (η τιμη της αμκ δηλαδη) να είναι ψηλά. Αν είναι όπως μας λέει καθημερινά ο Πετ-ρ-αν χαμηλά ,πιό χαμηλά δηλαδη και απο τωρινές τιμές άσχετα αν γίνει rs πριν ,δεν έχει νόημα αυτό. Πάντως ΑΝ γίνουν πιο ψηλά ( στο σημερινό tbv όπως ευρομπανκια πέρσυ ) τότε συμφωνώ μαζί σας. Η εικόνα θα είναι-πιστεύω- τότε όπως η εικόνα αλφα που έβαλα πρόσφατα.

      Διαγραφή
    4. q1 2015 npe 21.200 ( CONSUMER 3,2 / MORTAGE 4,5 / SMALL BUS. 3,9 / CORPORATE 6,5 / TOTAL >90 DAYS 18.000 PLUS 0,2 0,6 0,5 0,9
      <89DAYS 2.200
      TOTAL = 20.200 PLUS 1.000 OTHER IMPAIRED
      FINAL 21.200 NPE (=40,1% 52.900)
      FORBONE LOANS 5.600 ( TA 3.300 EINAI PERFORMING)
      PROVISIONS 10.005 (=47,2% NPE)

      Πολύ μπακαλίστικα αν το 15% είναι επαγγελματίες μπαταχτσίδες και απο τους υπόλοιπους πιστολιασμένους πάρω πίσω το 20% τότε θέλω άλλα 4+ προβλέψεις. Μείον το cet-I είναι 1,2-1,500
      δηλαδή 0,08/μτχ. Πιό κάτω δεν δίνω δεκάρα.

      Διαγραφή
    5. 1)Αυτό που θέλω να πω ως προς τα ομόλογα είναι τούτο.

      ΠΡΟΣΟΧΗ. Εάν η τιμή διαπραγμάτευσης στον ταμπλό πχ της Πειραιώς (που έχουμε στοιχεία) ΜΕΤΑ την αποκοπή του δικαιώματος είναι κοντά στην τιμή της ΑΜΚ (5-7%) έχει ρίσκο. Πιθανολογώ πως για τους εραστές των τραπεζών θα αξίζει να ΜΗΝ μπουν στην αύξηση αλλά να κάνουν υπομονή 2-5 μέρες ώστε να φύγουν οι ομολογιούχοι και ν΄αγοράσουν μετά (εγώ δεν είμαι τραπεζολάγνος). Ο κίνδυνος θα περιορισθεί εάν επιτραπεί η διαπραγμάτευση των ΣΜΕ Δεκεμβρίου καθώς σ΄αυτήν την περίπτωση ο ομολογιούχος (και σίγουρα ο επαγγελματίας του αμοιβαίου) θα προτιμήσει να πουλήσει ίση ποσότητα με τις μετοχές που θα πάρει απ΄τη μετατροπή και την 3η Παρασκευή να τις παραδώσει κλείνοντας τη θέση του.

      Όσον αφορά τις ομολογίες της Eurobank σωστά άψογος. Αν και είχαν διπλασιάσει (από το 30% στο 60%-65% στην δευτερογενή αγορά) οι κάτοχοι τις κράτησαν, τις μετέτρεψαν με 1,54 ευρώ/μετοχή ελπίζοντας να πληρωθούν το 100%, αλλά το χαρτί "άνοιξε" στα 0,60 εισπράττοντας περίπου το 40% (όσοι τις έδωσαν δηλαδή γιατί άλλοι-οι αργοπορημένοι-πήγαν κουβά).

      -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

      2)Υποθέτω οι υπολογισμοί σας αφορούν την ΑΛΦΑ. Δεν κατάλαβα τι εννοείτε "δηλαδή 0,08/μτχ. Πιό κάτω δεν δίνω δεκάρα.". Αυτή είναι η τιμή που επιθυμείτε στην ΑΜΚ?

      Απ΄τα λίγα που ξέρω ο σημαντικότερος δείκτης "ευκαιρίας" για τις τράπεζες είναι το P/BV. Το σχόλιο που αφαίρεσα πιο πάνω "17 Οκτωβρίου 2015 - 12:37 π.μ." αφορούσε πρόχειρους υπολογισμούς επίσης στην ΑΛΦΑ (αλλά ήταν ημιτελές).

      Σύμφωνα με τον πίνακα που παρέθεσα φαινομενικά η λογιστική αξία της μετοχής μοιάζει να είναι 0,55 (6,994/12,769). Εάν όμως πιθανολογήσουμε διαγραφή της τάξεως 15% (αν θυμάμαι καλά ο κ. Τάκης προτείνει 20%) από τις προβλέψεις των 14,295 δις δηλαδή 2,15 δις τότε γίνετε 4,844/12,769 = 0,38.

      Εάν υποθέσουμε ότι η ΑΛΦΑ (προ reverse split) κάνει ΑΜΚ 1 δις με τιμή 0,065 όπως όριζε ο προηγούμενος νόμος (50% της μέσης τιμής των 50 τελευταίων ημερών-εάν προτιμηθεί το βιβλίο προσφορών όπως προτιμήθηκε στην Eurobank πάλι κοντά εκεί έδωσε τιμές) άρα εκδίδει 15,385 δις μετοχών τότε σε κάθε 1π => 1,2ν τότε έχουμε νέα λογιστική αξία 5,844/28,154 = 0,21 ενώ η τιμή στο ταμπλό θα είναι (1 χ 0,144 παλαιά + 1,2 χ 0,065)/ 2,2 = 0,10 σαν να λέμε P/BV = 0,47 όσο είχε η credit agricole το 2012 με τις τράπεζες στα πολύ χαμηλά τους. Πιθανή τιμή ΑΜΚ λίγο μεγαλύτερη πχ 0,08 (άρα σε 1π=>1ν για το 1δις) το P/BV γίνεται 0,485 δηλαδή ελάχιστα αλλάζει.

      Τα πράγματα αλλάζουν βέβαια όσο μεγαλύτερη ΑΜΚ αποφασιστεί. Πχ εάν αποφασιστεί ΑΜΚ 2 δις στα 0,08 (δλδ σε 1π=>2ν) η λογιστική αξία γίνεται 6,844 / 38,307 = 0,1787 ενώ η τιμή στο ταμπλό (1 χ 0,144 παλαιά + 2 χ 0,08) / 3 = 0,101 τότε το P/BV γίνεται 0,57 ενώ για αύξηση 3 δις το P/BV = 0,65 περίπου. Δηλαδή όσο μεγαλώνει το ποσόν της ΑΜΚ τόσο πλησιάζει στην μονάδα, απέχει όμως αρκετά. Φτάνει να πούμε ότι σε προχθεσινή παρουσίαση σε πελάτες της η Eurobank Equities πρότεινε επενδυτικά την Intesa Sanpaolo με P/BV = 1,1

      Για μια σωστά ανακεφαλαιοποιημένη τράπεζα κι έναν μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να έχει επενδυτικό ενδιαφέρον.


      (προσέγγιση πρώιμη, πρόχειρη κι ερασιτεχνική, το ξέρω...παρόμοια είναι η κατάσταση και για τις άλλες τράπεζες...)

      Διαγραφή
    6. Αγαπητοί κ.κ

      Με κυβέρνηση Συριζα ΑΝΕΛ να κυβερνά για τα επόμενα 8 έτη, μην αναμένετε κέρδη ειδικά από τις τράπεζες. 0 η αξία τους, καθώς οι σύντομα χρονικά αυξήσεις θα καλύψουν κεφαλαιακές ανάγκες τωρινές, χωρίς να είμαι βέβαιος αν το χαλί θα αποκαλυφθεί, έτσι ώστε να υπάρχει εικόνα για τις επισφάλειες. Η ύφεση των επομένων ετών, ως αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης, της ύφεσης, των εκτάκτων εισφορών, των μειωμένων συντάξεων και εισοδημάτων, θα δημιουργήσει νέο τεράστιο ΧΑΡΤΗ επισφαλειών. Τζόγος η κατάσταση, για τους τολμηρούς σε τιμές κάτω από τη τιμή των αυξήσεων. Η χώρα έχει τελειώσει, και η πραγματικότητα είναι σκληρή για όσους δεν τη βλέπουν ή δε θέλουν να τη βλέπουν.

      Σας παρακολουθώ, άσχετα αν δεν γράφω....

      VasilisG

      Διαγραφή
    7. κ. Hippy όσον αφορά το (2) για αλφα είχα βάλει αυτό το σχόλιο http://mitarola.blogspot.com/2015/09/blog-post.html?showComment=1444557371266#c3197897466918403197 λίγο πάνω απο το πολύ καλό δικό σας link για τον κύριο ARK ( που πρέπει να αποδώσουμε την περσυνή καλύτερη γκουρουδιά για τις τελικές ανάγκες απο τα ecb stress tests). Εκεί λοιπόν -στην αλφα- φαίνεται ως σήμερα οτι υπάρχουν οι μικρότερες ανάγκες. Αλλά απο πέρσυ που όπως σας έγραψα όταν όλοι πομπαραν αυτούς που έμπαιναν εγώ βγήκα απο εκεί. Τώρα όλα τα νούμερα που σας έγραψα αφορούν μόνο ευρομπανκια.
      Εκεί στην ευροbankia λοιπόν μου φαίνεται και οι φαιρφοξιδες αλλά πιό πολύ το κράτος επιθυμεί μεγάλα νούμερα σε μικρές τιμές.Ενα καλό μουαγεν δηλαδή για όλους.
      Υπάρχουν βέβαια και οι προνο που μπορεί να μετατραπούν πριν απο την αμκ και έτσι να αποκτήσει το κράτος επιπλέον φτηνομετοχές και ταυτόχρονα να μειώσει τον CET-I αναφοράς και να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερες ανάγκες.
      Το στοίχημα λοιπόν εδώ είναι η τιμή της αμκ Όσο πιό κοντά μαντέψεις τόσο το καλύτερο.Οπότε δυναμική αντιμετώπιση χωρίς συναισθηματισμούς. Εγώ προσωπικά δεν ξεχνώ και την "φήμη" στο σορταρισμα που έχουν οι φαιροφοξένιοι.Άσχετα που το κόψαν εδώ μέσα μέχρι της αμκ.
      Πάντως όπως είπα και στον κ.Gerry μετά ή κατα την διάρκεια των αμκ πολλοί θα μπούν στον πειρασμό να δώσουν απο τις άλλες για να μπούν σε τράπεζες.Που να χαλαρώσουν και τα cc μετά !! Αρα για μένα μπανκο-κερδοσκοπιά για το επόμενο δίμηνο και μετά ψάχνω αυτές που θα πετάνε.
      Υπάρχει πάντα και εκείνο το black-out απο τον ftse k.Hippy (εκείνο που κανείς δεν περίμενε χιχιχιχι) προς το Μάρτιο οπότε γενικότερα το επόμενο 5-6μηνο προσφέρεται για trading.

      K. VasilisG πάντα διαβάζω με προσοχή τα γραφόμενα σας και θα σας γράψω κάτι με προσοχή γιατί σας βλέπω ολίγον πεσιμιστή τελευταία. Η χώρα αν δεν αποβάλλει -γρήγορα - την νοοτροπία του συνδικαλησταρχειού όπως εκφράστηκε απο τα 2,5 κόμματα εξουσίας (πασοκ-νδ-νεοπασοκ) θα βρεθεί προ δυσάρεστων εξελίξεων Εκεί θα εμφανιστεί ο "απο μηχανής Θεός" ,όπως πάντα γίνεται στην ιστορία μας.Αν την αποβάλλει έγκαιρα δεν θα χρειαστεί κανένας απο μηχανής. Οπότε όλα είναι θέμα χρόνου.όπως έγραψα εμείς έχουμε. Οι άλλοι???

      Διαγραφή
  32. Χρήσιμες επισημάνσεις από σημερινό άρθρο του Κώστα Στούπα, με παράθεση αριθμών. Μπορεί ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος μόνιμα να είναι απαισιόδοξος τα τελευταία χρόνια, μήπως όμως τα συγκεκριμένα νούμερα είναι όντως δραματικά;

    "Το Σεπτέμβριο που πέρασε τα κρατικά έσοδα δεν είχαν καταφέρει να πιάσουν ούτε τους στόχους του Αυγούστου που προηγήθηκε, έφτασαν τα 39,2 δισ. ευρώ και όταν ο στόχος 8μήνου ήταν στα 34,9 δισ. ευρώ.
    Παρεμπιπτόντως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2015 λόγω capital controls και της κρίσης και του φόβου για "κούρεμα" των καταθέσεων, παρατηρήθηκαν αυξημένες πληρωμές φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Όσοι είχαν ξεχάσει χρήματα στις τράπεζες έτρεχαν να πληρώσουν για να μην καταλήξουν και "κουρεμένοι" και με οφειλές στην εφορία. Αυτό ήταν μια εξέλιξη κόντρα σε όλες τις προβλέψεις.
    Πάρα ταύτα τα έσοδα έμειναν μακριά από τους στόχους.

    Τα έσοδα στα τέλη Σεπτεμβρίου ήταν 34,19 δισ. ευρώ, ενώ ο στόχος του προϋπολογισμού για το σύνολο του 2015 είναι για έσοδα 55,6 δισ. ευρώ. Ο στόχος αυτός όμως αναμένεται να προσαρμοστεί προσεχώς με βάση τον προϋπολογισμό του 2016 στα 53,48 δισ. ευρώ.

    Παρά την προσαρμογή, μας λείπουν μέχρι τέλος του έτους άλλα 19,29 δισ. ευρώ. Κάθε Έλληνας τις επόμενες 10 εβδομάδες που απομένουν θα πρέπει να καταβάλει στο κράτος από 1.900 ευρώ. Όπερ, κάθε τετραμελής οικογένεια 7.600 ευρώ.

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από περίπου 5,9 εκατ. κοινές φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν μέχρι και το τέλος Αυγούστου, τα 3,7 εκατ., δηλαδή το 62,82%, έδειξε οικογενειακές αποδοχές κάτω από 12.000 ευρώ.
    Αν τα δυο τρίτα των νοικοκυριών στην Ελλάδα αθροίζουν ετήσιο μεικτό οικογενειακό εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ, είναι εύκολο να πληρωθούν τα 19 δισ. ευρώ στο επόμενο δίμηνο, είτε με τη μορφή του ΕΝΦΙΑ, είτε του φόρου εισοδήματος, είτε του ΦΠΑ; Ούτε το υπόλοιπο ένα τρίτο μπορεί να καλύψει το κενό αυτό".

    Θα ήθελα την άποψη των εκλεκτών συμμετεχόντων στο εξαιρετικό φόρουμ του κ. Τάκη επί αυτών των στοιχείων.
    Και ειδικά των πιο αισιόδοξων (αλλά που πολλές φορές έχουν δικαιωθεί και εξαιρετικών επαϊόντων της αγοράς), κυρίων Hippy - Πέτρου και Lorac.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι τακτικός αναγνώστης του Στούπα πάνω από 16 χρόνια. Ωραία πέννα αλλά μύωψ και "μυρωδιάς".

      -Το 1999 σαν "Καγκελάριος" στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ πομπάριζε ακόμα τους Τάσσους, τα Ναούσια, τα Κλωνάρια. Την ίδια περίοδο ο κύριος Γιάννης Π. Τουτουδάκης (ξάδελφος του άλλου στον capital), ρεαλιστής και διαβασμένος, προειδοποιούσε απ΄την στήλη του ΙΣΟΤΙΜΙΑ "Χωράει (να βγει) ο ελέφαντας από την κλειδαρότρυπα?"

      -Το 2008 συνιστούσε Citibank στα $28 (280 μετά το rs), Merrill Lynchστα $45, BAC στα $40 (16 σήμερα παρά το 7ετές ράλι του S&P) "γιατί αγοράζουμε εκεί που τρέχει αίμα και πτώρα αίμα τρέχει στις αμερικάνικες τράπεζες". Μετά...ήρθε η ΛΗΜΑΝ και δεν έμεινε σταγόνα. Αγαπημένξ του επίσης η AMD στα $7 ( 2 σήμερα)

      -Το 2009 συνιστούσε Καρδασιλάρη στα 4, Χαλκόρ και Μουλτιράμα στα 8 ευρώ χα χα χα. Ευτυχώς έγινε ΔΠ απ΄το Γερμανό και γλύτωσαν οι οπαδοί του το μηδενισμό. Λίγο μετά, με την άνοδο της ναυαρχίδας απ΄τα 12 ευρώ της ΑΜΚ στα 28, έγραψε και το περίφημο "μας πήραν τα χαρτιά πατριώτες" κι έκλεισε σαν χρηματιστηριακός δημοσιογράφος. Κρίμα, χάσαμε τον αντιδείκτη μας.

      Επί της ουσίας. Ότι λέει είναι σωστό. Γι αυτό όμως κατρακύλησε κι η ΔΕΗ απ΄τα 13 ευρώ στα 5, ο ΟΤΕ απ΄τα 13 στα 8, η ΕΛΛ από τα 14 στα 9 κι τράπεζες στην ανυπαρξία. Η αγορά έστω και μερικώς είναι αποτελεσματική κι έχει ενσωματώσει αυτές τις αστοχίες.

      Όταν λέμε " αγοράζουμε εκεί που τρέχει αίμα", "αγοράζουμε με τα κανόνια και πουλάμε με τα βιολιά" τι ακριβώς εννοούμε? Όχι τέτοιες περιόδους?

      Όταν ήμουνα μικρός, στο δημοτικό, κυκλοφορούσε το εξής ευφυολόγημα:

      -Πόσες είναι οι ανηφόρες της γης?

      Απάντηση

      -Όσες και οι κατηφόρες.

      Υ.Γ

      Φυσικά και μπορεί η αγορά να πέσει κι οι τιμές να γίνουν καλύτερες. Τούτη την περίοδο διακρατώ το ρευστό, προτιμώ το trading, έχοντας κατά νου πως ίσως στις ΑΜΚ να δούμε τίποτα τρελά. Στατιστικά επίσης ο Νοέμβριος-μήνας κατάθεσης προυπολογισμού-δεν είναι καλός. Επειδή (σε ότι με αφορά) πρώτα διαλέγω κλάδο και μετά μετοχή μέσα απ΄αυτόν, αποφεύγω τους κλάδους που λόγω όσων αναφέρατε θα βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα, όπως πχ εμπορικές χωρίς να εξαιρώ τους αγαπημένους Βακκάκη και Γεράρδο. Ας κερδίσουν άλλοι απ΄αυτές.

      Διαγραφή
    2. WiHyppidia κανονική!!! Υποκλίνομαι μπρος στην αξία σας και δηλώνω οτι αν βγάζατε βιβλίο χρηματιστηριακής μυθολογίας θα το αγόραζα χωρίς δεύτερη σκέψη!! Επειδή παίζουν και τα νομικά κολλήματα προτείνω blog-στηριακή καταγραφή να την κάνουμε clopy-paste xexe.

      Για τα εμπορικά συμφωνώ , το μόνο που κοιτάζω -έντονα- είναι η φολί και αυτό λόγω Κίνας. Αλλά εκεί είμαι στη μελέτη ακόμα και δεν ξέρω αν θα έχω καταλήξει σε κανα μήνα που όπως σας έγραψα εκτιμώ θα πετάν αυτά τα χαρτιά για τα μάτια μπανκέων. Βέβαια στο " νούμερο των αγγέλων" ίσως δεν περιμένω και πολύ και να χτυπήσω τα Φολί (και ποιητικός βλέπετε).

      Διαγραφή

    3. Αμοιβαία η εκτίμηση κ. Lorac. Το καλοκαίρι έκλεισα τα 62. Οι ηλικιωμένοι συχνότατα μιλάνε πολύ και είναι ξερόλες. Προσπαθώ να τα ελέγξω και τα δύο, μερικές φορές όμως μου ξεφεύγει.

      Σαν ταινία "το μερίδιο των αγγέλων" μου άρεσε πολύ. Στην παρέα κι η ΦΟΛΙ μας αρέσει πολύ. Επίσης θεωρούμε το ομόλογο της best buy (σοβαρό μειονέκτημα βέβαια ότι απαιτούνται περίπου 85Κ για την απόκτηση του)

      http://www.boerse-frankfurt.de/en/bonds/ff+gr+fin+lux+14+19+cv+XS1082775054

      Διαγραφή
    4. Απλά να πω ότι και εγώ απολαμβάνω να διαβάζω όλους τους συμμετέχοντες εδώ μέσα.

      Όσο για το Στούπα, 30 παρά εδώ, όταν τον ανακάλυψα πριν 2-3 χρόνια που άρχισα να ασχολούμαι, τον ανέφερα στο πατέρα μου (καμμένο απ' το χρηματιστήριο χρόοοοοονια), μου είπε : "Αυτός κατέβαινε (στα μέρη μας) το 99 και έλεγε στο κόσμο να μπει". Έκτοτε τον θεωρώ φελλό.

      Διαγραφή
    5. Nα πω και εγώ την άποψη μου για τον Στούπα μιας και τον διαβάζω εδώ και κάποια χρόνια. Σε ότι αφορά τα χρηματιστηριακά του σχόλια, πάντα τα προσπερνούσα.

      Σε ότι αφορά τα σχόλιά του επί της επικαιρότητας πιστεύω ότι είναι από τους πιο σοβαρούς δημοσιογράφους του χώρου. Αυτό δε σημαίνει απαραιτήτως πως ότι λέει είναι 100% σωστό, αλλά σε σχέση με τη σαβούρα που υπάρχει εκεί έξω είναι σε καλό έως πολύ καλό επίπεδο. Έχει δομημένο λόγο και βασίζει τα επιχειρήματά του σε ένα υπαρκτό σκεπτικό.

      Το ότι είναι υπερβολικά απαισιόδοξος είναι οφθαλμοφανέστατο, γνωστό, και κάθε αναγνώστης του μπορεί εύκολα να το έχει υπόψην του όταν αξιολογεί ένα άρθρο του. Η υπερβολική του απαισιοδοξία τον κάνει να πέφτει έξω, ίσως γιατί βασίζεται υπερβολικά σε αριθμούς για να προβλέψει γεγονότα τα οποία επηρρεάζονται και από άλλους παράγοντες εξίσου σημαντικούς αλλά όχι εύκολα μετρήσιμους. Το αποτέλεσμα είναι 4 στις 5 να μην του βγαίνει η "εξίσωση" που έχει φτιάξει.

      Διαγραφή
    6. Κύριε hippy, με όλο το σεβασμό, και επειδή το timing στα χρηματιστήρια έχει τεράστια σημασία, νομίζω ότι αδικείτε τον Στούπα σε δύο σημεία. Στην AMD έχω την εντύπωση (μόνο από μνήμη), ότι την είχε προτείνει σε αρκετά χαμηλότερη τιμή (γύρω στα 3$). Και μάλιστα στο τέλος του 2009 πλησίασε τα 10$ με αποτέλεσμα να δίνει ευκαιρία εξόδου με πολύ καλά κέρδη. Ωστόσο επειδή η μνήμη και ιδιαίτερα μετά από τόσα χρόνια δεν είναι καλός σύμβουλος, ενδέχεται να μην θυμάμαι καλά.
      Στον Καρδασιλάρη όμως είμαι σίγουρος, γιατί βρήκα διάγραμμα που το επιβεβαιώνει. Έτσι ο ΚΑΡΔ από τις αρχές του 2008 βούτηξε στο 1€ και αφού συσσώρευσε για κάποιους μήνες λίγο πάνω από το 1€, τελικά το έσπασε με αποτέλεσμα αργότερα το 2009 να βρεθεί κάτω από 0,40€. Επομένως η πρόταση πρέπει να έγινε το 2007 ή παλιότερα. Ως προς το timing λοιπόν και μόνο είναι ο αντίλογος μου.

      Με μεγάλη εκτίμηση

      Διαγραφή
    7. Είναι δυνατόν σε ένα μαζικό μέσο σαν το Capital με τόσους αναγνώστες να προταθεί μια μετοχή (Ελληνική) και να κερδίσουν τόσες χιλιάδες άτομα;
      Όχι λέω εγώ παρά μόνο σε περιόδους όπως το 99, όπου όλοι κέρδιζαν προσωρινά. Ακόμα και κατευθυνόμενη να μην είναι η πρόταση, μόνο μετά από αρκετά, χρόνια ώστε να βαρεθούν, να απογοητευτούν οι πολλοί και να φύγουν. Και όσοι μείνουν να πάρουν κάνα ψίχουλο. Ποιος θυμάται τις προτάσεις του Καισάριου στο site του; ΟΛΥΜΠ στα 25€ (5€ προ rs) και 0,90€ σήμερα. ΠΛΑΘ 2€ το 2002, είναι η μόνη που στέκεται κάπως αξιοπρεπώς. Σχεδόν όλες οι υπόλοιπες που πρότεινε έχουν κλείσει ή είναι στο απόλυτο περιθώριο. Αλλατίνη, SATO, ΕΛΙΧΘ , ΦΙΕΡΑ, ΣΑΝΥΟ, ΕΛΥΦ, μέχρι και ΕΒΖ
      Προσωπικά δεν ακουμπάω σε τέτοιες περιπτώσεις.

      Διαγραφή
    8. Σωστά μιλάτε κύριε ARVH. Με την ίδια λογική βέβαια και οι αγαπημένες αυτής της χρηματιστηριακής γωνιάς δεν θα έχουν πιθανότητες να φτουρίσουν, γιατί μας διαβάζουν πολύ περισσότεροι από όσους νομίζετε. Κι εγώ πολύ καιρό σας διάβαζα, χωρίς να έχω ακόμα εμφανιστεί. Στα καλά του Στούπα θυμάμαι ότι είχε προτείνει κάποτε την ΕΥΠΙΚ, πριν τριπλασιαστεί ή τετραπλασιαστεί η χρηματιστηριακή αξία της. Τώρα δεν θυμάμαι ποιος το είχε κάνει πρώτος, το Capital ή ο κ.Τάκης.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    9. Μάλλον ο Φραπεζίτης νομίζω επισήμανε πρώτος την ΕΥΑΠΣ. Ωστόσο έχετε δίκιο στο ότι αυτό που λάμπει σήμερα μπορεί να σβύσει αύριο. Γαμώτο. Αυτή είναι η κατάρα του κερδοσκόπου-επενδυτή. Μονίμως στην πρίζα.

      Διαγραφή
  33. Τα στοιχεία του Στούπα αναφέρθηκαν για το αν μπορούν να μαζέψουν 19 δις το επόμενο 2μηνο σε φόρους, όχι για τις χρηματιστηριακές του προβλέψεις.

    Υγ Με ΕΕΕ 20.70 και 7,5 δις αποτίμηση (και στάθμιση στον ΓΔ 12% ενώ όλες οι τράπεζες μαζί δεν τη φτάνουν) και ΤΙΤΚ στα 21€ και αποτίμηση κοντά στα 21, σίγουρα ο Γδ έχει "πολύ" δρόμο ακόμα με βάση τα σχέδια των χειραγωγών τους. Η στρέβλωση είναι κάτι που η φύση μπορεί να το ανεχτεί, αλλά όχι για πάντα. Το παιχνίδι που κάνουν μένει να δούμε πού μπορεί να φτάσει. Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ λίγες οι ευκαιρίες στην ελληνική αγορά και πολύ λίγα θα είναι και τα μονοψήφια p/e μετά το 9μηνο. Κι όλα αυτά πριν την επιβολή φόρων 29% για το νέο έτος και αύξηση φόρων και για ακίνητη περιουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα δημόσια έσοδα έως και τον Φεβρουάριο 2016 αποτελούν έσοδα του έτους 2015. Συνεπώς δεν μένουν 2 μήνες αλλά 4. Ο Στούπας το ξέρει αλλά παρουσιάζει το θέμα όπως τον συμφέρει για να βγουν τα συμπεράσματα που θέλει. Πολλά χρόνια μπολιασμένος με την γερμανική παιδεία του (κατά την περίοδο των σπουδών του) δεν ξεκολλάει με τίποτα. (Κρυφο)καβαλημένος, με την συμπεριφορά του έδιωξε τους καλύτερους σχολιαστές όπως Artaxia, Dell, Κυπρίνος κ. α. Η στήλη του φτώχυνε αλλά αυτός μέσ΄στη ματαιοδοξία του δεν πήρε μυρωδιά.

      Ως προς την αγορά καθένας τα βλέπει απ΄τη δική του σκοπιά. Πολλές εταιρείες κοινής ωφέλειας στο σε ώριμες αγορές του εξωτερικού έχουν p/e κοντά στο 20 (πχ GDF Suez). Γιατί πρέπει οι δικές μας να έχουν μονοψήφια? Εάν όμως αισθάνεστε "άβολα" σωστά πράττεται και περιμένετε καλύτερες τιμές εισόδου. Πιθανολογώ πως σε κάποια μετοχή θα βρείτε φτάνει να είστε έτοιμος (ψυχολογικά) να την "χτυπήσετε".

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ κύριε Hippy, είπα ότι έχω θέση σε ενέργεια και λιμάνια. Απλώς η ρευστότητά μου είναι αυξημένη γιατί η μεγάλη απόδοση βρίσκεται στην αγορά και αυτή τη στιγμή αρκετές καλές εταιρείες είναι με ΓΔ 1300-1400 και η σχέση ρίσκου με απόδοση το πολύ της τάξης του 20-30% δεν με ικανοποιεί για είσοδο. Θα περιμένω λοιπόν και ελπίζω ότι η αγορά θα ξαναδώσει ευκαιρίες και δεν θα "φύγει" ανεπιστρεπτί. Αφορμές για αρνητικές εξελίξεις υπάρχουν αρκετές. Ειδάλλως, θα παραμείνω με την ενέργεια και το λιμάνι.
      Εχουν λόγους να πάνε καλά, αν και στη χώρα μας τίποτε δεν είναι σίγουρο. Σας ευχαριστώ που παρουσιάσατε μια πιο ολοκληρωμένη αλήθεια σε σχέση με την επιλεκτική τελικά του κ. Στούπα.

      Διαγραφή
  34. Μήπως είναι ο ΟΤΕ ή ο ΟΠΑΠ φτηνοί; Μήπως είναι η ΓΚΡΙΒΑΛΙΑ φτηνή;
    Η ο ΣΑΡ που μένει με τιμές 1400 και το ΠΛΑΙΣ;
    Και αυτές είναι όλες καλές εταιρείες.
    Για το ρίσκο που παίρνει κάθε επενδυτής πρέπει να έχει και ανταπόδοση, όχι στην καλύτερη ένα 20-30%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο στη μικρή και μεσαία κεφ/ση υπάρχουν ικανοποιητικές αποτιμήσεις. Στον 25αρη πέραν 2-3 φτηνών περιπτώσεων, έχουμε πολλές υπερτιμημένες αποτιμήσεις για τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας, που θα "ανακάμψει" μετά από τόσα χρόνια ύφεσης με νέους φόρους!

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ κύριε Gerry Phoenix
      Να υποθέσω ότι στις φτηνές περιπτώσεις του 25άρη περιλαμβάνεται τις ΔΕΗ και ΜΥΤΙΛ ; Αν ναι μου δίνεται κουράγιο.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Για την ΔΕΗ αξιότιμε κύριε ΝίκοΤ είναι αναμφισβήτητο. Για ΜΥΤΙΛ θα εξαρτηθεί από τις τιμές αλουμινίου.

      Διαγραφή
  35. Όντας έναν χρόνο γηραιότερος του κυρίου Ηλία του hippy,μεγάλες οι διαφορές ανάμεσα στον Αισχύλο και τον Σοφοκλή,διορθώνω το ορθογραφικό μου λάθος:"περιλαμβάνετε" και όχι" περιλαμβάνεται" όπως έγραψα νωρίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Πολύ δυνατή η άνοδος στο ΧΑΑ το τελευταίο διάστημα. Πολύ δυνατές ιδιαίτερα ΕΤΕ -ΦΡΙΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. κυριε


    Lorac συγχαρητηρια ευροβ δικαιώνεστε -0,029 € (+26,09%) θελω τις προβλεψεις σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. κυριε


    Lorac συγχαρητηρια ευροβ δικαιώνεστε 0,034 € = (17,24%) θελω τις προβλεψεις σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. κυριε


    Lorac συγχαρητηρια ευροβ δικαιώνεστε-0,036 € (+24,14%) ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΠΟΡΣΕ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά τα λεφτά κ. Λουκά, άμα παίζεις φραγκοδίφραγκα δεν κερδίζεις πορσικό αλλα πενταροδεκάρες (που λέει κι ο ελέφαντας)
      Φελαινί

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα κ.Φελαινί ,εμείς οι μικροί μπορεί πχ να κερδίζουμε συνέχεια αλλά με τα μικροποσά μας ουσιαστικά να μην είναι σοβαρό το κέρδος και ένας "ελέφας" των αγορών να πάρει ένα 10-15% και να είναι όμως το άθροισμα 30ετίας των δικών μας ποσών!! Εδώ χρειάζεται -νομίζω- αυτό που είχε πεί ο κύριος Μορφονιός. Μελέτη και αγορά στις τιμές που θέλουμε εμείς και στην συνέχεια τσαγάκι και υπομονή. Εγώ το παραδέχομαι είμαι νέος στα των αγορών και παρασύρομαι.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Εύγε κ. Lorac, χαιρόμαστε για εσάς.

      Κάποιος σε κάθε 1000 ευρώ κύριε Φελαινί κέρδισε όσο δίνει η προθεσμιακή των 70,000. Μόνο λίγο δεν το λες.

      Το πρόσφατο τραινάκι του τρόμου που ακόμη ΔΕΝ έχει τελειώσει το ταξίδι του πιστεύω να έπεισε τους πάντες για το προφανές. Ότι ΚΑΙ οι καταθέσεις έχουν ρίσκο. Είναι αδύνατον-τουλάχιστον στην Ελλάδα-να χρεοκοπήσει η χώρα και να γλυτώσουν την πτώχευση οι (κρατικές) τράπεζες. Ο καταθέτης αναλαμβάνει μεγάλο ρίσκο για απειροελάχιστο κέρδος.

      Την ίδια στιγμή που οι συστημικές έφτασαν στο χείλος της κατάρρευσης εκμεταλλευόμενες το ολιγοπώλιο που δημιούργησαν κοροϊδεύουν τον καταθέτη με "αποδόσεις" 1,5% λες και είναι η Wells Fargo. Αλλά...βρίσκουν και τα κάνουν.

      Διαγραφή
    5. Aυτήν τη στιγμή, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Ολλανδία έχει καταθετικό προϊόν με 1.15% επιτόκιο, για οποιοδήποτε ποσό και τα χρήματα διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή. Αντίστοιχα στην Ελλάδα για προθεσμιακές σου δίνουν κάτι παραπάνω. Πρόκειται για φοβερή στρέβλωση. Και να πεις ότι κάποιος πληρώνεται για την κατάθεσή του με χαμηλό επιτόκιο προκειμένου να είναι φθηνότερες οι χορηγήσεις μπας και κινηθεί τίποτα στην οικονομία, να πάει στο διάολο. Εδώ μιλάμε για γελοία επιτόκια καταθέσεων ενώ την ίδια στιγμή δάνειο κάποιος δε βλέπει ούτε με καλαμάκι.

      Διαγραφή
    6. Καλησπέρα στους κυρίους Hippy, Lorac, Gerry, Vasilisg, Caspian. Σας διαβάζω.

      Κύριε Caspian, εννοείτε την ABN AMRO;

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    7. Γεια σας κ. Σύλβιε, συγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση. Ναι ΑΒΝ Amro.

      Διαγραφή
  40. κυριε Φελαινί γιατι το λετε αυτό ο κυριος Lorac είναι πολύ δυνατος παιχτης δεν είναι κανενας τυχαίος - και θα μας δωση και τις προβλεψεις του για ευροβ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Λουκά
      Οφείλω να παρατηρήσω ότι έχετε ανέλθει σε ανώτερα επίπεδα σχολιασμού.
      Θα επαναλάβω λοιπόν την ερώτηση που σας είχε απευθύνει ο φίλος Ηλίας ο hippy προ πολλών μηνών:Είσθε ο παλαιός και έμπειρος "Α" εκ Πατρών ορμώμενος ;Δεν είχατε απαντήσει τότε,μήπως τώρα αλλάξατε γνώμη;

      Διαγραφή
    2. κυριε Νίκος Τ δυστυχως παραμενω μπατηρης αυτή είναι η αληθεια και ο μπακλαβάς γωνια -ένα σχολιο για ευροβ--Μέχρι που μπορεί να φθάσει η διόρθωση? Αναμένουμε το κλείσιμο του χάσματος (gap) στα 0,029€ και δοκιμή του ΣΚΜΟ 55 ημερών, και πιθανόν της οριζόντιας γραμμής στήριξης πλέον, στα 0,026€. εάν το κρατηση το 0,26 βαλε επανω και το σωβρακο σου--------Όταν πεθάνω σ' ένα γλέντι μια βραδιά

      να μη με κλάψτε μα τραγούδια να μου πείτε

      και στο σταυρό μου να μου γράψετε παιδιά

      ένας μπατίρης ευτυχής ενθάδε κείται



      Ενθάδε κείται ο μπατίρης ο Λουκάς

      που είπε τούτη την κουβέντα τη μεγάλη

      πως τα λεφτά σου όσο ζεις αν δεν τα φας

      όταν πεθάνεις θα σ' τα φάνε κάποιοι άλλοι



      Γι' αυτό γλεντήστε μες τον ψεύτικο ντουνιά

      μη σας σκλαβώνουν η κακία και το χρήμα

      και να θυμάστε την κουβέντα του Λουκά

      πως ούτε φράγκο δε θα πάρετε στο μνήμα



      Ενθάδε κείται ο μπατίρης ο Λουκάς

      που είπε τούτη την κουβέντα τη μεγάλη

      πως τα λεφτά σου όσο ζεις αν δεν τα φας

      όταν πεθάνεις θα σ' τα φάνε κάποιοι άλλοι-------------https://www.youtube.com/watch?v=h8zj1mizGrk

      Διαγραφή
  41. Καλημέρα σας ,σήμερα το πρωί διάβαζα για την πρόταση που έκανε ο πειρ-αυλος στους ομολογιούχους και θυμήθηκα τον κ.Σύλβιο και τον κ.Hippy σε μια "ιντερνική" κουβέντα που κάναμε αρχές Σεπτεμβρίου. Είχε μπει τότε στην κουβέντα και ο κ.Μορφονιός με αναφορά στις nbg-ομολογίες.

    Από αυτά που διάβασα ο προτείνων χωρίς να υποχρεώνει - sic!- τους οδηγεί υπό την σπάθη του bail-in να διαλέξουν το κάλιο 0,43 και στο χέρι ή το 1 και καρτέρει. Μάλιστα στην περίπτωση που πάρουν μτχ αυτές θα είναι στο 100% της ονομαστικής αξίας της ομολογίας. Αν και δεν ασχολούμαι με παράγωγα έχω την εντύπωση οτι ένας που θα άλλαζε το 50 στο 100 και το σορταρε από πάνω θα κλείδωνε όμορφες αποδόσεις σε δύσκολους καιρούς.
    Μετά την αμκ λοιπόν ο πειραυλος όπως εκτοξεύεται - sic !! - ίσως βρεθεί αντιμέτωπος με καταιγίδες Λεοντιδών ,που θα θέλουν να δώσουν τις 100%μετοχοποιημένες ομολογίες τους. Οπότε εκεί μεγάλη αποδοχή της μετατροπής ίσως οδηγήσει σε πιέσεις μετά.

    Σκέφτηκα μετά να δώ και να θυμηθώ τι είχε γίνει με κυπρου που ρώτησε τότε και ο κ.Σύλβιος ,αν είχε γίνει μετατροπή - πως συμπεριφέρθηκε μετά η μετοχή κτλ. Ένα ενδιαφέρον που βρήκα ήταν η αμκ του 1,2 δις στα 0,24 που είχε κάνει πέρση. Είχε μπεί τότε εκεί και ο Τσακρα ο Mparty και έγινε τρελό πάρτυ . Πάντως δυσκολεύτηκα λίγο να βρω με βάση τα τότε νούμερα του κυπρ πώς έγινε η suma (αποτίμηση) του 0,24 για να είναι η τιμή της νέας αμκ. Με την μέθοδο του «μπακαλέ» θα έλεγα και εδώ περιμένω τις ενστάσεις ή σκέψεις ή γνώσεις σας ότι υπολογίστηκε το 50% του CET-1 εκείνης της εποχής για μια αμκ σχεδόν 1π-1ν.

    Συνδυάζοντας αυτά τα δύο (πειρ-κυπρ) εδώ σήμερα με τις νέες αμκ που ξεκίνησαν από τα 25δις και όλο ξηλώνονται θα συμφέρει σε μια ανάλογη τιμή αμκ τον ανταλλάσοντα ομολογιούχο να πουλήσει για να κλειδώσει τις τιμές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις αρχές του μήνα τα senior ομόλογα της Πειραιώς διαπραγματεύονταν περίπου στο 43-48 (bit-ask). Λίγο χειρότερα Eurobank, αρκετά καλύτερα (περίπου στο 60 της ΑΛΦΑ) και πάνω απ΄το 80 της ΕΤΕ (είναι καλυμμένα με 1ης ποιότητος δάνεια). Με το που έγινε η πρόταση του Σάλλα όλοι οι κερδοσκόποι τρέξαμε να βρούμε να ψωνίσουμε στο 43 αυτό που σ΄ένα μήνα θα ανταλλαγεί στο 100 αλλά εξαφανίστηκε η προσφορά. Σιγά μην είμαστε εμείς οι ξύπνιοι κι οι άλλοι ανόητοι. Σήμερα εάν κάποιος επιμένει ίσως βρει να το αγοράσει στο 70-75. Ακόμη είναι ευκαιρία, έχω όμως θέση από παλιά (ακριβότερα στο 80), δεν το κυνηγώ άλλο, φοβάμαι το ατύχημα (να "σκοντάψει" πχ η ΑΜΚ λόγω κυβερνητικής αστοχίας των μαθητευόμενων μάγων).

      Νομίζω δεν έχουν καμιά σχέση οι παρούσες ΑΜΚ με την αντίστοιχη της Τρ. Κύπρου. Όπως γράψατε προ ημερών θα γίνει με παραίτηση παλαιών μετόχων και βιβλίο προσφορών όπως τα 2014 στην Eurobank. Εκείνη την περίοδο η μετοχή διαπραγματευόταν περί τα 0,40 κι οι εγγραφές έγιναν στα 0,31. Υπήρχε δηλαδή ένα περιθώριο να πέσει η μετοχή περίπου 20% και να μην χάνει ο κερδοσκόπος που μπήκε στην ΑΜΚ. Πάντα έτσι γίνεται, είναι λογικό, αλλιώτικα δεν θά΄μπαινε κανείς στην αύξηση, θα προτιμούσε να ψωνίσει απ΄το ταμπλό. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Τελικά όταν πρωτομπήκαν οι νέες η τιμή ήταν στα 35 λεπτά (τις σκότωσα όλες, έφτασε και 0,40). Λίγες βδομάδες πριν είχε προηγηθεί η Πειραιώς με κάπως μικρότερα περιθώρια (τιμή αύξησης 1,70 στο ταμπλό ήταν 1,82-1,90 όταν ξεκίνησαν οι νέες η τιμή είχε υποχωρήσει περίπου στο 1,75).

      Εάν όλα πάνε κατ΄ευχήν πιθανολογώ πως θα ξαναδούμε μια τέτοια τζαμπαμαγκίστικη κερδοσκοπία. Προσωπικά κυνηγάω τις ΑΜΚ καθώς και τις ΔΠ καθώς μπορεί να έχουν μικρό περιθώριο κέρδους αλλά είναι 99,99% σίγουρες οπότε τοποθετώ το σύνολο του κεφαλαίου μου.

      Το 2014 διαπραγματευόντουσαν και τα ΣΜΕ οπότε υπήρχε η δυνατότητα χετζαρίσματος της θέσης με πώληση (sort) κάτι που καθιστούσε την κερδοσκοπία 100% επιτυχημένη. Σ΄αυτές τις ΑΜΚ μάλλον δεν θα υπάρχουν οπότε απαιτείται λίγο περισσότερο προσοχή. Έχουμε δε κατά νου ότι κάποιοι ομολογιούχοι (σίγουρα εγώ ίσως και ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια) θα σπεύσουν να ρευστοποιήσουν τις πρώτες μέρες οπότε είναι πιθανόν να υπάρξει πίεση. Οι αγοραστές ας δείξουν υπομονή.

      Διαγραφή
    2. Οπότε το ας πούμε εύρος 70-75% μας δείχνει και την πιθανή έκπτωση μετά την αμκ ,αν υποθέσουμε οτι οι bond-αδες κάνουν αυστηρούς υπολογισμούς και τους δείξουμε εμπιστοσύνη στα νούμερα τους.Βέβαια εδώ κοιτάμε μόνο το 500αρι senior μιας και τα 400sub & 200 perp. έχουν ακόμα χειρότερο cash/to go ratio στα 9% αν δεν κάνω λάθος. Εγώ κ.Hippy το βλέπω και ως ένδειξη δυναμίας να βρεί αυτούς που θα μπουν στην αμκ οπότε καλύπτει το συνολικό ποσό ( που ακόμα δεν γνωρίζει κανείς πλην Μάριο) με διάφορους τρόπους.

      Πιθανολογώ ότι τελικά θα είναι book-building όπως έγινε με ευρομπανκια.Διαφωνώ μαζί σας στο ότι δεν έχει σχέση με κυπρ.Δείτε το πάλι και είμαι σίγουρος οτι κάτι θα σας φανεί όμοιο.

      Αν τελικά γίνουν αμκ για το σύνολο του ποσού με την εξασφάλιση απο το κράτος της πλήρης κάλυψης σε περίπτωση που ο ιδιωτικός τομέας δεν προσφέρει όλο το ποσό Ταυτόχρονα πάει πίσω η διαδικασία για πχ διαφωνίες με τροίκες για κόκκινα δάνεια κτλ κτλ Φτάσουμε στο παρα πέντε. Η τιμή είναι ψηλή και μη δελεαστική πχ ψηλότερη και απο την σποτ. Τί ποσοστο πιστεύετε οτι θα φτάσει το κράτος??

      Με -3,5 δις στο aqr χώρια τα έξτρα για base/worst θα μιλάμε για τελικά ποσά 5,0-5,5δις Μεγάλο το νούμερο και στην λογική του 25δις . Δεν πιστεύω οτι θα φτάσει τέτοια νούμερα με 1,7 στο aqr+base καλά είναι ,αλλιώς κ.Hippy δεν θα είναι AQR αλλά AFK !!
      Με 1,7 λοιπόν αφαιρώ απο τα (9,5% χ 39600) και έχω 0,075-0,08/μτχ.

      Διαγραφή
    3. 1) Στο 1ο τετράμηνο η τράπεζα έχει επαναγοράσει και κατέχει τα 150 εκ. από τα 500 εκ. των senior ομολόγων, με σκοπό να εγγράψει έκτακτη κερδοφορία. Ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό επαναγόρασε στα άλλα δύο ομόλογα. Την πρακτική αυτή φέτος ακολούθησαν κι οι υπόλοιπες συστημικές. Θεωρούσαν το όφελος σίγουρο και το προτίμησαν αντί να κάνουν τη δουλειά τους, δηλαδή να δανείζουν τις επιχειρήσεις με το αντίστοιχο ποσό χρημάτων.

      Λέγεται ότι για το απαραίτητο 75% προκειμένου να περάσει η πρόταση στο Λονδίνο θα μετρήσουν ΜΟΝΟ οι παριστάμενοι ομολογιούχοι κάτι που διευκολύνει τη διοίκηση.

      2) Στα ελληνικά ομόλογα υπάρχει μειωμένη εμπορευσιμότητα. Ειδικότερα εδώ υπάρχει τεράστιο spread (πάνω από 12%) ανάμεσα σε bit-ask οπότε "θολώνουν" τα συμπεράσματα.

      3) Πιστεύω κ. Lorac πως οι bond-αδες ΔΕΝ βρίσκουν το εύρος 70-75% μετρώντας θεμελιώδη, εκπτώσεις και πτώσεις τις πρώτες μέρες διαπραγμάτευσης κλπ. Απλά θέλουν να κερδοσκοπήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο και με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Διότι άσχετα εάν η λογική μας το απορρίπτει αυτά που εκθέσατε για την πιθανότητα μη εξασφάλισης ολικής συμμετοχής ιδιωτών, είτε τα -3,5 δις στο aqr χώρια τα έξτρα για base/worst θα φθάσουν τα τελικά ποσά στα 5,0-5,5δις είτε να πάει το θέμα αργότερα στο 2016 που λέει ο κ. Gerry λόγω κυβερνητικής ανικανότητας δεν είναι μηδενικά ενδεχόμενα. Αυτά νομίζω ότι τιμολογούν.

      4)Επειδή το θέμα μ΄ενδιαφέρει προσπάθησα να προσεγγίσω την τιμή ΑΜΚ με όρους BV (πολλά νούμερα) και κατέληξα σε παρόμοια τιμή με την δική σας. Περίπου 0,08 ευρώ/μετοχή προ rs.

      Διαγραφή
    4. Εδώ η ανακοίνωση της ECB για τα τεστ στις μπανκιες
      https://www.bankingsupervision.europa.eu/ecb/pub/pdf/aggregatereportonthecomprehensiveassessmentexsum201510.en.pdf

      Για ευρωβ που είχαμε την κουβέντα. Πριν είχε 5,389 CET-I (13,7% του 39,300), μείον 1,906 aqr+base τελικά μένουν 3,483 CET-I . Capital short στο base σενάριο 339 εκ. Δηλαδή μπακαλε 9,5%επι39.300 μείον 339 ίσον το newCET-I . Συνολικό adverse 2,122 δηλαδή μπακαλέ πάλι μένει στο χειρότερο σενάριο με w.newCET-I 1,3% ( 39,300*επι 1,3%=511εκ.ή 0,035/μτχ)

      Τώρα τί τιμή αμκ θα αποφασίσουν ... δεν θα με χάλαγε να είναι το newCET-I μείον 950εκατ. και όλο αυτό στο 50%.


      p.s. Κανένα σχόλιο για το ποσοστό μεταβολής στο base για το χαα του χρόνου????

      Διαγραφή
  42. Αξιοτιμώτατε κύριε Hippy.
    Δικαιωθήκατε πρόσφατα για τις νέες καταρρεύσεις που έβλεπε ο Κ. Στούπας και την ίδια στιγμή είχαμε νέα υψηλά σε αρκετές μετοχές του ΧΑΑ και έναν από τους σηματωρούς τον ΟΤΕ να ξαναπιάνει τιμές άνω των 9€, τιμές που είχε με ΓΔ 950 μονάδων.
    Συγχαρητήρια για την πιο αισιόδοξή σας ματιά.
    Σχετικά με τη ΔΕΗ θα ήθελα να σας ρωτήσω: σας φοβίζει το βουνό των ανείσπρακτων απαιτήσεων; Κάπου διάβασα ότι μπορούν να φτάσουν τα 2,5 δις €. Και τι θα γίνει με τον ΑΔΜΗΕ; Από ό,τι φαίνεται, δεν προχωράει με Σκουρλέτη. Την έχω σε σχετικά καλή τιμή (4,80), αλλά δεν θα έλεγα ότι κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια....χίλιες φορές να είχα ΕΥΑΠΣ στα 2.55, όπου μάλλον εκεί είναι ο πυθμένας της.
    Με εκτίμηση
    -Gerry.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν περίπου ένα χρόνο τόσο εδώ στο στέκι του κ. Τάκη όσο και στο εξαιρετικό μπλογκ του κ. artaxia πιθανολογούσα την επερχόμενη πτώση με το επιχείρημα

      "Τι πιθανότητες υπάρχουν ο δανειολήπτης με καθυστέρηση στεγαστικού από επιλογή (έτσι αυτοαποκαλούνται μερικοί αντί για το ορθότερο καθυστερημένοι) ή ο οφειλέτης της ΔΕΗ να σπεύσει να τακτοποιήσει το λογαριασμό του αντί να περιμένει ευνοϊκή ρύθμιση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα? Μικρές. Με τη δική μου οπτική η αρχική τουλάχιστον μετεκλογική περίοδος θα είναι λογικά αλλιώτικη απ΄την αντίστοιχη του Ιουνίου 2012"

      https://www.blogger.com/comment.g?blogID=2929261798029677311&postID=8066044467006451175

      Η σκέψη απεδείχθη ορθή.

      Σήμερα την επαναλαμβάνω ελαφρά τροποποιημένη

      "Τι πιθανότητες υπάρχουν την στιγμή που ο δανειολήπτης με καθυστέρηση στεγαστικού υπό την απειλή (πλειστηριασμού) κληθεί να το ρυθμίσει με τις προσταγές της τρόικας, η ΔΕΗ να επιφυλάξει άλλη, ευνοϊκότερη συμπεριφορά προς τους δικούς της οφειλέτες? Μικρές. Με τη δική μου οπτική τα χρέη προς την ΔΕΗ αν δεν μειωθούν (πχ με ρύθμιση 10 δόσεων) τουλάχιστον δεν θα αυξηθούν"

      Επιπλέον έχει και μερικά καλά νέα μπροστά της όπως πχ την χορήγηση δωρεάν δικαιωμάτων εκπομπής CO2 και (κερδοσκοπικά) την εισαγωγή στον MSCI στις 30/11 που σημαίνει αγορές περίπου 6,5 εκ. μετοχών από τα παθητικά funds (έναντι περίπου 400-500Κ κατά μ.ο. σήμερα).

      Είμαι ιδιαίτερα ανασφαλές άτομο όμως κ. Gerry, ποτέ δεν είμαι σίγουρος, απλά μου φαίνεται καλή επιλογή ρίσκο/προσδοκώμενη απόδοση. Κερδοσκοπία κι εγρήγορση το ξέρετε, πάνε πακέτο.

      Διαγραφή
    2. την καλημέρα μου σε ολους σας ευχαριστούμε κυριε


      hippy ερωτηση στον

      κυριο
      hippy κατά την εκτιμηση σας σε ποια τιμη θα γινει η αυξηση της ευροβ σας ευχαριστω

      Διαγραφή
    3. Δεν κατέχω το θέμα κ. Λουκά, υπάρχουν κενά (κυρίως ως προς τις προνομιούχες του Αλογοσκούφη), ότι κι αν πω είναι αυθαίρετο.

      -Θα μετατραπούν σε κοινές στα 0,30 ευρώ/μετοχή πριν την αύξηση δλδ έκδοση 3,167 δις νέες μετοχές? Κατάφορο "κλέψιμο" του Ελλ. λαού, πρόβλημα με τα perpetual και junior ομόλογα για τα οποία επιφυλάσσεται άλλη αντιμετώπιση άσε τη γκρίνια από Πειραιώς και ΑΛΦΑ που αποπλήρωσαν τις δικές τους

      -Θα μετατραπούν σε κοινές κατά την ΑΜΚ στην ίδια τιμή με τους ιδιώτες? Το πρόβλημα με τα υποδεέστερα ομόλογα παραμένει κι επιπλέον αυξάνει το dilution των ιδιωτών και μειώνει την προθυμία τους να συμμετάσχουν.

      -Θα γίνουν Cocos, κάτι υβριδικό ή άλλο μικτό?

      Κύριος οίδε!

      Εάν λοιπόν αφήσουμε τις προνομιούχες εκτός έχουμε:

      BV κατά το 1ο τρίμηνο 2015 (λέει η τράπεζα) 4,346 δις

      Δάνεια 51,305 δις

      Προβλέψεις 10,323 δις και Μη εξυπηρετούμενα Δάνεια 17,444 δις

      Ακόμα κι αν υπολογιστεί μια διαγραφή 20% στα μη εξυπηρετούμενα (τεράστια) 3.49 δις τότε το BV περιορίζεται σε 0,86 δις/(14,7 δις μετοχές) περίπου 0,06/μετοχή. Συνεπώς ακόμα και με 50% P/BV βγαίνει μια τιμή στα σημερινά επίπεδα 0,03. Με τι κριτήρια βγάζει ο κ. Λεωτσάκος το δικό του 0,012-0,015 αγνοώ, επειδή όμως γνωρίζω ότι δεν γνωρίζω (για να θυμηθούμε το Σωκράτη) πάω πάσο.

      Πιθανολογώ όμως ότι αυτό που δεν καταλαβαίνει ο κ. Λεωτσάκος δηλαδή η διαφορά στο λογαριασμό ανάμεσα στα 25 δις που προϋπολογίσθηκαν από την ΕΕ και στα 11-13 δις που θα χρειασθούν τελικά, αφορά τη δημιουργία της bad bank που θα πληρώσει ο φορολογούμενος και θα ωφεληθεί ο ιδιώτης μέτοχος.

      ΑπάντησηΔιαγραφή

      Διαγραφή
  43. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αγαπητέ κύριε Hippy ακούγεται ως φήμη ότι δεν θα προλάβουν να ολοκληρωθούν οι ΑΜΚ των τραπεζών κι ότι θα οδεύσουμε στο 2016 με κίνδυνο την ενεργοποίηση του bail in.
    Σας ανησυχεί ένα τέτοιο σενάριο: To λέω γιατί βλέπω να στενεύουν τα χρονικά περιθώρια και για την αξιολόγηση και για όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμα κάνουν και μπειλ-ιν κ.Gerry μου ....τότε πάμε να τραγουδήσουμε μαζί με τον Έλτον τον Τζόννυ

      Όχι αυτόν που μπαίνει Τουρκία βρέ http://www.elton.gr/PRImages/Files/%CE%A3&%CE%A02015%CE%A41.pdf και http://www.tradingview.com/x/bqk8HyN6/

      Αλλά τον τραγουδιστή... https://www.youtube.com/watch?v=3KWZDFMIIMQ

      Come to Val-hala seek and you will find Val-hala
      Come to Val-hala in your own time
      Come to Val-hala seek and you will find Val-hala

      There's long boats in the harbor
      Which arrive there every hour
      With the souls of the heroes
      Whose blood lies on the flowers

      And this heaven is the home
      Of every man who loves his sword
      And he uses it for freedom
      To preach the word of Thor

      Διαγραφή
    2. Όσο περισσότερο εκτίθεται κάποιος κύριε Gerry (εν προκειμένω εγώ) τόσο αυξάνουν οι πιθανότητες να κάνει λάθος. Δεν είμαι γκουρού, δεν έχω πρόβλημα να γκελλάρω, αλλά ας μείνουμε σε τούτο.

      Κανείς δεν γνωρίζει τα μελλούμενα, όλων οι γνώμες αξίζουν προσοχή. Το καλύτερο είναι η επένδυση σε πολλά καλάθια (μετοχές-ομόλογα-ρευστά) σε ποσοστά που να μας επιτρέπουν τη συμμετοχή στον αγώνα χωρίς όμως να μας στερούν τον ύπνο.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Χίππη, να 'στε καλά να γράφετε και να σας διαβάζουμε να ξεστραβωνόμαστε.

      Διαγραφή
  45. Καλησπέρα σε όλους (Χρόνια Πολλά σ' όσους γιορτάζουν).
    κ. Χίππυ, σχετικά με καταθέσεις κλπ είχατε γράψει και την Άνοιξη (ομόλογο οτε).
    Τώρα τι μπορεί να κάνει κάποιος? Οι προθεσμιακές δίνουν κάτω από 1.5%, εταιρικά ομόλογα ή αμοιβαία δεν επιτρέπονται λόγω καπιταλ κοντρολς (αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε), οπότε?
    Μέρισμα ποιες δίνουν, πχ εχαε? Για έντοκα γραμμάτια ελλ. δημ. 2+% τι γνώμη έχετε?
    Ευχαριστώ
    Φελαινί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά τα capital controls έχουν περιορίσει πολύ τις επιλογές μας.

      Αύριο γίνονται εγγραφές στο 10ετές Κύπρου με κουπόνι 4,50%. Τα κρατικά ομόλογα συνήθως είναι σε πολ/σια του 1000. Αν έχετε χρήματα έξω μπορείτε να το ζητήσετε. Το 5ετές λήξεως 2019 με παρόμοιο κουπόνι βρίσκετε ήδη κοντά στο 108 (απ΄το 100). Λογικά λόγω ποσοτικής χαλάρωσης Ντράγκι πιθανολογώ πως γρήγορα θα χτυπήσει το 104.

      Ένα καλό που έχουν τα ΕΓΔ είναι αφορολόγητα. Όμως προσωπικά τούτη την περίοδο δεν θα φυλάκιζα τα χρήματα μου. Θα προτιμούσα-έστω και τμήμα αυτών-να μπω στις ΑΜΚ των τραπεζών. Κατά την περίοδο της αύξησης οποιασδήποτε εταιρείας η τιμή στο ταμπλό είναι 10-20% υψηλότερη της τιμής εγγραφής (λογικό αλλιώς κανένας δεν θά΄μπαινε στην ΑΜΚ, θα προτιμούσε αγορές στη σποτ αγορά). Εγώ αυτό το "διαβάζω" αμυντικά. Υπάρχει περιθώριο να υποχωρήσει η τιμή της μετοχής στο ταμπλό αλλά εγώ που μπήκα στην τιμή εγγραφής να μην χάνω.

      Μετοχές με διαχρονικά ικανοποιητικό (έως και μεγάλο μέρισμα) είναι αρκετές. ΕΥΑΠΣ, ΚΛΕΜ, ΕΛΛ, ΜΕΤΚ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΘ, ΕΧΑΕ κ.α. Κάποιες μάλιστα εξ αυτών λόγω κακής εποχής διαπραγματεύονται και με έκπτωση απ΄την λογιστική τους αξία.

      Διαγραφή
    2. ΕΛΛΑΔΟΣ μέρισμα: Θα είναι φέτος λίγο μικρότερο: καθαρό 0,4294€ έναντι 0.44755 που δίνει, λόγω αύξησης του φορολογικού συντελεστή στο 29%, από 26% που ήταν (0,6720 Χ 0,71 Χ 0,90).

      Σύλβιος

      Διαγραφή
  46. συντεκνε, επειδή σε βλεπω παραπονεμενο... 2,5σεντ μερισμα μεχρι τελος ετους και αλλα 2,5 προμέρισμα για το 16 επειδή πας τρενο είναι καλααα?? Οι πιστοι δεδικαιονται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Reuters: Μικρότερες τελικά οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών σύμφωνα με στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος--http://www.capital.gr/story/3076194/reuters-mikroteres-telika-oi-kefalaiakes-anagkes-ton-ellinikon-trapezon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καλησπέρα σε όλους!!!Πολυ το γυροφερνουν το bail-in τις τελευταίες ημέρες. Θεωρείτε ότι ειναι πιθανό σεναριο? Και αν ναι, εφαρμόσετε η οδηγία για τις 100.000 ή πάμε στα χαμηλότερα νούμερα που συζητούσαμε παλιότερα στο μιτο?Ευχαριστω. Πετράν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστειότητες. Οι ευρωπαίοι δεν είναι τσιπραίοι, είναι σοβαροί. Έκαναν τόση διαδρομή το καλοκαίρι. Σιγά να μην την χαραμίσουν.

      «οι οικονομολόγοι της Deutsche Bank εκτιμούν ότι θα πρέπει να χαριστούν στην Ελλάδα ως το τέλος του έτους περίπου 200 δισεκατομμύρια ευρώ χρέους» μας λέει η κιτρινοφυλάδα Bild.

      Φυσικά και δεν θα γίνει έτσι, αλλά δεν τα λες και πολλά. Ιδιαίτερα εάν άλλαζε λίγο η τελευταία παράγραφος "«οι οικονομολόγοι της Deutsche Bank εκτιμούν ότι θα πρέπει να χαριστούν στην Ελλάδα ως το τέλος του έτους περίπου 200 δισεκατομμύρια ευρώ χρέους προκειμένου να συνεχίσουν να δανείζονται τα μεγάλα κράτη της ΕΕ με αρνητικά επιτόκια για 1-2 χρόνια ακόμα ». Από κόστος δανεισμού (χρεοκοπίας) 6-7% Ιταλία, Ισπανία τώρα σε αρνητικό?? Τζάμπα?? Λόγω της συγκυρίας φυσικά κι όχι χάριν της Ελλάδας αλλά γιατί να ρισκάρουν να το χαλάσουν?

      Είναι το προσφυγικό σε έξαρση...είναι καιρός τώρα ν΄ανοίγονται μέτωπα?


      (εάν υπήρχε πιθανότητα κουρέματος καταθέσεων πιθανολογώ πως όχι τα 100Κ αλλά ούτε και το 5χίλιαρο δεν θα την γλύτωνε. Ωστόσο θεωρώ πως τούτη την περίοδο δεν υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο)

      Διαγραφή
    2. Εξαιρετική απάντηση από τον κ. Hippy.

      Διαγραφή
    3. Αν πρόκειται να γίνει κούρεμα, τότε δεν πρέπει να ασχολείστε και με το ΧΑΑ. Φέρνω στο μυαλό μου την ουκρανική παραγωγό σιδηρομεταλλεύματος Ferrexpo, μια από τις μεγαλύτερες στο είδος της στον κόσμο, καθαρά εξαγωγική και εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Είχε δάνεια $653 εκ και καταθέσεις $280 εκ. Από τις καταθέσεις αυτές, τη συντριπτική πλειονότητα, τα $174 εκ, τα είχε στη χώρα της, ήτοι στην τράπεζα F&C (10η σε μέγεθος στην Ουκρανία), όπως θεωρούν φυσικό και για τη δική τους χώρα οι έλληνες εισηγμένοι. Τα υπόλοιπα ήταν στο εξωτερικό. Όμως μόλις πριν λίγες μέρες η τράπεζα F&C (Finance and Credit) χρεοκόπησε και τα χρήματα χάθηκαν για πάντα. Η μετοχή κατέρρευσε και είναι άγνωστη η από δω και πέρα βιωσιμότητα της εταιρείας, που ήδη επιβίωνε με κόπο στο δύσκολο περιβάλλον της Ουκρανίας.

      Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε ένα ελληνικό κούρεμα, με μία ΜΕΤΚΑ, ένα ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ και πολύ περισσότερο με μια ΕΧΑΕ ή μια ΕΥΑΠΣ, που δεν είναι εξαγωγικές. Το μεγαλύτερο μέρος του τεράστιου ταμείου τους που αποτιμάται σήμερα στην τρέχουσα χρηματιστηριακή τους αξία, θα αφανιστεί. Δε νομίζω πολλοί έλληνες επιχειρηματίες να είχαν πάρει τα μέτρα τους πριν τα capital controls, παρά το γεγονός ότι είχαμε φθάσει στο παρά πέντε. Μόνο τον ΟΤΕ θυμάμαι στην κρίση του 2012 που έλεγε ότι βγάζει κάθε μέρα το σύνολο των υπολοίπων διαθεσίμων του στο εξωτερικό στο τέλος της ημέρας. Και την ΕΥΠΙΚ βέβαια, όπου η συντριπτική πλειονότητα του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της είναι πλέον ομόλογα εξωτερικού.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    4. Ιδού η απάντηση κ. Πετράν.

      http://www.capital.gr/epixeiriseis/3076389/-kourema-ton-katoxon-senior-omologon-se-pithano-bail-in

      Διαγραφή
  49. ΚΥΡΙΕ . Πετράν---- απο ολους τους τηλεοπτικους "αστερες" της δημοσιογραφιας αυτος που πραγματικα γνωριζει τι παιζει και γιατι,ειναι ο Παπαχελας...δεν ειναι τυχαιο οτι εχει παρευρεθει σε 3 !!! συναντησεις της λεσχης Bilderberg...τον αναφερω γιατι τις προαλλες στον Σκαι ειπε οτι πιθανολογει πως η αξιολογηση θα τελειωσει κατα τον Φεβρουαριο...αν το συνδιασουμε με την ανακεφαλαιοποιηση των τραπεζων που πρεπει να γινει ως 15 Νοεμβριου (με υποχρεωση να ακολουθησει την αξιολογηση και οχι να προπορευθει...) συν την ημερομηνια που μου εχουν δωσει εδω και 1 μηνα,δηλαδη την δεκατη Νοεμβριου,ΤΟΤΕ αρχιζει και δενει το γλυκο...ΟΛΑ στο ΦΩΣ !---Glukeria - Piga se magisses ---------https://www.youtube.com/watch?v=wvmUCQhp9XM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Τσιφτετέλια στην Αθήνα
    με κλαρίνα και ρυθμούς,
    λίγα χρόνια κι είναι κρίμα
    να τα ζούμε με καημούς.

    Ωχ αμάν,
    γιατί τα πεντοχίλιαρα
    δεν είναι πετσετάκια
    να παίρνω με τη σέσουλα
    να γράφω ραβασάκια.

    Τα μεγάφωνα το λένε
    διαπασών το τραγουδούν,
    φταίχτες είν’ όσοι δε φταίνε
    γι’ αυτό πίνουν και ξεχνούν.----------Ta pentoxiliara-Τα πεντοχιλιαρα Γλυκερία Glykeria -------------https://www.youtube.com/watch?v=xwU37RMFCM0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Δημόσια προσφορά στους ομολογιούχους της κάνει η Alpha Bank --http://www.capital.gr/epixeiriseis/3076317/dimosia-prosfora-stous-omologiouxous-tis-kanei-i-alpha-bank

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. κυριε hippy μια άλλη αποψη--για τράπεζες--"...Αναρωτιέμαι μήπως η άνοδος των τραπεζών έχει να κάνει εν μέρει και με την προσπάθεια των τραπεζών να πείσουν τους ομολογιούχους να ανταλλάξουν τα ομόλογα τους με μετοχές . Σε αυτήν την περίπτωση , αμέσως μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, όλοι οι ομολογιούχοι (και όχι μόνο) θα σπεύσουν να πουλήσουν τις μετοχές που τους δόθηκαν αναγκαστικά, με αποτέλεσμα να διαψευστούν όλοι όσοι αναμένουν και δεύτερο κύκλο ανόδου μετά την ανακεφαλαιοποίηση ( όπως εγώ…) ..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ. Λουκά ευχαριστώ (ειλικρινά) για το ενδιαφέρον σας.

      Νομίζω είχα αναφέρει κάτι παρόμοιο παλαιότερα. Πιθανολογώ πως τόσο οι ομολογιούχοι (σίγουρα εγώ) όσο και τα ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια που θ΄ανταλλάξουν τα ομόλογα με μετοχές (ενώ δεν δύνανται απ΄το καταστατικό τους να επενδύουν σε μετοχές) θα σπεύσουν να ρευστοποιήσουν τις πρώτες μέρες πιέζοντας τις τιμές. Οπότε σε όποιον είναι τραπεζολάτρης (εγώ δεν είμαι) θα συνιστούσα μερικές μέρες υπομονή πριν προβεί σε αγορές ώστε να αγοράσει φθηνότερα (προσωπικά το 75% των μετοχών που θα πάρω απ΄την μετατροπή σκοπεύω να το ρευστοποιήσω άμεσα ώστε να κρατήσω όσες αντέχω ψυχικά).

      Μου φαίνεται λογικό πως από τη στιγμή που οι τραπεζικές ΑΜΚ θα γίνουν με βιβλίο προσφορών και σημαντικό discount έναντι BV τρέχουσας τιμής (πιθανολογώ κοντά στο 50% του μέσου όρου τελευταίων 50 ημερών) άσχετα με τι λέω εγώ ή ο κύριος που αναφέρατε κ. Λουκά οι τράπεζες θα αποκτήσουν μεγάλο κερδοσκοπικό ενδιαφέρον. Οι καιροί τελευταία είναι φτωχοί σε κέρδη για τις τράπεζες-οίκους που θα αναλάβουν τις αναδοχές. Αυτός πιθανολογώ πως θα ένας πρόσθετος λόγος να ξεκινήσουν οι καλές εκθέσεις και δημοσιεύματα σε εγχώριο και διεθνή τύπο και να συνεχιστούν το προσεχές 3μηνο για τις φτηνές αποτιμήσεις και τις προοπτικές τους. Παλιός είστε θα θυμάστε ίσως την UBS που είχε βάλει την Αγροτική του κ. Μηλιάκου στις 3 καλύτερες τράπεζες τις Ευρώπης όταν ειχε αναλάβει τη βασική αναδοχή στην αύξηση του 2005 με 2 ευρώ/μετοχή (και στόχο 7!!!!!! μπου χα χα χα...συγνώμη μου βγήκε αυθόρμητα).

      http://www.euro2day.gr/news/market/article/86121/agrotikh-trapeza-timh-stohos-ta-7-evro-apo-ubs.html

      Διαγραφή
    2. εγω σας ευχαριστω κυριε


      hippy γιατι σας θεωρω φιλο μου σε περιμενω στη πολη μου κάθε παρασκευη εχουμε γουρνοπουλα ψητη και αφθονο κοκκινελι--και όπως λεει και το ασμα--------Μια ζωή την έχουμε, κι αν δε την γλεντήσουμε
      τι θα καταλάβουμε, τι θα καζαντήσουμε
      τι θα καταλάβουμε, τι θα καζαντήσουμε

      Μες στον ψεύτικο ντουνιά
      παίξτε μου διπλοπενιά
      παίξτε μου διπλοπενιά
      και ο μήνας έχει εννιά
      και ο μήνας έχει εννιά

      Όσο ζει ο άνθρωπος, κοίτα, παρατήρησε
      μέχρι τα σαράντα του, κι ύστερα μπατίρισε
      μέχρι τα σαράντα του, κι ύστερα μπατίρισε

      Μες στον ψεύτικο ντουνιά
      παίξτε μου διπλοπενιά
      παίξτε μου διπλοπενιά
      και ο μήνας έχει εννιά
      και ο μήνας έχει εννιά

      Στου διαβόλου τα `γραψα όλα το κατάστιχο
      και γλεντώ τα νιάτα μου, πριν με πιάσει λάστιχο
      και γλεντώ τα νιάτα μου, πριν με πιάσει λάστιχο

      Μες στον ψεύτικο ντουνιά
      παίξτε μου διπλοπενιά
      παίξτε μου διπλοπενιά
      και ο μήνας έχει εννιά
      και ο μήνας έχει εννιά

      Τη ζωή σου γλέντησε, πριν να ρθούν γεράματα
      και σου λένε άδικα, μάθε γέρο γράμματα
      και σου λένε άδικα, μάθε γέρο γράμματα

      Μες στον ψεύτικο ντουνιά
      παίξτε μου διπλοπενιά
      παίξτε μου διπλοπενιά
      και ο μήνας έχει εννιά
      και ο μήνας έχει εννιά
      Ο ΜΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΝΙΑ ΓΟΥΝΑΡΗΣ - ΤΡΙΟ ΚΙΤΑΡΑ ---https://www.youtube.com/watch?v=FEDdmodk4JY

      Διαγραφή
    3. 九 九 九 http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-10-29/these-charts-explain-why-china-scrapped-its-one-child-policy

      Κυρ.Λουκά http://invst.ly/d4ok και ο μήνας έχει εννιά!! Αμα βρείτε κάτι να πωλήσετε στα κινεζάκια με 1(ένα) $ καθαρό κέρδος ανα κινεζάκι γίνατε πλούσιος!! Ούτε άγχος με ευρομπάνκιες ούτε τίποτα.

      Διαγραφή
  53. η αποψη μου βρίσκετε σε καλο δρομο-επαληθευωμε-Σε προσφορές ανταλλαγής στους ομολογιούχους έως 880 εκατ προχωράει η Eurobank - Ημερομηνία αποδοχής έως τις 11/11 --http://bankingnews.gr/τραπεζικά-νέα/item/221234-σε-προσφορές-ανταλλαγής-στους-ομολογιούχους-έως-880-εκατ-προχωράει-η-eurobank-ημερομηνία-αποδοχής-έως-τις-11-11.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Αξιοτιμώτατε κύριε Hippy, σχετικά με την ΕΥΑΘ....σας προβληματίζει ότι είχε μείωση -41% στα κέρδη του α' εξαμήνου και ότι και εκεί άρχισαν να αυξάνουν οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί; Πιστεύετε ότι μπορεί να αποφευχθεί εκεί "'έκρηξη" του κινήματος των κακοπληρωτών όπως στη ΔΕΗ; Γιατί η ΕΥΑΘ ως τώρα παρέμενε μια υγιής εταιρεία και με καθαρό ταμείο. Θα συνεχιστεί η χρηστή διοίκηση ή ο κρατισμός των Συριζανέλ θα αλώσει και αυτό το κάστρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Gerry με όσα έχουν πεί ως τώρα η δεη θα παραμείνει κρατικά ελεγχόμενη ( με μείωση του ποσοστού αγοράς όμως) + ( που σιγά μην γίνει και μείωση π ρ ο ν ο μ ί ω ν). Είστε βέβαιος ότι το παγουράκι θα παραμείνει?? Πάντως όπως και να έχει φέτος μέχρι τώρα ήταν αξιόπιστη επιλογή και με καλές αποδόσεις ,αν λάβουμε υπόψην και το πολιτικο-οικονομικό περιβάλλον. ΑΝ ήταν ιδιώτης δεν νομίζω να έγραφε λιγότερο επι 2 στις τιμές της.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Gerry

      το πρώτο που με προβληματίζει είναι το το "Αξιοτιμώτατε ". Βλέπετε ενώ γνωρίζω ότι είμαι μεγάλος στα μάτια τα δικά σας ή του κ. Lorac και λοιπών εξαιρετικών νεολαίων* παρ΄όλα αυτά στην καθημερινότητα μου "με αισθάνομαι" όπως ήμουν πριν την έλευση του 21ου αιώνα. Το "κύριε" που καθιέρωσε ο οικοδεσπότης ή "φίλε" που συνήθως χρησιμοποιούμε οι έλληνες μια χαρά μου κάνει (ειλικρινά).

      Είναι σχεδόν αδύνατον να υπάρξει εταιρεία εντός ή εκτός ΧΑΑ που να μην επηρεαστεί απ΄τον καταστροφικό σεισμό (και το επερχόμενο τσουνάμι) Τσιπροσύριζα. Αδύνατον. Το πρόβλημα μεταφέρετε σε όσους απ΄εμάς επιθυμούμε εναλλακτικούς τρόπους επενδύσεων μιας κι αντιληφθήκαμε πως η προθεσμιακή κατάθεση και ρίσκο έχει και απόδοση δεν έχει. Ψάχνουμε καλάθια στο ΧΑΑ, στα ξένα χρηματιστήρια, στα ομόλογα. Πριν ξεκινήσουμε να δούμε την ΕΥΔΑΠ να πούμε ότι προθεσμιάκή με 1,50% σημαίνει καθαρή μερισματική απόδοση 1,275% και P/E (μετά φόρων) = 78,4

      Στο ΧΑΑ λοιπόν όπου έχουμε καλύτερη ενημέρωση και κάπως το ψιλοκαταλαβαίνουμε βλέπουμε για την μονοπωλιακή-μην το ξεχνάμε-ΕΥΑΠΣ

      Σύνολο Ιδίων Κεφαλαίων 142,616 εκ. ή 3,93 ευρώ/μετοχή δλδ P/BV = 0,814 (20% υποτιμημένη not bad)

      Κέρδη 6μήνου 2015 προ φόρων 9,470 έναντι 12.907 το 2014 (μείωση 27%)

      Αποσβέσεις 6μήνου 2015 3.022 έναντι 2.726 το 2014 (εδώ κάηκαν 300Κ γλυκόπικρο επενδύσε κι αποσβένει )

      Προβλέψεις (δλδ λεφτά της εταιρείας κλειδωμένα στο συρτάρι για καλό και για κακό) το συριζέικο 2015... 2,688 εκ, έναντι 1,658 το σαμαρικό 2014 (εδώ κάηκε αλλό 1 μύριο)

      Τόκοι 582 χιλ. έναντι 1,.094 εκ το 2014 (μισό μύριο λιγότερο εισπραχθέντες τόκοι, αυτό δεν μου αρέσει, πιθανολογώ πως τα λεφτά είναι εντός επικρατείας, εγώ θα προτιμούσα κυπριακό ομόλογο που θά΄δινε 2 δις τόκους και θα ισοφάριζε τις υπόλοιπες μειώσεις).

      Ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα έναρξης περιόδου 50,305 εκ

      Ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα λήξης περιόδου 59,322 εκ ή 1,64 ευρώ/μετοχή ρευστό στο ταμείο (επίσης καλό μου φαίνεται).

      Καθαρή αύξηση στα ταμειακά διαθέσιμα 9.017 εκ, το 2015 έναντι 2,584 το 2014 ((δλδ μάλλον περιόρισε επέκταση κι επενδύσεις, δεν μου πολυαρέσει αλλά δεν το λες και κακό)

      Καθαρά κέρδη 6μήνου/μετοχή 0,1527 δλδ εάν ο ρυθμός διατηρηθεί και στο 2ο εξάμηνο θα έχει P/E 10. Ππολύ καλό για το είδος της εταιρείας κατά τη γνώμη μου. Η ενδιαφερόμενη να την εξαγοράσει GDF Suez έχει 2πλάσιο.

      Το βασικότερο όμως είναι η "αίσθηση" που έχετε για την αγορά. Η λογική του κατήφορου είναι ο κατήφορος και προς τα κει σπρώχνουν οι ασήμαντοι βερύκιοι απ΄τα κανάλια. Νομίζω είναι λάθος. Προσωπικά αισθάνομαι ότι ο σύριζα είναι αιχμάλωτος των υπογραφών του (δόξα τω Θεώ). Συνεπώς η Ελλάδα είναι στις ράγες που στο τέλος του 2016 θα την φέρουν εκεί που ήταν στο τέλος του 2014 (με λίγο μικρότερο ΑΕΠ φυσικά). Οι αγορές-όπως πάντα-θα προεξοφλήσουν το αποτέλεσμα, μαζί τους θα κινηθούν και οι καλές εταιρείες.


      *Αχ βρε μπαγάσηδες νομίζετε εσείς θα την βγάλετε καθαρή? Aφιερωμένο το τραγούδι του Αλκίνοου κατά τη γνώμη μου

      https://www.youtube.com/watch?v=IMx_vEr9Vjg

      Διαγραφή
    3. Ωστόσο τούτη την περίοδο εγώ δεν θα αγόραζα ΕΥΑΠΣ.

      Τα μετρητά είναι πάντα μετρημένα και στις μέρες των capital controls ακόμα περισσότερο, οπότε ψάχνουν την πιο αποδοτική τοποθέτηση. Κατά τη γνώμη μου προσεχώς θα υπάρξουν δυό καλούτσικες κερδοσκοπίες.

      Η πρώτη έχει να κάνει με την φημολογούμενη μεταβολή στον δείκτη MSCI (είσοδος ΔΕΗ, ΜΟΗ-έξοδος ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ). Επίσημα θα το μάθουμε 12/11 κι οι μεταβολές θα ισχύσουν 30/11. Η κερδοσκοπία είναι προφανής. Αγοράζουμε κάτι απ΄τα εισερχόμενα στις 12/11 και το πουλάμε την ώρα που θα μπαίνουν τα passive funds στις 30/11. Με τα χρήματα απ΄τις πωλήσεις αγοράζουμε κάτι απ΄τα εξερχόμενα (που λογικά θα πιεστούν) για να το πουλήσουμε μερικές μέρες αργότερα που θ΄αναπνεύσουν. Η μόνη ένσταση και σκοτεινό σημείο προέρχεται απ΄τις επερχόμενες τραπεζικές ΑΜΚ (θα ήθελα να έχουν ολοκληρωθεί πριν τις 30/11).

      Η δεύτερη έχει να κάνει ακριβώς με τις ΑΜΚ. Είναι "στατιστικό" λογικό να περιμένουμε ότι την περίοδο των αυξήσεων η τιμή στο ταμπλό θα είναι μεγαλύτερη απ΄την τιμή της ΑΜΚ (πχ πέρσι το Πάσχα του 2014 που έκανε αύξηση η Σάλαινα με 1,70/μετοχή στο ταμπλό έγραφε σταθερά 1,8+, ενώ στη συνέχεια που η Λάτσαινα έκανε τη δική της αύξηση στα 0,31/μετοχή στο ταμπλό έγραφε 0,36-0,38). Εάν λοιπόν οι αυξήσεις γίνουν με χρονικό ρυθμό που να επιτρέπει μετά από την είσοδο πχ στην πρώτη, αποβίβαση κι επιβίβαση στην επόμενη, το αυτό στην 3η και μετά στην 4η κι αν κάθε φορά η κερδοσκοπία αποδίδει 4-10% το ταμείο μια χαρά κέρδος θα γράφει στο τέλος του 2μήνου με συγκριτικά πολύ μικρό ρίσκο.

      Οι ΑΜΚ είναι κατά τη γνώμη μου ένας καλός λόγος ώστε η περίοδος να μας βρει απαλλαγμένους από τραπεζικά χαρτιά (πιθανή άνοδος τους τη Δευτέρα θα βοηθήσει). Γιατί να διατηρώ θέση εάν μπορώ να την δώσω και με το ποσό της πώλησης να ψωνίσω περισσότερες μετοχές την περίοδο της αύξησης? Προσωπικά, με αυτό το σκεπτικό, "ψήνομαι" που λέτε εσείς οι νεολαίοι (κι ο γιός μου) να ρευστοποιήσω κάποιες άλλες θέσεις ώστε να εκμεταλλευτώ την πιθανή ευκαιρία αποδοτικότερα.

      Ξέρω φυσικά πως όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια ο Θεός χασμουριέται...από την άλλη όμως "συν Αθηνά και χείρα κίνει"

      Ένα το σίγουρο. Δεν θα πλήξουμε.

      Διαγραφή
    4. Παγουράκι ...συνέχεια Διάβαζα για έναν water guru που μας έρχεται για βόλτα. Τί σχέση έχει με παγουράκι??

      Διαγραφή
  55. Σας ευχαριστώ για τις εξαιρετικές και πάνσοφες επισημάνσεις σας για άλλη μία φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. From γερμαν with love...http://www.boerse-frankfurt.de/en/equities/eurobank+ergasias+s+a+ag+GRS323003004

    Στα 2.138 οι προβλέψεις στο 6μηνο για την τελευταία ευκαιρία αναβαλλόμενου φόρου. Τα λειτουργικά κέρδη παραμένουν στα 200+ εκατ. ανα τρίμηνο. Εγραψε και κάπου 150εκ. απο απομειώσεις ομολόγων κ.α που θα γυρίσουν στο 9μηνο μάλλον. Ιδια μετόχων στα 3941 μείον 950 προνο στα 3δις(=0,203/μτχ). Προβλέψεις 11,722 στα 18,102 προβληματικά. Έχει και αναπροσαρμογές στο ενργητικό δανείων λόγω ελβετικού φράγκου.Πιθανά νέος γύρος QE europeana να επιδράσει εκ νέου αρνητικά σε αυτό το κομμάτι οπότε το 1δις το ξαναβλέπουμε.
    Την παρασκευή θα υποβάλλουν και τα καπιταλ πλανς στον Μάριο Οπότε το ενδιαφέρον στρέφεται στο τί θα γίνει με τις προνο , αν θα αποδεχτεί τις προσφορές στα ομόλογα η τράπεζα , το rs που θα χρειαστεί και η τιμή αμκ , που όσο πιο χαμηλά είναι τόσο πιο ελπιδοφόρα για κερδοσκοπία κατόπιν θα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Νταις βγήκε να μας χαλάσει την γιορτή σήμερα.... Στην κορύφωση του τσακρα-μ-παρτυ έβαλε τον μπαμπούλα της αξιολόγησης για την λήψη των 10δις των τραπεζών.

      Εγώ να πώ την αλήθεια μια σημαντική "διαχείρηση" θέσης την έκανα σήμερα και αύριο ΑΝ έχουμε και γερμανικές τιμές θα αλαφρώσω κι άλλο. Να δώ και τα 9μηνα πρώτα μην έχουμε σουπριζζ εκεί Γράφει ο κύριος Λουκάς περί ονομαστικής ,αλλά δεν μας λέει το 30λεπτο πρίν ή μετα rs. Αμα ήταν να μην έβρισκε χρήμα ιδιωτικό και έψαχνε ομολογιο-μετατροπές σε νέες μτχ και κάλυψη του advesre σεναρίου απο τχς θα το πίστευα το 30αρι πριν απο rs Τώρα δεν τον κόβω το φαιρ-φοξυ να άφησε να πάει η μτχ στο 0,002 για να κονομήσουν τα τρειντεράκια! Πάντως και στο 0,03 να την κάνει έχει 2.1δις με 70δις νέες μτχ άρα σύνολο 84.708 μτχ με ιδία 3,9+ 2,1 άρα 0,071

      Διαγραφή
    2. Τελικά την επόμενη μέρα -3/11- η μετοχή έτρεξε να κλείσει την διαφορά με το γερμανό δίδυμο της και κατόπιν και οι 2 συγχρονίστηκαν σε βουτιά για ψάρεμα ροφού στα 32 μέτρα βάθος. Στην προηγούμενη βούτα βγάλαν ψάρι στα 13 μέτρα πιό κάτω για να δούμε τώρα που θόλωσε ο πυθμένας. Το θόλωμα είναι απο πτώση πειρ-αύλου με βρόντο στην θάλλασα....αύτανδρος πήγε αυτός.

      Σήμερα με άλλες συνθήκες ένα τρειντερκι στο 108 της αλφα θα το δοκίμαζα. Αλλά με τόση πίεση δεν αξίζει. Αντιθέτως στο στοίχημα ,διαβάζωντας και τα αρνητικά σενάρια για το εξτρα 0,05 στο κινο είπα να ακολουθήσω. Στο θετικό μου σενάριο το 0,05 στο κινο είναι δωράκι V ery L ong T erm.

      Διαγραφή
    3. Πριν 4 μέρες (και μερικά σχόλια πιο πάνω) λέγαμε πως οι ΑΜΚ είναι ένας καλός λόγος ώστε η περίοδος να μας βρει απαλλαγμένους από τραπεζικά χαρτιά κι ότι η πιθανή άνοδος τους τη Δευτέρα (που ήρθε) θα βοηθούσε. Αδυνατώ να καταλάβω γιατί κάποιος να επιμένει να διατηρεί θέση, από τη στιγμή που μπορεί σήμερα, αύριο, ακόμη και την περίοδο της αύξησης να την ρευστοποιήσει και με τα ίδια χρήματα δλδ το ποσό της πώλησης να ψωνίσει περισσότερες μετοχές την περίοδο της αύξησης.

      Από την στιγμή δηλαδή που το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι το βιβλίο προσφορών να βγάλει χαμηλότερη τιμή απ΄την τρέχουσα, συμφέρει το σημερινό μέτοχο να πουλήσει την θέση του ώστε να χρησιμοποιήσει τα χρήματα και να πάρει περισσότερες την περίοδο των εγγραφών. Με τη δική μου λογική είναι πεντακάθαρο.

      Όταν ξεκινούσε η διαδικασία των ΑΜΚ λέγαμε επίσης πως καλό είναι οι τραπεζόφιλοι να μην βιαστούν με αγορές τις πρώτες μέρες διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών λόγω κινδύνου πτώσης απ΄τις αναγκαστικές πωλήσεις ομολογιούχων κι αμοιβαίων. Τώρα το διαβάζω από αρκετούς. Ωστόσο, όσο παίρνουμε ωστόσο περισσότερη πληροφόρηση, κάνω και δεύτερες σκέψεις που με προβληματίζουν.

      Εφ΄όσον οι τράπεζες έχουν αποφασίσει να αναζητήσουν από ιδιώτες το σύνολο των κεφαλαιακών αναγκών του stress test και όχι μόνο τις βασικές κεφαλαιακές απαιτήσεις πιστεύω ο εγγραφόμενος θα πάρει σχεδόν το 100% των μετοχών που θα ζητήσει. Αυτό ακριβώς, η πλήρης ικανοποίηση της ζήτησης, νομίζω περιορίζει τις πιθανότητες γρήγορης ανόδου κατά την πρώτη (τουλάχιστον) περίοδο της διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών. Εάν η ζήτηση ικανοποιηθεί πλήρως ποιος θα τις κυνηγήσει (κι ανεβάσει) στο ταμπλό?

      ("όμοιος ομοίω αεί πελάζει"...κι εγώ ψώνισα ΟΠΑΠ στην δημοπρασία...για ξεπέτα όμως)

      Διαγραφή
    4. Βέβαια όλο αυτό το σκεπτικό έχει νόημα ΜΟΝΟ εάν δωθεί και στους έλληνες μικροεπενδυτές η δυνατότητα συμμετοχής στις τραπεζικές αυξήσεις με τις τιμές που θα "κλειδώσουν" στα βιβλία προσφορών. Όπως δηλαδή έγινε πέρσι στις ΑΜΚ της ΕΥΡΩΒ και της ΠΕΙΡ.

      Αλλιώς...ελλάς το μεγαλείο σου πουλάς στο κυλικείο σου...

      Διαγραφή
    5. Κύριε hippy εδώ και πολύ καιρό κυκλοφορεί ευρέως, ως πληροφορία, ότι οι μικροεπενδυτές δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μπουν στις επικείμενες ΑΜΚ (βλ. διαμαρτυρία Σίνου κλπ). Εξ'ου και μου έκανε εντύπωση η επανειλημμένη αναφορά σας σε σχετκή προετοιμασία για συμμετοχή σε ΑΜΚ με δημιουργία ρευστότητας, καθώς προσωπικά θεωρούσα σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα αφήσουν τη μαρίδα να συμμετάσχει. Υπέθετα πάντως ότι κάτι θα ξέρετε περισσότερο από μένα και η αλήθεια είναι ότι ακόμα τίποτα δεν είναι βέβαιο,
      Τώρα γράφτηκε ότι ίσως (στη ΕΥΡΩΒ) να δοθεί η δυνατότητα να γραφτούν οι μαριδαίοι μόνο για 200 εκατομ.
      Το ερώτημα για μένα είναι : αν πάρουμε ως δεδομένο ότι δεν θα αφήσουν τη μαρίδα να μπει στην ΑΜΚ υπάρχει πιθανότητα επιτυχούς κερδοσκοπίας μαριδαίου στις τραπεζικές μετοχές (και ποιες) με αγορά από το ταμπλό και κυρίως ποια στιγμή ;

      Γρηγόρης

      Διαγραφή
    6. Εχετε δίκιο κ. Γρηγόρη, έμεινα στην ανάμνηση των περσινών ΑΜΚ και θεώρησα κακώς πως θα ξαναγίνει το ίδιο. Ενδιαφέροντα όσα λέει live ο κύριος Χαρατσής της ΒΕΤΑ στο blog του κ. Ντακουνάκη neoforum.gr

      http://www.neoforum.gr/viewtopic.php?f=6&t=11701&sid=0c77e6eb91b5962973b0c35b5298545a

      Διαγραφή
    7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    8. Κοινό χαρακτηριστικό όσων έχουμε μαζευτεί σ΄αυτό το μπογκ κ. Βασίλη είναι η αγάπη για τις αγορές. Και το παιχνίδι.

      Δράττομαι όμως της ευκαιρίας να σας ζητήσω μια χάρη σχετικά με τον πίνακα με τις "ΔΙΚΑΙΕΣ ΤΙΜΕΣ" μετοχών που είχατε ποστάρει προ καιρού. Νομίζω θα είχε ενδιαφέρον και σίγουρα θα ήταν περισσότερο χρηστικός εάν είχατε συμπεριλάβει και τις ταμειακές ροές.

      Κατά τα λοιπά αν και συμφωνώ μαζί σας για την εικόνα των καταληψιών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πιστεύω ότι οι εξελίξεις-που οι ίδιοι δρομολόγησαν-θα τους υπερκεράσουν. Έχω σταθερά την αίσθηση ότι ο συριζα μεταλλάσσεται, η ΕΕ έχει βάλει τη χώρα σε ράγες, με το January effect θα (ξανα)δούμε* το έργο η "άλωσις των χιλίων" και προς το τέλος του 2016 θα είμαστε σε παρόμοια κατάσταση με το τέλος του σαμαρικού 2014, με ελαφρώς μικρότερο ΑΕΠ αλλά αρκετά θετικότερες προοπτικές. Και σε ότι με αφορά θα το ποντάρω γνωρίζοντας βέβαια πως πρέπει να είμαι σε ετοιμότητα για stop loss. Κι αυτό μες στο παιχνίδι είναι.

      *πρώτη αναφορά του έργου ίδια περίπου περίοδο (Σεπτέμβριος 2012) στα ίδια περίπου επίπεδα ΓΔ (720 μονάδες) στο marketzone.gr που γράφαμε τότε (και ο κ. Τάκης). Δυστυχώς έκλεισε. Η ιστορία επαναλαμβάνεται? Δεν ξέρω, θα δείξει.

      Διαγραφή
    9. κ. Hippy
      μηνιαίο στοίχημα http://www.tradingview.com/x/KGljTxzS/ αν είμουν ιτσιμόκος θα ήθελα ΟΧΙ κάτω απο το σημερινό κλείσιμο για μήνα συνολικά. Στο 7,33 ήταν το δεύτερο στήσιμο (2ο/3α)
      Το τρίτο είναι στο 7,15 για το εβδομαδιαίο gap http://www.tradingview.com/x/voPAMCH4/
      Θα με ζώσουν τα φίδια άμα κλείσει κάτω απο το ημερήσιο γκαπ στα 7,00 (κλείσιμο όχι ιντραντει)
      http://www.tradingview.com/x/CulhqYFf/

      μια σημείωση , δεν κάνω trade με βάση ιτσιμόκους.

      Διαγραφή
    10. Πολύ μεγάλος όγκος φίλε Lorac. Χωρίς σημαντικά πακέτα μάλιστα. Ένα 14.400 κομάτια στα Ε8,03 κι ένα 34.000 στα Ε7,43. Προφανώς πληρώνει όσα ακούγονται για τα ισοδύναμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Παίζει όμως να εντάθηκε η πίεση από πωλήσεις για εξεύρεση ρευστού για τις τράπεζες. Μουαγέν ή συμμετοχή στις αυξήσεις. Ακούστηκε ότι τελικά θα δεχθεί ο τίγρης την αύξηση 0,05 ευρώ/στήλη στο ΚΙΝΟ με αντάλλαγμα όμως ν΄ανοίξει άμεσα ο δρόμος για τα φρουτάκια. Αλήθεια-ψέμμα δεν ξέρω αλλά καθόλου δεν φοβάμαι στο χαρτί. Έχει πολλά δανεικά να ξεπληρώσει ο Τσέχος, η αξιοπρεπής κεφαλαιοποίηση επιβάλλεται.

      Διαγραφή
    11. Κε Hippy,

      Όταν αναφέρεστε στις ταμειακές ροές ποιό νούμερο σας ενδιαφέρει. Τιμή προς ελεύθερες ταμειακές ροές ως δείκτης, ως απλά μέγεθος των ταμειακών ροών ανά πεδίο (χρηματοδοτικές, επενδυτικές κλπ). Άλλωστε τα ταμειακά διαθέσιμα τα οποία έχει και αυξάνει είτε μειώνει η κάθε εταιρία, αυξάνουν είτε μειώνουν αντίστοιχα τη δίκαια τιμή της. Αλλά επειδή ούτως ή άλλως τα παρακολουθώ, πείτε μου τις σας ενδιαφέρει ακριβώς και θα γίνει η προσθήκη.

      Μετοχές συνεχίζω και έχω, επενδυτικές θέσεις, με επιστροφές κεφαλαίου ως απαραίτητες. Και τέλος μία σημαντική είδηση για την QUEST
      http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1374332/quest-prohora-sthn-idrysh-etaireias-ependyseon-ak.html

      όπου οι μέτοχοι θα λάβουν ως δώρο μετοχές της AEEAΠ!! Αξίες πραγματικές, διαμάντια στο βούρκο της ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛΙΚΗΣ Ελλάδας. Σημείωση, όχι πως οι προηγούμενοι ΝΔΠΑΣΟΚ ήταν καλύτεροι.......

      Vasilisg

      Διαγραφή
    12. Καλησπέρα κ. Βασίλη

      γενικότερα δίνω μεγάλη σημασία στις (θετικές) ταμειακές ροές μιας επιχείρησης. Ειδικότερα θέλω η τιμή μιας μετοχής προς ελεύθερες ταμειακές ροές P/FRF να είναι μικρότερη του 10. Αυτό σε συνδυασμό και με 2-3 άλλους δείκτες όπως P/E<10, P/BV<1 και P/S<1 (εξαιρούνται οι εμπορικές εταιρείες) μ΄επηρεάζει πολύ.

      Οι εταιρείες Α.Ε.Ε.Α.Π. λόγω του ευνοϊκού φορολογικού καθεστώτος έχουν κατά τη γνώμη μου πολύ ενδιαφέρον, θεωρώ την ΑΣΤΑΚ σε τιμή <4,50 μεγάλη ευκαιρία, νομίζω ότι το χρονικό περιθώριο να ενταχθεί κάποια εταιρεία ακινήτων στον κλάδο τους εξαντλείται στο τέλος του 2016 (δεν είμαι 100% σίγουρος).

      Κι εγώ θεωρώ σημαντικότατο η εταιρεία που θα διαλέξει κάποιος για επένδυση να δίνει σταθερά μέρισμα (ή επιστροφή κεφαλαίου) τουλάχιστον την τελευταία 3ετία. Απ΄τις εταιρείες του πίνακα σας (προσωπικά) έχω αφαιρέσει μερικές που συγκυριακά επέστρεψαν πολλά κεφάλαια στους επενδυτές πχ ΒΟΣΥΣ, ΛΥΚ ή τα αποτελέσματα ευνοήθηκαν από πώληση θυγατρικής πχ.ΕΛΒΕ. Επίσης εταιρείες που τα κέρδη τα παίρνουν όλα (σαν διευθυντικές αμοιβές) τα "κακομαθημένα αφεντικά", όπως ΕΚΤΕΡ, ΝΑΚΑΣ. Δεν το λέω για να κάνω τον ξύπνιο (δεν είμαι). Θεωρώ όμως ότι οι πίνακες που κάποιος παιδεύτηκε κι έφτιαξε είναι κατατοπιστικοί επενδυτικοί οδηγοί (πολύ χρηστικοί). Κι ευχαριστούμε πολύ που το μοιράζεστε μαζί μας. Απ΄εκεί και πέρα όμως πρέπει να διαβάζουμε κριτικά. Στην τελική καθένας μας έχει την ευθύνη για την οικογένεια του.

      Διαγραφή
    13. Στο 9μηνο εμφανίζει σύνολο ενεργητικού 138,31 εκατ. (ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ σε ακίνητα 69,45 εκατ., σε 1,5 εκατ. ανήλθαν οι απαιτήσεις από πελάτες (από 1,3 εκατ.) και τα λοιπά κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία σε 65,55 εκατ. ευρώ (ταμείο 59,63 εκατ.).

      Στα… 4,88 εκατ. ευρώ το σύνολο των υποχρεώσεών της από 4,67 εκατ. στις 31.12.2014. Προβλέψεις και λοιπές μακροπρόθεσμες 2,03 εκατ. ευρώ και λοιπές βραχυπρόθεσμες 2,85 εκατ. ευρώ.

      ΑΣΤΑΚ: Σύνολον ιδίων κεφαλαίων 133,44 εκατ. ευρώ από 129,9 εκατ. ευρώ στις 31.12.2014. Αποτιμάται σε 63,7 εκατ. ευρώ στη τιμή των 4,5500.
      Με κέρδη στα 3,44 εκατ. ευρώ… από 3,26 εκατ. Με τον δείκτη P/BV στο 0,48 και με τον δείκτη δανειακής μόχλευσης κυριολεκτικά ανύπαρκτο.


      ΑΣΤΑΚ(Ι):Για τις αμοιβές και τις συναλλαγές των μελών του δ.σ. και των δ/ντικών της στελεχών στο 6μηνο κατέβαλε το ποσό των 0,23 εκατ. ευρώ. Απασχολεί προσωπικό 95 ατόμων όσα και πέρυσι.

      ΧΑΜΗΛΑ – ΥΨΗΛΑ 12μήνου: Στα 3,4800 και 6,3000 ευρώ προ 7μήνου. Στα 4,0600 ευρώ στο ξεκίνημα της χρονιάς. (Με ονομαστική αξία 4,1500 και λογιστική 9,5300 ευρώ).--ALPHA Αστικά Ακίνητα: Βοοκ value 9,5300 ευρώ, μηδέν δανεισμός, στο ταμπλό 4,4100 ευρώ

      Διαγραφή
    14. Οταν πιθανολογώ κ. Λουκά ότι είστε ο καλός χρήστης Α. εσείς μου μιλάτε για μοσχούδια.

      Διαγραφή
    15. Και εγώ το ίδιο ρώτησα τον κύριο Λουκά πριν λίγες μέρες και μου απάντησε με τους στίχους του άσματος που τραγούδησε ο Γρηγόρης Μπηθικώτσης για τον ομώνυμο του μπατίρη .

      Διαγραφή
    16. κυριε


      hippy σε περιμενω καποια παρασκευη να ερθης να παμε για γουρνοπουλα- και τα υπολοιπα θα τα βρουμε στην πορεια

      Διαγραφή
    17. κυριε


      ΝίκοςΤ κανονηστε με τον κυριε
      hippy και ελατε μαζι

      Διαγραφή
  57. H ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ εμφανίζονται στην καλύτερη κατάσταση μετά τα stress tests. Αυτό δίνει ώθηση στον ΓΔ μαζί με τη μόνιμη υποστηρικτική δύναμη της ΕΕΕ από Λονδίνο μεριά..Το καλό κλίμα που έχουν δημιουργήσει για τις ΑΜΚ φαίνεται ότι έχει δρόμο.ακόμα..λέτε να είναι οι τελευταίες ΑΜΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. παιρνω το ρισκο για την αποψη μου --η ΑΜΚ στην ΕΥΡΟΒ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ , ονοµαστικής αξίας €0,30 ΕΥΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. YES YES- ΤΟ ΔΩΡΟ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ-ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΟΙ ΑΜΚ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗ =ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ο κύριος Τάκης δικαιώνεται για άλλη μια φορά.
    Για θυμηθείτε τι έγραφε προ χρόνων για το στολίδι της ΕΤΕ στην Τουρκία και τον κύριο Αράπογλου.Τότε που ο κύριος Πέτρος αλλά και ο αλήστου μνήμης Theo στο capital πανηγύριζαν και θριαμβολογούσαν.
    Μόνο δύο δις μπαίνει μέσα η μεγάλη μας φίλη από την αγοραπωλησία της Finans,εντάξει αμελητέο ποσό,40%χασούρα θα γράψει.Και μην πει κανένας εντάξει αλλά τόσα χρόνια έγραψε κέρδη.Ακριβώς, έγραφε αλλά δεν εισέπραξε ποτέ.Ας πούμε όπως είναι τα δικά μου κέρδη στο ΧΑΑ ,για να μην με πείτε ξερόλα και πολυλογά.
    Με τις καλησπέρες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Κύριε Τάκη και κύριε Hippy και όποιος άλλος εκλεκτός χρήστης όπως οι κύριοι Lorac και Πέτρος θα θέλαμε ένα γενικό σχόλιο για τις ΑΜΚ των τραπεζών και για τη ΔΕΗ και τις ανεξόφλητες οφειλές των 2,2 δις. Μπορεί να θεραπευτεί αυτό ή θα χειροτερεύσει; Τελικά θα υπάρξει ιδιωτικοποίησή της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kε Gerry Phoenix,
      Για τις τράπεζες δεν γνωρίζω τίποτα και δεν ασχολούμαι. Απορώ πως ασχολούνται και οι υπόλοιποι δηλαδή, μιάς και είναι δύσκολο να αποτιμήσεις μια εταιρεία που δεν ξέρεις τα μελλοντικά της έσοδα (κόκκινα δάνεια/ πολιτικές αποφάσεις). Για την ΔΕΗ, η αλήθεια είναι ότι είναι εξαιρετικά φθηνή, κυρίως λόγω των τεράστιων σε αξία παγίων , αλλά το θέμα με τα ανεξόφλητους λογαριασμούς μετασχηματίζει την ΔΕΗ σε ..τράπεζα. Ως εκ τούτου αδυνατώ να κάνω προβλέψεις, αν και είναι η μεγαλύτερη επένδυσή μου στο ΧΑΑ.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σας , κύριε Gerry δεν κρατώ αρχείο με το τι γράφει ο καθένας , έχω καλή μνήμη όμως και όρεξη για ψάξιμο Σας βρήκα αυτό http://mitarola.blogspot.com/2015/07/blog-post_24.html?showComment=1438876066352#c7447472343315473668 αν δεν το ανοίγει μπείτε στο κείμενο του Λαφαργκη του Τεμπέλη σχόλιο κυρ-Μορφονιού 6 Αυγούστου 2015 - 6:47 μ.μ. Νομίζω τώρα γίνεται πιό ξεκάθαρο τι εννούσε ο ποιητής!!

      Μιας και μου πήρα λίγη ώρα ψαξίματος σε αντάλλαγμα θέλω την δικιά σας άποψη για ΔΕΗ

      Διαγραφή
    3. Το είδα κύριε Lorac και σας ευχαριστώ για τον κόπο σας. Εχω θέση στην εταιρεία, έχει δυνατότητες με χαμηλές τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου, όμως δεν ξέρω πώς -ενώ παράγει κέρδη- θα αρχίσει να τα εισπράττει, ειδικά με κυβέρνηση Συριζανέλ. Είναι από τις πιο φτηνές μετοχές του 25αρη αυτή τη στιγμή, αλλά με τη γάγγραινα του κρατικού συνδικαλισμού και πολύ κακό management.Για μένα κλειδί αβ θα μπει στον MSCI και αν θα προχωρήσει το 2016 η πώληση του 17%. Για τον MSCI -βλέποντας την πολύ κακή εικόνα της στο ταμπλώ- έχω αρχίσει να αμφιβάλλω, συγκρίνοντας με τη λαμπρή πορεία της ΜΟΗ. Και η ΜΟΗ έχει μεγάλο δανεισμό, η διαφορά είναι ότι εισπράττει!
      Τέλος, εντύπωση μου προκαλεί η διατήρηση της ΕΧΑΕ σε επίπεδα άνω των 5€ σε μια κάκιστη χρονιά γι'αυτήν. Αλλά είναι εταιρεία με καθαρό ταμείο.

      Διαγραφή
  62. Ο ΠΕΙΡαυλος εκτοξεύτηκε σήμερα...!!! Μινιμουμ 120κ για συμμετοχή και τιμή όπως γράφουν στα 0,05 !! Σύνολο αμκ στα 4.930 με 2200 ιδιωτες 680 τχσ μετοχές και 2040 κοκος .Δηλαδή αν ισχύσει η τιμή τσι book building το έθνος πάει για καλό μουαγέν στον Μ.Ο. 0,41-0,43/νέα μτχ plus μια 160εκ./έτος απο τα κόκος. Αναρωτίεμαι με rs 1-100 αν θα πουλήσουν < 5 ευρώ οι μετατρέποντες με την λογική οτι μετά η τιμή bv θα είναι >0,15

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Eurobank -Η ιδιωτική τοποθέτηση προβλέπεται να ολοκληρωθεί πριν την γενική συνέλευση και μέσω αυτής θα προσδιορισθεί η τιμή διάθεσης που δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη της ονομαστικής αξίας (0,30 ευρώ).--http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1373721/eurobank-me-nea-omada-cornerstone-investors.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Καλησπέρα σας ,μια ρεκλάμα απο τα παλιά!!! https://www.youtube.com/watch?v=wgpkQ471cgE

    κ.Δαρείε "αμερικάνικο" κρασί ήταν αυτό?? Ρωτάω εσάς που θυμάστε τέτοιες λεπτομέρειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Κύριε Hippy και κύριε Lorac, αν μπει νέο τέλος - φόρος στον ήδη υπερφορολογημένο ΟΠΑΠ από τους καταστροφικούς συγκυβερνώντες, θα δώσουν ένα νέο αντιεπενδυτικό μήνυμα στη διεθνή κοινότητα και πιστεύω η πτώση του ΟΠΑΠ θα συμπαρασύρει καθοδικά όλο το ΧΑΑ. Ταυτόχρονα, θα πλήξουν κι ένα από τελευταία καταφύγια των μικρών και μεσαίων επενδυτών με μακροπρόθεσμη μερισματική απόδοση. Τελικά ετσι πολύ δύσκολα κύριε Hippy να πάμε για την 'άλωση των χιλίων'. Αντίθετα, βλέπω ότι δικαιώνεται ο κύριος Τάκης για το πόσο υπερθετικά ανίκανοι και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ είναι οι κυβερνώντες. Σε τελική ας κράταγαν τον αρχικό φπα στο βόειο κρέας στο 23%. Για μείωση κρατικών δαπανων φυσικά δεν το συζητούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Καλησπέρα σας, γνωρίζει μήπως κανείς εάν θα γίνουν r/s και στα warrants? Δεν βγάζω άκρη με τα εως τωρα δεδομένα..έχουν αναφερει σε οικονομικό Site οτι εφοσον γινεται εταιρική μεταβολή στο μετοχικό κεφάλαιο θα επηρεαστούν και αυτά. Αλλά πως ειναι δυνατό αφου πρόκειται περί δικαιωμάτων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα»

      Επειδή ωστόσο το θέμα και σημαντικό είναι κι αρκετούς χρήστες πιθανά να ενδιαφέρει το προώθησα μέσω mail στα τμήματα ανάλυσης των χρηματιστηριακών Solidus, Παντελάκης και Eurobank που έχω συνεργασία (σαν πελάτης). Ευκαιρία να τσεκάρουμε τις γνώσεις και την αρτιότητα τους.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Δυστυχώς για τον κάτοχο θα γίνει αυτό που γράφει ο κ. Βασίλης. Θα αναπροσαρμοσθούν οι τιμές των strikes κάθε 6μήνου. Εάν πχ η ΠΕΙΡ κάνει rs 100:1 και η τιμή της προσεχούς εξάσκησης ήταν Ε1,73 θα αναπροσαρμοσθεί σε Ε173. Δηλαδή τα warrants πρακτικά δεν έχουν αξία.

      Διαγραφή
    4. Κύριοι και οι δυο απλά κάνετε υποθέσεις. Αν έχετε κάποια υπουργική απόφαση πρόσφατη που να αφορά τα warrants παρακαλώ να την αναρτήσετε. Κύριε Χίπη αν αναπροσαρμοστούν τα warrants ΥΠΟΘΕΤΩ ότι θα γίνει αναπροσαρμογή στο πόσες μετοχές θα ενσωματώνει το κάθε warrant. Η τιμή που αυτές θα διατίθενται ΥΠΟΘΕΤΩ ότι θα είναι η νέα τιμή που θα γίνει η ΑΜΚ.

      Π.Χ. με rs 100/1 η Πειραιώς θα δίνει στο κάθε warrant 4,4757/100 = 0,04475 μετοχές στην νέα τιμή.

      Διαγραφή
    5. Αυτή τη στιγμή το ΤΧΣ έχει συμμετοχή στην τράπεζα Πειραιώς με 4.084.055.023 ΜΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΕΣ μετοχές. Αυτές δίδονται σε όσους ασκούν τα warrants που κατέχουν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Με ένα rs 100/1 το ΤΧΣ θα έχει 40.840.550 μετοχές οι οποίες θα συνεχίσουν να ενσωματώνουν warrants, όχι όμως 4,45 μετοχές ανά warrant αλλά 0.047 μετοχές ανά warrant. Να ακυρωθούν τα warrants το θεωρώ σχεδόν αδύνατο.

      Διαγραφή
    6. Το ομολόγησα νωρίτερα...«Ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα»

      Καλοπροαίρετα έκανα την ερώτηση και ποστάρησα την απάντηση που μου δόθηκε. Πέραν τούτου...ουδέν. Με πιάνετε αδιάβαστο καθώς δεν έχω warrants ούτε τραπεζικές μετοχές ώστε να είμαι κατατοπισμένος.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Χίπη νομίζω το θέμα warrants είναι ζήτημα ημερών να ξεκαθαρίσει. Για ένα περίεργο λόγο δεν έχουν ακόμα μηδενίσει απολύτως όπως πολύ θα ήθελε γνωστός διαδικτυακός δημοσιογράφος. Το δε ΠΕΙΡΤΠ για ένα περίεργο λόγο δύο ημέρες τώρα στα 0.002 και 0.003 έχει 30 εκατομμύρια κομμάτια για αγορά. Trading να περιμένουν να κάνουν το βρίσκω δύσκολο γιατί γνωρίζουν ότι τέτοια πακέτα δεν φεύγουν εύκολα μετά εκτός αν προκύψει κάτι θεαματικά θετικό για αυτά.

      Διαγραφή
    8. Επειδή ωστόσο ίσως παρουσιάσει ενδιαφέρον ο τραπεζικός κλάδος στο προσεχές μέλλον (μετά τις αυξήσεις) σήμερα παρακολούθησα την αρκετά κατατοπιστική ενημέρωση μιας ΑΧΕ. Δίνω όσα απ΄τα βασικά σημεία θυμάμαι:

      - Τι ισχύει σε περίπτωση μη κάλυψης ούτε του βασικού σεναρίου?

      Απίθανο για ΕΥΡΩΒ και ΑΛΦΑ λόγω της μικρής ανάγκης κεφαλαίων στο βασικό σενάριο (κι αναγκαστικής συμμετοχής των ομολογιούχων). Στις άλλες δυο εάν γίνει => bail in. Tο ΤΧΣ παίρνει πάνω του όλη την ΑΜΚ οι σημερινοί μέτοχοι και ομολογιούχοι μειωμένης εξασφάλισης (ίσως και οι senior) μηδενίζουν.


      -Είναι hard ή soft underwriting απο τους αναδόχους?

      Δυστυχώς soft.


      -Θα ξανακάνουν οι τράπεζες (σε ορίζοντα 2ετίας) ΑΜΚ?

      Σε ευρώ ΟΧΙ στο ορατό μέλλον. Είναι οι τελευταίες εκτός κι αν "σκάσει" το μνημόνιο κι η Ελλάδα.


      -Πότε πιστεύουν θα είναι διαθέσιμες οι νέες μετοχές για trading?

      Με τους μαλακοσυριζανελ δεν ξέρει η δεξιά σου τι ποιεί η αριστερά σου. Πιθανολογεί ολοκλήρωση των ΑΜΚ την επόμενη βδομάδα κι έναρξη διαπραγμάτευσης τέλος του μήνα βαριά. Ωστόσο βλέπουμε παράταση στο βιβλίο προσφορών της Πειραιώς, όσο και στην έναρξη του αντιστοίχου της ΑΛΦΑ. Μόνο ΑΛΦΑ κ ΕΥΡΩΒ τους πλησίασαν και ζήτησαν συμμετοχή πελατών τους. ΠΕΙΡ κ ΕΤΕ αδιαφορία. (πετάχτηκα και είπα "ίσως η Πειραιώς την έχει ήδη καλύψει μόνη της" αλλά δεν γέλασε κανένας. Μιλάμε για μεγάλη πίεση στους ανθρώπους)


      - Ποιά η σειρά κατάταξης με βάση τα P/BV μετά τις αυξήσεις?

      Πιθανά P/BV μετά τις αυξήσεις ΑΛΦΑ 0,43-ΕΤΕ 0,52-ΠΕΙΡ 0,41-ΕΥΡΩΒ 0,44

      Στο καλό σενάριο (εξαιρουμένου του access capital δεν θυμάμαι τι είναι αυτό) ΑΛΦΑ 0,21-ΕΤΕ 0,47-ΠΕΙΡ 0,35-ΕΥΡΩΒ 0,18

      Στο κακό σενάριο (κι αν τα cocos γίνουν μετοχές) ΑΛΦΑ 0,43 (δεν έχει cocos)-ΕΤΕ 0,65-ΠΕΙΡ 0,57-ΕΥΡΩΒ 0,44 (ομοίως δεν θα έχει cocos)


      -Τι θα κάνει η ΕΤΕ με τα ADRs στις ΗΠΑ και τις προνομιούχες?

      Το πρόβλημα τιμής των ADRs (απαγορεύεται τιμή μικρότερη του $1) λύνεται αυτομάτως με το rs. Ως προς την P(ik)RA...πίκρα. Στοίχημα πολύ υψηλού ρίσκου. Κούρεμα (κατ΄αρχήν) κατά 70%. Πιθανολογούν δε ότι και το υπόλοιπο 30% θα φάει ζημιά στην αγορά. με την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών. Μας θύμισε την περίπτωση της ΑΜΚ της Τρ. Κύπρου το 2014 κατά 1 δις ευρώ με έκδοση νέων μετοχών στην τιμή των 24 σεντ/μετοχή. Η μετοχή βούτηξε με το καλημέρα (και δεν ξαναείδε αυτήν την τιμή) λόγω της αναγκαστικής συμμετοχής των καταθετών που είχαν πάνω από 100.000 στον λογαριασμό τους οι οποίοι έσπευσαν να ρευστοποιήσουν με το καλημέρα. Συνεπώς μια χαρά ως εδώ (για όποιον ακολούθησε την πετυχημένη υπόδειξη του κ. Τάκη)

      -Τι θα γίνει με τις προνομιούχες του Αλογοσκούφη?

      Εδώ τα πράγματα γκριζάρουν. Η σειρά κατάταξης είναι να κουρευτούν κατά 30% πριν από τις προνομιούχες (PRA). Τίθεται όμως πρόβλημα ζημιάς του Ελληνικού δημοσίου αλλά και άνισης μεταχείρισης με τις τράπεζες που αποπλήρωσαν τις δικές τους (ΑΛΦΑ-ΠΕΙΡ). Εδώ ο αναλυτής σηκώνει τα χέρια ψηλά, αναλαμβάνουν οι νομικοί.


      -Ισχύει ότι όταν θ΄αρχίσουν να βγάζουν κέρδη δεν θα πληρώνουν φόρους λόγω DTAs?

      Ναι για τα επόμενα 30 χρόνια. Είναι περίπου 15 δις. Τα λιγότερα (άρα και το μικρότερο μελλοντικό όφελος) τα έχει η ΕΥΡΩΒ. Αυτό πιθανότατα θα ισχύσει (κι ευνοήσει) όλο το νότο


      -Tι θα γίνει εαν ο Ντραγκι κάνει επιλέξιμα τα ελληνικά ομόλογα?

      Το όνειρο του μικροεπενδυτή (και όχι μόνο). Όλα τα assets θα αυξηθούν. Τα τραπεζικά P/BV θα τείνουν να φτάσουν το 1 δηλαδή ακριβώς τις αξίες βάσει των οποίων έγιναν οι περσινές ΑΜΚ. Εν τω μεταξύ όμως έχουν γίνει και διαγραφές άνω των 15 δις το 2015 που έχουν απομειώσει το BV . Συνεπώς δυνητική άνοδος 50-150% αναλόγως με το κάθε τραπεζικό μαγαζί.


      Θα δωθεί η δυνατότητα συμμετοχής στις ΑΜΚ και στους έλληνες επενδυτές αλλά το ελάχιστο ποσό έχει "κλειδώσει" στα 100.000 ανεξαρτήτως τράπεζας. Μόνοι κερνάνε μόνοι πίνουν.

      Στην παρουσίαση ήταν θετικοί για ΕΥΡΩΒ λόγω συμμετοχής ancor investor (Watsa etc), το αυτό για ΑΛΦΑ (μόνο πρόβλημα η ελάχιστη ρευστότητα που έχει, μόλις 2 δις collaterals για ΕLA και μετά σκάει, ευτυχώς ελάχιστα πιθανό ενδεχόμενο καθώς βοηθούν τα CC). Μάλλον αρνητικοί για ΕΤΕ κι ακόμα περισσότερο για ΠΕΙΡ.

      Διαγραφή
  67. Ευχαριστώ πολύ όλους τους κυρίους για τις απαντήσεις τους. Προσωπικά δεν έχω warrants, την παρούσα φάση,απλά ήθελα να υπολογίσω μια μεταβλήτη και στα δελτία τύπου δεν πρόσεξα κάποια σχετική αναφορά. Ο αρχικός μου προβληματισμός προήλθε από το γεγονός ότι εφόσον ο στόχος είναι να ξεπατώσουν τη συμμετοχή του ΤΧΣ και όχι μόνο (r/s.αύξηση ονομαστικής και καπάκι δημιουργία ειδικού αποθεματικού και μείωση ονομαστικής) κανείς δεν ανέφερε κάτι για αυτές τις συμμετοχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποιος σας είπε ότι αυτός είναι ο σκοπός τους???

      Αν ήταν αυτός δεν θα έμπαιναν και τα cocos στο παιχνίδι. Το παιχνίδι με τις τράπεζες είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι πιστεύει η πλειοψηφία. Εγώ προσωπικά δεν βλέπω ιδιωτικοποιήση τους τώρα κοντά. Έχουμε ακόμα πολλά να δούμε. Κάτσε μην δούμε τελικά πλήρη κρατικοποίηση και μετά ιδιωτικοποίηση.

      Διαγραφή
    2. Ίσως έχετε δίκιο.
      Απλά στην Ελλάδα όταν μπαίνει το θέμα της καρέκλας αλλάζουν πολλά.. ο Δραγασάκης και ο Τσίπρας έθεσαν θέμα διοικήσεων.
      cocos με όρους σε ΠΕΙΡ και ΕΤΕ καθώς τα νούμερα δεν καλύπτονται από ιδιώτες την παρούσα φάση, φαίνεται εξάλλου αν υπήρχε ενδιαφέρον ΠΕΙΡ θα είχε κλείσει.
      ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ εκτός απροόπτου δε νομίζω να έχουν cocos. ΕΥΡΩΒ κάνουν το σκατό τους παξιμάδι μπας και μείνει ρευστό για τις προνομιούχες του Αλογοσκούφη.

      Διαγραφή
    3. Για εμένα η Eurobank συνεχίζει να είναι η χειρότερη μετά την Πειραιώς ότι και να λένε και γράφουν. Η Euobank την μπουμπούνισε στα capital controls. Γιαυτό πηγαινοερχόταν ο Καναδός στον Τσίπρα εκείνη την περίοδο. Πιστεύω ότι μετά την ΑΜΚ έχει πολύ ξύλο στην συγκεκριμένη.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή


    5. Συγνώμη, αλλά θα διαφωνήσω απολύτως μαζί σας ως προς τις Υποθέσεις που Κάνετε. Πολύ περισσότερο που δεν τις αιτιολογείτε. Αρνούμαι να δεχτώ σαν λογικό ότι ο Ντράγκι κι η ΕΚΤ παίζουν στα ζάρια την αξιοπιστία τους, σενάρια συνωμοσίας κι όχι stress tests μελετούσαν τόσο καιρό, τά΄καναν πλακάκια με σταθακηδες, φλαμπουράρηδες και λοιπούς ανάπηρους με σκοπό ν΄αποτύχουν οι ΑΜΚ και οι τράπεζες να κρατικοποιηθούν.

      Τόσο η Eurobank όσο και η ΑΛΦΑ έχουν ΠΛΗΡΩΣ καλυμμένο το βασικό σενάριο, αλλά και των άλλων οι ΑΜΚ θα γίνουν κανονικά. Οι μαλακίες των συριζαίων απλά μειώνουν τις τιμές στο βιβλίο προσφορών, αυξάνουν το dilution και μηδενίζουν την αξία στους παλιούς μετόχους. Ως προς τον κίνδυνο πολύ ή λίγου ξύλου (αν φάνε) περισσότερο κινδυνεύουν αυτές που θα μετοχοποιήσουν τα περισσότερα ομόλογα (λέγε με ΑΛΦΑ). Έχω την άποψη όμως ότι δεν θα φάνε (για όσους ψωνίσουν από το βιβλίο προσφορών) καθώς θα υπάρχει λίπος ανάμεσα σ΄αυτές τις τιμές εισόδου και τις αντίστοιχες στο ταμπλό.

      Άσχετο. Δεν έχω τραπεζικές μετοχές κι ούτε πρόκειται να ψωνίσω (τουλάχιστον) πριν τις ΑΜΚ Νομίζω όμως η πτώση ήταν too much, μου φαίνεται λογικό αύριο να διορθώσουν. Όπως είπα όμως δεν σκοπεύω να το ποντάρω.

      Διαγραφή
  68. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂