Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Πωλ Λαφάργκ και δικαιώμα στην τεμπελιά.

Ο Πωλ Λαφάργκ  (15 Ιανουαρίου 1842 - 26 Νοεμβρίου 1911) ήταν Γάλλος επαναστάτης, μαρξιστής, σοσιαλιστής, δημοσιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας, πολιτικός συγγραφέας και ακτιβιστής. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη Γαλλία, με κάποιες περιόδους στην Αγγλία και την Ισπανία. Ήταν ενεργός αγωνιστής της Κομμούνας του Παρισιού, ιδρυτικό μέλος των τμημάτων της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, αρχηγός της Δεύτερης Διεθνούς και ένας από τους ιδρυτές του Γαλλικού Εργατικού Κόμματος (POF) το 1879. Ήταν γαμπρός του Καρλ Μαρξ καθώς παντρεύτηκε την κόρη του Λώρα και είναι περισσότερο γνωστός για το έργο του Το δικαίωμα στην τεμπελιά.


Ο Πωλ Λαφάργκ ζυμωμένος με τη γέννηση του Διεθνούς Σοσιαλιστικού Κινήματος, κυνηγημένος και εικονοκλάστης, αποκαθηλώνει τη θεμελιώδη ιδέα των εργατικών διεκδικήσεων και του μαρξιστικού οράματος: το δικαίωμα στη δουλειά. Πρόκειται για μια "παρεξηγημένη τρέλα" που διακατέχει τις εργατικές τάξεις των καπιταλιστικών χωρών. 
Η επανάσταση πρέπει να αρχίσει με τη διεκδίκηση του δικαιώματος στην τεμπελιά! 
Γαμπρός του Καρλ Μαρξ, με κουμπάρο τον Ενγκελς. Αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή για την επικράτηση του μαρξιστικού σοσιαλισμού. Το 1880 έγραψε το Δικαίωμα στην τεμπελιά, κείμενο που, με το ανορθόδοξο θέμα και τον τρόπο του, προκάλεσε τουλάχιστον αμηχανία στους σοσιαλιστές και τους δίχασε, αφού η μπροσούρα ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί την εργασία το αίτιο κάθε διανοητικού εκφυλισμού και οργανικής παραμόρφωσης.

Μία αλλόκοτη τρέλα διακατέχει τις εργατικές τάξεις των εθνών στα οποία βασιλεύει ο καπιταλιστικός πολιτισμός. Η τρέλα αυτή είναι ο έρωτας για τη δουλειά, το θανατηφόρο πάθος για τη δουλειά, που φτάνει μέχρι την εξάντληση των ζωτικών δυνάμεων του ατόμου και των απογόνων του.
Για να δοθεί δουλειά σε όλους τους ακαμάτηδες της τωρινής κοινωνίας, για να μπορέσει να αναπτυχθεί απεριόριστα ο βιομηχανικός εξοπλισμός, θα πρέπει η εργατική τάξη να αναπτύξει απεριόριστα τις καταναλωτικές της ικανότητες.

Αν η εργατική τάξη, ξεριζώνοντας από την καρδιά της το διεστραμμένο πάθος που την κυβερνά και διαστρεβλώνει τη φύση της, ύψωνε το ανάστημά της για να σφυρηλατήσει έναν ατσάλινο νόμο που θα απαγόρευε σε όλους να δουλεύουν περισσότερο από τρεις ώρες την ημέρα, η γη θα ένιωθε να γεννιέται πάνω της ένας καινούριος κόσμος...

Η θεοποίηση της εργασίας είναι το μέγιστο καπιταλιστικό δόγμα γιατί εξασφαλίζει υπέρογκα κέρδη και η επικαιρότητα του περιβόητου «δικαιώματος στην εργασία» είναι ο θρίαμβος της καπιταλιστικής προπαγάνδας, που μετατρέπει τον εξαναγκασμό όχι απλώς σε επιλογή, αλλά σε «δικαίωμα». Η υπερεργασία είναι βέβαιο ότι οδηγεί σε υπερπαραγωγή και η υπερπαραγωγή σε κρίση, δηλαδή σε πτώση μισθών και απολύσεις. Η ιστορία του καπιταλισμού το έχει αποδείξει επανειλημμένα κι ακόμα συνεχίζουμε να ζητάμε εργασία, αντί να απαιτούμε την μείωσή της.


Ο Πωλ Λαφάργκ και η γυναίκα του Λώρα αυτοκτόνησαν στις 26 Νοεμβρίου 1911 με ένεση υδροκυανίου. Στο σημείωμα που άφησε ο Λαφάργκ γράφει σε πρώτο πρόσωπο:
Υγιής στο σώμα και το πνεύμα, αυτοκτονώ, πριν τα ανελέητα γεράματα, που θα μου αφαιρέσουν μία - μία όλες τις ηδονές και τις χαρές της ύπαρξης και θα μ' απογυμνώσουν απ' τις φυσικές και πνευματικές μου δυνάμεις, παραλύσουν την αποφασιστικότητα, καταστρέψουν τη θέλησή μου και με κάνουν βάρος για μένα τον ίδιο και για τους άλλους.
Εδώ και χρόνια ανέλαβα την υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μου να μην περάσω τα εβδομήντα ... Ζήτω ο Κομμουνισμός! Ζήτω ο Διεθνής Σοσιαλισμός!


198 σχόλια:

  1. Ξύπνα χαζολαέ. Αν περιμένεις από κομμούνες να σε σώσουν τότε θα ξυπνήσεις μια μέρα και θα είσαι αναγκασμένος να τρως πέτρες - όπως είπε και ο βλάκας λαοπλάνος που ξέρει μόνο να δέρνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κυριε τακη καλησπερα ξανα .ο iscr eimai.παρατηρώ τον τελευταιο καιρό τον spx500,και βλέπω ότι ολοι οι ταλαντωτες αρχιζουν να σφιγγουν και ηθελα να ρωτησω εαν ερχεται η στιγμή της αντιστροφής .Επίσης o tran ο δείκτης των μεταφορων προηγειται στην πτωση .Κύριε τακη πιστεύετε πρασγματικα ότι αυτά που λέγονται περι αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων θα είναι η πραγματική αιτία της πτώσης των αμερικανικων μετοχών (όταν και εάν θα γίνει αυτή )
    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αύξηση των Αμερικάνικων επιτοκίων θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποδυνάμωση των δεικτών της Αμερικάνικης χρηματαγοράς.

      Διαγραφή
  3. Κε τάκη. Προσφάτως σας ανακάλυψα και ομολογώ ότι σας μελετώ με ενδιαφέρον. Παρακαλώ ένα σχόλιο για τον Βασίλη Λέβέντη γιατί μου φαίνεται σύντομα θα τον δούμε στα έδρανα. Πιστεύετε ότι μπορεί να συνεισφέρει ή πρόκειται περί ενος ρομαντικού; Ευχαριστώ! Θ.Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ερωτώ ευθέως.
      Έστω ότι μπαίνει ο Λεβέντης ή ακόμη και ο Θεός ο ίδιος στη Βουλή με ποσοστό 3% ή 4% και τι έγινε?
      Βλέπετε να αλλάζει κάτι???

      Να το πάρω και αλλιώς. Ο Λεβέντης δεν είναι καινούργιος στην πολιτική σκηνή. Βέβαια τελευταία, λόγω και γεραμάτων, έχει σοβαρέψει και δεν είναι γραφικός όπως ήταν παλαιότερα που τον κορόιδευε το Πανελλήνιο. Ποιοι είναι αυτοί που τον στελεχώνουν?? Ποιους έχει συνεργάτες?? Ερωτώ διότι χρόνια τώρα, βλέπω έναν τύπο που είναι one man show και απλά προσπαθεί να μπει στη Βουλή.

      Οπότε κύριε Θ.Β μάλλον εσείς είστε ρομαντικός - εφόσον ελπίζετε ότι κάποιος πολιτικός μπορεί να αλλάξει την σαπίλα της Ελληνικής κοινωνίας, του φραπέ, της ξάπλας και της εξυπνάδας.

      Διαγραφή
  4. Η Ελλάδα του Δραχμαζανοφ - Λαπαβίστα της δρχ = Ζιμπάμπουε.

    Δίνεις 35 τετράκις εκατομμύρια δολάρια Ζιμπάμπουε.
    Παίρνεις 1 δολάριο Ηνωμένων Πολιτειών.
    Και αυτό πρέπει να γίνει μέχρι το Σεπτέμβριο, γιατί μετά το δολάριο Ζιμπάμπουε καταργείται, όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα.

    Λίγες κυβερνήσεις έχουν καταφέρει να αποτύχουν τόσο παταγωδώς, όσο η κυβέρνηση του δικτάτορα Ρόμπερτ Μουγκάμπε στη Ζιμπάμπουε.
    Μέχρι πρόσφατα, το σύνθημά της ήταν «όταν δεν έχουμε χρήματα, θα τα τυπώνουμε!»

    Τι κατάφερε; Να εκτροχιάσει σε τέτοιο βαθμό την εθνική οικονομία, ώστε οι αριθμοί να είναι ασύλληπτοι.
    Το 2008, προκάλεσε πληθωρισμό 500 δισεκατομμύρια τοις εκατό.

    Αλλά δεν πτοήθηκε. Απάντησε τυπώνοντας ακόμα περισσότερα δολάρια Ζιμπάμπουε.

    Αποτέλεσμα, ένας πολίτης να χρειάζεται 50 τρισεκατομμύρια για να αγοράσει μία φραντζόλα ψωμί. Αν μπορούσε να βρει, γιατί τα ράφια των περισσότερων καταστημάτων ήταν άδεια.

    Τα τελευταία έξι χρόνια, οι κάτοικοι χρησιμοποιούν κυρίως δολάρια ΗΠΑ ή ραντ Νότιας Αφρικής.
    Τα δολάρια Ζιμπάμπουε πωλούνται ως σουβενίρ στους τουρίστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 100 τρισεκατομμύρια δολάρια Ζιμπάμπουε

      http://prntscr.com/7yet4e

      Θα μπορούσε να ήταν 100 τρισεκατομμύρια δραχμές - αν και όποτε αποφασίσουμε την βλακεία.
      Όπως βλέπετε στο χαρτονόμισμα απεικονίζονται ΠΕΤΡΕΣ σαν αυτές που έχει τάξει ο χονδροκώλης αρχηγός που τα παιδιά του δέρνουν.

      Διαγραφή
    2. Ερωτούν οι δραχμολάγνοι.
      Θα είχαμε κλειστές τράπεζες με δραχμή; Υπονοώντας ότι με δρχ οι τράπεζες δεν θα έκλειναν.

      Αμ δε. Είστε άμπαλοι φιτσουλέοι αν νομίζετε ότι αν έχετε την εκτυπωτική μηχανή του νομίσματος στα χέρια σας πως οι τράπεζες δεν θα έκλειναν και ταυτόχρονα η χώρα θα αναπτυσσόταν.

      https://www.youtube.com/watch?v=KUuhoN-qelI
      Εδώ έκλεισαν οι τράπεζες στη Ζιμπάμπουε και μπήκαν capital controls πριν μερικά χρόνια.

      Ξυπνάτε βρέεεεεεεε.

      Διαγραφή
    3. Το πρώτο δολάριο Ζιμπάμπουε εισήχθη το 1980 και είχε αξία μεγαλύτερη του Δολαρίου ΗΠΑ.
      Τα 0,68 δολάρια Ζιμπάμπουε ισοδυναμούσαν σε αξία 1 δολάριο ΗΠΑ.
      Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, η αξία του έγινε πολύ μικρότερη. Τον Ιούλιο του 2006 η αξία του Δολαρίου Ζιμπάμπουε στην παράλληλη αγορά έπεσε στο 1.000.000 επί της βρετανικής λίρας.

      κατόπιν είχαμε 2ο, 3ο και 4ο δολάριο Ζιμπάμπουε.
      Το Φεβρουάριο του 2009 το 3ο δολάριο ζιμπάμποε αντικαταστάθηκε από το τέταρτο δολάριο Ζιμπάμπουε (ZWL) σε ισοτιμία 1.000.000.000.000 προς 1. Το νόμισμα εγκαταλείφθηκε αργότερα. Η Ζιμπάμπουε δεν έχει πλέον το δικό της νόμισμα και τα δολάρια Ζιμπάμπουε όλων των τύπων είναι χωρίς αξία.

      μπουχαχαχαχαχαχα
      Η ΔΡΑΧΜΗ εκεί θα καταντήσει !!!!!!!!!!!!!!!
      Με τα χάλια που έχει η κωλοχώρα η δραχμή θα σπάσει όλα τα ρεκόρ του Δολαρίου Ζιμπάμπουε

      Διαγραφή
    4. Στο επόμενο διάγραμμα βλέπουμε την υποτίμηση του πέσο της Αργεντινής απο το 2002 σε σχέση με το δολάριο.
      http://prntscr.com/7yh9ku

      Στην Ελλάδα αν πάρουμε δρχ στα χέρια μας ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ το κωλονόμισμα της κωλοχώρας - ειδικά αν τη δουλειά στο νέο νόμισμα την κάνουν κάτι τυπάκια τύπου Δραχμαζάνη, Λεουτσάκου και Στρατούλη. Αυτοί δεν μπορούν να χωρίσουν δύο γαιδάρων άχυρα.
      Για τον δε Λαπαβίτσα - που ζήτημα είναι αν έχει ζήσει καθόλου στην Ελλάδα - ένα έχω να πω. Λίγος. Πολύ λίγος. Εδώ ο άνθρωπος δεν μπορεί να απαντήσει στο εξής απλο ερώτημα, δηλαδή αν θα ευνοηθούν οι δανειολήπτες αν επιστρέψουμε στην κωλοδραχμή. Τον έχετε ακούσει ποτέ να απαντά σε αυτή την ερώτηση??

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα κε Τάκη κ σε όλους!
    Ασχετο. Διαβασα αυτο που βάλατε με τα λεγομενα του κ. Λαφαργκ.
    Η παραγωγικοτητα εχει αυξηθει τα τελευταια 150 χρονια πολλαπλασιες φορες. Αλλα το οχτάωρο παραμενει οχτάωρο. Εχει δικιο ο κ. Λαφαργκ.
    Αυτο συμβαινει επειδη οι αναγκες μας εχουν πολλαπλασιαστει. Λόγω πραγματικών αναγκών, αλλά και μόδας/διαφημισης κ.λ.π.
    Πάντως σε μια ιδανικη κοινωνια που θα ειχαμε λυσει το προβλημα τροφης/στεγασης/μεταφορας αλλά χωρίς μόδα/διαφήμιση , τότε δεν θα χρειαζόταν να δουλεύουμε περισσότερο από 15 ωρες την εβδομαδα.
    Τίθεται βεβαια το πως θα σκοτωναμε τον χρονο μας καθημερινα.
    Ο΄ποτε σε αυτο το σταδιο , με τους λαους να μην εχουν τροπο να σκοτωσουν τον χρονο τους διαφορετικα, αλλα μονο μεσω αεναης καταναλωσης αγαθων και υπηρεσιων (υλικα αγαθα, διακοπες ταξιδια κλπ) μαλλον ο καπιταλισμος ειναι η καλυτερη λυση. Οταν οι κοινωνιες βρουν τον τροπο να ξοδευουν τον τροπο τους διαφορετικα, (δεν ξερω πως π.χ. δημιουργια για την δημιουργια, εργασια εθελοντισμου χωρις αμοιβη) τοτε η ζητηση θα πεσει αρα και η προσφορα, αρα και οι ωρες εργασιας. Αυτο που ειπε ο ανωτέρω κος θα ερθει από μόνο του, όταν οι ανάγκες των κοινωνιών αλλάξουν. Εως τότε ας χαρουμε τον καπιταλισμό με τα καλά και τα άσχημα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο λύκος και αν φόρεσε την προβιά, βγάζει που και που την μουτσούνα του για να οσμιστεί τι γίνεται τριγύρω:
    http://www.euro2day.gr/news/highlights/article-news/1351529/thdritsas-h-polhsh-toy-limanioy-einai-lathos.html

    Πιο επικίνδυνοι από τους λομπίστες της δραχμής, είναι οι "κρυφοί", αυτοί που ρίχνουν στάχτη στα μάτια ψηφίζοντας ναι, αλλά θα παραμείνουν στο προσκήνιο και μετά το "μεγάλο ξεκαθάρισμα" και στην πρώτη ευκαιρία θα εκβιάσουν την επαναφορά του σοσιαλιστικού παραδείσου. Παρακολουθώ συγκεκριμένα τον Δρίτσα εδώ και 4 χρόνια, διότι παρακολουθώ το αντικείμενο στο οποίο ήταν "σκιώδης υπουργός" και τώρα είναι αναπληρωτής υπουργός. Αποκλείω πολιτικοί σαν του λόγου του να εφαρμόσουν συμφωνία με τους δανειστές ακόμη και αν την έχουν ψηφίσει. Με το που απομακρυνθει΄κάπως η αμεσότητα του κινδύνου που συνεπάγεται η πληρωμή κάποιας δόσης, αμέσως θα σηκώσουν παντιέρα καταφέρνοντας μόνο να ζημιώσουν τη χώρα.

    Στο ίδιο μήκος εγκεφαλικών κυμάτων κινείται και ο Τσίπρας πιστεύω. Η δε συνέντευξή του σήμερα η απόλυτη κατάθλιψη, μηδέν από μηδέν, μηδέν. Ψέματα, πασπαλισμένα με μισές αλήθειες, ανεπάρκεια, ασχετοσύνη και το κερασάκι στην τούρτα - ο ΣΥΡΙΖΑ μπορντέλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Caspian εγώ δεν θα συμφωνήσω μαζί σας. Αυτό που πιστεύω είναι ότι οι άνθρωποι είναι ερασιτέχνες. Είναι ότι πιο παλιό υπάρχει στο πολιτικό σύστημα. Με ψευτιές να παίρνουν την κυβέρνηση και κατόπιν βλέποντας και κάνοντας

      Για δείτε εδώ ένα άλλο φυντάνι
      https://www.youtube.com/watch?v=mAPAUPAaZLI

      Διαγραφή
    2. Δείτε και αυτόν
      https://www.youtube.com/watch?v=VWIO6Oe0bJw

      Είναι ότι πιο παλιό και πιο σάπιο έχει το πολιτικό σύστημα.

      Διαγραφή
    3. Πάρτε και αυτόν
      https://www.youtube.com/watch?v=eY1rHQ0OUI0

      Διαγραφή
    4. Φυντανια συνεχεια........... στους 40 βαθμους Κελσιου

      https://www.youtube.com/watch?v=yQfwBctk2JU

      Διαγραφή
    5. Με τον Στρατούλη δεν ασχολούμαι. Είναι γνωστό απο παλαιόθεν ότι δεν μπορεί να ξεχωρίσει σφαλιάρα Χρυσαυγίτη, απο φάπα χουλιγκάνου.

      https://www.youtube.com/watch?v=Qj5wBj51VOU

      κατά τα άλλα θα οδηγήσει το χαζολαό στη δρχ με ασφάλεια μουχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  7. Για μερικά γίδια που μου αμολάνε κοτσάνες και μου βάζουν πίνακες με το ΑΕΠ της Αργεντινής και πως τάχα μου μετά την πτώχευση της χώρας το ΑΕΠ εκτοξεύτηκε,
    Διάγραμμα βάζετε γίδια - με διάγραμμα θα σας απαντήσω.

    http://prntscr.com/7yovgn

    Η μαύρη γραμμή είναι το ΑΕΠ ανά άτομο στην Αργεντινή και στην αριστερή στήλη φαίνονται τα νούμερα.
    Η γκρι γραμμή είναι το ΑΕΠ ανά άτομο στην Ελλάδα και στην δεξιά στήλη φαίνονται τα νούμερα.

    Ακόμη και σήμερα κάθε Αργεντίνος έχει μέσο ετήσιο εισόδημα 8.000 δολάρια ενώ κάθε ΝεοΕλληναράς 18.377 δολάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αυτόν τον πίνακα να απαντάτε στα γίδια που σας βάζουν ΑΕΠ Αργεντινής.
      Η Ελλάδα είναι μια φούσκα - που φούσκωσε ακόμη περισσότερο με τη βοήθεια της Ε.Ε.

      Όσο για το άλλο πινακάκι της ανεργίας που μας βάζουν απαντώ.
      Δίωξε όλους τους αλλοδαπούς απο τη χώρα και βάλε κάθε καλομαθημένο παιδάκι νεολαίο ΝεοΕλληναρά στις εργασίες που είναι οι αλλοδαποί. ΜΗΔΕΝ Η ΑΝΕΡΓΙΑ.

      Διαγραφή
  8. Σωστός ο κυριος Τάκης.
    Απο την κυβέρνηση αυτή μόνο ένα σοβαρό άτομο διακρίνω τον πανούση και μάλιστς δεν είναι συριζαίος.
    ¨Οσο για τον τυχοδιώκτη και αρχιψεύταρο τσίπρα,κατά την αποψη μου δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να εφαρμόσει τα μέτρα που θα ψηφίσει.Αν δεν έρθει μια κυβέρνηση τεχνοκρατών που δεν θα υπολογίζει το πολιτικο κόστος η Ελλαδα δεν σώζεται.Αν ο τσιπρας παραμείνει άλλους 6 μήνες θα οδηγηθούμε αναπόφευκτα στην δραχμή.Η ζημιά που έχει κάνει αυτη η κυβέρνηση είναι τεράστια,μόνο η τραπεζική πίστη θα πάρει πολλά χρόνια να αποκατασταθεί.Οι χύτρες ταχύτητος θραύση στις πωλησεις μου λεει γνωστός μου έμπορος.
    με εκτίμηση
    ΜΑΝΩΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Τάκη

    Θα ήθελα πάρα πολύ να σας άκουγα στο ραδιόφωνο σε αντιπαράθεση με το κύριο Καζάκη, Πραγματικά θα ήτανε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που θα μπορούσατε να κρατήσετε την ανωνυμία σας. Έχω καταλήξει ότι εσείς και ο Καζάκης είσαστε οι καλύτεροι υποστηρικτές ο ένας της δρχ και εσείς του ευρώ. Δεν έχω καμία σχέση με τον άνθρωπο και φυσικά και δεν μπορώ εγώ να κανονίσω τίποτα, απλά πιστεύω ότι θα ήτανε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση.

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακούστε κύριε Γιώργο
      1ο) ο Καζάκης έχει κόμμα και πουλάει βιβλία του. Άρα έχει συμφέροντα να πουλάει τις φιλοσοφίες του στο χαζολαό.
      2ο) Ο Καζάκης είναι φανερά υποστηρικτής της δρχ - όπως και οι περισσότεροι αριστερόστροφοι.

      Αυτό όμως που δεν έχετε καταλάβει κύριε Γιώργο εγώ δεν ασχολούμαι με το Ευρώ ή τη δρχ. Μάλλον είστε αναγνώστης του Τάκαρου το τελευταίο διάστημα, οπότε έχετε χάσει επεισόδια.
      Εγώ έχω να πω τα χειρότερα για τον Ελληνικό χαζολαό. Τον θεωρώ μέτριο, συμφεροντολόγο, ανοργάνωτο και τυχοδιώκτη. Θεωρώ ότι η οικονομία του Ελληνική χαζολαού είναι για να σπάμε πλάκα. 400 χρόνια σκλαβιάς ο Ελληνας δεν τα έχει ξεπεράσει. Είναι εμποτισμένα στο DNA του. Θεωρεί ο ΝεοΕλληναράς ότι είναι ραγιας και του κωλοκράτος του δεν είναι προϊόν δικό του, αλλά κάποιου άλλου, μιλάει και πιστεύει για διεθνείς συνωμοσίες.
      Αυτό είναι το πρωτεύον που ο Τάκαρος πιστεύει. Το ευρώ ή δρχ είναι απο τα τελευταία. Επομένως σε ποιο πάνελ να καθίσω με τον Καζάκη? Αυτός θα μιλάει για δρχ και εγώ θα βρίζω τον ΝεοΕλληναρά.

      Ο Ελληνικός χαζολαός είναι έτοιμος να πιστέψει ότι παπαριά θα ακούσει, αρκεί η παπαριά να έχει λίγο πόνο, καθόλου κόπο και να συνεχίσει να τρώει με χρυσά κουτάλια - όπως έτρωγε τα τελευταία 20 χρόνια χάριν της βοήθειας της Ευρώπης και τα πακέτα στήριξης που έπαιρνε.

      Άρα μάλλον εκπέμπω σε άλλο μήκος κύματος απο τον κάθε Καζάκη αφού έχω για φτύσιμο τον κάθε κλασσικό ΝεοΕλληναρά και πιστεύω ότι πρέπει να φάει όλες τις φάπες εως ότου σηκώσει λευκή σημαία και ομολογήσει ότι δεν ξέρει τίποτα και πως είναι ο τελευταίος μαθητής στην τάξη του.

      Διαγραφή
    2. Σε ότι αφορά τη δρχ. Έχω την απαίτηση απο τους απλούς υποστηρικτές της να ζητήσουν απο όσους υποστηρίζουν ότι με τη δρχ θα είναι καλύτερα να φέρουν όοοοοοολα τα λεφτά τους στο εσωτερικό της χώρας και μετά να επιστρέψουν στη δρχ.

      Άρα ο κάθε Καζάκης, Λαπαβίτσας, Λαφαζάνης, Βαλαβάνης να φέρουν πρώτα όοοοοολα τα λεφτά τους στην Ελλάδα και κατόπιν να πουλάνε φιλοσοφίες στο χαζολαό.
      Αν δεν φέρουν πρώτα τα λεφτά τους στην Ελλάδα τότε σας κοροιδεύουν.

      Διαγραφή

    3. Μήνυμα γραμμένο στον τοίχο της εφορίας της περιοχής μου

      "Οι φόροι σου πιάνουν τόπο-Γ. Μπόμπολας"


      Το θυμήθηκα σήμερα καθώς διάβαζα ένα άρθρο της Ημερησίας

      ΣΚΛΗΡΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ
      Τα 16 μέτρα - σοκ που ζητά η Ντέλια Βελκουλέσκου από την Ελλάδα

      http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113638775

      (συμφωνώ απόλυτα στα 13 από αυτά, με μικροαλλαγές και με τα 6-7-13)


      Τα΄χω χαμένα. Εγώ είμαι γερμανοτσολιάς ή αυτοί έχουν θυσιάσει τη λογική στο συμφέρον τους ? Η μαλακία που ξερνούν οι καφροφυλάδες απ΄τις στήλες τους...ποταμός. Απαιτείται ηλεκτροσόκ στους εγκεφάλους τους (όπου βέβαια υπάρχουν)

      Διαγραφή
    4. k.Hippy καλησπέρα σας. Το γεγονός ότι είναι η Ντέλια εδώ ,ακόμα, δεν είναι απο μόνο του θετικό??
      Για να το πώ διαφορετικά το ότι το δντ εξακολουθεί και εμπλέκεται με το ελληνικό θέμα δια της εις άτοπον απαγωγής δεν οδηγεί σε χρήσιμα συμπεράσματα περι χρέους και άλλων δαιμόνιων? Άντε Άρτεμη εκ Δήλου ...

      Διαγραφή
  10. ερωτηση στον δασκαλο-συμφωνητε εσεις με αυτή την αποψη--O λόγος που επιτρέπεται η συμμετοχή στις ΑΜΚ των Ταπεζών με "παλιό" χρήμα είναι μάλλον προφανής.
    Οι παλιες καταθέσεις και οι ΑΜΚ είναι εν μέρει συγκοινωνούντα δοχεία. Αν υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και οι ΑΜΚ στεφθούν με επιτυχία θα εξαλοιφθεί το σενάριο του bail in.
    Αντίθετα, οι αποτυχημένες ΑΜΚ θα ενισχύσουν τις πιθανότητες για bail in και θα αφήσουν ανοικτό το ενδεχόμενο για κούρεμα καταθέσεων.
    Άρα, είτε με τον έναν τρόπο ή τον άλλον το συμπέρασμα είναι ότι επιθυμούν διακαώς τις "παλιές" καταθέσεις για το σώσιμο (in or out) των τραπεζών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Λουκά ο λόγος που επιτρέπεται η συμμετοχή στις ΑΜΚ των Τραπεζών με "παλιό" χρήμα είναι προφανέστατος.

      ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ να σπάσει κάποιος τις καταθέσεις του και να μπει στις ΑΜΚ των τραπεζών - μόνο μερικά βλαμμένα που αγοράζουν τράπεζες ξανά, ξανά και ξανά θα ξανακάνουν το ίδιο λάθος.

      Διαγραφή
    2. ερωτηση στον δασκαλο--θα αγοραζατε-ΔΕΗ--«Εκρηξη» ανεξόφλητων οφειλών προς τη ΔΕΗ -Εφτασαν τα 2 δισ. ευρώ

      Πηγή: «Εκρηξη» ανεξόφλητων οφειλών προς τη ΔΕΗ -Εφτασαν τα 2 δισ. ευρώ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/220108/ekrixi-anexofliton-ofeilon-pros-ti-dei-eftasan-ta-2-dis-eyro#ixzz3hgX5EezB

      Διαγραφή
    3. Κύριε Λουκά αυτά είναι για τους ιθαγενείς της χώρας.

      Η ΔΕΗ τo 2013 είχε ταμειακές ροές απο λειτουργικές δραστηριότητες 1 δις 63 εκατομ. ευρώ και το 2014 435 εκατομ. ευρώ παρόλο που το 2014 είχε ανεξόφλητες οφειλές 729 εκατ. ευρώ (189 εκατ. το 2013).
      Μας λέει το άρθρο : Εκρηξη ανεξόφλητων οφειλών προς τη ΔΕΗ -Εφτασαν τα 2 δισ. ευρώ
      Σιγά τα ωά!!! Δηλαδή αυτά δεν τα ξέραμε.
      Σας πληροφορώ λοιπόν ότι οι ανεξόφλητες οφειλές της ΔΕΗ είναι περισσότερες απο 3,5 δις., όπου περισσότερα πο 1,8 δις έχουν γίνει πρόβλεψη για επισφαλείς απαιτήσεις.

      Αν δεν υπήρχαν αυτές οι οφειλές και το μπορντελάκι η χώρα μας δεν θα ήταν η ΔΕΗ στα σημερινά νούμερα, αλλά στα 20 και πάνω.
      Άρα γράφω στα παπάρια μου τις οφειλές προς τη ΔΕΗ, αλλά με απασχολεί σφόδρα οι λαλάκες της κυβέρνησης, που αμφιβάλλω αν έχουν καταλάβει το μάθημα τους. βέβαια το ενθαρρυντικό είναι ότι γλυτώσαμε απο τους Λαφαζανέους.

      Συνεπώς παρατηρούμε και δεν αγγίζουμε. Περιμένουμε η χρηματαγορά μας να μας κλείσει το μάτι ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΙ , για ένα μικρό ραλάκι ανακούφισης - αφού πέσει η φάπα.

      Διαγραφή
    4. Η κωλοκυβέρνηση αυτής της κωλοχώρας που κόπτεται τάχα μου για τα συμφέροντα των αδυνάμων μας έλεγε προεκλογικά ότι θα δώσει δωρεάν ρεύμα στους φτωχούς.
      Αν θέλετε να κάνετε κάτι και πράγματι ενδιαφέρεστε για τους πολίτες τότε κόφτε απο τα τέλια της ΔΕΗ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΕΡΤ. Ας πληρώνει ο κοσμάκης μόνο ρεύμα. Οι δήμοι να πάνε να μαμηθούν και οι της ΕΡΤ να πληρώνονται απο τη Ζωή που ειναι το κορίτσι, τάχα μου, του λαού και εκπροσωπεί, δήθεν, τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών.

      Διαγραφή
    5. σε ευχαριστω δασκαλε- σε περιμενω -- συναντηση= ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ Ο ΠΕΤΡΟΣ (Διγγελόπουλος Κωνσταντίνος Π.) --Αώου 50, Πάτρα, 26442, ΑΧΑΪΑΣ---------

      Διαγραφή
    6. Ο τζίρος είναι πολύ μικρός για οποιαδήποτε σκέψη για αγορές στην Ελληνική χρηματαγορά.

      Διαγραφή
    7. ναι σωστά για να κάνουμε αγορές ο τζίρος πρεπει να υπερβεί τα 100 εκατμ.
      Μάλλον αυτό και θα είναι το κλείσιμο του ματιου που λεει ο κ τακης.
      Μανώλης

      Διαγραφή
    8. Κύριε Μανώλη ο τζίρος είναι μια ένδειξη - αλλά η μεγάλη εικόνα είναι :

      ότι δεν εμπιστευόμαστε τους απύθμενα ηλίθιους της κυβέρνησης. Οι άνθρωποι είναι ατζαμήδες και δεν παίζουν καλά νταούλια και ζουρνάδες. Εμείς δεν τσιμπάμε και δεν αγοράζουμε Ελλάδα!!! Αυτά τα γράφω εδώ και 8 με 9 μήνες.
      Δεν θα ποντάρω τα λεφτά μου στους ερασιτέχνες που τρώνε τη μια φάπα πίσω απο την άλλη.
      Θα μάθουν!!! Μέχρι τότε όμως εμείς προσέχουμε για να έχουμε.

      Γελάω με τους ηλίθιους πολίτες που πίστεψαν ΣΥΡΙΖΑ που τάχα μου θα τους έδιναν να φάνε με χρυσά κουτάλια και θα τους έσχιζαν τα μνημόνια. Οι ίδιοι τώρα ποντάρουν ότι η ανάκαμψη θα έρθει με τη δρχ.
      Όπως λέμε είμαι ΒΛΑΚΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ!!!
      χαχαχαχαχα

      Βλάκες με περικεφαλαία
      Μπορείτε να ψηφίζετε ότι θέλετε, να πιστεύετε ότι γουστάρετε και να υποστηρίζετε ότι τρελό κατεβαίνει στην κεφάλα σας. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ. Όμως λεφτά να μην βάζετε στις χρηματαγορές διότι αυτές τις ανοησίες σας θα τις χρυσοπληρώσετε. ΑΣΧΕΤΟΙ!!!!!!

      Διαγραφή
  11. Πολύ τεμπελιά αυτές τις μέρες!! Ο πωλ ο λαφαργκης κλασικός βολεψάκιας της εποχής του , καλοπαντρεύτηκε, έγραψε και ένα τεμπελοβιβλίο και πέρασε και αυτός στην Ιστορία. ΑΜΑ τεμπέλιαζα και εγώ -πολύ- και βαριόμουν να σκεφτώ θα έφτιαχνα υποθετικές φιμπο-γραμμές με ανάποδη αρχή (100% δηλαδή) το περσυνό ψηλό 1380 (πω πω πόοοσο ψηλό φαίνεται τώρα!!) δεύτερη γραμμή το .62% στο πρώτο χαμηλό που έκανε μετά ( κάπου 1060) και θα έβλεπα που βγαίνει το 0% , ώστε εκεί -αν είχα- να έστεινα το πρώτο παραγάδι απο new money.
    Τράπεζες εξακολουθώ να πιστεύω πολύ κακό που μπαίνουν απο την στιγμή που δεν διευκρίνισαν τίποτα περί αμκ , αλλά πρακτικά δεν με νοιάζει μιας και δεν έχω και ούτε σκοπεύω να κυνηγήσω. Πολύ μιζέρια εκεί πάντως αν και η εμπλοκή esm και οι νόμοι δεν δικαιολογούν τόσο απαισιοδοξία. Μάλλον μετά απο χρόνια οι νόμοι που έρχονται αλλά και αυτό ακριβώς το 3ο μνημόνιο που μπαίνει,θα έπρεπε να προκαλούν αισιοδοξία.
    Αλλά ας υπογραφεί και επίσημα ( όπως και η συμφωνία που ανέφερε πιό πάνω ο κ.Βασίλης) και ας το εξετάσουμε πιό ψύχραιμα τότε.

    Είναι κάποιος που κερδίζει βρέξει-χιονίσει απο τις αμκ των bankion??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το τελευταίο έχει απαντηθεί κ. Lorac

      Αυτός που μπαίνει με λίγα δικαιώματα (αγορασμένα την τελευταία μέρα) στις ΑΜΚ ζητώντας ταυτόχρονα με τις πάντες όσες αδιάθετες φτάνει το ρευστό του και ταυτόχρονα πουλά ΣΜΕ.

      Διαγραφή
    2. Είναι προφανές πως η αγορά πρώτη μέρα σήμερα κινείται άτακτα σαν κατσαρίδα. Κατά κάποιο τρόπο στα όρια της νομιμότητας-ανευθυνότητας.

      Ενδεικτικά για τη μετοχή της ΤΡΑΣΤΟΡ θα έπρεπε να υπάρχει μεγάλη εντολή αγοράς από την ΠΕΙΡ μια και το 3μηνο υποχρεωτικής στήριξης στο 1,40 λήγει 18/9.

      "Τι ψάχνεις" θα μου πείτε τούτες τις ώρες του κατακλυσμού. Σωστά, από την άλλη όμως είναι και μια ευκαιρία να δούμε αν λειτουργήσει και κάποιος οργανισμός σωστά (τράπεζα και κεφαλαιαγορά εν προκειμένω). Χοντρές αμοιβές διεκδικούν και παίρνουν, από σωστό έργο?

      Διαγραφή
    3. Δικαιωθήκατε και ως προς την TRASTOR κύριε Hippy. +13,8% σε μία μέρα, σχεδόν εκ του ασφαλούς! Ξέχασα χθες να σας δώσω τα συγχαρητήριά μου. Εσείς σίγουρα θα γίνετε πλούσιος.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ για την απάντηση κ.Hippy ,αλλά δεν αναφερόμουν σε μπανκιες κατα ανάγκη.Ακόμα και εγώ που αρέσκομαι στο μπανκο-τρειντ έχω καθίσει στα αυγά μου αυτές τις μέρες και παρατηρώ απο μακρυά.Αν και συμφωνώ αρκετά στα νούμερα του Τακαρου όπως είναι τώρα η κατάσταση, που σημαίνει οτι αύριο στο βαθύ πρωινό μπανκομείον άλλες εποχές θα έπαιζα την ξεπέτα τώρα δεν νομίζω. Άλλη μετοχή εννοούσα που θα επωφεληθεί απο τις αμκ των μπανκιων. Απο το χαμηλό της πάντως μια χαρά τα πάει στο δρόμο για κοντά στην ( 2 φορές το ταμείο) τιμή .

      Διαγραφή
    5. Μ΄αρέσει αυτός ο τρόπος σκέψης. Επενδυτικές επιλογές δηλαδή εκεί που θα υπάρξουν καλές δημοσιογραφικές αναφορές μελλοντικά.

      Φέτος πάντως κάτι το κακό 1ο εξάμηνο, κάτι ο νεκρός Ιούλιος δύσκολα θα πιάσει ακόμα και την περσινή κερδοφορία. Από την άλλη βέβαια το ξέρουμε πως το χρηματιστήριο προεξωφλεί στο ταμπλό.

      Διαγραφή
    6. ...και επειδή το μέλλον προεξοφλείται μεν αλλά παραμένει μακρινό δε, σχεδόν στο 2 φορές το ταμείο ή αν θέλετε στην γραμμή που ενώνει τα 2 προηγούμενα χαμηλά του '15 η κερδοσκοπία μου παύει προσωρινά.

      Διαγραφή
  12. Για όσους μ*κες σαν και μένα σήμερα που προσπαθούν να απεγκλωβιστούν απ' τα ζόμπι αλλά δε μπορούν, εβίβα.
    Την υγειά μας να 'χουμε να χάνουμε λεφτά σα και σήμερα.. :'(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. National Bank of Greece SA Spon (κωδικός NBG-PA)-NYSE
      Το Ιούνιο του 2008 η Εθνική τράπεζα είχε εκδώσει 25 εκατ προνομιούχες μετοχές με τιμή 25 δολάρια ανά μετοχή συγκεντρώνοντας 625 εκατ δολάρια
      Με βάση τις διαδικασίες η Εθνική θα μπορούσε να τις επαναγοράσει στην λήξη της 5ετίας δηλαδή τον Ιούνιο του 2013 με τιμή 25 δολάρια.

      Πρόκειται για την ομολογία που διαπραγματεύεται στην Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τους όρους της ΑΜΚ η ΕΤΕ θα διένειμε μέρισμα 2,25 δολάρια (επιτόκιο 9%), δηλαδή 0,625$ ανά 3μηνο Στην πράξη όμως η ΕΤΕ δεν διένειμε ποτέ μέρισμα, εξαιτίας της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Ελλάδα, επικαλούμενη ζημιές.
      Το μέρισμα δεν είναι συσσωρευτικό !!! και ας αναφέρονται ως προνομιούχες.

      Η ΕΤΕ έχει την δυνατότητα να μην την αποσύρει και να συνεχίσει την διαπραγμάτευσή της πληρώνοντας φυσικά κανονικά το μέρισμα, όταν επανέλθει στην κερδοφορία ή όταν αποδώσει μέρισμα στις κοινές μετοχές στην Ελλάδα.

      Με το σκάσιμο της φούσκας, το 2009, στην Ελλάδα, η NBG-PA κατρακύλησε απο τα 25 δολάρια όπου διαπραγματευόταν μέχρι και στα 3 δολάρια - όπου τότε το 2011 επρόκειτο για μια μεγάλη ευκαιρία τοποθετήσεων στο χαρτί.

      Σήμερα η ομολογία είναι λίγο κάτω απο τα 5 δολάρια - αφού προηγουμένως είχε φτάσει να διαπραγματεύεται μέχρι και τα 20 δολάρια με αφορμή την ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας να επαναγοράσει 22.500.000 από τις υφιστάμενες 25.000.000 Προνομιούχες Μετοχές, Μη-Σωρευτικού Μερίσματος.
      Η τράπεζα πρόσφερε το ποσό των $12,5 ανά ADS, καθαρό στον πωλητή σε μετρητά, μετά την αφαίρεση οποιασδήποτε επιβλητέας παρακράτησης φόρου και χωρίς τόκο.

      Τελικά προσφέρθηκαν 12.360.169 ADS - άρα σήμερα διαπραγματεύονται κάτι λιγότερο απο 13 εκατ NBG-PA

      Είναι βέβαιο ότι η Εθνική θα επανέλθει προκειμένου να τις αποσύρει.
      Με Κούρεμα 70% = 7,5 δολ
      Με κούρεμα 50% = 12,5 δολ
      Δεν κουρεύει = 25 δολ.
      Θα δώσει κάαααααποτε μέρισμα??? = 2,25 δολ το μέρισμα.

      http://prntscr.com/7wuo3x

      Στα σημερινά επίπεδα, των 5 δολαρίων, κάποιος δεν φαίνεται πως κινδυνεύει να χάσει - εκτός αν έρθουν οι Δραχμαζάνιδες.

      Εκεί λοιπόν που ένας πονεμένος παίζει ζομποτράπεζες και περιμένει ανόδους και κινδυνεύει να βάλει και τον ποπό του στις ΑΜΚ, το NBG PA φαντάζει πολύυυυυ καλύτερο.

      Δεν πρόκειται για εταιρία, να κοιτάζουμε P/E και ίδια κεφάλαια, αλλά για ομολογία - έτσι πρέπει να την αντιμετωπίζουμε.

      Διαγραφή
    2. δαασκαλε εισαι αγιος ανθρωπος που μας ενημερωνης-αλλα εγω παραμενω μπατηρης τα λεφτα από το τζοκερ το πηρε πυργιωτης -το ξερω θα στενοχωρηθηκε και ο φιλος μου ο δαριος που με περημενε στο ελουντα -φιλαρακι θασουρθω στο επομενο τζακ ποτ --

      Διαγραφή
    3. Την απάτη στο ΤΖΟΚΕΡ της Σερβίας την μάθατε??
      http://www.iefimerida.gr/news/220093/skia-megalis-apatis-me-tin-klirosi-toy-tzoker-sti-servia-vinteo

      Διαγραφή
    4. Τυχερά παιχνίδια και παίγνια που καθορίζονται απο μηχανήματα ο Τάκαρος δεν ακουμπάει.

      Διαγραφή
    5. Καλά απίστευτοι απατεώνες αυτοί οι Σέρβοι χαχαχαχα Τέτοια ρεντίκολα, ζωντανά, δεν έχω ξαναδεί. Αυτοί ξεπερνούν και τους Ελληναραδες

      Διαγραφή
    6. Τι να πεις ..αντε και ρώτησα κ.Τάκη για την ΛΑΜΔΑ τα ΕΧΑΕ τον ΙΚΤΙΝΟ τον ΑΜΕΜΟ ..τι να πεις κ εσύ κ τι να πεις τιμές ..σκατα τα ΕΧΟΥΜΕ κάνει ..αν κ δεν τους ψήφισα όλοι έχουμε μία ευθύνη
      Kabamarou

      Διαγραφή
    7. Τα ΠΛΑΚΡούρια είναι μια εταιρία φαινόμενο. Καμιά σχέση με την Ελλάδα του τίποτα και των δανεικών και αγύριστων. Μια εταιρία κόσμημα για την κωοχώρα μας.

      Διαγραφή
  13. Λεωτσάκοοοοοοο πες αλεύρι. Το ΜΙΓάκι σου σε γυρεύει.
    χαχαχαχαχα
    Μα πόσο ζώα πρέπει να είναι ορισμένοι που αγόραζαν ΜΙΓες και περίμεναν ράλλι. Κάποιοι, τάχα μου ειδήμονες, μας έγραφαν ότι θα πάει 3 ευρώ.

    Φάτε τη τώρα. ΜΙΓ η ιστορία ενός ζόμπι. Τιμή στόχος ΜΗΔΕΝ!!!!!!!!!!!!!! Μόνος ένας τρελός τα έγραφε αυτά. Όπως και για Νηρέες και ερχόντουσαν κάποιοι να μου πουλάνε πνεύμα.

    Ελληνική χρηματαγορά = μερικές εταιρίες. 20 με 30 το πολύ!!! Οι υπόλοιπες είναι για πέταμα - όπως και η Ελλάδα η χώρα των μετρίων, των εξυπνάκιδων και των βολεψάκιδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΕΒΚΑ μια εταιρία νοικοκυρεμένη, που για κακή της τύχη δραστηριοποιείται στην κωλοχώρα την Ελλάδα. Αν τη δείτε κάτω απο 0,3 μην την ξεχάσετε (όχι ότι τώρα είναι άσχημα).

      Επίσης να μην ξεχνάτε τα θωρηκτά - τα έχουμε πει κατά το παρελθόν. Δεν θα επανέλθω, προς το παρόν.

      Διαγραφή
    2. ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΤΡΑΓΚΙ

      Αγαπητέ μου κύριε Τάκη,
      Συγνώμη που το διήμερο αυτό έχω κάνει κατάχρηση της στήλης, αν και γενικά έχω αίσθηση του μέτρου στις εμφανίσεις μου. Πήρα αέρα από τα καλά νέα για την υγεία μου. Δεν με αφήνετε κι εσείς «να αγιάσω». Είναι και οι μέρες τέτοιες…

      Γράφετε «μην ξεχνάτε τα θωρηκτά που έχομε πει κατά το παρελθόν, χωρίς όμως και να τα κατονομάζω». Έχετε δώσει επίσης των ορισμό του θωρηκτού, που σίγουρα εμπεριέχει την ιδιότητα του σταθερού και μακροχρόνιου. Όπως οι γκουρουδιές, που όπως λέτε χαρακτηρίζονται από διάρκεια και βάθος χρόνου. Να το αγοράζομε, να το αφήνομε και να κοιμόμαστε ήσυχοι.

      Μη μας δυσκολεύετε όμως όπως ο Ντράγκι που μιλάει με χρησμούς. (Το ξέρετε ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι και αναλυτές που εξειδικεύονται στο να ερμηνεύουν και να αποκρυπτογραφούν την ειδική γλώσσα στην οποία μιλάει)

      Με την έννοια του μακροχρόνιου, του παλαιού και της ισχύος σε βάθος χρόνου 2 θωρηκτά υπάρχουν στη στήλη. Ένα που αρχίζει από Ε και δεν κάνει καθόλου πράξεις και ένα που αρχίζει από Ι και δεν έχει πέσει ουσιαστικά η τιμή του σε σχέση με τα νέα χρηματιστηριακά δεδομένα, σα να είναι σε άλλη χώρα και με ελάχιστες πράξεις. Να θεωρήσω θωρηκτά όσα αρχίζουν από Φ και Π, δεν έχει σημασία να τα πω, αφού είτε δεν κάνουν καθόλου πράξεις (ΦΛΕΞΟ) ή η χρηματιστηριακή τιμή τους παραμένει σταθερή (ΠΛΑΚΡ), σα να βρίσκονται σε άλλη χώρα. Άρα είναι έξω εκ των πραγμάτων.

      Υποθέτω ότι δεν θεωρείτε θωρηκτό τον ΑΝΕΜΟ, που τον θέσατε περισσότερο σαν παιγνίδι, υποθέτω ούτε και την άριστη ΓΕΒΚΑ λόγω του μικρού της μεγέθους, ασχέτως ότι η υπάρχει η σύσταση για αγορά της. Δεν ξέρω αν θεωρείτε θωρηκτό τη μοναδική τράπεζα που λέγαμε κάποτε να αγοραστεί σε δόσεις (διαφορετικά επίπεδα τιμών), αλλά αρνείται να ανέβει.

      Κάποιος σας είχε ρωτήσει προ καιρού για ΕΛΒΑΛ και ΣΩΛΚ και απαντήσετε ότι τα θεωρείτε «θηρία» (ειδικά για την πρώτη, για να είμαι δίκαιος και ακριβής). Θηρίο σημαίνει θωρηκτό; Τουλάχιστον αυτά τα δύο έχουν επηρεαστεί πτωτικά από το σημερινό κλίμα. Περιλαμβάνονται στα θωρηκτά που δεν πρέπει να ξεχνάμε;


      Πιθανολογώ βέβαια ότι το νέο θωρηκτό σας είναι ένα ξενόχαρτο που όλοι έχουν απαξιώσει, το έχουν φεσώσει όλοι, έχει απαξιωθεί, έκλεισε χτες στα 3,84, αλλά έχει αξία 20. Ελπίζω τουλάχιστον αυτό να το έχω αντιληφθεί σωστά.

      Βοηθήστε αν θέλετε λίγο. Πάντα εκτιμούσα τη σκέψη σας.

      Σύλβιος.

      Διαγραφή
    3. Για ΕΛΒΑΛ έχω γράψει ότι είναι η εταιρία που ξεχωρίζει απο τον όμιλο του Στασινό. Ενθάρρυνα τοποθετήσεις κοντά στο 1 και λίγο κάτω απο 1.
      Σωληνουργία στα σημερινά νούμερα αγοράζετε και περιμένετε - όπως και ΕΛΚΑ. Δηλαδή πως νοείται ότι θα έρθει η ανάπτυξη στην Ελλάδα? Δίχως ΕΛΒΑΛ, ΕΛΚΑ, ΣΩΛΚ?? Έ δε γίνεται αυτό.

      Η ΔΕΗ δεν τη χαρακτηρίζω θωρηκτό Όμως κάτω απο τα 4 είναι προσβολή της νοημοσύνης μου να μην την αγοράσω. Δεν τη χαρακτηρίζω θωρηκτό - γιατί υπάρχουν μπόλικοι κοτσαμπάσιδες συνδικάλες του κερατά μέσα στην εταιρία και ειναι μονοπώλιο μια χρεοκοπημένης χώρας. Όμως κάτω απο τα 4 είναι πρόκληση.

      Θωρηκτό είναι η ΓΕΒΚΑ και ας είναι μικρούλα. Νοικοκυρεμένη και βγάζει κερδάκια.
      Θωρηκτά είναι η ΦΛΕΞΟ, αλλά δεν την αγοράζω στα 3 ευρώ. Θωρηκτό το ΠΛΑΚΡούρι - θωρηκτά και τα μαρμαράδικα, όπως και ΕΥΑΘ, ΟΛΘ, ΟΛΠ και ας είναι εταιρίες δημοσίου.
      Θωρηκτά και η ΜΕΤΚΑ, ΜΥΤΙΛ και αν η πρώτη φορά αριστερά έχει σοβαρευτεί τότε και τα ΕΛΠΕ είναι πρόκληση στις σημερινές τιμές.

      Διαγραφή
    4. Θωρηκτά επίσης είναι ο Καράτζης (αλλά δεν αγοράζω σε αυτές τις τιμές) που έχω κάνει και ειδική ανάλυση, τα ΚΡΙΚΡΙά, ο Καρέλιας, ΓΡΙΒ, Κανάκης, ΚΟΥΕΣ, Πλαίσιο

      Ενδιαφέρουσες είναι οι ΕΛΤΟΝ και ΕΦΤΖΙ όσο πιο κοντά στα 0,5 με 0,6 - Λούλης σε bottom fishing στα 2 και κάτω απο 2 - Έλαστρον - ΚΛΕΜ κοντά στο 1 ή και κάτω απο το 1 -

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστώ πολύ κ. Τάκη.

      ΜΕΤΚΑ & ΜΥΤΙΛ ήθελα να σας τις γράψω και το ξέχασα (το θυμήθηκα μόλις είχα στείλει το σχόλιο), γιατί είχα την αίσθηση ότι δεν τις άκουγα συχνά από τα χείλη σας τελευταία.

      Αλήθεια επειδή έχω ΜΕΤΚΑ (που δεν πάει καλά φέτος, όπως αναμενόταν), πως τα βλέπετε αυτά που είχαν ακουστεί, για συγχώνευση από την ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ και σε δυσμενή για τους μετόχους της ΜΕΤΚΑ τιμή;

      ΕΛΠΕ: Στις σημερινές τιμές λοιπόν και όχι στα 1,50, στην τιμή ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ, που έχει πρόσφατα προβλεφθεί. (Βλέπετε σας παρακολουθώ ανελλιπώς).

      Καλό βράδυ

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    6. Κύριε Σύλβιε ο Αρμαγεδών έγινε και ΤΙ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ!!!!! Αρμαγεδωνάρα!!! Μόνο που το μπορντέλο η Ελληνική χρηματαγορά ήταν κλειστή για 5 εβδομάδες. Έτσι διεσώθησαν πολλές μετοχές απο τις τιμές που προσωπικά έβλεπα.

      Αυτό που μένει να εκτιμήσουμε είναι αν η bear market της Ελληνικής χρηματαγοράς που κράτησε, μέχρι στιγμής, 12 μήνες, αν έλαβε τέλος ή θα έχουμε και άλλη πτώση. Ίσως τον πάτο να τον δούμε στο επόμενο δίμηνο κατά τη διενέργεια των Εθνικών εκλογών.

      Αν κάποιος μου έλεγε ότι έρχεται κυβέρνηση η ΝΔ και μάλιστα με ισχυρή εντολή, θα έβαζα μέχρι και το τελευταίο βρακί μου στην Ελληνική χρηματαγορά - θα αγόραζα ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΕΛΛ, ΣΩΛΚ, ΕΛΒΑ, ΕΛΚΑ (ίσως έπαιρνα και καμιά ζομποτράπεζα) σαν να μην υπάρχει αύριο. Μέχρι και τις τρούπιες και λερωμένες βράκες θα έβαζα στην χρηματαγορά μας. Με ΣΥΡΙΖΑ όμως θα μου επιτρέψετε να έχω πολλές αμφιβολίες για το αν η bear market έλαβε τέλος. Θα το διαπιστώσουμε συντόμως - μέσα στους επόμενους 4 με 5 μήνες.

      Μέχρι τότε φυλάμε για να έχουμε. το ότι ξεφορτωθήκαμε τους ΣτρατουλοΛαφαζανοΒαλαβάνιδες δεν σημαίνει ότι αυτοί που έμειναν ότι μας εμπνέουν σιγουριά και ότι ξέρουν απο διακυβέρνηση χώρας και απο Καπιταλισμό.

      Διαγραφή
    7. Τους βλέπω να μαθαίνουνε από καπιταλισμό! Και να γίνονται και καλοί μαθητές.

      Ευχαριστώ κ. Τάκη μου για όλα.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    8. Κύριε Τάκη ψοφάω να σας διαβάζω όταν γράφετε για βρακιά,για τρύπιες σωβράκες και άλλα ωραία που χρησιμοποιείτε...!Έχετε κάνει σχολή με τα αποφεύγματά σας,είσθε απολαυστικός και δροσιστικός μέσα στον καύσωνα τον κανονικό και τον μεταφορικό που διάγουμε.


      Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι πολύ νωρίς να συζητάμε για πυθμένες στο ΧΑ όσο βρίσκονται επάνω οι πιο άχρηστοι όλων των εποχών.Έχουμε μπροστά μας τη δήθεν διαπραγμάτευση για τη δήθεν συμφωνία που μπορεί να οδηγήσει σε εκλογές,λες και δεν έχουμε άλλη δουλειά να κάνουμε παρά να αμπελοφιλοσοφούμε όλη την ώρα όπως οι αριστεροί και να πηγαίνουμε κάθε 3 και λίγο στις κάλπες.

      Το'χουν απωθημένο φαίνεται αφού στο Σοβιέτ δεν υπήρχαν εκλογές και θέλουν με τον τρόπο τους να τις σιχαθούμε ώστε να μην ξανακάνουμε.Κουτοπόνηροι οι αριστερούληδες,νομίζουν...

      Για το ΧΑ νομίζω ότι έχουμε δρόμο μπροστά μας,ίσως μας πάρει και μερικούς μήνες απ'το 2016,αφού μπλέξαμε με παλαβούς.Πάντως πάτο Αυγουστιάτικα δεν έχω ματαδεί στα χρηματιστήρια,όταν τα χοντρά πορτοφόλια λιάζονται στις σεζ λονγκ τους και βολτάρουν με τα κότερα...

      Arrow

      Διαγραφή
  14. Bonsoir!

    Επέστρεψα Αθήνα σήμερα και αναχωρώ αύριο για έξω. Σήμερα έκανα κάποιες επιπλέον αγορές σε ΑΝΕΜΟ στο 0.59€ και ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ στο 4.43€. Και βλέπω κλείσιμο στο σαπακόχαρτο τον ΔΡΟΜΕΑ (που έσπρωξα τα πάντα όλα στο 0.12€ πριν καιρό με χασούρα) να κλείνει με 28 τεμάχια +30%.

    Το χαρτοφυλάκιο ως έχει πλέον:

    ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ μικτή τιμή 4.75€
    ΑΒΑΞ μικτή τιμή 0.57€
    ΑΝΕΜΟΣ μικτή τιμή 0.63€
    ΚΑΜΠΑΣ μικτή τιμή 0.46€
    ΛΟΥΛΗ μικτή τιμή 2.10€

    Αύριο ελέω πτήσης δεν θα παρακολουθώ. Καλά να είστε με ΥΓΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πάντα το ανωτέρω είναι από την μεγαλύτερη στην μικρότερη θέση. Τα λέμε προς Οκτώβριο που θα ξανακατέβω.

      Διαγραφή
  15. μπεεεεε βόδια χαζοΕλληνάρες (ευτυχώς όχι όλοι).
    Εγώ σας τα έλεγα!!!

    Θα κάνω ένα μικρό flash back

    -------------------------------------------------------------------------------------
    Τάκης Μορφονιός 10 Οκτωβρίου 2014 - 10:39 π.μ.

    Διαφωνώ στο ότι η χώρα έχει την πολυτελεια να περιμένει 4 χρόνια απο τους πειραματισμούς του Αλέξη.
    Τα παραμύθια στην Ελλάδα τέλειωσαν. Ο γάιδαρος ψόφησε. Τώρα θα πάμε με τα ποδαράκια. Δεν θα σωθούν ούτε οι κρατιστές απο τους πειραματισμούς. Αυτοί θα έχουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα.
    2 μήνες ζωής δίνω στον Αλέξη στους πειραματισμούς του.
    ΤΕΡΜΑ. μετά ή πάμε σε σκληρό μνημόνιο. ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΟ, πολύ σκληρότερο του τωρινού ή θα έχουμε επιτέλους βρει αυτόν τον Έλληνα πολιτικό που θα φύγει με ελικόπτερο.

    Οι Ελληνάρες να μην χαίρονται ότι θα συνεχίσουν όπως είχαν κακομάθει και θα τους σώσει με μαγικό τρόπο ο Αλέξης ή ο άλλος ο ψεκασμένος. ΤΕΡΜΑ, καπούτ. Ψόφησαν όλοι οι γάιδαροι στην Ελλάδα.

    Ας βγουν να πουν την αλήθεια στον λαό και ας αφήσουν τις εξυπνάδες.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΗ απάντηση και προς κύριο Λουκά.

      Τάκης Μορφονιός2 Οκτωβρίου 2014 - 7:31 π.μ.

      ΔΕΗ και απαιτήσεις της ΔΕΗ. Απάντηση προς κύριο spooky Και όχι μόνο ....

      Μας λέει το άρθρο
      http://www.capital.gr/Articles.asp?id=2120874
      Σοκ: €1,7 δισ. τα "φέσια" προς τη ΔΕΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Μάλιστα επικαλείται, τάχα μου, δημοσιογραφικές πληροφορίες και γράφει επι λέξει:

      Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το ύψος των ανεξόφλητων οφειλών προς τη ΔΕΗ έχει ξεπεράσει πλέον το ιλιγγιώδες ποσό του 1,7 δισ. ευρώ και κατανέμεται ανά κατηγορία πελατών ως εξής:
      Σχεδόν 1 δισ. ευρώ προέρχεται από τη χαμηλή τάση
      400 εκατ. ευρώ από την υψηλή τάση
      200 εκατ. ευρώ από τη μέση τάση
      Και 160 εκατ. ευρώ είναι οι οφειλές του Δημοσίου προς την επιχείρηση

      Όπως είπα και πιο πάνω το άρθρο επικαλείται ότι τα νούμερα που δίνει είναι προϊόν πληροφοριών και αυτό διότι αυτά τα νούμερα δεν έχουν αναλυθεί επίσημα σε κάποιο Ισολογισμό απο την ΔΕΗ.
      Οπότε, δίχως να αμφιβάλλω γιαυτά τα νούμερα, σας παρουσιάζω τα νούμερα που εμφανίζονται στους ετησίους Ισολογισμούς όπου και αναλύονται πλήρως απο την ΔΕΗ.

      Βλέπουμε εδώ τα επίσημα νούμερα των απαιτήσεων της ΔΕΗ.
      http://prntscr.com/4sa0t6

      Τάκης Μορφονιός2 Οκτωβρίου 2014 - 7:53 π.μ.

      Τι βλέπουμε στο link???
      http://prntscr.com/4sa0t6

      Βλέπουμε τις απαιτήσεις που έχει η ΔΕΗ.
      Τα νούμερα που εμφανίζονται με κίτρινο φόντο είναι οι απαιτήσεις που έχει η ΔΕΗ απο τους καταναλωτές.
      ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Αυτές οι απαιτήσεις είναι δίχως απομείωση. Σε αυτά τα νούμερα αναφέρεται το άρθρο του Capital. Αναφέρεται σε νούμερα που δεν έχουν απομειωθεί και παρουσιάζει την μισή αλήθεια.

      Στα νούμερα με μπλέ φόντο - βλέπουμε πόσα ευρώ έχουν χαρακτηρισθεί απο τη ΔΕΗ ως επισφαλή και το ποσοστό των απομειώσεων στο σύνολο τω απαιτήσεων.
      Στην προτελευταία γραμμή βλέπουμε τις ΑΠΟΜΕΙΩΜΕΝΕΣ απαιτήσεις της ΔΕΗ και είναι τα νούμερα που αναφέρει στους ισολογισμούς της (δεν είναι τα νούμερα που αναφέρει το άρθρο του Capital).
      Στην τελευταία γραμμή βλέπουμε τις συνολικές απαιτήσεις της ΔΕΗ οι οποίες δεν έχουν απομειωθεί . Αυτά είναι τα νούμερα που επικαλείται το άρθρο του Capital και δεν αναφέρονται πουθενά μέσα στους ισολογισμούς της ΔΕΗ. Τα νούμερα της τελευταίας γραμμής έχουν ήδη κουρευτεί απο τη ΔΕΗ.
      Προσέξτε ότι το ποσοστό της απομείωσης της ΔΕΗ επι των απαιτήσεων της έχει φθάσει στο εκπληκτικό ποσοστό του 53,96%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Οι μισές και παραπάνω απο τις μισές απαιτήσεις της ΔΕΗ έχουν ήδη απομειωθεί.
      Άρα κύριε spooky, τα νούμερα που δήθεν επικαλείται απο πληροφορίες ο αρθρογράφος του Capital έχουν ήδη απομειωθεί. Μάλιστα το ποσοστό της απομείωσης των απαιτήσεων απο νοικοκυριά χαμηλής τάσης είναι πολύ μεγαλύτερο απο το 53,96% καθώς οι μεγαλύτερες απομειώσεις γίνονται απο αυτήν την κατηγορία.

      Άρα σωστό να λέει το άρθρο για το ύψος των ανεξόφλητων οφειλών προς τη ΔΕΗ πως έχει ξεπεράσει πλέον το ιλιγγιώδες ποσό του 1,7 δισ. ευρώ, αλλά ας κάνει μια μεγαλύτερη ανάλυση. Καταρχήν αναφέρεται σε μη απομειωμένα νούμερα.
      Δηλαδή αν είχε προβεί η ΔΕΗ σε απομειώσεις της τάξης του 100% ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΟΚ???

      Τέλος πάντων. Όποιος ενδιαφέρεται για απαιτήσεις της ΔΕΗ μελετάει αυτά τα νούμερα
      http://prntscr.com/4sa0t6

      Διαγραφή
    2. GAPούλιιιιιιιιι !!!!! Κοροίδευεις τους άλλους με τις ζομποτράπεζες. Την καμπούρα σου όμως δεν τξν κοίταγες με την κωλοΜΙΓα.

      Τάκης Μορφονιός2 Οκτωβρίου 2014 - 8:37 π.μ.

      Κύριε GAP που κάποτε τα λέγαμε στο marketzone.
      Δεν είστε καθόλου εντάξει.
      Συνεχίζετε να την λέτε στυς φτωχούς και ανόητους Καπιταλιστές σχετικά με τις ζομποτράπεζες και ειδικά με την ΕΤΕ.
      Σας άνοιξα τα μάτια κύριε GAP και πηγαίνατε στους φτωχούς και ανόητους και τους ειρωνευόσασταν ότι τάχα μου εσείς σορτάρετε το ζομπόχαρτο και είστε μάγκας και ωραίος.

      Για ΜΙΓ θα μας γράψετε τίποτα κύριε GAP?????????????????????????????
      Μούγκα στη στρούγκα εδώ κύριε GAP. Αν πουλήσατε εγ΄σας έσωσα. Ο Τάκαρος δηλαδή. Αν δεν πουλήσατε εκεί γιατί δεν μιλάτε και κάνετε τον μουγκό???????????????

      Κλασσική Ελληναράδικη φιλοσοφία. Την λέω στους άλλους (αφού μου ανοίξαν τα μάτια άλλοι) αλλά τα δικά μου τα ξεχνάω.
      Δεν είστε καθόλου εντάξει κύριε GAP. Μα να συνεχίζετε να τα λέτε τους ΛΑΝΕΤΕόπληκτους???
      ΑΔΙΚΟ!!!
      Για τους ΜΙΓόπληκτους κουβέντα???? Μούγκα στη στρούγκα.

      Α και που είστε κύριε GAP. Αυτά που γράφετε περί πολιτικών είναι χαζά και ανόητα. Να πάρετε τσίγκινο σωβρακάκι γιατί θα σας χρειαστεί.
      Περιμένετε και εσείς όπως όλη η Ελλάδα να σας σώσουν οι άλλοι ή να σας σώσει η Δραχμή ακόμη πιο εύκολα.
      --------------------------------------------------------------------
      Τάκης Μορφονιός 6 Οκτωβρίου 2014 - 8:45 π.μ.

      Κύριε Μέτοχε απαντώ καθαρά.
      ΟΧΙ!!
      Μακρυά απο Βγενόπουλους και Σάλλες. Είναι οι Mister Μπινς του χρηματιστηριακού γίγνεσθαι. Είναι οι Αρσέν Βεγκέρ (πάλι φάπες έφαγε ο αποτυχημένος της Άρσεναλ) των χρηματοοικονομικών.
      Θα σας εξηγήσω πιο κάτω (σε ξεχωριστό σχόλιο μου) το γιατί και θα σας δώσω μερικά νούμερα για να αποτιμήσετε ορθώς τον όμιλο ΥΓΕΙΑ που με τον τρόπο που βαδίζει θα είναι μετά απο 10 χρόνια η ΕΒΖ των νοσοκομείων.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη,
      Αυτά τα τόσο ωραία στοιχεία για τη ΔΕΗ, για απαιτήσεις και απομειώσεις, δεν μπορείτε να τα επικαιροποιήσετε για τη χρήση 2014;
      Ευχαριστώ
      Σύλβιος

      Διαγραφή
    4. Α-α-άπαιχτος κ. Τάκη. Προσυπογράφω με τον φίλο Σύλβιο.

      Διαγραφή
    5. Συγχαρητήρια κ. Τάκη. Ο νέος πίνακας περιλαμβάνει και το 2014.
      Σύλβιος

      Διαγραφή
  16. και η φριγο μια εταιρεία που έχει αναφερθεί απο τον κ τακη με θετικά σχόλια ισως αξιζει της προσοχης μας στο 1,67 νομιζω είναι ιστορκο χαμηλο.
    Μανωλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. μεταφέρω εδώ ένα σχόλιο καπιταλιστή
    που επιβεβαιώνει τον κ τακη
    1. ο 25αρης δεν τολμησε να διαπραγματευτει με αξιολογο ντισκαουντ, παροτι πουλουσαν εως το τελος πανω απο 500 εκατ. μετοχες τραπεζων στο -30%.

    2. η αγορα Ελληνικων ομολογων συνεχιζει να κινειται σε αντιστοιχα επιπεδα 800 μοναδων ΓΔ.

    3. Το grek αυτη την ωρα, οριακα θετικο.

    4. το ADR δεν δεινχει να φοβαται τα εκατ. ανεκτελεστων της ΕΤΕ.

    5. Μετοχες πλην τραπεζων εως και 30% ενδοσυνεδριακη αντιδραση

    Αναμενομενη ανιση συνεδριαση με ευννοητες σκοπιμοτητες.
    (αν δεν το εκαναν τωρα, ποτε θα το εκαναν?)

    Αυτα.

    Κατα τα αλλα τα οσα γραφτηκαν σημερα στον μιτο, καταγραφηκαν και θα αποτελεσουν σεμιναριο για επομενες γενιες!!.

    Καλα μπανια:-))

    Υ.Γ. Καποιοι νομιζουν πως αλλοι ξενοι παιζουν τραπεζες και αλλοι ΟΤΕ και πως ισως να ειναι ανοητος αυτος που μαζεψε σημερα 3 εκατ. μετοχες ΟΤΕ.
    Οι περισσοτεροι ζειτε με το ονειρο πως και αυτη τη φορα θα επαναληφθει το ΄12 και αυτη τη φορα δεν θα το χασετε οπως τοτε και θα κονομισετε.

    ξεχνατε ομως αυτο που ειπαμε αμετρητες φορες.
    το ΄12 οι ξενοι ηθελαν να μπουν.
    το ΄15 ειναι ηδη μεσα.

    μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή κ. Μανώλη πιστεύετε πως τα blue chips έχουν δει τα χαμηλά τους;

      Διαγραφή
    2. mr caspian
      το σχολιο αυτό δεν είναι δικό μου.
      αλλά αν θεωρείς και τις τραπεζες blue chips οχι πιστεύω δεν εχουν δεί τα χαμηλά τους
      Μερικά θωρηκτά ομως οπως λεει και ο κ τακης πχ ικτιν.φριγο,ανεμος, ελλ,γεβκα πλακρ ισως ναι
      αλλα αυτό δεν σημαίνει οτι θα ανέβουν σύντομα
      Μανωλης

      Διαγραφή
    3. Το διαβάζω και το ξαναδιαβάζω. Χαρακτήρισε ποτέ ο κ. Τάκης την ΦΡΙΓΟ ως θωρηκτό; Πότε έγινε αυτό; Τη ΦΛΕΞΟ ΝΑΙ.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    4. Έχετε δίκιο κύριε Σύλβιε. Την ΦΛΕΞΟ ως εταιρία έχω χαρακτηρίσει θωρηκτό.

      Διαγραφή
  18. Με αφορμή μια πρόσφατη συζήτηση που είχα θα ήθελα να γράψω κάτι το οποίο έχει χιλιοειπωθεί απο τον κύριο Τάκη αλλα ακόμη και τώρα βλέπω οτι ο κόσμος δεν μπορει να το εμπεδώσει...Θα μπω κατευθείαν στο θέμα και όποιος μπορέσει να το αντιληφθεί θα είναι καλό για τον ίδιο(δεν θα καταστραφεί ολοσχερώς)....

    Η αντικειμενική αξία των τραπεζών είναι ΜΗΔΕΝ η μάλλον να το διορθώσω η αντικειμενική χρηματιστηριακή αξία των τραπεζών είναι ΜΗΔΕΝ.Όποιος απο εσάς νομίζει οτι μετά τις αλεπάλληλες μπάτσες που θα φάνε σ αυτό το διάστημα θα πιάσουν πάτο και μετά ελέω ΑΜΚ θα τρέξουν(και αν τρέξουν) είναι γελασμένος....Όποιος λοιπόν πιστεύει οτι κάποια στιγμή θα μπορέσει να βγάλει κάποια χρήματα(να ρεφάρει) απο τράπεζες πλανάται πλάνην οικτράν..Καλύτερα να πάει να παίξει χρήματα σε κανένα καζίνο,το ρίσκο του θα είναι πολύ μικρότερο..Στις τράπεζες όλοι είναι χαμένοι μεσοπρόθεσμα(ούτε καν μακροπρόθεσμα,μακροπρόθεσμα είσαι νεκρός )!
    Επίσης περί οίκων αξιολόγησης...
    Απο την στιγμή που θα είμαστε υπό την σκέπην της ΕΚΤ και του Δ.Ν.Τ (αυτό που ευχόμαστε όλοι) δεν έχει καμία σημασία ούτε κάποια αναβάθμιση ούτε κάποια υποβάθμιση τους(είτε για τράπεζες είτε για την χώρα)...Ο μόνος ρυθμιστής των τραπεζών μας είναι η ΕΚΤ και μόνο αυτή.ούτε το κράτος ούτε οι μεγαλομέτοχοι ούτε οι επενδυτές (λέμε τώρα γιατί στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα απ αυτά)..
    Εν ολίγοις:
    Μακριά απο τράπεζες και μη τρώτε κουτόχορτο....!
    PS1:Επίσης με υγεία κύριε Δαρίε..
    PS2:Δεν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω ο κύριος Τάκης το έχει εξηγήσει με κάθε δυνατό τροπο
    PS3:Όλα αυτά εφόσον υπάρξει συμφωνία αν δεν υπάρξει συμφωνία θα πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας όπως έλεγαν και στο χωριό του Αστερίξ που ήταν σαν και τους Έλληνες(δεν φοβόμαστε τίποτα)

    Κος Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΘΕΜΑ: Eξαγοράσιμες προνομιούχες μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου και σωρευτικού μερίσματος Εθνικής Τράπεζας (Non-cumulative preference shares, series A represented by Series A ADSs)

    Σεβαστέ μου κ.Τάκη,
    Όλη η παρουσίαση σας ήταν ορθή, ακριβής και άριστη. Πράγματι τα χαρακτηριστικά των παραπάνω προνομιούχων μετοχών τις κάνουν να προσομοιάζουν περισσότερο με υβριδικά τραπεζικά ομόλογα τύπου Tier 1, διηνεκούς διάρκειας (perpetual), με δικαίωμα (αλλά όχι υποχρέωση) προαιρετικής εξαγοράς – ανακλήσεως από τον εκδότη σε καθορισμένη τιμή, από μία ημερομηνία και μετά και με καταβολή σταθερού - προκαθορισμένου τοκομεριδίου, από τα κεφάλαια που δύναται να διανεμηθούν στην εκάστοτε χρήση (εφόσον υπάρχουν διανεμητέα κεφάλαια). Απλώς διαπραγματεύονται ως μετοχές (ADRs) και όχι ως ομόλογα.

    Η αύξηση της τιμής της προνομιούχου μετοχής της ΕΤΕ μπορούμε να ισχυριστούμε έτσι ότι εξαρτάται από τρεις κυρίως παράγοντες α.) από το ενδεχόμενο προαιρετικής πρότασης εξαγοράς στο μέλλον σε υψηλότερη της τρέχουσας τιμή β.) από το ενδεχόμενο άσκησης του προβλεπόμενου call από την εκδότρια στα 25 USD σε οποιαδήποτε ετήσια επέτειο από την 6/6/2013 στο μέλλον και γ.) από την έναρξη της εκ νέου καταβολής μερίσματος (το οποίο είναι υψηλό και προκαθορισμένο και του οποίου η καταβολή έχει διακοπεί).

    Παρά το ευφυές σκεπτικό σας που διέπει τη συγκεκριμένη ανάλυση και επειδή δηλώνετε άνθρωπος συνετός, που «δεν παίζει τα λεφτά του στα ζάρια» (Βλ. για παράδειγμα την προσφάτως εκπεφρασμένη θέση σας, κατ’ επανάληψη, ότι «δεν αγοράζω ελληνικό χρηματιστήριο, αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο ή αν δεν επέλθει συμφωνία»), θα ήμουν ευτυχής αν είχα την απάντησή σας (την οποία εκτιμώ) στις παρακάτω ερωτήσεις, που είναι καθοριστικές για τη λήψη μιας τέτοιας επενδυτικής απόφασης και οι οποίες ακολουθούν στο επόμενο σχόλιο, λόγω έλλειψης χώρου.

    Σας ευχαριστώ

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΗΣ ΕΤΕ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

      1.) Έχετε αποκλείσει εντελώς το ενδεχόμενο να τεθεί η ΕΤΕ σε εκκαθάριση ή πτώχευση ή να ιδρυθεί η «Νέα Εθνική Τράπεζα» στα πρότυπα του «Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου» ή της Αγροτικής Τράπεζας, ή να χωριστεί η Εθνική σε «καλή» και «κακή τράπεζα», περιπτώσεις στις οποίες κατά κανόνα θα διαγραφούν οι υπάρχουσες μετοχές της, είτε είναι κοινές είτε προνομιούχες;

      2.) Όλοι δηλώνουν τρομοκρατημένοι για το κούρεμα των καταθέσεών τους στις ελληνικές τράπεζες, ακόμα και των ασφαλισμένων (εγγυημένων), το οποίο μπορεί και να μη γίνει. Γνωρίζετε όμως πολύ καλά ότι του κουρέματος αυτού προηγείται και εξαντλείται υποχρεωτικά κατά την κοινοτική οδηγία, η πλήρης πρακτικά διαγραφή κατά σειράν α.) των κοινών μετοχών β,) των προνομιούχων μετοχών γ.) των υβριδικών τίτλων (Tier 1) δ.) των ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης (subordinated – Tier 2) και ε.) Των ομολόγων κύριου χρέους (senior debt), με χαμηλότερο μάλιστα κοινωνικό και οικονομικό κόστος και μόνο αν δεν επαρκούν αυτά, συμμετέχουν πλέον οι τραπεζικές καταθέσεις. Η οδηγία BRRD προβλέπει πως οι ανασφάλιστες καταθέσεις που υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ δεν θα κουρευτούν πριν υποστούν τη ζημία, οι μέτοχοι και οι άλλοι μη εξασφαλισμένοι πιστωτές. Εφόσον οι μέτοχοι και ομολογιούχοι «κουρευτούν» και δεν επαρκούν, τότε θα εξετασθεί και η απομείωση των καταθέσεων άνω των 100.000.
      Πιστεύετε ότι δεν θα «συμμετάσχουν» στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μας (ή κάποιων από αυτές) οι μέτοχοι και οι κάτοχοι υβριδικών τίτλων κατ’ ελάχιστον;

      3.) Ακόμα και τίποτα από όλα αυτά να μη συμβεί σας θυμίζω περιπτώσεις τραπεζών, όπως η ιρλανδική AngloIrish bank, που χωρίς να έχει τεθεί σε κατάσταση πτώχευσης ή εκκαθάρισης, αρνήθηκε να πληρώσει το σύνολο ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης Lower Tier 2, καθορισμένης λήξης (ανώτερα από τις προνομιούχες της ΕΤΕ Tier 1), με αγγλικό δίκαιο, αναγκάζοντας εκβιαστικά τους ομολογιούχους να υπερψηφίσουν κούρεμα 80% (δηλ. από τα 100 πήραν τα 20), για να μη χάσουν πλήρως τα χρήματά τους. Θα μπορούσε να εφαρμοστεί αναλογικά κάτι τέτοιο εδώ;

      4.) Μπορεί η τράπεζα να μετατρέψει τις NBG.PA αναγκαστικά σε κοινές, παρά το γεγονός ότι έχουν εκδοθεί ως μη μετατρέψιμες σε τέτοιες; Πιστεύετε ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί στην πράξη πλειοψηφία των δύο τρίτων της Γ.Σ. των υπαρχόντων σήμερα προνομιούχων μετόχων και των κοινών μετόχων, τώρα ή στο μέλλον, ούτως ώστε να μετατραπούν οι μετοχές σε κοινές, αν και δεν έχουν εκδοθεί ως μετατρέψιμες, κατά το τρίτο εδάφιο της παραγράφου 5 του άρθρου 3 του Ν. 2190/1920 περί Α.Ε.;

      5.) Θεωρείτε ότι θα μπορούσε να επιδιωχθεί και να επιτευχθεί πλειοψηφία δύο τρίτων σε γενική συνέλευση προνομιούχων μετόχων, ούτως ώστε να καταργηθεί ή να περιοριστεί το προνόμιο, όπως προβλέπει το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 5 του άρθρου 3 του ίδιου νόμου;

      6.) Μπορεί (επιτρέπεται) να γίνει υποχρεωτική δημόσια πρότασή εξαγοράς των προνομιούχων μετοχών της ΕΤΕ, με απόσυρση από το ταμπλό;
      Σε μια τέτοια περίπτωση θα εφαρμοζόταν ο σχετικός ισχύων νόμος (νομίζω ότι είναι ο ν.3461/2006 «Δημόσιες Προτάσεις Αγοράς Κινητών Αξιών» Οδηγ.2004/25) ή το αλλοδαπό νομικό πλαίσιο της αγοράς που διαπραγματεύονται;

      7.) Πότε εκτιμάτε ότι η ΕΤΕ θα αρχίσει να εμφανίζει ξανά κερδοφορία, έστω και μικρή; (Τότε πράγματι θα επέλθει ο τετραπλασιασμός της τιμής τους!)

      Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

      Με απεριόριστη εκτίμηση

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    2. Φίλε (γάτε) Σύλβιε

      γράφεις σαν πολύ διαβασμένος νεολαίος (τα θέλω όλα, τα θέλω τώρα). Όμως το γνωρίζεις τόσο καλά όσο όλοι μας. Το χοντρό κέρδος απαιτεί αυξημένο ρίσκο.

      Πιθανολογώ θα το έχεις δεί, αλλά το παραθέτω. Ένα σχόλιο του κ. Παπανικολάου στο Euro2day προ δύο εβδομάδων όπου παρουσιάζει τη σχετική ασφάλεια των 3ετών senior ομολόγων (στην ΕΤΕ 5ετές) που εξέδωσαν όλες οι συστημικές πέρσι (και διαπραγματεύονται κάτω από το 40% της αξίας τους) καθώς έχουν επιπλέον εξασφάλιση ότι αντιμετωπίζονται όπως και οι καταθέσεις των 100Κ plus.

      http://www.euro2day.gr/chameleon/139/list.html

      "Οι τυχεροί του τζόκερ της ανακεφαλαιοποίησης ενδέχεται να είναι οι κάτοχοι senior bonds των συστημικών τραπεζών. Όχι μόνο επειδή είναι οι τελευταίοι από τους ομολογιούχους, που θα υποχρεωθούν σε μετατροπή των τίτλων τους σε μετοχικό κεφάλαιο, αλλά και γιατί οι εκδόσεις τους ενέχουν ρήτρες ίσης αντιμετώπισης (pari passu) με τις εταιρικές καταθέσεις άνω των 100 χιλ. ευρώ.

      Τι σημαίνει αυτό;

      Για να «κουρευτούν» οι senior ομολογίες θα πρέπει να τύχουν αντίστοιχης αντιμετώπισης και οι ανασφάλιστες καταθέσεις των επιχειρήσεων.

      Το καθεστώς ίσης αντιμετώπισης ενδέχεται να αποδειχθεί ...λαχείο για τους κατόχους ομολόγων κύριας εξασφάλισης που εξέδωσαν πέρσι όλες οι τράπεζες.

      Το πλαίσιο αφήνει τη δυνατότητα στον επόπτη αν θεωρήσει ότι υπάρχουν λόγοι συστημικής ευστάθειας να αποφύγει το κούρεμα των ανασφάλιστων εταιρικών καταθέσεων.

      Στην περίπτωση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος ο κύριος όγκος των καταθέσεων άνω των 100 χιλ. ευρώ ανήκει στις επιχειρήσεις και ένα κούρεμα θα ενίσχυε τον ήδη αυξημένο λόγω των capital controls κίνδυνο κατάρρευσης της οικονομικής δραστηριότητας.

      Μαζί με τις ανασφάλιστες καταθέσεις των επιχειρήσεων θα τη γλυτώσουν και οι κάτοχοι senior bonds.

      ΥΓ:. Δεν ισχύουν τα ίδια για τους κατόχους υβριδικών τίτλων και ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης. Αυτοί κινδυνεύουν, όπως έγραψε το Euro2day.gr με υποχρεωτική μετατροπή των τίτλων τους σε μετοχές ή και διαγραφή τους".

      Διαγραφή
    3. 1) Το αποκλείω. Το ΤΤ και η Αγροτική τέθηκαν σε εκκαθάριση - διαχωρίστηκαν σε καλή και κακή τράπεζα διότι ήταν τράπεζες του Ελληνικού δημοσίου. Η Εθνική σήμερα θεωρείται ότι είναι ιδιωτική τράπεζα. Οπότε το ΔΝΤ δεν θα προκρίνει σενάρια ανάλογα με αυτά των ΤΤ και Αγροτικής.

      2) Πιστεύω ότι θα ανακεφαλαιοποιηθεί η Εθνική και δεν θα χρειαστεί να γίνουν διάφορα κουρέματα. Αν γίνουν και αυτά τότε ο Αλέξιος ο γνωστός και ως εκπορθητής του μνημονίου, θα φύγει νύχτα. Άρα θα δώσει γη και ύδωρ για να μην γίνουν όλα αυτά.

      3) Αυτό δεν το αποκλείω και γιαυτό γράφω
      Με Κούρεμα 70% = 7,5 δολ
      Με κούρεμα 50% = 12,5 δολ
      Δεν κουρεύει = 25 δολ.

      4,5) Το αποκλείω ότι θα μπορέσει να πάει σε συνέλευση των προνομιούχων και να πετύχει η Εθνική την μετατροπή τους σε κοινές.

      6) Αυτό είναι και το πιθανότερο σενάριο, όταν καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός. Πριν 1,5 χρόνο προσφέρθηκαν $12,5 ανά ADS για κάθε 1 μετοχή.

      7) Κερδοφορία η Εθνική, έστω και μικρή - ξεχάστε την. Μετά απο 3 χρόνια και αν εφαρμόσουμε σωστά το μνημόνιο. Με τα ωραία της κυβέρνησης πρώτη φορά Αριστερά - που τα έκαναν μπάχαλο όλα - όταν κοιτάμε Ισολογισμούς Ελληνικών ζομποτραπεζών θα πρέπει πλέον τις επισφάλειες των δανείων να τις ανεβάζουμε στο 25% ΜΕ 30% και όχι 20% που έλεγα λίγο πριν έρθουν οι πρώτη φορά Αριστεροί.

      Διαγραφή
    4. Γενικά όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πρώτη φορά Αριστεροί είναι ερασιτέχνες και ατζαμήδες. Γενικά είναι απρόβλεπτοι και δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο όσο καιρό θα κυβερνάνε. Μέχρι να μάθουνε οι ατζαμήδες διακυβέρνηση, στην καμπούρα του Ελληνικού χαζολαού, τα πάντα μπορούν να συμβούν σε αυτή τη κωλοχώρα. Οπότε να μην είστε και σίγουρος για ότι σας απαντώ κύριε Σύλβιε.

      Διαγραφή
    5. NGB.PA: «Μέχρι να μάθουνε οι ατζαμήδες διακυβέρνηση, στην καμπούρα του Ελληνικού χαζολαού, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Οπότε να μην είστε και σίγουρος για ότι σας απαντώ κύριε Σύλβιε».

      Αυτό το τελευταίο πολύ μου άρεσε. Χαριτωμένο, αλλά και ευφυής τρόπος για να ξεφύγει κανείς με αποποίηση ευθύνης. Κύριε Τάκη μου σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστώ πολύ. Ούτως ή άλλως, όπως κατάλαβα δεν αποκλείεις το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ κούρεμα ή την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ πρόταση εξαγοράς (την προηγούμενη φορά ήταν προαιρετική). Όμως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το ποσό και το ποσοστό του κουρέματος ή την τιμή της υποχρεωτικής εξαγοράς, ιδιαίτερα αφού δε γνωρίζει το χρόνο που αυτή θα αποφασιστεί. Για παράδειγμα μπορεί τότε να έχει η προνομιούχος 1,5, να μας την αγοράσουν στο 3 και να είμαστε και ευχαριστημένοι. Επίσης από τη διεθνή εμπειρία η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ εξαγορά ή το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ κούρεμα, μερικές φορές γίνονται σε τιμές ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ακόμα και της τρέχουσας χρηματιστηριακής αξίας των τραπεζικών ομολογιών.

      Ευχαριστώ και καλή συνέχεια
      ή μάλλον χαρά το κουράγιό σου

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    6. Κύριε Hippy,

      το προσωνύμιο «γάτος» επιβεβαιώνεται, αλλά όχι με την έννοια που κολακευτικά με αποκαλείτε εσείς, αλλά με το νόημα του «επτάψυχου», αφού πέρασα με επιτυχία τις εξετάσεις των γιατρών μου πριν λίγο και οι πιθανότητες για το μέλλον είναι πια με το μέρος μου. Απομένει να αποκαταστήσω σταδιακά τα «κουσούρια» που οι ισχυρές θεραπείες μου προκάλεσαν.

      Κατά τα λοιπά είστε φοβερός. Που πάτε και τα βρίσκετε! Φυσικά και δεν το είχα δει. Όμως το άρθρο δεν μου το τεκμηριώνει νομικά, μάλλον δεν μου το τεκμηριώνει καθόλου και το διαβάζω με επιφύλαξη. Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο (ανασφάλιστες καταθέσεις και senior bonds στην ίδια μοίρα). Άλλο το ότι σε κάποιες τράπεζες του εξωτερικού που δεν κούρεψαν καταθέσεις και συνέχισαν να λειτουργούν, άφησαν απείραχτα και τα senior bonds (ήταν επιλογή τους ή μέχρι εκεί έφτασε η ανακεφαλαιοποίηση από τους ιδιώτες πιστωτές).

      1.) Θα μπορούσατε να μου δώσετε την ηλεκτρονική διεύθυνση στην οποία υπάρχουν δημοσιευμένα τα ενημερωτικά (prospectus) έκδοσης των ομολόγων αυτών (συνήθως είναι στα αγγλικά), ούτως ώστε να τα κατεβάσω και να τα μελετήσω;
      2.) Θα θέλατε να μου δώσετε τα ISIN των συγκεκριμένων ομολόγων, ούτως ώστε να παρακολουθώ τις τιμές τους;
      3.) Υποθέτω ότι η αγορά τους θα μπορεί να γίνει μόνο από το εξωτερικό, αφού εκδότες συνήθως είναι θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών, που συστήνονται για το σκοπό αυτό, με έδρα το εξωτερικό και άρα είναι προϊόντα εξωτερικού.

      Σας ευχαριστώ

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    7. XS1048577529 της ΠΕΙΡΑΙΩΣ

      http://www.boerse-frankfurt.de/en/bonds/pira+gr+fin+14+17+mtn+XS1048577529

      XS1078807390 της ΑΛΦΑ

      http://www.boerse-frankfurt.de/en/bonds/alpha+credit+gp+14+17+XS1078807390

      XS1081588086 της ΕΥΡΩΒ (λήξη 2018)

      http://www.boerse-frankfurt.de/en/bonds/erb+hellas+14+18+mtn+XS1081588086

      XS1063244682 της ΕΤΕ (λήξη 2019)

      http://www.boerse-frankfurt.de/en/bonds/nbg+fin+14+19+mtn+XS1063244682

      XS0438753294 (ΕΤΕ 10/2016 το καλύτερο όλων, εξασφαλισμένο με πρώτης ποιότητος collaterals απ΄όσο ξέρω αλλά με απαιτητική τιμή περίπου 75)

      http://www.boerse-frankfurt.de/en/bonds/nat+b+o+gre+09+16+mtn+XS0438753294

      Τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις δυστυχώς δεν τις ξέρω.


      ΑgloIrish bank...τι μου θυμήσατε. Ακόμη ένα σκατό που πάτησα με πολύ ακριβά δίδακτρα (40%) σε σχέση με τη στοιχειώδη γνώση που πήρα. Νομίζω η απόσυρση έγινε στο 22% της αξίας της.

      Διαγραφή
    8. Κύριε Hippy, είστε σπάνιος άνθρωπος. Όχι μόνο αναφέρατε όλα τα ISIN, χωρίς να ξεχάσετε κανένα, αλλά σημειώσατε και την ακριβή ηλεκτρονική διεύθυνση, ώστε να μην ψάξω από μόνος μου το κάθε ομόλογο και ταλαιπωρηθώ.

      Επιπλέον η αντιπρότασή σας ήταν ευφυής, καθότι τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι σαφώς ανώτερα από τα υβριδικά, τις προνομιούχες της Νέας Υόρκης και τα ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης των ίδιων εκδοτών. Βέβαια για τους οίκους αξιολόγησης είναι σκουπίδια, πολύ καλύτερα όμως από τα άλλα σκουπίδια. Το θέμα είναι μέχρι ποια βαθμίδα θα φτάσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αν γίνει με ίδια μέσα. Γιατί αν για παράδειγμα συμμετάσχουν και τα senior bonds, δεν θα έχει πια και τόση σημασία ότι ήταν senior. Αλήθεια πόσο σημαντική στην πράξη είναι η διαφορά σε αξία των μετοχών της τράπεζας Κύπρου που προέκυψαν από την αναγκαστική μετατροπή των μειωμένης εξασφάλισης ομολόγων της σε σχέση με αυτές που προέκυψαν από την αναγκαστική μετατροπή των senior bonds (αν υπήρχαν) ή ακόμα και από την αναγκαστική μετατροπή του μέρους των ανασφάλιστων καταθέσεων που κουρεύτηκαν!

      Βρήκα και διάβασα τα prospectus κάποιων από τα ομόλογα αυτά από το Χρημ-ριο του Λουξεμβούργου. Περισσότερο γιατί αισθάνθηκα ότι το όφειλα για την αυτόματη πληροφόρηση που μας παρέχετε. Δεν βρήκα ρήτρες ισότιμης μεταχείρισης (pari passu) με τις εταιρικές καταθέσεις άνω των 100 χιλ. ευρώ. Σημειωτέον όμως ότι τα αναλυτικά prospectus εκδόθηκαν το 2013 το αργότερο.

      Με την ευκαιρία: γνωρίζετε αν το ελάχιστο ποσό διαπραγμάτευσης στα συγκεκριμένα ομόλογα είναι τα 50.000 ή τα 100.000 ευρώ;

      Τέλος, όπως ορθά αναφέρατε, πράγματι το XS0438753294 είναι καλυμμένες ομολογίες (covered bonds) και αξιολογούνται σήμερα από τους οίκους με μία μόνο βαθμίδα παραπάνω, ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι unsecured senior debt.

      Καλό βράδυ.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    9. Όλα 100Κ είναι. Ψάχνετε τα πάντα, δεν αφήνετε τίποτα στην τύχη, τι να πω...Μπράβο σας

      (Φάουλ ο κ. Παπανικολάου? Τόσο αυτόν όσο και τον Dr Money τους έχω σε εκτίμηση)

      Διαγραφή
    10. Κύριε Σύλβιε ένας Τάκαρος δεν κάνει ουδέποτε αποποίηση ευθύνης.
      Έχω γράψει για NBG-PA και έχω αναγράψει και την τιμή στόχο, την οποία υπολογίζω να την πιάσει μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

      Το ταμπλό μιλάει και δείχνει ότι η ΕΤΕ είναι ο leader των ζομποτραπεζών. Η ΠΕΙΡ είναι για πέταμα, το λέω εδώ και 2 χρόνια, ενώ η ΑΛΦΑ έδειξε να βαριανασαίνει κατά τη διάρκεια των capital controls.

      Διαγραφή
    11. Αγαπητέ κ. Τάκη,
      Σας ευχαριστώ πολύ για την κατηγορηματική διευκρίνιση. Και ορθώς έπραξα και σας «προκάλεσα» ευγενικά για να το διευκρινίσετε. Συνεπώς δεν πιστεύετε ουδόλως στη διαγραφή των υπαρχόντων μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, τουλάχιστον των προνομιούχων. Αυτό ενισχύει και τις επενδυτικές προσεγγίσεις του κ. Hippy, γιατί ποτέ δεν έχουν κουρευτεί ομόλογα κύριου χρέους (senior debt), αν πρώτα δεν έχουν διαγραφεί οι παλιές (υπάρχουσες) μετοχές της τράπεζας. Κύριε Hippy είναι έτσι ακριβώς ή κάνω κάποιο λάθος;
      Σας χαιρετώ όλους
      Σύλβιος

      Υ.Γ. Κύριε Hippy, για φάουλ δεν μπορώ να μιλήσω, γιατί από το 2013 και μετά (όπου αναφέρονται τα τελευταία προσπέκτους) πολλά μπορεί να έχουν συμβεί. Μπορεί να υπάρχει σε κάποια νεότερη κοινοτική οδηγία, κάτι κάπου, άντε τρέχα γύρευε. Πάντως δεν το έχω δει πουθενά.

      Διαγραφή
  20. Συντεκνε ξενοδοχε τωρα ειναι η ευκαιρια να σαπουνησουμε τους πικραμενους. Για να παραφρασω το ποδοσφ.συνθημα "τους @αμαει ο Βαγγελας.." τρενοοο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Από την μεριά του ο Τζόναθαν Λόινς της Capital Economics, σημειώνει: «Η κατάσταση της ελληνική οικονομίας αμέσως μετά την επιβολή των capital controls δείχνει να είναι χειρότερη από ότι είχαμε προβλέψει». Οι προβλέψεις του Λόινς για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μέσα στο 2015 είναι αρκετά αρνητικές, καθώς βλέπει να καταγράφεται αρνητική ανάπτυξη (στο -4%). Μια εκτίμηση που είναι ακόμη χειρότερη από αυτή που έχουν υπολογίσει το ΔΝΤ και η Κομισιόν.

    «Ίσως, το πιο σημαντικό, είναι ότι και η επόμενη χρονιά θα είναι το ίδιο άσχημη ως προς την ανάπτυξη. Χειρότερη από αυτή που υπολογίζουν οι δανειστές της Ελλάδας», συμπληρώνει ο Λόινς


    Πηγή: Guardian: Η ελληνική οικονομία έχει παραλύσει -Ούτε οι ξένοι επενδυτές δεν περίμεναν τέτοια ζημιά | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/220338/guardian-i-elliniki-oikonomia-ehei-paralysei-oyte-oi-xenoi-ependytes-den-perimenan#ixzz3hpdt8ldF

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητοί κύριοι Δαρείε, Hippy και φυσικά σεβαστέ Οικοδεσπότη,

      Υπάρχει ειδικός λόγος που απευθύνομαι σε σας τους τρεις. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα ήθελα απαντήσεις και από όλους τους υπόλοιπους φίλους.

      Είναι σε όλους μας γνωστό ότι αγορές στο ΧΑ μας (χωρίς να πωληθούν άλλες μετοχές του επενδυτή), μπορούν να γίνουν μόνο με έμβασμα από το εξωτερικό προς τον τραπεζικό λογαριασμό της ελληνικής χρηματιστηριακής ή με φρέσκο χρήμα (μετρητά) που κατατίθεται στο γκισέ της τράπεζας στον τραπεζικό λογαριασμό της χρηματιστηριακής. ‘Όμως στην περίπτωση που οι αγορές αυτές ή μέρος αυτών δεν καταστεί δυνατό να υλοποιηθούν στις επιθυμητές τιμές, τα χρήματα αυτά (ζεστά μετρητά στην Ελλάδα ή εμβάσματα προερχόμενα από το εξωτερικό) θεωρούνται πλέον παλαιό χρήμα, μόλις επιστραφούν στον τραπεζικό λογαριασμό του επενδυτή σε τράπεζα στην Ελλάδα. Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει η Eurobank AXE στην οποία ρώτησα. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει ένα νέος λογαριασμός φρέσκου χρήματος στο όνομα του επενδυτή στην τράπεζα, συνδεδεμένος με τη χρηματιστηριακή, ώστε να κατατίθενται εκεί από τη χρηματιστηριακή και να μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν στο μέλλον για αγορές με κατάθεση πάλι προς το λογαριασμό της χρηματιστηριακής;

      Περαιτέρω, η αγορά μετοχών του ΧΑΑ από τη χρηματιστηριακή σου του εξωτερικού με την οποία συνεργάζεσαι, δεν είναι τις περισσότερες φορές δυνατή, αφού οι περισσότερες ξένες χρηματιστηριακές με διεθνείς συναλλαγές δεν προσφέρουν συναλλαγές σε μικρές ασήμαντες χρηματιστηριακά χώρες, σαν την Ελλάδα. Το κάνουν κάποιες λίγες, συνήθως λιγότερο αξιόπιστες, όπως η Degiro και πρέπει να γίνεις πελάτης τους ειδικά για το σκοπό αυτό.

      Επειδή πρέπει να σας έχει απασχολήσει, θα ήθελα τις απόψεις σας.

      Με εκτίμηση

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σε όλους.
      Κύριε Σύλβιε χθές ρώτησα τον διευθυντή και φίλο σε κατάστημα τράπεζας που είμαι πελάτης αν μπορώ να ανοίξω λογαριασμό "φρέσκου χρήματος " ο οποίος θα τροφοδοτείται με μετρητά η με εντολές πίστωσης απο κατάθεσή μου σε τράπεζα εξωτερικού στα πλαίσια της τελευταίας πράξης νομοθετικού περιεχομένου και ο οποίος θα συνδεθεί με την χρηματιστηριακή που συνεργάζομαι.
      Η απάντηση ήταν οτι πιστεύει οτι μπορεί να γίνει.Σκοπεύω μια απο τις επόμενες ημέρες να το δοκιμάσω και θα σας ενημερώσω.
      Τις προσεχείς ημέρες νομίζω οτι θα κυκλοφορούν διευκρινήσεις απο την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε ερωτήματα που ήδη έχουν τεθεί.
      Πάντως αν θελήσετε μπορεί να κάνετε την κατάθεση μετρητών στον λογαριασμό της χρηματιστηριακής για τυχόν αγορές σας.Προσέξτε μόνο στο καταθετήριο να αναγράφεται απο την τράπεζα η ένδειξη "κατάθεση μετρητών" η "νέα κεφάλαια " η " new money".
      Καλή συνέχεια

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα ,
      Ανοίγεις νέο λογαριασμό ειδικό που τον συνδέεις με τις μετοχες . Οτι κατάθεση ή οτι χρήμα πέσει απο πώληση μετόχων θεωρείται νέο κ μπορεις να κανεις αγορά .
      Kabamarou

      Διαγραφή
    4. Και μια ερώτηση ...αυριο μια τράπεζα να αγοράσω .. Ευρωβ λεω ... Καλα λεω ;

      Διαγραφή
    5. Όπως τα είπαν οι φίλοι από πάνω τα ξέρω κι εγώ. Η Solidus χρημ/κή έστειλε και την εξής ενημέρωση στους πελάτες της

      "Σε συνέχεια της χθεσινής ενημέρωσης σας σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις διενέργειας συναλλαγών, από τη εταιρία μας διευκρινίζουμε ότι,

      όσοι πελάτες επενδυτές επιθυμούν να καταθέτουν χρήματα στους λογαριασμούς πελατείας της εταιρίας με σκοπό να προβούν σε αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων θα πρέπει να φροντίζουν να αναγράφεται στο καταθετήριο η ένδειξη «ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ή ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ή NEW MONEY» έτσι ώστε να κατηγοριοποιούνται αναλόγως από την εταιρία μας (διαθέσιμα προς αγορά).

      Υπενθυμίζουμε ότι κατά την κατάθεση πρέπει να συμπληρώνεται απαραιτήτως ως αιτιολογία ο επενδυτικός κωδικός του πελάτη και το ονοματεπώνυμο του.

      SOLIDUS Securities ΑΕΠΕΥ"

      Σε ότι με αφορά πιθανολογώ ότι ο Τσίπρας έστριψε οριστικά. Έκανα λοιπόν την αποκοτιά και πούλησα κάποιες θέσεις που είχα σε πλατφόρμα εξωτερικού (Ιnteractive Βrokers) κι έφερα το χρήμα μέσα. Προς το παρόν αποκλειστικά για ξεπέτα. Ο χρηματιστής φίλος μου διαφωνούσε καθώς το πιθανότερο είναι να μην μπορώ να το επανεξάγω (99%). Το έριξα στη φιλοσοφία με τους στίχους του Νιόνιου "...έρχεται η στιγμή για ν΄αποφασίσεις με ποιούς θα πας και ποιούς θ΄αφήσεις".

      Μέχρι στιγμής καλούτσικα. Τόσο χθες Δευτέρα όσο και σήμερα (ναυαρχική ξεπέτα). Μέχρι κι οι άσχετοι της Πειραιώς σοβαρεύτηκαν κι έβαλαν την επιβεβλημένη αγορά στην ΤΡΑΣΤΟΡ στα 1,40 που σχολίασα χθες.

      Προσωπικά κ. Kabamarou προτίθεμαι να ποντάρω περισσότερο στο τραπεζικό χαρτί που θα δείχνει στο preopening άνοιγμα με την μεγαλύτερη πτώση απ΄το σημερινό κλείσιμο. Οπωσδήποτε όμως και λίγο ΑΛΦΑ. Επίσης έχω κατά νου να πουλώ τμηματικά αυθημερόν κι η λήξη να με βρεί χωρίς τραπεζική. Δεν ξέρω αν τα καταφέρω αλλά η συγκυρία, οι τιμές κι η συμπεριφορά των μετοχών το προηγούμενο 2ήμερο με ιντριγκάρουν.

      Διαγραφή
    6. Κύριοι spooky και Kabamarou, ευχαριστώ για την ανταπόκριση, Αλλά όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του κ. Hippy από τη Solid, τον οποίο επίσης ευχαριστώ, οι χρηματιστηριακές δέχονται μόνο κατάθεση μετρητών (ή εμβάσματος από το εξωτερικό) κατευθείαν στον τραπεζικό λογαριασμό τους και όχι μεταφορά από νέο προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του επενδυτή, ο οποίος να ανοίχτηκε με φρέσκο χρήμα. Συνεπώς αν δεν γίνουν οι αγορές στη χρηματιστηριακή, μετά το χρήμα παύει να είναι φρέσκο (επιστρέφεται στον κλασικό παλιό λογαριασμό που διατηρείς στην τράπεζα).
      Σύλβιος

      Διαγραφή
    7. Χαιρετώ σας.
      Ο σίγουρος τροπος κύριε Σύλβιε για να προβεί κάποιος σε αγορές μετοχών είναι η κατάθεση μετρητών στον λογαριασμό όψεως της χρηματιστηριακής ( με αναγραφή στο καταθετήριο των ενδείξεων που αναφέρθηκαν παραπάνω) η εμβάσματος απο τράπεζα εξωτερικού.
      Αλλά και η μεταφορά φρέσκου χρήματος εφόσον πραγματοποιηθεί μέσω του νεοανοιγέντος λογαριασμού "φρέσκου χρήματος "μπορεί να υλοποιήσει διενέργεια αγορών.Σε περίπτωση που δεν γίνουν αγορές και ζητηθεί η αναπίστωση του ποσού στον λογαριασμό απο τον οποίο προήλθαν, αυτό γίνεται και δεν κατατίθεται στον παλιό κλασικό λογαριασμό.Το αν μπορείτε στη συνέχεια να αναλάβετε όλο το ποσό η καθημερινά € 60 είναι θέμα της τράπεζας που ανοίχτηκε ο λογαριασμός.
      Αυτό που δεν μπορεί να γίνει είναι τα λεφτά που ήρθαν στο λογαριασμό της χρηματιστηριακής η κατατέθηκαν στην συνεργαζόμενη τράπεζα εξωτερικού π.χ. KBC , να επανεξαχθούν στον λογαριασμό εξωτερικού του εντολέως.Κατατίθενται υποχρεωτικά σε λογαριασμό στην Ελλάδα.
      Καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
    8. Κατανοητά αυτά κ. spooky μου και ευχαριστώ που είχατε την ευγένεια να επανέλθετε. Όμως το απλό και λογικό που ζητώ εγώ είναι «αν δεν επιτευχθεί η εκτέλεση των αγορών μετοχών από τη χρηματιστηριακή ή μέρους αυτών, τα φρέσκα αυτά χρήματα να επιστρέψουν στην τράπεζα (αισθάνομαι πιο ασφαλής εκεί), να μη μείνουν δηλ. στη χρηματιστηριακή και να εξακολουθήσουν όμως να θεωρούνται φρέσκο χρήμα, με την έννοια να μπορώ να ξανακάνω πάλι αγορές από τη χρηματιστηριακή ξαναστέλνοντάς τα πάλι εκεί, όποτε κρίνω σκόπιμο». Δηλ. να μη χάσουν την ιδιότητα του φρέσκου χρήματος ως προς την ικανότητα αγοράς ελληνικών μετοχών, μόλις επιστρέψουν στην τράπεζα. Αυτό η Eurobank AXE και η Eurobank Τράπεζα δεν μου το δέχεται, μέσω ανοίγματος ενός λογαριασμού φρέσκου χρήματος στην τράπεζα. Μου λένε ότι τα επιστρεφόμενα από τη χρηματιστηριακή προς την τράπεζα, θα θεωρηθούν παλαιό χρήμα πια και δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλέον για την αγορά μετοχών ξανά. Είναι ακριβές αυτό;
      Σύλβιος

      Διαγραφή
    9. Κύριε Σύλβιε όσα έγραψα προηγούμενα προέκυψαν απο σημερινή μου τηλεφωνική επικοινωνία με την υπεύθυνη της ιδιωτικής χρηματιστηριακής που συνεργάζομαι.Πιστεύω οτι εφόσον ο λογαριασμός είναι "φρέσκου χρήματος " ο,τι ποσό διακινείται μέσω αυτού θα εξακολουθεί να είναι "φρέσκο χρήμα " εφόσον επανακατατίθεται σ αυτόν.Δηλαδή θα μπορείτε πάλι να κάνετε νέα μεταφορά στην χρηματιστηριακή όπως και την πρώτη φορά.
      Περισσότερα θα ξέρω μόλις επιτέλους ανοίξω αυτόν τον λογαριασμό και τον λειτουργήσω.
      Θα ρωτήσω και την Eurobank Equities όπου έχω μερίδα ,αλλά δεν είμαι αισιόδοξος λόγω παλαιότερης κακής εμπειρίας και προβλημάτων στη συνεργασία.

      Διαγραφή
    10. Μπράβο κ. Spooky. Αυτό ακριβώς ζητώ. Μόλις ανοίξετε το λογαριασμό ενημερώστε με. Εγώ δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τον Μανιτου, προκειται για μεγαλη καταντια με το μαγαζι στο 650 και ολους με τρυπια σωβρακα να εχει 0.9640 και εκανε μονο ενα 5χιλιαρο . απο μεγεθη δε? Χαλια μαυρα το αφιλοτιμο, πωλησεις παντου εκτος απο το μπουρδελο το Gre και κατι τριμ.κερδη?? ναα με το συμπαθειο.. κατα τα αλλα για τον πεοντα,,,πουλατε να σωθειτε!

      Διαγραφή
  23. Καλημέρα στην εδώ παρέα μια απορία θέλω να εκφράσω για μια συγκεκριμένη τράπεζα η Αλφα ρε παιδιά γιατί τόσο ξύλο είπαμε μηδέν τα ζομπόχαρτα αλλά η συγκεκριμένη γιατί έχει τόσο εμφανές πρόβλημα? για μένα η Πειραιώς και η Εurobank είναι σε πολύ χειρότερη μοίρα αλλά σήμερα μπορεί κάποιος να κάνει αγοραπωλησίες

    ευχαριστώ

    Γιώργος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Γιώργο μπορείτε να μας γράψετε ποιά είναι η χρηματιστηριακή αξία της ΑΛΦΑ και ποιά της ΕΥΡΩΒ??

      Διαγραφή
    2. Έτσι που την ''κόβω'' την ΑΛΦΑ θα πρέπει να κάνει άλλο ένα -30% να πάει τουλάχιστον στην ίδια τιμή που γράφει το ταμπλό για ΕΥΡΩΒ.

      Διαγραφή
    3. Στα 500 εκατ. με 700 εκατ. αξίζει το ρίσκο για ζομποτράπεζες. Εξαίρεση ο ΠΕΙΡαυλος που θα την αγοράζει μόνο του ο Λεωτσάκος - που ως γνωστό ότι πιάνει στη γραφή του και το πομπάρει, γίνεται ΚΑΡΒΟΥΝΟ

      Στα 500 εκατ -με 700 εκατ. έχουμε συμπεριλάβει και απομείωση χορηγήσεων στο -30% και το μόνο ρίσκο που μετράει είναι η ανακεφαλαιοποίηση λόγω έλλειψη ρευστότητας..

      Διαγραφή
    4. Άρα για ΑΛΦΑ κανένα ενδιαφέρον αν δεν δει τα 6 σεντς, άντε 7 το πολύ.

      Διαγραφή
  24. κυριε τακη γιατί ρωτατε για την χρηματιστηριακή αξία των τραπεζων
    υφίσταται καμμία αξία ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχω γράψει πολλάκις κατά το παρελθόν. Όταν πάψει ο πολύς κόσμος να βλέπει αξία στις ζομποτράπεζες, τότε εμφανίζεται ο Τάκαρος. Έχω γράψει τι πρέπει να συμβεί. Ψάξτε τα να τα βρείτε. Το μόνο που αλλάζω είναι ότι πλέον υπολογίζω επισφάλειες χορηγήσεων στο 30%, αντί του 20% - οπότε στα 500 με 700 εκατ. αρχίζω να κοιτάζω ζομποτράπεζες.
      Το βασικό είναι να σπλιτάρουν και να παίζουν στα 3, 4 ευρώ - ώστε να φύγει όλη η μαρίδα που τώρα βλέπει τιμές penny stock και έχει κατσικωθεί στις ζομποτράπεζες.

      Διαγραφή
    2. Απόλυτη συμφωνία και αποδοχή σ’ αυτό που λέτε. Όσον αφορά τα παλιά που έχετε πει, ειδικά στις εταιρείες που με ενδιέφεραν τα έχω κάνει αρχείο.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη για παράδειγμα υποθετικό δηλαδή
      Σύνολο δανείων 62,4 , NPE =20,6(npl)+5,4 (<90μέρες)+2,7(impaired) ,cash προβλέψεις 46%NPE. Ιδία 7,3
      και αφαιρώ -αυθέρετα το 20% του analομενου φόρου. Καλά είμαι ή βγαίνω λίγο παραπάνω απο τα νούμερα σας??

      Διαγραφή
    4. Έγινε και το τραπεζικό ράλλυ ανακούφισης. Την ΛΑΝΕΤΕ την βλέπω να φθάνει μέχρι 0,8 max.
      Για τις ανακεφαλαιοποιήσεις που έρχονται - θυμάμαι.
      1) Σήμερα η λογιστική αξία των τραπεζών είναι ΜΗΔΕΝ - αν λάβουμε επισφάλειες χορηγήσεων στο 30%.
      2) Στο ποσό που θα ανκεφαλαιοποιηθούν η καθεμία - θα αξίζουν αγορές αν η χρηματιστηριακή αξία είναι στο 50% του ποσού της ανακεφαλαιοποίησης. Δηλαδή αν η ΛανΕΤΕ ανακεφαλαιοποιηθεί κατά 4 δις τότε με χρηματιστηριακή αξία 2 δις μας κάνει, το ίδιο για ΕΥΡΩΒ αν ανακεφαλαιοποιηθεί κατά 3 δις τότε η χρηματιστηριακή αξία στο 1,5 δις μας κάνει - εννοώ όχι με τις σημερινές μετοχές, αλλά και με το σύνολο των μετοχών που θα προκύψουν απο τις ΑΜΚ όταν γίνουν.

      3) Με τις σημερινές τιμές θέλαμε 500 με 700 εκατ. χρηματιστηριακή αξία.

      4) Αν γίνουν τα κατάλληλα σπλιτς και οι μετοχές παίζουν στα 2 με 4 ευρώ, οπότε θα διώξουν όλη τη φύρα απο τα χαρτιά, τότε θα έχει ξεκινήσει η μακροπρόθεσμη bull market των τραπεζών.
      Αν τα χαρτιά συνεχίσουν να διαπραγματεύονται σε τιμές penny stock τότε ΜΑΚΡΥΑ. Θα αγοράζει όοοολη η φύρα τα κωλόχαρτα.

      Διαγραφή
    5. ΟΥΦ ....τι ανακουφηση και αυτη..... 700 γρμμαρια κοκκινωπο λιγο [ Πατζαρια γαρ .....!! ] πραμα βγηκε μονομιας ..!!!!!!!

      Τι μου θυμησες Κ . Τακη
      Τον δασκαλο που μας ξεγελουσε με την ερωτηση του

      ......ΔΥΟ συν ΕΝΑ .... επι το μηδεν ....Ποσοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο?


      Τρια με μια φωνη το πληθος ......

      ....εκατο φορες τιμωρια να το γραψουμε σωστα ......

      ΜΗΔΕΝ .... .ZERO που ελεγαν και τα Γιαπωνεζικα στουκας !!

      Διαγραφή
    6. Κύριε Τάκη νομίζω,διορθώστε με αν κάνω λάθος,ότι οι τραπεζικές αυξήσεις δεν μπορούν να γίνουν νωρίτερα απ'το Νοέμβριο αφού τα stress tests θα ολοκληρωθούν μέσα στον Οκτώβρη και άρα ως τότε μπορεί να γίνουν πάρα πολλά αναφορικά με τις τιμές τους στο ταμπλό.
      Μπορεί να'χουν μεσολαβήσει και πρόωρες εκλογές,να τα'χουν όλα αυτά υπόψιν τους οι traders που δοκιμάζουν την τύχη τους στο παίγνιο.Είναι πολύς ο χρόνος οι 3 μήνες στο χρηματιστήριο.
      Ασφαλώς θα προηγηθούν reverse split σχεδόν σε όλες,έχω μια μικρή αμφιβολία για την ΕΤΕ.

      Αυτό που δεν έχω καταλάβει και παρακαλώ τα φώτα σας κύριε Τάκη,είναι εάν θα γίνουν αυξήσεις κλασικές με τη συμμετοχή και των ιδιωτών επενδυτών ή θα καλυφθούνε από το ΤΧΣ.Επίσης εάν θα παίξει ρόλο η ύπαρξη ή όχι συμφωνίας με τους εταίρους,αν δηλαδή αναβληθούν σε περίπτωση ρήξης και εκλογών ή θα γίνουν οπωσδήποτε το 2015.

      Εδώ ομολογώ ότι έχω μαύρα μεσάνυχτα...

      Arrow

      Διαγραφή
  25. για να καταλαβω και γω βρε παιδια

    εβαλες τελη ΙΟΥΝΙΟΥ δυο μερες πριν φερει τη συμφωνια ο Μικρος ΜΑΓΟΣ απο Βρυξελλες 10000 ευρω σε οτι πιο σιγουρο και σταθερο πχ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ , ΕΥΡΩΜΠΑΚΝΑ , η ΣΑΛΛΙΑΡΑΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΟΛΕ , ΑΛΦΑ-ΜΙΤΗΣ ....... ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ Αγορασες

    και σημερον ο λογαριασμος σου οφειλει και δυο χιλιαιρικα ...!!

    Αυτα δεν γινονται ουτε στο ΣΙΝΕΜΑ

    https://www.google.gr/search?q=σινεμα++παλιο&espv=2&biw=1096&bih=600&tbm=isch&imgil=VrwfSzovUtEgCM%253A%253BKyQfq_FqsWh1jM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.youtu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έβαζαν τον κόσμο να αγοράσει ζομποτράπεζες, τάχα μου, ειδήμονες διευθυντάδες τραπεζών που είχαν δήθεν Inside info.

      Διαγραφή
    2. ΔΑΣΚΑΛΕ ΑΡΧΟΝΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΠΕΡΙΜΕΝΩ για σαββατοκυριακο ποδοσφαιρικο κουμαρι ΟΙ ΑΝΤΟΧΕΣ ΒΡΙΣΚΩΝΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΥΡΟΝ

      Διαγραφή
    3. Κύριε Λουκά τώρα ξεκινάνε οι Αγγλίες - οι μικρές οι Γαλλιδούλες μολις ξεκίνησαν με 7 ισοπαλίες την 1η αγωνιστική σε 10 αγώνες.
      Δεν είναι λίγο νωρίς??

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη πολύ χαίρομαι που διαβάζω πως θα επανέλθετε και στο αδελφό blog. Πίστεψα πως είχατε βάλει "bet controls"....αλλά τελικά όλα καλά. Σας εύχομαι υγεία κ καλή τύχη.

      Διαγραφή
  26. Τέρνα Ενεργειακή: Από 12 Αυγούστου η καταβολή της επιστροφής κεφαλαίου -Δικαιούχοι επιστροφής κεφαλαίου είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. την 6η Αυγούστου 2015.-καταβολή μετρητών στους μετόχους ποσού 0,09 € ανά μετοχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πρώτη φορά Αριατερά - πρώτη φορά τέτοιες μεγάλες ψεματάρες. Και ο χαζολαός στηρίζει - βέβαια εμείς δεν τσιμπάμε.

    https://www.youtube.com/watch?t=47&v=ghS6Ai2Lqo0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο Γιώργης ο πιστολάς μετά το Καστελόριζο είχε υψηλή δημοτικότητα για 52 εβδομάδες. Μετά όταν άρχισε να λέει τις αλήθειες κατέρρευσε και απο 45% πήγε στο 12% και κατόπιν εξαφανίστηκε.

      μπεεεεεεεεεε γίδια.
      Άντε τώρα να ψηφίσετε Λαφαζάνιδες και Κωνσταντοπούλινες που θα υποσχεθούν παραδείσους με τις δραχμές.
      Βρεεεεε που πάτε ξυπόλητοι στα αγκάθια και ξεβράκωτοι στα αγγούρια???
      έχουμε να ρίξουμε πολύ γέλιο.

      Διαγραφή
    2. Ο Παναγούλης ήθελε να κάτσει και στο σκαμνί όσους ψήφισαν μνημόνιο 1 και 2.
      μπεεεεεεεεεεεεεε γίδια.
      Φάγατε τη φόλα στο ψευτοδίλημμα μνημόνιο - αντιμνημόνιο.

      https://www.youtube.com/watch?v=DtRiKQ3_UMQ

      Τώρα θα φάτε τη φόλα ευρώ ή δρχ!!!!!!
      Βρεεεεε ΝεοΕλληναράδες είστε απένταροι, με βρώμικες και τρούπιες σωβράκες, μου θέλετε και επαναστάσεις της τρούπιας δεκάρας.
      ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΣΑΣ

      Διαγραφή
  28. Συντεκνε του λυβικου,τωρα που ολοι τρωνε φαπες τωρα θα κονομησεις . σε βλεπω του χρονου με +ενα ξενοδοχειο χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Την καλησπέρα μου στον οικοδεσπότη και σε όλους τους φίλους!
    Χαίρομαι πραγματικά να σας διαβάζω!

    Ένα άρθρο στο οποίο έπεσα πάνω:

    Why grandma should be buying Greek stocks
    http://www.marketwatch.com/story/why-grandma-should-be-buying-greek-stocks-2015-08-05

    Εύχομαι καλή ξεκούραση σε όσους διακοπεύουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μετά από αρκετό χρόνο σιωπής στο sait, όχι όμως επισκεψιμότητας, σας καλημερίζω όλους !
    Θέλω να ρωτήσω σχετικά με την δήλωση μετοχών στο Ε1
    Το 2013 πούλησα όλο το χαρτοφυλάκιο μου με ζημία και το 2014 αγόρασα διαφορετικές μτχ. Όπως αναφέρονται οι οδηγίες πρέπει να δηλώσω ότι αγορές που έκανα στο 2014 , τις πωλήσεις του και τις ζημιές δεν μπορώ να τις δηλώσω , πόσο ενδεχομένως κινδυνεύω να μπλέκω με αυξημένους φόρους και πόθεν έσχες? Είμαι υπόχρεος να δηλώσω ή αυτό αφορά όσους έχουν ποσοστό 0,05% συμμετοχής σε εισηγμένη? και αν δεν δηλώσω τπτ τι παίζει?
    Θα μπορούσε εις φίλτατος να βοηθήσει ? ( email: ch.tsangas@gmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Chabo-φιλαρακι να ερθω να με φιλοξενησης να κανω διακοπες-δωρεαν -και όταν πιασω τζοκερ θα σε φτιαξω

      Διαγραφή
    2. @ Chabo
      Τις πωλήσεις του 2014 τις δηλώνεις στον 781, εφόσον οι αντίστοιχες αγορές έγιναν στο 2014.Αν έγιναν προ του 2014 δεν τις δηλώνεις.Τα κέρδη στον 659 καθώς υπόκεινται σε εισφορά αλληλεγγύης.Ζημιές δεν δηλώνονται.Οι αγορές του 2014 στον 743 κωδικό.Αν οι αγορές 2014 μείον τις πωλήσεις είναι περισσότερες από τα εισοδήματα έτους ,βάλε ανάλωση κεφαλαίου στον 787.
      Nick Pap

      Διαγραφή
    3. @ Λούκα Μπατήρη, σε χαιρετώ ιδιαιτέρως! Σε περιμένω Πρέβεζα: Γιορτή της σαρδέλας στις 23 Αυγούστου
      Πρέβεζα: Γιορτή της σαρδέλας στις 23 Αυγούστου
      Η γιορτή της σαρδέλας το παραδοσιακό πανηγύρι της Πρέβεζας θα πραγματοποιηθεί και φέτος το Σάββατο 23 Αυγούστου και ώρα 9.30 το βράδυ στο λιμάνι ,συνεχίζοντας την παράδοση μισού και πλέον αιώνα.
      Σαρδέλα στα κάρβουνα, πρεβεζάνικη ντομάτα και άφθονο κρασί θα πλαισιώσουν την βραδιά, αναδεικνύοντας τον στενό δεσμό της Πρέβεζας με τη ναυτική παράδοση και την αλιεία της σαρδέλας. . Οι επισκέπτες θα χαρούν την όμορφη βραδιά, συνοδεία της ορχήστρας του Μιχάλη Ζάμπα σε μουσικούς δρόμους παραδοσιακούς και αγαπημένους .
      Συμπράττουν οι μουσικοί: Θοδωρής Γεωργόπουλος - κλαρίνο,φλογέρα Παναγιώτης Ξυδέας - βιολί Μιχάλης Ζάμπας - λαούτο Θανάσης Κάκκος - κρουστά . Το κοινό επίσης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει χορούς από όλη την Ελλάδα με συγκροτήματα από το Θεσπρωτικό, το Σούλι, την Θεσσαλονίκη και την Πρέβεζα.
      Το πάρκο της κυανής ακτής διαθέτει δωρεάν παχιά σκιά, ντούζ,τουαλέτες,γήπεδο μπάσκετ,τένις και σνάκ μπαρ. Υπάρχουν 5-6 πιθάρια Διογένη στην πλάζ που πιάνονται από τουρίστες της συνιστώσας... δεν πληρώνω, αν είναι να καβατζάρω κάποιο...

      Διαγραφή
    4. Ωρε γλέντια κύριε Chabo!! Με κλαρίνα κρουστά και φλογέρες νόμιζα στην αρχή οτι ήταν κλαδική συγκέντρωση του νέου κόμματος της αριστερής πλατφόρμας. Αλλά μετά διάβασα περί σαρδέλας και είδα το λάθος μου. Αυτοί είναι μόνο για να τους κλαίν οι ρέγγες ακόμα.

      Διαγραφή
    5. Φίλτατε Nik pap @
      Εχω πώληση στο 2014 που είχα αγοράσει το 2013 την βάζω στο 781
      Κέρδη δεν δηλώνω γιατί συνολικά είμαι ζημιωμένος, και εξάλλου δεν υπάρχει όφελος να δηλώσω όταν έχω κέρδος από μια και ζημιές από πολλές άλλες..
      Αγορές στο 2014 ας πούμε 100.000 , Θα βάλλω ανάλωση κεφαλαίου το ίδιο ποσό στον 787 ??? και όταν πέσουν αυτά τα νούμερα στο taxis δεν θα καλέσουν για ξεσκόνισμα και σκίσιμο ? (όχι του μνημονίου αλλά του τραπεζικου λογ/σμου)
      Δύο φιλοι μου που μιλησαν με τις χρημ/κες τους τους είπαν δεν δηλώνουν τπτ γιατί το θέμα θέλει διευκρινιστική, πχ κάποιος αγόρασε και πούλησε μεσα στον χρόνο 10 φορές ένα 10.000 ευρώ δηλ 10.000 Χ 10 = 100.000e αγορές και 100.000e πωλήσεις, θα δηλώσει ποσά που δεν είχε ούτε στον ύπνο του ? Αφού 10.000 είχε.
      Μεγάλο προβλέμ αγαπητοί φίλοι. σας βλέπω όλους φιλαράκια γιατί εδώ μέσα περνάμε ΜΑΖΙ ώρες ατέλειωτες
      κ. spooky@ Λογιστές που συζήτησαν το θέμα απαντούν ...ηξεις αφήξεις γιατί είναι πρώτη φορά...
      Θα περιμένω να τοποθετηθεί ο κ. Τάκης επι του θέματος καθώς θεωρώ ότι αυτό είναι όντως επίκαιρο και πολλλυυυύ ενδιαφέρον για τους συντοπίτες του blok. Επίσης και την γνώμη του αγαπητού και άξιου-λoγου φίλτατου Hippy !!! Βαρύτητα στις αναφορές του NikosT , και Nemoz

      Διαγραφή
  31. τις πωλήσεις του και τις ζημιές του 2013 δεν μπορώ να τις δηλώσω... ας μην μιλήσουμε και για τις συσσωρευτικές ζημιές από το 2000...
    ρε που πλέξαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σε όλους.
      @ Chabo οι πωλήσεις που έκανες μέσα στο 2013 φυσικά και δεν μπορούν να δηλωθούν.Οι αγορές που έκανες στη διάρκεια του 2014 πρέπει να μπούν στη δήλωση στον κωδικό 743.
      Το 0,5 % (μισό τα εκατό) αφορά μετόχους που έχουν απο το ποσοστό αυτό και πάνω και εφόσον έχουν κέρδος απο μεταβίβαση μετοχών πρέπει να το δηλώσουν στον κωδικό 829 ώστε στη συνέχεια να φορολογηθούν με 15%.Οι μικρομέτοχοι δεν έχουν κάποιο θέμα με φορολόγηση της τυχόν υπεραξίας.Απλά βάζοντας το ποσό στον κωδικό 659 πληρώνουν και επ αυτού εισφορά αλληλεγγύης.
      Οι αγορές μετοχών μπορεί να σου δημιουργήσουν πρόβλημα αν δεν έχεις επαρκή δηλωθέντα εισοδήματα,καθώς η αγορά τους απο το 2014 έχει τεκμήριο.Υπάρχει βέβαια η δυνατότητα να επικαλεστείς ανάλωση κεφαλαίου προηγουμένων ετών.
      Συμπερασματικά, για να μην μπλέξεις σε περιπέτειες, μπορείς να συμβουλευτείς έναν φοροτεχνικό που να κατέχει απο μετοχές για να κάνεις σωστή δουλειά.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα είχα βρεί το λινκ απο κουβέντα σε ένα άλλο μπλογκ που χαζεύω (μόνο) ,οπότε το βάζω χωρίς όμως να έχω τσεκάρει αν τα γράφει όλα σωστά.Για να μην φαίνεται οτι κάνω και διαφήμιση εντός του Μορφονιού-μπλογκ σας λέω να αναζητήσετε στο μοζιλα 97_ΜΜ_11.pdf
      Το ωραίο το άκουσα απο έναν τρίτο. Ελα μωρέ αστα όπως πάντα και αμα σε φωνάξουν κάνε μια συμπληρωματική μετά.
      Πάντως θα συμφωνήσω με κ.Spooky.Αν έχετε περίπλοκες επενδυτικές δραστηριότητες να πάτε σε γνώστη λογιστή .

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ φίλε Lorac, αξιόλογη η ανίχνευση σου, μα ... έχουμε πωλήσεις 100.000 το 2013 με μεγάλες ζημιές (ρευστοποίηση τραπεζικών θέσεων) και το 2014 το ποσό που ρευστοποίησα το τοποθέτησα σε διαφορετικές θέσεις .
      Αν δηλώσω στον 743 όλες τις αγορές που θα δηλώσω απο που προήλθαν τα χρήματα ώστε να δικαιολογούν τις αγορές? (787 ανάλωση κεφαλαίου?) και θα γίνει εκαθάριση της δήλωσης μη χρεωστικό ή θα με περάσουν απο τον πάγκο?

      Διαγραφή
  32. αυτοι όχι μονο θα σας παρουνε τα σώβρακα-αλλα θα σας στησουνε στα τέσσερα-ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ

    Ερχεται φόρος 45% για αδήλωτα εισοδήματα σε θυρίδες και κάτω από στρώματα


    Πηγή: Ερχεται φόρος 45% για αδήλωτα εισοδήματα σε θυρίδες και κάτω από στρώματα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/220985/erhetai-foros-45-gia-adilota-eisodimata-se-thyrides-kai-kato-apo-stromata#ixzz3iFm5jDBv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Δεν δηλώνονται πωλήσεις στον 781 εφόσον οι αγορές έγιναν το 2013 όταν δεν ίσχυε το πόθεν έσχες.Στην περίπτωση των traders όπου με ένα κεφάλαιο π.χ 10.000 γίνονται συνολικές αγορές 100.000 το ορθό είναι να δηλωθούν οι συνολικές αγορές στον 743 και οι συνολικές πωλήσεις στον 781.Πχ αγορές 100.000 στον 743 και εάν οι πωλήσεις είναι 110.000, τότε βάζουμε 100.000 στον 781 και 10.000 στον 659.
    Η Εφορία γνωρίζει το ποσό που μπορείς να βάλεις στον 787.Στο περίπου βέβαια καθώς τα στοιχεία είναι από το 2003.Αν κάποιος δεν έχει τίποτα να κρύψει , βάζει ανάλωση στον 787 για να καλύψει το τεκμήριο και όταν κάποτε πουλήσει τις μετοχές που αγόρασε θα βάλει την πώληση στον 781.
    Αν τώρα ο ίδιος δεν δηλώσει τίποτα, και γίνει κάποιος έλεγχος θα κάνει τροποποιητική πληρώνοντας ένα μικρό πρόστιμο καθώς δεν θα έχει αποκρύψει ουσιαστικά φορολογητέα ύλη.Βέβαια αν δεν έχουν δηλωθεί οι αγορές στον 743, το ποσό της πώλησης τους όποτε γίνει δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μελλοντική κάλυψη πόθεν έσχες πχ αγορά ακινήτου.
    Το πρόβλημα είναι για όσους έχουν κάνει πολλές αγορές και δεν έχουν διαθέσιμο προς ανάλωση κεφάλαιο για βάλουν στον 787.
    Η θέση ότι δεν έχει βγει διευκρινιστική εγκύκλιος, άρα δεν δηλώνουμε τίποτα δεν θα σταθεί σε κανένα μελλοντικό έλεγχο,πόσο μάλλον η άποψη μερικών χρηματιστών (!)
    Nick Pap

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σε όλους.
      Πολύ χρήσιμα τα όσα ποστάρετε κύριε Nick Pap.
      Δυστυχώς στο τέλος του 2013 με τις φήμες για φορολόγηση της υπεραξίας απο μετοχές κάποιοι προέβησαν σε αθρόες πωλήσεις,καταγραφή των κερδών(χωρίς να τα δηλώσουν) και στη συνέχεια ξαναγόρασαν τα περισσότερα στις αρχές του 2014.Ετσι λοιπόν υπάρχουν πολλές αγορές στον κωδ.743 ,με λίγες πωλήσεις στον 781.Ευτυχώς η ανάλωση κεφαλαίου μπορεί να πάει πολύ πίσω και εφόσον υπάρχουν δηλούμενα εισοδήματα καλυπτόμαστε.
      Στον κωδικό 781 είναι σίγουρο οτι θα μπορούμε σε επόμενες δηλώσεις να βάλουμε ποσά απο πώληση μετοχών που έχουν αγοραστεί προηγούμενες χρονιές ??

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Nik Pap,
      Αν κάποιος (δηλ εγώ) δηλώσει:
      εισόδημα 18000 e , εφάπαξ 54000 e, Αποδείξεις (10%) 1800 e, Ιατρικά 2.500 e = 67.700 κεφάλαιο
      δηλώνω Αγορά μτχ 113000 στον 743
      Τι ποσό θα πρέπει να δηλώσει απο ανάλωση κεφαλαίου στο κωδ 787 (Λείπουν 45.300e αλλά πρέπει να υπολογισθεί και διαβίωση του 2014 άρα θα πρέπει να βάλουμε κανένα δεκάρικο παραπάνω για κάλυψη?)
      Λογικά θα φορολογηθώ μόνον για τα 18000 e ,αφού τα υπόλοιπα είναι εφάπαξ κωδ 781 που απαλλάσσετε από φόρο και εισφορά & η ανάλωση κεφαλαίου κωδ 787 που δεν επιβαρύνεται επίσης
      Υπολογίζω σωστά?
      Σε ευχαριστώ για το φροντιστήριο...

      Διαγραφή
  34. Κύριε Chabo στα φορολογούμενα εισ/τα σας (18000) προσθέτεται τυχόν έσοδα (πχ εφάπαξ 54000, πώληση περιουσιακών στοιχείων πχ μετοχές ακίνητα κλπ) και τυχόν άλλα φορολογούμενα με είδικό τρόπο ή αφορολόγητα εισ/τα (πχ μερίσματα ) και αφαιρείται την ελάχιστη δαπάνη διαβίωσης 5000 (οικογενειακό), τα τεκμήρια διαβίωσης (αυτ/το, κατοικία κλπ) και τα τεκμήρια άγοράς περιουσιακών στοιχείων (μετοχές, ομόλογα, αυτ/τα κλπ ) και προκύπτει το ποσό που είναι διαθέσιμο για τον κωδικό 783, ανάλωση κεφαλαίου και την κάλυψη τεκμηρίων.
    DFNikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. DFNikos @
      Φίλτατε Νίκο σ' ευχαριστώ για την διάθεση σου, τα μερίσματα καθώς και τόκοι καταθέσεων αθροίζονται με κάθε εισόδημα μισθούς ή συντάξεις - ενοίκια επιχειρηματικά ή αγροτικά εισοδήματα κλπ και εμπίπτουν σε έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης. Εξαιρούνται αυτής το εφάπαξ, και άλλες περιπτώσεις που δηλώνονται στον κωδ 781.
      Μετά απο δοκιμές που έκανα σε πρόγραμμα του taxis news και τις πολύτιμες επισημάνσεις των φίλτατων NikPap και spooky κατέληξα :
      Δηλώνω στον 781 το εφάπαξ , κέρδη απο το κουμάρι και ότι πώληση μτχ έκανα στο 2014
      Δηλώνω στον 787 Ανάλωση κεφαλαίου παρελθόντων ετών τόση που να μου καλύπτει τα τεκμήρια (έκανα δοκιμαστικές μέχρι να δω που καλύπτομαι)
      Δηλώνω στον 743 όλες τις αγορές μτχ που έκανα το 2014
      Αφού κάλυψα τα τεκμήρια το πρόγραμμα βγάζει πόσες αποδείξεις χρειάζομαι κωδ 049
      Στην εκκαθάριση μου βγάζει επιστροφή !!!

      Διαγραφή
    2. Ίσως να μη βοηθάω και πολύ, αφού βλέπω ότι σε γενικές γραμμές είστε άριστα ενημερωμένοι, αλλά σχετικά με το θέμα

      α.) Έχει εκδώσει η Solidus Securities ένα φορολογικό οδηγό μετοχών συνταxθέντα από το λογιστή της (https://www.solidus.gr/page.asp?pgid=86&pglinkid=97)

      β.) Ενδιαφέροντα στοιχεία μπορούν να αντληθούν από τον χρηστικό φορολογικό οδηγό του γνωστού φοροτεχνικού Κ. Χριστόπουλου που δημοσιεύεται σε συνέχειες στο Capital.gr, όχι μόνο για το θέμα που συζητάτε αλλά και για όλη τη φορολογική δήλωση, όπου εκλαϊκεύει και επεξηγεί πρακτικά τα πάντα.

      Μέχρι τώρα έχουν δημοσιευτεί τα πέντε μέρη
      1.) http://www.capital.gr/capitaltax/3048711/ta-basika-tis-forologikis-dilosis
      2.)http://www.capital.gr/story/3049114/poioi-einai-upoxreomenoi-na-upoballoun-dilosi
      3.) http://www.capital.gr/tax/3050079/apantiste-sosta-stis-erotiseis-tis-dilosis
      4.) http://www.capital.gr/capitaltax/3050772/pos-dilonontai-ta-eisodimata
      5.)http://www.capital.gr/capitaltax/3051044/agrotiko-kai-epixeirimatiko-eisodima

      Τη Δευτέρα ή πιθανότερα την Τρίτη θα δημοσιευτεί το επόμενο (έκτο) μέρος που αφορά μερίσματα, τόκους, δικαιώματα και εισόδημα από ακίνητη περιουσία, που μάλλον σας αφορούν. Μην με ρωτήσετε τίποτα, δεν τα έχω μελετήσει, θα τα πάρω μαζί για τις διακοπές.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    3. Φίλοι Nikos και Chabo,
      Ερώτηση: Για να καταλαβαίνω, στο παράδειγμα Chabo υποθέτω ότι η επιτευχθείσα επιστροφή φόρου έχει να κάνει με μεγαλύτερη προκαταβολή φόρου του προηγούμενου έτους ή με μεγαλύτερη παρακράτηση φόρου από τις μισθωτές υπηρεσίες των 18.000 ευρώ, σε σχέση με τον πράγματι αναλογούντα φόρο, μετά την έκπτωση των ιατρικών δαπανών και όχι σε άλλα μεγέθη της δήλωσης που αναφέρθηκαν. Έτσι δεν είναι;

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    4. Σωστός !!!
      Έχω παρακρατηθέντα φόρος 1.634,00 e και παίρνω επιστροφή 291,00 e γιατί, διότι έχω
      1)Προστατευόμενο 67% κωδικό 005
      2)Αποδείξεις 10% του εισοδήματος
      3) Ιατρικά/φάρμακα πάνω από το 5% του εισοδήματος βάζω 2.600,00 e

      Διαγραφή
  35. Καλό απόγευμα σε όλους.
    Κύριε Σύλβιε σας είχα υποσχεθεί αφού ανοίξω και λειτουργήσω τον τραπεζικό λογαριασμό "νέου χρήματος "να γράψω σχετικά.Επισκέφτηκα 2 απο τις συστημικές.Δυστυχώς ο λογαριασμός αυτός είναι ίσως χρηστικός μόνο αν είσαι πελάτης τραπεζικής χρηματιστηριακής του ομίλου.Αυτό δεν με ενδιέφερε γιατί είμαι πελάτης σε ιδιωτικές χρηματιστηριακές.Αν άνοιγα λοιπόν τον λογαριασμό ο οποίος θα τροφοδοτείτο με μετρητά η με έμβασμα απο τράπεζα του εξωτερικού η με εξόφληση/προεξόφληση ομολογιακών τίτλων,πώληση χρηματιστηριακών προιόντων κλπ δεν θα είχα την δυνατότητα να μεταφέρω ιντερνετικά όποιο ποσό ήθελα να πιστώσω τον λογαριασμό όψεως της χρηματιστηριακης για διενέργεια αγορών,όπως έκανα μέχρι πρόσφατα (προ cc).Και στην περίπτωση μεταφοράς ποσού σε άλλο τύπο λογαριασμού χάνεται ο χαρακτηρισμός του λογαριασμού "νέου χρήματος" η 'οπως αλλιώς τον ονομάζει η κάθε τράπεζα.
    Για τον λόγο αυτό και δεν προχώρησα στο άνοιγμα του λογαριασμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε spooky,
      Ευχαριστώ πολύ που με θυμηθήκατε. Άρα από ότι καταλαβαίνω «ικανό χρήμα» για να αγοράσει κανείς μετοχές είναι μόνο αυτό που κατατίθεται με τον επιτρεπόμενο σήμερα τρόπο (με μετρητά ή με έμβασμα από το εξωτερικό ή από προϊόν πώλησης κινητών αξιών κ.ο.κ.), ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ. Το χρήμα αυτό είναι ικανό για αγορές όσο μένει στη Χρηματιστηριακή. Αν επιστραφεί στον ατομικό λογαριασμό «φρέσκου χρήματος» που ο πελάτης έχει ανοίξει στην τράπεζα (αν τελικά υπάρχει στην πράξη τέτοιος λογαριασμός), τα χρήματα αυτά χάνουν πλέον την ικανότητα αγοράς μετοχών και επιστροφής στη χρηματιστηριακή ξανά ως νέου χρήματος. Καλά το καταλαβαίνω;

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα κ. Τάκη,
      Μιας και μπήκατε σε αναφορές μετοχών θα ήθελα να σας ζητήσω τη γνώμη σας για την PROFILE (ΠΡΟΦ), αν και δεν κάνει πράξεις.

      Επίσης η ΕΛΛ την οποία αναφέρατε, κινδυνεύει ή επηρεάζεται αρνητικά από κάτι άλλο, πλην της εξόδου μας από το ευρώ;

      Τέλος γνωρίζω την διατυπωθείσα εκτενώς άποψή σας για την ΤΕΝΕΡΓ. Λέτε ότι η καλύτερη στιγμή για τον αγοραστή θα είναι όταν θα έχει ολοκληρώσει τις επενδύσεις της (αν και μια φιλόδοξη εταιρεία δεν τις σταματάει ποτέ) και θα αρχίσει να μειώνει το δανεισμό της και φτάσει να εμφανίζει ακόμα και ζημιές. Και μετά θα παρουσιάσει τεράστια κέρδη. Ίσως με κάποια παρόμοια λογική (όχι την ίδια) δεν θα έπρεπε να αγοράζομε και τον ΟΛΠ γιατί τα μεγάλα κέρδη που θα εμφανίσει είναι μελλοντικά. Επιπλέον όταν έρθουν οι ζημιές στην ΤΕΝΕΡΓ (ή η συρρίκνωση των κερδών), ύστερα από 3 χρόνια για παράδειγμα, οι γενικές χρηματιστηριακές συνθήκες μπορεί να είναι πολύ καλύτερες και να μην μπορέσομε ποτέ να την αποκτήσομε στις τρέχουσες τιμές. Θα ήθελα ένα επιπλέον σχόλιό σας σήμερα για την εταιρεία, μόνο για το λόγο ότι ένας μέτοχος έχει την αντοχή ή την πολυτέλεια να τη διακρατήσει, αφού είναι από τις λίγες, όπως παρατήρησα, που δίνει μονίμως κάθε χρόνο μια επιστροφή κεφαλαίου στο μέτοχο, η οποία από τη χρήση 2012 μέχρι σήμερα παραμένει σταθερή στα 0,09€ ανά μετοχή. Δηλ. πληρώνει ένα 3,2% τόκο ετησίως για την υπομονή σου αυτή, παρά το γεγονός βέβαια ότι το παραπάνω ποσό είναι σχεδόν διπλάσιο από τα μετά φόρων κέρδη που σου αναλογούν (και άρα δεν έχει αντίκρισμα).

      Ευχαριστώ
      Σύλβιος

      Διαγραφή
    3. Κύριε Σύλβιε
      η κατάθεση μετρητών στον λογαριασμό όψεως μιας εκ των συνεργαζομένων τραπεζών είναι ο σίγουρος τρόπος για να τα πάρει η ιδιωτική χρηματιστηριακή και να τα μεταφέρει στην μερίδα σας σαν πιστωτικό υπόλοιπο,ώστε στη συνέχεια να μπορείτε να εισάγετε ο ίδιος την εντολή αγοράς η να το κάνει ο broker όταν του τηλεφωνήσετε.Προυπόθεση είναι η τράπεζα να έχει εισάγει την ένδειξη "κατάθεση μετρητών ",η"νέα κεφάλαια " η "new money ".
      Κάτι ανάλογο φαντάζομαι ότι θα συμβαίνει και με την λήψη εντολής απο τράπεζα εξωτερικού.
      Η Πειραιώς που ρώτησα πρώτα μου είπε πως έχει ήδη ανοίξει νέους λογαριασμούς για τους χρηματιστηριακούς πελάτες της.Για τους υπόλοιπους (μη πελάτες της χρηματιστηριακής του ομίλου ) δεν υπάρχει δυνατότητα ανοίγματος λογαριασμού νέου χρήματος.
      Η δεύτερη τράπεζα ήταν η Alpha Bank που έχει τη δυνατότητα να ανοίγει τον λογαριασμό με την ονομασία "Νέα κεφάλαια" ο οποίος όμως λειτουργεί εφόσον είσαι πελάτης της Alpha Finance.Οταν δηλαδή κάνεις την κατάθεση πιστώνεται κατευθείαν η μερίδα σου στην χρηματιστηριακή.
      Μπορούσα να ανοίξω κι εγω λογαριασμό παρότι πελάτης ιδιωτικών χρηματιστηριακών.Δεν θα είχα όμως δυνατότητα να κάνω ιντερνετική μεταφορα απο τον λογαριασμό αυτον ,οπότε δεν με ενδιέφερε πλέον
      .Μέχρι στιγμής δεν είχαν ανοίξει κάποιον λογαριασμό στο κατάστημα εκείνο.

      Εαν ενδιαφέρεστε μπορώ να σας στείλω σε e mail αναλυτικές οδηγίες και δυνατότητες που αφορούν τον λογαριασμό αυτόν της Alpha .

      Διαγραφή
    4. Κύριε Σύλβιε
      Επειδή στο πρόσφατο παρελθόν έχω κάνει μια τέτοια συζήτηση για τα ενεργειακά με τον κύριο Τάκη θα προσπαθήσω να σας απαντήσω.Αυτο που έβλεπα και βλέπω εγώ (απο την δική μου σκοπιά πάντα)είναι οτι,ο ενεργειακός τομέας είναι το αύριο,είναι ένας κλάδος που έχει ανοδικές τάσεις και μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης-κερδοφορίας επίσης πιστεύω οτι βρίσκετε σε ενα αρκετά ώριμο σημείο για να ξεκινήσει όλο αυτό και οτι θα παίξει κυρίαρχο ρόλο σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στην Ελλάδα..αυτό φαίνεται και απο την πίεση που τρώει η χώρα μας για ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ..Να σας δώσω και ενα παράδειγμα:για να λειτουργήσει μια βιομηχανία η ενα εργοστάσιο σε όλο τον κόσμο υπάρχει ενα μεγάλο κόστος το οποίο δαπανάτε για την ενέργεια,αυτό λοιπόν το κόστος μια εταιρειά θα ψάξει να το ελαττώσει η αν είναι δυνατόν να το εξαλείψει εντελώς(περιορισμός παγίων εξόδων) αυτό μπορει να γίνει μόνο με την εκμετάλλευση κάθε πιθανής πηγής ενέργειας που υπάρχει(π.χ. Ενα εργοστάσιο που παράγει πολλούς ρύπους να τους συλλέγει σε ενα εργοστάσιο βιομάζας και απο εκεί να κερδίζει ενα μέρος της ενεργειακής χρήσης του είτε με παραγωγή ρεύματος για το ίδιο το εργοστάσιο είτε με πώληση του ρεύματος στην ΔΕΗ είτε με χρήση της παραγόμενης θερμότητας των μηχανών για ιδία πάλι χρήση και να σταματήσω εδώ να μην φτάσω στα ενεργειακά αυτόνομα σπίτια και σε άλλες εναλλακτικές μορφές ενέργειας)..Απο τα λίγα που έγραψα προφανώς και θα αντιληφθήκατε οτι πιστεύω πολύ στο μέλλον της ενέργειας και εκεί λοιπόν είναι που κολλάει η ΤΕΝΕΡΓ...
      Η ΤΕΝΕΡΓ λοιπόν είναι μια εταιρία που ασχολείται μόνο με τις Α.Π.Ε. και όχι με την συμπαραγωγή που αναφέρω παραπάνω...Το κακό λοιπόν με τις Α.Π.Ε. είναι οτι ζούμε στην Ελλάδα και στο Ελλαδιστάν!Οι όροι που μπορει να έχεις υπογράψει για 20 η και παραπάνω χρόνια με τον ΑΔΜΗΕ η με την ΔΕΗ η με το κράτος γενικά αύριο μπορει να μην ισχύουν...
      Μπορει δηλαδή
      1.Οι όροι σύνδεσης-πώλησης του ρεύματος-της kWh(κιλοβατώρας) να πέσει (έχει γίνει)
      2.Η επιδότηση που είναι να πάρεις απο το κράτος να μειωθεί η να μη την πάρεις καθόλου
      3.Να υπάρξουν έκτακτες φορολογίες
      4.Να σε πληρώνουν με καθυστέρηση 12 και πλέον μηνών (ενώ τρέχουν έργα,δανεισμοι και τόκοι)
      5.Να αλλάξει ο ΦΠΑ και η φορολογία στην ενέργεια περαιτέρω
      6.Να κολλήσει ενα έργο το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή απο γραφειοκρατεία και να μην ολοκληρωθεί ποτέ (χαμένα χρήματα)
      7.Να μην μπορείς να μεταφέρεις χρήματα για να ξεκινήσει ενα έργο ενώ τα έχεις
      8.Οτι τρελό μπορεί να φανταστεί το μυαλό σας έτσι όπως έχουμε μπλέξει κύριε Σύλβιε
      Εν καταλειδι αν προσωπικά θα ήθελα να επενδύσω σε μια εταιρία ενέργειας στην Ελλάδα αυτή θα ήταν η ΜΕΤΚΑ και όχι η ΤΕΝΕΡΓ..
      P.S. Ας γίνουμε-ας υπάρξει πρώτα Ελληνικό κράτος και σταθερότητα και μετά η ΤΕΡΝΑ θα είναι μια εξαιρετική επιλογή!
      P.S.2 ελπίζω να βοήθησα
      Κος Μάνος

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστώ πολύ κ. Μάνο. Για τις δοσοληψίες με το ελληνικό Δημόσιο έχετε απόλυτο δίκιο.

      Κύριε Τάκη, με την ευκαιρία που μπήκα πάλι εδώ, επιτρέψτε μου να παρατηρήσω ότι αναλύετε συχνά τις 4 συστημικές τράπεζες, δεν έχετε όμως ποτέ κάνει τον τελευταίο καιρό κάποιο σχόλιο, για μια τράπεζα του εξωτερικού, που τυγχάνει να διαπραγματεύεται στο ΧΑΑ, την Τράπεζα Κύπρου. Αν σας κάνει κέφι να σχολιάσετε αυτήν ή οποιανδήποτε από τις μετοχές που ανέφερα πιο πάνω, θα ήμουν χαρούμενος να σας ακούσω.

      Σύλβιος.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Spooky, Αν γνωρίζετε...
      Είναι καλύτερα να δηλώσω ανάλωση κεφαλαίου στον 787 για την κάλυψη του τεκμηρίου αγορά μτχ ή να προβώ σε τροποποιητική δήλωση της περσινής (2014) όπου θα δηλώσω τις πωλήσεις πού
      έκανα ? Και αν αυτό γίνεται και με ποιο τρόπο & κόστος?
      Πόσο σ'ευχαριστώ !!!!

      Διαγραφή
    7. Κύριε Spooky, Αν γνωρίζετε...
      Είναι καλύτερα να δηλώσω ανάλωση κεφαλαίου στον 787 για την κάλυψη του τεκμηρίου αγορά μτχ ή να προβώ σε τροποποιητική δήλωση της περσινής (2014) όπου θα δηλώσω τις πωλήσεις πού
      έκανα ? Και αν αυτό γίνεται και με ποιο τρόπο & κόστος?
      Πόσο σ'ευχαριστώ !!!!

      Διαγραφή
    8. Καλησπέρα σε όλους.
      Κύριε Chabo δεν μπορώ να σας απαντήσω σ' αυτό .γιατί η εμπλοκή μου με τα φορολογικά συνίσταται μόνο στο ότι κάνω την δήλωσή μου μόνος μου.Δεν έχω δηλαδή την εμπειρία και τις γνώσεις ενός εξειδικευμένου φοροτεχνικού.
      Ισως κάποιος φίλος που διαβάζει και λόγω επαγγέλματος γνωρίζει θα μπορούσε να βοηθήσει.
      Κάποιες χρήσιμες διευκρινήσεις πάντως υπάρχουν στα παρακάτω 2 links :

      http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231336871

      http://www.money-money.gr/news/prosochi-stis-tropopiitikes-forologikes-dilosis-giati-tha-elegchthite-ti-prepi-na-xerete/810

      Διαγραφή
    9. Πέρυσι στον κωδικό 781 δεν μπορούσατε να δηλώσατε πωλήσεις μετοχών εισηγμένων ΑΕ. Μπορούσατε να δηλώσετε μόνο τις υπεραξίες που αποκομίσατε από τις πωλήσεις αυτές αφαιρουμένου του τιμήματος αγοράς (όποτε αυτές αποκτήθηκαν) στον κωδικό 659.

      Η υποβολή συμπληρωματικής δήλωσης για δήλωση υπεραξιών μετοχών στον κωδικό 659 δεν υπόκειτο σε κανένα πρόστιμο πριν την ισχύ του νέου ΚΦΕ και υπάρχει σχετική εγκύκλιος που δεν την έχω πρόχειρη. Μετά την εκ βάθρων αλλαγή της φορολογικής νομοθεσίας, αλλά και μετά την επιβολή της εισφοράς αλληλεγγύης δεν γνωρίζω και δεν παρακολουθώ πια τις εξελίξεις.

      Η δήλωση υπεραξιών μετοχών με συμπληρωματική δήλωση για παρελθούσα χρήση, αν υπήρξαν, συστήνεται, αλλά θα πληρώσετε την εισφορά αλληλεγγύης που αναλογεί, εφόσον εφαρμοζόταν στα χρόνια αυτά, με τις σχετικές προσαυξήσεις. Η καταφυγή στην ανάλωση κεφαλαίων προηγουμένων ετών, χωρίς το κεφάλαιο αυτό να υποστηρίζεται, είναι πολύτιμη και κάποτε θα τελειώσει.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    10. Κύριε Chabo αν δηλώσετε τις αγορές που κάνατε όπως αναφέρετε υποχρέωτικά θα δηλώσετε ανάλωση κεφαλαίου αλλιώς για το 2014 θα φορολογηθητε με το τεκμαρτό εισόδημα που προκύπτει. Πολύ πιθανό να σας ζητηθεί να καταθέσετε στην εφορία πίνακα μαζι με αντίγραφα των δηλώσεων των παλαιότερων ετών από τις οποίες να προκύπτει το διαθέσιμο κεφαλαιο προς ανάλωση για να εκκαθαριστει η δήλωση. Αυτό αντιμετώπισα το 2013 για να καλύψω προεξόφληση δανείου. Για την τροποποιητική δεν ξέρω να σας απαντήσω το σίγουρο είναι θα αυξάνονταν το διαθέσιμο κεφάλαιο.

      DFNikos

      Διαγραφή
    11. Ναι ανάλωση θα γίνει οπωσδήποτε. Με τη διαφορά που τώρα με την ηλεκτρονική δήλωση υποθέτω ότι τα δικαιολογητικά τα κρατάς σπίτι σου, μέχρι και αν σε καλέσουν.
      Σύλβιος

      Διαγραφή
    12. Πολύ καλά ενημερωμένος ο Κ Σύλβιος έχει δίκιο για το 2013, σε εμένα ζητήθηκαν όταν ολοκλήρωσα την ηλεκτρονική υποβολή με μήνυμα να τα καταθέσω στην αρμόδια ΔΟΥ, για να γίνει η εκκαθάριση.

      DFNikos

      Διαγραφή
    13. Να μου ζητήσουν να καταθέσω πίνακα με τις δηλώσεις παλαιότερων ετών???
      Θέλω να πιστεύω ότι αν περάσει η δήλωση την ηλεκτρονική εκκαθάριση και δεν κοκκινίσει στο σημείο 743 (αγορές μτχ) αφού θα καλύψω με ανάλωση κεφαλαίου, δεν θα συμβεί τπτς.
      Ίσως τελικά να δικαιωθούν όσοι ισχυρίζονται μην δηλώσεις γιατί πλέκεις. Τι θα γίνει αν δεν δηλώσω ? Θα εκκαθαριστεί η δήλωση με τα συνήθη δεδομένα.Όταν πουλώ τις μτχ μου δεν μου ζητά το σύστημα να αποδείξω ότι τις έχω δηλωμένες και άν επιθυμώ δηλώνω τις πωλήσεις & κέρδος για δημιουργία κεφαλαίου προς ανάλωση και κάλυψη τεκμηρίων. Στο περιουσιολόγιο όταν εφαρμοσθεί τότε θα δηλώσουμε ότι θα κατέχουμε
      Επειδή το θέμα αποσχολεί όλους όσους κατέχουν τίτλους (είμαστε & εμείς ) ή πρόκειται να αποκτήσουν ή να πουλήσουν ας το συντηρίσουμε όσο πέρνει μπάς και διαφωτιστούμε απο κάποιον ειδικό ή γνώστη φίλο του blok

      Διαγραφή
    14. Θα ήθελα να ρωτήσω τον κύριο DF Νίκο σε σχέση με το post του της 7.41 μ.μ.
      Πως μπορεί η εφορία να ξέρει οτι κάποιος προεξόφλησε ενα δάνειο και να του ζητήσει αποδείξεις ;
      Αν θέλετε μου απαντάτε με ενδιαφέρει το θέμα.
      Να εκφράσω και την ικανοποίησή μου για το επίπεδο των εκλεκτών συμμετεχόντων που βοηθούν να κατανοηθούν σημαντικά και χρηστικά φορολογικά θέματα.

      Διαγραφή
    15. ΠΟΛ 1054/2015
      http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/20491
      Nick Pap

      Διαγραφή
    16. Δεν είναι σωστό που τα λέω, αλλά τέλος πάντων.

      Κύριε Spooky, δεν το ξέρω. Θεωρητικά τα στοιχεία αυτά πλέον δίνονται όπως λέει και ο κ. Νίκος. Στην πράξη βέβαια γνωρίζω ότι από φέτος η Εφορία μπορεί να διασταυρώνει αυτόματα πληρωτέες τοκοχρεωλυτικές δόσεις τραπεζικών δανείων, όχι ιδιωτικών (δηλ. και τόκο και χρεολύσιο) και να τις εμφανίζει αυτόματα στη δήλωση. Προφανώς μπορεί να βρίσκει έτσι και την πρόωρη εξόφληση δανείου προς τράπεζα από εδώ και πέρα. Αν δεν σας το έχει εμφανίσει στη δήλωση είναι πολύ πιθανό να το γλιτώσατε. Αντίθετα άλλα κονδύλια, όπως νοσήλια σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, μερίσματα μετοχών κλπ δεν έχει αρχίσει να τα εμφανίζει ακόμα αυτόματα.

      Κύριε Chabo. Αν δηλώσετε ανάλωση και το ποσό είναι μεγάλο, ενδέχεται να σας καλέσουν σε δειγματοληπτικό έλεγχο αργότερα, ακόμα κι αν περάσει τώρα η δήλωση (βέβαια η πιθανότητα σε σχέση με την αναλογία των ελεγκτών, μπορεί να είναι προς το παρόν με το μέρος σας). Αν δεν έχετε να κάνετε ανάλωση και με τα μέχρι τώρα δεδομένα (γιατί αυτά αλλάζουν), καλύτερα να μην δηλώσετε τις αγορές των μετοχών σας, οι οποίες μέχρι τώρα δεν διασταυρώνονται. Μια άλλη λύση είναι να βάλετε μισή ανάλωση, μισές αγορές. Δεν πιστεύω να είστε τόσο άτυχος να σας πιάσουν κι από τα δύο.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    17. Κύριε Nick Pap σας ευχαριστώ πολύ για το link.
      Δεν είχα δεί προσεκτικά το κομμάτι για τα δάνεια οτι αφορά υποβολή στοιχείων και για το 2013.
      Αρα δυνητικά μπορεί να μας ζητηθεί και για την προεξόφληση του δανείου ανάλωση κεφαλαίου.
      Με τι αφορμή θα μπορούσε να γίνει αυτό ;

      Διαγραφή
    18. Κύριε Σύλβιε ευχαριστώ θερμά και σας για την βοήθεια.
      Δεν μας φτάνει η ανάλωση κεφαλαίου για τις αγορές μετοχών του 2014 ,αν έχουμε και ανάλωση για την προεξόφληση του στεγαστικού (που έγινε μέσα στο 2013) θα υπάρξει πιθανόν πρόβλημα.

      Διαγραφή
    19. κύριε Σύλβιε όπως μου βγαζει το πρόγραμμα taxiwnews θέλω κάλυψη από ανάλωση 62 χιλ .θεωρείται μεγάλο ??? Από πόσα ζητούν αναδρομικά να ελέγξουν αν υπάρχουν΄? Έχω 31 χρόνια που κάνω δήλωση.

      Διαγραφή
    20. Όλα τα χρόνια απεριόριστα μπορούν να χρησιμοποιηθούν, χωρίς χρονικό περιορισμό, παραγραφέντα και μη. Αρκεί να έχετε φυλάξει τις δηλώσεις (Ε1) και τα εκκαθαριστικά σας.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
  36. Κύριε spooky,
    σας ευχαριστώ πολύ.
    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τον νυν υπέρ πάντων αγώνα για κλείσιμο της συμφωνίας άρον-άρον, ήτοι έως τα ξημερώματα της Τετάρτης, ώστε να ψηφιστεί από τη Βουλή την προσεχή Πέμπτη, πριν από το Eurogroup της Παρασκευής, δίνει το Μαξίμου.

    Στην κυβέρνηση, το χρονοδιάγραμμα που ευελπιστούν να καταστεί ρεαλιστικό - στρέφοντας το βλέμμα στο Βερολίνο για τυχόν αρνητικές εκπλήξεις- είναι στις 12 Αυγούστου να έχει υπογραφεί μεταξύ Κυβέρνησης και Θεσμών η συμφωνία, την Πέμπτη να ψηφιστεί από τη Βουλή, ώστε το Eurogroup της προσεχούς Παρασκευής να "δώσει" το πράσινο φως, για την εκταμίευση της α' δόσης.

    Επί του σεναρίου τούτου, κυβερνητικές πηγές είναι συγκρατημένα αισιόδοξες, αλλά με αστερίσκους. Το Βερολίνο δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους και ο φόβος μήπως στο φίνις της διαπραγμάτευσης, επιχειρήσει "τρικλοποδιά" επί των συμφωνηθέντων, εγείροντας νέες απαιτήσεις, είναι υπαρκτός και έκδηλος.

    Εάν ωστόσο όλα κυλήσουν κατά το μαξιμινό πλάνο, τότε , κατά τις ίδιες πηγές, δεν αποκλείεται ο Αλέξης Τσίπρας να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες κάλπες άμεσα, ακόμη και εντός του Σεπτεμβρίου ( είτε την Κυριακή 13 είτε στις 20/9 ).
    http://www.capital.gr/epikairotita/3051756/to-24oro-pou-tha-krinei-sumfonia-kai-ekloges

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Κύριε Spooky για το 2014 τα ποσά των καταβολών στις τράπεζες για τοκοχρεολύσια, τόκους υπερημερίας, ποσά προεξόφλησης είναι καταχωρημένα στο taxis, αν πατήσετε στους κωδικούς 727, 728 εμφανίζεται πίνακας με τα ποσά που έχουν καταβληθεί ανά τράπεζα και ανά δάνειο. Αν δοκιμάσετε να συμπληρώσετε διαφορετικό ποσό γιατί δεν συμφωνείτε, θα εμφανιστεί μήνυμα να πάτε στην ΔΟΥ . Το 2013 δεν υπήρχε αυτό και έπρεπε να δηλώσεις εσύ ότι είχες πληρωσει. Είχαν πεί ότι και για το 2013 το taxis ήταν ενημερωμένο από τις τράπεζες δεν εμφανίζονταν όμως η κατάσταση που εμφανίζεται το 2014.

    DFNikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρετώ σας.
      Κύριε DF Nikos πολλές ευχαριστίες για την απάντησή σας.
      Το 2013 προεξόφλησα ολικά ένα στεγαστικό μου 11 χρόνια πριν τη λήξη του, χωρίς να το δηλώσω κάπου.
      Το 2014 πράγματι στον κωδικό 727 εμφανίζεται το ποσό που πλήρωσα για ενα πολύ μικρό προσωπικό που πήρα και με το οπίο ποσό φυσικά συμφωνώ.

      Διαγραφή
  39. Τρελό τραπεζικό party στο ΧΑΑ κύριε Τάκη. Ηδη ΑΛΦΑ έδωσε 100% από τα χαμηλά της και η ΠΕΙΡ 80%. Στο capital κονομάνε από τράπεζες και κάποιοι τεχνικοί αναλυτές μιλάνε για ΓΔ 1050...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με σούπερ ΤΙΤΚ στα 21.70, ΕΕΕ στα 22€ ΜΟΗ κοντά στα 9€, ΟΠΑΠ ξανά στα 8, ΕΧΑΕ κοντά στα 5€ όλες αυτές οι σημαντικές μετοχές είναι σε επίπεδα υψηλότερα των προ-capital controls! Οι 700 του Γδ ξεγελούν λογω τραπεζών..ο υπόλοιπος 25αρης είναι σε επίπεδα 900 μονάδων ήδη.

      Διαγραφή

    2. Όλα αυτά που λέτε σωστά, σε περιβάλλον τουλάχιστον προβληματικό, για να μην πούμε ελώδες. Το να αυξάνουμε λίγο τη ρευστότητα κατοχυρώνοντας κάποια κέρδη νομίζω είναι συνετή πολιτική. Μακάρι να συνεχιστεί η άνοδος και να κερδίσουν περισσότερο οι υπόλοιπες θέσεις μας . Αν πάλι η αγορά διορθώσει έχουμε ρευστό να φτιάξουμε μέσες τιμές κτήσης χαμηλότερα.

      Για τους capitalιστές και τους τεχνικούς αναλυτές τι να πει κανείς..."ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται".

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα σας τελικά συμφωνήσαμε για το 3ο μνημόνιο ή όχι ακόμα? Πάντως αν πάμε σε δάνειο γέφυρα το σοου θα έχει και συνέχεια!! Με την υποτίμηση των κινέζων προσοχή στους βαγγελίνιους (και στους υπόλοιπους εξαγωγείς προς τους κινέζους).Το ενεργειακό σκέλος της συμφωνίας ανοίγει το παιγνίο στους υπόλοιπους.

      Διαγραφή
  40. Κύριε Τάκη,

    Σας διαβάζω κάποιο καιρό, και ευτυχώς το ξαναλέω που υπάρχει το blog και γράφετε για να διαβάζουμε και κάτι σοβαρό. Είμαι περίεργος για το υπόβαθρό/παρελθόν σας, καθώς και για τη γενικότερη (επενδυτική και μη) φιλοσοφία σας. Σας κόβω για value, long term επενδυτή. Επίσης, αν θέλετε, αναφέρετε κάποιο/α βιβλίο/α που σας έχουν επηρεάσει προς το καλύτερο.

    Μιχάλης από Χανιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Κύριε Τάκη τα ΣΩΛΚ παραμένουν σχετικά χαμηλά (0.89) κι ενώ εμφάνισαν κερδοφόρο α'τρίμηνο. Ποιες οι εκτιμήσεις σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αγαπητοί κύριοι και εσείς ιδιαίτερα κύριε Nick Pap,
    Έχετε εντοπίσει οπουδήποτε στο διαδίκτυο ή με περιοδικό διανεμόμενο, προγραμματάκι που να κάνει εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ (προσοχή ΕΝΦΙΑ, όχι φόρου εισοδήματος). Αυτό της Epsilon Net λογικά δεν θα έχει κάτι τέτοιο.

    Ευχαριστώ
    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αγαπητοί κύριοι επί της φορολογίας,

    Να ένα ακόμα φορολογικό ερώτημα:

    Επιστροφές Κεφαλαίου εισηγμένων ΑΕ που προέρχονται από αφορολόγητα αποθεματικά, όπως ΕΛΒΑΛ, ΕΥΔΑΠ, ΠΛΑΘ, (δεν έχει παρακρατηθεί φόρος 10% και ορθώς γράφει η βεβαίωση: «παρακρατηθείς φόρος μηδέν»), σε ποιόν κωδικό του Ε1 δηλώνονται;

    Επίσης ΓΡΙΒ (ΕΥΠΡΟ) και ΤΡΑΣΤΟΡ, όπου πρόκειται για μέρισμα, αλλά δεν παρακρατήθηκε φόρος βάσει του νόμου;

    Μήπως με κάποιο λάθος χειρισμό στη δήλωση μας φορολογήσουν με 10%;

    Ευχαριστώ

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Σύλβιε,
      Οι επιστροφές κεφαλαίου δεν αποτελούν εισόδημα και ως εκ τούτου δεν δηλώνονται στο Ε1, ούτε μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάλυψη τεκμηρίων.

      Γρηγόρης

      Διαγραφή
    2. Όμως η χρηματιστηριακή κ Γρηγόρη τις δίνει σε ενιαία βεβαίωση για φορολογική χρήση μαζί με τα μερίσματα (απλώς γράφει δίπλα «Αποθεματικά»). Αλλά αυτό ας πούμε ότι το ξεπερνάμε. Τα μερίσματα από ΑΕΕΑΠ που δεν φορολογούνται, αλλά είναι γνήσια μερίσματα, που τα γράφομε; Αν επρόκειτο για υπεραξία αμοιβαίων κεφαλαίων Ε.Ε. κλπ, που επίσης δεν φορολογείται, θα τη δηλώναμε στον κωδικό 659-660 βάσει των οδηγιών στο βιβλιαράκι του Υπ. Οικονομικών. Τώρα όμως πρόκειται για αφορολόγητα από το Νόμο ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
  44. Το ίδιο πρόβλημα θα έχετε αντιμετωπίσει και όσοι είχατε τόκους από ομόλογα Ελλην Δημοσίου, οι οποίοι από το Νόμο είναι αφορολόγητοι και συνεπώς δεν παρακρατείται φόρος (παρ. 2 και 3 του άρθρου 37 του ν.4172/2013 και ΠΟΛ.1042/26.1.2015, παρ.8).

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη. Το πρόσθετο σχόλιό μου για τους αφορολόγητους τόκους ΟΕΔ ήταν άστοχο, γιατί αυτά έχουν ξεχωριστό κωδικό, σε σχέση με άλλους τόκους, τον 659-660 (πίν.6)

      Για τις επιστροφές κεφαλαίου όμως, και αφορολόγητα – απαλλασσόμενα διανεμηθέντα κέρδη από μερίδια ΟΣΕΚΑ Ελλάδος ή Ε.Ε. που είναι και αυτά αφορολόγητα; Δεν θα έπρεπε και αυτά να δηλώνονται σε έναν ξεχωριστό (από τα άλλα μερίσματα) κωδικό;


      Σύλβιος

      Διαγραφή
  45. Χαιρετώ σας.
    Κύριε Σύλβιε εξ όσων γνωρίζω η χρηματιστηριακή εκδίδει και αποστέλλει βεβαίωση που περιλαμβάνει μόνο τα μερίσματα.Για τις επιστροφές κεφαλαίου,οι οποίες δεν δηλώνονται, θα πρέπει κάποιος να απευθυνθεί κατευθείαν στις εισηγμένες.
    Το πρόγραμμα της Epsilon net που περιείχε το βήμα της Κυριακής αφορούσε μόνο την φορολογική δήλωση του 2015.Για τον ΕΝΦΙΑ δεν έχω δεί κάποιο πρόγραμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενα ποσό που έλαβα απο την ΦΛΕΞΟ και είχε τον χαρακτηρισμό "Ειδικά αποθεματικά" το έβαλα μαζί με τα μερίσματα παρά το οτι δεν είχε παρακρατηθεί φόρος.Αν δεν πρέπει να το συμπεριλάβω ας μας πεί κάποιος που γνωρίζει για να το αφαιρέσω ,καθώς δεν την έχω στείλει ακόμη.
      Ευχαριστώ

      Διαγραφή
    2. Spooky,
      Μόλις είδα το σχόλιό σου και ευτυχώς σε πρόφτασα. Μην το κάνεις! Αν η βεβαίωση γράφει παρακρατούμενος φόρος μηδέν και εσύ το βάλλεις στα μερίσματα, θα φορολογηθείς για το ποσό με βάση την κλίμακα μερισμάτων 10%.

      Θα πρέπει να μπει σε κάποιον άλλο κωδικό. Στην Εφορία η υπάλληλος αρμόδια για τόκους – μερίσματα δεν ξέρει να μου απαντήσει αν και σε ποιόν.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα.
      Κύριε Σύλβιε ευχαριστώ για την επισήμανση.Θα το αφαιρέσω απο τα δηλούμενα μερίσματα.
      Στη συνέχεια αν μάθω που μπορεί να μπεί καλώς.
      Αλλιώς θα χρησιμοποιήσω την " gargara method" που λέει και ο κύριος Artaxia.

      Διαγραφή
  46. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Για να περνάει και η ώρα ευχάριστα https://www.tradingview.com/x/ctWqKOca/ Μέσα στο τρίγωνο κάπου τέλος Σεπτ. αρχές Οκτ τα 3/4 της διαδρομής Η χρονιά φέτος με ούριο άνεμο οπότε στα υπόψην αν του χρόνου Άνοιξη με μνημόνιο #3 και Μάριο κουαντάτιβ ενερτζιαν κόβει και μέρισμα.

    Μα άμα πάμε εκλογές??? ΑΣ πάμε πρώτα και μετά να δούμε πώς θα αξιολογηθεί η αλμυρότητα της ρέγγας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Εγώ πέρασα τις επιστροφές κεφαλαίου κλπ αποθεματικά στο 781.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ
      Με βάση τη λογική, νομικά ορθή είναι η άποψη του κ. Γρηγόρη. Δεν αποτελούν εισόδημα, δεν δηλώνονται και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάλυψη τεκμηρίων. Διάθεση όμως περιουσιακού στοιχείου δεν αποτελούν; Αρκεί να βρεθεί Δ.Ο.Υ. που να μπορεί να μας το επιβεβαιώσει, γιατί οι περισσότερες ισχυρίζονται ότι δεν γνωρίζουν και ότι το καλύτερο που θα είχαμε να κάνομε θα ήταν να πωλήσομε τις μετοχές να ησυχάσομε. Έτσι μου είπαν.

      Κύριε Αλεξανδράτε, έχει λογική βάση. Σας το πρότεινε ο λογιστής σας;
      Βέβαια στον 781 δηλώνομε πωλήσεις μετοχών (και άρα θα μπορούσε να πει κανείς και επιστροφές κεφαλαίου – αποθεματικά), στην περίπτωση που οι μετοχές αγοράστηκαν το 2014, όχι παλιότερα.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    2. Το γεγονός ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται, αποδεικνύεται και από το εξής:
      Εντός της χρήσης (αποκαλούμενης πλέον «φορολογικού έτους») 2014, αγόρασα μετοχές αξίας 100.000 ευρώ και τις πούλησα, πάλι εντός του 2014: 120.000 ευρώ.

      ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΦΟΡΙΑΣ (υπαλλήλου αρμόδιας για μετοχές, τόκους κλπ): Θα δηλώσετε 100.000€ στον κωδικό 743, 120.000€ στον κωδικό 781 και 20.000€ στον κωδικό 659, αφού υπάρχει υπεραξία.

      ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Θα δηλώσετε 100.000€ στον κωδικό 743, 100.000€ στον κωδικό 781 και την υπεραξία 20.000€ στον κωδικό 659.

      ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΟΓΙΣΤΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ: Δεν το ξέρω.

      ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΠΡΑΞΑΤΕ ΕΣΕΙΣ;

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    3. Χαιρετώ σας.
      Πάντως απο την πληροφόρηση της Solidus που παραθέσατε και σεις κύριε Σύλβιε αυτή είναι η σωστή καταχώρηση,όπως ακριβώς αναφέρεται και σε κάποιο απο τα παραδείγματα.
      Με λογίστρια που μίλησα τηλεφωνικά μου είπε οτι θα δηλώσω μόνο την διαφορά.Επειδή η συνενόηση δεν ήταν η καλύτερη θα την περιμένω να επιστρέψει απο τις διακοπές της για να την δώ απο κοντά.
      Χαιρετίζω τον κύριο Αλεξανδράτο και ευχαριστώ για την βοήθειά του.

      Διαγραφή
    4. Χρόνια Πολλά σ' όλους!
      κ.Σύλβιε, κ.spooky,και σ' όλους τους ευλογημένους λοιπούς φίλους, θα ήθελα την γνώμη σας αν δύνασθε .. επειδή τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και πρέπει στην ερχόμενη εβδομάδα να καταθέσω την δήλωση βρίσκομαι στο δίλημμα
      α) Δηλώνω τις αγορές μτχ (743) και καλύπτομαι από τεκμήριο με κωδ 781 (εφάπαξ + πώληση μτχ) και με κωδ 787 ανάλωση κεφαλαίου προηγ ετών
      β) Δεν δηλώνω τίποτε στον 743 οπότε και στον 787
      Σε δύο λογιστές γνωστούς μου που έκανα το ερώτημα τι να πράξω μου είπαν να μην δηλώσω και όοοοταν.... θα γίνει το περιουσιολόγιο τότε θα δηλώσω τα πάντα
      Επειδή και στις δύο περιπτώσεις μου βγάζει την ίδια επιστροφή και μπορώ να χρησιμοποιήσω ανάλωση κεφαλαίου τι θα με συμβουλεύατε επιλέξω ?
      -Η Παναγιά η Μεγαλόχαρη να σας ευλογεί !!!

      Διαγραφή
    5. Χρόνια Πολλά σ' όλους τους ευλογημένους !
      κ.Σύλβιε, κ Spooky, αν δύνασθε.. επιδή τα χρονικά περιθώρια στενέυουν και πρεπει να καταθέσω την φορολ δήλωση βρίσκομαι σε δίλλημα ως
      α) Να δηλώσω τις αγορές μτχ (743)και να καλύψω το τεκμήριο με ανάλωση προηγούμενων ετών (787)πράγμα που μπορώ καθώς κάνω 32 χρόνια δήλωση
      β) Να μην δηλώσω τίποτε για αγορές (743)μτχ και φυσικά δν χρειάζεται και η ανάλωση του (787)
      Με δύο φίλους λογιστές που έθεσα το δίλλημα μου ειπαν να μην δηλώσω τπτ και στο μέλλον όταν γίνει περιουσιολόγιο τότε θα δηλωθεί ότι υπάρχει.
      Τι θα με συμβουλεύατε ?

      Διαγραφή
  49. Προς όλους
    Και ιδιαίτερα προς κ. Hippy και κ.Τάκη,

    H Barclays σε σημερινή έκθεσή της μας λέει ότι αν εφαρμοστεί η σχετική κοινοτική οδηγία από 1/1/2016, οι κύριοι μη εξασφαλισμένοι ομολογιούχοι (τουτέστιν μεθερμηνευόμενο: όλα τα senior τραπεζικά ομόλογα που σας ζήτησα και μου αναφέρατε κ. Hippy, πλην του covered bond της ΕΤΕ), θα έχουν σχεδόν μηδενική ανάκτηση, γιατί οι ισολογισμοί των τραπεζών είναι επιβαρυμένοι.

    Όμως το πιθανότερο είναι (λέει), η εξυγίανση να γίνει πριν την ισχύ της νέας κοινοτικής οδηγίας, οπότε άλλες μέθοδοι θα εφαρμοστούν. Σε κάθε περίπτωση όμως η ανάκτηση θα είναι πολύ χαμηλότερη των τρεχουσών αποτμήσεων, τις οποίες η Barclays θεωρεί υψηλές.

    http://www.capital.gr/oikonomia/3053170/barclays-pedio-dokimon-i-ellada-gia-tous-neous-trapezikous-kanones-tis-ee

    Φυσικά πριν από αυτά (αν γίνουν), η λογική και ο νόμος λέει ότι θα πρέπει να διαγραφούν πλήρως και ολοσχερώς όλες οι υπάρχουσες τραπεζικές μετοχές, κοινές και προνομιούχες.

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Επειδή για κάποιον περίεργο λόγο δεν μπορώ να γράψω σε blogspot απο εδώ που βρίσκομαι (ενώ κάνω login με το email
    δείχνει ότι δεν παίρνει τα post μου), έστειλα την απάντηση μου στο email του ανηψίου μου ο οποίος αναλαμβάνει να την κάνει post
    στο blog του Monsieur Takis.

    Monsieur Leonidas Deligianakis,

    εσάς ποιός σας λέει ότι δεν πιστεύω ότι οι τιμές του αλουμινίου το επόμενο διάστημα (μεσοπρόθεσμο) δεν θα δουν τιμές
    κοντά στα 1.900$???Οπου σε συνδιασμό με την άνοδο του δολαρίου που επίσης αναμένω θα φτιάξει ένα εκρηκτικό μείγμα θετικών
    αποτελεσμάτων για την εταιρία. Επίσης έχετε υπόψη σας ότι επειδή δεν υπάρχει πλέον μονάδα Αλουμινίου στην ευρύτερη
    περιοχή, ο Μυτιληναίος πληρώνεται με premium/τόνο το οποίο δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο (κοντά στα 600$ επιπλέον ανα τόνο)???

    Καταλήγω λέγοντας σας ότι εγώ επενδύω. Δεν κάνω trading και δεν με αφορούν οι βραχυπρόσθεσμες κινήσεις. Και εκεί που
    είμαι αγορασμένος στην μετοχή είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.Δεν ψάχνω πάτους.Ψάχνω μόνο κορυφές για να πουλήσω.

    Θα τα πούμε Φεβρουάριο που θα κατέβω ξανά Ελλάδα.

    ΥΓ
    Monsieur Takis πιστεύω ότι πρέπει να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό email ώστε να μπορούν φίλοι να σας στέλνουν άρθρα η πληροφορίες.
    Δεν χρειάζεται να απαντάτε στα email.Απλά να υπάρχει μια μορφή επικοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Κύριε Δαρειε, δε μιλησε κανεις για βραχυπροθεσμο trading, σιγουρα τα τελευταια 2-2,5 χρονια τα πρεμιουμ εχουν ανεβει περιπου 200$ παραπανω και ειναι σε ιστορικα υψηλα περιπου στα 600$ οπως λετε παραταυτα ομως τα πρεμιουμ ειναι υπολογισμενα για να βγει το μεσο κοστος παραγωγης στη τιμη που σας ειπα. Την εταιρια την εχω μελετησει χρηματοοικονομικα και οχι μονο, σε βαθος και εχω υπολογισει με πολυ μικρη αποκλιση το κοστος παραγωγής καθε φορα που ανακοινωνει η εταιρια. Απλα πιστευω οτι η τιμη του αλουμινιου δεν εχει ολοκληρωσει το καθοδικο της κυκλο που πιθανα να ειναι κατω των 1500$ ισως περιξ των 1300$ αυτο φυσικα δε σημαινει οτι δε θα κανει καποια ανοδικα τιναγματα ελεω Κινας και Παγκοσμιας αναπτυξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΚΥΡΙΕ Leonidas Deligianakis ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ Η προσέγγισης ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΝ-27/09/2015- 2o τρίμηνο:- Στα χαμηλά επίπεδα οι διεθνείς τιμές αλουμινίου λόγω πιθανού Grexit και Κίνας!-ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΡΘΡΟ -http://www.alunet.gr/Default.aspx?tabid=89&smid=367&ArticleID=1180&reftab=58&t=2o-τρίμηνο:-Στα-χαμηλά-επίπεδα-οι-διεθνείς-τιμές-αλουμινίου-λόγω-πιθανού-Grexit-και-Κίνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Κύριε Χίπη ο κεντρικός τραπεζίτης άργησε να καταλάβει ότι δεν θα πάρει ποτέ πίσω τα 200 δισεκατομμύρια που έχει χώσει στις Ελληνικές τράπεζες. Δεν σας κάνει εντύπωση που τα βιβλία προσφορών είτε δεν έχουν ακόμα ανοίξει (ενώ θα έπρεπε) είτε θα παραμείνουν ανοικτά (περίπτωση Πειραιώς)??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν μου κάνει εντύπωση. Πάνε πακέτο με την συμφωνία του EWG (για την ακρίβεια έπονται) και την εκταμίευση των 2 δις. Καλά τα κέρδη, καλύτερα όμως τα σιγουρότερα κέρδη και τα funds θέλουν να βεβαιωθούν ότι ο σύριζα συνεχίζει στην ανηφοριά της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

      Δεν είναι ιεραπόστολοι, είναι κερδοσκόποι και μάλιστα (λογω ρίσκου της χώρας) οι πιο αδίστακτοι.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂