Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Ο χαζολαός ζαλισμένος απο τις σφαλιάρες που τρώει, μυαλό δεν λέει να βάλει. Έτοιμος είναι πάλι για νέες κινητοποιήσεις και να χάψει τα περι, τάχα μου, εκβιασμών. Όποιος του πει τα περισσότερα ψέματα θα τον στηρίξει.

Τα παραμύθια της χαλιμάς που γράφτηκαν στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης και ψήφισε ο χαζολαός, επειδή τάχα μου θα έβαζε τέλος στα μνημόνια και θα ερχόταν η Ελπίδα της ανάπτυξης.

1. Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει νομοθετική τροπολογία για την άμεση αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στους δικαιούχους του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου και δωρεάν ρεύμα στους δικαιούχους του, έως την ποσότητα των 1200 Kwh το τετράμηνο ανά οικογένεια. Δηλαδή, 3600 Kwh το χρόνο. 

2. Πρόγραμμα επιδότησης διατροφής με κουπόνια σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες Η υλοποίησή του προβλέπεται από δημόσιο φορέα συντονισμού, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία της Ελλάδος, και οργανώσεις αλληλεγγύης, μέσω συμβεβλημένων και κοινωνικών παντοπωλείων.

3. Δωρεάν ιατρική περίθαλψη για όλους και δραστική μείωση συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη Το πρόγραμμά περιλαμβάνει δωρεάν πρόσβαση για όλους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, στις δημόσιες δομές υγείας και διασφάλιση της πρόσβασης για όλους στην αναγκαία φαρμακευτική αγωγή με δραστικό περιορισμό - έως μηδενισμό για ειδικές κατηγορίες - της επιβάρυνσης στη συμμετοχή των ασθενών στη φαρμακευτική δαπάνη. 

4. Πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης. Το πρόγραμμα θα υλοποιήσει ο προς επανίδρυση Οργανισμός Εργατικής Εστίας. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την αξιοποίηση των παλιών εγκαταλελειμμένων κτιρίων και κλειστών ξενοδοχείων. Στόχος η εξασφάλιση σε πρώτη φάση 25.000 διαμερισμάτων, με την επιδότηση του ενοικίου στα 4 ευρώ ανά τμ. 

5. Στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων «Αποκαθιστούμε, αμέσως το δώρο των Χριστουγέννων, ως 13η σύνταξη, σε 1.262.920 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη έως 700 ευρώ. Είναι το πρώτο βήμα για την πλήρη αποκατάσταση της 13ης σύνταξης και του 13ου μισθού σε όλους, σταδιακά και σε συνάρτηση με τις οικονομικές συνθήκες». 

6. Ειδική κάρτα μετακίνησης με τα μαζικά μέσα μεταφοράς Ειδική κάρτα μετακίνησης με μειωμένη έως συμβολική συμμετοχή, για μακροχρόνια άνεργους και όσους διαβιώνουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Η κάρτα θα είναι ετήσιας διάρκειας και θα ισχύει για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και θα απαιτεί πολύ μικρή έως συμβολική συμμετοχή από τους δικαιούχους. 

7. Κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης «Επαναφέρουμε τη λιανική τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης στα 0,90€ ανά λίτρο. Η επαναφορά του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο επίπεδο πριν από την εξίσωση με τον αντίστοιχο φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, όχι μόνο δε θα έχει κόστος αλλά θα έχει και δημοσιονομικό όφελος, διότι θα αυξήσει σημαντικά την κατανάλωση. «Γιατί οι άνθρωποι θα ξανανάψουν τα καλοριφέρ τους», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. 

8. Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ. Θεσπίζεται φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας (ΦΜΑΠ) και αναπροσαρμόζονται άμεσα οι αντικειμενικές αξίες τουλάχιστον 30% εώς 35%. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ο φόρος αυτός θα έχει προοδευτική κλιμάκωση και υψηλό αφορολόγητο όριο. Δεν θα αφορά την πρώτη κατοικία εκτός από περιπτώσεις υπερπολυτελών κατοικιών, ούτε και τη μικρομεσαία ιδιοκτησία. 

9. Επαναφορά αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ για όλους 

10. Επαναφορά κατώτατου μισθού. Ο κατώτατος μισθός θα επιστρέψει στα 751€ για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Σύμφωνα με το οικονομετρικό μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ «επαναφορά του κατώτατου μισθού όχι μόνο δεν έχει δημοσιονομικό κόστος, αλλά θα έχει από μόνη της και αναπτυξιακό αποτέλεσμα. Μόνον τον πρώτο χρόνο, θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της εγχώριας ζήτησης, κατά 0,75%, και του ΑΕΠ κατά 0,5%. Επιπλέον, θα δημιουργήσει και 7.500 νέες θέσεις εργασίας». 

- Τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο. Έγινε για τη Γερμανία το 1953. Να γίνει και για την Ελλάδα το 2014.
- «Ρήτρα ανάπτυξης» στην αποπληρωμή του υπόλοιπου, έτσι ώστε να εξυπηρετείται από την ανάπτυξη και όχι από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού. 
- Περίοδο χάριτος, δηλαδή «moratorium», στην εξυπηρέτησή του, για την άμεση εξοικονόμηση πόρων για την ανάπτυξη. 
- Εξαίρεση του προγράμματος δημόσιων επενδύσεων από τους περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης. 
- Συμφωνία για «Ευρωπαϊκό New Deal», με δημόσιες επενδύσεις για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. 
- Ποσοστική χαλάρωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με απευθείας αγορά κρατικών ομολόγων.


Η πραγματικότητα όμως ήταν ότι υπήρχαν άλλα σχέδια.
Φάε λοιπόν χαζολαέ την μια άλλη ΔΕΘ δια χειρός Γιάνη Βαρουφάκη.

15η Σεπτεμβρίου 2014 με Αίμα και Δάκρυα
Ένα κόμμα της αντιπολίτευσης που προετοιμάζεται να κυβερνήσει εν μέσω της δραματικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η πλειοψηφία των πολιτών, δεν μπορεί παρά να νιώσει την ανάγκη να παρουσιάσει, και να δεσμευτεί, σε κάποια ελάχιστη δέσμη μέτρων ανακούφισης ανθρώπων και επιχειρήσεων που θα εφαρμόσει από τον πρώτο μήνα μιας μελλοντικής κυβέρνησης της οποίας θα αποτελεί τον κορμό.
Το κατανοώ αυτό. Όμως πόσο θα ήθελα να ακούσω κάτι διαφορετικό στην προεκλογική περίοδο που, όπως φαίνεται, έχει αρχίσει ήδη! Πόσο θα ήθελα μια τοποθέτηση που να λέει πάνω-κάτω τα εξής:

• Αν πιστεύετε ότι τα Μνημόνια που ψηφίστηκαν ήταν η μόνη εναλλακτική εντός της Ευρωζώνης, δεν πρέπει να μας ψηφίσετε. •Αν κρίνετε ότι το 2ο Μνημόνιο τελειώνει επί της ουσίας, κι όχι για το θεαθήναι, με τον ελληνικό λαό να αποκτά ξανά τη δυνατότητα να πάρει τις τύχες του στα χέρια του, π.χ. μέσω της εκκολαπτόμενης επιμήκυνσης, παρακαλούμε ψηφίστε τη Συγκυβέρνηση – όχι εμάς.
• Αν θεωρείτε ότι το τραπεζικό μας σύστημα βρίσκεται σε καλή πορεία, μετά την ανακεφαλαιοποίηση, και πως θα αρχίσει, όπως έχει διαμορφωθεί και όπως είναι δομημένο σήμερα, να χρηματοδοτεί την ανάπτυξη της χώρας χωρίς να αποτελεί πλέον καρκίνωμα στη κοινωνική οικονομία μας, τότε μακρυά από τα ψηφοδέλτιά μας.
• Αν νομίζετε ότι η Ευρώπη έκανε το καθήκον της απέναντι στον εαυτό της και βρίσκεται στη σωστή (έστω και εκνευριστικά) αργή πορεία προς την έξοδο από την Κρίση, δεν είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει να εμπιστευτείτε.
• Αν περιμένετε από εμάς να σας πούμε ότι είμαστε σε θέση να επανεκκινήσουμε την οικονομία, και να ανατρέψουμε τις κατάφορες αδικίες που ζείτε καθημερινά, προτού επιτευχθεί μια νέα συμφωνία με την Ευρώπη, θα σας απογοητεύσουμε.
Γιατί να μας ψηφίσετε; Επειδή σας υποσχόμαστε μόνο δύο πράγματα:
  • Αίμα και Δάκρυα, όπως υποσχέθηκε στους συμπολίτες του ο Τσώρτσιλ το 1939 τότε που τους ζητούσε την βοήθεια και υποστήριξή τους μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας εν μέσω πολέμου.
  • Αίμα και Δάκρυα που, όμως, θα δώσουν σε όλους μας, κι όχι μόνο εδώ στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, το δικαίωμα να ελπίζουμε για ένα τέλος στον σιωπηλό αλλά αμείλικτο πόλεμο για την Αξιοπρέπεια και για την Αλήθεια.

  • Αίμα και δάκρυα που θα πρέπει να είμαστε διατεθειμένοι να χύσουμε ώστε να μπει η χώρα σε βιώσιμη πορεία, η οποία σήμερα είναι αδύνατη όσο, είτε (Α) πιστεύουμε πως η συμμόρφωση «προς τας υποδείξεις» της τρόικας είναι η λύση (με κάποιες κουτοπονηριές που θα μας επιτρέψουν μια πιο χαλαρή συμμόρφωση από αυτή που απαιτούν οι δανειστές), είτε (Β) νομίζουμε ότι η λύση μπορεί να δοθεί αναδιανέμοντας τους λιγοστούς πόρους ενός κράτους που μόνο εικονικά πλεονάσματα έχει, τα οποία μάλιστα είναι προϊόν μη βιώσιμης αφαίμαξης μιας φθίνουσας οικονομίας (και των συνήθων κορόιδων).
Πράγματι, αν θέλετε να μας ψηφίσετε να το κάνετε επειδή τα Δάκρυα και το Αίμα που σας υποσχόμαστε τα θεωρείτε ως ένα μικρό αντίτιμο για να ακούτε από κυβερνητικά χείλη την Αλήθεια. Για να έχετε αντιπρόσωπους στην Ευρώπη που δεν θα παρακαλάνε αλλά ούτε και θα ενστερνιστούν την τακτική του τσαμπουκά και της μπλόφας αλλά που, αντίθετα, θα υιοθετήσουν μια στρατηγική που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν τόλμησε να υιοθετήσει έως τώρα: τη στρατηγική κίνηση του να λέμε την Αλήθεια στους εταίρους, στους λαούς των εταίρων και στους πολίτες της χώρας μας. Την Αλήθεια για την κατάσταση των τραπεζών (αντί την προσποίηση ότι είναι «ισχυρές»). Την Αλήθεια για τα ανύπαρκτα πλεονάσματα του κράτους μας. Την Αλήθεια για τις επενδύσεις και τις ανύπαρκτες προοπτικές τους όσο συνεχίζεται ο θανάσιμος εναγκαλισμός πτωχευμένου κράτους, πτωχευμένων τραπεζών, πτωχευμένων επιχειρήσεων, πτωχευμένων θεσμών.
Τέλος, πρέπει να ξέρετε ότι τη νίκη στις εκλογές τη φοβόμαστε περισσότερο από την ήττα. Την τρέμουμε, για την ακρίβεια. Αν όμως εσείς αποφασίσετε να μας ψηφίσετε για να κάνουμε πράξη το Αίμα και τα Δάκρυα που σας υποσχόμαστε, με αντάλλαγμα την Αλήθεια και την Αξιοπρέπεια - αν εσείς ξεπεράσετε τον φόβο αυτής της δέσμευσής μας- τότε θα ξεπεράσουμε κι εμείς τον τρόμο που μας προκαλεί η ιδέα να κυβερνήσουμε αυτή τη χώρα στη σημερινή τρισάθλια συγκυρία.


8 Δεκεμβρίου 2014 και η αποτυχία των προβλέψεων, όπου τελικά μας έφερε στη συνθηκολόγηση όπου μας πήραν όλα τα βρακιά
 
Ο πανικός τους, η ελπίδα μας του Γιανη Βαρουφάκη
Διαβάζουμε ότι κάποιοι μάνατζερς κερδοσκοπικών επενδυτικών ταμείων (hedge funds) του Λονδίνου «φρίκαραν» μετά από συνάντησή τους με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι τους παρουσίασαν τις προθέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν γνωρίζω τι ειπώθηκε μεταξύ τους. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι τα hedge funds θα εγκατέλειπαν την χώρα έτσι κι αλλιώς, με οποιαδήποτε κυβέρνηση ante portas. Και ότι όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο καλύτερα.


Γιατί να φύγουν; Δεν θέλουμε τις επενδύσεις τους; Όχι ιδιαίτερα! Τα hedge funds ποτέ δεν επενδύουν παραγωγικά. Δεν είναι η δουλειά τους αυτή. Δουλειά και σκοπός τους είναι να αγοράσουν κάποια χαρτιά φτηνά, ελπίζοντας ότι οι τιμές των χαρτιών που αγόρασαν θα αυξηθούν γρήγορα, θα ξεπουλήσουν στα γρήγορα (πολλές φορές εντός λεπτών της ώρας) και θα μεταβούν σε νέα πεδία δόξης λαμπρά χωρίς κανένα ενδιαφέρον για το τι θα αφήσουν πίσω τους. Μόνο στην απελπισμένη Μνημονιακή Ελλάδα μπορούσε να γιορταστεί ως χαρμόσυνο νέο (όπως έγινε το 2012) η έλευση για «επενδύσεις» του κ. John Paulson!

Η ιστορία με το πώς η Ελλάς έγινε ένα από αυτά τα πεδία δόξης των hedge funds, έστω για λίγο καιρό, έχει ενδιαφέρον. Εν αρχή ην η πτώχευσή μας ως κράτος το 2009/10. Τα δύο μνημονιακά δάνεια δεν ήταν τίποτα άλλο από την εφαρμογή της τακτικής που χρησιμοποιούν οι τραπεζίτες οι οποίοι αρνούνται να παραδεχθούν ότι τεράστια δάνεια που χορήγησαν «έσκασαν» - κάτι που, αν το παραδεχθούν, θα είναι σαν να παραδέχονται ότι οι τράπεζές τους έχουν πρόβλημα. Οπότε, τι κάνουν; Εφαρμόζουν την τακτική του «προσποιήσου και επέκτεινε» (extend and pretend αγγλιστί) – δηλαδή δανείζουν ξανά τους ίδιους πτωχευμένους δανειζόμενους ώστε να προσποιούνται και οι μεν και οι δε ότι τα αρχικά δάνεια αποπληρώνονται κανονικά (μεγαλώνοντας εν τω μεταξύ τις μαύρες τρύπες), επεκτείνοντας (ουσιαστικά) την χρεοκοπία αλλήλων στο μέλλον. Μόνο που στην προκείμενη περίπτωση, το «προσποιήσου και επέκτεινε» το εφάρμοσε η Ευρωπαϊκή Ένωση επί της Ελλάδας εκ μέρους των τραπεζών (ευρωπαϊκών και ελληνικών) που είχαν επιτακτική ανάγκη την συγκάλυψη των «προβλημάτων» τους, και με το κόστος αυτής της συγκάλυψης να περνά στους πολίτες αρχικά της Ελλάδας και, κάποια στιγμή (όταν το δημόσιο χρέος μας κουρευτεί), της υπόλοιπης Ευρώπης.

Το πρόβλημα με την τακτική «προσποιήσου και επέκτεινε» είναι ότι κάποια στιγμή τελειώνουν τα δανεικά. Έτσι έγινε και με εμάς καθώς η γερμανική κυβέρνηση ένιωσε πως δεν μπορεί να ξαναπάει στην Ομοσπονδιακή της Βουλή για τρίτη φορά ώστε να εξασφαλίσει τα ποσά (της δήθεν διάσωσης της Ελλάδας) που απαιτούσε η διατήρηση της φαντασίωσης του «προσποιήσου και επέκτεινε». Οπότε, το Βερολίνο πέρασε στο Plan B: στη δημιουργία δύο φουσκών που θα εξαγόραζαν, με ιδιωτικά κεφάλαια, λίγο περισσότερο χρόνο.

Η μία φούσκα αφορούσε το δημόσιο χρέος με την δήθεν έξοδο, αν θυμάστε, του δημοσίου στις αγορές τον περασμένο Απρίλιο. Για να «πετύχει» εκείνο το εγχείρημα αρκούσαν κάποια ανεπίσημα τηλεφωνήματα από την ΕΚΤ και το Βερολίνο σε hedge funds με ένα απλό μήνυμα: «Αγοράστε αυτά τα συγκεκριμένα ομόλογα των πτωχευμένων ελλήνων και, μην φοβάστε, αν χρειαστεί θα τα αποπληρώσουμε εμείς». Η δεύτερη φούσκα αφορούσε τις τραπεζικές μετοχές οι οποίες, έχοντας καταβαρθρωθεί, φούσκωσαν προς τα πάνω όταν η Φρανγκφούρτη, σε συνεργασία με την Αθήνα και το Βερολίνο, έκλεισαν το μάτι στις αγορές ότι, όταν έρθει η ώρα των ελέγχων των τραπεζών, θα κάνουν τα στραβά μάτια – κάτι που ισοδυναμεί με πράσινο φως στα hedge funds να αγοράσουν τις μετοχές τους προσδοκώντας μια πρόσκαιρη ανάκαμψη στις τιμές τους.

Με αυτές τις δύο φούσκες υπό κατασκευή, τα hedge funds έσπευσαν να οφεληθούν. Όπως τα όρνια, η έλευσή τους «μυρίζει» θάνατο, όχι ζωή. Κατέφθασαν λοιπόν ο κ. John Paulson και η παρέα του για να αποσπάσουν μερικά κομμάτια από τις σάρκες του πτώματος της ελληνικής οικονομίας και οι εγχώριοι συνάδελφοί τους, μαζί με το πολιτικό και δημοσιογραφικό τους προσωπικό, απαίτησαν από εμάς να γιορτάσουμε για το «επενδυτικό κύμα» που ήρθε στην χώρα, στηλιτεύοντας όσους εξ ημών αρνηθήκαμε να ζητωκραυγάσουμε ως «εθνοπροδότες» και «μίζερους θιασώτες της χρεοκοπίας».

Βέβαια, τα hedge funds, όπως πάντα κάνουν, ήρθαν για να φύγουν. Πριν ακόμα αγοράσουν ελληνικά χαρτιά είχαν το δάκτυλο στο κουμπί «πούλησε», γνωρίζοντας ότι πρόκειται για πολιτικώς δημιουργηθείσα φούσκα που, εντός το πολύ διετίας (μέχρι τις επόμενες εκλογές), θα έσκαγε. Όπερ και εγένετο. Εγένετο επειδή, βλέποντας ότι αυτή η κυβέρνηση δεν σώζεται, και πως θα χρειαστεί μια νέα για να περάσει και να νομιμοποιήσει το 3ο Μνημόνιο (όπως χρειάστηκε η ανατροπή των Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου για να περάσει και να νομιμοποιηθεί το 2ο Μνημόνιο), το Βερολίνο αποφάσισε να αποσύρει το δίχτυ προστασίας που προσέφερε στον κ. Σαμαρά, αφήνοντάς τον να συρθεί στις εκλογές απογυμνωμένος, και με τις υποσχέσεις του για έξοδο από το Μνημόνιο (που τις βάσισε σε δεσμεύσεις του Βερολίνου, τις οποίες το Βερολίνο αθέτισε) στον αέρα.

Κάπως έτσι τα ξύπνια hedge funds αποσύρθηκαν στα μουλωχτά από τον Οκτώβριο αφήνοντας τα λιγότερο ξύπνια να πανικοβληθούν από τον... ΣΥΡΙΖΑ. Ας πανικοβληθούν, δεν πειράζει. Ο πανικός τους, η ελπίδα μας! Ελπίδα ότι έρχεται τέλος στην «προσποίηση και επέκταση» που έχει καθηλώσει την Ελλάδα στον βάλτο της διογκούμενης χρεοκοπίας από το 2010. Και πώς θα έρθει το τέλος αυτό;

Πάντως δεν θα έρθει με νέα δάνεια – είτε διακρατικά είτε από τις αγορές. Δεν θα έρθει με νέα ψέματα. Δεν θα έρθει με τη συνεχιζόμενη προσποίηση ότι «φάγαμε τον γάιδαρο και μένει η ουρά». Θα έρθει μόνο μέσα από τη διαπραγμάτευση που θα καταστήσει το χρέος βιώσιμο, θα σπάσει τον ομφάλιο λώρο πτωχευμένων τραπεζών και πτωχευμένου δημοσίου, θα φέρει παραγωγικές επενδύσεις που θα παρακάμπτουν το κράτος μας, και θα συνοδεύεται με νοικοκύρεμα του δημόσιου τομέα και τερματισμό στην ασφυξία που επιβάλει στις επιχειρήσεις, παλαιές και ιδίως νέες.

Όσο διαρκεί μια τέτοια διαπραγμάτευση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα απειλούμαστε με κλείσιμο των ΑΤΜ από το Βερολίνο και τη Φρακφούρτη, οι αγορές θα έρθουν και πάλι στα όρια του νευρικού κλονισμού, τα spreads θα φτάσουν στα ουράνια, το χρηματιστήριο στις 600 μονάδες, τα ανόητα hedge funds θα τραβάνε τα μαλλιά τους. Δεν πειράζει. Δεν έχει σημασία το επιτόκιο δανεισμού του δημοσίου όσο το δημόσιο δεν δανείζεται. Δεν έχει σημασία η τιμή της μετοχής μιας τράπεζας πού ήταν και παραμένει πτωχευμένη και η οποία είχε τσιμπήσει μερικά ευρώ λόγω μιας πολιτικά κατασκευασμένης φούσκας.

Το ζητούμενο είναι η διαπραγμάτευση αυτή να τελειώσει καλά για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Να βάλει τέλος στα τοξικά ψέματα -στο «προσποιήσου και επέκτεινε»- που τόσο κακό κάνει στον τόπο και αντανακλά την άρνηση της επίσημης Ευρώπης να έρθει αντιμέτωπη με τη συστημική της κρίση. Αν αυτό απαιτεί έναν πρόσκαιρο πανικό κερδοσκόπων που επένδυσαν στις φούσκες που πρέπει να σκάσουμε, ας έρθει πιο γρήγορα για να κρατήσει και πιο λίγο.

200 σχόλια:

  1. Κύριε Αλέξη Τσίπρα αν δεν γνωρίζεις τι σημαίνει άτακτη χρεοκοπία και φτάνεις στο και πέντε για να μάθεις ότι τα συναλλαγματικά σου αποθέματα δεν φτάνουν ούτε για γλειφιτζούρι, τότε είσαι για τα πανηγύρια και ίσως είναι καλύτερα να παραιτηθείς ως ανίκανος.

    Δυστυχώς βλέπω ότι το συνονθύλευμα συνεχίζει το παραμυθάκια. Στηρίζει ο Δραχμαζάνης την κυβέρνηση, αλλά δεν ψηφίζει μνημόνια, ενώ είναι έτοιμος να κάνει ριφιφί στην Τράπεζας της Ελλάδος και να σηκώσει 23 δις ευρώ.
    Μου φαίνεται ότι η αντιπολίτευση πρέπει να ξυπνήσει. Αυτοί δουλεύουν όλο τον κόσμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν είπε όντως ο Λαφαζάνης ότι :

    Όλα αυτά τα σενάρια, όπου για παράδειγμα καταλαμβάνω την Τράπεζα της Ελλάδος, είναι ανοησίες. Δεν είμαι τρομοκράτης. Αλλά αυτά τα 22 δισεκατομμύρια υπάρχουν - και μάλιστα μοιρασμένα σε διάφορα σημεία της χώρας. Σε μετρητά. Και τα χρήματα θα έπρεπε να δοθούν στον κόσμο
    ----------------------------------------------------------------------------------
    Θα μας το εξηγήσετε κύριε Λαφαζάνη πως γίνεται αυτό??
    Θα μας εξηγήσετε επίσης ποιοι είναι οι άλλοι δρόμοι της Ελλάδος??
    Έχουμε χαμηλό IQ και πρέπει να μας τα σπάσετε σε απλά λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Grexit από τον κακό εαυτό μας

    Η δαμόκλεια «πολιτική ηθική» και «καθαρότητα» των μη-ευρωπαϊστών αριστερών μελών του ΣΥΡΙΖΑ σκόρπισε εν μία νυκτί σε μια προφανώς αντι-δεοντολογική, αντι-ηγετική και εν τέλει τυφλή ανυπακοή στην ίδια τη λαϊκή εντολή (που τόσο την επικαλούνται όταν τους βολεύει).

    Το 80% του ελληνικού λαού θέλει να μείνει στο ευρώ αλλά κάποιοι λουδίτες σχεδιάζουν «επανάσταση» επί άλλου πλανήτη.

    Παρασυρμένοι από καλοβολεμένους, βαθιά συστημικούς διανοούμενους της Ευρώπης και των ΗΠΑ αλλά κι από τη διπολική διαταραχή και την υφέρπουσα κατάθλιψη ενός λαού που τώρα συνειδητοποιεί ότι δεν είναι περιούσιος, ορισμένοι αυτοαναγορεύονται σε ντεσπεράντος εσωστρεφούς ιδεοληπτικής αυταρέσκειας.

    Σαν τις ρώσικες μπαμπούσκες είναι (απο)κλεισμένοι μέσα στα μαρξικά τσιτάτα, που είναι κλεισμένα μέσα στην προ-παγκοσμιοποίησης εποχή, που είναι κλεισμένα σε κορώνες αμφιθέατρου, που είναι κλεισμένα σε συσχετισμούς κουκιών και τάσεων, που είναι κλεισμένα σε…

    Τί επικαλούνται ως έσχατο επιχείρημα; Την υπερηφάνεια του λαού.
    Αναρωτιέμαι αν η εθνική (και η προσωπική) αξιοπρέπειά τους δεν είχε καθόλου θιγεί την εποχή της αστακομακαρονάδας, της ανομίας, της ατιμωρησίας, των λαμογιών, της εύκολης ζωής, της αναξιοκρατίας;

    Τώρα αντιληφθήκανε ότι ζούσαμε (κι ευημερούσαν μερικοί ακόμα και «συνοδοιπόροι») ως τριτοκοσμική χώρα κι ότι αυτός ο τρόπος δεν είναι συμβατός με τη σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία;

    Εξακολουθούμε να θέλουμε να είμαστε και «αριστεροί» αλλά να παίρνουμε φακελάκι, και οικολόγοι αλλά να χτίζουμε αυθαίρετο, και συνειδησιακά ανεξάρτητοι αλλά να «ρουφάμε» το Κράτος.

    Δεν υπάρχει σωτηρία. Ούτε προς τα μπρος ούτε προς τα πίσω. Μόνο προς τα «μέσα» μπορεί να γίνει το θαύμα. Να ανα-γνωρίσουμε τον κακό εαυτό μας, να τον αλλάξουμε, να πείσουμε εαυτούς και αλλήλους πως δεν υπάρχει πλέον ο παλαιός έλληνας, ότι η Δημοκρατία έχει κανόνες και όρια, ότι η ιδεοληψία δεν είναι τρόπος διακυβέρνησης.
    Κι όλα αυτά πρέπει να συμβούν πολύ γρήγορα.

    Γιατί πίσω από την πόρτα της Ιστορίας δεν κρύβεται κάποιος «δόλιος αλλοδαπός» αλλά η εθνική καταστροφή. Αν κάτι τέτοιο αφήσουμε να γίνει τότε πια δεν θα υπάρχουν νικητές και νικημένοι, μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί αλλά μόνον το Χάος.

    Ένα Χάος για το βάθος και το σκότος του οποίου θα είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι, αλλά αυτό δεν θάχει καμία σημασία.

    Υ. Γ.: Πότε θα πάψουν οι αριστεροί να δολοφονούν την Αριστερά στο όνομα της «καθαρής αριστεροσύνης»; (που μόνον ορισμένοι – εξ επιφοιτήσεως του Μαρξ; – κατέχουν).

    Καθηγητής Γιάννης Πανούσης.

    http://www.anoixtoparathyro.gr/grexit-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CE%B5%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C-%CE%BC%CE%B1%CF%82/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γ.Πανούσης, είναι απο τους πλέον σοβαρούς πολιτικούς που έχουμε αυτή τη στιγμή στην Βουλή.

      Διαγραφή
  4. Ο Βαρουφάκης που έχει διαψευσθεί σε όλα, ενώ συμφωνεί με τον Σόιμπλε, που κατηγορεί, στα πάντα τώρα καταγγέλλει τα ΜΜΕ. Όμως στα Ελληνικά ΜΜΕ είναι μόνιμα προσκεκλημένος. Απο το 2010 μας τα έχει κάνει νταούλια και ζουρνάδες. Όπου γάμος και χαρά, όπου ΜΜΕ μέσα ο Βαρουφάκης.

    Βέβαια για την Ελληνική φούσκα το ΑΕΠ και για το μπαχαλάδικο της Ελλάδος ούτε κουβέντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήραμε δάνεια - φουσκώσαμε ΑΕΠ δώσαμε αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις,
      http://prntscr.com/7rpxd3

      Θα μας απαντήσετε κύριε Μπαρουφάκη αυτά πως αλλάζουν??

      Διαγραφή
    2. H φούσκα του Ελληνικού ΑΕΠ. Πως απο 120 δις ευρώ το 2000, φθάσαμε στα 260 δις ΑΕΠ το 2009

      http://prntscr.com/7roszs

      Με μούφες, με δανεικά και παραμύθια διπλασιάσαμε το ΑΕΠ.
      Έλεγε ψέματα ο Τσίπρας και κάθε αντιμνημονιακός παπαγάλος, επιπέδου Ραχήλ, Μακρή και Ζωής, ότι τάχα μου τα μνημόνια βύθισαν το ΑΕΠ της χώρας.

      Ξυπνάτε βρεεεεεε. Ρίξτε στον Καιάδα τον κάθε παραμυθατζή.

      Απο 9,3 δις μισθοί και συντάξεις το 1999 φθάσαμε στα 21,7 δις ευρώ το 2011.

      Ξυπνάτε βρεεεεεεεεεεεεεεε. Η χώρα θέλει βαθιές τομές, μεταρρυθμίσεις στα πάντα. Ξυπνάτε, διότι σε λίγο θα βρεθούν νέοι παραμυθάδες που θα κάνουν κόμματα και θα σας παίζουν την κασέτα δρχ ή ευρώ - το μνημόνιο αντιμνημόνιο πέθανε και θα σας παρασύρουν με την μπαρουφολογία τους στην απόλυτη φτώχεια.

      Διαγραφή
  5. Κυρία Βαλαβάνη, γνωστή και ως η Μαντάμ του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, κρίμα τις χθεσινές διαψεύσεις.
    ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!

    http://www.koolnews.gr/politiki/649242-i-mitera-tis-valavani-ekane-tin-analipsi-ton-200000-euro-den-exoume-idiaiteres-sxeseis-dilonei-i-teos-ypourgos/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαγγελείς δεν υπάρχουν στη χώρα. Η Νομοθετική εξουσία πρέπει να αλλάξει εκ των βάθρων. Vasilisg

      Διαγραφή
    2. Η κυρία Νάντι Βαλαβάνη είπε εχθές.

      Ό,τι χρήματα διαθέτω είναι στην Ελλάδα. Και σήμερα είναι ‘μπλοκαρισμένα’, όπως όλου του κόσμου, λόγω τραπεζικής αργίας και ελέγχων κεφαλαίου

      Αχαχαχαχ κακό κορίτσι.
      Ερωτώ, σύμφωνα με το δηλωθέν ποθεν έσχες, 563.000 ευρώ και 365.000 λίρες Αγγλίας που είναι κατατεθημένες??
      Στην Ελλάδα??


      Διαγραφή
    3. Ερωτώ καλόπιστα, διότι εχθές μας είπε ότι :

      ο μοναδικός λογαριασμός που διαθέτω στην «Εθνική» είναι στην Αθήνα, στο υποκατάστημα της στη Βουλή, και αφορά τη μισθοδοσία μου ως βουλευτή. Ο λογαριασμός αυτός ουδέποτε περιείχε προθεσμιακή ή άλλη κατάθεση. Σήμερα έχει μέσα την τελευταία βουλευτική μου αποζημίωση

      Διαγραφή
    4. Γιαυτό τo λόγο η κα Βαλαβάνη είχε πει στον ΑΛΦΑ ότι "όποιος έχει θυρίδα μπορεί να πάει στην τράπεζά του και με συνοδεία τραπεζικού υπαλλήλου να πάρει ό,τι θέλει μέσα από την θυρίδα εκτός από χρήματα" και κατόπιν έπεσε η κυβέρνηση να την φάει.

      Το είχαν έτοιμο το πλιάτσικο και την άτακτη χρεοκοπία. Στο παρα ένα τη γλυτώσαμε.

      Ξεφτίλες. Είστε η ντροπή της αριστεράς.
      Μπουκαδόροι και μουλωχτοί. Καμιά σχέση με αριστερά.

      Διαγραφή
    5. Τα δικά σας λεφτά όμως στο εξωτερικό.
      ΝΤΡΟΠΗ!!!

      Διαγραφή
    6. Ντροπή σου ξεφτίλο

      http://www.sport-fm.gr/article/i-mitera-tis-nadias-balabani-omologei-egw-sikwsa-ta-200-000-eurw/3098098

      που ήθελες να κάνεις και μηνύσεις.
      Κομούνα για την Ελλάδα και άνοιγμα θυρίδων με δικαστικό κλητήρα, αλλά στην τσέπη καπιτάλα του κερατά.
      Θέλετε ρήξη και άλλους δρόμους - αλλά τα λεφτά σας στο εξωτερικό.
      Κουμούνες - με δεξιές τσέπες.
      Άτακτη χρεοκοπία στην Ελλάδα και ρήξη, αλλά τα λεφτά σας στο εξωτερικό και σε κράτη που έχουν δεξιές κυβερνήσεις και ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.

      Ξεφτίλες. Ότι πιο παλιό και σάπιο.

      Διαγραφή
    7. Σήκωσε λέει 200.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα στο Ηράκλειο της Κρήτης μια μέρα πριν επιβληθούν τα capital Controls.
      Πότε βρεεεε τα σήκωσες?? Την Κυριακή??
      Τα capital controls ξεκίνησαν Δευτέρα..

      Τα λεφτά είναι οι οικονομίες μιας ζωής, φοβήθηκα και τα πήρα στο σπίτι. Δεν τα έβγαλα στο εξωτερικό όπως άλλοι!!!
      Έτσι μας λέει.
      Ποιοί είναι οι άλλοι??? Μήπως η κορούλα σου είναι απο τους άλλους???

      Διαγραφή
    8. Αλλαγή στο σχέδιο Β κατά Λαφαζάνη, αφού πλέον μας πήρανε χαμπάρι.

      Μπουκάρουμε στο σπίτι της μαμάς Βαλαβάνη.

      μπουχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    9. Κυρία Βαλαβάνη χάσατε και την τελευταία σας αξιοπιστία με αυτά που σήμερα δηλώσατε στο MEGA (Καμπουράκη - Οικονομέα)

      Δύο πράγματα μπορούν να σώσουν την χαμένη αξιοπρέπεια σας - κατά Τάκαρον.

      1) Άμεσα επιστροφή όλων των καταθέσεων (αν έχετε) που έχετε στο εξωτερικό στην Ελλάδα.
      Ακόμη και αν πιστεύετε ότι έπρεπε να επιλέξουμε τη ρήξη, πρέπει τώρα να επιστρέψετε τις καταθέσεις σας στο εσωτερικό, τόσο εσείς, όσο και οι υπόλοιποι δραχμολάγνοι ΛαφαζανοΛαπαβιτσέοι.
      Αν θέλετε να δώσετε μάχη για το καλό του λαού, τότε πρέπει να είστε όπως ο απλός ο λαός. Τα λεφτά σας δηλαδή μέσα στη χώρα και όχι Τσεκεβαρες της φακής εντός Ελλάδος και τα λεφτά σας εξορισμένα στην Αγγλία.

      2) Να παραιτηθείτε από τη βουλευτική έδρα, αν εξακολουθείτε να στηρίζετε την κυβέρνηση.
      Αν τώρα διαφωνείτε ριζικά με την κυβέρνηση - κρατάτε την έδρα και ΑΝΕΞΑΡΤΙΚΟΠΟΙΕΪΣΤΕ.

      Διαγραφή
  6. QUIZ 1
    Ποιος είπε για Μέρκελ ότι
    Η Άνγκελα Μέρκελ είναι με διαφορά, η πιο έξυπνη πολιτικός στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.

    QUIZ 2
    Ποιος είπε για Σόιμπλε ότι είναι ίσως ο μοναδικός Ευρωπαίος πολιτικός με πνευματική ουσία, ένας πιστός ευρωπαϊστής και βαθιά φεντεραλιστής

    QUIZ 3
    Ποιος είπε για το Γερμανικό λαό ότι τους θεωρεί καλύτερους Ευρωπαίους από τους Γάλλους ή ακόμη και από εμάς τους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Βαρουφάκης

      Vasilisg

      Διαγραφή
    2. Κύριε Βασίλη σας παρακαλώ πολύ να είστε περισσότερο δημιουργικά ασαφής

      ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

      H Σωστή απάντηση είναι : Το Γουάου αγόρι

      Διαγραφή
    3. Οι τράπεζες θα ανοίξουν την Τρίτη

      http://www.enikos.gr/economy/327351,Baroyfakhs-Oi-trapezes-8a-anoixoyn-thn-Trith-BINTEO.html

      Ποια Τρίτη - δεν μας είπε.

      Διαγραφή
    4. Ανακαλώ εαυτόν εις τάξην!! Ο Μπαρούφ Συριζόφσκι

      Διαγραφή
    5. Έμπαινε Γλέτσοοοοοο - φώναζαν κάποτε οι οπαδοί του Ολυμπιακού.

      Διαγραφή
    6. Krugman
      Δεν μου πέρασε καν από το μυαλό ότι δεν είχαν ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ότι νόμιζαν ότι θα μπορούσαν απλά να απαιτήσουν καλύτερους όρους χωρίς να έχουν προηγουμένως άλλον σχεδιασμό.


      Κύριε καθηγητά.
      Μην ασχολείστε με την Ελλάδα. Πάψτε να γράφετε τις διάφορες ανοησίες που κατά καιρούς γράφετε για Ελλάδα. Εδώ είναι η χώρα των τρελών, των φαντασιόπληκτων και κάθε οικονομική σας αναφορά στην Ελλάδα θα σας κατεβάζει πολλά επίπεδα και θα σας οδηγεί σε λανθασμένες οικονομικές παραδοχές.

      Στο τέλος βλέπω μέχρι και το Νόμπελ να σας αφαιρούν, με την αιτιολογία πως η εργασία σας περί εμπορικών συναλλαγών, χάρη της οποία πήρατε το Νόμπελ δεν εφαρμόζεται στο Ελλάντα.
      Γιαυτό σας λέω. Μακρυά από αυτή τη χώρα. Μην προσπαθείτε να την αναλύσετε

      Διαγραφή
    7. Στίγκλιτς - άλλος ένας νομπελιστάς που ασχολείται με Ελλάντα.

      "Ασυνάρτητο" το τριετές πρόγραμμα της Αθήνας.

      Ασυνάρτητος είσαι εσύ που κάθεσαι και ασχολείσαι με Ελλάδα. Αυτός πήρε νόμπελ για την ανάλυση των αγορών που χαρακτηρίζονται από ασύμμετρη πληροφόρηση.,

      Βρε καθίστε στην άκρη καθηγητάκια που θέλετε να ασχοληθείτε με Ελλάντα. Εδώ είναι η χώρα των μετρίων, του τυχαίου και του απρόσμενου. Δεν ισχύουν οι οικονομικές αναλύσεις σας σε αυτή τη χώρα.
      Κάντε πάντα γιατί θα τα χάσετε τα νόμπελ σας.

      Διαγραφή
    8. Να δείτε ότι ο επόμενος νομπελίστας θα είναι ο Γιάνης με την ανάλυση του Θεωρία παιγνίων και Zero theorem.
      Το έργο του θα εστιάζεται σε θέματα κλειστά ΑΤΜ, χρεοκοπημένες τράπεζες και διάφορα σχέδια Β, C, D , Ε. F, ....

      Θεωρία παιγνίων και Zero theorem ή πιο απλά Γούαου theory.

      Διαγραφή
  7. ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΗΣ-Μετατάσσονται από το 13% στο 23%--Επίσης, στον αυξημένο ΦΠΑ εντάσσονται τελικά και τα γραφεία κηδειών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ερώτηση
    Πριν κάνει τη στροφή ο Αλήξης Τσίπρας και στείλει τον Τσακαλώτο να κλείσει την συμφωνία, αληθεύει ότι είπε

    Εχω μπλέξει με τρελούς???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς τον Πρωθυπουργό της χώρας

    Αν θέλετε να σώσετε την παρτίδα και τη χώρα. Αν θέλετε να δώσετε όραμα στο λαό και να βάλει πλάτη. Πρέπει να κάνετε δύο πράγματα.

    1) Μείωση των βουλευτικών αποζημιώσεων κατά 40%.
    2) Εδώ και τώρα άνοιγμα των λογαριασμών όλων των πολιτικών προσώπων και όσων ασκούν πολιτική εξουσία και να δοθεί στο λαό ποιοι έχουν λεφτά στο εξωτερικό. Όσοι έχουν τις καταθέσεις του στο εξωτερικό αν θέλουν να ασκήσουν εξουσία από το πόστο που βρίσκονται να το πράξουν μόνο αν φέρουν τα λεφτά τους στη χώρα. Διαφορετικά όξω από οποιοδήποτε πόστο διακυβέρνησης. Δώστε τα ονόματα στο λαό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τα υπόλοιπα είναι αλοιφές για κάλους και παραμύθια της Χαλιμάς.

      Διαγραφή
    2. http://www.hellenicparliament.gr/Vouleftes/Viografika-Stoicheia/?MPId=80c8c04f-388a-44c3-a2e1-fc43ad7e0f12

      Διαγραφή
    3. Βοηθήστε με λίγο με το Link τι θέλετε να μας πείτε??

      Μήπως θέλετε να επικεντρώσουμε στο Συνταξιούχος Τραπεζικός Υπάλληλος ??

      Διαγραφή
    4. Αν είναι αυτό τότε να σας δώσω και εγώ και κάτι άλλο

      http://prntscr.com/7tna4j
      Η κυρία ήταν κρατικοδίαιτη και πληρωνόταν από την Αγροτική Τράπεζα. Η κ. Διαλέτη ήταν αναπληρωτής ταμίας του Συλλόγου Εργαζομένων της ΑΤΕ και ήταν "απαλλαγμένη εργασίας" .
      Τώρα είναι στην Πειραιώς

      Ορίστε και εδώ που μας λέει ότι φταίει η τρόικα επειδή δεν ήθελε να ανακεφαλαιοποιηθεί η κρατική χρεοκοπημένη ΑΤΕ
      https://www.youtube.com/watch?v=ims_FeSAGAg
      Ακούστε παπαρολογίες

      Διαγραφή
    5. Επίσης να προσθέσω κάτι που θα μπορούσε να είναι μεγάλης συμβολικής σημασίας: η μείωση του αριθμού των βουλευτών στους 200. 100 κοπρίτες λιγότεροι, σίγουρα δε θα περάσει απαρατήρητο σε όλους τους ψηφοφόρους ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.

      Διαγραφή
  10. Δεν ξέρω βρε λεβέντες - αλλά εγώ προβλέπω φέτος ύφεση της τάξης του 8% με 10%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα, γράφουνε στα σαιτ για 5000 σαν όριο και ως νέα κατάθεση ότι προέρχεται από πώληση παλιών μετοχών ή νέα όντως εισροή(κατάθεση) σε λογαριασμό. Κύριε Τάκη η μυτόγκα σας τί οσμίζεται περί του θέματος?
    Πάντως μάλλον από βδομάδα ανοίγουν τα τραπεζικά γκισέ οπότε και το ΧΑ να ακολουθεί. Ίσως επιλεγμένες μετοχές να είναι καλό αποκούμπι και προστασία από φόβο μπαρμπέρη. Αυτό για όσους βαριούνται να ανοίγουν στα Λόντρας λογαριασμούς χεχεχε.

    Κ. Μορφονιέ είσαι σώφρων άνδρας απορώ που κάθεσαι και ασχολείσαι με όλα αυτά. Κράζεις???Θαυμάζεις!!χαχαχαχα Εντάξει πλάκα κάνω αλλά θέλει εξαιρετική αυτοπειθαρχία για να ηρεμήσεις τα πάθη σου αυτές τις εποχές και με αυτά που γίνονται! Μιας και γράφω πλάκα να γίνω και εγώ λίγο τρολλ του μπλογκ και να ρίξω ένα συμβολικό (και μεγαλούτσικο) ανέκδοτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν ένας συλλέκτης,οικονομικά ευκατάστατος και είχε ένα χόμπι που άγγιζε τα όρια της μανίας, να μαζεύει οτιδήποτε είχε σχέση με τη Σοβιετική Ρωσία. Κειμήλια, βιβλία, πίνακες, ότι μπορεί κανείς να φανταστεί που να έχει σχέση με εκείνη την εποχή τα είχε όλα στοιβαγμένα σε έναν μεγάλο χώρο που τον είχε μετατρέψει σε ένα είδος ιδιωτικό του μουσείο. Μετά από πολλά χρόνια έρευνας, εξόδων και αγορών, αποφάσισε επιτέλους ότι η συλλογή του είναι πλέον ιδιαίτερα άξια λόγου και ότι πρέπει να κάνει το άνοιγμά του στο κοινό. Κάλεσε λοιπόν έναν ειδήμονα, τον κορυφαίο ίσως ειδικό της Σταλινικής περιόδου στο σπίτι του, προκειμένου να εκτιμήσει τη συλλογή του.
      Ο ειδικός ήρθε και όντως είδε μέχρι και το τελευταίο έκθεμα της συλλογής. Στο τέλος της περιήγησής του, ο συλλέκτης τον ρώτησε με αγωνία : “Λοιπόν; Πώς σας φαίνεται η συλλογή μου;” (ιστορικός) “Κοιτάξτε. Η συλλογή σας είναι εντυπωσιακότατη. Κάποια αντικείμενα είναι πραγματικά ανεκτίμητης αξίας. Φερ' ειπείν, το σεκρεταίρ του Λένιν. Οι πένες του Στάλιν. Αδημοσίευτα γράμματα από την επιστολογραφία του Τρότσκι. Αντικείμενα παρόμοιας αξίας ωστόσο, έχω δει και σε άλλες συλλογές του είδους. Αν θέλετε τη γνώμη μου, υπάρχει ένα πολύ βασικό αντικείμενο που σας λείπει και για αυτό και μόνο το λόγο η συλλογή σας δε μπορεί να ξεπεράσει τα όρια του απλώς καλού. Πρόκειται για τον σημαντικότερο ίσως πίνακα της εποχής, ο περίφημος “Ο Λένιν στο Βουκουρέστι”. Λέγοντάς του αυτά, ο ιστορικός φεύγει.
      Ο συλλέκτης είδε μείνει άναυδος. Δεν είχε ακούσει ποτέ για αυτό τον πίνακα. Αποφάσισε λοιπόν να το ψάξει. Κοίταξε στο ίντερνετ, σε βιβλιοθήκες, έψαξε βιβλιογραφία. Βρήκε ότι όντως υπήρχε σαν πίνακας “Ο Λένιν στο Βουκουρέστι” και μάλιστα ότι θεωρούταν ένα αριστούργημα ανεκτίμητης αξίας, ένας πραγματικά σπάνιος πίνακας της εποχής. Δεν βρήκε πουθενά μια εικόνα, μια φωτογραφία που να τον απεικονίζει. Ωστόσο έμαθε ότι ο τελευταίος κάτοχός του ήταν ένας ευγενής που ζούσε σε έναν απομονωμένο πύργο σε ένα χωριό, στα βουνά βόρια της Μόσχας...

      Παίρνει κατευθείαν το αεροπλάνο και απογειώνεται για Μόσχα. Εκεί, ψάχνει να βρει το χωριό, του λένε ότι είναι ένας τόπος που πλέον δεν υφίσταται, ότι ερήμωσε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, κατά τη μετάβαση του πολιτεύματος από κομμουνιστικό σε καπιταλιστικό. Παρόλα αυτά δε μασάει, αγοράζει στολές για το χιόνι, έλκηθρα, σκυλιά, προσλαμβάνει και έναν οδηγό και ξεκινάει για τα βουνά – ούτε καν ο δρόμος που οδηγούσε στο χωριό δεν είχε απομείνει. Φτάνει στα ριζά του βουνού, βλέπει έναν κάθετο γκρεμό εκεί ψηλά και από εκεί να προεξέχει ένας πύργος. “αυτός είναι!” συλλογίζεται. Αφήνει έλκηθρο και οδηγό πίσω και αρχίζει να σκαρφαλώνει...

      Ξεσκίζει τις σάρκες του, ματώνει, πέφτει, χτυπάει, σπάει ένα δυο πλευρά, παθαίνει πνευμονία, γάγγραινα, υποθερμία, αλλά τελικά τα καταφέρνει να φτάσει στην κορυφή του γκρεμού και στέκεται μπροστά στα ερείπια του πύργου. Χτυπάει την πόρτα, τίποτα. Ξαναχτυπάει, τίποτα. Μετά από πολλή επιμονή και υπομονή – και έχοντας γίνει πλέον γρανίτα από το κρύο – του ανοίγει την πόρτα κουτσαίνοντας μια γιαγιά. Προσπαθεί να συνεννοηθεί μαζί της με τα λίγα Ρώσικα που ξέρει. Ο πύργος, του λέει, έχει ερημώσει πλέον και τα αφεντικά του έχουν μεταναστεύσει ή πεθάνει. Αυτή και ο γιός της έμειναν, που ήταν οι παλιοί τους υπηρέτες. Τη ρωτάει για τον “Λένιν στο Βουκουρέστι”. Αυτή δεν ξέρει, δεν καταλαβαίνει, ποιός ξέρει. Με τα πολλά πολλά του φωνάζει τον γιό της, έναν κουφό και αλκοολικό μπάρμπα. Έρχεται εκείνος, μετά από πολλές προσπάθειες καταφέρνουν να συνεννοηθούν. “Ναι, τον ξέρω τον Λένιν στο Βουκουρέστι. Πρέπει να τον έχουμε κρυμμένο στο στάβλο...” “...αυτό είναι! Τον αγοράζω τώρα!” Βγάζει ένα τεράστιο ποσό σε χαρτονομίσματα, του το δίνει. Εκείνος σαστίζει, δεν είχε δει ποτέ στη ζωή του τόσα πολλά λεφτά μαζεμένα “... μα είναι πάρα πολλά!” “Δεν με νοιάζει! Πάρτα και πήγαινέ με στον πίνακα τώρα!”

      Διαγραφή
    2. Πηγαίνουν λοιπόν στο σταύλο. Εκεί, μέσα σε ένα άθλιο παράπηγμα, γεμάτο από μουχλιασμένο σαννό, ψάχνουν, ξεσηκώνουν, μετακινούν κιβώτια. Μετά από ώρες ψαξίματος, κάτω από κάτι αχυρόμπαλες... βρίσκουν έναν πίνακα τελείως καλυμμένο από παλιό άχυρο. Η έξαψη του συλλέκτη να έχει φτάσει στο απόγειό της. “Καθάρισέ τον και δώσε μου τον να τον δω!” Ο μπάρμπας καθαρίζει τον πίνακα από τα άχυρα, τον κοιτάει και επιβεβαιώνει “ναι, αυτός είναι! Ο Λένιν στο Βουκουρέστι!” Ο συλλέκτης δε πάει να τρελαθεί. “Να τον δω! Να τον δω!” Του γυρίζει λοιπόν ο μπάρμπας τον πίνακα – τον είχε πλάτη – και τι να δει : ήταν η εικόνα ενός σαλονιού της εποχής. Πάνω σε έναν δερμάτινο καναπέ, είναι στυμμένη στα τέσσερα μια αρχόντισσα της εποχής, γυμνή, με ένα ιδιαίτερα λάγνο βλέμμα και έκφραση. Από πίσω της, ένας άνδρας, με θεαματικότατα προσόντα ( ευρωπέος δηλαδή), την “κανονίζει” δεόντως. Ο συλλέκτης, σαστίζει :
      - Τι είναι αυτό;
      - Είναι “Ο Λένιν στο Βουκουρέστι”!
      - Και ο Λένιν πού είναι;
      - στο... Βουκουρέστι!

      Διαγραφή
    3. Κύριε Lorac τι να κράξω???
      Τις ξεφωνημένες??
      Που να δείτε έξω, όταν κυκλοφορώ, τι κάνω?? Αν δείτε κανένα τρελό να κράζει και τώρα θα φας σχατά χαζολαέ και αν δεν σου αρέσει να πας να ψηφίσεις Δραχμαζάνη και Δραχμή για να φας και περισσότερα σχατά τότε θα καταλάβετε ότι μόλις γνωρίσατε τον Τάκαρο.

      Όμως δεν είμαι τρελός. Παίζω με τη μάζα και σφυγμομετρώ.

      Διαγραφή
  12. Κύριε Τάκη μου καλησπέρα,
    Καιρό έχουμε να τα πούμε - γενικά δεν υπάρχουν τρελά κέφια για σχολιασμό αυτής της τραγωδίας που ζούμε.
    Η οικονομία διαλύεται και οι αγαπημένοι μας κυβερνήτες μας ενημερώνουν ότι μπορούμε να πληρώνουμε τους φόρους και τις ΔΕΚΟ όπως λειτουργούν τώρα οι τράπεζες. Και, φυσικά, δεν ντρέπονται.

    Για τις κοινές ανησυχίες μας, έχω γράψει με λίγα λόγια ότι οφείλεται στο Ελληνικό παράδοξο.
    Ρίξτε μια ματιά αν θέλετε: http://monologoi.gr/yaf_postst1857_To-Elleniko-paradoxo.aspx

    Καλή δύναμη,
    grthanasis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που χαθήκατε εσείς κύριε Θανάση??
      Δεν το κλείσατε το site, όπως είχατε ανακοινώσει??

      Διαγραφή
    2. Τελικά δεν έκλεισε. Ανέλαβε να το τρέξει ο Κάρσονας.

      Διαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Βασίλη μην αγχώνεστε.
      Σε αυτό το παίγνιο, στις χρηματαγορές δηλαδή, δεν κερδίζει το μαύρο ή το άσπρο χρήμα. Ούτε τα capital control και οι περιορισμοί που θα βάλουν.
      Κερδίζει ο πιο ΕΞΥΠΝΟΣ - δηλαδή οι Τάκαροι.
      Άσχετο βγαίνουμε ξανά δυνατά αγοραστές στη ΔΕΗ με το μαλακό, με τρόπο και με κόλπο. Τώρα που ξεφορτωθήκαμε τον Δραχμαζάν και τον Στρατουλόφ είναι η πρώτη και πιο hot επιλογή.
      Τα υπόλοιπα θα τα δούμε και τα σκεφτούμε εν πλώ !!!

      Διαγραφή
    2. Στον Άνεμο όποιος πήρε πήρε.
      Θυμίζω χαμηλό έκανε 56 σεντς - οι Τάκαροι περίμεναν μέχρι τα 50.
      Άρα εδώ περιμένουμε και δεν δίνουμε ούτε λέπι.

      Τενέργα στα 3 ευρώ δεν μου κάνει

      Και ενώ τα λέμε ωραία - πλησιάζει και η μεγάλη ώρα των στρατηγικών τοποθετήσεων στις τράπεζες ---> μετά την ανακεφαλαιοποίηση βεβαίως και τα reverse που θα γίνουν

      Διαγραφή
    3. Κάτι έχουν πιάσει οι κεραίες μου ότι ετοιμάζεται ράλλι στην Τενέργα, λόγω ΑΜΚ. Αλλά όταν ακούω τέτοια απο μάζα τότε εγώ κάνω τουμπέκα ψιλοκομμένη.

      Βλέπω κάτι βόδια που γράφουν στους Καπιταλιστές και ευλογάνε την δραχμή.
      Αυτοί λοπόν - παρατηρώ ότι έχουν ότι όποιο κωλόχαρτο υπάρχει στην Ελληνική χρηματαγορά. Μαίλλιδες, Μίγες και του κώλου τα εννιάμερα.
      Μια φορά χαμένος - μια ζωή χαμένος.

      Ξυπνάτεεεεεε!!! Είστε θύματα.
      Είτε με ευρώ, είτε με μνημόνιο, είτε χωρίς, είτε με δρχ τις φάπες εσείς θα τις τρώτε μια ζωή.
      ΚΟΡΟΙΔΑ!!!

      Διαγραφή
    4. Και για ΟΠΑΠ μου έχουν σφυρίξει - κάτι άσχετοι που δεν γνωρίζουν ότι η BV του ΟΠΑΠ είναι μηδέν.
      Όμως ΟΠΑΠ εγώ δεν αγοράζω στα 7,8. Στα 5 με 5,5 θα το σκεφτόμουν ---> με στόχο τα 10-12.
      Τώρα δεν μου κάνει

      Διαγραφή
    5. Ξύπνα βρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
      Εσύ που μας τα είχες κάνει τσουρέκια με το αντιμνημόνιο και τώρα μας τα ζαλίζεις με την δρχ.
      Είσαι μεγάλο κορόιδο - όπως τότε που μας έλεγες για το Βωβό και όταν την έφαγες σου έφταιγαν οι ΣαμαροΒενιζέλοι.
      Θες να σου θυμίσω το τι έλεγες με τα κωλόχαρτα του βωβού???

      Ξύπνα βρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

      Διαγραφή
    6. Αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες στη μετοχή του Βωβού, είναι αυτό που λέμε συσσώρευση.
      Το θέμα δεν είναι ποιός θα πουλήσει στα 3 αλλά ποιός θα πουλήσει στα 20

      Ξύπνα βρεεεεεεεεε - που μου έμαθες τα μικροοικονομικά και ήρθες τώρα να μας μιλήσεις και για μακροοικονομικά.

      Διαγραφή
    7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    9. Κυριε Μορφονιε λετε για τενεργ και ανεμο και εγω θα σας ρωτησω στη χρεοκοπημενη Ελλαδα και αν δεν εχει τελειωσει το ''εξω απ το ευρω" θα βαζατε λεφτα σε εταιρειες που περιμενουν εσοδα απ το κρατος και μαλιστα σε εταιρειες που θα εξαρτωνται απο παγιες επενδυσεις και θα πληρωνουν σε σκληρο νομισμα εισπρατωντας δραχμουλες?

      Διαγραφή
    10. Στις χρηματαγορές πρέπει να προεξοφλείς. Αν προεξοφλήσεις σωστά κερδίζεις, διαφορετικά χάνεις.
      Στην παρούσα φάση πρέπει κάποιος να μετρήσει αν το ευρώ ή δραχμή, ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, θα ξεχαστεί. Μετά από 2 ή 3 χρόνια το ξαναβλέπουμε.
      Αν το μνημόνιο εφαρμοστεί σωστά σε όλο το μήκος και το πλάτος τότε η Ελλάδα σε 3 χρόνια θα είναι άλλη χώρα, διαφορετικά κλάψτε τα.

      Αν ο πρωθυπουργός όντως έχει αλλάξει πλευρό και το έχει δει αλλιώς το αφήγημα του - τότε είναι πολύ πιθανό να έχουμε μπροστά μας τουλάχιστον 2 χρόνια ανοδικής χρηματαγοράς. Μετά βλέπουμε.

      Νέες αγορές - πλην ΔΕΗ - άμεσα δεν σκοπεύω να κάνω.

      Διαγραφή
    11. Αν τώρα μας έρθουν οι Στρατουλόφ και οι Λαφαζανοφ τότε οποιαδήποτε εταιρία έχει άμεση ή έμμεση σχέση με το κράτος, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, ενώ και όλες οι εισαγωγικές εταιρίες όπως ΜΠΕΛΑ θα είναι για λουκέτο.
      Για τις εξαγωγικές δεν ξέρω αν κρατηθούν όρθιες και τι θα ισχύσει γιαυτές.

      Διαγραφή
    12. Αν όμως εφαρμοστεί το μνημόνιο και έρθει το πακέτο Γιουνκέρ + το πακέτο της ποσοτικής χαλάρωσης του 1 τρις, όπου σε εμάς αναλογούν γύρω στα 24 δις τότε μπορεί να παίξει δυνατά η Ελληνική χρηματαγορά.

      Προς το παρόν όμως μετράμε τις προθέσεις του πολιτικού προσωπικού και το λαό.

      Διαγραφή
    13. Κυρ Μορφονιέ γιατί όμως το 2012 με δραχμη ή ευρώ είχαμε αυτές τις τιμές ενώ φέτος με το ίδιο ίσως και πιό ζεστό ερώτημα είμαστε ψηλότερα? Ομιλώ πάντα για εταιρίες και όχι τζόγια.

      ΔΕΗ χμμμ , εδώ να έβαζα και τα εμεμς (ΜΜ) μήπως για καλύτερα μέχρι να ξεκαθαρίσει? Βέβαια το μνημόνιο3 πλερώνει αν δεν κάνω λάθος μια 200αρα.

      Μάνα??? (εχαε) (εδώ πονηρή εκ μέρους μου ερώτηση )

      Bankies ΟΎΤΕ για τρειντ ΑΜΑ μπούνε και αυτές μαζί με το υπόλοιπο χα.

      Βασικά αν και το όλο κλίμα ΔΕΝ θα έπρεπε να δώσει επιθετική κάτω βόλτα με το νέο άνοιγμα 'Εχουμε την προσπάθεια να φτιαχτεί η σωστή ατμόσφαιρα για εξαιρετική χρήση νέου χρήματος. ΧΡΟΝΟΣ,ενάντια σε αυτό κινούμαι τώρα...

      Διαγραφή
    14. Κύριε lorac ξεχνάτε ότι η χρηματαγορά μας ήταν κλειστή για 2 εβδομάδες. Αν ήταν ανοικτή σε ποιο επίπεδο τιμών θα ήταν??

      Διαγραφή
    15. Στην κάτω τιμη απο το range που είχα γράψει στον κυρ-Πέτρο αν δεν κάνω λάθος? Αλλά τί να κάμνω ήταν κλειστή και έχασα την ευκαιρία να το παίξω λίγο κουρού

      Διαγραφή
    16. ...και είμαι σίγουρος οτι άμα σου βάλω εικόνα απο διάγραμμα πώς και πότε είδα το κάτω range τότε θα μου βάλεις εικόνα με ημερομηνία προγενέστερη χαχαχα ( το πρόσεξα στην εικόνα των ελπε και γέλαγα μόνος μου) ... και όχι ΔΕΝ βλέπω τα διαγράμματα άλλων για copy-paste.

      Διαγραφή
    17. Θα γίνετε λίγο πιο ξεκάθαρος ή θα συνεχίζετε να είστε δημιουργικά ασαφής?

      Διαγραφή
    18. Λέτε να άρχισα τα παιγνία αλα Βαρουφ και εγώ?? Όχι κυρ Μορφονιέ απλά είναι περίεργη η ώρα .Είχα γράψει για 350 αν δεν κάνω λάθος για το κάτω εύρος με τη νέα τότε κυβέρνηση και το πάνω ήταν κάτω απο το 1200 με την λογική οτι φέτος όσο ήρεμα και να το πήγαιναν και όσο χρόνο και να κέρδιζαν κάπου θα αποκαλύπτοταν το αληθινό τους πρόσωπο. Αυτά τα νούμερα φυσικά είναι για ΓΔ και μόνο για αμπελοφιλοσοφία.
      Φυσικά με τα νέα πολιτικά δεδομένα και κυρίως λόγω 3ετούς μνημονίου όλα αλλάζουν Αλλά ας το υπογράψουμε πρώτα!!!

      Διαγραφή
    19. Κύριε Lorac στον κύριο ανώνυμο αναφερόμουν

      Διαγραφή
    20. Λοιπόν το βρήκα, γιατί θα έσκαγα χεχε. Δεν ξέρω πώς μου ήρθε έτσι αυθόρμητα το 350 ,αλλά όταν κοίταξα τις ζωγραφιές μου άλλο νούμερο έδειξαν. Οπότε διορθώνω.

      Lorac31 Δεκεμβρίου 2014 - 2:38 μ.μ.
      Κάποιος τύπος στα φορουμ του καπιταλ έγραψε το ωραίο οτι οι εκλογές του 15 είναι η αναμέτρηση κλέφτη και ηλίθιου . Ο πρώτος λοιπόν δεν ήθελε να ολοκληρώσει τα τελευταία μέτρα του μνημονίου και να βγάλει το μάτι των άλλων ομοειδών του . Έκανε ανασχηματισμό για τα μπάζα - καθυστέρησε όλες τις διαπραγματεύσεις- μας παπάτζωσε οτι βγαίνει απο το μνημόνιο πιό νωρίς - με τον αι-βασίλη μας έφερε εκλογές. Ο άλλος σαν ηλίθιος τσίμπισε το δόλωμα και θα φάει όλο το καυτό αγγούρι -ξέρετε που. 800-1000 λοιπόν με αυτούς?? Είστε πολύ αισιόδοξος κ.Πέτρο ,εγώ θα άνοιγα το range 200-1200 χαχαχα.

      Πάνω στην ανάγνωση 2-3 παλιότερων κειμένων του Μορφονιού για να το βρώ θα το ξαναπώ είναι πραγματικά εκπληκτικό πώς αυτά τα γραπτά αλλά και τα σχόλια απο κάτω αποτυπώνουν κάθε φάση απο αυτά που ζούμε!!

      Διαγραφή
    21. Κύριε Τάκη ο κύριος άσχετος ορθά ομιλεί ή καλύτερα ορθά ερωτεί.Με Σύριζα και ψεκασμένους στην εξουσία,όχι μόνο το GREXIT δεν έχει απομακρυνθεί αλλά είναι το βασικό μας σενάριο.Ο κίνδυνος ολικής καταστροφής όχι μόνο δεν έχει απομακρυνθεί βραχυπροθέσμως αλλά τώρα είναι πιο ορατός από ποτέ.

      Εξηγώ γιατί:ο Τσίπρας είναι και άχρηστος αλλά και ιδεολογικά αντίθετος με την Ευρώπη του 21ου αιώνα.Δεν υπάρχει μία περίπτωση στο εκατομμύριο να μπορέσει ή να θελήσει να εφαρμόσει το όποιο μνημόνιο έρθει.Εδώ θα θυμίσω ότι αυτά που ψηφίστηκαν προχθές και αυτά που θα ψηφισθούν από βδομάδα,ΔΕΝ είναι το νέο μνημόνιο αλλά τα προαπαιτούμενα για να συνεχισθούν οι συζητήσεις για το νέο μνημόνιο,δηλαδή ουσιαστικά είναι η 5η αξιολόγηση,αυτή που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

      Όποιος νομίζει ότι οι εταίροι θα δώσουν έναν σκασμό λεφτά σε σαλτιμπάγκους και ανεπρόκοπους,μόνο για τον ΦΠΑ και μερικές αλλαγές στο πεθαμένο ασφαλιστικό μας σύστημα,καλύτερα να αλλάξει πλευρό.Αυτά που θα προταθούν στους Συριζοψεκασμένους δεν μπορούν ούτε οι ίδιοι να τα φαντασθούν και δεν εννοώ μόνο τα απαραίτητα νέα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα από την νέα ύφεση που έχει προκύψει και η οποία θα είναι μεγάλη...

      Γι'αυτό άποψή μου είναι ότι το ΧΑΑ δεν θέλει βιασύνες και θα δούμε οπωσδήποτε πολύ χαμηλότερα νούμερα στην συντριπτική πλειοψηφία των μετοχών,η δε ΔΕΗ θα γράψει νεώτερα ιστορικά χαμηλά με Σύριζα κυβέρνηση.
      Καλά για τις τράπεζες δεν το συζητώ,αυτές κι αν έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους ακόμη και με την νέα ανακεφαλαιοποίηση.Γιατί...?Γιατί απλούστατα δεν θα γίνει στην παρούσα φάση τόσο μεγάλη για να τελειώνουν οριστικώς και με τα κόκκινα δάνεια.Θα χρειασθούν και νέες αυξήσεις στο εγγύς μέλλον,αλλά αυτά τα γνωρίζετε κύριε Τάκη καλύτερα από εμένα.ΓΤΕ-ΕΜΠ ήταν οι προπομποί...

      Το ΧΑΑ δεν έχει ακόμη τιμολογήσει τον υπαρκτότατο κίνδυνο του GREXIT,έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας...

      Arrow

      Διαγραφή
    22. Κύριε Arrow ορθά μιλάτε.
      Συμφωνώ ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει πλήρως το πολιτικό τοπίο.
      Εννοείται ότι τον ψεκασμένο δεν του έχω καμιά εμπιστοσύνη. Λαικούρας και χαμένος στις συνομωσίες που φτιάχνει μέσα στην άδεια του την κεφάλα. Αυτός έχει τελειώσει - πολιτικά εννοώ.

      Ο Τσίπρας όμως πιστεύω ότι θέλει να αλλάξει. Είμαι σχεδόν πεπεισμένος ότι θέλει να αλλάξει σελίδα και να δει όλη την αλήθεια. Όμως είναι πολύυυ νέος και δεν γνωρίζει βασικά πράγματα. Μαθαίνει βέβαια γρήγορα, αλλά είναι άτολμος και παίρνει αποφάσεις με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και όταν έχει γίνει τεράστια ζημιά. Είναι ελπιδοφόρος, αλλά πολύ μπερδεμένος μέσα του. Ακόμη δεν μπορεί να κυβερνήσει, ενώ αυτοί που τον περιβάλλουν είναι είτε σε άλλο κόσμο, είτε από τις σφαλιάρες που έχουν φάει ακόμη δεν μπορούν να αντιληφθούν την πραγματικότητα, γιατί σβουράνε τα αυτιά τους και τα μάτια τους βλέπουν πουλάκια. Αφήστε τέλος που αρκετοί από αυτούς είναι ότι πιο παλιό και πιο σάπιο υπάρχει στο πολιτικό σύστημα της χώρας.

      Οι παραπάνω όμως επιφυλάξεις δεν πρέπει να μας εγκλωβίσουν την σκέψη μας. Εξάλλου την πιο μαύρη ώρα, θα είναι και η μεγάλη ευκαιρία τοποθετήσεων στη χρηματαγορά.

      Περισσότερο όμως, προσπαθώ να αντιληφθώ τον παλμό της μάζας και εκεί βλέπω έντονη κινητικότητα. Υπάρχουν αρκετοί πλέον που μιλάνε καθαρά για δρχ και άλλοι που μουτζώνονται που δεν τους άρεσαν οι ΣαμαροΒενιζέλοι.
      Ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκω εύκολα. Μου θυμίζει την περίπτωση του Γιώργη όπου κανένας δεν τον είχε ψηφίσει και ας είχε πάρει 44%. Αν τώρα πάμε σε εκλογές και μπορέσει να ξαναγοητέψει την μάζα ο Τσίπρας δεν ξέρω. Εδώ θα παίξει και μεγάλο ρόλο ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Βαγγέλας μέχρι στιγμής το πάει καλά και έχει κερδίσει μέρος της κοινωνίας. Αν έρθει άλλος αρχηγός δεν ξέρω αν θα το δει καλά ο λαός.
      Η Φώφη λίγη.

      Συμφωνώ λοιπόν για την κινούμενη άμμο.

      Διαγραφή
    23. Κύριε Τάκη προσωπικά δεν έχω ΚΑΜΙΑ εμπιστοσύνη στον Τσίπρα,όχι μόνο γιατί είναι άχρηστος αλλά και γιατί δεν έχω πεισθεί ότι όλα αυτά που κάνει τους τελευταίους 5 μήνες είναι προιόντα ανωριμότητος και απειρίας αλλά βάσει σχεδίου(δικού του εξ αρχής,βλακώδους βέβαια και καταστροφικού).Το αφήνω εδώ προς το παρόν...

      Arrow

      Διαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ ωχ ωχ Διαβάζω και το όνομα του συγγραφέα του κειμένου που αναρτήσατε κυρ-Βασίλη και αναμένω εμφάνιση του κυρ-Αρταξία να μασουλάει σοκολατάκια τσui bono με γεύση καλαματιανής μπανάνας.

      Στο αποπάνω κείμενο βλέπω δεν συμφωνείτε με το καλό/κακό κατάθεση , αλλά δεν είναι και ένας τρόπος να γυρίσει και παλιό κακό χρήμα που έφυγε όξω και να αναβαπτιστεί υπο το τας αριστεράς σε νέο καλό?? Αυτό δεν σημαίνει οτι συμφωνώ και εγώ με αυτό. Ειδικά στο κομμάτι που οι κλεφταράδες των προηγούμενων χρόνων θα επιστρέφουν πανυγυρικά πάνω στα ντατσουν τους και απο κάτω θα πανυγυρίζουν οι αλαλάζωντες μπατίριδες απλώνοντας το χεράκι τους για ελεημοσύνη των 60ευρώ.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  15. Πράσινο «φως» στο δάνειο – γέφυρα, συνολικού ύψους 7,16 δισ. ευρώ, προς την Ελλάδα άναψε το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSM).

    www.bankingnews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δραχμαζάνη όπως βλέπεις όταν κυβερνάς είναι δύσκολα τα πράγματα

    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=723177

    Σκέψου τι θα πάθεις αν οδηγήσεις στο μέλλον το δύσμοιρο λαό στη δρχ - αυτοί που θα σε έχουν πιστέψει θα σε λιντσάρουν πρώτοι.
    Άλλαξε πλευρό και λέγε αλήθειες και όχι Μπαρουφακισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημέρα σε όλους. κ. Τάκη, 41 χρονών οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν φτιαχτεί, δε θεωρούνται πια νέοι.
    Απέρριψε τη συμφωνία (μπλακμεηλ), υπέγραψε για να πάρει τα 7 δις αλλιώς θα σκαγε η χώρα στα χέρια του.
    Υπάρχει ο πειρασμός να εξαργυρώσει το 61%, 5 ανελ, 5 χα, 5 κκε, αν πάρει 40% θα είναι κυρίαρχος.
    Ο ΓΑΠ έλεγε Δανία του Νότου, τώρα το μοντέλο ίσως μετατοπίζεται προς λατινικη αμερική
    (και στη κουβα ωραία ήταν λενε όσοι πηγαν). Μήπως το κράτος, το αεπ, κι η νοοτροπία μας ταιριάζει
    περισσότερο σ' αυτό, παρά σε διαρκείς ελέγχους και περιορισμούς από την ΕΖ?
    Και τελικά πάμε σε οργανωμένη έξοδο (που για οικονομία/χρηματιστήριο τι λέτε θα σημαίνει?)
    Φελαινί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Φελαινί όποιος επιλέξει οργανωμένη έξοδο θα έχει την τύχη του Καντάφι. Τα υπόλοιπα που μου γράφεται είναι για λαική κατανάλωση. Αργά ή γρήγορα ο χαζολαός θα καταλάβει τις ανοησίες του και θα ξεσπάσει.
      Τώρα μου ζητάτε να προβλέψω την πορεία της οικονομίας και της χρηματαγοράς στην περίπτωση της εξόδου.
      Οικονομία ---> Καταστροφή
      Χρηματαγορά ---> ???

      Διαγραφή
    2. Κονσερβούλες λοιπόν και όποιος αντέξει.

      Διαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κατ'αρχην να πω την καλησπέρα μου στους φίλους του ιστοτόπου και φυσικά στον οικοδεσπότη μας. Σε 2ο χρόνο θα ήθελα με όλη την σημασία της λέξεως να ευχαριστήσω τον Κ.Τάκη που μοιράζετε μαζί μας τις γνώσεις και τις σκέψεις του ενώ γνωρίζει ότι ζούμε σε ένα περιβάλλον μεγάλης κοινωνικοοικονομικοπολιτικής αστάθειας και σε μια χώρα της οποίας ο μέσος καθημερινός άνθρωπος δεν μπορεί να δει πέρα απ την μύτη του κάτι που τον κάνει κακεντρεχή,φθονερό και ζουλιάρη όπως θα έλεγε και ο Κ.Τάκης..Θα μπορούσα βέβαια να κάνω μια μεγαλύτερη ανάλυση στην λέξη ζουλιάρης αλλά το θεωρώ πλεονασμό και άσκοπο όσοι το κατάλαβαν το κατάλαβαν από την αρχή όσοι δεν το κατάλαβαν απ την αρχή η περαιτέρω ανάλυση δεν θα βοηθήσει..Θέλω λοιπόν να πω στον Κ.Τάκη να συνεχίσει να γράφει και να "εκτείθεται" παρ όλες τις ιδιαιτερότητες και τις ιδιομορφίες του σήμερα και ότι έχει την απόλυτη στήριξη και τον σεβασμό μας σε όλο αυτό.
    Κος Μάνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΧΑ: Η «επόμενη μέρα» και τα νέα δεδομένα --Θανάσης Σταυρόπουλος- http://www.euro2day.gr/news/market/article/1349129/ha-h-epomenh-mera-kai-ta-nea-dedomena.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφήνουμε τη χρηματαγορά να εκτονωθεί. Τσιλιάρουμε μετοχές που μας αρέσουν και αρχίζουμε να κάνουμε δειλά τις πρώτες αγορές μας - μετά από πτώση τουλάχιστον 30% με 40% και εαν και εφόσον είμαστε κοντά σε εκλογές με σαφείς ενδείξεις ανατροπής του πολιτικού σκηνικού..

      Στα πολιτικά τείνω να αποφανθώ πως ...
      Η κυβέρνηση είναι ανίκανη, δειλή και άπειρη. Θα παραδώσουν καμένη γη στον επόμενο, Όσο ο λαός τους στηρίζει θα αποδεικνύει και τον ανωτέρω συλλογισμό. Ο χαζολαός ψήφιζε μια ζωή λάθος δεν είναι δυνατόν τώρα να ψηφίσει σωστά. ΘΑ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ και κατόπιν θα έρθει η ανάκαμψη.
      Φυλάμε λοιπόν τις υπόλοιπες βράκες μας και βάζουμε τσίγκινα σωβρακάκια. Η κατάρρευση δεν έχει έρθει ακόμη.

      Όλα τα παραπάνω τα αναθεωρώ μόνο αν ο πρωθυπουργός πείσει ότι ωρίμασε και αρχίζει να ενεργεί και να παίρνει αποφάσεις γρηγορότερα απο ότι μια χελώνα.
      Προς το παρόν αναμονή και ο σώζων εαυτόν σωθήτω

      Διαγραφή

    2. http://www.capital.gr/epikairotita/3045713/apo-to-rosiko-daneio-pou-pote-den-irthe-eos-tin-katasxesi-ton-ellinikon-udrogonanthrakon

      Διαγραφή
  21. Καλησπέρα και σήμερα..Κύριε Leon κατα προσωπική μου άποψη αυτά τα περί ασφαλών πηγών κλπ δεν μπορώ να τα ενστερνιστώ..Βέβαια σε κορυφαίο επίπεδο και μεταξύ των 2 μπορεί να ειπώθηκαν πολλά πράγματα αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορεί να τα ξέρει κανείς...Η γλώσσα μας είναι τόσο πλούσια που αν αλλάξεις σε μια πρόταση ακόμα και ένα σημείο στίξης όπως ( , ) αλλάζει όλη η έννοια ενός κειμένου..Φανταστείτε δε τι γίνεται όταν αυτό αναπαράγετε από στόμα σε στόμα και από άνθρωπο σε άνθρωπο που η φαντασία του καθενός μπορεί να οργιάζει (π.χ. Σε ενδεχόμενη χρεοκοπία θα μας σώσουν τα αδέρφια οι Ρώσοι,οι Κινέζοι και οι μασόνοι.θα παίρνουμε φάρμακα και έτοιμο καύσιμο από τρίτες αγορές επίσης θα τους δώσουμε και 2 νησιά δωρο)..Όλα αυτά βέβαια αποτελούν προσωπικές απόψεις και τα λέω για να τα μοιραστώ με τους φίλους του blog δεν υπάρχει καμία πρόθεση για ειρωνεία και αντιπαραθέσεις παρα μόνο χώρος για συζήτηση..
    P.s. Οι περισσότεροι ψεκασμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον πιστεύουν και στους στο 12 θεό και αυτό είναι που με φοβίζει πραγματικά..
    Κος Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κύριε Τάκη αν τελικά πάνε όλα καλά,η κυβέρνηση(οποια και αν είναι αυτή) πάρει όλα τα μέτρα είναι σοβαρή και όπως πρέπει για μια 4ετια λέτε η χώρα να μπορέσει να πατήσει στα πόδια της? Αυτή η υπερφορολόγηση θα βοηθήσει την ανάπτυξη,τις εξαγωγες και τις υγιείς εταιρίες(γιατί να έχεις το κράτος συνέταιρο 30% φορολογία)?το μόνο καλό που βλέπω εγώ στο μνημόνιο είναι ότι θα υπάρξει περιορισμος σε κάποια έξοδα που ούτως η άλλως μια σοβαρή κυβέρνηση έπρεπε να πάρει(δημόσιο,ασφαλιστικό,συνταξιοδοτικό)...Σαν πρώτο βήμα το βλέπω καλό αλλά με τέτοια φορολόγηση δεν μπορείς να είσαι ούτε ανταγωνιστικός ούτε να χτυπήσεις την φοροδιαφυγή..
    Κος Μάνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που είστε κύριε Μάνο σας χάσαμε και εσάς.

      Η φορολογία θα έπρεπε να είναι το πολύ 15% σε όλα και απο το 1ο ευρώ κέρδος. Ίδιος φορολογικός συντελεστής και για τα φυσικά πρόσωπα.
      Εννοείται ότι αυτοί οι συντελεστές φορολόγησης είναι για τα σκουπίδια και δεν πρόκειται να φέρουν κανένα επενδυτή στη χώρα - εδώ σε λίγο θα φύγουμε και εμείς απο τη χώρα με αυτούς τους συντελεστές.

      Διαγραφή
    2. Τέλος πάντων κύριε Μάνο η κυβέρνηση τα έκανε σχατά - ήταν ανεπαρκής ως αντιπολίτευση, επικίνδυνη ως κυβέρνηση.
      Αν πράγματι θέλουν το καλό της Ελλάδος πρέπει να ζητήσουν τη βοήθεια των προηγουμένων - των Σαμαροβενιζέλων δηλαδή. Οι της κυβέρνησης είναι ανίδεοι. Δεν φτάνουν οι καλές προθέσεις (αν τις έχουν) πρέπει να έχουν και την απαραίτητα τεχνογνωσία (που σίγουρα δεν την έχουν)

      Διαγραφή
    3. έσοδα - έξοδα για όλους (ιδιώτες, επαγγελματίες) με 15% φόρο στο ποσό και με κάποιο αφορολόγητο. Αυτό θα έλεγα εγώ Κε Τάκη.

      Διαγραφή
  23. Ευτυχώς Κ.Τάκη με χάσατε λόγω φόρτου εργασίας και όχι τίποτα άλλο, παρ ολα αυτά σας παρακολουθούσα ανελλιπώς γιατί οι απόψεις και η σκέψεις σας και γενικά του blog είναι μια όαση γνώσης και λογικής μέσα σ αυτή την τρέλα που ζούσαμε και ζούμε πολύ ποιο έντονα τώρα ..Τι να πω κύριε Τάκη συμφωνώ απολύτως μαζί σας σε κάθε γράμμα αλλά με φοβίζει το άμεσο αύριο το 4ο μνημόνιο τι μπορεί να είναι?Φανταστείτε ότι έχω 3 άδειες βιομάζας που έχουν πάρει έγκριση και κάποια χρήματα στην άκρη και δεν ξέρω αν πρέπει να τις προχωρήσω..?!Έλεγες πριν λίγα χρόνια επενδύω στην ενέργεια(πρώτος μάγκας) και μετά βλέπεις ενα κράτος αφερέγγυο με αλλαγες στην φορολογία με έκτακτες εισφορές με 10 και 12 μήνες μη καταβολής της πώλησης του ρεύματος με ανατιμήσεις της κιλοβατώρας προς τα κάτω φυσικά και δεν ξέρεις τι να κανείς...Ο μόνος τομέας που βλέπω σοβαρά πλέον είναι ο πρωτογενής με προοπτική εξαγωγών φυσικά (ίσως κάποια υδροπονία)..Αλήθεια εσείς τι θα κάνατε στην θέση μου?η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ είναι ένας παράγοντας σταθερότητας των ΑΠΕ η τρέχα γύρευε?
    Κος Μανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Μάνο δυστυχώς δεν μπορώ να σας συμβουλεύσω για τίποτα.
      Παρόλο που πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός έχει καταλάβει όλες τς παπαριές του και έχει καλή προδιάθεση να βοηθήσει τον τόπο και να διορθώσει ολα τα κακώς κείμενα, εντούτοις καταλήγω ότι είναι αδαής και ερασιτέχνης.
      Ο ανασχηματισμός το αποδεικνύει αυτό.

      Κανονικά θα έπρεπε να κάνει άνοιγμα προς όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και να πάει σε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης. Αντί αυτού πιστεύει ότι θα διορθώσει όλα τα λάθη μόνος του και με τους απείθαρχους υπουργούς του.

      Καταλήγω λοιπόν ότι τα δίδακτρα, για να μάθει οικονομία ο πρωθυπουργός και όλη αυτή η αγέλη, των τάχα μου επαναστατών, που το παίζουν υπουργοί και βουλευτές της, δήθεν, αριστεράς θα είναι δυσβάσταχτα.
      Ως Έλλην - ελπίζω να κάνω λάθος, μέχρι όμως να σιγουρευτώ θα κάτσω σε μια γωνιά και το επιχειρείν τελείωσε για εμένα. Μέχρι να περάσει η μπόρα - μέχρι να δούμε η πυρηνική βόμβα πόσους υγιείς άφησε πίσω της και μέχρι να σιγουρευτώ ότι ο χαζολαός επιτέλους θα ξυπνήσει και θα πάψει να σκέφτεται δρχ και κομματικά.

      Διαγραφή
  24. Όπως το βλέπω εγώ κύριε Τάκη οι καλές προθέσεις(αν υπάρχουν) μπορούν μόνο να βοηθήσουν στο θέμα της διαφθοράς(κάτι είναι και αυτό αλλά πολύ λίγο) για τα άλλα θέματα μόνο τεχνοκράτες και οικονομολόγοι να ασχολούνται αποκλειστικά με αριθμούς...Πως μπορείς να με ψήσεις εμένα ότι πας προς το καλύτερο όταν βλέπεις τον Χαϊκάλη Υφηπουργο?! Αυτό που χρειαζόμασταν από την αρχή ήταν ενα grexit εντός Ευρώ μια ανοικοδόμηση και ενα ξερίζωμα του Ελληνικού ψέματος, της κραιπάλης και ψεύτικης ευημερίας..Αυτά φυσικά τα έχετε γράψει εδώ και καιρό και πολύ αναλυτικότερα από μένα...Το θέμα είναι τι κάνουμε από δω και πέρα..και από δω και πέρα η ευθύνη δεν βαραίνει αποκλειστικά την Ελλάδα βαραίνει και την Ευρώπη η οποία απ τις αποφάσεις που παίρνει δεν δείχνει να θέλει να τελειώσει ουσιαστικά αυτή η κρίση αυτή η Αχίλλειος πτέρνα ουσιαστικά εθελοτυφλεί..Πιάνω τον εαυτό μου να συμφωνεί με κάτι τύπους όπως ο Στρος Καν..Μπορώ να ξεκινήσω και να γράφω για πολλές ώρες και για διαφορά θέματα για αυτά που έχουν γίνει και γίνονται ακόμα αλλα αυτό που πραγματικά με ανησυχεί είναι ότι δεν βλέπω κάτι για ενα σοβαρό και υγιές μέλλον μόνο κάποιες ενέσεις Ευρωπαϊκής τόνωσης για περιόδους 2 με 4 χρόνια..Ωραία και μετά???
    P.s Σαν έκθεση αγανακτισμένου παιδιού σε διαγωνισμούς που απευθύνονται στο Κοινοβούλιο μου φαίνονται αυτά που έγραψα αλλά είναι μια αλήθεια..
    Κος Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι όπως τα λέτε Κε Μάνο. Δεν ξέω την ηλικία σας αλλά εγώ στα 35 και βαριέμαι πλέον να συζητήσω και να γράψω τα αυτονόητα. Σα να γράφεις μια έκθεση ιδεών στο διηνεκές. Δε βλέπω σωτηρία πουθενά και εμένα (όπως και σε πολλούς) η κοινη λογική μου λέει οτι αυτός ο θίασος δε πρόκειται να περάσει κανένα μέτρο (όπως δεν πέρασαν και οι προηγούμενοι) και απλά η δραχμή είναι στο βάθος πιο φωτεινή απο ποτέ. Κρίμα... μακάρι να διαψευστώ αλλά θα γίνουμε αυτό που μας αξίζει προς το παρών. Μια βαλκανική χώρα γραφικών τύπων που χορεύουν τσάμικα στο σύνταγμα. Ο χαζολαός όπως εύστοχα λέει ο Κος Τάκης δεν πρέπει απλώς να μυρίσει τα σκατά αλλά πρέπει και να τα φάει για να καταλάβει. Τότε αμα ξυπνήσει και μέσα απο τις στάχτες του θα γίνουν οι μεταρρυθμίσεις γιατί δε θα έχει απομείνει τίποτα.

      Διαγραφή
    2. Ας ελπίσουμε σ'αυτα που γράφω παρακάτω φίλε μου..Ο καθένας άρχισε να ψάχνετε λίγο περισσότερο(τι είναι άτακτη χρεοκοπία τι σημαίνει κλειστές τράπεζες τι capital controls τι λαλακιες άκουγα απ την κάθε αντιπολίτευση?φταίνε όντως η Μερκελ και το κακό μνημόνιο?)...και απο την άλλη πλευρά η Ευρώπη τι θα γίνει αν χάσω μια χώρα τι θα συμβεί στο νόμισμα πως πρέπει να διαχειρίζομαι τα Τρις εκατομμύρια που έχω(οικοδόμηση μιας ισχυρής Ευρώπης όχι με φόβους ντόμινο και αδυναμίες).. Χαίρομαι πάντως που υπάρχουν περισσότεροι σκεπτόμενοι άνθρωποι απ όσους περίμενα σ'αυτο το blog!Καλη δύναμη..
      P.s Είμαι κάτω απο 35
      Κος Μάνος

      Διαγραφή
    3. Σας είχα για παραπάνω απο το τρόπο γραφής. ( θεωρειστε το κοπλιμέντο!) Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
  25. Πολύ σωστά το θέσατε κύριε Τάκη περί διδάκτρων..!
    Η αλήθεια είναι ότι μερικές συζητήσεις χαίρεσαι να τις κανείς(αυτό εξαρτάται βέβαια απ τον συνομιλητή)αλλα θα πω κάτι ακόμα και δεν θα σας κουράσω άλλο τουλάχιστον για σήμερα..Επειδή λοιπόν είμαι από την φύση μου αισιόδοξος ανθρωπος θέλω να ελπίζω ότι αυτά που έγιναν και η κατάσταση στην οποία φτάσαμε ταρακούνησε τους πάντες απο τον πρώτο π.χ. Μερκρλ μέχρι τον τελευταίο π.χ. εμένα..Ήρθε λοιπόν η ώρα να ξυπνήσει και ο κάθε ψεκασμένος..κανείς απο εδώ και πέρα δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε ότι δεν του είπαν η ότι δεν ήταν υποψιασμένος...Ούτε Έλληνας πολίτης ούτε Έλληνας πολιτικός(ανεξάρτητου κόμματος)ούτε ευρωπαίος εταίρος..(δουλειά και όχι αραλίκι για τον Έλληνα,αλήθειες και συσπείρωση απο τα κόμματα και ελάφρυνση χρέους-ομαδικό παιχνίδι απο την Ευρώπη και ενα Ευρωομόλογο σε καθαρές χώρες καλό θα ήταν) Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι ολα έγιναν για καλό και για να ξυπνήσουν όλοι απ τον λήθαργο! Ευχομαι καλό κουράγιο σε όλους και καλό βράδυ..
    Κος Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει πάλι της μόδας το διάγραμμα που δείχνει ότι οι Έλληνες δουλευουν πιο πολύ από τους Ευρωπαίους. Το κοινοποιούν όλοι στα social media. Τώρα δε ξέρω αν ο μέσος όρος μετρα και τα στελεχη που ξημεροβραδιάζονται με κουβεντούλα για να πω και την κακία μου. Αυτο που ξέρω είναι ότι δεν έχει σημασία ποσο δουλεύεις αλλα πως δουλεύεις και κυρίως ποσο παραγωγικός είσαι και ακόμα πιο κυρίως ΤΙ παράγεις. Εκει το διάγραμμα δε μας ανταμείβει αλλα αυτό δεν θέλουμε να το δούμε ούτε να το διορθώσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχολιάζω όπως επιχειρηματολογούσα πριν απο 4 χρόνια στο marketzone.

      Η εργασία είναι αντιστρόφως ανάλογη της παραγωγικότητας και εμείς δεν είμαστε παραγωγικοί, γιαυτό τάχα μου δουλεύουμε περισσότερο. Εδώ στο Ελλάδα για να βγάλει ο άλλος 10 φωτοτυπίες χρειάζεται 5 μέρες για μια δουλειά 10 λεπτών και μετά μας λέει ότι δουλεύει περισσότερο. Αμ ο άλλος για να κάτσει στο γραφείο του να συμπληρώσει 2 έγγραφα χρειάζεται 1 εβδομάδα μέχρι να δώσει εντολή ο εγκέφαλος στο χέρι να πιάσει το στυλό.
      Ασφαλώς και δουλεύουμε περισσότερο, αφού δεν είμαστε παραγωγικοί. Δουλειά 1 μέρας εμείς την κάνουμε σε 3 μέρες.
      Ακούω κάποιους άλλους να διαμαρτύρονται για τα εισοδήματα τους. καλό και αυτό. Η αμοιβή της εργασίας, πρέπει να είναι ανάλογη της παραγωγικότητας μας και η δική μας παραγωγικότητα σημειώνει πτώση 30% τα τελευταία 10 χρόνια - μην πάμε παλαιότερα έτσιιιι?? - άρα πρέπει οι αμοιβές μας να πάνε 30% κάτω σε σχέση με το 2000.

      Διαγραφή
  27. Λ.Κατσελη
    "Απέκλεισε την περίπτωση για κούρεμα καταθέσεων στο μέλλον εάν όλοι ενεργήσουμε υπεύθυνα".
    Παρακαλάει να γυρίσουν χρήματα στις τραπεζες., κάτι το οποίο δεν γίνεται.
    Λεει με λίγα λόγια δηλαδή "" ή επιτρέφουν οι καταθέσεις ή έρχεται κούρεμα"" ή από μια άλλη σκοπιά "όσες περισσότερες καταθέσεις επιστρέψουν τόσο λιγότερο θα ειναι το κούρεμα "
    Θα έχουμε συμμετοχη στην ανάκεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κάποιας μορφής κούρεμα καταθέσεων...........και με αντάλλαγμα κάποια ελάφρυνση χρέους.
    Thetall

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να επιστρέψουν τα λεφτά τους στις Ελληνικές τράπεζες οι κυβερνώντες και όλοι οι συγγενείς τους.
      Να μην αρχίζουμε να λέμε ονόματα.

      Άρα καταθέσεις δεν επιστρέφουν. Και όσοι έχουν θα τραβάνε διαρκώς λεφτά.

      Διαγραφή
    2. Και τι θα γίνει Τακαρε, συνέχεια αυξήσεις ELA δεν γίνεται ή γίνεται? Μηπως από θυριδες επιστρεψουν τίποτε ψαρωμενοι...

      Διαγραφή
    3. Μόνο χαζοβιόλιδες θα βάλουν τα λεφτά τους απο τις θυρίδες στις τράπεζες. Η Βαλαβάνη τους άνοιξε τα μάτια.

      Επειδή λοιπόν λεφτά δεν γυρνάνε στις τράπεζες - γιαυτό και θα ανακεφαλαιοποιηθούν. Οι παλαιοί μέτοχοι θα σβήσουν. Δεν θα τους μείνει ούτε ρετάλι.
      Η κυβέρνηση έσπασε την τραπεζική εμπιστοσύνη και το θέμα είναι αν μπορεί να την αποκαταστήσει. Εγώ λέω ότι με αυτούς τους υπουργούς ---> τα χειρότερα είναι εμπρός μας.
      Σχατά και απόσχατα δηλαδή.

      Διαγραφή
    4. Τα διέλυσε όλα η ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΑ κυβέρνηση. Και αμνήστευση κεφαλαίων να κάνει - δεν βλέπω πως θα βρεθούν βλάκες να γυρίσουν τα κεφάλαια τους πίσω.
      Οι φανφάρες της πολιτικής.
      Οι Τσεκεβάρες της φακής που διώξαν τη τρόικα και την επέστρεψαν κουαρτέτο.

      Ο πρωθυπουργός αργός και δειλός. Ερασιτέχνης. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να σώσει την υστεροφημία του. Προσπαθεί να διορθώσει τις παπαριές τους. Ξέρει ότι με αυτές τις επιδόσεις ο Ιστορικός του μέλλοντος θα τον περιλούσει με τα χειρότερα.

      Το θέμα είναι μπορεί, να σώσει την υστεροφημία του??

      Διαγραφή
    5. Βαρουφάκα όπως σου έγραφα στο άρθρο της
      Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

      O ψευτόμαγκας επιβιώνει για λίγο ή αλλιώς «μαγκιά, κλανιά και κώλο φινιστρίνι»

      Ήρθε η ώρα να δεις και τι εστί κώλος φινιστρίνι.
      Μόνος σου έπεσες στην ΦΑΚΑ που προσπαθούσες να χώσεις τους άλλους.

      Διαγραφή
  28. Κύριε Τάκη

    Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Ας πούμε ότι όλα γίνοντε ιδανικά και ο Τσίπρας ξυπνάει και φτιάχνει το κράτος. Μέσα στο ευρώ έχουμε ελπίδα να γίνουμε ανταγωνιστικοί και να μπορούμε να έχουμε ενχώρια παραγωγή ώστε να μπορούμε να ανταγωνισούμε τους υπόλοιπους ευρωπαίους και να έχουμε και μια αξοιοπρεπής ζωή. Δεν μιλάω για τη ζωή προ κρίσης μιλάω για μια φυσιολογική ζωή.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το φυσιολογικό και το λογικό δεν είναι να δούμε τι στραβό έχει το κωλοκράτος μας και η οικονομία μας και να τα διορθώσουμε??
      Ας τα διορθώσουμε και μετά βλέπουμε αν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί εντός ευρώ.

      Δεν νομίζετε ότι αυτό είναι το σώφρων??

      Διαγραφή
    2. Όπως τα λέτε είναι Κύριε Τάκη πρώτα κοιτάς να αποφύγεις τον "θάνατο" αν τον αποφύγεις και μετά,πηγαίνεις για τα υπόλοιπα...Σε συνεργασία πάντα με τους γιατρούς (Ευρώπη)..
      Κος Μάνος

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ απολύτως κύριε Τάκη. Απλά πλέον δεν πρέπει να είναι τίποτα ταμπού και χαίρομαι που ένας γνώστης της αγοράς έχει την ίδια άποψη. Για μένα είναι η τελευταία ευκαιρία για τον Τσίπρα η κάνει ότι δεν έκαναν όλοι οι αλλοι τα τελευταία σαράντα χρόνια η φεύγει με ελικόπτερο.
      Γιώργος

      Διαγραφή
  29. Οι τράπεζες ανοιξαν, εγω που εχω προθεσμιακη δεν με αφηνουν να την σπασω για να παρω μετοχες.....πολυ δικαιο ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μεγάλη συζήτηση και αυτή περί παραγωγικότητας...Στον ιδιωτικό τομέα είμαστε πολύ παραγωγικοί γιατί υπάρχει έλεγχος και αξιολόγηση κάνεις για την δουλειά συνεχίζεις δεν κανείς υπάρχουν και άλλοι..Στον δημόσιο τομέα όμως εκεί και αν γίνεται χαμός,η αναρχία σε όλο της το μεγαλείο!Την πιο απλή δομή να πάρεις π.χ. ενα Δήμο μπορείς να το καταλάβεις μπαίνεις μέσα σε ενα γραφείο δεν βρίσκεις κανέναν,μπαίνεις σε ενα άλλο βρίσκεις 3 οι δυο παίζουν ηλεκτρονικό στοίχημα και ο άλλος είναι στο facebook σε στέλνουν σε έναν τέταρτο γιατί αυτό που ζητάς δεν είναι στην αρμοδιοτητα τους,αυτός που σε στέλνουν είναι αρμόδιος αλλα ο προϊστάμενος του λείπει σε εξωτερικές δουλειές(στα τσιπουρα) και τελικά για μια απλή σφραγίδα κανείς 3 ημέρες..Φανταστείτε τι μπορεί να γίνεται για ενα πρόγραμμα μεγάλου βεληνεκούς-μια μεγάλη επένδυση τα 4χρονια είναι για την πλάκα και στο τέλος δεν θα πάρεις ούτε έγκριση γιατί στην περιβαλλοντική μελέτη θα υπάρχει ενα σπάνιο είδος Πελεκάνου που θα κάθεται περίεργα και δεν σου επιτρέπουν να τον ενοχλήσεις..
    Μιλάμε για ανούσιες και ανόητες υπηρεσίες που όλα έγιναν στον βωμό της ψηφοθηρίας και του βολέματος(να ανοίγουν περισσότερες θέσεις για το δημόσιο)..Τώρα και τα πράγματα και είναι χάλια φανταστείτε τι γινόταν προ Καλλικράτη(μπορεί να υπήρχε και προϊστάμενος φωτοτυπίας)!!Καιρος για τομές κύριε Τσίπρα,καιρός για έλεγχο και αξιολόγηση καιρος για μεγαλύτερη ενοποίηση υπηρεσιών καιρός για fast track(αν βρεθεί κάποιος τρελός να επενδύσει με τα σημερινά δεδομένα)..
    Κος Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Για τράπεζες ουδέν σχόλιον φανταστείτε(ο κύριος Τάκης το είχε επισημάνει ουκ ολιγες φορές) ότι οι τράπεζες ήταν φαλιριμενές είδη προ κυβέρνησης Τσίπρα φανταστείτε τι γίνεται μετά Βαρουφάκη ( δεν μπορώ να χαρακτηρίσω κάπως έναν αριθμό ο οποίος είναι κάτω του μηδενος!)
    Η μάλλον μπορώ a+bi όπου a ανοίκει στο R ,b ανοίκει στο R* και i = τετραγωνική ρίζα του -1!
    Εν ολίγοις ανοίκουν σε φανταστικά πράγματα
    Κος Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Μάνο Θα μου επιτρέψετε να θυμίσω μερικές παλιές γκουρουδιές για ζομποτράπεζες

      ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ για την ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΛΑΝΕΤΕ

      Καλό το ανέκδοτο κύριε Tomahawk LOL LOL
      Ευθυμήσαμε πάλι.

      Καταρχήν ένας Τάκαρος δεν κάνει ποτέ πίσω - κοιτάτε όμως πως θα κάνετε εσείς πίσω,
      Πάμε 4 απλές ερωτήσεις κύριε Tomahawk.

      1) Ποια η δίκαιη κεφαλαιοποίηση της ΛανΕΤΕ πριν την ΑΜΚ, σήμερα δηλαδή και ποιά μετά την ΑΜΚ και όλο το χρήμα που θα βάλει το ΤΧΣ.

      Αν καταφέρετε να απαντήσετε στην πρώτη ερώτηση πάμε στην δεύτερη

      2) Πότε περιμένετε να ξεκινήσει το μεγαλύτερο ράλι όλων των εποχών???
      Δώστε χρόνο. Έτσι κάνουν οι γκουρούδες οι αληθινοί και όχι οι γιαλαντζί.
      Πείτε πότε ξεκινάει το ράλι της ΛανΕΤΕ. Αύριο??? Το Μάρτιο??? Το 2013??? Ή κάπου, κάπως κάποτε.

      Ο Τάκαρος σε αυτό το κάπου κάπως, κάποτε συμφωνεί.

      3) Τα λεφτά για να συμμετάσχετε σε όλες τις ΑΜΚ τα έχετε???? Έχετε καταλάβει πόσα πολλά λεφτά θα βάλετε???LOL LOL

      Βάλτε τα λεφτά των ΑΜΚ εσείς και μετά θα φροντίσουν οι Τάκαροι για το ράλι.

      4) Υποδείξτε μου ένα ξενάκι - έστω ένα fund Που σήμερα γουστάρει ΛανΕΤΕ και αγοράζει. Εγώ δεν ξέρω κανένα. Μόνο αυτόν τον Τουρκολιά βλέπω στον ύπνο μου να φωνάζει. Εδώ και τώρα ΑΜΚ και όλα τα φράγκα τα βάζει το ΤΧΣ. Εκεί ακριβώς ξυπνώ έντρομος.

      Κύριε lorac όπως ακριβώς τα λέει ο κύριος Πρώτος είναι τα πράγματα.

      Τα ίδια απο αρνητικά γίνονται θετικά μόνο με 2 τρόπους
      1) ΑΜΚ που να είναι μεγαλύτερη απο τα αρνητικά ίδια
      2) Επιστροφή της Α.Ε. στην κερδοφορία ώστε τα κέρδη κάποτε να γυρίσουν τα ίδια απο αρνητικά σε θετικά.

      Μην ψάχνετε να βρείτε τίποτα. Η ΛανΕΤΕ είναι πτωχευμένη. Αν δεν ήταν η Εθνική τράπεζα της Ελλάδος θα είχε ήδη μπει λουκέτο και θα τρώγαμε κόλλυβα. Τώρα πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθεί.

      Υπάρχουν κάτι άμπαλοι φιτσουλέοι που είναι και δημοσιογραφάκια της κακιάς ώρας και μιλάνε για ξεπουλήματα των ΛανΕΤΕ, της Αγροτικής και όλων των ζομποτραπεζών.
      Δείτε, λένε, τι ακίνητα έχει η Αγροτική, τι φιλέτα έχει ο κολοσσός.

      Είστε άσχετοι, επικίνδυνοι. Είστε άμπαλοι φιτσουλέοι.

      Είστε και δημοσιογράφοι. Και βγαίνετε στα Fm και λέτε τέτοιες μπούρδες.
      Δεν μπορείτε να ξεχωρήσετε δύο γαιδάρων άχυρα - θέλετε να μας πειτε για τα φιλέτα της Αγροτικής και της ΛανΕΤΕ.
      Βρεεεεε άντε να μάθετε τι είναι ενεργητικό, τι παθητικό και μετά βγείτε να μας κάνετε μαθήματα για τα φιλέτα.

      Είστε άσχετοι, επικίνδυνοι. Είστε άμπαλοι φιτσουλέοι.

      Διαγραφή
    2. Η ΛανΕΤΕ έχει φαλιρίσει. Το γιατί είναι άλλη κουβέντα. Αυτή τη στιγμή όποιος έχει ΛανΕΤΕ θα πρέπει να γνωρίζει ότι αν θέλει να συμμετέχει στο ράλι της - που λέει ο κύριος Tomahawk - όποτε γίνει αυτό θα πρέπει να κρατήσει τη θέση του. Όπερ σημαίνει να συμμετέχει σε όλες τις ΑΜΚ που θα γίνουν. Μαζί με τα λεφτά που θα βάλει το ΤΧΣ.
      Δηλαδή όσα λεφτά πρέπει να δώσει στις σημερινές τιμές κάποιος για να πάρει ΛανΕΤΕ θα δώσει τουλάχιστον άλλα τόσα πολλαπλασιασμένα με το 10.
      Βάζω 1000 ευρώ θα πρέπει να βάλω άλλα 10.000 για να μπω σε όλες τις ΑΜΚ.
      Εδώ λύγισαν οι Γαλλικοί κολοσσοί και παρέδωσαν Εμπορική και Γενική θα αντέξουν οι γκουρούδες που περιμένουν τα ράλι της ΛανΕΤΕ???

      Η ΛανΕΤΕ αυτή τη στιγμή δεν αξίζει μία. Θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθεί, να δούμε τους όρους και τότε να ξανακάνουμε υπολογισμούς - όπως κάναμε με Αττικής - για να δούμε τι αξίζει και μέχρι που μπορεί να φτάσει.

      Η ονομαστική της ΛανΕΤΕ σήμερα θα έπρεπε να είναι ΜΗΔΕΝ. Τι ΜΗΔΕΝ. Αρνητική θα έπρεπε να ήταν. Δεν υπάρχει ονομαστική όταν τα ίδια είναι αρνητικά.
      Όλα τα υπόλοιπα είναι λογιστικά κόλπα.

      Έκανε μείωση της ονομαστικής απο τα 5 στα 1 ευρώ επικαλούμενη το άρθρο 4 παρ.4α του Κ.Ν.2190/1920.
      Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έκανε μείωση ονομαστικής και η Νουτρίαρτ.
      Τα ίδια χάλια έχουν ΛανΕΤΕ και το άλλο το ζομπόχαρτο, η Νουτρίαρτ. Η παλιά Αλλατίνη ντεεεεε, που μόλις εξαγόρασε την άλλη την κολάντζα τον Κατσέλη κατέρρευσε.

      Άρθρο 4 παρ.4α του Κ.Ν.2190/1920.
      http://www.wipo.int/wipo.../text.jsp?file_id=227178

      Μείωση μετοχικού κεφαλαίου επιτρέπεται και με σκοπό το σχηματισμό ειδικού αποθεματικού, όταν η χρηματιστηριακή τιμή είναι κατώτερη, ίδια ή υπερβαίνει έως 10% την ονομαστική αξία της μετοχής. Το ειδικό αυτό αποθεματικό μπορεί, μόνον: α) να κεφαλαιοποιηθεί και β) να συμψηφισθεί για απόσβεση ζημιών της Εταιρείας

      Αυτό θα γίνει κύριε lorac, όταν πάει σε ΑΜΚ η ΛανΕΤΕ αυτό το ειδικό αποθεματικό θα συμψηφιστεί με συσσωρευμένες ζημιές.

      Μην ξεγελιέστε και μην τσιμπάτε. η ΛανΕΤΕ θα κάνει μεγάλο reverse και μετά θα ξανακατεβάσει τα ίδια με διαγραφή συσσωρευμένων ζημιών. Οι μέτοχοι θα ματώσουν, δεν θα μπορέσουν να ακολουθήσουν όλες τις ΑΜΚ.

      Διαγραφή
    3. Κύπρου απο τα απομνημονεύματα του Τάκη Μορφονιού

      4 Αυγούστου 2011

      takis-morfonios έγραψε:
      Σήμερα θα κλείσω με την Τράπεζα Κύπρου που μας τα είχαν κάνει νταούλι οι ερασιτέχνες γκουρούδες που δεν ξέρουν που πάνε τα 4 και δεν τα λένε οι παπαγάλοι με ονοματεπώνυμο - ξέρετε σε ποιούς αναφέρομαι έτσιιιιιι?????
      Μας είχαν ζαλίσει τον έρωτα, ότι τάχα μου οι Ελληνικές τράπεζες στηρίχτηκαν απο το Ελληνικό Δημόσιο με ανταλλαγή τις προνομιούχες, ενώ η Κύπρου ήταν η τραπεζάρα και δε χρειαζόταν τέτοια κόλπα.

      Μπου χουχουχουχου

      Μα τι γράφετε βρεεεεε ατζαμήδες!!!!!!!
      Τέλη του 2009 - στηρίχτηκε με 1 δις ευρώ η Τράπεζα Κύπρου, απο την κυπριακή κυβέρνηση???
      Ναι ή ου????????????
      Σιγά μην τα ξέρατε!!!!! Αλλά οι κουμπάροι το κάνανε μόκο, όχι σαν τους Ελληνάρες, τους κατευθυνόμενους ΜΜΕδες και τους ερασιτέχνες γκουρούδες που όοοοοολα τα ξέρουν.
      Προσέξτε δεν λέει ο Τάκαρος ότι δεν είναι καλή τράπεζα!!! Λέει ότι έχει σχεδόν το ίδιο πρόβλημα ρευστότητας με τις Ελληνικές και με μια μεγαλύτερη κρίση εμπιστοσύνης η τραπεζα θα κλονιστεί συνθέμελα, ενώ η Κυπρος λόγω μεγέθους δεν θα μπορέσει να τη στηρίξει αποτελεσματικά.
      ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!
      Μην πιστεύετε όσα σας σερβίρουν στο διαδίκτυο οι ΜΜΕδες , οι κατευθυνόμενοι και όλοι οι ατζαμήδες.

      Διαγραφή
    4. Πιστωτές της ΕΤΕ προσφέρουν κεφάλαια για να αποφύγουν απώλειες ---http://www.capital.gr/story/3046035/pistotes-tis-ete-prosferoun-kefalaia-gia-na-apofugoun-apoleies

      Διαγραφή
    5. Σαφώς και τα σχόλιά μου περιττεύουν κύριε Τάκη..
      Κος Μάνος

      Διαγραφή
    6. Kαι για NBG - PA βρήκα κύριε Μάνο που με ρωτάγατε.
      Πριν μερικά χρόνια.

      NBG-PA
      Είχε τιμής εισαγωγής 25 δολάρια. Με κούρεμα 70% η τιμή αγοράς θα είναι στα 7,5 δολάρια. Με κούρεμα 50% θα είναι στα 12,5 δολάρια.

      Θα μου πείτε είναι δυνατόν να κουρευτούν????
      Γιατί υπήρχε πιθανότητα να μην δώσει μέρισμα???
      Αμα κουρέψει τις προνομιούχες στην Αμερική, γιατί να μην κουρέψει και τις προνομιούχες της Ελληνικής κυβέρνησης???

      Άγνωστες οι βουλές τους - όμως τα νούμερα είναι αυτά.
      Κούρεμα 70% = 7,5 δολ - κούρεμα 50% = 12,5 δολ
      Δεν κουρεύει = 25 δολ.
      Θα δώσει κάαααααποτε μέρισμα??? = 2,5 δολ το μέρισμα.

      Η μεγάλη ευκαιρία κύριε zachmour ήταν πριν 1,5 έτους.

      Στα σημερινά επίπεδα κάποιος δεν κινδυνεύει να χάσει - στη χειρότερη των περιπτώσεων.
      Αν όμως του κάτσει το ΛΟΤΤΟ που λέτε, τότε σηκώνει την μπάνκα στον αέρα.

      Τόσο απλά πράγματα.

      Εκεί λοιπόν που ένας πονεμένος παίζει ζομποτράπεζες και περιμένει ανόδους και κινδυνεύει να βάλει και τον ποπό του στις ΑΜΚ, το NBG PA φαντάζει πολύυυυυ καλύτερο. Δε συμφωνείτε??

      Όμως δεν πρόκειται για εταιρία, να κοιτάζουμε P/E και ίδια, αλλά για ομολογία - έτσι πρέπει να την αντιμετωπίζουμε. Επειδή έγιναν κουρέματα, μπορεί να γίνουν και εδώ.
      Αν δεν γίνουν κουρέματα και δεν αποσυρθεί ή δεν γίνει ανταλλαγή με κοινες, τότε δεν το συζητάμε ----> Κρατάμε το πρώτο νούμερο στα χέρια μας και δεν το ξέρουμε.

      Πότε θα γίνει η κλήρωση??
      Ας κρατώ εγώ τον τυχερό λαχνό και ας γίνει όποτε θέλει η κλήρωση.
      Τεσπα - Τάκαρος κάτω απο 10 δεν δίδει ούτε ρετάλι. Είναι ζήτημα αρχής. Ας με κουρέψει γουλί!!

      Αν ψάξετε εδώ πέρα θα βρείτε και άλλα για NBG-PA
      http://monologoi.gr/yaf_postst271p150_Takes-Morphonios-THE-BEST.aspx?=

      Διαγραφή
    7. Κύριε Τάκη δεν είμαι αυτός ο Μάνος αλλα θυμάμαι πολύ καλα τι προβλέπατε πριν απο κάποια χρόνια για το Αμερικανικό χρηματιστήριο όταν όλοι οι άλλοι έβλεπαν καταστροφές εσείς βλέπατε και μέχρι που θα ειναι Το ταβάνι της ανόδου!Νομιζω ότι όσοι σας παρακολουθούν και μπορούν να έχουν έστω μια υποτυπώδη κρίση δεν υπάρχει περίπτωση να είναι χαμένοι. Προσωπικά θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που ανακάλυψα ενα τέτοιο blog και μπορώ και αναπτύσσω γνώσεις,ιδέες και κρίση παρέα με ανθρώπους που αντιλαμβάνονται και έχουν γνώση της πραγματικότητας(εκτός των χρηματοοικονομικών γνώσεων και γνώσεων των αγορών)
      Εύχομαι να είμαστε όλοι υγιείς και να μπορούμε να έχουμε εποικοδομητικους διαλόγους..
      Κος Μάνος

      Διαγραφή
    8. Η Αμερική ήταν εύκολο κάποιος να καταλάβει ότι θα πάει πάνω.
      Ο λόγος απλός.
      ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ!!!
      Ο Ελικοπτεράκιας Ben έκοβε δολάρια με το κιλό.

      Το ίδιο θα έχουμε τώρα με την Ευρώπη.
      ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ!!!
      Ο Ελικοπτεράκιας Σούπερ Μάριο θα κόβει ευρώ με το κιλό.

      Μένει να δούμε αν τελικά εμείς εδώ στο Ελλάντα θα μείνουμε μόνοι μας να κρατάμε τον μουντζούρη.

      Διαγραφή
    9. Κυρ Μορφονιέ αν ανοίξουμε τα διαγράμματα σε μηνιαίο S&P , DAX , EuroStoxx50 απο το 2007 και μετά και δεδομένου του QE Americana και πώς ακριβώς ώθησε τις τιμές εκεί ανά τα χρόνια/προγράμματα νομίζω έχουμε ένα ενδιαφέρον οπτικό συμπέρασμα. Ο DAX με εξαίρεση τον 8ο-9ο/2011 ακολουθεί τον αμερικάνο ως να έτρεχε QE europeo. Ο Stoxx50 πιό πολύ μου φέρνει σαν να βρίσκεται στην περίοδο "operation twist" (τέλη 10 με Σεπτ11) .
      Είναι λογικό να περιμένουμε κίνηση λόγω του qe στην υπόλοιπη Ευρώπη παρόμοια με την εικόνα του αμερικάνου μετά την εφαρμογή του twist?? Επίσης και δεδομένου της αύξησης επιτοκίων στο αμέρικα και της λογικής πίεσης στις μετοχικές αξίες εκεί να περιμένουμε και μεταφορά DAXιας ρευστότητας προς το νότο με αφορμή την αναζήτηση αποδόσεων συνδιαστικά με το qe europeo??

      Διαγραφή
    10. ;Έτσι όπως τα κάναμε στο Ελλάντα είμαστε για κλάματα. Η ποσοτική χαλάρωση του Ντράγκι πολύ λίγο θα ευνοήσει την Ελλάδα.
      Η ΕΚΤ μπορεί να αγοράζει ομόλογα των χωρών της Ευρωζώνης μέχρι το 33% της συνολικής ονομαστικής αξίας των τίτλων που διαπραγματεύονται στη δευτερογενή αγορά.

      Όμως η ΕΚΤ έχει ήδη στο χαρτοφυλάκιό της ελληνικά κρατικά ομόλογα, η αξία των οποίων υπερβαίνει το όριο του 33%.

      Η αξία των ελληνικών ομολόγων που είναι διαπραγματεύσιμα ανέρχεται γύρω στα 60 δισ. ευρώ.

      Τα έντοκα γραμμάτια είναι περίπου 15 δισ. ευρώ

      Οπότε το συνολικό ποσό διαμορφώνεται σε 75 δισ. ευρώ.
      Το υπόλοιπο δημόσιο χρέος αποτελείται από δάνεια του EFSF .

      Συνεπώς, οι διαπραγματεύσιμοι τίτλοι που αφορά το πρόγραμμα της ΕΚΤ είναι αξίας 75 δισ.

      Επί της αξίας αυτής, η ΕΚΤ μπορεί να αγοράσει τίτλους αξίας ίσης μέχρι το 33%, περίπου δηλαδή 24 δις ευρώ

      Ομως η ΕΚΤ κατέχει στο χαρτοφυλάκιό της ελληνικά ομόλογα αξίας 19,8 δισ. ευρώ και τίτλους αξίας 7,29 δισ. ευρώ κατέχουν οι υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης. Συνολικά, δηλαδή, το Ευρωσύστημα κατέχει ήδη ελληνικούς τίτλους αξίας 27,05 δισ. ευρώ.

      Διαγραφή
    11. Ο ΜπαρουΦΑΚΑΣ βέβαια έλεγε ότι υπάρχει λύση με αυτά τα 27 δις που κατέχει η ΕΚΤ.
      Ποια είναι η λύση??

      «Τα 27 δισ. των ομολόγων που παραμένουν στην ΕΚΤ πρέπει να φύγουν εν μία νυκτί και να σταλούν στο απώτερο μέλλον. Με swap»

      Ερωτώ όμως. Αν δεν είμαστε καλά παιδάκια θα βρεθεί λύση για εμάς??
      Αν βρεθεί θα μπορέσουμε να πάρουμε 24 δις ποσοτικής χαλάρωσης - αν όχι οι άλλες χρηματαγορές θα πετάνε και εμείς θα έχουμε βουτηχτεί στην εσωστρέφεια του μνήμόνιο ή αντιμνημόνιο ή ευρώ ή δρχ και όλα τα συναφή του κώλου τα εννιάμερα.

      Διαγραφή
    12. Δικαιούμαστε δηλαδή 24 δις ευρώ ποσοτικής χαλάρωσης, τα οποία θα μπορούσαμε να τα πάρουμε με κάποιον τρόπο, παρότι η ΕΚΤ μας έχει ήδη δώσει 27 δις.
      Όμως με το κλείσιμο των τραπεζών και τις βλακείες του Μπαρούφακα δεν θα πάρουμε μια, καθώς θα δοθούν 25 δις για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

      Έτσι βγαίνει το 25 δις ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών. Είναι τα λεφτά της ποσοτικής χαλάρωσης που θα μπορούσαμε να πάρουμε.

      Διαγραφή
    13. Βέβαια υπάρχει και η ποσοτική χαλάρωση κατά Δραχμαζάνη.
      Το πιάσατε το υπονοούμενο έτσι???

      Και για οποίον δραχμολάγνο δεν καταλαβαίνει ας ξαναδιαβάσει την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της Βαϊμάρης

      http://mitarola.blogspot.gr/search/label/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CE%92%CE%B1%CF%8A%CE%BC%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82

      Να δείτε ποιοι άλλοι μίλαγαν για δημοκρατίες - η σημερινή κυβέρνηση να ήταν??

      Διαγραφή
    14. Από που και ως που προκύπτει κύριε πρωθυπουργέ ότι αν εσείς αν δεν πετύχετε τότε ακολουθεί η Χρυσή Αυγή?? Προσωπικώς δεν το αντιλαμβάνομαι - πως αυτό μπορεί να συμβεί με ευρώ και μνημόνια.

      Δημοκρατία της Βαϊμάρης λοιπόν
      http://mitarola.blogspot.gr/2014/02/1920-23.html#more

      Διαγραφή
    15. Καλημέρα σας τακαρόπληκτοι/ες , Μετά τις αποπληρωμές δηλαδή στις 20/7 και την δεύτερη 20/8 αν δεν κάνω λάθος αδειάζουν θέσεις 7 δις δηλαδή που θα μπορεί να αγοράσει ο Μάριο ο Κουαντάτιβ ??
      Ο περιορισμός που αφορά την κατηγορία του ομολόγου (δηλαδή της διαβάθμισης του) χρειάζεται να αρθεί τεχνικά? Για παράδειγμα να υπάρχει πρόγραμμα για την χώρα ή υπάρχουν ομόλογα που έχουν επενδυτική διαβάθμιση προς πώληση άμεσα προσβάσιμα?
      Αν μετά απο κανά μήνα και κάτι έχουμε πρόγραμμα (ESM) θα μπορεί να αγοράσει τον επόμενο μήνα μαζικά όσα μπορούσε να αγοράζει απο την επίσημη έναρξη του προγράμματος. Δηλαδή 24δις δια 18 μήνες επι (Μήνας έναρξης αγορών Ελλάδας μείον Μάρτιος)??

      ....και κύριε Τάκη με συναρπάσατε πώς απο μια ερώτηση που αφορά χρηματιστηριακούς δείκτες και μάλιστα του εξωτερικού ( DAX/SP vs Stoxx) καταλήξατε την κουβέντα στην Βαιμάρη!!! AAA και μάθατε ότι ο αγαπημένος σας φάκας τα γύρισε τώρα και είπε ναι χτές το βράδυ στο 2ο πακέτο προαπαιτούμενων Είπα μεγάλος παίκτης, αν ήταν και ομαδικός.....

      Διαγραφή
  32. ευτυχώς που υπάρχει και το blog του κ. Τάκη και διαβάζουμε και κάτι που δεν είναι σκουπίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού κάνουμε αναδρομές για να θυμηθούμε και αυτό που έγραφα όταν, τάχα μου, έγινε το κούρεμα

      Βγείτε και διαδώστε το. Πείτε σε όλους.

      Δεν υπάρχει κανένα hair cut πουθενά

      Περίμενα, υπομονετικά, να μου την πέσουν και να με βγάλουν τρελό και παλαβό. Αλλά που. Κρύφτηκαν στις σπηλιές τους.
      Πάρτε να διαβάσετε και αναλυτικότερη ανάλυση. Επιστημονικότερη.
      Μα πως τα γράφω ο γκουρού.

      http://techiechan.com/?p=1200

      Μελετάτε τα πάντα. Μην δέχεστε αβασάνιστα ότι σας πασάρουν οι ΜΜΕδες.
      Έγινε λέει κούρεμα 21%. μπουχουχουχουχου
      Κάλο έεεεεε;

      Βλέπετε εσείς πουθενά hair cut;;;;;; Ή μήπως επειδή μας το λένε οι CITIδες και οι ΜΜΕδες εμείς πρέπει να το φάμε, όπως τα τρώνε οι καταφαντασία γκουρούδες;;;;


      Τι κερδίζει η ελλάδα από την ιστορία? Το τρίτο το μακρύτερο. Το κατα φαντασία κούρεμα αφορά μόλις 135δις ευρώ του συνολικού χρέους και αφορά 10% επι του κεφαλαίου δηλαδή μόλις 13,5δις. Αν βάλουμε και τα επιτόκια τότε το κούρεμα μειώνεται περίπου στο 9%. Άρα από χρέος 350δις αυτή τη στιγμή, θα γλυτώσουμε 13,5δις ή αλλιώς μείωση χρέους (μη λιποθυμήσετε) 3,8% ή αν το θέλετε σε πιο σέξυ μορφή σχεδόν 6% του ΑΕΠ.


      Αλλά μελετήστε http://techiechan.com/?p=1200

      Ότι δεν καταλαβαίνετε εδώ είμαι να σας το εξηγήσω.
      ΑΝΑΔΙΑΡΘΩΣΗ έχουμε - hair cut δεν έχουμε. Μας δουλεύουν ψιλό γαζί.

      Διαγραφή
  33. κ.Τάκη έχεις να πεις κάτι για τους Πλειστηριασμους που έρχονται με βήμα ταχύ....
    θα κερδίσουν τίποτα οι τράπεζες....
    θα ζήσουμε δράματα δίπλα μας....θα το αντέξει ή σημερινή κοινωνία?
    Πως το λέγαν οι παλαιοί "του πήραν και το σπίτι"
    Βλέπω ότι σε λίγους μήνες όλοι οι Έλληνες θα ξέρουμε τα πάντα για κατασχέσεις - Πλειστηριασμους.
    Κάνω λάθος?
    Thetall

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την πρώτη κατοικία, όπου αποδεδειγμένα ζουν άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους ή μειώθηκαν οι αποδοχές τους πρέπει να τους προστατεύσουμε - αρκεί να μην έχουν καταθέσεις ίσες ή μεγαλύτερες, των δανείων που έχουν, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

      Διαγραφή
  34. Χρόνια Πολλά στους χτεσινούς εορτάζοντες! Κυρ Hippy ιδιαίτερα σε εσάς τις προσωπικές ευχές μου και σας εύχομαι υγεία πάνω απ' όλα.
    Εν αναμονή της νομοθέτησης των πρώτων μέτρων βάζω μερικά λινκς της περιόδου
    http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1348272/h-aktinografia-ths-symfonias-gia-ellada.html
    http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1348549/reuters-sta-40-50-dis-h-symvolh-toy-esm-sto-ellh.html
    http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1348698/olh-h-ekthesh-toy-dnt-gia-thn-ellada-kai-to-hreos.html
    http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/article-ft-gr/1349402/to-3o-ellhniko-bail-out-kai-ta-lefta-poy.html
    Με συγχωρείτε για το γεγονός ότι είναι μόνο απο ένα σαιτ ,αλλά έτσι με βόλεψε να τα βρώ γρήγορα.
    Άρα λοιπόν περιμένουμε αρχές Αυγούστου να ξεκινήσουν και οι συζητήσεις για το mou που θα οδηγήσει στο τελικό κείμενο συμφωνίας για τον δανεισμό από ESM. Στο μεσοδιάστημα ήδη όπως γράφουν πήραμε τα ενδιάμεσα χρήματα για την αποπληρωμή δντ κ εκτ.
    Να περιμένω δηλαδή με την τελική υπογραφή να φορέσει ο Αλέξης και την γραβάτα-δώρο του Ιταλού??
    Από το μπιλιέτο των 90δις λοιπόν περιμένουν 2,5 πωλήσεις / 6.0 πλεόνασμα / 7,7 επιστροφή εκτ και επίσης έχουν βάλει 25δις για τράπεζες. Εκτίμηση για 74δις ανάγκη. Νομίζω τα 25δις για μπάνκιες έχουν πολύ ψωμί ,αλλά θα πρέπει να σχολιαστεί αργότερα μιας και έχουν stress tests μπροστά τους.
    Τελικά και συμφωνία θα υπογράψουμε και η επαναστάτες-δραχμανιστές έφαγαν σουτ και η αντιπολίτευση στηρίζει και δεν τσιρίζει και ο λαός άρχισε να καταλαβαίνει τι παίζει. Η συμφωνία θα δώσει 3 χρόνια πρόσβαση σε δανεικό χρήμα που αλλιώς έπρεπε να βρούμε από τις αγορές και ευελπιστώ ο σερπαντίνας να γίνει σουπερ-Μάριο και να μας τ(ρ)υπώσει στο QE europeos . Το θέμα προβληματισμού είναι γιατί δίνεται αυτό το παράθυρο ευκαιρίας ειδικά μέχρι το 2018??
    Κύριε Μορφονιέ γιατί μας έδωσαν χρόνο μέχρι το 2018 και όχι πχ για 1 ,2 ,5 χρόνια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Κύριε Lorac ευχαριστώ, εύχομαι με τη σειρά μου υγεία και εμπνεύσεις. "Η καλύτερη πληροφορία είναι η σωστή σκέψη" μας νουθετούσε ο δάσκαλος τα πέτρινα χρόνια 1992-93.

      " γιατί μας έδωσαν χρόνο μέχρι το 2018 και όχι πχ για 1 ,2 ,5 χρόνια??"

      1) Γιατί είχαν αγοράσει 3ετή ΟΕΔ με λήξη Ιούλιο/17 και θα πάνε ταμείο ξέγνοιαστοι? Μπου χα χα (αυτοσαρκασμός)

      2) Γιατί είχαν αγοράσει ομόλογα ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ, ΕΤΕ με λήξη επίσης το 2017 κι έτσι αυξάνουν τις πιθανότητες ταμείου? Μπου χα (κλαυσίγελος)

      3) Γιατί εκεί κοντά λήγει η 4ετής θητεία του Αλέξη του βομβιστή? Μπου χα χα χα χα (ξεκάρδισμα)

      Αστειεύομαι φυσικά . Ως προς το μαγαζί φαίνεται πως υπάρχει πολύ ομίχλη-ελάχιστη ορατότητα. Με κάποιους αναλυτές που μιλάω στις ΑΧΕ, σαφέστατα επηρεασμένοι από την εργασιακή τους ανασφάλεια, θέτουν προβληματισμούς στους αισιόδοξους (εμένα) όταν εκθέτω τη σκέψη για κάποιες πωλήσεις σε ξένες μετοχές και πλατφόρμες και μεταφορά του χρήματος για αγορές στο ΧΑΑ. "Μα σοβαρά σκεφτόσαστε μεταφορά απ΄την ηρεμία στην τρικυμία?" ρωτούν. Η απάντηση μου πως είτε σε ευρώ ή δραχμή ή μνα ή οβολό τα λιμάνια, τα νερά, η ενέργεια θα έχουν πάντα αξία δεν τους πείθει. Ούτε κι εγώ συμφωνώ με την άποψη τους, σκέφτομαι όμως πως σίγουρα την μεταφέρουν σε πολλούς πελάτες, αρκετοί θα πεισθούν, όλοι ξέρουμε πως την τάση τη δίνουν οι πολλοί. Γι αυτό "κράτα γέρο νά΄χεις" όπως λέει ο λαός.

      Διαγραφή
    2. τις ευχες μου και από μενα και ένα κοκινελι για σενα φιλε

      Διαγραφή
    3. Γιατί απλά οι επόμενες Εκλογές σε Γαλλία και Γερμανία είναι το 2017....χαχαχα...έτσι απλά.

      Διαγραφή
  35. Βρε Φώφη έλεος και εσύ.
    Ζητάς την κατάργηση του bonus των 50 εδρών. Τελικά το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της απλής ανόθευτης αναλογικής?? ΕΛΕΟΣ βρε πολιτικάντιδες. Είστε τελικά όπου φυσάει ο άνεμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μελλοντολογίες
    http://www.newsbeast.gr/media/arthro/1886942/o-kostas-lefakis-proevlepse-to-mellon-tis-elladas

    Άντε να δουμε πόσες μπούρδες θα βγουν

    ΑΡΧΕΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Απαντήσεις
    1. Σε τι αναφέρεστε??
      Σε χρέη της χώρας ή σε χρέη δανειοληπτών???

      Διαγραφή
    2. Γενικά πάντως να σας πω να μην μπερδεύεται τη ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ του Σόλωνα με τη Σεισάχθεια που έλεγαν ορισμένοι βλάκες του ΣΥΡΙΖΑ.
      Καμιά σχέση το ένα με το άλλο.

      Διαγραφή
  38. taki φιλε μου ειμαι ο iscr παλιος αναγνώστης του blog.εγώ έ΄γραψα για την διαγραφή χρεών και αναφέρομαι στην ονομαστική διαγραφή δημοσίου χρεόυς .την οποία υποστηρίζει ο Βασίλης Βιλιάρδος καθώς και όλο το blog toy.ζητώ συγγνώμη που αναφερομαι σε ονόματα αλλά ε΄γω θα ήθελα να μου πεις εάν θεωρείς το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο Τάκη.ευχαριστώ iscr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά είναι ανοησίες οικονομολόγων, Έχετε δει κανέναν κράτος να αποπληρώνει τα χρέη του??
      Το θέμα είναι να μπορείς να το εξυπηρετείς το χρέος σου, δηλαδή να πληρώνεις τα τοκοχρεολύσια. Γιαυτό το μετράμε το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ.
      Άρα αν εχουμε 300 δις χρέος το οποίο λήγει, ας πούμε σε 30 έτη το όλο θέμα είναι σε 30 έτη να μπορείς να έχεις βγει στις αγορές και να το αναχρηματοδοτήσεις. Αν σε αυτό το διάστημα έχεις διπλασιάσει το ΑΕΠ σου κάτι που είναια πολύτως βέβαιο (λόγω πληθωρισμού) τότε το χρέος σου απο 150% του ΑΕΠ σου θα έχει πάει στο 75%του ΑΕΠ σου. Άρα είμαστε μούρλια.

      Συνεπώς η όλη ιστορία είναι να γίνουμε χώρα με αρχές και να πάψουμε να είμαστε το μπορντελάκι της Βαλκανικής. Να έχουμε ανάπτυξη, να είμαστε χώρα με νόμους και κανόνες και το χρέος μας να μπορούμε να το εξυπηρετούμε.

      Άρα το χρέος μας με τη βοήθεια των εταίρων μας είναι απολύτως βιώσιμο.

      Ελπίζω να αντιλαμβάνεστε την όλη πραγματικότητα και να μην παρασυρθείτε ότι ενθαρρύνω τους πολιτικούς μας δανείζονται ασύστολα.

      Διαγραφή
    2. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * (μια και δεν έχουμε φατσούλες βάζω αστεράκια)

      κι ένα ωραίο άρθρο του κ. Γιαννακίδη απ΄το Protagon

      Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2064

      http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=42142



      Διαγραφή
  39. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ κ. Λευτέρη και κ. Λουκά. Εύχομαι με τη σειρά μου τα καλύτερα (διακοπές, μπάνια, παραλίες, ηλιοβασιλέματα). Αυτά δηλαδή που παρέχει απλόχερα η πατρίδα.

      "Πολλά δε θέλει ο άνθρωπος για νά΄ναι ευτυχισμένος. Λίγο φαΐ, λίγο κρασί, Χριστούγεννα κι Ανάσταση" θα λέγαμε παραφράζοντας τον Ελύτη.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Hippy μου,
      Πέρασε η γιορτή σας και σας ξέχασα; Εσάς που δίνετε στο blog κατεξοχήν, με άλλους βέβαια εκλεκτούς επισκέπτες, αυτό που λέτε ότι όλοι χρειαζόμαστε, όχι «την πληροφορία» αλλά «τη σωστή σκέψη»! Που πάντα εμπλουτίζετε τα σχόλιά σας με αποφθέγματα κορυφαίων ανθρώπων που φώτισαν την ανθρώπινη σκέψη, παρά το γεγονός ότι η παιδεία σας ως μαθηματικού ήταν μακριά από τις «κλασικές επιστήμες»!

      Σας εύχομαι λοιπόν για την προχθεσινή γιορτή σας να παραμείνετε «ήμερος και άκακος» συνεχίζοντας την παράφραση του προηγούμενου στίχου από τον «Ήλιο τον Ηλιάτορα» του Ελύτη που μας παραθέσατε και να εξακολουθήσετε να απολαμβάνετε μια ήσυχη και καλή ζωή με τα παιδιά σας και ίσως (δεν ξέρω αν βιάζομαι), τα εγγόνια σας.

      Βέβαια ως αριστερός που διατείνεστε ότι είσαστε, θα έλεγα με χιούμορ ότι θα περίμενα να μας παραθέσετε (κατά παράφραση της έννοιας του ποιητή) τους επόμενους ακριβώς στίχους, που μας αποκρύψατε (αστειεύομαι) ενόψει του Νέου Μνημονίου, όπως τους απήγγειλα προ ημερών στην υπέργηρο θεία μου, που είχε ξυπνήσει στις 6:00 το πρωί για να πάρει από την ουρά του ΑΤΜ τα 60 ευρώ της σύνταξής της, προκειμένου να αγοράσει τα τρόφιμά της:

      «Πολλά δε θέλει ο άνθρωπος
      να 'ν' ήμερος να 'ναι άκακος
      λίγο φαΐ λίγο κρασί
      Χριστούγεννα κι Ανάσταση.
      Μα 'ρθαν αλλιώς τα πράματα
      τονε ξυπνάν χαράματα
      τον παν τον φέρνουν πίσω μπρος
      του τρώνε και το λίγο βίος
      κι από το στόμα την μπουκιά
      πάνω στην ώρα τη γλυκιά»

      Καλό σας απόγευμα.
      Σύλβιος

      Διαγραφή
    3. Σε σας κ. Τάκη εύχομαι καλή δύναμη. Σας ευχαριστούμε που μας φιλοξενείτε και μας ανεχόσαστε.
      Σύλβιος

      Διαγραφή

    4. Ήμουν Πανιώνιος μέχρι που ήλθε ο Μπέος και ΚΚεσ μέχρι που ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ

      (από την απολογία του Χιππάκη)

      Τι περίμενα από μια κυβέρνηση αριστεράς? Μείωση της πίεσης στους αδύναμους, αναδιανομή της αγοραστικής ικανότητας. Άλλωστε το είχε γράψει κι ο καθηγητής Γιάνης όταν ακόμα συμβούλευε τον Γ.Α.Π.

      "Μειώνουμε τα έξοδα του δημοσίου αρχίζοντας απ΄τους ανώτατους μισθούς γενικών γραμματέων και μεγαλοδικαστικών των οποίων οι αποδοχές μειώνονται ως τους αμέσως μικρότερους.. Βγαίνει ο προϋπολογισμός? Όχι. Συνεχίζουμε κατεβάζοντας τις αποδοχές όλων στους παρακάτω. Τώρα βγαίνει? Αν όχι το αυτό και ξανά και ξανά μέχρι να βγεί".

      Πολύ σοσιαλιστικό για να είναι αληθινό έ?

      Ευχαριστώ κ. Σύλβιε. Εύχομαι απ΄το Φθινόπωρο με το καλό, το "φαΐ και το κρασί" που αναφέρει ο ποιητής κάποια φορά να τ΄απολαύσουμε παρέα. Και με τον κ. Τάκη κι όποιον άλλο φίλο επιθυμεί φυσικά.

      Διαγραφή
  40. Άσχετα με την διάψευση.... Διαβάστε τα σχόλια απο κάτω......... στην ελλάδα που αν σε σταματήσουν οι μπάτσοι 10 φορές ... τις 16 φταίει ο μπάτσος....

    http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/epixeiriseis/deka-kanones-gia-ependuseis-apo-ton-neo-idiokthth-toy-ellhnikou-nhsiou-agios-thwmas.3581247.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γουωρεν Μπάφετ για τα παιδιά του.
      «οι πλούσιοι πρέπει να αφήνουν στα παιδιά τους τόσα ώστε να μπορούν να κάνουν τα πάντα, αλλά όχι τόσα ώστε να μην χρειάζεται να κάνουν τίποτα».

      Γουόρεν Μπάφετ
      «το τυχερό 1% οφείλει να σκέφτεται το υπόλοιπο 99%».

      Διαγραφή
    2. Σε ότι αφορά τους σχολιαστές που σχολιάζουν κάτω απο το άρθρο ένα έχω να πω,

      Απαλλάσσονται λόγω ανήκεστου ηλιθιότητας, κλασσικοί Ελληναράδες που όλα τα ξέρουν.

      Διαγραφή
  41. Καλημέρα κύριε Τάκη

    Πολλές φορές σας ακούω να λέτε ότι ό λαος ακούει μπούρδες και δεν καταλαβαίνει πότε του λένε ψέματα. Θα συμφωνήσω αλλά έχω μια ερώτηση
    Πρέπει ο λαός να είναι οικονομολόγος?
    Πώς μπορεί να ξέρει ο εβδομηντάχρονος αν το χρεός είναι βιώσημο η αν η κοινωνική πολιτική που ασκούσαν τόσα χρόνια γινόταν με δανεικά?
    Εγώ θα έλεγα αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί οι εκλογές βεβαίως να γίνοντε κάθε τέσσερα χρόνια. Αλλά να υπήρχε μια ανεξάρτητη αρχή που τη κάθε μπούρδα που θα έλεγε ο κάθε ένας να τη καταγράφει και εάν δεν εκπληρωνόταν τότε η κυβέρνηση να πήγαινε στα δικάστήρια για εσχάτη προδοσία. Δεν μπορόυμε να κατηγορούμε το κόσμο ότι θέλει το καλύτερο γι αυτόν και την οικογένεια του

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Γιώργο θα συμφωνούσα μαζί σας αν ο χαζολαός δεν ισχυριζόταν ότι ξέρει οικονομικά και δεν πούλαγε εξυπνάδα σε καθημερινή βάση.

      Μην μου λέτε θεωρίες, ότι τάχα μου ο λαός δεν καταλαβαίνει πότε του λένε ψέματα. Εγώ βλέπω στους δρόμους, στα πεζοδρόμια και σε κάθε στέκι της Ελληνικής κοινωνίας αυτός ο χαζολαός μπουρδολογεί ασυστόλως και τα ξέρει όλα. Δεν έχω δει πολίτες να δηλώνουν άγνοια - έχει δει εξυπνάκιδες που τα ξέρουν όλα. Στα καφενεία, στις εργασίες μας και σε κάθε χώρο συνάθροισης οι πολίτες αυτής τηςκωλοχώρας κάνουν διαγγέλματα.

      Άρα σας απαντώ. Κανένας ΕΛΕΟΣ δεν θα δώσω στο χαζολαό, ούτε θα τον απαλλάξω απο τις ευθύνες τους.

      Διαγραφή
    2. Ναι αλλά πρέπει να παραδεχτήτε κάτι έτσι τον διδάξανε δηλαδή όταν τόσα χρόνια του λένε μπούρδες και ο καθένας κάνει μετά ότι θέλει.
      Ο κόσμος αναγκάζετε να το ψάξει αλλά έλα ντε που δεν ξέρει τι του γίνετε και κάνει και χειρότερα λάθη από πρίν γιατί η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.

      Διαγραφή
    3. Κε Ανώνυμε δε ξέρω για τον κοσμο αλλα θα σας πω εγω για τον δικο μου κοσμο. Στη δουλεια μου ειναι 2 group (ιδιωτικη εταιρεια). Το ενα group δουλευει δανεικο (με συμβαση και 500ευρω) και ψηφισε Ναι. Το αλλο group ειναι οι αοριστου (μονιμοι αν μπορουμε να το πουμε ετσι με 1500 μισθο τουλαχιστον) και ηταν οι αγανακτισμενοι και ψηφισαν Οχι γιατι δεν παει αλλο και πως θα ζησουμε με τοσα λιγα και ολοι ειναι με iphone (το καινουριο φυσικα) στο χερι και δυο εξοχικα τουλαχιστον απο το Μπαμπα και τη Μαμα που ηταν φυσικα μονιμοι και διορηστηκαν της καλες εποχες με 500,000 εφαπαξ στα 50. Επαναστατες Τσε κε βαρες που λεει ο κυριος Τακης. Βεβαια μπροστα στον προισταμενο (φανατικος ναι γιατι ειναι βολεμενος με 10πλασιο μισθο ολοι λεγανε Ναι). Αυτη ειναι η Ελλαδα του σημερα και θα τη βρειτε σε καφενεια σε εργασιες και στα σπιτια.
      Γραφικο το παραδειγμα μου αλλα νομιζω πως καταλαβατε τι εννοω

      Διαγραφή
    4. Είτε η κότα έκανε το αυγό είτε το αυγό την κότα το γεγονός δεν αλλάζει. Και εγώ καταγράφω το γεγονός, ότι δηλαδή ο χαζολαός ακούει μπούρδες, λέει μεγαλύτερες μπούρδες, μετά συνωμοσιολογεί, κάπου στην πορεία πιστεύει σε Σώρες με τράπεζες Ανατολής, κατόπιν αναπτύσσει θεωρίες ψεκασμών - μετά βγάζει διαγγέλματα στους καφενέδες, στα διαδίκτυα και όπου αλλού βρεθεί και στο τέλος ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.

      Ένα πράμα σαν τον ΜπαρουΦΑΚΑ δηλαδή.

      Διαγραφή
    5. Σωστά κύριε Τάκη οπότε να πάμε στην ουσία. Η ουσία είναι ότι όλοι λένε μπούρδες και κανένας δεν πάει φυλακή. Μάθανε να τάζουνε χωρίς επιπτώσεις και εκεί χάθηκε το πράγμα. Να μπούνε φυλακή όσοι λένε μπούρδες και όχι να τα ρίχνουμε στο κόσμο.
      Δηλαδή ο Γιωργάκης δεν θα έπρεπε να πάει φυλακή με τις μαλακίες που έλεγε πρίν και που έκανε μετά. Ο Σαχλαμάρας δεν έπρεπε να είναι μέσα μετά τα ζάπεια και ο Τσιπρας δεν πρέπει να λοδοτήσει για τις παπαριές που έλεγε πριν. Δηλαδή έχουμε ένα πολιτικό σύστημα που μπάζει από παντού. Ποιον τώρα ο χαζολαός πρέπει να πιστέψει κύριε Τάκη
      Γιατί εγώ πλέον δεν πιστεύω κανέναν όλοι έχουν πει μπούρδες

      Γιώργος

      Διαγραφή
    6. Κύριε Γιώργο η απάντηση στο ερώτημα σας είναι απλή(κατ εμε)...Ένας άνθρωπος ο οποίος δεν έχει βιώσει,δεν έχει γαλουχηθεί και δεν είναι τμήμα του 21ου αιώνα (δεν έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος η τουλάχιστον το 1/3 της ζωής του στον 21ο αιώνα) για εμένα θεωρείτε άνθρωπος μιας άλλης εποχής..Δεν νοείτο ένας άνθρωπος που αναπολεί τον Βασιλιά,που έχει ζήσει εμφύλιο,που έχει ζήσει χούντα,που έχει ζήσει χωρίς "κοινωνική μόρφωση"(προσέξτε τι γράφω λέω κοινωνική μόρφωση όχι σχολική) χωρίς παγκοσμιοποίηση,χωρίς ανοιχτά σύνορα- που θεωρεί κάποιον απο μια άλλη χώρα ξένο με την άσχημη έννοια και με αλλα τόσα να θεωρείτε και να παίρνει αποφάσεις για την εποχή του 21ου αιώνα...Δεν τον κατηγορώ απλά λέω ότι δεν ανοίκει σ αυτήν την εποχή...Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος δεν μπορεί ξαφνικά να αλλάξει μυαλά και να έρθει στο σήμερα κανονικά δεν θα έπρεπε να έχει και δικαίωμα ψήφου(χωρίς να θέλω να φανώ αντιδημοκρατικός)...Απ την άλλη πλευρά υπάρχει η Ελλάδα του 21ου αιώνα η Ελλάδα της Ευρώπης, της τεχνολογίας,του διαδικτύου,της μόρφωσης,των ανοικτών συνόρων και της δημοκρατίας..Δεν νοείτο να υπάρχει άνθρωπος που να μη γνωρίζει ότι όλες οι χώρες δανείζονται,να μην γνωρίζει τι είναι άτακτη χρεοκοπία,να μη μπορεί να δει τι συμβαίνει σε χώρες με δικο τους νόμισμα (δίπλα μας είναι και η Αλβανία και η Βουλγαρία)..ΣΤΟΝ 21ο αιώνα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ.....!!!!Ε λοιπόν αν τα αγνοείς όλα επειδή σου λέει ο Χ πολιτικός παπ....ριες ότι χρήματα υπάρχουν κλπ τότε το χαζό λαός και το μέτριος που λέει ο κύρος Τάκης είναι κάτι παραπάνω απο επιεικές!
      Κος Μάνος

      Διαγραφή
    7. Κύριε Γιώργο σε μια δημοκρατική κοινωνία δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον που σου λέει ψέμματα η κάποιον που παίρνει μια πολιτική απόφαση λανθασμένη σε φυλάκιση(αν και για το 2ο διαφωνώ αλλα σε μικρή κλίμακα και μπορώ να το τεκμηριώσω),μπορείς όμως να τον στείλεις εκτός βουλης με την ψήφο σου,να τον περιθωριοποιήσεις και μετά απο χρόνια να τον κρίνει ο πολύ αυστηρός ιστορικός του μέλλοντος για την παρακαταθήκη του..
      Κος Μάνος

      Διαγραφή
    8. Κύριε Μάνο

      Όταν παίρνεις αποφάσεις που αφορούν 10,000,000 κόσμο πρέπει να λογοδοτείς.Δεν είναι απλά λάθος είναι απάτη. Τον ιστορικό του μέλλοντος να τον βράσω, εγώ τώρα τι θα γίνει θέλω να ξέρω.
      Όσο αφορά για γνώσεις. Επιμένω δεν είναι δουλειά του κόσμου να είναι οικονομολόγος. Πρέπει επιτέλους οι πολιτικοί όταν λένε κάτι να ξέρουν ότι θα έχουν και επιπτώσεις αν λένε μπούρδες.

      Κάτι ακόμα για να δείτε ότι όλα δεν είναι ασπρο μαύρο και ότι πλέον το πολίτη τον μπερδεύουν εσκεμένα.

      Πιο πάνω ρωτάω τον κύριο Τακη

      Κύριε Τάκη

      Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Ας πούμε ότι όλα γίνοντε ιδανικά και ο Τσίπρας ξυπνάει και φτιάχνει το κράτος. Μέσα στο ευρώ έχουμε ελπίδα να γίνουμε ανταγωνιστικοί και να μπορούμε να έχουμε ενχώρια παραγωγή ώστε να μπορούμε να ανταγωνισούμε τους υπόλοιπους ευρωπαίους και να έχουμε και μια αξοιοπρεπής ζωή. Δεν μιλάω για τη ζωή προ κρίσης μιλάω για μια φυσιολογική ζωή.

      και μου απαντάει

      Τάκης Μορφονιός20 Ιουλίου 2015 - 5:35 μ.μ.

      Το φυσιολογικό και το λογικό δεν είναι να δούμε τι στραβό έχει το κωλοκράτος μας και η οικονομία μας και να τα διορθώσουμε??
      Ας τα διορθώσουμε και μετά βλέπουμε αν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί εντός ευρώ.

      Δεν νομίζετε ότι αυτό είναι το σώφρων??

      Νομίζω ότι η απάντηση του είναι πολύ σωστή έτσι δεν είναι. Κάποιος ημιμαθής όμως μπορεί να σκεφτεί.

      Μα καλά αφού θα τον πιω που θα τον πιω δεν πάμε στην δραχμή από τώρα που θα είμαι σίγουρα πιο ανταγωνιστικός σε τρία χρόνια και να μην έχω κανέναν πάνω από το κεφάλι μου.
      Φτιάχνοντας βέβαια το κράτος ταυτόχρονα.
      Γιατί αν τα κάνουμε αυτά και σε τρια χρόνια ανακαλύψουμε ότι δεν μπορούμε μες το ευρώ να είμαστε ανταγωνιστικοί ξέρετε τι σημαίνει αυτό κυριε Μανο. Υποτίμηση από τα επίπεδα που θα είναι τότε οι μισθοί συντάξεις κτλ. Δηλαδή ακόμα πιο μεγάλη καταστροφή.

      Τώρα κύριε Μανο δεν είναι μία φυσιολογική σκέψη που μπορεί να κάνει ένας απλός πολίτης.

      Γιώργος

      Διαγραφή
    9. Κύριε Γιώργο προς αποφυγήν παρεξηγήσεων θα ήθελα να τονίσω όπως έχω γράψει και παραπάνω ότι δεν έχω ουδεμία πρόθεση για εντάσεις παρά μόνο για εποικοδομητικους διαλόγους και ανταλλαγή απόψεων...
      Στο πλαίσιο πάντα αυτό θα σας πω ότι:
      Το να στήνουμε λαϊκά δικαστήρια σε κάθε δρόμο και σε κάθε πλατεία είναι κλασικό φαινόμενο του πολίτη της χώρας μας..Το να αποποιούμαστε των ευθύνων μας και να τα ρίχνουμε άλλου είναι το μόνο εύκολο...Όταν ανεβαιναν οι μισθοί δεν είδα κάποιον να διαμαρτύρεται,όταν έβγαινε μια περαίωση δεν έβλεπα κάποιον να διαμαρτύρεται,όταν έκλειναν η μια μετά την άλλη βιομηχανίες η μετέφεραν τις έδρες τους στο εξωτερικό δεν έβλεπα κάποιον να διαμαρτύρεται(εκτός απ τους εκεί εργαζόμενους),όταν οι τράπεζες έδιναν φοιτητοδάνειο(δάνειο 500€ για να κανείς πάρτι αποφοίτησης το έπαιρνες μόνο με το φοιτητικό πάσο!!!) δεν είδα κάποιον να διαμαρτύρεται...Αυτά δεν ήταν απάτη??Το ίδιο λοιπόν που λέει ο κόσμος ότι δεν είναι οικονομολόγος μπορεί να το πει και ο εκάστοτε πρωθυπουργός δεν είμαι οικονομολόγος ούτε το έπαιξα ποτέ οικονομολόγος είμαι πολιτικός (που δυστυχώς αυτοί είναι οι πολιτικοί μας)..Αν κάποιος είχε ιδέα τι είναι οικονομικά και έλεγε την αλήθεια στον κόσμο όχι στην Βουλή δεν θα έμπαινε αλλά θα έπαιρνε και λιγότερες ψήφους απο το Παναθηναϊκό κίνημα...!
      Για την απάντηση του κυρίου Τάκη δεν έχω να σχολιάσω κάτι ούτως η άλλος όλοι εδώ στο blog δεν θα περιμέναμε και κάτι λιγότερο απ τον κύριο Τάκη..
      Τώρα αυτό που περιγράφετε παρακάτω δεν ονομάζετε υποτίμηση νομίσματος που έγραψα εγώ αλλα ονομάζεται προσαρμογή βιοτικού επιπέδου ανάλογη με τις δυνατότητες της χώρας...Φανταστείτε δε ποιο θα είναι το βιοτικό επίπεδο σε περίπτωση μιας χώρας που είναι χρεοκοπημένη δλδ δεν μπορεί να δανειστεί απο πουθενά, δεν μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις(αυτο το έχει καταλάβει μέχρι και ο Πρωθυπουργός) δεν μπορει να εξασφαλίσει πρώτες ύλες και φάρμακα,ουσιαστικά δεν μπορει να εγγυηθεί τίποτα και σε κανέναν.....Στον 21ο αιώνα βρισκόμαστε ας ανοίξει κάποιος τον υπολογιστή του και ας δει τι είναι το IOU τόσες φορές το άκουσε στην τηλεόραση...!Δεν θελουμε πολίτες οικονομολόγους θελουμε πολίτες υποψιασμένους και υπεύθυνους...Μόνο όταν θα σοβαρευτούμε εμείς οι πολίτες τότε και μόνο τότε θα αποκτήσουμε και τους ανάλογους πολιτικούς...
      Κος Μάνος

      Διαγραφή
    10. Καλημέρα

      Κύριε Μάνο κουβέντα όντως κάνουμε. Μιλάω έτσι γιατί νιώθω μ.....ς. Πρώτον γιατί όταν μπήκαμε στο ευρώ και δεν πήρα χαμπάρι καθόλου το τι θα επακολουθήσει και έφαγα το παραμύθι και δεύτερον γιατί ψήφισα όχι στο δημοψήφισμα και τελικά φάγαμε χειρότερα μέτρα από τι μας λέγανε.
      Γιατί έκανες κύριε Τσίπρα έκανες δημοψήφισμα αφού ήξερες από πριν τι επιλογές είχες.
      Αυτό το ερώτημα δεν πρέπει να το απαντήσει σε δικαστήριο?
      Με αυτή τη κίνηση χειροτέρεψε τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους δεν πρέπει να λογοδοτήσει κάπου?

      Είμαι ένας πολίτης που δουλεύω από τα 12 ασταμάτητα 15-16 ώρες την ημέρα στον ιδιωτικό τομέα και δεν φοβάμαι τη δουλειά. Μου τη σπάει όταν κάποιος λέει ότι φταίει ο χαζολαός και περιλαμβάνει και εμένα γιατί δεν ζητάω εύκολους δρόμους. Ζητάω κάποιος να μου πει την αλήθεια και να μου υποδείξει ένα δύσκολο δρόμο που στο τέλος να έχει φως στο τούνελ.
      Αλλά μέχρι τώρα μας λένε μπούρδες. Γι αυτό λέω ότι πρέπει να επιτέλους να υπάρχουν επιπτώσεις. Δεν μιλάω για λαϊκά δικαστήρια. Επιμένω ότι είναι απάτη αυτό που κάνουνε και όχι λάθος. Οπότε πρέπει να αντιμετωπίζεται αναλόγως.

      Γιώργος

      Διαγραφή
    11. Καλησπέρα σε όλους
      Κύριε Γιώργο θα ας δώσω ενα link στο οποίο μιλάει ο Αλέκος Παπαδόπουλος και στο τέλος της συνέντευξης λέει γιατί δεν μετανιώνει που η χώρα μπήκε στο Ευρώ.Δεν χρειάζεται να δείτε όλοκληρη την συνέντευξη απλά δείτε το video απο το 20,50 και μετά...
      http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=260858
      Κος Μάνος

      Διαγραφή
    12. Κύριε Μάνο επιτρέψτε μου που επεμβαίνω στη συζήτησή σας με τον κύριο Γιώργο για να πω ότι ΔΕΝ φθάνει μόνο ο κύριος Αλέκος Παπαδόπουλος και ίσως ο πολύς κόσμος να μην καταλαβαίνει το μέγεθος της ανατροπής που χρειάζεται η Ελλάδα για να γίνει απλά και μόνο μια σοβαρή και σύγχρονη χώρα.

      Η Ελλάδα χρειάζεται μόνο managers και δει τους κορυφαίους εν Ελλάδι ή ομογενείς μη κρατικοδίαιτους,έχει ανάγκη από αυτούς που πρόκοψαν στο επιχειρείν και στην παραγωγή και διέπρεψαν εντός και εκτός των συνόρων μας.Ουδείς πολιτικός έχει πλέον την αξιοπιστία και τη γνώση για να φέρει τα πάνω-κάτω και να βάλει τις βάσεις για τη μεγάλη ανατροπή.
      Ουδείς πολιτικός μπορεί να ξεφύγει απ'το περίφημο πολιτικό κόστος,να μην ακούει καθόλου τον χαζολάο(όπως τον λέει ο κύριος Τάκης)και να τον οδηγήσει να ξαναθυμηθεί τις ρίζες του,το επιχειρείν.

      Ποιος δεν θυμάται ότι ως λαός προ(και μετά αλλά εκτός συνόρων) Οθωμανικής κατοχής κυριαρχούσαμε στο εμπόριο... Ποιος δεν έχει αναρρωτηθεί πώς χιλιάδες συμπατριώτες μας μόλις βγουν έξω απ'τα σύνορα προκόβουν με ότι καταπιαστούν...

      Η Ελλάδα χρειάζεται ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΟΡΑΜΑ και αυτά δεν μπορούν πλέον να τα υλοποιήσουν επαγγελματίες πολιτικοί μόνο,αλλά άνθρωποι της αγοράς,άνθρωποι της παραγωγής,άνθρωποι που πρόκοψαν στο τομέα τους,άνθρωποι που τακτοποίησαν τα του οίκου τους προτού κάνουν το μεγάλο άλμα στο παγκόσμιο επιχειρείν.

      Τέτοιους θέλουμε,τέτοιους χρειάζεται η χώρα αλλά δεν ξέρω εάν το αξίζουμε...

      Arrow

      Διαγραφή
    13. Φυσικά και η γνώμη σας είναι ευπρόσδεκτη και με χαροποιεί κύριε Arrow..
      Όσον αφορά τα σχόλια σας,θα ήθελα να πω οτι δεν μπορώ να διαφωνήσω μαζί σας διότι οι απόψεις μας ταιριάζουν εντός πλαισίων...Αν δηλαδή κοιταξετε σε παραπάνω συζητήσεις μου,θα δείτε οτι ούτε λίγο ούτε πολύ συγκλίνουμε σε αρκετές απόψεις δηλαδή χρησιμοποιώ όρους όπως(τεχνοκράτες,οικονομολόγοι,αριθμοί,τομές,αληθείες,αλλαγή,ΦΠΑ κλπ)
      Τώρα για το video με τον κύριο Παπαδόπουλο παρέπεμψα εκεί τον κύριο Γιώργο και συγκεκριμένα απο το 20.50 και μετά γιατί μιλάει για δανεισμό προ Euro.. 23.5% έντοκα γραμματεία δημοσίου εσωτερικό και εξωτερικό δανεισμό και στο 36% ρήτρα δολαρίου οι ομολογίες..!Και αυτό επειδή ο κύριος Γιώργος λέει οτι νιώθει μ.....ς που δεν ήξερε τι θα ακολουθήσει εντός Ευρώ αυτό λοιπόν που λέει ξεκάθαρα ο κύριος Παπαδόπουλος όπως φυσικα και καταλάβατε· είναι με μαθηματική ακρίβεια οποία θα ήταν η πορεία μας εκτός Ευρώ!
      P.s Για managers θα προτιμούσα καθαρά ξένους καλοπληρωμένους και χωρίς κανένα άλλο προσωπικό τους όφελος παρά μόνο τον δυνατό μισθό και τα μεγάλα bonus(οι Έλληνες είμαστε άπληστοι!
      Κος Μάνος

      Διαγραφή
    14. Θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σας αν δεν υπήρχαν τρανά παραδείγματα για το αντίθετο. Όπως Ισλανδία και Τουρκία χώρες οι οποίες πάνε περίφημα χωρίς ευρώ και πρόσφατα η Ισλανδία πήρε πίσω την αίτηση που είχε κάνει για να μπει στην ΕΕ.
      Ξαναλέω ότι δεν έπρεπε να μπούμε στο Ευρώ τότε δεν σημαίνει ότι πρέπει να φύγουμε τώρα. Ούτε ότι δεν πρέπει να γίνουνε ριζικές αλλαγές στο κράτος. Τώρα εγώ δεν είμαι σε θέση να ξέρω ποια είναι η σωστή απόφαση και είναι φυσιολογικό γιατί δεν είμαι οικονομολόγος. Γι αυτό λέω ότι άλλοι πρέπει να παίρνουν τις αποφάσεις που είναι πιο ειδικοί από εμένα αλλά να σταματήσουν να λένε μπαρούφες.

      Γιώργος

      Διαγραφή
    15. Κύριε Γιώργο με συγχωρείτε αλλά ...

      1) Είδατε την Ισλανδία να έχει κανένα δημοσιονομικό πρόβλημα?? Καμιά σχέση με Ελλάδα.
      2) Έχετε δει την φτώχεια που υπάρχει στην Τουρκία?? Μην κοιτάτε μόνο την Ευρωπαική Τουρκία. Αν είναι να γίνουμε Τουρκία καλύτερα να πάρουμε άλλα 1000 μνημόνια.

      Μην συγκρίνετε την κωλοχώρα μας με άλλες χώρες που έχουν τάχα μου το δικό τους νόμισμα και δήθεν πάνε καλά. Διότι αν η Ελλάδα επιστρέψει στην δρχ θα βρεθεί κάτω και απο τη Ζιμπάμπουε. Μήπως η Ζιμπάμπουε δεν έχει δικό της νόμισμα??

      Ορίστε πάρτε ολίγη γεύση
      http://gr.euronews.com/2015/06/12/zimbabwe-slashes-16-zeros-from-currency-but-dollar-still-a-joke/

      Διαγραφή
    16. Κύριε Τάκη

      Όπως έγραψα παραπάνω ναι τώρα δεν ξέρω να σας πω τι πρέπει να γίνει διαβάζω όλες τις απόψεις και προσπαθώ να βγάλω συμπέρασμα. Αλλά ήτανε τελείως λάθος επιλογή να μπούμε στο Ευρώ το 2002. Γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους.

      Γιώργος

      Διαγραφή
  42. μπουχαχαχα μίλησε και ο λιποτάκτης ο Μηλιός.
    ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΔΙΑ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΣ βρεεεε Μηλιέ - σου το ξαναέγραψα. Πας και εσύ τώρα πάνω απο το πτώμα να πάρεις κανένα λάφυρο.
    Το λάφυρο της παπαρολογίας θα πάρεις. Μέτριος, λιποτάκτης και φαφλατάς τη χειρότερη ώρα.
    Γιατί δεν κατέβηκες στις εκλογές βρε Μηλίέεεεεεεεεεεεεεε. Γιατί βρεεεεε έκατσες στην απόξω??? Προφανώς ήξερες ότι οι διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ ήταν παπαρολογίες που με σιγουριά οδηγούσαν στην άβυσσο.

    Αντε βρε Μηλιέεεεε - ΛΙΠΟΤΑΚΤΗ.
    Κάνε δικό σου κόμμα βρεεεε και έβγα να πεις τις δικές σου εξυπνάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ακίνητα: Περαιτέρω πτώση τιμών 12-18% «βλέπει» η GLP Values--Με την εξειδίκευση των νέων μέτρων κρίνεται λογική μια περαιτέρω μέση υποχώρηση των τιμών στο 12-18% ανάλογα με την κατηγορία και τα επιμέρους χαρακτηριστικά του κάθε ακινήτου, υπογραμμίζει η εταιρία. --http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1350159/akinhta-peraitero-ptosh-timon-12-18-vlepei-h-glp.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα έχει ολοκληρωθεί πολύ πριν την 1η Ιανουαρίου 2016 --Tσακαλώτος: Λύση για κόκκινα δάνεια και προστασία α' κατοικίας έως 1/1/2016 - Θα προηγηθούν οι ΑΜΚ -http://bankingnews.gr/τραπεζικά-νέα/item/206899-tσακαλώτος-λύση-για-κόκκινα-δάνεια-και-προστασία-α-κατοικίας-έως-1-1-2016-θα-προηγηθούν-οι-αμκ-ασφαλείς-οι-καταθέσεις.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΞΗΓΗΘΗΚΕ-ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ, ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ ΔΟΛΟ

    Δικηγόρος μηνύει Βαρουφάκη για εσχάτη προδοσία: Ζημίωσε τους Ελληνες κατά 20,8 δισ. ευρώ


    Πηγή: Δικηγόρος μηνύει Βαρουφάκη για εσχάτη προδοσία: Ζημίωσε τους Ελληνες κατά 20,8 δισ. ευρώ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/218566/dikigoros-minyei-varoyfaki-gia-eshati-prodosia-zimiose-toys-ellines-kata-208-dis-eyro#ixzz3gedWe7Wo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα κύριε Λουκά - ούτε με αυτή την μήνυση, ούτε με την μήνυση του Έμπαινε Γλέεεετσοοοο. Αυτά είναι για το θεαθήναι.

      Απο αλλού θα την βρει ο ΒαρουΦΑΚΑΣ - όταν έρθει η ώρα του.

      Διαγραφή
  46. Οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2015
    http://air.euro2day.gr/cov/Pr/Proypologismos_Jul_2015.pdf

    Δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυΐα για να διαβάσεις αυτές τις 5 σελίδες και να καταλάβεις -αμα το φέρεις για χάρην παραδείγματος- σε επίπεδο οικογενειακού προυπολογισμού τι πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ.

    Κυρ Μορφονιέ τα έσοδα σελ4 / Μη τακτικά έσοδα / Β/2 τί είναι? Γιατί απ'οτι βλέπω δεν τα είχαν υπολογίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Lorac δεν μπορεί να αναφέρονται σε αυτά??

      http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/oikonomia/item/228573-stin-tte-1,8-dis-eiro-apo-ta-apothematika-tameion-kai-organismon-tou-dimosiou

      Διαγραφή
  47. Δεν ξέρω εσείς τι λέτε εσείς αλλά του κύριου Μητρόπουλου (που του έχω σούρει χίλια δύο όταν το έπαιζε εργατοπατέρας στους Παπαδάκιδες - Αυτιάδες) είναι υποδειγματικός ως πρόεδρος της Βουλής. ΑΡΙΣΤΟΣ για εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τάκη δεν έχει να τον παρακολουθήσω οπότε δεν μπορώ να έχω ιδία άποψη,παρ όλα αυτά ενα είναι το σίγουρο μπροστά στην Ζωή όλοι ωχριούν!!
      Κος Μάνος

      Διαγραφή
    2. Δεν θέλω ένα πολιτικό να με κυβερνήσει
      Θέλω μαζί με άλλους ανθρώπους να συμβάλλω στη διακυβέρνηση

      https://www.youtube.com/watch?v=ceoh5SfL0-4

      Διαγραφή
    3. Μου θυμίζει κάτι τέτοιο https://m.youtube.com/watch?v=ASDTDxcw4Kg !!Μονο απ το πως ξεκινάει θα το καταλάβετε "εμείς στην αρχή ούτε και κοιτάξτε αυτοί" και στο τέλος καταλήγει "αυτό ακριβώς τίποτα άλλο"!!
      Κάπως έτσι πρέπει να τα έλεγε και ο Φάκας στο eurogroup...

      Διαγραφή
  48. ΔΑΣΚΑΛΕ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΕΟ- ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ-Morgan Stanley: Έρχεται μεγάλη ύφεση στην αγορά πετρελαίου, σαν εκείνη του 1986 ή και χειρότερη --http://bankingnews.gr/τεχνική-ανάλυση-εκθέσεις/item/206920-morgan-stanley-έρχεται-μεγάλη-ύφεση-στην-αγορά-πετρελαίου,-σαν-εκείνη-του-1986-ή-και-χειρότερη.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι μεγάλη ύφεση στην αγορά του πετρελαίου μου λέτε.
      Σε αυτήν την αγορά δεν υπάρχου θεμελιώδη - μόνο παίγνιο. Τώρα παίζουν το πετρέλαιο κάτω. Επειδή όμως πολύ παπαγάλοι εμφανίστηκαν που λένε για μεγάλη ύφεση, ίσως και απο Σεπτέμβρη που πιάνουν και τα κρύα σε Ευρώπη και Αμερική να αρχίζει να ανεβαίνει η τιμή.

      Διαγραφή
  49. ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ-ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ -ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΑΤΕ ΧΡΥΣΟ -ΟΣΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΗ -ΘΑ ΑΥΞΑΝΑΤΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ-ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΑΣΚΑΛΕ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για εμένα κύριε Λουκά ο χρυσός έχει λάβει game over. Τα έχω γράψει αυτά εδώ και 2 χρόνια.
      Θα κοιμηθεί σε αυτά τα νούμερα, ίσως και χαμηλότερα των 1000 δολ, για πολλάαααα χρόνια. Για εμένα είναι ακριβό το χρυσάφι και δεν μπορώ να δω κάτι ενδιαφέρον σε αυτή την αγορά.

      Διαγραφή
    2. ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ-ΛΕΓΕΤΕ ΟΤΙ Η ΤΙΜΗ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 800-ΔΟΛΛΑΡΙΑ-ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΑΤΕ- ΔΑΣΚΑΛΕ -ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ -ΡΩΤΑΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΗΜΑΣΤΕ ΧΑΛΑΡΟΙ-ΚΑΙ-ΤΑ -ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΑΝΕΠΕΙΡΕΑΣΤΟΙ-ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ-

      Διαγραφή
    3. Θα σκεφτόμουν να αγόραζα χρυσάφι αν το πηλίκο DOW/Gold ξεπερνούσε το 20 με 25.

      Διαγραφή
    4. Εκτός αν κύριε Λουκά φοβάστε τους λαλάκες της κυβέρνησης και τους ΜπαρουφοΛαφαζαΒαλαβάνιδες που τα λεφτά τους τα έχουν στο εξωτερικό και εδώ το παίζουν σωτήρες της Ελλάδος με δρχ στους κουμπαράδες μας.

      Σε αυτή την περίπτωση η τιμή του χρυσού και του ασημιού είναι τέλεια. Αγοράζετε τα μέταλλα σε φυσική μορφή, αλλά όχι μέσω τραπεζών (να μην μπορεί να σας εντοπίσει δηλαδή η κυβέρνηση της δρχ) και τα μπαουλιάζετε - αλλά ΟΧΙ ΣΕ ΘΥΡΙΔΕΣ.

      Εννοείται ένα μέρος των διαθεσίμων σας, που κάθονται κρυμμένα στα σεντούκια των σπιτιών και στις Ελληνικές τράπεζες αυτής της κωλοχώρας.

      Διαγραφή
    5. Αλλά αν πολλοί πιστεύουν οτι είναι καταφύγιο για δύσκολους καιρους όλο και δύσκολοι καιροι θα δημιουργούνται μέχρι να τον ξεφορτώσουν αυτοί που τους πιάνει χώρο στις αποθήκες τους

      Τώρα διαβάζω με αφορμή το κινέζο τον pmi(manf.)πέφτουν τα αλμίνια και τα άλλα τα κομόντιτις μαζί και τα χρυσάφια που πλέον δεν στοκάρουν τα κινεζάκια. Που να τσιμπίσει και το ντολάριος. Αυτά για τους Βαγγελίνιους όταν και όποτε ξανανοίξει το μαγαζί.
      Μια και έπιασα τον κινέζο. Πω πω πω δάγκωμα που έριξε ο Λοφιοφόρος στα σορτοπαιδα απο τις 8/7 και μετά. Θυμίζω τότε http://invst.ly/u-7 και τώρα http://invst.ly/178h
      Προσοχή στα σορτοπαιδα.Στην κόκκινη γραμμή έπρεπε να κάνετε τα κουμάντα σας και στην πράσινη αν έφτανε να τα αλλάζατε. Τώρα η κίνηση έγινε η επόμενη θέλει υπομονή http://invst.ly/1790
      Υπάρχει αναλογία πόσες ουγιές θα αγοράζουν τα κινεζάκια όπως το dow/gold ratio?

      κ.Μορφονιέ εκπληκτικό το κείμενο σας τότε και τα σχόλια απο κάτω.Τους σκίσατε σαν σαρδέλλες και τώρα σας αντιγράφουν τα αμερικανάκια στις τιμές στόχους. Είστε και εσείς μεγάλος παίκτης άσχετα αμα κρύβεστε πίσω απο το greek theatre of shadows.Αν έχετε πάει ποτέ σε παράσταση θα θυμάστε τα παιδάκια που μαζεύονται μπροστά μπροστά και στο τέλος προσπαθούν να τρυπώσουν πίσω απ'το πανί.

      Διαγραφή
    6. Ακούστε κύριε Lorac το χρυσάφι το είχα ''δουλέψει'' πολύ εκείνη την περίοδο (2008-2012) και γιαυτό ήμουν τόσο εύστοχος και πετυχημένος. Έσωσα μπόλικο κόσμο. Δυστυχώς ορισμένοι δεν με άκουσαν, όπως ο κύριος Στρατάρχης, ο οποίος παρασύρθηκε από τις ''σειρήνες'' .... και έπαθε μεγάλη ζημιά και όχι μόνο αυτός.

      Για να είναι μια γκουρουδιά πετυχημένη πρέπει να δουλέψεις πολύ και να ερευνήσεις, όχι μόνο τα θεμελιώδη, αλλά και να δεις τι λένε οι γκουρούδες που προμοτάρουν το προίον. Στην προκειμένη περίπτωση του χρυσαφιού ο Ροτζερίδης παρότι έλεγε long φαινόταν καθαρά από τον τρόπο που μιλούσε ότι πούλαγε.

      Άσχετο.
      Εδώ σε αυτό το ιστολόγιο μπαίνουν διάφοροι και ρωτούν ότι κατεβαίνει στην κεφάλα τους. Δεν αντιλαμβάνονται όμως ότι για να πάρουν ορθή συμβουλή θα πρέπει και εγώ να έχω ασχοληθεί με το θέμα. Με ρωτάει τώρα ο κύριος Λουκάς, ας πούμε, για το πετρέλαιο και το χρυσάφι σήμερα. Εγώ απαντώ κάνοντας μια εκτίμηση. Για να γίνει η εκτίμηση γκουρουδιά χρειάζεται πολύ δουλειά. Έτσι οι εκτιμήσεις συχνά, πυκνά λαθεύουν.

      Αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κάθε αναγνώστης του Ιστολογίου. Άλλο η εκτίμηση, που μπορεί να αναφέρομαι σε μια χρονική στιγμή και άλλο η γκουρουδιά την οποία την υπερασπίζομαι ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ και ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ.

      Μιας και αναφέρθηκα στον Τζίμι Ροτζερίδη, να υπενθυμίσω κάτι που είχε πει πριν 3 χρόνια.
      Είχε πει για την Ελλάδα.
      ''Αν η Ελλάδα ελέγξει το χρέος της και κάνει μεταρρυθμίσεις τότε θα γίνει μια πολύ συναρπαστική χώρα για επενδύσεις.''
      Στα υπόψην λοιπόν ...

      Διαγραφή
  50. πηλίκο DOW/Gold -δασκαλε-οποτε εχεις-χρονο και διαθεση-μπορης αυτο να το απλοποίησης να το καταλαβω-δεν ειμε οικονομολόγος-στις αγορες ηξερα το κοστος του προιοντος είναι η αληθηνη τιμη--τον μουστο-του-κρασιου-αλλοι τον αγοράζουνε στα ο.60-ο,80 1ευρο-εγω που εβαλα-μουστο-μοσχουδι-επερσι ο παραγωγος μου τον χρεωσε 1,20

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://mitarola.blogspot.gr/2013/05/blog-post_18.html

      Έλεγα τότε ....
      Στο επόμενο διάγραμμα φαίνεται ο λόγος Νταού Πεντέλης / GOLD τα τελευταία 80 χρόνια.
      Σήμερα :
      Νταού Πεντέλης 15.354 - Χρυσάφι 1.358 ο λόγος στο 11,3 μια χαρά δηλαδή. Αν τώρα εσείς πιστεύετε ότι πρέπει να ανέβει το χρυσάφι, έναντι του DOW, καλά κάνετε να πιστεύετε ότι γουστάρετε.
      Δυνητικά με DOW στα 15.000 θα μπορούσε το χρυσάφι να πάει στα 3750 που έλεγε ο Ροτζερίδης το 2010 και να φτάσει ο λόγος DOW/GOLD στο 4 όπου η φούσκα του χρυσαφιού θα ήταν πρωτοφανής.

      http://prntscr.com/7wcqdx

      Πάρτε το ανάποδα τώρα. Δυνητικά θα μπορούσε να φτάσει ο DOW στις 52.000 μονάδες με το χρυσάφι να μένει στα 1300 για να γίνει ο λόγος DOW/GOLD = 40.
      Αν σας φαίνεται απίθανο αυτό, γιατί ορισμένοι επιμένουν να σκέφτονται GOLD στα 3750 δολ η ουγγιά???

      Τι θα γίνει με το χρυσάφι και τον Νταού Πεντέλης?????

      Ο λόγος DOW/GOLD γύρω στα 15 δίνει μια καλή αναλογία.

      Όσο πιο πολύ ξεφύγει απο το 15, τόσο πιο μεγάλες φούσκες θα έχουμε, είτε σε DOW με νούμερα πολύ πάνω απο το 15 είτε σε χρυσάφι με νούμερα πολύ χαμηλότερα του 15.

      Διαγραφή
  51. Η τιμή εξόρυξης δεν παίζει σημασία γιατί η ετήσια παραγωγή είναι πολύ μικρό ποσοστό των αποθεμάτων. Τον κύριο ρόλο τον παίζουν τα πραγματικά επιτόκια (επιτόκιο USD - πληθωρισμός). Αν αυτά είναι θετικά ο χρυσός δεν έχει λόγο να κινηθεί ψηλότερα. Αν κολλήσει το πράγμα, αρχίσουν και σκάνε κανόνια χρέους και η FED θελήσει να αυξήσει βεβιασμένα το ονομαστικό ΑΕΠ παράγοντας πληθωρισμό θα κινηθεί πολύ ψηλότερα. Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι σημερινή , είναι από τότε που αποσυνδέθηκε το δολάριο από την τιμή του χρυσού και από gold certificate έγινε federal reserve note. Από εκείνη την στιγμή και μετά τόσο ο χρυσός όσο και το πετρέλαιο (σε αντίθεση με τα άλλα commodities) έχουν real return ελαφρώς πάνω από το 0.

    Astalavista

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κόστος εξόρυξης χρυσού που λέει ο κύριος Λουκάς είναι μια ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΑΠΑΡΙΑ που λανσάρουν στους άμπαλους φιτσουλέους για να αιτιολογούν την άνοδο του χρυσού. Με αυτή την παπαριά τρώνε την παραμύθα οι χρυσολάγνοι.
      Τώρα γράφουν ότι το κόστος εξόρυξης είναι 800 δολ η ουγγιά. Πέρσι μας έγραφαν 1200 με 1400 δολ η ουγγιά.

      Γουάου που λέει και ο Γιάνης.
      Βρε παπαρολόγοι και όταν το χρυσάφι έπαιζε 250 η ουγγιά και μέχρι το 2007 με το ζόρι έφτανε τα 700 η ουγγιά πόσο ήταν το κόστος εξόρυξης???

      Ορίστε έχω μπροστά μου μια ανάλυση που λέει
      το ταμειακό κόστος εξόρυξης για τις εταιρείες του δείκτη XUI, δηλαδή των μεγαλύτερων εταιρειών χρυσού, είναι περίπου στα 700 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το ολικό κόστος εξόρυξης εκτιμάται στο εύρος των 1.100 - 1.200 δολαρίων.


      Το ταμειακό κόστος εξόρυξης στα ορυχεία αργύρου είναι περίπου 9 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το συνολικό κόστος εκτιμάται στα 18 - 21 δολάρια

      So what????? !!!!!!!!!!!!!!!!!!

      To θέμα είναι η ζήτηση και η προσφορά ή έστω το χρηματιστηριακό παίγνιο να γίνεται και να ανεβοκατεβάζουν τιμές.

      Διαγραφή
    2. ΑΡΧΟΝΤΑ ΜΟΥ -ΔΑΣΚΑΛΕ ΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΜΠΑΤΗΡΗΣ- ΔΕΝ ΕΧΩ ΦΡΑΓΚΑ ΡΩΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ-ΕΙΔΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΛΑΙΜΟ-ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΙΑΣΗΣ ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ-ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΟΥΝΤΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ -ΘΑ ΒΡΗΣ ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΔΑΡΙΟ -ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΡΕΑ ΕΣΗΣ ΟΙ ΕΚΑΤΟΜΗΡΙΟΘΧΟΙ-ΓΕΙΑΣΑΣ-ΦΕΥΓΩ-ΣΗΚΩΣΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΚΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙ -ΕΛΟΥΝΤΑ ΣΟΥΡΧΩΜΕ-------ΤΖΟΚΕΡ-7.800.000,00--ΤΖΑΚ-ΠΟΤ

      Διαγραφή
    3. Πάρτε να κοιτάτε τις τιμές
      http://www.commodities.gr/el/lira

      στην περίπτωση που πιάσετε το ΤΖΑΚ ΠΟΤ

      Διαγραφή
  52. Σε σχέση με τη ΔΕΗ, δε θεωρείτε ότι ΟΛΠ και ΟΛΘ είναι πολύ πιο ασφαλείς επιλογές; Δε βλέπω πως μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει πολιτική που θα εναντιωθεί στους συνδικαλιστές, ακόμα και με το κόμμα του ξεκαθαρισμένο από τα ακραία στοιχεία. Ούτε πρόκειται η ΔΕΗ να απαλλαγεί σύντομα από τα 2 δις φέσια, το αντίθετο, πιστεύω ότι αυτά θα αυξηθούν.

    Από την άλλη τα λιμάνια θα τα αναλάβουν εταιρείες παγκοσμίου εμβέλειας πολύ πιο σύντομα από οποιαδήποτε άλλη ΔΕΚΟ (εκτός των αεροδρομίων ίσως). Επίσης, η COSCO μέχρι στιγμής έχει διαχειριστεί πολύ καλά το συνδικαλιστικό θέμα (μάλλον φτάνοντας στο άλλο άκρο, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση), ενώ και οι επενδυτικές της προθέσεις φαίνονται ειλικρινείς. Και το βασικότερο, έχουν κάτι που κανένας νεοέλληνας δεν μπορεί να τους αφαιρέσει, είτε εντός ευρώ ή εκτός: την γεωγραφική τους θέση.

    Συνεπώς, αν πέσει ξύλο όταν ανοίξει ο ΧΑΑ και αν είναι να ανοίξω κάποια (προφανώς long) θέση, γιατί να το διακινδυνέψω με τη ΔΕΗ και όχι με τα λιμάνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο λόγος απλός κύριε Caspian.

      Διότι στην τιμή της ΔΕΗ, του ΟΛΠ και του ΟΛΘ θα είναι αποτυπωμένα ακριβώς αυτά που αναλύσατε, ότι δηλαδή στη ΔΕΗ η κυβέρνηση δεν θα εναντιωθεί στους συνδικαλιστές και ούτε πρόκειται η ΔΕΗ να απαλλαγεί σύντομα από τα 2 δις φέσια. Άρα στην τιμή της ΔΕΗ θα έχουν ενσωματωθεί τα πιο ακραία και άσχημα σενάρια.

      Διαγραφή
    2. Το σκεπτικό.
      Αν αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο 6μηνο στη χώρα συνέβαιναν με κυβέρνηση ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ/ΝΔ θα είχε συμβεί σεισμός. Θα έπεφτε κακήν κακώς η κυβέρνηση, θα διαλυόταν η βουλή και θα κρέμαγαν τον δεξιό πρωθυπουργό στην πλατεία Συντάγματος.

      Όμως τώρα έχουμε κυβέρνηση, τάχα μου, ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και όταν ακούτε Αριστερή κυβέρνηση ή τέλος πάντων κεντροαριστερή κυβέρνηση τότε παίρνονται ευκολότερα τα πιο αντιλαικά μέτρα και δεν ανοίγει ρουθούνι. Πολύ περισσότερο όταν έχουν υπογράψει ΜΝΗΜΟΝΙΑΡΑ.
      Νομίζω ότι δεν χρειάζεται αυτό να το αναλύσω περισσότερο, καθώς είστε ευφυής άνθρωπος, κύριε Caspian, και συνεπώς αντιλαμβάνεστε ευκόλως το προφανές.

      Άρα πάμε σε εκλογές. Τα δεδομένα δύο. Ή κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ. Θα μου πει κάποιος θα κερδίσει σίγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ.
      Αυτό, ακόμη, δεν το έχω ακόμη σίγουρο. Μην κοιτάτε τη δημοσκόπηση που έβγαλε η εφημερίδα των συντακτών. ΤΗΝ ΠΕΤΑΩ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ - εγώ βλέπω στον κόσμο μια σιγή και ακόμη αυτή η σιγή δεν μπορώ να την μεταφράσω πως θα εκφραστεί τελικώς.

      Να μην μακρηγορώ.
      Αν κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ τότε οι Φωτόπουλοι και οι συνδικάλες του κερατά θα είναι τελειωμένοι και στη ΔΕΗ θα γίνουν κοσμογονικές αλλαγές. Αλλαγές που δεν μπορούσαν να γίνουν, όταν ο Τσίπρας ως αντιπολίτευση απειλούσε και έβγαζε τον κόσμο σε απεργίες και τους έλεγε να μην πληρώνουν.
      Άρα με νίκη της ΝΔ θεωρώ ότι η μετοχή της ΔΕΗ θα είναι από τις μεγάλες ωφελημένες.

      Πάμε και στο πιθανότερο σενάριο (που προσωπικά ακόμη δεν το θεωρώ και τόσο σίγουρο) που είναι κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και σε αυτή την περίπτωση ο Τσίπρας θα βάλει χέρι στη ΔΕΗ είτε με τη θέληση του, είτε μέσω της πίεσης των εταίρων. Τι θα λέει δηλαδή η Δρακουλέσκου??? Κάντε ότι γουστάρετε στη ΔΕΗ και θα χαιδεύει το μπορντελάκι??
      Άρα με τον Τσίπρα να κερδίζει τις εκλογές θεωρώ ότι επίσης στη ΔΕΗ θα αλλάξουν πολλά πράγματα, περισσότερα ίσως και από το αν κερδίσει η ΝΔ.

      Δεν βλέπω δηλαδή πως οι συνδικάλες της ΔΕΗ θα συνεχίζουν να κάνουν το κομμάτι τους - πως η ΔΕΗ δεν θα αποκρατικοποιηθεί περαιτέρω και πως δεν θα μεταρρυθμιστεί.

      Το μόνο. που με φοβίζει είναι αν αυτοί της πρώτης φοράς αριστερά δεν αλλάξουν πλευρό και μας φέρουν τη δρχ είτε μέσω κάποιου ατυχήματος (διότι είναι άπειροι και άσχετοι) είτε μέσω δόλου. Σε αυτή την περίπτωση όμως και ο ΟΛΠ και ο ΟΛΘ θα πάνε επίσης στα σκουπίδια.

      Είναι φανερό ότι ακόμη δεν είμαι σίγουρος για το τι σκέφτεται και τι πραγματικά πιστεύει ο Τσίπρας.

      Διαγραφή
    3. Για να μιλήσω κι εγώ, πολύ πετυχημένα και εύστοχα τα στοιχεία κ.Τάκη με το χρυσό αλλά και με το λόγο DOW/Gold. Είπατε ότι το χρυσάφι το είχατε ''δουλέψει'' πολύ εκείνη την περίοδο (2008-2012) και γι’ αυτό ήσασταν τόσο εύστοχος και πετυχημένος. Μήπως ήρθε η ώρα, μήπως αξίζει τον κόπο να αρχίζετε να μελετάτε και να δουλέψετε σε βάθος τα υπόλοιπα εμπορεύματα, ώστε να μπορέσετε ίσως να εκφέρετε τη γκουρουδιά που λέτε, για κάποιο από αυτά «ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ και ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ»;

      Το λέω γιατί βλέπομε το χαλκό κοντά στο χαμηλό εξαετίας. Βλέπομε την τιμή του σιδηρομεταλλεύματος, για την παραγωγή χάλυβα, να είναι κάτω από 77 τοις εκατό από το υψηλότερο επίπεδό του. Σε πραγματικούς όρους, είναι μόλις 14 τοις εκατό πάνω από το μέσο όρο των τελευταίων 115 ετών ($ 39 ανά τόνο), όπως τουλάχιστον μας λέει η Credit Suisse. Βλέπομε το πετρέλαιο και το αλουμίνιο που ήδη αναφέρθηκε. Ενδιαφέρουν ενδέχεται να έχουν και κάποια αγροτικά προϊόντα.

      Πιστεύετε ότι αξίζει να μελετήσετε κάτι από αυτά σε βάθος, για σας τον ίδιο και για τους αναγνώστες σας;

      Όσον αφορά την πρόταση σας κ.Hippy, πρέπει να το κανονίσομε. Αλλά εσείς θα αναλάβετε να πείσετε το αφεντικό ή «Τάκαρο» όπως ευρέως ονομάζεται.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    4. Σίγουρα το σκεπτικό σας έχει βάση κ. Τάκη.

      Συμφωνώ πως αν κάποιος μπορεί να ανοίξει το δρόμο για το σπάσιμο χρονίων αποστημάτων είναι μία αριστερή κυβέρνηση. Όπως επίσης και ότι επίκεινται εκλογές, καθώς το φαινόμενο της αντιπολιτευόμενης συγκυβέρνησης και της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης (όπως πολύ εύστοχα διατύπωσε ένας αρθρογράφος του capital) δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα. Πιθανότερο ενδεχόμενο η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Από εδώ και πέρα το σκηνικό γίνεται πολύ ομιχλώδες για οποιαδήποτε πρόβλεψη. Θα έχει αυτοδυναμία και αν ναι με πόσες "εφεδρείες"; Αν όχι, με ποιον θα συμπορευθεί;

      Σε κάθε περίπτωση, αν και πιστεύω στις γνώσεις σας και τα επιχειρήματά σας έχουν βάση, εξακολουθώ να πιστεύω πως η δραχμή δεν έχει φύγει από το τραπέζι με αρκετά μεγάλη πιθανότητα για μία σειρά από λόγους. Ενδεχόμενο στο οποίο, μικρή σημασία θα έχει αν θα έχει αποκρατικοποιηθεί η ΔΕΗ στο μεσοδιάστημα. Αυτό διότι ΔΕΗ και Ελλάς πάνε πακέτο. Δε νομίζω πως το ίδιο συμβαίνει με τα λιμάνια. Δε βλέπω πως το έργο των Κινέζων ή των Δανών ή του κάθε ενδιαφερομένου μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά από ένα Grexit. Τα κοντέινερ θα ξεφορτώνουν στα λιμάνια και θα διακινούνται προς το εσωτερικό. Αρκεί μία ματιά στο χάρτη για να διαπιστώσει κανείς πως τα ελληνικά ηπειρωτικά λιμάνια του Αιγαίου είναι οι φυσικές θύρες εισόδου του ναυτιλιακά διακινούμενου εμπορίου από την Ασία και την περιοχή του Ειρηνικού στην Ευρώπη. Αυτό δεν αλλάζει είτε με δραχμή ή με ευρώ. Η γεωγραφία της Τουρκίας δεν κάνει, τα λιμάνια της Αδριατικής είναι δύο κλικ πιο μακρυά. Μόνη τροχοπέδη μπορεί να αποτελέσει το απαράδεκτο σιδηροδρομικό μας δίκτυο και η αδυναμία χρηματοδότησης της αναβάθμισής του, καθώς επίσης και το ενδεχόμενο της ολοκληρωτικής εξόδου μας από την Ε.Ε την οποία θεωρώ εντελώς απίθανη.

      Διαγραφή
  53. Αγροτική: Ετσι έστησαν το πάρτι με δανεικά και αγύριστα 5 δισ. ευρώ -τα 1.300 δάνεια της τράπεζας που άνοιξαν "μαύρη τρύπα" 5 δισ. στα δημόσια ταμεία. Οι σκανδαλώδεις χρηματοδοτήσεις, οι «διασφαλίσεις» και οι καθυστερήσεις στο stop loss- σκανδαλώδεις χρηματοδοτήσεις, που ζημίωσαν την πρώην ΑΤΕ κατά 225.286.804 ευρώ», είναι τα δάνεια του ομίλου Αλλαμανή και των εταιρειών «Χαράλαμπος Μίχας ΑΕΒΕ Κρεάτων», «Εκκοκκιστήρια Λιβαδειάς Μίχας ΑΕΒΕ» και «ΑΓΡΟΠΑΚ ΑΒΕΕ-http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1350854/agrotikh-etsi-esthsan-to-parti-me-daneika-kai-agy.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Το σχέδιο των σταλινικών σε πλήρη εξέλιξη

    Εξαρχής επεξεργάζονταν το σχέδιο της σύγκρουσης-ρήξης. Ο Βαρουφάκης είχε εντολή του κου Τσίπρα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του. Ομάδες εργασίας υπήρξαν και δούλευαν στο σχέδιο Β (δραχμή). Αλήθεια δουλεύουν ακόμη και σήμερα? Προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο από την αρχή της ανάληψης της διακυβέρνησης, με σκοπό να μεταστρέψουν την κοινή γνώμη (των χαμηλού IQ) υπέρ της δραχμής, υπέρ της ρήξης καθώς οι κακοί ξένοι πραξικοπηματικά τους επέβαλαν λένε το νέο μνημόνιο, το οποίο δεν θέλουν και δεν πιστεύουν. Δεν διαγράφει τους διαφωνούντες, κρατά την Ζωή στη θέση της, πρότεινε στο Βαρουφάκη άλλο υπουργείο όταν τον έβγαλε από το Οικονομικών. Το Μάρτιο λέει του παρουσιάστηκε το σχέδιο των συνεπειών στη δραχμή, και άλλαξε γνώμη, αλλά δεν έκανε καμία προσπάθεια να συμφωνήσει με την Ευρώπη. Αντίθετα έκανε το παν για να συγκρουστεί. Έκλεισε τις τράπεζες με το bank run της προκήρυξης δημοψηφίσματος, έκλεισε το χρηματιστήριο, διέλυσε την ιδιωτική οικονομία, γαλουχεί και χαιδεύει το δημόσιο τομέα. Λέει πως δεν πιστεύει στη συμφωνία, δεν τη θέλει και δεν θα την εφαρμόσει. Στις εκλογές που έχει στο μυαλό του, θα δείτε πως η αριστερή πλατφόρμα θα είναι μέσα στις λίστες του και μαζί του, θα πολεμήσουν τη συμφωνία η οποία πραγματικά δε ξέρω αν θα γίνει ποτέ. Η οικονομία έχει τελειώσει, η δραχμή είναι ήδη εδώ (παλαιό=τίμιο, αυτό που στήριξε το τραπεζικό σύστημα, των ηλιθίων και νέο χρήμα=βαλαβανικό, σεντουκιαστό, θυριδωτό), η χώρα σε διάλυση, η πείνα έρχεται για όλους όσους μείνουν εδώ, η μετανάστευση των νέων και των ικανών θα μεγαλώσει, και οι ορέξεις των γειτόνων θα μεγαλώνουν μέρα με την ημέρα. Όποιος μπορεί να φύγει ας το κάνει, να σωθεί αυτός και τα παιδιά του. Η επιβολή σταλινικού τύπου κομμουνιστικής δικτατορίας είναι σε εξέλιξη, και κανενός το αυτί δεν ιδρώνει για να τη σταματήσει. Η ΕΛΛΑΔΑ τελείωσε, για όσους μείνουν πίσω, προετοιμαστείτε με κονσέρβες κλπ, τα ευρώ εντός χώρας θα θεωρούνται πλαστά και η κυκλοφορία τους παράνομη. Και η αναγέννηση μόνο μετά τη εμφυλιακή διαμάχη η οποία ήδη είναι εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όμως κύριε Βασίλη και στη δρχ να πάμε πάλι μνημόνιο θα πάρει ο χαζολαός.
      Αυτό δεν το έχει καταλάβει ακόμη!!!!!!!!

      Διαγραφή
  55. Κύριε Χίπη ε αφού σας το είπαν από την Eurobank εγώ πάω πάσο....Κάτι θα ξέρουν οι τραπεζικές και μη χρηματιστηριακές. Προφανώς έχουν την υπουργική απόφαση πριν αυτή εκδοθεί.

    Κυριακή κοντή γιορτή και για τα warrants και για το εάν θα πετύχουν αυτές οι ΑΜΚ και δεν θα κρατικοποιηθούν πλήρως οι τράπεζες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Κύριε Χίπη τα σχόλιά σας χάνονται, έχει τιγκάρει το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂