Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Ο πιο τρομακτικός ιος μόλυνσης είναι η Ελίτ του χθες να ξαναεπενδύσει στη χώρα

Κάποιοι ξένοι και αρκετοί Έλληνες ισχυρίζονται το επόμενο επιχείρημα :

The most feared contagion of all is that Greece returns to the Drachma and starts booming

Δηλαδή, ο πιο τρομακτικός ιός μόλυνσης (για την Ευρωζώνη) θα είναι η Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή και να αρχίσει να ανθεί.

Απαντώ : θα μπορούσε να είχε λογική βάση αυτό το επιχείρημα. Δηλαδή να αποχωρήσει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη (αποχώρηση όμως με δίχως ρήξη, αλλά με κοινή συμφωνία) και πράγματι να αρχίσει να ανθεί η οικονομία της.
Αυτό όμως θα προϋπόθετε διάφορα πράγματα.


1) Οι πολιτικοί να πάψουν να λένε παραμύθες και να πουν στο Λαό την αλήθεια. Δηλαδή ότι αποχωρούμε απο το κοινό νόμισμα και να περιγράψουν στον κόσμο τις συνέπειες. Να μην του τάζουν δηλαδή 13ους μισθούς, τέρμα οι λιτότητες, τα λεφτά θα ρέουν και θα φάμε με χρυσά κουτάλια - όπως ακριβώς έκανε η κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη.

2) Οι Έλληνες να αντιληφθούν τον πόνο, τη φτώχεια και τη δυστυχία που θα αντιμετωπίσουν στα πρώτα πολύ δύσκολα χρόνια από τη μετάβαση στο Ευρώ στη δραχμή. Δεν μπορεί να το παίζουμε Τσεκεβάρες και να γυρνάμε στις καφετέριες και να αυξάνουμε το λίπος μας. Αντίθετα θα πρέπει να αλλάξει δομή όληηηη η κοινωνία μας και κατεύθυνση η οικονομία μας. Δηλαδή οι μισές καφετέριες θα κλείσουν, οι αλλοδαποί θα αποχωρήσουν ή θα τους αποχωρήσουμε εμείς. Ο κόσμος γυρίζει στα χωριά του και αρχίζει να κινεί την πρωτογενή παραγωγή. Γεωργία, Κτηνοτροφία.
Να δω ΝεοΕλληναρά να τραβάει τα βυζιά της κατσικούλας, για γάλα και να ταΐζει τα γουρούνια. Πω, πω πω.
Κλείνουν τα φαγάδικα, ο Έλλην σταματάει να αυξάνει το λίπος του. Στο Δημόσιο γίνεται ο πανικός της αρκούδας. Το 60%  αποχωρεί.

3) Με άλλα λόγια ξεκινάνε στην Ελλάδα οι βαθιές μεταρρυθμίσεις που θα έχουν ως σκοπό να κάνουν την Ελλάδα ανταγωνιστική, για να μπορέσει να γίνει εξαγωγική χώρα. Διότι προσέξτε, δεν είναι το νόμισμα που θα κάνει τη χώρα ανταγωνιστική στο εξωτερικό - αλλά οι μεταρρυθμίσεις θα κάνουν το νόμισμα να είναι ανταγωνιστικό για να γίνει η χώρα εξαγωγική.

Θα μπορούσα να γράφω ώρες ..... όμως αυτά αρκούν.
Αυτά λοιπόν τα ξέρει και ο Σόιμπλε με τον Ντάισεμπλουμ και γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι Έλληνες δεν πρόκειται να πάνε πολύ μακρυά σε αυτόν τον άγνωστο δρόμο προς τη δραχμή. Δεν θα αντέξει πολύ ο χαζολαός. Σύντομα ακολουθώντας αυτόν το δρόμο θα επαναστατήσει έναντι της όποια κυβέρνησης το βάλει σε αυτό το κακοτράχαλο μονοπάτι.

Σε αυτό που έχει απόλυτο δίκιο ο Σόιμπλε είναι όταν λέει ότι ''η Ελίτ της Ελλάδος αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων και πούλησε τη χώρα''
Η Ελίτ της χώρας πούλησε το παραμύθι στο χαζοΕλληναρά του 1999. Τον έβαλε στη χρηματαγορά. Του φούσκωσε τα μυαλά με παραμύθια - πως τάχα μου τα Κλωνάρια του Λαναρά θα κατακτήσουν όλη την υφήλιο, η Ολυμπιακή Τεχνική θα κατακτούσε την Αμερική, ο Μπατατούδης θα έκανε βήματα πρώτος στην άλλη μεριά του σύμπαντος. Αντί η Ελίτ να επενδύσει στη χώρα μας, εκμεταλλευόμενη το ευρώ και τα χαμηλά επιτόκια, πούλησε την παραμύθα στο χαζοΕλληναρά, ξεπούλησε πάνω του, φόρτωσε δανεικά τις τράπεζες και κατόπιν τα λεφτά της τα έστειλε έξω. Σήμερα η Ελίτ της Ελλάδος απουσιάζει. Οι περισσότεροι την έχουν κάνει ταράτσα, έχουν λεφτά στο εξωτερικό και χρέη στις Ανωνυμες εταιρίες (όσες ακόμη υπάρχουν).

Κατόπιν πουλήσαμε την παραμύθι της Ελλάδας και στα ξενάκια. Τους ξεπουλήσαμε στην κεφάλα τους τα πάντα. Τους φέραμε στο μπορντέλο το κράτος μας να επενδύσουν, τάχα μου ότι επενδύουν στην μεγαλύτερη ευκαιρία του πλανήτη.
Σήμερα όλα τα ξενάκια έχουν αποχωρήσει. Δεν θέλουν ούτε να μας βλέπουν. Πολυεθνικές πούλησαν τα μερίδια τους στην Ελλάδα - ορισμένα τα ξαναγοράσαμε εμείς (όπως SHELL, BP) και άλλα μερίδια μας τα χάρισαν (όπως οι Γάλλοι τις τράπεζες μας).

Με πιο απλά λόγια, για να κλείσω. Το οποιοδήποτε πείραμα επιστροφής στη δραχμή και οποιαδήποτε Τσεκεβάρικη μαγκιά θα μας οδηγήσει στο μονόδρομο της Εθνικής καταστροφής και κατόπιν στην επιστροφή στην αγκαλιά της Ευρώπης παρακαλώντας να υπογράψουμε ΕΝ ΛΕΥΚΩ και με οποιαδήποτε ρήτρα!!!!
Προσωπικά θα στηρίξω την οποιαδήποτε προσπάθεια αποφασίσει η χώρα, αρκεί βεβαίως, να είναι Εθνική, να μην έχει αρχιστράτηγο τον Μπαρούφα της ασάφειας και να μην ξαναχτίσουμε την χώρα μας στηριζόμενη στην Ελίτ του χθες και φυσικά λέγοντας αλήθειες, ότι δηλαδή έρχεται μεγάαααααλη φτώχεια και δυστυχια, με το δρόμο να είναι αβέβαιος για το αν φτάσουμε στη Γη της Επαγγελίας και αν τελικά υπάρχει αυτή η Γη.


Ακούστε και τον Μίμη .....

202 σχόλια:

  1. Συν εκτός όλων των άλλων προβλημάτων ότι το πιο νοικοκυρεμένο κομμάτι του λαού θα κάνει κατάθεση πάλι σε Ελληνική τράπεζα σε 23 χρόνια. Και φυσικά χωρίς αποταμίευση δεν υπάρχει παραγωγική επένδυση και άρα το ΑΕΠ πολύ πιο κάτω από τα σημερινά επίπεδα.

    astalavista

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΑΕΠ είναι πολύυυυ πιο κάτω απο όσο είναι σήμερα. Τα έχω αναλύσει αυτά κύριε astalavista. Ήρθε η ώρα που θα σκάσει βιαίως.

      Διαγραφή
  2. Σοκ στους αποταμιευτές που έχουν τοποθετήσει μετρητά σε τραπεζικές θυρίδες έχει προκαλέσει δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, κας Νάντια Βαλαβάνη.

    Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha πριν από λίγη ώρα η κα Βαλαβάνη είπε: "όποιος έχει θυρίδα μπορεί να πάει στην τράπεζά του και με συνοδεία τραπεζικού υπαλλήλου να πάρει ό,τι θέλει μέσα από την θυρίδα εκτός από χρήματα".



    Βαλαβάνη στον ALPHA: Δεν μπορείτε να πάρετε μετρητά από θυρίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Λουκά αυτό είναι παλιό - δεν είναι καινούργιο. Όλοι οι λεφτάδες το γνωρίζουν. Αν τελικά εφαρμοστεί κανένα κακομοίρη θα πιάσουν που κρύβεις λίγες λιρίτσες ή μερικά χιλιάρικα.

      Διαγραφή
  3. καληνυχτα-"Η Ελλάδα έκανε ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδό της από την ευρωζώνη", δήλωσε σύμφωνα με την "Καθημερινή" ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας σχολιάζοντας τα πρώτα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος με το ΟΧΙ να επικρατεί του ΝΑΙ.

    "Δε είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι αυτό είναι ένα βήμα προς την έξοδο από την ευρωζώνη", δήλωσε χαρακτηριστικά o Alexei Likhachev.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Coooool κύριε Λουκά και απολαύστε το ταξίδι.
      Ελπίζω μόνο να είστε έτοιμος για το ταξίδι και όχι ξεβράκωτος.

      Διαγραφή
    2. δασκαλε να κανω και εγω την προβλεψη μου =σφιξημο από τους τουρκαλαδες-και νομισμα λιραΤΟΥΡΚΙΑΣ

      Διαγραφή
  4. Τι βλέπεις για το Χρηματιστήριο κυριε Τάκη? η να περιμένουμε μετά την συνοδο κορυφής?Παραλληλο νομισμα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Χρηματιστήριο ξέχνα το φίλε μου για 10 μέρες. Οταν ανοίξει ασε το να πάει προς τις 200 μοναδες και βλέπουμε.

      Διαγραφή
    2. Εγώ βλέπω ρευστό τέλος!!
      Νομίζω ότι είμαστε σε ολική ρήξη ή στην καλύτερη των περιπτώσεων - συζητήσεων, επι συζητήσεων και οι δικοί μας θα λένε για εκβιαστές και τέτοια πράγματα.
      Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα γυρίσουν στην Ελλάδα με ένα μνημόνιο όπου το Γιώργη θα μοιάζει με παράδεισος και ο λαός θα το φάει έτσι εύκολα.

      Σε κάθε περίπτωση, ελπίζω ο καθείς Έλλην να είναι έτοιμος για τα χειρότερα.

      Διαγραφή
    3. Ά, ξέχασα. Χρηματιστήριο το ξεχνάμε. Δεν υπάρχει κανένας που να θέλει να βάλει λεφτά σε αυτή τη χώρα - πολύ περισσότερο στη χρηματαγορά μας.

      Διαγραφή
  5. ακουστε σχόλιο σε άλλο site.
    "Νομίζω οτι ο "πραγματικος" πλεον φοβος για Grexit ειναι το μεγαλύτερο οπλο του Τσιπρα. Επιμένω οτι το κοστος του βραχυπροθεσμα ειναι μικρο για τους εταιρους, αλλα δημιουργει τετοια ελλειματα και προβλημα στα bonds στις χωρες του Νοτου, που οδηγει την Ευρωπη να χρηματοδοτει προγραμματα και γι'αυτες τα επομενα 10 χρονια... Ο μικρος θα τους παρει τα σωβρακα"

    no comment...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ξένοι θέλουν να ξεφορτωθούν το καρκίνωμα. Όσο γρηγορότερα το ξεφορτωθούν τόσο μικρότερο κόστος θα έχουν - εκτός αν αυτός ο λαός, διαμέσου των κυβερνήσεων του αποφασίσει να σοβαρευτεί.
      Θα ήθελα να πιστέψω στο τελευταίο ....

      Διαγραφή
  6. Ο πραγματικός φόβος (των άλλων) είναι μήπως κάποιοι (των εμείς) έχουν αποφασίσει να βγεί ΚΑΙ να πετύχει η χώρα μας. Η γραμή που χωρίζει την αποτυχία απο την επιτυχία στην εκ φύσεως ασαφή οικονομική θεωρία είναι πολύ λεπτή και εκ των ιδιοτήτων της είναι πανεύκολο με HARD τρόπο να πλάσεις τουλάχιστον SOFT αποτέλεσμα.
    Εγώ αν είμουν ευρωπαίος θα ανησυχούσα σφοδρά αν έβλεπα ότι οι Έλληνες αποφάσισαν να κάνουν ηρωική έξοδο παρόλο το κόστος απο μόνοι τους. ΚΑΤΙ θα βλέπαν να έρχεται ίσως όχι και τόσο μακρο και θα κάναν το κουμάντο τους. Μέχρι τώρα πάντως δεν βλέπω να ισχύει το απο μόνοι μας. Οπότε γυρνάμε στο "εμέις".

    Διαβάζω και για παραίτηση Βαρουφάκη. Μεγάλος Παίκτης . Τον έχω σε εκτίμηση και διαφωνώ με το χειρότερος που του αποδώθηκε. Χειρότερος απο κλέφτες? ψεύτες? κακό συναπάντημα? Αυτοί ακόμα ψάχνουν σε ταξι να βρούν κανα εκατομμύριο. ΙΣΩΣ κάποια μέρα να υπολογίσουμε πόσο ΕΠΑΧΘΕΣ χρέος δημιούργησαν ορισμένοι και να γνωρίσουμε και τους πατρόνους τους.Έστω και για ιστορικούς λόγους. Βλέπετε η ιστορία έχει καταγράψει τον Εφιάλτη ως προδότη και όχι σαν παν-πέρση ήρωα και κόμη της Ανοπαίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είστε παλιός στο Ιστολόγιο κύριε lorac - φαντάζομαι θα θυμάστε και τον κύριο Τζό που κάτι ανάλογο έγραφε για τον Γιώργη τον πιστολά.

      Διαγραφή
    2. κυρ Μορφονιέ , εγώ εδώ διαβάζω εσένα και δεν κρατώ αρχείο τι λένε οι άλλοι ,αλλά ούτε ο εαυτός μου. Μιας και σχολιάζετε μόνο την δεύτερη παράγραφο μου ,να σας πώ ότι χτές ΔΕΝ υποστήριξα τον Γιάνη με την ψήφο μου (εσείς πήγατε?) Αυτό όμως δεν μπορεί να με αποτρέψει να δώ ότι είναι ένας μεγάλος Παίκτης. Ίσως αν έμενε στην θέση του η φθορά/λαγνεία της εξουσίας να τον έκανε χειρότερο.Αλλά μιας και αποχώρησε τώρα ,είναι σαν να κάνεις "μάνα" και στο στούκι να βγάζεις 18 εικοσιμίες και να σηκώνεσαι μετά απο το τραπέζι.

      Διαγραφή
    3. Όπως λοιπόν αναλύω πιο κάτω κύριε Lorac o Βαρούφας ήταν απλός παίκτης. Εμείς όμως δεν θέλαμε παίκτη, καλό ή κακό, αλλά κάποιον υπουργό Οικονομικών.

      Για εμένα έπαιξε, έχασε, θα πιει και θα ξεχάσει.
      Το αγγούρι στον δικό μας κώλο.

      Μόλις τώρα η ΕΚΤ ανακοίνωσε haircut 5-6% στα collaterals!!!!!!!!!!!!!!!!
      O κλοιός σφίγγει.

      Διαγραφή
    4. Βρεεεεεε Λεωτσάκο ΈΛΕΟΣ.
      Μας έβγαλες haircut 50%-60% στα collaterals και μας έφυγε το κλανίδι. Άντε μην πάθουμε και τίποτα - είμαστε και μιας ηλικίας οι καψεροί.

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ απόλυτα. Όποιος διάβασε μπλογκ-βιβλίο του κτλ πριν γίνει υπουργός ήξερε τι να περιμένει. Η επιλογή ήταν για συγκεκριμένο λόγο που γνωρίζει αυτός που την έκανε. Ως παίκτη λοιπόν τον κρίνω μιας και ως υπουργός δεν φάνηκε.
      Μιας και πιάσαμε τις κρίσεις θα ήθελα την άποψη σας για τον άλλο Γιάννη που είναι στην Τράπεζα τώρα.Για να μην αισθάνεστε άβολα μιας και δεν σας ξέρω να σας πώ οτι γιαυτόν δεν είμαι αρνητικός Μάλλον μπερδεμένος. Εκτιμώ πάντως που του ζητήσαν να κάνει ορισμένα πράγματα και τα πέτυχε όπως το πλεόνασμα Ακόμα και έτσι όπως βγήκε.

      Κάπως τα θόλωσε ο πετραν τα νούμερα σήμερα. Τα ξενάκια πάντως αλλιώς τα έχουν τα νούμερα στους πίνακες τους .Για αυτήν που λέτε παρακάτω .Γουρουνάκι με μήλο βλέπω στο μενου.

      Διαγραφή
    6. Όποιον μισεί η ΖΩΗ - εγώ έχω καλά λόγια να λέω.

      Διαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Βασίλη απο αύριο ξεκινάει η σκληρότερη διαπραγμάτευση που έχουμε δει.
      Είμαι περίεργος αν θα επιστρέψει στην Αθήνα η Ελληνική αποστολή έχοντας στις βαλίτσες της ένα μνημόνιο χειρότερο απο του Γιώργη και αν ναι πως θα το βαφτίσει και πως θα το περάσει απο Βουλή και απο το Λαό.

      Προσωπικά είμαι έτοιμος να σηκώσω μανίκια και να πέσω με τα μούτρα στη δουλεία, αν η κυβέρνηση πράγματι αυτό θέλει. Για το λαό δεν ξέρω πως ακριβώς περιμένει να είναι η επόμενη ημέρα.

      Διαγραφή
    2. Πιστεύετε οτι τώρα που φαίνεται ότι έβγαλε απο το κάδρο τον Γιάνη για χάρη διαπραγμάτευσης και αν πάει με πχ σύμφωνο το πολιτικό συμβούλιο αρχηγών και πάρει ένα νέο Μνημόνιο (σκληρό όπως αναμένεται) και το πλασάρει στους εντός του 61% (μιας και οι 39% το αποδεχοντουσαν εξαρχής) θα το αρνηθούν??
      Μέχρι να πάρουν χαμπάρι τί ακριβώς σημαίνει το νέο μνημόνιο πόσο θα μπορεί να φτάσει το χαα?? Αν ανοίξει φυσικά.Που ελπίζω να ανοίξει ,αν και φοβάμαι οτι οι μπάνκιες θα έχουν πολλλλα ζόρια.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Lorac δεν με νοιάζει αν στο κάδρο είναι ο Γιάνης ή αν ο Γιάνης πήρε το κάδρο και έφυγε. Εγώ αυτό που βλέπω ότι το τελευταίο 5μηνο, με αποκορύφωμα την τελευταία εβδομάδα, στη χώρα έπεσε Πυρηνική βόμβα και ο συναγερμός δεν χτύπησε για να τρέξει στα καταφύγια ο άμαχος πληθυσμός.
      Δεν μπορεί να μην υπάρχει κάποιος υπεύθυνος γιαυτό??? Εγώ λέω ότι φταίει ο Γιάνης και δεν ξέρω και ποιος άλλος μαζί. Σίγουρα όμως ο Στρατάρχης Γιάνης φταίει. Αν δεν φταίει ο Γιάνης, ας έρθει η κυβέρνηση και να μου τον βγάλει απο το κάδρο και να μου βάλει μια άλλη μουτσούνα.

      Διαγραφή
    5. Μια άλλη ΔΕΘ
      http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.oikonomia&id=36368

      Ενώ η κυβέρνηση, αντιπολίτευση τότε, έλεγε ψέματα στο χαζολαό και έδινε παροχές, ο Γιάνης έδινε

      Γιατί να μας ψηφίσετε; Επειδή σας υποσχόμαστε μόνο δύο πράγματα:

      •Αίμα και Δάκρυα, όπως υποσχέθηκε στους συμπολίτες του ο Τσώρτσιλ το 1939 τότε που τους ζητούσε την βοήθεια και υποστήριξή τους μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας εν μέσω πολέμου.

      •Αίμα και Δάκρυα που, όμως, θα δώσουν σε όλους μας, κι όχι μόνο εδώ στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, το δικαίωμα να ελπίζουμε για ένα τέλος στον σιωπηλό αλλά αμείλικτο πόλεμο για την Αξιοπρέπεια και για την Αλήθεια.

      Διαγραφή
    6. Διότι κύριε Lorac εδώ πέφτει χοντρό δούλεμα.
      Ο Γιάνης που έγινε υπουργός Οικονομικών τάζει ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΕΘ, τότε ....

      Γράφει ο Γιάνης ....
      Αίμα και δάκρυα που θα πρέπει να είμαστε διατεθειμένοι να χύσουμε ώστε να μπει η χώρα σε βιώσιμη πορεία, η οποία σήμερα είναι αδύνατη όσο, είτε (Α) πιστεύουμε πως η συμμόρφωση «προς τας υποδείξεις» της τρόικας είναι η λύση (με κάποιες κουτοπονηριές που θα μας επιτρέψουν μια πιο χαλαρή συμμόρφωση από αυτή που απαιτούν οι δανειστές), είτε (Β) νομίζουμε ότι η λύση μπορεί να δοθεί αναδιανέμοντας τους λιγοστούς πόρους ενός κράτους που μόνο εικονικά πλεονάσματα έχει, τα οποία μάλιστα είναι προϊόν μη βιώσιμης αφαίμαξης μιας φθίνουσας οικονομίας (και των συνήθων κορόιδων).
      ---------------------------------------------------------------------
      Εδώ λοιπόν τα γυναικόπαιδα δεν προειδοποιήθηκαν. Ας μου βγάλετε λοιπόν απο το κάδρο τον Γιάνη και βάλτε μου κάποιον άλλο - το δεδομένο είναι ότι τα γυναικόπαιδα και οι αδύναμοι θα την πληρώσουν.

      Οι Τάκαροι είναι έτοιμοι - αλίμονο στον άμαχο πληθυσμό.

      Διαγραφή
    7. Ορίστε κύριοι , διαβάστε ....

      http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.oikonomia&id=36368

      Τίποτα δεν έγινε στην τύχη.
      Τώρα ο Μπαρούφα απαλλάχθηκε. Αλήθεια,ας μου απαντήσει η κυβέρνηση. Ο πόλεμος κερδήθηκε ή χάθηκε?? Τι σημαίνει η παραίτηση του Μπαρούφα??
      ΣΗΚΩΣΑΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΗΜΑΙΑ???

      Προσωπικά δεν ξέρω - αλλά κάποιοι είναι έτοιμοι για όοοοολα. Ο άμαχος πληθυσμός όμως ΟΧΙ.

      Διαγραφή
    8. Έτσι θα χορέψουν πεντοζάλη
      http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.oikonomia&id=38311

      Δυστυχώς όμως δεν του βγήκε ...

      Μόνο μέσα από μια πραγματική διαπραγμάτευση που θα γίνει μόνο αν είμαστε έτοιμοι να πούμε ΟΧΙ σε συνθήκες συνεχιζόμενης επέκτασης της συνολικής χρεοκοπίας στο μέλλον. Όσο διαρκούν αυτές οι διαπραγματεύσεις, οι αγορές και οι κερδοσκόποι θα είναι σε κατάσταση αποπληξίας. Όταν ολοκληρωθούν, με την Ελλάδα ξανά βιώσιμη χώρα, τότε, πράγματι, οι αγορές θα σπεύσουν να χορέψουν από πεντοζάλη έως και βαλς στους δικούς μας σκοπούς.
      ---------------------------------------------------------------------------------------------
      Να υποθέσω λοιπόν εγώ ο αφελής ότι ΣΗΚΩΣΑΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΗΜΑΙΑ??

      Διαγραφή
    9. Ο πανικός τους, η ελπίδα μας

      http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.oikonomia&id=38152

      Όσο διαρκεί μια τέτοια διαπραγμάτευση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα απειλούμαστε με κλείσιμο των ΑΤΜ από το Βερολίνο και τη Φρακφούρτη, οι αγορές θα έρθουν και πάλι στα όρια του νευρικού κλονισμού, τα spreads θα φτάσουν στα ουράνια, το χρηματιστήριο στις 600 μονάδες, τα ανόητα hedge funds θα τραβάνε τα μαλλιά τους. Δεν πειράζει. Δεν έχει σημασία το επιτόκιο δανεισμού του δημοσίου όσο το δημόσιο δεν δανείζεται. Δεν έχει σημασία η τιμή της μετοχής μιας τράπεζας πού ήταν και παραμένει πτωχευμένη και η οποία είχε τσιμπήσει μερικά ευρώ λόγω μιας πολιτικά κατασκευασμένης φούσκας.

      Διαγραφή
    10. Ότι ζήσαμε στην Ελλάδα τους τελευταίους 6 μήνες τα γνωρίζαμε. Είναι σχέδιο Βαρουφακη. Δεν έπαιξε μπλόφα ο άνθρωπος. Έπαιξε τα χαρτιά που έλεγε εκ των προτέρων ότι θα παίξει. Οι άμαχοι όμως δεν τα γνώριζαν.

      Ξαναρωτώ λοιπόν. Η παραίτηση Βαρουφάκη, με εντολή του πρωθυπουργού μήπως σημαίνει ότι ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΗΜΑΙΑ???

      Ερωτω!!!

      Διαγραφή
    11. Ο πρωθυπουργός λοιπόν, κατεμένα, αντελήφθη ότι ο άνθρωπος δεν κάνει. Επιτέλους ο πρωθυπουργός ας βάλει δίπλα του σοβαρούς ανθρώπους και να αρχίζει να λέει αλήθειες στο λαό. Δεν μπορεί με παραμύθια και με φαντασιώσεις να αναστηθεί αυτός ο τόπος.

      Ο Γιανης έπαιξε και έχασε. Θα πιει και θα ξεχάσει.
      Ο ΛΑΟΣ????

      Όχι άλλα πειράματα. Προσοχή!!!! Διότι ακούω κάτι παλαβά - που του κάνουν εισήγηση κάποιοι άλλοι και αν πιστέψει και αυτές τις μπούρδες τότε αυτό που ζούμε σήμερα θα είναι ο παράδεισος.

      Σε κάθε περίπτωση - λόγω και του νεαρού της ηλικίας του πρωθυπουργού, οπότε μπορεί να ξανακούσει μπουρδολόγους - είμαι έτοιμος ακόμη και με κονσέρβες. Ο Τάκαρος πάντως θα είναι ο τελευταίος που θα πέσει

      Ώρα για αλήθειες, ώρα για σοβαρότητα και δουλειά. Αυτό θέλουμε απο τον πρωθυπουργό. Ας μαζέψει τα βλαμμένα και τα αλλοπαρμένα και αν πει την αλήθεια στο λαό, ΟΛΟΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΛΑΤΗ

      Διαγραφή
    12. Θα μου πείτε τώρα. Δεν είχε λογική ο στρατηγικός σχεδιασμός του Βαρουφάκη?? Δεν θα μπορούσε να φέρει αποτελέσματα και να πετύχουμε ένα μικρό πλήγμα στον εχθρό ??
      Θα μπορούσε - όμως ο Γιάνης έκανε 2 λάθη.

      1) Οι ξένοι είχαν προλάβει να έχουν οχυρωθεί. Ο Γιάνης πίστεψε ότι ακόμη ήμαστα στο 2008. Εμείς είχαμε σφεντόνες και κυνηγάγαμε κανένα μπεκατσόνι, μπας και ''πέσει'' το πουλί κατά τύχη - οι άλλοι διασκέδαζαν με την αφέλεια μας.

      2) Έπαιζε με ανοιχτά χαρτιά. Όλοι ξέραμε τα χαρτιά του.

      Δυστυχώς ΧΑΣΑΜΕ. Τι μένει???
      Ένα κάκιστο μνημόνιο ή μια ολική αυτοκαταστροφή.

      Βέβαια μένει το σχέδιο Β του συντρόφου Λαφαζάνη. Αν το δούμε και αυτό τότε θα γελάσει και το τελευταίο παρδαλό κατσίκι και θα τρώμε φάπες μέχρι την άλλη άκρη του σύμπαντος.

      Κύριοι και κυρίες εγώ αυτά βλέπω και με αυτά τα λίγα μυαλά που έχω έτσι τα χαζοαναλύω!!!!
      Ελπίζω αύριο να είμαστε ΣΟΒΑΡΟΙ, διότι θα φάμε μπότα αν συνεχίζουμε τις μπουρδολογίες.

      Διαγραφή
  8. Ο τσιπρας ειναι πανέξυπνος....ανοιχτε τα μυαλά σας..έφαγε τον πιτσαδόρο, τωρα θα στριμωξει τους υπόλοιπους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσείς μιλάτε με πολιτικούς όρους - ο Τάκαρος ομιλεί με οικονομικούς όρους και τα νούμερα είναι Δαμόκλειος σπάθη απάνω απο την κεφάλα μας.
      Ο Πρωθυπουργός έχει καβαλήσει ωραία το κύμα και αποδεικνύεται άριστος σέρφερ - όμως η Δαμόκλειος σπάθη κρέμεται απο μια γαιδουροτριχιά, ενώ το κύμα δεν θα ανεβαίνει διαρκώς.

      Προσωπικά προσπαθώ να ανοίξω τα μυαλά μου - αλλά να είστε και εσείς έτοιμος για όλα, διότι στο τέλος ο μεγάλος χαμένος θα είναι όποιος δεν θα είναι προετοιμασμένος και θωρακισμένος απο όλες τις μεριές.

      Να τολμούσα να ρωτήσω ποιός είναι ο πιτσαδόρος και ποιοί είναι οι υπόλοιποι?

      Διαγραφή
    2. Ο Τσίπρας έχει αυτοεγκλωβιστεί. Οι επιλογές του είναι:

      - νέο σκληρό μνημόνιο.
      - συνέχεια της ασφυξιάς και κατάρρευση της οικονομίας λόγω των capital controls.
      - δραχμή.

      Και οι τρεις επιλογές οδηγούν στον πολιτικο του αφανισμό.

      Διαγραφή
    3. Ο πιτσαδόρος προφανώς είναι ο Σαμ. Η μόνη του πραγματική επαγγελματική ενασχόληση πριν πιάσει το "επάγγελμα" πολιτικός.

      Αν έχει αποδείξει κάτι ο Τσίπρας, είναι πως στο χωριό είναι αδιαμφισβήτητα πρώτος. Τους χωριάτες τους κουμαντάρει περίφημα, το ίδιο και τους αρχηγούς των υπολοίπων χωριατοφατριών. Όταν κατεβαίνει στην πόλη έχει το πρόβλημα, ξεχωρίζει από την γκλίτσα και την προβιά.

      Διαγραφή
  9. Η κοινή ανακοίνωση των πολιτκών αρχηγών (όσο αχρηστοι και να είναι όλοι μαζί και ο καθένας μόνος του)
    είναι κάτι καινούριο και καθοριστικό .....
    Το παιχνίδι θα συνεχιστεί από εκει που διακόπηκε προσωρινά στο 3-0) ...άλλο γκολ δεν θα φάμε
    θα πάρουμε ισοπαλία στη ρεβάνσ ..και θ αποκλειστούμε από ανώτερο αντίπαλο....έχοντας κρατήσει στις αποσκευές μας.....ένα καλό τελευταίο οκτάλεπτο---αυτό θα μας φανεί χρήσιμο στο μέλλον.

    αλλα.....!!!....θα συμετασχούμε και του χρόνου στο τσου λου ...
    αυτός ήταν ο στόχος εξ αρχής ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ....αυτός είναι ο μόνος στόχος που μπορεί να έχει η χωρα από το Καστελόριζο και μετά -
    ή από το επίσημο κάρφωμα του Αλογοσκούφη) όπως προτιμά κανείς και μετά-.

    Ο στόχος μιας χώρας -οικονομίας -κοινωνίας- που πραγματικά ξεφάντωσε αλόγιστα την περίοδο των παχέων αγελάδων. Αν το παει κανεις πιο πίσω... και κοιτάξει ολυμπιαδες σημίτες και πιο πριν λοιπές αηδίες
    ...μπορεί να το παει σκοινί κορδόνι μεχρι τον Κολοκοτρώνη...αυτό είναι το γμτ με την περιπτωση μας.

    ...............................................

    κύριε Τάκη σας ευχαριστώ και για το συμπληρωματικό σχόλιο σας προ ημερών στην ερωτηση μου ..το κραταώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όχι τράπεζες. Σε καμιά τιμή και για κανένα trade. Εδώ θα γίνει ο θάνατος της αλεπούς.

      Παρεμπιπτόντως ... με ανησυχεί η συμπεριφορά της ΑΛΦΑ. Σαν να βαριανασαίνει στην ανηφόρα της τραπεζική αργίας και να είναι μισολιπόθυμη. Ιδέα μου??

      Διαγραφή
    2. Κύριε Ψουξ ,δεν είμαι Τάκαρος ,ούτε και επαγγελματίας ,οπότε αν θέλετε και μια ερασιτεχνική οπτική ..
      http://www.tradingview.com/x/6RoqOZpA/

      Μετά απο προσθαφαιρέσεις αν το W (απο το wou a ou xexe ) γίνει Μ ( απο το μλκ χιχι) ένα 190 το έχει και όχι σε ύψος αλλά σε βάθος.
      κυρ Μορφονιέ δεν σε ρώτησα αν έχεις θέμα που ανεβάζω τέτοια εικόνα στον χώρο σου.Αν δε γουστάρεις το γράφεις /το σβήνω/ και δεν τρέχει τίποτα.

      Διαγραφή
  11. Σας ευχαριστώ κύριε Lorac
    ...............................
    Ετσι μου φαίνεται και μένα κύριε Τάκη ...κ έτσι ακούγεται.....
    (η παράδοση με το μέρος της βέβαια....αν και ξέρουμε πως οι παραδόσεις υπάρχουν για να σπάνε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπω να παίρνει σάρκα και οστά ο γάμος που είχε χαλάσει πριν κάποια χρόνια.
      ΕΤΕ - ΑΛΦΑ δηλαδή. Τότε ο Γιάννης (με 2 ν) έκανε τον δύσκολο, τώρα θα σουρθεί στο πανηγύρι με το ζόρι.

      Διαγραφή
    2. Αυτά τα σύμβολα :-))) και κάτι περίεργα δεν τα καταλαβαίνω. Δεν είμαι και ο ΒαρουΦΑΚΑΣ να τουιτάρω απο το πρωί ως το βράδυ και να μαθαίνω ηλεκτρονική αργκό.

      Εννοώ ότι βλέπω κηδείες στην ΑΛΦΑ. Μένει η πολύφερνη νύφη να μας δείξει αν είναι ακόμη νύφη ή ετοιμοθάνατη μπαμπόγρια.

      Διαγραφή
    3. Αλήθεια τι εννοούμε με το :-))) ??????????

      Διαγραφή
    4. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_emoticons

      Διαγραφή
    5. Καλημέρα κύριε Τάκη
      αυτό το :-))) σημαίνει οτι.... χαμογέλασα (με θετικό τρόπο) πραγμα υγιεινό με το σχόλιο σας.Και για την ουσία του μα και για το περιγερειακό υλικό0 του (ο Γιάννης με 2 ν)
      Επειδή είναι βασικό ηλεκτρονικό σύμβολο θα ήθελα να σας ενημερώσω και για το αντίθετο του :-(( που σημαίνει λύπηρο....
      υ.γ. ο αριθμός των παρενθέσων ποικίλει από μία (οπωσδήποτε ) εως και παραπάνω ...ανάλογα με το μέγεθος του συναισθήματος που σου προκαλεί αυτό που σχολιάζεις.

      Σας ευχαριστώ :-)

      Διαγραφή
  12. Κύριε Τάκη σχετικά με την Άλφα , μετα το σημερινό κούρεμα απο την ΕΚΤ των ελληνικών ενεχύρων κοντά στο 5%, δυσκολεύει πολυ η κατάσταση για κάποιες απο τις τράπεζες που έχουν εξαντλήσει τα εχέγγυά τους. Η Άλφα ίσως έιναι σε πολυ δύσκολη θέση . Είδαμε επίσης τις τελευταίες μέρες, κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, πολλές φορές τα ΑΤΜς της off για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θέμα τακτικής και στρατηγικής για παράταση και εξασφάλιση ρευστότητας ή μετρητά..... τέλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σε όλους.

      Η Άλφα έχει πρόβλημα και ακολουθεί η Εurobank.
      Για την πρώτη η πληροφορία είναι διασταυρωμένη. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω εδώ...

      Διαγραφή
  13. Επειδή βλέπω ότι κάποιοι κάνουν πλάκα με τη Βαλαβάνη με αυτό που πέταξε με τις θυρίδες. Ενημερωτικά να πω - ότι εαν και εφόσον η Ελλάς πάει σε άτακτη χρεοκοπία αυτό που λέει η Βαλαβάνη μπορεί να το δείτε να γίνεται και πράξη. Να ανοίγουν οι θυρίδες, μόνο με την παρουσία δικαστικού κλητήρα ορισμένου απο το κράτος.
    Όπως φυσικά, οποιαδήποτε νόμιμη αγορά, χρυσού, χρυσής λίρας και οτιδήποτε αντικειμένου με αξία θα παραδίδονται στο κράτος, αφού ο κάτοχος πάρει κάποιο ποσό.

    Μην κοροϊδεύουν ορισμένοι. Ας μελετήσουν, όσοι κοροϊδεύουν, τι προβλέπεται σε περιπτώσεις πολέμου ή χρεοκοπίας, αν το κράτος θέλει χρήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όποιοι άκουσαν εχθές το Λαφαζάνη στο MEGA, δεν πρέπει να τους έμεινε καμιά αμφιβολία ότι αν υπερισχύσει η γραμμή Λαφαζάνη δεν πρόκειται να περάσει καμιά συμφωνία μέσα απο τη Βουλή. Μερικοί άνθρωποι τελικά βρίσκονται σε κάποιο άλλο σύμπαν. Θα μου πείτε μπορεί να τα λέει για το θεαθήναι και το χαζολαό.
    Μπορεί - αν όντως όμως πιστεύει κάθε λέξη του τότε συμφωνία με αριστερή πτέρυγα δεν περνάει απο τη βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς όμως ότι και να πει ο κάθε Λαφαζάνης, ότι και να υποστηρίξει ο κάθε φανατικός, ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟ !!!
      Ή θα υπογράψει μνημονιάρα και θα λέει στο χαζολαό ότι πρόκειται για το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, είτε η χώρα θα καταρρεύσει.

      Διαγραφή
    2. Εν τω μεταξύ ο Λαός ψήφισε ΟΧΙ, υπο την έννοια ότι δεν θέλει μνημόνιο είτε θέλει ενα ελαφρύ μνημόνιο. Όμως τα μαγικά του ΒαρουΦΑΚΑ έστειλαν τη χώρα στη κόλαση. Το μνημόνιο που απορρίψαμε την Κυριακή δεν κάνει ούτε για μεζέ. Η χώρα θέλει ένα σκασμό λεφτά και απλά διερωτώμαι αν τελικά μας δώσουν την μνημονιάρα οι ξένοι πως θα το βαφτίσει η κυβέρνηση??

      Αφήστε που εχθές το βράδυ είχα και έναν εφιάλτη.
      Ότι δηλαδή πήραμε την μνημονιάρα μας, αλλά ξαφνικά οι ΕυρωΠΕΟΙ αποφάσισαν να κάνουν δημοψήφισμα στους λαούς τους να αποφασίσουν για το αν θα πρέπει να μας δώσουν τη μνημονιάρα ΝΑΙ ή ΟΧΙ???
      Και εκεί ξύπνησα έντρομος.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα σε όλους.

      Κύριε Τάκη αυτό που λέτε περί πιθανότητας δημοψηφίσματος των Ευρωπαίων για να μας δώσουν νέο μνημόνιο προσωπικά θεωρώ ότι συγκεντρώνει πολύ μεγάλες πιθανότητες να συμβεί.

      Ο κύριος λόγος είναι ότι τους βγάζει από τη δύσκολη θέση να αποφασίσουν τα κοινοβούλιά τους και ρίχνει τη μπάλα στους κυρίαρχους λαούς για να αποφασίσουν δημοκρατικά (χαχαχα τι θυμίζει αυτό ε?). Έτσι ακόμα και αν τελικά φύγει η Ελλάδα από το ευρώ δεν θα έχει πάρει κανένας ηγέτης προσωπικά την ευθύνη για αυτό, εκτός από τον Τσίπρα και τους κυρίαρχους λαούς που επέλεξαν μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες!

      Διαγραφή
    4. Κύριε Νέμο μη βιάζεστε.
      Και ο Γιώργης ο πιστολάς το είχε καβαλήσει ωραία το κύμα και ανέβηκε στο Μαξίμου με το θριαμβευτικό 44% και συνέχιζε ο Λαός να στηρίζει ακόμη και μετά το Καστελόριζο.

      Διαγραφή
  15. Ο νομπελίστας οικονομολόγος Rober Shiller θεωρεί ότι οι ελληνικές μετοχές μπορεί να αποτελούν μια ελκυστική ευκαιρία για τους επενδυτές.

    Σε συνέντευξή του στο CNBC, ερωτηθείς που μπορούν να βρουν οι επενδυτές την καλύτερη αξία τώρα, απάντησε γρήγορα «στην Ελλάδα».

    Όπως ανέφερε, πάντως, δεν βιάζεται να επενδύσει βαριά στη χώρα, λόγω φόβου για τις εξελίξεις.

    Ο οικονομολόγος του Yale εκτιμά πως μακροπρόθεσμα οι χαμηλοί λόγοι τιμής/κερδών προσφέρουν ελκυστικές ευκαιρίες. Κατά τον ίδιο ο παράγοντας της ψυχολογίας είναι πολύ σημαντικός καθώς οι επενδυτές τείνουν να γίνονται υπερβολικά απαισιόδοξοι σε καιρούς που οι μετοχές είναι ελκυστικές και υπερβολικά αισιόδοξοι εν μέσω φουσκών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα . Ο Shiller μάλλον έφαγε πολλά λαφαζάνια ,φούσκωσε και την επόμενη μέρα έκανε τρελές δηλώσεις.
    http://www.cnbc.com/id/102811409

    Για τα P/E ratios πήρε νομπελ??? Καλά δεν θέλω να γίνω και ιερόσυλος.Όχι τρελές ,αλλά ανατρεπτικές τουλάχιστον οι δηλώσεις!!

    Πάντως όσο γίνεται φθηνότερο το ευρώ σε σχέση με ντολάριος πρέπει να γινόμαστε ξερολούκουμο. ΑΝ είμασταν και ανοικτοί... Ισως αυτό βλέπαν μερικοί και πολλές σταμάτησαν σε τιμές πολύ ψηλότερες σε σχέση με τα εκλογικά χαμηλά. Καλά κάτι εξαγωγικές κάναν παρτυ αυτό το εξάμηνο σε σχέση με τα χαμηλά τους.
    κ.Μορφονιέ το αγαπημένο σου θωρηκτό με την Κίνα απο εξαγωγέα να γίνεται καταναλωτής πρέπει να έχει πάρει φωτιά στην κοπή.Μου φαίνεται είτε με ευρώ είτε με αλεξίνια εκεί θα παίζουν αμέριμνοι με τις τάπες.
    Αν είμουν και με ταμείο θα ξεπλήρωνα και το δανεισμό μου αυτές τις μέρες για να μην έχω και άγχος.Άμα πάνε όλα καλά τα ξαναδανείζομαι μετά.Άμα ξεπληρωθούν δάνεια τότε αυξάνει η ρευστότητα στην τράπεζα πάλι σαν να παίρναμε ελα για παράδειγμα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΟΥΝΚΕΡ»

    O δισεκατομμυριούχος Ρος προβλέπει: Δεν θα έχουμε δράματα -Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ
    Φυσικά, ο Ρος έχει άμεσο ενδιαφέρον για τα ελληνικά πράγματα, καθώς έχει επενδύσει περίπου 1.33 δισεκατομμύρια ευρώ στον ελληνικό τραπεζικό τομέα (βλ. Eurobank) και ελπίζει πως η επένδυσή του θα αντέξει στο χρόνο και θα του αποφέρει κέρδη.

    Πηγή: O δισεκατομμυριούχος Ρος προβλέπει: Δεν θα έχουμε δράματα -Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/215831/o-disekatommyrioyhos-ros-provlepei-den-tha-ehoyme-dramata-i-ellada-tha-meinei-sto-eyro#ixzz3fBa6TzQd


    Πηγή: O δισεκατομμυριούχος Ρος προβλέπει: Δεν θα έχουμε δράματα -Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/215831/o-disekatommyrioyhos-ros-provlepei-den-tha-ehoyme-dramata-i-ellada-tha-meinei-sto-eyro#ixzz3fBZlwZHh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ακούτε μπουρδολόγους.
      Καμιά σκέψη για Ελληνική χρηματαγορά και σε καμιά τιμή. Είμαστε υπο κατάρρευση. Απορώ που ο κόσμος ακόμη δεν το βλέπει.
      Πρώτα θα δούμε πολιτικές εξελίξεις και μετά θα σκεφτούμε αααααααααααν πρέπει να σκεφτούμε για Ελληνική χρηματαγοά.

      Διαγραφή
    2. Θα μου πείτε, το εξής. Προκειμένου να μου κουρέψουν καταθέσεις δεν είναι προτιμότερο να αγοράσω τις μετοχές ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ, εν γνώσει μου ότι μπορεί να φάω και χοντρή λογιστική ζημιά.
      Ναι θα μπορούσε, αρκεί!
      1) Να μπορεί ο επενδυτής να βάλει τον τραπεζικό του λογαριασμό στην Ελληνική χρηματαγορά
      2) Να μην του πάρουν τις βράκες οι κυβερνώντες με τίποτα περίεργες απαιτήσεις.

      Βέβαια και που θα βρεθεί ο πωλητής των εταιριών ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ?? Να πουλήσει για να φάει κούρεμα κατόπιν??

      Τρέεεεελα. Ελλαδάρααααα. Στην τρέλα είσαι πρώτη!!!

      Διαγραφή
    3. Άρα πράγματι, υπο προϋποθέσεις θα ήταν δυνατόν να γίνει χοντρό μάζεμα σε μετοχες ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ για μια μπουκιά ψωμί. όμως για την ώρα δεν μπορώ να σκέφτομαι τέτοια.

      Διαγραφή
  18. Νομίζω ότι οι πολιτικές εξελίξεις προς το παρών ολοκληρώθηκαν, με την παραίτηση Σαμαρά. Ο Τσίπρας είναι κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού, η πιθανότητα η νέα ηγεσία της ΝΔ να απομακρυνθεί απο την θέση της πλήρους αποδοχής των μνημονιακών πολιτικών και να της υποταγής στην Γερμανικές θέσεις είναι μεγάλη προκειμένου να διασωθεί. Πασοκ και ποτάμι είναι σε κίνδυνο εξαφάνισης αν η ΝΔ παραμερίσει τους ακροδεξιούς.
    Ο Τσίπρας θα φέρει μνημονιάρα με μια υπόσχεση για το χρέος το οποίο θα περάσει άνετα.
    Ο κόσμος το έχει καταλάβει και το αποδέχεται αρκεί να μην ξανακούσει Μητσοτάκη Λαλιώτη Σαμαρά με σημιτοφύλακες Παπαντωνιου Παπακωνσταντίνου και όλους τους Γερμανούς να τον απειλούν και να τον φτύνουν.
    Η πιθανότητα κουρέματος μεγάλη γιατί οι Γερμανοί (πολιτικοί και λαός ) θέλουν αίμα έτσι μπορούν να αποδεχθούν κάποιες μικρές παραχωρήσεις, καιοι οικονομικοί λόγοι υπαρκτοί..
    DFNikos


    Οι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητε Μορφονιε....
    Σας διαβαζω με απολαυση....

    Ηδη ολοι οι λογικοι γκουρμε ελληνες θα εχουν καταλαβει (??) οτι αυτο το χαρτι που κρατανε στα χερια τους μπορει να λεει ευρω αλλα δεν με νοιαζει με ευρω....με απλα λογακια ο ελλην κατοχος αυτου του χαρτιου δεν μπορει να κανει τα ιδια εις το παρκο της χαρας που ζει με καποιον "ομοτιμο" ευρωπεο πολιτη.....


    Ισως αυτο να αλλαξει....που δεν το νομιζω...((το αμεσα τουλαχιστον το διαγραφουμε))...και θα εχουμε μετα το συνδρομο της Βαιμαρης....το συνδρομο της Στοκχολμης ..το συνδρομο της Κατοχης ((αληθεια ποσες φορες στα ωραια μας 18 "και καλα κραζαμε" την γιαγια και την μανα μας για τα απιστευτα μεγεθους τραπεζια που ετοιμαζαν με λαχταρα στις γιορτες..???..και λεγαμε ......"Αμαν με το Συνδρομο της κατοχης"...)).....το συνδρομο της Ουρας...

    Ουρες παντου....μαρκετ...βενζινες..λαχανακια...παντου ουρες...Μικρο παιδι ημουν στα εδρανα της σχολης να ακουω τον Κ.Νικο ((καλη του ωρα..ηταν ΤΙΜΙΟΣ και ΔΙΚΑΙΟΣ ανθρωπος)) να λεει και να ξανα λεει "Αριστερα χωρις ουρες ...δεν υπηρξε και δεν θα υπαρξει ποτε"....και λεγαμε εμεις οι "και καλα" εξυπνοι...Μα δασκαλε ο Αντρικος αριστερος δεν ηταν...χοχοχοχοχο.....Χρονια μετα καταλαβα...γιατι παρα πολλοι ακομα δεν καταλαβαν τι ηθελε να μας πει ο ποιητης....

    Κυριε Τακη...αδικος ο κοπος σας να λετε για πρωτογενη παραγωγη...στα αυτια των 99.99% προβατων αυτα ακουγονται παρωχημενα.....Ολοι ονειρευονται αναπτυξη με Start-up company.....που για μενα στα αυτια μου ακουγεται σαν Start-up comedy.....

    Πολυ σωστα γελατε και λετε "να δω ελληναρα να τραβαει τα βυζα της γελαδας" μα εχετε απολυτο δικιο....αντι το προβατο το ελληνικο να βρεθει παλι κοντα στη εξοχη οπου δικαιωματικα ανηκει και οχι στο "Αστυ" να βγαλει φετουλα και αφρατο κρεατακι θελει οικονομια υπηρεσιων...((χοχοχοχ..αν ειναι δυνατον))...

    Ο ηλιος θα λαμψει μονο αν καταφερουμε στα επομενα χρονια να αυξησουμε την παραγωγη Φετας και Ελαιολαδου κτλ κτλ κτλ ....και μαλιστα τυποιημενα....10 και 20 και 30 και και και φορες πανω....απο την τωρινη παραγωγη μας.....

    Μετα τιμης..
    Velzevoul.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και για το τελευταιο επισης εχω τεραστια δισπυστια....γιατι δεν σε φοβαμαι για παραδειγμα εσενα κυριε Τακη στο να πεισεις αλλους και να περασουμε προς το βυζι της γελαδος....το μεγα θεμα ειναι να τους πεισεις πως εσυ που εχεις καποια skills δεν θα πρεπει να κατσεις στο λιοπυρι αλλα να τρεχεις αριστερα και δεξια εις τα ευρωπας και οπου αλλου να κλεισεις τις συμφωνιες για εξαγωγες κτλ κτλ κτλ...αιντε τραβα να τον πεισεις κανα 2-3 χρονια μετα, που θα ζηταει αλλα και αλλα και αλλα .....και εσυ θα εχεις προτασεις απο τας ευρωπας που θα λενε "αφου ο κυρ Τακης εκανε τοσο ωραιο εργο....και εβγαλε ακρη με τους Μπαρουφες ελληναραδες" γιατι να μην του σκασουμε το ωραιο το δολλαριο να τον παρουμε εις την εταιρεια μας...???....

    ο μεσιε Φερνάντο Πεσσόα στα 1922 ...εκδιδει τον "Ο αναρχικός τραπεζίτης" ..αξιζει να το διαβασει οποιος μπορει...ειναι και δωρεαν πλεον σε site σε μορφη pdf......

    Μετα τιμης..
    Velzevoul.......


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Respect kύριε Τάκη όταν λες ....

    Αλήθεια. Λέμε για τα σισίτια και τους ανέργους. Εσείς τι πιστεύετε. ότι μια χώρα που στηρίζεται μόλις στο 13% στον τουρισμό της και 14% στις εξαγωγές της , με το δημόσιο τομέα να αντιστοιχεί στο 40% του ΑΕΠ και η κατανάλωση να είναι άλλο ένα 40% ότι έχει μέλλον?
    Δυστυχώς ήρθε η ώρα να ισχύσει ο μεγάλος κανόνας της μακροοικονομίας.
    Παραγωγή = Κατανάλωση + Επενδύσεις.
    Κουρευτεί δεν κουρευτεί το χρέος μας ο κανόνας είναι :

    Παραγωγή = Κατανάλωση + Επενδύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειλικρινά όμως πείτε μου. Είναι δυνατόν τα βόδια οι πολίτες, που τόσα χρόνια είχαν μάθει στην φιλοσοφία του φραπέ, στο βύσμα, στο εύκολο χρήμα και στην ανέμελη ζωή, να το καταλάβουν αυτό;
      Αυτοί φαντάζονται ότι είναι στην Αρχαία Αθήνα της δικαιοσύνης και της ευμάρειας, όπου είχαν τους είλωτες για εργασία και οι ίδιοι φιλοσοφούσαν στην Πνύκα.
      Αλλά δυστυχώς ούτε να φιλοσοφήσουν μπορούν. Είμαστε λαός που δεν κάνει για τίποτα.

      Ω!!! Τι παρακμή!!!!

      Διαγραφή
  22. ο ΧΑΤΖΑΤΖΑΡΗΣ-ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ Ο ΕΝΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝΑ ΑΜΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΣΟΥ ΦΕΡΩ ΕΝΑ ΨΑΡΙ ΝΑ---http://kourdistoportocali.com/storage/photos/master/201507/cf2zcuxveaeteyr.jpg---http://kourdistoportocali.com/post/45271/watsa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προ του δημοψηφίσματος, θεωρούσα πως το πλέον λογικό αποτέλεσμα είναι μία συντριπτική νίκη του ΝΑΙ. Αυτό διότι για μία σπάνια φορά ο λαός που κάθε τόσο διαμαρτύρονταν πως "τον κορόιδεψαν" θα είχε την ευκαιρία να δώσει μία ξεκάθαρη απάντηση στον μεγαλύτερο λαοπλάνο από την εποχή του Ανδρέα για τον 5μηνο εμπαιγμό. Και είχα την προσδοκία αυτή, παρότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έπεφτε ένας πυρηνικός βομβαρδισμός από κάθε είδους συριζανελική παπαρολογία και προπαγάνδα. Δυστυχώς έπεσα τραγικά έξω, για την ακρίβεια τα ποσοστά πήγαν ακριβώς αντίθετα από ότι περίμενα (τύφλα να έχει ο Βαρουφάκης), διότι πίστευα πως για άλλη μία φορά οι ακραίοι κάνουν πολύ περισσότερο θόρυβο από όσον πραγματικά τους αναλογεί.

    Από εδώ και πέρα, βλέπω πως πολλοί θεωρούν πως ο Τσίπρας θα επιστρέψει με καραμπινάτο μνημόνιο. Διαφωνώ. Aν έχει καταφέρει κάτι o Tσίπρας, είναι να έχει εξομαλύνει (έστω και εκουσίως) πλήρως στο "μυαλό" των πολιτών την πορεία για την έξοδο από το ευρώ. Και εξηγούμαι: αρχής γενομένης από την εκστρατεία φόβου του Σαμαρά ακολουθούμενη από την αντίστοιχη εκστρατεία τρόμου των αντισυριζαίικων ΜΜΕ, ο λαός άρχισε να εξοικειώνεται με την ιδέα πως η μη επίτευξη συμφωνίας δεν είναι και κάτι τόσο τρομερό τελικά. Παλαιότερα όλοι χέζονταν στην ιδέα ότι μπορεί να χαλάσει η συμφωνία με την τρόικα. Πλέον το τρώμε για ποπ-κορν. Αν παρατηρήσει κανείς την ψυχολογία των Ελλήνων μετά τις τελευταίες εκλογές, θα δει μία όλο και μεγαλύτερη απάθεια μπροστά στο ενδεχόμενο ρήξης. Αποκορύφωμα, το δημοψήφισμα όπου πλέον αρχίζει και εμπεδώνεται το ότι και να βγούμε από το ευρώ δεν έγινε και τίποτα -θα έχουμε την υπερηφάνειά μας-. Και όλα αυτά, με τα όπλα των αντιπάλων!

    Με την πλειοψηφία να μετατρέπεται σε ζόμπι που δεν καταλαβαίνουν πως κατευθύνονται σε γκρεμό και όχι σε κατηφόρα (θα το αντιληφθούν όταν βρεθούν στο κενό) δεν αποκλείεται η επιλογή της εξόδου από το κοινό νόμισμα (όχι απαραίτητα με άτσαλο τρόπο). Διότι αν το τελευταίο δημοψήφισμα έδειξε κάτι, δεν είναι ότι ο Τσίπρας δεν έχει εντολή ρήξης αλλά ότι ο ελληνικός λαός δε δέχεται άλλα μέτρα λιτότητας. Δε θα είναι δύσκολο για τον Τσίπρα να κατευθύνει το ποτάμι προς τα εκεί που θέλει αυτός. Αντιθέτως, αν επιστρέψει με μία συμφωνία που προβλέπει μέτρα 4, 8, 18 ή 28 δις, τότε είναι που θα τον πάρει το ποτάμι παραμάζωμα.

    Πιστεύω πως η έξοδος από το ευρώ είναι πλέον αναπόφευκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς τείνω, κύριε Caspian, να πιστέψω ότι έχετε δίκιο.
      Βλέπω, πλέον, στο δρόμο διάφορους που όλο και ευκολότερα μιλάνε για δρχ.
      Τείνω να πιστέψω ότι το τελευταίο 5μηνο η κυβέρνηση εσκεμμένα καθυστερεί και δημιουργεί όλο και μεγαλύτερα προβλήματα στην Ελληνική Οικονομία.

      Εχθές στο MEGA ο Λαφαζάνης δεν δεχόταν με τίποτα ότι η Ελλάδα έχει καταρρεύσει με ευθύνη της κυβέρνησης. Γιαυτόν φταίει το κακό μνημόνιο και οι κακοί ξένοι που εκβιάζουν.
      Δυστυχώς βλέπω και τον κόσμο ότι έχει αρχίσει να τσιμπάει.

      Για εμένα θα προχωράνε με βήματα αργά και θα δοκιμάζουν τις αντοχές του κόσμου. Όσο ο κόσμος δεν επαναστατεί αυτοί θα συνεχίζουν.
      Σήμερα πάντως είδα πολλούς που μίλαγαν για δρχ. Ούτε για ΑΕΠ καταλάβαιναν, ούτε για οικονομία ξεβράκωτη με δίχως εξαγωγές και πρωτογενή παραγωγή αντιλαμβανόντουσαν. Ουδείς με λάμβανε υπόψη. Ήμουν σαν τον τρελό του χωριού.

      Το μόνο που μπορεί να σώσει πλέον την Ελλάδα είναι οι πολίτες της να δουν σύντομα τις συνέπειες της λάθος επιλογής τους. Πιστεύω εως τα τέλη του Σεπτέμβρη - αφού όμως η χώρα θα έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

      Διαγραφή
    2. Πάντως κύριε Caspian επειδη στα μακροοικονομικά και στα μικροοικονομικά είμαι πολύ δυνατός, θα απέκλεια τη δρχ.
      Ποντάρω ότι ο χαζοΈλλην δεν αντιλαμβάνεται το ΣΟΚ που θα υποστεί. Νομίζει ότι θα βγει στον αγρό και θα μαζεύει στην εξοχούλα παπαρούνες και μαργαρίτες. Άρα όλους αυτούς τους έχω για την πλάκα μου.

      Στο τέλος εγώ θα δικαιωθώ!!! Όπως συμβαίνει και στις χρηματαγορές, διότι όπως λέω πάντα το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο.

      Αυτή την ώρα ο NeoΈλλην επιχειρεί να περπατήσει ξεβράκωτος στα γαιδουρόγκαθα κάνοντας μια σκέψη για επιστροφή στη δρχ. Έτσι κάνει την επανάσταση του. Αλλά θα φάει γλαρόσουπα.
      Είναι σαν τους ατσαμήδες παικταράδες της Ελληνικής χρηματαγοράς που βλέπουν μεγαλειώδεις πορείες στις τιμές των ζομπόχαρτων όπως ΜΙΓ, ΜΑΙΚ, ΝΗΡΕΕΣ και κάθε κολλάντζα.
      Έτσι νομίζουν ότι θα μεγαλουργήσει και η Ελληνική οικονομία με δρχ. Όμως η τιμή στόχος είναι ΜΗΔΕΝ, ΜΗΔΕΝ, ΜΗΔΕΝ.

      Το θέμα είναι ο πρωθυπουργός τι πράγματι σκέφτεται. Έχει πίσω απο το μυαλό του τη δρχ ή τα έχει κάνει σαλάτα απο ανικανότητα??
      Αν τα έχει κάνει σαλάτα απο ανικανότητα, δεν θα έχει πολύ χρόνο. Μέχρι τέλη Σεπτέμβρη.
      Αν έχει σχέδιο, τότε θα φανεί αν είναι καλός οδηγός στο τραινάκι του τραίνου και να θα το σταματήσει μέχρι το σημείο που τον παίρνει.

      Άρα δρχ, σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, δεν βλέπω. Ίσως δοκιμάσουν το ΙΟU να δουν αντοχές του κόσμου.
      Βέβαια με τα πειράματα, τις δοκιμές και τις ανικανότητες, βλέπω ανεργία στα ύψη και ύφεση στο -10% και βάλεεεεε.

      Διαγραφή
    3. Με αυτά και με αυτά - ο πολύς ο κόσμος και τα ΜΜΕ δεν έχουν δώσει την πρέπουσα σημασία στο σκάσιμο του Κινεζικού χρηματιστηρίου. Αν εκεί σκάσουν, τότε δυστυχώς ουδείς θα ασχολείται με εμάς.
      Θα βγούμε τελείως απο το κάδρο. Για φανταστείτε να γίνεται Γιουρογκρουπ και να μην τους απασχολεί η Ελλάς αλλά η Κίνα.

      Διαγραφή
    4. Ο Κινεζος...εχει δρομο μπροστα του....
      Ομιλω και πονταρω παντα βλεποντας το κατα κεφαλην ΑΕΠ του σχιστοματη...

      Διαγραφή
    5. και το κατα κεφαλην εισοδημα του...που ειναι στα πολυ χαμηλα....δωσε καταναλωση στον Λαο..και αλλα 20 χρονακια χαλαρα εχει μπροστα του...

      Διαγραφή
    6. Ωχ, ωχ.
      Βλέπω να κάνουμε δημοψήφισμα για το αν θα δεχτούμε το τελεσίγραφο ότι τελειώνουν οι διαπραγματεύσεις την Κυριακή.
      Άντε γιατί παρακούρασε το πράμα. Γέφυρες, Ρυάκια και νέεςς Γέφυρες στην προηγούμενη γέφυρα και γύρω γύρω όλοι που είναι ο ΒαραΦΑΚΑΣ οεοεοεο???

      GAME OVER και τέρμα οι μπλόφες. Ώρα να δούμε ποιος μπορεί να πάρει τις πολιτικές ευθύνες πάνω του, ποιός μπορεί να υπογράψει και ποιος δεν αντέχει να παίζει τον Τσεκεβάρα της φακής..

      Διαγραφή
    7. Άντε γιατί πολλές μπαρούφες διάβασα στα διαδικτυα αυτές τις ημέρες και άλλες τόσες ανοησίες άκουσα στα πεζοδρόμια όπου ο καθείς την έχει δει ειδήμων ή και κάποιοι άλλοι παριστάνουν το Ραμπο.
      πρρρρρρρρ θα σχίσετε τα καλσόν σας σας βρεεεεε

      Διαγραφή
    8. μηπως τελικα αυτη η χώρα σωζετε μονο με δρχ........να πιασουμε πατο ......για να γυρισει ο ελληνας στην πρωτογενη παραγωγη?????

      Διαγραφή
  24. ΟΧΙ
    Η Ελλάς όπως είναι τώρα είναι μόνο για κανένα σώβρακο και αυτό λερωμένο και τρούπιο.
    Ο πρωθυπουργός ή θα φέρει μνημόνιο τη Δευτέρα ή κορόιδεψε το χαζολαό με τον πιο βρώμικο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Οποτε , οπως ειπε και ο ανδρουλακης , μαλλον το πανε για πλαν Β παραλληλου νομισματος (μπαρουφα στυλ). Βουτια το βιωτικο επιπεδο 50% και βλεπουμε. Απο το ΧΑΑος θα κρατησει τιμη ΕΕΕ που προλαβε και εβαλε την εδρα ελβετια και θα εχουν διαχειρησιμες απωλειες μερικες εξαγωγικες (αν δεν τις τσακισουν οι τσε γκεβαρες). Η υπολοιπη επιχειρηματικη δραστηριοτητα καλα 40.

    Astalavista

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε astalavista ερωτώ.
      Ο χαζολαός εξαπατήθηκε ή όχι??
      Έχει δώσει εντολή για ρήξη ή όχι??
      Πράγματι ο χαζολαός είναι έτοιμος για όλα ή όχι???

      Η δική μου λοιπόν προσέγγιση είναι ότι γράφω και στο thread
      ''οι Έλληνες δεν πρόκειται να πάνε πολύ μακρυά σε αυτόν τον άγνωστο δρόμο προς τη δραχμή. Δεν θα αντέξει πολύ ο χαζολαός. Σύντομα ακολουθώντας αυτόν το δρόμο θα επαναστατήσει έναντι της όποια κυβέρνησης το βάλει σε αυτό το κακοτράχαλο μονοπάτι.''

      Διαγραφή
    2. Ο λαός είναι κακομαθημένος και ήθελε να τιμωρήσει όσους δεν είχαν καταστραφεί. Μετά το στραπάτσο θα καταλάβει μεν τι έπαθε αλλά δεν θα έχουν κίνητρο να μας δεχτούν πάλι πίσω με τους παλιούς όρους. Θα δοθεί κάποια βοήθεια για να έχουν τον γεωπολιτικό έλεγχο η οποία θα είναι σε μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας (ψίχουλα σε σχέση με ότι παίρναμε). Δεν θεωρώ δε καθόλου απίθανο μετά την λήξη της τουριστικής περιόδου να ηχήσουν και άλλα νταούλια στο ανατολικό αιγαίο. Εξαρτάται πως θα μοιραστεί η τράπουλα και τι συμφωνίες θα γίνουν με τους γείτονες. Όσο για την ηγεσία του τσύριζα αυτοί θα έχουν άλλου είδους προβλήματα. Νόμιζαν ότι επειδή έβγαλαν τα λεφτά έξω μπορούν να απειλούν δυτικές υπερδυνάμεις. Θα δουν τώρα τι κάνουν οι "πολιτισμένοι" δυτικοί όταν κάποιος τους απειλεί.

      astalavista

      Διαγραφή
    3. Κύριε astalavista ας μην βιαζόμαστε. Δεν πολυ δίνω σημασία στις παπαρολογίες και αερολογίες που λένε στο Ευρωκοινοβόυλιο.
      Βλέπω μερικά πολύ περίεργα πράγματα.
      Αν ήταν ανοικτή η χρηματαγορά μας σήμερα και μετά απο τοοοοοο ξύλο που θα είχε φάει ΣΗΜΕΡΑ θα έβγαινα Long.

      Διαγραφή
    4. http://www.gazzetta.gr/plus/article/770098/i-loyka-arpaxe-mikrofono-toy-bloomberg-kai-fonaze-se-310-ekat-tiletheates-vid

      Διαγραφή
    5. Κύριε Τάκη πολύ χαιρόμασθε που επανήρθατε σε κανονική επικοινωνία με τους αναγνώστες σας.

      Θα μου επιτρέψτε όμως να διαφωνήσω σε αρκετά θέματα μαζί σας.Κατ'αρχάς δεν διαβάσατε σωστά όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών εξ'αρχής το φαινόμενο Σύριζα,ακόμη και σήμερα ξεχωρίζετε τον Μπαρουφάκη από τον Τσίπρα.

      Χρεώνετε όλες τις παπαριές των τελευταίων 5 μηνών στον καθηγητή της καρπαζιάς,όταν υπεύθυνος πάντα είναι ο πρωθυπουργός και είμαι βέβαιος ότι ο Μπαρούφας δεν ενεργούσε κατά το δοκούν και από μόνος του.Αυτό το λάθος το έκαναν πάρα πολύ,να ξεχωρίσουν τον Τσίπρα απ'το υπόλοιπο Σύριζα και γι'αυτό δεν διέγνωσαν εγκαίρως προς τα πού πήγαινε το πράγμα.

      Έβγαινε μπροστά ο Τσίπρας με το νεαρό και δροσερό προσωπάκι του και η κοινή γνώμη έτρωγε αμάσητο το σανό που της πουλούσε ο επαναστάτης της φακής...

      Εδώ ήταν σε εσάς που έγραψα επανειλλημένως ότι δεν υπάρχει περίπτωση αυτοί να υπογράψουν καμία συμφωνία.Το σχέδιό τους ήταν εξ αρχής η αποπομπή της χώρας από το ευρώ και πιθανόν και από την ΕΕ για τους εξής απλούς λόγους.Τέτοια χαμηλού πνευματικού επιπέδου άτομα μόνο ανάλογης υφής ανθρώπους μπορούν να διαφεντεύουν και να ξεγελάσουν.

      Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η μεγαλύτερη μερίδα αυτών που τους ακολουθούν είναι άνθρωποι αγράμματοι και αμόρφωτοι,άνθρωποι δυστυχισμένοι και κατεστραμμένη από την πολυετή ύφεση,άνθρωποι που ευημερούσαν την εποχή του αέρα κοπανιστού και διάφορα λαμόγια.

      Εξ ου και οι συναντήσεις με Ρωσία,Βενεζουέλα,Βολιβία και όλο τον παγκόσμιο συρφερτό.

      Το τέλος τους θα είναι αυτό που αρμόζει σε κάθε καταστροφέα και όπως σωστά γράψατε θα πληρώσουν ΟΛΑ τα σπασμένα και των προηγούμενων.

      Τσίπρας=Σύριζα,είναι το ένα και το αυτό και όποιος το διαχωρίζει λαθεύει λάθος μεγάλο και ιστορικό.Ο Τσίπρας υπερτιμήθη όσο κανείς άλλος στην Νεοελληνική Ιστορία αλλά δεν θα πρέπει να μας παραξενεύει εάν κρίνουμε και ότι το επίπεδο των Νεοελλήνων βρίσκεται στο χαμηλότερο ίσως επίπεδο όλων των εποχών.

      Ακόμη δεν τελείωσε το έργο-δράμα,λείπουν μερικές πινελιές.Για παράδειγμα για τους εταίρους είναι ξεγραμμένος,ότι και να αιτηθεί δεν πρόκειται να γίνει πλέον αποδεκτό,έχει καεί ολοσχερώς για την Ευρώπη ο πολιτικός Τσίπρας.

      Το θέμα είναι εάν παραμερίσει με το καλό ή θα οδηγήσει τη χώρα σε εμφύλιο σπαραγμό,ελπίζω το πρώτο αν και πιθανόν να τον ξαναβρούμε μπροστά μας μετά από το σφαγιαστικό νέο πρόγραμμα που θα έρθει νομοτελειακά και θα πετάει ο πιτσιρίκος πάλι πέτρες στην τζαμαρία ως αντιπολίτευση.

      Για το ΧΑΑ,όταν και όποτε ανοίξει,θα περιμένουμε την αποτίμηση πρώτα όλης αυτής της καταστροφής που συνετελέσθη απ'το κλείσιμο των τραπεζών και μετά.Φυσικά οι τραπεζικές μετοχές δεν πρόκειται να επαναδιαπραγματευθούν μέχρι την νέα τους ανακεφαλαιοποίηση και θα δούμε εάν και πάλι βγουν στο ταμπλό.

      Οι καταθέσεις θα κουρευθούν οπωσδήποτε και σε οποιοδήποτε θετικό σενάριο υπάρξει από εδώ και πέρα.Άλλωστε θα ζητηθεί κι απ'τους εταίρους,για τις παπαριές που τις δήθεν επαναστάσεις που ήθελε ο κατακαυμένος λαός και θα πρέπει να πληρώσει τα δίδακτρα.
      Ελπίζω μόνο να είναι μην είναι απ'το πρώτο ευρώ ή τουλάχιστον από πολύ χαμηλά επίπεδα(κάτω των 5-10.000).

      Υπομονή συνΈλληνες,πλησιάζει η ώρα της απαλλαγής...

      Arrow

      Διαγραφή
    6. Κύριε Arrow την ευθύνη για όλα την έχουν ΠΑΝΤΑ οι πρωθυπουργοί. Σε αυτό δεν χωράει καμιά αμφισβήτηση. Το τελευταίο 6μηνο διακυβέρνησης της χώρας είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να γίνει. Να έλεγες στον πρωθυπουργό κάνε ότι μπορείς να καταστρέψεις τη χώρα τόσο πολύ ουδείς θα μπορούσε να το πετύχει τόσο πετυχημένα. Με διαφορά οι χειρότεροι 6 μήνες διακυβέρνησης της χώρας είναι οι μήνες Φεβ - Ιουλιος 2015. Αυτό θα γράψει ο Ιστορικός του μέλλοντος και θα αναρωτιέται αν επρόκειτο για οργανωμένο σχέδιο ή απλά μαζεύτηκε μια ομάδα ηλιθίων και το έπαιζαν κυβέρνηση.

      Υποσχέθηκαν, τέρμα στη λιτότητα, κατάργηση μνημονίου, 13ο μισθός,ενώ ο Μπαρούφας απο την πίσω πόρτα έταζε αίμα και δάκρυα.
      Κατόπιν έκραζαν το email Χαρδούβελλη και οι υπουργοί μόλις ορκίστηκαν έσχιζαν στα λόγια τα μνημόνια και διώχνανε τρόικες, κατόπιν απο την πίσω πόρτα έφερναν μνημόνιο 8 δις .
      Στη συνέχεια έσχιζαν το μνημόνιο των 8 δις που οι ίδιοι έφερναν και έστελναν το λαό σε δημοψήφισμα για να σχίσει και αυτός το μνημόνιο. Τελικά ήρθε η εθνική καταστροφή και ένα μνημόνιο που για αρχή θα είναι 50 δις ευρώ ο λογαριασμός.

      Θα έλεγε κάποιος ότι πρόκειται για εθνική προδοσία και εσκεμμένες - μεθοδευμένες ενέργεις που έχουν κάποιο σχέδιο.
      Σε αυτό μάλλον θα διαφωνήσω. Όσοι έχουν μεθοδευμένο σχέδιο δρουν πιο έντεχνα και πονηρά. Για εμένα είναι ένα τσούρμο βλαμμένων που δεν έχουν αντίληψη του τι γίνεται γύρω τους και λαικίζουν (απο βλακεία) λέγοντας μπαρούφες. Δηλαδή μια Ραχήλ, ένας Μιχελογιαννάκης τι σχέση μπορεί να έχουν απο διακυβέρνηση χώρας. Κλασσικές περιπτώσεις τυπών, γυρολόγων που δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα και πετάνε αυτά που θέλει ο λαός να ακούσει για να βγαίνουν βουλευτές.

      Διαγραφή
    7. Σε οτι μου λέτε ότι ξεχωρίζω τον Τσίπρα απ'τον υπόλοιπο Σύριζα και ότι κάνω λάθος. Δεν ξεχωρίζω τον Τσίπρα απο τον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το ίδιο ανίκανος με το υπόλοιπο τσούρμο.

      Προσέξτε τη διαφορά και τι λέω :
      Ξεχωρίζω τον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ απο τους υπόλοιπους. Νομίζω ότι καταλαβαίνεται τη διαφορά και δεν χρειάζεται να εξηγήσω περισσότερο.
      Η Ιστορία μόνο σε πρωθυπουργούς αναφέρεται - ποτέ στον κάθε μαιντανό της κυβερνησης του και σε κάθε ΛαφαζανοΣτρατουλοΚωνσταντοπουλίνο.

      Διαγραφή
  26. Κύριε Τάκη, με Grexit μπορούν να αντέξουν καλές εταιρείες όπως η ΛΑΜΔΑ και η ΜΠΕΛΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με GREXIT, δρχ και κούρεμα καταθέσεων η ΜΠΕΛΑ θα γίνει προβληματική

      Διαγραφή
  27. Ευχαριστούμε κ. Μορφονιέ που ξαναβγήκατε στο blog. Με χαρά σας διαβάζω. Δεν έχω να σχολιάσω ή να προσθέσω κάτι. Έχω μείνει άφωνος με αυτά που συμβαίνουν. Μπράβο σας, να αγιάσει το στόμα σας, όπως θα έλεγε ο λαός μας. Κι άλλα τόσα να πείτε, δίκιο έχετε, αλλά ποιος σας ακούει!

    Είδα ότι γράψατε πριν μερικές ώρες ότι «Αν ήταν ανοικτή η χρηματαγορά μας σήμερα και μετά απο τοοοοοο ξύλο που θα είχε φάει ΣΗΜΕΡΑ θα έβγαινα Long». Θα ήθελα να σας ρωτήσω σε ποια επίπεδα δείκτη πιστεύετε ότι θα βρισκόταν σήμερα το ΧΑΑ, εάν ήταν ανοιχτό;

    Επιτρέψτε μου να παρατηρήσω επίσης ότι τα δύο μοναδικά διαπραγματεύσιμα «μετοχικά προϊόντα» που διαπραγματεύονται στο εξωτερικό και αντιπροσωπεύουν ελληνικές εισηγμένες, δεν έχουν δείξει την ανάλογη και αναμενόμενη κατάρρευση. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο ξένος που δεν επιβαίνει στο πλοίο είναι συνήθως πιο ρεαλιστής και ψυχρός από τον επιβαίνοντα εγχώριο επενδυτή, που τρέφει περισσότερες ελπίδες, αφού η καταβύθιση του σκάφους συνδέεται άμεσα με την ατομική του επιβίωση και δύσκολα μπορεί να την αποδεχτεί.

    Συγκεκριμένα το adr της ΕΤΕ (τι το χειρότερο, πρόκειται για τράπεζα!) διαπραγματευόταν πριν λίγο στα 0.9212 δολάρια (-3,5%), όταν το ελάχιστο που σημείωσε στα χαμηλά του Ιανουαρίου (28/1/2015), όταν κανείς δεν φανταζόταν τη σημερινή κατάσταση (εσείς μπορεί, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) ήταν 0,98 δολάρια. Ή αν το θέλετε σε ευρώ, έχει αυτή την ώρα 0,83€, τιμή που η Εθνική Τράπεζα έχει καταγράψει στο ΧΑΑ στο τελευταίο εξάμηνο πριν την εφαρμογή των capital controls. Με άλλα λόγια τίποτα το συνταρακτικό!

    Κατ’ αντιστοιχία το etf Global X FTSE Greece 20 (σύμβολο GREK), που θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι είναι πιο αντιπροσωπευτικό (περιέχει πολλές μετοχές), είχε κλείσει την τελευταία εργάσιμη ημέρα προ της εφαρμογής των capital controls (Παρασκ 26/6/15) στα 9.42 δολάρια, ενώ πριν λίγο είχε 9,82 δολάρια (-3,5%), δηλ. υψηλότερα από τότε που το ελληνικό χρηματιστήριο λειτουργούσε.

    Θα σας παρακαλούσα να μου πείτε (αλλά και όποιος άλλος φίλος θέλει να συμπληρώσει κάτι) πως ερμηνεύετε αυτή τη συμπεριφορά ελληνικών μετοχών και δεικτών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ελληνικός δείκτης στην νέα υόρκη είναι περίπου -20% σε σχέση με πριν την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, Επειδή εδώ θα υπάρχουν capital controls για μεγάλο διάστημα, θα υπάρχει ένα premium σε σχέση με την έξω τιμή όταν ξαναρχίσει η διαπραγμάτευση γιατί η μεν εξω τιμή αφορά ελεύθερο χρήμα ενώ η τιμή στο ΧΑ θα αφορά δεσμευμένα ευρώ.

      Astalavista

      Διαγραφή
    2. Επίσης να έχεις υπόψη σου ότι αυτός ο δείκτης έχει πολύ μεγάλο βάρος στην ΕΕΕ η οποία έχει μια πτώση 8.5% σε σχέση με πριν την προκήρυξη του δημοψηφίσματος και κατά συνέπεια ωραιοποιεί κάπως την πτώση στα υπόλοιπα χαρτιά η οποία είναι αρκετά μεγαλύτερη.

      Astalavista

      Διαγραφή
    3. Κύριε Σύλβιε,το δράμα της Ελλάδος δεν έχει τελειώσει για να βγάζουμε συμπεράσματα από τα αμερικάνικα adr.Εξελίσσεται το φαινόμενο του δράματος,έτσι και τα εν λόγω adr που συνήθως βάδιζαν αναλόγως τη συνεδρίαση του ΧΑΑ και σπανίως προηγούνταν αυτού.
      Προς το παρόν Μ-Ο-Σ-Χ-Ο-Π-Ο-Υ-Λ-Α-Ν-Ε...


      Y.Γ Το GREK είναι σαφώς σε χαμηλότερα επίπεδα απ'όταν λειτουργούσε το ΧΑΑ(-18% χαμηλότερα περίπου απ'τις 26 Ιουνίου έως και σήμερα),η δε NBG είναι -30% απ'την αντίστοιχη(26/6)ημερομηνία.

      Arrow

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

      GREK: Την Coca-Cola την έχω συνυπολογίσει (23% συμμετοχή περίπου), αλλά πάλι δεν δικαιολογείται τόσο «μικρή» πτώση, δεδομένων των συνθηκών. Άλλωστε έχομε και 23% τράπεζες!

      Και δεν εξάγω συμπεράσματα, απλώς προσπαθώ να εξηγήσω το φαινόμενο.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    5. Και κάτι ακόμα κύριε Μορφονιέ: Σεβόμενος την επιθυμία σας να μην σχολιάσετε κανέναν εισηγμένο στο ΧΑΑ τίτλο, νομίζω ότι μου επιτρέπεται να προκαλέσω το σχόλιό σας για μία μετοχή που διαπραγματεύεται μόνο στη Νέα Υόρκη και ποτέ στο ΧΑΑ. Είναι η προνομιούχος μετοχή της ΕΤΕ, με σύμβολο NBG.PRA. Δεν έχει δικαίωμα ψήφου. Δικαιούται μέρισμα προνομιακά 2,25 δολάρια ετησίως (δυνητική μερισματική απόδοση 50% ετησίως) οποτεδήποτε η ΕΤΕ αποφασίσει να διανείμει μέρισμα εις τους αιώνες των αιώνων, όσες κοινές νέες μετοχές κι αν εκδώσει, όσες ανακεφαλαιοποιήσεις κι αν κάνει, ενώ η τρέχουσα τιμή της είναι γύρω στα 4,40 με 4,70 δολάρια! Η ονομαστική αξία της μετοχής, αν και δεν έχει σημασία είναι 25 δολάρια. Πως τη βλέπετε εσείς που θα αγοράζατε ΧΑΑ, αν ήταν ανοιχτό σήμερα; Θα άξιζε; (Για κάποιον που έχει φυσικά τη δυνατότητα, γιατί αγορές από την Ελλάδα, ως γνωστόν δεν γίνονται).

      Θα μπορούσε ποτέ να γίνει εκκαθάριση της ΕΤΕ; Θα διαβλέπατε πιθανό το ενδεχόμενο χωρισμού της σε κακή και καλή τράπεζα; Γιατί τότε τα πράγματα αλλάζουν, αφού όλες οι μετοχές διαγράφονται.

      Ευχαριστώ

      Σύλβιος

      Υ.Γ. Γνωρίζω τις θέσεις σας για τις τράπεζες, αλλά εδώ πρόκειται για μια ιδιόμορφη περίπτωση.

      Διαγραφή
    6. Thn ΝΒG - PA την έχουμε πουλήσει και σχολιάσει στο Ιστολόγιο πριν απο 3 χρόνια αφού την κάναμε ταράτσα την κοιλάρα μας.
      Τώρα ακόμη δεν μου κάνει κουκου για να την ξαναπάρω. Γενικά αν δεν κάτσει καλά ο κουρνιαχτός να δω τους νεκρούς που άφησε γύρω της η πυρηνική βόμβα, ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΩ!!

      Αν ήταν ανοικτό το χρηματιστήριο θα έπρεπε ο δείκτης να ήταν ήδη κάτω απο 500 μονάδες. Τώρα, αν ανοίξει, με συμφωνία πιθανόν να κάνει πάτο σε υψηλότερο νούμερο.

      Διαγραφή
    7. Σήμερα η NBG-PA ίπταται
      Αν τελικά υπογραφεί η ΜΝΗΜΟΝΙΑΡΑ, κάθε οπισθοχώρηση προς τα 5 δολ είναι ευκαιρία τοποθετήσεων., με τιμή στόχο τα 10 εως 11 δολ.

      Διαγραφή
    8. Η υπογραφή της ΜΝΗΜΟΝΙΑΡΑΣ, εάν και όταν επέλθει, σας καθησυχάζει; Ατύχημα κατά την εφαρμογή και υλοποίηση της σκληρής συμφωνίας το αποκλείετε;

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    9. Θεωρώ δεδομένο και ελπίζω πως η τρόικα θα είναι κάθε μήνα στην Αθήνα και θα κάνει εξονυχιστικό έλεγχο. Θεωρώ ή θέλω να ελπίζω ότι η αντιπολίτευση δεν θα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου περιμένοντας ο ΣΥΡΙΖΑ να πέσει ως γινωμένο φρούτο.
      Δεν πιστεύω ότι οι ΛαφαζανοΣτρατουλοΛαπαβίτσέοι και όλοι αυτοί οι γραφικοί τύποι της δραχμής θα παραιτηθούν έτσι εύκολα.
      Επομένως είναι πιθανό το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να είναι μια κακή εφαρμογή του μνημονίου ώστε ο χαζολαός να πιστέψει ότι η δρχ είναι η λύση.
      Συνεπώς είμαστε σε αναμονή να δούμε τους επόμενους μήνες τι θέλει ο πρωθυπουργός. Πιστεύω ότι οι επόμενοι 6 μήνες θα φανεί ποιό είναι το πραγματικό σκεπτικό του πρωθυπουργού.
      Σωστή εφαρμογή του μνημονίου και η Ελλάδα να ύπταται μετά απο 3 χρόνια? Η ψωροδραχμούλα και φαβέλες ακόμη και μέσα στην Αθήνα

      Σε συναγερμό λοιπόν, μέχρι να δούμε ο πρωθυπουργός τι πραγματικά έχει μέσα στο μυαλό του. Ακόμη δεν τον εμπιστεύομαι.

      Διαγραφή
    10. δασκαλε πολύ εξυπνη σκεψη ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΣ ΓΑΤΟΣ-σε περιμενω -συναντηση-
      ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ Ο ΠΕΤΡΟΣ (Διγγελόπουλος Κωνσταντίνος Π.)
















      Αώου 50, Πάτρα, 26442, ΑΧΑΪΑΣ

      Δες στον χάρτη








      2610425102

      Διαγραφή
    11. Κύριε Λουκά τώρα θα πάμε σε εκλογές και απο τη σύνθεση της νέας βουλής θα βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα.

      Διαγραφή
    12. NBG-PA έχετε την ευγενή καλοσύνη να με ενημερώσετε σχετικά με τα προνόμια της ή το prospectus της έκδοσης της που μπορώ να βρω? Ευχαριστώ θερμά, Vasilisg

      Διαγραφή
    13. Κύριε Βασίλη δείτε αυτό
      http://prntscr.com/7rihdv

      Το Μάιο του 2013 η ΕΤΕ έκανε προσφορά 12,5 δολ ανά μετοχή και τις προσφέρθηκαν περίπου οι μισές.

      Διαγραφή
  28. Shanghai την καλησπέρα μου.... 4099 μείον το 1079 άντε μέχρι το τριάνταείκοσι σε κόβω.

    http://invst.ly/u-7 Εδώ που είμαστε προσοχή δαγκώνει ο Κινέζικος Λοφιοφόρος τα σορτοπαιδα.

    Σήμερα πολλά προβληματάκια στο αμέρικα! Μάλλον μετά τις προειδοποιητικές βολές είχαμε αστοχίες στα κινέζκα πληκτρολόγια που χρησιμοποιούν στο nyse. Οπότε μια ανακωχή δεν θα ήταν άσχημη ιδέα.
    Για μας θα γίνει ότι πρέπει να γίνει με τον κλασσικό τρόπο.Στο παρα 0,00000000πέντε και με την ψυχή στο στόμα.

    Πάντως αν ήταν ανοικτό πιστεύω τις πρώτες μέρες θα έγραφε εκείνο το 350something του range ,αλλά τώρα θα ήταν μια καλή εναλλακτική για όσους θα φοβούνταν τον μπαρμπέρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κυριε Τακη,,,
    Θα παρακαλουσα το σχολιο σας στο παρακατω...

    http://mikrometoxos.gr/%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%9A%CE%91%CE%9B%CE%A5%CE%A8%CE%97-%CE%9A%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%87%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%8D%CF%80%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CE%BF/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με συμφωνία και μνημόνιο οι καταθέσεις εξωτερικού θα περάσουν από μικροσκόπιο. Δεν νομίζω όμως ότι θα επιβληθεί φορολόγηση σε όσους θα μπορούν να δικαιολογήσουν τα ποσά που έχουν στο λογαριασμό τους. Οι υπόλοιποι θα πληρώσουν κάποιου είδους φορολόγηση. Αυτό το μέτρο είναι σωστό και πρέπει να γίνει. Θα έπρεπε να το κάνει και η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά μια δεξιά κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει τέτοια μέτρα, ενώ θα έπρεπε,
      Με δίχως μνημόνιο και ολική ρήξη τότε τα πράγματα θα είναι ακόμη χειρότερα.

      Σε καλυτερη περίπτωση βρίσκονται όσοι έστειλαν τα λεφτά τους στην Αγγλία.

      Διαγραφή
    2. «Σε καλύτερη περίπτωση βρίσκονται όσοι έστειλαν τα λεφτά τους στην Αγγλία.»:

      Αυτό γιατί το λέτε κ.Τάκη; Μήπως επειδή η Αγγλία είναι εκτός ευρωζώνης; Πιστεύετε σε έλεγχο απευθείας από την κάθε ξένη χώρα, όπου τα χρήματα πήγαν; Γιατί αν ο έλεγχος περιορίζεται στην έξοδο των εμβασμάτων από την Ελλάδα, πράγμα το οποίο ελέγχει η δική μας κυβέρνηση, η αντιμετώπιση θα είναι η ίδια, ανεξαρτήτως χώρας προορισμού του εμβάσματος.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς κύριε Σύλβιε
      Η Αγγλία είναι εκτος Ευρωζώνης και ταυτόχρονα δεν έχει Ελληνικό χρέος.

      Τάκης Μορφονιός

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα σε όλους.
      Συμφωνώ με κύριο Τάκη για Αγγλία.
      Πιστεύω ακόμη οτι δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα κάποιος που τα δουλεμένα και φορολογημένα χρήματά του τα έχει καταθέσει στην όποια τράπεζα της ευρωζώνης επιθυμούσε.Ακόμη καλύτερα αν έχει ποσό ανα συνδικαιούχο < € 100.000 το οποίο μέχρι και το τέλος του 2015 εγγυάται το κράτος και απο 1.1.2016 η ΕΚΤ.
      Και βέβαια να μην ξεχνάμε οτι μπορεί με την καρτούλα του να σηκώνει απο τα ΑΤΜs των ελληνικών τραπεζών € 500 ημερησίως (€ 2.000 εβδομαδιαία) εν μέσω capital controls.
      Είχε πεί παλιότερα ο νουνεχής κος Τάκης οτι η Ελλάδα είναι η χώρα του τυχαίου και του ανεπάντεχου που, προσθέτω εγώ ,μπορεί ο καθένας τυχαίος του κυβερνητικού θιάσου να ξεφουρνίσει το οτιδήποτε πιθανό η απίθανο.
      Η εμπιστοσύνη έρχεται ,όπως λένε , με τα πόδια και φεύγει με το αεροπλάνο.
      Γι αυτό και πρέπει να έχει κάνει ο καθένας το κουμάντο του.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το «από 1/1/2016 τα 100.000 ευρώ των καταθέσεων τα εγγυάται η ΕΚΤ» το διαβάζω συνέχεια. Δεν μπορώ όμως να βρω το πρωτότυπο κείμενο από το οποίο προκύπτει. Γνωρίζει κάποιος;

      Επίσης η εγγύηση της ΕΚΤ ισχύει μόνο για ευρωζώνη ή για όλα τα κράτη της Ευρωπαικής Ένωσης;

      Ευχαριστώ

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    6. http://www.money-money.gr/news/mechri-pote-ischii-i-engiisi-ton-katatheseon-ke-ti-tha-gini-sti-sinechia/318

      http://www.money-money.gr/news/pou-ine-pleon-asfalis-i-katathesis/315

      Κύριε Σύλβιε δεν είναι τα πρωτότυπα κείμενα παρά μόνον δυό χρήσιμα links.
      Η εγγύηση της ΕΚΤ ισχύει για την ευρωζώνη,όπως προκύπτει και απο τα ανωτέρω.




      Διαγραφή
  30. Ευχαριστώ κ. Τάκη και καλή συνέχεια.
    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θυμάμαι αν υπέβαλα το ερώτημα και δεν καταχωρήθηκε για τεχνικούς λόγους, αλλά πάντως δεν το βρίσκω. Γι’ αυτό συγχωρήστε με που το επαναφέρω:

      Σε ξένα ομόλογα, τα οποία διακρατούνται σε ελληνική τράπεζα, οι τόκοι (τοκομερίδια) πληρώνονται κανονικά και εμπρόθεσμα στο λογαριασμό του ομολογιούχου στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, όπως γινόταν ως τώρα; Αν π.χ. ένα ξένο ομόλογο με IBAN «XS» πληρώνει τοκομερίδιο αύριο, θα πιστωθεί στον ελληνικό λογαριασμό μου κανονικά;

      Συγνώμη που το θέτω, αλλά επειδή είδα τη συζήτηση πιο ελεύθερη, αποπειράθηκα να το πράξω.

      Κύριε hippy, εσείς που ασχολείστε με ομόλογα ή οποιοσδήποτε άλλος επενδυτής γνωρίζει;

      Ευχαριστώ

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    2. Θα πιστωθεί κανονικά όπως πιθανολογείτε κ. Σύλβιε. Στις 4/7/2015 έκοψε εξαμηνιαίο κουπόνι το 5ετές των ΕΛΠΕ λήξεως 4/7/2019 (XS 1083287547) και τα χρήματα πιστώθηκαν κανονικά στο λογαριασμό των δικαιούχων.

      Καλημέρα και καλή δύναμη

      Διαγραφή
    3. Χαιρετίζω και τον κύριο spooky και τον κύριο Hippy. Μη νομίζετε ότι δεν είδα τις απαντήσεις σας. Να είστε καλά.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
  31. Βλέπω ότι τα ΣΥΡΙΖΟπουλά έχουν γίνει Γερμανοτσολιάδες και μνημονιακοί. Βαφτίζουν το ψάρι κρέας και έχει αρχίσει η παραμύθα.
    Νομίζω ότι οφείλουν να ζητήσουν μια μεγάλη συγγνώμη απο τους ΣαμαροΒενιζέλους για ότι ΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ (αναφέρομαι στα Γερμανοτσολιαδίστικα) τους έσουρναν. Ο σημερινός Πρωθυπουργός αν ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβαζε λίγη πλάτη, διόρθωνε όπου χρειαζόταν και κατακεραυνώνοντας ότι έκανε τελείως λάθος η κυβέρνηση σήμερα η χώρα θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση.
    Αντίθετα προτίμησε τον εύκολο αντιμνημονιακό λόγο, λέγοντας στο χαζολαό ότι μπούρδα ήθελε να ακούσει.
    ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ.

    Για Λαφαζάνη δεν έχω τίποτα να σχολιάσω. Είναι σε ένα άλλο σύμπαν αυτός και η πλατφόρμα του.
    Για τον πουθενά τον Πανούλη τι να πω?? Tελικά βρήκαμε έναν ψεκασμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά το δημοψήφισμα γιατί το κάναμε??? Μόνο ψεκασμένοι μπορούν να δώσουν τέτοια απάντηση.

      Αν πάντως η κυβέρνηση είναι τόσο κακή όσο τους πρώτους 6 μήνες και κατά την εφαρμογή του μνημονίου, τότε σε 3 χρόνια ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ και κατόπιν πάλι θα βρεθεί κάποιος λαικιστής όπου θα του φταίει το κακό μνημόνιο και οι κακοί ξένοι.

      Διαγραφή
  32. Ραχήλ Μακρή ο Τσεκεβάρας της φακής.
    Αφού πανηγύριζε πως τάχα μου άρχισε ο πόνος στις ξένες χρηματαγορές (μα τι άσχετοι κυκλοφοράνε ανάμεσα μας) στο τέλος δεν άντεξε τον πόνο του μνημονίου.

    Αφού κέρδισε 2 εκλογικές αναμετρήσεις παίζοντας το Τσεκεβάρας της φακής την έκανε από το τραινάκι του τρόμου. Όλο και κάποιο κόμμα ψεκασμένων θα βρεθεί στο μέλλον για να το ξαναπαίξει αντιμνημονιακή και να πουλάει φούμαρα και παραμύθες, με σκοπό τι άλλο?? Την επανεκλογή.

    Η Ραχήλ δεν μπορεί να δει μειώσεις μισθών - μπορεί όμως να κόβει 100δις ευρώ για να δίνει αυξήσεις.
    Ώρα σου καλή.

    Αυτά συμβαίνουν κύριε πρωθυπουργέ όταν έχει να διοικήσεις συνονθύλευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ραχήλ Μακρή, μας είπε προ ολίγου ότι :
      Υπήρχαν υπουργοί που φρόντισαν να κάνουν σοβαρή δουλειά : όπως να ανοίξουν εργοστάσια ζάχαρης, να πληρώνουν τευτλοπαραγωγούς .
      Αυτούς τους πολιτικούς χρειαζόμαστε.

      χαχαχα μιλάει για το μπαχαλάδικο της ΕΒΖ.
      Μέτρια, πολύ μέτρια.

      Για πάμε να θυμηθούμε το μπαχαλάδικο της ΕΒΖ
      http://mitarola.blogspot.gr/2014/08/blog-post.html

      Ραχήλ δεν μπορεί να γυρισει αυτό το μπαχαλάδικο σε σύγχρονη βιομηχανία, δίχως τις κρατικές επιχορηγήσεις των 30 εκατ. του Λαφαζάνη και να είναι και κερδοφόρος. Κάνεις λάθος.
      Χρειάζεται άλλα πράγματα να γίνουν και όχι κρατικές ενέσεις.

      Διαγραφή
    2. H Ραχήλ είπε ότι θα ψήφιζε όχι και τελικά ήταν απούσα. Σιγά μην καθόταν εως τις 3 η ώρα το βράδυ για να ψηφίσει. Αυτή είναι η Ελλαδάρα και μετά μου λέτε ορισμένοι γιατί χαρακτηρίζω το λαό της Ελλάδος χαζολαό. Αμ, με τέτοιους που στέλνουν στη Βουλή πως να τον χαρακτηρίσω??
      Θα πήγε και η Ραχήλ για τριημεράκι και μπανάκι - ο άλλος, αυτός ντεεεεε με τις οικογενειακές υποχρεώσεις - τουιτάριζε απο την Αίγινα σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

      Ένα τσούρμο βλαμμένα , ψεκασμένων, αερολόγων παραλίγο να διαλύσει τη χώρα. Ευτυχώς που την τελευταία ώρα ο πρωθυπουργός στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ΙΣΩΣ σώσουμε την παρτίδα.

      Διαγραφή
    3. Πέντε χρόνια έσπερνε ανέμους..... Ήρθε η ώρα να θερίσει θύελλες....

      Διαγραφή
  33. http://www.iefimerida.gr/news/216560/o-gianis-varoyfakis-sto-ploio-gia-aigina-egkateleipse-syriza-kai-symfonia-piso-toy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. (ΑΙ)ΓΙΝΕ ΛΟΥΗΣ...κ. Τάκη.
    Κυκλοφορεί ήδη η φωτο στα social media.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ο Πανούλης βαφτίζει το ψάρι κρέας για να μην χασει τη θεσούλα του Στρατάρχη της κυβέρνησης.
    Τώρα είναι το εθνικό συμφέρον, με τους Σαμαροβενιζέλους ήταν εθνική προδοσία και Γερμανοτσολιαδισμός.
    Ουστ απο εδώ χάμω μέτριοι, ψευταράδες, λαικιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. O Mηλιός δεν δικαιούται δια να ομιλεί. Σε αυτούς τους 6 δύσκολους μήνες ήταν εξαφανισμένος. Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές προτίμησε να μην κατέβει.
    Ας κάνει τουμπέκα ψιλοκομμένη και να μην προκαλεί. Έξω απο το χορό όλοι τσάμπα μάγκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. H φούσκα του Ελληνικού ΑΕΠ. Πως απο 120 δις ευρώ το 2000, φθάσαμε στα 260 δις ΑΕΠ το 2009

    http://prntscr.com/7roszs

    Με μούφες, με δανεικά και παραμύθια διπλασιάσαμε το ΑΕΠ.
    Έλεγε ψέματα ο Τσίπρας και κάθε αντιμνημονιακός παπαγάλος, επιπέδου Ραχήλ, Μακρή και Ζωής, ότι τάχα μου τα μνημόνια βύθισαν το ΑΕΠ της χώρας.

    Ξυπνάτε βρεεεεεε. Ρίξτε στον Καιάδα τον κάθε παραμυθατζή.

    Απο 9,3 δις μισθοί και συντάξεις το 1999 φθάσαμε στα 21,7 δις ευρώ το 2011.

    Ξυπνάτε βρεεεεεεεεεεεεεεε. Η χώρα θέλει βαθιές τομές, μεταρρυθμίσεις στα πάντα. Ξυπνάτε, διότι σε λίγο θα βρεθούν νέοι παραμυθάδες που θα κάνουν κόμματα και θα σας παίζουν την κασέτα δρχ ή ευρώ - το μνημόνιο αντιμνημόνιο πέθανε και θα σας παρασύρουν με την μπαρουφολογία τους στην απόλυτη φτώχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δραχμας δεν διδω, Λιρας δεν διδω! - YouTube



      Βίντεο για μιμης φωτοπουλος χατζηχρηστος δραχμας μαρκα λιρες γαλλικα φραγκα ισπανικεσ πετσετες▶ 3:11


      www.youtube.com/watch?v=V2J3GgjCEpE




      21 Σεπ 2011 - Μεταφορτώθηκε από Gio Vanni
      Δραχμας δεν διδω, Λιρας δεν διδω! .... ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ -ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ - ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Full - Duration: 1:30:41. by Jonnylb Labos ...

      Διαγραφή
    2. Πήραμε δάνεια - φουσκώσαμε ΑΕΠ δώσαμε αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις,
      http://prntscr.com/7rpxd3

      και μετά μας φταίει ο Φινλανδός με τον Σόιμπλε.
      Αλήθεια ο Μπαρούφας πέρα απο απειλές και εκβιασμούς ότι θα κάνουμε Κούγκι τον κόσμο όλο - τι προτάσεις έχει για το πως το κωλοκράτος μας θα σταθεί στα πόδια του??
      Δεν μας έχει πει ποτέ τι πρέπει να διορθώσουμε εμείς - αλλά μόνο πως θα καταστρέψουμε τους άλλους.

      Διαγραφή
  38. Καλησπέρα σε όλους. κ. Τάκη, πολύς κόσμος στο 60% λέει δεν έχω λεφτά, δε με νοιάζει τίποτε (καταθέσεις, επιχειρήσεις, ευρώ). Όχι άλλα μνημόνια, καλα δεν ήμασταν με δρχ? Ο πρωθυπουργός δεν είπε το μόνο που έχουμε να φοβόμαστε είναι ο φόβος? (τώρα λέει μπροστά μας έχουμε ένα ναρκοπέδιο, την άλλη εβδομάδα ποιος ξερει). Όποιος κυβερνήσει σε δρχ θέλει την υποστήριξη όλου αυτού του κόσμου, και την ευθύνη για τη φτωχοποίηση να την έχουν άλλοι, σαμαροβενιζέλοι, γαπ, γερμανοί, γερακια του ευρωιερατείου κτλ.
    Φελαινι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Φελαινί την άποψη μου την ξέρετε. Ο λαός είναι μέτριος και οι πολίτες αυτής της χώρας δεν μπορούν να ξεχωρίσουν 2 γαιδάρων άχυρα και σαν μη φτάνει αυτό στους δρόμους βγάζουν διαγγέλματα, άλλοτε, τάχα μου σαν οικονομολόγοι, άλλοτε σαν πολιτικοί αποδίδοντας ευθύνες πάντα στους άλλους και άλλοτε ως παντογνώστες που έχουν χαρτογραφήσει μέχρι την άλλη άκρη του σύμπαντος. Οπότε κλισέ ότι το μόνο που έχουμε να φοβόμαστε είναι ο φόβος, τα εκλαμβάνω ως χιούμορ.

      Διαγραφή
    2. Το μόνο που έχουμε να φοβόμαστε είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!!
      Ο λαός δεν θέλει να ακούει αλήθειες είτε γιατί τις φοβάται είτε γιατί δεν έχει το κατάλληλο IQ για να τις κατανοήσει.

      Διαγραφή
    3. Και επειδή ο λαός θα αμπελοφιλοσοφεί και θα συνεχίζει να αυτοπαραμυθιάζεται και να ψάχνει θεωρίες συνωμοσιών - εγώ να γράψω ότι τον Οκτώβριο - Νοέμβριο αναμένεται απόβαση επενδυτικών κεφαλαίων στην Ελλάδα.

      Αυτό το ρίχνω έτσι για να είμαστε σε εγρήγορση.
      Προς το παρόν περιμένουμε τον πρωθυπουργό (που επιτέλους έπαψε να φοβάται και έτσι βλέπει την αλήθεια) να ρίξει στον Καιάδα τους τρελούς και παραμυθάδες.

      Διαγραφή
    4. Για αυτό λέω ΛΑΜΔΑ και ξερό ψωμι
      kabamarou

      Διαγραφή

    5. Στο χαρτί υπάρχουν χέρια σταθερά που δεν ιδρώνουν. Μάλλον κάτι ξέρουν. Η συμφωνία με το τεράστιο ποσό αποκρατικοποιήσεων ...βούτυρο στο ψωμί τους. Από κοντά λιμάνια, νερά, ενέργεια. Ζητείται σύνεση όμως και όχι απληστία. Ο δρόμος έχει λουλούδια αλλά και παλούκια.

      Διαγραφή
  39. Καλησπέρα κύριε Τακαρε!! Αφού το ξέρετε ότι περιμένουμε πως και τι για τα σχόλια σας σχετικά με τη συμφωνία....!!!! Τι βλέπετε απο δω και πέρα να γίνεται στο πολιτικό σκηνικό αλλά και στην κοινωνία μας? Οι τράπεζες όντως σώθηκαν ή ακόμα κινδυνεύουν οι καταθέσεις και θα γίνουν συγχωνευσεις? Αν θέλετε κάντε και ένα σχολιάζει για το ΧΑΑ....Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι τράπεζες με τη συμφωνία θα σωθούν, τουλάχιστον δεν θα έχουν πρόβλημα οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ.
      Για χρηματαγορά θα έλεγα να περιμένουμε λίγο ακόμη - να σιγουρευτούμε πρώτα αν ο πρωθυπουργός καταφέρει να κάνει delete στα βλαμμένα που έχει μέσα στο συνονθύλευμα. Αν το πετύχει και βάλει βαθιά το νυστέρι και εφαρμόσει το μνημόνιο σε όλο το μήκος και το πλάτος του τότε η Ελλάδα μετά απο 3 χρόνια θα πετάει.

      Προς το παρόν όμως λίγο αναμονή να κάτσει καλά, καλά ο κουρνιαχτός.

      Διαγραφή
    2. Να θυμηθούμε ότι κατά την περσινή χρεοκοπία της Espírito Santo Bank η Πορτογαλία (προφανώς σε συνεννόηση με την ΕΚΤ) την διαχειρίστηκε με τρόπο που αποσόβησε το bail in.

      «Η απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Πορτογαλίας (Bank of Portugal) να διασπάσει σε good και bad bank (καλή και κακή τράπεζα) την προβληματική Banco Espirito Santo δεν συνιστά χρεοκοπία» απεφάνθη η Διεθνής Ένωση Swaps και Παραγώγων (ISDA) και συνεπώς δεν ενεργοποιούνται τα CDS.

      Οι καταθέτες δεν κουρεύτηκαν , οι ομολογιούχοι πληρώθηκαν κανονικά.

      Οι πρώιμες (και κατά τη γνώμη μου άστοχες) φήμες για τραπεζική συρρίκνωση σε 2 τελικά τράπεζες που διακινούνται από κάποιους, ίσως απ΄εκεί να αντλούν έμπνευση.

      Διαγραφή
    3. Να'στε καλά κύριε Τάκη,με κάνατε και γέλασα με αυτό που γράψατε ότι ίσως πετύχει ο Τσίπρας να βάλει βαθειά το νυστέρι και να εφαρμόσει όλο το μνημόνιο...
      Ποιος,αυτός που δεν έχει κολλήσει ποτέ ούτε ένα ένσημο,αυτός που έγινε ο καρπαζοεισπράκτωρ των εταίρων,αυτός που μόνο αριστερούς γκαβούς τύπου Λαφαζάνη ξέρει να κουμαντάρει,αυτός που τον έκανε πλάκες ο Μπαρούφας και τον δουλεύει σήμερα ψιλό γαζί...

      Τελειώνει κι αυτός και τελειώνουμε οριστικώς με τα νόθα του Βελουχιώτη και του Ανδρέα,τελειώνει οριστικά η γενιά του φραπέ και πλέον του φρέντο.Είναι τόσο σκληρά αλλά τόσο αναγκαία τα μέτρα για τον ερχομό της Νέας Εποχής της Ελλάδος,που τα Συριζόπαιδα ζαλίσθηκαν...Έπεσε τέτοια σφαλιάρα και απανωτή μάλιστα,πολυήμερη,που θα λακίσουν ένας-ένας και θα ξαναγίνει ο Σύριζα 15 συνιστώσες...

      Επιτέλους ξεβρωμίζουμε από την αριστερή θολοκουλτούρα του αέρα κοπανιστού,των κλαδικών,των δημοσιοκηφήνων,των συνδικάλων και των επιχειρηματικών κρατικοδίαιτων ερπετών.

      Πλησιάζει η μεγάλη στιγμή,να δούμε και εμείς επιτέλους πώς είναι να ζεις σε μια σοβαρή και σύγχρονη χώρα...

      Arrow

      Διαγραφή
    4. Κύριε Arrow ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ένας μπουρδολόγος, ψευταράς και ένας πολιτικός απατεών. Τα έχω γράψει αυτά. Όμως θα πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί. Μαθαίνει πολύ γρήγορα και μην απορήσετε αν θα εφαρμόσει όλο το μνημόνιο και τολμήσει ακόμη και μέχρι εκεί που δεν τόλμησαν οι ΠΑΣΟΚΝΔίτες.

      Στηρίζουμε τον πρωθυπουργό - τώρα που αρχίζει να βλέπει το φως το αληθινόν.

      Διαγραφή
    5. Με λίγα λόγια νομίζω ότι στον πρωθυπουργό θα πρέπει να δοθεί μια πίστωση χρόνου.

      Διαγραφή
  40. Κε Τακη για το πακέτο 50 δις αποκρατικοποιήσεων δημοσιας περιουσίας τι λέτε. Για ΑΔΜΗΕ? ΟΙ τράπεζες πιστεύετε θα συγχωνευθούν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι γνωστό ότι είμαι κατά το να ξεπουλάει το κράτος τα πάντα.
      Το έχω γράψει πολλάκις κατά το παρελθόν. Το κράτος πρέπει να κρατά στρατηγικό ποσοστό της τάξης του 20 με 30% και να δίνει ένα 30% και το management σε ιδιώτης. Ο ιδιώτης το management και το κράτος να ελέγχει.

      Οι 4 τράπεζες θεωρώ ότι είναι πολλές για μια χρεοκοπημένη χώρα της οποία η τιμή στόχος είναι ΜΗΔΕΝ.

      Διαγραφή
  41. Τελικά αυτός ο Στρατάρχης είναι μεγάλο σούργελο. Προσφέρει σόου και κοιτάζει πως θα κρατήσει την καρεκλίτσα του δίχως να πάρει την παραμικρή ευθύνη.
    Ο Στρατάρχης θα μας ταράξει στην τρέλα και βέβαια στο άφθονο γέλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγαλύτερο σούργελο βέβαια απο το Στρατάρχη είναι ο Μιχελογιαννάκης.
      Χθες ΝΑΙ σήμερα ΟΧΙ.
      Ε ρε κάτι κουζουλαριά που στέλνει στην Βουλή ο χαζολαός.

      Διαγραφή
    2. Βρεεεεεε Μιχελογιαννάκη είσαι τοοοοοο σούργελο.
      Τελικά ψήφισες ΝΑΙ βρεεεε??
      Προχθές ΝΑΙ εχθές ΟΧΙ και τελικά ψήφισες ΝΑΙ.
      Ψήφιζε χαζολαέ τα κουζουλαριά και μετά περίμενε καλύτερες μέρες.

      Διαγραφή
    3. Μιχελογιαννάκης γιατί ψήφισα ΝΑΙ

      https://www.youtube.com/watch?v=Jn7t-jAe3Uw&spfreload=10

      Διαγραφή
  42. Προς τον πρωθυπουργό της χώρας.
    Πρέπει να βάλετε τέλος σε αυτή την τρέλα. Ξεκαθαρίστε τη θέση σας.

    Δεν είναι δυνατό να κυβερνήσετε και να περάσετε τα μνημόνια με τις ψήφους των Γερμανοτσολιάδων της αντιπολίτευσης και ταυτόχρονα να έχετε την δεδηλωμένη με τις ψήφους των υπερήφανων αντιστασιακών του ΟΧΙ.
    Δεν είναι δυνατόν να πατάμε και στις δύο βάρκες και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος.

    Αν δεν μπορεί να διαγράψει λόγο καταστατικού όσους έχουν αντίθετη άποψη ας φτιάξει νέο κόμμα.
    Δεν είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ του αύριο να είναι και μνημονιακό κόμμα (έστω και κατανάγκη) και αντιμνημονιακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τέλος πάντων οι αντιμνημονιακοί που δεν θέλουν μνημόνια, αλλά ΔΕΝ θέλουν και δρχ, που ταυτόχρονα μας λένε ότι υπάρχουν και άλλοι δρόμοι με μπόλικες λύσεις, δίχως λιτότητα, ας πουν και σε εμάς, που έχουμε χαμηλό IQ, ποιες είναι αυτές οι άλλες λύσεις.

      Τελικά ο δημιουργικά ασαφής και ακατάληπτος πρώην υπουργός οικονομικών έχει δημιουργήσει μια γενιά κλώνων που προσφέρουν άφθονο γέλιο.

      Διαγραφή
  43. Αν αυτό είναι αλήθεια τότε η κυρία ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ είναι για πολλές κλοτσιές

    http://www.notioanatolika.gr/parapol/8675-ypourgos-tis-kyvernisis-mazepse-oles-tis-prothesmiakes-katatheseis-tou-liges-ores-prin-to-kleisimo-ton-trapezon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bonsoir! Εφτασα σήμερα για 15 ημέρες και την Παρασκεύη θα βρίσκομαι στην αγαπημένη μου Ελούντα.

      Παρακολυθώ όλες αυτές τις ημέρες στενά το τι γίνεται. Εγώ ένα θα σας πω μόνο: ΞΕΧΑΣΤΕ την Ευρώπη προς το τέλος του χρόνου. Θα υπάρξουν κοσμογονικές αλλαγές σε πανευρωπαικό επίπεδο που θα χτυπήσουν σφόδρα ολόκληρη την Ευρωζώνη (και υπεύθυνη δεν θα είναι η Ελλάδα). Στην Ελβετιά δυο τρείς δυνατές επαφές που είχα, με γραφεία σε πολλές χώρες της Ευρώπης, τα έχουν ήδη μαζέψει και προχωράνε σε ανοίγματα σε χώρες της Νότιας Αμερικής κυρίως και σε δευτερο επίπεδο στην Κίνα. Ειδικά στην Νότια Αμερική θα είναι το νέο Ελντοράντο των επενδύσεων.


      Monsieur Takis σε ένα τηλέφωνο που έκανα στην Κρήτη ενημερώθηκα ότι η κυρία έχει σγουρά μαλλιά και σήμερα συζητείται η παραίτηση της απο την θέση της και καλά γιατί διαφωνεί για κάποιο νομοσχέδιο.

      Να είστε ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.

      Διαγραφή

    2. Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Στασινός στο μπλογκ του επισήμανε δυο παράθυρα που (μάλλον) εσκεμμένα άφησε ανοικτά ο μπαρουφολόγος που θεωρεί πως όλοι οι συμπολίτες του είναι βόδια και τους ταΐζει σανό μέσα απ΄τις συνεντεύξεις του

      "Τα capital controls είναι μόνο για τους χαζούς (σε ταληράκια)"

      http://www.techiechan.com/?p=2529

      Διαγραφή
    3. Για γίνετε λίγο πιο συγκεκριμένος κύριε Δαρείε.
      Τι είναι αυτό που θα χτυπήσει σφόδρα την Ευρώπη??

      Διαγραφή
    4. Bonjour Monsieur Takis. Παρακολουθήστε λίγο την ιστορία της Deutsche Bank τα τελευταία 2 χρόνια και ρίξετε και μια ματιά και εδώ: https://annualreport.deutsche-bank.com/2014/ar/management-report/risk-report/credit-risk/exposure-from-derivatives.html

      Επίσης αν κάποιος πιστεύει ότι το πρόβλημα είναι η μικρή Ελλαδίτσα πλάναται πλάνην οικτρά. Τα προβλήματα τραπεζών και χωρών του Νότου κρύβονται επιμελώς κάτω απο το χαλί για αρκετό διάστημα τώρα. Ρίξτε μια ματιά και στην χθεσινή έκκληση Σουλτς για μία ενιαία Ευρωπαικη κυβέρνηση. Τέλος ας αναρωτηθεί κάποιος για τις κινήσεις της ΕΚΤ τον τελευταίο χρόνο όσο αφορά την ποσοτική χαλάρωση και γιατί κάποιοι βιάζονται να προεξοφλήσουν ότι αυτή θα διαρκέσει αρκετά.

      Διαγραφή
    5. Ας μας ενημερώσει κάποιος που γνωρίζει αν ισχύει ότι τον τελευταίο μήνα στην Βόρεια Ιταλία υπάρχει bank run. Οπως επίσης αν η Πορτογαλία ξεπέρασε οριστικά τον σκόπελο. Γιατί το χρέος της εξακολουθεί να βρίσκεται στο 130% του ΑΕΠ.

      Διαγραφή
    6. Γιαυτούς δεν ανησυχώ. Θα την βρουν την άκρη.

      Διαγραφή
    7. Για την Deutsche bank δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Αν βρω λίγο χρόνο θα επανελθω με δεδομένα που αποδεικνύουν ότι πριν δύο μήνες έσκασε η πρώτη πιστολιά που προς το παρόν κρύφτηκε κάτω απο το χαλί. Η υπόθεση Lehman θα είναι αστείο μπροστά σε αυτό που έρχεται.

      Διαγραφή
    8. Η κρίση στην Ευρωζώνη ευνοεί την ρευστότητα της Deutsche bank.

      Διαγραφή
    9. Αυτό είναι σχετικό καθώς τα ανοίγματα σε παράγωγα επιτοκίων μπορεί να μην αφορούν την Ευρωπαική Ηπειρο. Σε κάθε περίπτωση 4 μήνες έχουμε μπροστά μας. Θα δείξει αν έχω δίκιο η άδικο.

      Διαγραφή
    10. Τη Lehman την έβγαλαν στο σφυρί γιατί έπρεπε να πέσει. Έτσι οι Αμερικάνοι μετέφεραν την κρίση στην Ευρώπη. Οι Αμεσικάνοι είναι μια χαρά.

      Διαγραφή
    11. Τέλος πάντων αν έχουν κάποια προβλήμαται κάποιες τράπεζες στην Ευρώπη να μην ανησυχούν. Θα τους δανείσουμε τον ΜπαρουΦΑΚΑ να τους τα λύσει.

      Διαγραφή
    12. Επίσης ας έχετε υπόψη σας ότι Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία και Κροατία έχουν τοίδιο πρόβλημα σε κόκκινα δάνεια που είχαν παρθεί με Ελβετικό Φράγκο όταν η ισοτιμία έπαιζε στο 1.50 σε σχέση με το Ευρώ. Επαναλαμβάνω ότι το πρόβλημα είναι αρκετά πιο σύνθετο απο ότι φαίνεται και δημοσιεύεται.

      Σας έγραψα να μελετήσετε την ιστορία Deutsche Bank τα τελευταία χρόνια. Μόλις πρόσφατα "παραιτήθηκαν" δύο κορυφαία διοικητικά στελέχη (Anshu Jain και Juergan Fitschen). Ο πρώτος δε είχε αναλάβει αυξημένες αρμοδιότητες μόλις δύο μήνες πριν ανακοινώσει την "οικιοθελή" του αποχώρηση. Ακολούθησε έφοδος της οικονομικής αστυνομίας στα γραφεία της τράπεζας.Και όπως προφανώς γνωρίζετε οι Γερμανοί δεν "παραιτούν" τόσο εύκολα τους κορυφαίους managers τους αν δεν έχουν υποπέσει σε σοβαρότατα λάθη. Λάθη που θα αποκαλυφθούν στο άμεσο μέλλον.

      Επαναλαμβάνω: Θέλω να δω οι ανοιχτές θέσεις σε παράγωγα επιτοκίων (κοντά στα 20 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ) σε ποιά ήπειρο η χώρα αντιστοιχούν.

      Παραθέτω και ορισμένα δεδομένα στα Αγγλικά:

      In April of 2014, Deutsche Bank was forced to raise an additional 1.5 Billion of Tier 1 capital to support it’s capital structure.

      1 month later in May of 2014, the scramble for liquidity continued as DB announced the selling of 8 billion euros worth of stock – at up to a 30% discount. Why again? It was a move which raised eyebrows across the financial media. The calm outward image of Deutsche Bank did not seem to reflect their rushed efforts to raise liquidity. Something was decidedly rotten behind the curtain.

      Fast forwarding to March of this year: Deutsche Bank fails the banking industry’s “stress tests” and is given a stern warning to shore up it’s capital structure.

      In April, Deutsche Bank confirms it’s agreement to a joint settlement with the US and UK regarding the manipulation of LIBOR. The bank is saddled with a massive $2.1 billion payment to the DOJ. (Still, a small fraction of their winnings from the crime).

      In May, one of Deutsche Bank’s CEOs, Anshu Jain is given an enormous amount of new authority by the board of directors. We guess that this is a “crisis move”. In times of crisis the power of the executive is often increased.

      June 5: Greece misses it’s payment to the IMF. The risk of default across all of it’s debt is now considered acute. This has massive implications for Deutsche Bank.

      June 6/7: (A Saturday/Sunday, and immediately following Greece’s missed payment to the IMF) Deutsche Bank’s two CEO’s announce their surprise departure from the company. (Just one month after Jain is given his new expanded powers). Anshu Jain will step down first at the end of June. Jürgen Fitschen will step down next May.

      June 9: S&P lowers the rating of Deutsche Bank to BBB+ Just three notches above “junk”. (Incidentally, BBB+ is even lower than Lehman’s downgrade – which preceded it’s collapse by just 3 months)

      Επίσης:

      http://www.bloomberg.com/news/articles/2014-01-28/william-broeksmit-former-deutsche-bank-risk-manager-dies-at-58

      Διαγραφή
    13. Αναρωτιέμαι πως μια τράπεζα κολοσσός που κερδίζει ρευστότητα απο την κρίση, βαθμολογείται σε BBB+ πριν 1 μήνα περίπου.

      Αλλά είπαμε. Τους προσεχείς 4 μήνες θα δούμε αν τελικά ο πύργος θα καταρρευσει με τεράστιες συνέπειες στην Ευρωπαική οικονομία.

      Χαιρετώ σας.

      Διαγραφή
    14. Κύριε Δαρείε όταν ένας κολοσσός βαθμολογείται με ΒΒΒ+ μη φοβάστε.
      Αλήθεια η Lehman τι βαθμολογία είχε πριν την αφήσουν να καταρρεύσει?? Μου το θυμίζετε??

      Διαγραφή
    15. Αυτό που λέω δεν ισοδυναμεί με ότι η Deutsche Bank δεν έχει προβλήματα.
      Έχει προβλήματα μεγάλα η Deutsche Bank - αλλά ελεγχόμενα. Τα προβλήματα της δεν προέκυψαν τώρα αλλά είναι τουλάχιστον μιας 5ετίας όπου προέκυψαν απο την κρίση της Αμερικής με τη Lehman και τα ενυπόθηκα δάνεια.

      Διαγραφή
    16. AA είχε η Lehman. Ομως θα μου επιτρέψετε να μην έχω την ίδια γνώμη με εσάς για την Deutsche Bank. Θα δείξει το επόμενο διάστημα.

      Διαγραφή
    17. Κύριε Δαρείε δεν έχω καλή γνώμη για την Deutsche Bank και ουδέποτε θα έβαζα τα λεφτά μου σε αυτή την τράπεζα, για πολλούς λόγους, όχι μόνο επειδή η τράπεζα έχει προβλήματα.
      Μόνο το διάγραμμα της να δουν οι διαγραμματιστές θα καταλάβουν ότι η μετοχή βολοδέρνει σε επίπεδα που μυρίζουν είτε συσσώρευση είτε διανομή. Πιστεύω όμως ότι τα προβλήματα της είναι διαχειρίσιμα,

      Διαγραφή
  44. Πρωθυπουργέ εχθές στην ΕΡΤ ήσουν για κλάματα.
    Είναι δυνατόν να λες ότι καλείσαι να εφαρμόσεις ένα πρόγραμμα που δεν το πιστεύεις??
    Είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι με το Στρατάρχη τον Πανούλη πως μπορείς να πας πολύ μακρυά??

    Καταρχήν ο Πανούλης είναι GAME OVER. Ήταν τελειωμένο παιχνίδι από τον Ιανουάριο του 2015. Τελευταία στιγμή, μόλις ήταν σίγουρο ότι βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος τον ψήφισαν μνημονιακοί δεξιοί (ένα 2% περίπου) για να κόψει απο τον ΣΥΡΙΖΑ την αυτοδυναμία.
    Οποιαδήποτε σχέση έχεις μαζί του σε κατεβάζει επίπεδα.
    Αλλά άντε ας αφήσουμε τον τρελο Στρατάρχη - κάπου και εσύ πρέπει να έχεις μερικά ψηφαλάκια για να στηρίξεις την κυβέρνηση σου.
    Δεν μπορώ να αφήσω όμως ότι θα εφαρμόσεις ένα πρόγραμμα, ένα ΔΥΣΚΟΛΟ πρόγραμμα στο οποίο δεν πιστεύεις. Αυτά είναι για λαική κατανάλωση και για το χαζολαό που ψήφισε τις ψευτιές της κατάργησης των μνημονίων.

    Σοβαρότης κύριε πρωθυπουργέ. Ξεκίνα να δουλεύεις δυναμικά το πρόγραμμα - ξεκίνα να απαιτείς μεταρρυθμίσεις, συγκρούσου με κάθε φατρία της Ελληνικής κοινωνίας. Άλλαξε τη χώρα!!! Μην χάνεις χρόνο, σε συνεντεύξεις, σε ευφυολογήματα, ότι τάχα μου σε εκβιάζουν και πως δήθεν έγινε οικονομικό πραξικόπημα. Σταμάτα τη μπουρδολογία και άρχισε να δουλεύεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχθές πολύς κόσμος άκουσε το σχέδιο Β των ΛαφαζανοΛαπαβιΛεουτσάκων που είχαν συγκέντρωση στην Αθήνα
      Σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο!!!!

      Ψήφιζε χαζολαέ. Συνέχισε την αυτοκαταστροφή σου!!!


      Σχέδιο Β με το οποίο θα μπορούσε η κυβέρνηση να πάει τη χώρα σε εθνικό νόμισμα «παίρνοντας 22 δισ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος, με τα οποία θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και στο μεσοδιάστημα να χρησιμοποιήσουμε τον χρόνο για να τυπώσουμε δικό μας νόμισμα».

      Το σχέδιο προέβλεπε την εισβολή στο Νομισματοκοπείο Χολαργού, όπου φυλάσσεται το χρηματικό απόθεμα της Τράπεζας της Ελλάδος, ουσιαστικά το απόθεμα από το οποίο εφοδιάζονται οι ελληνικές τράπεζες, έπειτα από άδεια που δίδεται από την ΕΚΤ. Τα χρήματα που θα υφαρπάζονταν με τον τρόπο αυτό, θα χρησιμοποιούνταν, συμφωνα με το σχέδιο, αλλά και με βάση τη χθεσινοβραδινή αναφορά του κ. Λαφαζάνη, για την πληρωμή μισθών και συντάξεων μετά την επιβολή των capital controls.

      Διαγραφή
    2. Και μέσα σε όλα αυτά, έχουμε και τον κλαρινογαμπρό να δίνει συνεντεύξεις σε καθημερινή βάση σε ρυθμό πολυβόλου. Τελικά αυτός δεν έχει κάνει τίποτα λάθος. Κατέστρεψε τον Γιώργη και μετά έβγαινε στους Αυτιάδες και στους Παπαδάκιδες να κατηγορεί και να δίνει άλλες συνταγές - τώρα τσουρούφλισε και τον Αλέξιο τον ΕΚΠΟΡΘΗΤΗ του μνημονίου.
      Κλαρινογαμπρός. Απίστευτα αλαζών, ωραιοπαθής - για όλα φταίνε οι άλλοι. Κλασσική περίπτωση ΝεοΕλληναρά γιαυτό και βγήκε 1ος στη Β΄Αθηνών.

      Ψήφιζε χαζολαέ και τρώε φάπες. Νααααα σου έχουν κάνει το σβέρκο σου.

      Διαγραφή
    3. Πρωθυπουργέ
      Αν δεν μαζέψεις όλους αυτούς που μιλάνε για πραξικοπήματα στα της συμφωνίας και για εκβιασμούς των ΕυρωΠΕΩΝ, ενώ την ίδια ώρα εμείς είχαμε τον Μπαρουφάκα που υποσχόταν μια άλλη ΔΕΘ με αίμα και πόνο, τον Στρατάρχη Πάνο να λέει για Κούγκι ότι θα κάνει και εσάς ως Αλέξης Τσίπρας να λέτε για Πεντοζάλες τότε βλέπω ότι ούτε την ψήφος σας θα βρείτε στις εκλογές που έρχονται.

      Σοβαρευτείτε και πάψτε το παραμύθι.
      Είπαμε χαζολαός είναι αυτός που ψηφίζει, αλλά με το μνημόνιο που θα φάει στην κεφάλα θα ξεχάσει να σας ψηφίσει.

      Πείτε την αλήθεια στο χαζολαό. Ότι δηλαδή ακόμη και αυτή την ώρα το ΑΕΠ μας είναι μια φούσκα που στηρίζεται αποκλειστικά στην κατανάλωση και ξεκινήστε τις τομές που έχει ανάγκη η χώρα.

      Διαγραφή
  45. Το σενάριο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες ότι οι συναλλαγές στο ΧΑ θα γίνονται μόνο με χρήμα που δεν υπόκειται σε κάπιταλ κοντρολς περιπλέκει αρκετά τα πράγματα τόσο για την υλοποίηση όσο και για την αποτίμηση των χαρτιών στα οποία θα δημιουργήσει μια επιπλέον πίεση. Θα δούμε τι θα υλοποιηθεί τελικά γιατί από ότι μαθαίνω και οι τεχνικές υπηρεσίες του ΧΑ έχουν μπλέξει τα μπούτια τους.

    Astalavista

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. πραγματικα σας συγχαιρω κ. Astalavista που ακομα κοιτατε το περιπτερακι μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Κυριε Τακη, κυριε Δαρειε και λοιποι συμφορουμιτες καλησπερα!!!! Τι αποψη εχετε για την αφρικανικη ηπειρο? Μαθαινω οτι γινονται επενδυσεις στις νοτιες και πιο οργανωμενες χωρες (Μποτσουανα και Ναμιμπια κυριως). Βλεπετε να μεταφερεται και προς τα εκει πλουτος προς επενδυση ή δεν έχει ερθει ακομα η ωρα?ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι με ρωτάτε τώρα? Για Μποτσουανα και Ναμιμπια??
      Το μόνο που ξέρω είναι ότι θα χαιρόντουσαν εδώ στο Ελλάδα να είχε ο Ελληνικός πληθυσμός τον μέσο όρο ηλικίας αυτών των δύσμοιρων , Για φανταστείτε μέσο όρο ηλικίας τα 51 με 53 χρόνια. Να!! Λύθηκε το συνταξιοδοτικό - ασφαλιστικό της χώρας μας.

      Διαγραφή
    2. Monsieur Anonime εγώ έχω ήδη τοποθετηθεί στο real estate της Κούβας μέσω εξειδικευμενης εταιρίας που εδρεύει την Γενεύη.

      Για τους αραπάδες δεν έχω γνώμη,.

      Σας αφήνω τώρα. Πάω αεροδρόμιο...ΕΛΟΥΝΤΑ ΕΡΧΟΜΑΙ!

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα φέτος το καλοκαιράκι είναι πολύ trendy το κοκτειλ jihafrica . Πολύ απλό στην παρασκευή Βάζεις ένα μέρος κινέζικου εθνο-επεκτατισμού ,ένα μέρος αμερικάνικου πλανηταρχισμού (εύκολα προσβάσιμα υλικά ανα τον πλανήτη) Σην συνέχεια προσθέτεις μια μεζούρα IS και γαρνιτούρα μποκοχαραμάκι. Σερβίρεται σε ποτήρι cancun και πίνεται πάντα καυτό!!. Στο παρακάτω λινκ έχει και χάρτη με τα καλύτερα κοκτειλ κλαμπ που σερβίρεται.

      http://www.economist.com/news/middle-east-and-africa/21657801-biggest-threat-african-peace-and-prosperity-comes-dangerous

      Διαγραφή
  48. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Κε Τάκη Συγχαρίκια για nbg-pa. Και κάντε ένα post για σχόλια, γέμισε το μαγαζί!! Καλή δύναμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. η εκτίμησή μoυ είναι ότι μάλλον θα έρθει κάποια ανοδική αντίδραση αυτό δεν σημαίνει ότι η εκτίμησή μου δεν μπορεί να είναι εσφαλμένη. Αν λοιπόν ο ΓΔ συνεχίσει καθοδικά το σημείο κλειδί βρίσκεται στις 641 μονάδες που αν διασπαστούν δημιουργούν προϋποθέσεις για πολύ μεγαλύτερη πτώση και δοκιμή του χαμηλού των 563 μονάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Χθες: Οι συνολικές δεσμεύσεις των Επενδυτών δυνάμει των συμφωνιών κάλυψης ανέρχονται σε περίπου €353 εκ. και αντιστοιχούν σε περίπου 17% των €2.122 εκ., το οποίο είναι το μέγιστο ποσό που επιδιώκει η Eurobank να αντλήσει μέσω της Αύξησης και ισούται με το κεφαλαιακό έλλειμμά της υπό το δυσμενές σενάριο της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress test) της Συνολικής Αξιολόγησης που διενεργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο πλαίσιο του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (Single Supervisory Mechanism, o "EEM").

    Σήμερα: Eurobank: Κάλυψε το 60% του book building από την πρώτη μέρα

    Βρε τρεχάτε ποδαράκια μου από την συγκεκριμένη. Αφήστε να κάνει τα reverse της και αφού πατώσει και φτάσει πάλι ΜΕΤΑ την νέα ΑΜΚ σε κεφαλαιοποίηση κοντά στα 300 εκατομμυριάκια το ξανασυζητάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα , δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω εδώ. Το παιγνίο ανέβασμα πριν τις αμκ είχε οροφή το 0,05 τελικά ,κάπως ανάλογα κινήθηκαν και οι υπόλοιπες. Πλέον με r.s. προς εφαρμογή , άγνωστες (σχετικά) τιμές αμκ , ακόμα 50-50 αν θα πάνε και όλα όπως πρέπει με τρόικες μόικες κτλ και με ομολογιούχους που σίγουρα θα βγούν αλα κύπρου μετά την πίστωση των νέων μτχ όλα συνιστούν αναμονή. Βλέπω οι τιμές αμκ που σκάνε σαν πυροτεχνήματα απο εδώ και απο εκεί είναι απο κοντά στις κεφ/σεις των μπανκίων αλα δυσμενές σενάριο. Με ενδιαφέρον διαβάζω και τα σχέδια της διοίκησης για πιστωτική επέκταση απο το 2017 και έχει ο Θεός. Οπότε με εξαίρεση την αλφα στα σημερινά επίπεδα στις άλλες 3 ούτε καν κοιτάω τιμές πριν γίνει γεγονός το επιτυχές πέρας της αμκ-2015.

      Διαγραφή
    2. Για να δούμε ο Στουρνάρας πόσο κοστολογεί το NBG PA του Τάκαρου:

      "ότι θα υπάρξει συμμετοχή στο burden sharing τόσο των υπολοίπων ομολογιούχων που δεν αποδέχτηκαν την προαιρετική δημόσια πρόταση της τράπεζας, όσο και των προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου (1,35 δισ. ευρώ του νόμου Αλογοσκούφη) και των προνομιούχων μετοχών ΗΠΑ (200 εκατ. ευρώ). Η μετατροπή των ανωτέρω σε μετοχές της τράπεζας δεν είναι γνωστό με ποιους όρους θα γίνει, καθώς αρμόδια για τη σχέση ανταλλαγής θα είναι η Τράπεζα της Ελλάδος. "

      Διαγραφή
  53. Λάθος το timing τελικά
    H θητεία του λήγει βέβαια αλλά πάντα αξίζει να διαβάζει κανείς τα πάντα άσχετα αν συμφωνεί ή όχι
    http://praktoresopap.com/2013-04-20-09-54-24/vlts/item/6687-o-proedros-tis-e-e-e-p-antonis-stergiotis-mila-sti-huffpost-froutakia-mono-me-karta-opap-kai-afm-paikti

    Πάντως ένα παλιό φεκ είχε μια πρόβλεψη για ένα συν 5% νομίζω φέτος

    Πλέον μόνο για trading ξαναμάζεψα στην γραμμή (κοντά) με σκοπό να βγώ όσο πιό κοντά στο βελάκι. Κάτω απο την κόκκινη γραμμή έχει βάθος αρκετό.
    http://www.tradingview.com/x/BNpOjpNc/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Θέλω να συγχαρώ όλους σας για το επίπεδο που κρατάτε εδώ μέσα.

    Κύριε Hippy μπράβο σας για τις αξιόλογες πληροφορίες από την παρουσίαση της χρηματιστηριακής σας, σε σχέση με τις τράπεζες και τις αυξήσεις τους που θελήσατε να μοιραστείτε μαζί μας. Που τα θυμόσαστε όλα αυτά; Ζωντανή ήταν η παρουσίαση; Κρατούσατε σημειώσεις;

    Κύριε Βασίλη υποκλίνομαι για τη δουλειά που καθίσατε και κάνατε πάλι με βάση τις οικονομικές καταστάσεις της 30.6.2015 και τις τρέχουσες χρηματιστηριακές τιμές. Πραγματικά πρέπει να έχετε πολύ μεράκι. Σας ευχαριστούμε.

    Κύριε Τάκη, καμιά καινούργια ιδέα; Το NBG.PA σας, δεν το ακολούθησα λόγω των αιτιολογημένων φόβων μου και των ανησυχιών μου, που εκ των υστέρων διαφαίνεται ότι μπορεί να ήταν ουσιαστικά βάσιμες (και ούτε τώρα θα το έκανα, αν ο χρόνος γύριζε πίσω), αλλά πέσατε μέσα ως προς το σωστό timing και τις χρηματιστηριακές τιμές και αυτό έχει σημασία χρηματιστηριακά και μπράβο σας. Πλάκα έχει που πρώτος σας έβαλλα την ιδέα, ως ερώτημα (και ήσασταν μάλιστα στην αρχή αρνητικός), αλλά δεν το ακολούθησα. Θα περιμένω όμως την επόμενη γκουρουδιά σας

    Καλή συνέχεια και προπαντός υγεία.

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. κ. hippy,
    με τόση ευκολία στέλνετε mail στις χρηματιστηριακές και περιμένετε απάντηση σε ουσιαστικά ζητήματα; Μακάρι να είναι τόσο ενημερωμένες, μελετημένες και εξυπηρετικές! Εντύπωση μου έκανε προ ημερών. Αλλά αφού πιστεύετε στις γνώσεις τους και μιας και δεν σας έχω πει καμιά ιδέα από το εξωτερικό, όπως μου ζητάτε και αφού αμερικανικές μετοχές θα απέφευγα να κοιτάξω λόγω διαφοράς νομισματικής ισοτιμίας (ακριβού σχετικά δολαρίου), αν μου κατέβει καμιά ιδέα προς ευρώ μεριά θα σας την πω, να δούμε τις απόψεις τους, αν βέβαια σας προξενήσει ενδιαφέρον.

    Και μιας και τελευταία έχετε γίνει φανατικός κυνηγός μερισματικών αποδόσεων, σκέφτηκα ήδη τι γνώμη θα είχατε για την Fortum Oyj, σκανδιναβική εταιρεία ενέργειας, με έδρα τη Φινλανδία. Αντικείμενό της είναι η υδροηλεκτρική ενέργεια, η πυρηνική ενέργεια και η συνδυασμένη παραγωγή θερμότητας και ηλεκτρισμού (δηλ. συμπαραγωγή θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας, κοινώς CHP). Η εταιρεία είναι πλούσια σε μετρητά μετά την είσπραξη των 6.6 δισ ευρώ από την πώληση του δικτύου της σουηδικής θυγατρικής της.

    Έχει ισχυρό ισολογισμό, έχει καλή αποτίμηση σε σχέση με τη λογιστική της αξία (λογιστική αξία ανά μετοχή περίπου 15,50€), αλλά έχει υποφέρει τον τελευταίο καιρό από τις χαμηλότερες τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στις σκανδιναβικές χώρες και γενικότερα τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς για τις εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να εμφανίζει σημαντική πτώση EBIT στο β΄ και γ’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους (συγκρίσιμα ΕΒΙΤ γ΄ 3μήνου -46% - χειρότερα ακόμα και από τις προβλέψεις των αναλυτών). Τα κέρδη συνεχίζουν να πιέζονται και έτσι η χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής είναι κοντά στο χαμηλό τριετίας που ήταν 12,96€ (χτες έκλεισε 13.39), ενώ το υψηλό 52 εβδομάδων ήταν στα 21,59 ευρώ.

    Ουσιαστικά πρόκειται για τη μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας της Φινλανδίας και η φινλανδική κυβέρνηση κατέχει το 51 τοις εκατό των μετοχών. Η εταιρεία έχει credit rating από τους δύο οίκους που βαθμολογείται, από μεν την S&P ΒΒΒ+ σταθερό, από την δε Fitch Α- με αρνητική προοπτική. Μια από τις υψηλότερου ρίσκου επενδύσεις της είναι η επέκτασή της στη Ρωσία, όπου έχει επενδύσει δισεκατομμύρια ευρώ και τα προσδοκώμενα οφέλη λόγω της εκεί ύφεσης, των χαμηλότερων τιμών ηλεκτρ. ενέργειας και της υποτίμησης του ρουβλίου έχουν επηρεαστεί (περιμένει στο μέλλον ότι θα αντλεί από εκεί το 25% των εσόδων της). Μετέθεσε πίσω το στόχο της για λειτουργικά κέρδη από τη χώρα ύψους 18,2 δισεκατομμυρίων ρουβλίων, από δύο στα τρία έτη.

    Σε σύγκριση με τις ομοειδείς της εταιρείες έχει ένα υψηλό ποσοστό διανεμομένων κερδών της τάξης του 50-80%, αυτό που σας αρέσει κ. Hippy. Η μερισματική απόδοση είναι πάνω από 8% στις τρέχουσες τιμές. Το έτος 2015 διένειμε ένα ειδικό μέρισμα των EUR 0,2 και φυσικά το τακτικό ετήσιο μέρισμα EUR1,1. Γενικά προσπαθεί να διανέμει κατ’ ελάχιστον 1 ευρώ ανά μετοχή το χρόνο, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, τα οποία φέτος θα είναι άσχημα. Ιστορικά παρακολουθώντας τη μερισματική πολιτική τα τελευταία 15 χρόνια, από το 1998 μέχρι σήμερα, καταβάλλει μέρισμα αδιαλείπτως κάθε χρόνο, σταθερό ή αυξανόμενο. Ποτέ δεν το μείωσε σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, με εξαίρεση μια μείωση της τάξης του 26% την εποχή της κρίσης στη χρήση 2008 (καταβολή το 2009).

    Οι περισσότεροι αναλυτές την έχουν SELL ή HOLD. Αν ήταν buy, δεν θα σας έλεγα καν να την κοιτάξετε και να μας πείτε. Φυσικά και ο επενδυτής αναλαμβάνει περισσότερο ρίσκο, καθώς το momentum κερδοφορίας έχει επιβραδυνθεί. Τι πιστεύετε για τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας μεσοπρόθεσμα;

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω με τον κ. Lorac. Ο καλύτερος νομίζω τρόπος να γλυτώσει ο κόσμος από την τρομοκρατία είναι ν΄αποκτήσει η ζωή για τον τρομοκράτη αξία. Tροφή, μόρφωση, οικογένεια, ελπίδα. Δυστυχώς απαιτεί χρόνο πολύ και υπομονή. Έχει το καλό όμως ότι απαλύνει με την έναρξη ενός τέτοιου προγράμματος κι άλλα προβλήματα, όπως πχ το προσφυγικό. Αυτό νομίζω πρέπει να απαιτήσουμε απ΄τις κυβερνήσεις μας. Συμβάλλοντας εννοείται με τον οβολό μας.

      Ευχαριστώ πολύ τον (γάτο) φίλο μας κ Σύλβιο για την πρόταση Fortum Oyj (έτσι μ΄αρέσουν οι προτάσεις, τεκμηριωμένες κι όχι γκουρουδιές). Θα την μελετήσω (προς το παρόν ματώνω ελαφρά απ΄την RWE).

      Ως προς τους αναλυτές και τα mail τι να πω. Ρωτάς εκείνους που η δουλειά τους είναι να ξέρουν. διαβάζεις τις απαντήσεις πάντα "κριτικά"...κι όπου σε οδηγήσει η κρίση σου.

      Επίκαιρο παράδειγμα

      Φίλος μου είπε το πρωί της Πέμπτης ότι άκουσε "ζωντανό" διάλογο επιχειρηματία των ΜΜΕ με κορυφαίο στέλεχος της Πειραιώς όπου του προσέφεραν έκπτωση 70% από την τρέχουσα τιμή (δηλαδή περίπου 0,015/μετοχή) για ποσά στο βιβλίο προσφορών πάνω από 300,000 (μου είπε τα ονόματα). Μέσω φίλου χρηματιστή μετέφερα στην πληροφορία σε ιδιοκτήτη ΑΧΕ, αρχικά επιφυλάχτηκε να μας απαντήσει, την επομένη όμως με πληροφόρησε πως όχι μόνο η Πειραιώς αλλά κι οι άλλες προσφέρουν εκπτώσεις (μικρότερες). Η πρόταση της ναυαρχίδας για συμμετοχή των μικροεπενδυτών με μικρά ποσά στην ΑΜΚ της μάλλον επιβεβαιώνει την πληροφορία.

      Κατόπιν τούτου αν και αρχικά σχεδίαζα να μπω, τελικά ΔΕΝ θα το κάνω. Πρώτον "παθητικά" μια χάθηκε η δυνατότητα ασφαλούς κερδοσκοπίας με arbitrage μέσω ΣΜΕ και δεύτερον"ενεργητικά" καθώς εάν τελικά επιλεγεί από την MS η έξοδος ΕΥΡΩΒ κ ΠΕΙΡ στο τέλος του μήνα από τον MSCI θα βρούμε πιθανολογώ καλές τιμές εισόδου στην ζωντοχήρα Λάτσαινα. Οι παλινωδίες των μικρών σταθακη-τσακαλωτάκη για να κλείσει το EWG δεν με ανησυχούν αφού δεν έχω τραπεζικές μετοχές, αντίθετα ενισχύουν το σενάριο των εκπτώσεων.

      Τις τράπεζες σαν κλάδο νομίζω πρέπει να μελετήσουμε για επένδυση με σχετική σιγουριά όποτε (και αν) ο Ντράγκι κάνει επιλέξιμα τα ελληνικά ομόλογα.

      Διαγραφή
    2. Εδώ -στον MSCI- έχει 2πλο ενδιαφέρον. Πρώτον αν βγούν οι 2 τράπεζες κ τα ελπε απο το μικρό δείκτη και δεύτερον αν προλάβουν να κάνουν την αμκ 5 μέρες πριν τις 24/11 οπότε όπως διατυπώνεται ΔΕΝ θα μπεί η ΔΕΗ (τα ελπε πάλι βγαίνουν εδώ) και θα μείνουν οι μπανκιες μέσα. Δεν αναφέρω καθόλου την πειρ, για την ευρωβ αν το ποσό των ομολογιουχών είναι μικρό (ή και μηδενικό όπως λένε οι γιουρομπανκαίοι) το κατέβασμα δύσκολα να πάει κάτω απο timi-amk minus 10%. Ίσως μπανκιες με την ανακοίνωνη της επιτυχούς αμκ και με τα πρώτα τύμπανα πολέμου να δώσουν ένα καλό πάνω (>20%) μέχρι να βουτήξουν πριν την είσοδο των νέων μετοχών τους.Εκεί δεν θα εκπλαγώ αν δώ και τιμές -20-30% κάτω απο την τιμή αμκ αλα κύπρου.
      Μην ξεχνάμε και τον φι τε σε που μας έρχεται με το νέο έτος για την δικιά του "...βάθμιση"

      Για την περίπτωση που τελικά πάμε σε παγκόσμια συμμαχία για τερματισμό της εμπόλεμης κατάστασης στην Συρία ήδη τσεκάρω ποιές ελληνικές εταιρίες θα μπορούσαν να συνδράμουν στην αποκατάσταση της ρημαγμένης χώρας. https://www.youtube.com/watch?v=wHeRWrRFsRE

      Διαγραφή
    3. Αυτό βγήκε πριν λίγο στο Bloomberg...κι αν το 0,03 cents για Πειραιώς έχουν σχετικά λογική τα 2 cents για την ναυαρχίδα μοιάζουν (και είναι εκτός τόπου). Δείχνει σε κάθε περίπτωση την σύγχυση των ημερών. Μύλος...

      Εξακολουθεί (χρονικά) να μου φαίνεται λογική η σκέψη αγορών ΕΥΡΩΒ στις 30 Νοέμβρη εάν το χαρτί βγει από τον MSCI ή αγορά ΑΛΦΑ αφού πρώτα αλλάξουν χέρια το 40% των νέων μετοχών (1,100 δις ευρώ ομολογιών/2,500 δις συνολικά)



      By Nikos Chrysoloras and Ruth David
      > (Bloomberg) -- Book-building of National Bank of Greece and
      > Piraeus Bank attract bids from investors at and close to minimum
      > regulatory price of 30 cents per share, three people familiar
      > with the matter say.
      >
      > * Greek banks attracting sufficient amount in bids from
      > investors to cover capital shortfall under ECB’s stress test
      > depends on whether govt strikes an agreement with creditors
      > this week, the people say
      > * Failure to seal a deal would put process at imminent risk
      > * NOTE: Minimum regulatory price for share cap increase is 30c
      > after reverse split of 15 to 1 for National Bank of Greece
      > shares, 100 to 1 for Piraeus shares; before reverse split,
      > bids are at ~2c for NBG, ~0.3c for Piraeus
      > * NOTE: Persons asked not to be named, as book-building
      > continues, bids may start coming at higher prices
      >
      >
      > Link to Company News:{ETE GA CN }
      > Link to Company News:{TPEIR GA CN }
      > Link to Company News:{ALPHA GA CN }
      > Link to Company News:{EUROB GA CN }
      >
      > For Related News and Information:
      > First Word scrolling panel: {FIRST}
      > First Word newswire: {NH BFW}
      >
      > To contact the reporter on this story:
      > Nikos Chrysoloras in Athens at nchrysoloras@bloomberg.net
      >
      > To contact the editor responsible for this story:
      > Eleni Chrepa at echrepa@bloomberg.net

      Διαγραφή
  56. Après la bataille

    Mon père, ce héros au sourire si doux,
    Suivi d’un seul housard qu’il aimait entre tous
    Pour sa grande bravoure et pour sa haute taille,
    Parcourait à cheval, le soir d’une bataille,
    Le champ couvert de morts sur qui tombait la nuit.
    Il lui sembla dans l’ombre entendre un faible bruit.
    C’était un Espagnol de l’armée en déroute
    Qui se traînait sanglant sur le bord de la route,
    Râlant, brisé, livide, et mort plus qu’à moitié.
    Et qui disait: » A boire! à boire par pitié ! »
    Mon père, ému, tendit à son housard fidèle
    Une gourde de rhum qui pendait à sa selle,
    Et dit: « Tiens, donne à boire à ce pauvre blessé. »
    Tout à coup, au moment où le housard baissé
    Se penchait vers lui, l’homme, une espèce de maure,
    Saisit un pistolet qu’il étreignait encore,
    Et vise au front mon père en criant: « Caramba! »
    Le coup passa si près que le chapeau tomba
    Et que le cheval fit un écart en arrière.
    « Donne-lui tout de même à boire », dit mon père.

    Victor Hugo

    Μόνο θλίψη προκαλούν τα γεγονότα στην Γαλλία , άνθρωπος εναντίον ανθρώπου ,βία να γεννάει βία σε αέναο κύκλο Μόνο η παιδεία ημερεύει τέτοια πάθη και η γνώση τα θεραπεύει. Μόνο που η λέξη η ίδια σε καλεί να "παιδευτείς" και εμείς,οι ανθρωποι βρίσκουμε πιό εύκολο τους άλλους να παιδεύουμε.

    Το πραγματικά άσχημο του περιστατικού είναι η αίσθηση που δίνει οτι ανήκει στο μενού "προεόρτια" . Είμαι ανήσυχα περίεργος να δώ και το κυρίως πιάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Χίπη να ξέρετε ότι ο πρωθυπουργός μας έδωσε εντολή στον Σταθάκη και στον ΤσάκαΛΟΤΤΟ να διαπραγματευτούν την πλήρη κρατικοποίηση της Εθνικής και της Πειραιώς. Σε πρώτη φάση πήραν από τα 3 το μακρύτερο αλλά εγώ βλέπω του χρόνου δράματα.

      Διαγραφή
  57. Σεισμικές οι τιμές που αναφέρει ο μπανκο-πιτ ,βέβαια κάπως μπερδεμένα τα νούμερα που δεν συνδιάζονται πχ τιμή αμκ κ ποσοστα Τχσ μετά κτλ. Επίσης με υπερκάλυψη 140% πχ για αλφα γιατί να μείνεις στα τέσσερα?? (λεπτά)
    ΑΝ όμως μείνεις ε τότε κάντην στα τέσσερα για όλο το ποσό μην τιμωρήσεις τόσο βάναυσα τους φτωχο-ομολογιούχους που θα μετατρέψουν στο πάτο.Υπάρχει και η ΄προσμονή του να κλείσει η συμφωνία (ψήφιση μέτρων) που μπορεί να ανεβάσει λιγουλάκι τις τιμές.
    Οπτική σούμα >>> http://www.tradingview.com/x/TmJ9cZnK/ Στόχος στα 0,05 απο παλιό διπλοκόρυφο μάλλον ξεχασμένο απο τους πολλούς. Κόκκινο κανάλι στα 0,047 περίπου και τα δύο με την αίρεση οτι θα χάσει το 0,059 αύριο.
    Αν τελικά ισχύσει το 0,04 τότε 2550 δια 0,04=63.750 αρα νέο σύνολο 76.520 2550+6900=9450 δια νέου συνόλου είναι 0,123 ανα μετοχή.

    Μεγάλος χαμένος για την ώρα το τχσ με μεγάλο κερδισμένο τον νέο μέτοχο. Νομίζω εδώ ΜΗΝ περιμένετε πωλήσεις απεγνωσμένων ομολογιούχων μόνο παιγνίο περι του θέματος Θα φανεί και στον συνολικό όγκο αργότερα. Αύριο στην βουτιά θα ακολουθήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως είναι παπαγαλιά, δεν συμπαθώ φήμες και σενάρια συνωμοσίας, επειδή όμως κάποιοι συνάδελφοι μαριδαίοι ίσως τσιμπήσουν απ΄τις χαμηλές τιμές των τραπεζών, το γράψω για να το ξανασκεφτούν. Από φίλο κοντά στο περιβάλλον ενός από τους αναδόχους και με κάθε επιφύλαξη μιλάνε για τιμές στα βιβλία προσφορών ΕΥΡΩΒ και ΑΛΦΑ -50% απ΄τα σημερινά κλεισίματα ( πχ ΕΥΡΩΒ περίπου 1c) και ΕΤΕ, ΠΕΙΡ -80%. Θεωρώ τις τιμές παράλογες, ΔΕΝ τις υιοθετώ, ελάχιστη σημασία έχει ωστόσο τι θεωρώ λογικό εγώ.

      Όπως αρκετές φορές επανέλαβα στο μπλογκ ΔΕΝ έχω τραπεζικές μετοχές (είμαι και σε ηλικία εμφράγματος). Προσωπικά αρνούμαι να κάνω κίνηση αγοράς απ΄το ταμπλό πριν την ολοκλήρωση των ΑΜΚ κάτι που ίσως αποδειχτεί απερισκεψία. Προτιμώ πιο συνετό ποντάρισμα. Δηλαδή αφού τελειώσει η διαδικασία, μ΄ενδιαφέρει σταθερά η κερδοσκοπία στην ΕΥΡΩΒ (στις 30/11 ΜΟΝΟ εάν βγει από τον MSCI). Αλλιώτικα θα κοιτάξω προς ΑΛΦΑ μεριά μερικές μέρες μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών κι αφού πρώτα αλλάξει χέρια το 40% περίπου των μετοχών.

      Φίλε Lorac νομίζω κάνεις λάθος με τους ομολογιούχους. Οι senior ομολογίες θα πάρουν μετοχές ακριβώς στην τιμή που θα οριστεί στα βιβλία προσφορών. Συνεπώς γι αυτούς με την δική μου λογική ισχύει "όσο πιο χαμηλά τόσο περισσότερη ασφάλεια" και μπορούν να πουλήσουν-έστω και με μικρή ζημιά-με το καλημέρα. Άλλωστε οι ομολογίες τους δυό μήνες νωρίτερα έκαναν πράξη στο 40%-50% της αξίας τους. Ο φορολογούμενος Έλληνας και τα παιδιά του θα πληρώσουν τη ζημιά (που θα τους φορτώσει το ΤΧΣ).

      Κάτι τελευταίο με κάθε επιφύλαξη

      Άκουσα το σενάριο ότι θα προηγηθεί ολιγοήμερη αναστολή διαπραγμάτευσης της κάθε τραπεζικής μετοχής για να γίνει το reverse split, η AMK και κατόπιν θα επιστρέψει στο ταμπλό με αναπροσαρμοσμένο αριθμό μετοχών και τιμή εκκίνησης για αποφυγή κερδοσκοπίας. Απ΄όσο θυμάμαι στην περίπτωση ΑΜΚ της ΑΤΕ που είχα γράψει παλαιότερα είχαμε διαπραγμάτευση των αναπροσαρμοσμένων (από το rs) μετοχών για μια βδομάδα και μετά μπήκαν οι μετοχές της αύξησης. Αγνοώ τι θα γίνει, αυτούς τους λένε τσίριζα, δεν μπορώ ν΄ακόύσω με σιγουριά τίποτα.

      Διαγραφή
    2. Στο ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα της Eurobank. σήμερα 18/11 κλείνει το βιβλίο προσφορών,20/11 έγκριση απο ΧΑΑ του reverse split, 24-26/11 τρίημερη αναστολή διαπραγμάτευσης, και 27 έναρξη συναλλαγών και εισαγωγή των νέων μετοχών. Επαναλαμβάνω ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ χρονοδιάγραμμα. Προσωπικά αναμένω τιμές κάτω από τις τιμές των book building, από τις πρώτες ημέρες. Ο λόγος ένας και απλός, 3 δις περίπου ομόλογα, εκ των οποίων αρκετά αγορασμένα σε τιμές κάτω της ονομαστικής αξίας, που σημαίνει πωλήσεις με περιθώριο κάτω της τιμής book building. Και αν το δω πιο μικρο μακρο οικονομικά, μετά τις ΑΜΚ θα έχουμε τιμές περί του 0,3-0,50 του TBV, και με αναβαλλόμενους φόρους αρκετά υψηλούς, και ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, ΦΩΣ δεν βλέπω.

      VasilisG

      Διαγραφή
    3. Μεγάλη αλήθεια και Μπράβο σας κ. Βασίλη που την επισημαίνετε

      Μεγάλη ποσότητα ομολόγων (ίσως και 50%) έχουν αγορασθεί απ΄το 85% της αξίας τους και κάτω (κι οι ίδιες οι τράπεζες έχουν επαναγοράσει ομόλογα τους σε τέτοιες τιμές). Συνεπώς οι νέοι κάτοχοι έχουν περιθώριο κέρδους και κάτω απ΄την τιμή έκδοσης των νέων μετοχών. "Σπεύδε βραδέως" θα λέγαμε.

      Κατά τα λοιπά κ. Βασίλη επειδή στατιστικά το January effect έρχεται σχεδόν κάθε χρόνο (ακόμα και στο μετά ΛΗΜΑΝ 2009 ήλθε-έστω με μικρή καθυστέρηση) πιθανολογώ θα έρθει και το 2016. Οι τιμές μετά τις ΑΜΚ "περί του 0,3-0,50 του TBV" που θα έχουμε όπως σωστά μας λέτε είναι καλές για επένδυση. Έστω κι αν μας εγκλωβίσουν για κάποιο χρονικό διάστημα. Στην τελική ο συριζα δεν θα είναι αιωνίως στην κυβέρνηση.

      Τόσα χρόνια στην αντιπολίτευση των τραπεζών μου (μας) έχει γίνει μονόδρομος. Κάποια στιγμή όμως δεν γίνεται, θα στρίψουν ή οι άλλοι-οι πολλοί-θα νομίζουν ότι θα στρίψουν. Κι εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι εκεί να το εκμεταλλευτούμε. Γνώμη μου φυσικά, όχι απαραίτητα σωστή.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂