Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Με νταούλια και ζουρνάδες - θα ρίξουμε το γέλιο της αρκούδας!!!




Είτε με, είτε χωρίς συμφωνία ήρθε η ώρα ο Νεοέλλην να γευτεί τους κόπους του!!!! Toν αέρα τον κοπανιστό δηλαδή.

Για χρηματοαγορά ούτε κουβέντα. Έχουν βάλει τους ατζαμήδες εδώ και μερικές ημέρες να ψωνίζουν τάχα μου αντίδραση, δήθεν συμφωνία, φρου φρου και αρώματα.

Τιμή στόχος και αξία της μετοχής Ελλάς. ΜΗΔΕΝ ΜΗΔΕΝ, ΜΗΔΕΝ, όσο δηλαδή αξίζουν κάτι ΕΒΖούδες, Μίγες και όλες μαζί οι κολάντζες της Ελληνικής χρηματαγοράς.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 
Αίνταααα βρεεεεε για μπανάκια και αφήστε τα longs και τα shorts.



196 σχόλια:

  1. Ανεβάζω thread για να μπορείτε να σχολιάζετε.

    Απο εμένα ουδέν σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα κύριε Τάκη. Καλό καλοκαίρι και σε σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτέλους thread. Απο καπου να πιαστουμε. Μας εφαγε η μοναξια του επενδυτη, που εμεινε .. μονος στο γηπεδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Τάκη πολύ χαιρόμασθε που έστω και ολιγόλογος επανήρθατε,έστω και για μικρή εμφάνιση.

    Πριν από 1,5 μήνα σας είχα γράψει το παρακάτω μήνυμα:


    Ανώνυμος5 Μαΐου 2015 - 11:20 μ.μ.

    Κύριε Τάκη πολύ χαίρομαι που επανήρθατε έστω και για λίγο.Επιτρέψετέ μου να διαφωνήσω:σιγά μην υπογράψουν συμφωνία οι αναρχοάπλυτοι...!Αυτοί κύριε Τάκη το μόνο που ήξεραν τόσα χρόνια ήταν να κάνουν αντιπολίτευση,όπως κάνουν και τώρα...στη Γερμανία...
    Δεν κατανοούν τον σύγχρονο κόσμο,δεν έχουν ιδέα(κάποιοι ελάχιστοι ίσως)από πολιτικοοικονομική ανάλυση και λειτουργούν ως αριστεροί της 10ετίας του '50.
    Ζούμε στιγμές του ΓΑΠ του 2010-2011,Τιτανικός έλεγε ο Παπακωνσταντίνου ο πουκαμισάς(θα χάσουν οι κερδοσκόποι τα πουκάμισά τους έλεγε χαχαχαχαχαχα),για Αρμαγεδών λέει τώρα ο Μπαρούφας. Λεφτά υπάρχουν ο ΓΑΠ,το ίδιο ακριβώς η Αυγή.Θα πατάξωμεν την φοροδιαφυγή,μια απ'τα ίδια οι αριστερίζοντες της καρπαζιάς.Δημοψήφισμα ο ποδηλατάς,δημοψήφισμα ο νεαρός...

    Αφήστε τα κύριε Τάκη,το μαρτύριο της σταγόνας θα ζούμε έως να έρθει εκείνη η τιμημένη μέρα που τα ΑΤΜ θα βγάλουν μια μούντζα σε όσους συνταξιούχους και δημοσιουπαλλήλους προστρέξουν να εισπράξουν το μηνιάτικο.Δεν υπάρχει άλλος δρόμος κατανόησης για τους φρεντάκηδες Νεοέλληνες,ντουγρού στη φάπα...

    Arrow


    Συνεχίζω να υποστηρίζω ότι ο Σύριζα έχει αυτοεγκλωβισθεί σε μια νομοτελειακή ρήξη με τους εταίρους.Αυτά που θα συμβούν τους επόμενους μήνες και γράφω μήνες διότι οι εταίροι δεν επιθυμούν στην παρούσα φάση να μας τραβήξουν το σωληνάκι,θα είναι και για γέλιο αλλά κυρίως για κλάματα.

    Το τέλος δεν θα είναι σίγουρα καλό,αυτό το προσυπογράφω και με τα 2 μου χέρια.Καλό κουράγιο συνΈλληνες...

    Arrow

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα

    τίποτα δεν είναι αρκετά κακό ώστε να μην μπορεί να γίνει χειρότερο. Απόφθεγμα που ποζάρει ψηλά στο δεκάλογο του απαισιόδοξου. Δύσκολο να το πολεμήσεις σήμερα μετά την παρατεταμένη πίεση στην αγορά και την παιδική χαρά στην κυβέρνηση. Εννοείται ότι δεν γνωρίζω τα μελλούμενα, ο Κύριος παρά τις προσκλήσεις μου αρνείται να έρθει στον ύπνο μου να μου τις παρουσιάσει, έτσι θα αναφερθώ και στα δυο σενάρια.

    Στο καλό σενάριο άσχετα τι θα ψωνίσω όλα θα πάνε καλά ή καλύτερα. Όμως τα ρευστά είναι πια περιορισμένα Γνωστόν. Και στις μέρες μας ελάχιστα. Έτσι λοιπόν σκέφτομαι τα ρέστα μου να ΜΗΝ τα παίξω ακόμα. Αύριο λήγουν τα παράγωγα. Πιθανολογώ πως μετρημένοι στα δάχτυλα-γενναίοι ή φευγάτοι-θα κάνουν roll over. Ακραίο volatility τούτες τις μέρες, κουράζει, ας κερδίσουν άλλοι. Εάν όλα έλθουν κατ΄ευχήν οι τράπεζες έχουν 150% απ΄τα τρέχοντα επίπεδα. Η ΑΛΦΑ πχ από τα 0,20 θα πάει 0,50. Προτιμώ αντί να ρισκάρω καθημερινά με bottom fishing να περιμένω κι ΟΤΑΝ σκάσει η καλή είδηση ν΄αγοράσω market στο +20% στα 0,24. Μου φτάνει η υπόλοιπη άνοδος, τα πρώτα 0,04 τα χαρίζω στους γενναίους. Τους αξίζει άλλωστε.

    Στο κακό σενάριο προσωπικά βάζω κατά νου χαρτιά με εσωτερική αξία και αύριο. Εάν πάμε σε χρεοκοπία εντός ευρώ => capital controls => πιθανή εξαγωγή τραπεζών απ΄την πρίζα (ΕΛΑ) => δραχμή λογικά μετά την πρώτη υποτίμηση κατά 30% θα συνεχίσει διολισθαίνοντας. Αντίθετα πιθανολογώ πως μετά το πρώτο κατρακύλισμα όποτε ανοίξει το ΧΑΑ, θα αποτιμηθεί αρχικά χαμηλότερα η νέα κατάσταση αλλά τα χαρτιά με αξία (υποδομές, δίκτυα, νερά, λιμάνια, εξαγωγικές) μετά την ισορροπία θα πάνε να βρουν τις σημερινές ήδη χαμηλές τιμές (απολύτως προσωπική άποψη).

    Πάντα βρίσκονται τολμηροί κερδοσκόποι που ψάχνουν ευκαιρίες. Είτε μικροί ερασιτέχνες με λίγο χρήμα έξω (σίγουρα υπάρχουν και μεταξύ μας φαντάζομαι) αλλά κυρίως μεγάλοι κερδοσκόποι και funds πχ Prem Watsa-Fairfax οι οποίοι πιθανολογώ πως θα σπεύσουν να ενισχύσουν θέσεις ή και να πάρουν νέες σε μετοχές στις μισές σε ντόπιο νόμισμα τιμές.

    Φουρτούνα είναι, αλλά μην μας παίρνει ψυχολογικά κι από κάτω. Οι επιζώντες του ΧΑΑ θα βρουν ευκολότερα φαγητό. Ίσως και μεγαλύτερες μερίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ κύριε hippy δεν πιστεύω ότι η χώρα θα επιστρέψει στη δραχμή - καθότι ο νεοΈλλην είναι «μαγκιά, κλανιά και κώλο φινιστρίνι» δηλαδή ψευτόμαγκας και πιστεύει πως τάχα μου η Ελλάς είναι το κέντρο του σύμπαντος. οπότε δύο πιθανά σενάρια βλέπω.
      Η κυβέρνηση κακήν κακώς θα συρθεί σε συμφωνία με τρις χειρότερους όρους απο ότι θα μπορούσε να πετύχει πριν απο μερικούς μήνες ή (ίσως το πιθανότερο σενάριο) το Μαξίμου θα πυρποληθεί απο αγανακτισμένους.

      Άρα στην πυρπόληση του Μαξίμου απο αγανακτισμένους θα δούμε τον πάτο της χρηματαγοράς ή αν πάμε σε συμφωνία τον πάτο θα τν έχουμε δει την προηγούμενη ημέρα.

      Διαγραφή
    2. Συνεπώς Κ. Τάκη φαντάζομαι πως μάλλον θα συμφωνείτε στο δια ταύτα. Δηλαδή αδιαφορούμε στο κάλεσμα των σειρήνων (χαμηλές τιμές) σφίγγουμε τα ρέστα μας και περιμένουμε το τέλος ή τη φωτιά,

      Διαγραφή
  6. απαντηση στον ΚΥΡΙΟ hippy-ΓΡΑΦΕΤΕ-. Εννοείται ότι δεν γνωρίζω τα μελλούμενα, ο Κύριος παρά τις προσκλήσεις μου αρνείται να έρθει στον ύπνο μου να μου τις παρουσιάσει--ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΑ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ-ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ- ΣΑΛΙΟ-ΛΕΠΗ-ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΗ--------Σαν πήρα έναν κατήφορο, για δες, την άκρη το ποτάμι
    και το ποτάμι, άντε ρούσα παπαδιά, και το ποτάμι ήταν θολό
    και το ποτάμι ήταν θολό, θολό κατεβασμένο
    σέρνει λιθά , άντε ρούσα παπαδιά, σέρνει λιθάρια ριζιμιά

    σέρνει λιθάρια ριζιμιά, δέντρα ξεριζωμένα
    σέρνει και μια, άντε ρούσα παπαδιά, σέρνει και μια γλυκομηλιά
    σέρνει και μια γλυκομηλιά, τα μήλα φορτωμένη
    κι ανάμεσα, άντε ρούσα παπαδιά, κι ανάμεσα στους κλώνους της

    κι ανάμεσα στους κλώνους της, για δες, δυο αδέλφια αγκαλιασμένα
    να κλαίει η δό , άντε ρούσα παπαδιά, τα κλαίει η δόλια η Ρούμελη
    να κλαίει η δόλια η Ρούμελη, τα κλαίει ο κόσμος όλος
    για δέστε τα, άντε ρούσα παπαδιά, για δέστε τα κακόμοιρα

    για δέστε τα κακόμοιρα, για δέστε τα καημένα
    αν δεν, άντε ρούσα παπαδιά, αν δε φιλιόνταν ζωντανά

    αν δε φιλιόνταν ζωντανά, φιλιόντα πεθαμένα
    για δέστε τα, άντε ρούσα παπαδιά, για δέστε τα κακόμοιρα-----------https://www.youtube.com/watch?v=qsZSwCQGyiw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σημεία των καιρών

    Τα τραπεζικά ΣΜΕ Σεπτεμβρίου έως και 12% υψηλώτερα απ΄την τιμή spot. Η αγορά δεν τρελλάθηκε φυσικά, ο κίνδυνος βάρεσε ταβάνι κι όλοι ψάχνουν τρόπους να προστατέψουν τα οπίσθια τους.

    Αντε να τα βρούνε το Σ/Κ να κάνουμε καμιά σοβαρή συζήτηση. Στηριζόμενοι στα θεμελιώδη των εταιρειών και όχι σε πολιτικά σενάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ευλογία και ταυτόχρονα κατάρα της δημοκρατίας είναι πως εν τέλει ο κάθε λαός θα πάρει αυτό που του αξίζει. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

    Για ένα λαό που βάσει των τελευταίων εκλογών σε ποσοστό άνω του 50% δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι 1 ευρώ - 2 ευρώ = -1 ευρώ, αλλά σε οικονομικούς όρους για εμάς δεν μπορεί να υπάρξει χαρτονόμισμα -1 ευρώ, δεν απομένει τίποτα παρά να δώσουμε ραντεβού στα γουναράδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ--V. Putin: Το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές και όχι η Ελλάδα------http://www.capital.gr/story/3034530/v-putin-to-problima-to-exoun-oi-pistotes-kai-oxi-i-ellada

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νέο βίντεο από την επίθεση του Μπέου στον Παπανδρέου: «Χασισοπότη, πολιτικέ απατεώνα» - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ---http://dete.gr/?p=11249

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩ

    Goldman Sachs: Η Ελλάδα δεν θα πάρει συμφωνία και θα επιβάλει capital controls και παράλληλο νόμισμα


    Πηγή: Goldman Sachs: Η Ελλάδα δεν θα πάρει συμφωνία και θα επιβάλει capital controls και παράλληλο νόμισμα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/212951/goldman-sachs-i-ellada-den-tha-parei-symfonia-kai-tha-epivalei-capital-controls-kai#ixzz3dd8wCQJ1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα στον Οικοδεσπότη και σε όλους τους φίλους!

    Όσοι θέλετε ρίξτε μια ματιά στο link...
    Τα λέει πολύ γλαφυρά...

    http://schrodingers-dragon.blogspot.gr/2015/06/from-fuckin-to-drachma.html?m=1

    Επίσης να ενημερώσω ότι σύμφωνα με έγκυρες πηγές οι θέσεις με παράθυρο στο ελικόπτερο εξαντλήθηκαν!
    Μόνο λίγες έχουν μείνει πλέον ελεύθερες στο διάδρομο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΥΡΙΕ


    Nemoz ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΗΣΤΕ ΓΑΤΟΝΙ ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΦΕΥΓΗ ΤΙΠΟΤΑ- ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΡΘΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η νύχτα πέφτει στο Παλέρμο....

    Θα αποφύγω σχόλια για την συμφωνία μιάς και ακόμα και καλά τρέχει η διαπραγμάτευση κτλ κτλ. Καλό είναι μετά τις στρακα-στρούκες και το σαμπανιζέ αν κλείσουμε τελικά και δεν πιστολιάσουμε , να δούμε τι θα προκαλέσει η εφαρμογή της ανα κλάδο(ώρε γλέντια!!).

    Εχαε . Άνακάλυψα το κύμα το αληθινό και την προτίμησα στο φιμπονιτσιακό ,786% Μετά τα μπανάκια του σουκου συνήλθα και σήμερα εις το πέρας της ημέρας την επέστρεψα. Θα θεωρούσα θετικό αν συσσωρεύσει δυνάμεις εντός του εβδομαδιαίου κεριού και κάτω απο το γκαπ και με οριστική συμφωνία κάνει γκαπ-απ πάνω απο αυτό και μας στείλει για κοκτειλ island .

    alfa . Εδώ η παρασκευή ήθελε θάρρος. Φτιάχνει το οπτικό διπλόπατο αλλά 20% plus σε μια μέρα με τόσο αρνητισμό είναι μιααα χαρά. Ίσως το αντιος εδώ να είναι βιαστικό μιας και το παράγωγο της δείχνει πιό πάνω. Αλλα σας θυμίζω οτι κοιτάω και το τιπι της και αυτό έδειξε δισταγμό.

    δεη . κομπλικειτ σιτσουασιον . εδω πολύ τρειντ .Την κράτησα αλλά το κάτω απο το .786 το δικό της με προβλημάτισε. Ανοδο με φόβο είχα γράψει αλλά είπαμε χεχε. Το 4,25 θα παίξει το ρόλο του σκιάχτρου Αλλά το παιχνίδι σε ανοδικό σενάριο θα γίνει πιό ψηλά. Το χαμηλό που έκανε με την μέθοδο των παραλλήλων φτιάχνει ωραίο καναλάκι το τρέχων 7μηνο.

    Ε-λαμδα. Ίσχύει ότι έχει ειπωθεί . ΑΝ είμουν σαμουράι ιτσιμόκος στο bushido μηνιαίο θα ετοιμαζόμουν να κόψω τον κιτζουν στα 4 ( και 73).

    Κλείστε τώρα τα μάτια σας..... Ξημερώνει νέα μέρα στο Παλέρμο για όλους, εκτός από τον ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλείσιμο πάνω στην γραμμή και παράδειγμα ιτσιμοκου για τον φίλο ανώνυμο πιο κάτω.Με ανάλογα edit θα βρείτε το μηνιαίο.
      http://www.tradingview.com/x/KuHXAl5k/

      Διαγραφή
    2. Για χάρη μόνο ιστορικής συνέχειας θα σχολιάσω για e-λαμδα.Στις 22 ιουνίου σας έγραψα

      ΑΝ είμουν σαμουράι ιτσιμόκος στο bushido μηνιαίο θα ετοιμαζόμουν να κόψω τον κιτζουν στα 4 ( και 73).

      Κατόπιν ψηλό και σχεδόν κλείσιμο το 4,07 στις 26/6. Μετά είχαμε το κλείσιμο λόγω cc δημοψηφίσματος και άλλων αριστερόστροφων προβλημάτων. Μετά το επεισοδιακό άνοιγμα έκανε στις 19/8 ψηλό ( αλλά με κόκκινο κεράκι) στα 4,74.
      Με αφορμή τις εκλογές που μας ξεφούρνισαν χτές θα εστίαζα στο γκαπ 3,58-3,51 αλλά με checkpoint σε εβδομαδιαίο κλείσιμο το 3,86. Ξαναγράφω και εδώ οτι οι εκλογές αυτές με ξερίζωμα του αριστερού ζιζάνιου απο τον κορμό του σύριζα είναι οτι καλύτερο με βάση τα ρεαλιστικά τωρινά δεδομένα.

      Βέβαια παρόλο που ο πραγματικός γκουρου έχει αναφέρει την Γριβ θα ήθελα και την άποψη του (την μυτόγκα του) πέρα απο το tradaki που αναφέρω εδώ.

      Διαγραφή
  15. Αυτο με την Λαμδα δεν κατάλαβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΥΡΙΖΑικές και λαικίστικες ανοσίες.
    QUIZ
    Ποιος γυρολόγος είπε τέτοια κοτσάνα??
    Δεν πρέπει να φοβόμαστε. Δεν αντέχουν να μας πετάξουν έξω. Δεν θα ανοίξουν τους ασκούς του αιόλου

    Απάντηση προς τον γυρολόγο.
    Επειδή λοιπόν δεν πρέπει να φοβόμαστε και δεν αντέχουν να μας δώσουν τα παπούτσια στο χέρι, προτείνω να μην πάρουμε κανένα μέτρο στην μπορντελοχώρα μας, να διορίσουμε άπαντες στο δημόσιο με κατώτατο μισθό 3000 ευρώ, να δίνουμε αναπτυξιακά πακέτα σε κάθε Έλλην πολίτη με λεφτά Ευρωπαικά και να μοιράζουμε ευρώ με το κιλό - ταυτόχρονα να σβήσουν οι θεσμοί το χρέος μας και το επόμενο που θα ξαναδημιουργήσουμε να μας το ξανασβήσουν.
    Άντε ντεεεεεεε μη το κάνουμε Κούγκι εδώ χάμω.

    Ά ρε Ελληναρά ματσούκι που χρειάζεσαι. Νομίζεις ότι η κωλοχώρα μας είναι το κέντρο του σύμπαντος και εσύ ο πλανητάρχης.

    Δεν ξέρω τι λέτε, αλλά εγώ είμαι με τη ΖΩΗ. Ότι πει η ΖΩΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ρωτάτε βρεεεε για ποια ΖΩΗ.

      Μια είναι η ΖΩΗ!!!
      Αυτή
      https://www.youtube.com/watch?v=2waiexguATw

      Διαγραφή
    2. Μιχελογιαννάκης: ''Grexit'' από τον ΣΥΡΙΖΑ σε όσους δεν τηρήσουν τη συμφωνία με το λαό

      Mα καλά πόσο άσχετος πρέπει να είναι κάποιος να μην μπορεί να αντιληφθεί ότι καμιά συμφωνία δεν μπορεί να τηρηθεί με το Λαό - είτε έχουμε ευρώ, είτε πολύυυυυυ περισσότερο αν βάλουμε μπροστά την κοπή των δραχμών.

      Αίντααααα βρεεεεε άχρηστοι. Αφήστε το δούλεμα στον χαζολαό της πλάκας και δείτε πως θα μπορέσετε να φτιάξετε κράτος το μπορντέλο μας.

      Διαγραφή
    3. Θα μπορούσε να ήταν η Δημοκρατία της Ελλάδος και να κόβει νεοδραχμές
      http://mitarola.blogspot.gr/2014/02/1920-23.html#more

      Διαγραφή
    4. Προσέξτε ομοιότητες με τα δικά μας χάλια.

      Κατάφερε να ανορθώσει τη Γερμανία οικονομικά με δάνεια από τις ΗΠΑ χάρη στο «Σχέδιο Dawes» και αργότερα το «Σχέδιο Young».

      Κατά μέγα μέρος τα χρήματα διέγραφαν κύκλο και επέστρεφαν στο δανειστή: από τις ΗΠΑ πήγαιναν στη Γερμανία. Από εκεί όδευαν στις Γαλλία, Βρετανία, Βέλγιο για την αποπληρωμή των αποζημιώσεων και λοιπών χρεών. Αλλά και αυτές οι χώρες χρωστούσαν στις ΗΠΑ χρήματα που δανείστηκαν για τον πόλεμο.

      Με το ΚΡΑΧ του Αμερικάνικου Χρηματιστηρίου του 1929 οι Η.Π.Α. έκαναν απο την Γερμανία απαιτητά τα χρωστούμενα.
      Και σε εκείνο ακριβώς το σημείο η Γερμανία κατέρρευσε ....

      Διαγραφή
    5. Στις 3.1.1923 1 κιλό ψωμί κόστιζε 163 Μάρκα, στις 19.11.1923 κόστιζε 233 δις μάρκα.

      Διαγραφή
    6. Αλλά εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν ανησυχούμε. Έχουμε τους Σωρέους όπου με τον καθηγητή Θεόδωρο Καρυώτη (πως σας ξέφυγε αυτός κύριε πρωθυπουργέ?? Αυτόν έπρπε να βάλουμε στο οικονομίας,) θα κάνουμε την ανατροπή.

      http://mitarola.blogspot.gr/2013/09/banque-d-orient-1-1.html#more

      Α, ρε χαζονεοΕλληναρά. Τι ανοησίες χάβεις κάθε φορά. Όταν αντιληφθείς ότι είσαι μέτριος εως άχρηστος τότε θα ξεκινήσει η ανάκαμψη και το γύρισμα της Ελλάδος. Μέχρι τότε θα πέφτουν φάπες και θα σου φταίνει οι Γερμανοί, οι Αμερικάνοι, οι ΕΛ και οι Νεφελίμ.

      Διαγραφή
    7. Καλημέρα Κ. Τάκη

      από την επόμενη εβδομάδα θα γεμίσουν τα μπλόγκια με σχόλια από τους (εκ του ασφαλούς) τζάμπα μάγκες "ο Τσίπρας έπρεπε να στυλώσει τα πόδια αναγκάζοντας Ομπάμα, Μέρκελ, Ολάντ να υποκύψουν" αλλά και πατέρες της νίκης "εγώ σας τα΄λεγα κότες αγοράστε ΧΑΑ η συμφωνία ήταν μονόδρομος". Δεν αξίζει ν΄ασχοληθούμε, αδιαφορούμε, προσπερνάμε.

      Το θέμα είναι να είμαστε χρηστικοί για τους φίλους μας. Υπάρχει ο τομέας των θεμελιωδών που είστε απλά Εξαιρετικός. Σχεδόν όλοι εδώ πιθανολογούμε ότι οι τράπεζες θα συρθούν σε νέες ΑΜΚ το αργότερο στο 1ο τρίμηνο του 2016. Με τη δική μου οπτική δεν γίνεται με τις τρέχουσες κεφαλαιοποιήσεις, πιθανολογώ πως μετά από μια λογική περίοδο χωνέματος της ακραίας διακύμανσης τους, αργότερα το καλοκαίρι θα κινηθούν υψηλότερα. Εννοείται και με σχετική κυβερνητική υποβοήθηση πχ κάποιο νομοσχέδιο ρύθμισης κόκκινων δανείων (εκτιμώ μονόδρομος)

      Σίγουρα μπορείτε, έχετε όμως χρόνο και διάθεση να κάνετε μια εκ νέου αποτίμηση τους με τα στοιχεία των οικονομικών καταστάσεων του 2014?

      Το ρίσκο (της ξεπέτας) δικό μας.

      Διαγραφή
    8. Κύριε hippy οι τράπεζες ΑΜΚ εδώ και τώρα. Ανοδική τραπεζική κίνηση όσο ακόμη έχουν τιμές penny stock μόνο ως βραχυπρόθεσμες θα είναι. Μετά πάλι μπλουμ και κάτω και θα έχει πολύυυυ κάτω.
      Για δείτε που έχει φτάσει η ζομποτράπεζα, που είναι και γνωστή και ως ΠΕΙΡαυλος. Στο 1,7 μας έλεγε ο ΛΕΩ ότι πρόκειται για το hot story των Βαλκανιών. Φάτην για άλλη μια φορά κύριε ΛΕΩ.

      Μόνο σε τιμές reverse σπλιτ τράπεζες και αφού κάνουν άλλη μια ΑΜΚ.
      Απαράβατος κανόνας για εμένα.
      Αν τώρα πάνε σε σενάριο κρατικοποιήσεων οι ζομποτράπεζες τότε ΔΕΝ ΘΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ ΠΟΤΕ!!! Όπως ακριβώς έγινε στην Ισλανδία.

      Διαγραφή
  17. ΔΑΣΚΑΛΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΗΡΘΕΣ ΦΩΡΤΟΜΕΝΟΣ ΓΕΜΑΤΟΣ ΟΡΜΕΣ ΚΑΙ ΠΑΘΗ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΗΣΑΣΤΕ-ΟΛΟΙ -ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ--
    1



    ΠΑΤΡΑ: Μεσσηνιακή βραδιά με γουρουνοπούλα στην Πλαζ

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ/22 Ιουν, 2015 - 7:52/



    Ο Αχαϊκός Σύλλογος Μεσσηνίων «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ» που συστάθηκε το 1953 και είναι ιδρυτικό μέλος της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας διοργανώνει την ετήσια εκδήλωσή του της «Μεσσηνιακής Βραδιάς» την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 και ώρα 21:00 στο κέντρο «ΠΛΑΖ ΕΟΤ» της Πάτρας.

    Θα αποτελούσε ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς να παραστείτε στην ανωτέρω εκδήλωσή μας στην οποία συναπαντώνται οι Μεσσήνιοι εν Πάτραις και οι φίλοι τους, διασκεδάζουν με παραδοσιακούς χορούς και γεύονται μεσσηνιακά προϊόντα (γουρουνοπούλα, σύκα, δίπλες, ελιές, κ.ά.). Τιμή ανά άτομο 13 Ευρώ (συμπεριλαμβάνονται σαλάτες, τυριά, πατάτες φούρνου, τζατζίκι, χορτόπιτα, τυρόπιτα, παστίτσιο, γουρουνόπουλο, άφθονο κρασί).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κύριε Τάκη για τον ΟΛΠ τι βλέπετε;
    Δεν έχει μείνει πολύ πίσω, τηρουμένων των αναλογιών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Gerry δεν θα κάνω κανένα σχόλιο για Ελληνική χρηματαγορά.

      Διαγραφή
  20. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ -ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΔΗΞΕΤΕ -ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ-
    Νέα πρόταση δανειστών-Να βγουν οι φόροι από επιχειρήσεις, να κοπούν μισθοί

    Νέα 5σέλιδη πρόταση έστειλαν οι δανειστές στον Αλέξη Τσίπρα
    •Ζητούν μειώσεις δαπανών και όχι φορομπηχτική πολιτική
    •«Απολύτως απαράδεκτη η πρόταση» απαντά η Ελλάδα, σύμφωνα με το MNI
    •Απαιτούν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις
    •Σε κοινή γραμμή ΕΕ και ΔΝΤ, δεν υπάρχει χάσμα
    •Ο Τσίπρας κατήγγειλε τους δανειστές
    •«Η δεν θέλουν συμφωνία ή εξυπηρετούν συμφέροντα στην Ελλάδα»
    •Δείτε αναλυτικά τη νέα πρόταση
    -http://www.iefimerida.gr/news/213589/nea-protasi-daneiston-na-vgoyn-oi-foroi-apo-epiheiriseis-na-kopoyn-misthoi-kai-syntaxeis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Re file den varethikes na grafeis paparies kai na gemizoun oi mitoi me tis aidies sou?

      Kane mas tin hari kai apalakse mas apo tin parousia sou.

      Διαγραφή
    2. Λουκά μη γ@μ@ς το φόρουμ,

      Διαγραφή
  21. Λούκας έλεος πια με τα σχόλια σου επίτηδες το κανείς για να γεμίσει ξανά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. λουκα μπατηρη σε παρακαλω σταμάτα την μαλακια εδω μεσα πηγαινε στον λεωτσακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μου είπανε ότι ο χονδροκολαράς Πανούλης ήθελε να το κάνει Κούγκι, αλλά καθότι δειλός και φαφλατάς - του το τάξαν τα ξενάκια. μπουχαχαχαχαχα
    Ελληναράδες, φαφλατάδες και αεριτζίδες. Αν θέλετε Κούγκι θα σας το κάνουν τα ξενάκια και εσείς θα τρέχετε στα ελικόπτερα.

    https://www.youtube.com/watch?v=EGL5R7KRg5Y

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Koυ-κου παιδάκια με τα νταούλια και τους ζουρνάδες που θα χορεύουν οι αγορές, μπουχαχαχα
      Για δείτε τα ξενάκια με τα ροκάκια πως θα σας χορέψουν.

      Αφιερωμένο στο μέσο ΝεοΕλληναρά
      https://www.youtube.com/watch?v=uflsjU95lRM

      Είχε πει κάποτε ο Ανδρέας, μην ρωτάτε ποιος Ανδρέας - δεν μιλάμε για τον Βγενό που τα χρεοκόπησε όλα, αλλά για τον άλλον που έλεγε ότι δεν πρόκειται να γίνει ο Έλλην το γκαρσόνι των Ευρωπαίων. Και δώσε το χειροκρότημα απο κάτω και το μαζί σου Ανδρέα για μια Ελλάδα νέα.
      Η πλάκα είναι ότι δεν πρόλαβε να σας πει ότι με το δρόμο που χάραξε η Ελλάδα και οι πολίτες της ο δρόμος είναι ορθάνοιχτος να γίνουμε οι πρόσφυγες των ΡουμανοΒουλγάρων - να μην σας πω και των Αλβανων,

      Πάμε λοιπόν στους ROCK ρυθμούς των ΕυρωΠΕΩΝ
      https://www.youtube.com/watch?v=4UVnDxL_45g

      Μπαααα το κακό μνημόνιο φταίει και οι κακοί ξένοι και η στριμμένη Αγγέλα.

      Διαγραφή
  24. Ο κ. Strauss-Kahn το ξέχασε (?) η κ. Lagarde αποκλείεται να μην το γνωρίζει. Ο πλανήτης έχει αφεντικό.

    Θα ανεχτεί να κάνουν το μαγαζί (του) ρημαδιό?

    Δύσκολο μου φαίνεται.

    Σίγουρα τσαντίστηκε με τις πρωτοβουλίες και τα χαμόγελα Κοτζιά, Λαφαζάνη και τελικά Τσίπρα στην ρωσική αρκούδα, λογικό ένα μάθημα, άντε κι ένα σκωτσέζικο ντους στον ταραξία, αλλά όχι και να γίνουν όλα ίσιωμα.

    Δεν μου κάθεται καλά. Περισσότερο για μάθημα μου μοιάζει.

    Εντυπωσιακή η απουσία (επίσημης) αμερικανικής παρέμβασης σήμερα που οι παρακολουθούμενοι (μην το ξεχνάμε) ακόλουθοι ξενυχτούν. Ξέρουν κάτι που εγώ δεν ξέρω?

    Σκέφτομαι αύριο να το ρισκάρω. Τμηματικά αλλά από νωρίς. Τι στην ευχή φτιάχνουμε ρευστότητα αν δεν ποντάρουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως και να έχει κύριε hippy έχουμε να ρίξουμε τοοοο γέλιο.
      Είτε να φεύγουν με ελικόπτερα οι Τσεκεβάρες της φακής , είτε να υπογράφουν τα μνημόνια οι ΛαφαζοΣτρατουλοΠσνούλιδες. χαχαχα
      Όπως και να έχει δεν βλέπω να γίνεται ίσιωμα στον κόσμο. Άντε κανένα θερμό επεισόδιο, ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Πόλεμο δεν βλέπω, ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΝΑΙ.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη είμαι αισιόδοξος άνθρωπος, μ΄αρέσει να εστιάζω στη θετική πλευρά.

      Μετά την υπογραφή και την ψήφιση στη βουλή σχεδόν όλοι θα βρεθούμε στην ίδια πλευρά. Μνημονιακοί.

      Δεν το λες και λίγο.

      Άντε μήπως παρατήσουν τις κοκορομαχίες και δουλέψουν λίγο. Εάν εισέπρατταν το σύνολο του ΦΠΑ στις κομμένες αποδείξεις δεν θα χρειαζόταν αυξήσεις και μετατάξεις στον ανώτερο συντελεστή.

      Διαγραφή
    3. χαχαχα κύριε Hippy - δηλαδή τώρα όλοι είναι Γερμανοτσολιάδες και Μερκελιστές???

      Δυστυχώς δεν μπορώ να αισιοδοξώ. Τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση είναι φορομπηχτικά και υφεσιακά. Δεν ακούω για καμιά περικοπή δαπανών, ούτε βλέπω μικρότερο κράτος.
      Δυστυχώς θα είμαστε χειρότερα σε λίγο καιρό. Η χρηματαγορά μπορεί να πάει μέχρι τα 1500 στα επόμενα 2 χρόνια ΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, αλλά μέχρι εκεί. Για να γυρίσει η οικονομία και η χρηματαγορά να πάει παραπάνω χρειαζόμαστε άλλου είδους μέτρα.

      Διαγραφή
    4. Πάντως μέχρι στιγμής (ελπίζω στο μέλλον να με διαψεύσει και να αλλάξει ρότα - αν και δεν το βλέπω, καθώς στον 1ο ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός θα τον φάει λάχανο) ο χειρότερος υπουργός οικονομικών με διαφορά απο τον επόμενο λιγότερο χειρότερο, Τσοβόλα δώστα όλα (γνωστός και ως τσουλουφάκιας) είναι ο Μπαρούφας (γνωστός και ως δημιουργικά ασαφής). Προσωπικά νοιώθω δικαιωμένος - ήταν ακριβώς όπως τον περίμενα. Φαφλατάς και πολύ λίγος.

      Διαγραφή
    5. Το μόνο καλό που έκανε ήταν ότι έδωσε να καταλάβει στον πρωθυπουργό τι ανοησίες πρέσβευε παλαιόθεν, ως αντιπολίτευση.

      Γιάνης Βαρουφάκης
      ”Σε είκοσι λεπτά θα είχαν στεγνώσει όλα τα ΑΤΜ - οι ουρές στις τράπεζες θα ήταν ατελείωτες και μετά από μια ώρα οι τράπεζες θα κατέβαζαν τα ρολά - η οικονομία θα κατέρρεε - η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα απέσυρε την υποστήριξη και οι τράπεζες δε θα ξανάνοιγαν τις πόρτες τους- η χώρα θα είχε βυθιστεί στο απόλυτο σκότος - η φτώχεια θα εισέβαλε στο 80% των νοικοκυριών - το ρολόι θα γύρναγε πίσω πολλές δεκαετίες”

      http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=6245

      Διαγραφή
    6. Κάποια στιγμή θα ξανα-βρίσκαμε μια κάποια ισορροπία αλλά τίποτα δεν μου εγγυάται ότι η ισορροπία αυτή θα ήταν καλύτερη από την σημερινή. Οι επιτήδειοι και πάλι κερδισμένοι θα ήταν (καθώς θα είχαν διατηρήσει πρόσβαση σε λογαριασμούς ευρώ εκτός Ελλάδας) ενώ η συντριπτική πλειοψηφία θα καταριόταν την ώρα που κηρύχθηκε η μετα-Μνημονιακή στάση πληρωμών.

      Διαγραφή
    7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    8. Δεν είναι το θέμα αν η κυβέρνηση είναι αριστερή ή δεξιά. Αυτά είναι για το πόπολο.
      Δεν υπάρχει κυβέρνηση σήμερα που μπορεί να πάρει τα σωστά μέτρα και να οδηγήσει τη χώρα στην ανάκαμψη.
      Για να υπαρξει τέτοια κυβέρνηση θα πρέπει :

      1) Να αρχίζει να λέει ΑΛΗΘΕΙΕΣ και μόνο αλήθειες στο χαζολαό. Να πάψει να τάζει ως αντιπολίτευση λαγούς και πετραχείλια.

      2) Ο χαζολαός να ξυπνήσει και να καταλάβει ότι μόνος του αυτοκαταστρέφεται και δεν του φταίνε οι πολιτικοί. Γιαυτό δεν έχω πολλές ελπίδες. Λαός που πιστεύει ότι ο καλύτερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης ήταν ο Ανδρέας δεν έχει πολλά περιθώρια να ωριμάσει. Άρα θα πρέπει να εξαφανιστεί η γενιά της δεκαετίας του 80 που έβαλε τη χώρα στο τραινάκι της καταστροφής και μετά βλέπουμε .....

      Διαγραφή
    9. Για να μην ξεχνιόμαστε
      http://mitarola.blogspot.gr/2014/05/1974.html

      Μαζί σου Αντρέα για μια Ελλάδα νέα - φώναζαν οι μυστακοφόροι ζιβαγκοφόροι.
      Εεεεε, ήρθε η ώρα τώρα να φας ΣΧΑΤΑ λαέ.

      Διαγραφή
    10. Κύριε Τάκη με όλη την εκτίμηση αλλά όλα αυτά είναι γενικότητες και αρχαιολογία. Αυτός ήταν ανέκαθεν ο λαός ή σωστότερα αυτοί ήσαν ανέκαθεν οι λαοί (ιταλοί, ισπανοί, γερμανοί, όλοι). Πιθανολογώ πως αυτό θα συνεχίσουν να είναι και στο μέλλον. Σε ότι με αφορά προσπαθώ να είμαι χρηστικός για τους φίλους κι ας κινδυνεύω να με εκθέσει το μέλλον. Ιστορία και αρχαιολογία της πολιτικής γνωρίζω, περιορίζομαι όμως να τη χρησιμοποιώ μόνο για να μαντέψω το κοντινό μέλλον για τις αγορές που είναι το θέμα του μπλογκ και το ενδιαφέρον των αναγνωστών.

      Διαγραφή
    11. Κύριε Hippy με εκπλήσσεται....Βλέποντας και ακούγοντας όλο αυτό το συνονθύλευμα από την εποχή του 4% μέχρι τις τελευταίες εκλογές ...Τι περιμένατε?????

      Διαγραφή
    12. Κύριε hippy με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εσείς θέλετε να προβλέψετε βραχυπρόθεσμα την Ελληνική χρηματαγορά και το κοντινό μέλλον ?? Με αυτούς ούτε την επόμενη ημέρα μας δεν μπορούμε να προβλέψουμε. Σιγά μην κάτσω να βάλω την κουφιοκεφάλα μου να σκέφτεται τι θέλουν να πράξουν οι ποιητές Φανφάρες με τις δημιουργικές ασάφειες,

      Ένα μόνο έχω να πω. ότι έσπειραν ως αντιπολίτευση ήρθε η ώρα να θερίσουν και ότι μαγείρευαν στην 5μηνη διαπραγμάτευση ήρθε η ώρα να το φάνε.

      Κύριε Harry να είστε καλά. Δεν επανήλθα. Μπήκα να κάνω λίγη πλακίτσα με τον Ελληνικό συρφετό. Για ένα μόνο πράγμα δεν στεναχωριέμαι. Τον Ελληνικό λαό. Όταν πιστεύει Σώρες, Μώρες, Ζάπεια και Θεσσαλονίκες είναι άξιος της τύχης του. Όταν το 40% του ΑΕΠ μας είναι ο δημόσιος τομέας και άλλο τόσο η κατανάλωση του ΝεοΕλληναρά δεν βλέπω το μέλλον ευοίωνο. Ελπίζω μόνο σε μια γερή καρπαζιά μπας και ξυπνήσουμε.

      Διαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. μπουχαχαχα τι θυμήθηκα.!!!!!!!!!!!!!!!!
    Θυμήθηκα τον κυρ Πέτρο Λεωτσάκο που όλο δικαιώνετε - χαχαχαχαχα. Μα τι παιδί. ΟΛΟ ΔΙΚΑΙΩΣΗ. Θυμήθηκα κάτι για ΠΕΙΡαύλους και για hot story ΒΑλκανίων

    Κυρ Πέτρο Κου - κου!!!!

    Δες τι βρήκα (Καλά μιλάμε για το απόλυτο ξεβράκωμα του δικαιωμένου)


    http://mitarola.blogspot.gr/2013/05/no1-23-13.html


    Τάκης Μορφονιός 28 Μαΐου 2013 - 10:24 μ.μ.

    Κύριε spooky σιγά μην βγάλει άρθρο φωτιά ο ΜΥΡΟΥΔΙΑΣ. Τις ιδιες μπαρούφες έγραφε και στην τελευταία ΑΜΚ της Πειραιώς στα 1 ευρώ, πριν 2 χρόνια. 70% κάτω η Πειραιώς απο τότε!!!

    Δεν μπορώ να μην σχολιάσω μερικά πράγματα που αφορούν την Πειραιώς. Τι Τάκαρος θα ήμουν!!
    Δεν υπάρχει καμιά ανατροπή στα τραπεζικά δρώμενα, Δώσαν τα καλά μέρη στον ΜαΣάλλα, απο τα σαπάκια των Κυπριακών υποκαταστημάτων, απο ΑΤΕbank για να σώσουν τον ΑΡΧΙΣΑΠΑΚΑ την Πειραιώς.
    Όσο την κοιτάζω - ένα πράμα σαν την Popular μου φέρνει. Ναι, Ναι, αυτήν που την έκλεισαν οι Κύπριοι και κούρεψαν τις καταθέσεις πάνω απο 100.000.

    Με διαφορά η Πειραιώς είναι το μεγαλύτερο ζομπόχαρτο. Που θα την αγόραζα, με ρωτάτε.

    Προσέξτε κύριε spooky τι θα σας γράψω.
    Στα 4 σέντσια θα σκεφτόμουν αν πρέπει να επενδύσω λεφτά. Προσέξτε, να επενδύσω και όχι να τζογάρω. Στα 4 σέντσια και πάλι ακριβή θα ήταν, γιατί δεν υπάρχουν ίδια.

    Προσέξτε και ένα πολύ λεπτό σημείο. Η τράπεζα έχει ανακοινώσει ΑΜΚ μέχρι 400 μιλιούνια με παραίτηση παλαιών μετόχων. Γιατί να παραιτηθούν οι παλαιοί μέτοχοι????? Εδώ σας θέλω. Δεν υπάρχουν άφθονα χαρτιά για όποιον γουστάρει να μπει στην ΑΜΚ???
    Γιατί λοιπόν να παραιτηθούν οι παλαιοί μέτοχοι???

    Όσον αφορά τα core tier 1, που με ρωτάτε τι να σας πω???
    Είναι ένα πράμα σαν να λέμε ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΤΑ ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ.
    Όταν δεν πάνε καλά τα πράματα, εφευρίσκουν P/E, P, BV, core tier.

    Έχει λέει κεφαλαιακή επάρκεια η Πειραιώς. μπουχουχου - μην τα γράφετε κύριε spooky έτσι απότομα, γιατί με πονάει η κοιλάρα μου απο τα γέλια.

    Σε 2 χρόνια απο σήμερα - το αργότερο - η μετοχή θα παίζει κάτω απο την τιμή των 0,125 της ΑΜΚ που θα ανακοινώσει. Θα προηγηθεί reverse.
    -----------------------------------------------------------------------
    Και κατόπιν η διευκρίνηση!!!!!!!!!!!!

    Τάκης Μορφονιός29 Μαΐου 2013 - 10:25 π.μ.
    Το 0,125 είναι εύκολο να το πιάσει κύριε zachmour. Όταν θα κόψει η μετοχή θα συγκλίνει προς αυτό το νούμερο - αμέσως. Μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ θα το πιάσει σε χρόνο 0 το 0,125.

    Είστε όμως παρατηρητικός κύριε zachmour.
    Έγραψα ότι θα πέσει κάτω απο το 0,125 σε 2 χρόνια, έχοντας υπόψη μου ότι ο άλλος σήμερα βλέπει στο ταμπλό 0,3 και υποθέτει ότι εννοώ ότι θα πέσει 60% της σημερινής τιμής.

    Διευκρινίζω λοιπόν, αφού με τσιμπήσατε κύριε zachmour:

    Το 0,125 δηλαδή 1,25 επειδή θα γίνει reverse θα το πιάσει φέτος, αλλά σε βάθος 2 ετών η μετοχή θα έχει πέσει πάνω 60% και θα πάει 0,375 και κάτω - όπως έγινε και κατά την τελευταία της ΑΜΚ στο 1 ευρώ, τότε που την ξαναπόμπαριζε ο ΚΡΑ ΚΡΑΣgspot.gr/2013/05/no1-23-13.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν 2 χρόνια ακριβώς!!!!

      Το 0,125 δηλαδή 1,25 επειδή θα γίνει reverse θα το πιάσει φέτος, αλλά σε βάθος 2 ετών η μετοχή θα έχει πέσει πάνω 60% και θα πάει 0,375 και κάτω - όπως έγινε και κατά την τελευταία της ΑΜΚ στο 1 ευρώ, τότε που την ξαναπόμπαριζε ο ΚΡΑ ΚΡΑΣ
      --------------------------------------------------------------------------------------
      Για μια μετοχή που έκανε ΑΜΚ στο 1,7 και έβλεπαν ευκαιρίες και hot story οι ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΙ.
      ΣΑΣ ΕΣΧΙΣΑ ΣΑΝ ΣΑΡΔΕΛΑ κύριε δικαιωμένε

      Διαγραφή
  27. Κυριε Τάκη, Γνωστός και σοβαρός οικονομικός Δημοσιογράφος ,εγραψε σημερα:"Πάμε σε συμφωνία την τελευταία στιγμή, δηλαδή μέσα στο Σαββατοκύριακο. Η συμφωνία αυτή πρέπει να περάσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καθώς υπάρχει "σπουδαίος εθνικός λόγος". Αν δεν περάσει, τη Δευτέρα θα έχουμε πρόβλημα στις αγορές. Για τις τράπεζες; Αφήστε το καλύτερα".. ....... Και μάλιστα θεωρεί οτι........ "Είναι έτοιμο το ΠΟΤΑΜΙ να μπει στην κυβερνηση και θα έχουμε και συνέχεια. Έρχεται και ανασχηματισμός..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και κάποιοι άλλοι κυκλοφοράνε, τάχα μου μυστικά, δήθεν ότι πρόκειται για πληροφόρηση της ΚΥΠ, ότι φοβούνται τον χονδρό ψεκασμένο ότι μπορεί να κάνει πραξικόπημα και θα ανατρέψει την κυβέρνηση.
      μπουχουχουχου τι άλλο θα ακούσω απο τους ΝεροΕλληναράδες.

      Μην ασχολείστε κύριε Άρη. Οι άνθρωποι είναι μαθητευόμενοι μάγοι. Όλα είναι στη τύχη τους και στη βούληση του Θεού που δεν πιστεύουν.

      Διαγραφή
    2. Αλλά τώρα πάμε σε δημοψήφισμα. χαχαχαχα Το μπαλάκι στο χαζολαό και να φύγει η ευθύνη της διαχείρισης απο την κυβέρνηση.
      Αυτό είναι. Μαγκιά κλανιά και κώλο φινιστρίνι.
      ΉΡΘΕ Η ΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Ο Τσεκεβάρας της φακής προτείνει ΟΧΙ, αλλά θα κάνει δημοψήφισμα. χαχαχαχα
      Δηλαδή αν το δημοψήφισμα βγάλει ΝΑΙ πρέπει ή δεν πρέπει να παραιτηθεί απο κυβέρνηση και να αναλάβει άλλος τη διαχείριση της χώρας??
      Αν πάλι ο λαός ψηφίσει ΟΧΙ, ελπίζει ότι θα γλυτώσει τα ελικόπτερα.

      Ε ρε γλέντια.

      Διαγραφή
  28. Κ. Τακη καλώς μας ξαναήρθατε ,μεγάλη είναι η προσφορά σας σε όλους μας. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζεται ποιες εταιρίες θα ωφεληθούν αν και όταν γίνει η κατοχύρωση των οικοπέδων για έρευνες πετρελαίου στο Ιόνιο και στη ν. Κρήτη. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας που σπαταλάτε προς όφελος μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μορφονιέ και φίλοι καλημέρα! Επιτέλους ήρθες να ποτίσεις τον κήπο κόντεψε να ξεραθεί τόσο καιρό απουσίας. Είναι πάντα απόλαυση να διαβάζω παλιότερα ποστ σου και τα σχόλια τους ,σπάνιο αρχείο καταγραφής της κάθε περιόδου.
    Η συμφωνία που πάνε να περάσουν συν πλην είναι όντως υφεσιακή,μόνο με πραγματικές αλλαγές και ρεαλισμό κάτι μπορεί να γίνει μετά.Δεν ξέρω πόσο μια επιλεξιμότητα των ομολόγων αργότερα απο τον σερπαντίνα θα δώσει ανάσες χρηματοπισωτικές (χε χε χε ) .Το χειρότερο είναι να δωθεί μικρή παράταση μόνο του υφιστάμενου μνημονίου οπότε η αβεβαιότητα θα συνεχιστεί αμείωτη και λόγω κλίματος θα έχει και πτωτική κλίση.
    Βλέπω το ευρώ να κινήται ανάποδα με τα eurogroup Όσο πλησιάζει exit ανεβαίνει προεξοφλώντας σκληρό ευρώ με κόψιμο των απο-παίδων απο τη ένωση ( είναι και άλλοι στην σειρά) Όσο χαμογελά τόσο πέφτει προεξοφλώντας ένωση χωρών που θέλουν φτηνό νόμισμα.
    Ο αμερικάνος κάνει το παιχνίδι του.Ριβεντζ οφ Τζεόγκραφυ. Έρχονται τρελά γλέντια απο εκεί .Εγώ θα κοίταγα και τί γίνεται προς Γκάντι μεριά και τις συμμαχίες που φτιάχνονται τώρα ή αύριο εκεί. Πέσαν και οι πρώτες προειδοποιητικές βολές εκεί. Πάντως ο μοργκαν σταναλέος δούλεψε υπέροχα ΥΠΕΡ μας έτσι?? Το μύνημα νομίζω έφτασε μέχρι βαθειά στο βερλίνο.

    Κυρ Μορφονιέ νομίζω πάντως οτι σφάλλεις κάπου. Δεν χρειάζεται όοοολος ο λαός να καταλάβει τι γίνεται. Αρκεί ένα δέκα τις εκατό ας πούμε για παράδειγμα να φανταστεί μια νέα πραγμάτικότητα και να έχει την θέληση να την επιβάλει ( δημοκρατικά) και στους υπόλοιπους.

    Σήμερα σανγκάι... την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ περισσότεροι από το 10% του Ελληνικού λαού έχουν καταλάβει τι γίνεται - Αλλά δεν βρίσκεται στα κέντρα των αποφάσεων. Επομένως η χώρα χρειάζεται μια ανατροπή.

      Διαγραφή
  30. αυτα πιστευε και ο τσιπρας κύριε τάκη ο τυπος είναι ψυχασθενής

    Αισιοδοξώ στο γεγονός ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών ο Γιάννης Βαρουφάκης είναι γνώστης των οικονομικών (γνώστης Μαθηματικών με ειδίκευση στη θεωρία παιγνίων) και τις αγορές τις ξέρει απέξω και ανακατωτά. Μπορεί σε πολλά που έχει πει και γράψει να τον έχω κοροϊδέψει, αλλά ήταν σαφές ότι έλεγε μπούρδες σε αρκετά και τα έλεγε μόνο και μόνο για να προκαλέσει. Τώρα ήρθε η ώρα του.
    Όπως έλεγα και παλαιότερα - αυτόν ήθελα για υπουργό Οικονομικών, αν κέρδιζε τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να σταματήσουν οι μπούρδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς κύριε ανώνυμε.
      Μόνο σε αυτό ελπίζω. Μπας και καταλάβει ο πρωθυπουργός τι θα συμβεί αν χρεοκοπήσουμε ατάκτως και αν επιστρέψουμε στη δρχ κακήν κακώς.

      Δεν το κρύβω, προτιμώ λοιπόν συμφωνία και μνημόνιο αφού σκύψουμε στα 4 και πάρουμε όοοοολους τους όρους που βάζουν οι ΕυρωΠΕΟΙ και κατόπιν να αρχίζουν οι πολιτικοί μας να λένε αλήθειες στον λαό και οοοολοι μαζί να φτιάξουμε την κωλωχώρα μας.
      Αλλά τι λέω??? Με Ραχήλιδες, Ζωίδες, Καμένους ---> μόνο το Κούγκι μας αρμόζει. Λαοπλάνοι και λαικιστές.

      Διαγραφή
  31. ΚΑΘΟΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΜΠΑΤΗΡΗΣ--ΔΑΣΚΑΛΕ ΤΗ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Λουκά σας κατεύθυνα τα τελευταία 3 χρόνια όσο σωστότερα μπορούσα στις χρηματαγορές. Στα περισσότερα πετυχημένα. Έσωσα κόσμο. Ξύπνησα μυαλά που θέλουν να σκεφτούν. Ακόμη και την ύστατη στιγμή έγραφα ..... Για χρηματοαγορά ούτε κουβέντα. Έχουν βάλει τους ατζαμήδες εδώ και μερικές ημέρες να ψωνίζουν τάχα μου αντίδραση, δήθεν συμφωνία, φρου φρου και αρώματα.
      Μέχρι εδώ όμως ....
      Δεν θα πω και στον Ελληναρά τι να ψηφίσει. Γούστο του και καπέλο του να ψηφίσει ότι θέλει,ανάλογα με τα μυαλά που κουβαλά και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί.

      Αυτό που προβλέπω είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση θα έχει χειρότερη τύχη απο αυτή του Γιώργη του πιστολά. Αυτοεγκλωβίστηκαν με τις ανοησίες τους και νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα κάνουν ηρωική έξοδο. Δυστυχώς γιαυτούς ο εγκλωβισμός τους θα μεγαλώσει και άλλο!!!!!!!!!!!!!! Αυτοί τελικά θα πληρώσουν όοοοολα τα σπασμένα της τελευταίας 40ετίας. ΑΔΙΚΩΣ θα τα πληρώσουν, αλλά θα είναι τα τέλεια εξιλαστήρια θύματα.

      Διαγραφή
    2. ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ
      Είτε ΝΑΙ είτε ΟΧΙ βγάλει η κάλπη η κυβέρνηση θα εγκλωβιστεί ακόμη περισσότερο. Ειδικά ο πρωθυπουργός!!!! Είτε ΝΑΙ είτε ΟΧΙ

      Διαγραφή
    3. Εξάλλου εγώ πάντα στήριζα τους πρωθυπουργούς της χώρας
      Και ο πρωθυπουργός λέει ότι το δημοψήφισμα είναι τρυκ
      https://www.youtube.com/watch?v=PaoEu7q83_8

      Διαγραφή
    4. Εδώ δεν ξέρουμε καν ποιο είναι το περιεχόμενο της "συμφωνίας", ούτε αν η προτεινόμενη "συμφωνία" σε ποιο βαθμό ισχύει μετά τα διαγγέλματα της πρωθυπουργάρας μας.

      Διαγραφή
  32. Κανείς δεν μιλάει για τις καταθέσεις, για το τι θα γίνει μετά από την Τριτη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τόσο καιρό αναρωτιόμουν.... Οι τεξανοί του capital όταν άδειαζαν δίχως αύριο...ξέρανε άραγε...? Τα σέβη μου Κ. Τάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κ. Τακη καλησπέρα .Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζεται εσείς ή κάποιος άλλος από τους εκλεκτούς συνφορουμήτες τι θα συμβεί στα δάνεια που έχουν συναφθεί στο εθνικό νόμισμα ΕΥΡΩ αν τελικά αλλάξει το εθνικό νόμισμα;To 2001 όσα ήταν στη δραχμή γύρισαν αυτόματα στο ΕΥΡΩ καθώς και οι καταθέσεις αν θυμάμαι καλά. Υπάρχει κάτι άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάτε πολύυυυυ μακρυά. Δεν θα φτάσουμε μέχρι εκεί - εκτιμώ. Έχουμε πολλά επεισόδια ακόμη για να φτάσουμε ως εκεί. Επειδή όμως ρωτάτε, απαντώ. Θα μετατραπούν σε δρχ αλλά με δυσβάσταχτα επιτόκια.
      Όμως θέλω να πάω στα επόμενα βήματα .... τα κοντινά.

      Εκεί που θα μας έφερνε ο ΣΥΡΙΖΑ ένα νέο μνημόνιο 8 δις ή 11 κατά την Τρόικα τώρα δυστυχώς πάμε για μνημόνιο κατά πολύυυυυυυ μεγαλύτερο. Μπορεί και 50 δις!!! Ο λόγος απλός. Οι τράπεζες στράγγιξαν. 110 με 120 δις πέταξαν το τελευταίο διάστημα απο τις τράπεζες και αυτά τα λεφτά δεν πρόκειται να επανέλθουν. Άρα οι τράπεζες πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν. Πως θα ανακεφαλαιοποιηθούν???
      Ένας τρόπος είναι με δρχ, ο άλλος με ευρώ που θα πάρουμε με νέο μνημόνιο.

      Το μνημόνιο που είχαμε θα φαντάζει με παιδική χαρά με αυτό που έρχεται. Αυτά εκτιμώ και αυτά σας γράφω.
      Οι τράπεζες μας αξίζουν ΜΗΔΕΝ, ΜΗΔΕΝ, ΜΗΔΕΝ, όσο και η μετοχή Ελλάς. Ο Θεός να τους φωτίσει και να τους λυπηθεί. Είτε ΝΑΙ ψηφίσουμε είτε ΟΧΙ, δυστυχώς τα τρις χειρότερα είναι εμπρός μας.

      Τα αποθεματικά των ΕΛΠΕ, ΜΟΗ υπέρ της κεντρικής κυβέρνησης έχουν αυξηθεί και φτάνουν σε ορίζοντα εως και 9 μήνες, απο 3 που ήταν. Το ερώτημα είναι θα προλάβει η κυβέρνηση να σηκώσει τα ελικόπτερα??

      Αλλά εμένα μην μου πολυδίνεται σημασία στις μπαρούφες που λέω. Εξάλλου είμαι ένας γραφικός τύπος που τα έχω και ολίγον χαμένα. Όσοι αγόρασαν τραπεζικές μετοχές ακούγοντας τα παπαγαλάκια της συμφοράς με τη δήθεν inside info δυστυχώς επτωχεύσαν. Το λέω και στο κεντρικό thread .
      Έχουν βάλει τους ατζαμήδες εδώ και μερικές ημέρες να ψωνίζουν τάχα μου αντίδραση, δήθεν συμφωνία, φρου φρου και αρώματα.

      Διαγραφή
    2. Ορίστε
      http://energypress.gr/news/poio-einai-plan-b-ton-elpe-gia-na-ehei-i-hora-kaysima-se-periptosi-atyhimatos

      για να μην λέτε ότι τα βγάζω απο την κουφιοκεφάλα μου.
      Δυστυχώς και η τιμή της μετοχής των ΕΛΠΕ θα φτάσει στην τιμή ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ που έχω προβλέψει και εκεί θα είναι μια μεγίστη ευκαιρία για τοποθέτηση!!!

      Διαγραφή
    3. Οι Τσεκεβάρες της φακής. Να φέρουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα και κατόπιν να πάμε στη ρήξη. Αληθινά τότε θα τους στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις. Τώρα όμως είμαι απέναντι τους.

      Διαγραφή
    4. Για τα καύσιμα λοιπόν μην ανησυχείτε.

      Απο όλον αυτόν τον συρφετό, μόνο έναν λυπάμαι. Τον πρωθυπουργό. Ειλικρινά πιστεύω ότι είχε και έχει τις αγνότερες προθέσεις και θέλει πραγματικά το καλό του λαού. Όμως το περιβάλλον του θα τον καταστρέψει. Οι σύμβουλοί του μέτριοι εως κάκιστοι Οι ΛαφαζανοΣτρατουλοΡαχήλες θα πηδήξουν απο το τρένο και θα κάνουν τον Κινέζο. Δυστυχώς τότε θα μείνει απελπιστικά μόνος του - όπως έμεινε ο Γιώργης.

      Διαγραφή
    5. ποια είναι η τιμή Αρμαγεδων για τα ελπε κύριε Τακη ...σε ποιο σημείο να ψάξω να την βρώ..
      υ.γ.θαυμαστής των σχόλιών σας το 2013 για την πειραιώς ...και οχι μόνο

      Διαγραφή
    6. 1,5 ευρώ - εγώ εκεί θα τα περιμένω. Α πάνε θα πως ευχαριστώ. Αν δεν πάνε ας κερδίσουν άλλοι.

      Διαγραφή
    7. Σας ευχαριστώ πολύ ....θα στηθώ στην ουρά μαζί σας ....

      Διαγραφή
    8. Εγώ τις πρώτες αγορές θα τις έκανα στο 2 και κάτι και στο 1,5 αρκετές. ΑΝ ΠΑΕΙ.

      Προσέξτε όμως και αυτό.
      Αν δω ότι οι ΣΥΡΙΖΕΟΙ παραμένουν στο παιχνίδι της εξουσίας δεν θα ακουμπήσω ούτε τα ΕΛΠΕ, ούτε καμιά επιχείρηση που μπορεί αυτοί να την κρατικοποιήσουν δια της μεθόδου του τσαμπουκά, όπως ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ .....

      Διαγραφή
    9. Καλησπέρα κύριε Τάκη και λοιποί συμφορουμιτες!!! Λέτε ότι οι τράπεζες μας ειναι χρεωκοπημενες και ότι θα ανακεφαλαιοποιηθουν είτε με δραχμούλες είτε με το νέο μνημόνιο, που θεωρείτε και πιθανότερο. Σε αυτό το σενάριο θεωρείτε ότι οι καταθέσεις θα μείνουν ανέπαφες;btw με τις θυρίδες τι θα ισχύσει; thnx in advance που λένε και οι φίλοι μας οι ξένοι!

      Διαγραφή
    10. Κυρίες και κύριοι δεν θέλω να σκεφτώ την συνέχεια. Ας κρατήσουμε την ψυχραιμία μας - όση έχουμε ακόμη. Δυστυχώς ο λογαριασμός θα είναι δυσβάσταχτος. Μας κατέστρεψαν και αυτοί ακόμη μιλάνε για περήφανη πολιτική.

      Ορίστε διαβάστε ΑΝΟΗΣΙΕΣ του γέρου του Μωριά - την έχει δει Κολοκοτρώνης
      http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/1858759/iper-tis-protasis-faiman-o-manolis-glezos

      Διαβάστε ασυναρτησίες
      Έλα εδώ Ραχόι, λες μας έδωσες 26 δισ. εκατ. ονομαστικό δάνειο. Πόσο είναι το πραγματικό που μας έδωσες, τόσο, τα τοκοχρεολύσια τόσο καιρό. Μήπως το έχουμε ξοφλήσει; Αν δεν το έχουμε ξοφλήσει, ας το ολοκληρώσουμε. Κι αν το έχουμε ξεπεράσει μήπως πρέπει να μας τα δώσετε πίσω;

      Οι άνθρωποι είναι σε άλλον πλανήτη - σε άλλο κόσμο

      Διαγραφή
  35. Κύριε Τάκη καλησπέρα. Επειδή βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, πόσο πιστεύετε ότι θα διαρκέσουν τα capital controls? Ως προς την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αποκλείετε το bail in? Για ΧΑΑ δε ρωτάω, το έμαθα το μάθημα μου...Πετράν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβάστε τα σχόλια απο κάτω

      https://twitter.com/nikospappas16/status/615417482774478848/photo/1

      Δίδω εως τρεις μήνες ζωής στην κυβέρνηση του φραμπαλά, των φρου φρου και αρωμάτων και της δημιουργικής ασάφειας.
      Τα ελικόπτερα έρχονται.
      Οτιδήποτε άλλο δεν θα σας απαντήσω.
      Οι λαικιστές θα κυνηγηθούν απο αυτούς που τους πίστεψαν - όπως ακριβώς έγινε με τν Γιώργη.

      Διαγραφή
    2. Κε Τάκη μας καλώς ήλθατε και πάλι στο φυσικό σας χώρο. Τρεις μήνες είναι μεγάλο διάστημα το οποίο τους δίνετε. Να είστε καλά και μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια επιμόρφωσης και ενημέρωσης. Τώρα είναι τα δύσκολα.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Βασίλη βλέποντας τέτοιες συμπεριφορές
      https://www.youtube.com/watch?v=4bMJ_WgPOeA

      θα μου επιτρέψετε να αμφιβάλλω αν θα πέσουν τόσο γρήγορα και εύκολα

      Διαγραφή
    4. Διότι το κόλπο είναι αυτό.
      Λαικίζουμε - παίρνουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος του λαού μαζί μας με τις ψευτιές μας και κατόπιν το παίζουμε Τσεκεβάρες.

      Διαγραφή
    5. Ο Γιώργης ο πιστολάς - αν και είπε ψέμματα με τα λεφτά ότι υπάρχουν (όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ) - στάθηκε κατόπιν ως άνδρας και πήρε την ευθύνη όλη πάνω του. Απο Καστελόριζο, εως και την στιγμή που παρέδωσε την πρωθυπουργία. Τον κοροιδέψαμε, τον βρίσαμε, τον γελοιποήσαμε, αλλά ήταν άνδρας. Πήρε πάνω όλη την ευθύνη και την έφαγε.

      Αυτοί οι Τσεκαβάρες της φακής είναι τσάμπα μάγκες. Δεν τολμούν να κάνουν αυτό που πιστεύουν και θέλουν να ρίξουν το μπαλάκι στο Λαό - αφού διαλύσουν τη χώρα και χωρίσουν το λαό.
      Τσεκεβάρες της φακής.

      το ΝΑΙ απο ότι όλα δείχνουν θα υπερισχύσει καθαρά - αλλά αυτοί κύριε Βασίλη θα συνεχίσουν να το παίζουν τσάμπα μάγκες. Και αυτό είναι πολύ κακό σενάριο.

      Διαγραφή
    6. Δραγασάκης, Σταθάκης, Πανούσης ..... να πάρουν τώρα τις ευθύνες πάνω τους και να τους ξαποστείλουν τους Σταλινικούς και τους τρελόΜπαρουφοΚωνσταντόπουλοΡαχήλες.
      Η καταστροφή που έφεραν οι βλάκες είναι είναι ανυπολόγιστη.

      Διαγραφή
    7. Λεουτσάκος: Τα χρήματα είναι χαρτιά, θα βρεθούν

      Λαπαβίτσας: Η κατάσταση με τα capital controls σταθεροποιείται, ο λαός συνηθίζει.

      ΕΛΕΟΣ κύριοι.

      Διαγραφή
  36. Κύριε Τάκη, πιστεύετε ότι -αν και μη εξαγωγικές- και εφόσον παραμείνουμε στο ευρώ, μπορούν να αντέξουν μετοχές όπως η ΜΠΕΛΑ και η ΛΑΜΔΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλησπέρα κομπανιέρος! Χαίρετε κ. Τάκη. Για αγνές προθέσεις ποιος ξέρει (σαν τον αρμόδιο που λέει δημόσια ότι δεν προκρίνει ελέγχους κεφαλαίων, και σε 3 ώρες τους έχει υπογράψει). Δημοψήφισμα ήθελε ο ΓΑΠ. Που όλοι τον κοροιδεύουν (πχ ο γνωστός χούλιγκαν-δήμαρχος) αν και ολοκλήρωσε μια διαπραγμάτευση, ήθελε να την περάσει από θετικό δημοψήφισμα, και ανατράπηκε. Δημοψήφισμα πρότεινε ο Κουτσούμπας: Η δική μας πρόταση, η δική τους, χρεωκοπία-έξοδος από το ευρώ. Αλλά που να υποστηρίξει η κυβέρνηση την πρότασή της, δεν την αφήνουν οι αγνές προθέσεις. Αυτό που γίνεται τώρα μοιάζει με πανελλαδική δημοσκόπηση (κόστος 100 εκατομμύρια) για να δουν που να το πάνε: Προς διαπραγματεύσεις, ή προς δραχμή?
    Φελαινι
    υγ Άρχισαν να γράφουν για μπειλ-ιν, γκαρεθ-μπεηλ κλπ, κ. Τάκη θα τον πιούμε, ή τέτοια ώρα...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς θα τον πιούμε. Οι τράπεζες μας είναι χρεοκοπημένες και η χώρα διχασμένη και δίχως ηθικό.
      5 μήνες με Μπαρούφα μας οδήγησαν ξανά απο την αρχή. Είμαστε στο Καστελόριζο του Γιώργη και ξεκινάμε απο χειρότερες βάσεις.
      Μετά θα μας φταίνε τα μνημόνια και οι κακοί ξένοι.

      Διαγραφή
  38. Η νύχτα έπεσε στο Παλέρμο.....Τώρα οι δολοφόνοι θα ανοίξουν τα μάτια τους για να υποδείξουν το θύμα. Σανγκαι την καλημέρα μου...

    Με εντυπωσίασε σήμερα που όπως είχε προβλέψει με ακρίβεια ο Τσό ύ μπλέ τα ξένα χρηματιστήρια και ειδικά ο ενDAXη βράχος αληθινός έμεινε ακλόνητος στο ασήμαντο θέμα των Ελλήνων.. Τί μπουταλάδες Θεέ μου!! Ελπίζω να κάνουν ΚΑΙ αυτοί θέατρο και να μην τις εννοούν τέτοιες πα πα ιές ,αλλιώς θα πέσει πολύυυ κλάμα σύντομα. Ειδικά ο Dάξης έχει ένα τουρμποκάναλο μούρλια. Φαντάσου έμεινε ακλόνητος σήμερα που να κλονιστεί κιόλας.
    Για το δημοψήφισμα πολύ πανικός ρε παιδάκι μου Μια απλή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ενέργεια είναι. Θυμίστε μου σας παρακαλώ που αναγράφεται στο ευρω-Παικό δίκαιο οτι αμα κάνεις εκλογές ,δημοψήφισμα και άλλα δημοκρατικά βγαίνεις κατευθείαν απο το ευρώ?
    Το ρίσκο όλο στην κυβέρνηση αυτή την στιγμή. Μπορεί να μπλοφάρει με όχι και να παίζει ναι στο χαρτί. Μπορεί και όχι Την φθορά ή την κατακραυγή απο όλο αυτό θα την λουστεί απο δευτέρα (άμα φτάσει μέχρι εκεί).
    Νομίζω Μορφονιέ είναι το πιό καλό longterm Επιτέλους να πέσει και ο τελευταίος urban legend και πλέον να καταλάβει όποιος μπορεί κιόλας την αλήθεια. Όποιος δεν μπορεί να καταλάβει τουλάχιστον μετά να το βουλώσει και να μην μας ξαναζαλίσει.
    Έτσι Μορφονιέ δεν θα χρειαστεί και καμία ανατροπή (συνέχεια απο πάνω) να γίνει ώστε το 10% το καλό πλέον να γίνει 40-50-60. Μέγιστη επίδοση με ελάχιστη προσπάθεια.

    και ένα παιδικό ερώτημα. Αφού οι γάτοι σαν μορφονιοι είχαν μυριστεί οτι έρχεται ότι έρχεται γιατί δεν το είδαμε προεξοφλημένο και στην πίστα?? Μάλλον πιό σωστά γιατί δεν το είδαμε σε όλες τις μετοχές προεξοφλημένο γιατί οι μπάνκιες τυπικά γράψαν χαμηλότερς τιμές ( δεν τσέκαρα κεφαλαιοποιήσεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Lorac με τους ψυχασθενείς Μπαρούφες που έχουμε μπλέξει δεν είχα ψυχανεμιστεί τίποτα. Έχω πάψει να προσπαθώ να αντιληφθώ τι θέλουν να πουν οι ποιητές μας. Απλά μου έκανε μεγάλη εντύπωση πως τόσοι άνθρωποι άσχετοι και άγνωστοι μεταξύ τους, ξαφνικά σκέφτονταν να μπουν στην Ελληνική χρηματαγορά, επικαλούμενοι τραπεζικούς κύκλους, αγοράζοντας Ελληνικες τραπεζικές μετοχές.

      Απο Τετάρτη βλέπω πάρτι στα ξένα. Θα πανηγυρίζουν που θα μας έχουν ξεφορτωθεί.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη όπως ακριβώς τα γράφετε είναι.
      Τετάρτη γίνεται πάρτυ στα Ευρωπαικα χρηματιστήρια. Το προβλέψατε και αυτό
      Respect

      Που είναι τώρα η Ραχηλ να μας πει για το Κούγκι και τις πτώσεις των χρηματιστηρίων;

      Διαγραφή
    3. Για μένα ευτυχώς το εθνικό νόμισμα=ευρω δεν ακολουθεί το πάρτυ. ΝΑΙ υπάρχει ελπίδα ακόμα.

      Πάντως είχε την ευκαιρία να φέρει μια συμφωνία στο κοινό ,έστω και δύσκολη. Ο κόσμος κατανοεί οτι είναι ζόρικα τα πράγματα και θα μπορούσε πιό εύκολα να κάνει κάποιες υποχωρήσεις ( μισθό δικαιώματα) . Αυτό που δεν κατανοεί είναι η παρανοική ψυχωσική προσήλωση στο να προσλάβει τις καθαρίστριες και να προστατεύσει τις παχυλές συντάξεις των πρώην πασοκοδημοκρατών νυν συριζαίων έναντι του ΝΕΟΥ που αργοπεθαίνει στην ανεργία.
      Τώρα τον γλεντάνε όλοι οι ευρω-πέοι μέχρι και τον ΓΑΠ τον αναφέρουν ώς καλύτερο!!! Φαντάσου σε βλέπουν χειρότερο απο τον ...... του χωριού. Ενώ απλά θα έφερνε μια συμφωνία και θα υποστήριζε το ναι και με 70-80% αποδοχή δεν θα του κουνιόταν κανείς!

      Διαγραφή
    4. Η χαμηλή αποτίμηση του ευρώ έναντι όλων των άλλων νομισμάτων βοηθάει την Ευρωζώνη κύριε Lorac
      Ακόμη και εκεί παίζουμε το παίγνιο του Σόιμπλε και των Γερμανών. Τόσο χαζολαός είμαστε.

      Διαγραφή
    5. Κ.Μορφονιέ ίσως και να είναι υπερβολικό αυτό που θα πώ αλλά ο σουπερ Μάριο θα μπορούσε να καθυστερήσει 1 τρίμηνο ίσως και εξάμηνο το qe αλα ευρωπαία αλλά προβλέποντας την ανάγκη στεγανοποίησης του ευρωπαικού καραβιού απο φορτούνες να το επιτάγχυνε. Μας πέταξε όξω απο την μοιρασιά και απλά μας συντηρούσε μέσω τουela. Μην γυρίσει μπούμερνγκ αυτό το ela και γίνει το έλα να δείς! Θέλω την άποψη σας κάποια στιγμή κατα πόσο αυτό το qe απο μόνο του θα οδηγήσει σε χαμηλότερο της μονάδας λόγο με ντολάριος ή θα χρειαστεί qe-II κατά τα αμερικάνικα πρότυπα.

      Επιθετικό τον βλέπω στην αρχή. Πάω να ακούσω την συνέχεια. Καλό απόγευμα .

      Κρα Κρα Κρα ακούγονται πάνω απο την Αθήνα , κοπάδια κορμοράνων φτερουγάν πάνω απο την πόλη...

      Διαγραφή
  39. πρωθυπουργός--Σε άλλο σημείο, ανέφερε επ' αυτού: "Αν ο λαός θέλει έναν πρωθυπουργό ταπεινωμένο και εξευτελισμένο ας διαλέξει, υπάρχουν πολλοί, δεν είμαι εγώ".
    Εισηγούμενος το "όχι" στο Δημοψήφισμα ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθησή του πως θα αποτελέσει εφαλτήριο καλύτερης διαπραγμάτευσης αλλά άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο, οι εξελίξεις να οδηγήσουν ακόμη και σε χρεοκοπία των τραπεζών ή εξόδου από το ευρώ.-----http://www.capital.gr/epikairotita/3038830/a-tsipras-an-xaso-feugo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουρασμένος, ταλαιπωρημένος και αγχωμένος ο πρωθυπουργός. Αν του έδιναν το παραμικρό παραθυράκι διαφυγής εδώ και τώρα θα το άνοιγε και θα έφευγε. Όπως τον είδα ήταν για λύπηση - θεωρώ ότι κατάλαβε ότι η κίνηση που έκανε με το δημοψήφισμα ήταν μέγιστο λάθος.

      Αντίθετα η άλλη η τρελή, στον ΣΚΑΙ, ήταν γεμάτη έπαρση, ζωντάνια και πρόκληση. Τι ανάγκη έχει αυτή?? το κομμάτι της το έκανε και όπως και να έχει το πράμα θα βγει και απο πάνω - κάτι που δεν θα συμβεί και τον καψερό τον Αλέξη. Ο δρόμος που τράβηξε θα αποδειχθεί μοναχικός και στο τέλος όλοι αυτόν θα δείξουν - όπως ακριβώς συμβαίνει με τον Γιώργη.

      Διαγραφή
  40. Δυστυχώς για τον μπαρούφα που μόλις έκανε κάποιες δηλώσεις οι τράπεζες μας δεν θα ανοίξουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ απο Δευτέρα βράδυ όπως είπε. Συνεχίζει να λέει ψέματα στον λαό.
    Θα είμαστε σε Capital controls για πολύυυυυυυυυυυυυυυ καιρό!!!!!!!! Ας πάψει την παραμύθα. Η ζημιά που κάναμε στους εαυτούς μας είναι μεγάλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαψεύδει ο Βαρουφάκης τις φήμες για μείωση του ημερήσιου ορίου αναλήψεων κάτω από τα 60 ευρώ

      Νέες ψευτιές το μπαρούφα.
      Οι τράπεζες θα αρχίσουν να δίνουν 20ευρά και σύντομα δεν θα δίνουν ούτε ένα ευρώ. Κατόπιν θα λένε οι κυβερνώντες ότι εκβιάζουν οι ΕυρωΠΕΟΙ
      Η ψευτιά συνεχίζεται - Ο λαικισμός είναι εδώ.

      Διαγραφή
  41. Οι τράπεζες τέλος κύριε Λουκά είτε με ΝΑΙ, είτε με ΟΧΙ οι τράπεζες μας χρεοκόπησαν. Η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών μέσα σε 5 μήνες μας έστειλε 5 χρόνια πίσω. Οι συνέπειες θα είναι δυσβάσταχτες.
    Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με το δημοψήφισμα επιχειρούν ηρωική έξοδο, χωρίζοντας το λαό στην μέση.
    Το δυστύχημα είναι ότι ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα διατηρήσουν τα υψηλά ποσοστά του Ιανουαρίου και θα συνεχίζουν να το παίζουν Τσεκεβάρες αποκαλώντας όλους τους άλλους Γερμανοτσολιάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Δείτε επίπεδο. Αυτή δηλαδή εννοείται ότι ξέρει απο αγορές??
    http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/1858428/rachil-makri-ke-ne-i-agores-chorevoun-pentozali

    Άσχετη - ανεύθυνη και επικίνδυνη.
    Για σήμερα θα μας πει τίποτα που οι Ασίες είναι πάνω???
    Αλλά ας μην μας πει για τους άλλους - ας πει για εμάς. Που θα ανοίξει η Ελληνική χρηματαγορά αν άνοιγε?? Γιατί έκλεισαν το Ελληνικό χρηματιστήριο??? Αφού οι άλλοι θα χορεύουν πεντοζάλη εμείς να μην ρίξουμε τα τσιφτετέλια μας??
    Άσχετη - ανεύθυνη και επικίνδυνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ραχήλ η προφητεία εκπληρώθηκε

      https://www.youtube.com/watch?v=gGMrc2Xz02s

      Τράβα τώρα να τυπώνεις νόμισμα.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα σας. Λέτε το κουγκαρ να είναι ελλοτιτσιαν και να βλέπει καταστροφές και ροζ5 του μαυρου5 (ή ανάποδα τα χρώματα πάντα μπερδεύομαι) .
      Πάντως στο ποστ που βάλατε δεν έχει shanghai μόνο ευρώπη βλέπει. Τα κινεζάκια πάντως τα μαρτζιναρισμένα με ξέφρενη άνοδο εκεί το φάγαν το προειδοποιητικό τώρα ας χαλαρώσουν λίγο. Μου φαίνεται θα φτιάξω ένα πρόγραμμα κάθε φορά που βλέπω τον αρχηγό των χο τσιν μινχ να βολτάρει για συμμαχίες αντι-τεξανές να σορτάρει αλύπητα. Έχουν φτιάξει και 头部和肩膀 πάντως τα σανγαικομποζιατα απο τα αγαπημένα μου.
      ΑΝ τώρα του δώσουν νέα πρόταση κοντά στο μνημόνιο-αλέξη και πάμε και ψηφίσουμε όλοι ΝΑΙ θα είμαστε χαρούμενοι? Γιατί με χωρίς νέα συμφωνία στο τραπέζι και με τα δεδομένα τα τωρινά την δευτέρα η πρώτη φορά αριστερά θα έχει σπάσει το ρεκόρ παρένθεσης.

      p.s. μία μας γράφεις περί Ζωής ,μετά το γυρνάς σε ραχήλ. Καλά σου έγραφα τότες για O.K.W τσ τσ τσ...

      Διαγραφή
    3. Aν μετά τον Γιώργο, καταφέρουν να κάνουν μάγκα και τον Σαμαρά, θα πηδηχτώ από το παράθυρο.

      Διαγραφή




  43. ΝΑΙ -ΝΑΙ- ΝΑΙ-ΨΗΦΙΖΩ ΗΡΑΚΛΗ---ΑΡΘΡΟ--Γιατί ζητάτε την άποψη μου;--Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015--http://irasot.capitalblogs.gr/listArticles.asp?blid=25

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Προφήτες; H απλά «Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;» όταν έχεις να κάνεις με άχρηστους που απλά σπαταλάνε οξυγόνο;

    https://www.youtube.com/watch?v=gGMrc2Xz02s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Κύριε Hippy πλέον δεν πρέπει εμείς να φοβόμαστε.
    Το Μαξίμου πρέπει να φοβάται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Κάποια στιγμή εδώ στο forum και στο blog μου είχα αναφέρει πως η κάθαρση θα έρθει μέσω εμφυλίου (αυτό που ζούμε είναι το προοίμιο), αναταραχές, πλιάτσικα, αίμα, φωτιές, ελικόπτερα, αγχόνες. Επέμβαση ευρωπαικού στρατού, αστυνομίας, κυβέρνηση τεχνοκρατών, και όλα αυτά πριν γίνει το transition στη δραχμή που γουστάρει το ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛΧΑδικο. Το ευρώ θα μείνει εδώ, οι τράπεζες default, με βαθύ κούρεμα καταθέσεων, πρόγραμμα, ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, βοήθεια, αναπτυξιακό πακέτο (η Ευρώπη γουστάρει να δείξει τι έκανε ο μακάκας ο Ελληνάρας και θα επέμβει να σε στρώσει μετά). Και η χώρα μετά από 1-2 έτη ελντοράντο. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΧΙ του "θυμόσοφου" Ελληνάρα. Και μη ξεχνάτε το νόμισμα είναι ανταλλακτικό μέσο, χωρίς τρόφιμα δεν έχει αξία. Για αυτό κάντε καβάντζα τρόφιμα για 2-3 μήνες και απολαύστε το έργο....Vasilisg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. champo ΕΒΓΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΦΕΡΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΒΑΖΩ ΤΟ ΚΡΑΣΙ = ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ =ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΗ ΝΩΡΙΤΕΡΑ==ΕΧΩ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΜΠΟΥΜΕΡΑΚ ΑΥΤΟ =ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟ=ΩΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ =ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΤΟ ΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΝΕΟΠΤΩΧΩΝ =ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ-ΤΑ ΠΗΡΕΣ ΟΛΑ ΚΙ ΕΦΥΓΕΣ. ----------https://www.youtube.com/watch?v=xZ6d9LCbkF4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Κύριε Βασίλη όπως βλέπετε αυτοί δεν πρόκειται να παραιτηθούν και να φύγουν εύκολα.
    Το ΝΑΙ θα είναι συντριπτικό - αλλά αυτοί θα μείνουν και θα μας καταστρέψουν ακόμη περισσότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Και το κακό είναι ότι τα βλαμμένα και οι ψεκασμένοι έκαναν τόσο μεγάλο κακό στον τόπο και αυτό θα το χρεωθεί η Αριστερά. Αυτοί όμως δεν έχουν καμιά σχέση με Αριστερά. Αυτοί είναι ένα τσούρμο ηλιθίων, μια μάζα ψεκασμένων, γυρολόγων,, φαφλατάδων παλιοκομματόσκυλων - ανίκανοι να πάρουν την παραμιρκή ευθύνη. Άαααα ξέχασα μέσα σε αυτό το τσούρμο και το συνονθύλευμα υπάρχει και του Γουαου αγόρι.

    Αυτή δεν είναι αριστερά - αλλά θα καταδικάσουν για πάντα την Αριστερά στη χώρα.
    Αυτά είναι βλαμμένα τρολς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Κύριε Τάκη πιθανολογείτε και κούρεμα καταθέσεων ανεξαρτήτως ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Η υγεία κάθε τράπεζας ξεχωριστά είναι που θα καθορίσει το bail in.΄Έχουν κριθεί από την ΕΚΤ πρόσφατα. Προ 9μήνου. Νομίζω πως ελάχιστα πιθανό ενδεχόμενο είναι να κουρευτούν οι καταθέσεις με το ΝΑΙ.

    Σαφώς αυξάνονται σημαντικά με το ΟΧΙ εάν ζητήσει η ΕΚΤ επιστροφή του ELA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Πραγματικά respect κε Τάκη για αυτό που γράφεται για την αριστερά.Δυστηχώς μετράνε οι ταμπέλες που βάζει κάποιος και ο κόσμος είναι δύσκολο να ξεκολλήσει απο αυτές...ΦΤΑΙΧΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. καλησπέρα σας σας παρακολουθώ με απόλυτο σεβασμό στις απόψεις σας κύριε Τάκη , θα ήθελα μια άποψη σχετικά με το κούρεμα καταθέσεων που ακούγετε έντονα τις τελευταίες μέρες είναι εφικτό με την "Φασιστερά" που έχουμε μπλέξει ?

    ευχαριστώ πολύ Γιώργος Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Γιώργο δεν θα ήθελα να εμπλακώ σε αυτή τη συζήτηση - αλλά ας γράψω μια κουβέντα.

      Ο πρωθυπουργός που εγγυάται τις καταθέσεις ψεύδεται. Δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα. Εγγυάται μόνο η ΕΚΤ τις καταθέσεις σε ευρώ και κανένας άλλος.

      Διαγραφή
    2. εδώ θα μαθεις την αληθεια---Μωραϊτάκης: Εγγυώνται τις καταθέσεις-Δεν γνωρίζουν ή κοροϊδεύουν;---http://www.euro2day.gr/specials/opinions/article/1345776/moraitakhs-eggyontai-tis-katatheseis-den-gnorizoyn.html

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  55. Αυτό το σούργελο που λέει ότι την Τρίτη θα είναι ανοικτές οι τράπεζες ---> δεν ξέρω αν είναι ψεύτης ή αν τελικά έχει το ακαταλόγιστο.

    Ο ένας τις ανοίγει και ο άλλος εγγυάται τις καταθέσεις. Μετά θα φταίνε οι εκβιαστές ΕυρωΠΕΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είστε πολύ σαφείς και οι δυο σας ευχαριστώ,δυστυχώς δεν υπολόγισα σωστά οπότε είμαι εγκλωβισμένος από τις διαθέσεις του προέδρου 15μελεους που μας τραβάει χειροπόδαρα με τον ψεκασμένο στην δραχμή.

      να είστε καλά κ μακάρι να τους φωτίσει ο θεός να μην καταστρέψουν οικονομίες μιας ζωής του κοσμάκη μετατρέποντας τις σε κομφετί

      ευχαριστώ πολύ Γιώργος Τ.

      Διαγραφή
  56. Όπως τα λέει ο κύριος Hippy - με τη διαφορά ότι αν ζητήσει η ΕΚΤ την επιστροφή του ΕΛΑ τότε αυτομάτως οι τράπεζες δεν θα ανήκουν σε εμάς - όπως και τα καλά δάνεια που κρατάει ως εγγύηση για το ΕΛΑ.
    Βέβαια εμείς είμαστε επαναστάτες - θα το γυρίσουμε ότι μας εκβιάζουν και θα κάνουμε το αντάρτικο μας.

    Αν πάμε σε ολική ρήξη τότε θα έχει παίξει το τελευταίο της χαρτί η κυβέρνηση και κατόπιν θα ζήσουμε καταστάσεις που ούτε μπορούμε να τις φανταστεί ο απλός άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Όπως και το ΔΝΤ αν ενεργοποιήσει τις ρήτρες απο την μη αποπληρωμή του Δανείου που έληξε - τότε όλα τα εμβάσματα μπλοκάρονται υπέρ ΔΝΤ.
    Γιαυτό όλοι οι Τσεκεβάρες (εκτός απο κάτι κακόμοιρους Αφρικάνους) πληρώνουν ΠΑΝΤΑ το ΔΝΤ και μετά χρεοκοπούν με την ησυχία τους.

    Όπως λέγαμε κάποτε για το ποδόσφαιρο ότι στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί - έτσι είναι και εδώ. Στο τέλος ο μόνος που δεν χάνει είναι το ΔΝΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Κύριε Τάκη μπορεί να μπλοκάρει το ΔΝΤ σ΄ αυτή την περίπτωση εμβάσματα προς ιδιώτες η επιχειρήσεις που δεν έχουν καμμία σχέση με το δημόσιο πχ tour operators
    DFNikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Μην ανησυχείτε - έχουμε πάρει περίοδο χάριτος ενός έτους. Ως μέλος θα μπορούσαν να μας δώσουν μέχρι και 5 έτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Κυκλοφορει η φημη οτι eurobank και alpha bank πτωχευουν απο βδομαδα. Οι μετοχοι μηδενιζουν και οι καταθεσεις μεταφερονται στις αλλες 2 συστημικες. Εχετε αποψη σχετικα με αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα ήθελα να ανοίξω αυτή την ώρα τέτοια κουβέντα.
      Καλό κουράγιο.

      Διαγραφή
    2. Σεβομαι την επιθυμια σας. Καλη συνεχεια σε ολους μας.

      Διαγραφή
    3. Πάντως να μην είστε σίγουρος ότι δεν θα έχουν προβλήματα και όσοι φυγάδευσαν τα χρήματα τους σε τράπεζες εξωτερικού.

      Στην Ελλάδα είναι σαν να έχει πέσει πυρηνική βόμβα - ο κόσμος αδυνατεί να αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής και η κυβέρνηση χορεύει την πεντοζάλη της νομίζοντας ότι θα παραμείνει στην εξουσία για 4 έτη, ποντάροντας ότι ο λαός θα ρίξει το βάρος της ευθύνης στους εταίρους μας. Δυστυχώς, γιαυτήν, σύντομα ο λαός θα αντιληφθεί όλα τα ψέματα που του αραδιάζει ακόμη και σήμερα.

      Διαγραφή
    4. Οι Τσεκεβάρες της φακής ίσως αυτό να θέλουν. ΟΛΙΚΗ ΡΗΞΗ, αλλά να έχουν μαζί τους ένα μεγάλο μέρος του χαζολαού.

      Διαγραφή
    5. Καλησπερα κυριε Τακη! Καταρχας σας ευχαριστω κι εγω με τη σειρα μου που μας παρεχετε σωστη πληροφορηση, τη στιγμη που κανεις δεν ξερει τι θα συμβει και πολλοι πυροβολουν το κοσμο με ανακριβιες για τους δικους τους λογους....Σχετικα με τις καταθεσεις, πως ειναι δυνατον να κουρευτουν καταθεσεις σε τραπεζες του εξωτερικου? πως θα βρεθουν, με ποια κριτήρια, πως θα συμπράξουν οι ξένες τράπεζες και ποιος φορεας εχει τη δικαιοδοσια για κατι τετοιο? Εκτός αν εννοείται τα προϊόντα με θεματοφύλακα εταιρείες στο Λουξεμβούργο. Αν γίνει κάτι τέτοιο, το "καλο" ειναι οτι το ποσοστο του κουρεματος στις ελληνικες τραπεζες θα ναι μικροτερο ή θα ξεκιναει απο μεγαλυτερο ποσο, οπως λετε. Το κακο ομως, υποθετω, ειναι οτι αυτο θα παρει περισσοτερο χρονο ωστε να υπολογιστουν ολες οι καταθεσεις, εσωτερικου και εξωτερικου, οποτε θα διαρκεσουν περισσοτερο απ' οσο νομιζουμε τα capital controls και πιθανον οι τραπεζες να παραμεινουν κλειστες για περισσοτερο χρονο. Θα θελα το σχολιο σας για τα ανωτερω, και,τελος, θα θελα να ρωτήσω αν για το πόσο/ποσοστό του κουρεματος στις καταθεσεις των ελληνικων τραπεζων θα λαμβανεται υποψη η υπαρξη συνδικαιουχων στους λογαριασμους ή οχι. Σας ευχαριστω πολυ!!!Πετράν

      Διαγραφή
    6. Το θεωρώ τελείως απίθανο να θιχτούν καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό. Αυτό θα σημάνει "καμπανάκια" για την ασφάλεια καταθέσεων σε καταθέτες από ολόκληρο τον πλανήτη. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και υπάρχει λόγος. Νομικά δεν μπορεί να σταθεί πουθενά.

      Διαγραφή
    7. Κύριοι δεν μιλώ για τώρα. Αναφέρομαι σε εφιαλτικά σενάρια του μέλλοντος αν επέλθει ΟΛΙΚΗ ΡΗΞΗ.

      Για το εσωτερικό δεν βλέπω να έχουν πρόβλημα τα μικρά ποσά. Το είχα γράψει και στο παρελθόν, δίχως να έχω αναφέρει το ποιο νούμερο θεωρώ μικρό ποσό. Πιστεύω όμως ότι στο τέλος ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ δεν θα θέλει ουδείς να κουρέψει τα 100.000 ευρώ και κάτω. Θα πάρουμε το κάκιστο και Αρμαγεδωνίστικο μνημόνιο και θα πουν οι της κυβέρνησης ότι σώσαμε τις καταθέσεις, πήραμε και μια αναδιάρθρωση του χρέους και πάλι το αγγούρι στο χαζολαό.
      Επειδή όμως με την υπάρχουσα κυβέρνηση δεν μπορώ να αντιληφθώ το σκεπτικό τους και δεν μπορώ να τους προβλέψω - φαντάζομαι ούτε οι ίδιοι ξέρουν τι θα πράξουν αύριο και ούτε το έχουν σκεφτεί - μπορεί να τα δούμε και όλα, ακόμη και αυτά που λέω : ΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ?

      Διαγραφή
    8. Το θέμα όμως είναι αν θα γλυτώσουμε ένα κουρεματάκι των μικροκαταθέσεων μας??
      Ωραία και το γλυτώσαμε. Αν το φάνε οι μεγάλες και υγιείς επιχειρήσεις τότε μετά και απο όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό, πως πιστεύετε ότι θα ανακάμψει ο τόπος και πως θα έρθει κάποιος να επενδύσει σε αυτόν τον τόπο??
      Η ανεργία ήδη έχει μεγαλώσει, η ύφεση που θα ανακοινωθεί θα τρομάξει, ενώ η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ έχει χαθεί.

      Διαγραφή
  63. Καλησπέρα κομπανιέρος. Μια φορολογική ερώτηση αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει: Στο 781 συμπληρώνουμε νομίζω το ποσό που εισπράχθηκε από πώληση μετοχών. Στο τέλος, όταν συνεχίσουμε για την υποβολή της δήλωσης, εμφανίζεται ένας αναλυτικός πίνακα για να επιλεγεί η συγκεκριμένη πηγή εισοδήματος. Όμως καμιά από τις επιλογές δεν γράφει μετοχές. Τι βάζουμε, διάθεση λοιπών περιουσιακών στοιχείων, λοιπές περιπτώσεις, κάτι άλλο? Ευχαριστώ
    Φελαινι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σε όλους.
      @ Φελαινί
      Στον κωδικό 743 μπαίνουν οι αγορές μετοχών (με μετρητά), στον 781 οι πωλήσεις αν θυμάμαι καλά στις λοιπές περιπτώσεις,στον 871 οι ζημιές, στον 659 τα κέρδη ,στον 291 το ποσό των μερισμάτων προ φόρων και στον 293 ο φόρος τους.
      Συμβουλή μου είναι αν κάποιος έχει αρκετές χρηματιστηριακές κινήσεις με μικρό εισόδημα καλό θα ήταν να συμβουλευτεί λογιστή που να ξέρει απο χρηματιστηριακά.Ο λόγος είναι οτι πλέον η αγορά των μετοχών αποτελεί τεκμήριο.
      Τα σέβη μου στον κύριο Τάκη.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Φελαινί - με συγχωρείτε, αλλά αυτή την ώρα σκέφτεστε τις φορολογικές δηλώσεις? Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει Έλλην πολίτης (είτε ψηφίσει ΝΑΙ είτε ΟΧΙ) που θα πληρώσει φόρους, ΔΕΗ, τηλέφωνα, ασφαλιστικές εισφορές το επόμενο δίμηνο.

      Διαγραφή
    3. κ. Σπουκυ ευχαριστώ, και για το τεκμήριο. Να ρωτήσω κάτι ακόμη: Πχ το κέρδη659 υπολογίζεται ως πωλήσεις781 - αγορές743, ή ως πωλήσεις781-(όσο είχαμε αγοράσει αυτά που πουλήσαμε) ?
      κ. Τάκη, άμα γίνονται ηλεκτρονικές συναλλαγές, γιατί μην πληρώνει κανείς (να μένουν στο λογαριασμό να κουρευτούν?)
      Όπως φαίνεται κι απ' τον Ανώνυμος927, ο συριζα καβαλά ακόμη το κύμα δυσαρέσκειας.
      Αντιπολίτευση στους προηγούμενους, και τώρα αντιπολίτευση στους ευρωπαίους.
      Αν ο λαός προτιμά τις συνέπειες της χρεωκοπίας, θα δοκιμάσουν να είναι οι Μαδούροι, Κιρχνερ κτλ.
      (σιγά μη φέρουν τα λεφτά τους μέσα) Δε θέλουν να κατηγορηθούν για μνημόνια, και κατάληξη πίσω στο 4%.
      Φελαινί

      Διαγραφή
  64. Δίμηνο ; Αισιόδοξο σας βρίσκω κύριε Τάκη και μακάρι να πάει μέχρι εκεί.
    Αλλά τα δικά μου ραντάρ πιάσαν άλλα σήματα.
    Που σου παγώνουν το αίμα.....



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιτάξτε κύριε Στέφανε θα πληρώνουμε με IOU - δηλαδή με αέρα κοπανιστό.

      Τα έχω ακούσει και εγώ αυτά τα σήματα - αλλά προτιμώ να διατηρώ την ψυχραιμία μου.

      Διαγραφή
  65. Αύριο ψηφίζουμε - σε 48 ώρες έχουμε συμφωνία.
    Ψηφίζουμε μνημόνια - τα οποία καλούμαστε αύριο να τα απορρίψουμε.
    Το απόλυτο μπαχαλάδικο. Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν θα πάμε σε βουλευτικές εκλογές (αν και σε ποσοστό άνω του 80 εκλογές βλέπω εκλογές εντός του 2015 ) και πως θα διαχειριστεί ΠΕΡΗΦΑΝΑ τον Αρμαγεδδών που η ίδια δημιούργησε.
    Τα παραμύθια της χαλιμάς συνεχίζονται - όμως έχω πει ότι πλέον, στην Ελλάδα, τα παραμύθια της χαλιμάς
    έχουν πολύ κοντά ποδάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εξαιρέσουμε τους συμφεροντολόγους - υπάρχουν συμπολίτες μας που καλοπροαίρετα αύριο ψηφίζουν ΟΧΙ γιατί ελπίζουν σε μια καλύτερη Ελλάδα δίχως μνημόνια και λιτότητα. Σύντομα όμως θα αντιληφθούν το μέγεθος της καταστροφής και θα δουν το δούλεμα που τους ρίχνουν οι Τσεκεβάρες της φακής. Τα μνημόνια που θα πάρουμε θα είναι τρσχειρότερα απο αυτά που είχαμε ή η κυβέρνηση θα πάει σε ολική ρήξη.
      Άκλαυτοι θα πάμε .....

      Διαγραφή
    2. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν καλοπροαίρετοι συμπολίτες του οχι κύριε Τακη. Όσοι δεν είναι συμφεροντολόγοι είναι της θεωρίας δεν έχω τίποτε να χάσω άρα ας πάρω στο λαιμό μου και την υπόλοιπη χώρα.

      Astalavista

      Διαγραφή
    3. Κύριε Astalavista κάνετε λάθος. Έχω μιλήσει με πολλούς ανθρώπους και ΔΕΝ ανήκουν στην κατηγορία ότι δεν έχω τίποτα να χάσω, αλλά ανήκουν στην κατηγορία ότι πρέπει να πάρουμε μνημόνια, αλλά με τα σωστά μέτρα. Δυστυχώς όμως μετά απο 5 μνημονιακά έτη (με κάποια μέτρα σωστά και τα περισσότερα λανθασμένα), όπου προηγουμένους είχαμε να τρώμε με χρυσά κουτάλια, ενώ η χώρα στήριζε το ΑΕΠ της στον δανεισμό, έχουν χάσει το δρόμο τους και ΔΕΝ βλέπουν τα αυτονόητα. Νομίζουν ότι όλα είναι μια μπλόφα και η επόμενη ημέρα θα είναι σαν τη χθεσινή.

      Διαγραφή
  66. Ενω οι προηγούμενοι ψηφιζαν τα παντα και στην πραξη δεν εφαρμοζαν τπτ για να μην ενοχλησουν τους δουλευταραδες του δημοσιου που χωρις να δουλευουν ειχαν φτασει να παιρνουν μεχρι και 5.000 ευρω και εφαπαξ 150.000....και αλλοι που δουλευαν μια ζωη στον ιδιοτικο τομεα σαν τον πατερα μου βγηκαν με συνταξη 800 ευρω...Μιλανε ολοι ευκολα και δεν εχουν δουλεψει ποτε στην ζωη τους...Το οτι επεμβαινουν ολοι οι ξενοι στα εσωτερικα μας αρεσει? Η τρομολαγνια μας αρεσει? και ο Τσιπρας να ειναι ψευτης, ο κοσμος πλεον τους αλλους δεν θελει να τους δει ουτε ζωγραφιστους....Το ναι θα παρει ισοδυναμα ποσοστα με το οχι ετσι οπως δειχνει το πραγμα λογω της τρομολαγνιας εναντι των συνταξιουχων...Αλλιως ουτε 20% δεν θα ειχε....Αυτοι που μας εφεραν εδω τα τελευταια χρονια ΔΕΝ μπορουν να μας σωσουν και ο λαος πιστευω θα τους καθαρισει ολους αυτους τους σαμαραδες, καραμανληδες, βενιζελους, σημιτιδες. Κανεις δεν ηθελε να φτασει η Ελλαδα σε αυτο το σημειο αλλα ισως και να ειναι η ευκαιρια να γινει τωρα κατι διαφορετικο. Εσεις που φωναζετε για την κατασταση εχετε παιδι επιστημονα που να ζηταει δουλεια σε εργοστασιο και να του λενε 500 ευρω και αμα θες? Οι σαμαραδες που φωναζουν γιατι δεν μειωσε ποτε την δεη το νερο κτλ...στα λογια ειναι πρωτος. Για την εκθεση του δντ κανεις απο αυτους τπτ...Γαργαρα..Οταν ο αλλος ελεγε εχουμε προτογενες πλεονασμα οταν μας ειχε γ...σει με τους φορους ηταν καλα...Οι ξενοι ετσι οπως ειναι η Ελλαδα θα εβαζαν στις χωρες τους τετοια μετρα? σιγα μην εβαζαν....Δεν τα λεω για να σας αλλαξω γνωμη ουτε εσεις μπορειτε να μου την αλλαξετε ..Καλη ψηφο σε ολους και μακαρι να καταλαβουν εκτος απο εμας και οι ξενοι τα μεγαλα λαθη τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ανώνυμε,

      Δεν είδα κανένας από τους φίλους εδώ να ζήτησε να φύγει ο Τσίπρας για να έρθουν οι προηγούμενοι...
      Αυτό που θέλουμε είναι να φύγουν ΟΛΟΙ και να έρθουν τεχνοκράτες μπας και καταφέρουμε να σώσουμε τη χώρα στο και πέντε.

      Την έκθεση του ΔΝΤ την διαβάσατε εσείς προσωπικά και βγάλατε τα συμπεράσματά σας ή διαβάσατε τι έγραψε η Αυγή για αυτήν; Αν δεν την έχετε διαβάσει εσείς προσωπικά σας προτείνω να το κάνετε...

      Για όλα τα υπόλοιπα διαβάστε αυτό αν θέλετε http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=719407 .

      Σε κάθε περίπτωση σεβόμαστε όλοι την άποψή σας και όπως έλεγε και ο Βολταίρος:

      “Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη από όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη, το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις.”

      Διαγραφή
    2. Κύριε ανώνυμε βλέπω ότι εξαιρείται την παρούσα κυβέρνηση στην απόδοση των ευθυνών. Όπως εξαιρείται και τον λαό.
      Δηλαδή τι θέλετε να μου πείτε?? Ότι ο χαζολαός έδινε 90% στην ΠΑΣΟΚ-ΝΔημοκρατία, μετά ζήταγε ρουσφέτια και διορισμούς και τώρα ξύπνησε και έχει μάθει να ψηφίζει ορθά?
      Δυστυχώς λανθάνεται μην αποδίδοντας ευθύνες σε όλους μας.

      Αν με διαβάζατε τα τελευταία 5 χρόνια και τώρα, αλλά και όταν έγραφα στο marketzone (που έκλεισε), θα διαβάζατε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που απέδιδα στους πρώην πρωθυπουργός. Όμως δεν είναι επι του προκειμένου να τα αναλύσω τώρα αυτά και να ξαναγράψω όλα όσα έχω γράψει. Τώρα είμαστε στη φάση των προβλέψεων και τις έχω κάνει.

      Μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα που συνέβη στην χώρα , ελπίζω μόνο (ματαίως) ότι η κυβέρνηση να έχει κάποιο σχέδιο και να μην τραβάει στα κουτουρού και βλέποντας και κάνοντας, θα αντιληφθείτε σύντομα τις συνέπειες. Μακάρι να λανθάνω και να έχετε εσείς δίκιο ..... όμως εγώ έχω προβλέψει ότι όλα τα λάθη της μεταπολίτευσης θα αποδοθούν (κακώς, δεν φταίει για τα πάντα) σε αυτή την κυβέρνηση και όλα τα ψέματα της θα είναι shorts. Απο εμένα έχουν απαλλαγεί (εξαιρείται ο Βαρουφάκης που ξέρει τις συνέπειες) λόγω ανήκεστου βλακείας, αλλά ο λαός και ειδικά όσοι ακόμη πιστεύουν ότι υπάρχουν εύκολοι δρόμοι και δίνουν υψηλή δημοτικότητα (ακόμη) στον πρωθυπουργό, σύντομα θα αντιληφθούν το μέγεθος της καταστροφής. Και τότε θα γελάσει και το τελευταίο παρδαλό κατσίκι.

      Αλήθεια. Λέμε για τα σισίτια και τους ανέργους. Εσείς τι πιστεύετε. ότι μια χώρα που στηρίζεται μόλις στο 13% στον τουρισμό της και 14% στις εξαγωγές της , με το δημόσιο τομέα να αντιστοιχεί στο 40% του ΑΕΠ και η κατανάλωση να είναι άλλο ένα 40% ότι έχει μέλλον?
      Δυστυχώς ήρθε η ώρα να ισχύσει ο μεγάλος κανόνας της μακροοικονομίας.
      Παραγωγή = Κατανάλωση + Επενδύσεις.
      Κουρευτεί δεν κουρευτεί το χρέος μας ο κανόνας είναι :

      Παραγωγή = Κατανάλωση + Επενδύσεις.

      Αυτό και μετά απο τα τελευταία γεγονότα θα οδηγήθει τη χώρα σε μια περιπέτεια που ουδείς δεν μπορεί ακόμη να τη φανταστεί.

      Το αποτέλεσμα θα είναι. ότι ο Γιώργης ο πιστολάς θα ξανακερδίσει απο το χαζολαό την αξιοπιστία του και θα του ξαναδώσει μεγάλα ποσοστά, όπως θα συμβεί και με τους ΣαμαροΒενιζέλους. Ο λαός θα βαφτίσει το Καστελόριζο ως υπεύθυνη στάση και όλα τα μέτρα αναγκαία κακά, ξεχνώντας ότι υπήρχαν και άλλοι δρόμοι - με μέτρα βέβαια, αλλά ορθολογικότερα.

      Ήρθε η ώρα που όλοι θα γευτούμε τις συνέπειες που δεν είναι άλλες απο ότι ήρθε η ώρα ο Νεοέλλην να γευτεί τους κόπους του!!!! Toν αέρα τον κοπανιστό δηλαδή.

      Ερωτώ όμως. Ποιος θα πληγεί περισσότερο? Ο Βαρδινογιάννης ή ο κακομοίρης που είναι στο σισίτιο? Ποιος θα είναι σε χειρότερη μοίρα αύριο? Ο Βακάκης ή ο άνεργος?? Δηλαδή πιστεύετε ότι αν πληγεί ανεπανόρθωτα ο Βαρδινογιάννης, ο Κόκκαλης, ο Βακάκης και όποιον άλλο βαφτίζουμε ως κεφαλαιούχο ότι θα υπάρχει καλύτερη μοίρα στους δυστυχείς που σήμερα πεινάνε??

      Αλήθεια αν αυτό που συμβαίνει σήμερα - συνέβαινε σε μια απο τις προηγούμενες κυβερνήσεις τι θα έλεγαν σήμερα οι Λαφαζάνιδες και όλοι οι σύντροφοι?? Μήπως θα είχαν βγει στους δρόμους και θα ούρλιαζαν? Τώρα, δήθεν, κάνουν ρήξη, αλλά αν άλλοι είχαν οδηγήσει τον κόσμο στη σημερινή άβυσσο δεν θα ήταν η σημερινή κυβέρνηση στα πεζοδρόμια?

      Φτάνει πια με τις λαϊκίστικες πολιτικές στην Ελλάδα. Ήρθε το τέλος.
      Είμαι αντιπολίτευση λέω το Ω - μόλις γίνομαι κυβέρνηση κάνω το Α.

      Εν πάσει περιπτώσει. Ουδείς εμπόδιζε την κυβέρνηση να πάρει πάνω τις ευθύνες της και τις αποφάσεις (αντί να δίνει ένα ψευτοδίλημμα στο ΛΑΟ) και θα ήμουν πρώτος που θα τη στήριζα - με την προϋπόθεση όμως να έφερναν όλα τα λεφτά τους εντός Ελλάδος.

      Όμως το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο. Όλα έχουν πάρει το δρόμο τους και σύντομα θα δείτε πως αλλάζει η κοινή γνώμη ... και θα αποδώσει αλλού ΟΛΕΣ ις ευθύνες και όχι αυτές που πρέπει σε αυτόν που πρέπει.

      ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ και ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ κύριε συμπολίτα μας.

      Διαγραφή
    3. Βέβαια μετά απο τα δύσκολα χρόνια που έρχονται - ΑΙΣΙΟΔΟΞΩ, ότι το πυρηνικό ολοκαύτωμα, που ήρθε, θα κάνει καλό στη χώρα ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ.

      Διαγραφή
    4. Στο ερώτημα για το ποιος θα πληγεί περισσότερο, να θυμήσω ένα γεγονός από την νεότερη ιστορία μας. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής λοιπόν λειτουργούσε η μαύρη αγορά. Ο έχων, μπορούσε εκεί να βρει από όλα τα βασικά αγαθά, πιθανώς και το κάτι παραπάνω. Τα κορμιά που έπεφταν στα πεζοδρόμια ήταν από την πλέμπα.

      Σε σημερινή αναλογία, είναι αυτοί που φωνάσκουν σήμερα σε αυτούς που διαμαρτύρωνται και ανησυχούν για τις καταθέσεις τους, ότι κακώς διαμαρτύρωνται και ανησυχούν διότι υπάρχουν και αυτοί που δεν έχουν καταθέσεις (!!!). Σε αυτούς είναι που θα πέσει πιο βαρύς ο πέλεκυς.

      Διαγραφή
  67. Παρακολουθώ τον Κύριο Τάκη πολύ καιρό και γράφω σπάνια. Τον παρακολουθω όχι για τις αξεπέραστες γνώσεις του στα της αγοράς αλλά γιατί είναι η φωνή της λογικής, κάτι που φαντάζει αυτονόητο αλλα σε αυτή τη χώρα δεν είναι. Δυστυχώς η μοίρα το έφερε να μη μιλάμε σε αυτό το thread για αγορές αλλά για το απίστευτο τέλμα που έχει φτάσει η πατρίδα μας. Κάποια στιγμή η κοινωνίες φτάνουν στην απόλυτη παρακμή. Όλοι φταίμε (όλα τα κόμματα και όλοι οι Έλληνες) και όλοι θα πληρώσουμε.Άλλοι γιατί συνειδητά επένδυαν σε αυτή την αποχαύνωση του λαού, άλλοι γιατι το κατάλαβαν αλλά με τις επιλογές τους έβαλαν το λιθαράκι τους στην καταστροφή και πολλοί γιατί πιστέυουν οτι η Ελληνική λεβεντιά σημαίνει μαγκιά και τάχα μου αξιοπρέπεια. Η αξιοπρέπεια κερδίζεται δεν εκβιάζεται. Αντί να στρωθούμε σα χώρα να δουλέψουμε ψηφίζουμε από τη μεταπολίτευση και έπειτα την εύκολη λύση. Πότε θα έρθει μια κυβέρνηση ή οποία θα συμαζέψει ΠΡΩΤΑ τη χώρα και μετά να πάει να ζητήσει προνόμια. Τότε θα τα πάρει από τους ξένους και ας είναι εκβιαστές, Αλλά εμείς θέλουμε να ονειρευόμαστε οτι όλοι θέλουν να καταστρέψουν αυτή τη μαγική χώρα. Δε χρειάζεται να κάνουν τίποτα. Το κάνουμε μια χαρά μόνοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ.
      Τόσα χρόνια που γράφω (αρκετές φορές με brutal ύφος) έχω τα Ιστολόγια μου ΑΝΟΙΚΤΑ σε όλους και ουδείς μπήκε ποτέ να με βρίσει ή να ασχημονήσει. Αυτό και μόνο με κάνει να συνεχίζω και να γράφω τις ανοησίες μου.
      Τουλάχιστον είμαι ευτυχείς - ότι με αυτά που έχω γράψει έχω σώσει κάποιος που ασχολούνται με χρηματαγορές.

      Το ίδιο κάνω και όταν κυκλοφορώ στους δρόμους. Στο τέλος όλοι οι καλοπροαίρετοι Έλληνες συμφωνούν μαζί μου, όχι γιατί είμαι η φωνή της λογικής, αλλά γιατί τα επιχειρήματα μου στηρίζονται στην τεχνογνωσία, στα νούμερα και στα μακροοικονομικά.
      Θα μου πείτε ότι ο λαός δεν μπορεί να ζήσει με νούμερα.
      Δυστυχώς όμως τα νούμερα είναι αυτά που θα καθορίσουν το πως θα ζήσει το κάθε νοικοκυριό.
      Δηλαδή, το κάθε σπίτι, η κάθε οικογένεια δεν κοιτάζει τα νούμερα του προσωπικού του προυπολογισμού και βάσει αυτών δεν καθορίζει το πως θα ζήσει?

      Είναι μεγάλο ψέμα των πολιτικάντιδων ότι ο λαός δεν είναι νούμερα.
      Είτε με καπιταλισμό, είτε με ευρώ ή δρχ τα νούμερα είναι αυτά που θα καθορίσουν το επίπεδο διαβίωσης μας. Όταν τα νούμερα είναι άσχημα θα πληγούν περισσότερο τα κατώτερα στρώματα. Είναι μακροοικονομικός κανόνας αυτός.

      Η χώρα θα έχει τύχη και θα έχει αλλάξει επίπεδο - όταν ο λαός και οι πολίτες αποδώσει ευθύνες και στον εαυτό του. Μέχρι τότε ουδεμία αισιοδοξία ότι βλέπουμε φως στο βάθος του τούνελ.

      Ο λαός μας είναι ούνα ράτσα ούνα φάτσα με τους πολιτικούς που διαθέτει.

      Δεν ξέρω αν προσέξατε μαι προχθεσινή έρευνα στη Γερμανία σχετικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών της??
      Μετά απο 10 χρόνια κυβέρνησης Μέρκελ ο Σόιμπλε έχει δημοτικότητα 72% και η Μέρκελ 69%.
      Όταν λοιπόν και εμείς ως Έλληνες μετά απο 10 χρόνια έχουμε κάποια κυβέρνηση και τις δίνουμε τέτοια ποσοστά δημοτικότητας, τότε μόνο θα πιστέψω ότι κ΄τι έχει αλλάξει ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ στη χώρα. Μέχρι τότε τα περήφανα κεφάλια μας μέσα και καλή υπομονή.

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς Κε Τάκη. Η εργασία μου έχει να κάνει αποκλειστικά με αναλύσεις και νούμερα και δυστυχώς πολλοί λίγοι ακούν τα νούμερα αλλά ψυχανεμίζονται στρατηγικές με βάση το συναισθηματισμό και την ευρύτερη εντύπωση που έχουν σχηματίσει, η οποία σχεδόν πάντα λάθος. Λέμε οτι δεν υπάρχουν σωστοί πολιτικοί. Δεν υπάρχουν γιατί οι πολιτικοί προέρχονται απο εμάς. Άρα έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν.

      Διαγραφή
    3. Όμως δεν ήταν κάποτε έτσι ο λαός μας. Είχε αλληλεγγύη, είχε ιδανικά. Δεν φοβόσουν να αφήσεις τα παιδιά σου στο δρόμο να παίξουν, ούτε να ανοίξεις την πόρτα σου.
      Ο άκρατος λαϊκισμός, πως θα πάρουμε την κυβέρνηση, πως θα κρατήσουμε την πολιτική καρέκλα, ή να την κάνουμε (ζημιώνοντας τη χώρα) με ελαφριά πηδηματάκια μας οδήγησε ως εδώ. Βέβαια ένα πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και ο ΚΑΚΟΣ Ελληνικός συνδικαλισμός.

      Ο κόσμος δεν θέλει να ακούει αλήθειες. Δεν του άρεσαν οι Γιανίτσιδες, ούτε ο Αλέκος Παπαδόπουλος όταν προειδοποιούσαν. Αντι να τους ακούσουν τους έστειλαν οι πολιτικάντιδες (που ψηφίζονταν με ποσοστά άνω του 40%) σπίτια τους.
      Μην γελάσω - ότι ταχα μου ο λαός μας ξύπνησε. Μετά το ολοκαύτωμα, ίσως να έχουμε ελπίδες.

      Διαγραφή
    4. Λάθη κάνουν όλοι οι λαοί. Εμείς όμως δεν μπορούμε να μάθουμε απο τα λάθη μας και ακόμη χειρότερα να καταλάβουμε οτι έχουμε κάνει λάθη. Σήμερα στα ATM γίνεται κακός χαμός (λόγω του επικείμενου κουρέματος). ¨Ενας λαός που καλείται να πεί περήφανα όχι αλλά απο την άλλη πανικοβάλεται γιατί έχει συνειδητοποιήσει την επερχομενη καταστροφη, αλλα ειναι στο DNA του ο συναισθηματισμός, το είδατε χθες στο σύνταγμα. Το κούρεμα είναι μάλλον βέβαιο και επειδή τα λεφτά φύγαν θα πάει πολύ βαθιά και μπορεί αυτό να είναι μόνο η αρχή για τις Τράπεζες γιατί υπάρχουν και χειρότερα σενάρια. Και το λέω αυτό με λύπη γιατί καταθέσεις δεν έχω στις Τράπεζες αλλά αυτό που έχω εγώ να χάσω από τις Τράπεζες είναι δεκα χρόνια δουλειάς και ελπίδας για μια εξέλιξη και μια πρόοδο στη ζωή μου. (είναι πλέον κακό σύμφωνα με τις ιδεολογίες που έχουν επικρατήσε ο καθένας να κοιτάει το συμφέρον του αλλά εγώ στο μικρόκοσμο μου θα το κοιτάξω όταν έρθει ο λογαριασμός και αυτό που θα κληθώ να πληρώσω θα είναι ο προσωπικός μου αγώνας)

      Διαγραφή
    5. Οι κύριοι της κυβέρνησης θα έπρεπε πρώτα να φέρουν όλα τα λεφτά τους εντός Ελλάδος, να εμπνεύσουν το Λαό και κατόπιν να να κάνουν τους Τσεκεβάρες.

      Πάντως πιστεύω ότι το κούρεμα δεν θα είναι σε τόσο χαμηλά επίπεδα καταθέσεων της τάξης του 8000 ευρώ. Θα είναι αρκετά ψηλότερα - αυτό με συμφωνία.
      Με ΟΛΙΚΗ ΡΗΞΗ ούτε τολμώ να το σκεφτώ.

      Σε ότι αφορά με το Χαζολαό. Αποχαυνώθηκε με το εύκολο χρήμα, το χαμηλό επιτόκιο του Ευρώ και τον πλουτισμό του σε μια χώρα που στηριζόταν αποκλειστικά στο δανεισμό και αποχαυνώθηκε τελείως. Δυστυχώς ούτε τον Τσεκεβάρα μπορεί να κάνει ο λαός μας , διότι έμαθε στην καλοπέραση του φραπέ. στα ακριβά αμάξια, στα IPhone και ποιος θα πρωτοπάρει να πάρει το ακριβότερο κινητό.

      Διαγραφή
  68. H συνέντευξη λίγο πριν τις εκλογές του 2009 - όπου δεν κατέβηκε υποψήφιος, αφού ο λαός ψήφιζε την παραμύθα ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

    http://www.apapadopoulos.gr/main/rec/inter/int183/int183.html

    Στο κεφάλαιο της οικονομίας ποιοι πρέπει να είναι οι βασικοί άξονες της κυβέρνησής σας;
    Απάντηση
    Έχω εδώ και καιρό καταλήξει σε τρία βασικά συμπεράσματα, για την ορθότητα των οποίων έχω απόλυτη πεποίθηση.

    Πρώτον, ότι η αποκατάσταση της δημοσιονομικής σταθερότητας και του ισοζυγίου εξωτερικών πληρωμών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εξυγίανση της οικονομικής κατάστασης της χώρας, αλλά και για την πραγματική βελτίωση της θέσης των οικονομικώς αδυνάτων. Η δημοσιονομική αστάθεια είναι κατά την γνώμη μου ο μεγαλύτερος εχθρός των λαϊκών τάξεων και του κοινωνικού κράτους, διότι αφαιρεί έσοδα του δημοσίου και τα παροχετεύει στους διεθνείς δανειστές μας με αποτέλεσμα να οδηγεί τις ασθενέστερες τάξεις στην εξαθλίωσή τους. Όσοι πιστεύουν ή προσποιούνται ότι πιστεύουν ότι μπορεί η χώρα ν’ αναπτυχθεί οικονομικά χωρίς να χτυπηθούν καίρια οι δύο αυτές ανισορροπίες, δεν είναι καλοί σύμβουλοι και δεν πρέπει ο λαός να τους εμπιστεύεται.

    Το δεύτερο συμπέρασμά μου είναι ότι με τη σημερινή διοικητική μηχανή είναι αδύνατη όχι μόνο η εκτέλεση ενός μακροχρόνιου προγράμματος οικονομικής ανάπτυξης, αλλά ακόμα και η λήψη των στοιχειοδέστερων μέτρων για την αντιμετώπιση των σημερινών δυσχερειών. Η σημερινή κατάσταση του κομματισμού, της αναρχίας και της ανηθικότητας του κρατικού μηχανισμού είναι αποκαρδιωτική και μας βαρύνει όλους. Θεωρώ λοιπόν την ριζική αναδιοργάνωση των δημόσιων υπηρεσιών ως τη δεύτερη απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική εξυγίανση της χώρας.

    Το τρίτο συμπέρασμά μου είναι ότι η σημερινή κατάσταση δεν βελτιώνεται με την λήψη απλώς εμβαλωματικών μέτρων, όπως επιχειρεί η πλήρως αποτυχούσα κυβέρνηση. Κατά την γνώμη μου είναι φανερό ότι το καλύτερο οικονομικό πρόγραμμα εφαρμοζόμενο με τις καλύτερες προθέσεις, αν δεν είναι ριζοσπαστικό και συγκεκριμένο και δεν διατυπωθεί πριν τις εκλογές, ώστε να διασφαλίσει πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες, δεν θα αποδώσει.

    Επαναφέρετε πάλι την παλιά σας πρόταση για μεταρρυθμίσεις – σοκ;
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ
    Ναι. Απαιτούνται συθέμελες αλλαγές για να απελευθερωθεί η οικονομία αλλά και η ίδια η κοινωνία από τα στερεότυπα που την διατηρούν καθηλωμένη. Δεν συμφωνώ μ’ όλους εκείνους, οι οποίοι προτείνουν, προφανώς από αδυναμία, τον δρόμο των χαμηλών και σταδιακών μεταρρυθμίσεων. Κατά τη γνώμη μου οι βραδείες μεταρρυθμίσεις σπανίως επιτυγχάνουν το σκοπό τους, γιατί εν τω μεταξύ η χώρα συνηθίζει στην κατάσταση, η οποία προκάλεσε την πίεση για μεταρρύθμιση και γιατί η πίεση και ο ενθουσιασμός, που χωρίς αυτά τα στοιχεία καμιά μεταρρύθμιση δεν επιτυγχάνει, βαθμιδόν εξανεμίζονται. Ο τραγικός ρεαλισμός της ιστορίας λειτουργεί ερήμην των βραδυπορούντων.

    Συχνά καταφέρεστε κατά των συντεχνιών, αλλά και των προνομιούχων εργαζομένων στο Δημόσιο. Δεν φοβάστε το κόστος της ψήφου;
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ
    Στην προσωπική μου πολιτική πορεία η ειλικρίνεια προσέφερε οφέλη και όχι κόστος. Δεν ανήκω στην κατηγορία των τεχνικών της εξουσίας που αναλαμβάνουν απλά να διεκπεραιώνουν πολιτικές και επικοινωνιακές εργολαβίες για λογαριασμό άλλων ή και δικών τους και κρίνονται μόνο απ’ αυτό. Θέλω να πιστεύω ότι είμαι πολιτικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Αν και γράφω σπάνια έως καθόλου οφείλω να πω και εγω με τη σειρά μου ένα ευχαριστώ στον κύριο Τάκη και να πω ότι ειναι πάντα απόλαυση να τον διάβαζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι κύριοι της κυβέρνησης είχαν 70% θετική δημοτικότητα όταν εκλέχθηκαν και το υπόλοιπο 30% του κόσμου δεν το είχε απέναντι της. Μπορούσε να πάρει όποια απόφαση ήθελε, δίχως να ρωτήσει το λαό.
      Τη Δευτέρα θα έχει το 60% των πολιτών δαγκωτό στο απέναντι πεζοδρόμιο και ένα 40% θα τη στηρίξει όπου το 35% είναι υπό τη μορφή της ανοχής. Πως είναι δυνατόν να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση??
      Ερωτώ.

      Η απάντηση που μας δίνουν είναι ότι είστε Γερμανοτσολιάδες και είστε με τη μεριά των πιστωτών. Τέτοιο πολιτικό θράσος ειλικρινά δεν το έχω ματαδεί.

      Διαγραφή
    2. Εγώ κύριε Τάκη θα σας περιγράψω ένα περιστατικό που συνέβη εχθές σε εμένα και πραγματικά με σόκαρε και το γράφω απλά και μόνο ως κοινωνιολογική παρατήρηση.
      Το απόγευμα έξω από το χώρο εργασίας μου σκάνε καμιά τριανταριά άτομα και αρχίζουν την αφισοκόλληση με συνθήματα υπέρ του όχι.
      Πιάνω λοιπόν έναν και του λέω
      -γιατί ψηφίζεις όχι;
      -γιατί πεινάω πέντε χρόνια
      -σεβαστό, του λέω. Και γιατί πιστεύεις ότι με το όχι θα καλυτερέψουν τα πράγματα;
      -Δεν με νοιάζει, αυτό που θέλω είναι να πεινάσεις και εσύ.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Mic μην πέφτουμε σε αυτό το λάθος της λαϊκίστικης αντιπαράθεσης και των ευφυολογημάτων ορισμένων.

      Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να έπαιρνε η κυβέρνηση την όποια πολιτικά απόφαση ήθελε να πάρει. Θα τη σχολίαζα, θα την έκρινα και θα έμενα μέχρι εκεί. Προτίμησε όμως να φανατίσει ένα μικρό μέρος του λαού (ενώ είχε δημοτικότητα άνω του 70%) προσδοκώντας σε κάποιο δικό της σχέδιο (που ακόμη προσωπικά δεν το γνωρίζω).

      Οι ''Δεν με νοιάζει, αυτό που θέλω είναι να πεινάσεις και εσύ.'' σύντομα θα αντιληφθούν ότι είναι οι πιο αδύναμοι κρίκοι. Προς τα που άραγε θα ξεσπάσει η οργή τους??

      Διαγραφή
    4. Διότι να μας το πουν.
      Περιμένει κανείς ότι θα πεινάσει ο Βακάκης, ο Βαρδινογιάννης ή ο Κόκκαλης? Ζημιά θα πάθουν και αυτοί μεγάλη - αλλά δεν θα πεινάσουν. Απο επενδύσεις ξεχάστε τες.

      Διαγραφή
    5. Πως το λέμε εμείς στις χρηματαγορές???
      Το λέμε Stop loss. Σταματάμε να χάνουμε και ΤΕΛΟΣ. Τhe game is over. Ας τους προσλάβουν όλους τους πεινασμένους στο δημόσιο να τους ταΐζουν με IOU.

      Διαγραφή
  70. Κυριε Τάκη ειλικρινά χαίρομαι που διαβάζω απόψεις με τέτοια ευθυκρυσία.Τα έχουμε ξαναπεί για 40 χρόνια η χώρα εζησε την αποθέωση της δημοσιονομικής ασωτίας.Και ειχε τύχη αυτή η χώρα.Πρώτα η κανουλα που ανοιξε την δεκαετία του 80 με τα ΜΟΠ και τα ΣΠΑ τα δανεικά της ΕΟΚ που ο ΧΑΖΟΛΑΟΣ νόμιζε οτι τα δίνει ο ΑΝΔΡΕΑΣ.Μετα ήρθε το 93 το Μααστριχτ και μπηκαν οι βάσεις για την δημιουργία του ΕΥΡΩ.Που θα έδινε αλλες προοπτικές στην Χωρα απο ενα νόμισμα που δεν θα μπορούσε να υποτιμηθεί.Και να φθηνός δανεισμός και να μπούμ στην κατανάλωση.Και μετα το 2004 οι ολυμπιακοί αγώνες που έγιναν τα έργα.Εργα που εδιναν δουλειές και ηταν σαν αναβολικό στην κατανάλωση.Κανεις δεν νοιαζόταν για το ΧΡΕΟΣ.Το χρέος που συσσωρευε και γιγαντωνε η εκάστοτε κυβέρνηση.Που ομως τα χαμηλά επιτόκια που δανειζοταν η Χωρα(λογω της συμμετοχής στο ΕΥΡΩ) δεν το αφηναν να απειλήσει την ελληνική οικονομία.Μεχρι που ηρθε το 2008 και αρχισαν να ξεφευγουν τα spreads.εκει αποκαλυφθηκαν όλα.Κυριε Τάκη τα είπατε όλα. σε μια φράση: Εσείς τι πιστεύετε. ότι μια χώρα που στηρίζεται μόλις στο 13% στον τουρισμό της και 14% στις εξαγωγές της , με το δημόσιο τομέα να αντιστοιχεί στο 40% του ΑΕΠ και η κατανάλωση να είναι άλλο ένα 40% ότι έχει μέλλον?
    Δυστυχώς ήρθε η ώρα να ισχύσει ο μεγάλος κανόνας της μακροοικονομίας.
    Παραγωγή = Κατανάλωση + Επενδύσεις.
    Κουρευτεί δεν κουρευτεί το χρέος μας ο κανόνας είναι :

    Παραγωγή = Κατανάλωση + Επενδύσεις. Τωρα κυριε Τάκη ειναι η ωρα της περισυλλογής.Να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει, εν μέσω ερειπίων,και να σώσουμε οτι σωζεται!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ΒΕΒΑΙΩΣ πρόβλημα ΕΛΛΗΝΙΚΟ (πρωτίστως), ευρωπαϊκό και διεθνές. Κυρίως όμως είναι πρόβλημα ΔΟΜΗΣ της ίδιας της Νομισματικης Ένωσης. Και αυτό πρέπει να προβάλλεται ΠΑΝΤΑ. Η ίδια η σύλληψη του ενιαίου νομίσματος είναι εξ αρχής παθογενής. Και κινδυνεύει να καταστρέψει την Ευρώπη.Υπενθυμίζω ότι ο signore Romano Prodi ο Ιταλός είχε την τόλμη να χαρακτηρίσει το 2002 το Σύμφωνο Σταθερότητας ¨ηλίθιο"!!!!! για 1,5 δίς θα προκαλέσουμε ανηκεστο βλάβη στο ΑΕΠ της χώρας.

      Διαγραφή
  71. Ιδού οι 18 που χρωστούν 11 δις ευρώ---http://www.komistes.gr/%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%8D-%CE%BF%CE%B9-18-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%81%CF%89%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD-11-%CE%B4%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΄Κύριε Λουκά το άρθρο μιλάει για Ανώνυμες ευκαιρίες. Δεν χρωστάνε 18 γνωστοί επιχειρηματίες, χρωστούν Ανώνυμες εταιρίες.
      Βέβαια το άρθρο, όπως κάνουν όλοι οι μέτριοι Ελληναράδες, τσουβαλιάζουν τα πάντα στο ίδιο τσουβάλι. Δηλαδή τι σχέση μπορεί να έχει η χρεοκοπημένη ΜΙΓ, το μπατιρομπουρδέλο της ΑΧΟΝ, τα προβληματικά κανάλια που χρωστάνε της Μιχαλούς, με κάποιες άλλες εταιρίες που γράφει το άρθρο???

      Όλα για το θεαθήναι?? Ή μιλάμε για μετριότητες που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν 2 γαιδάρων άχυρα??
      Όμως έχω μεγάλη απορία!!!!!!!!!!!!!!
      Οι Λιακουνάκοι, οι Βγενόπουλοι είμαστε σίγουροι ότι θέλουν ευρώ??
      Οι πολύς Κουρίδες (που τη μια είναι με το Βασιλιά, μετά με τον Ανδρέα, κατόπιν με τον Κωστάκη, το Γιωργάκη, τον Αντωνάκη και τώρα με τον Αλέξη) με την Αυριανή και το ΑΛΤΕΡ το έχουν δηλώσει καθαρά τι θέλουν. Σίγουρα δεν θέλουν μεταρρυθμίσεις

      Διαγραφή
    2. Προσέξτε παραπληροφόρηση και λαικισμός.

      Γράφει το άρθρο, για τον Τελέτυπο (Mega) ...
      Το 2012, λοιπόν, ο τραπεζικός δανεισμός έφτασε τα 123.500.000 ευρώ περίπου, μαζί και με το νέο δάνειο των 98.000.000 ευρώ, που προκάλεσε την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων.


      Πρόκειται γΙα παραπληροφόρηση και λαικίστικη ψευτιά. Αυτό ήθελε ο λαός να ακούσει αυτό του σερβίρουν/
      Τα 98 εκατ ήταν αναχρηματοδότηση. Το ίδιο κάνουν όλες οι ανώνυμες εταιρίες.
      Αντί να κάτσει το άρθρο να εξηγήσει ποιες εταιρίες δουλεύουν λάθος και τις στηρίζουν ΚΑΚΩΣ οι τράπεζες μας γράφει μπουρδολογίες για το θεαθήναι.

      Τέτοια προχειρότητα και αερολογία μόνο σε αυτό τον τόπο διακρίνω.

      Διαγραφή
  72. Η απάντηση στο ερώτημα
    The most feared contagion of all is that Greece returns to the Drachma and starts booming

    θα την δώσω στο επόμενο thread όποτε με το καλό το αναρτήσω.
    Θα μπορούσε να ήταν σωστό το σκεπτικό, αλλά δεν είναι και έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  73. Βαρουφάκης: Υπάρχει αίθουσα πολέμου που εργάζεται για οικονομική πολιορκία

    Δείτε τι είπε ο ΥΠΟΙΚ σε συνέντευξη στη βρετανική Telegraph
    •«Η Ελλάδα έχει συγκεντρώσει αποθέματα καυσίμων και φαρμάκων για να αντέξει μια μακρά πολιορκία», δήλωσε ο Βαρουφάκης
    •«Εχει κρατήσει κεφάλαια έκτακτης ανάγκης για να καλύψει εισαγωγές ειδών διατροφής»
    •«Εχουμε αποθέματα πετρελαίου για 6 μήνες και φαρμάκων για 4»
    •«5μελής επιτροπή από το ΥΠΟΙΚ και την ΤτΕ εργάζεται στο γραφείο μου για τα αποθέματα»
    •Κουπόνια και IOUs αντί πληρωμής την ερχόμενη εβδομάδα
    http://www.iefimerida.gr/news/215398/telegraph-o-varoyfakis-etoimazetai-gia-oikonomiki-poliorkia-apothemata-kaysimon-farmakon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι θα έβλεπα και τον Μπαρούφα με τον Καμμένο (τελικά τα ονοματεπώνυμα, μήπως έχουν την σημασία τους??) να το παίζουν στρατάρχες έναντι του Καπιταλισμού της υφηλίου δεν το περίμενα. Απο τη life style και τον λαικισμό τους στα ΜΜΕ - στα άρματα, στα άρματα ωραία μου αγόρια!!!!

      Διαγραφή
  74. ΨΗΦΙΖΩ ΗΡΑΚΛΗ-ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΑΣ.--http://irasot.capitalblogs.gr/listArticles.asp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δόγμα Σόιμπλε είναι πως :
      δεν μπορεί μια ΕΝΩΣΗ να αποδειχθεί ισχυρή και δυνατή, αν δε φύγει ένα μέλος της και η ΕΝΩΣΗ αντέξει και βγει ισχυρότερη.

      Υπάρχει όμως και το άλλο σκεπτικό ...
      The most feared contagion of all is that Greece returns to the Drachma and starts booming
      Θα το απαντήσω στο επόμενο thread.

      Διαγραφή
  75. Ένας αριστερός που τα λέει έξω απο τα δόντια. Αλήθειες - μεγάλες αλήθειες.
    Ακούστε τι λέει για τον Μπαρούφα.

    https://www.youtube.com/watch?t=913&v=pCoBj3hDArA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Συγχαρητήρια κύριε Τάκη που επιστρέψατε λαλιστατος
    Σας θέλουμε εδώ να γράφετε ,ΟΙ φωνές της λογικής και της αλήθειας πρέπει να ακούγονται
    Συνεχίστε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Αγαπητοί φίλοι μου . Είμαστε στο τέλος της μεγαλύτερης μπλόφας στην Ιστορία.
    Κάντε λίγο υπομονή και θα δειτε.
    Thetall

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμία απολύτως μπλόφα. Ερχεται το G NOTE εντός 10 ημερών. Ξεχάστε το EURO. Αν και εφόσον παρουσιάσει η Ελλάς 3 συνεχόμενα έτη με ΘΕΤΙΚΟ ρυθμό ΑΕΠ και ΦΥΣΙΚΑ αν προχωρήσει στο 100% (όχι το 99%) των μεταρρυθμίσεων που θα προταθούν απο τους θεσμούς, τότε και μόνο τότε υπάρχει ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να μπει εκ νέου το EURO στην ζωή του Ελληνα.

      Διαγραφή
    2. Αυτό λες:
      http://neweconomicperspectives.org/2013/12/exit-austerity-without-exiting-euro.html

      Για παράλληλο νόμισμα τη βλέπω τη δουλειά τελικά....
      Thetall

      Διαγραφή
  79. Τάκαρε άνοιξε καινούργιο θέμα για τους γκουρουδες να ρίχνουν τις γκουρουδες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και επειδή ο Τάκαρε μπορεί να έχει δουλειές και να μην βλέπει, ας γράψω την δικιά μου super γκουρουδια για αγαπημένο χαρτάκι από το Αμερικά το οποίο και φόρτωσα όσο δεν πάει χθες στα 2.85$. VHC και βάζουμε στόχο πώλησης τα 9.90$. Τελείωσε το σορταρισμα που είχε ξεκινήσει μήνες, έβγαλαν τρέλα φράγκα τα παιδιά και τώρα θα το παίξουν ανάποδα στηριζομενοι και σε μερικά νέα που θα βγουν.

      Διαγραφή
    2. κυριε Υποθέσεις Κάνω--θα την παρακολουθώ την μετοχή σας να δω εάν δικαιωθητε για την εκτιμηση σας αυτή-προσωπικα σας το ευχωμε

      Διαγραφή
    3. Τρισμεγιστε Λούκα άσε τα κρασιά και τις ταβέρνες και σπρωξε κάνα ντολαρ στο χαρτί που είπα τώρα που γυρίζει η μπίλια.

      Τάκαρε άρπαξα Ικτινους αυτές τις ημέρες που γυροφερνει το γιουρο. Το μούτρο έχει πετάξει τους πάντες οξω.

      Διαγραφή
  80. τον S&P 500 Index

    Τρέχουσες αντιστάσεις: 2065; 2090-2095; 2110-2132

    Τρέχουσες στηρίξεις: 2016-20----------- ο δείκτης ήρθε σε επαφή με τον ΚΜΟ 9 ημερών και γύρισε προς τα κάτω, κάτω από την ακόμα ισχύουσα αντίσταση στις 2054 μονάδες. Η μικρότερη εικόνα δείχνει την επαφή με την πτωτική τάση στις 2065 μονάδες.

    Σήμερα το απόγευμα στις 20:00 θα ανακοινωθούν τα πρακτικά της νομισματικής συνεδρίασης της Fed. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, μάλλον θα συγκρατήσει τις νέες επενδύσεις στις χρηματιστηριακές αγορές. Χθες πολλές αξίες άλλαξαν, βάση ενός λογισμικού αναγνώρισης προτύπων, σε πωλητική διάθεση. Ίσως έχουμε τώρα παρατεταμένη συσσώρευση, και την ώρα της ανακοίνωσης να υπάρξει μεταβλητότητα.

    Ο Friedrich Lange του γερμανικού έντυπου „Oxford Club Eil Depesche“ έχει στην τελευταία του έκδοση τον τίτλο ‘ Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι αυξάνονται - Μείνετε προσεκτικοί". Ο ίδιος εκτιμά ‘ότι αυτό θα είναι μόνο η αρχή μιας σειράς επιθέσεων στη Δύση, άνευ προηγουμένου’. Σε αυτό θα μπορούσε κανείς να συμφωνήσει, όταν σκεφτεί ότι οι δράστες καταφέρνουν χωρίς προβλήματα να ταξιδέψουν μέσα από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

    Ας ελπίσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ξανά, όπως στο Παρίσι, αλλά αυτό είναι μάλλον απλά ευσεβείς πόθοι. Εάν το επόμενο χτύπημα είναι εκεί, οι αγορές είναι πιθανόν να αντιδράσουν χειρότερα από τη Δευτέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Κύριε Τάκη γέμισε ο τόπος μηδένια 00000 ανοίξτε νέο θέμα να κάνουμε Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Mermeren και Κυριακίδης μοιράζουν λεφτά με το τσουβάλι. Το μπάζο ο Ικτίνος 10 χρόνια παλεύει στο 1€. Άντε να ψοφήσει ο λεγόμενος παππούς μπας και απελευθερωθεί και δαύτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Απο το 0.80 στο 1.20 είναι 50%. Άφαντος ο κ. Τάκης μάλλον βαρέθηκε τη μπλογκόσφαιρα... κ. Χίππυ γράφετε αλλού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα ρε????50%???Σκίστηκε δηλαδή???Οταν ο ΚΥΡΜ έδωσε 4000% άνοδο με τα μερίσματα και την ΔΠ. Και η ΜΕΡΚΟ 400% με μερίσματα και εξαγορά.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂