Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Ευχές

Ενώ η Ελληνική κυβέρνηση πουλάει φρου φρού, αρώματα και καθρεπτάκια στους ιθαγενείς της χώρας, σουλατσάροντας σε όλον τον κόσμο περνώντας ωραία με  τις εκθέσεις ιδεών που αναγιγνώσκει στους πολιτευτάδες του πλανήτη και απολαμβάνοντας τη δόξα της εφήμερης διασημότητας ..... εγώ ο Τάκαρος σας εύχομαι

Για Ελληνική χρηματαγορά ....
Απορώ που ακόμη κάθεστε και ασχολείστε.

200 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά σε όλους σας με υγεία και ευτυχία.

    Ξεκολλήστε και ολίγο απο το Ελληνικό φρενοκομείο. Ελληνική χρηματαγορά και πολιτική βλακωσύνη δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια Πολλά κε Τάκη και σε όλους τους φίλους του blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό Πάσχα υγεία σε ολους.
    http://youtu.be/qo2y2q7S5wE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα πάθη του κυρίου τα περάσαμε μέρα-μέρα 2,5 μήνες τώρα.

    Εύχομαι Καλή Ανάσταση στον Κύριο Τάκη και στους υπόλοιπους φίλους του μπλογκ.

    Ολόψυχα !!

    (έχω και προσωπικό συμφέρον άλλωστε χα χα )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλη Ανασταση και Καλο Πασχα...μας ελειψαν τα ωραια σχολια που κανεις ασχετα με το Χ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους!

      Ιδιαίτερη χαρά μας δίνει η επανεμφάνιση του αγαπητού οικοδεσπότη,πάνω που πήγαμε να ανησυχήσουμε ότι κάτι κακό του συνέβη.

      Διαγραφή
  7. Χριστός Ανέστη, Χρόνια πολλά χρόνια καλά σε όλους σας, και διπλά στον οικοδεσπότη..Vasilisg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. EYXES ΓIA ΔΑΣΚΑΛΌ ΑΡΧΟΝΤΑ ---------------ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ - Χρόνια Πολλά σ'όλους τους φίλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά στον Οικοδεσπότη και σε Όλους τους Φίλους!

    Ελπίζω Κάποτε να Έρθει η Ανάσταση και σε αυτή την Έρημη Χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρόνια πολλά...να χαμογελάτε όσο περισσότερο μπορείτε!!!κάνει καλό!!
    Πανάγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κ.Τάκη αν δεν ασχοληθούμε τώρα που είναι πλήρως απαξιωμένη..πότε θα ασχοληθούμε;;
    άλλωστε για εταιρίες μιλάμε..
    Πανάγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oυδείς γνωρίζει μέχρι που θα είναι η πλήρης απαξίωση.
      Εγώ λεφτά σε Λαπαβίτσες, ΣτρατουλοΛαφαζάνιδες, όπως και στην μεγάλη αρχηγό την πρόεδρο της Βουλής που συναγωνίζεται στην τρέλα τον ψεκασμένο ΑΝΕΛιστή κυρ Πάνο - δεν μπορώ να εμπιστευτώ.
      Αν η κυβέρνηση κάνει λάθος κινήσεις τότε τα νούμερα που βλέπουμε σήμερα είναι απο ακριβά εως πανάκριβα.
      Συνεπώς ΑΝΑΜΟΝΗ σε ότι με αφορά, μέχρι να δω οι τρελοί τι θέλουν να κάνουν - που μάλλον και οι ίδιοι ούτε γνωρίζουν.

      Μέχρι τότε ΑΠΟΧΗ.

      Διαγραφή
    2. Το σχέδιο της Ελληνικής κυβερνήσεως.
      https://www.youtube.com/watch?v=HepYc7aJETw

      Διαγραφή
    3. Εξάλλου κύριε Πανάγο το έχω δηλώσει.
      Αν δεν δω τα σοβαρά ξενάκια να επιστρέφουν στην Ελληνική χρηματαγορά - εγώ προτιμώ να πάω για βρούβες!!! Σιγά μην κάθομαι να ασχολούμαι με τις Ελληνικές πτωχευμένες εταιρίες, μια χρεοκοπημένης χώρας κακομαθημένων πολιτών.
      Μέχρι την επιστροφή των ξένων προτιμώ να βλέπω την Ελληνική φαρσοκωμωδία εκ του μακρόθεν, διότι τι είναι η ΕΛΛΑΣ?? Ένα απέραντο φρενοκομείο (όπως έλεγε ο μακαρίτης Καραμανλής) που κατάντησε πτωχοκομείο ο ΝΗΡΕΥΣ. χαχαχαχα

      Διαγραφή
    4. Στο χαα αναμονή κάτω απο την παχυά γραμμή "κομανλέξη" αλλά και πάνω (έστω και λίγο) απο γραμμές ενός ανοδικού (καναλου-πιρούνας) . Οπότε αναμονή

      Tα χρόνια μου πολλά σε όλες/όλους τους τακαρόπληκτους. Λίγες μέρες βουκολικές μείνανε μέχρι την επιστροφή .Σήμερα με την βοήθεια του ιντερνέτιου βλέπω φτάσαμε στο κάτω όριο του ανοδικού(??) σεναρίου , όποιος το τσιμπάει το αρνί μέσα απο την φωτιά θα μπορούσε να σκεφτεί και ένα κο-κο-ρετσι ορεχτικό. Η αναμονή να ψηθεί το κυρίως κρέας ίσως όμως σε προστατέψει απο ανεπιθύμητες βαρυστομαχιές.

      Ξινομαυρο με merlot τέλειος συνδιασμός για κρεατούρα!!

      Διαγραφή
    5. Χα χα χα κατι θωρηκτα πως καταντησαν σαν καρυδοτσουφλα. Βρε ποια θωρηκτα ξυπνηστε οταν πεφτει τα παιρνει ολα η κατηφορα. Ακου 6,5 εκ κερδη σε ποιο ονειρο χαχαχα.
      Χρονια πολλα Χριστος Ανεστη σε ολους.

      Διαγραφή
    6. Διερωτώμαι :

      Μπήκατε για να γράψετε την εξυπνάδα σας, ως κλασσικός Νεοέλλην, ήρθατε για να μας ευχηθείτε ή μήπως ρίχνεται άδεια δίχτυα μπας και βγάλετε καμιά καλή ψαριά για το που και πότε θα γίνει το γύρισμα?

      Δυστυχώς για εσάς ο Τάκαρος δεν τσιμπάει - οπότε θεωρεί ότι μπήκατε για να μας ευχηθείτε.
      Συνεπώς Χρονια πολλά και Αληθώς Ανεστη ο Κύριος κύριε άσχετε.

      Διαγραφή
    7. κ.Τάκη πως τα είδατε τα αποτελέσματα του Ικτινου..?
      προσωπική άποψη χειρότερα φυσικά απο πέρσι αλλά όχι τόσο άσχημα όσο φαίνονται..
      με τα αποθέματα που το πάει το έργο δεν μπορώ να καταλάβω..δεν γίνεται με μειωμένες πωλήσεις να αυξάνει αποθέματα..μου φαίνεται τρελό εκτός αμα έχει κλεισμένες συμφωνίες και δεν το ξέρουμε ή θέλει να παίξει το παιχνιδάκι του κ. Κυριακίδη..αλλά αυτό χρειάζεται και καλό χρηματιστηριακό κλίμα..οπότε το έχασε το τρένο προς το παρών...
      αν έχετε όρεξη και χρόνο..σχολιάστε σας παρακαλώ
      Πανάγος

      Διαγραφή
    8. Ακούστε κύριε Πανάγο - ότι θέλει να παίξει παιχνιδάκι, σας διαβεβαιώνω πως ναι θέλει. Αλλά όχι σε αυτά τα νούμερα, ούτε στα 1,7 - αλλά πολυυυυύ παραπάνω. Δυστυχώς υπήρχε μια πολύ καλή προοπτική η οποία δεν προχώρησε, μιλάω για Οκτώβριο του 2004, τότε όπου τα ξενάκια μας χαιρέτησαν και είπαν ότι θα δουν τη φαρσοκωμωδία της Ελλάδος και θα δουν αν και πότε θα επανέλθουν για να ξανακάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
      Αυτά ....

      Σε ότι αφορά τα αποθέματα.
      Ναι είναι γεγονός ότι στα αποθέματα μπορεί να ''κρύβει'' κέρδη - το έχω αναλύσει και παλαιότερα το πως γίνεται αυτό. Αυτό ισχυρίζεται ότι κάνει - ότι δηλαδή κόβει περισσότερο μάρμαρο από όσες είναι οι παραγγελίες του και όποτε θελήσει πουλάει απο τα αποθέματα και τότε θα εμφανιστούν τα τρελλά κέρδη.

      Όμως!!!!! Ας κάνω και τον συνήγορο του διαβόλου. Στα αποθέματα που διαρκώς αυξάνονται μπορεί να κρύβονται και τρελές ζημιές. Δεν λέω ότι κάνει κάτι τέτοιο ο Ικτίνος, λέω ότι και αυτό μπορεί να συμβαίνει σε μια εταιρία που διαρκώς αυξάνει αποθέματα.
      Σαν παράδειγμα - ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ -αναφέρω την περίπτωση του ΑΤΛΑΝΤΙΚ, όπου αύξανε διαρκώς τα αποθέματα του και εκεί μέσα έκρυβε την φύρα του και τα σαπισμένα τυριά του.

      Διαγραφή
    9. Κυριε Μορφονιε εγω ειμαι παλαιοέλλην για αυτο να ειστε σιγουρος, δεν ψαρευω στα θολα και ουτε με ενδιαφερει αν θα κανει ή ποτε θα κανει παιγνιδι το ''θωρηκτο'' τρομαρα του. Δεν θα γραψω τιποτα αλλο γιατι ειμαι φιλοξενουμενος και σεβομαι το χωρο.
      Τις καλημερες μου

      Διαγραφή
  13. Η σέξι κηδεία: Προσέλαβε στρίπερ για το τελευταίο αντίο στο σύζυγό της [εικόνες & βίντεο]--http://www.iefimerida.gr/news/201411/i-sexi-kideia-proselave-striper-gia-teleytaio-antio-sto-syzygo-tis-eikones-vinteo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επέστρεψα σήμερα στο άστυ,μετά από 8 μέρες χωρίς internet σε μια κωμόπολη της Μακεδονίας.
    Εκφράζω λοιπόν ,έστω και καθυστερημένα,τις θερμές μου ευχές στον κύριο Τάκη και σε όλους τους φίλους που επισκέπτονται την σελίδα του Μυταρόλα Μορφονιού.
    Αν αναρωτηθεί κανείς τι ζητούσε ο ορεινός Αρκάς στας Σέρρας η απάντηση απλή.Πάσχα στο γυναικοχώρι ύστερα από δέκα χρόνια σθεναρής άμυνας και απουσίας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους τους άπιστους! (Ωραίο το ματς απόψε)
    Να το παίξω λίγο Φλαμπουράρις: Ας πληρώσουμε κάπως το ΔΝΤ, αλλά την ΕΚΤ δε χρειάζεται να πληρώσουμε 7 δισ. τώρα το καλοκαίρι. Όσο πρωτογενώς υπάρχει πλεόνασμα τη βγάζουμε και βλέπουμε. Τι πρόβλημα έχουμε? Η Λαζάρ άραγε τι συμβουλεύει?
    κ. Τάκη, ο γλόμπος ο τεμπλετον και ο ινδοκαναδός είναι θετικοί με Ελλάδα, λέτε δεν είναι αρκετοί δείκτες?
    Φελαινί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΟΨΕ ΤΟ-ΕΠΙΔΟΜΑ - ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΟ Η ΤΗΝ ΚΟΡΗ -ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΟΨΗ ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ -Η- ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ-- ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΛΕΝΕ --


    Λουκάς Μπατήρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ANTE και δεν εχουμε μετοχες..που μπορουμε να διασφαλισουμε την ρευστοτητα μας για να αγορασουμε μετα? ισως σε αμοιβαια κεφαλαια Gs, jpm κλπ κλπ? εσεις κυριε τάκη τι λετε? να εμπιστευτω τις ζομποτραπεζες?εσεις την ρευστοτητα σας που την διατηρειται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εμπιστεύεστε τις Ελληνικές τράπεζες, αλλά την ΕΚΤ.
      Όταν η ΕΚΤ πάψει να χρηματοδοτεί τότε η Ελληνική φαρσοκωμωδία θα γυρίσει σε δράμα.

      Πάντως για μικροποσά δεν θα πρέπει να ανησυχείτε.

      Διαγραφή
    2. ΜΙΚΡΟΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΤΑ 100.000 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ 1.000.000....ΠΥΘΙΑ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΥΘΙΑ...Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟΥς ΟΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ....ΔΙΦΟΡΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

      Διαγραφή
  19. Καλησπέρα σας. Live streaming η συνέντευξη Γιάνη σήμερα ,αφου το μπασκετάκι δεν πρόσφερε πράσινη αγαλλίαση, ελπίζω αύριο ο ολυμπιακός να έχει καλύτερη τύχη. Πόλλά και ενδιαφέροντα όσα ειπώθηκαν ,αλλά μου έκανε εντύπωση ο ενθουσιασμός του κεμαλη του ντερβιση απο την ομιλία Γιάνη. Μπήκα γουικι να θυμηθώ το βιογραφικό του.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Kemal_Dervi%C5%9F
    When Derviş became Turkey’s minister of economic affairs in March 2001, after a 22-year career at the World Bank, the country was facing its worst economic crisis in modern history and prospects for success were uncertain. Derviş used his independence from domestic vested interests and support of domestic reformers and civil society to push through a tough stabilization program with far-reaching structural changes and sweeping bank reforms that protected state banks from political use. Derviş also strengthened the independence of the central bank and pushed through deep structural reforms in agriculture, energy and the budget process. These reforms, and his reputation and top-level contacts in the U.S. and Europe, helped him to mobilize $20 billion in new loans from the International Monetary Fund and the World Bank. Rapid economic growth resumed in 2002 and inflation came down from an average of nearly 70 percent in the 1990s to 12 percent in 2003; interest rates fell and the exchange rate for the Turkish lira stabilized.

    Κυρ- Γιάνη εμείς θέλουμε να μας φέρεις τουλάχιστουν 30 μπιλιονια να τους ρίξομε στα αφτιά των άπιστων ντερβίσιδων!!

    Πέταξε και μια καρφάρα για τον σερπαντίνα-Μαριο ( ex super) καταπληκτική πάντως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το άλλο μαγαζί θα το επισκεφθείτε Κ Τάκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γιατί είμαστε καταδικασμένοι να φτάσουμε στον πάτο:
    http://www.fortunegreece.com/article/to-ollandiko-endiaferon-gia-tin-elliniki-workable-ke-to-xespasma-tou-idriti-tis-sto-fb/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. δασκαλε ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΕΙΡΕΩΣ--0,232 ΠΤΩΣΗ -10,42 %

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΑΤΟΣ=ΠΑΤΟΣ=Η βασική θέση, που είχε εκφραστεί παλαιότερα, ήταν ότι η κυβέρνηση δεν πιστεύει στις διαπραγματεύσεις (τροποποίηση μνημονίου) και ότι δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να εφαρμόσει ακόμα και αυτά τα λίγα που έχουν συμφωνηθεί.
    Αυτό επιβεβαιώνεται απο τις εξελίξεις αφού ο σχεδιασμός της φαίνεται να περιλαμβάνει ένα δημοψήφισμα για την μετακύλιση της ευθύνης διοίκησης στον απλό λαό. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για μια ΄΄διάχυση δημοκρατίας΄΄ (όπως ενδεχομένως θα παρουσιαστεί) αλλά για μια ακραία περίπτωση άρνησης διακυβέρνησης (άρνησης αποφάσεων) με κύριο στόχο την διατήρησή τους στην εξουσία για όσο το δυνατό περισότερο διάστημα. Το ίδιο, αλλά με άλλα μέσα είχε κάνει και η προηγούμενη/νες κυβέρνηση/σεις (!!) αρνούμενη να εφαρμόσει το μνημόνιο στην ουσία του.

    Βλέπουμε λοιπόν ότι το εκάστοτε στενό κομματικό συμφέρον είναι κυριολεκτικά πάνω απο όλα ακόμα και απο το ευρύτερο Εθνικό συμφέρον. Αυτό ακριβώς είναι ένα απο τα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ΄΄μεταπολίτευσης΄΄ και αναμένεται να ΄΄πεθάνει΄΄ μαζί της πολύ σύντομα.

    Ευχομαι σε όλους μας καλή δύναμη και ψυχραιμία το αμέσως επόμενο διάστημα καθώς όλοι μας θα δοκιμαστούμε πολύ έντονα, ως πολίτες και ως μικρο - επενδυτές φυσικά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Chabo EISAI MESA ΝΑ ΑΝΗΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΤΡΙΠΤΙΤΣΑΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ --ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ

    Η Ιόνια Οδός σε πεντέμισι λεπτά: Εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες από το Αντίρριο μέχρι τα Γιάννενα [βίντεο]


    Πηγή: Η Ιόνια Οδός σε πεντέμισι λεπτά: Εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες από το Αντίρριο μέχρι τα Γιάννενα [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/202495/i-ionia-odos-se-pentemisi-lepta-entyposiakes-aerofotografies-apo-antirrio-mehri-ta#ixzz3XxgoaXfq

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν είμαι σίγουρος ότι οι κυβερνώντες έχουν τη βούληση, τη δύναμη, τα κότσια και τις γνώσεις να αντιστρέψουν την κατάσταση. Άλλωστε η κλεψύδρα του χρόνου σχεδόν άδειασε. Η ανάσχεση της κατάστασης απαιτεί σχεδιασμό και ανατροπές και όχι σχιζοτυπικές ιδεοληψίες και άσκοπους και ατελέσφορους επικοινωνιακούς τακτικισμούς. Απαιτεί ύψιστου βαθμού συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων που έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Οι λύσεις που μπορούν να ευδοκιμήσουν στην παρούσα χρονική στιγμή είναι μόνον δύο: Η πρώτη είναι να παραιτηθεί άμεσα η κυβέρνηση και να σχηματισθεί μακράς διάρκειας ολιγοπρόσωπη οικουμενική κυβέρνηση με ευρωπαϊκού προσανατολισμού εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα, που δεν θα φεισθούν το πολιτικό κόστος. Η δεύτερη είναι να «ξεφορτωθεί» ο κ. Τσίπρας τους εθνικολαϊκιστές και τις ακροαριστερές συνιστώσες και να σχηματίσει ευρείας αποδοχής κυβέρνηση με το «Ποτάμι» και τη Νέα Δημοκρατία. Τρίτη λύση δεν υπάρχει. Η προσφυγή στις κάλπες που κάποιοι επικαλούνται θα έχει ανεπίστρεπτες καταστρεπτικές συνέπειες, διότι δεν υπάρχει χρόνος. Είναι, όμως, το ενεργό πολιτικό προσωπικό της χώρας σε θέση να λάβει τέτοιες ανατρεπτικές αποφάσεις; Πιστεύω πως όχι. Και γι΄αυτό θεωρώ ότι προετοιμασία της χώρας για το χορό του Ζαλόγγου ολοκληρώνεται οσονούπω. Ο χορός θα διαρκέσει μήνες και θα είναι ιδιαίτερα επώδυνος. Ευχή και μύχιος πόθος μου να διαψευσθώ.


    * Ο Α. Μήλιος είναι Διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης
    http://www.capital.gr/News.asp?id=2285043

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Α-ΡΕ-ΠΑΝΗΓΥΡΙΤΖΗΔΕΣ-ΣΑΝΙΔΑ-ΒΡΕΓΜΕΝΗ-ΠΟΥ-ΘΕΛΕΤΕ-ΠΟΥ-ΜΑΣ-ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ-Ο κ. Μάρδας βρήκε 400 εκατ. στη... διαδρομή από το σπίτι στο γραφείο!--Το πρωί, δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα μας έλειπαν «400 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες του κράτους». Δεν πέρασαν δυο ώρες και τα 400 εκατ. ευρώ που έλειπαν, βρέθηκαν… και μάλιστα στη διαδρομή του κ. Μάρδα από το σπίτι του στο γραφείο του....

    «Πριν μιάμιση ώρα (που είπα για τα 400 εκατ. ευρώ) ήμουνα σπίτι μου, τώρα είμαι στο γραφείο», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, μιλώντας στην τηλεόραση του Star. --http://www.capital.gr/News.asp?id=2285611

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Koυζουλαριο Αγαπητε Λουκα που ελεγε και ο Κρητικος καλη του ωρα..

      ΕΝΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΟΥΖΟΥΛΑΡΙΟ ...

      ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και καλες βουτιες στο ΑΙΓΑΙΟ

      Διαγραφή
    2. http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B3%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CF%8C%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CF%82-%CF%83%CE%B5-48-%CF%8E%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8E-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B4%CF%8D%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B7-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

      Aπο τα ΥΠΕΡ .... Φωτα ...Μυαλα ..... που περασαν και δεν εσβησαν ποτε.

      Διαγραφή
    3. http://zcode-gr.blogspot.gr/

      Απλα Ελληνικα απο Υπερ-ειρηνικος Μυαλα

      Διαγραφή
    4. ΚΥΡΙΕ -


      Ανώνυμος- ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΤΕ -ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ- ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΗΜΑΣΤΕ ΠΟΠΟΛΟ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΔΙΝΗ ΣΗΜΑΣΙΑ --

      Διαγραφή
  27. ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΒΛ@Κ@--Σ-ΦΡΑΓΚΟΦΟΝΙΑΣ-ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ--ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ

    Μακαρίτης συνταξιούχος είχε εκατομμύρια ευρώ και χρυσές λίρες σε τάπερ και ντουλάπια


    Πηγή: Μακαρίτης συνταξιούχος είχε εκατομμύρια ευρώ και χρυσές λίρες σε τάπερ και ντουλάπια | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/202700/makaritis-syntaxioyhos-eihe-ekatommyria-eyro-kai-hryses-lires-se-taper-kai-ntoylapia#ixzz3Y2NSylej
    ΑΙΝΤΕ ΡΕ ΤΣΙΓΟΥΝΙ ΦΑΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ--ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΤΣΙΓΓΟΥΝΗ ΜΠΟΥΓΑΣ------------https://www.youtube.com/watch?v=oJN_u9pEnQA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γιαυτό δε γράφει κανένας εδώ πλέον αφού έχουμε το Λούκα να γράφει για άσχετα πράγματα και για πεοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @lazaros natsis
    Λάθος κάνετε κύριε Λάζαρε,η αποχή την φίλων που σχολιάζουν έχει κύρια αιτία την απουσία του κυρίου Τάκη και των εναυσμάτων που δίνει με τα γραπτά του. Αν ξαναρχίσει να σαρώνει θα δείτε πως θα εμφανιστούμε όλοι σαν τα σαλιγκάρια μετά την βροχή.Θέλω να ελπίζω ότι το blog του μυταρόλα δεν έκλεισε τον κύκλο του όπως διαπίστωσε ο αξιολογότατος φίλος Ηλίας ο hippy.Θα ήταν κρίμα και άδικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν αποχαιρετούσα (στεναχωρημένος) γράφοντας ότι το blog έκλεισε τον κύκλο του φίλε Νίκο ήταν διότι διαπίστωσα το προφανές. Ενώ το προηγούμενο θέμα είχε συμπληρώσει το maximum των 200 σχολίων ο κύριος Τάκης δεν "σήκωνε" νέο. Καθόλου δεν κριτικάρω. Αντίθετα τον καταλαβαίνω απόλυτα.

      Οι παλαιότεροι γνωρίζουμε καλά πως τα πράγματα δεν τα βλέπουμε όπως είναι. Τα βλέπουμε όπως είμαστε. Οι περισσότεροι σχολιαστές είμαστε υπάλληλοι ή συνταξιούχοι. Ζοριστήκαμε από μια σημαντική μείωση αποδοχών αλλά το μηνιάτικο εξακολουθεί να τρέχει. Τα πράγματα όμως είναι τελείως διαφορετικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες ή μικροεπιχειρηματίες όπως πιθανολογώ ότι είναι ο κύριος Τάκης. Εκεί η καθημερινότητα είναι "ισχυροί βοριάδες και θάλασσα 8 μποφόρ". Όπως και να το κάνουμε ο χρόνος για μπλόγκια και γράψιμο ελαχιστοποιείται. Προέχουν οι ανάγκες της οικογένειας.

      Ως προς την αγορά.

      Σταθερή μου άποψη είναι ότι για να συμβεί κάτι πρέπει κάποιος να κερδίζει απ΄ αυτό. Συνεπώς λογικότερο είναι να ξημερώσει κι αύριο. Ωστόσο στο πίσω μέρος του μυαλού κάτι γραντζουνάει. Σκέφτομαι πως εάν ήμουν στο μοιραίο αεροπλάνο της Germanwings και η κυρά δίπλα ούρλιαζε ότι πέφτει θα της έλεγα ότι την τελευταία στιγμή σίγουρα ο πιλότος θα το στρίψει ανοδικά καθώς εάν το "στουκάρει" θα σκοτωθεί κι αυτός. Όμως ο τύπος αποδείχτηκε ψυχάκιας. Ο Τσίπρας δεν ξέρω, είναι? Γεννήθηκε το 1974, πήγε Γυμνάσιο στο απόγειο του κρατισμού του ΠΑΣΟΚ με τα 15μελή να έχουν άποψη για όλα, και Πολυτεχνείο με τον "Νόμο Πλαίσιο" στενό παπούτσι των καθηγητών. Μήπως η πολιτική-κομματική του ενηλικίωση μέσα στην παράταξη περιορίζει την οπτική του? Έχει ρεαλιστική αίσθηση της Ευρωπαϊκής πραγματικότητας (όπως πιστεύαμε όταν πιθανολογούσαμε στροφή την ύστατη στιγμή πριν τη ρήξη?)

      Συνεπώς τώρα σφίγγω τη ρευστότητα που περίσσεψε απ΄την ΕΛΛ, τα νερά και τα λιμάνια (ή την αυξάνω όπου βολεύει) και κάνω δεύτερες σκέψεις. Οι τράπεζες, τώρα πια το λένε όλοι συγκλίνοντες στην δική μας άποψη, υπό το βάρος των θαλασσοδανείων θα χρειαστούν νέα ΑΜΚ. Σε τρέχουσες τιμές λογικά αποκλείεται καθώς θα μηδενίσει το ΤΧΣ. Θα χρειαστούν τουλάχιστον 2πλασιασμό ή 3πλασιασμό (ΠΕΙΡ) κεφαλαιοποιήσεων πριν το επιχειρήσουν. Δεν είμαι bottom fisher δεν θέλω να ρισκάρω αγορές πριν τον "έντιμο συμβιβασμό". Όταν (και εάν) όμως αυτός συμφωνηθεί, τότε (και μόνον τότε σε ότι με αφορά) σκέφτομαι άμεσες αγορές market. Εννοείται φυσικά στο +10% ή και περισσότερο. Δεν με πειράζει καθώς ο στόχος θα είναι πολύ υψηλότερα στα όρια που προανέφερα.

      Δεν ξεχνώ βέβαια χε χε, όταν οι άνθρωποι κάνουν όνειρα ο θεός γελάει. Όμως ζωή δίχως όνειρα, μεγάλη ανοστιά όπως και να το κάνουμε.

      Διαγραφή
    2. http://www.crashonline.gr/%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B9/

      Εμεις τελικα ισως ειμαστε απο τους μελλοντικους τυχερους συνταξιουχους ...μιας και το κομποδεμα το ριξαμε στην χωρα σε τιμες κοντα στο απολυτο μηδεν ..συν ....ΕΝΑ και μισο ..! σε εταιριες που δεν κλειινουν να γυρισει η χωρα αναποδα ...

      Σε 13 χρονια λοιπον θα κανουμε τη σουμα .... περνοντας το απολυτηριο του Λυκειου .
      65 Ετων πλεον θα εχουν ερθει και ολα τα λεφτα απ'εξω οποτε θα πουλαμε δε δεικτη
      9500 μοναδων και πλεον.....
      μεχρι τις 13.500 μοναδες δεν θα εχει μεινει ουτε λεπι ....
      και χρατσα...χρουτσου αγκαζε την συζυγο και οχι μονο θα τριγυρναμε ΝΕΠΑΛ [ Για τη ψυχικη γαληνη μας ρε Γαμωτο και το ταμα να παμε στα 5400 μετρα υψομετρο ] ΤΑΥΛΑΝΔΗ - ΒΙΕΤΜΑΝ , ΓΚΟΥΑΝΤΑΛΟΥΠ .. Μαρτινικ , Χιλη .κλπ
      Την ευρωπη την εχουμε φαει με το κουταλακι...

      Τελικα ολα ειναι θεμα timing ....

      Υγεια πανω απ'ολα

      https://www.youtube.com/watch?v=98G4Cdn_K_s

      Διαγραφή
  30. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΧΩΣΗ-ΣΤΕΙΛΤΟΥ ΤΟ ΡΟΜΠΟΤ -ΚΑΙ ΑΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΠΕΙΝΑΝΕ--«ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ» Ο ΤΙΤΛΟΣ

    Η ερωμένη του βασιλιά -Ανάρπαστο το βιβλίο για τoν Χουάν Κάρλος [εικόνες]


    Πηγή: Η ερωμένη του βασιλιά -Ανάρπαστο το βιβλίο για τoν Χουάν Κάρλος [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/202950/i-eromeni-toy-vasilia-anarpasto-vivlio-gia-ton-hoyan-karlos-eikones#ixzz3YAAKim2Y

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ο-- ΛΑΟΥΔΙΕΡΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑ --ΚΑΙ Ο ΧΟΡΕΥΤΗΣ ΠΛΗΡΩΝΗ --- ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ------ ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΗ ΣΤΟΝ ΠΑΤΩ --------ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΑΖΑΙΟΣ - OPERA LIVE ------------https://www.youtube.com/watch?v=pb0GuhZVVgU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλησπέρα σας, αυτή την βδομάδα παραμείναμε κάτω απο την γραμμή κομανλεξη αλλά τουλάχιστον μετά απο ένα σύντομο false break προς τα κάτω γυρίσαμε εντός του μικρού ανοδικού 2-κάναλου. Η πλάκα είναι οτι το μεγαλύτερο πτωτικό κανάλι που τρέχει απο πέρσυ τέμνει την μεσαία γραμμή του ανοδικού 2-καναλου στο 900 about. Τιμή που θα ήταν και εφικτή μετά απο 790-800 (κομανλεξη τεστ απο κάτω) μετά γύρισμα κάτω απο 740 να κλείσουμε τα γκαπς και στήριξη απο την κάτω ανοδική του 2-κάναλου για την δημιουργία ανάποδου ωωκω ( ναι 2 ω γιατί αριστερά κατανάλωσε πιό πολύ χρόνο).

    Αυτά απο τα χαζοτεχνικά . Απο τα πολιτικά ο χρόνος κυλάει με εκατέρωθεν προειδοποιητικές πιστολιές μέχρι να πάμε για τελική --- συμφωνία --- η οποία μπορεί να μην είναι απαραίτητα οτι νοούμε όλοι σαν συμφωνία.Σαφώς στο θετικό για την Ευρώπη σενάριο θα γίνει η απαραίτητη τούμπα και θα δωθούν μπονους μαλους τα δωράκια του Σαμαρά και τίποτα πρωτογενή όχι και τόσο πλεονάσματα κτλ κτλ.

    Τακαρε η αλήθεια είναι αυτό το καιρό πίνεις το τσαγάκι σου και βουτάς την φρυγανιά σου ήρεμος και ήσυχος ( ελπίζω) και δεν θές ίσως να σχολιάζεις τα ντόπια .Κατανοητό είσαι γκουρού και πρέπει να προστατέψεις την φήμη σου, ίσως και είναι σώφρον να μην παίρνεις θέση όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση.Οπότε ήθελα να σε τσιγκλίσω λίγο με τα ξένα, τα γκλόμπαλ που λένε στο χωριό μου.
    Στις 27-1-15 ο Πλανητάρχης πήγε και είδε τον νέο βασιλιά του πετρελαίου Κατόπιν στις 26-3 ο νέος βασιλιάς καβάλησε το άτι του και ξεχύθηκε οοΣΑΝΑΑ στην ευδαίμονα Αραβία. Μετά απο καιρό κατρακύλας το ανατάραξε τα λιμνάζοντα νερά.
    http://gr.investing.com/etfs/etfs-brent-1mth-uk-chart

    Τάκαρε λοιπόν η άποψη σου εδώ πιά είναι? Α αα και μην αγχώνεσαι τουλάχιστον για μένα , δεν θα λάβω την άποψη σου για αφορμή να πάω να γεμίσω ή όχι το ρεζερβουαρ απο τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάρμαρωμένος Βασιλιάς ο Τακαρος δεν σχολιάζει τίποτες !! Καλό τριήμερο στους εκδρομείς και στους παραμένοντες στη πόλη.

      http://www.bloomberg.com/news/videos/2015-04-30/-provocative-act-shows-split-in-iran-admiral-stavridis

      Τακαρε πως το είπε ο ναύρχος αυτό το αγκλικό < δε ριβεντζ οφ τζεόγκραφυ> πάω να ανοίξω κανένα λεξικό να δώ τί εννοεί.

      Διαγραφή
  33. Να κι ένα βίντεο με τα ρομποτικά πέη σε δράση: https://www.youtube.com/watch?v=nr677TZWSh0
    Φελαινί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Λουξ: Εξετάζει την είσοδο στρατηγικού επενδυτή--Την είσοδο στρατηγικού επενδυτή, αλλά και εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης με στόχο την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας, εξετάζει η Λουξ,-Ωστόσο, προς στιγμήν, το ενδιαφέρον για την αναζήτηση στρατηγικής συνεργασίας δεν αφορά παρά τη σχεδιαζόμενη νέα πρότυπη γραμμή παραγωγής στο Αίγιο προϋπολογισμού 33 εκατ. ευρώ---http://www.capital.gr/Articles.asp?id=2289593

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Είδα μαζεμένα τα σχόλια των τελευταίων ημερών. Διάβασα και τις αναφορές σας στον ΙΚΤΙΝΟ. Άσχετο, αλλά θα το πω:

    Φυλλομετρούσα το ετήσιο δελτίο, χωρίς να είμαι ειδικός. Και το μάτι μου έπεσε πάνω στις αμοιβές των κύριων μετόχων. Προσέξτε εικόνα:
    Τα κέρδη μετά από φόρους του ομίλου ανήλθαν σε 1εκ 165χιλ
    Οι αμοιβές και οι μισθοί των μελών του Δ.Σ., δηλ. της οικογένειας Χαϊδά, ανήλθαν 1εκ 36χιλ ευρώ, αυξημένες μάλιστα κατά 12% σε σχέση με πέρυσι.
    Με άλλα λόγια, οι μισθοί της οικογένειας ήταν όσα και τα καθαρά κέρδη της εταιρείας! Το δε μέρισμα που θα μοιράσει στους μετόχους (ένα μεγάλο μέρος του οποίου δικαιούνται πάλι οι ίδιοι) είναι 714χιλ ευρώ, δηλ. μόλις το 69% των μισθών των Χαιδάδων.

    Σίγουρα θα μου πείτε υπάρχουν πολύ χειρότερα παραδείγματα στο ΧΑΑ. Ζημιογόνες εταιρείες με τεράστιες αμοιβές Δ.Σ. Δεν αντιλέγω. Επέλεξα όμως να αναφερθώ σ’ αυτήν, γιατί είναι από τις δικές μας, τις αγαπημένες του blog.

    Σύλβιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Φίλε Hippy,
    Χάρηκα που έγραψες ξανά. Τα λες ωραία. Θα σε ανακηρύξομε ως τον ρήτορα του blog. Απολαμβάνω να σε διαβάζω. Πιστεύω ότι η «σύνταξη» σου έδωσε τις δυνατότητες να διαβάσεις περισσότερα βιβλία, αλλά και να προβληματίζεσαι καλύτερα, πράγμα το οποίο κάποιος που τρέχει για τα καθημερινά, μερικές φορές στερείται.

    Μιας και σε βρίσκω, θυμάμαι ότι ανάμεσα στις μερισματοφόρες μετοχές σου είχες επιλέξει και τη ΜΕΤΚΑ. Δεν αμφιβάλλω, είναι ιστορική εταιρεία, με καλή εξέλιξη μεγεθών τα τελευταία χρόνια, για επένδυση και όχι για τζόγο. Δεν σε προβληματίζει όμως που την επιλέγεις σε μια περίοδο που αναμένεται επιβράδυνση της κερδοφορίας της, χωρίς εξασφαλισμένα νέα σημαντικά έργα και με μια χρηματιστηριακή αγορά που ενδεχομένως δεν έχει δει απτά και δεν έχει προεξοφλήσει τη μείωση της φετινής κερδοφορίας ίσως και του 2016; Αντίθετα έχει την καλή εικόνα του 2014. Σε μια ενδεχόμενη άνοδο της αγοράς ενδεχομένως να μην αποδώσει τα ανάλογα (;) Μας συγκινεί επίσης το φετινό μέρισμά της, αλλά μην ξεχνάμε ότι αυτό είναι 67% υψηλότερο από το περσινό και 100% υψηλότερο από το προπέρσινο, με ασήμαντες πιθανότητες να το διατηρήσει. Επίσης δεν ξέρω αν τα μετρητά της διατηρούνται εδώ ή στο εξωτερικό, στον ισολογισμό της όμως της 31/12 φαίνονται ότι βρίσκονται όλα στην Ελλάδα.

    Θα ήθελα την άποψή σου, αλλά και των άλλων πολύτιμων εδώ μέσα φίλων, που ασχολούνται με τη θεμελιώδη ανάλυση.

    Σας χαιρετώ.
    Ένας επισκέπτης, που ακόμα και μετά την εκπεφρασθείσα στις πασχαλιάτικες ευχές απορία του κ.Τάκη, εξακολουθεί να ψάχνει στην ελληνική χρηματαγορά.
    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερίζω το φίλο "γάτο" Σύλβιο

      1) "γάτος" όχι μόνο για τις θεμελιώδεις επισημάνσεις εδώ και παρακάτω, "γάτος" για την απολύτως έγκαιρη επισήμανση του ΟΛΘ, του RSX !!!!! κλπ κλπ κλπ (για την HAL τι λέτε?)

      2) οι παλιοί το ξέρουμε, το ταμπλό δείχνει την αλήθεια. Γκέλα (και γκίνια). Αναφέρομαι στη ΜΕΤΚ. Η μέση ανατολή "βράζει" και μαζί της κι η εταιρεία. Δεν ενισχύω θέση, αλλά ούτε και πουλάω. Λογικά προς την αποκοπή μια κίνηση θα την κάνει.

      3) εάν η χώρα συμφωνήσει με την ΕΕ (κάτι που δείχνει πιθανό η επιλογή Τσακαλώτου) στατιστικά σε διάστημα λίγων μηνών όλα τα καλά χαρτιά θα κάνουν παρόμοια κίνηση (και ο ΙΚΤΙΝ). Συνεπώς νομίζω πως είναι άσκοπο (και λάθος) να ξεκαβαλήσει κάποιος απ΄το άλογο του επειδή προσωρινά το αντίστοιχο του διπλανού του προηγείται.

      Χαίρομαι πολύ για τη βελτίωση της υγείας σας και παράλληλα μ΄ αυτήν και της διάθεσης σας. Έχει γούστο να συναντηθούμε 4/5 στου Μπελλέ το μαγαζί (?)

      Διαγραφή
  37. Κύριε Δαρείε,
    Που να βρίσκεστε άραγε; Βέβαια όπου και να είστε, πρόσβαση στο blog αυτό μπορείτε να έχετε. Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τον αγαπημένο σας ΚΑΜΠΑ. Θυμάμαι ότι σχετικά πρόσφατα κάποιος σας ρώτησε: «Γιατί ΚΑΜΠΑ και όχι ΛΑΜΔΑ;». «Γιατί είναι φθηνότερος» του απαντήσατε.
    Να σας κάνω λοιπόν κι εγώ την εξής κουφή ερώτηση: «Γιατί ΚΑΜΠΑΣ και όχι ΚΕΚΡΩΨ;».
    Με εκτίμηση
    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. ΚΕΚΡΩΨ όπως ΖΑΜΠΑ? (πείραγμα καλοπροαίρετο)

      Ήμουνα νιος και γέρασα όπως λέει κι ο λαός ακούγοντας τις ιστορίες για την τεράστια αξία των μπλοκαρισμένων ακινήτων της πρώτης στο Ψυχικό ή το υπερφουσκωμένο ταμείο της άλλης. Απ΄όσο θυμάμαι τελευταία φορά που μοίρασε λεφτά ο Κόκκαλης ήταν το 1998-99. Μετά καβούρια ο άθλιος.

      Διαγραφή
  38. Είχα καλά νέα από τους γιατρούς μου σήμερα και γράφω με χαρά, αλλά και με σκοπιμότητα μήπως προκαλέσω την εμφάνιση και τη διατύπωση ειδικότερων απόψεων από τον κ. Τάκη.
    Χαιρετισμούς σε όλους.
    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλημέρα σε όλους και κ.Συλβιε περαστικά σας και σιδερένιος. Υγεία πάνω απ'όλα και τα υπόλοιπα φτιάχνουν με το χρόνο, όλα!
    Στα του χαα με συνοπτικές διαδικασίες φτάσαμε απο κάτω στην παχυά γραμμή κομανλεξη . Είχαμε και πολιτικές κινήσεις στην σκακιέρα της διαπραγμάτευσης χτές οπότε σήμερα αν και έφτασα τον πρώτο στόχο δεν θα βιαστώ για ρευστοποιήσεις. Θα ψάξω βέβαια ενα ιντραντει (βγες και ξαναμπες) αν βγεί αλλιώς πλέον με στοπ-κλεισίματος. Απο κάτω στηρίζει πλέον η γραμμή του ανοδικού η οποία σήμερα είναι στο ανοδικό γκαπ της παρασκευής για ενδοσυνεδριακά χαμηλά και σε κλείσιμο ημέρας ας πούμε το 758 συν πλην. Προς τα πάνω ανα 50μονάδες τα περίεργα σημεία μέχρι το 900 about για να ολοκληρωθεί αυτό το κομμάτι. Θυμίζω την άλλη βδομάδα αποφασίζει ο σερπαντινας , Μαριο για χερκατ στο κωλο-ατεραλ των τραπεζών οπότε μια νευρικότητα θα υπάρχει.

    Ωραία κίνηση πάντως με την αλλαγή της διαπραγματευτικής ομάδας. Αφου τους κουράσαμε με την πρώτη ομάδα τώρα φρέσκια στο γήπεδο μπαίνει η δεύτερη , πιστεύω εξίσου ικανή στο κατενάτσιο. Το ευρωπαικό παίδες θα το ξαναπάρουμε μόνο με σφικτή άμυνα και αφού καταφέρουμε να φτάσουμε με μηδέν παθητικό μέχρι το τέλος του αγώνα δηλαδή κοντά στο καλοκαιράκι Τότε με πίεση στο φαβορί να κλείσει η συμφωνία να παίξουμε σε ανοικτό γήπεδο με αντεπίθεση για το χρυσό γκολάκι.

    και κάτι περι δεκαετούς. Στο ούλτρα τούμπανο θετικό σενάριο έχει 2 ωκω. Εναν μικρό που οδηγεί προς τα κάτω στην νεκλαιν του μεγάλου. Ο μεγάλος αν σπάσει και αυτός κάτω μας κάνει ευρω-παικούς όπως είναι τώρα και οι υπόλοιποι. Μία τουμπίτσα είναι άαντε όλοι την θέλουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλημέρα στους φίλους.Σιδερένιος κύριε Σύλβιε,πάντα με καλά μαντάτα.
    Τελευταία κίνηση μου η αύξηση θέσεων στον ΟΤΕ πριν τρεις μέρες στα 6,98 ευρώ. Θα δώσει μέρισμα από ότι διάβασα ύστερα από χρόνια. Απολαμβάνω την άνοδο ελπίζοντας σε κάποια διάρκεια.Κουράστηκα να διαβάζω δηλώσεις πολιτικών,ο ορθολογισμός του Αριστοτέλη και του ευρωπαϊκού διαφωτισμού αντικαταστάθηκε με την Βυζαντινή στρεψοδικία.Απογοήτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας, εγω χτές κ σήμερα ολοκλήρωσα τα βγες μπες μου και πλέον αναμονή με ημερήσια κλεισίματα σαν όριο αν αποδειχτεί ψεύτικο το ανοδικό αυτών των ημερών Για το πάνω στο 900 about σίγουρα πρέπει να το ξαναδώ. Πάντως κ.Νίκο το timing της αγοράς σας ε-ξ-α-ι-ρ-ε-τ-ι-κ-ό . Πολύ καλός παίκτης ή έμπειρος όπως και να έχει μπράβο σας. Η αγορά πάντως δεν φαίνεται να τιμά τα μερίσματα και της επιστροφές για την ώρα. Πάντως εγώ κρατώ το παγουράκι για δροσιά το ζεστό καλοκαιράκι.

      Μια κερδοσκοπία αξίζει στην λαμδα εν όψη και της αναβάθμισης της ??? Στα τεχνικά της αφου κρατάει το 3.20-27 με κλείσιμο και κινηθεί πάνω απο το 3,35 μπορεί και χοντρά 20% παραπάνω.

      Άσχετο με χαα αλλά μιας και το αναφέρατε αν ήθελα να διαβάσω ένα αρχαίο κείμενο για πνευματικό εμπλουτισμό με πιό θα έπρεπε να ξεκινήσω??

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα κύριε Lorac. Με κολακεύετε και σας ευχαριστώ.Μάλλον εμπειρικός θα έλεγα,έχω καταφέρει αυτά τα είκοσι χρόνια να μην είμαι χαμένος.
      Θα σας πω απλά τι ξανάρχισα να διαβάζω αυτές τις μέρες,τώρα που έχω πολύ ελεύθερο χρόνο. Παλιότερα είχα αφήσει στην μέση το "Αριστοτέλης-W.D.Ross-Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης".Ελπίζω τώρα να το διαβάσω μέχρι το τέλος του,πάντα μου κινούσε το ενδιαφέρον αυτός ο άνθρωπος,ο θεμελιωτής της λογικής και της παρατήρησης της φύσης.
      Θα σας πρότεινα έργα των κλασσικών τραγωδών,έρχεται και τι καλοκαίρι και η Επίδαυρος και το Ηρώδειο είναι αξεπέραστα. Μακάρι να είχα τα νιάτα σας.

      Διαγραφή
  41. Λέτε αύριο να τρέξει και η ΕΛΒΑ μαζί με την ΣΙΔΕ; Πολύ θα μου άρεσε μια τέτοια κίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Μπήκα τώρα στο blog και χαίρομαι πολύ, γιατί μόλις ζωντάνεψα, με τη βελτίωση της υγείας μου, διαπιστώνω ότι κατάφερα να «ζωντανέψω» και τούτη εδώ την παρέα. Εκεί που υπήρχε τις τελευταίες ημέρες κάποια σιγή και απραξία, βλέπω τώρα κινητικότητα και σχόλια.

    Ευχαριστώ κύριε Lorac και ΝίκοςΤ, αλλά και εσάς κύριε Ηλία για τις ευχές σας. Παρακολουθώ τις απόψεις σας και τις κινήσεις όλων σας στο χρηματιστήριο με πολύ ενδιαφέρον.

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Σωστά μαντέψατε κύριε Νίκος Τ για την ΕΛΒΑΛ χτες. Μπράβο σας. Την έχω σε μεγάλη περιωπή, κάτω από το 1 ΕΥΡΏ αυτές τις μέρες ήταν πρόκληση. Σαν εταιρεία πάει πολύ καλά κι ας μη δίνει μέρισμα, όπως θα σχολίαζε αρνητικά ο φίλος Hippy (πράγμα που και εμένα δεν μου αρέσει βέβαια). Και συνιστά «ασφαλή» επιλογή μέσα στην ελληνική κρίση. Πλεονέκτημα ότι μάλλον είναι ξεχασμένη επί του παρόντος από όλους τους αναλυτές Οι αναστολές μου είναι ότι ανήκει στον όμιλο Βιοχάλκο, όπως έχει σχολιάσει νομίζω και ο κ.Τάκης. Αλλά κοιμισμένη καθώς είναι, μάλλον είναι περισσότερο για μακροπρόθεσμους σαν κι εμένα.

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Κύριε Hippy, μας κάνατε για δεύτερη φορά εδώ και γελάσαμε όλοι πολύ με την προσφώνηση «γάτος». Εσείς το ιστορικό δεν το ξέρετε. Ο αδερφός μου μόλις έκανα την αναστροφή και διέψευσα τους γιατρούς, δεν ξέρω γιατί, άρχισε να με αποκαλεί «γάτο», λίγο πριν το ξεκινήσετε εσείς. Οπότε τώρα μου έχει μείνει. Μόλις είδα λοιπόν για πρώτη φορά την αναφορά σας, του διαμαρτυρήθηκα με μεγάλη σοβαρότητα και πειστική επιμονή ότι συνεννοηθήκατε οι δυό σας από τότε που συναντηθήκατε στου Μπελέ, για να με αποκαλείτε έτσι. Εκείνος φυσικά το αρνείται και πέφτει γέλιο.
    Όσον αφορά τα καλά σας λόγια, αφήστε τα αυτά. Εσείς είστε ο γκουρού. Υιοθέτησα τις δύο επιλογές σας, ΕΥΑΠΣ και ΟΕΔ και μάλιστα σε αρκετά καλές τιμές και σας ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό.

    Συνάντηση στο Νηρέα δε βλέπω. Είπαμε οι απεικονιστικές μου εξετάσεις είναι άριστες και επί του παρόντος φαίνεται ότι θα ζήσω, αλλά για να έρθω ως εκεί δε νομίζω ότι υπάρχει ακόμα η δυνατότητα. Μάλλον θα τα μάθομε από εσάς τα νέα που είστε ο καλύτερος και πιο γρήγορος δημοσιογράφος στο Internet. Διάβασα όπως κι εσείς ότι θέλουν να μας το κάνουν δεκαετές, με επιτόκιο 1% και τιμή μετατροπής 0,30 ευρώ ανά μετοχή, όπως θα είναι και το καινούργιο μετατρέψιμο που θα εκδώσουν και με δυνατότητα κεφαλαιοποίησης του ασήμαντου αυτού ετήσιου τόκου. Δεν μας το κουρεύουν όμως, όπως άλλα δάνεια του Νηρέα. Ελπίζω τουλάχιστον η εξόφληση στη νέα λήξη να γίνει επί της τρέχουσας ονομαστικής αξίας των 12,49 ευρώ ανά ομολογία στην οποία κεφαλαιοποιήθηκε η προσαύξηση στη λήξη που δεν καταβλήθηκε το Καλοκαίρι του 2012 και όχι επί της αρχικής ονομαστικής αξίας των € 9,77 ανά ομολογία του έτους 2007. Και να κεφαλαιοποιηθούν στη νέα αυτή ονοματική αξία και οι νέοι τόκοι που μας οφείλουν από το 2012 έως σήμερα! Γιατί από εδώ και πέρα τόκος ουσιαστικά δεν θα υπάρχει!

    Δεν ξέρω αν έχετε μάθει κάτι παραπάνω για τους όρους και τι γνώμη έχετε εσείς και οι θεμελιώδεις αναλυτές των χρηματιστηριακών σας. Κρίνουν γενναία την αναδιάρθρωση ή όχι; Καθίσταται έτσι η εταιρεία βιώσιμη; Θα μπορέσει να της επιτρέψει να εμφανίσει μια καλή πορεία, έτσι ώστε να μπορέσει να μας πληρώσει στα 10 χρόνια αν ζούμε ή να δικαιολογήσει μια χρηματιστηριακή τιμή που να μας επιτρέψει να μετατρέψομε; Μιλάτε με τόσους.

    Κύριε Τάκη, μακάρι να μπαίνατε και να εκφέρατε μια άποψη επί του θέματος.

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  45. HAL ΜΕΡΟΣ Α’:

    HAL; Που τη θυμηθήκατε κ.Ηιppy μου;

    Επειδή καταλαβαίνω ότι πρέπει να λέω κι εγώ κάτι, όχι να σας εξαντλώ στις ερωτήσεις και από την πλευρά μου να είμαι βουβός, και η ασθένεια δεν είναι δικαιολογία, θα σχολίαζα τα εξής:

    Κατ’ αρχήν η HALLIBURTON είναι μια εταιρεία κολοσσός, καμία σχέση με τις δικές μας. Έχει έδρα στο Χιούστον, όπου δουλεύει και η ξαδέρφη μου (όχι στην εταιρεία αυτή).
    Κατά δεύτερον είναι μια εταιρεία που σέβεται το μέτοχο και δίνει αξία σ’ αυτό που λέμε μετοχική ιδέα. Δεν υπάρχουν τέτοιες σε μας. Πληρώνει μέρισμα για συνεχή 67 χρόνια, από το 1947. Από το 1982 το μέρισμα πληρώνεται σε τριμηνιαία βάση. Το σημαντικότερο: Από το 1999 που έχω ελέγξει τα στοιχεία (αλλά ενδεχομένως να ισχύει από πολύ παλιότερα), το μέρισμα είναι είτε σταθερό είτε αυξανόμενο από χρόνο σε χρόνο, δηλ. ποτέ δεν μειώθηκε σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Είτε αυξήθηκε, είτε έμεινε το ίδιο, ανεξαρτήτως των συγκυριακών αποτελεσμάτων της εταιρείας.

    Δηλ. είναι σα να λέει του μετόχου: Θα έχεις αυξανόμενο ή κατ’ ελάχιστον σταθερό εισόδημα κάθε τρίμηνο, αν έρθεις σε μένα, για να συμπληρώνεις το εισόδημά σου. Έλα να κάνεις εδώ το συνταξιοδοτικό σου. Η εταιρεία πλήρωνε ακόμα και τη δύσκολη περίοδο 2003-2010 αδιαλείπτως. Δε μείωσε το μέρισμα ούτε στη μεγάλη διεθνή κρίση 2008-2009 που άλλες σταμάτησαν εντελώς να πληρώνουν. Ούτε π.χ.το 2004 που κάποια τρίμηνα είχε ζημιές.

    Με βάση τα κέρδη της τελευταίας χρήσης το μέρισμα είναι υγιές και βιώσιμο (ποσοστό μόνο επί των ελεύθερων ταμειακών ροών). Επίσης αυξάνει τα κέρδη της τα τελευταία χρόνια. Μέση ετήσια αύξηση κερδών στην τριετία 7,3%, στην 5ετία 19% και στη δεκαετία 12%.


    Υπάρχει και το story με την εξαγορά - συγχώνευση με την Baker Hughos, όπου θα υπάρξουν συνέργειες, αλλά έχει προεξοφληθεί από την αγορά (εξαγορά με μετρητά και μετοχές).

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. HAL ΜΕΡΟΣ Β’:

    Και τώρα αναφέρω τα αρνητικά. Η εταιρεία περιορίζει τις εργασίες γεώτρησης στην Αμερική, λόγω της μεγάλης πτώσης των τιμών του πετρελαίου. Θα πρέπει να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον τιμών προβαίνοντας σε περικοπές δαπανών, απομειώσεις κλπ Το α΄τρίμηνο του 2015 ανακοίνωσε σημαντικές ζημιές. Βέβαια είχε έκτακτες επιβαρύνσεις λόγω απομειώσεων και απολύσεων (οι δουλειές μειώνονται). Εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων εμφανίζει στο τρίμηνο κέρδη στην πραγματικότητα, τα οποία όμως (έστω κι έτσι) είναι μειωμένα κατά 33% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Αν συνεχιστούν έτσι τα πράγματα περαιτέρω αρνητικές εξελίξεις δεν έχουν ενσωματωθεί στην τρέχουσα αποτίμηση. Εντούτοις πολλοί γνωστοί οίκοι τη δίνουν για αγορά Buy. Σκεφθείτε βέβαια ότι το 2010 η μετοχή ήταν στα 10 usd και τώρα έχει 49 με 50. H Oppenheimer, ο γνωστός οίκος, προβλέπει EPS για φέτος 1,75 και για το 2016 2,90. Ακόμα και με αυτή την υπεραισιόδοξη πρόβλεψη για τα κέρδη ανά μετοχή του 2016 το p/e διαμορφώνεται στο 17! Για σχέση τιμής προς λογιστική αξία να μη συζητάμε. Με μια επιφύλαξη αν το συγκρατώ καλά από την ώρα που το κοίταζα διαπραγματεύεται 2,6 φορές τη λογιστική της αξία. Τι ευκαιρία της βρίσκεται;

    Προσωπικά δεν θα αγόραζα μετοχές Αμερικής τώρα. Σ΄αυτές τις υψηλές αποτιμήσεις που υπάρχουν. Και μάλιστα με αυτή την ισοτιμία του δολαρίου. Κι ας κάνουν κι άλλο 50% πάνω. Ας πάρουν άλλοι τα κέρδη.

    Ελπίζω αν σας ικανοποίησα κ. Hippy μου.

    Χαιρετώ σας ταπεινά

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α Φ Ω Ν Ο Σ

      Όχι "γάτος". Γάτος σπηρουνάτος!!

      https://www.youtube.com/watch?v=cRGNKf3hRDQ

      Διαγραφή
    2. Πραγματικά τους τελευταίους μήνες έχει γίνει απίστευτα δύσκολη η παρακολούθηση των αγορών. Με ενορχηστρωμένη προσπάθεια από ΜΜΕ, ποικιλόχρωμους παπαγάλους, επενδυτικούς οίκους (ανοχής ?), FED και λοιπές κεντρικές τράπεζες, επεχείρησαν να δώσουν την εντύπωση ανάκαμψης της οικονομίας. Ωστόσο ο οξυδερκής "γάτος" αναλυτής, ο ανήσυχος επενδυτής που δεν παραμυθιάζεται εύκολα, παρατηρεί το ανακάτεμα “φτιαγμένων” στοιχείων που στοιχειοθετούν μια οφθαλμαπάτη δημιουργικής λογιστικής καὶ ευημερίας αριθμών (πχ “ανεργία”: Πως την ορίζουν; Όπως τους βολεύει).

      Τα οικονομικά προβλήματα μετατίθενται για αργότερα τυπώνοντας e-χρήμα (αντλώντας ρευστότητα απ΄το μέλλον λέει ο ΥΠΟΙΚ μας-Βαρουφάκης-στο τελευταίο βιβλίο που "μιλά" στη θυγατέρα του). Κανείς δὲν αναλαμβάνει να σκάσει τη φούσκα του ελλείμματος και του χρέους, τάχα για να μην καταρρεύσῃ η οικονομία (το δούλεμα πέφτει γαζί, για τα bonus και τις καρέκλες σας υποκριτές).

      Πόσο θα κρατήσει αυτό? Μακάρι νά΄ξερα. Με την δική μου οπτική οι οικουμενικοί φιλελεύθεροι την έχουν πατήσει με την αυτορρύθμιση των αγορών (χα χα την ποιά ?). Θεωρώ απίθανο να μην το βλέπουν, σίγουρα θα ήθελαν-θέλουν-πρέπει να κάνουν έγκαιρα τις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες. Σ΄αυτό το περιβάλλον εάν ο κ. Τσίπρας ήρθε στην εξουσία για ν΄αφήσει ορατό αποτύπωμα κι όχι καπνό φωτοβολίδας προσκολλημένος στην αριστερά της μεταπολίτευσης έχει εξαιρετική ευκαιρία. Αφού ο super Μάριο τυπώνει μπορεί η 6χρονη λιτότητα να περιοριστεί. Κανείς στην ΕΕ ή τις ΗΠΑ δεν θα ήθελε να κινδυνεύσει να χαλάσει πρόωρα η σούπα. Μακάρι ο Αλέξης να έχει το μπόι να μετρηθεί κι απαγκιστρωθεί από τις απολιθωμένες συνιστώσες του κόμματος του.

      Σ΄αυτό το περιβάλλον θεωρώ το ΧΑΑ μικρού ρίσκου, σχετικά φτηνό. Έχω φυσικά τις αναστολές και τις φοβίες του ερασιτέχνη, αλλά (μου) επαναλαμβάνω συνέχεια:

      "Ποιος κερδοσκόπος και πότε Χιππέα μου έχασε επενδύοντας μισοτιμής στις υποδομές?"

      Μακάρι να κάτσει.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Πραγματικά τους τελευταίους μήνες έχει γίνει απίστευτα δύσκολη η παρακολούθηση των αγορών...... Hippy said


      well οποιος λοιπον τρελλανει τις αγορες και αυτες ακολουθουν εκεινον βγαινει νικητης του Μαραθωνιου απαξ της ζωης του φυσικα ....

      αντε δυο φορες εαν ζησει 75 χρονια ..

      οι υπολοιποι τροφη στα ΘΗΡΙΑ .... και ΟΧΙ μονο ..

      Διαγραφή

    5. Ανέκαθεν άρεσε στην αγορά να "παίζει" μαζί μας. Λεπτομέρειες καθορίζουν συχνά το αν θα αποδειχθούμε γκουρούδες ή επιπόλαιοι, με κυριότερη εξ αυτών κατά την γνώμη μου την τύχη. Πιθανολογώ πως κι αυτή τη φορά δεν θα μας εγκαταλείψει.

      Ένα δημοσίευμα για να αιτιολογήσω την άποψη μου ότι η ανεργία ορίζεται όπως βολεύει τους κυβερνώντες.

      ΠΩΣ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ «ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ» ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

      http://kartesios.com/?p=188429

      Διαγραφή
  47. Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για τον φόρο 20% στο ίντερνετ http://www.capital.gr/News.asp?id=2293430

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Εχουμε 2 εξελίξεις στο Χ.Α.Α: Α)την συμφωνία Σελόντα-Δίας, για την αναδιάρθρωση της Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες
    Β)Την απορρόφηση της ΣΙΔΕΝΟΡ απο την μητρική ΒΙΟΧΑΛΚΟ.Επειδη δεν εχω τον χρόνο να τα παρακολουθήσω σε βάθος,ευχομαι το dilution (μετοχική αλλοιωση)στην ΔΙΑΣ να είναι μεγάλο ωστε να μειωθεί τόσο ο δανεισμός για να είναι εξυπηρετήσιμο το χρέος.Β)Δεν ξέρω εαν με αυτήν την κίνηση ο Στασινόπουλος μπορεί να σώσει την ΣΙΔΕΝΟΡ καθώς και η ΒΙΟΧΑΛΚΟ αρκετά μοχλευμένη μου φαίνεται.Μαλλον στο τέλος Θα αναγκαστεί να πάει σε ΑΜΚ και θα βάλει το χέρι στην τσέπη ο Βασικός Μέτοχος.Υστερα, εχει και το θέμα της Χαλκόρ! τι θα κάνει εκεί?




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Σας ευχαριστώ κ. Hippy μου για το αφιέρωμα. Γελάσαμε πάρα πολύ για άλλη μια φορά. Το γέλιο για τις περιπτώσεις σαν τις δικές μου είναι το καλύτερο φάρμακο. Σας έχω στην καρδιά μου. Πολύ εύστοχες οι σκέψεις σας για τα οικονομικά.

    Μιας και μου δώσατε την αφορμή (με τη μετοχή σας) να κάνω εκτενή αναφορά στα μερίσματα και μάλιστα εξ Αμερικής, πείτε εσείς που σίγουρα θα έχετε εισπράξει κάποιο μέρισμα αμερικάνικης μετοχής τελευταία (και όποιος άλλος γνωρίζει), έχει κάτι αλλάξει προσφάτως στη φορολόγησή τους; Εννοώ ποια είναι η τελική παρακράτηση φόρου στην πηγή που σας κάνουν στο μέρισμά σας; Το 30% της Αμερικής ή το 10% της Ελλάδος ή το «30% + 10%» μαζί;

    Κάπου είδα, αλλά δεν θυμάμαι που, ότι στα πλαίσια σύμβασης αποφυγής διπλής φορολογίας, θα μας παρακρατούν πλέον μόνο το ελληνικό 10% και θα απαλλασσόμαστε του αμερικανικού 30%. Αντιληφθήκατε εσείς να ισχύει κάτι τέτοιο;

    Καλό μήνα.

    Σύλβιος

    Υ.Γ. Στο monopoly της profile που μας αναφέρατε, πρέπει να γραφτεί κανείς συνδρομητής, για να βλέπει τις πληροφορίες (τιμές μετοχών κλπ) που παρέχονται;
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το monopoly της profile ναι είναι συνδρομητικό. Η συνδρομή είναι ανάλογη των υπηρεσιών που επιθυμείς να έχεις. Ελάχιστη 30 ευρώ/μήνα (δίνει αγορές-πωλήσεις σε βάθος 5 εντολών). Φίλος που άνοιξε πρόσφατα κωδικό στην Παντελάκης ΑΧΕ μου είπε πως το online τους πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα αυτή δωρεάν.

      Για τις ξένες αγορές χρησιμοποιώ την πλατφόρμα της IB (Interactive Brokers). Η προβληματική γνώση της αγγλικής γλώσσας από μέρους μου με ανάγκασε να κάνω πράξεις μέσω της Solidus AXE. Τα μερίσματα εισπράττονται από την ΙΒ και πιστώνονται στους λογαριασμούς μου στην ΑΧΕ. Πληρώνω κανονικά (δυστυχώς) την διπλή φορολόγηση. Κάποιες προνομιούχες μετοχές (ορισμένα 25άρια) εξαιρούνται του φόρου 30% στις ΗΠΑ πχ MFO, WRT, η Εθνικούλα NBG PRA όταν έδινε μέρισμα , ALLY PRA, THGA, άλλες όχι. Αγνοώ τον λόγο.

      Διαγραφή
    2. Θα μου επιτρέψετε όμως φίλε Σύλβιε να σας ιντριγκάρω λίγο, καλοπροαίρετα πάντα, για να εκμαιεύσω μέρος από τη γνώση που είμαι σίγουρος πως διαθέτετε. Με ρωτάτε "τι ευκαιρία βρίσκω στη HAL". Δύσκολο ν΄απαντήσω, θα προσπαθήσω όμως ώστε να γίνει διάλογος.

      Για να φωτίσουμε λοιπόν πληρέστερα το σκεπτικό μιας επένδυσης νομίζω πρέπει να εστιάσουμε και στη σχετικότητα μεταξύ των "αγορών χρήματος".

      Εάν θεωρήσουμε-αυθαίρετα-σαν risk-free απόδοση την αντίστοιχη του 10ετούς ομολόγου μιας χώρας τότε για τις ΗΠΑ είναι 2,075% σήμερα (δηλαδή σε όρους Ρ/Ε περίπου 48). Πριν την κατάρρευση της Lehman Brothers κυμαινόταν περί το 4% ( Ρ/Ε = 25) και κατά μέσο όρο την προηγούμενη 10ετία χοντρικά 4,5% (Ρ/Ε = 22,5). Θεωρώντας επίσης σαν Ρ/BV χώρας το Χρέος/ΑΕΠ (εδώ κι αν αυθαιρετώ ο ασεβής) για τις ΗΠΑ είναι στο διαχειρίσιμο 1,02 (102%). Εάν όμως σαν Χρέος θεωρήσουμε το συνολικό της χώρας, δηλαδή συμπεριλάβουμε και το ιδιωτικό (ενυπόθηκα δάνεια, καταναλωτικά, πιστωτικές κάρτες) τότε ο δείκτης τρομάζει μια και φτάνει στο 287% ή Ρ/BV=2,87 (το συνολικό χρέος είναι περίπου $ 50 τρις σήμερα έναντι ΑΕΠ 17,4 τρις). Έσπασα το μυαλό μου για να βρω κάποιο οικονομικό κριτήριο χώρας που να "φιξάρει" στα καθαρά έσοδα ανά μετοχή-EPS αλλά δεν βρήκα χα χα (σταματώ εδώ την αριθμοτρομοκρατία καθώς κινδυνεύω να διολισθήσει στο πνεύμα του προηγούμενου σχολίου).

      Σε σύγκριση με τα αντίστοιχα της χώρας της νομίζω κάπως "στρογγυλεύουν" οι αριθμοδείκτες της HAL ιδιαίτερα εάν πιθανολογούμε πως το πετρέλαιο θα ξεπεράσει το σοκ και θα εξακολουθήσει να βασιλεύει στην ενέργεια. Οπότε η ερώτηση είναι:

      Ok, η αγορά των ΗΠΑ είναι ακριβή, εάν όμως στο πνεύμα των πολλών καλαθιών κάποιος επενδυτής επένδυσε (ευτυχώς) και στις δολαριακές μετοχές, σήμερα σε τι θα μπορούσε να επενδύσει? Εμπορεύματα? Καταναλωτικά αγαθά ? (η πιο πρόσφατη σύσταση της Eurobank HPQ)

      Τα στοιχεία για χρέος και ΑΕΠ τα δανείστηκα απ΄εδώ.

      Ένας κόσμος στο Χρέος

      http://antikleidi.com/2013/04/14/crisis-big-numb/

      ΑΕΠ ΗΠΑ

      http://www.protothema.gr/economy/article/432004/kina-xeperase-tis-ipa-kai-einai-pleon-i-megaluteri-oikonomia-tou-kosmou/

      Διαγραφή
    3. Τι να σας πω εγώ ο πτωχός τω πνεύματι κ.Hippy μου. Ο συσχετισμός που κάνετε είναι θεωρητικά σωστός και εύστοχος. Ανάλογους νομίζω συσχετισμούς κάνουν και οι άλλοι αγοραστές μαζί σας. Για σας που είστε πιο κινητικός στα χρηματιστήρια, με συνεχή παρακολούθηση και εγρήγορση, και όχι αργοκίνητος όπως εγώ, ενδεχομένως να είναι μια επιλογή η συγκεκριμένη εταιρεία.

      Θα μου επιτρέψετε όμως να είμαι ανήσυχος. Όλοι κόβουν χρήμα παντού. Τα κρατικά και ιδιωτικά χρέη στα ύψη, όπως μου υπενθυμίζετε στην ανάλυσή σας. Έχω την αίσθηση ότι ζούμε σε μια τεχνητή εφορία που δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα. Τόσο χρήμα δε νομίζω ότι έχει ξανακοπεί ποτέ μαζικά. Οι χαμηλές αποδόσεις που επισημάνατε και οι πολιτικές των κεντρικών τραπεζών έχουν οδηγήσει σ’ αυτό ακριβώς: τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία να είναι σήμερα υπερτιμημένα.

      Αν η κοπή συνεχιστεί η επόμενη διεθνής κρίση, όταν έρθει θα είναι πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμη από την προηγούμενη.


      Όσον αφορά τις τιμές του αργού μάλλον έχουν να κάνουν περισσότερο με τις διεθνείς πολιτικές εξελίξεις. Είναι νομίζω περισσότερο θέμα πολιτικής. Δεν μπορώ να αποκλείσω οι τιμές να ξαναδούν στο μέλλον υψηλότερα επίπεδα και η HAL να ευνοηθεί.

      Σχετικά με το ερώτημα «σε τι θα μπορούσε να επενδύσει κανείς σήμερα», μην το βάζετε σε μένα. Είστε μεγαλύτερος και σοφότερος. Αν πάντως μου έρθει καμιά φλασιά, θα σας υποβάλλω ερώτημα, όπως έπραξα τότε με το ρωσικό χρηματιστήριο και έλαβα την ευεργετική «έγκρισή» σας.

      Με εκτίμηση

      Σύλβιος

      Υ.Γ.1 Η HPQ με βάση τη θεωρία του συσχετισμού σας, δεν δείχνει κακή (συγκριτικά πάντα μιλώντας) εφόσον έχετε την ακόρεστη δίψα για επένδυση, υπογραμμίζοντας όμως ότι δεν είμαι ειδικός και ότι δεν έχω την ερασιτεχνική έστω ενασχόληση με τις επενδύσεις που είχα παλιότερα.

      Υ.Γ.2. Αλήθεια εκείνος ο εξαιρετικός συνάδερφός σας Θοδωρής (Kikou) τι έχει γίνει; Δημοσίευσε και 3 άρθρα στο περιοδικό του ΣΕΔ και μετά χάθηκε τελείως. Γράφει πουθενά; Είναι καλά τουλάχιστον;

      Διαγραφή
    4. Κρίμα κ. Hippy μου. Μόλις είδα ότι είστε στην Interactive Brokers χάρηκα, γιατί ήθελα να μάθω από πρώτο χέρι κάποια στοιχεία από πραγματικό χρήστη και μάλιστα έγκριτο όπως εσείς δεδομένου ότι με ενδιαφέρει. Μετά είδα ότι είστε μέσω Solidus και μου κόψατε τη χαρά. Συνεργάζομαι χρόνια με κάποια ξένη στην Ευρώπη και με έχουν ρημάξει στα custody fee και στα τέλη ακινησίας, γιατί δυστυχώς δεν είμαι trader όπως εσείς. Η ΙΒ με ενδιαφέρει γιατί είναι από τις λίγες ιντερνετικές αμερικάνικες που δέχονται έλληνες πελάτες και μπορείς να έχεις το υψηλότερο (λόγω Αμερικής) όριο προστασίας για χρήματα και τίτλους των 250.000 δολαρίων ανά επενδυτή (που δεν το έχεις στην Ευρώπη) , ενώ νομίζω μπορείς να επιλέξεις αν τα μετρητά του χρηματιστηριακού λογαριασμού σου θα είναι σε δολάρια ή ευρώ. Δεν ξέρω βέβαια αν αυτά τα προνόμια τα έχετε μέσω Solidus, όπως επίσης κι αν χρεώνεστε με υψηλότερες προμήθειες λόγω μεσολάβησης άλλης εταιρείας. Ελπίζω τουλάχιστον για τις εισπράξεις μερισμάτων να μην σας κρατούν κάτι για την υπηρεσία της είσπραξης. Άκουσα επίσης ότι είναι η μόνη χρηματιστηριακή μέσω της οποίας μπορείς να κάνεις ομόλογα online (είναι έτσι;). Τέλος σε σας, που είστε μέσω Solidus, σας έχουν επιβάλει ποτέ από την ΙΒ μηνιαίο τέλος ακινησίας (ανενεργού λογαριασμού) 10 usd το μήνα, εφόσον το υπόλοιπό σας σ’ αυτή πέσει κάτω από 100,000 δολάρια;

      Ευχαριστώ

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    5. Η Φιλοσοφία μου είναι μακάρι να υπάρχουν κέρδη κι ας πληρώνω (προμήθειες, φόρους, ότι νά΄ναι). Ειλικρινά. Τα παιδιά στην χρηματιστηριακή(ές) είναι εξυπηρετικά και πρόθυμα. Αγόγγυστα μου εξηγούν ότι θέλω κάθε φορά που επικοινωνώ σε κάποιο πρόβλημα. Έχουν οικογένειες. Χαλάλι οι προμήθειες (γνώμη μου φυσικά, πιθανά λάθος).

      Ως προς ΙΒ. Κάποιοι φίλοι που γράφαμε σ΄ένα θέμα στον capital την χρησιμοποιούσαν χωρίς μεσάζοντες. Η ΙΒ χρεώνει $1 ανά 200 μετοχές αγοράς ή πώλησης. Το $1 είναι κι η ελάχιστη προμήθεια, απ΄εκεί και πέρα η χρέωση είναι $ 0,50 ανά 100 μετοχές. Επιπλέον (προσωπικά) πληρώνω 0,20% προμήθεια για τις πράξεις αυτές στην ΑΧΕ. Τα $10/μήνα που αναφέρετε χρέωση χρήσης της πλατφόρμας ή ανενεργού λογαριασμού πληρώνονται ΜΟΝΟ εάν επιθυμείτε να βλέπετε τις τιμές real time. Σε περίπτωση που δεν ενδιαφέρεστε κι επιλέξετε 15λεπτη καθυστέρηση δεν έχετε καμία επιβάρυνση (τουλάχιστον οι πελάτες της ΑΧΕ). Ομοίως δεν έχουμε επιβάρυνση για τις εισπράξεις μερισμάτων. Η ΙΒ μάλιστα μου στέλνει από Αμερική κάθε Απρίλιο αναλυτική κατάσταση εισπραγμένων μερισμάτων για φορολογική χρήση.

      Μπορεί να έχει κάποιος λογαριασμούς σε πολλά νομίσματα (έχω και GBP, θα γνωρίζετε ότι Αγγλία κ Ιρλανδία δεν κρατούν τόκους επί των μερισμάτων, Vodafone-Tesco-IUKD οι αντίστοιχες θέσεις μου). Η μετατροπή από το ένα νόμισμα στο άλλο επιβαρύνεται ελάχιστα στην ΙΒ. Χαρακτηριστικά το κόστος για μετατροπή $15000 σε ευρώ ή αντίστροφα είναι $5. Αναλογικά για άλλα ποσά.

      Ομόλογα στην Solidus όχι, δεν κάνεις on line. Ούτε σε οποιαδήποτε άλλη ΑΧΕ νομίζω. Απ΄όσο ξέρω πρέπει να είσαι συνδρομητής στο πανάκριβο Bloomberg για να έχεις πραγματική on line εικόνα, αλλά ακόμα και τότε κάποιες τιμές των market makers είναι μαϊμού και χρειάζεται να επικοινωνήσεις μαζί τους για φιξάρεις πράξη.

      ΑΣΧΕΤΟ

      1) Αισθάνομαι πως έχω ξεφύγει απ΄τη φιλοσοφία του μπλογκ, γράφω για πράγματα που όχι μόνο γνωρίζω ελάχιστα αλλά ενδιαφέρουν κι ελάχιστους, καταναλώνοντας θέσεις σχολίων που θά΄ταν καλύτερα να αφορούσαν το ΧΑΑ όπως παρατήρησε ο παλιός καλός φίλος-απ΄τον capital-Bugs. Αν θέλετε για τέτοια θέματα μπορούμε να τα λέμε και στον capital μέσω πμ

      2) Το "αστέρι" συνάδελφος Kikou είναι μια χαρά και επενδύει στη δουλειά του. Το σημαντικότερο δηλαδή που αξίζει να επενδύσει ένας σοβαρός άνθρωπος αυτήν την περίοδο του απίστευτου θορύβου από εγωπαθείς μικρόνοες που τάχα κυβερνούν. Έχει γούστο να έχετε σχέση με τον εξαιρετικό αναγνώστη-σχολιαστή του Giorgos?

      Διαγραφή
    6. ΚΥΡΙΕ-


      hippy Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕΒΑΣΤΗ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ - ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΕ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ-

      Διαγραφή
    7. Σας ευχαριστώ κ.Hippy. Ο Θεός να σας έχει πάντα γερό και υγιή να μας ενημερώνετε. Έχετε ένστικτο στις αγορές και με τα 60 χρόνια ζωής (δεν παραβιάζω ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, εσείς ο ίδιος μας το γράψατε εδώ) αυτό το πολύτιμο απόκτημα που όλοι θα θέλαμε και λέγεται «πείρα». Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι είστε καλόκαρδος και πρόθυμος να μας απαντάτε σε ότι σας ζητάμε.

      Κατά τα λοιπά: Μήπως η εξυπηρετικότητα και η βοήθεια από τις ΑΧΕ που βιώνετε οφείλετε στο ότι είστε ο καλύτερος πελάτης τους; Μιλάτε με τα τμήματα ανάλυσης; Σε ποιαν αναφέρεστε κυρίως στη Solid ή στη Eurobank; Έχετε αντιληφθεί να έχουν γνώση βαθειά των αγορών εξωτερικού και να μπορούν να βοηθήσουν;

      Το γνωρίζω ότι η Αγγλία δεν έχει παρακράτηση στην πηγή επί των μερισμάτων. Αυτό που δε γνωρίζω είναι (και δεν ξέρω αν έχετε κάποια γνώση) αν κάποιο μέρισμα προερχόμενο εξ Αμερικής, αλλά εισπραττόμενο στη χρηματιστηριακή της Αγγλίας, θα απαλλασσόταν του αμερικανικού 30% ή όχι.

      Δεν έχετε ξεφύγει καθόλου από το πνεύμα του blog, που είναι κατ’ εξοχήν χρηματιστηριακό. Ίσα – ίσα που το ζωντανεύετε κιόλας, στην απραξία που επικρατεί, μέχρις ο κ. Τάκης να αποφασίσει να επιστρέψει.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    8. Η συμπεριφορά των εργαζομένων στις χρηματιστηριακές, ιδιαίτερα στις ιδιωτικές, δεν νομίζω να έχει να κάνει με το εάν κάποιος είναι καλός ή κακός πελάτης. Οι περισσότεροι από τους μικρούς επενδυτές κάνουν πράξεις μέσω τραπεζών, δηλαδή με απρόσωπους (και άσχετους) υπαλλήλους που απλώς διεκπεραιώνουν εντολές για μετοχές ακριβώς όπως κάνουν και για τις προθεσμιακές. Χωρίς να νοιάζονται για το μαγαζί-τράπεζα για το οποίο δουλεύουν. Θεωρώ πως στις ιδιωτικές είναι αλλιώτικα. Οι υπάλληλοι έχουν μεγαλύτερη ανασφάλεια, προσπαθούν στη δουλειά τους, "πονούν" το μαγαζί.

      Στην Eurobank Equities κάθε δυο περίπου μήνες κάνουν ενημέρωση σε πελάτες. Δεν ξέρω με τι κριτήρια επιλογής πάντως όποτε πήγα είμαστε δέκα κι ο κούκος. Μικρό ενδιαφέρον και συμμετοχή (προφανές δικό μου ταπεινό συμπέρασμα ότι ο Έλληνας ΔΕΝ έχει χρήμα => τα περιθώρια ανόδου μεσοπρόθεσμα στην αγορά είναι περιορισμένα, 1400-1600 μονάδες max-καλό σενάριο, τέλος 2016. Ξεχνάμε δόξες του 2000 (6300 μονάδες) ούτε καν μέρες 2009 στη μετάΛΗΜΑΝ εποχή (3000 μονάδες). "Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι" (Δημοσθένης). Επιπλέον εκδίδουν καθημερινά-εβδομαδιαία reports (στ΄Αγγλικά για ξένους πελάτες) αλλά κι εβδομαδιαίο πολυσέλιδο δελτίο με επιλογές από ξένες αγορές που το στέλνουν στο mail όποιου πελάτη ενδιαφέρεται. Παρόμοια reports και παρακολούθηση γνωρίζω πως στέλνουν κι άλλες ΑΧΕ πχ ΒΕΤΑ, Παντελάκης. Στην Solidus επιπλέον δύο φορές την ημέρα γίνεται "ζωντανό" meeting με πελάτες(το ονομάζουν Webinar) όπου παρακολουθούν τεχνικά κι ενημερώνουν για όλες τις μετοχές του 25άρη, oil, χρυσό, S&P, Dax. Νομίζω πως οι καιροί άλλαξαν, αξίζει να ρωτάμε, να ζητάμε και μας το προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ.

      ΑΣΧΕΤΟ

      Σχολιάζαμε στο παρελθόν ότι με τον ερχομό του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία Μπόμπολες, Αλαφούζοι, Βαρδινογιανναίοι αλλά και Όλγα, Μπάμπης, Πρετεντέρης, Πορτοσάλτε έγιναν αντιπολίτευση, κάτι που αντίκειται στην "βιωματική μας λογική". Συνεπώς η "κάστα" θα κινηθεί προς το ντοβλέτι αλλά κι ο Συριζα προς την αστικοποίηση.

      Διαβάζουμε σήμερα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ (και στα sites) "Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις - Το ΔΝΤ βάζει «βόμβα» στη συμφωνία" αναφερόμενοι τάχα σε εμπλοκή που αφορά τις συλλογικές συμβάσεις και στις ομαδικές απολύσεις. Αναφερόμαστε δηλαδή στην Ελλάδα του 27% ανεργία (σχεδόν 60% στους νέους) κι η κυβέρνηση βάζει (τάχα) κόκκινες γραμμές στις ομαδικές απολύσεις λες και υπάρχουν εκατοντάδες εργοστασίων με ομάδες εργαζομένων που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους. Νομίζω πως είναι ένα ακόμα επικοινωνιακό επιχείρημα προς τους μυγοχάφτες ψηφοφόρους για την "διαπραγμάτευση μέχρις εσχάτων". Πιθανολογώ δηλαδή πως είναι ΟΛΑ συμφωνημένα και οι κυβερνητικοί δημιουργούν τις μικρές επιτυχίες (μαζί με τον περιορισμό του πλεονάσματος στο 1,50%) για να πουλήσει στα τηλεπαράθυρα. Και σκέφτομαι θετικότερα για το ΧΑΑ.

      Διαγραφή
    9. Καλησπέρα σας. Ίσως για αυτό καλέ μας κ.Hippy είμαστε κατά σχεδόν 50% πιό πάνω στα χαμηλά σε σχέση με το 2012. Ίσως για αυτό ενώ φτάσαμε στην παχυά γραμμή " κομανλεξη" με την πρώτη φορά αριστερά ταυτόχρονα και διακριτικά έχει φτιαχτεί και το εναλλακτικό ανοδικό κανάλι-πιρούνα Ωστέ αν τελικά υπερισχύσει η λογική και η αυτοσυντήρηση να γίνει αυτή η μικρή τουμπίτσα που συμφωνεί το 97% των ελλήνων. Αλλιώς αν συνεχίσουν με το 3% τα παλαιό ,το κολλημένο σε κόκκινες γραμμές που μόνο στην ιστορία ανήκουν Τότε θα με θυμηθεί και ο κυρ-Πέτρος με το κάτω όριο του range.
      Βρήκα λίγο ελεύθερο και ήρεμο χρόνο σήμερα και ξαναδιάβασα το ποστ του κ.Μορφονιού για την ε-Λαμδα. Την έβαλα δίπλα στο παγουράκι ξέρετε. Τον Αριστοτέλη του ross τον αναμένω βλέπετε στις μέρες μας είναι trendy τα άπαντα του μπακούνιν .Όλα τα άλλα μετά απο παραγγελία μόνο.

      Καλή βδομάδα να έχουμε και δύναμη στο ,282 της αλφα χεχε

      Διαγραφή
    10. Προς επίρρωση των απόψεων του κ. Hippy και της Χίπειας θεωρίας της σχετικότητας ήρθαν σήμερα οι δηλώσεις του μεγαλύτερου γκουρού των αγορών, τις οποίες έτυχε να προσέξω. Σύμφωνα με αυτόν οι μετοχές είναι φτηνές, αν τα επιτόκια παραμείνουν για πολλά χρόνια στα σημερινά χαμηλά τους επίπεδα. Κύριε Hippy, προηγείστε ένα βήμα από τον Buffett. Εκείνος ακολουθεί σε δηλώσεις.
      Τα επιτόκια είναι το κλειδί για την αποτίμηση των μετοχών μας λέει.

      http://www.capital.gr/News.asp?id=2296201

      Σύλβιος

      Διαγραφή
  50. Ξαφά: Έχω αποσύρει τις καταθέσεις μου από τις ελληνικές τράπεζες - Η κυβέρνηση θέλει να προσφέρει επιδόματα, με χρήματα άλλων --http://bankingnews.gr/οικονομία/item/193813-ξαφά-έχω-αποσύρει-τις-καταθέσεις-μου-από-τις-ελληνικές-τράπεζες-η-κυβέρνηση-θέλει-να-προσφέρει-επιδόματα,-με-χρήματα-άλλων.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. κ. Λουκά Μπατήρη, ξέρουμε να διαβάζουμε ειδήσεις, δεν είναι ανάγκη να ανεβάζετε ό,τι σας γυαλίζει στο διαδίκτυο. Παίρνετε πολύτιμο χώρο από τα σχόλια. Κι αν αυτό παλιότερα δεν πείραζε γιατί ο κ. Τάκης ανέβαζε συχνά άρθρα, τώρα πειράζει. Επειδή αν γεμίσουν τα 200 σχόλια με δικά σας ανούσια, θα χάσουμε τα ουσιώδη που έχουν να πουν οι άλλοι χρήστες.

    Πιστεύω ότι έχετε την ωριμότητα να καταλάβετε τι εννοώ.


    υ.γ. Αν πάλι δεν την έχετε και θέλετε σώνει και καλά να διαβάσουμε για κηδείες με στριπτζέζ κλπ, διαβάστε μερικές μέρες, και μετά βάλτε 4-5 λινκ στο ΙΔΙΟ σχόλιο. Θα μετρήσει για ένα σχόλιο, αντί για 4-5 όταν τα ανεβάζετε διάσπαρτα. Αυτά. Υγειένετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ο Λουκάς ο Μπατήρης γεμίζοντας τα σχόλια αναγκάζει το Τάκη να γράψει κάτι πιο σύντομα.Άρα πρέπει να το θέλουμε αυτό που κάνει.Με την ευχή μου λοιπόν Λουκά Μπατήρη...ΦΤΑΙΧΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνώμη κ Ανώνυμε, αλλά δείχνει έλλειψη σεβασμού η λογική σας. Ο κ. Τάκης έχει πει ξεκάθαρα ότι δεν έχει κάτι να γράψει. Δεν υπάρχει λόγος να τον "αναγκάζει" κανείς. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι ούτε τρόπος υπάρχει, καθως το προηγουμενο θέμα έμεινε με πλήρη σχόλια για αρκετο καιρό.. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να σεβαστούμε την απόφαση του κ. Τάκη και μέχρι να του κινήσει η αγορά και η πολιτική κατάσταση το ενδιαφέρον και πάλι να διαφυλάσσουμε το χώρο του με πολύ μεγαλύτερη επιμέλεια απ' ό,τι όταν ήταν εδώ. Γιατί τώρα που δεν είναι, ο χώρος αυτός είναι πιο ευάλωτος.

      Ο κ. Χίπης με τον κ. Σύλβιο (σιδερένιος κ. Σύλβιε) μια χαρά τα γράφουν, αν είχαν συμπληρωθεί τα σχόλια ίσως να τα έγραφαν σε μέηλ και δεν θα τα βλέπαμε ποτέ οι υπόλοιποι. Τέσπα, ό,τι είχα να πω το είπα, δεν θα επανέλθω, καθώς επανερχόμενος κάνω αυτό ακριβώς που κριτικάρω: τρώω χώρο από τα σχόλια..

      αυτά, υγειαίνετε!

      Διαγραφή
    2. Να είστε καλά κύριε Bugs_Bunny
      Όπως ακριβώς τα γράφετε είναι. Δεν έχω κάτι να σχολιάσω και ούτε θέλω να πατάω στην κινούμενη άμμο της Ελληνικής χρηματαγοράς.
      Αν η κυβέρνηση πάει σε συμφωνία (που πιστεύω ότι θα πάει) τότε η αγορά θα έχει κορυφή τις 1400 με 1500 μονάδες - αυτό σε βάθος διετίας. Για να πάει πιο πάνω η χρηματαγορά πρέπει η κυβέρνηση να κάνει πολλάαααααααααα πράγματα - που ακόμη δεν είναι ώριμη να τα δεχτεί και προτιμά να μπουρδολογεί.

      Επομένως συνετά απέχω. Μετοχές έχω, όπως και αγοράζω όποιες νομίζω ότι αξίζουν. Όμως να γράψω ή να εκτεθώ περισσότερο δεν θα το πράξω, καθότι είπαμε - ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ - και οι ΛαφανοΒαροφακοΣτρατούλιδες καραδοκούν. Βέβαια μπορούν να μπουρδολογούν και να φιλοσοφούν όσο γουστάρουν - αλλά εγώ τα δικά μου φράγκα δεν τους τα εμπιστεύομαι.

      Συνεπώς ΑΠΕΧΩ απο το Ιστολόγιο. Εσείς γράφετε - αν πάτε στα 200 σχόλια θα σηκώσω κάποιο άρθρο που θα έχω διαβάσει και θα μου αρέσει και θα συνεχίζετε να σχολιάζετε - συζητάτε.
      Η αποχή μου είναι συνειδητή.

      Διαγραφή
    3. Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΑΠΟΡΙΑ είναι!!!!!!!!!

      Και αν πάμε σε δημοψήφισμα - ποιο θα είναι το ερώτημα???

      Αν είναι Δραχμή ή ευρώ ----> όλοι ψηφίζουμε ευρώ
      Αν είναι λιτότητα ή χλιδή ----¨> όλοι ψηφίζουμε Χλιδή
      Αν είναι μνημόνιο ή σχίσιμο μνημονίου ----> όλοι ψηφίζουμε σχίσιμο μνημονίου (ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΧΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΣΟΝ).
      Συνεπώς τα περί δημοψηφίσματος είναι μεγάλες μπούρδες!!! Μεγαλύτερες μπούρδες και απο τα λεφτά υπάρχουν του Γιώργη του πιστολά.

      Με αυτές τις λαλακίες η Ελλάς δεν πρόκειται να πάει μπροστά. Απο φρου φρου και αρώματα είμαστε πρώτοι.

      Ξύυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυπνα Αλέξη!!!!!!!!!!!!!!
      Αρχηγός θα γίνεις μόνο όταν ρίξεις την πρώτη διαγραφή. Προς το παρόν είσαι εντολοδόχος αρχηγός και υπο προθεσμία.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη πολύ χαίρομαι που επανήρθατε έστω και για λίγο.Επιτρέψετέ μου να διαφωνήσω:σιγά μην υπογράψουν συμφωνία οι αναρχοάπλυτοι...!Αυτοί κύριε Τάκη το μόνο που ήξεραν τόσα χρόνια ήταν να κάνουν αντιπολίτευση,όπως κάνουν και τώρα...στη Γερμανία...
      Δεν κατανοούν τον σύγχρονο κόσμο,δεν έχουν ιδέα(κάποιοι ελάχιστοι ίσως)από πολιτικοοικονομική ανάλυση και λειτουργούν ως αριστεροί της 10ετίας του '50.
      Ζούμε στιγμές του ΓΑΠ του 2010-2011,Τιτανικός έλεγε ο Παπακωνσταντίνου ο πουκαμισάς(θα χάσουν οι κερδοσκόποι τα πουκάμισά τους έλεγε χαχαχαχαχαχα),για Αρμαγεδών λέει τώρα ο Μπαρούφας. Λεφτά υπάρχουν ο ΓΑΠ,το ίδιο ακριβώς η Αυγή.Θα πατάξωμεν την φοροδιαφυγή,μια απ'τα ίδια οι αριστερίζοντες της καρπαζιάς.Δημοψήφισμα ο ποδηλατάς,δημοψήφισμα ο νεαρός...

      Αφήστε τα κύριε Τάκη,το μαρτύριο της σταγόνας θα ζούμε έως να έρθει εκείνη η τιμημένη μέρα που τα ΑΤΜ θα βγάλουν μια μούντζα σε όσους συνταξιούχους και δημοσιουπαλλήλους προστρέξουν να εισπράξουν το μηνιάτικο.Δεν υπάρχει άλλος δρόμος κατανόησης για τους φρεντάκηδες Νεοέλληνες,ντουγρού στη φάπα...

      Arrow

      Διαγραφή
    5. Με την δική μου λογική όποιος βουλευταράς ή δημοσιογράφος μιλά για δημοψηφίσματα κι εκλογές είναι απλά άσχετος από αγορές και είναι ανάξιος να τον σχολιάζουμε. Θα πάμε να φηφίσουμε ερώτημα μέσα ή έξω στην ευρωζώνη και θα μείνει ευρώ στις τράπεζες? Είπαμε βόδια οι ψηφοφόροι αλλά καλομαθημένα. Τρώνε το σανό τους στις οθόνες το βράδι, θέλουν όμως και βόλτα με καφεδάκι στη λιακάδα.

      Εάν πάλι μπουν capital controls στις τράπεζες ούτε την ψήφο τις μάνας τους δεν θα βρουν στην κάλπη οι κυβερνητικοί. Πόσο παπάρες πιά?

      Άρα?

      Μεγάλη ντόπα η Ευρώπη. Αν την μάθεις δύσκολα κόβεται. Εκτός κι αν θελήσει να μας διώξει η Αγγελική. Μπορεί? Νομίζω μόνο αν (μας) πληρώσει λύτρα. Γιατί να ρισκάρει όμως την υστεροφημία της?

      Διαγραφή
    6. Καλημέρα σε όλους!

      Προσωπικά βλέπω το ελικόπτερο να ζεσταίνει ήδη τις μηχανές...

      Από το ΧΑΑ απέχω από τη στιγμή που προκηρύχτηκαν εκλογές...
      Σε αυτό το περιβάλλον το στομάχι μου δεν αντέχει τις “επενδύσεις”.

      Διαγραφή
  53. Καλημέρα σε όλους, σιδερένιος κε Σύλβιε.
    Ο διάλογός σας με τον κ Hippy, κατά κόσμον κος Ηλίας, είναι χαράς Ευαγγέλιο να διαβάζει κανείς, εύγε και στους δυο σας για το ήθος και τις γνώσεις σας.
    Κε Ηλία-Hippy, έχω δύο αλληλοσυνδεόμενες ερωτήσεις, εάν θέλετε μου απαντάτε.
    Η Solidus έχει το ztrade, εάν έχω πληροφορηθεί καλά.
    Χρεώνει για την real time χρήση του και εάν ναι πόσα €, αποκλειστικά για παρακολούθηση/συναλλαγές στο ΧΑΑ.
    Γνωρίζετε άλλη εταιρία με z-trade, ή εν πάση περιπτώσει κάτι αντίστοιχο, ποιοτικά από πλευράς δυνατοτήτων?
    Όπως θα έχετε καταλάβει τα έχω ψιλοτσουγκρίσει με τη δική μου χρηματιστηριακή (Τραπέζης) και ψάχνομαι....
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
    καλή συνέχεια
    Βίκτωρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σε όλους.
      Κύριε Βίκτωρα η Solidus δίνει τη δυνατότητα σε πελάτες της να έχουν το ztrade με on line παρακολούθηση της συνεδρίασης (με βάθος 1) με € 11,07 /μήνα(τελική τιμή περιλαμβανομένου ΦΠΑ).
      Παρόμοια συνεργασία υπάρχει και με άλλες χρηματιστηριακές π.χ. Κύκλος.Λεπτομέρειες μπορείς να μάθεις με ενα τηλεφώνημά σου στην Metrictrade ΕΠΕ Τηλ. 2310 254011 .

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ κε SPooky
      Βικτωρ

      Διαγραφή
    3. Τα απάντησε όλα ο κ. spooky. Να συμπληρώσω απλά ότι το ztrade με 15λεπτη καθυστέρηση είναι δωρεάν. Επίσης όπως έγραψα πιο πάνω ξέρω πως η Παντελάκης δίνει κάποιο πρόγραμμα τοποθέτησης εντολών και παρακολούθησης real time στους πελάτες της αλλά δεν γνωρίζω τι δυνατότητες του (τεχνική ανάλυση, ιστορικά στοιχεία κλπ)

      Διαγραφή
  54. Πολύ άνοδος στις τράπεζες....μάλλον ο λόγος η επικείμενη ΑΜΚ με ταυτοχρονο rs. 'Αρα ακόμα περιμένουμε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Καλησπέρα και απο μένα ,επιτέλους είδαμε λίγο Μορφονιό στα περιξ!! Τάκαρε αν γίνει δημοψήφισμα το ερώτημα θα είναι>>>> Να γίνει δημοψήφισμα για αποδοχή συμφωνιάς ναι ή όχι?? χεχεχε

    Τα αλφακια πολύ κακία τστστστστστ την μια μέρα 0,283 και σήμερα 0,281. Τστστστσ δεν σας άρεσε το 0,282? Τεσπα οι μπανκιες τρέχουν τώρα μια και οι θεωρίες για καπιταλ κοντρολς και χερκατ στα κολατεραλ και ela και φύγε τις είχαν τσακίσει. ΑΜΚ και λοιπά δαιμόνια ΑΜΑ γίνουν θα είναι με άλλο κλίμα αν γίνουν κανονικά, αλλίως να ξαναδούμε τους νόμους της ΕΕ περί αμκ.

    Πάντως ο κ.Υπουργός έτσι όπως τα λέει δεν θα το πάει για νέες αμκ.
    http://www.project-syndicate.org/commentary/greek-recovery-strategy-by-yanis-varoufakis-2015-05

    With bank shares skyrocketing, our state’s losses from their recapitalization would be extinguished as its equity in them appreciates.

    Πολλή αγκλικουριά , μεταφράζω ακόμα και τα κείμενα του ναυάρχου-ριβεντζ οφ τζεογκραφυ ντε. Πώς τα μιλάει τα αγγκλικανικά πάντως ο κύριος Υπουργός!!

    ανδ λαστ μπατ νοτ λιστ (το εκλεψα απο τον Βαρουφακη αυτό) κ.Hippy αμα δεν πάει το βουνό (μετκα) στον μέτοχο πάει ο μέτοχος στο βουνό ( 45λεπτο στις 8/5 αποκομή) Τα σέβη μου σε όλους σας .Ιδίως σε αυτούς που αντέχουν και συνεχίζουν να ασχολούνται με χαα αυτούς τους παρανοικους καιρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαι στην ΛΑΜΔΑ παρέα είμαστε κ.Lorac. Για τα θεμελιώδη που επισημαίνει στην παρουσίαση του o οξυδερκής κ. Τάκης, κυρίως όμως (για μένα) για την κερδοσκοπία στο τέλος του τρέχοντος μηνός που είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε (ευκολάκι). Κρατώ μικρό καλάθι όμως (λίγο πάνω απ΄το 4ευρο) καθώς θεωρώ πως στο 4,25 των εγκλωβισμένων της περσινής αύξησης θα εμφανισθεί ποταμός χαρτιών.

      Διαγραφή
    2. Μάλλον κοντά είμαστε ως σκέψη. Σας θυμίζω ...Μια κερδοσκοπία αξίζει στην λαμδα εν όψη και της αναβάθμισης της ??? Στα τεχνικά της αφου κρατάει το 3.20-27 με κλείσιμο και κινηθεί πάνω απο το 3,35 μπορεί και χοντρά 20% παραπάνω. .335χ0,2+0,335=4,02. Βεβαια αυτό για την κερδοσκοπία στο τέλος του μήνα που αναφέρετε.
      Σήμερα πάντως είμουν κατα βάση στην πλευρά των πωλητών.Ίσως πιστεύω σε ένα γύρισμα για τεστ κάτι νούμερων περίεργων,'οπου εκεί θα πάρω ότι έδωσα. Αλλά ακόμα και αν έχω λάθος όπως είπα και τις προάλες στο 900 about θα είμαι ανάλαφρος τελείως και μετά επανεκτίμηση της όλης κατάστασης.
      H παρουσίαση του Μορφονιού πάντως πολύ δυνατή , αυτό που δεν βρήκα ήταν πόσο έχει περικόψει μέχρι τώρα το χαρτοφυλάκιο της.Το ταμείο πάντως φίσκα μετά και την αμκ και πάντα κρατάω την άποψη του Μορφονιού πόσο μπορεί να αυξήση ακόμα τον δανεισμό της ,ώστε αμα τελικά αρχίσει τα έργα στο ελληνικό να μπορεί να τα προχωρήσει αρχικά χωρίς νέα αμκ.

      Διαγραφή
    3. http://www.euro2day.gr/chameleon/139/list.html

      Νομίζω ότι στην ΜΕΤΚ μάλλον χτυπήσαμε σε νάρκη κ. Lorac. Μου φαίνεται σαν ο Κος Παπανικολάου να φωτογραφίζει τον όμιλο Μυτιληναίου με το ανωτέρω άρθρο. Ταιριάζει και με την εικόνα τους στο ταμπλό.

      Τα θεμελιώδη δεν είναι το φόρτε μου, θα κάνω όμως μια προσπάθεια.

      Αν κάνω (σωστά) τον υπολογισμό στις μητρικές και μετά την αφαίρεση από τα ίδια κεφάλαια έτους 2014 των μερισμάτων 0,50 ευρώ/μετοχή ΜΕΤΚ και 0,10 ευρώ/μετοχή ΜΥΤΙΛ βρίσκω BV 6,76 ευρώ για ΜΕΤΚΑ και 7,45 για ΜΥΤΙΛ. Άρα πιθανή σχέση ανταλλαγής 1 ΜΕΤΚ => 0,91 ΜΥΤΙΛ

      Αν κάνω την ίδια δουλειά αλλά για τους ενοποιημένους ισολογισμούς κάπως καλυτερεύουν τα πράγματα για την ΜΕΤΚ καθώς η σχέση ανταλλαγής γίνεται 1 ΜΕΤΚ => 0,95 ΜΥΤΙΛ

      Δηλαδή η Σκύλλα και η Χάρυβδη. Να μην ξέρεις από που να φυλαχτείς.

      Δεν ξέρω με ποια διαδικασία υπολογίζεται η σχέση ανταλλαγής, ούτε βέβαια εάν ο Χαμαιλέων αναφέρεται στο Βαγγέλη. Ξέρω όμως ότι το ταμπλό είναι "σοφό", σπάνια λαθεύει. Συνεπώς σε ότι με αφορά σκοπεύω την εβδομάδα που έρχεται να δεχτώ το λάθος μου (μακάρι νά΄ναι το τελευταίο-ελάχιστα πιθανό ενδεχόμενο) και να κλείσω τη θέση έστω και με μικρή ζημιά.

      Κύριε Τάκη είναι ακριβώς το στοιχείο στο οποίο είστε άπαιχτος. Θα χαρώ να με διορθώσετε (ως προς την αξία των εταιρειών βέβαια, γιατί το εάν και τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει ο Βαγγέλης μόνο ο ίδιος κι ο Μεγαλοδύναμος το γνωρίζουν)

      Διαγραφή
    4. Ωστόσο-μην πάρω κανένα φίλο στο λαιμό μου-προφανέστατα υπάρχει αρκετή αυθαιρεσία στο παραπάνω σχόλιο. Τόσο ως προς την υπόθεση εργασίας (δεν έχω διαβάσει αναφορά της διοίκησης για πιθανότητα συγχώνευσης σε κανένα οικονομικό έντυπο) αλλά και ως προς τον υπολογισμό καθώς σ΄αυτές τις περιπτώσεις υπεισέρχονται και οι υπεραξίες θυγατρικών (good wills)-θέμα που ο κ. Τάκης το έχει αναδείξει σε παλαιότερη ανάρτηση στο μπλογκ. Τα μόνα χειροπιαστά είναι η κακή χρηματιστηριακή συμπεριφορά της θυγατέρας σε σύγκριση με την μαμά της αλλά και η προηγούμενη συμπεριφορά του Ευάγγελου στις περιπτώσεις απορρόφησης θυγατρικής στο παρελθόν (Αλουμίνιο της Ελλάδος, ΔΕΛΤΑ Project).

      Απλά αποφάσισα πως προτιμώ να δω την εξέλιξη της τιμής της ΜΕΤΚΑ σαν θεατής και όχι σαν συμμέτοχος. Δόξα τω Θεώ από ποιοτικά χαρτιά σε ελκυστικές αποτιμήσεις έχει κάμποσα το ΧΑΑ τούτη την περίοδο.

      Διαγραφή
    5. Καλημέρα.
      Και εγώ τον όμιλο Ευάγγελου είδα όταν διάβασα το άρθρο. Έχει δηλώσει πολλές φορές ότι δεν θέλει να μεταφέρει την έδρα στο εξωτερικό,πιστεύω ότι το εννοεί αλλά υπάρχουν και οι ξένοι μεγαλομέτοχοι.
      Εγώ την έχω πατήσει υην νάρκη φίλτατε Ηλία όταν απορροφήθηκε το Αλουμίνιο από την μητρική.

      Διαγραφή
    6. τα δικά μου νουμεράκια ειναι μετκ ---> 9,6 και μυτιλ ----> 7,85
      η σχέση ανταλλαγής γίνεται 1 ΜΕΤΚ ---> 1,22 ΜΥΤΙΛ
      και το ταμπλο λέει 1 ΜΕΤΚ ---> 1,36 ΜΥΤΙΛ

      δηλαδη οταν ο μυτιλ έχει 6,04 η μετκ θα επρεπε να είναι 7,37

      κατα τα αλλα έχετε δίκιο.... το σκέφτετε ο βαγγελας



      Απαντώντας σε ερώτηση για πιθανή μετεγκατάσταση απάντησε ότι σήμερα δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, ωστόσο πρόσθεσε θέλω να πιστεύω ότι δεν θα βρεθούμε σε τέτοια κατάσταση ώστε οι ξένοι μέτοχοι να ζητήσουν κάτι τέτοιο.

      Όπως εξήγησε το χρηματοοικονομικό κόστος της εταιρείας για το 2014 ήταν 70 εκατ. ευρώ ενώ «αν η εταιρεία ήταν στην Γερμανία θα ήταν 20 εκατ. ευρώ» καταλήγοντας πως αυτά τα 50 εκατ. ευρώ είναι χρήματα των μετόχων που χάνονται..

      Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/energeia-periballon/story/584129/mytilinaios-sosti-i-prothesi-tis-kyvernisis-gia-meiosi-toy-energeiakoy-kostoys-tis-viomixanias#ixzz3Zd39amP5


      nicolis

      Διαγραφή
    7. Καλησπέρα σας. Πολύ θεωρητική η κουβέντα σας μιας και δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό. Αλλά για χάρη της συνωμοσιολογίας που πάντα γουστάρει ο Έλληνας ας πετάξω και εγώ την άποψη μου χεχε. Καταρχάς να ξαναθυμίσω οτι η προτίμηση μου είναι εδώ και καιρό η μαμά και όχι η θυγατέρα, οι λόγοι καθαρά υποκειμενικοί οπότε ας κρατήσουμε αυτό. Ο μυτιλ ας πούμε είναι ενα προς ένα σχεδόν ως αξία μετοχής BV σε σχέση με την μετκα και με νούμερα αναφοράς το q42014. Αν αφαιρέσουμε υπερξίες και άυλα όμως τότε η τιμή σήμερα του μυτιλ είναι σχεδόν στο morfoniosBV ( 6.09) ,ενώ στην θυγατέρα παραμένει ψηλά κοντά στα 9,80 . Άρα μια ανταλλαγή ένα προς ένα είναι υπερ του βαγγελίνιου.
      Τώρα στο θέμα μετανάστευσης είναι καθαρά στο τί συμφέρει την εταιρία και τι συνθήκες υπάρχουν εντός ή ακόμα καλύτερα τι προοπτικές θα υπάρχουν εκτός. Σίγουρα μια φυγή βαγγελίνιο θα δείχνει κάτι για το μέλλον εδώ μέσα. Πάντως και τα χρόνια που πέρασε εδώ ο μυτιλ δεν ήταν και άσχημα ,όπως τα είπε και στον απολογισμό του. Γενικά τα χρόνια τα περασμένα δεν ήταν και άσχημα για το εγχώριο επιχειρείν όπως και να το δούμε έτσι?. minimum effort for max performance!! Για τα επόμενα χρόνια δεν ξέρω ακόμα , αλλά μπορεί να γίνουν those that abandon the mantri are eaten by the wolves.

      Διαγραφή
  56. Ο- ΠΟΙΟ-ΩΡΑΙΟΤΕΡΟΣ- ΠΑΠΑΤΖΗΣ-ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΝΩΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ-ΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ-Ακόμα και στη συνάντησή μου με την καγκελάριο, χωρίς να αναφερθώ εγώ σε εσάς, αναφέρθηκε αυτή σε εσάς και είπε ότι ήταν άδικο αυτό που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση σε εσάς. Σκεφτείτε πόσο σημαντικό είναι όταν ένας αγώνας είναι δίκαιος, μπορεί να ξεπεράσει τα σύνορα. Και ο δικός σας αγώνας ήταν δίκαιος και ξεπέρασε τα σύνορα.

    Πηγή: Οι καθαρίστριες με κόκκινο γάντι στο Μαξίμου – Τσίπρας: Ακόμη και η Μέρκελ μου είπε ότι αδικηθήκατε [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/205349/oi-katharistries-me-kokkino-ganti-sto-maximoy-tsipras-akomi-kai-i-merkel-moy-eipe-oti#ixzz3ZSWgapJS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΕΧΩ ΚΑΛΑ ΝΕΑ-ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ

    Παντρεύεται τον αγαπημένο του ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου
    ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΛΕΦΤΑ --ΕΡΩΤΗΣΗ-ΔΗΝΟΥΝ-ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΛΕΦΤΑ -ΧΩΡΙΣ Γ@ΜΗΣΗ

    Πηγή: Παντρεύεται τον αγαπημένο του ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/205407/pantreyetai-ton-agapimeno-toy-o-prothypoyrgos-toy-loyxemvoyrgoy#ixzz3ZU90sBch

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λουκά μόλις δικαίωσες όσους δεν θέλουν να γράφεις σχόλια.Άσχετα με το θέμα που έβαλες,το σχόλιο μετά τι το ήθελες? Έγώ δεν ήθελα και από πριν τα λεφτά τους,και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μας έδιναν διαβαθμιση ΑΑ+.Γιατί δεν έρχονταν να κοιτάξουν τα στοιχεία για το χρέος και το έλλειμμα με κάθε λεπτομέρεια όπως έκαναν τώρα και πριν το 2007? Τότε θα ήταν μικρότερη η προσαρμογή που έπρεπε να γίνει...ΦΤΑΙΧΤΗΣ

      Διαγραφή
  58. ΚΥΡΙΕ ΦΤΑΙΧΤΗΣ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΡΑΣΙ ΑΠΟ ΜΑΥΡΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΟ --ΕΧΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ -champo -φερε τις σαρδελες να βαλω το κρασι σε περιμενω φιλαρακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ΞΥΠΝΑΤΕ ΩΡΕ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΑ--σημερα εγιναν εδώ στην ελλαδα εκδηλώσεις για την πρέζα.

    Κανείς δεν θα θυμηθεί ότι η σημερινή μέρα είναι ημέρα μνήμης για την νίκη των αντιφασιστικών δυνάμεων στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο πριν εβδομήντα χρόνια.

    Με την αναβίωση του φασιστικού Φρανκενστάϊν στην Ουκρανία, αλλά και στον τόπο μας, με την ανοιχτή υποστήριξη της Δύσης το ζήτημα είναι εξαιρετικά επίκαιρο κατά την ταπεινή μου άποψη.

    Όχι. Εμείς θα ασχοληθούμε με το δικαίωμα στην αποχαύνωση και την πρόσβαση σε τεχνητούς παραδείσους.

    Με οικονομικό μανδύα μάλιστα.

    Δυόμισυ δις ευρώ λέει σχετικό δημοσίευμα είναι ο τζίρος της εμπορίας ινδικής κάνναβης.

    Κανείς εδώ δεν θα θυμηθεί τους δικούς μας νεκρούς αλλά και τους νεκρούς των άλλων χωρών που έχασαν την ζωή τους για έναν ελεύθερο κόσμο. Όχι βέβαια τον κόσμο της τραπεζικής δικτατορίας που ζούμε σήμερα. Έναν άλλο κόσμο που το όραμά του έχει πια ξεχαστεί.

    Θα κλείσομε τα μάτια ερμητικά και δεν θα θελήσομε να δούμε πως ξαναστήνονται στα πόδια τους έθνη που κινδύνευσαν να χαθούν στο πρόσφατο παρελθόν. Πως το έκαναν; Γιατί το έκαναν;

    Τι μπορούμε να μάθομε απ'αυτά;

    Πως και γιατί οι ηγέτες των τριών τετάρτων του πληθυσμού της γης σήμερα πήγαν και απέτισαν φόρο τιμής στα 20.000.000 νεκρών της τότε ΕΣΣΔ, στη πλειονότητά τους Ρώσσων, χωρίς την θυσία των οποίων σήμερα στην Ακρόπολη θα κυμάτιζε ακόμη η αιματοβαφής, δαιμονική, ανάποδη σβάστικα.

    Δεν θα μας απασχολήσει καθόλου η σημασία της απουσίας σύσσωμης της ελιτ της Δύσης που παριστάνοντας τον παρεξηγημένο απουσιάζει από τον εορτασμό της νίκης στην Κόκκινη Πλατεία.

    Θα μας απασχολήσει το δυτικότροπο ζήτημα της απελευθέρωσης της χρήσης πρέζας.

    Διερωτώμαι. Τι σόϊ κόσμος είναι αυτός που μου χρειάζεται πρέζα για να τον αντέξω;

    Αυτή είναι η κατάληξη τόσων θυσιών; Δεν φοβόμαστε την κραυγή των φαντασμάτων των κρεματορίων, την αγωνία των τραυματιών στο πεδίο της μάχης, των πεινασμένων που τους περίμενε το καροτσάκι να τους μεταφέρει στους ομαδικούς τάφους, των βασανισμένων στα κολαστήρια της Μέρλιν, των καμένων ζωντανών γυναικόπαιδων στα Καλάβρυτα, τους εκτελεσμένους της Βιάννου του Διστόμου και της Καισαριανής;

    Γιατί θα πρέπει να έχω τα μάτια μου στραμένα εκεί στη Δύση και όχι αλλού;

    Γιατί πρέπει να με απασχολήσει η πρέζα και όχι το πως θα ξαναστηθεί η Ελλάδα μου στα πόδια της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Συντεκνε ξενοδοχε απτην Περσια. Μετα απο εξαμηνη νηστεια, ηλθε η ωρα να ματα-περιδρομιασεις. σε λιγο θασαι η μονη κλαδικη ελληνικη στο χα-μενο, αν και για ποσοο δεννν σου υποσχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ενθάδε κείται ο μπατίρης ο Λουκάς
    που είπε τούτη την κουβέντα τη μεγάλη
    πως τα λεφτά σου όσο ζεις αν δεν τα φας
    όταν πεθάνεις θα στα φάνε κάποιοι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. είναι ετοιμη προς -ΠΡΟΩΘΗΣΗ -«ΠΝΙΓΜΕΝΟ» ΣΤΙΣ ΣΕΞΙ ΦΩΤΟ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΣΤΟ INSTAGRAM


    Η σέξι ΟΝΝΕΔίτισσα γκρεμίζει το ίντερνετ -Με μαγιό, εσώρουχα, τόπλες [εικόνες]--http://www.iefimerida.gr/news/206297/i-sexi-onneditissa-gkremizei-internet-me-magio-esoroyha-toples-eikones

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Εάν κάποιος είχε πραγματικά κατά νου να κάνει επανάσταση θα την έκανε στον πρώτο μήνα, με νωπό το εκλογικό αποτέλεσμα και τη δύναμη της εντολής. Τώρα...καλά σαράντα. Τα συνεχή συμβούλια στις διάφορες κυβερνητικές και μη ομάδες του Συριζα για μένα σημαίνουν:

    Μασάζ, μασάζ, μασάζ κολλημένων διαφωνούντων.

    Ο κύβος (κατά τη γνώμη μου) έχει ριφθεί. Απλώς ο Τσίπρας ζεσταίνεται καλά πριν την κυβίστηση και καλά κάνει μην σπάσει κανέναν αγκώνα. Έχει στόφα πολιτικού όντος ο μικρός. Με την κακή ερμηνεία της πολιτικής. Παραμύθιασε τον Αλαβάνο να του δώσει την προεδρία του κόμματος και τον έφτυσε, παραμύθιασε τον Κουβέλη να μην δεχτεί την προεδρία της χώρας και τον έφτυσε, σιγά μην δυσκολευτεί να παραμυθιάσει Λαφαζάνη, Κωνσταντοπούλου και λοιπά απολιθώματα. Νομίζω αυτό θα έλεγε κι ο Βαρουφάκης-εάν τον έπαιρνε-στην ερώτηση της συμβασιούχου για τον επαναδιορισμό της. Όχι "αφήστε να δούμε εάν τον Γενάρη του 16 θα είναι κυβέρνηση ο Συριζα" αλλά "αφήστε να δούμε εάν τον Γενάρη του 16 θα είμαι στην κυβέρνηση εγώ". Δύσκολο να είναι.

    Φυσικά κανένα πρόβλημα της χώρας πλην της άμεσης χρεοκωπίας δεν λύνεται (κι αμφιβάλλω αν θα λυθεί και του χρόνου).

    Όμως για το χρηματιστήριο ο κόμπος (νομίζω) κόβεται. Σε ότι με αφορά αυξάνω άμεσα θέση. Εννοείται σε πτωτικές συνεδριάσεις .

    Έτσι κι αλλιώς-άσχετα απ΄την αισιοδοξία μου-εάν είναι όντως για πάνω το μαγαζί ΣΙΓΟΥΡΑ θα δώσει πρωτύτερα διόρθωση για να δώσουν χαρτιά τα αδύναμα χέρια όπως έλεγε ο Κοστολάνι (στις ανόδους στριτζώνουν οι πωλητές, το ξέρουμε). Προτιμότερα καλού κακού νομίζω χαρτιά με κάποιο story (πχ rebalancing ΕΛΠΕ) τούτες τις μέρες με ευσεβή πόθο την αντικατάσταση τους στις 29/5 με ΔΕΗ.

    (Ο Θεός να βάλει το χέρι του...μέχρι και ΕΥΡΩΒ αγόρασα)

    Γιατρέ μου είμαι καλά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Ηλία συμφωνώ με την θεωρία σας σε μεγάλο βαθμό, αλλά ΕΥΡΩΒ??!! είναι (λίγο) νωρίς ακόμη για τράπεζες, νομίζω, μόνο για ξεπέτες.
      Κε Νίκο, σπαζοκεφαλιά η ερώτησή σας προς τον κο Ηλία!!!
      Με εκτίμηση προς αμφότερους,
      Βίκτωρ

      Διαγραφή
    2. Εμενα παλι ο Γιατρος μου μου ειπε καποτε ..

      ....Δεν υπαρχουν αγαπητε μου Ασθενειες

      ....αλλα ασθενεις ...!!

      χχχμχμμχμχμχμχ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ....

      απο τις μεγαλυτερες που ακουσα στον μισο αιωνα που ΖΩ.

      Διαγραφή
    3. Κε Βίκτωρ όπως έγραψα παρακάτω στον καλό χρήστη και φίλο κ. Νίκο όπως λέγαν οι μαθητές μας έφαγα φλασιά, τα βλέπω θετικά.

      Τώρα γιατί διάλεξα ΕΥΡΩΒ (και μάλιστα ψώνισα ακριβούτσικα τη Δευτέρα στα 0,1350?) Μάλλον από φόβο και όχι από θεμελιώδη. Επειδή είναι η πλέον ιδιωτική, επειδή ο πλούσιος μεγαλομέτοχος δείχνει να την πιστεύει με αγορές τις προηγούμενες βδομάδες στα χαμηλά. Το ξέρουμε. Ότι πιέσθηκε περισσότερο φεύγει πρώτο στην εκκίνηση. Ίσως πάρω και ΑΛΦΑ. Εννοείται για ξεπέτα. Ο λογικός επενδυτικός στόχος τούτης της περιόδου νομίζω είναι η ΔΕΗ την τελευταία εβδομάδα του μηνός στο rebalancing.

      Διαγραφή
    4. Εuroxx: Αδύναμα τα αποτελέσματα της Eurobank - Διατηρεί σύσταση overweight και τιμή στόχο στα 0,15 ευρώ ----http://bankingnews.gr/τεχνική-ανάλυση-εκθέσεις/item/195699-εuroxx-αδύναμα-τα-αποτελέσματα-της-eurobank-διατηρεί-σύσταση-overweight-και-τιμή-στόχο-στα-0,15-ευρώ.html

      Διαγραφή
    5. Εurobank: Δεν θα τεθεί θέμα αναβαλλόμενου φόρου φέτος πανευρωπαϊκά - Ασφαλής η τράπεζα με buffer ρευστότητας 8 δισ.==http://bankingnews.gr/τραπεζικά-νέα/item/195684-εurobank-δεν-θα-τεθεί-θέμα-αναβαλλόμενου-φόρου-φέτος-πανευρωπαϊκά-ασφαλής-η-τράπεζα-με-buffer-ρευστότητας-8-δισ.html

      Διαγραφή
    6. kυριο -hippy-EUROBANK- εχουμε την συγκρατηση των εξοδων (παλι), την μειωση του κοστους καταθεσεων , και οτι διαπραγματευεται στο 50% του tbv οπως εγραψε και ο john χτες (tbv περιπου στο 0,3)...στα αρνητικα εχουμε, γυρω στα 30 εκ (σε αυτο το τριμ. και 54 συνολικα) το κοστος του ela στα καθαρα εσοδα απο τοκους, συνεχομενη εκροη καταθεσεων ,εγινε ενα slow down τον μαρτη σε σχεση με το πρωτο διμηνο αλλα παλι ο απριλης ηταν κακος, αντιστοιχα και στα δανεια ειχαμε το πρωτο διμηνο γυρω στα 200 εκ +200 εκ νεα δανεια σε καθυστερηση, ο μαρτης πηγε να στρωσει αλλα παλι ο απριλης τραβαει την ανηφορα (καλυτερα ομως απο γεναρη -φλεβαρη), επισης υπολογιζουν οτι εχουν περιπου 2 b ακομα περιουσιακα στοιχεια για ενεχυριαση , αλλα ενα πιθανο haircut του 10% θα ζηταγε 2,5 b νεα collaterals, επισης πηρε λιγο λιγοτερες προβλεψεις για Npls....τελος κατα πασα πιθανοτητα ξεχναμε την κερδοφορια για το 2015 , σιγουρα για το α εξαμ. και μαλλον οσο και να το παλεψει μετα ειναι πολυ δυσκολο να το γυρισει σε θετικο fy 2015, οποτε παμε σε αυτο που ειχαμε γραψει παλιοτερα υποχρεωτικη αμκ με συμμετοχη του δημοσιου....βεβαια αν οι ζημιες ειναι μικρες, θα εχουμε και μικρο dillution....συνεχιζουμε να λεμε μονο τεχνικα.....οποιαδηποτε μορφη συμφωνιας θα εστελνε την τιμη προς το tbv ..οσο καθυστερει η συμφωνια τοσο το χειροτερο....οσον αφορα αυτο που εγραψε καποια στιγμη ο bill για το αν παμε σε αυξησεις θα τραβηχτουν οι τιμες , δεν ξερω αν θα γινει μιας και στις αυξησεις θα μπουν (μαλλον) κρατος και μεγαλοκαρχαριες ....το παιχνιδι εδω γινεται για αργοτεροτερα και αφορα κυριως το συνολο της χωρας και οχι τα λεφτα καποιων μικροtraderαδων -τζογαδωρων-επενδυτων

      Διαγραφή
  64. Καλημέρα Ηλία,μια χαρά είσαι και ορθώς πράττεις.
    Είμαστε σίγουροι ότι κυβερνά ο μικρός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν εννοείς ευρωπαίους κι αμερικάνους σαν συγκυβερνώντες φίλε Νίκο δεν θα διαφωνήσω. Εάν εννοείς τα σκυλάκια του καναπέ-κανίς, γκριφόν κλπ του iskra-τελευταία έχω φάει φλασιά, την έχω δει αλλιώς.

      Μου κάνει εντύπωση ότι μετά από κάθε λάστιχο που κλατάρει στο όχημα των διαπραγματευτών υπουργών ή κάθε αστοχία της προέδρου της βουλής καλείται ο κ. Τσίπρας να βρει τρόπο να το ξεκολλήσει. Και μέχρι στιγμής τα ψιλοκαταφέρνει. Με τη δική μου οπτική από αυτό βγαίνουν δύο συμπεράσματα 1) ότι οι υπόλοιποι αισθάνονται-καταλαβαίνουν-δέχονται την υπεροχή του και 2) αδυνατίζει όλο και περισσότερο τους υπερήφανους-κολλημένους προτεστάντες της παράταξης του (χθες στο Mega απολαύσαμε την κωλοτούμπα Μπαλάφα)

      Εάν ήταν να μείνουν κολλημένοι στις εξαγγελίες της ΔΕΘ (χα χα χα χα κρίμα να μην έχουμε δυνατότητα να βάλουμε φατσούλες να γελάνε) έπρεπε να το είχαν κάνει στις 20 Φεβρουαρίου. Όσο καθυστερούν τόσο βυθίζονται στην κινούμενη άμμο της "καρέκλας".

      Άποψη μου φυσικά, μπορεί και λάθος, πιο πολύ για συζήτηση την έβαλα. Ωστόσο πήρα την απόφαση και την ποντάρω.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα κύριοι Βίκτωρ και Ηλία.
      Φίλε Ηλία υποθέτω ότι και οι δύο ξέραμε καλά τον τρόπο λειτουργίας των αριστερών κομμάτων στην Ελλάδα.Βλέπεις ζήσαμε από κοντά τις πρώτες συνελεύσεις μετά την πτώση της δικτατορίας,την ΑΑΣΠΕ,την Πανσπουδαστική και τον Ρήγα,τις συζητήσεις επί της διαδικασίας που κρατούσαν μέρες,την φαγωμάρα μεταξύ των συντρόφων και τον πολιτικό αμοραλισμό για την επικράτηση. Δεν πιστεύω ότι έχουν αλλάξει πολλά από τότε ,αντίθετα ξεχάστηκαν οι αξιοπρεπείς συμπεριφορές ηγετών όπως ο Ηλιού ή ο Κύρκος και αναδείχτηκαν νεότεροι που πήραν πτυχία και έγιναν και πανεπιστημιακοί δίνοντας εξετάσεις από τα γραφεία του ΣΥΝ.Πολύ φοβούμαι ότι σήμερα ο πυρήνας της κυβέρνησης συνεχίζει να αυτοαναλώνεται σε ατέλειωτες συζητήσεις εποχής αμφιθεάτρων και το πολιτμπιρό κατευθύνει απόλυτα τον Αλέξη.Και αυτός απλά εκτελεί.Με ότι αυτό συνεπάγεται.

      Διαγραφή
    3. Φίλε Νίκο το 2015 δεν είναι 1975 (έχει ανέβει το χρέος απ΄το 15% στο 175%).

      Επίσης ο μικρός δεν είναι Κουκουές. Είναι κραυγές και καναπές. Όπως κι εμείς ΟΛΟΙ άλλωστε (συμπεριλαμβανομένων των ψηφοφόρων του ΚΚΕ)

      Εκτίμηση μου βέβαια

      (το χαζοαισιόδοξο σ΄αυτήν την περίοδο-πάντα ψάχνω κάτι καλό να παρηγοριέμαι-είναι ότι μπορεί μεν ο ιδιωτικός τομέας να ματώνει, να πήγαμε ένα χρόνο πίσω αλλά τουλάχιστον τα ρευστά δεν σπαταλήθηκαν όπως επί Πασοκ ή Κωστάκη. Μείωσαν το δημόσιο χρέος)

      Διαγραφή
    4. Φίλτατε Ηλία,πόσο δίκιο έχεις!

      Διαγραφή
  65. Καλησπέρα κύριοι,
    να υποβάλλω μια υποθετική ερώτηση και αν θελετε δωστε μια απαντηση , διότι παραμενω heavily invested στο ΧΑΑ και δεν θελω να πουλησω:

    Ερώτηση: εστω οτι χρεωκοπουμε και παμε σε ενα αλλο νομισμα Geuro ας πουμε. Ποια νομιζετε οτι θα ειναι η αλυσιδα των γεγονοτων οσον αφορα τις τιμες των μετοχων του XAA?

    Προσωπικά πιστευω οτι θα υπαρξει μια διαφοροποιηση, περα απο κανα δυο πρωτους μηνες που ΟΛΕΣ οι μετοχες θα πεσουν περιπου κατα το υψος που θα υποτιμαται το τοπικο νομισμα, μετα απο διμηνο οι εξαγωγικες μετοχες, και αυτες με ισχυρη λιανικη, θα ανεβουν και θα κρατησουν την αξια τους, ισως και μερικες να εκτιναχτουν προς τα πανω, οι εξαγωγικες δηλαδη. Αυτος ειναι ο λογος που δεν πουλαω τιποτα, εχω μια αισθηση οτι οι μετοχες θα κρατησουν την αξια τους . Αλλα και οι τοπικες / μη εξαγωγικες μετοχες ειναι τοσο υποτιμημενες που θα ανεβουν, αρα δεν θα χασουν την αξια τους.
    Ομως θελω και τις δικες σας αποψεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με την θέση σας κ.Πέτρο.
      Και εγώ έχω φτάσει στο άνω όριο του ποσού που έχω προγραμματίσει για τοποθέτηση στο ΧΑΑ.
      Ελπίζω να μην κάνουμε και οι δύο λάθος. Πάντως θυμάμαι κάτι που είχα διαβάσει πριν πολλά χρόνια.Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ζητούσε την γνώμη του Μποδοσάκη σε ζητήματα οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής. Μια φορά λοιπόν αμφιταλαντευόταν να πάρει μια απόφαση και ο Μποδοσάκης τον συμβούλεψε:"Λευτέρη,εσύ είσαι το γκουβέρνο,εσύ κάνεις ότι θέλεις" Τι εννοώ.Δεν είναι σίγουρο τι θα μπορούσε να ακολουθήσει σε μια ανάποδη περίπτωση. Μέχρι και το τέλος του 2014 δεν υπήρχε στην φορολογική δήλωση η υποχρέωση αναφοράς αγοράς χρεογράφων κάθε είδους. Στο έντυπο που θα συμπληρώσουμε την άλλη εβδομάδα υπάρχει.Και επειδή δεν είμαι οικονομολόγος έψαξα στο διαδίκτυο τι είναι τα χρεόγραφα.Έμαθα λοιπόν ότι σε αυτά περιλαμβάνονται ομόλογα,μετοχές,αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού και εξωτερικού κ.λ.π. Άντε τώρα να δικαιολογήσουν πόθεν έσχες οι δηλώνοντες όλα αυτά τα χρόνια το αφορολόγητο.Θα μου πείτε κύριε Πέτρο ότι δεν θα τα δηλώσουν.Αύριο όμως έρχεται το περιουσιολόγιο και οι τράπεζες θα στείλουν τα στοιχεία.Τι θα πουν,ότι δεν ήξεραν; Ελπίζω να μην σας κούρασα και να μην έγραψα άσχετα πράγματα.

      Διαγραφή

    2. Φίλε Νίκο το πόθεν έσχες και λοιπά εκφοβιστικά απασχολούν μόνο εμάς. Τους μικρούς έντιμους νοικοκυραίους. Ωστόσο απ΄ότι διάβασα στο money money μπορούμε να επικαλεσθούμε εισοδήματα όσων παλαιοτέρων ετών θέλουμε. 20-30 χρόνια, όσα χρειάζονται. Άρα...οι τρομοκράτες κυβερνητικοί ας πάνε ν΄απαυτωθούνε.

      Ως προς το ΧΑΑ και το εγχώριο νόμισμα. Συμφωνώ τόσο μαζί σου όσο και με τον κ. Πέτρο. Η ιστορία διδάσκει ότι η υποτίμηση απογειώνει τα χρηματιστήρια (όπως πχ η κατά 20% υποτίμηση του Παπαντωνίου το 1998). Με τη δική μου οπτική όμως αυτήν την περίοδο άλλα χαρτιά θα προτιμούσα με δραχμή (πχ εξαγωγικές, εταιρείες ακίνητης περιουσίας-άσχετο η ΤΡΑΣΤΟΡ πήρε το Οκ απ΄την ΕΚ) ενώ άλλα θα προτιμούσα εάν καταφέρουμε να μείνουμε στην ευρωζώνη (πχ τράπεζες, ΜΠΕΛΑ κλπ).

      Συνεπώς το να διαβάσουμε σωστά τα σημάδια στον ορίζοντα έχει νομίζω αξία.

      Διαγραφή
    3. Κε ΝίκοΤ & hippy, όντως έτσι πρέπει να είναι : οι μετοχές φαίνονται ασφαλή τοποθέτηση in any way.

      α) Εξαγωγικές με Geuro: τους πρωτους μηνες θα αντιμετωπισουν προβληματα με πρωτες υλες, αλλα μετα εκτιναξη
      β) Μεγάλες εγχωριες με ισχυρη λιανικη: μετα τους πρωτους μηνες, θα εχει μοιραστει υποτιμημενο χρημα στον λαο, οποτε και η λιανικη θα παρει τα πανω της. Ετσι τουλαχιστον θα ανεβουν κατα το ποσο της υποτιμησης, αρα δεν χανουν τωρινη αξια.
      γ) Υπολοιπες (εκτος απο τραπεζες-δεν κανω προβλεψη): Θα ανεβουν και αυτες, διοτι η αγορα θα κινηθει αφου θα εχει λυθει το πρόβλημα της ρευστοτητας, εστω και με υποτιμημενο νομισμα. Ισως τελικα γινει η εκπληξη, και οι εταιρειες μικρης κεφαλαιοποιησης ανεβουν περισσοτερο απο την υποτιμηση!

      Διαγραφή
    4. Κύριε hippy δεν έχει καμία σχέση το γεγονός να είσαι σε εθνικό νόμισμα και να κάνεις μια υποτίμηση,με το να αλλάξεις νόμισμα.Επίσης,επειδή διαβάζω χρόνια τώρα περί παραδείγματος Αργεντινής,μεγάλα ράλυ και διάφορα άλλα,εμείς δεν έχουμε παραγωγική και εξαγωγική βάση ανάλογη της χώρας του Μαραντόνα.

      Εάν τυχόν συμβεί το απευκταίο,το χρηματιστήριο θα γυρίσει πρώτα σε τιμές εποχής της δεκαετίας του '80,κοινώς σε διψήφια νούμερα και αναλόγως τις αντιδράσεις των τότε κυβερνώντων θα δούμε και την εξέλιξή του.

      Επίσης,έχω την άποψη ότι όπως και ο κύριος Τάκης έτσι και οι περισσότεροι που γράφετε εδώ,κακώς λογίζετε το Σύριζα ως ένα ακόμη αστικό κόμμα με προβλέψιμες κινήσεις και ενέργειες.Ο σκληρός πυρήνας του παλιού 4% που κυβερνάει σήμερα,ποσώς ενδιαφέρεται για το ευρωπαικό όραμα και τη συνύπαρξή μας στην Ευρωζώνη με κάθε κόστος.Βέβαια δεν έχουν το πολιτικό μέγεθος και το ανάστημα να αντιπαρατεθούν στα ίσια ούτε με τους εταίρους και να θέσουν τους δικούς τους όρους,αφού τα χνώτα τους δεν ταιριάζουν αλλά και το μαχαίρι και το πεπόνι το έχουν οι εταίροι.

      Το μόνο που ανησυχεί το Σύριζα είναι μόνο η Μέρκελ,ο Ντράγκι και το εγχώριο πόπολο,δηλαδή αυτούς που κρατάνε το χρήμα και τον λαό,όπως και όλα τα αριστερά σοβιετικού τύπου καθεστώτα.

      Οι πόθοι όσων ονειρεύονται τον Τσίπρα ως σοσιαλιστή,υπάρχουν επειδή ακριβώς δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κατανοήσουν την πραγματικότητα.

      Δεν γνωρίζω ποιο θα είναι το φινάλε της ιστορίας,όμως μην έχει κανείς την αμφιβολία ότι μόνο αίσιο δεν θα'ναι...


      Arrow

      Διαγραφή
    5. Μα τι λέτε κ. Arrow? Υπάρχει περίπτωση να μας πάνε σε εθνικό νόμισμα-ευρωδραχμή και μην κάνουν υποτίμηση? Αδύνατον να συμφωνήσει κάποιος μαζί σας και σίγουρα όχι εγώ. Τουλάχιστον 25% υποτίμηση με το καλημέρα και γρήγορη διολίσθηση άλλο τόσο στο 1ο τρίμηνο.

      Και στην πτώση του ΧΑΑ που περιγράφετε κάνετε λάθος. Επιμένω ότι το ΧΑΑ θα ανέβει για να πάρει μέρος της υποτίμησης. Στατιστικά σε όλες τις υποτιμήσεις ακριβώς αυτό γίνεται και είναι λογικό. Το σπίτι σας, το μαγαζί , το mall για να κτιστούν θέλουν 1000 ευρώ/τετραγωνικό. Σε (υποτιμημένες) δραχμές με όλες σχεδόν τις πρώτες ύλες εισαγόμενες θα κοστίζουν λιγότερο? ή μήπως θα κοστίζουν λιγότερο τ΄αυτοκίνητα, τα μηχανήματα και τα άλλα πάγια των εταιρειών? Όχι βέβαια. Συνεπώς οι τιμές θα τρέξουν να βρουν τις αντίστοιχες προηγούμενες. Καλύτερα όμως να μην δούμε το έργο. Ας μην μάθουμε ποιος απ΄τους δυο έχει δίκιο.

      Κάθε χώρα έχει τα assets της. Η Αργεντινή πρώτες ύλες, η Ελλάδα αρχαιότητες, νησιά, τουρισμό, ξενοδοχεία, αλλά και λιγνίτη, λάδι...μια χαρά. Μαγαζί γωνία.

      Ούτε κι εγώ γνωρίζω το φινάλε ωστόσο οι τιμές αρκετών μετοχών μου κάνουν και είμαι πρόθυμος ν΄αγοράσω. Θα στοιχημάτιζα ότι εσείς ΔΕΝ πουλάτε (γιατί απλούστατα δεν έχετε, είστε άχαρτος)

      (Για την ιστορία όταν οι νοικοκυρές στην Αργεντινή έβγαιναν στους δρόμους και χτυπούσαν απελπισμένες τις κατσαρόλες ο Merval είχε ήδη γράψει τα χαμηλά και ξεκινούσε ένα απίστευτο ράλι, σχεδόν 4πλασίασε!!!!! Άλλο πραγματική οικονομία κι άλλο χρηματιστήριο-δηλαδή προσδοκία)




      Διαγραφή
    6. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΜΟΡΦΟΝΙΕ-ΔΑΣΚΑΛΕ-ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ


      hippy[ ΕΧΕΤΕ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΡΑΧΜΗΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΗ ΧΑΜΗΛΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ] ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΗ -ΑΝΑΛΥΣΤΕΜΑΣ- ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΣΑΣ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

      Διαγραφή
    7. κ. Χίππυ το άχαρτος δεν ισχύει νομίζω, ούτε πουλά κάποιος τώρα αν δεν τα χρειάζεται, να τα κάνει τι? κ. Λουκά, να πεταχτώ αντί του κ. Τάκη (πεταχτάρι του Πρίντεζη), αν υπάρξει συμφωνία γιατί ο γδ να μην πάει 1200+ που ήταν πέρσι? Αν το καλοκαίρι αρχίσουμε να μην πληρώνουμε εκτ κλπ, ξέρει κανείς τι θα ακολουθήσει, γιατί να μην κατέβει διψήφιος? Εσείς τι λέτε, ίσως απ του φραγκάτου έχει πιο ενδιαφέρον η οπτική του μπατίρη:)
      Φελαινί

      Διαγραφή
    8. Κύριε hippy ίσως εγώ ευθύνομαι που δεν έγινα κατανοητός.Δεν έγραψα ότι δεν θα γίνει υποτίμηση εάν πηγαίναμε σε εθνικό νόμισμα,όχι μόνο θα γίνει αλλά ίσως ξεπεράσει και το 50% σε βάθος χρόνου 1 έτους.Αυτό που ήθελα να τονίσω ήταν ότι είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα να πας από ένα νόμισμα σε ένα άλλο,από το να υποτιμήσεις το δικό σου νόμισμα.Μπορεί η Αργεντινή να είχε συνδέσει το νόμισμά της με το δολάριο αλλά είχε το δικό της.Επίσης όπως έγραψα και στο προηγούμενο μήνυμά μου,εμείς δεν στηριζόμασθε στις εξαγωγές όπως η Αργεντινή και είναι ζήτημα εάν στο ΧΑΑ οι εξαγωγικές αποτελούν πάνω απ'το 15% των εισηγμένων στο σύνολό τους.Αφήστε δε που το χρηματιστήριο ως προεξοφλητικός μηχανισμός θα μας οδηγήσει στα διψήφια νούμερα που έγραψα σαφώς πριν γίνει η αλλαγή του νομίσματος,για να ανατιμηθεί στη συνέχεια.Όμως τρελές αποδόσεις ανάλογες θα ήταν σχεδόν αδύνατο να επιτευχθούν σε σύντομο όπως γράφετε χρονικό διάστημα,για τους λόγους που σας εξήγησα,η έλλειψη σοβαρής παραγωγικής και εξαγωγικής βάσης.

      Νομίζω ότι γενικότερα είναι λάθος η συζήτηση της τελευταίας 5ετίας στην ελληνική κοινωνία περί Αργεντινής,αν και καταλαβαίνω ότι οι εικόνες της κατάρρευσής της πουλάνε σαν ζεστό ψωμάκι έως και σήμερα.

      Σε συνθήκες μη φυσιολογικές,κοινωνικά,οικονομικά και πολιτικά και με τις περισσότερες μετοχές και δείκτες να κινούνται από πέρυσι σε πλαγιοκαθοδικό ρυθμό,μόνο για Trading προσφέρεται το ΧΑΑ.Δεν υπάρχουν συνθήκες,ούτε διαφαίνονται στο εγγύς μέλλον τέτοιες,που να ευνοούν μεσομακροπρόθεσμες τοποθετήσεις.

      Arrow

      Διαγραφή
    9. κυριε Φελαινί δηλωνω και παραμενω μπατηρης--εάν όμως σημερα πιασω ΛΟΤΤΟ Η ΑΥΡΙΟ ΤΖΟΚΕΡ-ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΓΗ ΘΑΤΑ ΑΓΟΡΑΖΑ ΟΛΑ -ΜΕΤΟΧΕΣ-

      Διαγραφή
    10. Κύριε Arrow όταν αναφέρετε διψήφιο ΓΔ πιθανολογώ πως μιλάτε μεταφορικά (πολύ μεγάλη πτώση) και όχι κυριολεκτικά. Ο σημερινός ΓΔ, η σημερινή χρηματιστηριακή αγορά, δεν έχει καμμιά σχέση με την ερασιτεχνική της 10ετίας του 80. Σήμερα περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΜΟΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΕΕ αντί των ΦΕΛΙΖΟΛ, ΙΖΟΛΑ, ΜΑΚΛΩ και λοιπά τσικό.

      Ξέχωρα απ΄το πολιτικό κλίμα που ανέκαθεν επηρέαζε την αγορά μας υπάρχουν και τα θεμελιώδη των εταιρειών, υπάρχει και η υπερβάλλουσα ρευστότητα με το χρήμα που "τρομπάρουν" οι κεντρικές τράπεζες, υπάρχει κι η ακόρεστη δίψα των διεθνών κερδοσκόπων για επενδυτικές ευκαιρίες (για ευκαιρίες στην Αφρική των εμφυλίων και του Εμπολα έγραφε τις προάλλες συντάκτης του capital). Όλα αυτά είναι που με κάνουν να πιστεύω πως ΔΕΝ θα δει η αγορά μας τα επίπεδα που αναφέρατε ακόμα και στο απευκταίο σενάριο της ευρωδραχμής (το οποίο προσωπικά θεωρώ ελάχιστα πιθανό)

      ΑΣΧΕΤΟ (μια και μιλάμε γι εκείνες τις 10ετίες)

      Ένα αστείο περιστατικό του ΧΑΑ από την περίοδο της χουντικής 7ετίας που διάβασα κάπου έχει κάπως έτσι:

      Πήγε επίσκεψη ο Παττακός στην Σοφοκλέους για να δει πως δουλεύει η χρηματιστηριακή αγορά. Του έκανε εντύπωση η τεράστια τιμή που διαπραγματευόταν η τράπεζα Ελλάδος. Σχεδόν 50,000 δρχ.

      -Πολλά δεν είναι, ρωτά.

      -Όχι κ. αντιπρόεδρε, έχει μεγάλα κέρδη, λίγες μετοχές, δίνει μεγάλο μέρισμα, έχει εξαιρετικές προοπτικές.

      -Ακριβή είναι, επιμένει ο Παττακός. Να πάει 30,000.

      Και επιτόπου....πήγε!!

      Διαγραφή
    11. ελα ομως που ο δεικτης ειδε και διψηφιο νουμερο και δεν πηραμε χαμπαρι το 2012..
      Οτι παρεις 1 ευρω ..... ΔΕΗ ΟΤΕ Φραπεζες με λιγα σεντ

      91,14 ακριβως ηταν αλλα με τον δεικτη του 2007 ......ΦΡΑΠΕΖΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ στο Φουλ

      ...ελα ομως που τον ειχαν αλαξει 3 φορες

      εκτοτε τον εχουν αλαξει τα 3 τελευταια χρονια αλλες 5 φορες ..

      Οποτε μας την εφεραν κανονικα ...

      Οποιος πηρε ΔΕΗ στο 1 ευρω το 2012 ψωνισε με δεικτη του 2007 στις 91 μοναδες

      Η οφθαλμαπατη του ταμπλο τοτε καλοκαιρι του 2012 εγραψε 475 μοναδες

      τωρα θα μου πεις ειδε πριν λιγες μερες η Γρια τα 8 σεντ η 28 δραχμες και ο Μασσαλας το 1,8 σεντ η 6 δραχμες the share

      η δε ΕΥΡΩΒ τα 0.08 σεντ η 3 δραχμες το κοματι

      Αφεριμ Πασα μου...οπως και να ριξεις τη γατα με το κεφαλι θα πεσει

      Διαγραφή
    12. Κ.Hippy αυτές τις ιστορίες που μας λέτε κατα καιρούς μαζέψτε τις σε ένα χώρο και βαφτίστε το hippypidia!! Φανταστείτε ούτε που ήξερα οτι υπάρχει εταιρία φελιζολ, νόμιζα έτσι λένε μόνο το γνωστό υλικό πόσο μάλλον να ήξερα οτι ήταν κάποτε στο ΧΑ . Όσο για το περιστατικό που λέτε στο τέλος ,ίσως είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα επιβολής hard power over soft power χιχιχιχι . Για να περνάει και η ώρα
      https://www.foreignaffairs.com/articles/united-states/2015-03-03/hard-power-soft-power-and-energy-power

      Διαγραφή
    13. Κύριε hippy εγώ δεν ανέφερα ότι θα αλλάξουμε νόμισμα,εσείς το γράφετε ως πιθανότητα(έστω και μικρή),απλά ανέφερα ότι εάν είναι να συμβεί το ΧΑΑ θα προσγειωθεί στα νούμερα του πρώτου μισού της δεκαετίας του '80,αφού η Ελλάδα θα ομοιάζει με εκείνες τις εποχές.Αυτό για να συμβεί,που επαναλαμβάνω ότι δεν βρίσκεται στο σκεπτικό μου,θα σημαίνει ότι ο Σύριζα συνεχίζει αυτό που κάνει εδώ και 4 μήνες και να εγκαθιδρύει τη Βενεζουέλα της Ευρώπης.

      Θέλω να πιστεύω ότι θα συντριβεί αργά ή γρήγορα η αριστερίστικη νοοτροπία που έχει μπολιασθεί με τη φεουδαρχική εδώ και 2 αιώνες.Βλέπετε η Ελλάδα δεν γνώρισε Αναγέννηση και Διαφωτισμό και μείναμε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία...

      Arrow

      Διαγραφή

    14. Το γεγονός ότι "η Ελλάδα δεν γνώρισε Αναγέννηση και Διαφωτισμό και μείναμε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία..." έχει κι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ καλό. Δεν γνώρισε και Φεουδαρχία με αποτέλεσμα να έχει αρκετά ασημικα για πούλημα και μείωση του χρέους.

      Ακόμη ένα πλεονέκτημα έναντι Αργεντινής και Δυτικής Ευρώπης.

      Αλήθεια υπάρχει εξήγηση για το γεγονός ότι η Γερμανοί αποδεικνύονται οι πλέον λαδιάρηδες της οικουμένης? Siemens, Daimler, Deutsche Bank etc ατέλειωτος κατάλογος ακόμα και ο ηθικολόγος-για τους άλλους-υπουργός Οικονομικών Σόϊμπλε?

      http://tipota3.blogspot.gr/2013/04/blog-post_169.html

      Διαγραφή
    15. Καλημέρα στους φίλους.
      Λάδωσαν,λαδώνουν και θα λαδώνουν οι Γερμανοί επιχειρηματίες,όπως και όλοι οι ανά την οικουμένη επιχειρούντες. Η διαφορά έγκειται σε αυτούς που λαδώνονται.Στην χώρα μας δωροδοκήθηκαν αποδειγμένα πολιτικοί και ανώτατα κρατικά στελέχη.Το ίδιο συνέβη και σε πολλά άλλα κράτη.Όμως μόλις χθές φίλη Ελληνίδα γιατρός στην Φρανκφούρτη,που έκανε Έλληνες και τον Γερμανό σύζυγο και τα δύο της παλληκάρια, πέρασε από το σπίτι για έναν καφέ πριν συνεχίσει το ταξίδι της από την Πάτμο στην Χαλκιδική.Αγωνιά για την πατρίδα της και πάνω στην συζήτηση ανέφερε ότι ο προηγούμενος πρόεδρος της Γερμανίας παραιτήθηκε όταν έγινε γνωστό ότι χρέωσε στην προεδρία τα έξοδα ενός ιδιωτικού δείπνου.Αυτή είναι η διαφορά κρατών όπως η Γερμανία,η Αγγλία,οι ΗΠΑ ή οι Σκανδιναβικές χώρες με το Βαλκανικό μας σήμερα.

      Διαγραφή
    16. Τι λέτε κύριε hippy,δεν γνωρίσαμε φεουδαρχία...??? Μέσα στην Οθωμανική κατοχή κουμάντο έκαναν οι λεγόμενοι προύχοντες,μεγαλοτσιφλικάδες,φεουδάρχες(πασίγνωστες οι τότε μεγάλες οικογένειες που πήραν μέρος στην επανάσταση του '21 καιπασίγνωστο επίσης το γεγονός του ότι παρ'όλο οι ξένες δυνάμεις ήθελαν να στήσουν ένα σύγχρονο δυτικό κράτος,οι ίδιες οικογένειες αντέδρασαν σφόδρα μην χάσουν τα δικαιώματα και οι ίδιες δολοφόνησαν τον Καποδίστρια...) δηλαδή και αυτή την κατάρα την κουβαλάμε τόσους αιώνες.Εξαιτίας αυτής της κατάρας δεν αφήνουν τον μέσο Έλληνα να κάνει αυτό που γνωρίζει καλά από αρχαιοτάτων χρόνων.Να είναι έμπορας...

      Δεν τον αφήνουν να δημιουργήσει στη χώρα του,φοβούμενοι μην ξεφύγει και χάσουν τα "τζάκια" τα βιλαέτια τους.Τον μπολιάζουν συνεχώς με το μίσος,μίσος για τον συνάνθρωπό του,μίσος για τον αντίπαλο,μίσος για κάθετί που προσπαθεί να πετύχει.

      Σκατοδισμός και Φεουδαρχία στο έπακρο κυριαρχεί στην Ελλάδα...

      Arrow

      Διαγραφή

    17. Φεουδαρχία (από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια)

      Η φεουδαρχία (ή φεουδαλισμός) ήταν ένα κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό σύστημα που μορφοποιείται τελειωτικά, ως ολοκληρωμένο σύστημα, γύρω στον 11ο αιώνα που επικράτησε ιδίως στα δυτικοευρωπαϊκά κράτη που προήλθαν από τη διάλυση της Αυτοκρατορίας των Καρολιδών.

      Οι μεγάλοι γαιοκτήμονες κατέχουν την εξουσία στα κτήματα που τους ανήκουν, που περιλαμβάνουν όλες τις περιοχές τις οποίες μπορεί να ελέγξουν. Συχνά παραχωρούν γη σε άλλους που τους οφείλουν αφοσίωση και υποτέλεια. Οι υποτελείς αυτοί μπορεί να μεταβιβάζουν επιπλέον απαιτήσεις στους ενοικιαστές γης της περιοχής τους.

      Χαρακτηριστικό γνώρισμα της χωροδεσποτείας ήταν και η ουσιαστική επιβίωση της δουλείας, υπό τη μορφή της δουλοπαροικίας. Οι υποτελείς χωρικοί τίθενται υπό την προστασία των ισχυρών γαιοκτημόνων με αντάλλαγμα τον πλήρη έλεγχο της ζωής και εργασίας τους.

      Η εξουσία και τα δικαιώματα του δεσπότη βασίζονται σε λεγόμενα έθιμα που εκφράζονται στον στρατιωτικό τομέα, τον δικαστικό και τον οικονομικό τομέα. Οι αγρότες και τεχνίτες της περιοχής οφείλουν στρατιωτική υπηρεσία στον άρχοντα, πολεμώντας μαζί του, χτίζοντας το κάστρο του και υπηρετώντας ως φρουροί. Η εξουσία στην απονομή δικαιοσύνης που μαρτυρά της ανεξαρτησία της χωροδεσποτείας αντικατέστησε την εξουσία του βασιλιά. Στο δικαστήριο του χωροδεσπότη επιβάλλονται πρόστιμα για μεγάλα και μικρά αδικήματα που είναι σημαντική πηγή εσόδων.

      Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του χωροδεσπότη έρχονται από την παραγωγή που βγάζει η γη του, αλλά και ενοίκια, φορολογία, διόδια και επιβολή προστίμων. Παράλληλα, επιβάλλουν και μονοπώλιο σε μέσα παραγωγής όπως οι μύλοι, φούρνοι και πατητήρια που του ανήκουν. Είναι τόσο μεγάλη η σημασία αυτού του μονοπωλίου, που βλέπουμε πολυάριθμες εξεγέρσεις εναντίον των χωροδεσποτικών φούρνων αλλά και την καταστροφή των αγροτικών μύλων από τους άρχοντες.


      Κύριε Arrow διαφωνώ με τις απόψεις σας ωστόσο δικαίωμα σας να τις εκφράζετε. Πιάνεστε από μια λέξη ή φράση για να παραδόσετε μαθήματα. Γενικολογείτε χωρίς να δίνατε χειροπιαστά παραδείγματα διότι απλούστατα δεν έχετε, δεν υπάρχουν (πχ οι οικογένεια των Μαυρομιχάληδων-φονιάδες του κυβερνήτη Καποδίστρια-ήσαν προύχοντες, τοπικοί εισπράκτορες φόρων αλλά όχι μεγαλοτσιφλικάδες ή φεουδάρχες διότι η γη (και οι καλλιεργητές της) ανήκαν στους κατά τόπους Τούρκους διοικητές-Πασάδες. Κατά την έννοια της Φεουδαρχία όπως την ορίζει η Βικιπαίδεια ίσως ο Αλή Πασάς να ήταν φεουδάρχης αλλά δεν ήταν Έλληνας. Επίσης οι απόγονοι των φεουδαρχών στην δύση εξακολουθούν να κατέχουν σχεδόν όλη τη γη (ή την πούλησαν) σε αντίθεση με την Ελλάδα όπου μεγάλο κομμάτι είναι κρατικό συνεπώς θα μπορούσε και να πουληθεί-παραχωρηθεί με μακροχρόνια μίσθωση πχ Ελληνικό, κάποια νησιά και το τίμημα να μειώσει το χρέος.

      Ωστόσο θα συμφωνήσω μαζί σας πως για τα κακά του δύσμοιρου κάτοικου της χώρας μας "φταίνε ορισμένες οικογένειες που αντιδρούν σφόδρα για μην χάσουν τα δικαιώματα τους" και φυσικά οι κυβερνητικοί που τους εξυπηρετούν (με το αζημίωτο). Άλλωστε το γεγονός ότι οι συντοπίτες μας που μεταναστεύουν μεγαλουργούν στην χώρα υποδοχής τους αυτό ακριβώς δείχνει. Δεν φταίνε οι άνθρωποι, αλλά κυρίως οι δομές της μπανανίας.

      Τέλος πάντων νομίζω πως ξεφύγαμε. Οι περισσότεροι επισκέπτες του μπλογκ (και σίγουρα εγώ) ενδιαφέρονται κυρίως για οικονομία και μετοχές και λιγότερο για κοινωνική συζήτηση και ιστορία. Οπότε σε ότι με αφορά σταματώ εδώ. Γράψτε ότι θέλετε δεν θα συνεχίσω.

      Διαγραφή

  66. Η Ζωή σήκωσε «μπαϊράκι» κατά της κυβέρνησης: Ξεχάσαμε τις δεσμεύσεις μας

    «Κόλαση» σε συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ
    •Η Ζ. Κωνσταντοπούλου άσκησε σκληρή κριτική για τις διαπραγματεύσεις
    •Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναξιοπιστία
    •Ξεχάσαμε το πρόγραμμα της ΔΕΘ
    •Ομαδικά πυρά απο στελέχη κατά Δραγασάκη
    •Ενημέρωσε ότι πάμε για συμφωνία ως τις 19 Μαΐου
    •Εντονη κριτική από Μητρόπουλο
    •Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ: Οι απαιτήσεις των δανειστών δεν γίνονται αποδεκτές
    http://www.iefimerida.gr/news/206667/i-zoi-sikose-mpairaki-kata-tis-kyvernisis-xehasame-tis-desmeyseis-mas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ-Διάσημη τηλεπερσόνα γύρισε ερασιτεχνικό πορνό για φιλανθρωπικούς λόγους

    Πηγή: Διάσημη τηλεπερσόνα γύρισε ερασιτεχνικό πορνό για φιλανθρωπικούς λόγους | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/206598/diasimi-tilepersona-gyrise-erasitehniko-porno-gia-filanthropikoys-logoys#ixzz3a9Ny3sEH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Πριν αφήσω το hard/sof power ταπεινά να προσθέσω οτι μαζί με το energy θα πρέπει να αναμένουμε τα επόμενα χρόνια και το food/water με το δεύτερο συνθετικό να μπορεί να γίνει απο μόνο του κατηγορία.Γιαυτό και τα παγουράκια γεμίζουν σιγά σιγά απο τώρα.

    Αφήνω την αμπελοφιλοσοφία και επιστρέφω στην ε-λαμδα .Έκανε και το 4,02 μέσα στην βδομάδα μεγάλο στοίχημα τώρα είναι αν έχουμε πολιτικές αναταράξεις πριν απο την όποια υπογραφή συμφωνίας μέχρι το τέλος του μήνα να κρατήσει χοντρά το 3,50-55. Ευχάριστως στόχος αν πάει και κρατήσει αυτά τα νούμερα ένα ευρώ παραπάνω απο εκεί που θα κρατήσει για πανυγηρική είσοδο στο κλαμπ των μεγάλων.
    Αυτή την βδομάδα αν και με άσχημη εικόνα και με νέο όχι καλό με τις αλλαγές στους δείκτες πρόσθεσα δεη ,αλλά με πλάνο δεκαπενθήμερο δηλαδή όχι βουρ στον πατσά. Αλλά όχι και συντηριτικό μιάς και ποντάρω στην αλλαγή εικόνας απο τις προηγούμενες αλλαγές msci που μέχρι και την ημέρα αλλαγής έπεφτε σφαλιάρα. Σκέψη λοιπόν να είναι ανάποδο ωκω εσωτερικα στο μεγάλο τρίγωνο απο τις 27-1-15 και μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Lorac πολύ ωραίο το άρθρο hard-power-soft-power-and-energy-power που μας ποστάρατε.

      Δεν ξέρω εάν έχετε δει άρθρα από ένα συνάδελφο σας (ως τεχνικός αναλυτής στο στέκι μας) https://chartsandpatterns.wordpress.com/

      Γνωρίζω μόνο το Α από ΤΑ (έχω άλλα 23 να κατακτήσω), δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω κι εσάς (από Κομανέτσι μόνο τη Νάντια της εποχής μου γνωρίζω). ΄Επεσα κατά τύχη από το Euro2day στο παλικάρι, δεν μπορώ να εκτιμήσω τη δουλειά του, μου αρέσει όμως ότι συνηθίζει με παραπομπές να εξηγεί στον αναγνώστη τους σχηματισμούς πχ στο παραπάνω που ποστάρησα δίνει την έννοια των "συμμετρικών τριγώνων" που τα έβλεπα αλλά δεν μου έλεγαν και πολλά.

      Ως προς ΔΕΗ θεωρώ ότι είναι το must της εποχής. Σε ότι με αφορά έχω ήδη εξηγήσει τι σκοπεύω να κάνω.. Αγορές την ερχόμενη Τρίτη κ Τετάρτη 26/5 κ 27/5 με παράλληλη ρευστοποίηση της ΛΑΜΔΑ ανεξαρτήτως τιμής. Στην μόχλευση της λόγω εισόδου στον 25αρη πόνταρα (και λίγο από passive funds) δόξα τω Μαμμωνά μέχρι στιγμής η κερδοσκοπία δείχνει σωστή. Μακάρι να ολοκληρωθεί κατ΄ευχήν να συνεχίσει την άνοδο της και να κερδίσουν κι οι επόμενοι.

      Το ξέρω ότι όταν εμείς κάνουμε σχέδια ο Θεός γελάει αλλά τι να κάνουμε? Εμείς τη δουλειά μας κι αυτός τη δική του.

      Διαγραφή
    3. Για μένα κ.Hippy δεν υπάρχει ούτε η τεχνική ανάλυση αλλά ούτε τα θεμελιώδη ως μοναδική πανάκεια για να είναι κάποιος κερδοφόρος γενικότερα. Λίγο απο μαθηματικά ,ψυχολογία και άλλες επιστήμες φτιάχνουν κάπως την τεχνική ανάλυση ως ένα εργαλείο για να έχεις καλύτερες πιθανότητες σε μια κίνηση.Αλλά δεν παύει να είναι μια πιθανότητα βασισμένη οτι το παρελθόν θα επαναλαμβάνεται στο ίδιο μοτίβο και στο μέλλον. Χμμμμ ούτε η ίδια η ζωή δεν λειτουργεί έτσι γιατί να είναι τα οικονομικά η εξαίρεση? Απο την άλλη τα θεμελιώδη είναι μεν βαρετά και η σύντομη ζωή μας εξιτάρεται απο το απρόβλεπτο το μη-συγκεκριμένο ,αλλά δεν αναιρήται το γεγονός οτι είναι αληθινά και ορισμένα με σαφή τρόπο .Κανονικά θα έπρεπε μια κερδοφόρος εταιρία μόνο να ανεβαίνει και το ανάποδο μια μιγα μόνο να πέφτει. Η πράξη δείχνει όμως οτι ενδιάμεσα μπορούν να παιχτούν συναρπαστικά παιχνίδια. Βέβαια αργά η γρήγορα το παιγνίο υποκύπτει στην θεμελιώδη αλήθεια και η κερδοφόρος εταιρία αποδεικνύεται διαμάντι στο βούρκο.
      Άρα για μένα υπάρχει ένας αρμονικός συνδιασμός και των δύο τεχνικών. Η θεμελιώδη αλήθεια ,όπως μας έχει μάθει ο κυρ-Μορφονιός να αναζητούμε , είναι αυτή που θα πρέπει να αποτελεί το "οικονομικό" ερέθισμα για να μελετήσουμε και τα τεχνικά της ,ώστε να βρούμε ένα καλό σημείο εισόδου και εξόδου αργότερα.
      Τώρα όσον αφορά και την διακριτική ερώτηση σας να σας πώ οτι σέβομαι οτι προσπάθεια κάνει κάποιος πόσο μάλλον που έχει κουράγιο να την εκπέμπει και να εκτίθετε και στην κριτική. Ο συγκεκριμένος μαζί με 4-5 άλλα μπλογκ διαβάζονται ευχάριστα και απο εμένα .Δεν μπορώ να σας πώ κάτι για την τεχνική του μιας και δεν την ακολουθώ ,αλλά σίγουρα αν κάποιος ήθελε να μάθει για τα harmonic trades είναι μια ενα καλό σημείο αναφοράς. Το θέμα πάντως δεν είναι τί τύπο τεχνική ανάλυση κάνει ο καθένας αλλά να κάνει αυτή που τον βολεύει για να είναι με το κέρδος που θεωρεί ικανοποιητικό.

      Διαγραφή
    4. .....και πριν βγώ Η πρόταση γιουνκερ φαίνεται σε πρώτη φάση ιδιαίτερα καλή για εμάς αλλά και την κυβέρνηση. Αν ισχύσει νομίζω δεν θα έχουμε sell the news αλλά μέχρι το φθινοπωρο θα δώσει πολλές ανάσες πριν απο το δύσκολο κομμάτι.Οπότε για να έχω μια συνέχεια με το πάνω μπλα μπλα μου με συμφωνία αλα γιουνκερ και λόγω του παιγνίου μέχρι τώρα πλησιόν γραμμής κομανλεξη και 850 θα αναιρέσω το 900 (μέση ανοδικού) και θα περιμένω το επόμενο σκαλοπάτι και πάνω πλευρά ανοδικού καναλιού κοντά στο 1050.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Κι εγώ νομίζω πως η πρόταση Γιούνκερ είναι καλή για τρεις λόγους. Πρώτον λύνει το ασφυκτικό πρόβλημα χρηματοδότησης της χώρας, δεύτερον εξυπηρετεί το "ακριβό" για μας ΔΝΤ καθώς ουσιαστικά το απαλλάσει απ΄τη συμμετοχή του στα 7,5 δις της παγωμένης 5ης αξιολόγησης ενώ ταυτόχρονα εισπράττει και τρίτον εξακολουθεί να κρατά την κυβέρνηση στις ράγες της γραμμής "κάνε διαρθρωτικές αλλαγές για να πάρεις ζεστό χρήμα" (πολύ ουσιαστικό για σκεπτόμενους πολίτες που αγαπούν τον τόπο τους αλλά και τα παιδιά τους)

      Πιθανολογώ μετά την πρώτη χαρά των 50 μονάδων ΓΔ max μικρά σε ύψος αλλά επιμήκη σκαλοπάτια τουλάχιστον για το υπόλοιπο του 2015. Σ΄ένα τέτοιο σκηνικό (εάν γίνει) έχουν τεράστια σημασία τα θεμελιώδη των εταιρειών, δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία για την επανεμφάνιση του Κυρίου Τάκη καθώς θα έχουμε ένα περιβάλλον που θα τον εξιτάρει.

      Διαγραφή
    7. Χαμός για το Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ - Την Πέμπτη κληρώνει 4,2 εκατ. ευρώ

      Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/587689/xamos-gia-to-tzoker-neo-tzak-pot-tin-pempti-klironei-4-2-ekat-eyro#ixzz3aZ5ySudb

      Διαγραφή
  69. ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΕ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΝΟΥΝΕ ΟΙ ΝΕΟΙ--γιατί έκλεισαν οι μεγάλες ελληνικές βιομηχανίες αμαξωμάτων‏ -
    Η αλήθεια για τη Βιαμάξ και το τέλος της ελληνικής αμαξοποιΐας (ΦΩΤΟ)


    13:52 BIAMAX , F580 , F580S , LP 1113 , LP 322 , O315 , O317 , O322 , OF1317 , OP315 , R495 , R514 , ΒΙΑΜΑΞ , ΛΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΣ , ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ , ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , ΦΩΤΟ , ΧΑΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΣ 3 comments







    Η πραγματική ιστορία για την αναστολή των παραγωγικών δραστηριοτήτων ενός από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της Ελλάδας --------busoldtimers.blogspot.gr/2015/05/blog-post_15.html?spref=fb

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. εάν υπαρχη ανεργος του βρηκα δουλεια- ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΚΟΣΜΟ

    Αγγελία που προκαλεί ανατριχίλα -Η Σαουδική Αραβία ψάχνει 8 νέους δήμιους


    Πηγή: Αγγελία που προκαλεί ανατριχίλα -Η Σαουδική Αραβία ψάχνει 8 νέους δήμιους | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/207227/aggelia-poy-prokalei-anatrihila-i-saoydiki-aravia-psahnei-8-neoys-dimioys#ixzz3aWcurDgo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Καλημέρα σε ολους,

    Ξερει κανεις τι παιζει με την Τραστορ? Σημερα αρχισε η αποδοχη της δημοσιας προτασης στο 1,4 ευρω.

    Το ερωτημα ειναι: ειναι υποχρεωτικο καποιος να πουλησει τις μετοχες του στο 1,4 , και τι θα γινει αν ΔΕΝ τις πουλησει την περιοδο κατα την οποια ισχυει η δημοσια προταση?

    Ειμαι ασχετος απο διαδικασια δημοσιων προτασεων, οποιος ξερει κατι παραπανω ας με ενημερωσει ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα,αν περάσει η περίοδος αποδοχής μπορεί να δοθεί παράταση.Αν η αποδοχή συμπληρώσει πάνω από το 95 τοις εκατό των μετοχών της εταιρίας και δεν έχετε κάνει αποδοχή,τότε γίνεται υποχεωτική αποδοχή μετά από διάστημα κάποιων μηνών και τα λεφτά από τις μετοχές μπαίνουν στο λογαριασμό της χρηματιστηριακής που χειρίζεται το λογαριασμό...ΦΤΑΙΧΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα κ. Πέτρο

      κατ΄αρχήν να πω ότι πιθανολογώ πως αύριο η Πειραιώς θα βάλει εντολή να αγοράσει όσα κομμάτια της λείπουν μέχρι το 100% της εταιρείας στο 1,40. Σε περίπτωση που ΔΕΝ βάλει (και θέλετε να της τα δώσετε) τότε θα πρέπει να συμπληρώσετε το σχετικό έντυπο σε κάποιο υποκατάστημα ή ακόμα καλύτερα να ζητήσετε από την χρημ/κή που συνεργάζεστε να σας το στείλει στο mail ή fax να συμπληρώσετε τον αριθμό των μετοχών, να υπογράψετε (και γνήσιο υπογραφής από ΚΕΠ) και να τους το στείλετε πίσω. Στις 16 Ιουνίου 2015 θα εισπράξουν το τίμημα και θα το καταχωρήσουν στο λογαριασμό σας.

      Πλεονέκτημα: Γλυτώνετε την προμήθεια πώλησης. Θα επιβαρυνθείτε μόνο με φόρο 0,20% και έξοδα ΕΧΑΕ 0,08% (ενημερωτικό σελίδα 17)

      Εάν ξεχαστείτε και δεν τα δώσετε έγκαιρα κανένα πρόβλημα. Η Πειραιώς είναι υποχρεωμένη απ' το νόμο για τρεις μήνες να βάζει εντολή αγοράς στο 1,40 (ενημερωτικό σελίδα 39)


      "Σημειώνεται ότι, εφόσον μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης, ο Προτείνων κατέχει Μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό τουλάχιστον 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, ο Προτείνων:

      (α) Υποχρεούται σύμφωνα με το άρθρο 28 του Νόμου να αποκτήσει χρηματιστηριακά όλες τις Μετοχές που θα του προσφερθούν εντός περιόδου τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης σε τιμή ανά Μετοχή ίση προς το Προσφερόμενο Τίμημα (Δικαίωμα Εξόδου). Ταυτόχρονα, με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης, ο Προτείνων θα δημοσιοποιήσει και το Δικαίωμα Εξόδου των Μετόχων.

      (β) Δεν θα ασκήσει το Δικαίωμα Εξαγοράς, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Νόμου"

      Δεν σκοπεύει δλδ η Πειραιώς να κάνει squeeze out στην ΤΡΑΣΤΟΡ (όπως έγινε και με την ΜΙΓΡΕ)

      http://www.piraeus-sec.gr/Default.aspx?ID=75&M=News&PID=169&NewsID=6495

      ΑΣΧΕΤΟ

      Το αν θα δεχθείτε ή όχι την ΔΠ είναι δική σας υπόθεση. Θεωρώ το τίμημα καλό καθώς είναι στην λογιστική αξία ενώ υπάρχουν άλλες εταιρείες ακινήτων πολύ κάτω απ΄αυτήν που μπορείτε να αγοράσετε με τα χρήματα της πώλησης εαν σας αρέσει ο κλάδος(πχ ΑΣΤΑΚ, ΚΑΜΠ). Η ΜΙΓΡΕ μετά το υποχρεωτικό 3μηνο στήριξης έπεσε από τα 3,10 της ΔΠ (2,66 σήμερα). Εγώ τα δικά μου τα έδωσα σήμερα νωρίς.

      Διαγραφή
    3. Κε ΦΤΑΙΧΤΗ, ευχαριστώ για την απάντηση!

      Κε hippy, είμαι υπόχρεος για την σαφή και αναλυτική απάντηση. Νομίζω ότι θα τις δώσω , καλύτερα τώρα και στο χέρι ..

      Διαγραφή
  72. Και να μη θέλω να μπω εδώ μέσα, με βάζετε σε πειρασμό, ύστερα από τέτοιους δημιουργικούς διαλόγους που αναδύουν βαθειά γνώση και εμπεριστατωμένη ανάλυση των δεδομένων.

    Αυτό που θέλω να σας ρωτήσω είναι:
    1.) Γιατί η Πειραιώς κάνει δημόσια πρόταση και που αποβλέπει; Ποιος είναι ο στόχος και ποιο το προσδοκώμενο κέρδος;
    2.) Ποιος είναι ο λόγος να επιλέξει αυτή την υψηλή τιμή δημόσιας πρότασης;
    3.) Δεν υπάρχει ο κίνδυνος κάτω υπό ορισμένες συνθήκες (διάβασα από τον κ. Hippy και κάτι για απόκτηση ακόμα και του 100% της εταιρείας) να χάσει τα εξαιρετικά φορολογικά προνόμια μιας ΑΕΕΑΠ, τα οποία θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί είτε προς ίδιο όφελος, είτε ως δικαίωμα που το πουλά προς τρίτους (π.χ. να την πουλήσει ως μια έτοιμη ΑΕΕΑΠ και όχι ως μια απλή εισηγμένη εταιρεία ακινήτων αύριο)
    4.) Εν τέλει αν είναι έτσι τα πράγματα, η Πειραιώς τι κερδίζει;

    Και μία ταπεινή παρατήρηση: Ορθές οι συγκρίσεις με τις άλλες εισηγμένες εταιρείες ακινήτων, αλλά οι ΑΕΕΑΠ θα έπρεπε να έχουν κάποιο premium χρηματιστηριακής αποτίμησης σε σχέση με τις υπόλοιπες, όχι αυτό που έχουν σήμερα, αλλά κάποιο. Έχουν φοβερά φορολογικά πλεονεκτήματα, δίνουν κατά κανόνα τακτικό ετήσιο μέρισμα (και μάλιστα αφορολόγητο) και κατέχουν ακίνητα εισοδήματος όχι ανάπτυξης (development), ήτοι μια συντηρητική επιλογή που εκτιμάται περισσότερο σε δύσκολες περιόδους σαν τη σημερινή.

    Ευχαριστώ
    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Σύλβιε,

      Αλήθεια εσείς γιατι πιστευετε οτι κανει Δημοσια Προταση τελικά ?

      Παντως το να παιρνεις μια εταιρεια στην λογιστικη της αξια (μετα απο συνεχεις λογιστικες απομειωσεις μεσα στη ν κριση), δεν μπορεις να πεις οτι ειναι υψηλη τιμη. Η πειραιως παιρνει την Τραστορ σε πολυ λογικη τιμη.
      Δεν θα μπορουσε να την παρει χαμηλοτερα, μιας και καταρχην δεν θα πουλαγε ο εταιρος μεγαλομετοχος Θεοδωριδης, και επιπλεον θα θεωρουνταν σκανδαλο οτι μια κρατικη τραπεζα αγοραζει εισηγμενη σε τιμη χαμηλοτερη της λογιστικης της αξιας.
      Πιστευω οτι η Πειραιως ξερει καλα αυτο που γνωριζουμε ολοι: Οτι στον επομενο οικονομικο κυκλο η μετοχη της θα (ξανα) παει στα 2,5 ευρω, και δεν θα εχει και κανεναν θεοδωριδη να πουλαει τα προσωπικα του ακινητα στην Τραστορ (σκανδαλο)

      Διαγραφή
    2. Όταν η ΠΕΑ μπήκε στο ΧΑΑ είχε τρεις βασικούς μετόχους. Την Πειραιώς, τον Ρήγα (της ΣΙΕΝΣ) κι εμάς τους μικρούς. Το 2009 ο Ρήγας είχε οικονομικές δυσκολίες κι ο κολλητός του Σάλλας του βρήκε λύση. Πούλησε τη συμμετοχή του με 2,18 ευρώ/μετοχή (ή κάπου εκεί δεν καλοθυμάμαι) στην PASAL του Θεοδωρίδη η οποία όμως είχε επίσης δυσκολίες ρευστότητας. Όλη η συναλλαγή λοιπόν εξυπηρετήθηκε με δάνειο απ΄την Πειραιώς (υποθηκεύοντας της μετοχές της ΠΕΑ). Ο Θεοδωρίδης με την αγορά απέβλεπε στο ταμείο της ΠΕΑ (περίπου 10 εκ.). Πρώτη κίνηση άλλαξε το όνομα σε Trastor και αγόρασε ένα ακίνητο της PASAL στο Ελληνικό επί της Αλίμου. Έτσι η PASAL έπαψε να έχει πρόβλημα ρευστότητος και η ΠΕΑ έπαψε να έχει ρευστό στο ταμείο.

      Τα πράγματα όπως ξέρουμε στράβωσαν για την PASAL, δεν εξυπηρετούσε τις δόσεις του δανείου κλπ κλπ αποφάσισε η Πειραιώς ν΄αποκτήσει πίσω την Trastor οπότε λόγω μεταβολής ποσοστού σε πάνω από 33,5% ήταν απ΄το νόμο ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ σε ΔΠ.

      Όλα αυτά γνωστά. Όπως κι η προσφυγή του Θεοδωρίδη στο πρωτοδικείο που ανάγκασε το Σάλλα ν΄ανεβάσει το τίμημα στο 1,40 που ήταν κοντά στο κόστος αγοράς εάν αφαιρέσουμε τα μερίσματα που είχε εισπράξει στην 5ετία.

      Τα παπαγαλάκια τώρα λένε ότι το ενδιαφέρον από το επενδυτικό fund που είχε ξεκινήσει πέρσι τέτοιο καιρό είναι εν ισχύ. Το αυτό για την ΜΙΓΡΕ (δλδ τη ΓΑΙΑ). Επιπλέον όσο οι τραπεζικές μαμάδες ανήκουν στο ΤΧΣ οι θυγατέρες δεν μπορούν να δώσουν μέρισμα, σκόπελος που υπερπηδάνε εάν μεταβιβασθεί ποσοστό σε στρατηγικό όπως έγινε με την ΕΥΠΡΟ (GRIVALIA). Ο κλάδος είναι hot, καμιά εταιρεία του δεν θα πάψει να είναι ΑΕΕΑΠ, αντίθετα πιθανολογώ πως και η ΑΣΤΑΚ σύντομα θα εισέλθει σ΄αυτήν την κατηγορία.

      Ως προς το premium νομίζω πως και στις ΗΠΑ οι αντίστοιχες εταιρείες (Reits) δεν έχουν. Πολύ περισσότερο που όπως ξέρουμε φίλε Σύλβιο στην Ελλάδα ζούμε. Αυτό που ισχύει σήμερα ίσως αλλάξει αύριο.

      Κλείνοντας να επαναλάβω ότι κατά τη γνώμη μου η Trastor είναι μάλλον ακριβούτσικα αποτιμημένη σε σύγκριση με τις υπόλοιπες του κλάδου της (αλλά και γενικότερα). Νομίζω έχουμε στο ΧΑΑ εταιρείες με καλύτερη αποτίμηση για επένδυση.

      Διαγραφή
    3. Petros και Hippy, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας περί TRASTOR. Tα είπατε και οι δύο πολύ ωραία. Κύριε Πέτρο μου όμως μην μου λέτε για τις συνεχείς λογιστικές απομειώσεις μέσα στην κρίση. Εδώ δεν ξέρομε αν η τρέχουσα λογιστική αξία ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ή χρειάζονταν μεγαλύτερες απομειώσεις από αυτές που έγιναν. Εδώ ο κ. Τάκης νομίζω έλεγε (που είστε κ. Τάκη, θα κατέβομε σε απεργία αν δεν εμφανιστείτε) ότι θα χρειαστούν οι εταιρείες ακινήτων περαιτέρω απομειώσεις ακόμα, αν το θυμάμαι καλά. Ούτε τα ακίνητα της ΤΡΑΣΤΟΡ είναι κατηγορίας Α. Λογική τιμή για την εξαγοράζουσα τράπεζα δε μου φαίνεται πως μοιάζει σε τέτοιους καιρούς.

      Με φιλικούς χαιρετισμούς

      Σύλβιος

      Διαγραφή
  73. Καλημέρα σας Η χθεσινή ημέρα δεν με έκανε σοφότερο ως προς την κατάληξη της διαπραγμάτευσης Οπότε μια λογική ποσοστιαία διαχείρηση προς την πλευρά της αύξησης ρευστότητας μου φάνηκε λογική το πρωί. Μαζί με κ.Hippy όσον αφορά σκέψεις περί λαμδες και δεηδες. Με μικρή διαφορά οτι περιμένω ένα γύρισμα ελαμδα για αυξηση θέσης. Το νουμερο το ανεβάζω πλέον στο 3.65 και με μικρό περιθώριο θα είναι και το στοπ μου. Δεη τα έγραψε ωραία ο Hippys οπότε αναμονή μερικές μέρες , με την διαφορά οτι έχω ήδη κάνει κίνηση.

    Αμα οι θεσμοί το παίζουν καθυστέρηση για να έρθει η κουβέντα μέσα Ιουνίου για να σφίξουν τα εγχώρια πωπάκια φοβάμαι άλλη μια βούτα την έχουμε.Με λύση αλα γιουνκερ το καλοκαιράκι θα περάσει ανέμελα και μετά πάμε χειμώνα που προβλέπεται εξαιρετικά ζόρικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Σχετικά με την πώληση του υαλουργικού κλάδου (που ήταν όμως το καλύτερό της κομμάτι) και την είσπραξη 200 εκ. ευρώ από τη ΦΡΙΓΟ που θα μειώσουν κατά πολύ τον τραπεζικό δανεισμό της, πώς βλέπει ο κύριος Τάκης την κίνηση αυτή; H oι εξαιρετικοί κύριοι Lorac, Hippy, Πέτρος;
    Χάσαμε και τον κύριο Δαρείο που θα ήθελα να ρωτήσω για την προοπτική του Ανέμου...τον οποίο τιμώ κάτω από τα 0.69 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μεγάλοι κερδισμένοι απ΄την εξέλιξη αυτή είναι οι κάτοχοι των ομολόγων λήξεως 15/5/2018. Απ΄όσο ξέρω το εργοστάσιο στην Νιγηρία περιλαμβάνεται ανάμεσα στις εγγυήσεις του ομολογιακού αυτού δανείου συνολικού ύψους 250 εκ. Πιθανολογώ συνεπώς πως το σύνολο του ποσού που θα εισπραχθεί θα κατευθυνθεί για την αποπληρωμή του.

      Το ομόλογο αυτό έχει μεγάλο κουπόνι 8,25% άρα η πρόωρη αποπληρωμή του θ΄ανακουφίσει από σημαντικούς τόκους. Υπήρχε (για την εταιρεία) δυνατότητα πρόωρης εξόφλησης προ εβδομάδος-15/5/2015 στο 104,125-που φυσικά δεν έγινε (δει δε χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων). Η επόμενη είναι του χρόνου 15/5/2016 στο 102,063. Λογικά η εταιρεία θα πρέπει να κάνει προαιρετική πρόταση στους ομολογιούχους.

      Δεδομένου ότι δεν περισσεύουν χρήματα για επενδύσεις ή εξαγορές προσωπικά ΔΕΝ θα την αγόραζα.

      Διαγραφή
    2. Περί ΦΡΙΓΟ...

      Mε δείκτη δανειακής μόχλευσης στο 11,6(!!) η Frigoglass…

      http://mikrometoxos.gr/m%CE%B5-%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%BA%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CF%8C%CF%87%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-116-%CE%B7-frigoglass/

      Διαγραφή
    3. Περί Ανέμων και κερδών (μια χαρά)

      http://www.helex.gr/el/web/guest/permalink/-/asset_publisher/contentdispl/content/first-quarter-2015-financial-resul-4

      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ/ ΕΚΘΕΣΕΩΝ


      Ο Όμιλος των εταιρειών της ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ ανακοινώνει τα οικονομικά του αποτελέσματα για την περίοδο 1.1.2015 έως 31.3.2015 με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (I.F.R.S.).

      Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 11,7 εκατ. ευρώ έναντι 9,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014, σημειώνοντας αύξηση 18,9% κυρίως λόγω καλύτερων ανεμολογικών συνθηκών.

      Κατ' αναλογία, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 9,0 εκατ. ευρώ, έναντι 6,5 εκατ. ευρώ για την αντίστοιχη περίοδο του 2014, και τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) ανήλθαν σε 7,2 εκατ. ευρώ έναντι 4,0 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2014. Τα περιθώρια EBITDA και EBIT αυξήθηκαν από 66,0% σε 76,6% και από 40,6% σε 61,2% αντιστοίχως.

      Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 4,2 εκατ. ευρώ έναντι 1,9 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2014, εκ των οποίων τα αποδιδόμενα στη μητρική ανέρχονται σε 3,9 εκατ. ευρώ έναντι 1,8 εκατ. Ευρώ το α' τρίμηνο του 2014.

      Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους ανά μετοχή ανήλθαν σε 0,0475 ευρώ έναντι 0,0285 ευρώ για το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

      Ο καθαρός δανεισμός (σύνολο δανείων μείον ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα, δεσμευμένες καταθέσεις και χρηματοοικονομικά στοιχεία διακρατούμενα ως τη λήξη) σε ενοποιημένο επίπεδο μειώθηκε σε 99,5 εκατ. ευρώ έναντι 104,3 εκατ. στις 31.12.2014.

      Σε επίπεδο εταιρείας, ο κύκλος εργασιών το πρώτο τρίμηνο του 2015 ανήλθε σε 10,7 εκατ. ευρώ έναντι 9,0 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

      Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 8,1 εκατ. ευρώ έναντι 5,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014, και τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) ανήλθαν σε 6,5 εκατ. ευρώ έναντι 3,6 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2014. Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 3,6 εκατ. ευρώ έναντι 1,8 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο του 2014 και τα κέρδη μετά από φόρους ανά μετοχή ανήλθαν σε 0,0441 ευρώ έναντι 0,0284 ευρώ για την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

      Σημειώνεται ότι η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του Ομίλου της ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ ανέρχεται σε 171 MW τα οποία αφορούν δώδεκα (12) αιολικά πάρκα 163,8 MW, ένα (1) μικρό υδροηλεκτρικό έργο 4,95 MW και ένα (1) φωτοβολταϊκό σταθμό 2 MWp. Σήμερα, βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης τέσσερα (4) αιολικά πάρκα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 94 MW. Εκ των ανωτέρω, ένα (1) αιολικό πάρκο (Ορθολίθι, 20,7 MW) βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία και άλλο ένα (επέκταση Μαγούλας, 16,1 MW) σε προχωρημένο στάδιο ανέγερσης. Επιπλέον, έργα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 775 MW βρίσκονται σε διάφορα στάδια αδειοδότησης, εκ των οποίων 240 MW με εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους.

      Κηφισιά, 29 Μαΐου 2015

      Διαγραφή
  75. Α- ΡΕ- ΠΑΤΕΡΑ -ΤΗ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕΣ- ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΕΣ- ΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΑΥΤΟ -ΣΕ ΜΕΝΑ -ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΣΟΥ- ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ - Η νύφη ήταν έγκυος από τον πεθερό!---------http://www.dete.gr/articles/275908 ---ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ -ΧΑΑ- ΘΑ ΑΝΕΒΗ -Η-ΘΑ ΠΕΣΗ- Ο ΕΒΡΩΝ-ΚΕΡΔΙΖΗ- ΔΙΔΡΑΧΜΟΝ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. ΠΑΡΤΕΤΑ ΟΛΑ-ΠΑΡΤΕΤΑ---Ακίνητα:-- Εκατοντάδες τα «πωλείται» των €20.000 --http://www.capital.gr/oikonomia/3016586/akinita-ekatontades-ta-poleitai-ton-20-000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Συντεκνε ξενοδοχε, καθυστερω λιγακι γιατι πρωτα πρεπει να μαζεψω κατι πικραμενους που τα προσφερουν απλοχερα και τζαμπα εδω κατου, απο αναγκη αραγες?? Τεσπα, ετσι γινεται παντα. πουλας απο απογοητευση και θυμο το πουλεν σου και μεταααα? μα φυσικα περνεις τον πουλο.. γιατι δαυτο γινεται πυραυλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Καλησπέρα ! Οσο μαδάνε την μαργαρίτα της συμφωνίας οι τροίκες-μοικες και λοιποί θεσμοί και ο αγαπημένος κυρ Μορφονιός παίζει με τις τάπες περιμένοντας το ιισκι να ωριμάσει είπα να κάνω ενα φλας-μπακ.Πέρσι λοιπόν οταν ο γκριν ο λαιτ τρελαινόταν με την αλφα και έβλεπε ευκαιρίες μια μέρα του μαίου (28-5) είχαμε την ανακοίνωση οτι μπαίνει η αλφα στον στοκ-χχχ-666 .Όπως μας λέγαν τότες ημέρα εισόδου η 23 6. Με την αλφα τότε κάπου στα 0,70 και μέχρι την είσοδο έγραψε ψηλά έτους στα 0,784 και τελευταία παρασκευή πριν το επίσημο έμπα είχε 77εκατ με κλείσιμο 0.75 σχεδόν marubozu. Για 2-3 μέρες μετά την αναγγελία έκανε πτωσούλα(με 41εκατ. κομμάτια) ή ψιλοαδιάφορη κίνηση και μετά 3 κεριά επιθετικά πάνω με πολλά κομμάτια 63-83-61 εκατ..
    Ερχόμαστε λοιπόν στο σήμερα όπου πλεόν μας ανακοίνωσαν οτι βγαίνει το κελεπούρι .Γράφτηκε χτές και επίσημη ημέρα στις 22-6. Κινήθηκε ανωδικούλικα (με 30εκατ. κομματια) σήμερα Οπότε λέω να περιμένω και την αντίθετη φορά εξόδου στο -12% απο το κλείσιμο ημέρας ανακοίνωσης.

    Τα υπόλοιπα ε-λαμδες - παγουράκι - δεη κτλ συνεχίζουν να σκορπούν μάλλον χαμόγελα αντί για δάκρυα :-)
    Pao να δώ το ματσακι τιβι τώρα Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΑΜ...ΛΑΜ...ΛΑΜ...Λαμπρά.

      Ωραίος φίλε κ. Lorac και μάλιστα σε χαλεπούς καιρούς. Πάντα τέτοια. Καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σας τελικά η ε-λαμδα δεν μου έδωσε κανένα σοβαρό γύρισμα αυτό το μήνα εκτός της φοράς που πήγε στο 4,02. Ανταποδίδω τις ευχές στον συνοδοιπόρο κ.Hippy στην λεγάμενη νομίζω είμαστε και συνοδοιπόροι στο θέρισμα των καρπών του κόπου μας (χεχε). Πάντως αυτό το W που έχει κάνει σηκώνει και άλλη ενασχόληση.Σε πρώτη φάση μετά τα πανυγύρια εισόδου θα περιμένω χαμηλότερα μπας και..
      Τώρα επικέντρωση σε δεη σήμερα, εγω θυμίζω ήδη έχω κάνει κίνηση και απλά περιμένω -αν κάνει - κάτι πιο πιεστικό προς τα κάτω με την επίσημη έξοδο. Πάντως απο τα μέσα του μήνα που την ανέφερα πιό κάτω δεν έδωσε ευκαιρίες.
      Τέλος ξαναθυμίζω το περσυνό της αλφα ,μετά το θετικό για αυτήν ρι-μπαλανσε πιστεύω θα βαρύνει.
      Όσο για τη συμφωνία κάθε μέρα που περνάει η ντεντ-λαιν πάει παρα πίσω!!!

      Διαγραφή
  79. ΚΥΡΙΕ ΔΑΡΙΕ -ΣΟΥΦΕΞΕ-Η Ελβετία ψάχνει αγρότες -Δίνει μισθό 3.000 ευρώ το μήνα-ΕΡΧΟΜΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΚΤΕΡ-ΞΕΚΙΝΑΜΕ-

    Πηγή: Η Ελβετία ψάχνει αγρότες -Δίνει μισθό 3.000 ευρώ το μήνα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/208515/i-elvetia-psahnei-agrotes-dinei-mistho-3000-eyro-mina#ixzz3bQ8vmmbk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. http://bankingnews.gr/%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82/item/197638-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B2%CF%85%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BF%CF%85-trading-%CF%84%CE%B1-warrants-%E2%80%93-%CE%BA%CE%AD%CF%81%CE%B4%CE%B7%E2%80%A6-%CE%BA%CE%B1%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%89%CF%82-225-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%BB%CE%AF%CE%B3%CE%B5%CF%82-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%82-%E2%80%93-%CE%B7-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%AE%CE%BD%CE%B9%CE%BF.html

    ερωτηση προς Ελβετους αγροτες και ΟΧΙ μονο ..

    .....Εχωμε μια αγελαδα ......... που γενναει αλλη μια ....

    Πρωτον εκτος το ευτυχες γεγονος η ερωτηση περιλαμβανει και την ποσοστιαια αυξητικη ποσοστωση

    Τι ποσοστιαια ΑΥΞΗΣΗ εχωμε στο κοπαδι ???????????????????
    ο ευρων κερδιζει ποδηλατο ΤΕΛΈΥΤΑΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ....... και ΟΧΙ Μονο

    χχχμχχμχμχμμχμχμχμ ξερω οτι εδω στου Μορφωνιου ειναι μαζεμενα ολα τα γατονια , τσακαλια και ΓΥΠΕΣ της μεσογειου οποτε .........

    https://www.youtube.com/watch?v=aBVIw0uzEKw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταπληκτικό το βιντεο . Το καλοκαίρι στο χωριό θα τους πάω SHEP THE DRONE για δώρο αντί τους παραδοσιακούς κουραμπιέδες!! Λέτε αμα φτιάξει κανείς εφαρμογή ταμπλετιας e-tsopanos- να αράζεις καφενείο και να βοσκάς με το drone σου το κοπαδι -να τα κονομήσει??

      Διαγραφή
  81. Καλησπέρα στους φίλους. Παρά την αβεβαιότητα στο πολιτικό τοπίο, θεωρώ ότι χαρτιά όπως ΕΛΒΑΛ-ΣΩΛΚ έχουν προοπτικές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εφόσον πολλοί βλέπουν καταστροφή, γιατί χαρτιά όπως ΜΟΗ-ΕΛΠΕ-ΤΕΝΕΡΓ κάνουν νέα υψηλά, ενώ άλλα όπως ΣΑΡ
      βρίσκονται σε τιμές πολλαπλάσιες του 2012; Συμπέρασμα η αγορά πιστεύει ότι η χώρα διατρέχει
      πολύ λιγότερο κίνδυνο από το 2012 και μάλλον εκεί στις 690 είδαμε τον πάτο ίσως όχι μόνο για φέτος, αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

      Διαγραφή
  82. Εκπληκτική η ΤΕΝΕΡΓ και σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Συντεκνε του λιβυκου, απο σημερα εχω εναν μεγαλο ανταγωνιστη στο ψαρεμα που κανω.. τον προεδρο γιατι εστησε παραγαδι κιαυτος. το βλεπω να τρωμε τα μουστακια μας χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. ΔΕΗ

    Η μπίλια στο rebalancing κάθισε στα 4,53 ευρώ. Την ίδια ώρα το ΣΜΕ λήξεως 19/6 έκλεινε 7% παραπάνω στα 4,85. Μια χαρά.

    I love XAA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τη στιγμή που υπάρχει το χρήμα για την επόμενη δόση του ΔΝΤ, ως προς τις διαπραγματεύσεις δεν περιμένω να γίνει κάτι στο 3ήμερο. Μου φαίνεται λογικότερο συμφωνία προς τις 10 Ιουνίου.

      Έχω την αίσθηση πως η φαγωμάρα είναι μεταξύ Λαγκαρντ κ Σόιμπλε "ποιος θα πάρει τα λεφτά απ΄τα ομόλογα της ΕΚΤ που λήγουν Ιούλιο-Αύγουστο". Που φυσικά δεν θα θέλει να τα δώσει ο Ντράγκι. Εάν συμφωνήσουν στην μοιρασιά όλα καλά. Απλά θα ανανεωθούν τα χρέη της χώρας μας. Δηλαδή τμηματική χρηματοδότηση στην προσεχή 3ετία ίση με τις δόσεις που θα λήγουν (αναπτυξιακή θα την βαφτίσουν οι υπουργάρες). Πιθανολογώ νίκη στο τέλος του ΔΝΤ που θα πάρει όλα τα λεφτά που λήγουν απ΄το 1ο μνημόνιο χωρίς να δώσει τίποτα απ΄τις δόσεις που εκκρεμούν μέχρι την λήξη του προγράμματος τον Μάρτιο του 2016.

      Εάν ΔΕΝ συμφωνήσουν και την Ελλάδα στη δραχμή τι θα πάρουν στην επόμενη 10ετία-20ετία Γερμανοί και λοιποί Ευρωπαιοι???? Μην πείτε τα φρύδια μας, μην υποβιβάζουμε το επίπεδο της συζήτησης.

      Και τι στην ευχή θα πει ο (κατά φιλοδοξία του) μελλοντικός καγκελάριος Βόλφγκανγκ στους ψηφοφόρους του για τη ζημιά? Εσείς μπορεί να ματώσατε αλλά τιμωρήσαμε τους τεμπελοέλληνες?

      Είμαι πρόθυμος να το ποντάρω αυτό το στοίχημα με τις λογικές πιθανότητες νομίζω υπέρ μου. Ας δω το σακάτη* να αυτοχειριάζεται κι ας χάσω.

      (τον οποίο εκτιμώ ως εργαλείο για τη χώρα μου μια και στριμώχνει τους άσχετους πλιατσικολόγους πειρατές που υπόσχονται ένα πειθήνιο διογκωμένο δημόσιο τομέα. Με καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες, κηπουρούς αντί ελεγκτές, καθηγητές, νοσηλευτές)

      Διαγραφή
    2. 4,56 φυσικά η ΔΕΗ. Ο δαίμων της βιασύνης!!

      Διαγραφή
  85. ΑΧ ΚΑΙ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΣ- ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ -ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΗ -ΔΩΣΤΑ ΜΟΥ ΣΕ ΜΕΝΑ--Το ποσό των 9,5 εκατομμυρίων ευρώ θα μοιράσει την Κυριακή το Τζόκερ, έπειτα από το νέο τζακ ποτ που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ- Ζωή σαν ταινία - Γυναίκες, σαμπάνιες, χλιδή και σκάνδαλα για τον 79χρονο Ζεπ Μπλάτερ [εικόνες]-ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝΑΡΙΤΖΗΔΕΣ ΚΟΙΝΩΣ ΑΥΝΑΝΗΣΤΕΣ

    Πηγή: Ζωή σαν ταινία - Γυναίκες, σαμπάνιες, χλιδή και σκάνδαλα για τον 79χρονο Ζεπ Μπλάτερ [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/209154/zoi-san-tainia-gynaikes-sampanies-hlidi-kai-skandala-gia-ton-79hrono-zep-mplater-eikones#ixzz3bXBGrivE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΒΡΑΚΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΔΗΞΟΥΝ--Απίστευτες δηλώσεις Χρυσόγονου: Αν οι αρχές «μπούκαραν» στα σπίτια θα συγκέντρωναν 45-50 δισ. από τα λεφτά των Ελλήνων---http://www.iefimerida.gr/news/209283/apisteytes-diloseis-hrysogonoy-oi-arhes-mpoykaran-sta-spitia-tha-sygkentronan-45-50-dis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Όταν γυρίσω θα τους γαμήσω ---------Άκου ρε γιε της καλογριάς,
    ο φίλος σου είμαι ο πανουργιάς
    και το δεξί σου χέρι
    κι εκείνος που καλύτερα
    απ’ ολουνούς σε ξέρει.

    Λένε πως παίζεις με χανουμάκια,
    με τουρκοπούλες και καλογριές
    και σ’ αραδιάζουνε βρισιές.
    Πως μπαινοβγαίνεις στους μαχαλάδες,
    με ντερβησάδες στήνεις χορό
    και με ρωτάν και τι να πω;
    Λένε πως έχεις αλισβερίσι,
    μ’ Αλή Πασάδες κάνεις χωριό
    και σε ρωτάω τι να τους πω.


    About these ads


    Πες τους ρε φίλε πανουργιά,
    (ορέ) έχω εις στον πούτσον μου βιολιά,
    έχω και τουμπερλέκια
    κι όπως γουστάρω τα βαρώ
    και σπάω τα ζεμπερέκια.
    Όταν γυρίσω θα τους γαμήσω
    και αν αργήσω δώσ’ τους κι αυτό,
    είναι τ’ αρχίδια μου τα δυο.
    Όπως στα λέω να τους τα γράψεις,
    όπως στα λέω να τους τα πεις,
    Καραϊσκάκης σεβνταλής,
    Καραϊσκάκης μπεσαλής.

    Καραϊσκάκης γεια χαρά,
    γεια σου ρε γέρο του Μοριά
    και γεια που σ’ αγαπάνε.
    Γεια τους που δε λυγίζουνε
    και που δεν προσκυνάνε.

    Λένε για μένα τα καρακόλια,
    άκου τι λένε να μη γαμεί,
    μίλα κι εσύ ρε Θοδωρή.
    Όπως τα λέμε να τους τα γράψεις,
    όπως τα λέμε να τους τα πεις,
    Καραϊσκάκης, Θοδωρής.
    Όπως τα λέμε να τους τα γράψεις,
    όπως τα λέμε να τους τα πεις,
    Κολοκοτρώνης και Γιωργής,
    Καραϊσκάκης, Θοδωρής.

    Γεια σου ρε Ανδρούτσο, γεια χαρά,
    γεια σας παιδιά μου αητόπουλα,
    που ‘χετε αητό πατέρα
    κι όποιος δε με κατάλαβε,
    τότε ας μας κάνει αέρα.
    Όπως τα λέμε να τους τα γράψεις,
    όπως τα λέμε να τους τα πεις,
    Ανδρούτσος,Γιώργης, Θοδωρής.
    Έτσι μου είπαν να σας τα γράψω,
    έτσι μου είπαν λόγω τιμής,
    Ανδρούτσος, Γιώργης, Θοδωρής.

    Έτσι μου είπαν να σας τα γράψω,
    έτσι μου είπαν λόγω τιμής,
    μαζί τους είμαστε κι εμείς
    μαζί σας είμαστε κι εμείς
    https://www.youtube.com/watch?v=g0OgoySjNCM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Για το ξέσπασμα μιας νέας κρίσης, πολύ χειρότερης από εκείνης του 2008, που έπληξε συθέμελα παγκόσμια οικονομία και αγορές, προειδοποιεί η Phoenix Capital, σε νέα έκθεσή της, υπό τον διακριτικό τίτλο "If Things Were Bad in 2008… What's Coming Will be Far Far Worse".
    Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της, για έξι ολόκληρα χρόνια ο κόσμος ζει μέσα σε μια μεγάλη αυταπάτη, η οποία δεν είναι άλλη από την προφανής: Με κάποιο τρόπο, οι ισχυρότερες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη κατόρθωσαν να επιδιορθώσουν τη μεγάλη ζημιά που προκάλεσε η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
    Όμως όλες αυτές οι αιτιάσεις στερούνται ενός βασικού επιχειρήματος: Δεν μπορείς να επιλύσεις ένα πρόβλημα χρέους, μέσω της έκδοσης περισσότερου χρέους.
    Εάν αυτό το πρόβλημα προϋπήρχε το 2008, φανταστείτε πως θα είναι σήμερα...
    Η πραγματικότητα είναι η εξής:
    Ούτε η αμερικανική Fed, αλλά ούτε και οι υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες έχουν ιδέα για το πως θα επιδιορθώσουν αυτό το πρόβλημα..
    Τα γεγονότα
    1) Το πραγματικό πρόβλημα για το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι η φούσκα στην παγκόσμια αγορά ομολόγων.
    Το 2008 η αξία της παγκόσμιας αγοράς ομολόγων ανερχόταν στα 80 τρισ. δολάρια, ενώ σήμερα έχει ξεπεράσει τα 100 τρισ. δολάρια.
    2) Η αξία της παγκόσμιας αγοράς παραγώγων (derivatives) που κάνει χρήση της αγοράς ομολόγων - ως collaterals - ξεπερνά τα 555 τρισ. δολάρια.
    3) Πλέον όλοι - ακόμη και κυβερνήσεις - κάνουν χρήση των derivatives προκειμένου να αποκρύψουν τα δυσθεώρητα ύψη χρέους και να παράγουν απατηλά επίπεδα κερδοφορίας.
    Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει σε τι βαθμό έχει εξελιχθεί αυτή η τακτική.
    4) Η μόχλευση σε επίπεδο επιχειρήσεων είναι πολύ υψηλότερη από ότι ήταν το 2007.
    5) Η μόχλευση των κεντρικών τραπεζών ανέρχεται κοντά στα επίπεδα μόχλευσης της Lehman Brothers, λίγο πριν εκείνη καταρρεύσει.
    6) Οι κεντρικές τράπεζες δεν έχουν ιδέα για το πως θα τερματίσουν τα έκτακτα μέτρα στήριξης που λαμβάνουν για τη στήριξη των οικονομιών τους.
    Όπως προειδοποιεί εκ νέου η Phoenix Capital, η νέα κρίση που θα ξεσπάσει θα είναι χειρότερη από την κρίση του 2008...

    www.bankingnews.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Συντεκνε ξενοδοχε σγα σγα γινουται η αγουριδα μελι. οποιος πουλαγε το χαρτακι σου για να κανει τον τραδερ στα τραπεζ-ομαντιλα τωρα εχει βαλει μπεμπιλινο. απτον Απριλη και μετα ακουω οτι πας και τρενο στις πωλησεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂