Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

O ψευτόμαγκας επιβιώνει για λίγο ή αλλοιώς «μαγκιά, κλανιά και κώλο φινιστρίνι». Ο Υπουργός Οικονομικών μας αντί να ρίξει νούμερα στο τραπέζι - γλύφει Μέρκελ και Σόιμπλε. Κατά τα άλλα είμαστε Εθνικά υπερήφανοι, αλλά εκλιπαρούμε για δανεικά και αντί να πάμε να φτιάξουμε την κωλοχώρα μας, τάζουμε μισθούς και αυξήσεις.

Έχουμε νέα κυβέρνηση. Άπειρη μεν, αλλά καθόλου απροειδοποίητη. Ήξερε τι θα βρει μπροστά της. Δεν χρειαζόταν κάποια πολύπλοκη σκέψη για να το καταλάβει: αν η Μέρκελ «άδειασε» τον ομοϊδεάτη της Σαμαρά, οδηγώντας τον σε εκλογές που γνώριζε ότι θα έχανε, γιατί θα υποχωρούσε στον Τσίπρα; Επειδή «μίλησε ο ελληνικός λαός»;
Άλλωστε, η Μέρκελ «υποχώρησε». Δέχτηκε η τρόικα να λέγεται «θεσμοί» και το Μνημόνιο να μετονομαστεί σε «συμβόλαιο», για να ικανοποιηθεί ο εγωϊσμός της νέας κυβέρνησης.  Άλλωστε, αν το πάμε στο επιχείρημα «μίλησε ο ελληνικός λαός», μπορεί κι εκείνη να πει ότι, μόλις προχτές, «μίλησε ο γερμανικός λαός» (στις εκλογές του Αμβούργου) κι έδωσε στο κόμμα της μια σβουριχτή σφαλιάρα. Δεν μας συμφέρει να οχυρωθούν η Μέρκελ και ο Σόιμπλε πίσω από αυτήν την ψήφο και να αποδώσουν την ήττα τους στις «υποχωρήσεις προς τους άσωτους Ελληνες», όπως λέει η «Μπιλντ».

 Εδώ εντάσσονται και τα δικά μας συλλαλητήρια υπέρ της «αξιοπρέπειας». Ας παρακάμψουμε το δήθεν αυθόρμητο. Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι οργανωμένα. Είτε έτσι είτε αλλιώς ένας κόσμος έχει πιστέψει ότι μέχρι τώρα η χώρα δεν είχε αξιοπρέπεια, την απέκτησε με τις εκλογές και πρέπει να τη διατηρήσει. Αξιοπρέπεια σημαίνει πρώτα απ’ όλα κυριαρχία, να μπορείς να παίρνεις εσύ, μόνος σου, αποφάσεις, χωρίς να έχεις μεγάλες δεσμεύσεις.
Η αλήθεια είναι, δυστυχώς, άλλη και είναι πικρή. Μετά το 2010 η χώρα δεν μπορεί να είναι αξιοπρεπής, γιατί δεν είναι κυρίαρχη. Ούτε μπορεί να γίνει με τον τρόπο που πάει να το πετύχει (και) η νέα κυβέρνηση. Διότι, πολύ απλά, δεν μπορείς να είσαι αξιοπρεπής όταν πας με το χέρι απλωμένο και οι απέναντι ξέρουν τις αντοχές σου.
Η υποστήριξη του κόσμου πρέπει να αξιοποιείται για να βρεθεί λύση, η καλύτερη λύση, και όχι για να τρενάρεις το πρόβλημα με τερτίπια τύπου «γέφυρα» και όχι «παράταση», «δεν θέλουμε άλλα δάνεια», αλλά «δώστε μας αυτά που μας χρωστάτε».
Η πείρα διδάσκει ότι η λαϊκή υποστήριξη μπορεί να φέρει και ήττες, αν δεν την αξιοποιήσεις την κατάλληλη στιγμή. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 είχαμε τα ογκώδη (καμία σχέση με τα σημερινά, ήταν σχεδόν πανεθνικά, με συμμετοχή και μέρους της τότε Αριστεράς) συλλαλητήρια για το όνομα της Μακεδονίας. Όμως, το όνομα χάθηκε. Ο επωφελής συμβιβασμός δεν έγινε και σήμερα τα Σκόπια έχουν αναγνωριστεί ως Μακεδονία από 100 και πλέον κράτη-μέλη του ΟΗΕ, μεταξύ των οποίων όλες οι μεγάλες δυνάμεις ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα κ,ά. Το συμπέρασμα είναι κάτι παραπάνω από προφανές.
Προεκλογικά, ακούγαμε τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι θα καταργήσει τα πάντα, όλες τις συμφωνίες «με έναν νόμο και σε μια μέρα». Και ότι θα ζητήσει «διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους». Ακούγαμε τον κ. Τσίπρα να λέει «go back, κυρία Μέρκελ». Και σκιτσογράφος της «Αυγής», μόλις προχτές, σκιτσάρισε ως ναζί τον Σόιμπλε, κάτι που θεωρείται μέγιστη προσβολή για τους Γερμανούς, λόγω του γνωστού παρελθόντος.
Τώρα η κατάργηση ξεχάστηκε, όπως και η διαγραφή. Ψάχνουμε ευφημισμούς. Και ο δυστυχής κ. Βαρουφάκης υποχρεώθηκε να χαρακτηρίσει τη Μέρκελ ως την… μεγαλύτερη Ευρωπαία πολιτικό, τον δε Σόιμπλε κόντεψε να τον αναδείξει σε… κορυφαίο Ευρωπαίο διανοούμενο! Και ο πρωθυπουργός υποχρεώθηκε να αποκηρύξει τον σκιτσογράφο της κομματικής εφημερίδας. Προσθέτουν αυτά τίποτα στη σοβαρότητα και στην αξιοπρέπεια;
Δύο δρόμους έχεις για να ανακτήσεις αυτήν την αξιοπρέπεια:
    1. Να μαζέψεις το απλωμένο για βοήθεια χέρι σου. Να βγεις έξω από το πλαίσιό τους και να πορευθείς μόνος σου. Αλλά αυτό σημαίνει χρεοκοπία, δεν έχεις τέτοια εντολή και πρέπει να τη ζητήσεις.
    2. Αν δεν επιλέξεις αυτόν τον δρόμο και θέλεις να είσαι αξιοπρεπής εντός του συστήματος (ευρωζώνη), πρέπει να πεις την αλήθεια στον κόσμο, να προσδιορίσεις τα όρια ενός ανεκτού συμβιβασμού, να τον κάνεις, να βρεις συμμάχους και να στρωθείς στη δουλειά που σε περιμένει.
    Αν δεν επιλέξεις τίποτα από τα δύο, θα μοιάζεις με τον ψευτόμαγκα, για τον οποίο η λαϊκή ρήση λέει «μαγκιά, κλανιά και κώλο φινιστρίνι».
    Φυσικά, είναι γνωστό ότι ο ψευτόμαγκας επιβιώνει για λίγο. Στο τέλος γίνεται του κλώτσου και του μπάτσου. Να το αποφύγουμε όσο είναι καιρός.

    Η πηγή του άρθρου
     http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.oikonomia&id=39580

    200 σχόλια:

    1. Ο Λαφαζάνης έταξε 30 εκατομ. στα μπαχαλοεργοστάσεια της ΕΒΖ - προκειμένου να αποπληρώσει ληξιπρόθεσμες οφειλές - παντού γύρω μου βλέπω όλα να αλλάζουν αλλά η στροφή που κάνουμε να είναι 360 μοιρών - όπερ μια απο τα ίδια. Κατα τα άλλα ο Βαρουφάκης ρίχνει τοοοοοοο γλύψιμο σε όποιου το όνομα έχει Γερμανικές ρίζες.

      Ζωή του λόγου μας. Ελπίζω κάποτε να ξυπνήσουμε και να πάψουμε να παραμυθιαζόμαστε.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Τι έκανε στα Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση; Δεν διαπραγματεύτηκε Τ Ι Π Ο Τ Α. Γιατί;

        Λάθος πρώτο: Καθώς ξεκίνησε επιθετικά και δεν γνώριζε κανείς τις προθέσεις της, η ελληνική κυβέρνηση με ευκολία που θα τη ζήλευε και η Γερμανία, πήρε χωρίς κόπο τη «σιωπηλή ανάθεση» να γράψει το κείμενο. Αντί να γράψει ένα 15σέλιδο και να πάει, έστειλε τον καθηγητή Βαρουφάκη να κάνει μια διάλεξη. Λες και τους νοιάζει τι θα πει. Λες και ο κ. Βαρουφάκης είναι καλύτερος και εμπειρότερος και πιο μορφωμένος Οικονομολόγος, από όλους αυτούς τους τριαντάρηδες με τα «γυαλάκια» που είναι μέσα στην αίθουσα, αλλά δεν τους δείχνει ποτέ η κάμερα. Το πρώτο λάθος είναι ότι με φλυαρίες, χάσαμε την ευκαιρία του κειμένου πάνω στο οποίο θα σύραμε σε τροπολογίες τους υπόλοιπους.

        Λάθος δεύτερο: Μόλις άρχισαν να συνειδητοποιούν στο Eurogroup ότι αυτή η παράξενη καινούρια ελληνική κυβέρνηση δεν είναι παρά μια «μεγάλη σχολή μικρών τεχνασμάτων» εκμεταλλεύτηκαν την έλλειψη διάθεσης για κατάθεση κειμένου και υπέβαλαν στα γρήγορα δικό τους κείμενο. Πλέον η πρωτοβουλία ήταν στα χέρια τους. Ο Βαρουφάκης ή θα έμπαινε στη διαδικασία να υποβάλει εκείνος, και στα γρήγορα, τροπολογίες στο κείμενο, ή θα έκανε πως διαπραγματεύεται, αλλά στην ουσία θα απέρριπτε ότι και να του φέρνανε. Επέλεξε τη δεύτερη λύση στο τρίτο draft. Το λάθος δεν είναι ότι το απέρριψε, αλλά ότι δεν είπε: «Μάγκες, δικαίωμα… Θα επανέλθω με καινούριο κείμενο, δικό μου».

        Λάθος τρίτο: Αν και είχε επιλέξει την κακή στρατηγική του να μην έχει κείμενο, και πάλι, το Eurogroup είχε παράξει τρία κείμενα, plus ένα ακόμα προσχέδιο συμφωνίας μέσα στο Σαββατοκύριακο. Στη χειρότερη, θα μπορούσε να κρατήσει αυτά τα τέσσερα κείμενα, και να ανακτήσει την πρωτοβουλία στη διαπραγμάτευση, προτείνοντας με κείμενο τους συμβιβασμούς που η Ελλάδα θα κατέθετε σαν βάση για νέο Eurogroup μέσα στη βδομάδα. Ούτε αυτό έκανε, με αποτέλεσμα να έρθει σε ακόμα χειρότερη θέση, όταν βγαίνει ο Dijsselbloem να λέει: «Πλέον αν η Ελλάδα δεν ζητήσει παράταση, τότε δεν έχω λόγο να κάνω Eurogroup τη Παρασκευή».

        Πιστεύω πως αυτή είναι η ψύχραιμη εικόνα για το τι έγινε μέχρι τώρα και γιατί η Ελλάδα έχασε τρομακτικό έδαφος μέσα στις οχτώ συνολικά ώρες των δύο τελευταίων Eurogroup (άλλωστε η Ελλάδα πλέον δεν διαπραγματεύεται και τα Eurogroup δεν διαρκούν πολύ).
        Σύμφωνα με όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής, υπεύθυνο για το φιάσκο θεωρώ τον καθηγητή Βαρουφάκη. Με τη λάθος ανάγνωση του «παιγνίου», για να χρησιμοποιήσω και όρους από την ειδικότητά του, πήγε σε “chicken game”, και όχι σε “sequential game of multiple actors”.
        Αυτό τον εγκλώβισε στη δική του πραγματικότητα, που τη ζει όπως και ο οδηγός στο chicken game. Πλέον, τρέχει με 200 χιλιόμετρα προς τον γκρεμό, αλλά μόνος του, και πλέον ή θα πρέπει να στρίψει πριν το τέλος και να κάνει «κωλοτούμπα» και ας τον πουν «κότα», ή να το φουντάρει το αμάξι στο κενό. Εγώ θα προτιμούσα να κάνει το πρώτο.

        http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.oikonomia&id=39579

        Διαγραφή
      2. κ. Μορφονιέ καλησπέρα σας καταρχάς, το κείμενο είναι δικό σας ή απλά συμφωνείτε 100% και το αναπαράγετε? Στο bloom berg πάντως -που το nbg γυρνάει με ένα +17% - γράφει οτι αύριο θα ζητήσουμε κάπου 6 μήνες Bailout Extension . Τώρα με τι όρους θα γίνει αυτό ,ας γίνει πρώτα και βλέπουμε. Εγώ προσωπικά συμφωνώ με την ιδέα ενός ας το πούμε πρόγραμμα-γέφυρα που θα επιφέρει ηρεμία και χρόνο να ξεδιπλώσει η παρούσα κυβέρνηση το πρόγραμμα της. Που ξέρετε μπορεί τελικά μετά την λήξη της παράτασης αν πάει καλά να πάρουν και το γλυκάκι τους. Ξέρετε αυτό που θέλαν οι προηγούμενοι στο Παρισσ. Πάντως οι στιγμές επιβάλουν ψυχραιμία και καθαρό μυαλό, κρίσεις θα πρέπει να γίνουν εφόσον έχουμε αποτέλεσμα είτε θετικό είτε αρνητικο (?).

        Διαγραφή
      3. Κύριε Lorac έχω αναρτήσει στο κάτω μέρος του άρθρου και την πηγή.

        Στα υπόλοιπα - δεν θα επαναλάβω, ούτε θα γράψω τίποτα περισσότερο απο ότι είχα γράψει στο Ποδοσφαιρικό Ιστολόγιο.

        Η Ελληνική χρηματαγορά έχει βρει τον πάτο της εδώ και πολύ καιρό. Οι υπερήφανοι Έλληνες πανηγυρίζουν το νέο μνημόνιο - που θα το βαφτίσουν ΝΕΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Ο νέος δανεισμός της Ελλάδος θα ανέλθει στο επίπεδο των 60 με 70 δις ευρώ - αυτά σε βάθος 4ετίας. Οι ξένοι θα μας ελέγχουν με την νέα τρόικα που θα την βαφτίσουμε αλλιώς - κατά τα υπόλοιπα η ζωή συνεχίζεται και οι μέτριοι Ελληνάρες μυαλό δεν βάζουν.

        Διαγραφή
      4. Εντάξει το είδα κ.Μ αλλά είπα μήπως σας γνωρίσουμε καλύτερα :-) Πάντως αυτό που γράφετε δηλαδή 60-70 δις την τετραετία είναι αρκετό χρήμα , αλλά αν μπεί ως δάνειο οι έξω πώς θα το δικαιολογήσουν αφού έχουν υπερτονίσει το λόγο χρέος/αεπ?? Εκτός αν το γυρίσουν αλα Τζαπονικα το τροπάρι ή προσθέσουν στο αεπ και τα έσοδα απο την redlight district.

        Διαγραφή
      5. Έχουμε και αποπληρωμές δανείων μέσα στην 4ετία κύριες Lorac. η Ελλάδα δεν βγήκε στις αγορές του 2015 όπως είχα προβλέψει. Οι πολιτικάντιδες της χώρας - οι τωρινοί και οι προηγούμενοι φρόντισαν, με τα τερτίπια τους να με διαψεύσουν. Βρήκα τη στιγμή που θα έβγαιναν στις αγορές οι Ιρλανδοί και οι Πορτογάλοι - αλλά με εμάς τους Ελληνάρες δεν μπόρεσα να τα βγάλω πέρα.

        Διαγραφή
      6. Tα περσυνά ομόλογα αγάπης δεν μετράνε? Πάντως οι αποπληρωμές οι πολλές είναι φέτος και δεν είμαι και σίγουρος τι θα γίνει με τα καλοκαιρινά τα Ντραγκίσια. Υποθέτω με την υπογραφή οτι θα πάρουμε τα υπόλοιπα δντ+ανφα+εφσφ για φέτος. Το στοίχιμα είναι να καλύψει την διαφορά απο το πλεόνασμα που θα πέσει λόγω του 1.5% που θέλουν με ισοδύναμες εισπράξεις απο παρθένους τομείς όπως π.χ φορολογία. Αν δεν καταφέρουν και αυτο τότε δύσκολο καλοκαιράκι θα έχουμε.

        Διαγραφή
    2. https://www.youtube.com/watch?v=wbkSP7a7eCM

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. H στάση και το ύφος της παρούσας κυβέρνησης θα ήταν καταλληλότερα στην αρχή της κρίσης. Εκεί υπήρχε περιθώριο για κουραδομαγκιές, μπλόφες, chicken games κ.ο.κ. Το επιχείρημα "θα φάμε πολλές, αλλά θα προλάβουμε να σας ρίξουμε και μερικές, οπότε ας καθίσουμε να τα βρούμε" θα είχε μία σοβαρή βάση.

      Αυτήν την τακτική δεν μπορείς να την ακολουθήσεις όταν σου έχουν κάνει 5ετή κολονοσκόπηση και είσαι στη φάση που κοντεύεις να βγάλεις το παλούκι. Το παλούκι καλώς/κακώς μπήκε, ο γιατρός έχει πλέον τον έλεγχο. Κάνεις υπομονή μέχρι να το βγάλει, τόσα χρόνια περίμενες και τώρα θυμήθηκες ότι αυτή η διαδικασία δε σου αρέσει;

      Με πολιτικούς κυβερνώντες εκτός πραγματικότητας που στην καλύτερη έχουν δουλέψει πιτσαδόροι και στη χειρότερη έχουν διατελέσει πρόεδροι 15μελούς και με έναν λαό που στην μεγάλη του πλειοψηφία έχει πατριωτικά αντανακλαστικά "a la carte" (για να μην θιχτούν οι βδέλες είχαμε εσχάτως και "αυθόρμητες διαδηλώσεις", σε κάτι Ίμια και με "κάποιον" Ηλιάκη όλοι είχαν βάλει τα κεφάλια μέσα) οι προοπτικές είναι πολύ δυσοίωνες για χρονικό διάστημα τουλάχιστον μίας γενιάς στην καλύτερη περίπτωση.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια. Οι πολιτικοί της χώρας είναι κατώτεροι του αναμενόμενου. Είναι κατώτεροι ακόμη και απο τον μέτριο΄μέσο και κακομαθημένο πολίτη αυτής της χώρας.
        Η κυβέρνηση χάνει πολύτιμο χρόνο και αναλώνεται σε εκθέσεις ιδεών αντί να σηκώσει μανίκια και να πιάσει δουλειά.

        Μα καλά. Ο άλλος είναι τόοοοοοσο άσχετος και ζήταγε τέλη απο τον αγωγό ΤΑΡ??? Ξύπνα βρεεεεεεεεεεε. Πάρε κανένα σύμβουλο για να σε μάθει τα βασικά.

        Διαγραφή
    4. κυριε


      Caspian γραφετε [οι προοπτικές είναι πολύ δυσοίωνες για χρονικό διάστημα τουλάχιστον μίας γενιάς στην καλύτερη περίπτωση] ΓΙΑΥΤΟ ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΝΑ ΓΛΕΝΤΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΦΡΑΓΚΑ ΕΧΕΤΕ ΦΑΤΕΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΦΑΝΕ ΑΛΛΟΙ ----Όσα έρθουν κι όσα πάνε - 1972








      Στίχοι: Κώστας Βίρβος
      Μουσική: Γρηγόρης Μπιθικώτσης


      1. Γρηγόρης Μπιθικώτσης

      Την ψαρόβαρκα του καπετάν Φλωριά
      την ελέγαν "όσα έρθουν κι όσα πάνε"
      γιατί μόλις ξεπουλούσε την ψαριά
      με το τσούρμο του, γραμμή για να τα φάνε.

      Γεια σου καπετάν Φλωριά
      που τα δίχτυα σου βογγάνε.
      "δε βαριέστε ρε παιδιά,
      όσα έρθουν κι όσα πάνε".

      Κι όταν άλλοτε τους έπιανε νοτιάς
      και με άδεια την ψαρόβαρκα γυρνούσε,
      γελαστός ο καπετάνιος ο Φλωριάς
      βερεσέ στα καπηλειά σ’ όλους κερνούσε.

      Κόντρα ο καιρός Φλωριά
      και τα ψάρια δεν τσιμπάνε,
      "δε βαριέστε ρε παιδιά,
      όσα έρθουν κι όσα πάνε".

      Κι όταν κάποτε αρρώστησε βαρειά
      και πιστέψαν ο Φλωριάς πως θα πεθάνει,
      τον παπά φωνάξαν για μεταλαβιά
      να του πουν και διαθήκη για να κάνει.

      Διαθήκη και λοιπά
      κάνουν όσοι τα φυλάνε,
      εγώ ήμουνα παπά
      όσα έρθουν κι όσα πάνε.
      https://www.youtube.com/watch?v=wxrMr7GS1vc---- ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ----

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    5. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΑ-- Στην κολώνα της ΔΕΗ--Στην κολώνα της ΔΕΗ

      που θαμπά φωτάει

      ένα πένθιμο χαρτί

      γράφει ότι πάει

      πάει κι ο Νίκος-που' χε χρήμα με ουρά

      Cm

      μα δε βόηθαγε

      A#m Cm

      κανένα φουκαρά



      Cm

      Ήθελα να 'ξερα

      γιατί γιατί γιατί

      καλό οι άνθρωποι

      οι άνθρωποι σε άνθρωπο

      Gm

      δεν κάνουν

      Cm

      Μήπως δεν το' χουνε

      πιστέψει οι κουτοί

      ότι κι εκείνοι οπωσδήποτε

      A#m Cm

      μια μέρα θα πεθάνουν



      Στην κολώνα της ΔΕΗ

      διάβασα στο φως της

      ότι όλα στη ζωή

      είναι ματαιότης

      και ότι πλούσιους

      και φτωχούς ένα πρωί

      του διαβάζουν

      στην κολώνα της ΔΕΗ



      Ήθελα να 'ξερα...

      https://www.youtube.com/watch?v=QzUPzWQgppQ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    6. Κύριε Τάκη καλημέρα σας,χαιρόμαστε ιδιαίτερα που επανήρθατε με τις απόψεις σας.Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω μαζί σας στο κατά πόσο η ελληνική αγορά έχει βρει τον πυθμένα της εδώ και καιρό.Ίσως αρκετά χαρτιά να μην ξαναδούν τις τιμές του '12 και να βρίσκονται σε διαδικασία μακροπρόθεσμου πυθμένα αλλά σε επίπεδο δεικτών,τραπεζών και της πλειοψηφίας των χαρτιών του ταμπλό απέχουμε από αυτό το ενδεχόμενο.

      Το 2010 όταν ο ΓΑΠ πήγε στο περιβόητο Καστελόριζο,είχαμε ουσιαστικά την ανεπίσημη χρεοκωπία της χώρας με το κούρεμα του ιδιωτικού τομέα.Τώρα πλησιάζει η ώρα της επίσημης χρεοκωπίας,είτε με το κούρεμα του επισήμου τομέα(OSI)είτε με τη στάση πληρωμών στο εσωτερικό της Ελλάδος(αδυναμία πληρωμών μισθών και συντάξεων)και δεν ξέρω εάν θα'χουμε ανάλογο διάγγελμα από τον Τσίπρα ή θα μιλήσουν τα άδεια ΑΤΜ.

      Χωρίς επίσημη χρεοκωπία δεν νοείται πυθμένας,έτσι θα ολοκληρωθεί και το ελληνικό δράμα και κάπως έτσι το φαντάζομαι στο φτωχό μου μυαλό το σύνθημα.Δεν βλέπω έξοδος από το κοινό ευρωπαικό νόμισμα,όχι τουλάχιστον όσο είναι εν ζωή από τις μεγάλες οικονομικά δυνάμεις.

      Αχιλλέας

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Μιλάω για πυθμένα σε επίπεδο Γενικού Δείκτη. Κάτι ΛαφαζανοΣτρατουλοΚαμμένοι θα πεταχτούν στον Καιάδα και προχωράμε. Πυθμένα για τα μπαχαλοεργοστάσια της ΕΒΖ (που θα τα δώσουμε στον Λαφαζάνη να παίζει τον επιχειρηματία) και για κάτι κωλόχαρτα τύπου Μιγές και Πειραιώς (που μας έλεγε ο Λέωτσάκος για το hot story των Βαλκανίων) ΔΕΝ βλέπω. Το βάθος είναι απύθμενο.

        Διαγραφή
    7. http://www.tanea.gr/news/politics/article/5027928/865-000-galazies-proslhpseis-me-th-boyla-paylopoyloy/

      Εξοφλούνται γραμμάτια? Vasilisg

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    8. LAMDA Η ΓΡΙΒ? μπερδεμένος τα μάλα....τι να προτιμήσω?
      kabamarou

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. To Fairfax πάντως έφυγε κατενθουσιασμένο απο τις συνομιλίες του με Δραγασάκη.

        Διαγραφή
      2. ΔΑΣΚΑΛΕ ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΩΣ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ Η ΑΡΝΗΤΗΚΗ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΒΑΛΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ Η ΠΡΑΞΑΝΕ ΣΩΣΤΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ [ To Fairfax πάντως έφυγε κατενθουσιασμένο απο τις συνομιλίες του με Δραγασάκη.]

        Διαγραφή
    9. Γεια σας, παικταραδες!

      Εχουμε μαζευτει ολα τα γατακια μπροστα στο καϊκι "Grecia" και περιμενουμε να ταϊστουμε φρεσκο ψαρι. Λετε να μας ερθει κουβας με απονερα; :ν

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. MONSIEUR Mbafe μακάρι να μας πετάξουν όξω να τα πάρουμε επι 10 μετά απο τα χαρτάκια :)

        Διαγραφή
      2. Ουδολως υπενοησα οτι η Ελλας θα αποχωρησει ή αποβληθει εκ της ευρωζωνης. Τετοιες αποφασεις δεν αφηνονται στην εχουσα δυο παγκοσμιους πολεμους στην καμπουρα γηραιοτατη ηπειρο...

        Φρονω οτι χρηματιστηριακες πυραμιδες με μαλακο νομισμα δεν εντασσονται στο ορατο μελλον.

        Διαγραφή
    10. Υπουργάρα και Εθνικά υπερήφανε που δεν μασάς τίποτα (εκτός απο τα κουκούτσια του ταραμά) .... τώρα που είσαι κυβέρνηση θα κάνεις την έρευνα που πρέπει για να πεις στον Ελληναρά λαό της πλάκας - ποιοι τελικά μας ψεκάζουν και με τι ?????
      Άντε ντεεεεεεεεε. Δώσε στον λαό τις απαντήσεις που του χρωστάς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Όχι μόνο παραμύθια και τώρα γαργάρες στο λαιμουδάκι σου.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    11. Κε Τάκη τα σέβη μου. Ας κανω και εγω την κριτικη μου στην κυβερνηση:

      α) Η κυβερνηση μολις μαθαινει τι εστι Κρατος. Ενα δυσκίνητο θηρίο, που με οπλο του την γραφειοκρατια και την πολυνομια, δεν υπακουει στην Κυβερνηση. Παταξη φοροδιαφυγης?? Ας γελασουμε. Με τι υπαλληλους και τι τεχνογνωσια, και τι μηχανισμους..

      β) Ο Τσιπρας ηδη καταλαβε τι εστι κρατος/δημοσιο, οποτε ξεροντας οτι δεν εχει καμια εξουσια, ηδη σημερα καλοβλεπει ταπεινα τον Βενιζελο, για βοηθεια. Σημερα ηταν πολυ ταπεινος και ζητουσε απο τον Βενιζελο να μιλανε καθε βδομαδα και να φτιαξουν εθνικη ομαδα διαπραγματευσης.

      γ) Η Βαλαβανη τιναζει στον αερα τα εσοδα σε ενα χρονο. Ολοι θα περιμενουν την επομενη ρυθμιση για να τους χαρισουν τα μισα. Και καθε μηνα ολοι θα πληρωνουμε το 1/100 των δοσεων μας. Εκει που πληρωναμε οι περισσοτεροι το 1/12 των δοσεων μας το πολυ. Η μηνιαια εισροη φορολογικων εσοδων θα πεσει κατω απο το 50% σε σχεση με περσυ. Οχι μνημονιο, 3 μνημονια μαζι θα εχουμε του χρονου.

      Ειμαι πολυ απαισιοδοξος. Το χρηματιστηριο σιγουρα θα παρει τα πανω του, γιατι το νεο μνημονιο δεν θα αργησει να ερθει. Αλλα αυτη η χωρα δεν θα παρει ποτέ τα πανω της.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    12. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΠΟΥΓΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΑΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ-------Τάσος Μπουγάς - Ο τσιγκούνης----------https://www.youtube.com/watch?v=sbWoF75duWE ------------------Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΑΣΟΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    13. Στη δημιουργία της ΕΕ αποφασίστηκε πως θα εδράζεται σε τρεις πυλώνες. Πρώτα νομισματική ένωση, μετά οικονομική και τελικά πολιτική ένωση. Εύκολα μαντεύουμε ποια θα είμαι η πρώτη μούρη, η μητρόπολη μετά την πλήρη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση (εάν και όταν γίνει). Ωστόσο είναι τόσο μεγάλο αυτό, τόσο πελώριο που δεν χωράει το μυαλό μου ότι μπορεί να το ρισκάρει η Αγγελική για την μικρή τουριστική Ελλαδίτσα. Για φανταστείτε. Ενενήντα χρόνια μετά την ταπεινωτική δημοκρατία της Βαϊμάρης η Γερμανία αυτοκρατόρισσα. Pax Allemania. Μέχρι και την διοικητική πρωτεύουσα μπορεί να μετακομίσει στο Βερολίνο χρίζωντας τις Βρυξέλλες συμπρωτεύουσα. Δημιουργία της κυρίας Angela Merkel Μπράβο της. Εάν ήμουν Γερμανός θα ήμουν πολύ περήφανος για την καγκελάριο μου.

      Δύσκολο λοιπόν, πολύ δύσκολο μου φαίνεται να ρισκάρει ένα νέο φαινόμενο ΛΗΜΑΝ σ΄αυτό το σημείο της διαδρομής. Φοβάμαι φυσικά, όπως όλοι, η λογική όμως μου λέει πως κακώς φοβάμαι.

      Κατά τα λοιπά αν κι αριστερός (αλλά όχι φανατικός) πιστεύω ότι κι ο wolfgang schaeuble με την συμπεριφορά του προσφέρει υπηρεσία στην Ελλάδα. Την προστατεύει από λαϊκίστικες ενέργειες κάποιων υπουργών.. Η χώρα μας κατά την προσωπική μου εκτίμηση έχει ανάγκη νοσηλευτών στα νοσοκομεία, γραμματέων και δικαστών στα δικαστήρια που λιμνάζουν οι υποθέσεις, ελεγκτών κι εφοριακών για τη φοροδιαφυγή, υπαλλήλων στα ταμεία της υπομονής του ΙΚΑ κλπ. Έναντι αυτών ακούσαμε για πρόσληψη σχολικών φυλάκων, καθαριστριών, δημοσιογράφων και τεχνικών στη νέα ΕΡΤ. Που δεν θα επιβαρύνουν λέει γιατί θα αφαιρεθούν από τις 15,000 που έχουν ήδη συμφωνηθεί για το 2015. Αγνοώντας πως έτσι θα μείνουν αδιόριστοι νέοι άνθρωποι που χρειάζεται η κρατική μηχανή μπας και γίνει περισσότερο παραγωγική κι ανταποδοτική στους φορολογούμενους.

      Αρα? Μήπως ο καλός θεός της Ελλάδας της έστειλε τον αντιπαθητικό Γερμανό? Ουδέν κακόν αμιγές καλού.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Καλημέρα Ηλία,καλημέρα σε όλους τους φίλους.
        Το απογοητευτικό στις πρώτες κινήσεις των νέων κυβερνώντων για την διαχείριση της καθημερινότητας μας είναι η έλλειψη πραγματισμού.Όταν θεωρείται η αριστεία κατάρα και η ισοπέδωση στην μετριότητα δημοκρατική κατάκτηση η ζημιά είναι μεγάλη.Χτες βράδυ μαζευτήκαμε ύστερα από 45 χρόνια οι απόφοιτοι του δημόσιου εξατάξιου γυμνασίου του τότε πάμπτωχου και απόβλητου πολιτικά Περιστερίου. Ογδόντα άτομα,ένας πρύτανης και ακαδημαϊκός,ένας σύμβουλος επικρατείας,έξη καθηγητές ιατρικής, μηχανικοί,γιατροί,ελεύθεροι επαγγελματίες, καθηγητές λυκείων ,έμποροι ,βιοτέχνες,στρατιωτικοί,τραπεζικοί,νομικοί,οικονομολόγοι.Όταν αναρωτηθήκαμε τι μας έσπρωχνε προς τα μπρος εκείνα τα χρόνια θυμηθήκαμε την φτώχεια μας και την επιθυμία μας για διάκριση.Χωρίς να χάνεται η συντροφικότητα και η φιλία ανταγωνιζόμαστε για το καλύτερο.
        Όταν συζητείται η κατάργηση των συμβουλίων των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, που συνήθως αποτελούνται από την αφρόκρεμα των Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό και πανηγυρίζουν πρώην πρυτάνεις που τους εξέλεγαν οι φοιτητικές παρατάξεις και όχι οι διδάσκοντες, η κατάληξη δεν είναι καλή.Για τους νέους αυτού του τόπου που γέμισαν σαν γιατροί τα νοσοκομεία της Γερμανίας και σαν επιστήμονες τα πανεπιστήμια και τις εταιρίες όλου του κόσμου.

        Διαγραφή
      2. Πως μπορώ να διαφωνήσω μαζί σου φίλε Νίκο?

        Ας ελπίσουμε ο κ. Τσίπρας να έχει plan B για Στρατούλη, Καμμένο, Μπαλτά...

        (ο Ανδ. Παπαπανδρέου λέει το εφυολόγημα σαν πρωθυπουργός βρήκε "Καμμένη γη", ο Τσίπρας "Καμμένο Πάνο")

        Διαγραφή
      3. Ο Μπαλτάς στον πρώτο ανασχηματισμό θα πάρει τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Για τον Καμμένο δεν υπάρχει επιλογή. Κάθε κυβέρνηση που σέβεται το λαό της πρέπει να έχει και τον λαϊκό γελωτοποιό. Άρα τον αφήνουμε και το διασκεδάζουμε, άλλωστε μην ξεχνάμε ότι απαλλάχτηκε στη δίκη με τον Παπανδρέα λόγω χαζομάρας. τα πίστευε είπε ο δικαστής ότι έλεγε. Αυτός μέχρι και τους νεφελήμ πιστεύει ή ακόμη και ότι η τράπεζα Ανατολής και οι Σωρέοι θα σώσουν την χώρα. χαχαχαχα
        Ρίξε γέλιο στον λαό.

        Διαγραφή
      4. Εμένα ο υπουργός της κυβέρνησης που μέχρι στιγμής μου αρέσει και τον πάω με χίλια - είναι ο Δημοσίας τάξης. Πολύ σοβαρός άνθρωπος. Αντίθετα η Νάντια η Βαλαβάνη δεν ξεκίνησε καλά. Πρέπει κάποια πράγματα να τα ξανασκεφτεί και να μην νομοθετεί όπως όοοοολες οι προηγούμενες κυβερνήσεις - δηλαδή συμφεροντολογικά και λαϊκά. Πως είναι δυνατόν να κουρεύεις χρέη δίχως να λαμβάνεις υπόψη περιουσιακά στοιχεία. Δηλαδή θα χαρίσουμε τα μισά χρέη, ας πούμε στους Κουρίδες????
        ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Νάντια. Ξανα σκέψου τα, πριν φέρεις το νομοσχέδιο.

        Διαγραφή
      5. Καλημέρα στην καινούρια Ελλάδα!!!
        Κε Τάκη, εάν αυτός είναι ο σκοπός της κας Βαλαβάνη (και όχι μόνο Κουρίδες)? Μια χαρά το πάει.
        Τώρα για τον κ. Βαρουφάκη: Ειλικρινά τόσες ημέρες αναρωτιόμουνα πως οι Ευρωπαίοι (γενικά) συνάδελφοί του συνεργάζονταν μαζί του και ανέχονταν το ύφος του και εν γένει την όλη (weird , όπως είπε) συμπεριφορά του ....πρέπει να τους έσπασε τα ούμπαλα, όλοι με ηρεμιστικά θα την έβγαλαν.
        Αυτό όμως που είμαι πολύ, μα πάρα πολύ, περίεργος να δω είναι πως οι Έλληνες συνεργάτες του θα τα πάνε μαζί του.....θα τους γεμίσει θεωρίες, ύφος, παπαριές, κουνήματα, βλέμματα και δεν συμμαζεύεται........Παραμένει να τα δούμε.
        Τώρα ξεκινά ο μαραθώνιος, κατά την εκτίμησή μου, για τη χώρα και μακάρι να φτάσουμε στο φίνις, έστω και καταιδρωμένοι και μισοσακάτηδες.

        Βίκτωρ

        Διαγραφή
    14. On avance! les garcons μπατιρέ , On avance! le premier temps a gauche , on avance! pour quatre mois ρεμπεσκιέ
      j'y serai riche à la saint-glinglin On avance! la tipi contrarien!!
      Λ
      Την καλησπέρα μου στους Στάτλερ και Ουώλντορφ Ι χεχεχε .

      Να πώ την αλήθεια σήμερα ήμουν cash is king οπότε την τρίτη θα κοιτάω απλά τρώγοντας λίγο λαγάνα με κοσμίδη (αμα μείνει καθόλου) . Τετάρτη είναι μια νέα ημέρα.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    15. ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ --ΒΑΛΕ ΜΙΑ ΦΑΣΟΥΛΑΔΑ -----22:44 *Βαρουφάκης: Σήμερα η Ελλάδα βγήκε από την μοναχική απομόνωση
      22:43 *Βαρουφάκης: Θα ξεκινήσουμε διαπραγμάτευση για ένα νέο συμβόλαιο ανάπτυξης από τον Ιούλιο
      22:42 *Βαρουφάκης: Δεν θα προβούμε σε μονομερείς ενέργειες
      22:40 *Βαρουφάκης: Αποτρέψαμε την δέσμευση για πρωτογενές πλεόνασμα 3%
      22:39 *Βαρουφάκης: Αποτρέψαμε την μείωση των συντάξεων και την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά
      22:38 *Βαρουφάκης: Θα είναι ένα Σαββατοκύριακο δημιουργίας και χαράς
      22:37 *Βαρουφάκης: Δεν είναι η στιμγή να γιορτάσουμε παραπάνω, είναι ένα μικρό βήμα
      22:37 *Βαρουφάκης: Καταφέραμε να συνδυάσουμε την λογική με την ιδεολογία
      22:37 *Βαρουφάκης: Σήμερα δείξαμε ότι οι προσπάθειες χρονικού εγκλωβισμού της νέας κυβέρνησης, απέτυχε
      22:34 *Βαρουφάκης: Χρειάστηκαν 3 Eurogroup για να αλλάξουμε σελίδα ως Ελλάδα και ως Ευρώπη

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Αυτά είναι για λαϊκή κατανάλωση.
        Τα εύκολα πέρασαν για τον υπουργό οικονομικών. Τα δύσκολα μόλις ξεκίνησαν. Τώρα πρέπει να θεσμοθετήσει, να σπάσει αυγά, ενώ θα έχει απέναντι τους φανατικούς κομματικούς, αλλά και τους ηλίθιους (ορισμένους, όχι όλους) πολίτες που περίμεναν να βρέξει ευρώ απο τους ουρανούς.

        Διαγραφή
      2. ΔΑΣΚΑΛΕ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΠΑΤΡΩΝ --ACHAIA CLAUSS- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ --ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ Ο ΠΕΤΡΟΣ (Διγγελόπουλος Κωνσταντίνος Π.) --Αώου 50, Πάτρα, 26442, ΑΧΑΪΑΣ

        Δες στον χάρτη




        2610425102 ΤΗΛΕΦΩΝΟ

        Διαγραφή
    16. Η Ελλάδα ώθησε σε νέο ιστορικό υψηλό τους Dow και S&P 500 - Άλμα +21,74% για το ADR της ΕΤΕ ------http://bankingnews.gr/διεθνή/item/183514-η-ελλάδα-ώθησε-σε-νέο-ιστορικό-υψηλό-τους-dow-και-s-p-500-άλμα-21,74-για-το-adr-της-ετε.html-

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    17. ΑΡΕ ΑΝΤΡΕΑ ΦΑΦΑΤΖΗ ΠΑΠΑΤΖΗ --- ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ - ΘΑ ΕΧΑΝΕ Ο ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ--- 14:05 *Α. Τσίπρας: Η διαπραγμάτευση τώρα μπαίνει σε νέο πιο ουσιαστικό στάδιο
      14:04 *Α. Τσίπρας: Έχουμε ακόμα μακρύ και δύσκολο δρόμο μπροστά μας
      14:03 *Α. Τσίπρας: Αποτρέψαμε σχέδια τυφλών συντηρητικών δυνάμεων για ασφυξία της Ελλάδας
      14:03 *Α. Τσίπρας: Το χθεσινό ανακοινωθέν αποτελεί μια συμφωνία-πλαίσιο
      14:02 *Α. Τσίπρας: Κερδίσαμε μια μάχη, όχι όμως και τον πόλεμο
      14:02 *Α. Τσίπρας: Κάποιοι σχεδίαζαν σενάριο αντιμνημονιακής παρένθεσης
      14:01 *Α. Τσίπρας: Πετύχαμε τον βασικό μας σκοπό
      14:00 *Α. Τσίπρας: Η Ελλάδα πέτυχε μια σημαντική διαπραγματευτική επιτυχία

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    18. Για 4 μηνες αλλα και μετα, θα μας πηγαινουν στα τεσσερα & με ενα αγγουρι στο στομα. Παλι καλα που δεν θα εχουμε μνημονιο.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    19. ΚΑΛΟ ΑΡΘΡΟ --http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=19609:papakonstantinou-petros&catid=72:dr-ekdilosis&Itemid=279

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Ολοι εμείς που προκρίνουμε ελεγκτές και όχι καθαρίστριες στις εφορίες, δικαστές και γραμματείς στη δικαιοσύνη και όχι φύλακες στα σχολεία (αλήθεια τι ακριβώς φυλάνε το πρωί μέσα στη ζωντάνια των παιδιών και τους εφημερεύοντες καθηγητές?) νοσοκόμους και όχι κηπουρούς στα νοσοκομεία είμαστε πολύ χαρούμενοι από άρθρα σαν κι αυτό κ. Λουκά. Είμαστε στο σωστό δρόμο.

        Κάποιων δεν γίνεται το χατήρι και κάνουνε μουτράκια (προς το παρόν). Οσο συνεχίζουν τόσο θα ελπίζουμε πως ίσως κάτι αλλάξει.

        Διαγραφή
    20. AΓΟΡΙ ΜΟΥ ΑΛΕΞΗ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΟΥ -ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΦΙΞΟΥΝΕ --«Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟY EUROGROUP ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ»


      Ανακοίνωση βόμβα από την Κομμουνιστική Τάση ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει αλλαγή ηγεσίας, καλεί τους βουλευτές να μην ψηφίσουν τη συμφωνία


      Πηγή: iefimerida.gr | Ειδήσεις και νέα - Η κορυφαία εφημερίδα online http://www.iefimerida.gr/#ixzz3SQ3umY1U

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    21. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ--------Ο νέος Σαουδάραβας βασιλιάς μοίρασε λεφτά στους πιστούς στην τελετή στέψης του---- μοίρασε 32 δισεκατομμύρια δολάρια, περιελάμβανε τον βασικό μισθό δύο μηνών για όλους τους κρατικούς υπαλλήλους, στρατιώτες, φοιτητές, συνταξιούχους καθώς και γενναιόδωρες επιχορηγήσεις σε διάφορες επαγγελματικές ενώσεις, λογοτεχνικές και αθλητικές λέσχες

      Πηγή: Ο νέος Σαουδάραβας βασιλιάς μοίρασε λεφτά στους πιστούς στην τελετή στέψης του | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/192783/o-neos-saoydaravas-vasilias-moirase-lefta-stoys-pistoys-stin-teleti-stepsis-toy#ixzz3SVm0A9Ll

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    22. «Αν οι Ευρωπαίοι δεν καταλαβαίνουν τι τους λέμε, τότε να σπάσουμε τη συνθήκη Σένγκεν και να δώσουμε χαρτιά σε 300.000 μετανάστες που θα διαχυθούν στην Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά χθες το βράδυ στον ΣΚΑΪ και στον Παύλο Τσίμα ο κ. Πανούσης, διευκρινίζοντας πάντως ότι αυτή είναι προσωπική του άποψη--------------Οι ανθρωποι δεν καταλαβαίνουν τι λένε! Δεν καταλαβαίνει ο κύριος τι θα γίνει αν κάνει αυτά που λέει? Δεν καταλαβαίνει ότι αυτό συνεπάγεται ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα δέχονται κανέναν από την Ελλάδα χωρίς εξονυχιστικό έλεγχο? Ότι οι Έλληνες θα πρέπει να βγάζουν βίζα για να πάνε στην Ευρώπη? 'Οτι αυτό πρακτικά σημαίνει όχι απλά έξοδος από το ευρώ αλλά από την Ευρωπαϊκή Ένωση?

      Εκτός βέβαια και αν ο στόχος τους όντως είναι να μας κάνουν βόρεια κορέα και να μην μπορεί κανένας 'Ελληνας να φύγει απο αυτόν τον παράδεισο που λέγεται Ελλάδα. (έτσι με "δημοκρατικές" διαδικασίες λύνεται και το πρόβλημα του brain drain).

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    23. Καλησπέρα. Μία ερώτηση για κύριο hippi ή όποιον άλλον θέλει,γιατι τα χρόνια περνάνε και ξεχνάω
      Οταν λέμε ένα ομόλογο που λήγει πχ 2/2018 δηλαδή σε 3 έτη από σήμερα,και η τιμή του είναι κάτω από το 100,και λέμε ότι η απόδοση του είναι 21% (τοκομερίδιο+κεφαλαιακή απόδοση αφού στην λήξη θα πληρωθούμε στο 100) ενοούμε 23% ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΛΗΞΗ? άρα πρακτικά ετήσια απόδοση θεωρούμε 21/3=7% ? Η το 23% είναι σε ετήσια βάση?

      xraxra

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Προφανώς αναφέρεστε στο yield. Αυτό είναι η ετήσια απόδοση.

        (δεν είναι ακριβώς το τοκομερίδιο που συμπεριλαμβάνεται στο yield αλλά κάτι περισσότερο. Εάν ένα ομόλογο έχει κουπόνι 5% και το αγοράσετε στο 80 τότε εισπράττετε τόκο 5 στα 80 που πληρώσατε άρα 6,25% στα χρήματα που διαθέσατε)

        Διαγραφή
      2. Η απόδοση είναι ετησιοποιημένη μεικτή (πρό φόρων)

        Διαγραφή
      3. Sorry,αλλά μου φαίνονται διαφορετικές οι 2 απαντήσεις ή κάτι δεν καταλαβαίνω σωστά
        xraxra

        Διαγραφή
    24. Δευτέρα περισυλλογής σήμερα ,με αναπάντητα ερωτήματα του στυλ γιατί με φούσκωσαν τόσο τα νηστίσιμα κτλ κτλ
      Ο δεξιός ώμος στον ανάστροφο ωκω δουλεύεται ακόμα μέχρι την ανοδική του κίνηση που θα τον οδηγήσει στον μεγαλύτερο δεξιό ώμο του μεγαλύτερου ανάστροφου ωκω. Οπότε ακόμα πολλές ευκαιρίες για αγορές και πωλήσεις Είναι και το δίμηνο γέφυρα και γενικά το τετράμηνο προσαρμογής στην κυβερνητική πραγματικότητα. Αμα τα καταφέρουν είπα θα έχει γλυκαντικό και ο θείος ντραγκι θα αγοράζει και ομόλογα που έχουν ακόμα 2 (δύο) χρόνια ζωής.
      κ. Hippy έχω πολλά ερωτήματα τουλάχιστον (μην γράψω και τις ενστάσεις μου) γι' αυτό που γράψατε περι παξ τζερμανιάνας. Επειδή σας σέβομαι θα ήθελα μια επεξήγηση.
      κ.Μορφονιέ σας έγραψα πιό πάνω για τα ομόλογα αγάπης τα περσυνά αλλά δεν σχολιάσατε. Δεν θεωρήται δηλαδή έξοδος στις "αγορές" το 2014??

      Διαβάζω οτι αύριο θα στείλουν τα μέτρα. Πάντως τα adr και ομολογα παίξαν δεξιά neckline και διόρθωση απο εκεί. Άρα αύριο δεν θα θεωρούσα απίθανο πρωινή κίνηση μέχρι το 275 συν πλην εν αναμονή .

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Flush Royal

        Δεν θυμάμαι νά΄χω ξαναδεί τέτοιο τσουνάμι. Μου θύμισε μια συνεδρίαση κάπου στο τέλος Ιουνίου του 1992 πρέπει νά΄ταν (δεν καλοθυμάμαι) όπου ο ενθουσιασμός με αφορμή το γεγονός ότι η ΕΕ αποφάσισε την μη αποδοχή του ονόματος "Μακεδονία" για τα Σκόπια έκλεισε το σύνολο σχεδόν των μετοχών στο +8% (limit up της εποχής). Τότε βέβαια στην επόμενη συνεδρίαση η αγορά διόρθωσε (ελαφρώς). Το αυτό μου φαίνεται λογικό πως θα γίνει και τώρα.

        Μια χαρά χαράδρα.

        Διαγραφή
      2. ΚΥΡΙΕ


        hippy ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΡΧΩΝΤΕ ΜΕΣΩ ΙΤΑΛΙΑΣ ΟΙ ΝΤΑΛΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΕΣ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟΒΙΒΑΖΩΝΤΕ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΦΟΡΤΩΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΛΑΡΓΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΞΕΦΟΡΤΩΣΟΥΝΕ ΣΤΟ ΧΟΛΑΡΓΟ-ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΜΕΤΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΠΑΤΣΑ ΣΤΟΥ ΑΣΛΑΝΗΔΗ

        Διαγραφή
    25. Ο Marc Faber δεν αποκλείει τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ----------Όπως υποστηρίζει, η πραγματική ανησυχία σε περίπτωση Grexit είναι μια:
      Εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, τότε αυτόματα θα στραφεί προς τη Ρωσία ή προς την Κίνα.
      Το ενδεχόμενο αυτό οι Ευρωπαίοι επιθυμούν να το αποφύγουν με κάθε κόστος.

      www.bankingnews.gr

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    26. Ωστόσο οι επενδυτές να μην παρασυρθούν από τον ενθουσιασμό.
      Αν υποχωρήσουν π.χ. το 3ετές στο 9-10% και το 5ετές στο 8% και το cds στην 5ετία στις 1000 από 1599 μονάδες και το χρηματιστήριο κινηθεί προς τις 950 ή το πολύ έως τις 1050 μονάδες (βασικό σενάριο 950 μονάδες, αισιόδοξο 1050 μονάδες) η εικόνα της αγοράς θα έχει βελτιωθεί αλλά η Ελλάδα ακόμη δεν θα μπορεί να βγει στις αγορές….ούτε θα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα με οικονομικούς όρους.
      Με επενδυτικούς όρους οι επενδυτές δεν θα πρέπει να ενθουσιαστούν υπερβολικά με την συμφωνία.
      Αν οι μεταρρυθμίσεις εγκριθούν είναι 100% βέβαιο ότι θα υπάρξει ράλι στο χρηματιστήριο και στα ομόλογα αλλά για βραχυχρόνιο διάστημα.
      Τα προβλήματα της οικονομίας ακόμη είναι εμπρός δεν έχουν αντιμετωπιστεί.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    27. Ελλάδα και Ευρωπαίοι εξασφάλισαν χρόνο, ο καθένας για τον εαυτό του

      Χρόνο και τίποτα περισσότερο κέρδισαν τόσο η Ελλάδα, όσο και οι Ευρωπαίοι εταίροι της, από το Eurogroup της Παρασκευής 20/2, εκτιμά, από την πλευρά της και η Goldman Sachs, μεγαλώνοντας τη λίστα των αναλυτών που δεν βλέπουν κανένα όφελος από τη συμφωνία, πέραν του χρονικού.
      "Ελλάδα και Ευρωπαίοι εξασφάλισαν χρόνο - ο καθένας για τον εαυτό του - όμως το παιχνίδι δεν έχει ακόμη τελειώσει ", επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Huw Pill, στρατηγικός αναλυτής της Goldman Sachs.
      "Oι ανησυχίες και τα αρνητικά πρωτοσέλιδα για την Ελλάδα θα επιστρέψουν είτε στα τέλη της άνοιξης, είτε το καλοκαίρι, καθώς η τετράμηνη παράταση που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση δεν καλύπτει τις μεγάλες λήξεις ομολόγων του Ιουλίου και του Αυγούστου", εξηγεί.

      www.bankingnews.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις

      1. Αν περιμένουν τα ΜΜΕ να πιστέψουμε ότι η ΕΕ, ο Βαρουφάκης και τα επιτελεία τους συμφώνησαν σε 4μηνη παράταση-γέφυρα αλλά δεν είπαν τίποτα για το κασέρι-χρηματοδότηση των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας που λήγουν στο ενδιάμεσο (τουλάχιστον το δίμηνο) υποτιμούν την νοημοσύνη μας.

        Από την άλλη όμως μια χαρά ευκαιρία δίνουν να ξαναμαζέψουμε τα χαρτιά που δώσαμε. Στην τελική ακόμα και στο χειρότερο πιστωτικό γεγονός-παράταση (στάση) πληρωμών-που προσωπικά το αποκλείω- καλύτερα να μας βρουν με τίτλους παρά με ρευστά.

        (άσχετο...γουλιά γουλιά γεμίζει η παγουριά)

        Διαγραφή
      2. Καλησπέρα κ. Hippy, συγχαρητήρια για το ύφος, το ήθος και το περιεχόμενο των σχολείων σας.
        Στην δεξιά άκρη η κοινή γνώμη της Γερμανίας στην αριστερή άκρη της Ελλάδας και στην μέση η συμφωνία με την δημιουργική ασάφεια να μπορεί να ταιριάξει και με τις δύο. Είναι εξόφθαλμο πάντως ότι οι Γερμανοί σε κάθε βήμα θα γίνονται πιό σκληροί στέλνοντας μήνυμα προς όλους. Μια μικρή γουλίτσα σήμερα στο 2.97
        DFNikos

        Διαγραφή
      3. Ευχαριστώ κ. Νίκο. Καλωσύνη σας.

        Η οπτική σας με βρίσκει σύμφωνο. Θα προσθέσω απλά ότι οι Γερμανοί ζητούν αυτό που θά΄πρεπε να κάνουμε εμείς από τους εκάστοτε κυβερνώντες. Λογαριασμό για κάθε ευρώ που ξοδεύουν. Επομένως σ΄αυτή τη χρονική συγκυρία μας είναι χρήσιμοι. Μας προστατεύουν από τους Ζορρό (με τα λεφτά των άλλων βέβαια).

        Διαγραφή
      4. Καλοσύνη κ. Hippy μου, με -ο-, κατά τα λοιπά θα συμφωνήσω κι εγώ για την ποιότητα των σχολίων σας.
        Μετά την αμετάκλητη απόφαση, σε 7μελή σύνθεση, του ΕΣ και την γενικώς διατυπωθείσα πρόθεση της κυβέρνησης να μην πειράξει εν εξελίξει ιδιωτικοποιήσεις θα ήθελε ο κ. Δαρείος, ή όποιος άλλος επιθυμεί, να κάνει κάποιο σχόλιο για τη ΛΑΜΔΑ ; Προσωπικά έχω αποκτήσει μια καλούτσικη θέση πέριξ των 3,6 ευρώ και αναρωτιέμαι ποια είναι η πιθανότερη πορεία της μετοχής για τους προσεχείς 12 μήνες.
        Γρηγόρης

        Διαγραφή
      5. Ευχαριστώ για τη διόρθωση κ. Γρηγόρη (αλλά να ξέρετε στα δικά μου βιβλία δημοτικού-γυμνασίου προ 50 ετών διαβάζαμε και γράφαμε σε απλή καθαρεύουσα, με πνεύματα, περισπωμένες, υποδιαστολές και την καλοσύνη με -ω- χα χα χα)

        Δεν έχω άποψη για τη ΛΑΜΔΑ, πιστεύω όμως ότι ο ΓΔ στο επόμενο January effect θα έχει ξεπεράσει τις 1200-1300 μονάδες. Συνεπώς πιθανολογώ καλύτερες αποτιμήσεις για τις περισσότερες εταιρείες.

        Διαγραφή
      6. Κάνω μια προσπάθεια αιτιολόγησης της αισιοδοξίας μου.

        Εάν σκέφτομαι σωστά...

        έχω πάθει πλάκα με την διπλωματία του κ Τσίπρα. Στην πρώτη φάση των συζητήσεων με την ΕΕ κατάφερε (με τα βολικά όχι του Σόιμπλε) σχεδόν πλήρη μεταβολή έναντι των προεκλογικών του υποσχέσεων και ταυτόχρονα αποδοχή του από το 80% των βοδιών (συγνώμη ηρωικών ψηφοφόρων) που αισθάνθηκαν πως "επιτέλους για πρώτη φορά μια ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύθηκε" με τους Ευρωπαίους.

        Υπάρχουν όμως οι κολλημένοι "αγωνιστές". Μηλιολαφαζάνηδες, Μπαλαφοστρατούληδες, Ζωές, Ραχήλ και κυρίως οι πολίτες που επηρεάζουν.

        Με τον "θόρυβο" της συζήτησης στα ΜΜΕ για την επαπειλούμενη χρεοκοπία του Μαρτίου η περιστροφή θα ολοκληρωθεί, τα "αέραααα" θα αντικατασταθούν απ΄το "δείξτε κατανόηση και δώστε μας χρόνο κι οξυγόνο", τα κεφάλια θα χαμηλώσουν. Με το που θα δοθεί "χαριστικά" η λύση με τη χρηματοδότηση μέσω ΕΓΔ (ή ότι άλλο), άλλη μια νίκη του Αλεξικέραυνου (παρατσούκλι από Teckie Chan-γνώμη μου του ταιριάζει γάντι) που θα του αυξήσει τη δημοτικότητα. Παρά την συμφωνία που θα την συνοδεύουν, όπως πλήρης αποδοχή των ιδιωτικοποιήσεων, πιθανότατα κάποιας μορφής ΕΝΦΙΑ (τελευταία χρονιά φέτος παιδιά μέχρι να προλάβουμε να οργανωθούμε...) κλπ κλπ.

        Διότι όπως σχολίασα προηγούμενα δεν χωράει στο μυαλό μου ότι ΕΕ, Βαρουφάκης και κυρίως οι οικονομικοί τους σύμβουλοι και οι τροικανοί ελεγκτές ξενυχτούσανε δυο βδομάδες να βρουν λύση (στη διατύπωση), συμφώνησαν στην 4μηνη παράταση του προγράμματος αλλά παρέβλεψαν την χρηματοδότηση των υποχρεώσεων της χώρας που λήγουν στο ενδιάμεσο. Εμείς πες μπορεί, είμαστε χύμα στο κύμα, οι Γερμανοί όμως...αποκλείεται.

        Ειλικρινά έχω εντυπωσιαστεί από τον νέο πρωθυπουργό καθώς πιστεύω στις προθέσεις του και στις ικανότητες του (γι αυτό άλλωστε τον ψήφισα). Σε συνδυασμό με τον μη πολιτικό Βαρουφάκη αλλά κυρίως το πακέτο Ντράγκι ελπίζω-πιστεύω πως επιτέλους είδαμε τον πάτο της ύφεσης και τούτες τις μέρες τον καβαντζάρουμε.

        Κι αν σκέφτομαι λάθος?

        Θα είναι τόσο χάλια τα πράγματα που κανένας δεν θα μου ζητήσει το λόγο την ώρα που θα βιώνουμε το μαρτύριο της σταύρωσης. Όμως είναι παράλογο για μερικά ψωροδίς όπως είπε κι ο Βαρουφάκης. Επανέρχομαι στο παλιό επιχείρημα. Τέσσερα τρις νοτιοομόλογα λήγουν την προσεχή 4ετία με τα επιτόκια στα χαμηλότερα ever. Μόλις 1% να τους αυξηθούν τα επιτόκια απ΄τον κίνδυνο ντομινο-grexit είναι 40 δις το χρόνο. Δανείζουν τα μισά ενός μόλις έτους στη χώρα και συνεχίζουν ήρεμοι κι ευχαριστημένοι που στάθηκαν αλληλέγγυοι. Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

        Διαγραφή
      7. Νέο κοινωνικό τιμολόγιο, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων τη δωρεάν παροχή νερού για κατανάλωση μέχρι 30 κυβικών ανά τετράμηνο και έκπτωση 50% για χρήση της τάξης των 31 έως 80 κυβικών, ανακοίνωσε η Εταιρεία Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), κατόπιν χτεσινής απόφασης του διοικητικού της συμβουλίου. Ωστόσο, με βάση τη νέα πολιτική της εταιρείας, ουδεμία έκπτωση προβλέπεται πλέον για τις θεωρούμενες ως υψηλές καταναλώσεις, άνω των 81 κυβικών. http://www.capital.gr/News.asp?id=2241822

        Και ύστερα μου λέτε! Πως να τους εμπιστευτώ αυτούς κύριε Hippy μου, αν αύριο δεν βάλλουν χέρι και στο ταμείο! Το Δημόσιο, ως κοινωνική επιδότηση, δεν θα έπρεπε να τα πληρώνει όλα αυτά; Γιατί να τα επιβαρύνεται η εταιρεία;

        Σύλβιος


        Διαγραφή
      8. Κ. Συλβιε καλησπέρα σας , θα μου άρεσε να έβλεπα σε αυτό το "νέο" και την τιμολόγηση δηλαδή πόσο κοστίζει στην εταιρία αυτό έναντι της διακοπής των άλλων εκπτώσεων. Γενικότερα όμως κάθε εταιρία είτε είναι μονοπώλιο όπως πχ τα νερά είτε δρά σε ένα πιό ανταγωνιστικό περιβάλλον ωφείλει να δίνει και τα δωράκια-γλυκαντικά της προς τους πελάτες της ,νέους ή παλιούς. Με την λογική που αναφέρετε θα έπρεπε όταν κάνει χορηγία ο οπαπ σε ομάδα ή ο οτε δίνει εκπτωση σε προγραμμά του ή apple αφήνει σε non-mac users to iwork ανοικτό να βγαίνουμε στην βουλή για διαμαρτυρία.

        Αμα τώρα κάποιος νιώθει απογοητευμένος απο την εταιρία εδώ είμαστε στα 2,50 να βοηθήσουμε να φτιαχτεί ένα ωραίο W. Αν και κ.Συλβιε μέχρι τώρα μοιάζει με φλυτζανάκι του καφέ.

        Διαγραφή
      9. Καλησπέρα κ. Σύλβιε

        το "κοινωνικό τιμολόγιο" είναι ο λόγος που αποφεύγω επένδυση στη ΔΕΗ παρά την υποτίμηση της. Είναι το πιο σίγουρο κι ανώδυνο από τα εξαγγελθέντα μέτρα στη ΔΕΘ της νέας κυβέρνησης. Σίγουρα θα επιβαρύνει και τις εταιρείες ύδρευσης, θεωρώ όμως πολύ λιγότερο λόγω μικρών-για τον οικογενειακό προϋπολογισμό-τιμολογίων. Το χέρι στο ταμείο δεν το θεωρώ και τόσο κακή προοπτική για το μέτοχο (αναφέρομαι σε επιστροφή κεφαλαίου).

        Από την άλλη εάν αφαιρέσουμε από τις μεγαλύτερες εταιρείες όσες βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα (πχ τράπεζες, κατασκευές) ή όσες είναι υπερδανεισμένες (ενεργειακές-ΦΡΙΓΟ-Στασινόμιλος) φτάνουν τα δάχτυλα των χεριών για να μετρήσουμε τις υπόλοιπες (αναφέρομαι σε επένδυση κι όχι trading).

        Στα καλάθια έχει αρκετά περισσότερες επιλογές και πολύ πιο ενδιαφέρουσες αλλά με τους ημεδαπούς επενδυτές άφραγκους νομίζω δεν ενδείκνυνται παρά για μικρά ποσά επένδυσης.

        Διαγραφή
      10. Ελπίζω να μην είναι "ράδιο αρβύλλα"

        Το απόρρητο σχέδιο του ΔΝΤ για την Ελλαδα

        Πάμε για reprofiling με debt swaps και ανταλλαγές εντόκων με ομόλογα. Χωρίς αξιολόγηση η κάλυψη του βραχυρόνιου προβλήματος

        http://www.sofokleousin.gr/archives/216821.html

        Διαγραφή
      11. Καλημέρα Ηλία.Εύχομαι να είναι αληθινή η είδηση.
        Θεωρώ όμως πιθανότερο να αποτελεί αυτή η λύση την επιθυμία του υπουργού οικονομικών της χώρας μας.Έχει αναφερθεί πολλές φορές ότι προκρίνει swap τίτλων.
        Και μία απορία μου.Κάποιοι υπουργοί δεν έχουν δουλειά στα γραφεία τους; Όλη μέρα στα κανάλια και στα ραδιόφωνα; Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Άδωνις;
        Καλημέρα σε όλους τους φίλους.

        Διαγραφή
      12. Καλημέρα κ.ΝίκοT και τακαρο-φίλοι! Ήθελα να σας ρωτήσω βλέποντας και το post της παρασκευής απο ένα συν-ονόματο σας στο στέκι του αξιόλογου κυρ-Σόλωνα αν βλέπετε κάποια απόκλιση το τελευταίο διάστημα μεταξύ ετε και ευρωβπειρεως σε πρώτο λόγο και άλφα σε δεύτερο?
        Βάζω και το λινκ το αμερικάνικο εδώ http://scharts.co/1E1FFi9 .
        Σε πειρ και ευρωβ και οι 2 είναι κάτω απο μια δυναμική καμπύλη τσεκαρίσματος που χαζεύω και στο κάτω όριο ενός τριγώνου που σπάσιμο προς τα κάτω δείχνει τρομερά προβλήματα Αντίθετα η ετε πάνω έστω και οριακά απο την γραμμή και δεν ξέρω αλλά έχω την αίσθηση οτι απο τότε που είπαν θα ξαναγίνει κρατικά ελεγχόμενη πήρε τα πάνω της. Το δε τιπι της -το αντιθετικό αν θυμάται ο κ.Hippys- δείχνει και πώς θα γίνει το πέρασμα αρχικά σε δημόσιο έλεγχο. Σκέφτομαι και εγώ αν ήταν να χρειαστεί νέο χρήμα η ετε γιατί τόση πρεμούρα απο την πρώτη φορά αριστερά να την πάρει υπό κρατικό έλεγχο και να το δώσει αυτό το χρήμα όταν έχει ΄τοσα ταμειακά ζόρια (όπως οι ίδιοι λένε)??

        Διαγραφή

      13. Είναι κάποιες φορές που η παρουσία του πολυγνώστη "μπαμπά" κ. Τάκη μου λείπει πολύ. Κι εξηγούμαι:

        Όσον αφορά τη διαφορετική συμπεριφορά μεταξύ τραπεζών εύκολα βρίσκουμε την απάντηση στις ανακοινώσεις των εταιρειών. Κάποιος μεγάλος πουλάει. Στην περίπτωση μας η Capital. Και δεν υπάρχει ενδιαφερόμενος να αντικρίσει τις πωλήσεις ψηλότερα. Το θέμα είναι όμως γιατί πουλάει?

        "Front running επειδή και οι δυο τράπεζες ΕΥΡΩΒ και ΠΕΙΡ θα βγουν από τον δείκτη Stoxx Εurope 600 στις 23ης Μαρτίου 2015" θα πει κάποιος. Μοιάζει λογικό μεν, δεν μου ταιριάζει όμως με το επενδυτικό προφίλ του fund.

        "Όλες οι τράπεζες καθώς θα αναγκαστούν σε ρυθμίσεις κόκκινων δανείων θα προχωρήσουν στη συνέχεια σε ΑΜΚ που θα πιέσουν τις σημερινές κεφαλαιοποιήσεις" θα πει άλλος. Ούτε αυτό με ικανοποιεί για το συγκεκριμένο fund καθώς η πίεση στις τιμές θα είναι προφανώς προσωρινή. Όμως στέκομαι εδώ γιατί έχω τρεις ερωτήσεις (για κ. Τάκη ή όποιον κατέχει το θέμα)

        1) Μπορεί να γίνει εκ νέου ΑΜΚ με παραίτηση του ΤΧΣ? Και τι θα γίνει με τα ΤιΠια του καλού μας φίλου Lorac καθώς οι προηγούμενες ΑΜΚ έγιναν με άλλη κυβέρνηση κι έχω την εντύπωση πως ήσαν στα όρια της νομιμότητας?

        2) Μπορεί να γίνει εκ νέου ΑΜΚ από το ΤΧΣ χωρίς την ενεργοποίηση του bail in δηλαδή αφανισμό των παλαιών μετόχων (ίσως και ομολογιούχων)?

        3)Κάτι ακούστηκε για δημιουργία κρατικής bad bank που θα πάρει πάνω της (δηλαδή πάνω μας) τις ζημιές από τα κόκκινα δάνεια. Αυτό φαντάζομαι (αν γίνει) θα είναι κάπως σαν την κακιά ΑΤΕ, ΠΡΟΤΟΝ κλπ που φορτώθηκαν στο φορολογούμενο. Όμως τότε γινόταν της τρελής, λίγοι κατάλαβαν τη ζημιά σε όλη της την έκταση. Αυτό τώρα (ξαναλέω αν γίνει) δεν θα είναι σαν ένα πανάκριβο δώρο προς τους σημερινούς ιδιώτες μετόχους?

        (Εν οίδα ότι ουδέν οίδα)

        Διαγραφή
      14. Κύριε Lorac καλησπέρα
        Για την ΕΤΕ έχω πολλές απορίες.Όπως:α)Τι θα γίνει με την θυγατρική της στην Τουρκία,δεν έχω διαβάσει κάτι μετά τις εκλογές β) Η απόρριψη Μιχελή θα οδηγήσει σε διευθύνοντα σύμβουλο με γνώμη και άποψη ή απλά ο νέος θα ακολουθεί τυφλά οδηγίες; γ) Η τράπεζα θα επαναπαυθεί στην πολυπληθή πελατεία των συνταξιούχων ; Βέβαια φίλος μου χρηματιστής, με τον οποίο δεν έχω χρηματιστηριακή σχέση, προτιμά ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ για αυτούς που επιμένουν στις τράπεζες.Πάντως έχετε δίκιο,οι τράπεζες θα δώσουν τα κέρδη αν όλα πάνε καλά.Για το τελευταίο όμως δεν είμαι και τόσο σίγουρος.
        Καλησπέρα Ηλία ,καλησπέρα φίλοι.

        Διαγραφή
      15. κ. Hippy κάπου στις 10 του γενάρι κάναμε την κουβέντα περι αντιθετικών Τέλος του μήνα εκείνου το τιπι έφτασε στο κάτω μέρος απο τις 2 σφήνες που σας είχα αναφέρει εκείνο τον καιρό και χρονικά μια μέρα αφου η υποκείμενη έφτασε στον στόχο απο το τρίγωνο των 1,05. Στην συνέχεια έφτασε στο πάνω μέρος απο την σφήνα και ξαναγύρισε στο δεκάλεπτο. Σε εκείνο το δεύτερο δεκάλεπτο ούτε ο λουκι λουκ δεν πρόλαβε να αγοράσει μια και πήγε και αστραπιαία ξανανέβηκε. Στην συνέχεια έσπασε πάνω και τις 2 σφήνες και σε πρώτη φάση έκλεισε το γκαπακι στα 0,3. Την προηγούμενη παρασκευή σας ανέφερα οτι είμαι cash ονλυ και αυτή την εδομάδα η μόνη που με ιντρίγκαρε ήταν το παγουράκι στα 3 ( λίγο πονηρό ακούστηκε αυτό χαχαχα) . Αυτή την βδομάδα θα χαζέψω λίγο πως θα συμπεριφερθούν με κλεισίματα στο 1,31/0,205 και σίγουρα πιό ενεργά αμα τσεκάρει απο πάνω τώρα την σφήνα την μεγάλη στα κάπου 0,15 όπου όμως θα είναι και neckline ενός κανονικού ωκω.

        κ.ΝικοΤ τράπεζες μόνο για τρειντ και τίποτα άλλο απο μένα . Λίγο πιό αγαπημένη η αλφα είναι η αλήθεια αλλά το καλοκαίρι που μας πέρασε που όλοι την θέλανε την έδωσα στο παιδι απο το γκρινλαιτ που έκανε σαν τρελό για αυτήν. Δεν μου απαντήσατε περί σόλων χεχε εντάξει δεν πιέζω ,αλλά μπήκα λίγο wikipedia να ξαναδιαβάσω την ιστορία του και βρήκα αυτό που είπε στον Κροίσο πάρα πολύ ταιριαστό για την επιλογή αλφα-πειρ του φίλου σας."Μηδένα προ του τέλους μακάριζε"

        Διαγραφή
      16. Καλημέρα κ. Lorac
        Δεν με πιέζετε,αντίθετα με βοηθήσατε να αντιληφθώ το μπέρδεμα.Στο site του Σόλωνα ο σχολιαστής είναι ο κ.Nikos T,δεν έχω σχέση αφού γράφω ως ΝίκοςΤ εδώ και πολλά χρόνια.Επισκέπτομαι το στέκι του Σόλωνα ,θεωρείστε με όμως πολύ μέτριο στο χαρακάκι,πολύ έμπειρο όμως στην στατιστική .Δεν είναι και τόσο παράλογη η τοποθέτηση μου. Και βέβαια ο φίλος χρηματιστής αποτρέπει τις τοποθετήσεις στις τράπεζες,στους επιμένοντες αναφέρθηκε

        Διαγραφή

      17. Καλησπέρα συναγωνιστές

        έστειλα τις προηγούμενες ερωτήσεις στα τμήματα ανάλυσης των χρηματιστηριακών εταιρειών που συνεργάζομαι. Μια πρώτη απάντηση είναι:

        1) ΝΑΙ, σύμφωνα με τον υφιστάμενο νόμο (που μπορεί όμως να αλλάξει) έχει την δυνατότητα εκ νέου το ΤΧΣ να δηλώσει παραίτηση, αλλά θα συναινέσει τότε και μόνο τότε εάν 2 ανεξάρτητοι εκτιμητές πουν ότι η τιμή της ΑΜΚ (από ιδιώτες)είναι fair value. Πάλι σύμφωνα με τον υφιστάμενο νόμο, δεν θα αναπροσαρμοσθούν οι όροι των warrants από την ΑΜΚ και άρα θα γίνουν ακόμη περισσότερο out of the money.

        2) ΝΑΙ σύμφωνα με τους νέους παν-Ευρωπαικούς κανόνες, πρέπει να γίνει bail-in μετόχων και ομολογιούχων πριν βάλει το ΤΧΣ ένα επιπλέον ευρώ στις τράπεζες (ωστόσο στην περίπτωση της Banco Espírito Santo ξέρω καλά ότι τα senior ομόλογα πληρώθηκαν κανονικά που σημαίνει ότι και στην ΕΕ υπάρχουν παραθυράκια)

        3) (Αυτή η ερώτηση είναι υποθετική επομένως και η απάντηση που μου δόθηκε είναι κατ΄εκτίμησην). Η bad bank που θέλει η κυβέρνηση θεωρητικά θα αφορά μόνο τα δάνεια όσων είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή έχει ακουστεί ότι μάλλον θα αφορά 10-12δις από τα περίπου 80 δις των κόκκινων δανείων. Είναι άγνωστο αν θα το δεχθεί η ΕΚΤ. Σε κάθε περίπτωση το σημαντικό είναι σε ποια τιμή θα μεταφερθούν τα κόκκινα δάνεια στο bad bank. Αν αυτό γίνει σε χαμηλότερη τιμή από εκεί που τα' χουν στα βιβλία τους (αρχικό δάνειο μείον προβλέψεις) τότε οι τράπεζες θα γράψουν νέες ζημιές και θα μειωθούν τα κεφάλαια τους.


        Γνώμη μου είναι ότι κυρίως οι ΕΤΕ και Eurobank (λόγω των ανεξόφλητων προνομιούχων μετοχών του δημοσίου-ιδίως η Λάτσαινα) αλλά και οι άλλες δυό τελικά θα συρθούν στον πάγκο των ΑΜΚ.

        Υστερόγραφο

        Κύριε Τάκη θα μπορούσατε άραγε να επικαιροποιήσετε τα στοιχεία (προβλέψεις-διαγραφές) και να ξαναγράψετε για τους πιστούς του μπλογκ το (προφητικό) άρθρο σας για τις ζομποτράπεζες? Δεν υπάρχει πίεση χρόνου, απ΄ότι φαίνεται όλο το Μάρτη στο Κάβο Ντόρο θα πλέει το καράβι με τους επενδυτές κρεμασμένους στα κάγκελα να βγάζουν τα σωθικά τους.

        Διαγραφή
      18. MONSIEUR HIPPY'S είστε ένα ΔΙΑΜΑΝΤΙ.

        Διαγραφή
      19. Αμοιβαία η εκτίμηση φίλε κ. Δαρείε.

        Διαγραφή
    28. Τι έχουμε στον ΚΑΜΠ κύριε Δαρείε ; Εγώ πάντως βγήκα και ψώνισα το κάτιτις μου σήμερα.

      Γρηγόρης

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    29. Συγχαρητήρια στους σχολιαστές αυτού το ποστ κάνατε μια σοβαρή και φιλικη κουβέντα
      που χάρηκα να την διαβάζω . Ευχομαι πολλές επαναλήψεις
      .................................................
      @ hippy Είστε εξαιρετικός σχολιαστής.
      Δεν αναφέρομαι ξεχωριστά σε εσας για αυτό το συγκεκριμένο ποστ, αλλα γενικότερα, εδώ ή αλλου.

      Καλησπέρα


      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Μπερδεμένος σχολιαστής είμαι...αλλά ευχαριστώ πολύ κ. ΨουΞ.

        Είμαι επίσης χαρούμενος. Βλέπετε έχω το μπλογκ "Ο Ψουξ και τ' αγρια θηρια" στα favorites. Για φαντάσου...αντί να γνωριστούμε εκεί γνωριστήκαμε εδώ.

        Διαγραφή
    30. Καλησπέρα Αφήνω τα περι τραπεζών γιατί θα τζαντιστεί ο κυρ-Μορφονιός που όσο λείπει το έχουμε ρίξει στην τραπεζολατρεία χεχε.

      Πλαισιο καλά αποτελέσματα και πάλι και λέει 0,50 γλυκαντικό για τους turbo-x fun Στα περίεργα οτι σήμερα έκανε όγκο όσο είχε κάνει σχεδόν τα τελευταία 7 κεριά ή το 57% των τελευταίων 30 ημερών.

      σωλκ με γκαπ στο 0,90 αλλά και υποσχόμενο σχηματισμό εφόσον παραμείνει κοντά στο 1,06 και κατόπιν σπάσει το 1,30 ίσως δώσει και νέο στο επόμενο διάστημα οπότε υπο παρακολούθησει και πάλι μετα απο πάνω απο ένα χρόνο . Έχει και τζίρο σαν εταιρία πάνω απο 450εκ τα τελευταία 3 χρόνια
      http://www.tap-ag.gr/%CE%9D%CE%AD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/2015

      μετκ αύριο προσεγγίζει την κάτω γραμμή απο το ανοδικό κανάλι ( στο 8,60 about)που τρέχει εδώ και 4 μήνες περίπου .Kαλό είναι να αναπηδήσει και άμεσα να επανέλθει στην περιοχή 9,40plus

      DEH αμα αύριο βγεί και το κόστος μπουγάτσας απο τυρί στους βόρειους εργαζόμενους και αρχίσει εκ νέου γκρίνια και συνεχίσει προς τα 6,19 θα ανοίξω το μονοφασικό δυναμό. Στα 5,50 του γκαπ σκέφτομαι να γεμίσω ένα δοχείο Λέυντεν.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. A A A k. Dareie στο θέμα μετα σωληνάκια είδα παίζουν και αβακάκια. Τί λένε προς τα εκεί ?? Αμα βέβαια ξέρετε/θέλετε να πείτε κάτι.

        Διαγραφή
      2. MONSIEUR Lorac bonjour. Υπάρχει τεχνογνωσία και στους σωλήνες. Τι μας περάσατε?

        Αν και τα μεγάλα πακέτα θα έρθουν απο τους σταθμούς LNG.

        Διαγραφή
      3. http://www.ergotaxiaka.gr/article.php?ID=262

        Αν και το έχω επισημάνει και παλαιότερα.

        Διαγραφή
      4. Αγαπητοί κύριοι Δαρείε και Lorac, πιστεύετε τα ΣΩΛΚ από το 2016 μπορούν να πάρουν σημαντικά έργα και να εμφανίσουν κέρδη;

        Διαγραφή
      5. Monsieur Gerry δεν τα γνωρίζω καθόλου τα ΣΩΛΚ και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για αυτά.

        Διαγραφή
    31. Με κάποιες αγορές ΚΑΜΠ αυτές τις ημέρες το χαρτοφυλάκιο έχει διαμορφωθεί ως εξής:

      ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ μικτή τιμή 4.95€
      ΑΒΑΞ μικτή τιμή 0.77€ (δεν αγοράστηκαν άλλα)
      ΑΝΕΜΟΣ μικτή τιμή 0.68€
      ΚΑΜΠΑΣ μικτή τιμή 0.46€
      ΔΡΟΜΕΑΣ μικτή τιμή 0.20€
      ΛΟΥΛΗ μικτή τιμή 2.10€

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Απο την μεγαλύτερη προς την μικρότερη θέση.

        Διαγραφή
      2. Κύριε Δαρείε,

        Εσείς που είστε τόσο φοβερός, θα άξιζε να μας κάνετε μια παρουσίαση για τον ΚΑΜΠΑ. Να κινείται και η γωνιά αυτή, μιας και ο κ. Τάκης προσωρινά απέχει. Σαν ιδέα το θέτω και όχι ως απαίτηση, μιας και είναι από τους αγαπημένους σας και έχετε ασχοληθεί με αυτόν. Τώρα που πέφτει, θα άξιζε τον κόπο να διαβάσομε.

        Ευχαριστώ

        Σύλβιος

        Διαγραφή
      3. MONSIEUR Silvie την έχω κάνει την ανάλυση. Αν ψάξετε δύο τρια post πίσω θα την βρείτε.

        Μόνο για υπομονετικούς. Οι γρήγοροι να φύγουν. Να πάνε αλλού :)

        Διαγραφή
      4. Αξιοθαύμαστε και αγαπητότατε κύριε Δαρείε, σχετικά με τον Άνεμο, προβλέπετε να έχει αυξημένα κέρδη φέτος; Σας ρωτάω επειδή παρακολουθείτε την μετοχή και είστε ειδήμων.

        Διαγραφή
      5. Bonjour MONSIEUR Gerry.

        Νομίζω ότι θα κυμανθούν στα επιπέδα των περσινών κερδών με ελάχιστες αυξομειώσεις.

        Διαγραφή
    32. Ευχαριστώ κύριε Δαρείε,
      αν και έχω κρατήσει τα περισσότερα από όσα έχετε γράψει, θα το ψάξω. Θυμάμαι μόνο το «είναι φθηνότερος από Lamda» καθώς και τα περί προσφάτως επιδικασθείσας αποζημίωσης από το Δήμο Παλλήνης
      Σύλβιος

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. MONSIEUR Silviε:

        ΔΑΡΕΙΟΣ7 Οκτωβρίου 2014 - 6:46 μ.μ.

        Monsieur Panagos πρώτα απο όλα η 1ή φάση του project στην Γιαλού έχει μισθωθεί 100% (επομένως εισρέει φρέσκο χρήμα μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει). Η 2η φάση του έργου ξεκινάει άμεσα και είναι προμισθωμένη κατά μεγάλο ποσοστό με 2 anchor tenants (Village, Praktiker). Τρίτον αναπτύσεται στο εξωτερικό (Ρουμανία σε πρώτη φάση) και υπάρχουν και deals στα σκαριά για τα οποία προς το παρόν δεν μπορώ να αναφερθώ. Το δε χαρτοφυλάκιο ακινήτων της έχει αξιόλογα ακίνητα (εισοδήματος και προς ανάπτυξη). Τέλος η χρηματοικονομική της εικόνα είναι αρκετά καλή και δεν με προβληματίζει (καθαρή θέση ανά μετοχή 1.64€ και μικρός δανεισμός).Το μόνο αρνητικό που βλέπω είναι το όνομα ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ. Οποιος θεωρεί ότι θα υπάρχει και την "επόμενη ημέρα" όποτε αυτή έρθει, τότε επενδύει εκεί.

        Και να δούμε λίγο πως λειτουργούν τα ακίνητα ΑΠΟΔΟΣΗΣ όπως ας πούμε το SMART PARK.

        Εαν θέλουμε να πουλήσουμε ενα μισθωμένο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ακίνητο δεν λαμβάνουμε υπόψη την τιμή πώλησης ως απλό ακίνητο (ας πούμε δεν υπολογίζουμε 30.000μ2 επί 1.000€/μ2 (που μπορεί να είναι η τιμή πώλησης ανά μ2 στην συγκεκριμένη περιοχή για επαγγελματικό ακίνητο) = 30.000.000€

        Αυτή τη στιγμή τα ετήσια μισθώματα που λαμβάνει η REDS απο το SMART PARK είναι 5.700.000€.

        Εάν αύριο το πρωί αποφασίσει να πουλήσει το ακίνητο σε κάποιο επενδυτικό fund (εξειδικευμένο στο real estate) η σε ιδιώτη επενδυτή (υπάρχουν και τέτοιοι και μην σας κάνει αίσθηση) τότε για να έχει ενδιαφέρον για τον επενδυτή η απόδοση του πρέπει να είναι στο 8% (μερικοί ξεκινούν τα παζάρια απο το 10%). Επομένως εάν καταλήξει σε συμφωνία πώλησης με επενδυτή τότε εύκολα υπολογίζουμε το ποσό πώλησης:

        5.700.000€ (ετήσια μισθώματα) δια 0,08 (8%) = 71.250.000€. Τόσο αξίζει σήμερα ΜΟΝΟ το Smart Park και φυσικά όσο περνάει ο καιρός και ανεβαίνουν τα μισθώματα λόγω αναπροσαρμογών (κάθε χρόνο σε μια επαγγελματική μίσθωση και δη σε καταστήματα, το μίσθωμα συνήθως αναπροσαρμόζεται βάση Δείκτη Τιμών Καταναλωτή συν 1% αλλά επειδή στην Ελλάδα υπάρχει αποπληθωρισμός υπάρχουν και άλλα "κόλπα" ώστε να λαμβάνει ο ιδιοκτήτης έστω μια αναπροσαρμογή για να μην μενει το μίσθωμα σταθερό) ανεβαίνει και το τίμημα. Αν μάλιστα φτιάξει το κλίμα στην Ελλάδα τότε οι αποδόσεις θα υποχωρήσουν κοντά στο 6% οπότε το τίμημα θα ανέβει περισσότερο.

        Αυτά τα γράφω για να δείξω ότι η εταιρία με 1 μόνο ακίνητο (δεν υπολογίζω όλα τα υπόλοιπα και τα μελλοντικά σχέδια) δικαιολογεί τουλάχιστον 71 εκατομμύρια ευρώ κεφαλαιοποίηση σήμερα.

        Αν δείτε βάση ταμπλό πόση είναι η κεφαλαιοποίηση θα καταλάβετε αμέσα ότι πρόκειται περι στρέβλωσης (26 εκατομμύρια σήμερα).......

        Μην μου ζητήσετε να αφαιρέσω τα 38 εκατομμύρια που είναι ο συνολικός δανεισμός της γιατί αυτές οι εταιρίες δεν λειτουργούν έτσι. Πουλάνε ένα ακίνητο και με τα κεφάλαια που λαμβάνουν προχωράνε σε νέες επενδύσεις μεγαλύτερες. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν λέω ότι θα γίνει έτσι. Εξηγώ πως λειτουργεί η αγορά επενδυτικών ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ακινήτων και γενικά η εταιρίες ανάπτυξης και διαχείρησης ακίνητης περιουσίας.

        Εγώ θα πρότεινα να φτιάξουν με ΑΕΕΑΠ μέσω της REDS.

        Οσο για το σχόλιο μου σε σχέση με την LAMDA αυτο έχει να κάνει κυρίως με μεγάλα project όπως το Ελληνικό το οποίο έχει κράτος και διάφορους τυχάρπαστους να το μπλοκάρουν. Επίσης έχει να κάνει και με τον αρκετά υψηλό δανεισμό της LAMDA. Γιαυτό προτιμώ REDS.


        Διαγραφή
      2. Monsieur Δαρείε, εύγε για την προσέγγιση σας σε ένα χαρτί αγαπημένο. Η δική μου αποτίμηση ως πιο συντηρητική βγάζει δίκαια τιμή τα 0,99 ευρώ καθώς εξοφλώ κάθε υποχρέωση. Vasilisg

        Διαγραφή
      3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

        Διαγραφή
    33. Απάντησέ μου σε κάτι αγαπητέ μου Ηλία (Hippy), όποτε μπορέσεις, ως ειδήμων στα ομόλογα ελληνικού Δημοσίου:

      Όλα όσα λήγουν από το 2023 και μετά είναι προϊόν κουρέματος και είναι αγγλικού δικαίου. Σωστά;
      Αυτά που λήγουν στις 17/07/2017 και 17/04/2019, τα οποία εκδόθηκαν το 2014 και δεν υπέστησαν κούρεμα, αφού εκδόθηκαν μεταγενεστέρως, είναι και αυτά αγγλικού δικαίου;

      Επίσης γιατί κατά τη γνώμη σου τα βραχύτερης χρονικής διάρκειας, όπως τα παραπάνω δύο που ανέφερα, έχουν μεγαλύτερες αποδόσεις (yields to maturity);

      Ευχαριστώ

      Σύλβιος

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Φίλε Σύλβιε και τα δυο τελευταία ΟΕΔ που αναφέρεις ακολουθούν το αγγλικό δίκαιο. Η παρατήρηση σου ως προς τα yields to maturity είναι ορθότατη αλλά δεν έχω απάντηση. Πάντως αν η χώρα καβαντζάρει τον Ιούλιο του 2015 τούτα δω τα τελευταία θ΄αξίζουν νομίζω για αγορά ακόμα και 15% ακριβώτερα απ΄τις τρέχουσες τιμές (περί το 92-95). Χθες τόλμησα λίγο 3ετές στο 80.

        Ασχετο

        Είχα γράψει την προηγούμενη εβδομάδα πως μου έκανε εντύπωση η ξαφνική κινητικότητα στην "εμπιστοσύνη". Ο κλάδος μου αρέσει, ψάχνοντας λοιπόν άκουσα παπαγαλιές για επαναφορά της ΔΠ μερικά cents παραπανω απ΄την αρχική 1,34 και τσίμπησα πρώτον επειδή είδα αυξημένους όγκους (χαμός έγινε σήμερα-ψώνισα κι εγώ) και δεύτερον με πρόταση της Πειραιώς έχουν 10/3 ΓΣ για αλλαγή ΔΣ που μπορεί να σημαίνει ότι μάλλον έχει συμφωνήσει κι ο Θεοδωρίδης.

        Διαγραφή
      2. Όλα είναι αγγλικού δικαίου.Η αναστροφή της καμπύλης αποδόσεων των ομολόγων είναι ένα σπάνιο αλλά ανησυχητικό φαινόμενο και συμβαίνει όταν οι αγορές θεωρούν ότι η χώρα έχει πιθανότερες περιπτώσεις χρεοκοπίας στο προσεχές διάστημα παρά στο απώτερο.Όταν κάποιος επενδυτής φοβάται χρεοκοπία κοιτάει περισσότερο τις τιμές και όχι τις αποδόσεις.Ετσι αντί να αγοράσει στο 80 το 3ετές προτιμά να πάρει στο 65 το 10ετές και ας έχει μικρότερη απόδοση γιατί έτσι ρισκάρει λιγότερα χρήματα.Αυτό οδηγεί σε αναστροφή της καμπύλης
        Nick Pap

        Διαγραφή
      3. Καμπύλη αποδόσεων με αρνητική κλίση
        Αντίθετα, μία καμπύλη αποδόσεων με αρνητική κλίση (negative yield curve) σημαίνει ότι όσο ο εναπομένων χρόνος μέχρι τη λήξη του χρεογράφου αυξάνεται, τόσο λιγότερο ανταμείβονται οι επενδυτές-δανειστές και αντίστοιχα ο δανεισμός κεφαλαίων γίνεται φθηνότερος. Παρατηρείται ισχυρή ζήτηση δανειακών κεφαλαίων στη βραχυχρόνια αγορά συγκριτικά με τη ζήτηση στη μακροχρόνια αγορά, Ο τύπος αυτός της καμπύλης αποδόσεων συνήθως υποδηλώνει μια μεγάλη πιθανότητα οικονομικής ύφεσης ΑΛΛΑ στη δική μας περίπτωση αυξημένο επίπεδο πιθανότητας default. Vasilisg

        Διαγραφή

      4. Σχόλια που δικαιώνουν τη δημιουργία του μπλογκ. Συγχαρητήρια συνάδελφοι (επενδυτές-κερδοσκόποι).

        Διαγραφή
    34. Και ποια η διαφορά μεταξύ αγγλικού και ελληνικού δικαίου?Πέραν φυσικά ότι το ένα είναι υπαρκτό και το άλλο ανύπαρκτο βεβαίως βεβαίως

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Το αγγλικό δίκαιο είναι πολύ πιο φιλικό για τους πιστωτές
        Nick Pap

        Διαγραφή
      2. Ομόλογο, σύμβαση κοκ που έχει εκδοθεί υπό αγγλικό δίκαιο δεν μπορεί να αλλάξει από οποιαδήποτε Ελληνική αρχή. Πρέπει να πληρωθεί οπωσδήποτε κάποια στιγμή μαζί με τους τόκους του, και πρακτικά σημαίνει πως αν δεν το πληρώσεις, αποκόπτεσαι ως άπαξ δια παντός από οποιαδήποτε μελλοντική χρηματοδότηση από οποιαδήποτε αγορά στο μέλλον. Έτσι για την ιστορία το 2010-2012 και πριν γίνει το PSI όλοι σχεδόν οι ξένοι (θεσμικοί και μη) ξεφόρτωσαν όλα τα Ελληνικά ομόλογα, και αγοραστές μαντέψατε σωστά ήταν Ελληνικά ονόματα (θεσμικοί και μη) και κουρεύτηκαν με το PSI (έτσι επήλθε η πτώχευση όλων των ταμείων - όχι ότι ήταν σε πλεονάσματα!! - πανεπιστημίων - οργανισμών - ομολογιούχων κλπ. Έτσι τώρα όλο το χρέος είναι υπό αγγλικό δίκαιο για αυτό και οι ΤΣΙΡΙΖΑΙΟΙ ανέκρουσαν πρύμνα. Και βέβαια σε περίπτωση δραχμής, το χρέος παραμένει σε ευρώ!!! για ΠΑΝΤΑ. Vasilisg

        Διαγραφή
      3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

        Διαγραφή
      4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

        Διαγραφή
    35. Πως λέγονται οι απαντήσεις που θα δώσει ο κ. Βαρουφάκης στο Eurogroup;

      -Οι 50 αποχρώσεις του agree.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    36. Ποιος ειναι αυτός π φίλος του Βαρουφάκη που αγόρασε εγεδ ;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    37. Κύριε Τάκη, γιατί τέτοια εικόνα ο ΙΚΤΙΝ; Συμβαίνει κάποια αρνητική εξέλιξη; Γιατί τέτοια διαφοροποίηση στο ταμπλό από τον ΚΥΡΜ που κεντάει;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. καλημερα σας
        εχω και εγω την ιδια απορια.......... καμια εξηγηση κανεις????56εκ κεφαλ. ο κυρμ .....31 ο ικτιν????

        Διαγραφή
      2. Την μόνη αρνητική εξέλιξη που εγώ βλέπω είναι ότι η διοίκηση δεν προσφέρει αυτά που τάζει. Τίποτα άλλο.

        Διαγραφή
      3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

        Διαγραφή
      4. Εκεινα τα κερδη 6,5 εκ νταγκα νταγκα που θα εβγαζε που πηγαν τα εφαγε η μαρμαγκα?

        Διαγραφή
      5. Tελικα απο 4ε και 8ε, χαθηκε και το παληκαρι απ τη Κρητη που θα πουλαγε στα 11,5ε χωρις το φπα, ξεκιναμε με βαση το 1 ε? Μα εκει αν πηγαινε δεν θα ηταν να αγορασει καποιος αλλα για να του τα φορτωσουν κατα τα λεγομενα του γκουρου? Κατα τα αλλα λιβανισματα και υμνους στο αλαθητο.
        Ας τραβηξει λιγο χειροφρενο η Κινα, που τραβηξε, και θα σου πω εγω που εχει κλεισει ολη τη παραγωγη του Θασιτικου, καλα κρασια απ αυτα τα Ζακυνθινια που στελνει στα Κινεζακια.

        Διαγραφή
    38. Τράπεζα Πειραιώς κανένας δε βγάζει νόημα Όταν αγοράζω μετοχή στο 1,7 και πουλά 0,49 οπως κ στην euro bank απο το capital

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Monsieur Εαν το Capital είχε ΚΑΙ short θέσεις παράλληλα σε αυτές τις δύο μετοχές θα βγάζατε νόημα?

        Διαγραφή
      2. Άριστη απάντηση κ. Δαρείε.

        Διαγραφή
      3. Σας ευχαριστω

        Διαγραφή
      4. Αγορα πειρ στο 0,44 σημερα για να δουμε

        Διαγραφή
      5. Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank (43.384.350 τεμ.), Eurobank (49.076.124 τεμ.), Πειραιώς (34.184.159 τεμ.), Εθνική (2.297.759 τεμ.).

        Και εγώ ερωτώ γιατί δεν δημοσιεύονται εδώ και 2 μήνες δανεισμένες απο την ΕΧΑΕ????Δεν υπάρχει λογική σε αυτό.

        Διαγραφή
      6. κ. Δαρείε καλησπέρα σας, μια και το αναφέρατε η ευρωβ στο δρόμο για το 10λεπτο τον Γενάρη έγραφαν οτι είχε 9,77 εκατ. otc Στο ανέβασμα για το 20λεπτο φτάσαν 28εκατ. Στο κράτημα μετά μέχρι τέλος Φεβρ είχε σχεδόν 50ρίσει τα οποία κρατάει μέχρι και σήμερα βλέπω ,όπως γράφετε. Μας λέει κάτι εμάς αυτό??

        Με εντυπωσιάσατε κ.Ανώνυμε . Καλά bank-o-trading κάνουν πολλοί Αλλά με τον Πειρ-αυλο ! Περιμένω με αγωνία την άποψη του κ.Μορφονιού Που αμα δεν σχολιάσει και τώρα θα ανησυχήσω μήπως τον τυραννά κάτι!

        Διαγραφή
      7. χα χα ναι δικαιο έχετε κύριε Lorac..αυριο να δω τι εκανα...η μάλλον μεθαύριο...
        kabamarou

        Διαγραφή
      8. MONSIEURS Bonjour!Εγώ αυτο που βλέπω είναι ότι επιβεβαιώνεται μια ακόμα φορά ο MONSIEUR Morfonios όσο αφορά τις τράπεζες. Αντε να δώσουν μια αντίδραση και κετά πάλι κάτω. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν χρειάζονται πλέον reverse split επι 10 ΜΟΝΟ αλλά τουλάχιστον επί 20 συν άλλη μια ΑΜΚ. Ακριβώς όπως τα παρουσίασε ο MONSIEUR TAKIS έναμιση χρόνο πίσω και βάλε.

        Διαγραφή
      9. Όχι ακόμη λεφτά στις ζομποτράπεζες. Εννοώ λεφτά επενδυτικά.
        Κερδοσκοπικά ο καθένας κάνει ότι νομίζει ....

        Διαγραφή

      10. Απόδοση 52 εβδομάδων

        ΕΤΕ: -65,61%
        Alpha Bank: -53,37%
        Τράπεζα Πειραιώς: -77,93%
        Eurobank: -72,84%

        Διαγραφή
      11. Και ποιά έχει τις μεγαλύτερες απώλειες???

        Η ´αγαπημένή´ του MONSIEUR Takis φυσικά για την οποία είχε προιδεάσει ΠΡΙΝ την πρώτη ΑΜΚ. Δυο χρόνια πίσω κοντά.

        Διαγραφή
      12. Ο ΠΕΙΡαυλος, γνωστός και ως HOT story κατά τον γνωστό δημοσιογράφο ή SEX story κατά Τάκαρον, είναι απο τα μεγαλύτερα ζόμπι. Γενικώς ότι χαρτί πομπάρει το γνωστό site είναι για τα μπάζα - όπως για παράδειγμα η ΜΙΓ όπου η αντικειμενική τιμή στόχος της είναι το ΜΗΔΕΝ. Για την ακρίβεια είναι υπο του μηδενός.
        Μακρυά απο τέτοιες κολλάντζες!!! Μετά θα σας φταίνε οι τρόικες ο Σόιμπλε και η Μέρκελ και το κακό μνημόνιο.

        Διαγραφή
    39. Σήμερα ίσως είναι καλούτσικη μέρα για αγορές (μερικές). Εξηγούμαι:

      Σε αντίθεση με τα προηγούμενα Eurogroup όπου το ΧΑΑ προεξοφλούσε καλή για τη χώρα λύση κι ανέβαινε στις δυο προηγούμενες συνεδριάσεις σήμερα προεξοφλείται αποτυχία. Εάν προκύψει λύση (κωλοτούμπα) το μαγαζί προφανώς θα γιορτάσει. Εάν προκύψει το πιθανότερο-δηλαδή αναβολή-λογικά η πτώση θα είναι περιορισμένη μια και αυτό το γεγονός προεξοφλείται τώρα στο ταμπλό.

      Μου φαίνεται λογικό οι λογικοί της κυβέρνησης (συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού) να ψάχνουν τρόπο-δικαιολογία κυβίστησης. Στην προηγούμενη συμφωνία τους έδωσαν άλλοθι τα nein του Σόιμπλε. Στην τρέχουσα διαπραγμάτευση κάτι παρόμοιο νομίζω θ΄αναζητήσουν απ΄τον Μπλουμ ή άλλον. Αυτό το ψυχοβγαλτικό και τα σενάρια τρόμου των ΜΜΕ θα φτάσουν τον χαζοψηφοφόρο στα όρια του ώστε να δεχτεί την υπαναχώρηση-κωλοτούμπα μ΄ένα στεναγμό ανακούφισης καθώς η χώρα και οι κάτοικοι θα έχουν αποφύγει το λάκκο με τα φίδια.

      Όλα αυτά βέβαια με τη ελπίδα πως δεν θα συμβεί αναπάντεχο ατύχημα.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και την λέξη "καλή" αντι για καλούτσικη. Εν μέσω αρνητικού κλίματος και με πολλές ανακοινώσεις απο όλες τις πλευρές πολλές μετοχές κλείσαν τα γκαπ τους και ταυτόχρονα ακούμπησαν την ψυχολογική γραμμή του ανάποδου σαμπουαν τους. ΑΝ κάποιος ένιωθε αισιόδοξος για την συνέχεια είχε ένα ωραίο σημείο εισόδου με ξεκάθαρο στοπ.Όπως για παράδειγμα το δοχείο Λέυντεν στα 5,5 αλλά και το παγουράκι στο 2,7. Ακόμα και τον φτσε στο 240 για τα ανήσυχα παιδιά.
        Πάντως μια και θα επανέλθουν οι "θεσμοί" για το θέμα της αξιολόγησης βρεθήκαμε πάλι στην ζώνη "κομαναλεξη".

        Διαγραφή
      2. Δοχείο Λέυντεν? Ακόμη ένα αίνιγμα. Πιθανολογώ ότι ο καλός χρήστης και φίλος Lorac αναφέρετε στη ΔΕΗ? Δεν είναι στο target group των επιλογών μου αλλά για one night stand νομίζω πως ναι, στα παρόντα επίπεδα μια χαρά αγοράζεται.

        Η βασικότερη αιτία της αισιοδοξίας ή απαισιοδοξίας στην ψυχή του παίχτη νομίζω οφείλεται κυρίως στην ποσότητα του ρευστού που βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο του. "Οταν δεν έχεις ρευστό στο χαρτοφυλάκιο το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ελπίζεις και να προσεύχεσαι" έλεγε ο δάσκαλος. Δράμα, ιδιαίτερα εάν είσαι κι άθεος.

        (κι εγώ κρίνω σαν "καλή" τη συνεδρίαση, αλλά όσο νά΄ναι όταν εκτίθεσαι δημοσίως προσπαθείς να κρατάς και μια πισινή. Ο παιχταράς απ΄τον looser δεν απέχουν και τόσο πολύ)

        Διαγραφή
      3. "Εάν προκύψει λύση (κωλοτούμπα) το μαγαζί προφανώς θα γιορτάσει". Μια χαρά μέχρι εδώ.

        Σου πάει το φως του φεγγαριού
        τις νύχτες του καλοκαιριού
        απάνω σου όταν πέφτει

        https://www.youtube.com/watch?v=oo7Vppy4QTo

        (Ελλάς το μεγαλείο σου ή μήπως η ανοησία σου?)


        Διαγραφή
      4. Ναι κ.Hippy το δοχείο Λευντεν είναι η δεη. Σωστά όπως γράφετε με φιλοσοφία εισόδου σε στιβαρό σημείο και για λίγο καιρό με συγκεκριμμένο σημείο εξόδου Βολεύει μιας και κάτω απο το σημείο εισόδου βρίσκεται και η έξοδος αμα τελικά αποδειχτεί οτι δεν "διάβασα" σωστά την χρονική στιγμή.
        Στο παγουράκι πάντα ο πρόθυμος αγοραστής και μετά ξηρασία.Προβληματίζομαι τί θα γίνει αμα φύγει ο αγοραστής και έρθει ο πρόθυμος πωλητής ,αλλά αυτό ακόμα σε θεωρητικό επίπεδο.
        Στην Μετκ που λέγαμε τις προάλλες , δεν κατάφερε να φτάσει το σκαλοπατι της και μάλιστα γλύστρισε και σε ένα μικρό σκαλοπατάκι πιό κάτω ( κάπου 9,26 σήμερα). Ο βαγγελίνιο πάντως παραμένει -ακόμα- πάνω απο το αντίστοιχο σκαλοπάτι του (5,75)
        Οπότε συνετές κινήσεις και ετοιμότητα αν πάει κάτι στραβά με τους --θεσμούς-- .

        Διαγραφή
      5. Θεωρώ πολύ δύσκολο να πάει κάτι στραβά με τoυς "θεσμούς". Επειδή όμως φαίνεται πως οι κυβερνητικοί αρέσκονται να παίζουν τυφλόμυγα αντί να δουλεύουν όταν αποφασίσουν να συνεργαστούν η χώρα θα έχει πάθει αγκύλωση απ΄την πολύμηνη αδράνεια. Κρίμα, κρίμα, κρίμα. Σε δαύτους αλλά και στους αισιόδοξους ψηφοφόρους τους (στην πάρτη μου αναφέρομαι). Έχω κακή προδιάθεση για την αγορά. Συνεπώς (επενδυτικά) απέχω.

        Ως προς τη ΜΕΤΚ την προηγούμενη εβδομάδα κάπου στο euro2day βρήκα αυτόν τον σύνδεσμο. Διαβάζοντας όμως κάμποσα ποσταρίσματα του πιστεύω πως εσείς, αν θέλατε να το κάνετε σε κάποιο μπλογκ δημόσια, θα τα καταφέρνατε πολύ καλύτερα.


        Με την ανοδική διάσπαση του symmetrical Triangle, Metka 03/02, δεν κατάφερε να πιάσει τον στόχο της, και γύρισε από τα 10,50€ προς τα κάτω, σχηματίζοντας τώρα ένα ascending channel, όπως φαίνεται παρακάτω:

        https://chartsandpatterns.wordpress.com/2015/03/10/metka-1d-chart-ascending-channel-1003/

        Διαγραφή
      6. σου προτείνω να διαβάσεις τα εξής:
        https://chartsandpatterns.wordpress.com/2015/03/12/peiraeus-1d-chart-bullish-butterfly-1203/

        https://chartsandpatterns.wordpress.com/2015/03/07/%CE%B3%CE%B4-harmonic-pattens-abcd-and-three-drives-targets-0803/

        https://chartsandpatterns.wordpress.com/2015/03/09/nbg-1d-chart-harmonic-patterns-abcd-0903/

        Διαγραφή
    40. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της διοίκησης της ΕΒΖ μετά τα αποτελέσματα των μπορντελοεργοστασίων

      Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε.» στη συνεδρίασή του, την Πέμπτη 26/02/2015 ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις της Εταιρίας και του Ομίλου της για την περίοδο 01/07/2014 έως 31/12/2014.

      Σύμφωνα με τα εγκριθέντα οικονομικά στοιχεία ο κύκλος των εργασιών της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. ανήλθε σε 40.573,16 χιλ. € μειωμένος κατά 35,67% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου (συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών εταιρειών της Σερβίας) ανήλθε σε 90.622,00 χιλ. € μειωμένος κατά 7,84% έναντι της περσινής περιόδου.

      Σημειώνεται ότι στη μείωση αυτή του κύκλου εργασιών σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο της περσινής περιόδου, συνέβαλαν ιδίως η μείωση των πωλήσεων ως αποτέλεσμα των νέων συνθηκών του ανταγωνισμού και της κατάρρευσης της τιμής πώλησης της ζάχαρης στην εγχώρια αγορά. Επιπρόσθετα, η παραπάνω μείωση των τιμών επηρέασε αρνητικά την αποτίμηση των αποθεμάτων, με αποτέλεσμα να οδηγήσει σε αρνητικά μικτά αποτελέσματα για την εταιρεία.

      Ως εκ τούτου, το Μικτό Περιθώριο Κέρδους της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. ανήλθε σε -38,98% έναντι -6,34% της περσινής περιόδου. Το αντίστοιχο μέγεθος για τον Όμιλο ανήλθε σε -21,95% έναντι 7,99% της περσινής περιόδου.

      Τα Αποτελέσματα Προ Φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. ανήλθαν σε ζημιές 19.492,75 χιλ. € έναντι ζημιών 12.769,51 χιλ. € της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Το αντίστοιχο μέγεθος για τον Όμιλο ανήλθε σε ζημιές 25.521,15 χιλ. € έναντι ζημιών 4.896,19 χιλ. € της περσινής περιόδου.

      Τα Αποτελέσματα Προ Φόρων της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. παρουσίασαν ζημιές 28.619,87 χιλ. € έναντι ζημιών 20.351,91 χιλ. € της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Το αντίστοιχο μέγεθος για τον Όμιλο ανήλθε σε ζημιές 36.555,24 χιλ. € έναντι ζημιών 14.435,08 χιλ. € της περσινής περιόδου.

      Τέλος τα καθαρά αποτελέσματα της εταιρίας μετά φόρων παρουσίασαν ζημιές 31.653,92 χιλ. € έναντι ζημιών 19.123,07 χιλ. € της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Tα καθαρά αποτελέσματα του ομίλου μετά φόρων παρουσίασαν ζημιές 39.759,60 χιλ. € έναντι ζημιών 14.364,60 χιλ. € της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

      Η εταιρία λειτουργεί σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και δυσμενές χρηματοοικονομικό περιβάλλον, που κατέστησε απολύτως αναγκαία την αναδιάρθρωση και προσαρμογή της στις νέες δύσκολες συνθήκες της αγοράς.

      Η επίτευξη των στόχων των συγκεκριμένων δράσεων αναδιάρθρωσης που προβλέπει η εγκεκριμένη μελέτη βιωσιμότητας της εταιρίας όπως παρουσιάζονται στις Σημειώσεις των Οικονομικών Καταστάσεων της τρέχουσας περιόδου, σε συνδυασμό με την σταθεροποίηση και βελτίωση των τιμών της ζάχαρης που βρίσκονται στα ιστορικά χαμηλότερα σημεία της αγοράς, την αναγκαία αναδιάρθρωση του υφιστάμενου δανείου της εταιρίας και την εξασφάλιση χρηματοδότησης, εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν στην ανάκαμψη της εταιρίας στο μέλλον.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της βουλευτίνας (με σπουδές απολυτήριο Λυκείου) μας έλεγε για στημμένο παιχνίδι στην ΕΒΖ
        ΔΙΑΒΑΣΤΕ παπαρόλες ....

        http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=15644:amanatidou&catid=42:ergasiakes-sxeseis&Itemid=168

        Διαγραφή
      2. Όμως εσύ κύριε υπουργέ Λαφαζάνη να μελετήσεις αυτό και να ξυπνήσεις απο τις κομουνιστικές παπαρολογίες

        ΕΒΖ - είναι πολύ κοντό το ψέμα ότι είναι στημένο το παιχνίδι με την ζάχαρη και τάχα μου απαξιώνεται εσκεμμένα η αξία του ομίλου για να υφαρπάξουν το ''στολίδι'' της Ελλάδος τα ξένα συμφέροντα.

        http://mitarola.blogspot.gr/2014/08/blog-post.html

        Για άλλη μια φορά τους έσχισα όλους. Στα ίσα. Υπουργούς - βουλευτίνες, Συριζέους και κάθε λογής παπαρολόγο που μας παρουσίαζε την ΕΒΖ ως αδάμαντα. ΚΑΡΒΟΥΝΟ η ΕΒΖ όπως και όλη η Ελλάδα με τους μέτριους και άχρηστους πολίτες της και ακόμη πιο άχρηστους πολιτικούς της.

        ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ τα κωλοεργοστάσια της ΕΒΖ. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΤΟ ΜΠΑΧΑΛΑΔΙΚΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ.
        Ξυπνάτε ωρέεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Άσχετο .... θυμήθηκα μόλις τώρα κάτι άλλες παπαρολογίες για ψάρια και Νηρέες. Μερικοί ήθελαν να μου κάνουν και μαθήματα.

        Διαγραφή
      3. Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον κύριο Οικονομόπουλο (που γράφει με το nick Φαύλος) που εμπιστεύεται την κρίση μου και τις αναλύσεις μου --- οι άλλοι του ΣΕΔ θέλουν ενυπόγραφα κείμενα με ονοματεπώνυμα και να γράφουμε για αέρες κοπανιστούς.
        Μας έφαγαν τα ονοματεπώνυμα και η δόξα και όχι η ουσία των γραφομένων.
        ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ κύριε ΝΙΚΟ!!!

        ΕΒΖ ΤΕΛΟΣ και όσο ο Λαφαζάνης συνεχίζει να μπουρδολογεί δεν υπάρχει επιστροφή για την ΕΒΖ μόνο βάθος απύθμενο.

        Διαγραφή
    41. Μπαίνω απλώς για να σας καλωσορίσω κ. Τάκη, γιατί είδα ότι εμφανιστήκατε ξανά. Σας παρακολουθώ αδιαλείπτως. Με την υγεία μου έγινε το κάτι το ανέλπιστο. Ενώ ήμουν κάποτε ξεγραμμένος, θεωρούμαι επί του παρόντος θεραπευμένος! Υπό στενή παρακολούθηση βέβαια και βλέπομε. Έγινε το θαύμα και σίγουρα είναι από το Θεό και τον Αγ. Εφραίμ στον οποίο προσευχήθηκα. Σε κάθε περίπτωση δεν ξέρω το κοντινό μου μέλλον και είμαι προετοιμασμένος.

      Ας πάμε τώρα και στα θέματα που συζητάτε. Επειδή η ισχυρή θεραπεία με έχει εξαντλήσει και όχι μόνο σωματικά, μερικές φορές δεν πιάνω τους χρηματιστηριακούς σας κώδικες. Τι εννοείτε όταν λέτε για τον ΙΚΤΙΝΟ ότι «Την μόνη αρνητική εξέλιξη που εγώ βλέπω είναι ότι η διοίκηση δεν προσφέρει αυτά που τάζει»; Έχει αλλάξει κάτι σ’ αυτά που πιστεύατε γι’ αυτόν;

      Και ένα δεύτερο ερώτημα:
      Κάποτε είχατε πει (θα το έχω κρατήσει κάπου στο αρχείο μου, αλλά είναι τόσα πολλά) ότι αν βάζατε τώρα κάπου τις καταθέσεις σας, θα εμπιστευόσασταν την Κύπρο, η οποία έχει ήδη κουρευτεί.
      Α.) Το εννοείτε και το πιστεύετε ακόμα;
      Β.) Ένα ατύχημα στην Ελλάδα (π.χ. εξόδου από το ευρώ), δεν θα μπορούσε να συμπαρασύρει και την Κύπρο;

      Χαίρομαι που είστε καλά. Να αγιάσει το στόμα σας για την ΕΒΖ. Μπράβο.

      Ευχαριστώ.

      Σύλβιος.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. @Κο Σύλβιο, εύχομαι ολόψυχα γρήγορη και καλή ανάρρωση.

        Διαγραφή
      2. MONSIEUR Silvie ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΔΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ.

        Διαγραφή
      3. Κύριε Σύλβιε εγώ δεν έχω δει ούτε τα μερίσματα που τάζει κάθε χρόνο ότι θα είναι μεγάλα, ούτε τις επιστροφές κεφαλαίου, ούτε τα σπλιτς των μετοχών.
        Είδα βέβαια τις αγορές ιδίων μετοχών - αλλά και αυτές τις κάνει στα επίπεδα του 1,2 - όπως είχε πει και ήθελε εξαρχής.
        Επειδή λοιπόν και οι κατέχοντες κουράστηκαν και δεν θα φρεσκάρουν το χαρτί, ούτε θα το συντηρούν σε υψηλότερα επίπεδα, για να πουλάνε οι τάχα μου εξυπνάκιδες η βάση έχει οριστεί χαμηλότερα. ΕΔΩ ΑΚΡΙΒΩΣ που βρισκόμαστε.

        Διαγραφή
      4. Για εμένα η Ελλάδα δεν θα βγει απο το ευρώ. Είπαμε η Ελλάς είναι η χώρα των μετρίων, αλλά ουδείς πολιτικός υπάρχει τόσο ηλίθιος και να πάει να βγάλει τη χώρα απο το ευρώ. Όποιος θα το κάνει - θα έχει χειρότερη τύχη απο την τύχη του Τσαουσέσκου.

        Διαγραφή
      5. Ευχομαι στον κύριο Σύλβιο πλήρη ανάρρωση και ποτέ ξανά σοβαρό πρόβλημα υγείας.

        Διαγραφή
      6. Κύριε Σύλβιε χαίρομαι πραγματικά για την καλή εξέλιξη στην πορεία της υγείας σας!

        Εύχομαι σύντομα να άνακτήσετε το 100% των δυνάμεών σας!

        Η ΥΓΕΙΑ είναι το υπέρτατο αγαθό, όλα τα άλλα ακολουθούν...

        Την καλησπέρα μου σε όλους τους φίλους και στον οικοδεσπότη!

        Διαγραφή
      7. Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Nemoz

        Σύλβιος

        Διαγραφή
    42. Και αν δεν ζητάνε πλέον άρθρα σας, ντροπή! Αυτοί χάνουν! Τι άλλο να πω!
      Σύλβιος

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    43. Καλησπέρα στους εξαίρετους φίλους στο στέκι του κ.Τάκη.Καταλυτική η επιστροφή του οικοδεσπότη.Άντε μπράβο,να μαζευόμαστε σιγά σιγά.Και πάντα γερός ο Τάκαρος, ρίξτε και καμία ματιά στον στοιχηματικό σπίτι του.
      Και βέβαια τις ευχαριστίες σε αυτούς που κράτησαν ζωντανό τον ιστότοπο, δηλαδή στους hippy,lorac,monsieur Δαρείο, Vasilisg ,ας με συγχωρέσουν αυτοί που δεν τους μνημόνευσα.Θα μου πείτε τι σε νοιάζει,δικό σου είναι το site; Θα απαντούσα ότι νοιώθω σαν να είμαι ένας φιλοξενούμενος που τον σέβονται και τον καλωσορίζουν.
      Στο ΧΑΑ τώρα,αρκούσε να διάβαζες την πρωινή ανάρτηση στο iskra για να καταλάβεις τι μέλει γενέσθαι στον ναό.Κρίμα.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Κύριε Νίκο ακόμη και τώρα δεν έχω την παραμικρή διάθεση για σχόλια περί χρηματαγορών και ειδικά την Ελληνική χρηματαγορά. Τι να γράφω??? Αερολογίες για μια αγορά που δεν κουνιέται ούτε λέπι???
        Η κυβέρνηση μέχρι τώρα γράφει εκθέσεις ιδεών και αλλάζει τις έννοιες στα λόγια.
        Η τρόικα ----> θεσμοί
        Το μνημόνιο -----> Γέφυρα και πρόγραμμα ανάπτυξης
        Οι πιστωτές ----> έταιροι.

        Μπουρδολογίες και φανφαρολογίες. Ουδείς βλέπω να θέλει να λύσει τα προβλήματα της χώρας. Αντί αυτού. Αυτοπαραμυθιαζόμαστε και το παίζουμε περήφανοι, τάχα μου.
        Όταν ακούω για ανθρωπιστική κρίση και απο κάτω βλέπω ότι μιλάμε για την Ελλάδα, τότε δεν μπορώ να κρατήσω την κοιλάρα μου απο τα γέλια

        Ελλας η χώρα των μετρίων. Ειλικρινά δεν βρίσκω τίποτα ενδιαφέρον για ελληνική χρηματαγορά ---- αν προηγουμένως δεν αρχίσουν να εφαρμόζονται μέτρα και να ψηφίζονται νομοσχέδια.

        Διαγραφή
      2. Μα πως τα λέτε κ.Τάκη! Την τύχη του Τσαουσέσκου! Μα που τα βρίσκετε!

        Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ευχαριστώ και σας φίλοι Vasilisg, Δαρείο και spooky για τις ευχές σας.

        Σύλβιος

        Διαγραφή
      3. ΤΟ τέλος του δικτάτορα κομουνιστή
        https://www.youtube.com/watch?v=eJ6q1a6aDbA#t=41

        Η ιστορία και το τέλος
        http://redskywarning.blogspot.gr/2013/12/blog-post_17.html

        Διαγραφή
      4. Άκου λέει δημοψηφίσματα και μπούρδες κατσαρές!!!!!!!!!!

        Βρεεεεεε, ο χαζολαός επέλεξε κυβέρνηση για να αποφασίζει ανταυτού. Θατα αλλάξουμε τώρα??? Δηλαδή η κυβέρνηση κάθε φορά θα ζητάει απο τον λαό να παίρνει αποφάσεις και θα του ζητάει δημοψηφίσματα - επειδή εκείνη δεν θα είναι η ίδια ικανή να παίρνει αποφάσεις???
        Βρεεεεεεεεε άντε να δουλέψετε, σηκώστε μανίκια και αφήστε τις μπουρδολογίες και τις ανοησίες που αρέσουν στον χαζολαό.

        Διαγραφή
      5. Κύριε Τάκη πώς θα περνάνε κρίσιμα νομοσχέδια με την αριστερή πλατφόρμα των Λαφαζάνηδων απέναντι ή με τους εθνικιστές σαν τον Ψεκασμένο που δηλώνει αντίθετος σε κάθε ιδιωτικοποίηση; Μιλάμε για πραγματικά σούργελα! Εντωμεταξύ εχουν παγώσει όλες οι αποκρατικοποιήσεις, οι διαγωνισμοί δημοσίων έργων κλπ Πώς θα φτάσουμε έτσι ως τον Ιούνιο; Εργο μηδενικό προς το παρόν, μόνο φανφάρες.

        Διαγραφή
      6. Έ θα κάνουμε μερικά βαφτίσια όπως ...
        Η τρόικα ----> θεσμοί
        Το μνημόνιο -----> Γέφυρα και πρόγραμμα ανάπτυξης
        Οι πιστωτές ----> έταιροι.

        και θα προχωρήσουν.
        Κύριε Gerry αυτή η κυβέρνηση ή θα προχωρήσει και θα μεγαλουργήσει, κάτω απο την πίεση των εταίρων μας ή θα κάνει το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ. Ένα τίποτα ακόμη μεγαλύτερο και απο το τίποτα της κυβέρνησης Καραμανλά που όλο μεταρρυθμίσεις έκανε και όλο λογια και δάνεια έπαιρνε.

        Διαγραφή
      7. Και εκεί πάνω στο ΤΙΠΟΤΑ θα πέσει απο μόνη της.
        χαχαχαχα
        Βλέπω η κυβέρνηση (ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΝ) να κάνουν πρόταση μομφής στον εαυτό της!!!

        Τέλος πάντων. Εγώ έχω αρχίσει να συμπαθώ τον πρωθυπουργό μας - ο οποίος έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται τα αγγούρια και σταμάτησε να μπαρουφολογεί όπως πριν μερικούς μήνες. Αυτό απο μόνο του είναι μεγάλη πρόοδος και ΑΙΣΙΟΔΟΞΩ.

        Διαγραφή
      8. Για την ΕΛΒΑΛ κύριε Τάκη νόμιζα ότι την ευνοεί και η άνοδος του δολαρίου. Γιατί αυτή η κατάντια στα 1.05€;

        Διαγραφή
      9. ο πρωθυπουργος και οι κοντινοι συνεργατες του εδειξαν το δρομο οπως λεει και ο κ.Τακης ...αισιοδοξουμε!!!!!!!!!οποτε και η αριστερή πλατφορμα ή θα ερθει στα ισια της ή θα ακολουθησει το δρομο της!!!!!!υπαρχει και το ποταμι απο πισω για να στηριξει την κυβερνηση και να ψηφιζει νομοσχεδια και γιατι οχι να μπει και στην κυβερνηση !!δεν ειναι τυχαια η επισκεψη θεωδωρακη στον τσιπρα προχτες σε πολυ καλο κλιμα

        Διαγραφή
    44. Καλησπέρα και από εμένα.
      Κε Σύλβιε, οριστικά περαστικά σας εύχομαι, κε Τάκη παρομοίως και εύχομαι να ξεκουραστείτε και καλώς ορίσατε στο ιστολόγιό σας!
      Σχετικά με τα (αισιόδοξα) προαναφερόμενα από τους εκλεκτούς συμ-φορουμίτες, .......θα διαφωνήσω κάθετα. Ούτε ο Τσίπρας ούτε και κανείς άλλος από την κυβέρνηση με κάνει να νοιώθω την παραμικρή αισιοδοξία. Κατά την προσωπική μου άποψη είναι όλοι τους φρου φρου και αρώματα,φλύαροι, άσχετοι, τεμπέληδες και τρελαίνονται για δημοσιότητα, .....τίποτα άλλο. Δεν μπορώ να βρω κάτι θετικό για αυτούς. ΜΠΛΕΞΑΜΕ, είναι η εκτίμησή μου και ο Θεός να βάλει το χέρι του, αυτά.
      Βίκτωρ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Μπράβο κ. Τάκη για τις παραπομπές με αναδρομή στη Ρουμανική Ιστορία. Ευχαριστώ κ. Βίκτωρα για τις ευχές σας.

        Σύλβιος

        Διαγραφή
    45. Κύριε Gerry Phoenix
      Εδώ και κάποιους μήνες αγοράζω κάθε τόσο ΕΛΒΑ έχοντας την πεποίθηση ότι καλύτερα είναι να κάνεις το όποιο χρήμα σου έχει περισσέψει μετοχές σαν αυτή ή τον ΙΚΤΙΝ που αναφέρθηκε παραπάνω.Ίσως η νέα γενιά Στασινόπουλων να την φροντίσουν περισσότερο τώρα που ανέλαβαν την διοίκηση.Από τον χρονικό προσδιορισμό που έδωσα παραπάνω είναι ολοφάνερο ότι λογιστικά είμαι χαμένος,έχω όμως ως γνωστόν υπομονή.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    46. Κύριε ΝίκοΤ, εγώ την έχω με χαμηλό Μ.Ο.(1.14) κι όμως γράφω μικρές ζημιές. Πρόκειται για την καλύτερη κατά τη γνώμη μου εταιρεία του ομίλου Στασινόπουλου, και ίσως τη μόνη κερδοφόρα πλέον! Καθαρά εξαγωγική και με ίδια κεφάλαια άνω των 500 εκ.€ και αποτιμάται κοντά στα 130 εκ€. Τέτοιες τιμές είχε δει μόνο με ΓΔ 650 μονάδων το 2012....τι να πει κανείς...μακάρι όπως λέτε η νέα γενιά να δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Σαφώς σε περίπτωση Grexit, τέτοιες εξαγωγικές μετοχές είναι
      προτιμητέες...πάντως το μόρφωμα-συνονθύλευμα Λαικιστών -Εθνικιστών που μας "κυβερνάει", εχει βάλει την οικονομία "μέσα" πολύ σύντομα...στερούνται πλήρως αντίληψης της αγοράς και της ελεύθερης οικονομίας..είναι αμετανόητοι κρατιστές..όσα θετικά έκαναν οι προηγούμενοι,,τα εξανέμισαν σε 1,5 μήνα..τέτοιο "τουρλουμπούκι" δεν θυμάμαι ποτέ στη ζωή μου...επιστρέφουμε σε καταστάσεις "ΓΑΠ", με ακόμη πιο επικίνδυνους "χειριστές". Με αριστερή πλατφόρμα και τους εθνικο-λαικιστές Καμμένους είναι αδύνατον να ψηφιστούν οποιαδήποτε μέτρα..πώς αυτό το συνονθύλευμα θα φτάσει έως το καλοκαίρι; Είναι απλά ΤΡΑΓΙΚΟΙ. Και είναι γεγονός ότι επενδύουμε στο πιο επικίνδυνο πλέον Χρηματιστήριο του κόσμου.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    47. Προς τον κύριο που γράφει ακαταλαβίστικα και αγοράζει εδώ και 2 χρόνια ότι σαβούρα κινείται στην Ελληνική χρηματαγορά. Αγόρασε ΧΑΚΟΡ, μέχρι και θεσμικός μας είπε ότι έγινε, μετά έγινε ο στρατηγικός επενδυτής της κολοτράπεζας ΑΤΤΙΚΗΣ και κάπου τον πήρε τον μάτι μου να αγοράζει και Βγενόχαρτα - μαζί με κάτι άλλα βλαμμένα που τους φταίει η τρόικα, ο Σόιμπλε και το κακό μνημόνιο, οι ΣαμαροΒενιζέλοι για το κατάντημα της χώρας

      Γράφει ΣΗΜΕΡΑ
      Προς τχς : η πειρ 2,4 δις και η finance bank 3,5 ;

      Ξύπνα βρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε. Πάλι ζόμπι βλέπεις στον ύπνο σου?????? Θα γίνεις τώρα μεγαλομέτοχος και στην μεγαλύτερη κολλάντζα της Ελληνικής χρηματαγοράς. Σκέψου λίγο!!! Είναι δυνατόν να την πομπάρει σε καθημερινή βάση ο γνωστός δημοσιογράφος και να μας την λέει HOT STORY των Βαλκανίων και να πρόκειται, όντως, για κελεπούρι???

      Ξύπνα βρεεεεεεεε και ξαναμελέτα λίγο Τάκαρο

      Ξαναμελέτα με προσοχή αυτό ,,,
      Ζομποτράπεζες, The Vampires of blood - απο το 2006 και μετά όλο ζητάνε λεφτά, για να πτωχεύσουν τελικά. Το ΤΧΣ διασώζει τις Ελληνικές καταθέσεις και όχι τους τραπεζίτες, όπως λένε οι άμπαλοι άσχετοι απο χρηματαγορές.

      http://mitarola.blogspot.gr/2013/06/vampires-of-blood-2006.html

      Που βρίσκονταν τα ίδια, των ζομποτραπεζών το 2004 - 2005???

      ΕΤΕ το 2004 2,4 δις και 3,1 το 2005 με 327 εκατ. μετοχές

      ΑΛΦΑ το 2004 2 δις και 2,2 το 2005 με 286 εκατ. μετοχές

      Eurobank το 2004 2,1 δις και 2,5 το 2005 με 319 εκατ. μετοχές

      Πειραιώς το 2004 0,9 δις και 1,4 το 2005 με 198 εκατ. μετοχές

      Αττικής το 2004 είχε ίδια 160 εκατ. και 153 το 2005


      Τι έκαναν οι μετοχές των ζομποτραπεζών???
      Κάποιοι χρηματιστηριακοί ταγοί, αγόρασαν στις αρχές του 2003, τις ζομποτράπεζες μας, στο 0,5 με 0,7 των ιδίων κεφαλαίων τους και τις γύρισαν ανοδικά έως και 4 φορές των ιδίων κεφαλαίων τους προς τα τέλη του 2007, οπότε και καταρρεύσαν. Ουσιαστικά όμως η άνοδος των τραπεζών είχε ολοκληρωθεί ή τουλάχιστον ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος της, μέχρι τα τέλη του 2005.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Η τιμή στόχο για τον ΠΕΙΡαυλο είναι υπο του μηδενός και είναι βέβαιο ότι θα πάει σε μεγάλη ΑΜΚ, Μεγάληηηηη πολύ μεγάλη.

        Μετά αν στρώσουν τα κεφάλαια της - θα την κοιτάξω και ίσως βρω ενδιαφέρον σε μια χρηματιστηριακή τιμή όπου η χρηματιστηριακή αξία της θα είναι γύρω απο το 1 δις ευρώ.

        Ξυπνάτε βρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

        Διαγραφή
      2. Η τιμή στόχο για τον ΠΕΙΡαυλο είναι υπο του μηδενός αλλά για τη θυγατρική της εμπιστοσύνη κλείδωσε στα 1,40. Κέρδη για πασατέμπο βέβαια (ιδιαίτερα αφού θα έρθουν σ΄ένα 3μηνο) αλλά ξέρετε...το μόνο που διαθέτει η χώρα είναι καλοκαιρινός περίπατος στην παραλία....τα σποράκια ταιριάζουν ευχάριστα.

        Διαγραφή
      3. Bonjour!

        Ολως τυχαίως κλείδωσε κοντα στην καθαρή της θέση. Βέβαια επειδή όπου μπλέκεται η Πειραιως σε ΔΠ θέλει τεράστια προσοχή, θέλει παρακολούθηση. Θυμάστε την ΣΙΕΝΣ?

        Διαγραφή
      4. Καλημέρα

        την θυμάμαι πολύ καλά τη ΣΙΕΝΣ φίλε κ. Δαρείε. Έχασα 2,000 ευρώ. Σε πρώτη φάση έγινε δημόσια πρόταση στα 0,21 ευρώ/μετοχή. Στην δεύτερη και τελική φάση, αυτή της απόσυρσης, όταν έγινε το σχετικό αίτημα στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς ποντάρισα στο ενδεχόμενο καθορισμού της ίδιας τιμής και την μάζευα περί τα 11-12 λεπτά αλλά δυστυχώς έχασα. Υπήρχε ασάφεια στο νόμο, η κεφαλαιαγορά δεν προστάτεψε μικροεπενδυτές (και τζογοκερδοσκόπους-εμένα), δεν μπήκε περιορισμός στην τιμή απόσυρσης, οπότε ο καριόλης ο Ρήγας μάζεψε όλη την προσφορά περί τα 6 λεπτά τις 2 τελευταίες ημέρες διαπραγμάτευσης.

        Ας το έχουμε κατά νου, εάν (ξανα)υπάρξει αυτή η δεύτερη φάση. Ανέκαθεν ίσχυε και σταθερά ισχύει ο χρυσός κανόνας:

        "Όποιος έχει τον χρυσό φτιάχνει τον κανόνα".

        Διαγραφή
      5. Γενικά MONSIEUR παρακολουθώ αρκετά "μαζεμένα" χαρτάκια τα οποία ίσως δεν έχουν λόγο ύπαρξης πλέον στο Ελληνικό Χρηματιστήριο. Υπάρχουν και τα έξοδα διατήρησης βλέπετε και χρήμα για παιχνίδια δεν βλέπω στον ορίζοντα. Ισως τους επόμενους μήνες να δούμε αρκετές να αφήνουν το ταμπλό. Ούτως η αλλιώς στην πλειοψηφία τους έχουν φτάσει τις τιμές στα τάρταρα οπότε τους συμφέρει. Τζάμπα θα τις βγάλουν σχεδόν.

        Οσο για τον Ρήγα έχω την αίσθηση ότι με τον Σάλλια είναι στα μαχαίρια χρόνια τώρα.

        Διαγραφή
      6. @ κ Hippy, έχετε όντως πληροφορία ή υπάρχει δημοσίευμα ότι η τιμή έχει κλειδώσει στο 1,40 για την TRASTOR?
        Trastor-er

        Διαγραφή
      7. Παπαγαλο-πληροφορία Κε Trastor-er.

        Επειδή ωστόσο σέβομαι τους θαμώνες του Κ. Τάκη δεν θα το έγραφα αν δεν έδενε και με το άρθρο του capital

        http://www.capital.gr/news.asp?id=2250593

        "Pasal: Δανεισμό 35,5 εκατ. ευρώ διαγράφει η Πειραιώς

        Διευθέτηση του υφισταμένου χρέους της Pasal Development συνολικού υπολοίπου με ημερομηνία 04.03.2015 ύψους 28.432.304 ευρώ μέσω μεταβίβασης στην Τράπεζα Πειραιώς 20.353.776 μετοχών κυριότητας PASAL στην Trastor ΑΕΕΑΠ.

        (28.432.304 ευρώ) / (20.353.776 μετοχές) = 1,3969 ευρώ/μετοχή






        Διαγραφή
      8. Ευχαριστώ, τους ίδιους υπολογισμούς έχω κάνει και εγώ, ευχαριστώ.
        Trastor-er

        Διαγραφή
    48. Καλημέρα σας . Σας έκανε trigger βλεπω ο πειραυλος και επανήλθατε !! Έχετε σχόλιο για την κίνηση της ετε με finas?
      http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1312096/finansbank-eos-ton-aprilio-h-afxhsh-kefalaioy.html

      Με την αμκ θα γραφτούν τα χρήματα στα κεφάλαια της φινας άρα και της μαμάς ,αλλά στην ουσία φράγκα δεν θα πέσουν. Θα προτιμούσα να γινόταν πώληση και όχι αμκ και με τα χρήματα αυτά να κάλυπτε μέρος τον εδώ υποχρεώσεων.Φαντάζομαι πάντως οτι όσα μπούν στα ιδία (σε ευρω) της φινας θα γραφτούν ισόποσα στα συνολικά (όμιλο) της ετε. Κάτι ακόμα στα 9μηνα της ετε γράφει 10,839 ομιλο και 9.999 μητρική ιδία δηλαδή όλα σχεδόν τα κεφάλαια τα γράφει η μητρική.Με αμκ της φινας πχ με το ποσό που γράφει το άρθρο πώς θα αλλάξουν αυτά?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    49. O Κυριακιδης δεν ειναι μαρμαρας αλλα χρηματιστης. 1.5 χρονο τωρα καθε μερα αγοραζει 3-4 χιλιαρικα. εδωκε το Σεπτεμβρη 17σεντσια και αλλα 10 τωρα προοοομερισμα στους πιστους ακολουθους. ο ετερος καπαδωκης ειναι καβουρομανα μεγαλη και εσχατως τσακωμενος με την λεξη αξιοπιστια. θα τα δωκει ομως μαζεμενα στους εχοντες υπομονη. ( οι υπολοιποι πουλανε για να αγορασουν Πειρ καλη ωρα και να χασουν και τη σουφρα τους)

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Συμφωνω και επαυξανω φιλτατε. Διαβαζω μολις τωρα οτι ο ενας εχθες αγορασε 5000 στο 2,38!! και ο αλλος 400 στο.., 1.11. Τα φαινομενα βεβαια πολλες φορες απατουν και ξαφνου ο σφιχτος γινεται χουβαρδας. Προσωπικα εκτιμω οτι στο 15 θα μοιρασθουν 5-6εκ. εκτακτως. Αγγελος Π.

        Διαγραφή
    50. Καλησπέρα σε όλους.
      Μια και ο λόγος για μάρμαρα.
      Φίλτατε Λάκη μας λείπετε.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    51. Κύριε hippy μου,
      Διάβασα μόλις τώρα ότι ασπασθήκατε την παλαιά απόφαση του κυρίου Τάκη και θα απέχετε και εσείς από την αγορά μέχρι νεοτέρας. Υποθέτω ότι η απόφασή σας αυτή δεν περιλαμβάνει και τα ομόλογα ελληνικού Δημοσίου.

      Τέλος ανεξάρτητα, από το ότι απέχετε και σωστά πράττετε (εγώ από την αρχή σας το είχα πει ότι αυτούς ως επενδυτής δεν τους εμπιστεύομαι), επειδή προσφάτως κυνηγούσατε μερισματοφόρες μετοχές (ΕΥΑΠΣ, ΕΛΛ), θα ήθελα να ξέρω γιατί δεν συμπεριλάβατε τον ΟΛΘ μέσα σε αυτές και πως τον βλέπετε; Ίσως είναι μια εταιρεία που πιο εύκολα ιδιωτικοποιηθεί (αφού δεν αφορά νερό και ενέργεια). Βέβαια ως προς τα αποτελέσματα δυστυχώς είναι φέτος στα καλύτερά του και μετοχές αγοράζομε συνήθως όταν για μια χρονιά συγκυριακά τα αποτελέσματα δεν είναι και τόσο καλά.

      Σας ευχαριστώ για τις απόψεις σας.

      Σύλβιος

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Κατ΄αρχήν με όλο το σεβασμό και χαριτολογώντας θα μου επιτρέψετε στο τέλος του ονόματος σας να προσθέσω ένα παρατσούκλι. "Σύλβιος-γάτος". Εμφανίζεστε από καιρού εις καιρό, πάντα ενημερωμένος και με επενδυτικές επιλογές για τη "χρυσή σφαίρα"..

        Με έχετε ψυχολογήσει απόλυτα, λες και γνωριζόμαστε χρόνια. Θεωρώ αυτοχειρία τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη το Grexit. Ένας φόβος υπάρχει βέβαια αλλά εστιάζω στην στατιστική συμπεριφορά της ΕΕ δηλαδή στο "extend and pretend". Γιατί να το αλλάξει τώρα? Οπότε ναι, βλέπω επενδυτική ευκαιρία στα ΟΕΔ (μέχρι και τα Κυπριακά ανέβηκαν 5% τη τελευταία βδομάδα). Το 60% λοιπόν από τη ρευστοποίηση της HOL αγόρασα ΟΤΕ λήξεως 2016 και 3ετές ΟΕΔ.. Τα υπόλοιπα ΤΡΑΣΤΟΡ που ρευστοποίησα στην είδηση της ΔΠ στα 1,34. Μάλλον έχετε δίκιο για τον ΟΛΘ, έτσι κι αλλιώς τώρα ψάχνομαι (για trade), αν τα πράγματα πάνε όπως πιθανολογούμε (συνέχεια στο τεράστιο volatility) θα μας δώσει ευκαιρία σίγουρα. Εσείς τι άλλο θα ψωνίζατε?

        (ο Κ. Τάκης είναι ο καλύτερος αναλυτής θεμελιωδών του ΧΑΑ που γνωρίζω. Ο χίππης ένας ερασιτέχνης τρειντεράς. Καμιά απόφαση του δεν ασπάσθηκα. Απλώς βλέπω το δάσος πια μακρύτερα. Αν υπάρχει ρευστότητα οι αναπόφευκτες ΑΜΚ των τραπεζών θα μας δώσουν-όπως και το 2014-ικανοποιητικά κέρδη. Αρκεί να υπάρχει ρευστό. Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν να πιέζουμε την τύχη μας)

        Διαγραφή
    52. Εσείς κ.Τάκη, που επίσης απέχετε, για τον ΟΛΘ τι γνώμη έχετε;
      Σας ευχαριστώ,
      Σύλβιος.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    53. Ευχαριστώ κ. Hippy για την απάντησή σας, τη μετριοφροσύνη σας και τα επαινετικά για μένα λόγια σας.

      Εις ανταπόδοση, αλλά και προς επίρρωση των απόψεών σας επισυνάπτω σχετικό κρίσιμο απόσπασμα από τη χθεσινή έκθεση της S&P:

      «……Σημειώνουμε πως οι αξιολογήσεις μας δημόσιου χρέους αφορούν στην ικανότητα της κεντρικής κυβέρνησης και την θέλησή της να εξυπηρετήσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς ιδιώτες πιστωτές, που στην περίπτωση της Ελλάδας έχουν περίπου το 20% του χρέους, εξαιρώντας την ΕΚΤ και άλλους επίσημους πιστωτές. Οι λήξεις χρέους που κατέχουν ιδιώτες πιστωτές αντιστοιχούν σε λιγότερα από 500 εκατ. ευρώ το 2015 και 1,09 δισ. το 2016, λιγότερο από το 0,3% του ΑΕΠ και 0,6% του ΑΕΠ αντίστοιχα, πολύ κάτω από τις λήξεις χρέους προς «επίσημους» πιστωτές.
      Μια χαμένη πληρωμή προς ένα «επίσημο» πιστωτή δεν συνιστά πυροδότηση για υποβάθμιση σε κατηγορία SD (selective default) με βάση τα κριτήρια μας, σημειώνει η S&P, ωστόσο αν δεν παραμένουν οι άλλοι παράγοντες ως έχουν θα συνιστά ένα αρνητικό παράγοντα στην ανάλυσή μας. Μόνο η μη πληρωμή ιδιώτη επενδυτή θα συνιστά «default» με βάση τα κριτήρια μας.
      Η ελληνική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα δεσμευτεί να εξαιρέσει ιδιώτες επενδυτές από οποιαδήποτε μελλοντική αναδιάρθρωση χρέους, παρότι θεωρούμε ότι τα κίνητρα για μια ακόμα αναδιάρθρωση θα αυξηθούν αν ενταθεί η κρίση χρέους».

      Με εκτίμηση

      Σύλβιος

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Αμοιβαία η εκτίμηση Κε Σύλβιε.

        Άλλο γνωρίζω γραφή κι ανάγνωση-κι άλλο ξέρω να διαβάζω (κριτικά). Ευθυκρισία διαθέτετε, ευχαριστώ πολύ για το απόσπασμα που παραθέσατε. Ένας φόβος βέβαια πάντα θα υπάρχει, είπαμε όμως, ο φόβος στην περίπτωση του επενδυτή είναι υγιές συναίσθημα, σύμμαχος, καθώς τον προστατεύει απ΄τις εξαλοσύνες.

        Διαγραφή
    54. Mη επενδύσιμο το ΧΑΑ μεσοπρόθεσμα με αυτούς τους απίστευτους ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ που μπλέξαμε! Τι να πεις κανείς για τον Λαφαζάνη, τον Μπαλτά ή τον Φλαμπουράρη...

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Μην ξεχνάμε και τον γελωτοποιό όπως πολύ εύστοχα τον χαρακτήρισε ο κ. Τάκης. Απολαύστε τον Υπουργό Άμυνας σε πυρ και κίνηση:
        https://www.youtube.com/watch?v=k-awl3tFS6c

        Διαγραφή
    55. Απαντήσεις
      1. http://www.capital.gr/News.asp?id=2256469

        Μετά απο τόσα χρόνια η εταιρία δεν θα διανείμει μέρισμα. Λογικό καθώς τα αποτελέσματα της είναι απαράδεκτα και η ποιότητα των μισθωτών της πλεόν αρκετά κακή.

        Διαγραφή
      2. Έχετε 100% δίκιο κ. Δαρείε και στις δυο παρατηρήσεις σας. Η διοίκηση σκόπευε σε πώληση ακινήτου στην Πάτρα ώστε να δώσει μέρισμα 7 λεπτών. Ουσιαστικά η "επίσημη" τιμή της Πειραιώς 1,40 ευρώ/μετοχή προς το Θεοδωρίδη εμπεριέχει κι αυτό.

        Διαγραφή
    56. Καλημέρα στην παρέα.
      Ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς κανένα Blog ή site που να υπάρχει συζήτηση για αμοιβαία κεφάλαια και εξωτερικού .

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    57. Κύρε Τάκη καλησπέρα,
      Θα ήθελα να σας ρωτήσω πώς είδατε τα αποτελέσματα της ΜΕΡΚΟ. Απόδοση ιδίων κεφαλαίων άνω του 40% και λογικά αναμένεται εξαιρετικά γαλαντόμο μέρισμα.
      Ξενοφών

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    58. Συγγνώμη κ.Hippy, αλλά επειδή κάποτε τα είχατε αναφέρει και επειδή η χρηματιστηριακή μου (Eurobank) δεν μου δίνει τέτοια δυνατότητα, στην ιστοσελίδα της, μήπως μπορούσατε να μας δώσετε τα χαμηλά του 2012 για τις ΕΧΑΕ, ΜΕΤΚ, ΦΛΕΞΟ, ΟΛΘ, ΟΛΠ, ΕΥΠΙΚ, έτσι για να έχομε μια σύγκριση; Συνήθως από πού τα βλέπετε εσείς, κάπου που να να είναι αξιόπιστα μετά από αποκοπές, διανομές, split κλπ;
      Ευχαριστώ
      Σύλβιος

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. ΕΧΑΕ ενδοσυνεδριακό χαμηλό 1,84 κλείσιμο 1,93 (1/6/2012)

        ΜΕΤΚ ενδοσυνεδριακό χαμηλό 5,55 κλείσιμο 5,55 (5/6/2012)

        ΦΛΕΞΟ ενδοσυνεδριακό χαμηλό 0,912 (31/5/2012)!!! σε κλείσιμο 1,15 (25/5/2012)...τι ευκαιριάρα!!!

        ΟΛΘ ενδοσυνεδριακό χαμηλό 9,41 κλείσιμο 9,60 (25/5/2012)

        ΟΛΠ ενδοσυνεδριακό χαμηλό 7,06 κλείσιμο 7,60 (5/6/2012)

        ΕΥΠΙΚ ενδοσυνεδριακό χαμηλό 0.317 κλείσιμο 0.476 (17/5/2012)

        Δεν υπολογίζονται τα μερίσματα (που σε γενικές γραμμές όμως χάνονται την επομένη της αποκοπής)

        Χρησιμοποιώ το monopoly της profile.

        Διαγραφή
    59. Τα ομολογα του ελληνικου δημοσιου θα μπορουν να συμμετεχουν στο προγραμμα ποσοτικης χαλαρωσης εφοσον ειμαστε σε ενα προγραμμα εε και δντ. απο τον ιουλιο και μετα και εφοσον το επιτρεπουν οι συνθηκες . Ερωτηση προς κ .Ηippy η οποιον αλλο ξερει επι του θεματος..αφου η εκτ θα αγοραζει απο δευτερογενη αγορα..αν αγορασω εγω τωρα σε 70 της ονομαστικης αξιας του ομολογου θα μπορω ιουλιο να το δωσω 100?
      kabamarou

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. ΣΟΥΤΑΡΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣ..ΧΑΣΟΥΡΑ ΕΓΡΑΨΕ...ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ STOP LOSS 25%
        KABAMAROU
        ( δεν ξαναγοραζω τραπεζες, δεν ξαναγοραζω τραπεζες, δεν ξαναγοραζω τραπεζες, δεν ξαναγοραζω τραπεζες, δεν ξαναγοραζω τραπεζες, δεν ξαναγοραζω τραπεζες, δεν ξαναγοραζω τραπεζες, δεν ξαναγοραζω τραπεζες,1000 φορες θα το γραψω να παρω το μαθημα μου κυριε ΤΑΚΗ

        Διαγραφή
      2. k. Kabamarou μέχρι να σας απαντήσει κάποιος που θα γνωρίζει καλύτερα την διαδικασία σας βάζω το λινκ του σουπερ Μαριο του ευρω-τσοβολα.
        http://www.ecb.europa.eu/press/pr/date/2015/html/pr150122_1.en.html

        Θα ισχύουν οι αγορές για όλες τις σειρές τελικά?? πχ 3ετες 5 ετες κτλ

        Διαγραφή
      3. Α α α και πειρ-αυλο που γράφετε κ Kabamarou αν ενώσετε τις κορυφές ιουν&δεκ '14 και φέρετε και την παράλληλη απο τα χαμηλά μαιου14 που περνάει απο χαμηλά ιαν15 και σχεδόν απο τα προχθεσινά.. Δεν ξέρω πως σας φαίνετε σαν εικόνα , μια και δεν πολυ ασχολούμαι και με τον πειραυλο.Μπορεί να έχω άλλη-λάθος-εικόνα. Στην αλφα πχ η κίνηση είναι παρόμοια αλλά εντός pitchforkiou για μακαρόνια νο6.

        Διαγραφή
    60. Η παραμονή κάτω απο την παχυά γραμμή "κομανλέξη" σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο και μια άνοδος πάνω απο την οχτακοσάδα θα είναι καλοδεχούμενη.Μόνο θετικό το πρόσφατο χαμηλό που διατηρεί τραυματισμένο μεν αλλά ζωντανό έναν ανάστροφο ωκω αλλά και ακμαίο ένα ανοδικό κανάλι που η μορφή του διαμορφώνεται ακόμα με απαρχή πάντως τον Οκτ14.

      Για λίγο χιουμορ και ελάφρυνση όσων έχουν βαριά διάθεση χεχε.. πονάει πάντα η πρώτη φορά !! χεχε Απο ΤΡΥΠΕΣ . Την καλησπέρα μου σε όλους/ολες τους τακαρόπληκτους.
      https://www.youtube.com/watch?v=3OFnEuRGIQ4

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    61. Κύριε Hippy ευχαριστώ. Πράγματι ευκαιρίες τότε. Είστε φοβερός.

      Να σας ρωτήσω και κάτι άλλο: συμπαθείτε ή ορθότερα συμπαθούσατε προσφάτως εταιρείες με γεμάτα ταμεία που δίνουν καλά μερίσματα, όπως ΕΥΑΠΣ (όπως είναι δείχνει καλή ευκαιρία), ΕΧΑΕ κλπ. Το ενδεχόμενο μιας έκτακτης φορολογίας στις καταθέσεις εσωτερικού ή ενός κουρέματος των καταθέσεων (πιο ανώδυνο για τους ξένους από το να βγούμε από την ευρωζώνη και έχει ξαναδοκιμαστεί) δεν θα τις επηρεάσει σημαντικά; Ιδιαίτερα τις κρατικές των οποίων τα διαθέσιμα είναι υποχρεωτικά στην Ελλάδα στο σύνολό τους. Όσο αυξάνει ο ELA, αν αυξηθεί και η χρηματοδότηση των κράτους με έντοκα καλυπτόμενα από τις τράπεζες + τα επισφαλή δάνεια που αυξάνουν + την αδράνεια των δικών μας, δεν αποκλείεται να έρθει η ώρα του. Τι λέτε;

      Σύλβιος

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις

      1. Ο φόβος γεννάει μαύρες σκέψεις που όσο τις συζητάμε μεταξύ μας μοιάζουν όλο και περισσότερο λογικές φίλε Σύλβιε. Αυτό το ξέρουμε καλά . Προσωπικά κάνω διασπορά στο ΧΑΑ και σε ξένα μαγαζιά (χωρίς να υποστηρίζω βέβαια ότι είναι το καλύτερο καθώς οι αποδόσεις είναι άνισες) . Σταθερά όμως σε κερδοφόρες-μερισματοφόρες μετοχές ανεξαρτήτως ντόπιας ή ξένης αγοράς (δειγματοληπτικά adidas, rwe, vod, iukd, tsco, sdiv, mfo, wrt, ally pra, cprc etc)

        Διαγραφή
      2. Φίλτατε Ηλία,με την άνοδο των ξένων χρηματιστηρίων τα κέρδη είναι όχι απλά καλά αλλά άριστα.
        Και βλέπω και συνέχεια.

        Διαγραφή
    62. Πως σας φάνηκαν τα αποτελέσματα του ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ; Γιατί τόσο μεγάλη πτώση στη μετοχή;

      Σύλβιος

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    63. Καλησπέρα σε όλους.
      Κύριε Σύλβιε ,καλά τα αποτελέσματα του Ευάγγελου. Εγώ συνήθως αγοράζω λίγο κάτω των 5 και δίνω κάποια στα 5,5 ευρώ .Έτσι έχω ΜΥΤΙΛ με έναν σχετικά καλό ΜΟ κτήσης.Θα σας πρότεινα να δείτε και την ΜΟΗ.
      Ο κύριος Τάκης δεν εκτιμά τις ελληνικές εταιρείες πετρελαιοειδών,αυτή όμως με έχει ανταμείψει ικανοποιητικότατα.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    64. Ευχαριστώ κύριοι hippy και ΝίκοςΤ για την ανταπόκρισή σας.
      Κύριε Hippy, η αρχή της διασποράς είναι η πρώτη και βασική. Έξυπνες επιλογές με βάση το (φτωχό) μυαλό μου, αλλά ακριβές πλέον. Θα μου πείτε τι κερδίζομε στο ΧΑΑ μας; Από το φτηνό επίπεδο πάμε προς το παρόν στο φτηνότερο!
      Σύλβιος

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    65. Flexopack για ακόμη μία φορά εύγε στη διοίκηση, άριστα αποτελέσματα.
      Έχουν δημοσιευθεί σήμερα στο helex.gr

      Vasilisg

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    66. Κύριε Τάκη
      Μόλις διάβασα το παρακάτω και σας θυμήθηκα.
      http://www.capital.gr/Articles.asp?id=2260872
      Πόσο δίκιο είχατε όταν αναφερόσαστε στο "διαμάντι" της ΕΤΕ
      Καλή σας μέρα.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    67. Καλησπέρα στην παρέα
      πτώση πετρελαιου => ωφελούνται Ταιλανδη , τουρκια , ινδια , κινα, νοτια αφρικη απο τις χωρες που ανηκουν σε εμ ( emerging markets) στον αντιποδα ρωσια, ηαε, κολομβια μαλαισια. για τοποθετησεις σε αγορες ψηφιζω ακομα
      1. ευρωπη 2 ιαπωνια 3 ινδια .
      kabamarou

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    68. http://freeforumstocks.blogspot.gr/2015/04/blog-post_6.html#more

      Μια εικόνα για το τι έγινε τα τελευταία χρόνια .....

      the tall

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

    Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂