Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Α΄Φάση Παγκόσμιο Κύπελλο 1994 (Η.Π.Α.)

Σε μία σημαδιακή μέρα για τις ΗΠΑ, στις 4 Ιουλίου (ημέρα ανεξαρτησίας των Η.Π.Α.) του 1988, η FIFA ανακοίνωσε πως θα διοργανώσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994.
Η απόφαση της FIFA να δώσει τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου στις Η.Π.Α., οι οποίες κέρδισαν το Μαρόκο και την Βραζιλία, εξέπληξε πολύ κόσμο, αφού δεν υπήρχε στην χώρα βάση θεατών ποδοσφαίρου, με εξαίρεση τους μετανάστες από την Λατινική Αμερική. 


Η απόφαση αμφιλεγόμενη, αφού οι Αμερικανοί δεν είχαν στενή σχέση ακόμα με το ποδόσφαιρο (όρος για αυτήν την απόφαση ήταν το 1996 να δημιουργηθεί επαγγελματικό πρωτάθλημα, όπερ και εγένετο με το MLS), ωστόσο η παγκόσμια ομοσπονδία πέτυχε τον σκοπό της, αφού στο τουρνουά σημειώθηκε το απόλυτο ρεκόρ προσέλευσης.

Περίπου 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι κάθισαν στις εξέδρες των εννέα γηπέδων που φιλοξένησαν τη διοργάνωση, ενώ ο μέσος όρος των φιλάθλων ανά παιχνίδι έφθασε στις 69.000. Αυτά τα νούμερα αποτέλεσαν ρεκόρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η διοργάνωση του Παγκοσίου Κυπέλλου του 1994 συνέπεσε με την διάσπαση των μεγάλων ανατολικών δυνάμεων, της Σοβιετικής Ενωσης, της Γιουγκοσλαβίας και της Τσεχοσλοβακίας. Η πρώτη αντικαταστάθηκε από την Ρωσία και τα κράτη της βαλτικής, αφού οι υπόλοιπες χώρες δεν είχαν ακόμα αναγνωριστεί από την FIFA. Η δεύτερη ήταν τιμωρημένη λόγω του εμφυλίου πολέμου, ενώ η τρίτη κατέβασε ενιαία ομάδα στα προκριματικά. 

Μετά το κάκιστο θέαμα της Ιταλίας, τέσσερα χρόνια νωρίτερα,  η νίκη θα επιβραβεύεται με τρεις βαθμούς (αλλαγή της FIFA) , με σκοπό να γίνουν περισσότερο επιθετικές οι ομάδες.

Στα προκριματικά δήλωσαν συμμετοχή 147 ομάδες, ενώ στις Η.Π.Α. πήγαν 24 από αυτές. Οι ομάδες θα χωρίζονταν σε 6 ομίλους των τεσσάρων. Οι 2 πρώτοι από κάθε όμιλο και οι 4 καλύτεροι τρίτοι, προκρίνονταν στην φάση των «16». Αυτή ήταν η τελευταία φορά που είδαμε το συγκεκριμένο σύστημα, αφού από το 1998 οι ομάδες έγιναν 32.

Ο αποκλεισμός της Γιουγκοσλαβίας από τη FIFA εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου που έπληττε την περιοχή ευνόησε την Ελλάδα και την Ρωσία, αφού για να συμμετάσχουν στο Μουντιάλ, έπρεπε να καταλάβουν τις δύο πρώτες θέσεις με αντιπάλους την Ισλανδία, την Ουγγαρία και το Λουξεμβούργο. 

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα άρχισε με δύο νίκες επί της Ισλανδίας με 1-0, έμεινε στο 0-0 κόντρα στην Ουγγαρία στην Θεσσαλονίκη, νίκησε το Λουξεμβούργο εντός και την Ουγγαρία εκτός, ενώ στη Μόσχα απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Ρωσία, ένα αποτέλεσμα που σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Ισλανδίας με τους Ρώσους δέκα μέρες αργότερα, εξασφάλιζε την πρόκριση στην ομάδα του Αλκέτα Παναγούλια. Η εκτός έδρας επικράτηση κόντρα στο Λουξεμβούργο με 3-1 και το πανηγυρικό 1-0 με την κεφαλιά του Νίκου Μαχλά απέναντι στη Ρωσία την τελευταία αγωνιστική έδωσε στην Εθνική ομάδα την πρώτη θέση του ομίλου.

Κάναμε 6 νίκες και φέραμε 2 ισοπαλίες στον όμιλο: 1-0 την Ισλανδία εντός και εκτός, 2-0 το Λουξεμβούργο εντός και 3-1 εκτός, 1-0 την Ουγγαρία εκτός, 0-0 εντός και τέλος 1-0 την Ρωσία εντός και 1-1 εκτός. Στο Μουντιάλ κληρωθήκαμε στον 4ο όμιλο με αντιπάλους τις Αργεντινή, Βουλγαρία, Νιγηρία και θα αποδειχθούμε ο σάκος του μπόξ του ομίλου, πραγματοποιώντας απογοητευτικές εμφανίσεις.

Ελλάδα vs Αργεντινή : Σαραβάκος, Μήνου, Μανωλάς, Τσαλουχίδης, Τσιαντάκης, Μαχλάς, Κολιτσιδάκης, Νιόμπλιας, Κωφίδης, Καλιτζάκης, Αποστολάκης

Στο παγκόσμιο κύπελλο του 1994 δεν συγκαταλέγονται τα ονόματα της Γαλλίας, της πρωταθλήτριας Ευρώπης Δανίας και της Αγγλίας (μοναδική φορά που δεν υπήρξε βρετανός εκπρόσωπος σε Μουντιάλ από το 1950 που άρχισαν να συμμετέχουν οι χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου), ενώ η Γερμανία έχει πλέον επανενωθεί και εμφανίζεται πλέον ως Γερμανία για πρώτη φορά μετά το 1938.

Νιγηρία και Σαουδική Αραβία έκαναν ντεμπούτο, όπως και η Ελλάδα.

Η Δανία, πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1992, αποκλείστηκε ως τρίτη μετά την ήττα με 1-0 από την Ισπανία την τελευταία αγωνιστική. Πριν το ματς οι Σκανδιναβοί, φιγουράριζαν στην πρώτη θέση του ομίλου, ωστόσο η κεφαλιά του Φερνάντο Ιέρο στο τέλος της αναμέτρησης με τους "φούριας ρόχας" τους κόστισε (αποκλείστηκαν στην ισοβαθμία με την Ιρλανδία, επειδή είχαν σημειώσει λιγότερα γκολ).

Η Γαλλία απέτυχε για δεύτερη σερί φορά να φτάσει μέχρι τα τελικά του Μουντιάλ, χάνοντας την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική, μέσα στο Παρίσι. Το τέρμα του Εμίλ Κονσταντίνοφ στις καθυστερήσεις του αγώνα της Βουλγαρίας με τους "τρικολόρ" έδωσε τη νίκη με 2-1 στους Βαλκάνιους και άφησε εκτός μία ομάδα με παίκτες όπως ο Ερίκ Καντονά, ο Νταβίντ Ζινολά, ο Μαρσέλ Ντεσαγί, ο Εμανουέλ Πετί, ο Λοράν Μπλαν, ο Ντιντιέ Ντεσάμπ και ο Ζαν Πιερ Παπέν (προπονητής ο Ζεράρ Ουγέ).

Η Χιλή παρέμεινε τιμωρημένη για το περιστατικό των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1990 και δεν συμμετείχε στα προκριματικά του 1994.

Η Ιαπωνία έχασε την πρόκριση στα τελικά επειδή δέχθηκε γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα κόντρα στο Ιράκ, στην τελευταία αγωνιστική του τελικού προκριματικού ομίλου στην Ντόχα του Κατάρ, την ώρα που η Νότια Κορέα νικούσε την Βόρεια Κορέα με 3-0 και έπαιρνε εκείνη το "εισιτήριο". Το παιχνίδι ονομάστηκε η "αγωνία της Ντόχα".

Η Αργεντινή αναγκάστηκε να δώσει αγώνα μπαράζ για την πρόκριση στα τελικά μετά τη συντριβή με 5-0 από την Κολομβία στον τελευταίο προκριματικό αγώνα του ομίλου της. Αντιμετώπισε την Αυστραλία, την οποία απέκλεισε δύσκολα, με 1-1 στο Σίδνεϊ και 1-0 στο Μπουένος Αϊρες.

Standing: Perea, Escobar, Álvarez, Rincón, Gaviria and Córdoba. Bended: Valderrama, Asprilla, Pérez, Herrera and De Avila
Εξαιτίας, κυρίως, της μεγαλειώδης νίκης της Κολομβίας απέναντι στην Αργεντινή με 5 - 0 και μάλιστα μέσα στο Μπουένος Άιρες και έχοντας στην σύνθεση της παίκτες όπως ο Βαλντεράμα, Ασπρίγια και Ρινκόν φάνταζε η Κολομβία ως ένα απο τα μεγάλα φαβορί ακόμη και για την κατάκτηση του Παγκοσμίου κυπέλλου.


Ωστόσο τα πράγματα θα εξελιχθούν τελείως διαφορετικά και εντελώς απρόβλεπτα ....

Στον 1ο όμιλο, στην πρεμιέρα της, η Κολομβία δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τον τίτλο του μεγάλου φαβορί και χάνει, με σκορ 1 - 3, απο τη Ρουμανία του Γκέοργκι Χάτζι. Ο θρίαμβος με 5-0 επί της Αργεντινής στα προκριματικά αρχίζει να ξεθωριάζει.


Οι Η.Π.Α, που επίσης συμμετείχαν στον 1ο όμιλο, έφεραν ισοπαλία στο πρώτο τους παιχνίδι απέναντι στην σκληροτράχηλη Ελβετία. Το σκόρ 1 - 1.  


Στις 22 Ιουνίου, η Κολομβία παρατάσσεται στο "Ρόουζ Μπόουλ" του Λος Αντζελες και μπροστά σε 93.000 θεατές διεκδικεί τη νίκη απέναντι στους διοργανωτές που θα την έστελνε στην επόμενη φάση του Μουντιάλ. Η ήττα είναι απαγορευτική.

Ωστόσο, στο 13ο λεπτό ο Αντρές Εσκομπάρ προσπάθησε να διώξει ένα γέμισμα του Τζον Χαρκς, αλλά με την προβολή του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της χώρας του. Αυτό ήταν. Το νήμα της ζωής του είχε κοπεί, έστω κι αν ο ίδιος δεν το γνώριζε.  


Το ματς τελείωσε 2-1 υπέρ των Αμερικανών και η Κολομβία πήρε πρόωρα το δρόμο της επιστροφής, κόντρα στα προγνωστικά που την ήθελαν απόλυτο φαβορί του ομίλου και ικανή για σπουδαία πράγματα, αφού στα προκριματικά είχε συντρίψει με 5-0 την Αργεντινή.   


Ο αποκλεισμός απογοήτευσε αρκετό κόσμο. Η ομάδα, εξάλλου, είχε αρκετές διασυνδέσεις με υπόκοσμο, στοιχηματικά συνδικάτα και καρτέλ ναρκωτικών. Ο τεχνικός, Πάτο Ματουράνα, λάμβανε θανάσιμες απειλές πολύ συχνά, όπως και οι παίκτες του. Η απογοήτευση για τον αποκλεισμό μετατράπηκε σε οργή που στοχοποιήθηκε πάνω στον Εσκομπάρ. 10 μέρες μετά την επιστροφή των Κολομβιανών στη χώρα τους, ο Εσκομπάρ δολοφονήθηκε.


Δέκα μέρες μετά το ματς, κι ενώ το τουρνουά βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη, ο άτυχος Κολομβιανός έβγαινε από ένα μπαρ στο Μεντεγίν, όπου είχε πάει να διασκεδάσει απολαμβάνοντας τις διακοπές του. Ο Ουμπέρτο Μουνιόζ Κάστρο τον σταμάτησε και με δώδεκα σφαίρες, του αφαίρεσε τη ζωή. Οι φήμες αναφέρουν ότι επρόκειτο για εκδίκηση από μία συμμορία δολοφόνων που εξαιτίας εκείνου του αγώνα, είχε χάσει αρκετά χρήματα στο στοίχημα. Οι εφημερίδες δεν δίστασαν να αποκαλέσουν τον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή "πραγματικό ήρωα". Οι περισσότεροι Κολομβιανοί, όμως, δεν έμειναν έκπληκτοι. Το περίμεναν, αφού τέτοια πράγματα συμβαίνουν στην Κολομβία. Στην κηδεία του παρευρέθηκαν 100.000 άτομα. Όσο για τον δολοφόνο, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 43 ετών, αλλά έντεκα χρόνια αργότερα η ποινή του μειώθηκε σε 23 και ο δικαστής διέταξε την απελευθέρωσή του λόγω "καλής διαγωγής"
Το 2002, στο Μεντεγίν, κατασκευάστηκε ένα μνημείο προς τιμήν του εκλιπόντος.

Στο άλλο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής οι Ελβετοί συντρίβουν την Ρουμανία με 4 - 1 και ουσιαστικά εξασφαλίζουν την πρόκριση.  


Τελικά οι Η.Π.Α. προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο, παρά την ήττα τους από την Ρουμανία με 1-0, την τρίτη αγωνιστική αφού ισοβάθμισαν με τους Ελβετούς στην 2η θέση (1οι ήταν οι Ρουμάνοι). 
Η νίκη της Κολομβίας με 2 - 0, απέναντι στην Ελβετία, ήρθε πολύ αργά. Όλα για την Κολομβία έχουν τελειώσει.


Στον 2ο όμιλο η Βραζιλία ξεκίνησε με νίκη επί της Ρωσίας με 2 - 0.


Το Καμερούν αναδείχθηκε ισόπαλο με την Σουηδία 2 - 2, υποσχόμενο ότι θα έχει μια εξίσου λαμπρή πορεία όπως και στις δυο προηγούμενες συμμετοχές του το 1982 και το 1990. Ματαίως όμως ..... 


Τη δεύτερη αγωνιστική η Βραζιλία κερδίζει κατά κράτος το Καμερούν με 3 - 0, μην μπορώντας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.


Η Βραζιλία και η Σουηδία θα προκριθούν από τον όμιλο, αφού οι Σκανδιναβοί προχώρησαν χάρη στη νίκη τους επί της Ρωσίας (3 - 1),  αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 4' με ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σαλένκο. 


Οι Ρώσοι πλέον βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο. Για να προκριθούν στην επόμενη φάση θα πρέπει να κερδίσουν με μεγάλο σκορ το Καμερούν και να ευνοηθούν απο τα αποτελέσματα των υπολοίπων ομίλων. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να προκριθούν ως καλύτεροι τρίτοι.
Ο αγώνα των Ρώσων με τα "αδάμαστα λιοντάρια" έμεινε στην ιστορία για τα πέντε γκολ του Ολεγκ Σαλένκο (επίδοση ρεκόρ σε ένα ματς) και για το γκολ της παρηγοριάς από τον Ροζέ Μιλά, που σε ηλικία 42 ετών, 1 μήνα και 8 ημερών έγινε ο γηραιότερος σκόρερ του θεσμού.


Τέλος η Βραζιλία ''κόλλησε''  απέναντι στη Σουηδία, στο 1 - 1, σε έναν πρώιμο ημιτελικό του θεσμού, όπως θα αποδειχθεί στη συνέχεια .....


Στον 3ο όμιλο Γερμανία και Ισπανία είχαν εύκολο έργο απέναντι σε Ν.Κορέα και Βολιβία και προκρίθηκαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, παρόλο που η Νότια Κορέα έκανε σπουδαία ανατροπή στα τελευταία πέντε λεπτά του αγώνα με την Ισπανία και ισοφάρισε τον αγώνα σε 2 - 2. 


Η Γερμανία ξεκίνησε στην πρεμιέρα με αγχωτική και δύσκολη νίκη 1 - 0 απέναντι στην Βολιβία, ενώ sτο ντέρμπι του ομίλου με την Ισπανία αναδείχθηκε ισόπαλη με 1 - 1. 


Το παιχνίδι μεταξύ Βολιβίας και Νότιας Κορέας έληξε 0 - 0 και όπως αποδείχθηκε αυτή η ισοπαλία ήταν καταδικαστική και για τις δύο ομάδες.

Η Νότια Κορέα μετά την ανατροπή που έκανε με την Ισπανία και απέσπασε την ισοπαλία, λίγο έλειψε να κάνει κάτι παρόμοιο και κόντρα στη Γερμανία, αλλά από το 3-0 έφτασε το σκορ μέχρι το 3-2.


Οι Ισπανοί περίμεναν ως το τρίτο παιχνίδι για να διασφαλίσουν την πρόκριση. Με δυο ισοπαλίες σε ισάριθμα παιχνίδια (2-2 με Ν. Κορέα και 1-1 με Γερμανία), έπρεπε να κερδίσουν την Βολιβία για να περάσουν στον επόμενο γύρο, όπως και τελικά έπραξαν με σκορ 3-1.


Στον 4ο όμιλο είχε έρθει η ώρα της Ελλάδας. Ή καλύτερα των αντιπάλων της Ελλάδας.

Οι Ιταλοί δεν ξέχασαν όσα τους καταλόγισε ο Μαραντόνα το 1990 στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τις αναφορές που έκανε για τον πλούσιο Βορρά και τον φτωχό ιταλικό Νότο. Ισως και να τον φοβούνται ακόμη, εξάλλου ο Μαραντόνα δύσκολα κρατάει το στόμα του κλειστό.

Το χρονικό της αποκαθήλωσης.
7 Ιανουαρίου 1991: Ο Μαραντόνα... παραγγέλνει σπίτι του τέσσερις πόρνες, οι οποίες την επομένη καταθέτουν μήνυση εναντίον του υποστηρίζοντας ότι τις ανάγκασε να κάνουν χρήση κοκαΐνης.
2 Μαρτίου 1991: Απέχει από τις προπονήσεις της Νάπολι και τιμωρείται εκ νέου με πρόστιμο.
17 Μαρτίου 1991: Ο Ντιέγκο κληρώνεται να περάσει από αντιντόπινγκ έλεγχο στον αγώνα με την Μπάρι. Στο αίμα του ανιχνεύονται ίχνη κοκαΐνης. Τιμωρείται με αποκλεισμό 15 μηνών.
25 Μαρτίου 1991: Στη Νάπολι ολοκληρώνεται η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση εισαγωγής και εμπορίας κοκαΐνης από την Αργεντινή. Ο δικαστής έκρινε ότι τα στοιχεία δεν ήταν αρκετά και ο Ντιέγκο αθωώνεται.
26 Απριλίου 1991: Ο Μαραντόνα συλλαμβάνεται στο Μπουένος Αϊρες με την κατηγορία της εμπορίας ναρκωτικών. Αποφυλακίζεται με τον όρο να μην εγκαταλείψει τη χώρα. Αρχίζει θεραπεία αποτοξίνωσης.
6 Μαΐου 1991: Τιμωρείται από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής με αποκλεισμό 14 μηνών για χρήση απαγορευμένων ουσιών


Απο το 1991 και κατόπιν η ποδοσφαιρική καριέρα του Μαραντόνα έχει αρχίσει να φθίνει και να φτάνει στη δύση της. Για ένα διάστημα έπαιξε στους Νιούελς Ολντ Μπόις και τη Σεβίλλη, όμως έχει χάσει την φινέτσα του και την ποδοσφαιρική του ευφυΐα – ενώ τα παραπανίσια κιλά είναι εμφανή.

1η Φεβρουαρίου 1994: Ο Ντιέγκο εξαφανίζεται για 10 ημέρες από τις προπονήσεις της Νιούελς Ολντ Μπόις και διώχνεται από την ομάδα.

2 Φεβρουαρίου 1994: Στο εξοχικό του όπου βρίσκεται με φίλους πυροβολεί με αεροβόλο όπλο εναντίον δημοσιογράφων που περιμένουν στην είσοδο. Πέντε δημοσιογράφοι τραυματίζονται ελαφρά.

Ουδείς περιμένει ότι ο Μαραντόνα θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 και αν πάλι το πράξει δεν θα είναι ανταγωνιστικός, καθώς, στα 34 πλέον χρόνια του, έχει μπόλικα παραπανίσια κιλά, ενώ ουσιαστικά τους τελευταίους μήνες δεν αγωνίζεται σε κάποια ομάδα.

Μόλις έχει σκοράρει ένα εκπληκτικό γκολ με την Ελλάδα
Όμως προς έκπληξη όλων ο Μαραντονά  στην πρεμιέρα της Αργεντινής, είναι λες και κατέβηκε απο άλλον πλανήτη. Η Αργεντινή με αυτόν τον Μαραντόνα, τον Κανίγια, τον Μπατιστούτα τον Ρεδόνδο και τον Σιμεόνε είναι άπο τα μεγάλα φαβορί του Μουντιάλ. Τα πράγματα όμως θα πάρουν απρόβλεπτη τροπή ....

Πρεμιέρα, λοιπόν η Εθνική Ελλάδος κόντρα στην Αργεντινή και η "αλμπιτσελέστε" είχε ένα εύκολο μεσημέρι, επικρατώντας με 4-0, χάρη σε χατ-τρικ του Γκαμπριέλ Μπατιστούτα και το τελευταίο γκολ στη διεθνή καριέρα του Ντιέγκο Μαραντόνα .


Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου μας, η πρωτοεμφανιζόμενη και πρωταθλήτρια Αφρικής,  Νιγηρία, ξεκίνησε δυναμικά κερδίζοντας 3-0 την Βουλγαρία. Οι Βαλκάνιοι, με ηγέτη τον Χρίστο Στόιτσκοφ, μετά και την ήττα αυτή έφτασαν τα 17 ματς Παγκοσμίου Κυπέλλου δίχως να έχουν νικήσει σε κανένα από αυτά.


Όμως στο επόμενο παιχνίδι τους, οι Βούλγαροι είναι αποφασισμένοι να βάλουν ένα τέλος στο αρνητικό σερί τους. Αντίπαλος η Εθνική Ελλάδος. Οι Βαλκάνιοι, κάνουν "Πάρτι" κόντρα στην Ελλάδα και μας συντρίβουν με σκορ 4 - 0.  


Η πρώτη συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδας στην τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν μια Εθνική τραγωδία. Το μόνο θετικό που είχε ήταν ό,τι αποτέλεσε το απόλυτο παράδειγμα για το πως ΔΕΝ πρέπει να προετοιμάζεται-συμπεριφέρεται-αγωνίζεται μία χώρα στο Μουντιάλ

Η πρόκριση ήταν σχετικά εύκολη λόγω της ιδιαιτερότητας του ομίλου με τον αποκλεισμό της Γιουγκοσλαβίας. Παρ' όλα αυτά, η ελληνική αποστολή δεν εκμεταλλεύτηκε το χρόνο που είχε για να μάθει τους αντιπάλους της, να γεμίσει τα κενά γνώσης που υπήρχαν σε όλους τους τομείς και εν τέλει να παρουσιαστεί έτοιμη στα γήπεδα των ΗΠΑ. Αντ' αυτού, ως περιοδεύων θίασος, πραγματοποίησε το υπερατλαντικό ταξίδι ένα μήνα πριν την έναρξη των υποχρεώσεων, έκανε περιοδεία σε όλη τη βόρεια Αμερική με αφορμή (και δικαιολογία) το πλούσιο ελληνικό στοιχείο της περιοχής (πολλές οι ανέκδοτες ιστορίες για τις εκδηλώσεις στις οποίες παρίστατο η αποστολή της Εθνικής) και εντέλει κατέληξε να γίνει αγωνιστικός περίγελος του θεσμού

Ο όμιλος μας είχε τρεις εξαιρετικούς αντιπάλους (Αργεντινή, Βουλγαρία, Νιγηρία), οι οποίοι προκρίθηκαν όλοι στην επόμενη φάση και τους οποίους η Εθνική ομάδα ποτέ δεν κοίταξε στα μάτια και δεν ανταγωνίστηκε. Με γηρασμένο ρόστερ και συμμετοχές στην αποστολή... τιμής ένεκεν, ο Αλκέτας Παναγούλιας και οι 22 διεθνείς αποχώρησαν με σκυμμένο κεφάλι και με τον άτυπο τίτλο της χειρότερης ομάδας του Μουντιάλ του 1994.

Στον άλλο αγώνα η Αργεντινή συνεχίζει να είναι εκπληκτική και ξεπερνά το εμπόδιο της Νιγηρίας με 2 -1 αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Όμως κάπου εδώ θα τελειώσει ο Ντιέγκο και μαζί του θα συμπαρασύρει και την Εθνική Αργεντινής .....


Το καθιερωμένο ντόπινγκ κοντρόλ μετά το ματς με τη Νιγηρία περιείχε μία είδηση-σοκ. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής των τελευταίων ετών, είχε βρεθεί θετικός σε πέντε υποκατάστατα εφεδρίνης, τα οποία είναι διεγερτικά, ενώ χρησιμοποιούνται και για απώλεια βάρους

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Χούλιο Γκροντόνα, έδειξε αμέσως τον δρόμο. Απέβαλε τον Μαραντόνα από την "αλμπιτσελέστε", υπό το φόβο του αποκλεισμού από τη διοργάνωση ολόκληρης της Αργεντινής. "Ανησυχούσα επειδή υπήρχε περίπτωση να αποβληθεί η Αργεντινή. Πρότεινα στον Γκροντόνα να αποβάλλει τον Μαραντόνα και το έκανε. Η αποστολή παρέμεινε. Βάσει κανονισμών, ο παίκτης έπρεπε να αποκλειστεί. Δεν γνωρίζω εάν πήρε αναβολικά, αλλά τα αποτελέσματα δείχνουν πως ναι", δήλωσε ο τότε πρόεδρος της FIFA, Ζοάο Χαβελάνζε. 

Οι κινήσεις στο "στρατόπεδο" της Αργεντινής συνέχισαν να είναι άμεσες. Ο γιατρός της αποστολής, Ερνέστο Ουγκάλντε, αποποιήθηκε κάθε ευθύνης: "Όταν ενημερώθηκα ότι βρέθηκε θετικός, πήγα στο δωμάτιο του κ. Μαραντόνα και μου είπε ότι το προηγούμενο βράδυ πριν το ματς είχε λάβει εφεδρίνη μέσω ενός φαρμάκου για τη μύτη. Οι γιατροί της ομάδας δεν γνώριζαν ότι ο Μαραντόνα λάμβανε φαρμακευτική αγωγή. Εάν το έκανε, ήταν με δική του ευθύνη". Οσο για τον Μαραντόνα, που οι εξελίξεις τον πρόλαβαν και δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, δήλωσε: "Μου έκοψαν τα πόδια και δεν με αφήνουν να μιλήσω. Γιατί μίλησε ο δρ. Ουγκάλντε; Γιατί δεν έκλεισε το στόμα του; Δεν καταλαβαίνει ότι το μηχάνημα μπορεί να κάνει λάθος; Αλλά όχι, δεν με νοιάζει, αφήστε με μόνο. Εχω δικαίωμα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, επειδή δεν παίρνω αναβολικά. Δεν ξέρω τι συνέβη. Στο τέλος, όμως, μόνο εγώ θα βουλιάξω". 

Η FIFA τον τιμώρησε με αποκλεισμό 15 μηνών και η Αργεντινή παρασύρθηκε μαζί του, αφού δίχως τον Μαραντόνα και περιέργως δίχως και τον Κανίγια, έχασε στο τελευταίο ματς του ομίλου από τη Βουλγαρία με 2-0.
Όμως, η Αργεντινή προκρίθηκε απο τον όμιλο τερματίζοντας τρίτη.


Όσο για τον Μαραντόνα, ο οποίος συμμετείχε για τέταρτη φορά σε τελική φάση του Μουντιάλ, έκλεισε με αυτόν τον ντροπιαστικό τρόπο τη διεθνή του καριέρα (συνέχισε διασυλλογικά για λίγο στην Μπόκα Τζούνιορς). Ως τελευταία θετική ανάμνηση, πάντως, έχει το γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ελλάδα...


Η Νιγηρία μετά την ήττα απο την Αργεντινή δεν έχει εξασφαλίσει την πρόκριση της στην επόμενη φάση. Θα χρειαστεί την νίκη με 2 - 0 απέναντι στην Ελλάδα για να προκριθεί και μάλιστα ως πρώτη από τον όμιλο.


Στον 5ο όμιλο οι Ιταλοί δυσκολεύτηκαν να περάσουν από τον πρώτο γύρο. Έχασαν με 1-0 από τους Ιρλανδούς, στο Νιού Τζέρσεϋ. 


Στο δεύτερο παιχνίδι τους, απέναντι στη Νορβηγία, βρέθηκαν νωρίς να παίζουν με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας τους, Τζιανλούκα Παλιούκα. Στο δεύτερο ημίχρονο αποχώρησε και ο Μπαρέζι που τραυματίστηκε σοβαρά. Οι Ιταλοί παίζουν με την πλάτη στον τοίχο και όμως .... ο Ντίνο Μπάτζιο, στο 69', σκοράρει και δίνει την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του με 1 - 0.


Το Μεξικό μετά την ήττα, στην πρεμιέρας του, με 1 - 0 απο την Νορβηγία, στο επόμενο παιχνίδι του κερδίζει την Ιρλανδία με 2 - 1. Έτσι και οι τέσσερις ομάδες ισοβαθμούν με 3 βαθμούς.
Όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική ...
 


Ο 5ος όμιλος θα μείνει στην ιστορία των Μουντιάλ ως ο μοναδικός στον οποίο τερμάτισαν όλες οι ομάδες ισόβαθμες, με μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα. Η διαφορά τερμάτων ήταν μηδενική κι έτσι πέρασαν οι τρεις ομάδες με την καλύτερη επίθεση. Αυτές ήταν το Μεξικό, η Ιρλανδία και η Ιταλία, η οποία είχε μόλις ένα γκολ περισσότερο από τη Νορβηγία και γι’ αυτό την άφησε εκτός συνέχειας.
Η Ιταλία θα προκριθεί χάρη στο 1 - 1 που έφερε με το Μεξικό, ενώ την ίδια στιγμή Ιρλανδία και Νορβηγία έμειναν στο 0 - 0 και έτσι οι Νορβηγοί θα επιστρέψουν νωρίς, νωρίς στην πατρίδα τους.



Η γνωστή φοβία του Ντένις Μπέργκαμπ για τα αεροπλάνα ξεκίνησε από το Μουντιάλ του 1994. Η πτήση που μετέφερε την αποστολή της Ολλανδίας στις ΗΠΑ έπεσε σε κενό αέρος, το οποίο προκάλεσε ελεύθερη πτώση του αεροπλάνου για μερικά δευτερόλεπτα. Μετά από αυτό ο Ολλανδός επιθετικός δεν ξαναχρησιμοποίησε αεροπλάνο και μάλιστα στο συμβόλαιο που υπέγραψε με την Αρσεναλ το 1995, έβαλε και σχετικό όρο.

Στον έκτο όμιλο το Βέλγιο ξεκίνησε με μια δύσκολη νίκη επί του Μαρόκο με 1 - 0, ενώ η Ολλανδία κατάφερε να νικήσει την Σαουδική Αραβία με 2 - 1, παρόλο που βρέθηκε να χάνει με 1 - 0 απο το 18'. 


Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του ποδοσφαίρου το Βέλγιο νικά την Ολλανδία με το ''φτωχό'' 1 - 0, παρόλο που χάθηκαν δεκάδες ευκαιρίες και απο τις δύο ομάδες. Έτσι η ομάδα του Βελγίου εξασφαλίζει απο τη δεύτερη αγωνιστική την πρόκριση της στην επόμενη φάση. 


Η Σαουδική Αραβία μετά την νίκη της με 2 - 1 επί του Μαρόκο, χρειάζεται οπωσδήποτε το βαθμό της ισοπαλίας την τελευταία αγωνιστική για να διεκδικήσει και αυτή την πρόκριση. 


Στα αξιοσημείωτα, η νίκη της Σ. Αραβίας επί του Βελγίου με 1-0, με ένα ονειρικό γκολ από τον Σαΐντ Οβαϊράν. Σε αυτόν τον όμιλο σημειώθηκε το καλύτερο γκολ της διοργάνωσης, ένα παρόμοιο τέρμα με το σόλο του Μαραντόνα το 1986, μόνο που επετεύχθη από τον άσημο Σαΐντ αλ Οβαϊράν, ο οποίος έδωσε τη νίκη στη Σαουδική Αραβία με 1-0 κόντρα στο Βέλγιο. 


Τέλος, η Ολλανδία με δύσκολη νίκη 2 - 1 επικρατεί του Μαρόκο και έτσι Ολλανδία, η Σαουδική Αραβία και το Βέλγιο με 6 βαθμούς προκρίνονται στην επόμενη φάση, ενώ το αδύναμο Μαρόκο αποχαιρέτησε τον θεσμό με 0 βαθμούς.



1ος Όμιλος

Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
Ρουμανία 3 2 0 1 5 5 0 6
Ελβετία 3 1 1 1 5 4 +1 4
ΗΠΑ 3 1 1 1 3 3 0 4
Κολομβία 3 1 0 2 4 5 -1 3
18/6/1994
11:35 EDT
ΗΠΑ 1 – 1 Ελβετία Πόντιακ Σίλβερντομ, Πόντιακ
Θεατές: 73.425
Διαιτητής: Φρανσίσκο Λαμολίνα 
Έρικ Γουινάλντα  45'
Ζορζ Μπρεζί  39'

18/6/1994
16:35 PDT
Κολομβία 1 – 3  Ρουμανία Ρόους Μπόουλ , Πασαντένα
Θεατές: 93.586
Διαιτητής: Τζαμάλ Αλ Σαρίφ 
Αδόλφο Βαλένσια  43'
Φλόριν Ραντουτσιόιου  16'  89'
Γκεόργκε Χάτζι  34'

22/6/1994
16:05 EDT
Ρουμανία 1 – 4 Ελβετία Πόντιακ Σίλβερντομ, Πόντιακ
Θεατές: 61.428
Διαιτητής: Νετζί Τζουινί 
Γκεόργκε Χάτζι  36'
Αλέν Σουτέρ  16'
Στεφάν Σαπουιζά  53'
Άντριαν Κνουπ  66'  72'

22/6/1994
16:35 PDT
ΗΠΑ 2 – 1 Κολομβία Ρόους Μπόουλ, Πασαντένα
Θεατές: 93.689
Διαιτητής: Φάμπιο Μπαλντάς 
Αντρές Εσκομπάρ  34'αυτ
Έρνι Στέγορντ  52'

Αδόλφο Βαλένσια  89'

26/6/1994
13:05 PDT
Ελβετία 0 – 2 Κολομβία Στάνφορτ Στάδιο, Στάνφορτ
Θεατές: 83.401
Διαιτητής: Πέτερ Μίκελσεν 


Ερνάν Γκαρίβια  44'
Γιον Χάρολντ Λοσάνο  89'

26/6/1994
13:05 PDT
ΗΠΑ 0 – 1 Ρουμανία Ρόους Μπόουλ, Πασαντένα
Θεατές: 93.869
Διαιτητής: Μάριο Βαν Ντερ Έντε 


Ντάν Πετρέσκου  17'

2ος Όμιλος
Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
Βραζιλία 3 2 1 0 6 1 +5 7
Σουηδία 3 1 2 0 6 4 +2 5
Ρωσία 3 1 0 2 7 6 +1 3
Καμερούν 3 0 1 2 3 11 -8 1
19/6/1994
16:35 PDT
Καμερούν 2 – 2 Σουηδία Ρόους Μπόουλ, Πασαντένα
Θεατές: 93.194
Διαιτητής: Αλμπέρτο Τεχάδα 
Ντάβιντ Εμπέ  31'
Φρανσουά Ομάν Μπιγίκ  47'

Ρότζερ Λιούνγκ  8'
Μάρτιν Ντάλιν  75'

20/6/1994
13:05 PDT
Βραζιλία 2 – 0 Ρωσία Στάνφορτ Στάδιο, Στάνφορτ
Θεατές: 81.061
Διαιτητής: Λιμ Κη Τσονγκ 
Ρομάριο  26'
Ράι  52' πεν.



24/6/1994
13:05 PDT
Βραζιλία 3 – 0 Καμερούν Στάνφορτ Στάδιο, Στάνφορτ
Θεατές: 83.401
Διαιτητής: Αρτούρο Μπρίσιο Κάρτερ 
Ρομάριο  39'
Μάρσιο Σάντος  66'
Μπεμπέτο  73'



24/6/1994
19:35 EDT
Σουηδία 3 – 1 Ρωσία Πόντιακ Σίλβερντομ , Πόντιακ
Θεατές: 71.528
Διαιτητής: Ζοέλ Κινιού 
Τόμας Μπρόλιν  37' πεν.
Μάρτιν Ντάλιν  59'  81'

Όλεγκ Σαλένκο  4' πεν.

28/6/1994
13:05 PDT
Ρωσία 6 – 1 Καμερούν Στάνφορτ Στάδιο, Στάνφορτ Στάδιο
Θεατές: 74.914
Διαιτητής: Τζαμάλ Αλ Σαρίφ 
Όλεγκ Σαλένκο  15'  41'  44' πεν.  72'
Όλεγκ Σαλένκο  75'
Ντμίτρι Ράντσχενκο  81'

Ροζέ Μίλλα  46'

28/6/1994
16:05 EDT
 Βραζιλία 1 – 1 Σουηδία Πόντιακ Σίλβερντομ, Πόντιακ
Θεατές: 77.217
Διαιτητής: Σάντορ Πουλ 
Ρομάριο  46'
Κένετ Άντερσον  23'

3ος Όμιλος

Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
Γερμανία 3 2 1 0 5 3 +2 7
Ισπανία 3 1 2 0 6 4 +2 5
Νότια Κορέα 3 0 2 1 4 5 -1 2
Βολιβία 3 0 1 2 1 4 -3 1
17/6/1994
14:05 CDT
Γερμανία 1 – 0 Βολιβία Σόλντιερ Φιλντ, Σικάγο
Θεατές: 63.117
Διαιτητής: Αρτούρο Μπρίσιο Κάρτερ 
Γιούργκεν Κλίνσμαν  61'


17/6/1994
18:35 CDT
Ισπανία 2 – 2 Νότια Κορέα Κότον Μπόουλ, Ντάλας
Θεατές: 56.247
Διαιτητής: Πέτερ Μίκελσεν 
Χούλιο Σαλίνας  51'
Γιον Αντόνι Γκοϊκοετσέα  55'

Χόνγκ Μιούνγκ Μπό  85'
Σέο Γιούνγκ Μό  90'

21/6/1994
15:05 CDT
Γερμανία 1 – 1 Ισπανία Σόλντιερ Φιλντ, Σικάγο
Θεατές: 63.113
Διαιτητής: Ερνέστο Φιλίπι 
Γιούργκεν Κλίνσμαν 48'
Γιον Αντόνι Γκοϊκοετσέα  14'

23/6/1994
19:35 EDT
Νότια Κορέα 0 – 0 Βολιβία Φόξμποροου Στάδιο, Φόξμποροου
Θεατές: 54.453
Διαιτητής: Λέσλι Μότραμ 




27/6/1994
15:05 CDT
Βολιβία 1 – 3 Ισπανία Σόλντιερ Φιλντ, Σικάγο
Θεατές: 63.089
Διαιτητής: Ροδρίγο Μπαδίγια 
Έργουιν Σάντσεσ  67'
Ζοζέπ Γκουαρδιόλα  19' πεν.
Χοσέ Λουίς Καμινέρο  66'  70'

27/6/1994
15:05 CDT
Γερμανία 3 – 2 Νότια Κορέα Κότον Μπόουλ, Ντάλας
Θεατές: 63.998
Διαιτητής: Ζοέλ Κινιού 
Γιούργκεν Κλίνσμαν  12'  37'
Κάρλ Χάιντς Ρίντλε  20'

Χουάνγκ Σαν Χονγκ  52'
Χόνγκ Μιούνγκ Μπό  63'

4oς Όμιλος

Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
Νιγηρία 3 2 0 1 6 2 +4 6
Βουλγαρία 3 2 0 1 6 3 +3 6
Αργεντινή 3 2 0 1 6 3 +3 6
Ελλάδα 3 0 0 3 0 10 -10 0
21/6/1994
12:35 EDT
Αργεντινή 4 – 0 Ελλάδα Φόξμποροου Στάδιο, Φόξμποροου
Θεατές: 54.456
Διαιτητής: Αρτούρο Άνχελες 
Γκαμπριέλ Μπατιστούτα  2'  45'  89' πεν
Ντιέγκο Μαραντόνα  60'



21/6/1994
18:35 CDT
Νιγηρία 3 – 0 Βουλγαρία Κότον Μπόουλ, Ντάλας
Θεατές: 44.132
Διαιτητής: Ροδρίγο Μπαδίγια 
Ρασίντι Γιεκίνι  21'
Ντάνιελ Αμοκάτσι  43'
Εμανουέλ Αμουνέκε  55'



25/6/1994
16:05 EDT
Αργεντινή 2 – 1  Νιγηρία Φόξμποροου Στάδιο, Φόξμποροου
Θεατές: 54.453
Διαιτητής: Μπο Κάρλσον 
Κλάουδιο Κανίγια  21'  28'
Σάμσον Σιάσια  8'

26/6/1994
11:35 CDT
Ελλάδα 0 – 4 Βουλγαρία Σόλντιερ Φιλντ, Σικάγο
Θεατές: 63.160
Διαιτητής: Αλί Μπουτζσάιμ 


Χρίστο Στόιτσκοφ  5' πεν.  55' πεν.
Γιόρνταν Λέτσκοφ  65'
Ντανιέλ Μποριμίροφ  90'

30/6/1994
18:35 CDT
Αργεντινή 0 – 2 Βουλγαρία Κότον Μπόουλ, Ντάλας
Θεατές: 63.998
Διαιτητής: Νετζί Τζουινί 


Χρίστο Στόιτσκοφ  61'
Νάσκο Σιράκοφ  90'

30/6/1994
19:35 EDT
Ελλάδα 0 – 2 Νιγηρία Φόξμποροου Στάδιο, Φόξμποροου
Θεατές: 53,001
Διαιτητής: Λέσλι Μότραμ 


Φιχίντι Τζόρτζ  45'
Ντάνιελ Αμοκάτσι  90'

5ος Όμιλος

Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
Μεξικό 3 1 1 1 3 3 0 4
Ιρλανδία 3 1 1 1 2 2 0 4
Ιταλία 3 1 1 1 2 2 0 4
Νορβηγία 3 1 1 1 1 1 0 4
18/6/1994
16:05 EDT
Ιταλία 0 – 1 Ιρλανδία Τζάιαντς Στάδιο, Ανατόλικο Ράδερφορτ
Θεατές: 75.338
Διαιτητής: Μάριο Βαν Ντερ Έντε 


Ρέι Χιούτον  11'

19/6/1994
16:05 EDT
Νορβηγία 1 – 0 Μεξικό Ρομπερτ Φ. Κένεντι Μεμόριαλ, Ουάσινγκτον
Θεατές: 52.395
Διαιτητής: Σάντορ Πουλ 
Κιέτιλ Ρέκνταλ  84'


23/6/1994
16:05 EDT
Ιταλία 1 – 0 Νορβηγία Τζάιαντς Στάδιο, Ανατόλικο Ράδερφορτ
Θεατές: 74.624
Διαιτητής: Χέλμουτ Κρουγκ 
Ντίνο Μπάτζιο  69'


24/6/1994
12:35 EDT
Μεξικό 2 – 1 Ιρλανδία Σάιτρους Μπόουλ, Ορλάντο
Θεατές: 60.790
Διαιτητής: Κουρτ Ρετλισμπέργκερ 
Λουίς Γκαρσία Ποστίγο  42'  65'
Τζoν Όλντριτζ  84'

28/6/1994
12:35 EDT
Ιταλία 1 – 1 Μεξικό Ρομπερτ Φ. Κένεντι Μεμόριαλ, Ουάσινγκτον
Θεατές: 52,535
Διαιτητής: Φρανσίσκο Λαμολίνα 
Ντανιέλε Μασάρο  48'
Μαρσελίνο Μπερνάλ 57'

28/6/1994
12:35 EDT
Ιρλανδία 0 – 0 Νορβηγία Τζάιαντς Στάδιο, Ανατόλικο Ράδερφορτ
Θεατές: 72,404
Διαιτητής: Χοσέ Τόρρες Καδένα 




6ος Όμιλος

Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
Ολλανδία 3 2 0 1 4 3 +1 6
Σαουδική Αραβία 3 2 0 1 4 3 +1 6
Βέλγιο 3 2 0 1 2 1 +1 6
Μαρόκο 3 0 0 3 2 5 -3 0
19/6/1994
12:35 EDT
Βέλγιο 1 – 0 Μαρόκο Σάιτρους Μπόουλ, Ορλάντο
Θεατές: 61,219
Διαιτητής: Χοσέ Τόρρες Καδένα 
Μαρκ Ντεγκρύσε  11'


20/6/1994
19:35 EDT
Ολλανδία 2 – 1 Σαουδική Αραβία Ρομπερτ Φ. Κένεντι Μεμόριαλ, Ουάσινγκτον
Θεατές: 50,535
Διαιτητής: Μανουέλ Ντίας Βέγα 
Βιμ Γιονκ  50'
Γκάστον Ταουμέντ  86'

Φουάντ Αμίν  18'

25/6/1994
12:35 EDT
Σαουδική Αραβία 2 – 1 Μαρόκο Τζάιαντς Στάδιο, Ανατόλικο Ράδερφορτ
Θεατές: 76,322
Διαιτητής: Φίλιπ Ντόν 
Σάμι Αλ-Τζάμπερ  7' πεν.
Φουάντ Αμίν  45'

Μοχάμεντ Σάους  68'

25/6/1994
12:35 EDT
Βέλγιο 1 – 0 Ολλανδία Σάιτρους Μπόουλ, Ορλάντο
Θεατές: 62,387
Διαιτητής: Ρενάτο Μαρσίλια 
Φιλίπ Αλμπέρ  65'


29/6/1994
12:35 EDT
Βέλγιο 0 – 1 Σαουδική Αραβία Ρομπερτ Φ. Κένεντι Μεμόριαλ, Ουάσινγκτον
Θεατές: 52,959
Διαιτητής: Χέλμουτ Κρουγκ 


Σαΐντ Αλ-Οβαιράν  5'

29/6/1994
12:35 EDT
Μαρόκο 1 – 2 Ολλανδία Σάιτρους Μπόουλ, Ορλάντο
Θεατές: 60,578
Διαιτητής: Αλμπέρτο Τεχάδα 
Χασάν Ναντέρ  47'
Ντένις Μπέργκαμπ  43'
Μπράιαν Ρόι  77'

Βαθμολογία τρίτων κάθε ομίλου

Όμιλος Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
4ος Αργεντινή 3 2 0 1 6 3 +3 6
6ος Βέλγιο 3 2 0 1 2 1 +1 6
1ος ΗΠΑ 3 1 1 1 3 3 0 4
5ος Ιταλία 3 1 1 1 2 2 0 4
2ος Ρωσία 3 1 0 2 7 6 +1 3
3ος Νότια Κορέα 3 0 2 1 4 5 -1 2

186 σχόλια:

  1. Επειδή γέμισαν τα threads σηκώνω αυτό τον μίτο - Για να σχολιάζουν όσοι επιθυμούν να σχολιάζουν κι ασχολούνται ακόμη με την Ελληνική χρηματαγορά.

    Σε ότι με αφορά επαναλαμβάνω τα εξής :
    ο τζόγος θα γίνεται μόνο στο Ιστολόγιο μου ποδοσφαιρικό κουμάρι, διότι άλλο είναι να παίζεις δεκάευρα και εικοσάευρα κάνοντας το κέφι σου και άλλο να επενδύεις δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μια αγορά κακομαθημένων και ημιμαθών πολιτών με ανεύθυνους και ανίκανους διαχειριστές (πολιτικούς δηλαδή).

    Το μόνο πολιτικό σχόλιο που κάνω είναι :
    Θα ήθελα και τον Γιώργη τον πιστολά στη Βουλή. Να ρίχνουμε γέλιο - όχι για κανένα άλλο λόγο.

    Σε ότι αφορά τα χρηματιστηριακά το σχόλιο μου είναι :
    Εγώ αναμένω τα ξενάκια να δω αν επανέλθουν στα ραντεβού που μας έδωσαν για Μάρτιο. Αν επανέλθουν τότε θα ξαναζεσταθώ και εγω. Μέχρι τότε μου είναι αδιάφορη η Ελληνική χρηματαγορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γεια σας κ.Τάκη..
      χρόνια και ζαμάνια !!
      δηλαδή αμα δείτε ποιοτικές εταιρίες σε καρατζάμπα τιμές..θα περιμένετε τον Μάρτιο;
      Πανάγος

      Διαγραφή
    2. Κύριε Πανάγο
      Σήμερα οι μισθοί και οι συντάξεις ήδη έχουν καταβληθεί. Το Φεβρουάριο τα νούμερα βγαίνουν και δεν βγαίνουν. Για το Μάρτιο ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Τα πρώτα δείγματα της νέας κυβέρνησης είναι τραγικά. Οι ανακοινώσεις των ΣτρατουλοΛαφαζάνιδων δείχνουν πόνο και γκρεμό. Οι άνθρωποι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Βασικά όμως πιστεύω, ή θέλω να πιστεύω, ότι πρόκειται για τις κλασσικές παπαρολογίες που λέγονται απλά και μόνο για να τις ακούσουν οι ιθαγενείς της χώρας και να ''φτιαχτούν'' ότι θα φάνε με χρυσά κουτάλια και ότι τάχα μου τώρα η χώρα τους ανήκει - λες και πριν την είχαν οι ξένοι και τα διεθνή συμφέροντα.

      Αισιοδοξώ στο γεγονός ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών ο Γιάννης Βαρουφάκης είναι γνώστης των οικονομικών (γνώστης Μαθηματικών με ειδίκευση στη θεωρία παιγνίων) και τις αγορές τις ξέρει απέξω και ανακατωτά. Μπορεί σε πολλά που έχει πει και γράψει να τον έχω κοροϊδέψει, αλλά ήταν σαφές ότι έλεγε μπούρδες σε αρκετά και τα έλεγε μόνο και μόνο για να προκαλέσει. Τώρα ήρθε η ώρα του.
      Όπως έλεγα και παλαιότερα - αυτόν ήθελα για υπουργό Οικονομικών, αν κέρδιζε τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να σταματήσουν οι μπούρδες.
      Λοιπόν με αυτόν τον άνθρωπο στο υπουργείο Οικονομικών σκοπεύω να δώσει πίστωση στην νέα κυβέρνηση. Δεν έχω λοιπόν ΑΚΟΜΗ ως δεδομένο ότι σε 2 μήνες θα βγάζει διάγγελμα απο κάποια μακρινή εξωτική χώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Τον δρόμο προς το Καστελόριζο ο Γιώργης ο πιστολάς έκανε να τον βρει 6 μήνες ---> ελπίζω ο Αλέξης, ο πρώην Τσεκεβάρας, να μην πάρει ποτέ αυτόν τον δρόμο, ούτε σε δύο μήνες, ούτε ποτέ.

      Όπως λοιπόν ίσως αντιλαμβάνεστε κύριε Πανάγο η χώρα βρίσκεται στη κόψη του ξυραφιού. Μάγοι δεν υπάρχουν. Οι δρόμοι 2. Ή θα υπάρξει η αναγκαία κωλοτούμπα και ότι λέγετε τώρα είναι για λαϊκή κατανάλωση και για ικανοποίηση των μετρίων πολιτών αυτής της χώρας - οπότε έχουμε ΕΛΠΙΔΑ ως χώρα είτε θα επέλθει η κατάρρευση, όχι επειδή θα την επιδιώξουν οι κυβερνώντες, αλλά θα την πάθουν λόγω άγνοιας κινδύνου.

      Με όλα αυτά λοιπόν - δεν θεωρώ κανένα επίπεδο ελκυστικό για την Ελληνική χρηματαγορά.
      Πρώτα θα χαράξει η ημέρα και μετά θα δω αν θα βγω στο δρόμο να βαδίσω και προς τα που να κατευθυνθώ. Το πιάσατε το υπονοούμενο.

      Διαγραφή
    3. Πάντως, χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γ. Δραγασάκης έσπευσε να ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση δεν θα θίξει τα συμφέροντα των ιδιωτών μετόχων στις τράπεζες-----Νίκος Ρωμανιάς: Θα είναι σφιχτά τον Μάρτη για τις συντάξεις-ΣΑΝ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΟΥΤΕ ΣΑΛΙΟ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ

      Πηγή: iefimerida.gr | Ειδήσεις και νέα - Η κορυφαία εφημερίδα online http://www.iefimerida.gr/#ixzz3QBx0PtTB

      Διαγραφή
    4. Δυστυχώς δεν θα δούμε τον μεγάλο εργατοπατέρα κύριο Μητρόπουλο, γνωστός και ως ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ σε κάποιο υπουργείο. Εγώ θα τον ήθελα στο Εργασίας - έτσι για να τελειώνουν κάποτε οι μπούρδες σε αυτόν τον τόπο και ότι λέει κάποιος να καλείται αυτομάτως να το εφαρμόσει.
      Η αλήθεια είναι ότι οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον έχουν σε υπόληψη. Τον λούζουν με πολλά άσχημα κοσμητικά επίθετα. Χειρότερα ακόμη και απο αυτά που χρησιμοποιώ εγώ γιαυτόν.

      Και ένα τελευταίο σχόλιο.
      ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ δεν πρόκειται ποτέ να γίνει. Ή θα πάμε σε ολική ρήξη οπότε κλάψε μάνα, κλάψε ή θα πάμε σε αυτό που έλεγε ο Μανωλάκης ο Γλέζος αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό, μόνο που δεν τα ήξερε καλά ο άνθρωπος και πίστευε ότι αυτό θα γίνει (εαν χρειαστεί) μέσω των καταθέσεων. Ο Μανωλάκης βλέπει τραπεζικές καταθέσεις 170 δις και νομίζει ότι μπορεί να βρει 170 δις. Όμως 5 με 7 δις υπάρχουν στα ταμεία των τραπεζών. Με αυτά λοιπόν δεν σώνεται.

      Όταν λοιπόν ο Μανωλάκης λέει αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό τότε όλοι να έχουν στην άκρη του μυαλού τους, ότι αν έρθει εκείνη η ώρα (που όλοι ευχόμαστε ποτέ να μην έρθει) τότε θα μάθει ότι αυτό γίνεται μόνο με στάση πληρωμών (εγώ την αποκλείω) ή αν έρθει αυτή η τρισκατάρατη ώρα τότε ένα ποσοστό μισθών και συντάξεων θα πληρωθούν με έντοκα γραμμάτια Ελληνικού Δημοσίου, βραχυπρόθεσμης διάρκειας. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα φτάσουμε ποτέ προς τα εκεί και στο τέλος θα επικρατήσουν οι σώφρονες και πραγματιστές.

      Διαγραφή
    5. Τα νούμερα είναι αμείλικτα. Διαβάζω - μελετώ!!! Μην ακούτε τον κάθε Τσεκεβάρα που βγαίνει στα φόρουμς και γράφει μπούρδες. Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, απο αυτούς έχουν καεί στην Ελληνική χρηματαγορά απο αγορές τύπου Μαίλλη, ΜΙΓ, Αλτέκ, Αθανασούλη, Λαναράροχαρτα και τραπεζόχαρτα και δεν ξέρουν απο που τρώνε τις φάπες οι ΑΣΧΕΤΟΙ. Το IQ τους φυσικά είναι υπο του μηδενός. Έτσι το παίζουν αντάρτες και τσάμπα μάγκες οι άσχετοι.

      Διαβάζω και μελετώ νούμερα.
      http://prntscr.com/5yfj4q

      Διαγραφή
    6. Καλημέρα , καλώς μας επιστρέψατε κ.Μορφονιέ απο το subbuteo (έστω και για λίγο όπως λέτε)
      Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο σας για τον υπουργό Οικονομικών. Πολύ δραστήριος αξίζει να δούμε στην πράξη αυτά που έχει γράψει κατα καιρούς. Βέβαια εδώ η σύγκριση με κάτι προηγούμενους είναι άνιση και συντριπτική υπέρ του. Εγώ δεν θέλω να δώ θαύματα τώρα ,μόνο τα λογικά τα απλά που θα βάλουν την ζωή μας σε μία τάξη . Για τις συντάξεις που γράφει απο πάνω ο κ.Λουκάς έχω ξαναπεί θα πρέπει και αυτοί να δώσουν κάτι απο τα παχυλα εισοδήματα τους να ανασάνουν οι νέοι.
      Ξαναγυρνάω στον κ.Μορφονιό ,αφού ψάχνετε τις αποδόσεις δεν σας γαργάλισε πραγματικά καμία να την αγοράσετε αυτές τις μέρες? Δεν θέλω απάντηση γιατί θυμάμαι οτι είστε ένας γκουρού που το σωστό είναι να προστατεύει την φήμη του πάνω απο όλα!

      Διαγραφή
    7. ΤΟΚΟΙ - ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
      http://prntscr.com/5yfoqj

      Διαγραφή
    8. Και ο Ισολογισμός του 2013 - τώρα μελετάμε και δεν το παίζουμε Τσεκεβάρες.

      http://www.minfin.gr/sites/default/files/financial_files/ISOLOGISMOS-XRHM-OIKON-KATAST-KENTR-DIOIK-GR.pdf

      Διαγραφή
    9. http://www.minfin.gr/sites/default/files/financial_files/DELTIO_12_2014_oristiko.pdf

      Κ. Μορφονιέ αμα αυτό που πώ είναι βλακεία συγχώρεσε με αλλά εγώ βλέπω εδώ στις επιχορηγήσεις ασφαλιστικών ταμείων κάπου 11 δις . Νόμιζα οτι αυτές είχαν σχέσεις με τις συντάξεις έστω και έμμεσα.

      Διαγραφή
    10. Κύριε Lorac το βαθύυυυυυυυ κράτος ή γνωστό και ως μεγάλο και βαθύ λαρύγγι του Ελληνικού δράματος είναι εδώ.
      ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ και ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ
      http://prntscr.com/5yfwqt

      Το βαθύ κράτος είναι εδώ και θέλει 27 δις για να λειτουργήσει αυτό το μπορντελάκι. Ούτε μνημόνια δεν το έπιασαν το βαθύυυυ κράτος ούτε τίποτα. Ας μπορέσει να το σουλουπώσει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ τότε έχουμε τύχη,

      15 δις για να στηρίξουμε τα ταμεία.
      http://prntscr.com/5yfxwf

      Επιτέλους ο λαουτσίκος πρέπει να καταλάβει ότι το ασφαλιστικό πρέπει να ληθεί εδώ και τώρα. Δεν πάει άλλο να εθελοτυφλούμε.

      http://prntscr.com/5yfym2

      Το βαθύ κράτος είναι εδώ. Στις επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις. Αν δεν θέλουμε να μεταρρυθμίσουμε αυτό το πράμα τότε θα βυθιστούμε.

      Διαγραφή
    11. Οι συντάξεις κύριε Lorac δεν είναι ανταποδοτικές βάση των εισφορών που έχει καταβάλλει ο κάθε ιθαγενής αυτής της χώρας. Οι συντάξεις στην Ελλάδα είναι πληρώνει κάποιος λαλάκας σήμερα τον ΟΑΕΕ του και με τα λεφτά αυτά παίρνει τη σύνταξη του ο άλλος. Άρα είναι δεδομένο ότι η το ασφαλιστικό είναι σε διαρκή κατάρρευση και το κράτος θα πρέπει κάθε φορά να επιδοτεί τις συντάξεις και ταυτόχρονα να εισφέρει λεφτά στα ασφαλιστικά ταμεία για να μην καταρρεύσουν.

      Αυτά δεν θέλει να τα αντιμετωπίσει ο μέσος Ελληναράς και να δώσει λύσεις. Πιστεύει μόνο ότι κάποιοι του τρώνε τα λεφτά και ότι του τα κλέβουν και τίποτα άλλο. Πιστεύει ότι του έφταιξε το κακό μνημόνιο και όχι το κωλοκράτος που έχει χτίσει ο ίδιος.

      Διαγραφή
    12. Κύριε Τάκη καλημέρα!
      Λόγω της νέας κατάστασης έχετε αφήσει τις αποταμιεύσεις σας στις τράπεζες ή τις τραβήξατε?
      Είναι προσωπικό το ερώτημα γιαυτό μόνο αν θέλετε μας απαντάτε. Από το ΧΧΑ έχετε πουλήσει?

      Διαγραφή
    13. Δεν είμαι άχαρτος.
      Έχω καταθέσεις στην Ελλάδα όσες είχα και τα τελευταία 5 χρόνια.

      Διαγραφή
    14. Έτσι ακριβώς κ. Μορφονιέ δεν μπορείς να παίρνεις έστω και μισό ευρώ άμα δεν το έχεις πληρώσει!! Ελάχιστη υποχρέωση έχει το κράτος να τους εξασφαλίσει δικαίωμα στην υγεία μόνο. Στο 20% οι συντάξεις και πολύ τους είναι . Να σταματήσουν και οι ουρές έξω απο τις τράπεζες . Να σταματήσουν και τα ταξιδάκια αναψυχής με τα καπη-τραβελ. Δεν μπορείς να φαλίρισες τα πάντα , να εξακολουθείς να πληρώνεσαι σαν πασας και να φτιάχνεις και νόμους που μαμαν τους νέους εργαζόμενους για να τα τρώς στα μπουζουξιδικα! Δίκαιο είχε ο αλβανός τελικά!

      Διαγραφή
    15. Σας ευχαριστούμε πολύ γιατί στο blog ''μετράει'' πολύ η γνώμη σας. Έχετε τον σεβασμό μας.

      Διαγραφή
    16. Mέ μεγάλη χαρά βλέπουμε την επιστροφή του κ Τάκη με σχολιασμό.Εδω που τα λέμε mitarola blog χωρις τάκη δεν γίνεται.Εγω θα παραδεχτώ τον σύριζα αν κάνει αξιόλογες κινήσεις για την πάταξη της διαφθοράς (μιζες κα),και στην μεγάλη φοροδιαφυγή (λαθρεμποριο καυσίμων κτλ) όχι να μου πιάσει ενα υδραυλικό ή ενα γιατρό στο κολωνακι
      οσο για την κολοτουμπα θα είναι εντυπωσιακή
      Μανώλης

      Διαγραφή
    17. Καλησπέρα σε όλους. Ο Γιάνης Βαρ. έχει γράψει οτι η ΕΚΤ ανοήτως αγόρασε ελληνικά ομόλογα, οπότε τα 7 δισ που χρωστάμε στην ΕΚΤ το καλοκαίρι μάλλον θα πούμε ότι δεν θέλουμε να τα πληρώσουμε. Το παλιό πρόγραμμα δεν θα ολοκληρωθεί-μνημόνιο τέλος, οπότε δεν θα χρειαστούμε(?) τα τελευταία 7δισ που θα παίρναμε ύπο όρους. Λέει η εκτ κάνει χαλλλαρωση τόσα δις, γιατί εμείς να της δώσουμε 7 δις τώρα?

      Μπορείτε να εξηγήσετε πώς προκύπτει οτι "ο Βαρ. ξέρει τις αγορές απέξω κι ανακατωτά" και οτι "η σύγκριση με κάτι προηγούμενους είναι άνιση και συντριπτική υπέρ του"?
      Φελαινί

      Διαγραφή
    18. Ακούστε κύριε Φελαινί - ο Βαρουφάκης ξέρει απο αγορές, ξέρει και οικονομικά. Μην τσιμπάτε απο διάφορες μπουρδίτσες που έλεγε όταν, παλαιότερα, έβγαινε στα κανάλια και όταν έκανε blogging. Ο άνθρωπος είναι έξυπνος και τις μπουρδίτσες τις έλεγε εν γνώσει του (ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΓΩ) για να προκαλεί και να γίνει γνωστός στο ευρώ ηλίθιο Ελληνικό κοινό. Είδατε που και τα βιβλία του τα πούλησε και υπουργός έγινε ΑΚΟΠΑ και πανεύκολα. Περίπατο έκανε ο άνθρωπος και βγήκε πρώτος σε σταυρούς.

      Το μόνο που θα τον συμβούλευα είναι να κόψει την πολύ μπλόφα, γιατί αν γίνει η στραβή το ελικόπτερο δεν θα έχει μόνο επιβάτη τον πρωθυπουργό μας, αλλά και τον ίδιο.

      Ο μέτριος λαός της Ελλάδος όπως εύκολα πιστεύει τις διάφορες Ραχήλ που θα κόψουνε 100 δις ευρώ (είδατε πως έκανε περίπατο στην Κοζάνη η κυρία??? ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΤΩΣΕΙ έσχισε σε ψήφους) έτσι πανεύκολα την επόμενη ημέρα - ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ Η ΣΤΡΑΒΗ - ζητά να κρεμάσει αυτόν που τον κορόιδεψε, αντί να πάει ο ίδιος στον Καιάδα και να πέσει μόνος του, ως μέτριος Ελληναράς που πιστεύει μπούρδες και ότι του είναι αρεστό στο αυτί του.

      Διαγραφή
    19. Τέλος πάντων - επειδή εγώ εκτιμώ τις γνώσεις του, προς το παρόν νοιώθω ήσυχος και δεν δίνω πολύ σημασία στα ωραία που λένε οι ΣτρατουλοΛαφαζάνιδες ή ο άλλος - ο νέος Γ.Γ Κοινωνικής Ασφάλισης ο κυρ Ρωμανιάς που το πρωί λέει την αλήθεια ότι είναι σφιχτά τα πράγματα με τις συντάξεις τον Μάρτιο, το μεσημέρι λέει παραμύθια ότι τάχα μου παρακρατούνται συντάξεις για να αποπληρώνονται ομόλογα και το βράδυ - μετά το χέρι που του έβαλε ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ, λέει «Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο πιθανότητα να μην χορηγηθούν συντάξεις ή να μειωθούν οι συντάξεις».

      Διαγραφή
    20. ΔΑΣΚΑΛΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ -ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΙΧΤΟΣ--ΦΟΒΑΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΒΑΡΕΣΟΥΜΕ ΒΑΛΙΜΕΝΤΟ -ΠΑΕΙ Η ΣΥΝΤΑΞΟΥΛΑ ΜΟΥ-ΑΚΟΥ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ---ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ--https://www.youtube.com/watch?v=4GFbQgMf0oo--ΑΧ ΑΤΙΜΗ ΚΕΝΩΝΙΑ

      Διαγραφή
    21. Με παρέσυρε το ρέμα - Βασίλης Τσιτσάνης & Χαρούλα Λαμπράκη ------------https://www.youtube.com/watch?v=yi0IxXO2ay0

      Διαγραφή
    22. ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΜΑΡΤΙΕΣ - ΡΙΤΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ------------https://www.youtube.com/watch?v=bdqYdqloUUg

      Διαγραφή
    23. Kύριε Τάκη καλησπέρα σας.Πολύ τον υπερτιμάτε τον Μπαρουφάκη και θα εκπλαγείτε αρνητικά στο τέλος ενώ δεν θα έπρεπε.Και μόνο από το ότι δεν έχει ειρμό σκέψης όταν εκφράζεται,όπως έκφράζεται,βγάζει κάποιος τα συμπεράσματά του. Εδώ πλέον δεν είναι ούτε blog,ούτε συνομιλεί με Παπαδάκηδες και Αυτιάδες,δηλαδή με άμπαλους παντελώς.Τώρα είναι Υπουργός Οικονομκών,τρομάρα μας...

      Πολύ κακώς κάνετε και δεν δίδετε σημασία στους Λαφαζάνηδες,τους Στρατούληδες,τους Κοτζιάδες(μ'αυτόν θα γίνει της πόπης)και λοιπούς άλλους Συριζουπουργούς,διότι αυτά που λέγανε τώρα τα πράττουν.Δεν μπλοφάρουν,δεν κάνουν την περιβόητη κωλοτούμπα που περίμενε και περιμένει ο λαός της φάπας.

      Δέστε τι λέγανε πριν από 6 μήνες και ως τις εκλογές και θα δείτε ότι αυτά κάνουν τώρα.Όμως το ανησυχητικό είναι με τους εταίρους μας,βόμβες πέταξε σήμερα ο Σουλτς(αυτός είναι απ'τους ήπιους ευρωπαίους),προετοιμασία για μεγαβόμβα και ο Ολλανδός που έρχεται αύριο.

      Χώρια αυτά που ήδη έχουν σπικάρει Μέρκελ και Σόιμπλε εδώ και μέρες.Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και διαφωνώ μαζί σας που είσθε σχετικά χαλαρός.Ζούμε στιγμές 2010 αλλά στο πολύ χειρότερο,διότι τούτοι εδώ έχουν όντως σχέδιο,μόνο που το σχέδιό τους μας οδηγεί στα βράχια...

      Μακάρι να κάνω λάθος αλλά βλέπω να έρχεται το τρένο κατά πάνω μας...

      Αχιλλέας

      Διαγραφή
    24. Όταν δεν έχεις φράγκα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα κύριε Αχιλλέα, ούτε μισθούς να δώσεις, ούτε αυξήσεις, ούτε επανπροσλήψεις, ούτε να τάξεις δώρο Χριστουγέννων. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΠΛΟΦΑ και σήμερα ο Ρωμανιάς το είπε ξεκάθαρα

      «Έχω την αίσθηση ότι το Γενάρη και το Φλεβάρη προβλήματα καταβολής συντάξεων, δεν υπάρχουν. Το Μάρτη τα πράγματα θα είναι λίγο σφιχτά, μέχρι τότε, όμως, θα βρούμε λύση».

      Οπότε οι Στρατουλολαφαζάνιδες λένε αέρα κοπανιστό.

      ΤΟΝ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟ που έρχεται καταπάνω μας το βλέπω.

      Διαγραφή
  2. Με ανεκτέλεστη εντολή αγοράς 9,7 εκατ έκλεισε η Alpha bank στο -26% - Κάποιος ξένος παίρνει ρίσκο και αγοράζει----bankingnewsgr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορεί μια ανάρτηση στο διαδίκτυο αναφορικά με την σχέση του Παύλου Τσίπρα, πατέρα του σημερινού αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα και του πραξικοπηματία Στυλιανού Παττακού...


    Μετά από μια σύντομη έρευνα του logiosermis προέκυψε λοιπόν, ότι μερικά ιστολόγια, είχαν δημοσιεύσει το θέμα το Μάϊο του 2013 ισχυριζόμενοι πως ο Παύλος Τσίπρας ήταν αδερφός της γυναίκας του Παττακού.http://naked-monk.blogspot.gr/2015/01/photosvideo.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαν να λέμε "να μην χανόμαστε..."

    Καλησπέρα κύριε Τάκη, καλησπέρα ταλαιπωρημένοι ΧΑΑδιώτες

    Φέτος κλείνω 25 χρόνια στο ΧΑΑ. Όλα σαν κερδοσκόπος γιατί αυτό ταιριάζει στο λαγόκαρδο προφίλ μου, το έχω πια αποδεχτεί. Όταν έγραφα "την τρίτη μέρα μετά τας εκλογάς" δεν ήταν τυχαίο. Στατιστικά τρείς συνήθως μέρες κρατάνε οι τρικυμίες του ΧΑΑ. Πιθανολογώ καλμάρισμα του καιρού αύριο, ο χειμώνας όμως έχει ακόμα δρόμο .

    Σε ότι με αφορά, προφανώς ανόητη και βιαστική η χθεσινή αγορά τραπεζών στη χθεσινή δημοπρασία, πήρα άλλα τόσα στη σημερινή με βαριά καρδιά ελπίζοντας σε επαλήθευση της στατιστικής. Οταν τα φρούτα είναι σάπια όσο φτηνά κι αν τα πάρεις την έχεις πατήσει. Αντίθετα είναι μια χαρά ευκαιρία κατά τη γνώμη μου για τα διαμαντάκια (ΕΛΛ, ΕΥΑΠΣ, ΦΛΕΞΟ, ΜΕΤΚΑ, ΑΣΤΑΚ αν τρομάξουν και (ξανα)δώσουν κομμάτια στο 4ευρο κλπ)

    Αν φοβάμαι? Φυσικά και φοβάμαι. Ο φόβος όμως είναι σύμμαχος του κερδοσκόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπάσιμο εξωτερικών-συμμαχικών σχέσεων, επαναπρόσληψη σχολικών φυλάκων, ματαιώσεις αποκρατικοποιήσεων, επιστροφή αιωνίων φοιτητών (άρα και διατήρηση άχρηστων σχολών σε πολυέξοδα επαρχιακά πανεπιστήμια....

      Άσχημο ξεκίνημα. Επαναξιολόγηση προτεραιοτήτων άμεσα σύντροφοι πριν τη στροφή...

      Διαγραφή
    2. Όλες οι πρώτες κινήσεις δεν προδιαθέτουν σε τίποτα καλό. Με τα δεδομένα αυτά πιστεύω πως έχει και άλλη κατηφόρα και προσωπικά την 1η μου τοποθέτηση δε βλέπω κάποιο λόγο να τη ρισκάρω πριν φτάσουν τα πρώτα μηνύματα από τις συναντήσεις με τους δανειστές.

      Καλή τύχη στους πιο τολμηρούς.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα. Αύριο είναι μια νέα μέρα πάντως , γενικά, οπότε ίσως να δικαιωθείτε κ. Hippy.Είχα γράψει στο φρεεφορουμ για το pitchfork την πηρούνα δηλαδή που όλα τα τσιμπάει. Η αλφα ήδη έξω απο κάτω οπότε μετά την πρωινή πίεση αναμένω προσπάθεια επαναφοράς εντός Η πειρ λίγο κάτω και αυτή για να ξαναθυμηθεί οτι δεν μπορεί να κρατηκοποιηθεί είναι ήδη χαχα με το ποσοστό του α-τουχουσου. ΑΝ καταφέρω να κερδοσκοπήσω με την αλφα που την ρίσκαρα σήμερα που έκοβε το μαχαίρι τότε το κέρδος αυτό θα το κάνω τιπι να είμαι και συνεπής με την αντιθετική μου άποψη. Εκεί στα τιπι το αλφατιπι είναι σχεδόν 10% της μαμάς τσ τσ ακριβό για εμένα. πειρτπ 81 εκατ και ετετπ 26 εκ. αξία μάλλον είναι κινέζικα τιπι αλλά δεν βαριέσαι το επιβάλλουν οι νέες εποχές λιτότητας.!

      Πολλές μικρές και όχι μόνο (εκτός απο μυτιλ χαχα) έχουν πιάσει χαμηλές τιμές και αρνούνται να πάνε χαμηλότερα. Ομιλώ και για νούμερα που έχει δώσει διακριτικά και ο Μορφονιός. Όπου και να πάει αργότερα , απο το 700-710 άντε βαριά το νούμερο του βελζεβουλ ένα τσεκάρισμα θα το δώσουν πάνω.

      Διαγραφή

    4. "Εάν ΔΕΝ έχεις χαρτιά στην πτώση, ΔΕΝ θα έχεις την ψυχή ν΄αποκτήσεις ούτε και στην άνοδο"

      Χρηματιστηριακό ρητό, στατιστικά χιλιοεπιβεβαιωμένο κ. Caspian. Εύχομαι εσείς ν΄αποτελέσετε την εξαίρεση (δύσκολο πολύ δύσκολο η εξαίρεση στον κανόνα)

      Διαγραφή
    5. Υψηλό στην αλφα λίγο πάνω απο το όριο για το πιτσφορκιο-καναλι. Περίεργο που μένει εκτός και απο κάτω ενώ οι άλλες 3 ακόμα εντός. Πιστεύω σε νέα πτώση δεν θα κάνει νεο χαμηλό κάνοντας την κλασσική απόκλιση με τις άλλες. Εγώ την αποχωρίστικα . ΑΝ τελικά πάμε σε νέα βούτα απο βδομάδα νομίζω οι της πραγματικής οικονομίας θα πιεστούν πιό πολύ.

      Διαγραφή
  5. Όλα πάνε καλά! 600-650 ισως κάνω την πρωτη κίνηση όπως ειχα πει παλιότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καθημερινη- αφιερωμα--Πώς οι 17.191 ψήφοι στον Λεβέντη έγιναν 110.000--http://www.kathimerini.gr/801201/article/epikairothta/politikh/pws-oi-17191-yhfoi-ston-leventh-eginan-110000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν μαζί με τον Γκλέτσο το αλατοπίπερο των εκλογών. Εάν ξαναγίνουν σύντομα εκλογές, από τη στιγμή που μπήκαν στα ραντάρ πιθανόν να διεκδικήσουν την είσοδο στη βουλή, ειδικά ο Λεβέντης.

      Διαγραφή
  7. κολοτουμπας--Στο μεταξύ, ο κ. Δραγασάκης ανέλαβε να αποσαφηνίσει ότι οι εξαγγελίες υπουργών για "πάγωμα" αποκρατικοποιήσεων είναι πρόωρες, όπερ απέδωσε στην "απειρία" τους.

    Επιχείρησε δε να καθησυχάσει και τους τραπεζικούς κύκλους, καθώς από το πρωί, σημειώθηκε αναταραχή από διαρροή για την πρόθεση της Κυβέρνησης να αλλάξει τις διοικήσεις των τραπεζών.

    Επ αυτού είπε ότι εάν και εφόσον συμβεί αυτό, θα έχει προηγηθεί διαβούλευση και θα γίνουν απολύτως σεβαστά τα δικαιώματα των ιδιωτών μετόχων.

    ΄Μασάζ" επιχείρησε και στους επενδυτές ανακοινώνοντας πως η κυβέρνηση προετοιμάζει έναν "μακρύ κατάλογο" επενδυτικών ευκαιριών και κάλεσε τους επενδυτές να έρθουν σε απευθείας επαφή με τους υπουργούς οικονομικών, ώστε να έχουν άρτια και ουχί υποβολιμαία ενημέρωση.

    Ο κ. Δραγασάκης παράλληλα ανέλαβε να αποσαφηνίσει ότι το Πρόγραμμα για δωρεάν ρεύμα σε απόρους δεν πρόκειται να επιβαρύνει τη ΔΕΗ και παρέπεμψε σε ειδικό πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί επ αυτού.

    Νυν υπέρ πάντων, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης διαμήνυσε ότι "τσαμπουκάδες" με τους εταίρους δεν θα γίνουν, αλλά θα πραγματοποιηθεί ένας διάλογος με στόχο να σταματήσει η καταστροφική πολιτική. --http://www.capital.gr/News.asp?id=2214522

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΚΛΕΙΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟ++ 30% Ο ΓΚΟΥΡΟΥ Ο ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΗΣ--ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ Η 23ΧΡΟΝΗ ΝΑΣΙΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

    Αυτή είναι η σέξι βασίλισσα του πατρινού καρναβαλιού [εικόνες]


    Πηγή: Αυτή είναι η σέξι βασίλισσα του πατρινού καρναβαλιού [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/189123/ayti-einai-i-sexi-vasilissa-toy-patrinoy-karnavalioy-eikones#ixzz3QC8cxG96

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το πρώτο ραντεβού του κ. Δραγασάκη με τους ιδιώτες μετόχους θα γίνει αύριο Παρασκευή ξεκινώντας με τον Πρεμ Γουάτσα, επικεφαλής του καναδικού fund, Fairfax, που είναι εκ των βασικών μετόχων της Eurobank==http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1298590/to-shedio-ths-neas-kyvernhshs-gia-tis-trapezes.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σύμφωνα με το ημερήσιο δελτίο τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, χτες υπήρξε δανεισμός εξωχρηματιστηριακά, 44.886.686 μετοχές της Alpha Bank.
    http://www.capital.gr/Markets.asp?id=2214594

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι ακριβώς σημαίνει διότι δεν το κατέχω.
    ευχαριστώ
    http://www.capital.gr/news.asp?id=2214866
    Πανάγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτα το ιδιαίτερο κύριε Πανάγο. Απλώς η κατά 100% θυγατρική της ΓΕΒΚΑ δίδει μέρισμα 200 χιλιάδες ευρώ υπο την μορφή επιστροφής κεφαλαίου. Πέρσι είχε δώσει μέρισμα 65.000 ευρώ. Φέτος η θυγατρική - η οποία έχει μηδενικές υποχρέωσεις αποφάσισε να δώσει μέρισμα 200.000 ευρώ.
      .

      Διαγραφή
    2. ευχαριστω πολύ!
      Πανάγος

      Διαγραφή
  12. Πώς θα φορολογηθεί η υπεραξία μετοχών και τίτλων ---Φόρο με συντελεστή 15% για την υπεραξία μετοχών και άλλων τίτλων θα κληθούν να πληρώσουν οι επενδυτές με τη φετινή φορολογική δήλωση για τις πωλήσεις τίτλων που πραγματοποίησαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2014. Αρκεί να κατέχουν τουλάχιστον το 0,5% των μετοχών μιας εισηγμένης στο χρηματιστήριο επιχείρησης και να έχουν αποκτήσει τις μετοχές μετά την 1η Ιανουαρίου 1999. Αυτή είναι μια από τις προβλέψεις για την υπαγωγή σε φόρο υπεραξίας των μετόχων εισηγμένων στο χρηματιστήριο επιχειρήσεις που περιλαμβάνεται στην σχετική αναλυτική εγκύκλιο που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.---http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=2215794

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κε Τάκη καλώς ήλθατε και πάλι πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κύριε Τάκη επιτέλους επιστρέψατε! Χωρίς εσάς το blog δεν έχει την ίδια αξία! Αν και υπάρχουν και εξαιρετικοί χρήστες όπως οι κύριοι Hippy, Lorac , Δαρείος, ΝικοςΤ..Θα ήθελα να ρωτήσω εσάς και τον κύριο Ηippy, η ΕΛΛ σε αυτά τα επίπεδα από τι κινδυνεύει; Σε μια έξοδο από Ευρωζώνη οι μετοχές της έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από εξαγωγικές όπως ΙΚΤΙΝ-ΚΥΡΜ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Bonsoir!

    Τσιμπήσαμε και 4.600.000€ αποζημίωση απο τον Δήμο Παλλήνης. Φυσικά και το βρίσκω λίγο χλωμό να έχει ο Δήμος τα χρήματα οπότε μάλλον πάμε σε συμφωνία για την πλήρη εκμετάλευση του κτήματος Καμπά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κύριε Δαρείε ο Αλέξης όμως διεξάγει ολομέτωπο αγώνα κατά ολιγαρχών και δή κατά Μπόμπολα - Μελισσανίδη - Λάτση για αρχή...μην πάρει η μπάλα και τον Άνεμο και όλες τις ενεργειακές τώρα που ανέλαβε ο ΚΟΜΙΣΑΡΙΟΣ Λαφαζάνης. Διαβάζω θέλουν πίσω και το 30% του Ελ. Βενιζέλος. Κρατικοποιήσεις, ακύρωση ιδιωτικοποιήσεων,,επαναπροσλήψεις ΔΥ και καθαριστριών, επαναφορά "αιώνιων" φοιτητών περιλαμβάνει το πρόγραμμα των "προοδευτικών" αμετανόητων ΚΡΑΤΙΣΤΩΝ. Πρότυπά τους η Σοβιετία και η Βενεζουέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. MONSIEUR Gerry το ακούω βερεσέ το περι πολέμου. Μια χαρά στην θέση του είναι ο Πρετεντέρης και με ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ στο πάνελ πλέον. Η κωλοτούμπα που θα γίνει απο τον Αλέξη θα είναι επική ειδικά όσο αφορά το Μπομπολαίϊκο. Θα με θυμηθείτε.

      ΥΓ
      Δεν θα έλεγα το ίδιο για τον Μελισσανίδη. Εκεί θα υπάρξει πρόβλημα.

      Διαγραφή
    2. Αξιότιμε και εξαιρετικέ κ.Δαρείε γιατί τότε Ανεμο και όχι Ελλάκτορα; Δεν είναι και αυτός υποτιμημένος; Και γιατί Καμπά αντί Λάμδα που έχει και μεγαλύτερα projects; Πιστεύετε ο Αλέξης θα το πάει ως το τέρμα με το Ελληνικό;

      Διαγραφή
    3. Γιατί εδώ κάτω ο ΑΝΕΜΟΣ είναι πιο ΤΖΑΜΠΑ απο τον ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ και ο Καμπάς πιο ΤΖΑΜΠΑ απο την ΛΑΜΔΑ και με ελάχιστο δανεισμό σε σχέση με την ΛΑΜΔΑ.

      Παράλληλα ο ΚΑΜΠΑΣ δεν έχει πάρε δώσε με project του Δημοσίου παρά μόνο ιδιωτικά. Τέλος εδώ κάτω ο ΚΑΜΠΑΣ δεν έχει αρκετά περιθωρια για πιο χαμηλά. Δεν θα έλεγα το ίδιο για την ΛΑΜΔΑ.

      Διαγραφή
  17. Κύριε Τάκη,
    Χαίρομαι που είστε πάλι κοντά μας.
    Ξενοφών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΑΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΝΑ ΣΑΚΙ ΦΑΣΟΥΛΕΣ ΕΝΑ ΣΑΚΙ ΡΕΒΗΘΕΣ ΕΝΑ ΣΑΚΙ ΦΑΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΣ Ο Γ. Βαρουφάκης: Δεν θα συνεργαστούμε με την τρόικα http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=2216368

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το ιστορικό της υπόθεσης που δεν θα δείτε σε κανένα κανάλι και δεν θα διαβάσετε σε καμία εφημερίδα γιατί τα εκατομμύρια των διαφημίσεων του ΟΠΑΠ τα μοιράζει τώρα ο Μελισσανίδης .

    Το ΣΔΟΕ διαπιστώνει λαθρεμπορία 6.328.200 λίτρων ναυτιλιακών καυσίμων πλαστογραφία μετά χρήσεως σε βαθμό κακουργήματος σε πλοίο της εταιρείας του Μελισσανίδη και καταλογίζει το ποσό των 2.218.721,06 ευρώ από δασμοδιαφυγή

    Ο Μελισσανίδης προσλαμβάνει νομικό σύμβουλο τον κολλητό και σύμβουλο του Σαμαρά Φαήλο Κρανιδιώτη

    Το δικαστήριο αναβάλλεται γιατί δεν παρίσταται

    η πολιτική αγωγή δηλαδή ο δικηγόρος του δημοσίου .

    Το δικαστήριο αναβάλλεται για δεύτερη φορά .

    Το δικαστήριο αναβάλλεται για τρίτη φορά

    Το δικαστήριο αναβάλλεται για τέταρτη φορά

    Το δικαστήριο αναβάλλεται για πέμπτη φορά

    Το δικαστήριο αναβάλλεται για έκτη φορά

    Το δικαστήριο αναβάλλεται για έβδομη φορά

    Το δικαστήριο αναβάλλεται για όγδοη φορά

    Ο Σαμαράς δίνει τον ΟΠΑΠ στο Μελισσανίδη

    Το δικαστήριο αναβάλλεται για ένατη φορά

    Παραγράφηκε το αδίκημα της λαθρεμπορίας

    Παρασκευή 24 - 05 - 2013 γίνεται το δικαστήριο μόνο για το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως σε βαθμό κακουργήματος ούτε τώρα παρίσταται εκπρόσωπος του δημοσίου ως πολιτική αγωγή.

    Το δικαστήριο έχει κατακλυστεί από φουσκωτούς απειλούνται οι μάρτυρες κατηγορίας. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές είναι απόντα τα κανάλια οι εφημερίδες οι δημοσιογράφοι , γιατί τη μεγάλη πίτα των διαφημίσεων του ΟΠΑΠ τη μοιράζει τώρα ο Μελισσανίδης.

    Ο πρόεδρος δεν πείθεται ούτε από το μάρτυρα κατηγορίας διευθυντή του τελωνείου ούτε από τον εισαγγελέα που ζήτησε τη καταδίκη των κατηγορουμένων ,πείθεται μόνο από την υπεράσπιση του Μελισσανίδη και τους απαλλάσσει και από τη κατηγορία της http://ionath.blogspot.gr/2013/05/9.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μου αρέσουν πολύ αυτά τα διαγράμματα , το έχει αναρτήσει ο κ.Michele στην ελεύθερη γνώμη και θα ήθελα να με συγχωρήσει αν δεν ήθελε να το κάνω λινκ εδώ.
    http://2.bp.blogspot.com/-t8diZNTPdEg/VMmFWkzH2CI/AAAAAAAARaI/r2-tzo9UrPo/s1600/%CE%93%CE%94%2B%CE%95%CE%92%CE%94%2B29-1-15.png

    Πολλές φορές χανόμαστε στην ημερήσια πλάνη και ξεχνάμε την μεγάλη εικόνα. Ο γουδης κάτω απο την ζώνη "κομανλεξη" και σχεδόν μια (καυτή) ανάσα απο το νούμερο της αποκάλυψης . Σε μια εβδομάδα που έρχεται βγαλμένη απο την κόλαση του Δάντη είμαστε στην 6η ωδή (δεν προσμετρώ την εισαγωγική) απο τις 33 του πρώτου μέρους που μας φέρνει μέχρι την ημέρα λήξης του μνημονίου όπως το ξέρουμε σήμερα. Μετά θυμίζω ακολουθούν το Καθαρτήριο και ο Παράδεισος. Αλλά πρέπει πρώτα να περάσουμε το πρώτο μέρος οπότε θα μείνω λίγο εδώ. Βλέπουμε πάνω στο απλό άρα και όμορφο διάγραμμα του κ. Michele οτι στο κανάλι που έχει απεικονίσει ή αντε στο εσωτερικό αμα ενώσουμε τις επόμενες κορυφες και πλησιάζοντας το νούμερου του Θηρίου εκεί θα δωθεί μεγάλη μάχη και δεν θα θεωρούσα και απίθανο τα λονγκαγγελάκια να επιχειρήσουν να ξαναπάν τον δείκτη στην ζώνη "κομανλεξη". Εκεί θα θέλει μεγάλη προσοχή . Αμα αρχίσει τα τριγωνάκια και η ντοτσε μπανκ μας αναβαθμίζει προσέξτε "σύντροφοι" μην έχουμε deja vu ala ελπε. Γιατί σε αυτή την περίπτωση θα φύγουμε σφαίρα να κόψουμε και τα 9 επίπεδα και τότε κύριε Πέτρο θα σας ξανα-ρωτήσω πώς σας φαίνεται το range* :-).

    Αμα ο κομανλέξης γίνει Αλέξανδρος και κόψει το γόρδιο δεσμό του χρέους τότες σας έχω ξαναπεί ο ιστορικός ελλοτιτσιαν του μέλλοντος θα βαφτίζει << Ι Ι >> στα διαγράμματα του το σημείο που βρισκόμαστε τώρα.

    p.s Ο σύντροφος Δραγασάκης άφησε ένα υπονοούμενο νααααααα με το συμπάθιο για το "Καθαρτήριο" σήμερα που τον χάζευα στην τιβι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μαγαζί ανεβαίνει με λεφτά και πέφτει με χαρτιά.

      Ξεκινάμε με το προφανές. Χαρτιά υπάρχουν.

      Το θέμα είναι όμως ότι ναι, υπάρχουν και λεφτά. Ισως όχι τόσα για να ξελασπώσουν τους ανέμελους αγοραστές του 2007 (5300 μονάδες ή τους απερίσκεπτους του 2009 (2900 μονάδες) αρκετά όμως για να ξαναδούμε την παράσταση "η άλωση των χιλίων" αλλά και να ξαναζήσουμε μέρες 2014 (1380 μονάδες).

      Ακόμα και με νόμισμα τη δραχμή. Για να μην πώ ιδιαίτερα με νόμισμα τη δραχμή.

      Αξία σε εταιρείες υπάρχει, η ψυχολογία λείπει. Αυτή όμως το γνωρίζουμε καλά. Βαρκούλα είναι. Ανεβαίνει και πέφτει τακτικά, κάτι σαν την παλίροια και την άμπωτη. Οι οποίες είναι τακτικότατες στην κίνηση τους.

      Διαγραφή
    2. εφοσον η κεφ. του μαγαζιου εφτασε κοντα στο 18% του ΑΕΠ της χωρας

      η το 59% του ΑΕΠ των νησων Σαμοθρακης - Μυτηλινης - Χιου και των 12 περιξ αυτων βραχονησιδων

      Οταν φτασουμε στο ΑΕΠ της Πελοποννησου ξανακοιταμε τα χαρτια

      ..... μετα στοχος ειναι η κεφ. της επομενης περιφερειας

      Για την κεφ. της επικρατειας θα αργησουμε 5-6 χρονια

      Διαγραφή
  21. Γ. Βαρουφάκης: Θα υπάρξει συμφωνία πολύ σύντομα Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε τη Δευτέρα ότι αναμένει να επιτευχθεί μία ταχεία συμφωνία για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του στο Channel 4 που μεταδίδει το Reuters.

    «Θα υπάρξει μία συμφωνία σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα… που ρυθμίζει το ελληνικό ζήτημα μία για πάντα» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην τηλεοπτική συνέντευξή του.http://www.capital.gr/News.asp?id=2218066

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  22. Το σχέδιο Γ. Βαρουφάκη για το χρέος












    Εκτύπωση σελίδας

    Αποθήκευση σελίδας

    Αποστολή με e-mail

    Προσθήκη στο αρχείο


    Μέγεθος κειμένου







    Ανταλλαγή του υφιστάμενου χρέους με νέα ομόλογα που θα συνδέονται με την ανάπτυξη, διατήρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος και "στόχευση" των πλουσίων που φοροδιαφεύγουν είναι οι τρεις βασικές προτάσεις με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ ευελπιστεί να βάλει τέλος στην αντιπαράθεση με τους διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας.

    Την αποκάλυψη έκανε στους Financial Times o Γιάνης Βαρουφάκης, μετά τη συνάντησή του με τον Βρετανό ομόλογό του, George Osborne.

    Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, η κυβέρνηση δεν θα επιδιώξει μια απευθείας διαγραφή του χρέους των 315 δισ. ευρώ. Αντ΄αυτού θα ζητήσει ένα "μενού ανταλλαγών χρέους", συμπεριλαμβανομένων δύο τύπων νέων ομολόγων.

    Ο πρώτος τύπος ομολόγων θα συνδέεται με την ανάπτυξη του ονομαστικού ΑΕΠ και θα αντικαταστήσει τα ευρωπαϊκά δάνεια διάσωσης και ο δεύτερος τύπος, στον οποίο απέδωσε τον όρο "αέναα ομόλογα" (perpetual bonds) θα αντικαταστήσει τα ελληνικά ομόλογα που διακρατά η ΕΚΤ.
    www.capital

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπέρα,
    αν πετάξει τα βαρίδια Στρατούλη-Λαφαζάνη, προσδεθείτε, πάμε για χίλια τετρακο, πρωτη πτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ..ΑΓΟΡΕΣ ? ΠΟΤΕ? ΜΑΡΤΙΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΩΣΤΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟΣ--ΑΧΧ ΚΑΚΟΥΡΓΑ ΚΑΙΝΩΝΙΑ --Τα ομόλογα στέλνουν συνεχή προειδοποιητικά μηνύματα αλλά εμείς κοιτάμε το χρηματιστήριο; - Σωστό ή λάθος; ----http://bankingnews.gr/τραπεζικά-νέα/item/180560-τα-ομόλογα-στέλνουν-συνεχή-προειδοποιητικά-μηνύματα-αλλά-εμείς-κοιτάμε-το-χρηματιστήριο-σωστό-ή-λάθος.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Bonjour!

    Πουλήθηκαν τα 30.000 κομμάτια ΑΛΦΑΤΠ στο 0.4290 μικτή με ελάχιστο κέρδος (αγορασμένα στο 0.4120€).

    Το χαρτοφυλάκιο ως έχει πλέον:

    ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ μικτή τιμή 4.95€
    ΑΒΑΞ μικτή τιμή 0.77€ (δεν αγοράστηκαν άλλα)
    ΑΝΕΜΟΣ μικτή τιμή 0.68€
    ΚΑΜΠΑΣ μικτή τιμή 0.48€
    ΑΛΦΑ μικτή τιμή 0.3610€
    ΔΡΟΜΕΑΣ μικτή τιμή 0.20€
    ΛΟΥΛΗ μικτή τιμή 2.10€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πουλήθηκαν και τα 50.000 κομμάτια ΑΛΦΑ στο 0.37€ με μηδενικό κέρδος και μηδενική απώλεια.

    Το χαρτοφυλάκιο ως έχει πλέον:

    ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ μικτή τιμή 4.95€
    ΑΒΑΞ μικτή τιμή 0.77€ (δεν αγοράστηκαν άλλα)
    ΑΝΕΜΟΣ μικτή τιμή 0.68€
    ΚΑΜΠΑΣ μικτή τιμή 0.48€
    ΔΡΟΜΕΑΣ μικτή τιμή 0.20€
    ΛΟΥΛΗ μικτή τιμή 2.10€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΑΡΕΙΟ-ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΔΙΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΛΦΑ ΧΩΡΙΣ ΚΕΡΔΟΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΕΞΟΦΛΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΟΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΛΥΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

      Διαγραφή
    2. Γιατί όπως προείπα η τοποθέτηση εκεί ήταν τζόγος. Εγινε νωρίτερα απο ότι έπρεπε με αποτέλεσμα να μην έχω τα κέρδη που ήθελα όταν τα ήθελα. Μετά απο 20% πάνω στον δείκτη έφτασαν τα χρήματα που είχα δαπανήσει και τις πούλησα. Οποιος θεωρεί ότι το πάρτυ θα συνεχιστεί η ότι μπορεί να πιάνει κορυφές και πατους ας πράξει αναλόγως.

      Εγώ πάλι θα τις περιμένω αρκετά χαμηλότερα ελπίζωντας αυτή τη φορά να πιάσω το σωστό timing.,

      Monsieur Loukas λύστε μου και εσείς μια απορία: Εχετε ποτέ τοποθετήσει έστω και 1€ στο Χρηματιστήριο, σκοπεύετε να τοποθετήσετε η απλά περνάτε τον χρόνο σας ρωτώντας τους άλλους απλά πληροφοριακά?

      Διαγραφή
  28. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΚΥΡΙΕ ΔΑΡΕΙΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΜΟΥ ΜΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΗ ΠΡΟΠΟΛΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΗ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΠΑΤΗΡΗΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΕΝΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΣΑΦΗΣ-ΒΑΖΩ ΚΑΝΕΝΑ ΒΑΡΕΛΙ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΝΩ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ ΠΟΣΟ Μ@Λ@Κ@Σ ΗΜΟΥΝ- ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΦΑΓΑ ΣΤΟ ΠΟΥΚΕΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλτατε Λούκιε...θέλοντας να σε βοηθήσω να οικονομήσεις για να είμαστε φραγκάτοι στον καρνάβαλο, μήπως μας κάτσει η Βασίλισσα, θα σου υποδείξω ένα τέχνασμα...

      Ένας τύπος πηγαίνει κάθε Παρασκευή στην Εθνική Τράπεζα και κάνει κατάθεση 1 έως 2 εκατομμύρια! Μια Παρασκευή τον φωνάζει ο διευθυντής και τον ρωτάει
      - Συγνώμη κύριε μου, χωρίς να θέλω να γίνω αδιάκριτος, τι δουλειά κάνετε και έχετε τόσες καταθέσεις;
      - A, κύριε διευθυντά μου, να σας πω ευχαρίστως. Βάζω στοιχήματα, χοντρά στοιχήματα και συνήθως τα κερδίζω! Θέλετε να βάλουμε μαζί ένα;
      - Τι στοίχημα; ρωτάει ο διευθυντής περίεργος.
      - 100,000 ότι θα έρθω τη Δευτέρα το πρωί εδώ και θα χω κόψει τα αρχ***ια μου!
      - Πάει! του λέει ο διευθυντής, που δεν πίστευε να φτάσει σε τέτοια ακρότητα. Τη Δευτέρα το πρωί μπαίνει ο τύπος στην τράπεζα και πηγαίνει χαμογελαστός στον διευθυντή.
      - Τι έγινε, έχασα ή κέρδισα; τον ρωτάει με σιγουριά ο διευθυντής.
      - Bάλε το χέρι σου και πιάσε να δεις μόνος σου, του απαντάει ο άλλος.
      Bάζει ο διευθυντής το χέρι του και τα αρχ***ια ήταν στη θέση τους!
      - Mα καλά, μόλις έχασες 100,000 και συνεχίζεις να Γελάς;
      - Βλέπεις τον φρουρό στην είσοδο που κλαίει; Μπαίνοντας προηγουμένως έβαλα στοίχημα μαζί του 500,000 ότι σε 5 λεπτά ο διευθυντής θα μου πιάνει τα αρχ**ια!

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή

    3. ΚΥΡΙΕ

      Chabo ΑΞΙΟΣ--- ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΓΙΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ---

      Διαγραφή
    4. ΚΥΡΙΕ

      Chabo ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΑ ----------

      Διαγραφή
    5. Άλλος τρόπος γρήγορου πλουτισμού

      Δημοσιεύθηκε σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα των ΗΠΑ η εξής αγγελία

      "Με μόλις ένα δολλάριο θα σας αποκαλύψω τον τρόπο να γίνετε πλούσιοι. Οι απαντήσεις θα είναι προσωπικές εντός 10ημέρου. Οποιος ενδιαφέρεται ας μου γράψει στην "τάδε" διεύθυνση εσωκλείοντας το δολλάριο και τα γραμματόσημα της απαντητικής επιστολής"

      Μετά 10 ημέρες οι ενδιαφερόμενοι έλαβαν ταχυδρομικώς την απάντηση

      "Κάντε ότι κι εγώ"

      Διαγραφή
  30. αναφερωκαι εγω τρια μη
    1 ποτε πανω απο 3%στο συνολο χαρτοφυλακιου σε μια μτχ
    2 ποτε πανω απο 20%σε ενα θεμα η εναν κλαδο
    3 οχι απωλεια πανω απο 25% σε μια μετοχη
    Επειδη μπορει να λεμε πχ αγορα ικτιν ευπικ αλλα κανενασ δε δκνει ποσοτα απι του χαρτοφυλακιου η σε τι stop loss
    Kabamarou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 1 σημαίνει ότι ένα χαρτοφυλάκιο πρέπει να έχει τουλάχιστον 33 μετοχές!! πράγμα το οποίο ακούγεται εξωφρενικό, ακόμα και για πολύ μεγάλα ποσά. Τέτοια χαρτοφυλάκια δείχνουν άγνοια και έλλειψη αυτοπεποίθησης του επενδυτή.

      Προς τον κύριο ΔΑΡΕΙΟ, αλλά όχι μόνο : Για τον ΑΒΑΞ υπάρχει κάποιο σχόλιο/ενημέρωση/πληροφορία που κρίνετε ότι παρουσιάζει ενδιαφέρον να αναφερθεί ; Έχω μια μικρή σχετικά θέση με ΜΟ κτήσης το 1 ευρώ την οποία σκέφτομαι να αυξήσω, στα παρόντα επίπεδα.

      Γρηγόρης

      Διαγραφή
    2. Monsieur kabamarou προσωπικά έχω αναλύσει το χαρτοφυλάκιο το δικό μου όσο δεν πάει. Μην περιμένετε και ποσοστά. Εγραψα απο την μεγαλύτερη θέση προς την μιρότερη. Εγώ stop loss βάζω μόνο σε μετοχές που πήρα για τζόγο (απο 1 ημέρα μέχρι 1 εβδομάδα). Σε μετοχές που έχω τοποθέτηση με μακροπρόθεσμη οπτική (απο 3 έτη και πάνω) απλά αν δω τιμές αρκετα κάτω απο τον μέσο όρο μου τότε προχωρώ σε νέες αγορές. Προς το παρόν η μόνη τέτοια περίπτωση είναι ο ΑΒΑΞ.

      Monsieur Grigoris τα έχω γράψει. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι έχει αναλάβει νέο αίμα (είχα γράψει απο το καιρό ότι θα έχουμε διοικητικές αλλαγές) και να λάβετε υπόψη σας την αναδιάρθρωση του βραχυπρόθεσμου δανεισμού που έλαβε χώρα πρόσφατα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό καθώς πλέον δίνει στε υποψήφιο επενδυτή που θέλει να εισέλθει στο σχήμα μια μεγαλύτερη ασφάλεια. Επίσης η ΑΒΑΞ έχει μια τεχνογνωσία που δεν έχει καμία άλλη στην Ελλάδα. Την κατασκεύη τερματικών σταθμών φυσικού αερίου.

      Διαγραφή
    3. Κύριε kabamarou, το 1 και το 2 δεν ειναι εφικτα οταν εχεις μικρο αριθ. μετοχων ασφαλως.
      Πάντως και το 3 , αν και πολλοί αναφέρονται σε αυτό, δεν νομίζω ότι ισχύει για το ελληνικό χρηματιστήριο. Ειναι τοσο ρηχό και με τετοιες αναταράξεις, που , αρκεί τα θεμελιώδη να είναι ισχυρά, οι μετοχές ας πέφτουν και 50%. Από αυτή την άποψη , είμαστε ΠΟΛΥ τυχεροί, αν εχουμε θαρρος και ρευστό, να αγοράζουμε φθηνά μετοχές και να περιμένουμε 2ετία-3ετία.

      Διαγραφή
    4. Je vous remercie infiniment Monsieur Darius.
      Είχα κατά νου να αγοράσω σε τιμές κάτω του 0.85 αλλά ομολογώ ότι κιότεψα όταν είδα το ανελέητο ξύλο που έφαγε. Τώρα μοιάζει να έχει σταθεροποιηθεί κάπως αλλά πάντα αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάτι που εγώ απλώς αγνοώ και το οποίο ήταν η αιτία αυτής της πτώσης.

      Γρηγόρης

      Διαγραφή
    5. MONSIEUR Grigoris η ΑΒΑΞ πάντα διορθωνει πρώτη (πριν διορθώσει η αγορά) και πάντα επανακάμπτει τελευταία. Είναι μαζεμένη απο τους βασικούς και φιλικά χαρτοφυλάκια κατά 87% περίπου. Δημόσια πρόταση δεν βλέπω (το έχω πει). Αυτό που βλέπω είναι είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο ξένου στρατηγικού. Αυτό θα γίνει μόλις φτιάξει λίγο το κλίμα χρηματιστηριακά.

      Διαγραφή
    6. Σας ευχαριστω για την ανταλλαγή απόψεων τις οποίες θα πάρω κ πολυ πολυ σοβαρα ! Kabamarou

      Διαγραφή
  31. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τι έχουμε στην ΕΛΒΕ ; Έβγαιναν συνεχώς προς πώληση χιλιάδες κομμάτια στα 0.46 τα οποία και αγοράζονταν...Εν τέλει τώρα έχουμε κάνει 203.690 τεμάχια μετά από πολύ καιρό (κάνα χρόνο περίπου τουλάχιστον)...Ξέρει κανείς κάτι ;

    Γρηγόρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Σήμερα δόθηκαν τα κομμάτια της ΑΛΦΑ που είχαν αγοραστεί στις 27/1/2015 με ένα μικρό κέρδος,αφού αφαιρέθηκαν φόροι και προμήθειες.
    Κύριε Δαρείε σας ακολούθησα,δεν μηδένισα όμως στην τράπεζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αν κ δεν χρειάζεται να σχολιάσω σε ποιον αναφέρομαι θελω να πω τα εξής : οι επιτυχημένοι γκουρού δημιουργούν το στυλ τους σιγα σιγα φτάνουν πολλές φορές σε αδιέξοδα ,κάθονται άπραγοι για μεγάλες περιόδους (ούπς καταλάβατε )κ κάποιες φορές υφίστανται φυσικα κ απώλειες .ΑΛΛΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ .Τελικα η Πειθαρχεία τους κ η προθυμία τους να παραμείνουν σε όσα ξέρουν αποδίδει καρπούς .δυστυχως οι περισσότεροι δεν μπορούν να ακολουθήσουν τον απλό δρόμο προς την επιτυχία .συνδεουν κ μπερδεύουν την εξυπνάδα με την ανοδική αγορά η αλλάζουν διαρκώς επενδυτικό στυλ υιοθετώντας την θεωρία της ημέρας !συγχαρητηρια λοιπόν
    Kabamarou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Kabamarou
      Υποθέτω ότι πιθανώς το κείμενο σας με αφορά. Ο υποφαινόμενος ουδέποτε έχει διεκδικήσει τον τίτλο του γκουρού,απλού ή μεγάλου. Απλά έχει υπαρκτό χαρτοφυλάκιο,μικρό ίσως σε σχέση με τα χαρτοφυλάκια άλλων μελών και συμμετέχει σε αυτό το blog γιατί εκτιμά την ελευθερία γνώμης που έχει καθορίσει ο κύριος Τάκης και σέβεται την ειλικρινή διάθεση πολλών από του συμμετέχοντες.
      Έχω δηλώσει πολλές φορές ότι άλλη είναι η εργασία μου ,δεν είμαι επαγγελματίας,δεν ψάχνω πελάτες,δεν προσπαθώ να δώσω γραμμή. Γνωρίζω όμως μέχρι και το τελευταίο λεπτό τις προμήθειες των χρηματιστηριακών και τους φόρους επί των συναλλαγών που έχω πληρώσει . Και βέβαια ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια,αν πράγματι απευθύνονται σε μένα.

      Διαγραφή
    2. μικρό η μέγαλο δεν έχει καμία σημασία. Ισως μόνο στην περίπτωση των δεινοσαύρων, που όμως ξέρουμε και την τύχη τους.τα συγχαρητηρια ειναι για τον οικοδεσπότη μας...αλλα και σε όλους αυτούς, εσάς δηλαδη που κρατάτε ένα επίπεδο για να ακονίζουμε το μυαλό και να πληθαινουμε τις γνώσεις μας.
      kabamarou.

      Διαγραφή

  36. * Στο -22,55% o ελληνικός δείκτης τραπεζών===Με πορδές δε βάφονται αβγά...τώρα αρχίζει το ματς. Οι έχοντες cohones και δεν είναι μόνο μαγκιά, κλανιά και εξάτμιση ΑΣ ΤΑ ΔΕΙΞΟΥΝ! (Όποιος νόμιζε οτι οι Γερμανοί θα μασήσουν μπροστά στο ατημέλητο look του ανέμελου νεανίσκου ή στον ξεγραβάτωτο ερασιτέχνη, μάλλον δεν έχουν ΙΔΕΑ τι σημαίνει ΓΕΡΜΑΝΙΑ και πολιτική διαπραγμάτευση...και ο Θεός βοηθός!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Υποβάθμισε κατά μια βαθμίδα σε Β- την Ελλάδα η Standard and Poor's=====http://bankingnews.gr/τεχνική-ανάλυση-εκθέσεις/item/181261-σφίγγει-ο-κλοιός-για-την-κυβέρνηση-υποβάθμισε-κατά-μια-βαθμίδα-σε-β-την-ελλάδα-η-standard-and-poor-s.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας υποβάθμισαν ,μας στείλαν στον ela ,μας βάζουν deadlines με μαχαίρι στο λαιμό... αλλά εγώ κ.Λουκά βλέπω είμαστε ακόμα στην ζώνη "κομανλέξη" και στα κάτω όρια του καναλιού που σημαίνει πιό εύκολα πάει πάνω παρά κάτω υπο Κ.Σ. (κανονικές συνθήκες) .

      Έγραφα...και δεν θα θεωρούσα και απίθανο τα λονγκαγγελάκια να επιχειρήσουν να ξαναπάν τον δείκτη στην ζώνη "κομανλεξη". Εκεί θα θέλει μεγάλη προσοχή . Αμα αρχίσει τα τριγωνάκια και η ντοτσε μπανκ μας αναβαθμίζει προσέξτε "σύντροφοι" μην έχουμε deja vu ala ελπε.

      Αυτή η ντσοτσεμπανκ τάμα το έχει? by the way έφτιαχνα τον καπουτσίνο μου σήμερα και χάζευα ένα φλυτζάνι μέχρι να ετοιμαστεί ο καφές. Λέω τι μου θυμίζει τι μου θυμίζει ααα τα ελπε βρε .Σαν φλυτζανάκι του καφε μοιάζει το διάγραμμα τους.

      Είμαστε σε διαπραγμάτευση κ.Λουκά , πράγμα που ώφειλε να κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση. Βασικά έπρεπε να το κάνει για την πάρτη τους να δείξουν οτι είναι δεξιο κόμμα που αγαπάει την πατρίδα αλλά... δεν συνεχίζω . Σε μια τέτοια διαπραγμάτευση θα πείς αλήθειες ,θα πείς ψέματα θα απειλήσεις θα μαλώσεις θα αγαπηθείς βασικά θα τα κάνεις όλα όσα καλύτερα μπορείς για να πετύχεις τον σκοπό σου. Τώρα τρώμε κάτι ξώφαλτσες προειδοποιητικές βολές ας δούμε απο Δευτέρα που θα ρίξουμε και εμείς καμιά να δούμε τί θα γίνει.Δεν τους ψήφισα αλλά ωφείλω τουλάχιστον να μην τους ματιάζω όλη μέρα σαν κάτι κακιές πεθερές που έχουν ξεχυθεί τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο.

      Διαγραφή
  38. ΚΥΡΙΕ Lorac ΕΑΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΩ ΣΑΣ ΕΥΧΩΜΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ -ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΕΤΕ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΝΑ ΤΑ ΦΑΜΕ ΜΑΖΙ --ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΝΑ ΞΕΦΩΡΤΩΣΕΤΕ ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ---Βίκυ Μοσχολιού - ο μήνας έχει εννιά (μια ζωή την έχουμε) ---https://www.youtube.com/watch?v=E2m6fPFXTkU--ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεκίνησαν τα όργανα από την πόλη των καρναβαλιστών...
      http://www.naftemporiki.gr/story/913310/o-dimos-patreon-upesteile-ti-simaia-tis-ee-apo-to-dimarxeio
      https://www.youtube.com/watch?v=EOeW8a9NhqQ

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  39. ΧΟΝΤΡΕΝΗ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ --Η Ρωσία θα διεκδικήσει 4 τρις ευρώ από τη Γερμανία ως "πολεμικές επανορθώσεις"!---http://www.pamepreveza.gr/AllArticles/tabid/142/articleId/109586/--4----.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ολοι περιμένουν τον μαύρο κύκνο την Δευτέρα ή γενικότερα αυτή την εβδομάδα λόγω και του έκτακτου eurogroup. Σήμερα πάντως θα γίνουν οι πρώτες επίσημες εξαγγελίες οπότε θα έχουμε μια πιό καθαρή εικόνα αν θα πάμε για σύγκρουση με ενέργεια ή αν θα διαλέξουμε μια πιό ήπια στάση για να πάρουμε την "γέφυρα" και να έχει η νέα κυβέρνηση τον απαραίτητο χρόνο (κάπου 3 μήνες) για να ξεδιπλώσει τις πολιτικές της ώστε στη συνέχεια το καλοκαιράκι να πάει για μια τελική συμφωνία. Άλλωστε και η προηγούμενη κυβέρνηση είχε σχεδόν εξασφαλίσει μιά λύση απλά δεν πήρε τα τελευταία μέτρα (τα δύσκολα) για να την ολοκληρώσει. Η παρούσα ίσως δεν χρειαστεί να πάρει τα ίδια μέτρα μια και μπορεί πολύ πιο εύκολα να βρεί χρήμα απο αυτούς που έχουν και δεν πληρώνουν. Ακόμα πιό εύκολα απο αυτούς που κλέψαν δεν πληρώνουν και τώρα μας δίνουν και συμβουλές τι να κάνουμε.Το σίγουρο είναι οτι όποια κυβέρνηση βρεί αυτό το χρήμα και βάλει τέλος στην νοοτροπία του κλεφτοκοτά της τελευταίας 30ετίας τότε το θέμα "Ελλάδα-κρίση" έλαβε τέλος.

    Στο χαα μέσα στην αναμπουμπούλα των πρώτων ημερών της βδομάδας ίσως πάμε και στο κάτω κανάλι αυτό ντε που ακουμπήσαμε στα 708 που τώρα και λόγω κλίσης είναι κοντά στα φιμπονιτσιακά -βελζεβουλιακά 666. Όπως και να έχει αρκετές έχουν φτιάξει περίεργους σχηματισμούς θα τολμούσα να πώ αντιστροφής όπως κούπες-ανάποδους ωκω - σφήνες .

    Γιαυτό όσο όλοι λοιπόν περιμένουν τον μαύρο κύκνο σας βάζω τον ΑΠΟΛΥΤΟ black swan για όμορφη Κυριακή!!
    http://www.hdwallpapers.in/walls/natalie_portman_in_black_swan-HD.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  41. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ υποτιμημένη: Η μετοχή της Paperpack η οποία εκπροσωπεί στο ταμπλό μία εταιρεία την οποία η αγορά αποτιμά σε 2,96 εκατ. ευρώ. Την στιγμή που η διοίκησή της παραδίδει ετησίως μαθήματα χρηστής διοίκησης και λίαν αποτελεσματικού management.

    ΠΠΑΚ: Με χαμηλό – υψηλό 12μήνου στο 0,6840 και 1,1500 ευρώ και στο -25,1% από την τιμή της στις 5.2.2014 στο ένα ευρώ ακριβώς. Έχει συναλλακτική δραστηριότητα στο 12μηνο σχεδόν 416 χιλ. τμχ που αντιστοιχούν στο 10,6% του συνόλου, με τον μεγαλομέτοχο να διατηρεί το 70%, ίσως και μεγαλύτερο ποσοστό…

    Το καλό με αυτές τις μετοχές είναι ποτέ δεν σου ξαφρίζουν το χαρτοφυλάκιο. Και αρκεί κάποιος να τις εντοπίσει και να ασχοληθεί μαζί τους απογειώνοντάς τις στο ταμπλό καθότι έχουν τα προσόντα. [Στα… φόντα υστερούν…] Και η συγκεκριμένη είναι μία από αυτές τις ξεχωριστές περιπτώσεις.

    Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από τις 5.2.2009 εμφανίζει άνοδο 31,40%, ενώ πχ η ΕΤΕ υποχωρεί κατά …97,73%. Αντιλαμβάνεσθε τι θέλουμε να σας πούμε… και η ΕΥΡΩΒ στο -99,65%, η ΠΕΙΡ στο -97,22% κοκ…

    ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ της και πάντα σε σύγκριση με την τρέχουσα αποτιμησή της στο ταμπλό [στα 2,96 εκατ.!! ευρώ τώρα…]

    Μόνον με τα κέρδη του 9μήνου της εμφανίζει πολλαπλασιαστή κερδών στη περιοχή του 3(!!) δηλ. στο διπλασιασμό τιμής της θα έχει P/e 6… Η εταιρεία εμφανίζει λίαν ικανοποιητικούς δείκτες ρευστότητας και διαθέτει ταμείο που καλύπτει το 80% από την κφση της….

    Τα ebitda τριπλασιάσθηκαν σε 1,85 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εγασιών της ανήλθε σε 10,46 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη της να πλησιάζουν το 1 εκατ. ευρώ. Διαθέτει και υψηλά ταμειακά διαθέσιμα (2,57 εκατ. ευρώ).

    Παράγει χρήμα η εταιρεία, με τις ταμειακές ροές της από λειτουργικές δραστηριότητες να αγγίζουν τα 2,2 εκατ. ευρώ στο 9μηνο από το 1 εκατ. ευρώ στο 2013 (που και πάλι ήσαν πολύ καλές, αφού αναφερόμεθα σε μία εταιρεία που αποτιμάται σε… 2,96 εκατ. ευρώ!!!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αγαπητέ κ. Δαρείε, σε περίπτωση δραχμής, λέτε να την πατήσουμε λόγω υπερδανεισμού του ΑΒΑΞ και να χρεωκοπήσει η εταιρεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur αν κάνετε μια βόλτα στους ισολογισμούς σε πάνω απο τις μισές εισηγμένες θα πάρετε μόνος σας την απάντηση.

      Διαγραφή
  43. http://bankingnews.gr/τεχνική-ανάλυση-εκθέσεις/item/181476-στον-παλμό-των-dealing-rooms-αναγκαία-η-διακράτηση-της-ζώνης-των-720-μονάδων-για-την-αποφυγή-νέου-πτωτικού-κύματος.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΚΑΛΥΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ -Εξίσου εξωπραγματικός ηχεί ο ισχυρισμός του νέου μας Υπουργού Οικονομικών στο τελευταίο του βιβλίο (Η Γένεση της Μνημονιακής Ελλάδας. Εκδ Gutenberg, 2015), όταν διαβλέπει καταχθόνια σχέδια των Τραπεζιτών στην πρόκληση της κρίσης και στην διάσωσή τους σε βάρος των απλών πολιτών. Όμως δεν σχολιάζει καθόλου το γεγονός πως μοναχά στην Ελλάδα την κρίση προκάλεσε η χρεοκοπία του δημοσίου -κι όχι των Τραπεζών, όπως παντού αλλού. Οι δε Τράπεζες κατρακύλισαν σ’ αυτήν λόγω αγοράς ομολόγων του δημοσίου και χρηματοδότησης δημοσίων επιχειρήσεων. Όχι εθελοντικά βέβαια. Αλλά επειδή τους το «ζήτησε» -το επέβαλε, το κράτος. Ποιος λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος -ακόμα περισσότερο, Τραπεζίτης- θα αγόραζε την εποχή αυτή ομόλογα του ελληνικού δημοσίου; Kι όμως, σχεδόν όλοι τους καταγγέλλουν σαν υπεύθυνους των αδιεξόδων. Ακόμα και επαγγελματίες οικονομολόγοι, όπως ο Γ. Βαρουφάκης!! Αντιλήψεις φορτισμένες ιδεολογικά, που έχουν πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα και τον ρεαλισμό.

    Σε ένα τέτοιο κλίμα δεν είναι περίεργο πως οι ιδέες της Αριστεράς εξακολουθούν να ασκούν γοητεία σε ένα μεγάλο, πιθανότατα πλειοψηφικό, μέρος του ελληνικού πληθυσμού. Γι αυτό και η πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας θα συνεχίσει να συναντά ανυπέρβλητες δυσκολίες...------http://www.capital.gr/News.asp?id=2224172

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΖΩ -- Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο----------- πρώην προέδρου του Συνασπισμού, Νίκου Κωνσταντόπουλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΚΥΡΙΕ hippy ένα σχολιασμό σας παρακαλω για ομολογα ελληνικα?..το 3ετες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Στη φουρτούνα των αγορών θεωρώ την προθεσμιακή τραπεζική κατάθεση ή το ταμιευτήριο σαν την πλέον λάθος επένδυση. Δεν προστατεύει καθόλου απ΄το ενδεχόμενο εξόδου απ΄το ευρωνόμισμα και ταυτόχρονα-εάν τα καταφέρουμε να μείνουμε στην ευρωζώνη-έχει ελάχιστη απόδοση. Τα ομόλογα είναι κατά την προσωπική μου άποψη πολύ ασφαλέστερη επένδυση (από οποιαδήποτε τραπεζική κατάθεση) καθώς στα χέρια μου έχω ένα τίτλο και πιστεύω-ελπίζω πως η μετατροπή τους στο κακό σενάριο επιστροφής στη δραχμή θα γίνει στη λήξη τους.

      Τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου είναι πολύ λίγα. Περίπου 2,1 δις το 3ετές με κουπόνι 3,375% και λήξη 17/7/2017-4,1 δις το 5ετές με κουπόνι 4,75% και λήξη 17/4/2019-και περίπου 30 δις τα "κουρεμένα" του psi" με κυμαινόμενο κουπόνι 3% από 24/2/2015 που καταλήγει σε 4,3% από 24/2/2021 έως την λήξη τους. Ολα ακολουθούν το αγγλικό δίκαιο, σε όλα το κουπόνι σήμερα ΔΕΝ πληρώνει φόρο (ενδέχεται όμως η νέα κυβέρνηση να το αλλάξει).

      Εύκολα παρατηρούμε πως είναι πλέον αποδοτική επιλογή καθώς έχουν πολύ μεγαλύτερη ετήσια απόδοση-τοκομερίδιο. Πολύ περισσότερο που τα αγοράζουμε με έκπτωση πχ το 3ετές σήμερα στο 69% της αξίας του, κάτι που φτάνει την συνολική απόδοση yield κοντά στο 22%. Αρα σε ευτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων το όφελος είναι τεράστιο.

      Σε περίπτωση όμως δραχμής τι γίνεται?

      Θα συμφωνήσετε πιστεύω ότι δραχμή σημαίνει και υποτίμηση της τάξεως του 30% που ίσως φτάσει και 50% σε βάθος έτους. Αυτό πιθανολογώ θα φέρει έντονα 2ψήφιο πληθωρισμό (πάνω από 20%) οπότε και τα τραπεζικά επιτόκια θα τείνουν προς τα εκεί. Συνεπώς θα έχω στα χέρια μου έναν τίτλο που πιθανότατα θα πληρωθεί σε δραχμές (στην λήξη του όμως), στο 100% της αξίας του καθώς η Ελλάδα δεν θα έχει πρόβλημα να τυπώσει τις δραχμές που χρειάζεται για να πληρώσει. Ομως μέχρι τη λήξη του θα εισπράξω το 22% yield που ανέφερα, που ενώ φαίνεται εξαιρετική κερδοσκοπία, σημαντικό τμήμα του θα το έχει "φάει" ο πληθωρισμός.

      Το 5ετές ΟΕΔ σήμερα έκανε πράξεις περίπου στο 67%της αξίας του, δηλαδή συνολική απόδοση yield κοντά στο 16%. Πιθανολογώ στο κακό σενάριο εθνικού νομίσματος αφαιρώντας τον πληθωρισμό θα είναι ίσα βάρκα ίσα νερά.

      Στα υπόλοιπα μακρινής λήξης σίγουρα θα υπάρξει (πληθωριστική) ζημια.

      Εν κατακλείδει σε κάποιον φίλο δικαίως ανήσυχο για τα χρήματα του στην τράπεζα θα συμβούλευα συνδιασμό 80-20 ή 75-25 έως 60-40 σε γερμανικό 10ετές (μηδενική απόδοση) με 3ετές ελληνικό.

      Προσωπική άποψη, απολύτως ερασιτεχνική


      (από την άλλη έχω τη στατιστική βεβαιότητα ότι το ΧΑΑ θα τρέξει επηρεασμένο απ΄τις αυξημένες-σε δραχμές-λογιστικές αξίας, επιπλέον δε σκέφτομαι ότι κι αρκετές εταιρείες με ταμείο στο εξωτερικό πχ ΜΕΤΚΑ θα αποκτήσουν αίγλη κι ομορφάδα)

      Διαγραφή
    2. Δεν προμοτάρω καθώς δεν κατέχω 3ετές ή 5ετές ΟΕΔ ούτε σκοπεύω ν΄αγοράσω (έχω όμως από παλιά ΟΕΔ λήξεως 2030). Προτιμώ με το ρευστό να προσπαθήσω στο ΧΑΑ. Αλλωστε μέχρι στιγμής καλούτσικα το διαβάσαμε.

      Διαγραφή
  47. Με αγοραστική επίθεση εν μέσω φημών για συμφωνία είμαστε πάνω απο την γραμμή "κομανλεξη" , πολύ κοντά στην μεσαία γραμμή του πτωτικού καναλιού και πολύ κοντά στην γραμμή λαιμού του ανάποδο ωκω Μιλάω πάντα και μόνο για ΓΔ . Με λυευκό καπνό αύριο σπάμε τα δεσμά αυτά με δρόμο τουλάχιστον το πάνωκαναλο.
    κ.Hippy δεν μου είπατε πως σας εχει φανεί η αντιθετική εώς τώρα? Πρίν απαντήσετε θέλω να θυμηθείτε και την διπλοσφήνα που είχα αναφέρει. Στο παγουράκι βλέπω γουλιά γουλιά θα πάμε. Στα πλαθ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Lorac είμαι fan της αντιθετικής σχολής αλλά με άλλα κριτήρια από τα δικά σας. Πιθανές μελλοντικές καλές ειδήσεις (φάτε μάτια ψάρια) και θεμελιώδη. Πχ με εξιτάρουν εταιρείες με P/E<12, P/BV<1, τιμή προς ελεύθερη ταμειακή ροή P/FCF<10 (πλήρης ταύτιση με τον κ. Τάκη εδώ) , τιμή προς πωλήσεις P/S< 1). Δεν πειράζει όμως το ψωμάκι να βγαίνει κι ας είμαστε από άλλες σχολές.

      Τα ΠΛΑΘ μου αρέσουν τόσο σαν εξαγωγικός κλάδος αλλά και σαν κλάδος ευννοημένος απ΄την πτώση του πετρελαίου. Εξαιρετική η συμπεριφορά τους στην πίεση των προηγουμένων ημερών.

      Διαγραφή
    2. Δεν σας μίλησα για αντιθετική σχολή ,αλλά σαν συνέχεια μιας μεθοδολογίας ως αντιθετικό παίξιμο σε ένα προιόν που πολλούς απογοήτευσε και σε ένα κλάδο που πολλούς έκαψε σε μια χρονική στιγμή που σε πολλούς πρόσφερε ένα αναπαίσθητο τρέμουλο στο δάκτυλο. Η σφήνα αν έκανε κάποιος τον κόπο να την σχεδιάσει ακουμπούσε στο δεκάλεπτο και χρονικά μιά μέρα μετά την επίτευξη του στόχου του τριγώνου της ετε.
      Τεσπα κ.Hippy στα υπόλοιπα δεν διαφωνώ καθόλου και για την ακρίβεια οι τοποθετήσεις που κάνω αυτή την περίοδο δεν είναι τρειντεράδικες τραπεζικες ξεπετες Όπως καταλαβαίνετε θεωρώ οτι θα έχουμε ενδιάμεση λύση ,αλλά βάζω πλέον και αυστηρά στοπ γιατί οι μέρες είναι πονηρές και αρκεί ένα στραβοκατούρημα απο έναν ανώνυμο παράγοντα των Βρυξελλών για να φάς ένα -30% στο κεφάλι.
      Επίσης δίνω λίγο μεγαλύτερη προσοχή σ'αυτά που λέει το γκουβερνο γιατί δεν θέλω να βρεθώ με μετοχή εταιρίας που θα την δώσουν στο αλαλάζον πλήθος για σφαγή προς εξευμενισμό των παθών και πληθών.
      Απο την πτώση του πετρελαίου δεν ευννοήται και η κρατική Δεη?

      Διαγραφή

    3. Το ίδιο λέμε. Εσείς κερδοσκοπείτε αντιθετικά σε κάποιο χαρτί χρησιμοποιώντας τεχνική ανάλυση που κατέχετε άριστα. εγώ προτιμώ άλλα χαρτιά που ικανοποιούν κάποιους δείκτες της θεμελιώδους ανάλυσης.

      Πραγματικά η ΔΕΗ ευννοείται απ΄το πετρέλαιο. Απ΄τις αρχές Νοεμβρίου ωστόσο είχα αρνητική προδιάθεση και την διατηρώ ακόμα. Είχα διατηπώσει την άποψη μου τόσο εδώ στου κ.Τάκη όσο και στου Artaxia.


      "Τι πιθανότητες υπάρχουν ο δανειολήπτης με καθυστέρηση στεγαστικού από επιλογή (έτσι αυτοαποκαλούνται μερικοί αντί για το ορθότερο καθυστερημένοι) ή ο οφειλέτης της ΔΕΗ να σπεύσει να τακτοποιήσει το λογαριασμό του αντί να περιμένει ευννοική ρύθμιση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα? Μικρές. Με τη δική μου οπτική η αρχική τουλάχιστον μετεκλογική περίοδος θα είναι λογικά αλλιώτικη απ΄την αντίστοιχη του Ιουνίου 2012" εννοώντας προφανώς αρνητική για την αγορά.

      https://www.blogger.com/comment.g?blogID=2929261798029677311&postID=8066044467006451175


      Η κρατική ΔΕΗ μου φαίνεται βαρίδι για τον μικρομέτοχο. Εχει μεγάλη μεταβλητότητα, έχει φάει πολύ ξύλο, νομίζω θα δώσει κέρδη ως το τέλος της επόμενης βδομάδας, αλλά ...ας κερδίσουν άλλοι απ΄αυτήν. Δεν με αφορά.

      Επειδή όμως με αφορά η ΜΕΤΚΑ θα ήθελα την (τεχνική) άποψη σας.

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα , η προτίμηση μου είναι ο μυτιλ οπότε για την κόρη καταρχάς θα πρόσεχα την επιστροφή στις μπίζνες στην εγχώρια αγορά και τους εχθρούς που μπορεί να κάνει απο αυτό. Επίσης δεν γνωρίζω αν τα πάει καλά ή όχι με το γκουβέρνο ο βαγγελίνιο οπότε ακόμα μεγαλύτερη προσοχή μην τον κάνουν παράδειγμα. Αυτά τα γενικά. Στα ειδικά που ρωτάτε αν είχα διάθεση να φτιάξω 2 γραμμές την κάτω θα την έβαζα απο το 2011 τα χαμηλά εκεί και θα πήγαινα εφαπτομενικά σε όλα τα επόμενα χαμηλά. Απο πάνω η παράλληλη στα ψηλα τέλος 2009 αρχές 2010. Ωραία εικόνα νομίζω. Έχει μια συνήθεια τα χαμηλά να τα δίνει με τεχνικό τρόπο πχ διπλή κορυφή όπως νομίζω και φέτος. Τώρα όπως βλέπετε παρακάτω είναι σε ένα μικρό ανοδικό καναλάκι και ανάμεσα στους 2 εκθετικούς Οπότε αν καιγόμουν να την πάρω θα έψαχνα τον κάτω εκθετικό , μετά το κάτω μικρό κανάλι και τέλος το κάτω υπερκάναλο χαχα . Κάτω απο εκεί δεν θα ήθελα εγώ να είμαι μέσα και να βλέπω που το πάει.

      http://finance.yahoo.com/echarts?s=METKK.AT+Interactive#{%22range%22%3A%222y%22%2C%22lineType%22%3A%22candlestick%22%2C%22indicators%22%3A{%22ema%22%3A%5B{%22id%22%3A%22ema90%22%2C%22name%22%3A%22ema%22%2C%22params%22%3A%5B90%5D%2C%22lineType%22%3A%22line%22%2C%22color%22%3A%22%234a86e8%22%2C%22weight%22%3A1}%2C{%22id%22%3A%22ema200%22%2C%22name%22%3A%22ema%22%2C%22params%22%3A%5B200%5D%2C%22lineType%22%3A%22line%22%2C%22color%22%3A%22%234a86e8%22%2C%22weight%22%3A1}%5D%2C%22bollinger%22%3A%5B{%22id%22%3A%5B%22bollinger_upper%22%2C%22bollinger_lower%22%5D%2C%22name%22%3A%22bollinger%22%2C%22subLines%22%3A%5B%22upper%22%2C%22lower%22%5D%2C%22lineType%22%3A{%22upper%22%3A%22line%22%2C%22lower%22%3A%22line%22}%2C%22color%22%3A{%22bollinger_upper%22%3A%22%23999999%22%2C%22bollinger_lower%22%3A%22%23999999%22}%2C%22weight%22%3A{%22bollinger_upper%22%3A1%2C%22bollinger_lower%22%3A1}%2C%22params%22%3A%5B20%2C2%5D}%5D}%2C%22scale%22%3A%22linear%22}

      Διαγραφή
    5. Κυριε hippy ..ποιες μετοχες δηλαδη/? αν θυμαμαι καλα πρεπει να εχουν και ενα χαμηλο πχ 50 % κατω απο το πιο υψηλο των 52 εβδομαδων . παρολα αυτα εχετε υπ' οψιν σας μετοχες που να πληρουν η να πλησιαζουν αυτες τις προυποθεσεις?
      kabamarou

      Διαγραφή
    6. Κύριε kabamarou με εντυπωσιάζει που θυμάστε το 50% καθώς φαντάζομαι πως αναφέρεστε στο κείμενο απ΄το βιβλίο των αντιθετικών Galea-Patagon "κόντρα στο ρεύμα" που είχα ποστάρει παλιά. Βέβαια αυτοί έχουν το πλεονέκτημα να επενδύουν -κερδοσκοπούν στην αμερικάνικη αγορά των δεκάδων χιλιάδων εταιρειών με κεφαλαιοποίηση ΜΥΤΙΛ και πάνω. Συνεπώς εύκολα θα βρουν σε αντίθεση με τη ρηχή δική μας αγορά.

      Σε ότι με αφορά ΔΕΝ έχω μετοχές που να πληρούν όλα αυτά τα κριτήρια στο χαρτοφυλάκιο μου ( δλδ πλέον των καλών δεικτών και το 50% πτώση απ΄τα υψηλά) . Μέχρι προχθες σίγουρα υπήρχαν αρκετές (πχ ΟΤΕ). Από σήμερα λιγώτερες και με περισσότερο ρίσκο. Πιθανολογώ ότι ο ΔΡΟΜΕΑΣ ίσως κι ο ΚΑΜΠΑΣ του φίλου μας κ. Δαρείου ανήκουν σ΄αυτήν την κατηγορία (προσωπικά στις εταιρείες ακίνητης περιουσίας και σε τρέχουσες τιμές προτιμώ την ΑΣΤΑΚ για το ταμείο της, αλλά θα περάσετε το μαρτύριο της σταγόνας για να μαζεύετε 1000 κομμάτια/μήνα).

      Αν ανοίξουμε το επενδυτικό μας πλάνο (αξίζει) και ψάξουμε στην ΕΕ διαπιστώνουμε ότι πολλές γερμανικές εταιρείες θωρηκτά πχ BASF, IFX, Adidas λόγω της ρωσοουκρανικής κρίσης υποχώρησαν αδικαιολόγητα πολύ κι επανακάμτουν ταχέως καθώς δυστυχώς αυτό το πρόβλημα μοιάζει να βαλτώνει σαν το Ιρακινό. Νομίζω έχουν δρόμο ακόμα ιδιαίτερα τα παπούτσια.

      Οι ευκαιρίες σίγουρα δεν παρουσιάζονται κάθε μέρα έχω όμως την άποψη πως εάν ξέρω τι θέλω και είμαι αποφασισμένος σίγουρα θα βρεθούν. Και στη ρηχή δική μας αγορά. Αντίπαλος του κ. Τσίπρα, το ξέρουμε, δεν είναι η Αγγελική. Είναι οι καβαλημένοι νεοηγεμονίσκοι Λαφας-Μπαλάφας και Σια που επειδή πήραν το 30% στο συνέδριο τους (δλδ της ομάδας του 2009 που είχε 5% στις εθνικές εκλογές) αυτοί θεωρούν ότι τους ακολουθεί το 37% της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης. Αν καταφέρει να τους χειριστεί σωστά...μάγκας. Για πάρτη του αλλά και τη χώρα μας.

      Διαγραφή
    7. Mέχρι στιγμής οι αντιδράσεις της αριστερής πτέρυγας συνοψίζονται σε αυτό:
      http://www.capital.gr/News.asp?id=2229337

      Θεωρώ πως ο μπαμπούλας του Λαφαζάνη έως τώρα δεν έχει δικαιώσει αυτούς που περίμεναν κάποια σφοδρή αντίδραση (μεταξύ αυτών και εμού). Να μιλάει ο Βαρουφάκης για οκ στο 70% του μνημονίου, για χάρισμα τον ΟΣΕ κτλ και η 1η ανακοίνωση της αριστερής πτέρυγας (που υπέπεσε στην αντίληψή μου) να βγαίνει σήμερα. Πιστεύω πως δε θα τολμήσουν να πάνε ευθέως κόντρα στον Αλέξη με τη δυναμική που έχει σε αυτήν τη συγκυρία, ιδίως αν επέλθει κείμενο προκαταρκτικής συμφωνίας με την "κατάλληλη" φρασεολογία και συνοδευόμενη από μία υπό όρους υποχώρηση στην απαίτηση για το πρωτογενές πλεόνασμα. Ίσως ο Λαφαζάνης να φυλάει τα πυρομαχικά του για αργότερα...

      Αυτό που με προβληματίζει πλέον είναι γιατί δεν τσούλισε το love story της Τρόικας με τον Σαμαρά. Η όλη υπόθεση μη-ύπαρξης συμφωνίας με την τρόικα, ήταν το κενό 1.5 δις για το 2015. Νομίζω πως με μία μειωμένη απαίτηση για πρωτογενές πλεόνασμα 1.5-2% το κενό αυτό καλύπτονταν. Για ποιον λόγο να κάνουν δώρο στον Τσίπρα αυτό που θα μπορούσαν να έχουν δώσει στον πολύ πιο προβλέψιμο Σαμαρά; Είναι προφανές πως με αυτό για τυράκι, θα είχαν προχωρήσει ως αντάλλαγμα πολύ περισσότερα πράγματα από το απόλυτο τίποτα που συντελέσθει μεταξύ Μαϊου-Δεκεμβρίου. Σε συνδιασμό με την αύξηση του ΑΕΠ για το 2014, έχοντας τη σαφή συμφωνία με τους δανειστές, ο Σαμαράς θα μπορούσε να είχε κατέβει με πολύ δυνατά χαρτιά στις αναπόφευκτες εκλογές.

      Συνεπώς από τη μία η ροή των πραγμάτων δείχνει συμφωνία, η (δική μου) λογική όχι. Σε κάθε περίπτωση σήμερα τοποθετήθηκα στον ΑΒΑΚΑ και κατέβασα τον Μ.Ο στα 80 λεπτά/μετοχή. Πιστεύω είναι ασφαλής τιμή για μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Αν ανέβει πάει καλά, αν κατέβει θα τον περιμένω στα 40 για να μειώσω περαιτέρω τον Μ.Ο. Επόμενη τοποθέτηση (σε οποιαδήποτε μετοχή) όχι νωρίτερα από ένα μήνα μπας και ξεκαθαρίσει περισσοτερο το τοπίο.

      Διαγραφή
    8. Ο λόγος που δεν δεν τσούλησε το love story της Τρόικας με τον Σαμαρά ήταν φυσικά το αποτέλεσμα των ευρωεκογών που ενημέρωσε τους ευρωπαίους ότι ο Σαμαράς ήταν καμμένο χαρτί. Δεν τον ήθελε ο λαός. Επιπλέον η αποπομπή πολύ πριν από τη λήξη της θητείας του αποτελεσματικού κ. Θεοχάρη κατέδειξε στους γερμανούς ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ανάξιος να ολοκληρώσει το έργο. Φρου φρού κι αρώματα. Δεν είχε τη κρίση του ηγέτη να ξεχωρίζει τους ικανούς συνεργάτες απ΄τα τσόφλια.

      Πιθανολογώ πως όταν ο κ Βαρουφάκης αναφέρεται στο 70% του μνημονίου έχει άλλο πράγμα στο μυαλό του από αυτό που καταλαβαίνουν οι συμπολίτες. Στο παρελθόν είχα ποστάρει το παρακάτω link στον capital (και στο παλιό μας στέκι marketzone).

      http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/02/2-63.html?utm_source=feedburner&utm...

      Αναφέρει περιληπτικά τις 63 προτάσεις-τομές που έπρεπε να γίνουν στην κρατική μηχανή για να γίνει περισσότερο αποτελεσματικό το κράτος. Η συγκυβέρνηση εφήρμοσε κυρίως τα εισπρακτικά. Έγιναν πράγματα, είναι άδικο να μηδενίζουμε συνολικά το έργο της, αλλά τα επώδυνα μέτρα για τις συντεχνίες-κάστες (πχ δικαστικοί) και τα τρωκτικά τα μετέθεσε για το απώτατο μέλλον. Δίκαια λοιπόν έπεσε.

      Στηριζόμενος σ΄αυτό το link είχα σηκώσει κι ένα θέμα στον capital υποστηρίζοντας ότι οι 42 από τις 63 προτάσεις του μνημονίου 2 (67% -σύμπτωση με τον κ. Βαρουφάκη) με βρίσκουν σύμφωνο. Μάλιστα θα έπρεπε να εφαρμόζονταν 10ετίες πριν μήπως και οι κάτοικοι της χώρας γινόμαστε πολίτες (και όχι υπήκοοι).

      http://www.capital.gr/gmessages/showtopic.asp?id=3037482



      Διαγραφή
    9. Συμφωνώ πως η αποπομπή Θεοχάρη ήταν το 1ο δείγμα γραφής για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Για όσους είχαν αμφιβολίες, ήρθε και ο ανασχηματισμός. Παραταύτα υπηρχε αρκετός χρόνος αναστροφής του εκλογικού κλίματος έως τις πρόσφατες εκλογές. Η θέση πως φαινόνταν σαφής απροθυμία για εκτέλεση μεταρρυθμιστικού έργου και αποκρατικοποιήσεων (και άρα τον σούταραν) είναι πιο πειστική.

      Σε αυτήν την περίπτωση μία εκ των προτέρων συμφωνία (αμέσως μετά τις ευρωεκλογές) για μείωση απαίτησης για το πρωτογενές έλλειμμα και επιμήκυνσης της περιόδου αποπληρωμής με αντάλλαγμα την ολοκλήρωση του προγράμματος έως τον Δεκέμβριο (όπως προανέφερα η μείωση της απαίτησης για πρωτογενές πλεόνασμα θα μείωνε αντίστοιχα τις απαιτήσεις για εισπρακτικά μέτρα, που όπως αποδείχθηκε ήταν αυτό που προκάλεσε τη μεγαλύτερη αλλεργία στην πρώην συγκυβέρνηση) θα πέταγε την μπάλα στο στρατόπεδο Σαμαρά.

      Εν τέλει και εφόσον ο Σαμαράς προχωρούσε, θα κατέβαινε στις εκλογές έχοντας να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα, ρυθμό ανάπτυξης, συμφωνία με τους δανειστές, έξοδο από το μνημόνιο και επιπλέον των συνθημάτων φόβου, θα μπορούσε και αυτός να επικαλεστεί συνθήματα ελπίδας. Αν κάνοντάς τα (σχεδόν) όλα λάθος έπιασε 28%, μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα έπιανε αρκετά παραπάνω έχοντας να παρουσιάσει και κάτι. Αν πάλι αποφάσιζε να μην προχωρήσει, οι εκλογές και το ξεκαθάρισμα του τοπίου πιθανόν να είχαν έρθει και μία ώρα νωρίτερα.

      Μέχρι στιγμής εξηγώ αυτά που γίνονται στις έως τώρα διαπραγματεύσεις ως ότι δεν είναι μόνο το επίπεδο της δικής μας διαπραγματευτικής γραμμής της πλάκας, αλλά και των δανειστών. Αντί για σαφές σχέδιο διακρίνω και από την απέναντι πλευρά την τακτική "βλέποντας και κάνοντας". Κάπως έτσι το πάνε τώρα και με τον ΣΥΡΙΖΑ.

      Διαγραφή
    10. Μην ξεχνάτε και τον τελευταίο ανασχηματισμό με τους Ντινόπουλο, Βούλτεψη, Γιακουμάτο.........εκεί πλέον, εκτιμώ, οι δανειστές, οι Έλληνες και άλλοι τα ''πήραν'' στο κρανίο για τα καλά και ξεκίνησε το game over για τον Σαμαρά.
      Προσωπικά περιμένω να δω τι θα γίνει μετά την συμφωνία, όποια και εάν είναι αυτή και όπως ονομαστεί..................θα εφαρμοστούν? θα αποδώσουν?..........Ίδωμεν
      Βίκτωρ

      Διαγραφή
  48. Αν υπάρξει συμφωνία με την ΕΕ τότε το ελληνικό χρηματιστήριο θα κινηθεί αρχικώς προς την ζώνη των 860 μονάδων και ακολούθως στις 1050-1080 μονάδες.
    Αν δεν υπάρξει συμφωνία αρχικά το χρηματιστήριο θα υποχωρήσει προς τις 630 μονάδες και εν συνεχεία θα κινηθεί προς την ζώνη των 450 μονάδων, ο στόχος που είχαμε θέσει για 550 με 500 μονάδες έχει αναιρεθεί και αναπροσαρμοστεί σε χαμηλότερα επίπεδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλησπέρα στους φίλους ή salut les amis για τον κύριο Δαρείο.
    Παιδιόθεν πίστευα στον καταμερισμό του διαθέσιμου προς επένδυση χρήματος.Έχοντας βάλει ένα άνω όριο στο ποσό που τριγυρίζει στο ΧΑΑ αποφάσισα να τοποθετηθώ ως αυτό χθές. Από σήμερα μόνο διορθωτικές κινήσεις.
    Χαίρομαι την συμμετοχή των φίλων που γράφουν στον κύριο Τάκη τον δύσκολο αυτό καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χθες παρακολούθησα επι μακρόν στην ΝΕΡΙΤ τον κ. Π. Παναγιώτου, δημοσιογράφο-οικονομικό αναλυτή. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του στην 3ετία 2015-17 υπάρχουν υποχρεώσεις προς ΔΝΤ, ΕΚΤ και ιδιώτες 37,5 δις!!!!!!!!!!!! εκ των οποίων σχεδόν τα 30 είναι τόκοι. Η κυβέρνηση διακυρρήτει τελευταία σε όλους τους τόνους ότι ΔΝΤ και ιδιώτες θα πληρωθούν στο ακέραιο. Περιμένουν (με δικούς μου μπακαλίστικους υπολογισμούς) εισφορές-δάνεια από το ΔΝΤ μέχρι τη λήξη του τρέχοντος μνημονιακού προγράμματος Μάρτιος 2016 περίπου 8 δις, roll over ομόλογα κατοχής ΕΚΤ (αν γίνουν όλα κατ΄ευχήν) άλλα 7 δις, άντε και τα καθυστερούμενα απ΄την προηγούμενη 5η αξιολόγηση 7 δις. Σύνολο 22 και λείπουν 15. Λείπει δηλαδή περίπου το 7,5% ΑΕΠ (3% πρωτογενές φέτος + 4,5% το 2016) που όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να επιτευχθεί είτε με ΣΥΡΙΖΑ, είτε με ΝΔ, ούτε καν με το CDU της Μερκελ.

      Αυτό θέλω απ΄τη διαπραγμάτευση. Μείωση της υποχρέωσης για ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,5% max (και μάλιστα απ΄του χρόνου). Πιθανολογώ όμως ότι ΔΕΝ θα το πάρουμε. Συνεπώς απ΄την Τρίτη θα νιώσω κάπως καλύτερα εάν βγει η θηλιά απ΄το λαιμό μου, ο δρόμος όμως θα είναι δύσβατος (έχουν εξαγγελθεί και κάμποσες παροχές στις προγραμματικές).

      Πως το λένε αυτό το ρητό στο χρηματιτιστήριο? Buy the rumor-sell the fact? Δένω κόκκινη κορδέλα στο δάχτυλο μην το ξεχάσω την Τρίτη.

      (μια ιδέα του πως θα εξελίσονται οι διαπραγματεύσεις νομίζω θα την δίνει η παρακολούθηση της ισοτιμιας EUR/USD. Αν το βλέπουμε ν΄ανηφορίζει προς το 1,15 μια χαρά. Αν το χώσουν....)

      Διαγραφή
    2. ΚΥΡΙΕ


      hippy ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

      Διαγραφή
  50. Για αυτούς που τους αρέσουν οι "δραχμές" εξετάστε ενδελεχώς το δείκτη FTSEGT, δείκτης διεθνούς δραστηριοποίησης Plus, και δείτε υπεραπόδοση σε σχέση με τον FTSE25. Από 30/12/2012 ο FTSEGT +55.16% και ο FTSE25 -10.38%. Από τα τέλη του 11/2015 η υπεραπόδοση εκτοξεύεται. Vasilisg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Η συμφωνία αναιρεί προσωρινά το πτωτικό σενάριο.
    Η βραχυχρόνια τάση μετατρέπεται σε ανοδική ενώ η μακροχρόνια παραμένει καθοδική.
    Με όρους τραπεζών ένα ράλι στο χρηματιστήριο θα μπορούσε να οδηγήσει τις μετοχές των τραπεζών την Εθνική στα 1,8 ευρώ, την Alpha στα 0,45 ευρώ, την Πειραιώς στο 1 με 1,1 ευρώ και την Eurobank στα 0,25 ευρώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΕΞΤΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΩ-- ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-- ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΦΑΜΕ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ --ΚΑΛΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ--“buy the rumor, sell the news

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Καλημέρα σας καλύτερα τα πράγματα στην διαπραγμάτευση χτές ,βήμα βήμα πιό κοντά σε συμφωνία τύπου γέφυρας που ζητάμε. Καταρχάς πιστεύω (χωρίς να ξέρω) οτι ζητάμε την γέφυρα ώστε να αποδείξουμε στο διάστημα που θα ισχύει οτι μπορούν να εφαρμοστούν αυτά που υποστηρίζει η κυβέρνηση καλύπτοντας τα νούμερα που θα προβλέπονται απο την συμφωνία. Στη συνέχεια ίσως και το καλοκαίρι αν έχουν αποδείξει οτι μπορούν να πάμε στο δωράκι για το χρέος. Υπόψην οτι συμφωνώ και με την άποψη που υποστήριζε και ο κ.Μορφονιός οτι μείωση επιτοκίου και χρονική επέκταση είναι αρκετή. Λιγότερα έξοδα (τόκοι) ανα έτος ίσον μεγαλύτερο ποσό που μπορεί να δωθεί για εσωτερική ανάπτυξη. Στην έρημο που είμαστε το λίγο νεράκι κάνει τεράστια διαφορά.

    Αφήνω αυτά , στο χαα είμαστε ήδη απο χτές στα όρια του ανάποδου ωκω και με λογική άνοδο εύκολα φτάνουμε στην τιμή στόχο που είναι λίγο πάνω απο το 50% των μονάδων που έχασε ο ΓΔ απο τα 1379 . Στην τιμή στόχο είναι και η άνω γραμμή του πτωτικού καναλιού του τελευταίου 11 μήνου.Όπως και να το κάνουμε όταν φτάσει είναι καλό σημείο για θέρισμα των καρπών της πτώσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Κομπανιερος καλησπέρα. Σενιορ Τάκης που εξαφανιστήκατε? (νηστεία και περισυλλογή ως τέλος Φεβρ, το πρωί νερό, σταφίδες κι ακρίδες, το βράδυ πιτόγυρα και πλευμπου :)
    Παρακάτω υπάρχουν συχνά κάποια σχόλια (όχι χρηματιστηριακά) για Ελλάδα που ίσως ενδιαφέρουν:
    https://www.economist.com/users/shaun39/comments
    Φελαινί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Το 2014 είχαμε τα ψηλά έτους με τα ομόλογα αγάπης λίγες βδομάδες δηλαδή μετά του σαντα-βαλεντινου . Ένα καλό χαμηλό στις ευρωεκλογές μέσα Μαίου μετά χαμηλότερα ψηλά μέχρι να πάμε σε ανασχηματισμό που πλέον και μετά απο αυτόν ακολούθησε πτωτικό κανάλι με χαμηλότερα ψηλά ένα λίγο πριν το φιάσκο στο Παρίση και ένα λίγο πριν την πρόωρη εκλογή ΠτΔ. Χαμηλό εώς τώρα η πρώτη φορά αριστερά. Ως τώρα φτιάχνει μιά αντίδραση προς το πάνω μέρος του καναλιού αλλά και ταυτόχρονα 2 ωκω (ανάποδους) ένας να πηγαίνει στο κανάλι και ο άλλος αν και εφόσον γίνει οδηγεί στην γραμμή του 1040-50 και μετά απο διόρθωση εκεί να φτιάξει οπτικά τον δεξιό ώμο. Κάθε επιτυχία του Αλέξιου θα μας οδηγεί σε ένα απο τα σκαλοπατάκια που αφήσαμε πίσω όταν κατεβαίναμε. Κάθε αποτυχία θα μας πλησιάζει στην γραμμή "κομανλέξη" (του μεγάλου κανονικού ωκω) που είπα οδηγεί στον βάλτο.

    Τελικά μετάνιωσα που δεν πήρα παγουράκι στα 2,5. Περίμενα και χαμηλότερα. Λογικό είναι να πάει για το χάσμα λίγο πιό πάνω .Αλλά εκεί μικρή η ανταμοιβή. Θα περιμένω ένα γύρισμα και κράτημα περι του 3.05 . Το παγουράκι πάντως για όσους ανησυχούν -χωρίς λόγο- με το ταμείο του καλύπτει σε ευρώ τις υποχρεώσεις του. Άρα σου μένουν και τα ρέστα παγωτό :-)

    Metk m.Hippy?? dont like my view?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου άρεσε. Και μάλιστα πολύ. Ξεχάστηκα. Είχαν πίεση οι μέρες που πέρασαν. Είχα φορτώσει και πολύ...

      (πάντως δεν μπορείτε να πείτε...το απόλυτο χαμηλό 711 μονάδες ακριβώς "την 3η μέρα μετά τας εκλογάς". Οσον αφορά το "απόλυτο" ήταν τύχη φυσικά. Αλλά το χαμηλό ήταν πείρα. Καλά την διαβάσαμε την αγορά, δόξα τω Μαμμωνά, χα χα )

      Διαγραφή
    2. Το παγουράκι είναι η δεύτερη αγαπημένη μετά την ΕΛΛ. Συμπληρώνω με ΟΠΑΠ και ΜΕΤΚ. Τακτική Ρεχάγκελ. Αμυνα (ταμείο-μέρισμα) και γκολ από στημένη φάση. Θράκη και λοιπά ζωηρά ελπιδοφόρα μικρά για την αδρεναλίνη. Χθες Παρασκευή αύξησε όγκους η "εμπιστοσύνη". Εχει γούστο να ξέμπλεξε. Θα δώσει και μέρισμα τουλάχιστον 7 λεπτά...not bad.

      Διαγραφή
    3. k. Hippy ,όπως και οι κύριοι Νίκος , Βασίλης , Δαρείος ,Πέτρος ,Μάνος ,Τζο , Λουκας και πάρα πολλοί άλλοι εδώ μέσα με αρχηγόπουλο τον κ.Μορφονιό με εμπειρία , γνώση σκέψη τύχη πείτε όπως θέλετε έχουν δώσει ο καθένας τους στον βαθμό που αυτός επιθυμεί ( γιατί είμαι βέβαιος οτι μπορούν περισσότερα) έναν ορθό επενδυτικό λογισμό. Αν θα πετύχετε το 708 ή το 711 νομίζω μικρή σημασία έχει και όποιος γκρινιάξει πιό πολύ κακία θα βγάλει παρά διαφωνία.

      Φέτος η πιθανότητα έλευσης αριστερής κυβέρνησης τιμολογήθηκε στο 700 περίπου σε διαφορά συν 50% πάνω απο το 2012. Πολλές και καλές μετοχές δεν κάναν αυτήν την πτώση φτιάχνοντας αποκλίσεις όπως πχ ο γερμανοΟΤΕ δείχνοντας κάτι νομίζω για το πώς τα βλέπαν και έξω. Διαβάζω τις επιλογές σας , δεν μπορώ να πώ είναι δυνατές όλες , αλλά αν πετύχει η διαπραγμάτευση και λασκάρουν τα -οικονομικά- λουριά ίσως άλλες υπεραποδόσουν . Για την περίπτωση αποτυχίας θα προτιμούσα κάτι που δάνεια-κασέρι είναι μηδενικό μην πώ αρνητικό και που εισπράτει απο το εξωτερικό ευρώ/δολάρια.

      Στο τιπι έκανα μια μικρή διαχείρηση την παρασκευή. Κράτησα μέσα μόνο κέρδος και άφησα κεφάλαιο έξω μπας και πάρει 4-5 ακόμα η υπογραφή συμφωνίας.

      Θα το γράψω και ας με βρίζετε. Απο την συμπεριφορά απέναντι στην προηγούμενη κυβέρνηση ( πχ φιάσκο αλα Παρί ) και απο το φωτεινό σχεδόν αγαπησιάρικο πρόσωπο στην χαιρετούρα στην σύνοδο κορυφής προχτές , όπως και απο δηλώσεις σοιμπλε + αναφορές σπιγκελ. Ίσως να μην είναι τόοοσο αντίθετοι πιά με την πρώτη (?) φορά.

      Διαγραφή
    4. sorry αλλα ποια ειναι το παγουρακι μπορειτε να αποσαφηνησετε?

      Διαγραφή
    5. Ασυνήθιστα σημαντικά τα στησίματα στην εμπιστοσύνη. Έχει γούστο στην έκτακτη ΓΣ να βγει λαγός (αναφέρομαι φυσικά σε επαναφορά της ΔΠ της Πειραιώς στο 1,34)

      Διαγραφή
    6. Θα προτιμήσω το αρχικό πλάνο στο παγουράκι Δεν το κυνήγησα στο κλείσιμο του γκαπ αλλά θα το περιμένω γουλιά γουλιά σε γύρισμα και κράτημα στο 3 περιξ. Εκεί ένα 0,15 μέρισμα είναι λογικό?? Με ευνοικό περιβάλλον στόχος τα 4,5.

      Οπως το διάβασα κ.Hippy το σχόλιο σας πήγα και είδα το διάγραμμα της ευπικ χαχαχα λέω και εγώ 1,34 !! για εμπιστοσυνη θα περιμένω την απάντηση του pitsos- Δαρείου.

      Διαγραφή
    7. MONSIEURS την Εμπιστοσύνη όποιος θυμάται την είχα επισημάνει δημοσίως στο marketzone που έκλεισε πριν 3 χρόνια περιπου σε τιμή 0.48€. Είχα δηλώσει ότι μπορεί μέχρι την λογιστική της αξία και κάπου εκεί θα πουλούσα. Εφτασε 1.37€ (εγώ βγήκα με 1.13€ καθώς με τα μερίσματα είχα μια απόδοση άνω του 130%).

      Δεν συνηθίζω να παρκολουθώ αλλο μετοχές απο τις οποίες είτε πήρα κέρδος είτε χασούρα εκτός και αν πρόκειται για trade. Πάντως μιλώντας καθαρά εμπειρικά σαν "κέλυφος" ΑΕΕΑΠ είναι μια χαρά για κάπιον που δεν θα ήθελε να μπει σε γραφιοκρατικά ζητήματα. Απο ακίνητα πάντως πλέον είναι αδιάφορη. Ενδιαφέρον θα μπορούσε να αποκτήσει εάν υπήρχε κάποιος επενδυτής που θα ήθελε να πάρει ποσοστό της συμμετέχοντας με κάποιο χαρτοφυλάκιο επαγγελματικών ακινήτων (εισφορά σε είδος). Πέραν τούτου ουδέν.

      Διαγραφή
    8. Λόγω περασμένης ώρας έκανα αρκετά ορθογραφικά. Την κατανόηση σας.

      Διαγραφή
    9. Η κατάσταση των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων μαύρο-άσπρο έχει ταλαιπωρήσει τους πάντες. Μου φαίνεται λογικό (και ποθητό) ένα χώνεμα γύρω από το 1000 ώστε να ξεκινήσουμε να διαλέγουμε μετοχές με βάση τη δυναμική των εταιρειών και όχι τι θα πει ο Σόιμπλε κι ο Βαρουφάκης.

      Με αυτό το σκεπτικό ανέφερα την πρώην αγαπημένη σας κ. Δαρείο (όταν πρωτοπρόσεξα την αύξηση των όγκων ήταν ακόμη στο ευρώπουλο). Σταθερή μου άποψη "τίποτα δεν είναι τυχαίο". Το μόνο που μου φαλινεται λογικό είναο η πιθανή επαναφορά της ΔΠ της Πειραιώς.

      κ. Lorac μοιραζόμαστε σταθερά τη Σαλονικιά αγαπημένη (τουλάχιστον μέχρι τη ΓΣ του Ιουνίου σε ότι με αφορά, εκτός κι αν κινηθεί νωρίτερα προς το 4ευρο....δύσκολο έως απίθανο)

      Διαγραφή
    10. Λόγω περασμένης ώρας μία από τα ίδια στα ορθογραφικά. Που πήγαν τα χρόνια που τέτοια ώρα φορτσάραμε? Γαμώτο...

      Διαγραφή
    11. MONSIEUR HIPPY'S bonjour!

      Κοιτάξτε πλέον όπως έγραψα αξίζει μόνο ως κέλλυφος με ένα καλό discount φυσικά. ΟΜΩΣ επειδή μετά την πρώτη ΔΠ έμπλεξαν σε περιπέτειες οι Σαλλοθεοδωριδηδες δεν θα τους είχα εμπιστοσύνη πια και ας το πάνε το χαρτί όπου θέλουν.

      Εγώ θα περιμένω την εισαγωγή της Πανγαία ΦΥΣΙΚΑ ανάλογα την τιμή. Αλλιώς απο το ταμπλό όταν την βρώ σε τιμλη που πιστεύω ότι αξίζει.

      Διαγραφή

  56. Οverweight για την Ελλάδα και άνοδο του Ελληνικού Χρηματιστηρίου κατά 86% βλέπει για τους επόμενους 12-18 μήνες η Morgan Stanley. Πιστεύει ότι η διαβούλευση με τους Ευρωπαίους εταίρους θα έχει αίσια κατάληξη.


    Ειδικότερα σε χθεσινό της report η Morgan Stanley εκτιμά ότι η διαβούλευση με τους Ευρωπαίους εταίρους θα έχει αίσια κατάληξη. Συστήνει overweight για την Ελλάδα και για το λόγο αυτό βλέπει άνοδο της τάξης του 76% για το Χρηματιστήριο Αθηνών, δηλαδή βλέπει ότι ο Γενικός Δείκτης θα φτάνει στις 1.574 μονάδες στους επόμενους 12-18 μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. @ Mr Hippy
    Σας ερωτώ ως το ειδικών των ελληνικων ομολόγων .Θεωρείται καλή αγορά στην παρούσα φάση η αγορά αμοιβαιου κεφαλαίου της αλφα ομολογιακο με ελληνικά tbills Πέρυσι ενώ σε καποια στιγμή κερδιζε 30% στο τελος του χρονου απώλεσε όλα τα κέρδη του Τωρα απο αρχή του χρόνου είναι +3%
    ευχαριστώ
    Manolis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαρτάται απ΄το επενδυτικό προφίλ του καθενός κ. Μανώλη. Συντηρητικό, μεσαίου ρίσκου, επιθετικό κλπ.

      Εάν μιλάμε για εναλλακτική επένδυση, για χρήματα που αυτήν την περίοδο είναι τοποθετημένα σε προθεσμιακή κατάθεση, ανεπιφύλακτα ναι. Εάν οι αισιόδοξοι του χρηματιστηρίου επιβεβαιωθούμε σίγουρα θα ξαναδεί το +30%. Επιπλέον με επιβεβαίωση τραπεζικών ΑΜΚ (που προσωπικά πιθανολογώ ίσως κι εντός του έτους) οι τιμές των ομολόγων τους θα ενισχυθούν σε αντίθεση με την τιμή των μετοχών τους που θα καταπονηθούν.

      Διαγραφή
  58. ο δαιμων του πληκτρολογιου
    διορθ ως τον ειδικόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  59. Καταστήματα για Ενοικίαση







    Η ΟΠΑΠ ζητά άμεσα προς ενοικίαση καταστήματα. Συμπλήρωσε τη φόρμα!


    https://www.playopap.gr/el/propertyform?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=GDN-Remarketing

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΗΣΤΟΣ--Α. Τσίπρας: Η Ελλάδα σε έξι μήνες θα είναι μια άλλη χώρα - Δεν θέλουμε νέα δάνεια--http://bankingnews.gr/πολιτική/item/182464-α-τσίπρας-η-ελλάδα-σε-έξι-μήνες-θα-είναι-μια-άλλη-χώρα-δεν-θέλουμε-νέα-δάνεια-ευγενικός-άνθρωπος-η-merkel.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ EUROGROUP

    Κορυφαίος Ελληνας τραπεζίτης στο Reuters: Πολύ αρνητική εξέλιξη για την οικονομία και τις τράπεζες


    Πηγή: Κορυφαίος Ελληνας τραπεζίτης στο Reuters: Πολύ αρνητική εξέλιξη για την οικονομία και τις τράπεζες | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/191913/koryfaios-ellinas-trapezitis-sto-reuters-poly-arnitiki-exelixi-gia-tin-oikonomia-kai-tis#ixzz3RwGDZ9tj
    «Είναι μία πολύ αρνητική εξέλιξη για την οικονομία και τις τράπεζες. Οι εκροές θα συνεχιστούν», τόνισε μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο και πρόσθεσε: «Χάνουμε 400-500 εκατομμύρια κάθε ημέρα και αυτό σημαίνει περίπου 2 δισ. την εβδομάδα. Θα έχουμε πιέσεις στις μετοχές και τις αποδόσεις των ομολόγων αύριο».

    Πηγή: Κορυφαίος Ελληνας τραπεζίτης στο Reuters: Πολύ αρνητική εξέλιξη για την οικονομία και τις τράπεζες | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/191913/koryfaios-ellinas-trapezitis-sto-reuters-poly-arnitiki-exelixi-gia-tin-oikonomia-kai-tis#ixzz3RwGrEQSm
    «Είναι μία πολύ αρνητική εξέλιξη για την οικονομία και τις τράπεζες. Οι εκροές θα συνεχιστούν», τόνισε μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο και πρόσθεσε: «Χάνουμε 400-500 εκατομμύρια κάθε ημέρα και αυτό σημαίνει περίπου 2 δισ. την εβδομάδα. Θα έχουμε πιέσεις στις μετοχές και τις αποδόσεις των ομολόγων αύριο».

    Πηγή: Κορυφαίος Ελληνας τραπεζίτης στο Reuters: Πολύ αρνητική εξέλιξη για την οικονομία και τις τράπεζες | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/191913/koryfaios-ellinas-trapezitis-sto-reuters-poly-arnitiki-exelixi-gia-tin-oikonomia-kai-tis#ixzz3RwGrEQSm
    «Είναι μία πολύ αρνητική εξέλιξη για την οικονομία και τις τράπεζες. Οι εκροές θα συνεχιστούν», τόνισε μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο και πρόσθεσε: «Χάνουμε 400-500 εκατομμύρια κάθε ημέρα και αυτό σημαίνει περίπου 2 δισ. την εβδομάδα. Θα έχουμε πιέσεις στις μετοχές και τις αποδόσεις των ομολόγων αύριο».

    Πηγή: Κορυφαίος Ελληνας τραπεζίτης στο Reuters: Πολύ αρνητική εξέλιξη για την οικονομία και τις τράπεζες | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/191913/koryfaios-ellinas-trapezitis-sto-reuters-poly-arnitiki-exelixi-gia-tin-oikonomia-kai-tis#ixzz3RwGrEQSm«Είναι μία πολύ αρνητική εξέλιξη για την οικονομία και τις τράπεζες. Οι εκροές θα συνεχιστούν», τόνισε μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο και πρόσθεσε: «Χάνουμε 400-500 εκατομμύρια κάθε ημέρα και αυτό σημαίνει περίπου 2 δισ. την εβδομάδα. Θα έχουμε πιέσεις στις μετοχές και τις αποδόσεις των ομολόγων αύριο».

    Πηγή: Κορυφαίος Ελληνας τραπεζίτης στο Reuters: Πολύ αρνητική εξέλιξη για την οικονομία και τις τράπεζες | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/191913/koryfaios-ellinas-trapezitis-sto-reuters-poly-arnitiki-exelixi-gia-tin-oikonomia-kai-tis#ixzz3RwGrEQSm

    ΑπάντησηΔιαγραφή



  62. Σαν πήρα έναν κατήφορο στην, στην άκρη το ποτάμι και το ποτά-

    άιντε ρούσα παπαδιά

    και το ποτάμι ήταν θολό



    Και το ποτάμι ήταν θολό θολό θολό κατέβασμένο σέρνει λιθά-

    άιντε ρούσα παπαδιά

    σέρνει λιθάρια ριζιμιά



    Σέρνει λιθάρια ριζιμιά δέντρα, δέντρα ξεριζωμένα σέρνει και μια

    άιντε ρούσα παπαδιά

    σέρνει και μια γλυκομηλιά



    Σέρνει και μια γλυκομηλιά τα μη- τα μήλα φορτωμένη κι ανάμεσα

    άιντε ρούσα παπαδιά

    κι ανάμεσα στους κλώνους της



    Κι ανάμεσα στους κλώνους της δυ' αδέ- δυ' αδέρφια αγκαλιασμένα τα κλαίει η δό-

    άιντε ρούσα παπαδιά

    τα κλαίει δόλια η Ρούμελη



    Τα κλαίει η δόλια η Ρούμελη τα κλαί- τα κλαίει ο κόσμος όλος για ειδέστε τα

    άιντε ρούσα παπαδιά

    για ειδέστε τα κακόμοιρα



    Για ειδέστε τα κακόμοιρα για ειδέ-, για ειδέστε τα καημένα αν δε φιλιώ-

    άιντε ρούσα παπαδιά

    αν δε φιλιώνταν ζωντανά



    Αν δε φιλιώνταν ζωντανά φιλιώ- φιλιώνταν πεθαμένα για ειδέστε τα

    άιντε ρούσα παπαδιά

    για ειδέστε τα κακόμοιρα

    http://kithara.to/ss.php?id=MzE4MDUyNjEx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Λουκά ο κ Βαρουφάκης ειναι ροκ τυπος......

      ........Συνεχίζεις να ακολουθείς το όνειρο συνεχώς
      Αλλά φίλε μου Γιάννη, δεν είναι αυτό που φαίνεται
      Γιάννη Β, πόσα έχεις να δεις
      Απλά άνοιξε τα μάτια σου και άκουσε με
      Μπροστά σου, το πράσινο φανάρι γίνεται κόκκινο
      Γιατί δεν το βλέπεις Γιάννη Β;.............




      https://www.youtube.com/watch?v=hcb77nDeU7s


      nicolis

      Διαγραφή
  63. ΚΥΡΙΕ nicolis ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Σε ΑΓΟΡΑ από ΔΙΑΚΡΑΤΗΣΗ αναβαθμίζει την σύσταση για την μετοχή των ΕΛΠΕ [+8,71%] η Wood and Co, σε έκθεσή της στην οποία ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 5,40 από 4,90 ευρώ, τονίζοντας ότι η μετοχή είναι πλέον «φθηνή αλλά ελληνική».

    Στην ίδια έκθεση, ο οίκος υπογραμμίζει ότι ο τίτλος της ΜΟΗ παραμένει κορυφαία επιλογή της από τον κλάδο των ευρωπαϊκών διυλιστηρίων.


    ΜΟΗ: Διατηρεί την σύσταση "ΑΓΟΡΑ" και την τιμή-στόχο των 11,10 ευρώ για τη μετοχή, βλέποντας περιθώριο ανόδου άνω του 60%. ( σ.σ.: αν είναι ποτέ δυνατόν... κφση στα 1,25 δισ. ευρώ, με τι;;)

    ΔΕΗ: Στα 6,20(!) ευρώ από 13,20 πριν μειώνει την τιμή-στόχο για την μετοχή της ΔΕΗ η IBG σε σχετική έκθεση στην οποία υποβαθμίζει την σύσταση σε Διακράτηση από ΑΓΟΡΑ.

    Oπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η χαμηλή «ορατότητα» λόγω της μακροοικονομικής αβεβαιότητας αλλά και η ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης βαραίνουν στην αποτίμηση της Επιχείρησης.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής τα (προσαρμοσμένα) καθαρά κέρδη της ΔΕΗ θα ανέλθουν στα 105 εκατ. το 2014 και στα 340 εκατ. φέτος. Σημειώνεται ότι η μετοχή της ΔΕΗ [+13,72%] ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στα 6,8800 ευρώ.http://bankingnews.gr/bankingnews-questions-and-answers1/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AD%CF%82/item/183990-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CE%BC%CE%BF%CE%B7,-%CE%B5%CE%BB%CF%80%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%B7/183990-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CE%BC%CE%BF%CE%B7,-%CE%B5%CE%BB%CF%80%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%B7.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Σχολια στο Α΄Φάση Παγκόσμιο Κύπελλο 1994 εχει χώρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Bonsoir!

    Απο τις αρχές του μήνα εχω που σπρώχνω όταν βρίσκω ευκαιρία τα ΔΡΟΜΕΑΣ. Τέτοια φόλα που έφαγα πήρα το μάθημα μου και ας το πάνε και 1€ και 2€ και 3€ όποτε τους καπνίσει. Οι πωλήσεις έγιναν με μικτή τιμή στα 0.12€. Το "κουστούμι" στο -40%.

    Εκανα μουαγέν σε ΑΝΕΜΟ και J&P. Και πλέον δεν έχω μετρητά στο χαρτοφυλάκιο για άλλες αγορές ούτε σκοπεύω να βάλω αλλά.Το χαρτοφυλάκιο:

    ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ μικτή τιμή 4.95€
    ΑΒΑΞ μικτή τιμή 0.57€
    ΑΝΕΜΟΣ μικτή τιμή 0.65€
    ΚΑΜΠΑΣ μικτή τιμή 0.46€
    ΛΟΥΛΗ μικτή τιμή 2.10€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο την μεγαλύτερη στην μικρότερη θέση.

      ΥΓ
      Για να δούμε Η ΤΡΑΣΤΟΡ μετά την σημερινή μεταβίβαση αν θα κάνει την χάρη στους διαφόρους του capital για 1.40€...

      Διαγραφή
    2. Τέλος σας ενημερώνω ότι αποχωρώ απο την Ελλάδα καθώς προτιμώ να περάσω το υπόλοιπο του βίου μου στις Ελβετικές Αλπεις. Ελλάδα πλέον καλοκαίρι μόνο για μπάνια.

      Θα επανέλθω να προς ενημέρωση όταν αρχίσω να κλείνω θέσεις. Κατι το οποίο θα αργήσει.

      Να είστε άπαντες ΥΓΙΕΙΣ & ΤΥΧΕΡΟΙ. Δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο. Πιστέψτε με.

      Διαγραφή

    3. Όπως συμβαίνει σε όλες τις Δημόσιες Προτάσεις (το κουλούρι μου) στατιστικά απαιτείται χρόνος περίπου 3 μηνών μέχρι την ολοκλήρωση τους. Δεδομένου του κόστους χρήματος κι ενός περιθωρίου μικρού κέρδους περίπου 3% (πλέον των χρηματιστηριακών εξόδων) η ΤΡΑΣΤΟΡ θα "δένει" πέριξ του 1,33.

      Μάλλον δεν έχετε σημαντικές οικογενειακές υποχρεώσεις κ. Δαρείε. Να περνάτε καλά. Νομίζω πάντως πως όσο υπάρχει κράτος και ασφάλεια μια χαρά ποιότητα ζωής εγγυάται και η χώρα μας.

      ΥΓ

      Απ΄ότι φαίνεται το μπλογκ ολοκληρώνει τον κύκλο του. Πριν εξαντληθεί ο χώρος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους που με τις απόψεις τους, τα σχόλια και τις οξυδερκείς παρατηρήσεις τους πλούτισαν τις γνώσεις μου, βοήθησαν την επενδυτική μου παιδεία. Στέκια υπάρχουν πολλά, σίγουρα κάπου θα συναντηθούμε

      Φίλοι, ευχαριστώ από καρδιάς,

      Διαγραφή
    4. ΚΥΡΙΕ


      hippy ΕΑΝ ΘΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΑΙΤ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕΜΕ Η ΕΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΑΙΤ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕΜΕ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΕΣ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΝΑΣ ΜΠΑΤΗΡΗΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ

      Διαγραφή
  67. ΚΥΡΙΕ ΔΑΡΕΙΕ ΜΕ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΕΚΤΙΜΑΝΕ ΠΡΩΤΟΣ ΕΓΩ ΣΕ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΑ ΝΑ ΕΡΘΗΣ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ ΔΕΝ ΗΡΘΕΣ -- --ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΗΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΛΩΣΥΝΗ --ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΧΡΕΙΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΗΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΒΕΝΤΕΙΑ--

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Κύριε Δαρείε λυπάμαι που φεύγετε. Εξαιρετική ήταν η εκ νέου παράθεση της παρουσίασής σας για τον ΚΑΜΠΑ προχτές.

    Κύριε Hippy. Πολύ φόρα έχετε πάρει να φύγετε κι εσείς και να ολοκληρώσει το blog τον κύκλο του. Ελπίζω πως δεν θα γίνει. Που θα λέω τα παράπονά μου όταν κάποιες φορές σαν γάτος εμφανίζομαι, όπως λέτε; Κοίταξα ξανά λίγο πιο προσεκτικά την ΕΥΑΘ και σας θυμήθηκα. Η πρώτη σας επιλογή θα έπρεπε να είναι, όχι η δεύτερη! Μονοπώλιο σ’ αυτή την αποτίμηση δεν υπάρχει!!!!! Αλλά το «αριστερό» management από τη συγκεκριμένη αριστερή κυβέρνηση είναι που με ανησυχεί. Αν βέβαια πρώτα επιβιώσει η χώρα. Διάβασα πάλι σήμερα ότι θέλουν να δεσμεύσουν το ταμείο της ΕΥΔΑΠ σε repos για να πληρώσουν τις τρέχουσες ανάγκες και είπα σε ποιόν θα γκρινιάξω! Θα ακολουθήσει και η ΕΥΑΠΣ υποθέτω.

    http://www.reporter.gr/Apopseis/Anemodeikths/257830-Ebalan-«sto-mati»-kai-to-tameio-ths-EYDAP

    Θυμήθηκα κι αυτά που είχα διαβάσει παλιότερα και «καταχάρηκα»!
    http://www.capital.gr/news.asp?id=2245421

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Καλησπέρα. Αρχίζω με τα τιπι . Θεωρώ όλη η κίνηση ικανοποιητική , μιας και πέτυχα και το γύρισμα στο 0,15 (πιό ψηλά στημένος). Όλη η αντιθετική άποψη απο την αρχή λοιπόν και με καλά ημερήσια μπες-βγες. Οπότε τέλος για μένα το τιπι .Άφησα μόνο το στοπλος αυτής της θέσης μέσα (όπως είχε γράψει κάποτε ο Μορφονιός) και πλέον δεν ξανασχολούμε-τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.Απο το 2016 με αυτά που λέγαμε με τον κ.Hippy μπαούλο δηλαδή.

    Επόμενο ο πειραυλος. όπως περίμενα απο το κάτω μέρος του καναλιού έδωσε πάνω απο 20% άνοδο και μπορεί ακόμα και τα 0,44. Μιας και ο πείραυλος έχει την τάση το ψηλό του να είναι το προηγούμενο χαμηλό εδώ και καιρό. ΔΕΝ ασχολούμαι με δαύτον απλά για την ιστορία.

    ΔΕΗ ,σήμερα έδωσα όλη την θέση που είχα φτιάξει. Ο λόγος ήταν ο λογαριασμός της δεης που σήμερα τον πρόσεξα. Η αλήθεια είναι οτι ίσως έκανα και μ-λ-κ αλλά αφού ήταν θέση με κέρδος δεν θα κλάψω κιόλας. ΑΝ πιστεύει κανείς οτι με αυτές τις χρεώσεις που σκάσαν ξαφνικά φέτος θα πληρώνει ο κοσμάκης να σηκώσει το χέρι του χαχαχα . Αυτό το τέλος κοινής ωφελείας ας το μαζέψουν απο τα λαμόγια που κλέβουν συστηματικά τη δεη.

    ΕΥΑΘ ,....... κ.Συλβιε έλεος πραγματικά σας τρομάζει το αριστερό μανατζαρισμα!! Δεν θα γράψω τίποτα άλλο μιας και ακολουθεί δίκη -μάλλον-μπορεί να τους αθωόσουν -πάλι. Γκουγκλάρετε αν θέλετε να δείτε τα έργα και τις ημέρες του παλιού μανατζαρίσματος!!! Ελεος πραγματικά....για τους προηγούμενους! Πάντως κ.Συλβιε νομίζω με υπομονή θα πιείτε νεράκι απο το παγουράκι.

    κ. Δαρείε λίγο ξαφνικά μας αφήνετε η αλήθεια .Ελπίζω να περάσατε όμορφα εδω μέσα μαζί μας και να περάσετε ακόμα πιό όμορφα στην Ελβετία!! Όπως γράψατε ΥΓΕΙΑ και όλα τα υπόλοιπα φτιάχνονται À bientôt, j'espère.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. καλησπερα
    τι εγινε χτες ηταν να ανακοινωσει αποτελεσματα ο ικτιν αλλα δεν βρισκω κατι????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Τα όχι καλά νέα συνήθως δεν πολυ-προβάλλονται:
    ΙΚΤΙΝΟΣ:
    Τζίρος (μείον) -16,2%
    ΚΠΦ -52,4%
    ΚΜΦ -70,5%
    Δανειακές Υποχρεώσεις + 1,20%
    Προβαλλόμενη αιτιολογία: Η μείωση του ρυθμού ανάπτυξης στην Κίνα.
    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. παμε ολοταχως για ΦΑΛΙΜΕΝΤΟ--Soros: Πιο αισιόδοξος για την Ελλάδα - Στο 33% από 50% οι πιθανότητες να φύγει από το ευρώ --http://bankingnews.gr/τεχνική-ανάλυση-εκθέσεις/item/189126-soros-πιο-αισιόδοξος-για-την-ελλάδα-στο-33-από-50-οι-πιθανότητες-να-φύγει-από-το-ευρώ.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. ΑΝΤΥΠΑΣ - ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΟ -----------https://www.youtube.com/watch?v=2vV-6AOUNtk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Έχει σιγήσει και ο κ. Τάκης και δεν μπορούμε να έχομε μια έγκυρη άποψη για τον αγαπημένο του ΙΚΤΙΝΟ, ύστερα από τα αποτελέσματα που εμφάνισε. Εσείς κύριοι Σείριος και κος Πέτρος και λοιποί θεμελιώδεις τι λέτε;

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Vasilisg; Καμιά πιο αναλυτική προσέγγιση;

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Η ταπεινή μου άποψη είναι πως τα νούμερα έτους σίγουρα δεν φέρνουν bid στη μετοχή, παρά μονάχα πωλητές και είναι φανερό αυτό εδώ και καιρό....Αδυναμία έστω και οποιασδήποτε ανοδικής αντίδρασης.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  76. Κομπανιέρος καλησπέρα. Ο κ. Τάκης δεν έχει γράψει τίποτε τελευταία, εύχομαι όλα να είναι καλά.
    Ήθελα ζητήσω πάλι μια γνώμη, με > 50Κ προθεσμιακή που λήγει τι θα ήταν φρόνιμο να γίνει τώρα?
    Πάλι προθεσμιακή? Εταιρικό ομόλογο? Αμοιβαίο-ομόλογα ευρωπαϊκών κρατών?
    Μήπως είναι όλα μάταια αμα φουντάρουμε?
    κ. Δαρείε καλό σας ταξίδι, αν και ελπίζω να είναι το ανάποδο πιο ωραίο, 1-2 μήνες Ελβετία και το υπόλοιπο Ελλάδα.
    Ευχαριστώ
    Φελαινί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ κ.Vasilisg. Είδα και τα διαγράμματά σας. Υπογραμμίσατε βέβαια στο σχόλιό σας ότι έχουν ανεβεί κι άλλο τα αποθέματα. Μήπως μας ετοιμάζει ένα καλό από άποψη κερδοφορίας 2015;

      Σύλβιος

      Διαγραφή

    3. Ο Θεός τα δίνει ο Θεός τα παίρνει γράφει φιλοσοφώντας-αστειευόμενος ο καλός φίλος. Από φτηνά και διαλεχτά χαρτιά με εξαιρετικά θεμελιώδη η αγορά δόξα τω Θεώ έχει κάμποσα. Γιατί κολλάτε στον Ικτίνο φίλε Σύλβιε? Οι μονομανίες κοστίζουν. Σταχυολογώ τρία ξεκινώντας από ένα αγαπημένο σας

      -ΟΛΘ κεφαλαιοποίηση περίπου 165εκ. Καθαρό ταμείο 80εκ. Κέρδη 2014 21εκ, κέρδη 2013 18,5εκ, ταμειακές ροές από λειτουργικές 23εκ. Σταθερά μερισματοφόρος. Ευνοείται απ΄τα σενάρια ιδιωτικοποιήσεων που μην αμφιβάλλεται, θα επανέλθουν.

      - ΚΛΕΜ Κέρδη 2014: 3,552εκ, Καθαρό ταμείο = ταμειακά διαθέσιμα - δανεισμός = 10εκ έναντι 5εκ πέρυσι ενώ έχει μοιράσει και 6% μέρισμα, Καθαρή θέση: 90εκ, Κεφαλαιοποίηση: 41εκ, Κύκλος εργασιών 98εκ, Ποσοστό διεθνών πωλήσεων: 89%, επιστροφή κεφαλαίου 0,11 πέρσι τον Αύγουστο και άλλα 0,17 φέτος (προσοχή από προχθές διαπραγματεύεται χωρίς το μέρισμα)

      -ΕΥΑΘ κεφαλαιοποίηση περίπου 91,2 εκατ. ευρώ-BV 4,016 μετοχή-P/BV 0,625 // Θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές 11.348 εκατ. // Ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα λήξης χρήσης 50.305 εκατ. // Καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανά μετοχή 0,3687 € // Μικτό μέρισμα ανά μετοχή 0,1210 (περίπου 4,8%)

      Ρ/Ε 6,8 μετά από φόρους, ο ορισμός του τζάμπα για το είδος της εταιρείας όπου λογικό θα ήταν Ρ/Ε=15 τουλάχιστον. Η Suez Environment που έχει το 5% της ΕΥΑΘ, διαπραγματεύεται με Ρ/Ε 20 και μερισματική απόδοση 4%. Δεν έχει βέβαια κάποιο growth (το ίδιο μειονέκτημα αναγνωρίζω και στην ΕΥΑΠΣ ) αλλά με μηδενικά επιτόκια στη Γαλλία, το 4% φαντάζει λουκούμι και γι αυτό έχει ανέβει άλλωστε από τα Ε8 το 2013 στα Ε16. Εμάς το πρόβλημα μας είναι και παραμένει ότι δεν υπάρχει η έννοια της risk-free απόδοσης (σχολίαζε παλιά ο καλός χρήστης Ζιζάνιο στο marketzone) οπότε όσο δεν ορίζεται αυτό σε επίπεδο χώρας τότε το Ρ/Ε 6.8 ή το μέρισμα 4.8% λέει λίγα πράγματα. Αν πάρει κάποιος σαν λογική την απόδοση του 5ετους στο 17% ή του 10ετους στο 11% (!!!! ήμαρτον) τότε τίποτε δεν είναι φθηνό. Προς Θεού όμως. Τούτη η παράσταση παίζεται 3 μήνες, μετρά μερικές βδομάδες μέχρι να κατέβει. Εάν πάρουμε σαν μέτρο την προθεσμιακή απόδοση των τραπεζικών καταθέσεων-όπως είναι κατά τη γνώμη μου το ορθόν- τότε κάποια από τα χαρτιά του ΧΑΑ χαρίζονται σε τρέχουσες αποτιμήσεις.

      Σε ότι με αφορά έχω αρκετή θέση στα νερά (ιδιαίτερα ΕΥΑΘ με τιμή αγοράς περίπου 3,20) και ειλικρινά δεν...δεν...ΔΕΝ φοβάμαι καθόλου. Νομίζω πως πρέπει να είναι τελείως τσοπάνης κάποιος για να φοβάται μεσομακροπρόθεσμα (2ετία και πάνω) για τα λιμάνια ή άλλες υποδομές .

      Το έργο το ξέρουμε, δεν τρελαινόμαστε άδικα. Οι αγορές φτηναίνουν αλλά ΔΕΝ πεθαίνουν (σε αντιστοιχία με τα κράτη που χρεοκοπούν αλλά ΔΕΝ πτωχεύουν)

      ΑΣΧΕΤΟ

      Κύριε Vassili κάνετε λάθος ως προς τα εταιρικά ομόλογα. Εξαιρουμένων των τραπεζικών όσα από τα επιχειρηματικά είναι senior ΔΕΝ θα μηδενίσουν. Κάποια μάλιστα-εάν έχετε αρκετά ρευστά-αξίζουν της προσοχής σας. Όπως πχ ΦΟΛΙ με yield περίπου 6% (δεν κάνει για τον κ. Φελαινί διότι η απαιτείται ελάχιστο κεφάλαιο 100,000) ή του ΟΤΕ με παρόμοιο yield (που απαιτεί 50,000).

      Διαγραφή
    4. Η πλειοψηφία των εταιρικών ομολόγων ελληνικών εταιριών ειναι τράπεζες, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, εταιρίες οι οποίες στο υποθετικό σενάριο για το οποίο απάντησα ειναι 0. Συμφωνώ μαζι σας πως υπάρχουν στη λιστα ορισμένες εξαιρέσεις.

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα σε όλους. Ευχαριστώ για τις διαφωτιστικές απαντήσεις.
      Προτιμώ συνήθως προθεσμιακή γιατί έτσι νομίζω είναι ασφαλέστερο...
      κ. Hippy, σχετικά με ομόλογο ΟΤΕ (θυμάμαι και προηγούμενο σχόλιό σας), γιατί λέτε διαφοροποιείται από άλλες εταιρείες? Καθως δραστηριοποιείται κυρίως στην Ελλάδα, σε ενδεχόμενο πχ που η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων πέσει στο μισό, αυτό δεν θα έχει επιπτώσεις που θα αντανακλούν και στο ομόλογο? Αν μπορείτε παρακαλώ σχολιάστε.
      Φελαινί

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Φελαινι οι περισσότερες από τις ελληνικές εταιρείες που έχουν εκδώσει ομόλογα εκμεταλλεύονται την κρίση και τα επαναγοράζουν από την δευτερογενή αγορά διακριτικά κι αθόρυβα. ΟΛΕΣ οι τράπεζες σπεύδουν να κερδίσουν από αυτή την ανισορροπία (αντί δηλαδή οι αχρείες να παίρνουν το ρίσκο δανείζοντας επιχειρήσεις και ιδιώτες προτιμούν να αγοράζουν τα ομόλογα τους στο 65-70% της αξίας τους και να κερδίζουν εκ του ασφαλούς σχεδόν 50% σε 2 χρόνια!!!!). Μάλιστα στη σπουδή τους αυτή είναι πρόθυμοι ν΄αγοράσουν στο ask ή και λίγο καλύτερα όπως μου είπε ο συνεργάτης στην ΑΧΕ όταν του ζήτησα επαλήθευση της πληροφορίας ("η Eurobank έδωσε σε πελάτη μου 1% πάνω από την τιμή πώλησης" μου είπε χαρακτηριστικά). Ήδη η ΑΛΦΑ έχει αγοράσει αρκετά περισσότερο από 100 εκ.(το 20% του ομολογιακού) και το έχει ακυρώσει ενισχύοντας τα ίδια κεφάλαια.

      Η απορία τώρα που μου δίνει μια ακτίνα αισιοδοξίας τέτοιες μέρες είναι η εξής:

      -Εάν πάνε για χρεοκοπία και μηδενισμό της αξίας των μετοχών και των ομολόγων τους τους γιατί ξοδεύουν ρευστό σ΄αυτό που θα μηδενίσει?

      Έτσι όμως σκέφτομαι εγώ. Σέβομαι τους φόβους σας, τις σκέψεις σας όπως κι όλων των φίλων εδώ. Το χρήμα σας το κερδίσατε με κόπο και πόνο, έχετε υποχρέωση να το διαφυλάξετε κατά την κρίση σας.


      Ως προς το ομολογο του ΟΤΕ που με ρωτάτε. Η τηλεπικοινωνιακή αγορά έχει γίνει πια ολιγοπωλιακή με ότι κι αν σημαίνει αυτό για τους καταναλωτές. Σήμερα ανακοίνωσε πως μπαίνει κι αυτός στο παιχνίδι της επαναγοράς για το ομόλογο του 2016 (που διαπραγματεύεται στο 98-99% της αξίας του).

      _____

      Hellenic Telecommunications Buys Back EU70.6m of May 2016 Bonds
      2015-04-07 07:21:02.729 GMT


      By Paul Tugwell
      (Bloomberg) -- Hellenic Telecommunications buys back May 20
      2016 bonds with coupon of 4.625%, according to Athens bourse
      filing today.
      * Total amount of outstanding bonds now stands at EU629.5m

      Διαγραφή
    8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  77. Κύριε hippy,
    Ευχαριστώ για τις σκέψεις σας. Δεν μπορώ να εξηγήσω πως καταφέρνετε να γίνεστε τόσο συμπαθής, αλλά ακόμα και ο αδερφός μου με ρωτάει για σας.

    Ειδικά η τρίτη μετοχική επιλογή σας είναι η ασφαλέστερη για ένα συντηρητικό επενδυτή.

    Με βάση αυτά που μας λέτε η Suez Environment, μπορεί να προσφέρει μερισματική απόδοση 4%, αλλά θα πρέπει για να το καταφέρνει αυτό με p/e 20 να μοιράζει όλα της τα κέρδη. Η ΕΥΑΠΣ διανέμει μόνο το 33% των μετά φόρων κερδών της και θεωρητικά ένα τέτοιο μέρισμα είναι περισσότερο διατηρήσιμο, δεδομένου και του μηδενικού δανεισμού της.

    Και τα ομόλογα βέβαια του Ελλ.Δημοσίου λήξης 17/07/2017, για τους ατρόμητους, προσφέρουν στη διετία σωρευτική απόδοση 50%, καθαρή φόρων με βάση τις τρέχουσες φορολογικές εγκυκλίους.

    Καλή δύναμη να έχετε και καλά μυαλά σε κυβερνώντες και εταίρους.

    Σύλβιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Τούτη η παράσταση παίζεται 3 μήνες, μετρά μερικές βδομάδες μέχρι να κατέβει.»

      Από το στόμα σας και στου Θεού το αυτί. Να μπούμε σε κανονικούς ρυθμούς, γιατί δεν αντέχει άλλο αυτή η χώρα.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
  78. ΤΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ--ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΣΗ ΠΟΛΥ Γ@Μ@Σ@-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση σε όλους εύχομαι και στον κυρ Μορφονιό υγεία πάνω απ' όλα .Τα καλύτερα σουβλίσματα μου :-) απο ότι φαίνεται θα μας κάνει και ο καιρός την χάρη.

    Στο χαα αναμονή κάτω απο την παχυά γραμμή "κομανλέξη" αλλά και πάνω (έστω και λίγο) απο γραμμές ενός ανοδικού (καναλου-πιρούνας) . Οπότε αναμονή . Πάντως στον ι-κτηνο που λέτε παραπάνω με "σφηνούλα" έσπασε την γραμμή λαιμού με στόχο την 80άδα ,αλλά νομίζω πρίν το ακούμπημα του στόχου έχει ένα πάνω προς το πάνω μέρος της σφήνας(1,15-20) ή κοντά στον 90αρι του (1,20).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Ρουμελιώτικο γλέντι non stop καλαματιανά & Τσάμικα -γεια ΣΟΥ ΔΑΣΚΑΛΕ ΑΡΧΟΝΤΑ-------https://www.youtube.com/watch?v=4Z245htFWUE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΑΖΑΙΟΣ - OPERA LIVE--https://www.youtube.com/watch?v=pb0GuhZVVgU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. http://www.spirospero.gr/index.php/media-spirospero/167635-egine-kai-afto-o-bogdanos-tragoudaei-mazi-me-ton-vasili-skoula-video

    εν οιδα οτι ουδεν οιδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂