Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Ευχές

Το Ιστολόγιο και εγώ προσωπικώς σας εύχομαι ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και καλές εορτές με υγεία, χαρά και αισιοδοξία.

Σε ότι αφορά την Ελληνική χρηματαγορά και το ελληνικό μπορντελο-κράτος με τους γελωτοποιούς πολιτικούς του και τους κακομαθημένους πολίτες του απέχω συνειδητά. Ο καθένας ας φυλάξει τον ποπούλη του και όπως στρώσει ας κοιμηθεί. Αδιαφορώ για τα Ελληνικά τεκταινόμενα - προς το παρόν!!!! 



Θα επανέλθω όποτε κρίνω ότι είναι απαραίτητο. Προς το παρόν ο τζόγος θα γίνεται μόνο στο Ιστολόγιο μου ποδοσφαιρικό κουμάρι, διότι άλλο είναι να παίζεις δεκάευρα και εικοσάευρα κάνοντας το κέφι σου και άλλο να επενδύεις δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μια αγορά κακομαθημένων και ημιμαθών πολιτών με ανεύθυνους και ανίκανους διαχειριστές (πολιτικούς δηλαδή).

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

197 σχόλια:

  1. Καλά Χριστούγεννα με υγεία εύχομαι προς όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΤΟΝ ΜΠΑΤΗΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ --ΠΡΟΣΕΧΩΣ -ΟΜΩΣ-ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΣ---ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΑΖΑΙΟΣ - OPERA LIVE ----------https://www.youtube.com/watch?v=pb0GuhZVVgU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά Χριστούγεννα.

    astalavista

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά Χριστούγεννα σε όλους.Ευχαριστούμε για όλα Κύριε Τάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά κύριε Τάκη. Οπως τα λέτε είναι για το πολιτικό μας σύστημα και όχι μόνο. Αναμένουμε να επιστρέψετε στα χρηματιστηριακά δριμύτερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά Χριστούγεννα σε όλους.


    ΥΓ. Δυστυχώς έχετε δίκιο κύριε Τάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εύχομαι στο οικοδεσπότη μας και σε όλους τους φίλους χρόνια πολλά και καλά. Υγεία και αισιοδοξία πάνω από όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά Χριστούγεννα!
    Ξενοφών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά Χριστούγεννα σε όλους

    the tall

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά Χριστούγεννα σ όλη την παρέα του blok Τάκης Μορφονιός ,εύχομαι υγεία και ευτυχία σ'όλους μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά Χριστούγεννα σε όλους.Με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρόνια Πολλά, καλά Χριστούγεννα, με υγεία και ότι άλλο επιθυμεί ο καθένας μας.
    Βίκτωρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλες γιορτές σε όλους και ιδιαιτερα στον οικοδεσποτη μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλα Χριστουγεννα σε ολους!!

    Υγεια - Δυναμη - Κουραγιο

    Ευλογημενο το νεο ετος

    Ανορθογραφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εύχομαι στον Μιτάρχη και σε όλους τους φίλους του blog, Καλά Χριστούγεννα με ΥΓΕΙΑ και ΕΥΤΥΧΙΑ, σε εσάς και τις οικογένειές σας!

    Είθε το αστέρι της Βηθλεέμ να «φωτίσει» τους «φωστήρες» που μας κυβερνούν και εμάς που τους εκλέγουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλά Χριστούγεννα σ' όλη την όμορφη παρέα, με υγεία και ευτυχία
    και μακάρι ο καθένας ό,τι ποθεί, μπροστά του να το βρει !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλά Χριστούγεννα στον κο Τάκη, και σε όλους τους χρήστες του εξαιρετικού blog !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χρόνια καλά, χρόνια πολλά, χρόνια ευτυχισμένα.
    Πίστη, ζεστές καρδιές, χαμόγελα και ελπίδα.
    Καλά Χριστούγεννα.
    ΥΓ Κε Δαρίε καλά να περνάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "Χριστούγεννα 2008"

    "Αγιε μου Βασίλη

    φέτος μάζεψα στα κάλαντα 40 ευρώ. Σκέφτηκα να πάρω ένα μεγάααααλο δώρο στο μπαμπά μου για να κάνει το κομμάτι του στους φίλους του εκεί που γράφει στα μπλόγκια. Να του πάρω μια Ναυαρχίδα. Μετά ο κύριος Τάκης μου είπε πως αν περιμένω λίγο θα του πάρω με τα ίδια λεφτά δύο. Με τα παιχνίδια όμως ξεχάστηκα, τ΄άφησα λοιπόν για το 2009 και μετά για το 10, το 11, το...το...2015.

    Τώρα βλέπω πως του παίρνω στόλο ολόκληρο από ναυαρχίδες και προβληματίζομαι...μήπως να περιμένω λίγο ακόμη να του πάρω και κανένα αεροπλανοφόρο το Πάσχα?

    Ο μικρός φίλος σου Χιππάκος"


    Χρόνια πολλά. Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή. Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους τους φίλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμμμ, αυτά τα λεφτά από τα κάλαντα γιατί δεν τα έχουν φορολογήσει ακόμα?

      Διαγραφή
  20. Καλά Χριστούγεννα στον οικοδεσπότη και σε όλους τους φίλους.
    Υγεία και χαρά σε όλους

    ARVH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εύχομαι χρόνια πολλά και καλά,με υγεία,για τον κύριο Τάκη και την οικογένειά του και για όλους τους φίλους του blog.
    Καλά Χριστούγεννα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. χρονια καλα χρονια πολλα με υγεια και καλα κερδη......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλά Χριστούγεννα Monsieur Τάκης.

    Πόσο αληθινές κουβέντες...Κάπως έτσι σκεφτόμαστε όσοι ακόμα δεν έχουμε "ψεκαστεί" από τις αηδίες του πολιτικού συστήματος, τις λαθεμένες οικονομικές πολιτικές τους, τον εναγκαλισμό τους με το δημόσιο τομέα.........Vasilisg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κυρ Vasili είστε πολύ μπροστά πάντως!! Στο δικό σας κείμενο "Ο κύβος ερίφθη" έχει και την ημερομηνία εκλογών πάνω απο το θέμα χαχα Καλές γιορτές. Εγώ θα περιμένω πάντως μερικές μέρες μπας και εμφανιστεί ο απο μηχανής Θεός.

      Διαγραφή
  24. LONG στα Χριστούγεννα , short στους καλικαντζαρους τις πολιτικής.Τις καλύτερες ευχές μου για εσάς και τους/τις αγαπημένους σας . Κύριε Μορφονιέ σας ευχαριστώ για την ζεστή φιλοξενία σας εύχομαι πάντα επιτυχίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΔΕΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΡΙΣΤΑ 10‏ --Σκεφτομουνα χθες, τι άλλο θα μπορουσαν να εφαρμοσει η συγκυβερνηση, προκειμενου να πεισει τους αλλους 12 βουλευτες, να ψηφισουν Δημα.

    Θαπρεπε ναναι κατι πολύ δραστικο.
    Κατι που να μοιαζει με αυτό που πειθει τους ιδιους, να ψηφιζουν ότι τους φερνει η τροικα.

    Δε μπορει λεω, εξυπνοι ανθρωποι είναι, μορφωμενοι, τι διαβολο τους εκαναν οι φιλοι μας και κανουν αυτά που κανουν?

    Εψαχνα, εψαχνα, ωσπου στο τελος το βρηκα.
    Δειτε αυτό το βιντεο-είναι μολις 2 λεπτα.
    Και πειτε μου αν και σεις μετα απ αυτό, δε θα ψηφιζατε η υπογραφατε ότι σας φερνανε.

    (μεχρι και στον πονοκεφαλο κανει καλο)

    https://www.facebook.com/video.php?v=355382654546538

    αντε καλες γιορτες, και μη ξεχναμε τους συνελληνες που υποφερουν.
    Εστω και μια επισκεψη θαναι προσφορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τα 6 προαπαιτούμενα των ξένων επενδυτών για να "ξανακοιτάξουν" την Ελλάδα--http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=2189097

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλές γιορτές και ευχές για υγεία και τύχη σε όλους.
    κ. Τάκη "for what it's worth", ευχαριστώ πρωτίστως εσάς, αλλά και τους υπόλοιπους αξιόλογους σχολιαστές για την ανιδιοτελή ενημέρωση και "εκπάιδευση"

    Ράκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο απο μηχανής Θεός τελικά δεν ήρθε οπότε 25-1 κανονίζουμε ταξιδάκι για εκλογές. Ο γου-δης κατάφερε να σπάσει προς τα κάτω την γραμμή λαιμού και τελικά να κλείσει απο πάνω. Το χαμηλό σήμερα ήταν ακριβώς ή σχεδόν ακριβώς πάνω στην γραμμή απο το πτωτικό κανάλι που τρέχει η πλειοψηφία των μετοχών.Χάρισε ανεπανάληπτες ιντραντει στιγμές στους τολμηρούς . Ο πειραυλος σχεδόν κόντεψε να δώσει και θετικό σήμα με το κλείσιμο του.Αλλά δεν μπήκα να γράψω μέσα στις γιορτές για μετοχές. Σημαντικό νέο της ημέρας είναι η επανεμφάνιση του κωστάκι του σοσιαλ-ληστή .Φοβάτε ο κωστάκης μην και κάνει κόμμα ή κόμα ή κωμα ο άλλος. Μα κωστάκι το παλικάρι είχε δανείσει το αφαν γκατε της πασοκιλας στο συριζα τώρα το θέλει πίσω.Είναι έξυπνος ο κωστακι βλέπει την ομερτα(την δικιά τους) να σπάει με γαπ-ιο ίππο και φοβάται. Εγώ λέω καλά κάνει και φοβάται γιατί την "πρώτη φορά αριστερά" πολλοί , νοικοκυραίοι , ευρωπεοι ,κακά λυκάκια κτλ κτλ περιμένουν να την κάνουν και τελευταία. Οπότε προσοχή μέχρι να καθίσει ο αχταρμάς. Προσοχή για αυτούς που θέλουν να πίνουν το τσαγάκι τους και θέλουν να κοιμούνται ήσυχα τα βράδια .Οι ανήσυχοι μπορεί και να τρεινταρουν πάνω στις γραμμές του καναλιού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, χρόνια πολλά και καλύτερα σε όλους τους φίλους του μπλογκ

      επι της ουσίας δεν έχω τίποτα να προσθέσω σε ότι έχει ήδη γραφτεί εδώ από καιρό τώρα. Έχω σταθερά την αίσθηση πως αυτή τη φορά τα πράγματα μετεκλογικά θα είναι διαφορετικά απ΄το 2012 και θεωρώ την αυτοσυγκράτηση κορυφαία αρετή για την περίοδο που έρχεται..

      Ωστόσο θεωρώ το ΧΑΑ ασφαλέστερη άμυνα απ΄την προθεσμιακή ή άλλη τραπεζική κατάθεση. Σε ότι με αφορά παραμένω οπαδός των αγορών τις πρώτες μετεκλογικές μέρες. Μετρημένα όμως και τότε, όχι άγαρμπα. Σκέφτομαι πως πιθανά τα ποντίκια τότε να προσπαθούν να βρυχηθούν μπας και τρομάξει ο αντίπαλος οπότε ίσως δούμε κι ένα παρατεταμένο μπραντ ντε φαιρ (μήνας ίσως και 2μηνο). Σε κάθε περίπτωση πάντως εάν δω μερισματοφόρα χαρτιά αξίας σε χαμηλά 2012 ή και περισσότερο θα τα χτυπήσω και νωρίτερα (πχ ΕΛΛ κοντά στα 8 ευρώ ή ΕΥΑΠΣ προς τα 2 κλπ)

      Θα τολμήσω να προσθέσω πως ήδη ξεκίνησα να τζογαρω μέρες που είναι στο ΝΗΡΕΑ καθώς θεωρώ πως η προοπτική ΣΥΡΙΖΑ τον ευνοεί σαν εταιρεία εντάσεως εργασίας, εξαγωγική αλλά και στο σενάριο εθνικού νομίσματος (προς το παρόν ελάχιστα πιθανό). Στοιχηματική κίνηση όμως, για λίγα χρήματα (και να θέλει κάποιος πολλά δεν υπάρχουν σε λογικές τιμές στο ταμπλώ) που ΔΕΝ συστήνω σε κανένα.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα και Χρονια Πολλά !

      Ας τολμησω κ εγω μια προβλεψη:
      Η πιο σιγουρη επενδυτικη επιλογη σε μετοχες πιστευω -αυτην την περιοδο-οτι ειναι η μετοχη του Μυτιληναιου.
      Ειτε με Συριζα ειτε χωρις, εχει ευκολη χρηματοδοτηση, τον Prem Watsa απο πισω, υψηλες τιμες αλουμινιου κ.λ.π. Στα 4,5 ευρω φανταζει σιγουρη επενδυτικη ευκαιρια. Δεν μπορω να σκεφτω καποια αλλη αντιστοιχη ευκαιρια αυτην την περιοδο.

      Επίσης ενα ασχετο σχολιο: Επειδη σε αυτη τη χωρα δεν μπορεις να κυβερνησεις με εντολες, αλλα πρεπει να περασεις δια πυρος κ σιδηρου μεσα απο τα γραναζια του ελληνικου κρατικου μηχανισμου, και της Κρατικης Νομοθεσιας για να αρχισεις δειλα δειλα να νομοθετεις,
      ο Συριζα δεν προκειται να εχει αρχισει να νομοθετει αν δεν περασει ενας χρονος. Η Δούρου εχει ενα χρονο και ακομα δεν εχει βαλει τρεις υπογραφες. Μονο ακυρωνει, δεν εισηγειται κατι. Το ιδιο θα κανουν και οι καινουργιοι, από φόβο και ασχετοσυνη. Μεχρι το καραβι να αρχισει να παιρνει κατευθυνση στις πραξεις (και οχι στα λογια) εχουμε καιρο.
      Αυτο σημαινει οτι και το ελληνικο χρηματιστηριο θα αργησει να παρει κατευθυνση και θα βολοδερνει για κανα χρονο περιξ των 800-1000 μοναδων.

      Διαγραφή
    3. κ. Πέτρο αρκετές φορές και εγώ έχω αναφερθεί θετικά στον μυτιλ. Αλλά απο την στιγμή που έσπασε πτωτικά το τρίγωνο πανοράματος και είναι κάτω απο κινητούς όρους αργούς , τότε ωφείλω να τον αντιμετωπίζω μόνο για trade και όχι σαν βαγγελίνιο. Το 4,5 λέτε είναι ευκαιρία ,εγώ λέω και το 4 είναι και πιό χαμηλά νούμερα θα είναι πιό ευκαιρίες . Οσον αφορα τον φαρι-φοξ πόσοι λέτε να κάικαν φέτος απο την ευκαιριάρα την ευρωμπανκια στα 0.31?? Για να κάνω λοιπόν μια σούμα πέρα απο ξεπέτες στα γρήγορα κοντά σε κανάλια γραμμές κτλ κτλ δεν κάνω όσο περιμένω με αγωνία την πρώτη φορά αριστερά. Μόνο με προσοχή εαν με κλεισίματα κρατηθεί πάνω απο μ.ο πχ 2 βδομάδων ή μήνα και πιό επιθετικά με κλείσιμο πάνω απο τους κλασσικούς (πχ 50-90-200) μέσους όρους.

      Κάποιος τύπος στα φορουμ του καπιταλ έγραψε το ωραίο οτι οι εκλογές του 15 είναι η αναμέτρηση κλέφτη και ηλίθιου . Ο πρώτος λοιπόν δεν ήθελε να ολοκληρώσει τα τελευταία μέτρα του μνημονίου και να βγάλει το μάτι των άλλων ομοειδών του . Έκανε ανασχηματισμό για τα μπάζα - καθυστέρησε όλες τις διαπραγματεύσεις- μας παπάτζωσε οτι βγαίνει απο το μνημόνιο πιό νωρίς - με τον αι-βασίλη μας έφερε εκλογές. Ο άλλος σαν ηλίθιος τσίμπισε το δόλωμα και θα φάει όλο το καυτό αγγούρι -ξέρετε που. 800-1000 λοιπόν με αυτούς?? Είστε πολύ αισιόδοξος κ.Πέτρο ,εγώ θα άνοιγα το range 200-1200 χαχαχα.

      Διαγραφή
    4. Κε Lorac το μόνο σίγουρο είναι ότι το 2015 θα προσφέρει πολλές συγκινήσεις .. Ελπίζω όχι το 200-1200 τέτοιο deviation δεν θα το αντέξουμε!! Καλή Χρονιά!

      Διαγραφή
  29. ΕΧΑΕ στα 3 ,τράπεζες ποτε ; Πότε εννοω ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. 1,93 τα χαμηλά του 2012 για το ΕΧΑΕ στις εκλογές του 12 με τον ΓΔ στις 500 μονάδες. Το τεστάρισε σε 3 συνεδριάσεις. Έσπασε τα 3 ευρώ στις 4/9 με τον ΓΔ στις 650 μονάδες. Φαίνεται υπερβολικό αλλά...μια χαρά τιμή δώσατε.

      Τράπεζες το έχει γράψει ο Κ. Τάκης ένα χρόνο πριν. Στις επόμενες ΑΜΚ προς το καλοκαίρι. Ο νόμος για τα κόκκινα δάνεια ψηφίστηκε. Δεν γίνεται να κερδίζουν ταυτόχρονα και οι τράπεζες και οι δανειολήπτες. Έχουν γίνει προβλέψεις, υπάρχουν κάποιες εγγυήσεις, θα γίνουν όμως και διαγραφές. Μου φαίνεται λογικό με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τράπεζες και εταιρείες κοινής ωφέλειας να υποφέρουν αρχικά. Σκεφτόμαστε όμως θετικά, ίσως και να μπούμε (ή να φτιάξουμε το μέσο όρο οι επενδεδυμένοι) σε πολύ καλές τιμές.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Κύριε Hippy δεν φοβάσθε σε εταιρείες σαν την ΕΥΑΠΣ μήπως από κερδοφόρες μετατραπούν σε χώρους διορισμού με τη σέσουλα ψηφοφόρων που θα θυμίζει εποχή παλαιού ΠΑΣΟΚ; Και μήπως το ταμείο της πολύ καλής εταιρείας χρησιμοποιηθεί για "κοινωνικούς" σκοπούς;

      Διαγραφή
    3. Οχι κύριε Gerry δεν φοβάμαι. Κάποιας μορφήςΤρόικα θα μείνει για πάντα στη χώρα. Κι αν όχι για πάντα τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια. Αυτή η εικόνα-άποψη έχει γιγαντώσει μέσα μου, δεν υπάρχει χώρος για άλλη. Οι συμπολίτες του ιδιωτικού τομέα (αλλά και η πλειονότης των δημοσίων) έχουν πονέσει απίστευτα, εάν το τυχόν Φωτοπουλάκι επιχειρήσει να ξαναγίνει Φωτόπουλος θα τον γδάρουν. Δεν υπάρχει η δυνατότητα των δανεικών βλέπετε ώστε να περισσεύει κοκκαλάκι και γι αυτούς.

      Ωστόσο μια ιδέα έριξα, μπορείτε αν θέλετε τόσο εσείς όσο κι άλλοι συνάδελφοι επενδυτές-θαμώνες να συμπληρώσετε αιτιολογημένα με εταιρείες που σέβονται τους μετόχους τους και πιστεύετε πως αξίζουν επένδυσης.

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ κύριε Hippy σας ευχαριστώ για την εμπεριστατωμένη απάντησή σας, η οποία αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Η συγκεκριμένη εταιρεία -αν και κρατική - είναι νοικοκυρεμένη και με πολύ καλά θεμελιώδη.

      Διαγραφή
  30. Χρόνια πολλά κύριε Τάκη και σε όλα τα μέλη του blog.
    Kαλή Χρονιά και κουράγιο σε όλους μας

    Αικατερίνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλή χρονιά σε όλους κι από εμένα - πολλές ευχές και όλα να πάνε καλά - τουλάχιστον οι ευχές είναι τζάμπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά κι από εμένα. Μια και ήρθε για ευχές ο κ. anathema, φίλος απ΄τα παλιά, σκέφτηκα να σας ποστάρω ένα άρθρο ενός άλλου παλιού φίλου, του εξαιρετικού swear, που περιγράφει μοναδικά αυτό που ζήσαμε στην αγορά το τελευταίο τρίμηνο (και πιθανολογώ πως θα ζήσουμε και το επόμενο)

      Spread Your Legs

      Μην περιμένεις να τη βγάζεις πάντα καθαρή στο χρηματιστήριο. Οι καλύτεροι κουρσάροι της ιστορίας είχαν από ένα μάτι ή ένα χέρι ή ένα πόδι. Οι κορυφαίοι, και τα τρία αυτά πακέτο.

      Όταν το ταμπλώ παίρνει φωτιά, χρησιμοποίησέ το σαν σόμπα.

      Εάν νομίζεις ότι μια σπουδαία πρόβλεψη αρκεί για να κερδίσεις στις αγορές, να θυμάσαι ότι ο Κέϋνς την έφαγε πολύ άσχημα στον κώλο, το ’29.

      Όταν βλέπεις κάποιον να δίνει εξωφρενικά χαμηλή τιμή-στόχο για ένα χαρτί, απλώς ρώτησέ τον πόσα κομμάτια πούλησε στον προηγούμενο πυθμένα. Πολλαπλασίασε αυτόν τον αριθμό με την τιμή-στόχο που σου δίνει, κι αμέσως ξέρεις πόσο κεφάλαιο του απέμεινε.

      Η τύχη δεν είναι πάντοτε με το μέρος των ισχυρών, αλλά είναι πάντα με το μέρος των τυχερών.

      Μόλις δεις ότι σκάει μιά φούσκα, μη διστάσεις ούτε στιγμή να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια : Όταν εξερράγη στον αέρα το Χίντενμπουργκ, από τους ενενήντα επτά επιβαίνοντες πέθαναν οι τριανταέξι. Απ’ αυτούς, οι τριανταπέντε ήσαν εκείνοι που έμειναν πάνω στο αερόπλοιο. Απ’ όσους πήδησαν από ψηλά στο έδαφος, μόνον ένας έχασε τη ζωή του.

      Ξύπνα. Αν οι άλλοι πάνε πάσσο κάθε φορά που εσύ έχεις καλό φύλλο, αυτό σημαίνει ότι βλέπουν τα φύλλα σου. Κι αν ένα χαρτί ξεκινάει την κατρακύλα μόλις εσύ μπεις γερά μέσα, αυτό σημαίνει ότι βλέπουν το μετοχολόγιο.

      Κάθε καρπαζοεισπράχτορας διαθέτει δύο πράγματα : Το ένα είναι η «Αρχή του Κύματος» του R.R. Prechter, στη βιβλιοθήκη του. Το άλλο, είναι ένα ακόμη margin call, στην ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή του.

      Μην κάνεις άσκοπους γύρους ώσπου να βρεις κενή θέση στάθμευσης. Γι’ αυτή τη δουλειά έχει επινοηθεί το διπλοπαρκάρισμα.

      Όταν βλέπεις κάποιον να χτυπιέται σαν επιληπτικός για τη «φούσκα των ακινήτων», ρώτα τον πόσο ενοίκιο πληρώνει.

      Μην επιλέγεις οικονομική εφημερίδα με κριτήριο το ένθετο cd που προσφέρει. Στο Metropolis πουλάνε σειρές της Deutsche Grammophon με τα ίδια ακριβώς χρήματα.

      Ποτέ να μη βασίζεσαι στο margin. Kανενός το margin δεν αξίζει όσο τα μετρητά του.

      Μην ελπίζεις να πέσεις πάνω σε εξαιρετικές περιπτώσεις νεκροφάνειας. Εάν μια μετοχή φαίνεται νεκρή, είναι επειδή ακριβώς έχει πεθάνει.

      Δύο τρόποι υπάρχουν ώστε να καταλάβεις πόσο αξίζει ένας γκουρού. Ο ένας είναι να δεις τη μερίδα του. Ο άλλος, απλώς να παρατηρήσεις ποιούς τύπους έχει για σφουγγοκωλάριους.

      Από τους εκατό που μιλούν για τα spreads, οι ενενήντα δεν ξέρουν καν τί είναι το spread. Από τους υπόλοιπους, οι εννέα δεν ξέρουν κάν τι είναι το ομόλογο. Κι από τους εκατό που αποκαλούν τον επιχειρηματία "λαμόγιο", οι ενενήντα εννέα δεν ξέρουν καν τί σημαίνει η λέξη. Ο ένας που ξέρει, είναι ο επιχειρηματίας.

      Μην περιμένεις από τους άλλους να σου πούν πού θα πάει το χρηματιστήριο. Πες τους εσύ πρώτος.

      Ποτέ δεν ρωτάμε έναν παπαγάλο εάν θέλει καφέ. Παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, η καφεϊνη είναι ιδιαίτερα τοξική για τους παπαγάλους, όπως επίσης η σοκολάτα και το αβοκάντο.

      Εάν έχεις χαρτιά στην πτώση, θα έχεις χαρτιά και στην άνοδο, εκτός πλέον κι αν διάβαζες ελλιοτικά τζιμάνια και πούλησες στον πάτο.

      Όταν ακούς για «κερδοσκοπικό πάρτυ στο ΧΑΑ», να θυμάσαι ότι χωρίς Martini δεν πρόκειται να περάσεις από την πόρτα, ακόμη κι αν είσαι ο Τζωρτζ Κλούνεϋ.

      Ενόσω μαζεύεται ένα μικρό χαρτί, χρειάζεται να κάνεις τρία πράγματα. Το ένα είναι να βγάλεις το σκασμό. Τα δεύτερο να βγάλεις το σκασμό και το τρίτο να βγάλεις το σκασμό. Εν συνεχεία, μίλα όσο θες ή και παραπάνω απ’ όσο θες. Ακόμη καλύτερα.

      http://kleftiko.blogspot.gr/2010/01/spread-your-legs.html

      Διαγραφή
  32. Καλή χρονιά με υγεία σε ολούς τους φίλους και στον κ.Τάκη!
    Κύριε hippy τα γραπτά του Swear ηταν "οαση" εκείνα τα δύσκολα "πέτρινα" χρόνια!!
    Το άκουσα γιά ευχή εχθές το βράδυ Δραχμή- Αλέξη και I phone 6....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλή χρονιά σας εύχομαι με υγεία πάνω από όλα .Η φετινή χρονιά είναι do or die Τα ψέματα και οι φανφάρες τελείωσαν για όλους Ή θα πάμε ένα βήμα μπροστά να ξεπεράσουμε όλα αυτά που μας έφεραν εδώ με τις απαραίτητες θυσίες και ξεβόλεμα. Ή θα συνεχίσουμε να παίζουμε το παιχνίδι " ο κλέφτης και ο ηλίθιος" αλλά πλέον χωρίς πολιτικό ηθικό οικονομικό ψυχικό χρόνο υπέρ μας. Η Ευρώπη φαίνεται να ετοιμάζεται για αυτό το πολυπόθητο QE ,το νόμισμα μας αυτό δείχνει με την υποχώρηση του Λογικό είναι μερικές χώρες να διαφωνούν με αυτό για τους δικούς τους λόγους (αποταμιεύσεις) . Νομίζω οι «οικονομικοί¨» λένε τα επιτόκια τα τρώει ο πληθωρισμός. Την πιθανότητα τέλος του μήνα να βγαίνει κυβέρνηση αριστερή και ταυτόχρονα ο θείος Μάριο να κόβει χρήμα για να χρηματοδοτήσει το φιλόδοξο πρόγραμμα της την βρίσκω μικρή. Προσοχή μόνο μην καταλήξουμε να φάμε κλωτσιά ευρωπαϊκή με τις επιλογές μας και μετά ο Μάριο να κόβει το χρήμα για να "αντέξουν" οι υπόλοιποι την "πιστολιά¨ που θα ρίξουμε στο χρέος ως αφορμή!
    To εύρος που έγραψα στον κ. Πέτρο είναι ενδεικτικό και όχι γκουρουδιά . Το χαμηλό νούμερο ή κοντά εκεί τέλος πάντων είναι η αδυναμία να πάμε μπροστά και επομένως η επιστροφή στον πάτο με πάταγο Το 2012 φτάσαμε εκεί κάτω από φόβο οπότε φέτος αν πέσουμε από απώλεια της ελπίδας θεωρώ ότι θα πέσουμε πιο κάτω. Το πάνω νούμερο είναι μια επιστροφή στην κανονικότητα οπότε με βάση την αφετηρία της χρονιάς έβαλα ένα 50% πάνω. Είναι και το νούμερο που πιάσαμε τον Σεπτέμβρη όταν νομίζαμε ότι πάμε Βερολίνο να κλείσουμε συμφωνία για το χρέος.
    Μια διαπίστωση που με λυπεί είναι ότι πέρσι τέτοιες μέρες το αντίστοιχο θέμα ευχών του κ. Μορφονιού το είχαμε σχεδόν γεμίσει Όχι μόνο αριθμητικά σαν σχόλια ,αλλά και από πολλούς και πολύ καλούς φίλους του μπλογκ που εκτιμώ από δικούς τους λόγους σταμάτησαν να γράφουν. Ελπίζω να μας διαβάζουν με υγεία πάντως και να δώσει η χρονιά την αισιοδοξία που χρειάζονται να επιστρέψουν εδώ. Καλή χρονιά σε όλες και όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τι φέρνει το 2015 για 5+1 εταιρείες του Χ.Α.----------http://www.capital.gr/News.asp?id=2192211

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. δασκαλε ριξε τις προβλεψεις σου ΓΙΑΤΟ 2015 ΤΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΙΜΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Bonjour! Αντε και καλή χρονιά σε όλους!

    Επέστρεψα σήμερα ξημερώματα. Κατά την διάρκεια της απουσίας μου απο το κωλοχανείο που ονομάζεται Ελλας έγιναν αγορές για να φτιάξει ο μέσος όρος και το χαρτοφυλάκιο πλέον έχει τα ακόλουθα με σειρά τεμαχίων (απο τα περισσότερα στα λιγότερα):

    Χαρτοφυλάκιο ως έχει με σημερινές αγορές:

    ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ μικτή τιμή 4.95€
    ΑΒΑΞ μικτή τιμή 0.77€ (δεν αγοράστηκαν άλλα)
    ΑΝΕΜΟΣ μικτή τιμή 0.73€
    ΚΑΜΠΑΣ μικτή τιμή 0.48€
    ΔΡΟΜΕΑΣ μικτή τιμή 0.20€
    ΛΟΥΛΗ μικτή τιμή 2.10€

    Θα επανέρχομαι μόνο σε τυχόν αλλαγή που θα κάνω στο χαρτοφυλάκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μια φωτογραφία απο το ΜΟΝΑΔΙΚΟ Zermatt:

      http://prntscr.com/5obo0i

      Διαγραφή
    2. Καλως ήρθατε κ.Δαρείε πίσω στην πατρίδα .Αν και μας χαλάτε το εμπορικό ισοζύγιο με τις βόλτες σας ,ελπίζω να περάσατε όμορφα !! Βλέπω την φώτο σας πολύυυυ χιόνι εκεί πάνω ή έτυχε εκείνη την μέρα εδώ πάντως μια μέρα έριξε λίγο χιονάκι στις πόλεις και όλοι κάνανε σαν μικρά παιδιά μαζί με αυτούς και εγώ :) Καλή χρονιά !

      Διαγραφή
  37. Τα καλά να επισημαίνονται. Ωραίος ο Λεώ.

    "Η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ σε καμία εκ των περιπτώσεων, το Grexit είναι προπαγάνδα, είναι απειλή, είναι διαπραγματευτικό μέσο, είναι εργαλείο φόβου, είναι εκβιασμός, είναι τρομοκρατία προεκλογικού χαρακτήρα.... αλλά δεν είναι εθνικό σχέδιο της Ελλάδος.

    Η Γερμανία απειλεί την Ελλάδα με Grexit και όχι η Ελλάδα την Γερμανία και αυτό δείχνει τον φόβο της Γερμανίας.

    Αν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ θα χάσει η Ευρώπη 250 δισ. ευρώ."

    Να προσθέσουμε επίσης ότι και η Γερμανική 10ετία του 0,5% σε περίπτωση εξόδου και το Νότο στην πρίζα θα γίνει ένα όνειρο τρελλό όνειρο απατηλό.

    Είναι πολλά τα λεφτά Βολφραγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψυχραιμία και προσήλωση στο στόχο. Τα βόλια είναι πολύτιμα δεν τα σπαταλούμε.

      Διαγραφή
    2. o Λεώ ως γνήσιος εκπρόσωπος ακραίων κινήσεων και κινημάτων, οφείλε να πάψει να λέει μπούρδες, όπως και η πλειοψηφία των Ελληναράδων. Ο καιρός γαρ εγγύς και ο καθένας θα λάβει αυτό που του αξίζει. FORMAT οσονούπω....

      Vasilisg

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι φίλος μου, σκασίλα μου εάν τον εκθειάζουν ή τον βρίζουν. Πήρα αφορμή το σχόλιο του για να κάνω το δικό μου. Δημοκρατία έχουμε.

      Ωστόσο επειδή η απάντηση σας είναι γενικόλογη. Έχετε την καλωσύνη να μου είτε τι έχετε κατά νου γράφοντας " ο καθένας θα λάβει αυτό που του αξίζει. FORMAT οσονούπω...."

      Ποιός θα λάβει, τι θα λάβει?

      Διαγραφή
    4. Καλή Χρονιά αγαπητέ hipy!
      Τελικά το bankingnews καταλαμβάνει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό απ' ότι μερικοί θεωρούσαν και το χλεύαζαν και εγώ κάποια στιγμή (Οκτώβρη του '14) είχα γράψει ότι θα έβγαινα αγοραστής αν ο δείκτης γύριζε στις 780-800 μονάδες, είχε τότες περίπου 950 (+-) και γεύτηκα την χλεύη... Αλλά λένε : Στήν αρχή τον χλευάζεις, στην συνέχεια τον πολεμάς και τελικά τον αποδέχεσαι. Ποιόν??? βάλτε ότι γουστάρετε από πρόσωπα πχ Λέω έως κουσούρια ή ήττες ή πόνος κλπ...
      Και σε ρωτάω φίλτατε Ηλία, τότες.. δεν γνωρίζαμε τους γελωτοποιούς πολιτικούς του και τους κακομαθημένους πολίτες ???
      Οφείλω να πω πως ο Λέω τολμά και γράφει την πρόβλεψή του είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω και μάλιστα με αιτιολόγηση και είμαι σίγουρος ότι όποιος μπαίνει εδώ, σίγουρα μπαίνει και το bakhngnews.. και κάτι ακόμη, στα δύσκολα ο ηγέτης μπαινει μπροστά και δείχνει τον δρόμο .. φαντάσου τον Λέω-νίδα στις θερμοπύλες να έλεγε : μάγκες..κάντε τα κουμάντα σας..
      ....Κάτω τα μπιστόλια ζαγάρια γιατί σας έφαγα....
      Και σας θυμίζω ότι τα είχα ρίξει και στον ελιοτιστή τον Λεύκιο...που έπαιζε τριπλή και έχανε!
      Αίντε πάμε όλοι μαζί.....

      Διαγραφή
    5. Χρεωκοπία, ελικόπτερα, εμφύλιος, αναγέννηση από τις στάχτες........

      Vasilisg

      Διαγραφή
    6. Kε Hippy, δεν ανέφερα ποτέ ότι είναι φίλος σας, δημοκρατικά κατέθεσα την άποψη μου για τον τύπο αυτόν, τη χώρα, τους πολίτες της και το μέλλον της.

      Vasilisg

      Διαγραφή

    7. Επειδή κατά κόρον διαβάζω τούτες τις μέρες για grexit και λοιπές παπαριές από λογιότατους χωρίς ΚΑΝΕΝΑΣ να δείχνει τον νόμιμο νομικό τρόπο για να γίνει αυτό, πήρα σαν αφορμή το σχόλιο του Λεώ με τον οποίο συμφωνώ στο συγκεκριμένο θέμα για να κάνω το δικό μου σχόλιο.

      Φυσικά και καταθέσατε δημοκρατικά την άποψη σας κύριε Vasilisg. Είναι απολύτως σεβαστή, ισοδύναμη με την δική μου και όλων των υπολοίπων. Προσωπικά όμως διαφωνώ με όλα τα σενάρια καταστροφής που σε γενικές γραμμές είναι αντίθετα με το συμφεροντολογικό κόσμο που μας περιβάλλει οικουμενικά κι όχι μόνο στην Ελλάδα.

      Follow the money λέει το αγγλοσαξωνικό ρητό. Ελπίζω πως θα επαληθευτεί για το συμφέρον μας αλλά και το δικό τους.

      Διαγραφή
  38. Καλησπέρα σας και με την μέγιστη δυνατή εκτίμηση προς όλους τους φίλους.
    Ας μην ξεχνάμε ότι κάποιοι βγάζουν είτε το ψωμί τους είτε το παντεσπάνι τους από τον ηλεκτρονικό τύπο ,από διαφημίσεις,από σχόλια που μόνο αντικειμενικά δεν είναι,από συγκαλυμμένη ή φανερή στήριξη επιχειρηματιών ή κομμάτων .Την δουλειά τους κάνουν ,έτσι είναι ο κόσμος από ανακάλυψης της γραφής.Εμείς τους διαβάζουμε,κρίνουμε τα γραπτά τους και πράττουμε τα δέοντα.Θυμηθείτε τον χαρακτηρισμό της "πατσαβούρας"που είχε δοθεί από πρωθυπουργό για εφημερίδα.Πατσαβούρες υπάρχουν και θα υπάρχουν στο διηνεκές. Όπως και διαμάντια ενημέρωσης και ορθού λόγου.Κρίνουμε και κρινόμαστε,από τους άξιους και τα αποτελέσματα των πράξεων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Οι ράβδοι χρυσού αποτελούν το νέο... ασφαλές καταφύγιο των επενδυτών οι οποίοι φοβούνται ένα πιθανό grexit. Αυτό είναι το σενάριο που αναλύει το Bloombergτο οποίο τονίζει: «Η αγορά προσαρμόζεται αναζητώντας εναλλακτικές ή, αλλιώς, η κλασική αξία του χρυσού επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς η πολιτική αστάθεια στην Ευρωζώνη.

    Ο Τζορτζ Γκέρο, στρατηγικός επενδυτής πολίτιμων μετάλλων, με έδρα τη Νέα Υόρκη αναφέρει: «Οι άνθρωποι τρέχουν πίσω από το χρυσό γιατί είναι ο τελευταίος ''παράδεισος'' μετά το δολάριο. Σημαντικό ρόλο παίζει η γεωπολιτική αναταραχή που προκαλείται από την Ελλάδα και ωθεί τη Γερμανία να σκεφτεί την πιθανότητα ενός Grexit».

    Όπως σημειώνει το πρακτορείο ο χρυσός αύξησε τα κέρδη του και αναδύθηκε από τα χαμηλά ενός μηνός, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν την ελληνική πολιτική κρίση, συμπεριλαμβάνοντας στη συλλογιστική τους την πιθανότητα εξόδου της χώρας από το ευρώ. Την ίδια ώρα, επικρατούν αποκλίνουσες πολιτικές των κεντρικών τραπεζών σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

    Το ασήμι, η πλατίνα και το παλλάδιο αύξησαν επίσης τα κέρδη τους.
    Τα συμβόλαια χρυσού άμεσης παράδοσης σημείωσαν άνοδο 0,8% στα 1.197,97 δολάρια η ουγγιά και νωρίτερα στο χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης, διαπραγματεύθηκε στα 1.195,79 δολάρια, αντιστρέφοντας τις απώλειες 0,9% που είχε νωρίτερα, σύμφωνα με το Bloomberg. Το πολύτιμο μέταλλο στις 2 Ιανουαρίου υποχωρούσε στα 1.168,34 δολάρια που ήταν και το χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Δεκεμβρίου, πριν το ράλι που κατέληξε σε άνοδο 0,5%, όταν άρχισαν να εκφράζονται ανησυχίες ότι η Ελλάδα μπορεί να φύγει από το ευρώ.

    Το ενδεχόμενο αυτό αύξησε τη ζήτηση για το μέταλλο που χρησιμοποιείται σε περιόδους κρίσης ως επενδυτικό καταφύγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑΣΜΟ- ΔΙΚΑΙΩΝΕΣΕ ΓΙΑ ΕΛΠΕ- Η μετοχή δείχνει να προεξοφλεί δυσμενείς εξελίξεις για το επόμενο διάστημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. To πετρελαιο φθηνο και τα χρηματιστηρια πεφτουν. Τα επιτοκια στο μηδεν και αναπτυξη δεν βλεπουμε.
    Καλα ελεγε ο πατερας Γκαλμπρειθ: οτι και να κανουν οι Κεντρικες Τραπεζες (που τις θεωρουσε καθαρα μια διακοσμητικη αυθεντια, που κατα κανεναν τροπο δεν μπορουν με τα εργαλεια τους να επηρεασουν τις οικονομικες εξελιξεις) .
    Το θέμα ειναι ενα: Ολα ξεκινουν απο την καταναλωτικη ζητηση. Αν η ζητηση ειναι υποτονικη, για οποιαδηποτε λογους, τοτε η αναπτυξη δεν ερχεται. Τα μηδενικα επιτοκια και τα χαμηλα κοστη δεν προσφερουν τιποτα, αν δεν υπαρχει καταναλωτικη ζητηση.
    Αλλωστε η πραξη αυτο λεει: Η Ιαπωνια με αρνητικα επιτοκια και σερνεται 20 χρονια, Η βουλγαρια με υπερχαμηλα κοστη και σερνεται και αυτη. Ο παγκοσμιος καταναλωτης αναζητει ασφαλεια & νοημα, πρωτα απ ολα για να αρχισει να καταναλωνει και να ονειρευεται, και αυτα φθινουν αντι να αυξανουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ωραίος κ.Πέτρο! Λέτε να του πουλήσουμε "ασφάλεια" να κάνουμε εμείς την μεγάλη κονόμα?? Τα νοήματα τα αφήνω για τους άλλους -τους ευρωπαίους - στοχαστές. Αυτοί όλα τείνουν να μηδενίσουν και ακόμα χτενίζονται! Οι γερμανοί έχουν κουλουριαστεί πάνω απο το χρήμα που μαζέψαν(τσάμπα) απο τον φόβο των άλλων σαν τον Νοσφιστή , οι 5 στρατοί πλησιάζουν για την μεγάλη μάχη , και εμείς ψάχνουμε τον Αλεξη που ψάχνει με την σειρά του το μαύρο βέλος. Όλα όπως καταλαβαίνετε είναι παραμύθια για μικρά παιδιά (το οποίο είδα πρόσφατα εξου και οι αναφορές).

    Χτές ήθελα να βάλω jennifer με αιτό για το καθιερωμένο γύρισμα ημέρας εντόκων. Δυστυχώς έτυχαν κάτι άλλες δουλειές και δεν πρόλαβα. Σαν σημαδούρα θα έβαζα το 0,85 της πειρ έτσι για να 'χουμε να λέμε . Άντε και σαν προσδοκία το 1 ευρω της λεγάμενης. Πάντως σήμερα ήταν η πρώτη φορά (αριστερά) που έκλεισε κάτω απο την παχυά γραμμή του ΩκΩ (790-817) και με μικρό γκαπάκι. Αμα αύριο ανοίξει με γκαπακι το βράδυ θα πιώ ένα ISLAND να το γιορτάσω χεχε και τα υπόλοιπα κέρδη λέω να τα βάλω στο "5"αρι της πιθανότητας του δεύτερου να γίνει πρώτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Πειρ-αυλος έκλεισε . Με όλο το ταμπλο στα κόκκινα ένα +10 σχεδόν δεν είναι και άσχημο. έχω την αίσθηση οτι ενα πιό δυναμικό πάνω θα γίνει αλλά αφου χτυπήσουν κάτω τιμές -στόχους πχ 3,90-4 ευρώ για μυτιλ. Οπότε αναμονή. Εδώ βλέπω ξηρασία στα σχόλια πάντως Ούτε στο τσίγκλισμα-πείραγμα που έβαλα πιο κάτω δεν βλέπω συμμετοχή ΟΚ as you wish.

      Για τον ένα στρατό (βλέπε παραπάνω) http://www.skai.gr/news/world/article/272703/to-pedagono-kleinei-vaseis-stin-europi-/

      Διαγραφή
    2. Τέτοιες μέρες τέτοια κέρδη σπανίζουν. Εύγε λοιπόν.

      Κάποιες φορές δυσκολεύομαι να σε παρακολουθήσω φίλε Lorac. Οπως πχ αυτό το " jennifer με αιτό". Κάτι που μεγάλωσα κάτι που δεν πολυτριγυρίζω στα μπλογκς...χάθηκα.

      Σε ότι με αφορά είμαι οπαδός του λιγώτερα αλλά σιγουρότερα. Με σταθερή προτίμηση στις μερισματοφόρες εταιρείες θεωρώ την τράπεζα Ελλάδος σαν κορυφαία επιλογή. Είτε με ευρώ είτε με ευρωδραχμές. Πιθανολογώ τη ζώνη 12-14 ευρώ την έχει για καλαμπούρι το αργότερο μέχρι την Πρωτομαγιά. Θέλω να την αγοράσω προς το στρογγυλό 8αρι, αλλά κάθε μέρα που κάνει κάτω απ΄το 9ευρο χτυπάω μερικά κομμάτια (και χθες στα 8.91). Μερικά κι όχι αρκετά διότι μου φαίνεται λογικότερη η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, πτώση στο μαγαζί και volatility στο Θεό. Δεν κυνηγώ τις εκπλήξεις. Προτιμώ να παίζω με τις πιθανότητες υπέρ μου. Θέλω λοιπόν μετεκλογικά ρευστότητα τουλάχιστον 70%.

      Κι αν γίνει η έκπληξη?

      Λιγώτερο πιθανό ενδεχόμενο αλλά κανένα πρόβλημα. Σ΄αυτή την περίπτωση αγορές market με το καλημέρα ακόμα και στο +10%. Η αγορά πριν το καλοκαίρι θα έχει χτυπήσει τα προηγούμενα υψηλά (άσε που θ΄ανέβει κι η θέση μου στα ομόλογα)

      Θεωρώ την 20ετή (κατ΄αρχήν) παράταση του χρέους ΔΕΔΟΜΕΝΗ καθώς και την μετατροπή του επιτοκίου από κυμαινόμενο σε σταθερό <0,8%. Αιθεροβάμων? Αισιόδοξος? Θα δείξει.

      Διαγραφή
    3. Ευθύς εξαρχής ήμουν αντίθετος σε κάθε αγορά warrants με το σκεπτικό ότι είναι προιόντα προορισμένα να μηδενίσουν λίγο μετά την 3ετία. Γιατί να πληρώσει το ΤΧΣ για ν΄αποκτήσει αυτό που θα είναι δικαίωμα του σε 1,5 χρόνο από σήμερα, απ΄το καλοκαίρι του 2016 και μετά? Ιδιαίτερα με (συν)κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο αυτό νομίζω μηδενίζεται.

      ΕΤΕΤΠ? Χα χα χα....Εξαιρετικό!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα στους φίλους.
      Ηλία,οι μετοχές της ΕΛΛ εξακολουθούν να είναι ενσώματες; Δεν έχω αγοράσει ποτέ και δεν ξέρω αν συνεχίζεται η ιδιαιτερότητα της μετοχής.

      Διαγραφή
    5. Καμία ιδιαιτερότητα πλέον κ. Νίκο, αγοράζονται και πωλούνται ακριβώς όπως και οι λοιπές μετοχές.
      Βίκτωρ

      Διαγραφή
    6. Ακριβώς όπως τα λέει ο κ. Βίκτωρ φίλε Νίκο.

      Για μένα πάντως-ως προς την αγορά-η μεγάλη εικόνα είναι ότι 4 τρις νοτιο-ευρώ (4,000,000,000,000) λήγουν την προσεχή 4ετία και ζητούν φτηνή αναχρηματοδότηση. Το αυτό και 25 δις ελληνικά τη διετία 2015-16. Σαν να λέμε 25/4000=0,625% του συνόλου. Πόσο μαλάκες είναι ποια για να (ξανα)κάνουν την ίδια μαλακία του 2010?

      Θα μου πείτε πως παίζει κι η περίπτωση να γίνει ατύχημα. Αν η κατάσταση διαχειρίζονταν από τους πολιτικούς ίσως. Με τους τραπεζίτες όμως που κάνουν κουμάντο στην ΕΕ μου φαίνεται απίθανο.

      Διαγραφή
    7. Κ. Hippy κάποια στιγμή αν δεν κάνω λάθος ο κ.Τζο είχε αναφέρει την λέξη "αιτό" όσο το χαα ανέβαινε απο το 2013 . Τότε είχα ανεβάσει μια φώτο μιας εκπάγλου καλλονής κυρίας να κρατάει έναν αιτό για να τονίσω την ομορφία αυτής της ανόδου (για τους λονγκ βέβαια). Αργότερα είχα βάλει την φώτο της jennifer lawrence γνωστής στο πανελλήνιο για τις υποκριτικές της ικανότητες σε βαθειά πνευματικές ταινίες εκ αμερικής να έχει και αυτή τον αιτό στον ώμω. Με αυτήν ήθελα να δείξω τις εφήμερες βραχυπρόθεσμες σχέσεις - ξεπέτες στην αργκο- που μπορεί να έχει κάποιος όταν γύρω του όλα φλέγονται! Η jennifer μέχρι τώρα έχει πάει μιά χαρά btw !!
      Τις επιλογές κάτω -ως ακραίες - τις έβαλα μόνο για να τσιγκλίσω τον κυρ-Μορφονιό αλλά μπααα . Αμα σας ενδιαφέρει όμως μπορώ να σας γράψω μια αντιθετκή άποψη για το ετετπ. Ετσι ή αλλιώς τσάμπα είναι (η άποψη).

      Διαγραφή
    8. κυριε Lorac γράψε μια αντιθετκή άποψη για το ετετπ και τιμη αγορας - αιντε και ένα κοκινελι--παντως εισαι γατονι δεν σου ξεφευγη τιποτα

      Διαγραφή

    9. Εχω ψύχωση με το χρηματιστήριο...πλήττω με τις γκουρουδιές, μ΄ αρέσει όμως (όπως σε όλους) να διαβάζω τεκμηριωμένες απόψεις, σ΄αυτή την κατηγορία κατατάσσω τις δικές σας κ. Lorac. Δεν υπάρχει περίπτωση ν΄αγοράσω οποιοδήποτε warrant (πλην ίσως ΑΛΦΑΤΠ αποκλειστικά σε συνδιασμό με πώληση ΣΜΕ ALFA-κοντά στην άσκηση του το 1ο εξάμηνο έδινε περί το 5% καθαρό). Φυσικά και μ΄ενδιαφέρει η αντιθετκή σας άποψη για το ετετπ (και ΟΛΕΣ οι αντιθετικές απόψεις).

      Ευχαριστώ για την επεξήγηση της jennifer. Δεν θυμόμουν τίποτα. Ο φίλος μας Νίκος Τ είχε γράψει κάποια φορά μια μεγάλη αλήθεια. Οι περισσότεροι απ΄εμάς θυμόμαστε όλα τα γραπτά μας, ελάχιστα όμως των άλλων σχολιαστών. Δεν με τιμά καθόλου αλλά δυστυχώς σ΄αυτούς ανήκω κι εγώ.

      Διαγραφή
    10. Καλησπέρα σας , πριν γράψω ένα αντιθετικό σενάριο θα σας κουράσω λίγο με μιά ιστορική αναδρομή

      1 >>>> http://www.mitarola.blogspot.gr/2013/06/vampires-of-blood-2006.html εδώ διαβάζουμε την Τακάριον ματιά περί τραπεζών και λίγο τα σχόλια απο κάτω.

      2 >>>> http://www.mitarola.blogspot.gr/2013/06/warrants.html Εδώ περί γουαρανζζζ με παράδειγμα την ετε. Εδώ διαβάζω οπωσδήποτε το "Τι άλλο πρέπει να ξέρω" και μετά ψάχνουμε στα σχόλια έναν μαθηματικό τύπο.

      3>>> γενικά links http://www.wikinvest.com/wiki/Warrants

      Πρίν συνεχίσω να διευκρινίσω οτι λόγω εν-ασχόλησης με την αλφα ως μετοχή ,έτσι ασχολήθηκα και με το warrant της ,τα οποία (μετοχή και warrant) ουδε μία σχέση δεν είχαν παιχτικά με τα αντίστοιχα της ετε οπότε δεν αποτελεί σε καμία των περιπτώσεων πρόταση ή πεποίθηση αυτά που θα αναφέρω παρακάτω για το ετετιπι.

      Διαγραφή
    11. ETE q3 2014 σύνολο ιδίων 10,839 μαζί με μη ελέγχ συμμετοχές 11,669 Σύνολο μητρικής 9999 Αφαιρώ 1,4 για προνό και βγάζω 1,761 της υπεραξίας ( γιατί είμαι τακαρόπληκτος χαχαχα) Ότι απομένει το διαιρώ με το 3.533.149.631 . Το νούμερο είναι 1,94 για την μητρική και 2,17 για τον όμιλο.

      Πάμε τώρα στο διάγραμμα. Βλέπω μόνο 2014 και υπολογίζω πόσα λεπτά έχασε η ετε απο τα ψηλά της και αντίστοιχα το τιπι της μετά βρίσκω στις βασικές αντιδράσεις(ανόδους) που έκανε η μετοχή πόσα λεπτα κέρδισε και αντίστοιχα το τιπι της . Εύκολα βρίσκω το ρυθμό μεταβολής μεταξύ τους .

      ΑΝ έχω όρεξη σε ένα εξελακι βάζω ημερήσιες μεταβολές τιμής και τιπι και βρίσκω αν διαιρέσω τα νούμερα και ιντραντει κινητικότητα της μετοχής/τιπι και τα κάνω και γραφική παράσταση του ρυθμού μεταβολής. Ξέρω κ. Hippy είναι πολλά αλλά έχω εμπιστοσύνη στις μαθηματικές δεξιότητες σας που σίγουρα ξεπερνούν προσθαφαίρεση και διαιρέσεις.

      Αφού έχω λοιπόν την εικόνα αυτή ανοίγω πάλι διάγραμμα τιπι μόνο από Μάιο 14 και φτιάχνω δύο σφήνες απο χαμηλά Μαίου-Οκτ η μεγάλη και απο χαμηλά Οκτ-Δεκ η μικρή. Βάζω και ένα μέσο όρο να τρέχει ας πούμε για παράδειγμα 8-10 ημερών σταθμισμένο ως προς τα πρόσφατα δεδομένα.

      Αφού λοιπόν έχουμε κάνει την ετοιμασία μας κ.Hippy ξανακοιτάμε την ετε και βλέπουμε οτι μιά ροή προς το εύρος του 1.05 συν πλην κάτι ψηλά την έχει . Άρα κάνουμε την αναγωγή πόσο θα μπορούσε να χάσει το τιπι για αυτά τα περίπου 20 λεπτά ακόμα που θα χάσει η μετοχή. Βλέπουμε και το διάγραμμα του που αντιστοιχεί αυτή η τιμή σε σχέση με το τρίγωνο ( μεγάλο και μικρό) . Κατόπιν κάνουμε την αντιθετική σκέψη οτι η μετοχή γυρνάει να τεστάρει είτε μια πρόσφατη στήριξη ( ας πούμε τυχαία το 1,60) ή ακόμα και να φτάσει το bv της μητρικής. Κοιτάμε λοιπόν τα δύο τρίγωνα του τιπι βρίσκουμε πόσο πάνω δίνουν σε περίπου 5-10 εργάσιμες απο σήμερα και τσεκάρουμε και αν συμφωνούν οι τιμές με το ρυθμό μεταβολής που υπολογίσαμε!

      Έχουμε και το μέσο όρο με ημερήσιο κλείσιμο πάνω απο εκεί να ενισχύσει τον συλλογισμό μας ή να αποτελέσει και το στοπ μας. Ξαναθυμίζω σε όλους οτι το τιπι έχει μόνο time value μέσα του ή αλλιώς πληρώνεις 15 λεπτά την πιθανότητα τα επόμενα χρόνια η ετε να είναι πάνω απο το strike price . Επειδή είμαι σίγουρος οτι κανείς δεν διάβασε τα λινκ του Μορφονιου μπορεί κάποιος να μου απαντήσει αν εκεί στο "τι άλλο πρέπει να ξέρω" παρ.4 το τχς προσφέρει στην χαμηλότερη τιμη που είναι ο μ.ο 50 ημερών ( Β) πόσο θα είναι τότε το (Α-Β)/ 8,23 ???

      Διαγραφή
    12. Κύριε Lorac καλησπέρα.
      Ο κύριος Ηλίας ο hippy μπορεί να μεγάλωσε αλλά παραμένει μαθηματικός και μάλιστα αποφοιτήσας προ της εποχής που τα πτυχία τα εκτύπωναν οι κομματικές νεολαίες. Δεν ξέρω αν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει τα βιβλία ανάλυσης και διαφορικού λογισμού του Κάππου .Αν ναι, θα έχει μέσα του την Γερμανική λογική,μόνο μην τον χρεώσετε στους Μερκελιστές.
      Σας ευχαριστώ που βοηθάτε να κρατηθεί ζωντανό αυτό το blog,το τόσο αξιόλογο.

      Διαγραφή

    13. Ωραία δουλειά φίλε κύριε Lorac. Συγχαρητήρια για την επιμέλεια σας.

      Η εξυπνάδα είναι βασικό συστατικό για επιτυχία στις αγορές. Ίσα με 25%. Αλλο τόσο είναι η εργατικότητα. Σας εύχομαι από καρδιάς να σας συντροφεύει και το υπόλοιπο 50% που είναι η τύχη (αν και μερικές φορές αυτό που λέμε τύχη επηρρεάζεται από το άλλο που λέμε έκτη αίσθηση που με τη σειρά του πολλά οφείλει στην πείρα).

      Παράδειγμα: οι αγορές δεν αγαπούν τις "αριστερές" κυβερνήσεις, ήδη απ΄τον Ιούνιο και τις ευρωεκλογές γνωρίζαμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτη δύναμη στους ψηφοφόρους συνεπώς το "ραντεβού τον Οκτώβριο" κ "σφίγγουμε τα μετρητά για την τρίτη μέρα μετά τας εκλογές" μάλλον πείρα θα το ονόμαζα κι όχι τύχη.

      Πάντως αν και τον έχω για ψιλοτεμπέλη το Χίππη το θέμα των warrants το έψαξε απ΄τους πρώτους, ήδη 6 μήνες πριν την εμφάνιση τους και πολύ πριν την μελέτη τους από τον κ. Τάκη. Αν πάτε πάνω δεξιά και λινκάρετε στο "Τι έλεγε ο Τάκαρος στο marketzone που έκλεισε" στη σελίδα 85 (22/12/2012) θα δείτε μια πρώτη "πρωτόγονη" παρουσίαση τους. Όταν πιθανολογώ arbitrage στρώνομαι στη μελέτη.

      Επί της ουσίας τώρα των παρατηρήσεων σας.

      Κάτι που με διαλύει στην πατρίδα μας είναι αυτή η ασάφεια που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να γίνουν δικαστές και να ερμηνεύουν κατά το δοκούν το κάθε νομοθέτημα. Διαβάζουμε:

      "Μετά την παρέλευση 36 μηνών το Τ.Χ.Σ. θα μπορεί να μεταβιβάζει τις μετοχές που του ανήκουν, αφού όμως προηγουμένως γνωστοποιήσει στους κατόχους των Warrants τον αριθμό των μετοχών που θέλει να μεταβιβάσει και εφόσον καλέσει τους κατόχους των Warrants 30 ημερολογιακές μέρες πριν να αποκτήσουν τις προς μεταβίβαση μετοχές σε τιμή ίση με την κατώτερη από την τιμή άσκησης κάθε δικαιώματος αγοράς και την μέση χρηματιστηριακή τιμή των τελευταίων 50 ημερών "

      Πραγματικά μοιάζει ν΄αφήνει ανοιχτό παράθυρο αυτό το τελευταίο (μέση χρηματιστηριακή τιμή των τελευταίων 50 ημερών). Όταν όμως έλθει η ώρα τις εκκαθάρισης:

      1) θα μετρήσει ο αριθμός των μετοχών τότε το 2013 ή ο σημερινός (με αντίστοιχο dilution μετοχών/warrants) ή ακόμα χειρότερα ο νέος μετά την επόμενη ΑΜΚ πιθανότατα-γνώμη μου-πριν τη λήξη τρέχοντος έτους?

      2)γιατί να θεωρήσουμε δεδομένη μια πιθανά χαμηλή μέση τιμή των 50 ημερών πριν την εξάσκηση του κατόχου warrant. Αν δηλαδή το ΤΧΣ βρεί αγοραστή για 2πλάσια τιμή στην ελεύθερη αγορά θα ζημιώσει? Δεν μου κάθεται καλά.

      Συνοψίζω. Δεν ξέρω δεν απαντώ. Ή αλλιώτικα για να μην φανεί ότι υπεκφεύγω...σαν επένδυση μακριά κι αγαπημένοι, σαν ξεπέτα ίσως. Έχετε κάνει καλή δουλειά, είστε σωστός όταν επισημαίνετε το μικρό πια ρίσκο/υπεραπόδοση των ετετπ αλλά...έρχεται η εποχή του Αλέξη. Και τούτος ο μπαγάσας φοβερίζει μέχρι και για τον ΟΠΑΠ (ενώ χθες έδινε ελπίδες για το γήπεδο). Άβυσσος η ψυχή του. Το μέλλον δυσανάγνωστο, δεν θα πάρω.

      Ασχετο. Σας το έχω ξαναπεί . Η παρουσία σας κοσμεί το παρόν μπλογκ και χαίρομαι που ξεκινήσατε να γράφετε και στην "ελευθερη γνώμη".

      Φίλε Νίκο καλησπερίζω κι ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη. Όπως πάντα γνήσιος ευπατρίδης.

      Διαγραφή

    14. Να γράψω κάτι και για τις "εμμονές"

      Η πιο μεγάλη παγίδα που καμμιά φορά πέφτω είναι η εξής...έχω την αίσθηση πως κάποιο χαρτί έχει κερδοσκοπικό ενδιαφέρον και θα κάνει κίνηση, επειδή φοβάμαι όμως ψωνίζω λίγα. Το χαρτί πραγματικά ξεκινά να κάνει την κίνηση, μου λέω είσαι μαριδόκαρδος, αγοράζω δυνατά αψήφιστα, το μαγαζί εκλογικεύεται και γυρίζει, οπότε μετατρέπομαι σε ανόητο και μαδημένο. Γι αυτό κάθε πρωί μου υπενθυμίζω δυνατά, σκληρά και άσπλαχνα...Κινήσεις απαλές ερασιτέχνη, όσο πατάει η γάτα (μέχρι να πάρει κατεύθυνση η αγορά).

      Διαγραφή
    15. Καλησπέρα. Δεν σας έχω πετύχει τουλάχιστον με την μορφή που σας ξέρω εδώ στην "γνώμη" χεχε με ιντριγκάρατε τώρα!! Αφου με είδατε εκεί θα θυμάστε μια παρατήρηση που έκανα στο ποστ του μιχάλη για την αλφα. Ε τώρα έφτασε στην μέση απο την πιρούνα!! Το ίδιο και ο πειραυλος φτάνοντας τον άσσο ίσως είναι καλύτερα να ξεκουραστεί εκεί να πάρει ανάσες. Πάντως η ετε-κούλα κουτσαίνοντς ανεβαίνει και αυτή στο αντίστοιχο δικό της 1,60. Σπάσιμο των τραπεζών πάνω απο εκεί νομίζω μονοδρομεί το κλείσιμο του γκαπ μετά της 8 Δεκ 14. Τσεκάρατε καθόλου την αντιθετική αν δουλεύει?? Θα σας έλεγα να έχετε προσοχή στον μέσο σταθμισμένο Μ.Ο. σε κλείσιμο πάντα.

      Η αλήθεια είναι οτι η ομιλία στην Χαζαπλαστ ήταν πολύ καλή http://www.euro2day.gr/news/highlights/article-news/1292974/anoihth-epistolh-toy-proedroy-toy-syriza-stoys.html

      Διαγραφή
    16. Φλασιά?

      "Μετά την παρέλευση 36 μηνών το Τ.Χ.Σ. θα μπορεί να μεταβιβάζει τις μετοχές που του ανήκουν, αφού όμως προηγουμένως γνωστοποιήσει στους κατόχους των Warrants τον αριθμό των μετοχών που θέλει να μεταβιβάσει και εφόσον καλέσει τους κατόχους των Warrants 30 ημερολογιακές μέρες πριν να αποκτήσουν τις προς μεταβίβαση μετοχές σε τιμή ίση με την κατώτερη από την τιμή άσκησης κάθε δικαιώματος αγοράς και την μέση χρηματιστηριακή τιμή των τελευταίων 50 ημερών "

      Μια ερμηνεία που μου ήρθε κ. Lorac είναι η εξής;

      Σκέφτηκε ο συντάκτης της σύμβασης του ΤΧΣ: "Εάν υποθέσουμε ότι όλα πάνε κατ΄ευχήν και σε κάποιο ενδιάμεσο του 6μήνου διάστημα πχ στον Οκτώβριο του 2016 βρω ενδιαφερόμενο αγοραστή για τις μετοχές της ΕΤΕ που κατέχω ας πούμε με 5 ευρώ/μετοχή (χα χα χα χα) ποιά προσυμφωνημένη τιμή να προτείνω στον κάτοχο του ΕΤΕΤΠ?"

      Διαγραφή
    17. Δηλαδή η παράγραφος αφορά το τυπικό μέρος της σύμβασης. Από τη στιγμή που τα πράγματα εξελίχθηκαν ανάποδα λογικό είναι να περιμένουμε πως δεν θα γίνει ΤΙΠΟΤΑ τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση της στο τέλος του 2017.

      (δεν έχω γράψει στη "γνώμη", ούτε σκοπεύω φυσικά να χρησιμοποιήσω ποτέ άλλο nick)

      Διαγραφή
    18. K. Hippy , όπως καλύτερα απο μένα λόγω εμπειρίας ξέρετε , πίσω απο τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης χαχα. Το ταμείο κάποτε είχε πεί οτι αποδέχεται να εισπράξει λιγότερα απο όσα έδωσε . Οπότε αν κάποτε πολύ μακρυά απο εδώ που είμαστε τώρα σε χρηματιστηριακό χρόνο πχ αποφασίσει να δώσει κομμάτια στον μέσο όρο των τότε 50 ημερών και είναι τιμή Β αυτό το νούμερο και η μετοχή έχει στην σποτ τιμή Α τότε με τον απλό τύπο (α-β)/ 8.3 θα βγαίνει μια nominal τιμή εε βάλτε και μιά έκπτωση εκεί και θα είστε κοντά στην σποτ τιμή του γαραντ. Μιλάμε πάντα για φυσιολογικές καταστάσεις και όχι γκρεκ-ξιτ και άλλα δεινά!! Εεε αυτό το ρίσκο με την ετε στο νούμερο που σας έγραψα και όλο πλησιάζει και το αντίστοιχο στο τιπι μπορώ να το πάρω για ένα πολύ λογικό και ανακτίσιμο ποσοστό του χαρτοφυλακίου μου. Γράφω ανακτίσιμο με την έννοια αν πάνε όλα στραβα ( zero) τότε το ποσό αυτό να μην μου κοκκινίσει το σβέρκο απο την φάπα και να είναι μέσα στις δυνατότητες μιας χρονιάς με τρειντς να επουλωθεί.

      Διαγραφή
    19. Αφού λοιπόν έχουμε κάνει την ετοιμασία μας κ.Hippy ξανακοιτάμε την ετε και βλέπουμε οτι μιά ροή προς το εύρος του 1.05 συν πλην κάτι ψηλά την έχει . Η ροή έφτασε στον στόχο της.

      Διαγραφή
    20. Κύριε Lorac κατά την προσωπική μου άποψη περίπτωση Grexit απλά ΔΕΝ υπάρχει. Εκτός που ΔΕΝ υπάρχει νόμιμος τρόπος για κάτι τέτοιο, είμαι επιπλέον ένθερμος οπαδός της λογικής ότι για να γίνει κάτι κάποιος πρέπει να κερδίζει από αυτό. Οπαδός του follow the money δηλαδή (σε δική μου εκδοχή). Συνεπώς είμαι αρκετά αισιόδοξος για τη χώρα και περισσότερο για το μαγαζί.

      Σκέφτομαι λογικά: Δεν υπάρχει στην ΕΕ προηγούμενο αθέτησης υπεσχημένων (αναφέρομαι φυσικά στην επιμήκυνση και στη μειωση επιτοκίου. Περιμένω και μικρό αυγάτισμα πχ κάποια άτοκη περίοδος αποπληρωμής)

      Σκέφτομαι ωφελιμιστικά: 4 τρις νοτίων ομολόγων λήγουν την προσεχή 4ετία και οι υπερχρεωμένες εκδότριες χώρες ελπίζουν σε φτηνή αναχρηματοδότηση. Το τελευταίο που θά΄θελαν είναι προβλήματα στο ευρωνόμισμα που μαθηματικά θα τους 2πλασιάσει το επιτόκιο.

      Σκέφτομαι στατιστικά:To 2013 μέσα στην 3άδα των περισσότερο κερδισμένων αγορών η χρεοκοπημένη Ελλάς. Το 2014 πρωταθλήτρια η χρεοκοπημένη Αργεντινή.

      Ως προς ΕΤΕ και λοιπές εμπορικές τράπεζες. Εχω σαν αρχή να αποφεύγω τις εταιρείες που βρίσκονται ή θα βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα. Εδώ όμως νομίζω θα έχουμε μερικούς μήνες αργότερα μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ επενδυτική ευκαιρία στις πιθανότατες τραπεζικές ΑΜΚ.

      Διαγραφή
  43. Κύριε Μορφονιέ σας έχουμε αφήσει πολύ καιρό ήσυχο να πίνετε το τσαγάκι σας και να μας χαζεύετε αφ' υψηλού να λέμε τις παρόλες μας. Θέλω να σας τσιγκλίσω λιγάκι με μιά υποθετική κίνηση Αμα λοιπόν βαριόσασταν και έπρεπε οπωσδήποτε να κάνετε μια κίνηση γκραν γκινιολ τί θα προτιμουσατε??
    α) θα παίξω νικητή εκλογών την σημερινή κυβέρνηση να πάρω 5 φορές τα λεφτά μου
    β) θα πάρω ετετπ (ναι ετε-τιπι χαχα) τώρα που δεν τα αναφέρει κανείς γιατί το θωρηκτό ετε των 5 θαλασσών θα σκίσει!!
    γ) θα λονγαρω το ευρώ γιατί ο Μάριο στο τέλος του μήνα θα πεί Quantitative easing my balls. See you next time.
    δ) free choise συμπληρώνεται όπως και απο όποιον θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επιλέγω δ
      δ)θα ρωτήσω τον Μορφονιό που έχει ΝΑΑΑΑ μια μυτόγκα!!
      καλή χρονιά!!
      πριν λίγες μέρες γύρισα απο γιοχάνεσμπουργκ..σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!!
      Υγεία υγεία υγεία σε όλους σας!!
      Πανάγος

      Διαγραφή
    2. κυριε Πανάγος εδώ δεν εχουμε να φαμε ΓΙΑ ΤΟ Γιοχάνεσμπουργκ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΨΗ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ-ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ=

      Διαγραφή
  44. ΓΡΑΦΤΩΝΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΑΡΒΥΛΕΣ ΝΟ48 ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ --Γ. Καρατζαφέρης: Ο Τσίπρας έχει μία τεράστια μεταμόρφωση - Εύχομαι να είναι αληθινή ---ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ--κ. Καρατζαφέρης ανέφερε «Τώρα που αντιλήφθηκε τι σημαίνει Ορθοδοξία εγώ δέχομαι και εφόσον το θέλει να είμαι ο ανάδοχος του παιδιού του που δεν το έχει βαφτίσει».
    «Ο Τσίπρας έχει μία τεράστια μεταμόρφωση. Εύχομαι να είναι αληθινή. Είναι ένας νέος άνθρωπος και το χαίρομαι. Και ότι προσέρχεται στην Εκκλησία, εις την Ορθοδοξία μου έκανε μεγάλη εντύπωση» σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης.http://bankingnews.gr/πολιτική/item/176508-γ-καρατζαφέρης-ο-τσίπρας-έχει-μία-τεράστια-μεταμόρφωση-εύχομαι-να-είναι-αληθινή.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Γ. Καρατζαφέρης--και επανέλαβε ότι «θα κρεμαστώ στο σύνταγμα αν υπάρχει ένδειξη ότι μπορεί να πήρα μίζα».AXXX ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ--ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΣΩΤΗΡΑ --ΛΥΠΗΣΟΥ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ --Α. Γκερέκου: Ανταποκρίνομαι στην πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά--http://www.dete.gr/articles/252138

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γραφτωνε και αυτωνε για ένα ζευγαρι σώβρακα --«Βασίλης Οικονόμου .Τα έσπασε με τον Παπανδρέου για το μνημόνιο. Μετά τα έσπασε με τον Κουβέλη γιατί ήθελε την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Τώρα πάει με τη δεξιά και το μνημόνιο. Όλα για την εδρούλα. ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!».

      Διαγραφή
  47. Τάκαρε που είσαι σε ετούτες τίς κρίσιμες αναταράξεις ,αφήνεις το blog στα χέρια του Λουκά του οινογνώστη,???
    Ελα ξανα να αναλάβεις το τιμόνι ,και αγνόησε τους πολιτικούς παπαρολόγους
    Ο καπετάνιος στην φουρτούνα χρειάζεται.
    ΕΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΙΟ ΑΡΙΣΤΑ 10 Ο Τζίμης Πανούσης για Κωστάκη & Γιωργάκη - GMMM --https://www.youtube.com/watch?v=YbZ4xyv4jfo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Φίλτατε Λούκιε, σωθήκαμε δεν θα ξεπαγώσουμε ποτέ πλέον κοίτα το μυστικό μου τ'οστειλε με email ο Αντώνης ο Μεγαλοπρεπής , έχει απόδοση ένα προς δύο δλδ 1 ώρα στο κρύο κερδίζεις δύο ώρες ζέστη και ούτω καθεξής...βάζω στην σκέψη μου κάποιον που κάθετε καιρό τώρα στο κρύο και καβατζάρει τον χρόνο για ζέστη...
    https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=8&cad=rja&uact=8&ved=0CEcQFjAH&url=http%3A%2F%2Fwww.triklopodia.gr%2Fprotipos-vioklimatismos-lisi-gia-ti-thermansi-ton-ellinon-protasi-samara%2F&ei=lTWyVL7eLcO4OvrogKgN&usg=AFQjCNFoK3JyhfxwLwOgFbekvHj0NumsSg&sig2=T-AYpfQjVoWtZTUcCL2UfA&bvm=bv.83339334,d.ZWU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΚΥΡΙΕ


    Chabo ΑΣΕ ΤΟ ΧΑΑ- ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ ΕΛΑ ΝΑ ΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΦΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΚΑΥΣΙΜΟ --Διαφήμιση Τζόκερ - Ο πλούσιος θείος (ΟΠΑΠ) --https://www.youtube.com/watch?v=iUmBWlPxf2o

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. -ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ-Άρχίζουν να διαφαίνονται σημεία ότι η θύελλα κοπάζει και σύντομα αν όχι άμεσα αναμένεται η έναρξη κατ'ελάχιστον μιας σημαντικής ανοσικής διόρθωσης, που αν είναι της τάξης του 23 % μας φέρνει περίπου στις 920-930 μον. και αν είναι 38%, στις 1000-1050 μον.
    Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι τα προηγούμενα χαμηλά θα κρατήσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΨΗΦΙΖΩ-- Ένωση Κεντρώων (Βασ. Λεβέντης]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Γνωρίζεις κανέναν απο αυτούς?
      Είναι ο πάνσοφος λαός που θα μιλήσει στις 25 του μήνα
      www.youtube.com/watch?v=zykafTuIMKo
      Μπουυυυυχαχαχαχαχαχα... συγνώμη κατουρήθηκα απο τα γέλια...
      Όρε γέλιο που θα πέση...
      ΠΑΣΟΚ- ΚΙΔΗΣΟ-ΣΥΡΙΖΑ-ΜΠΑΡΠΑΦΩΤΟΣ-ΚΑ(ΨΑΛΙΣ)ΜΕΝΟΣ-ΓΙΑΓΙΑ ΝΤΟΡΑ-ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗΣ
      Οι σωτήρες της Ελλάδος...Θα γυρίσει τα κλεμμένα για να έχει ευνοϊκή μεταχείριση ..... χαχαχαχαχα...
      Γελάει όλη η Ευρώπη με τους διακοναραίους που είναι καταθέτες στας Ευρώπας...
      - Σε περιμένω στην ''Τρελή Γαρίδα'' δίπλα στο παλιό ρολόι κρασί μοσχουδι και σαρδέλα στα κάρβουνα (γαρίδα θα βάλω άμα κάνει κολοτούμπα ο Αλέξιος και ανέβει η ΔΕΗ)

      Διαγραφή
  53. Μιλτιάδης Τζαλαζίδης: Ο πολιτικός αρχηγός «Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές»

    Μιλτιάδης Τζαλαζίδης: Ο πολιτικός αρχηγός «Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές» | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/186443/miltiadis-tzalazidis-o-politikos-arhigos-harizo-oikopeda-harizo-hrei-sozo-zoes#ixzz3Oe990zkq

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Έχετε μείνει νηστικός κύριε Χατζηδάκη;

    Έχει απειληθεί το σπίτι σας;

    Έχετε κινδυνεύσει από τις τράπεζες να σας πάρουν το σπίτι που χρόνια το φτιάχνατε;

    Έχετε κοιμηθεί βράδυ σε παγωμένο στρώμα;

    Ο Χατζηδάκης μένει άφωνος με το κεφάλι σκυμμένο... Η γυναίκα συνεχίζει να βομβαρδίζει με ζητήματα που το πολιτικό προσωπικό ίσως να μην έχει αντιληφθεί ποτέ του λόγω της απόστασης που το χωρίζει με την ελληνική κοινωνία.

    «Είμαι χήρα με παιδί που σπουδάζει και μου δίνεται 360 ευρώ από τη σύνταξη του άντρα μου για να ζήσω... Και να ξέρετε ότι είμαστε πολλές ελληνίδες που το βράδυ κοιμόμαστε σε παγωμένα σπίτια και το βράδυ δεν έχουμε τραχανά να φάμε».


    Read more: http://www.newsbomb.gr/ekloges/ethnikes-ekloges/story/544017/kraygi-agonias-apo-politi-exete-meinei-nistikos-kyrie-xatzidaki#ixzz3OpPkBSEN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. O Μαικλ Jordan της ισοτιμίας μ'ενα καλάθι έβαλε 30 πόντους σήμερα! Ιστορική μέρα και στο χρηματιστήριο εκεί γιορτάζουν με χαρά την απόφαση του http://www.bloomberg.com/quote/SMI:IND . Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε οτι στο ΤσΕΡΜΑτ κόψαν το δέντρο του κ. Δαρείου για να έχουν ξύλα το δύσκολο χειμώνα που έρχεται!

    Η κίνηση έγινε ,λένε, γιατί η εκτ θα κόψει χρήμα σε 7 ημέρες. Το ευρώ πέφτει για τον ίδιο λόγο τα πιτόκια το ίδιο οι άλλοι ανεβαίνουν μόνο εμείς πέφτουμε?? Μήπως είμαστε ελβετοί και δεν το ξέραμε τόσα χρόνια!

    Ασχημα κλεισίματα σχεδόν παντού σήμερα αλλά η γραμμή αλέξη αδιαπέραστη ακόμα. Αυτό το κόσμημα του μπανκινγκ η ευρο-μπανκια γιατί άραγες έπεσε τόσο σήμερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Bonsoir MONSIEUR Lorac.

    Προς το παρόν σήμερα πήραμε μια μετακύλιση των βραχυπρόθεσμων δανείων μας για 2018 - 2019 και δυνατότητα επέκτασης για 2020 -2021 και πέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ραχήλ Μακρή: Αν μας διακόψουν τη χρηματοδότηση θα κόψουμε μόνοι μας 100 δισ. ευρώ [βίντεο]

    Ραχήλ Μακρή: Αν μας διακόψουν τη χρηματοδότηση θα κόψουμε μόνοι μας 100 δισ. ευρώ [βίντεο]


    ΚΟΨΕ ΚΟΥΜΦΕΤΙ-Ραχήλ Μακρή: Αν μας διακόψουν τη χρηματοδότηση θα κόψουμε μόνοι μας 100 δισ. ευρώ [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/187024/rahil-makri-mas-diakopsoyn-ti-hrimatodotisi-tha-kopsoyme-monoi-mas-100-dis-eyro-vinteo#ixzz3OvQUSSDa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ξεκαρδιστικό το σποτ του κόμματος ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ. με τον Κολοκοτρώνη [βίντεο]

    Ξεκαρδιστικό το σποτ του κόμματος ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ. με τον Κολοκοτρώνη [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/186965/xekardistiko-spot-toy-kommatos-ellada-me-ton-kolokotroni-vinteo#ixzz3OvRzKQc9

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Σε πολυτελή σπίτια, τεράστια γιοτ και ιδιωτικά τζετ θα ξοδέψουν οι κροίσοι τα εκατομμύρια τους το 2015 [λίστα]

    Σε πολυτελή σπίτια, τεράστια γιοτ και ιδιωτικά τζετ θα ξοδέψουν οι κροίσοι τα εκατομμύρια τους το 2015 [λίστα]


    Σε πολυτελή σπίτια, τεράστια γιοτ και ιδιωτικά τζετ θα ξοδέψουν οι κροίσοι τα εκατομμύρια τους το 2015 [λίστα] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/186910/se-polyteli-spitia-terastia-giot-kai-idiotika-tzet-tha-xodepsoyn-oi-kroisoi-ta#ixzz3OvSis07H

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Καλημέρα

    Θόρυβος...Θόρυβος...Θόρυβος (οι δηλώσεις στελεχών και υποψηφίων στα ΜΜΕ). Κάθε ανόητος κομματικά ενταγμένος κυνηγάει 5 λεπτά δημοσιότητας.

    Εννιά και σήμερα...

    Εστιάζω εδώ (μόνο για σήμερα)

    "ΕΚΤ: Ο Novotny, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε ότι η τράπεζα δεν μπορεί να συμφωνήσει σε διαγραφή του ελληνικού χρέους, γιατί είναι απαγορευμένη η κρατική χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. "

    Αναρωτιέμαι τώρα εγώ ο ερασιτέχνης...Γιατί βγαίνει και δηλώνει αυτό που μοιάζει προφανές???? Παίζεται κάτι από κάτω όπως πχ ότι η αγορά (τραπεζικών) ομολόγων στα πλαίσια της QE που θα αποφασιστεί στις 22/1 ουσιαστικά είναι διαγραφή χρέους όπως έγραψε χθες ο Βαρουφάκης?

    "Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ο επίτροπος νομισματικών υποθέσεων Oli Rehn δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι απίθανο να επιτύχει διαγραφή χρέους, παρά μόνο μια ανακούφιση με την πρόβλεψη μεγάλων περιόδων αποπληρωμής."

    Πληθαίνουν οι δηλώσεις στην ΕΕ (και στη γερμανία) υπέρ του είδους του κουρέματος που εμείς καιρό εδώ στου Κ. Τάκη πιθανολογούμε. Ισως και να δικαιωθούμε. Ποιός γνωρίζει άλλωστε τα μελλούμενα?

    Ασχετο

    Η έλευση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση είναι δεδομένη. Υπάρχουν εισηγμένες που η διακηρυγμένη οικονομική του πολιτική τις ευννοεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά έχω κατά νου ΕΛΛ (λόγω εκτάκτων κερδών απ΄τον ELA) και τις υπερχρεωμένες ιχθυοκαλλιέργειες (σαν εταιρείες εντάσεως εργασίας) αλλά έχουν σφίξει, δύσκολο να βρείς χαρτιά τους χωρίς ν΄ανέβεις στο +10% και πάνω. Αμυντικά επίσης τις εταιρείες ακινήτων που δεν μασάνε σε extreme σενάρια διπλού ή τοπικού νομίσματος.

      Άλλες που πιθανολογεί άλλος φίλος ή ο οικοδεσπότης κ. Τάκης?

      Διαγραφή
  61. Δυστυχώς η μέρα αυτή πιθανόν να αποβεί περαιτέρω επώδυνη και επιζήμια, ακόμα και σε πλήθος απλών ανθρώπων που έχουν την ατυχία να διατηρούν στεγαστικό δάνειο που έχει ληφθεί σε Ελβετικό φράγκο από προηγούμενους περιόδους και ειδικότερα με τιμές 1,50 - 1,60 Ευρώ / Φράγκο.

    Αντί να μπω σε λεπτομέρειες, θα ήθελα να αναφέρω μια χαρακτηριστική κουβέντα που μου είπε ένας φίλος δανειολήπτης σε Ελβετικό Φράγκο, μεταξύ γέλιου και λύπης : «.φίλε Βασίλη πήρα δάνειο 300.000 ελβετικά φράγκα τα οποία μετατράπηκαν σε 200.000 ευρώ για να πάρω ένα σπιτάκι πριν από μερικά χρόνια. Το σπίτι που πήρα τώρα αξίζει κάτω από 100.000 ευρώ, ενώ αυτά που χρωστάω μπορεί να κοντεύουν και τις 300.000 ευρώ..., πληρώνω και φόρους για αυτό...», τα υπόλοιπα σχόλια του φίλου δανειολήπτη όπως καταλαβαίνεται είναι δύσκολο να αναφερθούν εδώ.
    Πάντως αυτή η κίνηση της SNB βγάζει και ηθικό δίδαγμα.

    Τίποτα δεν είναι δεδομένο και εξασφαλισμένο. Τίποτα δεν κυλάει σε ράγες από μόνο του.
    Αυτό προς αρκετούς «άφοβους» του καναπέ και του ΑΤΜ που περιμένουν την επόμενη μέρα ήσυχοι παρακολουθώντας Ραχήλ-Βούλτεψη-Στρατούλη και λοιπούς να αναλύουν τις μπούρδες τους.


    Αυτός που αγνοεί τον φόβο είναι γενναίος , αυτός που αγνοεί τον κίνδυνο είναι βλάκας.
    Γενναίος δεν είναι κάποιος που οδηγεί με φθαρμένα λάστιχα στον πάγο γιά πρώτη φορά στη ζωή του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο φίλος του Βασίλη έπρεπε μήνες τώρα να είχε κάνει stop loss. Όχι στο σπίτι φυσικά αλλά στο νόμισμα (μετατροπή). Και η χώρα μας όμως πρέπει ν΄αλλάξει το "δίκαιο" των στεγαστικών δανείων. Στις ΗΠΑ εάν ο δανειολήπτης πχ 100,000 ευρώ είναι σε αδυναμία να το πληρώσει του το παίρνει η τράπεζα και τέλος. Ξόφλησε. Άστεγος αλλά δίχως χρέος. Εδώ θα έβγαινε σε πλειστηριασμό, θα τό΄παιρνε το κοράκι για 35,000 και θα χρωστούσε τα υπόλοιπα. Και χαμένος και δαρμένος και υποψήφιος φυλακισμένος. Αισχρό.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Αυτό θα κάνατε κι εσείς ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ. Αλλά ΔΕΝ υπάρχουν.

      Τα ομόλογα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι πολύ περιορισμένα (γι αυτό και κατά τη γνώμη μου ο κίνδυνος χρεωκοπίας της χώρας ελάχιστος). Μόλις 30 δις του psi και καμιά 20αριά δις εταιρικά. Προφανώς αναφέρεστε στην 1η κατηγορία, στα κρατικά. Εάν δείτε το 15ετές και πέρα (λήξη 2030) κοντά στο 50 για μένα είναι επενδυτική ευκαιρία. Αγγλικό δίκαιο, κουπόνι 3% αφορολόγητο (6% στην τιμή αγοράς τους) που γίνεται 4,3% (8,6% αντίστοιχα) από το 2021. Εάν η χώρα καβαντζάρει τη 2ετία 2015-16 τα τοκοχρεωλύσια πέφτουν πολύ, σχετικά εύκολα κουμαντάρονται (γίνονται περίπου 6,5 δις ετησίως την κρίσιμη 10ετία που ξεκινούν οι λήξεις των κουρεμένων).

      Για τις μετοχές κ. Vasilisg, εάν ενδιαφέρεστε να είστε χρηστικός, πρέπει να γίνετε σαφέστερος. Ποιές μετοχές, ποιές τιμές στόχοι. Ο φίλος μας κ. Lorac κάνει μια εύστοχη παρατήρηση. Πραγματικά πολλές ποιοτικές μετοχές αδιαφορούν για την μάχη και το αιματοκύλισμα στο ταμπλό. Ενδεικτικά πχ ΕΥΠΙΚ, ΦΛΕΞΟ, ΠΛΑΚΡ, ΠΛΑΙΣ, ΑΡΑΙΓ, ΠΕΤΡΟ αλλα και ΜΠΕΛΑ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΜΥΤΙΛ, ΜΕΤΚΑ, ΕΥΑΠΣ κλπ μοιάζουν σαν να ακούμπησαν στα όρια τους. Αφού φτάσαμε όμως ως εδώ ας κάνουμε μια εβδομάδα υπομονή ακόμα.



      Διαγραφή
    4. Μετοχές εταιριών με θετικές χρηματοροές, μηδενικό δανεισμό, θετικό ταμείο, εξαγωγικές, ικανό και διορατικό management. Λίγες αυτές, μετρημένες στα δάκτυλα, έχουν γίνει δεκάδες αναφορές στο ιστολόγιο αυτό και μία αναζήτηση δεν βλάπτει. Περνάς και την ώρα σου μελετώντας και όχι αναλώνοντας φαιά ουσία στο να ακούς τις λαλακίες των πολιτευτών και όταν λέω πολιτευτές αναφέρομαι σε όλους. Για τα ομόλογα όταν αναφέρομαι σε αυτά, λογικό είναι να δεχθούν πιέσεις όσο το συνοθύλευμα της ριζοσπαστικής αριστεράς θα καθίσει σε ένα τραπέζι να συζητήσει και θα θέλει να δείξει ψευτομαγκιά... Vasilisg

      Διαγραφή
  62. Λίγο πρίν το κλείσιμο μιάς (ακόμα) δύσκολης βδομάδας προσπαθεί να κρατήσει την παχυά γραμμή 'αλέξη' . Αμα τελικά γίνει το qe και συνεχίσει να πέφτει το ευρω τότε θα προτιμούσα τώρα απο εγχώρια ότι εισπράτει σε ντολάριος ή όσες εμπλέκονται με το τουρισμό. Πολλές μικρές πάντως αρνούνται να δώσουν νέα χαμηλά ή κρατάνε πολύ άνετα κρίσιμα νούμερα που έχουν αναφερθεί εδώ και καιρό απο όλους τους φίλους του μπλογκ.
    Επόμενη βδομάδα και τελευταία πριν τις εκλογές θα δούμε την αρχέγονη ικανότητα του έλληνα σε μιά παράσταση να συνδιάζει κωμωδία-τραγωδία-παρωδία. Καλά να περνάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΗ ΚΑΤΙ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ -ΕΥΡΟΒ ΠΩΛΗΤΕΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ-0,170 x 3.129.274-ΜΕΤΟΧΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Hippy για την ΕΛΛ που λες έχει απόλυτο δίκαιο..αλλά η κερδοφορία της δεν έχει καμία σχέση με το τι θα πάρει τελικά ο μέτοχος..πάλι το ελάχιστο δυνατό θα πάρει!!που σε αυτά τα επίπεδα βέβαια η μερισματική απόδοση δεν είναι μικρή..
    έχουμε πτώση του ευρώ..κ ίσως να συνεχιστεί αυτή η πτώση..άρα ίσως αυτό να βοηθήσει κάποιες εξαγωγικές..
    να επαναλάβω ποιες μετοχές μου αρέσουν και είμαι αγορασμένος σε αυτές..
    ΦΛΕΞΟ...κατω απο 2 οπως είπε και ο αυστηρος κ. Τάκης είναι δώρο..εμένα και κάτω απο 2.3 μου κάνει..θα προτιμούσα να μειώσει το δανεισμό της χρησιμοποιώντας τα ταμειακά διαθέσιμα της..τους έστειλα και μειλ αλλα δεν πηρα απάντηση..
    ΙΚΤΙΝΟΣ...το μόνο που με προβληματίζει φέτος είναι η πτώση των πωλήσεων..δυσάρεστη έκπληξη..θετικό στοιχείο ότι ειναι 90 και βαλε εξαγωγικός..άρχισαν και οι αγορές ιδίων..
    ΕΛΛ...αντι για προθεσμιακή κατάθεση..τίποτα παραπάνω..
    ΚΑΜΠΑ..κατώ απο 0.5 ειναι μια χαρά..παρέχει ασφάλεια και υπάρχει και περιθώριο υπεραξίας
    ΕΛΒΑ..την έμαθα απο τον κ.Τάκη..τον ευχαριστώ..πιστεύω όποιος αγόρασε κατω απο 0,5 δύσκολα θα χάσει..
    ΜΥΤΙΛ..τα πράγματα είναι ευνοικά..κατω απο 4.5 τον τιμάω
    ΑΝΕΜΟΣ...έχει πιεστεί πολύ..τα αξίζει τα λεφτά του..
    ΑΣΚΟ..ημουν πολύ ζεστός με προβληματίζει η πτώση του ευρώ..
    ΓΕΒΚΑ...μια χαρά στο 0.3
    ΕΛΑΣΤΡΟΝ..αν ανακάμψει η οικονομία..μπορεί η μελλοντική κερδοφορία να είναι όσο η σημερινη κεφαλαιοποίηση..
    Πανάγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. βέβαια αυτή τη περίοδο μεγαλύτερη σημασία έχουν οι εκλογές..
    έχω στο μυαλό μου τα εξής σενάρια..
    πρώτος ο συριζα..χωρις αυτοδυναμία..και εκτός οι ανελ...αρα μη σχηματισμό κυβέρνησης και επαναληπτικές εκλογές..
    πρώτος ο σύριζα με αυτοδυναμία..δεν νομίζω να τα βρουν μεταξύ τους..οπότε μετά απο κάποιους μήνες ξανά εκλογές..
    και τα 2 σενάρια..άσχημα για το χρηματιστήριο..
    αλλά μην ξεχνάμε οτι το χρηματιστήριο πολλές φορές προεξοφλεί πράγματα..
    Πανάγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Η Ευρώπη σφίγγει τον κλοιό στην Ελλάδα http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=2203726

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Μπορουμε να συνεχισουμε να ζουμε με ψευδαισθησεις.Να πιστευουμε σε θεωρειες συνωμοσιας,να θεωρουμε οτι υπαρχουν σχεδια υποδουλωσης μας,να υποστηριζουμε οτι διαθετουμε <> και ολη η ευρωπη μας τρεμει...οτι θα μας σωσει το ξανθο γενος ...και οτι οι αγορες θα χορεψουν τσαμικο και πεντοζαλη ..κατω απο τους ηχους του οργανοπαικτη!
    Στην ελλαδα εχει πεθανει ο ορθολογισμος,η παιδεια,η καλλιεργεια,οποτε η χωρα προ πολλου εχει οδηγηθει στον μαρασμο και την ανυπαρξια.Δεν παραγεται πολιτισμος,δεν αναπτυσσονται οι επιστημες και οι τεχνες βρισκονται σε υστερηση.Παντου βασιλευει η μετριοτητα,η κουραδομαγκια και η κουτοπονηρια.Υπαρχει αραγε χωρα της υδρογειου...που ατομα σαν τους ελληνες πολιτικους...ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΙ,ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ...ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟΙ ...ΤΑ ΠΑΝΤΑ ?
    Απο την μια οι ελληνες πολιτες...η...το απελπισμενο κομματι της κοινωνιας που εδινε φακελλακια,εχτιζε παρανομα,δεν πληρωνε φορους,αγορασε 15 εκατ κινητα ,δανειστηκε ασυστολα,μπουκαρε στο δημοσιο γλειφοντας...για <> και απο την αλλη οι ελληνες πολιτικοι που εχτιζαν... και χτιζουν...εναντι οποιουδηποτε τιμηματος το ονειρο της ματαιοδοξιας τους...που ειναι η ΚΑΡΕΚΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Το μυστικό της επιτυχίας της Ελβετίας είναι ότι αποτελεί μέρος της Ευρώπης, αλλά ταυτόχρονα αποφεύγει σταθερά να ενταχθεί στις δομές της ΕΕ. Από τη μία πλευρά έχει υπογράψει τη Συνθήκη Σένγκεν κι έτσι έχει αναθέσει ουσιαστικά τη φύλαξη των συνόρων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά από την άλλη τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια εδώ και 200 χρόνια το δόγμα της "ένοπλης ουδετερότητας" χωρίς να εντάσσεται σε ευρύτερες πολιτικο-στρατιωτικές συμμαχίες. Έχει επίσης συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ από το 1972, στέλνει στην ΕΕ το 60% των εξαγωγών της και παίρνει απ' αυτή το 80% των εισαγωγών της. Το ελβετικό φράγκο είχε κλειδώσει σε σταθερή ισοτιμία με το ευρώ από το 2011 μέχρι χθες, αλλά η Ελβετία δεν ανήκει στην ΕΕ ούτε βέβαια στην Ευρωζώνη κι έτσι διατηρεί την οικονομική και πολιτική ανεξαρτησία της.

    Μεταξύ του 2007 και του 2014 η ελβετική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμούς 2-3% ετησίως, καταγράφοντας μόνο μία χρονιά ύφεσης -1,9% το 2009. Η πολιτική της ισορροπία όμως παρέμεινε πρακτικά ανεπηρέαστη από τη διεθνή οικονομική κρίση και οι συσχετισμοί των ελβετικών κομμάτων είναι περίπου οι ίδιοι τα τελευταία 50 χρόνια. Στην Ελβετία οι πολίτες καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες έως και 4 φορές τον χρόνο. Συνταγματικές αλλαγές μπορούν να τεθούν σε δημοψήφισμα αν συγκεντρωθούν τουλάχιστον 100.000 υπογραφές μέσα σε 18 μήνες. Επιπλέον κάθε Ελβετός πολίτης έχει το δικαίωμα να φέρει σε δημοψήφισμα νομοθετική ρύθμιση αν συγκεντρώσει 50.000 υπογραφές μέσα σε 100 μέρες. Τα τελευταία 14 χρόνια οι Ελβετοί έχουν κάνει 60 δημοψηφίσματα (και προετοιμάζονται ήδη άλλα 20) για ζητήματα όπως η προστασία από την ένοπλη βία, η προστασία των παθητικών καπνιστών και μια διάταξη που προβλέπει πως κανένας εργαζόμενος σε μια εταιρία δεν μπορεί να κερδίζει λιγότερα χρήματα τον χρόνο από όσα ένας διευθυντής κερδίζει τον μήνα.

    Εμείς βέβαια προτιμάμε να ακολουθούμε λατινοαμερικανικά μοντέλα οικονομικής ανάπτυξης και πολιτικής, όπως ευαγγελίζεται τις τελευταίες μέρες ο Τσίπρας, και όχι αυτό της Ελβετίας που "βγάζει μάτια" σχετικά κοντά μας και αφορά μια χώρα παρόμοιου μεγέθους με τη δική μας και με πολύ λιγότερους φυσικούς πόρους από εμάς. Είναι φυσικό από μια άποψη διότι διαφορετικά οι πολιτικοί μας θα έπρεπε να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα στον ελληνικό λαό για τη σημερινή κατάντια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Με αυτά που μας παραθέσατε κ. Λουκά καταλαβαίνω οτι μιλάμε για μια οικονομία που εξάγει πάνω απο τα μισά στους ευρώ ,άρα δεν την συμφέρει σε καμία των περιπτώσεων το ακριβό φρανκο , επίσης ο τουρισμός της θα δεχτεί πίεση όπως και το ακριβο φρανκο-φτηνο ευρω θα δημιουργήσει πιέσεις στο εμπορικό της ισοζύγιο. Υπόψην οτι απ' όσα διαβάζω μιλάνε και για κλωνισμό της "πίστης" έναντι στις ελβετικές αρχές κάτι που δεν έχει αποτιμηθεί ακόμα. Ιδίως αν γίνει και κλωνισμός τραπεζικής πίστης εκεί.Οπότε ο χρόνος θα δείξει αν κάνανε σωστά εκεί. Όσοι έχουν δάνεια σε ελβετικό μπορούν να τα ρυθμίσουν ή να περιμένουν μήπως ρυθμιστούν και απο μόνα τους με βάση και τις προεκλογικές προβλέψεις.Υπάρχει και ο άλλος δρόμος -αυτός που οδηγεί στην Ξάνθη.
    Κ. Λουκά για τους πωλητές της ευρω-μπανκιας που ρωτάτε παραπάνω , μάλλον τρόμαξαν με το ποσό φρανκο-δανείων που έχει χώσει η τράπεζα Ισως και με το ποσοστό αυτών των δανείων ως προς τα ιδία κεφάλαια της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ευχές σε όλους για καλή χρονιά και πρωτίστως στον κ.Τάκη. Σας διαβάζω, αλλά δεν συμμετέχω, ενάμιση χρόνο ταλαιπωρούμαι με θέματα ασθένειας. Τώρα αρχίζουν και διαφαίνονται ελπίδες. Αλλά ταλαιπωρούμαι. Υγεία σε όλους και τα κέρδη έρχονται.
    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Κύριε Hippy καλά τα λέτε, όπως και άλλοι εξαιρετικοί συνομιλητές εδώ μέσα. Είστε πράγματι ευφυής. Και οι σκέψεις σας για τα ελληνικά ομόλογα εύστοχες. Το ερώτημα είναι αν αξίζει σήμερα με βάση τη σχέση ρίσκου-απόδοσης. Το άλλο είναι η διασπορά. Σαν πολύ Ελλάδα δεν στοιχηματίζομε (μετοχές, ομόλογα κλπ); Άλλες ευκαιρίες αλλού; Αναφέρεστε όπως κατάλαβα στο ΟΕΔ που λήγει το 2032. Βέβαια τώρα είναι Bid –Ask 55 - 57.7 και οι αποδόσεις λίγο μικρότερες. Επειδή έχω καιρό να ασχοληθώ λόγω υγείας και επειδή υποθέτω έχετε εντρυφήσει στα ΟΕΔ, να σας κάνω τρεις ερωτήσεις;
    1.) Από πού προκύπτει ότι είναι αφορολόγητα (διάταξη κλπ); Το αφορολόγητο ισχύει και αν τα αγοράσεις στη δευτερογενή αγορά ή μόνο γι’ αυτούς που τα αγόρασαν πρωτογενώς και τα διακράτησαν μέχρι τη λήξη; (γιατί παλιά κάτι τέτοιο θυμόμουν)
    2.) Αφορολόγητο: Αναφέρεστε στην φορολογία εισοδήματος του τοκομεριδίου – κουπονιού (παρακράτηση ή μη στην πηγή αυτοτελούς φορολόγησης 15%) ή και στην φορολόγηση της υπεραξίας;
    3.) Στο ομόλογο που αναφέραμε το κουπόνι έχει γίνει ήδη 3% ή είναι ακόμα 2%; Πότε αλλάζει; Τα έχω ξεχάσει και
    4.) Με την πείρα τόσων χρόνων που έχετε, το ρωσικό χρηματιστήριο πως το βλέπετε; Έχει ενδιαφέρον τώρα ή λίγο αργότερα;
    Ευχαριστώ και καλή χρονιά
    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πάντα όλα αξίζουν εάν έχουμε την υγειά μας να τα χαρούμε. Σας το εύχομαι ολόψυχα κ. Σύλβιο.

      Για το αφορολόγητο των τοκομεριδίων των ΟΕΔ είμαι 100% σίγουρος σαν κάτοχος από το 2012. Το πρώτο κουπόνι (Φεβ/13) φορολογήθηκε κανονικά. Στη συνέχεια με τον νόμο που ψηφίστηκε για τις υπεραξίες απαλλάχθηκαν οπότε το επόμενο (Φεβ/14) πληρώθηκε χωρίς φόρο. Ακριβώς το ίδιο (αφορολόγητο) ισχύει και για τα 3ετή και 5ετή κρατικά ομόλογα που εκδόθηκαν φέτος. Για την υπεραξία (προς το παρόν) δεν ξέρω μετά βεβαιότητος. Υποτίθεται ότι πλην των "κουρεμένων" του psi όλα τα άλλα θα πληρώσουν κανονικά φόρο υπεραξίας. Είναι κάπως μπερδεμένο εάν αφορά αυτούς που θ΄αγοράσουν μεν δευτερογενώς αλλά δεν θα τα μεταπωλήσουν, θα τα διακρατήσουν ως την λήξη τους. Την ουσία την ξέρετε όμως. Μακάρι νά΄χουμε κέρδη κι ας φορολογούνται.

      Το επιτόκιο των "κουρεμένων" ΟΕΔ είναι 2% σήμερα όπως σωστά γράψατε. Γίνεται 3% από 25/2/2015-3,65% από 25/2/2020 και 4,30% από 25/2/2021 μέχρι τη λήξη τους.

      Για το ρωσικό χρηματιστήριο είχε γράψει προ 3μήνου ο Κος Καισάριος ότι οι αποτιμήσεις των εταιρειών του είναι οι φθηνώτερες παγκοσμίως. Πήρα μια θέση στο RSX περίπου στα $20 και τον πίνω κανονικά λόγω νομίσματος. Εάν δεν είχα θέση, ναι θ΄αγόραζα. Νομίζω το ρούβλι έχει δεί τα χαμηλά του και πρέπει να ισορροπήσει ψηλώτερα. Μια και έχω όμως περιμένω πρώτα να ξεκινήσει την κίνηση (πχ να πάει στη ζώνη του 65-68 με το ευρώ) και μετά να ενισχύσω τη θέση μου.

      Διαγραφή
    2. Αιτιολογώ (κάπως) την άποψη μου σχετικά για την πιθανή ολοκλήρωση την πτωτικής κίνησης στην ισοτιμία δολλάριο/ρούβλι κ ευρώ.

      Με τι δική μου οπτική τα μέτρα εμπορικού αποκλεισμού κατά της Ρωσίας, πέραν των βλαπτικών συνεπειών που έχουν και θα έχουν μελλοντικά για τις δυτικές χώρες (πχ πτώση πωλήσεων Coca cola, Adidas, ελληνικός τουρισμός, φρούτα κλπ) πέτυχαν να φέρουν κοντύτερα τη Ρωσία με τις αναδυόμενες χώρες και ιδίως την Κίνα.

      Παρατηρούμε αύξηση δισεκατομμυρίων δολαρίων σε νομισματικά swaps μεταξύ Κίνας καὶ Ρωσίας, κι αυτό λογικά θα συνεχιστεί εάν δεν ατονήσουν τα μέτρα. Μοιραία θα ελαττωθούν οι ανάγκες κατοχής δολλαρίων απ΄τους Κινέζους (δλδ κάποια ομόλογα δεν θα ανανεωθούν). Αυτό πιθανότατα να συντελέσει σε μερική αποδολλαριοποίηση του παγκοσμίου εμπορίου. Εάν προχωρήσει, θα οδηγήσει σε επαναπατρισμό του δολλαρίου που βρίσκεται στα χέρια τρίτων, με πολύ κακές επιπτώσεις για τον Αμερικανό καταναλωτή που είναι μέχρι τώρα συνηθισμένος να ευημερεί εξάγοντας τον πληθωρισμό του.

      Δεν μου φαίνεται λογικό να χάσουν τη τζάμπα ισχύ που κέρδισαν μεταπολεμικά με την δολλαριοποίηση του εμπορίου και την κατάργηση του νόμου του χρυσού ούτε φυσικά να χαρίσουν το πληθωριστικό όπλο της βολικής ισοτιμίας στην ΕΕ. Γι αυτό προσωπικά θεωρώ το 1,10 μέγιστο στόχο στην ισοτιμία ευρώ/δολλαρίου για να μην πω το 1,15-χαμηλό του 2005 νομίζω. Θυμίζω πως στην ίδρυση του ευρωνομίσματος η ισοτιμία καθορίστηκε στο 1,18 με το πρασινάκι (κι έφτασε βέβαια στο ακραίο 0,85 τρία χρόνια αργότερα).

      Από την άλλη βέβαια σέβομαι την δύναμη των κερδοσκοπικών οίκων και δεν κοντράρω την Goldman Sacks που να μου βγάζουνε τα νύχια. Όμως άλλο GS κι άλλο DB, Commerzbank και λοιπά τσικό.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Σύλβιε καλώς ήλθατε και πάλι.Εύχομαι το καλύτερο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που έχετε και ελπίζω να αποτελέσουν σύντομα παρελθόν.Θα με πιστεύατε αν σας έλεγα ότι ανέμενα την επανεμφάνιση σας ; Συνεχίστε τις επενδυτικές σας κινήσεις,είναι αιτία και μέσο αναζωογόνησης.
      Καλή μέρα σε όλους τους πιστούς του κυρίου Τάκη.

      Διαγραφή
  72. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΓΑΤΟΥΣ -Κυρα Γιώργαινα, ο Γιώργος σου πού πάει;
    Για πού το ’βαλε και πού το ξενυχτάει;
    Έβαλε το σκούρο του,
    άναψε το πούρο του,
    μπήκε στο αμάξι του
    και εντάξει του.

    Ο Γιώργος είναι πονηρός
    κι αυτά που λέει μην τα τρως!
    Από τις έντεκα και μπρος
    κυκλοφοράει για γαμπρός.

    Κυρα Γιώργαινα, σ’ το λέω υπευθύνως:
    ο Γιωργάκης σου είν’ ένας θεατρίνος!
    Για δουλειά σού μίλησε,
    πονηρά σε φίλησε,
    η αυγούλα μύρισε
    και δε γύρισε.

    Ο Γιώργος είναι πονηρός
    κι αυτά που λέει μην τα τρως!
    Από τις έντεκα και μπρος
    κυκλοφοράει για γαμπρός.
    https://www.youtube.com/watch?v=jNO6SsgD0RQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Ευχαριστώ ΝίκοςΤ για τις ευχές. Κύριε Hippy ευχαριστώ που γράψατε τόσα πράγματα για μένα. Αν και «εξαιτίας μου» ωφελούνται όλοι, αφού είναι διαθέσιμα και μπορούν να τα διαβάσουν. Αυτό είναι το σημαντικό εδώ. Οι επενδυτικές σκέψεις και αναλύσεις έμπειρων χρηματιστηριακά ανθρώπων σαν κι εσάς γίνονται δημόσιο αγαθό. Πράγματι το ρωσικό χρηματιστήριο έχει πέσει πολύ από τα υψηλά του. Το ακριβές βέβαια μέγεθος (ποσοστό) της πτώσης είναι εν μέρει απατηλό, γιατί όλοι οι δείκτες και τα etf είναι εκπεφρασμένα σε δολάριο (το οποίο καλπάζει) και όχι στο νόμισμά μας, που είναι το σημείο αναφοράς για μας.
    Για τις ελληνικές μετοχές είχατε αναφέρει ότι τα χαμηλά του καλοκαιριού του 2012 έχουν αγγίξει η ΕΥΑΘ και η ΕΛΛΑΔΟΣ. Όχι ότι έχει σημασία το ιστορικό ελάχιστο, αλλά εν τω μεταξύ, έχετε δει και κάποιες άλλες (υγιείς βέβαια) που πλησιάζουν τα ιστορικά χαμηλά;
    Τέλος επειδή είχατε ασχοληθεί με κοινές επενδυτικές μερίδες και άλλα τινά και επειδή το μέλλον της ζωής μου σε τούτο τον κόσμο είναι πλέον εντελώς αβέβαιο, τι δυνατότητες υπάρχουν με κάποιον ανάλογο τρόπο να μπει συνδικαιούχος σε χαρτοφυλάκιο μετοχών ξένων χρηματιστηρίων που διακρατούνται σε ελληνική ΑΧΕ; Το έχετε κάνει και πως;
    Και πάλι ευχαριστώ
    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΕΜ έχω στην Solidus. Όταν ζήτησα και για τα διεθνή χρηματιστήρια μου είπαν ότι νομοθετικά δεν προβλέπεται τέτοια δυνατότητα. Δεν το έψαξα περαιτέρω. Γενικά όμως αρκετές ΑΧΕ σε αποθαρρύνουν για κοινές μερίδες ακόμα και για το ΧΑΑ (πχ Eurobank Equities)

      Όπως έχω ξαναγράψει άλλη εικόνα-καλύτερη-σχηματίζει ο καλοπροαίρετος αναγνώστης για τον καθένα από εμάς από τα γραφόμενα του απ΄ότι στην πραγματικότητα είναι, καθώς πολλά λάθη αποσιωπούνται. Αυτό πιθανολογώ πως ισχύει για όλους τους χρήστες, σίγουρα πάντως ισχύει για τον ερασιτέχνη χίππη.

      Η αγορά, το ξέρουμε, είναι θηλυκιά, αλλιώς την περιμένουμε αλλιώς κινείται. Καλού κακού λοιπόν σε ότι με αφορά σκέφτομαι να μην περιμένω "την τρίτη μέρα μετά τας εκλογάς" για το σύνολο των διαθεσίμων μου αλλά 15% να το επενδύσω την ερχόμενη εβδομάδα καθώς ενδέχεται το εκλογικό αποτέλεσμα να είναι εν μέρει προεξοφλημένο. Σκέφτομαι επένδυση στην ΑΝΕΜΟΣ. Η πτώση των τιμών του πετρελαίου ισοπέδωσε την αποτίμηση της . Στις τρέχουσες τιμές χάνουν οι πάντες. Και οι βασικοί μέτοχοι. Την προτείνουν όλες οι μεγάλες χρημ/κές (κι έχουν κάψει μέχρι στιγμής τους πελάτες τους). Λογικό μου φαίνεται μόλις καλυτερέψει λίγο το κλίμα να μην βρει σημαντική αντίσταση προς τα πάνω. Ακόμα και με ουδέτερο ΓΔ, ισχυρές πλάτες υπάρχουν, θα βρεθεί νομίζω νέο που θα την ξυπνήσει.

      Επίσης στον Βαγγέλη, που εκτός από ικανότητα τον θέλει και η τύχη. Όλα τα μέταλλα τρώνε ξύλο εκτός απ΄το αλουμίνιο. Θα ψωνίσω σίγουρα κι ας μην είναι κοντά στα εκλογικά χαμηλά του 2012 (και ΜΕΤΚΑ).

      http://www.capital.gr/Articles.asp?id=2202923

      Στη ΜΕΤΚΑ όπως και στις άλλες εταιρείες με γερό ταμείο αξίζει να ξέρουμε-ψάξουμε αν το ρευστό είναι εντός ή εκτός Ελλάδος (όπως πχ η ΜΠΕΛΑ σας την οποία επίσης θέλω αλλά στο 7-δύσκολο αλλά όχι απίθανο).

      Διαγραφή
    2. Πολύ καλά τα λέτε κύριε Hippy. Το αποτέλεσμα έχει προεξοφληθεί. Ξέρετε τι δεν έχει προεξοφληθεί. Οι παλινωδίες της νέας κυβέρνησης, τα μπρος πίσω, η αναβλητικότητα στις αποφάσεις, η αναποφασιστικότητα, να λένε «ναι» στους δανειστές έξω και μετά να έρχονται εδώ και να μην εφαρμόζουν αυτό που συμφώνησαν (χειρότερα από το Γιωργάκη το σοσιαλιστή). Μην ξεχνάτε ότι θέλουν να λέγονται αριστεροί (ή και κομουνιστές). Είναι εμποτισμένοι με την ιδεολογία του κρατισμού και της τιμωριτικής φορολόγησης του κέρδους και των κακών πλουσίων. Θα είναι πιο δύσκολο γι’ αυτούς να αποφασίσουν, να ψηφίσουν και να εκτελέσουν πράγματα «νεοφιλελεύθερα». ΟΙ καθυστερήσεις, οι συγκρούσεις και η παράταση αβεβαιότητας, ίσως και οι μινι-κρίσεις στις παραμονές οφειλής μιας μεγάλης δόσης δανείου, θα είναι φαινόμενα συχνότερα. Και η πιθανότητα το ΧΑΑ να γνωρίσει νέα χαμηλά όχι αμελητέα.

      Για τον Άνεμο είναι πολύ καλός σαν παιγνίδι. Έχει βέβαια και τα θέματα του δανεισμού του. Για μένα όμως που δεν εξειδικεύομαι στα παίγνια δεν κάνει. Για το άλλο που είπατε η ΜΕΤΚΑ νομίζω κρατάει χρήματα εκτός Ελλάδος (δεν το θυμάμαι στα σίγουρα), όπως έκανε και η Jumbo η οποία βέβαια «την πάτησε». Για το ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ (εσείς που τα παρακολουθείτε και διαβάζετε) το ενεργειακό κομμάτι μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;-

      Τέλος με κάνετε να σας εκτιμήσω και για ένα άλλο λόγο. Ότι είστε ένας από τους πιο ειλικρινείς ανθρώπους και επενδυτές που έχω γνωρίσει τουλάχιστον σε επίπεδο διαδικτύου.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
  74. Με βάση το q3'14 ιδία 142 ταμείο 56 κέρδη ανα μετοχή 0,263 σύνολο υποχρεώσεων 59,1 με ενεργητικό 201,1 και απαιτήσεις πελατών 46,7 εκατ. . Με βάση την εικόνα της (όχι κεράκια μόνο κλεισίματα) και περίοδο 10 χρόνια είναι σε κατερχόμενη γραμμή χαμηλών και απο κάτω έχει άλλες 2 γραμμές Μία κύρια σήμερα στα 1,90-2 παρά και την δεύτερη κοντά στα 2,20 . Με κλείσιμο παρασκευή σε επίπεδα 2012 και κεφαλαιοποίηση 93 εκατ. ΑΝ αυτή την βδομάδα ή την επόμενη βρεθεί στην κάτω γραμμή μέχρι να σχηματιστεί και νέα κυβέρνηση συνεργασίας τότε μια γουλιά θα πιώ απ'το νερό το σσαλωνικιό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα χα χα μακάρι να μοιραζόμαστε το ίδιο παγούρι.

      Πάντως όοοοοτι και να λένε οι πολιτευτές-σύντροφοι στο συριζα, ΟΛΕΣ τις ιδιωτικοποιήσεις εισηγμένων μέχρι στιγμής "σοσιαλιστές" τις έκαναν. Ειλικρινά όμως ελπίζω το νερό (αλλά και τα δίκτυα στο σύνολο τους) να μείνουν απ΄έξω.

      Διαγραφή
  75. Α Παρι αυζορντουί Φρανσουα ( λε ολαντεζ) ντιτ κε λα μπάνκυε γιουροπιεν ασσετε ντι ντεττ εχτεριεγγ!! O λα λα . Σε νε πα ποσιμπλ . Ντονε μουα μεσιε Ντραγκιι κελκ σαυζζ ε ζε προμισσ ντε βοτε λα γκαρσον κι πορτ λε λουνέτ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. l'frigkogklas est mort;
    http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/114485.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Στα όρια της αυτοδυναμίας κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ, μαλάκωσε η σκληρή ρητορική, δυνάμωσαν οι μπαρούφες από τις διάφορες "φωνές"...Μπερδεμένα τα πράγματα....Vasilisg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Πίεση σήμερα στα τιπι σε αντίθεση με την σποτ στις τράπεζες Αύριο αποφασίζει η μαμά για το έλα?? Μην γίνει το έλα να δείς. Εγώ με υπομονή περιμένω την κάτω τιμή της ετεκούλας για την κίνηση στο τιπι της. Στο ημερήσιο ο γδ 8-0-8 αλλά ο φιτεσε υπολοίπεται ακόμα του δικού του. Κάποιος δηλαδή μας λέει ψέμα ή θα ανέβει ο φιτσις ή θα πρέπει να πέσει ο γουδής!! ο Μυτιλ καλή κίνηση απο χτές , αλλά δεν τσιμπάω όσο ανεβαίνει πάνω απο το 4,40 τόσα θα αφαιρώ για να τον περιμένω χιχι. Αμα κάτσει είπα δεν είμαι και Τάκαρος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά αλήθεια έλεγε αυτός που πληρώνει(φιτσις). Διαβάζω για μεγάλα ποσά που έχουν φύγει απο τις τράπεζες λόγω εκλογών (??). Αυτές -εκτός της ετε όπως λέει η ίδια- θα ζητήσουν 'ελα' . Αρα αναμένουμε την έγκριση απο θείο Μάριο του έλα. Μετά να μας πεί αν θα κάνει QE ευρωπαικό και πώς. Μετά αν θα μας συμπεριλάβει σε αυτό και πώς. Να σας θυμίσω οτι σε τσεκ που κάναν στο μπλουμπεργκ κάπου 97% είπαν θα κάνει και πάνω απο 500δις . Εγώ -αν και δεν με ρώτησαν- είμαι στο 3% .Επίσης είμαι κατα 97% σίγουρος οτι αααααμα κάνει κάτι που θα βαφτιστεί κου εεε τότε μάλλον θα απογοητεύσει παρά θα ενθουσιάσει.
      Περι εκλογών αυτό που είπε ο κ.Λουκάς οτι εκτιμά για 2ο γύρο εκλογών τότε μιλάμε για πύρινη πόλωση και πώρωση που θα τα λιώνει όλα μέχρι να γίνον οι 2εςς μπρρρρρρ
      Είδα σήμερα μερικοί ήπιαν απο το παγούρι δεν περιμένουν τας γραμμάς χεχε.

      Διαγραφή
    2. Αντίθετα από τον κ. Λουκά είμαι κατα 97% σίγουρος ότι ΔΕΝ θα γίνουν 2ες εκλογές ακόμα κι αν λείπει μόνο ένας βουλευτής για την αυτοδυναμία. Οι περισσότεροι βλέπουν τον μικρό εκπορθητή. Προσωπικά τον βλέπω σωστότερο διαχειριστή. Δεν είναι θέμα αισιοδοξίας ή όχι για μένα, είναι θέμα λογικής. Follow the money.

      Ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας πάντως. Παραείχαν σαπίσει οι προηγούμενοι. Μας αξίζει κάτι καλύτερο από Βενζεβούλ, Γιακουμάτο, Βούλτεψη.

      Διαγραφή
    3. Κάπως έτσι είναι η αλήθεια. Η ΝΔ απογοήτευσε και αποδείχθηκε μεγαλύτερος κρατιστής ακόμα και συγκριτικά με αυτούς που έρχονται. Το ΠΑΣΟΚ διέλυσε την οικονομία όταν ήλθε στην εξουσία το 1980. Ο ΣΥΡΙΖΑ τι έχει να δείξει? Με φοβίζει η πολυγλωσσία των μαρξιστών-λενινιστών, και των πρώην Πασόκων. Θα επικρατήσει η λογική άραγε? Άγνοια κινδύνου, υπέρμαχοι του δημοσίου, αλαζονεία. Κρίμα για τη χώρα.....Vasilisg

      Διαγραφή
    4. Ελα ντέ ! Κι εγώ πιο πολύ σιχάθηκα τους παλιούς , παρά αντιπαθώ τους καινούργιους. Η απερχόμενη κυβέρνηση μας αντιμετώπισε λες και ημαστε συνταξιούχοι της εποχής βουγιουκλάκη, αφελείς, αγνοί και καλοκάγαθοι. Οτι δήθεν θα ερθει το τέλος του κόσμου. Αλήθεια σε ποιούς απευθύνονται?? Δεν είμαι φιλικός προς Συριζα, αλλά είμαι πια πεπεισμένος ότι το χρηματιστήριο μόνο θα ανεβαίνει, από τις 25 και μετά.

      Διαγραφή
    5. Εγώ διαφωνώ με βάση το γεγονός οτι οι κλέφτες του παρελθόντος έπρεπε να πιούν όλο το πικρό ποτήριο των ληστρικών συμπεριφορών τους και να υποστούν τουλάχιστον στην εκλογική συνείδηση το απαραίτητο εξεφτελισμό. Να καταντήσουν δηλαδή σε απο-κόματα του 3-4% γραφικές υπενθυμίσεις μιας εποχής που πέρασε και τότε και μόνο τότε να αναλάμβανε ο αλέξης . Αυτοί όμως προτίμησαν να πετάξουν την καυτή πατάτα των δύσκολων μέτρων στους επόμενους (τους χαζούς) αφήνοντας και Καμένη γή πίσω τους για να είναι και σίγουροι για την αποτυχία του επόμενου. Τώρα αν ο χαζός το παίζει έτσι και δούμε κάτι διαφορετικό μετά την Δευτέρα θα δείξει. Για τους μεν κλέφτες απλά να θυμίσω οτι στην ζωή όλα μα όλα τα πράγματα πληρώνονται μια μέρα. Αναμένω σπάσιμο της ομερτάς με λαική απαίτηση και ύστερα απο απογοήτευση και απώλεια κάθε ελπίδας.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Πέτρο,μην είστε απόλυτος για την άνοδο στο ΧΑΑ ,κρατήστε και μια πισινή. Όσο για το τέλος του κόσμου ας συμφωνήσουμε ότι είναι θέμα των αστροφυσικών ή των θρησκειολόγων. Σε ποια κατηγορία άραγε θα κατατάξετε τους Έλληνες πολιτικούς;
      Καλημέρα σε όλους.

      Διαγραφή
    7. Αγαπητοί μου, ο Έλληνας πάντα ψήφιζε με βάση το ατομικό τους συμφέρον, και όχι αυτό της χώρας. Και αυτό είναι το τραγικό....Μπορεί αλήθεια κάποιος νοήμων άνθρωπος να παρακολουθήσει σε panel συζήτησης αυτούς όλους οι οποίοι ζητούν τη ψήφο μας? Οι υποψήφιοι στο μεγαλύτερο ποσοστό είναι IQ ραδικιού........Vasilisg

      Διαγραφή
    8. Ασφαλώς και ο Συριζα ειναι πολυ προσεκτικός στις φράσεις του. Αν προσέξατε , πριν απο μερικες εβδομάδες μιλούσε για τον ΕνΦια οτι θα καταργηθει και θα "αντικατασταθει απο φορο μεγαλης ακινητης περιουσιας. Τις τελευταιες μερες αυτη η φράση αντικατασταθηκε από το "η πρώτη κατοικία θα ειναι αφορολογητη", δηλαδή το πλαφον του φόρου ακινητων χαμηλωσε ! Εκει που πιστευω θα γινει πανωλεθρια στα εσοδα, ειναι στο αφορολογητο εισοδηματος 12000 ευρω. Αναρωτιεμαι, δεν υπαρχει μεση λυση σε αυτη τη χωρα? Δηλαδή, εκει που η ΝΔ ειχε φτασει στην αλλη ακρη να φορολογησει τους ελευθερους επαγγελματιες με 26% απο το πρωτο ευρω, πραγμα παντελως αδικο, φτασαμε στο να μην πληρωσει κανεις απο τους 700.000 ελευθερους επαγγελματιες ουτε ενα ευρω, αν ισχυσει το αφορολόγητο. Δηλαδή αν μια κυβερνηση ελεγε να πληρωνουν ολοι ανεξαιρέτως, μεχρι τα 12000, ας πουμε 8%, θα καιγόταν το σύμπαν? Ασφαλώς και θα ήταν πιο λογικό και δίκαιο για όλους. Τι να πει κανεις

      Διαγραφή
    9. Ας προβληματιστούμε λίγο κι απ΄όσα λέγονται στην βόρεια πλευρά της Ευρώπης.

      "Περιμένουμε από την Ελλάδα να σεβαστεί όσα υπέγραψε". Συνήθως οι πολιτικοί των άλλων κρατών δεν πολυανακατεύονται, κρατούν πισινή κατά το κοινώς λεγόμενο. Εσύ βρε Βολφραγκ μας το είπες μία, το είπες δύο, το είπες τρεις και δεκατρείς. Το εμπεδώσαμε. Εκτός κι αν δεν απευθύνεσαι σ΄εμάς αλλά στους δικούς σου.

      Επειδή οι καλές συμφωνίες κάνουν τους καλούς φίλους "Εσύ πότε σκοπεύεις να σεβαστείς την υπογραφή σου?". Γιατί γι αυτό, τις δικές δεσμεύσεις εξυπηρέτησης του χρέους, ούτε λόγος.

      Διαγραφή
  79. ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΔΕΣΤΕ ΒΙΝΤΕΟ-Ο Αντώνης Σαμαράς κάνει πρόβα για προεκλογικό σποτ και λέει ποια είναι η καλύτερη ώρα για σεξ [βίντεο]

    | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/187611/o-antonis-samaras-kanei-prova-gia-proeklogiko-spot-kai-leei-poia-einai-i-kalyteri-ora#ixzz3PMY4m9NR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Ερώτηση μακράν της πολιτικής.
    Ο ΟΤΕ αντιστέκεται υποδειγματικά,θα συνεχίσει τις αμέσως επόμενες μέρες; Γιατί σκέπτομαι να αυξήσω θέσεις εμπιστευόμενος τον κύριο Τσαμάζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χρήμα μετρημένο φίλε Νίκο ψάχνει τις ευκαιρίες. Καλός ο ΟΤΕ, με πλάτες. Το διψήφιο μοιάζει λογικό όταν ηρεμήσουν τα πράγματα. Από την άλλη όμως ο περιορισμός στα έξοδα ολοκληρώθηκε, τα έσοδα δύσκολο να αυξηθούν στη χειμαζόμενη από ανεργία χώρα...Προσωπικά κάτι ο εξαγωγικός χαρακτήρας, κάτι οι καλές ειδήσεις που μου φαίνεται λογικό να έρθουν (τι στην ευχή η μείωση τιμής πρώτης ύλης πρέπει να ευννοεί) πιό καλά μου αρέσουν τα ΠΛΑΘ που γράφει ο κ. Lorac.

      ΑΣΧΕΤΟ

      Ψύχραιμοι ή όχι, όλοι θα προτιμούσαμε μέρος των διαθεσίμων χρημάτων έξω αλλά σκεφτόμαστε και το μετά. Αρκετοί προτιμούν (με μια μικρή πιθανή ζημιά) Α/Κ διαχείρησης διαθεσίμων. Το ομόλογο του ΟΤΕ λήξεως 20/5/2016 μου φαίνεται καλύτερη περίπτωση. Είναι senior, έχει κουπόνι 4,625% (μικτό) και διαπραγματεύεται περίπου στο 100.

      Διαγραφή
    2. Απαιτείται όμως κεφάλαιο 50,000 ευρώ και πάνω.

      Διαγραφή
    3. κ. Hippy φαίνεται καλή ευκαιρία.
      Αν σας είναι εύκολο μπορείτε να γράψετε πως αγοράζουμε ομόλογο του ΟΤΕ?
      Για να δίνει 4.6% αντί για 2% της προθεσμιακής θα υπάρχει ρίσκο.
      Ποιο είναι το επιπλέον ρίσκο?
      Ευχαριστώ
      Φελαινί

      Διαγραφή

    4. Δεν το έγραψα σαν ευκαιρία αλλά σαν "άμυνα" κ. Φελαινί. Δηλαδή-με τη δική μου λογική-στην απευκταία περίπτωση τοπικού νομίσματος η κατοχή ενός τίτλου (μετοχή, ομόλογο, αμοιβαίο κεφάλαιο κλπ) μου διασφαλίζει ότι δεν θα μετατραπεί ακαριαία σε δρχ αλλά στην λήξη του ή όποτε το θελήσω εγώ ο κάτοχος.

      Ως προς το ρίσκο. Κατ΄αρχήν είναι η χρεοκοπία της επιχείρησης. Σε αυτήν την περίπτωση ο ομολογιούχος είναι λίγο καλύτερα απ΄τον μέτοχο που μηδενίζει. Μπαίνει στη σειρά μαζί με τους εργαζομένους, εκποιούνται τα στοιχεία ενεργητικού και πληρώνεται αναλογικά. Πχ μέχρι σήμερα οι κάτοχοι ομολογων πρώτης εξασφάλισης (senior) της ΛΗΜΑΝ έχουν πληρωθεί περίπου κατά 30% (συνεχίζεται η εκποίηση...). Σε περίπτωση bail in (εάν πρόκειται για τράπεζα) πρώτα μηδενίζουν οι μέτοχοι, μετά "κουρεύονται" τα senior ομόλογα και μετά οι καταθέτες (στην περίπτωση όμως της Banco Espírito Santo εξοφλήθηκαν κανονικά 100% οιομολογιούχοι για να μην διαταραχτεί η τραπεζική πίστη).

      Σας μαύρισα έτσι? Ομως αυτή είναι η θεωρία. Στην πράξη πόσες πιθανότητες έχει να χρεοκοπήσει ο "γερμανικός" ΟΤΕ και πόσες η Ελλάδα (στα χνάρια της Κύπρου)?

      Τα ομόλογα αγοράζονται από την χρηματιστηριακή ή την τράπεζα που συνεργάζεστε όπως και οι μετοχές. Θεωρούνται και είναι σαφέστατα αμυντικές επιλογές. Οι τιμές τους παρακολουθούνται από ακετά sites δωρεάν εάν γνωρίζεται το ISIN τους. Πχ το συγκεκριμένο ομόλογο που ανέφερα του ΟΤΕ έχει ISIN XS0275776283 και μπορείτε να βρείτ τα στοιχεία της έκδοσης του αλλά και να παρακολουθείτε καθημερινά τη διακύμανση του εδώ

      http://www.boerse-frankfurt.de/en/bonds/ote+plc+06+16+mtn+XS0275776283

      Διαγραφή
    5. Χαίρετε κ. Χίππυ. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και το σύνδεσμο.
      Υποθέτω η αγορά δεν είναι δυνατό να γίνει ηλεκτρονικά, και η τράπεζα χρεώνει προμήθεια 1%?
      Βλέποντας την εξέλιξη της τιμής, συσχετίζεται θετικά με το ΓΔ πχ το 2012 βουλιαξε.
      Μήπως στη χειρότερη περίπτωση αν χρεωκοπήσουμε, κατά κάποιο τρόπο χρεωκοπήσει κι ο ΟΤΕ?
      Δηλ. με το ομόλογο περίπου ποντάρουμε ότι δεν θα χρεωκοπήσουμε, με απόδοση 4.6%? Που ίσως δεν είναι καλό στοίχημα.
      Φελαινί

      Διαγραφή
    6. Σωστά, η αγορά δεν γίνεται ηλεκτρονικά. Οι προμήθεια συνήθως είναι 0,20%-0,50%.

      Στο συμπέρασμα σας όμως δεν θα συμφωνήσω. Ψυχολογικά και απολύτως πρόσκαιρα η ταλαιπωρία μιας χώρας ίσως επηρεάζει και τις εταιρείες της (το βλέπουμε στο ταμπλώ με ΜΥΤΙΛ, ΤΙΤΚ, ΟΤΕ, ΕΛΛ, ΟΛΠ κλπ κλπ). Γενικά όμως και μεσοπρόθεσμα είναι άσχετο το ένα απ΄το άλλο. Η Αργεντινή πτώχευσε αλλά η εταιρεία της πετρελαίων YPF μια χαρά εκινείτο όλη την τελευταία 5ετία πριν την πρόσφατη κρίση πετρελαίου, έδωσε δυνατά κέρδη στους επενδυτές της.

      Μάλλον όμως δεν ήμουν σαφής. Ο φίλος μας Νίκος Τ το είπε σωστότερα. Αυτά τα σαπισμένα φρούτα που μας κυβερνούν, κρίνοντας απ΄τον εαυτό τους, μας θεωρούν όλους εν δυνάμει σαν τα μούτρα τους, απατεώνες. Σκεφτόμαστε λοιπόν πως μπορεί πχ για 50,000 προιόν σκληρής δουλειάς κι αποταμίευσης που μεταφέραμε στο εξωτερικό όπως δικαιούμαστε να μας ζητήσουν αργότερα την Παναγία και το Χριστούλη. Δεν έχουμε πρόβλημα σκεφτόμαστε όμως "υπάρχει άλλος τρόπος για να μην μπλέξουμε με τους παπάρες?" Μια τέτοια εναλλακτική λύση προσπάθησα να περιγράψω με το ομόλογο του ΟΤΕ. Εναλλακτικά η ΑΛΦΑ έχει φτιάξει και προτείνει Α/Κ που επενδύει σε ελληνικά εταιρικά ομόλογα. Αυτήν την περίοδο είναι φτηνά αποτιμημένο, επηρεασμένο απ΄την εκλογική αναταραχή, όπως και οι μετοχές.

      Από την Eurobank μου ειπαν επίσης για ενα αμοιβαίο money market που όμως είναι ETF, άρα διαπραγματεύσιμο κάθε ημέρα και μέσα απο πλατφορμες (ενώ για τα κανονικά αμοιβαια πρέπει να περάσουν απο το δικτυο της κάθε τράπεζας, δλδ έχεις μεγαλύτερη ευελιξία). Το συμβολο ειναι XEON, είναι εισηγμένο στο γερμανικό χρηματιστήριο και βασικά ακολουθεί το διατραπεζικό επιτόκιο (δλδ πληρώνεις ελαφρά απ΄την τσέπη σου για να αποκτήσεις τη σιγουριά). Κι όμως κάποιοι το κάνουν.

      Στις κρίσεις και στην προσπάθεια να εξασφαλιστούμε απ΄το κακό στατιστικά είναι πολύ περισσότερο πιθανό να κάνουμε λάθος. Το γνωρίζουμε. Άρα?

      Μετοχές, μετοχές, μετοχές. Αυτό ξέρουμε καλύτερα-αυτό κάνουμε. Ποιό χρηματιστήριο ανέβηκε περισσότερο πέρσι? Της ημιχρεοκοπημένης Αργεντινής.


      Διαγραφή
    7. Θα συμφωνήσω με τον Ηλία τον αειθαλή hippy. "Μετοχές, μετοχές, μετοχές. Αυτό ξέρουμε καλύτερα-αυτό κάνουμε". Άλλωστε προτιμώ όταν χάσω εγώ να πάρουν κέρδη οι κύριοι Ηλίας,Τάκης,Δαρείος,Lorac,Πανάγος,Βασίλης,Φελαινί,Πέτρος,Chabo Σύλβιος και οι άλλοι φίλοι του blog,παρά να κλαίγομαι και να αποζητώ διαρκώς την ομπρέλα του κράτους- πατερούλη που είναι υποχρεωμένο να αποζημιώνει κάθε επιλογή του νεοέλληνα.
      Κύριε Τζο,μήπως είναι η κατάλληλη στιγμή για την επανεμφάνιση σας;

      Διαγραφή
    8. Αφήστε κ. Νίκο θα έρθει με τα ευπίκ-ια του και θα μας ρίξει τρελή καζούρα. Αφήστε τον σας λέω !!

      Διαγραφή
  81. Δεν είναι πολύ ωραίο το ωκω που έχουν τα πλαθτικα με μικρό ωκω μέσα σε κάθε ώμο?? Ξύνουμε την παχυά γραμμή αλέξη αυτή την ώρα .Καθίστε ρε παίδες δεν βγήκε ακόμα απο τώρα μπουμ να την σπάσουμε για κάτω? Άντε ένα ανέβασμα πιστεύω θα παίξει απο το 85 του πλαθτικου πειρ-αυλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Και όπως τρέχει η κορδέλα :ΑΛΤΕΚ -8,33%, ΑΛΦΑ -8,22%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Φίλτατε Ηλία hippy , όταν γράφεις"όλοι θα προτιμούσαμε μέρος των διαθεσίμων χρημάτων έξω αλλά σκεφτόμαστε και το μετά"εννοείς τους πιθανούς ελέγχους πόθεν έσχες αργότερα;Μα εδώ Ηλία μου γράφουν και επαναλαμβάνουν διαρκώς για τα 65 CD με τους καταθέτες άνω των 100000 ευρώ,λες και ένας άνθρωπος που εργάζεται και κάνει τα κουμάντα του μια ζωή είναι απατεώνας αν αποταμιεύει.Έχουν μάθει στην αρπαχτή και στην κατάθεση στα βιζιτάδικα ,τον δημιουργικό νοικοκύρη θα εκτιμήσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Bonsoir. Παρακαλώ ΜΟΝΟ όποιον γνωρίζει: Ο Κόκκαλης είναι απο τους μεγάλους χορηγούς του ΣΥΡΙΖΑ?Και αν ναι τότε τι μπορεί αυτό να σημάνει μελλοντικά για τις επιχειρήσεις του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Καλησπέρα. Εντυπωσιακός σήμερα ο μυτιλ , δεν τον έχω και απλά χαζεύω, περίμενα να τεστάρει το 4,40 για να φτιάξει τον οπτικό ωκω αλλά τελικά αυτός αποφάσισε να το γυρίσει τούμπα και να πάει στο 5,40+ για να φτιάξει τον ανάστροφο. Επίσης εκεί (5,44) είναι και οι 90 εκθετικές του ημέρες. Υπομονή λοιπόν εκεί μέχρι να κάτσει η μπίλια μετά τις εκλογές και να ψάξω τιμές όσο πιο κοντά στο 4,80.

    Στα τιπι κανένα παράπονο , έχουν τα τριγωνάκια τους αυτά οπότε το εύρος συγκεκριμένο και ανάλογο και της μετοχής . Μόνο άσχημο οτι αν πάνε όπως είναι τώρα τα πράγματα δεν κλείνουν εκτος του ετετιπι πάνω απο νούμερα που θα ήθελα να κλείσουν κάνοντας μια ιδιαίτερη απόκλιση με την υποκείμενη τους .Απόκλιση που στο παρελθόν έκλεισε προς χάρη των τιπι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να πάει εκεί που θέλετε, μακάρι και παραπάνω. Προσωπικά η επενδυτική μου συμπεριφορά είναι "λιγώτερα αλλά σιγουρότερα".

      Με τη δική μου λογική γιατί να μπλέξω με τις μετοχές στη δίνη του κυκλώνα (τράπεζες, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ) όταν υπάρχουν ένα σωρό επίσης φτηνές που ευννοούνται-υπόσχονται κέρδη ακόμα και με ΣΥΡΙΖΑ (πχ εξαγωγικές, καλό μανατζάρισμα) και δίνουν και μέρισμα?

      (ειλικρινά ωστόσο εύχομαι να σας βγει, ελπίζω όμως να έχετε κατά νου κι ένα trailing stop loss)

      Διαγραφή
    2. κ. Hippy πραγματικά με στεναχωρήσατε τώρα , προφανώς δεν έχετε καταλάβει τον τρόπο μου και τί θέλω να πώ κάθε φορά. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα θα αναφερθώ στον πειραυλο. Σας έγραψα την πρώτη φορά που πήγε στα 85 σας ξαναέγραψα όταν έφτασε στο 1 και μετά σας ξαναέγραψα οταν ξαναπήγε στο 85. Όλα αυτά μπορεί να είναι και ημερήσια μπες βγές σε κάποιον χωρίς να σημαίνει οτι κάνει μακρο τοποθέτηση στο χαρτί. Σήμερα δηλαδή θα χάλαγε κάποιον όταν ο πειρ είναι στο +15 και το τιπι του στο +0 να παίξει αυτή την ανακολουθία? Τέσπα εγώ πιστεύω οτι ακόμα και αν ακολουθείς μακρο ένα χαρτί πρέπει να μπορείς να εκμεταλεύεσαι τα πάνω κάτω του και όχι να έχεις βάλει μπετόν στο χαρτοφυλάκιο σου. Επίσης κ. Hippy στην πτώση που έγινε ,όπως έχω θίξει, πολλές που το παίζουν θωρηκτά κτλ φάγανε τρελές βουτιές και με λίγα κομμάτια οπότε πολύ λίγες είναι αυτές που έχουν τα χαρακτηριστικά που αναφέρατε και ταυτόχρονα σέβονται και τον μικρομέτοχο τους.

      Μια ερώτηση για εσάς ,με βάση τα λεγόμενα Μαριο , κατάλαβα οτι θα αγοράζει ομόλογα που έχουν υπολοιπόμενη διάρκεια 2+ χρόνια. Οπότε αν ήθελα να χαζεύω τις τιμές ενός ελληνικού ομολόγου για να βλέπω και το κλίμα σε αυτή την αγορά όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις ποιό θα ήταν το καλύτερο?

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα κύριε Lorac

      ξέρετε πως ο καθένας κρίνει απ΄τον εαυτό του. Επειδή εγώ δεν σορτάρω καθόλου, όντως δεν κατάλαβα την τεχνική σας. Έχετε μέθοδο, είστε παρατηρητικός, σωστός. Όλες οι κερδοσκοπίες είναι καλές εάν δίνουν κέρδη. Δεν έχω κάτι με το σορτ, εμένα δεν μου ταιριάζει. Επαιξα στο παρελθόν, έχασα την πρώτη, έχασα τη δεύτερη αποφάσισα πως τρίτη δεν θα υπάρξει. Όταν μάντευα σωστά κλέιδωνα τα κέρδη μου νωρίς, όταν μάντευα λάθος αργούσα να το παραδεχτώ και φούσκωνε η ζημιά. Το ίδιο και με το forex. Καλύτερος τρόπος κερδοσκοπίας είναι αυτός που ταιριάζει στην ψυχοσύνθεση σου.

      "με βάση τα λεγόμενα Μαριο , κατάλαβα οτι θα αγοράζει ομόλογα που έχουν υπολοιπόμενη διάρκεια 2+ χρόνια"

      Το έχω ξαναγράψει ότι χαίρομαι την αντίληψη σας. Πραγματικά ότι παπαριές κι αν λένε ένθεν και ένθεν ελάχιστη πρακτική σημασία έχει για τη χώρα μας προς το παρόν η απόφαση της ΕΚΤ καθώς ΔΕΝ έχουμε σε κυκλοφορία σημαντική ποσότητα από τέτοια ομόλογα. Μόλις 2,1 το 3ετές λήξεως 17/7/17 κι ότι ψιλά διακρατεί η ΕΚΤ από τις αγορές εποχής Τρισέ που έκανε για να εξυπηρετήσει τις ευρωπ. τράπεζες (τα πολλά λήγουν Ιούλιο-Αύγουστο τρέχοντος). Τα πολλά 30 δις είναι του psi με λήξεις απ΄το 2023-42. Ποιός (στην ΕΕ) σκάει από τώρα για το 2023?

      Αυτός είναι ένας απ΄τους λόγους της αισιοδοξίας μου για το ΧΑΑ φέτος. Να το πω πρώτος στο στέκι. Πιθανολογώ ΓΔ 1200 plus μονάδες για φέτος. Ασχετα όμως με τον στόχο η στιγμή εισόδου, η καλή τιμή αγοράς εγγυάται την ψυχική ηρεμία και την νηφάλια σκέψη.

      Νομίζω το πιό προφανές, το 10ετές είναι και το καλύτερο να παρακολουθεί κανείς. Δηλαδή το ΦΕΒ/23 κι ας μην λήγει ακριβώς στην 10ετία. Πιθανολογώ ότι ομαδοποιηθούν τα psi για ν΄αποκτήσουν και σημαντικό μέγεθος (κάθε μια απ΄τις πρώτες πέντε χρονιές λήξης είναι σκάρτα 2,65 δις απ΄όσο θυμάμαι)

      Διαγραφή
  86. Φτάσαμε στις εκλογές λοιπόν μετά το βατερλώ του παρισίου , την μη εκλογή προέδρου και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Εγώ συνεχίζω και υποστηρίζω το μεγάλο ωκω με την παχυά γραμμή αλέξη στα 790-817 συν πλυν . Πλέον με λογικό την κυριακή κυβέρνηση να είναι ο σύριζα τότε την γραμμή αυτή της αλλάζω το όνομα σε "γραμμή κομανλεξη" . Εχουμε περιθώριο τους επόμενους 6 μήνες max όπως μας καλούπωσε ο σουπερ Μαριο ( σχόλιο για qe άλλη φορά όταν θα καθίσει ο κουρνιαχτός) για όποια διαπραγμάτευση είναι να κάνουμε . Πιστεύω max θα είναι για γου-δου τα 2 ψηλά του ζεστού α' εξαμήνου του '13 όσο διαπραγματευόμαστε και πιθανών να ξαναέρθουμε στην γραμμή κομανλεξη για τσεκάρισμα. ΑΝ δεν τα βρούμε σπάει ωκω και μετά το κάτω range Με εντυπωσιακή κωλοτούμπα αλα καμανέτσι τότε τα χαμηλά που είδαμε μετά απο καιρό οι ελλοτσιτσιανς θα τα ονομάζουν μεγάλο "2" . Σενάρια με πίεση είναι μη αυτοδυναμία και μέχρι να τα βρούνε ή νέες εκλογές που εκεί μιλάμε για νούμερα βελζεβουλ αρχικά και βλέπουμε.

    Οτι και να γίνει όσοι πληρώνονται με δολάριο κερδίζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΨΗΦΙΖΩ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ -ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ----https://www.facebook.com/video.php?v=816695731710708

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Σύμφωνα με τις τεχνικές προβλέψεις του σχεδίου ποσοτικής χαλάρωσης οι εθνικές κεντρικές τράπεζες θα έχουν την ευθύνη του 80% του κινδύνου από τις αγορές τίτλων που θα γίνουν τους επόμενους μήνες. Το υπόλοιπο 20% θα το έχει η ΕΚΤ και αυτό είναι μία μείζονος σημασίας θεσμική αλλαγή στην ευρωζώνη.---------http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=2209009

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Ο κύριος Τάκης που μας πήγε οεεεεεοοοοο....
    καλό πάσχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ραντεβού τον Μάρτιο monsieur Ανώνυμε.

      Τον Μάρτιο.

      Διαγραφή
    2. Λυπάμαι ειλικρινά για την εγκατάλειψη του site από τον κύριο Τάκη. Πλήρης απαξίωση.

      Διαγραφή

    3. Γιατί πλήρης απαξίωση κ. Gerry? Μπορεί ακριβώς εκεί να σκόπευε. Έφτιαξε τον κοινοβιακό χώρο, ανέλυσε διεξοδικά κάποιες εταιρείες όπου μπορεί ο επισκέπτης του να αντλεί στοιχεία, έδωσε κατευθύνσεις για τους σωστούς (κατά τη γνώμη του) τρόπους επένδυσης και τραβήχτηκε λίγο στην άκρη για δώσει στους θαμώνες δυνατότητα ενηλικίωσης. Δεν θέλετε? Εμένα μου φαίνεται περισσότερο δημιουργικό απ΄το χεράκι χεράκι.

      Διαγραφή
    4. Ολοι είμαστε ενήλικες κύριε Hippy και αρκετά έμπειροι. Η "ψυχή" του site όμως είναι ο οικοδεσπότης. Εμένα μου αρέσει να διαβάζω τις απόψεις του. Είναι σαν να λέμε ότι παίρνω μια εφημερίδα και οι κύριοι αρθρογράφοι απέχουν επί μακρόν. Η ευχαρίστηση και η απόλαυση είναι η ίδια;

      Διαγραφή
    5. Επειδή όμως ως γνωστων ''Η Επανάληψη είναι η μητέρα της Μάθησης.'' τον θελουμε εδώ να μας τα λεει συνεχεια γιατι ειμαστε επιρρεπης στην μα...κια!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    6. ΜΑΡΤΙΟ? τότε να είμαστε με το δάχτυλο στην σκανδάλη? για αγορές?

      Διαγραφή
    7. Χλωμο...εκλογές πόσο σύντομα ? μετα την ανακοίνωση νέων εκλογών...ναι τοτε με το δαχτυλο στην σκανδαλη..ειτε ειναι Μάρτιο είτε είναι όποτε...
      ΚΑΒΑΜΑΡΟΥ

      Διαγραφή
  90. ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ-ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ-ΨΗΦΙΣΑ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ -ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ -ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΜΠΑΤΗΡΗΣ -ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ ΔΑΣΚΑΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΤΙ--ΟΛΟΥΣ ΜΑ ΟΛΟΥΣ-Η ΑΓΟΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΕΨΗ ΣΤΟ ΤΑΨΙ - ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. ΑΡΧΟΝΤΕΣ -ΔΑΣΚΑΛΕ-ΚΥΡΙΕ ΔΑΡΕΙΕ -ΚΥΡΙΕ ΗΛΙΑ - -ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ-ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ----------ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ Ο ΠΕΤΡΟΣ (Διγγελόπουλος Κωνσταντίνος Π.) --
    Αώου 50, Πάτρα, 26442, ΑΧΑΪΑΣ

    Δες στον χάρτη
    ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2610425102-- ΕΚΕΙ ΠΑΩ ΚΑΙ ΤΡΩΩ ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑΔΑΚΙ-- ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ-- ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ----

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. K. ΝίκοΤ σας πέτυχα στο στέκι του σόλων? Αν ναι στο τρίτο διάγραμμα την πάνω γραμμή κατεβάστει την λίγο εκεί που κάνει κλείσιμο το κεράκι του δεκ. την μεσαία την βάλατε πολύ ωραία και τραβήξτε και την παράλληλη απο τα χαμηλά. Σε ημερήσιο φαίνεται καλύτερα. Τότε νομίζω θα έχετε την εικόνα της πηρούνας για το επόμενο διάστημα . Η παράλληλη αυτή αμα την βάζετε στα ψηλά-χαμηλά κεράκια που προηγήθηκαν αν φάση θα έχετε και ιντρα άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Καλημέρα και καλή βδομάδα , σύντροφοι χαχα. Ξεκίνημα με πτώση στην γραμμή κομανλεξη και ο Οτε στο χιλιοστό χαμηλό στο κάτω μέρος του καναλιού του. Εν αναμονή αν θα βγάλει λευκό καπνό η συνάντηση με ανελ. Ενα λονγ καφεδάκι το παρήγγειλα για το πρωι πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Το λουνγο καφεδάκι τελείωσε το σημερινό , όπως και το τιπι. Τελικά δεν χρείαστηκε στοπ εκεί που έφτασε :-). Εν αναμονή νέας κυβέρνησης και πρώτης εικόνας. Τράπεζες : αλλαγές γράφουν στα διοικητικά οπότε αναμένεται πίεση εκεί. Ίσως γίνει και το τοπικό 3μηνο χαμηλό εκεί. Με πολύ ενδιαφέρον η κίνηση του ουμπερ αλες Οτε αρχικά αν κρατήσει και το 8.90 συν πλην να δούμε και κλίμα γερμανικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Βασίλης Λεβέντης πήρε 1,79% (100.826 ψήψους)--κ. Λεβέντης είναι χειμμαρώδης. «Το ΠΑΣΟΚ πέθανε», «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο σκουπιδοτενεκές των Πασοκτζήδων. Είναι μια αυταπάτη, οι Ευρωπαίοι δεν θα επιτρέψουν να συνεχιστεί το γλέντι», «Το Ποτάμι είναι όργανο διαπλοκή» και η «ΝΔ έχει συντηρητική αντίληψη. Ο Σαμαράς δεν προχώρησε τις μεταρρυθμίσεις στην ελληνική κοινωνία», λέει

    Πηγή: Το ξέσπασμα του Λεβέντη και το μήνυμα του Γκλέτσου στον Τσίπρα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/188780/xespasma-toy-leventi-kai-minyma-toy-gkletsoy-ston-tsipra#ixzz3Q0Rzm7o6

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Bonjour!

    Στο 0.3610 φόρτωσα μια 50άρα Alpha Bank για λίγο τζόγο με τον Alexis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενα 5χίλιριαο αν βγει θα είμαι super ευχαριστημένος.

      Επομένως ο στόχος πώλησης μου είναι κάπου στο 0.47.

      Διαγραφή
    2. Στον ΑΝΕΜΟ είμαι πλέον με μικτή τιμή στα 0.68€.

      Διαγραφή
    3. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ μικτή τιμή 4.95€
      ΑΒΑΞ μικτή τιμή 0.77€ (δεν αγοράστηκαν άλλα)
      ΑΝΕΜΟΣ μικτή τιμή 0.68€
      ΚΑΜΠΑΣ μικτή τιμή 0.48€
      ΑΛΦΑ μικτή τιμή 0.3610€
      ΔΡΟΜΕΑΣ μικτή τιμή 0.20€
      ΛΟΥΛΗ μικτή τιμή 2.10€

      Απο την μεγαλύτερη προς την μικρότερη θέση στο χαρτοφυλάκιο.

      Διαγραφή
    4. ερωτηση ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΑΡΕΙΟ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΑΤΕ ΕΥΡΩΒ ΠΟΥ Η ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΑΤΕ ΠΟΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

      Διαγραφή
    5. Πήραμε και μια 30άρα ΑΛΦΑΤΠ στο 0.4120€ μικτή.

      Διαγραφή
  97. Θυμάμαι μια εικόνα απ΄το βιβλίο της ψυχολογίας που κάναμε σχολείο. Όταν έχεις ραντεβού σε κάποιο πολυσύχναστο σημείο της πόλης και καθώς περιμένεις συχνά συγχέεις άσχετες φιγούρες που πλησιάζουν από απέναντι με τον φίλο-φίλη που περιμένεις. Αυτό μάλιστα εντείνεται όσο καθυστερεί το ραντεβού σου.

    Όπως ξέρουμε εάν έχεις μεγάλη εντολή πελάτη να εκτελέσεις δεν γίνεται να την βγάλεις με την μία. Απαιτούνται και κάποιες ανάσες ίσως και μικρές αγορές για να ξεγελάσεις τους εν δυνάμει αγοραστές. Βλέποντας λοιπόν την πίεση στις τραπεζικές απ΄το πρωί σκεφτόμουν πως λογικά θα υπάρχουν και πακκέτα που θα βγούν στη δημοπρασία Οσο πιο πολύ το σκέφτομαι τόσο πιο πιθανό μου φαίνεται (εδώ κολλάει η ανάμνηση απ΄το βιβλίο).

    Τα τραπεζόχαρτα προς το παρόν δεν τα εκτιμώ. Είναι στο μάτι του κυκλώνα (όχι φυσικά λόγω συριζα αλλά λόγω των κακών επιλογών τους με δάνεια σε αναξιόχρεους δανειολήπτες). Θεωρώ πιθανότατες τις ΑΜΚ εντός των προσεχών μηνών και τεράστιες τις επενδυτικές ευκαιρίες που ΘΑ δώσουν. Μια ξεπέτα σε ΑΛΦΑ και ΕΤΕ στη δημοπρασία θα την κάνω ασχέτως τιμής. Αλλωστε είχα οριοθετήσει "την τρίτη μέρα μετά τας εκλογάς" οπότε η σημερινή δημοπρασία είναι στα σύνορα της 3ης μέρας χα χα. Με σφιχτό stop loss 8% για αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΓΙΑ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΜΟΥ ΘΥΜΗΖΗ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΗΡΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΦΟΡΑΗ ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΤΖΗΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΚΑΜΗΣΟ ΕΞΩ ΚΑΙ ΞΗΡΗΣΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ --ΚΩΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΦΟΡΑΗ ΚΙΤΡΗΝΟ ΠΑΛΤΟ ΜΕ ΚΟΚΙΝΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ-ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΤΥΧΗ ΠΛΕΟΝ-- ΚΑΛΥΝΗΧΤΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Καλησπέρα στους φίλους.
    Ακολουθώντας το "την τρίτη ημέρα κατά τας γραφάς" του φίλτατου Ηλία και το τζογαδόρικο κατάλοιπο των νεανικών μου χρόνων αγόρασα σήμερα λίγες ΑΛΦΑ, έτσι για την συγκίνηση.Και για να μην με πει δειλό ο monsieur Δαρείος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Προς Θεού MONSIEUR Nikos T. Εγώ εξάλλου είμαι τζογαδόρος. Και ως τέτοιος, μέρος του χαρτοφυλακίου μου είναι πολυ risky. Ισως βιάστηκα λίγο για τα ΑΛΦΑΤΠ αλλά θα δείξει απο αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. ΚΥΡΙΟ ΔΑΡΕΙΟ -ΚΥΡΙΕ ΗΛΙΑ - ΗΣΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΟΔΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ -ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ - Μεταφορά στον ESM των 25 δισ. των τραπεζών πάγωμα αποπληρωμής και επιμήκυνση εξετάζει η ΕΕ για την Ελλάδα -Μεταφορά των 25 δισεκ. της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών στον ESM (ενδεχομένως και των 14 δισεκ. του funding gap) καθώς και πάγωμα αποπληρωμής των δανείων έως το 2020 με παράλληλη επιμήκυνση και μείωση των επιτοκίων εξετάζει η ΕΕ για την Ελλάδα. -http://bankingnews.gr/τραπεζικά-νέα/item/179625-στον-esm-τα-25-δισ-των-τραπεζών-πάγωμα-αποπληρωμής-και-επιμήκυνση-εξετάζει-η-εε-haircut-ζητάει-η-ελλάδα.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Τα ταμειακά διαθέσιμα λιγοστεύουν με πολύ γρηγορότερο ρυθμό από ότι υπολόγιζε η νέα κυβέρνηση. Το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν σημαντικά χαμηλότερο των εκτιμήσεων μας (τελικά είχε δίκιο η Τρόικα και όχι τα αστέρια μας) και παρόλο που υπήρχε υπερσυγκράτηση δαπανών έχουμε ταμειακή τρύπα 1,6 Δισ.
    Επιπλέον, στο 1ο τρίμηνο του έτους υπολογίζουν έσοδα 8 Δις και έξοδα 9 Δις. Η νέα κυβέρνηση ελπίζει ότι με την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ και άλλων φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών θα μπορέσει να καλύψει την τρύπα. Αυτό όμως παραμένει ερωτηματικό αφού η τρύπα ίσως και να μεγαλώσει - η μη πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων έχει ανέλθει σε ύψος ρεκόρ. Τα έντοκα πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να βοηθήσουν την κατάσταση αφού δεν υπάρχει ενδιαφέρον από ξένους και οι Ελληνικές τράπεζες ίσως αδυνατούν να αγοράσουν (ήδη μια από τις τέσσερις "μεγάλες" δήλωσε αδυναμία στην τελευταία δημοπρασία). Για να μην σπαταλώ τον χρόνο σας, πιστεύω ότι υπάρχει πολύ μεγάλο θέμα ρευστότητας το οποίο θα σκάσει τα αργότερο τον Μάρτιο -Απρίλιο 2015 (και όχι τον Ιούνιο-Ιούλιο). Κατά την άποψή μου τότε, εάν δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή με την Τρόϊκα (για να μην πω τούμπα από τον ΣΥΡΙΖΑ) θα τεθεί θέμα καταβολής μισθών και συντάξεων. Σε εκείνη την στιγμή (επαναλαμβάνω ότι εφόσον δεν έχει γίνει συμβιβασμός) οι λύσεις που θα υπάρχουν θα είναι πληρωμή υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου με έντοκα (ή αλλιώς "υποσχετικές") ή επιβολή φόρου καταθέσεων (10%?) ή.......Η ζημιά που θα γίνει θα είναι τεράστια αφού πλέον θα είμαστε με το ένα πόδι έξω από το ευρώ. Με λίγα λόγια οι εταίροι γνωρίζοντας το πρόβλημα ρευστότητας που έχουμε θα μας χορέψουν στο ταψί...και λογιικό είναι αφού χωρίς να έχουμε λεφτά πάμε να κάνουμε τους μάγκες (είναι σαν να έρχεται ένας συγγενείς μου που τον έχω ήδη δανείσει αρκετές φορές και να μου ζητάει δανεικά για να δώσει περισσότερο χαρτζιλίκι στο παιδί του-ξέρω ότι ίσως κάποιους τους εκνευρίσω αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός μου). Ίσως και η επίσκεψη του επικεφαλής του Eurogroup την Παρασκευή να είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο, δηλαδή, να διερευνήσει προθέσεις και να μεταφέρει στην νέα κυβέρνηση τα μηνύματα- άλλωστε δεν θα υπήρχε καταλληλότερος για αυτήν την δουλειά.
    Με βάση τα παραπάνω θεωρώ ότι στο πολύ προσεχές διάστημα η νέα κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να αλλάξει άρδην την ρητορία και την πολιτική της. Εάν όχι----------------ΚΛΑΦΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. http://www.capital.gr/h.asp?s=%C5%D4%C5&startdate=28%2F1%2F2007&enddate=28%2F1%2F2015

    εαν ειχαμε το Τραπεζοκεντρικο δεικτη του 2007 θα ειμασταν σημερα σε Γενικο δεικτη 69 μοναδων !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. ..Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχεδιάσει την πτώση του ΧΑ στα επίπεδα των 300 μονάδων για να τα πάρει όλα με φραγκοδίφραγκα.

    Νομίζετε ότι η πτώση είναι τυχαία? Όλοι ρωτάνε που θα βρείτε λεφτά να πάρετε πίσω τη ΔΕΗ, τον ΟΠΑΠ, τον ΟΤΕ, τα ΕΛΠΕ κλπ? Μα θα πάνε την κεφαλαιοποίηση στα 50 εκατ. ευρώ και με ένα έντοκο γραμμάτιο σκούπισαν όλη την αγορά.

    Όλα είναι υπό έλεγχο, μην φοβάστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. μα ειμαστε ηδη σημερα με τον Γενικο δεικτη του 2007 [ τραπεζογενης ] και την ΕΤΕ στα 8 σεντ στις 114 μοναδες
    ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΑΛΑΓΗ ΔΕΙΚΤΗ με Προεδρικο διαταγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. και ηδη ειμαστε στις 81 μοναδες Γενικου δεικτη του 2007 με 8 σεντ ΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂