Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΛΗΤΩ 88,73% θυγατρική του Μητέρα, που είναι 100% θυγατρική του ΥΓΕΙΑ. Προς αναζήτηση των ιδίων κεφαλαίων του ΥΓΕΙΑ. Είναι μηδέν ή είναι αρνητικά??? Περιμένω τους άμπαλους φιτσουλέους να έρθουν με νούμερα να με ξεμπροστιάσουν και όχι να αμπελοφιλοσοφούν δίχως να απαριθμούν το παραμικρό νούμερο - ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ!!!!

Με αφορμή του άρθρο μου ΟΜΙΛΟΣ ΥΓΕΙΑ που αναρτήθηκε στο http://mitarola.blogspot.gr/2014/10/blog-post.html

και ανέλυα πως :
  • Ο ισολογισμός του ΥΓΕΙΑ είναι ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΣ και εμφανίζει πολύ μεγαλύτερα ίδια κεφάλαια απο τα πραγματικά ίδια κεφάλαια.  
  • Σήμερα ο όμιλος ΥΓΕΙΑ σε σχέση με το 2006 (πριν έρθει η Μαρφίν) είναι 2,3 φορές μεγαλύτερος. Αυτό φαίνεται απο τα Ενσώματα πάγια. 
  • Το 2006 (πριν έρθει ο Βγενό) το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ άξιζε 40 εκατ. και ο Ισολογισμός του δεν ήταν μοχλευμένος. Άρα δεχόμενοι ότι η εταιρία, με τις εξαγορές Μητέρα, Λητώ + το νοσοκομείο στην Αλβανία μεγάλωσε κατά 2,3 φορές τότε τα σημερινά ίδια κεφάλαια θα πρέπει να είναι το πολύ: 40Χ2,3 = 92 εκατ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  •  Και ότι οι χρηματοροές πάνε απο το κακό στο χειρότερο


Με μπλε ράβδους φαίνονται οι αποσβέσεις του ομίλου ΥΓΕΙΑ οι οποίες αυξάνονται καθώς στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ απο το 2007 ενοποιούνται και ΜΗΤΕΡΑ ΛΗΤΩ και κατόπιν και το νοσοκομείο στα Τίρανα.
Με κόκκινες ράβδους φαίνονται οι χρηματοροές.

Έρχεται ο άλλος απο τους Καπιταλιστές και μου γράφει ....

7/10/2014 12:49
Καλημέρα,φίλε μου michalisp το άρθρο του κ. Μορφονιού είναι μπακαλίστικο δεν μας λέει κάτι οι εξαμηνιαίες καταστάσεις υπογράφονται από ορκωτούς που αναλαμβάνουν την ευθύνη τους. Ο κ. Μορφονιός δεν μπορεί να ξέρει ούτε τα άυλα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας ούτε την υπεραξία της. Μπορεί εάν θέλει να κάνει σύγκριση των εξαμηνιαίων καταστάσεων του Φουρλή και του Υγεία με αντίστοιχα σχεδόν μεγέθη και τι χρηματιστηριακή αξία έχουν.

8/10/2014 11:37

http://www.hygeia.gr/articlefiles/82-549-2008_03_05_gr.pdf
Ο κ. Μορφονιός φαίνεται ότι στο άρθρο του δεν υπολογίζει την αξία των Θυγατρικών του Υγεία, μήπως η αξία τους είναι μηδέν και δεν το ξέρουμε; Για την αποκατάσταση της αλήθειας διαβάστε τον ισολογισμό του 2007 και θα εξακριβώσετε ότι η αξία των επενδύσεων ήταν περίπου 300 εκ ευρώ και με τις μελλοντικές απομειώσεις πού έγιναν έχουμε τα 100 εκ ευρώ. Δυστυχώς δεν φταίει ο κ. Μορφονιός φταίνε οι αγαπητοί φίλοι που δίνουν αξία στα γραφόμενά του.

Του απαντώ ....
Ξύπνα βρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε και άνοιξε το μυαλό σου. ΔΙΑΒΑΣΕ βρεεεεεεεεκαι μελέτα γιατί σε βλέπω να κλαίς με μαύρο δάκρυ και κατόπιν θα σου φταίει το κακό μνημόνιο, η τρόικα και η Επιτροπή κεφαλαιαγοράς.
Τέτοιες ανοησίες μου γράφανε μερικοί για Νηρέες με τα βιολογικά αποθέματα, ότι τάχα μου, ο Τάκαρος δεν μπορεί να τα αποτιμήσει. Τέτοιες αηδίες μου έγραφαν οι λάτρεις του Χρυσαφιού και με χαρακτήριζαν καραγκιοζάκο. Τέτοιες μπούρδες μου έλεγαν για Αστέρες, ΕΒΖούδες, Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια που έλεγα ότι ΜΠΑΤΙΡΕΨΑΝ και τράπεζες Κύπρου.

Ξύπνα βρεεεεεεεεεεεεεεεε

Το άρθρο του Μορφονιού είναι μπακαλίστικό, αλλά ο σχολιασμός του Καπιταλιστή είναι μάγκικος. Δεν βλέπω κύριε καπιταλιστή ούτε έναν αριθμό να απαριθμείτε, ούτε την παραμικρή ανάλυση. Βλέπω μόνο το κλασσικό το Ελληναράδικο, που διέπει όλους τους πολίτες αυτής της χώρας. Το κλασσικό το Ελληναράδικο, δηλαδή απαξιώνουμε όλους τους άλλους δίχως επιχειρήματα και γράφοντας αοριστολογίες και μπουρδολογίες που ενίοτε διέπονται και απο συνωμοσίες.

Μου γράφει λοιπόν ο άσχετος Καπιταλιστής.
Ο κ. Μορφονιός φαίνεται ότι στο άρθρο του δεν υπολογίζει την αξία των Θυγατρικών του Υγεία, μήπως η αξία τους είναι μηδέν και δεν το ξέρουμε;
Απαντώ .....
Διαβάστε κύριε πόσο είναι η συμμετοχή στο ΜΗΤΕΡΑ (που περιέχει και το ΛΗΤΩ)


Πόσο είναι????????????????
ΜΗΔΕΝ???? χαχαχαχα
Ούτε καν ΜΗΔΕΝ, είναι ΜΕΙΟΝ 11,5 εκατ.. Που τέτοια τύχη να ήταν μηδέν.
Η αξία του ΜΗΤΕΡΑ + ΛΗΤΩ είναι -11,5 εκατ. το 2013. Στο κλείσιμο του 2014 θα είναι ακόμη χειρότερα.

ΑΞΙΑ ΜΗΤΕΡΑ + ΛΗΤΩ - 11,5 εκατ. και μέσα υπάρχουν και υπεραξίες 13,4 και 1,1 άυλα.
Δηλαδή κάποιος για να πάρει το Μητέρα πρέπει να του δώσουν 13,4 εκατ. ευρώ και όχι να δώσει.
Δείτε χάλι


Αλλά ας ξεκινήσουμε απο την αρχή και ας πιάσουμε τα εύκολα και στην πορεία θα δούμε πως μηδενίζουν τα ίδια κεφάλαια όταν απο την εγγονή (ΛΗΤΩ), πάμε στη θυγατέρα (ΜΗΤΕΡΑ) για να έρθουμε στην γιαγιά (ΥΓΕΙΑ). Καλά αν πιάσουμε την ΜΙΓ τότε θα έχουμε φτάσει στην τσατσά. χαχαχαχα Μα πως τα γράφω ο μπαγάσας.

ΛΗΤΩ θυγατρική κατά 88,73% του Μαιευτηρίου Μητέρα (που είναι θυγατρική κατά 100% του ΥΓΕΙΑ)
Η εταιρεία λειτούργησε αρχικά αποκλειστικά ως Μαιευτική κλινική ενώ στη συνέχεια μετατράπηκε σε μεικτή κλινική. Διαθέτει 100 κλίνες σε τρεις ορόφους στο ιδιόκτητο κατά 60,3% κτήριο επί της οδού Μουσών 7-13 στην Αθήνα.


Βλέπουμε λοιπόν ότι θα μπορούσε κάποιος να διαθέσει 20 εκατ ευρώ (στο περίπου) και να φτιάξει απο την αρχή ένα καινούργιο μαιευτήριο - με εγκαταστάσεις + εξοπλισμό. Άρα το ερώτημα είναι : Γιατί θα πρέπει κάποιος να φορτωθεί τις υποχρεώσεις ενός εν ενεργεία μαιευτηρίου του οποίου η αξία του συρρικνώνεται???
Η εύκολη απάντηση είναι φήμη και πελατεία. Η ακόμη ευκολότερη απάντηση στην απάντηση φήμη και πελατεία, είναι ότι οι γυναίκες γεννάνε όπου τις στήλει ο γυναικολόγος τους. Άρα η φήμη και η πελατεία φτιάχνεται αν στο εργατικό δυναμικό του νοσοκομείου συμπεριληφθούν ιατροί  αναγνωρίσιμη με ισχυρό brand name.

Το μαιευτήριο ΛΗΤΩ δείχνει να είχε καθαρή θέση 13 με 15 εκατ. ευρώ και θα ήταν δυνατόν να εξαγοραστεί, όταν δεν είχε τραπεζικό δανεισμό και εμφάνιζε κερδοφόρες χρήσεις 2 με 2,5 φορές τα ίδια κεφάλαια του. Δηλαδή 25 με 35 εκατ. ευρώ.
Όμως .....









Ακολουθεί η ΜΗΤΕΡΑ και πως ενσωματώνεται εκεί μέσα το ΛΗΤΩ.
Προσεχώς ......

193 σχόλια:

  1. Πρώτα θα γεμίσουμε το προηγούμενο Thread με σχόλια και όταν πλησιάσουμε τα 200 τότε θα συνεχίσουμε σχολιασμούς σε αυτό το Thread.
    Προς το παρόν σχολιασμοί σε αυτό το Thread μόνο αν αφορούν το ΥΓΕΙΑ, το ΜΗΤΕΡΑ, το ΛΗΤΩ ή τη ΜΙΓ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κ. Μορφονιός δεν μπορεί να ξέρει ούτε τα άυλα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας ούτε την υπεραξία της.
      Μας λέει ο Καπιταλιστής.
      Θα δείτε όμως κύριε ότι μπορώ να σου δείξω σε τι αναφέρεται η υπεραξία και ποιά βάζουν ως άυλα. Εσύ μπορείς????
      Αν μπορείς - τότε αντί να με ειρωνεύεσαι και να με υποβιβάζεις στο βαθμό του μπακάλη, γράψε μας τα δικά σου νούμερα παικταρά μου. Άντε ντεεεεε

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη,
      Μπείτε από περιέργεια να διαβάσετε σχόλια των καπιταλιστών για την ΜΙΓ. Βρίθουν συνωμοσιολογικών σεναρίων. Όλος ο κόσμος έχει συνωμοτήσει εναντίον της εταιρείαρας αυτής. Ότι η εταιρεία παράγει ζημιές δις ευρώ δεν το βλέπουν. Στο χωριό μου λένε της κοντής ..... της φταίνει οι τρίχες.
      Ξενοφών

      Διαγραφή
    3. Κύριε Ξενοφών
      Έχει τύχει να διαβάσω σχολιασμούς των ΜΙΓέων Καπιταλιστών. Οι άνθρωποι είναι άσχετοι, όπως άσχετος είναι και ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος που προμοτάρει την ΜΙΓ στους χαζοβιόλιδες, δίχως το παραμικρό αριθμό να αναλύει.
      Δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Ας μείνω όμως στο ΥΓΕΙΑ, μιας και με αυτό ασχολούμαστε.
      όσο το κοιτάζω και το αναλύω δεν μπορώ να δώσω τιμή στόχο παραπάνω απο το ΜΗΔΕΝ!!!!!!!!!! Δυστυχώς ΜΗΔΕΝ ολοστρόγγυλο και θα το αναλύσω με νούμερα.
      Το ΛΗΤΩ που έχω παρουσιάσει σε αυτό το thread είναι σε πολύ καλή κατάσταση σε σχέση με την μαμά ΜΗΤΕΡΑ και τη γιαγιά ΥΓΕΙΑ.

      Για την Τσατσά ΜΙΓ δεν θα σχολιάσω. Όποιος είναι βλάκας και δεν καταλαβαίνει δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Η τσατσά είναι να την σορτάρεις αλύπητα. Που είσαι κύριε GAP να μας πεις ότι στο 0,45 πρέπει να αγοράζουμε ΜΙΓ επειδή είναι φτηνή. χαχαχαχα

      Διαγραφή
    4. Ούτε ένα ευρώ δεν πρέπει να βάζουν οι νοικοκυρέοι σε ΜΙΓ και ΥΓΕΙΑ. Οι νοικοκυρέοι δεν κάνουν Trade και δεν θέλουν να μπλέκουν με τις δημιουργικές λογιστικές του κύριου Βγενόπουλου που όταν πέταγε τα εκατομμύρια απο τα παράθυρα, κατόπιν, τις αλόγιστες κινήσεις του τις βάφτισε υπεραξίες και άυλα περιουσιακά στοιχεία.
      να προσέχουν οι νοικοκυρέοι και να μην παραμυθιάζονται απο τον ανεξάρτητο δημοσιογράφο και απο τον κάθε λογής βλάκα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και γράφει την μια ανοησία πίσω απο την άλλη.

      Διαγραφή
    5. Μέχρι να έρθει η ώρα να αναρτήσω το thread του ΜΗΤΕΡΑ, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε αυτό

      http://prntscr.com/533i9k

      και σε αυτό

      http://prntscr.com/533io3

      Το βέβαιο είναι ότι η αξία των θυγατρικών ΜΗΤΕΡΑ (+ΛΗΤΩ) είναι μηδενική και η κρίση ρευστότητας είναι μεγατόνων με ταμειακές χρηματοροές ανύπαρκτες.
      Η γιαγιά ΥΓΕΙΑ έχει φαινομενικά ίδια κεφάλαια θετικά. Το πράμα βρωμάει μπαρούτι και αν το φιτίλι καλείται να το σβήσει η Πειραιώς και ο Σάλλας ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ. Ουδεμία εμπιστοσύνη αε αυτόν και στην Πειραιώς.

      Διαγραφή
  2. K. Τάκη καλημέρα.
    Περί Ανέμου κάποια πράγματα. Εχει ίδια κεφάλαια 82 εκ+ 35 από την αύξηση+ 52 περίπου επιχορηγήσεις=169 εκ. Μπορούμε να πούμε ότι τα πραγματικά ίδια κεφάλαια είναι αυτά? Σχετικά με αυτό που ακούστηκε για ομολογιακό με επιτόκιο 14 % αληθεύει? Γιατί δεν τους φτάνουν τα 35 εκ να πραγματοποιήσουν τις επενδύσεις που λέγανε πριν την αύξηση και τώρα θέλουν και άλλα δάνεια??? Αν μπορείς να δώσεις κάποιες απαντήσεις....Ευχαριστώ......
    ΜΕΤΟΧΟΣ 11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Μέτοχε τις επιχορηγήσεις να μην τις προσμετράται στις υποχρεώσεις. Λογιστικά έτσι κατηγοριοποιούνται - αλλά δεν είναι υποχρεώσεις. Θα αποσβεσθούν και σε μερικά χρόνια δεν θα τις βλέπετε.

      Τώρα με το επιτόκιο στο 14%. Αυτό το έχω διαβάσει μόνο στο παπαρολόγιο του γνωστού ανεξάρτητου δημοσιογράφου. Οπότε δεν δίνω σημασία καμιά. Αν πάντως πάει η εταιρία και δανειστεί ευρώ με 12% τότε πράγματι θα είναι ανήκουστο και πολύ άσχημο νέο. Προσωπικά το αποκλείω και το θεωρώ τυπογραφικό λάθος ή βλακείς.
      Τέλος η εταιρία ΑΝΕΜΟΣ θα χρειαστεί πολύυυυυυυ περισσότερα λεφτά απο τα 35. Μιλάμε για πολλάααααααααααα περισσότερα εκατομμύρια.

      Διαγραφή
    2. Οι επενδυσεις με δανεισμο στις απε με το καινουριο νομο ειναι απαγορευτικες

      Διαγραφή
    3. Τα διέψευσε κυριε μετοχε τα δημοσιευματα του λεω http://www.capital.gr/Articles.asp?id=2148166

      Διαγραφή
    4. ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΓΡΑΦΕΤΕ[Κύριε Μέτοχε τις επιχορηγήσεις να μην τις προσμετράται στις υποχρεώσεις. Λογιστικά έτσι κατηγοριοποιούνται - αλλά δεν είναι υποχρεώσεις. Θα αποσβεσθούν και σε μερικά χρόνια δεν θα τις βλέπετε.

      Τώρα με το επιτόκιο στο 14%. Αυτό το έχω διαβάσει μόνο στο παπαρολόγιο του γνωστού ανεξάρτητου δημοσιογράφου. Οπότε δεν δίνω σημασία καμιά. Αν πάντως πάει η εταιρία και δανειστεί ευρώ με 12% τότε πράγματι θα είναι ανήκουστο και πολύ άσχημο νέο. Προσωπικά το αποκλείω και το θεωρώ τυπογραφικό λάθος ή βλακείς.
      Τέλος η εταιρία ΑΝΕΜΟΣ θα χρειαστεί πολύυυυυυυ περισσότερα λεφτά απο τα 35. Μιλάμε για πολλάααααααααααα περισσότερα εκατομμύρια.] ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΑΤΕ ΑΝΕΜΟ ΑΝ ΝΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΙΜΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΑΣΚΑΛΕ

      Διαγραφή
  3. Ευχαριστώ κ. Τάκη. Νομίζω κάτω από 1€ και αν πέσει κι άλλο και όσο πέφτει θα είναι ιδανική ευκαιρία για μακροπρόθεσμα....
    ΜΕΤΟΧΟΣ 11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eνα σχολιο για την Βιοκα? απο 0,8 στα 0,2 σε 4 μηνες??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τάκης Μορφονιός 4 Νοεμβρίου 2014 - 7:38 π.μ.

      Πρώτα θα γεμίσουμε το προηγούμενο Thread με σχόλια και όταν πλησιάσουμε τα 200 τότε θα συνεχίσουμε σχολιασμούς σε αυτό το Thread.
      Προς το παρόν σχολιασμοί σε αυτό το Thread μόνο αν αφορούν το ΥΓΕΙΑ, το ΜΗΤΕΡΑ, το ΛΗΤΩ ή τη ΜΙΓ.

      Διαγραφή
  5. Μπαίνω με την δικιά μου σε δωμάτιο ξενοδοχείου και σκέφτομαι αν έχει καλή ηχομόνωση.
    Καθόλου,μου απαντάει ο γείτονας από το διπλανό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσυπογράφω !!!!!!!!!!!!!!

    ΕΛΒΕ: ΄Eνα από τα πολύ ''κουφά'' του ταμπλό.

    Με την μετοχή να σέρνεται για πολύ καιρό κάτω από τα €0,60 τον τελευταίο χρόνο, χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις, η ανακοίνωση της πώλησης του σημαντικότερου περιουσιακού της στοιχείου Calin, αντί να έχει θετική επίπτωση, την οδήγησε σε πτώση και από την κεφαλαιοποίηση των €8 εκ., υποχώρησε στα €6,5 εκ., με την εταιρεία να εισπράττει €11,5 εκ.!!!

    Θα επιμείνω λίγο στην περίπτωσή της, καθώς έχω την αίσθηση ότι πολύ σύντομα θα προσφέρει συγκινήσεις, ακολουθώντας τα βήματα της Βογιατζόγλου.

    Επιπλέον είναι ένα πολύ καλό case study, καθώς στην περίπτωσή της, οι θυγατρικές ήταν το αποδοτικότερο κομμάτι του ομίλου, σε αντίθεση με την ζημιογόνα θυγατρική.

    Αναλυτικότερα:
    Μπορεί η διοίκηση να διέθεσε την αποδοτικότερη θυγατρική της, ωστόσο δεν μπορεί να την κατηγορήσει κανείς από την στιγμή που πώλησε μία εξαιρετική μεν εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται όμως στην πώληση έτοιμων ενδυμάτων με Ρ/Ε 11 και P/BV 3!!!

    Συνυπολογιζόμενου του μερίσματος που θα εισπράξει για την περσινή χρήση από την Calin (περίπου €800 χιλ), τα €11,5 εκ. από την πώληση, τον δανεισμό των €3,4 εκ., αυτή την στιγμή στο ταμείο υπάρχουν καθαρά περίπου €9 εκ., ήτοι €0,70/μετοχή, όταν αυτή διαπραγματεύεται στο €0,5.

    Από εκεί και πέρα, υπάρχει και μία καθαρή θέση €0,80/μετοχή, στην οποία ενσωματώνονται οι εγκαταστάσεις της μητρικής, μερικά διαμερίσματα στην Καβάλα, ένα φωτοβολταϊκό 1 MW, η συμμετοχή στα Λητώ (29%) και η συμμετοχή σε ένα mega yacht (25%). Το κρίσιμο σημείο που ανησυχεί την αγορά είναι οι υψηλές υποχρεώσεις του ομίλου. Εδώ είναι το κλειδί όμως και θα πρέπει να επικαλεστούμε τον ισολογισμό της μητρικής, όπου οι υποχρεώσεις είναι ελάχιστες.

    Για να γίνει περισσότερο κατανοητό αναφέρω μερικά κονδύλια του 6μηνου της μητρικής και εντός παρένθεσης αντιπαραβάλλω τα αντίστοιχα ενοποιημένα: Πάγια και ακίνητα €5,6 εκ. (€13,5 εκ.), αποθέματα €1,6 εκ.(€10,9 εκ.), πελάτες €2,5 εκ. (€10,6 εκ.), μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις €2,27 εκ. (€0,7 εκ.) και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις μόλις €0,92 εκ. (€23,74 εκ.).

    Το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των ενοποιημένων υποχρεώσεων, αφορά στις θυγατρικές Calin και Λητώ (ενοποιείται για τεχνικούς λόγους, καθώς η συμμετοχή είναι μόλις 29%) και θα το διαπιστώσουμε όταν αποσχιστεί η πρώτη. Επιπλέον, τόσα χρόνια υπήρχε γκρίνια από πλευράς των μετόχων για την διανομή μετρητών, καθώς έβλεπαν όλοι μόνο τα πολύ υψηλά ενοποιημένα μετρητά, αλλά δεν έβλεπαν την χαμηλή ταμειακή θέση της μητρικής.

    Ουσιαστικά, το αφεντικό μοίραζε τόσα χρόνια σχεδόν όλο το μέρισμα που εισέπραττε από την Calin. Τώρα όμως έχει κοντά στα €9 εκ. ΚΑΘΑΡΑ στο ταμείο του!!! Έχοντας λοιπόν μία εταιρεία με περιορισμένο αντικείμενο δραστηριότητας και τόσο υψηλή ρευστότητα, πιστεύω ότι θα υπάρξει γενναία επιστροφή κεφαλαίου την οποία θα την τοποθετούσα ακόμα και στην περιοχή των €0,5, δηλαδή 100% επιστροφή!!!

    Ενόψει και της πολιτικής αστάθειας, θα πρέπει οι εξελίξεις να τρέξουν άμεσα. Και επειδή στην συνέχεια θα πρέπει η εταιρεία να αξίζει συντηρητικά τουλάχιστον περί τα €5-6 εκ.(υπολειπόμενη καθαρή θέση €13 εκ., εκ των οποίων €2,5 εκ. καθαρά μετρητά), δηλαδή €0,40-0,50, η απόφαση είναι δική σας!!!!! Πολύ καλό βραχυπρόθεσμο στοίχημα!!!! (P/BV6M14: 0,33)

    O Aν-αλητης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τάκης Μορφονιός 23 Οκτωβρίου 2014 - 9:08 π.μ.
      Μετά και την πώληση του 51% της Callin
      Οτιδήποτε βγαίνει κάτω απο το χθεσινό κλείσιμο πρέπει πάραυτα να συλλαμβάνεται. Εως το 0,9 υπάρχει περιθώριο, μετά απο εκεί όποιος δεν χώνει κακό της κεφαλής του. Ένα νέος ΒΟΣΥΣ μόλις γεννήθηκε.

      Μετρητά η εταιρία ΠΟΤΕ δεν είχε. Τα μετρητά τα είχαν οι Callin και τα ΛΗΤΩ που ενοποιούνται. Τα μετρητά της ΕΛΒΕ είναι μόλις 153 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ.
      Με την πώληση της Callin και με το ρευστό που θα εισέλθει θα είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία απεγκλωβισμού για τους κατέχοντες.
      Πιθανόν να πάει και σε μεγάλη επιστροφή κεφαλαίου, ακόμη και 0,3 ευρώ ανά μετοχή. Αυτό όμως θα είναι το πλέον αρνητικό και θα πρέπει να εκληφθεί ως ευκαιρία για ξεφόρτωμα, διότι όπως είπα και πιο πάνω ένας νέος ΒΟΣΥΣ γεννήθηκε.

      Τέλος η εταιρία πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με τα φωτοβολταϊκά. Αν ρίξει εκεί το χρήμα - τότε ίσως να αποκτήσει και μια δυναμική η μετοχή και να μπορέσει να κινηθεί ακόμη και πάνω απο το 1 ευρώ με την τιμή να μπορεί να είναι διατηρήσιμη.

      Τάκης Μορφονιός 23 Οκτωβρίου 2014 - 9:26 π.μ.
      Να μην ξεχάσω να γράψω ότι να μην τσιμπήσετε με τα Super κέρδη που θα εμφανίσει σε ενοποιημένο επίπεδο. Στη μητρική θα καταγράψει ζημιά γιατί την είχε περασμένη την CAllin σε μεγαλύτερη τιμή απο τα 11,5 εκατ. που θα εισπράξει.
      Όπως και ΖΗΜΙΕΣ θα γράφει απο εδώ και πέρα η ΕΛΒΕ στον αιώνα των αιώνων ΑΜΗΝ. Εδώ δηλαδή θα έχουμε μια νέα ΝΑΥΠΑΚΤΟ να έχει γεννηθεί.
      Και αυτό το γράφω αν η εταιρία συνεχίσει να είναι όπως είναι σήμερα. Δηλαδή με ΛΗΤΩ και την μητρική - το μόνο ενδιαφέρον είναι τα φωτοβολταϊκα. Τι σκέφτεται ο βασικός μέτοχος επι του θέματος.
      Αν το σκέφτεται σοβαρά τότε αλλάζει η δουλειά. Διαφορετικά μια νέα ΝΑΥΠΑΚΤΟ γεννήθηκε.

      Άρα ψάξτε οι ενδιαφερόμενοι τον τομέα των φωτοβολταϊκών.


      Τάκης Μορφονιός 24 Οκτωβρίου 2014 - 7:17 π.μ.
      Αν κάνει μεγάλη επιστροφή κεφαλαίου τότε το μόνο βέβαιο - μετά απο κούρσα - είναι επιστροφή σε χαμηλά επίπεδα και εγκλωβισμός. Βλέπετε ΒΟΣΥΣ, διότι με πορδές δεν πετυχαίνεις ανόδους.

      Το καλύτερο για μια τόσο καλή εταιρία, όπως ΕΛΒΕ, είναι απόσχιση δραστηριοτήτων της μητρικής και αλλαγή δραστηριότητας. Φυσικά τα ρευστά να επενδυθούν μέχρι τελευταίου ευρώ. Τώρα για νερά που ακούω, δεν ξέρω. Λέτε να γίνει και αυτή ΒΙΟΣκατό??? Που είναι αυτοί όλοι που μας τα είχαν κάνει τούμπανο με το ΒΙΟΣκατό?? Πλησιάζει τη δίκαιη τιμή των 0,1 ευρώ????


      Τάκης Μορφονιός 24 Οκτωβρίου 2014 - 7:32 π.μ.
      Πάντως συγχαρητήρια στον Κιτσικόπουλο που πήρε μια τόσο σωστή απόφαση. Δηλαδή έξω απο λιανεμπόριο και εσώρουχα, βρακιά. Εξάλλου σε λίγο καιρό στην Ελλάδα όλοι οι αντιμνομηνιακοί και όψιμοι ΣΥΡΙΖΕΟΙ θα φορούν ΤΣΙΓΚΙΝΑ βρακάκια και όχι τα δαντελωτά σωβρακάκια Intimissimi. Οπότε η ΕΛΒΕ καλώς έφυγε απο λιανεμπόριο. Το θέμα είναι να πάει σε άλλης μορφής επένδυσης και όσο έχει τα φράγκα καθώς κατόπιν δεν ξέρεις και αν μείνουν φράγκα όταν και εαν έρθουν οι μαθητευόμενοι μάγοι του συνονθυλεύματος.

      Το βέβαιοι είναι ότι η χειρότερη εξέλιξη θα είναι μια γιγάντια επιστροφή κεφαλαίου, όπως για πχ 0,15 με 0,2 ευρώ. Τότε μετά απο κούρσα η μετοχή θα έρθει να κοιμηθεί ξανά κάτω απο τα 0,5 και δεν θα κουνιέται φύλλο. Βλέπετε ΒΟΣΥΣ. Όσο μεγαλύτερη η επιστροφή κεφαλαίου τόσο πιο μαύρα είναι τα μαντάτα για την ΕΛΒΕ. Βλέπετε περίπτωση ΦΡΙΓΟΓΛΑΣ το 2008 που έκανε επιστροφές κεφαλαίου με τρέλα και μεταξωτή κορδέλα.
      Φάτε τώρα στην μάπα την FRIGOGLASS και μετά να επικαλείστε ότι σας φταίει η κρίση και το κακό μνημόνιο.

      Διαγραφή
    2. Τάκης Μορφονιός 30 Οκτωβρίου 2014 - 10:16 π.μ.
      Η ΕΛΒΕ έχει συνολικές υποχρεώσεις 6,4 εκατ. και με τα 11,5 που θα εισπράξει μπορεί να πληρώσει όοοοοολες τις υποχρεώσεις και να της μείνουν 5 εκατ. ευρώ δηλαδή 0,38 ευρώ ανά μετοχή!!!!!!!!!
      Μπορεί να κλείσει την μητρική και να μοιράσει 0,38 ευρώ ανά μετοχή

      Δηλαδή από απαιτήσεις 4,7 εκατ. και αποθέματα 1,6 εκατ. δεν θα πάρει τίποτα??? Έχει και ένα ταμείο 153 χιλιάδες. Εγώ σας λέω να εισπράξει και 2 εκατ. απο απαιτήσεις να βάλουμε και καμιά 500 χιλιάρικα το ταμείο + κάποια αποθέματα να τα πουλήσει, να βάλουμε και 2 εκατ. τη συμμετοχή της στα ΛΗΤΩ φτάσαμε στα 4,5 εκατ. δηλαδή άλλα 0,34 ευρώ ανά μετοχή.
      Σύνολο λοιπόν 0,38 + 0,34 = 0,72 ευρώ ανά μετοχή και χαρίζουμε τα υπόλοιπα του ενεργητικού κάτι πάγια και εξοπλισμό στο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει με αυτά κοινωνική πολιτική.

      Ξυπνάτε βρεεεεεεεεεεεε. Σε κάποιους χαρίζουν ένα γάιδαρο, αλλά επειδή δεν ξέρουν απο γαιδάρους δεν τον παίρνουν και κοιτάνε τα δόντια του.

      Διαγραφή
    3. Μας περιμένει και μια επιστροφή κεφαλαίου 0,03 € στις 24 του μήνα. :-)

      http://www.reporter.gr/Eidhseis/Epicheirhseis/item/245011-Epistrofes-kefalaioy-apo-Kleemann,-Folli-Follie-kai-ELBE

      Το αφεντικό τρελάθηκε! Μαζί με τον γάϊδαρο δώρο και το κάρο!

      Διαγραφή
  7. K. Τάκη καλημέρα...
    Μια ερώτηση. Είπατε ότι δεν αγοράζετε τερνα σε τιμή κοντά στα ίδια κεφάλαια της. Πράγματι τώρα βρίσκεται περίπου εκεί όμως αν συνυπολογίσουμε και τις επιχορηγήσεις που όπως μου είπατε δεν αποτελούν πραγματικές υποχρεώσεις της εταιρείας τα ίδια κεφάλαια της εκτινάσσονται στα 600 και εκατομμύρια και τότε διαπραγματεύεται στα μισά περίπου ίδια κεφάλαια. Το ίδιο ισχύει και για τον ΑΝΕΜΟ που έχει 54 εκ. επιχορηγήσεις. Ποια είναι τελικά η σωστή προσέγγιση στο ζήτημα για να έχουμε σωστή αξιολόγηση της τιμής της.......
    ΜΕΤΟΧΟΣ 11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Μέτοχε τα ίδια κεφάλαια της ΤΕΝΕΡΓΑ είναι 3,1 ευρώ ανά μετοχή. Αυτη η κουβέντα με τα ίδια κεφάλαια, τις υποχρεώσεις και τις υπεραξίες (που λέμε για ΜΙΓ και ΥΓΕΙΑ) είναι κουβέντες του αέρα και αμπελοφιλοσοφίες. Αυτό που μετράει είναι να πέφτουν τα φράγκα, να μεγαλώνουν τα ταμεία των εταιριών και να υπάρχουν Super κέρδη τα οποία να αυγατίζουν και να μοιράζονται στο μετόχους. Αυτό μετράει και τίποτα άλλο.

      Στην περίπτωση της ΤΕΝΕΡΓΑ ο κύκλος εργασιών ανεβαίνει (διπλάσιος απο το 2008) , τα ΕBITDA τρέχουν σαν τρελά (2,5 φορές υψηλότερα) απο το 2008, όμως τα κέρδη πέφτουν (είναι στο 1/3 των κερδών του 2008). Αυτό γίνεται λόγω των υψηλών αποσβέσεων (λόγω της ανάπτυξης της εταιρίας οι αποσβέσεις είναι 5πλάσιες του 2008) και των υψηλών δανείων. Πλέον η εταιρία έχει καθαρό δανεισμό 247 εκατ. ενώ το 2008 είχε ταμείο - δάνεια 54 εκατ. ευρώ.
      Η εταιρία λοιπόν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΕΡΔΗ.

      Η εταιρία έχει άριστες ταμειακές ροές και μπαίνουν λεφτά στο ταμείο της - όμως αυτά δεν φαίνονται στα καθαρά κέρδη λόγω των υψηλότατων αποσβέσεων.
      Όταν η εταιρία φτάσει στην ολοκλήρωση των επενδύσεων της (αργεί ακόμη - σε 3 με 5 χρόνια ίσως) τότε θα είναι ώριμη για να εμφανίσει στο κοντινό διάστημα κέρδη (8 με 9 χρόνια super Κέρδη) και να αρχίζει να απομειώνει δανεισμό. Εκείνη την ώρα (όταν ολοκληρώνει δηλαδή τις επενδύσεις της) πιθανόν η εταιρία να εμφανίζει ακόμη και ΖΗΜΙΕΣ. Τότε θα είναι η καλύτερη στιγμή για στρατηγική τοποθέτηση!!!!!!!!!!!!!!
      Μέχρι τότε νομίζω ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 3,5 ευρώ.

      Διαγραφή
  8. ΦΡΙΓΟ αυξηση κεφ. οσονουπω.. Ανεμος, ειναι παρθενοπη αφου απο την εισαγωγη παει μονο κατω. τα χαρτια δεν εχουν αλλαξει χερια μονο στοπ εχουν μπει, αρα σε υπερβολη περνουμε το απαιχτο και οχι αυτο που δυο χρονια γινοταν διανομη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα σε όλους!

    Κύριε Τάκη τη Γριά στα 1,40-1,50 πως την βλέπεται για μία τοποθέτηση?

    Αν θέλετε γράψτε μας κατά τη γνώμη σας, σε ποιές τιμές μπορούν να γίνουν τοποθετήσεις στις τράπεζες με σχετικά μικρό ρίσκο από τις επερχόμενες αυξήσεις κεφαλαίου.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΔΑΣΚΑΛΕ ΚΑΙ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΙΣΧΥΗ ΤΟ ΡΗΤΟΝ Η ΓΡΙΑΝ ΚΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙΝ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ Nemoz ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙΑ ΤΑ ΤΡΥΦΕΡΑ ..ΤΑΧΑΣΑ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΜΑΣΕΛΛΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΩ .ΞΕΚΟΛΑΗ ...

      Διαγραφή
    2. Στα 15 τελευταία μυνήματα τα 10 ανήκουν στον κ. Λουκά Μπατήρη...

      Μήπως ν΄αλλάζαμε το όνομα του μπλογκ από mitarola σε batirola ? (ή μήπως potirola?) χα χα χα

      ...από τη σκωπτικότητα των σχολίων είναι εμφανές φίλε Πατρινέ ότι είσαι ελάχιστα αγορασμένος.

      Διαγραφή
    3. κυριε hippy ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΠΑΤΗΡΗΣ ΑΠΛΑ ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΚΡΑΣΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ-

      Διαγραφή
    4. Κύριε Νέμο Κανένα ενδιαφέρον για τράπεζες και σε καμιά τιμή. Είπαμε έγιναν τράπεζες απο ζομποτράπεζες, αλλά ακόμη μη το χέσουμε τελείως ---> δεν υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον.

      Κατά σειρά προτίμησης (όταν θα έρθει το ενδιαφέρον μου) είναι ΕΥΡΩΒ, ΑΛΦΑ και ΕΤΕ. Το hot story του ανεξάρτητου δημοσιογράφου να ενδιαφερθούν άλλοι. όχι εγώ.

      Διαγραφή
  10. Bonsoir!

    Τώρα μπήκα και είδα τι χώσιμο έπεσε πάλι. Βλέπω όμως και μια αντίδραση στο NBG έξω που άνοιξε με όγκο κοντά στα 3.000.000 κομμάτια. Γύρισμα αύριο? Θα δείξει.

    Στα δικά μας και επειδή πολύς λόγος γίνεται για τις "επενδύσεις" του Εμίρη του Κατάρ σε Ζάκυνθο και Οξυά να επισημάνω ότι η περίφημη PIMARA SA (υποτιθέμενος επενδυτικός βραχυωνας του Εμίρη σε θέμα real estate) έχει έδρα στο Παγκράτι και συγκεκριμένα στην οδό Ευτυχίδου 45. Ιδια διεύθυνση δηλαδή μα την ΒΙΟΤΕΡ του κυρίου Μαυροσκότη. Τυχαίο???? Δεν νομίζω. Τα δε τηλέφωνα της εταιρίας είναι καταχωρημένα στην δικηγόρο κυρία Δούμα με γραφείο στην οδο Μέρλιν 3 στο Κολωνάκι.

    http://pimara.gr/ για ισολογισμούς. Μια τόσο μεγάλη εταιρία που κάνει αγοραπωλησίες εκατομμυρίων ευρώ να έχει τέτοιο site και τα γραφεία της στο Παγκράτι????

    Βρωμάει η υπόθεση απο χιλιόμετρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H Reds είναι φανερό ότι δεν επιθυμεί να δώσει τεμάχια πιο κάτω.

      Αν και το ότι η Eurobank βρίσκεται πίσω απο το market making της μετοχής δεν μου κάθεται καλά.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Δαρείε είστε υπερβολικός.Απλά ο εμίρης είναι συγγενής με τον παρακάτω πρίγκηψ γιαυτό και είναι γνώστης της γραμμής παγκράτι-κολλιάτσου. http://www.youtube.com/watch?v=SfUp-4naSJs

      Διαγραφή
    3. xaxaxaxxaxaxa.

      MONSIEUR Lorac είστε πολύ ωραίος!

      Διαγραφή
  11. ΔΑΣΚΑΛΕ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΗΣ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΤΙΣ ΘΕΣΗΣ ΣΟΥ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ κατεύθυνσης ΕΧΩ ΜΠΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΑΙΤ --ΜΟΥΓΚΑΜΑΡΑ- ΕΠΙΚΡΑΤΗ ΣΙΓΗ ΛΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΦΙΞΟΥΝΕ ΟΙ ΤΡΟΥΚΟΙ -----Στ΄ άρματα - 1975 --
    Βροντάει ο Όλυμπος, αστράφτει η Γκιώνα,
    μουγκρίζουν τ’ Άγραφα, σείεται η στεριά.
    Στ’ άρματα, στ’ άρματα, εμπρός στον αγώνα,
    για τη χιλιάκριβη τη λευτεριά.

    Ξαναζωντάνεψε τ’ αρματωλίκι,
    τα μπράτσα σίδερο, φλόγα η ψυχή,
    λουφάζουν έντρομοι οι ξένοι οι λύκοι
    στην εκδικήτρα μας αντρίκια ορμή.

    Ο Γοργοπόταμος στην Αλαμάνα
    στέλνει περήφανο χαιρετισμό,
    μιας ανάστασης νέας χτυπά καμπάνα,
    μηνάν τα όπλα μας το λυτρωμό.

    Σπάμε την άτιμη την αλυσίδα
    που μας εβάραινε θανατερά,
    θέλουμε λεύτερη εμείς πατρίδα
    και πανανθρώπινη τη λευτεριά https://www.youtube.com/watch?v=rZIyUzQ465A

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Λουκά εγώ παίρνω θέσεις, αλλά εσείς ζητάτε άλλα άλογα - όπως το ψωριάρικο το ΙΝΛΟΤ του ξεφτίλα του Κοκκαλη. Όταν υπήρχε το Κοκκαλιστάν ήξερε να ανεβαίνει σε κέρδη η ΙΝΛΟΤ και να παίρνει πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός. Τώρα τέρμα η ΙΝΛΟΤ. Στην ελεύθερη αγορά δεν μπορεί να ανταγωνιστεί όπως φαίνεται τους άλλους. Μόνο κάτι σκοτωμένες λοταρίες ξέρει να παίρνει με μηδενικές προμήθειες.
      Δεν με ενδιαφέρει η ΙΝΛΟΤ. Ταβάνι τα 2,2.

      Διαγραφή
  12. Για την ΕΤΕ ειπαμε χθες οτι με την φορα που εχει παρει ..σπαει καθε ρεκορ ..ειδε και την περιοχη 1,67-1,63που ειπαμε στο χθεσινο σχολιο ..επομενη επισκεψη περιοχη 1,44-1,42 ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η στήριξη στην περιοχή του 1,80 ερχόταν από πολύ παλιά (1,83 στις 8/4/2013) είχε τσεκαριστεί δυο φορές πρόσφατα κι έπρεπε να κρατήσει για νά΄χει κερδοσκοπικό ενδιαφέρον το χαρτί. Τώρα είναι τεράστια αντίσταση. Κατά τη γνώμη μου είναι επικίνδυνο να ψάχνουμε τον πάτο και την αντίδραση (bottom fishing). Αφού τον βρει η μετοχή μπορούμε να δοκιμάσουμε την τύχη μας την επομένη ή κι ακόμα αργότερα όταν θα αλλάξει η τάση.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Κύριε Hippy,

      Πιστεύω ότι γύρω στο 1,40-1,45 θα αντιδράσει και θα πάει να τσεκάρει το 1,80 ως αντίσταση πλέον...
      Έχω στηθεί για αγορά στο 1,45 για να παίξω για λίγο αυτό το σενάριο.

      Στο κατέβασμα από τα 1,80 μετά την αντίδραση αν δεν σταματήσει πάλι στο 1,4Χ για να κάνει διπλό πάτο, βλέπει σε πρώτη φάση το 1,2Χ και μετά το 1,0Χ.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Νέμο μπορείτε να μου εξηγήσετε λογικά (ή με επιχειρήματα της αγοράς) γιατί θα αντιδράσει στο 1,40 και όχι στο 1,50 ή στο 1,30?

      Προσωπικά αισθάνομαι μεγαλύτερη ασφάλεια να ψάχνω μια κερδοσκοπική συμπεριφορά στατιστικά επιβεβαιωμένη.

      Διαγραφή
    4. Δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα με βάση την αγορά Κύριε Hippy.
      Είναι σε ιστορικά χαμηλά και μπορεί να πάει όπου θέλει η Γριά...
      Δεν υπάρχει κανένα στατιστικό στοιχείο στις τιμές αυτές.

      Τα νούμερα που ανέφερα βγαίνουν βάση fibonacci.
      Μπορεί να αντιδράσει εκεί μόνο ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία από αυτούς που ακολουθούν fibonacci...

      Είπα απλά τι πιστεύω εγώ ότι θα κάνει.
      Αυτό δεν σημαίνει ότι απαραίτητα θα συμβεί.
      Και επειδή έχω το γνώθι σ' αυτόν και ξέρω ότι μπορεί να λέω και μπαρούφες, γι αυτό ρώτησα πιο πάνω στο post μου Nemoz12 Νοεμβρίου 2014 - 8:19 π.μ. τη γνώμη του Κύριου Τάκη σχετικά.

      Διαγραφή
    5. Αν δεν πάει κάτω απο το 1 ευρώ η κωλόγρια θα με εκπλήξει ευχάριστα.
      Κάτω απο το 1 ευρώ και νέα ΑΜΚ!!!

      Διαγραφή
    6. Καλημέρα σε όλους!

      Ευχαριστώ πολύ Κύριε Τάκη.

      Διαγραφή
  13. δεικτης τραπεζων ..στον δρομο για διψήφιο νουμερο??..θα δουμε ..κατω απο το 108..εχουμε την περιοχη εκει στο 82

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρεεεεε μανία με τις τράπεζες που προσφάτως τις αναβάθμισα.
      Έρχονται νέες ΑΜΚ!
      Μόνο οι τυφλοί δεν το βλέπουν.

      Προσεχώς εντός του 2015!!!

      Διαγραφή
    2. ΔΑΣΚΑΛΕ ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΙΧΤΟΣ.. ΑΚΟΥ ΤΟΝ ΣΤΙΧΟ ,, ΤΥΦΛΟΣ ΟΔΗΓΗ ΤΥΦΛΟ ΚΑΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ ..

      Διαγραφή
  14. κρατατε τουρκοι ταλογα στις 850 αλλιως Μου ‘ρχεται να κάνω γιούρια στο ταβλά με τα κουλούρια,
    μου ‘ρχεται να κάνω γιούρια στο ταβλά με τα κουλούρια.

    Δυο φράγκα ένα σημήτι, πέντε φράγκα ο χαλβάς,
    εξήντα φράγκα μια μαστούρα, ε ρε μάγκα τι τραβάς.http://harryklynn.blogspot.gr/2013/03/blog-post_2882.html ΣΤΑ 800

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλτατε Ηλία hippy καλημέρα.
    Να και η ΕΥΑΠΣ στα 3,05 ευρώ που είχες αναφερθεί πριν λίγο καιρό . Πως αλλάζουν όμως τα πράγματα και μαζί τους και οι διαθέσεις μας. Σήμερα είσαι πολύ πιο επιφυλακτικός, έτσι δεν είναι; Εγώ είχα ανακοινώσει αγορά ΟΤΕ και ΜΥΤΙΛ στις 15-10-14 και από τότε απλά χαζεύω καθημερινά την ταινία να τρέχει. Και νομίζω ότι είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι η αιτία που μας παγώνει είναι η απόλυτη ανικανότητα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Τραγικές φιγούρες για τον τόπο, απίθανες φιγούρες γελοιογραφίας για τους ξένους που μας παρακολουθούν και ξεκαρδίζονται από τα γέλια.
    Καλημέρα σε όλους και όλες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Χαίρομαι φίλε Νίκο που απλά χαζεύεις την ταινία που τρέχει. Άλλοι, οι περισσότεροι, σπάνε τους κουμπαράδες και ρεστάρουν νομίζοντας ότι η αιμορραγία απ΄το σπασμένο χέρι σταματάει με χαρτοπόλεμο.

      Η ερώτηση-στο δικό μου μυαλό-είναι σταθερά η εξής:

      Τι πιθανότητες υπάρχουν ο δανειολήπτης με καθυστέρηση στεγαστικού από άποψη (έτσι αυτοαποκαλούνται μερικοί αντί για το ορθότερο καθυστερημένοι) ή ο οφειλέτης της ΔΕΗ να σπεύσει να τακτοποιήσει το λογαριασμό του αντί να περιμένει ευννοική ρύθμιση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα? Μικρές. Με τη δική μου οπτική η αρχική τουλάχιστον μετεκλογική περίοδος θα είναι λογικά αλλιώτικη απ΄την αντίστοιχη του Ιουνίου 2012.

      (Εννοώ φυσικά χειρότερη για το ΧΑΑ και με πολύ μεγαλύτερη μεταβλητότητα, τουλάχιστον το πρώτο 3ήμερο ή περισσότερο αν δεν ευννοούν τα ποσοστά συγκεκριμένες συνεργασίες)

      Τον συγκεκριμένο προβληματισμό είχα διατυπώσει προ καιρού εδώ στου κ. Τάκη επιχειρηματολογώντας γιατί ΔΕΝ πρέπει να μας ενδιαφέρουν ΔΕΗ και λοιπές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Το έγραψα προχθές στο εξαιρετικό μπλογκ του artaxia. Αποχή και διακράτηση μετρητών μου φαίνεται σωστότερη πολιτική προς ώρας.

      Οκ...και μετά? Όλοι αγαπάμε την ξεπέτα, το one night stand, το ευκαιριακό πήδημα, επενδυτικά όμως τι κάνουμε?

      Μυαλό υπάρχει, εμπειρία υπάρχει, ομάδα είμαστε ρίχνουμε ιδέες, εάν έχουμε ρευστό είπαμε το ξέφωτο μας ανήκει.

      Διαγραφή
    2. κυριε


      hippy μου αρεσης γιατι εισαι μεσα σε όλα σημερα πιανω το τζοκερ και σε παιρνω μαζι μου στο πουκετ γιατι εισαι φιλαρακι μου ΕΧΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΤΟΝ


      champo kαi σενα φιλαρακι θα σε παρουμε μαζι μας στο πουκετ

      Διαγραφή
    3. Σε ότι με αφορά για να μην νομισθεί ότι αποφεύγω το ρίσκο της λάθος πρότασης (σιγά τ΄αυγά...ερασιτέχνης είμαι)

      Χωρίζω τις μετοχές σε τρεις κατηγορίες

      1) Υψηλού μερίσματος (τουλάχιστον τα τελευταία 5 χρόνια)

      ΕΥΑΠΣ κι ας είναι κοινής ωφέλειας (χαμηλό 2012 το 2,62)-ΕΛΛΑΔΟΣ (χαμηλό 2012 τα 8,20-εδώ απ΄τα 9 αγοράζω)-ΕΧΑΕ (χαμηλό 2012 το 1,82-μοιάζει πολύ χαμηλό, δεν νομίζω όμως ότι οι σημερινές προοπτικές του είναι αλλιώτικες κάτω απ΄το 4 θα σκεφτόμουν αγορά)

      2) Καλύτερες προοπτικές

      ΑΡΑΙΓ (μόνο ο τουρισμός την παλεύει στον τόπο)-ΜΠΕΛΑ (εντείνεται η βαλκανικη επέκταση)-ΟΠΑΠ (στα 7 αν πάει)-ΟΛΘ-ΟΛΠ-ΠΛΑΙΣ

      3) Μεγάλων προσδοκιών ( και μεγαλύτερου ρίσκου)

      ΑΛΦΑ-ΕΤΕ μετά τις ΑΜΚ και κάποια καλά μικρά που ίσως πιεσθούν (τουλάχιστον -30%) λόγω κλίματος απ΄τους σημερινούς μετόχους τους (ΚΡΙ, ΕΥΠΙΚ, ΠΛΑΚΡ, ΜΛΣ, ΚΛΕΜ, ΑΣΚΟ, ΙΚΤΙΝ κλπ ότι κάτσει)

      (έκλεισα με τα δικά μου, ενδεικτικά είναι, όποιος θέλει συμπληρώνει με άλλες προτάσεις)


      ΥΓ

      Αγαπητέ Κυριε Τάκη

      καταλαβαίνω ότι είναι βαρετό και άχαρο να γράφεις για κάτι που δεν σε ιντριγκάρει. Πάντως θα ήταν πολύ πιο ουσιαστικό για εμάς τους φίλους σου να διαβάζαμε για εταιρείες αξίας πχ ΑΡΑΙΓ αντί για ΜΙΓ, ΥΓΕΙΑ κλπ. Δόξα τω θεώ δεν έχουμε καμμιά σχέση με τα τσόλια (αν είχαμε άλλωστε θα σχολιάζαμε στον capital όχι στου Τάκαρου)

      Διαγραφή
    4. ΚΥΡΙΕ hippy ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΕΓΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΗΣΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΜΕ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΙΑ - ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ

      Διαγραφή
    5. Χα χα χα...όταν εκτίθεσαι πρέπει να είσαι υποψιασμένος ότι θα εισπράξεις και δούλεμα. Αν όμως είσθε ο φίλος μου Α από τον capital όπως πιστεύω κ. Λουκά ξέρω ότι μπορείτε πολύ ουσιαστικότερη συμμετοχή για να προσεγγίσουμε τα μελλούμενα.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Hippy γιατί ΑΡΑΙΓ??? Και όχι κάτι άλλο??
      Εμένα μου φαίνεται ότι πρόκειται για τον ορισμό της φούσκας που έτσι και σκάσει θα γράψει ένα -50%.

      Διαγραφή
    7. Πριν απαντήσω Κύριε Τάκη να θυμίσω πως δηλώνω (επειδή είμαι) ερασιτέχνης.

      ΑΡΑΙΓ λοιπόν για το μηδενικό δανεισμό, τα γεμάτο ταμείο κι επειδή το αντικείμενο της (τουρίστες) είναι το μόνο που πάει καλά στη χώρα. Επίσης βασικός μέτοχος που ενδιαφέρεται για το χαρτί. Κάπου διάβασα βέβαια για μεγάλη αγορά αεροσκαφών που θ΄αλλάξει πιθανά τα θεμελιώδη. Έδωσα ερέθισμα για ίντριγκα, για τάπα, έτσι? Ταπώστε ελεύθερα θα μου κακοφανεί λίγο αλλά πως να το κάνουμε, ανέκαθεν η γνώση απαιτούσε θυσίες χα χα.

      Διαγραφή
    8. κυριε Hippy..καλη εταιρια η ΜΛΣ και η ΑΡΑΙΓ αλλα τις θεωρω ακριβες στα τωρινα επιπεδα..
      να παραθέσω τι μου αρέσει σε αυτά τα επίπεδα..
      ΓΕΒΚΑ οτι κυκλοφορεί κάτω απο 0.34
      ΑΣΚΟ κοντά στο 0,3
      ΕΛΒΕ κοντά στο 0,5 (εσείς μου την υποδείξατε κ.Τακη...ευχαριστώ πολύ) τιμή πώλησης ποια θεωρείτε καλή; εξαρτάται απο το πως θα διαχειριστεί τα μετρητα η εταιρία;
      REDS κοντά στο 0,5
      ΦΛΕΞΟ μεγάλη αγάπη...οτι κυκλοφορεί κάτω απο 2.4
      ΙΚΤΙΝ είναι φθηνός στα τωρινά επίπεδα
      ΕΥΠΙΚ
      ΕΛΛ
      INΛΟΤ βραχυπροθεσμα μονο
      ΕΥΑΠΣ με μιση καρδια..
      Πανάγος

      Διαγραφή
    9. ΑΡΑΙΓ
      Κύριε Hippy
      Για το μεγάλο ταμείο και για το μηδενικό δανεισμό ουδεμία αντίρρηση. Η εταιρία κοιτώντας τα νούμερα της είναι θωρηκτό, με ταμειακές ροές πάνω και απο το άριστα (λογικό αυτό αφού για να πετάξεις πρώτα πληρώνεις και μετά παίρνεις εισιτήριο) αλλά ....
      1) Ταμείο 359 εκατ. ευρώ , αλλά έχει προπληρωθεί 128 εκτ. απο εισιτήρια για πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο δεύτερο εξάμηνο του 2014.
      2) Ίδια κεφάλαια 158 εκατ. ήτοι 2,21 ευρώ ανά μετοχή και ήδη στο ταμπλό παίζει στα 6,8 ευρώ, δηλαδή 3 φορές τα ίδια κεφάλαια της. Αναρωτιέμαι μια μετοχή που παίζει 3 φορές πάνω απο τα ίδια κεφάλαια της, στην χρεοκοπημένη Ελλάδα του σήμερα, όπου παραμονεύει ο ΣΥΡΙΖΑ να τα κάνει λαμπόγυαλο όλα, τι ΑΝΟΔΙΚΟ περιθώριο μπορεί να έχει??
      Να πάει 9 ευρώ η μετοχή?? Έτσι γράφουν οι αναλυτές και οι νεώτεροι τιμές στόχοι που δίνουν.Δηλαδή να παίζει 4 φορές τα ίδια κεφάλαια της?? Νομίζω ότι, σε αυτά τα νούμερα, οι Βασιλάκιδες αν βρισκόταν κάποιος να ζητήσει το 100% της εταιρίας θα την έδιναν.
      Μην παρασύρεστε απο τις ανοδικές τιμές στόχους που δίνουν οι αναλυτές. Αυτοί πάντα έτσι κάνουν. Όταν ανεβαίνει μια μετοχή τότε βρίσκουν λόγους να ανεβάζουν την τιμή στόχο τους - τώρα ο λόγος είναι η προσδοκία για αυξημένη κερδοφορία.
      Όταν πάλι πέφτει μια μετοχή τότε βρίσκουν λόγους για να κατεβάζουν τις τιμές στόχους. Αν για παράδειγμα έπεφτε η μετοχή θα κατέβαζαν την τιμή στόχο στα3 και θα επικαλούνταν το υψηλό P/BV και το πολιτικό ρίσκο της Ελλάδος.
      3) Μου λέτε ότι πρόκειται να κάνει μεγάλη αγορά αεροσκαφών. Πολύ πιθανόν και μακάρι η εταιρία να αναπτυχθεί, καθώς είναι Ελληνική εταιρία και υποχρεούται να πάει μπροστά. όμως εγώ έχω ως δεδομένο την μεγάλης επιστροφής κεφαλαίου που έκανε το Μάιο του 14 όπου μοίρασε 74 εκατ. ευρώ στους μετόχους. Εγώ βλέπω διάθεση για παντελόνιασμα απο τους Βασιλάκιδες.

      Αυτές εν ολίγοις είναι οι ενστάσεις μου και αν έλεγε το ταμπλό ΑΡΑΙΓ κάτω απο 2 θα έλεγα ξυπνάτε βρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε η μετοχή είναι στα ίδια κεφάλαια της και την κοιτάτε???
      Τώρα όμως στα 6,8 δεν μπορώ να πω το ίδιο.

      Διαγραφή
    10. Κύριε Πανάγο
      για την ώρα η ΕΛΒΕ απλά έχει γεμάτα τα ταμεία της, επομένως δεν μπορεί να δοθεί τιμή στόχος μεγαλύτερος των 0,9 ευρώ, όσα και τα μετρητά της δηλαδή. Την μητρική την θεωρώ φύρα και μας μένει και δώρο η συμμετοχή στα ΛΗΤΩ.
      Ανάλογα με το τι κάνει τα λεφτά η εταιρία θα δούμε .....

      Στα υπόλοιπα που γράφετε συμφωνώ σχεδόν στα περισσότερα. Έχω μια ένσταση με την Ελλάδος καθώς με την έλευση ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Αν έρθουν οι Τσεγκεβάρες τότε μπορεί όλες οι εταιρίες του δημοσίου να γίνουν λαμπόγυαλο. Επειδή όμως κατά πάσα πιθανότητα θα αποδειχθούν κότες, όπως φάνηκε και με τα ονόματα που τους κάλεσε ο εισαγγελέας να πουν και αυτοί τα ξέχασαν όλα και δεν είδαν, ούτε άκουσαν τίποτα, τότε ΕΥΑΘ και ΕΛΛ σε αυτά τα νούμερα είναι αγοράσιμες - αλλά όχι απο εμένα.

      Διαγραφή
    11. Ευχαριστώ και τον κ.Δαρειο για REDS..δεν την ειχα προσεξει ποτε μου..
      κ.Τάκη ευχαριστώ για την απάντηση...αν έχετε διάθεση δώστε μια 5αδα φωτιά στα τωρινά επίπεδα..ή σε μελλοντικά επίπεδα..
      Πανάγος

      Διαγραφή
  16. ΚΥΡΙΕ hippy Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΡΕΙΚΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΙΣΑΛΙΔΙΚΑ ΟΧΙ ΑΔΕΡΦΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ώστε ο κύριος Λουκάς το πιθανόν alter ego του κυρίου Αν. από την Πάτρα; Του γράφοντα παλαιότερα στο capital αλλά και σε τόσα άλλα blogs που τώρα έχουν σιγήσει; Όμορφες εποχές, ας πούμε ότι ήσαν τα χρόνια της αθωότητας μας. Και ο ένδοξος Σπάρτης να κονταροχτυπιέται στα μαρμαρένια αλώνια με όλους. Έχω στους σελιδοδείκτες μου κρατήσει ένα από τα τελευταία κείμενα του.
    Αξιότιμε κύριε Λουκά, θα συμφωνήσω με τον κύριο hippy,για ρίξτε τις γκουρουδιές σας, για να σας ανιχνεύσουμε πίσω από την μάσκα της μπατιροσύνης!
    Με εκτίμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΕΑΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ τα warrants της Εθνικής Τράπεζας Η ΤΙΣ ΑΛΦΑ Η ΤΙΣ ΠΕΙΡΕΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΙΜΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΣΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν με ενδιαφέρει κανένα warrant. Αυτά είναι για όσους θέλουν να κάνουν τζόγο και για εκείνους που θέλουν να πάρουν πλειοψηφικά πακέτα.
      Ο Τάκαρος αν του γυαλίσει κάποια τράπεζα και έρθει στα νούμερα που εγώ θέλω τότε θα αρπάξω κομμάτια απο το ταμπλό. Νομίζω ότι θα μου φτάσουν τα κομμάτια. χεχεχε

      Διαγραφή
  19. Κύριε Τάκη και φίλοι καλησπέρα
    Κατ΄ αρχάς να συμφωνήσω στο πολιτικό μέρος ότι ο σύριζα θα είναι μόνο τσίριζα και τα κεφάλια θα μπουν μέσα μόλις και αν και εφ΄ όσον πιάσουν την καυτή πατάτα. Θα προηγηθεί όμως ξύλο, σαν αυτό και χειρότερο που τρώνε οι σημερινοί σε κάθε φορά που πάνε να κάνουν ταρζανιές.
    Ένα άρθρο που κατά κάποιον τρόπο προλέγει τα μελλούμενα, είτε πρόκειται για τον έναν, είτε για τον άλλον.

    http://www.kathimerini.gr/791342/opinion/epikairothta/politikh/h-nea-symfwnia-periexei-pagides

    Στο ΧΑ υπάρχουν πολλές καλές μετοχές που δεν έχουν ακολουθήσει την πτώση του ΓΔ, άλλες πάλι έχουν πέσει περισσότερο.
    Στη λίστα του κυρίου Πανάγου εγώ θα προσέθετα τη ΣΩΛΚ και την ΕΛΒΑ

    Το μεγάλο όμως ερώτημα είναι αν είδαμε τα τελευταία χαμηλά για φέτος στις μετοχές που έχουν καλά θεμελιώδη, όπως αυτές του κ. Πανάγου.

    Κύριε Τάκη, αν θέλετε σας παρακαλώ πείτε, ποιά είναι η γνώμη σας;

    Καλλιόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σε όλους!

      Και τον ΛΟΥΛΗ πρέπει να βάλουμε στη λίστα.

      Διαγραφή
    2. Η ΕΛΒΑΛ είναι θηρίο, αλλά εδώ στην Ελλάδα οι επενδυταράδες προτιμούν να αγοράζουν ΜΙΓ, ΦΟΡΘ και Μαίλλιδες. Αλλά δεν πειράζει. Θα μπατιρέψουν στο τέλος αυτοί που αγοράζουν κολλάντζες και σε όλα θα επέλθει δικαιοσύνη.

      Σε ποιο πράγμα θέλετε τη γνώμη μου κυρία Καλλιόπη?? Αν είνι για ΕΛΒΑ, ΣΩΛΚ είμαι θετικός. Στα 0,8 με 1-2 ΕΛΒΑΛ είναι δώρο, όπως και ΣΩΛΚ κάτω του 1 ευρώ.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα κύριε Τάκη
      Το ερώτημά μου είναι, αν θα δούμε νέα χαμηλά μέχρι το τέλος του έτους στις μετοχές, τις οποίες αναφέραμε.
      Για παράδειγμα τις τιμές που δίνετε σε ΕΛΒΑΛ και ΣΩΛΚ, θα τις δούμε μέχρι το τέλος της χρονιάς;

      Αν και σπουδαιότερο χρονικό ορόσημο θα είναι το ξεκαθάρισμα της εκλογής προέδρου απ΄ αυτή τη Βουλή, προς το παρόν τοποθετώ ως πρώτο ορόσημο το τέλος της χρονιάς, γιατί μέχρι τότε θα έχουν επιλυθεί (πιστεύω) τα θέματα που θέτει το Γιούρογκρουπ.
      Ένα πράγμα που μου φαίνεται να “ξεχνάμε” είναι ότι η αβεβαιότητα περιλαμβάνει ΚΑΙ την περίπτωση να μη χρειαστούν εκλογές.

      Θυμάμαι, πριν μερικούς μήνες, πολύ εύστοχα, με αποτρέψατε να πάρω ΣΩΛΚ όταν ήταν στο 1.65 και από τότε την περιμένω στη γωνία.

      Καλλιόπη

      Διαγραφή
    4. Κυρία Καλλιόπη στις ερωτήσεις σας δεν γνωρίζω τις απαντήσεις και ούτε μπορώ να εκφέρω άποψη.

      Διαγραφή
    5. Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
      Κύριε Τάκη ευχαριστώ για την απάντηση. Εγώ προσωπικά θα περιμένω να ξεκαθαρίσει η τάση.
      Καλλιόπη

      Διαγραφή
  20. Bonjour! Στην λαμογιά πρώτος ο Ελληνας.

    «Πίσω από την αγορά της έκτασης δεν βρίσκεται ο εμίρης»

    Επιπλέον, στη μήνυση γίνεται εκτενής αναφορά και στη φημολογία που αναπτύχθηκε ότι πίσω από την αγορά της έκτασης στη Ζάκυνθο βρίσκεται ο ίδιος ο εμίρης του Κατάρ.

    «Η φημολογία αυτή δεν στηρίζεται σε αληθινή βάση. Η “αγοράστρια” εταιρεία είναι real estate. Χαρακτηριστικό είναι πως σε δικαστική διαδικασία στο Πρωτοδικείο Αθήνας, όπου εναγόμενος για τη μη πληρωμή αμοιβών υπήρξε η “αδελφή” εταιρεία της αγοράστριας Pimara, κατατέθηκε ενόρκως από τον μάρτυρα της Τζαμάλ Ζοράλτυ πως ουτέ καν στο νησί Οξυά αγοραστής είναι ο Εμίρης του Κατάρ, αλλά ίσως να ενδιαφερόταν στο μέλλον.

    »Μάλιστα, κι εξ αφορμής αυτών των φημολογιών, στις 27-9-2014 εκδόθηκε ανακοίνωση από την Πρεσβεία του Κατάρ στην Αθήνα η οποία καταγγέλλει ότι τον τελευταίο καιρό επιτήδειοι στήνουν εταιρείες φαντάσματα και είτε υπόσχονται σε Έλληνες δουλειά στο Κατάρ είτε εκδηλώνουν ενδιαφέρον για αγορά ακινήτων στην χώρα μας» υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στην μηνυτήρια αναφορά, με τους καταγγέλλοντες να ζητούν να διερευνηθεί η διάπραξη των αδικημάτων της κακουργηματικής απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και των Εκκλησιαστικών Νομικών Προσώπων, της ψευδούς βεβαίωσης, της παράβασης καθήκοντος, και άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα Εχουν αναφερθεί μια χαρά εταιρίες , τιμές στόχοι , τιμές you must buy και τιμές goodbye . Θέλω να σας επαναφέρω στο αρχικό θωρηκτό . Υπέροχα για τους έχοντες έχει μείνει ψηλά παρόλο το σφάξιμο των τελευταίων μηνών ,αλλά κ. Τάκη γύρω γύρω και απο κοντά το 1.30 . Να το πούμε κανάλι (απο αρχές χρονιάς) Να το πούμε σαμπουάν? (απο τα μέσα του '13). Τα φετινά αποτελέσματα όχι οτι είναι άσχημα αλλά εντάξει δεν χοροπηδάς κιόλας. Τα πολιτικά ζορίζουν και προκαλούν φόβο. Οπότε κ.Τάκη μου με την μετοχή και κάτω απο απλές και εκθετικές γραμμές πολλών ημερών την βλέπω να προκαλεί πολύ νευρικότητα αν ξαναπάει εκεί στα 1,30 άμεσα πόσο μάλλον αν αρχίζει να τα ροκανίζει προς τα κάτω . Ίσως τελευταία ελπίδα εκεί στην Γραμμή Αναστασίας στα 1,20 something . Εγώ πάντως να πώ την αμαρτία μου έχω βγεί ,αν ξαναπάει στα 0,80 που δείχνουν τα γραμμάς θα την τιμήσω στο 200% δεν πάει να είναι η Ρεπού υπουργός Οικονομίας και Ιστορίας.
    Βέβαια ως παίκτης πρέπει να μην προσκολλάμαι σε ένα σενάριο και να έχω και το plan B έτοιμο. Αλλά αυτό το θετικό πλάνο για τώρα περνάει κατά την ταπεινή μου γνώμη μόνο με εξαιρετικά νέα απο τα Δελφίνια και το ανάλογο παραδάκι που τα συνοδεύει. Εκεί και με λυμένο το πολιτικό παζλ κ. Τάκη αν η μετοχή δεν φτάσει σε επίπεδα ΦΡΙΓΟφούσκας θα το θεωρήσω οικκτρή αποτυχία του m-m της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Άλλη μία περίπτωση είναι και το σαπουνάκι ειδικά όσο πλησιάζει τα 0,30 . Γενικά στο 1 προς 1 που παίζει τώρα (σχεδόν 0,38+ το bv)και με την συμφωνία που έκλεισε πρόσφατα (εκτίμηση για +10% στο τζίρο) και με προοπτικές για δυνατό τουρισμό τα επόμενα χρόνια στα 0,8 του bv ή στο bv μείον όλες οι μεταχρονολογημένες επιταγές θεωρώ οτι είναι ένα καλό bet με λίγη υπομονή και για μικρό μέρος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μια και ο ταχυδρόμος κτυπάει 3 φορές χεχε μια τρίτη εταιρία σε χαμηλές τιμές που αποτελεί και ερώτηση για την άποψη του στον κ. Μορφονιό είναι η ΠΡΟΦ . Εκεί η πρώτη μας γνωριμία ήταν πριν σχεδόν 3 χρόνια με την μέθοδο του blind date . Δηλαδή τυφλό κτύπημα με βάση μόνο την τεχνική της εικόνα ( wedgoτρίγωνο στα 20 λεπτα ,όγκος πολύς χωρίς να κουνιέται και σπάσιμο προς τα πάνω). Τώρα μετά την επίδραση του Μιταρόλιου Τρόπου Ορθολογικής Gουρουδιακής Αξιολόγησης (ή αναζήτησης) εταιριών , της γνωστής δηλαδή MI.T.O.G.A. βλέπω και το 4,4 εκατ ταμείο της ,καλά ebitda και ένα κλάδο πατωμένο εγχώρια. στην κεφαλαιοποίηση των 6εκατ. (15,3 ιδία) . Είναι και στο κάτω μέρος του πτωτικού της καναλιού για τους γρήγορους .Αλλά εγώ θέλω την άποψη του Μορφονιού που πίνει ήσυχος το τσαγάκι του και κοιμάται ελαφρά το βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κορυφή της ΠΡΟΦ είναι το 1 ευρώ. Παραπάνω δεν μπορεί να πάει.
      Κάτω απο 0,4 θα την κοίταζα σοβαρότερα. Στα 0,5 νοιώθω ότι δεν έχω πολλά περιθώρια να κερδοσκοπήσω,

      Διαγραφή
  24. O WOODy (o τρυποκάρυδος) τοπ πικαρει την αλφα με στόχο τα 0,90 http://www.newmoney.gr/article/74189/wood-top-pick-i-alpha-bank

    Καλά καλά προσέξτε μην τρυπήσει τα 0,49 γιατί μετά βλέπω βούτα στο κατωκαναλο των 0,44 που είναι σήμερα. Εγώ πάντως το δεύτερο 1/3 το ξαναπήρα και αφήνω το τελευταίο για αυτό το βουτίδι αμα και όταν έρθει. Στο ενδιάμεσο δεν κάθομαι να την τρώω άπραγος αλλά με μπες βγες φτιάχνω τον μ.ο. του πρώτου 1/3 . Αντε ξυπνάτε στην Αλφα μας έχει βγάλει γλώσσα ο κοντός με την γραβάτα !!

    Kάπου διάβασα για ανταγωνισμό μιγ με γεκτερνα μην τους φάει την θέση η κυπρ στον 25αρη!!! Καλά παίζει τέτοιο θέμα? Η Κυπρ που είναι υπάρχει ακόμα στο ταμπλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΥΡΙΕ Lorac ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΦΕΥΓΗ ΤΙΠΟΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ 1 ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΡΑΣΙ ΚΟΚΙΝΕΛΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 2014 ΑΝΟΙΓΜΑ ΒΑΡΕΛΙΟΥ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ

      Διαγραφή
    2. Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε ότι προχωρά με την εισαγωγή των μη εισηγμένων συνήθων μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου («ΧΑΚ») και στο Χρηματιστήριο Αθηνών («ΧΑ»). Η Τράπεζα έχει καταθέσει προσχέδιο του Ενημερωτικού Δελτίου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου αναφορικά με την εισαγωγή των μη εισηγμένων συνήθων μετοχών της στο ΧΑΚ και στο ΧΑ και με τη Δημόσια Προσφορά. Υπό την αίρεση της λήψης των σχετικών εγκρίσεων, το Ενημερωτικό Δελτίο αναμένεται να εκδοθεί μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες και η εισαγωγή των μετοχών αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Δεκεμβρίου 2014

      (Από το Δελτίο Πρωινής Ενημέρωσης της Solidus ΑΧΕ 17.11.2014)

      Διαγραφή
  25. Κύριε Τάκη για τα ΕΛΚΑ σε αυτά τα επίπεδα ποιά είναι η γνώμη σας?
    Βρίσκονται σχεδόν στα ιστορικά χαμηλά τους από ότι βλέπω.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Θα πάμε ή όχι σε εκλογές το 2015; - Όποιος γνωρίζει τότε θα προβλέψει με βεβαιότητα την πτώση -38% ή άνοδο 60% στο ΧΑ http://bankingnews.gr/τραπεζικά-νέα/item/169132-θα-πάμε-ή-όχι-σε-εκλογές-το-2015-όποιος-γνωρίζει-τότε-θα-προβλέψει-με-βεβαιότητα-την-πτώση-38-ή-άνοδο-60-στο-χα.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. η αξια του ΧΡΗΜΑΤΟΣ Γιώργος Τράγκας: Πόσα χρόνια διαφορά έχετε με τη σύζυγο σας; «Εκείνη είναι 37 και εγώ 66.»http://www.oroskopos.tv/79050/giorgos-tragkas-«allaxa-polles-suntrofous-alla-den-imoun-epipolaios-me-tis-gunaikes»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ταφόπλακα στα σχέδια νέου haircut βάζει ο M. Draghi - «Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν είναι αναγκαία» bankingnews.gr αυριο εχουμε ΚΟΚΙΝΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αβέβαιο το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών – Σύντομα η απόφαση της ΕΕ περί ύπαρξης ή μη κρατικών ενισχύσεων το ύψος της κρατικής στήριξης προς τις Κυπριακές Αερογραμμές είναι τεράστιο Αegean Airlines και Ryanair bankingnews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΔΥΟ ΦΙΛΟΙ --Συναντιούνται τυχαία δυο φίλοι στο πάρκο, ο Κώστας και ο Μήτσος.
    - Ρε Μήτσο, που σαι ρε φιλάρα; Πόσα χρόνια έχω να σε δω, τι κάνεις, πως περνάς, παντρεύτηκες;
    - Ναι αγόρι μου παντρεύτηκα, μια χαρά είμαι, καλά περνάω.
    - Πως από δω τέτοια ώρα;
    - Να μωρέ την γυναίκα μου ψάχνω.
    - Έλα ρε και ΄γω την δικιά ψάχνω, πως είναι η δικιά σου να ψάξουμε μαζί.
    - Είναι ψηλή, ξανθιά, με πράσινα μάτια, ωραίο κ*λο, μεγάλο στήθος και ατελείωτα πόδια. Η δική σου πως είναι;
    - Ρε ποιος την γ@μ@ει την δικιά μου, έλα να βρούμε την δική σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. JET SET ΓΑΜΟΣ

    Ο χρυσός κληρονόμος και το διεθνές μοντέλο που θα παντρευτούν το καλοκαίρι στην Ελλάδα [εικόνες]


    Ο χρυσός κληρονόμος και το διεθνές μοντέλο που θα παντρευτούν το καλοκαίρι στην Ελλάδα [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/178710/o-hrysos-klironomos-kai-diethnes-montelo-poy-tha-pantreytoyn-kalokairi-stin-ellada#ixzz3JM8OZe1D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Βρε πως μπατιρίσαμε
    που σαρανταρίσαμε
    Τι γοργά περνούν τα χρόνια
    μήτε που καλά το ξέρεις
    πάει έσπασε ο Γρηγόρης
    να που σπάει κι ο Λευτέρης
    κι ο Βασίλης ρε μαράζι
    τήνε βγάζει δεν τη βγάζει

    Βρε πως μπατιρίσαμε
    που σαρανταρίσαμε
    Στο νεφρό του ο Νικολάκης
    οικονόμησε μια πέτρα
    ο Ηλίας έχει στρώσει
    μια φαλάκρα δύο μέτρα
    κι ο αφράτος ο Σωτήρης
    έχει φέξει σαν φακίρης

    Βρε πως μπατιρίσαμε
    που σαρανταρίσαμε
    Ο Κωστάκης πήρε σπίτι
    Γερμανίδα νοσοκόμα
    ο Γιωργάκης ο τσαχπίνης
    κλείστηκε στη γεροκόμα
    κι ο σπαθάτος ο Αντρέας
    έγινε ένα μάτσο κρέας

    Βρε πως μπατιρίσαμε
    που σαρανταρίσαμε
    Του Γιαννάκη τα δυο μάτια
    εκρεμάσανε σακούλες
    ο Μιχάλης είναι τίγκα
    με κοιλιές και με προγούλες
    κι έτσι στο παλιό μας στέκι
    μόνο ο Χρήστος καλοστέκει https://www.youtube.com/watch?v=rOgTXD0GJRE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΑΥΡΙΟ ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ «Η αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους δεν είναι ούτε αναγκαία ούτε χρήσιμη, εκτίμησε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο….» Πηγή EURO2DAY. GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Όσο για το μάθημα που πήρε από όλη αυτήν την ιστορία, ο Τάσος Χαλκιάς εξομολογήθηκε στο περιοδικό. «Ότι στις μεγάλες δυσκολίες και στις μεγάλες ανάγκες δεν υπάρχουν ούτε φίλοι ούτε τίποτα».‏ http://www.dete.gr/articles/243361

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  35. Θα τα κάψω
    τα ρημάδια τα λεφτά μου
    για να δω αν την καρδιά μου
    ή το χρήμα αγαπάς.

    Πώς θα μάθω τι ζητάς
    κι αν αλήθεια μ’ αγαπάς;

    Πήρες την καρδιά μου,
    πάρε και τα λεφτά μου,
    πάρ’ τα και χαλάλι σου.
    Ξέρεις πως πονάω
    ξέρεις πως ζητάω
    μόνο την αγάπη σου.

    Θα τα κάψω...

    Αμφιβάλλω και πονώ
    κι άκρη δεν μπορώ να βρω.

    Πήρες την καρδιά μου,
    πάρε και τα λεφτά μου https://www.youtube.com/watch?v=D8lkbeY_a3Y

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Πινω και Μεθω (οφ αμαν) - Αγαθωνας Ιακωβιδης Πίνω και μεθώ
    οφ αμάν μέρα νύχτα τραγουδώ
    και το ντέρτι μου
    οφ αμάν στο μπουζούκι μου ξεσπώ

    Γένηκα μπεκρής
    οφ αμάν χασικλής και μερακλής
    γιατί όλο λες
    οφ αμάν κούκλα μου πως δε με θες

    Τα ματάκια σου
    οφ αμάν και τα κορδελάκια σου
    με τουμπάρανε
    οφ αμάν και με κογιονάρανε

    Πώς μου τα ‘φερες
    οφ αμάν και μου τη κατάφερες
    και μου το ‘σκασες
    οφ αμάν με το μάγκα το ‘στριψες https://www.youtube.com/watch?v=mJOyRRtrXNo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Το παιδί με τα γυαλιά έδωσε παραγγελιά
    και άναψε τσιγάρο
    τράβηξε δύο ρουφηξιές κι εκεί που έπαιρνε στροφές
    γονάτισε στο χάρο
    ατέλειωτο τσιγάρο
    κι έφυγε χωρίς μιλιά το παιδί με τα γυαλιά
    κι έφυγε χωρίς μιλιά το παιδί με τα γυαλιά

    Το παιδί με τα γυαλιά πάνω στην παραγγελιά
    αντάμωσε το χάρο
    σταυραϊτέ της προσμονής κι αγέρα της Καισαριανής
    δε θα τον δεις φαντάρο
    έσβησε σαν τσιγάρο
    κι έφυγε χωρίς μιλιά το παιδί με τα γυαλιά
    κι έφυγε χωρίς μιλιά το παιδί με τα γυαλιά https://www.youtube.com/watch?v=WtC2euHgaPo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ETE Στα 1,85 η πλησιέστερη σημαντική αντίσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ete αγοράζουνε


    1,74 x 9.519



    Πωλητές



    1,75 x 281.348
    ΜΑΥΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. λουκά το αλωσες πληρως το blog το τακη
    σε λιγο θα αλλαξει και όνομα λουκας ο γκουρού της πατρας και του καλου κρασιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΚΥΡΙΕ Ανώνυμος ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΔΥΟ ΚΟΚΙΝΕΛΙΑ ΑΝΟΙΓΩ ΒΑΡΕΛΙ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΟΤΑΝ ΠΙΝΗΣ ΚΡΑΣΑΚΙ ΕΥΦΡΕΝΕΤΕ Η ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή



  42. Μεγάλοι παίκτες έχουν κλείσει long θέσεις




    Έκλεισαν οι long θέσεις στην αγορά παραγώγων από τους μεγάλους παίκτες και κυριαρχούν οι short.

    Αναμένεται την Παρασκευή το ρολάρισμα των υφιστάμενων θέσεων, οι τζίροι όμως είναι μικροί. Αυτό σημαίνει ότι με μια θετική έκπληξη, μπορεί να δούμε ένα ξαφνικό ισχυρό ριμπάουντ.


    Πηγή: Μεγάλοι παίκτες έχουν κλείσει long θέσεις | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/74379/megaloi-paiktes-ehoyn-kleisei-long-theseis#ixzz3JRZ9pod1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Λουκά για αφήστε τα χρηματιστηριακά και ελάτε απο το άλλο ιστολόγιο που έχουμε τρέλες το ερχόμενο Σ/Κ.με αγώνες ΦΩΤΙΑ!!!!!!!!!!!!
      Για ελάτε και αρχίστε να στρώνεστε στην ποδοσφαιρική μελέτη του κουμαριού.

      Διαγραφή
  43. κορόϊδο τους έπιασαν, έχουν πουλήσει τώρα που ξεκίνησε η αντίδραση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Bonsoir!

    Αρκετή δουλειά αυτές τις ημέρες και τρέχω.

    Εκλεισα την θέση μου στην ΕΘΝΙΚΗ στο 1.86€ μόλις με ελάχιστο κέρδος. Μένω μακριά πλέον απο τράπεζες καθώς δεν μου κάθεται.

    Προστέθηκαν αυτές τις ημέρες επιπλέον ΑΝΕΜΟΙ και η μικτή τιμή είναι πλέον στο 0.99€.

    Είμαστε σε επαφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bonsoir , εκεί στο Δρομέα σήμερα κάποιος έχει στριμωχτεί να φύγει λέτε να ξέρει κάτι παραπάνω! ;) η αλήθεια είναι δεν περιμέναμε τόσο βαθιά διόρθωση και τόσο νωρίς στο ΧΑΑ οπότε δεν τα υπολογίσαμε σωστά όπως στον Αβαξ για τι τράπεζες δεν το συζητάω καν μακρυά και αγαπημένοι προς το παρόν.

      Διαγραφή
    2. MONSIEUR alloenaprovato στον Αβακα μαζεύω κομμάτια καθώς είμαι κάτω της μέσης τιμής πλέον. Στο 0.89€ με κάτι χθεσινές και σημερινές αγορές.

      Στον Δρομέα δεν παρακολουθώ πλέον. Εχουν μείνει στην ντουλάπα. Τώρα είδα τι έκανε. Ε αν κλείσει η εταιρία (γιατί τέτοια συμπεριφορά έχει) εμείς θα χάσουμε μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ και αυτοί την εταιρία τους. Ετσι είναι τα πράγματα. Στεγνά και όμορφα.

      Διαγραφή
    3. http://dromeas.gr/Acrobat_files/nea/27102014_el.pdf

      χοχοχοχοχοχο. Γνωστές οι σχέσεις του με τους Γερμανούς καθότι και σπουδασμένος εκεί.

      Απο την μια κλαίμε για τον ΕΝΦΙΑ και απο την άλλη να σου χορηγίες στον Μαραθώνα (πρόσφατα στο ράλλυ κλασικου αυτοκινήτου) και τελετές στα κεντρικά με την Γερμανική αφρόκρεμα.

      Διαγραφή
    4. Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην αφετηρία και στον τερματισμό για να θαυμάσει από κοντά τα ιστορικά αυτοκίνητα και να χειροκροτήσει τους νικητές που παρέλαβαν τα έπαθλα τους από τον Δήμαρχο Ηλία Ψινάκη και τον Πρόεδρο της εταιρείας «Δρομέας», Αθανάσιο Παπαπαναγιώτου.

      Ο Δήμαρχος Μαραθώνα αφού ευχαρίστησε τον κ. Παπαπαναγιώτου για την χορηγία του Δρομέα, ανακοίνωσε ότι είναι η απαρχή μιας ευρύτερης συνεργασίας στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης προς όφελος των κατοίκων του Δήμου Μαραθώνα (χοχοχοχοχο Ο χρεοκοπημένος κατα δήλωση του Δημάρχου του Μαραθώνας θα συνεργαστεί με τον Δρομέα????)

      Διαγραφή
    5. Αυτή η Σατοκ που είναι επιτήρηση έχει 8εκατ κεφ. Ο δρομε 5 εκατ χαχαχα

      8/11/2012 0,129 -9,09 % //19/11/2012 0,150
      15/10/2014 0,131 -14,29 % // 19/11/2014 0,150

      Διαγραφή
  45. Τρελό ράλι στο ΧΑΑ!
    Λέω να πάρω ΤΙΤΚ στα 21€.
    Τι λέτε κύριε Τάκη;
    Μεγάλη ευκαιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Για να υπάρχει και συνέχεια ... απο σχόλιο 6/11

    Καλησπέρα σας. Εκείνο το φως το ηλεκτρικό απο τα 5,60 και κάτι του έκλεισα το τριφασικό και άφησα μονοφασικό. Απο τις 2 αυτές φάσεις την μία την ηλεκτρόλυσα σε αλουμίνιο .Εκεί στοπ 5,50 και στόχος το 6 και κάτι
    Στο αλφα κοιταζόμαστε χαχα Αντε μας έφαγε ο πειραυλος ξυπνάτε!!
    κ. Τάκη εκεί στα εσώρουχα (ή σώβρακα ότι προτιμάτε) μάλλον δεν άρεσε η πώληση ή πιστεύουν οτι το χρήμα δεν θα επενδυθεί όπως πρέπει.

    ο μυτιλ έφυγε σήμερα,όπως και η δεη .Μην βάράτε trade ήταν και τα δύο. Μυτιλ γίνεται βαγγελίνιο με κλείσιμο πάνω απο τα σημερινά υψηλά .Ας τον αγοράσω και ψηλότερα ας βγάλουν άλλοι το φίδι απ'την τρύπα. Αλφα 1/3 έγινε ετε στο χτεσινό κλείσιμο σχεδόν και παραμένει. ο πειρ μας έφαγε λάχανο !! . Για τράπεζες σημερινά χαμηλα είναι το στοπ μου και στόχο ενδεικτικα ετε 2+ και ίσως 2,30 .
    Κάποιος ρώταγε πιά φεύγει τις προάλλες. Πιά να είναι?? χεχε ουστττ και να μην μας ξανάρθεις .

    κορόϊδο τους έπιασαν, έχουν πουλήσει τώρα που ξεκίνησε η αντίδραση? κ. Λουκα σιγά μην πούλησαν αυτοί και απο αύριο αν συνεχίσει το πάνω να δείτε όλοι θ αείναι αγορασμένοι στα πρόσφατα χαμηλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Κ. Τάκη καλησπέρα. Ενα σχόλιο σας παρακαλώ για την σημερινή εικόνα της ΛΟΥΛΗ. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Χαιρετώ σας.Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι...

    Αντιδείκτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ-ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ- ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ -Η -ΤΑ ΧΑΡΤΟΣΗΜΑ - ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΟΡΤΩΜΑ- ΑΝΑΤΡΟΠΕΑΣ-ΚΑΙ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣ 780-800 ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΜΠΑΤΗΡΗΣ ΑΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΟ ΓΙΝΩΜΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΥΡΙΕ champo ΕΜΦΑΝΗΣΤΗΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καλημέρα σε οικοδεσπότη και φίλους. Monsieur Τάκη, η παράθεσή σου για την υπεραξία είναι εξαίρετο δείγμα απλής σοφίας. Δράττομαι λοιπόν της ευκαιρίας για να πω το εξής: Απέναντι σε διαφόρους που ισχυρίζονται πως το ΧΑΑ θα μπορούσε άνετα να αποτιμάται στις 1500 μονάδες και πλέον, αντιτάσσω πως οι αριθμοδείκτες θα βρίσκονται σε εξωφρενικά υπερτιμημένα μεγέθη. P/E άνω του 30, P/B στο 2 και τα συναφή. Επειδή μονίμως ακούω την καραμέλα περί προεξόφλησης, κι επειδή διακρίνω μία αναλυτική ωριμότητα, θα ήθελα την άποψη σου: ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ, υπάρχει κάποιος λόγος ουσιώδης να βρίσκεται το ΧΑΑ πάνω από τις 1200 μονάδες, ακόμη κι αν αύριο γίνονται εκλογές και ο Σαμαράς έβγαινε αυτοδύναμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ερώτηση βέβαια απευθύνεται στον οικοδεσπότη παίρνω όμως την ευκαιρία κι ελπίζω σε συνολική απάντηση.

      Οι περισσότερες εταιρείες του ΓΔ είναι ήδη σε επίπεδα 1200 μονάδων. Φαίνεται ευκολώτερα και στον 25αρη εάν εξαιρέσουμε τράπεζες και πετρελαικές. Κάποιες εξ αυτών μάλιστα (κατά τη γνώμη μου) άδικα πχ κατασκευαστικές όπου προεξοφλείται ίσως πως θα γίνουμε Κατάρ.

      Το πρόβλημα είναι πως όλες οι τράπεζες είναι κρατικές. Ελάχιστες πρωτοβουλίες μπορούν να πάρουν κατά συνέπεια για την χειμαζόμενη βιομηχανία και κατανάλωση καθώς οι διοικήσεις κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για απιστία σε οποιεσδήποτε ρυθμίσεις. Ακόμα και για τις πλέον εξαγωγικές κι εντάσεως εργασίας εταιρείες όπως πχ ιχθυοκαλλιέργειες. Εάν επιτέλους ψηφιζόταν το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια συνολικά και μετά φυσικά από τις τραπεζικές ΑΜΚ που νομοτελειακά θα συνεπάγονταν η ζημιά από τη ρύθμιση τους, τότε ναι θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για επανεκκίνηση.

      Με δεδομένη την υποχώρηση στην κεφαλαιοποίηση των τραπεζών πιθανολογώ μικρή επίπτωση στο ΓΔ από τις πιθανές μικρότερες των τρεχουσών τιμές ΑΜΚ πχ στην ναυαρχίδα άντε να γίνει στο 1,50 ευρώ min ή ΑΛΦΑ στα 0,48.

      Όμως έχει τα κότσια για μια τέτοια εξυγιαντική ενέργεια η παραπαίουσα κυβέρνηση? Η ρύθμιση βέβαια κάποια στιγμή θα οπωσδήποτε θα έρθει. Θα είναι όμως προς το συμφέρον της απασχόλησης ή των ξένων δανειστών που θέλουν να πάρουν ότι μπορούν? (σωστά κατά τη γνώμη μου-κι εγώ το ίδιο θά΄θελα)

      Συμπερασματικά εαν αύριο γίνονται εκλογές και ο Σαμαράς έβγαινε αυτοδύναμος νομίζω πως ναι θα βλέπαμε ενθουσιασμό και 1300 μονάδες. Σαν λαός άλλωστε διακρινόμαστε για το πάθος μας κι όχι για το φλέγμα μας Τι σημασία έχει όμως εφ΄όσον μιλάμε για ελάχιστο πιθανό ενδεχόμενο?

      Διαγραφή
    2. Αν και μακροσκελές το προηγούμενο σχόλιο δεν απέφυγα τις ασάφειες. Οταν λέω "Οι περισσότερες εταιρείες του ΓΔ είναι ήδη σε επίπεδα 1200 μονάδων" ΔΕΝ αναφέρομαι στα πρόσφατα (στρεβλά εκ του αποτελέσματος) επίπεδα του φετινού Ιουνίου 2014 αλλά στα προηγούμενα του Ιουνίου 2011. Δηλαδή όταν το ΧΑΑ ξανάκανε την διορθωτική-πτωτική διαδρομή.

      Ενδεικτικά λοιπόν τότε-τον Ιούνιο 2011 με το ΓΔ χοντρικά στις 1200 μονάδες η ΔΕΗ έκανε πράξεις περίπου στα 9 ευρώ, ο ΟΤΕ στα 6,20, η ΜΠΕΛΑ στα 5, η ΕΥΠΡΟ 5,70, η ΕΥΔΑΠ 4,50, ο ΕΛΛΑΚΤ 2,30, η ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,70, το ΕΧΑΕ 4,80, η ΜΕΤΚ 7,70, ο ΜΥΤΙΛ 4,50, η ΙΝΛΟΤ 1,50, η ΦΟΛΙ περί τα 10 ευρώ. Χοντρικά περίπου στα σημερινά επίπεδα (ίσως και λίγο ψηλότερα σήμερα)

      Διαγραφή
    3. Κυριε ποιητή ArTaXiA, γεια στο στόμα σας ! Οντως οι 1500+ μοναδες πρεπει να συνοδευονται με τα αναλογα κερδη, αλλιως τα Ρ/Ε θα πανε στο θεο! Περιμενουμε με αγωνια την απαντηση του κου Τακη (οταν ξεμπερδεψει βεβαια με τα ποδοσφαιρικα στοιχηματα, χο χο).
      Αγαπητέ κε hippy, oι μετοχες σημερα ειναι ψηλοτερα βεβαια απο οσο γραφετε, αλλα η βασικη ιδεα ειναι οντως ετσι. Ο γενικος δεικτης ειναι εξαιρετικα πλασματικος. Αν οι τραπεζες ηταν σε προ χρεωκοπιας επιπεδα, και ολες οι αλλες μετοχες ηταν οπως ειναι τωρα, τοτε ο γενικος δεικτης θα εδειχνε 2500 (πολυ χοντρικα).

      Διαγραφή
    4. MONSIEURS αφού θεωρείτε την αγορά τόσο υπερτιμημένη γιατί ασχολείστε??

      Καθίστε στον καναπέ σας αναπαυτικά και μπείτε εκεί που εσείς πιστεύετε ότι είναι η σωστή αποτίμηση της. Βάση των σχολίων σας κρίνω ότι ο ΓΔ πρέπει να γράφει τα προηγούμενα χαμηλά για να επανέλθετε αγοραστές.

      Η δική μου γνώμη είναι ότι θα εκπλήξει πολλούς η πορεία του Χρηματιστηρίου τα επόμενα 2 έτη και θα θυμηθούν οι παλαιότεροι εποχές 98 - 99 (τότε δεν ήταν φούσκα και πανάκριβο????)

      Το παιχνίδι όταν στήνεται και ξεκινάει δεν κοιτάει P/E. Γιατί τα χρηματιστήρια είναι ΠΑΙΓΝΙΑ τις τελευταίες δεκαετίες. Και όποιος δεν το έχει καταλάβει κάνει κακό στο πορτοφόλι του.

      Διαγραφή
    5. Ας υποβάλλω και εγώ την σκέψη μου. Πριν έξη μήνες ΟΤΕ και ΔΕΗ πωλούνταν και αγοράζονταν στα 12 ευρώ και ο ΟΠΑΠ στα 13,5. Οι αριθμοδείκτες τους δεν ήσαν πολύ υψηλότεροι από σήμερα; Ή τα νεότερα αποτελέσματα έδωσαν καινούργια εικόνα; Απλά πριν από χρόνια ιδιοκτήτης μεγάλης χρηματιστηριακής ανακοίνωσε το πρωί στο επιτελείο του ότι η ΕΤΕ ξεκινάει ταξίδι για τα 30 ευρώπουλα. Στις ενστάσεις των αναλυτών του ότι η Τεχνική Ανάλυση το αποκλείει αυτός απλά χαμογέλασε και τους υπενθύμισε τις επιθυμίες των κυρίων του Λονδίνου .Θα συμφωνήσω λοιπόν με τον monsieur Δαρείο,χωρίς καμία προδιάθεση συνωμοσιολογίας . Ρηχό είναι το ΧΑΑ, τα θαύματα είναι εύκολα.

      Διαγραφή

    6. Κάθε κερδοσκόπος που αγαπά κι ενδιαφέρεται για την οικογένεια του κ. Δαρείε ΔΕΝ του επιτρέπεται να κάθεται στον καναπέ του αναπαυτικά. Αντίθετα είναι στο pc διαβάζει απόψεις κι αναλύσεις ψάχνει και συγκρίνει στοιχεία. Που έκανε (αν έκανε) λάθος, κυρίως αυτό. Τι κι αν έφυγε απ΄τον Ιούνιο δίνοντας "ραντεβού τον Οκτώβρη" κι εν συνεχεία "μετά τις ΑΜΚ των τραπεζών και τις εκλογές τον Μάρτη"? Έχουμε ανάγκη την αδρεναλίνη, υπάρχουν οι επενδύσεις αλλά και οι ξεπέτες, γι αυτό ασχολούμαστε.

      Κακώς κρίνεται-για μένα τουλάχιστον-ότι "ο ΓΔ πρέπει να γράψει τα προηγούμενα χαμηλά για να επανέλθω αγοραστής". Θέλω τις προυποθέσεις που έχω διατυπώσει τουλάχιστον προ 2μήνου κι επαναλαμβάνω ξανά στο αρχικό σχόλιο. Τα κεφάλαια (μου) είναι περιορισμένα, ψάχνουν το καλύτερο timing (εννοείται πως δεν θα το πετύχουν ακριβώς), όσο χαμηλώτερα ψωνίσουν τόσο μεγαλύτερη απόδοση για τα ίδια αλλά και κέρδος στην ψυχική υγεία και διάθεση. Το ίδιο φαντάζομαι επιθυμείτε κι εσείς.

      Μιλάμε για τους επόμενους μήνες και όχι για τα επόμενα 2 χρόνια. Και ΟΧΙ τα χρηματιστήρια ΔΕΝ είναι ΠΑΙΓΝΙΑ και όποιος δεν το έχει καταλάβει κάνει κακό στο πορτοφόλι του.

      Τα χρηματιστήρια πάνω απ΄όλα είναι ψυχολογία κι επιπροσθέτως γνώση (γι αυτό και διαβάζουμε Τάκη)

      Διαγραφή
    7. Καλησπέρα .Το θέμα της δίκαιης αποτίμησης ενός οποιουδήποτε αντικειμένου ,άρα και μιας μετοχής ή δείκτη έχει να κάνει την θέληση του αγοραστή να το αποκτήσει. Η σπανιότητα σαφώς και παίζει ρόλο αλλά το σημαντικότερο είναι η θέληση να αποκτήσει κάποιος το αντικείμενο.Έτσι αν πχ μια μετοχή είναι trendy δεν πάει να είναι και 3χBv θα βρεθεί αγοραστής.Αντίθετα και το έχουμε δεί πολλές φορές εδώ ακόμα και πολύ καλές μετοχές είναι στο 20% της αξίας τους και δεν ακουμπάει κανείς.Άλλος ένας σημαντικός παράγοντας είναι ο χρόνος .Παράδειγμα απο πάνω η δεη πρίν απο 3 μήνες ήταν στα 11-12 και όλοι την θέλαν ενώ τώρα στα 5,50 όλοι το σκέφτονται. Θα μπορούσα να πώ οτι όλο το ελληνικό χρηματιστήριο είναι ένα warrant που περιέχει το time value λόγω προσδοκίας (βάσιμης ακόμα και με συριζα) οτι θα "φτιάξουν" τα πράγματα , αλλά στο strike price είναι out of money . Στην εξίσωση Black-Scholes τα ελληνάκια(greeks) αντιστοιχούν σε πολιτικές εξελίξεις , τιμές ομολόγων , όνομα υπουργού , πόσους δημόσιους θα απωλήσουμε , σύνταξη δημοσίου , αν θα ξαναπροσλάβουμε καθαρίστριες κτλ κτλ .

      Μια ερώτηση (που την έχω ξανακάνει ) άσχετα με το παιγνίο** αν το 2009 φτάσαμε μετα λιμαν εκεί που φτάσαμε τί προεξοφλήσαμε ακριβώς? Για να μην πάω πίσω στο 2007 που πλεόν απο αυτά που έχουν βγεί καταλαβαίνουμε οτι δεν ερχόταν κεραυνός εν αιθρία η μετέπειτα κατηφόρα.

      **παιγνίο μπορεί να είναι πχ δείκτης στο 800 περιξ (έχουμε πάει μια φορά στο περιξ) άνοδος αλα Μάιο 13 και μετά όλοι θα βλέπουν σαμπουαν με στόχο νέα χαμηλά ειδικά αν χρονιστεί και με τίποτα εκλογές.

      Διαγραφή
    8. Αυτό δε για τις "παλαιότερες εποχές 98 - 99" κ. Δαρείε μην το ξαναναφέρετε μια και είστε έμπειρος. Τις 6300 μονάδες στο ΧΑΑ οι σημερινοί 40ρηδες-60ρηδες δεν θα αξιωθούμε να ξαναδούμε ΠΟΤΕ.

      Είχε προηγηθεί πολύ χαζό 'κλεμμένο" χρήμα σε αγροτικές ενισχύσεις, αλλαγή καλλιεργιών, συνεταιρισμούς κλπ σε ανόητους που την είδαν εσαεί μάγκες, τά΄καψαν σε κατασκευές και λαναρόχαρτα, τέλος. Δανείσθηκαν τα έχωσαν στις τράπεζες τα ξαναέκαψαν, τέλος, παύλα. Τώρα μόνο τον εαυτό τους έχουν να πουλήσουν αλλά ευτυχώς η δουλεία στη χώρα απαγορεύεται.

      No money, no honey.

      Η φούσκα προυποθέτει χρήμα. Πολύ χρήμα, ανόητο χρήμα. Προσωπικά δεν το βλέπω γύρω μου. Θα έρθει απ΄έξω? Για μένα? Πολύ όμορφο για νά΄ναι αληθινό.

      Διαγραφή
    9. MONSIEUR HIPPY να είστε ΒΕΒΑΙΟΣ ότι 98 -99 θα δούμε ξανά. Χρήμα υπάρχει μπόλικο. Μπορεί να μην υπάρχει σε μεγάλο ποσοστό στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις που υπήρχε τότε αλλά υπάρχει. Και όσο υπάρχει παίγνιο θα γίνει. Είναι η αγορά μας τέτοια.

      Οσο για την πρώτη τοποθέτηση μου αυτή αφορούσε περί ακριβής αγοράς που λένε ορισμένοι ότι είναι η δική μας σήμερα. Οποιος θεωρεί την αγορά μας ακριβή σήμερα ας μην ασχολείται και να περιμένει τιμές 2011 να μπει εκ νέου. Ας ασχοληθεί με short (παράγωγα προιόντα) ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΜΕΤΟΧΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ.

      Διαγραφή
    10. Ας περιμένει να βρει ξανά ΔΕΗ στο 1€, ΟΤΕ στο 1,5€, ΕΧΑΕ στα 2.30€, ΑΡΑΙΓ στα 1.80€, ΜΕΤΚΑ στα 4.00€, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ στα 3.20€ και άλλα πολλά.

      Ας περιμένει......

      Διαγραφή
    11. Οσο για τον όρο κερδοσκόπος, αυτός δεν έχει θέση σε μια θεωρητικά ακριβή αγορά παρά μόνο αν ασχολείται με παράγωγα προϊοντα. Κερδοσκόπος ο οποίος θεωρεί ακριβή μια αγορά και αγοράζει μετοχές είναι αποτυχημένος κερδοσκόπος κατ'εμέ. Είναι επιτυχημένος αν σορτάρει την θεωρητικά ακριβή για αυτόν αγορά και αυτή του κάνει το χατήρι.

      Over and out

      Διαγραφή
    12. Κύριε Lorac απ΄όσο θυμάμαι τα μαθηματικά τα παίζετε στα δάκτυλα. Πριν τα απόλυτα χαμηλά του 2012 (λίγο υψηλώτερα όπως πρέπει από τις 553 μονάδες του 1992) μεσολαβούν τοπικά χαμηλά.

      Κάτι τέτοιο έγινε τον Μάρτιο του 2009 για να δώσει αντίδραση μέχρις ότου ανακαλύψει ο πατριώτης Στούπας το απόλυτο φως χα χα χα κι αλλάξει η τάση που για κάμποσο διάστημα είναι αυτοτροφοδοτούμενη.

      Να το ξαναπώ "τα χρηματιστήρια πάνω απ΄όλα είναι ψυχολογία". Που τώρα είναι χάλια.

      Θα αλλάξει με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ?

      Θα τολμήσω να πω ναι, με την επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι, το πιθανότερο φυσικά ΣΥΡΙΖΑ.

      Εξηγώ για να μην παρεξηγηθώ.

      Μου φαίνεται λογικό πως οι ευρωπαίοι θα τηρήσουν την συμφωνία του eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 στο σκέλος της ελάφρυνσης του χρέους αλλά θα απαιτήσουν προηγουμένως από την όποια ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τα υπόλοιπα. Με τη δική μου λογική μοιάζει με διαπραγματευτική τακτική.

      Εχουν ήδη "υποσχεθεί" κάποιας μορφής ελάφρυνσης του χρέους. Ο ΣΥΙΖΑ δεν αρκείτε σε αυτό ζητάει κούρεμα. Αυτοί κάνουν ένα βήμα πίσω, λένε το χρέος είναι βιώσημο και μηδενίζουν την πρώτη προσφορά. Μετά τις εκλογές και διαπραγματεύσεις με τη μελλοντική κυβέρνηση συμμετοχής και ΣΥΡΙΖΑ θα καταλήξουν περίπου στην αρχική ελάφρυνση. Αυτή ακριβώς δηλαδή που είχαν υποσχεθεί το 2012. Το αμπαλάρουμε ωραία, το πουλάμε στο λαό (με πολλά θα θα θα). Φυσικά θα ζητήσουν να συνυπογράψει κι η αντιπολίτευση. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν τους παίρνει θα το κάνουν για "εθνικούς λόγους".

      Καθαρά θέμα διαπραγματευτικής τακτικής. Σιγά μην νικήσει ο μικρός Έλληνας Δαυίδ τον Ούνο τον Γολιάθ. Αυτά μόνο στη μυθολογία γίνονται.

      Διαγραφή
    13. Κύριε Δαρείε οι γκουρουδιές με πλήττουν αφάνταστα. Εάν μπορείτε να αιτιολογήσετε ότι το 98-99 θα ξανάρθει ευχαρίστως να το συζητήσουμε. Στοιχηματίζω ότι θέλετε για το αντίθετο (αλλά όπως είπα δεν θα ζω για να το εισπράξω)

      Στις τιμές που δίνεται για ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΜΥΤΙΛ κλπ φυσικά και θα συμφωνήσω μαζί σας. Ο ΜΥΤΙΛ τον Ιούνιο 2012 έγραψε πολύ πιο χαμηλα στο 1,30 και το πιστεύεται ή όχι ο χίππης βρήκε το απόλυτο χαμηλό και γύρισμα χα χα (τύχη, εννοείται, τι άλλο). Ευτυχώς ο capital δεν έκλεισε, τα γραπτά μένουν.

      http://www.capital.gr/gmessages/showtopic.asp?id=3069302&pg=4&OrderDir=

      Διαγραφή

    14. Για την κερδοσκοπία και τον κερδοσκόπο έχω τη δική μου άποψη. Καθένας μας οφείλει να γνωρίζει τον εαυτό του, τα όρια του, τι του πάει και τι όχι για να έχει καλές ελπίδες νίκης. Προσωπικά δεν σορτάρω, δεν παίζω forex, δεν πουλώ παράγωγα παρά μόνο ΣΜΕ για χετζάρισμα σε ΑΜΚ.

      Δικαίωμα μου να ποντάρω λίγα, δικαίωμα μου να πηγαίνω πάσσο όπως λέει και στο τραγούδι η Μποφίλιου

      https://www.youtube.com/watch?v=uU-mHbLPaOk

      Κύριε Δαρείο προσωπικά σταματώ εδώ. Τι στην ευχή, εκτίμηση υπάρχει.

      Διαγραφή
    15. Μα σας το απάντησα ήδη με πολύ απλά λόγια. Εσείς πιστεύετε οτι το χρήμα που υπάρχει (και υπάρχει πολύυυυυ ακόμα) σε ανώτερα και ανώτατα (πλέον) κοινωνικά στρώμματα θα κάτσει στην τράπεζα (εδώ η έξω) η θα επενδυθεί όλο σε ας πούμε ακίνητα η επιχειρήσεις???

      Γιατί πιστεύω ότι υπάρχει ακόμα πολύ χρήμα???

      Αρκεί να κάνετε μια βόλτα στα νυχτερινά μαγαζία, στα καταστήματα Γλυφάδας και Κηφισιάς, μια βόλτα στα ορεινά θέρετρα της Ελβετίας (θα είμαι και φέτος εκεί) τα Χριστούγεννα.

      Συγκεκριμένα, ο αριθμός των πολύ πλουσίων ατόμων στην Ελλάδα αυξήθηκε σε 565 την τρέχουσα χρονιά- 60 περισσότεροι σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά- ενώ η συνολική περιουσία τους ανέβηκε στα 70 δισεκατομμύρια δολάρια. Δηλαδή αυξήθηκε κατά 16,7% σε σύγκριση με το 2013.

      Ακόμη, με βάση την έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, το 2014 προστέθηκαν 12.040 άτομα στην λίστα με τους πολύ πλούσιους του πλανήτη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στο επίπεδο ρεκόρ των 211.275 ατόμων. Η συνολική περιουσία των πολύ πλούσιων- όσων έχουν πάνω από 30 εκατ. δολάρια καθαρή περιουσία- αυξήθηκε κατά 7% την φετινή χρονιά, στα $29,725 τρισ., όπως αναφέρει το Euro2day.

      Μα MONSIEUR HIPPY ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ. Καλό μας κάνει και μια μικροαντιπαράθεση έτσι να ζεστένεται το αιματάκι μας :)

      Διαγραφή
    16. κ. Hippy με κάνατε να ξαναμπώ χαχα. Σας αντιγράφω απο το λινκ που μόλις δώσατε
      Πως μου τό΄λεγε ο δάσκαλος για την τάση ρε γαμώτο δεν το καλοθυμάμαι. Πάνε και κοντά 20 χρόνια βέβαια. Το γράφω στο περίπου...

      Ας υποθέσουμε πως η αγορά ανεβαίνει. Μην βιαστείς να πουλήσεις (με είχε ψυχολογήσει ο μπαγάσας). Μην κλείσεις το μαγαζί σου τα Χριστούγεννα! Μην σε πιάνει ίλλιγγος (λιποθυμίες δε λες καλύτερα). Οτι ανεβαίνει είναι πιθανό να ανέβει κι άλλο (αν είναι ευνοικά τα σενάρια εκλογών φυσικά), μέχρι να αρχίσει να πέφτει. Ο φίλος του ακριβού είναι το ακριβώτερο. Δεν θα πεις εσύ στην αγορά που θα βάλει όρια κι αν πείς θα είναι λάθος. Θα πουλήσεις όταν η τάση αλλάξει.

      Αυτά έλεγε ο δάσκαλος αλλά εγώ κοιτούσα τα πόδια της συμμαθήτριας δίπλα. Μετά, άντε να πετύχεις στις εξετάσεις.

      Που είσαι νιότη που έλεγες πως θα γινόμουν άλλος?

      Πολύ καλό!! Στην ηλικία με πετύχατε σχεδόν τις προάλλες . Να υποθέσω οτι η ηλικία μου είναι -κατα Πλάτωνα- η ιδανική ηλικία γυναίκας για εσάς?

      Διαγραφή
    17. Μπερδεύτηκα αλλά μου είστε πολύ συμπαθής για να διαφωνήσω μαζί σας. Έξυπνος και όχι εξυπνάκιας. Γνώμη μου φυσικά μην το δένετε και κόμπο χα χα χα.

      Διαγραφή
    18. Απάντηση προς κύριος Artaxia για το αν μπορεί ο Γενικός Δείκτης να αποτιμάται 1500 μονάδες ή όχι.

      Μου λέτε κύριε Artaxia πως αν πάμε 1500 μονάδες ότι ΅''οι αριθμοδείκτες θα βρίσκονται σε εξωφρενικά υπερτιμημένα μεγέθη. P/E άνω του 30, P/B στο 2 και τα συναφή.''

      Σε αυτό το σκέλος απαντώ το εξής.
      Οι αριθμοδείκτες P/E και P/BV είναι μια ανοησία και μισή. Ειδικά όταν το 95% των παικτών που ασχολούνται με χρηματαγορές δεν γνωρίζουν όταν μιλάμε για P/E σε ποια κέρδη αναφερόμαστε (αν είναι δηλαδή, λειτουργικά ή έκτακτα ή αν είναι μοχλευμένα με διάφορα λογιστικά κόλπα) , το ανάλογο ισχύει για το P/BV καθώς μόλις ένα 3% μπορεί να εκτιμήσει τα πραγματικά ίδια κεφάλαια των εταιριών (καθώς κάποιες εταιρίες εμφανίζονται με υπερμεγέθη ίδια κεφάλαια απο τα κανονικά και κάποιες άλλες εμφανίζουν μικρότερα ίδια κεφάλαια απο τα κανονικά).
      Ξεπερνάω λοιπόν ότι το 97% των παικτών είναι ατζαμήδες και ασχολούμαι με το 3% που είναι γνώστες και ρωτάμε λοιπόν τους γνώστες αετούς αν θα αγοράσουν στις 1500 μονάδες όταν τα P/E είναι 30 και τα P/BV παραπάνω απο 2.

      Καταρχήν οι αετοί γνώστες θα απαντήσουν ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες σε ένα χρηματιστήριο μιας ανθηρής οικονομίας δεν μπορείς να βρίσκεις μετοχές εταιριών που να διαπραγματεύονται με P/BV κάτω της μονάδας και με P/E κάτω του 5.
      Όταν βλέπεις μετοχές με τιμές σε όρους P/BV κάτω της μονάδας τότε δύο πράγματα συμβαίνουν :

      1) Η εταιρία είναι ζόμπι (όπως ΝΗΡ, ΑΛΤΕΚ, ΜΑΙΚ και όλες οι γνωστές κολλάντζες) και ουδείς γνώστης αετός βάζει τα λεφτά του στην κολλάντζα ή

      2) Μιλάμε για το χρηματιστήριο κάποιας χρεοκοπημένης χώρας που δεν έχει καμιά ελπίδα (όπως Ελλάδα)
      Γενική το χαμηλό P/BV προμηνύει ή δείχνει πολύ άσχημα πράγματα!!!!
      Άρα στο P/BV ουδεμία σημασία δίνουμε!! Το κοιτάμε μόνο για λόγους φιλολογικούς.

      Το P/Ε είναι ένας δείκτης πολύ σημαντικός και αυτόν τον κοιτάμε ολίγον. Αν το P/E είναι μονοψήφιο και η εταιρία πάει καλά και είναι νοικοκυρεμένη τότε υπο φυσιολογικές συνθήκες την αγοράζουμε. Χρηματαγορά με μετοχές που σε όρους P/E οι τιμές διαπραγματεύονται κάτω του 10 και ενώ τα κέρδη είναι υπαρκτά, ένα πράμα μόνο σημαίνει. Ότι μιλάμε για χρηματιστήριο τριτοκοσμικής χώρας - χώρας που έχει χρεοκοπήσει και ουδείς θέλει σοβαρά να ασχολείται μαζί της (βλέπετε Ελλάδα).

      Κανονικά κύριε artaxia οι μετοχές σε ένα χρηματιστήριο πρέπει να διαπραγματεύονται σε όρους P/BV άνω του 2 με 3 τουλάχιστον και όρους P/E άνω του 20. Οτιδήποτε άλλο συμβαίνει δείχνει πρόβλημα που υπάρχει είτε στη χώρα, είτε στην εταιρία. ΟΚ, θα υπάρχουν και κάποιες ξεχασμένες μετοχές, αλλά όμως οι περισσότερες θα φαίνεται ότι είναι υπερτιμημένες.

      Άρα τα P/E , P/BV και γενικότερα τους δείκτες τους πετάω στα σκουπίδια.

      Διαγραφή
    19. Για να μην νομίσετε ότι υπεκφεύγω και δεν απαντώ.

      12 μετοχές του Ελληνικού χρηματιστηρίου επηρεάζουν τον δείκτη σε ποσοστό 78%
      EEE 12,8%
      ΟΤΕ 5,3%
      ΤΙΤΚ 5,1%
      ΑΛΦΑ 4,9%
      ΕΤΕ 9,8%
      ΕΥΡΩΒ 8,6%
      ΜΥΤΙΛ 2,6%
      ΜΠΕΛΑ 5,2%
      ΦΦΓΚΡΠ 6,4%
      ΟΠΑΠ 5,1%
      ΠΕΙΡ 8,5%
      ΔΕΗ 3,7%
      Σύνολο συμμετοχής στο Γενικό Δείκτη 78%

      Είμαστε στις 960 μονάδες για να πάμε στις 1500 μονάδες θα πρέπει σε επίπεδο γενικού δείκτη να κάνουμε άνοδο 56% και φυσικά αυτή η άνοδος θα πρέπει ΚΥΡΙΩΣ να γίνει απο τις 12 παραπάνω μετοχές.
      Το ερώτημα λοιπόν είναι. Μπορούν οι παραπάνω μετοχές να σηκώσουν άνοδο 56%??

      Μπορεί η ΕΤΕ απο 1,85 να πάει στο 2,88?
      Μπορεί η ΑΛΦΑ απο 0,53 να πάει στο 0,82?
      Μπορεί η ΠΕΙΡ απο 1,2 να πάει στο 1,87?
      Μπορεί η Ευρωβ απο 0,271 να πάει στο 0,42?
      Μπορεί η ΔΕΗ απο 6,6 να πάει στο 10,3?
      Μπορεί ο ΟΤΕ απο 9,26 να πάει στο 14,4?
      Μπορεί ο ΟΠΑΠ απο 9,5 να πάει στο 14,8?
      Μπορεί η ΜΠΕΛΑ απο 9,9 να πάει στο 15,4?
      Μπορεί ο ΜΥΤΙΛ απο 5,99 να πάει στο 9,3?

      Η απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα είναι σίγουρα ΝΑΙ!!!
      Εκεί θα πρέπει να βρίσκεται ο Γενικός δείκτης εαν και όταν η χώρα βγαίνει απο την κρίση και κάτι αλλάζει μακροπρόθεσμα προς το καλύτερο.
      Στις 1500 μονάδες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να πάει στις 800 ή στις 500. Αλλά όταν το ευρύ κοινό αντιληφθεί ότι κάτι έχει αλλάξει προς το καλύτερο δεν μπορεί να βρεί το δείκτη στις 500 ή στις 800 μονάδες. Θα τον βρει στις 1500 και εκεί θα τρέχει καθυστερημένα.

      Όμως φρονιμότερο είναι να πετάξουμε τους δείκτες στα σκουπίδια και να κοιτάμε τις εταιρίες.

      Διαγραφή
    20. Τις τλευταίες ημέρες βλέπουμε σε καθημερινή βάση την μεγάλη αγωνία του συντρόφου Λαφαζάνη, όπου διαρκώς φωνάζει ότι σχίζει καλσόν, μνημόνια και πως τάχα μου ο μέγας στρατηλάτης θα εκδιώξει τους πάντες. Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον έχει γίνει συστημικός και φαίνεται όλο και πιο καθαρά ότι τα μνημόνια δεν πρόκειται κανείς να τα σχίσει, ούτε να φέρει στη χώρα τη δυστυχία της δραχμής.

      Οπότε, είναι εξαιρετικά πιθανό ο κύριος Αντιδείκτης να δικαιωθεί που μιλάει για πάτο στο 8ΧΧ. Αν τα funds πιστέψουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απειλή τότε τον έχουμε δει τον πάτο είτε γίνουν εκλογές του 2015 είτε το 2016 (που είνα και το πιθανότερο).
      Θεωρώ πιθανό να δούμε το 1120 και εκεί θα φανεί αν πάμε πάνω απο το 1120 εαν ο συναγερμός έχει λήξει και η bull market συνεχίζεται.

      Διαγραφή
    21. Τα ΠΑΝΤΑ στα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΡΟΕΣ , τα P/BV και τα P/E, τα ελλείματα, τα χρέη, είναι φρου φροου και αρώματα που τα μοστράρουν οι αετοί στους παίκτες για να τους δουλεύουν.

      Έλεγε ο Τάκαρος στις 27 Σεπτεμβρίου 2010, στο marketzone που έκλεισε.

      Ξεκινάμε με ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΜΕΝΟ συνδρομητικό. Βλέπει απο το 1990, έτσι μας λέει, κεφάλι και ώμους και αννννννννν σπάσει ο Νταού Πεντέλης τα 7500 τότε ελάχιστος στόχος οι 4500. Ύστερα κορδώνεται πως απο το 2007 είναι σταθερός στις απόψεις του και ότι πέτυχε την μεγάλη πτώση.
      Βρεεεεεεεεεεεεε δεν φτάνει που δεν ξέρει τι βλέπει, μας λέει και ότι τα ίδια τα λέει απο το 2007. Σου λέει όσοι διαβάζουν έχουν κοντή μνήμη. Έλα όμως που ο Μορφονιός είναι ελέφας - απο το 2006 βλέπεις επιταχυνόμενε, σφήνες και επιταχύνσεις και μετά το τελευταίο χρόνο όλο ραντεβουδάκια μας έδινες με τις πτώσεις και τις βαθιές επικύψεις του Νταού.
      Δεν λέω - είναι σταθερός και βαρετός. Κάααααααααααααποτε θα πέσει μέσα και θα λέει ότι δικαιώθηκε και αυτός.

      Τα χρηματιστήρια είναι χρηματοροές - αφήστε αυτά με τα χρέη και τα ελλείμματα. Αυτά είναι σαχλαμάρες.
      Όσο πιο πολύ χρήμα κυκλοφοράει, στο νόμισμα που αποτιμάται ένας δείκτης, τόσο πιο ψηλά θα πάνε ντεεεεεεεεεε.
      Ελλάδα - βλέπετε ευρώ να έρχεται μέσα? ΌΧΙ!
      DAX - όλο το ευρώ εκεί πάει. Άρα εσείς τι περιμένατε? Να πάει ο DAX στις 2500 και 1500 που σας γράφαν πέρσι οι παπαρολόγοι?
      Ας κόψουν ευρώ οι Αγγέλες και θα σας πω εγώ που θα πάει ο DAX και ο ΓουΔεις.
      Μόλις ανακοινώσει η Αγγέλα ότι κόβει μερικά τρις ευρώ και τα μοιράζει αναλογικά σε όλους - την άλλη μέρα πτήσηηηηηηηηηηη σε όλη την Ευρώπη, ακόμη και για τον ΓουΔι.

      Καταλήγω ότι τα πάντα είναι χρηματοροές - τίποτα άλλο. Τα υπόλοιπα είναι μπούρδες.

      Έχετε μια δουλειά και βγάζετε 1.000.000 ευρώ το χρόνο. Πάτε καλά???? Ναι ή όχι?????
      Μην βιαστείτε να απαντήσετε. Μην είστε άμπαλοι φιτσουλέοι και πείτε - αν βγάζω 1.000.000 ευρώ το χρόνο είμαι SUPER και πάει καλά η εταιρεία μου.

      Βρεεεεε πόσα απο αυτά μπαίνουν στην εταιρεία και στην τσέπη σας ????
      ΤΙΠΟΤΑ???????? Κλείνετε δουλειές, αλλά δεν σας πληρώνουν?
      Ε τότε πάτε κατά διαόλου. Αν παίρνετε και δάνεια για να τρέξετε την δουλειά σας, τότε είστε για τα μπάζα. Μετά θα σας φταίει η Τρόικα, ο Σόιμπλε και η Άγγελα.

      Χρηματοροές και στις εταιρείες. Αυτές είναι η πεμπτουσία και απο αυτές αξιολογούμε τις εταιρείες και όχι απο τις σαχλαμάρες, τα ματζούνια του επιταχυνομένου συνδρομητικού, τα κύματα του μίστερ ΜΑΚΒΕΛ, τα P/E και τα δήθεν SUPER κέρδη που μπορεί να βγάζουν οι εταιρείες.

      Αν δεν το καταλαβαίνετε αυτό είστε για ξεβράκωμα στις χρηματαγορές.
      Τα P/Ε είναι για τους άμπαλους φιτσουλέους και τα χρησιμοποιούν για να βάζουν στα χαρτιά άμπαλους φιτσουλέους και να ξεφορτώνουν, όταν έρθει η ώρα του ξεφορτώματος.

      Έχει λέει η εταιρεία P/E 4, άρα ευκαιρία !!!!!!
      Βρεεεεεε καθίστε καλά. Δείτε αν τα κέρδη είναι πραγματικά, αν είναι επαναλαμβανόμενα και το βασικότερο εισπράττει η εταιρεία??????
      Τι χρηματοροές έχει ?????????
      Βάζει λεφτά στην τσέπη της η εταιρεία ή μόνο κέρδη ξέρει και βγάζει, αλλά ξεχνάει να εισπράττει ??????

      Κοιτάμε λοιπόν χρηματοροές και τις κοιτάμε όχι μόνο τον τελευταίο χρόνο αλλά για τα τελευταία τουλάχιστον 5 χρόνια και αν είναι δυνατόν ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΡΟΕΣ!!!!!!!!

      Διαγραφή
    22. Χαιρετω αετους και κοτοπουλακια,
      Κε Μορφονιε το ξερετε το μυθο του Αισωπου ο αετος και το σκαθαρι?
      Ρ/Ε Shiller, P/E Trailling, P/E forward ποιο Ρ/Ε να διαλλεξουμε ντε?
      Μερικοι μαθανε καποιους αριθμοδεικτες, αυτα που τους μαθαινουν σε κατι ΜΒΑ εδω στο Ελλαδα και νομιζουν οτι ειναι αετοι ρε ποσο βαθια νυχτωμενοι ειναι. Οι αριθμοδεικτες οπως και τα διαγραμματα (για τους μουτζαχεντιν της τεχν αναλ) δειχνουν μονο το παρελθον ολοι μπορουν να τους μαθουν και αυτοι ειναι πολλοι πανω του 3-5% ποσοι ομως βλεπουν παραπερα?
      Ισως το μονο site που ξεφευγει απ την γραφικη ''θεμελιωδη αναλυση''.
      Με εκτιμηση

      Διαγραφή
    23. To πιο υποτιμημένο χρηματιστήριο στον κόσμο είναι σύμφωνα με την Franklin Templeton το ελληνικό. Αυτό επισημαίνει σε ειδική αναφορά της για την Ευρώπη η fund manager της Templeton Global Equity Group, Heather Arnold. H διακεκριμένη διαχειρίστρια σε σημείωμά της που αναδημοσιεύτηκε από την Morningstar επικαλούμενη στοιχεία της Credit Lyonnais επί της συγκριτικής αποτίμησης του συνόλου των διεθνών χρηματιστηρίων σε όρους κυκλικά προσαρμοσμένου P/E και υπογραμμίζοντας την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια επαναφέρει την προσοχή όσων επενδυτών αναζητούν ευκαιρίες τοποθετήσεων στην Αθήνα.

      Η Heather Arnold δεν είναι η μόνη από την Templeton που μιλάει για την Ελλάδα. Λίγες μόλις μέρες νωρίτερα ο ισχυρός άνδρας του ομίλου Franklin Templeton, ο Mark Mobius, σε άρθρο του στους Financial Times επισημαίνει την θέση της Ελλάδας ως ειδική περίπτωση μεταξύ ανεπτυγμένων και αναδυόμενων αγορών και δηλώνει πως η Templeton αναζητά ευκαιρίες για περαιτέρω επενδύσεις στην Ελλάδα.

      Σημειώνεται πως η Ελλάδα εμφανίζει κυκλικά προσαρμοσμένο P/E 4 έναντι 9 της Πορτογαλίας και 12 της Ισπανίας. Η πιο ακριβή αγορά σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά είναι η αμερικανική με P/E 24. Κυκλικά προσαρμοσμένο P/E είναι ο λόγος της τιμής μιας μετοχής προς τον μέσο όρο της κερδοφορίας της εταιρείας κατά την τελευταία δεκαετία.


      Bonjour MONSIEUR MARK!

      Διαγραφή
    24. Eυχαριστώ τον οικοδεσπότη για την απάντησή του, καθώς και τους υπόλοιπους σχολιαστές. Θα ήθελα να επισημάνω τα κάτωθι: Ανέφερα δυο αριθμοδείκτες ως παράδειγμα κι επειδή απευθύνομαι σε καθημερινούς ανθρώπους. Οι καθημερινοί λοιπόν άνθρωποι αντιμετωπίζουν τις επιχειρήσεις που έχουν μετοχές σε εισηγμένη αγορά ως μπιλιέτα του ιπποδρόμου, ενώ δεν είναι καθόλου έτσι. Γράφει ο εξαίρετος monsieur Τάκαρος για τα 15+ Ευρά της ΜΠΕΛΑΣ. Αυτή η αποτίμηση από πού θα δικαιολογείται; Θα ανέβουν ας πούμε δυομισή φορές τα κέρδη της; Με ποιο τρόπο; Θα αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα του Ελληνα; Τουρίστες θα ψωνίζουν στα Jumbo που θα ανοίξουν στη Μύκονο και στη Ρόδο; Θα ανακαλύψει ο Βακάκης προμηθευτή που θα του φτιάχνει μπιχλιμπίδια με ένα δολάριο αμοιβή την εβδομάδα; Θα του χαρίσουν το ΙΚΑ των υπαλλήλων του; Η ΔΕΗ πως θα αυξήσει τα κέρδη της; Αυξάνοντας τα τιμολόγια; Ξέρετε φίλοι μου, το ένα προϋποθέτει το άλλο. Είναι εύκολο να μιλάμε για τιμές, όπως οι φίλοι μας τεχνικοί μιλούν για γραμμές, ωστόσο όλα τα πράγματα έχουν μια αξία, κι αυτή πέρα από την προσφορά και τη ζήτηση, οφείλει να ανταποκρίνεται σε μια θεμελιώδη αξία. Εδώ παλεύουν να μοιράσουν μέρισμα, θα ανέβουν και 50%; Λέω γω τώρα...

      Διαγραφή
    25. Η δίκαιη τιμή της ΜΠΕΛΑ κύριε artaxia είναι τα 15 ευρώ ακατέβατα.
      Το μόνο που έχει να φοβάται η ΜΠΕΛΑ είναι μια επιστροφή στη δραχμή ή ένα κούρεμα καταθέσεων, διαφορετικά ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείν η εταιρία ΜΠΕΛΑ, εφόσον η Ελλάδα παραμείνει στο ευρώ και δεν κουρέψουν καταθέσεις τότε η μετοχή ΜΟΝΟ ΠΑΝΩ και γύρω απο 15.
      Αυτή την ώρα δεν προλαβαίνω ... θα σας δείξω δύο - τρία διαγράμματα μέσα στο Σ/Κ και θα καταλάβετε το γιατί.

      Σας χρωστάω λοιπόν ΜΠΕΛΑ.

      Διαγραφή
    26. Η ΜΠΕΛΑ monsieur είναι μια επιχείρηση της οποίας με μικρά διαλλείματα αποχής είμαι μέτοχος από το 2003 και την γνωρίζω αρκετά καλά. Θεωρώ λοιπόν πως στα 12,5€ και ουχί στα 15 είναι δίκαια αποτιμημένη. Με χαρά θα διαβάσω το σκεπτικό σου.

      Διαγραφή
  51. Αφού ξαναμπήκα ας ταλαιπωρήσω και λίγο τον κυρ-Μορφονιό (είναι και αργά τώρα μάλλον θα κοιμάται στην κουνιστή του καρέκλα με το τσαγάκι να αχνίζει δίπλα) .
    Αυτός ο Κλεινγκουτ , ο συνταξιούχος μπρεε που έχεις το μπλογκ του στο watchlist κάνει μια αιρετική διαπίστωση
    5. Overall, the trade balance is deteriorating, possibly reflecting the bottoming-out of the recession. Πώς το είδατε κ.Μορφονιέ το 9μηνο .Αν ήταν εταιρία θα την αγοράζεται?

    και β) σχόλιο για πλαθ μετά και το δικό της 9μηνο? Με μπερδεύουν λίγο οι συντάξεις των σκωτσέζων εκεί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Πάντως σήμερα όλοι περιμένουν να πέσει. Το πρωί με την ασυμφωνία με την τροίκα.Το μεσημέρι με τα παράγωγα Τώρα γιατί είναι παρασκευή και έχει φτάσει ήδη σε σημαντικά βραχυ-νούμερα κτλ κτλ. Εγώ πάντως φοβάμαι τα ιντραντεί ,απλά ανεβάζω το στοπ ανα ημέρα και ότι φτάνει στον στόχο που έχω θέσει για συγκεκριμένα τρειντς τα δίνω δεν πάει να αγοράζεο ο φρανκλιν ο τεμπλετον ή ο γκρινλαιτ.Πού χάθηκε αυτός δεν του άρεσε η άλφα <0,50??.

      Κ. μορφονιέ τάμα το έχεις με τα πλαθ και είσαι τόοοοσο σφίγγα?

      Το νέο της εβδομάδας (δεν πολυσχολιάστηκε) http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1276135/elpe-stis-1512-h-genikh-synelefsh.html κάπου διάβασα για 0,21

      Διαγραφή
    2. Bασικά από την αρχή της εβδομάδος ήταν αναμενόμενη η πτώση καθότι λίγα είχαν αλλάξει σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Το μόνο σημάδι επιβράδυνσης της πτώσης ήταν ο ολοένα ισχνότερος τζίρος.
      Λογικά όλοι αναμένουν συμφωνία με την τρόικα και πλέον δε μασάνε από την εικόνα της "σκληρής διαπραγμάτευσης" που θέλει να περνάει προς τα έξω η συκυβέρνηση και τα ΜΜΕ της. Αυτό σε συνδιασμό με τον ερχομό του τέλους της χρήσης για χαρτοφυλάκια τα οποία δεδομένων των μικρών τζίρων του ΧΑΑ μπορούν να ωραιοποιήσουν αρκετά την εικόνα τους σχετικά "φτηνά" (ειδικά με τις τιμές εκεί που είχαν φτάσει) αρκεί για δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του ΓΔ.

      Το πολιτικό σκηνικό αποκλειστικά διαμορφώνει το ταμπλό του ΧΑΑ και σε αυτόν τον τομέα τίποτα δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο, το αντίθετο μάλλον.

      Διαγραφή

  52. Ο Δ. Μελισσανίδης εμπλέκει και την Εθνική Τράπεζα, τονίζοντας ότι το γήπεδο Καραϊσκάκη, χτίστηκε με δάνειο από την Εθνική Τράπεζα, το οποίο δεν εξυπηρετείται.
    «Το γήπεδο που χτίσανε, που έγινε η κλοπή του αιώνα, που πήραν δάνειο από την Εθνική Τράπεζα.
    Αν ένας φουκαράς δεν πληρώσει τη δόση του, πάνε και του παίρνουν τα σπίτια.
    Σήμερα το Καραϊσκάκη έχει μη εξυπηρετούμενο δάνειο», ανέφερε χαρακτηριστικά. ---------Οι αλήθειες του Μελισσανίδη που πονάνε - Η μεγάλη ληστεία του ποδοσφαίρου και η «κλοπή» της Κυριακής των Ελλήνων --ΟΛΑ ΣΤΟ bankingnews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Καλημέρα

    Χθες, χαζεύοντας τα χαμηλά του 2012 είδα ΑΒΑΞ 0,60 (το αυτό περίπου κι ΕΛΛΑΚΤΩΡ-0,50 ΓΕΚΤΕΡΝΑ). Η ερώτηση (προς την πάρτη μου) είναι:

    -Εάν δεν είχες 5Κ (κι έχανες 3,5 χιλιάρικα άσχετε που δεν έκανες stop loss) σήμερα θα αγόραζες?

    Ξεχνώ εγωισμούς και μουαγέν κι απαντώ ξερά ΝΑΙ.

    Μετά απ΄αυτό και μια και αυξήθηκαν κάπως οι όγκοι στην περιοχή 0,73-0,77 κατ΄αρχήν θα τριπλασιάσω. Στην τελική εμπιστεύομαι σαν πιο καταφερτζήδες τους Κύπριους. Ξεκίνησα ήδη.

    (Σιγά τα ωά ίσως πει κάποιος. Θα δώσεις 7,5 χιλιάρικα και χέστηκε η Φατμέ στον καμπινέ. Σωστό, αλλά έχω σταθερά αρνητική προδιάθεση για την αγορά που δεν την ανακουφίζει η ειδησεογραφία και κυρίως οι κυβερνητικές πρακτικές)

    "Η υπομονή είναι συχνά το σημαντικότερο προσόν των επενδυτών και η επενδυτική ακινησία η σημαντικότερη κίνηση" συνήθιζε να λέει ο δάσκαλος. Δύσκολο πολύ δύσκολο στη πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε Ηλία hippy, γιαυτό σε εκτιμώ βαθύτατα. Το " Δύσκολο πολύ δύσκολο στη πράξη" δείχνει την αξία και το ουσιαστικό της προσωπικότητας .
      Προχτές παραδέχτηκα το λάθος μου του Μάρτη του 2014 ,τότε που είδα πιθανή υπεραπόδοση των ΕΛΠΕ έναντι της ΜΟΗ. Η τράμπα δεν βγήκε,τα ΕΛΠΕ δόθηκαν και γύρισα στον Τζίγκερ. Η ζημιά εστιάστηκε στις προμήθειες της χρηματιστηριακής και τους φόρους,ποσό όχι και τόσο ευκαταφρόνητο για μια κίνηση που αποδείχτηκε άνευ ουσίας.
      Καλησπέρα σε όλους,χαίρομαι να σας διαβάζω.

      Διαγραφή
  54. για ΕΛΒΕ ανακοίνωσε λεει επιστροφή κεφαλαίου 3 ολοκληρα λεπτά για τους κατόχους των μετοχών την 24/11
    ελπίζω αυτά τα ψιχουλα να είναι η προκαταβολή,ή μηπως τα σούπερ ταμεία σε μετρητό ,είναι όπως το ελληνικό πλεόνασμα .Οσο για τις δίκαιες τιμές,φοβάμε οτι στα χρηματιστήρια δεν υπαρχει δικαιοσύνη και η δεη ΑΝ αποπληρωθούν τα χρέη των πολιτών 1.7 δις θα επρεπε να εχει 20 ευρώ
    Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η επιστροφή αυτή κεφαλαίου είχε ανακοινωθεί και εγκριθεί πολύ πριν την πώληση της Calzedonia.

      Διαγραφή
    2. αν είναι έτσι κ βασίλη ας παρουμε την προκαταβολή και να αναμένουμε
      Μανώλης

      Διαγραφή
  55. τζαζ διασκευή - απόδοση ενός παλιού τραγουδιού
    https://www.youtube.com/watch?v=tOdQDpvRCNI

    ευχαριστώ ως αναγνώστης για τη καλή παρέα
    βάσκος vaskos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΚΛΗΡΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ-- ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ-- ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΩ ΤΟ ΧΑΑ-- ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΤΙΜΗ ΣΤΟΧΟ -- ΟΡΙΣΤΙΚΑ-- ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ-- ΣΤΙΣ 750 ΜΟΝΑΔΕΣ ..-- ΠΕΡΑΣΤΕΤΟ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΑΣ-- ΣΗΜΕΙΩΣΤΕΜΕ [ΚΟΙΝΩΣ ΓΡΑΨΤΕΜΕ]-- ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΑΣ. ---ΛΟΥΚΑΣ-Ο -ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΣ------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΑΓΟΣ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ Ο Juncker ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ να μετατρέψει 21 δισ. ευρώ σε 300 δισ. ευρώ ----http://bankingnews.gr/διεθνή/item/170215-to-σχέδιο-της-εε-να-μετατρέψει-21-δισ-ευρώ-σε-300-δισ-ευρώ-προσεχώς-οι-ανακοινώσεις-από-τον-juncker.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΘΑ ΑΥΞΑΝΩΝΤΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ----------http://www.kanonitv.net/2014/11/karina-dantas-nude-sexy-revista/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Κύριε Τάκη ενα σχόλιο για όσα συμβαίνουν στην Ινφόρμ Λύκος
    Πέρσι προσέφερε 30 εκατ ευρώ στη δημόσια πρόταση για ολόκληρο τον όμιλο. Φέτος υποστηρίζει ότι μόνον μία εταιρία του ομίλου αξίζει 40 εκατ ευρώ. Και στις δύο περιπτώσεις το τίμημα θεωρήθηκε από τους ελεγκτές εύλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Κε Τάκη, αν μπορέσετε κ ενα σχολιο για ΜΕΡΜΕΡΕΝ. Τι συμβαινει? Η κεφαλαιοποιηση της ειναι στα 3 εκατ ?? και τα καθαρα κερδη στο εννεαμηνο στα ..6 εκατ?? Δηλαδη Ρ/Ε <1 , P/Bv < 0,15 , με ελαχιστα δανεια.
    Μηπως διαβαζουμε κατι λαθος? Αλλιως ειναι τσαμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που βλέπεται είναι οι μετοχές στο ελληνικό χρηματηστήριο.Υπάρχουν μετοχές της και αλλού.Το σύνολο των μετοχών είναι περίπου πέντε εκατομύρια.

      Διαγραφή
    2. 4687000 o συνολικός αριθμός των μετοχών, εκ των οποίων ως ΕΛΠΙΣ διαπραγματεύονται στο ΧΑΑ 468700 μετοχές το 10% δηλαδή. Οπότε κάντε τις νέες διαιρέσεις κε Πέτρο για να δείτε τα νούμερα.

      Διαγραφή
    3. Παιδιά ευχαριστώ! Its all clear to me now.

      Διαγραφή
  61. ΚΥΡΙΕ


    champo ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΓΙΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΓΑΣ --ΕΒΓΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ -- Η ΕΒΓΑ ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ -------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Καλησπέρα. Χτές και σήμερα δώθηκαν καλές ευκαιρίες για βγες-μπες και οι τιμές παρόλο που φαίνεται μεγάλη η σημερινή πτώση κράτησαν βραχυ-αντιστάσεις κάνοντας και την απαραίτητη εξαέρωση . Βέβαια ο πρώτος στόχος πιάστηκε με παράδειγμα που έδωσα την ετε (2+) ο επόμενος δεν ξέρω αλλά είναι πιό δύσκολος και θα σπάσει νεύρα (2,3) . Αύριο με όριο το 307 περίπου θα φανεί αν ήταν μούφα η άνοδος των προηγούμενων ημερών ή πτώση η σημερινή.
    Συγκλονιστικά αποτελέσματα απο τον Πειρ-αυλο και έλεγα γιατί δυσκολεύεται εκεί στο 1,25 Πάντως πρέπει να παραδεχτώ οτι έχει φάει λάχανο τους άλλους μπανκους αν συγκρίνουμε τιμή προς κεφάλαια .

    Πάντως με άνοδο 20% απο τα χαμηλά στον 25αρη έβλεπα και μερικές θεωρητικά καλές όπως φλεξο καρτζ καμπ πλακρ κτλ όχι μόνο να μην ακολουθούν αλλά με 1 (μία) μετοχή να ανεβαίνουν 5% και ο επόμενος αγοραστής να είναι κάτω στην άβυσσο. Εντάξει είστε θωρηκτά μερικές αλλά τόσο αφραγκία πέφτει εκεί ?? Στην φλεξο μετά τα αποτελέσματα ο ψηλότερος αγοραστής ήταν πιό κάτω απο όταν ο δείκτης ήταν στον πάτο των 870 Στην δε καρτζ εδώ και πόσο καιρό είναι 30κ τμχ μπαίνουν μαζί μπαίνουν χώρια μπαινουν στα χαμηλά κτλ κτλ Μετά παραπονιέστε γιατί όλοι ασχολούνται με τράπεζες ή με 25αρι και τίποτα άλλο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα περιξ του 307 εν αναμονή λευκού καπνού απο το παρίσσσ Στην φλεξο ισχυρή άνοδο με ένα (1) τεμάχιο
      Σας βάζω γαλλικό τραγουδάκι https://www.youtube.com/watch?v=Q3Kvu6Kgp88 μου θυμίζει κάτι ωραία κρουσαν που έφαγα στην avenue de tourville.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. η εντολη ηταν 50,000 τεμαχια στο 1,77 στο -30%

      nicolis

      Διαγραφή
    4. δεν το πρόσεξα καθόλου, τα κάρφωσε για auction!! και σε ποιά τιμή έγιναν δεν είδα...

      Διαγραφή
    5. η συναλλαγη εγινε στο 2.10 (φλεξο) και απο τον τροπο που εγινε..μοιαζει για προσυμφωνημενη...αλλα καλυτερα να μιλησουν οι πιο έμπειροι απο εμένα...
      Πανάγος

      Διαγραφή
    6. Έπρεπε να την αφήσει να γίνει στο 1,90 να πιάσει και το στόχο απο ενα ωκω που τρέχει απο το πρώτο εξάμηνο φέτος (2,70-3,50) .Εγώ πάντως το είπα, άσχημο με καλά αποτελέσματα τα στησίματα των αγοραστών να είναι πιό κάτω και απ' όταν λιώναν όλα απο φόβο στο 850ΓΔ.

      Διαγραφή
  63. ΕΠΑΛΗΘΕΥΩΜΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΣΑΡΛΩ----- Διάσπαση των ΚΜΟ 20 και 30 ημερών θα σηματοδοτήσει έναρξη νέας καθοδικής κίνησης που πιθανόν να οδηγήσει το ΓΔ σε επίπεδο 7ΧΧ μονάδων ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΕΙΒΑΔΙ ΚΑΛΗΝΗΧΤΑ ΠΑΠΟΥ ΚΑΛΗΝΗΧΤΑ ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΛΗΝΗΧΤΑ ΘΕΙΕ ΜΠΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Τέτοιες μέρες περίεργες προτιμώ να εστιάζω στα πιθανά θετικά-πάντα υπάρχουν- κύριε Λουκά μπας και φτιάξει η διάθεση μου. Πχ με καθαρό μέρισμα ύψους 0,447552 ευρώ ανά μετοχή η ΕΛΛ έχει τουλάχιστον 2,5 φορές καλύτερη απόδοση από την προθεσμιακή κατάθεση. Σε προστατεύει επιπλέον (όπως όλες οι μετοχές) από το ελάχιστα πιθανό πια σενάριο διάσπασης ή αποπομπής από την ευρωζώνη, άσε που παίζει βραχυπρόθεσμα και σενάριο ELA που την ευννοεί. Δεν έχω, ενδιαφέρομαι όμως εάν μπει στο καλάθι με τις προσφορές (<10 ευρώ/μετοχή).

      Λίγο καλύτερα είναι τα πράγματα στην Hellas On Line.

      Οπως έλεγα τότε hippy 25 Σεπτεμβρίου 2014 - 10:49 π.μ.

      "Ενα μικρό arbitrage που τρέχει είναι αυτό της HOL. Μικρό προσδοκώμενο κέρδος για τον κερδοσκόπο-περίπου 10%-αλλά σιγουράκι και μεγάλη απόδοση είναι έννοιες ασύμβατες όπως ξέρουμε. Αντί προθεσμιακής (λέμε τώρα)."

      Το χαρτί ήρθε χθες στο ραντεβού κανονικά μετά από 2μηνη αναμονή. Θα μου πείτε "μα αξίζει για ένα 10% να περιμένεις 2 μήνες?"

      Πιστεύω ναι...ιδιαίτερα αν προσθέσεις και την ενδιάμεση πτώση 20% στο ΧΑΑ.

      Την θεωρώ ακόμα καλούτσικη συντηρητική τοποθέτηση. Το χαρτί άνοιξε σήμερα στα 0,52 με 16000 κομμάτια (πρόλαβα ν΄αγοράσω λίγο περισσότερα απ΄τα μισά). Κατά τη γνώμη μου αγοράζεται μέχρι και τα 0,53 (σίγουρα από μένα). Πιθανή τιμή ΔΠ 0.555-0,56 δηλαδή περιθώριο περίπου 6% καθαρό απ΄τα τρέχοντα. Μια χαρά. Πιθανολογώ ότι η Vodafon θα βάλει από βδομάδα αγορά του 9% των μετοχών που της λείπουν. Στη χειρότερη αυτό θα γίνει με το οk από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς σ΄ένα μήνα max. Μικρότερη απόδοση-μηδενικό ρίσκο. Το αγαπημένο μου περιβάλλον.

      Πως τό΄λεγε ρε γαμώτο η γιαγιά μου...Φασούλι το φασούλι ή μήπως μαρούλι το μαρούλι...δεν καλοθυμάμαι.

      Διαγραφή
    2. ΚΥΡΙΕ


      hippy Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΑΚΟΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ ΚΑΤΗΦΟΡΙΚΟ ΑΚΟΜΑ ΕΛΑ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΠΙΝΩ ΤΟ ΚΟΚΙΝΕΛΙ ΚΑΙ ΑΝΕΒΕΝΩ ΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΑΝΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΕΡΑΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

      Διαγραφή
  64. ~Λεφτά υπάρχουν.....συχνά αναρωτιέμαι αν η φράση του ποδηλάτη γράψει ιστορία. Όντως λεφτά και βέβαια πάρα πολλά, ατελείωτα, πιστεύω ότι υπάρχουν και βρίσκονται παράνομα (εγκληματικό προϊόν) στις οικογένειες που είχαν ρόλο στην κυβέρνηση αλλά και στην αντιπολίτευση της χώρας από το 1981 και μετά αλλά και στον επιχειρηματικό κόσμο που συναλλάχθηκε μαζί τους και βέβαια στις of sor εταιρίες των εισηγμένων στο ΧΑΑ. Περιττό να αναφερθώ στο σύνολο των λαρυγγιών που εισήχθησαν στο χαα απο την εποχή Π/99. (όπως π.χ.) με καφαλοποιήσεις που μπαίνουν .. στον Nasdaq. Αναρρωτιέμαι αν θα βρεθει πρόσωπο ή φορέας (Δικαστικό Σώμα) που θα μπορέσει να φέρει τον κλεμμένο πλούτο της χώρας πίσω στα κρατικά ταμεία. Επειδή θεωρώ ότι είναι πάααααρα πολλά τα πρόσωπα που πρέπει να ελεχθούν και που του ελέγχους θα κληθουν να του κάνουν ποιοί??? οι διορισμένοι απο του ίδιους? Ποιος π.χ. θα ελέξει το πόθεν και το έσχες των 300 της βουλής όταν αυτό πρέπει οι ίδιοι να το ζητήσουν ,κοινώς να κάψουν την γούνα τους?
    Υπάρχει ακόμη βαθύ σκοτάδι στην Ελλάδα μας...
    Πόσο μπορώ να ελπίζω να επιβάλουν το ζητούμενο οι δανειστές μας δείχνοντας που είναι τα χρήματά τους ???
    https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCMQqQIwAA&url=http%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fpolitics%2Farticle%2F429594%2Feisaggeleas-na-dikastei-o-tsoukatos-gia-ta-maura-tameia-tis-siemens%2F&ei=6ZV1VM2fHtbxaNK1gvgI&usg=AFQjCNGyYTAVXV6ii9VwNHTrCDKVvSXYDA&sig2=f518E4VIWZPAA1Y-EqxWSA
    Και για χαλάρωμα ρίχτω μαέστρο...
    https://www.youtube.com/watch?v=sbIy_ay9TtU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ


      Chabo ΑΓΟΡΑΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΘΑ ΣΤΟ ΔΩΣΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΒΟΛΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΓΙΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ--ΦΙΛΑΡΑΚΙ

      Διαγραφή
    2. Ελάτε κ .Chabo πόσα .dot μπήκαν στον Nasdaq κι εξαυλώθηκαν την ίδια με την ελληνική περίοδο 1998-2000 χωρίς ν΄ανοιγοκλείσει δικαστικό βλέφαρο? Πόσες κινεζούλες πεταλούδες (pink) μπήκαν στους αμερικάνικους δείκτες το 2007-10 που ήσαν στη μόδα, πέταξαν για 6-12 μήνες και κάηκαν όταν αποκαλύφθησαν τα μαγειρεμένα στοιχεία στα ipo?

      Στην (κλεπτο)κερδοσκοπία δεν υπάρχουν σύνορα. Μιά γειτονιά είμαστε όλοι.

      Διαγραφή
  65. «Όλοι όσοι βγήκαν από τη συνάντηση με Σταθάκη - Μηλιό, θέλουν να πουλήσουν τα πάντα στην Ελλάδα»

    http://www.newmoney.gr/article/75468/capital-oloi-osoi-vgikan-apo-ti-synantisi-me-stathaki-milio-theloyn-na-poylisoyn-ta


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ είναι αλήθεια αυτά που γράφει ο τύπος για τις προτάσεις συριζα χαχαχαχα ο ψεκαμενος έκανε γκραντε βλακεία που είπε για 3 εκατομύρια ο ψήφος!! Τώρα η τιμή θα είναι κάτω απο μύριο και βλέπουμε μην γυρίσει σε αρνητικό έδαφος σε λίγο μπουχαχα

      Διαγραφή
    2. Έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και το για γέλια πρόγραμμά του ή όχι;

      Eίναι πλέον προφανές ότι λύση δε θα δούμε εντός του Δεκεμβρίου. Πιθανότερο σενάριο η τύποις "παράταση" του μνημονίου (ουσιαστικά συνέχιση της κάλυψης των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ) και συνέχιση των συνομιλιών.

      Τα έχουν κάνει μαντάρα. Ό,τι μπορούσαν να κάνουν λάθος το έκαναν. Η αστοχία των χειρισμών του Σαμ από τον ανασχηματισμό μέχρι και τις διακηρύξεις του Οκτωβρίου είναι ανάλογη με του ΓΑΠ στα τελειώματά του. Ο μόνος λόγος που δεν έχει πέσει η συγκυβέρνηση είναι επειδή έχουν πίσω τους τους μιντιάρχες, σε αντίθεση με ότι ίσχυε για τον ΓΑΠ σε εκείνο το χρονικό σημείο που έφυγε.

      Αντι να υλοποιήσουν ή έστω να δρομολογήσουν τις υποχρεώσεις που έχουν υπογράψει ώστε "να τελειώνουμε να πάν' στο διάολο", περιμέναμε τόσους μήνες για να επανεκκινήσει σχεδόν η ίδια συζήτηση. Ο πολιτικός που έκανε τη μεγαλύτερη πολιτική κωλοτούμπα που θυμάμαι, αποφάσισε τον Οκτώβριο να αποδείξει ότι τελικά έχει λίγο Τσιπραλέξ μέσα του κάνοντας ακόμα μία κωλοτούμπα, αυτή τη φορά προς τα έξω. Μόνο που ξέχασε πως οι κωλοτούμπες δεν πιάνουν παντού.

      Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιον λόγο πιστεύουν ότι από Γενάρη θα αλλάξει κάτι στις θέσεις της Τρόικας σε σχέση με τα εργασιακά και το ασφαλιστικό ώστε να έρθουν σε συμφωνία. Άμεση συνέπεια αυτού θα είναι τα άδεια χέρια που θα έχουν να παρουσιάσουν στους αμφιταλαντευόμενους βουλευτές για τον ΠτΔ και για τους ψηφοφόρους στη συνέχεια.

      Επενδύοντας στο προφανώς ελάχιστης πιθανότητας επιτυχίας σχέδιο "απάλλαξα τη χώρα από τα μνημόνια", ο Σαμαράς απεμπόλισε το μόνο ρεαλιστικό σχέδιο που θα μπορούσε να παρουσιάσει σε βουλετές και ψηφοφόρους: ένας (σε συμφωνία με την Τρόικα) σαφής χρονικός ορίζοντας για την απεμπλοκή από τις άμεσες παρεμβάσεις της Τρόικας στα εσωτερικά της χώρας, ένα "φως στο τούνελ". Παίζοντας μέχρι τέλους το ρόλο του "καλού παιδιού", σε συνδιασμό με χειροπιαστές ενέργειες τήρησης κάποιων συμφωνηθέντων (όχι απαραίτητα όλων) ίσως να κατάφερνε να κερδίσει την "υποστήριξη του ελληνικού και ξένου πολιτικού και οικονομικού συστήματος" όπως Γλέζος πολύ εύστοχα παρατήρησε. Αντιθέτως προτίμησε να ανταγωνιστεί σε ηλιθιότητα τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεχνώντας πως στον ανταγωνισμό ηλιθιότητας, ο original ηλίθιος πάντα νικάει τον ντεκαφεϊνέ ηλιθιο. Το για γέλια πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περιμένει στην επόμενη γωνία, ποιος θα γελάσει είναι το θέμα.

      Διαγραφή
    3. Πως είναι δυνατόν να διαφωνήσει κάποιος μαζί σας κ. Caspian? Γιατί να κάνει πίσω η Τροικα στα πλαστά πτυχία, στις άπειρες -τάχα- θέσεις ευθύνης στον δημόσιο τομέα άρα και αντίστοιχα επιδόματα, στα επιδόματα "προσωπικής διαφοράς" που στρεβλώνουν το διάτρητο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου? Ποιός χαμηλόμισθος διαφωνεί με την είσοδο των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στα supermarkets και το φτηνό γάλα? Γιατί ρε καραγκιόζηδες δεν προστατεύετε τους πολλούς μικρούς που σας ψήφισαν αλλά τις συντεχνίες?

      Παίζουν μπάλλα με νέους-τσικό και καταφέρνουν να χάνουν. Κάτι σαν Ελλάς-Φερόες δηλαδή.

      Διαγραφή
    4. Εγώ τώρα σκέφτομαι αν το 2015 (όλο) δώσουμε σύνταξη 10% το 2016 20% και σταδιακά την φτάσουμε στο 50% από όσα κλέβουν σήμερα * θα μαζέψουμε ένα ποσό Α . Αν το 0,5Α το δώσουμε για αποπληρωμή χρέους και το υπόλοιπο 0,5Α το δώσουμε για νέες θέσεις εργασίας σε νέους απο το 60% που είναι άνεργοι σήμερα .Τότε πόσο χρέος θα μειώσουμε ,πόσο θα ρίξουμε το ποσοστό ανεργίας?? Ξέρει κάποιος να μας πεί πόσα -κλέβουν- οι συνταξιούχοι συνολικά το χρόνο και πόσοι είναι σε αριθμό σήμερα που μιλάμε?

      *η λέξη κλέβουν προέρχεται απο το γεγονός οτι όλοι αυτοί πλήρωναν εισφορές σε δραχμή και πήραν συνταξη σε ευρώ .Επίσης κλέβουν μια οι συντάξεις βγήκαν απο τους μ.ο χρονιών παχυών αγελάδων που τελικά αποδείκτηκε οτι ήταν δανεικό το γάλα τους .
      Μην θυμηθώ τώρα που όλες οι επιτροπές χάδευαν τους παλιούς μια και οι"επίτροποι" ήταν έτοιμοι για εφαπαξ κ σύνταξη και μάμησαν τους νεότερους .

      Διαγραφή
    5. Μια μικρή ένσταση κ. Lorac. Το σύνολο των συντάξεων πάει στην κατανάλωση και δίνει θέσεις στον ιδιωτικό τομέα. Συνεπώς απαιτείται η ταυτόχρονη απόδοση του ποσού που θα περικοπεί σε άλλη ομάδα χαμηλού εισοδήματος ώστε να διατηρηθεί αυτή η ροή.

      Πάντως μια και θέσατε θέμα συντάξεων όπως διαβάζουμε ένα από τα αιτήματα της κακιάς τρόικας είναι η 15ετία για θεμελίωση μειωμένης σύνταξης ν΄ανέβει στην 20ετία. Τς τς τς ανήκουστο! Και το μηνιαίο ΕΚΑΣ να λογίζεται ως σύνταξη κι όχι ως κοινωνικό επίδομα. Αν είναι δυνατόν...αυτοί στην ΕΕ δεν έχουν τσίπα οι αθεόφοβοι. Σιγά σιγά θα μας ζητήσουν να κόψουμε και το 20% του κοινωνικού πόρου από τις διαφημήσεις στα ΜΜΕ (αγγελιόσημο) προς το ταμείο των δημοσιογράφων...ή το αντίστοιχο 5% από τις κλήσεις της τροχαίας προς το ταμείο των αστυνομικών (ξαναψηφίστηκε σε άσχετο νομοσχέδιο). Αιδώς ανάλγητοι Τροικανοί!!!

      Διαγραφή
  66. Αφιερωμένο στους κ. Λουκά και Chabo δημότες Πάτρας

    Μια ιστορία λαδιού...


    Παρακαλώ, την προσοχή σας. Παρά τις "λογοτεχνικές παρεμβάσεις" του γράφοντος, η ιστορία που ακολουθεί είναι πέρα για πέρα αληθινή:


    Επειδή στην Πάτρα κατά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές πλειοψήφισαν οι κομμουνιστές, είναι φυσικό και επόμενο η δημοτική αρχή να μην ασχολείται με σοβαρά και κεφαλαιώδη προβλήματα της πόλης, όπως κάνει π.χ. ο δήμος Ναυπλιέων, ο οποίος ασχολήθηκε με το να ονομάσει τον Αντώνη Σαμαρά επίτιμο δημότη του. Εμείς εδώ, κολλημένοι κομμουνιστές, επιμένουμε να ασχολούμαστε με τρίχες, όπως π.χ. πώς θα ανακουφίσουμε (έστω και λίγο) τους συμπολίτες μας που υποφέρουν.

    Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, οι διοικούντες τον δήμο σκέφτηκαν κάτι απλό: να αξιοποιήσουν κατά τον πιο πρόσφορο τρόπο την δημοτική περιουσία. Κι ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία τού δήμου υπάρχουν και... ελιές! Μιας και στο σχέδιο πόλης έχουν ενταχθεί αγροί και χωράφια, πολλά των οποίων έχουν ήδη απαλλοτριωθεί προκειμένου να ανοιχτούν δρόμοι, να γίνουν πλατείες, να χτιστούν σχολεία κλπ, είναι λογικό να υπάρχουν μεταξύ τους και κάποια με ελιές.

    Η απλή σκέψη της δημοτικής αρχής, λοιπόν, ήταν να καταγράψει τις ελιές των απαλλοτριωμένων εκτάσεων και στην συνέχεια να παραχωρήσει το δικαίωμα συλλογής και εκμετάλλευσης του ελαιοκάρπου τους σε άπορες οικογένειες, άνεργους, πολύτεκνους κλπ. Μοίρασε τις σχετικές άδειες στους δικαιούχους κι εκείνοι ξαμολύθηκαν να βγάλουν το λάδι των οικογενειών τους. Όλα καλά ως εδώ και μπράβο στον δήμαρχο και στην ομάδα του, που σκέφτηκαν κάτι τέτοιο. Όμως... Όμως, τώρα αρχίζουν τα προβλήματα.

    Πρώτα-πρώτα, σε κάποια από τα χωράφια που προαναφέραμε, πλάκωσε η αστυνομία για να συλλάβει τους ελαιοσυλλέκτες. Μάταια οι άνθρωποι επέδειξαν την άδεια του δήμου κι άδικα διαμαρτυρήθηκαν, αφού τα όργανα της τάξης ήσαν ανένδοτα: έπρεπε να συλλάβουν τους κλέφτες και να τους προσαγάγουν για εξακρίβωση στοιχείων. Ευτυχώς, κάποιος από τους "κλέφτες" κατάφερε και ενημέρωσε τηλεφωνικά την αρμόδια του δήμου, η οποία έσπευσε στο αστυνομικό τμήμα. Στην ερώτησή της "γιατί τους συλλάβατε, αφού σας έδειξαν την άδεια με την υπογραφή τού δημάρχου;", η απάντηση ήταν αφοπλιστική: "Κυρία μου, τόσα χρόνια αυτές τις ελιές τις μαζεύουμε εμείς οι αστυνομικοί για να βγάζουμε το λάδι μας"! Τελικά, οι εκπρόσωποι του νόμου κατάλαβαν ότι η υπόθεση δεν θα εξελισσόταν προς το συμφέρον τους αν την παρατραβούσαν και άφησαν ελεύθερους τους "εγκληματίες". Πρόλαβαν, όμως, να προσθέσουν "πείτε τους, τουλάχιστον, να φέρουν και σε μας κανένα τενεκέ λάδι".

    Ανοίγουμε παρένθεση για να κάνουμε μια απαραίτητη διευκρίνιση. Φυσικά, οι αστυνομικοί τού τοπικού τμήματος δεν πήγαιναν οι ίδιοι να μαζέψουν ελιές. Γι' αυτή την δουλειά υπήρχαν συνεργεία με τον κατάλληλο εξοπλισμό (όχι σαν τους φουκαράδες που τους κάλεσε ο δήμος να μζέψουν ελιές κι εκείνοι δεν είχαν ούτε λιόπανα). Οι αστυνομικοί έκαναν, απλώς, τα στραβά μάτια ενώ, παράλληλα, φρόντιζαν να απομακρύνουν τους περίεργους. Κλείνουμε την παρένθεση και συνεχίζουμε.

    Ανακουφισμένοι, οι άνθρωποι γύρισαν στα σπίτια τους. Όμως, εκεί τους περίμενε άλλη μια έκπληξη. Δυο υπάλληλοι του δήμου πήγαν με άγριες διαθέσεις για "τσαμπουκά", επειδή "αυτές τις ελιές τις μαζεύουμε εμείς με τους αστυνομικούς και μοιραζόμαστε το λάδι χρόνια τώρα"! Προφανώς, οι δυο υπηρέτες τού δήμου ήσαν σίγουροι πως είχαν αποκτήσει κάποιο δικαίωμα χρησικτησίας επί της δημοτικής περιουσίας.

    Οι -έκπληκτοι με όσα τους συνέβαιναν- άνθρωποι ξανατηλεφώνησαν στην αρμόδια, η οποία ζήτησε να μιλήσει με τους "διαμαρτυρόμενους" δημοτικούς υπαλλήλους και τους επέπληξε αυστηρά, προειδοποώντας τους για τις συνέπειες που θα είχαν αν επέμεναν. Τελικά, εκείνοι κατάλαβαν ότι ο "τσαμπουκάς" τους δεν θα έβγαζε πουθενά και αναγκάστηκαν να φύγουν. Όχι, όμως, δίχως να προσθέσουν με αγανάκτηση: "τέτοιες μαλακίες κάνει ο Πελετίδης και δεν πρόκειται να ξαναβγεί". Το ότι κανένας δεν πίστεψε ότι αυτοί οι δυο ψήφισαν Πελετίδη, δεν έχει καμμιά σημασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αν όλα αυτά σας ακούγονται απίθανα, περιμένετε διότι δεν φτάσαμε ακόμη στο καλύτερο.

      Το ίδιο βράδυ, παρουσιάστηκαν σε άλλη οικογένεια ελαιοσυλλεκτών τέσσερις ιερείς τής κοντινής εκκλησίας, απαιτώντας να σταματήσει αμέσως η διαδικασία συλλογής τού ελαιοκάρπου, διότι "αυτές τις ελιές τις μαζεύουμε εμείς χρόνια τώρα, για να βγάζουμε το λάδι για τα καντήλια της εκκλησίας"(!) Φυσικά, έγινε πάλι το -συνηθισμένο πια- τηλεφώνημα στην αρμόδια. Όμως, οι εν λόγω ιερείς ήσαν τόσο φορτικοί και τόσο επίμονοι ώστε χρειάστηκε η προσωπική παρέμβαση του δημάρχου για να πειστούν να αποχωρήσουν και να αφήσουν τους ανθρώπους στην ησυχία τους. Προφανώς, οι σεμνοί λευίτες διαπίστωσαν με αγανάκτηση ότι ο κομμουνιστής (και, σίγουρα, άθεος) δήμαρχος δεν έδινε δεκάρα για τα καντήλια τους...


      Αυτή ήταν η μικρή σημερινή μας ιστορία. Την οποία, βεβαίως, μη περιμένετε να διαβάσετε και σε κάποια τοπική εφημερίδα ή να ακούσετε σε κάποιο τοπικό κανάλι. Σκεφτείτε, όμως: αν οι εφημερίδες και τα κανάλια δεν ήσαν όπως είναι, ποιόν λόγο ύπαρξης θα είχαν τα ιστολόγια;

      http://teddygr.blogspot.gr/

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα φίλε Ηλία.
      Αρχικά μία ένσταση. Αποκλείεται τα δεσμευμένα οικόπεδα οποιουδήποτε δήμου να έχουν τόσες ελιές που να τροφοδοτούν αστυνομικούς, παπάδες, δημοτικούς υπαλλήλους και λοιπές συμπαθείς ομάδες.
      Ο bloger πιθανόν εκτελεί το κομματικό του καθήκον, δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος, σύνηθες το φαινόμενο. Μπορεί πάλι να κάνω λάθος, δεν γνωρίζω τον δήμο Πατρέων ,όμως αστικός δήμος είναι.
      Υπάρχουν δημόσιοι χώροι που έχουν πολλές ελιές. Το Πολυτεχνείο Κρήτης παραδείγματος χάριν. Εκεί γίνεται συγκομιδή από περιοίκους. Το σημαντικό είναι να συλλέγονται μόνον ελιές και όχι διάφορα άλλα φυτά που τους σπόρους τους μετέφεραν τα πουλιά όπως ισχυρίζονται οι συλλέκτες .
      Και για να γυρίσω στα του ναού , μπράβο για την κίνηση σου στην ΗOL.Πάντα τέτοια.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα φίλε Νίκο

      πιθανά και νά΄χεις δίκιο. Ιδιαίτερα ως προς το πλήθος των επωφελουμένων όπως σωστά επισημαίνεις. Οι λόγοι του ποσταρίσματος από μέρους μου είναι δύο. Πρώτον για να ξεφύγουμε κάπως μιας και σαν αφήγημα είναι "πικάντικο" κι οι μέρες είναι μίζερες. Δεύτερον γιατί ειλικρινά πιστεύω πως υπάρχουν τρόποι να βελτιωθεί η καθημερινότητα μας που δεν κοστίζουν (πχ αυστηρός έλεγχος κ εξάλειψη διπλοπαρκαρίσματος, γενίκευση αδειοδότησης για εκμετάλευση χέρσας δημοτικής γης-ήδη γίνεται μερικώς- κλπ). Ιδέες υπάρχουν, καθαρη σκέψη εκλεγμένων αρχόντων υπάρχει?

      (Σαφέστατα ο συγκεκριμένος blogger είναι κομμουνιστής και δεν το κρύβει, προσωπικά δεν έχω πρόβλημα ότι και να είναι ο άλλος φτάνει να έχει δομημένη σκέψη πχ δεν υπάρχει περίπτωση να προσπεράσω Αδωνη)

      Διαγραφή
    4. Μια και ο ftse παραμένει πέριξ του 307 και δεν περνάει η ώρα σας αποχαιρετώ ,πάω να μαζέψω κάτι ελιές απο ένα χωραφάκι που μας άφησε ο μπατζανάκης του συμπέθερου της ξαδέρφης που ήταν σαλτιμπάγκος στο καρναβάλι της Πάτρας χιχιχι

      p.s. σαλτιμπάγκος = salta in banco στα ιταλιάνικα

      Διαγραφή
    5. ΚΥΡΙΕ


      Lorac ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΝΤΕΝΕΚΕ ΝΑ ΑΝΑΒΩ ΤΑ ΚΑΝΤΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΣΙΚΑΝΤΥΛΗΘΡΕΣ ΣΤΟ Α ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ---- ΕΠΑΓΕΛΜΑΤΙΑΣ- ΚΑΝΤΙΝΑΛΑΦΤΗΣ - ΑΛΛΟ ΝΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ - ΚΑΝΤΙΝΑΛΑΦΤΗΣ Α ΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΑΣΜΑ Ναύτης βγήκε στη στεριά για περιπολία
      μάνα μου, αναστέναξε όλη η παραλία
      τέλειωσε η περίπολος κι ήρθε το ναυτάκι
      κι έριχνε στη θάλασσα μαύρο βοτσαλάκι.

      Ναύτης βγήκε στη στεριά και μπροστά μου βγαίνει
      Κύριε των δυνάμεων, τι χρωστώ η καημένη;
      Μου `πε δυο γλυκόλογα, θέλει να κεράσει
      μια βανίλια παγωτό και γλυκό κεράσι.

      Ναύτης βγήκε στη στεριά και φοράει τ’ άσπρα
      γέμισε το σπίτι μου κι η καρδιά μου μ’ άστρα
      βγήκαμε κι ενθύμιο μια φωτογραφία
      στο Χατζηκυριάκειο μέσα στην πλατεία.

      Ναύτης βγήκε στη στεριά μ’ άδεια τρεις ημέρες
      παραγνωριστήκαμε κι άρχισε φοβέρες
      μου `κανε και μια σκηνή μες στην παραλία
      μην κοιτάζω γύρω μου σαν περιπολία.
      https://www.youtube.com/watch?v=9uBoak1b1yo

      Διαγραφή
  67. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ


    hippy ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΤΡΟΥΠΩΝΕΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΦΕΥΓΗ ΤΙΠΟΤΑ ΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΡΑΣΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ΚΟΥΕΣ θετικο ταμείο ξανά ύψος 12,5 εκ ευρώ=1,048 ευρώ ανά μετοχή. Δωράκι πάλι!!! Κανάκης θετικό ταμείο 4,4 εκ ευρώ, 0,6 ευρώ ανά μετοχή. Δωράκι θα μοιράσει πάλι. Χρηματοροές σούπερ. Φλεξο θετικό ταμείο 5,15 εκ ευρώ 0,439 ευρώ ανά μετοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΥΧΗ----[ Όπως είναι γνωστό, τα δύο παιδιά είχαν γνωρίσει τον εμίρη Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι στο Λονδίνο ως... πελάτη. Πήγαινε συχνά στο μαγαζί ξηρών καρπών στο οποίο δούλευαν. Έτσι, όταν ο εμίρης έμαθε πως η κόρη της συζύγου του ιδιοκτήτη Κώστα Κοντόπουλου, η Λίνα Κυροπούλου, σκόπευε να παντρευτεί, ζήτησε να γίνει κουμπάρος.]

    Πηγή: Γάμος σαν παραμύθι: Οσα πρωτόγνωρα έζησε το νεόνυμφο ζευγάρι των Ελλήνων στο Κατάρ με κουμπάρο τον Εμίρη [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/180203/gamos-san-paramythi-osa-protognora-ezise-neonymfo-zeygari-ton-ellinon-sto-katar-me#ixzz3KIwghMJm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΗ ΣΕ ΠΙΑ ΤΙΜΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΕΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΣ --ΔΑΣΚΑΛΕ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ---------- ΟΡΙΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ---Ανάλυση αγοράς ΟΙΛ----------Άνοιγμα: 73,47 Υψηλό: 73,54 Χαμηλό: 67,74 Κλείσιμο: 69,09 -----------Ο μαύρος χρυσός δέχθηκε ισχυρότατες πιέσεις μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ να μην προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής. Ο μαύρος χρυσός βρέθηκε άμεσα κάτω από τα $70,00 και δοκίμασε τον ΚΜΟ 200 μηνών στα $68,00. Αυτό είναι και το στοίχημα για το πετρέλαιο τις επόμενες εβδομάδες. Αν θα καταφέρει να κρατήσει τη στήριξη αυτή, την οποία έχει διασπάσει μόνο μια φορά από το 2001 και αυτή οριακά για δυο μήνες, λίγο μετά την έναρξη της κρίσηςτο 2008. Από τα επίπεδα αυτά, αναζητούμε μια ισχυρά ανοδική εβδομάδα, διαφορετικά οι πωλήσεις παραμένουν ο πρώτος στόχος. Επόμενη στήριξη για το πετρέλαιο εντοπίζεται στα $58,00. --------Στηρίξεις Αντιστάσεις
    Στηρίξεις Αντιστάσεις
    68,00 68,70
    67,30 69,40
    66,65 70,00
    66,00 70,70
    ΤΟΥ ΤΗΝ ΦΕΡΑΝΕ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ-----------ΔΑΣΚΑΛΕ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟ ΦΤΩΧΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Κε Τακη οι Χαιδαδες δε μας τα λενε καλα, τα αποθεματα κοντευουν να φτασουν ισα με τις πωλησεις και το αιολικο ειναι κυριολεκτικα τρυπιος κουμπαρας. Τα αποτελεσματα ηταν σαφως κατω του αναμενομενου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Χαιδαδες φιλε ειναι πονηροι, καψανε το τριτο τριμηνο και σαν σουπιες ριξανε μελανι.. για το τεταρτο που παραδοσιακα ειναι και το χειροτερο τωρα,, σφιγγα τουμπα. στα αποθεματα προσπαθησε να δεις περα απο αυτο που βλεπουν ολοι, θα betαρα οτι ο presidente κανει αμυνα και προετοιμαζει τα συνταξιμα..

      Διαγραφή
    2. Για πες μας φιλε μου τι βλεπεις εσυ διαφορετικο στα αποθεματα ? γιατι εγω εχω και λιγο μυωπια και δε βλεπω μακρυα.....

      Διαγραφή
    3. δεν κατανοώ γιατι να αυξάνει τα αποθέματα αφού οι πωλήσεις είναι μειωμένες...
      εκτός κ εάν θέλει να κάνει κανα κολπάκι το 2015..να πουλήσει όλα τα αποθέματα χωρίς να κάνει εξόρυξη και να βγάλει 10 εκατομμύρια κέρδη..
      Πανάγος

      Διαγραφή
  72. Μεσα σ ολο αυτον τον χαμό, υπαρχει μια μετοχη που εχει ανεβει σε υψηλα πενταετιας, και συνεχιζει..
    Τσουκου τσουκου τσουκου τσουκου κ με μεγαλους πια τζιρους για τα μεγεθη της. ΠΕΤΡΟπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Περί γουδου και άλλων δαιμονίων:
    H γραμμή που ενώνει τα 3 χαμηλά (δεκ13 , μαιο&αυγ '14) κάπου στις 1010-20 μονάδες σήμερα είναι μια πρώτη σοβαρή γραμμή που πρέπει να περάσει ο γδ σήμερα.Αν τα καταφέρει μέχρι τις 1095 μονάδες υπάρχουν πλήθος γραμμές(πανω μέρος πτωτικου καναλιού ψηλά Ιουν και Σεπτ 2014) , κινητοί όροι (200αρης) και άλλα δαιμόνια που μπορούν να σταματήσουν την ανάβαση του . Υπάρχουν και πολλές ακόμα αφορμές πολιτικής υφής για να τον ρίψουν στο κενό . Αν υποθέσουμε λοιπόν οτι ο ΓΔ ανερχόμενος σταματάει σε μιά απο όλες αυτές τις αντιστάσεις και στην συνέχεια κατερχόμενος φτάσει στα χαμηλά νούμερα που είχε κάνει το ζεστό εκείνο καλοκαίρι του 2013 . Τότε θα έχουμε ολοκληρώσει ένα αριστουργηματικό head & shoulders που χρονικά θα συμπίπτει και με κρίσιμες προεδρικές εκλογές. Αν πάνε όλα λοιπόν στραβά πιστεύω η "πρώτη φορά " αριστερά θα ξεκινήσει πατημένη μέσα ,βαθιά στο βούρκο και δεν είναι και απο τα διαμάντια του κυρ-Βασ'ίλη που θα αξίζει να βάλεις το χέρι σου μέσα στο βούρκο για να τα ψηλαφίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΗ ΕΥΛΟΓΙΑ - ΧΑΡΗ ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ----ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΠΡΟΒΛΕΨΤΕ ΣΩΣΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΕΟ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ ---------ΠΡΟΒΛΕΨΤΕ ΣΩΣΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ----------- ΠΡΟΒΛΕΨΤΕ ΣΩΣΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ Ο SP500 ΚΑΙ ΗΣΑΣΤΕ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΙ --------------ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ---------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Τι δεν θα μάθετε πουθενά. Ότι η χώρα το 2014 παρήγαγε σε ευρώ (ΑΕΠ σε τρέχουσες τιμές) 3,5 δισ. λιγότερα απ΄ ό,τι το 2013. Το ΑΕΠ έπεσε στα 178,9 δισ. από 182,4 το 2013 με βάση την εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού του 2015. Η πτώση αυτή του ΑΕΠ σε τρέχουσες τιμές κατά 2% συνοδεύτηκε από ακόμα μεγαλύτερο αποπληθωρισμό (-2,5%). Γι΄ αυτό και εμφανίζεται στα στοιχεία «ανάπτυξη» -τρομάρα μας. Τα έσοδα όμως και οι δαπάνες του προϋπολογισμού (μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, τόκοι κ.λπ.), είναι σε τρέχοντα ευρώ. Το ίδιο και το δημόσιο χρέος που πρέπει να πληρωθεί σε τρέχοντα ευρώ και υπολογίζεται ως ποσοστό του μειωμένου ΑΕΠ.

    Τα 3,5 δισ. μείωση ΑΕΠ σημαίνουν 1,1 δισ. λιγότερα έσοδα (πρόσθετο δημοσιονομικό κενό), το οποίο μεταφέρεται και στα επόμενα χρόνια. Γιατί η κυβέρνηση είχε προβλέψει για το 2014 ΑΕΠ 4 δισ. μεγαλύτερο και αποπληθωριστή μόλις -0,5%.

    Τι σημαίνει για το χρέος η εξέλιξη αυτή; Ότι πέσαμε έξω στην πορεία για βιώσιμο χρέος μετά το 2020 από την πρώτη κιόλας χρονιά κατά 3,5 μονάδες (αντί για 174,2% που προβλεπόταν ανεβήκαμε στο 177,7% του ΑΕΠ). Με όλες τις επιπτώσεις στις τιμές των ελληνικών ομολόγων την χρονιά που η Ελλάδα υποτίθεται ότι θα αναζητούσε μόνιμη έξοδο στις αγορές.

    Η κυβέρνηση έπεσε έξω στις προβλέψεις της αλλά δεν ήταν η μόνη. Το ίδιο έπεσε στις προβλέψεις του και το ΔΝΤ που μόλις τον Ιούνιο μιλούσε για ΑΕΠ 182 δισ. και έπεσε πάλι και αυτό 3 δισ. εκτός προβλέψεων και αποπληθωριστή του ΑΕΠ -0,7% έναντι του -2,5% που τελικά προβλέπει η εισηγητική έκθεση του 2015

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. ΔΑΣΚΑΛΕ ΑΡΧΟΝΤΑ ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΣ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ --ΠΕΡΙΜΕΝΩ =ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ = ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΗ ΣΕ ΠΙΑ ΤΙΜΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΕΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΣ --ΔΑΣΚΑΛΕ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ---------- ΟΡΙΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ---Ανάλυση αγοράς ΟΙΛ----------Άνοιγμα: 73,47 Υψηλό: 73,54 Χαμηλό: 67,74 Κλείσιμο: 69,09 -----------Ο μαύρος χρυσός δέχθηκε ισχυρότατες πιέσεις μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ να μην προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής. Ο μαύρος χρυσός βρέθηκε άμεσα κάτω από τα $70,00 και δοκίμασε τον ΚΜΟ 200 μηνών στα $68,00. Αυτό είναι και το στοίχημα για το πετρέλαιο τις επόμενες εβδομάδες. Αν θα καταφέρει να κρατήσει τη στήριξη αυτή, την οποία έχει διασπάσει μόνο μια φορά από το 2001 και αυτή οριακά για δυο μήνες, λίγο μετά την έναρξη της κρίσηςτο 2008. Από τα επίπεδα αυτά, αναζητούμε μια ισχυρά ανοδική εβδομάδα, διαφορετικά οι πωλήσεις παραμένουν ο πρώτος στόχος. Επόμενη στήριξη για το πετρέλαιο εντοπίζεται στα $58,00. --------Στηρίξεις Αντιστάσεις
    Στηρίξεις Αντιστάσεις
    68,00 68,70
    67,30 69,40
    66,65 70,00
    66,00 70,70
    ΤΟΥ ΤΗΝ ΦΕΡΑΝΕ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ-----------ΔΑΣΚΑΛΕ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟ ΦΤΩΧΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΟΡΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ--------http://www.euromillionairesystem.co/lp/stgr/h2?RefCode=db4de8bf797e11e4af72cf9994e2385a&rfx=db4de8bf797e11e4af72cf9994e2385a

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Που είναι ο monsieur Τάκης οεοοο, το καλοκαίρι χάθηκε και επανήλθε πουλημένος στα 1100 αλλά φυσικά ούτε σφήνα στα πρόβατα εδώ πέρα ενώ έκραζε και έσκουζε ότι ο ΓΔ θα δει 1500 άντε 1450 ενώ του έλεγα τι είναι ποιο κοντά όταν είμαστε στα 1200+ το 870 μείον ή το 1450 που λεγε αυτός, τώρα μαγικά θα βρεθεί αγορασμένος στους πάτους αλλά εδώ στους ανθρώπους που τους σέβονται και το ακούνε ούτε σφήνα και πάλι χαμένος...αλήθεια εκείνη ανάλυση για Jumbo στα 14 € που είναι ακόμα περιμένουμε και ξεροσταλιάζουμε....(περαστικά σας αν πάθατε κάτι και δεν μπορέσατε να ανταποκριθείτε λόγω ασθένειας )


    καλά Χριστούγεννα με υγεία ευτυχία και καλά κέρδη σε όλους και σε εσάς κύριε Τάκη να είστε καλά με υγεία και καλά κέρδη


    Κυρ Μήτσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂