Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Καράτζης όμιλος εταιριών




195 σχόλια:

  1. Κύριε Ξενοφών για εσάς όπως σας είχα υποσχεθεί.
    Απο εμένα no comments και πολλά έχω γράψει στην Presentation του Καράτζη.

    Προς όλους του γκουρουδέους. Κοιτάξτε να μην με ξεκάνετε. Πρώτα θα γεμίσετε με σχόλια το προηγούμενο thread και μετά θα μου έρθετε απο εδώ. Μόλις φτάσουμε τα 190 σχόλια στο προηγούμενο thread τότε θα έρθουμε απο εδώ - εκτός αν κάποιος θέλει να γράψει κάτι που αφορά μόνο τον Καράτζη.

    Προς κύριο Λουκά!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Οι δείκτες με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Τους πετάω στα σκουπίδια, οπότε όπως αντιλαμβάνεστε (προς το παρόν) δεν θα πάρετε απάντηση για Αμερικές και Ντάξιδες.
    Απο το 2007 κύριε Λουκά ---> Καράτζης άνοδος 40% και ΓΔ πτώση 80%.

    Είπατε τίποτα????????????????????????

    Σχολιασμοί στο προηγούμενο Thread

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ κ. Τάκη! Πραγματικά πρόκειται για εταιρειάρα!
      Ελπίζω να την βρω φθηνότερα για να αγοράσω κι άλλα κομμάτια.
      Ξενοφών

      Διαγραφή
  2. Το παρελθόν και η ιστορική του εξέλιξη.

    ...............Κρήτη, 1954. Η πικρή για τους Έλληνες μετανάστευση μαραζώνει τη χώρα. Εκτός από τους μετανάστες, σε όλες τις οικογένειες υπάρχουν και άνθρωποι που πρέπει να σπουδάσουν, καθώς πίσω στην Ελλάδα η οικογένεια υπομένει με στερήσεις. Σε ηλικία 20 ετών ο Μιλτιάδης Καράτζης, γιος ενός κτηνοτρόφου από το Μελιδοχώρι Ηρακλείου, φθάνει στην Αυστρία για σπουδές, ωστόσο οι οικονομικές δυσκολίες στην πατρίδα δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει το πανεπιστήμιο. Η οικογένειά του δεν είναι απλώς πολύτεκνη: έχει 13 αδέλφια, 11 αγόρια και 2 θηλυκές, όπως λένε χαρακτηριστικά στην Κρήτη.........

    Πηγή: Καράτζης: Το μυστικό επιβίωσης | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/4857/karatzis-mystiko-epiviosis#ixzz3G1eO051e

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει ένα μικρό θεματάκι με τις υποχρεώσεις της εταιρίας όπου θα ήθελα να ρίξουν τον καθαρό δανεισμό κατά 10 εκατ. όμως θα αναγκαστούν να τον ανεβάσουν κατά 10 εκατ. τουλάχιστον για να προχωρήσουν στην επένδυση του νέου ξενοδοχείου, αλλά όπως είπα είναι ένα μικρό συννεφάκι στον γαλάζιο ουρανό.

      Σε κάθε περίπτωση όμως κύριε Βασίλη δεν είναι ΜΙΓ και ΜΑΙΚ. Αλλά που να καταλάβουν οι άμπαλοι φιτσουλέοι και τα χασούρια του ντουνιά.
      Έγραφε ο άλλος εχθές για τον ΜΑΙΚ

      '' Το χαρτι στερεψε ! Λιγοι μειναμε απο οτι βλεπω''

      χαχαχαχα βρε σε ορισμένους το μυαλό σας στέρεψε και ξεχείλισε η ασχετοσύνη σας, αλλά δεν βαριέσαι.

      Διαγραφή
    2. Οι επενδυτικές επιλογές της μάζας, ομοιάζουν με την θυμοσοφία μας ως λαός. Αρπαχτή, κανένα γρήγορο και τραγική αν μη τι άλλο γνώση της πραγματικότητας. Πέραν της αυλής μας, δεν υπάρχει κόσμος.....

      Vasilisg

      Διαγραφή
  3. Πολύ καλή παρουσίαση ,για τα δικά μου γούστα κ.Μορφονιέ. Με 11 διαφάνειες τα λέτε όλα για μια πολύ καλή εταιρία. Αν έπρεπε να γκρινιάξω για κάτι είναι η απειροελάχιστη διαφορά σε ορισμένα νούμερα σε σχέση με τα επίσημα που βγάζει η εταιρία. Αν επικρατούσε η λογική η μτχ της θα έπρεπε να είναι σε άλλα επίπεδα.
    Όπως σας έχω ξαναγράψει είμαι αλεργικός στις φωτοβολταικές και σε κινήσεις πέραν του κύριου σκοπού της εταιρίας,του ξενοδοχειακού στην περίπτωση μας. Μπορεί ο τουρισμός να αποδίδει και καλά μάλιστα θα προτιμούσα όμως τα χρήματα να πηγαίνουν σε βιομηχανικούς σκοπούς.Είναι θέμα "συνέχειας" των πραγμάτων και αν θέλουμε στο μέλλον να δούμε μεγάλες βιομηχανίες στην χώρα θα πρέπει να δωθεί βαρύτητα spike τύπου εκεί. Όχι δηλαδή λίγο βιομήχανος λίγο ξενοδόχος λίγο αγρότης κτλ κτλ.
    Ξαναγυρνάω στο θέμα. Σε τιμές 0,55 του bv είναι αμαρτία να την προσπερνάς ,αλλά αυτό το 2 που είπατε (αν δεν κάνω τραγικό λάθος για το νούμερο) απο την μία δεν μου προκύπτει για το σήμερα. Εκτός αν μιλάμε για καταστάσεις που Τσυρίζουν. Αυτή η οπτική είναι απο την πλευρά που μας έχετε μάθει. Αν το πάμε απο την πλευρά την τεχνική εκεί αλλάζει η κουβέντα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Lorac τώρα με στείλατε!!!!!!!!!!!
      παρουσίαση της εταιρίας έκανα με στοιχεία επίσημα όπως αναγράφονται στους ισολογισμούς.
      Δηλαδή τι νούμερα έπρεπε να βάλω??? Δικά μου???
      Οπότε δεν υπάρχει η παραμικρή απειροελάχιστη διαφορά σε σχέση με τα επίσημα που βγάζει η εταιρία. ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ.

      Τι θέλατε να σας βάλω??? Τις μελλοντικές προβλέψεις?? Τις δικές μου ή της διοίκησης??

      Το 2 ευρώ που έγραψα είναι το σημείο που κάποιος απο εκεί και κάτω αγοράζει ΤΣΑΜΠΑ και πιάνει κορόιδα τους πάντες. Είναι το σημείο υπερβολής. Εννοείται ότι και εδώ πάνω στα 3 δεν είναι άσχημα - πλην όμως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι έρχεται ο Αλέξης και ακόμη μεγαλύτερη πιθανότητα μια δεύτερη χρεοκοπία της χώρας.
      Δηλαδή το 2 ευρώ σας φάνηκε λίγο??? (Επίσης ΦΛΕΞΟ κάτω απο 2 είναι δώρο!!!) Βλέπετε και τον ΑΝΕΜΟ πως πάει προς τα 0,ΧΧ.

      Αλήθεια η τιμή στόχος που έχω δώσει για τα ΕΛΠΕ (την έχω δώσει 2 φορές συγκεκαλυμμένη) δες σας έκανε εντύπωση???

      Διαγραφή
    2. Ορίστε και το τελευταίο report της εταιρίας

      http://www.karatzis.gr/upload_images/Investors/announcements/2014/08_ir_b2014.pdf

      Διαγραφή
    3. Κ. Μορφονιέ τώρα με στείλατε!!!!!!!!!!! χαχα σας αντιγράφω. Εγώ βρίσκω τα στοιχεία απο εδώ κυρίως http://www.helex.gr/el/web/guest/home και εκεί τα pdf που βγάζει έχουν απειροελαχιστότατη διαφορά.Οπότε mea culpa και δεν ήθελα να σας προσβάλω. Όχι δεν θέλω μελλοντικές προβλέψεις και αν ήθελα τότε ώς προιόν πνευματικής προσπάθειας θα ήταν άδικο να σας το απαιτήσω τσαμπατζίδικα απο το ιντερνετ. Στο 2 συμφωνώ έτσι όπως το εξηγήτε ,αλλά μιλάμε για καταστάσεις hardrock που θα τρέμει το χέρι να πατήσει buy μάλλον θα είναι στο bye bye.

      Φλεξο σήμερα την κοίταζα σαν λύκος ,αλλά είπα να γίνω κακός λύκος και να περιμένω χαμηλότερα.Ελπε ναι σας προσέχω όταν τα γράφετε έτσι ωραία χιχι Αφού η ντοιτσε έβλεπε σπάσιμο τριγώνου προς τα πάνω και έβαζε εκείνη την τιμή στόχο , εγώ όταν φτάσει 4,0 ακριβώς θα κάνω ενα τρειντ για την τιμή των όπλων. Πάντως αν ξαναμπεί στο κανάλι και μείνει μιλάμε για συντριβή.

      Διαγραφή
    4. Α, κατάλαβα τι λέτε. Υπάρχει αυτή η διαφορά γιατί στους πίνακες που έχω αναρτήσει έχουν στρογγυλοποιηθεί τα νούμερα. Η στρογγύλλευση είναι στο πρώτο δεκαδικό ψηφίο.
      ΟΚ, θεώρησα ότι με ειρωνευόσασταν. Παρεξήγηση.

      Διαγραφή
    5. ok. Απλά μια παρατήρηση σας γνώρισα ως playboy και σας ακολούθησα στο μαρκετζονε και εδω .Είναι τουλαχιστον τραγικό να σας ειρωνεύομαι και να γράφω σχεδόν 99% που γράφω κάτι στο ιντερνετ εδώ.Δίχως όμως να έχω χάσει και το δικαίωμα να διαφωνίσω με άμεσο ή έμμεσο τρόπο. Για το πολιτικό σχόλιο που γράψατε στο ϋγεία" έχει ακουστεί σαν σενάριο.Αλλά η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις τι να λέμε τώρα.

      Διαγραφή
  4. Πήραμε μια γεύση απο αναμπουμπουλα στό χαα ,οταν ο αλέξης θα σκιζει τα μνημόνια--------- κοίτα που υπάρχει περίπτωση να ξαναδουμε δεη στην σουπερ ευκαιρεία των 3-4 ευρώ.Γραφουμε και στα τεφτέρια μας φλεξο στα 2 ανεμο κατω απο 1 ευαπς στα 3.Μπορεί ο αλέξης να μας φερει δωρα........ ρευστο λοιπον στην ακρη
    Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αστοχια στα χρηματιστηριακα, αστοχια και στα πολιτικα. σβουρα μου τωρα μια λογοκρισια να την αφχαριστηθω.. big time ομως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εννοείτε εμένα , Δεν έχω λογοκρίνει ποτέ κανέναν. Ούτε έναν!!! Όλους τους αναγνώστες μου του σεβάστηκα και με σεβάστηκαν. παράπονο δεν έχω.

      Αν μας κάνατε και την τιμή να μας γράψετε λίγο αναλυτικότερα κι πιο κατανοητά τότε θα σας ήμουν υπόχρεος.

      Διαγραφή
  6. Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΘΑ ΔΙΟΡΘΏΣΕΙ ΜΈΧΡΙ ΤΟ 920-930
    ΚΛΕΊΣΙΜΌ ΜΗΝΆ ΠΆΝΩ ΑΠΟ 1.100
    ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΡΦΟΝΙΟΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πάντως αν μιλάτε για τον Οκτώβρη τότε να ξέρετε ότι αυτό δεν θα είναι καλό για την μεσοπρόθεσμη πορεία του μαγαζιού και θα επρόκειτο για κίνηση που θα δείχνει βαθύ bear market - με καταρρεύσεις και crash.

      Διαγραφή
  7. ΧΑΜΗΛΟ 470-480
    ΥΨΗΛΟ 1370
    ΔΙΟΡΘΩΣΗ 50% ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ειναι απαραίτητο να κανει το απόλυτο 920
    Μπορεί να κάνει 930 -940 και να γυρίσει απότομα πάνω με μεγάλη άνοδο
    Εκείνο που θέλουμε οπωσδήποτε είναι κλείσιμο του μήνα στα επίπεδα των 1120 με 1140 μονάδων (το δεύτερο είναι το καλύτερο)

    Διαφορετικά την βάψαμε....άλλα το βλέπω δύσκολο να γίνει.. διότι είμαστε στην έναρξη και οχι στο μεσον -τελος του οικονομικού κυκλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλα αυτος ο Επιτιμος ηταν σκετο σιδερο και πνευμονια σαμπρελα .....

    ηταν και νεος στα τελη του 1947

    Πως καλιωρα εκανε τα 64,18 μετρα με κλειστη μυτη ??

    τελος παντως ουτε σημερις το ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ

    χχχμχμχ εχουμε αλλες 4 προσπαθεις μεχρι ανημερα Αγιου Ανδρεα 30/11

    xxxmxmxmxm ισως στη τελευταια προσπαθεια βαλω μασκα οξυγονου στα κρυφα ....!

    εν το μεταξυ ..... ΑΣΚΗΣΗ , ΒΟΥΤΙΕΣ με πολυ κολυμπι , ΝΗΣΤΕΙΑ και ΠΡΟΣΕΥΧΗ


    Καλοκαιρακι ...


    Aleko mou Salaam

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και μέσα στον γενικό χαμό σήμερα αύξησα θέσεις σε ΜΥΤΙΛ και ΟΤΕ.
    "Θαρσείν χρη, τάχ' αύριον έσετ' άμεινον"
    Καλησπέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια χαρά γκουρούδες.

    Όπως μπορεί να θυμούνται κάποιοι από τις αρχές του 2014 είμαι άχαρτος. Μπορώ να πω και σχετικά αδιάφορος για το τι συμβαίνει στο ΧΑ - η αφορμή, όπως είχα γράψει στο μήνυμα μου όταν ξεπούλησα, ήταν τα καραγκιοζιλίκια με το φόρο υπεραξίας και ο λόγος η πολιτική ανυπαρξία της χώρας. Κατά τη γνώμη μου, σε αυτό το πολιτικό περιβάλλον που υπάρχει με αυτές τις δύο βασικές επιλογές εξουσίας δεν υπάρχει ιδιαίτερος χώρος για αισιοδοξία.

    Ο Σαμαράς, υπό την πίεση της δημοσκοπικής ψαλίδας, θέλει να βγει από το "μνημόνιο" μπας και το εξαργυρώσει πολιτικά...ο Τσίπρας, εντάξει, μην λέμε τα ίδια. Αρχίζει, λοιπόν, τις ταρζανιές ο Antoine και του λένε και οι αγορές, βγες ρε φίλε να δούμε πως θα δανείζεσαι με 8, 9 και 10%. Που πάτε ρε πονηρούληδες; Με τα πλεονάσματα που μας ζαλίζετε; Λοιπόν, όλοι όσοι διαβάζουν mitarola να μου δώσουν από 20 Ευρώ. Μετά εγώ θα δώσω από 5 Ευρώ πίσω στον καθένα και αν χρωστούσα και πουθενά, θα τα βρούμε - γαμώ τα πλεονάσματα θα έχω!

    Το δυστύχημα είναι ότι αν εξαιρέσουμε κάποιες μηχανογραφικές βελτιώσεις στο taxis οι δομές και η λειτουργία του δημοσίου παραμένουν προμνημονιακές. Η κτηματαγορά πεθαμένη, η ανεργία μειώνεται λέει (ας είναι καλά τα vouchers), τίποτα. Και βλέπεις ένα σκασμό καραγκιόζηδες/βουλευτές να αλληλοκατηγορούνται - εμετός. Πάρε την εξουσία Σύριζα να δω τι θα την κάνεις ή κάτσε εσύ Αντώνη να δω τι θα πετύχεις αλλά δεν πιστεύω κανένα σας και δεν ελπίζω σε τίποτα από εσάς.

    Μετά αναρωτηθείτε γιατί την κοπανάμε για εξωτερικό μπας και ζήσουμε σε καμιά κανονική χώρα αν τα καταφέρουμε, φάτε το ψαράκι σας και πιείτε και μια σόδα για το ρέψιμο μη σας κάτσει βαρύ και χαλάσει την ευθυκρισία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΚ κύριε anathema είπαμε είστε άχαρτος απο αρχές 2014, αλλά δεν είπαμε να σας χάσουμε κιόλας απο τα στέκια μας.
      Να περνάτε να μας γράφετε καμιά αράδα!!

      Διαγραφή
    2. Να 'στε καλά κύριε Τάκη και όλη η παρέα του blog.
      Η αλήθεια είναι ότι έχει διαφορά να μιλάει κάποιος που είναι έξω από το χορό. Σέβομαι τα χρήματα που ο καθένας διαθέτει στο σπορ είτε είναι 100 είτε 1000000 ισχυρά οπότε δε θα ήθελα ο λόγος μου να επηρεάσει ούτε στο ελάχιστο τις επιλογές κάποιου φίλου.
      Απλά δεν άντεξα άλλο να παρακολουθώ όλες αυτές τις πολιτικές αστειότητες που διαδραματίζονται μπροστά μας...
      Επίσης, να με συγχωράτε που σχολίασα σε post πριν γεμίσουν τα προηγούμενα - δεν ήταν ηθελημένο.
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
    3. Κύριε anathema σας ξέρω απο το marketzone και ξέρω ότι έχετε άποψη με επιχειρήματα και καλή αίσθηση της αγοράς.
      Τι πάει να πει άχαρτος??

      Προσωπικά προτιμώ να γράφετε εσείς που δηλώνετε άχαρτος, παρά κάτι χαρτωμένοι που γράφουν στους Καπιταλιστές και πετάνε την μια μπούρδα πίσω απο την άλλη. Δηλαδή τι έχουν να μας πουν οι χαρτωμένοι???

      Να έρχεστε και να μας γράφετε. Απο αυτά που διαβάζουμε στα διάφορα φόρα πόνεσαν τα ματάκια μας!!

      Σας περιμένω κύριε ανάθεμα, όπως και τον κύριο ΤΖΟ που τον χάσαμε.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη αντί για 1500, με τα πολιτικά ρετάλια που έχουμε και έναν λαό που λατρεύει τον κρατισμό και παπάρες ανεπάγγελτους λαικιστές τύπου ΓΑΠ, Κωστάκη και τώρα Τσίπρα, πάμε να ξαναδούμε τον εφιάλτη των 500 που νομίζαμε ότι τον είχαμε ξεχάσει!

      Διαγραφή
    5. Κύριε Gerry

      Εμένα το μόνο που με τρομάζει είναι μια άτακτη χρεοκοπία.
      Ελπίζω να μην το γνωρίσουμε ποτέ αυτό.

      Διαγραφή
  12. Συντεκνε μηπως σε προσεχω? μηπως σε εχω στα οπα οπα? "στεγνος" περασες μεχρι τωρα το ποταμι. οχι γιατι ετρωγα πολυ ειρωνια εδω μεσα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φιλε μου ποσο προβλεψιμοι ειναι, το σημερινο το περιμενα..! ρε τους doctor Albans χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αλλάξτε Thread σε λίγο δεν θα εμφανίζονται τα σχόλια.
    Φτάσαμε στα 200 σχόλια στο προηγούμενο thread.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όλες οι ζομποτράπεζες - όλες, μα όλες, θα πάνε σε νέες μεγάλες ΑΜΚ μέσα στο 2015.
    Μην τσιμπάτε.
    Βέβαια τα stress test θα είναι επιτυχημένα.

    Ζομποτράπεζες θα πάρουμε στα σοβαρά, μόνο όταν πάψουν να έχουν τιμές penny stock.
    Ίσως το 2015 να σκεφτούμε αν πρέπει να τις σκεφτούμε σοβαρά - αλλά πολύ φοβάμαι ότι με αυτά που έγιναν το τελευταίο τετράμηνο (ανασχηματισμός με λαοπλάνους νέους υπουργούς και μπουρδολογίες αντιπολίτευσης, με την παραμικρή μεταρρύθμιση να μην έχει συμβεί στη χώρα τα τελευταία 2 χρόνια) ότι θα περάσει έτσι και το 2015. Δηλαδή θα τις κοιτάμε και θα σπάμε πλάκα με όσους νομίζουν ότι είναι φτηνές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κύριε GAP βλέπω σε όλα είστε λαλίστατος και ειδήμων. Αυτό έλειπε. Στην Ελλάδα να μην υπάρχει ειδήμων που να μην γνωρίζει τα πάντα. Γνωρίζετε για ζομποτράπεζες - καλά εκεί έχετε πάρει master. Μάθατε για δραχμές και παίζετε στα δάχτυλα σας τα οικονομικά. Όλα τα γνωρίζετε.
    Μπράβο σας χαίρομαι.

    Όμως για ΜΙΓ γιατί δεν μας μιλάτε?? Σπάσατε όλα τα κοντέρ εκεί. -50% από τότε που βλέπατε επενδυτικές ευκαιρίες!!! Μούγκα στη στρούγκα εκεί. Τουλάχιστον την κάνατε εγκαίρως ή την φάγατε όπως τότε με τον ΟΤΕ που θα σορτάρατε ανηλεώς??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. TRASTOR-HINES: Επιστολή στις πιστώτριες τράπεζες του ομίλου Pasal-Trastor ακούμε ότι έστειλε ο αμερικανικός όμιλος Hines.

    Με την επιστολή γνωστοποιεί την απόσυρση του ενδιαφέροντός του για την Trastor. Έτσι, Pasal και Πειραιώς βρίσκονται ενώπιος ενωπίω πλέον στη διαμάχη για τον έλεγχο της εισηγμένης ΑΕΕΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Kε Τάκη καλημέρα,

    Είχα διαβάσει την ανάλυσή σας για τον ΑΣΤΗΡ. (http://mitarola.blogspot.gr/2014/01/blog-post_31.html) και το πόσο άξιζε ή όχι το τίμημα που προσέφεραν.

    Μιας και πλέον ανακοινώθηκαν και οι όροι της ΑΜΚ για την προσφορά γης του ΤΑΙΠΕΔ, (http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1262753/asthr-pallas-stis-1111-h-gs-gia-afxhsh-kefalaioy.html) θα ήθελα να σας ρωτήσω αν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι δεν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος με πιθανη δημόσια πρόταση εξόδου της μετοχής ? Έχω θέση στην μετοχή κοντά στο 3,40 και προβληματίζομαι αν αξίζει να διακρατηθεί μπας και έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι το τέλος του έτους. Αν οι υπολογισμοί μου είναι σωστοί και εγκριθεί το σχέδιο του ΕΣΧΑΔΑ, η τιμή εξαγοράς του 90% (μετά την ΑΜΚ) θα είναι ηψυλότερη της τρέχουσας.

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.


    Gery1968

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Gery προσωπικά ανησυχώ ακόμη και για την ίδια την αποκρατικοποίηση. Κάπου το είχα αναφέρει τις προηγούμενες ημέρες.

      Νομίζω όμως ότι στο 3,4 δεν έχετε πολλά να φοβάστε.

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ για το χρόνο και την απάντησή σας.
      Gery

      Διαγραφή
  19. υψηλότερη ... (γιατί πονέσαν και τα δικά μου μάτια στην 2η ανάγνωση)

    Gery1968

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Επειδή διαβάζω στον μίτο της ΤΡΑΣΤΟΡ ένα τύπο ο οποίος λέει ότι η ΠΕΙΡΑΙΩΣ θα εκβιάσει τον Θεοδωρίδη με αποχώρηση απο καταστήματα της ώστε να γίνει η δουλειά με την HINES , εγώ ένα έχω να πω:

    Funds σαν την HINES δεν μπαίνουν σε τέτοιου είδους τριπάκια. Μιλάμε για κολοσσό που δεν θα περιμένει τον Σάλλα και την παρέα του να κάνουν κόλπα. Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ αν ήμουν Μπόμπολας και Καλλιτσαντσης θα έφτιαχνα μια ωραιότατη ΑΕΕΑΠ που έχει και super φορολογικά οφέλη για τους μετόχους (και φυσικά την τσέπη τους μιας και έχουν κοντά στο 80% όλοι μαζί). Τα ακίνητα τα έχει για να την δημιουργήσει και μάλιστα κλάσεις ανώτερα και πιο αποδοτικά απο αυτά της ΤΡΑΣΤΟΡ. Ολο το ζουμί βρίσκεται στην Κάντζα.

      Διαγραφή
    2. k δαρειε εσείς που είστε ειδικός στο real estate πως βλέπετε να εξελίσονται οι τιμές των ακινήτων στην ελλάδα,αξιζει η απευθείας επενδυση σε καποιο ακίνητο που θα βρείς σε καλή τιμή ???,δεν αναφέρομαι σε εταιρείες επενδύσεων ακινητων οπως καμπα,ευπρο
      Μανώλης

      Διαγραφή
    3. MONSIEUR MANOLIS δεν θα προχωρούσα σε επένδυση διαμερίσματος. Θα προχωρούσα σε επένδυση καταστήματος σε περιοχή με πολύ κοντά ΜΕΤΡΟ, η σε καλές εμπορικές πιάτσες (Κολωνάκι, Κηφισιά, Γλυφάδα) η σε γραφειακό χώρο στον άξονα της Λεωφόρου Κηφισίας απο το ύψος του Χαλανδρίου μέχρι την Αγ. Κωνσταντίνου ως όριο. Αν είναι μισθωμένο (κατάστημα η γραφείο) η οικονομική πρόταση που θα εκανα δεν θα ήταν κάτω απο 8% απόδοση).

      Για οικόπεδο θα κοιτούσα οικιστικά σε Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Αφίδνες και παραθαλλάσια σε Κρήτη (προσοχή σε περιοχές natura, μακρια) κυρίως σε Νομό Λασιθίου, Χανία και Κάτω Γούβες Ηρακλείου, οπως επίσης και στην Μεσσηνία (Πήλος).

      Αυτά

      Διαγραφή
    4. Πως βρίσκουμε όμως το σωστό τίμημα ενός μισθωμένου επαγγελματικού ακινήτουα;Στις περιοχές που εγραψα η απόδοση του δεν πρέπει να είναι κάτω του 8%.Οσο υψηλότερη τόσο το καλύτερο αρκει να είναι και φερέγγυος μισθωτής και το συμβόλαιο του να έχει μπροστά του αρκετά χρόνια. Ακόμα καλύτερα αν εχει ρίξει χρήματα στο ακίνητο για να το ανακαινήσει καθώς έτσι δύσκολα θα φύγει νωρίτερα. Σε άλλες περιοχές όπως πχ Ομόνοια ψάχνετε για αποδόσεις ανω του 13% για να αξίζει η τοποθέτηση. Η σωστή τιμή πώλησης βγαίνει ως εξής: Ετήσιο μίσθωμα ΔΙΑ 8%(η παραπάνω απο 8% αν είναι β διαλογής πετιοχή).

      Διαγραφή
    5. Αν τώρα βρείτε κάποιο κατάστημα η γραφείο σε περιοχή που σας έγραψα και είναι κενό, την σωστή τιμή την βγάζετε βάση των πιθανών μισθωμάτων που μπορεί να πιάσει το ακίνητο στην περιοχή (συγκρίνετε πόσο μισθώνεται ανα μ2 στην περιοχή) και διαιρείτε πάλι την απόδοση.

      Διαγραφή
  21. ΔΑΣΚΑΛΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΕΠΕΝΔΥΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ http://www.opap.gr/web/guest/joker-draw-results tzoker
    6.362.537,16 EURO - ΤΖΑΚ-ΠΟΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΑΣΚΑΛΕ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΘΑ ΓΙΝΩ ΜΕΓΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΣΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΜ-ΜΠΟΣ

      Διαγραφή
    2. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΥΡΑΖΩ ΚΑΙ ΣΑΦΡΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΑΙΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΑΝΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΠΟΡΗ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΙ ΠΑΠΑς ΤΣΙΣ ΡΩΜΗΣ

      Διαγραφή
  22. ευχαριστω σαφης απαντηση .Για το 8% ένα παράδειγμα βρίσκω ενα γραφείο --,υποθετικά στο χαλανδρι που μένω 100.000 ε σε κεντρική λεωφορο,για να με συμφέρει πρέπει να αποδιδει 8000 ετησίως 8000/12 = 650 περίπου ενοίκιο το υπολόγισα σωστά???
    μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός ο υπολογισμός ΑΛΛΑ εγώ δεν είπα για αγορά γραφείου στο Χαλάνδρι σε κεντρική Λεωφόρο. Είπα στην ΛΕΩΦΟΡΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ απο το ύψος του Χαλανδρίου. Εχει τεράστια διαφορά καθώς η Λ. Κηφισίας είχε έχει και θα έχει πάντα κίνηση στους γραφειακούς χώρους. Οι παράλληλοι και κάθετοι δρόμοι είναι αρκετά πιο δύσκολο να μισθωθούν. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος αγορά γραφειακού χώρου στην ΑΝΟΔΟ της Κηφισίας ΜΟΝΟ και απο το ύψος της ΙΒΜ μέχρι και το κτίριο της WIND λίγο μετά την είσοδο της Αττικής οδού επι της Κηφισίας. Και ένα tip: Ενας εβραίος δάσκαλος μου στο real estate μου είχε πει πάντα θα αγοράσεις επαγγελματικά ακίνητα τα οποία θα βρίσκονται σε όλη την δεξιά πλευρά απο το κέντρο μιας πρωτεύουσας προς τον Βορρά.

      Διαγραφή
    2. ΜΟΝΟ στην δεξιά πλευρά και όχι σε όλη που έγραψα εκ παραδρομής.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα διαβάζοντας σας και μιας και το κατέχετε πολύ καλά το "άθλημα" μου ήρθε η απορία πως υπολογίζετε το τίμημα σε οικόπεδο οικοδομήσιμο σε περιοχές ας πούμε όπως η Κρήτη μιας και δεν υπάρχει μίσθιο ώστε να το υπολογίσεις εύκολα με πράξεις

      ευχαριστώ

      Διαγραφή
    4. MONSIEUR Alloenaprovato το υπολογίζεις βάση ανωδομής (τι κτίζει δηλαδή το οικόπεδο σε μ2 πάνω απο το έδαφος).

      Παράδειγμα: Εχω ένα οικόπεδο το οποίο κτίζει 100μ2.

      Υποθέτουμε ότι το κόστος αγοράς ενός σπιτιού 100μ2 στην περιοχή είναι 180.000€ άρα 1.800€ ανά μ2. Απο τα 1.800€ το κόστος για να φτιαχτεί το σπίτι αν γίνει με μέτρια υλικά είναι περίπου 1.000€ ανά μ2. Τα 800€ είναι το κόστος ανά μ2 της ανωδομής του οικοπέδου. Επομένως το οικόπεδο κενό έχει περίπου 80.000€. Τώρα οι ανωτέρω υπολογισμοί αφορούν μια σωστή τιμή για κάποιον ιδιότητη που θέλει να κατασκευάσει ένα σπίτι στην περιοχή για τον εαυτό του. ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΟΜΩΣ κατασκευαστή καθώς δεν του προσφέρει κέρδος. Για να βγάλει κέρδος ο κατασκευαστής πρέπει να αγοράσει το συγκεκριμένο οικόπεδο 500€ ανα μ2 και να κτίσει το σπίτι με κόστος χαμηλότερο των 800€ ανά μ2. Αυτό αν το πουλήσει του δίνει ένα κέρδος περίπου 50.000€.

      Διαγραφή
    5. TΤώρα οι τιμές των ακινήτων ΕΙΔΙΚΑ σε τουριστικές περιοχές όπως η Κρήτη διαμορφώνονται ανάλογα με σειρά προτεραιότητας:

      Προσβασιμότητα απο αεροπλάνα η πλοία (για τους ξένους ΜΟΝΟ αεροπλάνα)
      Απόσταση ακινήτου απο αεροδρόμιο
      Απόσταση απο οργανωμένη πόλη
      Νοσοκομείο σχετικά κοντά
      Απόσταση απο την θάλλασα
      Απόσταση απο Γκόλφ

      Αν το ακίνητο διαθέτει τα ανωτέρω χαρακτηριστικά τότε η αξία του ανεβαίνει σε σχέση με άλλα πιο απομακρυσμένα.

      Διαγραφή
    6. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να έχει κάποιος ένα οικόπεδο ας πούμε 30 στρεμμάτων εκτός σχεδίου οπότε υπολογίζετε την τιμή βάση της μέσης τιμής που πουλούνται τα εκτός σχεδίου στην περιοχή.

      Διαγραφή
    7. MONSIEUR ΔΑΡΕΙΟΣ άψογος όπως πάντα ,σας ευχαριστώ για την γνώση που μας προσφέρατε απλόχερα για μια ακόμα φορά

      Διαγραφή
    8. Κε Δαρείε , πολύ κατατοπιστικά αυτά που γράφετε. Παρ ' ολα αυτα , πιστευω οτι 8% αποδοση πια ειναι ανεφικτη, για τα σχετικα καλα ακινητα ειναι 5-6%, οχι ασχημα πια βεβαια, καθότι πολύ πάνω από τον πληθωρισμο. Μιλάω από δική μου εμπειρία.

      Διαγραφή
    9. Εγώ κατάστημα στις συγκεκριμένες περιοχές που έγραψα αν δεν έχει 8% δεν αγοράζω με τίποτα.

      Ο κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να ζητάει ότι θέλει. Αν ζητάει 5% με 6% δεν με ενδιαφέρει. Ας το πάρει άλλος.

      Διαγραφή
    10. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: Με ενδιέφερε να αγοράσω μισθωμένο κατάστημα στην Κηφισιά επι της οδού Κολοκοτρώνη. Εξαιρετικό κατάστημα με μισθωτή πολυεθνική εταιρία και συμβόλαιο που υπεγράφη Ιανουάριο του 2014. Το ετήσιο μίσθωμα του είναι €52.800 και οι ιδιοκτήτες ζητούσαν 1.100.000€ ΧΩΡΙΣ περιθώρια διαπραγμάτευσης. Απόδοση 4.8%. Η πρόταση μου τότε (Φεβρουάριος 2014) ήταν στις 660.000€ πράγμα το οποίο δεν δέχθηκαν φυσικά. Απλά απέσυρα το ενδιαφέρον μου.

      Το κατάστημα αν και σε εξαιρετικό σημείο, με εξαιρετικό μισθωτή, ΔΕΝ έχει πωληθεί αν και πλέον ζητάνε 830.000€ (6,3% απόδοση) και το συζητάνε για παρακάτω.

      Διαγραφή
    11. Και είναι πολύ απλώς ο λόγος: Πλέον κανένας επενδυτής δεν μπορεί να πάρει δάνειο για τέτοιου είδους και πρέπει να δώσει το ζεστό μετρητό του. Μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού αυτοί που ακόμα μπορούν να το κάνουν αυτό. Και αν το κάνουν, θα το κάνουν με τους δικούς τους όρους.

      Διαγραφή
    12. Και θα σας πω και κάτι ακόμα: Το κατάστημα είναι 62μ2. Αν το πέρναμε βάση τιμής μ2 στο 1.100.000€ μας βγάζει μια τιμή ανα μ2 στα 17.000€!!!!!

      Θα πρέπει να καταλάβουν οι ιδιοκτήτες ότι το κατάστημα μας τους δεν βρίσκεται στην 5η Λεωφόρο ούτε στο Μονακό. Στην Ελλαδίτσα βρίσκεται που έχει ανεργία 26%, έχει ηδη χρεοκοπήσει μια φορά και αν έρθει ο Αλέξης και κάνει πραγματικότητα πάμε για δεύτερη και έχει βασικό μισθό 500€.

      Θα με ρωτήσετε: "Τι αντικειμενική αξία έχει"???

      Απαντώ: 870.000€. Αλλά ποιος σας λέει ότι το σύστημα αντικειμενικών αξιών είναι λογικό????

      ΧΟ ΧΟ ΧΟ

      660.000€ και ούτε ευρώ παραπάνω. Αν θέλουν.

      Διαγραφή
    13. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΔΑΡΕΙΕ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ. ΤΕΛΕΥΤΕΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΗΣ Ο ΜΠΙΣΤΟΛΑΣ .ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΡΑΣΙ ΚΟΚΙΝΕΛΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ

      Διαγραφή
    14. Ευχαριστούμε κ. Δαρείε για τις πληροφορίες. Αναρωτιέται κανείς, γιατί ο ιδιοκτήτης να πουλήσει, τέτοια εποχή? Αντί να εισπράττει 50Κ το χρόνο και να καααθεται (που λεγε ο Φωτόπουλος)
      Φελαινί (γκολάρα χτες:)

      Διαγραφή
    15. κ δαρειε so far so good Αναφέρομαι στις αγορές μας τις ημέρες του τυφώνα την προηγούμενη τετάρτη.
      Μανώλης

      Διαγραφή
    16. MONSIEUR MANOLIS δεν τα κοιτάω. Τα έχω αφήσει να κάνουν ότι θέλουν και θα τα κοιτάξω ξανά μόλις στρώσει και το κλίμα (περάν της ΕΘΝΙΚΗΣ που είμαι υποχρεωμένος να κοιτώ γιατί έχει μπει βραχυπρόθεσμος στόχος).

      ΜONSIEUR FELAINI υπάρχουν ιδιοκτήτες που μπορεί να έχουν κληρονομήσει ένα ακίνητο και να χρειάζονται ρευστότητα και άλλοι που θέλουν ρευστότητα να την σπρώξουν εξωτερικό γιατί φοβούνται τι θα γίνει στην χώρα (μιλάω εκ πείρας και όχι τυχαία).

      Διαγραφή
    17. Στα ανωτέρω βάλτε ΕΝΦΙΑ (αν έχουν αρκετά ακίνητα μιλάμε για μεγάλα νούμερα) και φόρο φυσικών προσώπων (αν δεν τα έχουν σε καμία ΕΠΕ η ΑΕ).

      Διαγραφή
    18. 'Και ένα tip: Ενας εβραίος δάσκαλός μου στο real estate μου είχε πει πάντα θα αγοράσεις επαγγελματικά ακίνητα τα οποία θα βρίσκονται σε όλη την δεξιά πλευρά απο το κέντρο μιας πρωτεύουσας προς τον Βορρά."

      Καλησπερα, κυριε Δαρειε! Ευχαριστω για το επανακαλωσορισμα στο προηγουμενο θεμα...
      Ανθολογω την φραση-συμβουλη εκ των γραφέντων σας, απλως για να υπογραμμισω ποση σοφια και απλοτητα βαθιας γνωσεως κρυβεται σ' αυτη: Ποιοι μενουν συνηθως στα βορεια προαστια μιας πρωτευουσας; Οι περισσοτερο ευποροι. Ποτε διατρεχουν εποχουμενοι την οδικη αρτηρια απο τις κατοικιες τους προς τις εργασιες ή τα αξιώματά τους στο κεντρο; Το πρωι στο ρευμα καθοδου (αριστερα οπως κοιτουμε απο το Κεντρο προς το Βορρα) και το απογευμα, σε πιο χαλαρους ρυθμους, αφου εχουν ολοκληρωσει τις εργασιες / υποχρεωσεις της ημερας (στα δεξια οπως κοιτουμε απο το Κεντρο προς το Βορρα). Διολου απιθανο καποιες φορες να σταθμευουν στο ρευμα προς τον Βορρα, ειτε για να γευματισουν ειτε για να ψωνισουν ειτε για να συναντησουν φιλους ή συνεργατες... Voila! Αυξημενος τζιρος - πρεστιζ - κερδη επιχειρησεων - φιρμες - τιμες - ευκολια επικερδων αγοραπωλησιων.

      Διαγραφή
    19. Και είναι και ανατολικά...
      kabamarou

      Διαγραφή
    20. κ. Δαρείε δε ξέρω από ακίνητα αλλά αν 60μ2 μου απέδιδαν 50κ το χρόνο θα αισθανόμουν σαν να χα την κότα με τα χρυσά αυγά (ενφια κλπ ειναι ψιλα). Αν φύγει αύριο ο νοικάρης, θα βρεθεί άλλος ή ψόφησε η κότα?
      Φελαινί

      Διαγραφή
    21. Λόγω σημείου που βρίσκεται θα βρεθεί αρκετά γρήγορα Monsieur. Με λίγο χαμηλότερες προτάσεις στο μίθωμα όμως.

      ΥΓ

      Τα ίδια 60μ2 το 2006 είχαν μίσθωμα 12.000€ τον μήνα......Και υπήρχαν κάποιοι που τα έδιναν.....

      Αλλος ένας βασικός λόγος που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Αλλο παράδειγμα φούσκας: Σε ακίνητο 200μ2 στην Βουκουρεστίου ζητούσαν μίσθωμα (το 2007) 60.000€ και 2.500.000€ αέρα. Μισθώθηκε 40.000€ και δόθηκε ο μισός αέρας.

      Δεν μπορεί ας πούμε το ZARA να δίνει στην Πλ. Κολωνακίου (στον παλιό Αεράκη) πριν 3 χρόνια μίσθωμα κοντά στα 50.000€ και 3.000.000€ αέρα ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΙ πρώτη η H&M.

      ΦΟΥΣΚΑ ΚΥΡΙΟΙ που έσκασε με πάταγο αυτή των ακινήτων. Πολλές εταιρίες κυρίως ένδυσης βάρεσαν κανόνι εξαιτίας άναρχης ανάπτυξης καταστημάτων με υπερβολικά μισθώματα που δίνονταν μεσω δανεισμού.

      Διαγραφή
    22. Monsieur Falaini αν είχατε εκταμιέυσει 1.100.000€ για να αγοράσετε το κατάστημα θα χρειαζόσασταν 22 χρόνια για να κάνετε απόσβεση της επένδυσης σας με ότι αυτό συνεπάγεται. Εκτος και αν γνωρίζετε ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν τόσο καλά που να είστε σίγουρος ότι θα πάρετε τουλάχιστον τα χρήματα της επένδυσης σας πίσω. Γιατί αν ας πούμε η Ελλάδα δεν τα καταφέρει και χρειαστεί να επανέλθει σε νόμισμα που πρέπει να υποτιμήσει αρκετά τότε αυτόματα η επένδυση σας χάθηκε. Για να μετρηάσει λοιπόν ένας ΣΟΒΑΡΟΣ επενδυτής το ρίσκο του κοιτάζει όλες τις παραμέτρους και όχι τι βάζει στην τσέπη τώρα. Τι βγάζει απο την τσέπη δεν παίζει ρόλο????

      Γιαυτό υπάρχουν οι αποδόσεις ως οδηγός. Και απόδοση κάτω του 8% σε αυτές τις περιοχές ε΄γω ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΩ.

      Τέλος να μην ξεχνάμε ότι οι περιοχές όσο καλές και να είναι κρέμονται απο τις ορέξεις του εκάστοτε δημάρχου. Ας πούμε οι Κηφισιά πριν 5 χρόνια ήταν ο παράδεισος του retail. Αρχισε ο Χιωτάκης να δίνει άδειες υγειονομικού, πλάκωσε και η κρίση και έφυγαν οι περισσότεροι σοβαροί μισθωτές και την θέση τους πήραν καφέ και φούρνοι (σε σαφώς χαμηλότερα μισθώματα).

      Διαγραφή
    23. Χαμηλά στην πρόθεση για επενδύσεις σε ακίνητα βρίσκεται η Ευρώπη. Μόλις το 12% των επενδυτών στοχεύουν να τοποθετηθούν στην ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων το 2015, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ και την Ασία, που συγκεντρώνουν ποσοστά 36% και 35% αντίστοιχα.

      Σύμφωνα με την έρευνα Emerging trends in Real Estate στοιχεία της οποίας παρουσίασε κατά τη διάρκεια του 9ου RED Business Forum, επενδυτές από τις ΗΠΑ προτίθενται να επενδύσουν τα κεφάλαια τους κατ’ αρχήν στις ΗΠΑ (78%) και στη συνέχεια σε Ασία (45%) και Ευρώπη (42%).

      Το ίδιο μοτίβο επαναλαμβάνεται και στις δύο άλλες Ηπείρους, γεγονός που καθιστά σαφές ότι η ασφάλεια της γνώσης του επενδυτικού περιβάλλοντος υπερισχύει των πιθανόν μεγαλύτερων αποδόσεων. Έτσι στην Ευρώπη στρέφονται κυρίως Ευρωπαίοι (85%) και Ασιάτες επενδυτές (40%) και λιγότερο εταιρείες με έδρα τις ΗΠΑ (30%).

      Στα στοιχεία του ULI και η PwC φαίνεται ότι στην Ασία προτίθενται να επενδύσουν εταιρείες με έδρα στην Άπω Ανατολή κατά 72%, με έδρα την ΕΕ (32%) και τέλος τις ΗΠΑ (12%).

      Ο αμερικανός οικονομολόγος που επιμελείται της ετήσιας έκδοσης, σημείωσε ότι τα κεφάλαια αυτά θα κατευθυνθούν προς μεγάλες πόλεις και δη πόλεις 24ωρης λειτουργίας.

      Έθεσε μάλιστα και προτεραιότητες στη διαδικασία των επενδυτικών επιλογών που περιλαμβάνουν ως πρώτο κριτήριο το ανθρώπινο κεφάλαιο, στη συνέχεια το περιβάλλον (location) και ως τρίτο παράγοντα την οικονομική δύναμη της πόλης.

      Τόνισε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι οι επενδυτές τοποθέτησαν το 2013 σε πόλεις 24ωρης λειτουργίας $36 δισ. έναντι μόλις $14 δισ. σε πόλεις που το επιχειρηματικό τους κέντρο λειτουργεί 9:00 πμ. με 5:00μμ. και τα ενοίκια στα γραφεία διαμορφώθηκαν σε $500/τπ. και $200/τ.π. αντίστοιχα.

      Στο ερώτημα γιατί να πληρώσει μια εταιρία το υψηλότερο ενοίκιο, ο επικεφαλής της σχολής Real Estate του NYU αναφέρθηκε στην παραγωγικότητα, το πλήθος των χρήσεων γης, την αντοχή στην παραλαβή οικονομικών κραδασμών και την ομοιόμορφη κατανομή πλούτου μεταξύ των κατοίκων. (Gini Index).

      Διαγραφή
    24. ΚΥΡΙΕ ΔΑΡΕΙΕ ΕΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ ΕΓΩ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΔΩΡΕΑΝ ΟΔΗΓΟΣ ΣΑΣ ΞΕΝΑΓΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΛΗΜΑΤΑ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

      Διαγραφή
    25. Κ Δαρείε νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο για όλους τους αναγνώστες - επισκέπτες του Blog, να ανεβάζατε ένα νέο trhead αναφορικά με το real estate (πάντα με την άδεια του Κ Τάκη).

      Απλά μια ιδέα.....

      Διαγραφή
    26. κ. Δαρείε μάλλον το ανάποδο έγραψα απ' ότι εννούσα - κότες με χρυσά αυγά δεν υπάρχουν. Ίσως ο ιδιοκτήτης ψάχνει να πουλήσει τώρα που μπορεί να δείξει ακόμη ότι νοικιάζεται, γιατί αν δε νοικιάζεται τότε 600κ είναι πάρα πολλα για 60μ2. Ναι, κι ένα φίλος που έχει ακίνητα είχε πει ότι 7% είναι μια καλή απόδοση.
      Φελαινί

      Διαγραφή
    27. Δεν είπα monsieur ότι δεν θα νοικιαστεί. Είπα ότι ίσως μισθωθεί λιγότερο αν τα πράγματα δεν φτιάξουν.

      Και για να πάρω το ρίσκο εγώ με το ζεστό μου μετρητό να επενδύσω στο ακίνητο θέλω απόδοση 8% και πάνω.

      Διαγραφή
    28. Εαν θέλει ο κύριος Δαρείος να αναρτησουμε ως κεντρικό thread μια αναφορά στο real estate τότε έχει το ελεύθερο.
      Ας μου γράψει τι θέλει να αναρτήσουμε και το φτιάχνουμε

      Διαγραφή
  23. Αυξάνονται και πληθύνονται οι πλειστηριασμοί ακινήτων μεγαλοοφειλετών της εφορίας. Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (publicrevenue.gr) είναι πλέον αναρτημένα τα προγράμματα πλειστηριασμού 37 ακινήτων που ανήκουν σε φορολογούμενους οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο άνω των 300.000 ευρώ http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=2135736

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μετά από πιέσεις της τρόικας η τιμή εκκίνησης έχει συμφωνηθεί να μειωθεί στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας και εφόσον δεν βρεθεί αγοραστής να μειώνεται στη συνέχεια στο 50% της αντικειμενικής. Εφόσον και πάλι δεν βρεθεί αγοραστής τότε θα μπορεί ο επισπεύδων τον πλειστηριασμό να προσφύγει στην δικαιοσύνη ζητώντας περαιτέρω μείωση της τιμήςwww.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=2135736

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. νώνυμος17 Οκτωβρίου 2014 - 5:51 μ.μ.
    Κουζουλαριο ....σκετο κουζουλαριο...

    Χρηματιστηριακο μαθημα Πρωτον ..

    Τα φωνηεντα ειναι εφτα ......και φωναζουν δυνατα ...

    Δευτερον .... η εννοια τοων Θωρηκτων στο βαθος χρονου και η επιλεκτικοτητα στο timing αποφευγοντας το Χαζοκουτι

    Στις 4200 μουναδες βασης ανοιξη του 2008 ειχαμε 0.65 για καποιο λογο

    Στις 860 μουναδες βασης οκτωβρη του 2014 εχουμε 1.70 μαζι με κατι ψηλα που εχει δωσει ο Συν-εταιρος


    χχμχμχμμχμχμ η οι μουναδες χαλασαν η ο δεικτης

    Τι μας φοβιζει μονο ... που λεει και ο Κουρου Τακαρος

    η Ατακτη χρεοκοποια

    ουλα τα αλλα ειναι απλως κουρνοφεξαλα

    Aleko mou .................Καλο καλοκαιρι

    Απάντηση




    χχχχχχχχχχμμχμχμμχμχμχμμχμμμμ

    ανημερα Ιλαριωνα Μαγαλομαρτυρα λεει το ημερολογιο σημερις

    Αρχη του Θερους δηλαδις

    χχχμχμχμχμχμχμμχχμ τελικα οι μουναδες ειχαν το δικιο και οχι ο μπηχτης ...!!!

    Εν το αριστερο ...... ΝΤΟ ..

    Εν το δεξι ..... ΞΟ

    Aleko mou ..... εκανες το εμβολιο του Εμπολα ?


    https://www.youtube.com/watch?v=lbLQHYPxinw

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  26. greco πρίν 47 δευτ.
    rado


    ΔΕΝ υπαρχει αλλος χρονος


    το κραχ που ξεκινησε διασπωντας τον 200αρη γουκλυ πρεπει να συνεχιστει ΑΜΕΣΑ

    O αμερινακος θα πρπει να κοκκινησει ΑΜΕΣΑ



    xxmxmxmxmxmxmxmxm και τουλεγα γω πριν δυο χρονια

    Προσεχε την τη Ντουλαπα σου με τα εχωρουχα .....

    Peppa το γουρουνακι εςς εντ πι-πι 500

    Πρωτη σταση 2117

    δευτερη 2417

    τριτη εντ φεαρ Βαλιουυυυυυυυυυυυυυ και φαρμακερη 2717


    https://www.youtube.com/watch?v=esy98Vrk1zo


    Sallam Alekoum

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. http://bankingnews.gr/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1/item/165440-euler-hermes-h-%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CE%AD%CF%86%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BC%CE%BF%CF%87%CE%BB%CF%8C-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CF%88%CE%B7%CF%82.html


    βρ ε παλι τα ιδια θα λεμε

    ταπε το K . Τακαρος πριν 5 χρονια

    ΕΞΑΓΩΓΕΣ

    ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

    Real Estate

    xxxmxmmxmxmxmxm θα φαει η μυγα σιδερο ....

    Αleko mou Salaam

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τακαρε, σε συγχαιρω για την καθαρια σταση σου και την παραδοχη οτι αστοχησες στις προβλεψεις σου! Αυτο και μονο το στοιχειο δεικνυει την αξια σου -παικτικα και φυσιογνωμικα.

    Εχουμε πηξει στα βλαχαδερα που "μονιμως δικαιωνονται" -εκ των υστερων...- και παντοτε εχουν προχειρες τρεις αιτιολογησεις για καθε δυο κινησεις της αγορας -αφου βεβαια εκδηλωθουν αμετακλητα... Αποτελεις οαση σωφροσυνης και αναλυτικης διορατικοτητας.

    Σε ο,τι με αφορα, δεν ασχοληθηκα με το χρηματιστηριο κατα τους τεσσερις περιπου μηνες αφωνιας στο ενθαδε φιλοξενο ιστολογιο. Παρεμεινα επενδεδυμενος κατα 70%, χρησιμοποιωντας ενα μικρο μερος του 30% της ρευστοτητας την προηγουμενη βδομαδα για να αγορασω μετοχες του Μυτιληναιου. Παρολο που δεν πειθομαι για την συνεχιση της καθοδου -καθε αλλο! εκτιμω οτι θα επανελθει συντομα σε ανοδικη τροχια- εχω ως αρχη να μην ακολουθω την εκτίμησή μου για την αγορα οταν αυτη εχει ηδη διαψευστει απο την πορεια της.

    Αν μαλιστα συνεχιστει η εκρηκτικη αντιδραση θα αυξησω τη ρευστοτητα, προς εκμεταλλευση των αναποφευκτων διακυμανσεων εξαιτιας της λεγομενης κυβερνητικης ασταθειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αναμενω τις πληρεις επισημες ανακοινωσεις της αποκτησης των τηλεοπτικων δικαιωματων του champions' league απο τον ομιλο ΟΤΕ, με την υποψια οτι υπερεβαλε στην οικονομικη του προσφορα υποσκαπτοντας τα μελλοντικα κερδη... Σε αυτη την περιπτωση θα μειωσω δραστικα το ποσοστο του ΟΤΕ στο χαρτοφυλάκιο, σε ανυποπτο βεβαια χρονο πανηγυρισμων και ανοδων χαρη στη σιγουρη αυξηση συνδρομητων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σε πλειστηριασμό για ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία βγαίνουν 37 ακίνητα γνωστών επιχειρηματιών. Ολόενα και αυξάνονται οι πλειστηριασμοί σε ακίνητα μεγαλοφειλετών για χρέη στην Εφορία.

    Αυτή τη φορά στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων αναρτήθηκαν 37 ακίνητα φορολογουμένων που χρωστούν περισσότερα από 300.000 ευρώ. Το πιο εντυπωσιακό είναι πως τα συγκεκριμένα ακίνητα ανήκουν σε μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα της χώρας.

    Τα πιο ''βαριά'' επιχειρηματικά ονόματα είναι:

    - Η ένδειξη ''Πρόδ. Εμφιετζόγλου'' αφορά σε διαμέρισμα έβδομου ορόφου, 163 τετραγωνικών μέτρων, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, επί της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου 23, και τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 650.000 ευρώ

    - Στην εταιρεία «Καρούζος 4 ΚΑΠΠΑ ΑΕΒΕ» ανήκουν 6 διαμερίσματα και οκτώ αποθήκες σε πολυκατοικία που βρίσκεται στην οδό Σέκερη 8 και Κανάρη 14 στο Κολωνάκι. Σύμφωνα με το Capital η συνολική επιφάνεια των διαμερισμάτων είναι 605 τετραγωνικά και η τιμή εκκίνησης για όλες τις σχετικές οριζόντιες ιδιοκτησίες είναι αθροιστικά 4.168.000 ευρώ

    Πάντως όλοι οι εως τώρα πλειστηριασμοί κηρύσσονται άγονοι. Και ο λόγος είναι πως η τιμή εκκίνησης τους γίνεται με βάση τις αντικειμενικές αξίες που δεν έχουν πλέον καμία σχέση με την πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή



  31. O David Einhorn εξηγεί γιατί ποντάρει στην Ελλάδα και αγόρασε ελληνικές τράπεζες




    Δειτε Ακομα





    Ποιος είναι ο μεγαλοεπενδυτής David Einhorn που ποντάρει στα warrants Πειραιώς και Alpha

    Ποιος είναι ο μεγαλοεπενδυτής David Einhorn που ποντάρει στα warrants Πειραιώς και Alpha

    20 Οκτώβριος 2014




    Τους λόγους για τους οποίους ποντάρει στην Alpha Bank


    Πηγή: O David Einhorn εξηγεί γιατί ποντάρει στην Ελλάδα και αγόρασε ελληνικές τράπεζες | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/70763/o-david-einhorn-exigei-giati-pontarei-stin-ellada-kai-agorase-ellinikes-trapezes#ixzz3GogOQ8lm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Η τρόικα θα ζητήσει (συν) υπογραφή Τσίπρα;

    http://www.capital.gr/News.asp?id=2136880

    Λέτε να δούμε τον Τσίπρα να υπογράφει μαζί με τον Λαφαζάνη? :-)

    p.s. Κύριε Δαρείε οι αναλύσεις σας περί ακινήτων, είναι όλα τα λεφτά για όσους έχουν ακόμα την οικονομική δυνατότητα να κάνουν τέτοιου είδους επενδύσεις. Να είστε καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. χαιρετω παιδες.. για να τελειωνουμε με τη καραμελα τσιπρα ακουστε τι γινεται.. το δντ εχει παγια τακτικη πριν απο εκλογες βαζει ολα τα κομματα εξουσιας κ αποδεχονται τους ορους του.. δεν αφηνουν απολυτως τπτ στη τυχη.. αν δεν τα βρουνε με τον τσιπρα απλα θα εξαφανιστει στο τσακ μπαμ το συριζεικο.. τα ιδια εγιναν κ με την ταχα επαναδιαπραγματευση του σαχλαμαρα.. το θεμα ειναι αλλου κατα την αποψη μου κ αφορα ολο το παγκοσμιο πολιτικοοικονομικο στερεωμα - μορφωμα... καλη συνεχεια γκουρουδες γκουρουδακια.. rouanos..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλημέρα σας. Την εταιρία δεν την ξέρω καθόλου. Ούτε καν τί παράγει έχω υπόψην. Απλά είδα την είδηση την μεταφέρω και αν έχει κάποιος άποψη. Στις καταστάσεις εμφανίζεται να έχει και υψηλό ταμείο.
    http://www.euro2day.gr/market_announcements/announcements/article-market-announcement/1266902/elve-polhsh-thygatrikhs.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Lorac,
      η ΕΛΒΕ ειχε μεχρι χθες το 51% των καταστημάτων Calzedonia και Intimissimi . Καμια 50 αρια σε ολη την ελλαδα. Πουλανε εσωρουχα και ρουχα, στα καλυτερα σημεια της Αθηνας. Απο σημερα πουλησε την συμμετοχη της , 11 εκατ. αν δεν κανω λαθος, δηλαδη ποσο μεγαλυτερο απο την κεφαλαιοποιηση της. Παραμενει με καταστηματα ρουχων shop-in-shop στα Notos και Hondos. Νομιζω οτι και μετα απο αυτη την πωληση, ειναι απο τις καλυτερες εταιρειες του ΧΑΑ, με βαση τα θεμελιωδη της. Ετσι κ αλλιως και πριν απο την πωληση ειχε χαμηλοτατο δανεισμο και πολλα μετρητα. Αριστη εταιρεια, η οποια δεν αρεσει στον κο Τακη, ή καλυτερα δεν ασχολειται μαζι της. Απο την αλλη, κανεις δεν ασχολειται μαζι της, και ως εκ τουτου, τα τελευταια 4 χρονια βολοδερνει η τιμη της περιξ του μισου ευρω. Ποτέ δεν καταλαβα γιατι κανενας δεν μιλαει γι αυτη, μιας κ ειναι διαμαντι. Τωρα με το ζεστο μετρητο, θα κανει μια γενναια επιστροφη κεφαλαιου (ελπιζω), για να κανουμε κ εμεις χριστουγεννα.

      Διαγραφή
    2. Κε Πέτρο πριν την μπαλίτσα έκανα ένα κόπο να την κοιτάξω .Κοίταξα τα ετήσια 2013 ως σημείο αναφοράς.
      Εδώ http://www.calzedonia.gr/sp2013.pdf είναι της calin
      και εδώ http://www.helex.gr/documents/10180/43442/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%88%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7%20%CE%95%CE%9B%CE%92%CE%95%20%CE%91%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%A5%CE%9C%CE%97%20%CE%92%CE%99%CE%9F%CE%9C%CE%97%CE%A7%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%97%20%CE%95%CE%9C%CE%A0%CE%9F%CE%A1%CE%99%CE%9A%CE%97%20%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%99%CE%A1%CE%99%CE%91%20%282013%2C%CE%95%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82%20%CE%99%CF%83%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82%2C%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%95%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7%29.pdf/db0afb11-94ec-479e-b265-da186e3bf98e?version=1.0

      της ΕΛΒΕ στην σελίδα 54 φαίνεται και η αναλογία της calin στο ενεργητικό αλλά και στα κέρδη της μαμάς.Για το 2013 κέρδη π.φ. 2,899εκ η θυγατρική και 1,285 η μαμά.Νομίζω η πώληση εαν το ποσό δεν επενδυθεί μελλοντικά δεν θα ωφελήσει.Ακόμα χειρότερα αμα δωθεί και μέρος αυτού ως επιστροφή εάν κάποιος μένει μάκρο πιστός. Αυτά στα γρήγορα Αρχίζει το ματς!!

      Διαγραφή
    3. Κύριε Lorac τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα.

      Μετά και την πώληση του 51% της Callin
      Οτιδήποτε βγαίνει κάτω απο το χθεσινό κλείσιμο πρέπει πάραυτα να συλλαμβάνεται. Εως το 0,9 υπάρχει περιθώριο, μετά απο εκεί όποιος δεν χώνει κακό της κεφαλής του. Ένα νέος ΒΟΣΥΣ μόλις γεννήθηκε.

      Μετρητά η εταιρία ΠΟΤΕ δεν είχε. Τα μετρητά τα είχαν οι Callin και τα ΛΗΤΩ που ενοποιούνται. Τα μετρητά της ΕΛΒΕ είναι μόλις 153 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ.
      Με την πώληση της Callin και με το ρευστό που θα εισέλθει θα είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρίααπεγκλωβισμού για τους κατέχοντες.
      Πιθανόν να πάει και σε μεγάλη επιστροφή κεφαλαίου, ακόμη και 0,3 ευρώ ανά μετοχή. Αυτό όμως θα είναι το πλέον αρνητικό και θα πρέπει να εκληφθεί ως ευκαιρία για ξεφόρτωμα, διότι όπως είπα και πιο πάνω ένας νέος ΒΟΣΥΣ γεννήθηκε.

      Τέλος η εταιρία πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με τα φωτοβολταϊκά. Αν ρίξει εκεί το χρήμα - τότε ίσως να αποκτήσει και μια δυναμική η μετοχή και να μπορέσει να κινηθεί ακόμη και πάνω απο το 1 ευρώ με την τιμή να μπορεί να είναι διατηρήσιμη.

      Διαγραφή
    4. Να μην ξεχάσω να γράψω ότι να μην τσιμπήσετε με τα Super κέρδη που θα εμφανίσει σε ενοποιημένο επίπεδο. Στη μητρική θα καταγράψει ζημιά γιατί την είχε περασμένη την CAllin σε μεγαλύτερη τιμή απο τα 11,5 εκατ. που θα εισπράξει.
      Όπως και ΖΗΜΙΕΣ θα γράφει απο εδώ και πέρα η ΕΛΒΕ στον αιώνα των αιώνων ΑΜΗΝ. Εδώ δηλαδή θα έχουμε μια νέα ΝΑΥΠΑΚΤΟ να έχει γεννηθεί.
      Και αυτό το γράφω αν η εταιρία συνεχίσει να είναι όπως είναι σήμερα. Δηλαδή με ΛΗΤΩ και την μητρική - το μόνο ενδιαφέρον είναι τα φωτοβολταϊκα. Τι σκέφτεται ο βασικός μέτοχος επι του θέματος.
      Αν το σκέφτεται σοβαρά τότε αλλάζει η δουλειά. Διαφορετικά μια νέα ΝΑΥΠΑΚΤΟ γεννήθηκε.

      Άρα ψάξτε οι ενδιαφερόμενοι τον τομέα των φωτοβολταϊκών.

      Διαγραφή
    5. Αντιγράφω,

      ΕΛΒΕ Α.Ε. - Απάντηση σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

      Κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η εταιρία ανακοινώνει σχετικά με τη πώληση της συμμετοχής στη θυγατρική CALIN A.E. τα ακόλουθα:

      Η θυγατρική CALIN A.E. συμμετείχε στον κύκλο εργασιών του Ομίλου την 30/6/2014 κατά 69,08%, ήτοι από σύνολο κύκλου εργασιών 29,88 εκατ. ευρώ τα 20,64 εκατ. ευρώ αφορούσαν πωλήσεις της εν λόγω θυγατρικής. Στα αποτελέσματα προ φόρων του Ομίλου η θυγατρική συμμετείχε με κέρδη προ φόρων 711,48 χιλ. ευρώ και στα αποτελέσματα μετά από φόρους του ομίλου η θυγατρική συμμετείχε με κέρδη μετά από φόρους 515,58 χιλ. ευρώ.

      Η πώληση αυτή θα έχει ως συνέπεια τα οικονομικά μεγέθη της θυγατρικής στις 30/9/2014 να εμφανιστούν στις διακοπείσες δραστηριότητες σε επίπεδο Ομίλου.

      Στα αποτελέσματα τέλους του έτους η πώληση θα προσθέσει σε επίπεδο Εταιρίας κέρδη προ φόρων 9,98 εκατομμύρια ευρώ και 7,38 εκατ. μετά από φόρους, ενώ η καθαρή θέση της Εταιρίας θα μειωθεί κατά 865,8 χιλ. ευρώ. Στις οικονομικές καταστάσεις τέλους του έτους σε επίπεδο Ομίλου η ανωτέρω πώληση θα αυξήσει τα κέρδη προ φόρων 9,98 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους 7,38 εκατ. ευρώ ενώ θα τα μειώσει κατά τα κέρδη προ και μετά φόρων της ανωτέρω θυγατρικής μέχρι την ημερομηνία της πώλησης. Η καθαρή θέση του Ομίλου αναμένεται να αυξηθεί κατά 4,5 εκατ. ευρώ περίπου ενώ ο κύκλος εργασιών θα μειωθεί σημαντικά καθώς όπως αναφέρθηκε οι πωλήσεις της θυγατρικής αποτελούσαν το 69% των πωλήσεων του Ομίλου. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μέχρι 30/9/2014 ο κύκλος εργασιών της θυγατρικής ανήλθε στα 30,3 εκατ. ευρώ.

      Στο Δ.Σ. της CALIN A.E. συμμετείχαν έως και την 22/10/2014 τα ακόλουθα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΒΕ ΑΕ : ο κ. Κιτσικόπουλος Τηλέμαχος ως αντιπρόεδρος και οι κύριοι Κιτσικόπουλος Πασχάλης και Ronald Barkshire ως μέλη. Σημειώνεται ότι το Δ.Σ. της CALIN A.E. αποτελείται από 9 μέλη. Τέλος αναφέρεται ότι ουδεμία σχέση υπάρχει μεταξύ των αγοραστών και λοιπών μελών του Δ.Σ. της θυγατρικής με τους βασικούς μετόχους και τη διοίκηση της ΕΛΒΕ Α.Ε.

      Η εταιρία στην παρούσα φάση εξετάζει διάφορα επενδυτικά σχέδια χωρίς όμως να έχει καταλήξει σε ενέργειες προς υλοποίηση.

      Διαγραφή
    6. Ακριβώς κύριε Βασίλη.

      Να προσεχθεί ιδιαιτέρως το σημείο ότι :
      '' η καθαρή θέση της Εταιρίας θα μειωθεί κατά 865,8 χιλ. ευρώ.''

      Διαγραφή
    7. Αν δεν κάνει επιστροφή δεν βλέπω άνοδο, καθώς εδώ το παρελθόν με τα δικαιώματα μειοψηφίας είναι λίγο απογοητευτικό..

      Διαγραφή
    8. Σκαρτη την βγαλατε παναθεμα σας κ ξεφουσκωνει ..!

      Διαγραφή
    9. Bonsoir MONSIEUR TAKIS.

      Κλ. Ναυπάκτου: Έκτακτη Γ.Σ. στις 17/11 για την εκλογή νέου Δ.Σ.

      Μιας και την αναφέρατε τις πρωινες ώρες

      Διαγραφή
    10. Αν κάνει μεγάλη επιστροφή κεφαλαίου τότε το μόνο βέβαιο - μετά απο κούρσα - είναι επιστροφή σε χαμηλά επίπεδα και εγκλωβισμός. Βλέπετε ΒΟΣΥΣ, διότι με πορδές δεν πετυχαίνεις ανόδους.

      Το καλύτερο για μια τόσο καλή εταιρία, όπως ΕΛΒΕ, είναι απόσχιση δραστηριοτήτων της μητρικής και αλλαγή δραστηριότητας. Φυσικά τα ρευστά να επενδυθούν μέχρι τελευταίου ευρώ. Τώρα για νερά που ακούω, δεν ξέρω. Λέτε να γίνει και αυτή ΒΙΟΣκατό??? Που είναι αυτοί όλοι που μας τα είχαν κάνει τούμπανο με το ΒΙΟΣκατό?? Πλησιάζει τη δίκαιη τιμή των 0,1 ευρώ????

      Διαγραφή
    11. Πάντως συγχαρητήρια στον Κιτσικόπουλο που πήρε μια τόσο σωστή απόφαση. Δηλαδή έξω απο λιανεμπόριο και εσώρουχα, βρακιά. Εξάλλου σε λίγο καιρό στην Ελλάδα όλοι οι αντιμνομηνιακοί και όψιμοι ΣΥΡΙΖΕΟΙ θα φορούν ΤΣΙΓΚΙΝΑ βρακάκια και όχι τα δαντελωτά σωβρακάκια Intimissimi. Οπότε η ΕΛΒΕ καλώς έφυγε απο λιανεμπόριο. Το θέμα είναι να πάει σε άλλης μορφής επένδυσης και όσο έχει τα φράγκα καθώς κατόπιν δεν ξέρεις και αν μείνουν φράγκα όταν και εαν έρθουν οι μαθητευόμενοι μάγοι του συνονθυλεύματος.

      Το βέβαιοι είναι ότι η χειρότερη εξέλιξη θα είναι μια γιγάντια επιστροφή κεφαλαίου, όπως για πχ 0,15 με 0,2 ευρώ. Τότε μετά απο κούρσα η μετοχή θα έρθει να κοιμηθεί ξανά κάτω απο τα 0,5 και δεν θα κουνιέται φύλλο. Βλέπετε ΒΟΣΥΣ. Όσο μεγαλύτερη η επιστροφή κεφαλαίου τόσο πιο μαύρα είναι τα μαντάτα για την ΕΛΒΕ. Βλέπετε περίπτωση ΦΡΙΓΟΓΛΑΣ το 2008 που έκανε επιστροφές κεφαλαίου με τρέλα και μεταξωτή κορδέλα.
      Φάτε τώρα στην μάπα την FRIGOGLASS και μετά να επικαλείστε ότι σας φταίει η κρίση και το κακό μνημόνιο.

      Διαγραφή
  35. Ένα επιπλέον ζήτημα που τίθεται –αυτήν την φορά από την Ηλιακή έκλειψη στον Σκορπιό- είναι το κατά πόσον είσαι έτοιμος να ανταποκριθείς στις μεγάλες αλλαγές που έρχονται, είτε άμεσα, είτε μέσα στους επόμενους μήνες. Σου θυμίζω ότι οι εκλείψεις πριμοδοτούν ακραίες καταστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο (στην προκειμένη περίπτωση μεγάλες μετατοπίσεις κεφαλαίων, χρηματιστηριακές αναταράξεις, ασφυκτικούς περιορισμούς, «διορθώσεις» κλπ), που μπορεί να αναδείξουν τα αντανακλαστικά σου αλλά και να... θάψουν τις φιλοδοξίες σου. Φυσικά, αν δεν είσαι επενδυτής αλλά ένας καθημερινός άνθρωπος που απλά γίνεται αποδέκτης των περιορισμών που επιβάλλουν οι ισχυροί, το «μήνυμα» των ουρανών είναι «μην ξανοίγεσαι» και «προετοιμάσου για τα χειρότερα». Αν όμως ανήκεις στους «μεγάλους παίκτες», στην «φουρτούνα» που έρχεται θα φανεί πόσο καλός καραβοκύρης είσαι! Μέσα στο γενικότερο κλίμα των επερχόμενων μηδενισμών και των... αρπαγών, η βασική εντολή του (ενεργού) Κρόνου είναι «πούλησε» και καλά θα κάνεις να τον... ακούσεις!

    Πηγή: http://www.astrology.gr/PROBLEPSEIS/KOSMIKOI-RYTHMOI/item/65137-oikonomikes-provlepseis-apo-23-10-eos-26-10#ixzz3Gt9nb2Ol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. gpapaioa πρίν 46 λεπτά
    (3)
    αν χαθει το 966...ΤΕΛΟΣ Η ΑΝΟΔΟΣ...μα τελειως...!
    gpapaioa πρίν 26 λεπτά
    τετελεσται...
    ΑΝΤΙΟ ΖΩΗ...!





    χχχχμχμχμχμχμχμχμχμχμχμ λιγο πριν την τριτη προσπαθεια στο μακροβουτι λιγο πριν το νοτιοτερο σημειο της ευρωπης και σημειο Ζ της Ελληνικης ΑΟΖ ειδα τον Τζιμακο ....

    Ο Τζιμακος στη ΒΟΥ--ΛΗ

    Ο Τζιμακος στη ΒΟΥ--ΛΗ

    αααααα ρε Τζιμακο ...........................εσυ εφυγες νωρις !

    http://www.monopoli.gr/interviews/item/131439-O-Tzimhs-Panoyshs-apokleistika-sto-monopoli-gr

    ΤΕΤΕΛΕΣΘΑΙ....

    Aleko mou Salaam

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αα;ααααααααα και κατι τελευταιο....

      το πρωι πινοντας φιλτρο καφε χωρις ζαχαρη ειδα στα πρωιναδικα τον χωριανο

      Κ Σταθακη μελλοντικο Υπουργο εθνικης Ανα-τασης .... Ανασυγκροτησης

      και μεγαλομετοχο της Συν-εταιριστικης τραπεζας BLACK ROC


      με καθυσηχασε εντελως το χαμογελο του χωριανοι.....


      χχχχχμχμχμμχμ οποτε αναβαλετε το double top ...!


      KΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

      Aleko mou Salaam

      Διαγραφή
  37. Ας κάνουμε και ένα εκλογικό σενάριο αν δεν εκλεγεί πρόεδρος.

    Ξεκινώ με τη δική μου υπόθεση

    1ο κόμμα Σύριζα
    2ο ΝΔ
    3ο Ποτάμι
    4ο Χρυσή Αυγή
    5ο ΚΚΕ
    6ο ΠΑΣΟΚ
    ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ εκτός βουλής

    Οπότε ο 1ος δεν μπορεί να κάνει κυβέρνηση και κυβέρνηση γίνεται με τους 2,3,6

    Vasilisg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν όμως οι 2,3 και 6 δεν πιάσουν το 150+1, τι γίνεται τότε;;;;;;

      Διαγραφή
    2. σωστή η ερώτηση, όμως έτσι 1,4,5 λαμβάνουν σύνολο άνω των 150 εδρών, τα ποσοστά του 1 θα είναι πέριξ του 28, του 5 όπως πάντα πέριξ του 5 και του 4 πέριξ του 6 αλλά επειδή δεν είμαι εκλογολόγος δεν μπορώ να απαντήσω!!

      Διαγραφή
    3. Μα ούτε και εγώ έχω...τον προβληματισμό μου εκφράζω....

      Διαγραφή
    4. Πιστεύω πως δεν παίζει το ΚΚΕ να συνεργαστεί με οποιονδήποτε για κυβέρνηση, τουλάχιστον με την 1η αναμέτρηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βολιδοσκοπήσει επίσης ANEΛ (αν τα καταφέρουν και περάσουν το 3%-αμφίβολο), Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, ποιός όμως θα θέλει στην πραγματικότητα να συγκυβερνήσει με άτομα στυλ Λαφαζάνη και Σία; Αν ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ μείνουν απέξω, υπάρχει μία μικρή πιθανότητα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι να καταφέρουν να μαζέψουν 150+ βουλευτές, αλλά με τον υπάρχων εκλογικό νόμο πολύ δύσκολο. Στην κρυστάλινή μου σφαίρα βλέπω πως ΑΝ τελικά γίνουν εκλογές και δεν αρχίσουν κωλοτούμπες και μεθοδεύσεις, θα ακολουθήσουν και δεύτερες.

      Για τον ΧΑΑ δεν το συζητώ, μόνο επενδυτές με "μπαούλα" θα έχουν απομείνει.

      Διαγραφή
    5. Δεν γίνεται να κάνουν κυβέρνηση ο 2,3 και 6.
      Για να γίνει κυβέρνηση χωρίς το πρώτο κόμμα, θα πρέπει να συνασπιστούν όοοοοοολα τα υπόλοιπα κόμματα χωρίς το πρώτο.

      Εκτός αν καταργηθεί το Bonus των 50 εδρών. Τότε όμως θα ήταν μεγάλη ξεφτίλα για ΠΑΣΟΚΝΔ.
      Η ενισχυμένη αναλογική είναι ο σωστότερος και δημοκρατικότερος εκλογικός νόμος. Όποιος παίρνει πάνω απο 40% να μπορεί να φτάνει στην αυτοδυναμία.

      Αλήθεια τα συντρόφια ΤσεΓκεβάρες τις ξέχασαν τις απλές αναλογικές?????????
      Άρε Ελλαδάρα. Συμφεροντολόγοι όλοι είστε. Παρτάκιδες Ελληναράδες.
      Αν χτυπάω εξουσία, θέλω ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ αναλογική, αν είμαι μικρός, πολύ μικρός, θέλω αναλογική. χαχαχαχα
      Μέτριοι Έλληνες. Είστε η ντροπή των ένδοξων προγόνων σας.

      Διαγραφή
    6. Όχι ότι οι ένδοξοι πρόγονοι μας δεν είχαν θεματάκια και αυτοί. Είχαν και αυτοί τους Εφιάλτες και τους Πήλιους Γούσιους, αλλά τέλος πάντων το πάλευαν στην Αρχαία Ελλάδα και κατόπιν στο Βυζάντιο. Εμείς σήμερα δεν παλευόμαστε. Μόνο ψωμί, κλανιά και μαγκιά ξέρουμε. Μεταρρυθμίσεις παντού, αλλά όχι σε εμάς.

      Αυτοί είμαστε.

      Διαγραφή
    7. Κε Τάκη, δεν γνώριζα αυτό που αναφέρετε. Οπότε πάπαλα το σενάριο μου....

      Vasilisg

      Διαγραφή
    8. "Αλήθεια τα συντρόφια ΤσεΓκεβάρες τις ξέχασαν τις απλές αναλογικές?????????
      Άρε Ελλαδάρα. Συμφεροντολόγοι όλοι είστε. Παρτάκιδες Ελληναράδες.
      Αν χτυπάω εξουσία, θέλω ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ αναλογική, αν είμαι μικρός, πολύ μικρός, θέλω αναλογική."

      Μηπως τα ιδια καμωματα δεν ειχε κανει και ο Παπαντρεας με το που γραπωσε την κουταλα το 1981; Ενω καθ' ολη την επταετια 1974 - 1981 κατηγγελλε στεντορειως την Δεξια, και προσωπικως τον αρχηγο της τοτε Κων/νο Καταμανλη, για παλαιοκομματικες πρακτικες και προσπαθεια "νοθευσης της λαϊκης ετυμηγοριας μεσω καλπονοθευτικων (sic) εκλογικων νομων", εφτασε στο καταπτυστο καταντημα να εισηγηθει και να ψηφισει ως κυβερνητικη πλειοψηφια τον πλεον τουρμποενισχυμενο εκλογικο νομο εν οψει των εκλογων του 1989, προκειμενου να δυσχερανει την αυτοδυναμια των αντιπάλων του.

      Για να μην αναφερθω στο παγκοσμιο ρεκορ της ΕΡΕ στις εκλογες του 1956, οταν με λιγοτερες ψηφους απο τους αντιπαλους της κατελαβε 165 εδρες και κοινοβουλευτικη αυτοδυναμια!

      Η ριζα κατα τη γνωμη μου του κακου ειναι στο χαμηλο επιπεδο των Ελληνων, οι οποιοι δεν εχουν νοοτροπια πολιτη αλλα δουλοπαροικου, με αποτελεσμα να πανηγυριζουν πετσινα πεναλτι, αυτοδυναμιες, ευνοϊκες ρυθμισεις κτλ, χωρις να συνειδητοποιουν οτι ετσι βλαπτεται μακροπροθεσμα η χωρα και κατα συνεπεια και οι ιδιοι. Φυσικα, το χάλι και η γελοιότητά τους αναδεικνυεται οταν ευρισκονται στην πλευρα των εκαστοτε αδικημενων, οποτε σκουζουν και καταριουνται την... Ψωροκώσταινα ορκιζομενοι -ψευδως- οτι θα την αλλαξουν μολις "ερθουν στα πραγματα".

      Διαγραφή
    9. Ένα πράγμα σαν κιαυτό κύριε Γουόρεν???http://www.bankwars.gr/2014/10/%CE%9D%CE%AD%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%9C-%CE%A1%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%91-%CE%A4%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1/

      ...ορκιζομενοι -ψευδως- οτι θα την αλλαξουν μολις "ερθουν στα πραγματα".Lorac

      Διαγραφή
    10. Προ των εκλογων του 2009, οταν ο λαος αλαλαζε και συνεγειρετο με το "Ολοι την Κυριακη στις καλτσες", το "Λεφτα υπαρχουν" και το "Μηδεν εις το πηλικιο", ειχα υποστηριξει χλευαζομενος οτι η μεθεπομενη κυβερνηση θα ηταν Πασοκ - ΝΔ, παρα τις εκατερωθεν εκστομιζομενες καταρες. Επεσα ολιγον εξω χρονικα, διοτι μεσολαβησε η κυβερνηση τεχνοκρατων Παπαδημιου, για την σκοπιμοτητα της οποιας δεν θα ηθελα να επεκταθω εδω...

      Για να μην το κουραζουμε λοιπον, σας λεω ευθεως οτι η μακροβιοτερη απο τις επομενες κυβερνησεις θα ειναι η συσταθεισα εκ της συνεργασιας Τσυριζα - Νεας Δημοπρασιας. Απλα εκτιμω οτι θα προσπαθησουν να τρεναρουν οσο γινεται την καταρρευση της κυβερνησης Σαχλαμαρά, διοτι ετσι καθυστερει και η αναποφευκτη φθορα της προαναφερθεισας κυβερνησης συνεργασιας, η οποια αποτελει κι ενα απο τα τελευταια χαρτια του συστηματος. Αυτος ειναι ο λογος που θα εξευρεθουν οι απαραιτητες ψηφοι για την εκλογη Προεδρου Δημοκρατιας, γεγονος που αλλωστε διαφαινεται απο την αγαρμπη εσπευσμενη ταυτοχρονη διαλυση των μικρων κομματων...

      Διαγραφή
    11. Φυσικα, κατα τις περιοδους αβεβαιοτητος μεταξυ των σερβιρισματων των πιατων του προαναφερθεντος μενου, ο χρηματιστηριακος δεικτης της ημεδαπης θα διακυμαινεται εντονως, οπως συνεβαινε παντοτε με διαφορες αφορμες. Στους παικτες εναποκειται η βελτιστη εκμεταλλευση των διακυμάνσεών του...
      Εννοειται οτι οι εκαστοτε χαμενοι θα σιχτιριζουν τον Τσιμπλα, τα κομμουνια, τους τροϊκανους, το καρατε της μαϊμους κοκ. Τι να κανουμε; Μπορει να εχουμε βιομηχανικη παραγωγη μονιμως χαμενων (αμερικανιστι loosers), αλλα κανενα μοντελο τους δεν βγαινει με στιλ.

      Διαγραφή
    12. ΚΥΡΙΕ


      Γουορεν Μπαφος ΕΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ οτι η μακροβιοτερη απο τις επομενες κυβερνησεις θα ειναι η συσταθεισα εκ της συνεργασιας Τσυριζα - Νεας Δημοπρασιας. ΕΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΗΣΑΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΜΑΣ . ΔΑΙΜΟΝΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ.. ΝΟΙΩΘΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΜΕ ΟΡΘΙΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΣΟΥ 2 ΚΟΚΚΙΝΕΛΙΑ ΚΡΑΣΙ . ΑΞΙΟΣ . ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΤΟΛΜΗ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΕΡΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ- ΑΝΑΤΡΟΠΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

      Διαγραφή
    13. Φιλε Λουκα -πρωην μπατηρη- καραμπουζουκλη, διαισθανομαι οτι δινεις υπερβολικη σημασια στις δηλωσεις διαφορων παραγοντων, σχετικα με τις θεσεις, προθεσεις, διαθεσεις, καταθεσεις τους. Θα σου προτεινα να μην ασχολεισαι με το τι λενε ολοι αυτοι αλλα αποκλειστικα με το τι πραττουν...

      Υπενθυμιζω οτι προ εικοσιπενταετιας υπηρξε κυβερνηση ΝΔ με τα δυο τοτε ακραιφνη -στις δηλωσεις- αριστερα κομματα και δεν κουνηθηκε φυλλο. Αρα μαλλον ειμαι 25 χρονια πισω και οχι 100 μπροστα... Εξ αλλου, η απενοχοποιηση της ακροδεξιας με την σκοπιμη και στρατηγικη υπουργοποιηση του, διατελεσαντα αρχηγου της ΕΠΕΝ καθ' υποδειξη του εγκλειστου δικτατορα Παπαδοπουλου, Μακη Βοθριδη ειχε αναμεσα στ' αλλα και σκοπο να συνηθισει το κοινο τετοιους ακροβατικους συνδυασμους, διοτι μαλλον θα χρειαστουν στο μελλον.

      Οσο για το κοκκινελι, με την πρωτη ευκαιρια ευχαριστως να το πιουμε, ανεξαρτητως επιβεβαιωσης προβλεψεων. Αυτο ελειπε, να συναρτουμε την καλοπέρασή μας απο τα καμωματα των μαριονετών...

      Διαγραφή
    14. ΚΥΡΙΕ


      Γουορεν Μπαφος ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΗΣΑΣΤΕ ΑΡΧΟΝΤΑΣ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΡΕΛΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ [ Φιλε Λουκα -πρωην μπατηρη- καραμπουζουκλη,] ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΜΠΑΤΗΡΗΣ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΡΑΜΠΟΥΖΟΥΚΛΗΣ

      Διαγραφή
  38. http://www.newmoney.gr/article/71123/magna-trust-oi-krisimes-stirixeis-antistaseis-gia-ton-dax

    βρε Αγαπητε Χαραλαμπε Χαραλαμπακη

    που τους μαζεψες ουλους αυτους τους τεχνικους Υδραυλικους ?

    next stop και καθ' οδον για τις 14500 μουναδες βασης θα κανει μια σταση ο Φον-Παουλους στα 12300 .. αρχες του 2016 [ μαξιμουμ μεχρι ανημερα της παρελασης του καρναβαλου ! ]


    χχχχμμμμμμμμμ δωσε σε αλλο καλυτερο υδραυλικο της εταιριας risk market τα συνεργα και το κομπρεσερ ...

    Aleko mou Salaam

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ξενοδοχε, ο πληρωνων ομιλων.. το λοιπον keep talking. Νιονιο Πανιωνιο Γκουλιτ

      Διαγραφή
  39. Κύριε Τάκη τελικά θα βγούν "κούκλες" οι τράπεζες; Θα τα περάσει ακόμη και η Deutche Bank;
    Και η ΠΕΙΡ θα γίνει Πύραυλος και από αύριο party τρελό στο ΧΑΑ με +20%;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΤΖΑΚ-ΠΟΤ TZOKER Διανεμόμενα Κέρδη 7.636.731,18 EURO ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάει, θα τρελαθεί ο πατέρας μου, τη μισή μου προίκα θα παίξει στην επόμενη κλήρωση.

      Διαγραφή
    2. Χαρίεσσα Caspian, ασ' τον να παιξει ολοκληρη την προικα! Υπαρχει καλυτερο δελεαρ για νυμφευση με ωραια θυγατερα απο τζογαδορο πεθερο;

      Διαγραφή
  41. Χαμαιλέων σήμερα:



    Από πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες θα υπάρξει (μικρή;) καθυστέρηση στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για το ειδικό χωροταξικό σχέδιο (ΕΣΧΑΣΕ) του Αστέρα Βουλιαγμένης συνοδεύεται η παράταση στη συμφωνία διαχείρισης του Αστέρα από την αμερικανική Starwood.

    Η τελευταία (που δεν άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις…) θα τα μάζευε στις 14 Νοεμβρίου, αλλά θα παραμείνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

    Η απόφαση του ΣτΕ αναμένονταν εντός του προσεχούς μήνα με στόχο στη συνέχεια να υπογραφεί η τελική σύμβαση για τη μεταβίβαση της Αστήρ Παλλάς στον επενδυτικό όμιλο που συμμετέχουν δύο αραβικά επενδυτικά ταμεία και η τουρκική Dogus.

    Στις 11 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί η έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα της αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην οποία θα συμμετάσχει το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) με εισφορά σε είδος.

    Το ΤΑΙΠΕΔ θα εισφέρει τμήμα του ακινήτου του Αστέρα που κατείχε το Δημόσιο ώστε στη συνέχεια (ως μέτοχος) να εισπράξει το ποσό που του αναλογεί από την πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝΕ ΠΛΑΚΕΣ ΧΡΥΣΟΥ Ράβδους χρυσού και άλλα δώρα θα κληρώσουν οι Αρχές στο Ντουμπάι για όσους αποφασίσουν, την 1η Νοεμβρίου να αφήσουν τα Ι.Χ. τους και να πάρουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

    Στο Ντουμπάι, τη μεγαλύτερη πόλη των Εμιράτων, αντιστοιχούν 2,3 αυτοκίνητα ανά οικογένεια...Όπως τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, τα δώρα θα δοθούν με κλήρωση στους πολίτες που θα χρησιμοποιήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: 4 κιλά σε ράβδους χρυσού και πολλά ακόμα δώρα συνολικής αξίας 272 χιλιάδων δολαρίων.Θα γίνει επίσης και ένας αγώνας μπάσκετ με καλεσμένο το άλλοτε αστέρι του ΝΒΑ, Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.Πάντως, όπως γράφει η εφημερίδα Gulf News, για να πάρει κάποιος μέρος στην κλήρωση θα πρέπει να είναι κάτοχος μηνιαίας κάρτας μετακίνησης με τα Μέσα Μεταφοράς http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/296077

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ Γουορεν Μπαφος ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ Η ΓΙΑΑΝΝΑ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ 4 ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΠΕΡΝΙΕΤΕ ΣΤΟ ΛΑΟ...... ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ.........ΣΥΡΙΖΕΟΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΟΠΟΝΙΑ ΜΠΟΡΗ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ .......... Η ..............ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ...... ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι, δεν προκειται η Γιαννα Αγγελοπουλου να εκλεγει Προεδρος της Ελληνικης Δημοκρατιας. Η αγαρμπη και ημιάκαιρη επιθεση φιλιας προς τον Τσυριζα εκτιμω οτι οφειλεται σε μεσοπροθεσμο καιροσκοπισμο, οχι μονο οικονομικης φυσεως. Το μασαζ πλουσιων προς την Α(χ)ριστερα θα ενταθει, οπως αλλωστε συνεβη και με την πρασινη σοσιαληστρικη λαιλαπα στις αρχες της δεκαετιας του '80.

      Διαγραφή
  44. ΠΑΝΤΩΣ Ο ΚΩΝ/ΝΟΣ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΛΕΕΙ Ο ΘΩΔΟΡΟΣ 100ΔΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑΝΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛ ΔΗΜ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟ ΜΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕ ΕΝΑ ΜΠΑΚΑΛΟΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΗ ΕΧΟΥΝ ΣΚΥΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΓΟΗΤΡΟΥ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ Η ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΥΡΙΕ Γουορεν Μπαφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. για τον τραπεζικό κλάδο η Euroxx Securities Για την Alpha Bank, η χρηματιστηριακή δίνει τιμή-στόχο στο 0,75 ευρώ ανά μετοχή (από 0,90 ευρώ προηγουμένως), για την Εθνική Τράπεζα στα 3,10 ευρώ (από 3,30 ευρώ προηγουμένως), για τη Eurobank στα 0,35 ευρώ (από 0,50 ευρώ προηγουμένως) και για την Πειραιώς στο 1,75 ευρώ (από 2,20 ευρώ προηγουμένως).

    Σημαντικά οφέλη από την απόκτηση των δικαιωμάτων του Champions League βλέπει η Eurobank Equities για τον ΟΤΕ. Η χρηματιστηριακή δίνει τιμή-στόχο τα 13,6 ευρώ Σημαντική μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ πραγματοποίησε η Wood & Company. Από τα 14 ευρώ που ήταν η προηγούμενη σύστασή της, τοποθέτησε τον πήχη στα 9,6 ευρώ Η Axia Ventures ανέβασε σημαντικά την τιμή στόχο για τη μετοχή της Μυτιληναίος στα 10,20 ευρώ την περασμένη εβδομάδα (τρέχουσα τιμή στα 5,90 ευρώ).Τέλος, για τον ΟΠΑΠ η HSBC βλέπει τη μετοχή στα 12,1 ευρώ, από 14,8 ευρώ προηγουμένως, με τη Eurobank Sec. σε flash note την Παρασκευή να διατηρεί τη τιμή-στόχο των 13,60 ευρώ http://www.capital.gr/News.asp?id=2140282

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Γελωτα προκαλουν τα αποτελεσματα των ασκησεων προσομοιωσης κρισης (stτess tests) της ΕΚΤ. Δεν αναφερομαι μονο στις ελληνικες τραπεζες, οι οποιες κατοπιν αλλεπάλληλων υποστυλώσεων ενδεχεται να επιβιωσουν τσατρα πατρα. Ουτε καν στις ημιχρεοκοπημενες εδω και χρονια ιταλικες, η οποιες με την κεφαλαιακη ανεπάρκειά τους και τη συνακολουθη απομειωση πιστωσεων εχουν οδηγησει σε συρρικνωση τον αλλοτε κραταιο βιομηχανικο τομεα της χωρας τους.
    Το πελωριο ερεβος για την ευρωζωνη επερχεται απο τους καργα τοξικους ισολογισμους των τραπεζων της κεντρικης Ευρωπης και ειδικα της Γερμανιας, οι τραπεζιτες της οποιας εσπευσαν να αγορασουν καραβιες τοξικων δομημενων ομολογων λιγο πριν την χρηματιστηριακη καταρρευση του 2008, με αποτελεσμα να κινδυνευουν αμεσα με πτωχευση στην επομενη μεσοπροθεσμη καθοδικη περιοδο της χρηματιστηριακης αγορας.
    Μοναδικη λυση ηταν η εγκαιρη αμερικανικου τυπου "λάιτ" κρατικοποιηση και εκκαθαριση, στα προτυπα των Citygroup, Bank of America, Royal Bank of Scotland κλπ. Τωρα πλεον, με τις ανευθυνες πολιτικες των ευρωπαϊκων δηθεν ηγεσιων, χαθηκε το παραθυρο ευκαιριας εκκαθαρισης των ισολογισμων, κατα συνεπεια θα πορευθουμε με τη σιδερενια τραπεζικη μπαλα στο γηπεδο του οριστικου υποβιβασμου απο τις κραταιες οικονομικες ζωνες του πλανητη.

    Ολο το ρεζουμε του παιχνιδιου, οπως το αντιλαμβανομαι, ειναι ποιος υφισταται καθε φορα τις μεγαλυτερες συγκριτικα αβαριες απο την αναποφευκτη ανα λιγα χρονια κυκλικη κριση. Η Ευρωπη υπεστη μακραν τις βαρυτερες απο την κριση του 2008 -δεν εξεταζω πώς και γιατι, αναφερω απλως το αποτελεσμα-, αλλα δυστυχως η οικονομικη και κοινωνικη καταστροφη που επερχεται στην ευρωζωνη μολις φυτιλιαστει, σε κανα δυο χρονια το πολυ, η φουσκα της Wall δεν θα εχει προηγουμενο.

    Εννοειται οτι τα λεφτα θα εχουν επενδυθει σε δολαριακες αξιες χαμηλου κινδυνου μεχρι τοτε, αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΕΥΧΩΜΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΖΑΚ-ΠΟΤ TZOKER Διανεμόμενα Κέρδη 7.636.731,18 EURO ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ


    Γουορεν Μπαφος [ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ Όσο οι μετοχές πέφτουν τόσο θα συνεχίσω να αγοράζω", δήλωσε ο Buffett ] ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΑΣ Ο SP500 ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΕΑ ΥΨΗΛΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ -DAX ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. μπεεεεεεεεεεεεεεε γίδια. Άχρηστοι Ελληναράδες

    http://www.triklopodia.gr/vomva-megatonon-cnn-eurobank-ke-pireos-den-pernoun-ta-stress-tests-2/

    Μα πόσο ηλίθιος Ελληναράς μπορεί να είναι κάποιος να πιστεύει και να αναμεταδίδει δήθεν εμπιστευτικές πληροφορίες.

    Διαβάστε τι αναμετέδιδαν απο προχθές τα γίδια οι μέτριοι.
    http://www.triklopodia.gr/vomva-megatonon-cnn-eurobank-ke-pireos-den-pernoun-ta-stress-tests-2/

    Αμάν πια. Τους βαρέθηκε όλους όσους μένουν σε αυτό τον τόπο. Όπου γυρίζω και κοιτάζω βλέπω μόνο μέτριους, ημιμαθείς, πονηράκιδες και συνωμοσιολόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΔΑΣΚΑΛΕ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΣΟΥ 3 ΚΟΚΚΙΝΕΛΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ Γουορεν Μπαφος [ Λαπαβίτσας (οικονομολόγος): Ούτε την επόμενη χρονιά θα υπάρξει ρευστότητα στις τράπεζες - Ορισμένες είναι "ζόμπι" ] http://bankingnews.gr/τραπεζικά-νέα/item/166100-λαπαβίτσας-οικονομολόγος-ούτε-την-επόμενη-χρονιά-θα-υπάρξει-ρευστότητα-στις-τράπεζες-ορισμένες-είναι-ζόμπι.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Για τους trader-o-fun των τραπεζών βρίσκετε εδώ τα στοιχεία για τα stress test συνολικά και ανα τράπεζα μετά.
    http://www.eba.europa.eu/-/eba-publishes-2014-eu-wide-stress-test-results
    Ωραία εύκολα αρχειάκια για γρήγορη ματιά και συγκρίσεις.

    Επι των test τώρα μετά απο τόσα χρόνια ύφεση δεν νομίζετε οτι έπρεπε να φαίνονται και 2-3 δικές μας στην λίστα των 25 για τα μάτια του κόσμου? Βέβαια σας θυμίζω οτι η λίστα έχει τα νούμερα πρίν απο ενέργειες που έγιναν μέσα στο 14 όπως πχ αμκ και δεν περιέχει και τα καπιταλ πλανς που έχουν ήδη εγκριθεί ,αλλά ούτε αυτούς τους περίεργους ανώμαλους.αναβαλόμενους -πως τους λένε -φόρους του φθινοπώρου.Άρα πραγματική σουμα= ZERO dirty and xara. Είπα ο fire-FOX ΑΝ θέλει δεν κάνει και τίποτα απο πλευράς core tier.

    Ξαφνικά ενώ μετά το κεράκι της 10/6 (high 197,72 ΔΤΡ) ΌΛΟΙ βλέπαν και 10 και 20 και 30 δις μαύρα και άραχνα σήμερα ΟΛΟΙ έχουν προβλέψει σωστά το σωστό νούμερο. Τώρα βγαίνει η Ναντια η Κομανετσι για την 3πλη τουμπα κωλοτουμπα με διπλό σπαγγατο στον αέρα!!
    Αν κατανοήσει κάποιος την πραγματική φύση των stress test νομίζω και πολύ ασχοληθήκαμε. Απο όλη αυτή την ιστορία έχω ένα μόνο σημείο προβληματισμού.Αφορά την ετε και είναι γιατί τότες λέγανε οτι δεν χρειάζεται αμκ (των 2,5) ενω τελικά φαίνεται οτι η αμκ χρειάστηκε ,όπως και οτι ήταν "ορατό" οτι χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης ,να συμπληρώσω, στην ιντερνοτσαρκα βρήκα πολύ γκρίνια και δυσπιστία για τα ξε-στρεσ τεστς. Μάλλον αλλιώς τα περίμεναν πολλοί και αλλιώς θα τα βρούν απ'αύριο.

      Διαγραφή
    2. Αν δεν είχαν προηγηθεί τα stress tests της ΤΤΕ, θα ήταν όλες οι ελληνικές τράπεζες στη λίστα.

      Διαγραφή
  52. ΕΧΩ ΖΑΛΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ TZOKER ΤΖΑΚ-ΠΟΤ 9.239.458,87 EURO ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 21..00

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Στουπας, το σημερινο του αρθρο εχει τιτλο "Φυλαχτειτε..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΥΡΙΕ ΠΕΤΡΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΕΝΑ ΚΟΚΙΝΕΛΙ ΓΙΑ ΣΑΣ

      Διαγραφή
    2. Bonjour!

      Με την μόνη διαφορά ότι όταν γράφει ο Στούπας συνήθως γίνονται τα αντίθετα.

      Διαγραφή
    3. Κε Λουκά το κοκκινέλι να το μοιράσετε στους ξένους επενδυτές μπας και μεθυσουν κ ανεβασουν λιγο τον δεικτη, κε Δαρείε μακάρι ο στουπας να κανει λαθος

      Διαγραφή
    4. MONSIEUR PETROS το "μας πήραν τα χαρτιά πατριώτη" που γράφει την τελευταία πενταετία το θυμάστε???Στούπα το ανάγνωσμα....

      Διαγραφή
    5. Κύριοι δεν θα ξεχάσω οτι ο Στούπας απο το 2000 μας τα είχε πρήξει με 'καποιες μετοχές των 40 της μεσαίας κεφαλαιοποιησης".Μετα, στις 4000 μονάδες μας μιλούσε για"γραμμή μαζινό'!!!!!!τι να πεί κανείς.Ποσους εχει πάρει στο λαιμό του!!!!!!!!!!τι έλεγε για microland για "αγροτικός οικος Σπύρου"!!!!!!!Το άτομο την εχει δεί "Κοστολάνι της Ελλάδας"!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    6. Μαλλον Κοτσογλάνι της Ελλαδος...

      Αν δεν υπηρχε το καμαρι της Μανης, ο απολυτος αντιδεικτης Κλεωτσάκος με τα κορακια να κουτσουλανε την τεταρτοκαραφλα του και το μονιμο αμανε καταστροφολαγνίας, ο Κοτσογλανι-Στουπέτσι θα χτυπουσε ανετα τον επιζηλο τιτλο, επι ισοις οροις με Βλακαισάριο, Γκελαντάλι και Σια.

      Διαγραφή
  54. Εν τω μεταξύ και μέσα στο γενικό χαμό με τις τράπεζες το θωρηκτό Φ ξαπλώνεται αθόρυβα και διακριτικά και στην Αυστραλία .
    κύριε Τάκη τα σέβη μου!
    ΚΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΦΡΑΠΕΖΕΣ , ΦΑΛΙΜΕΝΤΟ , ΦΥΤΡΑ , ΦΑΡΣΑ , ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ , ΦΙΔΕΝΙΣΜΟΣ , ΦΙΔΑΚΙ , ΦΥΣΗ , ΦΡΑΠΕΣ , ΦΙΜΠΟ , ΦΟΡΜΟΖΑ , ΦΥΣΑΤΟ , ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ , Φ 18 ,

    ΦΕΤΙΧ , ΦΑΡΟΛΙΓΟ ΦΑΦΟΥΤΗΣ , FOREVER Φφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφ ΦΑΑ-ΟΣ

    Φο κκινελι φγηκε το φρασι

    Φ-ΙΓ αμμμμεεεεεεεεεεεεεεεεεεε


    Aleko mou Salaam

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Νομικές συμβουλές για «αποδέσμευση» καταθέσεων Η απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματικές τις δεσμεύσεις των τραπεζικών λογαριασμών από το Δημόσιο αλλάζει τα δεδομένα για όσους χρωστούν στο κράτος. Όπως εξηγεί στο capital T.V η δικηγόρος, Ανδριάνα Ζαχαρίου ο φορολογούμενος εχει νέα δικαιώματα και περιθώρια για να προσφύγει έναντι του Δημοσίου και να πετύχει την αποδέσμευση των τραπεζικών του καταθέσεων. ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΑΣΙΜΑΤΑΚΙΑ ΤΗΣ http://www.capital.gr/capitaltv/video.asp?id=2756

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. εφυγες για εξετασεις αιματος στις 10.40 το πρωι ψωνισμενος στα 1022 μουναδες βασης και τρισευτυχισμενος για την ΜΕΓΑΛΗ ΦΙΛΗ σου.... 2.42 μονο [ 0.24 δηλαδις παλαια κοπης ΕΛΙΣΑΒΕΤ ]

    και γυρνας με καθαρες εξετασεις πλεον [ Ντουρος που λενε στο χωριο ]

    ξυρισμενος πλεον στις 17.10 μμ

    στις 899 μουναδες με το ΦΠΑ και 1.97 την ΜΕΓΑΛΗ ΦΙΛΗ

    mpam...mpam mpam

    μπαμ ... μπαμ...μπαμ στα Ελληνικα

    αμ Κυνηγητικη η περιοδος K. Βροντακη ..!

    Salaam Alekoum

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Bonsoir!

    Αγόρασα μερικά κομμάτια ακόμα ΑΝΕΜΟ μεταξύ 1.03€ και 1.05€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην ΑΣΚΟ γίνεται της μαιμούς ο αρραβώνας κύριοι. Στημένοι με μισο εκατομμύριο κομμάτια σχεδόν ήταν και παραμένουν μέχρι το -30%. Κάποιος αποχωρεί?

      Διαγραφή
    2. Χαιρε, ατρομητε Δαρείε! Η μετοχη του Ανέμου (κατα το "ο γιος του ανέμου") νομιζω θα φυσηξει και λιγο βορεια τωρα που κουτουλησε στον ασσο... Βεβαια, η εισαγωγη στα 1,70, αν δεν λαθευω, τον Ιουλιο δεικνυει την κοντοφθαλμη αντιμετωπιση του χρηματιστηριου ακομα και απο τους σοβαρους συγκριτικα παραγοντες! Αντι να γλυκανουν αρχικα τους επενδυτες για να τους εχουν σταθερους "πελατες", προτιμουν συνηθως την αμεση κραχτή κερδοσκοπια χωρις διαρκεια. Κατι αναλογο με τους περισσοτερους μαγαζατορες εν Ελλαδι.

      Στην ΑΣΚΟ παντοτε γινονταν εκτροπα. Θελει θρασσος για να μπλεξεις με μετοχη εταιριας της οποιας οι βασικοι μετοχοι "ριχνονται" μεταξυ τους αγριως.

      Ειδα τη ΔΕΗ στα 6,25 (τιμη συμπιπτουσα με την αποσταση της γραμμης του παλιου τριποντου απο το καλαθι) και αγορασα μερικες. Μαλλον ξυπνησε ο παλαι ποτε σουτέρ μεσα μου. Να δουμε αν θα "χλατσάρω" ή θα σπρωχνομαι για το ριμπάουντ...

      Διαγραφή
    3. "Χλατσάρω"!!!!!!!!!

      Κ Μπάφε βγάζω την Super K απ' την αποθήκη και αρχίζω ζέσταμα....

      Διαγραφή
    4. τι παρατηρήσατε κ.Δαρειε στην ΑΣΚΟ;γιατι σήμερα δεν προλαβα να ριξω ουτε βλεφαρο..
      αν μπορειτε δωστε τα φωτα σας!
      Παναγος

      Διαγραφή
    5. Monsieur Panagos ήταν στημένες απο το 0.30 και κάτω 100στάρες μέχρι και το 0.25€. Η μία πάρθηκε στο 0.30€. Δεν ασχολούμαι προσωπικά με την μετοχή απλά το παρατήρησα και είπα να το γράψω.

      Διαγραφή
    6. MONSIEUR BAFE ο MONSIEUR TAKIS να είναι καλά που έγραφε για αυτά τα νούμερα όταν το χαρτί έπαιζε στο 1.60€. Ιδια πρόβλεψη με την ΙΝΛΟΤ πριν κάποια χρόνια, κίνηση της οποίας έπιασε με ακρίβεια λεπτού του Ευρώ.

      Διαγραφή
    7. http://tinypic.com/r/15ecmqh/8

      MONSIEUR PANAGOS εδώ δόθηκαν 38.000 τεμάχια που ήταν στημένα στο 0.3010 και τα 240.000 τεμάχια στημένα για αγορά στο 0.30€ που έμειναν 170.000.

      Διαγραφή
    8. ευχαριστω πολυ!!
      Πανάγος

      Διαγραφή
  59. Καλησπέρα τον αντιδείκτη αυτό τον είχα ξεχάσει σχόλιο επ' αυτού λέτε να shortαρει ΟΤΕ και να του βγει!!!!

    http://www.capital.gr/messages/postRedir.asp?id=3118291&pid=4649351#post4649351

    http://www.capital.gr/gmessages/postRedir.asp?id=4143266&pid=4649365#post4649365

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. κ. Τάκη Μορφωνιέ καλησπέρα. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο βιβλίο για να μάθω να διαβάζω ισολογισμούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα σας, ωραια ερωτηση θα με ενδιεφερε κι εμενα ενα βιβλιο για ισολογισμους εταιριων.

      Διαγραφή
  61. Ρε τον φούστη μάγος είναι ή γκουρού???
    http://xapatos.capitalblogs.gr/listArticles.asp?blid=525

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. KYΡIE Chabo ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΚΕΡΑΣΩ ΚΑΦΕ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ.. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ.. ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΔΕΣ. ΟΤΙ ΕΙΠΕ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΕ ΟΤΑΝ ΔΩΣΗ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑ ΘΑ ΣΑΛΤΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΡΕΛΙΑ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΩΡΕ ΑΡΧΟΝΤΙΕΣ .....................ΘΑ ΣΑΛΤΑΡΩ ΘΑ ΣΑΛΤΑΡΩ-ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΝΝΙΤΣΑΡΗΣ ...........................ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΙΧΟΙ, ΜΟΥΣΙΚΗ-ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΝΝΙΤΣΑΡΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ https://www.youtube.com/watch?v=rj0ekEr6uLc

      Διαγραφή
    2. Monsieur Chabo είναι γνωστός στα μέρη μας και ως πινέζας. Παντού βλέπει φούσκες που είναι έτοιμες να σκάσουν. Την ΜΠΕΛΑ αν θυμάμαι καλά απο τα 7€ η 8€ την έβλεπε για φούσκα έτοιμη να σκάσει. Και μετά έγραψε σχεδόν επι 2....

      Διαγραφή
    3. Κ.Λουκά ,τον Δάσκαλο τον ακούω και είμαι μακρυά από ζομποτράπεζες, έλα μου όμως που φόρτωσα πολύ ρεύμα παρατηρώντας το αζιμούθιο του δασκάλου να γράφει 2η στάση τα 17 ευρά και έπαθα ηλεκτροπληξία ...
      Messie Dario, o πινέζας έγινε επίκαιρος ..http://xapatos.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=50360&blid=525
      Καλό βράδυ σε όλους !!!

      Διαγραφή
    4. φιλαρακι


      Chabo ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΑΦΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ


      Γουορεν Μπαφος ΑΓΟΡΑΣΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ [
      Ειδα τη ΔΕΗ στα 6,25 (τιμη συμπιπτουσα με την αποσταση της γραμμης του παλιου τριποντου απο το καλαθι) και αγορασα μερικες. Μαλλον ξυπνησε ο παλαι ποτε σουτέρ μεσα μου. Να δουμε αν θα "χλατσάρω" ή θα σπρωχνομαι για το ριμπάουντ ]

      Διαγραφή
    5. ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ Γουορεν Μπαφος ΣΑΣ ΕΥΧΩΜΕ ΝΑ ΑΝΕΒΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΙΜΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ

      Διαγραφή
    6. Ευχαριστω, Λουκα! Καλαθοσφαιρικα θα οφειλα να επανατοποθετηθω στα 4,80 (αποσταση ελευθερων βολων). Επενδυτικα, οφειλω να ομολογησω οτι δεν εχω προαποφασισει. Καποιες φορες, οταν το ριμπάουντ φαινεται χαμενο καλυτερα να μην το κυνηγας και να λαμβανεις θεση αμυνας...

      Διαγραφή
    7. ΚΥΡΙΕ


      Γουορεν Μπαφος ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΦΕΡΗ ΟΤΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΩΣΑΣΤΕ ΝΑ ΠΕΦΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΑΠΟ ΑΜΥΝΩΜΕΝΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ [


      Γουορεν Μπαφος24 Οκτωβρίου 2014 - 6:07 μ.μ. Για να μην το κουραζουμε λοιπον, σας λεω ευθεως οτι η μακροβιοτερη απο τις επομενες κυβερνησεις θα ειναι η συσταθεισα εκ της συνεργασιας Τσυριζα - Νεας Δημοπρασιας. Απλα εκτιμω οτι θα προσπαθησουν να τρεναρουν οσο γινεται την καταρρευση της κυβερνησης Σαχλαμαρά, διοτι ετσι καθυστερει και η αναποφευκτη φθορα της προαναφερθεισας κυβερνησης συνεργασιας, η οποια αποτελει κι ενα απο τα τελευταια χαρτια του συστηματος. Αυτος ειναι ο λογος που θα εξευρεθουν οι απαραιτητες ψηφοι για την εκλογη Προεδρου Δημοκρατιας, γεγονος που αλλωστε διαφαινεται απο την αγαρμπη εσπευσμενη ταυτοχρονη διαλυση των μικρων κομματων ]

      Διαγραφή
    8. Ενθάδε κείται ο μπατίρης ο Λουκάς
      που είπε τούτη την κουβέντα τη μεγάλη
      πως τα λεφτά σου όσο ζεις αν δεν τα φας
      όταν πεθάνεις θα στα φάνε κάποιοι άλλοι.

      Γι’ αυτό γλεντήστε μες στον ψεύτικο ντουνιά
      μη σας σκλαβώνει η κακία και το χρήμα
      και να θυμάστε την κουβέντα του Λουκά
      πως ούτε φράγκο δε θα πάρετε στο μνήμα
      Στίχοι: Κώστας Βίρβος
      Μουσική: Γρηγόρης Μπιθικώτσης


      1. Γρηγόρης Μπιθικώτσης

      Όταν πεθάνω σ’ ένα γλέντι μια βραδιά
      να μην κλάψετε μα τραγούδια να μου πείτε
      και στο σταυρό μου να μου γράψετε παιδιά,
      ένας μπατίρης ευτυχής ενθάδε κείται Ο μπατίρης ο Λουκάς https://www.youtube.com/watch?v=_bDacsIUnvg

      Διαγραφή
    9. Τι τα θέλεις τα λεφτά;
      Να τα κάψεις, τι τα θες;

      Τα λεφτά είναι δανεικά
      χέρια αλλάζουν τακτικά
      να τα κάψεις, τι τα θες
      μήπως τα ’χες κι από χθες;

      Γλέντα τη ζωή, γλέντα τη ζωή
      όλοι δύο μέτρα παίρνουν γη

      Τα λεφτά είναι δανεικά
      χέρια αλλάζουν τακτικά
      να τα κάψεις, τι τα θες
      μήπως τα ’χες κι από χθες Γλέντα τη ζωή ( Τι τα θέλεις τα λεφτά; ) Η φούσκα του αιώνα...







      Κάποτε η ιστορία θα καταγράψει πως η μεγαλύτερη φούσκα του εικοστού πρώτου αιώνα δεν ήταν ούτε αυτή των μετοχών, ούτε αυτή των ακινήτων, ούτε αυτή των ομολόγων αλλά αυτή των Fiat χαρτονομισμάτων, που όταν κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον σκάσει, τα περισσότερα χαρτονομίσματα δεν θα αξίζουν ούτε καν το χαρτί και το μελάνι που θα είναι τυπωμένο πάνω τους. ΓΕΝΙΤΣΑΡΗΣ ΜΙΧ - ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΕΙΣ ΤΑ ΛΕΥΤΑ Σπανιο https://www.youtube.com/watch?v=vF5ahN3ge18

      Διαγραφή
    10. ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΩΣΑΣΤΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΗΜΑΣΤΕ ΜΠΑΤΗΡΗΔΕΣ ΚΑΛΥΝΥΧΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΑΣΚΑΝΔΑΛΙΣΤΑ

      Διαγραφή
  62. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΕΓΩ ΜΑΓΚΑΣ ΦΑΙΝΟΜΟΥΝΑ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΗΣ (LIVE) https://www.youtube.com/watch?v=TfWaVXPLPJ0

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  63. Καλημέρα σε όλους, ευχαριστούμε μπαμπά μαμά θείοι γείτονες συμπατριώτες όλους για τον τόπο που κρατήσατε όρθιο και μας τον παραδώσετε, ειλικρινά πιστεύω πως το ίδιο έχουμε την πρόθεση να προσπαθήσουμε κι εμείς


    Προχθές είχαμε την επανεκλογή στην προεδρία της Βραζιλίας της σοσιαλίστριας Ντίλμα Ρούσεφ. Χθες Δευτέρα με το άνοιγμα το EWZ (ishares MSCI BRAZIL) βούτηξε κάτω 7,5% κλείνοντας τελικά στο -4,5% αλλά και η Goldman Sacks βγήκε στην αντεπίθεση άμεσα. Δεν βγάλατε αυτόν που θέλουμ εμείς, τον εκλεκτό...εεεε, τότε η δίκαιη τιμή στο νόμισμα σας είναι -40%(!!!) χαμηλότερα από εδώ (κι ας έρχεται ήδη από μεγάλη πτώση). Και άντε βγάλτε μου από το μυαλό οτι η φτωχο/μικρομεσαία τάξη που αριθμεί πολλές δεκάδες εκατομμύρια ψυχές (ψηφοφόρους της οικονομολόγου/μαρξίστριας) δεν θα το πγιούν αλύγιστον από τον πληθωρισμό και τα απαγορευτικά επιτόκια δανεισμού. Και μιλάμε για τη Βραζιλία των 200εκ. !!! Την 5η μεγαλύτερη χώρα του κόσμου. Α ρε Πουτιν που τους χρειάζεται (τελευταία μας ελπίδα για το Χαος στον πλανητη, αν μας βγει κι αυτός γατάκι, την κάτσαμε τη βάρκα).

    Στα δικά μας τώρα. Τι θα κάνει το GREK όταν βγει ο Αλέξης? Τα ομόλογα? Μαντεύουμε.

    Ως προς τις τράπεζες.Στο δικό μου μυαλό τα πράγματα έχουν περίπου ως εξής:

    Για να πάει καλά το μαγαζί μου χρειάζεται εμπόρευμα. Εμπόρευμα που να το αγοράζω φτηνά και να το πουλώ ακριβώτερα. Οι τράπεζες εμπορεύονται χρήμα. Με τους περιορισμούς που τους έχουν βάλει-αναμονή (???) νομοθετικής ρύθμισης κόκκινων δανείων, αναστολή πλειστηριασμών κλπ-ΔΕΝ έχουν εμπόρευμα. Αρα τι να πουλήσουν-δανείσουν κι από που θα κερδίζουν? Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Βαρουφάκης από εκεί ακριβώς-τις τράπεζες- ξεκινά στο link που ποστάρησα τις προάλλες και στο ξαναβάζω σήμερα.

    http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/12/t-30-vid.html

    Αν είναι δυνατόν η κυβέρνηση ν΄αποφασίζει τι θα κάνει ο άλλος στο μαγαζί του (αναφέρομαι σταθερά στις τράπεζες)...πόσο κούρεμα στους δανειολήπτες ιδιώτες κ επιχειρήσεις, τι επιτόκιο, πόσες δόσεις...ρε Σαχλαμάρα-Βενζεβουλ και Σια δεν πάτε να γαμηθείτε? Αφήστε να ξυπνήσουν τα ζόμπι-τράπεζες μπας και πάρει μπρος η οικονομία. Δεν λέω να μην γίνει διαπραγμάτευση. Αλλά οι δυό τους δανειολήπτες και τράπεζες. Χωρίς τους κρετίνους που νομοθετούν στο πόδι και κάθε νομοθέτημα φέρνει περισσότερα προβλήματα απ΄όσα τάχα λύνει.

    Από το link του κ. Βαρουφάκη (περσινό θυμίζω-Νοέμβρης 2013) πλέον της άποψης ότι κάποια φόρμουλα για πλειστηριασμούς πρέπει να αποφασιστεί άμεσα, κρατώ επίσης και ότι η τρόικα δεν θα φύγει ποτέ (μακάρι), κάποια μορφή της θα υπάρχει πάντα (ευτυχώς μια κ οι δικοί μας πολιτικοί και τεχνοκράτες είναι για τα μπάζα).

    Κατεδαφίσεις οι 300. Πληροφορίες εντός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΩΤΙΑΡΗΔΕΣ Γενιτσαρης - Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ Ο ΒΑΡΥΣ https://www.youtube.com/watch?v=-4KIW8owu8A&list=PL8C4EAB1855589E5E&index=18

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Καλημέρα σε όλους.
    Κε Τάκη και λοιποί φίλοι φυσικά, .....θα ήθελα, εάν και όταν και εφόσον έχετε τον χρόνο και την διάθεση, ένα σχόλιο για τον ΟΛΠ μετά τα όσα τον τελευταίο καιρό συμβαίνουν.
    Έχω υπόψη μου όλα τα γραφόμενα κατά το παρελθόν, τόσο από εσάς όσο και τους φίλους εδώ.
    Μήπως στις εδώ τιμές αξίζει μία ''αποταμίευση'' χρημάτων μακροπρόθεσμα?
    Ευχαριστώ, Βίκτωρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. 24 [ ΟΙ ΕΦΤΑ ειναι απο τη Θασο ] παιχτες εχουν μεινει στο μαγαζι φορωντας ολοι τα τελευταια στη μοδα απορροφητικα PAMPERS διοτι που καιρος για τουαλετα...!

    χχχχμχμχμχμχ μετα που μεγαλωσαν τη συνεδριαση εχουν προβλημα ...


    χχχχμμμμχχμμχμ οποτε εμεις οι μακροπροθεσμοι περιμενουμε να πεσει και το τελευταιο φραγκο τους

    χχχμχμμχ μεχρι τοτες , δουλειες κηπου , μακροβουτια στο απεραντο γαλαζιο ...και στα υποψιν

    Στηριξη ο ΚΜΟ 4450 εργασιμων 1.40

    Αντισταση ο ΚΜΟ 11270 εργασιμων.... 1.50

    Το παραξενο παντως ειναι οτι απαεχουν 10 σεντ ο ενας με τον αλλο .... και ετσι οπως πανε θα εχουμε τη μεγαλη συναντηση το ΠΑΣΧΑ


    μεχρις τοτες ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ


    Summer is coming soon

    https://www.youtube.com/watch?v=5q9H2cd36RU

    Aleko mou Salaam

    ps ειπαμε στον Πι-πι-κο 500 πρωτη σταση στα 2117 και αυτοι παρακουσαν 2417 ..

    Χαλαλι τους

    χχχμμ αμ εκει ειναι η δευτερη σταση

    η πρωτη σταση ηταν για τα 2117 και διορθωση της προκοπης αλλα εγινε νωριτερα !

    αμ δεν μας τα λενε και ολα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece

    μα ρε γαμωτο ....ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

    για 370 ψωροχιλιαρικα θα μας πανε στο πατο ??

    θα βαλουμε το MASSALA , τον ΚΟΚΚΑΡΙΑ-ΡΗ και το ΜΠΟΜΠΟΛΕΙΚΟ να τα πλερωσουν

    αντε να τσονταρει και απο 2 χιλιαρικα και ο ΜΙΓ ας και καθαρισαμε ....!

    Aleko mou Salaam

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. κανείς αισιόδοξος στον ορίζοντα ?????????????????
    ας έρθει και ο τσίπρας να δώσει την τελική βολή στην ελλαδίτσα μας να τελειώνουμε.
    Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα καλό για τον επόμενο μισό χρόνο τουλάχιστον. Τα μόνα που θα μπορούσαν να σώσουν την ψυχολογία θα ήταν θετικά νέα από το μέτωπο του χρέους ή συμφωνία για το πρόσωπο του ΠτΔ. Με δεδομένη την παγίωση της διαφοράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, οι δανειστές δεν έχουν κανένα λόγο να κάνουν κάποια σημαντική κίνηση στον τομέα του χρέους, παρά μόνο αν συμφωνήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Για τον ΠτΔ το σκηνικό είναι ασαφές, δεν μπορώ να καταλάβω εάν η συγκυβέρνηση τρέφει ακόμα ελπίδες και εργάζεται προς αυτόν το σκοπό, ή έχει εστιάσει στις εκλογές.

      Συνεπώς οι 1100 μονάδες που έχουν αναφερθεί τον τελευταίο καιρό σαν στόχος έχουν πολύ λίγες πιθανότητες να επαληθευτούν, ο δρόμος είναι σαφώς κατηφορικός και πιστεύω ο κύριος Αντιδείκτης θα επαληθευτεί και σε αυτήν του την πρόβλεψη. Οποιοδήποτε ανοδικό ξέσπασμα θα αποτελεί περισσότερο ευκαιρία "ξεφορτώματος" παρά ένδειξη αναστροφής της τάσης. To μόνο ερωτηματικό απέναντι στο απαισιόδοξο σενάριο είναι οι υψηλοί τζίροι που σημειώνονται σχεδόν καθημερινά. Αν κάποιος πουλάει, τότε κάποιος αγοράζει, αλλά με αυτούς τους τζίρους αποκλείεται όλοι οι αγοραστές να αφορούν κορόιδα που "τσίμπισαν".

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σας.
      Απόλυτα λογικό το σενάριο που περιγράψατε,προκρίνεται από όλους τους αναλυτές . Γιαυτό ελπίζω να διαψευθεί,η ομοιόμορφη θεώρηση δεν αρμόζει στα χρηματιστήρια.
      Υποθέτω ότι ο πατέρας σας κράτησε το μισό της προίκας σας για να το σπρώξει αύριο στο νέο τζακποτ. Εύχομαι να είναι ο μοναδικός τυχερός.Την δική μου την τύχη την είδα ,αν και δεν έχω παράπονο από το ξυστό της εποχής του κυρίου Σωκράτη.Να είστε καλά.

      Διαγραφή

    3. Το χρηματιστηριακό παιχνίδι παίζεται με χαρτιά και με λεφτά. Όσο έχω ρευστό κρατώ την τύχη μου στα χέρια μου. Το περιβάλλον είναι σαφέστατα καλύτερο τόσο για τη χώρα όσο και για αρκετές εταιρείες της αγοράς. Κάποιες έχουν κατά καιρούς έχουν επισημανθεί στο μπλογκ. Τις ξέρουμε έχει σημασία όμως το πότε θα τις ψωνίσουμε.

      Εάν θεωρώ λοιπόν ότι το πρόβλημα είναι οι πιθανότατες εκλογές κλείνω τ΄αυτιά μου στις σειρήνες της πιθανά καλής αποτίμησης. Δεν ξεχνώ πως οι σειρήνες μάγευαν αλλά και κατασπάρασαν τους ταξιδιώτες. Σφίγγω λοιπόν το μετρητό μου και περιμένω το timing. Φυσικά και στεναχωριέμαι για το κόκκινο χαρτοφυλάκιο μου, δεν σκάω όμως γιατί με τις σωστές αγορές "τότε" θα φτιάξω τους μέσους όρους και με τις σωστές εταιρείες γρήγορα θα βγω στον αφρό.

      Αν πάλι γυρίσει η πλάστιγγα υπέρ της αποφυγής εκλογών πάλι μια χαρά. Θ΄ανέβουν τα χαρτιά που έχω. Κι όλο και κάτι θα ψωνίσω ενόψει Jannuary effect. Μια χαρά.

      Όσο έχω ρευστό κρατώ την τύχη μου στα χέρια μου. Αμαρτία να την αφήσω να πέσει ξοδεύοντας το πρόωρα.

      Διαγραφή
    4. Kαλησπέρα,
      Και εγώ ελπίζω να διαψευσθεί το σενάριο. Μπορεί με κάποιον τρόπο που εγώ δεν μπορώ να διακρίνω ο ΣΥΡΙΖΑ να έρθει στην κυβέρνηση για καλό, αλλά πιστεύω πως η εξάντληση της 4ετίας από την παρούσα συγκυβέρνηση είναι το μικρότερο κακό για τη χώρα.

      Εκεί που έχει φτάσει το τζακ-ποτ, είναι βέβαιο πως πλέον τίποτα δεν τον σταματά! :)

      Διαγραφή

    5. Οταν αναφέρομαι σε καλύτερο περιβάλλον το συγκρίνω με το προεκλογικό 2012. Εχει ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος δραχμής, οι υφεσιακές χρονιές είναι πίσω μας, η ανεργία σαν να φρενάρει, η ευρωπαική τραπεζική ενοποίηση έκανε το πρώτο δειλό βήμα.

      Διαγραφή
  69. κι ομως κινείται

    Μανωλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Περίεργοι καιροί... Η δεη να φτάνει τον κάτω στόχο του τριγωνο-ΩΚΩ και ταυτόχρονα ο Πειραυλος να κρατίεται στον πόντο πάνω απο στήριξή (με το δικό μου τρόπο-σκέψης) και κανά 20% πάνω απο το πρόσφατο χαμηλό του.

    αυτά τα αλφακια που είχα δώσει τότεςςςςς που ο παλίκαρος ο γκρινλαιτ εμπαινε πανυγυρικά αρχισα να τα ξαναμαζεύω . Τώρα βέβαια εδώ θέλει αυστηρή πειθαρχία στο στοπ γιατί το πτωτικό σενάριο εδώ σημαίνει λιώσιμο!!! Στόχο θα βάλω στο 0,651 ελπίζωντας τα παλικάρια που μπήκαν στην αμκ να προστατεύσουν το κλείσιμο της χρονιάς (τους).

    Mytil θα ξαναγίνει βαγγελίνιο μόνο πάνω απο τα 6,10-15 (ναι έξη είναι) μέχρι τότε ταπας και αναμονή να ωριμάσει το ιισκυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Πολυ φθηνια στο ΧΑΑ, αλλα κ πολυ συγχυση , σαν να δοκιμαζεται η συμβατικη σοφια του πλανητη. Οι οικονομολογοι εχουν αρχισει να σκιζουν τα πτυχια τους με την παγκοσμιο κουβαρι που δημιουργειται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΙΜΗ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΑΣΚΑΛΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Angelos - Καλησπέρα σας. Σήμερα ανακοίνωσε αποτελέσματα για το 2017 η ΚΑΡΤΖ. Μπορεί καποιοι δείκτες να επηρεάστηκαν θετικά από την μη επαναλαμβανόμενη πώληση του ξενοδοχείου αλλά ούτως ή άλλως και πάλι είχε πολύ καλά αποτελέσματα και κυρίως προοπτικές (ειδικά στην ενέργεια αλλά και με το νέο ξενοδοχείο). Θεωρείτε πως υπάρχουν πάνω από 3-4 εταιρίες στο ΧΑ με καλύτερους δείκτες/διοίκηση/προοπτικές; Μιλάω σαν όμιλο και όχι σαν συμπεριφορά μετοχής, αυτή επηρεάζεται απο τό free float κι ελπίζω να βελτιωθεί μέσω placements - μαλλον γι αυτό συμμετέχει και στο σχετικό roadshow. Eυχαριστώ για την ενημέρωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως εξαιρετικά αποτελέσματα για τον όμιλο ΚΑΡΤΖ.

      Διαγραφή
  74. Πακέτα συνολικά 40,000 τεμάχια στο 7,60 πέρασαν σήμερα. Σε θεσμικό ημεδαπό, ακούω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂