Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΥΓΕΙΑ αναδημοσίευση δίχως νεώτερα στοιχεία

ΟΜΙΛΟΣ ΥΓΕΙΑ
 
Η MARFIN το 2006 εξαγοράζει το 49% του ΥΓΕΙΑ προσφέροντας 53 εκατ. ευρώ στη βασική μέτοχο κυρια I. Aρβανίτη. 

ΠΡΟΣΟΧΗ μεγάλη!!!!!!!!!! 
Μιλάμε για το ΥΓΕΙΑ το νοσοκομείο και τίποτα άλλο. Δίχως Μητέρα, δίχως ΛΗΤΩ και δίχως το ΥΓΕΙΑ Αλβανίας.
Η κυρία Αρβανίτη δέχτηκε να πουλήσει το 49% έναντι 53 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον η κυρία Αρβανίτη ουδέποτε ακολούθησε τον mister Βγενό στις παλαβομάρες των ετών 2007-2014 με συνέπεια το υπόλοιπο ποσοστό της να συρρικνωθεί.

Η ουσία είναι ότι η κυρία Αρβανίτη δέχτηκε να πουλήσει το 49% (διατήρησε, το 2006, τον έλεγχο του 23,8%) σε μια τιμή 2,7 φορές υψηλότερη της καθαρής θέσης του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.
Τα ίδια κεφάλαια του ΥΓΕΙΑ ήταν 40 εκατ και ο δανεισμός του ΥΓΕΙΑ 46,5 εκατ.
Άρα η κυρία Αρβανίτη μια χαρά πούλησε αφού ο mister Βγενό με την προσφορά που της έκανε αποτίμησε το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ 108 εκατ το 100% του ΥΓΕΙΑ + 46,5 ο τραπεζικός δανεισμός = 154,6 εκατ


Όμως εμείς πρέπει να κρατήσουμε ότι το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ το 2006, στις καλές εποχές του 2006, άξιζε 40 εκατ (ίδια κεφάλαια) + 46,5(τραπεζ. δανεισμός) = 86,5 εκατ. Άντε να προσφέρεις και κάτι παραπάνω μια κατοστάρα στρογγυλεμένη (μαζί με τον δανεισμό) είναι μια καλή αποτίμηση για το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ (δίχως ΜΗΤΕΡΑ, δίχως ΛΗΤΩ και δίχως Αλβανίες)

Έτσι λοιπόν το 2007 ήρθε η Μαρφίν.
Προσοχή!!!
Τα πάγια περιουσιακά στοιχεία (Ενσώματα πάγια) το 2006 άξιζαν 89,857 εκατ. και το 2008 με τις απανωτές εξαγορές του Βγενό έφτασαν στα 253,5 εκατ.
Τα πάγια περιουσιακά στοιχεία δηλαδή τα κτήρια + ο ιατρικός εξοπλισμός το 2006 άξιζαν 89,8 εκατ. ενώ σήμερα υπολογίζονται σε 206,3 εκατ.
Προσοχή!!
89,8 εκατ λοιπόν το 2006 τα πάγια (κτήριο + ιατρικός εξοπλισμός) του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ
206,3 εκατ. σήμερα όπου συμπεριλαμβάνεται το ΜΗΤΕΡΑ + ΛΗΤΩ + το νοσοκομείο της Αλβανίας.
Άρα δεχόμαστε ότι ο όμιλος ΥΓΕΙΑ του 2014 μεγάλωσε κατά 2,3 φορές σε σχέση με το 2006.
Αυτό πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και όχι τα λογιστικά κολπάκια του mister Βγενόπουλο.

Όμως ας επανέλθουμε το 2006 που πήρε ο Βγενό το ΥΓΕΙΑ απο την κυρία Αρβανίτη.
Τι ακολουθεί κατόπιν??
1) Εξαγορά του 100% το ΜΗΤΕΡΑ έναντι συνολικού τιμήματος περί τα 300 εκατ. ευρώ.
Το ΥΓΕΙΑ (δίχως τον δανεισμό του) το κοστολόγησε 108 εκατ. και κατόπιν παίρνει το ΜΗΤΕΡΑ (+ΛΗΤΩ) απο τους ιατρούς μετόχους με 300 εκατ.
Θεέ και κύριε!!! Μιλάμε για πανάκριβες εξαγορές. Μιλάμε για προσφορές στο Θεό.
Φυσικά μην φανταστείτε ότι πρόσφερε 300 εκατ. στους ιατρούς μετόχους. Νέες Μετοχές του ΥΓΕΙΑ τους έδωσε, γιαυτό ήταν και τόσο ανοικτοχέρης.

2) Αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου 59,9 εκατ (2007 εξαγορά του αρχικού 12,2% του ΜΗΤΕΡΑ) + 82,9 εκατ (2009) + 87,9 εκατ (2011) = 230,7 εκατ.
Υπάρχει άλλη μια ΑΜΚ με εισφορά σε είδος για τον έλεγχο του 100% του ΜΗΤΕΡΑ

3) Εξαγορές και συμμετοχές σε εταιρίες στην Τουρκία + Κύπρο και κατόπιν άρον άρον αποχωρήσεις.

Άρα ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ότι τα υψηλά ίδια κεφάλαια που εμφανίζει ο όμιλος ΥΓΕΙΑ είναι δημιούργημα των πανάκριβων εξαγορών και εμφανίζονται λογιστικά ως υπεραξίες.
Στην πραγματικότητα μιλάμε για ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ και μουσαντένια ίδια κεφάλαια.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Ο ισολογισμός του ΥΓΕΙΑ είναι ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΣ και εμφανίζει πολύ μεγαλύτερα ίδια κεφάλαια απο τα πραγματικά ίδια κεφάλαια.

Το 2014 τα ίδια κεφάλαια του ομίλου ΥΓΕΙΑ είναι 161,6 εκατ.
Υπεραξία επιχείρησης 100,9 εκατ.
Ως υπεραξία αναγράφεται τα παραπάνω ποσά, απο τα ιδια κεφάλαια, που δαπανήθηκαν για να γίνουν οι πανάκριβες εξαγορές.
Τραπεζικός δανεισμός 164,4 εκατ.


Άρα συμμαζεύουμε τα νούμερα.
1) Σήμερα ο όμιλος ΥΓΕΙΑ σε σχέση με το 2006 (πριν έρθει η Μαρφίν) είναι 2,3 φορές μεγαλύτερος.
Αυτό φαίνεται απο τα Ενσώματα πάγια.

2) Το 2006 (πριν έρθει ο Βγενό) το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ άξιζε 40 εκατ. και ο Ισολογισμός του δεν ήταν μοχλευμένος. Άρα δεχόμενοι ότι η εταιρία, με τις εξαγορές Μητέρα, Λητώ + το νοσοκομείο στην Αλβανία μεγάλωσε κατά 2,3 φορές τότε τα σημερινά ίδια κεφάλαια θα πρέπει να είναι το πολύ:
40Χ2,3 = 92 εκατ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σήμερα όμως τα ίδια εμφανίζονται 161,6 εκατ. έχοντας όμως μέσα τους υπεραξία επιχείρησης 100,9 εκατ. και Άυλα περιουσιακά στοιχεία 82 εκατ. ευρώ (όταν τα άυλα ήταν 4,4 εκατ. πριν έρθει ο Βγενό)
Μιλάμε για τρομακτικά νούμερα!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Για όποιον αντιλαμβάνεται βεβαίως.

3) Τα δάνεια το 2006 (πριν έρθει ο Βγενό) ήταν 46,5 εκατ. σήμερα 164,4 εκατ. 3,53 φορές υψηλότερα.
Δηλαδή ενώ η εταιρία μεγάλωσε κατά 2,3 φορές τα δάνεια αυξήθηκαν κατά 3,5 φορές.
Οι ΑΜΚ συνολικού ύψους 230,7 εκατ. ευρώ δεν ήταν ικανές να χρηματοδοτήσουν τις ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ εξαγορές. Χρειάστηκαν και 118 εκατ. τραπεζικού δανεισμού.


Φυσικά για κέρδη ούτε κουβέντα.
Με αποσβέσεις + τοκοχρεολύσια = 30 εκατ. ευρώ πραγματικά και λειτουργικά κέρδη είναι αδύνατον να βγουν.
Φυσικά να αποπληρωθεί ο δανεισμός είναι όνειρο θερινής νυκτός.
Ακόμη και όλες τις αποσβέσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ να τις κατευθύνει η διοίκηση προς την αποπληρωμή του δανεισμού θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 χρόνια. Όμως τότε το νοσοκομείο θα είναι σαράβαλο καθώς δεν θα εκσυγχρονίζεται.
Άρα χρειάζεται να δουλέψει σε φουλ ρυθμούς ο όμιλος και να περιορίσει τα κόστη. Ούτε το ένα είναι εύκολο (λόγω κρίσης δεν μπορεί να δουλέψει σε φουλ ρυθμούς ένα νοσοκομείο τόσο υψηλού επιπέδου σαν το ΥΓΕΙΑ) ούτε το άλλο (είναι δύσκολο να πεις σε μεγαλοιατρούς που έχουν μεγάλη πελατεία και φήμη να περιορίσουν κόστη) είναι δυνατόν να γίνει.

Άρα το νοσοκομείο πρέπει να επιστρέψει σε χέρια ιδιώτη που να ξέρει να το δουλεύει και ταυτόχρονα να προχωρήσει σε μεγάλη ΑΜΚ με σκοπό να κατεβάσει τον τραπεζικό δανεισμό κάτω απο τα 80 εκατ. ευρώ.
ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!!!

Το ερώτημα που τίθεται.
Και πόσο μπορεί να προσφέρει ένας ιδιώτης για να αγοράσει το ΥΓΕΙΑ απο την ΜΙΓ????
Αν αυτός ο ιδιώτης δεν είναι ο Βγενόπουλος (που αγοράζει πανάκριβα) τότε δυσκολεύομαι να δω ιδιώτη να προσφέρει περισσότερα απο 200 εκατ. να πάρει τον όμιλο ΥΓΕΙΑ.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!
Όταν λέω 200 εκατ. ευρώ βάζω μέσα και τον τραπεζικό δανεισμό τον οποίο να καλύψει άμεσα, οπότε οι πιστωτές του ομίλου δεν θα έλεγαν όχι να πάρουν με την μια 164,4 εκατ. ευρώ τραπεζικού δανεισμού.
Άρα, δίχως τα δάνεια, θα κοστολογούσα το ΥΓΕΙΑ μεταξύ 40 με 90 εκατ. ευρώ τα οποία όμως χρόνο με τον χρόνο θα ελαττώνω καθώς η κατάσταση χειροτερεύει!!!
 


Μα είναι δυνατόν κύριε Τάκη, θα μου πείτε, να ζητάς να αγοράσεις το ΥΓΕΙΑ 90 εκατ. το πολύ??? Είναι δυνατόν να σου πουλήσουν μια εταιρία κάτω απο τα ίδια κεφάλαια της??

Καταρχήν τα ίδια κεφάλαια του ΥΓΕΙΑ είναι άγνωστο πόσα είναι. Μπορεί να είναι ήδη ΜΗΔΕΝ. Βγάλτε όξω υπεραξίες και άυλα και πείτε μου τι μένει!!!
Κατά δεύτερον, να σας πω ότι ως αγοραστής δίνεις τιμή μεγαλύτερη των ιδίων κεφαλαίων μόνο αν το μαγαζί που πας να αγοράσεις ''φυσάει'' και πάει καλά. Εδώ το ΥΓΕΙΑ βαριανασαίνει. Κέρδη δεν πρόκειται να βγάλει και τα δάνεια δεν πρόκειται ποτέ του να τα αποπληρώσει. Κάθε μέρα που θα περνάει θα είναι και χειρότερη για το ΥΓΕΙΑ.
Άρα 90 εκατ. και πολλά του πέφτουν ---> Μάλλον αγοράζω και ακριβά.

Να αγόραζα την ΜΠΕΛΑ ή τον Καρέλια υψηλότερα (εως και αρκετά υψηλότερα) των ιδίων τους κεφαλαίων ΝΑΙ. Αλλά εδώ στο ΥΓΕΙΑ τι να αγοράσω??? 


 Προσέξτε τώρα και αυτό


Με μπλέ ράβδους φαίνονται οι αποσβέσεις του ΥΓΕΙΑ οι οποίες αυξάνονται καθώς στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ απο το 2007 ενοποιούνται και ΜΗΤΕΡΑ ΛΗΤΩ και κατόπιν και το νοσοκομείο στα Τίρανα.
Με κόκκινες ράβδους φαίνονται οι χρηματοροές.

Αν μια εταιρία λειτουργεί σωστά θα πρέπει οι λειτουργικές χρηματοροές να είναι υψηλότερες των αποσβέσεων. Με αυτόν τον τρόπο μια βιομηχανία, όπως και τα νοσοκομεία εκσυγχρονίζουν τον εξοπλισμό τους αγοράζοντας νέα μηχανήματα.
Απο το 2007 και κατόπιν το πράμα βρωμάει μπαρούτι. Η εταιρία για να λειτουργήσει πρέπει να δανείζεται καθώς οι χρηματοροές είναι χάλια.

Για όποιον μπορεί να καταλάβει μερικά πράματα. Οι υπόλοιποι μπορούν να θεωρούν ότι εσκεμμένα οι τιμές των μετοχών πάει προς τα κάτω επειδή, τάχα μου, ο market maker θέλει να μαζέψει χαρτιά ή επειδή επιχειρείται ξεπούλημα της εταιρίας.


198 σχόλια:

  1. ΕΧΑΕ : Απάντηση προς κύριο deltas kilo
    Κύριε deltas kilo δεν πρόκειται να πω αν θα πουλήσετε ή θα αγοράσετε ΕΧΑΕ - θα σας γράψω μόνο μερικές σκέψεις και θα σας δώσω ορισμένα στοιχεία.

    ΕΧΑΕ λοιπόν - πρόκειται για μηχανή κοπής χρήματος. Το χρήμα ρέει άφθονο στην ΕΧΑΕ.
    Το μοναδικό πρόβλημα της ΕΧΑΕ είναι ότι είναι ΥΠΕΡΘΩΡΗΚΤΟ αλλά όλο το Ενεργητικό της το έχει σε cash. Δεν είναι βιομηχανία να έχει τα σύγχρονα εργοστάσια, τον εξοπλισμό και τα μεγάλα Πάγια. Εδώ μιλάμε για τον γκρουπιέρη που παίρνει το χρήμα απο τους τρειντεράδες κυρίως και τους τζογαδορίσκους της Ελληνικής χρηματαγοράς. Όσο πιο πολύ παίζει ο παικταράς τόσα πιο πολλά εισπράττει η ΕΧΑΕ.

    Προσέξτε :
    Ενσώματα Πάγια = 23,8 εκατ. ευρώ
    Ταμείο = 168,5 εκατ. ευρώ
    Σύνολο Ενεργητικού = 228,7 εκατ. ευρώ
    Το 72,5% του Ενεργητικού της ΕΧΑΕ είναι κασαδούρα. Άρα μιλάμε για υπερθωρηκτό!!
    Όμως την σημερινή εποχή όσοι έχουμε κασαδούρα ανησυχούμε, μην έρθουν και μας τα κουρέψουν για να σώσουν κακές τράπεζες , να σώσουν αεριτζίδες και μπαταχτίδες και τρέμουμε μια επιστροφή στην κωλοδραχμή.
    Αυτό είναι το μόνο που πρέπει κάποιος να παρακολουθεί και να φοβάται εαν έχει ΕΧΑΕ. Να κοιτάζει δηλαδή πως είναι οι συνθήκες και αν είμαστε κοντά σε κουρέματα καταθέσεων (όπως έγινε στην Κύπρο και έχασαν χρήματα σοβαρές εταιρίες όπως η ΜΠΕΛΑ).

    Αν εκλείπει ο παραπάνω λόγος και το κούρεμα καταθέσεων είναι μακρινό όνειρο, τότε κάτω απο τα 3 ευρώ κάποιος αρχίζει να αγοράζει άφοβα ΕΧΑΕ και μέχρι τα 2 ευρώ έχει αγοράσει στην ΕΧΑΕ μέχρι το σπίτι του.
    Γιατί βάζω ως στόχο τα 2 ευρώ. Διότι αν με το ταμείο της η ΕΧΑΕ καλύψει όλες τις υποχρεώσεις της τότε περισσεύουν 1,87 ευρώ ανά μετοχή, ενώ την ίδια ώρα η καθαρή θέση της εταιρίας είναι 2,79 ευρώ ανά μετοχή.

    Σήμερα η ΕΧΑΕ διαπραγματεύεται σε διπλάσια τιμή των ιδίων κεφαλαίων της. Ακριβή στα 5,61 δεν την λες, αλλά δε την λες και ευκαιρία. Θα ήταν ευκαιρία στο 5,61 αν το χρηματιστήριο μας είχε προοπτικές να δει πολύ ψηλότερα νούμερα.
    Προσέξτε!!
    Τα κέρδη της ΕΧΑΕ προκύπτουν απο έσοδα απο μετοχές + παράγωγα + διάφορες υπηρεσίες (προμήθεια σε ΑΜΚ+έσοδα απο εισηγμένες). Όλα αυτά είναι μειωμένα λόγω του ότι ο Γενικός δείκτης είναι σε πολύ χαμηλά νούμερα + ότι στα τιμολόγια της ΕΧΑΕ γίνονται διαρκώς όλο και καλύτερες προσφορές προκειμένου να παίζουν οι τζογαδορίσκοι.
    Αν σήμερα ο Γενικός δείκτης ήταν στις 5000 μονάδες τότε αυτομάτως τα κέρδη της ΕΧΑΕ θα εκτοξεύονταν σε 80 με 100 εκατ. προ φόρων και τότε άνετα η μετοχή θα έπαιζε τουλάχιστον στα 20 με 25 ευρώ.
    όσο υψηλότερες είναι οι τιμές του Γενικού δείκτη τόσο υψηλότερα έσοδα έχει η ΕΧΑΕ.
    Σήμερα τα έσοδα της ΕΧΑΕ απο μετοχές είναι πάτος και ας αλλάζουν χέρια περισσότερες μετοχές απο ότι το 2007. Εδώ παρατηρούμε ότι το σύνολο των συναλλαγών να γράφει διαρκή ρεκόρ, αλλά ο τζίρος να είναι πάτος.

    Ας δεν υπάρχει φόβος για κούρεματα καταθέσεων τότε κανονικά αυτή η μετοχή με αυτά τα χαρακτηριστικά δεν θα πρέπει να πέσει κάτω απο τα 4 με 4,5 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΑΣΚΑΛΕ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΩΣΑΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΩΒΡΑΚΟ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΚΟΙΜΩΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ

      Διαγραφή
    2. Χιλια ευχαριστώ κ. Τάκη, ειστε πραγματικα μοναδικος στις μερες που ζούμε.

      Διαγραφή
  2. Τάκη Μορφονιέ, είμαι ευτυχής που ανακάλυψα αυτό το blog όπου γίνονται σοβαρές και καλοπροαίρετες συζητήσεις.

    Καλή συνέχεια σου εύχομαι, απέκτησες ένα τακτικό αναγνώστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Bonjour!

    Ολο το παιχνίδι θα παιχτεί στο ΟΝΟΜΑ του υποψηφίου ΠτΔ που θα προτείνει η κυβέρνηση. Ναι μεν αρκετοί ανεξάρτητοι ψήφισαν ΟΧΙ χθες (και έκαναν το κομμάτι τους στα μάτια του λαού) αλλά ήταν κίνηση τακτικής θεωρώ σε αναμονή και για τις εξελίξεις ποτ μπορεί να προκύψουν το προσεχές διάστημα. Επίσης είχαμε και δύο απουσίες με νόημα ( η μια απο τον Αλεξόπουλο πρώην της ΧΑ). Το επόμενο διάστημα θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Απο αύριο κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην σούμα δηλαδή τα ξαναλέμε για πολιτικά σε κανα τετράμηνο πάλι. Λίγος πολιτικός χρόνος αλλά αρκετός στα οικονομικά.Πάντως με μια καλή συμφωνία διευθέτησης χρέους και έστω και για τα μάτια του κόσμου απεμπλοκή απο το δντ θα πάρει πολλούς πόντους η συγκυβέρνηση . Νομίζω την καλύτερη κριτική στον αλέξιο την έκανε η παπαρήγα η καλή. Με τόσους οπορτουνιστές που μαζεύει μέσα της η αντιπολίτευση τους λείπει μόνο το ζιβάγκο και το γαρύφαλλο για το "κατ'εικόνα".

      κ.Δαρείε με περίπου 28% freefloat και το κομμάτια που διακινούνται έχει ενδιαφέρον πώς θα κινηθούν τα μικρά κακά δρομάκια. Πάντως σχεδόν πέρασαν τόσοι μήνες σε πτώση όσοι και σε άνοδο απο απρ12, άντε να τους δώσω και άλλο ένα πεντάμηνο αμα βάλω και τον οκτ 11 μέσα. Σε δε αξία είναι πιό κάτω απο την σατο/κάτω???!!!! Δηλαδή μια της επιτήρησης με ιδία πόοσο? αξίζει πιό πολύ απο τα μικρά κακά δρομάκια. Νομίζω λοιπόν ακόμα και αν διπλώσει απο εδώ θα πουλήσουν όλοι βρίζοντας παίρνοντας το κεφάλαιο τους πίσω ή μικρό κέρδος .Είναι για έχοντες υπομονή καναδικού σφενδάμου! Ααα και το κανάλι που έχω αναφέρει ήρθε η ώρα να αλλάξει λίγο κλίση.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σας , αν κατάλαβα μιλάτε για τον τρεχαλατζή που έχει καταντήσει από το ξύλο σαν παππούς που τρέχει 100αρι σε 2 ώρες , θα ήθελα μια γνώμη για το πόσο θα ήταν μια δίκαιη τιμή στο ταμπλό βάση ισολογισμών περιουσιακών αλλά και σαν κύκλο εργασιών , σε καμία περίπτωση δεν νομίζω ότι ανήκει στην κατηγορία των θωρηκτών αλλά νομίζω ότι είναι εμφανώς υποτιμημένος στο ταμπλό και ότι όποιος αγοράσει εδώ σε βάθος χρόνου θα βγει κερδισμένος ή τουλάχιστον δεν θα χάσει τα χρήματα του

      Διαγραφή
    3. Επί του παρόντος η συνκυβέρνηση πήρε 155 ψήφους, της λείπουν 25 βουλευτές. Το σύνολο των ανεξαρτήτων είναι 23 (9 ανεξάρτητοι + 14 στην ομάδα των "Ανεξάρτητων Δημοκρατικων Βουλευτών"). Που σημαίνει ότι θα απαιτηθούν επιπλέον ψήφοι, προφανώς από ΔΗΜΑΡ και (κυρίως) ΑΝΕΛ. Δύσκολο επιχείρημα, αλλά οι κυβερνόντες εχουν 4+ μήνες να προσεταιριστούν τους ανεξάρτητους και να "ροκανίσουν" τους παραπαίοντες και ξεκρέμαστους ΑΝΕΛ. Και όπως έχω ξαναγράψει, μπορεί κανείς εύκολα να υποτιμά την αξία των ελλήνων πολιτικών, όχι όμως τα αντανακλαστικά αυτοσυντήρησής τους.

      Με όπλα το μηδενισμό της ύφεσης-επιστροφή ρυθμών ανάπτυξης, σταδιακή μείωση φόρων, και μία έστω κατ'επίφαση απεμπλοκή από το ΔΝΤ, ίσως να καταφέρουν να δώσουν το πολιτικό άλλοθι στους υπό προσέγγιση βουλευτές ώστε να φτάσουν στο 180.

      Διαγραφή
    4. Monsieur Caspian υπάρχουν αρκετοί απο τους ανεξάρτητους βουλευτές που είναι βέβαιο ότι δεν θα εκλεγούν εκ νέου (ειδικά απο τους ΑΝΕΛ). Υπάρχουν βουλευτές της Χρυσης Αυγής που "δείχνουν μετάνιωμένοι" (Αλεξόπουλος) χθες έκανε δήλωση ο Οικονόμου και είπε άλλο ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και άλλο εκλογή ΠτΔ και το ίδιο μέσες άκρες είπε και ο Λυκούδης. Αν θέλετε την γνώμη μου ΕΙΔΙΚΑ οι ΑΝΕΛ θα διαλυθούν λίαν συντόμως (αποκλείω να μείνουν βουλευτές εκεί και να ακολουθήσουν τον Καμμένο σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ). Επίσης δεν γνωρίζω τι θα γίνει με τους προφυλακισμένους της Χρυσής Αυγής και τι δικαιώματα ψήφου έχουν και αν αυτό αλλάζει κάτι Συνταγματικά μιας και μιλάμε για αρκετούς. Νίκος Μιχαλολιάκος ,Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Νίκος Μίχος και Παναγιώτης Ηλιόπουλος ζήτησαν να πάνε στην βουλή να ψηφίσουν αλλά δεν τους επιτράπει. Οι υπόλοιποι ΟΜΩΣ που βρίσκονται σε άλλες φυλακές ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ σε τέτοιο αίτημα. Επίσης ας έχουμε υπόψη μας ότι η δίκη τους αναμένεται τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ.


      Τέλος πιστεύω οπως έχω γράψει ότι η κυβέρνηση θα προτείνει για ΠτΔ όνομα που θα προκαλέσει πρόβλημα σε πολλούς να μην δεχθούν αυτή την υποψηφιότητα. Εγώ πιστεύω την Γιάννα (όπου ως γνωστό ο γιός της στήριξε ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες ευρωεκλογές και σίγουρα έχει πέσει και χρήμα απο την πλευρά Αγγελόπουλου προς το κόμμα). Κάποιος εδώ έγραψε το σενάριο (που δεν το βρίσκω καθόλου πιθανό) του Μαρκεζίνη. Αν αυτό γίνει τότε θα δημιουργηθεί εσωτερικό πρόβλημα στους ΑΝΕΛ καθώς τον είχαν στηρίξει (και ο Καμμένος) αρκετά παλαιότερα (πριν τον Παπαδήμο).

      Γενικά θεωρώ ότι τα μάτια μας θα δούν πολλά τις επόμενες ημέρες και το πιθανότερο είναι η παρούσα βουλή να εκλέξει ΠτΔ και φυσικά μετά να πάμε για Συνταγματική αναθεώρηση πριν τις εκλογές του 2016.

      Διαγραφή
    5. Ας δούμε λίγο το "μίγμα" των χθεσινών ανεξάρτητων και Χρυσαυγιτων:

      ΚΑΤΑ οι προερχόμενοι από τη ΝΔ Βύρων Πολύδωρας και Γιώργος Κασαπίδης
      ΚΑΤΑ οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης, Χρήστος Αηδόνης, Θόδωρος Παραστατίδης, Θεοδώρα Τζάκρη και Μάρκος Μπόλαρης
      ΚΑΤΑ οι προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ: Βασίλης Καπερνάρος, Ραχήλ Μακρή, Χρυσούλα Γιαταγάνα,Γιάννης Κουράκος, Κώστας Γιοβανόπουλος και Μίκα Ιατρίδη
      ΚΑΤΑ ο προερχόμενοι από την ΔΗΜΑΡ: Σπύρος Λυκούδης, Πέτρος Τατσόπουλος, Βασίλης Οικονόμου, Πάρις Μουτσινάς και Οδυσσέας Βουδούρης,
      ΠΑΡΩΝ οι προερχόμενοι από την ΔΗΜΑΡ: Κατερίνα Μάρκου και Γρηγόρης Ψαριανός
      ΑΠΩΝ ήταν ο προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ Γιώργος Νταβρής και οι Χρυσαυγίτες Χρ. Αλεξόπουλος και Ε. Μπούκουρας.

      Διαγραφή
    6. Και εδώ για να έχουμε όλη την εικόνα:

      http://www.hellenicparliament.gr/Vouleftes/Ana-Koinovouleftiki-Omada/

      Διαγραφή
    7. Πρόταση έκπληξη έκανε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, που όταν την άκουσαν στο επιτελείο του Μαξίμου έμειναν άφωνοι. Έκπληκτος ο κ. Σαμαράς σε πρόσφατη συνάντηση τους ο κ. Βενιζέλος του είπε «Δεν χρειάζονται 180 βουλευτές για να εκλεγεί Πρόεδρος Μπορεί και με λιγότερους». Ο πρωθυπουργός αρχικά νόμιζε ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το είπε έτσι σαν αστείο ,αλλά γρήγορα διαπίστωσε ότι σοβαρολογούσε.

      Και έτσι έγινε η σχετική συζήτηση ως εξής: Στο άρθρο 32 του Συντάγματος ορίζεται ότι στην τρίτη προσπάθεια εκλογής του Προέδρου απαιτούνται να ψηφίσουν για να βγει ο πρώτος πολίτης της χώρας την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του ΌΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

      Αν λάβουμε ως όλον τους 300 βουλευτές η πλειοψηφία είναι οι ψήφοι από τους 180. Όμως ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι δεν είναι Δημοκρατικό να λογίζονται στο ΟΛΟΝ και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής γιατί είναι προφυλακισμένοι και κυρίως γιατί η εισαγγελέας δεν τους επιτρέπει να παραστούν στις εργασίες του Κοινοβουλίου.

      Κατά τον .κ. Βενιζέλο δεν αποτελούν μέρος του ΟΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ. Έτσι θα πρέπει να αφαιρεθούν από τους 300 και κατά συνέπεια τα τρία πέμπτα δεν είναι οι 180 αλλά 292 αφού στις φυλακές είναι 8 βουλευτές. Με αυτά τα δεδομένα και εφόσον δεν αλλάξει κάτι μέχρι την ημέρα εκλογής Προέδρου απαιτούνται να ψηφίσουν υπέρ 175 βουλευτές. Στο Μαξίμου το άκουσαν έμειναν άφωνοι αλλά τελικά άφησαν τον Συνταγματολόγο κ. Βενιζέλο να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά με επιχειρηματολογία και αναλυτική πειθώ. Έτσι κι αλλιώς θεωρούν ότι κάθε φορά που παρεμβαίνει ο κ. Βενιζέλος ανάβει πολιτικές φωτιές άλλη μία ακόμη ….

      Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Βενιζέλος ήταν και ο εμπνευστής των ομοιόμορφων ψηφοδελτίων που τελικά ήταν ομοιόμορφα αλλά δίχρωμα για να εντοπιστούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν ήταν στη γραμμή του Ανδρέα Παπανδρέου. Το Σύνταγμα προέβλεπε ομοιόμορφα αλλά όχι ομοιόχρωμα ψηφοδέλτια και αυτό το εντόπισε ο κ. Βενιζέλος τότε.

      Τώρα η πρόταση του κ. Βενιζέλου είναι στο τραπέζι και αναλόγως των πολιτικών εξελίξεων εκείνη τη στιγμή θα κριθεί η σκοπιμότητα της να ταράξει τα πολιτικά πράγματα με την προώθηση της στην πράξη.

      Διαγραφή
  4. Κ. Μορφονιέ δεύτερη φορά περι υγείας? Σας λείπει ο χρόνος ή δεύτερη ευκαιρία να ψάξουμε τον θυσαυρό ??
    Θα σας κάνω μια ερώτηση με αφορμή την υγεία ,αλλά που δεν έχει καμιά σχέση απολύτως με την μετοχή αυτή.Γράψατε για την υπεραξία και τα άυλα περουσιακά στοιχεία. Αυτά θα πρέπει πάντα να τα αφαιρούμε σε έναν αυστηρό υπολογισμό αξίας?? Επίσης φαίνονται στους ισολογισμούς αυτά τα αύλα στοιχεία τί ακριβώς είναι για να μπορούμε να κάνουμε τις προσθαφαιρέσεις καλύτερα?. Φυσικά ξαναγράφω δεν αφορά την υγεία η ερώτηση. Αλλά αφορά άλλες που έχουν μέσα τους άυλες αξίες. Στις οποίες παραδέχομαι τώρα που είναι θετικό το κλίμα παραβλέπω την ύπαρξη τους.Αμα στραβώσει ήθελα να κάνω υπολογισμό πόσο να αφαιρέσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πριν αρχίσουν τα γελάκια και τα σχόλια να σας πώ οτι θυμάμαι οτι ο θησαυρός γράφεται με "η" , Έκανα μια μίξη με το "θυω" εδώ .Έτσι για την ιστορία.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Lorac έχω μια εταιρία Α που δεν έχει καθόλου υποχρεώσεις και το μόνο περιουσιακό στοιχείο που έχει στο Ενεργητικό της είναι ένα ταμείο 100 εκατ. ευρώ
      Άρα τα ίδια κεφάλαια της είναι 100 εκατ. ευρώ.

      Κατόπιν η εταιρία μου η Α πάει και εξαγοράζει το 100% της εταιρίας Β για 100 εκατ., αλλά τα ίδια κεφάλαια (η καθαρή θέση δηλαδή) της Β είναι μόλις 10 εκατ. (αγόρασε δηλαδή η Α κατά 10 φορές ακριβότερα την Β δαπανόντας 90 εκατ. περισσότερα από όσο άξιζε η Β).

      Όταν θα ενοποιηθεί η Β εταιρία στον Ισολογισμό της Α, τότε αυτομάτως συμβαίνουν τα εξής:
      1) Σβήνει το ταμείο των 100 εκατ. αφού αυτά δεν θα υπάρχουν καθώς δαπανήθηκαν για την εξαγορά της Β
      2) Θα εμφανιστούν στον ενοποιημένο Ισολογισμό τα ίδια κεφάλαια της Β και θα είναι μόλις 10 εκατ.
      3) Τα υπόλοιπα 90 εκατ. (ο αέρας ο κοπανιστός δηλαδή) θα εμφανίζονται ως υπεραξία - που μόνο υπεραξία δεν είναι. Είναι πόσο ακριβά αγόρασε η Α την Β,

      Τα άυλα είναι φρου φρου και αρώματα - παραδοχές που κάνουν οι εταιρίες, δηλαδή αέρας κοπανιστός.

      Τώρα τι υπολογισμούς θα κάνει ο καθένας είναι δική του υπόθεση.

      Το ΥΓΕΙΑ το ξαναέβαλα επειδή δεν ήθελε να φύγει τόσο γρήγορα απο κεντρικό Thread.

      Διαγραφή
  5. Καλημερα στους σεβαστους συναδελφους,
    Κοιτα να δεις που ο Τσιπρας εχει δικιο:

    Γεγονος 1: Ο James Galbraith, γιος του Ογκόλιθου της οικονομικης επιστημης , John Kenneth Galbraith, κ επιφανης οικονομολογος κ αυτος, ειναι βασικος οικονομικος συμβουλος του Αλεξη Τσιπρα. (εχει ερθει πολλες φορες στην ελλαδα για αυτο)

    Γεγονος 2: Τι υποστηριζει ο James Galbraith? Οτι κ ο πατέρας του, ο οποιος πατερας , καθηγητης στα harvard k princeton, ηταν κ βασικος οικονομικος συμβουλος σε πολλες κυβερνησεις των ΗΠΑ. Λεει λοιπον επι λεξει στο υπεροχο βιβλιο του "Τα οικονομικα της αθωας απατης":
    " Ανθρωποι απροθυμοι να δαπανησουν βρισκονται με πολλα χρηματα, ενω αντιθετα στερουνται χρηματων εκεινοι που θα ηταν προθυμοι να δαπανησουν. Στους ευρισκομενους σε αναγκη αρνουνται τα χρηματα που σιγουρα θα επεστρεφαν στην αγορα "(μεσω της μειωσης του κατωτατου μισθου). "Στους ευπορους αντιθετα, προσφερεται εισοδημα που σιγουρα θα αποταμιευσουν" (αρα δεν θα το επιστρεψουν στην αγορα).

    Δεν συμφωνω με τον Τσιπρα σε πολλα, αλλα κοιτα να δεις που αν γινουν κυβερνηση, θα εφαρμοσουν αυτα που του λεει ο James, και θα πετυχουν αναπτυξη. Οντως απο ολα αυτα που εκανε η τροικα, η μειωση του κατωτατου μισθου δεν ειχε νοημα. Μεχρι κ οι μεγαλες βιομηχανιες αυτο ειπαν. ΑΠλα στερησαν απο νεους ανθρωπους την ευκαιρια να ξοδεψουν περισσοτερα χρηματα. Κανεις δεν αποταμιευει σε αυτα τα επιπεδα, ολοι τα επιστρεφουν πισω στην αγορα. Ειναι κριμα που αυτο δεν το καταλαβαινουν οι δεξιες κυβερνησεις. Αυτη τη στιγμη το μονο που πρεπει να γινει, ειναι να τονωθει η ζητηση, τα υπολοιπα, επονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορειτε να μου εξηγησετε λιγο γιατι το χρημα που αποταμιευται δεν γυριζει στην αγορα; Η αποταμιευση αν υπαρχουν διαθεσιμες κερδοφορες παραγωγικες επενδυσεις θα παει σε αυτες , θα ανοιξουν δουλειες και θα παραχθει καινουργιος πλουτος. Αντιθετως η τονωση της καταναλωσης με φθηνο χρημα δημιουργει στρεβλωση στα επιτοκια, δινει εσφαλμενα σηματα χρονικων προτιμησεων με συνεπεια να γινονται μη βιωσιμες επενδυσεις οι οποιες καταναλωνουν τους περιορισμενους πορους της κοινωνιας και οδηγουν σε εξαθλιωση οταν αναποφευκτα σκασει η φουσκα.

      Διαγραφή
    2. Κε ανωνυμε, εχετε δικιο, οτι και το αποταμιευτικο χρημα καπου εν τελει θα επενδυθει, αρα συμβαλλει κ αυτο στην τονωση της οικονομιας. Εχω την εντυπωση ομως, οτι ενας μεροκαματιαρης που ξοδευει αμεσα καποια χρηματα λογω αμεσης αναγκης, συμβαλλει περισσοτερο στην αμεση τονωση της ζητησης, σε σχεση με μια μεσοπροθεσμη επενδυση. Αλλωστε η περισσεια ρευστου στην παγκοσμια οικονομια, δεν ειναι σιγουρο οτι επενδυεται αποδοτικα. Δημιουργει κ φουσκες.

      Διαγραφή
    3. Σε αυτό το αριθμητικό πινακάκι φαίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρα με τους ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης σε διαφορετικές περιόδους. Έβαλα επίτηδες και την περίοδο 2000 - 2013 που είχε την πιο επιθετική τόνωση της κατανάλωσης και εκτύπωση χρήματος από την κεντρική τράπεζα. http://prntscr.com/4vq0tl

      Διαγραφή
    4. Ακούστε κύριε Πέτρο.
      Όπου ακούτε οικονομολόγο να φεύγετε μακρυά. Καλοί είναι για θεωρία, αλλά όχι για πράξη. Αν περιμένουμε από οικονομολόγους να στρώσουν οικονομίες και επιχειρήσεις τότε ζήτω που καήκαμε. Είναι ένα πράμα σαν τους Γελοιοτιστές. Σενάρια επι σεναρίων και αμπελοφιλοσοφίες.

      Αλήθεια έχετε δει κύριε Πέτρο οικονομολόγο να ασχολείται με χρηματαγορές και να είναι πετυχημένος επενδυτής?? Προσέξτε δεν λέω ανθρώπους με γνώσεις οικονομικών, που μπορεί να έχουν πτυχία οικονομικών σχολών - μιλάω για όσους δηλώνουν οικονομολόγοι και τίποτα άλλο.

      Λέμε τώρα για τους οικονομολόγους του τσίπρα. Αλήθεια ο Γιώργης ο πιστολάς δεν είχε οικονομολόγους?? Ο Βαρουφάκης που ήταν?? Όταν αντιλήφθηκε τις ανοησίες που σέρβιρε στον πιστολά τότε κατέβηκε απο το πλοίο και επικαλέστηκε ότι άλλα έλεγε, άλλα εννοούσε και άλλα έκαναν. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Θα πάρει στο λαιμό του τον τσίπρα και κατόπιν θα βγαίνει πάλι στα κανάλια και θα λέε ...ι μα εγώ δεν τα είπα να τα κάνει έτσι αλλά αλλιώς

      Γελοιοτικοί είπαμε.οι οικονομολόγοι.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Τάκη το ανησυχητικό είναι άλλο. Ότι διατυπώνουν μια θεωρεία και τα αριθμητικά δεδομένα της πράξης δεν συμφωνούν με την θεωρεία τους. Στις θετικές επιστήμες όταν συμβαίνει αυτό αλλάζει η θεωρεία. Στις θεωρητικές επιστήμες όπως είναι τα οικονομικά βγάζουν τρελή την πράξη. Υπάρχουν σοβαρά κίνητρα να υποστηριχθεί η άποψη των καθηγητών όπως ο Galbraith και ο Krugman από το κατεστημένο γιατί τόσο το κράτος όσο και τα golden boys ως εκδότες του φθηνού χρήματος κάνουν πρώτοι χρήση σε αυτό και μεταφέρουν πλούτο από την μεσαία τάξη στις τσέπες τους.

      Διαγραφή
    6. Παντως, δεν ειμαι δογματικος. Μπορει να κανω και λαθος, για την αυξηση του κατωτατου μισθου. Ομως η μειωση του κατωτατου μισθου στα 420 ευρω δεν δουλεψε τελικα. Για αυτο και λεω μηπως ενα ελαφρυ τσιμπημα προς τα πανω , τονωνε καπως την ζητηση. Οχι στο υψος που λεει ο τσιπρας, αλλα καπου ενδιαμεσα. Anyway, πολυ θεωρια, ας γυρισουμε την συζητηση στις μετοχες!

      Διαγραφή
    7. Θα διαφωνήσω για τον Κύριο Βαρουφάκη. Πεντακάθαρες απόψεις, σωστές, κρυστάλλινες. Δεν άρεσαν διότι έδειχναν την καταχνιά, δεν τα εφήρμοσαν οι Πασόσοι του ΓΑΠ με τα ακατοίκητα κεφάλια, είχε αξία τους έγραψε κι έφυγε.

      Εδώ με τους Βρούτση (συριζα), Δρεβελέγκα (πασοκ) και λοιπούς κρετίνους τέλος του 2013.

      http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/12/t-30-vid.html

      Προσέξτε στο 3:27.

      "Τρόικα θα έχουμε τα επόμενα 30 χρόνια, μπορεί να μην είναι ο κύριος Μαζούχ, μπορεί να μην είναι ο κύριος Τόμσεν...."

      Η αισιοδοξία είναι πολύ ωραίο πράγμα...όχι όμως όσο χρησιμοποιείτε με κυνισμό από τους κυβερνώντες, προπαγανδιστικά για να διατηρούν την καρέκλα τους. Οσο νωρίτερα αντιμετωπίσουμε την αλήθεια τόσο νωρίτερα θα βγούμε απ΄την κινούμενη άμμο.

      Διαγραφή
    8. Στο βιντεάκι καλά τα λέει.
      Αν θυμάστε κύριε Hippy ήμουν απο τους πρώτους που ήμουν κατά των κουρεμάτων και όταν επιτευχθεί το κούρεμα έλεγα ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κούρεμα.

      Άρα κανένα κούρεμα και να συζητήσουμε πως θα αποπληρώσουμε τον δανεισμό σε βάθος χρόνου. Ότι σχεδόν λέει ο Βαρουφάκης στο βιντεάκι.

      Τα υπόλοιπα όμως δεν μας λέει. Δηλαδή πως θα γίνει απο μπορντέλο η Ελλάδα μοντελάκι!! Και πως θα διαπραγματευτεί το μπορντελάκι και τα σχέδια διαφυγής θα έχει όταν του δείξουν την πόρτα.
      Εκεί είναι τα δύσκολα κύριε Hippy και όχι σε αυτά που λέει στο βιντεάκι.

      Επειδή λοιπόν εγώ δεν τον έχω σε υπόληψη θα συμβούλευα μελλοντικούς πρωθυπουργούς που λαμβάνουν σοβαρά σε όλα όσα λέει να τον βάλουν υπουργό οικονομικών. Τότε θα δούμε αν θα δεχτεί.
      Εγώ λέω ότι δεν θα δεχτεί, γιατί κατά βάθος του αρέσει η θεωρία. Να βγαίνω στην τηλεόραση και να λέω θεωρίες και όχι να μπω και να παλέψω και να κάνω την θεωρία μου πράξη.

      Διαγραφή
    9. Ολα τά΄χει πει κύριε Τάκη.

      "Μειώστε τον ανώτατο κρατικό μισθό που υπάρχει στην Ελλάδα στον αμέσως κατώτερο. Βγαίνουν τα νούμερα? Οχι. Ολους στους αμέσως κατώτερους. Τώρα βγαίνουν? Οχι. Ξανά μείωση στους παρακάτω μισθούς και ξανά και ξανά έως να ισοσκελιστεί ο προυπολογισμός. Προσοχή παρακαλώ. Τους κρατικούς μισθούς, όχι τους ιδιωτικούς. Ταυτόχρονα με πλήρη εξάλειψη των αφορολογήτων.

      Ενα από τα πολλά. Μπορώ να σας πω κάμποσα.

      Χωρίς να έχει δημόσια θέση τον κατασυκοφάντησαν κι ευτυχώς επειδή είχε αξία έφυγε πριν τον περιθωριοποιήσουν οι μέτριοι, οι ολίγοι, οι ασήμαντοι άμπαλοι όπως συνηθίζετε να λέτε κι εσείς.

      "Για σας θα κάνω μια καλύτερη τιμή

      είπε το τίποτα στο κάτι

      κι εκείνο το ηλίθιο τό΄χαψε"

      (Κική Δημουλά)

      και μετά αυτό, το ηλίθιο, πήγε και ψήφισε "επαναστατικά", ανεξάρτητους έλληνες, και κοιμήθηκε με ήσυχη συνείδηση ότι έκανε το καθήκον του θα πρόσθετα εγώ.

      Διαγραφή
    10. Κύριε Hippy είπε και στάση πληρωμών που δεν με βρίσκει σύμφωνο.
      Γενικώς να ξέρετε διαφωνώ με τον Βαρουφάκη όποτε κάνει αναφορές σε τσαμπουκαλίκια και κόντρες με τους εταίρους.

      Τους μισθούς των ιδιωτικών δεν θα έπρεπε να τους έχουν ακουμπήσει. Εδώ συμφωνώ. Το κράτος χρεοκόπησε τους μισθούς των υπαλλήλων του έπρεπε να κόψει ...

      Διαγραφή
    11. υπάρχει ένα γενικό θέμα με το χρέος, με την έννοια ότι, κάποιοι υποστηρίζουν πως ένα μεγάλο μέρος του είναι τόκοι πάνω σε τόκους πάνω σε ληστρικούς τόκους...... και άρα, με βάση το διεθνές δίκαιο, μπορεί να διαγραφεί.

      Και τα μπουμπούκια μας οι πολιτικοί το ξέρουν, αλλά το παν είναι να πληρώνονται τα ομολόγα της deutsche bank και της B&P Paribas….οι Έλληνες ας ψοφήσουν!

      Αυτή ήταν και η πολιτική απόφαση που πήρε το ελληνικό κατεστημένο back in 2010

      και επίσης, επειδή το ευρώ είναι χρεόγραφο, δηλ δεν το τυπώνουμε εμείς αλλά το δανειζόμαστε απο την ΕΚΤ, και επειδή δεν παράγουμε τίποτα για να το εισπράξουμε (αυτό βέβαια έγινε με σύστημα τα τελευταία 30 χρόνια), και αύριο να μας έσβηναν ΟΛΟ το χρέος, σε 10 χρόνια θα ήμασταν πάλι εδω.

      ο κ. Τάκης έχει δίκιο....πρέπει το μπορντελακι να γίνει μοντέλο! Αλλά, απο αυτούς που μας φερανε εδω, είναι αδύνατον.

      όταν ο κοσμάκης αντιληφθεί οτι δεν μπορεί κανένας πατερούλης να του λύσει το πρόβλημα, αλλά πρέπει να στρώσει κ@λο κάτω να δουλέψει και να απαιτήσει αξιοκρατία & δικαιοσύνη, θα έχει γυρίσει την πρώτη σελίδα η χωρα...

      αλλά, μάλλον αργούμε για αυτά..


      the_real_nikos


      Διαγραφή
    12. Ο Σταθάκης τα έχει πει πολύ ωραία σε ότι αφορά το χρέος της Ελλάδος.
      Επαχθές χρέος είναι μόνο το 5%.
      «Είναι τα εξοπλιστικά προγράμματα και ο εξηλεκτρισμός του ΟΣΕ, που δεν έγινε ποτέ. Είναι περίπου στο 5%. Η μεγάλη πλειοψηφία του χρέους, πάνω από το 90%, είναι παραδοσιακό, δημόσιο χρέος των αγορών, δηλαδή των ομολόγων. Εκεί δεν υπάρχει νομική διαδικασία για να αμφισβητηθεί».

      Και επαχθές χαρακτηρίζεται ένα χρέος όταν
      α)Η κυβέρνηση της χώρας προχώρησε στο δανεισμό να χωρίς ο λαός να γνωρίζει και να δώσει την συγκατάθεση του.
      β)Το δάνειο σπαταλήθηκε σε δραστηριότητες που δεν είναι υπέρ του συμφέροντος του λαού και δεν τον ωφέλησαν και
      γ)οι πιστωτές ήταν ενήμεροι για όλα αυτά και αδιαφόρησαν σφυρίζοντας αδιάφορα.

      Τώρα επειδή εμείς Ελληνάρες θα χαρακτηρίσουμε επαχθές το 100% του χρέους μας επειδή, κατά την δική μας Ελληναράδικη οπτική συντρέχουν όλοι και οι λόγοι και το α) και το β) και το γ).

      Όμως ας σοβαρευτούμε. Το χρέος μας δεν είναι επαχθές.
      Να το κουρέψουμε!! Αν και έχω αντίρρηση ---> προχωρώ και λέω να το κουρέψουμε.
      Με τσαμπουκαλίκι θα το κουρέψουμε???
      Αν θέλουμε το κουρέψουμε κατόπιν συνεννοήσεως τότε ρωτώ. για ποιο λόγο να μας αλαφρύνουν το χρέος? Για την ομορφιά μας?? Και η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι μπορντελάκι??

      Ας αρχίσουμε να φτιάχνουμε το κωλοκράτος μας και μετά πάμε στις λεπτομέρειες. γιατί εγώ θεωρώ λεπτομέρεια το χρέος, όταν τίποτα δεν δουλεύει σωστά στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
  6. Kε. Πέτρο, το βασικό μειονέκτημα που παρατηρήθηκε σε σχέση με τη μείωση του βασικού μισθού ήταν η μείωση της παραγωγικότητας των εργαζομένων, πρόβλημα το οποίο όμως έτσι και αλλιώς προϋπήρχε στις ελληνικές επιχειρήσεις (με ευθύνη των ίδιων των επιχειρήσεων). Κατά τα άλλα, είναι δεδομένο πως σε μία οικονομία που παράγει χαμηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντα (όπως η Ελλάδα) η μείωση του βασικού μισθού είναι επωφελής για την επιχειρηματικότητα. Είναι επίσης προφανές για την Ελλάδα πως η όποια μακροπρόθεσμα βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη δεν πρόκειται να βασιστεί στην καταναλωτική ζήτηση (δηλαδή επαναφορά στην πρότερη κατάσταση) αλλά στην καινοτομία, την επιχειρηματική εξωστρέφεια και δομικές μεταρρυθμίσεις στο οικονομικό περιβάλλον.

    Πράγματα που ακόμα δε γίνονται και αυτός είναι ο μόνος λόγος που ο Τσίπρας πάει για πρωθυπουργός αντί να σκέφτεται εκλογές και να αγχώνεται για το αν θα μπει στη Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Caspian, η μειωση του κατωτατου μισθου, φαινεται να ειναι επωφελης για την επιχειρηματικοτητα , αλλα μεχρι ενος οριου! Δεν αποδειχθηκε στην περιπτωση μας παντως. Οπως καλα ξερετε, αν καποιος αμοιβεται με 400 ευρω και σκιζεται, τοτε αυτοματα θα "σαμποταρει" ασυνειδητα την επιχειρηση που δουλευει, δεν θα την σεβαστει. Δεν ειναι περιεργο που εχει αρχισει μεγαλη συζητηση στην καπιταλιστικη αμερικη για το οτι το τα 6 δολαρια την ωρα που παιρνουν οι εργαζομενοι στα Mc Donalds στις ΗΠΑ, ειναι εξαιρετικα χαμηλα, για αυτο και το service σε αυτου του τυπου τις επιχειρησεις ειναι παρα πολυ χαμηλο, τα τελευταια χρονια. Οι μισθοι πρεπει να παραμεινουν σε σχετικα χαμηλα επιπεδα κ να ειναι λογικοι, ομως ο κατωτατος μισθος πρεπει να αυξηθει.

      Διαγραφή
    2. Κε. Πέτρο η μείωση της παραγωγικότητας του εργαζομένου είναι δεδομένη όταν του μειώνεται ο μισθός. Αλλά τόνισα πως σε μία οικονομία που οι επιχειρήσεις της παράγουν (δυστυχώς) χαμηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντα, η μείωση αυτή δεν έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο, όσο σε επιχειρήσεις που παράγουν υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντα. Αν χρησιμοποιήσω το δικό σας παράδειγμα, ο υπάλληλος των McDonalds δεν πρόκειται να αυξήσει μακροπρόθεσμα την απόδοσή του σε βαθμό που να δικαιολογεί σοβαρή αύξηση του μισθού του, πολύ απλά γιατί η δουλειά του είναι τέτοια που δεν πρόκειται ποτέ να την πάρει "ζεστά".

      Ένα παράδειγμα από την δική μας οικονομία αποτελεί ο αγροτικός τομέας. Με τη μείωση του κατώτατου μισθού το εργόσημο κοστίζει στον αγρότη-εργοδότη 26.18 ευρώ. Ποσό το οποίο μπορεί να ειναι και 100% υψηλότερο από το αντίστοιχο των γειτόνων μας. Ελλείψει επιχειρηματικής κουλτούρας, εφαρμογής καινοτομιών και σοβαρής κρατικής αγροτικής πολιτικής (βλ. π.χ Ολλανδία, Βέλγιο), ο έλληνας αγρότης του οποίου και με τα παρόντα επίπεδα ημερομισθίων η θέση είναι δυσχερής σε σχέση με τους ανταγωνιστές του, είναι καταδικασμένος εάν το ημερομίσθιο επαναφερθεί στα πρότερα επίπεδα. Και πιστέψτε με, είτε 26.18 ή 32.18 ευρώ δωθούν στο εργάτη γης, μεσοπρόθεσμα καμία διαφορά δε θα υπάρξει στην παραγωγικότητά του. Διότι είναι δουλειά από ανάγκη, όχι επιλογή. Το αντίθετο φυσικά θα συνέβαινε για ένα καλά αμοιβόμενο στέλεχος μίας μεγάλης επιχείρησης (βλ. bonus κτλ).

      Συνεπώς κατά τη γνώμη μου μέχρι να αλλάξει η κουλτούρα και οι διαδικασίες των επιχειρήσεων, σε συνδιασμό με το οικονομικό περιβάλλον όπως το διαμορφώνει η κυβέρνηση, η ιδιωτική επιχειρηματικότητα (που πιστεύω είναι η μοναδική οδός προς την έξοδο του τούνελ) δε θα ορθοποδήσει και τα χαμηλά ημερομίσθια είναι από τα λίγα μέσα που μπορούν να της εξασφαλίσουν ένα περιθώριο χρόνου προσαρμογής. Και σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να προκρίνεται μία πολιτική εξόδου από την οικονομική κρίση με την τόνωση της ζήτησης και προ-2009 συνταγές.

      Διαγραφή
    3. Κύριοι τα πράγματα είναι απλά.
      Όταν μια επιχείρηση χρεοκοπεί ή δεν βγαίνει τότε πρέπει να απολύσει υπαλλήλους ή να μειώσει μισθούς.
      Δεν υπάρχει λογικότερο πράμα απο αυτό!!

      Το Ελληνικό κράτος ξόδευε περισσότερα απο όσα εισέπραττε. Άρα η λύση ήταν και είναι μία.
      Μείωση μισθών - συντάξεων και απολύσεις υπεράριθμων και τεμπέλιδων.
      Όσα οικονομικά και να ρίξουμε στο τραπέζι, όσες ασκήσεις επι χάρτου, με αριθμούς και αν κάνουμε το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Το κράτος είναι ΜΕΙΟΝ.
      Άρα οι υπάλληλοι του δυστυχώς επτωχεύσαν μαζί του. Αργά ή γρήγορα θα το καταλάβουν όλοι όσοι κυβερνήσουν.

      Το μόνο αντεπιχείρημα που δέχομαι είναι ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κράτος.
      Άρα ας κάνουμε πρώτα κράτος κλείνοντας το μπορντέλο και μετά επανερχόμαστε με νούμερα.

      Διαγραφή
  7. Bonjour! Γράφει ,μέσα σε όλα, σήμερα το Eur2day.gr:

    "Οι τεχνικές βελτιώσεις που ζήτησε η ΕΒΑ από την Ελλάδα, προκειμένου η εγχώρια ρύθμιση να ευθυγραμμισθεί με τα δεδομένα των άλλων χωρών του Νότου (συμψηφισμός στην 20ετία, εγγύηση με μετρητά και όχι με ομόλογα) δεν δημιουργεί πρόβλημα.

    Η κυβέρνηση έχει χρόνο να τις περάσει και με δεδομένο ότι το tax credit αποτελεί απόφαση Μαξίμου και ένα από τα βασικά σημεία της στρατηγικής εξόδου από το Μνημόνιο θα το κάνει.

    Στόχος είναι να προστατευθεί το κεφαλαιακό απόθεμα του ΤΧΣ και να ιδιωτικοποιηθούν οι τράπεζες μέσω εξάσκησης των warrants και όχι μέσω αυξήσεων κεφαλαίου."

    Εγω καταλαβαίνω ότι για να πετύχει ένα τέτοιο σχέδιο, πρέπει να "τρέξουν" (άλλα λίγο και άλλα αρκετά) τα ζόμπι οπότε και λόγω ειδικού βάρους στην διαμόρφωση του Γενικού μάλλον θα δούμε υψηλότερα νούμερο μέχρι το τέλος του έτους και όχι αρκετά χαμηλότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κύριε Δαρείε, καλησπέρα σε όλους

      μια αντίδραση των ΗΠΑ μετά από τόσο ξύλο, το αυτό και στο ΧΑΑ μοιαζει πολύ πιθανή. Αλλά ως εκεί.

      Στο δημοσίευμα του Χαμαλεοντα που αναφέρετε προτιμώ να εστιάσω στην πρώτη παράγραφο.

      "Ανοικτή ως και τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της άσκησης προσομοίωσης θα μείνει η παράμετρος της συμβολής των αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων (tax credit) στα εποπτικά κεφάλαια των τραπεζών"

      http://www.euro2day.gr/chameleon/139/list.html

      Πολύ καλό το όλο το σχόλιο του κ. Παπανικολάου (όπως τα περισσότερα του άλλωστε). Αφήνει όμως έδαφος για πολλά σενάρια.

      Οποιος πεί ότι ξέρει τι θα γίνει με τις τραπεζικές αυξήσεις, λέει ανοησίες. Στην αγορά εσχάτως παίζουν οι θετικές προσδοκίες. Κι απ την χρημ/κη το πρωί μου είπαν ότι "ακούγεται πως δεν θα χρειασθούν όλες οι τράπεζες αύξηση ή θα χρειασθούν ελάχιστα χρήματα". Αρα ποντάρω? Στα τυφλά? Ισως μάλιστα και με ελαφρά αντίθετες πιθανότητες αν συνυπολογίσω τις προσδοκίες που διαψεύστηκαν στα ραντεβού Σαμαρά-Μέρκελ, Σαμαρά-Γιούνκερ, Χαρδούβελη-Λαγκαρντ?

      Σ΄αυτές τις περιπτώσεις προσωπικά προτιμώ το "δεν αγοράζω, δεν πουλάω, μακάρι ν΄ανέβει και να κερδίσουν αυτά που έχω." Αν έχω εννοείται.

      Απ΄ότι κατάλαβα οι κυβερνητικοί γουστάρουν κ πιέζουν για σενάριο "οκ, περάσαμε στα τεστς-δεν απαιτούνται τραπεζικές ΑΜΚ-σουφρώνω το μαξιλάρι των 11 δις του ΤΧΣ για τις ανάγκες του 2015-16 και διώχνω το ΔΝΤ-επικοινωνώ στρεβλωμένο από τα δικά μου ΜΜΕ ότι βγήκα απ΄τα μνημόνια, έρχεται σε κοντινό χρόνο μείωση φόρων, αύξηση συντάξεων κι όλες οι παπαριές που λέει ο συριζα-χτυπάω από καλύτερη προεκλογική θέση τον Τσίπρα". Νυν υπέρ πάντων η βουλευτική μου έδρα.

      Τι να πώ. Ποιό μαλάκας πεθαίνεις. Ας πεθάνουν μόνοι τους, εγώ αποφάσισα άμυνα.

      Διαγραφή
    2. Μήπως άρχισαν να νιώθουν το μαχαίρι να πλησιάζει:

      Η Γερμανία υποστηρίζει την πρόταση του προέδρου της Ευρωζώνης να ανταμείβονται οι κυβερνήσεις που υλοποιούν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με φθηνά ευρωπαϊκά κεφάλαια για επενδύσεις και μεγαλύτερη περιθώρια για τη δημοσιονομική εξυγίανση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble.

      Σε συνέντευξη στο Reuters ο Jeroen Dijsselbloem δήλωσε ότι ο ίδιος θέλει μια νέα συμφωνία για την ανάπτυξη στην Ευρώπη που θα συνδέει τις επενδύσεις, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και την εξυγίανση των προϋπολογισμών.

      "Αυτό το πρωί έστειλα μήνυμα στον Dijsselbloem για να του πω ότι συμφωνώ με τη συνέντευξη του, όσον αφορά τη Γερμανία, απόλυτα", δήλωσε ο Schaeuble μιλώντας σε δημοσιογράφους προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο.

      Διαγραφή
  8. Bonjour!

    Αγόρασα αρκετά ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ με μικτή στα 5.65€ και προστέθηκαν σε αυτά που είχα αγοράσει πριν 1 χρόνο περίπου στις ίδιες τιμές (είχα ενημερώσει απο εδώ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτη μαλιστας ...ειναι διορθωση και αποκομιση κερδων Αστραπη

    Φευγεις Τριτη πρωι με δεικτη 1008 για ψαρεμα...



    και γυρνας Παρασκευη μεσημερι..... μπαμ ..μπαμ...μπαμ 848 με το ΦΠΑ

    Ουτε που καταλαβες τιποτις ...

    Μονο στα δελτια ειδησεων μιλησαν για ενα Σελλα Οφ - Σαιτ [ sell off ] στα Αγγλικα


    χχχμμχμχμχμχμχμ παλι καλα , Οφ σαιτ ηταν ο παικτης

    Summe r is coming soon

    Aleko mou Salaam

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε συ αλεκο με τα σαλάμια τι είσαι η πυθια και μας τα γραφεις μασημένα no sense understood????
      Ενας αναγνώστης του Τάκαρου

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα . Τελικά η ντει πήγε για το κάτω δρόμο των 6.90-7.00 να χαρουν και τα 50 χρονα φιμποτσιτσιαν. Πόσο θέλει ακόμα 3%? Αλλο τόσο για το ίδιο του γου-δου. Ο φτσε το έπιασε σήμερα. Πλαθ τί έγινε τα 100ρικα βροχή εκεί.Δρομε αλλάζει κλίση? Καρτζ δεν πέφτει με τιποτατς με 50 κομμάτια φοβίζουν τους πωλητάς. Ικτίνος το κτήνος καλά εκεί μαρμάρο αμφίπολης οι τιμές δεν σπάνε με τίποτα. Μέρα για τολμηρούς σήμερα ,μάλλον για dare(ious)r καλύτερα. Να σας φτίαξω και την διάθεση το βάζω απο τώρα για αύριο πρωί http://i.imgur.com/xbgk26Q.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1264278/alpha-bank-sto-5-anhlthe-h-symmetohh-ths.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό νομίζω είναι πολύ καλό νέο. H Wellington δεν ειναι hedge fund αλλα κανονικό long-only fund και θεωρείται και από τα πολύ σοβαρά.

      Διαγραφή
    2. Για αυτό το postαρα MONSIEUR HIPPY. Και θεωρώ ότι συνέχισαν αγορές και σήμερα.

      http://theconservativeincomeinvestor.com/2013/07/06/the-vanguard-wellington-fund-the-most-legendary-mutual-fund-of-all-time/

      Διαγραφή
  12. Σκέφτομαι .... πως τα sprends αρχίζουν να τσιμπάνε. Ήδη πλησίασαν τιμές όμοιες με αυτές που έστειλαν τον Γιώργη τον πιστολά στο Καστελόριζο.
    Άραγε (Σκέφτομαι, έτσι?? Μην τρομάζετε) γιατί να μην επικαλεστεί η κυβέρνηση ότι όλο αυτό το άνω κάτω στην πολιτική και η εκλογολογία δεν την αφήνουν να κυβερνήσει. Είναι και τα spreads που ανεβαίνουν ..... άρα γιατί όχι ΕΚΛΟΓΕΣ???

    Εκεί λοιπόν θα την πατήσει ο Αλέξης - όπως την πάτησε ο Γιώργης και από καβάλα πάνω στο άλογο και τους εκβιασμούς για την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας αυτό το υπερόπλο θα του γυρίσει μπούμεραγκ. Μετά θα ζητάνε το Μάρτη εκλογές ο Σαμαροβενιζέλος για ΛΟΓΩ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. μπουχαχαχαχα Ελλαδάρα άπαιχτη!!

    Μην τρομάζετε. Τρελός είμαι ότι θέλω σκέφτομαι. Εξάλλου το μόνο βέβαιοι γιαυτόν αυτό το χαζολαό είναι ότι στο τέλος θα ψάχνουν το Γιώργη τον πιστολά και τον Κώστα τον μεταρρυθμιστή (χαχαχα) και θα τους ζητάνε γονυπετής να ξανακυβερνήσουν - και θα τους έχουν αναδείξει εθνικούς ήρωες. Φυσικά μετά ο χαζολαός θα μπει μαζικά στο Ελληνικό χρηματιστήριο και θα αγοράζει Μαίλλη και ΜΙΓ!!!!

    Βρεεεεεεεεεεεεε που πήγε αυτή η ΜΙΓ???? Τα έφτασε τα 3 ευρώ????
    Καλά για Νηρέα και ΕΒΖ δεν λέω τίποτα. Πάνε τα ζόμπι άπατα. Ούτε λεφτά για μπρατσάκια δεν είχαν να φορέσουν. ΜΠΛΟΥΜ και πυθμένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νηρέα κοιτάμε γιατί δεν ξεχνάμε το σενάριο "φάτε μάτια ψάρια". Το στεφάνι μας το τιμάμε αλλά και η ξεπέτα έχει τη χάρη της χα χα χα.

      Διαγραφή
    2. Όποιος μπορεί να κάνει ξεπέτες και να είναι πετυχημένες τότε ΒΓΑΖΩ ΚΑΠΕΛΟ.
      Προσωπικά το trade το έχω κόψει και μάλιστα σε δημόσια θέα όπως έκανα παλιότερα. Τώρα διαβάζουν πολλοί, μα πάρα πολλοί - άσε μην ξεχαστεί κανένας απο τους πάρα πολλούς. Οπότε πάνε οι παλιές καλές εποχές κύριε Hippy Που κάναμε κόντρες στο trade δημοσίως, συνήθως με επιτυχία.

      Διαγραφή
  13. Στο παιχνίδι είναι η άνοδος των spreads για να εκβιάσουν καταστάσεις. Εγω δεν ανησυχώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσείς που είστε καλός στα του real estate. Έχουμε κανένα νέο ή τίποτα πιπεράτο για ΑΣΤΗΡ??
      Η χελώνα ξεκίνησε να κάνει τον μαραθώνιο ή είναι κουφή και δεν άκουσε την πιστολιά??

      Διαγραφή
    2. Νομίζω ότι εκεί θα μπούνε και άλλοι παίκτες μέσα παρέα με τον βασικό παίκτη της Jermyn. Οι Τούρκοι δεν έφυγαν ούτε πρόκειται να φύγουν (μάλιστα ανοίγουν και άλλες δουλειές στην Ελλάδα πλην όσων έχουν ήδη κλείσει).

      Υπάρχουν μαζί με την Jermyn αρκετά μικρά fund απο τις χώρες του κόλπου που συμμετέχουν στο project και εκεί μάλλον θα έχουμε μετοχικές αλλάγες.

      Διαγραφή
    3. Υπάρχει περίπτωση να ακυρωθεί ο διαγωνισμός και να ξαναγυρίσει η κολλάντζα στο Ελληνικό δημόσιο?

      Διαγραφή
    4. Το πρόβλημα εστιάζεται περισσότερο στο Ελληνικό και φυσικά δημιουργήθηκε για το θέμα ΚΑΖΙΝΟ (ότι άλλο ακούγεται είναι λάθος). Και θα είναι πλήγμα για την Lamda μαζί με τον Λασκαρίδη (και Μπόμπολα) να μην τα καταφέρουν. Το ΤΑΙΠΕΔ ως γνωστόν έχει συμμετοχή στην άδεια του καζίνο Πάρνηθας γιαυτό και προώθησαν το θέμα αδειοδότησης στην περιοχή του Ελληνικού. Το εμπόδιο τους ήταν το Λουτράκι (το οποίο το καθάρισαν τελικά με συνοπτικές διαδικασίες) και αυτό γιατί θα λειτουργούσε ως άμεσος ανταγωνιστής. Ομως τους Εβραίους δεν πρέπει κανείς να τους υποτιμά και θεωρώ ότι με κάποιο τρόπο έχουν βάλει το χέρι τους στην υπόθεση.

      Διαγραφή
    5. Η σχετική σύμβαση μεταξύ ΕΤΕ και ΤΑΙΠΕΔ αφενός και αγοραστή (δηλαδή την Appolo) αφετέρου υπογράφηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2014, περιέχει δε σειρά αναβλητικών αιρέσεων, μετά την πλήρωση των οποίων θα ολοκληρωθεί η σκοπούμενη συναλλαγή, θα μεταβιβάσουν δηλαδή η ΕΤΕ και το ΤΑΙΠΕΔ στην Apollo τις μετοχές της εταιρίας μας που θα έχουν στην κυριότητά τους, η δε Apollo θα καταβάλει το συμφωνημένο τίμημα.

      Γίνεται ΕΚΣ και για το θέμα του έτερου οικοπέδου (ΔΙΑΜΑΝΤΙ) το οποίο ΜΙΣΘΩΝΕΙ ο Αστέρας απο και λήγει η μίσθωση το 2029. Ως έχει το νομικό πλαίσιο δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο εκτός απο ξενοδοχειακή μονάδα στο κομμάτι.

      MONSIEUR TAKIS αν δεν μπουν τα ΧΡΗΜΑΤΑ στον ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ εγώ ξέρω ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ τίποτα. Οταν με το καλό μπούν και έχουν πέσει ΟΛΕΣ οι υπογραφές θα κοιμάμαι πιο ήσυχος.

      Διαγραφή
    6. περιέχει δε σειρά αναβλητικών αιρέσεων, μετά την πλήρωση των οποίων θα ολοκληρωθεί η σκοπούμενη συναλλαγή, θα μεταβιβάσουν δηλαδή η ΕΤΕ και το ΤΑΙΠΕΔ στην Apollo τις μετοχές της εταιρίας μας που θα έχουν στην κυριότητά τους, η δε Apollo θα καταβάλει το συμφωνημένο τίμημα.

      περιέχει δε σειρά αναβλητικών αιρέσεων, μετά την πλήρωση των οποίων θα ολοκληρωθεί η σκοπούμενη συναλλαγή, θα μεταβιβάσουν δηλαδή η ΕΤΕ και το ΤΑΙΠΕΔ στην Apollo τις μετοχές της εταιρίας μας που θα έχουν στην κυριότητά τους, η δε Apollo θα καταβάλει το συμφωνημένο τίμημα.

      περιέχει δε σειρά αναβλητικών αιρέσεων, μετά την πλήρωση των οποίων θα ολοκληρωθεί η σκοπούμενη συναλλαγή, θα μεταβιβάσουν δηλαδή η ΕΤΕ και το ΤΑΙΠΕΔ στην Apollo τις μετοχές της εταιρίας μας που θα έχουν στην κυριότητά τους, η δε Apollo θα καταβάλει το συμφωνημένο τίμημα.

      περιέχει δε σειρά αναβλητικών αιρέσεων, μετά την πλήρωση των οποίων θα ολοκληρωθεί η σκοπούμενη συναλλαγή, θα μεταβιβάσουν δηλαδή η ΕΤΕ και το ΤΑΙΠΕΔ στην Apollo τις μετοχές της εταιρίας μας που θα έχουν στην κυριότητά τους, η δε Apollo θα καταβάλει το συμφωνημένο τίμημα.

      Διαγραφή
    7. Αυτό που έμένα προβληματίζει ιδιαίτερα είναι η κατηφόρα που έχουν πάρει οι τιμές του πετρελαίου. Βλέπω νέες τεχνολογίες να έρχονται στην επιφάνεια και να παραμερίζουν το πετρέλαιο.

      Και εκεί αναρωτιέμαι τι θα κάνουν οι Αραβες που μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει βάζουν στην τσέπη ασύληπτα ποσά.

      Θα συνεχίσουν να είναι οι Αραβες που όλοι γνωρίζουμε όσο αφορά τις επενδύσεις τους ειδικά σε ακριβό real estate?

      Διαγραφή
    8. Ο πετρελαϊκός σχιστόλιθος είναι ιζηματογενές πέτρωμα που, όταν θερμανθεί, μπορεί να δώσει πετρέλαιο.

      Διαγραφή
    9. http://cdn.static-economist.com/sites/default/files/imagecache/original-size/images/2014/10/blogs/graphic-detail/20141018_gdc875.png

      Διαγραφή
  14. Καλησπέρα
    Βρισκόμαστε σε σημείο-καμπή, παρόμοιο με το Καστελόριζο ή το κούρεμα.
    Στην πραγματικότητα, πιστεύω ότι δεν είναι ο Σαμαράς που "διώχνει" το ΔΝΤ. Το ΔΝΤ θέλει να απεμπλακεί από την Ελλάδα γιατί το χρέος δεν είναι βιώσιμο ούτε το 2023, από το αρχικό 2020. Θυμίζω ότι η χρονική μετάθεση είχε γίνει δεκτή υπό τον όρο ότι η ΕΕ θα κουρέψει το χρέος και υπό τις αντιρρήσεις μελών του συμβουλίου.
    Τώρα η ΕΕ, εν όψει μάλιστα της κακής οικονομικής πορείας των κρατών του πυρήνα, δεν δέχεται κάτι τέτοιο, ούτε εγγυάται. Γι αυτό ο Σαμαράς αναγκάστηκε να "ξεχάσει" τα περί κουρέματος και ξεκίνησε την ιστορία περί "απεμπλοκής" από το ΔΝΤ, ώστε να φαίνεται κι όλας ότι είναι απόφαση δική του.
    Η συνάντηση με τη Μέρκελ πιστεύω ότι είχε να κάνει με την έξοδο στις αγορές, αλλά δυστυχώς έφυγε κακήν κακώς. Άλλωστε, εδώ και πολύ καιρό λένε οι Γερμανοί για δάνεια. Έχει πει ο Ντράγκι ότι αν μία χώρα, που βρίσκεται σε μνημόνιο, πάρει δάνειο από την ΕΚΤ επιβάλλεται αυξημένη επιτήρηση, επί πλέον της επιτήρησης των μνημονίων.
    Κι εγώ πιστεύω ότι η άνοδος των σπρέντ είναι εκβιαστική, ώστε να σπρώξουν το καράβι προς τα κει που θέλουν.

    Περιττό να αναφέρω τα περί της άθλιας οικονομικής πορείας και ανύπαρκτης ανάπτυξης. Από τις οικονομικές σπουδές κάποιοι κράτησαν μόνο το ότι η οικονομία είναι ψυχολογία κι αισιοδοξία και μας έπρηξαν στη προπαγάνδα περί επιτυχίας-εικονικής όμως - ενώ παράλληλα ψηφίζουν αναδρομικές ασυλίες και αναστολές ποινικών διώξεων στους καταχραστές του δημοσίου χρήματος. Εε, αυτά τα μονοπάτια δεν οδηγούν σε "διαρθρωτικές αλλαγές", οι οποίες είναι το κλειδί για να δούμε άσπρη μέρα ως κράτος και ως έθνος.
    Είμαι βέβαιη ότι οι ξένοι αυτά τα ξέρουν και τα παρακολουθούν και πιστεύω ακράδαντα ότι ούτε κι αυτοί τα επικροτούν. Απλά τα ανέχονται γιατί ο στόχος τους είναι η είσπραξη, δεν παύει όμως να είναι κάτι που μειώνει την εκτίμηση τους προς τα πρόσωπα αυτά. Παλαιότερα είχαν κάνει κάτι νύξεις περί των πολιτικών της Ελλάδας.

    http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1263670/eggrafo-fotia-clean-exit-h-dirty-exit.html
    Καλλιόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μην τα ξαναλέω κυρία καλλιόπη.
      Ο ΝεοΈλλην δεν θέλει διαρθρωτικές αλλαγές.

      Οπότε ο καθείς μας θα φυλάξει όσο μπορεί τον ποπούλη του μέχρι να περάσει ο τυφώνας.

      Διαγραφή
  15. Κύριοι, οφείλω να παραδεχθώ οτι Έκανα Λάθος στην εκτίμηση μου για την πορεία της ΕΥΠΙΚ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.Η εταιρεία είναι διαμάντι και θεωρούσα οτι η αύξηση του όγκου συναλλαγών θα προδιέθετε για άνοδο της μετοχής.Όμως μέσα σε αυτό το ρευστό πολιτικό κλίμα θα αναθεωρήσω τις απόψεις μου.Η Αγορά, μου έδωσε ένα καλό μάθημα,όπως δίνει πάντα σε αυτούς που το παίζουν ξύπνιοι !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακούστε κύριε Άρη. Δεν κάνατε λάθος. Μια χαρά είναι η μετοχή. καλά την κρατούν.
      Γενικά δεν πιστεύω ότι θα φύγει πάνω ενώ υπάρχει πολύ φύρα μέσα στο χαρτί. Εγώ τους βλέπω - γράφουν και ξαναγράφουν στους Καπιταλιστές για το χαρτί. Δηλαδή πως την είδαν όλοι αυτοί. Θα πάνε πάνω την μετοχή οι markets makers για να ξεφορτώσουν πάνω τους.
      Ε, αυτά δεν γίνονται

      Κοντεύουν να συμπληρωθούν 2 χρόνια απο τότε που τα πρωτοέγραψα αυτά.

      Διαγραφή
    2. Τα αυτά ισχύουν κ για τον Ικτίνο ή λάθος κανουμε ; Γιατι να ανεβεί η μετοχή δηλαδης ;; Για να ξεφορτωθούμε εμεις πανω τους ;

      Διαγραφή
    3. ΛΑΘΟΣ κανετε λοιπον??

      Διαγραφή
  16. κυριε Δαρειε για ΚΑΜΠ δεν σας προβληματιζει οτι δεν βγαζει κερδη;
    σαν πολλά δεν είναι και τα διοικητικα έξοδα;
    Παναγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. MONSIEUR PANAGOS μόλις ολοκληρώθηκε στο συνολο της η μισθωτική δυνατότητα του SMART PARK και ξεκινάει η δεύτερη φάση όπου ΗΔΗ υπάρχουν οι anchor tenants.Διαβάστε πιο προσεκτικά τις περσινές εκθέσεις και τις φετινές.

      Διαγραφή
    2. Να προσθέσω ότι διαπραγματεύεται σε ΙΣΤΟΡΙΚΑ χαμηλά. Οχι MONSIEUR δεν θα άφηνα τέτοια μετοχή εδώ που βρίσκεται.

      Διαγραφή
    3. Δεν μιλάμε ούτε για Βιοσώλ ούτε για Βιοτέρ. Εχω γράψει αναλυτικά περι τίνος πρόκειται. Και φυσικά δεν είναι απο τις μετοχές τις οποίες αγοράζεις και περιμένεις να βγάλεις 100% σε 2-3 μήνες. Ο δικός μου στόχος (όπως τότε με την ΤΡΑΣΤΟΡ) είναι πώληση μέρους της αγοράς μου κοντά στην καθαρή της θέση όσο χρόνο και αν πάρει.

      ΥΓ
      Μόλις ολοκληρώσω θα ενημερώσω για μέσο όρο κτήσης.

      Διαγραφή
    4. Θεωρείτε οτι όταν ολοκληρωθεί και η δεύτερη φάση..και υλοποιηθούν και τα μελλοντικά της πλάνα..θα μπορει να εμφανίζει κέρδη;
      Διότι μπορει η εσωτερική αξία της μετοχής να ειναι μεγάλη σε σχέση με την κεφαλαιοποίηση..αλλα χωρίς κέρδη δεν βλεπω μέλλον..
      Δεν σας κρύβω οτι και εγω εχω μια μικρή θέση στη μετοχή..
      Παναγος

      Διαγραφή
    5. Υπάρχουν σε εξέλιξη ακόμα πιο σημαντικά project. Η μετοχή εγκλωβίζει κεφάλαια είναι σίγουρο.
      Γιαυτό και απευθύνεται σε μικρό ποσοστό επενδυτών. Να προσθέσω το πολύ ικανό management που έχει. Εδώ δεν μιλάμε για Θεοδωρήδιδες και Σάλλες.

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    7. Και όχι μόνο Τσίριζα αλλά με "αμμένο" μαζί, μίγμα εκρηκτικό, επικίνδυνο, σκόνη και άμμος τα πάντα....

      Διαγραφή
    8. χαχα τι μου θυμίσατε τώρα.
      Την απαλλαγή του απο το δικαστήριο με τα CDS επειδή δέχτηκε το δικαστήριο ότι όσα έλεγε τα πίστευε και ας μην μπορούσε να τα αποδείξει με χαρτιά.

      Πως λέμε - απαλλάσσεσαι λόγω βλακείας?? Ένα τέτοιο πράμα δηλαδή.

      Διαγραφή
    9. MONSIEUR Vasilisg όπως έχω εξηγήσει σε προηγούμενο Post μου σε τετοιου είδους ακίνητα δεν μετράει η αξία τους ως ακίνητα αλλά η απόδοση που δίνουν στον επενδυτή και αν η μίσθωση είναι αξιόπιστη.

      Και στις δύο περιπτώσης η REDS έχει το πάνω χέρι.

      Διαγραφή
    10. MONSIEUR Δαρείε, respect! Συμφωνώ με την άποψη σας, αλλά μου αρέσει και η αξία, ως διασφάλιση απέναντι σε ΚαμμενόΤσιπροσυμπράξεις!!! Το έζησα και αυτό....

      Διαγραφή
    11. Εγώ τελειωσα σήμερα με την τοποθέτηση μου εκεί η οποία διαρκεί το τελευταίο 5μηνο.

      Η μικτή τιμή στο 0.49€.

      Διαγραφή
  17. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΑΠΟΚΡΥΦΤΩΓΡΑΦΩ ΜΕΤΟΧΕΣ Spreads



    Μετά και τη χθεσινή εκτόξευση, όλα τα βλέμματα θα είναι σήμερα στραμμένα, πέραν του Χ.Α. και στην πορεία των spreads και των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, θυμίζοντας την αρνητική σχέση που υπάρχει μεταξύ της πορείας των αποδόσεων και του Χ.Α., κάτι το οποίο φυσικά φάνηκε και χθες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έφθασε και οριακά ξεπέρασε το 7% (το spread στις περίπου 620 μονάδες βάσης), θυμίζοντας, ανάμεσα σε άλλα ότι το 7% θεωρείται και ένα εξαιρετικά σημαντικό τεχνικό επίπεδο. Φυσικά αν θέλουμε να δούμε μια ισχυρή αντίδραση στο Χ.Α., θα πρέπει πρώτα να δούμε μια πτώση των αποδόσεων και άνοδο των τιμών των ελληνικών ομολόγων.



    Είναι χαρακτηριστικό ότι για μετά από 2 χρόνια για πρώτη φορά και πάλι η χώρα μας είναι η πρώτη είδηση στο «Market Watch», όπου γίνονταν αναφορά σε ενδεχόμενη νέα κρίση λόγω πολιτικών εξελίξεων και αδιεξόδου στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Eurobank



    Η τράπεζα στην οποία φαίνεται να υπάρχουν οι περισσότερες πωλήσεις κατά τις τελευταίες εβδομάδες είναι αυτή της Eurobank (χθεσινό κλείσιμο 0,265 ευρώ, -10,47%), ενώ και μόνο το γεγονός ότι η μετοχή βρίσκεται καθημερινά σε διαδοχικά ιστορικά χαμηλά λέει πάρα πολλά. Πάντως όσον αφορά τους λόγους των πωλήσεων και πέραν του συνολικού ξεπουλήματος στο Χ.Α., οι πληροφορίες συνεχίζουν να επιμένουν ότι η τράπεζα θα προχωρήσει τους προσεχείς μήνες σε νέα ΑΜΚ, ενώ πριν από αυτή θα έχει προηγηθεί reverse split, τονίζοντας βέβαια ότι όλα αυτά είναι σενάρια και τίποτα δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. EXAE



    Σε ένα σύντομο σχόλιο και σε συνέχεια των προηγούμενων σχολίων μας, κρατάμε το χθεσινό αγοραστικό ενδιαφέρον που φάνηκε να υπάρχει, αν και σίγουρα για να έχουμε μια ισχυρή αντίδραση πρέπει να βοηθήσει η αγορά. Σε αντίθετη περίπτωση, πάμε για δοκιμασία των καθοριστικότατων στηρίξεων στα επίπεδα των 4,70 – 4,80 ευρώ (πολύ ισχυρές στηρίξεις), όπου δε μπορεί να αποκλειστεί ένα γύρισμα της μετοχής. Μέτκα



    Μεγάλη πτώση χθες για τη μετοχή της Μέτκα, στα 9,40 ευρώ, -6%. Φυσικά και όσο μια πολύ μεγάλη αντίδραση, στα πλαίσια μιας μεγάλης αντίδρασης στο Χ.Α. δεν έρχεται, τόσο θα συνεχίζεται η διολίσθηση, με τις επόμενες στηρίξεις στα επίπεδα των 9,10 – 9,20 ευρώ και χαμηλότερα στα επίπεδα των 8,50 – 8,60 ευρώ, όπου βρίσκουμε μια από τις σημαντικότερες στηρίξεις που υπάρχουν (αυτά τα επίπεδα δε θα πρέπει να χαθούν). ΕΥΔΑΠ



    Τέλος, αγωνία υπάρχει και για την τεχνική εικόνα της ΕΥΔΑΠ. Σε συνάρτηση με τα προηγούμενα σχόλια μας το ζητούμενο είναι μια επιστροφή υψηλότερα των 7,40 – 7,50 ευρώ (κλείσιμο 6,98 ευρώ, -5,55%) και εν συνεχεία να διασπάσει η μετοχή τις καθοριστικές αντιστάσεις στα επίπεδα των 7,75 – 7,80 ευρώ (δοκιμάστηκαν ανεπιτυχώς προχθές). Σημειώνεται ότι σε αυτά τα επίπεδα υπάρχουν από τα σημαντικότερα μακροπρόθεσμα επίπεδα και η επιστροφή υψηλότερα αυτών θα ήταν ένα εξαιρετικό νέο (φυσικά χρειάζεται η συνδρομή της αγοράς). Σε αντίθετη περίπτωση πάμε για τις καθοριστικές στηρίξεις των 6,30 – 6,40 ευρώ, τις οποίες έχουμε αναφέρει εδώ και καιρό και οι οποίες σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να χαθούν. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ειδικότερα,επειδή η σύμβαση master franchising μεταξύ NEOSET και HAZAREZO ανήκει στην κατηγορία συμβάσεων που λήγει αυτοδίκαια με την κήρυξη του franchisor σε κατάσταση πτώχευσης, ο σύνδικος της πτώχευσης της NEOSET ζήτησε από την HAZAREZO και την Furniture New Line ΜΕΠΕ να παύσουν άμεσα την χρήση των σημάτων που ανήκουν στην NEOSET και προσέφυγε στο αρμόδιο δικαστήριο, ζητώντας άδεια εκμετάλλευσης των σημάτων αυτών στο πλαίσιο της πτωχευτικής διαδικασίας .

    Έτσι, τα υποτιθέμενα δικαιώματα χρήσης και εκμετάλλευσης των σημάτων NEOSET, από το παράλληλο δίκτυο διανομής της HAZAREZO, που σιωπηρά υποκατέστησε και απορρόφησε το προϋφιστάμενο της πτωχεύσεως δίκτυο της NEOSET, καταρρίπτονται, με ότι αυτό συνεπάγεται για το καταναλωτικό κοινό , που παραπλανηθέν θεωρούσε, προσερχόμενο στα καταστήματα του δικτύου αυτού, ότι συναλλασσόταν με την ίδια την NEOSET.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Απάτη τα 600 δισ. του Αρτέμη Σώρρα για το ελληνικό χρέος

    http://www.newmoney.gr/article/69760/apati-ta-600-dis-toy-artemi-sorra-gia-elliniko-hreos

    χαχαχα και όμως υπήρχαν και υπάρχουν πυροβολημένοι στον εγκέφαλο Ελληναράδες που πιστεύουν τέτοιες αηδίες και αναμασάνε παραμύθια, ενώ μιλάνε για συνωμοσίες.

    Αλλά τους ξεβράκωσα εδώ στα
    Τα παραμύθια της χαλιμάς και με ποιόν τρόπο τα 298 Χ.Γ.Φ. (της τράπεζας της Ανατολής) γίνονται 670 δις ευρώ σήμερα. Κάποτε λέγαμε τα νούμερα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο ή αν είχαμε ταχύτερη αύξηση λέγαμε εκθετικά, τώρα θα λέμε τα νούμερα αυξάνονται Καρυώτικα.
    http://mitarola.blogspot.gr/2013/10/298-670.html

    και εδώ
    http://mitarola.blogspot.gr/2013/09/banque-d-orient-1-1.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελλάς ο τόπος των βαρεμένων βολεψακηδων, που πιστεύουν σε τέτοιες φιγούρες και σε αυτές που θέλουν να κυβερνήσουν ή κυβερνάνε. Πόσο λίγοι είμαστε και το αποδεικνύουμε καθημερινά με τις πράξεις μας και τα αποτελέσματα τους....

      Στις 25/6 είχα γράψει "Αγαπητοί μου γκουρούδες και συναγωνιστές. Για μένα οι συνεχείς τελευταίες αποφάσεις του ΣΤΕ υπέρ των δημοσίων υπαλλήλων αποτελεί την απαρχή της νέας επερχόμενης κατάρρευσης. Δεν μπορεί αυτή η κάστα να καταδικάζει τον ιδιωτικό τομέα και να ευνοεί το δημόσιο. Τέλος εποχής λοιπόν ξανά...2007 είχα δώσει τέλος εποχής, Απρίλιο 2013 είσοδο και τώρα σφυρίζω έξοδο και λήξη. Οι κυβερνώντες απλά δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα......Ούτε μνημόνια εφάρμοσαν όπως θα έπρεπε, και σε λίγο οι μισθοί των δημοσίων θα είναι πιο πάνω από εκεί που ήταν πριν την πτώχευση...Περαστικά μας για τελευταία φορά....

      Διαγραφή
  20. Σόρυ λιγο για το οφ τόπικ αλλά το τουιτ είναι καταπληκτικό για να μην το ποστάρω.

    http://prntscr.com/4wc4ma

    astalavista

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. κοντα στα ιστορικά απο εισόδου στο χαα τα ΕΛΠΕ
    μαλλον θα βαλω το χερι μου στη φωτια
    Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος14 Οκτωβρίου 2014 - 1:05 μ.μ.
    Αυτη μαλιστας ...ειναι διορθωση και αποκομιση κερδων Αστραπη

    Φευγεις Τριτη πρωι με δεικτη 1008 για ψαρεμα...



    και γυρνας Παρασκευη μεσημερι..... μπαμ ..μπαμ...μπαμ 848 με το ΦΠΑ

    Ουτε που καταλαβες τιποτις ...

    Μονο στα δελτια ειδησεων μιλησαν για ενα Σελλα Οφ - Σαιτ [ sell off ] στα Αγγλικα


    χχχμμχμχμχμχμχμ παλι καλα , Οφ σαιτ ηταν ο παικτης

    Summe r is coming soon

    Aleko mou Salaam




    χχμμχμχμχμμμμμμμμμ τους ειπαμε για 848 παρασκευη μεσημερι για μια διορθωση της προκοπης με ελαφρα ακοκομιση κερδων

    και αυτοι οι αθλιοι παρακουσαν για πεμπτη [ αυριο ] !!

    παλι καλα

    ακομα δεν γυρισε απο το ψαρεμα ο Θανασης


    Χαλαλι τους τα χαλια τους ...


    Καλο Καλοκαιρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. εγώ παντως τα ψωνια μου τα εκανα
    ελπε 4..24
    ευαπς 3.20
    φλεξο και ανεμος
    και δεη εντολη στα 6.40
    αντε και σε καλη μερια
    Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τελείωσα και με ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ αγορές στο 5.10€ (μαζί με τα παλιά η μικτή τιμή στο 5.34€).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για να δουμε κ δαρειε θα εχουμε τυχη αυτη την φορά Πραγματικά σήμερα πολλες μετοχές εφτασαν σε ελκυστικα επίπεδα που είχα ως στοχο για αγορά
      υπερβολικη αντιδραση του χαα.ακομα ρε παιδια δεν ηρθε ο τσιπρας
      μανωλης

      Διαγραφή
    2. MONSIEUR Manlolis σας εύχομαι κάθε επιτυχία στις αγορές σας. Θεωρώ ότι "ψωνήσατε" σε πολύ καλές τιμές.

      Διαγραφή
  25. Δεν χωράει το μυαλό μου ότι μετά 5 χρόνια να με κρατάνε με νύχια και με δόντια στη βάρκα και τώρα θα μου πουν "αει στο διάολο " και θα με κλωτσήσουν.

    Αποθανετω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων????

    Ειλικρινά, είναι πέρα απ΄τη λογική μου, ξεπερνάει Βουλτεψοστρατούληδες, ΔΕΝ νομίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς το παρόν κύριε Hippy θα επέλθει βραχυπρόθεσμη ανακωχή.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη

      με βλαστημάνε στη βάρκα τους αλλά έχουν βάλει σωσίβιο γύρω μου τα λεφτά τους. Είναι απίστευτος παραλογισμός να με κλωτσήσουν στη θάλασσα (παρέα με το σωσίβιο λεφτά τους). Οσο κι αν εγώ είμαι ηλίθιος αυτόχειρας μόνο με γερμανική απόφαση θα μου επιτραπεί η αυτοκτονία. Ε λοιπόν αυτό δεν χωράει στο μυαλό μου, δεν το πιστεύω.

      (ούτε κι ο Βαρουφάκης το πιστεύει ποντάροντας στην οξυδέρκεια Σόιμπλε-Μέρκελ και δίνοντας ελάχιστες πιθανότητες στην "λύση της Φρανκφούρτης"

      http://www.iefimerida.gr/news/115175/%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B7-%CF%84%CF%81%CF%8C%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%BB-%CE%B2%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82)

      Επειδή όμως για την οικογένεια μου είμαι υπεύθυνος εγώ και όχι ο Κύριος Βαρουφάκης ποντάρω μέρος μόνο των μετρητών.

      "Τίποτα δεν είναι αρκετά κακό ώστε να μην μπορεί να γίνει χειρότερο". Ετσι δεν λέει ένας απ΄τους νόμους του Μέρφυ?

      Διαγραφή
    3. Θα με κλωτσήσουν στη θάλασσα αν εγώ θέλω και άλλα λεφτά, μυαλό δεν βάζω και δεν στρώνω λίγο τον ποπό μου στη δουλειά και δεν οργανώσω το σπίτι μου.

      Έχω πετάξει πολλούς τέτοιους εγώ προσωπικά ως Τάκης και είπα ας πρόσεχες Τάκαρε με ποιούς έμπλεξες. Έπαιξες έχασες, ήπια και ξέχασα.

      Διαγραφή
    4. Εγώ άλλωστε είμαι φαν του Ψινάκη. Μεγάλος μάγκας. Χαλάλι η ψήφος που πήρε!!!
      Ψινάκης σε δράση και όχι λόγια.
      Ώρα να καθαρίσει το δήμο και όλους τους κοπρίτες που είχαν μαζέψει εκεί μέσα στο Μαραθώνα.

      Ναι λοιπόν μαγκιές αν είναι να αλλάξουμε το μπορντέλο και απο οίκο ανοχής το κάνουμε Hotel 5*.
      Η Τρόικα έκανε πολλά λάθη - αλλά τα έκανε γιατί εμείς είμαστε μέτριοι και δεν είχαμε κανένα σχέδιο να τους δώσουμε. Δεν μου φταίει κανένας, παρά μόνο η μετριότητα μας ως λαός - όπου δεν μπορούμε να συννενοήθουμε και να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις που αφορούν το μέλλον μας

      Έμπαινε Ψινάκη γίγαντα. Λιώσε τους όλους!!!

      Διαγραφή
    5. κε Τακη, ο Ψιν'ακης βαζω στοιχημα οτι σε 1 χρονο θα παραιτηθει απ τον Δημο , αν συνεχισει ετσι. ΟΤΙ και να κανει, αν δεν ακολουθησει συγκεκριμενες διαδικασιες δεν μπορει να κανει εργο. Για να αγορασεις ακομα και μια καρφιτσα, πρεπει να ακολουθησεις συγκεκριμενες χρονοβορες διαδικασιες, μελετες, εγκρισεις, αδειες, κ.λ.π. δηλαδη πρεπει να εχεις εμπειρους υπαλληλους που θα σου βγαλουν την δουλεια και δεν θα τους εχεις φοβισει. Με μαγκιες στο δημοσιο δεν πας μακρια, γιατι πρεπει να εφαρμοσεις χιλιαδες νομους, για να κανεις και το παραμικρο. Μολις το καταλαβει αυτο, η θα προσπαθησει να μαζεψει οτι εχει σκορπισει, η αλλιως θα παραιτηθει. Αξιωμα: Δεν υπαρχει διαφθορα στο δημοσιο, πολυπλοκες διαδικασιες κ γραφειοκρατια υπαρχει. για αυτο δεν προχωραει τιποτα.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Πέτρο συμφωνώ σε αυτά που λέτε, αλλά ΔΙΑΦΩΝΩ με ότι λέτε για τον Ψινάκη.
      Ο Ψινάκης έχει σχέδιο και θα τον φτιάξει τον δήμο. Μιλάμε για μεγάλο μπορντέλο και για μια σειρά κοπρόσκυλα δημοσίους.

      Ακούστε να δείτε μπαχαλάδικο. Στον τύμβο, ο οποίος πάντα είναι κλειστός και δεν έχει αξιοποιηθεί τουριστικά, έβλεπες μέσα να κυκλοφοράνε γίδια και κάτι κατσίκια να κάνουν τις τσάρκες τους. Μην γελάτε είναι γεγονός αυτό που σας περιγράφω. Όταν ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές - η απάντηση που σου έδιναν είναι ότι τα πρόβατα τα έβαλαν οι ίδιοι για να φάνε τα χορτάρια που είχαν γίνει ζούγκλα.
      Μιλάμε για απίστευτα πράγματα.

      Ο Ψινάκης θα βγάλει 5ετία, θα αναμορφώσει τον Δήμο και όλοι θα του ζητάνε να συνεχίσει. Σε εκείνο ακριβώς το σημείο δεν είμαι σίγουρος αν θέλει.

      Διαγραφή
  26. Για να παρηγορηθούμε λιγάκι
    λεει ο παφιλας στο newmoney
    "Δημιουργήστε πανικό για να πάρετε τις μετοχές από τους Έλληνες". Αυτό είναι το trade που παίζουν τα ξένα funds από χθες με επιθετικές πωλήσεις σε ομόλογα και μετοχές."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με συγχωρείς κ πετρο αλλα το παραμυθι αυτο δεν το πιστευω πιά.ΜΠΟΥΡΔΕΣ
      Μανώλης

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ με τον κύριο Μανώλη.

      και τι να αγοράσουν οι ξένοι?? Τις κολλάντζες της ΜΙΓ και της ΕΒΖ ή μήπως τις ζομποτράπεζες μας. Α, θα αγοράσουν τη ΔΕΗ του Φωτόπουλου και τις ΕΥΑΠΣ, ΕΥΔΑΠ των συνδικάλων του κερατά. Μετά θα ψωνίσουν και λίγο Ελλάδα που εκσυγχρονίζεται και όλα σε λίγο θα δουλεύουν ρολόι.

      Τους σοβαρούς ξένους τους ενδιαφέρουν μόνο λίγες, πολύ λίγες εταιρίες και αυτές είναι κυρίως Ιδιωτικές.

      Διαγραφή
    3. Πάντως σήμερα ο τζίρος είναι τρομακτικά μεγάλος.
      256 εκατ. σε τζίρο στις 900 μονάδες είναι να σαν να λέμε 1,2 δις ευρώ τζίρο στις 4500 μονάδες.
      Σήμερα και εχθές, αλλά κυρίως σήμερα, άλλαξαν πολλές μετοχές χέρια. όλοι αυτοί να είναι αδύναμα χέρια και τρειντεράδες της φάπας δεν το νομίζω.
      Αν δεν προκηρυχτούν εκλογές εντός Οκτωβρίου τότε ίσως μέχρι τέλος του χρόνου πάμε σε μικρό ράλλυ ανακούφισης.

      Διαγραφή
    4. γιατι ανησυχουμε? η αλαμουντιν θα μας φερει τα μαρμαρα και ως γνησιοι ελληνες θα ηρεμησουμε. Θα τρωμε μαρμαρο.

      Διαγραφή
  27. 8XX done,πολύ νωρίτερα απ'το αναμενόμενο... Τα hedge funds πέταξαν τα χαρτιά στα δυνατά χέρια,ξένων και Ελλήνων φραγκάτων που γίνονται θεσμικοί σιγά σιγά.Αρκετά ελληνικά κεφάλαια είχαν προετοιμασθεί για τέτοιες θρυλικές στιγμές,όπως είχε ανακοινωθεί τους προηγούμενους μήνες(Δασκαλό,Καραμούζης,εφοπλιστές κλπ).

    Στη παρούσα φάση,δεν είμαι βέβαιος εάν έχουμε δει τα χαμηλά ή οσονούπω θα τα δούμε στο 7ΧΧ.Πάντως αφού έγιναν όλα πολύ γρήγορα,αυτό που αποκλείω είναι πρόωρες εκλογές διότι οι Ευρωπαίοι δεν θα τολμήσουν να τραβήξουν το χαλί της συγκυβέρνησης στον παρόντα χρονικό ορίζοντα.Ο παγκόσμιος περίγυρος δεν είναι για τέτοια κόλπα,για τέτοια μεγάλα ρίσκα.

    Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του μήνα,αρχάς Νοεμβρίου θα έχουμε δει περισσότερα κομμάτια απ'το παζλ που ολίγοι γνωρίζουν στο σύνολό του...

    Αντιδείκτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΚΥΡΙΕ Αντιδείκτης ΕΑΝ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΣΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗ ΚΑΙ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ 7 ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Λουκά όταν θα έρθει η ώρα θα το ξαναδούμε πάλι.Ας περιμένουμε πρώτα να κατακάτσει ο κουρνιαχτός,έχουμε χρόνο νομίζω μπροστά μας,ίσως και πέραν του Νοεμβρίου.

      Αντιδείκτης

      Διαγραφή
  29. αυτο θα πει μακροβούτι χωρίς ανάσα!!
    τα διέλυσε ΟΛΑ!!
    Απολογισμός ημέρας..αρκετές αγορές ΦΛΕΞΟ..ο μ.ο εχει παει πλεον 2.70...ήρθα παρέα σας κ.Δαρειε στο ΚΑΜΠ...
    ΓΕΒΚΑ κατι πολυ λιγα
    θα ήθελα να είχα ξεφορτωθεί ΔΕΗ και ΕΥΑΘ...πριν μέρες..(σωστά τα λέγατε κ.Τακη!!είστε ωραίος..μου τον κοκκινισαν τον κωλο)..ΕΛΛ έχω και δεν θέλω να την δώσω..δεν νομιζω οτι διατρέχει πραγματικό κίνδυνο..
    στο ΚΑΝΑΚ εδω και 2 μερες παίζουμε την κολοκυθιά με έναν κύριο με 40000τμχ..μου τα εβαλε στα 1.65..αλλα αμα μου τα βαλετε στο 1.55...θα σας τα αγορασω...!
    μου εστειλε και μνμ μια παλια ερωμενη..η ΕΧΑΟΥΛΑ...λεω να το παιξω λιγο αδιαφορος ακομη..
    Παναγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το χαρτοφυλάκιο μου μαζί με τις σημερινές τιμές. Απο την μεγαλύτερη θέση προς την μικρότερη:

    ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ
    ΕΘΝΙΚΗ
    ΑΒΑΞ
    ΚΑΜΠΑΣ
    ΔΡΟΜΕΑΣ
    ΛΟΥΛΗ

    Και κάποιες μικρές με ασήμαντο όμως ποσό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζι με τις σημερινές αγορές ήθελα να γράψω.

      Διαγραφή
    2. Για άλλη μια φορά ξεβρακώνουν τους short στην Αμερική. Απο το -2.70% στο -0.80% τώρα. Μπορεί και θετικό κλείσιμο.

      Διαγραφή
    3. Aπ' οτι βλεπω κε Δαρειε τα θωρηκτα ικτιν, φλεξο, ευπικ κλπ δεν ειναι στο χαρτοφυλακιο σας ενω ο μυτιλ εχει τη μεγαλυτερη συμμετοχη χωρις να υπαρχει ιδιαιτερη αναφορα στο μπλογκ. Απ΄οτι καταλαβαινω βλεπετε μεγαλυτερες αποδοσεις στο μυτιλ?

      Διαγραφή
    4. Χαρτοφυλάκιο ως έχει με σημερινές αγορές:

      ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ
      ΕΘΝΙΚΗ
      ΑΒΑΞ
      ΑΝΕΜΟΣ
      ΚΑΜΠΑΣ
      ΔΡΟΜΕΑΣ
      ΛΟΥΛΗ

      Εκτός απο ΑΝΕΜΟ που φόρτωσα σημερα μεταξύ 1.01€ και 1.04€ τίποτα άλλο.

      Monsieur ΔΙΟΣΚΟΥΡΕ έχω αναφερθεί στον Μυτιληναίο στο παρελθόν απο τις πρώτες αγορές που είχα κάνει.

      Διαγραφή
    5. Για τα θωρηκτα δηλ αν κρινω απ την απαντηση σας δεν εχετε καμια θεση. Με συγχωρειτε για το αδιακριτο αλλα απειδη ανακοινωσατε τις θεσεις που εχετε σας ρωταω.

      Διαγραφή
    6. Monsieur Dioskoure έχω θέσεις σε 2-3 ακόμα μετοχές* (όπως έγραψα) αλλά δεν κρίνω σκόπιμο να ανακοινώσω κάτι (λίγα κομμάτια, συνεχίζω τσιμπολόγημα).

      * αν πάτε λίγο πιο πίσω σε κάποια post ίσως καταλάβετε μια απο αυτές.

      ΥΓ
      Γιατί ο Μυτιληναίος στις τιμές που έχει αγοραστεί ΔΕΝ είναι Θωρυκτό? Η ο Καμπάς η ο Λούλης?

      Διαγραφή
    7. Εγω ξερετε τι καταλαβα κε Δαρειε, οτι σου λενε ναι και οτι καταλαβαινεις κανε. Τωρα για το μυτιλ αν ειναι θωρηκτο ειναι μεγαλη συζητηση, ειναι γεγονος οτι προσπαθεισε να στρωσει τον ισολογισμο του και σε ενα βαθμο τα εχει καταφερει αλλα ολα στηριζονται σε καποιους κρικους της αλυσιδας οι οποιοι σε μια φουρτουνα μπορει και να σπασουν και τοτε θα βολοδερνει αναζητωντας στερια.

      Διαγραφή
    8. Μάλλον δεν καταλάβατε για ποιά μιλάω. Στα του Μυτιληναίου διαφωνώ απόλυτα. Εξάλλου δεν τοποθετήθηκα για αυριο μεθαύριο αλλά τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια.

      Διαγραφή
  31. Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

    Η 5ήμερη, δίχως ουσία, στάση του Γενικού Δείκτη λίγο πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1000 μονάδων και η εμφανής αδυναμία του να επαναπροσδιορίσει ανοδικά την διαγραμματική αντίσταση των 1040 μονάδων, έφερε το προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα βυθίζοντάς τον χαμηλότερα και από την βραχυχρόνια στήριξη των 975 και των 910 μονάδων, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.

    Τώρα τα επόμενα επίπεδα στήριξης εντοπίζονται στην περιοχή των 875 με 860 μονάδων. Εντωμεταξύ στο ημερήσιο chart τιμών έχει πλέον ολοκληρωθεί το pattern μιας 14μηνης άκρως αρνητικής "τιάρας" με τη βάση της να έχει διασπαστεί καθοδικά στις 1060 με 1040 μονάδες.

    Σχηματισμός ο οποίος εάν δεν καταστρατηγηθεί ανοδικά στις επόμενες 8 με 10 συνεδριάσεις, θα έχει προκαλέσει μια τεράστια "νησίδα κορύφωσης" της μακροπρόθεσμης τάσης εγείροντας σενάρια για την πιθανή έναρξη μιας πλαγιοκαθοδικής κίνησης διαρκείας, που μπορεί να οδηγήσει και χαμηλότερα των 790 μονάδων.

    Επίσης στο weekly chart τιμών έχει διασπαστεί καθοδικά από την περασμένη εβδομάδα, στις 1015 μονάδες, μια πολύ σημαντική μεσοπρόθεσμη γραμμή στήριξης, όπου ένωνε από την Άνοιξη του 2013 μία κορυφή και 4 τοπικούς πυθμένες, στοιχείο, όπου προσθέτει πόντους ολοκλήρωσης του καθοδικού σεναρίου προσέγγισης του επιπέδου χαμηλότερα των 900 μονάδων. Αλλαγή στο υπάρχον σκηνικό θα μπορούσε να σημειωθεί μόνο με την κυριολεκτική πυρπόληση του "άντρου" των "Bears", στις 1060 μονάδες.

    Όσο για τον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, χάθηκε με αυξημένο τζίρο το επίπεδο στήριξης των 300 με 294 μονάδων. Ζώνη στήριξης ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς η καθοδική διάσπαση θέτει ως επόμενο πτωτικό στόχο την περιοχή των 270 με 250 μονάδων γυρνώντας έτσι το δείκτη σε επίπεδα, όπου είχαν καταγραφεί το Φθινόπωρο του 2012.
    "Τέλος στο εβδομαδιαίο διάγραμμα τιμών ο δείκτης έχει προσεγγίσει 'oversold' επίπεδα, όπου στατιστικώς 'τριβελίζουν το έξυπνο χρήμα" αναφέρει ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΑΡΕΙΟ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΑΤΕ ΤΩΡΑ ΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Σύμφωνα με την JP Morgan, οι Ελληνικές Τράπεζες έχουν αντιστρέψει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών από την αύξηση κεφαλαίου το α' εξάμηνο του 2014 και πλέον διαπραγματεύονται κοντά ή χαμηλότερα από την τιμή έκδοσης της μετοχής.

    Τα μεγάλα χαρτοφυλάκια "κόκκινων" δανείων συνεχίζουν να επιβαρύνουν τις Ελληνικές Τράπεζες, παρά την ενίσχυση των κεφαλαίων και την πρόοδο των σχεδίων αναδιάρθρωσης, υπογραμμίζει η Fitch. Αυτό σημαίνει ότι το "stress test" της ΕΚΤ ενδέχεται να δείξει πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες, ιδίως εάν δεν συμπεριληφθούν οι τρέχουσες ενέργειες αναδιάρθρωσης, σημειώνει ο οίκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Απο όλα τα σαπάκια του ομίλου Στασινό βλέπετε πως ξεχωρίζουν οι καλές εταιρίες του.
    ΧΑΚΟΡ που αγόρασε ο άλλο ο Καπιταλίστας, ο μεγαλομέτοχος της ΑΤΤΙΚΗΣ ντέεεεε, έχει καταρρεύσει. ΕΤΕΜ κανονικά είναι μηδενισμένη, αν δεν ήταν η σχέση ανταλλαγής.

    ΕΛΒΑΛ και ΣΩΛΚ αυτά και ολίγον ΕΛΚΑ.
    Αν δεν ήταν η ΕΛΒΑΛ και η ΣΩΛΚ του ομίλου και ήταν μεμονωμένες εταιρίες τότε θα έγραφαν παραπάνω νούμερα στο ταμπλό και θα σφύριζαν αδιάφορα.
    Τέλος πάντων είναι γνωστό ότι είμαι λάτρης της ΕΛΒΑΛ. Αν μάλιστα έκλεινε κάθε δραστηριότητα της ΕΤΕΜ τότε θα την αγόραζα με κλειστά μάτια. Τώρα όμως θέλω να δω το ΜΗΔΕΝ εμπρός απο την υποδιαστολή.
    Αχ έπρεπε να την έχω εγώ αυτή την εταιρία και όχι ο Στασινό.
    Ας την είχε ο Λεμπιδάκης ή ο Γκινοσάτης ή οι ΚΑΡΈΛΙΔΕΣ. Με τον Στασινό που πάμε βρεεεεεε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Η πραγματικότητα είναι αυτή.

    Ανευθυνότητα εκτός ορίων
    Μέτριοι πολιτικοί, ακόμη μετριότεροι οι πολίτες της χώρας.
    Αξίζει. Με λίγα λόγια όλες οι αλήθειες.
    http://www.analyst.gr/2014/10/15/anefthinotita-ektos-orion/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός.

      Επειδή όμως ένα κόλλημα με τις χρημ/κες αγορές τό΄χουμε ας επισημάνουμε και πόσο σωστός ήταν κι ο Κύριος Artaxia όταν απολύτως έγκαιρα έγραφε:

      "Οι αγορές βρίσκονται σε μία -τουλάχιστον για τη δική μου εμπειρία- πρωτόγνωρη αφασία. Προσοχή-προσοχή, δεν ομιλώ για την ελληνική αγορά, περιγράφω τις ανεπτυγμένες αγορές. Σαν τον βόα που χωνεύει αμέριμνος τη λεία του, Αμερικανοί, Γερμανοί, Ιάπωνες, Αυστραλοί και λοιποί συγγενείς δείχνουν να μην ανησυχούν για τίποτα. Ο Vix κοντά στο 12.50 με χαμηλό κάτω από 11, το διετές Bund με αρνητική απόδοση και οι Ελβετοί να απαιτούν να τους πληρώνεις επιτόκιο για να κρατάς τα φράγκα τους, πράγματα που δεν έχω δει ποτέ μου. Θα μπορούσε να είναι η νέα τάξη πραγμάτων, αλλά δεν με πείθει. Ούτε τα σχεδόν 200 δισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης της Facebook με πείθουν, ούτε τα 6 αδιάλειπτα έτη ανόδου του 500άρη, ούτε τα Τιριτλί-τιριτλό που ανακοίνωσε η ECB.

      Υπερβολική χαλαρότης ρε παιδιά! Το οποίο ερμηνεύω ως εξής:

      Καμμένοι σόρτηδες, execs, golden boys και παρόμοιοι δεν έχουν κανένα λόγο να βγουν από θέσεις που δίνουν μόνο κέρδη. Σαν να έχεις μια προθεσμιακή που σου δίνει 5% βρέξει χιονίσει. Πάς να την χαλάσεις; Όλοι λοιπόν αυτοί που παίζουν τα bonus τους και τη φήμη τους για 0.1% διαφορά στο μήνα απόδοση δεν θα κουνήσουν από τα long τους, παρά μόνο εάν είναι μεγάλη ανάγκη, ή αναγκαστούν να το κάνουν. Θέματα όπως το Ισλαμικό κράτος, ρώσσικες πυρηνικές δοκιμές πυραύλων, η Ηezbollah, τους αφήνουν, ή παριστάνουν πως τους αφήνουν παγερά αδιάφορους. Όπως ακριβώς οι προικισμένοι χαρτοπαίκτες, έτσι και οι fund manager, μπλοφάρουν πως έχουν φλος, ενώ στο χέρι τους κρατούν δυό επτάρια. Και ως τώρα όλος ο υπόλοιπος πλανήτης έχει πάει πάσο. Αυτό όμως δεν μπορεί να κρατήσει επ' άπειρον.

      Αυτό που επίσης παρατηρώ είναι πόσο ηλίθιοι έχουν γίνει πλέον οι αναλυτές από αυτή την υπερβολική "δεν συμβαίνει τίποτα το κακό εδώ και χρόνια στις αγορές, άρα είμαστε οκ" πεποίθηση. "Να δες εδώ το γράφημα, εδώ η στήριξη, θα μπούμε να αγοράσουμε", "να κοίτα που ο ΦΡΛΚ έπεσε 10% σε τρεις συνεδριάσεις, παιχνιδάκια κάνουν." Να Λόλα, να ένα μήλο! Αυτές είναι κινήσεις ξεφορτώματος, όπως και σε άλλα χαρτιά προ ημερών, κι εσύ τώρα έρχεσαι και μου γράφεις για χιλιοπεντακοσάρια δείκτου. Θα σε αποκαλούσα βλάκα αλλά κι αυτό θα είναι λίγο. Αν είσαι αναλυτής και σκέφτεσαι έτσι, δεν είσαι απλώς ηλίθιος, είσαι δημόσιος κίνδυνος.

      Επιστρέφοντας λοιπόν στην κατηγοριοποίηση του τιτανοτεράστιου Τάκαρου, εσύ της κατηγορίας τρία, επειδή όταν θα γίνει το κακό θα είσαι με τον μικρό στο Tae Kwon Do και δεν θα πάρεις γραμμή, βγάζε ζγα-ζγα το χρήμα και περίμενε. Μέχρι πότε; Θα σε ειδοποιήσουμε.

      Και που'σαι... Μακριά από τους "ειδήμονες" "αναλυτές" και "ξερόλες". Δεν βρέθηκαν στο δρόμο σου για να σε βοηθήσουν. Βρέθηκαν για να σε μαδήσουν."

      Κι ο χρονογράφος έλεγε: Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

      http://artaxia.blogspot.gr/2014/09/ll-be-short.html


      Εξαιρετικός. Βέβαια απαιτεί "κριτική ανάγνωση" και όχι ξερολίστικη.

      Διαγραφή
    2. ΚΥΡΙΕ


      hippy ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΚΚΙΝΕΛΙ ΚΡΑΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΑΥΤΗ Και που'σαι... Μακριά από τους "ειδήμονες" "αναλυτές" και "ξερόλες". Δεν βρέθηκαν στο δρόμο σου για να σε βοηθήσουν. Βρέθηκαν για να σε μαδήσουν." ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ

      Διαγραφή
    3. Στον artaxia κύριε Λουκά τα συγχαρητήρια που το έγραψε.

      Διαγραφή
    4. ΔΥΟ ΚΟΚΚΙΝΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ artaxia ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ-ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ-ΓΙΑ ΜΕΤΟΧΕΣ- ΓΙΑ ΤΙΜΕΣ ΜΕΤΟΧΩΝ - ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ artaxia ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ

      Διαγραφή
    5. Τόσο χθες όσο και σήμερα όποτε χτυπάει το τηλέφωνο η ερώτηση είναι μία...

      -Τι ν΄αγοράσω????

      Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω. Εδώ και καιρό εστιάζουμε στα προβλήματα που είναι μπροστά μας. Στις πιθανές τραπεζικές ΑΜΚ στο τέλος του χρόνου και τις πιθανές εκλογές τον Μάρτιο του 2015. Εσχάτως προστέθηκε και η γερμανική αιμορραγία από το ρωσο-ουκρανικό (αναφορά σε BASF, Adidas, Siemens etc). Το χθεσινό αίμα στην Μαριούπολη δεν είναι έκτακτο γεγονός, είναι ο κανόνας στην ουκρανία.

      Εάν λοιπόν είσαι επενδυτής γιατί να αγοράσεις?

      Ολοκληρώθηκαν τα stress tests? Λύθηκε το πρόβλημα του προέδρου της δημοκρατίας?

      Όποτε κι εφ΄όσον λυθούν με ευνοικό τρόπο αγοράζεις. Εκτός κι αν έχεις inside πληροφόρηση.

      -Μα θα είναι ακριβώτερα.

      -Ε και? Επένδυση στην ψυχική μου υγεία. Θα ξέρω προς τα που πάει το τραίνο, θα κερδίσω λιγώτερα. Δες τα διαφυγόντα (εαν επαληθευθείς) σαν ασφάλιστρα, ασφάλιστρα κινδύνου.

      Διαγραφή
    6. Φίλτατε Ηλία,γιαυτό ανήκεις στο 5% των κερδισμένων.
      Υπάρχει όμως και το αρχέγονο ένστικτο,το ένστικτο του κυνηγού.Και εδώ συνήθως υπακούουμε , στο άγνωστο και το απρόοπτο .Και βέβαια συνήθως την πατάμε την μπανανόφλουδα.
      Σήμερα δεν αγοράζω τίποτα. Τελεία και παύλα. Πήρα την μερίδα μου χθες. Ξανά αυτοσυγκράτηση και αναμονή.

      Διαγραφή
  35. Γράφει ο άλλος ότι η Ελλάδα το 2009 είχε τη δυνατότητα να προκαλέσει μια πυρηνική καταστροφή.
    χαχαχα
    καλό το ανέκδοτο. Μια πυρηνική πορδή μπορούσε να προκαλέσει. Μέχρι εκεί όμως. Θα πόρδευε όλο τον ντουνιά.

    Ξυπνάτεεεεεε βρεεεεεεεεε και αφήστε τα Ελληναράδικα.
    Κοιτάτε εκεί χάμω να φτιάξουμε το μπορντέλο μας,
    Ξυπνάτεεεεεεεεεεεεεε βρεεεεε και αρχίστε να ζητάτε μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό πρώτα απο τις δικές σας τις; φατρίες. Ρίξτε και στον Καιάδα μερικούς συνδικάλες του κερατά και αφήστε τις πυρηνικές πορδές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορίστε κύριοι. Είμαστε άξιοι της τύχης μας.
      http://www.euro2day.gr/chameleon/article-blog-chameleon/1264231/o-agogos-tar-kai-pos-skavetai-o-lakkos-toy.html

      Ολόκληρη η Ελλάδα μια απέραντη κλανιά, μπουρδολογία και φανφαρισμούς

      https://www.youtube.com/watch?v=HepYc7aJETw

      Διαγραφή
  36. Αυτό με τα μπιστόλια στο τραπέζι και ότι μπορούσαμε να εκβιάσουμε τις δυτικές δυνάμεις με την χρεοκοπία μας είναι το μεγαλύτερο παραμύθι που έχουν πουλήσει στον Έλληνα. Θα εκβιάζαμε αυτούς που όταν κινδύνεψε η πρωτοκαθεδρία του δολαρίου την δεκαετία του 70 απείλησαν ευθέως ότι είτε θα γίνονται όλες οι πετρελαϊκές πράξεις σε δολάριο είτε θα καταλάβει ο αμερικανικός στρατός όλες τις πετρελαιοπηγές της Σαουδικής Αραβίας. Και θα πήγαινε ο Γιωργης ο Μπιστολάς να πει ότι θα μου κουρέψετε το χρέος αλλιώς θα σας καταστρέψω. Θα του έβαζαν το πιστόλι που κράταγε σε ένα άβολο σημείο και μετά με μια λογιστική αλχημεία θα κόβαν τον ομφάλιο λώρο και θα μας έβαζαν σε καραντίνα σαν ασθενή του Έμπολα. Ο Έλληνας νομίζει ότι είναι το κέντρο του κόσμου.

    Astalavista

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι τουλάχιστον τραγικό ότι εκτός από τον μέσο Έλληνα υπάρχουν και αρχηγοί πολιτικών κομμάτων που χρησιμοποιούν φράσεις "θα αποσταθεροποιήσουμε την ευρωζώνη" σαν επίσημη πολιτική διαπραγματευτική θέση. Ο πλέον ωφελημένος λαός από την ευρωπαϊκή ενοποίηση που μάσησε πολλά δισεκατομμύρια με τα διάφορα πακέτα θα πάει και θα εκβιάσει από πάνω τα υπόλοιπα μέλη του κλειστού κλαμπ ότι θα επιχειρήσει να τα καταστρέψει. Και οι υπόλοιποι θα το άφηναν αυτό χωρίς σκληρή απάντηση?

      Astalavista

      Διαγραφή
    2. Ο ΝεοΈλλην είναι ο βλάκας του κόσμου. Όπου γάμος και χαρά πρώτος. Προσωπικά είμαι βέβαιος ότι θα μας πετάξουν απο την βάρκα. Εδώ δεν κόλλησαν σε ολόκληρο Μπερλουσκόνι και του έδειξαν την πόρτα της εξόδου όταν πήγαινε και έλεγε μαμακίες με το τι θα κάνει με το χρέος της χώρας του και αυτός χαζογέλαγε και έλεγε είναι γεμάτα τα Ιταλικά μαγαζιά απο Ιταλούς, άρα δεν έχουμε και μεγάλο πρόβλημα.

      Εαν ο Αλέξης είναι το χαζό που θα οδηγήσει τη χώρα σε άτακτη χρεοκοπία, τότε πρώτος ο χαζοΝεοΈλλην θα ζητάει Τον Γιώργη τον πιστολά πίσω και τους ΣαμαροΒενιζέλους.
      Μιλάμε για τέτοιο βλάκα λαό. Μην κοιτάτε κύριε astalavista τις λαλακίες που γράφουν στους καπιταλιστές. Είναι οι ίδιοι που λιβάνιζαν παγκαλέους, μετά Κωστάκιδες, στη συνέχεια θαύμαζαν τον πιστολά και τώρα που δεν τους αρέσουν οι ΠαγκαλοΒενιζέλοι το έχουν γυρίσει στο αντάρτικο πόλεως.

      Θα πέσει πολύ κλάμα. Ο Θεός να μας φωτίσει και επιτέλους να βάλουμε μυαλό ως λαός πριν επέλθει το μοιραίο.

      Διαγραφή
    3. Μέτριοι πολίτες, ανύπαρκτα κόμματα. Κόμματα της βλακείας με πολιτικούς ούνα ράτσα και ούνα φάτσα με τους πολίτες αυτής της χώρας.
      Η μεγάλη πλειονότης των πολιτών και σύσσωμοι οι πολιτικοί πρέπει να πεταχτούν στον Καιάδα.

      Πολίτες που σε απλά θέματα καθημερινότητας δεν θέλουν να πάρουν την παραμικρή ευθύνη, φοβούνται να πουν την άποψη τους και να εναντιωθούν σε ότι στραβό βλέπουν απλά δεν έχουν καμιά τύχη. Πολίτες που τους φταίει η τρόικα, το μνημόνιο και το ΔΝΤ, ενώ δεν θέλουν να βάλουν βαθιά το νυστέρι στη φατρία τους και στα κατεστημένα τους τότε είναι άξιοι της τύχης τους.

      Διαγραφή
  37. ΗΡΑΚΛΗΣ Το τελευταίο πολιτικό μου σχόλιο... END Τι παραπάνω είχε η Νατάσσα, κι έγινε γιατρίνα με διδακτορικό. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσω κι εγώ.

    Αντε βρε, και καθηγήτρια Πανεπιστημίου!!!
    Από δασκάλα σε δημοτικό, αποσπασμένη στο Πολυτεχνείο η κ. Τσίπρα http://irasot.capitalblogs.gr/listArticles.asp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το είχα υπ΄όψιν μου. Ωραίο το σχόλιο του Ηρακλή κύριε Λουκά.

      Διαγραφή
  38. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ - ΤΙΠΟΤΑ- Ελληνική οικονομία: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου http://www.astrology.gr/epikairotita/POLITIKI-ASTROLOGIA/item/64903-elliniki-oikonomia-to-hroniko-enos-proanaggelthentos-thanatoy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλημέρα σε όλους,
    Εγώ μέσα στην τελευταία αναμπουμπούλα αγοράζω συστηματικά ΜΕΡΚΟ. Πέραν τον άλλων, το βλέπω σαν έμμεσο τρόπο να βγάλω και τα λεφτά μου από την χώρα. Κοινωνική πολιτική με τα δικά μου λεφτά δεν θα κάνει κανείς...
    Ξενοφών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ευάγγελος Χαϊδάς, πρόεδρος της ΙΚΤΙΝΟΣ Μάρμαρα

    Αναμφίβολα το πολιτικό ρίσκο δεν βοηθάει την επιχειρηματικότητα, γιατί φέρνει ανασφάλεια. Χρειάζονται σταθερές συνθήκες για να προσελκύσουμε επενδύσεις και να μπει η οικονομία σε ένα σωστό δρόμο. Η αστάθεια απομακρύνει τις επενδύσεις.

    Απαιτείται λοιπόν σύμπνοια των πολιτικών προκειμένου να βγούμε από το αδιέξοδο. Εμείς ως εταιρεία έχουμε το πλεονέκτημα ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της παραγωγής μας κατευθύνεται στις αγορές του εξωτερικού, οπότε δεν επηρεαζόμαστε τόσο έντονα από την κατάσταση. Ωστόσο, ζητούμενο και για εμάς είναι οι επενδύσεις από το εξωτερικό και το πώς θα προσελκύσουμε κεφάλαια ξένων επενδυτών προκειμένου να αναπτύξουμε περαιτέρω τις δραστηριότητές μας.

    http://www.euro2day.gr/news/market/article/1264766/agonia-gia-tis-exelixeis-ston-epiheirhmatiko-kosmo.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΔΤΡ - Εβδομαδιαίο - ΩΡΑ 14.45 - Στις 137 μον. θα τερματίσει η επόμενη ανοδική αντίδραση, όποτε και αν προκύψει !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Επίσης σε νέο ιστορικό χαμηλό, από τότε που επέστρεψαν στο ταμπλό του Χ.Α., έκλεισαν οι Viohalco και ΕΕΕ (!)

    Επίσης η σημερινή συνεδρίαση βοήθησε στην εξαγωγή ενός ακόμα συμπεράσματος. Οι εν δυνάμει πωλητές, όχι μόνο έχουν πλουραλισμό στις κινήσεις τους, αλλά κινούνται και με "program trade", επικεντρώνοντας την προσοχή τους σε τίτλους του FTSE25 που διατηρούν αυξημένες θέσεις και οι οποίοι έχουν μείνει πίσω, δηλαδή έχουν υποστεί σχετικά λιγότερες απώλειες και έχουν μεγαλύτερα περιθώρια υποχώρησης.

    Σε αυτή την λογική, σημειώθηκε, σήμερα, επίθεση σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Πειραιώς, ενώ σε "σάκο του μποξ" εξελίσσεται ο τίτλος της ΔΕΗ.

    Η μετοχή του ΟΤΕ κινείται σε χαμηλά 9 μηνών και σήμερα βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τα 8,53 ευρώ (-8,28%), για να ανακάμψει σημαντικά στην συνέχεια και να κλείσει στα 8,86 ευρώ (-4,73%). Πολλά θα κριθούν στην στήριξη των 8,25 ευρώ, προκειμένου να μην μπει σε δοκιμασία η επόμενη στήριξη στα 7,50 ευρώ.

    Μέχρι τα 7,97 ευρώ (-7,97%) βρέθηκε να υποχωρεί η μετοχή του ΟΠΑΠ που κινείται σε χαμηλά 11 μηνών. Το τελικό κλείσιμο βρήκε την μετοχή του Οργανισμού Προγνωστικών στα 8,00 ευρώ (-6,76%). Ο τίτλος έκλεισε στο κάτω άκρο της θεωρούμενης ισχυρής ζώνης στήριξης 8,10 - 8,00 ευρώ, όμως επειδή δοκίμασε και χαμηλότερα επίπεδα τιμών, δεν αποκλείεται να κινηθεί προς την επόμενη στήριξη που εντοπίζεται στα 7,80 ευρώ.

    Χαμηλά 12μηνου για τον τίτλο της Πειραιώς, που ενδοσυνεδριακά δοκίμασε τα 1,02 ευρώ (-7,27%) για να κλείσει στα 1,04 ευρώ (-5,45%). Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 16.49 ενεργοποιήθηκε ΑΜΕΜ για τον τίτλο. Αν η μετοχή κινηθεί χαμηλότερα των 1,00 ευρώ (ύστατη στήριξη) θα ενταθούν οι κινήσεις "stop loss".

    Δεν έχει "πάτο" η υποχώρηση της ΔΕΗ που σήμερα βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τα 5,92 ευρώ (-9,48%) για να κλείσει στα 6,20 ευρώ (-5,20%). Σε χαμηλά 15 μηνών ο τίτλος με την επόμενη τεχνική στήριξη να εντοπίζεται στα 5,80 και 5,00 ευρώ
    t.stavropoulos@euro2day.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλησπέρα . Τελικά ποιός πουλάει και ποιός αγοράζει αυτές τις μέρες?? Πάντως μια θέση πήρα σήμερα ρευμα κ αλουμινιο αν και κόντρα στην πτωτική διάθεση που δείχνουν. Καθαρά τρειντ δηλαδή κοντά στο κλείσιμο η μια και στα 5 περιξ η άλλη. Για τα το μεν ρευμα με σκοπό να κάνω χ2 αν πάει κοντά στα 5,50-60 και στοπ εκεί κιόλας. Πλαθ μετα το know us better περιμένω και στο ,0,85 (κάτω καναλι και φιμπο ταυτόχρονα 1,64-0,36) θα μου πείς πήγε 0,87 , εε εντάξει δεν αγοράζω μόνο εγώ είναι και ο πρόεδρος που βγήκε παγανιά :)

    Δεν είναι όλα μαύρα και άραχνα http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1265076/regklingk-isos-den-hreiazetai-nea-meiosh-toy-ellh.html

    και η ντόπια ανάλυση http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1265075/alpha-monodromos-gia-athhna-h-prolhptikh.html

    Αν δηλαδή ΔΕΝ χρειαστούν πολύ χρήμα οι μπάνκιες και τελικά το ΔΝΤ γίνει ESM και δωθούν και οι αυξήσεις τέλος χρόνου που γκρινιάζει ο κυρ-βασίλης στο λαό(τον δημόσιο) θα μπούμε 2015 με πολύ φόρα Τότε ο 13ος πολεμιστής βρίσκεται πανεύκολα!! Θα μου πείς με parliament presidential mathematics θέλει 14 χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. το ποιος πουλάει κ lorac είναι εύκολο να απαντήσω-- ξένα funds που αρχισε να τους βρωμάει η Ελλαδα
    το ποιός αγοράζει ξερω μερικούς τον κ δαρειο,εμενα,τον κ lorac,αλλά εμείς η μικρομαρίδα σιγουρα ποτε δεν θα μπορούσαμε να κανουμε ογκο 0.5 δις σε μία μέρα .....τα συμπεράσματα δικά σας
    Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλημέρα σε όλους!

    MIG

    Αυξάνονται οι ενδείξεις ότι η MIG κατά το προσεχές χρονικό διάστημα θα μπορούσε να συγχωνευτεί με την Τράπεζα Πειραιώς. Σε συνέχεια των όσων έχουν σχολιαστεί στο GFF, εδώ και καιρό και παρατηρώντας κανείς προσεκτικά τις τελευταίες εξελίξεις διαπιστώνει ότι πιθανόν και να είμαστε κοντά στο τέλος της αυτόνομης πορείας της MIG. Να κρατήσουμε ότι ουσιαστικά το κλείσιμο των τελευταίων ημερών είναι το ιστορικό χαμηλό της μετοχής καθώς και την είδηση της παραίτησης της κα Αρετής Σουβατζόγλου, συζύγου του κ. Βγενόπουλου, παραίτηση για την οποία μπορεί να επικαλείται φόρτο εργασίας, αλλά μόνο τυχαία μπορεί να μην είναι.

    http://www.greekfinanceforum.com/athex.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bonjour!

      Αλλος ο λόγος παραίτησης της Madam Αρετής. Ακούστηκε ότι έδωσε τα παπούτσια στο χέρι στον monsieur Andreas.

      Διαγραφή
    2. Γιατί??? Γιατί???
      Ερωτοτροπούσε ο μίστερ ή μπατίρεψε και δεν τον θέλει πια???

      Πείτε τα μας κύριε Δαρείε, γιατί αν περιμένουμε να μας τα πει ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος ζήτω που καήκαμε. Αυτός μόνο ευλογάει. Ούτε παπάς να ήταν.

      Διαγραφή
    3. Ώρες ώρες με εκπλήσετε Κύριε Δαρείε με τις πληροφορίες που έχετε!

      :-)

      Διαγραφή
    4. Εξυπνη γυναίκαι η Madam Αρετή MONSIEUR. Βλέπει το μέλλον.

      ΥΓ

      Πρωταθλήτρια στο εμπορικό Real Estate η Ελλάδα:

      http://www.newmoney.gr/article/70187/protathlitria-stin-anodo-toy-emporikoy-real-estate-i-ellada

      Διαγραφή
    5. Κύριε Τάκη θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω μαζί σας!

      Η ΜΙΓ υπάρχει και για σήμερα μπορείτε να την βρείτε στην εκπληκτικοτρομερή προσφορά των 21 cents.

      Πάρτε κόσμε και κοσμάκι...

      Διαγραφή
    6. MONSIEUR Nemoz έχω ιδίαν αντίληψη για την Madam Αρετή. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ήταν μαζί του. Η γυναίκα είναι σοβαρή και εξαιρετική επαγγελματίας. Βέβαια την δόξα πολλοί μίσησαν το χρήμα όμως ουδείς.

      Διαγραφή
    7. Για ταπετσαρία είναι τζάμπα...
      Ξέρετε πόσο έχουν φθάσει οι ταπετσαρίες ανά τ.μ.?

      Διαγραφή
    8. Στο ΜΗΤΕΡΑ και το ΥΓΕΙΑ όλο το προσωπικο ( προσέξτε οχι ιατροί, προσωπικό) πίνουν νερό στο όνομα της.

      Διαγραφή
    9. Κύριε Νέμο θα τα γράψω άλλη μια μπας και ξυπνήσουν τα ζώα. Γιατί περί ζώον με IQ 10 πρόκειται όσους λένε την παραμικρή καλή κουβέντα για τη ΜΙΓ, επικαλούμενοι την τάχα μου φθήνια της.

      Ουδείς θα δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για την μΙΓ.
      Τι να την κάνουν την κολάντζα??? Μόνο όσους έχει φεσώσει η ΜΙΓ θα ενδιαφερθούν.
      Όποιος ενδιαφέρεται για κάποια συμμετοχή της ΜΙΓ θα πάει και θα κάνει μια πρόταση ΛΟΓΙΚΗ και με ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΚΩΝ για την συμμετοχή. Μέχρι εκεί όμως.

      Θα πάει κάποιος να προσφέρει Α ευρώ μείον Β ευρώ τα δανεικά για να πάρει την ΑΤΤΙΚΑ ή το ΥΓΕΙΑ ή κάτι άλλο. Διαφορετικά θα περιμένει να σκάσει η ΜΙΓ και η Πειραιώς και μετά θα τα πάρει ακόμη πιο τσάμπα.

      Πέρσι τέτοια εποχή τα έχωνα στους ΣτεφανοΜπελέδες και το κωλόχαρτο τον ΝΗΡΕΑ. Έσωσα όποιος έσωσα. Δεν βρίσκω την παραμικρή διαφορά μεταξύ ΝΗΡ και ΜΙΓ. Όποιος θέλει να πάει να ρωτήσει τους χρηματιστές του που έχουν γνώσεις οικονομικών και να του εξηγήσουν. Πέρα απο αυτό - εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα παραπάνω. Ας κάτσουν να διαβάζουν τον ανεξάρτητο δημοσιογράφο που τους λέει για τις κρυμμένες αξίες της ΜΙΓ και ότι τάχα μου θα βγάλει κέρδη.
      Απο που θα βγάλει κέρδη οεοοοοοο???

      Εμένα μου αρέσει το ΥΓΕΙΑ, μου αρέσει και το ΑΤΤΙΚΑ, αλλά όχι σε αυτές τις τιμές, όχι με αυτούς τους μανατζαρέους και όχι να τα βλέπω στο ταμπλό σε τιμές penny stock.
      H τιμή penny stock δείχνει αδυναμία και όχι ευκαιρία. Μα καλά ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ είναι μερικοί που δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό.
      Αν τα penny srockόχαρτα έκαναν αυτή την ώρα ένα reverse / 10 αυτομάτως θα ξαναέχαναν ένα-80%. Και όμως η μάζα και ο βλακολαός δεν μπορεί να το καταλάβει.

      Διαγραφή
  47. Χθεσινό δείγμα γραφής Έλλην Οικονομολόγου...
    Πρέπει να μας ρίξουν μια ατομική βόμβα για να χτιστεί απ' το μηδέν ξανά αυτή η χώρα. Άλλη ελπίδα δεν βλέπω.

    Δ.Καζάκης: Παραμένει ο κίνδυνος για παγκόσμιο κραχ τις επόμενες ημέρες!

    http://naked-monk.blogspot.gr/2014/10/blog-post_550.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτός ο δηθεν οικονομολόγος καζακης καλυτερα να κοιτάζει το κραχ του κόμματος του που ονομαζεται επαμ .Εγω διάβασει μερικά αρθρα του ,είναι υπέρμαχος της ολικης καταστροφής του κρατους,προτρεπει να παρουμε τα παντα απο τις τραπεζες(και αν μπορουμε να τους βαλουμε και μία φωτιά),και ειναι ενοχλημένος απο τους διεθνείς τοκογλύφους που δεν διαγραφουν τα χρεη της ελλαδος
      ΜΗΝ δινεται καμμία σημασία
      Μανώλης

      Διαγραφή
  48. Κύριε Λουκά για Αμέρικα που ρωτάγατε.

    http://carlfutia.blogspot.gr/2014/10/bear-market.html

    The prognosis is for a drop of 20-30% from the September highs. This would bring the S&P down into the 1400-1600 zone and the Dow down into the 12,000 - 14,000 range.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΑΣΚΑΛΕ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο SP500 ΘΑ ΔΕΙ TO 2085 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΙΔΩΜΕΝ ΕΑΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΟ ΑΛΛΙΩΣ ΧΑΝΩ ΤΟ ΚΟΚΙΝΕΛΙ

      Διαγραφή
    2. Κατάρρευση μην περιμένετε.
      Bear market maximum 2 ετών και θα έχουμε και το January effect. Όχι όμως νέα υψηλά.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη πάμε άλλο ένα στοιχηματάκι,για την Αμερική αυτή τη φορά? Εγώ λέω ότι όχι bear market και 2 ετών μάλιστα δεν θα δούνε οι καουμπόυδες αλλά μέσα στο 2015 θα γράψουν νέα υψηλά.Όσο για τον Καρλ,σοβαρό τύπο βρήκατε να ενημερωθείτε για την Αμερική...

      Αντιδείκτης

      Διαγραφή
    4. Καταθέστε τις απόψεις σας και μην με ζαλίζετε.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  49. Για ΕΛΠΕ που με ρωτάτε.
    Απο το σημερινό επίπεδο, είναι εξαιρετικά πιθανό να δώσουν μια γερή αντιδρασούλα. Δεν σπάει με την μια το all time χαμηλό. Μετά όμως όταν επανέλθουν μην το είδατε τον Παναή ..... το ξύλο της αρκούδας το ξέρετε???

    δεν τσιμπάω με τα τάχα μου υψηλά περιθώρια διύλισης που θα ανακοινώσει. Όλη η αγορά πλέον τα ξέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά όμως όταν επανέλθουν μην το είδατε τον Παναή ..... το ξύλο της αρκούδας το ξέρετε???

      Υποθέτω MONSIEUR ότι πλέον είστε βέβαιος για την μετάβαση στην εξουσία του Αλέξιου.

      Διαγραφή
    2. Μιλά για τα ΕΛΠΕ κύριε Δαρείε
      Ο Αλέξης κάαααααααααααποτε θα έρθει και αυτός. Θα είναι Αλέξης, θα είναι Τάκης, Πάκης ή Λαλάκης μικρή σημασία έχει. Η ουσία είναι ότι η χώρα και οι πολίτες της είναι ανώριμοι και παραμυθάδες, φαφλατάδες.

      Αλλά προσωπικώς ομιλώ για ΕΛΠΕ.

      Διαγραφή
    3. Δείτε το τεχνικά το θέμα.
      All time χαμηλά των ΕΛΠΕ και ο δείκτης στις 900 μονάδες. Την τελευταία φορά που ήταν σε αυτά τα επίπεδα ήταν παραμονές Εθνικών εκλογών 2012, με τα speads να καλπάζουν και τα ΕΛΠΕ να μην μπορούν να δανειστούν.
      Τότε ο δείκτης ήταν 500 μονάδες, τώρα 900. Είναι εμφανές ότι κάτι δεν πάει καλά.

      Εφόσον λοιπόν κρατήσει η στήριξη προς το παρόν και επανέλθουν αργότερα, τότε είναι πολύ πιθανό να μην αντέξει το επίπεδο των 4 με 4,5.

      Βέβαια τα ανάλογα ισχύουν και για ΜΟΗ. Δεν παρασύρομαι που προς το παρόν σφυρίζει αδιάφορα.

      Διαγραφή
    4. τα ελπε είναι κυκλικη μετοχη το 6χχ θα το ξαναδεί σίγουρα----- το ποτε δεν το ξέρω
      για ΜΟΗ με τον τσιγγερ στο τιμόνι εγω δεν μπαινω συνεπιβάτης
      Μανώλης

      Διαγραφή
    5. 4 μαρτ 2014 Κ Τάκης
      Τα ελπε είναι ατασικά. 10 χρόνια παίζουν μέσα σε ένα στενό range 3 με 4 ευρώ.
      Άρα τη διαδρομή 6,5 με 7 ----> 9 με 9,5 θα την ξανακάνει.
      Τρεις φορές την έκανε μέσα στη δεκαετία - σίγουρα θα την κάνει και τέταρτη.

      Για υπομονετικούς και πολύυυυυυ συντηρητικούς παίκτες.
      Συμφωνώ απόλυτα Μανωλης

      Διαγραφή
    6. Κύριε Μανώλη μεγάλο προσόν, για όσους ασχολούνται με τις χρηματαγορές, είναι να μπορούν να αλλάζουν άποψη όταν βλέπουν κάτι διαφορετικό και εγώ, τουλάχιστον τεχνικώς, σας γράφω ότι αυτή την ώρα ακουμπάει ΤΑ ALL TIME χαμηλά. Σκεφτείτε μόνο τι θα γίνει αν τα διασπάσει.

      Σκεφτείτε το λίγο.

      Διαγραφή
  50. Στην REDS ζητάνε να αγοράσουν στο 0.4330 και πουλάνε στο 0.490. Πόσο πιο στεγνό πια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. http://www.capital.gr/Articles.asp?id=2133531

    .......Εγκρίθηκαν με αποφάσεις της αρμόδιας διεύθυνσης του ΥΠΕΚΑ τα σχέδια οργανωτικής διάρθρωσης για δύο λατομεία μαρμάρου της καθετοποιημένης βιομηχανίας μαρμάρου Ικτίνος. Πρόκειται για το λατομείο της εισηγμένης στο Νέστο, του οποίου η άδεια έληξε φέτος και για το οποίο παρατείνεται η εκμετάλλευσηκαι για το νέο λατομείο στην Ημαθία.

    Η Ικτίνος, όπως έχει τονίσει η διοίκησή της, λόγω της γενικότερης ύφεσης στην εσωτερική αγορά και ειδικότερα της μείωσης στον κατασκευαστικό τομέα, συνεχίζει να δίνει έμφαση στις εξαγωγές, με τη στρατηγική που ακολουθεί να έχει αποδώσει καρπούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος η εταιρεία σε τζίρο εξαμήνου 14,6 εκατ. ευρώ είχε πωλήσεις μόλις 2,3 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα και το υπόλοιπο ήταν εξαγωγές. Από αυτές πάνω από 50% (7,5 εκατ. ευρώ) αφορούσαν σε πωλήσεις στην Ασία, ενώ σημαντικά μερίδια εμφανίζουν επίσης έχουν η Ευρώπη (1,5 εκατ.) και η Αμερική (1,1 εκατ. ευρώ).

    Η εταιρεία εκμεταλλεύεται τη σημαντική ζήτηση που καταγράφεται ιδιαίτερα σε μεγάλες ασιατικές αγορές και κυρίως την Κίνα, για το μονοπωλιακό ελληνικό μάρμαρο διαθέτοντας πλήρως καθετοποιημένες δραστηριότητες από την εξόρυξη και επεξεργασία μέχρι την εμπορία και τις εφαρμογές.

    Το λατομείο της Ημαθίας με έκταση 100 στρέμματα έχει βεβαιωμένα εκμεταλλεύσιμα αποθέματα 600.000 μ3ενώ στο Νέστο η έκταση είναι 97,3 στρέμματα και τα βεβαιωμένα εκμεταλλεύσιμα αποθέματα φτάνουν τα 1.000.000 μ3.


    Πηγή:www.capital.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Οι άλλοι. Οι Τσεκεβάρες βρεεεεε που θα κάνουν την επανάσταση και το αντάρτικο της Ευρώπης, μόλις τους κάλεσε ο εισαγγελέας να πουν ονόματα τα ξέχασαν όλα. Δεν είδαν και δεν άκουσαν - μόνο κάτι παράκουσαν αλλά δίχως ονόματα. Αχ, βρε Ελληνάρα με αυτούς θα βαρέσεις το χέρι σου στο τραπέζι της ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΥΡΙΑΣ???

    Τα κακαρίσμαρτα είναι μόνο για μέσα στη βουλή. Από όξω κοκοκοκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Τάκη, περιμένατε κάτι διαφορετικό από το στρίβειν και από την εύκολη δημιουργία πόλωσης και στάσης σχεδόν εθνικής προδοσίας? Εγώ όχι....

      Διαγραφή

  53. 3η Παρασκευή του μήνα σήμερα => Λήξη παραγώγων

    Πως τα είχουν παίξει τις προηγούμενες βδομάδες δεν ξέρω, αλλά μου φαίνεται λογικό να μετριαστεί η υπερβολική αντίδραση στην πτώση των προηγουμένων ημερών. Το Σ/Κ είναι πολύς χρόνος.

    Γνώμη μου...μπορεί και λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Hippy προσωπικά πάντως το ρίσκο που πήρα χτές το έδιωξα απο πάνω μου Σχεδόν 9% δεν είναι άσχημα.Κρατάω μόνο αυτές που θέλω να κρατάω και τώρα τοποθέτηση μόνο αν δώσει θετικό σήμα .Γιατί παρόλη την άνοδο σήμερα παραμένει σε πτωτικό τέμπο. Lorac

      Διαγραφή

    2. Κύριε Lorac είχα ξεκινήσει να το γράφω από το χθεσινό σας σχόλιο αλλά είχε προβλήματα η σύνδεση, χάθηκε, ξεχάστηκα. Αν και ηλικιακά πολύ νέος απ΄ότι έχω καταλάβει (<35) είστε πολύ σοβαρός και προσωπικά χαίρομαι τα σχόλια σας (αν κι επηρρεάζομαι ελάχιστα από την τεχνική ανάλυση)

      (ωστόσο η τελευταία μου πρόταση στο προηγούμενο σχόλιο πρεπει να ανασκευσθεί " Γνώμη μου... λάθος" χα χα)

      Διαγραφή
  54. Ο μπατίρης ο Λουκάς - 1972








    Στίχοι: Κώστας Βίρβος
    Μουσική: Γρηγόρης Μπιθικώτσης


    1. Γρηγόρης Μπιθικώτσης

    Όταν πεθάνω σ’ ένα γλέντι μια βραδιά
    να μην κλάψετε μα τραγούδια να μου πείτε
    και στο σταυρό μου να μου γράψετε παιδιά,
    ένας μπατίρης ευτυχής ενθάδε κείται.

    Ενθάδε κείται ο μπατίρης ο Λουκάς
    που είπε τούτη την κουβέντα τη μεγάλη
    πως τα λεφτά σου όσο ζεις αν δεν τα φας
    όταν πεθάνεις θα στα φάνε κάποιοι άλλοι.

    Γι’ αυτό γλεντήστε μες στον ψεύτικο ντουνιά
    μη σας σκλαβώνει η κακία και το χρήμα
    και να θυμάστε την κουβέντα του Λουκά
    πως ούτε φράγκο δε θα πάρετε στο μνήμα.
    https://www.youtube.com/watch?v=_bDacsIUnvg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Κουζουλαριο ....σκετο κουζουλαριο...

    Χρηματιστηριακο μαθημα Πρωτον ..

    Τα φωνηεντα ειναι εφτα ......και φωναζουν δυνατα ...

    Δευτερον .... η εννοια τοων Θωρηκτων στο βαθος χρονου και η επιλεκτικοτητα στο timing αποφευγοντας το Χαζοκουτι

    Στις 4200 μουναδες βασης ανοιξη του 2008 ειχαμε 0.65 για καποιο λογο

    Στις 860 μουναδες βασης οκτωβρη του 2014 εχουμε 1.70 μαζι με κατι ψηλα που εχει δωσει ο Συν-εταιρος


    χχμχμχμμχμχμ η οι μουναδες χαλασαν η ο δεικτης

    Τι μας φοβιζει μονο ... που λεει και ο Κουρου Τακαρος

    η Ατακτη χρεοκοποια

    ουλα τα αλλα ειναι απλως κουρνοφεξαλα

    Aleko mou .................Καλο καλοκαιρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Repubblica: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας
    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231356587

    "Μέγας εἶ, Κύριε, καὶ θαυμαστὰ τὰ ἔργα σου..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Περιληψη από το oil-price net , στο γιατι οι τιμες πετρελαιου θα παραμενουν χαμηλα για τα επομενα 3 χρονια τουλαχιστον :

    Oil Fracking at USA εφτασε ρεκορ + ΙΑΠΩΝΙΑ ξαναλειτουργησε τα nuclear plants JULY 2014 + Λιβυη ξανα παραγωγη + Ιρακ εφτασε full production + ΙΡΑΝ αρση εμπαργκο + παγκοσμια υφεση.

    Οτι αυτο σημαινει για το που θα φτασουν ΔΕΗ, ΜΥΤΙΛ, ΕΛΒΑΛ κ.λ.π. αν ο πολιτικος παραγοντας βγει απο την μεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και επισης πολυ ενδιαφερον για το που θα φτασουν οι αναταραχες στην Μεση Ανατολη, οταν ακομα και η Σαουδικη Αραβια θα αρχισει να εχει πολλα προβληματα, με τιμη βαρελιου 80 δολλαρια και πιθανον χαμηλοτερα

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Από την άλλη παρατηρείται τεράστια ζήτηση για μεταφορές πετρελαίου το 1ο τρίμηνο του 2015, Βόρεια Αγγλία αλλά κ Βόρεια Αμερική, στις πλοιοκτήτριες εταιρείες διακίνησης έχουν ζήτηση ιδιαίτερα τα πολύ μεγάλα πλοία (VLCC ), υπάρχει ενδιαφέρον ακόμα και για χρονοναυλώσεις 6μηνες έως και ετήσιες. Τιμές ναύλων πολύ υψηλές, στα προ ΛΗΜΑΝ επίπεδα. Οι καταναλωτές στοκάρουν, λογικό μου φαίνεται, κανένας δεν κερδίζει κάτω από $80.

      Επενδυτικά τώρα που ρώτησα μια πρόταση-εταιρεία που μου σύστησαν (με ρίσκο όπως όλες οι εφοπλιστικές) είναι η TNP (Tsakos) που είναι αμιγώς στον κλάδο.Μια άλλη (περισσότερο συντηρητική) η GasLog (Λιβανός) που αφορά τον εξειδικευμένο κλάδο του LNG με ανώτερες προοπτικές και δυσκολία ανταγωνισμού (barriers of entry). O Peter Λιβανός είναι μέσα στα 2-3 μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως, γενικά δε δίνει ποτε δικαιώματα. Η μετοχή έπεσε απο τα $32 στα 16 στην πτωση για να ανακάμψει χθες στα $20. H Citi σε σημερινή ανάλυση προς πελάτες της συνεχίζει να την έχει στις προτάσεις της με τιμή στόχο τα $35.

      Διαγραφή
    4. Ενδιαφερον κε Hippy, που τα ναυλα ειναι ψηλα, εντουτοις αντιφατικο ...

      Διαγραφή
    5. Κύριε Πέτρο χαίρομαι που οι φίλοι του ιστολογίου του Κυρίου Τάκη έχουν κι άλλα ενδιαφέροντα πέρα από το ρηχό μας ΧΑΑ. Σας ποστάρω ένα περσινό άρθρο (Νοεμβριος 2013) της Διεθνής Υπηρεσίας Ενέργειας (ΔΥΕ). Σε γενικές γραμμές σωστή ανάλυση στην προβλεπόμενη τιμή όμως...για φέτος τουλάχιστον χάθηκε η μπάλα και μαζί της το στοίχημα για όσους το έπαιξαν.


      Την πρωτοπορία στην παραγωγή πετρελαίου θα έχουν οι ΗΠΑ το 2015

      Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΔΥΕ) ανέφερε ότι μέχρι το 2015 οι ΗΠΑ θα ξεπεράσουν την Σαουδική Αραβία και την Ρωσία στην παραγωγή πετρελαίου και σε δύο δεκαετίες η χώρα θα είναι εντελώς ανεξάρτητη όσον αφορά τις ενεργειακές της ανάγκες. Η ΔΥΕ ανακοίνωσε ότι μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, οι πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει οι ΗΠΑ και ο Καναδάς στην εξόρυξη πετρελαίου, καθώς επίσης και εξορύξεις που πραγματοποιεί η Βραζιλία ανοικτά των ακτών της, θα μειώσουν τον ρόλο του ΟΠΕΚ στην παραγωγή και διακίνηση πετρελαϊκών προϊόντων.

      Ωστόσο, η Διεθνής Υπηρεσία, υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ θα σταματήσουν στα μέσα της επόμενης δεκαετίας να είναι η πρώτη πετρελαιοπαραγωγός χώρα, καθώς θα μειωθούν τα εκμεταλλεύσιμα αποθέματα στη Βόρεια Ντακότα και το Τέξας. Η ΔΥΕ τονίζει ότι μετά από αυτή την περίοδο οι χώρες του ΟΠΕΚ θα αναλάβουν και πάλι να καλύψουν τις διεθνείς ενεργειακές ανάγκες, αλλά οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να καλύπτουν μόνες τους τις ανάγκες τους. Στην ετήσια έκθεση του για τις ενεργειακές ανάγκες σε παγκόσμιο επίπεδο, η ΔΥΕ τονίζει ότι οι ΗΠΑ κινούνται με σταθερά βήματα προς «την κάλυψη, από την εσωτερική παραγωγή, όλων των ενεργειακών αναγκών τους μέχρι το 2035». Η ενεργειακή ανεξαρτησία των ΗΠΑ αποτελεί διαχρονικό στόχο των αμερικανικών κυβερνήσεων.

      Σε παγκόσμιο επίπεδο η διεθνής υπηρεσία αναφέρει ότι η ζήτηση ενεργειακών πόρων καθορίζεται όλο και περισσότερο από τις αναπτυσσόμενες οικονομίες και ότι η Κίνα θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ ως ο μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαϊκών προϊόντων μέχρι το 2030. Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι η Κίνα, η Ινδία και οι χώρες της Μέσης Ανατολής θα οδηγήσουν σε αύξηση την ζήτηση πετρελαίου κατά 1/3 σε σχέση με σήμερα. Εξάλλου, η ΔΥΕ τονίζει ότι η διασφάλιση ενέργειας σε ολόκληρο τον κόσμο υπονομεύεται από τις υψηλές τιμές, με την τιμή του βαρελιού να διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στα 110 δολάρια το βαρέλι από το 2011 και μετά.

      Η επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας, Μαρία Βαν Ντερ Χόβεν, ανέφερε ότι «η παρατεταμένη χρονική περίοδος αυξημένων τιμών δεν υπήρχε στο παρελθόν», παρόλα αυτά η υπηρεσία προβλέπει ακόμα μεγαλύτερη αύξηση στα 128 δολάρια το βαρέλι μέχρι το 2035. Η ΔΥΕ υποστηρίζει ότι η τιμή του πετρελαίου είναι «σχετικά παρόμοια» σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά η τιμή του φυσικού αερίου παρουσιάζει έντονες διακυμάνσεις. Με την παραγωγή φυσικού αερίου να είναι ιδιαίτερα αυξημένη στις ΗΠΑ, οι αμερικανοί καταναλωτές και οι επιχειρήσεις πληρώνουν αισθητά χαμηλότερες τιμές από ότι στην Ευρώπη ή την Ιαπωνία, όπου εισάγουν το μεγαλύτερο μέρος του φυσικού αερίου που καταναλώνουν.

      «Βλέπουμε δύο χρονικά διαστήματα στις αγορές πετρελαίου. Έως το 2020, αναμένουμε να αυξηθεί έντονα το ελαφρύ σχιστολιθικό πετρέλαιο. Και χάρη στην αύξηση από τη Βραζιλία, η ανάγκη για προμήθεια πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή στα επόμενα χρόνια, θα είναι οπωσδήποτε μικρότερη», εκτίμησε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας Φατίχ Μπιρόλ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Πρόσθεσε, δε, ότι λόγω των περιορισμένων κοιτασμάτων του αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου, η παραγωγή του θα σταθεροποιηθεί και θα μειωθεί, και μετά το 2020 θα είναι έντονη η κυριαρχία του πετρελαίου της Μέσης Ανατολής.

      http://www.pictures.reuters.com

      Διαγραφή
    6. Κε Hippy, πολυ ωραιο αρθρο. Αρα το πετρελαιο αναμενεται να κανει κοιλια, αλλα μετα παλι στην κορυφη. Αυτο παντως που περναει σχετικα απαρατηρητο, απο την παγκοσμια κοινη γνωμη, ειναι το Κοσμοιστορικο Γεγονος, του οτι λογω του oil fracking, οι ΗΠΑ θα γινουν συντομα ενεργειακα ανεξαρτητες!! Τεραστιες αλλαγες στις παγκοσμιες συμμαχιες, μιας κ οι ΗΠΑ δεν θα εχουν πια αναγκη τους αραβες. Ο κοσμος αλλαζει..

      Διαγραφή
    7. Ίσως αλλάζουν και οι τεχνολογίες. http://oilprice.com/Finance/investing-and-trading-reports/Why-Are-the-Big-Financial-Institutions-Selling-Oil-BIG.html

      Ίσως και οτι θα πέσει λίγο χειμώνας απο δω και πέρα και καλό είναι να είναι και λίγο πιό φτηνό oil for the mass-es Tην σπάνε και στην ρώσικη αρκούδα έτσι :) Lorac

      Διαγραφή
  58. Ωρολογιακή βόμβα οι ανεξόφλητες οφειλές προς ΔΕΗ - Στο 1,7 δισ. οι μη εξοφλημένοι λογαριασμοί στα τέλη Σεπτεμβρίου Το τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει σήμερα η ΔΕΗ εξαιτίας των ανεξόφλητων οφειλών έχει ήδη γίνει αισθητό στην αγορά, η οποία επανέρχεται στις συνθήκες «κραχ» που βρέθηκε το 2012. Οι οφειλές της ΔΕΗ προς τον ΑΔΜΗΕ έχουν αυξηθεί από τα 160 εκατ. ευρώ στα 250 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ ο ΛΑΓΗΕ έχει αρχίσει να παρακρατεί ποσά από τις πληρωμές των ανεξάρτητων παραγωγών, καθώς εμφανίζει έλλειμμα της τάξης των 210 εκατ. ευρώ περίπου.

    www.bankingnews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ο πρώτος σκληρός όρος του νέου Μνημονίου: Έγκριση από τις Βρυξέλλες θα παίρνει ο προϋπολογισμός της Ελλάδας Ανεξάρτητο Δημοσιονομικό Συμβούλιο θα παρακολουθεί τα δημοσιονομικά μεγέθη και θα προτείνει μέτρα

    Ο προϋπολογισμός του 2015 θα είναι ο τελευταίος που θα εγκριθεί από τη Βουλή των Ελλήνων. Από το 2016 και μετά, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο θα έχουν οι Βρυξέλλες καθώς η διαδικασία ψήφισης του από το ελληνικό κοινοβούλιο θα είναι τυπική.
    Η διαδικασία αυτή θα ισχύει για όλα τα κράτη μέλη που θα προσφεύγουν για βοήθεια στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM) με την Ελλάδα να είναι έτοιμη… να σύρει πρώτη χορό από τη στιγμή που η υπαγωγή της στην προληπτική γραμμή στήριξης θεωρείται δεδομένη.
    Κατόπιν τούτου θα διατηρηθεί το καθεστώς της «ενισχυμένης εποπτείας» για την Αθήνα
    www.bankingnews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία, ίσως βγει επιτέλους κάποιος προϋπολογισμός που εν τέλει θα ισχύσει.

      Διαγραφή
  60. ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ


    naked-monk

    2:14 μ.μ.




    ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΦΙΛΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΟΧΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΗΣΥΧΟΙ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ ΧΩΡΙΣ ''ΤΡΕΛΑ-ΤΡΕΛΑ''... EXPECTATIONS (ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΣΟΥ... ΞΗΜΕΡΩΣΟΥΝ) ΙΔΟΥ ΜΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ 5αδα...

    Άλλωστε για να... κοιμούνται... ανήσυχοι υπάρχουν πολύ ελκυστικότερες επιλογές ΕΛΛΑΔΟΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ - ΜΕΤΚΑ - ΚΛΕΜΑΝ και ΤΙΤΚ.. Με τιμές εισόδου

    Πέριξ των 12,0000 ευρώ ΕΛΛ
    1,4000 - 1,5000 το πολύ ΕΛΚΑ
    9,0000 με 10,0000 ΜΕΤΚ
    1,3500 με 1,4500 ΚΛΕΜ
    12,0000 με 12,5000 ευρώ ΤΙΤκ http://naked-monk.blogspot.gr/2013/07/blog-post_6240.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Σήμερα βγήκε η Madam Gianna με συνέντευξη της να μας πει ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ και να διαψέυσει ότι την ενδιαφέρει η Προεδρία της Δημοκρατίας.

    Βγήκε όμως και ο Τριανταφυλλόπουλος* και διαβάστε το σημερινό άρθρο του (φυσικά και μιλάει για την οικογένεια Αγγελόπουλου):

    http://www.zougla.gr/politiki/article/na-sas-ego-pi-ta-edinan-ke-pi-ta-epernan

    *Εννοείτε πως τον συγκεκριμένο τον έχω κατατάξει απο την αρχή της δημόσιας ζωής του αρκετά χαμηλά στην εκτίμηση μου. Αυτό προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά μου κάνει τεράστια εντύπωση το timing.

      Διαγραφή
    2. Μιλάμε για τεράστιες ανοησίες. Μεγαλύτερες ανοησίες απο την συνέντευξη της μεγάλη κυρίας, μόνο απο τον ανεξάρτητο δημοσιογράφο έχω διαβάσει.
      Δεν θα απορήσω αν ο λαός αρχίσει να την συμπαθεί. Εδώ πιστεύουν στην κούφια ΓΗ και στον Σώρρα με τα δισεκατομμύρια που θα εξαγοράσει όλο το σύμπαν. Ε, τώρα σε μια θεωρία ψεκασμένων και στα λεγόμενα της μεγάλης κυρίας θα κολλήσουμε??

      Διαγραφή
  62. Κύριε Τάκη θα ήθελα τη γνώμη σας για το Εφτζι μετα την διόρθωση στο 1.07 εαν ειναι καλή τιμή για αγορά.
    Είχατε αναφερθεί πιο παλιά στο χαρτί ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Καλησπερα, Τακη και συνδαιτημονες! Μετα απο μακρα παραθεριση διαφόρων εκφανσεων και βαθμων, επανακαμπτω στο ενθαδε φιλοξενο αξιαναγνωστο ιστολογιο.
    Καλο φθινοπωρο! Φετος, μαλιστα, που φαινεται να συμπιπτει με το... φθηνόχαρτο, ολο και καποιο τσιμπολογημα θα ερθει να συμπληρωσει εκεινο των ρογών -του σταφυλιου, πονηρουληδες!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. MONSIEUR Bafos ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ. Μας λείψατε.

      Αντε να δώ και τον monsieur Zachmour ΝΑ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ και δεν θέλω τίποτα άλλο.

      Διαγραφή
  64. Φαινεται οτι λογω απραξιας βαρεθηκε ο Λάρι και απεχωρησε, αλλα τον ξανακαλεσα εν οψει της επανεναρξης της αγωνιστικης περιοδου. :v

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Καλησπέρα σας. Ευχαριστώ τον κ.Hippy για το σχόλιο του και ανταποδίδω λέγοντας οτι εδώ μέσα με μαέστρο τον κ.Μορφονιό έχουν γράψει πολλοί αξιόλογοι ανώνυμοι και επώνυμοι του διαδικτίου που απλά διαβάζοντας τους δεν μπορείς παρά να γίνεις καλύτερος .Πρώτα σε νοοτροπία και μετά ως φυσικό επακόλουθο ως επενδυτής.
    Αυτές τις βδομάδες εδώ μέσα έχουν γραφτεί πολλές μετοχές ,πολλά καλά σημεία εισόδου , έχουν τονισθεί τα "θωρηκτά" και τα "πουλεν" . Οπότε με αφορμή την βδομάδα που έρχεται και την τελική (?) ταρίφα στις τράπεζες θέλω να αλλάξω θέμα και να σας θέσω ένα ερώτημα. Πιστεύετε εσείς οτι η ετε θα χρειαστεί νέα καφάλαια?? Ρωτάω μ ο ν ο για αυτήν οπότε θα ήθελα οι απαντήσεις να μην είναι γενικόλογες.Αν θέλει κάποιος να απαντήσει φυσικά.

    Βάζω αρχικά και μερικά νούμερα (q2-2014) Δάνεια +απαιτήσεις μετά απο προβλέψεις 67,5δις και 9,2 δις προβλέψεις ως όμιλος. Αντίστοιχα εγχώρια 44,950 / 7,49δις . Ιδία 10,807+787=11594, (πολύ) καθαρή θέση μείον υπεραξίες και άυλα και προνομιούχες 2,16/μτχ .Συνολικός δείκτης επάρκειας 16,3%ομιλο,24,9%τράπεζα.

    Εικόνα κατ'εμε φυσικά Στα κάτω όρια ενός κατερχόμενου καναλιού απο τα μέσα Μαίου 14 και εσωτερικά με σπασμένο προς τα κάτω τριγώνο κάπου στις αρχές Οκτ. με τιμή τότε 2,20 περίπου.Δηλαδή στο βραχύ μια εικόνα ανοδικής αναλαμπής ,που όμως σχεδόν έχει κάνει απο τα χαμηλά του 1,80 και εώς τα 2,20 (και εφόσον τα περάσει στο πάνω κανάλι) και στο μακρύ μια εικόνα για νέα χαμηλά. Προσοχή εικόνα λέω ΔΕΝ είναι η άποψη μου ακόμα !!

    Οπότε κυρίες ,κύριοι σας πετώ την πάσα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ενημέρωση πελατών της Eurobank Equities η απάντηση του τμήματος ανάλυσης ήταν ότι 99,5% ΟΧΙ δεν θα χρειασθεί νέα κεφάλαια. Μιλάμε για την 2η γραμμή της ΕΚΤ, την τελική, αυτή που θα συμπεριλάβει και τα προς εκποίηση assets.

      Ομως διαβάσατε τις χθεσινές δηλώσεις του Μεγάλου Λάφα Πιλάφα? Διαγραφή χρέους και κρατικοποίηση τραπεζών, λέει. Θα πείτε ο άνθρωπος είναι ανόητος. Με κρατικό το 57,24% της ΕΤΕ, το 66,93% της ΠΕΙΡ, το 66,36% της ΑΛΦΑ που στην ευχή αναφέρεται? Τούτος εδώ κοιμήθηκε το 2008 στην προ ΛΗΜΑΝ εποχή και δεν έχει ξυπνήσει ακόμη. Από την άλλη όμως το κόμμα του αναμένεται να πάρει πρωτιά και κανένας απ΄την ηγετική ομάδα του δεν τον ανακάλεσε στην τάξη.

      Η λογική λέει πως θα κάνουν κωλοτούμπα, η λογική όπως ταυτόχρονα προστάζει υπομονή γιατί η αγορά όπως και η ζωή συχνά είναι παράλογη. Αναφέρομαι σε επένδυση, η ξεπέτα είναι παντός καιρού.


      Μια και ανέφερα την Eurobank Equities στη μεσαία κεφ/ση εκτιμούν την ΑΡΑΙΓ (κάτω από τα 6 ευρώ). Μου μοιάζει καλή, θα μπορούσατε μας κάνετε ένα σκανάρισμα Κύριε Τάκη για τα υπ΄όψιν?

      Διαγραφή
    2. MONSIEUR HIPPYS καταψηφίστηκε απι την ΚΕ η πρόταση για κρατικοποίηση των τραπεζών.

      Διαγραφή
    3. Ναι κε Χιππη η Εurobank Equities σαν τις προτασεις που ειχε για την ευδαπ και την τενεργ οι οποιες δεν διαφοροποιηθηκαν ουτε καν τωρα ενω θα επρεπε να ειχαν αλλαξει πολυ νωριτερα αλλα φυσικα καταλαβαν οτι δεν μπορουσαν να βγουν λογω μικρης εμπορευσιμότητας και κρατουσαν τις υψηλες τιμες στοχους μηπως ξεφορτωσουν σε κανεναν αδαη.

      Διαγραφή
  66. Στη δημοσιότητα το επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ που πιστοποιεί την απάτη του Πατρινού Αρτέμη Σώρρα (BINTEO) http://www.dete.gr/articles/238013

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. TZOYM ΤΡΙΑ ΛΑ ΡΙ ΛΑ ΛΟ!!

    http://www.amna.gr/articleview.php?id=65659

    Παν. Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το μνημόνιο σε μια νύχτα




    Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου, 2014
    Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς του νόμους σε μία νύχτα και με μία νομοθετική πράξη, έτσι όπως πραξικοπηματικά μας το επέβαλαν, δήλωσε στο MEGA ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Τόνισε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ, θα εφαρμοστεί από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης χωρίς καμία συζήτηση ή διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

    «Δεν θα πάρουμε σφουγγάρι και θα το σβήσουμε, θα διεκδικήσουμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους» ανέφερε σχετικά με το χρέος, υποστήριξε ότι το χρέος είναι μη βιώσιμο και τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ περί μίας συνολικής λύσης είναι «δυνατά» και συμπλήρωσε: «Η χώρα διαλύεται. Αυτό μας υποχρεώνει στην εφαρμογή μίας ριζοσπαστικής πολιτικής για να αντιμετωπιστούν τα οξύτατα προβλήματα». «Εμείς δε χρωστάμε, μας χρωστάνε» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης. Ανέφερε ακόμη, πως από τη στιγμή που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στον προϋπολογισμό του κράτους θα αρχίσουν να εγγράφονται και οι απαιτήσεις της Ελλάδας από το κατοχικό δάνειο αλλά και τις γερμανικές αποζημιώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα και για τον εκσυγχρονισμό των δομών της ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ???

      Τελικά αυτός ο Λαφαζάνης και αρκετοί σύντροφοι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ συντηρητικοί. Μόνο το παλιό σκέφτονται - για νέο τίποτα.

      Διαγραφή
  68. TEST
    Ξεπεράστηκαν τα 200 σχόλια.
    201 σχόλιο. Θα εμφανιστεί άραγε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂