Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Υγεία

ΟΜΙΛΟΣ ΥΓΕΙΑ
 
Η MARFIN το 2006 εξαγοράζει το 49% του ΥΓΕΙΑ προσφέροντας 53 εκατ. ευρώ στη βασική μέτοχο κυρια I. Aρβανίτη. 

ΠΡΟΣΟΧΗ μεγάλη!!!!!!!!!! 
Μιλάμε για το ΥΓΕΙΑ το νοσοκομείο και τίποτα άλλο. Δίχως Μητέρα, δίχως ΛΗΤΩ και δίχως το ΥΓΕΙΑ Αλβανίας.
Η κυρία Αρβανίτη δέχτηκε να πουλήσει το 49% έναντι 53 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον η κυρία Αρβανίτη ουδέποτε ακολούθησε τον mister Βγενό στις παλαβομάρες των ετών 2007-2014 με συνέπεια το υπόλοιπο ποσοστό της να συρρικνωθεί.

Η ουσία είναι ότι η κυρία Αρβανίτη δέχτηκε να πουλήσει το 49% (διατήρησε, το 2006, τον έλεγχο του 23,8%) σε μια τιμή 2,7 φορές υψηλότερη της καθαρής θέσης του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.
Τα ίδια κεφάλαια του ΥΓΕΙΑ ήταν 40 εκατ και ο δανεισμός του ΥΓΕΙΑ 46,5 εκατ.
Άρα η κυρία Αρβανίτη μια χαρά πούλησε αφού ο mister Βγενό με την προσφορά που της έκανε αποτίμησε το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ 108 εκατ το 100% του ΥΓΕΙΑ + 46,5 ο τραπεζικός δανεισμός = 154,6 εκατ


Όμως εμείς πρέπει να κρατήσουμε ότι το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ το 2006, στις καλές εποχές του 2006, άξιζε 40 εκατ (ίδια κεφάλαια) + 46,5(τραπεζ. δανεισμός) = 86,5 εκατ. Άντε να προσφέρεις και κάτι παραπάνω μια κατοστάρα στρογγυλεμένη (μαζί με τον δανεισμό) είναι μια καλή αποτίμηση για το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ (δίχως ΜΗΤΕΡΑ, δίχως ΛΗΤΩ και δίχως Αλβανίες)

Έτσι λοιπόν το 2007 ήρθε η Μαρφίν.
Προσοχή!!!
Τα πάγια περιουσιακά στοιχεία (Ενσώματα πάγια) το 2006 άξιζαν 89,857 εκατ. και το 2008 με τις απανωτές εξαγορές του Βγενό έφτασαν στα 253,5 εκατ.
Τα πάγια περιουσιακά στοιχεία δηλαδή τα κτήρια + ο ιατρικός εξοπλισμός το 2006 άξιζαν 89,8 εκατ. ενώ σήμερα υπολογίζονται σε 206,3 εκατ.
Προσοχή!!
89,8 εκατ λοιπόν το 2006 τα πάγια (κτήριο + ιατρικός εξοπλισμός) του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ
206,3 εκατ. σήμερα όπου συμπεριλαμβάνεται το ΜΗΤΕΡΑ + ΛΗΤΩ + το νοσοκομείο της Αλβανίας.
Άρα δεχόμαστε ότι ο όμιλος ΥΓΕΙΑ του 2014 μεγάλωσε κατά 2,3 φορές σε σχέση με το 2006.
Αυτό πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και όχι τα λογιστικά κολπάκια του mister Βγενόπουλο.

Όμως ας επανέλθουμε το 2006 που πήρε ο Βγενό το ΥΓΕΙΑ απο την κυρία Αρβανίτη.
Τι ακολουθεί κατόπιν??
1) Εξαγορά του 100% το ΜΗΤΕΡΑ έναντι συνολικού τιμήματος περί τα 300 εκατ. ευρώ.
Το ΥΓΕΙΑ (δίχως τον δανεισμό του) το κοστολόγησε 108 εκατ. και κατόπιν παίρνει το ΜΗΤΕΡΑ (+ΛΗΤΩ) απο τους ιατρούς μετόχους με 300 εκατ.
Θεέ και κύριε!!! Μιλάμε για πανάκριβες εξαγορές. Μιλάμε για προσφορές στο Θεό.
Φυσικά μην φανταστείτε ότι πρόσφερε 300 εκατ. στους ιατρούς μετόχους. Νέες Μετοχές του ΥΓΕΙΑ τους έδωσε, γιαυτό ήταν και τόσο ανοικτοχέρης.

2) Αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου 59,9 εκατ (2007 εξαγορά του αρχικού 12,2% του ΜΗΤΕΡΑ) + 82,9 εκατ (2009) + 87,9 εκατ (2011) = 230,7 εκατ.
Υπάρχει άλλη μια ΑΜΚ με εισφορά σε είδος για τον έλεγχο του 100% του ΜΗΤΕΡΑ

3) Εξαγορές και συμμετοχές σε εταιρίες στην Τουρκία + Κύπρο και κατόπιν άρον άρον αποχωρήσεις.

Άρα ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ότι τα υψηλά ίδια κεφάλαια που εμφανίζει ο όμιλος ΥΓΕΙΑ είναι δημιούργημα των πανάκριβων εξαγορών και εμφανίζονται λογιστικά ως υπεραξίες.
Στην πραγματικότητα μιλάμε για ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ και μουσαντένια ίδια κεφάλαια.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Ο ισολογισμός του ΥΓΕΙΑ είναι ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΣ και εμφανίζει πολύ μεγαλύτερα ίδια κεφάλαια απο τα πραγματικά ίδια κεφάλαια.

Το 2014 τα ίδια κεφάλαια του ομίλου ΥΓΕΙΑ είναι 161,6 εκατ.
Υπεραξία επιχείρησης 100,9 εκατ.
Ως υπεραξία αναγράφεται τα παραπάνω ποσά, απο τα ιδια κεφάλαια, που δαπανήθηκαν για να γίνουν οι πανάκριβες εξαγορές.
Τραπεζικός δανεισμός 164,4 εκατ.


Άρα συμμαζεύουμε τα νούμερα.
1) Σήμερα ο όμιλος ΥΓΕΙΑ σε σχέση με το 2006 (πριν έρθει η Μαρφίν) είναι 2,3 φορές μεγαλύτερος.
Αυτό φαίνεται απο τα Ενσώματα πάγια.

2) Το 2006 (πριν έρθει ο Βγενό) το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ άξιζε 40 εκατ. και ο Ισολογισμός του δεν ήταν μοχλευμένος. Άρα δεχόμενοι ότι η εταιρία, με τις εξαγορές Μητέρα, Λητώ + το νοσοκομείο στην Αλβανία μεγάλωσε κατά 2,3 φορές τότε τα σημερινά ίδια κεφάλαια θα πρέπει να είναι το πολύ:
40Χ2,3 = 92 εκατ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σήμερα όμως τα ίδια εμφανίζονται 161,6 εκατ. έχοντας όμως μέσα τους υπεραξία επιχείρησης 100,9 εκατ. και Άυλα περιουσιακά στοιχεία 82 εκατ. ευρώ (όταν τα άυλα ήταν 4,4 εκατ. πριν έρθει ο Βγενό)
Μιλάμε για τρομακτικά νούμερα!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Για όποιον αντιλαμβάνεται βεβαίως.

3) Τα δάνεια το 2006 (πριν έρθει ο Βγενό) ήταν 46,5 εκατ. σήμερα 164,4 εκατ. 3,53 φορές υψηλότερα.
Δηλαδή ενώ η εταιρία μεγάλωσε κατά 2,3 φορές τα δάνεια αυξήθηκαν κατά 3,5 φορές.
Οι ΑΜΚ συνολικού ύψους 230,7 εκατ. ευρώ δεν ήταν ικανές να χρηματοδοτήσουν τις ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ εξαγορές. Χρειάστηκαν και 118 εκατ. τραπεζικού δανεισμού.


Φυσικά για κέρδη ούτε κουβέντα.
Με αποσβέσεις + τοκοχρεολύσια = 30 εκατ. ευρώ πραγματικά και λειτουργικά κέρδη είναι αδύνατον να βγουν.
Φυσικά να αποπληρωθεί ο δανεισμός είναι όνειρο θερινής νυκτός.
Ακόμη και όλες τις αποσβέσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ να τις κατευθύνει η διοίκηση προς την αποπληρωμή του δανεισμού θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 χρόνια. Όμως τότε το νοσοκομείο θα είναι σαράβαλο καθώς δεν θα εκσυγχρονίζεται.
Άρα χρειάζεται να δουλέψει σε φουλ ρυθμούς ο όμιλος και να περιορίσει τα κόστη. Ούτε το ένα είναι εύκολο (λόγω κρίσης δεν μπορεί να δουλέψει σε φουλ ρυθμούς ένα νοσοκομείο τόσο υψηλού επιπέδου σαν το ΥΓΕΙΑ) ούτε το άλλο (είναι δύσκολο να πεις σε μεγαλοιατρούς που έχουν μεγάλη πελατεία και φήμη να περιορίσουν κόστη) είναι δυνατόν να γίνει.

Άρα το νοσοκομείο πρέπει να επιστρέψει σε χέρια ιδιώτη που να ξέρει να το δουλεύει και ταυτόχρονα να προχωρήσει σε μεγάλη ΑΜΚ με σκοπό να κατεβάσει τον τραπεζικό δανεισμό κάτω απο τα 80 εκατ. ευρώ.
ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!!!

Το ερώτημα που τίθεται.
Και πόσο μπορεί να προσφέρει ένας ιδιώτης για να αγοράσει το ΥΓΕΙΑ απο την ΜΙΓ????
Αν αυτός ο ιδιώτης δεν είναι ο Βγενόπουλος (που αγοράζει πανάκριβα) τότε δυσκολεύομαι να δω ιδιώτη να προσφέρει περισσότερα απο 200 εκατ. να πάρει τον όμιλο ΥΓΕΙΑ.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!
Όταν λέω 200 εκατ. ευρώ βάζω μέσα και τον τραπεζικό δανεισμό τον οποίο να καλύψει άμεσα, οπότε οι πιστωτές του ομίλου δεν θα έλεγαν όχι να πάρουν με την μια 164,4 εκατ. ευρώ τραπεζικού δανεισμού.
Άρα, δίχως τα δάνεια, θα κοστολογούσα το ΥΓΕΙΑ μεταξύ 40 με 90 εκατ. ευρώ τα οποία όμως χρόνο με τον χρόνο θα ελαττώνω καθώς η κατάσταση χειροτερεύει!!!
 


Μα είναι δυνατόν κύριε Τάκη, θα μου πείτε, να ζητάς να αγοράσεις το ΥΓΕΙΑ 90 εκατ. το πολύ??? Είναι δυνατόν να σου πουλήσουν μια εταιρία κάτω απο τα ίδια κεφάλαια της??

Καταρχήν τα ίδια κεφάλαια του ΥΓΕΙΑ είναι άγνωστο πόσα είναι. Μπορεί να είναι ήδη ΜΗΔΕΝ. Βγάλτε όξω υπεραξίες και άυλα και πείτε μου τι μένει!!!
Κατά δεύτερον, να σας πω ότι ως αγοραστής δίνεις τιμή μεγαλύτερη των ιδίων κεφαλαίων μόνο αν το μαγαζί που πας να αγοράσεις ''φυσάει'' και πάει καλά. Εδώ το ΥΓΕΙΑ βαριανασαίνει. Κέρδη δεν πρόκειται να βγάλει και τα δάνεια δεν πρόκειται ποτέ του να τα αποπληρώσει. Κάθε μέρα που θα περνάει θα είναι και χειρότερη για το ΥΓΕΙΑ.
Άρα 90 εκατ. και πολλά του πέφτουν ---> Μάλλον αγοράζω και ακριβά.

Να αγόραζα την ΜΠΕΛΑ ή τον Καρέλια υψηλότερα (εως και αρκετά υψηλότερα) των ιδίων τους κεφαλαίων ΝΑΙ. Αλλά εδώ στο ΥΓΕΙΑ τι να αγοράσω??? 


 Προσέξτε τώρα και αυτό


Με μπλέ ράβδους φαίνονται οι αποσβέσεις του ΥΓΕΙΑ οι οποίες αυξάνονται καθώς στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ απο το 2007 ενοποιούνται και ΜΗΤΕΡΑ ΛΗΤΩ και κατόπιν και το νοσοκομείο στα Τίρανα.
Με κόκκινες ράβδους φαίνονται οι χρηματοροές.

Αν μια εταιρία λειτουργεί σωστά θα πρέπει οι λειτουργικές χρηματοροές να είναι υψηλότερες των αποσβέσεων. Με αυτόν τον τρόπο μια βιομηχανία, όπως και τα νοσοκομεία εκσυγχρονίζουν τον εξοπλισμό τους αγοράζοντας νέα μηχανήματα.
Απο το 2007 και κατόπιν το πράμα βρωμάει μπαρούτι. Η εταιρία για να λειτουργήσει πρέπει να δανείζεται καθώς οι χρηματοροές είναι χάλια.

Για όποιον μπορεί να καταλάβει μερικά πράματα. Οι υπόλοιποι μπορούν να θεωρούν ότι εσκεμμένα οι τιμές των μετοχών πάει προς τα κάτω επειδή, τάχα μου, ο market maker θέλει να μαζέψει χαρτιά ή επειδή επιχειρείται ξεπούλημα της εταιρίας.


194 σχόλια:

  1. Η κοντή μνήμη των επενδυτών (Αμνησία) και η άγνοια τους στο να διαβάζουν χρηματοοικονομικά τους καθιστά ηλιθίους και μονίμους Χασούρια των αγορών, δηλαδή καρπαζοεισπράκτορες.
    μετά τους φταίει η τρόικα, η Μέρκελ , τα λόμπι και η Επιτροπή κεφαλαιαγοράς που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.

    ΜΙΓόπληκτοι ξυπνάτε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη φώτο του Thread φαίνεται το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ και ακριβώς δίπλα του (αριστερά όπως κοιτάμε) είναι το μαιευτήριο (και όχι μόνο) ΜΗΤΕΡΑ.

      Το ΥΓΕΙΑ θα ήταν για εμένα μια ενδιαφέρουσα περίπτωση μόνο αν έφευγαν ΜΙΓ και Πειραιώς και έμπαινε μέσα σοβαρός επενδυτής και ο οποίος θα προχώραγε άμεσα σε ΑΜΚ τουλάχιστον 80 εκατ. ευρώ με σκοπό την μείωση του τραπεζικού δανεισμού κάτω απο 80 εκατ. ευρώ και τον σχηματισμό ισχυρού ταμείου.

      Διαγραφή
    2. Προσέξτε τώρα και αυτό
      http://prntscr.com/4ttsc9
      Με μπλέ ράβδους φαίνονται οι αποσβέσεις του ΥΓΕΙΑ οι οποίες αυξάνονται καθώς στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ απο το 2007 ενοποιούνται και ΜΗΤΕΡΑ ΛΗΤΩ και κατόπιν και το νοσοκομείο στα Τίρανα.
      Με κόκκινες ράβδους φαίνονται οι χρηματοροές.

      Αν μια εταιρία λειτουργεί σωστά θα πρέπει οι λειτουργικές χρηματοροές να είναι υψηλότερες των αποσβέσεων. με αυτόν τον τρόπο μια βιομηχανία, όπως και τα νοσοκομεία εκσυχρονίζουν τον εξοπλισμό τους αγοράζοντας νέα μηχανήματα.
      Απο το 2007 και κατόπιν το πράμα βρωμάει μπαρούτι. Η εταιρία για να λειτουργήσει πρέπει να δανείζεται καθώς οι χρηματοροές είναι χάλια.

      Για όποιον μπορεί να καταλάβει μερικά πράματα. Οι υπόλοιποι μπορούν να θεωρούν ότι εσκεμμένα οι τιμές των μετοχών πάει προς τα κάτω επειδή, τάχα μου, ο market maker θέλει να μαζέψει χαρτιά ή επειδή επιχειρείται ξεπούλημα της εταιρίας.

      Διαγραφή
    3. Όπου Βγένο δεν μπαίνω....Απλά πράγματα!! Merci monsieur για την άρτια παρουσίαση.

      Διαγραφή
  2. Εξαιρετικό άρθρο Τάκη Μορφονιέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. MONSIEUR Takis πόσο θεωρείτε ότι θα επηρεαστεί η ΤτΕ (και οι ελληνικές τράπεζες) απο την εποπτεία που θα αναλάβει η ΕΚΤ σε ένα μήνα απο σήμερα?

    "Στις 4 Νοεμβρίου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα αναλάβει την άμεση εποπτεία των 120 μεγαλύτερων τραπεζικών ομίλων της ζώνης του ευρώ, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν πάνω από 85% των στοιχείων ενεργητικού του τραπεζικού τομέα. Ταυτόχρονα, θα αναλάβει και την έμμεση εποπτεία περίπου 3.400 μικρότερων πιστωτικών ιδρυμάτων. Σε συνεργασία με τις εθνικές εποπτικές αρχές, εντός του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού, θα επιδιώξουμε να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και των αγορών στην ανθεκτικότητα των τραπεζών που θα υπόκεινται στην εποπτεία μας. Σκοπός μας είναι επίσης να βοηθήσουμε τον χρηματοπιστωτικό τομέα να εκπληρώσει τη σημαντικότερη λειτουργία του στη σύγχρονη κοινωνία: τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και τελικά την προώθηση της δημιουργίας θέσεων εργασίας. Η λειτουργία αυτή μπορεί να εκπληρωθεί σωστά μόνο από οικονομικά εύρωστες τράπεζες που χαίρουν της εμπιστοσύνης των πολιτών και των αγορών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Δαρείε καμιά εταιρία δημοσίου δεν με ενδιαφέρει.
      Πρώτα θα καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός και μετά θα δω αν υπάρχουν στο ταμπλό εταιρίες δημοσίων συμφερόντων για να σκεφτώ αν και σε ποια τιμή θα αγοράσω.

      Θεωρητικά η ΤΤΕ είναι ομόλογο και στα 11 ευρώ έχει μικρό ρίσκο. Αλλά εαν έρθει το συνονθύλευμα δεν ξέρω τι μπορεί να σκαρφιστεί ...... (ΤΕΛΙΤΣΕΣ)

      Οπότε μόνο θωρηκτά!!!

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη και φίλοι του ιστολογίου καλησπέρα
      Πρώτ΄ απ΄ όλα να πώ ότι δεν ήρθε ακόμα το πλήρωμα του χρόνου για να πει κάποιος αν πέσατε μέσα ή όχι στις γκουρουδιές σας. Αυτό ακόμα μένει ν΄ αποδειχθεί.
      Κι ας μην κολλάμε στους αριθμούς. Το θέμα είναι να πιάνει η μυτόγκα σας την τάση. Από κει και ύστερα, με όλα αυτά τα δωρεάν μαθήματα που δίνετε εδώ κάνει τα κουμάντα του.
      Όπως και νάχει το πράγμα, εδώ έχετε σώσει κόσμο. Και μόνο η αποτροπή από λανθασμένες επιλογές είναι ζεστό χρήμα και κέρδος για τις τσέπες μας.

      Για την ΤτΕ θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: Αρμοδιότητες, τις οποίες έχει τώρα, το Νοέμβριο πρόκειται να μεταφερθούν στην ΕΚΤ
      Αυτό δεν θα έχει κάποια επίδραση στις λειτουργίες της, έσοδα κλπ. και κατ΄ επέκταση στη χρηματιστηριακή τιμή της καθώς και στα μερίσματα, που είναι αρκετά υπολογίσιμα;
      Δεν έχω μετοχές, αλλά είναι υπό παρακολούθηση.

      Καλλιόπη

      Διαγραφή
    3. ...*ο καθένας* κάνει τα κουμάντα του

      Διαγραφή
    4. Προσυπογράφω και εγώ αυτά που έγραψε η Κυρία Καλλιόπη.

      Και να συμπληρώσω ότι το μεγαλείο ενός ανθρώπου φαίνεται όταν παραδέχεται ένα «λάθος» του δημόσια.
      Αν και στη δική σας περίπτωση Κύριε Τάκη, δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ακόμα, ότι έχετε πέσει έξω στην πρόβλεψή σας σχετικά με την πορεία του Γίδη…

      Επίσης θέλω να σας ευχαριστήσω προσωπικά, για όλα όσα έχω διδαχθεί διαβάζοντας το ιστολόγιό σας όλο αυτό τον καιρό. Στην πραγματικότητα είναι σαν να μοιράζετε χρήμα σε όσους έχουν λίγο νιονιό, για να σκεφτούν και να αξιοποιήσουν εποικοδομητικά τις αναλύσεις και τα σχόλια σας.

      Να είστε πάντα καλά!

      Διαγραφή
    5. Προς όλους σας κυρίους και κυρίες
      Είναι σαφές ότι δεν περίμενα ο Γενικός δείκτης να σχίσει προς τα κάτω με τέτοια ορμή τα 1120 με 1130. Η ορμή δεν μου αρέσει και σε καμιά περίπτωση δεν περίμενα να φτάσουμε τις 1.000 μονάδες τώρα - αλλά ΤΟΤΕ όταν έγραφα για 980 το κατώτερο σημείο (για εκφοβισμό) όταν είχε πάει 1380 ο Γενικός δείκτης.
      Είναι σαφές ότι προβληματίζομαι απο την ορμή!!!

      Εξακολουθώ να πιστεύω ότι πρώτα θα πάμε στα νούμερα τα πάνω που έχω γράψει (αν και χρονικά μπορεί να πέσω έξω) και μετά θα δούμε πολύυυυυ χαμηλά νούμερα με την έλευση ΣΥΡΙΖΑ (αν έρθει, γιατί ακόμη και εκεί έχω αμφιβολίες).
      Εξακολουθώ να πιστεύω ότι πρόεδρο της δημοκρατίας θα βγάλει η παρούσα Βουλή. Αν μάλιστα ψήφιζαν μυστικά είμαι σίγουρος ότι μέχρι και ο Αλέξης θα ψήφιζε τον υποψήφιο της κυβέρνησης. ότι θέλει εκλογές και ότι είναι έτοιμος να κυβερνήσει τα ακούω βερεσέ. Τις ίδιες παπαριές έλεγε και ο Γιώργης ο πιστολάς.

      Αυτά πιστεύω .... μέχρι να διαψευσθώ αμετάκλητα, όμως δεν μπορώ να συνεχίζω να τα υποστηρίζω γιατί τότε θα ήμουν γραφικός.
      Όπως ξαναείπα η ΟΡΜΗ της πτώσης δεν μου αρέσει και δεν μου αρέσει και τα spreads που μετά της Ευρωεκλογές δεν λένε να αποκλιμακωθούν. Αυτά είναι εναντίον του σεναρίου που είχα στο μυαλό μου και επειδή εδώ παίζουμε (επενδύουμε) λεφτά δεν παίρνω το ρίσκο να έχω ΔΕΗ και οποιαδήποτε άλλη εταιρία δημοσίων συμφερόντων - ούτε καν ΤΤΕ αφού δεν ξέρω τι μυαλά μπορεί να κουμαντάρουν οι ΣτρατουλοΛαφαζάνιδες.

      Κύριοι Νέμο Hippy , Λουκά, ρούμπικ, Φελαινί και κύριες Αικατερινή - Καλλιόπη ο Τάκαρος ευχαριστεί για την συμπαράσταση σας. Να είστε καλά.
      Στην πραγματικότητα δεν το είχα ανάγκη - ούτε έχασα την ψυχραιμία μου με τον κύριο (τάχα μου) Αντιδείκτη. Απλώς έτσι αστυνομεύω καλύτερα το ιστολόγιο μου που είναι ελεύθερο προς σχολιασμό ακόμη και για ανώνυμους.
      Τον έφερε εκεί που ήθελα τον κύριο - και κατάλαβα πολλά. Βλέπετε είναι πολλοί οι ζουλιάριδες και όσοι έχουν διαφορές με τον Τάκη.

      ΤΕΛΟΣ επι του θέματος
      .

      Διαγραφή
    6. Kυριε Τακη εγώ ξέρετε πότε θα αρχίσω να ανησυχώ
      Οταν όλοι θα συμφωνούν μαζί μου.Γενικά μιλάω όχι μονο για το ιστολόγιο σας.
      Μανώλης

      Διαγραφή
    7. Κύριε Τάκη μήνυμα ελήφθη, αλλά μερικά πράγματα πρέπει να τα βάζουμε στη θέση τους.

      Με την παρούσα βουλή δεν υπάρχουν 180 κεφάλια. Επίσης, δεν υπάρχει (μέχρι τώρα) κάποιο σαξές στόρυ που να δικαιολογεί την "αξιοπρεπή" μετατόπιση τόσου μεγάλου αριθμού στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Αντίθετα, υπάρχουν κάποια κυβερνητικά τσίρκουλα που δείχνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης. Μετά, τί να περιμένει κανείς από τον Ελληναρά.

      Με βουλή μετά από εκλογές, η τελική ψηφοφορία θα γίνει μεταξύ των 2 πρώτων πλειοψηφησάντων υποψηφίων. Εκεί το πράγμα παίζεται, αναλόγως του ποσοστού που θα επιτύχουν και των συνεργασιών που θα γίνουν.
      Υπ΄ όψιν ότι ο πρόεδρος εκλέγεται πριν σχηματιστεί κυβέρνηση.
      Τα δύσκολα θα είναι στο θέμα του σχηματισμού κυβέρνησης. Εκεί να δούμε τι θα γίνει.
      Ο πρόεδρος μου μοιάζει εύκολη υπόθεση μπροστά στη δυσκολία του σχηματισμού κυβέρνησης, από οποιοδήποτε κόμμα αυτοδυνάμως ή με συνεργασίες.

      Καλλιόπη

      Διαγραφή
    8. τι δημοσιογραφικό απόβρασμα αυτος ο λεωτσακος
      γραφει για αρνητικό σεναριο 600 μοναδων και επεξηγει ¨...Ένα σενάριο χρηματιστηριακής καταστροφής θα παρουσιάσουμε σήμερα όχι με σκοπό να σπείρουμε τον πανικό ή να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις πτώσης.
      Μανώλης

      Διαγραφή
    9. Κύριε μανώλη δεν ασχολούμαι με τον κύριο, τάχα μου ανεξάρτητο και αδέσμευτο δημοσιογράφο.
      Εγώ δεν ξεχνώ πως έχωνε κόσμο στις μετοχές του Λαυρεντιάδη (και τον λιβάνιζε), σε κάτι ΑΜΚ της Πειραιώς προ της πτωχεύσεως της Ελλάδος ή σε κάτι τράπεζες που μπατιρέψαν σήμερα.

      Λέει ότι ξέρει να διαβάζει χρηματοοικονομικά. Εγώ πλέον αμφιβάλλω αν ξέρει τι είναι το P/BV.

      Διαγραφή
    10. Παρακαλώ να ανακαλέσετε στο χαρακτηρισμό ''απόβρασμα''. Μην με φέρνετε σε δύσκολη θέση κύριε Μανώλη.

      Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολύ ωραία η παρουσίαση σας κ.Τακη...απολαυστικός και μεθοδικός ο τρόπος που αναλύεται τα πράγματα!
    κ.Τακη λέω να αμαρτάνω και να αγοράσω ΕΛΛ στα 11..ξαναδιάβασα την παρουσίαση σας για την ΕΛΛ..δεν ξέρω αν και με μια αριστερή κυβέρνηση έχει να βοηθεί κάτι η μετοχή..αφού και τώρα το ελάχιστο μέρισμα επιστρέφει..
    Πανάγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Παναγο....με μια αριστερή κυβέρνηση και σεναριο νεοδραχμης να παιζει η ΕΛΛ θα γίνει αεροπλάνο....

      Νicolis

      Διαγραφή
    2. γιατι το λετε αυτο;με τα μερισματα που επιστρεφει μια δικαιη τιμη στα ματια μου ειναι 11-15 ευρω..τα αεροπλανα θελουν και καυσιμα..
      Πανάγος

      Διαγραφή
    3. Το σενάριο της δραχμης και η διαχείρηση του βουνου των φρεσκοτυπωμένων δραχμών μεσω της ΕΛΛ είναι αρκετά καύσιμα Μονα με αυτο το σεναριο και πριν γίνει πραγματικότητα η ΕΛΛ θα είναι ήδη στα 25 ευρώ

      Nicolis

      Διαγραφή
    4. Όσα κέρδη και να βγάλει η Ελλ..όσο το κράτος διψάει για χρήματα..πάντα θα δίνει το ελάχιστο δυνατό..προσωπική εκτίμηση..την μετοχή την αντιμετωπίζω σαν προθεσμιακη..εχω μ.ο 12,5..κ δεν περιμένω πολλα πράγματα..
      Παναγος

      Διαγραφή
    5. Ξαναγράγω ότι και πιο πάνω :''καμιά εταιρία δημοσίου δεν με ενδιαφέρει''.
      Πρώτα θα καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός και μετά θα δω αν υπάρχουν στο ταμπλό εταιρίες δημοσίων συμφερόντων για να σκεφτώ αν και σε ποια τιμή θα αγοράσω.
      Οι τιμές που μπορεί να δούμε μπορεί να είναι και απίστευτα χαμηλές.

      Εγώ βάζω το τσίγκινο σωβρακάκι μου και αναμένω .... (ΤΕΛΙΤΣΕΣ)

      Διαγραφή
    6. Κύριε Τάκη φάσκετε και αντιφάσκετε.Από τη μία μας γράφετε για 980 μονάδες και όχι παρακάτω και από την άλλη γράφετε ότι καμιά εταιρεία δημοσίου δεν σας ενδιαφέρει μέχρι να καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός.

      Οι εταιρείες δημοσίου ενδιαφέροντος αυτή την ώρα επηρεάζουν τον γενικό δείκτη και τον δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης κατά σημαντικότατο ποσοστό.Δεν γίνεται να σταματήσει η κατρακύλα στις 980 μονάδες και η ΕΤΕ,η ΔΕΗ,τα ΕΛΠΕ,η ΕΥΔΑΠ,ο ΟΛΠ,η ΕΛΛ κλπ να καταποντίζονται και να γράφετε για πιθανές απίστευτα χαμηλές τιμές.

      Κάτι δεν πάει καλά με τον συλλογισμό σας,δεν νομίζετε?

      Αντιδείκτης

      Διαγραφή
    7. Κύριε Αντιδείκτη τραβάτε αλλού να πείτε τις εξυπνάδες σας.
      Έχω αποσυρθεί (προς το παρόν) απο πρόβλέψεις δείκτη.
      Είναι σαφές ότι το τελευταίο σκέλος του 2014 με έβγαλε εκτός παιχνιδιού πρόβλεψης
      Το 980 το είχα αναγράψει σε άλλη φάση πρόβλεψης. Αρχές του 2014 - ότι το 980 θα μπορούσε να ήταν το χαμηλό όταν κάνει διόρθωση.

      Να διαβάζετε καλύτερα και να μην μπαίνετε μόνο και μόνο για να μου την λέτε και να πετάτε ότι σας κατεβαίνει.

      Διαγραφή
    8. Συγχωρείστε μόνο αν είστε καινούργιο αναγνώστης μου. Αν είστε παλιός τότε ξέρετε τι γράφω, εδώ και χρόνια - άρα μπαίνετε στον κόπο να γράψετε και να κουράσετε τα δάκτυλα σας μονο και μόνο για να μου την πείτε.

      Διαγραφή
    9. Ρωτήθηκα απο την κυρία Κατερίνα

      7 Σεπτεμβρίου 2014 - 11:25 μ.μ.
      Καλησπέρα κύριε Τάκη.Άφου σας συγχαρώ για ΟΛΑ σας θα ήθελα να πω πως είστε απο τους λίγους που λένε τα πράγματα με το ονομά τους αλλά και απο τους ακόμα πιο λίγους που επιβεβαιώνονται.Μια καλή ίσως ερωτηση θα ήταν αν έχει ξεκινήσει ο δείκτης για το νούμερο που είπατε ή θα φάει ενα καλό γκρέμισμα για να ξεχωρίσουν τα αγόρια απο τους άντρες.Ευχαριστώ όπως και να έχει

      Αικατερίνη

      Απαντώ ...........
      Τάκης Μορφονιός8 Σεπτεμβρίου 2014 - 10:15 π.μ.
      Δεν νομίζω κυρία Αικατερίνα ότι ο Γενικός Δείκτης μπορεί να προλάβει άλλο ένα γκρέμιασμ προς τις 1050, αν θέλει να δει τα 1500 τέλη Δεκέμβρη με αρχές Ιανουαρίου.
      Ταλαιπωρία ναι, γκρέμισμα δεν μπορώ να δω.
      ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
      Είναι σαφές λοιπόν κύριε Αντιδείκτη ότι είμαι εκτός αγοράς και σωστής πρόβλεψης σε ότι αφορά τον Γενικό Δείκτη.
      Ο Τάκαρος δεν είναι καραγκιοζάκι να αλλάζει τα νούμερα του σαν πουκάμισα. Οπότε ότι έγραψα το έγραψα. Όταν πέφτω έξω για νούμερα τα οποία έχω προβλέψει πριν πολλούς μήνες και για συγκεκριμένο χρόνο δεν μπορώ να τα αλλάζω και να επανέρχομαι με άλλα νούμερα. Τι με περάσατε??? Για Γελοιοτικό???

      ΕΙΜΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΤΙΜΩΝ την δεδομένη χρονική στιγμή. Και όταν, σπανίως, μου συμβαίνει αυτό τότε καινούργιες προβλέψεις κάνω μόνο μετά απο 6 μήνες τουλάχιστον.
      -------------------------------------------------------
      Κατόπιν ρωτήθηκα για τη ΔΕΗ και που συμφέρει να αγοράσει κάποιος και απαντώ

      Τάκης Μορφονιός2 Οκτωβρίου 2014 - 8:06 π.μ.

      Είναι προφανές ότι η ΔΕΗ δεν πρόκειται να πάει 17 ευρώ αν δεν γίνουν κάποια πράγματα ή αν δεν πάει ο ΓΔ στα 1500.
      Οι τιμές στόχοι που δίδω δεν είναι φανταστικές και τυχαίες τιμές. Είναι αποτέλεσμα πολυσύνθετης σκέψης και ανάλυσης δεδομένων (που φυσικά καμιά σχέση δεν έχουν σε αυτά τα δεδομένα οι γραμμές και τα κύματα) . Άρα ξεχάστε τα 17 ευρώ. Η κυβέρνηση έχει αρχισει το κολοβάρεμα και κοιτάζει να βολέψει τους πελάτες της (τους βλάκες ψηφοφόρους), ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνονθύλευμα λαοπλάνων - ασχέτων - ΘαΘανδρέων, οπότε ανακαλώ και ο καθείς κοιτάζει με τη ΔΕΗ τον ποπούλη του.

      Διαγραφή
    10. ο καθείς κοιτάζει με τη ΔΕΗ τον ποπούλη του.
      ο καθείς κοιτάζει με τη ΔΕΗ τον ποπούλη του.
      ο καθείς κοιτάζει με τη ΔΕΗ τον ποπούλη του.

      Αν πάλι δεν έχω γίνει κατανοητός κύριε Αντιδείκτη τότε τι άλλο να σας γράψω.
      Σας συγχωρώ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ μου (Απο Σεπτέμβρη 2014 και κατόπιν)
      Σε κάθε άλλη περίπτωση είστε κακοπροαίρετος και θέλετε να με φέρνετε σε δύσκολη θέση - να κάνω δηλαδή διαχείριση χαρτοφυλακίων δημοσίως.

      Διαγραφή
    11. Κύριε Τάκη πριν λίγες εβδομάδες(αν θυμάμαι καλά) μου γράφατε για 980,όχι αρχάς Σεπτεμβρίου,όταν αναθεωρήσατε το 1050.Βλέποντας σας να γράφετε τέτοια σχόλια για τις δημοσίου ενδιαφέροντος εταιρείες,νόμιζα ότι επιμένατε στις προβλέψεις σας.Τότε πάω πάσο,δεν είναι σκοπός μου να σας μεμφθώ κυνηγώντας σας για λαθεμένες προβλέψεις.Όλοι έχουμε κάνει,κάνουμε και θα κάνουμε εις το μέλλον λάθος εκτιμήσεις.

      Κρατείστε όμως αυτό που θα σας γράψω:εάν η αγορά πράγματι σταματήσει στις 980 μονάδες ή εκεί γύρω τέλος πάντων,είμαι πολύ περίεργος να δω πώς θα το διαχειριστείτε το ζήτημα.Γιατί υπάρχει και αυτό,το μικρό όπως το φαντάζομαι,ενδεχόμενο και η αγορά να γυρίσει τη ρότα της.

      Εγώ όπως έχω ξανατονίσει αναμένω το 8ΧΧ και ίσως να'μαι και λίαν αισιόδοξος με αυτό το νούμερο.

      Αντιδείκτης

      Διαγραφή
    12. Δεν έχω να διαχειριστώ κανένα ζήτημα κύριε Αντιδείκτη.
      ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!!!!!!!!!!
      Είμαι εκτός αγορά προβλέψεων τιμών απο όταν έσπασε τα 1120 με 1140 προς τα κάτω.
      Άρα δεν διαχειρίζομαι τίποτα.

      Μάλιστα έγραψα σε κάποιον άλλο 9δεν θυμάμαι σε ποιόν) ότι ακόμη και 980 να πάει και μετά να γυρίσει 1500 εγώ δεν είμαι μέσα στις προβλέψεις μου,

      Μετά απο 6 μήνες θα επανέλθω σε προβλέψεις τιμών ΓΔ.

      Διαγραφή
    13. Ωραία μας τα γράψατε κύριε Αντιδείκτη μας - απαντήστε τώρα και σε αυτό.

      Είστε καινούργιος αναγνώστης του Τάκαρου - απο Σεπτέμβρη και μετά ή παλαιός?????
      Για ρίξτε και την δική σας απάντηση.

      Άντε να δω πως θα διαχειριστείτε εσείς τώρα την απάντηση.

      Διαγραφή
    14. Ηρεμία στο κατάστρωμα παρακαλώ.

      Για να ευθυμήσουμε λίγο στο link θα βρείτε tweets για το πως υποδέχθηκε ο κόσμος την παρουσίαση (υπο την αιγίδα της UNESCO) της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.

      https://twitter.com/search?q=%CF%83%CF%80%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85&src=typd

      Διαγραφή
    15. Κύριε Τάκη δεν είμαι πολύ παλιός αναγνώστης σας αλλά ούτε και όψιμος.Σας παρακολουθώ από πέρυσι και έχω διαβάσει κάποια παλιότερα κείμενά σας,στα οποία γράφατε πράγματι ενδιαφέροντα πράγματα.

      Αντιδείκτης

      Διαγραφή
    16. Ωραία, άρα αφού με διαβάζετε περί του 1 έτους θα έπρεπε να μην έχετε κολλήσει σε κάποια όχι σημαντικά πράγματα.

      Όλη η ουσία είναι εδώ ...
      http://mitarola.blogspot.gr/2014/04/blog-post.html

      Σημαντικά σημεία
      1) Οι επιλογές του Έλληνα επενδυτή θα πρέπει να περιορίζονται σε εταιρίες με ισχυρά θεμελιώδη, με μικρό καθαρό τραπεζικό δανεισμό, με ισχυρές ταμειακές χρηματοροές και με υψηλές προοπτικές ανάπτυξης.

      2) Το 2014 έχει ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Σε ότι αφορά το χρηματιστήριο η ψυχολογία έχει αλλάξει και οι προσδοκίες έχουν αυξηθεί. Οι επενδυτές εκτιμούν ότι όσο μειώνεται το country risk η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό turnaround story.

      3) Παρόλο που η χώρα δείχνει να ανακάμπτει, στο πίσω μέρος του μυαλού των επενδυτών θα πρέπει πάντα να υπάρχουν οι αρνητικές σκέψεις του πολιτικού ρίσκου της χώρας, καθώς και η έλλειψη διάθεσης των Ελλήνων πολιτών για μεταρρυθμίσεις.

      Διαγραφή
    17. Σωστά αυτά που γράφετε.Να σας κάνω μια ερώτηση: πιστεύετε ότι ο κουρνιαχτός που γράψατε θα κατακαθήσει όχι νωρίτερα απ'τον ερχόμενο Γενάρη όπου θα διαφανεί τι θα γίνει με την εκλογή προέδρου ή νωρίτερα? Γιατί όπως καταλαβαίνετε αυτό ενδιαφέρει τους φίλους και τις φίλες που σας διαβάζουν.

      Εάν κάποιοι παίζουν αυτό τον καιρό με τον επερχόμενο Σύριζα ή με την προεδρική εκλογή και δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο στην ουσία,τότε θα διαφανεί οσονούπω.Εάν όμως βρισκόμαστε προ τετελεσμένων γεγονότων,τότε τσουνάμι πωλήσεων θα σαρώσει ΟΛΟ(τονισμένο το ΟΛΟ,θωρηκτών και υποβρυχίων συμπεριλαμβανομένων)το χρηματιστήριο και αυτό που έχουμε δει ως τώρα ήταν μόνο η αρχή.

      Αντιδείκτης

      Διαγραφή
    18. Πολλά ρωτάτε. Να περιοριστείτε στο ότι για τους επόμενους 6 μήνες ο Τάκαρος δεν θα προβεί σε πρόβλεψη τιμών.

      Στο ΟΛΟ (που τρομάρα σας μου το βάζετε με κεφαλαία) θα διαψευστείτε.
      Για πχ στην προηγούμενη βύθιση ο Καρέλιας αντί να πέφτει ανέβηκε επίπεδα, πολλά επίπεδα.
      ΑΡΧΙΘΩΡΗΚΤΟ. Οπότε το ΟΛΟ να μην το αναφέρετε σε μένα. Αλλού αυτά.

      Σας αφήνω. Έχω και σημαντικότερα πράματα να κάνω απο το να παπαρδελιάζω και να ξεκατινιάζομαι στο διαδίκτυο - όπως να δω ταινίες ή να παρακολουθήσω Conference.

      Διαγραφή
    19. Κύριε Τάκη όπως βλέπετε σας γράφω σε πολύ ήπιους τόνους αλλά εσείς χάσατε την ψυχραιμία σας,Δεν σας βγαίνουν πλέον οι προβλέψεις και πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα.Θέτω συγκεκριμένα ζητήματα και ερωτήματα που αυτά που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες σας και σεις γράφετε για δήθεν ξεκατινιάσματα στο διαδύκτιο.

      Δεν είναι κακό να γράψετε ότι σε αυτή τη φάση της αγοράς δεν γνωρίζετε ή ότι η μυτόγκα σας έχει νοσήσει και δεν μυρίζει τίποτα.Υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν περισσότερα στη παρούσα φάση για την αγορά.
      Τέλος πάντων,σας αφήνω να δείτε ταινίες...

      Αντιδείκτης

      Διαγραφή
    20. Όταν θα σας προσλάβω για διαιτητή τότε να μου σφυρίξετε πλάγιο άουτ όταν θα πετάξω την μπάλα στην κερκίδα.
      Να πάτε αλλού κύριε και να διαβάζετε άλλους.
      Ή καλύτερα πηγαίνετε σε αυτούς που γνωρίζουν περισσότερα στη παρούσα φάση για την αγορά και ζαλίστε τους τον έρωτα.

      Διαγραφή
    21. Οι αγορές οικουμενικά συμπλήρωσαν πέντε χρόνια ανόδου και κινούνται άτσαλα. Το ίδιο και το ΧΑΑ που σε δύο χρόνια έτρεξε να τις προφτάσει και σχεδόν το πέτυχε. Τώρα ψάχνουν προσανατολισμό χωρίς πυξίδα, αρνούμενες να διορθώσουν ικανοποιητικά, οι πιθανότητες όμως νομίζω είναι εναντίον τους.

      Ο Κύριος Τάκης, ο καλύτερος θεμελιώδης αναλυτής-παίχτης που ο ερασιτέχνης εγώ γνωρίζω, γουστάριζε για δικούς του λόγους να μοιραστεί τις γνώσεις του με άλλους. Να προβάλλει εταιρείες-θωρηκτά που θ΄αντέξουν ακόμα και σε κατακλυσμό. Εν μέσω καταιγίδας φυσικά και ΔΕΝ θα τρέξουν. Κανένας δεν πετάει λεφτά να του φορτώσουν όλο το χαρτομάνι. Θ΄αντέξουν και μετά το πέρας της θα υπεραποδώσουν. Σε συντριπτικό βαθμό τα θωρηκτά πραγματικά αντέχουν. ΙΚΤΙΝ, ΕΥΠΙΚ, ΠΛΑΙΣ, ΚΟΥΕΣ, ΦΛΕΞΟ, ΠΛΑΘ, ΠΛΑΚΡ, ΚΡΙ κλπ. Κάτι λίγα ίσως υστερούν (μόνο ΜΕΒΑ θυμάμαι). Σημαντικότατη επίσης η επισήμανση των "ζόμπι"...ΑΤΤ, ΜΙΓ, ΥΓΕΙΑ, ψάρια, Στασινοπουλόχαρτα μερικά απ΄όσα κατά καιρούς υπέδειξε και δικαιώθηκε.

      Είναι απολύτως άδικο κύριε αντιδείκτη εγώ, εσείς ή άλλος τρίτος να ερχόμαστε από σιγουριά της μη έκθεσης και να ζητάμε ρέστα από μια άστοχη επιλογή που σίγουρα θα τύχει ακόμα και στο Θεό (με έκανε μύωπα ο μπαγάσας).

      Εχετε κάτι να προτείνετε? Πείτε το. Εγώ όχι. Θα συμφωνήσω μαζί σας για το 8++ του ΓΔ ως κατώτατο όριο με το φόβο των εκλογών. Οταν (και αν) έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ τα χειρότερα θα είναι πίσω οπότε πιθανολογώ ανοδική αντίδραση (το έχω ξαναγράψει στα γαλλικά-fait accomli) Δεν πιστεύω όμως εάν αστοχήσω να μου χρεώσετε την αποτυχία?

      Διαγραφή
    22. ΚΥΡΙΕ


      hippy ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΡΑΣΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΕΛΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΓΙΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ

      Διαγραφή
    23. Κυριε τακη καλησπερα σας και για αλλη μια φορα σας ευχαριστουμε που εκφραζεται τις αποψεις σας δημοσια.Ελαχιστοι το κανουν και μαλιστα αμεσα.Στην ερωτηση που σας ειχα κανε για τις 1050 πιστευα πως θα γινει το παραπανω σεναριο στα ορια του εκφοβισμου.Επεσα και εγω εξω ομως γιατι το ΧΑΑ πηγε στις 1000.Εξακολουθω να πιστευω πως δεν εχεται πεσει καθολου εξω στην μακρο ματια σας.Ισως οχι για 1500 αλλα κοντα σε αυτο το νουμερο που μονο εσεις τολμησατε να εκφερεται.Ειναι πολυ δυσκολο αυτο που κανετε και πραγματικα θελει πολλα ΑΝΤΕΡΑ για να εκθετεται τον εαυτο σας στο ευρυ κοινο.Θελει ομως ακομα πιο πολλα ΑΝΤΕΡΑ να παραδεχτειται το λαθος σας αν και πιστευω οτι το κανετε γιατι εχετε το μεγαλειο της ψυχης που λειπει απο εμας.Εξακολουθω να πιστευω πως ακομα υπαρχει αρκετος χρηματηστηριακος χρονος μεχρι τοτε και δεν εχεται πεσει εξω ακομα.Ισως επειδη ειμαι αγορασμενη θελετε ισως επειδη εχεται κερδισει την εμπιστοσυνη μου ισως....Οπως και να εχει ευχαριστω παρα πολυ για ολα

      Αικατερίνη

      Διαγραφή
  6. για real estate και ενέργεια κ.Τακη που γράφεται..ποιες μετοχές έχετε ξεχωρίσει..?
    Πανάγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΕΜΟΣ --- με αγορες 0,90 εως 0,5 ευρώ
      τενεργ - με αγορες 2,00 εως 1 ευρώ

      Νicolis

      Διαγραφή
    2. Οι τιμές που γράφετε να φανταστώ ότι αφορούν κυβέρνηση με βασικό βραχίονα τον ΣΥΡΙΖΑ......

      Διαγραφή
    3. Η κάτω ζώνη τιμων είναι για την Πεμπτη πριν την Κυριακη των εκλογών

      Διαγραφή
    4. Γιατί monsieur, ανακοινώθηκαν εκλογές????

      Γιατι δεν το πήρε το αυτί μου...

      Διαγραφή
    5. Κύριε Δαρειε τι έχετε δει στο reds που σας τράβηξε την προσοχή;
      Παναγος

      Διαγραφή
    6. Monsieur Panagos πρώτα απο όλα η 1ή φάση του project στην Γιαλού έχει μισθωθεί 100% (επομένως εισρέει φρέσκο χρήμα μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει). Η 2η φάση του έργου ξεκινάει άμεσα και είναι προμισθωμένη κατά μεγάλο ποσοστό με 2 anchor tenants (Village, Praktiker). Τρίτον αναπτύσεται στο εξωτερικό (Ρουμανία σε πρώτη φάση) και υπάρχουν και deals στα σκαριά για τα οποία προς το παρόν δεν μπορώ να αναφερθώ. Το δε χαρτοφυλάκιο ακινήτων της έχει αξιόλογα ακίνητα (εισοδήματος και προς ανάπτυξη). Τέλος η χρηματοικονομική της εικόνα είναι αρκετά καλή και δεν με προβληματίζει (καθαρή θέση ανά μετοχή 1.64€ και μικρός δανεισμός).

      Αυτά

      Διαγραφή
    7. Το μόνο αρνητικό που βλέπω είναι το όνομα ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ. Οποιος θεωρεί ότι θα υπάρχει και την "επόμενη ημέρα" όποτε αυτή έρθει, τότε επενδύει εκεί.

      Διαγραφή
    8. Να εισαι σιγουρος Νικολις οτι ανα παει η τενεργ 1 ε θα μετανοιωσεις πικρα που θα τη παρεις γιατι θα προεξοφλουνται αλλα πραγματα που ουτε τα φανταζεσαι

      Διαγραφή
  7. Εγώ πάντως μόλις ψώνισα ΔΕΗ στο 8.49€. Δεν ξέρω πόσο θέλω να την κρατήσω. Αν δω κανα κουλό αύριο μεθάρυριο θα την σπρώξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω στήσει και μια αγορά ΕΛΠΕ στο 4.57€ αλλά σήμερα βγάζει το λάδι στους αγοραστές. Ισως στο κλείσιμο.

      Διαγραφή
    2. Για αύριο:

      ΕΛΠΕ στήσιμο για αγορά στο 4.55€. πουλάω τα πάντα όλα στο 4.50€ αν δω τα σκούρα.
      ΕΤΕΤΠ: Λέω να πετάξω στα σκουπίδια μερικά χιλιάρικα και να στηθώ κοντά στο 0.37€ για μια 100στάρα. Βραχυπρόθεσμα. Πουλάω τα πάντα όλα στο 0.35€ αν δω τα σκούρα.

      Στο άλλο το χαρτί ακόμα μαζέυω οπότε δεν μπορώ να αναφερθώ. Οι πιο πάνω κινήσεις έχουν ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ με υψηλότατο ρίσκο.

      Οι αγορές και πωλήσεις που κάνω και δημοσιοποιώ αφορούν ΕΜΕΝΑ προσωπικά και δεν αποτελούν σύσταση αγοράς η πώλησης τίτλων.

      Διαγραφή
    3. Για να προχωρήσω στην κίνηση με τα ΕΤΕΤΠ θα αφήσω πρώτα να ανοίξει η αγορά και δεν πρόκειται να στήσω κομμάτια. Αν πάει εκεί που θέλω με το άνοιγμα τότε θα προχωρήσω. Αν ανοίξουμε γενικά με άνοδο ακυρώνονται όλα και περιμένω να πάρω κλίμα προς το μεσημέρι.

      Διαγραφή
    4. "είμαι εκτός αγοράς και σωστής πρόβλεψης σε ότι αφορά τον Γενικό Δείκτη". Συγχαρητήρια για Κο Τάκη ,που παραδέχεται τα λάθη του.
      Συγχαρητήρια για Κο Δαρείο, που ανακοινώνει τις κινήσεις του χωρις φόβο πάθος και κομπλεξ. (Αν και για το κρυφό χαρτί του μαζέματος δεν μας έχει πει ακόμη).
      blog από τα λίγα, με ποιότητα και σεβασμό προς όλους.(Οι λιγες εξαιρέσεις πάντα θα υπάρχουν)

      ρουμπικ

      Διαγραφή
    5. Bonjour Monsieur Roubik.

      Ενημερώνω ότι δεν πήρα ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΤΕΤΠ και ούτε θα ασχοληθώ άλλο καθώς βλέπω ότι φεύγει πάνω.

      Επίσης δεν αγοράστηκαν ΕΛΠΕ.

      Στο άλλο συνεχίζω μαζεματάκι.

      Διαγραφή
    6. Πήρα 50.000 ΕΘΝΙΚΗ στο 2.02 τελικά. Θα με κάνει ντά ο MONSIEUR αλλά το κούφιο μου κεφάλι.

      Διαγραφή
    7. ΚΥΡΙΕ ΔΑΡΕΙΕ- - ΗΣΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ- ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΣ- ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΡΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΕΥΧΩΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΣ ΑΥΤΗ ΝΑ ΣΤΕΦΘΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

      Διαγραφή
    8. Εξηγώ λίγο την σημερινή μου κίνηση για αγορά ΕΤΕ: Θεωρώ ότι τα stress tests ειδικά για την ΕΘΝΙΚΗ δεν θα έχουν τόσο αρνητικό αποτέλεσμα. Προσθέτω ότι οι πωλήσεις non core activities προχωρούν και σειρά έχει η Ασφαλιστική της. Επίσης θεωρώ ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου που οι ξένοι κλείνουν βιβλία, δεν θα είναι ο δείκτης 1.000 η κάτω απο τις 1000 γιατί κακά τα ψέμματα το 90% του τζίρου γίνεται απο αυτούς. Αν το σενάριο αυτό επαληθευθεί θα γίνει μέσω των τραπεζών που έχουν και την μεγαλύτερη στάθμιση στον Γενικό. Τέλος αναμένουμε την Παρασκεύη εκτός απο την ψηφοφορία (όπου πιστεύω ότι οι ψήφοι για την κυβέρνηση μαζί με τα παρόν θα είναι πάνω απο 158) έχουμε και το ΑΕΠ που δείχνει να πάει καλύτερα. Τελευταίο αφήνω το γεγονός ότι στην τελευταία αύξηση μεγάλα ονόματα έβαλα ζεστό μετρητό 20 λεπτάκια πιο πάνω απο εδώ (όχι ότι δεν μπορούν να αγοράσουν και στο 1.50€. Γιαυτό και δίνω την μικρότερη σημασία σε αυτό τον παράγοντα).

      Monsieur Loukas την τελευταία φορά που έκανα τετοια κίνηση στην Εθνική βγήκε πάρα πολύ καλά. Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά και το ρίσκο ακόμα μεγαλύτερο.

      Διαγραφή
    9. http://tinypic.com/r/121zfyo/8

      Σατανάδες.....

      Διαγραφή
    10. Σήμερα μας έγινε ενημέρωση στην χρημ/κή. Κι αυτοί πιθανολογούν πως ΕΤΕ κ ΑΛΦΑ θα βγουν αλώβητες από τα tests της ΕΚΤ, στην κάτω κάτω γραμμή δεν θα χρειασθούν επιπλέον ΑΜΚ στις 27/10. Η ναυαρχίδα είναι στις βασικές επιλογές τους (μαζί με ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ*) καθώς θεωρούν πως θα είναι η πρώτη τράπεζα που θα βγει σε κερδοφορία, ήδη από το 2014.

      Warrants δεν έχω ακουμπήσει ποτέ, αν κι αυτοπροσδιορίζομαι ως κερδοσκόπος δεν αντέχω το τζόγο. Δηλαδή για να μην παρεξηγηθώ, επειδή ενδέχεται (50%) να λαθέψω και να εγκλωβιστώ, δεν αντέχω την αγορά ενός τίτλου που προορίζεται σε 3 χρόνια max να μηδενίσει.

      * Να συγχαρώ για το ένστικτο του τον (εξαφανισμένο) κ. Τζο. Διαφωνούσαμε προ έτους για την εταιρεία, αυτός τά΄λεγε, εγώ στάθηκα βαρύκοος.

      Διαγραφή
    11. MONSIEUR HIPPY τον τζόγο τον έχω στο αίμα μου. Αλλά σήμερα αφού δεν κατάφερα να πάρω το πρωί, το έριξα στην μεγάλη κυρία.

      Για να δούμε. Κοντός ψαλμός.

      Διαγραφή
    12. Βλέπω τώρα και μια αποθέρμανση σημαντική στο 10ετές spread. Στο -1.45%.

      Διαγραφή
    13. Kύριε Δαρείε τελικά και η στοχοθεσία που κάνατε στα ΕΛΠΕ ήταν άριστη..

      Διαγραφή
    14. Να σας πω την αλήθεια μου το πρωί δεν στήθηκα γιατί είδα κάποια πράγματα στην προσυνερδίαση και περίμενα να δω πιο χαμηλά νούμερα (προς το 4.50€) πράγμα που δεν έγινε. Η ΔΕΗ που αγοράστηκε στο 8.49€ είναι υπο συνεχή παρακολούθηση για σπρώξιμο.

      Επίσης για να πω πως λειτουργώ σε τοποθετήσεις πιο βραχυπρόθεσμες τύπου ΕΤΕ: Τα κέρδη της προηγούμενης φοράς έχουν τοποθετηθεί στην σημερινή αγορά κατά 50%. Το άλλο 50% είναι μετρητά απο την τσέπη μου. Αν φτάσει σε απώλειες το 30% (απο το 2.02 που αγόρασα) απλα τα σπρώνω και έχω ουσιαστικά απώλειες απο τα προηγούμενα κέρδη.

      Διαγραφή
    15. Εύγε κε Δαρείε.........καταπληκτική η έμπνευσή σας................perfect timing.................καλύτερα να την κάνετε σιγά σιγά???????
      Βίκτωρ

      Διαγραφή
    16. Εχω φύγει monsieur εδώ και κάτι μήνες. Τα είχα γράψει.

      Διαγραφή
    17. ΔΑΡΕΙΟΣ17 Ιανουαρίου 2014 - 4:46 μ.μ.

      Σήμερα ολοκληρώθηκαν και οι τελευταίες πωλήσεις ΤΡΑΣΤΟΡ και ο Μ.Ο. πωλήσεων ανήλθε στο 1.12€. Μηδενική πλέον η συμμετοχή και εύχομαι σε όσους μείνουν καλά κέρδη.

      Διαγραφή
    18. Την έσπρωξα την ΔΕΗ στο 8.24€ με χασούρα (αγορασμένη στο 8.49€). Αν ποτέ πάει προς το 5€ την ξαναβλέπω.

      Διαγραφή
    19. Είμαι στα τελειώματα των αγορών στο χαρτί που είχα γράψει. Το τελευταίο 5μηνο είμαι συστηματικός. Είναι η REDS. Οταν ολοκληρώσω θα ενημερώσω για την μέση τιμή κτήσης.

      Διαγραφή
    20. Και να δούμε λίγο πως λειτουργούν τα ακίνητα ΑΠΟΔΟΣΗΣ όπως ας πούμε το SMART PARK.

      Εαν θέλουμε να πουλήσουμε ενα μισθωμένο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ακίνητο δεν λαμβάνουμε υπόψη την τιμή πώλησης ως απλό ακίνητο (ας πούμε δεν υπολογίζουμε 30.000μ2 επί 1.000€/μ2 (που μπορεί να είναι η τιμή πώλησης ανά μ2 στην συγκεκριμένη περιοχή για επαγγελματικό ακίνητο) = 30.000.000€

      Αυτή τη στιγμή τα ετήσια μισθώματα που λαμβάνει η REDS απο το SMART PARK είναι 5.700.000€.

      Εάν αύριο το πρωί αποφασίσει να πουλήσει το ακίνητο σε κάποιο επενδυτικό fund (εξειδικευμένο στο real estate) η σε ιδιώτη επενδυτή (υπάρχουν και τέτοιοι και μην σας κάνει αίσθηση) τότε για να έχει ενδιαφέρον για τον επενδυτή η απόδοση του πρέπει να είναι στο 8% (μερικοί ξεκινούν τα παζάρια απο το 10%). Επομένως εάν καταλήξει σε συμφωνία πώλησης με επενδυτή τότε εύκολα υπολογίζουμε το ποσό πώλησης:

      5.700.000€ (ετήσια μισθώματα) δια 0,08 (8%) = 71.250.000€. Τόσο αξίζει σήμερα ΜΟΝΟ το Smart Park και φυσικά όσο περνάει ο καιρός και ανεβαίνουν τα μισθώματα λόγω αναπροσαρμογών (κάθε χρόνο σε μια επαγγελματική μίσθωση και δη σε καταστήματα, το μίσθωμα συνήθως αναπροσαρμόζεται βάση Δείκτη Τιμών Καταναλωτή συν 1% αλλά επειδή στην Ελλάδα υπάρχει αποπληθωρισμός υπάρχουν και άλλα "κόλπα" ώστε να λαμβάνει ο ιδιοκτήτης έστω μια αναπροσαρμογή για να μην μενει το μίσθωμα σταθερό) ανεβαίνει και το τίμημα. Αν μάλιστα φτιάξει το κλίμα στην Ελλάδα τότε οι αποδόσεις θα υποχωρήσουν κοντά στο 6% οπότε το τίμημα θα ανέβει περισσότερο.

      Αυτά τα γράφω για να δείξω ότι η εταιρία με 1 μόνο ακίνητο (δεν υπολογίζω όλα τα υπόλοιπα και τα μελλοντικά σχέδια) δικαιολογεί τουλάχιστον 71 εκατομμύρια ευρώ κεφαλαιοποίηση σήμερα.

      Αν δείτε βάση ταμπλό πόση είναι η κεφαλαιοποίηση θα καταλάβετε αμέσα ότι πρόκειται περι στρέβλωσης (26 εκατομμύρια σήμερα).......

      Μην μου ζητήσετε να αφαιρέσω τα 38 εκατομμύρια που είναι ο συνολικός δανεισμός της γιατί αυτές οι εταιρίες δεν λειτουργούν έτσι. Πουλάνε ένα ακίνητο και με τα κεφάλαια που λαμβάνουν προχωράνε σε νέες επενδύσεις μεγαλύτερες. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν λέω ότι θα γίνει έτσι. Εξηγώ πως λειτουργεί η αγορά επενδυτικών ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ακινήτων και γενικά η εταιρίες ανάπτυξης και διαχείρησης ακίνητης περιουσίας.

      Εγώ θα πρότεινα να φτιάξουν με ΑΕΕΑΠ μέσω της REDS.

      Διαγραφή
  8. εμεις παλι αφου εχωμε βαλει ΑΓΟΡΑ στα 40 εκ κεφ. ετσι για συνταξη στα γεραματα

    γυαλισαμε το μαγιο μας διοτι εχωμε το απογευμα τον ΑΓΩΝΑ ΜΑΚΡΟΒΟΥΤΙ με κλειστη μυτη

    με θερμοκρασια νερου 25 βαθμοι και εξωτερικη 30 βαθμοι μονο και με προθερμανση μισης ωρας θα προσπαθησουμε να σπασουμε το ΡΕΚΟΡ του ΕΠΙΤΙΜΟΥ απο το 1947 που τοτε ηταν 52 ετων !!

    62,17 μετρα

    ΜΑΚΡΟΒΟΥΤΙ λοιπον κατω απο το νερο παρεα με τον ΠΙΠΙΝΟ και το ΧΑΑ-ΟΣ τα καινουργια
    καμαρια του ΝΑΥΤΙΚΟΥ μας

    τις επομενες 4 βδομαδες ο αγων θα επαναληφθει και στις 2 νικες το ΕΠΑΘΛΟ ....

    ποδηλατο με 2 ροδες .....!

    well Summe r is coming soon ..

    Aleko mou Salaam

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι εποχες αλλαζουν, δεν ειναι Αυγουστος, ανεβα 1 με 2εκ αλλιως καλη καρδια παλι αρκετα εεις.. Captain wako

      Διαγραφή
  9. Στο 39,7 εγώ κε Λάκη για συμπλήρωμα.....και βλέπουμε
    Βίκτωρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kε Αλέκο,
    με όλο το σεβασμό,

    where is the summer?

    Ηδη η Δούρου εδωσε δειγματα γραφης..
    Το προγραμμα της περιφερειας ξανα απο την αρχη..
    Διαχειριση απορριματων, τοποθεσιες, τροποι, συμβασεις, ολα απο την αρχη..
    Σε 10 χρονια θα εχουμε καταληξει στο καινουργιο προγραμμα της περιφερειας και θα αρχισουμε τις καινουργιες διαδικασιες.. χωροθετηση, διαδηλωσεις, διαγωνισμοι, ενστασεις, τροποι, καινουργιες τεχνικες εταιρειες κλπ.

    Επανιδρυση του κρατους και βλεπουμε, εχουμε καιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανταμπάμ νταμπαντάμ ---> μετάφραση επανίδρυση κράτους. Αυτό θα κάνουμε στην Ελλάδα. Ανταμπάμ νταμπαντάμ
      χαχαχα δεν θα αντέξω απο τα γέλια.
      Βρεεεεεε ο Έλληνας δεν θέλει να επανιδρυθεί.

      Διαγραφή
  11. Χαιρετώ τον οικοδεσπότη και τους αναγνώστες του. Διαβάζοντας την ανάλυση του ΥΓΕΙΑ, η οποία με βρίσκει σύμφωνο επί της αρχής, θυμήθηκα μια απορία που είχα από τα παλιά τα χρόνια και καλώ όποιον γνωρίζει, μαντεύει, ή έχει άποψη να απαντήσει: Γιατί ο Βγενό έκανε τόσο εξόφθαλμα ακριβές εξαγορές και προτάσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε artaxia καταρχήν να πω ότι για να εξαγοράσεις εταιρίες που πάνε καλά πρέπει να προσφέρεις τιμές τουλάχιστον 2 με 3 φορές μεγαλύτερες απο τα ίδια κεφάλαια τους. Μόνο έτσι πουλάνε οι βασικοί μέτοχοι εταιρίες.
      Άρα το αρχικό τίμημα των 53 εκατ. ευρώ για να πάρει το 49% του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ ήταν λελογισμένο.
      Μετά όμως δεν πρόσφερε χρήμα. Πρόσφερε κατά βάση μετοχές στους ιατρούς του Μητέρα.
      Πουθενά ο Βγενόπουλος δεν έχει βάλει δικά του λεφτά.
      ΠΟΥΘΕΝΑ!!!!
      Άρα αποκτάει δόξα ο Βγενόπουλος και γίνεται αναγνωρίσιμος ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΩΝ. άρα αν αγοράσει και ακριβά - ΣΚΑΣΙΛΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ!!

      Η ιστορία του ομίλου Marfin εμφανίζεται στην Ελλάδα το 1998 με τη χρηματιστηριακή εταιρεία Marfin Α.Ε.Π.Ε.Υ. Έως και τις αρχές του 2006 το κύριο περιουσιακό στοιχείο του ομίλου είναι η τράπεζα Μarfin, και η παρουσία του είναι ασήμαντη στην οικονομική ζωή της χώρας.
      ΟΥΔΕΙΣ γνωρίζει τον Βγενόπουλο (εκτός απο όσους ασχολούνται με το Χρηματιστήριο) στην Ελλάδα.

      Άρα με τα λεφτά άλλων, κάποιων ηλιθίων δηλαδή και κάποιων που μπορεί να ''ξεπλέναν'' ο Βγανόπουλος έγινε πρώτο βιολί στα Ελληνικά δρώμενα. Τον γνωρίζουν πλέον όλοι!!! Μπαίνει και στον ΠΑΟ και γίνεται πασίγνωστος.

      Δείτε και αυτό
      http://www.oakke.gr/na441-2/mig441_2.htm

      Δίχως να υπονοώ τίποτα - ως Τάκαρος χαρακτηρίζω τον Βγενό κάκιστο manager και ματαιόδοξο (αλλά με τα λεφτά άλλων).

      Διαγραφή
    2. Το σχέδιο του Βγενό ήταν άριστο. Σήμερα θα μιλάγαμε για τον πιο πετυχημένο manager και θα τον ευλογούσαμε - αν δεν πτώχευε η Ελλάδα και συνέχιζε ο καπιταλισμός στην Ελλάδα και στην Ευρώπη όπως πορευόταν μέχρι το 2007.
      Εκεί την πάτησε ο Βγενόπουλος. Δεν αντιλήφθηκε εγκαίρως ότι ο καπιταλισμός αλλάζει και απο το 2007 και κατόπιν θα περάσει στη φάση που ''καθαρίζει'' τους κακοπληρωτές

      Αν ήταν 10 χρόνια μεγαλύτερος και έκανε την ΜΙΓ το 1997 (αντί το 2007) θα ήταν διαφορετικά και ας έχτιζε γίγαντες με πήλινα πόδια στηριζόμενος κυρίως σε δανεισμό και λεφτά ηλιθίων (ΟΧΙ όμως ΔΙΚΑ ΤΟΥ) και ας αγόραζε πανάκριβα.
      Τότε θα υμνούσαν όλοι τον Βγενό!!!
      Σήμερα όμως όχι. Ο καπιταλισμός είναι στην φάση της αυτοκάθαρσής του. Τα μιάσματα και οι κακοπληρωτές θα πεταχτούν στον Καιάδα και θα αναγεννηθεί απο τις στάχτες του.

      Διαγραφή
    3. ΚΥΡΙΕ artaxia ΑΠΑΝΤΩ ΕΓΩ γιατι αποδεικνειετε ότι προυπηρχε σχεδιο για χρεοκοποια των κυπριακων τραπεζων με σκοπο τον ελεγχο των κοιτασμάτων και της χωρας- κυπρος και οβγενο ηταν ο μεταφορεας-αμαξας

      Διαγραφή
    4. ΔΑΣΚΑΛΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για το θεμα που γραφεις'''Το σχέδιο του Βγενό ήταν άριστο. Σήμερα θα μιλάγαμε για τον πιο πετυχημένο manager και θα τον ευλογούσαμε κλπ''' εισαι πολύ μπροστα από ολους ΜΥΑΛΟ ΞΥΡΑΦΙ ΔΑΣΚΑΛΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

      Διαγραφή
    5. Κύριε Τάκη, δεκτά όλα όσα γράφετε, εγώ ωστόσο είχα κατά νου ας πούμε τη δημόσια προσφορά στη ΔΕΛΤΑ (ΔΚ), όπου ξαφνικά πήγα ταμείο από το πουθενά και εισέπραξα 25,000€ υπεραξία από τ πουθενά. Εκεί ήταν πραγματικά χρήματα, μπικικίνια, όχι χαρτιά. Και ειλικρινά πάντοτε, ακόμα και σήμερα αναρωτιέμαι πόσο ανόητο μπορεί να ήταν εκέινο το τίμημα.

      Διαγραφή
    6. Το τίμημα τς Vivartia έγινε με τα λεφτά της ΑΜΚ της ΜΙΓ.
      Πάντως δικά του λεφτά ο Βγενό δεν έβαλε για να χαρίσει υπερκέρδη στον Δασκαλόπουλο που σήμερα το παίζει τιμητής των πάντων.
      Η εξαγορά της Vivartia πρέπει να γίνει μάθημα σε σπουδαστές που πάνε να πάρουν το ντοκτορά τους με θέμα : Πως πετάμε τα λεφτα απο το παράθυρο.

      Διαγραφή
    7. Μια χαρά ξεκίνησε ο Βγενό αποκτώντας το 5% του Παυλίδη που άφηνε να σαπίσει η Jacobs για να τον καταπιεί τζάμπα. Ζήτησε έκτακτη ΓΣ τους στρίμωξε και 2ιπλασίασε σε χρόνο dt. Αργότερα με την εξαγορά της Μεσογειακής (που μετονόμασε σε Μαρφίν) τον βοήθησε το κλίμα 1998-99 και συνέχισε επιτυχημένα. Με το αραβικό deal στερέωσε το μύθο του. Πολύ θέλει να την ψωνίσεις και να την δεις ανίκητος? Κρίμα, ιδίως για τους μικροεπενδυτές που τον πίστεψαν.

      Διαγραφή
  12. http://www.capital.gr/Articles.asp?id=2126224

    REAL ESTATE REAL ESTATE REAL ESTATE REAL ESTATE REAL ESTATE REAL ESTATE REAL ESTATE REAL ESTATE REAL ESTATE REAL ESTATE REAL ESTATE REAL ESTATE REAL ESTATE REAL ESTATE REAL ESTATE REAL ESTATE REAL ESTATE REAL ESTATE REAL ESTATE REAL ESTATE REAL ESTATE.

    Και ακολουθεί η BAUPOST.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα, όλη μέρα , σε όλους.
    Κε Τάκη και όλοι οι φίλοι του blog, έχω μία ερώτηση πολλά χρόνια τώρα και απάντηση, κοινώς αποδεκτή, δηλ. ίδια από πολλούς, δεν έχω λάβει, ....τα φώτα σας λοιπόν εάν υπάρχει διάθεση και χρόνος, για να αλλάξουμε λίγο μοτίβο και να αποφορτίσουμε.
    Πως μπορώ να εντοπίσω την ''σωστή'' τιμή εισόδου σε μία εισηγμένη εταιρία?
    Έχετε κάποια μεθοδολογία?
    Και εξηγούμαι:
    Σε μία μετοχή που με ενδιαφέρει, έχω κάνει την ανάλυσή μου, fundamentals, ratios, ταμειακές ροές, οικονομικές εκθέσεις, παρακολουθώ τον τύπο, διαβάζω Λεωτσάκο ανελλιπώς κλπ κλπ…..(χα χα χα).

    π.χ. ΛΟΥΛΗ....όλα καλά, χαμηλός τραπεζικός δανεισμός, Άραβες @€4, σχέση ιδίων προς ξένα εξαιρετική, δείκτες κυκλοφορίας αποθεμάτων/απαιτήσεων ελαφρώς επιδεινούμενοι, προφανώς λόγω κρίσης κλπ κλπ.....όλα (εκτιμώ) τα έχω στον καθρέφτη.......... τώρα πως μπορώ να βρω την ''σωστή'' τιμή εισόδου?

    Και προπαντός κε Τάκη και φίλοι, η τιμή να είναι μεν τέτοια που να κοιμάμαι όσο πιο ήσυχος γίνεται τα βράδια αλλά, από την άλλη, η τιμή που θα επιλέξω να μην είναι εκτός πραγματικότητος, δηλ. να μην είναι τέτοια που να μην την δω ποτέ.

    Στην εν λόγω εταιρία, σύμφωνα με τα δικά μου κιτάπια, ψάχνω την τιμή των €2,05 για να μπω. Είναι ''σωστή'' ή είναι υπερ συντηρητική? Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή (όχι για το 2,05 της ΛΟΥΛΗ, αλλά για την μεθοδολογία, εννοείται).

    Ευχαριστώ

    Βίκτωρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταμειακές ροές σε βάθος 4ετίας και βάλε.

      Διαγραφή
    2. Ακούστε κύριε Βίκτωρ. Αυτό που ρωτάτε είναι πολύ σύνθετο και δεν απαντιέται. Δεν υπάρχει μαθηματικός τύπος ή κάποια μαγική φόρμουλα που να δίνει τιμές εισόδου ή εξόδου. Αυτά είναι Γελοιοτικές παπαρολογίες. μακρυά απο εμάς.

      Η τιμή αγοράς δεν είναι μόνο fundamentals, ratios, ταμειακές ροές, οικονομικές εκθέσεις και να παρακολουθείς τον τύπο. Είναι ΚΑΙ ΑΥΤΑ, αλλά είναι και ένστικτο. Εϊναι να το έχεις μέσα σου το χάρισμα και να προσέχεις τις λεπτομέρειες και όχι μόνο να γνωρίζεις άριστα την εταιρία.

      Στο παράδειγμα σας για τον ΛΟΥΛΗ.
      Δεν υπάρχει κάποιος μεγάλος μέσα και να κοουτσάρει το άλογο (μετοχή). Άρα περιμένεις απο την αγορά να δικαιωθείς. χαχαχαχα
      Ποια αγορά?? Μερικοί άπλυτοι και ξυπόλητοι τρειντεράδες και κάτι άσχετοι επενδυτάκοι που φαντάζονται ότι η ΦΟΡΘΝΕΤ είναι φτηνή ή δεν καταλαβαίνουν ότι η μαύρη τρύπα είναι η NOVA. Το κάρβουνο το περνάνε για χρυσάφι και αγοράζουν ΜΑΙΚ και ΜΙΓ.

      Άρα δεν υπάρχει αγορά!!! Υπάρχεις μόνο εσύ εναντίον όλων στον ΛΟΥΛΗ (μέχρινα αλλάξει αυτό). Κάποτε αλλάζουν όλα.

      Ως προς την εταιρία. Όσο βλέπετε μέσα τον κύριο Φωτόπουλο να μην φοβάστε τίποτα. Αυτός την τρέχει την εταιρία - υτός είναι ο εγκέφαλος και ξέρει τα άλευρα απέξω και ανακατωτά. Ο μικρός Λούλης μαθαίνει, ο μεγάλος παρακολουθεί ελαφρώς.

      Η μετοχή είναι αγοράσιμη, αλλά μπορεί να σας κουράσει αρκετά. Αν πάει η χρηματαγορά μας προς τα κάτω θα αγοράσετε και στα 2,05 και πιο κάτω. όσο θα επιτρέψει η διοίκηση που δεν θέλει να ξεφτιλίζεται η μετοχή.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα, είναι όπως τα λέτε κε Τάκη,......... πάντα έτσι ήταν.
      Απλά είπα να ρίξω το ''δόλωμα'' (με καλή θέληση και όχι δόλια, προς Θεού) να δω εάν έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε που σπούδαζα (πάνε πολλά χρόνια).
      Πάντως ευχαριστώ και για την πληροφορία στη ΛΟΥΛΗ....ήταν μία λεπτομέρεια που μου διέφευγε και δεν θα μπορούσα ποτέ να έχω.....δηλ. ποιος έχει τη γνώση εκεί μέσα, σας ευχαριστώ και πάλι.
      Βίκτωρ

      Διαγραφή
  14. Ενα πολιτικό σχόλιο: Αυτή τη στιγμή μόνο δύο πρόσωπα γνωρίζουν τι θα συμβεί. Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. Πιστεύω ότι ούτε πολύ κοντινοί τους συνεργάτες δεν ξέρουν. Αυτοί οι δύο έχουν το χαρτί του αιφνιδιασμού και κανένας βουλευτής η δημοσιογράφος η blooger.

    Ακριβώς επειδή οι στιγμές είναι κρίσιμες για τον τόπο δεν θα υπάρξουν διαρροές μέχρι να ολοκληρωθεί το σχέδιο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. το θεμα είναι άλλο .Αξιζει να ασχολείται κανείς με το ελληνικο ΧΑΑ Αναταράξεις συνέχεια,αν σε μία ψηφο εμπιστοσύνης το χαα εφτασε στις 1000 μονάδες σε προεκλογική περίοδο πολυ μακρύτερη κατα την προεδρική εκλογή ή σε νικη του συριζα τι θα συμβεί
    Αξιζει λοιπον κανείς να ασχολείται αναρωτιέμαι
    Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό monsieur είναι στην ιδιοσυγκρασία του καθενός. Εξάλλου στο χρηματιστήριο βγαίνουν χρήματα και στο πάνω αλλά και στο κάτω. Αρκεί να υπάρχει πείρα.

      Διαγραφή

    2. κ. Μανώλη φαντάζομαι ότι δεν σας παρηγορώ και πολύ αλλά δεν είμαστε μόνοι. Στη Γερμανία, BASF, Adidas, SAP, Siemens, Daimler έχουν διαλυθει το τελευταίο τρίμηνο και μιλάμε για εταιρειες κολοσσούς. Λογικό ήταν να γίνει μια διόρθωση, μάλλον όμως η Ρωσοουκρανική κρίση την μεγιστοποιεί ενώ στην επαρχία μας οι πολιτικοί παίζουν paintball. Σε αυτή τη φάση βαγόνι του συρμού της πτώσης είμαστε. Ας ελπίσουμε να γίνει το ίδιο κι όταν αλλάξει την πορεία του σε ανηφορική.

      http://finance.yahoo.com/echarts?s=SIE.HM+Interactive#symbol=SIE.HM;range=3m

      http://finance.yahoo.com/echarts?s=BAS.DE+Interactive#symbol=BAS.DE;range=3m

      http://finance.yahoo.com/echarts?s=SAP+Interactive#symbol=SAP;range=3m

      http://finance.yahoo.com/echarts?s=DAI.DE+Interactive#symbol=DAI.DE;range=3m

      http://finance.yahoo.com/echarts?s=ADS.DE+Interactive#symbol=ADS.DE;range=3m

      Διαγραφή
    3. ποιον θα θεωρουσατε καταλληλότερο για υποψηφιο για πρόεδρο της δημοκρατίας
      τον κουβέλη τον ...ρυθμιστή....που μας οδηγησε σε εκλογες για πλάκα μακρυά
      τον κωστακη τον καραμανλή το κουρασμένο παλικαρι???? ασε που σε καμμία περίπτωση δεν εχει αποδοχή απο την αριστερά
      Εγω αν ημουν σαμαρας θα πρότεινα για προεδρο τον σερ βασιλειο μαρκεζίνη ,σοβαρός ανθρωπος,δεν εχει αναμειχθεί με τα σκ... της πολιτικης και με μεγάλη αποδοχή,ακόμα και τον τσιπρα εχει συμβουλευσει στην επισκεψη του στην ρωσία.Αν θελει βεβαια και ο ιδιος
      Για το χαα αύριο αν συνεχιστεί η αναμπουμπούλα θα μπω δεη και τραπεζα ελλάδος (πιστεύω θα εχουμε μια καλη αντίδραση μετα την ψηφο εμπιστοσύνης
      Μανώλης

      Διαγραφή
    4. Gianna Monsieur. Ο Μαρκεζίνης δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για την θέση.

      Οσο για αύριο εδώ δείχνει τον δρόμο:

      https://finance.yahoo.com/q?s=GREK&ql=0

      Διαγραφή
    5. Φαντάζομαι πως εννοείται τον Κωστάκη τον μουγκό.
      Μα τι έχει πιει αυτός βρε γκουρούδες και έχει πάθει τέτοια μουγκαμάρα???

      Διαγραφή
    6. Κατά τη γνώμη μου, ο Καραμανλής διαφωνεί με πολλά απ΄ αυτά που γίνηκαν και γίνονται και δικαίως. Χάριν της ενότητας του κόμματος και εν όψει της κρισιμότητας της κατάστασης, γι αυτό δεν μιλάει. Εξ άλλου, έχει στοχοποιηθεί από πολλές πλευρές και σε πολλά επίπεδα.
      Καλλιόπη

      Διαγραφή
    7. Μπα κυρία Καλλιόπη. Σκέφτεται την επόμενη μέρα όταν τελειώσουν όλα αυτά. Σκέφτεται ότι θα επιστρέψει ως ήρωας όπως ο θειός του. Και ο Γιώργης θα επιστρέψει και θα λατρευτεί ξανά.
      Νέοι είναι ακόμη και ο ΝεοΈλλην ηλίθιος.

      Διαγραφή
    8. Μπορεί, αλλά ο Καραμανλής δεν είναι Γιώργης.
      Καλλιόπη

      Διαγραφή
    9. Ο μόνος πρωθυπουργός που πέρασε απο την Ελλάδα και κάτι πήγε να κάνει αλλά τον έφαγαν είναι ο Μητσοτάκης. Αν είχε κάνει αυτά που ήθελε το 92 σήμερα δεν θα βρισκόμασταν εδώ που είμαστε και ο Μητσοτάκης θα ηταν ακόμα πρωθυπουργός. Και ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Μητσοτακηκός σε καμία περίπτωση.

      Διαγραφή
    10. Θυμάστε κύριε Δαρεέ την φωτογραφία που του έβγαζαν οι Κουρίδες παρέα με τους Γερμανούς και απο αυτό τον έβγαζαν οι Αυριανιστές προδότη???
      Κατόπιν ο ίδιος ο Κουρής, όταν πια δεν τον τάιζε το ΠΑΣΟΚ έλεγε ότι μάλλον ήταν προϊόν φωτομονταζ και δεν ξέρει και ότι του την είχε δώσει ο Λαλιώτης.
      χαχαχαχα
      Αυριανιστές και κουρίδες δηλαδή η μισή και πλέον χώρα οδήγησαν την χώρα στον όλεθρο και στην καταστροφή. και όμως σήμερα λένε ότι θα μας ξανασώσουν. Φυσικά έχουν πάρει θέση δίπλα στον Αλέξη.
      Ελλαδάρα μυαλό δεν βάζει. Έμαθαν και οι Κουρίδες την δραχμή. Απορώ πως τόσοι μέτριοι άνθρωποι έχουν ΜΜΕ και ελέγχουν το μυαλό του χαζοΝεοΈλληνα.

      Διαγραφή
    11. Η Γερμανία και η Ευρώπη, δεν πρέπει να δείξει κανένα έλεος στην Ελλάδα. Πρέπει να τιμωρηθούμε παραδειγματικά. Μόνο έτσι θα σωθεί η χώρα και κάτι μπορεί να αλλάξει - αν πέσουν γερές φάπες στους σβέρκους. Διαφορετικά εμείς θα τους ξανακοροιδέψουμε όλους.

      Διαγραφή
    12. Δείτε εδώ Ελλαδάρα

      http://www.protothema.gr/greece/article/416516/sto-kokkino-ekviasmos-i-apergia-ton-tehnikon-oi-ennia-plirothikan-oi-alloi-koitoun-/

      Θύελλα «Στο Κόκκινο»: Ο Αρβανίτης χαρακτήρισε εκβιασμό την απεργία των τεχνικών

      χαχαχα Ελλαδάρα. Τώρα Η Απεργία είναι εκβιασμός - όταν την διοργανώνουν οι συνδικάλες του κερατά είναι πάλη κατά του κατεστημένου και της κυβέρνησης!!
      χαχαχαχα Ελλαδάρα μια ζωή. Συμφεροντολόγοι, μέτριοι και παρτάκιδες.

      Διαγραφή
    13. MONSIEUR Takis εγώ απορώ πως οι Κουρίδες είναι ακόμα έξω και μάλιστα πάνε με περγαμόντα στο Μαξίμου. Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι μια ντουλάπα γεμάτη αποδείξεις για την βρώμα των τελευταίων 40 ετών. Δεν μπορώ να υποθέσω κάτι άλλο.

      Διαγραφή
    14. Εγώ απορώ πως υπάρχουν άνθρωποι - πολίτες αυτής της χώρας που διαβάζουν ή ακούνε Κουρή.
      Είμαστε η χώρα των μετρίων και των παρτάκιδων κύριε Δαρείε.
      Ο Κουρής καλά κάνει. Τέτοιους ηλίθιους πολίτες βρίσκει τέτοια κάνει. Μπράβο του.

      Διαγραφή
  16. Καλησπέρα παιδιά. Ευχαριστώ κ. Τάκη για τις χρήσιμες και διασκεδαστικές αναλύσεις (χρέη, προτεραιότητες, βγαινο). Για γκουρουδιες (που ίσως δεν έχει και σημασία) να πώ τι θυμάμαι: Ο κ. Τάκης έχει πέσει μέσα στον ΟΤΕ 12 Μάρτιο (κοιτάτε που ήταν 31/3 και 1/4) για ΓΔ μέσα στο κάτω του Ιανουαριου (επί παζολίνι) οτι θα ακολουθήσει μάλλον διπλή κορφή,ότι μετά θα πέσει έως 98Χ. Μόνο από γδ 1100->1300->1000 οποιος τα ακολουθησε έβγαλε σε 9 μήνες 40%. Δεν πίστευα οτι θα γίνουν αυτά και δεν το έβγαλα. Αν δεν πάει 1500 OK χάνει το αλάθητο από τον Πάπα τον αργεντίνο. Οικονομικά δεν ξέρω. Για ΔΕΗ (αγορασα στο 10ε) είχα επιφύλαξη, πως γίνεται ν' ανεβουν εταιρείες του Ελληνικου δημοσίου και να μην ανεβουν περισσότερο ιδιωτικές?

    Ήθελα να ρωτήσω: Σε περίπτωση αλλαγής νομίσματος, εκτός από χρήματα έξω, πώς μπορεί κανείς να σώσει κάπως τις οικονομίες του? (αν και ψάχνοντας βέλτιστη λύση συχνά καταλήγω χειρότερα).

    Ευχαριστώ
    Φελαινί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας έχασα κύριε Φελαϊνί απο το άλλο Ιστολόγιο.
      Ελάτε να δώσετε καμιά στοιχηματική πρόβλεψη.

      Για αλλαγή νομίσματος τα ακούω βερεσέ. Θα στοιχημάτιζα ότι δεν θα κουνηθεί φύλλο. Δεν τον έχω για τόσο βλάκα τον Αλέξη για να ακούσει παπαριές ΣτρατουλοΛαφαζάνιδων. Το κεφάλι του ο Αλέξης (ως πρωθυπουργός) θα το παίζει και ο υπουργός οικονομικών του (Σταθάκης - Δραγασάκης). Δεν νομίζω να είναι τόσο ανόητοι!!!!!!!!!!!
      Αυτά είναι για τον λαουτσίκο.

      Διαγραφή
  17. Εξαιρετικός κύριε Τάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κύριε Τάκη καλησπέρα σας,
    Πρώτη φορά γράφω εδώ.
    Αρχικά ήθελα να σας δώσω τα συγχαρητήριά μου κι ακολούθως να ρωτήσω την άποψή σας για την ΚΑΡΑΤΖΗ και την ΜΕΡΚΟ.
    Ξενοφών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καράτζη είναι εταιριάρα. Αν όμως δεν έχετε μην αγοράσετε εδώ πάνω. Κάτω απο τα 2 και αν πάει. Διαφορετικά υπάρχουν και άλλες πορτοκαλιές.
      ΜΕΡΚΟ να προτιμήσετε, με κλειστά μάτια, τις άλλες δύο του κλάδου. παίζουν σε πολλά ταμπλό.

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ για την απάντηση!
      ΚΑΡΑΤΖΗ έχω αγοράσει λίγο ψηλότερα και σκεφτόμουν να αγοράσω κι άλλα για moyenne. Θα περιμένω όμως μήπως είμαι τυχερός και την βρω κοντά στα 2.
      Έχω μεγάλη θέση σε ΚΥΡΜ και σκεφτόμουν την ΜΕΡΚΟ για διασπορά.
      Σας ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας.
      Συνεχίστε να μας ανοίγετε τα μάτια!
      Ξενοφών

      Διαγραφή
    3. Θα τον ξανακοιτάξω αύριο τον Καράτζη και εως την Δευτέρα το πρωί θα επανέλθω.

      Για μάρμαρα δεν μπορώ να γράψω περισσότερα.

      Διαγραφή
    4. Σας ευχαριστώ και πάλι!
      Ξενοφών

      Διαγραφή
  19. Απαντήσεις
    1. Θεωρώ δίκαιο το τίμημα - ίσως και λίγο τσιμπημένο.
      Όμως τώρα θα βγαίνουν οι Καπιταλιστές χαζούλιακες και θα μας γράφουν ότι τους παίρνει ο ΜαΣάλλας την ΤΡΑΣΤΟΡ για μια μπουκιά ψωμί και πως τάχα μου θα έπρεπε η Δ.Π να ήταν όχι στο 1,34, αλλά στα 13,4 ευρώ.
      Και τους χαρακτηρίζω ως χαζούλιακες γιατί όλα θα τα γράφουν άνευ αιτιολογήσεως και δίχως να ρίχνουν στο τραπέζι την παραμικρή τεχνογνωσία. Μια ζωή τσάμπα μάγκες σε αυτόν τον τόπο. Φωνακλάδες, κουτοπόνηροι και φαφλατάδες.

      Διαγραφή
    2. Κάποιες κυρίες αν θυμάμαι καλά εδώ έχουν ακόμα. Ας τις δώσουν να βάλουν ζεστό μετρητούλι στην τσέπη.

      Συμφωνώ MONSIEUR Τakis.

      Διαγραφή
    3. Κυρίες μου μην πάτε για τα 4 λεπτά του ευρώ. Και στο 1.30€ καλά είναι.

      Διαγραφή
    4. Τέλος να προσθέσω δύο στοιχεία:

      Η ΠΑΣΑΛ πούλησε (????) το ποσοστό της στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ (τιμή δεν μας είπαν στην επίσημη ανακοίνωση). Ποσοστό το οποίο είχε αγοράσει απο την ΠΕΙΡΑΙΩΣ παλαιότερα, σε αρκετά υψηλότερα νούμερα με ΔΑΝΕΙΣΜΟ απο την ίδια την Πειραιώς.

      Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ για να δίνει αυτό το premium στην ΔΠ προφανώς και έχει ήδη συμφωνήσει την μεταβίβαση σε ξένο επενδυτή, σε αρκετά υψηλότερη τιμή απο το 1.34€ καθώς τον βγάζει και απο την διαδικασία να προχωρήσει απο την αρχή σε σύσταση ΑΕΕΑΠ.

      Διαγραφή
    5. Ενεχυριασμένες ήταν οι μετοχές κύριε Δαρείε για εξασφάλιση τραπεζικού δανείου ύψους 26.8 εκατ ευρώ
      Σιγά μην πούλησαν οι τσάμπα μάγκες οι Θεοδωρίδιδες.. Η ΠΑΣΑΛ βάρεσε κανόνι εδώ και πολύ καιρό. Σιγά μην τον ρώταγαν τον Θεοδωρίδη τι θα κάνει με τα ΤΡΑΣΤΟΡ.

      Δείτε τι λέει ο ορκωτός .... ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΓΡΑΦΕΙ!!!
      Εφιστούμε την προσοχή σας στη σημείωση 4.9 και 4.13 των συνημμένων εταιρικών και ενο̟ποιημένων οικονομικών καταστάσεων, και στο γεγονός ότι η Εταιρεία και ο Όμιλος εμφανίζουν συνεχιζόμενες ζημίες μεγάλου ύψους από την χρήση 2010 (αρνητικό EBITDA) καθώς και αρνητικές ταμειακές ροές α̟πό λειτουργικές δραστηριότητες . Αυτές οι συνθήκες υ̟ποδηλώνουν την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας που ̟μπορεί να εγείρει σημαντική αμφιβολία για την ικανότητα της Εταιρείας και του Ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους, εφόσον δεν υλο̟ποιηθούν από τη διοίκηση, τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων και της ρευστότητα.

      Διαγραφή
    6. Η ενεχυρίαση ήρθε σε δεύτερη φάση MONSIEUR Takis? Νομίζω σε πρώτη φάση αγοράστηκαν με δανεισμό απο την Πειραιώς.

      Διαγραφή
    7. Ο Θεοδωρίδης είχε μπει αν θυμάμαι καλά στο 1.90€. Τότε ονομαζόταν ΠΕΑ (Πειραιώς Επενδύσεις Ακινήτων).

      Διαγραφή
    8. Ασφαλώς και αγόρασε το ποσοστό στην ΤΡΑΣΤΟΡ με δανεισμό. Όπως και με δανεισμό έφτιαξε το Athens Heart. Γιαυτό τον χαρακτήρισα τσάμπα μάγκα.

      Διαγραφή
  20. καλημέρα κυριε δαρειε σε ποια τιμη θα την πουλάγατε την εθνικη και για πανω και για κατω σε ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για κάτω απάντησα χθες.

      Για πάνω έχω βάλει στόχο πώλησης το 2.55€

      Διαγραφή
  21. QUIZ
    Ποιός έγραψε την κοτσάνα του αιώνα??

    ''Η MIG είναι συνδεδεμένη και εξαρτημένη με την πορεία του ΑΕΠ της Ελλάδος. ''

    χαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αδερφουλη στοπα εψες, δεν ειναι Αυγουστος και δεν ψωνιζεις φθηνα με τιποτις... captain wakko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tρελοκαπετανιε να πουλησω 500 τμχ να πληρωσω τη δοση του ΕΝΦΙΑ? χοχοχο

      Διαγραφή
  23. Για την ΤΡΑΣΤΟΡ, μηπως υπαρχει κανενα σχολιο σε σχεση με την δημόσια πρόταση? Τι θα ηταν καλυτερα, να πουλησουμε, ή να περιμενουμε αν τελικά πετυχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ETE NA ΠΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΞΕΦΟΡΤΩΜΑ ΚΑΙ Η ΜΕΤΟΧΗ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 2,07 Η ΜΕΤΟΧΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΕΑ ΧΑΜΗΛΑ ΕΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ ΧΑΝΩ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΡΑΣΙ ΕΑΝ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ ΣΑΣ ΕΣΩΣΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΗΡΩΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Loukas δεν θέλω να σας στεναχωρήσω αλλά αυτό που λέτε είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ. Τουλάχιστον για σήμερα.

      Διαγραφή
    2. Ξεφόρτωμα συνήθως γίνεται σε μια μετοχή που έχει αγοραστεί αρκετά χαμηλά και πωλείται αρκετά υψηλότερα. Η ΕΘΝΙΚΗ δεν έχει κάνει χαμηλότερα του 1.98€ και τα hedge funds (γιατί τέτοια μπήκαν χθες) που ασχολούνται βραχυπρόθεσμα συνήθως κανουν ένα μεγάλο παιχνίδι και ξεφορτώνουν 30% με 40% υψηλότερα.

      Διαγραφή
    3. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΔΑΡΕΙΕ ΣΑΣ ΟΦΕΙΛΩ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΡΑΣΙ ΕΥΧΩΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΝΑ ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ

      Διαγραφή
    4. Αριστες απόψεις από τον κύριο Δαρείο που δείχνει την εμπειρία του. Με τους ελεεινούς του Άβακα και του Δρομέα δεν καταλαβα πώς έμπλεξε, αυτός, ένας ευπατρίδης. Ολες οι άλλες κινήσεις του άριστες, συμπεριλαμβανομένης και της Τράστορ.

      Διαγραφή
  25. Εριξες το κουσουρεμενο 40% ΕΦΑΠΑΞ στη ΔΕΗ 3/9 στα 11.30 ευρωπουλα για ησυχια πιο πολυ

    και εφυγες να δεις τον Κανακαρη σου στη Καμπερα στη Αουστραλια μαζι με τα Καγκουρω !

    και γυρνας προ- παραμονες Αγιου Δημητριου [ Βοηθεια μας ] 24/10 και....


    6.99 ευρωπουλα .. με το ΦΠΑ

    μπαμ...μπαμ...μπαμ ο....ι παιζουμε !!

    αυτα δεν γινονται ουτε στο ΣΙΝΕΜΑ

    τι κανουμε τωρα ??????????

    πισω ολοταχως στη Καμπερα για πληρη διανομη -διατροφη μαζι με το παιδι ....

    εκει τουλαχιστον εχουνε και ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ....!!!

    Summer is coming soon ..

    Aleko mou Salaam

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. αγορα δεη στα 7.90
    συμφωνείτε ή όχι
    ρωτώ τους κυρίους συμμετέχοντες στο blog του κ τάκη γιατί θεωρώ τις απόψεις των περισσοτέρων εδώ μέσα και ειδικά του κ Τάκη ντομπρες,ειλικρινείς,και σε καμμία περίπτωση παραπλανητικές
    ευχαριστώ Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Μανώλη
      Αγοράζοντας σε αυτή την τιμή η καλύτερα κοντά στο € 7,75 έχετε αρκετές πιθανότητες να πάρετε μέχρι και € 1,50 σε τυχόν αντίδραση που θα κάνει.
      Χρηματιστηριακή αξία € 1,87 bn. Υπερπωλημένη με RSI (14) 18,5 !!
      Λάβετε όμως υπόψη σας και την άσχημη είδηση περί αποχώρησης του Silchester fund που έγραψε ο κύριος Πέτρος.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σας , με αφορμή την κουβέντα σας για την δεη έκατσα και χάζευα τί κάνει όταν χάνει ας πούμε το μέσο όρο των 199 μερών . Εκεί την χρονιά 2005-2006 πρόσεξα ένα μεγάλο κεράκι όγκου ,επειδή τότε δεν ασχολούμουν θυμάται κανείς τί είχε γίνει τότε και έκανε τόσο όγκο?? Η ερώτηση είναι αληθινή και δεν υπονοεί τίποτα. Στο σήμερα πάλι αν αυτό το σιλτσεστερ πουλάει που γράφει και ο κ.Πέτρος ,τότε εγώ θα περίμενα να την στείλει και στα 6.90-7 να φτιάξει και τον δεξιό όμω(ς) να χαρούν και οι φιμποτσιτσιανς με το 50%.

      Είμαστε σίγουροι για το τσιλτσερτσερ πως το λένε??http://www.euro2day.gr/market_announcements/announcements/article-market-announcement/1256231/alpha-bank-to-shedio-anadiarthroshs.html

      Διαγραφή
    3. Έβαλα και το όμω(ς) ,μια και εγώ δεν είμαι τάκαρος και μπορώ να άλλάξω και την γνώμη μου. Μια και ήδη λοιπόν έχει βουτήξει σαν το παξιμάδι μέσα στο τσαγάκι και οι death-crossistes ήδη πανηγυρίζουν ,δεν θα θεωρούσα απίθανο άμεσα να προσπαθήσει να τεστάρει το κόψιμο στα εώς και 10,40.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Μανώλη έχω απαντήσει στο θέμα της ΔΕΗ.
      Ο καθείς φυλάει τον ποπούλη του.

      Αν ήμασταν εκτός διαδικτύου και σας εγνώριζα λίγο περισσότερο θα σας έλεγα ο Τάκαρος ότι δεν ενδιαφέρεται για κανένα επίπεδο τιμών να αγοράσει ΔΕΗ. Προς το παρόν ....
      Κοινωνική πολιτική δεν θα κάνουν με την δική μου τσέπη, ούτε θα σώσω εγώ την Ελλαδάρα και τους Ελληνάρες με τα δικά μου λεφτά.
      Ο καθείς λοιπόν φυλάει το ποπούλη του.

      Μια κρατικοδίαιτη ΔΕΗ θα πηγαίνει απο το κακό στο χειρότερο και θα χρειάζεται τις επιδοτήσεις του κράτους για να μπορεί να λειτουργεί. Ότι ακριβώς γινόταν χρόνιαααααα τώρα με ένα σωρό εταιρίες του Ελληνικού κωλοκράτους..
      Τώρα με τι νόμισμα θα επιδοτούν του κάθε λογής Φωτόπουλους είναι άλλη ιστορία.

      Διαγραφή
    5. ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΕΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕ 2 ΕΥΡΟ ΘΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΖΑΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ 30 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΕΑΝ ΗΣΑΣΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΝΑ ΤΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

      Διαγραφή
    6. Αν ήμουν προφήτης και ήξερα το μέλλον και επρόκειτο να κερδίσω 30% μέσα σε λίγες μέρες μέχρι και ΜΑΙΚ ή κωλόΜΙΓα θα αγόραζα.
      Αλλά επειδή είμαι γκουρού και το 30% το θεωρώ πολύ μικρό, ενώ το μέλλον αβέβαιο η απάντηση κύριε Λουκά είναι ΟΧΙ.
      Σε κανένα επίπεδο τιμών δεν θα αγόραζα τράπεζα - προς το παρόν ....

      Διαγραφή
    7. ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΡΑΣΙ ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ

      Διαγραφή
    8. χαχαχα τι τον κάνατε τον Κούγια? Έφυγε?

      Διαγραφή
  27. Μια αποψη επειδη εχω θεση στη ΔΕΗ:
    Δυστυχως το silchester fund, που ειχε σχεδον το 14% της ΔΕΗ, σε τιμη κτησης περι των 4,5 ευρω, εχει αρχισει να πουλαει. Αυτο σημαινει οτι θα παει παρακατω. Και εχει αρχισει να πουλαει γιατι καταλαβε οτι ιδιωτικοποιηση δεν προκειται να γινει με την τωρινη κυβερνηση. Φυσικα ουτε με την επομενη. Αυτα ειναι τα δεδομενα, οπως λεει και ο κος Τακης, ο καθενας φυλαει τον ποπούλη του με την ΔΕΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τα Μπομπολόχαρτα πάντως μάλλον κάνουν κράτει περιμένωντας το αποτέλεσμα της Παρασκεύης το βράδυ. Αυτό καταλαβαίνω. Αυτό βέβαια βολεύει όσους θέλουν και λίγο χαμηλότερες τιμές γιατί όπως και να το κάνουμε ακόμα και ο Αλεξ να έρθει καβάλα στο άλογο σε 5-6 μήνες μάλλον θα χρειαστεί να μιλήσει με τους Μπομπολέους και τους Καλλιτσάντσηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μην σας πω τι θα πάρει ο Αλέξης από τον Μπόμπολα. Το τρίτο το μακρύτερο. Θόρυβο κανει για το θεαθήναι και τους χαχόλους. Πέρα από αυτό υπάρχει αρκετός πολιτικός χρόνος. Εμένα το "νέο" συνονθύλευμα του παλαιοκομματισμού Πασοκ που λέγεται Σύριζα ΔΕΝ με πείθει ότι μπορεί να κυβερνήσει.

      Διαγραφή
  29. Πιστεύω ότι η επόμενη τριετία θα είναι εποχή αντίστοιχη της πρώτης τετραετίας του ΠΑΣΟΚ με σοσιαλιστικούς πειραματισμούς και πολιτικούς ερασιτεχνισμούς, στο τέλος της οποίας και μετά από μεγάλη πτώση θα έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες για επίτευξη εξαιρετικά υψηλών αποδόσεων στο Χρηματιστήριο και σε ακίνητα μικρών τετραγωνικών, υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι θα έχουμε παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ισχυρού νομίσματος.

    Προσωπικά επειδή δεν θέλω να αναλάβω το ρίσκο εγκλωβισμού σε χώρα με κομμουνιστική διακυβέρνηση προσανατολίζομαι να δηλωθώ κάτοικος Γερμανίας μόλις προκηρυχθούν εκλογές o ΛΟΥΚΑΣ Ο ΜΠΑΤΗΡΗΣ- Ο ΑΚΤΩΦΟΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στάσου Λουκα φιλαράκι , περίμενε μη φεύγης ακόμη για Γερμανία γιατί μπορεί τα πράγματα να έρθουν έτσι που φαίνονται για τους πολλούς και να έχουμε ενα διαφορετικό σενάριο ...
      Στο επομενο διαστημα περιμενουμε
      1>για πρωτη φορα μετα απο 5 χρονια το πρωτο θετικο τριμηνο της Ελληνικης οικονομιας
      2>την μειωση του χρεους μεσο επιμηκινσης και μειωσης του επιτοκιου η σταθεροποιησης στα τωρινα χαμηλα επιπεδα για 70 χρονια.
      3>μεχρι τον Φεβρουαριο θα εχουμε αναβαθμιση της ελληνικης οικονομιας κατα τουλαχιστον 3 βαθμιδες.Αποτελεσμα αυξηση επενδυσεων, μειωση της ανεργιας ,αυξηση των εσοδων ,μεγαλη ανοδο του χρηματιστηριου.
      Πως σας φαίνονται αυτά ωρέ λεβέντες???

      Διαγραφή
    2. γαμώτο μου......τα πράγματα να ΜΗΝ έρθουν έτσι που φαίνονται...

      Διαγραφή
    3. ΚΥΡΙΕ


      Chabo ΕΛΑ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ ΝΑ ΚΕΡΑΣΩ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΝΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΦΥΓΩ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΓΚΑΝΤΕΣ ΚΑΖΑΤΖΙΔΗΣ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΚΡΟ Α ΡΕ ΑΛΕΞΗ ΦΕΥΓΩ ΜΑΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΞΕΝΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ Α ΡΕ ΑΛΕΞΗ

      Διαγραφή
    4. Κύριε Λουκά μην τσιμπάτε. Δεν υπάρχει κανένα ρίσκο εγκλωβισμού σε χώρα με κομμουνιστική διακυβέρνηση/ Το μόνο ρίσκο που βλέπω είναι ρίσκο πεοκρουσίας για ολίγους μήνες (το πολύ).
      6 μήνες έκανε να βρεί το δρόμο προς καστελόριζο ο Γιώργης ο πιστολάς. Ο Αλέξης αν πάει να κυβερνήσει όπως ακριβώς είναι τώρα με συνιστώσες, λαφανοστρατούλιδες και με άλλα λέμε τις μονές ημέρες και άλλα κάνουμε τις ζυγές θα χρειαστεί το πολύ 2 μήνες μέχρι να βρει το δρόμο προς το δικό του καστελόριζο.
      Άρα καθίστε εδώ να δούμε τη συνέχεια που θα έχουμε και πολλές πλάκες να κάνουμε. Μόνο τσίγκινα σωβρακάκια φορέστε - και καθίστε να δείτε όλο το έργο.

      Διαγραφή
    5. Αυτά εδώ είναι άψογα
      https://drive.google.com/file/d/0B7RqjhGs6l-rUTJYMHl5cVBGYUU/view

      Διαφωνώ στο ότι η χώρα έχει την πολυτελεια να περιμένει 4 χρόνια απο τους πειραματισμούς του Αλέξη.
      Τα παραμύθια στην Ελλάδα τέλειωσαν. Ο γάιδαρος ψόφησε. Τώρα θα πάμε με τα ποδαράκια. Δεν θα σωθούν ούτε οι κρατιστές απο τους πειραματισμούς. Αυτοί θα έχουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα.
      2 μήνες ζωής δίνω στον Αλέξη στους πειραματισμούς του.
      ΤΕΡΜΑ. μετά ή πάμε σε σκληρό μνημόνιο. ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΟ, πολύ σκληρότερο του τωρινού ή θα έχουμε επιτέλους βρει αυτόν τον Έλληνα πολιτικό που θα φύγει με ελικόπτερο.

      Οι Ελληνάρες να μην χαίρονται ότι θα συνεχίσουν όπως είχαν κακομάθει και θα τους σώσει με μαγικό τρόπο ο Αλέξης ή ο άλλος ο ψεκασμένος. ΤΕΡΜΑ, καπούτ. Ψόφησαν όλοι οι γάιδαροι στην Ελλάδα.

      Ας βγουν να πουν την αλήθεια στον λαό και ας αφήσουν τις εξυπνάδες.

      Διαγραφή

    6. Εχω την εντύπωση ότι αρκετοί δημοσιογράφοι εχουν ξεκινήσει την κωλοτούμπα τους (πχ Μαυρίδης)...Εάν έχω δίκιο και αυτό γενικευτεί, εάν δλδ οι σφουγγοκωλάριοι ακολουθήσουν το δόγμα Μποδοσάκη ”ΕΜΕΙΣ, ΤΖΑΝΕΜ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΓΚΟΥΒΕΡΝΟ” ενδέχεται από το Σ/Κ και μετά αρκετοί από δαύτους να προβάλλουν σαν οροφή τα σημερινά ΝΑΙ στην ψήφο εμπιστοσύνης. Κάτι που θα φουσκώσει πολύ την πιθανότητα εκλογών τον Φλεβάρη-Μάρτη. Το στοίχημα δεν είναι μόνο τι θα γράφει τότε μπροστά του ο ΓΔ αλλά και ποια χαρτιά προσφέρουν σχετική ασφάλεια ή ποια πρέπει να αποφύγουμε.

      Για τα πρώτα έχει απαντήσει ο Κύριος Τάκης. Για τα δεύτερα, αυτά προς αποφυγείν, πιθανολογώ ότι με κυβέρνηση Τσίπρα, Λαφαζάνη κλπ όλες οι κρατικές αλλά κυρίως η ΔΕΗ θα είναι το τρίγωνο των Βερμούδων...που να συναγωνιστούμε εμείς με το σουγιαδάκι τα δρεπανηφόρα των κοινωνικών ευαισθησιών (με τα λεφτά των άλλων εννοείται?)

      Ανεξαρτήτως τιμής μου φαίνεται μεγάλο το ρίσκο. Φρέσκο ρευστό εκεί προσωπικά δεν θα έβαζα. Και οι επενδυτές ομολόγων όμως νομίζω πως παίρνουν αποστάσεις.

      http://www.boerse-frankfurt.de/en/bonds/ppc+fin+14+19+regs+XS1063837741

      Διαγραφή
    7. Φίλε Ηλία, ασχολούμαι με την ΔΕΗ από την εισαγωγή της στο ΧΑΑ τον Δεκέμβρη του 2001.
      Μου έχει δώσει καλά κέρδη.
      Πρώτη φορά έκανα είσοδο και έξοδο με ζημιά μέσα σε τρεις μέρες .Αγορά την Τετάρτη πώληση σήμερα. Στον ευγενικό κύριο της eurobank equities είπα πως πρέπει να διορθώσω επειγόντως το σφάλμα μου.
      Βέβαια σήμερα όλη η Ευρώπη καίγεται, ας ευχηθούμε η πυρκαγιά να είναι μόνο χρηματιστηριακή.

      Διαγραφή
  30. ENA ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΡΑΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΠΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΤΑΒΕΡΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΜΙΚΡΕ ΠΙΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΕΛΙ Στην ταβέρνα του Λελούδα foto+video

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Παρακαλώ θα ήθελα την γνώμη σας κ. ΔΑΡΕΙΕ για τον ΔΡΟΜΕΑ. Βλέπεται να ξαναπάει πάλι στα χαμηλά του Νοεμβρίου του 12 όπου έκανε ελάχιστο 0,129 η κάπου εδω να σταματήσει. Βέβαια εννοείται εαν έχει και άλλο κάτω το ΧΑΑ αυτός δεν θα μείνει αλώβητος. Σας γράφω επειδή διαβάζω τα γραφόμενά σας και έχετε ασχοληθεί με την μετοχή. Εχω αρκετά κομμάτια με Μ.Ο. 0,28 και σκέφτομαι να αγοράσω και άλλα αλλά δεν γνωρίζω εαν είναι καλά εδω η πιο κάτω η και στην τελική να μην προλάβω να πάρω και άλλα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγχαρητήρια στον κ. Τάκη και σε όλους σας για το επίπεδο που κρατάτε σε αυτόν τον χώρο.
    Με εκτίμηση
    Vangelis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur δεν είμαι εγώ ο ειδικός να απαντήσω.

      Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι εδώ κάτω δυσκολεύονται να δώσουν κομμάτια πιο χαμηλά. Σήμερα ας πούμε ζητούσαν μια 60άρα γύρω απο το 0.15€ και ενώ έχωσαν λίγα προς το 0.16€, μόλις μπήκε η εντολή αυτή το τράβηξαν πάνω και το έκλεισαν με ελάχιστα κομμάτια στο 0.1750€.

      Ας κάνουν ότι τους φωτίσει ο Θεός και σε 2-3 χρόνια το ξαναβλέπω.

      Διαγραφή
    2. Εγώ έχω την πολυτέλεια του χρόνου.

      Αυτοί?

      Διαγραφή
    3. monsieur ΔΑΡΕΙΟΣ έχετε δίκιο για τον Δρομέα δεν μπορείς να πας κόντρα στον market maker για αυτό να υποθέσω έχετε σταματήσει τις αγορές έτσι και αλλιώς μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε το έργο παίζει στο ταμπλό και αυτήν την στιγμή είναι για κάτω άρα είναι άσκοπο να ασχολείσαι

      Μ.Δημήτρης

      Διαγραφή
    4. Monsieur δεν έγραψα ότι έχω σταματήσει η συνεχίζω τις αγορές. Και είμαι αντίθετος στο ότι δεν μπορείς να πας κόντρα στον market maker. Χρήματα να υπάρχουν και όλα γίνονται.

      Επίσης τον δικό μου χρονικό ορίζοντα και την δική μου οικονομική δυνατότητα δεν μπορεί να την γνωρίζει κανένας. Και όταν δεν γνωρίζεις τον αντισυμβαλλόμενο τότε θα πρέπει να φυλάς και τον πωπό σου μερικές φορές γιατί μπορεί να προκύψει έκπληξη.

      Διαγραφή
    5. monsieur ΔΑΡΕΙΟΣ έχετε δίκιο δεν έχετε πει κάπου ότι σταματήσατε το τσίμπημα άρα συγνώμη από την πλευρά μου , ο ΜΜ πόσο ορίζοντα μπορεί να έχει άραγε? γιατί εάν εχεις χρήμα μπορείς να αγοράσεις όσο χρόνο θες

      Διαγραφή
    6. Προσωπικά δεν με απασχολεί καθόλου αρκεί να γίνεται η δουλειά μου. Πάντως δεν βλέπω ιδιαίτερη διάθεση απο κορόιδα να του αγοράζουν τις μετοχές του ψηλότερα και αυτό του δημιουργεί ένα θεματάκι εδώ κάτω εξ'ου και τα ελάχιστα τεμάχια που βγαίνουν στα χαμηλά και οι όγκοι που μειώνονται.

      Οσα βγηκαν χθες προς πώληση στα χαμηλά ήταν κάποιου κακομοίρη που έσκασε. Και αυτό γιατί αμέσως μόλις έγινε η πώληση μαζεύτηκε για αγορά στα χαμηλά καμια 40αρία χιλιάδες μετοχές και με 100 και 200 τεμάχια την ανέβασε πιο πάνω.

      Διαγραφή
    7. Τα κομμάτια που εμφανιστήκαν στον Δρομέα ήταν περί τα 60000 όταν η τιμή υποχώρησε αρκετά ώστε να φανούν μιας και δεν είναι πολλοί αυτοί που έχουν βάθος πάνω από +- 5 να σημειώσω ότι ούτε εγώ εχω βάθος πάνω από +-5 ούτε με ενδιαφέρει, από ότι είδα και σήμερα κάποια στιγμή εμφανιστήκαν αγορές περί των 20000 τεμαχίων αλλά μετά καλύφτηκαν από αγορές από πάνω, εάν πουλάει παραπάνω κομμάτια από ότι αγοράζει πόσο καιρό θα αντέξει να την ρίχνει χωρίς να κάνει ένα πάνω για να μαζέψει μετοχές αφού έχει μεγάλες διαρροές μια και η τιμή εδώ που την έφερε είναι άκρως ελκυστική αφού μόνο τα ακίνητα του θεωρικά κάνουν 40 μύρια δεδομένου του ΕΝΦΙΑ που λέει ότι πληρώνει 250χιλιαρικα ΕΝΦΙΑ που αντιστοιχεί στο 0,6 % της αντικειμενικής άρα 41+ μύρια και αφού είμαι χουβαρντάς άντε να αξίζουν 20 μύρια άρα τουλάχιστον 3,5Χ την κεφαλαιοποίηση στο ταμπλό αξίζουν τα ακίνητα του Δρομέα και με δεδομένου ότι κάποια στιγμή θα γυρίσει και σε κέρδη μιας και βλέπω μια σχετική κινητικότητα με δουλειες έξω αλλά και στην γειτονιά μας

      Μ.Δημήτρης

      Διαγραφή
    8. Επειδή όμως εγώ βλέπω μεγαλύτερο βάθος, αυτή τη στιγμή ζητάνε 25.000 στο 0.15€.

      Διαγραφή
    9. ;) άψογος ο monsieur ΔΑΡΕΙΟΣ αν δεν μπορεί να αγοράσει όσα πουλάει από πάνω θα έχει πρόβλημα γιατί είναι μεν επαγγελματίας ο τύπος αλλά είναι και πολύ πλεονέκτης

      Διαγραφή
  32. ΚΥΡΙΕ ΔΑΡΕΙΕ Ο SP500 1928,21 -40.68 (-2.07%) ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΑΥΡΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Loukas πιστεύω ότι έχω αρκετή εμπειρία σε ότι αφορά τις επενδύσεις και ακόμα περισσότερο εχω εμπιστοσύνη στην κρίση μου. Αυτη την "δουλειά" την κάνω εδώ και 30 χρόνια και βάλε.

      Σας ευχαριστώ πάντως.

      Διαγραφή
    2. Θα συμφωνήσω με τον ευπατρίδη κύριο Δαρείο. Και μια σοβαρή και μελετημένη επενδυτική απόφαση που πήρε δεν μπορεί να κριθεί περιστασιακά με την σημερινή πτώση Dow.

      Διαγραφή
  33. ΚΥΡΙΕ ΔΑΡΕΙΕ ΚΑΛΟΠΡΟΕΡΕΤΑ ΕΤΕΘΗ ......... Κινητήριος δύναμη των ισχυρών πιέσεων στη Wall αποτέλεσε η παραδοχή της Angela Merkel και του Wolfgang Schaeuble πως η γερμανική ανάπτυξη - η ισχυρότερη της Ευρωζώνης - εξασθενεί, χάνοντας το θετικό momentum.
    Παρόμοιες διαπιστώσεις εξέφρασε τόσο ο επικεφαλής της ΕΚΤ, M. Draghi όσο και η διευθύντρια του ΔΝΤ, C. Lagarde.

    www.bankingnews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλησπέρα κ. Τάκη. Θα ήθελα να σας ρωτήσω ποια είναι η άποψη σας για την ΕΧΑΕ( για αγορά σε αυτά τα επίπεδα ή αν τυχών την έχει κάποιος στο χαρτοφυλάκιο του αν θα πρέπει άμεσα να την διώξει). Σας ευχαριστώ θερμά για την προσφορά σας σε όλους εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ deltas kilo
    Είχα αγοράσει ΕΧΑΕ στα 6,5€ και σήμερα τγην σκότωσα στα 5,6€. Θεωρώ ότι είναι καλή εταιρεία, αλλά με τέτοιο χρηματιστηριακό και πολυτικό κλίμα την βλέπω για πολύ πιο κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΔΑΣΚΑΛΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ- ΔΙΚΑΙΩΝΕΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 980 ΜΟΝΑΔΕΣ Βeta: Από τις 970-980 μονάδες θα ξεκινήσει η ανοδική αντίδραση

    Πηγή: Βeta: Από τις 970-980 μονάδες θα ξεκινήσει η ανοδική αντίδραση - Δείτε τις αποτιμήσεις στον FTSE25 | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/69312/veta-apo-tis-970-980-monades-tha-xekinisei-i-anodiki-antidrasi-deite-tis-apotimiseis#ixzz3FlOydwYa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδατε πόσο ανόητοι είναι αυτοί που μιλάνε με γραμμές???
      Τα νούμερα που θα έρθουν να μας αναμασάνε τα γνωρίζουμε πολύυυυυυυυυυ πριν έρθουν να μας τα πουν. Άρα έχουμε εμείς οι Τάκαροι το πλεονέκτημα να ξέρουμε πως θα σκεφτούν πολύυυυυυυυυυ πριν έρθει η ώρα να σκεφτούν.

      Το πράμα όμως βρωμάει μπαρούτι. όλοι αυτοί που είναι στη Βουλή είναι μέτριοι - είναι κατ εικόνα και καθ ομοίωση του Ελληνικού βλακολαού. Άρα δεν μπορώ να ελπίζω σε τίποτα.
      Υπάρχει σοβαρό σενάριο να συνεννοηθούν και να πάμε σε κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού είτε προ είτε μετά εκλογών??
      Βρεεεε ακόμη και οι 300 βουλευτές να είναι μέσα στην κυβέρνηση είναι τέτοια η μετριότητα τους που πάλι ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ.

      Ελληνικέ λαέ όταν ρίχνεις τις μούντζες προς τη Βουλή να διερωτάσαι. Άραγε εσύ σε τι είσαι καλύτερος απο αυτούς??

      Διαγραφή
    2. τα πορτοκάλια του χωριού γεμίζουνε παπόρι,
      ό,τι σκατά είναι ο πρόεδρος είναι κι οι ψηφοφόροι

      Διαγραφή
  37. Κύριε Λουκά τελικά θα έρθω τη Δευτέρα στα μέρη σας, αλλά ο χρόνος μου θα είναι δυστυχώς πολύ περιορισμένος, μιας και το απόγευμα θα πρέπει να βρίσκομαι πίσω στην Αθήνα για μια άλλη επαγγελματική συνάντηση. Υπόσχομαι να πιούμε το κρασάκι την επόμενη φορά που θα κατέβω στην Πάτρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΥΡΙΕ


      Nemoz ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΩ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΑΚΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Chabo ΑΦΟΥ ΕΡΧΕΤΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΡΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΕΛΙ ΘΑ ΤΟ ΠΟΙΟΥΜΕ

      Διαγραφή
    2. Αρχοντα Λουκά, καμάρι της Πάτρας και της πλατείας όλγας ..
      Φιλαράκι παραλίγο να σε χασουμε για το σταθμό του Μανάχου...
      Ρίχτο μαέστρο
      https://www.youtube.com/watch?v=JbaKz6I5SFo

      Διαγραφή
    3. ΚΥΡΙΕ Chabo ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ

      Διαγραφή
  38. Κύριε Δαρείε η κίνησή σας να πουλήσετε την Τράστορ χθές στο 1,30 ήταν όλα τα λεφτά!

    Θερμά συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. MONSIEUR Nemoz όπως έγραψα και χθες έχω πουλήσει μήνες τώρα στο 1.13€. Είπα απλά στις κυρίες που θυμόμουν ότι έχουν ΤΡΑΣΤΟΡ ότι καλά θα ήταν να τα δλωσουν και να μην περιμένουν το 1.34€.

      Σας αφήνω τώρα γιατί πάω στην Βουλή να γελάσω λίγο με την ομιλία Alex.

      Διαγραφή
    2. Τότε θερμά συγχαρητήρια για τη σοφή συμβουλή που δώσατε!

      Διαγραφή
  39. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ ΑΝΟΔΙΚΗ ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΕ ΠΤΩΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΘΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΟΡΦΟΝΙΟΥ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΜΑΣ ΩΣ ΛΑΟΣ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ Ο SP500 AND DAX ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΕΑ ΥΨΗΛΑ Η ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΑΣΚΑΛΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Μου γράφει ο άλλος ..... απο του Καπιταλιστές


    7/10/2014 12:49
    Καλημέρα,φίλε μου michalisp το άρθρο του κ. Μορφονιού είναι μπακαλίστικο δεν μας λέει κάτι οι εξαμηνιαίες καταστάσεις υπογράφονται από ορκωτούς που αναλαμβάνουν την ευθύνη τους.Ο κ. Μορφονιός δεν μπορεί να ξέρει ούτε τα άυλα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας ούτε την υπεραξία της.Μπορεί εάν θέλει να κάνει σύγκριση των εξαμηνιαίων καταστάσεων του Φουρλή και του Υγεία με αντίστοιχα σχεδόν μεγέθη και τι χρηματιστηριακή αξία έχουν.


    8/10/2014 11:37
    http://www.hygeia.gr/articlefiles/82-549-2008_03_05_gr.pdf
    Ο κ. Μορφονιός φαίνεται ότι στο άρθρο του δεν υπολογίζει την αξία των Θυγατρικών του Υγεία,μήπως η αξία τους είναι μηδέν και δεν το ξέρουμε;Για την αποκατάσταση της αλήθειας διαβάστε τον ισολογισμό του 2007 και θα εξακριβώσετε ότι η αξία των επενδύσεων ήταν περίπου 300 εκ ευρώ και με τις μελλοντικές απομειώσεις πού έγιναν έχουμε τα 100 εκ ευρώ.Δυστυχώς δεν φταίει ο κ. Μορφονιός φταίνε οι αγαπητοί φίλοι που δίνουν αξία στα γραφόμενά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξύπνα βρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε και άνοιξε το μυαλό σου. ΒΙΑΒΑΣΕ βρεεεεεεεεκαι μελέτα γιατί σε βλέπω να κλαίς με μαύρο δάκρυ και κατόπιν θα σου φταίει το κακό μνημόνιο, η τρόικα και η Επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

      Τέτοιες ανοησίες μου γράφανε μερικοί για Νηρέες με τα βιολογικά αποθέματα, ότι τάχα μου, ο Τάκαρος δεν μπορεί να τα αποτιμήσει. Τέτοιες αηδίες μου έγραφαν οι λάτρεις του Χρυσαφιού και με χαρακτ'ήριζαν καραγκιοζάκο. Τέτοιες μπούρδες μου έλεγαν για Αστέρες, ΕΒΖούδες, Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια που έλεγε ότι ΜΠΑΤΙΡΕΨΑΝ και τράπεζες Κύπρου.

      Ξύπνα βρεεεεεεεεεεεεεεεε
      (Θα με κάνεις να ασχοληθώ εκτενέστερα με το ΥΓΕΙΑ και να σου ρίξω ξεβράκωμα 10 γενεών)

      Διαγραφή
    2. Μου βάζει αυτό
      http://www.hygeia.gr/articlefiles/82-549-2008_03_05_gr.pdf
      και μου γράφεις κάτι ανόητα, ότι τάχα μου, η αξία των επενδύσεων ήταν περίπου 300 εκ ευρώ και με τις μελλοντικές απομειώσεις πού έγιναν έχουμε τα 100 εκ ευρώ.
      Και μετά το συνεχίζεις λέγοντας ....
      Δυστυχώς δεν φταίει ο κ. Μορφονιός φταίνε οι αγαπητοί φίλοι που δίνουν αξία στα γραφόμενά του.

      Αλήθεια κύριε εξυπνάκια εσύ ξέρεις να το διαβάζεις αυτό που πόσταρες????

      http://www.hygeia.gr/articlefiles/82-549-2008_03_05_gr.pdf

      Αν ήξερες να το διαβάζεις θα ήξερες ότι η αξία του ΥΓΕΙΑ είναι πράγματι ΜΗΔΕΝ, ΜΗΔΕΝ, ΜΗΔΕΝ και πάλι ΜΗΔΕΝ.
      Επειδή όμως είμαι καλός άνθρωπος θα σε βοηθήσω να μετρήσεις τα μηδενικούρια.

      Προσεχώς ...... μέτρα μηδενικούρια.
      Προσεχώς ................... έρχονται !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. ΔΑΣΚΑΛΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΑΝΩ ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ ΑΓΟΡΑΖΩ ΤΟ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΒΑΖΩ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΗΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΧΑΑ ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ Παιδιά της Ελλάδος παιδιά - Σοφία Βέμπο https://www.youtube.com/watch?v=jrG6pC83dt4

      Διαγραφή
    4. Μου γράφει ο άσχετος Καπιταλιστής.
      Ο κ. Μορφονιός φαίνεται ότι στο άρθρο του δεν υπολογίζει την αξία των Θυγατρικών του Υγεία,μήπως η αξία τους είναι μηδέν και δεν το ξέρουμε;

      Διαβάστε κύριε πόσο είναι η συμμετοχή στο ΜΗΤΕΡΑ (που περιέχει και το ΛΗΤΩ)
      http://prntscr.com/52c3sp

      Πόσο είναι????????????????
      ΜΗΔΕΝ???? χαχαχαχα
      Ούτε καν ΜΗΔΕΝ, είναι ΜΕΙΟΝ 11,5 εκατ.. Που τέτοια τύχη να ήταν μηδέν.
      Η αξία του ΜΗΤΕΡΑ + ΛΗΤΩ είναι -11,5 εκατ. το 2013. Στο κλείσιμο του 2014 θα είναι ακόμη χειρότερα.

      ΑΞΙΑ ΜΗΤΕΡΑ + ΛΗΤΩ - 11,5 εκατ. και μέσα υπάρχουν και υπεραξίες 13,4 και 1,1 άυλα.
      Δηλαδή κάποιος για να πάρει το Μητέρα πρέπει να του δώσουν 13,4 εκατ. ευρώ και όχι να δώσει.

      Δείτε χάλι
      http://prntscr.com/52c3sp

      και συγκρίνετε το χάλι με το 2207.
      http://prntscr.com/52c768

      ΜΗΤΕΡΑ + ΛΗΤΩ
      Το 2007 είχε αξία 55 εκατ. ευρώ (με υπεραξία+άυλα 27 εκατ.). Καθαρός δανεισμός 25,5 εκατ.
      Σύνολο υποχρεώσεων 56,2 εκατ.
      Το 2013 είχε αξία ΜΕΙΟΝ 11,5 εκατ. ευρώ (με υπεραξία+άυλα 14,5 εκατ.). Καθαρός δανεισμός 59,6 εκατ.
      Σύνολο υποχρεώσεων 63,2 εκατ.

      Διαγραφή
    5. Νέο τζακ-ποτ στο Τζόκερ - 17 εκατ. ευρώ θα κληρωθούν την ερχόμενη Πέμπτη ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΩ

      Διαγραφή
    6. ελλας ελλας η χωρα της π..στιας!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    7. Κύριε Τάκη καλησπέρα.
      Θα θυμάστε το "Διαβάζετε,διαδίδετε τον Ριζοσπάστη" .
      Σκέπτομαι να αρχίσω να προτρέπω αντίστοιχα τους καπιταλίστες "Διαβάζετε,διαδίδετε τον Τάκη Μορφονιό",αν και οι έχοντες νουν από αυτούς σίγουρα και σας διαβάζουν και σας μελετούν.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂