Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Β΄ Φάση - Παγκόσμιο Κύπελλο 1990 (Ιταλία)

Μετά τη φάση των ομίλων βλέπουμε συνήθως καλύτερο θέαμα δεδομένου ότι τα παιγνίδια είναι πλέον νοκ άουτ και οι ομάδες έχουν αρχίσει να βρίσκουν τη συνοχή τους. Στο Μουντιάλ 90 όμως οι αμυντικές νοοτροπίες και τακτικές συνεχίστηκαν μέχρι το τέλος με αποτέλεσμα πολλά παιγνίδια να κριθούν στην παράταση και τα πέναλτι, χωρίς μάλιστα ιδιαίτερο θέαμα.

Στη Νάπολη, ο αγώνας του Καμερούν με την Κολομβία ήταν και πάλι υπόθεση του γερόλυκου Ροζέ Μιλά (38 ετών τότε) παρόλο που μπήκε ως αλλαγή στο 54’ και ενώ το σκορ ήταν 0 - 0.
Σημείωσε στην παράταση δύο τέρματα ιστορικά, λόγω του πανηγυρισμού του, αλλά και του λάθους του εκκεντρικού τερματοφύλακα των Κολομβιανών, Ρενέ Χιγκίτα, του οποίου του άρεσε να παίζει πολύ έξω από το τέρμα του.


http://www.jotdown.es/wp-content/uploads/2011/08/Milla-e-Higuita.jpg

Ουσιαστικά, ο Μιλά, χάρισε τη μεγαλύτερη επιτυχία στο αφρικάνικο ποδόσφαιρο με την πρόκριση της ομάδας του στα προημιτελικά (2-1). Υποψίες κίνησε πάντως η διαιτησία του Ιταλού Τούλιο Λανέζε, ο οποίος «κιτρίνισε» τέσσερις Καμερουνέζους οι οποίοι και έχασαν την ευκαιρία να αγωνιστούν στα προημιτελικά.


Η Κόστα Ρίκα δεν κατάφερε να συνεχίσει τις εκπλήξεις. Η φορμαρισμένη Τσεχοσλοβακία την νίκησε με 4-1 αλλά παρά το βαρύ σκορ η ομάδα του Μπόρα Μιλουτίνοβιτς έφυγε από τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι.

Η Τσεχοσλοβακία στην τελευταία της εμφάνιση σε παγκόσμιο κύπελλο - καθώς την πρωτοχρονιά του 1993, με τη «βελούδινη επανάσταση», η χώρα θα χωριστεί σε Τσεχία και Σλοβακία (όπως και η Σοβιετική Ένωση με την Γιουγκοσλαβία το 1991) - με χατ-τρικ του Τόμας Σκούχραβι υποτάσσει με 4-1 την έκπληξη του Μουντιάλ Κόστα Ρίκα 


Στο "Ντέλε Αλπι" του Τορίνου, η Βραζιλία, σε έναν πρόωρο τελικό, αντιμετώπισε την Αργεντινή.Επτά ποδοσφαιριστές της Εθνικής Βραζιλίας αγωνίζονταν εκείνη την εποχή στο Καμπιονάτο και ένιωθαν, στην Ιταλία, σαν στο σπίτι τους. Επρόκειτο για τους Καρέκα, Αλεμάο, Ντούνγκα, Μπράνκο, Ρενάτο, Αλνταϊρ και Μαζίνιο. 
Η Βραζιλία είχε «εξευρωπαϊστεί» κατά μεγάλο ποσοστό στο αγωνιστικό της στιλ και παρ’ όλο που δε διέθετε τα αστέρια του παρελθόντος φάνταζε ως ένα από τα φαβορί. 

Brazil v Argentina..Brazil starting  Taffarel, Ricardo Rocha, Mauro Galvao, Ricardo Gomes, Jorginho, Branco Front Muller, Alemao, Careca, Dunga, Valdo.

 Από την άλλη η Αργεντινή δεν θύμιζε σε τίποτα την παγκόσμια πρωταθλήτρια του 1986. Μοναδική «όαση» ήταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα και λιγότερο ο Κλαούντιο Κανίγια. 

Μια από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές «αδικίες» έγινε στο παιγνίδι της Βραζιλίας με την Αργεντινή. Η Βραζιλία έβαλε την Αργεντινή μέσα στο τέρμα, έχασε ευκαιρίες, είχε τρία δοκάρια και εάν δεν ήταν ο Σέρχιο Γκοϊκοτσέα, το όνειρο της κατάκτησης δεύτερου σερί Μουντιάλ θα είχε "σβήσει" από νωρίς για τους Αργεντινούς.   

Όμως στο 80’ μια μαγική μπαλιά του Ντιέγκο Μαραντόνα έβγαλε τον Κανίγια μόνο του απέναντι στο τέρμα της Βραζιλιάς και δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Κλαούντιο Ταφαρέλ. Το σοκ έγινε ακόμα πιο ισχυρό όταν ένα λεπτό αργότερα αποβλήθηκε ο Ρικάρντο Γκόμες για φάουλ στον Μπασουαλδο. Ο Μίλερ έχασε τρομερή ευκαιρία να ισοφαρίσει με την εκπνοή του αγώνα, αλλά η Αργεντινή άντεξε και πήρε την πρόκριση. 

Η Αργεντινή νίκησε με 1-0 και προκρίθηκε μετά από ένα άχαρο παιχνίδι, ωστόσο το ενδιαφέρον κρύβεται αλλού. Ο Βραζιλιάνος Μπράνκο, γνωστός για το πανίσχυρο σουτ του, κατηγορεί μέχρι και σήμερα την αποστολή της "αλμπιτσελέστε" ότι τον δηλητηρίασε

"Ηπια νερό και ζαλίστηκα. Μετά από λίγο καιρό βρέθηκα στην Γουατεμάλα και μίλησα με τον Μπιλάρδο που μου τα παραδέχθηκε: 'Δυστυχώς, δεν μπορούσα να κάνω κάτι'. Το πήρα ψύχραιμα, επειδή τον σέβομαι πολύ ως προπονητή, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν και όρια". 

Η συζήτηση αφορά μία διακοπή του αγώνα, στην οποία ο Μπράνκο βρήκε την ευκαιρία να ζητήσει νερό από το προπονητικό επιτελείο της Αργεντινής. Ο Μπιλάρδο και ο μασέρ Μιγκέλ ντι Λορένσο του έδωσε, ωστόσο φημολογείται ότι πρώτα είχαν ρίξει μία ουσία στο νερό. Ο Μπράνκο το ήπιε και στη συνέχεια δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί στο ίδιο επίπεδο. 

Οι μεταγενέστερες μαρτυρίες των ίδιων των Αργεντινών έρχονται σε ταύτιση με όσα ισχυρίζεται ο Μπράνκο. Ο Οσκαρ Ρουγέρι ήταν ένας εξ αυτών, αν και πρόσθεσε πως το περιστατικό δεν επηρέασε το αποτέλεσμα. Ο Μαραντόνα ήταν ο δεύτερος Αργεντινός, αφού αρκετά χρόνια μετά παραδέχθηκε: "Κάποιος είχε ρίξει rohypnol στο μπουκάλι με το νερό. Ερχονταν να πιουν νερό και τους έλεγα 'πάρτε, πάρτε'. Ο Βαλδίτο και ο Μπράνκο ήπιαν και μετά κατέρρευσαν". 

Μέσα σε λίγες ώρες από αυτές τις δηλώσεις, ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αργεντινής, Χούλιο Γκροντόνα, είχε επέμβει και είχε διαβεβαιώσει ότι ο Μαραντόνα δεν είχε καθαρό μυαλό όταν τα έλεγε αυτά και πως ήταν ένα αστείο. Ο ομόλογός του της Βραζιλίας, Ρικάρντο Τεϊσέιρα, δήλωσε: "Η FIFA πρέπει να ερευνήσει αυτήν την γελοιότητα. Νομίζω πως το επεισόδιο δεν είχε κάποια επιρροή στο γκολ της Αργεντινής ή στο αποτέλεσμα του αγώνα, αλλά όπως και να έχει η FIFA πρέπει να το ερευνήσει".


Στο άλλο σπουδαίο ματς, στον "επαναληπτικό" του τελικού του 1974, η Δυτική Γερμανία αντιμετώπισε την Ολλανδία στο ''Μεάτσα'' σε μία κόντρα που θα μπορούσε να είναι κάλλιστα ένα ντέρμπι του Μιλάνου, αφού στα "πάντσερ" υπήρχαν οι Ματέους, Γιούργκεν Κλίνσμαν, Αντρέας Μπρέμε, που ανήκαν στην Ιντερ, και στους "οράνιε" οι Μάρκο φαν Μπάστεν, Φρανκ Ράικαρντ και Ρουντ Γκούλιτ, που ανήκαν στη Μίλαν. 

Η Ολλάνδια ήταν η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 1986 και μάλιστα είχε κατακτήσει το τρόπαιο στα γήπεδα της Γερμανίας έχοντας αποκλείσει στον ημιτελικό την Γερμανία την οποία νίκησε με 2 - 1.


Η Ολλανδία ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί της κατάκτησης του Μουντιάλ του 1990, καθώς εκτός από τους Μάρκο Φαν Μπάστεν, Ράικαρντ και Γκούλιτ της Μίλαν διέθετε παίκτες όπως ο Ρόλαντ Κούμαν της Μπαρτσελόνα, Ίαν Βάουτερς, Άρον Βίντερ και στο τέρμα ήταν ο σταθερότατος Βάν Μπρόικελεν.

Ωστόσο παραμονές του Μουντιάλ της Ιταλίας στην Εθνική Ολλανδίας δέσποζε η διχόνοια και η γκρίνια. Οι παίκτες δεν ήθελαν να τους οδηγήσει στα γήπεδα της Ιταλίας ο προπονητής Τάις Λίμπρεχτς - τον οποίο θεωρούσαν αυταρχικό και πολύ σκληρό στις προπονήσεις. Απαίτησαν  την απομάκρυνση του, αλλά δεν έγινε δεκτή η απαίτηση τους να κάτσει στον πάγκο ο Γιόχαν Κρόιφ. Τους επεβλήθη ο Λέο Μπενάκερ. Αυτά σε συνδυασμό με το πρόβλημα στον αστράγαλο του Μάρκο Φαν Μπάστεν  έκαναν την Ολλανδία να είναι η αρνητική έκπληξη στο Παγκόσμιο κύπελλο του 1990. Σε 4 αγώνες δεν κατάφερε να πετύχει ούτε νίκη και προκρίθηκε στη φάση των 16, ως καλύτερη τρίτη, με τρεις ισοπαλίες.

Η αναμέτρηση έμεινε στην ιστορία για το περιστατικό του... φτυσίματος μεταξύ Ράικαρντ και Ρούντι Φέλερ και την αποβολή αμφοτέρων. Ο συνήθως ψύχραιμος Ολλανδός θρύλος Ράικαρντ αποβλήθηκε, όταν έφτυσε τον Γερμανό αντίπαλό του Ρούντι Φέλερ. Ο αγώνας είχε ένταση σε όλη τη διάρκεια και όταν ο Ράικαρντ ενοχλήθηκε από την περαιτέρω διεκδίκηση του Φέλερ με τον τερματοφύλακα Χανς φαν Μπρόκελεν και διαμαρτυρήθηκε στον Γερμανό επιθετικό, το αστέρι της Μίλαν ξαφνικά έφτυσε τον αντίπαλό του, στο 20', και τον άφησε με τη φτυσιά να κρέμεται από τα μαλλιά του. Ο Φέλερ του το ανταπέδωσε και έτσι αποβλήθηκαν και οι δύο στο 22ο λεπτό.

Η Δ. Γερμανία πήρε εκδίκηση από την Ολλανδία για τον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος δύο χρόνια νωρίτερα.  Το παιγνίδι κρίθηκε τελικά στο β’ μέρος με τους Γερμανούς να παίρνουν την πρόκριση (2-1).


O Σαλβατόρε "Τότο" Σκιλάτσι πριν το τουρνουά είχε αγωνιστεί μόλις μία φορά με την εθνική Ιταλίας. Αμέσως μετά το τουρνουά  ήταν ίσως η πιο αναγνωρίσιμη φιγούρα στη χώρα. Ο επιθετικός της Γιουβέντους είχε κάνει μία καλή χρονιά (η πρώτη του στο Τορίνο), αλλά αυτή δεν ήταν αρκετή για να τον χρίσει βασικό και απλώς περίμενε τις ευκαιρίες που θα έδινε στον ίδιο και στον Ρομπέρτο Μπάτζιο ο Αντζέλιο Βιτσίνι. 

Η πρώτη ήρθε στο 76ο λεπτό της πρεμιέρας κόντρα στην Αυστρία, αφού ούτε ο Τζιανλούκα Βιάλι, ούτε ο Αντρέα Καρνεβάλε βρήκαν το πολυπόθητο γκολ. Ο Σκιλάτσι πέρασε στον αγώνα και δύο λεπτά αργότερα είχε σκοράρει. 

Στο επόμενο ματς κόντρα στις ΗΠΑ πέρασε πάλι ως αλλαγή (στο 51' στη θέση του Καρνεβάλε), αλλά η Ιταλία είχε ήδη σκοράρει και έτσι δεν χρειάστηκε η συμβολή του. 

Στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου απέναντι στην Τσεχοσλοβακία ο Βιτσίνι ήθελε να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς παίκτες και το δίδυμο των Σκιλάτσι-Μπάτζιο δεν τον απογοήτευσε, σημειώνοντας από ένα γκολ. 

Επόμενη πρόκληση, το ματς με την Ουρουγουάη, με τους αναπληρωματικούς πλέον να έχουν πάρει φανέλα βασικού. Στο 65ο λεπτό ο Σκιλάτσι σκόραρε. Η πρόκριση ήρθε και ο Σκιλάτσι είχε γίνει πλέον βασικός της Εθνικής Ιταλίας. Δικαίως, αφού ήταν και ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος της "σκουάντρα ατζούρα" στο ματς με την Ιρλανδία στα προημιτελικά, με συνέπεια να δώσει στη χώρα του ακόμα ένα "εισιτήριο".

Η Ιταλία, λοιπόν, στη φάση των 16, προχώρησε με μία επαγγελματική νίκη 2-0 επί της Ουρουγουάης και τον Σκιλάτσι να σκοράρει ξανά και παρέμεινε η μοναδική ομάδα του Μουντιάλ που δεν έχει δεχθεί ακόμη γκολ.


Το Έιρε έφτασε μέχρι τα προημιτελικά χωρίς να πετύχει ούτε μια νίκη. Στην α’ φάση έφερε 3 ισοπαλίες με Αγγλία Ολλανδία και Αίγυπτο. Έιρε και Ρουμανία βρισκόταν για πρώτη φορά τόσο ψηλά στην ιστορία τους. Μετά από ένα δυνατό παιγνίδι η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι. Το σκορ είχε φτάσει στο 4-4 και ο Πατ Μπόνερ απέκρουσε το χτύπημα του Ίον Τιμόφτε. Ο Ντέιβιντ Ο’ Λίρι ευστόχησε και η Ιρλανδία ήταν στους 8 , δίχως να έχει νικήσει κανέναν αντίπαλο της.


Γιουγκοσλαβία και Ισπανία έδωσαν τη δική τους μάχη για την πρόκριση. Οι «πλάβι» πήραν το προβάδισμα στο 77’ , οι Ισπανοί ισοφάρισαν στο 85’ και το ματς πήγε στην παράταση. Ο Ντραγκαν Στοϊκοβιτς, πέτυχε το 2ο του γκολ με απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ, οι συμπαίκτες του κράτησαν για 28 λεπτά στην άμυνα και η Γιουγκοσλαβία έδωσε το πρώτο μουντιαλικό ραντεβού της με την Αργεντινή.  


Όλοι ετοιμάζονταν για τη διαδικασία των πέναλτι στο ματς ΑγγλίαςΒελγίου. Ο αγώνας είχε αρκετό ενδιαφέρον και κακές διαιτητικές αποφάσεις. Δεν δόθηκε πέναλτι στο Βέλγιο ενώ ακυρώθηκε κακώς γκολ του Μπαρνς. 
Η Αγγλία φάνηκε πιο τυχερή αφού οι Βέλγοι είχαν δύο δοκάρια, όμως στο 119' ο Γκασκόιν εκτέλεσε φάουλ και ο Ντέιβιντ Πλατ που είχε μπει ως αλλαγή πετάχτηκε στην καρδιά της Βελγικής άμυνας και πέτυχε το «χρυσό» γκολ.


Στα προημιτελικά, η Αργεντινή βρέθηκε στο "χείλος" του γκρεμού απέναντι στη Γιουγκοσλαβία, αλλά με κάποιον τρόπο γλίτωσε. Ο Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, μετέπειτα παίκτης της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, ανέλαβε το μαρκάρισμα του Μαραντόνα αλλά στο 31' αποβλήθηκε. 
Οι "πλάβι" του Ίβιτσα Όσιμ είχαν παίκτες όπως ο Σαβίσεβιτς, Προσινέτσκι και Στοίκοβιτς και είχαν παρουσιάσει στα γήπεδα της Ιταλίας ένα σύνολο που μπορούσε να κοντράρει οποιονδήποτε αντίπαλο και να φτάσει πολύ ψηλά.


Στον προημιτελικό τους αγώνα, με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή του Ντιέγκο Μαραντόνα, πήγαν το παιχνίδι στα πέναλτι. Έίχαν το προβάδισμα μετά από τρεις εκτελέσεις (και τον Μαραντόνα να έχει αστοχήσει), αλλά ο Γκοϊκοτσέα διώχνοντας τα δύο τελευταία πέναλτι, έστειλε την "αλμπιτσελέστε" στα ημιτελικά. 


Οι Γιουγκοσλάβοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διαρκεια του αγώνα παρότι αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο, όμως στη διαδικασία των πέναλτυς βρήκαν το … μάστορά τους στο πρόσωπο του Σέρχι Γκοϊκοτσέα.

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ο Νέρι Πουμπίδο να τραυματιστεί στην κνήμη και στην περόνη στο δεύτερο ματς των ομίλων και να χάσει το υπόλοιπο Μουντιάλ. Ο Ανχελ Κομίτσο κλήθηκε εσπευσμένα ως τρίτος τερματοφύλακας και τη φανέλα βασικού πήρε ο Σέρχιο Γκοϊκοτσέα. 
Στη φάση των ομίλων η παρουσία του πέρασε απαρατήρητη, αφού δεν ήταν αναγκαίος για την πρόκριση της "αλμπιτσελέστε". Η συνέχεια, όμως, ήταν διαφορετική. Στη φάση των 16 κόντρα στη Βραζιλία ήταν αυτός που κράτησε όρθια την ομάδα του, στην αναζήτηση του ενός τέρματος που θα την έστελνε στην επόμενη φάση. Το τέρμα επετεύχθη και ακολούθησε η Γιουγκοσλαβία. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου ο Μαραντόνα αστόχησε στην τρίτη προσπάθεια. "Μην ανησυχείς, θα πιάσω τα επόμενα δύο", του φώναξε ο Γκοϊκοτσέα κατευθυνόμενος προς την εστία. Οι Ντράγκολιουμπ Μπρνόβιτς και Φαρούκ Χατζιμπέγκιτς μπορούν να επιβεβαιώσουν εάν κράτησε το λόγο του. Επόμενο παιχνίδι, ίδιο σκηνικό. Στο εχθρικό "Σαν Πάολο" στη Νάπολη, ο Αργεντινός έπιασε τις προσπάθειες των Ρομπέρτο Ντοναντόνι και Αλντο Σερένα (τέταρτο και πέμπτο πέναλτι) και έστειλε την χώρα του στον τελικό. Μόνο εκεί δεν κατάφερε να πιάσει πέναλτι, το πιο κρίσιμο του θεσμού, αυτό του Μπρέμε. Ισως επειδή δεν πρόλαβε να κάνει το τελετουργικό που φημολογείται ότι έκανε με τους συμπαίκτες του πριν τη διαδικασία των πέναλτι: μαζευόταν όλοι οι παίκτες γύρω του, αυτός έσκυβε στο κέντρο και ουρούσε.

Στον επόμενο προημιτελικό η Ιταλία είχε να αντιμετωπίσει τη μεγάλη έκπληξη του τουρνουά, το Έιρε. Η Ιρλανδία έχει καταφέρει να φτάσει στους προημιτελικούς αγώνες δίχως να έχει νικήσει κανέναν από τους τέσσερις προηγούμενους αγώνες της, που έληξαν όλοι ισόπαλοι.
Οι Ιρλανδοί θα πουλούσαν ακριβά το τομάρι τους, αντιστεκόμενοι με πάθος, αλλά η «σκουάντρα ατζούρα» τελικά είχε τον πρώτο λόγο. Προηγήθηκε στο 37’ με τον συνήθη ύποπτο Σαλβατόρε Σκιλάτσι και έφτασε στους 4 της διοργάνωσης με αυτό το γκολ, οραματιζόμενη το πρώτο σκαλί του βάθρου.

   

Με πέναλτι, αλλά στην κανονική διάρκεια του αγώνα, ο Ματέους έδωσε τη δύσκολη πρόκριση στη Δυτική Γερμανία κόντρα στην Τσεχοσλοβακία. Η ομάδα του Μπεκενμπάουερ επιβλήθηκε με 1-0 χάρη σε πέναλτι του Ματέους, παρ’ ότι οι Τσεχοσλοβάκοι έδειχναν ικανοί να ισοφαρίσουν ανά πάσα στιγμή. Ήρθε όμως στο 65’ η αποβολη του Μόραβτσικ για να κλίνει οριστικά η πλάστιγγα προς το μέρος των Δυτικογερμανών που προκρίνονταν για 9η φορά στα ημιτελικά του Μουντιάλ διευρύνοντας κι άλλο το δικό τους ρεκόρ . 


Ο πιο ενδιαφέρον προημιτελικός, από άποψη θεάματος, ήταν ο επόμενος.
Σε μία διοργάνωση που κυριάρχησε το κάκιστο θέαμα, το ποδοσφαιρικό κοινό διψούσε για νέους ήρωες και το Καμερούν ήρθε να συμπληρώσει αυτό το κενό. Αήττητο στην "παρθενική" του εμφάνιση σε Μουντιάλ, στην Ισπανία το 1982, αυτή τη φορά δεν έπεσε στην "παγίδα" των ισοβαθμιών και με δύο νίκες εξασφάλισε από τη 2η αγωνιστική την πρόκριση. Στην πρεμιέρα ήρθε η πιο ιστορική επιτυχία των "αδάμαστων λιονταριών", η νίκη επί της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Αργεντινής, χάρη στο τέρμα του Φρανσουά Ομάμ Μπιγίκ.

Ο παίκτης που λατρεύτηκε ως θεός στη χώρα, ήταν ο Ροζέ Μιλά, πρωταγωνιστής του Καμερούν και το 1982. Ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας, Πολ Μπιγιά, του ζήτησε να επιστρέψει στην εθνική, αν και ο ίδιος είχε σταματήσει πριν μερικά χρόνια να φορά τη φανέλα με το εθνόσημο. Τον άκουσε και με τέσσερα γκολ έδωσε στα "αδάμαστα λιοντάρια" δύο νίκες-προκρίσεις κόντρα σε Ρουμανία και Κολομβία.
Η νίκη στην πρεμιέρα επί της "αλμπιτσελέστε" συνδυάστηκε με αυτήν επί της Ρουμανίας με 2-1 χάρη σε δύο γκολ του Μιλά στο τέλος, με συνέπεια η συντριβή από την Σοβιετική Ένωση να μην έχει καμία επίπτωση. 

Στη φάση των 16 η Κολομβία ήταν τρωτός αντίπαλος, ωστόσο χρειάστηκε η διαδικασία της παράτασης κι ένα τραγικό λάθος του Χιγκίτα (ή με διαφορετική ματιά το ένστικτο του σκόρερ του Μιλά) για να διασφαλιστεί το Καμερούν, όσον αφορά την πρόκριση. 
Η άγνοια κινδύνου με την οποία αγωνίζονταν οι Καμερουνέζοι (μοιρασμένοι σε καλές ομάδες της πατρίδας τους ή μικρομεσαίες της Γαλλίας, πλην του κορυφαίου Αφρικανού τερματοφύλακα, Τόμας Ενκόνο που ανήκε στην Εσπανιόλ) τους έφερε μόλις επτά λεπτά μακριά από την πρόκριση στα ημιτελικά



Ο τέταρτος προημιτελικός δεν ήταν για καρδιακούς, αφού το Καμερούν έφτασε κοντά σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του θεσμού. Ο Πλατ άνοιξε το σκορ για την Αγγλία που φάνηκε ότι θα επικρατήσει άνετα των ταλαντούχων Αφρικανών. Οι τελευταίοι όμως είχαν αντίθετη γνώμη. 
Στο 66’ ισοφάρισαν με τον Κούντε και στο 70’ πήραν προβάδισμα με τον Εκέκε. Οι Άγγλοι ξεπέρασαν την ψυχρολουσία και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 81’ με πέναλτι του Λίνεκερ που προήλθε από πάσα της αποκάλυψης των "λιονταριών", Πολ Γκασκόιν, έστειλε το ματς στην παράταση.

Στην παράταση οι παίκτες του Καμερούν δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν το ψυχολογικό βάρος. Με την έναρξη της παράτασης, ο Λίνεκερ πέτυχε και πάλι γκολ – πεναλτι και χάρισε τη δύσκολη πρόκριση στα «λιοντάρια». Το Καμερούν ήταν τελικά εκτός ημιτελικών αλλά πολύ ψηλά πλέον στην εκτίμηση των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων.


Μπορείς να είσαι οπαδός της Νάπολι και να πας κόντρα στον άνθρωπο που σε έκανε από ανυπόληπτο μεγάλο και τρανό σε Ιταλία και Ευρώπη; Όχι. Αυτό έπαθαν και οι Ναπολιτάνοι όταν η Ιταλία αναμετρήθηκε με την Αργεντινή στο «Σαν Πάολο» για το εισιτήριο του τελικού. Ο Ντιέγκο είχε πει ότι δε φοβάται γιατί έπαιζε στο «σπίτι του» εννοώντας φυσικά το γήπεδο της Νάπολι. Οι Ιταλοί ήταν σαφώς υπέρ της εθνικής τους αλλά δεν μπορούσαν να πάνε και κόντρα στο αστέρι τους…  

Απευθυνόμενος ο Μαραντόνα στους οπαδούς της Νάπολι είπε : «Μην ξεχνάτε τι τραβάτε από τους βόρειους που έχουν συγκεντρωμένο όλο τον πλούτο της χώρας. Θυμηθείτε πως σας φέρονται όταν πηγαίνετε να δουλέψετε στις φάμπρικες του Μιλάνο και του Τορίνο.». Ε, δεν ήθελαν και πολύ οι οπαδοί της Νάπολι. Ένα μήνα πριν ο Μαραντόνα οδηγώντας την ομάδα τους στην κατάκτηση του τίτλου τους είχε κάνει περήφανους συνεπώς δεν ήταν δυνατό να τον αποδοκιμάσουν.

Ο αμυντικός της Ιταλίας Τζουζέπε Μπέργκομι, χαρακτήρισε πολύ ψυχρή την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο «Σαν Πάολο» τη μέρα του ημιτελικού με την Αργεντινή. «Μόλις μπήκαμε μέσα στο γήπεδο για ζέσταμα, αμέσως νιώσαμε παράξενα. Ορισμένοι φίλαθλοι ήταν με την Αργεντινή ενώ ο κόσμος δεν ήταν τόσο ζεστός όσο στο «Ολύμπικο» της Ρώμης» είπε ο Μπέργκομι.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο επίγειος Θεός των Ναπολιτάνων, για 90 λεπτά θα επεδίωκε να στενοχωρήσει τους φιλάθλους που τόσο λάτρεψε και τον λάτρεψαν και μάλιστα μέσα στον τόπο... λατρείας, το "Σαν Πάολο". Η Αργεντινή αγωνίστηκε κόντρα στην Ιταλία και το δίλημμα εμφανές για τους φιλάθλους. 

"Στον ημιτελικό απέναντι στην Ιταλία, έπαιξα αντιμέτωπος με την Ιταλία και τη Νάπολη. Όταν μίλησα στους δημοσιογράφους είπα κάτι για το οποίο δεν με συγχώρεσαν ποτέ, αλλά είναι αλήθεια. 'Μισώ που τώρα οι Ιταλοί ζητούν από τους Ναπολιτάνους να υποστηρίξουν την εθνική ομάδα. Η Νάπολη έχει περιθωριοποιηθεί από την υπόλοιπη Ιταλία. Έχει υποστεί τον πιο άδικο ρατσισμό, τους είπα", σημείωσε ο Μαραντόνα, αναφερόμενος στην γνωστή κόντρα Νότου-Βορρά στην Ιταλία. 
Τα πανό και τα συνθήματα ήταν ενδεικτικά των μοιρασμένων συναισθημάτων. "Ντιέγκο στην καρδιά, Ιταλία στα τραγούδια" και "Μαραντόνα, η Νάπολη σε αγαπάει, αλλά η Ιταλία είναι η πατρίδα μας", ήταν η επιλογή των φιλάθλων, που για ένα και μόνο ματς στάθηκαν απέναντι στο είδωλό τους, μέσα σε αθλητικό πλαίσιο. Ήταν και η πρώτη φορά, μάλιστα, που ακούστηκε ξεκάθαρα ο εθνικός ύμνος της Αργεντινής και χειροκροτήθηκε από την αρχή μέχρι το τέλος, αφού μέχρι εκείνο το σημείο οι Ιταλοί (του Βορρά) γιουχάιζαν κάθε φορά που παιάνιζε ο ύμνος της Αργεντινής.


Στο "Σαν Πάολο" η Αργεντινή αντιμετώπισε τη διοργανώτρια Ιταλία, με το κοινό της πόλης να αντιμετωπίζει τον μεγαλύτερο διχασμό που έχει γνωρίσει. Το τέρμα του Σκιλάτσι στο 17' πανηγυρίστηκε με "παγωμάρα", ενώ αυτό του Κανίγια στο 67' (μετά από λάθος του Τζένγκα) με... κεκαλυμμένη ανακούφιση. 
Ο Αργεντινός επιθετικός ήταν ο πρώτος που νίκησε την άμυνα της "σκουάντρα ατζούρα" μετά από 517 λεπτά, με τον Βάλτερ Τζένγκα να καταρρίπτει το σχετικό ρεκόρ που διατηρούσε ο Δυτικογερμανός Ζεπ Μάιερ με 475 λεπτά από τα Μουντιάλ του 1974 και του 1978


Ο Γάλλος διαιτητής Μισέλ Βοτρό, αφού είχε κρατήσει οκτώ λεπτά καθυστερήσεις στο πρώτο μέρος επειδή είχε ξεχάσει τον χρόνο, έστειλε τις δύο ομάδες πρώτα στην παράταση και μετά στα πέναλτι. Εκεί ο Γκοϊκοτσέα, με ακόμα δύο αποκρούσεις (Ρομπέρτο Ντοναντόνι, Αλντο Σερένα) και ο Μαραντόνα με το τέταρτο πέναλτι της Αργεντινής, έδωσαν την πρόκριση για τον τελικό στους παγκόσμιους πρωταθλητές και το Σαν Πάολο πάγωσε…


Ο δεύτερος ημιτελικός είχε ακριβώς ίδια κατάληξη. Το ματς τελείωσε ισόπαλο 1-1 με τo γκολ, απο εκτέλεση φάουλ, των Αντρέας Μπρέμε στο 60' (μετά από κόντρα) και Λίνεκερ στο 80'. Στο 99' ο Γκασκόιν αντίκρισε την κίτρινη κάρτα, η οποία θα του στερούσε τη δυνατότητα να αγωνιστεί στον τελικό εφόσον προκρίνονταν τα "λιοντάρια", με συνέπεια να βάλει στιγμιαία τα κλάματα. Κακώς, όπως αποδείχθηκε, αφού η Αγγλία αποκλείστηκε. 
Άγγλοι και Γερμανοί είχαν από ένα δοκάρι, αλλά τίποτα περισσότερο. Τα τρία πρώτα πέναλτι έγιναν γκολ για αμφότερες τις ομάδες. Το τέταρτο Αγγλικό του Στιούαρτ Πίρς αποκρούστηκε από τον Μπόντο Ίλγκνερ, ο Όλαφ Τον σκόραρε και ο Κρις Γουόντλ έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια των Γερμανών… Η Δυτική Γερμανία πήρε την πρόκριση για 6η φορά σε τελικό, νέο ρεκόρ. Η Αγγλία τον πικρό δρόμο της επιστροφής, και με την τέταρτη θέση στις αποσκευές της , αφού έχασε 2-1 από την Ιταλία στο Μπάρι.


Ο Λίνεκερ βλέποντας τους Γερμανούς να προκρίνονται στον τρίτο σερί τελικό, αναγκάστηκε να πει την ιστορική φράση "το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που διαρκεί 90 λεπτά και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί".


8 Ιουλίου 1990 - Ολυμπιακό Στάδιο Ρώμης (Ρώμη)

Θεατές : 73.000

Flag of Germany.svg
Δυτική Γερμανία:


GK 1 Μπόντο Ίλγκνερ
SW 5 Κλάους Αουγκεντάλερ
CB 4 Γιούργκεν Κόλερ
CB 6 Γκουίντο Μπούχβαλντ
RWB 14 Τόμας Μπέρτολντ
Sub off.svg 74'
LWB 3 Άντρεας Μπρέμε
CM 7 Πιέρ Λίτμπάρσκι
CM 8 Τόμας Χέσλερ
CM 10 Λόταρ Ματέους (Αρχηγός)
FW 9 Ρούντι Φέλερ Yellow card.svg 52'
FW 18 Γιούργκεν Κλίνσμαν
Αλλαγές:
DF 2 Στεφάν Ρόιτερ
Sub on.svg 74'
Προπονητής:
Flag of Germany.svg Φραντς Μπεκενμπάουερ

Flag of Argentina.svg
Αργεντινή:


GK 12 Σέρχιο Γκοϊκοετσέα
DF 13 Νέστορ Λορένσο
DF 17 Ρομπέρτο Σενσίνι
DF 18 Χοσέ Σερρισουέλα
DF 19 Όσκαρ Ρουγιέρι
Sub off.svg 46'
DF 20 Χουάν Σιμόν
MF 4 Χοσέ Μπασουάλδο
MF 7 Χόρχε Μπουρουτσάγα
Sub off.svg 54'
MF 10 Ντιέγκο Μαραντόνα (Αρχηγός) Yellow card.svg 87'
MF 21 Πέδρο Τρόγλιο Yellow card.svg 84'
FW 9 Γκουστάβο Ντεσότι Red card.svg 87'
Substitutes:
MF 15 Πέδρο Μονσόν Red card.svg 64' Sub on.svg 45'
MF 6 Γκαμπριέλ Καλντερόν
Sub on.svg 54'
Προπονητής:
Flag of Argentina.svg Κάρλος Μπιλάρδο

Φτάσαμε έτσι σε … επανάληψη του τελικού του 1986. Ο τελικός διεξήχθη στο "Ολίμπικο" της Ρώμης, ωστόσο οι 73.000 θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες σε κανένα σημείο του δεν τον απήλαυσαν. Ως θέαμα ήταν ίσως ότι … χειρότερο μπορούσε να συμβεί σε ένα παγκόσμιο κύπελλο.
Αργεντινή και Δυτική Γερμανία διασταύρωσαν τα "ξίφη" τους σε ένα παιχνίδι με κάκιστο θέαμα, στο οποίο τα "πάντσερ" είχαν την απόλυτη πρωτοβουλία εξαιτίας και των πολλών απουσιών της ομάδας του Κάρλος Μπιλάρδο (οι Χούλιο Ολαρτικοετσέα, Ρικάρντο Χιούστι και Κανίγια δεν ήταν διαθέσιμοι λόγω τραυματισμού και τιμωρίας), αλλά δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ κάποια από τις ευκαιρίες τους. 
Αυτός ο τελικός ίσως ήταν ο χειρότερος τελικός, από άποψη θεάματος, παγκοσμίου κυπέλλου που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Αυτό που μετρούσε ήταν η ουσία , αφού από το παιγνίδι αυτό θα αναδεικνυόταν η παγκόσμια πρωταθλήτρια. Η Δ. Γερμανία ήταν η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης και είχε προσφέρει συγκριτικά το καλύτερο θέαμα. Η Αργεντινή είχε φτάσει … σερνάμενη στον τελικό, χάρη στην εκπληκτική ικανότητα του Γκοϊκοτσέα να αποκρούει πέναλτι και τις εκλάμψεις του Ντιέγκο Μαραντόνα, καθώς και τα γκολ του Κανίγια.

Οι Αργεντινοί στόχευαν ξεκάθαρα σε ακόμα μία διαδικασία πέναλτι, ωστόσο το έργο τους έγινε πολύ δύσκολο όταν ο γεννημένος στην Ουρουγουάη, αλλά μεγαλωμένος στο Μεξικό διαιτητής Εντγκάρδο Κοντεσάλ απέβαλε τον Πέδρο Μονσόν (πρώτη αποβολή σε τελικό Μουντιάλ) στο 64' σε "θέατρο" του Κλίνσμαν, έχοντας περάσει στο ματς μόλις με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. 
 Η Αργεντινή που αγωνιζόταν με αρκετούς αναπληρωματικούς λόγω τιμωριών από τις κίτρινες και τις αποβολές, απλά … παρευρισκόταν. 

 Η Αργεντινή ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Γκαμπριέλ Ουμπέρτο Καλντερόν στο 75’ αλλά δεν εισακούστηκε. Σε μια ακριβώς ίδια φάση εννέα λεπτά αργότερα ο Μεξικάνος διαιτητής Εντγάρντο Κοντεσάλ Μέντες επέβαλε την εσχάτη των ποινών σε ''φύσημα'' του Σενσίνι επάνω στον Φέλερ. 
Από τα πιο γελοία πέναλτι που έχουν ποτέ δοθεί σε τελική φάση…

H Αργεντινή, έστω και αν ήταν χειρότερη, ΕΠΡΕΠΕ να χάσει με κάθε μέσον. Έτσι, στο 85ο λεπτό, ο Κοντεσάλ καθόρισε το αποτέλεσμα, καταλογίζοντας πέναλτι σε πέσιμο του Φέλερ στην περιοχή, μετά από μαρκάρισμα του Νέστορ Σενσίνι. Ο Μπρέμε πήρε φόρα από τα έντεκα μέτρα, σούταρε με το κακό του πόδι, το δεξί (μπερδεύοντας τον Γκοϊκοτσέα) και σκόραρε. 


Εξι χρόνια αργότερα, ο σκόρερ του τελικού θα παραδεχόταν σε συνέντευξή του ότι δεν έπρεπε να καταλογιστεί αυτό το πέναλτι. 
Όπως και να έχει το ματς ολοκληρώθηκε με 1-0 (η Αργεντινή τελείωσε με εννέα παίκτες λόγω αποβολής και του Γκουστάβο Ντεζότι) και η Δυτική Γερμανία έγινε η πιο πετυχημένη χώρα στον κόσμο, έχοντας κατακτήσει τρεις φορές το βαρύτιμο τρόπαιο κι έχοντας φτάσει σε ακόμα τρεις τελικούς. 

Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ έγινε ο δεύτερος προπονητής που είχε κατακτήσει το τρόπαιο και ως παίκτης (πρώτος ο Μάριο Ζαγκάλο) και ο πρώτος ως προπονητής και ως αρχηγός, ενώ η Αργεντινή έγινε η πρώτη ομάδα που δεν κατάφερε να σκοράρει σε τελικό Μουντιάλ.


Τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου 1990
  Γερμανία -Αργεντινή
1 - 0



Round of 16
Quarter-finals
Semi-finals
Final


24 June – Milan




 West Germany  2

1 July – Milan

 Netherlands  1

 West Germany  1

23 June – Bari

 Czechoslovakia  0

 Czechoslovakia  4


4 July – Turin

 Costa Rica  1

 West Germany (pen.)  1 (4)

26 June – Bologna

 England  1 (3)

 England (a.e.t.)  1

1 July – Naples

 Belgium  0

 England (a.e.t.)  3

23 June – Naples

 Cameroon  2

 Cameroon (a.e.t.)  2


8 July – Rome

Colombia  1

 West Germany  1

25 June – Rome

 Argentina  0

 Italy  2

30 June – Rome

 Uruguay  0

 Italy  1

25 June – Genoa

 Republic of Ireland  0

 Republic of Ireland (pen.)  0 (5)


3 July – Naples

 Romania  0 (4)

 Italy (pen.)  1 (3)

26 June – Verona

 Argentina  1 (4) Third place

 Spain  1

30 June – Florence
7 July – Bari

 Yugoslavia (a.e.t.)  2

 Yugoslavia (pen.)  0 (2)  Italy  2

24 June – Turin

 Argentina  0 (3)  England  1

 Brazil  0




 Argentina  1



Φάση των 16

23/6/1990
17:00
Καμερούν 2 – 1
(Παράταση)
Κολομβία Στάδιο Σαν Πάολο, Νάπολη
Θεατές: 50,026
Διαιτητής: Τούλιο Λανέζε 
Ροζέ Μίλλα  106'  109'
Μπερνάρδο Ρεδίν  115'

23/6/1990
21:00
Τσεχοσλοβακία 4 – 1 Κόστα Ρίκα Στάδιο Σάν Νίκολα, Μπάρι
Θεατές: 47,673
Διαιτητής: Ζίγκφριντ Κίρσεν 
Τόμας Σκούχραβι  12'  63'  82'
Λούμπος Κούμπικ  75'

Ρόναλντ Γκονσάλες  54'

24/6/1990
17:00
Αργεντινή 1 – 0 Βραζιλία Στάδιο Ντέλε Άλπι, Τορίνο
Θεατές: 61,381
Διαιτητής: Ζοέλ Κινιού 
Κλάουδιο Κανίγια  80'


24/6/1990
21:00
Δυτική Γερμανία 2 – 1 Ολλανδία Γήπεδο Τζιουζέπε Μεάτσα, Μιλάνο
Θεατές: 74,559
Διαιτητής: Χουάν Κάρλος Λουστό 
Γιούργκεν Κλίνσμαν  51'
Αντρέας Μπρέμε  82'

Ρόναλντ Κούμαν  89' πεν.

25/6/1990
17:00
Ιρλανδία 0 – 0
(Πέναλτι)
5-4
Ρουμανία Στάδιο Λουίτζι Φερράρις, Γένοβα
Θεατές: 31,818
Διαιτητής: Ζοζέ Ρομπέρτο Ράιτ 
Πέναλτι
Κέβιν Σήντι Soccerball shade.svg
Ρέι Χιούτον Soccerball shade.svg
Άντι Τάουνσεντ Soccerball shade.svg
Τόνι Κασκαρίνο Soccerball shade.svg
Ντέιβιντ Ο' Λήρι Soccerball shade.svg

Πέναλτι
Soccerball shade.svg Γκεόργκε Χάτζι
Soccerball shade.svg Ντανούτ Λούπου
Soccerball shade.svg Ιόσιφ Ροτάριου
Soccerball shade.svg Ιοάν Λουπέσκου
Soccerball shade cross.svg Ντάνιελ Τιμόφτε

25/6/1990
21:00
Ιταλία 2 – 0 Ουρουγουάη Ολυμπιακό Στάδιο Ρώμης, Ρώμη
Θεατές: 73.303
Διαιτητής: Τζορτζ Κόρτνεϊ 
Σαλβατόρε Σκιλάτσι  65'
Άλντο Σερένα  85'



26/6/1990
17:00
Ισπανία 1 – 2
(Παράταση)
Γιουγκοσλαβία Στάδιο Μαρκαντόνιο Μπεντεγκόντι, Βερόνα
Θεατές: 35,500
Διαιτητής: Άρον Σμιντχούμπερ 
Χούλιο Σαλίνας  83'
Ντράγκαν Στόικοβιτς  78'  92'

26/6/1990
21:00
Αγγλία 1 – 0
(Παράταση)
Βέλγιο Στάδιο Ρενάτο Ντάλλ' Αρα, Μπολόνια
Θεατές: 34,520
Διαιτητής: Πέτερ Μίκελσεν 
Ντέιβιντ Πλατ  119'


Προημιτελικοί

30/6/1990
17:00
Αργεντινή 0 – 0
(Πέναλτι)
3-2
Γιουγκοσλαβία Στάδιο Αρτέμιο Φράνκι, Φλωρεντία
Θεατές: 38,971
Διαιτητής: Κουρτ Ρετλισμπέργκερ 
Πέναλτι
Χοσέ Σερρισουέλα Soccerball shade.svg
Χόρχε Μπουρουτσάγα Soccerball shade.svg
Ντιέγκο Μαραντόνα Soccerball shade cross.svg
Πέδρο Τρόγλιο Soccerball shade cross.svg
Γκουστάβο Ντεσότι Soccerball shade.svg

Πέναλτι
Soccerball shade cross.svg Ντράγκαν Στόικοβιτς
Soccerball shade.svg Ρόμπερτ Προσινέτσκι
Soccerball shade.svg Ντέγιαν Σαβίτσεβιτς
Soccerball shade cross.svg Ντράγκολιουμπ Μπρνόβιτς
Soccerball shade cross.svg Φαρούκ Χατζιμπέγκιτς

30/6/1990
21:00
Ιταλία 1 – 0 Ιρλανδία Ολυμπιακό Στάδιο Ρώμης, Ρώμη
Θεατές: 73,303
Διαιτητής: Κάρλος Σίλβα Βαλέντε 
Σαλβατόρε Σκιλάτσι  38'


1/7/1990
17:00
Δυτική Γερμανία 1 – 0 Τσεχοσλοβακία Γήπεδο Τζιουζέπε Μεάτσα, Μιλάνο
Θεατές: 73,347
Διαιτητής: Χέλμουτ Κολ 
Λόταρ Ματέους  25' πεν.


1/7/1990
21:00
Αγγλία 3 – 2
(Παράταση)
Καμερούν Στάδιο Σαν Πάολο, Νάπολη
Θεατές: 55,205
Διαιτητής: ντγκάρντο Κοντέσαλ 
Ντέιβιντ Πλατ  25'
Γκάρι Λίνεκερ  83' πεν  105' πεν.

Εμανουέλ Κουντέ  61' πεν.
Εζέν Εκέκε  65'

Ημιτελικοί

3/7/1990
20:00
Αργεντινή 1 – 1
(Πέναλτι)
4-3
Ιταλία Στάδιο Σαν Πάολο, Νάπολη
Θεατές: 59,978
Διαιτητής: Μισέλ Βοτρό 
Κλάουδιο Κανίγια  67'
Πέναλτι
Χοσέ Σερρισουέλα Soccerball shade.svg
Χόρχε Μπουρουτσάγα Soccerball shade.svg
Χούλιο Ολαρτικοέτσεα Soccerball shade.svg
Ντιέγκο Μαραντόνα Soccerball shade.svg

Σαλβατόρε Σκιλάτσι  17'
Πέναλτι
Soccerball shade.svg Φράνκο Μπαρέζι
Soccerball shade.svg Ρομπέρτο Μπάτζιο
Soccerball shade.svg Λουίτζι Ντε Αγκοστίνι
Soccerball shade cross.svg Ρομπέρτο Ντοναντόνι
Soccerball shade cross.svg Άλντο Σερένα

4/7/1990
20:00
Δυτική Γερμανία 1 – 1
(Πέναλτι)
4-3
Αγγλία Στάδιο Ντέλε Άλπι, Τορίνο
Θεατές: 62,628
Διαιτητής: Ζοζέ Ρομπέρτο Ράιτ 
Άντρεας Μπρέμε  60'
Πέναλτι
Άντρεας Μπρέμε Soccerball shade.svg
Λόταρ Ματέους Soccerball shade.svg
Κάρλ Χάιντς Ρίντλε Soccerball shade.svg
Όλαφ Τον Soccerball shade.svg

Γκάρι Λίνεκερ  80'
Πέναλτι
Soccerball shade.svg Γκάρι Λίνεκερ
Soccerball shade.svg Πίτερ Μπέρντσλεϊ
Soccerball shade.svg Ντέιβιντ Πλάτ
Soccerball shade cross.svg Στιούαρτ Πήρς
Soccerball shade cross.svg Κρις Γουόντλ

Μικρός τελικός

7/7/1990
20:00
Ιταλία 2 – 1 Αγγλία Στάδιο Σάν Νίκολα, Μπάρι
Θεατές: 51,426
Διαιτητής: Ζοέλ Κινιού 
Ρομπέρτο Μπάτζιο  70'
Σαλβατόρε Σκιλάτσι  86' πεν.

Ντέιβιντ Πλάτ  81'

Τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου 1990

8/7/1990
20:00
Δυτική Γερμανία 1 – 0 Αργεντινή Ολυμπιακό Στάδιο Ρώμης, Ρώμη
Θεατές: 73,603
Διαιτητής: Εδγάρδο Κοδεσάλ 
Άντρεας Μπρέμε  85' πεν.


197 σχόλια:

  1. H Πόλη Εάλω.

    Συνεχίζουμε εδώ σχολιασμούς - αναλύσεις.
    Η Πόλη εάλω κύριοι και κυρίες. Ξεκαθαρίζω για πολλοστή φορά. Δεν με ενδιαφέρει καμιά εταιρία δημοσίων συμφερόντων. Ούτε ΔΕΗ, ούτε ΟΛΠ, ούτε ΕΥΔΑΠ, ούτε τίποτα. Ο καθείς φυλάει τον ποπό του. Ο Τάκαρος τον ήρωα δεν τον κάνει. Μόνο εταιρίες μικρές, δυναμικές που ακόμη και πυρηνική βόμβα να πέσει στην Ελλάδα και 10 ΣΥΡΙΖΑ να έρθουν και 100 επιστροφές στη δραχμή να έχουμε αυτές θα προκόψουν.

    Διαφωνώ με τον κύριο Hippy. Σήμερα η Ελλάδα είναι σε χειρότερη κατάσταση απο ότι το 2012. Η παραμικρή μεταρρύθμιση δεν έχει γίνει, ούτε έγιναν αναγκαίες αλλαγές στις δομές του κράτους. Το ίδιο μπαχαλάδικο είμαστε με αυτό που ήμασταν το 2012.
    Απο την άλλη μεριά ο κόσμος είναι κουρασμένος και παραμυθιασμένος. Το συνονθύλευμα δεν ξέρει τι είδους πολιτική θα ακολουθήσει. Την μια μέρα ακούς άσπρο την επόμενη μαύρο.

    Το πνευματικό επίπεδο του ΝεοΈλλην είναι μέτριο, το IQ του κάτω του 100. Τεχνογνωσία ανύπαρκτη, μόνο αμπελοφιλοσοφίες, πονηριές και εξυπνάδες. Πηγαίνετε να διαβάσετε του Καπιταλιστές. Εκεί που εννοείται θα διάβαζε κάποιος κανένα ουσιώδες σχόλιο για οικονομικά αφού ασχολούνται με χρηματιστήρια, αλλά αντιθέτως διαβάζεις μόνο κοτσάνες. Τώρα η μάζα είναι ΣΥΡΙΖΑική. Γράφουν την μια αρλούμπα πίσω απο την άλλη.

    Είτε γίνουν εκλογές τον Μάρτιο του 2015 είτε γίνουν αργότερα (που είναι πολύ πιθανό) η πορεία που έχουν χαράξει προς το Ζάλογγο οι μέτριοι ΝεοΈλληνες είναι προδιαγραμμένη.
    Μένει να δούμε απο τι υψόμετρο θα πέσουμε στο γκρεμό. Άρα μέχρι να αποσαφηνιστεί το πράμα και ξεκαθαρίσει η πολιτική κατάσταση και καταλάβουμε τι παπαριές θέλουν να πράξουν οι πολιτικοί μας και ο χαζολαός, μένουμε μακρυά και αγαπημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε GAP έλεος!!!!!!!!!!!!
      Πόνεσαν τα ματάκια μου με αυτά που γράφετε. ΕΛΕΟΣ. Λυπηθείτε με. Γράφετε την μια αρλούμπα πίσω απο την άλλη. Πάτε και ειρωνεύεστε τους αισιόδοξους παίκτες και πετάτε τα πονηρά σας.αλλά ξεχνάτε τα δικά σας.
      ΘΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΕΤΕ ΚΑΤΙ για ΜΙΓ????? Ξεχάσατε τις ανοησίες που γράφατε. ΕΛΕΟΣ πια.

      Μωρέ θα αλλάξω χώρα και θα ησυχάσω από όλους εσάς. Ναααα στο τσακ είμαι.

      Διαγραφή
    2. Και τώρα πάω να μελετήσω στοίχημα.
      Αφήνουμε του κύριους GAPιδες και τους λοιπούς παικταράδες να παίζουν το λειρί τους με την Ελληνική χρηματαγορά και εμείς πάμε να το παίξουμε το λειρί μας κουμαρίστικα. Εμείς περνάμε και καλύτερα γιατί βλέπουμε και μπαλάρα. Αυτοί βλέπουν μόνο τιμές και αμπελοφιλοσοφούν στα φόρα.

      Διαγραφή
    3. ΔΑΣΚΑΛΕ ΜΗΝ ΦΕΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΑ ΔΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΑ ΒΑΡΕΛΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΨΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΘΑ ΦΕΡΝΗ ΚΑΙ Ο


      Chabo ΘΑ ΦΕΡΝΗ ΣΑΡΔΕΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΡΝΑΜΕ ΜΠΟΕΜΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ

      Διαγραφή
    4. Σιγά μην φύγω κύριε Λουκά. Το καλαμπούρι της Ελλάδος δεν πρόκειται να το χάσω.Θα κάτσω πρώτο τραπέζι πίστα και θα γελάω με τα χάλια μας και τις λαλακίες που θα λένε οι Ελληναράδες.
      Εδώ!! Πρώτο τραπέζι πίστα.

      Διαγραφή
    5. Η σύνταξη κύριε Λουκά κανονικά θα έπρεπε να είναι ΜΗΔΕΝ. Όπως και η σύνταξη όσων βγουν την επομένη 10ετία απο την αγορά εργασίας. ΜΗΔΕΝ!!!!!!!!!!!

      Έχετε δει κανέναν να επιθυμεί να επιλύσει και να συζητήσει το ασφαλιστικό της χώρας?? ΚΑΝΕΝΑΣ. Ουδείς.
      Ε, θα το επιλύσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ελληναράδες των απεργιών, της ξάπλας και της μάσας. χαχαχα

      Ξαναδιαβάζουμε
      http://mitarola.blogspot.gr/2013/09/2001.html

      Για πηγαίνετε τώρα και πιάστε κανένα συνδικαλιστή ή κανέναν εργατοπατέρα του Έθνους μας τύπου Μητρόπουλου, να δείτε τι θα σας πούν ακόμη και σήμερα για το ασφαλιστικό. παπαριές και τον Γιαννίτση ακόμη και σήμερα δεν θέλουν να τον ακούν. Για μεταρρυθμίσεις ούτε κουβέντα.

      Διαγραφή
    6. Μα θα πάρουμε δραχμές εμείς στα χέρια μας και θα τα λύσουμε όοοοολα μας τα προβλήματα δια μαγείας. χαχαχαχα
      Καλό το ανέκδοτο.

      Διαβάζουμε, μπας και ξυπνήσουμε επιτέλους απο τον ύπνο μας.
      http://mitarola.blogspot.gr/2014/02/1920-23.html#more

      Διαγραφή
  2. καλημερα
    κ.Τακη αν μπορειτε ενα συνοψισμο τι αγοραζουμε και σε ποια επιπεδα τιμων θα ητανε πολυ χρησιμο....γιατι η επαναληψη ειναι η μητερα της μαθησης...
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχουν επίπεδα τιμών σε μια χώρα που καταρρέει, σε ένα κράτος που δεν έχει όραμα και το μόνο που σκέφτεται είναι οι τεμπελχανάδες ψηφοφόροι του να καλοπερνάνε με δανεικά λεφτά.
      Οπότε θα κάνουμε υπομονή να δούμε προς τα πού πάει το πράμα. Να δούμε πόσο ακόμη θα κοροϊδεύουμε πρώτα τους Ευρωπαίους και μετά τους εαυτούς μας. Λίγη υπομονή. Μaximum 1,5 έτους υπομονή μέσα σε 1,5 έτος το πολύ θα έχουμε καταλάβει.

      Προσωπικά αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι ζομποτράπεζες και εταιρίες δημοσίων συμφερόντων, όπως φυσικά και τα διάφορα ζόμπι τύπου ΜΙΓ,
      Μην βιάζεστε. Τα ψέματα πλέον στην Ελλάδα είναι κοντά.

      Διαγραφή
  3. ΕΛΒΕ
    Επειδή διαβάζω διάφορες μπούρδες να γράφονται για την ΕΛΒΕ και να λένε νούμερα που δεν ευσταθούν οι τάχα μου παίκτες προφεσόροι ξαναποστάρω συνολικά ότι είχα γράψει με την πώληση της Callin

    Τάκης Μορφονιός 23 Οκτωβρίου 2014 - 9:08 π.μ.

    Μετά και την πώληση του 51% της Callin
    Οτιδήποτε βγαίνει κάτω απο το χθεσινό κλείσιμο πρέπει πάραυτα να συλλαμβάνεται. Εως το 0,9 υπάρχει περιθώριο, μετά απο εκεί όποιος δεν χώνει κακό της κεφαλής του. Ένα νέος ΒΟΣΥΣ μόλις γεννήθηκε.

    Μετρητά η εταιρία ΠΟΤΕ δεν είχε. Τα μετρητά τα είχαν οι Callin και τα ΛΗΤΩ που ενοποιούνται. Τα μετρητά της ΕΛΒΕ είναι μόλις 153 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ.
    Με την πώληση της Callin και με το ρευστό που θα εισέλθει θα είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία απεγκλωβισμού για τους κατέχοντες.
    Πιθανόν να πάει και σε μεγάλη επιστροφή κεφαλαίου, ακόμη και 0,3 ευρώ ανά μετοχή. Αυτό όμως θα είναι το πλέον αρνητικό και θα πρέπει να εκληφθεί ως ευκαιρία για ξεφόρτωμα, διότι όπως είπα και πιο πάνω ένας νέος ΒΟΣΥΣ γεννήθηκε.

    Τέλος η εταιρία πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με τα φωτοβολταϊκά. Αν ρίξει εκεί το χρήμα - τότε ίσως να αποκτήσει και μια δυναμική η μετοχή και να μπορέσει να κινηθεί ακόμη και πάνω απο το 1 ευρώ με την τιμή να μπορεί να είναι διατηρήσιμη.

    Να μην ξεχάσω να γράψω ότι να μην τσιμπήσετε με τα Super κέρδη που θα εμφανίσει σε ενοποιημένο επίπεδο. Στη μητρική θα καταγράψει ζημιά γιατί την είχε περασμένη την CAllin σε μεγαλύτερη τιμή απο τα 11,5 εκατ. που θα εισπράξει.
    Όπως και ΖΗΜΙΕΣ θα γράφει απο εδώ και πέρα η ΕΛΒΕ στον αιώνα των αιώνων ΑΜΗΝ. Εδώ δηλαδή θα έχουμε μια νέα ΝΑΥΠΑΚΤΟ να έχει γεννηθεί.
    Και αυτό το γράφω αν η εταιρία συνεχίσει να είναι όπως είναι σήμερα. Δηλαδή με ΛΗΤΩ και την μητρική - το μόνο ενδιαφέρον είναι τα φωτοβολταϊκα. Τι σκέφτεται ο βασικός μέτοχος επι του θέματος.
    Αν το σκέφτεται σοβαρά τότε αλλάζει η δουλειά. Διαφορετικά μια νέα ΝΑΥΠΑΚΤΟ γεννήθηκε.

    Άρα ψάξτε οι ενδιαφερόμενοι τον τομέα των φωτοβολταϊκών.

    Τάκης Μορφονιός 24 Οκτωβρίου 2014 - 7:17 π.μ.

    Αν κάνει μεγάλη επιστροφή κεφαλαίου τότε το μόνο βέβαιο - μετά απο κούρσα - είναι επιστροφή σε χαμηλά επίπεδα και εγκλωβισμός. Βλέπετε ΒΟΣΥΣ, διότι με πορδές δεν πετυχαίνεις ανόδους.

    Το καλύτερο για μια τόσο καλή εταιρία, όπως ΕΛΒΕ, είναι απόσχιση δραστηριοτήτων της μητρικής και αλλαγή δραστηριότητας. Φυσικά τα ρευστά να επενδυθούν μέχρι τελευταίου ευρώ. Τώρα για νερά που ακούω, δεν ξέρω. Λέτε να γίνει και αυτή ΒΙΟΣκατό??? Που είναι αυτοί όλοι που μας τα είχαν κάνει τούμπανο με το ΒΙΟΣκατό?? Πλησιάζει τη δίκαιη τιμή των 0,1 ευρώ????


    Τάκης Μορφονιός 24 Οκτωβρίου 2014 - 7:32 π.μ.

    Πάντως συγχαρητήρια στον Κιτσικόπουλο που πήρε μια τόσο σωστή απόφαση. Δηλαδή έξω απο λιανεμπόριο και εσώρουχα, βρακιά. Εξάλλου σε λίγο καιρό στην Ελλάδα όλοι οι αντιμνομηνιακοί και όψιμοι ΣΥΡΙΖΕΟΙ θα φορούν ΤΣΙΓΚΙΝΑ βρακάκια και όχι τα δαντελωτά σωβρακάκια Intimissimi. Οπότε η ΕΛΒΕ καλώς έφυγε απο λιανεμπόριο. Το θέμα είναι να πάει σε άλλης μορφής επένδυσης και όσο έχει τα φράγκα καθώς κατόπιν δεν ξέρεις και αν μείνουν φράγκα όταν και εαν έρθουν οι μαθητευόμενοι μάγοι του συνονθυλεύματος.

    Το βέβαιοι είναι ότι η χειρότερη εξέλιξη θα είναι μια γιγάντια επιστροφή κεφαλαίου, όπως για πχ 0,15 με 0,2 ευρώ. Τότε μετά απο κούρσα η μετοχή θα έρθει να κοιμηθεί ξανά κάτω απο τα 0,5 και δεν θα κουνιέται φύλλο. Βλέπετε ΒΟΣΥΣ. Όσο μεγαλύτερη η επιστροφή κεφαλαίου τόσο πιο μαύρα είναι τα μαντάτα για την ΕΛΒΕ. Βλέπετε περίπτωση ΦΡΙΓΟΓΛΑΣ το 2008 που έκανε επιστροφές κεφαλαίου με τρέλα και μεταξωτή κορδέλα.
    Φάτε τώρα στην μάπα την FRIGOGLASS και μετά να επικαλείστε ότι σας φταίει η κρίση και το κακό μνημόνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι θέλετε να σας απαντήσω για την ΕΛΒΕ. Ρωτήστε με εδώ. Μόνο η ερώτηση να είναι συγκεκριμένη και όχι ανοησίες του στυλ που αγοράζω και που πουλάω.
      Συγκεκριμένη ερώτηση για νούμερα που δεν αντιλαμβάνεστε.
      Μόνο μην αρχίσετε να μου γράφετε ανοησίες του στυλ, ότι τάχα μου, η ΕΛΒΕ έχει ταμείο 7 εκατ και συνολικές υποχρεώσεις 28 εκατ.

      Η ΕΛΒΕ έχει συνολικές υποχρεώσεις 6,4 εκατ. και με τα 11,5 που θα εισπράξει μπορεί να πληρώσει όοοοοολες τις υποχρεώσεις και να της μείνουν 5 εκατ. ευρώ δηλαδή 0,38 ευρώ ανά μετοχή!!!!!!!!!
      Μπορεί να κλείσει την μητρική και να μοιράσει 0,38 ευρώ ανά μετοχή

      Δηλαδή από απαιτήσεις 4,7 εκατ. και αποθέματα 1,6 εκατ. δεν θα πάρει τίποτα??? Έχει και ένα ταμείο 153 χιλιάδες. Εγώ σας λέω να εισπράξει και 2 εκατ. απο απαιτήσεις να βάλουμε και καμιά 500 χιλιάρικα το ταμείο + κάποια αποθέματα να τα πουλήσει, να βάλουμε και 2 εκατ. τη συμμετοχή της στα ΛΗΤΩ φτάσαμε στα 4,5 εκατ. δηλαδή άλλα 0,34 ευρώ ανά μετοχή.
      Σύνολο λοιπόν 0,38 + 0,34 = 0,72 ευρώ ανά μετοχή και χαρίζουμε τα υπόλοιπα του ενεργητικού κάτι πάγια και εξοπλισμό στο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει με αυτά κοινωνική πολιτική.

      Ξυπνάτε βρεεεεεεεεεεεε. Σε κάποιους χαρίζουν ένα γάιδαρο, αλλά επειδή δεν ξέρουν απο γαιδάρους δεν τον παίρνουν και κοιτάνε τα δόντια του.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα σε όλους.

      Κύριε Τάκη θα εισπράξει 11,5 καθαρά? Δεν υπάρχει φορολογία σε αυτό το ποσό?

      Ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα!
    Εγώ πάντως αν ήμουν ξένος θα είχα φύγει εδώ κ πολύ καιρό από το χαα...Λες κ δεν υπάρχουν καλύτερα και πιο ήσυχα χρηματιστήρια για να τζογάρουν.....Εδώ θα πάρουν το πολύ 5-10 καλές εταιρίες....
    Προσωπικά θα περιμένω κανά 6μηνο (ίσως κ παραπάνω) για να ξανατοποθετηθώ μετά από χρόνια (ελπίζω στις μισές τιμές ή και πιο κάτω)...Ελπίζω να μου βγει. Αν δεν πουν την αλήθεια στον λαό οι Τσιπραίοι ότι δεν υπάρχει μία τότε πιστεύω ότι σιγά σιγά θα μου βγει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φορας το PAMPER σου και καθεσαι στις 10.30 για μια ακομα συνεδριαση .... ON LINE

    ψωνιζεις Ρευμα Ελληνικο στα 5.90 στις 10.42 ευτυχισμενος χαμηλα δυετιας τυχερε..

    στις 12.31 μμ ερχετε ενα κοψιμο στου σκοτωμου ...

    To PAMPER φουλαρει , πρεπει να πας τουαλετα γρηγορα ...

    πατας λαθος κουπμι απο τον ζορε σου και SΤop Profit αντι stop loss

    6 λεπτα η επισκεψη στο Γιατρο

    και 2 λεπτα οι σκαλες για επιστροφη στη πραγματικοτητα καιιιιιιιιιιιιιιι

    4.84 ....... με το ΦΠΑ

    χχχχχμμμμ οσο η αποσταση για βολη ελευθερη στο ΜΠΑΣΚΕΤ

    ΘΑΥΜΑ .... ΘΑΥΜΑ ....ΘΑΥΜΑ

    Summer is coming soon

    https://www.youtube.com/watch?v=glKKnozG7B4

    Αλεκο μου Σαλααμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα , πάντως το ρεύμα το ηλεκτρικό ήρθε στο 5,5 Τώρα τί κάνει ο καθενας όταν πέφτει το μαχαίρι

      ps Πάντως έχει ενδιαφέρον τί θα κάνουν τα ελπε-δακια τώρα που ξαναφτάνουν (σ)τα 4 Θύμάμαι και αυτό που είχε γράψει ο κυρ-Μορφονιός.

      Διαγραφή
    2. Παικταρα Λακη, αμα ητανε να σκιαζομαστε και να τα βαφουμε μαυρα μοιρολογούντες για μια χαμενη βολη ή τριποντο ή λέι απ ή πεναλτι ή σουτ προ κενης εστιας...
      Για κουλαρετε λιγο, ρε μαγκες! Σε μπατιρηστηριο περιφερειακης χωρας αναφερομαστε, εννοειται οτι θα 'ρθουν περιοδοι κατα τις οποιες θα ξεβραστεις αποτομα απο μονοκομματη αναποδη των προβλέψεών σου κινηση.
      Αλλα, εγω τουλαχιστον, δεν ξεχνω οτι παμπολλες φορες αυτη ακριβως η μονοκομματη διχως ανασα κινηση μου 'χει δωσει ανελπιστα κερδη.

      Στο προκειμενο: Αναμενω χωρις καμια περαιτερω κινηση. Κατω των 4 ευρω θα αγορασω τις διπλασεις μετοχες ΔΕΗ απ' οσες στα 6,25. Μακαρι να ειχα περισσοτερο του 25% ρευστοτητα -ισως μαλιστα την αποκτησω αν πειστω απο βδομαδα οτι η επαναπροσεγγιση των ιστορικων χαμηλων ειναι πολυ πιθανη.

      Λαβετε υποψη οτι το γκρεμοτσακισμα στην ελληνικη αγορα ακολουθειται παντοτε απο εκτοξευση σε ανυποπτο χρονο.

      Διαγραφή
    3. Ζηταω συγνωμη Αγαπητε Γουορεν

      Δεν ηξθελα να σε θιξω ....προς θεου

      νασε παντα καλα

      Αγαπω σε κι Εκτιμωσε

      Λακης

      Διαγραφή
    4. Ωπα, φιλε Λακη, παρεξηγησες! εξαιτιας πλημμελους συνταξης του σχολιου μου. Η παραινεση "κουλαρετε" αναφεροταν σε ολους τους αδιακριτως καταστροφολογουντες, οχι στο δικο σου σχολιο για την μεχρι στιγμης ζημιογονο αγορα μετοχων της ΔΕΗ απο μενα.
      Αλιμονο αν προσβαλόμουν απο χιουμοριστικες αναφορες στα λεχθεντα ή πεπραγμενα μου. Θα ηταν το λιγοτερο παραταιρο, εφοσον ουτε εγω φειδομαι αστεϊσμων και πειραγματων.

      Επομενως το λαθος ηταν δικο μου εκφραστικο. Ελπιζω ειλικρινα να μην σε αναστατωσα. Παρεμπιπτοντως, ως απολαμβάνων τις ημικρυπτογραφικες παρεμβασεις σου ομολογω οτι χαρηκα που με συμπεριελαβες σε μια εξ αυτων...

      Διαγραφή
    5. Τζόκερ: Νέο τζακ - ποτ 14 εκατ. ευρώ στην επόμενη κλήρωση για τους τυχερούς Θα τα κάψω
      τα ρημάδια τα λεφτά μου
      για να δω αν την καρδιά μου
      ή το χρήμα αγαπάς.

      Πώς θα μάθω τι ζητάς
      κι αν αλήθεια μ’ αγαπάς;

      Πήρες την καρδιά μου,
      πάρε και τα λεφτά μου,
      πάρ’ τα και χαλάλι σου.
      Ξέρεις πως πονάω
      ξέρεις πως ζητάω
      μόνο την αγάπη σου.

      Θα τα κάψω...

      Αμφιβάλλω και πονώ
      κι άκρη δεν μπορώ να βρω.

      Πήρες την καρδιά μου,
      πάρε και τα λεφτά μου ΜΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ - Θα τα κάψω τα λεφτά μου https://www.youtube.com/watch?v=D8lkbeY_a3Y

      Διαγραφή

    6. Παίζουν τα μπαγλαμαδάκια,
      παίζουν τα μπαγλαμαδάκια,
      καλέ παίζουν τα μπαγλαμαδάκια,
      μάνα μου αχ! τι μεράκια,
      μάνα μου αχ! τι μεράκια,
      παίζουν τα μπαγλαμαδάκια.

      Όταν ακούω μπαγλαμάδες,
      όταν ακούω μπαγλαμάδες,
      καλέ όταν ακούω μπαγλαμάδες,
      έξω φτώχεια και νταλκάδες,
      έξω φτώχεια και νταλκάδες,
      όταν ακούω μπαγλαμάδες.

      Μια σταλίτσα οργανάκι,
      μια σταλίτσα οργανάκι,
      καλέ μια σταλίτσα οργανάκι,
      πως σε φέρνει σε μεράκι,
      πως σε φέρνει σε μεράκι,
      μια σταλίτσα οργανάκι Παίζουν τα μπαγλαμαδάκια ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΟ https://www.youtube.com/watch?v=t66LcVuo0L0 Δε θέλω μόνιμη αγκαλιά δε θέλω μόνιμα φιλιά
      δεν θέλω έλεγχο τι κάνω και που πάω
      τι ώρα γύρισα εχθές, με ποιες αλήτευα προχθές
      τέτοια σκλαβιά δεν τη μπορώ δεν τη βαστάω

      Θα ζήσω ελεύθερο πουλί κι όχι κορόιδο στο κλουβί
      για μια μονάχα θηλυκιά να κελαηδάω
      θα χτίσω είκοσι φωλιές κι άμα γουστάρω αγκαλιές
      από κανάρα σε κανάρα θα πετάω

      Θέλει η ζωή μας αλλαγές και ας τσαντίζονται πολλές
      δεν δίνω φράγκο κάθε μια τι θα μου σούρει
      και το πουλί για να τραφεί πρέπει ν’ αλλάζει τη τροφή
      κι όχι σκέτο κανναβούρι κανναβούρι

      Θα ζήσω ελεύθερο πουλί κι όχι κορόιδο στο κλουβί
      για μια μονάχα θηλυκιά να κελαηδάω
      θα χτίσω είκοσι φωλιές κι άμα γουστάρω αγκαλιές
      από κανάρα σε κανάρα θα πετάω Χρηστάκης Θα ζήσω ελέυθερο πουλί https://www.youtube.com/watch?v=eaa0GvwRm7g

      Διαγραφή
    7. :Το αρνητικό κλίμα συνεχίζεται και όπως έχομε γράψει στρατηγική στήριξη παραμένει η περιοχή των 800-780 μον. Αρχίζουν να διαφαίνονται όμως ενδείξεις ανοδικής αντίδρασης, ενδεχομένως σημαντικής μέσα στις επόμενες δύο η τρεις ημέρες. Μέχρις αποδείξεως του εναντίου παραμένω επιφυλακτικός και προσηλωμένος στην στρατηγική προστασίας κερδών και κεφαλαίου αλλά ετοιμάζομαι και για την λήξη αυτού του καθοδικού κύματος που μπορεί να μην εξαντλήσει όλο του το καθοδικό δυναμικό EIΔΩΜΕΝ

      Διαγραφή
  6. Σχόλια που καίνε, κάνετε κ. Μορφονιέ. Ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα κύριε Τάκη και φίλοι
    Το θέμα των Ελληναράδων μπορεί να τεθεί και με παράφραση του "η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα".
    Οι Ελληναράδες έκαναν τους πολιτευταράδες ή οι πολιτευταράδες έκαναν τους Ελληναράδες.
    Επειδή μέχρι τώρα δεν έχω βρει απάντηση, καταλήγω ότι "από κεφάλι βρωμάει το ψάρι".
    Τελευταίο παράδειγμα σήμερα:
    "Επισήμαναν επίσης ότι η τρόικα δεν έχει βάλει ζήτημα μείωσης συντάξεων και ότι το ασφαλιστικό είναι βιώσιμο." http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=2143646

    Όταν αποφασίσουν όλοι αυτοί οι πολιτευταράδες να λένε αλήθειες, έστω κι αν πονάνε, και παραμερίσουν το κομματικό-προσωπικό-εξουσιολαγνικό κόστος, τότε θα αλλάξουν τα πράγματα. Προς το παρόν στον ορίζοντα δεν φαίνεται κάτι τέτοιο και κάνουν σκυταλοδρομίες με σκυτάλη την ψευτιά και τη χειραγώγηση μέσω της παραπλάνησης και της εξαπάτησης.

    Τώρα, αν διαβάσει κανείς την τελευταία έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής, θα καταλάβει ακόμα καλύτερα το γιατί και το πώς, μετά από 5 χρόνια "μεταρρυθμίσεων" σήμερα είμαστε έτσι και, δυστυχώς, θα συνεχίσουμε να είμαστε για πολλά χρόνια.
    http://www.pbo.gr/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/TabId/199/ArtMID/4160/ArticleID/7109/%CE%A4%CE%A1%CE%99%CE%9C%CE%97%CE%9D%CE%99%CE%91%CE%99A-%CE%95%CE%9A%CE%98%CE%95%CE%A3%CE%97-%CE%99%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%99%CE%9F%CE%A3-%E2%80%93-%CE%A3%CE%95%CE%A0%CE%A4%CE%95%CE%9C%CE%92%CE%A1%CE%99%CE%9F%CE%A3-2014.aspx
    Τα αρχεία είναι στο κάτω μέρος

    Θα απαντήσετε, "αυτά θέλουν οι Ελληναράδες". Απαντώ όμως ότι "οι Ελληναράδες βρίσκουν και τα κάνουν".
    Αν δεν έβρισκαν, δεν θα τα έκαναν. Γι αυτό καταλήγω ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και τώρα πια όζουν τα εντόσθια που συνδέονται με το κεφάλι. Αν θέλουμε να σωθεί το σώμα, πρέπει τα όζοντα να πεταχτούν.
    Ή να πεισθούν αυτοί οι πολιτευταράδες να αφήσουν την πελατειακή τακτική, για να πετυχαίνουν την εκλογή τους και απ΄ αυτήν να καρπώνονται τα προσωπικά τους, οικονομικά κατά κύριο λόγο, ωφέλη.
    Να θέσουν προ των ευθυνών τους τούς εαυτούς τους και τους ψηφοφόρους τους, όταν θα ξαναζητήσουν την ψήφο τους, λέγοντας την αλήθεια και την πραγματικότητα και πράττοντας, εν συνεχεία, σύμφωνα με αυτά.
    Ακόμα κι αν αποτύχουν, τουλάχιστον θα έχουν να λένε ότι είπαν την αλήθεια, αλλά δεν τους πίστεψαν.
    Αλλά, δυστυχώς, όταν κάποιος τολμάει να πει αλήθειες, το υπόλοιπο κομματικό σύστημα ορμάει πάνω του και τον κατηγορεί ότι υπονομεύει (εννούν τα συμφέροντά τους), ότι θέλει να δραπετεύσει, ότι κάνει κολοτούμπες κλπ., αντί να τεκμηριώνει. Αν δεν αλλάξουν με το καλό, κάτι βίαιο θα τους αλλάξει και δυστυχώς θα είναι επί δικαίων και αδίκων, ημών και αυτών.
    Όσο για το χρηματιστήριο, το έχω ξαναπεί, αντικατοπτρίζει την εικονική πραγματικότητα, τόσο την πολιτική όσο και την οικονομική. Μπαίνουμε στην τελική φάση αυτής της περιόδου.

    Καλλιόπη




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μονο ο Λακης ειναι μαγκας και σταθερος αγοραστης, τον βλεπω και στο ΔΣ σε λιγο χαχα. ολοι οι αλλοι ειναι ψιψινες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1269423/sklhrh-epithesh-syriza-sth-rythmish-gia-ta-kokkina.html

    Αντιγράφω,

    .....Σαν μόνη αποδεκτή λύση για τη συνέχιση λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είναι η σεισάχθεια των οφειλών προς τις τράπεζες, με μέτρα άμεσης ανακούφισης, με περιορισμό του οφειλόμενου κεφαλαίου και των τόκων που έχουν επιβληθεί, ανάλογα με τον περιορισμό των εσόδων των επιχειρήσεων και της φορολογικής επιβάρυνσης, των τελευταίων 4 ετών. Παράλληλα μέτρα ενίσχυσης με τη διοχέτευση στην αγορά των δεσμευμένων δισεκατομμυρίων που δόθηκαν για τη σωτηρία των συστημικών ελληνικών τραπεζών και παραμένουν ανενεργά πάνω από 2 χρόνια, διογκώνοντας συνεχώς το βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι πίνουν και δε μας δίνουν?

      Γι'αυτό σου λέω πάμε, πάμε να φύγουμε από δω και μη ρωτάς που πάμε. Γ.Πάριος

      Διαγραφή
  10. Καλέ μου κ. Τάκη

    κατά κάποιο τρόπο ταιριάζεται με τον πολύ αγαπητό σε μένα Αντρέ Κοστολάνι. Αυτός αγόραζε γερμανικές μετοχές διότι πίστευε στις αρετές του γερμανικού λαού, πειθαρχία κι εργατικότητα, εσείς εμμέσως αντιτίθεστε στις ελληνικές στηριζόμενος στα ελληνικά ελλατώματα και έχοντας την άποψη πως η Ελλάδα είναι σε χειρότερη κατάσταση απο ότι το 2012

    Εδώ θα δα διαφωνήσω επίσης μαζί σας. Εξακολουθώ να υποστηρίζω πως ότι έγραψα για την χώρα είναι σωστό. Φυσικά και ΔΕΝ έχουν γίνει οι διαρθρωτικές αλλαγές που έπρεπε, φυσικά και οι πολιτικοί το κωλοβαράνε όσο τους παίρνει, τα πράγματα όμως είναι σαφώς καλύτερα. Όμως έχει ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος δραχμής, οι υφεσιακές χρονιές είναι πίσω μας, η ανεργία έχει φρενάρει, η ευρωπαική τραπεζική ενοποίηση έκανε το πρώτο βήμα.

    Ως προς το μαγαζί αν και περιφερειακό παίζουν κι αλλοδαποί παίχτες. Όταν οι τιμές γίνουν "ευκαιρίες" θα δραστηριοποιηθούν. Αρχές καλοκαιριού πίστευα-έγραφα στο μπλογκ αποχή και "ραντεβού τον Οκτώβριο με τους χειμερινούς κινηματογράφους" και όταν έφτασε "ραντεβού τον Δεκέμβριο" μετά τα stress tests. Ε τώρα που πλησιάζουν οι ΑΜΚ κι οι εκλογές (να γίνουν) να μην προετοιμαζόμαστε?

    Ας το ξαναπώ. Όσο έχω ρευστό κρατώ την τύχη μου στα χέρια μου. Αμαρτία να την αφήσω να πέσει ξοδεύοντας το πρόωρα. Μπροστά μας σίγουρα θα υπάρξουν ευκαιρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Δεν τους χωνεύω τους πολιτικούς. Ιδίως τους κωλοτούμπες των Ζαπείων και τον κατά φαντασίαν αυτοκράτορα Βενζεβούλ. Είμαι μηδενισμός όμως το να λέμε δεν έχει γίνει τίποτα κι εγώ δεν θέλω να γίνω σαν και δαύτους. Κάποιες βελτιώσεις -εννοείται λόγω τρόικας- έχουν γίνει. Στο link που παραθέτω είναι συγκεντρωμένες οι μνημονιακές αλλαγές, τόσο αυτές που κι εγώ επιθυμούσα όσο κι οι άλλες , οι "οριζόντιες" που διαφωνούσα.

      http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=3037482&pg=4&pid=3043726&orderdir=asc#post_3043726

      Διαγραφή

    2. Χα χα χα... Ψάχνοντας να βρω το link έπεσα στο σχόλιο του άπαιχτου Διαμαντή


      Εμπρός στον αγώνα (του εξαιρετικού χρήστη Swear)


      -Πολιτικά, πού πρόσκεισαι ;

      -Βασικά, είμαι ΑΝΤΙ-Συριζαίος. Περνάω τη μισή μου μέρα σ’ ένα οικονομικό φόρουμ, βλαστημώτας τον Σύριζα.

      -Και την άλλη μισή ;

      -Την άλλη μισή, πάλι στο ίδιο φόρουμ, βλαστημάω τον Τσίπρα, σε προσωπικό επίπεδο.

      -Καλά ξηγιέσαι. Όμως, εδώ που τα λέμε, ΑΝΤΙ-Συριζαίος δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε πολιτική θέση. Πιο πολύ σε πολιτική αντίθεση μου φέρνει. Και δεν ξέρω εάν τελικά αυτό το πράγμα αποφέρει κάποιο όφελος.

      -Γιατί το λές αυτό ;

      -Το λέω, διότι κι εγώ ΑΝΤΙ-Ολυμπιακός είμαι, αλλά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου με κοντά παντελονάκια, μια ζωή τον πίνουμε αλύγιστον από τον γάβρο. Γι΄αυτό το λέω.

      -Θες να πεις ότι ο Κόκκαλης ήτανε κι αυτός Συριζαίος ; Έτσι εξηγείται που οι λεχρίτες μας κλέβανε τόσα χρόνια τους τίτλους μεσ’ απ’ τα χέρια.

      -Δεν θέλω να πω αυτό, αλλά τέλος πάντων.

      -Σημασία έχει να σταματήσουμε την κομμουνιστική λαίλαπα.

      -Δηλαδή, τον Τσίπρα τον κόβεις για κομμουνιστή ;

      -Αυτοί, φίλε, είναι όλοι ίδιοι. Θα μας πάρουν τις περιουσίες μας.

      -Έχεις μεγάλη περιουσία ;

      -Για την ώρα όχι, δεν έχω τίποτα. Χρωστάω κιόλας. Αλλά, ρε φίλε, τουλάχιστον έχω ακόμη δικαίωμα στο όνειρο.

      -Ποιο όνειρο ;

      -Μα να αποκτήσω περιουσία, φυσικά. Σε μια ελεύθερη οικονομία, όλοι μπορούν να αποκτήσουν περιουσία.

      -Ε, τότε εσύ, πώς και δεν απέκτησες μέχρι τώρα ;

      -Επειδή δεν ήταν ελεύθερη, γι’ αυτό.

      -Λες να λευτερωθεί ξαφνικά τώρα ;

      -Γι΄αυτό πασκίζουμε. Γι’ αυτό και με βλέπεις να δίνω τέτοιον αγώνα. Να ανακόψουμε τη λαίλαπα, αυτό μετράει. -Μα καλά, εσύ δεν έχεις όνειρα ;

      -Εγώ δεν βλέπω καν όνειρα. Πάσχω από αϋπνίες.

      -Τουλάχιστον δεν βλέπεις τον Τσίπρα στον ύπνο σου. Εγώ τον βλέπω κάθε βράδυ κι αγριεύομαι. Επαναλαμβανόμενος εφιάλτης. Έρχεται, λέει, και μου παίρνει την περιουσία μου. Τότε, πετάγομαι όρθιος, κάθιδρος, με την καρδιά μου να βαράει σαν ταμπούρλο.

      -Και ;

      -Ε,τί "και" ; -Σχεδόν αμέσως συνειδητοποιώ ότι δεν έχω φράγκο, οπότε γυρνάω πλευρό και ξανακοιμάμαι.

      Διαγραφή
    3. εξαιρετικος ο κυριος ΗΛΙΑΣ ένα κοκκινελι δωρο από τον μπαΝτηρη τον λουκα ΥΓΙΕΝΕΤΕ

      Διαγραφή
  11. η ελλαδα βουλιάζει τα spread ανηφορίζουν σταθερά
    ο αλεξιος θα βάλει την τελική σφραγίδα της ολικης κατάρευσης
    Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Bonsoir!

    Εγώ αγόρασα κάτι ξέμπαρκα κομμάτια στην J&P μιας και το βαπόρι μπάταρε κανονικότατα και μου την έφεραν πολύ ωραία. Μαζί με τις σημερινές αγορές είμαι πάλι λίγο πιο κάτω απο το σύνολο των αγορών που είχα κάνει πριν 2 χρόνια σχεδόν. Δεν σκοπεύω να σχολιάσω ξανά την συγκεκριμένη καθώς είναι οφθαλμοφανές ότι έχω πέσει πάρα πολύ έξω. Φυσικά και οι στόχοι μου δεν αλλάζουν όσο αφορά το που θέλω να πουλήσω.

    ΕΘΝΙΚΗ φυσικά και ακόμα κατέχω (αγορασμένη στο 2.02€) μιας και δεν έχει κτυπήσει το καμπανάκι πώλησης το οποίο όπως έγραψα απο την αρχή είναι χαμηλότερα (προς το 1.50€).

    Μάζεψα και κάτι λίγους ΑΝΕΜΟΥΣ στο 1€ και στο 0.99€ να τους προσθέσω στους ήδη αγορασμένους. Και επίσης κάτι λίγους ΚΑΜΠΑΔΕΣ στο 0.50€ γαι συπλήρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Messie Dario, Το ρεύμα..το κρατάμε ή το αμολάμε?

      Διαγραφή
    2. ΑΒΑΞ

      Γενναία ομολογία Κύριε Δαρείο. Αντρική. Συγχαρητήρια.

      Ξέρω πως καθόλου δεν θα σας παρηγορήσω αλλά κι εγώ ψώνισα 5 χιλιάρικα περί τα 1.30 στην πτώση και προς το παρόν τον πίνω αλύγιστον. Κοιτάζω τα νότια του Ιουνίου 2012 για την μετοχή ώστε να νικήσω ο εγωίσταρος τον πειρασμο του μουαγεν και σκέφτομαι "οκ στην τελική δεν πήρα απατεώνες Βγενόπουλους, Θεοδωρίδηδες, Σπύρου "

      Διαγραφή
    3. ΚΥΡΙΕ ΔΑΡΕΙΕ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΘΑΥΜΑΖΩ ΗΣΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ- ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ- Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΓΙΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ........................... ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΟΤΙ ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΛΛΑ ΕΝΕΡΓΗΤΕ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΓΩ ΘΑ ΑΓΟΡΑΡΑΖΑ Παραμένει η στρατηγικού χαρακτήρα στήριξη της περιοχής των 780-800 μον ΣΕΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΘΕΩΡΗΣΕΤΕ ΚΑΛΟΠΡΟΕΡΕΤΑ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ Ο ΜΠΑΤΗΡΗΣ Ο ΛΟΥΚΑΣ

      Διαγραφή
    4. Παρέα με τον κ. hippy τον πίνουμε μαζί, ευτυχώς δεν ανοίχτηκα πάρα πολύ στη συγκεκριμένη μετοχή οπότε μπορώ να περιμένω για όταν επανέλθει. Πάντως θεωρώ πως η αυτού του ύψους η πτώση και στις 3 κατασκευαστικές δεν είναι δικαιολογημένη καθότι όλες τους έχουν κάνει σημαντικές κινήσεις εξωστρέφειας. Και ειδικά στην περίπτωση του Άβακα για τον οποίο πιστεύω ήταν ήδη πιο υποτιμημένος και πριν αρχίσουν τα τσάμικα στον ΓΔ. Τσπ, υγεία να έχουμε και υπομονή με τη συγκεκριμένη μετοχή.

      Διαγραφή
    5. Bonjour!

      Monsieur Chabo το ρεύμα όπως έχω γράψει το έδωσα με ζημιά όταν ακόμα έγραφε πάνω απο 8€.

      Εκανα επίσης μεγάλο λάθος που δεν ξεφορτώθηκα την ΕΘΝΙΚΗ στο πρόσφατο 2.39€ γιατί έβλεπα την δυσκολία υπέρβασης του 2.40€ και την διανομή που έγινε στο σημείο. Με το δάκτυλο στην σκανδάλη αυτή την εβδομάδα.

      Διαγραφή
    6. κυριε δαρειε η αποψη μου είναι επειδή οι ξενοι θεσμικοι επενδυτες κλεινουν τα βιβλια τους τελος νοεμβριου και οι τιμες τους.. αγορας ..στην ΕΤΕ... ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ.. ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ......ΘΑ ΤΗΝ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝΕ ΠΑΝΩ ... ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΗΖΩ ΕΝΑ ΒΑΡΕΛΙ ΚΡΑΣΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΘΗ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2,40 ΕΥΡΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ

      Διαγραφή
    7. Εχω σταθμίσει και αυτό το δεδομένο Monsieur Loukas όπως επίσης και το δεδομένο ότι τα ζόμπι θα προχωρήσουν σε ΑΜΚ το συντομότερο δυνατόν μην τους βρει κανα κακό με τον monsieur Alexis στην εξουσία.

      Διαγραφή
    8. Καλσπερίζω τον κύριο Δαρείο.Επειδή είμαι καινούργια στο ΧΑΑ θα ήθελα να σας ρωτήσω πως πιστεύεται πως θα κινηθούν οι τράπεζες σε ενδεχόμενες ΑΜΚ και ειδικά η ΕΤΕ μιας και διαβάζω σχεδόν παντού οτι είναι βεβαιες.Θέλω να πω οτι παίζει το σενάριο να γίνει ενα τράβηγμα πως τα επάνω για να μπούνε πιο πολλοί σε αυτές?Στη ΕΤΕ η τελευταία αύξηση αν θυμάμαι καλά έγινε στα 2.20.Ευχαριστώ

      Αικατερίνη

      Διαγραφή
    9. Madam Aikaterini bonjour!

      O MONSIEUR TAKIS έχει αναφερθεί εκτενώς στις ζομποτράπεζες. Εγώ είμαι παλαβός και ο τζόγος είναι στο αίμα μου. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των κινήσεων μου γνωρίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φάω μεγάλη σφαλιάρα απο την τοποθέτηση μου στην ΕΘΝΙΚΗ. Εγινε όμως με συγκεκριμένο τρόπο και το stop loss μου απλά θα εξαναμέσει μέρος των προηγούμενων κερδών που είχα απο παλαιότερη τοποθέτηση μου σε αυτή.

      Για έναν συνετό και νοικοκύρη επενδυτή δεν υπάρχει λογική για τοποθέτηση σε τραπεζικές μετοχές.

      Διαγραφή
    10. Εαν σας ενδιαφέρει μια τέτοια τοποθέτηση, θα σας προτίνω να διαβάσετε ΠΡΟΣΚΕΤΙΚΑ όλες τις αναρτήσεις του MONSIEUR TAKIS για δαύτες. Θα βγάλετε χρήσιμα συμπεράσματα για το πότε ΠΙΘΑΝΟΝ θα είναι καλές προς τοποθέτηση.

      Διαγραφή
    11. Ευχαριστώ πολυ κύριε ΔΑΡΕΙΕ για την απαντησή σας.Θα ανατρέξω και θα διαβάσω

      Αικατερίνη

      Διαγραφή
  13. Με βάζετε στον πειρασμό να κάνω πολιτικό σχόλιο ,κάτι που αποφεύγω γνωρίζοντας ότι σε αυτόν τον τόπο και σε αυτήν την εποχή η έκφραση «δημοκρατικό πολίτευμα» έχει για τους πολλούς αόριστο ορισμό που συνήθως είναι συνδεδεμένος με την προσωπική ευμάρεια του καθενός συμπατριώτη μας . Εδώ όμως είμαστε σοβαροί άνθρωποι που καταλαβαινόμαστε και συζητάμε χωρίς πάθος υποθέτω.
    Ο κύριος Ντίνος Κοτσολιούτσος, τακτικός αρθρογράφος στο Reporter.gr , μακράν απέχει
    να θεωρείται φιλοκυβερνητικός. Τα παλαιότερα κείμενα του εύκολα αποδεικνύουν τις
    θέσεις του.
    Διαβάστε αν θέλετε την σημερινή του συνεισφορά στην καλή ηλεκτρονική εφημερίδα.
    http://www.reporter.gr/Apopseis/Apo-thesews/Dino-Koutsolioutsos/item/249285-O-politikos-dichasmos-isodynamei-eniote-me-ethnikh-prodosia
    Καλησπέρα σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός φίλε Νίκο

      κάπου όμως συμφωνούν οι πολιτικαραίοι (κατά το αρουραίοι)

      http://www.iefimerida.gr/news/170833/%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE-%CE%AD%CE%B4%CF%89%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%BF%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-30000-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%AD%CF%89%CF%82-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%82-pdf

      Διαγραφή
    2. Πάντα εύστοχος φίλε Ηλία.
      Ο παππάς τα γένια του ευλογεί ,αυτοί όμως τα ευλογούν ανερυθρίαστα ,χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας .

      Διαγραφή
  14. Τι μου θυμίσατε κύριε Τάκη....
    Το πρώτο μου μουντιάλ.... Αξία μοναδική....
    Ξενοφών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ άσχημα μαντάτα, εάν ισχύσει τελικά, για τους κατέχοντες μικρομετόχους.........Κάτω από το €1, όπως είπε και ο κ. Τάκης........πολύ κάτω θα έλεγα. http://bankingnews.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/item/166758-%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%B5%CF%87-%E1%BC%80%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%AD%CF%83%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%87%CE%B1-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%86%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BE%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AC-%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε ανώνυμε, περιμένοντας και εγώ την γνώμη του κυρίου τάκη να πω πως η αίσθηση μου είναι ότι η είδηση μου φαίνεται λίγο μούφα. Δεν συμφέρει να προχωρήσεις τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες με κόστος κεφαλαίου 14% μιας και η απόδοση των ανανεώσιμων είναι μικρότερη από 14%. Οπότε δεν έχει και νόημα να πάει από τα 170 MW στα 260 MW και απλά κάθεσαι με αυτά που έχεις. Πάντως έστειλα και ενα μέιλ στην εταιρεία με λινκ του δημοσιεύματος.

      Διαγραφή
    2. Επίσης χοντρικά από ότι θυμάμαι το κόστος στις υφιστάμενες τραπεζικές χρηματοδοτήσεις είναι περίπου 7%. Δεν μπορώ να σκεφτώ για πιο λόγο πρέπει να τρέξει να τα αναχρηματοδοτήσει όλα αυτά με ένα ομολογιακό του 14%. Πάντως αν βγάλει τέτοιο ομολογιακό να μας το πει να χώσουμε τα λεφτά μας να εισπράττουμε ξεκούραστα :-).

      Διαγραφή
  16. H επενδυτική συμβουλή του πρώην διοικητή της Fed, Αlan Greenspan - Αγοράστε χρυσό! Μόλις χθες, Τετάρτη, ο πρώην διοικητής της Fed προειδοποίησε για τον κίνδυνο νέας, εκτεταμένης αναταραχής στις διεθνείς αγορές... http://bankingnews.gr/διεθνή/item/166748-h-επενδυτική-συμβουλή-του-πρώην-διοικητή-της-fed,-αlan-greenspan-αγοράστε-χρυσό.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  17. Last week I explained why I thought that the October 15 low ended the drop from the September high. Since then more evidence has developed to support this view.

    First all three of my favorite trend indicators (top three charts) have climbed back above their 50 day moving averages (green lines). As long as two of the three remain above their 50 day averages I think the move up from the October low will continue. Failing this, I think any drop from the high of the current rally will end visibly above the 200 day moving averages (red lines).

    The fourth chart down from the top shows the 10 day advancing issues oscillator. This indicator has recently climbed above the level it had reached in the early stage of the advance from the February 2014 low. I think this means that the recent October low is analogous to the low last February. If so the S&P should climb about 280 points above its October low. That was, the length of the February-September 2014 advance and if duplicated would put the S&P 500 at 2100.

    The bottom chart shows the 5 day moving average of the CBOE equity put-call ratio. At the October low this indicator showed more bearishness on the part of short term traders than it had during the previous two years. I think the current rally will continue until this indicator drops back to its June-July 2014 low point.

    Bottom line: the rally from the October low will last 4-6 months and bring the S&P 500 up to 2100.





    χχχχχχχμμμμμμμμμμμμ ο τρελλαρας ο Φυτειας απο το I LOVE AMERICA

    ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΛΑΝΤΙΣ

    συν επι πλην ΣΥΝ

    πλην επι συν ΣΥΝ


    μπλα μπλα μπλα .....ατελειωτο

    Τα νουμερα ταπαμε απο αρχαιοτατων χρονων .....

    ΑΝ πεσω οξω δε φταιω εγω ..


    Πεππα Γουρουνακι πι - πι -πι -πι 500


    2117


    2417

    2717 φεαρ βαλιουυυυυυυυυυυ

    3317 ΦΟΥΣΚΑ

    3617 Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ .......Το κοκκινελι ρεει αφθονο στους διαδρομους



    χχχχχμχμχμμ αμ γιατι ολα σε 17 μουσιε ????????

    χχχμχμχμχμχμχμ ξερω κι εγω ..... Αν ηξερα δεθαμουνα μονος !

    Στη χωρα μας μετα απο 67 εκ. Εργατοωρες μπλα..μπλα ..μπλα επιτελους τα προβληματα λυνονται

    Το ΦΑΑ-ΟΣ [ εξ ου Φ-Ραπεζιτης ] με 43 εταιριες πλεον και Μια και μιση ΦΡΑΠΕΖΑ στο ταμπλο σκιζει .....

    https://www.youtube.com/watch?v=pSujHbm-rG8

    και οι 43 ηταν ΥΠΕΡΟΧΟΙ

    Αυλαια ... Ευχαριστω πολυ που ανεχτηκατε τις μαλακιες μου επι μακρον...!
    Αμ δεν μπορουσατε κι αλλιως

    http://www.analyst.gr/2014/10/30/sygatikoi-sthn-trela/

    https://www.youtube.com/watch?v=j_u5NfDR7AA


    Υγιαινετε και Αγαλλιάσθε

    http://zeuxisblog46-zeuxis.blogspot.gr/2014/02/blog-post.html

    Salaam Alekoum

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παγκόσμιο Πάρτυ (βοηθούντος της BOJ) και στο ΧΑΑ χωσίματος και αποεπενδύσεων συνέχεια....

    VasilisG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποτε ο κ. Μ είχε βάλει το κουιζ ποιά αγορά θα γράψει νέα ψηλά .Η απάντηση δώθηκε με το πέρας των χρόνων .Ο αμερικάνος κόβοντας αβέρτα ντολάριος boostαρε τα πάντα και τώρα μαζεύει πίσω τις εταιρίες που είχαν διασκορπίσει για να ρίξει και την ανεργία του .Μετά απο μια δύσκολη οικονομική συγκυρία εκεί στο αμέρικα πλέον υπάρχουν τα φτηνά εργατικά χέρια που διψούν για δουλειά. Πολλοί φοβούνται το πέρας του QE ,αλλά άποψη μου είναι οτι η αγορά ΔΕΝ θα δαγκώσει το χέρι που την τάιζε τον δύσκολο καιρό. Δηλαδή μια πτώση τώρα στο αμερικα θα εξέθετε την fed .Αναταραχή δεν είναι απίθανο να υπάρξει και είναι μέσα στο πλαίσιο του παιχνιδιού αλλά νομίζω όσοι σορταρουν την παξ αμερικάνα θα καούν.Με το ανέβασμα του ντολάριος στις ισοτιμίες μέχρι αυτό να γίνει πρόβλημα για την πραγματική τους οικονομία και με τόσο ντολάριος που κυκλοφορεί θα έχουν "σκουπίσει " όλο τον πλανήτη.Αυτή η κατάσταση ίσως να προκαλεί το γύρισμα του "γρήγορου" και αεράτου χρήματος πίσω και να προκαλεί τις αναταράξεις που βλέπουμε σε μικρότερες αγορές όπως η δικιά μας.Το στοίχημα είναι εδώ που φεύγει το fast money να μπεί το fat money. Να προσελκύσουμε δηλαδή επενδυτές και επενδύσεις πιό στιβαρές και μακροπρόθεσμες.Εδώ βρίσκεται ακριβώς το δομικό πρόβλημα μας.Η δυσκολία να προσελκύσουμε επενδύσεις οι οποίες θα ανεβάσουν την εσωτερική κυκλοφορία χρήματος και με την θεωρία του ντόμινο θα ξεκολλήσουν ο κάρο απο την λάσπη.

      Διαγραφή
    2. Συνεχίζω.... Πολλοί θα πούν οτι το πρόβλημα μας είναι πολιτικό κτλ κτλ Εδώ θα διαφωνίσω κάθετα.Αλλωστε όπως έχω ξαναγράψει αν ήταν πολιτικό το πρόβλημα πώς πάνε και επενδύουν σε χώρες με χουτου και με τουτσι που μπορεί αύριο να στραβοξυπνήσει ο σαμάνος και να τα φέρει όλα τούμπα?? Το πρόβλημα εδώ είναι ξεκάθαρα θέμα παιδείας. Δύο ολόκληρες γενιές απο την μεταπολίτευση και μετά μεγάλωσαν με την νοοτροπία ο ολυμπιακός και το αιγάλεω να νικάν και οι άλλοι να πάνε να ....μπιπ. Μηδέν οργάνωση τάξη και πειθαρχία ακόμα και στα πιό βασικά πράγματα της ζωής. Λες και η γενιά του 74 και μετά έμεινε για πάντα παγωμένη στα χρόνια της γαλαρίας του όχλου και της σκανταλιάς . Εμείς να περνάμε καλά και έχει ο θεός για τους άλλους.Έτσι μεγάλωσαν και την επόμενη γενιά και όλοι αυτοί σήμερα είναι και λόγω ηλικίας αυτοί που παίρνουν όλες τις κρίσιμες αποφάσεις.Τρανό παράδειγμα τα πρόσφατα γεγονότα σε πανεπιστήμιο που μπούκαραν μέσα με το έτσι θέλω. Δεν θα σχολιάσω εγώ αν είχαν δίκαιο ή άδικο.Αλλά αυτό που κάνανε ήταν απλά τραγικό .
      Θέλουμε επενδύσεις λέμε συνέχεια ,μα πώς θα ρθεί κάποιος λογικός εδώ ?? Να κάνει τί?? Μόνο αλογομούρηδες και λαμόγια να τα βρούν με τους ντόπιους ομοειδείς τους.Εντάξει υπάρχουν εξαιρέσεις ,απλά το γράφω λίγο πιό έντονα. Όπως και να το πιάσουμε το θέμα όσα παραδείγματα και να φέρουμε θα καταλήξουμε οτι ο έλληνας δεν έχει την απαραίτητα παιδεία. Το άσχημο είναι οτι πλέον και πολλοί νέοι που ξεχωρίζουν φεύγουν για άλλες πολιτείες ελπίζωντας σε ένα καλύτερο αύριο.Το θέμα είναι τί κάνουμε εμείς που μένουμε πίσω.

      Διαγραφή
    3. Θα μου πείς τώρα ρε φίλε τι σχέση έχουν όλα αυτά με fed και χρηματιστήρια κτλ κτλ. Αν λοιπόν έβλεπες οτι το ευρώ θα έπρεπε να πέσει λόγω ανταγωνιστικότητας θα μπορούσες πχ να πάρεις ένα bet οτι με φτηνό ευρώ θα μαζεύεις τουρισμό εδώ απο όσους πληρώνονται σε δολάριο ,αλλά και απο όσους πληρώνονται και σε ευρώ και δεν θέλουν να πληρώσουν σε δολάριο.ΑΝ είχες παιδεία θα είχες έτοιμες και τις υποδομές -που μπορούσες- και νταγκα νταγκα θα έγραφες νέο ψηλό με αραιγ σήμερα (που όλοι το ρουφαν ...το αυγό τους) και θα είχες κλείσει και σεζόν απο τώρα.
      Αλλά εσύ κοιμάσε και ονειρεύσε πρώτη φορά αριστερά (λες και 30 χρόνια είχαμε ακροδεξιά εδώ) και επειδή είσαι πρώτος στις δημοσκοπήσεις θέλεις ντε και καλά να κάνουμε εκλογές στο ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΟ διάστημα .Επειδή λοιπόν φίλε μου δεν στα έχουν πεί όλα εκεί στα παραρτήματα που συχνάζεις πάρε να διαβάσεις και κάτι διαφορετικό ,να μην λές μετά οτι δεν ήξερες οτι και η "πρώτη" φορά είναι αρκετή.
      http://e-amyna.com/2014/10/31/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CF%86%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%85%CE%B5%CE%B8%CE%B1-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%AD%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%AD/

      Διαγραφή
    4. Προσωπικά περιμένω άλλη εξέλιξη μετά την ολοκλήρωση των QE κύριε Lorac. Φυσικά και η ολοκλήρωση τους θα παρουσιασθεί σαν επιτυχία, συνοδεύεται άλλωστε με σημαντική αύξηση του ΑΕΠ στις ΗΠΑ αλλά ως προς τις αγορές....

      ...το επόμενο βήμα είναι η σταδιακή αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ. Πιστεύω πως η έναρξη θα καθυστερήσει αρκετά, τουλάχιστον ένα 6μηνο. Συνεπώς υπάρχει χρόνος προετοιμασίας. Στα στοιχήματα δολλαρίου/ευρώ πιθανολογείται επιτόκιο ΗΠΑ ίσως και πάνω από 3,00% στο τέλος του 2016 (γι αυτό και η ενίσχυση του). Το βιβλίο λέει: "Επιτόκια και χρηματιστήρια δρόμοι αντίθετοι". Θ΄αλλάξει τώρα? Δύσκολο μου φαίνεται και σίγουρα δεν το ποντάρω. Το αυτό (και περισσότερο) με τα ομόλογα. Οτι ξέραμε την τελευταία 4ετία το ξεχνάμε. Αλλα νερά άλλη πλεύση. Είναι σχετικά πρώιμο, αλλά το να παρατηρούμε προσεκτικά, να διαβάζουμε τις δηλώσεις κριτικά και προετοιμαζόμαστε δεν βλάφτει.

      Ως προς τα πολιτικά. Δεν θα μείνω στις υπουργικές λαμακίες (λάθη ΕΝΦΙΑ, εσωτερικες δυσλειτουργίες ντινόπουλος vs μητσοτάκης κλπ) για τα οποία σίγουρα ΔΕΝ φταίει ο Αλέξης. Θα σταθώ στην ουσία. Στις δηλώσεις της τρόικας ότι αν δεν γίνουν οι διαρθρωτικές που έχουν συμφωνηθεί δεν επιστρέφουν. Επίσης δεν φταίει ο Αλέξης. Δυστυχώς. Διότι εάν ήταν θέμα μη επίδειξης ρεαλισμού της αριστεράς θα μπορούσαν ίσως οι κυβερνητικοί να το αναδείξουν στον κόσμο. Αλλά είναι θέμα ανικανότητος δικό τους. Αρνούνται να στεναχωρήσουν τα δικά τους βολεμένα παιδιά.



      Διαγραφή
  19. "ΕΠΕΝΔΥΣΗ": Η νέα οικονομική εφημερίδα Σάββατο, 1η Νοεμβρίου. Πρόκειται για μια δυναμική και συλλογική δημοσιογραφική προσπάθεια, Διευθυντής στην «Επένδυση» είναι ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΝΝΑ ΜΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ Κοτρώτσος Λαπαβίτσας Παναγιώτης Γεννηματάς ΚΛΠ http://www.dete.gr/articles/239926

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΩΣ ΤΟΝ ΦΥΛΑΝΕ[ΦΙΛΙΑ] ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΗ ΤΟΝ ΜΠΙΣΤΟΛΑ ΚΑΛΟΣΩΡΙΣΜΑΤΑ Παπανδρέου! (VIDEO) http://www.parapolitika.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κύριοι,έχω την αίσθηση οτι μετα το πέρας αυτής της δανειακής σύμβασης που ολοκληρώνεται σε 2 μήνες, η τρόικα τις επόμενες μέρες θα ζητήσει απο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την υπογραφή του για την προληπτική γραμμή πίστωσης και το αναγκαστικά νέο πρόγραμμα απο το 2015 και μετά.Ο Αλέξιος λοιπόν θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει και δεν μπορεί να "δουλεύει" εις το διηνεκές Ἑαυτούς καί ἀλλήλους!εάν αρνηθεί οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές!!!!!!!! ίσως και να κάνω λάθος και να ειναι ενα σενάριο επιστημονικής φαντασίας.......θα ήθελα και τις απόψεις φίλων του blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα υπολειπόμενα χρήματα είναι σχετικά λίγα κύριε Αρη, απ΄όσο ξέρω περίπου 7, 5 δις για φέτος και 16,5 δις συνολικά μέχρι τα μισά του 2016. Καμμιά σχέση με τα σχεδόν130 δις του Μαίου 2012 που οδήγησαν το Σαμαρά σε κωλοτούμπα.. Προσωπικά λόγω αυτού δεν βλέπω συμβιβασμό του Αλέξη (τουλάχιστον γραπτό-υπογραφή). Καλύτερα να είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα και μακάρι να μην έρθουν.

      Διαγραφή
    2. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ΣΥΡΙΖΑ δε σημαίνει (μόνο) Αλέξης, αλλά και συνιστώσες κλπ. Που σημαίνει πως ακόμα και αν ο Αλέξης θα ήθελε να βάλει νερό στο κρασί του, εσωκομματικά δεν έχει τα περιθώρια να το κάνει.

      Προσωπικά πιστεύω πως οι δανειστές θα ζητήσουν "υπογραφή" από τον Αλέξη και σε αντίθεση με ότι έγινε στο παρελθόν, αυτήν τη φορά θα επιμείνουν παρότι θα γνωρίζουν ότι ο Αλέξης θα αρνηθεί. Πιστεύω πως η άρνηση αυτή δε θα έρθει δίχως κόστος για τον ΣΥΡΙΖΑ καθότι πολλοί υποψήφιοι ψηφοφόροι του επιλέγουν ΣΥΡΙΖΑ μόνο και μόνο διότι έχουν σιχαθεί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ενδόμυχα δε φοβούνται τι μπορεί να σημανει ο ερχομός του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ερμηνεύω εγώ από το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει μεν πρώτος στις δημοσκοπήσεις, αλλά η πλειοψηφία εξακολουθεί να μη θέλει πρόωρες εκλογές. Διαβάζω σήμερα πως 23.5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν λάθος τις πρόωρες εκλογές! Είναι πρωτοφανές αυτό, το κόμμα που υποστηρίζεις να έχει τέτοια δυναμική και να μη θες να γίνουν εκλογές για να βγει και να δοκιμάσει να κάνει αυτά που υποστηρίζει. Ενδεχόμενη άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχθεί τις προτάσεις των δανειστών θα χτυπήσει κατευθείαν στους φόβους αυτού του κομματιού των ψηφοφόρων του και μόνο διαρροές μπορεί να προκαλέσει ειδικά από τη στιγμή που εν όψει εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ, περισσότερο από ποτέ, θα πρέπει να καταθέσει ρεαλιστική εναλλακτική. Οπότε ναι, θα γίνει ένα μίνι-ξεγύμνωμα αλλά το strip-show θα επέλθει μετεκλογικά.

      Διαγραφή
    3. Ο ΣΥΡΙΖΑ αν κυβερνήσει ποτέ σε 2 μήνες, άντε 6 το πολύ, θα έχει αυτοδιαλυθεί. Έτσι συμβαίνει με όλα τα συνονθυλεύματα. Εκτός αν αυτοπροσδιοριστεί εκ νέου και ξεκαθαρίσει τι είναι, τι πιστεύει και τι πολιτική πρεσβεύει.

      Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ η απειλή, αλλά η μετριότητα - ηλιθιότητα του νεοΈλλην.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη, νομίζω ότι ο Otto von Bismarck το έχει εκφράσει καλύτερα από όλους:
      "Όποιος δεν είναι σοσιαλιστής στα 19 του, δεν έχει καρδιά.
      Όποιος είναι ακόμα σοσιαλιστής στα 30 του, δεν έχει μυαλό".
      Ξενοφών

      ΥΓ. Η ΜΕΡΚΟ ετοιμάζεται για μερισματάρα. ΓΣ στις 21/11.

      Διαγραφή
    5. 0,65€ το μερισμα της ΜΕΡΚΟ!
      Άσχημα δεν το λες....
      Ξενοφών

      Διαγραφή

  22. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνισταμένη των (παραπλήσιων) συνιστωσών του. Σωστά.

    Η Ελιά τι είναι?

    Η ΝΔ τι είναι? Ο κ. Γεωργιάδης, ο κ. Σαμαράς, ο κ. Μειμαράκης, η κ. Μπακογιάννη ανήκαν στο ίδιο κόμμα ανέκαθεν? Δεν υπάρχουν εκεί ακραίοι δεξιοί (Μπραττάκος), φιλελεύθεροι, Καραμανλικοί, Μητσοτακικοί, Ανοιξιάτικοι κλπ κλπ?

    Το να έχει την δική του πολιτική προτίμηση είναι δικαίωμα του καθενός. Ας έχει ακόμα και τη δική του πολιτική αντίθεση. Να φορά όμως παρωπίδες γνησιότητας είναι εθελοτυφλία και δεν οδηγεί πουθενά. Εμποδίζει την κατανόηση του περιβάλλοντος. Σαν να λέμε μιά είναι η αληθινή θρησκεία...η ορθοδοξία (όχι ο χριστιανισμός).

    Το θέμα για μένα είναι η ουσία της πολιτικής. Η οποία κατά τη γνώμη μου είναι απελπιστικά ίδια.

    Λέει η κυβέρνηση:

    "Λύση-Κούρεμα κόκκινων δανείων"...στη συνέχεια εξυπηρέτηση (αν χρειαστεί-που θα χρειαστεί) με τον αναβαλλόμενο φόρο και τα 11,5 δις ευρώ του ΤΧΣ. Ποιος εξυπηρετείται? Οι τράπεζες και οι μέτοχοι τους. Ποιός πληρώνει το λογαριασμό? Οι φορολογούμενοι που βρέθηκαν να χρωστούν ενώ δεν όφειλαν.

    Λέει ο κ. Τσίπρας

    "Να διατεθούν τα 11,5 δις για να εξυπηρετηθούν τα κόκκινα δάνεια". Ποιος εξυπηρετείται? Οι τράπεζες και οι μέτοχοι τους που θα βάλουν το φρέσκο χρήμα στο ταμείο τους ενώ το θεωρούσαν χαμένο (θαλασσοδάνεια). Ποιός πληρώνει το λογαριασμό? Οι φορολογούμενοι που βρέθηκαν να χρωστούν ενώ δεν όφειλαν.

    Με τη δική μου λογική δεν υπάρχει διαφορά των δύο προτάσεων ως προς το αποτέλεσμα.

    Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ η απειλή, αλλά η μετριότητα - ηλιθιότητα του νεοΈλλην. Ομως μέσα σ΄αυτό, το νεοΈλλην, ανήκω κι εγώ. Και θα συνεχίσω να ανήκω όσο δεν το πολεμώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που καιρός για πολέμους κύριε Hippy. Καλή είναι η μάσα και η ξάπλα. Οι Έλληνες είναι χορτασμένοι.
      Για δε τα εργασιακά μας συμφέροντα μας δεν ανησυχώ καθόλου. Θα τα υπερασπιστεί ο Μητρόπουλος.

      Διαγραφή
    2. Μπα...υπάρχει καλύτερη ιδέα. Μεταγραφή Ντινόπουλου.

      http://www.ergasianet.gr/menu-epikairotita/menu-epik-koinonia/10465-diakanonismo-%C2%ABws-anergos%C2%BB-zhtei-o-ntinopoylos,-gia-ta-xreh-toy-ston-edoeap-%E2%80%93-ti-apanta-to-tameio

      Καλή τύχη κ. Τάκη. Θα χρειαστεί σίγουρα.

      Καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
    3. KYΡIE


      hippy ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ 2 ΚΟΚΙΝΕΛΙΑ ΓΙΑ ΣΑΣ ΟΙΝΟΠΩΛΕΙΟΝ Ο ΜΠΑΤΗΡΗΣ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΨΑΧΝΩ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΣΜΙΚΟ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΕΛΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΠΕΚΡΗΣ

      Διαγραφή
    4. Κύριε Hippy η καλή τύχη χρειάζεται στον κομουνισμό, ενώ το καλό γλύψιμο απαιτείται στην Ελλάδα. Όποιος είχε μπάρμπα στην Κορώνη την πέρναγε ωραία.
      Επειδή όμως ακόμη έχουμε καπιταλισμό - εμάς δεν μας χρειάζεται η καλή τύχη, αλλά το καλό μυαλό και η ευφυΐα.

      Οπότε όλους αυτούς, τους Ντινόπουλους και τους Μητρόπουλους, εμείς θα τους δώσουμε και τα κουκούτσια του ταραμά που τρώνε να μασήσουν.
      Αλίμονο στους βλάκες αυτής της χώρας. Σε αυτούς θα ευχόμουν καλή υπομονή και να είναι ανθεκτικά τα τσίγκινα σωβρακάκια που πρέπει απαραιτήτως να εφοδιαστούν.

      Διαγραφή
  23. ΔΑΣΚΑΛΕ ΔΙΚΑΙΩΝΕΣΕ 4 ΚΟΚΙΝΕΛΙΑ...[Δύο ατάκες του επίτιμου αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Παναγιώτη Γεννηματά προκάλεσαν αίσθηση στους επιχειρηματίες που προχθές παρακολούθησαν την ομιλία του σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Η πρώτη, ότι… «τίποτα δεν θα αλλάξει ακόμα και αν έρθει μια άλλη επόμενη κυβέρνηση». Και η δεύτερη, ότι είναι πλασματική η εικόνα της κερδοφορίας που εμφανίζουν οι τράπεζες. Και ότι για να ξανασταθεί η οικονομία, θα πρέπει να διαγράψει τουλάχιστον το 50% των επισφαλών δανείων. «Οι Αμερικάνοι το έκαναν όταν ξέσπασε η κρίση. Εμείς γιατί όχι;» αναρωτήθηκε ο κ. Γεννηματάς.http://www.dete.gr/articles/240224

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Λουκά,ο Παναγιώτης Γεννηματάς, τον οποίο είχα την τιμή να γνωρίσω και να ανταλάξουμε απόψεις,ειναι ενας άνθρωπος που έχει την εμπειρία και την ικανότητα να αναλύει θέματα που τα γνωρίζει πολύ καλά.Ξέρει τα ευρωπα'ι'κά θέματα σε βάθος,μπορει να σηκώσει το τηλέφωνο και να πάρει πρωθυπουργούς ευρωπα'ι'κων κρατών,εχει εξαιρετική αντίληψη της Ευρωπα'ι'κης οικονομίας,γνωρίζει ολο το Ελληνικο πολιτικο,οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον της Ελλάδας.Ιδρυτικό στέλεχος της Ν.Δ.Γνωρίζει απο παγκόσμια οικονομία και πως λειτουργούν οι Αγορές.Ελάχιστοι πολιτικοί στην Ελλάδα γνωρίζουν πώς λειτουργούν οι Αγορές.Οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν Χριστό!!!!!!!Ο Παναγιώτης Γεννηματάς είναι μια "όαση" μέσα στην πολιτική "έρημο" της Ελλάδας,νουνεχής και με υγιή οικονομική σκέψη.

      Διαγραφή
  24. Ξυπναει που λες το πρωι ο καρδιοχειρουργος και βλεπει το statement απο την ΑΧΕ. '.. πιστωτικο υπολοιπο λεει πεντε χιλιαρικα.. απο που ειναι αυτα ρωταει? μα απο το μερισμα του Αυγουστου του απαντανε. Μπααα πειραμε και απο δαυτο??? μονολογει με τον εαυτο του. Λες να τα σηκωσω να πληρωσω τον ΕΝΦΙΑ, τα τελη κυκλοφ. πουρχοντε η τη γκομενα που με κουραρει? αναρωτιεται προς ωρας.. Μπααα δεν γαμιεται καταληγει, σηκωνει το τηλ. και αγοραζει 4 χιλιαρικα απο τους 'πικραμμενους" με τα πεντακοσαρικα. Αλλωστε αυτη ειναι πιο πιστη και απο τη γυναικα και απο τη γκομενα.. True story

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Για MONSIEUR TAKIS.Ανάρτηση ώρα 11:45:

    http://postimg.org/image/a5tn1smq7/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχα!

      Τι παιδί και αυτό!

      MIND THE GAP!

      https://c1.staticflickr.com/1/20/71630428_639de020d8.jpg

      https://www.facebook.com/pages/MIND-THE-GAP-Hair-Design-Thessaloniki/250306421718676

      Διαγραφή
  26. γιατί επικρίνετε τον καπιταλιστή gap (δεν είμαι συνήγορος του απλά ερωτώ) εξάλου σε αυτο που γράφει δεν εχει και άδικο
    Τα κρατικόχαρτα έχουν τηνχειρότερη συμπεριφορά, συναγωνίζονται τις τράπεζες .
    Σαν εταιρίες είναι τζάμπα αλλά φοβάμαι ότι οι κλέφτες πάλι θα μας την κάνουν .
    Θα χαρίσουν το καλό κομάτι της ΔΕΗ, θα χαρίσουν στον Λάτση τα ΕΛΠΕ, θα πουλήσουν τον ΟΛΠ με το χρυσοφόρο συμβόλαιο στην ΚΟΣΚΟ κοκ
    Με την ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ μας έχουν ξευτιλίσει το χρηματιστήριο , ΔΕΗ, ΕΛΠΕ κλπ
    Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur αν μελετήσετε τα περισσότερα απο τα post του απο παλιά θα καταλάβετε το γιατί.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Μανώλη ο κύριος GAP και ο οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να γράφει ότι γουστάρει. Αλίμονο. Στην Ελλάδα βρισκόμαστε όπου η αμπελοφιλοσοφία είναι σαν μαρουλόφυλλα - γεμάτη η Ελλάδα. Οπότε μπορεί να λέει ότι θέλει. Γούστο του και καπέλο του.
      Ο κύριος GAP είναι ένας κλασσικός shorter. Στο DNA του ρέει Short και ανήκει στην κατηγορία των παικτών που βλέπουν πάντα και μόνο κάτω. Υπάρχει και η κατηγορία των παικτών που βλέπουν μόνο και πάντα πάνω. Λίγοι είναι αυτοί που βλέπουν άλλοτε πάνω και άλλοτε κάτω..

      Οπότε ο κύριος GAP μπορεί να γράφει ότι θέλει. Ουδείς θα τον ενοχλήσει απο αυτό το Ιστολόγιο. Εγώ όμως θα ασχολούμαι μαζί του όταν θα μιλάει δια ΔΡΑΧΜΕΣ και θα μας λέει ότι τάχα μου η επιστροφή στη δραχμή θα επιλύσει τα προβλήματα της χώρας και όταν επιλεκτικά ξεχνάει τις αποτυχίες του στη ΜΙΓ. Την έφαγε άσχημα εκεί χάμω. Τώρα επειδή είμαστε στην Ελλάδα, γεμάτη Ελληναράδες, τον κόβω να λέει ότι έκανε Trade και στο τέλος κέρδισε.

      Τέλος πάντων ας γράφει ότι θέλει. Μόνο που επειδή είναι είρωνας και περιπαικτικός τότε όταν γράφει κάτι και τύχει να το διαβάσω και είμαι αντίθετος τότε θα είμαι δύο φορές είρωνας απέναντι του.
      Όπως έκανα με την ΜΙΓ δηλαδή που μας έγραφε ότι είναι τσάμπα και κελεπούρι.

      Διαγραφή
  27. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ζήτηση για τα νέα iPhone6
    α ρε ελληναράδες φραπές ,καφετέρια και iphone
    μετα σου φταει ο γιωργος που είπε λεφτα υπάρχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Συνοψίζοντας:Δεδομένων των εντάσεων με τους Τούρκους, την αποσύνθεση της πολιτικής και την επικείμενη επίσκεψη της τρόϊκας η εικόνα δεν είναι καθόλου άσχημη. Θα έλεγε κανείς ότι παραείναι καλή για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

    Όμως οι αριθμοί λένε άνοδο προς την περιοχή των 1000-1050 μον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΩ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΙΔΕΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΘΗ Ο ΤΥΧΕΡΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΜΕ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 36000 ΕΥΡΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΑΚΕΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΙΤΙ -ΜΑΓΕΙΡΑΣ- ΦΙΛΙΠΙΝΕΖΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Προς MONSIEUR TAKIS:

    Κακώς ασχολείστε με το τι έγραψε στο Capital ο κύριος με το ψευδώνυμο BIGFATHER. Είναι γνωστός για τις εντελώς άστοχες προβλέψεις του οι οποίες πάνε μακρυά στο παρελθόν. Αρκεί κάποιος να διαβάσει όλα τα post του ΕΙΔΙΚΑ της Εθνικής Τράπεζας. Μην μπαίνετε σε διάλογο με τέτοιου είδους τύπους. Και εκεί υπάρχουν πολλοί τέτοιοι ΔΗΘΕΝ γνώστες που πετάνε την π@π@ρι@ τους σχεδόν σε καθημερινή βάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ασχολούμαι με αυτόν τον κύριο κύριε Δαρείε. Ασχολούμαι με οοοοοολους τους υπόλοιπους που πρέπει να μάθουν να διαβάζουν και να ξεχωρίζουν το ωραίο, απο την μπακατέλα.
      Πριν 2 χρόνια, ίσως και παραπάνω, προσπαθούσε να με πείσει κάποιος ότι η Euromadica είναι μορφονιά και πολύφερνη νύφη.
      Εγώ του έδειχνα πόσο μπακατέλα είναι και πόσο άσχημη. Του ανέλυα την τιμή στόχο μου που ήταν όχι μηδέν, αλλά πολύυυυυ κάτω απο το μηδέν.
      Και το βόιδι μου έλεγε για τα ακίνητα που έχει η Euromedica και για τα σημεία φιλέτα. Μιλάμε για μεγάλο βόιδι ο άνθρωπος. Σήμερα ο ίδιος κλαίει και οδύρεται. Βέβαια μπροστά μου δεν τολμάει να πει τίποτα - αλλά γνωρίζω ότι κατηγορεί την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και όχι την βοιδοκεφάλα του, διότι ο συγκεκριμένος γνώριζε. Αλλά όταν του τα ανέλυα κορόιδευε.

      Διαγραφή
    2. Μα θα φαλιρίσει η Euromedica??? Μου έλεγε.
      Μα είναι ήδη φαλιμέντο του έλεγα. Τίποτα το βόιδι - έλεγε τα δικά του.

      Τώρα όλοι αυτοί Λιακουνάκιδες, Κουρίδες, Τεγοπουλέοι και κάθε μπαταχτσής περιμένουν την ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ.
      Αχ, βρε καημένε Σόλωνα. Αν ήξερες τι είδους ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ λένε οι ΝεοΕλληναράδες ότι θα κάνουν, δεν θα έκανες ποτέ τη δική σου ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ.

      Διαγραφή
  31. Εκλεισα την θέση μου στην ΕΘΝΙΚΗ (αγορασμένη στο 2.02€) στο 2.03€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπέρα σας...με τη θέση σας στον Άνεμο, μετά και το σημερινό +10%, τι στρατηγική θα ακολουθήσετε;;;

      Διαγραφή
    2. Εχω γράψει monsieur ότι αυτή είναι ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗ επένδυση και όχι τζόγος. Να είναι καλά ο MONSIEUR TAKIS που τα έγραψα κατα γράμμα απο πολυυυυυυυ υψηλότερα επίπεδα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΚΟΥΡΟΥΔΙΑ αλλά του ΑΡΧΙΓΚΟΥΡΟΥ MONSIEUR TAKIS. Εκεί αξίζουν ΟΛΑ τα εύσημα.

      Και όσο βρίσκω κάτω απο 1€ θα τσιμπάω.

      Διαγραφή
    3. Εμένα μου αρέσει πολύ η REDS την οποία και κατέχω μετά απο μαραθώνιο αγορών. Και εκεί όσο βρίσκω κάτω απο 0.50€ θα συνεχίσω να αγοράζω τώρα που ξεφορτώθηκα τον τζόγο της ΕΘΝΙΚΗΣ.

      Διαγραφή
    4. Όταν μεγάλοι παίκτες αποφασίζουν να μπουν σε ένα χαρτί τότε η πρώτη σκούπα τους δεν συνεπάγεται ότι είναι και ο πάτος του χαρτιού. Κατόπιν ακολουθούν και χαμηλότεροι πάτοι όπου βγάζουν όλους εκτός χαρτιού.
      Θεωρώ δεδομένο ότι το χαρτί θα δει και χαμηλότερα από τα 0,98-0,99 που μόλις τα ακούμπησε εκτινάχθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο.

      Διαγραφή
    5. ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΙΜΗ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΑΤΕ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΘΑ ΧΤΙΖΑΤΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΕΣΕΙΣ ΟΣΟ ΘΑ ΕΠΕΦΤΕ ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΧΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΙΝΟΠΩΛΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

      Διαγραφή
    6. Οι πρώτες τοποθετήσεις κύριε Λουκά με το 1/4 των χρημάτων που προορίζονται για την συγκεκριμένη μετοχή έπρεπε ήδη να είχαν γίνει στα 0,99 με 1 ευρώ.

      Διαγραφή
    7. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΑΣΚΑΛΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΠΕΡΑΣΕ ΣΦΥΡΙΞΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ.......... ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΑΙΝΟ.......... ΕΑΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ...........ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΖΑΚ ΠΟΤ

      Διαγραφή
  32. Προς MONSIEUR TAKIS:

    Η λύση στο να εμφανίζονται ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ σχόλια σε κάθε σας post (και να μην περιοριζόμαστε στα 200 και κάθε τρεις και λίγο να πρέπει να κάνετε νέες αναρτήσεις):

    http://www.stramaxon.com/2012/03/show-more-than-200-comments-on-blogger.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σωστός ο MONSIEUR!!!!!

    Αμεση ανταπόκριησ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν μπορούμε να απαντήσουμε ακριβώς κάτω απο την ερώτηση - post κάποιου αλλά δεν πειράζει. Επίσης όποιος θέλει στην αρχική σελίδα στο τέλος της κάθε ανάρτησης γράφει "σχόλια". Πατάς τον αριθμό και σε βγάζει στην σελίδα όπου υπάρχει ο σχολιασμός των αναγνωστών με την επιλογή πάνω πάνω της Εμφάνισης/απόκρυψης αρχικής ανάρτησης αν θέλει κάποιος να ανατρέξει εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι όντως μεγάλο πρόβλημα, να μην μπορούμε να απαντήσουμε ή να συνεχίσουμε το σχολιασμό κάποιου αναγνώστη ακριβώς κάτω απο το σχόλιο του.

      Προτείνω να το αφήσω όπως ήταν καi στα 200 σχόλια να μπαίνει φραγή

      Διαγραφή
    2. MONSIEUR συνήθως απαντάμε κάπως έτσι:

      @Τάκης Μορφονιός4 Νοεμβρίου 2014 - 9:51 μ.μ.

      Θέμα συνήθειας είναι. Αλλά εσείς είστε το αφεντικό. Αν σας βολεύει όπως ήταν είμαστε οκ.

      Διαγραφή
  35. http://www.capital.gr/Articles.asp?id=2148879

    Με βάση την έκθεση αποτίμησης της Deloitte Business Solutions Χατζηπαύλου Σοφιανός & Καμπάνης Α.Ε η κεντρική αποτίμηση της ΕΛΒΑΛ σύμφωνα με τα μοντέλα προεξόφλησης μελλοντικών ταμειακών ροών (ελήφθη υπόψη σε πόστο 60%) και χρηματιστηριακής αξίας (40%) προσδιορίστηκε στα 512 εκατ. ευρώ και της ΕΤΕΜ στα 20,6 εκατ. ευρώ.
    512 εκ.ευρ.????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ να καταλάβω προς τι η απορία. Και πολλά αποτίμησαν το ζόμπι ΕΤΕΜ. κανονικά είναι ΜΗΔΕΝ η Ετέμ - αλλά η μαμά πάει να σώσει την θυγατέρα και έτσι αποτιμούν ότι κάτι αξίζει η ΕΤΕΜ.

      ΕΛΒΑΛ ένας ογκόλιθος. Το μεγάλο αρνητικό = ανήκει στον όμιλο Στασινό. Αν ήταν ωραία και ανεξάρτητη θα κένταγε η μετοχή στο ταμπλό και δεν θα ξεφτιλιζόταν στα 1,21 που παίζει για την ώρα.
      Στις δυσκολότερες ώρες της Ελληνικής οικονομίας η ΕΛΒΑΛ δεν έχει καταλάβει τίποτα.
      Στα 0,8 με 1,2 προσφέρεται ως δώρο.

      Διαγραφή
    2. μα για την ελβαλ το ανεφερα κ.Τάκη

      Διαγραφή
    3. Και οι βλακοΈλληνες αγοράζουν ζομποτράπεζες και ΜΙΓ Μην χάσουν τα κελεπούρια.
      Παλιότερα αγόραζαν Μαίλλιδες, Νηρέες και Λαναράδες.
      Ναι, ναι. Η Επιτροπή κεφαλαιαγορά φταίει. χαχαχα

      Διαγραφή
  36. http://www.bankwars.gr/2014/11/%CE%9A%CE%A5%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A3-%CE%94%CE%B5%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA/

    Πολύ κακό νέο και τώρα εξηγούνται πολλά (μετοχικά μιλώντας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κυριε Τακη το σχολιο σας για ομιλο Περιστερη παρακαλω!
    δεν ξερω αν ειναι απλα εμμονη ή πεποιθηση.. αλλα εχω πεσει με τα μουτρα, κυριως στην κορη.2 μουαγιεν ηδη με μο λιγο πανω απτο 3αρι, τρωω τα νυχια μου για την ωρα αλλα μυαλο δεν λεω να βαλω..

    Σ'ευχαριστω!!Μανωλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνετε λάθος κύριε Μανώλη που ξεκινήσατε να χτίζετε θέσεις στην Τενέργα στα 3 ευρώ - σε μια τιμή όσα είναι και τα ίδια κεφάλαια της. Τι φοβάστε??? Μην σας φύγει η μετοχή πάνω και να πάει που?????? Στα 4 ευρώ?? Έ ώρα της καλή - σύντομα θα ξαναγυρίσει στα 3. Ακόμη ο κλάδος έχει προβλήματα και πρέπει να επιλυθούν, πριν γίνει hot. Άρα δεν βρίσκω κανένα λόγο γιατί θα πρέπει να αγοράζω ενεργειακή όσα είναι τα ίδια κεφάλαια της.

      Εγώ το πρώτο ανάχωμα θα το έστηνα στο 2,2 με σκοπό στο 3,1 να τους δίνω μερικά από όσα έχω πάρει στο 2,2 (μέχρι να γίνει Hot ο κλάδος και να φύγει η μετοχή προς τα 12. Δεν μιλάω για τώρα, αλλά κάπου στο μέλλον) .
      Τελικό ανάχωμα στο 1/3 των ιδίων δηλαδή κάπου στο 1 ευρώ.

      Όταν ηρεμήσουν τα πράγματα (όχι τώρα κάπου στο μέλλον) και αρχίζουν να επιλύονται ενεργειακά προβλήματα και η χώρα πάρει ανάσες απο την ύφεση τότε η μετοχή θα μπαλαντζάρει όχι στα 3 αλλά στα 6 ευρώ.

      Διαγραφή
    2. ΔΑΣΚΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΗΜΑΣΤΕ ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΕΣ ΑΧΧΧΧΧΧ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΙΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΧΑ ΟΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΠΙΑΣΩ ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ ΘΑ ΓΕΜΙΣΩ ΤΙΣ ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ ΣΩΒΡΑΚΑ ΚΑΙ ΤΙ ΣΩΒΡΑΚΑ ΧΡΥΣΑ ΧΡΥΣΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΠΛΑΚΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΑΚΙΕΣ Κοντά σε χαμηλό 4,5 ετών ο χρυσός, βουτιά 4% το ασήμιhttp://www.capital.gr/Markets.asp?id=2148992

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστω πολυ κυριε Τακη! η βιαστικη ανοδος στα 4,80 με ιντριγκαρε για να πω την αληθεια..λιγο το γρηγορο κερδος αλλο τοσο οι τιμες στοχου που την απογειωναν, ε δεν θελει και πολυ.μπηκε το μικροβιο μεσα μου!
      τες πα, το χαρτι το πιστευω και δεν εχω σκοπο να βιαστω.. 3ο μουαγιεν εαν και εφοσον πλησιον στα ιστορικα χαμηλα της πλεον.οσο βλεπω και οι εκ των εσω να την αγοραζουν με ζηλο στις τιμες που βρισκομαστε ειναι δειγμα καλο θεωρω.
      κατι ακομα που ξεχασα να ρωτησω.
      αν θελατε να διαθεσετε ενα χ κεφαλαιο στα χαρτια του ομιλου..τι ποσοστο θα επαιρνε το καθενα??
      Μανωλης

      Διαγραφή
    4. ''Ακόμη ο κλάδος έχει προβλήματα και πρέπει να επιλυθούν, πριν γίνει hot. Άρα δεν βρίσκω κανένα λόγο γιατί θα πρέπει να αγοράζω ενεργειακή όσα είναι τα ίδια κεφάλαια της''.

      Ποια προβλήματα εννοειτε κε Μορφονιε? Παντως τη τελευταια 2ετια εχει διπλασιασει τα λειτουργικα της αποτελεσματα και υπερτριπλασιασει τις επενδυσεις σε αιολικα παρκα.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Μανώλη εδώ και περισσότερα απο 2 χρόνια δηλώνω ότι δεν βάζω ούτε μισό ευρώ σε Ελληνική κατασκευαστική εταιρία. Άρα δεν υπάρχει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για εμένα.

      Κύριε Διόσκουρε δεν μιλώ ειδικά για την ΤΕΝΕΡΓΑ, αλλά γενικότερα για τον ενεργειακό κλάδο στην Ελλάδα, όπου ουδείς γνωρίζει σε τι καθεστώς επενδύουν στα ενεργειακά οι επενδυτές και τα ενεργειακά έργα είναι όλα κολλημένα.
      Η Τενέργα πάει πολύ καλύτερα διότι έχει αναπτυχθεί, μέσω μιας σειράς Αιολικών πάρκων, εκτός Ελλάδος.

      Διαγραφή
  38. Ευχαριστω πολυ κυριε Τακη! η βιαστικη ανοδος στα 4,80 με ιντριγκαρε για να πω την αληθεια..λιγο το γρηγορο κερδος αλλο τοσο οι τιμες στοχου που την απογειωναν, ε δεν θελει και πολυ.μπηκε το μικροβιο μεσα μου!
    τες πα, το χαρτι το πιστευω και δεν εχω σκοπο να βιαστω.. 3ο μουαγιεν εαν και εφοσον πλησιον στα ιστορικα χαμηλα της πλεον.οσο βλεπω και οι εκ των εσω να την αγοραζουν με ζηλο στις τιμες που βρισκομαστε ειναι δειγμα καλο θεωρω.
    κατι ακομα που ξεχασα να ρωτησω.
    αν θελατε να διαθεσετε ενα χ κεφαλαιο στα χαρτια του ομιλου..τι ποσοστο θα επαιρνε το καθενα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. http://newpost.gr/post/396683/tet-a-tet-samara-giannas-aggelopoyloy

    Επίσης άλλο ένα ΔΥΝΑΤΟ όνομα που θα παιξει είναι του ΤΑΣΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ με ερρίσματα ειδικά στους αριστερούς (ανεξάρτητους Πασόκους και Δημαρίτες) και Σημιτικούς (με ότι αυτό συνεπάγεται και με τις ευλογίες της Γερμανίας). Ο μόνος που το 2001 προσπάθησε να κάνει κάτι σωστό για το ασφαλιστικό αλλά την έφαγε απο τους συνδικαλιστές.

    Γεννήθηκε το 1944 στην Αθήνα και αποφοίτησε απο την Γερμανική Σχολή Αθηνών. Σπούδασε Νομική και Οικονομικές-Πολιτικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ στη συνέχεια απέκτησε διδακτορικό στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (1974).

    Διετέλεσε σύμβουλος στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και σε διάφορες άλλες επιχειρήσεις. Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του ΟΟΣΑ (1993-2000) και Οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού στο διάστημα 1994-2000. Υπήρξε Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (2000-2001), Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών (2001-2004) και Υπουργός Εξωτερικών (2004). Είναι καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Το Δεκέμβριο του 2009 παραιτήθηκε από μέλος του ΔΣ του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη για να αναλάβει Πρόεδρος του ΔΣ στα Ελληνικά Πετρέλαια. Στις 11 Νοεμβρίου 2011 ανέλαβε υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. KYΡΙΕ ΔΑΡΕΙΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΗΣΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΓΑΤΟΝΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΩΡΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΗΣΑΣΤΕ ΕΥΦΥΗΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ---ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΤΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟς Π Δ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ ΔΕΝΗ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ .....ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΕΛΙΚΑ ..........ΤΥΧΑΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΕΓΩ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΚΕΡΔΙΣΩ ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ

      Διαγραφή
    2. Η Αγγελοπούλου είναι απίθανο να προταθεί.

      Από εκεί και πέρα, αν από την ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών αφαιρεθούν αυτοί που έχουν δηλώσει ότι δεν ψηφίζουν κανένα πρόσωπο γιατί θέλουν εκλογές, είναι προφανές πως πρέπει να επιχειρηθεί διάβρωση είτε της ΔΗΜΑΡ ή των ΑΝΕΛ προκειμένου να βρεθούν οι απαραίτητοι ψήφοι (εκτός και αν βγαλουν εκτός νόμου τη ΧΑ, όλα να τα περιμένουμε). Με δεδομένο πως η ΔΗΜΑΡ είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος προβάλει σαν δημοσκοπικό φαβορί και προσφέρει μία καλή διέξοδο για συνέχιση της βουλευτικής καριέρας στα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, πιο προφανής στόχος είναι οι ΑΝΕΛ που είναι ξεκρέμαστοι και ασθμαίνοντας μόλις πιάνουν το 3%. Συνεπώς πιστεύω πως το προταθέν πρόσωπο έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να προέρχεται από το χώρο της δεξιάς.

      Διαγραφή
  40. ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΙΤ ΑΥΤΟ mitarola.blogspot.gr ΤΥΧΑΙΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΕΙΧΑ ΒΡΗ ΤΥΧΑΙΑ ΤΟ ΣΑΙΤ artaxia.blogspot.gr/ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕ ΤΟ ΣΑΙΤ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΩ ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΚΙΡΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΕ ΠΡΟΣΛΑΒΗ Η ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΑ Tο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=631053

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Κύριε Τάκη, η δικαίωση σας ακόμη μία φορά:
    http://www.reporter.gr/Eidhseis/Oikonomia/item/249859-Oyte-ena-eyrw-gia-thn-EBZ
    Τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. MONSIEUR NIKOS σωστός οπως ΠΑΝΤΑ MONSIEUR TAKIS αλλά ο μόνος που ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να ομιλεί είναι ο Δοντας.

      Ας κοιτάξει το χάλι το δικό του και μετά βλέπουμε.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Νίκο προτείνω να την χαρίσουν σε αυτή την κυρία

      http://iskra.gr//index.php?option=com_content&view=article&id=15644:amanatidou&catid=58:oikonomiki-politiki&Itemid=182

      για να παίζει τον επιχειρηματία και να κάνει αναλύσεις.
      Μα είναι δυνατόν ένας απόφοιτος Λυκείου να προσπαθεί να κάνει οικονομικές αναλύσεις???

      Και το βιογραφικό της κυρίας
      http://www.eklogika.gr/page/Vouli/amanatidou

      Αλήθεια Έλληνες απο τέτοιους περιμένετε να σωθείτε. όσο καλή θέληση και αν έχουν είναι μέτριοι και δεν έχουν τεχνογνωσία.

      Διαγραφή
  43. Καλημέρα σε όλους!

    Ξέρει κανείς για ποιά μιλάνε?

    Μέσα στους επόμενους μήνες (αν όχι εβδομάδες) ολοκληρώνεται η αποχώρηση εισηγμένης από την Ελλάδα και το Χ.Α….
    http://greekfinanceforum.com/hunter.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο το link .... η οποία μάλιστα (αυτή τη στιγμή) συμμετέχει στον FTSE 25 Δηλαδή σε άλλη δεν θα συμμετέχει??

      Διαγραφή
  44. παρακολουθώ ορισμένες μετοχές εδώ και αρκετό χρόνο πχ βιοκαρπετ και δρομέα.Στον δρομέα δεν θα αναφερθώ γιατί εχουν γραφεί αρκετά σε αυτό το ιστολόγιο.Το χαρακτηριστικό αυτών των μετοχών που έχω βάλει για παρακολουθηση είναι οτι διαπραγματεύονται σε τιμές δείκτη 450 μονάδων .
    η βιοκαρπετ πχ εχει φτασει 0.20 λεπτά,είναι μιά μετοχή με 48% εξαγωγικό χαρακτήρα ,απο τον μαρτιο απέκτησε market maker ,και δεν φαίνεται να συμβαίνει κάτι που να οδηγεί την μετοχη σε χαμηλα δεκαετίας.εκτός και δεν το ξερω εγώ.Θα μου πείς ποιός αγοράζει χαλιά τώρα με τετοια κρίση,εχει βεβαια και την exalco.Καποιος σε αλλο ιστολόγιο γραφει οι τράπεζες ξεπουλανε οσο -οσο πολλες μικρες μετοχές απο μη εξυπηρετόυμενα κοκκινα μετοχοδάνια που η ΕΚΤ αναγκάζει τις τράπεζες να το πράξουν ????
    Μανώλης Νο 1 (οχι ο συνονόματος που αγοράζει γεκ τερνα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΕΥΧΥΘΗΤΕ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΥΧΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΜΠΑΝΤΗΡΗΣ ΘΑ ΓΙΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΧΑΧΑΧΑ http://bankingnews.gr/οικονομία/item/167636-πάτρα,-κρήτη-και-δωδεκάνησα-ξεχωρίζουν-στο-κυνήγι-του-τζόκερ-–-ουρές-στα-πρακτορεία-για-την-συμπλήρωση-του-τυχερού-δελτίου….html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Τζόκερ: Νεαρός έπαιξε 3.000 ευρώ γιατί είδε τους τυχερούς αριθμούς στον ύπνο του

    Πηγή: Τζόκερ: Νεαρός έπαιξε 3.000 ευρώ γιατί είδε τους τυχερούς αριθμούς στον ύπνο του | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/177115#ixzz3IIaANaoJ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος πούλησε την εταιρεία S&B στον γαλλικό κολοσσό Imerys για 525 εκατ. ευρώ

    Πηγή: Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος πούλησε την εταιρεία S&B στον γαλλικό κολοσσό Imerys για 525 εκατ. ευρώ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/177125#ixzz3IIb0ztXY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καλησπέρα σας. Εκείνο το φως το ηλεκτρικό απο τα 5,60 και κάτι του έκλεισα το τριφασικό και άφησα μονοφασικό. Απο τις 2 αυτές φάσεις την μία την ηλεκτρόλυσα σε αλουμίνιο .Εκεί στοπ 5,50 και στόχος το 6 και κάτι
    Στο αλφα κοιταζόμαστε χαχα Αντε μας έφαγε ο πειραυλος ξυπνάτε!!

    κ. Τάκη εκεί στα εσώρουχα (ή σώβρακα ότι προτιμάτε) μάλλον δεν άρεσε η πώληση ή πιστεύουν οτι το χρήμα δεν θα επενδυθεί όπως πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλησπέρα σε όλους!
    Απο το αρθρο του euro2day "Σε ...επενδυτικη διαιτα οι Ελληνες..",
    ενα πολυ ενδιαφερον στοιχειο που προκυπτει απο επισημα στατιστικα ειναι
    οτι ενω το 2007 οι ελληνες ιδιωτες αποταμιευαν 13,7 δις , το 2013 υπηρξαν ΕΚΡΟΕΣ 11,2 δις.
    Ωστοσο για τις επιχειρησεις (και εδω ειναι το point) το 2007 αποταμιευαν 16 δις, ενω το 2013 32,3 δις!
    Δηλαδη οι επιχειρησεις μεσα στη κριση αυξανουν κατα πολυ καθε χρονο την αποταμιευση τους.
    Τα συμπερασματα δικα σας για το που ειναι ικανο να παει το χρηματιστηριο long term, αν εχουμε ενα σταθερο πολιτικο περιβαλλον χωρις εκπληξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Πιο συγκεκριμένα, η Goldman Sachs μείωσε την τιμή στόχο στα 0,70 ευρώ για την Alpha Bank, από 0,82 ευρώ προηγουμένως, στα 2,55 ευρώ για την Εθνική, από 3,15 ευρώ προηγουμένως, στα 1,40 ευρώ για την Πειραιώς, από 1,70 ευρώ προηγουμένως, και στα 0,32 ευρώ για την Eurobank, από 0,38 ευρώ προηγουμένως.bankingnews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Bonsoir!

    Αυτο που δεν μας είπε ο Πρόεδρος της ΕΘΝΙΚΗΣ είναι ότι ο αναβαλλόμενος φόρος που αναγνωρίστηκε στον ισολογισμο για το 9μηνο είναι ύψους 1 Δισεκατομμυρίου 169 εκατομμυριών ευρώ περίπου.

    Επομένως μάντολες τα αποτελέσματα και όλη αυτή η συνεντευξη του.

    http://postimg.org/image/idk8b9g0b/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΟ [ΛΕΓΑΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ] ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑΚΙ ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΤΡΙΣΕΓΟΝΑ ΣΑΣ [ΛΕΓΑΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ] ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ=




    Θέσεις στα παράγωγα….



    Πάντως κρατάμε ότι γενικά κατά τις τελευταίες ημέρες, αρκετές από τις πάρα πολλές θέσεις «short» που είχαν ανοίξει στο Χ.Α. το προηγούμενο χρονικό διάστημα και κατά τη διάρκεια του sell - off έχουν κλείσει. Και μπορεί αυτό σίγουρα να μη σημαίνει ότι η αγορά θα ανέβει, εντούτοις φαίνεται ότι τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας η πιθανότητα ενός νέου "sell – off" περιορίζεται. Φυσικά οι θέσεις στα παράγωγα είναι για να ανοίγουν και να κλείνουν οποιαδήποτε στιγμή, κάτι το οποίο σημαίνει ότι τα όποια συμπεράσματα απαιτούν προσοχή.







    ΕΥΔΑΠ



    Πολύ ενδιαφέρουσα είναι βραχυπρόθεσμα η τεχνική εικόνα της ΕΥΔΑΠ, με τα βλέμματα μετά την τελευταία αντίδραση να στρέφονται στις καθοριστικές αντιστάσεις στα επίπεδα των 6,30 - 6,40 ευρώ (κλείσιμο χθες 6,34 ευρώ, +1,28%), υψηλότερα των οποίων θα πρέπει να επιστρέψει η μετοχή για να ηρεμήσει η τεχνική εικόνα (θα μπορούσαμε σε αυτήν την περίπτωση να έχουμε μια κίνηση μέχρι τα επίπεδα των 7,50 - 7,60 ευρώ, επόμενες πολύ ισχυρές αντιστάσεις). Σε διαφορετική περίπτωση, θα μιλούσαμε απλά και μόνο για μια τεχνική αντίδραση που ολοκληρώθηκε μετά το πρόσφατο “sell – off”, με μεγάλο κίνδυνο νέων προβλημάτων ακόμη και μέχρι τα επίπεδα των 4,75 – 4,85 ευρώ (καθοριστική μακροπρόθεσμη ζώνη).











    Τιτάνας Στα 19,24 ευρώ έκλεισε χθες η μετοχή του Τιτάνα (+1,80%), με το στοίχημα να είναι διπλό και συγκεκριμένα, η παραμονή υψηλότερα των 18,70 – 18,80 ευρώ (σημαντική μακροπρόθεσμη ζώνη) και εν συνεχεία η πειστική διάσπαση των 19,40 – 19,50 ευρώ, όπου υπάρχει σειρά πολύ ισχυρών αντιστάσεων. Σημειώνεται ότι μια τέτοια κίνηση θα ήταν ένα μεγάλο βήμα για τη βελτίωση της τεχνικής εικόνας, με επόμενο στόχο σε αυτήν την περίπτωση τα επίπεδα των 20,50 - 20,70 ευρώ. Από την άλλη πλευρά, επιστροφή χαμηλότερα των 18,70 – 18,80 ευρώ, θα επανέφερε τη μιζέρια με κίνδυνο μιας πτώσης ακόμη και μέχρι τα επίπεδα των 15 ευρώ στα 14,10 – 14,30 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τιτάνας απο ακριβός εως πανάκριβος.
      ΕΥΔΑΠ εταιρίων δημοσίων συμφερόντων άρα μπορντέλο και έχουμε και ΣΥΡΙΖΑ απο πίσω.

      Δεν βρίσκω τίποτα το ενδιαφέρον.

      Διαγραφή
  53. Καλημέρα στον Μορφονιό,στον Δαρείο,στον Χίππυ,στον Μανώλη απο την Κρήτη,στον Πέτρο,στον ΝίκοΤ,στον Νέμο,στον Λοράκ και φυσικά στο αλάνι απ'τα ψηλά αλώνια τον Λουκά Μπαντήρη.
    Σιγά μην φοβηθούν απ΄τα άπειρα Συριζόπουλα και δεν έρθουν να πάρουν τον ΑΔΗΔΜΕ, και ο ποδηλάτης φώναζε ότι ξεπουλούσαν τον ΟΤΕ στα 27 e και θα τον κρατικοποιούσε όταν ...θα πιλωτάριζε αυτός
    http://www.capital.gr/Articles.asp?id=2151145
    Αλλάχτε τα όλα ,Αιντεεεε.
    .https://www.youtube.com/watch?v=bS-l3DTIGAI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΥΡΙΕ


      Chabo ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΑΣΑ ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΜΠΑΝΤΗΡΗΣ ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΒΓΑΛΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΔΑ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ... ΜΕΤΑ.. ΠΙΑΣΗΜΑΤΑ ΤΗΣ... ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΕΒΑΣΗ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ .... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΑΣΚΑΛΕ

      Διαγραφή
    2. ΚΥΡΙΕ


      Chabo ΕΑΝ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΜΕ 3000 ΕΥΡΟ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΓΙΑ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥΚΕΤ ΓΙΑ ΤΑΥΛΑΝΔΕΖΙΚΟ ΜΑΣΣΑΖ ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΑΡΙΔΕΣ ΩΚΕΑΝΟΥ ΞΕΝΑΓΟΣ ΣΟΥ ΕΓΩ.. ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΡΩΓΩΝΤΑΙ ΦΡΕΣΚΑ .... ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ........... ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ...ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Fiat χαρτονομίσματα .............

      Διαγραφή
    3. Φιλαράκι μέχρι να παντελονιάσουμε κέρδη ας αρκεστούμε στο οφθαλμόλουτρο γιατί το πουκέτ τα βρίσκω το βλέπω με μακαρόνι..
      blob:https%3A//www.youtube.com/e9913884-36c5-485c-9ac2-3b4cbe34d9d4

      Διαγραφή
    4. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ- ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ -ΚΥΡΙΕ Chabo ΕΠΑΙΞΑ 404 2/Χ 405 1/Χ 406 2/1 407 2/Χ ΟΛΑ ΗΜΙΧΡΟΝΑ ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑ 1,2,3,4, ΚΟΣΤΟΣ4,50 ΕΥΡΟ ΚΕΡΔΟΣ 19.772,70 ΕΥΡΟ ΑΝ ΤΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΕΦΥΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥΚΕΤ -ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΡΙΕ Chabo ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ

      Διαγραφή
  54. Στημένος στο 1.83€ με 50 χιλιάρικα πάλι στην ΕΘΝΙΚΗ μπας και βγει ο τζόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτελέστηκε η εντολή στο σύνολο της.

      Monsieur Loukas ισχύουν όσα έχω γράψει για την τοποθέτηση στην τελευταία κίνηση μου στην ΕΘΝΙΚΗ (αυτή που δεν βγήκε και πουλήθηκαν ίσα βάρκα ίσα νερά).

      Διαγραφή
    2. Επιθυμητός στόχος εξόδου το 2.35€.

      Διαγραφή
    3. ΚΥΡΙΕ ΔΑΡΕΙΕ ΕΥΧΩΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΣΤΕΦΘΗ ΑΠΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΦΟΥ ΠΕΡΝΕΤΕ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΔΩΡΟ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΟΥΚΕΤ

      Διαγραφή
  55. KYΡΙΕ ΔΑΡΕΙΕ ΗΣΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΘΑΡΑΛΛΕΟΣ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ- ΣΚΛΗΡΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΕΓΩ ΣΑΣ ΘΑΥΜΑΖΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΡάπανOS Τόνισε ακόμη ότι η Alpha Bank θα χρησιμοποιήσει το όφελος από την αναγνώριση του αναβαλλόμενου φόρου μόνο εάν υπάρξουν ζημιές..." ΠΑΡΑΝΟΙΑ: Η μαγική εικόνα που θα διαστρέφει την πραγματικότητα και θα εξαφανίζει τις ζημιές των Τραπεζών στηρίζεται σε εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου που είναι ήδη χρεωκοπημένος και ζημιογόνος.

    Είναι γραμμένο στη Βίβλο: τυφλός οδηγεί τυφλό, πέφτουν και οι δύο μαζί στον γκρεμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Προεξοφλείται το πολιτικό τέλος της κυβέρνησης και εκλογές τον Μάρτιο με αγορά στις 600-550 μον και ομόλογα στο 9%-10% Οι 600 με 550 μονάδες θα είναι το fair value του ελληνικού χρηματιστηρίου αν η Ελλάδα διαφανεί…εκεί περί τον Φεβρουάριο ότι θα οδηγηθεί σε εκλογές. Ένα σενάριο καταστροφής, θα σας παρουσιάσουμε, το οποίο αρχίζει να αναδεικνύεται σε βασικό σενάριο για την πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς και των ομολόγων στην Ελλάδα. Πέτρος Λεωτσάκος Δημοσιογράφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι κλασσικές μπουρδοατάκες του ανεξάρτητου δημοσιογράφου που την φθήνια την βλέπει μόνο αν πιάνει στο στόμα του το Βγενόπουλο και τη ΜΙΓ , το Σάλλα και παλαιότερα τον Λαυρεντιάδη.

      Διαγραφή
  58. Ένα σχόλιο για τράπεζες που αναβαθμίζονται σε σκέτο τράπεζες απο ζομποτράπεζες,

    Μην βιάζεστε για τοποθετήσεις και μην δίνετε τη χαρά σε κάτι χασούρια σόρτιδες σαν αυτά που γράφουν στους καπιταλιστές, ότι τάχα μου είναι μάγκες. Άσχετοι είναι και θα φάνε το ξεβράκωμα που τους χρειάζεται.
    Ακόμη δεν είναι ευκαιρίες οι τράπεζες (που δεν είναι πλέον ζομποτράπεζες). Εξακολουθούν να παίρνουν μεγάλες επισφάλεις. Η Αλφα απομείωσε 800 εκατ στο 9μηνο και η ΕΥΡΩΒ 1,5 δις. Οι απομειώσεις παίζουν πλέον στο 12% και 15% αντίστοιχα. Θα φτάσουν στο 20% οι απομειώσεις χορηγήσεων - μόνο που δεν πρόκειται για ζημιές, αλλά για σβήσιμο κακών δανείων που θα μειώνουν τα ίδια κεφάλαια.
    Οι τράπεζες έχουν σταθεροποιηθεί και είναι πλέον κερδοφόρες με μικρότερα όμως ίδια κεφάλαια απο αυτά που φαίνονται.

    Λίγη υπομονή και μη δίνετε χαρά στους άμπαλους φιταουλέους σορτιδες. Θα τους σαρώσουμε ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ.
    Καθίστε να πέσει και η φάπα του ΣΥΡΙΖΑ (όταν και αν έρθει) στον χαζολαό, να γίνει και άλλη μια ΑΜΚ εντός του 2015 και η ώρα πλησιάζει.

    Άσχετο!!!!!!!!!!
    Όταν λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα χαρίσει δάνεια - εννοεί ότι θα διαγράψει απο τους ισολογισμούς των τραπεζών τα απομειωμένα δάνεια. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό ή βλάκας είναι ή βαλτός.
    Η ΕΥΡΩΒ έχει απομειωμένα δάνεια 9,1 δις και η ΑΛΦΑ 6,6 δις ευρώ.
    Θα έρθει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ και θα σβήσει 15 δις απο δάνεια απο αυτές τις 2 τραπεζες - θα βολέψει και μερικούς δικούς του και οι υπόλοιποι στον Καιάδα. Μετά θα λέμε για ρύθμιση κόκκινων δανείων και μπούρδες κατσαρές.
    Αυτή θα είναι η ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ του σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΑΣΚΑΛΕ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΕΑΝ Η ΠΤΩΣΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗ

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη σχετικά με το συριζα δεν είμαι σίγουρος ότι ξέρουν και οι ίδιοι τι ακριβώς θέλουν να κάνουν. Χαρακτηριστική δήλωση Μηλιού

      "Όσο δεν δίνονται οι δόσεις απλώς δεν θα αποπληρώνονται τα ομόλογα που λήγουν"

      http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=4671187

      Όσο βλάκας και να είναι αποκλείεται να μην καταλαβαίνει ότι οι τράπεζες είναι αυτομάτως εκτός ευρώ αν γίνει κάτι τέτοιο αφού μεγάλα κομμάτια του ενεργητικού τους είναι πλέον χαρτί τουαλέτας ως εγγύηση. Εκτός αν τα πήραν νύχτα τα διπλώματα και όντως πιστεύει αυτά που λέει.

      astalavista

      Διαγραφή

    3. Πραγματικά με τέτοιους τύπους δύσκολο να δει ξέφωτο η χώρα.

      Ακόμα ποιό βλάκας ο Μπαλάφας (ή πιλάφας). Και τέτοιο ύφος, τόσο τουπέ, τόση αλαζονεία. Προσωπικά θεωρώ τις αναταράξεις δεδομένες, κάθε σκεπτόμενος νοικοκύρης οφείλει να λάβει τα μέτρα του.

      http://antilogos-gr.blogspot.com/2014/09/video.html

      Διαγραφή
    4. Κύριοι ασταλαβιστά και hippy η πραγματικότητα είναι ότι είναι μέτριοι όπως και η πλειοψηφία των Ελλήνων και η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι ---> μυρίστηκαν εξουσία και μπουρδολουγούν ασύστολα με ένα και μόνο σκοπό, να καταλάβουν την εξουσία και να τους γράψει και αυτούς η Ιστορία ως πρωθυπουργούς της Ελλάδος. Δεν βλέπω τίποτα περισσότερα απο προσωπικό συμφέρον και αυτοπροβολή. Το τι θα κάνει η Ελλάδα και οι νοικοκυρέοι πολίτες δεν τους ενδιαφέρει. Τους ενδιαφέρει η καρέκλα. Βέβαια ο κάθε ΜπαλαφοΜηλιός μπορεί να λέει ότι θέλει καθότι είναι ο τροχός της αμάξης, αλλά εγώ θα συμβούλευα τον Αλέξη ως οδηγό της αμάξης να προσέξει πολύυυυυ με το τι θα κάνει, καθώς αυτός είναι ο οδηγός της αμάξης και αυτούνού το κεφάλι δεν θα είναι στο απυρόβλητο

      Διαγραφή
  59. Καλησπέρα κύριε Τάκη . Θέλει θάρρος να τις αναβαθμίσετε τέτοιες μέρες! Ήθελα να σας ρωτήσω για το αναβαλλόμενο και την μετατροπή του σε κεφάλαιο για την τράπεζα .Φαίνεται οτι λογιστικά αυτό μαζί με την θετική διαφορά έσοδα-έξοδα συντηρεί μέχρι τώρα την ικανότητα τους να διατηρούν στεθερά υψηλές προβλέψεις ανα τρίμηνο.Θα ισχύει και τα επόμενα χρόνια αυτό ή ήταν απαξ ?? Επίσης σταθερά έχετε αναφέρει το 20% Ηθελα να σας ρωτήσω αν μια τράπεζα έχει πχ 33% μη εξυπηρετούμενα πόσα απο αυτά είναι λογικό να σβήσει? Πιό συγκεκριμένα όλα?(33%) τα μισά ? την διαφορά δάνειο μείον εμπράγματες εγγυήσεις??

    και κάτι ακόμα σχετικό και με τα περί Υγεία. Αν η ετε τελικά πουλήσει την φινας σε ποσοστό κάτω απο αυτό που μπορεί να την ενοποιεί ολικά ή ολόκληρη κιόλας τότε θα πρέπει να σβήσει και την τυχόν υπεραξία απο την αγορά που είχε κάνει απο το ενεργητικό της?? Γενικά αυτή υπεραξία σβήνεται οριστικά απο μια λογιστική κατάσταση? Ευχαριστώ και ως ανταπόδωση αν και πράσινος νομίζω το ματσάκι ο παοκ το έχει εξασφαλίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε lorac δεν τις αναβαθμίζω - αλλά πλέον έχω πάψει να τις υποβαθμίζω. Εξακολουθούν να είναι ακριβές, ίσως η ΕΥΡΩΒ να είναι περίπτωση που κάποιος μπορεί να σκεφτεί τοποθετήσεις, αλλά όχι ακόμη για έναν Τάκαρο.
      Επαναλαμβάνω δεν τις αναβαθμίζω τις τράπεζες - αλλά ξέρω τι διαβάζω και τι βλέπω. Δεν είμαι γραφικός σαν τον κύριο Gap, ας πούμε, που γυρνάει γύρω γύρω και το μόνο που βλέπει είναι γραμμές και δραχμές και σορτάρει ότι κινείται. Εγώ ξέρω τι βλέπω και μπορώ να το ερμηνεύω. Όπως για παράδειγμα τις ωραίες εποχές που ο κύριος Gap ερχόταν στο marketozone και μου έγραφε τα μιζεριακά του για τον ΟΤΕ και τις πωλήσεις του δορυφόρου και τα ξεπουλήματα των θυγατρικών του και σκεφτόταν σορταρίσματα στα 7, στα 8 και στα 10 ευρώ.
      Μόνο εγώ του έλεγα κόντρα σε όλους ότι δεν ξέρει τι βλέπει και ότι ο ΟΤΕ του 2012 δεν έχει καμιά σχέση με το μπορντέλο το 2007 και του έδινα τιμή στόχο τα 12.

      Επιστρέφω στο θέμα μας και σε αυτά που ρωτάτε κύριε Lorac.
      1) Γενικά δεν μας ενδιαφέρει πόσα ίδια κεφάλαια έχει μια εταιρία, αν έχει υπεραξίες ή όχι. Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι χαμηλές υποχρεώσεις, γερό ταμείο και οι ταμειακές ροές να ρέουν χρήμα που θα προκύπτει απο κέρδη που θα γεμίζουν τα ταμεία της εταιρίας. όσα περισσότερα κέρδη έχει η εταιρία τόσο μεγαλύτερη αξία και τόσο περισσότερο θα αξίζουν οι θυγατρικές που θα παράγουν τα κέρδη.

      2) Το Μητέρα είναι μια θυγατρική του ΥΓΕΙΑ που παράγει μόνο ζημιές, έχει αυξημένες υποχρεώσεις και βρίσκεται υπο κατάρρευση. Άρα το σωστό είναι για έναν νοικοκύρη να αφαιρεί τις υπεραξίες της εξαγοράς του. Αυτό πρέπει να κάνουμε στο ΥΓΕΙΑ. Να αφαιρέσουμε όλες τις υπεραξίες και τα άυλα.
      Τα άυλα του ΥΓΕΙΑ είναι οι υπεραξίες που προέκυψαν με την εξαγορά του Μητέρα που δόθηκαν μετοχές ΥΓΕΙΑ. Έδωσαν μετοχές του ΥΓΕΙΑ στους ιατρούς του Μητέρα και αυτή όλη η υπεραξία που προέκυψε την βάπτισαν Σχέσεις με πελάτες και Άδειες και τα έβαλαν στο κονδύλι άυλα.

      3) Αν τώρα το ΥΓΕΙΑ πουλούσε το Μητέρα σε τιμή χαμηλότερα απο τα ίδια κεφάλαια του Μητέρα, τότε αυτομάτως θα έσβηναν απο τα ενοποιημένα αποτελέσματα οι υπεραξίες και τα άυλα που αφορούν το Μητέρα, το ανάλογο θα συνέβαινε και στη μητρική μόνο που εκεί κοιτάμε στο κόστος κτήσης της θυγατρικής, για να δούμε πόσες ζημιές (ή κέρδη) θα γράψει η μητρική.

      4) Αν η ΕΤΕ πουλήσει μέρος της Finans μπορεί να την ενοποιεί αν ισχύουν κάποιες προϋποθέσεις, όπως αν ασκεί διοίκηση η ΕΤΕ. Αν είναι υποχρεωτικό να μην ην ενοποιεί τότε θα σβηστούν όλες οι υπεραξίες και θα φαίνεται ένα κονδύλι στο ενεργητικό όπου απλώς θα αναγράφεται η καθαρή θέση της Finanw.

      5) Tο ότι μια τράπεζα φτάσει τις επισφάλειες της στο 20% δεν σημαίνει αυτομάτως ότι τα άλλα δάνεια της τρέχουν κανονικά. Απλώς εγώ θεωρώ ότι το 20% επισφάλειες θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο και κατόπιν να αποσβένουν δάνεια με λογικούς ρυθμούς, όπως έκαναν πριν το 2008.
      Γενικά κύριε Lorac να κρατάτε αρχείο πόσες επισφάλειες παίρνουν, σε ετήσια βάση, απο το 2006 και κατόπιν και είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβετε πότε ξεκίνησε το πρόβλημα και πότε φτάνουμε στην επίλυση του.

      Πάντως κύρις lorac ρωτάτε τόσα πολλά και τόσο εξειδικευμένα που για το καθένα να απαντήσω χρειάζομαι να γράψω και απο ένα βιβλίο.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Lorac
      ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός με δίχως γκανιότα : 1,85 - 3,75 - 5,1
      Όποιος παίζει 1,85 σε τέτοια παιχνίδια είναι για φυλακή κύριε Lorac.
      ή το αφήνω το παιχνίδι στην τύχη του ή κοιτάζω προς τα δεξιά.
      Το 2 στο 5,1 και το 2 Draw no bet στο 3,05

      Διαγραφή
    3. Για Ελλάδα. Αντί λοιπόν για τον 1 στο 1,85 (και με δίχως γκανιότα το 1,85) του ΠΑΟΚ προτείνω το 1 του Πανιώνιος - Καλλονή στο 2,25.

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν χρειάζεται να γράφετε βιβλίο πάντως και 2 λόγια αρκετά είναι . Το 1,85 μπορεί να είναι και καλό ανάλογα το σύστημα του καθενός αν εξελιχθεί και σε βεβαιότητα χεχε. Συμπληρώνοντας στο (5) ναι όντως έχω το e-κιτάπι μου με νούμερα απο 2005
      και στο (1) συμφωνώ απόλυτα αν μιλάμε για εταιρία ,απλά για τράπεζα κοιτάω και τα κεφάλαια λόγω κορε τιερ βασιλειών και άλλων στρεςς-ογών καταστάσεων. Πάντως κ.Τάκη αν ρωτάμε πολλά και κουράζετε τα δάκτυλα στις απαντήσεις γιατί δεν αντιστρέφετε την διαδικασία να ρωτήσετε κάτι εσείς και να ξαπλάρετε για 200 σχόλια να χαζεύετε τις απαντήσεις των άλλων??

      Διαγραφή
    5. Κύριε Lorac κου-κου. ΠΑΟΚ - ΠΑΟ 1-2 και όλοι έπαιζαν ΠΑΟΚ στο 1,75 και κάτω.

      Παρί Σ.Ζ. - Μαρσέιγ με δίχως γκανιότα : 1.68 - 4.15 - 5.95
      Όποιος παίζει 1,68 σε τέτοια παιχνίδια είναι για φυλακή ή το αφήνω το παιχνίδι στην τύχη του ή κοιτάζω προς τα δεξιά.
      Το 2 στο 5,95 και το 2 Draw no bet στο 4

      Ένα ωραίο διπλάκι που χρυσοπλήρωσε σήμερα ήταν το διπλό της Μπράν μέσα στην έδρα της Σόγκνταλ. Το 2 Draw no bet έπαιζε στο 4,75 με 5
      Το αποτέλεσμα ήταν 0-2.

      Διαγραφή
    6. Χα χαχα τους στείλαμε όλους κουβά!! Αλλά κάναμε ότι μπορούσαμε η μισή ομάδα έξω ήταν ,αλλά ο παοκ δεν μπορούσε με τίποτα να βρεί πλεκτό απόψε.Τα σπόρια απόψε ήταν μοιρασμένα θαύμα θαύμα!!
      5,1 έδινε το διπλό ?? Δηλαδή με 10ευρώ έβγαζες 1 φρεντο και 200μιγες εε.Πάντως και οι πάνθηρες ζαλίστηκαν απο το ούζο πλωμαρίου απόψε.

      Διαγραφή
    7. Διόρθωση ....Το 2πλό της Βίκινγκ και όχι της Μπράν

      Διαγραφή
    8. "el loco" vs Αστέρων Κ Τάκη.....
      Ματσάρα.... Ελπίζω να το βλέπετε!!!

      Διαγραφή
    9. Bonjour!

      Εγώ έχω ως αρχή πάντα όταν ο Παναθηναϊκος παίζει εκτός έδρας (πρωτάθλημα η Ευρώπη) και δίνει πάνω απο 4 απόδοση να τον παίζω διπλό. Χθες λόγω υποχρεώσεων το 2ήμερο δεν είχα πρόσβαση στα 5άρια που έδινε ο Stoiximan...

      Διαγραφή
  60. Για κάποιο περίεργο λόγο όταν ξόδευα τα μετρημένα ρευστά μου και αγόραζα σε συνθήκες ξεπουλήματος όπως η χθεσινή, αισθανόμουν κάπως ηρωικά. Δεν ψάρωσα, δεν κότεψα, αντιστάθηκα, άντεξα, έκανα το σωστό. Αγόρασα. Είναι όμως έτσι? Με άλλα λόγια:

    Γιατί να αγοράσω τις 910 μονάδες?

    Αρκετοί θαμώνες σ΄αυτό το στέκι συνήθιζαν να χρησιμοποιούν τον όρο ζόμπι όταν αναφέρονταν στις τράπεζες. Όσον αφορά το ΧΑΑ νομίζω το βρυκόλακες τους ταιριάζει καλύτερα. Ηπιαν το αίμα του ΓΔ όσο είχαν υψηλές τιμές και μεγάλη συμμετοχή σ΄αυτόν, τον έφτασαν μέχρι τις 475 μονάδες στις επαναληπτικές εκλογές του 2012. Εξαχνώθηκαν μαζί με τα κεφάλαια μικρών (αλλά και μεγαλύτερων) επενδυτών, βγήκαν εκτός, ανέπνευσε το μαγαζί σπάζοντας δυνατά το 1000ρικο με ΜΠΕΛΑ, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ κλπ. Εκαναν ΑΜΚ ξαναμπήκαν στους δείκτες και μία από τα ίδια. Βρυκόλακες κανονικοί. Σήμερα ακόμα και με τη βούλα του δημοσίου.

    Διάβαζα τις προάλλες για τα ομολογικά δάνεια της ΑΛΦΑ συνολικού ύψους λίγο πάνω από 8 δις με εγγύηση ελλ. δημοσίου. Παρόμοια δάνεια έχουν κι οι υπόλοιπες. Τα τελευταία χρόνια και κυρίως μετά την κατάργηση του ELA με την ανοχή (ή σωστότερα τη συνενοχή) της ΕΚΤ έχουν αρχίσει μια νέα φάμπρικα χρηματοδότησης στα όρια της νομιμότητας (ή της παρανομίας). Εκδίδουν δικά τους εταιρικά ομόλογα, με τεράστια επιτόκια έως και 11,5%, τα εγγυάται το (αφερέγγυο) ελληνικό δημόσιο και τα δίνουν στην ΕΚΤ για χρηματοδότηση περίπου στο 40% της αξίας τους. Το τεράστιο επιτόκιο δεν τις πειράζει καθώς πχ ΑΛΦΑ πληρώνει-ΑΛΦΑ εισπράττει. Ωστόσο η ΕΚΤ έχει εξαντλήσει το όριο της ανοχής της στα μαιμουδένια ομόλογα στα σημερινά επίπεδα. Συνεπώς εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα τραπεζικής συρίκνωσης.

    Γιατί όλη αυτή η διαδικασία της περίεργης χρηματοδότησης? Δεν υπάρχει ενδιαφέρον αγοραστών για κανονικά senior ομόλογα? Δεν επιστρέφουν οι καταθέσεις απ΄το εξωτερικό? Δεν υπάρχει ανάπτυξη που θα αυξήσει τις εγχώριες καταθέσεις? Φαντάζομαι όλα αυτά (αν και το τελευταίο δίμηνο μετά από πολύ πολύ καιρό καταγράφηκε περίπου 1,5 δις αύξηση).

    Ενα πρώτο συμπέρασμα. Το κρατικό τραπεζικό σύστημα δεν περπατάει. Κατά τη γνώμη μου μικρή σημασία έχουν τα Tier 1, 2 stress test κλπ. Δεν αφήνεται να λειτουργήσει σωστά απ΄το κράτος προστάτη των δανειοληπτών (με τα χρήματων των άλλων). Δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά όταν οι διοικήσεις τρέμουν να ρυθμίσουν ένα δάνειο μήπως και κατηγορηθούν για απιστία. Φοβάμαι πως τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα υπάρχει συνέχεια, δεν βλέπω τριγύρω στην κυβέρνηση τον Ηρακλή που θα καθαρίσει τον κόπρο των δανείων.

    Κι αν γίνουν εκλογές τον Μάρτη κι έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ? Άλλοι μιλούν χαιρέκακα για τις υποσχέσεις-αλογόμυγες που εξήγγειλαν και θα κληθούν ν΄αντιμετωπίσουν, άλλοι για κωλοτούμπες. Ομως ως προς τα κρατικά μαγαζιά, τράπεζες και εισηγμένες εταιρείες κοινής ωφέλειας τι θα γίνει? Ναρκοπέδιο. Κι όσο αυτές πέφτουν παρασύροντας το ΓΔ οι υπόλοιπες, οι καλές ας πούμε, δεν θα παρασυρθούν στην κοκκινίλα?

    Μακάρι να κάνω λάθος αλλά μ΄αυτά και μ΄αυτά προσωπικά δεν βρίσκω λόγο ν΄αγοράσω τις 910 μονάδες. Αν είχα μετοχική θέση ΔΕΝ θα έσπευδα να την ρευστοποιήσω αλλά ούτε και θα ψώνιζα επενδυτικά. Με κίνδυνο να γίνω μονότονος ξαναλέω το ίδιο. Κλείνω τ΄αυτιά στις σειρήνες, σφίγγω τα μετρητά. Δεν χτιζω θέση. Περιμένω σωστότερο timing. Τότε. Τούτες οι μέρες προσφέρονται μόνο για γρήγορη ξεπέτα με αυστηρό stop loss αν μπω σε λάθος στιγμή ή μετοχή. Οσο έχω ρευστό κρατώ την τύχη μου στα χέρια μου.

    Ολα τα προαναφερόμενα αναιρούνται φυσικά εάν εμφανισθεί και προχωρήσει γρήγορα (εντός Νοεμβρίου) μια γενναία ρύθμιση των θαλασσοδανείων. Κατά προτίμηση να έχει υπαγορευτεί από την τρόικα (για να είναι αποτελεσματική και σχετικά δίκαια, να μην χωρίσει δηλαδή τους δανειολήπτες σε ημετέρους κι υπόλοιπους) ...ή αν αλλάξουν τα προγνωστικά υπέρ της εκλογής ΠτΔ. Μακάρι να γίνει κι ας αγοράσω ακριβώτερα. Κωλοτούμπα? Οχι βέβαια. Αλλα νερά άλλη πλεύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλά άρθρα σχετικά με τα ομολογιακά δάνεια των συστημικών. Ποστάρω δυο ενδεικτικά αν και δεν αξίζουν τον κόπο ανάγνωσης. Παπαριές λένε. Αν όμως αυτοί οι παπάρες έρθουν στα πράγματα? "Κράτα Χίππη νά΄χεις" παραφράζοντας τη λαική ρήση.

      http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archives/38523

      http://www.logiosermis.net/2014/08/1600000000-alpha-bank.html#.VF5W18mtaeY )

      Διαγραφή
    2. Ασχετο με το θέμα...συνειρμός με τους βρυκόλακες

      Χθες 8 Νοέμβρη είχε τα γενέθλια του ο Παττακός....102 χρονών έγινε ο βρυκόλακας...καλά λένε κακό βαμπιρ ψόφο δεν έχει.

      Διαγραφή
    3. Κ. Hippy καλημέρα σας . Στον firefox κάντε αναζήτηση "vampire+patakos" μην ξεχάσετε το "συν" και αφου βγάλει τα αποτελέσματα στον ιστό διαλέξτε "εικόνες" και δείτε πρώτο πρώτο το αρχέγονο vampire χεχε.

      Διαγραφή
  61. Αναμένεται περαιτέρω κάθοδος προς την στρατηγική στήριξη των 800-780 μοναδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. ΚΥΡΙΕ Γουορεν Μπαφος ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΕΝΑ ΚΟΚΚΙΝΕΛΙ ΓΙΑ ΣΑΣ Αβραμόπουλος: Γιατί όχι κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ; -Ο λαός αποφασίζει

    Πηγή: Αβραμόπουλος: Γιατί όχι κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ; -Ο λαός αποφασίζει | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/177529#ixzz3IafoLbcQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Στα άκρα η Αγκυρα: Παραδόθηκαν στο τουρκικό ναυτικό κανόνες εμπλοκής στην περιοχή της ΑΟΖ

    ΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΟΥΚΟΙ-- Πηγή: Στα άκρα η Αγκυρα: Παραδόθηκαν στο τουρκικό ναυτικό κανόνες εμπλοκής στην περιοχή της ΑΟΖ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/177597/sta-akra-i-agkyra-paradothikan-sto-toyrkiko-naytiko-kanones-emplokis-stin-periohi-tis#ixzz3IbBZXsQC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ΑΥΡΙΟ ΠΡΩΙ ΠΑΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΜΙΑ ΣΑΚΕΝΝΑ ΑΛΕΥΡΙ -ΦΑΣΟΥΛΕΣ - ΡΕΒΗΘΕΣ - ΦΑΚΕΣ- ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ- ΛΑΔΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΟΡΟΝΕΙΚΟ- ΚΑΙ ΣΟΔΕΣ- ΣΑΡΙΖΑ ΓΙΑ ΧΩΝΕΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ενδιαφέρον άρθρο σε σχέση με την εκλογή του ΠτΔ:
    http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1272732/kyvernhsh-syriza-to-tefteri-gia-th-mahh-gia-toys.html

    Ουσιαστικά συνοψίζει όλα αυτά που έχουν γραφτεί κατά καιρούς στο μπλογκ. Μπορεί να μην είναι το πιθανότερο σενάριο, αλλά εφόσον η συγκυβέρνηση μπορέσει να κλείσει τα ανοιχτά θέματα με έναν εύπεπτο και ευπαρουσίαστο τρόπο, οι πιθανότητες εκλογής ΠτΔ δεν είναι αμελητέες. Ζητούμενο παραμένει η διάλυση ενός εκ των ΔΗΜΑΡ/ΑΝΕΛ. Το επιλεχθέν πρόσωπο σαφώς θα παίξει και αυτό το ρόλο του. Στα αρνητικά, το γεγονός ότι η οποιαδήποτε λύση στο πολιτικό παιχνίδι δεν πρόκειται να έρθει σύντομα, κάτι που σημαίνει πως ο ΧΑΑ θα συνεχίζει τα "πάνω-κάτω" με τα "κάτω" να υπερέχουν μάλλον των "πάνω".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Χαιρετώ σας.Αν θυμάμαι καλά με είχε ρωτήσει ο κύριος Λουκάς πότε περίπου ν'αρχίσουμε να αγοράζουμε αφού είδαμε το 8ΧΧ και του είχα απαντήσει ότι μπορεί να πάμε ως το Νοέμβριο και παραπέρα ίσως.

    Νομίζω ότι κάτω από τα χαμηλά που είδαμε πριν 1 μήνα πρέπει να ξεκινάμε τις τοποθετήσεις μας και μπορεί να δούμε και το 7ΧΧ.Όμως επειδή δεν είναι η δουλειά εμάς των μικρών να κυνηγάμε πάτους και απόπατους,καλό είναι να είμαστε πλέον σε εγρήγορση.

    Τι αγοράζουμε?Ότι σχεδόν έπαιξε και το 2012,από Ιντρακόμ μέχρι ΔΕΗ και από Μυτηληναίο μέχρι Φουρλή,από ΓΕΚΤΕΡΝΑ μέχρι Άνεμο(έδωσα κάποια παραδείγματα,είναι και άλλες αρκετές ακόμη).

    Από το 852 και κάτω βαίνουμε σε πολύ ενδιαφέρουσες χρονικές και ποσοστιαίες στιγμές...

    Αντιδείκτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ΚΥΡΙΕ Αντιδείκτης ΕΓΩ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΟΤΑΝ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΔΩΣΗ ΣΥΝΘΗΜΑ ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΘΕΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ 500 ΕΥΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Λουκά κάντε ότι σας φωτίσει ο Ύψιστος,αλλά εδώ που βρισκόμαστε(άντε και λίγο παρακάτω αλλά όπως έγραψα εμείς οι μικροί δεν πρέπει να κυνηγάμε πυθμένες)πολλές μετοχές βρίσκονται σε καλά επίπεδα για αγορές.

      Αντιδείκτης

      Διαγραφή
    2. ΦΙΛΑΡΑΚΙ Αντιδείκτης ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΝΟΙΞΑ ΤΟ ΒΑΡΕΛΑΚΙ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΜΟΥΣΧΟΥΔΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ

      Διαγραφή
    3. Monsieur Loukas άνοιξα χθες βράδυ έναν μοσχάτο Ρίου του 2008 και ήπια.

      Θεικό.

      Διαγραφή
    4. ΚΥΡΙΕ ΔΑΡΕΙΕ ΗΣΑΣΤΕ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΕΚΛΕΚΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΣΑΣ----ΕΑΝ ΜΟΥ ΚΑΤΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΗ

      Διαγραφή
    5. ΚΥΡΙΕ ΔΑΡΕΙΕ εάν θελετε μπορω να σας στειλω ένα μπουκαλι κρασι μεσω κτελ πατρων Η με κουριελ να το ποιητε στην υγεια μου

      Διαγραφή
    6. Merci Monsieur Loukas αλλα μην μπαίνετε σε έξοδα.

      Θα πιώ το βράδυ πάλι τστην υγεία σας το δικό μου του '08.

      Διαγραφή
  68. ΔΕN ΧΡΩΣΤΑΩ - ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ https://www.youtube.com/watch?v=UtGqyGWolac&list=PL5E6D33DFC6D5D235&index=2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. ΟΙ ΚΟΥΦΑΛΕΣ - ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ https://www.youtube.com/watch?v=PnYYx-xkJhg&list=PL5E6D33DFC6D5D235&index=3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ΛΑΡΙΣΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ https://www.youtube.com/watch?v=CjQMlTKo3kw&index=1&list=PL5E6D33DFC6D5D235

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Οι κουφάλες - Ν. Μακρόπουλος & Τα παιδιά τής Πάτρας https://www.youtube.com/watch?v=Q7cSv1vHy0Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Πειραιώς Ρευστότητα έως και 2,5 δισ. ευρώ σχεδιάζει να αντλήσει ο όμιλος αξιοποιώντας το χαρτοφυλάκιο στεγαστικών δανείων. Οι δύο κινήσεις της ΕΚΤ που άνοιξαν το δρόμο για τις ελληνικές τράπεζες. Το ορόσημο του Μαρτίου του 2015. http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1273049/titlopoihsh-mamoyth-etoimazei-h-peiraios.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. EXOYME EKΛΟΓΕΣ Όλος ο ΕΝΦΙΑ και το εκκαθαριστικό στις 100 δόσεις http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=2153475

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Καλημέρα στον κο Τάκη και στους πολύ αγαπητούς συνεισφέροντες του blog!
    Πρίν από κανα μήνα διάβασα ένα άρθρο που έλεγε σε μία φράση ότι πραγματικά συμβαίνει αυτή τη στιγμή
    στην Δημόσια Διοίκηση και κατ' επέκταση στην οικονομία. "..όλοι προσποιούνται ότι όλα βαίνουν καλώς,
    φοβούμενοι να ομολογήσουν αντιθέτως, αλλά στην πραγματικότητα όλα έχουν σταματήσει.
    Δεν απορώ ότι στο ΤΑΙΠΕΔ παραιτούνται σωρηδόν, και γενικά η βιομηχανική παραγωγή μειώνεται .
    Βάλτε και το δημογραφικό , την γραφειοκρατία, τη βόμβα του συνταξιοδοτικού, το κακό μας το κεφάλι,
    να δω πότε θα σηκωθούμε. Ολη η ευρώπη θυμίζει Ρωμαική Αυτοκρατορία πριν την κατάρρευση. Βέβαια οι καλές εταιρείες πάντα θα παράγουν αξία αλλά ως πότε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ πετυχημένη θεωρώ η παρομοίωση της Ευρώπης με τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία στην παρακμή της. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η μελλοντική επιρροή της Ευρώπης στα παγκόσμια πράγματα ειναι και συνάρτηση του πως θα τα πάει και ο ανταγωνισμός. Η Ιαπωνία είναι επί χρόνια λιμνάζει. Η Κίνα αρχίζει να αφήνει το πόδι από το γκάζι, ενώ η εξωτερική πολιτική στη γειτονιά της θυμίζει "Κίνα εναντίον όλων", προφανώς δε θα πάει πολύ μακρυά με αυτήν την τακτική. Βραζιλία και Ινδία έχουν ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουν σε όλους τους βασικούς τομείς. Η Ρωσία προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει τα κεκτημένα (όχι πάντα με επιτυχία). Η Αφρική ένα τεράστιο μπάχαλο. Οι ΗΠΑ έχουν σταματήσει από τον καιρό της λήξης του Ψυχρού Πολέμου να έχουν σαφή μακροχρόνια στρατηγική και παρά την πρόσκαιρη ανάκαμψη αρκεί ένας Μπους Jr. ή ένας Μακέιν να τινάξει την μπάνκα στον αέρα. Ο μουσουλμανικός κόσμος θα συνεχίσει να αναλώνεται στις μεταξύ του διαμάχες διατηρώντας πάντα τα ίδια οπισθοδρομικά χαρακτηριστικά.

      Η θέση της Ευρώπης στον μελλον θα καθοριστεί από το αν θα καταφέρει να διατηρήσει τα πλεονεκτήματα που έχει κατακτήσει και επίσης σημαντικό, αν, πως και πότε θα διαχειριστεί τα βασικότερα της προβλήματα: το δημογραφικό, το ενεργειακό πρόβλημα, την ομοσπονδοποίηση της Ε.Ε, ποια θα είναι εν τέλει η στάση της Αγγλίας και πως θα διαχειριστεί το έλλειμμα της στρατιωτικής της ισχύος. Αν κρίνουμε από τα μέχρι τώρα πεπραγμένα σε κάθε έναν από τους παραπάνω τομείς, δεν υπάρχει λόγος αισιοδοξίας. Σε ενδεχόμενη παρακμή της Ευρώπης, οι καλές ευρωπαϊκές εταιρείες θα συνεχισουν να παράγουν αξία, πιθανόν όμως ο πυρήνας των δραστηριοτήτων τους και τα κέντρα αποφάσεων θα μεταφερθούν εκτός Ευρώπης.

      Τέλος, πιστεύω πως ακόμα δεν έχουμε (πολιτικοί και πολίτες) συνειδητοποιήσει πλήρως τις συνέπειες της παγκοσμιοποίησης και του βαθμού που αυτή έχει αλλάξει και συνεχίζει να αλλάζει τις κοινωνίες παγκοσμίως. Αθροιστικά με όλα τα παραπάνω θέματα, η μελλοντική θέση της Ευρώπης (και της Ελλάδος) θα καθοριστεί και από την προσαρμοστικότητά της στις νέες προκλήσεις που αναδύονται, όπως αυτές περιγράφονται στο εξαίρετο άρθρο του κ. Σαββίδη:
      http://www.anixneuseis.gr/?p=84268

      Διαγραφή
  75. ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ---ΠΟΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ -- ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ -ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Προβόπουλος "Η Ελλάδα δεν έχει έναν εθνικό σχεδιασμό απέναντι στην τρόικα", δεν δίστασε να δηλώσει http://bankingnews.gr/τραπεζικά-νέα/item/168385-προβόπουλος-χωρίς-εθνικό-σχεδιασμό-απέναντι-στην-τρόικα-η-ελλάδα-δικαιώθηκα-για-τις-κεφαλαιακές-ανάγκες-των-τραπεζών.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. ΚΥΡΙΕ


    champo ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ------ ΤΙ ΒΛΕΠΕΤΕ---Πηγα σε μαγισσες σε χαρτορίχτρες-------ΓΛΥΚΕΡΙΑ ----https://www.youtube.com/watch?v=wvmUCQhp9XM---------ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ--ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Πότε Βούδας πότε Κούδας - 1986
    Στίχοι: Μανώλης Ρασούλης
    Μουσική: Πέτρος Βαγιόπουλος


    1. Νίκος Παπάζογλου
    2. Magic de Spell

    Πότε Βούδας, πότε Κούδας, πότε Ιησούς κι Ιούδας
    Έχω καταλάβει ήδη της ζωής μου το παιχνίδι
    Έχω καταλάβει ήδη της ζωής μου το παιχνίδι
    Πότε Βούδας, πότε Κούδας, πότε Ιησούς κι Ιούδας.

    Όλο ίδια και τα ίδια, του μυαλού σου ροκανίδια
    άλλο ο ανοιχτομάτης κι άλλο ο αυγουλομάτης
    άλλο ο ανοιχτομάτης κι άλλο ο αυγουλομάτης
    Όλο ίδια και τα ίδια, του μυαλού σου ροκανίδια.

    Στο `πα μια και στο `πα δύο, στο `πα χίλιες δέκα δύο
    βρε δεν είναι εδώ το Σούλι, εδώ είναι του Ρασούλη
    βρε δεν είναι εδώ το Σούλι, εδώ είναι του Ρασούλη
    Στο `πα μια και στο `πα δύο, στο `πα χίλιες δέκα δύο.

    Πότε Βούδας, πότε Κούδας, πότε Ιησούς κι Ιούδας
    Έχω καταλάβει ήδη της ζωής μου το παιχνίδι
    Έχω καταλάβει ήδη της ζωής μου το παιχνίδι
    Πότε Βούδας, πότε Κούδας, πότε Ιησούς κι Ιούδας https://www.youtube.com/watch?v=KhdqowGXDkE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. ΔΑΣΚΑΛΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ τα ελπε ανακοινωσαν χτες το 9μηνο, γενικα περιμεναμε ενα καλο τριμηνο μετα απο καιρο, λεγαμε απο το μαιο οτι παραδοσιακα το 3ο τριμ. ειναι το καλυτερο, και η αληθεια ειναι οτι τα νουμερα ηταν καλυτερα απο οτι αναμεναμε...εξαιρουμε λοιπον τα αποθεματα που φυσιολογικα εγραψαν ζημιες, και παμε σε καθαρα ebitda 146 εκ (+97%) απο 120 εκ περιπου που αναμεναμε, και σε προσαρμοσμενα καθαρα κερδη στα 24 εκ. (απο περιπου 8 που περιμενε η αγορα)...στην τελικη γραμμη τα νουμερα ειναι χαμηλοτερα λογω ζημιων απο αποτιμηση αποθεματων αλλα αυτο δεν μας απασχολει, οπως και στο μελλον αν γραψουν κερδη απο αποτιμηση αποθεματων παλι δεν μας απασχολει...εμεις κοιταμε οργανικα, τα υπολοιπα ειναι για τις εφημεριδες...

    οι γραμμες , διυλιση,εμπορια, πετροχημικα πηγαν πολυ δυνατα με την ηλεκ. ενεργεια να εχει πτωση και η εκπληξη για τους μετοχους ειναι τα 0,21 που θα μοιραστουν σαν εκτακτο μερισμα , υπολογιστε 1-2 μηνες μετα την συνελευση στα μεσα δεκεμβρη...το βασικο στα αποτελεσματα ειναι τα πολυ καλα περιθωρια διυλισης ,που αμα συνεχισουν να ειναι δυνατα μπορουν απο μονα τους να ανεβασουν εντυπωσιακα τα ebitda...θα δουμε και το επομενο τριμηνο ..φαινεται να πηγαινουν καλυτερα τα πραγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. ΔΑΣΚΑΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ Intralot..[ Intralot: Ενδιαφέρον, υπό προϋποθέσεις, για τα VLTs του ΟΠΑΠ ] http://www.capital.gr/news.asp?id=2153670

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΙΝΛΟΤ ειχε αυξημενα εσοδα +17% αλλα πιεσμενα ebitda -8%και ζημιες 8 εκ...τα νουμερα αυτα ειναι για το 3ο τριμ....ο λογος των πιεσμενων ebitda και των ζημιων ειναι οι συνναλαγματικες ισοτιμιες και η καινουργια συμβαση στην ελλαδα με τον οπαπ και το συμβολαιο στην ρουμανια...αρα λογικα και στο 12μηνο θα κλεισει με πιεση τη χρονια ...στα θετικα για την εταιρια ειναι η μειωση του δανεισμου, το οτι δεν προκειται να κανει νεες επενδυσεις οποτε θα εχει ρευστοτητα, και οτι γενικα οι πωλησεις απο τα συμβολαια στον υπολοιπο κοσμο πανε σταθερα και προς το καλυτερο...η εταιρια εδω σε αυτες τις τιμες (και λιγο πιο κατω) εχει προεξοφλησει την ασχημη φετινη χρονια και ισως του χρονου να δει καλυτερα νουμερα...το κακο ειναι α) οτι εχει τον σωκρατη που ανεκαθεν ηταν, ειναι και θα ειναι μονοφαγας και β) οπως εχω ξαναγραψει σε αυτου του ειδους τις εταιριες (του στοιχηματισμου) πολλα γινονται κατω απο το τραπεζι.
      nikolas2300 στο ημερολογιο ενος trader του ΒΜ.

      Του ιδιου ειναι και ο σχολιασμος για ΕΛΠΕ που ποσταρησες παραπανω χωρις να αναφερεις παλι την πηγη.

      Διαγραφή
  81. Καλημέρα σε όλους,

    δεν ξέρω αν το έχετε δει το συγκεκριμένο, αλλά μιας και ο οικοδεσπότης εδώ τα λέει πολύ καιρό πριν, για μια απλή επιβεβαίωση.

    http://www.reporter.gr/Eidhseis/Oikonomia/item/249859-Oyte-ena-eyrw-gia-thn-EBZ

    και το νεότερο

    http://www.reporter.gr/Eidhseis/Epicheirhseis/item/250556-Amoibes-proklhsh-sthn-EBZ-Dieykrinhseis-Donta-sto-R

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που είστε εσείς κύριε Μάνο χαμένος??
      Για να επανεμφανιστείτε περικαλώ.

      Διαγραφή
  82. Επανήλθα στην κυκλοφορία κύριε Τάκη, θα με βρείτε εδώ:

    http://mconstantinos.blogspot.gr/

    σε μια νέα προσπάθεια στην οποία και συμμετέχω εδώ και μερικές εβδομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Личные кредиты, кредитные линии, кредитные карты, а также финансирование бизнеса ... ИЛИ ... даже вариант облегчения бремени задолженности, включая возможное финансирование по мере необходимости!

    У нас есть отличные варианты и быстрое одобрение без негативных запросов.

    Пожалуйста, вернитесь к нам, чтобы мы могли получить дополнительную информацию и помочь вам быстро: beverlyinvestmentsltd@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂