Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Β΄φάση - Παγκόσμιο κύπελλο 1986 (Μεξικό)

Πριν την έναρξη του Μουντιάλ, ο Κάρλος Μπιλάρδο αποφάσισε να πάρει το περιβραχιόνιο από τον Ντάνιελ Πασαρέλα, χωρίς ο Αργεντινός αμυντικός να έχει αποχωρήσει από την ομάδα, και να το δώσει στον Μαραντόνα. Αυτή η κίνηση εξόργισε αρκετούς συμπατριώτες του, είτε του Τύπου, είτε απλούς φιλάθλους. Ορισμένες εφημερίδες, μάλιστα, έγραφαν πως ο Μαραντόνα δεν έπρεπε να πάει στο Μουντιάλ, αφού ο "Μποκίνι είναι καλύτερος από τον Μαραντόνα". 

Ο άσος της Νάπολι, σε μία στιγμή απόγνωσης, γύρισε και είπε στον Μπιλάρδο (όπως εξομολογήθηκε ο έμπειρος προπονητής): "Είμαστε μόνοι μας". 

Και κάπως έτσι, μόνος του, όπως έχει μείνει στην ιστορία, κατάφερε να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986. Σημειώνοντας πέντε γκολ (μόλις ένα πίσω από τον Λίνεκερ) και βγάζοντας άλλες τόσες ασίστ (μόνο ο Πελέ είχε δώσει περισσότερες σε ένα τουρνουά), συμμετείχε στα 10 από τα 14 γκολ της "αλμπιτσελέστε". Φυσικά η συμβολή του δεν ήταν μόνο αριθμητική, αφού ήταν ο ηγέτης μιας ομάδας που μετά την αποτυχία του 1982 έψαχνε την ταυτότητά της. "Είναι μισός άγγελος, μισός διάβολος", έγραψε πετυχημένα η γαλλική αθλητική εφημερίδα "Equipe" για τον Αργεντινό σούπερ σταρ που συνέδεσε το όνομά του όσο κανείς άλλος τόσο άρρηκτα με την κατάκτηση ενός Μουντιάλ. 


Στη δεύτερη φάση, τα νοκ άουτ ματς αύξησαν το ενδιαφέρον στο κατακόρυφο.
Στον πρώτο αγώνα το Μεξικό υποστηριζόμενο από 100.000 και πλέον θορυβώδεις οπαδούς του στο «Αζτέκα» έπαιξε σοβαρά και δεν συνάντησε προβλήματα (2-0) απέναντι στη Βουλγαρία


Σε ένα θεαματικό ματς, το Βέλγιο νίκησε με 4-3 την Σοβιετική Ενωση στην παράταση, παρά το χατ-τρικ του Ιγκόρ Μπελάνοφ.
Το ποδόσφαιρο που παίχτηκε ήταν ανοικτό και οι ευκαιρίες πολλές εκατέρωθεν. Δύο φορές προηγήθηκαν οι Σοβιετικοί για να ισοφαρίσουν οι Βέλγοι. Η αναμέτρηση πήγε στην παράταση. Το Βέλγιο έκανε το 4-2, πριν ο Μπελάνοφ μειώσει σε 4-3 με πέναλτι και γίνει ο πρώτος Σοβιετικός που πετύχαινε χατ τρικ σε τελική φάση. Οι Σοβιετικοί είχαν πάντως δίκιο να θεωρούν ότι όχι ένα, αλλά τρία γκολ των Βέλγων ξεκίνησαν από θέση οφσάιντ !! 


Η Βραζιλία είχε εύκολο έργο κόντρα στην παρακμάζουσα μετά από μία δεκαετία Πολωνία και επικράτησε με 4-0. Ωστόσο το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του ματς. Οι Πολωνοί είχαν δοκάρι με τον Μπόνιεκ καθώς και πληθώρα χαμένων ευκαιριών. Οι Βραζιλιάνοι άνοιξαν το σκορ με αμφισβητούμενο πέναλτι και αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν στη συνέχεια σε αντίθεση με τους Πολωνούς. 


Η Αργεντινή πήρε... εκδίκηση μετά από 56 χρόνια για τον χαμένο τελικό του πρώτου Μουντιάλ από την Ουρουγουάη, κερδίζοντας το μεταξύ τους παιχνίδι στη φάση των 16 με 1-0. Ο Μαραντόνα ήταν εξαιρετικός και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη – πρόκριση με 1-0. 


Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία κλήθηκε να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια κόσμου Ιταλία και με τα γκολ των Πλατινί και Γιανίκ Στοπιρά εξασφάλισε την αλλαγή των σκήπτρων στο τέλος του τουρνουά. Ο Μισέλ Πλατινί ήταν αυτός που πήρε τους «τρικολόρ» στην πλάτη του και τους πήγε στον προημιτελικό (2-0).  


Η Δ. Γερμανία άρχισε να νιώθει το ''σύνδρομο της Αφρικής'' όταν έπαιξε με το Μαρόκο. Η Αλγερία του 1982 είχε αφήσει σημάδια στους Δυτικογερμανούς ενώ και το Μαρόκο τους είχε δυσκολέψει πριν 16 χρόνια. Πάντως οι Γερμανοί κατάφεραν να λυγίσουν τους αντιπάλους τους στο 87' λεπτό !! Το Μαρόκο υπέκυψε στην Δυτική Γερμανία με το τέρμα του Λόταρ Ματέους. 
Οι Μαροκινοί είχαν υποδοχή ηρώων στη χώρα τους.


Η Αγγλία που λίγο είχε λείψει να βρεθεί πρόωρα πίσω στο ''νησί'' νίκησε άνετα 3-0 την Παραγουάη και πήρε το εισιτήριο για τους 8. Ο Γκάρι Λίνεκερ με δύο γκολ άνοιξε το δρόμο στην Αγγλία (3-0 το τελικό σκορ). 


Ο άνθρωπος γκολ της εθνικής Αγγλίας εκείνη την περιόδο έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να οδηγήσει εκ νέου τα "λιοντάρια" στα υψηλά στρώματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος. Μπορεί ο Γκάρι Λίνεκερ να μην κατάφερε να σκοράρει στα δύο πρώτα ματς του ομίλου (στα οποία δεν σκόραρε καθόλου η Αγγλία), το ένστικο του σκόρερ, όμως, "ξύπνησε" στη συνέχεια και με χατ-τρικ κόντρα στην Πολωνία, έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του. Δύο γκολ στο παιχνίδι της φάσης των 16 κόντρα στην Παραγουάη και ακόμα μία πρόκριση, ωστόσο στα προημιτελικά τέθηκε αντιμέτωπος με ένα διαιτητικό λάθος και ένα θαύμα της φύσης (Μαραντόνα), με συνέπεια να μην τα καταφέρει το ίδιο καλά. Είχε την ευκαιρία, πάντως, αφού ήταν αυτός που μείωσε για την Αγγλία (ολοκλήρωσε το τουρνουά έχοντας σημειώσει τα έξι από τα επτά γκολ των Αγγλων) και είχε και μία σπουδαία ευκαιρία στα τελευταία λεπτά για να ισοφαρίσει, αλλά δεν τα κατάφερε. 

Η Δανία , η μεγάλη αποκάλυψη των ομίλων, που έπαιζε για πολλούς το καλύτερο ποδόσφαιρο προσγειώθηκε απότομα στη σκληρή πραγματικότητα. Όλα ξεκίνησαν όμορφα για τους Δανούς (αγωνίστηκαν χωρίς τον πολύ χρήσιμο μέσο Φρανκ Αρνεσεν) απέναντι στην Ισπανία, όταν ο Γέσπερ Όλσεν άνοιξε το σκορ στο 33’ με πέναλτι. Δέκα λεπτά αργότερα όμως άρχισε ο εφιάλτης. Η κακή μεταβίβαση του σκόρερ προς τον τερματοφύλακα αξιοποιήθηκε από τον Εμίλιο Μπουτραγένιο και ο «εφιάλτης» άρχισε. 
Ο «γύπας» πέτυχε και 2ο γκολ στις αρχές της επανάληψης και οι Δανοί κατέρρευσαν. Μετά το 3-1 προσπάθησαν να βγουν μπροστά αλλά ο Μπουτραγένιο ολοκλήρωσε την καταστροφή τους. Ήταν η κορυφαία εμφάνιση του άσου της Ρεάλ που πέτυχε 4 γκολ και έφτιαξε το 5ο. Η έμπειρη Ισπανία είχε στείλει σπίτι της την εντυπωσιακή αλλά άπειρη Δανία


Στα προημιτελικά, τρεις από τους αγώνες κρίθηκαν στα πέναλτι ενώ ο 4ος από το … «Θεό». Η αγωνία είχε φτάσει στο αποκορύφωμα καθώς οι ομάδες έμπαιναν στην τελική ευθεία.
H Γαλλία πρωταγωνίστησε και πάλι, αφού κλήθηκε να πετάξει εκτός ακόμα ένα φαβορί για το τρόπαιο, την Βραζιλία. Για να το καταφέρει αυτό έπρεπε ο Πλατινί να ισοφαρίσει το τέρμα του Καρέκα με το 41ο γκολ στη θητεία του στους "τρικολόρ", ανήμερα των 31ων γενεθλίων του, ο Ζίκο να χάσει πέναλτι στην κανονική διάρκεια του αγώνα (το έπιασε ο Ζοέλ Μπατς), ο Σόκρατες να το χάσει στη διαδικασία των πέναλτι (είχε χάσει και δύο ανεπανάληπτες ευκαιρίες στο ματς) και ο για ένα φεγγάρι αμυντικός του Παναθηναϊκού Ζούλιο Σέζαρ να σταθεί μοιραίος για τη "σελεσάο" στην πέμπτη εκτέλεση (στην προηγούμενη είχε αστοχήσει ο Πλατινί).

Δραματικός, λοιπόν, ήταν ο αγώνας μεταξύ της Γαλλίας και της Βραζιλίας στην Γκουανταλαχάρα. Η Γαλλία έπαιζε πια με τον αέρα της μεγάλης ομάδας, ενώ η Βραζιλία ήταν μια ομάδα μεστή αστέρων και εμπειριών. Αμφότερες πρόσφεραν εξαιρετικό θέαμα σε ένα από τα καλύτερα παιγνίδια. Η Βραζιλία προηγήθηκε στο 18’ με τον Καρέκα αλλά δεν υπήρχε θέμα υπεροχής αφού οι ευκαιρίες δημιουργούνταν με ταχύτατους ρυθμούς εκατέρωθεν. Στο 41’ ο Πλατινί ισοφάρισε και έγινε ο πρώτος που νίκησε τον τερματοφύλακα Κάρλος σε αυτό το Μουντιάλ μετά από 401 λεπτά. 

 Michel Platini celebrates after scoring an equaliser against Brazil in a titanic World Cup quarter-final in 1986
 Οι Βραζιλιάνοι φίλαθλοι φώναζαν ρυθμικά το όνομα του Ζίκο και ο Τέλε Σαντάνα ανταποκρίθηκε στο 70’ περνώντας τον στον αγώνα. Ο «λευκός Πελέ» πάντως θα ήθελε να τον ξεχάσει γρήγορα. 4 λεπτά μετά την είσοδό του κλήθηκε να εκτελέσει πέναλτι που κέρδισε η «σελεσάο» αλλά ο Ζοέλ Μπατς απέκρουσε το χτύπημα και η Γαλλία είχε αποκτήσει το ψυχολογικό προβάδισμα για τη διαδικασία της ρώσικης ρουλέτας που θα ακολουθούσε. Το παιγνίδι πήγε πράγματι στα πέναλτι και η αδρεναλίνη στα ύψη. Ο Σόκρατες έχασε το πρώτο Βραζιλιάνικο και η Γαλλία κράτησε την πρωτοπορία. Το επόμενο χαμένο ήταν του Πλατινί και ενώ το σκορ ήταν 3-3. Αμέσως μετά όμως ο Ζούνιορ έχασε και το δικό του πέναλτι και ο Λουίς Φερναντέζ έγραψε το 4-3 και έστειλε τη Γαλλία στα ημιτελικά. 


Το να αποκλείεσαι από ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στα προημιτελικά, από μία σπουδαία ομάδα (Γαλλία) και στη διαδικασία των πέναλτι δεν μπορεί να είναι κάτι δυσάρεστο, θα μπορούσε να υποστηρίζει μία λογική ανάγνωση των γεγονότων. Εάν είσαι η Βραζιλία, όμως, η οποία στα μέσα του ’80 έκανε ξανά θεσμό το "jogo bonito", και όπως συνέβη το 1978, αποκλείεσαι δίχως να κάνεις ούτε μία ήττα στο τουρνουά, τότε θα πρέπει να βρεις εξηγήσεις και λύσεις. Διότι το 1982, ίσως η πιο θεαματική ομάδα στην ιστορία της "σελεσάο", μπόρεσε να φτάσει μόλις μέχρι τη δεύτερη φάση της διοργάνωσης και παρότι στο "τιμόνι" παρέμεινε ο Τέλε Σαντάνα και τα αγωνιστικά "ηνία" τα κατείχαν και πάλι ο Ζίκο με τον Σόκρατες, δεν διδάχθηκε από τα λάθη της. Η αμυντική λειτουργία βελτιώθηκε σε σχέση με το προηγούμενο τουρνουά, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Οι κριτικές για την επιθετική ανεμελιά προϋπήρχαν της πορείας του 1986, από την ήττα-αποκλεισμό κόντρα στην Ιταλία στο προηγούμενο τουρνουά, ωστόσο μετά και από το νέο σοκ, η νοοτροπία έπρεπε να αλλάξει άρδην στη "σελεσάο".

Με τον ίδιο τρόπο, τα πέναλτι δηλαδή, η Δυτική Γερμανία έκαμψε την αντίσταση του Μεξικού, ύστερα από το μηδέν που επισκίασε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο χωρών σε 120 λεπτά αγώνα. Έτσι έκαναν οι Γερμανοί ένα σπουδαίο ρεκόρ αφού πήραν την πρόκριση στα ημιτελικά για 8η φορά!  


Η διαδικασία των πέναλτι επιστρατεύθηκε και στον προημιτελικό μεταξύ του Βελγίου και της Ισπανίας, με τους "φούριας ρόχας" να ισοφαρίζουν το ματς πέντε λεπτά πριν την κανονική διάρκεια του αγώνα με τον Χουάν Σενιόρ, αλλά εν τέλει να τιμωρούνται από τον ιδιόρρυθμο, αλλά σπουδαίο τερματοφύλακα των "κόκκινων διαβόλων", Ζαν Μαρί Πφαφ.

Όλα κρίθηκαν σε ένα χαμένο πέναλτι και μάλιστα το τελευταίο. Ο Ελόι το έχασε , ο Λίο Βαν ντερ Έλστ το έβαλε και το Βέλγιο βρέθηκε ξαφνικά μια ανάσα από τον τελικό του Μουντιάλ.  


Όσο για τον τέταρτο προημιτελικό, ήταν αυτός που σηματοδότησε τη σύγχρονη εποχή του ποδοσφαίρου, αφού εισήγαγε ένα συγκεκριμένο όνομα στην ελίτ του αθλήματος, αυτό του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο αρχηγός της εθνικής Αργεντινής πρωταγωνίστησε για δύο διαφορετικούς λόγους στην αναμέτρηση με την Αγγλία, και με δύο δικά του, ιστορικά γκολ, έδωσε τη νίκη στην "αλμπιτσελέστε" με 2-1, παίρνοντας παράλληλα εκδίκηση τόσο για τον προ τετραετίας πόλεμο των Φόκλαντς, όσο και για την αδικία του προημιτελικού των δύο ομάδων το 1966 (με το οποίο άρχισε η ποδοσφαιρική κόντρα των δύο χωρών). Εξάλλου, ο πρώην διεθνής Αργεντινός Ρομπέρτο Περφούμο τοποθέτησε το ζήτημα στη σωστή του βάση: "Το 1986, το να κερδίσουμε το ματς κόντρα στην Αγγλία ήταν αρκετό. Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν δευτερευούσης σημασίας για εμάς. Η νίκη επί της Αγγλίας ήταν ο πραγματικός μας στόχος". Οπερ και εγένετο.

Οι Άγγλοι είχαν την παράδοση με το μέρος τους (2 νίκες σε ισάριθμα παιγνίδια σε παγκόσμιο κύπελλο) ενώ υπήρχε και μια εξωποδοσφαιρική ιδιαιτερότητα. Ήταν η πρώτη συνάντηση μετά τον πόλεμο των δύο χωρών για τα Φόλκλαντς το 1982. 

Η Αργεντινή ήταν καλύτερη και άξιζε τη νίκη έστω και αν το πρώτο της γκολ ήταν η «απάτη του αιώνα». Ο Στιβ Χοτζ γύρισε την μπάλα στον Πίτερ Σίλτον. Ο Μαραντόνα παρενέβη και ενόσω τη διεκδικούσε στον αέρα με τον Άγγλο τερματοφύλακα έβαλε καθαρά το χέρι του και την έστειλε στα δίχτυα. Όλος ο πλανήτης είδε την παράβαση του Μαραντόνα, εκτός από τον διαιτητή. Το σοκ ήταν ακόμη μεγαλύτερο για τους Άγγλους που μέχρι να συνειδητοποιήσουν τι είχε συμβεί δέχτηκαν και δεύτερο γκολ. Πάλι από τον Μαραντόνα, αλλά αν το πρώτο ήταν άκυρο, αυτό έκανε για τρία. 

Ο Αργεντινός άσος έκανε επίδειξη υψηλής τεχνικής, ντρίπλαρε τους Στίβενς, Φένγουικ και Μπούτσερ σαν να είχε απέναντί του ερασιτέχνες και αφού πέρασε και τον Σίλτον έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Επρόκειτο για το καλύτερο σόλο – γκολ που έχει σημειωθεί ποτέ σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Μπόμπι Ρόμπσον έριξε στον αγώνα τον Τζον Μπαρνς , ο οποίος έγινε ο 100ος Άγγλος ποδοσφαιριστής που έπαιξε σε τελική φάση. Ο Μπαρνς έδωσε κάτι παραπάνω στην ομάδα του που όμως δεν μπόρεσε παρά να πετύχει το γκολ της τιμής με τον Γκάρι Λίνεκερ. 

Μετά το παιγνίδι ο «Ντιεγκίτο» μίλησε για το «χέρι του Θεού» ενώ ο Πελέ επεσήμανε : «Αν στη θέση των Άγγλων ήταν Αργεντινοί ή Ουρουγουανοί θα είχαν λιντσάρει το διαιτητή». 


Ενα λάθος διώξιμο του Στέφεν Χοτζ στο 51ο λεπτό της συνάντησης της Αγγλίας με την Αργεντινή στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τον ρου της σύγχρονης ποδοσφαιρικής ιστορίας. Πρόκειται βεβαίως για τη φάση στην οποία ο ύψους 1,65μ. Μαραντόνα νίκησε στον αέρα τον ύψους 1,85μ. Πίτερ Σίλτον, πολύπειρο τερματοφύλακα γνωστό για τα μακριά του χέρια. 
 Ή αλλιώς, η φάση στην οποία παρενέβη το "χέρι του Θεού" και άνοιξε το σκορ για την Αργεντινή. 

Οι διαμαρτυρίες των Αγγλων παικτών και του πάγκου των "λιονταριών" στον Τυνήσιο διαιτητή Αλί Μπιν Νασέρ άσκοπες, αφού δεν είχε δει τον τρόπο με τον οποίο ο τότε 26χρονος Αργεντινός είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Για να μην ψάξει περαιτέρω τη φάση, μάλιστα, ο Μαραντόνα φώναζε στους συμπαίκτες του αμέσως μετά το τέρμα: 

"Ελάτε να με αγκαλιάσετε για να μην ακυρώσει το γκολ".

Αργότερα στους δημοσιογράφους, το μόνο που είχε να πει ήταν πως το γκολ μπήκε "λίγο με το κεφάλι του Μαραντόνα, λίγο με το χέρι του Θεού". 

Ένα χρόνο μετά, σε συνέντευξή του στο "BBC", ήταν ακόμα πιο προκλητικός: "Ήταν ένα καθ’ όλα νόμιμο γκολ, αφού το κατακύρωσε ο διαιτητής και δεν είμαι αυτός που θα αμφισβητήσω την ειλικρίνεια του του διαιτητή". Όσο για τον προαναφερθέντα, εξομολογείται: "Το όνομά μου είναι Αλί Μπιν Νασέρ, αλλα όλοι με λένε Μπιν Νασέρ Μαραντόνα. Λέω ότι το όνομά μου είναι Αλί, αλλά όλοι με αγνοούν. Είναι μέρος της ιστορίας μου, της καριέρας μου. Ακόμα και στις διαλέξεις που δίνω στην αφρικανική συνομοσπονδία με αποκαλούν έτσι".


Αυτοί που υποστηρίζουν ότι η Αγγλία κέρδισε το Μουντιάλ του 1966 με γκολ που δεν μπήκε ποτέ, ίσως μίλησαν για «θεία δίκη».
 Ο Ρόμπσον από την πλευρά του το είδε πιο ψύχραιμα. «Όλοι μιλάτε για το γκολ που μπήκε με το χέρι αλλά κανένας για το δεύτερο»

Ο λόγος για το "γκολ του αιώνα", αυτό που ακολούθησε το τέρμα της Αργεντινής στο 51ο λεπτό, το κορυφαίο τέρμα στην ιστορία των Μουντιάλ (ίσως και γενικά στο ποδόσφαιρο), όπως ψηφίστηκε στην ιστοσελίδα της FIFA το 2002. Ο Μαραντόνα παίρνει την μπάλα περίπου δέκα μέτρα πίσω από τη σέντρα, με το ρολόι να γράφει 54'. Προτού αλλάξει το λεπτό, είχε προλάβει να περάσει τους Χοτζ, Πίτερ Μπίρντσλι, Πίτερ Ρέιντ, Τέρι Μπούτσερ και Τέρι Φένγουικ, να αποφύγει τον Σίλτον και να κάνει το 2-0. "Μπάσταρδε, πώς το έκανες αυτό;", ήταν το μοναδικό που μπόρεσε να εκστομίσει στους πανηγυρισμους ο συμπαίκτης του, Σέρχιο Μπατίστα, όπως θυμάται ο ίδιος, αφού "ήμουν πολύ λίγος ώστε να σχολιάσω ένα τέτοιο έργο τέχνης".

Diego Maradona goes past England’s Terry Butcher (right) and Peter Shilton (on floor) to score his second goal of the game
"Δέχθηκα το πιο όμορφο γκολ που μπορεί να σημειώσει κάποιος. Έπρεπε να το αγαπήσω, επειδή πρέπει να είναι το καλύτερο γκολ στην ιστορία του Μουντιάλ", παραδέχθηκε ο Λίνεκερ. Οσο για τον ίδιο τον Μαραντόνα, δηλώνει ότι... αναγκάστηκε να πέρασε όλη την Αγγλία και να σκοράρει: "Εκανα την προσπάθεια για να δώσω την μπάλα στον Βαλντάνο, αλλά όταν μπήκα στην περιοχή με είχαν περικυκλώσει και δεν είχα χώρο, οπότε συνέχισα να παίζω και τελείωσα μόνος μου τη φάση".

Στα ημιτελικά τα "θαύματα" ολοκληρώθηκαν για την Γαλλία.
Δυτική Γερμανία και Γαλλία συναντήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον ημιτελικό με τους Σουμάχερ και Μπατιστόν ξανά αντιμέτωπους. Οι δύο ποδοσφαιριστές δεν είχαν αυτή τη φορά στενή επαφή αλλά ένα ομοίωμα του Σουμάχερ κρεμασμένο σε αγχόνη στις εξέδρες θύμιζε σε όλους το προ τετραετίας περιστατικό. Στον αγωνιστικό τομέα ο Ρόλφ εξουδετέρωσε τον Πλατινί και ο αποκλεισμός για τους Γάλλους ήρθε φυσιολογικά. Το σκορ άνοιξε στο 8’ ο Αντρέας Μπρέμε ενώ το διαμόρφωσε ο Ρούντι Φέλερ στο 89’ κι ενώ οι Δυτικογερμανοί είχαν περάσει δύσκολες στιγμές στα τελευταία λεπτά.
Η Δυτική Γερμανία, λοιπόν, αποδείχθηκε αξεπέραστο εμπόδιο και τα τέρματα των Αντρέας Μπρέμε και Ρούντι Φέλερ στην αρχή και στο τέλος του αγώνα έδωσαν την πρόκριση στον τελικό για δεύτερο σερί τουρνουά στα "πάντσερ", σε έναν κατά τα άλλα εξαιρετικά αμφίρροπο ημιτελικό.

Η Γαλλία βολεύτηκε με την 3η θέση (4-2 το Βέλγιο).


Στον άλλο ημιτελικό ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Αργεντινής απέναντι στο Βέλγιο. Η Αργεντινή ήταν πολύ καλύτερη και δεν χρειάστηκε αυτή τη φορά κανένα κόλπο πέρα από τα «μαγικά» που έκανε με τα πόδια του, και έτσι με δύο δικά του γκολ η Αργεντινή πέρασε στον τελικό.
Ο Μαραντόνα σημείωσε νέο γκολ με σόλο, το οποίο ψηφίστηκε το τέταρτο καλύτερο των Μουντιάλ όλων των εποχών, αλλά επισκιάστηκε από αυτό κόντρα στην Αγγλία, η Αργεντινή νίκησε 2-0 το Βέλγιο και έκλεισε τη δική της θέση στον τελικό του "Αζτέκα".




29 Ιουνίου 1986 - Στάδιο Azteca (Mexico City)

Θεατές : 114.600



Flag of Argentina.svg
Αργεντινή:


GK 18 Νέρι Πουμπίδο Yellow card.svg 85'
SW 5 Χοσέ Λουίς Μπράουν
CB 9 Χοσέ Κουσιούφο
CB 19 Όσκαρ Ρουγιέρι
DM 2 Σέρχιο Μπατίστα
RM 14 Ρικάρδο Γιούστι
CM 7 Χόρχε Μπουρουτσάγα
Sub off.svg 90'
CM 12 Έκτορ Ενρίκε Yellow card.svg 81'
LM 16 Χούλιο Ολαρτικοέτσεα Yellow card.svg 77'
SS 10 Ντιέγο Μαραδόνα (Αρχηγός) Yellow card.svg 17'
CF 11 Χόρχε Βαλντάνο
Αλλαγές:
DF 21 Μαρσέλο Τρομπιάνι
Sub on.svg 90'
Προπονητής:
Flag of Argentina.svg Κάρλος Μπιλάρδο
Flag of Germany.svg
Γερμανία:


GK 1 Χάραλντ Σουμάχερ
SW 17 Ντίτμαρ Γιάκομπς
CB 4 Κάρλχαϊντς Φέρστερ
CB 2 Χάνς-Πέτερ Μπρίγκελ Yellow card.svg 62'
RWB 14 Τόμας Μπέρτχολντ
LWB  3 Αντρέας Μπρέμε
CM 6 Νόρμπερτ Έντερ
CM 8 Λόταρ Ματέους Yellow card.svg 21'
AM 10 Φέλιξ Μάγκατ
Sub off.svg 65'
CF 11 Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε
CF 19 Κλάους Άλοφς (Αρχηγός)
Sub off.svg 45'
Αλλαγές:
FW 9 Ρούντι Φέλερ
Sub on.svg 45'
FW 20 Ντίτερ Χένες
Sub on.svg 62'
Προπονητής:
Flag of Germany.svg Φραντς Μπεκενμπάουερ


Περίπου 114.000 φίλαθλοι συγκεντρώθηκαν στο αχανές "Αζτέκα" της Πόλης του Μεξικού για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της Αργεντινής με τη Δυτική Γερμανία. Αν και ο διαιτητής ήταν Βραζιλιάνος, ο Ρομουάλδο Αρπι Φίλιο, πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αφήνοντας τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να πρωταγωνιστήσουν.

Δύο διαφορετικές σχολές συναντήθηκαν στον τελικό του 13ου παγκοσμίου κυπέλλου. Η Δ. Γερμανία δεν φάνταζε ως φαβορί πριν την έναρξη της διοργάνωσης. Είχε όμως και τους παίκτες αλλά και τη νοοτροπία προσέγγισης που χρειάζονται οι μεγάλες διοργανώσεις. Οι προσωπικότητες αναμφισβήτητα υπήρχαν στα πρόσωπα των Μπρέμε, Ματέους, Μάγκατ, Ρουμενίγκε, Φέλερ, Άλοφς, Μπέρτχολντ, Κ.Χ. Φέρστερ. Από την άλλη πλευρά ήταν το λατινικό ταμπεραμέντο της Αργεντινής. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν ο παγκόσμιας κλάσης ηγέτης περιστοιχισμένος από δύο πολύ σπουδαίους ποδοσφαιριστές τον Βαλντάνο και Ρουγκέρι

Για την Αργεντινή ήταν ευτύχημα ότι όλοι οι άλλοι παίκτες της βρέθηκαν στο απόγειο της φόρμας τους εκείνη την εποχή. Το Αζτέκα ήταν κάτι παραπάνω από κατάμεστο, με την πλειοψηφία του κόσμου να υποστηρίζει την Αργεντινή.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά νευρικό, αλλά o Χοσέ Λούις Μπράουν, με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μπουρουσάγα, άνοιξε το σκορ στο 22ο λεπτό της συνάντησης και ο Χόρχε Βαλντάνο διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του Κάρλος Μπιλάρδο στο 55’, με τον Μαραντόνα να τα έχει βρει σκούρα από το μαρκάρισμα του Ματέους. 

Όλα έδειξαν να τελειώνουν, αλλά οι Γερμανοί, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, δεν τα παράτησαν και δικαιώθηκαν. Στο 74’ ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε σημείωσε το μοναδικό του τέρμα στη διοργάνωση (στο προηγούμενο τουρνουά ήταν δεύτερος σκόρερ με μόλις ένα γκολ λιγότερο από τον Πάολο Ρόσι) και στο 80’ ο Φέλερ ισοφάρισε για την ομάδα του (προπονητή πλέον) Φραντς Μπεκενμπάουερ που έμοιαζε να κερδίζει και το ψυχολογικό προβάδισμα εν όψει της μεγάλης πιθανότητας για παράταση.
Τα "πάντσερ", μάλιστα, πίεσαν ψάχνοντας το νικητήριο γκολ αμέσως μετά την ισοφάριση.

Όμως, κάπου εκεί, στο 83ο λεπτό, ήρθε η στιγμή να μιλήσει ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης. Μία εκπληκτική ασίστ του Μαραντόνα στον Μπουρουτσάγκα, έβγαλε τον μέσο της Ναντ απέναντι στον Χάραλντ Σουμάχερ. Με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-2 και οκτώ χρόνια μετά τον αμφιλεγόμενο εντός έδρας θρίαμβο, η Αργεντινή στεφόταν και πάλι πρωταθλήτρια κόσμου, καθιστώντας ταυτόχρονα τη Γερμανία ως την ομάδα με τις περισσότερες ήττες (3) σε τελικούς Μουντιάλ.

Argentinian midfielder Jorge Burruchaga beats West German goalkeeper


Τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου 1986
  Αργεντινή-Δυτ.Γερμανία
  3- 2


Πορεία προς τον τελικό

Πίνακας Αποτελεσμάτων




Round of 16
Quarter-finals
Semi-finals
Final


16 June – Puebla




 Argentina  1

22 June – Mexico City

 Uruguay  0

 Argentina  2

18 June – Mexico City

  England  1

England  3


25 June – Mexico City

 Paraguay  0

 Argentina  2

18 June – Querétaro

 Belgium  0

 Denmark  1

22 June – Puebla

 Spain  5

 Spain  1 (4)

15 June – León

 Belgium (pen.)  1 (5)

 Soviet Union  3


29 June – Mexico City

 Belgium (a.e.t.)  4

 Argentina  3

16 June – Guadalajara

 West Germany  2

 Brazil  4

21 June – Guadalajara

 Poland  0

 Brazil  1 (3)

17 June – Mexico City

 France (pen.)  1 (4)

 Italy  0


25 June – Guadalajara

 France  2

 France  0

17 June – Monterrey

 West Germany  2 Third place

 Morocco  0

21 June – Monterrey
28 June – Puebla

 West Germany  1

 West Germany (pen.)  0 (4)  France (a.e.t.)  4

15 June – Mexico City

 Mexico  0 (1)  Belgium  2

 Mexico  2




 Bulgaria  0


Round of 16

15 June 1986
12:00 CST
Mexico 2 – 0 Bulgaria
Negrete  34'
Servín  61'


Estadio Azteca, Mexico City
Attendance: 114,580
Referee: Romualdo Arppi Filho (Brazil)

15 June 1986
16:00 CST
Soviet Union 3 – 4 (a.e.t.) Belgium
Belanov  27'70'111' (pen.) Report Scifo  56'
Ceulemans  77'
Demol  102'
Claesen  110'
Estadio Nou Camp, León
Attendance: 32,277
Referee: Erik Fredriksson (Sweden)

16 June 1986
12:00 CST
Brazil 4 – 0 Poland
Sócrates  30' (pen.)
Josimar  55'
Edinho  79'
Careca  83' (pen.)


Estadio Jalisco, Guadalajara
Attendance: 45,000
Referee: Volker Roth (West Germany)

16 June 1986
16:00 CST
Argentina 1 – 0 Uruguay
Pasculli  42'

Estadio Cuauhtémoc, Puebla
Attendance: 26,000
Referee: Luigi Agnolin (Italy)

17 June 1986
12:00 CST
Italy 0 – 2 France


Platini  15'
Stopyra  57'
Estadio Olímpico Universitario, Mexico City
Attendance: 70,000
Referee: Carlos Espósito (Argentina)

17 June 1986
16:00 CST
Morocco 0 – 1 West Germany


Matthäus  87'
Estadio Universitario, Monterrey
Attendance: 19,800
Referee: Zoran Petrović (Yugoslavia)

18 June 1986
12:00 CST
England 3 – 0 Paraguay
Lineker  31'73'
Beardsley  56'


Estadio Azteca, Mexico City
Attendance: 98,728
Referee: Jamal Al Sharif (Syria)

18 June 1986
16:00 CST
Denmark 1 – 5 Spain
J. Olsen  33' (pen.)
Butragueño  43'56'80'88' (pen.)
Goikoetxea  68' (pen.)
Estadio La Corregidora, Querétaro
Attendance: 38,500
Referee: Jan Keizer (Netherlands)

Quarter-finals

21 June 1986
12:00 CST
Brazil 1 – 1 (a.e.t.) France
Careca  17'
Platini  40'
Penalties
Sócrates Penalty missed
Alemão Penalty scored
Zico Penalty scored
Branco Penalty scored
Júlio César Penalty missed
3 – 4 Penalty scored Stopyra
Penalty scored Amoros
Penalty scored Bellone
Penalty missed Platini
Penalty scored Fernández
Estadio Jalisco, Guadalajara
Attendance: 65,000
Referee: Ioan Igna (Romania)

21 June 1986
16:00 CST
West Germany 0 – 0 (a.e.t.) Mexico

Report
Penalties
AllofsPenalty scored
Brehme Penalty scored
Matthäus Penalty scored
Littbarski Penalty scored
4 – 1 Penalty scored Negrete
Penalty missed Quirarte
Penalty missed Servín
Estadio Universitario, Monterrey
Attendance: 41,700
Referee: Jesús Díaz (Colombia)

22 June 1986
12:00 CST
Argentina 2 – 1 England
Maradona  51'55'
Lineker  81'
Estadio Azteca, Mexico City
Attendance: 114,580
Referee: Ali Bin Nasser (Tunisia)

22 June 1986
16:00 CST
Spain 1 – 1 (a.e.t.) Belgium
Señor  85'
Ceulemans  35'
Penalties
Señor Penalty scored
Eloy Penalty missed
Chendo Penalty scored
Butragueño Penalty scored
Víctor Penalty scored
4 – 5 Penalty scored Claesen
Penalty scored Scifo
Penalty scored Broos
Penalty scored Vervoort
Penalty scored L. Van Der Elst
Estadio Cuauhtémoc, Puebla
Attendance: 45,000
Referee: Siegfried Kirschen (East Germany)

 

 





 

 Semi-finals
25 June 1986
12:00 CST
France  0 – 2 West Germany


Brehme  9'
Völler  89'
Estadio Jalisco, Guadalajara
Attendance: 45,000
Referee: Luigi Agnolin (Italy)

25 June 1986
16:00 CST
Argentina  2 – 0 Belgium
Maradona  51'63'

Estadio Azteca, Mexico City
Attendance: 114,500
Referee: Antonio Márquez Ramírez (Mexico)

Third place match
28 June 1986
12:00 CST
France 4 – 2 (a.e.t.) Belgium
Ferreri  27'
Papin  43'
Genghini  104'
Amoros  111' (pen.)

Ceulemans  11'
Claesen  73'
Estadio Cuauhtémoc, Puebla
Attendance: 21,000
Referee: George Courtney (England)




World Cup Final
29 June 1986
12:00 CST
Argentina 3 – 2 West Germany
Brown  23'
Valdano  55'
Burruchaga  83'

Rummenigge  74'
Völler  80'
Estadio Azteca, Mexico City
Attendance: 114,600
Referee: Romualdo Arppi Filho (Brazil)


173 σχόλια:

  1. Παρακαλώ τα νέα σχόλια σας στο thread που μόλις σήκωσα.
    Τις βραδυνές ώρες - αργότερο το Σ/Κ - σχόλιο ανάλυση - προσέγγιση της Ελληνικής χρηματαγοράς για το επόμενο 12μηνο. Διότι άλλο Μαραντόνα παικταρά και άλλο χονροκώλης Μέσι που κύπελο, ούτε Κόπα Αμέρικα δεν θα πάρει ποτέ!!!

    Άλλο Τάκης και άλλο άμπαλοι φιτσουλέοι που έχουν μπερδέψει τις χρηματιστηριακές προβλέψεις με την βιόλα του Νίκολο Παγκανίνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς ορίσατε κε Τάκη. Έχει πέσει πολύ πλέμπα τελευταία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ξετσουτσουνιζεις ενω σεχουν ολοι στη φαπα ειναι να γελαν και τα τσιμεντα. ξεκινας σωστα κοιταζοντας τον καθρεφτη και σπρεχαροντας "μαλακας πιαστηκα.." Κατοπινα πεζεις ξανα τη μπαλιτσα σου. Virtuoso violonista e casinieri incredibile

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To "πέζεις" γράφεται με αι. Οι τόνοι όταν γράφουμε πρότάσεις είναι επιβεβλημένοι.

      Το "σπρεχάροντας" ανήκει στην Ελληνική γλώσσα?

      Το κατοπινά ανήκει στην Ελληνική Γραμματική?

      Διαγραφή
    2. Ομιλείτε την Ελληνική ή κάποια αργκό??????

      Διαγραφή
  4. o ΠΕΤΡΟ εχει ανεβει 20% τις τελευταιες μερες με μεγαλους τζιρους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε πέτρο δικαιωθήκατε με την συγκεκριμένη εταιρία. Οι τοποθετήσεις σας στα 1,5 αποδείχθηκαν σωστές και διορατικές. Ωστόσο δεν πρέπει να χάνουμε την μεγάλη εικόνα και αυτή είναι ότι οι βασικοί μέτοχοι είναι άκληροι και δεν υπάρχει διάδοχη κατάσταση, ενώ το αντικείμενο δραστηριότητας της εταιρίας δεν είναι ότι καλύτερο για την σημερινή εποχή. Βέβαια οι Πετροπουλέοι είναι νοικοκυραίοι και την έχουν προσεγμένη την εταιρία. Μηδαμινός τραπεζικός δανεισμός (αυτό είναι το βασικό κλειδί της επιτυχίας τους) σε συνδυασμό με τα λίγα κέρδη που εμφανίζει η εταιρία ώθησαν την τιμή της μετοχής ανοδικά.

      Κοιτάζω Σφακιανάκη!!!! Θεε και Κύριε. Πως τον κατάντησε έτσι ο μίστερ Βγενό, ο άρχων των υποαξιών, ότι πιάνω τα κάνω κάρβουνο. Φορτωμένος με κοντά 300 εκατομ. δάνεια, αρνητικά ίδια κεφάλαια και ζημιές, ζημιές και όλο ζημιές. Ένας νέος Μάιλλης έχει εδώ γεννηθεί. Οι άνθρωποι την πάτησαν ακούγοντας τον άρχοντα των υποαξιών, που τους έβαζε και αγόραζαν μέχρι και ΜΙΓ στα 5 ευρώ.

      Πετρό και ΣΦΑ η μέρα με τη νύκτα.
      Η εμπορευσιμότητα ποτέ δεν μου λέει τίποτα. Η πραγματικότητα είναι ότι η μετοχή ΠΕΤΡΟ έχει 4,5 ευρώ ίδια κεφάλαια ανά μετοχή, αλλά νομίζω ότι το ταβάνι της θα είναι τα 3 ευρώ. Τα 3 με 3,5 ευρώ που αποτελούσαν στήριξη τώρα θα είναι το ταβάνι. Αν η εταιρία κάαααποτε (όχι φέτος) μπορέσει να βγάλει 3 εκατ. ευρώ μετά φόρων καθαρά κέρδη και να είναι διατηρήσιμα αυτά τα κέρδη, τότε θα μπορέσει να επανέλθει στη βάση της ..... η οποία είναι στα 4,5 με 5 ευρώ.
      Για την ώρα βλέπω ταβάνι στα παρόντα επίπεδα.

      Διαγραφή
  5. Για τα γκολ του 86 ο Ενρίκε (τελευταίος Αργεντίνος που ακούμπησε τη μπάλα πριν το Μαραντόνα) είπε:

    Έβαλε το ένα γκολ με το χέρι, και το άλλο χάρη σε μένα που του έδωσα την πάσα :-)

    Είδατε κ. Τάκη ένα φιλικό παλαιμάχων για την ειρήνη? 90 λεπτά Μαραντόνα, δεν ήθελε να βγει.
    Στα κοντινά πλάνα με τα σκουλαρίκια μοιάζει με γριέντζω βαψομαλλού. Και με το μεγάλο σορτς που του δώσαν περπατούσε σα να κουβαλούσε 3-4 κουράδες στο βρακί του. Άσχημο πράμα τα ναρκωτικά.

    Προς κ. ανώνυμο απο προηγούμενο thread: Μπορείτε να μοιραστείτε δεδομένα ανοίγοντας λογαριασμό πχ στο dropbox (δίνει GB) και στέλνοντας link στο αρχείο σας.

    Φελαινί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένα άρθρο για να ενημερωθούμε προς τα που πρέπει να ρίξουμε τα δίχτυα μας στο επόμενο διάστημα...

    Εισηγμένες: Ποιες «ποντάρουν» στο χαλαρό ευρώ
    http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1251695/eishgmenes-poies-pontaroyn-sto-halaro-evro.html

    Παρατήρηση... ΕΛΠΕ και ΜΟΗ πάνω μετά Ντράγκι... Μα αγοράζουν σε δολλάρια...

    Πεπατημένη...
    http://artaxia.blogspot.gr/2014/09/blog-post.html

    Καλή σας μέρα φίλες και φίλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Τάκη, γιατί κατά τη γνώμη σας το τελευταίο διάστημα η εξαιρετική εταιρεία ΜΕΤΚΑ διαφοροποιείται αρνητικά στο ταμπλό έναντι της μητρικής ΜΥΤΙΛ; Μηπως υπάρχει ανησυχία για την ανάληψη νέων μεγάλων έργων μετά τη 2ετία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τάκη αν σας είναι εύκολο θα με ενδιέφερε και εμένα ένα σχόλιο σας για τη ΜΕΤΚΑ σε αυτά τα επίπεδα... Γύρω στα 10,70 με 10,80...

      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σε όλους.
      Κύριε Τάκη καλώς επιστρέψατε στον φιλόξενο χώρο σας.
      Η ΜΕΤΚΑ είναι σαφώς η φθηνότερη του 25ρη,με το χαμηλότερο P/E.Δυνατός ισολογισμός.Η τιμή ενσωματώνει όλες τις περί ΙΡΑΚ γεωπολιτικές ανησυχίες.Μόνος προβληματισμός αν μετά την υλοποίηση του μεγάλου ανεκτέλεστου στη διετία θα υπάρξουν αντίστοιχα μεγέθη στα συμβόλαια για έργα που θα αναλάβει.Φαντάζομαι πως ναι γιατί έχει καλό μέγεθος ,εμπειρία και όνομα.
      Απ οτι είχα δεί η Beta την έχει στις βασικές της επιλογές.Αν θυμάμαι καλά πρότεινε τιμή εισόδου στο εύρος € 10,80 - 11,80).
      Ο ΜΥΤΙΛ έχει ανέβη για 4 λόγους: άνοδο τιμής αλουμινίου,καλές προοπτικές και μεγάλη μείωση δανεισμού,άνοδο USD και ύπαρξη δυνατού ξένου στη μετοχική σύνθεση.
      Καλή συνέχεια

      Διαγραφή
    3. Όταν μια εταιρία έχει ίδια κεφάλαια 9,1 ευρώ ανά μετοχή, ο δανεισμός είναι ανύπαρκτος και το ταμείο είναι 5,5 ευρώ ανά μετοχή, τότε σιγά την μαγκιά να προτείνει κάποιος ΜΕΤΚΑ στα 10,5 ευρώ.
      Όποτε θέλει η ΜΕΤΚΑ δίνει 5,5 ευρώ ανά μετοχή, ανοίγει δανεισμό και δεν ανοίγει ρουθούνι.
      Την μετοχή την πρότεινα στα 6 ευρώ και είναι διαχρονική αξία, με τα ίδια κεφάλαια της διαρκώς αυξανόμενα. Είναι ζήτημα χρόνου πότε θα κάνει νέα υψηλά.

      Ο Τάκαρος βέβαια δεν προτείνει ΜΕΤΚΑ τώρα, αν και η μετοχή αξίζει. Το ωραίο στις χρηματαγορές είναι να υφαρπάζεις χαρτιά όταν στα ξεπουλάνε και είναι πιο τσάμπα και απο το τσάμπα.
      Δεν περιμένω κανένα πρόβλημα με τις παραγγελίες της ΜΕΤΚΑ. Ολη η ανάπτυξη της Ελλάδος (αν ποτέ έρθει) και τα έργα υποδομής (αν γίνουν) θα γίνουν μέσω της ΜΕΤΚΑ. Ουδείς άλλος έχει την τεχνογνωσία της ΜΕΤΚΑ .... τώρα αν στην πορεία μας προκύψει Στρατούλης και μαζί με το κολλητάρι του τον Αλαβάνο (αλήθεια?? Αυτός γιατί έφυγε απο τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ήταν πρόεδρος και πήγε και έκανε δικό του κόμμα κατόπιν???) μας κόβουν δραχμές και μας ταίζουν φύκια και μεταξωτές κορδέλλες δεν το γνωρίζω. Εδώ μιλάμε για Normal συνθήκες και όχι για extreme καταστάσεις, όπου οι Κουρίδες, τεγοπουλέοι και όλοι όσοι βύθισαν την χώρα θα πανηγυρίζουν φέρνοντας απο το εξωτερικό τα ρευστά και να ξαναδιαφεντεύουν τον τόπο που τόσα χρόνια, παρέα με τους Φωτοπουλέους, ρήμαξαν.

      Διαγραφή
    4. Ασχετο.
      Μα είναι δυνατόν να μιλάνε οι Κουρίδες και να υπάρχει κόσμος να τους διαβάζει και να τους λαμβάνει υπόψη??? Οι άνθρωποι είναι όπου φυσάει ο άνεμος και το μόνο που κοιτάνε είναι πως θα γεμίσουν την τσέπη του.
      Ξεκίνησαν να στηρίζουν βασιλιά μέσω της ''η Φωνή της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης'', εφημερίδα που έκδιδαν τη δεκαετία του 1960. Εκεί, σε κείμενά τους αποκαλούσαν τον Ανδρέα Παπανδρέου «άπατρι και δηλωσία Ανδρέσωφ», έλουζαν με κοσμητικά επίθετα τον Γεώργιο Παπανδρέου, ενώ σε άλλα κείμενα υμνούσαν τον Ιωάννη Μεταξά, ακόμη και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη την εποχή της Αποστασίας. Αργότερα, σύμφωνα με τους επικριτές των αδερφών Κουρή, η ίδια εφημερίδα στήριζε το καθεστώς της χούντας.

      Κατόπιν το έπαιζαν ΑΥΡΙΑΝΙΣΤΕΣ
      Όπως η Ελευθεροτυπία γεννήθηκε το 1975, έπειτα από τη μεγάλη απεργία των συντακτών, έτσι και η Αυριανή γιγαντώθηκε στην απεργία των τυπογράφων. Ήταν η μόνη που έφτανε στο κοινό, μαζί με τον Ριζοσπάστη και την Αυγή. Έτσι, από μερικές εκατοντάδες φύλλα πωλήσεων, έφτασε να γίνει πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα στην Ελλάδα, και ο έμπορος καρμπόν μπήκε ξαφνικά στο κλαμπ των μεγαλοεκδοτών. Στην εξάπλωσή της βοήθησαν η χαμηλή τιμή της (5 δραχμές, ενώ οι υπόλοιπες κόστιζαν 15 δραχμές εκείνη την εποχή) και φυσικά το λαϊκό ύφος της, που κινούνταν στα όρια του προσβλητικού και του χυδαίου. Αυτό την έφερε απέναντι στην κυβέρνηση και τον τότε πρωθυπουργό Ιωάννη Ράλλη. Και σχεδόν αναγκαστικά, ο Κουρής βρέθηκε στο απέναντι στρατόπεδο: στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, το οποίο ετοιμαζόταν να κυβερνήσει.

      Με άνεση χαμαιλέοντα, όταν το αποτέλεσμα των εκλογών του 1981 έφερε στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, η εφημερίδα του κυκλοφόρησε με τίτλο: «Οι αγώνες και οι θυσίες της Αυριανής δικαιώθηκαν πανηγυρικά. ΝΙΚΗΣΑΜΕ – ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – Γελοιοποιήθηκε και εξευτελίστηκε με τις κομπίνες και τις απάτες της γυναίκας του ο Ράλλης».

      Μετά τα γύρισαν και υποστήριζαν Σαμαρά .... όταν κόπηκε η μάσα απο το ΠΑΣΟΚ.
      Τώρα βέβαια, είναι με τους δραχμολάγνους.

      Αξίζει να το διαβάσετε, για να μην έχετε κοντή μνήμη, αλλά μνήμη ελέφαντα!!!!!!

      http://unfollowapantiseis.wordpress.com/2012/04/24/%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AE%CF%82-%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1/

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σας για τη ΜΕΤΚΑ Κύριε Τάκη.

      Την ΕΥΑΠΣ πως την βλέπετε μετά από όλη αυτή την κατρακύλα?

      Μήπως εδώ αξίζει ένα ποντάρισμα ακόμα και αν δεν προχωρήσει τελικά η ιδιωτικοποίηση της?

      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    6. Το λέω 2 χρόνια. Τα νερά δεν πρόκειται να αποκρατικοποιηθούν. Γενικά όλη η Ελλάδα θέλει το εχθές και όχι το αύριο. Θέλει την παραμύθα ο Έλληνας πολίτης και δεν γουστάρει νοικοκύρεμα ή μάλλον θέλει νοικοκύρεμα και μεταρρυθμίσεις αρκεί να μην γίνουν στο δικό του σπίτι. Να γίνει στα άλλα σπίτια. Οπότε η Ελλάδα πηγαίνοντας με βήματα χελώνας και μη θέλοντας να αλλάξει σελίδα δεν βλέπω τον τρόπο πως να γίνει ένα σύγχρονο κράτος.

      Δεν περιμένω καμιά εκχώρηση management στα νερά - για αποκρατικοποίηση ούτε κουβέντα.

      Διαγραφή
    7. Συμφωνώ μαζί σας Κύριε Τάκη ότι δεν θα ιδιωτικοποιηθούν.

      Με αυτό το δεδομένο θεωρείτε ελκυστική την τρέχουσα αποτίμηση της ΕΥΑΠΣ?

      Ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
    8. Εγώ θα γλυκοκοίταζα ΕΥΑΘ στα 3 με 3,5. Θα την ήθελα λίγο πιο κάτω. Δεν τρελλαίνομαι για υπεραπόδοση της μετοχής - δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί. Απλώς θα περίμενα να πάρω τις γερές επιστροφές κεφαλαίου που θα κάνει η ΕΥΑΘ.
      Βλέπετε το κράτος, γλυκοκοιτάζει τα ταμεία της εταιρίας.

      Διαγραφή
    9. Τελικά έκανα μια μπούκα στα ΠΛΑΘ σήμερα...
      Δεν ξέρω αν θα μου βγεί, θα δείξει...
      Νομίζω ότι είναι έτοιμα για κίνηση...
      Αυτό βλέπω εγώ τουλάχιστον...

      Διαγραφή
    10. Καλή αρχή κ.Τακη...
      Ήταν αισθητή η απουσία σας..
      Κ εγω θα την ήθελα στα 3..απλα πιστεύω οτι δεν πρόκειται να πάει για αυτο την αγοράζω στα 4..με σημείο πώλησης κοντα στα 6
      Παναγος

      Διαγραφή
  8. ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΑΣ και γιατί το 95% είναι χασούρια άμπαλοι φιτσουλέοι που δεν τους μένει φράγκο.

    To 90% όσων ασχολούνται με τις χρηματαγορές τους μαδάν και δεν τους αφήνουν φράγκο. Το 95% χάνει, ενώ μόνο ένα 5% (και πολλά μπορεί να λέω) πιάνει την καλή και βγάζει χρήμα με ουρά. Αυτό συμβαίνει γιατί το 95% είναι άμπαλοι φιτσουλέοι καθώς ασχολούνται με διαγράμματα και κοιτάνε βραχυπρόθεσμα.
    Με Γελοιοτιστές δεν ασχολούμαι. Αυτοί είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως - άξιοι της τύχης του Πρέχτερ (που γελοιοποιείται απο το 1996 που βλέπει κραχ και όλο νέα υψηλά γράφουν οι Αμερικάνικοι δείκτες) να αυτογελοιούνται να απλώνουν 1.000.0000 σενάρια σαν να πρόκειται για τραχανά και τελικά καταλήγουν με άδειες και τρούπιες τσέπες. Νωπές είναι ακόμη στην μνήμη μου οι αναλύσεις Γελοιοτιστή που βγήκε στου Γελαντάλη (άλλος και αυτός. Σοβαρός άνθρωπος ο Γελαντάλης και να βγάζει στη στήλη να του κάνουν αναλύσεις Γελοιοτιστές. Στο κεντρικό του thread παρακαλώ). Βγήκε λοιπόν ο Γελοιοτιστής να μας γράψει ότι αγοράζει στις 1500 μονάδες του Γενικού Δείκτη (μετοχές με καλά θεμελιώδη, που δεν μας τις έγραψε ποτέ - να ρίχναμε το γέλιο της αρκούδας) και ότι τάχα μου είναι έξυπνος και ξέρει τα κύματα. Τελικά την έφαγε πολύ άσχημα και ο Γενικός δείκτης έφυγε στις 500 μονάδες, αντί να στοπάρει στις 1500. Να μην θυμηθούμε την Μαντάμ Σου Σου. Εκεί έχασε η κυρία την μπάλα και την αγορά. Όποιος νομίζει ότι θα κοιτάζει μια γραμμή και θα μαθαίνει το μέλλον των χρηματαγορών, είναι σαν να πηγαίνει στην χαρτορίχτρα να του διαβάζει τις γραμμές των χεριών του και να του λέει την μοι΄ρα του. Αυτοί είναι χαμένοι απο χέρι. Όπως χαμένοι απο χέρι είναι και οι διαγραμματιστές που κατευθύνουν τον κόσμο να κινείται βραχυπρόθεσμα και δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το θωρηκτό Φλεξοπάκ απο τις κολλάντζες τύπου Νηρέα, ΜΙΓ και Μαίλλη που η αξία τους είναι το απόλυτο ΜΗΔΕΝ.
    Αυτοί όλοι είναι χαμένοι απο χέρι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι διαγραματιστές που κοιτάνε διαγράμματα είναι σε άλλη φάση. Αν κοιτάζει κάποιος μόνο ένα διάγραμμα και απο αυτό νομίζει ότι θα μας πει το μέλλον είναι επίσης χαμένος απο χέρι. Το διάγραμμα έχει αξία μόνο για να αντιληφθούμε τι θα κάνει η μάζα όταν θα σπάσει μια γερή στήριξη ή μια γερή αντίσταση. Οπότε οι έξυπνοι και αυτοί που κοιτάνε πολύ μακρύτερα και ξέρουν την πραγματική αξία των εταιριών τους πουλάνε το κάρβουνο για χρυσάφι (σπάσιμο ισχυρής αντίστασης) ή τους αγοράζουν τα χαρτάκια για μια μπουκιά ψωμί (σπάσιμο ισχυρής στήριξης).

      Πέφτει το θωρηκτό 20% απο τα υψηλά των τελευταίων 8 ετών και χέστηκε το σύμπαν και μπαίνει ο λαός στο Ιστολόγιο του Τάκαρου να γράψει την παπαριά του. Πρέπει να είστε πολύ άσχετοι μερικοί και δεν μπορείτε να χωρίσετε 2 γαιδάρων άχυρα.
      βγαίνει ο άλλο απο του Κλεωτσάκου και μας γράφει ότι το θωρηκτό ότι ήταν να δώσει το έδωσε. Έβγαλε και αυτός συμπέρασμα - αλλά απο ανάλυση ΜΗΔΕΝ. γράψε μας βρεεεεε τα 10 εκατ, που έχει αγοράσει ο Κυριακίδης στις χρηματαγορές. 10 εκατ αγορές χρηματιστηριακών αξιών ο Κυριακίδης αλλά δεν μας λέει τι έχει αγοράσει.
      Μετά μας λέει ότι ο Ικτίνος είναι ακριβός γιατί έχει ίδια κεφάλαια 1,1 ευρώ ανά μετοχή.
      χαχαχαχα μα καλά πόσο άσχετοι είστε βρεεεεε και ανέχεστε να σας χειραγωγούν τον εγκέφαλο με τόσο φθηνά και όχι ψαγμένα επιχειρήματα. βρεεεεεε μόνο απο τις υποχρεώσεις του Ικτίνου αν αφαιρέσεις τις επιχορηγήσεις (που για λογιστικούς λόγους καταχωρούνται ως υποχρεώσεις) τότε η καθαρή αξία ανεβαίνει κατά 50% και πάει στο 1,45 ευρώ ανά μετοχή.

      Τι θέλω να πω. ότι είστε άσχετοι οι περισσότεροι και δεν μπορείτε να εκτιμήσετε σωστά αξίες και καθαρή θέση και κέρδη.
      Παράδειγμα άλλο. Όταν ο Τάκαρος έγραφε για ΕΦΤΖΙ στα 0,5 ο λαός έλεγε ότι δεν έχει εμπορευσιμότητα και το χαρτί δεν κουνιέται. Πήγε η μετοχή στα 2 ευρώ μετά απο 3 χρόνια!!! τώρα μου την γράφουν στο Ιστολόγιο. μπουχαχαχαχα Τώρα βρεεεε την γράφετε???

      Ένα παράγοντας που οδηγεί τον κόσμο στη χασούρα είναι ότι παίζει μακροπρόθεσμα. Γνωστό το ρητό το Τάκαρου.
      Μακροπρόθεσμα είναι όλοι νεκροί, ενώ μικροπρόθεσμα όλοι χαμένοι.

      Το τρίπτυχο της επιτυχία στην χρηματαγορά είναι.
      1) Να γνωρίζεις τις πραγματικές αξίες και να έχεις γνώση των θεμελιωδών μεγεθών που σχηματίζονται σήμερα και μαρτυρούν το αύριο. Θεμελιώδη λοιπόν και Μακροοικονομία!!!
      2) Να κοιτάς μακρυά και όχι βραχυπρόθεσμα.
      3) Να έχει μνήμη ελέφαντα. Να μην ξεχνάς αυτό που προέβλεπες εχθες για το αύριο και να μην παρασύρεσαι απο το τι δείχνει το σήμερα. Το χθες σου δείχνει το αύριο - το σήμερα ίσως σου δειξει το μεθαύριο.
      Γερή μνήμη λοιπόν!!!

      Διαγραφή
    2. Επειδή λοιπόν ο κόσμος έχει κοντή μνήμη, ξεχνάει σαν να έχει πάθει αλλεπάλληλα εγκεφαλικά. Έτσι ξέχασε ότι οι Ευρωεκλογές θα επηρεάσουν τους δείκτες. Ο Τάκαρος έβλεπε κορυφή στις 1350 με 1400 μονάδες Γενικού δείκτη, γιατί θα έρχονταν οι εκλογές. Όμως ο λαουτσίκος παρασυρόμενος απο το ανοδικό κύμα περίμενε τις 1500 μονάδες και την διαρκή άνοδο. Μάλιστα οι περισσότεροι άμπαλοι φιτσουλέοι έλεγαν ότι οι Ευρωεκλογές δεν θα επηρεάσουν τους δείκτες. χαχαχαχα

      Αυτό λέγεται κοντή μνήμη και αφήνεις τον εαυτό σου να παρασυρθεί απο συναισθήματα. Είναι κάτι παρόμοιο με αυτούς που πιστεύουν ότι ο Αλέξης είναι συστημικός και αν έρθει δεν θα επηρεάσει τους δείκτες. Ο Αλέξης δεν είναι συστημικός - ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ είναι το σωστό. Θέλει να μάθει να κάνει τον σταυρό του, να βάλει γραβάτα και να γίνει συστημικός. Θέλει να ξεχάσει τους κορμοράνους που κινδυνεύουν να εξαφανισθούν και να γίνει συστημικός. Όμως ακόμη δεν είναι!!!!
      Αυτό δεν πρέπει ουδείς που ασχολείται με τις χρηματαγορές και έχει φράγκα σε ευρώ και ρευστά να το ξεχνάει. Άλλο θέλω να γίνω συστημικός και άλλο είμαι. Προς το παρόν είναι μαθητευόμενος μάγος. Όταν γίνει σκέτο ΜΑΓΟΣ και γίνει συστημικός τότε θα γυρίσουμε την πλάκα.
      Η έλευση του θα οδηγήσει τη Χρηματαγορά μας στα προηγούμενα χαμηλά!!!!!!!!!!! ίσως και χαμηλότερα!!! Εκτός αν στην πορεία γίνει συστημικός και αφήσει τις αερολογίες στην άκρη.
      Αυτό είναι η μνήμη ΕΛΕΦΑΝΤΑ.

      Μέχρι τότε όμως .... έχουμε πολύυυυυυυυυυυυυυ καιρό. Αν έρθει και αν δεν έχει γίνει συστημικός τότε δεν πρέπει να επηρεαστούμε απο τις τυχόν μπουρδολογίες που θα γράφοναι τότε, ούτε απο την τυχόν υπεραισιοδοξία που μπορεί να εκφράζουν οι δείκτες.

      Διαγραφή
    3. Όταν λοιπόν η χρηματαγορά μας κορύφωσε στις 1380 μονάδες και έφαγε πόρτα και πήγε στις 1050 μονάδες (όπως ο Τάκαρος είχε προβλέψει, μάλιστα είχα βάλει κατώτερο σημείο της πτώσης το 98Χ για λόγους ψυχολογικούς έλεγα μπορεί να σπάσει το χιλιάρικο, που όμως δεν το πίστευα), τότε η κοντή μνήμη του λαού έβλεπε τις 800 μονάδες και το crash, ξεχνώντας ότι αυτή η κυβέρνηση είναι τετραετίας και αν θα γίνουν εκλογές θα γίνουν μόνο και μόνο για να πασάρουν τη φόλα στον ''κουτό'' Αλέξη, όπως δηλαδή έκανε δηλαδή ο Κώστας ο Μεταρρυθμιστής μουχχαχαχα στον Γιώργη (γνωστό και ως λεφτά υπάααααρχουν) με το υψηλό IQ που αλλάζει αλυσίδα ενώ κινείται το ποδήλατο.

      Η πορεία του Γενικού δείκτη αναμένεται να ξεπεράσει τις 1500 μονάδες - λίγο το January effect, λίγο το ότι η Ελλάδα πάει καλύτερα μακροοικονομικά, λίγο το ότι πρέπει να τραβήξουν τις τράπεζες για να πάνε στις νέες ΑΜΚ και να τις κάνουν κουκλάκια, οδηγούν στον στόχο της υπέρβασης των 1500.

      Βέβαια ο λαός έχει κοντή μνήμη και έτσι έχει ξεχάσει ότι αυτή η Βουλή εκλέγει πρόεδρο κάτι που αν συμβεί τότε η χρηματαγορά μας θα πάει σε πάρτι που θα ολοκληρωθεί με τις ΑΜΚ των τραπεζών.
      Μετά χρειάζεται επανεκτίμηση.

      Διαγραφή
    4. K e Tακη καλησπερα, με Τσιπρα θα πιασουμε προσωρινα τα ιστορικα χαμηλα των 500, ή τα προηγουμενα χαμηλα των 1000? Διευκρινιστε παρακαλω

      Διαγραφή
    5. Κύριε Πέτρο δεν είναι επι του παρόντος αυτά. Εγώ βλέπω 500 μονάδες και προς τα κάτω εαν ο Αλέξης δεν γίνει συστημικός και αν δεν πει την αλήθεια στον λαό.
      όταν ακούω για ρήτρες ανάπτυξης και για μονομερή κουρέματα του χρέους με πιάνει ίλιγγος για το πόσο χαμηλά μπορούμε να πάμε.
      Προς το παρόν πρέπει να μετράμε, εάν θα βγει και εφόσον βγει εάν έχει γίνει συστημικός.
      Αν αυτά που λένε τώρα και τάζουν στους πελάτες (Έλληνες ψηφοφόρους) πάνε να τα κάνουν πράξη ή έστω δεν πειστεί η χρηματαγορά ότι μπλοφάρουν τότε τα 500 τα έχουμε σίγουρα.

      Η Ελλάς χρειάζεται αλήθειες. Τέρμα οι παραμύθες και ότι τάχα μου είμαστε δυνατοί και ότι δεν έχουμε ανάγκη την βοήθεια των Ευρωπαίων. Μόνο αν πουν στον κόσμο ότι η Ελλάς χρεοκόπησε και δεν υπάρχει μια και να δούμε πως θα μεταρρυθμίσουμε επιτέλους το Ελληναράδικο κράτος τότε θα πάψω να φοβάμαι.
      Μόνο αν πάψουν να μας διαφεντεύουν οι συνδικαλισταράδες και το Ελληνικό κράτος γίνει μικρότερο, αξιόπιστο και αξιοκρατικό τότε η Ελλάδα θα ορθοποδήσει. Ο Αλέξης βλέπω ότι είναι ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΣ - θέλει την Ελλάδα του χθες.

      Διαγραφή
    6. Καλησπέρα Κύριε Τάκη. Όπως πάντα τα είπατε όλα και όποιος κατάλαβε κατάλαβε...

      Κατά τη γνώμη μου πιο επικίνδυνη από τον Αλέξη είναι η κουστωδία του...
      Βγαίνει ο άλλος ο νοσταλγός του Συμφώνου της Βαρσοβίας στη Βουλή και λέει ότι θα διαλύσουν το ΝΑΤΟ όταν γίνουν κυβέρνηση!

      Οπότε και να θέλει να "αγιάσει" ο Αλέξης, με όλους αυτούς που έχει δίπλα του το θεωρώ απίθανο να τα καταφέρει...

      Διαγραφή
    7. Καλησπέρα κύριε Τάκη.Άφου σας συγχαρώ για ΟΛΑ σας θα ήθελα να πω πως είστε απο τους λίγους που λένε τα πράγματα με το ονομά τους αλλά και απο τους ακόμα πιο λίγους που επιβεβαιώνονται.Μια καλή ίσως ερωτηση θα ήταν αν έχει ξεκινήσει ο δείκτης για το νούμερο που είπατε ή θα φάει ενα καλό γκρέμισμα για να ξεχωρίσουν τα αγόρια απο τους άντρες.Ευχαριστώ όπως και να έχει

      Αικατερίνη

      Διαγραφή
    8. Δεν νομίζω κυρία Αικατερίνα ότι ο Γενικός Δείκτης μπορεί να προλάβει άλλο ένα γκρέμιασμ προς τις 1050, αν θέλει να δει τα 1500 τέλη Δεκέμβρη με αρχές Ιανουαρίου.
      Ταλαιπωρία ναι, γκρέμισμα δεν μπορώ να δω.

      Διαγραφή
    9. Ευχαριστώ κύριε Τάκη.Οπως παντα άμεσος και κατατοπιστικός.

      Αικατερίνη

      Διαγραφή
    10. Κε μορφονιε για τον ικτινο πιστευετε οτι τα 4 εκ που ειναι να παιρνει τα υπολοιπα απο την επενδυση στη Κρητη θα τα εγγραψει στη φετινη χρηση ?
      Επισης πιστευεται οτι το 3ο τριμ θα ειναι πολυ καλιτερο απο τα προηγουμενα δυο τριμ οπως περυσι ?
      Σας ευχαριστω εκ των προτερων

      Διαγραφή
    11. Κύριε Διόσκουρε και που θα βρει ο Καμπουρίδης να δώσει 4 εκατ.????
      Αν πάντως τα πάρει τα 4 εκατ. ο Ικτίνος, τότε θα τα εγγράψει στο τρίμηνο που θα έχει να τα λαμβάνει. Όμως τι σημασία θα έχει αν τα εγγράψει τα έκτακτα και μη επαναλαμβανόμενα κέρδη?? Καμιά!!! Όσοι έχουν γνώση γνωρίζουν ότι αυτά τα κέρδη δεν μετράνε. Μόνο ο λαός και η μάζα θα τσιμπήσει.

      Τέλος πάντων. Το σημαντικό είναι ότι αν τα πάρει τότε έχει δεσμευτεί ότι θα τα κάνει επιστροφή κεφαλαίου. Αυτό θα είναι σημαντικό νέο.

      Στα αποτελέσματα έτους έχω την πεποίθηση ότι θα είναι ελαφρώς καλύτερα. Δεν υπάρχει προδιάθεση για υψηλή κερδοφορία, γιατί κατά την άποψη μου, δεν θέλει ακόμη να τρέξει το χαρτί.
      Θα μου πει κάποιος ότι δηλαδή κρύβει κέρδη και θα απορεί πως γίνεται αυτό.
      Πανεύκολο. Ανεβάζει αποθέματα και έτσι ανεβάζει τα κόστη του.
      Δηλαδή αν έχει παραγγελίες Α εκατ. ευρώ, αυτός κόβει μάρμαρο Α εκατ. + κάτι παραπάνω. Αυτό το κάτι παραπάνω το βάζει αποθέματα, ενώ ταυτόχρονα έχει αυξήσει τα κόστη. Δείτε πόσα αποθέματα έχει ο Κυριακίδης και πόσα ο Ικτίνος.
      Όταν θα θελήσει ο Ικτίνος να εμφανίσει κέρδη με ουρά ακόμη περισσότερα, τότε θα πουλάει από τα αποθέματα. Αυτό ακριβώς που κάνει ο Κυριακίδης και έχει τρελάνει τον κόσμο.

      Επίσης αν πουλήσει τα Ενεργειακά του θα αυξήσει κατά πολύ τα κέρδη του. Όχι γιατί τα ενεργειακά δεν πάνε καλά, αλλά γιατί εκεί έχει υψηλές αποσβέσεις και τους μετριάζουν την κερδοφορία του ομίλου - σε αντίθεση με την μητρική.

      Διαγραφή
  9. Κύριε Τάκη συμφωνούμε απόλυτα.Με την ευκαιρία αυτή θα σας αναφέρω κάτι για την δύσμοιρη Ελλάδα μας ,που το διάβασα πρόσφατα στο ενδιαφέρον βιβλίο του Παναγιώτη Γεννηματά "Αγωνία για την Ευρώπη" που το βρήκα εξόχως ενδιαφέρον........."Με ανησυχεί ομως οτι η Χώρα μας,στην αυτιστική της καθήλωση,εξακολουθεί να καθεύδει.Κοιμάμαι ύπνον νήδυμον και πάσης σατανικής φαντασίας απηλλαγμένον,οπως κοιμούνται τα πετεινά του ουρανού που τα τρέφει ο ουράνιος πατέρας της ορθοδοξίας.Νανουρισμένη απο τους καθησυχασμούς της κομματικής ανευθυνότητας που θεωρεί πολιτική υποχρέωση να καλλιεργεί την αδικαιολόγητη λα'ι'κή αισιοδοξία,αγκυλωμένη σε ανεδαφικά κοινωνικά σύνδρομα των μέσων του 20ου αιώνα,αρνείται να προβληματιστεί για το μέλλον της ανοιχτά και αναμένει παθητικά τις εξελίξεις. Φυτώρια πολιτικών ηγεσιών εχουν σήμερα εκλείψει.Τον Καλιγούλα διαδέχεται ο Ηλιογάβαλος,χωρίς ο ύπνος του λαού να διαταράσσεται κατ' ελάχιστον.Πολιτικό προσωπικό στρατολογείται απο τις στάσεις των λεωφορείων.Πολεμάμε τα θηρία του μέλλοντος χωρίς ηγεσία και χωρίς ψυχή.Χωρίς όραμα και πάθος.Σχεδία στο φουρτουνιασμένο πέλαγος είναι η Ελλάς,που ο Οδυσσέας την έχει εγκαταλείψει......" Δεν θα μπορούσε να περιγράψει κανείς καλύτερα απο τον Παναγιώτης Γεννηματάς την πολιτική κατάσταση στην σημερινή Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΑΣΚΑΛΕ από μενα ένα μεγαλο ευχαριστω για την αληθινη γνωση που μας δινετε και την καλοσυνη σας να μας βοηθατε να μην μας κοροϊδεύουν τα λαμογια σας περιμενω για ψητη σαρδελλα εβαλα κρασι- μουστο - Μοσχούδι 1,40 τ0 κιλο και θα βαλω μουστο- ροδιτη- κοκκινελι Ο ΦΤΩΧΟΜΠΕΚΡΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΣΑΟΥΣΑΚΗΣ https://www.youtube.com/watch?v=G5mp1a4bSxQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα στην εδώ διαδικτυακή παρέα,κύριε Τάκη καλώς επανήλθατε ελπίζω ξεκούραστος από τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

    Προσωπικά η άποψη μου είναι ότι ο σκόπελος του προέδρου θα ξεπεραστεί για τους εξής λόγους η ΝΔ-Πασοκ μετά τον Ενφια (έναν πολύ άδικο φόρο χωρίς ανταποδοτικότητα και ο οποίος είναι 1000% αντισυνταγματικός που φορολογεί ήδη φορολογημένα χρήματα και έχει δημευτικό χαρακτήρα) δεν έχουν ελπίδες αυτήν την στιγμή να ξαναδούν υψηλά ποσοστά , το Πασοκ θα εξαφανιστεί ,είναι δε αμφίβολο αν θα είναι και μέσα στην Βουλή,η ΝΔ σίγουρα θα είναι κάτω από το 20% αλλά πόσο δεν μπορώ να το ξέρω ακόμα ,άρα δεν υπάρχει λόγος να συρθούν σε εκλογές αυτήν την στιγμή γιατί εάν αρχίσουν τα έργα πιθανόν αρχές 2015 θα μπουν χρήματα στην αγορά και θα μειωθεί σε κάποιο βαθμό η ανεργία άρα θα υπάρξει μια ανακούφιση - ανάκαμψη που τα κόμματα εξουσίας θα προσπαθήσουν να την εξαργυρώσουν ακόμα και τον Συριζα συμφέρει η τετραετία μιας και θα αυξήσει την διαφορά του με την ΝΔ (από τις πιθανές λάθος επιλογές της) και ίσως να μπορέσει να πάρει αυτοδυναμία αλλά και να γίνει ποιο συστημικός ,συνεπώς θεωρητικά όλους τους συμφέρει να βγει πρόεδρος τώρα,το αν θα δικαιωθώ θα δείξει.

    Άρα το 1500 του ΓΔ είναι ένα ρεαλιστικότατο σενάριο και νομίζω ότι θα το δούμε στον χρονικό ορίζοντα που θέσατε κύριε Τάκη,ωφελημένες μετοχές εκτός από τις τράπεζες που θα τις ομορφύνουν και θα τις κάνουν πανάκριβες θα είναι οι κατασκευαστικές και ίσως τα Σωλκ που τελικά πλησίασαν την τιμή που είχατε δώσει κύριε Τάκη κοντά στο 1 δλδ τεράστιο πρόβλημα ο δανεισμός του Ομίλου ακόμα και για τα Ελβαλ που αν δεν ανήκαν στον Όμιλο θα ήταν από τις ποιο καλές μετοχές στο Χαα,παλαιότερα είχατε πει ότι την Ιντρακόμ θα την κοιτούσατε μετά την πώληση της HOL τι λέτε θα άξιζε να την κοιτάξουμε ή χαμένος χρόνος, Δρομέας στα εδώ επίπεδα για μακροχρόνια διακράτηση νομίζω ότι είναι καλή τοποθέτηση μιας και όσο να γκρινιάζει ο πρόεδρος όλο δουλειές στο εξωτερικό παίρνει και αναπτύσσει και το δίκτυο του έξω και συμφωνώ απόλυτα με τον monsieur Δαρείο


    αυτά τα λίγα από εμένα και καλό φθινόπωρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα πολιτικά δρώμενα που έχετε βγάλει εύκολα μακροπρόθεσμα πολιτικά συμπεράσματα, θα σας έλεγα βιάζεστε και μάλιστα βιάζεστε πολύ. Υπάρχει ακόμη το ενδεχόμενο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν έχει ακόμη διαγραφεί. Δεν ξέρω αν έχετε προσέξει τον Στρατούλη, που όλο πίσω απο τον Αλαβάνο κυκλοφορεί και δημόσια μάλιστα.

      Στα χρηματιστηριακά. Δεν έχω κάτι να σχολιάσω για ΙΝΤΚΑ και για ΔΡΟΜΕΑ. Προς το παρόν ....

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη έχετε απόλυτο δίκιο αλλά δεν βιάζομε εχω υπομονή και θα περιμένω, ένα πιθανό σενάριο κατέθεσα,σίγουρα ο Σύριζα απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί κόμμα εξουσίας γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να συμμαζέψει τα του οίκου του,την Ελλάδα θέλει να νοικοκυρέψει... πως ήθελα να ξέρω? (αχ βρε νεοέλληνα ραγιά πάλι ματσολιά πας να κάνεις θα ψηφίσεις όποιον σου τάξει τα περισσότερα και πάλι θα τρέχεις) Ο Αλαβάνος και ο μέγας οικονομολόγος (εδώ γελάνε και οι πέτρες) Στρατούλης αν φύγουν από το μαντρί ,που ήδη δοκίμασε ο Αλαβάνος και έφαγε τα μούτρα του, ξέρουν τι τους περιμένει, ενώ τώρα όλο και κάποια ασυναρτησία θα πουν που θα παίξει από τα κανάλια λόγω Σύριζα και για κανέναν άλλο λόγο και νομίζουν ότι κάποιοι είναι, το μόνο που με προβληματίζει είναι τα ποσοστά του ποταμιού και τι ακριβώς ρόλο θα παίξει αυτό το κόμμα αλλά αυτά θα τα δούμε στην πορεία.

      Διαγραφή
    3. Εμένα η απορία μου παραμένει. Γιατί ο Αλαβάνος έφυγε απο το κόμμα που ήταν πρόεδρος και μετά πήγε και έκανε δικό του κόμμα??
      Αν ξέρει κανείς το γιατί ας το καταθέσει!!!

      Διαγραφή
    4. Απο παλια συνεύντευξη του. Την βρίσκεις αμα googlaρεις "Γιατί ο Αλαβάνος έφυγε απο το κόμμα"

      Εσείς συνδέσατε το όνομά σας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα είστε σε πολύ διαφορετικές θέσεις. Γιατί συνέβη αυτό; Γιατί χώρισαν οι δρόμοι του Αλέκου Αλαβάνου και του κόμματος του;

      Μια κρίση, η βαθύτερη ύφεση ποτέ και σε όλο τον πλανήτη, οδηγεί αναγκαστικά σε πλήρη αναδιάταξη και ανασύνταξη του πολιτικού σκηνικού. Κόμματα που ήταν γίγαντες γίνονται νάνοι και το αντίστροφο, δυνάμεις που ανήκαν στο ίδιο κόμμα είναι σε αντίθετα στρατόπεδα πια, φορείς και πρόσωπα άγνωστα στην εθνική πολιτική ζωή σήμερα είναι στο προσκήνιο. Για μας που είμαστε στο Σχέδιο Β, νοιώθουμε κοντά με όσους συμμεριζόμαστε όχι κατ’ ανάγκην ταυτόσημες αλλά παραπλήσιες θέσεις. Καθώς και κοινές αξίες. Αν όχι, οι δρόμοι χωρίζουν.

      Welcome Back Morfonie ,κάτι τέτοιες πα..ριες έλεγα και εγώ αμα ήθελα να χωρίσω την γκόμενα στο γυμνάσιο . Α α α κ.Μορφονιέ δεν πιστεύω να κάνετε τρειντ τελευταία σε τράπεζες και να μας ήρθατε έτσι φουριόζος!! Lorac

      Διαγραφή
  12. Για ακόμη μία φορά κε Τάκη, μεστός, λίγα λόγια μη μασημένα και η πραγματικότητα απεικονισμένη στο ιστολόγιο σας. Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ακούστηκε μία φήμη που αφύπνισε τον Ικτίνο απο την συνεχόμενη διολίσθηση.. φέταααααα!!!
    Μπήκαν λέει Αλβανοί επενδυτές στο χαρτί ,γιατί θα φτιάξουν μετρό στα Τίρανα και τα γρανίτια θα τα ψωνίσουν ούλα απο αυτόν...
    Μιλάμε για μεγάλο έργο...μακάρι να επαληθευθεί , η φήμη ντε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην βιαζεσαι, σε τρια χρονια θα δικαιωθεις που λεει και το αφεντικο.

      Διαγραφή
    2. Γιατί δεν πουλάτε κύριοι να μας ξεφορτωθείτε???

      Διαγραφή
    3. Μα τι μου θυμίζει ο τρόπος γραφής, τι μου θυμίζει????

      Ααααα το βρήκα! Το αρχικό post ενός αγνώστου 5 Σεπτεμβρίου 2014 - 2:46 μ.μ.

      Βρε κάτι ζόρια που τραβάνε ορισμένοι που είχαν περάσει και παλαιότερα απο εδώ αλλά εξαφανίστηκαν.

      Διαγραφή
    4. Μπορείτε να πάρετε Νηρέες, Μίγες, τράπεζες και ότι κολλάντζα γουστάρετε που θα τρέχει. Άντε ξεφορτωθείτε μας - με τις αλλεπάλληλες λαλακίες σας. Μόνο και διαρκώς για Ικτίνο θα μας γράφετε?? Πείτε μας για καμιά άλλη εταιρία - πείτε μας και ποιες θα τρέξουν.
      Άμπαλοι φιτσουλέοι!!!!

      Διαγραφή
    5. Monsieur Τάκης, στη θέση σας δεν θα έδινα ευκαιρία να γράφει κανένας ως ανώνυμος. Η υπερβολική δημοκρατία σκοτώνει την ίδια τη δημοκρατία!!

      Διαγραφή
    6. Αφήστε τους MONSIEUR Vasillis. Οπως λέει ο MONSIEUR Τakis "Με όλους αυτούς πιάνουμε κλίμα".

      Επομένως είναι κάτι παραπάνω απο χρήσιμοι.

      Διαγραφή
  14. Γράφουμε για τον Ικτίνο γιατί τον μπανιάριζες για τάχα θωρηκτό όπως και το άλλο ρέτζιλο φλέξο, όπως και τα μεβάκο και όλα τα σούργελα με τον χαρακτιρισμό του θωρηκτού που άπαξ και τα ψωνίσεις πρέπει να ψωνίσεις και μπαούλο!.
    Ρε δεν είπαμε και το φωνάξαμε ,αεροδιάδρομος FTSE, όλα τ άλλα είναι σκουπίδια , μακρυά !
    Βέβαια για να λέμε και του δίκιου σου έδωσες ΔΕΗ ΟΤΕ προειδοποίησες μακρυά απο τράπεζαες και απο λαμόγιο βγένο και όπου αυτός συμμετέχει
    Αλλά γιατί οργίζεσε όταν χλευάζουν τον ικτινο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eγω παντως ξερω οτι οταν η ομαδα μου εχει φαει 5, στο καφενειο του χωριου μου μου κανουνε πλακιτσα και τουμπαλιν. Εχει χαθει το στοιχειωδες χιουμορ. Ασχετο> βρε φιλε chabo δεν σε ξερω αλλα το ρετζιλο που λες και το θωρηκτο γιατι τα συνδεεις? οχι τιποτε αλλο αλλα τις προαλλες παρατηρησα οτι μια μερα ηταν και τα δυο υπο πιεση. καφε ολε

      Διαγραφή
    2. Αδειάστε μας τη γωνιά κύριοι. Άντε μπράβο.
      Κύριε Champo να πάρετε μπαούλο, πάρτε και κλειδωνιές. Πρόβλημα σας μας. Αρλούμπες δεν θέλω να διαβάζω για Αλβανούς και λοιπές αρλούμπες.

      όταν κύριοι θα σας παίρνω προμήθειες τότε να έχετε ένα λόγο παραπάνω. Τώρα τουμπέκα ψιλοκομμένο.

      Γράφει ο άλλος ότι έχει φάει 5 τέρματα. Ας φάει 10 βρεεε κύριε ανώνυμε., Μπήκες και εσύ να γράψεις την εξυπάναδα σου. Κλασσικοί Ελληναράδες σαν αυτούς που έχει γεμίσει η χώρα.
      Θέλεις και πλακίτσα έεεεε???? Βάλε μας και ένα Nick να σε μάθουμε να δεχτούμε και την πλακίτσα.

      Τώρα γράφεις στον κύριο chabo να ξεχωρίσει ρετζιλόχαρτα, με θωρηκτά και κινήσεις στο ταμπλό. Σιγά μην μπορεί - να ξεχωρίσει 2 γαιδάρων άχυρα.
      Ο κύριος chabo και κάθε κύριος chabo θέλει να πάρει χαρτάκι αύριο και να έχει κερδίσει απο εχθές. χαχαχαχα λες και εγώ αν το έχω αυτό το χαρτάκι θα του το έδινα.
      Ξυπνάτε κύριε chabo!!!!

      Κύριοι να μάθετε να γράφετε ουσιώδη πράγματα γιατί πάλι θα βαρεθώ γρήγορα. Σιγά μην κάθομαι εδώ μέσα να απαντάω σε όλες τις ερωτήσεις και όποτε εσείς γουστάρε να πετάτε τις εξυπνάδες σας. Στους χρηματιστές σας να πάτε κύριοι που σας παίρνουν προμήθειες και σας ανέχονται για μερικές πενταροδεκάρες.

      Διαγραφή
    3. ΔΑΣΚΑΛΕ στειλε τις πληροφοριες σε μενα να γεμισουμε τις βαρελες με κρασι οινο όταν ποιεις ομορφα όλα θα τα δεις

      Διαγραφή
    4. σημερα ανοιξα ένα βαρελακι κρασι περσινο κοκκινελι από ζακυνθο μου το εδωσε φιλος καλος ο μουστος ειχε 14 βαθμούς αρχοντιες λεμε . την αγαπη μου στον κυριο Chabo σε περιμενω να κερασω καφε

      Διαγραφή
    5. Άρχοντα Λουκά μόλις γύρισα από Αίολο παραλία κανάλι Πρέβεζας , https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0CCsQFjAB&url=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Faioloskanali&ei=kGwPVIzHHabnygOpsYHgAQ&usg=AFQjCNHvtGRzHtSmPqzgEHjRohTQ9jX5JQ&sig2=xLEbJv_cV6E0u_EQNoLtqw ,
      Εδώ θα σε φέρω ,μακάρι να έχουμε και τον Τάκαρο παρέα για να δει τι ψυχή είμαστε ...
      Γεία σου φιλαράκι Λούκα ΆΡΧΟΝΤΑ ,
      Καλά ρε γμτ χρηματηστήριο για να κερδίσω δεν παίζω? τι διάολο ψάχνουμε στα σαιτ ,πασαρέλα κάνουμε ή πληροφορίες ψαρεύουμε???

      Διαγραφή
  15. Κοίτα Τάκαρε, κουβέντα κάνουμε και σχόλια, όχι να τσακωθούμε κιόλας για λαλακίες .Προσωπικά σε αναγνωρίζω σε μελετώ και θέλω να σ'έχω φίλο.
    Αλλά να σε τσουγκρίσουμε και λιγουλάκι για να κάνουμε κερκίδα!
    Με ειλικρινή εκτίμηση!
    Και άμα γουστάρεις άμα λάχει όταν κατέβω στο μεγάλο χωριό να τον πιούμε τον καφέ μας ,θα φέρω και τον Λούκα με κρασί μασχούδι, εγώ θα φέρω σαρδέλα Αμβρακικού !
    Αν σε φέρει ο δρόμος απο τα μέρη μου κάνω τραπέζι στο ΑΙΟΛΟ στο κανάλι Πρέβεζας όλα στα κάρβουνα λιαστό πετάλι και κρασί μοσχούδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πρέπει να αναγνωρίσετε ότι ήταν λάθος το σχόλιο σας για Αλβανούς και για ΜΕΒΑΚΟΥΣ, Ικτίνους και λοιπά θωρηκτά. Δεν φτάνει που σας δείχνω νούμερα που ουδείς τα αντιλαμβάνεται ή τα βλέπει , θα με ειρωνευτείτε και απο πάνω???

      Διαγραφή
    2. Ότι πεις Δάσκαλε, όπως λέει και ο καφέ ολέ ,επειδή στο σαιτ είχε πέσει ρουτίνα βάλαμε λίγο χιούμορ. Σε κάθε περίπτωση που σε ενόχλησε προσωπικά ανακαλώ δημόσια και δηλώνω ότι ΑΝΑΓΝΩΡΊΖΩ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΩ βαθύτατα όλα αυτά που μοιράζεις αφιλοκερδώς στους φίλους και επισκέπτες του ιστολογιου σου!
      ~Οι φίλοι που έχουν τοποθετηθει στα αναφερόμενα χαρτιά και ιδικά στον ΙΚΤΙΝ έχουν κουρασθεί επιρριασμένοι βλέποντας τον ανταγωνιστή ΚΥΡΜ να μας ρίχνει δύο γύρους https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0CDEQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.videoman.gr%2F25432&ei=gB8PVNSKGc7XPPDNgOgL&usg=AFQjCNFGl65XavRe71BMBZmaKyJRW6MOdA&sig2=D4PEoPPT10y8eNwYLnH_dQ

      Διαγραφή
    3. Ούτε θα δουν κάτι συνταρακτικό αν δεν προκύψει κάτι εξαιρετικό.
      Να πείτε στους φίλους ότι 2,2 με 1500 μονάδες - 1,2 με 800 μονάδες Γενικού δείκτη.
      Όποιος θέλει να ανέβουν οι τιμές να έρθει εκείνος να ανεβάσει τα χαρτιά. (Άσχετο. Χάσαμε και εκείνον τον ανώνυμο που έλεγε στον κύριο Λαλάκη ότι του προσέχει την περιουσία και την προστατεύει).

      Το παν στις χρηματαγορές είναι η υπομον΄και να κοιμάσαι ήσυχος κύριε champo.
      όσοι αγόρασαν κολλάντζες τύπου Κύπρου, ΑΤΕ σήμερα κλαίνε. Τους διαβάζω στους Καπιταλιστές και γελάω. Αμ, θέλατε εμπορευσιμότητες και χαρτιά που είναι ξένοι και γίνεται παίγνιο, αδιαφορώντας για την πραγματική value.
      Να δείτε κάτι κλάματα που θα ρίξουν κάτι άλλοι σε χαρτιά τύπου Νηρέα, ΜΙΓ. Αλήθεια πότε θα πάει η ΜΙΓ στα 3 ευρώ???? Και πότε θα δώσει μέρισμα??? Ποτέεεεεε - γιατί η value είναι ΜΗΔΕΝ.

      Ενώ εταιριάρες υπάρχουν ννααααα - γεμάτη η Ελληνική χρηματαγορά. Λούλης ένα παράδειγμα. Στο μισό της book value αλλά δεν ακουμπάει κανείς γιατί δεν γίνεται παίγνιο. Άλλο παράδειγμα η ΓΕΒΚΑ.
      Δεν ανεβαίνουν θα πει κάποιος ή δεν έχουν εμπορευσιμότητα.
      ναι, είδαμε και τα ΕΛΠΕ ή η ΜΟΗ που ανεβαίνει και έχουν εμπορευσιμότητες!!!

      Διαγραφή
    4. Σε ότι αφορά τον Κυριακίδη - έχει και άλλο πάνω, γιατί έχει όρεξη για παίγνιο το αφεντικό. Για το 2014 απο άποψη κερδών μπορεί να κοιμάται κανείς ήσυχος. Του χρόνου θα δούμε.

      Αλλά μην ξεχνάτε ότι ο Κυριακιδης ήταν μια προβληματική - φορτωμένος με υπέρογκο δανεισμό. όταν έδιωξε την ΜΕΡΚΟ και μείωσε τον δανεισμό του, τότε έφτιαξε η πλάκα.
      Τέλος πάντων. Αυτά δεν ενδιαφέρουν. Ο κόσμος θέλει να παίρνει χαρτιά σήμερα και να κερδίζει εχθές. Ο ΚΥΡΜ έχει και άλλο πάνω - για αύριο και εχθές δεν ξέρω.

      Διαγραφή
    5. O κυρ Ηλιας θα περιμενει μεχρι Παρασκευη να κοψει τα 17σεντς και μετα θα δωσει ενα μεγαλοπρεπες μπακε αναλογα με την... απορροφητικοτητα. ε ειδε και αυτος οτι με το να αγοραζει μονος του δεν γινεται τιποτα οσαααα μουσαντε κερδη και να βγαλει. ενω αν αγοραζει με.... παρεα ειναι παντα πιο ομορφα. Ανθρωπος της εκκλησιας αλλα παιγνιδιαρης. Δυστυχως στο χρηματιστηριο κονομας καλυτερα με παιγνιδιαρηδες παρα με ΜΠΟΥΦΟΥς Τριπλερ η μυρουδιας?

      Διαγραφή
  16. Μπράβο φίλε Λάκη ,το σαμουρέ με ταρακούνησε. Και η χαροκαμένη μάννα :¨Γιάντα μωρέ δεν δέχεστε τους ανθρώπους όπως είναι;¨
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανεβάζει όγκους το ασφαλιστικό θωρηκτό.Ξεκινάει το ταξίδι της.enjoy the trip.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Άρη σαν σήμερα θυμάμαι τον τρελοΤάκαρο πριν 3 χρόνια να πομπάρει την ΕΥΠΙΚ στα 0,4 ευρώ, αλλά ο λαός έλεγε, ότι τάχα μου δεν έχει εμπορευσιμότητα και ότι είναι κουραστικό να βρίσκεται σε χαρτιά που δεν κουνιούνται. Οπότε έπαιρναν τράπεζες που είχαν εμπορευσιμότητες και δεν ήταν κουραστικές. μπουχαχαχαχα
      Αιώνιοι άμπαλοι φιτσουλέοι. Λόγια, λόγια και μόνο λόγια. Όταν σταματάνε τις αμπελοφιλοσοφίες, ανοίγουν ένα διάγραμμα και πάνε στα χαρτιά που δεν κουράζουν και έχουν εμπορευσιμότητες και μέσω των γραμμών νομίζουν ότι θα πιάσουν την καλή. Αλλά τελικά τρώνε τη φόλα και τους αρπάζουν ότι έχουν στην τσέπη.

      Η ΕΥΠΙΚ μετά (όπως όλα τα χαρτιά που κουράζουν και δεν έχουν εμπορευσιμότητες) άρχισε τις κούρσες και πήγε ξεκούραστα στα σημερινά νούμερα. Τότε την ανακάλυψε ο λαός και μπήκε μέσα. Διαβάζω στους καπιταλιστές τις αρλούμπες που γράφουν για την ΕΥΠΙΚ τον τελευταίο χρόνο και ακόμη γελάω. Όσοι ασχολούνται με χρηματαγορές, η μάζα, ο λαός δηλαδή συνηθίζει να λέει βλακείες και να είναι άσχετοι. Τους ενδιαφέρει η γρήγορα κονόμα - αλλά έρχεται το πανεύκολο ξεβράκωμα απο την πολύ τη βιασύνη.

      Όπως στον Ικτίνο, έτσι και στην ΕΥΠΙΚ, μπήκε λαός στα υψηλά και όχι όταν κοιμόντουσαν τα χαρτιά. Τώρα πέφτει γκρίνια και πολλοί θα πουλήσουν γιατί κουράστηκαν και θα πάνε να αγοράσουν μετοχάρες ΦΟΡΘΝΕΤ, ΜΙΓ, ζομποτράπεζες και γενικά χαρτιά που τρέχουν (προς τα κάτω), έχουν εμπορευσιμότητες και δεν κουράζουν.

      Όμως η ΕΥΠΙΚ θα την κάνει την κούρσα της. Πότε?? Άγνωστο.
      θα κάνει την κούρσα της - όχι για να πουλήσει κάθε πικραμένος που είδε φως και μπήκε και να βγάλει λεφτά στην καμπούρα των market makers, αλλά όταν θα έχει λόγο για να υφαρπάξει χαρτιά.
      Η μετοχή θα έπρεπε να παίζει στα 2,3 το ελάχιστο. Αυτή θα ήταν μια δίκαιη αποτίμηση. Αγκάθι μεγάλο η συμμετοχή της Πειραιώς στην μετοχική σύνθεση. Όπου υπάρχει Σάλλας και Βγενόπουλος μακρυά. Είναι οι σύγχρονοι Μίδεςοι άνθρωποι. Ότι πιάνουν το κάνουν κάρβουνο.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη,θυμάμαι την ανάλυση σας για την ΕΥΠΙΚ. Στα αποτελέσματα εξαμήνου ,διαπιστώνω ότι τα πράγματα εξελίσσονται όπως τα περιγράψατε.Βελτίωση της κερδοφορίας κυρίως στο κομμάτι των ομολόγων(χρηματοοικονομικά στοιχεία διαθέσιμα για πώληση).Βελτίωση και στα ίδια κεφάλαια(65 εκατ. ευρώ).Επίσης μου άρεσε που η διοίκηση συγκρατεί τα έξοδα.μηδενικός δανεισμός.Σοβαρό μαγαζί!!!!!!!Τέλος για την Πειραιώς ελπίζω να αποχωρήσει απο το μετοχικό κεφάλαιο λόγω solvency II (βέβαια εδώ είναι Μπανανία, οπότε κρατώ μικρό καλάθι).

      Διαγραφή
  18. Απίστευτες κολλάντζες του κερατά.

    http://prntscr.com/4lf2a1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μαίλλης έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια 91 εκατ. Προσέξτε!!!! Για να πάρει το 100% του Μάιλλη κάποιος δεν πρέπει να δώσει φράγκο, αλλά να του δώσουν 91 εκατ. Αυτο σημαίνει αρνητικά ίδια κεφάλαια.
      Τελειωμένος ο Μάιλλης με αρνητικά ίδια κεφάλαια και ο άλλος φωνάζει ότι του υφαρπάζουν την περιουσία με την εξευτελιστική δημόσια πρόταση που του κάνουν.

      Ναι, ναι, ναι. Σου υφαρπάζουν τα 259 εκατ. που χρωστάει στις τράπεζες.
      Βρεεεεε δεν πάτε καλά. Είστε άξιοι της τύχης σας. Άντε να αγοράσετε καμιά ΜΙΓ και να ψηφίσετε Αλέξη να ηρεμήσετε.

      Διαγραφή
  19. Aντε να κανω και εγω ο πιτουρας μια προβλεψη. σε τρεις μηνες( παλι καλα, μεσοπροθεσμο με βρισκω) ενα κωλοχαρτιδιο που κανει το αλμυρο γλυκο, αφου πρωτα μαθει "τεχνικη αναλυση'.. θα διπλωσει. Ο ευρων ειναι γατουλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμα έχετε τα κότσια πείτε ονοματεπώνυμο - έτσι για να πέσουν τα ξεβρακώματα.
      Αφήστε κύριοι τα ακαταλαβίστικα και σπικάρετε Ελληνικά. ΟΚ, ειστε ανώνυμοι, οπότε μπορείτε να γράφετε τις αρλούμπες σας.
      Ήρθε ο άλλος να μας πει το το ΒΙΟΣΚατό θα διπλώσει και θα πάει απο τα 0,3 στα 0,6 επειδή έτσι του λένε τα ματζούνια - οι γραμμές δηλαδή. χαχαχα

      ΆΜΠΑΛΟΙ ΦΙΤΣΟΥΛΈΟΙ ΜΙΑ ΖΩΉ, ΌΛΟ ΥΠΟΝΟΟΎΜΕΝΑ, αλλά ποτέ δεν μπορείτε να μιλήσετε ξεκάθαρα και επιστημονικά.

      Διαγραφή
    2. ΓΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΑΛΑ ο MONSIEUR TAKIS.

      MONSIEUR Averof καντε μια guest εμφάνιση. Μιλάτε μας και ας μην μας αγαπάτε.
      MONSIEUR Harrys το ίδιο ισχύει και για του λόγου σας.

      Διαγραφή
    3. Προσοχή!!!!!!!!!!! Νοικοκυρέοι. Το ΒΙΟΣΚατό είναι ήδη ακριβό. Με πραγματικά ίδια κεφάλαια 3 εκατ. δηλαδή 0,19 ευρώ ανά μετοχή και δανεισμό διπλάσιο της πραγματικής καθαρής θέσης και με ετήσιες πωλήσεις όσες και τα δάνεια σου, που πας βρεεεε ξεβράκωτος στα αγγούρια.

      Αυτοί είναι οι λόγοι του υψηλού free float. Και γιαυτό οι βασικοί δεν παίρνουν χαρτιά να αυξήσουν τη θέση τους. Και οι ζημιές θα συνεχίζονται ..... μπειτε εσείς να παίξετε!!!

      Βγήκε ο άλλος να μας πει ότι θα διπλώσει το ΒΙΟΣΚατό επειδή τα μουσαντένια ίδια κεφάλαια είναι 0,7 ευρώ ανά μετοχή.
      Μακρυά οι νοικοκυρέοι.

      Είδε λέει τεχνική ανάλυση ο άλλος και είδε δίπλωμα. χαχαχαχα
      Είδε 0,7 μουσαντένια ίδια!!!! και σου λέει φθηνή είναι.

      Διαγραφή
    4. Ελεος πια με τα ΔΝχαρτα !!
      Πηραμε ΟΛΥΜΠ για να κονομησουμε και δε θελουμε τιποτε αλλο !!

      Roko Baroko

      Διαγραφή
    5. To "τεχνικη αναλυση" δεν ειναι κυριολεκτικο, γιαυτο αλλωστε και τα εισαγωγικα, παραπεμπει καπου. Η λεξη κωλοχαρτιδιο απανταει στα υπολοιπα. εδω ειμαστε, αλλωστε ενας πιτουρας ειμαι.

      Διαγραφή
    6. Το ότι το ''τεχνική ανάλυση'' δεν ήταν κυριολεκτικό το καταλάβαμε με την πρώτη. Το που παραπέμπεται δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε. Δεν έχουμε και IQ 10.000 .
      Απορώ γιατί δεν μιλάτε ξεκάθαρα. Γιατί???????

      Διαγραφή
    7. Aντε, κακως μεν, σε προσωπο. Αλλα επειδη θα το πιασεις μην το γραψεις.

      Διαγραφή
  20. Κ. Τάκη γεια σας και ευχαριστούμε για την ανάλυση. Στο προηγούμενο thread ο κ. Δαρείος είχε ρωτήσει την άποψή σας για την περίπτωση της Ηellenic Seaplanes, την οποία είχε τύχει να εντοπίσω και εγώ. Πιστεύω πως εφόσον ομαλοποιηθεί το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο το συγκεκριμένο πεδίο έχει πολύ ψωμί ενώ οι επενδύσεις για υποδομές έχουν πολύ λογικό κόστος. Εσείς έχετε κάποια άλλη άποψη/ενημέρωση επί του θέματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Caspian κοιτάζω την εταιρική παρουσίαση

      http://www.hellenic-seaplanes.com/images/seaplanes/pdf/companyprofil.pdf

      και βλέπω ότι πρόκειται για μια καινούργια εταιρία που ξεκίνησε δραστηριότητα το Μάιο του 2013 και έχει μόλις 2 υδροπλάνα. Σαν ιδέα μου φαίνεται καλή .... όμως θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας και με τον κύριο Δαρείο.
      Γενικά λέω στον κόσμο, ποτέ να μην επενδύει σε μη εισηγμένες και ειδικά σε μη εισηγμένες εταιρίες που έχουν αντικείμενο δραστηριότητας άγνωστο γιαυτούς.
      Παράδειγμα
      Να πάω να μπω μέτοχος σε διαγνωστικό κέντρο και εγώ δεν έχω καμιά σχέση με ιατρική και με μικροβιολογία. Τι να πάω να κάνω εκεί μέσα. ΤΟΝ ΟΜΟΡΦΟ??? Και να περιμένω να μου δώσουν λεφτά οι μέτοχοι ιατροί που θα τρέχουν την εταιρία και θα εργάζονται εκεί μέσα.
      Να μπει στο χρηματιστήριο και μετά αν κρίνω ότι η τιμή είναι φτηνή να μπω.
      (Άσχετο, αλλά μακρυά απο EUROMEDICA και Λιακουνέους. Μιλάμε για απίστευτες κολλάντζες βουτηγμένες μέσα στα δάνεια.)

      Για μια νέα εταιρία όπως η Hellenic Seaplanes δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Εγώ θέλω να δω οικονομικές καταστάσεις σε βάθος πολλών ετών για να κρίνω μια επιχείρηση. Με μια οικονομική κατάσταση ενός έτους δεν εκφέρω συμπεράσματα.
      Άρα είμαι τυφλός!!!!

      Το project της Hellenic Seaplanes φαίνεται ενδιαφέρον. Θα έμπαινα όμως όχι ως απλός μέτοχος, αλλά και ως άνθρωπος που θα είχε γνώση του αντικειμένου με σκοπό να εργαστώ μέσα στην εταιρία και να είμαι ένα απο αυτούς που θα την έτρεχαν. Διαφορετικά ας μπει στο χρηματιστήριο και μετά βλέπουμε ....

      Διαγραφή
    2. Προσωπικά το βλέπω σαν μια επιχειρηματική κίνηση μπαίνοντας με σχετικά μικρό κεφάλο (γνωρίζοντας απόλυτα το ρίσκο) και σε βάθος χρόνου και εαν όλα πάνε καλά αυξάνω το ποσοστό μου. Επειδή σας σέβομαι απεριόριστα (και τις γνώσεις σας φυσικά) γιαυτό ζήτησα την γνώμη σας. Είμαι στην διαδικασία έρευνας του υπόβαθρου των ατόμων που βρίσκονται απο πίσω και φυσικά των προηγούμενων επιχειρηματικών τους κινήσεων πριν αποφασίσω κάτι.

      Ευχαριστώ θερμά για την απάντηση σας MONSIEUR.

      Διαγραφή
    3. Η εταιρεία συστήθηκε στα τέλη Μαΐου. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Κύπριος Νικόλαος Χαραλάμπους και αντιπρόεδρος ο Μιχαήλ Ασσαριώτης. Ο κ. Χαραλάμπους, ο οποίος μετέχει στο Ελληνοκυπριακό Επιμελητήριο, έχει εργαστεί στη Frakapor Logistics και στην Element Power. Ο κ. Χαραλάμπους, πέρα από την εταιρεία «Υδροπλάνα Ελλάδας», μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της «Ελληνικής Θαλάσσιας Αεροπορίας», η οποία συστήθηκε με στόχο την κατασκευή και τη λειτουργία υδατοδρομίων. Σε αυτή μετέχουν ο Ιταλός επιχειρηματίας Λούκα Γκουλότα, αλλά και ο επιχειρηματίας Παντελής Βασιλακάκης, με δραστηριότητα στην Ιταλία.

      Κατά δήλωση στελεχών της, η «Υδροπλάνα Ελλάδας» έχει εξασφαλίσει, από ιταλικά και αμερικανικά κεφάλαια, 15 εκατ. ευρώ για την κατασκευή υδατοδρομίων και 45 εκατ. για την προμήθεια και τη λειτουργία υδροπλάνων.

      Εκπρόσωποί της υποστηρίζουν ότι στους επόμενους μήνες θα έχουν προχωρήσει στην αδειοδότηση μέχρι και 100 υδατοδρομίων. Η «Υδροπλάνα Ελλάδας» σχεδιάζει την κατασκευή υδατοδρομίου σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Πάτρα, Σύρο, Κάλυμνο, Κρήτη, Σαντορίνη, Χίο, Λήμνη, Βόλο και Σκιάθο.

      Συνοπτικά, το τίμημα για τη μίσθωση ενός υδροπλάνου υπολογίζεται στις 17.000-20.000 ευρώ ανά μήνα, ενώ η απόκτησή του αγγίζει περίπου τα 1,8 εκατ. ευρώ.

      Διαγραφή
    4. Τα παραπάνω είναι τα ονόματα που ξεκίνησαν την εταιρία και για αυτούς ερευνώ τους τελευταίους μήνες το background.

      Διαγραφή
    5. Η ιδέα είναι καλή (πολύ) αλλά με πολλές προυποθέσεις .Εδώ έχουμε τόση θάλασσα και δεν κατάφεραν τόοοοοοοσα χρόνια να φτιάξουν μια μαρίνα της προκοπής ,σε μια χώρα με τόση μεγάλη ναυτική παράδοση Οπότε πολύ σημαντικό είναι που θα μπορεσουν να φτιάξουν τα υδατοδρόμια τους. Ρωτήστε αν θέλετε και τον κ.Λουκά να σας πεί τί απέγινε αυτό στην πάτρα μια και είναι ντόπιος και μάλλον θα έχει ακούσει την ιστορία. Επίσης συνυπολογήστε την παράμετρο οτι θα μπεί και θα πάρει ψωμάκι απο πολλούς, οπότε να περιμένετε γκρίνιες και το "πάμε" σε βαρκάκια να διώξει το ιμπεριαλιστικό υδροπλάνο . Η όλη φάση έχει ένα ισχυρό πάτημα και καλό πεδίο για ανάπτυξη ,το οποίο φαίνεται κάπου στα ψηλά γράμματα απο το ενημ-ερωτικό που ποσταρε ο κ.Τάκης παραπάνω.Ταπεινή άποψη όλα αυτά.

      Διαγραφή
    6. συμφωνω απολυτα με τον κυριο Lorac που γραφει οτι θα μπεί και θα πάρει ψωμάκι απο πολλούς, οπότε να περιμένετε γκρίνιες

      Διαγραφή
  21. Ηγγικεν η ωρα να πουληθουν τα φθηνα χαρτια που ψωνισαμε μπιρ παρα απο την Τροπαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. MONSIEUR Takis για την Αμφίπολη τη γνώμη έχετε? (μια και στα χρηματιστηριακά υπάρχει ησυχία).

    Εγώ θεωρώ ότι ανήκει στην οικογένεια του Αντίπατρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι αλλο θα τον ρωτησουν τον κ τάκη????
      wikipedia είναι ????
      κυριε διαβαστε τις δηλώσεις του ανδρονικου και του καθηγητου Muller

      Διαγραφή
    2. Έχουμε και τους ανώνυμους τώρα να ελέγχουν τί θέλει να γράψει ο καθένας εδω μέσα??? Κ. Τάκη πάρτε θέση ,εκτός αν είναι ανώνυμο αλτερ έγκο σαν τον πθ του πετραν ένα πράγμα οπότε πάω πάσο.
      Πάντως φιλικά εγώ θα συσχέτιζα αμφίπολη και χρηματιστήριο,

      Διαγραφή
    3. Merci MONSIEUR LORAC.

      Κύριε Ανώνυμε εγώ δεν φορώ γυαλιά για να διαβάσω τις απόψεις μόνο δύο ατόμων (άσχετα αν πρόκειται περι επιστημόνων). Ο Ανδρόνικος ανακάλυψε λοιπόν τους Βασιλικούς τ'αφους. Καλώς μέχρι εδώ. Εχετε κάποια απόδειξη 100% ταυτοποίησης ότι πρόκειται για τον τάφο του Φιλίππου????Και αν ναι με ποιά μέθοδο έγινε η ταυτοποίηση???

      Επανέρχομαι λοιπόν επισημαίνοντας σας ότι εκτιμώ τον MONSIEUR MORFONIO για το ΕΥΡΥΤΕΡΟ πεδίο γνώσεων του και όχι μόνο το χρηματοοικονομικό.

      Διαγραφή
    4. Μου προξενεί εντύπωση που ο τύμβος έχει αυτό το μέγεθος. Γιαυτό καταλήγω στον Αντίπατρο (γνωστες οι σχέσεις του Κάσσανδρου με την υπόλοιπη οικογένεια του Μ. Αλεξάνδρου, γνωστή και η μεγαλομανία του). Ο τύμβος ας πούμε του Οκταβιανού Αυγουστου είναι 5 φορές σχεδόν μικρότερος και βρίσκονταν ενταφιασμένα 22 πρόσωπα. Εαν ήθελαν με το χρήμα που διέθεταν εκείνη την εποχή θα μπορούσαν να χτίσουν κάτι σαφώς μεγαλύτερο (και μιλάμε για αρκετό καιρό μετά τον Μέγα Αλέξανδρο επομένως διαφορετικές μεθόδους κατασκεύης, πιο γρήγορες και ίσως πιο φθηνές με τα μέσα της εποχής).

      Δεν δέχομαι λοιπόν ότι στην Αμφίπολη μιλάμε για 1 η 2 η 3 πρόσωπα. Μιλάμε για περισσότερα.

      Διαγραφή
    5. O Κύριος Δαρείος είναι επίτιμος μέλος. Μπορεί να ρωτάει για ότι θέλει και εφόσον ρωτάει ο Τάκαρος θα υποχρεούται να απαντάει - επειδή είναι επίτιμο μέλος!!!
      Ακόμη και πλακίτσα μπορεί να κάνει ο κύριος Δαρείος και να μας λέει για 5-0 και τέτοια ωραία, που λέει και κάποιος άλλος κύριος ανώνυμος, που θέλει να δεχτώ την πλακίτσα που κάνει στον καφενέ του χωριού του, όταν η ομάδα του τρώει πεντάρα.

      Κύριε Δαρείε δεν το παρακολουθώ το θέμα και είμαι παντελώς άσχετος στα αρχαιολογικά - οπότε δεν θα εκφέρω άποψη.

      Άσχετο. Κύριε Lorac ακόμη Κλεοτσάκο διαβάζετε??? Είπαμε .... να ανεβαίνουμε επίπεδο και όχι να μένουμε μετεξεταστέοι στις παπαγαλιές και στις αναλύσεις χωρίς τεχνογνωσία και κατα παραγγελία άλλων.

      Διαγραφή
    6. Δεκτόν MONSIEUR TAKIS. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

      ΥΓ

      Στο ΕΚΤέριον διακρίνω κινητικότητα. Να μην ήταν ο Μασσάλας μέσα θα το κοίταζα με πιο θέρμη.

      Διαγραφή
    7. Κε. Δαρείε σε σχέση με τον τάφο του Φιλίππου τα στοιχεία συγκλίνουν με πολύ πειστικό τρόπο στο ότι επρόκειτο για τον πατέρα του Μεγαλέξαντρου, καθότι ανάμεσα στα άλλα, στο κρανίο του ενταφιαζόμενου υπήρχε τραύμα από βέλος όπως αυτό που έχει περιγραφεί από τις ιστορικές πηγές ότι δέχθηκε ο Φίλιππος κατά την πολιορκία της Μεθώνης (στο αριστερό μάτι).

      Για τον τάφο της Αμφίπολης κοντός ψαλμός, λογικά θα είμαστε εδώ να δούμε τις ανακαλήψεις!

      Φιλικά.

      Διαγραφή
    8. MONSIEUR CASPIAN όταν τα οστά εξετάστηκαν απο τους : Ξηροτύρη (καθηγητής Ανθρωπολογίας), Langensheidt (Καθηγήτρια ΑΝθρωπολογίας) και Μπαρτζιώκα (επίσης καθηγητή ανθρωπολογίας) είχαν καταλήξει ότι δεν ανήκουν στον Φίλιππο. Η απόδοση του Τάφου 2 στον Φίλιππο απο τον Ανδρόνικο έχει επίσημα το προσωνύμιο "Η Θεωρία του καθηγητή Ανδρόνικου".

      Στην πηγές που έχουμε απο την αρχαία ιστορία παίρνουμε πληροφορίες ότι μετά την κατάληψη μέρους της Μακεδονίας και τη σύληση του αρχαίου βασιλικού νεκροταφείου των αρχαίων Αιγών από το βασιλιά της Ηπείρου Πύρρο το 274 π.Χ το συγκεκριμένο νεκροταφείο παρουσίαζε κατά τις μαρτυρίες :

      Οι βασιλικοί τάφοι συλλήφθησαν από τους Γαλάτες του Πύρου. Τα οστά όλων των βασιλέων διασκορπίστηκαν και τα κτερίσματα όλων των τάφων αφαιρέθηκαν. Ο Πύρρος προφανώς για την ολοκλήρωση του έργου του «εγκατέστησε στις Αιγές φρουρά μισθοφόρων Γαλατών» για ένα χρόνο μέχρι την εκδίωξή του.

      Ο Ανδρόνικος έγραφε ότι "εντελώς συμπτωματικά φαίνεται ότι γλίτωσε ο τάφος του Φιλίππου Β τη σύλληση". Τα αρχαία ιστορικά κείμενα όμως δεν αναφέρουν καμία εξαίρεση κανενός τάφου ούτε αυτό διαπιστώθηκε από τις ανασκαφές στον ίδιο χώρο από τον ίδιο τον Ανδρόνικο.

      Σε κάθε περίπτωση σηκώνει μεγάλη συζήτηση η οποία μάλλον θα κουράσει τους φίλους μας εδώ στο ιστολόγιο. Είμαι δε της άποψης ότι θα περάσουν αρκετά χρόνια για να μάθουμε την πραγματικότητα σχετικά με τον τύμβο της Αμφίπολης (αν πάρουμε σαν δεδομένο ότι στην επιστημονική κοινότητα μέχρι και σήμερα υπάρχουν διιστάμενες απόψεις σχετικά με την ταυτοποίηση των ευρημάτων στις Αιγές).

      Διαγραφή
    9. Καλημέρα .Υπάρχει περίπτωση να είναι εκ των Πτολεμαίων εξ-βασίλισα? Lorac

      Διαγραφή
    10. MONSIEUR LORAC η δική μου γνώμη είναι ότι πρόκειται για τύμβο που φιλοξενεί την οικογένεια του Αντίπατρου (όπως έγραψα και αρχικώς).

      Διαγραφή
  23. Καλησπέρα. Δύο καλά σε ένα άρθρο!! http://www.stocklearning.gr/traders/article/1107/to-a-kai-to-o-ton-ependyseon-vasikes-stratigikes-poy-prepei-na-gnorizei-kathe-ependytis.html

    Νομίζω έχω υπάρξει όλα εκτός απο εξισορροπητικής κερδοσκοπίας. Η αλήθεια είναι οτι θα ήθελα να μάθω να παραγωγίζω για να μπορώ να αντισταθμίζω θέσεις μου ,αλλά φοβάμαι οτι είναι θελκτικό σπορ και αμα κολλήσεις είναι δύσκολο μετά να γυρίσεις στην κλασική σποτ αγορά.
    Ο γδ 1180-1150-1200-1150-1176 γύρω γύρω όλοι ίδρωσαν θα πάνε για μπάνιο με σαμπουάν! Προσοχή όμως γιατί το μπουκάλι σαμπουαν είναι α ν ά π ο δ ο.

    Άλλο άρθρο http://www.euro2day.gr/news/market/article/1252676/ha-vrohh-ekptoseon-se-dekades-eishgmenes.html
    ΑΝ φτίαξω τύπο Α x 10 KAI B x 15 >D and D<0.9C θα βρώ κανένα θωρηκτό??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ορίστε βγήκε ο άλλος και τις βρήκε τις λύσεις στο άψε σβήσε. Σιγά μην κάτσουμε να σκάσουμε. Δραχμή και σχέδιο Β Αλαβάνου, αλλά κουβέντα για το διογκωμένο κράτος και τους συνδιλαίσταράδες του και τους δημοσίους υπαλλήλους του. Λέει λοιπόν ο γκουρού.

    ΜΙα νέα Ελλάδα σε 7 βήματα

    1. Έξοδος από το ευρώ της κόλασης και του 500% υπερπληθωρισμού
    2. Με νόμο κατάργηση των Προεδρικών διαταγμάτων και νόμων του μνημονίου
    3. Φυλάκιση των προδοτών καί δήμευση περιουσίας
    4. Απαγόρευση εξόδου συναλλάγματος για 5 χρόνια απο ιδιώτες
    5. Κάθε τουρίστας να αλλάζει στο αεροδρόμιο 1.000 ευρώ αλλιώς να μην μπαίνει μέσα
    6. Μηδέν φόρος για όποια εταιρεία έρθει απο το εξωτερικό να επενδύσει για 10 χρόνια.
    7. Αποπληρωμή του χρέους σε δραχμές με ρήτρα ανάπτυξης όπως οι ΝΑΖΙ το 1953.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαντάει και ο Τακαρος
      1) Ουσιαστικά παιρνουμε δραχμές με σχέση ανταλλαγής για αρχή 1 ευρώ = 1000 δρχ και κατόπιν με τις διαδοχικές υποτιμήσεις σταθεροποιούμαστε στο 1 ευρώ = 4000δρχ

      2) Εύκολη λύση. Καταργούμε τα πάντα, μνημόνια, τοκοχρεολύσια, χρέος ΜΗΔΕΝ. Μια ζωή τσάμπα μάγκες.

      3) Αυτό είναι το μόνο σίγουρο ότι θα γίνει, μόνο που η μάζα δεν θα αντέξει ούτε 6 μήνες και θα ζητάει την Φυλάκιση των προδοτών και τη δήμευση περιουσίας όσων την γύρισαν στη δραχμή. Γιώργος παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς ανακηρύσσονται Εθνικές ήρωες που στήριζαν μνημόνια και έβαλαν τη χώρα σε καθεστώς πτώχευσης.

      4) Εδώ συμφωνώ μόνο αν απαγορευτεί η είσοδος συναλλάγματος για 50 τουλάχιστον χρόνια. Να μην μπορούν δηλαδή οι ΚουριδοΤεγοπουλέοι και όλο το συνάφι που διαφέντεψε την Ελλάδα τα τελευταία 50 χρόνια να φέρουν τα ευρώ τους στην Ελλάδα της δραχμής και να την ξαναδιαφεντέψουν αυτοί που την χρεοκόπησαν και τώρα ζητούν επιστροφή στη δραχμή.

      Σιγά μην απαγορεύσουμε την έξοδο συναλλάγματος μόνο για 5 χρόνια. Αφού είναι καλή ιδέα και σωστή γιατί δεν το κάνουμε 50 χρόνια??

      5) Μετά απο τα παραπάνω είναι σίγουρο ότι τουρίστα δεν θα δούμε στην Ελλάδα για τουλάχιστον 5 χρόνια. Η Ελλάδα θα είναι ένα ναρκοπέδιο.

      6) Γιατί θα έρθει καμιά εταιρία στην Ελλάδα??? Μόνο κάτι ΚουριδοΤεγοπουλέοι και όλο το συνάφι τους θα έρθουν να ανοίξουν μαγαζιά στην Ελλάδα να την ξαναδιαφεντέψουν και να συνεχίσουν το πάρτι τους και την μεγάλη ζωή.

      7) χαχαχα εδώ είναι το φοβερό που μας γράφει ο γκουρού.
      Θα βάλει ρήτρα ανάπτυξης για να δώσει στους πιστωτές δραχμές που δεν θα τις θέλει κανένας. χαχαχαχα βρε τι διαβάζουμε. Ρήτρα ανάπτυξης για να πάρει δραχμές!!! Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

      Ελλάς η χώρα των μετρίων, των αμπελοφιλοσόφων που βρίσκουν εύκολες, ανέξοδες λύσεις προκειμένου να παίρνουν τρελούς μισθούς και να κάαααααααθονται.
      Άντε τώρα να ψωνίσετε καμιά ΜΙΓ, κανένα Μαίλλη και κανένα Αθανασούλη.

      Διαγραφή
    2. Αλλά ας αφήσουμε τις βλακείες και ας γράψουμε λίγο τεχνοκρατικά με απλά λόγια. Για όποιον μπορεί να καταλάβει και δεν θέλει να του βάζουν ταμπέλες ευρώ ή δραχμή και μνημονιακός αντιμνημονιακός, ή και ακόμη ψεκασμένος - όχι ψεκασμένος γιατί φοράω μάσκα οξυγόνου.

      1) Επίλυση του ασφαλιστικού για τους νεώτερους - οι παλαιότεροι είναι γνωστό ότι το ταμείον είναι μείον, οπότε ότι ελεήσει το κράτος τον πτωχό συνταξιούχο!!! Δεν μπορεί όμως μια άρρωστη νοοτροπία για το ασφαλιστικό να συνεχίσει να υφίσταται, άρα ....
      Δημιουργία εταιρίας με συμμετοχή του κράτους και κάποιων ιδιωτών. Σκοπός να δώσουν λύση στο ασφαλιστικό, αποδίδοντας δίκαιες συντάξεις αναλόγως των εισφορών και αναλόγως των ετών ασφάλισης που επιθυμεί ο πολίτης.
      Τι πάει να πει ότι συνταξιούχος θα είσαι στα 65, νωρίτερα όχι. Τι πάει να πει εφάπαξ ο Δημόσιος υπάλληλος και συνταξιούχος στα 52 του (κάααποτε)

      Οι συντάξεις και η ασφάλιση πρέπει να είναι ανταποδοτική βάσει των εισφορών μας. Αν θέλει το κράτος κοινωνική πολιτική, να έρχεται να συνεισφέρει και να δίνει μια έξτρα σύνταξη ή κάποια προνόμια όχι σε μερικούς πελάτες του (πολίτες ήθελα να γράψω), αλλά σε όλους τους ασφαλισμένους.

      Λοιπόν, αρχίζουν αναλογιστικές μελέτες που να προβλέπουν ανάλογα με το μέγεθος των εισφορών την σύνταξη. Μάλιστα ανά χρόνο να δίνονται στους ασφαλισμένους πίνακες που να φαίνεται πόση σύνταξη θα πάρουν αν βγουν απο τη δουλεία τους φέτος και πόση μετά απο 5 χρόνια.
      Να υπάρχουν ελάχιστες εισφορές και ο κάθε ασφαλισμένος να μπορεί να αυξήσει τις εισφορές του.

      Με αυτόν τον τρόπο - το Ελληνικό κράτος βάζει λουκέτο στις ιδιωτικές ασφαλιστικές και βρίσκει το τέλειο ασφαλιστικό!!!

      Διαγραφή
    3. 2) Επίλυση του φορολογικού συστήματος και εφαρμογή του για τα επόμενα 50 χρόνια τουλάχιστον.

      Λέει ο άλλος ο Λαλάκης του ΣΥΡΙΖΑ (ή ο Μηλιός ήταν ή ο Σταθάκης δεν θυμάμαι ποιος την είπε την παπαριά) ότι σε 6 μήνες θα έχει παταχθεί η φοροδιαφυγή με το ΣΥΡΙΖΑ και ακόμη κρατάω την κοιλάρα μου απο τα γέλια.
      Βρεεεε Λαλάκη για να σε ρωτήσω κάτι. Προχθές ο Τάκαρος έκανε το νέο συμβόλαιο του με την εταιρία συναγερμού που είναι συνδεδεμένος και παρακολουθεί τα σήματα του. Για τον ετήσιο έλεγχο και για ένα χρόνο παρακολούθησης μου έβγαλαν ένα συνολακί κόστος σε ευρώ. Για πες μου βρε Λαλάκη πως γίνεται να με αναγκάσεις να ζητήσω απόδειξη και να αποδώσω τον ΦΠΑ??? Διότι εγώ θέλω να γίνει η δουλειά μου στο χαμηλότερο δυνατό κόστος. Από τη στιγμή που η απόδειξη δεν μου χρησιμεύει σε τίποτα δεν πρόκειται ποτέ να την πάρω. Και αν τέλος πάντων εσύ θα βάλεις ράμπο παντού και θα ελέγχουν τα πάντα τότε θα πέσουν εκατομμύρια υποτιμολογήσεις και οι δουλειές μας θα γίνονται και το μαύρο χρήμα θα συνεχίσει να κυκλοφοράει.

      Πάω στον οδοντίατρο για να βάλω μια γέφυρα και μου ζητάει 500 ευρώ. Για πες μου βρε αρχηγέ Λαλάκη γιατί να μην διαπραγματευτώ την απόδειξη για να πετύχω καλύτερη τιμή??? Τι θα κάνεις??? Θα βάλεις τους Ράμπο σου να ψάχνουν τις μασέλες μου να δουν αν έβαλα μασέλα φέτος και αν πέρσι δεν είχα.

      Λαλάκη τις Λαλακίες στους πελάτες σου (και σε αυτούς που θα αγοράσουν ΜΙΓ, Μαίλλη και Αθανασούλη) για να πάρεις ψηφαλάκια όχι στους Τάκαρους.

      Επίλυση του φορολογικού τώρα με δίκαιο φορολογικό, δίχως εξοντωτικούς φόρους για όλους - ακόμη και για τους πλουσίους, που λένε ότι θα έρθουν οι ΣΥΡΙΖΕΟΙ και απο εκεί θα τους τα πάρουν.
      Η φορολογία πρέπει να είναι φιλική προς τον πολίτη και όχι να βάζεις τους ράμπο και να περιμένεις ότι θα πατάξεις την φοροδιαφυγή.

      Η λογική είναι μια λογική όπως της Ιρλανδίας, δηλαδή χαμηλή φορολογικοί συντελεστές και θα είναι ενιαίοι από το πρώτο ευρώ. Τέρμα οι φορολογικές κλίμακες και το αφορολόγητο.
      Φορολογικός συντελεστής 10% ή 15% (εδώ θα έπρεπε να έχω πρόσβαση στα κομπιούτερς του κράτους για να καθόριζα το συντελεστή). Φορολογία απο το πρώτο ευρώ με 10% ή 15% για τους πάντες και φορολογούμαστε στην λογική έσοδα μειον έξοδα.

      ΕΝΦΙΑ ασφαλώς και θα πρέπει να υπάρχει - όμως στις αντικειμενικές αξίες που ορίζει το κράτος θα πρέπει να μου δίνει το δικαίωμα να μπορώ να πουλάω το ακίνητο στην αντικειμενική του (αν το θελήσω) στο ίδιο το κράτος.
      Εξαιρείται απο το ΕΝΦΙΑ μόνο η πρώτη κατοικία. Ενώ ένα ακίνητο που ενοικιάζεται θα πληρώνω το μεγαλύτερο ποσό που αντιστοιχεί στο ΕΝΦΙΑ ή στην φορολόγηση του ενοικίου. Όχι όμως και να μου παίρνεις ένα ενοίκιο ως φορολόγηση και μετά για το ίδιο ακίνητο να θέλεις ΕΝΦΙΑ.

      Αυτό είναι το κεντρικό πλαίσιο του φορολογικού και μελετάω σοβαρά την αμνήστευση κεφαλαίων.

      Διαγραφή
    4. 3) Σε όλες τις Δημόσιες εταιρίες και Δημόσιους οργανισμούς, ακόμη και στους Δήμους και τις Νομαρχίες το management δίδεται σε ιδιώτες ή τέλος πάντων τεχνογνώστες του αντικειμένου δραστηριότητας. Το κράτος επιβλέπει και επιτηρεί.

      Αυτό είναι δύσκολο εγχείρημα και θέλει πολύ προσοχή και πολύ μελέτη για το πως μπορείς να φέρεις επιθυμητά αποτελέσματα.

      4) Όποιος θέλει να απεργεί μπορεί ελευθέρως να απεργεί και να πληρώνεται κανονικότατα. Μόνο που οι ημέρες που απεργεί θα αφαιρούνται απο τις ημέρες της άδειας του. Μπορούν οι απεργίες να γίνονται κατά τις ημέρες αργίας ή να διεκδικεί τα δικαιώματα του ο υπάλληλος με εξυπνότερους τρόπους που υπάρχουν άπειροι, αρκεί να βρει εξυπνότερους συνδικαλιστές που να ενδιαφέρονται και για την εταιρία και για τον υπάλληλο και όχι μόνο για τα δικά τους συμφέροντα.

      Οι καταλήψεις απαγορεύονται. Δεν μπορείς να καταλαμβάνεις χώρο που δεν σου ανήκει.

      Διαγραφή
    5. 5) Μειώνεις τις σχολές ΑΕΙ ΤΕΙ κατά30%. Έτσι ένα 30% των υποψηφίων φοιτητών δεν θα μπαίνει στα ΑΕΙ, ΤΕΙ και θα το πάρει απόφαση ότι πρέπει να κάνει κάτι άλλο στη ζωή του. Να γίνει εργάτης για παράδειγμα ή να αγρότης και όχι επαγγελματίας φοιτητής και σίγουρα άνεργος.
      Πρέπει να ξεχωρίσουν αυτοί που αξίζουν να πάρουν ένα πτυχίο ΑΕΙ ΤΕΙ απο αυτούς που είναι για τα μπάζα.

      6) Δίνεις κίνητρα στους εργοδότες να προσλάβουν Έλληνες στις βαριές χειρωνακτικές δουλειές και στις αγροτικές εργασίες και τέλος πάντων σε όλους τους τομείς που σήμερα εργάζονται ΙνδοΠακιστανοίΑλβανοΡουμανοΒουλγάροι.
      Πρώτα ο Έλληνας δουλειά, ας είναι και εργάτης και μετά ο ξένος.

      Διαγραφή
    6. Έχω τόσα πολλά να γράψω και τόσα που μπορείς να κάνεις ως κράτος που αδυνατώ να α πληκτρολογήσω. Όλα όμως ξεφεύγουν απο τις φτηνές λογικές Ευρώ ή δραχμές και μνημόνιο ή αντιμνημόνιο που λένε οι ημιμαθείς και οι αστοιχείωτοι.

      Όλα όσα έχω στο μυαλό μου προϋποθέτουν δουλειά, δουλειά και πάλι δουλειά και όχι ξάπλα, μάσα, τεμπελιά, αμπελοφιλοσοφία και κατόπιν να διαμαρτύρομαι για τους μισθούς και την ανεργία.
      Ο μέσος Έλληνας όμως θέλει να αμπελοφιλοσοφεί - γιαυτό είμαι απαισιόδοξος.

      Διαγραφή
    7. Καλησπέρα κύριε Τάκη μια απορία σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ παλαιότερα νομίζω ήσασταν κάθετα αντίθετος σε φόρους περιουσίας τύπου ΕΝΦΙΑ , τι σας έκανε να αλλάξετε άποψη? η περιουσία που φορολογείτε με φόρους τύπου ΕΝΦΙΑ δεν έχει πληρώσει εξοντωτικούς φόρους μέσω ΙΚΑ ,άδειας ανέγερσης , εισφορά σε γη σε χρήμα, πολύ υψηλό φόρο αγοράς, συμβολαιογραφικά και συνεχίζει να πληρώνει ανταποδοτικά τέλη και ΤΑΠ στους Δήμους, γιατί θα πρέπει ταυτόχρονα να επιβαρύνουν με φόρο κατοχής τα οικόπεδα εντός σχεδίου αφού δεν απολαμβάνουν κάποιες ανταποδοτικές παροχές, ειδικά τα οικόπεδα που ο κύριος Καραβίτης τα εξόντωσε μέσω ΕΝΦΙΑ δεν βρίσκω κάποιο λογικό επιχείρημα εκτός από την απαξίωση τους για πολιτικές σκοπιμότητες δηλαδή να σε αναγκάσουν να πουλήσεις σε εξευτελιστικές τιμές γιατί μέσω ΕΝΦΙΑ όλη η ακίνητη περιουσία έχει απαξιωθεί εντελώς επίσης σκόπιμα οι κυβερνώντες κρατούν υψηλά τις αντικειμενικές ώστε να μην μπορεί να αγοράσει κανένας Έλληνας λόγω πόθεν έσχες άλλα και ο ΕΝΦΙΑ να πλησιάζει σε ποσοστά 2-3% της πραγματικής αξίας της περιουσίας δηλαδή ουσιαστικά να γίνετε κατάσχεση ,αλήθεια οι εταιρείες διαχείρισης ακινήτων (ΑΕΕΑΠ) γιατί να μην πληρώνουν ίδιους φόρους τύπου ΕΝΦΙΑ με τους ιδιώτες ?

      θα ήθελα να διαβάσω την άποψη σας με μεγάλο ενδιαφέρον

      Διαγραφή
    8. Μεχρι να απαντησει ο κος Τακης.
      Ο ΕΝΦΙΑ ειναι στο 0,3% της αντικειμενικης. Δειτε το και μονος σας, και καντε την διαιρεση και για τους συγγενεις σας, τοσο βγαινει περιπου, κατα μεσο ορο βεβαια. Το προβλημα ειναι ο συμπληρωματικος φορος, για αυτους που ειναι αντικειμενικη πανω απο 300.000. Εκει , και κυριως αν εχεις καλα οικοπεδα, η προσαυξηση ειναι αρκετη, αδικο κατα την γνωμη μου. μπορει να φτασεο και το 0,6% της αντικειμενικης. Παντως ο φορος κατοχης περιουσιας υπαρχει στην ευρωπη κ στην αμερικη. Βεβαια επρεπε να το ξερουμε πριν χτισουμε. Γι αυτο και οι βορειοευρωπαιοι δεν εχουν παρα μονο ενα διαμερισμα. Παντως για την πληροφορια, ο φορος κατοχης (ΕΝΦΙΑ) θεσπιστηκε πριν απο καποιους αιωνες στην Αγγλια, οταν η κυβερνηση καταλαβε οτι οι λορδοι που ειχαν παρα πολλα χρηματα, θα αγοραζαν την μιση αγγλια, και οι υπολοιποι φτωχοι αγγλοι θα αναγκαζονταν να νοικιασουν απο αυτους για παντα. Ειναι σαν αντικινητρο οι πολυ πλουσιοι να μην χτιζουν πολλα σπιτια.

      Διαγραφή
    9. Συυγνωμη κ να προσθεσω οτι ειναι πολυ αδικος φορος, απο την στιγμη που δεν το ξεραμε πριν φτιαξουμε τις περιουσιες μας. Σαν ποσοστο της αντικειμενικης ειναι παντως στο μεσον ορο της EU.

      Διαγραφή
    10. Κύριοι σε ότι αφορά το ΕΝΦΙΑ είπα :
      1) Στις αντικειμενικές αξίες που ορίζει το κράτος θα πρέπει να μου δίνει το δικαίωμα να μπορώ να πουλάω το ακίνητο στην αντικειμενική του (αν το θελήσω) στο ίδιο το κράτος.
      Οπότε κύριοι με το παραπάνω επιχείρημα παύει να υφίσταται οποιαδήποτε ένσταση ότι τάχα μου η αντικειμενική είναι χαμηλή ή ψηλή.

      Αν λοιπόν θεωρώ ότι η αντικειμενική είναι υψηλή τότε το πουλάω στο κράτος και εισπράττω την αντικειμενική.

      2) Ήδη έχω αφαιρέσει εξ' ολοκλήρου απο το ΕΝΦΙΑ την πρώτη κατοικία ή τέλος πάντων όποια κατοικία ορίσω εγώ ως πρώτη. Επίσης αφαιρώ απο το ΕΝΦΙΑ τα σπίτια που ήδη ενοικιάζονται.
      Άρα συμπεριλαμβάνω στο ΕΝΦΙΑ μόνο τα υπεράριθμα ακίνητα, τα οποία κάαααααααθονται και δεν κάνουν τίποτα.

      Αν θέλει άλλος κύρια κατοικία στο Ψυχικός και έχει καμιά δεκαριά εξοχικά στην Μύκονο και σε άλλα μέρη της Ελλάδος τότε σημαίνει ότι έχει την δυνατότητα να τα συντηρεί ... άρα ας πληρώσει ένα λογικό ΕΝΦΙΑ ή αν δεν γουστάρει να τα πουλήσει στην αντικειμενική που ορίζει το κράτος στο κράτος.

      Ασφαλώς και οι φόροι και οι συντελεστές του ΕΝΦΙΑ είναι σημείο προς έρευνα και συζήτηση ώστε να γίνουν δικαιότεροι και δεν είναι λογικό να πληρώνει εξοντωτικούς φόρους μέσω ΙΚΑ , άδειας ανέγερσης , εισφορά σε γη σε χρήμα, πολύ υψηλό φόρο αγοράς, συμβολαιογραφικά και να συνεχίζει να πληρώνει ανταποδοτικά τέλη και ΤΑΠ στους Δήμους.

      Πέραν αυτών δεν έχω τίποτα να προσθέσω. Μια οικονομία για να αναπτύσσεται και να βελτιώνεται πρέπει να κινείται και όχι να μπαουλιάζονται τα λεφτά στα μπαούλα ή σε ακίνητα που κάααααααθονται και δεν προσφέρουν τίποτα στον κάτοχο.

      Σε αυτό που γράφει ο κύριος πέτρος ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας αδικος φορος, απο την στιγμη που δεν το ξεραμε πριν φτιαξουμε τις περιουσιες μας - έχει δίκιο. Όμως κάποια στιγμή πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να βρούμε την χρυσή τομή σε φόρους και σε ασφαλιστικό και να ισχύει για τα επόμε 100 χρόνια.

      Απο την άλλη μεριά όμως κύριε Πέτρο, θα σας έλεγα και όσοι (η προηγούμενη γενιά δηλαδή που οι περισσότεροι είναι 50ρηδες και άνω) έφτιαξαν ακίνητη περιουσία μην αποδίδοντας τον παραμικρό φόρο και κινούσαν μαύρο χρήμα με ουρά.

      Κύριε alloenaprovato και στο περιουσιολόγιο κάποτε ήμουν αντίθετος, αλλά έμαθα να ακούω και να κρίνω. Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δίκιο ότι πρέπει να έχουμε περιουσιολόγιο και να καταγραφούν τα πάντα. Απο δώ και πέρα κάθε παγαπόντης να πιάνεται.

      Διαγραφή
    11. Κύριε alloenaprovato άντε να εξαιρεθούν και απο το ΕΝΦΙΑ τόσα οικόπεδα, όσα και τα τέκνα της οικογένειας. Έχεις 2 παιδιά, άρα 2 οικόπεδα (που τα προορίζεις για τα παιδιά) δεν φορολογούνται. πέρα απο αυτό δεν διαπραγματεύομαι τίποτα.
      Δεν είναι δυνατόν να έχεις μαζέψεις όλη την ακίνητη περιουσία της Ελλάδος και αυτή να κάθεται και να μην αποδίδεις φόρο. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΕΝΦΙΑ για οτιδήποτε κάθεται και μένει αναξιοποίητο.

      πρέπει να θεσπιστεί περιουσιολόγιο τελεία και παύλα. Να δοθεί και μερική αμνήστευση κεφαλαίων και να αλλάξουμε σελίδα. Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και βαθιές τομές. Πρέπει να τις κάνουμε.

      Διαγραφή
    12. Καλησπέρα κ. Τάκη. Συμφωνώ με όλα τα σημεία που αναφέρετε παραπάνω (πχ ασφαλιστικό). Ήθελα να προσθέσω:
      Σχετικά με το περιουσιολόγιο, να γίνει συζήτηση για το πόσα χρειάζεται να εισπράττονται κάθε χρόνο (3 δισ?), για το συνολικό ποσό αφορολόγητης περιουσίας, και για το ποσοστό με το οποίο θα φορολογείται η παραπάνω περιουσία. Ας πουν τα κόμματα νούμερα.
      (ο Ενφια δεν μου βγαίνει 0.3% αλλά κοντύτερα στο 0.6%, και ως ποσοστό του αεπ είναι από τα 4 υψηλότερα της ευρώπης)
      Επίσης, οι εταιρείες αξιοποίησης ακινήτων οφείλουν να πληρώνουν κι αυτές φόρο περιουσίας.
      Η εκκλησία έχει περιουσία και οφείλει να πληρώνει φόρο περιουσίας.
      Τα κέρδη από το χρηματιστήριο είναι εισόδημα και επομένως να φορολογούνται κανονικά στην κλίμακα (ή στο flat tax που γράφετε) (όπως παρατήρησε φίλος δεν γίνεται το 5% της αγνωστίδης να θεωρείται μεγαλομέτοχος, και το 4% πχ της google μικρομέτοχος, αυτά είναι νόμοι για να εξυπηρετηθούν ημέτεροι - δεν είναι κράτος δικαίου). (Παρεπιπτόντως δεν είναι κράτος δικαίου να αποφασίζουν οι δικαστικοί για τον εαυτό τους και τους ενστόλους ότι εξαιρούνται των περικοπών ως πραιτωριανοί).
      Να μη χαρίζεται δημόσιο χρήμα (ΜΜΕ, μεγαρο), να γίνονται διαγωνισμοί όχι αναθέσεις.
      Τα νοίκια είναι εισόδημα και επομένως να μπουν στην κλίμακα, όχι να φορολογούνται αυτοτελώς.
      Να υπάρξει σταθερό φορολογικό καθεστώς για πολλά χρόνια.
      Οι βουλευτές να μειωθούν στους 200.
      Τα χρέη των ομάδων να μη διαγράφονται με υποβιβασμό :)

      Φελαϊνί

      Διαγραφή
  25. Συντεκνε ουτε διακοπες δεν μπορω να παω και εχω παραπονα οτι δεν σε φροντιζω? κατσε τωρα και απολαυσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα τι ωραία που τα λέτε εσείς οι κύριοι ανώνυμοι!!!
      Τώρα θα έρθει ο άλλος ο κύριος ανώνυμος και θα κάνει πλακίτσα στον καφενέ του χωριού για το σκοράκι 5-0. Δεν παίζεστε με τίποτα βρε αθεόφοβοι!!! Ευρηματικοί και πλακαδόροι.

      Διαγραφή
  26. Θεωρώντας ως δεδομένο ότι πολύ σύντομα θα ανακληθεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το Ελληνικό κύριε Τάκη θεωρείτε την τιμή της ΛΑΜΔΑ, πέριξ της τιμής της ΑΜΚ 4.25, ως δίκαιη ή για να είμαι πιο σαφής ως σχετικά ασφαλή με τα σημερινά δεδομένα ;
    Προσωπικά είχα αρκετά τεμάχια τα οποία έδωσα γύρω από τα 6 ευρώ με την ανακήρυξη της ΛΑΜΔΑ ως προτιμητέου επενδυτή και τώρα παραμονεύω να τα ξαναπάρω. Το θέμα, όπως πάντα άλλωστε, είναι που ;
    Γρήγορης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Γρηγόρη εγώ παικτικά θα έπαιζα την ΛΑΜΔΑ με αγορές πέριξ του 4 και λίγο πιο κάτω περιμένοντας ότι τα 5,5 θα τα δει.
      Τώρα για Ελληνικά και τέτοια δεν θα τα έβαζα στη σούμα. Εδώ είναι Ελλάδα η χώρα των τρελών και των μετρίων. Δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει αύριο.
      Από άποψη δίκαιης αξίας και υποτιμημένης μετοχής δεν θα έλεγα τίποτα. Θέλει πολύ ψωμί και πολύ δουλειά για να φτιάξει η ΛΑΜΔΑ και να βγάζει κέρδη. Είπαμε εδώ είναι η χώρα των τρελών.

      Αλλά επειδή είναι και η χώρα των μετρίων, ουδείς μέτριος θα πάρει χαμπάρι όταν και αν η εταιρία φτιάξει. Άρα τότε μπορεί κάποιος να φτιάξει θέση μακροπρόθεσμη σε τιμή συμφέρουσα.

      Προς το παρόν, λοιπόν, παικτικά.

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση κύριε Τάκη. Συμφωνώ ως προς τον "παικτικό" χειρισμό της μετοχής προς το παρόν, εξ ου και η αναφορά μου στο - σφόδρα πιθανό κατά τη γνώμη μου - ενδεχόμενο η απόφαση του ΕΣ να ανακληθεί σχετικά σύντομα και να δώσει την αντίστροφη με σήμερα ώθηση στη μετοχή.
      Γρηγόρης

      Διαγραφή
  27. Τρ. Πειραιώς και Εurobank εισέρχονται στον δείκτη «Greece - Turkey 30», με συντελεστή στάθμισης 1 - Σε ισχύ από 22/9 Διαγράφονται οι μετοχές της ΜΕΤΚΑ και της Eurobank Properties

    Οι μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank εισέρχονται στον δείκτη «Greece - Turkey 30» (GT-30), σύμφωνα με τις αλλαγές; που ανακοινώθηκαν σήμερα.
    Οι μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank έχουν συντελεστή στάθμισης 1.
    Στον αντίποδα, από τον δείκτη «Greece - Turkey 30» (GT-30) διαγράφονται οι μετοχές της ΜΕΤΚΑ και της Eurobank Properties.

    Συγκεκριμένα

    Εισαγωγές
    - Πειραιώς, με συντελεστή στάθμισης 1.0
    - Eurobank, με συντελεστή στάθμισης 1.0

    Διαγραφές
    - ΜΕΤΚΑ
    - Eurobank Properties

    Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από τη συνεδρίαση της Δευτέρας 22 Σεπτεμβρίου 2014.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σήμα κινδύνου από την ΕΚΤ - Προειδοποιεί την Ελλάδα για δημοσιονομικό κενό το 2015 και το 2016 - Φιλόδοξοι οι στόχοι bankingnews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το επόμενο αρθρο του Τάκαρου - εφόσον προσεγγίσουμε τα 200 σχόλια θα αφορά την μΙΓ.

    Τίτλος ΜΙΓ η ιστορία ενός ζόμπι
    εκεί θα διαβάζετε στα Αγγλικά τι γράφουν τα ξενάκια και ειδικοί των χρηματοοικονομικών - τραπεζικής αγοράς περί της ΜΙΓ. Άντε μπας και ξυπνήσει κανείς και σωθεί κανένας καψερός.

    Να τα διαβάσει και ο κυρ Λεωτσάκος που εθελοτυφλεί και λιβανίζει το ζόμπι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πέσει πολύ γέλιο.

      Ετοιμάζω προσκλήσεις να σταλούν μέσω email στον Λεώ (και ΔΕΝ κάνω πλάκα).

      Διαγραφή
    2. Κύριε Δαρείε νομίζετε ότι δεν γνωρίζει τα σκατάδικο της ΜΙΓ και της Πειτραιώς??? Εγώ δεν το πιστεύω.
      Ξέρει τους βόθρους και όχι μόνο ξέρει τα βοθρατζίδικα, αλλά γνωρίζει και τι πραγματικά πιστεύουν τα ξενάκια.

      Διαγραφή
    3. Τhe MIG Group is a financial zombie and Piraeus Bank a rather adventurous lender, to say the least!

      Διαγραφή
    4. Xaxaxaxaxaxaxa MONSIEUR TAKIS έτοιμη η πρόσκληση:

      http://s14.postimg.org/qbbh2ow2p/MORFONIOS_vs_MIG.jpg

      Διαγραφή
    5. Πετράν μάλλον δεν θα παραστεί. Εχει άλλα προβλήματα:

      http://lobbystas.gr/%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B1-%CE%BF%CF%84%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CE%B5%CF%81%CE%B8%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CF%89%CF%81%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1/

      Διαγραφή
  30. Kύριε Δαρείε....
    Πολύ καλησπέρα σας!!!!!!!
    Πέρασα να πω ενα γρήγορο καλησπέρα γιατί εκτιμώ πολύ τις απόψεις σας
    Δεν εχει αλλάξει κάτι στις απόψεις μου για την αγορά....
    Μετα την ανοδο απο τα χαμηλά των 500 μοναδων έχουμε αράξει 700 μονάδες πάνω και κλώθουμε.....
    Ετσι είναι αυτά....θέλει πολύ σπάσιμο νεύρων αυτή η περιοδος για να ξεκαθαρίσουμε και απο τους παιχταράδες!!!!!!!!Τέλος παντων υπάρχουν πολλά διπλωματα στο μέλλον!!!Καλα ναμαστε!!!!!
    Σας χαιρετώ και σας παρακολουθώ!!!!

    ΥΓ Γιο το θωρηκτο τσιμουδιά!!!!!!!!Θα γελάσει και το παρδαλο κατσικι!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. O Πετραν (που εχει τελειωσει κατα δηλωσην την ΑΣΟΕΕ) και κανει αναλυσεις καφενιακου επιπεδου εχει προβληματα με τον Μποτοπουλο και σκουζει. Θα μου πεις, το αυτο κανουν και αλλοι που δεν εχουν τελειωσει ουτε το σχολειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλημέρα κύριε Τάκη και σ΄ όλη την παρέα.
    Πολύ καλό που γυρίσατε κύριε Τάκη και οι σοφές κουβέντες σας είναι τεράστια βοήθεια για μας τους μαριδαίους και ενίοτε άμπαλους φιτσουλέους. Νά είστε πάντα καλά κι εσείς κι όλοι οι φίλοι που γράφουν και συνεισφέρουν.

    Η υπόθεση Λεώ, είναι σαχλαμάρα. Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου στην ΕΚ. Μου θυμίζει κάπως την ιστορία με τον τορναδόρο από την Κρήτη το 2011 που μίλαγε για χρεωκοπία κι έγινε ποινικό αδίκημα. Είναι σα να λέμε ότι η κάθε κολλάντζα να κάνει μήνυση για όσα γράφονται εις βάρος. Πάνε να τον τρομοκρατήσουν κι ίσως έχουν κι άλλους λογαριασμούς μαζί του ή τους "φίλους του" .....
    Σήμερα, που δημοσιεύει την "απολογία" του, κάνει και ρελάνς κι επιτίθεται στο Λάτση, 2 μέρες μετά τη ημερομηνία της επιστολής της ΕΚ (μάλλον χθες του ήρθε το πασαπόρτι) και 2 μέρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ΕΣ.

    Η απόφαση του ΕΣ είναι σωστή και δίκαιη. Έγιναν τραγικά σφάλματα. Δεν μπορεί ο κάθένας που νιώθει Λουδοβίκος να αλλάζει τους όρους ενός διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη, όταν ήδη έχουν δοθεί τα τεύχη με τους όρους και ήδη έχουν αποκλειστεί όχι μόνο, κάποιοι που ήδη είχαν υποβάλλει πρόταση, αλλά και κάποιοι άλλοι που πιθανόν να είχαν υποβάλει και αυτοί πρόταση, αν οι νέοι όροι είχαν τεθεί εξ αρχής.

    Καλλιόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω απολύτως με την κυρία Καλλιόπη. Τόσο ως προς την υπόθεση στο Ελληνικό όσο και ως προς τον κύριο Λεωτσάκο. Ασχετα με την εκτίμηση ή όχι προς το ππόσωπο του θεωρώ πως όσα αναφέρει στην "απολογία" είναι 100% σωστά.

      Ο Μποτόπουλος πληρώνεται από τους φόρους των πολλών για να υπερασπίζει τα δίκαια τους κι όχι αυτά τον τραπεζιτών. Εκανε γαργάρα το νταβαντζιλίκι του Ρήγα στους μικροεπενδυτές της ΣΙΕΝΣ (μη υποβολή ΔΠ), το αυτό στους Μπαλόπουλους της ΖΑΜΠΑ, δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία πως έτσι θα συνεχίσει. Με κύρτωσει προς τα (σημερινά) αφεντικά. Κρίμα στο καθηγητιλίκι.

      Το καλό βέβαια σε τέτοιο άρρωστο περιβάλλον είναι ότι συνειδητοποιείς ότι είσαι μόνος σου στην αγορά άρα πρέπει νά΄χεις πάντα τα μάτια ανοιχτά. Μακάρι κάποια μέρα να το καταλάβουμε και για τους πολιτικούς μας "υπηρέτες".

      Διαγραφή
    2. Ο δαίμων της απροσεξίας..."κύρτωση" φυσικά το σωστό.

      Διαγραφή
  33. Κύριε Τάκη τελικά είχε δίκιο ο Κύριος Chabo, πρέπει να το παραδεχτείτε!

    Οι Αλβανοί επενδυτές ήρθαν και είναι και ορεξάτοι! :-)

    Την καλημέρα μου σε όλους και ιδιαίτερα στον Κύριο Αβέρωφ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Nemoz ο καθε κυριος που μπαινει εδω και κανει ενα σωρο ερωτησεις στον Τακαρο (και οχι στον χρηματιστη του) παιρνοντας απαντησεις ουσιαστικες και χρηστικες οφειλει τουλαχιστον να σεβεται.
      Οχι να ειρωνευεται για Αλβανους επενδυτες και να ζηταει τα ρεστα για το ρετζιλο ΦΛΕΞΟ και τα σουργελα ΜΕΒΑ και ΙΚΤΙΝ οπως γραφει.Αν ειναι δυνατον !
      Κακως τους ανέχεται ακομα ολους αυτους οπως και τους ανωνυμους.
      Αποψη μου.

      Roko Baroko

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα Κύριε Roko.
      Τα έχω πει και εγώ στον Τάκαρο αυτά, αλλά η απάντηση που μου έδωσε στο γιατί τους ανέχεται είχε ουσία...

      Βλέπω και στα ΠΛΑΘ τώρα μπαίνουν ορεξάτοι Ιρακινοί επενδυτές!

      Διαγραφή
    3. Αφήστε τον κόσμο ελεύθερα να σχολιάζει και να βγάζει τα απωθημένα του. Δεν θεωρώ ότι μετά απο 5 έτη περίπου στον αέρα, είτε εδώ, είστε στο marketzone υπήρξε κάποιος που ξεπέρασε τα εσκαμμένα.
      Μην κοιτάτε που ο Τάκαρος τα χώνει. Έτσι πρέπει να κάνω.

      Όμως, αλήθεια, νομίζετε ότι η φίμωση και η φραγή σχολίων οδηγούν στα επιθυμητά αποτελέσματα???
      Με σιγουριά σας απαντώ ΟΧΙ. Για ρωτήστε όσους βάζουν φραγή εισερχομένων σχολίων και φιμώνουν τους αναγνώστες να δείτε τι τραβάνε στο παραβάν.

      Εδώ λοιπόν, στο στέκι του Τάκαρου, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ , υπάρχει και θα υπάρχει για πάντα αλληλοσεβασμός - αν και καμιά φορά τα χώνω επειδή πρέπει να αστυνομεύω πριν αρχίσουν τα έκτροπα.

      Θεωρώ το θέμα ότι έχει λήξει και μην το κουράζουμε πλέον.

      Διαγραφή
    4. ~roko paparoko@... όταν θα μπούμε στο δικό σου sait tνα μας κάνεις ...ντά !!!
      ~Χρηματιστή δεν έχω (εθνικη χρ/κη) πράξεις μέσω internet bangink γιαυτό ψάχνω και ρωτώ.
      ~Και Αλβανούς επενδυτές δεχόμεθα άμα πλερώνουν..ρατσιστές δεν είμαστε! Οι τραπεζίτες πάντως επένδυσαν στην γείτονα και οι εργολάβοι εισήλθαν και αυτοί και ο φουρλάκος πελάτες του έχει
      ~ Χαρτιά που κάνουν τζίρο περιπτέρου άνω ραχούλας αυτεπαγγέλτως οδηγούνται στην κατηγορία "ρετζιλα " (σκουπίδια)
      ~ Μπά σε καλό μου , κατά τύχη καμτσίκωσα τον ικτίνο και αφήνιασε???

      Διαγραφή
    5. Κύριε Chabo σας ανακαλώ εις την τάξη. Όχι χαρακτηρισμούς προς άλλους χρήστες και προς τους σχολιαστές του Ιστολογίου. Αν θέλει ο οποιοσδήποτε χρήστης να αποδίδει χαρακτηρισμούς τότε αυτοί να γίνονται μόνον προς το διαχειριστή του ιστολογίου - δηλαδή σε εμένα και σε κανέναν άλλον.
      Το paparoko μαρτυρά κύριε Chabo την ηλικία σας. Μάλλον είστε μικρότερος των 28 (και πολλά λέω).

      Για την τελευταία πρόταση σας επαναλαμβάνω τα αυτονόητα. Σε όποιον δεν αρέσει πουλάει και πάει στους 20ρηδες και στα μεγάλα χαρτιά που έχουν εμπορευσιμότητες, καθώς είστε large παίκτες και δεν σας χωράει το σύμπαν.

      Διαγραφή
    6. ~ Sorry κ. Τάκη ο mr.roco με φωτογράφισε ως αγενή και απώλεσα προς στιγμή τη ψυχραιμία μου..
      ωφείλω να συμμορφώνω προς την υπόδειξή σας!
      ~ Αν συνεχίσει αυτούς τους τζίρους το θωρηκτό ΙΚΤΙΝΟΣ τον βλέπω στον FTSE αναβαθμισμένο, προφανώς αυτή η έκρηξη τζίρου και άλματος κάτι προϊδεάζει να υποθέτουμε?
      ~Στην ηλικία πιέσατε κατά -48% hobby runerr ent gym

      Διαγραφή
    7. χεχεχεχε κύριε Chabo. Όπως έλεγα 1,2 με 800 μονάδες, 2,2 με 1500 - εκτός αν προκύψει κάτι συνταρακτικό.
      Λέτε να προέκυψε κάτι συνταρακτικό και να πάμε σε διπλωματάκι όπως έγραψε και ο μίστερ Αβέρωφ ο καπετάνιος του θωρηκτού???
      Όλα στο ταμπλό θα φανούν συντόμως!!!

      Καλά αν γίνει το δίπλωμα, τότε να δω πως θα μαζέψει τα λόγια του και τις μεγαλόστομες προβλέψεις που έκανε ένας ΜΜΕς που έλεγε στους αναγνώστες του ότι το θωρηκτό ότι είχε να δώσει το έδωσε. Μάλιστα τα έγραφε αυτά προ 2 εβδομάδων.
      χαχαχαχαχα ένδοξη αγορά!!!! Εδώ είσαι για να τους ξεβρακώνεις όλους!!!

      Διαγραφή
    8. Ναι κ.Τάκη το είδαμε στο bakingnews δια χειρός του Δ.Ν.
      Ο κ. Χαϊδας όμως μειδιάζοντας κατέβασε τα εξτρέμ σε επιθετικό ρόλο πηγαίνοντας για σκοράρισμα και ξεσηκώνοντας την κερκίδα διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στις αποδόσεις..
      FORTSA IKTINAREEEEEEEE

      Διαγραφή
  34. Κύριε Roco Baroco πολλοί θα πουν ότι η κρίση και η οικονομική ύφεση σε συνδυασμό με τους κακούς Γερμανούς και το ΔΝΤ με την τρόϊκα είναι τα αίτια που κλείνουν καλές και leaders εταιρίες σαν την ΣΕΛΟΝΤΑ. Για όλα φταίνε οι άλλοι!!!
    Όμως όσοι επικαλούνται τέτοια αστεία πράγματα είναι άμπαλοι φιτσουλέοι και άσχετοι απο χρηματοοικονομικά. Οπότε μπορούν να γράφουν τις μπούρδες τους γιατί είναι άσχετοι και ανόητοι.

    Όμως η ΣΕΛΟΝΤΑ είναι μια προσομοίωση της Ελλάδας στα μικροοικονομικά. Όπως η Ελλάδα, έτσι και η ΣΕΛΟΝΤΑ στηρίχτηκε στα δάνεια και στην ανούσια και ηλίθια σπατάλη των δανεικών με σκοπό την μεγάλη και άνετη ζωή. Ήταν ζήτημα χρόνου να τελειώσουν και να ενταφιαστούν. (ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - όσο και αν σκούζουν οι ΣΥΡΙΖΕΟΙ που απειλούν την Μέρκελ και το ΝΑΤΟ ότι θα τους κάνουν ντα-ντά)

    Στο θέμα μας. Με 50 εκατ. ευρώ δανεισμού μόνο να μετοχοποιούνται και έχοντας ανοικτά άλλα 140 εκατ. δάνεια - η περίπτωση της ΣΕΛΟΝΤΑ μου θυμίζει τις περιπτώσεις των ΑΛΤΕΚ (του γίγαντα Αθανασούλη που τώρα θα ονειρεύεται και θα γουστάρει δραχμές) και του Μαίλλη.
    Παραμένουν σε μεγάλο ύψος τα δάνεια και δεν πρόκειται να ορθοποδήσει ποτές. Για κέρδη δεν μιλάμε. Μετά απο μια δεκαετία θα βγάλει κέρδη και αν .... καταφέρει να αποπληρώσει κανένα δάνειο ή μετοχοποιήσει και άλλα.

    ΜΑΚΡΥΑ, η νέα ΣΕΛΟΝΤΑ δεν είναι για νοικοκυραίους σε κανένα επίπεδο τιμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. http://www.capital.gr/Articles.asp?id=2107094

    monsieur michele καλοφάγωτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να χρωστάς της Μιχαλούς και να παίρνεις και κάτι εκατομμυριάκια στην ΔΠ.

      Μια χαρά τον κόβω.

      Διαγραφή
    2. Αυτόν τον δρόμο θα ακολουθήσει και ο Στεφανής σε μερικά χρόνια.

      Διαγραφή
    3. Ο Στεφανής τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το ιδιωτικό μουσείο του....

      Διαγραφή
    4. Και ο κυρ Βασίλης....Τι παιδί και αυτό?

      Καθηγητής Πανεπιστημίου (Θεσσαλονίκη τρομάρα του) και φυσικά βαθύ ΠΑΣΟΚ (των δεκαετιών 70' και 80'). Θα τρώνε και τα δισέγγονα τους.

      Διαγραφή
    5. Ακούστε κύριε Δαρείε αμπελοφιλοσοφίες!!!!!!!!!!!!!!! Ακούστε παραμύθα.

      Bασίλης Στεφανής
      Oι ψαράδες που τσάκισαν το επιχείρημα περί τεμπέληδων Ελλήνων

      http://kourdistoportocali.com/post/30883/basilhs-stefanhs-selonta

      Τσακίσαν το επιχείρημα του δήθεν απείθαρχου Νότου και των τεμπέληδων Ελλήνων!!!!!!!!!!!!!!
      χαχαχαχαχα μα που πάνε και τα βρίσκουν και παραμυθιάζουν τον κόσμο.

      Ακούστε την συνέντευξη

      Διαγραφή
    6. Εγω ιδίαν άποψη περι του συγκεκριμένου προσώπου. Anyway.

      Το μόνο που άξιζε στην εταιρία είναι το τεράστιο παραθαλλάσιο οικόπεδο στην Αρχαία Επίδαυρο για το οποίο ζητούσε minimoum 10 εκατομμυριάκια (το μεγαλύτερο κομμάτι δασικό και βράχια κάθετα και απότομα). Τώρα μάλλον θα το πάρουμε απο καμιά τράπεζα μισοτιμής και πιο κάτω ίσως.

      Διαγραφή
  36. Νομιζω στον ΑΒΕΕΑ-ΔΡΟΜΕΑ εφτασε η ωρα να υποδεχθουμε τους αποχωρουντες στα 0,17-0,18. Ξανθια αγαπημενη Παναγια πουλεγε και ο Τολης. Αλλη μια τεραστια επιτυχια στο παλμαρε τους. Τζωρτζης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρίξατε την πετονιά monsieur αλλά αυτά που προσπαθείτε να ψαρέψετε έχουν χιλιοειπωθεί.

      Διαγραφή
    2. Μπα θα ελθουν, γιατι στα χρηματιστηρια συνηθως σε οδηγει η αναγκη η η απληστια. Τζωρτζης

      Διαγραφή
    3. Αλλο πράγμα εννοώ αλλά δεν πειράζει.

      Διαγραφή
  37. Ηταν στραβό το κλίμα τό΄φαγε κι ο (ουκρανικορωσικός) γάιδαρος...

    Νέα χαμηλά 2,99 ευρώ σήμερα στην ΦΡΙΓΟ. Απόλυτο ενδοσυνεδριακό χαμηλό-μόνο για μια μέρα-τα 2,60 στην προεκλογική 5/6/12 και κλείσιμο όμως στα 2,99. Κατά τη γνώμη μου ωστόσο "κοιτάμε αλλά δεν αγγίζουμε" καθώς δεν είμαι οπαδός του bottom fishing. Ας δείξει πρώτα που θα σταθεροποιηθεί και βλέπουμε.

    Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες (εστω και Δαυιδ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι μόνο η πρώην ΕΣΣΔ φίλε Ηλία,είναι και η Μαύρη Ήπειρος που εκπέμπουν μηνύματα για δύσκολα παλληκάρια.Και εγώ την παρακολουθώ αλλά ομολογώ ότι σκιάζομαι πολύ.
      Θυμάμαι ότι ήταν σύσταση της Βοϊλλής ,την είχα αγοράσει αλλά ως βιαστικός απομακρύνθηκα διακριτικά τότε.

      Διαγραφή
  38. Ο Π. Λαφαζάνης βάζει όρους στον Α. Τσίπρα
    http://www.capital.gr/News.asp?id=2107180

    Κύριε Τάκη κάτι λέγατε πιο πάνω για ενδεχόμενη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ... Respect!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με πρόλαβες κ. Nemo ... κοίτα κ' αυτό http://www.capital.gr/jArticle.asp?id=2106488

      Διαγραφή
    2. Σωστός...

      Κύριε Τάκη τους δίνεται ειδήσεις!

      Διαγραφή
    3. Κοίτα και αυτό..
      http://kourdistoportocali.com/post/37876/anna

      Διαγραφή
    4. Eχω την εντύπωση πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ απαλλαγεί απο κανά δυο σαν τον Στρατούλη παει για 38+
      Οποτε μην το πολυευχεσθε
      Κώστας

      Διαγραφή
    5. Εδώ τα λεφτά υπάρχουν πήραν 46% στο 38+ του ΣΥΡΙΖΑ θα κολλήσουμε. Και μετά ήρθε το Καστελόριζο και αποκαλύφθηκε το κοντό ψέμα.

      Διαγραφή
  39. Οι «Μύλοι Λούλη - Μύλοι Αγίου Γεωργίου» διακρίθηκαν στην πρώτη φάση του φετινού πανευρωπαϊκού επιχειρηματικού διαγωνισμού European Business Awards και αναδείχθηκαν “National Champions” (Εθνικοί Πρωταθλητές) στην κατηγορία “Environmental & Corporate Sustainability” (Περιβαλλοντική και Εταιρική Υπευθυνότητα). Στο European Business Awards συμμετέχουν περίπου 24.000 εταιρείες από 33 Ευρωπαϊκές χώρες, καθιστώντας τη διάκριση των «Μύλων Λούλη-Μύλων Αγίου Γεωργίου» πολύ μεγάλη επιτυχία. Όπως ανέφερε ο κος Νίκος Λούλης, πρόεδρος της Μύλοι Λούλη, «Είμαστε πολύ περήφανοι που επιλεχθήκαμε να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα σαν National Champions. Το να είμαστε κοινωνικά και περιβαλλοντολογικά υπεύθυνοι αποτελεί βασικό στόχο μας σε κάθε μας πράξη, η βράβευση αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών μας και μας τιμάει ιδιαίτερα!».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εταιρία είναι υπόδειγμα κύριε Δαρείε - αλλά δεν υπάρχει στο χαρτί ούτε ένας market maker για δείγμα, παρόλο που η εταιρία δεν θα έλεγε όχι .....

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απολύτως και είναι κρίμα.

      Προσωπικά την έχω κατατάξει στις 6 πιό διαυγείς (κατ'εμέ) εταιρίες του ΧΑΑ. Αλλά....Μεγάλο αρνητικό αυτό που επισημάνατε.

      Γνωρίζω αρκετά απο το πως λειτουργούν τα Αραβικά κεφάλαια και σας επισημαίνω:

      Τα ΗΑΕ όταν επενδύουν σε αλλοδαπές εταιρίες έχουν ως ΠΡΩΤΟ και ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΡΟ πριν κλείσει οποιαδήποτε συμφωνία, η ετήσια απόδοση τους απο την επένδυση να είναι minimum 10% (δεν μιλώ για χρηματιστηριακές υπερξαξίες σε πρώτη φάση). Απο εκεί και πέρα και φυσικά αφού πρώτα έχει γίνει feasibility study οι κρουνοί ροής χρήματος ΑΝ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ η εταιρία στα ΗΑΕ (με δημιουργία εργοσταστίων η σε μικρότερο βαθμό σε distribution στην εγχώρια αγορά) δεν έχουν όριο.

      Καταλήγω ότι μοιραία κάποια στιγμή θα έρθει και η εμπορευσιμότητα στην μετοχή.

      Διαγραφή
    3. Ναι σίγουρα. Γιαυτό δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία, ότι θα έρθει η εμπορευσιμότητα στο χαρτί και μάλιστα ότι η τιμή του χαρτιού θα πάει προς τη δίκαιη τιμή του.
      Να πω μόνο ότι οι Άραβες μπήκαν στην εταιρία με 4 ευρώ ανά μετοχή.!!!!!!

      Τώρα για το ποια είναι η δίκαιη τιμή της μετοχής, δεν θα το γράψω - γιατί θα πέσουν ξεροί όσοι το διαβάσουν.
      Πάντως δεν είναι τα 0,2 ευρώ που μας έγραφε η Μαντάμ ΣΟΥ ΣΟΥ ότι της έλεγαν τα κύματα της!!!!

      Διαγραφή
    4. Θά ήθελα παρακαλώ να ρωτήσω τον κ Τάκη τι ακριβώς κάνει ένας marketmaker σε μια μετοχή ,ανεβοκαταβάζει την μετοχή κατά το δοκούν?-βοηθάει τους μικρομετόχους να κερδίσουν?-πουλάει και αγοράζει απο τον εαυτό του και δημιουργεί πλασματικούς όγκους,πραγματικά δεν γνωρίζω,ειχατε αναφέρει πχ ο ικτίνος εχει marketmaker ο λουλης οχι και λοιπον ??? τι σημαίνει αυτό για τον μικρομέτοχο που αγοράζει καλές εταιρείες και οχι για τζόγο???
      και κατι ασχετο
      Για το θέμα του τσιπρα μην σας κανει εντυπωση η παπαρολογία ,αυτα θελει ο ελληναρας αυτα πουλανε , αν ο ελληνας είχε μυαλό θα τους είχε πεταξει εξω με κλωτσιες κατι τετοιους πολιτικους εδώ και χρόνια ,ειμαστε αξιοι της μοίρας μας
      Μανώλης

      Διαγραφή
    5. Εγώ όταν λέω market maker εννοώ να υπάρχουν στην μετοχή επενδεδυμένα κεφάλαια κάποιων μεγαλοιδιωτών / χρηματιστηριακή / μεγάλα αμοιβαία κεφάλαια. Αυτά τα κεφάλαια έχουν συνήθως μεγάλη ποσοστό στην μετοχική σύνθεση και ενδιαφέρονται για την πορεία της μετοχής, ενώ πιέζουν τους βασικούς μετοχους για ανάπτυξη της εταιρία και γενικά να έχει η εταιρία κινητικότητα.

      Ας πούμε η ΕΥΠΙΚ έχει market maker και δρα συντονισμένα. όταν η μετοχή ξεφεύγει προς τα πάνω τότε βγάζει κομμάτια ενώ όταν πέφτει την στηρίζει. Παράλληλα μπορεί να ψάχνει και για στρατηγικές μετοχικές κινήσεις.

      Τον μικρομέτοχο το μόνο που θα πρέπει να τον ενδιαφέρει κύριε μανώλη είναι η εταιρία που επενδύει τα λεφτά του να είναι άριστη με προοπτικές, χαμηλός δανεισμός και να έχει growth.
      Φυσικά ο μικρομέτοχος θα πρέπει να έχει υπομονή - αν όμως επενδύει σε μια μετοχή που υπάρχει (και ισχύουν όλα τα παραπάνω για την εταιρία) market maker τότε είναι ακόμη καλύτερα καθώς είναι τοποθετημένος στην μετοχή κάποιοι μεγαλοιδιώτες ή κάποιοι λεφτάδες που έχουν πολύ μεγαλύτερα συμφέροντα απο τον μικρομέτοχο. Ο μικρομέτοχος έχει βάλει 10 ευρώ, ενώ ο μεγαλοιδιώτης 1.000.000 ευρώ. Άρα καίγεται η γούνα του μεγάλου και θα προασπίσει τα συμφερόντα του, ενώ θα φροντίσει και την μετοχή.

      Διαγραφή
    6. ευχαριστω
      πολυ εμπεριστατωμένη και σαφής απαντηση
      Μανώλης

      Διαγραφή
  40. Καλησπέρα
    http://www.helex.com/market-making
    http://www.euretirio.com/2010/09/eidikos-diapragmateftis.html
    Οπως μπορείτε να δείτε στα παραπάνω αυτό που κάνει ο mm είναι να δημιουργεί εμπορευσιμότητα στη μετοχή με την τοποθέτηση εντολών.
    Το αν θα κερδίσει η οχι ο μικρομέτοχος εναπόκειται στην χρηματιστηριακή παιδεία του και στρατηγική.
    Απλά σε μετοχές με ειδικό διαπραγματευτή μπορείς ευκολότερα να μπείς η να βγείς ,στην όποια τιμή υπάρχουν οι εντολές.
    Καλό Σ/Κ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Το alter ego μου ο ξενοδοχος εχει κατσει και χαλαρωνει οπως ειπαμε πρωτοι. Μονο αυτος εχει προσεγγισει τα σωστα νουμερα και βλεπω να αγοραζει νεο ξενοδοχειο εντος 52 εβδ. χεχε Ενας ταπεινος τραπεζοκομος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Bonjour bonjour! Τακτοποιήθηκα και επέστρεψα χθες βράδυ για δυο ημέρες να ολοκληρώσω κάποιες εκκρεμότητες που έχω ακομα Ελλάδα. Θα επανλέθω τον Αυγουστό για μπάνια στην αγαπημένη μου Ελούντα.

    Αφήστε ήσυχο τον Monsieur Takis βρε πειραχτήρια. Οταν πρέπει είμαι βέβαιος ότι θα επανέλθει. Το χαρτοφυλάκιο μου μένει ως είχε και την τελευταία φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Για το ξέσπασμα μιας νέας κρίσης, πολύ χειρότερης από εκείνης του 2008, που έπληξε συθέμελα παγκόσμια οικονομία και αγορές, προειδοποιεί η Phoenix Capital, σε νέα έκθεσή της, υπό τον διακριτικό τίτλο "If Things Were Bad in 2008… What's Coming Will be Far Far Worse".
    Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της, για έξι ολόκληρα χρόνια ο κόσμος ζει μέσα σε μια μεγάλη αυταπάτη, η οποία δεν είναι άλλη από την προφανής: Με κάποιο τρόπο, οι ισχυρότερες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη κατόρθωσαν να επιδιορθώσουν τη μεγάλη ζημιά που προκάλεσε η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
    Όμως όλες αυτές οι αιτιάσεις στερούνται ενός βασικού επιχειρήματος: Δεν μπορείς να επιλύσεις ένα πρόβλημα χρέους, μέσω της έκδοσης περισσότερου χρέους.
    Εάν αυτό το πρόβλημα προϋπήρχε το 2008, φανταστείτε πως θα είναι σήμερα...
    Η πραγματικότητα είναι η εξής:
    Ούτε η αμερικανική Fed, αλλά ούτε και οι υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες έχουν ιδέα για το πως θα επιδιορθώσουν αυτό το πρόβλημα..
    Τα γεγονότα
    1) Το πραγματικό πρόβλημα για το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι η φούσκα στην παγκόσμια αγορά ομολόγων.
    Το 2008 η αξία της παγκόσμιας αγοράς ομολόγων ανερχόταν στα 80 τρισ. δολάρια, ενώ σήμερα έχει ξεπεράσει τα 100 τρισ. δολάρια.
    2) Η αξία της παγκόσμιας αγοράς παραγώγων (derivatives) που κάνει χρήση της αγοράς ομολόγων - ως collaterals - ξεπερνά τα 555 τρισ. δολάρια.
    3) Πλέον όλοι - ακόμη και κυβερνήσεις - κάνουν χρήση των derivatives προκειμένου να αποκρύψουν τα δυσθεώρητα ύψη χρέους και να παράγουν απατηλά επίπεδα κερδοφορίας.
    Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει σε τι βαθμό έχει εξελιχθεί αυτή η τακτική.
    4) Η μόχλευση σε επίπεδο επιχειρήσεων είναι πολύ υψηλότερη από ότι ήταν το 2007.
    5) Η μόχλευση των κεντρικών τραπεζών ανέρχεται κοντά στα επίπεδα μόχλευσης της Lehman Brothers, λίγο πριν εκείνη καταρρεύσει.
    6) Οι κεντρικές τράπεζες δεν έχουν ιδέα για το πως θα τερματίσουν τα έκτακτα μέτρα στήριξης που λαμβάνουν για τη στήριξη των οικονομιών τους.
    Όπως προειδοποιεί εκ νέου η Phoenix Capital, η νέα κρίση που θα ξεσπάσει θα είναι χειρότερη από την κρίση του 2008...

    www.bankingnews.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂