Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΕΒΖ - είναι πολύ κοντό το ψέμα ότι είναι στημένο το παιχνίδι με την ζάχαρη και τάχα μου απαξιώνεται εσκεμμένα η αξία του ομίλου για να υφαρπάξουν το ''στολίδι'' της Ελλάδος τα ξένα συμφέροντα.

Είναι γνωστό σε όλους τους νοήμονες πολίτες ότι οι αντιπολιτεύσεις στην Ελλάδα συνηθίζουν να λαϊκίζουν και να λένε ψευτιές προκειμένου να μαζέψουν ψηφαλάκια απο τους ιθαγενείς, να γίνουν κυβερνήσεις και κατόπιν να κάνουν ακριβώς τα αντίθετα από ότι έλεγαν. Όμως τα ψέματα στην Ελλάδα τελείωσαν. Μετά την πτώχευση της Ελλάδος όσα ψέματα θα λέγονται θα είναι πολύ κοντά (short) και δεν θα χρειάζεται να περνάει μεγάλο χρονικό διάστημα για να αποκαλυφθούν.
THE PARTY IS OVER.

Και δεν είναι μόνο οι αντιπολιτεύσεις που κάνουν κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, αλλά όλοι όσοι δεν ασκούν εξουσία απο κανένα πόστο. Απο τον τελευταίο πολίτη της χώρας έως και τους συνδικαλιστές, που τάχα μου ελέγχουν, θεσμικά, τις διοικήσεις των εταιριών.
Για παράδειγμα έλεγε ο συνδικαλιστής της Εμπορικής ----- έεεεελα μωρέ που θα φύγει ο Γάλλος, που έχει βάλει 8 δις στην τράπεζα. Απεργήστε ελεύθερα, μη φοβάστε. Δεν φεύγει ο Γάλλος.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας Γιώργος Κωνσταντινόπουλος:
''η Credit Agricole δεν φεύγει από την Ελλάδα, όχι μόνο γιατί το είπε η διοίκηση, αλλά γιατί οι Γάλλοι δεν θέλουν να χάσουν μια επένδυση στην οποία έριξαν 8 δις ευρώ, η αξία της οποίας τώρα μόλις που πλησιάζει το 1 δις ευρώ. Άλλωστε η Credit Agricole είναι τραπεζικός κολοσσός, δεν εγκαταλείπει τις επενδύσεις της έτσι εύκολα''.
Τελικά, αμέσως μετά, όχι μόνο έφυγαν οι Γάλλοι, αλλά έβαλαν και ένα σκασμό λεφτά για να ανακεφαλαιοποιήσουν την τράπεζα και να αποχωρήσουν.
Δώστε στον Έλληνα παραμύθι και πάρτε του την ψυχή και την ψήφο!!
Η Ελλάδα έφτασε εδώ που έφτασε γιατί είναι γεμάτη απο αμπελοφιλοσόφους, φιλόσοφους των καφενέδων, ποιητές των κεκτημένων δικαιωμάτων μας, συγγραφείς μυθιστορημάτων των ΘΑ και ΘΑ, αλλά, δυστυχώς απο τεχνογνωσία, δουλειά και ανταγωνιστικότητα είμαστε ΜΗΔΕΝ.
Αυτά προς εισαγωγή και πάμε στο θέμα που σήμερα θέλω να αναδείξω αναλύοντας την Ελληνική Βιομηχανία Ζαχάρεως.

Οι αναγνώστες μου θα θυμούνται ότι υπήρξα ένθερμος φαν της μετοχής (αλλά όχι της εταιρίας), σε σημείο μέχρι παρεξηγήσεως. Κατόπιν αμφισβήτησα εντόνως την αξία της βιομηχανίας όπως αυτή καταγραφόταν απο τα Μ.Μ.Ε. που την ανέβαζαν την πραγματική αξία της εταιρίας στα 3 με 4 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή στα 100 με 150 εκατ. ευρώ.
Ρωτούσα ...
Είναι δυνατόν να υπάρξει σοβαρός επενδυτής, να δώσει 100 εκατομμύρια ευρώ (άλλοι μίλαγαν και για 150 εκατ. ευρώ προσφορά) και να δεσμευτεί ότι θα κρατήσει εν ζωή τα ''μπαχαλοεργοστάστια'' της Ελλάδος, έτσι δίχως όρους? Και γιατί δεν τα λειτουργούσε σωστότερα η ΑΤΕ? 

Είναι δυνατόν να βρεθεί κάποιος τρελός να δώσει 100 εκατομμύρια ευρώ να φορτωθεί τα εργοστάσια της Ελλάδας, όπου τίποτα δεν λειτουργεί σωστά και μαζί με αυτά να φορτωθεί στην καμπούρα του τους ζαχαρο-συνδικαλιστές και παράλληλα να πρέπει να επιδοτεί (γιατί έτσι έχουμε μάθει σε αυτόν τον τόπο) τους Έλληνες αγρότες προκειμένου να προχωρήσουν σε καλλιέργειες τεύτλων?

Άντε να δεχτώ ότι κάποιος επενδυτής θα μπορούσε να λύσει αυτά τα προβλήματα και θα δεχόταν να ''τρώει'', τον πρώτο καιρό, τρελές ζημιές μέχρι να ανασυγκροτήσει την βιομηχανία.
Είπαμε τρελοί υπάρχουν.

Δέχομαι λοιπόν ότι βρίσκεται ο τρελοεπενδυτής και δίνει 100 εκατ. ευρώ για την ΕΒΖ.
Αλλά τα 135 εκατ. ευρώ σε βραχυπρόθεσμο δανεισμό της μητρικής ΕΒΖ δεν θα ενοχλήσουν τον αγοραστή????
135 εκατ. ευρώ σε βραχυπρόθεσμο δανεισμό - γιατί έτσι είχαν μάθει να τρέχουν τη βιομηχανία.
Το κεφάλαιο κίνησης ήταν τα ακριβά δάνεια που έδινε η ΑΤΕ.
Θα τα ανεχτεί όλα αυτά ο νέος ιδιοκτήτης????


Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και ίδια κεφάλαια
Τα ίδια θα μειώνονται διαρκώς, θα μηδενίσουν και θα γυρίσουν και αρνητικά - εξαιτίας παραγωγής ΖΗΜΙΩΝ λόγω κακής λειτουργίας των εργοστασίων στην Ελλάδα. 
Κατά το εννεάμηνο της υπερδωδεκάμηνης χρήσης 2013-2014, αν αφαιρέσουμε την αξία των 2 Σέρβικων θυγατρικών (20,9 εκατ. όπως έχει κοστολογηθεί στον ισολογισμό της μητρικής) η αξία της ΕΒΖ σε ότι έχει σχέση με Ελλάδα είναι 24,6 - 20,9 = 3,7 εκατ. ευρώ.



Ένας απο τους ισχυρισμούς όλων όσων ισχυρίζονται ότι επιχειρείται ξεπούλημα (κλασσική ατάκα στην Ελλάδα) της ΕΒΖ είναι ο εξής:
Η ΕΒΖ ΔΕΝ είναι «καμένο χαρτί» καθώς η πραγματικότητα, γι αυτούς, είναι ότι ο Όμιλος της ΕΒΖ διαθέτει ακίνητα που η αξία τους ξεπερνά τα 94 εκατομμύρια ευρώ (Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση, Ιούλιος – Δεκέμβριος 2012), συνολική περιουσία αξίας τουλάχιστον 200 εκατομμυρίων ευρώ (Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση, Ιούλιος – Δεκέμβριος 2012), ενώ η ελάχιστη αξία μόνο των δύο εργοστασίων του Ομίλου στην Σερβία εκτιμάται κατ΄ ελάχιστο στα 133 εκατομμύρια ευρώ (Ετήσια Οικονομική Έκθεση ΕΒΖ Α.Ε 2009)

Σε ότι αφορά το σύνολο του Ενεργητικού της μητρικής ΕΒΖ είναι αληθές ότι ανέρχεται άνω των 200 εκατ ευρώ.
Στο επόμενο διάγραμμα φαίνεται το συνολικό Ενεργητικό της μητρικής ΕΒΖ, ενώ στην στήλη με κόκκινο φαίνεται η αποτίμηση των Παγίων + των οικοπέδων της μητρικής εταιρίας.

ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και σύνθεση του
Στο επόμενο διάγραμμα απεικονίζεται το κυκλοφορούν ενεργητικό (Αποθέματα + Απαιτήσεις + Ταμείο).
Το πλέον εντυπωσιακό είναι το μικρό ταμείο που έχει απο ανέκαθεν η Βιομηχανία. Δηλαδή σε συνολικό ενεργητικό άνω των 200 εκατ. ευρώ η ΕΒΖ έχει μετά βίας ταμειακά διαθέσιμα 1 εκατ. ευρώ.

Όσοι επικαλούνται το μεγάλο ψέμα της μεγάλης ακίνητης περιουσίας της ΕΒΖ και βάσει αυτού του ψέματος επικαλούνται ότι ΔΕΝ είναι «καμένο χαρτί» ξεχνούν τεχνηέντως να αναφερθούν στις συνολικές υποχρεώσεις της ΕΒΖ, ενώ δεν κοιτούν τα ίδια κεφάλαια (καθαρή θέση) της μητρικής, αλλά και του ομίλου που θα γυρίσουν σύντομα αρνητικά. Εσφαλμένα υποκρύπτουν ή δεν γνωρίζουν (λόγω ασχετοσύνης) ότι το Ενεργητικό μιας εταιρίας δεν ισούται με την αξία της εταιρίας. 
Οι συνολικές υποχρεώσεις της μητρικής είναι πάνω απο 187 εκατ. με τα 137 εκατ. ευρώ να αποτελούν βραχυπρόθεσμο δανεισμό.
Έτσι έχουν μάθει να τρέχουν την ΕΒΖ. Να την φορτώνουν με βραχυπρόθεσμο δανεισμό προκειμένου να βρει το απαραίτητο κεφάλαιο κίνησης με τα ταμεία να είναι άδεια.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και δανεισμός

Δυστυχώς αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει νοήμων άνθρωπος, που θέλει να λέγεται στρατηγικός επενδυτής και να κάνει κάποια ικανοποιητική προσφορά για τα εργοστάσια της Ελλάδος. Το πιθανότερο είναι όλοι οι διαγωνισμοί για την πώληση της ΕΒΖ να κηρυχθούν άγονοι.

Οι δύο στρατηγικής σημασίας εξαγορές ζαχαρουργείων στη Σερβία:
  • AD FABRIKA SECERA “SAJKASKA” - ZABALJ, με τελικό ποσοστό συμμετοχής 92,09% (απόκτηση 69,146% το 2002, 15,144% το 2004 και 7,8% το 2005) 
  • AD FABRIKA SECERA “CRVENKA” - CRVENKA με ποσοστό συμμετοχής 76,96% (απόκτηση 69,17% το 2003 και 7,79% το 2005). 
Με τον έλεγχο των δύο ζαχαρουργείων στη Σερβία η εταιρία ελέγχει το 30% περίπου του συνόλου της παραγωγής ζάχαρης στη γειτονική χώρα.

Προσέξτε!!!
Για την παραγωγή ζάχαρης ο Όμιλος ΕΒΖ διαθέτει 3 εργοστάσια στην Ελλάδα (Πλατύ Ημαθίας, Σέρρες και Ορεστιάδα) και δύο στη Σερβία (AD Fabrika Secera Sajkaska Zabalj και AD Fabrica Secera Crvenka).
Προσέξτε τώρα.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ ΑΕ : μόνιμο προσωπικό 262 + εποχικό 31 = 293
AD FABRICA SECERA SAJKASKA : μόνιμο προσωπικό 175 + εποχικό 44 = 219
AD FABRICA SECERA CRVENKA : μόνιμο προσωπικό 202 + εποχικό 72 = 274

Δηλαδή τα 3 ελληνικά εργοστάσια έχουν περίπου το ίδιο προσωπικό με καθένα απο τα 2 ζαχαρουργεία της Σερβίας. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι τα Ελληνικά εργοστάσια υπολειτουργούν και δεν τα θέλει κανείς, τότε δεν μπορώ να σας πείσω.
Είναι ασύμφορο για την εταιρία να παράγει ζάχαρη στην Ελλάδα.
Έχει υψηλά κόστη στην Ελλάδα, γιαυτό έχει ζημιές απο τα μικτά κέρδη.


Οι λόγοι που οδηγούν στο υψηλό κόστος παραγωγής ζάχαρης είναι κυρίως η μικρή παραγωγή σε συνδυασμό με τις τιμές τεύτλων, την λειτουργία και των τριών εργοστασίων και των σταθερών λειτουργικών εξόδων της εταιρίας.
Η αλήθεια είναι ότι η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και μιλώ για τα Ελληνικά εργοστάσια είναι εξ αντικειμένου ασύμφορα παραγωγικά και παράγουν μόνο ζημιές.
Είναι μύθος ότι φταίει η μεταρρύθμιση της ΚΟΑ ζάχαρης στην ΕΕ, που «τσάκισε» αυτόν τον ''οικονομικό γίγαντα'' μεθοδικά και μεθοδευμένα. Όπως μύθος είναι ότι κατά την περίοδο 2004 έως 2007 η ΕΒΖ ήταν κερδοφόρα, δηλαδή ακόμα και μετά το σοκ της απομείωσης του 50% της παραγωγής των Ελληνικών εργοστασίων.
Η αλήθεια είναι ότι κερδοφόρα είναι τα 2 εργοστάσια που λειτουργούν στην Σερβία και χάρη σε αυτά έβγαζε κερδοφόρα αποτελέσματα η ΕΒΖ σε ενοποιημένο επίπεδο.
Αντίθετα σε επίπεδο μητρικής η ΕΒΖ δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι απο τις ζημιές.


Όποιος δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι τίποτα δεν λειτουργεί σωστά στην Ελλάδα και όχι μόνον στην ΕΒΖ, τότε ας γράφει ότι θέλει στα φόρα και ας βγάζει διαγγέλματα στους καφενέδες και να επικαλείται ότι φταίει το μνημόνιο και η κακιά τρόικα. 
Είναι δικαίωμα του να λέει ότι θέλει, όμως ως συμβουλή του λέω, να μην βάζει τα λεφτά του στις χρηματαγορές γιατί αυτές τις ανοησίες του θα τις πληρώσει χρυσές.
Η πραγματικότητα είναι ότι στην Ελλάδα πάντα κάποιος άλλος μας φταίει και εφευρίσκουμε δολοπλοκίες - συνωμοσίες, για να αισθανθούμε έξυπνοι που εμείς τις έχουμε καταλάβει.
Η αλήθεια είναι ότι είμαστε μέτριοι, κατώτεροι των περιστάσεων. Διαλύσαμε την Ελλάδα και την ΕΒΖ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!. 
Αφήσαμε τους εργατοπατέρες να μας τάζουν, τάχα μου, τους ονειρεμένους παραδείσους.
Συνταχθήκαμε (ή σιωπήσαμε) με τους συνδικάλιστές που μας έταζαν αυξήσεις και αγώνες δικαίωσης, αδιαφορώντας αν οι εταιρίες στις οποίες εργαζόμασταν δούλευαν σωστά ή αν με τις πρακτικές του νεοΈλληνα εργαζομένου και τα κόλπα αρκετών ''κακών'' επιχειρηματιών γινόντουσαν μπαχαλάδικα.


Κλείνω με την ευχή η ΕΒΖ να μείνει σε Ελληνικά χέρια με το 30% στο Ελληνικό Δημόσιο αλλά με το Management σε ιδιώτη και στο μέλλον να δουλεύει ως σύγχρονη βιομηχανία.

192 σχόλια:

  1. Η άνωθεν ανάλυση της ΕΒΖ θα γίνει τον Σεπτέμβριο απο το ηλεκτρονικό περιοδικό του ΣΕΔ.
    Σας την αναρτώ στο παρόν Ιστολόγιο απο τώρα, για να ξυπνήσει κανένας κοιμισμένος.

    Όπου ΕΒΖ βάλτε δίπλα Ελλάδα. Όλα στην Ελλάδα ή σχεδόν όλα δουλεύουν σαν την ΕΒΖ - σας αρέσει ή δεν σας αρέσει. Μας αξίζει ένα μπουρλότο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΕ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΠΩΣ ΑΡΓΑ ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΕΒΖ .ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΡΚΕΤΑ ΖΑΧΑΡΑΔΙΚΑ ΣΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ. ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΑΦΗΣ

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ πολύ που με επιβεβαιώνετε. Δυστυχώς τώρα που εσείς με ανακαλύψατε - εγώ απέχω.
      Όμως θα επανέλθω, όταν πρέπει.

      Διαγραφή
    3. Φυσικά ΟΧΙ στο μνημόνιο 3 ψήφισε η κυρία Πασχαλίδου - την οποία την έσχισα σαν σαρδέλα μες την ανάλυση μου στην ΕΒΖ όπου εγώ δικαιώθηκα, όταν εκείνη έλεγε τα ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ

      http://iskra.gr//index.php?option=com_content&view=article&id=15644:amanatidou&catid=58:oikonomiki-politiki&Itemid=182

      Να θυμηθούμε και το βιογραφικό
      http://www.eklogika.gr/page/Vouli/amanatidou

      Προσωπικά επικεντρώνω στο
      Σπουδές: Απόφοιτος Γενικού Λυκείου.

      Διαγραφή
  2. Κύριε Τάκη επιστρέψατε πιο φλογερός από ποτέ,η αλήθεια ήταν ότι ανησύχησα λίγο για το μακρόν της απουσίας σας αν και παλαιότερα τις συνηθίζατε τις εξαφανίσεις.

    Αναφορικά με την ΕΒΖ και γενικότερα περί προιόντος ζάχαρης,δεν ξέρω εάν υποκατασταθεί σε λίγα χρόνια από τη στέβια,προιόν πολλάκις γλυκαντικότερο και υγιέστερο από τη ζάχαρη.

    Στο ΧΑΑ πάει περίπατο το σενάριο των 13ΧΧ ως της Παναγίας,η πτώση αρχίζει να ξεπερνάει την υπερβολή και να κινείται στα όρια της παράνοιας.Επειδή όμως παράνοια στα μαγαζιά δεν υφίσταται,άνευ λόγου δηλαδή,εάν συνεχισθεί τότε έρχεται ο φλογερός χριστιανός Αγιορείτης:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εαν δεν υπάρχουν εκλογές τότε κάπου εδώ τελειώνει η πτώση κύριε τζό.
      Θα ανακοινωθούν οι ΑΜΚ των τραπεζών και θα ξανακλαίνε οι μέτοχοι τους. Θα τους πάρουν όλες τις βράκες!!! Εμείς θέλουμε να δούμε επισφάλειες στο 20% και μεγάλα reverse. Μόνο αν δούμε μεγάλε reverse και οι τιμές των ζομποτραπεζών πάψουν να είναι penny stock θα αρχίζουν να έχουν ενδιαφέρον οι τράπεζες. Θέλω reverse και τιμές τραπεζών να βλέπω και όχι τιμές penny stovk που αγοράζει ο κάθε άμπαλος τράπεζα και νομίζει ότι είναι φτηνή.

      Διαγραφή
    2. Για τον Αλέξιο το εκπορθητή του μνημονίου τα έχω πει παλαιόθεν. Θα βάλει και γραβάτα, αλλά θα μάθει να κάνει και τον σταυρό του!!! Θα ξαναδικαιωθώ!!!

      Διαγραφή
    3. Reverse split πλην ΕΥΡΩΒ-ΑΤΤ δεν νομίζω κύριε Τάκη στη παρούσα συγκυρία,μετά το 2017 πιθανολογώ. Νέες ΑΜΚ πριν την προεδρική εκλογή επίσης δεν βλέπω(τουλάχιστον όχι σε ΕΤΕ-ΑΛΦΑ-ΠΕΙΡ),άλλωστε τον Νοέμβρη θ'ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των stress test.
      Εγώ θα ευχόμουν να γίνουν σύντομα(τα rs)για να τελειώνουμε αλλά φαντασθείτε να γίνονται απανωτές ΑΜΚ στις περισσότερες ευρωπαικές ζομποτράπεζες και rs,θα καεί το πελεκούδι.

      Να πούμε και κάτι αισιόδοξο,τα Θωρηκτά λίγα πράγματα έχουν καταλάβει από τη σφαγή των αμνών και τη χασούρα άνω του 10% του ΓΔ απ'την αρχή του έτους.Γενικώς οι αξίες δεν κάμπτονται εύκολα,ακόμα και στο ΧΑΑ και ο ύπνος είναι πιο γλυκός μαζί τους...

      Διαγραφή
    4. Και ΕΦΤΖι είδατε πως πέταξε κύριε τζο. Και οι άλλοι αγοράζουν ΦΟΡΘΝΕΤ και ΜΙΓ και μετά τους φταίει ο κακός Γερμανός και η Ελλάδα που ξεπουλιέται.

      Έεεεερχονται οι ΑΜΚ των ζομποτραπεζών. Φυλάτε τους ποπούς σας.

      Διαγραφή
    5. ΦΟΡΘΝΕΤ μεγαλύτερο ζόμπι και απο τον Νηρέα. Κάνουν και τους δύσκολους και τους φαίνεται μικρή η προσφορά για την χρεοκοπημένη πλατφόρμα της ΝΟVA.. Μετά θα βρίζουν οι άμυαλοι μέτοχοι γνωστοί και ως άμπαλοι φιτσουλέοι ή σκέτο ΑΣΧΕΤΟΙ!!!!!

      Διαγραφή
  3. Καλώς επιστρέψατε από τις διακοπές σας κύριε Τάκη ελπίζω να ήταν αρκετές ,

    καλό σας ΠΣΚ

    σας ευχαριστούμε για το άρθρο άλλα και για τα σχόλια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα σε ολους, Κε Τακη περιττο να περιγραψω την χαρα μου για την εμφανιση σας. τι εννοειτε αν ερθει ο Τσιπρας οτι το ΧΑΑ θα παει χειροτερα? Ο Τσιπρας εχει γινει πιο μετριοπαθης, δανεικα δεν δινονται για παροχες, κ στο κατω κατω δεν τον συμφερει να τα χαλασει με τις επιχειρισεις μεγαλες κ μικρες γιατι θα πρεπει να τις .. ξαναδημιουργησει πραγμα δυσκολο. Δεν καταλαβαινω τον συλλογισμο σας. Καποτε τον φοβομασταν, τωρα οχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Πέτρο καθόλου δεν διαφωνώ μαζί σας. Όμως μέχρι να το αντιληφθεί η μάζα αυτό η χρηματαγορά μας θα έχει κάνει μια βόλτα μέχρι τα προηγούμενα χαμηλά. Όπως ακριβώς συνέβη και στις προηγούμενες εκλογές.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Πέτρο κατ'αρχάς η γελιότητα δεν είναι μετριοπάθεια.Έπειτα ο Τσίπρας δεν είναι μόνος του,έχει ένα σωρό σούργελα δίπλα του που γελάει και ο κάθε πικραμένος όταν τους ακούει,φαντασθείτε αυτούς να προσπαθούν να εφαρμόσουν τις αστειότητες και τα φαιδρά που ξεστομίζουν.

      Εάν εκλεγεί,δεν του δίνω πάνω από 2 χρόνια εξουσίας.Μην ξεχνάτε ότι στην Αργεντινή αριστεροί έφυγαν με ελικόπτερα,άντε εδώ να τους μεταφέρουμε με τον υπερσιβηρικό...

      Διαγραφή
    3. Για να φτάσει το 26,57% των ευρωεκλογών στο 40,01% της αυτοδυναμίας απαιτείται αύξηση εκλογικής δύναμης κοντά στο 51%. Πολύ δύσκολο.

      Θα μου πείτε εξ ίσου δύσκολο είναι πια και οι μονοκομματικές κυβερνήσεις στη χώρα. Θα βγει πρώτο κόμμα, θα πάρει το bonus των 50 εδρών και θα ψάξει συνεργάτες. Είτε στο συγγενικό (????) ΠΑΣΟΚ είτε στους θεωρητικά συμπορευόμενους-αντιπολιτευόμενους. Αυτούς ντε που συμφωνούσαν με το ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα στο θέμα της μικρής ΔΕΗ και κατέβασαν επτά (!!!!!!) διαφορετικές προτάσεις. Καθένας τη δική του. Οκ....η προοπτική της εξουσίας ενώνει. Ταυτόχρονα όμως αδυνατίζει πολύ την αριστερή πτέρυγα Λαφαζάνη-Γλέζου. Πιθανολογώ λοιπόν συνέχιση της ίδιας πορείας πολύ περισσότερο που στο τέλος του χρόνου ολοκληρώνεται το μνημόνιο και θα αντικατασταθεί με κάτι πιο εύηχο (αλλά ομοούσιο). Επανάληψη του δύο κόμματα μία πολιτική δηλαδή. Σάμπως κι έξω, σε όλη τη Δύση, τα ίδια δεν γίνονται χρόνια τώρα?

      Από την άλλη εάν η προοπτική της πρωτιάς ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσει να πιέζει το μαγαζί, όταν (και εάν) γίνει πραγματικότητα θα γράφουμε 850 μονάδες. Κάπου εκεί θα έχουν προεξωφληθεί όλα. "Fait accompli" που λένε στη χώρα του Γάλλου ασθενούς, ολοκληρωμένο γεγονός. "Sell the rumor, buy the fact" θα λέγαμε στα καθ΄ημάς αντιστρέφοντας το γνωστό σλόγκαν. Προσωπικά δεν φοβάμαι την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Μάρτιο αλλά θα την προτιμούσα βέβαια τον Ιούνιο του 2016. Θα έχουν λυθεί κάποια θέματα, θα έχει δρομολογηθεί κάποιας μορφής ανάπτυξη (από το χρόνο όχι απ΄το Ντινόπουλο-Γιακουμάτο) θα είναι πιο στέρεο το έδαφος να οικοδομηθεί το νέο. Συμφεροντολόγος ο αριστερός (λέει) Χίππης αλλά τουλάχιστον (ας του αναγνωρισθεί ) τίμιος.

      Αρα?

      Παρατηρώ προσεκτικά, δεν ξανοίγομαι, κρατώ σφικτά (και) μετρητά. Εχω όμως σταθερά κατά νου πως μετά τα προαπαιτούμενα και σίγουρα μέχρι το Φλεβάρη του 2015 θ΄αρχίσει η συζήτηση για επιμήκυνση χρέους και μείωση του επιτοκίου του. Η πιθανότητα πρωτιάς ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να κάνει πιο ελαστική και γενναιόδωρη τη Γερμανία (το παρελθόν τους όμως δείχνει καθαρά κατά τη γνώμη μου πως όχι, δεν θα ενδώσουν). Η κρίση γεννά ευκαιρίες.

      Η Ουκρανία? Καλά εάν δεν έχει λυθεί μέχρι τότε τέτοια προβληματάρα με την παρανυχίδα την Ελλάδα θ΄ασχολούμαστε? Δώσ΄της 15 ψωροδίς προσωρινά να μην γκρινιάζει (της το υποσχεθήκαμε άλλωστε) και θα δούμε το θέμα της μετά την επίλυση του Ρωσσικού.

      Διαγραφή
    4. Ο ΑΛέξης αν έρθει αυτοδύναμος ή με δεκανίκια δεν με αφορά και κάνει πράξη όλες τις παπαριές που λέει ή του λένε οι πεφωτισμένοι σωτήρες - τότε θα ξεπεράσει τον Γιώργη τον πιστολά. 6 μήνες έκανε ο Γιώργης να καταλάβει ότι πρέπει να πάει στο Καστελόριζο. Ο Αλέξης θα το κάνει σε 6 ημέρες.

      Διαγραφή
    5. Ελάτε κύριε Τάκη. Για να γκρεμίσεις κάτι πρέπει να το βρεις όρθιο.

      Ποιός Αλέξης, ποιος Γιώργης πιστολάς, τούτοι εδώ οι ξετσίπωτοι δεν σκοπεύουν ν΄αφήσουν ευρώ στο ταμείο. Τι είχες Αντώνη, τι είχα πάντα.

      130,000 ευρώ/μήνα ενοίκιο θα πληρώσει στους κολλητούς η ΓΓΔΕ στην Αθήνα των χιλιάδων κενών κρατικών κτιρίων (και χωρίς να υπολογίσουμε τα ολυμπιακά που σαπίζουν).

      Ημαρτον. Ο μόνος που ΔΕΝ φταίει (προς το παρόν) είναι ο Αλέξης. Εκτός εάν θεωρήσουμε σφάλμα ότι η παρουσία του δίνει άλλοθι στα τρωκτικά να τρομάζουν τους ψηφοφόρους του παλαιού δικομματισμού και να ροκανίζουν υπόγεια κι αδιάκοπα κύριε Τάκη.

      Διαγραφή
    6. Το τι φταίει κύριε Hippy στη χώρα το έχω γράψει στο κυρίως άρθρο.
      Το επαναλαμβάνω....
      Η πραγματικότητα είναι ότι στην Ελλάδα πάντα κάποιος άλλος μας φταίει και εφευρίσκουμε δολοπλοκίες - συνωμοσίες, για να αισθανθούμε έξυπνοι που εμείς τις έχουμε καταλάβει.
      Η αλήθεια είναι ότι είμαστε μέτριοι, κατώτεροι των περιστάσεων. Διαλύσαμε την Ελλάδα και την ΕΒΖ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!.
      Αφήσαμε τους εργατοπατέρες να μας τάζουν, τάχα μου, τους ονειρεμένους παραδείσους.
      Συνταχθήκαμε (ή σιωπήσαμε) με τους συνδικάλιστές που μας έταζαν αυξήσεις και αγώνες δικαίωσης, αδιαφορώντας αν οι εταιρίες στις οποίες εργαζόμασταν δούλευαν σωστά ή αν με τις πρακτικές του νεοΈλληνα εργαζομένου και τα κόλπα αρκετών ''κακών'' επιχειρηματιών γινόντουσαν μπαχαλάδικα.
      ----------------------------------------------------------------
      Ο Αλέξης δεν μου φταίει, αλλά λέει παπαριές. Μήπως θέλετε να σας τις αναγράψω όλες τις παπαριές που λένε τα συντρόφια για να δούμε που συμφωνείτε και που διαφωνείτε; Αν και σας κόβω ότι δεν συμφωνείστε σε τίποτα - έτσι έχω αντιληφθεί το προφίλ σας.
      Ας κόψει τις παπαριές και εγώ θα τον υποστηρίξω - αλλά τότε θα τον βρίζει όλη η Ελλάδα.

      Αυτά τα περί δικομματισμού τα εκλαμβάνω ως ανέκδοτο. Ο μέτριος Ελληνικός λαός ήθελε βόλεμα και πελατιλίκι. Δίνω την ψήφο μου και εσύ κάπου θα με βολέψεις. Αυτά ψήφιζε και αυτά θα ξαναψηφίσει.
      Στην κυβέρνηση δεν αναφέρθηκα πουθενά.

      Διαγραφή
    7. Επίσης στο κυρίως άρθρο μου αναγράφω και τα επαναλαμβάνω..................

      Είναι γνωστό σε όλους τους νοήμονες πολίτες ότι οι αντιπολιτεύσεις στην Ελλάδα συνηθίζουν να λαϊκίζουν και να λένε ψευτιές προκειμένου να μαζέψουν ψηφαλάκια απο τους ιθαγενείς, να γίνουν κυβερνήσεις και κατόπιν να κάνουν ακριβώς τα αντίθετα από ότι έλεγαν. Όμως τα ψέματα στην Ελλάδα τελείωσαν. Μετά την πτώχευση της Ελλάδος όσα ψέματα θα λέγονται θα είναι πολύ κοντά (short) και δεν θα χρειάζεται να περνάει μεγάλο χρονικό διάστημα για να αποκαλυφθούν.
      THE PARTY IS OVER.

      Και δεν είναι μόνο οι αντιπολιτεύσεις που κάνουν κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, αλλά όλοι όσοι δεν ασκούν εξουσία απο κανένα πόστο. Απο τον τελευταίο πολίτη της χώρας έως και τους συνδικαλιστές, που τάχα μου ελέγχουν, θεσμικά, τις διοικήσεις των εταιριών.
      Για παράδειγμα έλεγε ο συνδικαλιστής της Εμπορικής ----- έεεεελα μωρέ που θα φύγει ο Γάλλος, που έχει βάλει 8 δις στην τράπεζα. Απεργήστε ελεύθερα, μη φοβάστε. Δεν φεύγει ο Γάλλος.
      Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας Γιώργος Κωνσταντινόπουλος:
      ''η Credit Agricole δεν φεύγει από την Ελλάδα, όχι μόνο γιατί το είπε η διοίκηση, αλλά γιατί οι Γάλλοι δεν θέλουν να χάσουν μια επένδυση στην οποία έριξαν 8 δις ευρώ, η αξία της οποίας τώρα μόλις που πλησιάζει το 1 δις ευρώ. Άλλωστε η Credit Agricole είναι τραπεζικός κολοσσός, δεν εγκαταλείπει τις επενδύσεις της έτσι εύκολα''.
      Τελικά, αμέσως μετά, όχι μόνο έφυγαν οι Γάλλοι, αλλά έβαλαν και ένα σκασμό λεφτά για να ανακεφαλαιοποιήσουν την τράπεζα και να αποχωρήσουν.
      Δώστε στον Έλληνα παραμύθι και πάρτε του την ψυχή και την ψήφο!!
      Η Ελλάδα έφτασε εδώ που έφτασε γιατί είναι γεμάτη απο αμπελοφιλοσόφους, φιλόσοφους των καφενέδων, ποιητές των κεκτημένων δικαιωμάτων μας, συγγραφείς μυθιστορημάτων των ΘΑ και ΘΑ, αλλά, δυστυχώς απο τεχνογνωσία, δουλειά και ανταγωνιστικότητα είμαστε ΜΗΔΕΝ.

      Διαγραφή
    8. "THE PARTY IS OVER"

      Αυτό ακριβώς είναι που με φρικάρει. Οτι το πάρτυ ΔΕΝ λέει να τελειώσει, η καφρίλα συνεχίζει απτόητη ενώ αντίστοιχα το μνημόνιο, δηλαδή ο μετριότατος έλεγχος και η υποχρέωση αλλαγών στη χώρα τελειώνει 31/12/14 χωρίς να τις δούμε (δικαιοσύνη και όχι μόνο η συντόμευση της απονομής που έγινε το πιο σύντομο ανέκδοτο, εφορίες, γραφειοκρατία κλπ).

      Ολοι μα όλοι (του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβανομένου) ζητούν τη διαχείρηση του μαγαζιού. Δηλαδή το κλειδί απ΄το συρτάρι του ταμείου. Συνεπώς τι έχω να φοβηθώ απ΄τον Αλέξη? Που ΕΑΝ έλθει το ξαναλέω θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος πτώσης λόγω της έλευσης του (fait accompli). Πιθανολογώ την εμφάνιση ακόμα μιας ευκαιρίας για αρπαχτή.

      Ευτυχώς που δεν υπάρχουν περιορισμοί στην κίνηση του χρήματος. Στη χώρα της αρπαχτής, με τέτοιο νοσηρό κλίμα φιλοκυβερνητικών-αντιπολιτευομένων (ολυμπιακός-παναθηναικός) ειλικρινά οι επενδυτές -συμπεριλαμβανομένων των χρηματιστηριακών-είναι ήρωες.

      Διαγραφή
    9. Στο τελευταίο σας σχόλιο δεν έχω να διαφωνήσω πουθενά.

      Διαγραφή
    10. Το'χουμε ξανασυζητήσει πολλάκις αυτό το θέμα,η βρωμιά τόσων 10ετιών δεν καθαρίζεται μέσα σε μόλις 2 χρόνια,θα χρειαστούνε γενιές ολόκληρες και αν...

      Όποιος νομίζει ότι η έλευση του Αλέξη,την οποία εγώ προσωπικά ΔΕΝ τη θεωρώ δεδομένη,θα φέρει και τον κοινωνικοοικονομικό πάτο της χώρας,είναι πολύ γελασμένος.Είτε έρθει είτε δεν έρθει,ο κοινωνικός πάτος θέλει πολλά χρόνια για να κάνει την εμφάνισή του,απλά η πιθανή έλευση του "Αγιορείτη" θα καθυστερήσει και άλλο τον πάτο.

      Η κοινωνική ζημιά που έχει επέρθει,από το φαγοπότι τόσων 10ετιών,είναι πολύυυυυυυυυυυ μεγαλύτερη απ'την οικονομική,οι δε κύκλοι της ακόμα μεγαλύτεροι κι απ'του Κοντράτιεφ.Υπολογίστε και την χρονική διάρκεια μετατόπισης των πρώτων οικονομικών βημάτων από περιφέρεια σε περιφέρεια,μέχρι να φθάσει σε όλη τη χώρα το πρώτο ίχνος οικονομικής ανάκαμψης οι πρώτοι θα βρίσκονται ήδη στο επόμενο βήμα.Θα υπάρξουν περιοχές που δεν θα δουν ποτέ αυτή την ανάκαμψη,θα'χει ολοκληρωθεί ο κύκλος...

      Μακάρι να ήταν η λύση ένας Αλέξης ή ένας Αντώνιος "φύγε εσύ,έλα εσύ" και να γύρναγε ο τροχός.

      Διαγραφή
    11. Έτσι ακριβώς είναι κύριε Τζο. Τα μάκρο θέλουν πολύ χρόνο για να κάνουν την εμφάνιση τους. ότι μακρο διορθώνεις ή χαλάς σήμερα μετά απο μια δεκαετία και βάλε θα αρχίζει να φαίνονται τα πρώτα σημάδια τους. Σήμερα πληρώνουμε τα μάκρο της δεκαετίας του 1980. Είναι βέβαιο ότι θα πέσουν πολλές φάπες ακόμη στους Ελληναράδικες σβέρκους.

      Το ανησυχητικό όμως είναι ότι ο μέσος Έλλην δεν έχει αντιληφθεί τι έγινε και τι φταίει και αμπελοφιλοσοφεί.
      Η πραγματικότητα είναι ότι η Ελλάδα της αρπαχτής και όπως την ξέραμε τελείωσε ή είναι κοντά στο τέλος της. Εκεί πάει το party is over που γράφω και ξαναγράφω.
      Το ανησυχητικό όμως είναι ότι η γενιά του τώρα είναι έτοιμη να κάψει και την επόμενη γενιά. Έχει δει κανείς να συζητάει ο μέσος πολίτης και να θέλει να διορθώσει για παράδειγμα το ασφαλιστικό, το φοροοικονομικοτεχνικό, το αναπτυξιακό και αξιοκρατικό κομμάτι της χώρας. Μιλάω για το μεθαύριο και όχι για το σήμερα. Σήμερα το μόνο που έχει μείνει είναι να φάμε το σχατό μας και τα έτοιμα - όσοι απο εμάς ήμασταν νοικοκυρέοι και έχουμε έτοιμα. Οι υπόλοιποι στον Καιάδα.

      Διαγραφή
    12. Αντι αυτού οι άλλοι - οι βλάκες δηλαδή - φωνάζουν ότι πάνε να τους υφαρπάξουν τον μπατιρημένο Μαίλλη. Είστε άσχετοι - όξω απο τις χρηματαγορές. Πηγαίνετε σπίτι σας να βουτάτε φρυγανιές στο τσαγάκι σας ή άντε στους καφενέδες να λέτε ις πολιτικοοικονομικές ανοησίες σας. Στα χρηματιστηριακά φόρα τι εμφανίζεστε? Για να γελάμε με τις αρλούμπες σας? Θα πάθουμε κανένα κολικό ή καμιά κοίλη απο το πολύ γελιο μετις ανοησίες σας.

      Η ΜΙΓ ήταν λέει αστέρι και θα έκανε κούρσες. Τώρα τους μαζεύουν το χαρτί στα χαμηλά. Μα πόσο βλάκας μπορεί να είναι κάποιος και να μην αντιλαμβάνεται το προφανές. Το μπατηριλίκι δηλαδή και την χρεοκοπία.

      Διαγραφή
  5. Aφεντικο προς Αντικρυστη .......Πως παμε Σταυρο

    Αντικρυστης ...... Μηδενιζουμε σε λιγο Αφεντικο

    ΑΦ. Sell to ZERO Σταυρο

    ΣΤ. ΟΚ Αφεντικο .....

    2 μερες after

    ΑΦ. Σταυρο .. τα πουλησαμε ολα ????????

    ΣΤ. χχχμχμχχμχμχμμχ δεν προλαβαμε γαμωτο

    ΑΦ . Sell to under ZERO ......... Γαμωτο κερατο σου Σταυρο ...


    ΣΤ. χχμχμχμχμχμχμχμχμχμμχμ Δεν το παιρνει το συστημα Αφεντικο

    Φ. Γαμω το συστημα....Γαμω .....



    Aleko mou Salaam

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αργότερα, το απόγευμα στη προγραμματισμένη συνάντηση του αφεντικού με τον ψυχαναλυτή του

      -Γιατρέ τελευταία αισθάνομαι σαν ηλίθιος...τι νομίζετε ότι έχω?

      -Δίκιο!!


      (η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή)

      Διαγραφή
    2. Ζηταω χιλια συγνωμη Αγαπητε Ηλια

      (η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή)

      Τα ειπες ολα με 7 λεξεις

      Το Φως της Πανσεληνου να φωτιζει ολους και η Χαρη και η Αγαπη της Παναγιας της Ψυχες μας

      Καλη συνεχεια σε ολους

      Υγιαινετε

      Μανωλης .

      Διαγραφή
    3. Χα χα χα....είσαι άπαιχτος φιλαράκο.

      Κι εσύ να΄σαι καλά και να αντλείς καθημερινά χαρά απ΄ τον καλό σου (ευ)άγγελο.

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα σε όλους και ιδίως στον οικοδεσπότη μας τον Τάκη τον Δρακοντόσπηλο. Καταρχάς το timing της επανεμφάνισης σας θα το σχολιάσω την επόμενη βδομάδα . Με αφορμή αυτά που γράψατε για την ζάχαρη , θα ήθελα την άποψη σας αν σώνεται και πώς μια τέτοια εταιρία και εννοώ με ιδία μέσα και όχι με τον εξωτερικό πρίγκηπα που θα έρθει καβάλα στ'αλογο το αράβικο να σκάσει τα λεφτά του.
    Πάντως είχα την εντύπωση οτι θα έμενε 1 εργοστάσιο να λειτουργεί στην Ελλάδα απο τα 3 .Αυτό βέβαια είναι και το πιό λογικό αντε το πολύ να θέλαμε και άλλο ένα Εμείς κάποτε είχαμε 5 εργοστάσια. Αυτό ήταν υπερβολή για τους 300+κ τόνους που βγάζαμε.
    Στο γενικότερο προβληματισμό θα έβαζα και ,απ'όσο γράφεται ,οτι μεγαλύτερος δανειστής είναι ο Πειραυλος Ναι αυτός που μετοχοποιεί χρέη και μετά φτιάχνει εθνικούς πρωταθλητές!
    Τέλος ο καπ είχε τη πρόθεση η ΕΕ να σταματήσει να παράγει προιόντα μη ανταγωνιστικά και να κατευθύνει σε άλλους τομείς τις παραγωγικές δυνάμεις .Αν θυμάμαι καλά τα πρώτα εργοστάσια που έκλεισαν ήταν απο ζάχαρη να παράγουν βιο-κλανίδι. Τελικά ούτε απλό κλανίδι δεν πρέπει να παρήγαγαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Lorac πιστέψτε με. Και τα 5 εργοατάσια θα τα είχα σε λειτουργία και κέρδη θα έβγαζε η ΕΒΖ αν την λειτουργούσα εγώ, Αλλά επιδοτήσεις τέρμα, όπως τέρμα και τα λαμόγια οι συνδικάλες του κερατά!!!
      Αλλά εγώ δεν πρόκειται πότε να κυβερνήσω καθώς αυτά που εγώ πρεσβεύω δεν βολεύουν την μάζα, οπότε η ΕΒΖ θα κλείσει. Ούτε ο 1 εργοστάσιο δεν θα μείνει.

      Διαγραφή
  7. Γράφετε παραπάνω για νέες αμκ. Ας υποθέσουμε οτι μια τράπεζα πάει στα 20% τις επισφάλειες Τότε θα χρειαστεί να σβήσει άλλα τυχαία 1,6δις απο τα δάνεια Αν πάρουμε το άσχημο 0,77δις ζημια ανα 1 δις πρόβλεψης το προπερσυνο θα έχανε κάπου 1,2δις κεφάλαια. 6,7δις του κορε τριε του καλού μείον τα 1,2 πάμε στα 5,5 . Δια του 38 είναι 14,4. . Δηλαδή αν θέλει η αλεπού δεν κάνει και τίποτα. Βέβαια αυτοί (οι αλεπούδες) αφαιρέσαν απο τα 4,5δις τα 2,8 και δια του 5,469δις βγάλαν το 0,31 . Ισως το πιό δίκαιο είναι να γίνει μια 3η μεγάληηηηη αμκ όπου να μπορεί να μπεί κατά 50% ο παλιός μέτοχος του 95,2% ώστε να μπορέσει να φτιάξει ένα καλύτερο μέσο όρο κτήσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝΕΜΟΣ σε τιμές κοντά στο 1 ευρώ ή και κάτω απο αυτό ακόμη καλύτερα, αρχίζουμε να αρπάζουμε κομμάτια. Για πλάκα θα την στείλουν την μετοχή στα 3. Απο τις φτηνές εισαγωγές των τελευταίων 15 ετών. Βέβαια στο 1,7 δεν υπάρχει καμιά ευκαιρία.

    Μην ακούτε τους άμπαλους φιτσουλέους που γκρίνιαξαν με το που μπήκε ο ΆΝΕΜΟΣ. Βλακίες έγραφαν στα φόρα - όπως ότι δεν έχουν δει τις οικονομικές καταστάσεις.
    Μέτριοι Ελληναράδες. Πολυλογάδες και φαφλατάδες.

    http://www.ellaktor.gr/article.asp?catid=22169&subid=2&pubid=32283

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλο αρνητικό - όπως για το 80% και άνω των Ελληνικών εταιριών - Ο ΥΠΕΡΟΓΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ.
      Έτσι έχουν μάθει στην Ελλάδα οι Ελληναράδες!! Τα φράγκα τους τα έχουν σε ευρώ εκτός Ελλάδας και αναπτύσσουν τις Ανώνυμες εταιρίες τους με δανεικό χρήμα. Κλασσικές Ελληνικές πρακτικές - μετά γίνονται Τσεκεβάρες και θέλουν να γίνουν Αργεντίνοι να μην αποπληρώσουν τα δανεικά τους!!!

      Διαγραφή
  9. δασκαλε δηλωνω παρων το αρθρο το ξουτρουποσα διαβαστετο

    Όπως έχουμε ξαναγράψει, η πρόταση θα αφορά την εθελοντική ανταλλαγή των Warrants με μετοχές με ένα σχετικό premium και σε καμία περίπτωση μια υποχρεωτική διαδικασία (ασχέτως αν μπορεί να παρουσιαστεί έτσι).



    Ας δούμε το παράδειγμα της Alpha Bank (θεωρητικά η πιο εύκολη περίπτωση για το ΤΧΣ). Ένα Warrant με βάση το κλείσιμο της Τετάρτης αντιστοιχεί σε 2,37 μετοχές της ΑΛΦΑ (τιμή Warrant 1,36 ευρώ, τιμή μετοχής 0,573 ευρώ). Στην περίπτωση εθελοντικής ανταλλαγής των Warrants, το ΤΧΣ θα προσφέρει για παράδειγμα 3 μετοχές ανά Warrant σε σχέση με τις 2,37 που είναι τώρα, δηλαδή ένα premium περίπου 26% (αν και πιστεύουμε ότι το premium θα είναι μικρότερο περίπου στο 15 με 20% ή και μικρότερο προς το 10%). Σύμφωνα με τους όρους, κάθε ένα Warrant της Alpha Bank συνδέεται με 7,4 μετοχές (φυσικά με την καταβολή του ανάλογου αντιτίμου περίπου 0,47 ευρώ). Άρα, σε περίπτωση που ο κάτοχος του ΑΛΦΑΤΠ αποδεχθεί την πρόταση, θα λάβει 3 μετοχές δωρεάν παραδίδοντας το Warrant του, ενώ στο ΤΧΣ θα περισσεύσουν οι 4,4 μετοχές (7,4 – 3). Εν συνεχεία, το ΤΧΣ θα προχωρήσει σε private placement αυτών των μετοχών σε ξένους επενδυτές. Φυσικά αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας θα είναι η Alpha Bank να επιστρέψει στον ιδιωτικό τομέα, κάτι το οποίο κρίνεται καθοριστικό από αρκετούς και σίγουρα από τις διοικήσεις των τραπεζών.



    Πρέπει να κάνουμε μερικές επισημάνσεις:



    Όπως είπαμε και παραπάνω, η υπόθεση της ανταλλαγής των Warrants φαίνεται να είναι πιο εύκολη στην περίπτωση της Alpha Bank, λόγω της διαφοράς της τρέχουσας τιμής από την τιμή στην οποία είχε μπει το ΤΧΣ (0,44 ευρώ) κατά την πρώτη ανακεφαλαιοποίηση. Βέβαια και εδώ τα πράγματα είναι εξαιρετικά πολύπλοκα, παρά τα όσα γράφονται. Η τιμή στην οποία έχει το ΤΧΣ τις μετοχές της Alpha Bank είναι 0,44 ευρώ, όμως εφόσον προχωρήσει η ανταλλαγή με δωρεάν μετοχές η τιμή του ταμείου αυξάνεται πάρα πολύ (με τα τωρινά δεδομένα θα έφθασε ακόμη τα 0,70 ευρώ ή και ακόμη υψηλότερα). Πρέπει να ληφθεί υπόψη και η προσαρμογή από τη διανομή δωρεάν μετοχών στους κατόχους των Warrant. Το ταμείο έχει για παράδειγμα 7,4 μετοχές για τις οποίες έχει πληρώσει 3,26 ευρώ (7.4 * 0.44 ευρώ), ενώ μετά τη διανομή δωρεάν μετοχών (σύμφωνα με τα σενάρια που υπάρχουν), πρέπει να προχωρήσει σε private placement των 4,4 μετοχών που έχει στα χέρια της, η αξία των οποίων στο ταμείο είναι πια 0,74 ευρώ !!!!! (3,26 ευρώ / 4,4 μετοχές), με ότι αυτό σημαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Τάκη και κύριε Πανάγο, τι βλέπετε από εδώ και πέρα για τη ΔΕΗ; Φαίνεται να ζορίζεται στο 10.30. Η αξία της είναι πολλαπλάσια της κεφ/σης της. Δηλαδή γιατί ο ΟΠΑΠ έχει διπλάσια κεφ/ση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολιτικοί είναι οι λόγοι που ''προβληματίζουν'' τη ΔΕΗ και φυσικά τα Ελληνικά λαμόγια οι συνδικαΛΗΣΤΕΣ - αυτοί που χρεοκόπησαν δηλαδή τη χώρα.

      Διαγραφή
    2. Ο ΟΠΑΠ απο εκεί που ήταν σημείο αναφοράς το ταμείο του και ο μηδενικός δανεισμός σε 10 χρόνια το πολύ θα είναι υπερχρεωμένος με δανεικά και τραπεζικά δάνεια. Κλασσικά Ελληνικά κόλπα - τα λεφτά τους όξω και τις επιχειρήσεις τις τρέχουν με δανεικό (και αγύριστο) χρήμα.

      Διαγραφή
    3. για ΔΕΗ βλεπω οτι μπορει εύκολα να προσεγγίσει τα 15 ευρώ..σε μια ανοδική αγορά..όποτε πέφτει κάτω απο 10 ευρώ τσιμπάω κανά τεμάχιο..
      ο ΟΠΑΠ στα μάτια μου είναι ο ορισμός του ακριβού..τον πούλησα πολύ νωρίς στα 7με8 ευρώ..αλλα δεν με πείραξε ιδιαίτερα..:-)

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα κ. Τάκη. Η υπομονή είναι αρετή λέει ο σοφός λαός και είναι απαραίτητη για το ΧΑΑ. Αυτό που ήθελα να σας ρωτήσω είναι εάν εμμένετε στη γκουρουδιά σας για τα 17 Ευρώπουλα της ΔΕΗ μέχρι το τέλος του έτους ή έχετε αναθεωρήσει; Ευχαριστώ

      Διαγραφή
  11. Παντως αν κανεις το καλοεξετασει, η φθηνοτερη μετοχη αυτή τη στιγμη στο FTSE25 είναι ο Ευάγγελος (ΜΥΤΙΛ). Όταν κατεβαινει στα 5,75 μου φανταζει σαν ευκαιρια. Ελεγχος κοστους, τιμες αλουμινιου ανοδικες. Αυτό παντα που με κανει να μην αυξανω την θεση μου τελευταια στιγμη, είναι ο Αλέξης. Όταν θα του απλωνουν την μοκετα για να κατσει στον θρονο του, ο Ευαγγελος θα μπορει να αγοραστει για κανα τριμηνο για 4,5-4,75 ευρω το πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν οι εκλογές όμως γίνουν το 2016, το σενάριο αυτό με τον κάκιστο μίμο του Παπανδρέου αναβάλλεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης, πιο φτηνή κι από τον Μυτιλ αγαπητέ κύριε Πέτρο θεωρώ τη ΜΕΤΚΑ.

      Διαγραφή
    2. Ναι αγαπητε Gerry, απλα το αλουμινιο της Ελλαδος ειναι η τελευταια βαρια πρωτογενης βιομηχανια στην Ελλαδα (αλουμινα), οπότε ασκει μια ιδιαιτερη γοητεια, απο την στιγμη που .. βγαζει και κερδη

      Διαγραφή
  13. http://www.euro2day.gr/news/market/article/1244999/elpe-me-buy-xekina-kalypsh-h-deutsche-bank.html

    Μάλλον στην ντοιτσεμπανκ βλέπουν το τριγωνο εξοδου απο το πολυμηνο πτωτικο καναλι και λενε αμα το σπασει μεχρι τα τελη αυγουστου θα παει 7,20

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εκείνη η Ολυμπιακή Τεχνική και ο Μοχλός που όλο απογειώνονται και όλο στα χαμηλά τους βλέπω πότε θα σηκώσουν κεφάλι?
    Και το ερώτημα είναι!!!!
    Γιατί να πάρει κάποιος ΟΛΥΜΠ και όχι Καμπά?
    Το μόνο που έχει μείνει σε αυτή την χώρα να αναπτύξει είναι το real estate. Αν και αυτό το βάλουμε στην άκρη γιατί ενοχλούνται οι κορμοράνοι στο τέλος δεν θα έχουμε τίποτα για να φάμε. Μόνο τις σάρκες μας.
    Real Estate και Ενέργεια (+ Τουρισμός) αυτό είναι το αύριο της Ελλάδος, αρκεί να υπάρχουν σωστοί ΣΤΑΘΕΡΟΙ νόμοι, αξιοκρατία και μικρό κράτος με μηδενική γραφειοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. κατι ακουστηκε για τον Στεγγο οτι αναζητα στρατηγικο επενδυτη/συνεταιρο, ισως τοτε κατι να γινει, παντως ουτε και ο καμπας εχει σηκωσει κεφαλι, και οι δυο εχουν κανει μια καμπουρα να

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τον ΦΡΛΚ πώς τον βλέπετε κύριε Τάκη; Πώς κρατάει τέτοια κεφ/ση; Μάλλον πάλι ζημιογόνος θα είναι.
    Οσο για την κατανάλωση και την οικοδομή δείχνουν να είναι πεθαμένες στην Ελλάδα για την επόμενη 5ετία τουλάχιστον. Κεφ/ση κοντά στα 300 εκ.€ για ποιο λόγο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Gerry Phoenix μια χαρά είναι ο ΦΡΛΚ,10 φορές τα χαμηλά του έκανε,χρειάζεται και η συσσώρευση.Θυμάμαι που τον μνημόνευα όταν η κεφαλαιοποίησή του ήταν κάτω 80 μύρια,λιγότερο δηλαδή από όσο τιμώνται 2-3 ΙΚΕΑ...

      Διαγραφή
  17. Κύριε Τάκη τι γνώμη έχετε για την ΜΠΕΛΑ ? Εχει κολλήσει στα 10 ευρώ ... αξίζει να την περιμένουμε...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κύριε Τάκη τι γνώμη έχετε για την ΜΠΕΛΑ ? Εχει κολλήσει στα 10 ευρώ ... αξίζει να την περιμένουμε...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 90 μύρια πουλήθηκε η ΑΤΕ Ασφαλιστική σήμερα απ'την ΠΕΙΡ,στα 35 μύρια η κεφαλαιοποίηση του Θωρηκτού.Διαμαρτύρομαι κύριε πρόεδρε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλή Αυριανή !!
    4 στα 4 έκανες ορέ Μορφονιέ και αμα δεν ήταν και η 'καλή' αυριανή θα μέτραγες 5 στα 5 .Δεν πειράζει ,απο βδομάδα άλλοι ψάρεμα στα ρηχά και άλλοι στα βαθιά.Εγώ το ψαράκι μου θα το τιμήσω πάντως αύριο και δεν είναι κολλιός αυγουστιάτικος. Καλή αυριανή σε όλες και όλους τους εκλεκτούς που συμμετέχουν στο παρών χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΔΑΣΚΑΛΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΗΣ ........ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΒΡΗΣ Ο ΛΕΟ ΓΡΑΦΗ Αν οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών καθοριστούν στα 5-6 δισεκ. ευρώ τότε
    Για την Εθνική θα προκύψουν ανάγκες 1,8 δισεκ.
    Για την Πειραιώς 1 δισεκ.
    Για την Alpha bank 800 εκατ
    Για την Eurobank 1,9 δισεκ.
    Αν οι κεφαλαιακές ανάγκες υποχωρήσουν στα 3,8 δισεκ. ευρώ τότε
    Για την Εθνική θα προκύψουν 1,2 δισεκ. ευρώ
    Για την Πειραιώς 600-700 εκατ ευρώ
    Για την Alpha bank 300-500 εκατ ευρώ
    Για την Eurobank 1,4 δισεκ. ευρώ. http://bankingnews.gr/τραπεζικά-νέα/item/156395-δεδομένες-οι-νέες-κεφαλαιακές-ανάγκες-στις-τράπεζες-από-3,8-έως-6-δισ-στα-stress-tests-γιατί-οι-αμκ-είναι-η-καλύτερη-λύση.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χρόνια Πολλά - Παπακωνσταντίνου ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΕ ΑΓΑΠΗ https://www.youtube.com/watch?v=zoYgkoxfp9g

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χρόνια πολλά σε όλες τις εορτάζουσες και σε όλους τους εορτάζοντες, από τα λεγόμενα του Λουκάς Μπατήρης βλέπω οτι και ο οικοδεσπότης μας γιορτάζει σήμερα οπότε οι ευχές μου να τα εκατοστήσει με υγεία τύχη και ευτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Xρονια Πολλα σε ολους τους εορταζοντες και σε σας κε Τακη, με υγεία και ευτυχια,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χρόνια πολλά κύριε Τάκη και να είστε πάντα καλά να λέτε αλήθειες πολιτικές και χρηματιστηριακές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλημέρα στον κ Τακη και στην παρεα του ιστολογιου!!!!!!!!!!!!!!
    Πήρα κατι λιγα αραιγ την προηγούμενη εβδομ΄δα πως την βλέπετε την κούκλα??????
    καγκελάριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Sell off και σήμερα. Γιατί τέτοιο ξύλο ακόμη και σε χαρτιά όπως η ΜΕΤΚΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποτε πάνε για νέες αμκ οι 4 χάριτες το μαγαζί χωλαίνει.Τώρα με τα στρες τεστ του Μαριο να πλησιάζουν δύσκολα τα πράγματα κ.Gerry Είναι και αύγουστος όλοι πάνε παραλιά ! Αύριο οι ελλοτσιτσιανς θα έχουν τα μάτια καρφωμένα στο 1030something και η αλήθεια είναι οτι εκεί και κυρίως εώς και κανα 3-4% κάτω απο το χίλια είναι γεμάτο γραμμές των ταύρων. Αν μετρήσεις και τις μέρες αυτή η βδομάδα και η μισή επόμενη μπορεί να έχει μόνο κολλιό, οι συναγρύδες βγαίνουν μετά.

      Διαγραφή
  29. ΛΕΟ Οι νέες ΑΜΚ θα υλοποιηθούν με ΧΑ στις 900 μονάδες – Ευκαιρία οι τράπεζες να αποκτήσουν επενδυτές και όχι κερδοσκόπους ΧΑΧΑΑΧΑ http://bankingnews.gr/τραπεζικά-νέα/item/156780-οι-νέες-αμκ-θα-υλοποιηθούν-με-χα-στις-900-μονάδες-–-ευκαιρία-οι-τράπεζες-να-αποκτήσουν-επενδυτές-και-όχι-κερδοσκόπους.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Χρόνια Πολλά κύριε Τάκη, με υγεία και χαρά
    (Καθυστερημένη, πάλι, λόγω διακοπών, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.)

    Καλλιόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Περιφερεια is dead. τι να πουμε? για τον ΜΛΣ destinator Καματακη η για τον φαφουτη Ξιωνη στην (Κουαλ)α- λουμπουρ. Το μαναδικο αξιο λογο την τελ.χρονια ειναι ο Φειδακης που τον πιασανε τα Μεριτοπουλα στο 0,6 που εκανε μερες να ανοιξει και τον επηγανε 1,9 σε λιγους μηνες και κανανε 2 μυρια πακε.(και 20σεντσια μερισμα). Κατα τα αλλα θωρηκτα/ ξεθωρηκτα αν δεν μπουνε φραγκα γμτα, την εικονα την βλεπετε στο ταμπλο (νεκροταφειο..). τα θεμελιωδη που αρεσουν σε πολλους εχουν παει περιπατο. Κουιζ" ρωταει καποιος εναν εισηγμενο τιμη που θελει για το χαρτι του και αυτος λεει νταμπλ. Σαλτα φτυσε τα μπουτια σου ρε τοτες γιατι δεν αγοραζεις λεπι στα μισα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλημέρα και καλό χειμώνα σε όλους.
    Κύριε Τάκη σημείωσα την παρατήρηση σας για τον άνεμο που φυσά και τα αρνάκια παγώνει. Αν και δεν τον βλέπω να αγγίζει το ένα ευρώ άμεσα.Εκτός αν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Νικολα επαε κατω το καλοκαιρι ερχετε σε 4 βδομαδες απο σημερις

    20/9 με 30/11 και 24 με 30 μουναδες βασης

    https://www.youtube.com/watch?v=pSujHbm-rG8

    μεχρις τις 20/9 θα ψηνομαστε ...... 30 - 37 μουναδες βασης !!


    Φυσα αερακι ........φυσα γαμωτο

    https://www.youtube.com/watch?v=L3GwuyGKwJw

    Summer is coming soon !!!!!!! Yiikkkeeeeeeesssssssssssssssssssssssss


    χχχμχμχμχμμχμχμχμμχ η χωρα των αντιθεσεων ...

    μα που αλλου θα βρεις τετοια χωρα ...??????

    αμ που ?

    αφιξη απο Ανοβερο πριν λιγο .........πελατης με παλτο και 8 βαθμους χτες το βραδυ ΜΟΝΟ


    Υγιαινετε χωριανοι ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλτατε Λάκη ζεις στον ευλογημένο τόπο.
      Γιαυτό και εγώ έχω βγάλει εδώ και καιρό ένα εισιτήριο για να επισκεφθώ τον γιό τον φοιτητή στα Χανιά, ο οποίος ύστερα από πέντε χρόνια παραμονής στην Νήσο (με κεφαλαίο Ν) δηλώνει ότι στην Αθήνα δεν αντέχει πάνω από ένα τριήμερο.
      Λάκη ελπίζω να πηγαίνει άριστα η κύρια δουλειά σου. Αλήθεια, έβαλες τηλεόραση για τους πελάτες σου; Ελπίζω όχι.

      Διαγραφή
  34. Nαι , ΝΑΙ , εβαλα Νικολα για τους Ελληνες ...

    αλλα τους λεω οτι παιζει μονο τη ΛΑΜΨΗ του Μακαριστου Φωσκολου σε Επαναληψη !!!!!!!!!!!!!!



    Για τους τρελαμενους ξενους εχω WIFI ....




    χχμχμμχμχμχμμχμχμχμχμχμ ποτε μα ποτε TV Νικολα ...........και εχασα πολλους Ελληνες στα ΚΑΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ Ευφορης Κοιλαδας ....

    ευτυχως ειχα τους Γερμανο - Αγγλοσαξο-Λαλα-λα-λακιδες Σαρκοζιδες στο κηπο και ημουν σε Αρμονια με τη φυση !!

    Nick Τ the GREEK .....!!

    και οχι μονο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασιλη πουτσες μπλε, θωρηκτα ειναι μονο στο μυαλο καποιων. Αλλα ποιο ειδικοι να σου απαντησουν ειναι ο απο πανω σου και ο οικοδεσποτης.. Γιαννακης

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Όσον αφορά το 1ο θωρηκτό -το οποίο στην πρόσφατη πτώση μόνο θωρηκτό δεν ήταν- μάλλον θα προτιμούσα ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Θα δω απόδοση πολύ πιο γρήγορα.

      Διαγραφή
    4. τα ιδια θωρηκτα εχω και εγω..και την ιδια αποψη..σημερα μαζεψα αρκετα και απο τα δυο..ειναι θωρηκτα με συμπεριφορα υποβρυχιου..
      Πανάγος

      Διαγραφή
  36. Κε Τακη υπαρχει καποιο αρνητικο νεο? μηπως εχει να κανει με τα εξαμηνιαια αποτελεσματα?
    Διοσκουρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρα σωθηκες... παντως απο τον τροπο εκτελεσης sell to zero μου κανει για θεσμικο. Βρε τους ανοητους που δεν μπορουν να διακρινουν τα θωρηκτα.. καλα καλα λεω και καμια μαλακια που και που.

      Διαγραφή
    2. Ρε συ ο Χαιδας βγηκε και αγορασε το αστρονομικο νουμερο των 3000τεμ.!!!! Βαρδα Προεδρε μην ξοδευσε, τους λιανισες τους πωλητες#$%^

      Διαγραφή
  37. Καλησπέρα στην παρέα , εχω να πω ότι εκεί στον Δρομέα κάποιος κάνει παιχνίδια πουλάει και αγοράζει μονάχος του νομίζω και χτες που πήγα να του πάρω κομμάτια στο 0,233 τα έβγαλε άμεσα σήμερα απλά δεν ήμουν από πάνω να του τα πάρω , κύριε Τάκη μια και έχετε ασχοληθεί με το συγκεκριμένο χαρτί έχετε αλλάξει άποψη? (δηλαδή έφτιαξαν αυτά που θέλατε να δείτε ή όχι ακόμα)

    σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακρυά απο τα λαμόγια προβατάκι. Θα σε φάνε ζωντανό. Δεν βλέπεις ότι το πάνε για τα προηγούμενα χαμηλά?? Και εκεί θα τους περιμένουμε με ανοιχτές αγκαλιές. Νωρίς αγοράσατε ορισμένοι και σας τα έλεγε το αφεντικό.

      Διαγραφή
  38. Ο Δρομέας θα κάτσει κανά 4μηνο κάτω απο το 0.20 με μηδενικούς όγκους και μετά ΙΣΩΣ κάνει ένα αλματάκι προς το 0.40 αλλά μέχρι εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το 0,16 το εχω στο πρόγραμμα και εχω κάνει τα κουμάντα μου, υπομονή εχω και το κυριότερο χρήματα που δεν μου χρειάζονται είναι εκεί μέσα,ο κύριος Τάκης ήταν θετικός σε τιμές κάτω από 0,30 για Δρομέα αν θυμάμαι καλά, αλλά το έχει δηλώσει ότι δεν έχει ούτε λέπι από Δρομέα και αν δεν δει κάποια πράγματα αλλάζουν δεν πρόκειται να πάρει τίποτα,τα καλόπαιδα της Euroxx κάνουν το παίγνιο στον Δρομέα? τέσπα δύσκολο το βρίσκω να γίνει το παίγνιο που θέλουν στο χαρτί,όσοι το έχουν δεν το πουλάνε στις εδώ τιμές αυτή είναι η προσωπική μου άποψη

      Διαγραφή
  39. Την καλησπέρα μου σε όλους και ιδιαίτερα στον Οικοδεσπότη μιας και επέστρεψα και εγώ στη βάση μου.

    Σήμερα ψάρεψα λίγο στα μαρμαρένια αλώνια...

    Κύριε Τάκη αν θέλετε πείτε μια γνώμη μεταξύ του ΜΥΤΙΛ και της ΜΕΤΚΑ, ποιά από τις δύο θεωρείτε καλύτερη «επενδυτική» επιλογή?

    Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ενα ακόμη πολύ καλό εξάμηνο για τον ΚΥΡΜ..και αναμένεται και επιστροφή 0.17...ανήκει στις καλύτερες μετοχές των τελευταίων 12 μηνων, για να μην πω η καλύτερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. http://www.capital.gr/jArticle.asp?id=2091753


    απο μαλακιες το διαδυκτιο αλλο πραμα αλλα εδω το σχολιο του Καισαρα εχει βαση

    πριν 6 μηνες δωσαμε τον επομενο στοχο της Peppa Το Γουρουνακι Εs and pi-pi 500

    3127 μουναδες βασης ... 5 χρονια μαξιμουμ

    την επομενη θα σας τη πω φθινοπωρο του 2018

    και εδω ασχολουμαστε τι τιμη εχει μια Μετοχη κερδοφορας [ βασικο ] εταιριας την τριτη και τι την παρασκευη

    αμ BALCANIZATER ........

    https://www.youtube.com/watch?v=BKIZnnIF0EQ

    χχχχχχμ ευτυχως ερχετε ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ και θα συνελθουμε


    ps Βγηκε λεει ο ΣΟΡΟΣ με τους Φουρτουνακιδες [ sortarodas τη μακαροναδα ...

    χχχχμχμχμ τι παθαινει ο αθρωπος στα βαθια γεραματα ...

    μια μουναδα διπλα του και μια μακαροναδα στο μπλεντερ !!

    Καλη συχεχεια χωριανοι Υγιαινετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερωτησις΄΄ την "κερδοφορια" της εταιριας πως την καρπουται ο μετοχος? με 4,75 σεντς μερισμα( ενω ο ανταγωνισμος δινει 17 και 20 τα aircontition) Αλλαξε πλευρο

      Διαγραφή
    2. Σωστός ο παίκτης. Τον τελευταίο χρόνο ο ΚΥΡΜ εχει πάει 2,5 φορές επάνω και αναμένεται και επιστροφή 0.17. Στο ίδιο διάστημα ο ΙΚΤΙΝ είναι κάτω κι από την τιμή (1,50) που ήταν πριν από ένα χρόνο. Κοινώς ο κυρ Ηλίας του έχει πάρει τα σώβρακα.

      Διαγραφή
  42. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Λογικά μετά την πώληση της ΗΟΛ η Ιντρακόμ αναπνέει με άλλο αέρα,κύριε Τάκη είχατε πει ότι αν δώσει και το βαρίδι της ΗΟΛ θα την βλέπατε διαφορετικά γιατί μέχρι τώρα μόνο για ξεπέτα και αν την είχατε την Ιντρακόμ λέτε ο Κόκκαλης junior να αποδειχτεί σοβαρός για να δούμε μια και λογικά το μετρητό θα μπει ταμείο να δούμε που είμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. INTKA αν βαλεις τα 100 που μαζωξε εφετο απο πωλησεις + την απαλλαγη απο τα δανεια της HOL μας βγαζει ενα μαγαζι χ χωρις υποχρεωσεις, αλλα και χωρις ουσιαστικο αντικειμενο πλεον, τουλαχιστον κερδοφορο. Αρα οι μετοχοι προσδοκουν μονο καμια επιστροφη κεφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας τραβάνε τα κωλόχαρτα βλέπω. Ρε πάρτε ΕΛΠΕ εδώ κάτω να μοσχοπουλήσετε σε ένα δίμηνο πάνω απο 8 ευρώπουλα και αφήστε τους Δρομείς Κοκκαλέους και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα σε όλους.
      Κύριε Κακέ Λύκε ,έχομεν ΕΛΠΕ και αναμένουμε την εκπλήρωση της γκουρουδιάς για αυτά,
      της δικής σας και του κυρίου Πανάγου.
      Σήμερα έδωσα εκείνες τις μετοχές ΟΤΕ που αγόρασα στις 06-08-2014.Κοίτα που στα γεράματα γίνομαι ογλήγορος!

      Διαγραφή
    4. Ετοιμάσου κύριε Νίκο για πολλές χαρές τότε.

      Διαγραφή
    5. Αμήν κύριε Κακέ Λύκε, γιατί στο New Money διάβαζα σήμερα για πολλά ευρωπαϊκά διυλιστήρια που κλείνουν, αλλά και για τα πιο μειωμένα κέρδη από το 2011.

      Διαγραφή
    6. Το newmoney δεν είναι του κομιστή???

      ´Φοβερή¨ πηγή "έγκυρων" πληροφοριών και αναλύσεων. Ποιά όμως χώρα δεν έχει ακόμα εκμεταλεύτει τα πλούσια κοιτάσματα της???Και το σημαντικότερο: Σε ποιά χώρα ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ είναι κερδισμένος ο Σπυράκλας?

      Διαγραφή
  45. Δεν θα διαφωνήσω.
    Δείτε τι λεει όμως το απόσπασμα:
    "Τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια κλείνουν ή μετατρέπονται σε αποθήκες με το ταχύτερο ρυθμό από τη δεκαετία του '80, καθώς η ζήτηση για πετρελαϊκά προϊόντα έχει μειωθεί τα τελευταία επτά χρόνια και ο ανταγωνισμός από ΗΠΑ, Ρωσία και Μέση Ανατολή έχει κορυφωθεί. Σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας, 17 μονάδες έχουν βάλει λουκέτο τα τελευταία έξι χρόνια.

    Τα κέρδη για ένα διυλιστήριο της περιοχής κυμαίνεται κατά μέσο όρο 1,27 δολάρια το βαρέλι από το Μάιο έως τον Ιούλιο έναντι 2,83 δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα, βάση της τιμής του μπρεντ, όπως τη Wood Mackenzie. Εως το Δεκέμβριο θα έχουν υποστεί απώλειες 80 σεντς το βαρέλι, προβλέπει η ίδια πηγή.

    Πηγή: Προς χαμηλό τριών ετών τα κέρδη των ευρωπαϊκών διυλιστηρίων | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/62716/pros-hamilo-trion-eton-ta-kerdi-ton-eyropaikon-diylistirion#ixzz3B9FkQU00

    Προσωπικά, εχω τοποθετηθεί στα ΕΛΠΕ στα 5.35. Δεν περιμένω όμως και πολλά. Την είδα σαν αμυντική επιλογή σε αρκετά καλή τιμή. Τι σας κάνει τόσο αισιόδοξο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. LATSKO και ΕΛΛΗΝΙΚΟ είναι οι προτεραιότητες του Σπυράκλα και επειδή δεν έχει σκοπό να βάλει πολύ χρήμα απο την τσέπη του, κάτι πρέπει να πουλήσει. Κάτι για το οποίο το ενδιαφέρον του τα τελευτσία χρόνια είναι μηδενικό.

      Διαγραφή
  46. '' Σημειώνεται ότι το ποσό που αφορά την ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. (ευρώ 4.157.673), θα καταχωρηθεί στα
    έσοδα της χρήσης , κατά την οποία θα γίνει επίτευξη των συμφωνηθέντων στόχων, και θα ωφελήσει τα
    αποτελέσματα της χρήσης εκείνης.''
    Παμε μαλλον για μεγαλη επιστροφη κεφαλαιου του χρονου, εκεινο ομως που μου κινει τη περιεργεια ειναι το fund που ξεφορτωσε την πεμπτη δεν το γνωριζε αυτο?
    Διοσκουρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ FUND στην μετοχή. Λομπάκι ναι και προφανώς κάποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας και βγαίνει άγαρμπα.

      Διαγραφή
    2. Αμοιβαίο my ass άγνωστε. Δεν υπήρχε αμοιβαίο στο χαρτί

      Διαγραφή
    3. Bonsoir Bonsoir! Επέστρεψα και βλέπω φωτιά στην κουβέντα γα τον Ικτίνο. Κακέ Λύκε πληροφοριακά, υπάρχει αμοιβαίο στην μετοχή. Το CBP με 219.000 τεμάχια. Τώρα αν είναι αυτό που βγαίνει δεν το γνωρίζω. Ο άνώνυμος monsieur πιθανόν γνωρίζε περισσότερα.

      Οσο για το δικό μου θωρηκτό βλέπω ότι κάτω απο 1.40€ οι όγκοι του είναι για κλάματα. Τσίμπησε κανείς κανα ρετάλι?

      Διαγραφή
    4. Και αμοιβάιο της Εθνικής Τράπεζας άλλα 135.000 τεμάχια. Μην λέτε λοιπόν ότι θέλετε monsieur.

      Διαγραφή
    5. Merci Monsieur Nemoz!
      _______________________________________________________________________________________

      Για τα ΕΛΠΕ θα συμφωνήσω Κακέ Λύκε. Ο Λάτσης προσπαθεί να απεμπλακεί απο αυτά και προφανώς θα θελήσει υψηλότερο τίμημα απο την σημερινή αποτίμηση.

      Διαγραφή
    6. Καλά Δαρείε ότι πεις.Τα λέμε. Μυαλό δεν βάζετε ορισμένοι.

      Διαγραφή
    7. Kαλησπέρα monsieur Δαρείε. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σας έχουμε ξανά κοντά μας.

      Διαγραφή
    8. Bonjour MONSIEUR Gerry.

      Εύχομαι ενα εξαιρετικό για εσας χειμώνα (απο την καλή άποψη του θέματος).

      Διαγραφή
  47. Ειμαι μετοχος του Ικτινου 2.5 χρονια τωρα με τιμη κτισης στο 1.35 και με εισοδο στο χρηματιστηριο των 850 μοναδων. Ναι το χαρτι δινει ασφαλεια . Ναι η εταρια απο πλευράς οικονομικών αποτελεσμάτων τα πάει αρκετά καλά. Αλλα επειδη χρηματιστηριο ειναι η πορεία της μετοχής σε καμμία περίπτωση δεν ακολουθησε τα αποτελεσματα της εταιρίας. Ταπεινή μου γνώμη λογικό . καθώς με μέρισμα 0,025€ πέρυσι και με 0,045€ φέτος η μετοχή ίσως κρίνεται και ακριβή. Θα μου πείτε τουλάχιστον δίνει μέρισμα , η απάντηση είναι για αυτό τη πήραμε αλλά τα 0,025€ και τα 0,045€ τα θεωρώ ανούσια. Ανακοίνωσε αγορά ιδίων που ίσως βοηθούσε τη μετοχή αλλά αν δεν κάνω λάθος μέχρι σήμερα 4 μήνες μετά η εταιρία έχει αγοράσει όλα και όλα 6.000 κομμάτια . Το τι κάνει ο Κύριος Χαιδάς είναι δικό του θέμα , εγώ κρινω την εταιρία. Από εκεί και πέρα επειδή η εταιρία σου δίνει την αίσθηση της εκτόξευσης ότι είναι άκρως υποτιμημένη ,δυστύχως τους υπάρχοντες μετόχους τους έχει κουράσει ακριβώς γτ είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ΤΣΑΜΠΑ ΧΑΡΤΙ είναι. Αύτο θα οδηγήσει την πορεία της μετοχής σε μία εσωστρέφεια (σε κάποιο βαθμό έχει γίνει το τελευταίο καιρό). ΑΝ δν υπαρξει ενα γερο ΣΟΚ οπως καμμια επιστροφη κεφαλου , καποια σημαντικη αγορα ιδίων που πραγματικά θα τονωσει το ενδιαφερον της μετοχης νομιζω οτι θα δουμε και το 1.25€ για αρχή και έχει ο Θεός(είσοδο FUND το θεωρώ απίθανο να συμβεί αν ήταν θα είχε γίνει τα τελευταία 2 χρόνια). Οσα κέρδη και να δούμε από την εταιρία αν τα μερισματα δν είναι στο ύψος 0,15€ η 0,20€ ανα μετοχή δν βλέπω και το λόγο στο χαρτί να γίνεται κάποια κίνηση για ανώτερα επίπεδα .
    Εγώ παραμένω στο χαρτί πιο πολύ για λόγους εγωισμού ίσως καθώς μετά από τόσο καιρό απαιτώ(με την καλή έννοια) να κερδίσω κάποια στιγμή κάποια σημαντικά κέρδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορισμένες μετοχές είναι για επένδυση μακροχρόνια. Ειδικά αυτές με μιρή εμπορευσιμότητα αλλ´α πολύ καλά χρηματοοικονομικά στοιχεία. Για τους γρήγορους υπάρχουν οι Περιστέριδες, Μπομπολέοι, Κοκαλέοι και τράπεζες. Με το ανάλογο ρίσκο φυσικά.

      Διαγραφή
    2. Αναρωτιέμαι πως ανακάλυψαν αρκετοί το χαρτί σε τιμές πάνω απο 1€ όταν έπαιζε για χρόνια σε τιμές από 0.50€ μέχρι 0.75€....Τότε τι ήταν η μετοχή??Ακριβη η μήπως οι νεοεισερχόμενοι μπήκαν στο Χρηματιστήριο πρόσφατα?

      Διαγραφή
    3. Θα μου πείς: Και την PROFILE που πριν δύο σχεδόν χρόνια δεν την ακούμπαγε κανείς στα 0.19€ όπου και άλλαξαν χέρια σε δύο ημέρες εκατοντάδες χιλιάδες κομμάτια (τσάμπα τότε η εταιρία) δεν την ακουμπούσε κανείς. Πάνω απο 0.60€ την ανακάλυψαν. Υπενθυμίζω ότι από 0.19€ πήγε στα 0.85€ σε λιγότερο απο χρόνο. 4 φορές και κάτι τα λεφτά που έβαλε κάποιος που είχε μελετήσει αν την πήρε στα χαμηλά της.

      Διαγραφή
    4. Κε Κακέ Λύκε, ασφαλώς όπως ξέρετε δεν χρειαζοταν να αγορασει κανεις profile κλπ, για να βγαλει 400% πριν από 2 χρονια. Αρκει να αγοραζε οτε , δεη, ευδαπ, ολθ, μυτιλ, σαραντη ακομα και μπελα. Θυμαμαι τοτε που η Δεη ειχε φτασει να εχει 280 εκατ. Κεφαλαιοποιηση. Ημουνα εκπληκτος, δεν αγορασα από φοβο, ότι θα καταστραφει ο κοσμος. Ακομα και τωρα όμως υπαρχουν μετοχες με λειτουργικα κερδη που ακομα είναι καταφανως υποτιμημενες αλλα κανεις δεν αγοραζει. Autohellas, Ελβαλ, As Company, Πλα κρητης, Εκτερ, Πετροπουλος και αλλοι. Με κέρδη ΤΩΡΑ, όχι στο μελλον. Μια ελπιδα υπαρχει όταν οι ελληνες θεσμικοι, που πιθανον κοιμουνται, δημιουργησουν κανα fund για μικρες ελληνικες μετοχες.

      Διαγραφή
    5. Χεσμεντέν λοιπόν και τότε χεσμεντέν και τώρα σε ορισμένα χαρτάκια που ο φόβος έχει κυριεύσει τα πλήθη. Σαν τον Ικτίνο ένα πράγμα που διαβάζω πολλά σιχτήρια απο ορισμένους.

      Διαγραφή
    6. Λυκε το να εχεις 0,70 οταν το μαγαζι μετα το 2010 2 χρονια κατεστρεφε τα παντα στο διαβα του προς το 460 ηταν τεραστια επιτυχια. Το να μην μπορεις να σεικωσεις καφαλι μετα απο 2 και χρονια ανοδου απο το 1,4+- ειναι και αυτο τεραστια αποτυχια που χρεωνεται εξισου στον επιχειρηματια αλλα και τον maker(αν υπαρχει).

      Διαγραφή
    7. Προς τον απογοητευμενο φιλο μετοχο του Ικτινου που μεταξυ αλλων λεει οτι εισοδο fund στη μετοχη πλεον την αποκλιει.. αγαπητε μην το λες γιατι μικρο αμερικανικο fund που "ομιλει" ελληνικα και εχει μικροθεσουλες στο ΧΑΑ παζαρευει το 5% δινοντας 1,60 αλλα ο επιχειρηματιας ξεκιναει να συζητα απο το 2,3 κι απανω.. ξερεις πως πανε αυτα, σαν την μεταγραφη του Μανωλα, εμεις δινουμε 8 και ο αλλος λεει ναι καλα κατω απο 15 με τιποτις και τα βρισκουμε στη μεση.. Αμπινταλ

      Διαγραφή
    8. Η διαδικασία του να έχει κάποιος ένα nickname στο blog είναι εξαιρετικά απλή και γρήγορη. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γράφετε ως ανώνυμοι.

      Σεβαστείτε λίγο τον χώρο που σας φιλοξενεί.

      Διαγραφή
    9. ειπαμε για Πωληση στα 10.27 στα γεραματα

      και καποιοι παρακουσαν για 10.27 τα χαραματα ....


      παλι καλα , και μη χειροτερα

      Υγιαινετε και απολαυστε το Καλοκαιρακι ....

      Διαγραφή
    10. Χαλαρος ειμαι πιστεψε με, τι φοβασαι μη σε φορτωσουν στα 1.40? παντως ο Μανωλας εφυγε τελικα στα 15 μυρια.. χαχα

      Διαγραφή
  48. Καλημερα σε ολους,
    Ο Καισαριος λεει καποια ενδιαφεροντα πραγματα στο σημερινο του αρθρο, καποια από τα οποια επαναλαμβανω και αλλα ερμηνευω μπας και μπορεσουμε να τα ερμηνευσουμε.
    Α) Μπαινουμε σε περιοδο αποπληθωρισμου πανευρωπαικα. Για καποιους λογους δεν υπαρχει ορεξη και παθος για αναπτυξη τα επομενα χρονια.
    Β) Η κεντρικη τραπεζα θα αναγκαστει να δημιουργησει ευρω, σαν αντιβαρο στον αποπληθωρισμο, αρα το ευρω τα επομενα χρονια θα ακολουθει πτωτικη πορεια σε σχεση με αλλα νομισματα.
    Γ) Είναι η πρωτη φορα που αυτό συμβαινει. Κοντα δεκα και βαλε χρονια τωρα, το ευρω ισχυροποιειτο εναντι των αλλων νομισματων, ηταν σκληρο, για αυτό και φτασαμε να αγοραζουμε laptop με 350 ευρω, σε σχεση με τα 1000 που θελαμε το 2003, όπως και με χιλιαδες αλλα προιοντα.
    Δ) Τα μετρητα δεν θα είναι πολύ καλη επιλογη. Τα ξενα προιοντα (το 90% των αγορων μας και πρωτων υλων) θα ακριβηνουν, τα παιχνιδια στα jumbo θα γινουν ακριβοτερα.
    Ε) Οι μετοχες μαλλον θα είναι καλυτερη επιλογη. Πιθανον να δημιουργηθει φουσκα λογω του χρηματος που θα κατευθυνθει εκει. Αλλα οι ευρωπαικες μετοχες θα ανεβαινουν τα επομενα χρονια και εχουμε καιρο μεχρι την φουσκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ. Πέτρο δεν έχω αλλάξει ακόμα άποψη οτι QE αλα αμερικάνα δεν θα δούμε σύντομα. Χρήμα στις εταιρίες ναί! μέσω τραπεζών ναί! που μετά τα ξε-στρες τεστς θα έρθουν κάτω απο τη ζεστή φτερούγα του Μάριο Δείτε τι λεεί ο Σουπερ Μαριο.
      https://www.ecb.europa.eu/press/pressconf/2014/html/is140807.en.html
      Παραθέτω και μερικά

      But these TLTROs are funding, they are to be used to lend to the real economy, to the non-financial companies, and especially to the SMEs.

      So we haven’t observed any decline on the medium- to long-term expectations. Long-term expectations remain anchored at 2%. Other expectations remain anchored at the previous levels. Short-term expectations, indeed, have declined.

      There are stories of investors who would like to create, to build plants and equipment and create jobs, but it takes them months to get an authorisation to do so. There are stories of young people who tried to open their business, and it takes 8 to9 months before they can do so. That has nothing to do with monetary policy. Αυτά τα λέει για να τονίσει οτι χρειάζονται "structural reforms"

      There has been a quite significant increase in the short- term positions on the euro, as recorded by the CFTC [Commodity Futures Trading Commision]. In other words, markets had perceived that the euro, that monetary policies in the euro area and in the United States are, and are going to stay, on a diverging path for a long period of time.

      Other central banks have been reducing their exposure to the euro. And if you look at how markets are expecting real rates to be for the foreseeable future, meaning until 2019, current expectations are that real rates will remain negative in the euro area for a much longer time than they will be in the United States. I think that is one of the major developments that I would pick up from what happened in the last three, four months.

      Διαγραφή
  49. Ο Reichsadler πρέπει να γουστάρει τρελά tetra συνεδριάσεως δεν εξηγείται αλλίως. Αλλο ένα μιριάκι στο σακούλι Τελικά θα το πάνε στα προηγούμενα χαμηλά(??) έχω αγωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Τιτάνας



    Στα 20,76 ευρώ (-0,34%) έκλεισε χθες η μετοχή του Τιτάνα, με τη διαγραμματική εικόνα να εμφανίζει σημάδια βελτίωσης, όπως και στις περισσότερες μετοχές του FTSE 25. Με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, το πιθανότερο σενάριο φαίνεται αν είναι μια κίνηση προς τα επίπεδα των 21,50 ευρώ, με τις επόμενες ισχυρές αντιστάσεις στα επίπεδα των 22,00 – 22,20 ευρώ, όπου βρίσκεται ο ΑΚΜΟ 200 ημερών. Από τη διάσπαση ή όχι των παραπάνω επιπέδων, θα κριθεί αν η τελευταία άνοδος ήταν μια τεχνική αντίδραση ή κάτι περισσότερο. Στην πιθανότητα διάσπασης αυτών των αντιστάσεων, το πιθανότερο είναι να έχουμε μια κίνηση μέχρι τα επίπεδα των 23,60 -23,80 ευρώ (μακροπρόθεσμη ζώνη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΔΕΗ αποτελέσματα: Σκετη απογοητευση. Εχουν και εκτακτα θετικα, και παλι το συνολικο κερδος είναι μικροτερο από περσυ. Κρατάω μονο ένα: Το καθαρό χρεος ΑΥΞΗΘΗΚΕ κατά 300 περιπου εκατομμυρια. Είναι σαφες ο Ζερβός είναι καθηγητης πανεπιστημιου, ασχετος από αγορα και κοστη , και οι υπολοιποι δ/ντες είναι δημοσιοι υπαλληλοι και δεν εχουν ορεξη να παρουν πρωτοβουλιες σε τεχνικα ζητηματα, επειδη βαριουνται τις χρονοβορες διαδικασιες, αλλα και την ευθυνη.

    Περα από πτυχια, μεταπτυχιακα, διδακτορικα και συνεδρια στο εξωτερικο για ανανεωσιμες πηγες ενεργειας και κοκκινα γαιδουρια , υπαρχει η εξης αλφαβητα:

    Εστω ότι ειμαι ο κυρ μητσος και εχω βγαλει το γυμνασιο. Αλλα εχω 10 σπιτια σ ολη την ελλαδα. Προσπαθω λοιπον να μειωσω τα εξοδα μου , ανοιγω το τευτερι μου και βλεπω ότι το σημαντικότερο έξοδό μου είναι για ολη τη χρονια είναι η θερμανση που πληρωσα για τα δεκα σπιτια. Τα πιο μικρα εξοδα δεν με ανδιαφερουν, με ενδιαφερει το μεγαλυτερο. Παω λοιπον και αλλαζω καυστηρα στα 5, και στα αλλα πεντε εφαρμοζω φθηνα συστηματα αντισταθμισης κ.λ.π. και ετσι σε 3 χρονια παιρνω τα λεφτα μου πισω και εχω εξοικονομηση από κει και περα 20% τουλαχιστον. Βαζω και λιγο χερι στο σοι μου να μην το καιει ολο το βραδυ και τελειωνει η υποθεση.

    Καλα όλα αυτά , εκτος και αν ειμαι η ΔΕΗ. Αν ειμαι η ΔΕΗ, και οι πεπαιλαιωμενες γεννητριες στα νησιά δουλευουν με μικρο βαθμο αποδοσης, καταπινουν πετρέλαιο με τους εκατονταδες τονους κάθε μερα, και μου κοστιζουν 700 εκατομμυρια ευρω το χρονο για καυσιμα (πετρελαιο), τι κανω? ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ.
    Η μαλλον , κανω συσκεψεις για το μελλον της πρασινης ενεργειας, παω σε εκατονταδες συνεδρια στο εξωτερικο για τις νεες τεχνολογιες, αλλά ποτε΄δεν κανω το αυτονόητο: Να δωσω εντολη στους διευθυντες μου, σε τρεις μηνες να μου εχουν μελετη για ΑΠΛΑ συστηματα εξοικονομησης στις γεννητριες, να κανω προκηρυξη την εργολαβια, να ερθει αναδοχος, να παει σε 10 μεγαλα νησια, να μου μειωσει την καταναλωση 15%. Και σε ΕΝΑ χρονο να παρω τα λεφτα μου πισω.

    Αλλα ειπαμε, δεν ειμαι ο κυρ μητσος. Εγω εχω πτυχια και δεν ασχολουμαι με τετοιες λεπτομερειες, σε επιπεδο τεχνιτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Πέτρο εκτός απ'τα έκτατα έσοδα,τις αυξημένες προβλέψεις του β'φετινού εξαμήνου τις είδατε και ειδικά τα "γαμησιάτικα" ιδιωτών λαμογιών? Σκεφθείτε ότι με τέτοια κρίση και μείωση της ζήτησης για ρεύμα καταφέρνει και βγάζει 100 μύρια καθαρά κέρδη στο εξάμηνο και έπονται και τα κρατικά χρωστούμενα.

      Μειώθηκαν λίγο οι λαμογιές των συνδικαληστών και όχι μόνο και επήρθε ολίγος εξορθολογισμός.Φαντασθείτε να συνεχισθεί αυτός ο εξορθολογισμός,να δωθεί η μικρή ΔΕΗ και να ξεκινήσουν τα χοντρά κόλπα της ενέργειας...

      Διαγραφή
    2. Κυριε tzo41, η ΔΕΗ φαινεται να εχει προοπτικες βελτιωσης (και η μετοχη της), αλλα πεστε μου πως, οταν εχεις λειτουργικα κερδη, δεν φροντιζεις να μειωσεις το καθαρο σου χρεος, αλλα αντιθετως το αυξανεις?? Ολες οι αλλες εισηγμενες, με λειτουργικα κερδη, φροντισαν να μειωσουν κατα πολυ το καθαρο τους χρεος, η ΔΕΗ στον κοσμο της. Και αυξησε το χρεος της χωρις να αυξησει τις επενδυσεις της. Και με μειωση της μισθοδοσιας. Φερτε πισω τον Αθανασοπουλο της Toyota Europe, να σου πω για ποτε μειωνεται το χρεος 25% σε μια διετια. Αλλα βεβαια, εδω δεν θελουμε εκπροσωπους πολυεθνικων, προτιμουμε τα τεκνα της ελληνικης ακαδημαικης γραφειοκρατιας.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Πέτρο κανείς Αθανασόπουλος και ο Θεός ο ίδιος να μανατζάρει κρατικοδίαιτη εταιρεία,δεν θα καταφέρει σοβαρά πράγματα εάν δεν υπάρξει πολιτική βούληση ή εξωτερικός βούρδουλας.
      Το καθαρό της χρέος θα το μειώσει και η ΔΕΗ,με την επιστροφή των οφειλομένων του Δημοσίου(προυπόθεση ψηφισμένη ελέω μνημονίου)και από την πώληση της μικρής ΔΕΗ.Δημόσια επιχείρηση βλέπετε,τα πάντα γίνονται με ταχύτητες χελώνας...

      Διαγραφή
    4. Συγχαρητήρια στους κυρίους Πέτρο και Tzo41.
      Θα ήθελα αν μπορούν να σχολιάσουν τα αποτελέσματα ΚΥΡΜ-ΚΟΥΕΣ-ΠΕΤΡΟ. Νομίζω ότι η μικρή κεφ/ση έχει κρυμμένες αξίες.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Gerry Phoenix τον ΚΥΡΜ που έχει κάνει 20 φορές απ'τα χαμηλά του,απαξιώ να τον κοιτάξω θεμελιωδώς.Ο ΠΕΤΡΟ αυτοκίνητα,μηχανές και λιπαντικά δεν πουλάει?Τι growth μπορεί να έχει μελλοντικά και γιατί κάποιος θεσμικός(πολώ δε μάλλον μικρός)να βάλει τα λεφτά του εκεί μακροπρόθεσμα?Συμπαθητική εταιρεία αλλά ως εκεί,ίσως όμως να κάνω και λάθος και αν υπάρξει κάποια άλλη άποψη θα τη διαβάσω με μεγάλη ευχαρίστηση.

      Η ΚΟΥΕΣ πράγματι μπορεί να εξελιχθεί σε μακροπρόθεσμο growth story με άξονα την ενέργεια και τις ταχυμεταφορές.Είναι από αυτές που θα ήθελα να κατέχω στο χαρτοφυλάκιό μου και δεν την πρόσεξα όσο θα έπρεπε πριν 3-4 χρόνια.

      Διαγραφή
    6. Αυτή τη στιγμή μόνο τη μικρή κεφ/ση βλέπω να βγάζει καλά αποτελέσματα...ΚΥΡΜ, ΠΕΤΡΟ, ΚΑΡΤΖ, ΕΥΠΙΚ, ΠΛΑΙΣ, ΚΟΥΕΣ μεταξύ των πολύ καλών. Στον 25αρη έχουμε τραγικά αποτελέσματα για ΤΕΝΕΡΓ, ενώ στον 40αρη οι σηματωροί ΦΡΛΚ-ΛΑΜΔΑ συνεχίζουν με ζημιές.

      Διαγραφή
    7. Κυριε Gerry Phoenix , ο ΚΥΡΜ φαινεται ακριβη μετοχη με βαση τα θεμελιωδη. Αν συνυπολογισει κανεις ομως οτι τα κερδη θα βαινουν αυξανομενα τα επομενα χρονια, εχει σχετικα σιγουρη πελατεια γιατι το καλο μαρμαρο ειναι σπανιο προιον, εχει μαζεψει τις προβλεψεις του , εχει μειωσει τα δανεια του, τοτε η μετοχη φανταζει σχετικα φθηνη.
      Ο ΠΕΤΡΟ ειναι πολυ υποτιμημενος με βαση τα θεμελιωδη. Ειναι φθηνη μετοχη. Ειναι μια χαρα νοικοκυρεμενη εταιρεια, με μετρητα, με ελεγχομενα δανεια, με λειτουργικα κερδη. Ομως το κακο ειναι οτι παει μαζι με την ανακαμψη της ελληνικης οικονομιας. Δηλαδη δεν πουλαει μαρμαρο που το εξαγει, αλλα ειναι αντιπροσωπεια που εξαρταται απο τον ελληνα ποτε θα αγορασει γεννητριες, land rover & jaguar, μηχανες θαλασσης και καινουργια τρακτερ. Με βαση αυτα η ανακαμψη στα κερδη του , αρα και η πορεια της μετοχης του θα εξαρταται απο την πορεια της ελληνικης οικονομιας. Παντως υποκειμενικα για μενα ειναι πολυ καλη επιλογη.
      Για την ΚΟΥΕΣ δεν εχω αποψη, δεν εχω ασχοληθει.

      Διαγραφή
  52. O ΕΝΦΙΑ απειλεί τον ΔΡΟΜΕΑ...

    http://lobbystas.gr/%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BF-%CE%B5%CE%BD%CF%86%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%B5/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα σκέφτηκε να στείλει την επιστολή ο monsieur Παπαναγιώτου?

      Δεν μας είπε όμως αν τα 230.000€ αφορούν ΠΡΙΝ την διόρθωση η μετά?

      Επίσης εγώ γνωρίζω 13 εισηγμένες με το ίδιο πρόβλημα. Δεν είδα καμία να στέλνει γράμμα στον πρωθυπουργό.

      Ας κοιτάξει καλύτερα την μετοχή του που την έχει κάνει πατσαβούρα και ας αφήσει τα σχόλια για τον ΕΝΦΙΑ. Εξάλλου όλο δουλίτσες πέρνει απο Γερμανία μεριά. Δεν θα έχει πρόβλημα.

      Διαγραφή
    2. O ΔΡΟΜΕΑΣ δεν έβγαλε καλά αποτελέσματα. Αλλά βλέπω μια αλλαγή στρατηγικής (ειδικά στο εξωτερικό) η οποία πιθανόν να δημιουργηθεί με επέκταση της εταιρίας σε καταστήματα (retail) στην Γερμανία, έκθεση στο Λουξεμβούργο και ίσως την πιθανότητα να αποσυρθεί απο την Βουλγάρικη αγορά όπου τα πράγματα είναι σαν την Ελλάδα. Επίσης η Αλβανία δείχνει καλύτερα δεδομένα σε σχέση με την Ελληνική και Βουλγάρικη αγορά.

      Φυσικά όλα αυτά χρειάζονται ΧΡΟΝΟ επομενώς δεν υπάρχουν βιασύνες τουλάχιστον μετοχικά.

      Ο καιρός γαρ εγγύς που λέει και ο monsieur Liako...

      Διαγραφή
    3. "σε συνδυασμό με την εξέλιξη μιας προσπάθειας στρατηγικού
      επαναπροσανατολισμού της εμπορικής δραστηριότητας της ΔΡΟΜΕΑΣ μέσα από
      την ανάπτυξη κεντρικής έκθεσης / αποθήκης στις Βρυξέλλες και την ανάπτυξη
      δικτύου εμπορικών συνεργατών στη Γερμανία, δίνει μια διαφορετική προοπτική και
      εικόνα αισιοδοξίας, παρά τη συνεχιζόμενη δυσοίωνη εικόνα του κλάδου στη χώρα.

      Στον κλάδο προϊόντων εξ αλουμινίου συνεχίζεται η επιτυχημένη συνεργασία με την
      MTU(Γερμανίας) , καθ΄ όσον εξετάζει την ένταξη στην παραγωγή και ενός ακόμη
      εξαρτήματος.

      Τέλος στην γειτονική πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Σόφια, όπου εδρεύει η
      θυγατρική μας DROMEAS BG EAD(ανήκουσα κατά 100% στην ΔΡΟΜΕΑΣ ΑΒΕΕΑ
      Ελλάδος), σε έναν χώρο όπου ή παρουσία μας είχε από 20ετίας εδραιωθεί, οι
      πωλήσεις μας παρουσιάζουν τα ίδια χαρακτηριστικά της έντονης στασιμότητας
      όπως και στην εγχώρια αγορά.. Κάπως ικανοποιητικότερη θεωρείται η κίνηση των
      πωλήσεων του συνεργάτη μας DROMEAS ALBANIA, σε σύγκριση με αυτόν της
      Βουλγαρίας. "

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα και καλώς επανήλθατε monsieur ΔΑΡΕΙΟΣ ο Δρομέας αυτήν την στιγμή διαπραγματεύεται ποιο κάτω και από το1/3 των ιδίων (έτσι νομίζω μπορεί να κάνω και λάθος είμαι αρχάριος με τους ισολογισμούς ) δεν θα πω ότι είναι ευκαιρία ούτε ότι βγαίνει κάποιος άτσαλα για λόγους ρευστότητας ούτε επίσης ότι μπορεί λόγω λίγου ενδιαφέροντος για την εταιρεία από την Μαρίδα , ότι πέφτει χειραγώγηση αλλά δεν μου κάθετε και πολύ καλά ο τρόπος που τον παίζουν καθημερινά με 10-20 κομμάτια όλη μέρα στο +5% και στο κλείσιμο βγαίνουν με 2-3 χιλιάδες κομμάτια και τον ρίχνουν έτσι για το σπάσιμο.
      Οι παρατηρήσεις σας για την επέκταση της εταιρείας είναι ορθές και πρέπει να σταθμιστούν ανάλογα , το κυριότερο που θα πρέπει να δούμε πότε και εάν επανέλθει σε κερδοφορία ώστε να προσεγγίσουμε μια τιμή κοντά στα ίδια, μην ξεχνάμε ότι ο κύριος Τάκης έχει πει ότι περιμένει να δει κάποια πράγματα και ίσως η επέκταση στο εξωτερικό είναι κάτι από αυτά που περιμένει

      Διαγραφή
    5. Bonsoir Monsieur alloenaprovato.

      Εγώ διάβασα την οικονομική έκθεση και αφήνονται υπονοούμενα περί ανάπτυξης και άλλων ειδών στην Ελλάδα (πέραν όσων είδη πουλάει). Κάποια φθηνότερη σειρά ίσως?? Δεν γνωρίζω. Οπωσδήποτε βάση ισολογισμού (ακόμα και του τελευταίου) η τιμή είναι κοντά στο 0.80€. Είναι δε φανερό ότι κάποιοι δεν θέλουν να αναπνεύσει η μετοχή τώρα (καλύτερα διο΄τι δίνουν την δυνατότητα σε άλλους, ποιό μακροπρόθεσμους να ψαρεύουν όταν κάνει όγκους). Είναι γνωστό ότι είναι κατ'εξοχήν μετοχή με την οποία ασχολούνται συγκεκριμένα χέρια επομένως φαντάζομαι ότι όταν έρθει η ώρα της θα την ψάχνουν αρκετοί, σε πολύ υψηλότερα νούμερα. Αυτή η ώρα προφανώς αργεί όπως έχει επισημανθεί και παλαιότερα απο εδώ, αλλα προσωπικά μου δίνει την ευκαιρία να πηγαίνω για ψάρεμα.

      Διαγραφή
    6. Επίσης θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας (στους δύο τελευταίους ισολογισμούς) ότι τα πιστωτικά τιμολόγια της ΔΕΗ επιβαρύνουν τα μάλα τους ισολογισμούς. Δυστυχώς όσοι έμπλεξαν με ανανεώσημες πηγές ενέργειας πληρώνουν χρυσό τίμημα τώρα και αναρωτιέμαι αν ποτέ καταφέρουν πραγματικά να βγάλουν χρήμα αυτές οι επενδύσεις. Η δική μου γνώμη είναι ότι κάθεσαι στα αυγά σου και ασχολείσαι ΜΟΝΟ με αυτό που γνωρίζεις να πουλάς καλά.Τι την ήθελαν την νέα μόδα?

      Διαγραφή
    7. Μια παρατήρηση πάνω σε αυτό από εμένα σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας , ουσιαστικά οικονόμησαν όσοι πήραν τις άδειες και τις πούλησαν άντε βαριά βαριά και οι πρώτοι που λειτούργησαν,το κράτος "λωποδύτης" που ζούμε φρόντισε να βάλει πολύ κόσμο άσχετο με το αντικείμενο να επενδύσει σε Φ/Β και μετά απλά για μια ακόμα φορά έδειξε την ασυνέπεια του και την προχειρότητα με την οποία έσπρωξε τους επενδυτές σε ζημιογόνες τελικά για αυτούς επενδύσεις αφού ανακάτεψε την τράπουλα και έφερε τα πάνω κάτω γιατί οι νόμοι είχαν γραφτεί για μια ακόμα φορά στο ποδάρι με το τελικό αποτέλεσμα ήταν πολλούς κατεστραμμένους επενδύτες σε Φ/Β (δεν θα αναλύω αν έπρεπε να ανακατέψει την τράπουλα αλλά μόνο το αποτέλεσμα)

      Διαγραφή
    8. Σωστή η παρατήρηση σας. Γενικά όμως είμαι της γνώμης ότι όταν βλέπεις μια μόδα να ξεκινά δεν παίρνεις ποτέ μέρος εάν είσαι σοβαρός επιχειρηματίας. Και ειδικά στην Ελλάδα. Ας πούμε πριν κάποια χρόνια έδιναν οι τράπεζες στεγαστικά σε ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ λέγοντας πόσο ασφαλές καταφύγιο ήταν το νόμισμα απο τις διάφορες αναταράξεις. Τότε ήταν στο 1.52 σε σχέση με το Ευρώ. Αρκετός κόσμος κάηκε απο αυτά τα δάνεια. Ο Χρυσός κανόνας είναι ΠΟΤΕ δάνειο σε νόμισμα διαφορετικό απο το νόμισμα που αναφοράς της χώρας σου.

      Στα των ΑΠΕ πάλι γνωρίζω περιπτώσεις εισηγμένων (μικρών εταιριών) που με κόπο γύρισαν τις ζημίες περασμένων ετών σε κέρδη τα τελευταία δύο τρίμηνα. Κάηκαν ομως τα κέρδη αυτά απο τις επενδύσεις που είχαν κάνει παλαιότερα στις ΑΠΕ. Θα μου πείς ας πρόσεχαν....Συμφωνώ απόλυτα.

      Διαγραφή
  53. Απαντήσεις
    1. Παίρνω αμπάριζα από το "No comments...." του καλού χρήστη και φίλου μας κ. ΔΑΡΕΙΟΥ


      Ακριβώς πριν ένα μήνα (29/7) στο σχετικό θέμα του investorblog είχα βάλει το εξής σχόλιο:

      "Σήμερα στη ΓΣ των ομολογιούχων, off the record, επιβεβαιώθηκε από τους δικηγόρους των τραπεζών ότι η μετοχοποίηση των δανείων θα είναι περί τα 55 εκ. ευρώ αρνήθηκαν όμως σθεναρά να πουν την τιμή της ΑΜΚ και των μετοχών που θα εκδοθούν. Λογικό καθώς βρίσκονται σε δύσκολη διαπραγμάτευση με το Μπελλέ. Επίσης αρνήθηκαν να δώσουν την παραμικρή πληροφορία για την αποτίμηση της εταιρείας από την PwC.

      Δύσκολοι καιροί όχι μόνο για πρίγκιπες αλλά και για ψαράδες."


      Προσωπικά συμφωνώ με τον (αναποτελεσματικό βάσει των εξελίξεων) κύριο Μπελλέ ότι ο Νηρέας δεν είναι ζόμπι. Ζόμπι είναι το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το Μέγαρο Μουσικής, η Καθημερινή, το Εθνος, το Βημα, το Μεγκα, ο Αντέννα, ο Σκάι, η Αγρογή, το Κέντρο Ελέγχου Κάπρων κλπ για να σταχυολογήσω ορισμένες μόνο εταιρείες που μας έκαψαν και συνεχίζουν να μας καίνε ότι χρήματα κερδίζουμε με κόπο. Είτε για να το θέσω διαφορετικά ο Νηρέας είναι τόσο ζόμπι όσο η Chrysler, το Detroit, η Ford, η General motors κι ένα σωρό εταιρείες που λόγω κακών επιλογών βρέθηκαν σε αδυναμία, αθέτησαν τις υποχρεώσεις τους, ανακεφαλαιοποιήθηκαν και συνέχισαν να λειτουργούν ΜΕ ΑΛΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ προς όφελος της εγχώριας απασχόλησης και της εθνικής οικονομίας.

      Δεν έχει λογική να ζητάμε παραγωγικές επενδύσεις-ιδιαίτερα σε εξαγωγικές εταιρείες-και να κλείνουμε τις ήδη υπάρχουσες. Να το ξαναπώ για να μην παρεξηγηθώ. ΜΕ ΑΛΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Αυτό όμως απ΄ότι διάβασα το έχει αποδεχθεί κι ο κ. Μπελλές.

      Εννοείται πως άλλο εθνική οικονομία άλλο ΧΑΑ. Η επενδυτική τοποθέτηση στις υπερχρεωμένες ιχθυοκαλλιέργειες ενόψει ΑΜΚ και συνεπώς τεράστιου dilution για τους παλιούς ενέχει τεράστιο ρίσκο και προφανώς δεν συστήνεται.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απολύτως MONSIEUR με την ανάλυση σας. Η ιχθυοκαλλιέργεια στην Ελλάδα είναι πολύ μα πολύ δυνατό χαρτί. Το management πρέπει να αλλάξει καθώς έχει μεγάλο μέρος της ευθύνης.

      Διαγραφή


    3. Ασφαλως κε Χιππη και κε Δαρειε οταν δειξουν σημαδια συμμαζεματος και αφου γινει η κεφαλοποιηση δανειων πιθανον στο 0,20 ε οπως πιστευει αλλωστε ολη η επενδυτικη κοινοτητα τοτε μονο θα τις κοιταξουμε

      Διαγραφή
    4. To management πρέπει να αλλάξει αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτήν την κατεύθυνση έγκειται στην ανεύρεση προσώπων που να γνωρίζουν τη συγκεκριμένη αγορά.

      Διαγραφή
  54. Καράτζη: Στα 3,5 εκατ. τα κέρδη στο εξάμηνο http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1249555/karatzh-sta-35-ekat-ta-kerdh-sto-examhno.html

    ...και φυσικά βλέποντας το διάγραμμα της απο το τέλος του 2013 η μετοχή προεξοφλεί αυτό το θετικό έτος χαχαχα.
    συνεχίζω απο πάνω...χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΙΚΤΙΝΟΣ Αποτελέσματα Εξαμήνου.

    http://iktinos.smartin.gr/EL/294245776/637715475/912909894/dimo.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έμεινα ικανοποιημένος απο τα νούμερα εξαμήνου. Vasilisg

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  56. Εξαιρετικά για άλλη μια φορά τα αποτελέσματα του α'εξαμήνου της ΕΥΠΙΚ,μιας εταιρείας που απ'το 2011 έως σήμερα φροντίζει να τηρεί τις δεσμεύσεις της διοικήσεως,να εκπλήττει μόνο ευχάριστα και να προοδεύει χρόνο με το χρόνο.

    Κέρδη στα 4 μύρια από 3,4 μύρια πέρσι,μηδενικός τραπεζικός δανεισμός,θετικές ταμειακές ροές,αύξηση των ταμειακών διαθεσίμων της στα 11,8 μύρια από 10 μύρια πέρσι παρά τις πολύ μεγάλες επενδύσεις της σε ομόλογα(κυρίως)και μετοχές και το βασικό:ίδια κεφάλαια πλέον στα 65,5 μύρια από 59 μύρια πέρσι,δηλαδή 2.38 ανά μετοχή...!

    Όσο πέφτουν τα spread των ελληνικών ομολόγων τόσο θα αυξάνονται τα κέρδη(ο σχεδιασμός είναι να πέσουν αρκετά ακόμα τα spread...),όπως και τα κέρδη απ'τα χρηματιστήρια εφ'όσον συνεχίζεται η παγκόσμια άνοδος.Παρουσίασε μικρή μείωση στην παραγωγή ασφαλίστρων(-1,5%)λόγω του κλάδου των αυτοκινήτων ενώ στον κλάδο Ζωής είναι διψήφιο θετικό πρόσημο.

    Το hot story όμως του μέλλοντος για την ελληνική αγορά και οικονομία είναι η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού,ένα από τα πιο σημαντικά ίσως θέματα της χώρας για την ίδια την ύπαρξή της...

    Και μην ακούσω κανέναν ότι είναι ακούνητη στο ταμπλό,στο +6,5% απ'την αρχή του έτους όταν ο ΓΔ παραμένει σε οριακά αρνητικά επίπεδα,σε μια περίοδο όπου είναι εμφανής η συσσώρευση τόσων μηνών και όπου το θέμα της διευθέτησης του χρέους θα είναι αυτό που θα την λύσει.

    Καράlong λοιπόν στην ΕΥΠΙΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΘΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ (γιατί είμαι εγώ και μπορώ (και μου αρέσει) να γκρινιάζω χαχαχα) ότι ενώ έχει πολύ καλά θεμελιώδη έχει καταντήσει κουτσό άλογο χοντρή φακλάνα και αργοκίνητη με χαμηλούς όγκους που από το 1,65 γκρεμίστηκε στο 1,2χ ενώ είχε κέρδη και ούτε καν στα ίδια δεν αποτιμάτε,μια εταιρεία με τέτοιο χαρτοφυλάκιο με κέρδη παρακαλώ αλλά και με αύξηση παραγωγής και μην σε ξανακούσω να λες ότι σε σχέση με τον ΓΔ καλά πάει, είπαμε ότι είναι θωρηκτό και τα θωρηκτά είναι παντός καιρού και έχουν γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι τον ΓΔ ....nick name δεν βάζω για να μαντέψεις ποιος είμαι χαχαχα

      Διαγραφή
    2. Aν μιλήσουμε σε πορεία 52 εβδομάδων ο ΚΥΡΜ έχει κάνει 300%
      Και από 1/1/2014 137%
      Και δίνει και επιστροφή κεφαλαίου 0.17
      Και με αύξηση κερδών για μια ακόμη φορά στο εξάμηνο
      Και προβλεπόμενο p/e ξανά μονοψήφιο
      Μετοχή διαμάντι που δίνει πίσω και στους μετόχους

      Για την ΕΥΠΙΚ καλά θεμελιώδη, αλλά με άγνωστες τις βουλές του βασικού μετόχου (ΠΕΙΡ).
      Η συμπεριφορά της στο ταμπλό αν συγκριθεί με άλλες καλές εταιρείες σαφέστατα μίζερη.

      Διαγραφή
    3. Αλλη περίπτωση....ΜΛΣ..ανοδος 50% για φέτος και υπεραπόδοση έναντι του ΓΔ.

      Διαγραφή
    4. Κάααποτε ο ένας πούλαγε στα 0,49 ο άλλος αγόραζε στα 0,41 και στο ενδιάμεσο η κατάσταση θύμιζε πόλη στο Μεξικό εν ώρα σιέστας με ελαφρύ καυτό αεράκι για να στροβιλίζεται στο χωμάτινο δρόμο η ακάνθινη χορτιασμένη μπάλα . Έτσι πέρασε αρκετός καιρός ,ήρθε και το γκρεκρεκαβερυ σε λίγο θα βγάλουμε και προεδράρα τον παπούλη που η προσφορά του περιορίζεται στην βουλευτοποίηση ρεποyσιων και άλλων πατριωτών θα έρθει και ο λογαριασμός απο τον σούπερ Μαριο .Η μετοχή λές και μετά τον υπνο στα 0,4χχ άλλαξε πλευρό και κοιμάται στα 1,10-1.60 (μωρέ αυτό δεν είναι ύπνος, εφιάλτης του τρειντερ είναι χιχι) . Εμένα πιό πολύ με προβληματίζει η σχέση με το hot story Ξέρεις κ.Τζο αυτό το hotstory είναι πολύυυυ καυτό μακάρι μην της αλλάξει την Πίστη Lorac anonimoys

      Διαγραφή
    5. Μην ξεχάσω και το ποτάμι ως εναλλακτική για συγκυβέρνηση που ουσιαστικά θα είναι ο δορυφόρος μεταξύ ΝΔ και Σύριζα

      Διαγραφή
  57. http://www.newmoney.gr/article/63465/allages-stin-koinopraxia-poy-pairnei-ton-astera-voyliagmenis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. http://air.euro2day.gr/cov/_external/apotelesmataeksamhnou.jpg

    Αρκετές οι εταιρίες με εξαιρετικό γύρισμα βάση EBITDA (το οποίο προωπικά κοιτώ πάντα και θεωρώ βασικότατο στην αποτίμηση μιας εταιρείας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει μία εκεί στην λίστα με bv<0.5 αφού κόψεις και τα 10εκατ άυλα . Τιμή περίπου 4,35 τα ebitda εξαμήνου ή 15 τα κέρδη εξαμήνου.Καθαρό δανεισμο προς ιδία 0,36 Με μέρισμα νορμαλ και βόλτες στο εξωτερικό για προβολή.Νομίζω φέτος μετά και τις 18,19 Σεπτεμβρίου μια βόλτα στην γενέτειρα του Δημόκριτου θα αξίζει!! Άντε για τους δύσπιστους ας κλείσει και πάνω απο τα 1,20 για τσαγάκι και φρυγανιά το πρωί.Για τους αγνωστικιστές «πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος»!

      Διαγραφή
    2. Άλλη μικρή και παιχνιδίαρα (αλλά όχι στο ταμπλό χεχε) η ΑΣΚΟ φέτος μπήκε δυνατά με νέα παιχνίδια Νούμερα μια χαρά για την τιμή της ,αλλά με προβληματισμό πόσο θα επηρεαστεί απο There has been a quite significant increase in the short- term positions on the euro, as recorded by the CFTC [Commodity Futures Trading Commision]. In other words, markets had perceived that the euro, that monetary policies in the euro area and in the United States are, and are going to stay, on a diverging path for a long period of time.
      ( Έκανα dj mix με την κουβέντα του Μάριο) ειδικά αν το ευρώ πέσει πιό χαμηλα σε σχέση με ντολλαρ.

      Διαγραφή
    3. AND LAST BUT NOT LEAST , Baggelinio paixtarinio summer time party time! Πέφτει ο κύκλος εργασιών?? Ανεβαίνουν τα εμπιτα !! Πέφτει το ευρώ ??Ανεβαίνουν τα κέρδη!! Πετάει η αλουμίνα?? Πετάει!! Αντε και είσοδο στον msci βαγγελίνιο να βγεί αυτός ο ντάμπο που τον βρίζουν οι εργαζόμενοι του

      Διαγραφή
    4. κ. Δαρειε, τα ebitda παντως μπορουν να μπερδεψουν τον αποτιμητη/επενδυτη μιας εταιρειας. Ειδικα σε βιομηχανικες εταιρειες οι αποσβεσεις αποτελουν σημαντικο ποσο που θα ξοδευτει για την αντικατασταση εξοπλισμου, αρα το πόσο καλα παει μια εταιρεια πριν τα εξοδα αποσβεσεων δεν λεει κ πολλα. Το θεμα ειναι τι απομενει στην εταιρεια μετα τις αποσβεσεις. Και εγω αν δεν συντηρησω το σπιτι μου για ενα χρονο , στο τελος της χρονιας θα παρουσιασω υψηλα ebitda, μιας και δεν θα εχω υπολογισει τα εξοδα συντηρησης (αποσβεσεις) . Τι να το κανω ομως αφου σε 5 χρονια το σπιτι μου θα θελει βαρια συντηρηση και θα τα φαω τα λεφτα μαζεμενα? Τα ebitda, όπως ισως θα συμφωνησετε, εχει περισσοτερο νοημα σε εταιρειες που οι αποσβεσεις δεν ειναι τοσο σημαντικες. (υπηρεσιων)

      Διαγραφή
  59. Monsieur Petros όπως ακριβώς γράφω: "το οποίο προωπικά κοιτώ πάντα και θεωρώ βασικότατο στην αποτίμηση μιας εταιρείας".

    Δεν λέω πουθενά για μοναδικό στοιχείο που κοιτάω. Κατά τα άλλα συμφωνούμε ως προς τις αποσβέσεις. Ακόμα και εκεί ποι εταιρίες που εγώ κοιτώ πάνε καλά και είναι και στην προαναφερόμενη λίστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, ο Γενικός Δείκτης διαπραγματεύεται 42,6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2015, έναντι 12 για τις αναδυόμενες αγορές και 15,1 για τον ευρύτερο πανευρωπαϊκό Stoxx 600.

    Προσέξτε, για το 2015 το ΧΑΑ θα έχει καλώς εχόντων των πραγμάτων p/e 42,6!

    H πραγματικότητα αυτή είναι...

    Το ΧΑΑ είναι ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟ, κι αυτό λόγω της υπερφορολόγησης και της αναιμικής ανάπτυξης της οικονομίας.

    Αυτά που λέει ο κύριος Τάκης - μέτρια κοινωνία - μέτρια όλα

    Και τώρα μας ετοιμάζουν και το νέο ΠΑΣΟΚ με άλλο όνομα
    Αυτό γουστάρει ο Ελληναράς - τριτοκοσμικό σοσιαλισμό!

    Σε όλη την Ευρώπη οι Φιλελεύθεροι είναι 3ο κόμμα - εδώ μετά βίας πιάνουν 1%(!)

    Αυτή είναι η Νεοελλάδα, αλλά πολλές φορές δεν μπορούμε να το αποδεχτούμε.

    Η τελευταία Σοβιετία της Ευρώπης.

    Όταν όλα τα άλλα ΧΑΑ κάνουν πάρτυ και ο S&P κάνει ιστορικά ρεκόρ, εμείς σερνόμαστε στις 1160 μονάδες.

    Και είμαστε και πανάκριβο ΧΑΑ, με τα χάλια των πολιτικών και της οικονομίας μας.

    Πολλές εταιρείες του 25αρη και του 40άρη είναι ήδη πανάκριβες, με πενιχρά κέρδη ή σταθερά ζημιογόνες.
    Στο δια ταύτα, μόνο με μεμονωμένες περιπτώσεις εταιρειών που θα υπεραποδώσουν του ΓΔ του ''ΧΑΑ εν τάφω" αξίζει να ασχολείται κανείς. Και την περίοδο αυτή μόνο εταιρείες σαν αυτές που προαναφέρθηκαν, κυρίως από τη μικρή κεφ/ση. Σε αναζήτηση του νέου ΚΥΡΜ και της νέας ΜΛΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο monsieur Gerry με αυτο που λέτε. Εχετε απόλυτο δίκιο.

      Διαγραφή
    2. Κυριοι, Δυστυχως ετσι φαινεται οτι ειναι. Το grecovery θα αργησει , η κοινωνια ειναι εξουθενωμενη. Το φαινομενο του ελατηριου, ισως δεν εμφανιστει στο χαα. Μαλλον σαν σαλιγκαρι μετα τη βροχη μας βλεπω. Κ ειναι και η απειρη αριστερη κυβερνηση που ερχεται.

      Διαγραφή
  61. Ναι,κοιτάτε το P/E εσείς του ΓΔ για να θεωρείτε πανάκριβες τις εταιρείες του 20άρη και του 40αρη.Όταν θα τριπλασιάζουν τουλάχιστον αυτές,θα κτυπάτε τα κεφάλια σας και θ'αναρρωτιέστε τι παπαριές γράφατε τότε που "σερνόταν" ο ΓΔ στις 1160 μονάδες...

    Κύριε Gerry Phoenix μπορεί εσείς να ανακαλύψατε τώρα των ΚΥΡΜ και την ΜΛΣ αλλά αυτές έχουν κάνει τα χαμηλά τους πριν 4μιση και 5 χρόνια αντίστοιχα.Αλλά είχαν προηγηθεί και μεγάλες συσσωρεύσεις,άνω του 1 έτους,με πτώσεις και ανόδους προτού τινάξουν.
    Εδώ ο άλλος δεν μπορεί λέει την ΕΥΠΙΚ γιατί είναι αργοκίνητη φάλαινα και κουτσό άλογο κι ας έχει υπερδιπλασιάσει τα τελευταία 3 χρόνια όταν έχει καταστραφεί το σύμπαν.Πού να ανακαλύψετε τα νέα διαμάντια όταν δεν κατανοείτε τη λέξη "Θωρηκτό" και να περιμένετε να δρέψτε τους καρπούς σας...?Δεν είναι μπακάλικο τα χρηματιστήρια,αγοράζουμε χονδρικής τη μια μέρα και πουλάμε στη λιανική την επόμενη.

    Η συντριπτική πλειοψηφία των Νεοέλληνων είναι του "δώσε ημίν σήμερον" και "9 έχει ο μήνας",ο λαός θέλει το άχαστο γκανιάν που θα τρέξει στον χρηματιστηριακό ιππόδρομο και θα καλύψει τα 500 μέτρα σε 2''.

    Δεν βλέπει πέρα απ'τη μύτη του,όχι να προβλέψει τα μελλούμενα σε βάθος 10ετίας...

    Βασικά μαλακία έκανα που έγραψα για την ΕΥΠΙΚ και γενικώς που συνεχίζω να γράφω για το ΧΑΑ εδώ μέσα,αφού κι ο κύριος Τάκης τα'χει ψιλοπαρατήσει και οι περισσότεροι εδώ και καιρό γράφουν ότι τους κατέβει χωρίς να σέβονται τον συνομιλητή τους...



    Υ.Γ Κύριε Gerry Phoenix λυπάμαι που σας πήρε η μπάλα αλλά μάλλον σταθήκατε άτυχος σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Tzo ο MONSIEUR Gerry αναφέρεται στο 2015. Και έχει απόλυτο δίκιο. Εσείς βλέπετε να υπάρχει ανάπτυξη??? Να κυκλοφορεί το χρήμα???Να γίνονται πργματικά σοβαρές επενδύσεις ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας????Αντε και δόθηκε το Ελληνικό. Ακόμα και σήμερα που μιλάμε αντιμετωπίζει ένα σκασμό γραφειοκρατικά προβλήματα. Το μόνο που σώζει την κατάσταση ΛΙΓΟ είναι ο Τουρισμός που όμως ακόμα και εκεί ο πονηρός Ελληνας φρόντισε να ανεβάσει αρκετά τις τιμές στους Top προορισμούς. Οι ξένοι δεν είναι ηλίθιοι. Μπορεί να την πάτησαν μία φορά αλλά δεν θα υπάρξει επόμενη αν οι τιμές δεν κατέλθουν σε ανταγωνιστικά για αυτούς επίπεδα.

      Αυτή τη στιγμή το Ελληνικό Χρηματιστήριο είναι όντως ακριβό. Δεν το συζητάμε ότι υπάρχουν εταιρείες που είναι ΠΑΜΦΤΗΝΕΣ σε σχέση με τα δεδομένα τους και σίγουρα θα έχουν αυτόνομη πορεία. Αλλά οι περισσότερες είναι αρκετά ακριβές και έχουν προεξοφλήσει πράγματα για το 2014 και 2015 που προς το παρόν δεν έχουν φανεί.

      Διαγραφή
    2. Και φυσικά να μην ξεχνάμε ότι το μόνο που δεν έχει φορολογηθεί ακόμα είναι ο αέρας που αναπνέει ο πολίτης. Ο πολίτης (ομιλώ για τον απλό καθημερινό και σκληρά εργαζόμενο άνθρωπο) δεν έχει πλέον στον ήλιο μοίρα και έρχεται η μια φάπα μετά την άλλη. Οτι έχει προκύψει απο πλεονάσματα προήλθε απο εκεί. Το 2015 με ποια ακριβώς έσοδα θα κάνει λογαριασμό το Ελληνικό κράτος???Ποιές ακριβώς τράπεζες θα στηρίξουν την οικονομία με νέα επιχειρηματικά δάνεια??Είναι τόσο σταθερή η πολιτική κατάσταση στην χώρα και δεν το έχουμε καταλάβει???

      Διαγραφή
    3. Τέλος τα επονομαζόμενα spreads δεν θα έπρεπε τουλάχιστον να διαπραγματεύονται κάτω του 400 αφου όλα πάνε τόσο περίφημα????Γιατί εγώ τα βλέπω να αγκομαχούν μεταξύ 600 και 570 εδώ και αρκετό καιρό.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τzo 41 βιαστήκατε πολύ στην απάντησή σας. Στο ΧΑΑ είμαι αρκετά χρόνια, η ΜΛΣ εχει περάσει από τα χέρια μου επί 3 χρόνια όταν ακόμη ήταν στο 1€ . Στον 4ο χρόνο την πούλησα με μικρά κέρδη, μετά όμως απογειώθηκε.Ο ΚΥΡΜ ανήκει στο χαρτοφυλάκιό μου και μου έχει δώσει ισχυρά κέρδη. Εγραψα "είμαστε σε αναζήτηση της νέας ΜΛΣ και του νέου ΚΥΡΜ". Μήπως διαφωνείτε ότι τέτοιου είδους εταιρείες κάνουν τη διαφορά στο ανυπόληπτο ΧΑΑ? Οσο για τα blue chips που δεν είναι ακριβά πεστε μου τι είναι ο ΤΙΤΚ με αποτίμηση 2 δις€ και με την οικοδομική δραστηριότητα τελειωμένη στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, οι τράπεζες όπου δεν έχει πάτο το βαρέλι, τα διυλιστήρια και οι κατασκευές που είναι ζημιογόνα και υπερδανεισμένα, η σάπια ΜΙΓ, ο ΟΠΑΠ που πρέπει να είναι απο τις πιο ακριβές εταιρείες στο είδος του παγκοσμίως, η ΙΝΛΟΤ με τα μηδαμινά κέρδη και τις ζημιές, η ΒΙΟΧΑΛΚΟ με τις συνεχείς ζημιές και τον υπερδανεισμό κ.οκ. Εξαιρούνται 4-5 εταιρείες όπως τα διαμάντια ΜΠΕΛΑ-ΦΟΛΙ-ΜΕΤΚ κλπ
      Δείτε την πραγματικότητα, όλο για μεγάλες ανόδους μιλάτε και ο Γδ είναι στις 1160. Η μεγάλη άνοδος ήδη συντελέστηκε, από τα ιστορικά χαμηλά όμως. Τώρα τα κέρδη θα είναι δύσκολα και θα αφορούν μόνο εταιρείες με εξαιρετικά αποτελέσματα.
      Ανάπτυξη με υπερφορολόγηση και διατήρηση του κόστους του Δημοσίου ως έχει δεν υφίσταται.Εξουθενώνει την κοινωνία το γαλάζιο αυτή τη φορά ΠΑΣΟΚ με τη γνωστή κρατικίστικη συνταγή. Και ο 'πάνσοφος' ελληνικός λαός τι ετοιμάζει ως λύση: ένα νέο ΠΑΣΟΚ. Με τις υγείες μας.

      Διαγραφή
    5. Monsieur Gerry θα διαφωνήσω για τις κατασκεύστικές καθώς πλέον ο όγκος του τζίρου τους προέρχεται απο έργα στο εξωτερικό. Να βάλω στο τραπέζι και το Μουντιάλ που θα γίνει στην Αραπιά. Και εκεί μιλάμε για 10 φορές το κόστος των Ολυμπιακων αγώνων του 2004. Επίσης τις νέες συμμαχίες που διαμορφώνονται με ξένους παίκτες και φυσικά μια 350άρα που θα δοθεί άμεσα συν τα μερίσματα που τόσα χρόνια δεν λάμβαναν και ήδη τα αποτελέσματα τους φαίνονται στους ισολογισμούς.

      Διαγραφή
    6. Κύριοι Δαρείε και Gerry Pohenix δυστυχώς επαναλαμβανόμαστε,αυτές τις συζητήσεις τις κάναμε εδώ μέσα το '11 και το '12,δεν θα καθόμαστε να κλαίμε επειδή συσσωρεύει το ΧΑΑ πριν το επόμενο βήμα του.

      Ποιος σας είπε ότι η πρώτη ανοδική κίνηση στα χρηματιστήρια συνοδεύεται από ανάπτυξη και από χαρμόσυνες ειδήσεις που γαργαλούν τα αυτιά των επίδοξων επενδυτών για να κονομήσει και ο κάθε πικραμένος χασούρης...?Μαύρα κι άραχνα είναι πάντα τα πράγματα και οι περισσότεροι ψάχνονται να βρούνε τι έχει συμβεί.Φυσικά όταν έχουν πάρει απ'τα τρία το μακρύτερο αρχίζουν τις συνομωσίες,τις κατάρες και τη γκρίνια.
      Το πρώτο κομμάτι της ανόδου αφορά την επούλωση των τραυμάτων της προηγηθείσας υπερβολής και μετά παίζεται το στοίχημα της επιβίωσης όσων θα παραμείνουν εν ζωή.Μετά από ΠΟΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ χρόνια θα παιχθεί το θέμα της ανάπτυξης,αυτό που παίζουν οι κούνιες μπέλες,οι φολίδες και η ΜΛΣ κλπ.Ακόμα είμαστε στο ξεσκαρτάρισμα...

      Μόλις σταμάτησε το ΧΑΑ να μοιράζει εύκολα λεφτά αρχίσαμε τις αναζητήσεις,τις ομφαλοσκοπήσεις και γενικώς τις παπαριές.Δεν έχετε ζήσει φαίνεται πολυετείς συσσωρεύσεις,εκεί που δοκιμάζονται αντοχές και γίνεται το ξεκαθάρισμα των περαστικών τζογαδόρων και χθεσινών παικτών από αυτούς που ξέρουν τι ζητάνε από ένα χρηματιστήριο και από μία εταιρεία.

      Τα χρηματιστήρια δεν είναι μόνο νούμερα και ισολογισμοί και P/E,θέλει εμπειρία ζωής,να μυρίζεις την ατμόσφαιρα γύρω σου,να προβλέπεις το μέλλον ή έστω να οσμίζεσαι γρήγορα τις αλλαγές που συντελούνται και εγχωρίως και στο εξωτερικό.

      Στο παρών όλο το μαλί είναι το χρέος,διευθέτησή του απογειώνει το ΧΑΑ,μη διευθέτηση σημαίνει τουλάχιστον διπλός πάτος.Απλά και κατανοητά πράγματα,μην το πολυζαλίζουμε...

      Διαγραφή
    7. Monsieur Tzo στα Χρηματιστηριακά (διεθνή και εσωτερικά) είμαι απο το 1986. Οπότε θεωρώ ότι έχω αρκετή πλέον εμπειρία για το που πάει το πράγμα.

      Διαγραφή
    8. Τ (τάση) = Χ (χρήμα) + Ψ (ψυχολογία)

      έλεγε ο Αντρέ Κοστολάνι κι εύκολα διαπιστώνεται πως στο ΧΑΑ λείπουν και οι δύο μεταβλητές του 2ου μέλους αυτήν την περίοδο (δηλαδή οι ξένοι αφού οι έλληνες έτσι κι αλλιώς είναι άφραγκοι και η πιθανότητα εκλογών που συνθλίβει την ψυχολογία). Συνεπώς οι φίλοι που βλέπουν ακρίβεια στο μαγαζί μιας και τα λίγα μετρητά ψάχνουν καραμπινάτες ευκαιρίες έχουν δίκιο.

      Από την άλλη όμως και ο κ. Τζο που βλέπει την εποχή αυτή σαν περίοδο σποράς δεν έχει επίσης δίκιο? Νομίζω ναι.

      Με τη δική μου λογική, κάτω από την επιφάνεια είμαι αισιόδοξος. Θεωρώ πως το θέμα Ελλάδα ΔΕΝ είναι πρόβλημα πιά για την Ευρώπη. Με την Ιταλία να καλπάζει σε Χρέος/ΑΕΠ 135,6% στα 2,12 τρις (και την Ισπανία αντίστοιχα) μόνο παράφρων θα τολμούσε να πατήσει το κόκκινο κουμπί αρνούμενος να "διευθέτησει" το δικό μας. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει κι αυτόματη επίλυση αλλά αντίθετα μακρές-εκβιαστικές συζητήσεις και ξανασυζητήσεις. Αλλωστε η χώρα μας είναι κλασσική περίπτωση του "αν δώσεις θάρρος στο χωριάτη θα σ΄ανέβει στο κρεββάτι".

      Ως προς το μαγαζί όμως αν και είχα κατά νου το "ραντεβού τον Οκτώβριο" σφίγγω τα μετρητά μου για την περίοδο των αυξήσεων των τραπεζών ή για την καραμπινάτη ευκαιρία που λέγαμε πχ τα θωρηκτά πέριξ του 1,20 (που ειλικρινά όμως ΔΕΝ πιστεύω πως θα δω). Επίσης για πρώτη φορά από την αγορά τους σκέφτομαι ρευστοποίηση μέρους των ΟΕΔ παρά το γεγονός ότι από 20/2/15 αυξάνεται κατά 50% η απόδοση τους (από 2% σε 3%). Με τρώει βλέπετε η περίοδος σποράς που ανέφερα νωρίτερα.

      Διαγραφή
    9. Καλησπέρα στους φίλους.
      Αισιοδοξώ και εγώ , όλο και αρπάζω κάποια τεμάχια μετοχών που έχουν αναφερθεί στις συζητήσεις μας . Μετά από σκέψη και λογισμό βεβαίως.
      Τώρα για τις αυξήσεις των τραπεζών, γιατί πληθαίνουν οι φωνές που τις μεταθέτουν στο όχι και τόσο εγγύς μέλλον; Όντας αδαής από τα λογιστικά τερτίπια ,αναμένω με περιέργεια.

      Διαγραφή
  62. COLONY CAPITAL. Θα μας απασχολήσει αρκετά στο προσεχές μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ΟΧΙ σε σχέση με την Dolphin Capital. Αλλού είναι το ζουμί.

      Διαγραφή
    2. Λαβή και αφορμή για συζήτηση ανοίγει ο φίλτατος κος Δαρείος. H colony capital εχει τη δυνατότητα για να δούμε τι θα δούμε. Vasilisg

      Διαγραφή
    3. Οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΕΣ επενδύσεις πρώτα έρχονται απι Αμερικάνους και μετά απο τις υπόλοιπες φυλές του Ισραήλ. Οι Αμερικάνοι ανα τον κόσμο κάνουν πάντα την αρχή (μιλώντας για σοβαρές επενδύσεις).

      Διαγραφή
  63. Ασχετο : Διαβαζω οτι στην περιφημη διαπραγματευση στην Γαλλια με τον Δενδια κλπ, το πρωτο που θα προσπαθησουν να πεισουν θα ειναι η μειωση της εκτακτης εισφορας στο μισο. Γιατι αραγε?? Μας καιει τοσο πολυ το 1% ή 2% που πληρωνουμε, ή μηπως μας καει περισσοτερο το 26%, ο ΕΝΦΙΑ κλπ??
    Εγω εικαζω οτι η εκτακτη εισφορα ΠΟΝΑΕΙ τους βουλευτες, διοτι ενω τα μισα περιπου εισοδηματα τους ειναι αφορολογητα εκ του νομου (και τα αλλα μισα ξεκινουν απο την κλιμακα των κοινων θνητων-μισθωτων), στην εκτακτη εισφορα φορολογουνται ΟΛΑ τα εισοδηματα τους με 4%. (ολικο εισοδημα πανω η κατω απο 100.000). Ετσι μαζι με μερισματα, τοκους που εχουν, ξεπερνουν κατα πολυ τα 100 χιλ (βουλευτικη αποζ μαζι με συνεδρ περιπου 100 χιλ), οποτε φορολογουνται επι ολου του ποσου με 4%. Το ξερω οτι ειναι ασχετο με το φορουμ, αλλα μου αρεσει να κοινοποιω ποσο ζωα μας θεωρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. MONSIEUR Takis Bonsoir!

    Σκέφτομαι μια επένδυση εδώ: http://www.hellenic-seaplanes.com/index.php/el/ependuste.html

    Θα ήθελα την γνώμη σας.

    Merci

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης έχω την αίσθηση ότι το πατακάτω είναι εξαιρετικά σημαντικό νέο. Αν είμαι σωστός μιλάμε για τον Καννελόπουλο του ΤΙΤΑΝΑ και τον Καματάκη της ΜΛΣ. Τι προσδοκούν άραγε?

      http://www.euro2day.gr/news/market/article/1250587/symfonia-polhshs-ths-ing-aedak-se-ellhnes.html

      Διαγραφή
    2. Χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω τι ακριβώς μπορεί να προσδοκούν γιατί κύριε Δαρείε σας φαίνεται πια τόσο σημαντικό νέο ;
      Γρηγόρης

      Διαγραφή
    3. Διότι πρόκειται περί δύο εξαίρετων επιχειρηματιών που πατάνε πόδι σε αμοιβαίο κεφάλαιο. Και όταν τέτοιοι επιχειρηματίες αποφασίζουν να κάνουν αυτής της μορφής την επένδυση, προφανώς προσδοκούν υπεραξίες.

      Διαγραφή
    4. http://www.naftemporiki.gr/finance/mtfCompany?id=ING+%CE%91%CE%95%CE%94%CE%91%CE%9A

      Διαγραφή
  65. O Moρφωνιος κανει αποχη γιατι ειναι κορασμενος? μπαιλτισμενος? εμ αυτα παθενς αμα ακους μερικα κυριζια τραχανοπλαγιαδες. την αλληη φορα να τους ζουτηξει για δοκιμη 500 γιουρω να ιδει που το κλεινουν σολους τους χρονους. Θυμιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακομα κ με πλερωμη θ μπαινω το κυριζι.
      Τραχανοπλαγια δ μ λες ομως

      Διαγραφή
  66. Κύριε Τάκη, αγαπητοί φίλοι, να ενημερώσω ότι οι Μονόλογοι "αποσύρονται" στις επόμενες ημέρες, οπότε η σύνδεση με το παλιό υλικό του Κυρίου Τάκη θα παύσει.

    Ευχαριστώ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂