Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Α΄φάση - Παγκόσμιο κύπελλο 1986 (Μεξικό)


Το χέρι του ''Θεού'' δίνει την πρόκριση στην Αργεντινή
Στο κενό των 4 ετών που μεσολάβησε απ' το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 1982 μέχρι το 1986 και συγκεκριμένα την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου του 1983, σημειώθηκε ένα τραγικό γεγονός. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ένας άγνωστος παραβίασε την πόρτα των γραφείων της Βραζιλιάνικης Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και έκλεψε από κει το Τρόπαιο Ζιλ Ριμέ, το οποίο είχε δοθεί μόνιμα στην Εθνική Ομάδα της χώρας το 1970, όταν αναδείχθηκε νικήτρια για 3η φορά. Η Βραζιλιάνικη Αστυνομία δεν μπόρεσε να ανακαλύψει ούτε τον κλέφτη ούτε το Τρόπαιο. Έτσι στις 10 Ιανουαρίου του 1984, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της FIFA και αποφάσισε το νέο Τρόπαιο (το οποίο θα απονέμεται από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974) να μη δοθεί μόνιμα σε καμία ομάδα, όσες φορές κι αν κερδίσει.

Μετά το Μουντιάλ της Ισπανίας ήταν σειρά της Νότιας Αμερικής να φιλοξενήσει την επόμενη τελική φάση. Η FIFA είχε ήδη επιλέξει την Κολομβία η οποία όμως το 1982 αφ’ ενός εκδήλωσε οικονομική αδυναμία να τη διοργανώσει , αφ’ ετέρου ανέφερε πολλά προβλήματα ασφαλείας εξ’ αιτίας όσων συνέβαιναν με τα καρτέλ των ναρκωτικών.

Μετά το Μουντιάλ της Ισπανίας ήταν σειρά της Νότιας Αμερικής να φιλοξενήσει την επόμενη τελική φάση. Η FIFA είχε ήδη επιλέξει την Κολομβία η οποία όμως το 1982 αφ’ ενός εκδήλωσε οικονομική αδυναμία να τη διοργανώσει , αφ’ ετέρου ανέφερε πολλά προβλήματα ασφαλείας εξ’ αιτίας όσων συνέβαιναν με τα καρτέλ των ναρκωτικών. - See more at: http://www.sombrero.gr/2010/06/6997/#sthash.4qvNg2JA.dpu
Μετά το Μουντιάλ της Ισπανίας ήταν σειρά της Νότιας Αμερικής να φιλοξενήσει την επόμενη τελική φάση. Η FIFA είχε ήδη επιλέξει την Κολομβία η οποία όμως το 1982 αφ’ ενός εκδήλωσε οικονομική αδυναμία να τη διοργανώσει , αφ’ ετέρου ανέφερε πολλά προβλήματα ασφαλείας εξ’ αιτίας όσων συνέβαιναν με τα καρτέλ των ναρκωτικών. - See more at: http://www.sombrero.gr/2010/06/6997/#sthash.4qvNg2JA.dpuf
Εφόσον το 1982 η Κολομβία αποσύρεται, αφού δεν μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά στις απαιτήσεις που έχει η παγκόσμια αρχή, η FIFA αναζητά εσπευσμένα λύση και ο Μεξικανός επιχειρηματίας Γκιγέρμο Κανιέδο, δεξί χέρι του προέδρου της, Ζοάο Χαβελάνζε, προτείνει τη λύση της πατρίδας του. 

Οι Η.Π.Α., το Μεξικό, η Βραζιλία και ο Καναδάς εκδήλωσαν ενδιαφέρον να αναλάβουν τη διοργάνωση.
Μετά την Κολομβία, που αποσύρθηκε, δεύτερη επιλογή ήταν η Βραζιλία. Όμως, ο ίδιος ο πρόεδρος της FIFA,ο Βραζιλιάνος Ζοάο Χαβαλάντζε, σαμποτάρισε την ανάληψη της διοργάνωσης λόγω προσωπικής έχθρας με τον πρόεδρο της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας.

Η Βραζιλία αποχώρησε ξαφνικά για λόγους που μέχρι και σήμερα δεν έχουν διευκρινιστεί. Το «σενάριο» λέει τα εξής: Πρόεδρος της «Televisa» , τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού καναλιού του Μεξικού ήταν ο Αμίλιο Ανσαράγκα, στενός φίλος του Ζοάο Χαβελάνζε. Ένας από τους επικεφαλής του καναλιού ήταν ο Γκιγιέρμο Κανέδο, πρόεδρος της επιτροπής για το Παγκόσμιο Κύπελλο και αντιπρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Ο Ανσαράγκα έπεισε με τη βοήθεια των Χαβελάνζε και Κανέδο το νέο Πρόεδρο του Μεξικού Μιγκέλ ντε λα Μαδριδ, να δώσει το πράσινο φως για την ανάληψη της διοργάνωσης. 

Η οργανωτική επιτροπή μετά από ψηφοφορία με αντιπάλους του Μεξικού, τις ΗΠΑ και τον Καναδά τον Μάιο του 1983, η χώρα της κεντρικής Αμερικής γίνεται η πρώτη που αναλαμβάνει για δεύτερη φορά (μετά το 1970) την πιο σημαντική ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Έτσι το Μεξικό πήρε το χρίσμα και έγινε η πρώτη χώρα που διοργάνωσε Μουντιάλ για δεύτερη φορά. Ένα Μεξικό που, όπως και η Χιλή το 1962 δεχόταν τα τρομερά πλήγματα του εγκέλαδου. Παρ΄όλα αυτά, με δάνεια, διεθνείς δωρεές και αγώνα των Μεξικανών, κατάφερε να διοργανώσει για δεύτερη φορά τους αγώνες.

Τον Σεπτέμβριο του 1985, μόλις οκτώ μήνες πριν το τουρνουά, ένας τρομακτικός σεισμός μεγέθους 8,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πλήττει τη χώρα, αφήνοντας πίσω του 20.000 νεκρούς και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές. Τα γήπεδα, όμως, δεν υπέστησαν ζημιές κι έτσι δεν άλλαξε εκ νέου ο τόπος διεξαγωγής του Μουντιάλ. Ενός Μουντιάλ που είχε τις ίδιες συνθήκες με το προηγούμενο στο Μεξικό, ήτοι μεσημεριανές ώρες εξαιτίας της ευρωπαϊκής τηλεοπτικής prime time, αφόρητη ζέστη και φυσικά υψόμετρο. Αλλά είχε και τα ίδια θετικά στοιχεία, δηλαδή εκπληκτικό θέαμα, πρωταγωνιστή τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της εποχής (τότε ήταν ο Πελέ, τώρα ο Ντιέγκο Μαραντόνα) και για πολλούς θεωρείται μία από τις καλύτερες διοργανώσεις από τα 18 Μουντιάλ του παρελθόντος.

Το σύστημα διεξαγωγής της πρώτης φάσης παρέμεινε σχεδόν ίδιο, μόνο που από τους έξι ομίλους προκρίνονται οι δύο πρωτοπόροι και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι στη δεύτερη φάση του τουρνουά, η οποία περιελάμβανε νοκ άουτ παιχνίδια.
Ο Καναδάς, η Δανία και το Ιράκ ήταν οι πρωτοεμανιζόμενες στον θεσμό που για δεύτερη σερί φορά περιελάμβανε 24 ομάδες. Σε αυτές, για επίσης δεύτερη σερί φορά, δεν συγκαταλεγόταν η Ολλανδία, η πρωταθλήτρια Ευρώπης δύο χρόνια αργότερα, αφού αποκλείστηκε στα μπαράζ από το Βέλγιο.

Argentina's 1986 World Cup winning team before the final. Top row from left: Batista, Cuciuffo, Olarticoechea, Pumpido, Brown, Ruggeri and Maradona. Bottom row from left: Burruchaga, Giusti, Enrique and Valdano.
Στον 1ο όμιλο οι δύο προηγούμενες παγκόσμιες πρωταθλήτριες, Ιταλία και Αργεντινή, προκρίθηκαν δίχως ιδιαίτερη δυσκολία.
Στο εναρκτήριο παιγνίδι της πρεμιέρας, αυτό του 1ου ομίλου (Ιταλία , Αργεντινή, Βουλγαρία, Ν. Κορέα) η Ιταλία παραχώρησε ισοπαλία 1 - 1 στη Βουλγαρία. Η Βουλγαρία και η Ιταλία αντιμετώπισαν κάμποσα προβλήματα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους. Στη Βουλγαρία είχε προκληθεί σκάνδαλο στον τελικό του κυπέλλου Λέφσκι - ΤΣΣΚΑ, με αποτέλεσμα οι αρχές να αποκλείσουν δια βίου αρκετούς ποδοσφαιριστές. Η Ιταλία προερχόταν από δύο ήττες στα φιλικά με Νορβηγία και Πολωνία και η μουρμούρα ήταν μεγάλη. Το παιγνίδι έληξε ισόπαλο 1-1.


H Αργεντινή επιβλήθηκε 3-1 της Κορέας με τον Μαραντόνα να δίνει τα πρώτα δείγματα της ποδοσφαιρικής μαγείας του.


Το παιχνίδι Αργεντινής - Ιταλίας ήρθε ισόπαλο 1-1 και αφού η "σκουάντρα ατζούρα" έχασε βαθμούς και από την Βουλγαρία (που επίσης προκρίθηκε, αφήνοντας εκτός τη Νότια Κορέα) έμεινε δεύτερη.
O εξαιρετικός από τη φάση των ομίλων Ντιέγκο Μαραντόνα κατάφερε να σκοράρει στο ματς που σημαδεύτηκε από βίαια μαρκαρίσματα, ωστόσο δεν έκρινε τίποτα.
Πάντως η Αργεντινή δεν κατάφερε ακόμα μια φορά να νικήσει την Ιταλία (1-1) στον τέταρτο μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα σε τελική φάση.


Η Ν. Κορέα έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο απέναντι στη Βουλγαρία (1-1) ενώ η Αργεντινή επιβλήθηκε 2-0 της τελευταίας για να πάρει την πρώτη θέση και την πρόκριση από τον όμιλο. Η Ν. Κορέα πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της και παραλίγο να κάνει τη ζημιά στους Ιταλούς , όμως τελικά αυτοί νίκησαν με 3-2. 


Η παγκόσμια πρωταθλήτρια «έσβησε» έτσι τον «κορεατικό φόβο» από το 1966… Αργεντινή, Ιταλία και Βουλγαρία προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.

Στον 2ο όμιλο οι διοργανωτές Μεξικάνοι, απέναντι σε Βέλγιο, Ιράκ και Παραγουάη, πήραν δύσκολα την πρώτη θέση του ομίλου, με τους λατινοαμερικανούς και τους "κόκκινους διαβόλους" να ακολουθούν.

Το Μεξικό μπήκε νικηφόρα στη διοργάνωση με το 2-1 επί του Βελγίου και τον Ούγκο Σάντσεζ να βάζει «φωτιά» στο «Αζτέκα». 


Το Ιράκ πάλεψε στον αγώνα με τη Παραγουάη όμως η εμπειρία νίκησε (1-0). Στο παιγνίδι αυτό σημειώθηκε κάτι αντίστοιχο με την περίπτωση Ζίκο στο Μουντιάλ του 1978. Η μπάλα είχε πάρει τροχιά για τα δίχτυα της Παραγουάης όταν ο διαιτητής από τον Μαυρίκιο , Εντουίν Πικόν Ακόνγκ σφύριξε τη λήξη του ημιχρόνου. Η Παραγουάη επιβλήθηκε με 1 - 0.

Στην δεύτερη αγωνιστική τα 77 φάουλ ήταν το χαρακτηριστικό του αγώνα Μεξικό- Παραγουάη 1-1 , ενώ το Βέλγιο δεινοπάθησε για να καταβάλει το Ιράκ το οποίο αγωνιζόταν για ένα ημίχρονο με 10 παίκτες με 2-1. 

Το καλύτερο παιγνίδι του ομίλου ήταν αυτό μεταξύ Βελγίου και Παραγουάης (2-2). 


Το αποτέλεσμα σήμαινε την πρόκριση και των δύο στην επόμενη φάση την ώρα που το Μεξικό πέρασε και αυτό δύσκολα το Ιράκ (1-0) και πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο.

Όταν η Εθνική Ελλάδας έφερνε εντός έδρας ισοπαλία 0-0 με το Βέλγιο στο πρώτο της προκριματικό ματς, ουδείς μπορούσε να φανταστεί ότι αυτήν την ομάδα θα την σταματούσε πριν τον τελικό του θεσμού μόνο ο Μαραντόνα. Οι "κόκκινοι διάβολοι" του Γκι Τάις απαρτίζονταν από μία εξαιρετική γενιά ποδοσφαιριστών, σε κάθε θέση. Στο τέρμα ο Πφαφ, στην άμυνα ο Φράνκι βαν ντερ Ελστ, μαζί με τον Ερικ Γκέρετς, στο κέντρο οι Φράνκι Βερκότερεν, Ρενέ Βαντερέικεν και ο κορυφαίος νεαρός παίκτης του τουρνουά Εντσο Σίφο, και πιο προωθημένοι οι Γιαν Κέλεμανς και Ερβιν Βάντερμπεργκ.  

Ceulemans - Pfaff - Vervoort - Grun - Demol - Clasen
Gerets - Veyt - Scifo - Renquin - Vercauteren
 Με μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα στον όμιλο, το Βέλγιο δεν εντυπωσίασε τόσο, όσο όταν "πέταξε" εκτός Μουντιάλ την Ολλανδία σε διπλό μπαράζ
Στα νοκ άουτ, όμως, έδιωξε πρώτα τους Σοβιετικούς, μετά απέκλεισε στα πέναλτι την ανανεωμένη Ισπανία και μόνο η μετέπειτα πρωταθλήτρια Αργεντινή κατάφερε να του επιβληθεί. Στο μικρό τελικό δυσκόλεψε και την εξαιρετική γαλλική ομάδα, αλλά τελικώς έχασε με 4-2 στην παράταση.

Στον 3ο όμιλο η Σοβιετική Ενωση διέλυσε την Ουγγαρία με 6-0 και ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με την Γαλλία του "μαγικού" καρέ Μισέλ Πλατινί, Ζαν Τιγκανά, Αλέν Ζιρές και Ζαν Φερναντέζ. Η άτυχη Ουγγαρία συνετρίβη υπό το βάρος των πολυποίκιλων επιθετικών επιλογών της αρμάδας του Βαλερί Λομπανόφσκι. Ο ίδιος είχε προσληφθεί στη θέση του έξι εβδομάδες πριν την έναρξη του Μουντιάλ, αλλά πρόβλημα δεν υπήρχε αφού 8 βασικοί παίκτες ανήκαν στη Διναμό Κιέβου που ήταν δημιούργημά του.


H μεγάλη απογοήτευση του ομίλου υπήρξε η Ουγγαρία, που με τους Λάγιος Ντέταρι και Μάρτον Εστερχάζι (αγωνίστηκαν και στο Ελληνικό πρωτάθλημα) γνώρισε βαριές ήττες από τη Σ. Ένωση (6-0) και τη Γαλλία (3-0) και αποχαιρέτησε ντροπιασμένη τη διοργάνωση παρά τη νίκη επί του ανίσχυρου Καναδά με 2-0. 


Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία ξεκίνησε μουδιασμένα με νίκη 1-0 επί του Καναδά. Το εντυπωσιακό τέρμα του Βασίλι Ρατς στο 1-1 στον αγώνα με τη Γαλλία έκλεψε την παράσταση στον όμιλο. Γαλλία και Σ. Ένωση παρουσίασαν σπουδαίο θέαμα στο μεταξύ τους παιγνίδι (1-1). Οι Σοβιετικοί νίκησαν εύκολα 2-0 τον Καναδά με τη 2η ομάδα και προκρίθηκαν μαζί με τους Γάλλους.


Το 4ο γκρουπ η Βραζιλία με τρεις νίκες επί της Ισπανίας, της Αλγερίας και της Βόρειας Ιρλανδίας δίχως να δεχθεί γκολ, προχώρησε ως πρωτοπόρος. Οι "φούριας ρόχας" διαμαρτυρήθηκαν εντόνως στον πρώτο αγώνα τους με τη Βραζιλία, αφού δεν κατακυρώθηκε ένα γκολ του Μίτσελ με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να σκάει μέσα από τη γραμμή του τέρματος.


Την πρώτη αγωνιστική, οι δύο αποκαλύψεις του 1982, Αλγερία και Β. Ιρλανδία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Αυτός ο βαθμός έμελλε να είναι ο μοναδικός για αμφότερες και ταυτόχρονα ήταν καταδικαστικός αφού δεν μπόρεσαν να προκριθούν ως καλύτερες τρίτες.


Τη δεύτερη αγωνιστική η Ισπανία επιβλήθηκε των Βορειοϊρλανδών (που εμφανιζόντουσαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε μουντιάλ) με 2 - 1 και έτσι πήρε εκδίκηση για την ήττα μέσα στην Ισπανία στο προηγούμενο Μουντιάλ.  


Η Βραζιλία δυσκολεύτηκε να υποτάξει τους Αλγερινούς που έπαιξαν σπουδαία μπάλα (1-0). Έγινε πάντως η πρώτη ομάδα που πήρε χρονικά την πρόκριση για την επόμενη φάση.


Ο τερματοφύλακας της Βόρειας Ιρλανδίας, Πατ Τζένινγκς, στην επέτειο των 41ων γενεθλίων του, αντιμετώπισε την τρίτη αγωνιστική τη Βραζιλία. Έκανε την 119η εμφάνισή του με το εθνόσημο στο στήθος πραγματοποιώντας παγκόσμιο ρεκόρ εκείνη την εποχή σε διεθνείς εμφανίσεις.
Η Βραζιλία, ως δώρο, τον φιλοδώρησε με 3 γκόλ.


Oi Ισπανοί νικούν με 3-0 την Αλγερία και ακολουθούν τους Βραζιλιάνους στην επόμενη φάση ως δεύτεροι.



The Denmark team line up before their Mexico 86 match against West Germany. (back row, l-r) Preben Elkjaer-Larsen, Frank Arnesen, Jan Molby, John Sivebaek, Michael Laudrup, Soren Busk (front row, l-r) Henrik Andersen, Jesper Olsen, Morten Olsen, Hogh, Soren Lerby.
Ο 5ος όμιλος (Δ. Γερμανία, Ουρουγουάη, Δανία, Σκοτία) χάρισε στο ποδοσφαιρικό κοινό μια νέα μεγάλη ομάδα, αυτή της Δανίας. Με παίκτες όπως οι Μόρτεν και Γέσπερ Όλσεν, Μίκαελς Λάουντρουπ, Πρέμπεν Έλκιερ, Φρανκ Άρνερσεν, Γιάν Μέλμπι, Σόρεν Λέρμπι , η ομάδα του Σεπ Πιόντεκ παρουσίασε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και κέρδισε πολλούς οπαδούς πέρα από τους ομοεθνείς «ρόλιγκανς». Η Δανοί ξεκίνησαν με το 1-0 επί της Σκοτίας. 


Η Δ. Γερμανία είχε πάει στο Μεξικό φορτωμένη με φιλικές νίκες επί της Ιταλίας της Βραζιλίας και της Ολλανδίας. Ωστόσο στον πρώτο αγώνα της αναδείχθηκε ισόπαλη με την Ουρουγουάη (1-1) .


Στην 2η αγωνιστική η Δανία συντρίβει την Ουρουγουάη με 6-1, με τρία γκολ του Πρέμπεν Ελκερ Λάρσεν. Η Δανία παίζοντας εκπληκτική μπάλα διέλυσε 6-1 την Ουρουγουάη και στο παιγνίδι με τη Γερμανία θα παίξει για την 1η θέση του ομίλου.


Η Γερμανία επιβλήθηκε με 2-1 της Σκοτίας εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση.


Την τρίτη αγωνιστική ο Μπεκενμπάουερ ξεκούρασε κάποιους βασικούς του, ενώ οι Δανοί ήθελαν την 1η θέση για να παραμείνουν στο Κερετάρο και στη β’ φάση και τελικά οι Σκανδιναβοί τα κατάφεραν (2-0) έστω και αν η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη. 


Η Ουρουγουάη «τσίμπησε» ένα βαθμό (0-0) από τη Σκοτία και ακολούθησε τις άλλες δύο ομάδες στην επόμενη φάση αφήνοντας για ακόμα μια φορά τους Σκοτσέζους, του υπηρεσιακού ομοσπονδιακού τεχνικού Αλεξ Φέργκιουσον, με την … πίκρα και ενώ ο Ουρουγουανός Ζοσέ Μπαουτίστα αντίκρισε πιο γρήγορα την κόκκινη κάρτα από οποιονδήποτε άλλον παίκτη στην ιστορία του θεσμού, πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της συνάντησης (55ο δευτερόλεπτο) με την Σκοτία, για φάουλ στον Γκόρντον Στράχαν. 

  

Η Ουρουγουάη προκρίθηκε (ως μία από τις καλύτερες τρίτες) από τη φάση των ομίλων χωρίς να νικήσει ούτε μια φορά και με -5 γκολ στη διαφορά τερμάτων.

Τον 6ο όμιλο (Αγγλία, Μαρόκο, Πολωνία, Πορτογαλία) οι Μεξικανοί χαρακτήρισαν "όμιλο του ύπνου" επειδή όλες οι ομάδες είχαν από μία νίκη και στις 2 πρώτες αγωνιστικές σε 4 αγώνες σημειώθηκαν συνολικά μόλις 2 γκόλ.
Την πρώτη αγωνιστική, η αφρικάνικη ομάδα του Μαρόκου (μεγάλη έκπληξη αυτού του μουντιάλ) ξεκίνησε κρατώντας στο 0-0 τους έμπειρους Πολωνούς. ενώ η Πορτογαλία τη ''φύλαγε'' στους Άγγλους από τον ημιτελικό του 1966 και τους νίκησε με 1-0, με ένα γκολ του Κάρλος Μανουέλ στο 76'.


Η Αγγλία στη συνέχεια έμεινε στο 0-0 με το Μαρόκο με τον Ρέι Γουίλκινς να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα επειδή εκτέλεσε πλάγιο πάνω στον διαιτητή, όντας εκνευρισμένος με τις αποφάσεις του τελευταίου στην αναμέτρηση (είχε δεχθεί την πρώτη κίτρινη κάρτα δύο λεπτά νωρίτερα). 
Τα φίδια έζωσαν τα λιοντάρια.
Η Πολωνία επικράτησε 1-0 της Πορτογαλίας στο κρίσιμο γι’ αυτήν παιγνίδι και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση της στην επόμενη φάση. 

Την τρίτη αγωνιστική οι Άγγλοι παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για πρόκριση. Θέλουν νίκη και μόνο νίκη απέναντι στους αδιάφορους Πολωνούς.
Το τελικό 3-0 υπέρ των «λιονταριών» σήμαινε πρόκριση στον επόμενο γύρο.


Οι Πορτογάλοι διεθνείς παραλίγο να έμεναν στα σπίτια τους και να μην πήγαιναν στο μουντιάλ και αυτό γιατί λίγο πριν την έναρξη του Μουντιάλ, είχαν απειλήσει με αποχή λόγω διαφωνίας στα πριμ με την ομοσπονδία. Ωστόσο έχοντας νικήσει τους Άγγλους με 1 - 0, τους αρκεί μια ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική απέναντι στον θεωρητικά πιο αδύναμο αντίπαλο του ομίλου.
Όμως το εκπληκτικό Μαρόκο θα στείλει την Πορτογαλία σπίτι της , νικώντας την καθαρά 3-1 


Το Μαρόκο είναι η πρώτη αφρικανική ομάδα που κερδίζει όμιλο και πρώτη που προκρίθηκε στην επόμενη φάση, χάνοντας, στη φάση των 16, μόλις στο 87ο λεπτό από το τέρμα του Ματέους για λογαριασμό της Δυτικής Γερμανίας.

1ος Όμιλος

Εθνική A N I H ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
Αργεντινή 3 2 1 0 6 2 +4 5
Ιταλία 3 1 2 0 5 4 +1 4
Βουλγαρία 3 0 2 1 2 4 -2 2
Νότια Κορέα 3 0 1 2 4 7 -3 1
31/5/1986
12:00
Ιταλία 1 – 1 Βουλγαρία Στάδιο Αζτέκα, Πόλη του Μεξικού
Θεατές: 95.000
Διαιτητής: Έρικ Φρέντρικσον 
Αλεσάντρο Αλτομπέλλι  43'
Νάσκο Σιράκοφ  85'

2/6/1986
12:00
Αργεντινή 3 – 1 Νότια Κορέα Ολίμπικο Ουνιβερσιτάριο, Πόλη του Μεξικού
Θεατές: 60.000
Διαιτητής: Βικτοριάνο Σάντσεθ Αρμίνιο 
Χόρχε Βαλντάνο  6'  46'
Όσκαρ Ρουγιέρι  18'

Παρκ Σανγκ-Σαν  73'

5/6/1986
12:00
Ιταλία 1 – 1 Αργεντινή Στάδιο Κουαουτέμοκ, Πουέμπλα
Θεατές: 32.000
Διαιτητής: Γιαν Κέιζερ 
Αλεσάντρο Αλτομπέλλι  6' πεν.
Ντιέγο Μαραδόνα  34'

5/6/1986
16:00
Βουλγαρία 1 – 1 Νότια Κορέα Ολίμπικο Ουνιβερσιτάριο, Πόλη του Μεξικού
Θεατές: 45.000
Διαιτητής: Φαλάτζ Αλ-Σανάρ 
Πλάμεν Γκέτοφ  11'
Κιμ Τζιονγκ Μπο  70'

10/6/1986
12:00
Ιταλία 3 – 2 Νότια Κορέα Στάδιο Κουαουτέμοκ, Πουέμπλα
Θεατές: 20.000
Διαιτητής: Νταβίντ Σόχα
Αλεσάντρο Αλτομπέλλι  17'  73'
Χο Κουάνγκ Ράε  82' αυτ.

Τσόι Σουν-Χο  62'
Χα Τζιανγκ-Μο  83'

10/6/1986
12:00
Αργεντινή 2 – 0  Βουλγαρία Ολίμπικο Ουνιβερσιτάριο, Πόλη του Μεξικού
Θεατές: 65.000
Διαιτητής: Μπέρνι Ουγιόα Μορέρα 
Χόρχε Βαλντάνο  3'
Χόρχε Μπουρουτσάγα  79'



2ος Όμιλος

Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
Μεξικό 3 2 1 0 4 2 +2 5
Παραγουάη 3 1 2 0 4 3 +1 4
Βέλγιο 3 1 1 1 5 5 0 3
Ιράκ 3 0 0 3 1 4 -3 0
3/6/1986
12:00
Μεξικό 2 – 1 Βέλγιο Στάδιο Αζτέκα, Πόλη του Μεξικού
Θεατές: 110.000
Διαιτητής: Κάρλος Εσπόσιτο 
Φερνάντο Κιράρτε  23'
Ούγο Σάντσες  39'

Έργουιν Βάντερμεργκ  45'

4/6/1986
12:00
Παραγουάη 1 – 0 Ιράκ Στάδιο Νεμέσιο Ντίες, Τολούκα
Θεατές: 25.000
Διαιτητής: Έντγουιν Πικόν-Άκονγκ 
Χούλιο Σέσαρ Ρομέρο  35'


7/6/1986
12:00
Μεξικό 1 – 1 Παραγουάη Στάδιο Αζτέκα, Πόλη του Μεξικού
Θεατές: 114.000
Διαιτητής: Τζορτζ Κόρντεϊ 
Λουίς Φλόρες  3'
Χούλιο Σέσαρ Ρομέρο  85'

8/6/1986
12:00
Βέλγιο 2 – 1 Ιράκ Στάδιο Νεμέσιο Ντίες, Τολούκα
Θεατές: 20.000
Διαιτητής: Χέσους Ντίας 
Έντσο Σίφο  16'
Νίκο Κλάσεν 19' πεν.

Αχμέντ Ραδί  59'

11/6/1986
12:00
Βέλγιο 2 – 2 Παραγουάη Στάδιο Νεμέσιο Ντίες, Τολούκα
Θεατές: 16.000
Διαιτητής: Μπόγκνταν Ντότσεφ 
Φράνκι Βερκάουτερεν  30'
Ντάνιελ Βιτ  59'

Ρομπέρτο Καμπάνιας  50'  76'

11/6/1986
12:00
Μεξικό 1 – 0 Ιράκ Στάδιο Αζτέκα, Πόλη του Μεξικού
Θεατές: 111.000
Διαιτητής: Ζόραν Πέτροβιτς 
Φερνάντο Κιράρτε  54'


3ος Όμιλος

Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
ΕΣΣΔ 3 2 1 0 9 1 +8 5
Γαλλία 3 2 1 0 5 1 +4 5
Ουγγαρία 3 1 0 2 2 9 -7 2
Καναδάς 3 0 0 3 0 5 -5 0
1/6/1986
16:00
Γαλλία 1 – 0 Καναδάς Στάδιο Νου Καμπ, Λεόν Γκουαναχουάτο
Θεατές: 36.000
Διαιτητής: Ερνάν Σίλβα 
Ζαν-Πιερ Παπέν  79'


2/6/1986
12:00
ΕΣΣΔ 6 – 0 Ουγγαρία Στάδιο Σέρχιο Λεόν Τσάβες, Ιραπουάτο
Θεατές: 16.500
Διαιτητής: Λουίτζι Αγκνόλιν 
Πάβελ Γιακοβένκο  2'
Σεργκέι Αλέινικοφ  4'
Ίγκορ Μπελάνοφ  24' πεν.
Ιβάν Γιαρεμτσούκ  66'  75'
Σεργκέι Ροντιόνοφ  80'



5/6/1986
12:00
Γαλλία 1 – 1 ΕΣΣΔ Στάδιο Νου Καμπ, Λεόν Γκουαναχουάτο
Θεατές: 36.500
Διαιτητής: Ρομουάλντο Άρπι Φίλο 
Λουίς Φερναντέζ  60'
Βασίλι Ράτς  53'

6/6/1986
12:00
Καναδάς 0 – 2 Ουγγαρία Στάδιο Σέρχιο Λεόν Τσάβες, Ιραπουάτο
Θεατές: 14.000
Διαιτητής: Τζαμάλ Αλ Σαρίφ 


Μάρτον Εστέρχαζι  2'
Λάγιος Ντέταρι  75'

9/6/1986
12:00
Γαλλία 3 – 0 Ουγγαρία Στάδιο Νου Καμπ, Λεόν Γκουαναχουάτο
Θεατές: 31.000
Διαιτητής: Κάρλος Σίλβα Βαλέντε 
Γιανίκ Στοπιρά  29'
Ζαν Τιγκανά  62'
Ντομινίκ Ροσετό  84'



9/6/1986
12:00
Καναδάς 0 – 2 ΕΣΣΔ Στάδιο Σέρχιο Λεόν Τσάβες, Ιραπουάτο
Θεατές: 14.200
Διαιτητής: Ίντρισσα Τραορέ 


Όλεγκ Μλόχιν  58'
Αλεξάντρ Ζαβάροφ  74'

4ος Όμιλος

Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
Βραζιλία 3 3 0 0 5 0 +5 6
Ισπανία 3 2 0 1 5 2 +3 4
Βόρεια Ιρλανδία 3 0 1 2 2 6 -4 1
Αλγερία 3 0 1 2 1 5 -4 1
1/6/1986
12:00
 Βραζιλία 1 – 0 Ισπανία Στάδιο Χαλίσκο, Γουαδαλαχάρα
Θεατές: 65.000
Διαιτητής: Κρίς Μπάμπριντζ 
Σόκρατες 62'


3/6/1986
12:00
Αλγερία 1 – 1 Βόρεια Ιρλανδία Στάδιο Τρες Ντε Μάρσο, Γουαδαλαχάρα
Θεατές: 22.000
Διαιτητής: Βαλέρι Μπουτένκο 
Τζαμέλ Ζιντάν  59'
Νόρμαν Γουάιτσαϊντ 6'

6/6/1986
12:00
Βραζιλία 1 – 0 Αλγερία Στάδιο Χαλίσκο, Γουαδαλαχάρα
Θεατές: 48.000
Διαιτητής: Ρόμουλο Μέντες 
Καρέκα  66'


7/6/1986
12:00
Ισπανία 2 – 1 Βόρεια Ιρλανδία Στάδιο Τρες Ντε Μάρσο, Γουαδαλαχάρα
Θεατές: 28.000
Διαιτητής: Χόρστ Μπρουμέιερ 
Eμίλιο Μπουτραγκένιο  1'
Χούλιο Σαλίνας  18'

Κόλιν Κλάρκ  46'

12/6/1986
12:00
Βραζιλία 3 – 0 Βόρεια Ιρλανδία Στάδιο Χαλίσκο, Γουαδαλαχάρα
Θεατές: 51.000
Διαιτητής: Ζίγκφριντ Κίρσεν
Καρέκα 15'  87'
Ζοσιμάρ  42'



12/6/1986
12:00
Ισπανία 3 – 0 Αλγερία Στάδιο Τεκνολόχικο, Μοντερρέι
Θεατές: 20.000
Διαιτητής: Σιζούο Τακάντα
Ραμόν Μαρία Καλντερέ 15' 68'
Ελόι 70'



5ος Όμιλος

Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
Δανία 3 3 0 0 9 1 +8 6
Δυτική Γερμανία 3 1 1 1 3 4 -1 3
Ουρουγουάη 3 0 2 1 2 7 -5 2
Σκωτία 3 0 1 2 1 3 -2 1
4/6/1986
12:00
Δυτική Γερμανία 1 – 1 Ουρουγουάη Στάδιο Λα Κορρεχιδόρα, Κερέταρο
Θεατές: 30.000
Διαιτητής: Βόιτεχ Χρίστοφ 
Κλάους Άλοφς  84'
Αντόνιο Αλσαμέντι  4'

4/6/1986
16:00
Σκωτία 0 – 1 Δανία Στάδιο Νέσα 86, Σιουδάδ Νεσαουαλκόγιοτλ
Θεατές: 18.000
Διαιτητής: Λάγιος Νέμετ 


Πρέμπεν Έλκιερ Λάρσεν  57'

8/6/1986
12:00
Δυτική Γερμανία 2 – 1 Σκωτία Στάδιο Λα Κορρεχιδόρα, Κερέταρο
Θεατές: 30.000
Διαιτητής: Ιοάν Ίγκνα 
Ρούντι Φέλερ  23'
Κλάους Άλοφς  49'

Γκόρντον Στράκαν  18'

8/6/1986
16:00
Ουρουγουάη 1 – 6 Δανία Στάδιο Νέσα 86, Σιουδάδ Νεσαουαλκόγιοτλ
Θεατές: 26.000
Διαιτητής: Αντόνιο Μάρκες Ραμίρες 
Ένσο Φρανσέσκολι 45' πεν.
Πρέμπεν Έλκιερ Λάρσεν  11'  67'  80'
Σόρεν Λέρμπυ  41'
Μίκαελ Λάουντρουπ  52'
Γέσπερ Όλσεν  88'

13/6/1986
12:00
Δυτική Γερμανία 0 – 2 Δανία Στάδιο Λα Κορρεχιδόρα, Κερέταρο
Θεατές: 36.000
Διαιτητής: Αλέξις Πόννετ 


Γέσπερ Όλσεν  43' πεν.
Γιον Έρικσεν  62'

13/6/1986
12:00
Ουρουγουάη 0 – 0 Σκωτία Στάδιο Νέσα 86, Σιουδάδ Νεσαουαλκόγιοτλ
Θεατές: 20.000
Διαιτητής: Ζοέλ Κινιού 




6ος Όμιλος

Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
Μαρόκο 3 1 2 0 3 1 +2 4
Αγγλία 3 1 1 1 3 1 +2 3
Πολωνία 3 1 1 1 1 3 -2 3
Πορτογαλία 3 1 0 2 2 4 -2 2
2/6/1986
16:00
Πολωνία 0 – 0 Μαρόκο Στάδιο Ουνιβερσιτάριο, Μοντερρέι
Θεατές: 19.000
Διαιτητής: Χοσέ Λουίς Μαρτίνες 




3/6/1986
16:00
Πορτογαλία 1 – 0 Αγγλία Στάδιο Τεκνολόχικο, Μοντερρέι
Θεατές: 23.000
Διαιτητής: Φόλκερ Ρότ 
Κάρλος Μανουέλ  76'


6/6/1986
16:00
Μαρόκο 0 – 0 Αγγλία Στάδιο Τεκνολόχικο, Μοντερρέι
Θεατές: 20.000
Διαιτητής: Γκαμπριέλ Γκονσάλες 




7/6/1986
16:00
Πολωνία 1 – 0 Πορτογαλία Στάδιο Ουνιβερσιτάριο, Μοντερρέι
Θεατές: 20.000
Διαιτητής: Αλί Μπίν Νασσέρ 
Βλοντζίμιερ Σμολάρεκ  68'


11/6/1986
16:00
Πολωνία 0 – 3 Αγγλία Στάδιο Τεκνολόχικο, Μοντερρέι
Θεατές: 23.000
Διαιτητής: Αντρέ Ντάινα 


Γκάρι Λίνεκερ  9'  14'  34'

11/6/1986
16:00
 Μαρόκο 3 – 1 Πορτογαλία Στάδιο Τρες Ντε Μάρσο, Γουαδαλαχάρα
Θεατές: 24.000
Διαιτητής: Άλαν Σνόντι 
Αντμπεραζάκ Χάιρι  19'  26'
Αμπντελκρίμ Μέρι Κριμάου  62'

Διαμαντίνο Μιράντα  80'

Βαθμολογία 3ων κάθε ομίλου

Όμιλος Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
2ος Βέλγιο 3 1 1 1 5 5 0 3
6ος Πολωνία 3 1 1 1 1 3 -2 3
1ος Βουλγαρία 3 0 2 1 2 4 -2 2
5ος Ουρουγουάη 3 0 2 1 2 7 -5 2
3ος Ουγγαρία 3 1 0 2 2 9 -7 2
4ος Βόρεια Ιρλανδία 3 0 1 2 2 6 -4 1

155 σχόλια:

  1. σχολιάζουμε στο νέο thread και μερικοί να κάτσουν να δουν και λίγο Mundial γιατί το πολύ κοίταγμα της Ελληνικής χρηματαγοράς τους έχει πειράξει εις στην κράνα.
    Άντε μπράβο παικταράδες φιλόσοφοι που όοοοοολα τα ξέρετε ως γνήσιοι Ελληναράδες της φακής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικά ενδιαφέρον νέο για ορισμένους:

    Η κινεζική CNOOC θέλει το 40% του κυπριακού οικοπέδου "12"

    Η έντονη επανεμφάνιση της CNOOC γίνεται αμέσως μετά την αποχώρηση της Αυστραλιανής Woodside και φαίνεται πως με την εξέλιξη αυτή ευνοείται ιδιαίτερα η λύση του Τερματικού Υγροποίησης στο Βασιλικό.

    Επίσης η CNOOC είχε εξασφαλίσει από καιρό έγκριση από την Κυπριακή Δημοκρατία, για πρόσβαση στα δεδομένα της πρώτης γεώτρησης στο «12», με επίκεντρο του ενδιαφέροτός της την εξασφάλιση ποσοτήτων φυσικού αερίου για τις ανάγκες της Κίνας. Κάτι που είναι φανερό ότι μπορεί να γίνει με μια μονάδα υγροποίησης όπως αυτή που σχεδιάζεται στο Βασιλικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικά οι εξ ανατολών ήρθαν για μπίζνες.Μετά το προηγούμενο αγώνα της εθνικής απο τα νεύρα μου λόγω εμφάνισης και όχι αποτελέσματος έκατσα και είδα ντοκιμαντερ στο βουλή τσανελ για τον κουμουνοκαπιταλισμό των κινέζων.Ωραίο αν το πετύχετε δείτε το!
      Ενδιάμεσα χεχε http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1205146/aerio-metka-kai-moh-gia-thn-endiamesh-lysh-sthn.html Αλλά νομίζω οτι και εκεί παίζετε μπάλα monsieur.
      Μου άρεσε και η άποψη σας για τα μικρομεσαία μάλλον συνταυτιζόμαστε

      Διαγραφή
    2. H Κύπρος Monsieur Lorac είναι πολύ πιο σοβαρη περίπτωση απο εδώ. Εκεί κάνουν business και όχι προπαγάνδα. Οι Κινεζοι δε είναι απείρος πιο τσίπηδες απο τους Αραβες οταν πρόκειται για επενδύσεις. Αν είσαι σοβαρός και με σχέδιο τότε η επένδυση προχωράει. Και οι Κύπριοι σε αυτα είναι και μανούλες και σοβαροί.

      Διαγραφή
    3. και στην περίπτωση που ολα πάνε πρίμα....σε ποιες εταιρειες επενδύουμε σε ΚΥΠΡΟ?

      Διαγραφή
    4. Πρωτοσέλιδο αφιέρωμα στον Αβαξ monsieur λέτε να αξίζουν τα 3,5 ευρω να δούμε τί γράφει μέσα??

      Κ. ανώνυμε είναι εύκολο βρείτε μια χώρα που έγινε ενεργειακός παίκτης και μετά τσεκάρετε στο χρηματιστήριο της ποιές μετοχές (είδος) προσφέραν τις καλύτερες αποδόσεις.

      Διαγραφή
    5. Monsieur Anonime έχουν αναφερθεί κάποιες σε παλαιότερο post φίλου. Κυρίως στον κλάδο του τσιμ΄΄εντου και των Τουριστικών επιχειρησεων. Κάποιες όμως απο αυτές έχουν ήδη "διπλώσει".

      Monsieur Lorac σε ποιό πρωτοσέλιδο αναφέρεστε?

      Διαγραφή
    6. Ελευθερο-τυπία monsieur

      Διαγραφή
    7. Τι έγινε? Δεν βρίσκουν χαρτιά εκεί στην Ελευθεροτυπία?

      Κάτι σαν την βόμβα για τον Μπόμπολα και τα σκουπίδια πριν δυο τρεις εβδομάδες.....

      Ολο βόμβες και αποκαλύψεις και στο τέλος μηδέν εις το πηλίκον.

      Διαγραφή
    8. Χα χα έτσι ακριβώς κ.Δαρείε . Μπορεί να έχουν την επιθυμία να αγοράσουν στα 1,40 - και να φτίαχνουν κλίμα

      Διαγραφή
    9. Τα εχω πει αρκετές φορές για το 1.40€ και εχω επιβεβαιωθεί μελχρι τώρα. Αγορές εκεί θεωρούνται αρκετά ασφαλείς. Το ελχει κάνει ήδη δυο φορές και έφυγε ελατήριο. Οσο για τους Ιωάννου δεν είναι Μπόμπολες. Και βλέπω αγωγές στον ορίζοντα αν συνεχίσει το βιολί.

      Διαγραφή
    10. Τελικά αγόρασαν στα 1,40 τα παλικάρια?? Εντάξει 1,41 ήταν που θα πάει θα τα καταφέρω να φτιάξω την ακρίβεια μου.Την καλησπέρα μου , φουλ αργεντίνος τώρα για τον τελικό!!

      Διαγραφή
  3. http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=22/06/2014&id=436386
    Κύριε Lorac για σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανθραξ ο θησαυρός τελικά χαχα Πάντος ο τίτλος τρομερός!! Τα σπάει που λέμε ,Επιχείρηση Μπετόβεργα ,νόμιζα είναι καινουργια ταινία του Del Toro του Guillermo μπρεε..Κ. Δαρείε το λινκ εξαιρετικό το δε 14ο σχόλιο ατάκα απο τις λίγες!!

      Βαγγελίνιο Marubozu αλα Κατσουράνη έφαγες κόκκινη κάρτα σήμερα

      Διαγραφή
    2. Monsieur Lorac επειδη το διάβασα σήμερα να γελάσω λίγο, μου άρεσε ιδιαίτερα αυτο : επισημαίνεται ότι «ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες, όπως η J.&Ρ. ΑΒΑΞ

      Διαγραφή
    3. Οι υπόλοιπες ρε μάγκες της Ελευθεροτυπίας ποιές είναι???Μαθημένο το βουνό απο τα χιόνια Monsieur Lorac.

      Διαγραφή
  4. Άρχισαν τα όργανα να παίζουν..............όπως λέει, εδώ και πολύ καιρό, ο κ. Τάκης και άλλοι εκλεκτοί του blog.
    Βίκτωρ

    http://bankingnews.gr/bank-insider/item/149777-%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%BC%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B5%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%BD%CE%AD%CE%B5%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%BE%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CE%B9%CF%84%CF%84%CF%8C-%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%87%CE%BF.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ θα παρακαλούσα τον κύριο Τάκη να μας κάνει ένα σχόλιο για την ΑΜΚ της ΛΑΜΔΑ,καθώς ειναι απο τις υποψήφιες προτιμητεες του....
    Αξίζει άραγε να επενδύσει κάποιος σ¨αυτη τη φάση και σ´αυτες τις τιμές με τους όρους που ανακοινώθηκαν;
    Marios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΡΩΒ Έγινε και η ανακεφαλαιοποίηση στην Eurobank και η τράπεζα συνεχίζει απρόσκοπτη την πορεία της ως συστημική τράπεζα. Χρηματιστηριακά, κι αυτή δεν διαφέρει από τις υπόλοιπες τρεις, αφού τόσο τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών stress test τον Οκτώβριο, όσο και η σύγχυση σχετικά με τα «κόκκινα» δάνεια, αποτελούν τροχοπέδη στην όποια βραχυπρόθεσμη άνοδο. Όπως παρατηρούμε και στο παρακάτω γράφημα, η γραμμή αντίστασης ΑΒ στα €0.50 αποτελεί ένα ισχυρό σημείο, όπου η διάσπαση του μπορεί να οδηγήσει στα επίπεδα των €0.55-0.60. Το πιο πιθανό σενάριο, αποτελεί η μετοχή να δοκιμάσει τα επίπεδα των €0.30 της γραμμής στήριξης CD. Πάντως, γενικά για τις τέσσερις τράπεζες, περιμένουμε σε γενικές γραμμές μέτριες χρηματιστηριακές αποδόσεις, καθώς το παρασκήνιο θα επηρεάσει και την πορεία των μετοχών τους. ΑΠΟΨΗ ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΑΛΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΣΕ ΕΓΡΑΦΗ ΑΠΟ http://marketstime.capitalblogs.gr/listArticles.asp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α. Παπαγεωργίου: Το όφελος της ΔΕΗ θα είναι μεγάλο

    http://www.capital.gr/News.asp?id=2048308


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΑΣΚΑΛΕ..τι μελι( μελι καλα το ειπα...ολο το μελι λες να ειναι εκει? δεν θα αναγκαστουν καποια στιγμη να πουλησουν? σε τι τιμεσ?) γενεστε για εταιρειες που εχουν συμμετοχη οι ζομποτραπεζες? πχ τραστορ, ευπικ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1228928/ote-epafes-me-xenh-trapeza-gia-sfhna-sth.html

    "Στρατηγέ τι ζητούσες στη Λάρισα συ ένας Υδραίος" έγραφε ο Νίκος Εγγονόπουλος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το αδελφό χρηματιστήριο που ακολουθεί παράλληλη με μας πορεία απ τον Ιούνιο του 12 καταρρέει εξακολουθείτε κ .Μορφονιέ μα επιμένετε στη συσχέτιση πορείας των 2;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Monsieur Takis έχει πει το σημαντικότερο πράγμα που ελάχιστοι κατάλαβαν: ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΜΕ Γενικό δείκτη. Μετοχές κοιτάμε. Ο Γενικός μπορεί να πάει 900 και ορισμένες μετοχές να γράφουν νέα υψηλά η να πάει 2000 και αυτες να είναι βράχοι. Κακά τα ψέμματα ειδικό βάρος στον ΓΔ έχουν πλέον οι τράπεζες που ΦΥΣΙΚΑ έχουν και την περισσότεροι μαρίδα που ασχολείται μαζί τους...

      Διαγραφή
    2. To σκεπτικό σας δε συμφωνεί με το δικό μου εγώ παρακολουθώ μετοχές που θεν δε θεν θ ακολουθήσουν τον Γου Δί

      Διαγραφή
    3. Στο Ντουμπάι η αναταραχή οφείλεται στις απολύσεις στην μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρία της χώρας. Οι τιμές των ακινήτων εκεί έχουν φτάσει στον Θεό και κάπου έπρεπε να διορθώσουν (για την έρημο μιλάμε). Δεν νομίζω ότι πρέπει να το συνδέουμε με την πορεία του Ελληνικού πλέον καθώς δεν υπάρχουν κοινά στοιχεία (ούτε υπήρχαν).

      Διαγραφή
    4. Κατά ενα παράδοξο τρόπο όμως πήγαιναν χέρι χέρι και θυμήθηκα την γκουρουδιά του κ.Μορφονιού τότε κάποτε πως κοιτάμε Ντουμπάι ότι κάνει εκείνο θα κάνουμε κι εμείς.
      Η κάθε αγορά κρύβει τις παθογένειες της. Η παθογένεια της ελληνικής αγοράς κρύφτηκε κάτω απ τη ρευστότητα των funds

      Διαγραφή
    5. Δεν μου λέτε κύριε Riden,απ'τον Μάρτιο εμείς τι κάνουμε,νέα υψηλά...? Εμείς πέσαμε περισσότερο απ'το Ντουμπάι,ποσοστιαία... Για ποια κατάρρευση ομιλείτε,έχετε δει το παραβολικόν του διαγράμματός του και της κίνησης που προηγήθει...?

      Ειλκρινά κύριε Riden παρακολουθείτε χρηματιστήριο ή κάνετε ολίγον διάλλειμμα εν μέσω Μουντιάλ...?

      Διαγραφή
    6. Kάνω ένα διάλειμμα εν μέσω Μουντιάλ...

      Διαγραφή
  11. Για το Ελληνικό Χρηματιστήριο υπάρχει και η λύση του να κρατάς τις μετοχές που πιστεύεις και αποδεικνύουν καθημερινά ότι αξίζει να τις έχεις στο χαρτοφυλάκιο σου, και να επενδύεις μέσω παραγωγων στις διακυμάνσεις του Γενικού δείκτη τα υπόλοιπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητοί μου γκουρούδες και συναγωνιστές. Για μένα οι συνεχείς τελευταίες αποφάσεις του ΣΤΕ υπέρ των δημοσίων υπαλλήλων αποτελεί την απαρχή της νέας επερχόμενης κατάρρευσης. Δεν μπορεί αυτή η κάστα να καταδικάζει τον ιδιωτικό τομέα και να ευνοεί το δημόσιο. Τέλος εποχής λοιπόν ξανά...2007 είχα δώσει τέλος εποχής, Απρίλιο 2013 είσοδο και τώρα σφυρίζω έξοδο και λήξη. Οι κυβερνώντες απλά δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα......Ούτε μνημόνια εφάρμοσαν όπως θα έπρεπε, και σε λίγο οι μισθοί των δημοσίων θα είναι πιο πάνω από εκεί που ήταν πριν την πτώχευση...Περαστικά μας για τελευταία φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mα άμα δεν ταϊσει και λίγο τα δικά του παιδιά ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον καταπιεί εκτός κι αν πιστεύετε ότι αρκεί για τη διατήρηση της εξουσίας η αποκάλυψη ότι ο Σόιμπλε είναι πράκτορας του ΣΥΡΙΖΑ .
      Αν δεν αποδώσει και η πίεση Ρέντσι για αλλαγή της οικονομικής πολιτικής στην Ευρώπη είτε με Στε είτε χωρίς Στε ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟΙ είμαστε..

      Διαγραφή
    2. Κύριε Βασίλη μικρή περίοδο χάριτος στις καρπαζιές που θα πέσουν ούτως ή άλλως στα κεφάλια ημών.Όσο το καθεστώς συνεχίζει το ίδιο βιολί,αυτά που θ'ακολουθήσουν θα'ναι αναμενόμενα.Η διαφορά είναι ότι δεν θα επιλέξουμε μόνοι μας το χρόνο της καρπαζιάς,όποτε βολέψει τους μεγάλους και τώρα τους βολεύει αυτό το παίγνιον...

      Διαγραφή
  13. Καλό θα ήταν να μην γενικεύεται αν δεν γνωρίζεται . ΚΑΝΕΙΣ κλάδος του δημοσίου πλην στρατιωτικών και δικαστικών και φυσικά των συνταξιούχων αυτών δεν θα ωφελειθει
    ΚΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά τη συνεδρίαση της ως άνω Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, παρέστησαν μέτοχοι που εκπροσώπησαν το 83,035% του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας, ήτοι 64.386.762 μετοχές.

    Ουχουχουχουχου. Παρά τρίχα 17% το free float πλέον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Mπηχτες - Δεικτες - Παραγωγα ΣΤΑΡΙ - ΚΡΙΘΑΡΙ - ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ - ΚΟΡΝ-ΦΛΕΙΞ

    Παμε στoiχημα οτι η Μιγα Νο 8 θα βγει πρωτη στην τριτη Μιγοδρομια !

    Τα ρεστα και Ταπι ...

    Ντουμ ...Σπυρο ....Σπερνω ....

    Καρπαζια , Καρπαθος , Μακαρουνες , Επι των κεφαλων Υμων , ΣΤΕ , ΚΟΥΡΟΥ , ΦΠΑ , Φαλιμεντο Αγαπη μου ...


    Όποιος φοβάται το σεισμό κι αρνείται να τον ζήσει μάλλον στην άμμο διάλεξε τσ’ ελπίδες του να χτίσει

    Aleko mou Salaam

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βγαίνουν με νέο ομόλογο τα ΕΛΠΕ http://www.capital.gr/news.asp?id=2049355

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η εικονική πραγματικότητα της χώρας μας αντικατοπτρίζεται στο χρηματιστήριο.
    Επιχειρείται να πετύχει πραγματική ανάπτυξη με την ψυχολογία εικονικής ανάπτυξης, αντί η πραγματική ανάκαμψη/ανάπτυξη να δημιουργήσει, πράγματι, την ψυχολογία ανάκαμψης/ανάπτυξης.

    Οι τράπεζες χρειάζονται κι άλλα λεφτά. Τα 11 δις του ΤΧΣ - ή ένα μεγάλο μέρος - θα δοθούν σ΄ αυτές και η χώρα (πως να το πω αλλιώς?), που υπολόγιζε ότι θα καλύψει από κεί τις χρηματοδοτικές τρούπες θα κάνει τίιιιιιι ? Το γνωστό έργο θα επαναληφθεί, αλλά με ποιόν τρόπο, πότε και πού ?

    Με μεγάλα γράμματα σήμερα οι "πετρελαϊκοί κολοσσοί".
    Ο μόνος που υπήρχε ήταν στη Ρόδο κι αυτός εξαφανίστηκε.

    Επί υπουργείας του αλήστου μνήμης Αλεξανδρή (πασόκ), πατρός του σημερινού προέδρου του ΔΣΑ, οι Ροδίτες ανακάλυψαν κάτι ντουβάρια, στο λιμάνι της Ρόδου μέσα στη θάλασσα κι έλεγαν ότι είναι ο κολοσσός. Μεγάλη αναταραχή έγινε ανά τον κόσμο και οι Ροδίτες πήγαιναν τους τουρίστες και τους έδειχναν τα ντουβάρια. Είχαν κάτι παραπάνω να βλέπουν σ΄ αυτόν τόπο, με το μυστήριο αιώνων να έχει λυθεί για ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Ο υπουργός, χαρούμενος και μέσα στη γενική ευφορία, έστειλε να ανασύρουν τον κολοσσό από την θάλασσα. Τότε είδαν ότι ο κολοσσός ήταν ντουβάρια.
    Οι Ροδίτες και τα τοπικά ΜΜΕ, όλοι, τον έβριζαν γιατί τα ανέσυρε και κατέστρεψε το μύθο της ανεύρεσης του κολοσσού. Χαρακτηριστικά έλεγαν: Οι Σκωτσέζοι επί δεκαετίες πάνε και δείχνουν στους τουρίστες το τέρας του Λόχ-Νεςς. Κανείς τουρίστας δεν το έχει δει μέχρι τώρα, μόνο κάτι ντόπιοι παλιά λέγανε ότι το είδαν. Κανείς τους δεν είπε ότι δεν υπάρχει, εμείς γιατί να καταστρέψουμε το μύθο της ανεύρεσης του εικονικού κολοσσού;

    Όλοι οι άνθρωποι, όλες οι χώρες, σερβίρουν ένα μύθο που διατηρούν για να πετύχουν κάποιες επιδιώξεις, σε προσωπικό ή κοινωνικό ή και παγκόσμιο επίπεδο.
    Η εξαπάτηση και η αμφιβολία μέσω της εξαπάτησης (deception - μή πρόσληψη - μη αντίληψη της πραγματικότητας) κινούν πολλά νήμματα και είναι παράγοντες σπουδαιότεροι κι απ΄ αυτήν την ίδια την πραγματικότητα. Δεν διαρκεί πολύ, αλλά προσωρινά, μόνο και μόνο για να κερδίσει χρόνο ο επιτιθέμενος, που έχει, επί πλέον, το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού. Αν όμως δεν πετύχει εκείνη ακριβώς τη στιγμή της επίθεσης να καταβάλει τον αντίπαλο, τότε χαιρετίσματα. Η μάχη θα διεξάγεται με την "πραγματική πραγματικότητα".
    Αγρυπνούμε και γρηγορούμε.

    Καλλιόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΕΒΑΣ.

      Είστε άψογη και με βρίσκεται 100% σύμφωνο.

      Διαγραφή
    2. Ας σκεφτόμαστε θετικά. Το δικαιούμαστε άλλωστε καθώς δεν "τσιμπήσαμε" όταν μας μοστράρανε τις χάντρες για διαμάντια.

      1) Δικαίωση μέχρι στιγμής του οικοδεσπότη που διέβλεπε την "μοιραία" νέα αύξηση των τραπεζών όταν οι παπαγάλοι πανηγύριζαν. Να θυμίσω πως πιθανολογεί ότι αυτή, η τρίτη στη σειρά, θα είναι η τελευταία κι από κει κι έπειτα ο κλάδος αποκτά επενδυτικό ενδιαφέρον και αξία.

      2) Ευτυχώς το ΤΧΣ δεν ενεπλάκη στις πρόσφατες ΑΜΚ που σημαίνει πως τα υπόλοιπα 11 δις του ταμείου πιθανά να ψωνίσουν φθηνώτερα και να βελτιώσουν έτσι τη μέση τιμή κτήσης.

      Διαγραφή
    3. καλα τα λεει ο Προφητης Ηλιας [ πλησιαζει και η Γιορτη του ]

      οι 171 εναπομειναντες επιζωντες του επους 2008 - 2012 ειναι ΧΑΙΛΑΝΤΕΡΣ ......

      ουλοι οι αποδελοιποι ειναι απλως ΣΑΜΟΥΡΑΙ

      https://www.youtube.com/watch?v=kq4SqgxIKM0


      https://www.youtube.com/watch?v=JiJ0bMaTtuQ

      Aleko mou παρε τη παγκοσμια ΚΟΥΠΑ


      Οταν εμεις ειχαμε ΤΧΣ , πολιτισμο , και χολιστερινη στα ουρανια αυτοι........χχχμχμχμχμχμ

      http://insidenews.gr/2014/06/28/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%81%CE%AF%CE%BA%CE%B1-25-000-%CE%BA%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CF%83%CF%84

      Διαγραφή
  18. Αλεκακηηη πως τολεγε ο Αντρεας? εβυθισθη το Χωρα εεεε η μαλλον η σκουνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έφθασε και η ώρα του Στέγγου και των ΟΛΥΜΠ-ΜΟΧΛ...? Πιθανότατα αυτή τη φορά το ενδιαφέρον για το real estate του Πόρτο Καρράς είναι υπαρκτό,αφού με το κάψιμο των κεφαλαίων της μητρικής κάθε χρόνο τα πράγματα σε λίγο καιρό θα γινόταν οριακά.Πεδίον δόξης λαμπρό υπάρχει στο συγκρότημα,να αποτιμηθεί πλέον σε πραγματικές επιχειρηματικές συνθήκες και όχι αέρα κοπανιστού.

    Μένει να δούμε τι είδους επιχειρηματική και μετοχική εμπλοκή θα υπάρξει από πλευράς αμερικανών.Πάντως οι ξένοι δείχνουν πλέον ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για business στο ελληνικό real estate και αυτό είναι ψήφος μακροπρόθεσμης εμπιστοσύνης για τη χώρα.

    Το παιγνίδι φαίνεται ότι ανοίγει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mosnieur Tzo γνωρίζω κάποια ολίγα πράγματα απο real estate.

      Με τον Στέγγο δουλειά δεν πρόκειται να γίνει και ειδικά απο Αμερικανικά κεφάλαια. Κανένας Κινέζος η Ουκρανός μαφιόζος μπορεί (αν και δύσκολο εξαιτίας και του ύψους των κεφαλαίων που πρεπει να επενδυθούν).

      Προσωπική γνώμη πάντα.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Δαρείε ασφαλώς με τον πατήρ Στέγγο δουλειά δεν πρόκειται να γίνει αφού αισίως οδεύει προς την 9η δεκαετία της ζωής του.Θα γίνει κάτι ανάλογο με τον Όμιλο του Κόκκαλη,όπου ανέλαβαν τα ηνία οι υιοί του.Νομίζω ότι σηματοδοτείται αλλαγή εποχής στον Όμιλο της Τεχνικής Ολυμπιακής εάν προχωρήσει η οριστική συμφωνία με τους Αμερικανούς και αφού άντεξε ως εδώ...

      Διαγραφή
    3. Μακάρι.Το εύχομαι απο καρδίας ΕΙΔΙΚΑ για τους μικρομετόχους που έχουν απομείνει. Προσωπικά δεν τον έχω ακουμπήσει ΠΟΤΕ.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη την γνώμη σας για την ΟΛΥΜΠ την έχετε αναφέρει παλιότερα...

      Βλέπετε να αλλάζει κάτι μετά τις τελευταίες "ειδήσεις" σχετικά με το ξενοδοχείο ή ισχύει ότι έχετε αναφέρει παλιότερα?

      Διαγραφή
  20. Θα έχουμε γλέντια κατακαλόκαιρο.

    http://air.euro2day.gr/cov/xp/xpa.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που γίνεται κύριε Δαρείε είναι σημαντική ελάφρυνση στο "κόστος ασφάλισης" των ΣΜΕ που ιδιαίτερα στην ΕΥΡΩΒ ήταν εξωπραγματικό. Μετά τις τραπεζικές ΑΜΚ και την αύξηση της συμμετοχής τους σε 25αρη και ΓΔ επιβάλλετο να γίνει.

      Το arbitrage θα κοστίζει λιγώτερο, μακάρι ν΄αυξηθεί κι ο τζίρος που είναι το ζητούμενο.

      Διαγραφή
    2. Monsieur Hippy's ρίξτε και μια ματιά στο ETF της Alpha τις τελευταίες δύο ημέρες.

      Τους όγκους εννοώ.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα. Κ. Δαρείε γράφετε με το blogger αλλά δικά μου σχόλια δεν περνάνε καθόλου όποιος μπορεί ας κάνει ένα trigger στον Μορφονιό γιατί μάλλον κάτι χάλασε στιε ρυθμίσεις, εκτός.....

      Διαγραφή
    4. Monsieur πρέπει πλέον να κάνετε διπλή εισαγωγή στοιχείων για να τα πάρει. Και δεν αντιμετωπίζω μόνο εδώ το ίδιο πρόλημα αλλά και στο Κουμάρι.

      Επιλέγω τον λογαριασμό Google (απο εδώ), κάνω log in και μετά ξανά το ίδιο αφού πρώτα έχετε κάνει copy paste αυτό που έχετε γράψει ώστε να μην το χάσετε.

      Δεν γνωρίζω γιατί έχει γίνει αυτό.

      Διαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κοτζαμάνης έξω απο τα δόντια: http://www.euro2day.gr/specials/opinions/article/1232855/selonta-voyliazei-h-etairia-kalopernoyn-oi-vasik.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το νέο άρθρο του Artaxia...

    http://artaxia.blogspot.gr/

    Κρεμάστε το δίπλα στο πτυχίο σας να το βλέπετε καθημερινά! (Ταπεινής Άποψης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ενδιαφέρον άρθρο. Υπάρχει όμως κάτι αντικρουόμενο σε αυτά που αναφέρει. Αφενός, ψέγει το πόσο φασματική είναι η αξία μίας μετοχής σε σχέση με αυτή του χαρτονομίσματος, με το οποίο πληρώνονται όλοι οι παράγοντες της αγοράς. Παραλείπει όμως να αναφέρει για π.χ, ποια είναι η περιουσία του κ. Buffet σε μετρητά; Είναι σίγουρα μεγάλη αλλά μήπως δεν αποτιμάται το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του σε μετοχές; Άραγε αυτήν την περιουσία μπορεί να την ρευστοποιήσει κατά το δοκούν και αύριο να βρεθεί με έναν τραπεζικό λογαριασμό δεκάδων δισεκατομυριών δολλαρίων; Μάλλον όχι.

      Συνεπώς ή ο κ. Buffet είναι σημαντικά υπερτιμημένος καθότι γενικά η αξία των μετοχών είναι κάτι υπεροβολικά υπερτιμημένο (καθότι ουσιαστικά αποτελούν το μέσο αναδιανομής του πλούτου της "μαρίδας"), ή το παιχνίδι δεν είναι πλήρως αποτυπωμένο στο άρθρο. Ή κάτι ενδιάμεσο.

      Διαγραφή
    2. Πτυχίο...πονεμένη ιστορία.

      Δείχνει στους άλλους ότι ανταποκρίθηκα μ΄επιτυχία σε μαθήματα κι εξετάσεις.

      Θυμίζει σε μένα πως όλα όσα μου δίδαξαν ήσαν άχρηστα στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία.

      Διαγραφή
  24. Bonjour!

    Επειδή θα απουσιάσω εκτός Ελλάδος μέχρι 25 Αυγούστου, σας εύχομαι καλές διακοπές. Εγώ θα παρακολουθώ τα τεκτενόμενα απο μακριά ΑΛΛΑ θα παρέμβω αν υπάρχει κατι το οποίο πρέπει να πω καθώς θεωρω ότι μεσα στον Αυγουστό θα έχουμε ειδήσεις. Επίσης βλέπω κάποιες άκρως θετικές εξελίξεις στην πολιτική σκηνή περι τα μέσα Σεπτεμβριου (ακόμα είναι νωρίς για λεπτομέρειες αλλα πιστεύω ότι αρκετοί θα εκπλαγούν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλες διακοπες Κ.Δαρειε!!

      Διαγραφή
    2. Business Monsieur Chris. Business.

      Πάντως ευχαριστώ θερμά που με σκεφτήκατε και αντευχομαι!

      Διαγραφή
    3. Καλές διακοπές Κύριε Δαρείε!

      Αu révoir!

      Διαγραφή
    4. Κύριε Δαρείε καλές βουτιές και καλή επιστροφή!

      Έχουμε θέματα μέσα στο καλοκαίρι για να δικαιολογήσουν νέα υψηλά στο ΧΑΑ αλλά το κυριότερο είναι αυτό του χρέους.Εάν οι Ευρωπαίοι το προχωρήσουν για το φθινόπωρο τότε το ΧΑΑ θα γράψει τις 1700 μονάδες που είχα προβλέψει ως το τέλος του έτους,εάν το καθυστερήσουν επειδή θα περιμένουν να ξεκαθαρίσει η προεδρική εκλογή τότε τα νούμερα του κυρίου Τάκη έχουν τον πρώτο λόγο.

      Διαγραφή
    5. Παρά το γεγονός ότι επισπεύδεται η έκδοση 3ετών ΟΕΔ τα spreads δεν συγκινούνται να χαμηλώσουν προς το 400 όπως έγινε πχ το Πάσχα με τα 5ετή. Αυτό ενισχύει νομίζω την άποψη για "Ραντεβού τον Οκτώβριο" μαζί με τους χειμερινούς κινηματογράφους. Μετά τις εκθέσεις των οίκων ανοχής Moody's τον Αύγουστο και Standard & Poor's τον Σεπτέμβριο κι εν αναμονή του σημαντικού ΟΕΔ. Του 10ετούς.

      Συνεπώς θα συμφωνήσω με τον κύριο Τζο για Jannuary effect 2015 (αλλά θα έκοβα 5-8% από το στόχο).

      Διαγραφή
  25. Αξιότιμε κ. Δαρείε σας εύχομαι να έχετε εξαίρετες διακοπές!

    Τον κύριο Τάκη χάσαμε ολοκληρωτικά και θα ήθελα το σχόλιό του για τις πρόσφατες εξελίξεις σε ΔΕΗ, ΛΑΜΔΑ και ΕΥΑΠΣ(ματαίωση στην ουσία της ιδιωτικοποίησης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γενικά όλον αυτόν τον καιρό δεν υπήρχε και τίποτα ιδιαίτερο να σχολιαστεί πέραν του μουντιάλ. Η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε αυτήν τη φάση τουλάχιστον, μένει να δούμε το μετέπειτα επενδυτικό ενδιαφέρον, αλλά αυτό αφορά τους φθινοπωρινούς μήνες. Πάντως έως τώρα δεν έχει δώσει κάποια ιδιαίτερα πολύ καλή απόδοση, μένει να δούμε αν αυτό θα αλλάξει τις ερχόμενες εβδομάδες. Για ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΠΣ είχε αναφερθεί πως από όλες τις ΔΕΚΟ θα ιδιωτικοποιηθούν τελευταίες, επιβεβαιώθηκε και αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Για ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΠΣ είχε αναφερθεί πως από όλες τις ΔΕΚΟ θα ιδιωτικοποιηθούν τελευταίες"

      ...είτε δεν θα ιδιωτικοποιηθούν καθόλου θα πρόσθετα και ειλικρινά δεν βλέπω κανένα κακό σ΄αυτό. Θα εξακολουθούν να είναι εξαιρετικές εταιρείες, μερισματοφόρες, ασφαλείς, αρκετά θελκτικές για μακροχρόνια επένδυση.

      Ας διαθέσουν οι κυβερνώντες ένα επιπλέον ποσοστό με δημόσια εγγραφή κι ας δωθεί στους ιδιώτες μεγαλομετόχους η δυνατότητα να βάλουν ανθρώπους τους στο ΔΣ. Κάπως σαν την ΕΥΡΩΒ δηλαδή.

      Διαγραφή
  27. Στρεσια τεστια ....Παντσερ , Ole Brazil , Koppa Cabanna , Μια μπανανα ωρε , Greek salata ,

    ΕΥΔΑΠ , ενα νερο Κυρα Βαγγελιο , Μπαφεττ το αναγνωσμα ....last sell at Vietnam period !

    ΑΤΑΞΙΕΣ ...ΑrΤΑΞΙ-ΑΣ το αναγνωσμα , ριξε ενα να τελειωνουμε , πω..πω αληθειες σε ενα αρθρο ποταμος ...........χωρις κροκοδειλους φυσικα ... αλλα με Καρχαριες

    ΦΡΑΠΕΖΙΤΗΣ.........ΦΡΑΠΕΣ , ΦΡΑΠΑ .....Tappas ....ole



    ΑΜΗΝ , Λεω ..... στο τσακκκκκκκκκκκκκκκκκκκ τον εκανα τσακωτο ..... αμ θα μουφευγε ο Σηφαλιος ο Κροκοδειλος !

    Βρε δε πανα μηδενισει ο ΓΕΝΙΚΟΣ μπηχτης Αθηνων , Ικαριας και πασων των Σποραδων Νησων

    να ησυχασουμε δηλαδις απο τα της Καταστροφης

    -ΦΟΡΟΥΜ . τελεια All Arabyija



    Κουζουλαριο ....ΕΝΑ ΣΚΕΤΟ ΚΟΤΖΟΥΛΑΡΙΟ ΠΑΝΤΟΥ ... μα παντου

    αααα ρε Αγαπητε Δαρειε .....εσυ εφυγες νωρις !!!!!!!

    Φαλιμεντο Αγαπη μου

    Αντε Καλοκαιριασε ...καλο ΧΕΙΜΩΝΑ

    Aleko mou Salaam

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε μπαγασα Λακη ηθελα ναξερα αν παω διακοπες τοτες ποιος θα φροντιζει την περιουσια σου στο ταμπλο?

      Διαγραφή
    2. Κύριε Λάκη γκουρού γνωρίζετε ν'απολαμβάνετε τις χαρές της ζωής,ιδίως της καλοκαιρινής και τα υπόλοιπα θα έρθουν.Απολαμβάνουμε και εμείς το καλοκαίρι παρέα με το Μουντιάλ που φθάνει στο τέλος του και η ζωή συνεχίζεται.Να'μαστε καλά,άλλωστε τα ωραιότερα πράγματα κρύβονται στα πιο απλά.Ένα ηλιοβασίλεμα φθάνει...

      Διαγραφή
    3. Μην εισαι αχαριστος στο +100% του κοστους σου σε κραταω. Ρωτα, μαθε και μετα μου μιλας..

      Διαγραφή
  28. Κύριε Τάκη, μήπως πρέπει να περάσετε καμιά βόλτα από το κατάστημα σας;
    Όλοι μας βλέπουμε μπαλίτσα, πιτσιρίδες σκαρφαλώναμε στους τοίχους του Ατρόμητου και του Ήφαιστου ,ο Άγιος Ιερόθεος είχε ακόμη συρματόπλεγμα.
    Όμως το Πορτογαλικό Άγιο Πνεύμα όχι το δικό μας το γνήσιο, δυσκολεύτηκε χθες και να σου δεν πήραμε τα τρία δις.
    Καλό και προσοδοφόρο το κουμάρι, αν δεν ήτανε όμως οι κύριοι Λάκης, Ηλίας ο hippy ,Τζο και ο ανώνυμος φύλακας άγγελος του Λάκη σεφτές δεν θα είχε γίνει .Έφυγε για την ξένη και ο monsieur Δαρείος. Δεν αφήνουν έτσι τον κόσμο κύριε Τάκη ,δεν θα ήθελα να γίνει ΔΗΜΑΡ το site.
    Καλησπέρα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα κύριε Νίκο Τ. Το ίδιο έγραψα κι εγώ. Εχουμε χάσει ολοκληρωτικά εδώ και καιρό τον κύριο Τάκη, απαντήσεις σε ερωτήσεις ή σχολιασμός δεν γίνεται και το site έχει εικόνα διάλυσης και απαξίωσης όπως παρατηρείτε.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα.
      Αμάν και πότε κύριε Τάκη να τελειώσει το κύπελλο να σας δούμε κι από δω.
      Βραχυ-μεσοπρόθεμα το μαγαζί δείχνει άσχημα πράγματα και τα ξενάκια παίρνουν σιγά-σιγά τα μπογαλάκια τους. ΄Η κάνω λάθος;

      Καλλιόπη

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ και επαυξάνω,...... κύριε Τάκη εμφανιστείτε, είναι προφανές ότι μας λείπετε!
      Βίκτωρ

      Διαγραφή
    4. Χα Χα Χα, Μορφονιε σπευσε βραδεως να δωσεις τα φωτα σου, πανω που νομισαμε οτι ξερουμε κολυμπι, στη πρωτη φουρτουνα αρχισαμε να κανουμε μπουρμπουλιθρες και ψαχνουμε για το σωσιβιο.........

      Διαγραφή
  29. Αποχή λόγω του blogger που δεν πέρναγε τα σχόλια (ακόμα ισχύει αλλά έκανα το κόλπο του monsieur)
    Για όσους πικράθηκαν απο την Βραζιλία προτείνω μικιό αυτό με το σύκο απο την Κρητων να γλυκαθούν. Εντυπωσιακή σειρά προιόντος απο μια μικρούλα εισηγμένη .
    Τα αβαξακια πήγαν εκεί που ήταν να πάνε όπως και οι υπόλοιπες πάνω κάτω .Η χαρά του τρειντερ γενικά!! Τα ελπε συνεχίζουν στο κανάλι και οι ζομπο φοβούνται νέες αμκ!! Μα νόμιζα οτι όλοι περιμέναν νέες αμκ τώρα θυμήθηκαν να φοβηθούν χεχε. Οι καναδοί μας αναβαθμίζουν Ο Ανεμος εκαλύφθει Οι πολιτικοί διαφωνούν κτλ κτλ
    Κλασικό Ελληνικό καλοκαίρι δηλαδή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλημέρα κι από μένα

    παίρνω αμπάριζα από το σχόλιο για τις τράπεζες του φίλου Lorac. Ειλικρινά, διαβάζοντας Τάκη πριν τις τελευταίες μεγάλες ΑΜΚ-όταν προειδοποιούσε ότι ΔΕΝ θα ήσαν οι τελευταίες-στεναχωριόμουν γιατί πιθανολογούσα πως μάλλον κάνει λάθος και θα χαλάσει το προφίλ του. Και μετά...ήρθαν οι ζέστες, οι αγώνες και η δικαίωση. Απίστευτο (για μένα) και πολύ, πολύ όμορφο.

    Πάμε παρακάτω.

    Η μεγάλη εικόνα είναι ότι οι πιστοί θαμώνες του μπλογκ λογικά δεν έχουν θέση σε τραπεζόχαρτα. Επίσης έχουν ρευστό καθώς αρκετά νωρίς είπαμε "Ραντεβού τον Οκτώβριο". Ρευστό κατατεθημένο, που δεν κινδυνεύει, τουλάχιστον για τους επόμενους 12 μήνες ακριβώς λόγω των προσφάτων αυξήσεων. Ρευστό που θα επενδυθεί και θα 2πλασιασθεί μετά τις επόμενες ΑΜΚ το προσεχές 6μηνο. Διαβάσατε πιθανές τιμές από το Λεώ? ΕΤΕ και ΠΕΙΡ στο 1,5 ευρώ, ΑΛΦΑ στα 0,50, ΕΥΡΩΒ στα 0,30 !!! Εντάξει ο Πέτρος δεν παίρνει όσκαρ φερεγγυότητος αλλά όσο να πεις μια ένδειξη δίνει. Αρα?

    Ολα καλά, όλα ανθηρά και το μέλλον δικό μας.

    Κατά τα λοιπά όλοι οι φίλοι εδώ βλέπαμε και χαιρόμαστε την 20ετή και άνω παράταση στην αποπληρωμή χρέους από κοινού με μικρή μείωση επιτοκίου. Δεν είναι ακριβώς η καλύτερη λύση, αλλά είναι μια μορφή (μικρού) κουρέματος, κάποιες ανάσες δίνει να σταθούμε να το παλέψουμε. Από την άλλη ενήλικοι είμαστε, γνωρίζαμε πως δεν υπάρχει "δωρεάν γεύμα", πιθανολογούσαμε πως θα ζητηθούν κάποια προαπαιτούμενα. Τα οποία λογικά θα επιβάρυναν το κλίμα στο ΧΑΑ. Σε γενικές γραμμές κάπως έτσι έγινε, αυτό βιώνουμε. Και τα νομοσχέδια ψηφίζονται και το 3ετές ΟΕΔ που περιμέναμε βγήκε (έστω και κουτσουρεμένο) ΚΑΙ το 10ετές (ή 7ετές) πιθανολογώ πως θα βγεί προς τον Οκτώβριο . Κάπου εκεί θα ξεκινήσουν και οι συζητήσεις για την παράταση του χρέους, ίσως και μια μικρή μείωση μέσω των επιστροφών των ANFAs. Εχει γίνει πολύ μεγάλη διαδρομή, πέντε χρόνια τώρα Γερμανοί και ΔΝΤ γράφουν κεφάλαιο στην ιστορία τους ενώ τους κράζει η οικουμένη όλη. Πρέπει να πετύχουν ΚΑΙ για δικό τους καλύτερο οικονομικό μέλλον. Αν είμαστε μόνοι μας μπορεί να κάναμε την λαλακία να κλωτσούσαμε την καρδάρα. Τώρα...ούτε με ΚΚΕ.

    Αρα?

    Ζόρικα μεν, υπό έλεγχο δε. Ετσι πιστεύω τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μόνη μικρή (προς το παρόν) ανησυχία-συννεφάκι που έχω είναι η εξής:

      Η ΕΚΤ δεν μπορεί να μην είχε πληροφορηθεί έγκαιρα τα προβλήματα της Banco Espirito Santo. Θα μπορούσε να την διευκολύνει για λίγο. Τα χρήματα ήσαν λίγα μπροστά στην πιθανή ζημιά λόγω επέκτασης της τραπεζικής ίωσης. Μου φαίνεται συνεπώς λογικό ότι σκοπίμως το άφησαν να εξελιχθεί. Κάτι πρέπει να έχουν κατά νού, αλλά τι? Ελα μου ντε...

      Διαγραφή
    2. Στον πιο πάνω συλλογισμό σας εκλογές βλέπετε Κ Hippy???
      Και αν ναι.... πότε??? (επηρεάζουν όχι τόσο το ζόρικα όσο το υπό έλεγχο)

      Διαγραφή
    3. Follow the money κύριε Harry. Ποιός πάει σε εκλογές που μπορεί και να τις χάσει βγαίνοντας δεύτερος? Θεωρώ ελάχιστα πιθανό ενδεχόμενο εκλογές το Φθινόπωρο (<3%) κι ελπίζω να μην βγαίνουν τα κουκιά ούτε με τον πρόεδρο το Μάρτιο του 2015. Θα ήθελα δε να επιβάλλετο αυστηρά από το Σύνταγμα εκλογές κάθε 4 χρόνια όπως στις ΗΠΑ.

      Πριν 2-3 χρόνια είχα διατυπώσει την άποψη πως αντί να κόβουν μισθούς και επιδόματα σε δικαστικούς, ένστολους, εφοριακούς, ΔΕΚΟτζήδες και λοιπούς προνομιούχους τα οποία εν συνεχεία αυτοί τα ξανακέρδιζαν δικαστικά θα ήταν πολύ ευκολότερο να αυξήσουν για μερικά χρόνια τους φορολογικούς συντελεστές από ένα ποσό και πάνω πχ 35% στο τμήμα των αποδοχών από 30,000 ευρώ, 40% από 45,000 κλπ ώστε να τα πάρουν απ΄εκεί χωρίς ν΄ανοίξει μύτη. Τι θα πουν? Διαμαρτυρόμαστε επειδή είμαστε υψηλόμισθοι?

      Γιατί δεν το κάνουν? Πιθανολογώ επειδή αυτό θα αφορά και τους ίδιους τους βουλευτάδες, όπως και συγγενείς, φίλους, κολλητούς οι οποίοι τάχα "δουλεύουν" στα γραφεία τους εισπράτοντας 20 ώρες υπερωρίες εβδομαδιαίως δηλαδή το μέγιστο που δίνει ο νόμος. Παραδόπιστοι όλοι. Χλευάζουν τον Ταμήλο αλλά ίδιοι κάφροι είναι σχεδόν όλοι. Κι όταν λέω όλοι εννοώ όλοι. Σιγά μην ρισκάρουν 6 μήνες μισθά κι επιτροπές. Πάνω από 50 χιλιαρόπουλα είναι αυτά.

      Μ΄αυτά και μ΄αυτά πιθανολογώ πως το jannuary effect θα έρθει και το 2015 όπως έρχεται σχεδόν πάντα (πλην του 2009 που ήταν όμως ειδική περίπτωση κι άργησε ένα 3μηνο)

      Διαγραφή
  31. Κύριε Τάκη σήμερα τέλος σας περιμένουμε ..

    https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t1.0-9/10502002_10154376848220711_4153712207609083718_n.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Κύριε vankouls
      Χάρηκα όταν χτες το απόγευμα συνειδητοποίησα ότι είστε αυτός που έχει ανεβάσει στο youtube τα :
      https://www.youtube.com/watch?v=xJ_JCvJEIyM
      https://www.youtube.com/watch?v=KF_br01cifo
      και τα άλλα ονειρικά από τον Σείριο .
      Έχοντας τα αποθηκεύσει εδώ και χρόνια στους σελιδοδείκτες μου τα ανακαλώ όταν βαραίνει η καθημερινότητα.
      Να είστε καλά.

      Διαγραφή
    3. Κύριε ΝίκοΤ καί εσείς να είστε καλά,πολύ χαίρομαι που τα ανακαλύψατε
      (εγώ το γήπεδο του Αγ. Ιεροθέου το πρόλαβα με μαντρότοιχο και διαφήμιση MISKO )

      Διαγραφή
  32. Λακη τωρα εισαι σωστος ντελικανης, ναξερεις καθαρισες χαρτια αυτου του βλακα του αντικριστη με το τρουπιο σωβρακο,τρομαρα του που μουκανε και διακρατηση( ναι των πεντε λεπτων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τελικά δεν κάνει άσχημα ο κύριος Τάκης που δεν ασχολείται με το τριτοκοσμικό ΧΑΑ. Πολύ πιο εύκολα βγαίνουν τα χρήματα στο στοίχημα σε μονά αποδεκτά. Το ΧΑΑ έτσι όπως πάει θα ξυπνήσει σε 10 χρόνια και αν. Με τα χίλια ζόρια αγωνίζεται μετά από 10 μήνες να περάσει το ..1100(!). Βουνό ανεβαίνει, αλλα τέτοια είναι και η οικονομική κατάντια της χώρας. Ισχύει το με π.
    δεν βάφονται αυγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. https://www.youtube.com/watch?v=B6uv1K4CvDU
    Στο τέλος τα κομαντα κάθονται σε καρέκλες του runner? Alla due millioni sto sakouli!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Υπεγράφη χθες συμφωνία ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια από τον γερμανικό στρατό, επίπλων από την εταιρεία «Δρομέας».

    Η σχετική σύμβαση υπεγράφη μετά από διαγωνισμό, τον οποίο διενέργησε ο γερμανικός στρατός και κέρδισε η ελληνική εταιρεία.

    Σύμφωνα με την εταιρεία, τα έπιπλα παράγονται εξ ολοκλήρου στις εγκαταστάσεις της στη ΒΙ.ΠΕ. Σερρών.

    Η αξιολόγηση έγινε με βάση την εργονομική και λειτουργική αρτιότητα, την αντοχή, την αισθητική των ειδών, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη διεθνείς πιστοποιήσεις των πρώτων υλών, των διαδικασιών παραγωγής και των τελικών προϊόντων.



    Περισσότερα: Ελληνικά έπιπλα στον γερμανικό στρατό! | E-Radio.gr Daily

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπέρα σας ο κύριος Τάκης είχε αποδεχτεί Δρομεα για αγορά στο 0,29 - 0,30 αν θυμάμαι καλά αυτήν την τιμή είχε δώσει οπότε δικαιώνετε για μια ακόμα φορά ,αν και έχει κάποιες επιφυλάξεις αν θυμάμαι καλά και θέλει να δει κάποια πράγματα να στρώνουν για να μπει στο χαρτί δεν χωράει αμφιβολία ότι κάτι δεν του κάθετε καλά και για αυτό είναι λίγο επιφυλακτικός ακόμα και δεν έχει ούτε μετοχή τουλάχιστον μέχρι την στιγμή που είχε γράψει αυτά

      κύριε Τάκη τα σέβη μου για μια ακόμα φορά

      Διαγραφή
  36. Καλημέρα σας και συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο του blog.Ασχολιόμουν επί σειρά ετών με το ΧΑΑ,αλλά όχι τα τελευταία 3 χρόνια. Ηθελα να ρωτήσω κάτι για τον φόρο υπεραξίας από κέρδη μετοχών. Αλλού διάβασα,ότι δεν πληρώνεις τίποτα από την στιγμή που δεν έχεις το 0,5% της εταιρίας(άρα πρακτικά αφορολόγητα τα κέρδη για τους μικροεπενδυτές) και αλλού διάβασα σήμερα ότι πληρώνεις άν κάθε τρίμηνο κάνεις πραξεις πάνω απο 200 χιλ σωρευτικά,και άν το χαρτοφυλάκιο σου(μετοχές και μετρητά) περάσει έστω και 1 μέρα τις 500 χιλ ευρώ. Τι ισχύει τελικά? Ευχαριστώ προκαταβολικά ,όποιον απαντήσει.
    mikroependitis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πληροφόρηση την οποία είχα προσωπικά από Eurobank AXE και Solidus που συνεργάζομαι είναι αυτή που αναφέρετε. Δεν πληρώνεις τίποτα από την στιγμή που δεν έχεις το 0,5% της εταιρίας (άρα πρακτικά αφορολόγητα τα κέρδη για τους μικροεπενδυτές).

      Το θέμα είναι βέβαια στο πως να δημιουργήσουμε υπεραξίες. Δεν το λες κι ευκολάκι!!

      Διαγραφή
  37. για ελβα εχει γινει κανενα σχολιο? αρχιζω να ψηνομαι..kabamarou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν σας ενδιαφέρει για επένδυση και όχι για ξεπέτα (δηλαδή time frame 9μηνο τουλάχιστον) θα άξιζε να επιχειρήσετε το κτίσιμο θέσης μέσω ΕΤΕΜ που θα σας κοστίσει περίπου 15% φτηνώτερα (περίπου 1,47 ευρώ/μετοχή έναντι 1,69 που έκλεισε σήμερα η ΕΛΒΑΛ)

      http://www.capital.gr/news.asp?id=2039297

      http://www.capital.gr/news.asp?id=2054301

      Ωστόσο μην κυνηγάτε την ΕΤΕΜ σε τιμές πάνω από 0,25. Δεν κάνει πολλά κομμάτια αλλά με υπομονή θα μαζέψετε αυτά που θέλετε. Αλλωστε αυτή δεν είναι η σωστή στρατηγική? Ψάρεμα.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα μακριά από ότι έχει σχέση με Στασινόπουλο τεχνικά όλες οι μετοχές του είναι για φούντο , μην μιλήσουμε για τον δανεισμό του ομίλου που είναι βαρίδι ασήκωτο και ο κύριος Τάκης έχει βγει δημόσια και το έχει πει και μάλιστα πολύ νωρίς , μην ρισκάρεις ούτε σεντ στον όμιλο ,άποψη μου κοίτα μόνο τεχνικά σε εβδομαδιαίο πότε θα σηκώσει όγκους 3χ και πάνω και με την διάσπαση τουλάχιστον του 30αρη ανοδικά σε εβδομαδιαίο μπες σε οποιοδήποτε χαρτί του ομίλου μιας και θα τα τρέξει όλα ο ίδιος για λόγους καλλωπισμού των αποτιμήσεων εχω την εντύπωση αλλά τίποτα άλλο, όταν πέφτει μαχαίρι δεν ακουμπάς και τώρα πέφτει το μαχαίρι του Στασινό

      Διαγραφή
  38. Φίλε Ηλία ,hippy εκλεκτέ ,σου εύχομαι χρόνια πολλά.
    Να είσαι γερός, να χαίρεσαι τους δικούς σου και να είσαι πάντα οξυδερκής και επιτυχημένος. Και χρηματιστηριακά και στην καθημερινότητα σου.
    Χρόνια πολλά και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. κυριε


    hippy η εκτιμηση μου είναι μεγαλη για σας ΣΑΣ ΕΥΧΩΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλησπέρα σε όλους.
    Εύχομαι στον κύριο Ηλία χρόνια πολλά και καλά με υγεία και επιτυχημένες χρηματιστηριακές κινήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Κύριε Ηλία χρόνια σας πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Κύριε hippy χρόνια πολλά χαρούμενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ευχαριστώ πολύ παιδιά...κι εσείς να είστε καλά, να είστε εδώ, ώστε όλοι μαζί, ομαδικά να σαρώσουμε!!

    (εννοώ τα ξενάκια, γιατί απ΄τα ελληνάκια...ουκ αν λάβεις από του μη έχοντος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χρόνια πολλά σε μια ψυχή γεμάτη καλοσύνη
      που ο Θεός μόνο χαρές αξίζει να σου δίνει


      μέρες που δέχεσαι ευχές δέξου και μια από μένα
      «Χρόνια πολλά, χρόνια καλά, χρόνια ευτυχισμένα!»



      Aλεκο μου Σαλααμ !

      Διαγραφή
    2. χρόνια πολλά!!!
      σας εύχομαι υγεία,υγεία,υγεία!!!
      Πανάγος

      Διαγραφή
  44. Καλησπερα!!
    Κυριε hippy χρονια σας πολλα και καλα!
    Με εκτιμηση Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Να ευχηθώ και εγώ με τη σειρά μου στον κ. Ηλία να είναι πάντα γερός και ευτυχισμένος.
    Όπως και ο κ. Τάκης, η παρουσία του Hippy ως σχολιαστή ή συντάκτη σε κάποιο ιστολόγιο αποτελεί για εμένα εγγύηση της ποιότητας του.

    Ράκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Το δολάριο σαν παγκόσμια απειλή; ΓΡΑΨΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ http://www.capital.gr/jArticle.asp?id=2067932 ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΡΘΡΟ Του Γιώργου Καισάριου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Κύριε Ηλία ο ΔΑΡΕΙΟΣ σας στέλνει όλες τις ευχές του κόσμου. Σας εκτιμά απεριόριστα και εύχεται σε υγεία οικογενειακή γαλήνη και τύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Κύριε Ηλία Χίππυ κι από μένα, εγκάρδιες ευχές για
    Χρόνια Πολλά κι Ευτυχισμένα με Υγεία και Χαρές

    ΥΓ Τριήμερος ο εορτασμός για τα σπουδαία, οπότε οι ευχές μου είναι εντός της προθεσμίας :-)

    Καλλιόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Κυριε hippy,χρονια πολλα και ευτυχισμενα.
    Επι τη ευκαιρια να σας ευχαριστησω για τις αναλυσεις σας,πανω σε θεματα του χρηματιστηριου και οχι μονο,που απλοχερα μας προσφερετε.
    Με εκτιμηση.

    Στρατος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Κύριε Ηλία σας εύχομαι χρόνια καλά και κερδισμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Χρόνια Πολλά Κύριε Hippy, με ΥΓΕΙΑ και ό,τι άλλο επιθυμείτε στη ζωή σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Αϊ - Λιας
    Βουνοπλαγιά κοφτή του Αϊ - Λια μου,
    Πώς ήθελα στην αγκαλιά μου,
    Νύχτα και μέρα να κρατώ,
    το πιο μεγάλο φυλαχτό:
    Εσένα, Γέροντα Αϊ - Λια μου.
    Εσένα που μακριά αγναντεύεις,
    πόθους παλιούς μου ζωντανεύεις.
    Κάθε Μαρτιάπριλα και Μάη
    κοντά σου η καρδιά πετάει
    και μυρωμένο αέρι τη φιλεύεις.

    Ελπίζω να είμαι εντός ορίου για τις καλύτερες ευχές μου κυρ-Χίππυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Καλησπέρα!! Τα κομαντα που καθόντουσαν πάνω στον Ikaro N εν αναμονή, απο την βιασύνη τους στο σήκωμα βρήκαν στο πάνω κανάλι
    Τα πετρέλαια τα φιλοχιππικα αφου δεν πήγαν απο μόνα τους στο κάτω θα πάνε μόνο αν και ο γουδης και λοιπές δυνάμεις κάνουν μακροβούτι (τώρα τσαλαβουτάνε ακόμα)
    Γιουροβανκ τα μισα τα ξαναπήρα γιατί με τρώει ο τρειντκ..λος μου
    Βαγγελίνιο παιχταρίνιο summer time show time . Αφου το είχε πει για τα αλουμίνια το καλοκαίρι.Βέβαια σήμερα βιάστηκες να τα σπάσεις όλα πάνω μόνος σου χεχε.
    Αυτός ο Ανεμος δεν έχει απάνεμο βλέπω .Τώρα θα έλεγα και την κακία μου αλλά είπαμε Κλασσικό καλοκαίρι ελληνικό αντε να ετοιμάζουμε για κολλιαδάκια. Σας χαιρετώ έχει και ζεστη σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή

    2. Καλησπέρα κι από μένα

      ο κύριος όγκος των ΕΛΠΕ φίλε κ. Lorac, θα θυμάστε ίσως, αγοράσθηκαν στο κακό νέο την έξοδο από τον MSCI, στο rebalancing στα 5,50 ευρώ. Τα μισά πουλήθηκαν λίγο πάνω από τα 6 ευρώ και τα υπόλοιπα όταν τα έσπασε πτωτικά ήδη από την πρώτη φορά. Στη σούμα περίπου ίσα βάρκα ίσα νερά. Ίσως μικρή ζημιά λόγω προμηθειών. Συνεπώς τα πετρέλαια "τέως" φιλοχίππικα.

      Δεν κατέχω θεμελιώδη ανάλυση (και ζηλεύω τους αναλυτές). Δίνω μικρή πίστη σε τεχνική ανάλυση καθώς τις ίδιες γραμμές διαφορετικοί αναλυτές τις διαβάζουν διαφορετικά άρα στατιστική αξία έχει "ποιός το βλέπει" κι όχι μόνο "τι βλέπει". Συνεπώς τι μένει? Το ένστικτο η πείρα και τα καλά ή κακά νέα που μια εταιρεία έχει μπροστά της. Οι τράπεζες όλες έχουν κακά νέα μπροστά τους. Reverse split, απαγόρευση μερίσματος ή επιστροφής κεφαλαίου (που διαδίδουν έντεχνα κάποιοι παπαγάλοι) ως το 2017 και ΑΜΚ. Τα κακά νέα είναι σύμμαχος του αγοραστή. Τότε, στις ανακοινώσεις, θ΄αγοράσουμε κι εμείς.

      Αντίθετα καλά νέα-για την καθημερινή δόση αδρεναλίνης-νομίζω έχουν πχ τα νερά της συμπρωτεύουσας (κοντά 5% επιστροφή κεφαλαίου και μέρισμα 14/8). Αγορές κοντά στο 4,30 πιθανολογώ πως έχουν μικρό ρίσκο και προσωπικά τοποθετούμαι. Στόχος, αν κάτσει, 10% απόδοση max από τρέχουσες τιμές (chippy ο hippy αλλά είπαμε για την αδρεναλίνη). Εξαιρετική συμπεριφορά (μαρμαράδικη θα έλεγα) έχει και η ΕΥΔΑΠ. Τυχαίο? Οχι δα, την έχει αναλύσει ο οικοδεσπότης από τα 7.


      (επειδή κι εγώ χάνω μερικές φορές τα σχόλια καθώς γράφω, συνηθίζω να τα γράφω σαν πρόχειρα στο mail του google και μετά να τα μεταφέρω)

      Διαγραφή
    3. Αν είναι κάθε που σχολιάζουμε τα ΕΛΠΕ να κερδίζουν 6% ας το κάνουμε συχνότερα κ. Lorac για τους επενδεδυμένους στο χαρτί...αν θυμάμαι καλά κάπως έτσι είχε γίνει ακόμη μια φορά.

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα στους φίλους Ηλία και Lorac.
      Όταν στις 14/3/2014 είχα ανακοινώσει την τράμπα που έκανα στην ΜΟΗ αγοράζοντας ΕΛΠΕ, ο κύριος Τάκης είχε γράψει ότι αν έχω υπομονή θα τα πάρω και από τα ΕΛΠΕ.
      Αγόρασα βέβαια και στα 5,47 euro αργότερα και περίπου είμαι μία η άλλη, έχοντας μικρές απώλειες σήμερα. Καμαρώνω τον γνωστό και μη εξαιρετέο κύριο πρόεδρο της εταιρείας και αναμένω. Πιστεύω ότι ο ακριβοθώρητος οικοδεσπότης μας θα επαληθευτεί, προς μεγάλη μου χαρά.

      Διαγραφή
    5. Φίλε Νίκο αν ο ΓΔ κινηθεί προς τις 1500 μονάδες όπως πιθανολογούμε κι ελπίζουμε οι τακαρόπληκτοι του μπλογκ ως το τέλος της χρονιάς τι στην ευχή δεν θα δούνε και τα ΕΛΠΕ το 7ευρο? Ιδιαίτερα αν γνωρίζει κάτι ο πρωθυπουργός για τους 180 ψήφους κι αποφυγή των εκλογών. Ασε που εκείνη την περίοδο θα μιλάνε για επιμήκυνση χρέους, μειώσεις κουπονιών και λοιπά καλοδεχούμενα.

      Κάθε πράγμα στην ώρα του

      Διαγραφή
    6. συγκρατημένο σας βλέπω κ. hippy για τα ΕΛΠΕ..να ρίξω την γκουρουδια μου..οτι τα ΕΛΠΕ θα αποκρατικοποιηθούν πρώτα απο ολα..και θα δουν διψήφιο νούμερο..επειδή όμως ο σωστός γκουρού πρέπει να δίνει και χρονικά όρια..εκτιμώμενος χρόνος πριν τα μέσα του 2015!
      Πανάγος

      Διαγραφή
    7. Τα ελπε είχαν ξεκινήσει μια μοναχική πορεία προς τα κάτου ,Τώρα αν κάποιος έβλεπε γραμμές , παράλληλες τρίγωνα-κάλαντα κτλ κτλ είναι προσωπικό θέμα και οπτική. Αφου λοιπόν στα πρόσφατα 5,5 του Ιουλίου αποφάσισαν να σταματήσουν την κατρακύλα δημιουργώντας και κάποιες αποκλίσεις με την πτωτική φορά του δείκτη και λοιπών δυνάμεων οι πιθανότητες ήταν για πάνω.Μια και η Τ.Α. είναι κοντά στις πιθανότητες και οι πιθανότητες είναι ότι πιό κοντά στον να λές ψέμματα με επιστημονικό ύφος ,χρειάζετε και αυτό που έγραψε και κ.Hippy απο πάνω.Ενστικτο και πείρα.Μερικές φορές και καθαρή τύχη,να γράψεις κάτι και μετά την άλλη μέρα να είναι στο συν10 και εσύ να νιώθεις Μορφονιογκουρού!!
      Εγώ όμως θυμάμαι την ιστορία με τον μαθητή που ήθελε να πετάξει πιό ψηλά απο τον δάσκαλο και τελικά του κάηκαν τα φτερά.Οπότε ας μιλάμε και να κάνει κάθε μέρα συν δέκα ,αλλά όποιος διαβάζει ας κρατήσει οτι πρέπει να δουλέψει πάνω στο δικό του ενστικτο και να εμπλουτίσει τις δικές του εμπειρίες.
      Σημαντικό κέρδος εδω μέσα είναι ακριβώς αυτή η ανταλλαγή απόψεων που σε ένα όμορφο περιβάλλον χωρίς γκρίνιες και τσακωμούς οδηγεί και στο υλικό κέρδος.

      Διαγραφή
    8. Αν πω ότι έχω καθαρή εικόνα για τα ΕΛΠΕ θα πω ψέμματα. Μου κάνει εντύπωση και με ξενίζει η αδυναμία τους. Δείτε ένα επιπλέον στοιχείο. Το 5ετές ομόλογο που εξέδωσε πρόσφατα με κουπόνι 5.25% παρά τη μικρή σημερινή άνοδο έκλεισε στο 98,95 με ζημιά για τον ομολογιούχο

      http://www.boerse-frankfurt.de/en/bonds/hellen+petr+fin+14+19+XS1083287547

      Αντίθετα το αντίστοιχο της ΜΟΗ με μικρότερο κουπόνι 5,125% δίνει κέρδος (100,60)

      http://www.boerse-frankfurt.de/en/bonds/motor+oil+fin+14+19+XS1066486629

      Ομοίως με κέρδος και τα άλλα πρόσφατα ελληνικά εταιρικά ομόλογα ΔΕΗ, ΙΝΛΟΤ, Γερμανός κλπ. Θεωρώ την αγορά των ομολόγων περισσότερο αποτελεσματική απ΄την αντίστοιχη των μετοχών καθώς κινείται κυρίως από επαγγελματίες, prinate banking κλπ. Τι φοβάται η αγορά στα ΕΛΠΕ? Ίσως κάποια απάντηση θα έχουμε σε μερικές μέρες-στις 30/7- που θα δημοσιευθούν τ΄αποτελέσματα 2ου τριμήνου και θα δούμε τις ταμειακές ροές (φλάμπουρο για τους ομολογιούχους). Κοντός ψαλμός αλληλούια.

      Διαγραφή
    9. μην περιμένετε τίποτα φοβερό από τα αποτελέσματα εξαμήνου..!
      Πανάγος

      Διαγραφή
  54. έγραφα έγραφα ,, πάλι χάθηκε σχόλιο γκρρρ Το ξαναγράφω σε συντομία .Δρομέας κτύπησε κεφάλι σε πάνω κανάλι στοπ. Ευρωβ ξανααγοράστηκε 50% στοπ Ελπε στρώνουν στοπ Βαγγελίνιο παιχταρίνιο summer time party time stop.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Λακη το Σεπτεμβριο η δικαιωση σου. πανω απο 2χαρτια θα αλλαξουν κυρη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014
    Γ.Δ: Οι αγοραστές έχασαν την ευκαιρία να ανατρέψουν την κατάσταση. (Μ.ΒΕΛΛΙΑΝΙΤΗΣ)


    Μετά από αυτή την αναφορά,περιμένατε να συμβεί κάτι διαφορετικό απ'αυτό που συνέβη στο ΧΑΑ χθες και σήμερα...? Αειθαλής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάω στοίχημα οτι τα ελλοτιτσιαν μπιρμπιλωτα μάτια θα βλέπουν το 1240something ως στόχο του διπλόπατου και θα το βαφτίσουν b του C
      Μη με ρωτήσετε τι χρώμα γιατί έχω δεί μόνο τις τσάμπα σελίδες του διαφημηστικού http://www.amazon.com/Elliott-Wave-Principle-Market-Behavior/dp/0932750435#reader_B004K6M8BE

      Διαγραφή
    2. Κύριε Lorac η θάλασσα εδώ που βρίσκομαι δεν έχει κύματα,οπότε μπορώ να κάνω μια μαντεψιά και να δω το 13ΧΧ ως της Παναγίας και μετά βλέπουμε...

      Διαγραφή
    3. Πόσο μου αρέσουν μέρες σαν την χτεσινή και την σημερινή! Να βλέπεις την αποτίμηση του χαρτοφυλακίου σου και να παρακαλάς να βάλει κοράκια στο αριστερό πλαίσιο ο κύριος Πέτρος.
      Όπως έχω γράψει αξία έχει το ταξίδι. Με την Κίρκη και την Ναυσικά στους ελλιμενισμούς μας για ανεφοδιασμό.
      Καλησπέρα σας.

      Διαγραφή
  57. Ουσιαστική άνοδος ή παγίδα;Την προηγούμενη εβδομάδα είχα γράψει πως θεωρούσα πιο πιθανό να δούμε νέα χαμηλά παρά ανοδική αντίδραση. Επίσης ανέφερα πως για να βλέπαμε άνοδο προς το 1200, θα έπρεπε να ξεκινήσει άμεσα και ότι περεταίρω καθυστέρηση θα μείωνε τις πιθανότητες μιας ανοδικής κίνησης. Επίσης ανέφερα πως ο διπλός πάτος στο 1140 θα έπρεπε άμεσα να ωθήσει την αγορά πάνω από το 1175 προς το 1190 και αν αυτό έσπαγε, θα βλέπαμε το 1220-1230. Παρόλο που η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική, μία τέτοια αντίδραση βάση του διπλού πάτου ήταν αναμενόμενη. Η στρατηγική μας να παραμείνουμε εκτός ήταν καθαρά απόφαση μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης διαχείρισης χαρτοφυλακίου γιατί δεν κυνηγάμε τις βραχυπρόθεσμες κινήσεις αλλά επιθυμούμε έστω και λίγο καθυστερημένα να παίρνουμε τις μακροπρόθεσμες. Σήμερα στο άνοιγμα η αγορά έγραψε 1220 και ο ελάχιστος στόχος μας επετεύχθη. Πλέον το 1140 και το 1165 είναι πολύ σημαντικές στηρίξεις οι οποίες αν σπάσουν θα οδηγήσουν τον Γενικό Δείκτη προς το 1100-1050.Ο ΓΔ έχει πλέον θέσει στόχο το 1240 όσο κρατάει πάνω από το 1200 και το 1165. Πολύ σημαντική αντίσταση για την αγορά είναι το 1250-60, το οποίο αν σπάσει θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες νέου ανοδικού κινητήριου κύματος με στόχο το 1330. Ο Γενικός Δείκτης έχοντας πλέον μία βάση διπλού πάτου γύρω από το 61.8% Fibonacci retracement, έχει θέσει τις βάσεις για ανοδική αντιστροφή της μεσοπρόθεσμης πτωτικής τάσης. Η επιβεβαίωση της αλλαγής τάσης θα έρθει με την διάσπαση του 1329 και θα δίνει στόχο το 1450. Διάσπαση του 1260 θα αυξήσει τις πιθανότητες τα παραπάνω να συμβούν.Τεχνικά οι ταύροι πλέον πρέπει να σπρώξουν τον ΓΔ πάνω από το Ichimoku cloud και τις 1250-60 μονάδες. Βραχυχρόνια αντίσταση(βάση του Ichimoku cloud) βρίσκουμε στο 1221. Σημαντική βραχυπρόθεσμη στήριξη βρίσκουμε στο 1178-75 και μεσοπρόθεσμη στο 1140(βάση του Ichimoku cloud). Κυματικά η δομή της πτώσης από το 1329 έχει αρκετά επικαλυπτόμενα κύματα και αυτό είναι ένα σημείο υπέρ των μακροχρόνιων ταύρων και κατά του απαισιόδοξου σεναρίου μας το οποίο μέχρι τώρα ήταν το προτιμώμενο. Δεν θέλουμε με τίποτα διάσπαση του 1140, αλλά αύξηση του τζίρου και σταδιακά να κερδίσουμε τα επίπεδα των 1260 και 1300 μονάδων. Βραχυπρόθεσμα η άνοδος από το 1140 δείχνει ημιτελής και ότι δημιουργείται μία bullish flag με στόχο προς το 1250-60 αν διασπαστεί ανοδικά το 1225. Αν διασπαστεί πτωτικά το 1210 τότε πιθανότατα ακυρώνεται ο σχηματισμός σημαίας ΔΑΣΚΑΛΕ ΔΗΛΩΝΩ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΑΧΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΡΑΓΚΟΣ Παίζουν τα μπαγλαμαδάκια,
    παίζουν τα μπαγλαμαδάκια,
    καλέ παίζουν τα μπαγλαμαδάκια,
    μάνα μου αχ! τι μεράκια,
    μάνα μου αχ! τι μεράκια,
    παίζουν τα μπαγλαμαδάκια.

    Όταν ακούω μπαγλαμάδες,
    όταν ακούω μπαγλαμάδες,
    καλέ όταν ακούω μπαγλαμάδες,
    έξω φτώχεια και νταλκάδες,
    έξω φτώχεια και νταλκάδες,
    όταν ακούω μπαγλαμάδες.

    Μια σταλίτσα οργανάκι,
    μια σταλίτσα οργανάκι,
    καλέ μια σταλίτσα οργανάκι,
    πως σε φέρνει σε μεράκι,
    πως σε φέρνει σε μεράκι,
    μια σταλίτσα οργανάκι. https://www.youtube.com/watch?v=4BbAtY5mG4o

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ-ΘΑ ΖΗΣΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΟΥΛΙ https://www.youtube.com/watch?v=yMz5_CaMldk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Τσιφτετελια - Μελας & Τερλεγκας https://www.youtube.com/watch?v=ZReNbyVjhvQ ZΩNTANO ΠΑΡΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ΧΑΡΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ Σαν σημαδεψεις αετο - Αδαμαντιδης Θεμης https://www.youtube.com/watch?v=Ppsm4CUQ4pY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ. Λουκά αφήστε τους αδαμαντίδιδες τους μελάδες τους τερλέγκες και τους χρηστάκηδες (εντάξει τον χρηστάκη κρατήστε τον)

      http://www.patrasevents.gr/article/119460-paola-volcano

      Διαγραφή
    2. ΚΥΡΙΕ


      Lorac σας βρισκω πολύ ενημερωμενο μηπως εισαι πατριωτακη να κερασω καφεδακι στη πλατεια ολγας

      Διαγραφή
  61. Καλημέρα σε όλους και καλές διακοπές!

    Νέα μέθοδο τεχνικής ανάλυσης λέει ότι βρήκε η Google...

    http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231337716

    Εγώ λέω πάμε παραλία και μετά τον δεκαπενταύγουστο βλέπουμε...
    https://www.youtube.com/watch?v=FfoHEweB1wo

    Να περνάτε όλοι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Καλησπέρα. Χάζευα τον βαγγελίνιο παιχταρίνιο summer time, party time. Τα 2 πρόσφατα ψηλά του στα 6,70 πάνω στη γραμμή των φετινών 2 ψηλών (7,32 και 6,94) ήταν λογικό να τον φρενάρουν κάπως. Το ζητούμενο είναι να κρατήσει την checkline κάπου στα 6,3 και να σπαταλήσει κανα μήνα ακόμα ψάχνοντας λίγο καλύτερο κλίμα για να σπάσει προς τα πάνω το τρίγωνο πανοράματος και να σκορπίσει γλυκιά σαλονικιώτικη κρέμμα 9 αστέρων στους φαν.Αλλίως παρακάτω έχει την γραμμή των χαμηλών κάπου στα 6 παρά να τον στηρίξει.Άντε να ανέβει κεφαλαιοποίηση να τον δούμε και Mysci. Στις 15/5 δεν είχε γίνει η τελευταία αλλαγή εκεί??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Καλησπέρα εν μέσω καλοκαιριού ο κύριος Τάκης έχει χαθεί ,(ελπίζω να περνά καλά όπου και αν περνά τις διακοπές του με καλή παρέα και να φορτίσει τις μπαταρίες του) στο καφενεδάκι μας (ΧΑΑ) οι τζίροι ισχνοί και ελάχιστα χαρτιά έχουν αξιόλογες κινήσεις από θέμα όγκων, το θέμα είναι ότι δεν γνωρίζει κανένας προς τα που θα πάμε αν και εχω κρατήσει αυτό που έχει πει ο κύριος Τάκης ότι μέχρι τέλος χρόνου θα παλεύουμε για τις 1450 μονάδες εκτός απρόοπτου βλέπε Τσίριζα σε αυτοδυναμία , θα ήθελα την άποψη κάποιων ποιο έμπειρων ως το πότε θα τελειώσει το μαρτύριο των τελευταίων 4-5 μηνών? θωρηκτά του τύπου Ελβαλ το οποίο ο κύριος Τακης πλέον δεν το προτείνει λόγω Στασινόπουλου ορισμένες μέρες ούτε καν ανοίγουν Ευπικ μην το συζητάμε είναι για κλάματα συν ή πλην 5% σαν καρυδότσουφλο βολοδέρνει γενικά δεν βλέπω κάτι που να μου αρέσει στο δικό μας, αλλά έτσι δεν γίνετε συνήθως εκεί που είσαι εντελώς κουρασμένος και απογοητευμένος κάνει το γύρισμα και σε αδειάζει και τρέχεις να προλάβεις ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Οι "Σεπτεμβριανές εξελίξεις" στις οποίες αναφέρθηκαν διάφοροι στο blog, καθώς και ο Μπένυ φαινεται πως αφορούν εξελίξεις στη διαπραγμάτευση του χρέους. Κατά τα φαινόμενα το ΔΝΤ πιέζει και αυτήν τη φορά οι ευρωπαίοι φαίνονται διατεθημένοι να βάλουν -έστω και λίγο- νερό στο κρασί τους. Το τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την χρηματιστηριακή αγορά -αν επιβεβαιωθεί- μπορεί ο κάθε επενδυτής να το αξιολογήσει καταλλήλως και να προσαρμόσει αναλόγως τη θέση του έως τότε.

    http://mignatiou.com/2014/08/tha-ine-to-telefteo-tangko-to-parisi-gia-to-chreos/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Κύριε Τάκη θα έχετε χαθεί , θα θέλαμε τα φώτα σας γιατί η πορεία του Ελληνικού ΧΑΑ προεξοφλεί εκλογές και κυβέρνηση Σύριζα δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς την μακροημέρευση της διορθωτικής πορείας στο ταμπλό για τόσους μήνες θα σας ήμουν ευγνώμων για τυχόν απάντηση και μετάφραση στης πορείας του ΧΑΑ στην ζωή μας σαν Έλληνες

    καλό σας απόγευμα και σας ευχαριστώ για την φιλοξενία να είστε καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πορεία του Ελληνικού ΧΑΑ λέει το προφανές, αυτό που έχει πει ο κύριος Τάκης και άλλοι φίλοι θαμώνες εδώ.

      Δεδομένων των τεράστιων NPLs οι τιμές των τραπεζών ήσαν πανάκριβες και νομοτελειακά θα διόρθωναν. Είχαν μπροστά τους μεγάλες ΑΜΚ και απιστευτη θολούρα καθώς λεφτά απ΄τους ξένους πολύ δύσκολο κι ο μόνος μέτοχος που έχει ρευστό στο σεντούκι, το ΤΧΣ, εάν το ρίξει στις αυξήσεις ίσως ενεργοποιηθεί το bail in. Μπρος γκρεμός και πίσω αγγούρια δηλαδή.

      Αυτά είναι τα κακά νέα. Ευτυχώς υπάρχουν και καλούτσικα. Όγδοη μέρα πτώσης, όσο να πεις λογικά μια αντίδραση το ζωντανό θα την κάνει. Το θέμα είναι ο επενδυτής τι κάνει. Προσωπική μου γνώμη, εάν δεν έχει τράπεζες τίποτα.

      Διαγραφή
    2. Θα έχετε προσέξει φαντάζομαι ότι χώσιμο (δηλαδή πτώση με τζίρο) γίνεται την πρώτη μέρα αλλαγής τάσης που οι αγοραστές είναι ξένοιαστοι. Μετά σφίγγουν σαν στρείδια κι απαιτούν πολύ χαμηλές τιμές και λίγα κομμάτια. Συνεπώς ο έχων πακέτα για πώληση πρέπει ν΄ανεβάσει αγορά (και ψυχολογία) λιγουλάκι ώστε να ξαναβρεί πρόθυμους να ξεφορτώσει.

      Αν έχω δίκιο (λέμε τώρα) οι τράπεζες μια αντίδραση 8-10% την έχουν, ακόμη και το μουλάρι του Σάλλα. Κάπου εκεί θα έδινα τα χαρτιά και θά΄σφιγγα τα μετρητά για τις ΑΜΚ που νομοτελειακά θα έρθουν (εάν ήθελα σώνει και καλά τραπεζόχαρτα) ή εναλλακτικά θα περίμενα να βγάλω μέρος από τα χαμένα αγοράζοντας περί τα μέσα Νοεμβρίου κάποιο από τα "θεσμικά" χαρτιά που συνηθίζουν window dressing στο τέλος της χρονιάς πχ του ομίλου Βιοχάλκο.

      Αποψη ζητήσατε, άποψη κατέθεσα. Δεν ξεχνώ πως είμαι ερασιτέχνης, συνεπώς επιρρεπής στα λάθη.

      Διαγραφή
    3. Να προσθέσω στα πολύ ενδιαφέροντα του κυρίου hippy ότι μία είδηση επιβεβαίωσης για τον αναβαλόμενο φόρο των τραπεζών πιθανότατα θα προκαλούσε κάποιο έντονο βραχυπρόθεσμο αγοραστικό ενδιαφέρον και άρα μία καλή ευκαιρία ξερφορτώματός τους.

      Διαγραφή
  66. Laky, πιστευω να μην περιμενεις ακομα το Γαλλο ασθενη στις 5500 μ και να την εχεις κανει με ελαφρα πηδηματακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Καλησπέρα σε όλους.
    Ο φίλτατος Λάκης έχει δίκιο, έχουμε περάσει πολύ χειρότερα από τα διαδραματιζόμενα στο ΧΑΑ την τελευταία βδομάδα.
    Εγώ ο άνους σήμερα είπα να νοιώσω ήρωας και έτσι επαναγόρασα τα κομμάτια του ΟΤΕ που είχαν δοθεί τις καλές μέρες. Θαρσείν χρη ή πήραμε την κάτω βόλτα όμορφη μου Παναγιώτα; Θα δείξει. ¨Το μέλλον αόρατον¨ μας δίδασκαν ή μήπως απλά μας έδιναν ελπίδες;
    Φίλε Ηλία, πάντοτε άψογος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Καλημέρα να κάνω μια ερώτηση ρητορική? που είναι ποιο πιθανό να πάει ο ΓΔ στις 850 μονάδες ή στις 1450 μονάδες στο επόμενο 4μηνο που έχει πει ο κύριος Τάκης ο γκουρού που έχει εξαφανιστεί τόσον καιρό και ούτε ένα γεια δεν περνάει να πει από το μαγαζί του

    Στέλιος Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Στέλιο στις ρητορικές ερωτήσεις οφείλουμε ρητορικές απαντήσεις.
      Να ρωτήσετε τον χρηματιστή σας!!!!!!
      Στο εδώ το μαγαζί ο γκουρού θα μιλήσει όταν αυτός γουστάρει - μέχρι τότε ξεψειρίστε την μαϊμού και μετρήστε την ανοησία που κουβαλάει ο καθένας στην κεφάλα του.

      Ο άλλος βρίζει την Μέρκελ, τους Γερμαναράδες, τη τρόικα και τους κακούς τραπεζίτες επειδή, τα΄χα μου, εξαιτίας τους τον ΜΑΙΚ τον ξεπουλάνε στα 0,11. Βρε άχρηστε και ανεγκέφαλε κάνε τον σταυρό σου που σου δίνου για το ζόμπι 11 σέντσια και να ξεφορτώσεις στην κεφάλα των κορόιδων και μην μιλάς παραπέρα. Άκου λέει ο Μαίλλης μετοχή!!!!
      Άχρηστοι, μέτριοι και προπαντός εξυπνάκιδες.

      Ο ΓΔ θα κάνει μια βόλτα προς τα 98Χ όπως έλεγα αν η πτώση οφείλεται στις τεράστιες τραπεζικές αυξήσεις που έρχονται. Διαφορετικά - αν δηλαδή έρχεται ο Αλέξης, Σώσον Κύριε το Λαόν σου και Ευλόγησον την κληρονομία σου. Θα σφίξουν κολάρες. Άντε καλά κουράγια. Άκου λέει 850!!! Απο που βρεεεεεε προκύπτει το 850 ή το 1450?? Αν θέλεις να δώσεις γκουρουδιά κάνε και μια αναλυσούλα και όχι εξυπνάδες.

      Διαγραφή
  69. 10 μερες πτωσης sτο ΘΕΙΟ ΒΡΕΦΟΣ !!

    χχμχμχμχμχχμ αντεχουμε μεχρι 27 συνεχομενες με το ΦΠΑ

    Καπου εκει θα ακουστει επιτελους το ΤΕΤΕΛΕΣΘΑΙ !!! ισως λιγο νωριτερα ,

    χχχχχμχμχμμχ εν το μεταξυ εχουμε και αλλη δουλεια


    Are you looking for me Madam ?

    Aleko mou Salaam..!

    http://aljazeera.net/broadcastschedule

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Καλησπέρα κύριε Τάκη 10 μέρες συνεχής πτώσης και είστε άφαντος τουλάχιστον μια κουβέντα σε εμάς που σας διαβάζουμε πιστά θα έπρεπε να είχατε βγει να πείτε

    σας ευχαριστώ πολύ

    Γ.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον χρηματιστή σας οι ερωτήσεις που σας χρεώνει και προμήθειες!!!

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂