Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Ά φάση - Παγκόσμιο κύπελο 1982 (Ισπανία)

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982 διεξάχθηκε στην Ισπανία. Η απόφαση για τον οικοδεσπότη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1982 πάρθηκε στις 6 Ιουλίου 1966, 16 χρόνια πριν την πραγματοποίηση των αγώνων. Ο λόγος ήταν ότι αποφασίστηκε η επιλογή διοργανωτή και για τα Μουντιάλ του 1978 και 1974. Για τις διοργανώσεις του 1974 και 1982 δήλωσαν ενδιαφέρον η Δυτική Γερμανία και η Ισπανία. Έτσι αποφασίστηκε να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974 η Γερμανία αποσύροντας την υποψηφιότητα της για την διοργάνωση του 1982 και την Ισπανία να αναλαμβάνει την διοργάνωση χωρίς ανθυποψήφιο.

Για πρώτη φορά στην διοργάνωση συμμετείχαν 24 εθνικές ομάδες ενώ στις προηγούμενες διοργανώσεις συμμετείχαν μόνο 16 εθνικές.
Οι 2 από τις 24 θέσεις καλύφθηκαν από την προηγούμενή νικήτρια Αργεντινή και την διοργανώτρια Ισπανία. Έκπληξη προκάλεσε ο αποκλεισμός της φιναλίστ των 2 προηγουμένων Παγκοσμίων Κυπέλλων(1974 1978) Ολλανδία. Οι μεγάλοι παίκτες της δεκαετίας του 70 είχαν πια γεράσει και το ολλανδικό ποδόσφαιρο περνούσε κρίση. Στα προκριματικά οι «τουλίπες» τερμάτισαν στην 4η θέση πίσω από το Βέλγιο , τη Γαλλία (που πήραν τα εισιτήρια) και το Έιρε που τερμάτισε τρίτο.

Οι μεγάλοι παίκτες της δεκαετίας του 70 είχαν πια γεράσει και το ολλανδικό ποδόσφαιρο περνούσε κρίση. Στα προκριματικά οι «τουλίπες» τερμάτισαν στην 4η θέση πίσω από το Βέλγιο , τη Γαλλία (που πήραν τα εισιτήρια) και το Έιρε που τερμάτισε τρίτο. - See more at: http://www.sombrero.gr/2010/06/1982-%CE%B9%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%B1/#sthash.0btMCMbt.dpuf
Οι μεγάλοι παίκτες της δεκαετίας του 70 είχαν πια γεράσει και το ολλανδικό ποδόσφαιρο περνούσε κρίση. Στα προκριματικά οι «τουλίπες» τερμάτισαν στην 4η θέση πίσω από το Βέλγιο , τη Γαλλία (που πήραν τα εισιτήρια) και το Έιρε που τερμάτισε τρίτο.
Οιμεγάλοι παίκτες της δεκαετίας του 70 είχαν πια γεράσει και το ολλανδικό ποδόσφαιρο περνούσε κρίση. Στα προκριματικά οι «τουλίπες» τερμάτισαν στην 4η θέση πίσω από το Βέλγιο , τη Γαλλία (που πήραν τα εισιτήρια) και το Έιρε που τερμάτισε τρίτο.
Επέστρεψε, όμως, η Σοβιετική Ενωση (μετά από δωδεκαετή απουσία), όπως και η Γιουγκοσλαβία, η Τσεχοσλοβακία, το Βέλγιο και η Αγγλία.  Για πρώτη φορά στην διοργάνωση συμμετείχαν Αλγερία, Καμερούν, Ονδούρα, Κουβέιτ και Νέα Ζηλανδία.

Ο τρόπος διεξαγωγής είχε διαφοροποιηθεί λόγω της αύξησης των ομάδων και της παρωδίας στα τελευταία ματς του 1978. Η πρώτη φάση περιείχε έξι ομίλους των τεσσάρων ομάδων και απο κάθε όμιλο προκρίνονταν στην επόμενη φάση οι δύο πρώτες ομάδες.
Ακολουθούσε η δεύτερη φάση με τέσσερις ομίλους των τριών. Οι νικητές των τεσσάρων γκρουπ θα σχημάτιζαν τους δύο ημιτελικούς.


Η Βραζιλία όπως σε κάθε Μουντιάλ ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Η «σελεσάο» παρουσίασε στα γήπεδα της Ισπανίας την καλύτερη ίσως ομάδα όλων των εποχών μετά το Μεξικό. Η Βραζιλία του 1982 προσέφερε σπουδαίο θέαμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, έστω και αν δεν είχε τα ίδια αποτελέσματα με τη διοργάνωση του Μεξικού. Σε πέντε ματς σκόραρε 15 φορές και αποκλείστηκε πέφτοντας "θύμα" μιας από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του θεσμού, της απρόσμενης .... αφύπνισης του Πάολο Ρόσι. "Ηταν η καλύτερη ομάδα που έχω δει. Δεν ήταν η πιο ανταγωνιστική, αλλά έπαιξε καλύτερα από ό,τι στο Μεξικό το 1970", δηλώνει ξεκάθαρα ο Σόκρατες, πρωτεργάτης των εμφανίσεων της "σελεσάο", έστω κι αν δεν μπορεί να είναι αρκούντως αντικειμενικός.

Valdir Peres, Leandro, Oscar, Falcão, Luizinho and Júnior.
Bended: Sócrates, Toninho Cerezo, Serginho, Zico and Éder.
Ο Τέλε Σαντάνα είχε διαδεχθεί στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τον Κλαούντιο Κουτίνιο που είχε πεθάνει σε ατύχημα. Η ομάδα είχε στις τάξεις της ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης και στην πλειοψηφία τους ήταν αστέρια που έκαναν καριέρα σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Οι αμυντικοί Λεάντρο, Όσκαρ, Λουϊζίνιο, Εντίνιο και Ζούνιορ διέθεταν τόσο καλή τεχνική κατάρτιση που στις ομάδες τους πολλές φορές χρησιμοποιούνταν σαν … μεσοεπιθετικοί ή και οργανωτές. Τι να πει κανείς για τη μεσαία γραμμή! Σόκρατες, Φαλκάο, Σερέζο ήταν αυτοί που μάγευαν τα πλήθη όλου του πλανήτη με τις περίτεχνες ενέργειές τους. Στην επίθεση ήταν ο Ζίκο και ο  Έντερ, με το Σερζίνιο κεντρικό επιθετικό να αποτελεί παραφωνία στην καλοκουρδισμένη Βραζιλιάνικη ομάδα.
Σε εκείνη την ομάδα είχαν ακόμα θέση οι μέσοι Πάολο Ισιντόρο και Μπατίστα και ο αμυντικός Εβεράλντο. Παραφωνία σε εκείνη την ομάδα, εκτός του Σερζίνιο, ήταν και ο τερματοφύλακας Βαλντίρ Περέζ του οποίου τα λάθη η «σελεσάο» πλήρωσε πολύ ακριβά και ό,τι πήγαινε προς το τέρμα του δίχως δόση υπερβολής έμπαινε γκολ.

Passarella - Olguin - L.Galvan - Kempes - Tarantini - Fillol
Gallego - Ardiles - Valdano - Maradona - Bertoni
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή με τον Λουις Σεζάρ Μενότι και πάλι στον πάγκο της συγκαταλεγόταν στα φαβορί και λόγω της παρουσίας του Μαραντόνα. Το άστρο του Ντιέγκο πρωτοέλαμψε στο Μουντιαλίτο της Ουρουγουάης το Δεκέμβριο του 1980 και από εκείνη την εποχή αποτελούσε τη μεγάλη δύναμη της Αργεντινής. Η ομάδα συγκριτικά με αυτήν πριν τέσσερα χρόνια δεν είχε σημαντικές αλλαγές, όμως σε καμιά περίπτωση δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή και σε 5 αγώνες γνώρισε 3 ήττες απογοητεύοντας τους θαυμαστές της.

Η Δ. Γερμανία δύο χρόνια νωρίτερα στα Ιταλικά γήπεδα είχε στεφθεί Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το μεγάλο αστέρι του Γερμανικού ποδοσφαίρου εκείνη την εποχή ήταν ο Μπέρντ Σούστερ, τον οποίο όμως η γυναίκα του Γκάμπι δεν τον άφηνε να παίξει στην Εθνική ώστε να μη χαλάσουν οι … καλοκαιρινές τους διακοπές!!! Έτσι η «Νατσιοναλμανσαφτ» δεν είχε στη διάθεσή της τον κορυφαίο μέσο της ο οποίος δύο χρόνια πριν στο Κύπελλο Εθνών έβγαζε μάτια, ωστόσο η Δυτική Γερμανία συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγάλα φαβορί.

Paul Breitner, Uli Stielike, Harald Schumacher, Hans-Peter Briegel, Karl Heinz Forster, Bernd Forster  

Manfred Kaltz, Pierre Littbarksi, Klaus Fischer, Wolfgang Dremmler, Felix Magath

Στον 1ο όμιλο επικεφαλής τοποθετήθηκε η Ιταλία και ο όμιλος συμπληρώθηκε από την Πολωνία, το πρωτοεμφανιζόμενο Καμερούν του Ροζέ Μιλλά και το ''γερασμένο'' Περού.
Στις δύο πρώτες αγωνιστικές του ομίλου, το θέαμα ήταν φτωχό και οι ομάδες έδωσαν μεγάλη σημασία στην άμυνα τους. Το αποτέλεσμα ήταν και τα τέσσερα παιχνίδια του ομίλου να λήξουν ισόπαλα.
1η αγωνιστική : Ιταλία - Πολωνία (0 - 0) , Περού - Καμερούν (0 - 0).
2η αγωνιστική : Ιταλία Περού (1 - 1) , Πολωνία Καμερούν (0 - 0).
Όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική.
Η Πολωνία παίζοντας εκπληκτικά στο δεύτερο ημίχρονο με το Περού, το φιλοδωρεί με 5 γκόλ και εξασφαλίζει όχι μόνο την πρόκριση, αλλά και την πρώτη θέση του ομίλου, στέλνοντας τον δεύτερο αυτού του ομίλου πάνω στην Βραζιλία στην επόμενη φάση.

 

Στο άλλο ματς του ομίλου η Ιταλία ευνοείται σε περίπτωση ισοπαλίας με το Καμερούν (λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων) και προκρίνεται ως δεύτερη πίσω από την Πολωνία.

Την περίοδο εκείνη στο ποδόσφαιρο στην Ιταλία αποκαλύπτονται μια σειρά στημένων αγώνων και τιμωρούνται αρκετοί ποδοσφαιριστές λόγω της συμμετοχής τους σε τέτοιους αγώνες. Ανάμεσα τους και ο στράικερ Πάολο Ρόσι.
Η Ιταλία παρά την αποτυχία της στο Κύπελλο εθνών του 1980 είχε και πάλι στον πάγκο της τον Έντζο Μπέαρζοτ ο οποίος διατήρησε τον κορμό της ομάδας του 1978. Απών ήταν ο Ρομπέρτο Μπέτεγκα λόγω σοβαρού τραυματισμού. Ο Πάολο Ρόσι είχε τιμωρηθεί με τριετή αποκλεισμό για την συμμετοχή του σε σκάνδαλο στημένων αγώνων. Όμως η ποινή του με παρέμβαση του Μπέαρζοτ μειώθηκε σε δύο χρόνια και έτσι επέστρεψε στη δράση τρεις μόλις αγωνιστικές πριν τη λήξη του «καμπιονάτο». 


Τα δίχτυα της «σκουάντρα ατζούρα» υπερασπιζόταν ο 40χρονος Ντίνο Τζόφ, ο οποίος ήταν και αρχηγός της ομάδας. Στην άμυνα ο Κλαούντιο Τζεντίλε, ο Αντόνιο Καμπρίνι, ο Φούλβιο Κολοβάτι και ο Γκαετάνο Σιρέα ύψωναν αδιαπέραστα τείχη για τους επιθετικούς. Στη μεσαία γραμμή κουμάντο έκανε ο Τζιανκάρλο Αντονιόνι, μαζί με τους Μάρκο Ταρντέλι και Τζιανπιέρο Μαρίνι ενώ την τετράδα των μέσων συμπλήρωνε ο Μπρούνο Κόντι, ο διάδοχος του «βαρόνου» Φράνκο Καούζιο στη βασική ενδεκάδα. Καθαροί φορ ήταν ο Φραντζέσκο Γκρατσιάνι και ο Πάολο Ρόσι , ενώ πολύ συχνά συμμετείχε και ο Αλεσάντρο Αλτομπέλι με τους Γκαμπριέλε Οριάλι και τον 18χρονο Τζουζέπε Μπέργκομι.


Zoff, Antognoni, Scirea, Gentile, Collovati, Graziani,
Rossi, Conti, Oriali , Cabrini Tardelli
Με τρεις ισοπαλίες και δύο γκολ προκρίθηκε στην ισοβαθμία με το Καμερούν κι ενώ η Πολωνία είχε προκριθεί. Καμία ομάδα δεν έχει ποτέ καταφέρει  να προκριθεί από την πρώτη φάση των ομίλων δίχως να κάνει νίκη, κάτι που πέτυχε η Ιταλία.

Τίποτα στο παιχνίδι της Ιταλίας δεν προμηνύει τι θα επακολουθήσει. Η ομάδα δεν δείχνει ικανή να φτάσει ψηλά - ειδικά όταν στον επόμενο γύρο θα πρέπει να αντιμετωπίσει την εκπληκτική Βραζιλία και την προηγούμενη παγκόσμια πρωταθλήτρια του Ντιέγκο Μαραντόνα.

 

Το Καμερούν αποκλείστηκε από τον πρώτο όμιλο, αν και αήττητο, επειδή είχε σημειώσει ένα γκολ λιγότερο (1 εναντίον 2) από την Ιταλία. Αυτό το γκολ, βέβαια, το πέτυχε στο ματς κόντρα στο Περού (0-0) με τον Ροζέ Μιλά, αλλά ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ από τον διαιτητή. Εάν είχε μετρήσει, τότε η ιστορία του Μουντιάλ θα είχε γραφτεί με εντελώς διαφορετικό τρόπο, αφού η Ιταλία δεν θα περνούσε από τον όμιλο.

Στον 2ο όμιλο η Αλγερία έκανε την έκπληξη κερδίζοντας την Δυτική Γερμανία, αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το θαύμα, αφού το ''φιλικό'' της Αυστρίας με τα "πάντσερ" την τελευταία αγωνιστική έδωσε την πρόκριση στις δύο γειτονικές χώρες.


Η νίκη της Αλγερίας, έναντι των "πάντσερ", προκάλεσε παγκόσμιο θαυμασμό και ήταν το πρώτο αφρικανικό κράτος που κέρδιζε ευρωπαϊκή χώρα σε Μουντιάλ
Τα "μαγειρέματα" όμως των γειτόνων Γερμανών και Αυστριακών, δεν της επέτρεψαν να συνεχίσει, μιας και υστέρησε στην τριπλή ισοβαθμία.

Οι Αφρικανοί στο πρώτο ματς του ομίλου νίκησαν τους Γερμανούς με 2-1, στη συνέχεια έχασαν 2-0 από την Αυστρία και στο τρίτο τους παιγνίδι νίκησαν τη Χιλή 3-2 στις 24 Ιουνίου και συγκέντρωσαν 4 βαθμούς. Η Αυστρία εκτός από την Αλγερία είχε νικήσει και τη Χιλή με 1-0 και περίμενε τη Γερμανία (νικήτρια της Χιλής με 4-1) στο τελευταίο ματς του ομίλου που θα έκρινε και την τελική κατάταξη και έγινε μια μέρα μετά τον αγώνα Αλγερίας – Χιλής!

Οι Αλγερινοί, στο παιχνίδι με την Χιλή, κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους. Όλα εξαρτώνται από αυτούς. Αν νικήσουν τη Χιλή με τρία γκολ διαφορά και άνω τότε η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι δική τους, αφήνοντας Γερμανούς και Αυστριακούς να αλληλοφαγωθούν για το δεύτερο εισιτήριο.  

Οι Αφρικανοί κάνουν το χρέος τους. Μάλιστα κερδίζουν με 3-0 μόλις στο 35' τη Χιλή ... η πρόκριση φαίνεται να είναι δική τους. 


Τελικά όμως οι Χιλιανοί με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο μειώνουν σε 3 - 2. Η πρόκριση της Αλγερίας στην επόμενη φάση θα κριθεί την επόμενη ημέρα. Αν η Αυστρία δεν χάσει ή αν η Γερμανία κερδίσει την Αυστρία με τρία γκολ και πάνω τότε θα προκριθεί.Αν όμως η Γερμανία νικήσει με ένα ή με δύο γκολ διαφορά την Αυστρία τότε η Αλγερία θα αποχαιρετήσει τη διοργάνωση - έχοντας χάσει μεγάλη ευκαιρία να περάσει στη δεύτερη φάση.
Οι Αυστριακοί κάθισαν στην κυριολεξία και έχασαν όσο χρειαζόταν (1-0) από τους Δυτικογερμανούς, για να περάσουν και οι δύο στην επόμενη φάση, ή αν θέλετε οι Δυτικογερμανοί δεν κέρδισαν με μεγαλύτερο σκορ την Αυστρία. Εδώ να αναφέρουμε ότι μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει και η FIFA που όρισε σε διαφορετικές ημερομηνίες τα δύο τελευταία παιγνίδια. Μετά το στήσιμο του αγώνα αυτού η παγκόσμια ομοσπονδία αποφάσισε και έθεσε σε εφαρμογή τον κανονισμό σύμφωνα με τον οποίο τα δύο τελευταία ματς κάθε ομίλου διεξάγονται την ίδια ημερομηνία και ώρα.
Τα νέα, λοιπόν, ήρθαν από το Χιχόν μία μέρα αργότερα, όπου 41.000 θεατές παρακολούθησαν άθελά τους μία φαρσοκωμωδία. "Η ντροπή του Χιχόν", όπως έμεινε στην ιστορία το ματς, βρήκε τους παίκτες του Γιουπ Ντέρβαλ να πιέζουν την Αυστρία μέχρι να βρουν το γκολ που χρειάζονταν (εάν δεν νικούσαν, αποκλείονταν). 

Στο 10ο λεπτό ο Χορστ Χρούμπες το πέτυχε και για 80 λεπτά οι δύο ομάδες αντάλλαζαν πάσες. 
Οι δύο τερματοφύλακες, Χάραλντ Σουμάχερ και Φρίντριχ Κοντσίλια, έγιναν οι πιο προνομιούχοι θεατές του αγώνα, την ώρα που οι μη προνομιούχοι, αυτοί που είχαν πληρώσει εισιτήριο, φώναζαν "έξω, έξω". Μετά το τέλος του αγώνα, μάλιστα, έλεγαν προς τους παίκτες "φιληθείτε, φιληθείτε". Ο σχολιαστής της γερμανικής τηλεόρασης αρνήθηκε να περιγράψει για ένα μεγάλο διάστημα, ενώ αυτός της αυστριακής κάλεσε τους τηλεθεατές να κλείσουν τους δέκτες τους. 

Οι Αλγερινοί θεατές κουνούσαν επιδεικτικά χαρτονομίσματα, ενώ η κατάσταση δεν άρεσε ούτε στους φίλους των δύο ομάδων, που ήλπιζαν σε έναν επαναληπτικό της συγκλονιστικής αναμέτρησης των δύο χωρών προ τεσσάρων ετών που βρήκε νικήτρια την Αυστρία με 3-2. 

11' : Hrubesch (9) scored the 1–0.

Οι Αλγερινοί παράγοντες διαμαρτυρήθηκαν επισήμως στη FIFA για την εγκυρότητα του αγώνα, αλλά το αίτημά τους απορρίφθηκε. Η δικαίωσή τους ήρθε ανεπίσημα, αφού η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία άλλαξε τον τρόπο διεξαγωγής του Μουντιάλ από το επόμενο τουρνουά, με τα κρίσιμα ματς να διεξάγονται τις ίδιες ώρες και μέρες. 

"Ηταν ντροπιαστικό και λυπηρό. Οι δύο ομάδες πρέπει να αποβληθούν", δήλωσε ο τεχνικός της Αλγερίας, Μαχιντίν Καλέφ. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Γαλλίας, Μισέλ Ινταλγκό, ο οποίος βρέθηκε στις εξέδρες για να κατασκοπεύσει τον επόμενο αντίπαλο της ομάδας του, δήλωσε πως στις δύο χώρες πρέπει να απονεμηθεί το "νόμπελ ειρήνης".

Το εναρκτήριο παιγνίδι του Μουντιάλ, έγινε στον τρίτο όμιλο, όπου το Βέλγιο έκανε τη μεγάλη έκπληξη καθώς νίκησε την Αργεντινή με 1-0
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή άρχισε με το... αριστερό, χάνοντας 1-0 από το Βέλγιο στη Βαρκελώνη, αλλά η παρουσία του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της Μπαρτσελόνα, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, έδινε εγγυήσεις για μεγάλα πράγματα κάτι που όμως το 1982 δεν θα επαληθευθεί.


Η νίκη της Ουγγαρίας με 10-1 επί του Ελ Σαλβαδόρ είναι η μεγαλύτερη, όσον αφορά το επιθετικό σκέλος και η ευρύτερη μαζί με αυτήν επί της Νότιας Κορέας με 9-0 το 1954 και αυτήν της Γιουγκοσλαβίας με το Ζαΐρ το 1978.
Μάλιστα, ο Ούγγρος Λάσλο Κις έγινε ο πρώτος παίκτης που περνά ως αλλαγή και σημειώνει χατ-τρικ, το οποίο είναι και το πιο γρήγορο στην ιστορία του Μουντιάλ, αφού επετεύχθη μέσα σε επτά λεπτά (69'-76'). 

Λόγω της ευρείας νίκης των Ούγγρων επί του Ελ Σαλβαδόρ, τους αρκεί μια ισοπαλία με την Αργεντινή ή μια νίκη επί του Βελγίου για να περάσουν στην επόμενη φάση. Δεν πέτυχαν ούτε το ένα, ούτε το άλλο.
Η Αργεντινή μετά την ήττα της πρεμιέρας δεν έχει κανένα περιθώριο περαιτέρω απωλειών. Αν δεν κερδίσει την Ουγγαρία στο επόμενο παιχνίδι της θα επιστρέψει άδοξα στην πατρίδα της και η συμμετοχή της σε αυτό το μουντιάλ θα αποδειχθεί φιάσκο.
Όμως σε αυτό το παιχνίδι είναι υπέροχοι και από την αρχή δείχνουν στους Ούγγρους να καταλάβουν ποιο είναι το αφεντικό στον αγωνιστικό χώρο, κερδίζοντας τους με 4-1.


Τα δύο γκολ του Μαραντόνα κόντρα στην Ουγγαρία στη νίκη με 4-1 δεν ήταν κάτι συγκλονιστικό. Ούτε η νίκη, με 2 - 0, κόντρα στο Ελ Σαλβαδόρ, η οποία ήταν απαραίτητη για την πρόκριση, μαζί με τους "κόκκινους διαβόλους" και εις βάρος της Ουγγαρίας. Η δεύτερη θέση της Αργεντινής, την στέλνει στην επόμενη φάση να αντιμετωπίσει την Βραζιλία και την Ιταλία, οπότε και ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει κατακόρυφα.

Το Βέλγιο, με τον Γκι Τάις στον πάγκο του, μετά την εκπληκτική νίκη της πρεμιέρας απέναντι στην Αργεντινή νικά και το Ελ Σαλβαδόρ με το φτωχό 1-0. Αν όμως θέλει να προκριθεί στην επόμενη φάση, δεν θα πρέπει να χάσει σε καμιά περίπτωση από τους Ούγγρους, που θέλουν μόνο νίκη.


Η Ουγγαρία αν και ξεκίνησε με ένα … εκπληκτικό 10-1 εις βάρος του Σαλβαδόρ , περιορίστηκε στην 3η θέση και αποκλείστηκε.

Στον 4ο όμιλο τα φαβορί για την πρόκριση είναι η Αγγλία και η Γαλλία. Οι Άγγλοι με τις απουσίες των Κέβιν Κίγκαν και Τρέβορ Μπρούκινγκ λόγω τραυματισμών δεν έδειχναν τόσο δυνατοί. 
Ωστόσο, στην πρώτη αγωνιστική τα "λιοντάρια" επιβλήθηκαν με 3-1 των ποιοτικότερων πάντως "τρικολόρ" και καταλαμβάνουν την πρώτη θέση του ομίλου, καθώς πέτυχαν 2 ακόμη νίκες, επικρατώντας της Τσεχοσλοβακίας με 2-0 και του Κουβέιτ με 1-0.

Ο Μπράιαν Ρόμπσον σκόραρε μόλις στο 27ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης της Αγγλίας με τη Γαλλία, επίδοση ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού, το οποίο καταρρίφθηκε μετά από 20 χρόνια, από τον Χακάν Σουκούρ, ο οποίος σκόραρε στο 10ο δευτερόλεπτο του αγώνα με τη Νότια Κορέα.


Στην αναμέτρηση της Γαλλίας με το Κουβέιτ συνέβη το πιο ευτράπελο περιστατικό του τουρνουά. Οι Γάλλοι νικούσαν με 3-1 και ο Αλέν Ζιρές σημείωσε ακόμα ένα τέρμα, αλλά από θέση οφσάιντ. Οι παίκτες του Κουβέιτ σταμάτησαν εξαιτίας ενός σφυρίγματος που ακούστηκε, αλλά τελικώς ήταν από τις εξέδρες, αφού ο Σοβιετικός διαιτητής Μίροσλαβ Στούπαρ δεν είχε καταλογίσει τίποτα. Ο σεΐχης Φαχίντ αλ Αχμάντ αλ Σαμπάχ, πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Κουβέιτ και αδερφός του εμίρη της χώρας εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και έδωσε... οδηγίες στον Στούπαρ, που εμβρόντητος πήρε πίσω την απόφασή του. 

Αργότερα ο Μαξίμ Μποσίς, βέβαια, έκανε το 4-1 με κανονικό γκολ, ο Στούπαρ έχασε το διεθνές πιστοποιητικό του και ο αλ Σαμπάχ τιμωρήθηκε με πρόστιμο.


Η αποστολή του Κουβέιτ πήρε μαζί της μία καμήλα ως μασκότ, την οποία είχε στο πλευρό της σε κάθε ματς και την οποία δώρισε στον ζωολογικό κήπο του Μπιλμπάο, μετά τον αποκλεισμό και την επιστροφή της στην πατρίδα.

Οι Γάλλοι μετά την ήττα από τους Άγγλους και την νίκη επί του Κουβέιτ με 4-1 για να προκριθούν και να πάρουν τη 2 θέση του ομίλου δεν πρέπει στο τελευταίο τους αγώνα με τους Τσεχοσλοβάκους να χάσουν. Οι Τσεχοσλοβάκοι δεν είχαν καταφέρει να κερδίσουν ούτε το Κουβέιτ (1-1). Όλα λοιπόν θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική και στον μεταξύ τους αγώνα.
Η ισοπαλία με 1 - 1 ευνοεί τους Γάλλους και τους δίνει μια πολύ δύσκολη πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.


Παρόλα αυτά, η ανατέλλουσα δύναμη εκείνης της εποχής ήταν η Γαλλία του Μισέλ Πλατινί η οποία παρουσίαζε θεαματικό ποδόσφαιρο και θεωρείτο αουτσάιντερ της διοργάνωσης. Σημειωτέον ότι μετά από 2 χρόνια θα στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Οι Ετορί (στο τέρμα), Αμορός, Τρεζόρ, Μποσίς, Πλατινί, Ζιρες, Τιγκανά, Ζενγκινί, Λακόμπ ήταν μερικά από τα αστέρια που είχε στη διάθεσή του ο Μισέλ Ινταλγκό.


Trésor, Ettori, Janvion, Genghini, Bossis
Amoros, Soler, Lacombe, Giresse, Platini, Six

Στον 5ο όμιλο, η οικοδέσποινα Ισπανία ήταν ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων. Οι διοργανωτές για ακόμα ένα τουρνουά απογοήτευσαν. Πρώτα έμειναν στην ισοπαλία 1-1 με αντίπαλο την πρωτάρα Ονδούρα 


Κατόπιν νίκησαν τη Γιουγκοσλαβία με 2 - 1 και ακολούθως έχασαν στη Βαλένθια από την Βόρεια Ιρλανδία, η οποία, μάλιστα, τερμάτισε ως πρωτοπόρος του γκρουπ.
Στο παιχνίδι με την Ισπανία οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ απο το 10ο λεπτό, χάρη σε ένα γκολ του Γκουντέλι.
Όμως ο διαιτητής στο 14' εφευρίσκει πέναλτι υπέρ των Ισπανών μια προβολή τουλάχιστον 2 μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή των Γιουγκοσλάβων.
Το πέναλτι αναλαμβάνει να το χτυπήσει ο Ουφάρτε. Το εκτελεί και στέλνει την μπάλα άουτ, ενώ οι Γιουγκοσλάβοι πανηγυρίζουν. Όμως ο διαιτητής είναι αποφασισμένος και διατάζει επανάληψη. Αυτή τη φορά εκτελεί το πέναλτι ο Χουανίτο και ισοφαρίζει για την Ισπανία.


Σε αυτόν τον όμιλο ήρθαν τα πάνω κάτω αφού ακόμα και οι Ονδούρες διεκδίκησαν την πρόκρισή τους. Τελικά οι ΒόριοΙρλανδοί έκαναν το μεγάλο μπαμ και διατηρώντας το αήττητο (με Γιουγκοσλαβία 0-0, με Ονδούρα 1-1 και με Ισπανία 1-0) και κατέλαβαν την 1η θέση. 
Ο Νόρμαν Γουάιτσαϊντ έκανε ντεμπούτο στη διοργάνωση στο ματς της Βόρειας Ιρλανδίας με την Ισπανία, σε ηλικία 17 ετών και 41 ημερών, καταρρίπτοντας το σχετικό ρεκόρ του Πελέ, για τον νεαρότερο παίκτη στην ιστορία του τουρνουά.


Η Ισπανία με τα χίλια ζόρια και με την αμέριστη συμπαράσταση των διαιτητών ισοβάθμησε στη δεύτερη θέση με τη Γιουγκοσλαβία και προκρίθηκε στη διαφορά τερμάτων. Παράγοντες της FIFA δεν έκρυψαν πόσο απαραίτητη για την επιτυχία της διοργάνωσης θεωρούσαν την πρόκριση των Ισπανών στην επόμενη φάση. Έτσι παρά την ήττα από τους Ιρλανδούς με 0 - 1, η Ισπανία πέρασε στην επόμενη φάση, όπου και θα αντιμετωπίσουν την Αγγλία και τη Δυτική Γερμανία.

Στο 6ο όμιλο περίπατο έκανε η Βραζιλία κάνοντας επίδειξη επίθετικού ποδοσφαίρου, προσφέροντας πλούσιο θέαμα, περίτεχνες ενέργειες και φυσικά γκολ. Πολλά γκολ. 10 γκολ στα 3 μάτς του ομίλου.
 Άνετη πρόκριση με 10-2 τέρματα και τους Ζίκο, Σόκρατες, Φαλκάο και Εντερ να συνθέτουν μία από τις πιο θεαματικές μεσαίες γραμμές όλων των εποχών.
Μοναδική παραφωνία ο Βαλντίρ Πέρεζ στο τέρμα.

Η «σελεσάο» νίκησε κατά σειρά τη Σ. Ένωση με 2-1

 

τη Σκοτία με 4-1 


και τη Ν. Ζηλανδία με 4-0


συγκέντρωσε 6 βαθμούς και τερμάτισε πρώτη. 

Η δεύτερη θέση κρίθηκε μεταξύ Σκοτίας και Σ. Ένωσης και στη διαφορά τερμάτων. Οι Σοβιετικοί σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος ευνοούνται στην ισοβαθμία, λόγω καλύτερου συντελεστή τερμάτων, και πέρνουν τη δεύτερη θέση.
Για τρίτο σερί Μουντιάλ η Σκοτία έχασε την πρόκριση από την πρώτη φάση των ομίλων στη διαφορά τερμάτων,(6-4 έναντι 8-8 τα τέρματα των αντιπάλων) από την Σοβιετική Ενωση σε αυτήν την περίπτωση.




1η Φάση Ομίλων


1ος Όμιλος


Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
Πολωνία 3 1 2 0 5 1 +4 4
Ιταλία 3 0 3 0 2 2 0 3
Καμερούν 3 0 3 0 1 1 0 3
Περού 3 0 2 1 2 6 -4 2
14/6/1982
17:15
Ιταλία 0 – 0 Πολωνία Στάδιο Μπαλαΐδος, Βίγο
Θεατές: 33.000
Διαιτητής: Μισέλ Βοτρό






15/6/1982
17:15
Περού 0 – 0 Καμερούν Στάδιο Ριαθόρ, Α Κορούνια
Θεατές: 11.000
Διαιτητής: Φρανζ Βέρερ






18/6/1982
17:15
Ιταλία 1 – 1 Περού Στάδιο Μπαλαΐδος, Βίγο
Θεατές: 25.000
Διαιτητής: Βάλτερ Εσβάιλερ
Μπρούνο Κόντι  18'
Ρουμπέν Τορίμπιο Ντίας  83'



19/6/1982
17:15
Πολωνία 0 – 0 Καμερούν Στάδιο Ριαθόρ, Α Κορούνια
Θεατές: 19.000
Διαιτητής: Αλέξις Πόννετ






22/6/1982
17:15
Πολωνία 5 – 1 Περού Στάδιο Ριαθόρ, Α Κορούνια
Θεατές: 25.000
Διαιτητής: Λαμπέρτο Ρούμπιο Βάσκες
Βλοντζίμιερ Σμολάρεκ 55'
Γκρέγκορζ Λάτο  58'
Ζμπίγκνιεφ Μπόνιεκ 61'
Άντρει Μπούντσολ 68'
Βλοντζίμιερ Τσιόλεκ 76'

Γκιγέρμο Λα Ρόσσα  83'


23/6/1982
17:15
Ιταλία 1 – 1 Καμερούν Στάδιο Μπαλαΐδος, Βίγο
Θεατές: 20.000
Διαιτητής: Μπόγκνταν Ντότσεφ
Φραντσέσκο Γκρατσιάνι 60'
Γκρεγκουά Μ'Μπίντα 61'

2ος Όμιλος

Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
Δυτική Γερμανία 3 2 0 1 6 3 +3 4
Αυστρία 3 2 0 1 3 1 +2 4
Αλγερία 3 2 0 1 5 5 0 4
Χιλή 3 0 0 3 3 8 -5 0
16/6/1982
17:15
Δυτική Γερμανία 1 – 2 Αλγερία Ελ Μολινόν, Χιχόν
Θεατές: 42.000
Διαιτητής: Ενρίκε Λάμπο Ρεβορέδο
Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε 67'
Ραμπάχ Ματζέρ 54'
Λαχντάρ Μπελούμι  68'


17/6/1982
17:15
Χιλή 0 – 1 Αυστρία Στάδιο Κάρλος Ταρτιέρε, Οβιέδο
Θεατές: 22.500
Διαιτητής: Χουάν Ντανιέλ Καρδελλίνο


Βάλτερ Σάχνερ 21'


20 June 1982
17:15
Δυτική Γερμανία 4 – 1 Χιλή Ελ Μολινόν, Χιχόν
Θεατές: 42.000
Διαιτητής: Μπρούνο Γκαλέρ
Κάρλ Χάινς Ρουμενίγκε 9'  57' 66'
Ούβε Ράιντερς  81'

Γκουστάβο Μόσκοσο 90'


21/6/1982
17:15
Αλγερία 0 – 2 Αυστρία Στάδιο Κάρλος Ταρτιέρε, Οβιέδο
Θεατές: 22.000
Διαιτητής: Τόνι Μπόσκοβιτς


Βάλτερ Σάχνερ 55'
Χανς Κράνκλ  67'


24/6/1982
17:15
Αλγερία 3 – 2 Χιλή Στάδιο Κάρλος Ταρτιέρε, Οβιέδο
Θεατές: 16.000
Διαιτητής: Ρόμουλο Μέντες
Σαλάχ Ασάντ 7' 31'
Τετζ Μπενσαούλα  35'

Μιγκέλ Άνχελ Νέιρα 59' πεν.
Χουάν Κάρλος Λετελιέρ  73'


25/6/1982
17:15
Δυτική Γερμανία 1 – 0 Αυστρία Ελ Μολινόν, Χιχόν
Θεατές: 41.000
Διαιτητής: Μπομπ Βάλενταϊν
Χόρστ Χρούμπεσ 10'


3ος Όμιλος

Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
Βέλγιο 3 2 1 0 3 1 +2 5
Αργεντινή 3 2 0 1 6 2 +4 4
Ουγγαρία 3 1 1 1 12 6 +6 3
Ελ Σαλβαδόρ 3 0 0 3 1 13 -12 0
13/6/1982
20:00
Αργεντινή 0 – 1 Βέλγιο Καμπ Νόου, Βαρκελώνη
Θεατές: 95.500
Διαιτητής: Βόιτεχ Χρίστοφ


Έργουιν Βάντενμπεργκ 62'


15/6/1982
21:15
Ουγγαρία 10 – 1 Ελ Σαλβαδόρ Στάδιο Μαρτίνεθ Βαλέρο, Έλτσε
Θεατές: 23.000
Διαιτητής: Ιμπραχίμ Γιούσεφ Αλ-Ντόι
Τίμπορ Νίλασι 4'  83'
Γκάμπορ Πέλεσκεϊ  11'
Λάσλο Φάζεκας 23'  54'
Γιόζεφ Τοτ  50'
Λάσλο Κις  69'  72'  76'
Λάζαρ Σέντες  72'

Λουίς Ραμίρες Σαπάτα  64'


18/6/1982
21:15
Αργεντινή 4 – 1 Ουγγαρία Στάδιο Χοσέ Ρίκο Πέρεθ, Αλικάντε
Θεατές: 32.093
Διαιτητής: Μπελαΐντ Λακάρνε
Ντάνιελ Μπερτόνι  26'
Ντιέγο Μαραδόνα  28'  57'
Οσβάλντο Αρδίλες  60'

Γκάμπορ Πέλεσκεϊ 76'


19/6/1982
21:15
Βέλγιο 1 – 0 Ελ Σαλβαδόρ Στάδιο Μαρτίνεθ Βαλέρο, Έλτσε
Θεατές: 15.000
Διαιτητής: Μάλκολμ Μόφατ
Λούντο Κουκ  19'



22/6/1982
21:15
Βέλγιο 1 – 1 Ουγγαρία Στάδιο Μαρτίνεθ Βαλέρο, Έλτσε
Θεατές: 37.000
Διαιτητής: Κλάιβ Γουάιτ
Αλεξάντρε Τσερνιατίνσκι  76'
Γιόζεφ Βάργκα  27'


23/6/1982
21:15
Αργεντινή 2 – 0 Ελ Σαλβαδόρ Στάδιο Χοσέ Ρίκο Πέρεθ, Αλικάντε
Θεατές: 32.500
Διαιτητής: Λουίς Μπαρράνκος
Ντανιέλ Πασαρέλλα  22' πεν.
Ντανιέλ Μπερτόνι 52'



4ος Όμιλος

Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
Αγγλία 3 3 0 0 6 1 +5 6
Γαλλία 3 1 1 1 6 5 +1 3
Τσεχοσλοβακία 3 0 2 1 2 4 -2 2
Κουβέιτ 3 0 1 2 2 6 -4 1
16/6/1982
17:15
Αγγλία 3 – 1 Γαλλία Στάδιο Σαν Μαμές, Μπιλμπάο
Θεατές: 44.172
Διαιτητής: Αντόνιο Γκαρίδο
Μπράιαν Ρόμπσον  1'  67'
Πολ Μάρινερ  83'

Ζεράρ Σολέ  24'


17/6/1982
17:15
Τσεχοσλοβακία 1 – 1 Κουβέιτ Στάδιο Χοσέ Θορρίγια, Βαγιαδολίδ
Θεατές: 25.000
Διαιτητής: Μπέντζαμιν Ντουόμο
Άντονιν Πανένκα 21' πεν.
Φαισάλ Αλ-Νταχίλ 57'


20/6/1982
17:15
Αγγλία 2 – 0 Τσεχοσλοβακία Στάδιο Σαν Μαμές, Μπιλμπάο
Θεατές: 41.123
Διαιτητής: Τσάρλς Κόρβερ
Τρέβορ Φράνσις  62'
Τζόζεφ Μπάρμος  66' αυτ.




21/6/1982
17:15
Γαλλία 4 – 1 Κουβέιτ Στάδιο Χοσέ Θορρίγια, Βαγιαδολίδ
Θεατές: 30.043
Διαιτητής: Μιροσλάφ Στούπαρ
Μπερνάρ Ζενγκινί  31'
Μισέλ Πλατινί  43'
Ντιντιέρ Σίξ  48'
Μαξίμ Μποσίς  89'

Αμπντουλάχ Αλ-Μπουλούσι  75'


24/6/1982
17:15
Γαλλία 1 – 1 Τσεχοσλοβακία Στάδιο Χοσέ Θορρίγια, Βαγιαδολίδ
Θεατές: 28.000
Διαιτητής: Πάολο Καζαρίν
Ντιτιέρ Σίξ  66'
Άντονιν Πάνενκα  84' πεν.



25/6/1982
17:15
Αγγλία 1 – 0 Κουβέιτ Στάδιο Σαν Μαμές, Μπιλμπάο
Θεατές: 39.700
Διαιτητής: Χιλμπέρτο Αριστισάμπαλ
Τρέβορ Φράνσις  27'


5ος Όμιλος

Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
Βόρεια Ιρλανδία 3 1 2 0 2 1 +1 4
Ισπανία 3 1 1 1 3 3 0 3
Γιουγκοσλαβία 3 1 1 1 2 2 0 3
Ονδούρα 3 0 2 1 2 3 -1 2
16/6/1982
21:15
Ισπανία 1 – 1 Ονδούρα Στάδιο Μεστάγια, Βαλένθια
Θεατές: 49.562
Διαιτητής: Αρτούρο Ιτουρράλντε
Ρομπέρτο Λόπεθ Ουφάρτε  65' πεν.
Έκτορ Σελάγια  8'


17/6/1982
21:15
Γιουγκοσλαβία 0 – 0 Βόρεια Ιρλανδία Στάδιο Λα Ρομαρέδα, Σαραγόσα
Θεατές: 25.000
Διαιτητής: Erik Fredriksson





20/6/1982
21:15
Ισπανία 2 – 1 Γιουγκοσλαβία Στάδιο Μεστάγια, Βαλένθια
Θεατές: 48.000
Διαιτητής: Χένινγκ Λουντ-Σέρενσεν
Χουανίτο  14' πεν.
Ενρίκε Σάουρα  66'

Ίβαν Γκούντελ  10'


21/6/1982
21:15
Ονδούρα 1 – 1 Βόρεια Ιρλανδία Στάδιο Λα Ρομαρέδα, Σαραγόσα
Θεατές: 15.000
Διαιτητής: Τόμσον Τσάν
Αντόνιο Λάινγκ  60'
Τζέρι Άρμστρονγκ  10'


24/6/1982
21:15
Ονδούρα 0 – 1 Γιουγκοσλαβία Στάδιο Λα Ρομαρέδα, Σαραγόσα
Θεατές: 25.000
Διαιτητής: Γκαστόν Κάστρο


Βλάντιμιρ Πέτροβιτς  87' πεν.


25/6/1982
21:15
Ισπανία 0 – 1  Βόρεια Ιρλανδία Στάδιο Μεστάγια, Βαλένθια
Θεατές: 49.562
Διαιτητής: Έκτορ Ορτίς


Τζέρι Άρμστρονγκ  47'

6ος Όμιλος

Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
Βραζιλία 3 3 0 0 10 2 +8 6
ΕΣΣΔ 3 1 1 1 6 4 +2 3
Σκωτία 3 1 1 1 8 8 0 3
Νέα Ζηλανδία 3 0 0 3 2 12 -10 0
14/6/1982
21:15
Βραζιλία 2 – 1 ΕΣΣΔ Στάδιο Ραμόν Σάντσεθ Πίθχουάν, Σεβίλλη
Θεατές: 68.000
Διαιτητής: Αυγούστο Λάμο Καστίγιο
Σόκρατες  75'
Έντερ  88'

Άντρι Μπάλ  34'


15/6/1982
21:15
Σκωτία 5 – 2 Νέα Ζηλανδία Στάδιο Λα Ροσαλέδα, Μάλαγα
Θεατές: 36.000
Διαιτητής: Ντάβιντ Σόχα
Κένι Ντάλγκλις  18'
Τζον Βαρκ  29'  32'
Τζον Νέιλσον Ρόμπερτσον  73'
Στίβ Άρτσιμπαλντ  79'

Στίβ Σάμνερ  54'
Στίβ Γούντιν  64'

18/6/1982
21:15
Βραζιλία 4 – 1 Σκωτία Στάδιο Μανουέλ Ρουίθ ντε Λοπέρα, Σεβίλλη
Θεατές: 47.379
Διαιτητής: Λουίς Παουλίνο Σίλες
Ζίκο  33'
Χοσέ Όσκαρ Μπερνάρντι  48'
Έντερ  63'
Φαλκάο  87'

Ντέιβιντ Νέιρεϊ  18'

19/6/1982
21:15
ΕΣΣΔ 3 – 0 Νέα Ζηλανδία Στάδιο Λα Ροσαλέδα, Μάλαγα
Θεατές: 19.000
Διαιτητής: Γιούσεφ Αλ-Γκούλ
Γιούρι Γκαβρίλοφ  24'
Όλεγκ Μπλοχίν  48'
Σεργκέι Πάβλοβιτς Μπαλτάτσα  68'



22/6/1982
21:15
ΕΣΣΔ 2 – 2 Σκωτία Στάδιο Λα Ροσαλέδα, Μάλαγα
Θεατές: 45.000
Διαιτητής: Νικολάε Ράινεα
Αλεξάντρ Τσιβάτζε  59'
Ραμάζ Σενγκέλια  84'

Τζόε Τζόρνταν  15'
Γκρεμ Σούνες  86'

23/6/1982
21:15
Βραζιλία 4 – 0 Νέα Ζηλανδία Στάδιο Μανουέλ Ρουίθ ντε Λοπέρα, Σεβίλλη
Θεατές: 43.000
Διαιτητής: Ντάμιρ Ματοβίνοβιτς
Ζίκο  28'  31'
Φαλκάο  64'
Σερτίνιο  70'









198 σχόλια:

  1. Οι Ελληνικές ζομποτράπεζες είναι ζόμπι. Πριν την ανακεφαλαιοποίηση του 2013 ήταν πτωχευμεύνες.
    Έγιναν οι πετυχημένες ανακεφαλαιοποίησεις και ΔΙΑΣΩΘΗΚΑΝ.
    Τώρα είναι ζόμπι που θα πρέπει να εξυγιάνουν τους ισολογισμούς τους και να καθαρίσουν τις επισφάλειες των χορηγήσεων τους. Όποιος νομίζει ότι είναι φτηνές και ευκαιρίες αυταπατάται και να προσέχει μην τυχόν φορτωθεί κομμάτια απο τα παίγνια που θα στήνουν τα ξενάκια για να ξεφορτώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς κύριος Hippy Που έχει αρχίσει να ξεθαρρεύει και να πιστεύει ζομποτράπεζες (ας απαντήσει και όποιος άλλο θέλει).

      Πείτε μου γιατί θα πρέπει να αγοράσει κάποιος ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ (και όχι κερδοσκόπος του 10% με 20%) ζομποτράπεζες σε χρηματιστηριακή αξία μεγαλύτερη απο αυτήν που είχαν το 2003???
      Θα μου πείτε ότι το 2003 ήξεραν κάποιοι τι θα επακολουθούσε (διαλυμένη Ελλάδα και χρεοκοπία) και είχαν πέσει πολύ οι κεφαλαιοποίησεις, ενώ τώρα ακολουθεί η χρυσή δεκαετία της Ελλάδος.
      ΟΚ δεκτό το επιχείρημα, όπως δεκτό και το επιχείρημα ότι κάποιες ζομποτράπεζες έχουν πάρει και τα μαγαζιά άλλων ζομποτραπεζών, (ΤΤ, Εμπορική, Κύπρου, Αγροτικές του κώλου και όλες αυτές οι κολλάντζες) οπότε θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία απο αυτήν του 2003.

      Η Ερώτηση λοιπόν είναι πόση πρέπει να είναι η Χρηματιστηριακή αξία των
      ΕΤΕ
      ΕΥΡΩΒ
      ΑΛΦΑ
      ΠΕΙΡ
      ΑΤΤ
      Δώστε νούμερα. Εγώ ως μέτρο σύγκρισης παίρνω το 2003 και πάνω σε αυτά βγάζω τα νούμερα που εγώ περιμένω.

      Διαγραφή
    2. Καλέ μου φίλε κύριε Τάκη...καθένας με τα όπλα του. Εσείς, ο συνάδελφος Kikou, ο κύριος Seirios γνώστες των θεμελιωδών έχετε την πολυτέλεια να βλέπετε κάποιο θωρηκτό να οπισθοχωρεί (πχ ΕΥΠΙΚ) χωρίς να άγχεστε και να ιδρώνετε σίγουροι για την ποιότητα της επιλογής σας. Αλλοι, ο Χίππης εν προκειμένω, δεν τό΄χουμε άρα πρέπει βα βρούμε άλλο τρόπο προσέγγισης της αγοράς πχ arbitrage. Στο παρελθόν, στο marketzone στο μπλογκ σας, με αφορμή την δημόσια πρόταση στην ΕΜΠΟΡΙΚΗ είχα υποστηρίξει ότι μια "arbitrag-ική" επιλογή του 10% μπορεί να είναι περισσότερο αποδοτική για το χαρτοφυλάκιο μας από μια επενδυτική επιλογή που αφήνει 50%. Οι ΑΜΚ τόσο της ΠΕΙΡ όσο και της ΕΥΡΩΒ κάπως έτσι νομίζω κινήθηκαν μοιράζοντας χρήμα. Λίγο αλλά εύκολο.

      Οσον αφορά τις ελληνικές τράπεζες έχω τις εξής παρατηρήσεις:

      1) Προς το παρόν εκεί ρέει το αλλοδαπό χρήμα. Κι όχι μόνο κερδοσκοπικό χρήμα .Αυτό της Fairfax, της York etc που (σωστά) πανηγυρίζαμε όταν έμπαινε στην ΕΥΠΡΟ, στην ΓΕΚΤΕΡΝΑ στον ΜΥΤΙΛ. Με τη δική μου λογική είτε ήσαν χαζοι τότε χαζοί και τώρα, είτε έβλεπαν μακρύτερα τότε κι ελπίζω το ίδιο να συμβαίνει και τώρα. Για τη χώρα και τους κατοίκους της όχι για τον κερδοσκόπο Χίππη που πάει για την αρπαχτή του 10-20% (κράτησα μόλις το 20% της θέσης στην ΕΥΡΩΒ στοχεύοντας στα 0,42 ευρώ/μετοχή και έκανα μια μικρή είσοδο χθες στην ΕΤΕ με στόχο τα 2,98)

      2) Μετά από τις δύο επανωτές ΑΜΚ δεν έχουν καμμιά σχέση με τις μισογκρεμισμένες συνονόματες τους του 2012.

      3) Από τις εκθέσεις των τμημάτων ανάλυσης των χρημ/κων έχω πεισθεί ότι είναι σε καλύτερη θέση από τις περισσότερες ξένες πχ commersbank (παρά την ΑΜΚ), Deutsche bank, Dresner κλπ

      Κατα τα λοιπά όπου μπαίνει κανείς παίρνει και το ανάλογο ρίσκο. Προσωπικά πιστεύω πως στο λόγο προσδοκώμενη απόδοση/ρίσκο σε τρέχουσες τιμές αξίζουν περισσότερο για το 2014 οι ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ από ΔΕΗ, ΟΤΕ που εκθειάζουν οι περισσότεροι. Γνώμη μου φυσικά, απολύτως ερασιτεχνική, πιθανά λάθος, που ωστόσο είμαι διατεθειμένος να την ποντάρω βάζοντας και το απαραίτητο (για μένα) stop loss 8%.

      Η παρατήρηση σας όσον αφορά τις απαιτητικές κεφαλαιοποιήσεις είναι φυσικά σωστή. Για το ΧΑΑ το έχω δηλώσει πολλές φορές. Είστε ο καλύτερος απ΄όσους έχω γνωρίσει. Τιμές στόχους έχω ήδη δώσει (την Πειραιώς μάλιστα δυό φορές και ισάριθμες έχασα)

      Καλημέρα. Εάν έδωσα ερέθισμα στο εξαιρετικό γκουρού για σχολιασμό παρακαλώ να πιστωθεί στο λογαριασμό μου. Χαίρομαι (κρίμα να να μην έχουμε δυνατότητα να βάλουμε τις γελαστές φατσούλες)

      Διαγραφή
    3. ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΠΙΣΤΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΣΗΚΩΣΗΣ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟ 2015 ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΩ ΚΑΙ ΓΩ ΤΟ ΓΙΑΤΑΓΑΝΙ ΜΟΥ ΝΙΚΟΣ ΒΕΖΥΡΑΚΗΣ-ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΟΙ ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ-ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑ https://www.youtube.com/watch?v=aggGuUicMko

      Διαγραφή
    4. Kύριε Hippy ωραία τα γράφετε.
      Θα ήθελα και εγω να συμπληρώσω , ο ΓΔ και ο 25αρης γίνονται και παλι τραπεζοκεντρικοι...με την αναθεώρηση των δεικτών τις επόμενες ημέρες-----, και θα μου πεί ο Κύριος Τάκης -πάλι τους δείκτες κοιτάς gforce ,και τι με νοιάζουν εμένα οι δείκτες .........
      Η σταθμιση της ΕΤΕ στον δεικτη MSCI θα ανεβει αισθητα και θα πεσει αντιστοιχα στις άλλες 9 μετοχες του δεικτη...
      Οί ξένοι ρίξαν γύρω στα 8 δις στις Ελληνικές τράπεζες------ ξαφνικά στο επόμενο διάστημα θα δείτε θα γινουν πάλι οι αγαπημένες τους.
      Ναί ήταν ζόμπι οι τράπεζες,και ποιος θα διαφωνήσει σε αυτό.,αλλά θα επικαλεστώ πάλι ρήση του κ Τάκη άλλο ζόμπι και άλλο φουσκα, Τα ζόμπι μπορεί να αναστηθούν ενώ οι φούσκες μπορεί να ξεφουσκώσουν απλα με μια πινέζα

      Διαγραφή
    5. Eρεθισμα , Ερεθισμος , Ερεθιστηκα γαμωτο , Αστα δεν εγινε τιποτις τελικα !!

      Καιρος , Κερασμα , Καιροφυλακτω , κερασια , Κερδοσκοπος , Φυλακη Διαβατων Γ' Πτερυγα

      Arbitrag .....??????????????

      Τωρα τι ειναι παλι τουτο ? Αβοκαντο ? Αρακας ? Φραουλες ? η Αγκιναρες ?

      ΦΟΡΟΥΜ , Τι θα φορεσω αποψε , ΦΑΡ -ΟΥΕΣΤ , too far ....forget it !

      Xαθηκαν οι ενοιες του ΕΠΕΝΔΥΤΗ , Επενδυω , μοιραζω και μοιραζομαι κατι με καποιους αλλους .... Περιμενω , Εγκρατης και Εγκρατια

      και φυσικα εαν μπορεις να κερδοσκοπεις να το κανεις ... αλλα ΟΧΙ διαλαλωντας την πραματια σου .......

      εκανα χιλιαδες ωρες trading κερδιζοντας και χανοντας μεχρι που καταλαβα που ειναι το
      λΑΘΟΣ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΕΙΑΣ
      και που ξεκινα Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΘΟΥΣ

      Απο φαπες εγινε καποια στιγμη ο σβερκος μου lobster or even grilled αλλα σηκωθηκα και σκεφτηκα λιγο ...

      Αλλα φυσικα πρωτα πρεπει να μαθεις τα ΦΩΝΗΕΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΤΑ .... σαν μαθημα πρωτον

      και Μαθημα δευτερον .... Επενδυω , μερισμα , υπεραξια , καθημερινο μετρημα των δακτυλων εαν βγαινουν λιγοτερα καθε βραδυ ...

      ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2007 αρχισα να λεω τις μαλακιες μου στο GRAFICAL PROFITEROL

      Το βιβλιο θα δημοσιευτει εν'ευθετω χρονο

      Βαρεθηκα παιδες , ειπα και ενα σωρο μαντιναδες

      απο τωρα και μετα θα Κο-κο-ρι-ζω

      http://amaliada.olx.gr/iid-528612978

      Οσους τυχον αδικησα και μαλωσα ενα ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΝΩΜΗ

      χχχχχμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ τελικα ουλοι εχουν δικιο ....Μα ΟΥΛΟΙ ....

      Τι μενει ??????????? Ενα χαμογελο και μια χειραψια ....

      Eν οιδα Οτι Ουδεν οιδα .....

      Γερος , Γερος , Γερο -ΛΥΚΟΣ

      Μακροημερευση σε ολη την επικρατεια

      Sαλλαμ Αλεκουμ


      Υγ. 7 χρονια και δεν εμαθα πως μπαινουν οι τονοι στο χαζοκουτι !!!!!!!!!!!!!!. Η ενοια του ΤΟΥΒΛΟΥ LIVE

      Διαγραφή
    6. Ενδιαφερον και σωστο το ερωτημα σας κ. Τακη. Θα χρειαστουμε μια εκθεση της μεσης κεφαλαιοποιησης των εταιριων του 2003 για να μπορεσουμε να απαντησουμε με επιχειρηματα, την οποια ομως δεν εχω καταφερει να βρω στο internet. Μπορειτε να βοηθησετε;
      Πανος

      Διαγραφή
    7. Απο τον ιστο σας εχω βρει το παρακατω link, ομως θα μου ηταν χρησιμο να γνωριζα τη μεση κεφαλαιοποιηση ολων των εταιριων του ετους 2003 μαζι και των συγχωνευομενων

      http://mitarola.blogspot.gr/2013/06/vampires-of-blood-2006.html

      Πανος

      Διαγραφή
    8. Bonsoir!

      Περίοδος 2000 με 2003 λοιπόν. Η μετατραυματική περίοδος μετά την φούσκα 1998-1999. Εκλογές τον Απρίλιο του 2000 και είσοδος στην ΟΝΕ τον Ιούνιο του 2000 δεν μπόρεσαν να ανακόψουν την βίαια πτώση των τιμών και των κεφαλαιοποιήσεων που κράτησε μέχρι τις αρχές του 2003. Μην ξεχνάμε την είσοδο του EURO ως νέο νόμισμα το 2002, τις πληθωριστικές πιέσεις της εποχής και φυσικά την κατάρευση των επιχειρηματικών κερδών που είχαν "φουσκώσει" οι περισσότεροι στο μεγάλο ράλυ του 98-99. Αυτή είναι η βασική μαγιά που μας εφερε στο έτος 2003. Βέβαια τα πράγματα είναι εντελως διαφορετικά την περίοδο που περνάμε: Χρεοκοπία, αρνητικός πληθωρισμός, τεράστιες ζημίες στις περισσότερες επιχειρήσεις, ΜΗ ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ.

      Διαγραφή
    9. Δεν ξέρω για φέτος αλλά κάποια στιγμή ελπίζω να αξιωθώ να (ξανα)δώ την Παλαιοχώρα με τις θαλάσσιες ανάβρες της...τώρα που ξέρω που να αναζητήσω καλή ρακί κι αυθεντική συζήτηση!!

      Διαγραφή
    10. Το μόνο δεδομένο κατ'εμέ όσο αφορά τα Χρηματιστήρια σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ότι ΠΑΝΤΑ θα υπάρχουν νέα ιστορικά χαμηλά ΑΛΛΑ και νέα ιστορικά υψηλά. Το θέμα είναι να μπορέσει καποιος να πιάσει το timing.

      Διαγραφή
    11. τράπεζες με τα σημερινά δεδομένα θα αγόραζα στις εξής αποτιμήσεις..
      ΕΤΕ 3,5 δισ και κάτω
      ΕΥΡΩΒ 4 δισ και κάτω
      ΠΕΙΡ δεν νομίζω να αγόραζα...διότι η ερώτηση λέει για επένδυση..
      ΑΤΤ 100 μύρια και κάτω..αν και μάλλον λόγο μεγέθους θα την απέφευγα..

      Κύριε Τάκη θυμάμαι οτι δεν σας αρέσουν τα πετρέλαια αυτή τη περίοδο..σε τι τιμή θα επιτρέψετε στον εαυτό σας να αγοράσει ΕΛΠΕ;
      Πανάγος

      Διαγραφή
    12. τράπεζες θα σκεφτόμυν ότι ίσως ήρθε η ώρα να αγοράσω, αν
      1) Έκαναν άλλη μια μεγάλη ΑΜΚ, μεγαλύτερη της τωρινής
      2) Προχωρούσαν σε reverse /10 ή /100 για να βγάλουν έξω τους κυνηγούς των ρεταλιών
      3) όταν όλοι οι άσχετοι μαζικά βρίζουν τους τραπεζίτες, την κυβέρνηση και τα λαμόγια που θα τους φταίνε για την χασούρα τους και
      4) όταν δω χρηματιστηριακή αξία
      ΕΤΕ 3 δισ και κάτω
      ΕΥΡΩΒ 2,5 δισ και κάτω
      ΑΛΦΑ 2,5 δις και κάτω
      ΠΕΙΡ αυτήν ούτε στο ΜΗΔΕΝ, την αφήνω στον κυρ Πέτρο να την σαρώσει.

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα σε όλους.

    Κύριε Τάκη ο Π@π@ριέςΛΕΩ είναι σίγουρο ότι σας διαβάζει πλέον!

    Σας έχει αντιγράψει κατά γράμμα σήμερα...

    "....To bankingnews.gr συμφωνεί με αυτή την προσέγγιση σε πολύ μεγάλο βαθμό.
    Ωστόσο θεωρούμε ότι το σενάριο αυτό θα συμβεί σε βάθος χρόνου.
    Θα προηγηθεί βραχυπρόθεσμα η διόρθωση στις 1000 μονάδες έως 950 μονάδες δηλαδή πτώση έως -20% (στο ακραίο σενάριο) και από εκεί θα ξεκινήσει μια ανοδική πορεία μεσομακροχρόνιας ισχυρής ανοδικής αντίδρασης, με στόχο την επίτευξη μεγάλων υπεραξιών για τους επενδυτές."

    http://bankingnews.gr/bank-insider/item/143583-στήνεται-colpo-grosso-το-σχέδιο-της-πτώσης-20-και-το-ράλι-που-θα-ακολουθήσει-με-πλειοδοσία-τιμών-στόχων-στις-τράπεζες.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αντιγράφει κύριε Νέμο - αλλά ετεροχρονισμένα.
      Κατεμένα ο ΓΔ είδε ήδη τον πάτο του για το 2014 και αυτός ήταν στις 1062 μονάδες. Για να σιγουρευτώ θα ήθελα ακόμη να δω το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών - αν και δεν νομίζω ότι θα δω κάτι διαφορετικό από ότι περιμένω. Το μόνο ανησυχητικό είναι τα spreads που ακόμη δεν λένε να πέσουν - αν και σήμερα ήδη έκαναν μια κίνηση αποκλιμάκωσης.

      ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ Ο ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΤΑ SPREADS ΘΑ ΠΑΝΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 400.

      Διαγραφή
  3. Γιορτή της μητέρας σήμερα. Ένα τραγούδι αφιερωμένο στης μαμάδες-μητέρες των παιδιών μας

    Τρικάταρτο η αγάπη σου και ο καιρός αρμύρα
    μια Κυριακή σ΄αντίκρισα και μού΄κλεψες το φως μου
    ό,τι με πνίγει ν΄αγαπώ είν΄η δική μου μοίρα
    καλά ταξίδια,μάτια μου, στις θάλασσες του κόσμου ...

    https://www.youtube.com/watch?v=ob_KOVMiHuk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τον Λάκη,στην Μεγαλόνησο.
    Φίλε γέροντα,πιθανέ συνομήλικε, μερακλή της ζωής.
    Μακριά από αποχαιρετισμούς και συγνώμες,ο μέγας Κρης συγγραφέας του Ζορμπά και της Ασκητικής ας μας εμπνέει. Το κακό είναι ότι ο γιος μου στα Χανιά έχει ήδη κανονίσει ένα σωρό φιλοξενούμενους για το καλοκαίρι,κάποιους από Αμέρικα,κάποιους από Ευρώπη.Έτσι δεν χωράω στο σπίτι που του νοικιάζω στις Κορακιές και για αυτές τις διακοπές.Άτιμη κοινωνία. Καλησπέρα,πιες και μία για τους άγνωστους φίλους σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χαιρετω παιδες.. τακη η αποψη μου είναι ότι καπου εδώ αγοράζετε η ετε.. αυτό που θελω να δω ειναι αλλαγη διοικήσεων... τα κερδη των τραπεζων θα ερθουν από μοχλευση κ τα dealing room... καλη συνεχεια ... rouanos..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είστε παίκτης και πάτε για αποδοσούλες του 20% ή του 30%, άντε 50% δεν θα διαφωνήσω. Αλλά μιλάμε για μια πανάκριβη αποτίμηση - έχει μέσα και την Finans που πλέον δεν την θέλει κανένας.
      Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να αγοράσω ΛαΝετε σήμερα σε τιμή υψηλότερη απο την χρηματιστηριακή αξία του 2003 που ήταν 2 με 2,5 δις ευρώ.
      Σήμερα η ΛανΕΤΕ έχει χρηματιστηριακή αξία 8,5 δις !!!!!!!!!!!!!!!! Βρε δεν πάμε καλά, λέω εγώ.

      Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΥ

      Διαγραφή
  6. ΡΙΞΕ ΚΑΙ ΣΥ ΕΝΑ ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΑΚΗ http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/644763/o-dimosthenis-vergis-epistrefei-kai-polema-tin-troika/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ= ΛΕΒΕΝΤΗΣ Βασίλης Λεβέντης - Οι Προφητείες (1992 - 2013) https://www.youtube.com/watch?v=SPGA7pbxmEs#t=532

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόλις έγινε μια πρώτη αγορά Μυτιληναίο στα 6€ στρογγυλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις έβαλε και τα κοράκια ο Π@π@ριεςΛΕΩ, οπότε είναι πολύ καλό το timing Κύριε Δαρείε!

      Διαγραφή
    2. Kύριε Δαρείε μαζί αγοράσαμεν....

      Διαγραφή
    3. Είπαμε ΠΡΩΤΗ μου αγορά. Μακάρι να πάει και πιο κάτω να πάρουμε όσο αγόρασε ο Ινδοκαναδός.

      Μακροπρόθεσμη τοποθέτηση εδώ και όχι βραχυπρόθεσμη.

      Διαγραφή
    4. ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ κύριε Δαρείε....

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα σας! Με το που πήγε η αλφα 0,635 βγήκαν τα καράκια χαχαχα ( αν και με γύπες μοιάζουν) Βρε γκριν λαιτ καπιταλ εδώ αγοράζουν και όχι στα 0,7φεύγα.

    κ. Τάκη εγώ δεν θα διαφωνίσω με την ουσία των πραγμάτων που έχετε πεί κατά καιρούς για τις τράπεζες μας.Βέβαια δεν συμφωνώ και 100% στους υπολογισμούς σας, δηλαδή στο ποσό που πρέπει να αφαιρέσουν για προβλέψεις/επισφάλειες. Το θέμα μου είναι αν σε μια μικρή εταιρία πχ μαρμαράδικα μπορείς να παίξεις με τα μαρμαροαποθέματα κτλ πόσο μάλλον σε ένα τραπεζικό ισολογισμό άρα πώς μπορεί κάποιος μη επαγγελματίας να βγάλει άκρη. Οπότε πρίν προσπαθήσω να σας απαντήσω (αν έχει κάποια αξία η απάντηση μου) μπορείτε να μου πείτε πώς θα πρέπει να διαβάζουμε ένα τραπεζικό ισολογισμο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτήν την περίοδο κύριε Lorac οι Ελληνικοί τραπεζικοί ισολογισμοί είναι οι καθαρότεροι Επικεντρωθείτε μόνο στις χορηγήσεις και το πόσες επισφάλειες μπορεί να έχουν οι ζομποτράπεζες. Εκεί γίνεται η μεγάλη μόχλευση των ιδίων κεφαλαίων - εκεί επικεντρωθείτε.

      Διαγραφή
    2. Ύστερα να δείτε ποιά απο αυτά τα προβληματικά δάνεια, αντί να τα σβήσουν και να τα κάνουν μη εξυπηρετούμενα τα έκαναν συμμετοχές σε άλλες εταιρίες, Αθανασούλιδες, Μαίλλιδες και εσχάτως ΜΙΓ.
      Δάνεια που δεν πρόκειται ποτέ να εισπράξουν τα έκαναν μετοχές και εμφανίζουν μια ψεύτικη εικόνα.
      Μιλάμε για ζόμπι με υψηλότατες χρηματιστηριακές αξίες. στην επόμενη κρίση θα φάνε ένα 50% μείον, στην τιμή που γράφουν στο ταμπλό σήμερα.

      Κοιτάζω τράπεζες μόνο σε χρηματιστηριακή αξία πλησίον αυτής του 2003.

      Διαγραφή
    3. Και έγραψα -50% για να μην τρομάξω. Αν έγραφα -90% πως θα σας φαινόταν???

      Διαγραφή
    4. Αυτά για τους νοικοκυραίους - για τους παίκτες είναι μια άλλη ιστορία. Μόνο να μην ακούσω απο τους παίκτες και απο τους ΑΣΧΕΤΟΥΣ κλάματα να μην διαβάσω τίποτα και παπαριές του στυλ ότι μας φταίει το κράτος, τα λαμόγια και η κακή κυβέρνηση.

      Διαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Mηπως καποιος φιλος θα μπορουσε να με ενημερωσει για το τι περιπου μερισματα θα δωσουν βαση κερδων, τοσο η Κυριακιδης οσο και η Ικτινος? Στεφανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλιευσα ενα κατατοπιστικο αρθρο του εγκριτου κατ' εμε αρθρογραφου Στεφανου Κοτζαμάνη, οπου αναφερονται αναλυτικα οι προοπτικες μερισματοδοσιας και επιστροφης κεφαλαιου των εισηγμενων:

      http://www.euro2day.gr/news/market/article/1212107/eishgmenes-ta-merismata-toy-2014.html

      Διαγραφή
  12. Eιδε και αποειδε ο κυρ Μιχαλης ο Σαλλας και προκειμενου να μην γραψει ολα τα δανεια προς τη Μιγα NPLs ειπε να κανει μετοχοποιηση χρεων και να αναλαβει και το ομολογιακο πριν προλαβει ο ξιφομαχος να τα μηδενισει ολα. Τωρα την παπαρια αυτη θα την ονοματισουνε στρατηγικο επενδυτη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλαμε για την μεγαλυτερη συγχωνευση καυστηρων ισολογισμων στην ελληνικη ιστορια! Τρεμε Στασινοπουλε! Το χρυσο μεταλλιο μηδενισματος ιδιων κεφαλαιων θα το βλεπεις με το κυαλι, τωρα που ενωνουν τις μαγικες εξαφανιστικες τους δυναμεις ο Σαλλιας με τον Ξιφομαχο.
      Ο δημιουργουμενος εθνικος πρωταθλητης "Ξιφοσαλλιας" θα μπορει πλεον να κοιτα στα ματια ολους τους διεθνεις χασουροκολλοσους φερνοντας διακρισεις στη χωρα μας.

      Διαγραφή
    2. χαχα respect φίλε μου με έκανες να λυθώ από τα γέλια βραδιάτικα το κάνω ποστ και στο twitter μου

      Διαγραφή
    3. Γκουρούδες το ξέρετε το λαϊκό απόφθεγμα ''κύλησε ο τέτζερης και βρήκε το καπάκι''?
      Έ έτσι είναι η κατάσταση. Βγήκε το μονόφθαλμο ζόμπι που συντηρείτε απο τις ανακεφαλαιοποίησεις να ερωτευτεί το τυφλό ζόμπι.

      Προσοχή προς όλους!!!!! και ΕΙΔΙΚΑ προν το κύριο GAP που κάποτε διάβαζε Τάκαρο στο marketzone και μετά πήγαινε στους Capitalιστες και το έπαιζε εξυπνάκιας, ότι τάχα μου είναι σορταδόρος των τραπεζών και ειρωνευόταν τους τραπεζομπόκληκτους ότι αυτός τα ξέρει όλα και ότι οι τράπεζες πάνε κατά διαόλου. Αλλά διάβαζε Τάκαρον τότε - τώρα με τη ΜΙΓ είναι βαθιά νυχτωμένος.

      Στο θέμα μας. Η ΜΙΓ είναι ένα χάλι και μισό. Η πραγματική της αξία είναι διαρκώς μειούμενη. Κάθε μέρα που περνάει τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα γιαυτήν. Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη - ειδικά μετά την αναγκαστική στρατηγική συνεργασία με την Πειραιώς.
      Ξυπνάτε βρε και σκεφτείτε. Μασάλας και Βγενό ήταν στα μαχαίρια το 2005-2007. Ούτε να κοιταχτούν δεν άντεχαν. Κόντρα στην κόντρα και αλληλοκατηγορίες. Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα για να πάνε σε γάμους.
      Μα, θα γίνει παιχνίδι στη ΜΙΓ.
      ΟΚ, μπορεί να γίνει παιχνίδι στη ΜΙΓ αλλά τα 2 ευρώ και τα 3 ευρώ που έλεγαν κάποιοι ότι θα πάει ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ. Σε μια άλλη ζωή και με άλλες στρατηγικές κινήσεις.
      Ακόμη και παίγνιο να γίνει με σκοπό να ξεφορτώσουν σε θύματα μαριδέους - ουδείς θα τολμήσει να βάλει λεφτά πάνω απο το 0,78.
      Ξύπνα και εσύ Λεωτσάκε και διάβασε σωστά. 0,78 είναι η αξία του ομίλου και η οποία αξία διαρκώς θα πέφτει. Όποιος είναι νοικοκύρης μακρυά απο το κωλόχαρτο. Όποιος θέλει να κοιμάται ήσυχος μακρυά απο την κολλάντζα. Ας πάρουν άλλοι τα κέρδη.

      Ξύπνα και εσύ κύριε GAP, γιατί μετά θα σου φταίει το ευρώ και θα ζητάς δραχμές, τα λαμόγια και το σύστημα.

      Διαγραφή
  13. W.L Ross & Co. έτοιμη για τριπλή εξαγορά Νηρέα - Σελόντα - Δία. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την συνέχεια.

    ΕΤΕΤΠ άπατο. Προς το παρόν. Η θέση παραμένει και θα παραμείνει γιατί έχω πια περιέργια να δω που το πάνε το θέμα. Και ας τα χάσω όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφει ο Πετράν: Ενδέχεται να μην υπάρξουν σήμερα ανακοινώσεις από την MIG και μάλλον μεταφέρονται για αύριο

      Πέρασαν οι 144 ώρες η ακόμα?

      Διαγραφή
    2. Ήξεις αφήξεις ουκ εν τω πολέμω θνήξεις...

      Οι γνωστές ΛΕΩπ@π@ριές...

      Διαγραφή
    3. Για τα ψαρια που λες το διαβασες πουθενα αγαπητε?

      Διαγραφή
    4. http://www.dealnews.gr/epixeiriseis/item/108103-T%CF%81%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%AE-%CF%88%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%AC-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-Wilbur-ross#.U3Nd2fl_tqU

      Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο παραπάνω για λεπτομέρειες ανώνυμε.

      Διαγραφή
    5. Γεια σου Φιλε Δαρειε, πιστευω,σε υπερβολη μπορει μεχρι και 0.53 ,οπου ειναι και το προηγουμενο χαμηλο.

      Διαγραφή
    6. Σωστός Monsieur Spooky.

      Monsieur Chris13 δεν αγχώνομαι. Θεωρώ ότι τα έχασα.

      Διαγραφή
    7. χμ είδες λοιπόν οτι δεν πρεπει να κρίνεις άλλους (πχ πινεζα,λεωτσακο)
      γιατι εγω λεω μηπως εισαι χειρότερος απο αυτούς στις προβλέψεις σου και στις επιλογές σου

      Διαγραφή
    8. Monsieur Ανώνυμε θα κρίνω όποιον επιθυμώ. Είδατε εσείς να πουλάω κάτι??

      Οταν πουλήσω μπορείτε να κρίνετε. Σας το λέω καθώς μάλλον ειστε νέος εδώ και δεν με γνωρίζετε απο παλαιές μου επιλογές οι οποίες όχι μόνο βγήκαν, αλλά έδωσαν και υπεραποδόσεις.

      Μέχρι τότε μπορείτε να πιείτε το τσαγάκι σας.

      Διαγραφή
    9. Ναι, βγήκε τώρα ο κύριος ανώνυμος να πει στον κύριο Δαρείο ότι δεν πρέπει να κρίνει άλλους, αλλά εκείνος (ο ανώνυμος δηλαδή) κρίνει τον κύριο Δαρείο.
      Όποιον θέλουμε θα κρίνουμε κύριε ανώνυμε.
      Σιγά μην χαλάσουμε το Image του μουγκού πινέζα που βάζει μια φωτογραφία και δεν μιλάει. Μουγκός είναι???? Ξέρει να μιλάει ή ακόμα είναι στο μαμά, τατσί και πιπί??
      Αμ ο άλλος?? Ο Λεώ, που μας λέει ο κύριος ανώνυμος?? Πανάσχετος. Δεν ξέρει τίποτα απο εταιρίες και απο μετοχές. Γράφει ότι του σφυρίξουν - τώρα στο ρεπερτόριο του είναι η κολλάντζα η ΜΙΓ που τάχα μου είναι φτηνή. Έτσι του είπαν να λέει έτσι γράφει - μπας και πάρει καμιά διαφήμιση.

      Λοιπόν κύριε ανώνυμε, για να τελειώνουμε. Θα γράφουμε ότι γουστάρουμε. Αν είστε μαγκάκι και γκουρουδάκι πάρτε ένα nick και ελάτε να μας γράψετε ότι γουστάρετε και να διαφωνείτε όταν πρέπει και όχι να βγάζετε χολή μετά απο χίλια χρόνια.
      Έπρεπε να είχατε γράψει ότι διαφωνείτε με τα warrants και ότι είναι φούσκα - όμως τότε μούγκα στην στρούγκα. Κάθεστε πίσω απο τις λόχμες και περιμένετε την στραβή για να βγείτε να την πείτε. Κλασσική ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.

      Εγώ διαφώνησα με τα warrants - το έγραψα καθαρά. Επρόκειτο για φούσκες που δεν αξίζουν μία και οι κάτοχοι τους μέρα με την ημέρα που θα περνάει θα ανακαλύπτουν ότι κρατούν κάρβουνο στα χέρια τους. ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ήσασταν ΜΟΥΓΚΑ (μήπως είστε ο μουγκο πινέζας??). Τώρα θυμηθήκατε να βγείτε να πείτε την εξυπνάδα σας στον κύριο Δαρείο. Όπως έλεγε και ο Κουτσόγιωργας - ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΤΕ. Καλά ο Μένιος μόνον αυτή την παπαριά ήξερε να λέει διαρκώς, στα υπόλοιπα ήταν γραφικός και πανάσχετος. Θεός σχωρέστον.

      Διαγραφή
    10. ΔΑΣΚΑΛΕ ΑΡΧΟΝΤΑ ΜΟΥ ΕΝΑ ΒΑΡΕΛΙ ΚΡΑΣΙ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ

      Διαγραφή
    11. Bonjour!

      Πήρα ένα γερό πακετάκι ΕΤΕ στο 2.16€. Μην με μαλώσετε Monsieur Takis. Είμαι κάτω απο την τιμή του Σόρρου! Χαχαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    12. Κύριε Δαρείε τι ασχολείστε με τις κολάντζες του κερατά. Αφού εμείς έχουμε το κουμάρι μας να παίζουμε, όπου βάζουμε μισό σώβρακο και τους παίρνουμε 10 σώβρακα γιατί πρέπει να ασχοληθούμε με τις ζομποτράπεζες που δεν θα αφήσουν σώβρακο για σώβρακο σε όσους ασχοληθούν μαζί τους.

      Για ελάτε απο το κουμαρτζίδικο και αφήστε τα ζόμπι να κάνουν παίγνιο ΜΟΝΑ τους.

      Διαγραφή
    13. ΔΑΣΚΑΛΕ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΗΡΑΝΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΘΕΑΤΗΣ ΚΟΙΝΩΣ ΜΠΑΤΗΡΕ-Ι-ΣΟΝ ΣΤΕΛΝΩ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΧΕΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

      Διαγραφή
    14. Ακούστε κύριε Λουκά. Πήραν πολλά ψιμάρια τηλέφωνο και ήθελαν να μπουν σε ΑΜΚ ζομποτραπεζών. Αφού τους εξήγησα του έδιωξα κακήν κακώς γιατί επειμέναν να μου λένε λαλακίες. Να πάτε αλλού αν θέλετε ΛανΕΤΕ και Γιαουρτομπανκ και όλες τις κολλάντζες του κερατά. Σε μερικούς το πάθημα δεν τους γίνεται μάθημα. Δεν μάθαν τίποτα απο τις χασούρες που έφαγαν σε Εμπορική και Γενική.

      Σκεφτείτε για ΛανΕΤΕ.
      3,5 δις μετοχές στα 2 ευρώ, δίνουν χρηματιστηριακή αξία 7 δις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Το 2003 η ΕΤΕ είχε χρηματιστηριακή αξία 2,5 δις!!!!
      Γιατί να αγοράσω ΕΤΕ σήμερα 3 φορές ακριβότερα απο το 2003???? Γιατί?????
      Επειδή τάχα μου λένε οι άσχετοι της αξιωματικής; αντιπολίτευσης ότι ξεπουλιέται η Ελλάδα για μια μπουκιά ψωμί???
      Εδώ στην ΛανΕΤΕ δεν υπάρχει ούτε καν μπουκιά. Αυτή η μπουκιά που φαίνεται είναι χρωστούμενη.

      Οι νοικοκυρέοι μακρυάααααα.
      Οι τρειντεράδες πήγαν για ένα +20% και τρώνε ήδη ένα -20%. Μπράβο παιδιά και εις ανώτερα.

      Διαγραφή
    15. Αρχηγε τακαρε ωραια τα λες.
      Ριξε και ενα σχολιο για τα ψαρια του Μπελλε που βρωμισαν και βρισκονται σε ελευθερη πτωση. Μερικοί εδώ μεσα προσπαθούσαν να μας πεισουν οτι προκειται για ευκαιρια και πως στα αποθεματα τους εχουν κρυμενες αξιες.
      Αλλα τους ριχνεις τις φαπες τους απο τα 0,4 οταν πρωτοεμφανιστηκαν και πομπαραν Νηρεα, καλα μας ελεγες εσυ οτι προκειται για ζομπι και βρωμοχαρτο.
      Ο αλλος ο εκ του μακροθεν πηγαινε στο Euro2day και τα εχωνε σε οποιον τολμουσε να γραψει αρνητικα σχολια για τον Μπελλε.
      0,21 περναει ο Νηρεας. Μας εσωσες για αλλη μια φορα απο τα λαμογια.

      Respect

      Διαγραφή
    16. Ο τάκαρος γράφει ξεκάθαρα ΠΑΝΤΑ, ότι βλέπει και ότι γνωρίζει. Ούτε ήξεις, ούτε αφίξεις. Είπα ο ΝΗΡΕΑΣ είναι ζόμπι και ουδείς θα βάλει φράγκα να ανεβάσει την μετοχή πάνω απο τα 0,32. Αυτά τα έλεγα όταν είχε ήδη πάει κάτω απο τα 0,3. Απο τα 0,4 έλεγα ότι η εταιρία είναι τελειωμένη και η μετοχή θα πάει κάτω. Ήμουν και θα είμαι ξεκάθαρος όταν έχω άποψη.
      Η μετοχή δεν είναι για νοικοκυρέους - είναι για παίχτες και για τζογαδόρους.
      Όποιος με άκουσε όταν τα έχωνα στον Μπελλέ απο τα 0,4 ήδη έχει κερδίσει και χρήματα (αυτά είναι το λιγότερο) αλλά και την ψυχική του υγεία.

      Μακρυά, ανήκει στην κατηγορία του απόλυτου ζόμπι. Έ, κάποια στιγμή θα κάνει μια κουρσίτσα - εδώ έκαναν κουρσίτσες οι Λαναραδες, οι Αθανασούλιδες και οι Μαίλλιδες, ο Νηρέας δεν θα κάνει?? Στο πηγάδι κατούρησε ο Μπελλές?? Και όταν κάνει την κουρσίτσα τότε θα βγουν οι Μπελλεδόπληκτοι και θα πανηγυρίζουν ότι δικαιώθηκαν, ξεχνώντας όμως πόσο μείον τρώνε στην μάπα.
      Πάντα έτσι δεν γίνεται στις χρηματαγορές?? Στο τέλος όμως το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο. Το dilution που έρχεται θα είναι καταστροφικό για κάθε μέτοχο.

      Διαγραφή
  14. M ένα σμπάρο δυο τρυγόνια κ Μορφονιέ.Τα θερμά μου GZ!!!!!.
    ΜΙG (Money Is Gone) εμπρός στο δρόμο που χάραξαν Μαϊλλης Αθανασούλης
    ΠΕΙΡπιο hot γίνεσαι walker(βλ:walking dead) με τα εκλογοδάνεια τη βλέπω και Στρατηγικό επενδυτή σε ΝΔ ΠΑΣΟΚ
    γνώριμα λιμάνια θα μου πεις για το Μιχαλάκη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν δίκιο τ Αμερικανάκια που λένε ότι η χρεωκοπία στην Ευρώπη είναι λέξη Ταμπού.

      Διαγραφή
    2. Θα χει γέλιο να δούμε και κανά +17% για επιβράβευση....

      Διαγραφή
    3. Μεγάλο επιχειρηματικό ντιλ Πειραιώς - MIG
      http://www.tanea.gr/news/economy/article/5120222/megalo-epixeirhmatiko-ntil-peiraiws-mig/

      Νομίζω ότι ο Κύριος Γουόρεν τα είπε όλα σε 5 γραμμές πιο πάνω...

      Διαγραφή
    4. Ο μεγαλύτερος αρχισάπακας της Ελληνικής χρηματαγοράς, τάχα μου, εξαγοράζει το χρεοκοπημένο ζόμπι και οι μέτοχοι του χρεοκοπημένου ζόμπι πανηγυρίζουν.Είστε άσχετοι, πανάσχετοι απο χρηματαγορές - όξω τώρα απο το χρηματιστήριο. Άντε να κοιτάτε μόνο διαγράμματα γιατί απο αναλύσεις είστε άσχετοι.
      Ύστερα και απο τον αναγκαστικό γάμο Πειραιώς ΜΙΓ είμαι πλέον βέβαιος. Η ΜΙΓ δεν βλέπει τα 3 ευρώ ούτε με σφαίρες. Ή μάλλον θα τα δει σίγουραααααα. Έρχεται το reverse, έρχεται!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Η MIG θα ξεπεράσει τα 3 ευρώ με το reverse που έρχεται, μόλις ο αρχισάπακας πάρει τις μετοχές στα χέρια του. Προβλέπω reverse/5.

      Εντω μεταξύ έχει ξεκινήσει απο τους ΜΜΕδες το πομπάρισμα της ΜΙΓ, ακριβώς όπως έκαναν με την ΦΟΡΘΝΕΤ, που με τα παραμύθια της χαλιμας την έφτασαν στα 2 ευρώ. Άντε να δούμε θα την φτάσουν την ΜΙΓ στα 0,78??? Και μετά ξέρετε. Αρχίζει το κλάμα και το κλασσικό το Ελληναράδικο, ότι τάχα μου φταίει το σύστημα, τα λαμόγια και η κυβέρνηση και όχι ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΠΑΚΕΣ με περικεφαλαία.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Riden η άποψη μου για την Πειραιώς είναι ξεκάθαρη. Δεν τραβάει το ψωράλογο. Προσπαθούν με παραμύθια να το κάνουν να βαδίσει μερικά μέτρα μήπως και ξεπεράσει την κρίση και δεν σκάσει.
      Εγώ προβλέπω ότι στην επόμενη δύσκολη καμπή θα απορροφηθεί απο την Εθνική.

      Τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ ότι τάχα μου χαρίζουν στον Σάλλα περιουσίες και Αγροτικές και ένα σωρό αξίες μόνο γέλιο προκαλούν στους γνώστες. Είναι σαν τις παπαριές της Βασούλας της Παπανδρέου που έβλεπε ξεπούλημα της Εμπορικής στους κουτόφραγκους Γάλλους.
      Για τους ασχέτους καλά είναι αυτά τα παραμυθάκια, μήπως κερδίσουμε και καμιά ψήφο. Όμως το κοντό ψέμα σύντομα φαίνεται και όσοι πίστεψαν το ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ βρίζουν το ΠΑΣΟΚ ότι τάχα μου τους κορόιδεψε, αντί να φασκελώνουν την μούρη τους για το πόσο βλάκες και άσχετοι ήταν.

      Διαγραφή
  15. Καλημέρα.Βλέπω δυναμική επάνοδο στα σχόλια του κ.Μορφονιού χεχε Βρε ΜΙΓα σας τσίμπισε?? Το ερώτημα μου λίγο πιό πάνω παραμένει Να βλέπουμε κέρδη ,κεφάλαια ,tbv που γράφει ο λεω, επισφάλειες ,προβλέψεις??

    Για το παιγνίο http://www.euro2day.gr/news/market/article/1214085/new-article.html Η ημερομηνία που θα τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές είναι η 2η Ιουνίου.Μετά τις εκλογές δηλαδή οπότε δεν χρειάζεται βιασύνη απο τώρα.

    Για ετε-πειρ το γράφουν και στο μπανκινγκ πολλές φορές στα σχόλια ,αλλά καμία δεν έχουν πεί ποιός θα απορροφήσει ποιόν Η S&P χτές μας είπε οτι αναμένει νέα κεφαλαιακά μαξιλάρια στο άμεσο μέλλον παρόλες τις πρόσφατες αυξήσεις.Δηλαδή όπως το διαβάζω για ετε αν όντως θα χρειαστεί νέα κεφάλαια τότε θα χρειαστεί απο το 11,5% περίπου που θα έχει κορε τιερ μετά την βασιλεία με βάση τα σημερινά νούμερα τόσα όσα είναι η διαφορά απο το 8% Πολύυυυ μπακάλικη άποψη το δέχομαι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΚ με καλύψατε παραπάνω δεν είδα τα σχόλια σας .

      Επικεντρωθείτε μόνο στις χορηγήσεις και το πόσες επισφάλειες μπορεί να έχουν οι ζομποτράπεζες. Εκεί γίνεται η μεγάλη μόχλευση των ιδίων κεφαλαίων - εκεί επικεντρωθείτε. Εγραψε ο κ.Μορφονιός για την ιστορία .
      Τ'ωρα αφού σας βρήκα hot η μία συστηματική έχει χαμηλότερο δείκτη χορηγήσεων .Αν τον πάει εκεί που περίπου είναι οι άλλες αυτό το ποσό δεν θα μετράται στο ενεργητικό της?? Δηλαδή μπορεί να σβήσει επισφάλειες κατα το ποσό που θα χορηγήσει και να μην ανοίξει μύτη.Σε παρένθεση αυτές της οι επισφάλειες όπως φαίνονται σήμερα μου φαίνονται light ,αλλά δεν μπορώ να κρίνω παραπάνω.Μπορει να χορηγούσαν με μέτρο παλιότερα. Εμένα με προβληματίζει όσο ΔΕΝ το κάνει μια παλαιότερη κουβέντα που είχαμε κάνει κ.Μορφονιέ για χαμηλά ποσοστά δάνεια/καταθέσεις κάπου αλλού ΤΟΤΕ θυμάμαι ούτε εγώ ούτε εσείς είπαμε κάτι παραπάνω αλλά νομίζω οτι καταλάβαμε και οι 2 .

      Διαγραφή
    2. Τα ίδια κεφάλαια των τραπεζών είναι μηδενικά. Είναι τόσο απλό!!
      Απλώς το τρενάρουν να σβήσουν τα ίδια κεφάλαια και θα σβήσουν σιγά σιγά στοιχεία από το Ενεργητικό τους. όποιος αγοράζει τράπεζα είναι σαν αν αγοράζει κάρβουνο - μακροπρόθεσμα θα μουτζουρωθεί ολλούθε.

      Διαγραφή
  16. χαιρετω παιδες... τακη δεν ειμαι παιχτης αλλα γινομαι αν χρειαστει 1-2 φορες το χρονο.. περσυ τελη ιουνη αν θυμαμαι καλα σ ένα -30 καπου στο 2,22 η ετε κ τωρα παλι δε μπορω να πω όχι .. για τα γουαρατς συμφωνω απ το δεκεβρη ειχα πει στο φιλο gem οτι τα βλεπω για μηδενισμο... μιγ -πειρ σωστα τα λες ένα αναγκαστικο συστημικο deal αλλα για μενα ΑΝ ΠΑΙΧΤΕΙ σωστα θα δεις πραγματα κ θαματα.. καλη συνεχεια.. rouanos..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι και να παίξουν Πειραιώς και ΜΙΓ στο τέλος θα σκάσουν.

      ΜΙΓ δεν αξίζει φράγκο και ας πάψουν κάποιοι να λένε ότι έχει καθαρή αξία 1,22 ευρώ ανά μετοχή. Πριν 3 χρόνια είχε καθαρή θέση 3 ευρώ ανά μετοχή και πομπάριζε ο άσχετος κύριος Λεωτσάκος πως τάχα μου έχει μεγάλη εξωτερική αξία η ΜΙΓ. Σήμερα η καθαρή θέση της μητρικής έχει 1,22 ευρώ ανά μετοχή, αλλά το θέμα είναι πόσο αξίζουν οι συμμετοχές της?? Εγώ λέω ότι είναι φουσκωμένες οι αξίες των συμμετοχών της ΜΙΓ και δεν είναι όσες φαίνονται στην μητρική. Αντίθετα - αν πάτε να δείτε την καθαρή αξία του ομίλου τότε πέφτει και άλλο και η καθαρή αξία πάει κάτω απο τα 0,78 ευρώ ανά μετοχή.

      Η ΜΙΓ δεν αξίζει φράγκο και καλό είναι να διαβάσουν μερικοί καλύτερα, για να μην βγαίνουν οι ίδιοι οι άσχετοι, αργότερα, να μας λένε ότι τους φταίει η τρόικα, η κυβέρνηση και τα λαμόγια.
      Η ΜΙΓ κατέρρευσε και ο Βγενό την παρέδωσε σηκώνοντας λευκή σημαία. Να δείτε που όλους αυτούς σε λίγο θα τους φταίει το ευρώ και θα ζητάνε επιστροφή στην δραχμή - για να έρθουν να ξαναδιαφεντέψουν τον τόπο και τις εταιρίες που αυτοί χρεοκόπησαν.

      Διαγραφή
  17. όλοι οι καπιταλιστές σπεύδουν να αγοράσουν ετε
    άντε γειά όπως λέει και ο τάκης όχι ο μορφονιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κυριε Τακη καλα μας τα λετε και για τις τραπεζες και για τις αλλες τις κολαντζες, αλλα δεν αφηνετε λιγο το κουμαρι να βοηθησετε λιγουλακι την ¨"επιλογη" σας.. Ποσο θα βαστιξει ποια αυτη η πλατη?? χαχα μαθαινω οτι θα "κατεβασετε¨" 3εκ εκτακτα το 14. Αγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχουν πλάτες κύριε Αλέξη όταν ο κώλος σου παίρνει φωτιά. Φαντάζομαι βλέπετε τις βούτες της Ελληνικής Χρηματαγοράς. Το σενάριο προχωράει όπως ακριβώς, πρώτος, το έγραψα απο τις 1400 μονάδες.

      Διαγραφή
    2. Φιλε Αγγελε δεν σε ξερω, αλλα οταν τα σωβρακα ειναι τρουπια, μετα παραμυθιαζεις τον εαυτο σου περιμενοντας τον απομηχανης Θεο.. Στα λογια του καφενειου τα παιδια χτιζουν ανωγεια και κατωγια!

      Διαγραφή
  19. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΕΤΡΕΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ γαλλικής εφημερίδας «La Tribune» - Η Ελλάδα μπορεί να καταστεί τα επόμενα χρόνια βασίλισσα του πετρελαίου ΠΟΛΥ ΠΑΠΑΤΖΑ ΑΔΕΡΦΟΥΛΙ Βενζίνες και πετρέλαια, εμείς τα κυνηγάμε, γιατί έχουνε πολλά λεφτά, και μόρτικα γλεντάμε." "Ο Σαλταδόρος https://www.youtube.com/watch?v=NlfCTMiKqqY ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ -ΘΑ ΣΑΛΤΑΡΩ (Ο ΣΑΛΤΑΔΟΡΟΣ) https://www.youtube.com/watch?v=FmRQrfKYXI0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κε Τάκη, θα ήθελα κάποια στιγμή την γνώμη σας για τα ελληνικά εταιρικά ομόλογα (τελευταίας κοπής γιατί στον Νηρέα μόνο με τάμα θα δούμε πληρωμές). Με ΥΤΜ και νέα κουπόνια κάτω από 5% μήπως τα παραφουσκώσανε λίγο? Έχει απομακρυνθεί τόσο πολύ ο πιστωτικός κίνδυνος ακόμα και από ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΜΟΗ ? Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι βέβαια κύριε Αλεξανδράτε. Ο κίνδυνος για την Ελλάδα δεν έχει περάσει. Η Ελλάδα πήρε ένα αλεξίπτωτο (τρόικα, ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Ένωση) και πέφτει από το φεγγάρι. Αν κάποιος σχίσει το αλεξίπτωτο η Ελλάδα θα σκάσει στη Γη και θα γίνει λιώμα.
      Υπάρχει πάντα ο πολιτικός κίνδυνος και αυτά που λένε μερικοί ότι τάχα μου ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε συστημικός τα ακούω βερεσε. Οπότε φυλάτε τους κώλους σας όσοι κατοικείται στην Ελλάδα. Ουδείς θα ανεχθεί πλέον τις απειλές μας και τις εξυπνάδες μας.

      Ο άλλος λέει θα πάει να ανασυγκροτήσει την Ευρωπαική Ένωση. Ξύπνα Αλέξη. Εδώ ο Κωστάκης δεν μπόρεσε να ανασυγκροτήσει την Ελλάδα και εσύ θα τα ανασυγκροτήσεις την Ευρωπαίκη Ένωση? Με τέοια μυαλά Αλέξη οι φάπες έρχονται είτε χάσεις στις βουλευτικές εκλογές είτε καταφέρεις να γίνεις κυβέρνηση. Πολλές φάπες που λέω.

      Οπότε κύριε Αλεξανδράτε ο κίνδυνος είναι μεγάλος - μόνο σε ότι μπορείτε να ρευστοποιήσετε άμεσα να ασχοληθείτε αν σας αρέσουν οι τιμές τους.

      Διαγραφή
  21. ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΕΤΕ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ Το 2003 η ΕΤΕ είχε χρηματιστηριακή αξία 2,5 δις!!!!
    Γιατί να αγοράσω ΕΤΕ σήμερα 3 φορές ακριβότερα απο το 2003???? Γιατί????? ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ
    ΕTE



    Στην πρώτη επισήμανση της ημέρας θα αναφερθούμε στην Εθνική Τράπεζα τονίζοντας ότι τα όσα γράφονταν εδώ και εκεί για την πτώση της μετοχής (τα γνωστά δηλαδή που γράφονται σε κάθε πτώση – για σπάσιμο margin κτλ) δεν νομίζουμε ότι έχουν κάποια σχέση με την πραγματικότητα.




    Τα πράγματα πιστεύουμε ότι είναι πολύ πιο απλά. Ένα μεγάλο μέρος των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας έχουν αποκτηθεί από ξένους brokers, οι οποίοι πάνε για ένα ελάχιστο κέρδος ακόμη και μια μηδενική απόδοση, απλά και μόνο για να γίνει η συναλλαγή και να πάρουν τις προμήθειες (commissions). Έτσι, με βάση ότι η τιμή ήταν 2,20 ευρώ και βάζοντας την προμήθεια την οποία πήραν οι ξένοι brokers (3%), τότε μιλάμε ότι ουσιαστικά έχουν μια τιμή 2,13 – 2,14 ευρώ (θυμίζουμε ότι σε αυτήν την τιμή έγινε ένα μεγάλο μέρος των πράξεων χθες). Άρα μέχρι αυτήν την τιμή ουσιαστικά κάποιος ο οποίος μπήκε στην αύξηση πουλάει χωρίς ζημία, σε μια περίοδο μάλιστα μεγάλης αβεβαιότητας, ενόψει διπλών εκλογών. Επίσης, κρατάμε ότι αρκετοί ξένοι επενδυτές είχαν ήδη πουλήσει ένα μέρος των μετοχών τους υψηλότερα (είτε μέσω δανεισμού, είτε από κομμάτια που ήδη είχαν, είτε μέσω των θεματοφυλάκων), με αποτέλεσμα η μέση τιμή της πώλησης των κομματιών που πήραν από την αύξηση να είναι υψηλότερα της τιμής της αύξησης, προσφέροντας τους ένα γρήγορο κέρδος (είχαμε προειδοποιήσει για
    αυτήν την εξέλιξη σε προηγούμενο σχόλιο μας).


    Αποτίμηση ΕΤΕ



    Στη δεύτερη επισήμανση Θα παραπέμψουμε σε ένα πρόσφατο σχόλιο μας, τονίζοντας ότι εφόσον δεχθούμε ότι δε θα γίνει η καταστροφή της χώρας, με αφορμή τις εκλογές (φυσικά εννοείται ότι αυτό είναι το λιγότερο πιθανό σενάριο), η αποτίμηση της τράπεζας στις τρέχουσες τιμές είναι πλέον φυσιολογική, αν όχι ελκυστική. Θα επαναλάβουμε ότι κατά την άποψη μας, ένα «fair value» για την ΕΤΕ είναι τα 2,80-2,90 ευρώ, δηλαδή μια κεφαλαιοποίηση περίπου 9-10δις ευρώ.



    GAP ETE



    Από τα της τεχνικής ανάλυσης της μετοχής, κρατάμε ότι κατά την πτώση των τελευταίων ημερών άνοιξαν δύο πολύ ενδιαφέρον gaps, στα επίπεδα των 2,47 ευρώ και 2,39 ευρώ, ένα γεγονός που αυξάνει ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες να έχουμε σύντομα μια αντίδραση, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμη και μέχρι αυτά τα επίπεδα. Επίσης, η μετοχή πλέον είναι σε εξαιρετικά υπερπουλημένα επίπεδα. Spreads



    Φεύγοντας από τα της Εθνικής Τράπεζας, θα αναφέρουμε και σήμερα ότι η εικόνα των spreads είναι εξόχως ανησυχητική (διαβάστε χθεσινό σχόλιο). Σημειώνεται ότι χθες, εν μέσω φημών και ξεπουλήματος, αυτά ανέβηκαν πάρα πολύ, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να φθάνει στο 6,8%, με κλείσιμο τελικά περίπου στο 6,3% (υψηλό 7-8 εβδομάδων). Επαναλαμβάνουμε ότι πρώτα θα πρέπει να δούμε μια αποκλιμάκωση των spreads και μετά είναι πιθανόν να έλθει μια ισχυρή αντίδραση στο Χ.Α. Σε αντίθετη περίπτωση που η άνοδος του κόστους δανεισμού συνεχιστεί, τότε τα πράγματα στο Χ.Α. θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη πιο δύσκολα. ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΤΟ 2015 ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΗ ΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα κ.Λουκά δεν γνωρίζω πόση προμήθεια πήραν τα ξενάκια και πουλάν τόσο άνετα ,αλλά τα ελληνάκια που βρίζαν που δεν είχαν δικαίωμα στην αμκ στα 2,20 τώρα μπορούν να αγοράσουν και λίγο πιό κάτω χεχε Σχεδόν στην 1η παράλληλη απο τα 2ευρώ και με υπομονή μπορεί να περιμένουν και κοντά στη 2η στα 1,83 αν και δεν το βλέπω τώρα. Λέω τώρα γιατί σχεδόν φτάσαμε και σε ζόρικα νούμερα και οι φανατικοί λονγκ θα αγοράσουν (δεν μιλώ μόνο για ετε) και απλά θα έχουν αυστηρό στοπ. Οπότε όσοι πχ δώσουν άλλες μετοχές για να πάρουν ζομπο θα το κάνουν φτηνά και όσοι μπούν ζόμπο θα μπούν σε πτωτική τάση οπότε θα πρέπει να ρισκάρουν.
      Βλέπω πχ Βαγγελίνιο ,φορ περιοχής που το έχει το γκόλ τους κατέβασε σιγά σιγά στο 5,80 και τώρα περιμένει την πάσα. Εγώ βέβαια την άμυνα την έχω στα γνωστά 5,50 αλλά δεν βλέπω να ακουμπάω μπάλα.
      Επειδή θα ερωτήσει κάποιος γιατί να αγοράσουν τώρα, μα κ.Μπατήρη όποιος έδωσε στο πάνω μέρος απο το ανοδικό εχμμμ κανάλι τότε σήμερα μπορεί να πάρει την διαφορά του σχεδόν 20% που έπεσε απο τότες.

      Διαγραφή
    2. κυριε


      Lorac ΣΕΜΝΑ Ο George Soros "εγκατέλειψε" τράπεζες όπως η Citigroup, η J.P. Morgan Chase και η Bank of America, ενώ επένδυσε σε μετοχές του μεταλλευτικού και τεχνολογικού κλάδου. Επίσης ο Soros πούλησε το μερίδιό του στην J.C. Penney. http://www.capital.gr/News.asp?id=2017394

      Διαγραφή
    3. Κ.Λουκά αμα σας πώ τώρα οτι δεν πιάνω την σχέση με αυτό που έγραψα και με τις κινήσεις του σορος.Αλλά και πάλι αυτόν δεν διαφημίζαν πριν λίγες μέρες οτι έμπαινε στην αμκ?? Τα περι σεμνότητας θα έλεγα οτι είναι unfair. Τεσπα σας καλημερίζω ,πάω να δώ τί γίνεται τώρα που πλησιάζουν τα νούμερα που ο γκουρου-μορφονιός προέβλεψε εδώ και καιρό.

      Διαγραφή
    4. Ο Sorow το μόνο που κοιτάζει είναι να βρει καμιά μικρούλα και να το παίξει ο γόης με τα λεφτά του και εσείς εδώ μου γράφετε τι κάνει ο Σωραίος ο γερομπαμπαλής. Χαμένα τα έχει. Μην διαβάζετε και μην δίνετε σημασία στις παπαριές με τον Σωραίο.

      Διαγραφή
  22. Τα πιο μεθυστικά κέρδη είναι τα γρήγορα. Οι mini κρισεις δίνουν την ευκαιρία στους μεγαλοπαίχτες να τα πραγματοποιούν. Οι λοιποί? Οι λοιποί πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι στην μεγάλη εικόνα.

    -Και ποια είναι αυτή ρε εξυπνάκια?

    Εδώ αρχίζουν προσωπικές οπτικές. Εγώ λοιπόν βλέπω ότι η χώρα είναι περισσότερο από ποτέ ΕΝΤΟΣ της ΕΕ. Grexit is dead. Μέχρι κι η μαμά του Citibank το ανακοίνωσε. Αυτό σημαίνει κούρεμα "στριβειν δια του αραβώνος". Τα γνωστά δηλαδή (τουλάχιστον) 20ετής μετάθεση αποπληρωμής δανεικών, περίοδος χάριτος, μείωση επιτοκίου κλπ. Θα μείνουν ανεπηρέαστα τα spreads? Οχι δα! Θα κατρακυλήσουν προς της Πορτογαλίας εκτός φυσικά εάν γίνει κάποιο ατύχημα πχ ρωσικό κι (προσωρινά) ανέβουν όλα. Από κοντά κι επόμενη σύνοδος της ΕΚΤ τον Ιούνιο με πολλές ελπίδες μείωσης επιτοκίων (οξυγόνο για τις χρηματαγορές).

    -Κι ο ΣΥΡΙΖΑ?

    Τελευταία με τρώει ένα ερώτημα. Φαίνεται να είναι τόσο κοντά στην εξουσία (οι εταιρείες στοιχημάτων τον έχουν σε αποδόσεις φαβορί 1,37-1,50). Γιατί αφήνει τους ανόητους δραχμολάγνους Λαφαζοστρατούληδες, τον κ. Γλέζο (του οποίου τον ηρωισμό τιμώ απεριόριστα) να του ναρκοθετούν την πορεία και δεν τους συμμαζεύει? Μήπως τελικά δεν θέλει τα κάρβουνα σήμερα αναμένα αλλά το 2015 μισοσβυσμένα? Δεν είμαι σίγουρος αλλά μια απορία την έχω.

    Ασχετο...Σαν πολύ δεν διόρθωσε η ΦΡΙΓΟ? Οκ κακά τ΄αποτελέσματα και οι φετινές προοπτικές αλλά σχεδόν ξώκειλε στο απόλυτο χαμηλό 3ευρο του εκλογικού έτους 2012 (6/6/12). Οσο να πείς Δαυίδ είναι αυτός όχι Βγενό...Την δίνει για αγορά κι Eurobank Equities με πιθανό Ρ/Ε 6,7 (το 2016 βέβαια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα στους φίλους.
      Φίλτατε Ηλία,την ΦΡΙΓΟ την έδωσα στα 3,44 το σωτήριο έτος 2005 και μετά την έβλεπα να ανηφορίζει και έκανα την αυτοκριτική μου.
      Την παρακολουθώ τώρα πάλι μαζί με τα ΕΛΠΕ στα οποία και οι δύο είμαστε συνεταίροι.Χθες το euro2day κάπου μίλαγε για πάτο,εσύ τι λες;
      Για τις πολιτικές προοπτικές τι να πω.Για να σχηματίσεις βιώσιμη αυτοδύναμη κυβέρνηση θέλει πλειοψηφίες που σήμερα δεν θεωρούνται πιθανές.Άρα μία από τα ίδια.Και τα ατυχήματα δεν είναι πια εύκολα. Κυριακή κοντά γιορτή.

      Διαγραφή
    2. Στα ΕΛΠΕ άρχισα να χτίζω θέση..μάλλον θα δει το 4 μπροστά...αλλά εδώ είμαστε να πάρουμε κ άλλα..οι λόγοι που άρχισα τις αγορές είναι:
      1)μείωση εξόδων(κόστος δανεισμού,μισθολογικό,μείωση χρεώσεων ΔΕΗ)
      2)Κάθε τρίμηνο θα συγκρίνεται με το προηγούμενο τραγικό 2013
      3)Ιδιωτικοποίηση

      Η τοποθέτηση είναι μακροπρόθεσμη...

      Τώρα για τη ΦΡΙΓΟ..όντως η περιοχή κοντά στο 3 είναι δελεαστική..

      Πανάγος

      Διαγραφή
    3. Ιδιωτικοποίηση με Σύριζα κύριε Πανάγο είναι δυνατή;

      Διαγραφή

    4. Τέλος του μήνα με την αναθεώρηση του MSCI πρέπει ν΄ανακουφιστούν τα ΕΛΠΕ φίλε Νίκο. Από την άλλη με την λογική του ανασφαλούς κερδοσκόπου αναρωτιέμαι:

      "εάν ρε Χιππάκο το χαρτί είναι ευκαιρία γιατί δεν το ανακαλύπτουν οι θεσμικοί και οι λεφτάδες?"

      Ετσι μετά τις τελευταίες μου τοποθετήσεις στα 5,80 (εκ του αποτελέσματος χαζές και πρόωρες) κάθομαι στ΄αυγά λέγοντας: "Μακάρι να ανακάμψει κι ας κερδίσουν αυτά που έχω"
      .

      Διαγραφή
    5. o Συριζα δεν μπορει να κάνει κυβέρνηση ακόμα και αν βγει πρώτο κόμμα..με ποιους θα συνεργαστεί;;με κανέναν..άρα θα ξαναπάμε σε εκλογές και θα βγεί πρώτη η ΝΔ και λογικά θα σχηματιστεί κυβέρνηση..
      Οπότε το να πάρει την εξουσία ο Συριζα μου φαίνεται απίθανο..αν την πάρει όμως..ιδιωτικοποίηση δεν πρόκειται να γίνει..

      "εάν ρε Χιππάκο το χαρτί είναι ευκαιρία γιατί δεν το ανακαλύπτουν οι θεσμικοί και οι λεφτάδες?"Μπορεί να το ανακαλύψουν προς το τέλος του μήνα..επίσης οι θεσμικοί και οι λεφτάδες δεν είναι γκουρού..!!όλοι κάνουν λάθη..επιπλέον ποιος μας λέει οτι δεν αγοράζουν οι θεσμικοί και οι λεφτάδες σε αυτά τα επίπεδα..
      Επίσης το τι κάνουν αυτοί δεν λέει και πολλά..σημασία για μένα έχει τι πιστεύω εγώ..
      Πανάγος

      Διαγραφή
    6. Καθένας μας έχει το δικό του τρόπο προσέγγισης της αγοράς κύριε Πανάγο. Χαίρομαι την αυτοπεποίθηση σας. Ο ανασφαλής Χίππης σε όλα τα στάδια είσοδος-μέση-ολοκλήρωση μιας κερδοσκοπίας αιαθάνεται τρωτός κι αφουγκράζεται πιθανούς κινδύνους. Εάν ήμουν γνώστης των θεμελιωδών σαν τον εξαιρετικό οικοδεσπότη τότε σίγουρα θα αντιμετώπιζα επενδυτικά κάποιες εταιρείες. Ωστόσο το παλεύω. Εγώ όμως να καταλάβω τα θεμελιώδη όχι να στηριχτώ στις απόψεις των άλλων.

      Το μόνο που μπορώ να δω είναι ότι η εταιρεία έχει αυξήσει όγκους. Ομως έχει αλλάξει κι επενδυτική συμπεριφορά. Ενώ παλαιότερα έκανε 7/10 κλεισίματα κοντά στα υψηλά της ημερήσιας διακύμανσης τελευταία κλείνει κοντά στα χαμηλά. Απόλυτα "εκλογικά χαμηλά 4,10 στις 13/6/2012, το ομόλογο σταθερά στα 107-108 δεν δείχνει να ιδρώνει. Δεν (ξε)πουλάω, αλλά ούτε κι αγοράζω άλλα. Ας κερδίσουν αυτά που έχω. Το ρευστά δεν είναι απεριόριστα συνεπώς ψάχνουν την περισσότερο ελπιδοφόρο επιλογή (ρίσκο/απόδοση)

      Διαγραφή
    7. Η FRIGO που ο κύριος Νίκος την είδε το 2005 απο τα 3,44 να ανηφορίζει - σήμερα είναι σε πολύυυυυυυυυυυυυ άσχημη κατάσταση. Το 2005 ήταν θωρηκτό, τώρα έγινε καρυδότσουφλο. Βέβαια θα λένε οι Δαυίδες ότι τους φταίει η κρίση, το μνημόνιο και η τρόικα. Αλλά καμιά κουβέντα για τα ταμεία που σήκωσαν και μετά πήγαν σε τρελό δανεισμό θα κάνουν????? Αλλά γιαυτά δεν μιλάμε - φταίει η Μέρκελ και η Τρόικα, τέτοια θέλει να ακούει ο λαός της πλάκας.

      Διαγραφή
    8. Για ΕΛΠΕ και ΜΟΗ.
      Αν πάμε σε βουλευτικές εκλογές το 2015 (με αφορμή την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας , αν και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα γίνουν εκλογές το 2015) και το σενάριο έχει πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ (και συνεχίζει να λέει τις παπαριές που λέει και τώρα) τότε δίνω τιμή στόχο για ΓΔ τα προηγούμενα χαμηλά και για ΕΛΠΕ - ΜΟΗ τιμή στόχο τις ίδιες τιμές που είχαν φτάσει ΔΕΗ - ΟΤΕ στα χαμηλά 2012.

      Διαγραφή
  23. Bonsoir!

    Το φορτηγάκι έβαλε Μυτιληναίο μέσα στο 5.60€ και στο 5.62€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ. Δαρείε bonsoir χεχε http://www.mytilinaios.gr/fortiga.aspx ,αφήστε και εμάς να φορτώσουμε. Πάντως τα κοράκια - γύπες του πετραν ξαναμπήκαν. Είναι η 2η φορά αυτή την εβδομάδα. Τώρα θέλω και τον δείκτη του κ.Τζο (βελ) να βλέπει το μαυρο/κόκκινο 5 .

      Διαγραφή
    2. Χαρά μου να σας έχω μαζί Monsieur Lorac!

      Διαγραφή
  24. εξεχασα με τον αποχαιρετισμο και την ευχη στην χωρα μας να αλαξει σελιδα να σας πω να μην κοιταζετε ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΜΠΗΧΤΕΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΣΩΝ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ
    ΑΜΗΝ ....

    Μια καραβια αγοραστηκε στα 0.65 μαρτιος του 2008 με ΜΠΗΧΤΗ στα 4200 τρομαρα μας ...

    Στα 480 μουναδες βασης του ΜΠΗΧΤΗ καλοκαιρι του 2012 ειχε 0.70 που μαζι με τα μερισματα τετραεταιας ηταν στα 0.82

    και τωρα στις 1100 μουναδες βασης του ΜΠΗΧΤΗ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΣΩΝ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ειναι στα 1.80 μαζι με τα 6 μερισματα

    οι υπολοιπες καραβιες ηταν χαμηλοτερα

    Aφεριμ ....Πασσα ΣαλλαμΑλεκο

    ποιος δουλευει ποιον ???????????

    χχχχχμχμχμμχμχμχμχμ

    ενα ατελειωτο Μπλα ...μπλα ...μπλα ...και πενηνταρισαμε plus two !!!!!!!

    https://www.youtube.com/watch?v=7pc5PvQNc1g

    Yγιαινετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τι πράγματα είναι αυτά που γράφετε. Πού είναι η Αδρεναλίνη να κατακλύζει τον εγκέφαλο;
      Οποία η χαρά αν δεν αγοράζεις στον πάτο και δεν πουλάς στη κορυφή αν δεν ματαξαναγοράζεις 2 πάτους χαμηλότερα να πουλήσεις στα μισα της προηγούμενης κορφής. Αν δε βγάζεις κέρδη από μετοχάς που τείνουν στο 0 να ρουφάς τη σούπα σου και να μη μιλάς έτσι λεν στο καφενείο...

      Διαγραφή
    2. (επί προσωπικού)

      Φίλε μου Λάκη θα διαφωνήσω

      συγχαρητήρια που μέσα στο βάλτο ανακάλυψες το χρυσό νόμισμα και ψώνισες μισοτιμής το 2008. Απ΄εκεί κι έπειτα πολλά πανάκριβα χαρτιά όσο έπεφτε ο ΜΠΗΧΤΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΣΩΝ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ έγιναν απλά ακριβά, μετά δίκαια αποτιμημένα, αργότερα φτηνά και τελικά μεγάλες αδαμάντινες ευκαιρίες όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΜΥΤΙΛ για να μην πω ΚΥΡΜ που πληγώνει. Ακόμα κι ο Μπάφφετ πότε πότε πουλάει και μπαίνει σε άλλη περισσότερο υποτιμημένη εταιρεία.

      Ασε που όπως γράφει κι ο Χαριτόπουλος στο Εγχειρίδιο Βλακείας το πιο συνηθισμένο στην Ελλάδα είναι ότι δημιουργεί ο ικανός μπαμπάς να καταστρέφει ο ανάξιος γιός (Λαναράς) ή το βλαμμένο εγγόνι (Γ. Α. Παπανδρέου). Συνεπώς νομίζω καλό είναι να παίρνεις κανείς τα μέτρα του και να χωρίζει τα αυγά σε περισσότερα καλάθια (πριν τον προλάβει άλλος θα πρόσθετα κι ας μου τα χώσει ο Κύριος Τάκης-το κεφαλαίο Κ σκοπίμως και όχι τυχαία).

      Το να βρίσκεσαι χαμηλά υποφέρεται, εκεί άλλωστε είναι οι περισσότεροι, το να πέφτεις απ΄τα ψηλά...ΟΧΙ.

      Με πολύ πολύ εκτίμηση για την αξιοσύνη του φίλου μου, Χίππης

      Διαγραφή
    3. Να προσθέσω ότι έκανα μια αυθαίρετη λογική παραδοχή ότι το χαρτοφυλάκιο είναι μονομετοχικό ή σχεδόν τέτοιο. Εάν ο καλός φίλος μου έχει κι ανακαλύψει και προσθέσει κι άλλα assets αντίστοιχου επιπέδου με το θωρηκτό όλα τα παραπάνω είναι παπαριές για τα σκουπίδια.

      Διαγραφή
    4. Συντεκνε Λακη μας τα λες καλα κατα το ημισυ μοναχα.. Δηλαδη πραγματι προκειται για καλη επενδυτικα επιλογη αλλα το οτι το 2008 ειχε 0,60 και τωρα εξι χρονια μετα 1,60 ειναι για φιεστες μετα σαμπανιας?? (δεν παραγνωριζω βεβαια το οτι αποτελεσε ασφαλες καταφυγιο την περιοδο της πτωσης) Επισης στο οτι ειναι ενα 1.80 με τα μερισματα οπως λες εσενα ποια ειναι η συνησφορα σου? οτι εβαλες πριν 5/6 χρονια 200χιλ. και απο τοτε ουδεν και βλεπουμε τηλεοραση? 'αλλοι' σε εφτασαν στο 1.80 και οχι φυσικα η ανοδος του γιδι και αυτους πρεπει να ευχαριστεις που σε συντηρουν αλλιως θασουν στο 1 γιουρω. και για να "μπιζαρω" και λιγο γιατι ενω ησουν παλαιοτερα Νο 1 τωρα εισαι Νο 4?

      Διαγραφή
    5. Kαλοι μου Ανθρωποι

      Η αξια του ησυχου υπνου δεν πληρωνετε

      Νο 1 η Νο 4 ειναι η τελεια παγιδα του μυαλου εν συνχυση και τρικυμια

      Μαρτιο του 2008 ειχα επιλογες να κανω με δεικτη 4200 μετα απο σφαλιαρες διαρκειας

      ΟΤΕ 20 ΕΥΡΩ

      ΔΕΗ 25 ΕΥΡΩ

      ΕΤΕ 140 ΕΥΡΩ [ προσαρμοσμενη στην τοτε εποχη ]

      ΠΕΙΡ 80 ΕΥΡΩ ....................... προσαρμοσμενη

      ΙΚΤΙΝ 0.65

      χχμχμχμχμχμχμμ επελεξα μετα αποπ σκεψη μεγαλη την ΚΟΥΡΤΙΝΑ 5

      και μπορεσα να εχω καλο υπνο τα επομενα χρονια

      Τωρα εαν ξαναδουμε το 1 ευρω ...... Ποιος ξερει μπορει ...με δεικτη 380 - 450

      αλλα καλυτερα επενδυση στην αξια ενος Κατσαβιδιου εστω και δοκιμαστικου απο την θυριδα ενος Σαπακα Μασαλα ..

      Απο τωρα και μετα αλλες ειναι οι αξιες ....

      Μεταχειρισμενο ποδηλατο εχω στο χωριο μου αλλα πολλες γλωσσες στον Γιο μου [ ξερει 2 και ειναι 4 χρονων ΘΑΥΜΑ ]
      και ελπιζω τις 18 χωρες που εχω επισκεφτει να τις κανω 36 μεχρι τα γεραματα ...

      και να χαιρετισω ακομα πολλους Ανθρωπους διαφορετικους

      τηλεοραση δεν βλεπω ..... ουτε εχω βαλει στο ξενοδοχειο παρολο που ηταν το πρωτο πραγμα που ζητουσε ο Ελληνας εστω για Σαββατοβραδο ..
      οποτε μεγαλωσα με ξενους ησυχους πελατες και πολυ κουβεντα

      Simple things are often difficult [ ΣαλλαμΑλεκος 1962 - ???????????? ]

      Αviento


      Διαγραφή
    6. Κυριε Λακη,

      Ωραιο κειμενο ζωής! Να ειστε καλά!

      Διαγραφή
    7. Συντεκνε ειναι πασιφανες οτι εχεις αποψη & αναλυτικη σκεψη, το δε mentalite σου ειναι απολυτα οικειο προς εμενα. Απλα φιλε για να "εχεις εσυ καλον και ησυχο υπνο.." καπιοι αλλοι δεν μπορουμε να κοιμηθουμε τα βραδυα (ποναει βλεπεις η πλατη μας). Τελος η αρτιοτητα της επιλογης σου θα φανει φετος με τα 6+3 που θα γραψει το σεντονι.

      Διαγραφή
  25. Μιά κουβέντα θα πω μόνο.
    Συγχαρητήρια στον Τάκη Μορφονιό.
    Ο ΓΔ σύντομα από ότι φαίνεται την άλλη εβδομάδα θα χάσει ξανά τα κέρδη του 2014. Αυτή η γκουρουδιά αξιζε χρυσάφι όσοι την εκμεταλεύτηκαν ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επακριβης επιβεβαιωση Τάκαρου, ας προσεχα να τον ειχα ακολουθησει ρευστοποιωντας το 50% και οχι μονο το 20% του επενδεδυμενου κεφαλαιου ανω των 1300 μοναδων...
      Η πλακα ειναι οτι, συμφωνα με το Νομο του Μερφι, εαν την επομενη φορα συνταχθω με την γκουρουδια του θα παμε αμφοτεροι κουβα!
      Επομενως, οφειλω να τον κοντραρω και στην επομενη μεσοπροθεσμη προφητεια. :)

      Διαγραφή
    2. Πολύ πιθανόν να είδαμε τον πάτο του 2014 στις 1062 μονάδες. Ο συναγερμός θα έχει λήξει με την αποκλιμάκωση των spreads κάτω απο τις 400 μονάδες.
      Την Δευτέρα όλα τα κόμματα θα έχουν κερδίσει και όλα θα πανηγυρίζουν.

      Το που θα πάει ο δείκτης είναι πολιτικό θέμα. Αν οι αγορές πιστέψουν έστω και για μια στιγμή ότι η υπάρχουσα κυβέρνηση ή η επόμενη θέλουν να πουλήσουν τσαμπουκά τότε θα μας δώσουν ένα μεγάλο ράπισμα. Δεν νοιώθω ότι υπάρχει έστω και ο παραμικρός που πλέον θα μας υπομείνει εμάς τους Έλληνες και τα τερτίπια μας.
      Αν οι αγορές πιστέψουν ότι έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας συνεχίζει να πουλάει τσαμποκαλίκι, τότε αυτό που έπαθε ο Γιώργος θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που θα πάθει ο Αλέξης.

      Έλεγε ο μπούλης ο μεταρρυθμιστής όταν του έλεγαν πρόεδρε παραδίδεις την κυβέρνηση στο ΠΑΣΟΚ??? Τι κάνεις?? Τρελάθηκες??
      Τους απαντούσε.
      Μην ανησυχείτε σε 6 μήνες θα είμαστε πίσω. Έ σε 6 μήνες ο Γιώργος, γνωστός και ως Homo Habilis, πήγε μια βόλτα μέχρι το Καστελόριζο να μας ανακοινώσει την χρεοκοπία της χώρα.

      Η κατάσταση είναι ρευστή. Αν η διαφορά στις Ευρωεκλογές υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρότερη του 3% (2% με 3% το πολύ βλέπω) τότε τον πάτο τον είδαμε και πιστεύω ότι μέχρι τέλος του 2014 θα κινηθούμε μέχρι τις 1450, άντε 1500 μονάδες.
      Εκεί θέλει προσοχή!!!!!
      Αν πρόκειται να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και μυαλά δεν έχει αλλάξει ο Αλέξης, τότε στις βουλευτικές εκλογές δεν θα εκπλαγώ να δω νέα χαμηλά, ΕΛΠΕ και ΜΟΗ στα 1,2 και τα spread πάνω απο 1500 μονάδες.
      Αλλά μέχρι τότε - έχουμε 1 χρόνο μπροστά μας. Αλλά να δούμε και τι θα βγάλουν οι κάλπες στις Ευρωεκλογές και τα ξαναλέμε.

      Διαγραφή
  26. Αξιοτιμε κύριε Τάκη .Είχατε δηλώσει σε καποιο ανύποπτο χρόνο ότι η ΔΕΗ θα φτάσει τα 17 ευρώ εντός 2014 .
    Πιστεύετε ότι ακόμα έχει τα φόντα?
    Ευχαριστώ
    ISCR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα,

      επειδη και εμενα με ενδιαφερει να ξεκινησω μια νεα θεση στη ΔΕΗ, εδω θα καλοεβλεπα μια αρχικη μπούκα...βεβαια, τεχνικα, εχασε τον 200sma.... τι πιστευετε εσεις που κατέχετε καλυτερα τα τεχικα θεματα?

      nik

      Διαγραφή
    2. Όμως δεν παει κάποιος να αγοράσει ΔΕΗ στα 10 για να πουλήσει στα 17.
      Έπρεπε να είχε αγοράσει ΔΕΗ στα 1,5 - άντε 2, άντε 3 το πολύ. Ευκαιρίες είχε πολλές.

      Διαγραφή
    3. Δεν αντιλαμβάνομαι τη λογική στο να μην επιδιώξει κάποιος ένα κέρδος της τάξης του 70% σε χρονικό διάστημα ενός έτους. Υπάρχουν προοπτικές για κάτι καλύτερο είτε εντός ή εκτός χρηματιστηρίου; Δε νομίζω.

      Διαγραφή
  27. κυριεΤακη και λοιποι μεγιστοι γκουρουδες καλησπέρα
    Αγαπητε Τακαρε σε παραδέχομαι ως αρχι γκουρου και εκτιμω τις αναλυσεις σου μπραβο και συνεχισε ετσι με την βοηθεια των βασικων γκουρου που σε πλαισιωνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Νιώθω πολυ τυχερός που αν και πολυ νέος στον χώρο αλλα κ σε ηλικία έπεσα πανω σε αυτο το σάιτ !! Υπάρχουν αλλα τέτοιου είδους η έστω παραπλήσια ; Ευχαριστω . ( ψάχνω δηλαδή τροπο να αύξησω τις γνώσεις μου )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε Ανωνημε επιασες το Jokker, μην εισαι πλεονεκτης και ζητας δευτερη και τριτη φορα.
      Μακαρι να ειχαμε την τυχη σου οταν αρχισαμε να ασχολουμαστε με το ΧΑΑ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε. Ένα μπλόγκ που εμένα (νεούδι) μου έκανε κανονικά μαθήματα για το πώς διαβάζουμε μια εταιρία ήταν αυτο το απίστευτου Kikou.

      Διαγραφή
    3. Ήταν στο Marketzone.gr στο οποιο έγραφε και ο κ.Τάκης όπως και κάμποσοι ακόμα που είναι σχολεία. Το σαιτ όμως νομίζω οτι έκλεισε μια μέρα απρόοπτα. Πάνω δεξια έχει λινκ για ένα back-up αλλά χωρίς του κικου.

      Διαγραφή
  29. ΔΑΣΚΑΛΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΛΕΟ ΣΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ Πρώτη αποτίμηση των εκλογών από το Χ.Α. – Καλύτερα των προβλέψεων τα πήγε η κυβέρνηση - Υπερπουλημένη η αγορά, «χρωστά» αντίδραση
    Παρ' ότι είναι πρόωρο, τα σενάρια των short για πρόωρες εθνικές εκλογές, πολιτική αστάθεια και γενικευμένη καταστροφολογία δε φαίνεται να έχουν ερείσματα http://bankingnews.gr/bank-insider/item/144914-πρώτη-αποτίμηση-των-εκλογών-από-το-χ-α-–-καλύτερα-των-προβλέψεων-τα-πήγε-η-κυβέρνηση-υπερπουλημένη-η-αγορά,-«χρωστά»-αντίδραση.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός ο Λεωτσάκος μυαλό δεν βάζει. Όταν πάει να ανέβει η αγορά γράφει για αντίδραση και όταν πέφτει βγάζει τα κοράκια.
      Ξύπνα κυρ πέτρο. όταν οι χρηματαγορές ανεβαίνουν ανεβαίνουν και όταν πέφτουν πέφτουν. Τι πάει να πει διόρθωση και αντίδραση. Αυτά είναι μπούρδες. Αλλά δεν σε παρεξηγώ, γιατί είσαι απο αυτούς που το DNA τους είναι φτιαγμένο απο απαισιοδοξία και γκρίνια. Εξάλλου η καταστροφή πάντα πουλάει περισσότερο.

      Διαγραφή
  30. Και η μπαλα πεζεται και το σκορρρ γραφει, κυρ Ηλιας- κος Ευαγγελος 100-0. Καλα αυτος ο Κυριακιδης χρυσαφι ανακαλυψε στα λαγουμια αντι για μαρμαρο?? Βρε τον π....η στα lexotanil θα τους ριξει! Βρεεε μπαλωστε κανα σωβρακο πρωτα που θελετε να σας βαλλουν τα λεφτα στην τσεπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο οτι ξερω τεσσερις μαγκες περιμενουν να σκασουν [ να βγει εξω το σκατο ] και να καθαρισει ο Τορπιλο- σωληνας πριν το ταξιδι ..

      Ο ενας ο Γυαλακιας ο κοντος οπως μου ειπαν εσκασε ........

      οι αλλοι σκανε οσονουπω και η ερωτηση ειναι με ρυθμο ομοβροντιας ...η σκετα κατα ΑΠΛΑΣ ριπας ????//




      Απλη αριθμητικη Δρομοκαιτειου σωβρακοκομειου

      Διαγραφή
    2. Μπηκα να διαβασω και βλεπω ωραιες κοντρες χαχα. Κυριοι σαν εξωτερικος παρατηρητης θα συμπληρωνα στον μεν κ.Ανωνυμο1 " το γαρ πολυ της θλιψεως γεννα παραφροσυνη" θα ρωτουσα δε τον κ. Ανωνυμο2 που γνωριζει καλα απο απλη αριθμητικη αν γνωριζει εξισου καλα και απο γραμματικη η οπως λεει ο θυμοσοφος λαος " ο κλινων το ρημα πειναω πεινω σε ολους τους χρονους.." Κατα τα αλλα ειρηνη ημιν!! Αγγελος

      Διαγραφή
    3. επειδη παντα ημουν ο Λακης απο την ΑΡΑΒΙΑ δικη μου ηταν η ατακα και συγνωμη στον Αγαπητο φιλο που του απαντησα σκληρα ..

      βλεπετε ομως οτι παρολο το σκληρο των λεξεων δεν εχασα το χιουμορ μου ..

      πιστευω να γελασατε πιο πολυ παρα να προβληματιστηκατε απο το σκληρο της εκφρασης

      χχχμχμχμμχμχμχμ ισως αυτο με κρατησε ΖΩΝΤΑΝΟ μεχρι τωρα .......ισως λεω...ΙΣΩΣ..

      Επιξεξτε αξιες και να μη φοβαστε το σκοταδι ...

      ΕΝΑ ΦΩΣ ... ειναι απο πισω .... αφηστε το να ερθει Μπροστα σας.... ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ

      all the best and even more for EVERY ONE

      Sallam-Alekos from Al Arabiya

      Διαγραφή
    4. Να πω ότι σας διάβασα και κατάλαβα???
      Δεν κατάλαβα τίποτα.

      Διαγραφή
  31. Monsieur Δαρείε,ζήλεψα την δόξα σας.
    Αύξησα κατά 10% την θέση μου σε ΜΥΤΙΛ. Δεν χρειάστηκα φορτηγάκι,ήταν αρκετό ένα τρίκυκλο αποκομιδής υλικών προς ανακύκλωση.
    Καλημέρα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bonsoir Monsieur Nikos.

      Παρεούλα λοιπόν παρακαλώντας και για λιγο παρακάτω ώστε να ολοκληρωθεί το κόλπο.

      Διαγραφή
    2. Και μαζεψα κιάλλα μεταξύ 5.55€ και 5.58€. Απο αυτή την ζώνη και κάτω θα μαζεύω συνέχεια.

      Διαγραφή
  32. H Γκιαούρομπανκ πήγε στη ευχή της Παναγιάς μια που το ταμπλό βρίθει πλέον μετοχές αξιόλογες σ ενδιαφέρουσες τιμές η ρευστότητα λοιπόν επιβάλεται.
    Αν το μπαζούκα είναι αυτό που πήρε το μάτι μου ορίζω ως ταβάνι για το 2014 τις 1200 μονάδες +1%-1% μην εκτεθούμε και μεις σαν τους δημοσκόπους.Πάντως στο χωριό μου αυτό δεν περνά ούτε ως νεροπίστολο.
    Σιγά εκεί στην ΕΚΤ θα σκίσετε κανά καλσόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kάπου πήρε το μάτι μου κάτι κεφάλαια να γυρνάν πίσω στο Αμέρικα...

      Διαγραφή
  33. ΘΕΜΑ: Homework

    -Ηλία...

    -Μάλιστα κυρία...

    -Σημείωσε παιδί μου, σαν εργασία αντιμεθαύριο Πέμπτη 22/5 θέλω να μου κλίνεις γραπτά τον μέλλοντα του ρήματος "τολμώ" στην ενεργητική φωνή.

    -Γιατί κυρία την Πέμπτη...να την κάνω καλύτερα την άλλη βδομάδα...από Δευτέρα που θά΄χει ξεχαρμανιάσει κι ο πατέρας μου από τις εκλογές?

    -ΟΧΙ, είπα την Πέμπτη...άντε την Παρασκευή πρωί πρωί με το κουδούνι.

    -Καλά κυρία...όπως θέλετε κυρία (σκύλα...παρθενόπη...μπαμπόγρια)


    "Θα τολμήσω...θα τολμήσεις? θα τολμήσει

    Θα τολμήσουμε...θα τολμήσετε? θα τολμήσουν"


    (κάθε πράγμα στην ώρα του...αύριο της οσίας ναυαρχίδος δύσκολη μέρα, μεθαύριο αποτίμηση, Πέμπτη-Παρασκευή Δούριο ίππος και τέλος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά τη γραμματική και λίγο ιστορία.
      Σήμερα γυρίσαμε στις 4-10-13. Την ιστορική εκείνη μέρα έγραφαν:
      ΔΕΗ 8,98
      ΜΥΤΙΛ 5,21

      ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

      Διαγραφή
  34. Φίλε Ηλία,διδάσκεις.
    Η υψηλή αισθητική που διαθέτεις είναι αποτέλεσμα τρόπου ζωής.
    Εγώ έκλινα το ρήμα σήμερα,πριν αρχίσει η πτώση.Η δασκάλα μου δεν είχε έλθει στην τάξη,είχε πάει να ψηφίσει τον εξάδελφο της στο χωριό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ. Νίκο καλησπέρα σας ,ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε οτι κυκλοφορείτε παρέα με την scarlett την γιοχανσον ντεε για γκουρουδιές υψηλού επιπέδου και εμάς μας αφήνετε εδώ να βλέπουμε λευκό γράμμα σε πορτοκαλί πλαίσιο τσ τσ τσ. Πάνως εκεί που το y γίνεται ίσο με το w θα σφαχτούν παλικάρια χεχεχε. Κάπου εκεί είναι και η γραμμή απο τα χαμηλά του 2012 , η παράλληλη ξέρω οτι με πιάνετε.
      Για τα ελπε έχουν φτιάξει χεντ εντ σουλντερς έτοιμο για λούσιμο στις 30 5 14

      Διαγραφή
    2. Δεν είστε ο μόνος αν αυτό αποτελεί κάποια παρηγοριά. Ο δάσκαλος έχει παραδόσει το μάθημά του, ο μαθητής για άλλη μια φορά έκανε του κεφαλιού του και το πληρώνει. Πάντως μεσοπρόθεσμα, τα παρόντα επίπεδα είναι έτσι και αλλιώς αρκετά ελκυστικά πιστεύω, οπότε εκτός και αν γίνει κάτι πολύ στραβό την Κυριακή (που δε διαφαίνεται από τον 1ο γύρο) δε συντρέχει λόγος ανησυχίας.

      Διαγραφή
    3. Φίλτατε Lorac
      Προσπαθώ χρόνια τώρα να κλείσω ένα ραντεβού με τον ανομολόγητο πόθο μου ,την κυρία Κατρίν Ντενέβ,αλλά διαρκώς είναι απασχολημένη.Αν δεν έχετε δει την "Η ωραία της ημέρας" σας το συνιστώ.
      Την υπέροχη Σκάρλετ την αφήνω σε σας τους νεώτερους,ο επενδυτής πρέπει να πατά στο έδαφος,η υπερεκτίμηση δυνατοτήτων οδηγεί στην ξεφτίλα.
      Αγαπητέ Caspian
      η σημερινή συνεδρίαση μας αποζημιώνει,μην το γρουσουζεύω βέβαια.
      Ποτέ δεν κατάφερα να αγοράσω στο minimum,στο ΧΑ και στον έρωτα μην ψάχνετε τον πρώτο αριθμό,ο λήγοντας είναι αρκετός.
      Ο γέρων μίλησε.

      Διαγραφή
    4. Η πενταμορφη Scarlet (= κατακοκκινη - άλικη) ειναι αντικειμενο του ποθου των σορτακηδων, αλλα παθιαζεται με οσους αρεσκονται στο squeeze των καυτων της shorts...

      Διαγραφή
    5. Aγαπητε Συνομηλικε Κυριε Νικο !
      Εαν το καλοκαιρι σας φερει προς Νοτια της Ελληνικης ΑΟΖ

      θα χαρω σε μια συναντηση και μια κουβεντα μαζι σας .. με θεα τον κολπο της Βεγγαζης

      Παρτε το λεοφωρειο ....[ Ο ποθος ...[.TERMINAL ] .....Next stop KAΝΤΑΦΙ ]

      χχχχμμχμχμχμχμχμχμ αυτον τον φαγανε λεει


      Θε μου και να 'ταν μπορετό η θάλασσα να λείπει
      να'τανε όλο μιά στεριά Θεσσαλονίκη - Κρήτη




      Ήμουν κράχτης πετεινός
      μα κράχτης είμαι ακόμα
      μόνο που κράζω ….στην αυλή
      δεν κράζω πλιο στο δώμα

      Νασε καλα . Τα σεβη μου

      Διαγραφή
    6. Φίλτατε Λάκη
      Ελπίζω να έλθω στην Κρήτη αυτό το καλοκαίρι και τότε θα είναι χαρά και τιμή μου ταυτόγχρονα να τα πούμε.Για άλλη μια φορά σου εκφράζω την εκτίμηση μου και τον σεβασμό στον τρόπο που βλέπεις την ζωή.Δεν περίμενα ιδιοκτήτη ξενοδοχείου να αρνείται την εγκατάσταση τηλεόρασης στην επιχείρηση του. Αυτή είναι η Κρητική λεβεντιά.Να είσαι καλά.
      Να και το Στελάκι,ο ρολογάς.
      https://www.youtube.com/watch?v=1iMQq1DIwmY

      Διαγραφή
  35. ΧΡΥΣΟΣ: Συμφωνία ΕΚΤ - Κεντρικών Τραπεζών ευρωζώνης - Καμία πώληση τα επόμενα 5 χρόνια κεντρικές τράπεζες στην ευρωζώνη, την Ελβετία και τη Σουηδία, συμφώνησαν να συντονίσουν τις συναλλαγές τους σε χρυσό και αυτή τη στιγμή δεν έχουν σχέδια για να πουλήσουν «σημαντικά» ποσά, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.Η πενταετής συμφωνία θα αρχίσει να ισχύει από τις 27 Σεπτεμβρίου φέτος, όταν λήγει η τρέχουσα συμφωνία των κεντρικών τραπεζών για τις συναλλαγές χρυσού.
    «Ο χρυσός παραμένει ένα σημαντικό στοιχείο των παγκόσμιων νομισματικών αποθεμάτων», αναφέρει η ΕΚΤ σε ανακοίνωση. «Τα συμβαλλόμενα μέρη θα συνεχίσουν να συντονίζουν τις συναλλαγές τους σε χρυσό ώστε να αποφεύγονται στρεβλώσεις στην αγορά», ανέφερε.
    Επιπλέον, «τα συμβαλλόμενα μέρη επισημαίνουν ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουν σχέδια για την πώληση σημαντικών ποσοτήτων χρυσού», ανέφερε η ΕΚΤ http://www.bankwars.gr/2014/05/%ce%a7%ce%a1%ce%a5%ce%a3%ce%9f%ce%a3-%ce%a3%cf%85%ce%bc%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%95%ce%9a%ce%a4-%ce%9a%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%ce%a4%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b6/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Όσον αφορά τα στοιχήματα για τα επιτόκια, οι επενδυτές πιστεύουν ότι αυτά θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα μακροπρόθεσμα. Αίσθηση προκαλεί συνομιλία που διέρρευσε κορυφαίος hedge fund manager ο οποίος συμμετείχε σε κλειστή ομιλία του Bernanke ($250.000/άτομο), ο οποίος δήλωσε ότι όσο ζει τα επιτόκια δε θα φτάσουν στο εύρος 4%-6%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ. ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΘΑΝΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΕ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τι λέτε??????????????

      Σε ποια χώρα αναφέρεστε? Προφανώς όχι στην Έλλάδα μετά από τις γιγάντιες για τα δεδομένα τους ΑΜΚ των τραπεζών και τις εκδόσεις ομολογιακών που υπερκάλυψαν τα funds διότι προφανώς δεν φοβούνται την παραμικρή πιθανότητα bail in όπου μετά τους μετόχους θα έχαναν πρώτοι απ΄όλους τα λεφτά τους.

      Ούτε με Κλασιδιάρη δήμαρχο!!

      Διαγραφή
    2. ΣΩΣΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΛΙΑΣ ΕΝΑ ΚΟΚΚΙΝΕΛΙ ΜΕΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ Ο ΠΕΤΡΟΣ (Διγγελόπουλος Κωνσταντίνος Π ...



      www.vrisko.gr › Νομός ΑΧΑΪΑΣ › Πάτρα › Φαγητό › Ψαροταβέρνες







      ... Κωνσταντίνος Π.) . Πληροφορίες για ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ Ο ΠΕΤΡΟΣ (Διγγελόπουλος Κωνσταντίνος Π.) , Ψαροταβέρνες, Πάτρα ΑΧΑΪΑΣ , 2610425102.

      Διαγραφή
    3. Κούρεμα Ελληνικών καταθέσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση - με αυτήν την την κυβέρνηση - ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. Να είστε ήσυχος σε αυτό το κομμάτι, προς το παρόν.

      Διαγραφή
  38. Καλησπέρα στην εδώ παρέα , θα ήθελα να ακούσω την άποψη του κύριου Τάκη σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών και πόσο αυτά θα επηρεάσουν την πορεία του ΧΑΑ , η προσωπική μου άποψη είναι ότι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι θετικά και ότι απομακρύνετε η περίπτωση "ατυχήματος" από την άλλη οι πιέσεις συνεχίζονται στο ταμπλό και όχι μόνο έχουν χαθεί τα κέρδη του 2014 αλλά σε μερικές μετοχές πάμε και για τα κέρδη του 2013 , ας συνοψίσουμε ενώ έχουμε πολιτική σταθερότητα εν μέρη και αναγκαστικά μήπως υπάρχει κάτι άλλο που αυτήν τη στιγμή που μου διαφεύγει γιατί μπαίνουμε στον 3ο μήνα της διόρθωσης και ναι περιμένουμε ακόμα τις μετοχές της ΕΤΕ μια και τελειώσαμε και με την ΑΜΚ καρκίνωμα που έπρεπε να γίνει 8,3 δις ρούφηξαν από την αγορά τα ζόμπι αν δεν κάνω λάθος, πόσες μέρες τζίρος είναι αυτά??? από την άλλη πλευρά η μεσαία κεφαλαιοποίηση έχει καταρρεύσει με πολύ πεσμένους τζίρους βέβαια , ο ΓΔ είχα πει ότι στόχευε τα 113Χ-115Χ πλέον όμως καθαρά βλέπω το 1000 - 990 ίσως και αυτήν την εβδομάδα.
    Επίσης κύριε Τάκη δεν ξεχνώ την Γκουρουδιά σας για την ΔΕΗ και βλέπω στόχο διόρθωσης 8,9-9,1 σύμφωνα με αυτά που μπορώ να δω εγώ ο άσχετος διαγραμματικά πάντα,φυσικά ένα τεράστιο RESPECT για την επιτυχία σας στον ΓΔ και την διόρθωση που προβλέψατε από πολύ νωρίς


    σας ευχαριστώ για την φιλοξενία και οποιαδήποτε απάντηση είναι ευπρόσδεκτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω γράψω πιο πάνω και για τη ΔΕΗ και για τις πολιτικές εξελίξεις.

      Διαγραφή
  39. Αν και το πολιτικό τοπίο θα είναι σαφώς πιο ξεκαθαρισμένο την Κυριακή το βράδυ, προς το παρόν ο 1ος γύρος ήταν κατά την προσωπική μου άποψη μεγάλη ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο από την πλευρά των ποσοστών, όσο και από την άποψη ότι παλεύει ουσιαστικά μόνο για την περιφέρεια αττικής και το δήμο της αθήνας. Εν τέλει πιστεύω θα χάσει και στα δύο. Το γνωρίζει ο Alex και για αυτό έσπευσε να δώσει στις ευρωεκλογές το χαρακτηριστικό του "δημοψηφίσματος". Επειδή στις αυτοδιοικητικές έφαγε φόλα. Για τον Alex οι αυτοδιοικητικές "δεν μετράνε" διότι στην επιλογή των ψηφοφόρων παίζει ρόλο και το πρόσωπο, όχι μόνο το κόμμα. Έχει -εν μέρει- δίκιο.

    Όσο για τις ευρωεκλογές-δημοψήφισμα, αν μπορώ να εξάγω κάτι από την 1η εκλογική αναμέτρηση είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα δε θα ξεπεράσει το άθροισμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ή αν το κάνει θα είναι οριακό. Και με δεδομένο ότι το σύστημα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ελέγχει όλα τα κύρια επικοινωνιακά μέσα πλην του διαδικτύου, εκτός και αν το αποτέλεσμα είναι εξοφθαλμα αρνητικό (π.χ διψήφια διαφορά από ΝΔ) είναι βέβαιο πως αυτό θα παρουσιαστεί με έναν τρόπο που συμφέρει την κυβέρνηση (ειδικά αν Σγουρός-Καμίνης πάρουν περιφέρεια και δήμο), ώστε να κερδιθεί το παιχνίδι επικοινωνιακά και να ξεχαστούν τα σενάρια πρόωρων εκλογών. Από εκεί και πέρα ο χρόνος θα κυλάει υπέρ της κυβέρνησης, καθώς από δείκτες και πλεονάσματα συνουσιάζουμε και δέρνουμε (...).

    Προσωπική εκτίμηση για τον ΓΔ είναι πως η πορεία του θα εξαρτηθεί από το πως θα διαχειριστεί η κυβέρνηση επικοινωνιακά το αποτέλεσμα της ερχόμενης κυριακής. Ένα μικρό/μέτριο προβάδισμα για τον ΣΥΡΙΖΑ σε συνδιασμό με απόλυτη ήττα στις αυτοδιοικητικές, νομίζω θα σημαίνει πως η διόρθωση για τον ΓΔ σταματάει σε ό,τι χαμηλά σημειωθούν την παρούσα εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Χαίρετε κ. Τάκη, και σε όλους τους συνομιλητές!
    Επιτρέψτε μου να κάνω λίγο πολιτικό χαβαλέ, ρίχνοντας στην κουβέντα μια ιδέα ενός φίλου που μου άρεσε πολύ.
    Πώς θα σας φαινόταν αν στις εκλογές υπήρχε η δυνατότητα αρνητικής ψήφου (μαύρου)?
    Δηλαδή αντί με την ψήφο να υποδεικνύουμε ποιος είναι ο καλύτερος (+1 ψήφος), να μπορούμε εναλλακτικά να ψηφίσουμε ποιος είναι ο χειρότερος (να του αφαιρείται 1 ψήφος). 'Οχι και τα δύο.
    Θα με πείτε αντιδραστικό και σκατόψυχο.
    Όμως γιατί να μην υπάρχει αυτή η επιλογή?
    Όποιος έχει βρει τον πιο άξιο του δίνει τη θετική ψήφο, όπως πριν.
    Κάποιος άλλος, που δυσκολεύεται, αλλά θεωρεί (ή έχει ψευδαίσθηση) ότι κρίνει ασφαλέστερα τί είναι πιο επιζήμιο, προτιμά να δώσει αρνητική ψήφο.
    Θα αποτυπωνόταν έτσι ακριβέστερα η λαϊκή κρίση.
    Ευχαριστώ!
    Κώτσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάθος η λογική του μαύρου - καθώς με αυτόν τον τρόπο οι δημοφιλέστεροι θα αλληλοεξουδετερώνονταν και θα επικρατούσαν οι τριτάτζες και τετάρτζες. Αυτοί δηλαδή που τους ψηφίζουν μόνο οι συγγενείς και οι φίλοι και οι υπόλοιποι δεν τους γνωρίζουν ότι υπάρχουν.
      Εγώ προτείνω να έχουν δικαίωμα ψήφο - μόνο όσοι έχουν υψηλό IQ. Πάνω απο 110 ας πούμε. Οι υπόλοιποι να πάνε στον καφενέ και να λένε τις παπαριές τους.
      Αλλά πάλι στην Ελλάδα - που οι Ελληναράδες έχουν και από έναν μπάρμπα με μέσο - όλοι θα βρισκόντουσαν με IQ ψηλότερο του Αϊνστάιν.

      Διαγραφή
  41. τι διαολο , ολο χαιρετω και το σκασμο δε βγαζω ...

    Ερχετε ....ερχετεεεεεε ομως μια και καλη να ησυχασετε και σεις και ΓΩ..!

    Χειμωνας του 2009 λιγο μετα τα μεσανυχτα ενας φιλος ΠΑΙΧΤΗΣ του FOREX [ Eυρω - Δολλαριο ] οικογενειαρχης [ πολυ καλο παιδι ] στο CAPITAL μας ανακοινωνει οτι εχει παιξει τα ρεστα του τα τελαυταια 20000 ευρω του προς μια κατευθυνση αλλα φοβαται οταν ανοιξει το ΤΟΚΙΟ εχει μεγαλες πιθανοτητες να ειναι τα τελευταια που χανει....

    Περασε μια ωρα και μας λεει τιμια και σταρατα οτι ΧΑΘΗΚΑΝ ολα και πρεπει να ετοιμασει την οικογενεια του με παιδι για μεταναστευση στη Σουηδια ...

    καλη του ωρα ...τετοιο κουραγιο για ενα καινουργιο ξεκινημα ...

    Μακρια απο FOREX
    Μαρκρια απο Margin
    Μακρια απο ΜΟΧΑ ....ideas
    Μακρια απο ΡΟΥΛΕΤΑ παιξιμο

    παιζετε εναντιον μηχανων και προγραμματων τελευταιας λεξης και τεχνολογιας


    To XAA-OS ειναι λιγο timing και ενας ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ......χχχχμχμχμχμ γιαυτο ακομα τρεχει ο Κ. Κουρος

    Spartis , Zellis , Baddog , Mantaray , Hippakos , ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ , Λευτερης , Swear , Takaros alla cream , και πολλοι αλλοι συγνωμη που ξεχναω ειχα την τυχη να διαβασω και να μαθω πραγματα Θελελιωδη και τεχνικα ..


    χχχχμχμχμχμχμ το 2009 πηγαινα μεχρι μεσανυχτα ..........

    ενω τωραααααααααααααααααααα εντεκα και σηκωτοςςςςςςςςςςςςςςςς

    και μη χειροτερα ομως .........ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΖΕΙ θα ξυπνησω ..που θα παει

    https://www.youtube.com/watch?v=Bdq1WtXNo5Q

    ο στοχος μου φετος ειναι να σπασω το ΡΕΚΟΡ του Επιτιμου στο μακροβουτι με κλειστη μυτη ...

    56,14 μετρα ο μπαγασας απο το 1978

    εμεις θα παμε για τουλαχιστον 56,18 ...

    Ιδωμεν



    https://www.youtube.com/watch?v=ZrohPPTLaMM

    Την αγαπη μου σε ολους και πρωτο τον οικοδεσποτη που τον πειραζα απο το Μαρκετ ζωναρι

    κατα τα αλλα αυτη η χωρα ειναι καταδικασμενη να παει ΜΠΡΟΣΤΑ

    δεν γινετε αλλιως

    ττττττττττζζζζζζζζζζζζζζζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΕΠ" ....ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ? ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ?//

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αποτελέσματα σήμερα απο τον Βαγγελίνιο παιχταρίνιο φορ περιοχής που έχει το γκόλ απο τα 5,50 μέτρα
    http://www.helex.gr/documents/10180/43442/%CE%A3%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CE%A0%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82%20%CE%9C%CE%A5%CE%A4%CE%99%CE%9B%CE%97%CE%9D%CE%91%CE%99%CE%9F%CE%A3%20%CE%91.%CE%95.+-+%CE%9F%CE%9C%CE%99%CE%9B%CE%9F%CE%A3%20%CE%95%CE%A0%CE%99%CE%A7%CE%95%CE%99%CE%A1%CE%97%CE%A3%CE%95%CE%A9%CE%9D%20%282014%2C%CE%A4%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%AF%CE%B1%2C%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%95%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7%29.pdf/aa39aa57-ee55-4f8a-96ce-b5a01e197186?version=1.0

    Βέβαια το μεγάλο νέο (ελπίζω σε επιβεβαίωση) είναι το ....http://www.sport-fm.gr/newspapers/gata/latest/

    Που να ανέβει και λίγο το αλουμίνιο να ντύσουμε και τον Μεσι πράσινο χεχεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάσαμε και εκείνον τον τύπο - δεν θυμάμαι πως τον έλεγαν - που είχε μπει στο Ιστολόγιο μου για να κάνει μαθήματα στον Τάκαρο πως πρέπει να φέρεται και τάχα μου αυτός δεν προλάβαινε να γράψει επειδή έχει πολλές οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις.
      Που είναι λοιπόν αυτός ο κύριος που δεν θυμάμαι το nick του να μας πει για τον Μυτιληναίο που τότε που μου κουνούσε το δάκτυλο δεν τον έβλεπε να πλησιάζει τις τιμές που είχε μπει το Fairfox
      Στα 5,13 μπήκε το Fairfox, 5,5 χαμηλό ο Βαγγέλας.

      Διαγραφή
  44. Goldman Sachs - Η επόμενη μέρα... - Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επέφερε δραματικές αλλαγές, αφού το οικονομικό πρόγραμμα τείνει προς το τέλος του http://bankingnews.gr/bank-insider/item/145383-goldman-sachs-η-επόμενη-μέρα-μια-κυβέρνηση-συριζα-δεν-θα-επέφερε-δραματικές-αλλαγές,-αφού-το-οικονομικό-πρόγραμμα-τείνει-προς-το-τέλος-του.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Goldman Sachs όλο παπαριές γράφει.
      Απο μπροστά γράφει τέτοιες λαλακίες και στα μουλωχτά θα χώνει κομμάτια.
      Τα reports της Goldman είναι για πέταμα - και ο άλλος (Λεωτσάκος) τα αναμεταδίδει μην τυχόν και χάσουμε τα κελεπούρια.

      Διαγραφή
    2. Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη μορφή που δείχνει σήμερα ότι θα έχει, δηλαδή τσαμπουκαλίκι, σχίζουμε τις γάτες και τα καλσόνς μας, διώχνουμε τις αγορές, σταματαμε να αποπληρώνουμε τοκοχρεολύσια και ζητάμε τις Γερμανικές αποζημιώσεις (καλά εδώ τι παπαριές λένε εκεί χάμω στον ΣΥΡΙΖΑ, θα τις περάσουν στον Ελληνικό προϋπολογισμό ως απαιτήσεις λένε - μπουχαχαχαχα βρε τι παπαριές λέτε στον λαουτζίκο) θα φέρει το Γενικό δείκτη σε νέα χαμηλά και τα spreads πάνω απο τα 2.000 - εκεί ποτ τα έστειλε ο Γιώργος κάθε φορά που έβγαζε το όπλο του πάνω στο τραπέζι για απειλή, τάχα μου.
      Παρακάτω δεν περιγράφω ..... φανταστείτε εσείς τη συνέχεια.

      Διαγραφή
    3. Και σε όποιον Ελληναρά δεν αρέσουν οι αγορές και λέει, τάχα μου, πως οι άνθρωποι είναι υπεράνω των αγορών, τότε να πάει να ζήσει στις Κολομβίες, στις Κούβες, τις Βενεζουέλες και τις Αργεντινές που δεν έχουν αγορές για να δει τι εστί βερίκοκο. Άντε μπράβο. Γιατί απο λαλακίες και φιλοσοφίες έχουμε χορτάσει σε αυτόν τον τόπο.

      Απορία στο άσχετο.
      Αυτός ο Αλαβάνος δεν ήταν αρχηγός στον ΣΥΡΙΖΑ και παρέδωσε στον Αλέξη??
      Μετά γιατί έκανε δικό του κόμμα - ενώ ήταν ήδη αρχηγός στον ΣΥΡΙΖΑ??

      Διαγραφή
    4. Ναι κε Τακη, Εκει ειναι ακομα χειροτερα. Αλλα και ο καπιταλισμός εφτασε στα ορια του. Μετα απο 130 χρονια "προοδου" κ "αναπτυξης" , το μονο που καταφεραμε ειναι το συστημα να στηριζεται στους δουλους που με ενα ψωρο μισθο δουλευεις μεχρι το απογευμα, και μετα τρεχεις λαχανιασμενος να καταναλωσεις αυτα που εβγαλες. Κατι δεν παει καλα , και αν δεν αλλαξει κατι (π.χ. παγκοσμια διακυβερνηση και ενιαία νομισματα) τοτε θα δουμε και χειροτερες μερες. Συν οτι καταστρεψαμε τον πλανητη. Δεν ανηκω στους απολυτως αδικημενους αυτου του συστηματος, αλλα καμια φορα αναρωτιεμαι, μηπως οι π.χ. ιθαγενεις του Αμαζονίου ήταν πιο εξυπνοι απο εμας που δεν χρειαστηκε ποτε να μπουν σε ολη αυτη την φασαρια του "πολιτισμου". Εμεις κοροιδευαμε αυτους, αλλα μαλλον κ αυτοι κοροιδευουν εμας που τρεχουμε σαν τα κουνελια!

      Διαγραφή
    5. Argentina ερχόμαστε αν έρθει η παρέα του Ξύριζα, του δήθεν τσαμπουκά και της αλόγιστης παροχολογίας. Εκεί θα είναι καλύτερα από τη μπανανία που σκοπεύει να φτιάξει η ριζοσπαστική Αριστερά.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Πέτρο ούτε εσείς θα μπορούσατε να γίνετε ιθαγενής του Αμαζονίου, ούτε αυτοί να γίνουν σαν εμάς. Δεν θα άντεχαν ούτε αυτοί, ούτε εμείς παραπάνω απο 1 μέρα - απλούστατα γιατί ο καθένας μας έχει μάθει αλλιώς.
      130 χρόνια, μια ζωή το ίδιο ήταν ο καπιταλισμός. Απλώς τώρα, μέσα στο σπίτι μας, έχουμε απο 2 αυτοκινητάκια, απο καμιά 10ρια κινητά, απο 2 με 3 τηλεοράσεις και γενικώς κάνουμε έξοδα πολύ περισσότερα απο όσα κάναμε πριν 50 χρόνια. Για κατεβάστε το κόστος ζωής σας κύριε Πέτρο και φέρτε το σε επίπεδο ανάλογο προ 50 ετών και θα δείτε ότι περνάτε πολύ καλύτερα, απλά δεν το ξέρετε.

      Αλήθεια οι ιθαγενείς του Αμαζονίου τι προσδόκιμο μέσο όρο ζωής έχουν και τι εμείς????

      Διαγραφή
    7. Σήμερα και αύριο είναι εξαιρετικά πιθανό (για αύριο θα έλεγα σίγουρο) να κλείσει στο κόκκινο η χρηματαγορά, έτσι για να σφίξουν λίγο οι ποποί.

      Διαγραφή
    8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    9. κε Τακη , ναι, ο μικρομεσαιος του σημερα ειναι ο ευρωστος οικονομικα πριν απο 50 χρονια. Ομως αισθανομαι οτι το συστημα εχει στουμπωσει καπως. Δεν γινεται παγκοσμιοποιηση με μεγαλες διαφορες εργατικου κοστους, χωρις παγκοσμια διακυβερνηση. Διοτι, μεχρι να εξισωθουν οι αμοιβες τριτου κοσμου με εμας, ολοι θα υποφερουν και οι μεν και οι δε.

      Διαγραφή
  45. Τακαρε καλημερα.
    Welcome back !
    http://www.newmoney.gr/article/51857/mig-poia-einai-i-timi-stohos
    Μηπως οι πηγες που επικαλειται το αρθρο εισαι εσυ που εδωσες πριν ενα μηνα ταβανι το 0,78 και για ξεκαρφωμα εβαλαν 0,80 ?

    Roko Baroko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Roko Baroko για ένα να είστε σίγουρος. Ότι τα νούμερα που πετάω κατά καιρούς για διάφορες μετοχές ή για δείκτες δεν τα πετάω στην τύχη. Προκύπτουν απο Τακαρειον ανάλυση και μυρουδιές της μυτόγκας μου.
      Για τη ΜΙΓ ρισκάρω να πω ότι τα 0,78 θα τα δει (και αν) μόνο με ΓΔ στις 1500 μονάδες. Το θέμα όμως είναι ποιος θα ξεφορτώσει και που. Οι Άραβες ποια δεν εμπιστεύονται, ενώ τα ζαγάρια της Ελληνικής χρηματαγορας δεν έχουν χρήματα να πετάξουν στον Καιάδα.

      Διαγραφή
    2. Ουφ επί τέλους, κύριε Τάκη μας λείψατε και βλέπω μεγάλα κέφια σήμερα.

      Αμ τί ΄ναι τούτο πάλι;

      http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=291249&catid=13

      Διαγραφή
    3. Μα θα με τρελάνουν κυρία καλιόπη.
      Διαβάστε τι γράφει ο άλλος για την ΜΙΓ
      -------------------------------------------------------------------------
      Το μόνο που κρατάω από τα σχετικά αδιάφορα αποτελέσματα είναι η για πρώτη φορά μετά από καιρό σταθεροποίηση της εσωτερικής αξίας της εταιρείας:

      Η Καθαρή Εσωτερική Αξία (ΝΑΟ) την 31.03.2014 ανήλθε στα €978εκ (έναντι €967εκ την 31.12.2013 και €1,24δις την 31.03.2013), ποσό που αντιστοιχεί σε €1,27 ανά μετοχή (έναντι €1,26 την 31.12.2013 και €1,61 την 31.03.2013).
      -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
      Ξύπνα βρεεεεεεεε και πήγαινε αριστερά στον όμιλο, βρεεεεεεε

      Η Καθαρή Εσωτερική Αξία (ΝΑΟ) την 31.03.2014 ανήλθε στα €542εκ (έναντι €595εκ την 31.12.2013), ποσό που αντιστοιχεί σε €0,7 ανά μετοχή (έναντι €0,77 την 31.12.2013).
      Ξυπνάτε βρεεεεεεε ο όμιλος συνεχίζει να παράγει τρελές ζημιές.
      55,5 εκατ. ευρώ ζημιές ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ στο φετινό πρώτο τρίμηνο απο 59,1 εκατ. ευρώ του περσινού Α΄τριμήνου.

      Χάλια πάει και τρις χειρότερα. Ξυπνάτε βρεεεεεε και πάψτε να κοιτάτε την μητρική - τα φυτίλιασε όλα ο Βγενό ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ τίποτα όρθιο. Ξυπνάτε και πάψτε να κοιτάτε την μητρική!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    4. Είναι εταιρία συμμετοχών. Δεν έχει δραστηριότητα η μητρική. Δεν έχει πωλήσεις. Ξυπνάτε βρεεεεε.
      1,27 ευρώ είναι η καθαρή αξία της μητρικής Αααααααααααααααααν πιάσει τις τιμές που έχει περασμένες τις θυγατρικές τους στην μητρική. Όμως οι ζημιές συνεχίζονται και είναι τρελές ζημιές - άρα δεν βλέπω κανέναν σοβαρό λόγο να βρει αγοραστή ο Βγενό να δώσει τιμή αγοράς κάποιας συμμετοχής τη3ς ΜΙΓσε τιμή μεγαλύτερη της καθαρή θέσης.

      ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ!!!!!
      Και όταν κάτι παράγει διαρκείς και επαναλαμβανόμενες ζημιές κανένας δεν θα δώσει τιμή αγοράς υψηλότερη της καθαρής θέσης - εκτός βέβαια αν είναι κανένα κορόιδο Άραβας, αλλά ξύπνησαν και οι κοροιδάρες.

      Διαγραφή
    5. Α α α κ.Μορφονιέ μου εγώ κοιτάω αριστερά (στον όμιλο μην πάει το μυαλό σας αλλού) και βλέπω μαζί με μη ελέγχουσες συμμετοχές ιδία 666 εκ. the number of the beast http://www.youtube.com/watch?v=CSZ0dG-GjQM

      Βέβαια δεν καταλαβαίνω τί είναι η Υπεραξία επιχείρησης 317 εκατ και Άυλα περιουσιακά στοιχεία 520 εκατ, στο ενεργητικό αν μπορεί κάποιος να εξηγήσει.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Lorac
      1) Τα 666 εκατ. είναι η καθαρή αξία του ομίλου, όμως τα 123 εκατ. δεν ανήκουν στην ΜΙΓ, αλλά σε μετόχους μειοψηφίας. Η καθαρή αξία του ομίλου, σε ότι αφορά τους μετόχους της ΜΙΓ είναι τα 542 εκατ, δηλαδή 0,7 ευρώ ανά μετοχή.

      2) Υπεραξία επιχείρησης 317 εκατ. και 3) Άυλα περουσιακά στοιχεία 520 εκατ
      είναι αέρας κοπανιστός. Δηλαδή τίποτα.

      Υπεραξία επιχείρησης
      Όταν η ΜΙΓ εξαγόραζε στο Θεό τις Βιβάρτιες και το ΥΓΕΙΑ το επιπλέον ποσό της καθαρής αξίας των Βιαβρτιών, του ΥΓΙΕΙΑ και όλων των εταιριών περάστηκε στον Ισολογισμό ως υπεραξία επιχείρησης.
      Δηλαδή αν η καθαρή θέση της Βιβάρτια ήταν 10 ευρώ και ο Βγενό έδωσε 30 για να πάρει την Βιβάρτια, τότε τα 20 ευρώ περάστηκαν ως υπεραξία επιχείρησης. Βέβαια αυτήν την ώρα δεν φαίνονται και τα 20 ευρώ ως υπεραξία, καθώς σε προγενέστερους χρόνους έχει σβηστεί μεγάλο μέρος των, τάχα μου, υπεραξιών.

      Σήμερα, απο τα 317 εκατ ευρώ των υπεραξιών τα 193 αφορούν Βιβάρτιες Goodys και γενικά όλες τις συμμετοχές σε γαλακτοκομικά και τρόφιμα.
      Λοιπόν τώρα κύριε Lorac αφαιρέστε τις υπεραξίες και πείτε μου ποια είναι η καθαρή θέση του ομίλου????

      Σίγουρα κάτω από τα 0,35 - ψάξτε το.

      Άυλα περιουσιακά στοιχεία : πρόκειται για άλλον αέρα κοπανιστό, μεγαλύτερο απο τις υπεραξίες.
      Τα άυλα των 520 εκατ ευρώ, αφορούν : εμπορικά σήματα 395 εκατ, άδειες 87 εκατ και 45 εκατ. σχέσεις πελατών.

      Όταν μιλάμε κύριε Lorac για ΜΙΓ μιλάμε για ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ αλειμμένο με Φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες. ΜΙΓ πραγματική αξία ΜΗΔΕΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    7. ααααα ρε Τακαρε

      Μηδεια , Μηδενισμος , Μη με πονας , Ποναν τα παλληκαρια Ορε ??????
      ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

      Αυλο , ααααααααα και ξερος μωρη !

      συνταγες για Μυδια , ΧΑΑ-ΟΣ

      τεσσερα , τρεια , δυο , ΕΝΑ Φατε τους πριν σας φανε ...!

      Φαλιμεντο Αγαπη μου

      Αλεκο μου Σαλλαμ

      Διαγραφή
    8. Υπεραξίες...σαν να λέμε Αμαρτίες. Οπως παρατηρείτε όμως κύριε Τάκη οι αμαρτωλές έχουν διαχρονικά μεγάααλη ζήτηση. Το ωραίο είναι δε πως οι πολλοί οπαδοί τους θεωρούν άλλες εταιρείες ως ζόμπι (όχι πως δεν είναι). Όσο όμως δεν βγάζεις το φελλό μπορείς να πιστεύεις στο περιεχόμενο της φιάλης.

      Διαγραφή
    9. Καλημέρα κύριε Τάκη και σε όλους τους καλούς και κακούς φίλους
      Μμμ ωραίο "ντηλ", η δανείστρια τράπεζα πήρε περιουσιακά στοιχεία μετοχές κλπ του οφειλέτη, αντί να εισπράξει τοκοχρεωλύσια. Αυτό μάλλον εισαγωγή σε ΜΕΘ μοιάζει, μέχρι να βρεθεί (?) επενδυτής για τη νύφη. Πιό φανερό δεν γίνεται.
      Εε μπορεί τώρα, για χάρη του γαμπρού να τη ξουρίσουν, να τη γυαλίσουν και να τη στολίσουν.
      Ευτυχώς απέχω, κατά τις οδηγίες.

      Διαγραφή
    10. αααααααα το ΧΑΑ-ΟΣ δεν ειναι δικο μου

      ειναι του Κ. Ανδρεα απο το χωριο ΦρεσκοςΦωτεινοςΑερας Νομου Μεσσηνιας εξω απο τη Πατρα

      Δειτε το χωριο του φαινετε και απο το διαστημα

      http://www.protothema.gr/world/article/381295/deite-tis-pio-eduposiakes-fotografies-tis-gis-apo-to-diastima/

      Ωρα σου καλη φιλε μου , δεν τα καταφερες ναρθεις πριν πεσει τελικα ηρωικα ο Κανταφι

      ταλεγες σε ολους τους χιλιαδες ΑΛΑΠΙΔΕΣ .... Μονος σου

      Και ταλεγες ΧΥΜΑ και ΚΑΠΕΛΑΤΑ ......

      Νασε καλα


      https://www.youtube.com/watch?v=DM9eBkweYQ8

      Διαγραφή
    11. Καλησπέρα στους καλούς φίλους ( όλοι θα ψάχνονται ποιοί είναι οι κακοί χεχε) . Εγώ πέταξα την πάσα πάρε βάλε αλλά εσείς Μορφονιέ το βάλατε το γκολάκι με ανάποδο ψαλιδάκι στο γ. Ακόμα και τα ,35 που λέτε αισιόδοξο σας βλέπω μιά και μάλλον υποθέτετε οτι θα αρχίσουν και τα κέρδη απο φέτος. Αλλά δεν μπορώ να διαφωνίσω με κ.Hippy οτι οι αμαρτωλές είναι και πιό εχμμ παιχνιδιάρες . Το ντιλ για να έχει ουσία πρέπει να γίνουν και άλλα πολλά ,εγώ αν είμουν αντρε δεν θα καθόμουν άνετα στο θρόνο μου αλλά μιά και είναι μεγάλος παίχτης περιμένω να δώ με ενδιαφέρον τις κινήσεις του απο εδώ και πέρα.

      κ.εκ της Αραβίας όλο φεύγετε αλλά όλο εδώ σας βλέπω . Μάλλον υποφέρετε απο Μορφονίαση χεχε

      Διαγραφή
    12. Aγαπητε φιλε Local wine

      Μουρχονται προσωπικοτητες στο μυαλο που γνωρισα διαδυκτυακα .......
      Φωτεινα μυαλα που ελεγαν αληθειες στο πολυπληθες ΠΛΗΘΟΣ ..

      Τον Κ. Τακη τον γνωρισα στο χαζοκουτι πολυυυυυυυυυυυυ αργοτερα ...

      Στο Μαρκετ Ζωναρι .....και ΝΑΙ ειναι απο τους 5 Ανθρωπους ΚΟΥΡΟΥ με χιουμορ ΣΟΥΠΕΡ που ειχα την τυχη να διαβασω και που θα θυμαμαι .



      Υγιαινετε

      Διαγραφή
    13. Κύριε Lorac, μην πάει στο κακό το μυαλό σας. Αφού λέμε την προσφώνηση "καλοί" φίλοι, δεν μπορεί, θα υπάρχουν κι οι "κακοί" φίλοι, λέω εγώ με το ανάποδο μυαλό μου και το στραβό κεφάλι μου.
      Μερικές φορές οι κακοί βγάζουν λίγη χολή, αλλά δεν σταματούν να διαβάζουν Τάκαρο.
      Κρατώ το ότι διαβάζουν τον Τάκαρο, γιατί αυτό τα λέει όλα. Έτσι χαιρετώ κι αυτούς.
      Να είμαστε όλοι καλά.

      Διαγραφή
    14. Ουδέν κακόν αμιγές καλού κα. Καλλιόπη . Την δευτέρα μετά τα ...πολιτικάν....ανάλογα τα αποτελέσματα οι κακοί θα βλέπουν 38.2% φιμποδιόρθωση του ΓΔ και σπάσιμο ΩκΩ-δων κάπου στα 1130 και αδυναμία να κρατήσει τις 200 μέρες και νέες βουτίες προς τις 900 μνδ . Ενώ οι καλοί αν κερδίσουν ανάποδους ωκωδες που θα σπάνε στα 1260 για να μας πάνε σε νέα υψηλά εκεί στο κανάλι το ανερχόμενο προς τις 1460.

      Ή ΜΗΠΩς οι κακοί θα βλέπουν πρός τα πάνω και οι καλοί θα κοιτάνε χάμου ?? Έχω μπερδευτεί λίγο good and evil Ποιός απο εμάς μπορεί να τα ξεχωρίσει κα.Καλλιόπη ??Τον βίον μη, τω χρόνω βραχύν όντα, πράγμασιν κακοίς μακρόν ποιείν.

      Διαγραφή
    15. Ωχ κύριε Lorac, τί μπερδεμένη γκουρουδιά είναι αυτή;
      Πρέπει να μελετήσω καλά τα μαθήματά μου γιατί αλλιώς θα κοπώ στις εξετάσεις ... εεε, στις εισπράξεις.
      Την επόμενη μέρα θα τα βλέπουμε όλα πιο απλά, όπως συμβαίνει συνήθως.
      Τα πολιτικά/εκλογικά δεν θα είναι πλέον λόγος να επηρεάζει και θα απομείνουν οι γνωστοί μέχρι σήμερα μή πολιτικοίεκλογικοί λόγοι, για ένα εξάμηνο ίσως, μέχρι την επόμενη εκλογολογία, λόγω εκλογής προέδρου.
      Οι ξένοι έρριξαν κάμποσα λεφτά, πρόσφατα μερικά τα απέσυραν, μπορεί λόγω εκλογών αλλά μπορεί και όχι, το νου μας πρέπει να έχουμε στις κινήσεις τους, γιατί αυτοί κάνουν το παιχνίδι και ιδίως με τα διάφορα rebalancing.


      Διαγραφή
  46. Καλησπέρα σας, παρακολουθώ το μπλογκ κανα χρόνο αλλα γράφω πρώτη φορά. Μια ερώτηση προς τον κο Τάκη: Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει μπροστα 4-5% στις ευρωεκλογές (το πιο πιθανό σενάριο κατά την άποψή μου) πιστεύετε ότι θα καταποντιστεί το ΧΑ τους επόμενους μήνες?

    Ντον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Don η δικιά μου εκτίμηση είναι ότι ΑΝ είναι μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό δεν θα ξεπεράσει σε ποσοστό την 1.5 μονάδα. Εγω πιστεύω οτι δεν θα είναι πρώτος.

      Διαγραφή
    2. Κύριε ντον σιγά μην φοβάται η κυβέρνηση μην την ανατρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τις αγορές; φοβούνται ΟΛΟΙ.
      Οπότε να παρακολουθείτε τα spreads - που έπρεπε να είναι κάτω απο 400 μονάδες, κάπου στα 350. Μόνο αν δείτε κάτι τέτοιο τότε να πειστείτε ότι ο ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ έληξε.

      Διαγραφή
    3. Τον Γιώργη τον πιστολά οι αγορές τον ξεβράκωσαν. Κ΄θε φορά που έλεγε λεφτά υπάρχουν πάρε πάνω 100 μοναδούλες τα spreads, ενώ όταν έβγαζε τις πιστόλες του πάρε 200 μονάδες πάνω. Και έτσι ήρθε το Καστελόριζο.
      Αν ξεφύγουν τα speads τότε θα βγει η κυβέρνηση και θα ζητήσει νέα λαϊκή εντολή γιατί πρέπει να πάρει μέτρα - όπως έκανε δηλαδή ο Κωστάκης ο μεταρρυθμιστής. Και εκει θα γελάσει και το τελευταίο παρδαλό κατσίκι στην Ελλάδα - ή μάλλον θα κλάψει!!!!

      Διαγραφή
    4. xaxaxxaxa σωστός!! Εγώ γουστάρω σενάριο να βγει πρώτος ο Σαμαράς η αγορά να διορθώνει κι όλοι ν αναρωτιούνται γιατί;Οι αγορές θα πιέσουν όχι όμως τον Σαμαρά άλλον θέλουν στα σχοινιά...

      Διαγραφή
  47. Και εγώ συμφωνώ με το κ Δάρειο.Δεν είμαι και τόσο σίγουρος για την νίκη του συριζα.
    Μήπως Κ Δάρειε πρέπει να ποντάρουμε κανένα ψιλό και στο stoiximan για ΝΔ με απόδοση ανω του 4 ,οχι μονο μποχουμ και σατουρλού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά μην ποντάρουμε έστω και ένα ευρώ στις κολλάντζες τα πολιτικά κόμματα. Ποιο ωραία είναι να παίζεις την κατουρλού την Σατουρού να βλέπεις και λίγη μπάλα. Να ποντάρω στα κόμματα?? Και τι να δω τον Αλέξη να μιμείται τον Ανδρέα ή τον Αντωνάκη που το ένα μάτι κοιτάζει αριστερά και το άλλο δεξιά. Αυτός μάλλον έχει πρόβλημα με τα μάτια του - δεν εξηγείτε αλλιώς.

      Αφού όμως εσείς και ο κύριος Δαρείος γουστάρετε πολιτικό σχόλιο να σας πω τούτο.
      Υψηλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης (μην ρωτήσετε ποια και απο που τα γνωρίζει ο Τάκαρος) λένε ξεκάθαρα, ότι δεν θέλουν να κυβερνήσουν τούτη την ώρα. Όσο πιο αριστεροί τόσο πιο δυνατά λένε ότι δεν θέλουν κυβέρνηση τώρα.

      Τώρα, εγώ πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα - αλλά αν δεν είναι, τότε φίδι κολοβό στον κόρφο του Αλέξη. 'Άντε καιρός είναι να πάρει κανένα κεφάλι απο αυτούς που του υποσκάπτουν το λάκκο του. Πρώτα δείχνεις ότι είσαι σκληρός και τσαμπουκαλής μέσα στο κόμμα σου και μετά πουλάς νταηλίκι στην Ευρωπαική ένωση και στην Μέρκελ.

      Αυτά έχω να γράψω και τέλος με τις πολιτικές μπούρδες.

      Διαγραφή
  48. Με τα τιπιά τι έκανες κύριε Δάρειε τα ξεφορτώθηκες ή βλέπεις και άλλο παίγνιο προς τα άνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Monsieur GForce αν τα είχα δώσει θα το είχα γράψει. Ούτε αυτά ούτε την Εθνική που πήρα στο 2.16€. Καλά για Μυτιληναίου που ψώνισα αρκετα και σε καλές τιμές την περασμένη εβδομάδα δεν το συζητώ. Αυτά θα δωθούν αρκετά υψηλότερα.

    Στα εκλογικά έχω την αίσθηση ότι Κυριακή βράδυ θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις......Στην Κουμουνδούρου όμως. Και αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση. Αν και βλέπω ριζικό ανασχηματισμό καθώς να καθαρίσουν μια και καλή τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα δεν θα τους αφήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδικά στην Εθνική το πακέτο είναι αρκετά μεγάλο και δεν σκοπεύω να το σπρώξω πριν το 2.80€.

      Διαγραφή
  50. Είναι φτηνός ή ακριβός ο δείκτης S&P 500 Του Γιώργου Καισάριου και σήμερα το P/E είναι στο 17, μάλλον θα πρέπει να θεωρήσουμε τον δείκτη σωστά αποτιμημένο έως ελαφρά φτηνό.
    http://www.capital.gr/jArticles.asp?jid=416&uid=2021929 Τα σχόλιά σας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. χαιρετω παιδες... η ευρωπη είναι κατι σα τον ικτινο πολύ αργοπορεια λεμε... αντε αντε να σαρωσουν τα ακροδεξια-εθνικιστικα κομματα μπας κ ξυπνησουν οι καραγκιοζηδες και παμε πιο γρηγορα στην ενωποιημενη ευρωπη... για πολλους + διαφορους λογους θα θελα να δω ενα ταρακούνημα τη κυριακη .. μεχρι 8 ριχτερ μια χαρα το κοβω.. καλη συνεχεια... rouanos..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ρε συ...τι παραλογο βλεπεις δλδ σε αυτη τη ριμαδα την χωρα?τι οι μπατσες στην ΕΥΠΙΚ? η μηπως να εισαι νεοναζι και να ζητας αποζημιωση απο την ΓΕΡΜΑΝΙΑ? ...ΡΕ ΣΥ ΘΑ ΠΕΣΩ...
    KABAMAROU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. τπτ παραλογο φιλε μου μια χαρα χωρα για ξαπλωστρα κ καφε όμως, μονο γι αυτό καθομαι.. ευπικ δεν εχω δε μ ενδιαφερει ,νεοναζί δεν είμαι δε μ ενδιαφερει , αποζημιωση παλι δε μ ενδιαφερει...εεε αν πεσεις , σηκω τι να σου κανω εγω τωρα... ελπιζω να σε καλυψα.. rouanos..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. έβγαλε αποτελέσματα η φλεξο..μια χαρά όλα!!φέτος μας βλέπω για κερδοφορία πάνω απο 3,5!!
    Πανάγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. κ. Τακη συνχαρητηρια για ακομα μια φορα .Στις ΜΙΓες αρχισαν τα οργανα

    http://lobbystas.gr/%CE%AE%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B6%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%B5%CF%86%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%BD-%CF%8C%CE%BC%CF%89%CF%82/

    Ας αρχισουν οι χοροι λοιπον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ολίγον άσχετο με τις εκλογές ,αλλά μιά και ετε και ετετπ είναι στο τραπεζικό επίκεντρο ας πώ και μιά σκέψη.
    Αφορμή ήταν μιά πρόσφατη σύσταση απο την πειρ sec. για 3,63. Καταρχας γράφαν όλοι για μείωση της τιμής στόχου αλλά μάλλον ξέχασαν να πολλαπλασιάσουν με το νέο αριθμό μετοχών . Στην συνέχεια η έκθεση ήταν αρκετά αβανταδόρικη για τα μελλοντικά νούμερα της ετε. Το ίδιο αβανταδόρικες είναι και παρόμοιες εκθέσεις απο άλλους ξένους ή μη άσχετα με την τελική σύσταση που κάνουν. Στο τέλος είχε αυτό το 3,63 , τέτοια λεπτομέρεια???
    Εδώ έρχεται λοιπόν η σκέψη μου. Η ετε στους επόμενους μήνες (max 5) θα ξανα-αναμετρηθεί με τον μο των 40 εργάσιμων εβδομάδων αυτόν όμως που κινείται εκθετικά . Το ετετπ φυσικά δεν θα μπορέσει να μείνει αδιάφορο με αυτήν την προσδοκία. Μπορεί να μην μείνει και αδιάφορο με την προσδοκία μετά απο αυτούς τους μήνες να νικήσει επιτέλους η μτχ τον κ.μ.ο και να φύγει και πάνω απο την γραμμή οκτ2012 με μαι2013 ,αλλά αυτό είναι πολύ μακρυνό τώρα. Άρα συνοψίζοντας μία κίνηση προς τον εμα200 και μέσα στο γκαπ της αμκ είναι εφικτό και λογικό μέσα στο 5 μηνο. Θυμίζω οτι κάπου τέλος του έτους θα έρθει και η ευρω-λυπητερή απο τον θείο-Ντραγκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Βολφγκανγκ Σοιμπλε συνεντευξη στην wall street journal , ερωτηθεις για το οτι τα προγραμματα λιτοτητας στην ευρωπη εχουν αυξησει την ανεργια παρα πολυ.
    Απάντηση: The unemployment that we have in all advanced countries, not just in the euro zone, has to do with the dramatic transformation of labor markets through technology. You no longer need the same number of employees to produce goods. You have different needs for skills and qualifications of young people. Through the advance of information and communication technology, you have a globalization of the supply of labor in ever more sectors.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. χαιρετω γκουρουδακια... ο αρχιγκουρου ειπε για κυριακη ταρακούνημα 8 ριχτερ κ εγινε σαββατο 6.5, δε με πιστευω τελικα..... καλο βολι + καλη συνεχεια.. rouanos..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή είναι γκουρουδιά κ.Rouano !! Μην χαραμίζετε το ταλέντο όμως στο χαα δέστε εδώ
      http://www.share-eu.org/node/6 Μπορεί σε λίγα χρόνια αντι για ριχτερ να τα λέμε ρουάνια χεχε!

      Άντε εθνικάριοι τί περιμένετε για να δώσετε την φινας δείτε εδώ το χάρτη http://www.share-eu.org/sites/default/files/v6.2.SHARE_ESHM.png πα πα πα μακρυά ,ούτε στο 1 μετρο δεν πλησιάζω τους γείτονες

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂