Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Και όμως μαζί τα φάγαμε!!!! Τα άλματα του Δημοσίου χρέους από το 1974 μέχρι σήμερα...


1ηΠΕΡΙΟΔΟΣ, Ν.Δ.
Ιούλιος 1974- Οκτώβριος 1981
Κυβερνήσεις Κωνσταντίνου Καραμανλή, Γεωργίου Ράλλη - Αύγουστος 1979.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έχει ζητήσει από τον οικονομικό σύμβουλο Γ. Οικονόμου στοιχεία που να τεκμηριώνουν την ευημερία του ελληνικού λαού. Στην απάντηση του οικονομικού συμβούλου περιλαμβάνονται η ραγδαία αύξηση των αυτοκινήτων (από το 1974 όταν μία οικογένεια στις επτά είχε αυτοκίνητο το 1978 το ποσοστό έφτασε στη μία στις τέσσερις) και των τηλεοράσεων (από 33% των οικογενειών μέσα στην τετραετία πλησίασε το 50%). Επιπλέον ο Γ. Οικονόμου προώθησε και στοιχεία για την κατανάλωση κρέατος, η οποία μέσα σε 4 χρόνια αυξήθηκε κατά 12,5 κιλά ανά πρόσωπο, τονίζοντας ότι η αύξηση αυτή είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών.
Το πορτοφόλι του Ελληνα δεν ήταν πλέον τόσο άδειο- τουλάχιστον όχι όσο το 1974: στην τετραετία που ακολούθησε οι μισθοί αυξάνονταν με ρυθμό 8,6% τον χρόνο κατά μέσον όρο, ενώ στην ΕΟΚ κατά 3%. «Οι πραγματικές, σε σταθερές τιμές, αμοιβές αυξήθηκαν 22% για τους άνδρες και 40% για τις γυναίκες, αυξήσεις που υπερβαίνουν κατά πολύ την άνοδο της παραγωγικότητας όχι μόνο του συνόλου της οικονομίας αλλά και της βιομηχανίας που αποτελεί τον δυναμικώτερο τομέα της οικονομίας... Η πολιτική της χορηγήσεως παροχών πέραν των ορίων αντοχής της οικονομίας δεν μπορεί να συνεχισθεί χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η προσπάθεια για περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της χώρας» προειδοποιούσε το 1979 ο σύμβουλος Γ. Οικονόμου.
Οταν η κυβέρνηση Εθνικής ενότητας «παρέλαβε» το χρέος τον Ιούλιο του 1974, η χώρα χρωστούσε 400 εκατ. ευρώ. Μέχρι τον Οκτώβριο του 1981 το χρέος ήταν στα 2,2 δισ. Μεγάλο ρόλο σε αυτή την αύξηση σύμφωνα με ειδικούς έπαιξε η τεράστια αύξηση δαπανών που συμπεριλαμβάνουν την κρατική κατανάλωση, τις αμοιβές υπαλλήλων, τις κοινωνικές δαπάνες και τις επενδύσεις.

2ηΠΕΡΙΟΔΟΣ, ΠΑΣΟΚ
Οκτώβριος 1981- Ιούνιος 1989
Κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου
Ο Ανδρέας Παπανδρέου παραλαμβάνει τη σκυτάλη από τον Γεώργιο Ράλλη και μαζί κρατική κατανάλωση- ρεκόρ για τα δεδομένα της εποχής: έφτανε το 4,7% του ΑΕΠ και σε σχέση με τις τιμές του 1974 ήταν αυξημένη κατά μιάμιση ποσοστιαία μονάδα. Επειτα από μικρή άνοδο και αρκετά μεθοδική προσπάθεια, 8 χρόνια μετά η κρατική κατανάλωση μειώνεται κατά μία μονάδα στο 3,8%. Ομως με τις διολισθήσεις και τις υποτιμήσεις της δραχμής, τις αυξημένες κοινωνικές δαπάνες- πέρα από τον διπλασιασμό των συντάξεων το 1982- και τους υπέρογκους τόκους δανεισμού που συνέχιζαν να μεγαλώνουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, το χρέος το διάστημα 1981-1989 εκτινάσσεται κατά 37,3% του ΑΕΠ. Σε «απλά» ευρώ αυτό σημαίνει ότι από εκεί που χρωστούσαμε 2,2 δισ. στην αρχή της οκταετίας του ΠΑΣΟΚ, το ποσό στο τέλος είχε υπερδεκαπλασιαστεί ξεπερνώντας τα 23 δισ.
«Το 1981 είχαμε πληρώσει 2% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος σε τόκους δανεισμού, δηλαδή 44 εκατ. ευρώ. Το 1989 οι τόκοι έφτασαν τις 7,5 ποσοστιαίες μονάδες που αντιστοιχούν σε 1,75 δισ. ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Παπανδρέου παρέλαβε τις δαπάνες της γενικής κυβέρνησης στο 35% του ΑΕΠ και τις παρέδωσε στο τέλος της οκταετίας στο 45%, όμως από τις 10 μονάδες αύξησης οι 7,5 ήταν τόκοι. Στην ουσία αύξησε τις δαπάνες κατά 2,5 μονάδες ενώ οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Ν.Δ. μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα είχαν αυξήσει τα έξοδα από 25,4% του ΑΕΠ στο 32,4%» επισημαίνει ο κ. Νίκος Καραβίτης. Ηδη οι τόκοι είχαν αρχίσει να γιγαντώνονται από την περίοδο 1987-1988, όταν μέσα σε μόλις έναν χρόνο αυξήθηκαν κατά 2,3% του ΑΕΠ- όσο δηλαδή είχαν αυξηθεί συνολικά σε μία δεκαετία, από 1974 έως το 1984.

Ο δημόσιος τομέας διευρύνεται εντυπωσιακά. Οι απασχολούμενοι στην κεντρική διοίκηση - ΔΕΚΟ από 300.000 θα αυξηθούν σε 460.000. Μαζί δε με τις δημόσιες τράπεζες, προβληματικές και τις ελεγχόμενες από το Δημόσιο επιχειρήσεις θα φθάσουν τις 640.000!!!
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπ. Οικονομικών και εισηγητικές εκθέσεις επί του προϋπολογισμού, τα ελλείμματα του ευρύτερα δημόσιου τομέα, από το 13,4% επί του ΑΕΠ το 1981 θα φθάσουν το 1989 στο 26,1%. Τα ελλείμματα θα καλυφθούν κατά 106% από τον δανεισμό.

Το 1985 η Ελλάδα ήταν παγκόσμια πρώτη στο κατά κεφαλήν Δημόσιο Χρέος το οποίο είχε αρχίσει να προσδιορίζει την ύπαρξη της οικονομίας και όχι την ανάπτυξή της.
Το διάστημα 1982-89, κατά μέσο όρο, η συνολική εξυπηρέτηση του Δ.Χ. κάλυψε το 33,61% των τακτικών εσόδων της ίδιας περιόδου. Μεταξύ το 1975-87 συνομολογήθηκαν 18,4 δισ. δολ. εξωτερικών δανείων, εκ των οποίων το 81% διετέθη για την εξυπηρέτηση των δανείων!!! Φοβερά μεγάλο ποσοστό! 
Εκεί κάπου στο 1987 αρχίζει ο Γολγοθάς της Ελλάδος!

3ηΠΕΡΙΟΔΟΣ, ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ - Ν.Δ.
Ιούνιος 1989- Οκτώβριος 1993
Κυβερνήσεις οικουμενικής, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
Αν και θα περίμενε κανείς ότι με την οικουμενική το χρέος δεν θα αυξανόταν σημαντικά, καθώς η εμπειρία από το εξωτερικό έδειχνε ότι οι συγκυβερνήσεις δεν προχωρούν σε σημαντικές παροχές και γενικότερα δεν κάνουν πολλά πολλά χατίρια, στην Ελλάδα συνέβη ακριβώς το αντίθετο: μέσα σε έναν χρόνο, από το 1989 στο 1990 τα χρωστούμενα της χώρας αυξήθηκαν κατά 6,8% του ΑΕΠ (από 64,2% σε 71%), ποσοστό που αντιπροσωπεύει τη δεύτερη μεγαλύτερη άνοδο έως εκείνη τη χρονιά- την πρώτη θέση κατείχε η περίοδος 1983-84 με 7%.
Τα επόμενα χρόνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε ακόμα ένα ρεκόρ: το χρέος σε ένα και μόνο έτος «ψήλωσε» κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες- από 78,3% το 1992 έφτασε το 98,2% του ΑΕΠ το 1993.

Η ιλιγγιώδης αύξηση του χρέους κατά την τελευταία χρονιά της κυβέρνησης Μητσοτάκη οφείλεται εκτός από τους τόκους που συνεχίζουν να αυξάνονται- και στην εκκαθάριση των υποχρεώσεων της προ Μάαστριχτ εποχής. «Τότε έγινε η ρύθμιση των χρεών από την Τράπεζα της Ελλάδος: ό,τι χρήματα είχαμε τυπώσει στο παρελθόν για τη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων θεωρούνταν πλέον χρέος και το Δημόσιο εξέδωσε ομόλογα στην ΤτΕ», επισημαίνει ο αναπληρωτής καθηγητής Δημόσιας Οικονομικής του Παντείου κ. Νίκος Καραβίτης. Από το 1990 έως το 1993, το χρέος συνολικά αυξήθηκε 27,2% του ΑΕΠ, παρουσιάζοντας τον μεγαλύτερο μέσο ετήσιο ρυθμό ανόδου στην ελληνική ιστορία: 6,8 μονάδες. Αμέσως μετά έρχεται η οκταετία Ανδρέα Παπανδρέου με 4,7% μέση αύξηση ανά έτος.

4ηΠΕΡΙΟΔΟΣ, ΠΑΣΟΚ
Οκτώβριος 1993- Μάρτιος 2004
Κυβερνήσεις Ανδρέα Παπανδρέου, Κώστα Σημίτη
Λόγω των ιδιαίτερα αυξημένων επιτοκίων, την πρώτη χρονιά διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ πληρώνουμε τους υψηλότερους, ως ποσοστό του ΑΕΠ, τόκους καθ΄ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης: Φτάνουμε τα 9,8 δισ. ευρώ την ώρα που το συνολικό χρέος δεν υπερβαίνει τα 80 δισ. Μόλις έχει αρχίσει η εφαρμογή του προγράμματος σύγκλισης, μία περίοδος δημοσιονομικής εξυγίανσης που οδηγεί σε πλεονάσματα και πτώση των επιτοκίων προς τα ευρωπαϊκά επίπεδα ενώ η ανάπτυξη καλπάζει με ρυθμούς έως και 4,3%. Η θετική πορεία της οικονομίας αντανακλάται στην μείωση του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ: ενώ στα τέλη του 1993 ο Μητσοτάκης παραδίδει χρωστούμενα ύψους 98,2% του εθνικού εισοδήματος, τον Δεκέμβριο του 2003- χρονικό σημείο για το οποίο μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο το ΠΑΣΟΚ, καθώς η κυβέρνηση Καραμανλή ανέλαβε τον Μάρτιο του 2004- το χρέος πέφτει στο 97,4%. Και όλα αυτά ενώ υπήρχαν αυξημένα έξοδα λόγω Ολυμπιακών Αγώνων και ενώ είχαν μεσολαβήσει και δύο εκλογικές αναμετρήσεις.
Στο ίδιο χρονικό διάστημα οι τόκοι που πληρώνουμε για τα δάνεια μειώνονται έως και 6,2 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ. Σε σχέση με τα 9,8 δισ. ευρώ που δώσαμε το 1994, το 2003 πληρώνουμε για τόκους 8,6 δισ. Και το ΑΕΠ έχει στο μεταξύ υπερδιπλασιαστεί. Το ίδιο διάστημα δίνονται το ΕΚΑΣ και πραγματικές αυξήσεις σε συντάξεις, αρχίζει η εφαρμογή μεγάλου επενδυτικού προγράμματος, ενώ οι κοινωνικές δαπάνες από 12 δισ. ευρώ στην αρχή της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ εκτινάσσονται στα 27,5 δισ. το 2003.

5η ΠΕΡΙΟΔΟΣ, Ν.Δ.
Μάρτιος 2004 - Οκτώβριος 2009
Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή
Τον Μάρτιο του 2004 η Ν.Δ. παραλαμβάνει χρέος ίσο με 97,4% του ΑΕΠ. Η περίοδος σύγκλισης έχει τελειώσει, η Ελλάδα έχει μπει στο ευρώ για τα καλά και η νέα φάση των οικονομικών της χώρας, κατά την οποία οι αρμόδιοι θα έπρεπε να επικεντρώσουν στον στόχο της μείωσης του χρέους, δίνει τη θέση της στην... απογραφή Αλογοσκούφη. Σε αυτό το κομβικό σημείο, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπήκε ο θεμέλιος λίθος για την απώλεια της αξιοπιστίας της χώρας στα μάτια των κοινοτικών και για τη δημοσιονομική περιπέτεια που ακολούθησε. Δείγμα γραφής της Ελλάδας ώστε να αρχίσουν να αμφιβάλλουν οι Ευρωπαίοι για τη στατιστική μας ακεραιότητα, η διόγκωση του χρέους του 2000 κατά 8% λόγω της αλλαγής του τρόπου καταγραφής των αμυντικών δαπανών.
Εξετάζοντας συνολικά τα οικονομικά στοιχεία της πρόσφατης εξαετίας της Ν.Δ. ο κ. Ν. Καραβίτης, αναπληρωτής καθηγητής Δημόσιας Οικονομικής του Παντείου Πανεπιστημίου, επισημαίνει ότι «το οικονομικό πλήγμα Καραμανλή φαίνεται καθαρά, αν απλώς παρατηρήσουμε ότι το 2009 οι δαπάνες χωρίς τόκους είχαν αυξηθεί 5,5% του ΑΕΠ (χωρίς να υπολογίζουμε τα διάφορα απλήρωτα χρέη), ενώ τα έσοδα από 39,1% του ΑΕΠ το 2003 έπεσαν στο 36,9% το 2009. Με άλλα λόγια, οι δαπάνες αυξήθηκαν 40 δισ. και τα έσοδα 20 δισ. Αυτό είναι φανερό σημάδι κάκιστης δημοσιονομικής πολιτικής».
Αν και μέχρι το 2007 το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ μειώνεται- το εθνικό εισόδημα αυξανόταν κατά 12-15 δισ. τον χρόνο σε σχέση με τους τόκους που έφταναν τα 10 δισ. κατά μέσον όρο-, το διάστημα από το 2008 μέχρι και την αποχώρηση της κυβέρνησης Καραμανλή χαρακτηρίζεται ως «η διετία της κατάρρευσης»: η Ελλάδα προσθέτει στο χρέος της 57 δισ. ευρώ, τρεις φορές πάνω από το συνηθισμένο των προηγούμενων χρόνων. Οπως επισημαίνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, μεγάλο ρόλο στην εκτίναξη του ελλείμματος που οδήγησε στον εκτροχιασμό έπαιξαν η αύξηση των εισαγωγών σε είδη πολυτελείας, η ευνοϊκή μεταχείριση των υπεράκτιων εταιρειών, η κατάργηση των υψηλών τεκμηρίων, ενώ η απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή να επιδοτήσει μέσα στην κρίση την αγορά πολυτελών αυτοκινήτων για να μη δυσαρεστήσει τις εμπορικές εταιρείες ήταν απίστευτη. Ακόμα, το 2009 για εξοπλισμούς γίνονται νέα δάνεια 2,5 δισ. ευρώ, η ενίσχυση των τραπεζών φτάνει τα 5,5 δισ. και τα ασφαλιστικά ταμεία εκταμιεύουν περίπου 2 δισ. από τα αποθεματικά τους. Η άνοδος των σπρεντ διογκώνει τους τόκους των εντόκων γραμματίων κατά 1 δισ. και όλα μαζί οδηγούν στην αύξηση ρεκόρ κατά 36 δισ. 
Στο σημερινό αδιέξοδο περιήλθαμε λόγω του κρατικού υπερδανεισμού που μαζί με την υπέρμετρη ιδιωτική κατανάλωση ξεπέρασε κάθε όριο αντοχής......


To μεγαλύτερο μέρος του άρθρου έχει ως πηγή τα ΝΕΑ.

197 σχόλια:

  1. Καλή αρχή στην νέα ανάρτηση.
    Υπακούοντας στην συνήθεια να ανακοινώνω κινήσεις, (λίγοι μείναμε πιστοί), ενημερώνω:Προ δεκαλέπτου πουλήθηκαν τα 2/3 των μετοχών της ΕΥΡΩΒ που απέκτησα από την δημόσια προσφορά.Έφυγαν στα 0,398 ευρώ.Καλό και γρήγορο κέρδος .Μέρος των εισπραχθέντων σπρώχτηκαν στα ΕΛΠΕ στα 5,47.Έτσι για να κατέβει ο μέσος όρος κτήσης της εταιρείας στην οποία προεδρεύει ο κ.Παπαθανασίου,πρώην Υπουργός οικονομίας στην κυβέρνηση του κ.Κώστα του εις την Ραφήνα διαμένοντος.Μάλλον θα την πατήσω για άλλη μια φορά.
    Τι τραγουδούσε η κα Βίκυ Μοσχολιού; "Έτσι είναι η ζωή και πως να την ξεγράψεις,πως να την ξεγράψεις με μολύβι και χαρτί....."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ειπα να τον προσεχετε τον Νικολα απο την Ορεινη Αρκαδια ..

    Λιγοι εμειναν και το ξερετε ,

    οποιος τα παρει ουλα κερναει τραπεζι Τσιπουρα ΝΗΡΕΥΣ

    Αλλος ενας ειναι πο τη Θεσπρωτια , ενας αλλος απο τη Συρο , ενας αλλος απο τα Περταλωνα Αττικης οδου , Απο την Ξανθη , και ενας αλλος απο το Κατελοριζο....

    Ηταν και ενας Κρητικος αλλα μεταναστευσε στην ΑΡΑΒΙΑ

    Ολοι αλλοι ειναι πλεον στα ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ του ΟΠΑΠ ψαχνοντας καλυτερη τυχη...

    τυχη και προκοπη σε ολους

    και κλεινουμε την 7 ετη παρουσια μας στο χαζοκουτι με τη γρηγορη απογευματινη μου ενημερωση

    Αστερι μου εσυ .......κοιταχτε ματι γαριδα !!

    https://www.youtube.com/watch?v=tjWOvmH_SE8

    Aleko mou Salaam

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.neoforum.gr/viewtopic.php?f=300&t=11576&p=127692#p127692

    Στην επομενη μηνιαια προσαρμογη του Αγαπητου Gem 2044 turbo θα μπω και γω μεσα για την επομενη περεια προς τα

    202 ευρω και παλι

    Eχουμε να φαμε τσιπουρες...και καλαμαρακι bebe ..................!

    μεχρι τοτες Νηστεια και ΠΡΟΣΕΥΧΗ.

    bebe ....bebe μωρακι μου

    https://www.youtube.com/watch?v=ipx88atZwD4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ούτε κοκοβιό σήμερα δεν πιάσαμε, κάθ΄ εμπόδιο για καλό (?).
    Για παρηγοριά από τον μεγάλο Vangelis MYTHODEA, Alpha, Conquest of Paradise
    https://www.youtube.com/watch?v=G_U4k_lc3pE&list=PL036460E2336189F7&index

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και έγραφε ο τρελοΤάκαρος

    Τάκης Μορφονιός1 5 Δεκεμβρίου 2013 - 11:36 π.μ.

    ΝΗΡΕΑΣ και ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ

    Με 155 - 160 εκατ. ετήσιες πωλήσεις το μέγιστο που μπορεί να εμφανίζει σε βιολογικά αποθέμαρα είναι 1,5 φορά τις ΕΤΗΣΙΕΣ πωλήσεις των ψαριών του. Δηλαδή 240 εκατ. ευρώ σε ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ, δίχως όμως αυτά να τα έχει. Απλώς έτσι μοχλεύει τον Ισολογισμό και εμφανίζει μεγαλύτερα τα ίδια από όσα πραγματικά είναι.

    Το σωστό όμως είναι να πολλαπλασιάζει τις μηνιαίες πωλήσεις επι 9,5 (άντε 10 να σας κάνω τη χάρη με μια μικρή μόχλευση).
    Άρα ο ΝΗΡΕΑΣ με μηνιαίες πωλήσεις 160 εκατ. (οι ετήσιες) / 12 = 13,3 εκατ. θα έχει πραγματικά βιολογικά αποθέματα 13,3 Χ 9,5 = 126 εκατ. Άντε 130 εκατ. ευρώ.

    Πόσα βιολογικά αποθέματα εμφανίζει ο ΝΗΡΕΑΣ στην τελευταία του οικονομική κατάσταση??????
    Εμφανίζει 200 εκατ. βιολογικά αποθέματα. Ο Τάκαρος τα θεωρεί φουσκωμένα.
    Θα πρέπει να ήταν 130 εκατ. όπως έγραψα παραπάνω.
    Δεν είναι δυνατόν να εμφανίζει περισσότερα βιολογικά αποθέματα απο ετήσιες πωλήσεις. Δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζει τα ψάρια του ώριμα για πώληση όταν ο μέσος χρόνος για να ωριμάσουν οι ψαρούκλες είναι 1,5 χρόνος.

    Άρα κούρεμα τα βιολογικά περιουσιακά στοιχεία κατά 70 εκατ. ευρώ ακατέβατα!!!
    Βγάζω επομένως τα ίδια κεφάλαια του ΝΗΡΕΑ γύρω στα 20 εκατ. ευρώ.
    Εκεί τον κοστολογώ και εκεί να είναι το ταβάνι. Οτιδήποτε πάνω απο 20 εκατ. είναι φούσκωμα ιδίων κεφαλαίων
    ---------------------------------------------------------------------------------------
    Και επανερχόταν ο τρελάρας πολλές φορές και έγραφε και ξαναέγραφε για το ζόμπι.
    Μια απο αυτές τις φορές ...

    Τάκης Μορφονιός12 Φεβρουαρίου 2014 - 9:37 π.μ.

    Τα ξαναγράφω άλλη μια.
    Προβλέπω βιολογικά αποθέματα 130 με 140 εκατ. ευρώ και την τιμή της μετοχής να σχίζει προς τα κάτω σαν σαρδέλα τα 0,25. Χρόνος επαλήθευσης εντός του 2014.
    -----------------------------------------------------
    Για να δούμε τώρα τι μας έβγαλε ο Νηρέας στο Α΄τρίμηνο του 2014
    Βιολογικά αποθέματα 149,7 εκατ. (απο 170 εκατ. στο κλείσιμο της χρήσης και πάνω απο 200 στο 9μηνο του 2013)
    Ίδια κεφάλαια 52 εκατ. απο 64,5 εκατ. στο κλείσιμο της χρήσης.

    Και η καραφουσκάρα δεν λέει να ξεφουσκώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλησπερα σας ,

    φιλε τακαρε λεγε την γνωμη σου για αεροπλανο και γεκ πως τα βλεπεις αυτα τα 2 χαρτια ? τα θελω για μακρο ειναι καλη αγορα στα επιπεδα αυτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα κ.Τάκαρε κ στην εκλεκτή παρέα σας.
    Χρηματιστηριακός Θεός ο στρατηγός Μασάλλας... ότι αγγίζει γίνεται χρυσός.... ο σύγχρονος Μύδας
    10 χρόνια ήταν σε ζημιές η Γενική, μέσα σε ούτε καν 2 χρόνια από τότε που την "ακούμπησε", τη γύρισε κερδοφόρα...
    φαίνεται ότι διεκδικεί επάξια τη θέση του δρυϊδη Πανοραμίξ, με τα μαγειρέματά του ανακατεύοντας τη μαρμίτα κ με τα μαγικά του φίλτρα...
    Ίσως μάλιστα να δοκίμασε κ ο Μ.Μόμπιους από την μαγική αυτή σούπα κ αποφάσισε να αποχωριστεί τις αγαπημένες του ΜΠΕΛα-ΕΣ (περί τα 6,5 εκ μετοχές) θέλοντας, ίσως, να συμμετάσχει κ εκείνος σ' αυτήν την πανδαισία γεύσεων. Προς θεού, δεν έχω κάτι με το fund TEMPLETON ... ίσα ίσα μου έχει φερθεί γενναιόδωρα όσες φορές το εμπιστεύτηκα σε αγορές όπως η Ινδία κ η Ρωσία
    Μήπως γνωρίζετε κάτι παραπάνω κ Τάκη? Μήπως να αρχίσουμε να ανησυχούμε? υπάρχει περίπτωση να κάνει καμία κούνια μπέλα η ΜΠΕΛΑ κ να βρεθεί στα 6 ευρώπουλα κ δικαιωθεί ο πωλητής Μόμπιους??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω δηλώσει και έχω γράψει πολλές φορές για την ΜΠΕΛΑ τα εξής

      1) Η εταιρία είναι θωρηκτό
      2) Θα κάνει διάσπαση ολικών Ιστορικών υψηλών (πράγμα που έγινε) και θα μπορούσε να φτάσει μέχρι τα 17 - 18 ευρώ.
      3) Ο Βακάκης θα πούλαγε την εταιρία του αν του έδιναν τουλάχιστον 4 φορές τα ίδια της εταιρίας και αφού τα ίδια της ΜΠΕΛΑ είναι 5,2 ευρώ ανά μετοχή - τότε πάνω απο τα 20 - 21 ευρώ η μετοχή θα ήταν καραφουσκάρα.

      Σήμερα.
      Η μετοχή με Ιστορικό υψηλό στα 14,5 ίσως να έχει ολοκληρώσει τον ανοδικό κύκλο της.
      Τους τελευταίους μήνες είδα μπόλικα ζαγάρια να αγοράζουν ΜΠΕΛΑ (τα ίδια αγόραζαν ΜΟΗ και ΦΟΛΙ) που πριν 2 χρόνια δεν ακούμπαγαν μετοχή.
      Βρε αγοράστε μετοχές τους έλεγε ο Τάκαρος το 2012. Όχι έλεγαν αυτοί και έβαζαν τα λεφτά τους κάτω απο τα στρώματα φοβούμενοι κατάρρευση.
      Με την Ελληνική χρηματαγορά να οδεύει προς τα 1450 αποκλείω να δω ΜΠΕΛΑ στα 6. Ή θα παραμείνει σταθερή ή θα πάει προς τα 17 με 18.
      Προς τα κάτω - αν πάει - την βλέπω μέχρι 9,5 με 10.

      ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!!!!
      Άλλο είναι να αγοράζεις ΜΠΕΛΑ στα 2,5 με 3 και άλλο στα 12 με 13.
      Στα 12 - 13 δεν βλέπω καμιά ευκαιρία και απλώς βλέπω μια δίκαιη τιμή, ίσως λίγη τσιμπημένη.

      Διαγραφή
    2. Σουπιές οι αγορές. Συνηθίζουν να ρίχνουν μελάνι και να θολώνουν νερά κι επενδυτές. Παίρνω αμπάριζα από τη ΦΟΛΙ που αναφέρατε. Πάνε σχεδόν 2,5 χρόνια που συζητούσαμε για την εταιρεία(αγαπημένη επιλογή δική μου και του δυνατού επενδυτή Ζιζάνιο) στο next top guru του swear στο marketzone. Μόλις είχε εισέλθει η FOSUN κι η μετοχή έκανε πράξεις στα 10 ευρώ. Επισκέπτης στο μπλογκ θεωρούσε λάθος την επιλογή, έκανε τη δική του ανάλυση, τη χαρακτήρισε υπερτιμημένη κι έδωσε τιμή στόχο 7 ευρώ.

      Οπως ξέρουμε λόγω κρίσης και πολιτικής αβεβαιότητος η μετοχή αρχικά όχι μόνο πήγε στο στόχο αυτό αλλά και στα μισά του (3,50 ευρώ !!!!!!!!). Συνεπώς είχε διαβάσει καλά το timing, λάθος όμως την εταιρεία, τις προοπτικές της από την επιπλέον διεθνοποίηση και τις δυνατότητες του managment.

      Τι θέλω να πώ? Πως όπως στις περισσότερες εταιρείες έτσι και στις εξαιρετικού managment υπάρχουν χαμηλά όρια κινδύνου στις τιμές όπου αξίζει να μπεις και υψηλά όπου το μικρό πιθανο κέρδος απαξιώνει την επένδυση. Δηλαδή αυτό που είπατε: " Άλλο είναι να αγοράζεις ΜΠΕΛΑ στα 2,5 με 3 και άλλο στα 12 με 13". Το αυτό φυσικά και για την ΦΟΛΙ (γνώμη μου).

      Εκτός από τον φίλο μας Νίκο Τ κι εγώ ενίσχυσα χθες στα ΕΛΠΕ και μηδένισα ταυτόχρονα στα τραπεζικά ΕΤΕ κ ΕΥΡΩΒ. Σκανάρετε για το χατήρι μας το 3μηνο, άσχετα που είναι σαφής η αρνητική σας προδιάθεση για τον κλάδο αυτήν την περίοδο. Στη δική μου σκέψη η συμπεριφορά της ΜΟΗ (-20% από τα υψηλά της) ενισχύει την άποψη πως τα ΕΛΠΕ πλήρωσαν τον τελευταίο μήνα την έξοδο απ΄τον MSCI. Άλλωστε δεν πάμε και για γάμο. Μάλλον "στρίβειν δια του αρραβώνος" μέχρι να καθαρίσει ο ορίζοντας θα το χαρακτήριζα.

      Διαγραφή
    3. Κ.Hippy αυτό είναι το ωραίο στο χώρο το κ.Μορφονιού , η ανταλλαγή απόψεων και η κατάθεση εμπειριών και οπτικής των πραγμάτων!! Κρατώντας μια πιό ρισκα-δώρικη διάθεση χεχε , εγώ αναμένω την ελπε κοντά στο νούμερο που σας είπα ,ή έστω στα κάτω τοιχώματα του καναλιού που κινήται και διακρατώ ετε συν ευρομπανκα (που στα μουλωχτά πήρα πλησίον στην τιμή της αμκ ) αναζητώντας λίγο μεγαλύτερες τιμές ,αλλά και ανεβάζοντας το όριο τιμής-τονΠ.Λ.
      Αφού μπλεχτήκατε και με τα πετρέλαια πιά είναι η άποψη σας για το νο2 που γράφω παρακάτω?

      Διαγραφή
    4. Τρομερός ο κ.Hippy Στην αρχή βέβαια με ψαρώσατε δεν θυμόμουν οτι τα είχε γράψει ο γκουρου τότε αυτά! Πάντως τα +20εκ. στις ροές είναι απο αύξηση υποχρεώσεων ,οπότε στο q2 μπορεί να έχει σβηστεί το νούμερο. Οχι δεν βλέπω κάποια σουπερ ντουπερ ευκαιρία εδώ ,αλλά όσο και να το κάνουμε η μτχ έχει ένα αλαφρά καθοδικό βηματισμό ,αλλά ταυτόχρονα στα 0,47 είναι και η ονομαστική της εορτή με σχεδόν 1,14 την λογιστική..Οπότε εγώ κ.Hippy έφτιαξα το φάκελάκι και πλέον θα ρίχνω και μιά ματία να δώ πώς κινούνται και εκεί οι βάρκες.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Lorac έχω γράψει και πιο κάτω για την Cyclon.
      Δεν πρόκειται να σβηστεί αυτό το αυξημένο νούμερο των υποχρεώσεων της Cyclon. Θα παραμείνει υψηλό, γιατί έτσι έχουν μάθει να δουλεύουν οι Βαρδινογιάννιδες. Υψηλές υποχρεώσεις!!!!!
      Αυτό βέβαια σημαίνει ότι λήγει και ο συναγερμός της Ελλάδος - μέχρι τον επόμενο - άρα μπορούμε να ανοιγόμαστε.

      Διαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άργησα να διαβάσω το άρθρο. Η μεταχουντική φαυλοκρατία σε πέντε περιόδους.

      Ανατριχιαστικό κι επώδυνο...σαν το μαρτύριο της σταγόνας. Συγχαρητήρια Κύριε Τάκη!!

      (και για την αντικειμενiκότητα)

      Διαγραφή
    2. Μια και κατέγραψε ο κύριος Τάκης την ιστορία ας συμπληρώσω κι εγώ λίγο προιστορία (με τη ματιά του κυρίου Κοροβίνη) γιατί οι συνειδήσεις αργά και ύπουλα διαβρώνονται.

      Μετά το β΄παγκόσμιο και τον εμφύλιο όπως ξέρουμε οι αμερικάνικη αντικατέστησε την αγγλική προστασία. Η αμερικάνικη βοήθεια, το σχέδιο Μάρσαλ, την πενταετία 1947-52 έφτασε τα 2,1 δις δολλάρια και ήσαν τα περισσότερα, αναλογικά με τον πληθυσμό, που δόθηκαν σε ευρωπαική χώρα μεταπολεμικά. Περισσότερα από το σύνολο των δανείων που είχαν χορηγηθεί στη Ελλάδα από την τουρκική απελευθέρωση.

      Την περίοδο 1950-1961 ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ ήταν 5,5%. Οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου σαν ποσοστό του ΑΕΠ αυξήθηκε από 10% το 1950 σε 22,5% το 1960, οι αρδευόμενες εκτάσεις αυξήθηκαν κατά 70%, ο αριθμός των τρακτέρ υπετριπλασιάσθηκε (ξεκινώντας όμως είναι αλήθεια από χαμηλα). Ο αναπτυξιακός κύκλος θα βοηθηθεί από την υποτίμηση της δραχμής κατά 50% από τον Μαρκεζίνη στις 9/4/1953. Δημιουργήθηκαν οι εταιρείες ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΟΤ και ΕΤΒΑ με σκοπό τη στήριξη της μεταποίησης δίπλα στην ΑΤΕ των αγροτών και την ΕΤΕ.

      Όμως οι θεσμοί στην μεταπολεμική Ελλάδα θα ενσωματωθούν πλήρως στο παραδοσιακό σχήμα της άμετρης παρέμβασης του δημοσίου στην οικονομία. Μέσω του ελέγχου των τραπεζών το κράτος κι ακριβέστερα η εκάστοτε κυβέρνηση καθίσταται ο κύριος χρηματοδότης της παραγωγής, χρηματοδότης ο οποίος απαιτούσε τη συμμόρφωση του χρηματοδοτουμένου όχι με ιδιτικοοικονομικά κριτήρια αλλά με τις δικές του πολιτικές κι ιδεολογικές προτεραιότητες. Το αποτέλεσμα το κατέγραψε το άρθρο του κυρίου Τάκη.

      Τόσες θυσίες για να ικανοποιηθούν οι μωροφιλοδοξίες μιας χούφτας ηλιθίων ανθρώπων. Αυτό όμως στη χώρα είναι αρχαία συνήθεια. Των ολίγων η βλακεία των πολλών η τιμωρία.

      Νυν και αεί.

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα ! Για τους τεμπέληδες των λογιστικών ένα ωραίο άρθρο για την σούμα του 1ου τριμήνου.
    http://www.euro2day.gr/news/market/article/1220451/eishgmenes-ola-ta-apotelesmata-toy-a-trimhnoy.html

    Με μια γρήγορη ματιά αυτά που ξεχώρισα με την σειρά που έχει ο πίνακας.
    1)Η αύξηση των πωλήσεων της ΑΣΚΟ (νέα παιχνίδια+η ταμπλετιά δείχνουν διάθεση για κάτι παραπάνω στο μέλλον)
    2)Οι ταμειακές ροές της cyclon (μπήκα και στον κόπο να κατεβάσω τα αποτελέσματα της να δώ τί παίζει) , (αφου κατέβασα αποτελέσματα ,άνοιξα γράφημα και τσέκαρα κεφαλαιοποίηση) , (μετά έφτιαξα φάκελο cyclon για περαιτέρω παρακολούθηση)
    3) Την αύξηση στα κέρδη της Ευπρο ( απο αποτελέσματα αύξηση εύλογης αξίας 4,17 εκ συν αρνητική υπεραξία 1,2εκ.)
    4) Η μπάνκα πάντα κερδίζει ....ΕΧΑΕ
    5) Αβαξ ,Γεκτερνα γράφτηκαν γυμναστήριο και φτιάχνουν όγκο (πωλήσεις) ,άντε να δούμε και γράμμωση μια μέρα
    6)Ελτον Καρτζ και φλεξο σταθεροί γιατί κινούνται που λέει και η διαφήμηση χεχε
    7) ΚριΚρι μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις ανα τρίμηνο ,αλλά τα κέρδη στάχτι.
    8)Βαγγέλας + Μετκα χωρίς σχόλια μόνο για τους φαν
    9) Παπουτσάνης άρχισε να γλυστράει το σαπούνι
    10)πλακρ vs πλαθ 1-0 ,αλλά ο θρακιώτης πήγε νεα υόρκη

    Σίγουρα πολλές συνεχίζουν να είναι πολύ καλές εταιρίες και να μην τις ανέφερα καθόλου.Έγραψα μόνο αυτές που με μια πρώτη ματιά μου κίνησαν το ενδιαφέρον να διαβάσω ισολογισμό.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Lorac, δεν μπορώ να βρω που είναι το growth της Cyclon - εκτός απο το αρνητικό ότι έχει τον Τζίγγερ. Αν θέλετε βοηθήστε σε ότι έχει σχέση με την ανάπτυξη της εταιρίας - υπάρχει κάτι που δεν βλέπω?? Γιατί εγώ βλέπω ότι πρόκειται ουσιαστικά για βενζινάδικα - που ξέρετε με τι περιθώρια δουλεύουν την σήμερον ημέρα. ΜΗΔΕΝΙΚΑ.

      Η Cyclon διαθέτει εγκαταστάσεις αποθήκευσης Υγρών Καυσίμων στο Ν. Ικόνιο Περάματος, συνολικής χωρητικότητας 21.500 κυβικών μέτρων. εξυπηρετώντας εταιρείες Πετρελαιοειδών Προϊόντων συνάπτοντας συμβάσεις throughput.
      Οι κύριοι τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας του Ομίλου Cyclon είναι οι εξής:
      1. Εμπορία Πετρελαιοειδών Προϊόντων (Υγρά Καύσιμα).
      2. Παραγωγή βασικών λιπαντικών και τελικών (Συσκευασμένων) Λιπαντικών Προϊόντων.

      Ο τομέας των υγρών καυσίμων, ΤΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ δηλαδή, είναι ο βασικός τομέας δραστηριότητας της Cyclon και τα έσοδα αυτού του τομέα ανέρχονται στο 90% των συνολικών πωλήσεων.

      Τώρα σε ότι μου γράφεται ότι έχει δικό της διυλιστήριο - για να μην παρανοήσει κανείς και νομίζει ότι πρόκειται για καμιά μικρή ΜΟΗ ή για κανένα ΕΛΠΕδακι, σημειώνω :
      Σε ότι αφορά την δραστηριότητα της Cyclon στην εμπορία λιπαντικών διαθέτει ιδιόκτητο διϋλιστήριο παραγωγής βασικών ορυκτελαίων στον Ασπρόπυργο Αττικής, ετήσιας δυναμικότητας 40.000 μετρικών τόνων. Επιπλέον διαθέτει μονάδα ανάμειξης και συσκευασίας τελικών λιπαντικών προϊόντων με δυνατότητα ετήσιας παραγωγής 16.000 μετρικών τόνων (ανά οκτάωρη βάρδια).

      Επιπλέον οι ανοδικές τιμές του πετρελαίου, αναγκάζουν τον όμιλο να χρειάζεται υψηλά ποσά για το απαραίτητο κεφάλαιο κίνησης του. Το αποτέλεσμα είναι να αυξάνει το δανεισμό (αν και γίνεται φιλότιμη προσπάθεια να κρατηθεί στα 26 με 20 εκατ. ο καθαρός δανεισμός) με τις λειτουργικές ταμειακές ροές να είναι άσχημες.
      Έχουμε και την ύφεση της Ελληνικής οικονομίας και ''Το Ελληνικό εμπόριο των πετρελαιοειδών ασφυκτιά.''
      Κέρδη για μερικά χρόνια δεν προβλέπεται να βγάλει.

      Τα νούμερα δείχνουν καλά - με τα ίδια να είναι λίγο πάνω απο το 1 ευρώ ανά μετοχή - αλλά κέρδη δε προβλέπονται και το growth χάθηκε στο πούσι της Ελλάδος.

      Εξάλλου δεν μπορώ να βρω κανένα λόγο - εκτός απο τον καθαρά τζογαδόρικο και παικτικό, μήπως κάνει παιχνίδι κανένα λόμπι, δηλαδή - που πρέπει να αγοράσω μια μετοχή στα 0,5 όταν την ίδια ώρα (προ διετίας) οι βασικοί μέτοχοι, οι Βαρδινογιαννέοι δηλαδή, φορτώσαν το ποσοστό που είχαν στη Cyclon στις πλάτες της Motor Oil.

      Θυμίζει ο (Hippy).

      Η Cyclon ιδρύθηκε το 1980 από τους Βαρδή και Θεόδωρο Βαρδινογιάννη. Τον Μάρτιο του 2012 η διοίκηση της Motor Oil ανακοίνωσε την πρόθεση της να αποκτήσει το ποσοστό που κατείχαν οι γιοί Νικόλαος και Ιωάννης του Θ. Βαρδινογιάννη καθώς και αυτό της χήρας του μακαρίτη. Η κίνηση της εξαγοράς του ποσοστού της οικογένειας Βαρδινογιάννη, από την Motor Oil, εξηγήθηκε ως κίνηση καθετοποίησης η απόκτηση των μετοχών της Cyclon.

      Η ανακοίνωση ....
      Με στόχο την περαιτέρω καθετοποίηση του ομίλου ώστε να υπάρχουν περαιτέρω συνέργειες στο δίκτυο της λιανικής, πραγματοποιείται η εξαγορά από τη Motor Oil Hellas του 26,711% της εταιρείας Cyclon.
      Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται ώστε ο όμιλος της Μότορ Όιλ, ο οποίος ελέγχει δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας στην ελληνική αγορά την Coral (Shell) και την AVIN, να βρίσκεται πιο κοντά εμπορικά με την εταιρεία και να υπάρχει καλύτερος συντονισμός των δραστηριοτήτων.
      Ο συνολικός αριθμός των μετοχών που αποκτήθηκαν ήταν 7.122.222 και αντιπροσωπεύουν το 26,711% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Η αγορά έγινε μέσω προσυμφωνημένης συναλλαγής (block trade) με τίμημα 0,5 ευρώ ανά μετοχή .


      Διότι ένας (Hippy) ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΠΟΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Απίστευτος? Εσκισα ?

      Χα χα χα χα...αν όπου (Hippy) βάλετε Τάκαρος θα δείτε την απάντηση που έδωσε ο τεράστιος στον χρήστη "Μέτοχο" στις 8 Μαρτίου 2014.

      http://mitarola.blogspot.gr/2014/03/1966.html

      Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι χρήστες θυμόμαστε κυρίως τις δικές μας απόψεις-προτάσεις-απαντήσεις. Αυτή όμως με είχε εντυπωσιάσει όσο και το γκολ του μαραντόνα στο μουντιαλ όταν ξεκινώντας απ΄τη σέντρα ζωγράφισε περνώντας διαδοχικά 5 αντιπάλους και το κάρφωσε. Ευτυχώς την βρήκα εύκολα μέσω google.

      Μετά τέτοια πάσα που έδωσα σίγουρα θα μας εξηγήσει τις πραγματικά πολύ μεγάλες θετικές ταμειακές ροές.

      Ψάχνοντας στη σελίδα πρωτύτερα βρήκα και δικές σας σκέψεις. Ηταν η περίοδος ακριβώς προ των τραπεζικών ΑΜΚ και προτείνατε πρόσκαιρη μείωση θέσεων μια και οι ΑΜΚ προφανώς θα ρουφούσαν ρευστότητα. Σωστός.

      ΑΣΧΕΤΟ

      Εξακολουθώ να "ψήνομαι" όπως λέτε οι νεολαίοι για ΕΥΡΩΒ κι ΕΤΕ ιδίως για τη ναυαρχίδα εθνική ελλήνων. Μου φαίνεται λογικό όμως την Πέμπτη μετά την απόφαση της ΕΚΤ να διορθώσουν οι αγορές όποια κι αν είναι η απόφαση (εκτός εάν αποφασιστεί έναρξη ευρωπαικων πακκέτων ποσοτικής χαλάρωσης -ολιγοπίθανο ενδεχόμενο κατά τη γνώμη μου). Αυτός είναι ο λόγος απεμπλοκής μου, αργότερα και σε τιμές στη ζώνη 2,20-2,30 ίσως ξαναψωνίσω. Δεν βάζω στοιχήματα, ΕΛΠΕ όμως πιστεύω ότι (τουλάχιστον το επόμενο 3μηνο) δεν θα δικαιοθείτε. Γνώμη μου φυσικά, που όμως την ποντάρω.

      Διαγραφή
    3. Bonsoir! Για ΑΒΑΞ εχω πει εδω και πάνω απο 1 χρόνο να περιμένετε το 2014 και μετά. Απο εδω και στο εξης αρχίζουν τα ωραία.....

      Διαγραφή
    4. Λέτε να είναι κερδοφόρος monsieur Δαρείε;

      Διαγραφή
    5. Cyclon εκεί που χρώσταγε στους προμηθευτές 14,9 εκατ. τώρα, για το Α΄ τρίμηνο τους χρωστάει 33,5 εκατ.. Αύξησε τις υποχρεώσεις της δηλαδή κατά 18,6 εκατ. και γιαυτό φαίνονται τόσο μεγάλες οι ταμειακές χρηματοροές της. Γιαυτό και το ταμείο της Cyclon είναι τιγκαρισμένο έχοντας 28,4 εκατ. απο 9,2.
      Με αυτόν τον τρόπο - αυξάνοντας δηλαδή τις υποχρεώσεις της προς τους προμηθευτές - η εταιρία ανεβαζει τις συνολικές υποχρεώσεις της στα 77,4 εκατ απο 58,4, επιστρέφοντας στις γνωστές πρακρικές του Βαρδινογιανέικου, δηλαδή χρωστάμε πολλά για να μπορέσουμε να έχουμε ένα καλό ταμείο για κεφάλαιο κίνησης.
      Απο ανέκαθεν οι συνολικές υποχρεώσεις της Cyclon ήταν πάνω απο 72 εκατ. με αποκορύφωμα τα 86,4 εκατ, συνολικών υποχρεώσεων του 2010.

      Τίποτα το ιδιαίτερο με τα βενζινάδικα της Cyclon κανένα ενδιαφέρον

      Διαγραφή
    6. Monsieur Gerry Bonjour!

      Απο φέτος να υπολογίζετε και τα μερίσματα απο τα διόδια. Επίσης τα έργα που παίρνει έξω φυσικά και έχουν πολύ πιο γρήγορες πληρωμές απο ότι εδώ στην Ελλάδα. Το MΟΥΝΤΙΑΛ στην Αραπιά πλησιάζει....

      Διαγραφή
  10. Μήπως κάποτε κάποιος είπε οτι για αττικης μονο κάτω απο το 0,2;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ερωτώ μήπως ειναι καιρός ; Επίσης μετα απο ολα αυτά με την ενέργεια που θα γίνουν θα θα θα τι μετοχή θα το καρπωθεί ; Ποια εταιρεία ; Ευχαριστω

      Διαγραφή
    2. Πολύ πιθανό να γίνει παίγνιο στην Αττικής για να τσιμπήσουν τα κορόιδα οι μικρομέτοχοι και να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ. Ειδικά με τον ΓΔ στις 1500 μονάδες θα είναι εύκολο να στηθεί παίγνιο.
      Ο Τάκαρος επειδή θέλει να κοιμάται ήσυχος τα βράδια και επειδή ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει το ατύχημα στην Ελλαδάρα, σε ότι αφορά την Αττικής, μένει σταθερός στις απόψεις του.
      Θυμίζω τι έγραφε.

      Τάκης Μορφονιός6 Μαρτίου 2014 - 1:43 μ.μ.
      Αττικής ...
      που κάποιοι αγοράζουν και ξαναγοράζουν να θυμίσω ότι ο Τάκαρος είχε βάλει ως πάτο τα 0,2.
      Ας σταματήσουν να γράφουν βλακείες στους Γκαλάκτικαλς.
      Η δίκαιη τιμή της τράπεζας είναι τα 150 εκατ. κεφαλαιοποίηση - δηλαδή 0,1 ευρώ ανά μετοχή, όμως η ζομποτράπεζα θα χρειαστεί άλλη μια ΑΜΚ και το ερώτημα είναι ποιος απο άλλους αυτούς που γράφουν αμπελοφιλοσοφίες έχει τα φράγκα να συμμετάσχει.

      Μόνο μετά την ΑΜΚ και μετά απο ένα μεγάλο reverse (/10 τυολάχιστον και αφού μπουν όλα τα ΜΟΔ) θα σκεφτεί ένας Τάκαρος το αν πρέπει.
      ΠΡΟΣΟΧΗ!!! μην διαβάζετε τους γκουρούδες του Capital που αμολάνε την μια μπούρδα πίσω απο την άλλη.
      Ας αγοράσουν αυτοί και ας κερδίσουν αυτοί. Ούτως ή άλλως οι περισσότεροι είναι άμπαλοι φιτσουλέοι και έχουν ΑΓΝΟΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ.


      Τάκης Μορφονιός6 Μαρτίου 2014 - 1:48 μ.μ.
      Αφήστε που σχεδόν όλοι απο αυτούς πάνε ΜΟΝΟ για ένα +10% με +20% το πολύυυυυυυυυυυυυυυυυυ - τέτοια φτωχολιγούρια είναι. Στο τέλος, όμως, τους παίρνουν όλες τις σωβράκες και τις τρούπιες εννοείται. Μόνο τις χεσιμοκατουρημένες τους αφήνουν. Αφού όμως τις πλύνουν - τότε τους τις παίρνουν και αυτές. Σιγά μην τους αφήσουν σωβράκα για σωβράκα.

      Διαγραφή
  11. τακη αυτη η τελευταια παραγραφος ειναι ολα τα λεφτα.την διαβασα και εσκασα στα γελια///

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Bλεπω ο Κυριακιδης εφτασε παλι στα υψηλα ετους. Χμμμ, παντα αναρωτιομουν τι ειναι καλυτερο στο χρηματιστηριο, να εχεις να κανεις με "λαμογια" που πρεπει να πας τοιχο τοιχο (βλεπε Κυριακιδης καλη ωρα) η αντιθετα με ανοητα, αγυριστα κεφαλια που μετρανε και τα σεντσια (βλεπε Χαιδας). Θαλεγα λοιπον οτι η βλακεια ειναι ανικητη ολα τα αλλα ειναι μεσα στο παιγνιδι. Θα προετρεπα τελος τον αγαπητο κ.Τακη να μας κανει μια αντιπαραβολη τα τριμηνα των δυο εταιριων για να δουμε πως στο καλο γινεται ο Κυρμ ναχει 4πλασια κερδη.. Αγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγγελε μια και δειχνεις να γνωριζεις καλα τα μαρμαραδικα για πες και σε μας ,να μαθαινουμε,γιατι ειναι "λαμογιο " ο ΚΥΡΜ ενω ο βασικος του ΙΚΤΙΝ αγυριστο κεφαλι και τσιγκουνης.
      Αναφερε δυο-τρεις περιπτωσεις,με συγκεκριμενα ομως στοιχεια,να καταλαβουμε.
      Βοηθησε οσους φιλους εχουν θεση στις εταιρειες.

      Roko Baroko

      Διαγραφή
    2. Αγγελε, ο Κυρ Ηλιας ο κοψοχερης & κοψομυτης φετος εχει τουρμπισει τη μηχανη γιατι θα τα σαπουνισει ολα και μην τον ειδατε τον Παναη. Ο αλλος που αναφερεις δεν μπορει τωρα, γιατι συσκεπτεται μετα του εαυτου του για το αν θα δωσει του αγγελου του νερο! Τσσσσσσ.

      Διαγραφή
    3. Βρε λεβέντες, σας το έχω γράψει πολλές φορές. Αφού σας χαλάει γιατί δεν πουλάτε και να μας ξεφορτωθείτε. Αγοράστε κυρ Ηλία. Όλο γκρίνια, γκρίνια και γκρίνια. Πουλάτε.

      Σε ότι αφορά τα αποθέματα τα έχω γράψει πολλές φορές. Ας το ξαναγράψω άλλη μια - μπας και ορισμένοι ξυπνήσουν.

      Ο εύκολος τρόπος για να μοχλεύσουν τα αποτελέσματα οι μαρμαράδες είναι μια χρόνια (ή και περισσότερες χρονιές) που δεν έχουν σχετικά πολλές παραγγελίες να εξορύξουν περισσότερο μάρμαρο από όσες παραγγελίες έχουν. Την χρονιά αυτή, που εξορίσουν περισσότερο μάρμαρο δηλαδή, έχουν υψηλότερα κόστη, καθώς έχουν βεβαρυμένο κόστος εξόρυξης. Έτσι έχουν και υψηλά αποθέματα. Την επόμενη χρονιά που θέλουν να εμφανίσουν υψηλή κερδοφορία, κάνουν μικρότερες εξορύξεις μαρμάρων (άρα πολύ χαμηλό κόστος εξόρυξης σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά) και χρησιμοποιούν το αποθέματα τους που είναι υπερφορτωμένα.
      Έτσι βγάζουν τρελά κέρδη. Αυτό έκανε ο Κυριακίδης και απογείωσε τα κέρδη - εκτός του ότι την προηγούμενη χρονιά (2012) είχε πάρει υψηλές προβλέψεις για επισφάλειες.
      Ο Ικτίνος απο ότι τον υπολογίζω έχει πάνω απο 11 εκατ. κέρδη, κρυμμένα ακόμη στα αποθέματα του. Θα έρθει η ώρα που θα το κάνει και αυτός το κόλπο.

      Αντίθετα ο κυρ Ηλίας απο 15εκατ. που είχε αποθέματα πριν μερικά χρονάκια έχει τώρα κατέβει στα 5. Έτσι απογειώνει τα κέρδη του. Έβαλε και ένα κερδάκι του 1 εκατ. στο Α τρίμήνο και έτσι τρελάθηκαν οι παικταράδες που γράφουν στα φόρα. Πω πωπωωπω κερδάρες.
      Το 2015 όμως θα απογοητευτούν. Προς το παρόν θέλουν την μετοχή σε πολύ υψηλότερα επίπεδα - και έχουν τους λόγους τους.

      Διαγραφή
    4. Συμφωνω με τον οικοδεσποτη για το μανιπουλαρισμα του ισολογισμου απο τον Κυριακιδη, αλλωστε δεν ειναι η πρωτα φορα. Απλα για την "απογοητευση" του 2015 δεν θα συμφωνησω γιατι απλα το 2015 δεν θα υπαρχει Κυριακιδης και μεχρι τοτε οι τιμες μπορει ναναι στη στρατοσφαιρα. Στεφανος

      Διαγραφή
    5. Τα έχουμε πει και αυτά - ότι δηλαδή δεν θα υπάρχει Κυριακίδης - αλλά αμφιβάλλω αν κατάλαβε κανείς τίποτα.

      Διαγραφή
    6. Καλημέρα σε όλους. Κε Τάκη, είμαι από αυτούς που ειλικρινά δεν κατάλαβα το υπονοούμενο σας αλλά και του κ. Στέφανου παραπάνω. Εννοείτε ότι θα την έχει πουλήσει την εταιρία, ίσως, μέχρι το 2015?
      Εν πασει περιπτώσει έχω μια ερώτηση σχετικά με την εταιρία ΚΥΡΜ.
      Έχω ένα σχετικά μικρο αριθμό μετοχών (1700) από αρκετό καιρό και ''υπακούοντας'' στα κατά καιρούς γραφόμενα σας τις κρατάω με ένα κέρδος περίπου 35%.
      Μετά τα σημερινά γραφόμενα σας (που όπως είπα δεν έχω καταλάβει) θα εκτιμούσα την άποψη σας για το εάν θα πρέπει να βγω ή να διακρατήσω και άλλο?
      Ευχαριστώ εκ των προτέρων
      Βικτωρας

      Διαγραφή
    7. Κύριε Βίκτωρα έπρεπε να είχατε πάρει πολύυυυυ νωρίτερα. Εδώ έκανα ολόκληρη αναφορά στα μαρμαράδικα και λίγο πάνω απο το 1 ευρώ έλεγα να προσδεθουν οι κατέχοντες.
      Μην ψάχνετε τι εννοώ. Η μετοχή είναι για πάνω

      Διαγραφή
    8. Ευχαριστώ για την απάντησή σας κε Τάκη.
      Βικτωρ

      Διαγραφή
  13. Bonsoir! Αυτές τις ημέρες τελείωσα με τις αγορές μου στον μαραθωνοδρόμο και ο μέσος όρος μου πλέον στο 0.27€.

    Την ΕΘΝΙΚΗ αν δεν δω την ζώνη 2.70€ με 2.80€ δεν θα την δώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τα αποτελεσματα του δρομέα πως θα τα σχολιαζατε κ. Δαρειε????ευχαριστώ
    καγκελαριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ψιλοχάλια. Περιμένω να δω έργο στην Αραπιά και αν θα κάνει κάτι με Ευρωπαική Ενωση. Πάντως εγώ είμαι τρελός. Μην με λαμβάνετε υπόψη. Ο Monsieur Takis τα έχει αναλύσει επι μακρόν για την εταιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ βλέπετε έχω την πολυτέλεια του χρόνου. Και όταν κάτι μου κάνει κλίκ δεν ακούω κανέναν. Κάνω ότι μου υπαγορεύει το ένστικτο μου.

      Διαγραφή
  16. Πάντως να ελχετε υπόψη σας ότι το πιστωτικό τιμολόγιο που έβαλε ο ΛΑΓΗΕ έχει επηρεάσει αρκετά τα αποτελέσματα και άλλων ευαιριών που ασχολούνται και με ενέργεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι κύριε Δαρείε και αυτός είναι ο λόγος που μια σειρά απο εισηγμένες εταιρίες, που έχουν και συμμετοχή στην ενέργεια, έμφανίζουν αρνητικές πωλήσεις στο ενεργειακό κομμάτι.
      Ανάμεσα τους και η ΓEBKA που ρωτούσε ο κύριος Πανάγος και ο Ικτίνος ο οποίος όμως έβαλε τις ''αρνητικές πωλήσεις'' στο 9μηνο του 2013.

      Διαγραφή
  17. δεν εχω δει μεγαλυτερο παιχνιδιαρη από τον λεο http://bankingnews.gr/bank-insider/item/147146-ο-λάτσης-σαμποτάρει-προβόπουλο,-ο-βαρδινογιάννης-απειλεί-ενώ-ο-στουρνάρας-θα-είναι-ο-νέος-δημητριάδης…λόγω-συριζα.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
    Τα πάντα μυρίζουν μπαρούτι, αλλά οι Ελληνάρες θαύμαζαν το μοντέλο της οικονομίας της Αργεντινής και την μαγκιά των Αργεντίνων έναντι των αγορών.
    Βρεεεεεεεεεεεεεεε σας έχω πει ότι είστε άσχετοι, οπότε μην μιλάτε για χρηματαγορές στα φόρα που συχνάζετε. Να κάθεστε στους καφενέδες που συχνάζετε και να αμολάτε τις μπαρούφες και κατόπιν να το παίζετε έξυπνοι πως τάχα μου ανακαλύψατε τις συνωμοσίες όλης τς υφηλίου, αλλά εσείς χάρη στον super εγκέφαλο σας τα ξεσκεπάσατε όλα.
    ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ !!!! Άξιοι της τύχης σας. Μέτριοι παντού. Μόνο στις βλακείες ασυναγώνιστοι.

    Στο θέμα μας και Αργεντινή
    Το γράφημα που ακολουθεί δείχνει πόσο επιταχύνεται η μείωση των αποθεματικών της Αργεντινής καθώς το εμπορικό πλεόνασμα μειώνεται και παράλληλα κεφάλαια αποχωρούν από τη χώρα.

    http://prntscr.com/3pi0hg

    Η χώρα έχει στεγνώσει απο ρευστό και είναι έτοιμη να ξαναχρεοκοπήσει. Θα μου πείτε και τι έγινε. Κάθε 15 με 20 χρόνια αυτό το μοντέλο χρεοκοπεί. Άλλη μια χρεοκοπία θα την πειράξει??

    Αργεντινή: Σε επίπεδα ρεκόρ το χρέος το 2012
    Τα δάνεια από δημόσιους οργανισμούς αντιστοιχούν στο 58% του συνολικού χρέους της χώρας, καθώς η κυβέρνηση αναζητά σανίδα σωτηρίας μετά το κλείσιμο των διεθνών αγορών. Σε επίπεδα ρεκόρ το χρέος το 2012, ανήλθε στα 197,5 δισ. δολάρια.
    (Βρεεεεεε μήπως αυτο εννοούν οι ΓΛΕΖΟΙ όταν μιλάνε για ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ???? Ξύπνα Γλέζο. Θα την κάψετε την επόμενη γενιά μετά απο 20 χρόνια. Θα μου πείτε και τι σας νοιάζει. Ποιος ζει και ποιος πεθαίνει τώρα μετά απο 20 χρόνια????)



    Η κυβέρνηση της Αργεντινής προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες αυξάνοντας τον δανεισμό από δημόσιους οργανισμούς, την ώρα που το δημόσιο χρέος έχει ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ.

    Οι δημόσιοι οργανισμοί είναι πλέον οι μεγαλύτεροι δανειστές της χώρας. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Οικονομίας στις 2 Ιουλίου, μέχρι και το τέλος του 2012 τα δάνεια από τους δημόσιους οργανισμούς ανέρχονταν στα 115 δισ. δολάρια.

    Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 58% του συνολικού χρέους της Αργεντινής και είναι σχεδόν διπλάσιο από τα 57,5 δισ. δολάρια που χρωστάει η Αργεντινή σε ιδιώτες πιστωτές.

    Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η πρόεδρος της Αργεντινής έχει αυξήσει τον εσωτερικό δανεισμό, για να αποφύγει την απόδοση 14,53% για να πουλήσει ομόλογα σε δολάρια, την υψηλότερη μεταξύ των αναπτυσσόμενων χωρών.

    Ωστόσο, η επιλογή αυτή ασκεί μεγαλύτερη πίεση στον πληθωρισμό, ο οποίος είναι ο τρίτος υψηλότερος στον κόσμο.

    "Αντάλλαξαν πιστωτές" δήλωσε στο Bloomberg η Camilo Tiscornia, πρώην οικονομολόγος της κεντρικής τράπεζας.

    "Μακροπρόθεσμα δεν είναι βιώσιμο, γιατί η πολιτική αυτή είναι πληθωριστική. Θα πρέπει αναγκαστικά να μειώσουν τις δαπάνες ή να υποτιμήσουν το νόμισμα" πρόσθεσε.
    Σε επίπεδα ρεκόρ το χρέος το 2012

    Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το συνολικό χρέος της Αργεντινής ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ το 2012, στα 197,5 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό των 191,3 δισ. δολαρίων το 2004, το έτος πριν από την αναδιάρθρωση χρέους που η χώρα είχε αφήσει απλήρωτο από το χρεοκοπία του 2001.

    Το χρέος προς τους δημόσιους οργανισμούς αντιστοιχεί στο 58% του συνολικού χρέους, ενώ οι υποχρεώσεις προς τον ιδιωτικό τομέα αγγίζουν το 29%.

    Το 48% του χρέους είναι σε αμερικάνικα δολάρια, το 23% σε πέσος, το 18% σε ομόλογα συνδεδεμένα με την πληθωρισμό και το 10% σε ευρώ.

    http://www.euro2day.gr/news/world/article/1114043/argentinh-se-epipeda-rekor-to-hreos-to-2012.html


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή όχι μόνο χρεοκόπησε η Αργεντινή, αλλά έχει πολύ μεγαλύτερο χρέος σε δολάρια, ενώ το πέσος έχει καραυποτιμηθεί.
      Χάλι μεγάλο!!!!!!!!!!!!
      Κλάμα η Αργεντινή. Πολύ κλάμα.
      Και τώρα παρακαλάει γονυπετής μπας και την συγχωρέσουν οι αγορές.

      Διαγραφή
    2. Αργεντινή χρωστάνε στους πάντες εντός και εκτός Αργεντινής.
      Όχι ότι το εξωτεικό χρέος ότι είναι στα καλά του

      External Debt in Argentina increased to 137612.68 USD Million in the fourth quarter of 2013 from 133672.14 USD Million in the third quarter of 2013. External Debt in Argentina averaged 134046.11 USD Million from 1994 until 2013, reaching an all time high of 171205.27 USD Million in the fourth quarter of 2004 and a record low of 87524.40 USD Million in the fourth quarter of 1994. External Debt in Argentina is reported by the Instituto Nacional de Estadística y Censos

      http://prntscr.com/3pi4nd

      Διαγραφή
    3. Αναδημοσίευση από “The Economist” (Οκτώβριος 2012)

      Όταν η Αργεντινή πρότεινε ένα βάναυσο κούρεμα του δημόσιου χρέους της, της τάξης του 65% στους κατόχους των κρατικών της ομολόγων στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του χρέους της το 2005, ένα επιχείρημα που οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της χώρας χρησιμοποιούσαν για να δικαιολογήσουν την προσφορά, ήταν ότι η Αργεντινή δεν θα μπορούσε να αναλάβει αποπληρωμή καμίας επιπρόσθετης αξίας χρέους πέρα από εκείνη που ευλόγως αναμενόταν ότι μπορούσε να εξυπηρετήσει. Όσο οδυνηρές και να ήταν οι απώλειες στα χαρτοφυλάκια των πιστωτών της χώρας, εξακολουθούσε το επιχείρημα να αναφέρει, τουλάχιστον τα νέα εκδοθέντα κρατικά ομόλογα που θα προέκυπταν, θα ήταν φερέγγυα.

      Μόλις επτά χρόνια αργότερα, ο ισχυρισμός αυτός φαίνεται τώρα ότι είναι δύσκολο να συνεχίζει να υποστηρίζεται. Αυτό το μήνα, η φτωχή βόρεια επαρχία του Chaco δεν ήταν σε θέση να πληρώσει το ποσό των $ 263.000 που προέκυπτε από τόκους, μετά την άρνηση της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής να πουλήσει το απαραίτητο ποσό σε δολάρια. Η εν λόγω εξέλιξη, ανάγκασε την επαρχία να ανακοινώσει ότι θα αποζημιώσει τους πιστωτές της σε πέσος, μετατρέποντας το οφειλόμενο ποσό κατά την επίσημη συναλλαγματική ισοτιμία, η οποία είναι περίπου 25% μικρότερη της αξίας του νομίσματος στη μαύρη αγορά. Ήταν η πρώτη φορά που ένας βραχίονας της κυβέρνησης της Αργεντινής δεν είχε αποπληρώσει το χρέος του στο ακέραιο από το 2001 όπου κηρύχθηκε η μαζική πτώχευση της χώρας.

      Είναι η τεχνική πτώχευση του Chaco, σε γενικές γραμμές, απλά ένας προπομπός για το συνολικό χρέος της Αργεντινής, ή απλώς μία απομονωμένη ενόχληση; Βραχυπρόθεσμα, οι περισσότεροι ομολογιούχοι μπορούν να παραμείνουν ήρεμοι. Παρά το γεγονός ότι τα ομόλογα του Chaco είναι εκφρασμένα σε δολάρια, καθώς διέπονται από το δίκαιο της Αργεντινής, επιτρέπεται στον οφειλέτη να εξοφλεί τις υποχρεώσεις του σε τοπικό νόμισμα. Από τότε που η κεντρική τράπεζα της χώρας «έσφιξε τα λουριά» πέρυσι στης αγορές συναλλάγματος στα πλαίσια μίας προσπάθειας να επιβραδυνθεί η φυγή κεφαλαίων, η επίσημη πολιτική της ήταν ότι οι εγχώριοι εκδότες των ομολόγων μπορούν να αγοράζουν δολάρια μόνο για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής.

      Αλλά μόλις τα $ 191 εκατομμύρια από το συνολικό επαρχιακό χρέος της χώρας διέπονται από το εθνικό δίκαιο και ως εκ τούτου υπόκεινται στην υποχρέωση αυτή. Μόνο σε δύο άλλες επαρχίες της Αργεντινής το χρέος τους διέπεται από το εθνικό δίκαιο και μία από αυτές είναι η επαρχία του Tucumán, η οποία έχει ήδη διαβεβαίωσε τους επενδυτές ότι σχεδιάζει να συνεχίσει την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της σε δολάρια. Η συντριπτική πλειοψηφία του επαρχιακού χρέους - περίπου $ 7 δισεκατομμύρια – τελεί υπό βρετανικό δίκαιο ή από το δικαιικό καθεστώς της Νέας Υόρκης. Μέχρι στιγμής, οι συγκεκριμένες κινητές αξίες δεν έχουν επηρεαστεί από την έλλειψη δολαρίων που επικρατεί στην Αργεντινή. Η κεντρική της τράπεζα έχει $ 45 δισεκατομμύρια σε αποθεματικά, ποσό που είναι 14 φορές μεγαλύτερο από εκείνο που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση οφείλει στους πιστωτές για το 2013.

      Διαγραφή
    4. Υπό αυτό το καθεστώς, η μεσοπρόθεσμη εικόνα του δημόσιου χρέους της Αργεντινής, μοιάζει όλο και πιο θολή. Συμπεριλαμβανομένων των επαρχιών και των δήμων, ο δημόσιος τομέας είναι ελλειμματικός, ακόμη και πριν υπολογιστούν οι χρεωστικοί τόκοι. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία πιθανότητα της λιτότητας υπό τη διακυβέρνηση της Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ, της οποίας η δημοτικότητα στηρίζεται στις περισσότερες δημόσιες δαπάνες που έγιναν ποτέ στη χώρα. Το συνολικό δημόσιο χρέος εξακολουθεί να είναι σχετικά χαμηλό. Αλλά λόγω του γεγονότος ότι οι επενδυτές τα απαγορευτικά επιτόκια που απαιτούν από την αργεντίνικη κυβέρνηση είναι απρόβλεπτα και ενάντια στη λογική των αγορών, η Αργεντινή δεν μπορεί να αναχρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις της που ωριμάζουν, και πρέπει να πληρώσει το αρχικό κεφάλαιο από τα φορολογικά έσοδα ή από τα αποθεματικά των κεντρικών τραπεζών. Και παρόλο που η οικονομία είναι πιθανό να ανακάμψει ελαφρώς το επόμενο έτος μετά από μία στασιμότητα για το 2012, τα οφέλη που λαμβάνει η χώρα από τις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα είναι λίγα, όπως και οι ίδιες οι επενδύσεις. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα τα δημόσια έσοδα να υπερβούν των υποχρεώσεών της, τουλάχιστον σε σύντομο χρονικό διάστημα.

      Οι αγορές ομολόγων γνωρίζουν πολύ καλά όλα αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια. Όταν τα νέα ξέσπασαν για την επαρχία του Chaco, τα εκφρασμένα σε δολάρια κρατικά ομόλογα ρευστοποιήθηκαν κατά 2%. Οι έμπειροι επενδυτές, οι οποίοι αναγνωρίζουν την ικανότητα της Αργεντινής να πληρώνει τώρα, αλλά να εγείρει αμφιβολίες για την αντίστοιχη ικανότητά της στο μέλλον, ενδεχομένως να εξετάζουν λεπτομερώς αυτή τη δυνατότητα για χρέος που ωριμάζει στο εγγύς μέλλον.

      Διαγραφή
    5. μπεεεεεεεεεεεεεε γίδια
      Ελληναράδες κοιλαράδες, ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΚΟΙΛΑΡΑΔΕΣ, μου θέλετε να μου γίνετε και Τσεγκεβάρες και να κάνετε αντάρτικα πόλεων και επαναστάσεις.
      Βρεεεεε πάρτε το χαμπάρι είστε μέτριοι και άσχετοι. Είστε γίδια και ακολουθείτε μόνο όσων τα λόγια σας χαϊδεύουν τα αυτιά με ψευτιές.

      Διαγραφή
    6. Αφιερωμένο προς όλους τους Ελληνάρες Τσεγκεβαρες.
      Προσέξτε στο βίντεο τις κοιλάρες και τοις κωλαρες

      Keine Lust
      https://www.youtube.com/watch?v=Y1st6O1tqII

      Διαγραφή
    7. ΧΑΧΑΧΑ! Άπαιχτος ο Τάκαρος!

      Υ.Γ.: O Μπένζι με την κοιλάρα που έχει κόπηκε στο casting? Στημένο θα ήτανε!

      Διαγραφή
    8. Παντως, για να πουμε και κατι σοβαρο, φιλε Τακη, το προβλημα της παχυσαρκιας στην Ευρωπη καλπαζει. Καποτε, οχι πολυ παλια -εχω προλαβει κι εγω αυτες τις εποχες, ελεγες λ.χ. "θα βγω σημερα με μια Γερμανιδα που "χτυπησα" στο λιμανι" και ηταν εγγυηση οτι μιλουσες για αλφαδι... Τωρα οι μισες ειναι χοντρες! Αρκεσαν δυο τρεις δεκαετιες σταθερης σχετικα οικονομικης ανελιξης στην Ευρωπη για να πατσουρεψουν σε σημαντικο ποσοστο οι Κεντροευρωπαιοι. Πού οι εποχες που τους εβλεπα και τους χαιρομουν να γυρνανε τα νησια με ποδηλατα και να ανακαλυπτουν πεζοπορωντας μερη που ουτε εμεις δεν τα ξεραμε. Καπως αντιστεκονται οι Σκανδιναβες και το Ανατολικο μπλοκ -αντε να δουμε για ποσο.
      Εχω αρχισει ηδη να μουσουδιαζω προς Ιαπωνια, ΝΑ Ασια, Ν. και Κ. Αμερικη και Δυτικη Αφρικη, οσο περναει ακομα η μπογια μου δηλαδη... Παντως εκει ειναι το καμακικο μελλον.
      Ειχα δεν ειχα, το 'ριξα παλι το γκουρουδικο μου.

      Διαγραφή
    9. Μεγαλες αληθειες λετε κ. Τακη. Αλλα ο Ελληνας δεν μπορει να μπει στην ουσια αυτων που του λετε. Δεν υπαρχει οικονομικη ή χρηματοοικονομικη παιδεια. Δεν ειχε ουτε ικανους πολιτικους να δημιουργησουν ενα σωστο δημοσιονομικο μοντελο, τι τα θετε. Αν ειμουν Πρωθυπουργος θα εβαζα υποχρεωτικο μαθημα τα οικονομικα απο την πρωτη δημοτικου. Με εξαιρεση π.χ. καποιους αναγνωστες σας, το 99% των κατοικων αυτης της χωρας δεν εχει ιδεα γιατι βιωνουμε αυτη την περιοδο της κρισης και οτι αργα ή γρηγορα η φουσκα θα εσκαγε πανω απο το κεφαλι μας. Ο Γ.Δ. θα παει 1500 και μεχρι το τελος του 2014 θα εχει ξαναπεσει στις 1100 μοναδες. Αλλα η πανεμορφη αυτη χωρα που λεγεται Ελλαδα δεν θα αλλαξει. Τι να κανουμε, αυτοι ειμαστε. Εχουμε και τα καλα μας σαν λαος δεν διαφωνει κανεις, αλλα οταν εσεις τα λετε "εξω απο τα δοντια" και εμεις γελαμε μαζι σας και σιγομουρμουριζουμε "..βρε πως τα λεει το ατομο..." το ξερω και το ξερετε οτι απευθυνεστε σε λιγους και καλους.
      Πανοςς

      Διαγραφή
    10. Κύριε Πάνο ο Ελληνάρας μπορεί να λέει στους καφενέδες και στα φόρα ότι μπούρδες γουστάρει. Εγώ τους ακούω και τους διαβάζω και σπάω μεγάλη πλάκα με τις ανοησίες που πιστεύουν. Βέβαια εγώ λέω τα δικά μου - το κακό είναι ότι στο τέλος εγώ πάντα δικαιώνομαι, αλλά αυτό δεν αποδεικνύεται άμεσα, καθώς πρέπει να περάσει πολύς χρόνος. Έτσι ο Ελληνάρας έχει το χρόνο να τα γυρίσει και να λέει ότι ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ή τέλος πάντως και αυτός τα είχε προβλέψει.

      Όμως στις χρηματαγορές οι μπούρδες του Ελληνάρα πληρώνονται άμεσα - γιαυτό μου αρέσουν οι χρηματαγορές, γιατί κάνουν όποιον πιστεύει μπούρδες ΦΤΩΧΟΤΕΡΟ. Οπότε πληρώνεις ότι ακριβώς χαζομάρα πιστεύεις.
      Αν παρακολουθήσετε στα fora του Capital οι περισσότεροι που μπορδολογούν πολιτικά και γράφουν τις ανοησίες τους, σχεδόν όλοι είναι φορτωμένοι με χαρτιά του κώλου - κολλάντζες δηλαδή που θα τους πάρουν τα σώβρακα. Παρατηρείστε αυτό που σας γράφω και θα καταλάβετε ότι οι μπουρδολόγοι είναι κατώτεροι του μετρίου και έχουν IQ κάτω του 80.

      Διαγραφή
    11. Αν λοιπόν η αντιπολίτευση πει στους Ελληνάρες ότι μην ανησυχείτε και δεν υπάρχει κανένα οικονομικό πρόβλημα - εμείς το έχουμε λύσει δια της μεθόδου των κλανιδίων και με αυτόν τον τρόπο θα συλλέξουμε μεθάνιο με το οποίο θα λύσουμε το ενεργειακό πρόβλημα της χώρας και ταυτόχρονα θα γίνουμε πλουτοπαραγωγική χώρα καθώς θα εξάγουμε το περίσσιο μεθάνιο, τότε την επόμενη ημέρα θα μαζευτεί έξω απο τη βουλή, στην πλατεία Συντάγματος, η μισή Ελλάδα και όλοι μαζί θα κλάνουν για να λύσει η χώρα μια ώρα νωρίτερα το πρόβλημα της.
      Τέτοια θέλει να ακούει ο Έλληνας. Εύκολες λύσεις, άκοπες.
      Ο ΝεοΈλληνας αυτό που έχει μάθει καλά είναι μάσα, ξάπλα και παπαρόλες να αμολάει στους καφενέδες και στα φόρα. Ταυτόχρονα κοιτάζει πως θα καπελώσει τον ικανότερο διπλανό του χρησιμοποιώντας τα βύσματα του και τους μπαρμπάδες στην Κορώνη.
      Να είναι η τσέπη του γεμάτη και δεν πάει να πτωχεύσει η Ελλάδα και η εταιρία που εργάζεται?? Νααααααα - στην παπαρόλα του. Αυτός να την περνάει καλά δεν τον νοιάζει για τα υπόλοιπα.

      Μέτριος ο ΝεοΈλλην - άριστος όμως στις κλανιές (γιαυτό και θα γίνουμε πρώτη χώρα σε παραγωγή μεθανίου) στις εξυπνάδες και στις ανακαλύψεις συνωμοσιών. Όλα τα ξέρει ο ΝεοΈλλην - το μόνο που δεν ξέρει είναι να διαβάζει έναν Ισολογισμό και να κάνει οικονομική διαχείριση. Έλα μωρέεεεε - αυτά είναι λεπτομέρειες, αφού στο τέλος θα μου τα κλέψουν τα φράγκα, οπότε θα τα φορτώνω τα φταιξίματα αλλού.

      Αυτός είναι ο ΝεοΈλληνας!!!!

      Διαγραφή
    12. Του Καμένου του φταίει η ΝΔ που χάνει τους βουλευτές του. Πέφτει λάδωμα λέει.
      Αυτό θα ισχυρίζονται και οι καψεροί ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ οπαδοί του που η φάπα πάει η σύννεφο.
      Βρεεεεε καψεροί - ακόμη και έτσι να είναι, ότι δηλαδή πέφτει λάδωμα απο τη ΝΔ, αυτό και μόνο δείχνει ότι είστε μέτριοι και ανίκανοι να αναλάβετε την παραμικρή εξουσία. Αν πέφτει λαδωματάκι και εσείς με το παραμικρό τα αρπάζετε, τότε τι έχει να γίνει απο τα διάφορα συμφέροντα ξένα και Ελληνικά αν ποτέ πάρετε την παραμικρή εξουσία.
      Μέτριοι!!! Ικανότατοι στις φαντασιώσεις.

      Έχασε ο κυρ Πάνος και την υπόθεση των CDS άντε να δούμε που θα βρει νέα μυθεύματα για να μπορέσει να πείσει τους ψηφοφόρους των συνωμοσιών.
      THIS IS THE END!!!
      Είπαμε στην χρεοκοπημένη Ελλάδα όλα τα ψέματα ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ (short) και θα αποκαλύπτονται άμεσα οι ψευτιές.

      Δεν ξέρω τι μου λέτε αλλά ο Πάνος και ο χοντροκώλης που δέρνει έφεραν νέο ενδιαφέρον στην ΒΟΥΛΗ των ανικάνων.
      ΝεοΕλληνάραδες αυτή είναι η Βουλή που σας αξίζει. Τίποτα περισσότερο.

      Διαγραφή
    13. Μεθανιο ....Πορδη .... και ξερο ψωμι ...

      oogle.gr/search?q=κλανια+απο+μεθανιο&rlz=1C1GIGM_enGR522GR522&espv=2&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=wGCQU-6LBOyY0AXK7YGwBA&ved=0CEsQsAQ&biw=1614&bih=888

      Διαγραφή
  19. Προς κύριο Φαύλο.
    Έχω μια ανάλυση για το περιοδικό του ΣΕΔ.
    Υπάρχει ενδιαφέρον??
    Αν υπάρχει να μην την αναρτήσω ακόμη στο Ιστολόγιο μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το spread βλέπω ότι έχει πάρει την ανιούσα...
    502 τώρα...
    Μάλλον ο νέος υπουργός οικονομικών δεν χαίρει εμπιστοσύνης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην τσιμπάτε με τα spreads. Όποτε θέλουν τα στέλνουν στα 250.
      Τώρα πάμε επάνω.

      Διαγραφή
    2. Έχετε δίκιο Κύριε Τάκη.

      Σήμερα τα έχουν κάνει ασανσέρ... Αυτή τη στιγμή είναι στο 493 πάλι.

      Τελικά όσο περισσότερο παρακολουθείς στη διάρκεια της μέρας τόσο περισσότερο μπερδεύεσαι.

      Νομίζω ότι από εδώ και μπρος θα ακολουθήσω την τακτική της μελέτης (τιμές, spread, ειδήσεις κ.λ.π.) μόνο μετά το κλείσιμο ημέρας και αγορές η πωλήσεις την επόμενη στο άνοιγμα...

      Κύριε Τάκη θα με ενδιέφερε η γνώμη σας πάνω σε αυτό...

      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  21. Παρακαλώ να το κρατήσετε για το περιοδικό ,τέλος Ιουνίου θα δημοσιευτεί ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία. Σας το έστειλα.

      Ο τίτλος που επιθυμώ είναι :

      ΕΒΖ - είναι πολύ κοντό το ψέμα ότι είναι στημένο το παιχνίδι με την ζάχαρη και τάχα μου απαξιώνεται εσκεμμένα η αξία του ομίλου για να υφαρπάξουν το ''στολίδι'' της Ελλάδος τα ξένα συμφέροντα.

      Διαγραφή
    2. ok ελήφθη !

      Πάλι ''Τάκης Μορφονιός'' το άρθρο,πάμε γερά !

      ;)

      Διαγραφή
    3. παλι καλα που εγινε ο διαλογος αυτος κ μαθαμε τον ΣΕΔ. Κε Τακη να μας ενημερωνετε για ενδιαφεροντα site.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Πέτρο ο κύριος Φαύλος ή Νίκος Οικονομόπουλος γράφει εδώ
      http://favlos.forumgreek.com/f3-forum
      μπορείτε να τον ρωτάτε ότι θέλετε, έχει μπόλικη υπομονή σε αντίθεση με εμένα!!!

      Διαγραφή
    5. Κύριε Φαύλε
      ''Τ.Μ. ειδικός συνεργάτης'' στο άρθρο και πάμε γερά - μπας και καταλάβει κανείς τι γίνεται σε αυτή τη χώρα, αλλά φευ!!!!
      Μόνο φιλοσοφίες και αέρα κοπανιστό.

      Διαγραφή
  22. Ανθελληνα Τακη Μορφονιε, υποσκαπτεις ανερυθριαστως το εθνικο οραμα της τουρμποχρεωσης, εσυ και οι ομοιοι σου, αλλα δεν θα σας περασει!
    Η Ελλας, κυριοι, θα εισελθει υπερηφανως στο Κλαμπ του Τρις, σαν τσελιγκας σε πανηγυρι ορεινου κεφαλοχωρίου.
    Εκει, εκει, στην Α Λογιστικη, μαζι με Ιαπωνιες, ΗΠΕΣ-ξειπες, Ηνωμενα Βαστιλεια και λοιπες μεγαλες δυναμεις, εκει θα καταλαβει την προσηκουσα θεση του το τρισενδοξο Εθνος μας, παρα τις λυσσαλεες προσπαθειες των εχθρων να μας κλεβουν συνεχως στο σκορ με κουρεματα, λουσιματα, απομειωσεις, επιμηκυνσεις, επιχορηγησεις και αλλες αηδιες...
    Δεν μασαει απο στημενη διαιτησια και κλεπτουσα γραμματεια η ομαδαρα μας: Εχουμε χαρισματικους σκορερ στην πενταδα και τεραστια ταλεντα -ντραφτ μπιρες και ΝΒΑ- στον παγκο.
    Κουραστηκε λ.χ. ο εμπειρος παουερ φοργουορντ Αντουαν Σαχλάμ, με πανω απο 100000 ποντους καριερας στο εθνικο πρωταθλημα προσληψεων και φανταστικη αμυνα-γρανιτη στη ρακετα των ημετερων; Τσουπ! Μπουκαρει ο σουινγκμαν Αλεξ Τσιπ, που εβγαλε ματια με τις χορευτικες του πιρουετες στο σαμερ λιγκ του Τεξας, ενω αφομοιωσε ολες τις κομπινες τις επομενης μερας στο πινακακι του κοουτς...
    Χρεωθηκε με φαουλ ο Μπιγκ Μπενι; Επιστρεφει ο βετερανος Ντινο Ραμανλί που ξερει να φυλαγεται απο τη φθορα για να ειναι παντα στη διαθεση του προπονητη στα κρισιμα.
    Τι διαγραφες λοιπον και σαχλαμαρες; Νεες υπογραφες και φυγαμε για το Τρις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τo νoμoθετικό έργo ασκείται από τo τμήμα διακoπής των εργασιών της Βουλής, συγκροτείται ανάλογα με τη δύναμη των κοινοβουλευτικών ομάδων και των ανεξαρτήτων και συμμετέχει τo 1/3 τoυ όλoυ αριθμoύ των βoυλευτών. Τα νομοσχέδια που αποσύρθηκαν λόγω εκλογών θα περάσουν αβρόχοις ποσί.
    Ο αιγιαλός και "μικρή ΔΕΗ" και ό,τι άλλο τέλος πάντων.

    http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1220117/kalokairinos-golgothas-gia-thn-kyvernhsh.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητη κυρια Καλλιοπη, τα προγραμματισθεντα νομοσχεδια θα ψηφιστουν και θα ψηφιζονται με οιαδηποτε συνθεση του ελληνικου στρουγκοβουλίου. Ακομα και αν στις επομενες εκλογες προκυψει κυβερνηση Τσύριζα-Δεξιας με αντιπολιτευση Ναζί, το προγραμμα θα εκτελεστει μεχρι κεραιας.

      Αποδειξη; Ποια η σταση των εμφαινόμενων σαν αντιμνημονιακων σε ολες ανεξαιρετως τις κρισιμες στιγμες κατα την τελευταια τετραετια; Για να μην σας κουρασω επικαλουμαι μια και μονο περιπτωση επιβεβαιωτικη των ισχυρισμων μου:

      Το "σκληρο αγορι" και ντε φακτο πλεον αρχηγος της Χρυσαυγης Κλασιδιαρης αποκαλυψε την βιντεοσκοπημενη συνομιλια με τον γραμματεα της κυβερνησης ΑΦΟΥ ειχε ψηφιστει το κρισιμο μεσοπροθεσμο και οχι δυο ή τρεις μερες πριν, διοτι ετσι θα αναγκαζε τους βουλευτες του Μπένι να καταψηφισουν και να ριξουν την κυβερνηση -εστω για τα ματια του κοσμου.
      Επελεξε δηλαδη συνειδητα να εξυπηρετησει τα αμεσα προσωπικα του συμφεροντα και ΜΟΝΟ -ουτε καν εκεινα του δηθεν κόμματός του ή εστω του προφυλακισμενου αρχηγου του-, χωρις σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να προκαλεσει τον ελαχιστο κινδυνο διαρρηξης της -δηθεν μισητης κατα τα λεγόμενά του- "μνημονιακης κυβερνησης των τοκογλυφων".
      Και μιλαμε για τον πλεον... τρελαμμενο καλτσονοσχιστη εναντιον των τροϊκανων, σκεφτειτε την κλιμακα της κουκλοθεατρικης παρωδιας του πολιτικου προσωπικου. Καλα, οι βλαμμενοι οπαδοι των Ναζί ουτε αυτο δεν ειναι σε θεση να διακρινουν;
      Συγχωρειστε μου παρακαλω τα κεφαλαια, δεν υποννοω οτι η οξύνοιά σας υστερει των γραφομένων μου, απλα εχω αρχισει να χανω την υπομονη μου με τα ταγαρια της ελληνικης κερκιδας.

      Διαγραφή
  24. Κύριε Μπάφο τα γραφόμενά σας προκαλούν διττά συναισθήματα. Αφ΄ ενός απολαμβάνω τα μάλα την γραφήν σας, αφ΄ ετέρου λυπούμαι τα μάλα, διότι ουδόλως αντιληφθήκατε το νόημα του σημειώματός μου.
    Η λύπη μου όμως βαίνει μειούμενη στην σκέψη ότι αλλέως πως, χωρίς πάσα δηλαδή, δεν θα απολαμβάναμε όλοι ομού το δικό σας σημείωμα.
    Πίστεψα, πεπλανημένα όπως εδείχθη, ότι το νόημα ήτο ευκόλως νοούμενο και δεν χρειαζόταν να τα κάνω νια-νια.
    Πίστεψα αφελώς, το παραδέχομαι, ότι με τις λέξεις "αβρόχοις ποσί" και την παραπομπή στο άρθρο, όπου παρατίθενται οι δυσκολίες και οι "ηθικές αναστολές" των βουλευτών, που οι εκλογικές τους περιφέρειες αναφέρονται, θα γινόταν κατανοητό το εξής:
    Διευκολύνεται και επιταχύνεται η ψήφιση αυτών των νομοσχεδίων που αναβλήθηκαν "για μετά τις εκλογές", για να μη κακοκαρδιστούν οι ψηφοφόροι και να τους δοθούν περιθώρια ελπίδων και υποσχέσεων (βαζελίνες λέγονται). Ενώ, λοιπόν θα ψηφίζονται στο θερινό τμήμα, οι μη μετέχοντες βουλευτές θα πίνουν τον καφέ τους στα καφενεία του χωριού τους και μαζί με τους συντοπίτες τους, θα πλέονουν τα χέρια τους και θα οικτίρουν τους "άλλους" που μετέχουν και ψηφίζουν. Τώρα νομίζω έκανα νια-νια το νόημα και ικανόν να καταπωθεί.

    Πέραν τούτου, ως προβληματισμένοι (και ενδεχομένως ενίοτε προβληματικοί) άνθρωποι που είμαστε περί των τεκταινομένων εις το ΧΑ, καλόν θα ήτο να ληφθεί υπ΄ όψη ως είδηση που θα εδραιώσει έτι περαιτέρω μια κάποια εντύπωση περί "πολιτικής σταθερότητας", αναγκαίου παράγοντα ανάκαμψης και ανάπτυξης σύμφωνα με τον κύριο Τάκη και τους απανταχού οίκους, οι οποίοι χαρακτήρισαν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα credit negative.
    Οι αυτοαποκαλούμενοι "αντάρτες" θα είναι στα καφενεία τους και η δουλειά θα γίνεται πιο εύκολα από το 1/3, οι οποίοι πιθανολογώ ότι θα προέρχονται από περιφέρειες που δεν θα χρειάζεται να λένε και πολλά στους ψηφοφόρους τους, γιατί δεν θα θεωρούν εαυτούς θιγόμενους, άσε που θα κάνουν τα μπάνια τους εκείνες τις μέρες.

    Τελευταίον και σπουδαιότερον:
    Τί μέλλει γενέσθαι με την τιμήν της ΔΕΗ. Διευκρινίζω, την τιμή στο ταμπλό.
    Νομίζω καλόν θα ήτο να γίνουν μερικά σχόλια επ΄ αυτού, σε σχέση με την προ των πυλών νομοθετική ρύθμιση.

    ΥΓ Λέτε κύριε Μπάφο να μη γνωρίζω ότι όλα ψηφίζονται εν τέλει, εν μέσω κλαυθμών, οδυρμών και απειλών, διότι την τελευταίαν στιγμήν και για τελευταία φορά - κάθε φορά - η αίσθηση του καθήκοντος (προς το κόμμα, την πατρίδα κλπ.) και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης δεν τους εγκαταλείπει;

    Οι κασίδες δεν ξέρω που και πως κολλάνε και δεν μπορώ να απαντήσω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι η μάνα μου, όταν θύμωνε μαζί μου, έλεγε στον πατέρα μου "εσύ φταις, πάρτην και τρίψτην στη κασίδα σου τώρα". Αλλά αυτό μάλλον υποθέτω δεν έχει καμμιά σχέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρτι αφιχθεις εκ πρωιμων διακοπων (τις οποιες ενεχειρησα εις τον εαυτο μου εν ειδει προμερισματος), διετηρουσα την απατηλη πεποιθηση οτι οι επομενες ημερες θα υπελοιποντο ευχαριστησης, μεχρι που απετελεσα το ευτυχες υποκειμενο της λεπταισθητης ειρωνιας σας.
      Σας ευχαριστω για την ανελπιστη τιμη!

      Διαγραφή
    2. Οσο για την τιμη της μετοχης της ΔΕΗ, αυτη δεν θα δυναται επ' ουδενι να χαρακτηριστει "ανελπιστη". Οχι πριν τα 20...

      Διαγραφή
  25. Γκουρούδες - πάνω αριστερά, τρέχει δημοψήφισμα.
    Ποια χώρα θα πάρει το MUNDIAL
    Διαβάζουμε προσεκτικά όλες τις απαντήσεις και απαντάμε ΟΛΟΙ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τααααακη οι γκρινιαρηδες φενεσθαι πουλανε αλλα δεν βλεπω να αγοραζεις. Καλα θα στειλω ταχυδρομικο περιστερι στον Αλεκουμ απτο Λιβυκο να ταγορασουμε εξ ημισιας απτους κουτοφραγκους. Αι μανουλαμ σκουπα και φαρασι που χρειαζεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να αγοράσουν όσοι θέλουν να ανέβει η μετοχή. Δεν είναι απλό??

      Διαγραφή
    2. Απο Πέμπτη κοιμόμαστε τις πρωινές ώρες γιατί τις βραδινές έχουμε MUNDIAL,
      Καθίστε εσείς να βλέπετε ταμπλό. Εμείς θα βλέπουμε MUNDIAL. Νυχτοπούλια θα γίνουμε.

      Διαγραφή
    3. Και μεις τα μεροκάματα πως θα την βολέψουμε κύριε Τάκη; Έχουμε και κάποια ηλικία ικανή ώστε να κοιμόμαστε όρθιοι,δράμα αρχαιοελληνικόν η κατάσταση.

      Διαγραφή
    4. Αι μανουλαμ


      https://www.youtube.com/watch?v=8qqfb7zBYLw


      Αν ....ΑΝ Λεω ηταν το πουλι βιολι ......ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΖΑΝΕ ΠΟΛΛΟΙ ...

      Αι μανουλαμ ..

      Διαγραφή
    5. Αλεκουμ δεν εισαι ενταξει, εγω τα δικα μου τα πεντε τα πειρα απο το 1.57 μεχρι το 1.60 σημερα. Εμ προστατευω και την περιουσια σου εμ ακουω και ειρωνιες?? Να σου στειλω μηπως και το πινακιο? Αυριο αναμενω και την δικη σου βοηθεια..

      Διαγραφή
  27. 8. Διεύρυνση του εταιρικού σκοπού ήτοι ίδρυση και λειτουργία μονάδας εμφιάλωσης νερού και εμπορία εμφιαλωμένου νερού.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μεσημέρι σε κύριο Τάκη και φίλους του blog.
      Κύριε Δαρείε στον ΚΥΡΜ αξίζει να προσεχθεί και το θέμα #7 που ενδιαφέρει έχοντες και μη :

      7 . Λήψη απόφασης περί πραγματικής μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου κατά ποσό τεσσάρων εκατομμυρίων εκατόν εξήντα χιλιάδων επτακοσίων δεκαοχτώ ευρώ και πενήντα πέντε λεπτών (4.160.718,55€) με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής κατά ποσό δεκαεπτά λεπτών (0,17€) και με σκοπό την επιστροφή στους μετόχους του ποσού της μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.

      http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1222070/kyriakidhs-gs-stis-276-gia-epistrofh-017.html

      Διαγραφή
    2. Μπράβο monsieur Δαρείε για την παρατηρητικότητά σας. Ειστε πολύ έμπειρος παίκτης.

      Διαγραφή
    3. Σωστό. Εγώ δεν έχω μετοχές αλλά μου έκανε εντύπωση ο νέος σκοπός της εταιρίας.

      Διαγραφή
    4. Καλό νέο η γενναία επιστροφή.
      Πλάκα έχει οτι την ίδια μέρα (27/6) έχει Γ.Σ. και ο έτερος μαρμαράς ( ο τσιγκούνης) για έγκριση διανομής μερίσματος.
      http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1222074/iktinos-gs-stis-276-gia-dianomh-merismatos.html

      Εχω θέση και στις 2 εταιρείες και τις παρακολουθώ απο κοντά.

      Διαγραφή
    5. Οσακις ακουω περι "νεων σκοπων της εταιριας" και "νεων οριζοντων" αγριευω σαν τσοπανοσκυλο εν οψει θερινης καταιγιδας. Σε ποσοστο 70-80% τετοιες μεγαλεπηβολες κινησεις καταληγουν σε υπερμεγεθεις χασουρες. Εν Ελλαδι ειδικα γραψτε 90% για να 'στε μεσα...
      Τι δουλεια εχει μαρμαρας με τα νερα, μωρε; Προκειται κατα πασα πιθανοτητα ειτε για βλακωδη ενεργεια ειτε για λαμογια. Μειωση τιμης-στοχου στα 3 ευρω.

      Διαγραφή
  28. Mόλις έφυγε το πακετάκι της Εθνικής μου στο 2.69€.

    Έρχεται και τριήμερο .......Καλά ήταν από το 2.16€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ανωνυμος vaskos
      ένα λαικό τραγουδάκι σας αφιερώνω. Θερμά συγχαρτήρια και πάντα τέτοια.
      https://www.youtube.com/watch?v=pQ0Ynh-f_Q4

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σε όλους.
      Συγχαρητήρια κύρια Δαρείε κι απο μένα,για μια ακόμη επιτυχημένη κίνησή σας !

      Διαγραφή
    3. Καλοφαγωτα Κ. Δαρειε,αν και πιστευω οτι εκει στα 3.00 μπορει να φτασει βραχυπροθεσμα,
      αντιλαμβανομαι ομως οτι την... μανα του χωσε τη ξερετε πολυ καλυτερα απο εμενα.

      Διαγραφή
    4. Merci Monsiuer Chris. Και εγώ το πιστεύω για πιο πάνω. Το είχα γράψει κιόλας, απλά θέλω το Σ/Κ/Δ να το περάσω ήρεμα :)

      Διαγραφή
  29. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. vaskos
    άσχετη, μάλλον πολιτική ερώτηση. Δηλαδή από πολιτική ξεκίνησε αλλά το ενδιαφέρον δεν είναι καθαρά και μόνο πολιτικό. Στις ευρωεκλογές σταύρωσα Μαθιόπουλο αλλά μας προέκυψε Κύρκος.
    Μήπως γνωρίζει κανείς με τι ασχολείται τώρα ο Χάρης ο Μαθιόπουλος; Το Χ.Α.Α το εγκατέλειψε ο κάποτε επονομαζόμενος και Κάρλος το Τσακάλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. vaskos
      Διόρθωση. Ο Χάρης Μαθιόπουλος όχι ο Χάρης Ο Μαθιόπουλος. Για πολλά μπορεί να κατηγορηθεί ο Μαθιόπουλος αλλά όχι γι αυτό

      Διαγραφή
  31. Συγχαρητήρια στον κ Ντράγκι κατάφερε ν ανακόψει τη διολίσθηση του ευρώ.
    ΛΥΚΟΣ
    ΛΥΚΟΣ
    ΛΥΚΟΣ




    χαχαχχαχαχα ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΣΚΑΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς που αρχίζει και μουντιάλ να χουμε κάτι ν ασχολούμαστε...

      Διαγραφή
  32. Κε Τάκη γραψτε κατι για το τι σημαινουν τα μετρα του Draghi , οσον αφορα το ευρω (καταθεσεις), και οσον αφορα μεσοπροθεσμα την πορεια των μετοχων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως βρουν επιτέλους δανεισμό εταιρείες με προοπτικές αλλά που βασανιζονταν

      Διαγραφή
    2. Θα δώσουν δανειοδάνεια.

      http://www.youtube.com/watch?v=PqmfJTygyfc

      Διαγραφή
    3. Για τα μέτρα Ντράγκι δεν βλέπω κάτι το ιδιαίτερο.
      οι αγορές είναι πάνω και για το 2015 - το έχω γράψει εδώ και μερικούς μήνες. Το χρήμα θέλει πάνω τις χρηματαγορές και το 2015.

      Διαγραφή
  33. Εκδρομείς καλησπέρα!!!
    .....Την δευτέρα μετά τα ...πολιτικάν....ανάλογα τα αποτελέσματα οι κακοί θα βλέπουν 38.2% φιμποδιόρθωση του ΓΔ και σπάσιμο ΩκΩ-δων κάπου στα 1130 και αδυναμία να κρατήσει τις 200 μέρες και νέες βουτίες προς τις 900 μνδ . Ενώ οι καλοί αν κερδίσουν ανάποδους ωκωδες που θα σπάνε στα 1260 για να μας πάνε σε νέα υψηλά εκεί στο κανάλι το ανερχόμενο προς τις 1460.
    Τελικά κέρδισαν οι καλοί μάλλον??? Σούζα τα αλογάκι απο τότε και οι ζομπο πληρώνουν καλά τους τολμηρούς. Αντε να κάνει και ελλοτσιτσιαν γύρισμα απο το 1310something προς το 38% φιμπο Καλό τριήμερο σε όλες και όλους ! ( ααα και δεν έχω αναιρέσει την επιθυμία μου για τα ελπε χιχιχι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Με θετικό πρόσημο έκλεισε η εβδομάδα που μας πέρασε (+6.68%) και όλα δείχνουν ότι ο γενικός δείκτης πάει για υψηλότερα επίπεδα. Όπως παρατηρούμε και στο παρακάτω εβδομαδιαίο γράφημα, η ανοδική γραμμή τάσης η οποία ξεκίνησε από τον Ιούνιο του 2012 έως τώρα, μόνο μία φορά μόνο έχει διασπαστεί, κι αυτή ευτυχώς μόνο για 1.5 μέρα. Το στοίχημα του γενικού δείκτη αποτελεί η διάσπαση των 1330 μονάδων (γραμμή ΑΒ) και μετέπειτα οι 1376/8 μονάδες, αφού στην προηγούμενη προσπάθεια ανοδικής διάσπασης προ τριμήνου, δεν τα κατάφερε και βρέθηκε ένα βήμα πριν τις 1000 μονάδες (1062). Στα θετικά ο καθαρός σχεδόν τζίρος, οποίος την προηγούμενη Παρασκευή έφτασε τα 800 εκ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι εισρέει φρέσκο χρήμα στην αγορά. Βέβαια θα πρέπει να εξετάσουμε και του τι είδους χρήματα μπαίνουν στην αγορά, βραχυπρόθεσμα ή μέσο-μακροπρόθεσμα, αλλά κρατάμε προς το παρών το θετικό ότι μπήκε φρέσκο χρήμα στην αγορά. Τέλος, θετικό σημάδι αποτελεί και ο Bollinger Band width, καθώς βρίσκεται στο 20.765 και μας δίνει αρκετά περιθώρια ανόδου. http://marketstime.capitalblogs.gr/listArticles.asp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βρε δε πανα μηδενισει ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΜΠΗΧΤΗΣ ΑΘΗΝΩΝ και πασων των ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

      Εμεις ανημερα Προφητη Ηλια διασπαμε τον ΚΜΟ 17812 εργασιμων και μπαινουμε σε 16 μηνη τροχεια γυρω απο τον Πλανητη ΙΔΩΜΕΝΕΑ

      χχχμχμχμχμχμχμχμχ στην πορεια προς τα κει λιγη προσοχη γιατι ΚΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ και ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΝ και αστεροειδη πλασματα .....

      ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ .....στους ΣΥΝ- ταξιδευοντες επιβατες

      https://www.youtube.com/watch?v=pSujHbm-rG8

      Διαγραφή
  35. Ντινόπουλος, Γιακουμάτος, Βούλτεψη, Γκερέκου, Lover-δος...

    Μάλλον ο Σαμαράς κουράστηκε κι αυτός και θέλει να πάει να κάνει παρέα του ΚΚ, να παίζουν διπλό στο Playstation...

    Έχασα πάσα ιδέα σήμερα... Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω 100% κε Nemoz! Κυβερνηση που θα θεωρητικολογησει και ουδεν θα πραξει, μιας και δεν θα ξερει πως να το κανει.

      Διαγραφή
    2. Κύριοι σέβομαι απόλυτα τις απόψεις σας αλλα θα διαφωνήσω.Ο κόσμος δεν θέλει μεταρρυθμίσεις.Θέλει χα'ι'δεμα στα αυτιά.Ο Σαμαράς το ξέρει και προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία,κανοντας απο εδω και μπρός μια ήπια ταμειακή διαχείριση, ευχόμενος να κρατήσει η καλοκαιρία στην Παγκόσμια οικονομία.Ο πολιτικός του χρόνος είναι μέχρι το πρώτο μεγάλο μπουρίνι στην Παγκόσμια οικονομία.........μεχρι τότε θα προσφέρει "θεάματα" στο φιλοθεάμων κοινό,με αυτό τον "θίασο",αφου "άρτο" και λύσεις στα προβλήματα του Λαού ΔΕΝ μπορει να δώσει.

      Διαγραφή
    3. Ήταν που στα Ζάππεια ο Τόνυ ευαγγελίζονταν Συνταγματικές Αναθεωρίσεις προκειμένου οι υπουργοί να μην είναι βουλευτές αλλά τεχνοκράτες κτλ. Λες και τον εμποδίζει κάτι από το να δώσει το παράδειγμα υλοποιώντας πρώτος την πρακτική αυτή. Τουναντίον, σούταρε τους λίγους που δειλά-δειλά πήγαν να κάνουν κάτι και τους αντικατέστησε με τους επιφανέστερους λαϊκιστές σε υπερκρίσιμα πόστα, προφανώς σε μία απελπισμένη απόπειρα να χαϊδέψει αυτιά.

      Μου φαίνεται τελικά πως Τόνυ και Άλεξ έχουν βαλθεί να δίνουν ο ένας πόντους στον άλλον. Πάνω που σκέφτεται κάποιος, πόσο καθυστερημένος είναι ο Τσίπρας, έρχεται ο Σαμαράς να τον σώσει επιδεικνύοντας την δική του καθυστερημάδα. Και τούμπαλιν.

      Διαγραφή
    4. Παρακολουθούμε την "αποθέωση" της διαχειριστικής ανεπάρκειας.Εχουμε γίνει μέντορες στην πολιτική της "ακινησίας".Μεταρρυθμίσεις,προς το παρόν ,τέλος!Και ζητάμε απο την Ευρώπη κι άλλο χρόνο,αλλα και χρήμα,παίζοντας καθυστερήσεις στην προσαρμογή των μεταρρυθμίσεων.Και οι Ευρωπαίοι,αφου πρωτα θα μας βρίζουν,θα ενδώσουν αφου δεν μπορει να κανουν κατι διαφορετικό!Γι αυτούς προέχει η σταθερότητα του Ευρώ.

      Διαγραφή
    5. Μπράβο κύριε Άρη. Τα λέτε πολύ ωραία.
      Ελλάς η χώρα των μετρίων και των ηλιθίων.
      Όταν διαβάζω μηνύματα σαν και τα δικά σας και ακούω απόψεις παρόμοιες τότε δεν αισθάνομαι μόνος.
      Είναι όπως ακριβώς τα λέτε.

      Ευτυχώς που δεν περιτριγυρίζομαι μόνο από μέτριους και ηλίθιους.
      Έχετε πιάσει την όλη εικόνα της Ελλάδος κύριε Άρη.

      Διαγραφή
    6. Διαβάζω σχόλια γκουρούδων στον Capital. Εννοείται διαβάζω σχόλια ανθρώπων που επειδή ασχολούνται με Ελληνική χρηματαγορά και μετοχές θα έπρεπε να ξέρουν να διαβάζουν πέντε αριθμούς και να αντιλαμβάνονται τι συνέβηκε σε αυτόν τον τόπο.
      Αν εξαιρέσω μερικούς εγκάθετους που είναι κομματόσκυλα και ότι γράφουν ε΄ναι εκ του πονηρού για να ξεγελάσουν τους ηλιθίους, στους υπόλοιπους διακρίνω ασχετοσύνη. Νομίζουν ότι ξύπνησαν και ότι τάχα μου έχουν αντιληφθεί τι γίνεται γύρω τους.

      Δυστυχώς γιαυτούς για πραγματικότητα θα είναι σκληρή και σύντομα θα αντιληφθούν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα και πάλι βλάκες θα πιαστούν.

      Αυτά και τέλος με τις πολιτικές μπούρδες.

      Διαγραφή
    7. Αυτά που έγραψα στα ανωτέρω 2 σχόλια μου δεν έχουν να κάνουν με την Ελληνική χρηματαγορά - η οποία είναι για πάνω και ειδικά οι τραπεζικές μετοχές θα ηγηθούν και ας μην αξίζουν φράγκο.
      Πάμε πάνω και για το 2014 και το 2015 για ξένες χρηματαγορές - για Ελλάδα θα δούμε πόσο πάνω θα πάμε όταν κλείσουμε το 2014.

      Διαγραφή
    8. Nα τον Ακουτε τον Μορφονιο που και που , δε βλαπτει ..

      θα πεσει λιγοτερη σφαλιαρα στο σβερκο .....

      οσο για τις ξενες αγορες την πρωτη σταση την ειπαμε απο αρχαιοτατων

      Φλομπι [ Ολλαντ ] ΓΑΛΛΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ 4827

      Ες εντ Πι -πι-πι 500 Πεππα το γουρουνακι 2117

      εκει θα γινει μια διορθωση της προκοπης διοτι μετααααααααααααααααααααααααααααα

      Ποιος ειδε τον Παγαγηηηηηηηηηηηη

      πορεια βορεια 6520 ο Φλομπι Ο..λα..α λαα

      και 3116 το Γουρουνακι ... θαουσεντ ποιντ UP 2017 ?

      τιμες με ΦΠΑ

      εκτος και πεσει κανενας Πυραυλος κατα λαθος στο ΒΑΤΙΚΑΝΟ ..

      Υγιαινετε

      Διαγραφή
  36. Υγεια πολυ χωσιμο αδελφακι μου και με τεραστιο ογκο. Βρε λες να πουλαει εκεινος ο κοκκινολαιμης ο Elliot? Nα δεις που το διαβασα, "ο πιο επικινδυνος βλακας ειναι ο σοβαρος..." τρομαρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Δυστυχώς το γκάλοπ που έκανα δεν δούλεψε.
    Αυτά τα Blogspot κάνουν τέτοιες παρενέργειες και δεν δουλεύουν σωστά τα προγράμματα τους. Ο κόσμος ψήφιζε, αλλά η ψήφος δεν εμφανιζόταν
    Για την Ιστορία και μόνο το ερώτημα ήταν:
    ---------------------------------------------------------------------
    Αυτό που με καίει είναι ποια χώρα θα πάρει το MUNDIAL. Να το παίξω στο κουμάρι και να εισπράξω
    ----------------------------------------------------------------------------------
    Απαντήσεις
    1) Ασφαλώς και η ΜΙΓ θα πάρει το Mundial. Με την υπέρβαση των 0,54 θα πάει 3 ευρώ και θα πάρει και MUNDIAL. Έμπαινε Βγενό
    2) Braziiiiiiiiiiiiiiil επειδή έτσι γουστάρω
    3) Αγγλία γιατί έτσι λένε οι στατιστικολόγοι με κάτι ανόητες αναλύσεις που κάνουν
    4) Εμένα μου αρέσει ο Μέσι, άρα Αργεντινή
    5) Όλοι λέτε ανοησίες ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει την κυβέρνηση. Αυτό με καίει
    6) Ο απο πάνω λέει χαζομάρες. Η Γερμανία θα πάρει το MUNDIAL έτσι για να σκάσει από το κακό του ο Αλέξης
    7) Ελλαδάρα βρεεεεεε. Εμείς θα το πάρουμε το MUNDIAL Αν δεν το πάρουμε θα φεσώσουμε όλο τον πλανήτη έτσι για να μάθουν οι κακοί ξένοι που δεν μας δίνουν την κούπα
    8) Ισπανία
    9) Ιταλία. Μπορεί ούτε το Λουξεμβούργο να μην μπορούμε να κερδίσουμε αλλά το MUNDIAL το έχουμε στο τσεπάκι μας
    10) Ο Ρονάλντο θα πάρει το MUNDIAL
    11) Βρε θα γίνει έκπληξη. 'Άλλη χώρα θα πάρει το MUNDIAl
    12) Δεν ξέρω τι λέτε και δεν με ενδιαφέρει. Όλοι είστε ψεκασμένοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε Τακη, ειχα κι εγω απορια γιατι δεν γραφονταν οι ψηφοι και μαλιστα πιθανολογουσα οτι σκοπιμα ειχες βαλει "φιλτρο αποκρυψης" (sic, πώς με κοβεις για "ορολογιολογο"; [εκ της ορολογιας και ουχι των ορολογίων]), ωστε να μην επηρεαζονται οι ψηφιζοντες απο τα διαμορφουμενα αποτελεσματα.
      Οπως και να 'χει, το ερωτημα "ποιος θα κατακτησει το μουντιαλ" δυναται να απαντηθει μονο πιθανοκρατικα. Οι αρεσκομενοι στον αθλητικο στοιχηματισμο ας επιλεξουν ομαδες οι αποδοσεις των οποιων βρισκονται σε αναντιστοιχια με τις ρεαλιστικες πιθανότητές τους. Προσωπικα στις μεγαλες διοργανωσεις ανεκαθεν επαιζα μονα αποδεκτα γιατι τοτε και μονον τοτε αυξανονται οι πιθανοτητες κερδους.
      Επι του δημοσκοπικου ερωτηματος:

      Ι. Βραζιλια: 25% (το οποιο σημαινει οτι αξιζει να την πονταρει κανεις μονο αν προσφερει αποδοση πανω απο 4,5)

      ΙΙ. Ισπανια: 15%

      ΙΙΙ. Αργεντινη: 12%

      ΙV. Γερμανια: 10% (πονηρο αουτσάιντερ, εχει -ως συνηθως- εξαιρετικα ευνοϊκα διασταυρωματα αν αποφυγει την Ιταλια)

      V. Ιταλια: 10%

      VI. Ουρουγουαη: 8%

      VII. Ολλανδια: 8%

      VIII. Αγγλια: 5%

      IX. Αλλος (κατα σειρα Μεξικο, Γκανα, Γαλλια, Βελγιο, Πορτογαλια, Χιλη κλπ): 7%


      Διαγραφή
    2. Επίτρεψέ μου λιγο περαιτερω σχολιασμο στατιστικου τυπου. Οι πιθανοτητες μια ομαδα να κατακτησει διοργανωση με τεσσερις διαδοχικους νοκ αουτ αγωνες ειναι σαφως χαμηλοτερες απο οσες τεινει να πιθανολογησει ο μεσος φιλαθλος-στοιχηματιας.

      Ας παρουμε για παραδειγμα την ισχυροτερη κατα τεκμηριο διαχρονικα Εθνικη Ομαδα της Βραζιλιας. Ας υποθεσουμε οτι οι πιθανοτητα να αποκλειστει απο τα προκριματικα ειναι αμελητεα -εδω μαλιστα κατ' εξαιρεση ειναι εξ ορισμου μηδενικη λογω της ιδιοτητας της διοργανωτριας. Δεν εχει εστω ενα 5% να αποκλειστει στη φαση των ομιλων; Εμεινε λοιπον 95% ποσοστο τελικης επικρατησης.
      Τωρα, οσο ανωτερη αγωνιστικα κι αν ειναι η Βραζιλια εναντι των αντιπαλων, σε καθεναν απο τους τεσσερις νοκ αουτ αγωνες διατρεχει κινδυνο αποκλεισμου. Αλλα ακομα και αν τη θεωρησουμε φαβορι του 70% σε καθε αγωνα μετα τη φαση των ομιλων (ποσοστο καπως υπερβολικο για τοσο υψηλο επιπεδο, ειδικα με τη σημερινη μετρια αγωνιστικη εικονα της), η συνολικη πιθανοτητα μη-αποκλεισμου και κατακτησης του τροπαιου διαμορφωνεται σε 22%! Δηλαδη φαβορι-ξεφαβορι ενα μουντιαλ θα κατακτα μεσοσταθμικα και τρια ή τεσσερα θα χανει.
      Μια ματια στο συγκεντρωτικο πινακα των νικητων καταδεικνυει την ορθοτητα της παραπανω προσεγγισης. Αυτα τα επισημαινω διοτι διακρινω μια ταση τρομερης υπερεκτιμησης των πιθανοτητων οποιουδηποτε φαβορι -και ειδικα της πραγματι κοσμαγαπητης στις ταξεις των ποδοσφαιροφιλων Σελεσαο- εκ μερους των φιλαθλων και των στοιχηματιζοντων.


      Διαγραφή
  38. Οι κολάντζες του κερατά που θα έπρεπε να τους είχαν βάλει λουκέτο απο προχθές.
    Μερικές απο τις κολλάντζες
    http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=4422625

    ο αρθογράφος όμως δεν μας γράφει όλες τις κολάντζες. Γράφει λίγες - πολύυυυυ λίγες.

    Διαβάζουμε και τα σχόλια των άμπαλων φιτσουλέων απο κάτω.
    Στην κοσμααααααααααααααάρα τους. Καράσχετοι. Γιαυτό μια ζωή θα χάνουν και μια ζωή θα γκρινιάζουν.

    ο άλλος λέει ότι η ΑΛΤΕΚ είναι του Φέσσα.
    Γίδια, όξω απο τις χρηματαγορές. Είστε άσχετοι.
    Άντε βρεεεεε πηγαίνετε στους καφενέδες να κάνετε πολιτικές αναλύσεις και να το παίζετε έξυπνοι. Εδώ είναι χρηματαγορές και θα σας γδύσουν γιατί είστε μέτριοι και παντελώς άσχετοι - ενώ εσείς νομίζετε ότι είστε έξυπνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορίστε άλλη μια κολλάντζα
      http://www.capital.gr/Articles.asp?id=2037857

      Κλείστε την κάνουλα των αναχρηματοδοτήσεων προς τις κολλάντζες. Λουκέτο σε όλες τις κολλάντζες. Δεν σώνονται, δεν αναδιαρθρώνονται.
      Βγάλτε στο σφυρί τις κολλάντζες και κάθε περιουσιακό τους στοιχείο.

      ΛΟΥΚΕΤΟ ΑΠΟ ΠΡΟΧΘΕΣ!!!

      Διαγραφή
    2. Γιουρομπρόκερς και Κούμπας - κολλητός του Βγενό εταιρίες που με δανεικά έκαναν παιχνιδάκια στην Χρηματαγορά μας, αγοράζοντας πανάκριβα μετοχές και εμείς θέλουμε να τις σώσουμε.
      ΟΥΣΤ βρεεεεεε

      Σφακιανάκης και αυτόν τον έφαγε ο Βγενό. Του φόρτωσε δάνεια τον έβαζε και στην ΑΜΚ της ΜΙΓ.

      Τα λάθη στο επιχειρείν πρέπει να πληρώνονται απο τους μετόχους και αν δεν πληρώνονται τότε πρέπει να εκποιούνται τα περιουσιακά τους στοιχεία.
      ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ ότι διαφορετικό σας λένε, σας το λένε άμπαλοι φιτσουλέοι άσχετοι απο χρηματαγορές και επιχειρείν.

      Διαγραφή
    3. Προ διετίας - τριετίας εξηγούσε ο Τάκαρος σε έναν άμπαλο φοτσουλέο τι εστί Λιακουνέικο (Euromedica - AXON) και ότι η εταιρία είναι για κλείσιμο και μου απαντούσε ο άμπαλος φοτσουλέος για τα περιουσιακά στοιχεία της Euromedica. Βρεεεεε πούλα του έλεγα - τίποτα αυτός.
      Απορώ με τους άμπαλους φιτσουλέους που έρχονται στον Τάκαρο και τον ρωτάνε και μετά λένε τα δικά τους. Βρε αφού τα ξέρετε τότε γιατί ρωτάτε για τις επενδύσεις σας??

      και γράφει ο άλλος
      ------------------------------------------------------------------------------
      Ερχονται λουκέτα και σε εισηγμένες?

      Δεν φαντάζομαι να πείτε, μερικοί- μερικοί, ότι ΦΤΑΙΕΙ η απολύτως πετυχημένη οικονομική πολιτική, που ακολουθεί ευλαβικά, και με θρησκευτική προσήλωση, η κυβέρνηση!

      Α-ΠΟ-ΚΛΕΙ-Ε-ΤΑΙ!

      ΔΕΝ φταίει η έλλειψη ρευστότητας που μείωσε ΚΑΙ τις εξαγωγές ,τα μειωμένα εισοδήματα- λόγω περικοπών και φόρων- η μείωση της εσωτερικής κατανάλωσης, η έλλειψη επενδύσεων λόγω της ''γιο-γιό'' φορολογικής πολιτικής, κτλ.

      Μάλλον θα φταίει - όπως πάντα - η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ- όπως και η ''ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ''

      Α, ναί, φταίει και η ''διεθνής κατάσταση'' , και πιθανώτατα - και ο ΚΑΙΡΟΣ.
      ----------------------------------------------------------------------------------------------------
      παίρνει και αστέρια. Βρέθηκαν δηλαδή κάποιοι άλλοι άμπαλοι να συμφωνήσουν μαζί του.
      Βρεεεεεε ξυπνά τε!!!
      Μιλάμε για κολλάντζες του κερατά που στηρίχτηκαν σε δανεικό χρήμα και πήγαν να κάνουν παιχνιδάκια και μαγκιές.
      Έπρεπε να είχαν κλείσει απο ΠΡΟΧΘΕΣ αυτές οι κολλάντζες.

      Όξω απο τις χρηματαγορές. Οι περισσότεροι είστε καραάσχετοι και δεν αντιλαμβάνεστε το παραμικρό. Μυρουδιάδες είστε.

      Διαγραφή
  39. http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1223939/olth-gs-stis-256-gia-dianomh-merismatos.html

    Αναθεωρημένη πρόσκληση Γ.Σ με την προσθήκη του σημείου 9 για διανομή κερδών προηγούμενων χρήσεων. Ξεχωριστό από το 3 για διάθεση ετησίων κερδών και απόφαση περί διανομής μερίσματος. Δείτε ισολογισμό για το ταμείο και καν'τε τα μαθηματικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ένδειξη σεβασμού στο Blog και τον μέγιστο Τάκη Μορφονιό, δείτε και την απάντηση στη σελίδα 18.

      http://www.thpa.gr/files/financial/aok31032014.pdf

      Διαγραφή
    2. Η εταιρία είναι θωρηκτό και κολοσσός.
      Θα κάνει σίγουρα νέα υψηλά. Εταιριάρα.

      Δεν θα ήθελα να δώσει το Ελληνικό δημόσιο όλη την συμμετοχή του στον ΟΛΘ
      Να δώσει το 35% και να εκχωρήσει το management σε ιδιώτη.
      Να κρατήσει το 35% το Ελληνικό δημόσιο και μισοί μισοί στο Δ.Σ.

      Διαγραφή
    3. Τωρα την ειδατε, φυσικα στα 10 ε ολοι φοβοντουσαν τη δραχμη και το Συριζα, τωρα πεταξε το πουλακι εχει ενσωματωσει μεσα την αποκοπη της επιστροφης κεφαλαιου. Αλλα μην εισαι σιγουρος για τη διαιρεση που θα κανεις κοιτα και τη σελ 26 , τις νεες επενδυσεις με τι θα τις κανει αν τα δωσει ολα
      Λεωνιδας

      Διαγραφή
    4. Και η άλλη "σαλονικά" ΕΥΑΘ στα θέματα της γενικής συνελεύσεως

      .......
      Θέµα 6ο
      : Έγκριση διανοµής µερίσµατος στους µετόχους της εταιρείας.
      Θέµα 7ο
      : Έγκριση διανοµής αφορολόγητου αποθεµατικού που έχει σχηµατισθεί
      σύµφωνα µε τις διατάξεις του ν. 2238/1994 και καταβολή αναλογούντος φόρου όπως
      προβλέπεται στο άρθρο 72 του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ. Α167/23-7-2013).
      Θέµα 8ο
      : Έγκριση διανοµής στους µετόχους αδιάθετου υπολοίπου αντληθέντων
      κεφαλαίων.
      ........

      Διαγραφή
    5. Όταν ο ΟΛΘ είχε 10 ευρώ, η ΔΕΗ ήταν 2. Είχα άλλες προτεραιότητες. Τώρα, έτσι είναι οι αγορές... Άλλος πιστεύει ότι 26 ευρώ είναι ταβάνι και πουλάει, άλλος βλέπει 35 ευρώ και αγοράζει. Εδώ θα είμαστε να δούμε ποιος έχει δίκιο.

      Τις επενδύσεις θα τις κάνει ο νέος επενδυτής. Αυτή είναι η δουλειά του!

      Διαγραφή
    6. Ελα ρε αλανι, Λεωνιδα! Εσυ και ο συνονόματός σου με τις ψησταριες και το ΙΤΑ8 στην Ιερα Οδο μας ανοιγετε τα ματια. Ή μηπως εισαι το ιδιο προσωπο;
      Τι κανει, μεγαλε, η Αννα Μαρωνη; Παντως οφειλω να σε συγχαρω για το καναλι. Μακραν το ανωτερο της αθλιοβαρετης ελληνικης τηλοψιας! Μπαλα, καρατε, τσοντες και τσαλκαντζες της Μαρωνη νυχθημερον.
      Γεια σου, Λεωνιδα παικταρα!
      Πες μας καμια μετοχουλα να κονομησουμε, αρχοντα!

      Διαγραφή
    7. Και το 2003 κύριε Λεωνίδα που δεν είχε ανακαλύψει ο ΝεοΈλλην ακόμη τον ΣΥΡΙΖΑ και για δραχμή δεν ήθελε να ακούσει ο ΟΛΘ είχε 3 ευρώ. Άρα δεν θα έπρεπε ουδείς να αγοράσει ΟΛΘ στα 10 ευρώ το 2012 επειδή τάχα μας προέκυψε ΣΥΡΙΖΑ και σενάριο δραχμής.
      So what??
      Άρα δεν αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό σας

      Διαγραφή
    8. Στη σελίδα 26 γίνεται αναφορά για μια αποζημίωση των 131 εκ. ευρώ που διεκδικεί η “Πλωτά Πάρκινγκ Α.Ε.Ε.” και ο ΟΛΘ δεν έχει σχηματίσει την παραμικρή πρόβλεψη

      Πάμε να δούμε τι έχει γίνει.
      http://www.makthes.gr/news/reportage/46055/

      Ο εν λόγω διαγωνισμός, που διεξήχθη τον Απρίλιο του 2005, ματαιώθηκε το2009 με απόφαση του δ.σ. του ΟΛΘ, παρά το γεγονός ότι είχε αναδειχτεί ανάδοχος και προχωρούσαν οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης.
      Το ασυνήθιστο στην υπόθεση των πλωτών πάρκιγκ είναι ότι την αποζημίωση δεν τη διεκδικεί ο ανάδοχος του έργου, δηλαδή η εταιρεία “Acte Park Βορείου Ελλάδος - Ανάπτυξη και Εκμετάλλευση Πλωτών Σταθμών Ε.Π.Ε. / Capital Connect A.E., Διαχείριση ΑΚΕΣ”, αλλά η εταιρεία “Πλωτά Πάρκινγκ Α.Ε.Ε.”, η οποία είχε αποκλειστεί από την αρμόδια επιτροπή.

      “Είχαμε υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή ότι η εταιρεία μας αποκλείστηκε παράνομα από το διαγωνισμό και πως ήταν παράτυπη η ανάδειξη της αναδόχου εταιρείας. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από την απόφαση του δ.σ. του ΟΛΘ για ματαίωση του διαγωνισμού, η οποία ήταν αποτέλεσμα αλλεπάλληλων εξώδικων και εισαγγελικών εντολών”, αναφέρει στη “Μ” ο Βασίλης Κονιόρδος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της “Πλωτά Πάρκινγκ Α.Ε.Ε.”.
      Σύμφωνα με την απόφαση ματαίωσης του διαγωνισμού, “διαπιστώθηκε ότι η εγγυητική επιστολή συμμετοχής στο διαγωνισμό, 100.000 ευρώ, της εταιρείας που αναδείχτηκε ανάδοχος είχε λήξει σε προηγούμενη ημερομηνία από αυτήν που ελήφθη η κατακυρωτική απόφαση της διοίκησης του ΟΛΘ”.
      Όπως υποστηρίζει ο κ. Κονιόρδος, “κατακυρώθηκε ένα μεγάλο και σημαντικό έργο για τη Θεσσαλονίκη σε μια εταιρεία χωρίς να έχει εγγυητική επιστολή συμμετοχής, γεγονός που παραδέχεται η ίδια η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος. Ζητήσαμε να συνεχιστεί ο διαγωνισμός, με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η οποία θα εκδικαστεί στις 16 Δεκεμβρίου. Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης θεωρείται ότι ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη, και πιστεύουμε ότι τελικά η εταιρεία μας θα αναλάβει το έργο των πλωτών πάρκιγκ που θα ανακουφίσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης”.
      Όσον αφορά την αποζημίωση των 131 εκ. ευρώ που ζητά η “Πλωτά Πάρκινγκ Α.Ε.Ε.”, ο πρόεδρος της εταιρείας υποστηρίζει ότι “έγινε μελέτη για τη ζημιά που θα έχουμε εάν δεν ανατεθεί σε εμάς το έργο για 15 χρόνια, όπως προέβλεπε ο διαγωνισμός”.

      “ΕΞΕΛΕΙΠΑΝ ΟΙ ΛΟΓΟΙ”
      “Ο διαγωνισμός στην ουσία ακυρώθηκε από τον ΟΛΘ, διότι έπαψαν να υφίστανται οι λόγοι για την εγκατάσταση των πλωτών πάρκιγκ. Είχε προκηρυχτεί διαγωνισμός, διότι η κατασκευή της υποθαλάσσιας θα δέσμευε και θα αχρήστευε τα πάρκιγκ του οργανισμού στην οδό Κουντουριώτη. Έτσι η διοίκηση θεώρησε ότι έπρεπε να αναπληρώσει αυτές τις θέσεις στάθμευσης”, απαντά ο Λάζαρος Καναβούρας, πρόεδρος του ΟΛΘ, και συμπληρώνει: “Στην πορεία των πραγμάτων, όμως, διαπιστώθηκε ότι θα μπορούσε να λειτουργούν τα πάρκιγκ παράλληλα με την υποθαλάσσια αρτηρία, οπότε δεν χρειάζονταν τα πλωτά πάρκιγκ. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος για τη ματαίωση του διαγωνισμού. Η εγγυητική επιστολή προέκυψε στη συνέχεια”.
      Όσον αφορά την αποζημίωση που διεκδικεί η “Πλωτά Πάρκινγκ Α.Ε.Ε.”, ο κ. Καναβούρας απαντά ότι “η συγκεκριμένη εταιρεία καταθέτει συνεχώς αγωγές σε βάρος μας. Μέχρι στιγμής όλες οι προσφυγές της εταιρείας έχουν απορριφθεί από τη δικαιοσύνη. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι δεν νομιμοποιείται να διεκδικεί αποζημίωση, διότι έχει αποκλειστεί με τις νόμιμες διαδικασίες του διαγωνισμού. Από κει και πέρα, υπάρχουν οι δικαστικές οδοί, οι οποίες δικαιώνουν τον ΟΛΘ και τις θέσεις μας”.

      Διαγραφή
  40. http://www.naftemporiki.gr/finance/story/741171/ependuseis-30-ekat-apo-ton-olth-pera-apo-to-plano-idiotikopoiisis

    103 εκατ. ταμείο, + 20 εκατ. τα εκτιμώμενα κέρδη 2014 - 30 εκατ. επενδυτικό πλάνο για το 2014, = 93 εκατ. διαθέσιμα για επιστροφή κεφαλαίου/μέρισμα = 9 ευρώ/ μετοχή. Τα μισά να δώσουν (που θα είναι παραπάνω γιατί χρειάζεται έσοδα το κράτος) φανταστείτε.... Όσο για την ενσωμάτωση της επιστροφής κεφαλαίου, πέρυσι τέτοια εποχή έδωσε μέρισμα 1.5 ευρώ και από 20 ευρώ περίπου, πήγε 23-24. Από τότε ( ο ΓΔ πήγε από 800 σε 1300) έμεινε στο 24-25.5...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Κυριε Μορφονιε δεν ξερω αν το 2003 ειχε ανακαλυψει ο Νεοελλην τον ΟΛΘ αλλα συγκριτικα οι τιμες ειναι εφαμιλλες μαλιστα απο πλευρας κερδων το 2012 θα μπορουσα να πω οτι ηταν πιο ελκυστικος σε σχεση με το 2003.
    Ουτε πιστευω οτι η Πλωτα παρκινγκ θα παρει 131 εκ απλως το αναφερα για να δειξω οτι οι περισσότεροι βλεπουν μονο τα ετοιμα που τους σερβιρουν χωρις να ψαξουν περισσοτερο. Φυσικα δεν αναφερομαι σε εσας, απεναντιας εσεις τους ανοιγεται τα ματια.
    Κυριε ανωνυμε αν πηρατε δεη στα 2 ε μπραβο σας αλλα εσεις νομιζετε οτι λογω επιστροφης θα παει 35ε και οι ενδιαφερομενοι θα δωσουν 35ε για να αγορασουν τον Ολθ ? Οσο για τις επενδυσεις, ξερετε πολλους επενδυτες που κανουν με τα δικα τους λεφτα τις επενδυσεις και οχι της εταιριας? Φυσικα ο ολθ θα παει και 100ε αλλα κατω απο ποιες συνθηκες και ποτε ειναι το θεμα
    ΥΓ Μπαφος θα σε συμβουλευα να ηρεμησεις και να εισαι πιο κοσμιος με καποιον που δε γνωριζεις.

    Λεωνιδας ο Λακεδαιμονιος, και οχι απ την Ιερα Οδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνωμη, ω Λεωνιδα εκ Λακεδαιμόνος.
      Δεν φανταστηκα οτι καποιος που μπουκαρε υφάτος κραδαινων την απολυτη βεβαιοτητα οτι ολοι εμεις τρεμουμε το γατακι της ΚΝΕ και την μυθολογικου τυπου δοξασια επιστροφης στη δραχμη... σοβαρολογουσε.

      Να λοιπον η διολου αμελητεα "σημασια του να ειναι κανεις σοβαρος" κατα Γουάιλντ -Όσκαρ και οχι Κιμ! Λεει τα μεγαλυτερα καλαμπουρια...

      Διαγραφή
    2. Κύριε Λεωνίδα δεν διερωτήθηκα αν το 2003 ειχε ανακαλυψει ο Νεοελλην τον ΟΛΘ. Αντίθετα, αποφάνθηκα πως το 2003 ο ΝεοΈλλην δεν είχε ανακαλύψει ακόμη τον ΣΥΡΙΖΑ και για δραχμή δεν ήθελε να ακούει κουβέντα.
      Είναι γνωστό ότι ο ΝεοΈλλην δεν μπορεί να χωρίσει 2 γαιδάρων άχυρα, είναι παντελώς άσχετος, ανειδίκευτος στα πάντα και μέτριος με ότι και αν ασχοληθεί - παρόλο που στα φόρα ισχυρίζετε ότι τα γνωρίζει όλα, ενώ έχει ανακαλύψει και όλες τις συνωμοσίες κατά της Ελλάδος.
      Ο ΝεοΈλλην δεν θα μπορούσε ούτε ΟΛΘ στα 3 ευρώ να διακρίνει ότι είναι τσάμπα, ούτε ΟΛΘ στα 10 να αγοράσει.

      Όμως αφήνουμε τον ΝεοΈλλην στη κοσμάρα του και ας επανέλθουμε στον ΟΛΘ.
      Περιμένω απο εσάς κύριε Λεωνίδα μια περαιτέρω ανάλυση για τον ΟΛΘ.
      Ποια θεωρείτε ως δίκαιη τιμή, ποια τιμή θεωρείτε ότι ο ΟΛΘ είναι φούσκα και σε ποια τιμή νομίζετε ότι το ΤΧΣ θα δύναται να πουλήσει τη συμμετοχή του και να μην μπορεί ουδείς Ελληναρά να μιλάει για ξεπουλήματα.

      Ρίξτε νούμερα με αιτιολόγηση και θα επανέλθω δριμύτερος με τα δικά μου νούμερα

      Διαγραφή
    3. ΟΛΘ - Κεφαλαιοποίηση 262 εκατ., κέρδη 20 εκατ/ χρόνο, 100 εκατ ταμείο και σύνολο υποχρεώσεων 17 εκατ.
      ΟΛΠ - Κεφαλαιοποίηση 455 εκατ., κέρδη 8 εκατ/ χρόνο, 40 εκατ ταμείο και σύνολο υποχρεώσεων 215 εκατ.

      Σίγουρα ο ΟΛΠ έχει πιο πολλές δυνατότητες κτλ. Μέσω όμως της αποκρατικοποίησης μπορεί να ισχύσει το ίδιο και για τον ΟΛΘ. ΣΗΜΕΡΑ όμως που μιλάμε με τα δεδομένα αυτά η αποτίμηση των 2 λιμένων στην ίδια χώρα, στο ίδιο χρηματιστήριο είναι για γέλια.

      Μην ακούσω για τα επενδυτικά πλάνα γιατί περίπου τα ίδια είναι και ούτως ή άλλως είναι συγχρηματοδοτούμενα από Ε.Ε

      Άρα, η δική μου τιμή-στόχος για τον ΟΛΘ σήμερα είναι 45 ευρώ! Πιστεύω ότι με το ενδιαφέρον που είδαμε στο διαγωνισμό για την πώληση του ΟΛΘ,στο τέλος της διαδικασίας θα τα δούμε. Θα υπάρξει το σκαλοπάτι των 35 ευρώ με την επιστροφή κεφαλαίου!

      Διαγραφή
    4. Κύριοι βάζετε ένα ψευδώνυμο κάτω απο τα σχόλια σας για να ξέρουμε ποιος μιλάει και τι λέει - αλλά εγώ θέλω να διαβάσω τον κύριο Λεωνίδα να μου αναλύει τα νούμερα του.
      ΑΝΑΜΕΝΩ!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    5. Όσο για τις επενδύσεις σχεδόν πάντα δεν γίνονται με τα ταμεία των εταιριών - αλλά μέσω τραπεζικού δανεισμού. Με αυτόν τον τρόπο άλλωστε και εμείς οι Τάκαροι ξεχωρίζουμε τις εταιριάρες απο τις κολλάντζες.
      Άρα αν αποκρατικοποιηθεί ο ΟΛΘ θεωρώ δεδομένο ότι όλο το ταμείο θα δοθεί στους μετόχους.

      Αλλά όπως είπα περιμένω να διαβάσω τον κύριο Λεωνίδα που ελπίζω να μην με απογοητεύσει και να μας αναλύσει.

      Διαγραφή
    6. Κυριε Μορφονιε εσεις ειστε γκουρου απο μενα περιμενετε αναλυση? Εγω θα πω οτι 26 ε με το ταμειο μεσα, ειναι fair value χωρις το ταμειο ειναι ακριβο. Με 48% καθαρο περιθωριο κερδους τι αλλο να περιμενω, ουτε οι δικοι σας οι μαρμαραδες δε δουλευουν με τοσο. Δε νομιζω οτι θα δωσει καποιος πανω απο 20 ε χωρις το ταμειο. Αλλωστε και 50 ε να πουληθει παλι για ξεπουλημα θα λενε. Περιμενω τη δικη σας αναλυση αφου βλεπω οτι διαφωνειτε.
      Λεωνιδας

      Διαγραφή
    7. Το κείμενο είναι σχετικά παλιό, από το 2009 αλλά σταθερά επίκαιρο. Το έχει γράψει ο εξαιρετικός χρήστης Swear. Για τους νεώτερους θαμώνες του μπλογκ να πω ότι Swear για το χρονογράφημα είναι ότι Τάκης για την αγορά. Οτι καλύτερο κυκλοφόρησε στο διαδύκτιο (γνώμη μου φυσικά).

      Παραθέτω και τον σύνδεσμο με πολλά απολαυστικά κείμενα. Σ/Κ ξημερώνει, υπάρχει χρόνος για χαλάρωση και διάβασμα.

      http://www.mantri.gr/index.php?/best-content/

      Λιμανιάτικα (7 Δεκ 2009)

      Πάμε λίγο μέχρι το Δυρράχιο, να δούμε τι παίζεται εκεί πάνω, εκεί όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο αλβανικό λιμάνι. Οι Αλβανοί ψάχνονται να το ιδιωτικοποιήσουν και βέβαια να το καταστήσουν ανταγωνιστικό –τίνος άλλου;- εκείνου της Θεσσαλονίκης, όπως είναι φυσικό.
      Ούτως ή άλλως, εδώ και πολύ καιρό τα δικά μας τα τζιμάνια, κυρίως με τις απεργίες τους, κάνανε μεγάλους μάγκες –και μάλιστα καθόλου τζάμπα- τα λιμάνια του Δυρραχίου, της Βάρνας και του Μπαρ, που εκμεταλλεύτηκαν τις φαγωμάρες μας, απορροφώντας το ήμισυ του συνολικού φορτίου της Θεσσαλονίκης. Αλβανοί, Ρουμάνοι, μέχρι κι αυτοί οι Μαυροβούνιοι, φάγανε τη μισή πίττα, χάρη στους εργατοπατέρες, τους δικούς μας. Τα είδαν τότε αυτά στη Ηutchison και σου λένε , «ώπα ρε, πού πάμε να μπλέξουμε, άντε γειά παίδες, έχει κι αλλού πορτοκαλιές και πιο φτηνές μάλιστα». Και φύγανε.

      Σήμερα, οι ειδήμονες περί τα λιμενικά θέματα, όπως και του λόγου μου, θεωρούμε ότι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των εργασιών του ΟΛΘ έχει κάνει για πάντα φτερά, διότι πρόκειται για φορτίο κατά βάση τοπικό, που διαχέεται σε όλα τα Βαλκάνια. Φορτίο που προορίζεται για τις αγορές των Βαλκανίων και από τη στιγμή που έχει φύγει από τη Θεσσαλονίκη, αυτό σημαίνει πως έχει υπάρξει ΑΛΛΑΓΗ των εμπορευματικών ροών. Και τούτο, διότι ο ΟΛΘ δεν είναι ίσα κι όμοια με τον ΟΛΠ, αφού στον Πειραιά το φορτίο είναι είτε εισαγόμενο είτε transit. Λιμάνια όπως το Μπαρ, που δεν είχανε στον ήλιο μοίρα, που χρησιμοποιούνταν κυρίως για μαφιόζικες κομπίνες, για διακίνηση σιδερικών, κολομβιάνικης πρέζας, φούντας μαροκινής, τσιγάρων (κανονικών ρε, μην τα ισοπεδώνουμε όλα) κλπ, σήμερα την είδαν «κοντέινερ τέρμιναλ». Ώπα ρε ξυπόλητε ! Και όμως, φίλε μου. Ειδικά δε στο Δυρράχιο, οι Αλβανοί μυρίστηκαν το αίμα και κατάργησαν κάθε λιμενικό τέλος, ώστε να τσιμπήσουν μόνιμη πελατεία.

      Αφού λοιπόν τους έκλασε στη μάπα και η Χάτσισον, οι Θεσσαλονικιοί ψάχνονται τώρα, μπας και βρούν κανέναν άλλον ενδιαφερόμενο, αλλά το θέμα είναι ότι όποιος και να έρθει αυτή τη στιγμή, λογικά θα δώσει τα μισά λεφτά απ’ αυτά που προσφέρονταν πέρυσι. Τα μισά και πολλά λέω. Άσε πιά πού έχει φτάσει το P/E. -Φτηνός φαίνεται ο ΟΛΘ, είναι όμως ; Κι έστω ότι είναι. -Γιατί δηλαδή να ακριβύνει ;

      Εάν πάμε πιο πίσω, Ιούλιος 2008, τότε που αποσφραγίστηκαν (καλά, εδώ γελάμε) οι φάκελοι των προσφορών των τριών εταιρειών που ενδιαφέρονταν για τον ΟΛΘ, θα θυμάστε ότι η Ντουμπάϊ Πόρτς είχε κάνει προσφορά 68 εκατομμυρίων και όλοι γελούσαν τότε, με τους τζαμπατζήδες τους σκούρους, που μου θέλανε κοψοχρονιά τη λιμανάρα. Αλλά και η Κόσκο, δεν είχε ανοίξει διάπλατα το πορτοφόλι : 131 μύρια έδινε κι αυτή. Λίγα, όσο και να το κάνεις, με τα τότε δεδομένα και συγκριτικά με ΟΛΠ. Την είχαν μυριστεί τη δουλειά Άραβες και Κινέζοι και έβλεπαν που πήγαινε το έργο, εξ ού και οι χαμηλές προσφορές που τότε είχαν προξενήσει απορίες και αμηχανία.

      Μόνο εκείνοι οι κιμπάρηδες της Χάτσισον είχανε προσφέρει τότε ένα καράβι λεφτά, ίσαμε 419 εκατομμύρια, αλλά μετά ξεστραβώθηκαν και λάκισαν, καθώς το καράβι βούλιαξε στη διαδρομή. Καλά, αυτό έπρεπε να το είχαμε προβλέψει, άπαξ και είδαμε μπροστά μας το όνομα Λαυρέντης. Τέλος πάντων, μείνανε οι ΟΛΘ με το πουλί στο χέρι και τους λιμενεργάτες στη ράχη τους, monkey on your back, που λένε κι οι Εγγλέζοι.



      Διαγραφή
    8. Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία

      Σκάβουν, ισώνουν, ασφαλτοστρώνουν, τα κάνουν όλα και συμφέρουν, οι Αλβανοί. Καλή κι Εγνατία, αλλά εδώ μιλάμε για τον «Aυτοκινητόδρομο της Mεγάλης Aλβανίας». Αυτοί την ονειρεύονται «Μεγάλη». Κάτσε να τους θυμίσω τί συνέβη σε μας, την τελευταία φορά που την είχαμε κι εμείς ονειρευτεί «Μεγάλη».
      Την Ελλάδα, λέω.

      «Εάν χρειαστεί, θα πουλήσουμε τα κοσμήματα των γυναικών μας για να τελειώσουμε τον αυτοκινητόδρομο », είπε στη Βουλή ο Σαλί Μπερίσα. Καλά, πες την αλήθεια τώρα. Εάν χρειαστεί, θα πουλήσετε και τις γυναίκες σας τις ίδιες, ααααχαχαχα, δεν με αντέχω πιά, χαριτωμένα τα λέω ο άτιμος.

      Χωρίς πλάκα τώρα, εδώ μιλάμε για έργο φαραωνικό. Μόλις ολοκληρωθεί ο δρόμος, η διαδρομή Tιράνων - Πρίστινας θα γίνεται σε τρεις ώρες μόνο. ‘Έτσι το Kόσοβο θα ενσωματωθεί για πλάκα στην Aλβανία, οικονομικά και κοινωνικά.

      Κι εδώ ακριβώς έρχεται και κολλάει καπάκι ο καψερός ο ΟΛΘ : Μόλις τελειώσει ο αλβανόδρομος, αντίο ζωή. Με χαμηλότερο κόστος εξυπηρέτησης, το Δυρράχιο παίρνει πλέον πελάτες όχι μόνο το Kόσοβο και Σκόπια, αλλά κυρίως τη Σερβία, μόλις δηλαδή ηρεμήσει η κατάσταση, που θα ηρεμήσει. Δηλαδή, εδώ μιλάμε πια για την «αντι-Eγνατία», από Mαύρη Θάλασσα έως Aδριατική.

      Έχει κι άλλο : -Kοντά στον αλβανόδρομο βρίσκεται η αμερικανική στρατιωτική βάση στο Kόσοβο «Mπόντστιλ», μία από τις μεγαλύτερες στην Eυρώπη και στον κόσμο όλο. O αυτοκινητόδρομος Πρίστινας - Tιράνων θα ενώσει τη βάση αυτή με το λιμάνι του Δυρραχίου και τις ακτές της Aλβανίας, όπου περιπολούν και ελλιμενίζονται πολεμικά σκάφη του 6ου Στόλου, διευκολύνοντας έτσι τις μετακινήσεις των αμερικάνων. Δεν τελείωσα : Στην κωμόπολη Kούκες που βρίσκεται πάνω στον αλβανόδρομο, σε ένα σημείο χαμένο στα βουνά, εμφανίστηκε ξαφνικά, με χρηματοδότηση των Aραβικών Eμιράτων, ένα αεροδρόμιο. Eντελώς άχρηστο για τους λίγους κατοίκους της περιοχής, παραμένει αχρησιμοποίητο από την πολιτική αεροπορία της χώρας. Eρημο την ημέρα, τη νύχτα όμως ακούγονται συχνά κινητήρες αεροπλάνων. Τους έχω ακούσει με τ‘ αυτιά μου. Πρόκειται για Νατοϊκά αρεοσκάφη.

      Ούτε τώρα τελείωσα : -Ποιός τον φτιάχνει τον αλβανόδρομο ; Όχι ρε ο Μπόμπολας. Όλα ο Μπόμπολας, πιά ; Οι Αμερικάνοι τον φτιάχνουν. Bechtel λέγεται η εταιρεία, φιλαράκια των Μπους, σε κοινοπραξία με κάποιους Τουρκαλάδες, την ENKA.


      Χουβαρδάδες Έλληνες
      Γι αυτό πανηγύριζαν παρέα ο Ερντογαν και ο Μπερίσας. Επειδή κονομάνε και οι Τούρκοι από το έργο. -Τ’ ακούς Μπόμπολα ; Στη φάγανε τη δουλειά. Όταν οι Αλβανοί γυρέψανε λεφτά για το έργο από την Παγκόσμια Τράπεζα, αυτή τους είπε «τσου», επειδή λέει προηγείται η κάλυψη επιτακτικών αναγκών στους τομείς της υγείας και της παιδείας στην Αλβανία. Σωστή τη βρίσκω την Παγκόσμια Τράπεζα.

      -Ε, τότε που τα βρήκαν τα λεφτά οι Αλβανοί, να πληρώνουνε τη Μπέχτελ και τους Τούρκους της Ένκα ; Σώπα μωρέ, τα λεφτά πάντα βρίσκονται. Και σιγά τα λεφτά, δηλαδή. Κάνα δισεκατομμύριο ευρώ, όλα κι όλα, θα κοστίσει τελικά η δουλειά. Ούτε δραχμή παραπάνω.

      -Καλά, ποιος θα βρεθεί να χρηματοδοτήσει τους Αλβανούς με τόσα λεφτά ; Όχι «θα βρεθεί». ΒΡΕΘΗΚΕ ΗΔΗ.

      Η δικιά μας μωρέ, το θηρίο η ΆλφαΜπανκ (αχώνευτο χαρτί, το σιχαίνομαι). Έχουν λεφτά αυτοί. –Ποια κρίση τώρα ; Και γι αυτό δώσανε στους Αλβανούς 300 μύρια σε πρώτη φάση και γύρευε πόσα θα χρειαστεί να ξαναδώσουν. Τώρα, τι σκατά εγγυήσεις έχουν δοθεί, δεν ξέρω, κάτσε πρώτα να διαβάσω τη σύμβαση. Το θέμα είναι ότι εξαιτίας της Άλφα, την τρώει στον κώλο ο φουκαράς ο ΟΛΘ. Σορτάρουμε την ελεεινή την Άλφα λοιπόν, με τιμή στόχο τα πενήντα. Λεπτά, εννοείται. Για τιμωρία.

      (μια χαρά την πέτυχε την τιμή ο Διαμαντής, ίσως και λίγο large)

      Διαγραφή
    9. Κάτι βλέπει ο Κινέζος

      Τη σήμερον ημέρα, αεροδρόμια και λιμάνια, είναι από τις πιο επικερδείς επιχειρήσεις. Όπως επισημαίνει η Παγκόσμια Τράπεζα στο Port Reform Toolkit, τα τελευταία χρόνια, οι υποδομές λιμένων και αεροδρομίων, αναδεικνύονται μεταξύ των πλέον παραγωγικών περιουσιακών στοιχείων, για επενδυτές. Καλά, δεν περιμέναμε την Παγκόσμια Τράπεζα να μας τα πει αυτά.

      Ο ανταγωνισμός δεν εντοπίζεται τόσο στο κόστος (επειδή είπαμε πριν για το Δυρράχιο, που έχει πετσοκόψει τα τιμολόγια), αλλά περισσότερο στην ταχύτητα εκφόρτωσης, στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, στην υποστήριξη πλοίων και πληρωμάτων.

      Η φιλελεύθερη αντίληψη, που ενθαρρύνεται κι από την ΕΕ (European Transport Policy), έμπασε στο παιχνίδι θηρία, όπως η COSCO, η Maersk, η Evergreen και η Sealand. Αυτοί όλοι, επειδή ξέρουν ότι δεν μπορεί το κράτος να εγγυηθεί την ανάπτυξη των λιμανιών, έρχονται με πακέτα για την προώθηση των υπηρεσιών, βασιζόμενοι στη λογιστική, την ταχύτητα φορτοεκφρόρτωσης και στην αποθήκευση, στη λογική πάνω ότι το εμπόριο, είναι καθαρά θέμα οργάνωσης της διακίνησης. Που αυτό είναι. Γι αυτό ας πούμε η Cosco έβαλε σαν όρο στη συμφωνία με τον ΟΛΠ το θέμα της ιδιωτικής φύλαξης του λιμανιού. Για να μη γίνει χάρβαλο.

      Αυτός ο μυστήριος ο Κάπταιν Jiafu, πέρυσι που η COSCO πήρε το Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, βρήκε κι εκεί απεργίες από τους λιμενεργάτες. Λέει λοιπόν ο κάπταιν : «Πάνω απ’ όλα η οικονομική ανάπτυξη. Δεν γουστάρω απεργίες. Όταν θέλω να πάρω ένα λιμάνι, το θέτω ως όρο. Να μην γίνονται απεργίες» (Australasia News, 19/11/08). Και ο Jiafu δεν είναι κάνας τυχαίος : Πρόεδρος της COSCO, υψηλόβαθμο στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, επικεφαλής της Επιτροπής Δεοντολογίας και Πειθαρχίας της Κεντρικής Επιτροπής, πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κίνας. Καμμία σχέση δηλαδή με τίποτε Αγούδημους, Βεντούρηδες και τέτοιους δικούς μας. Μέγεθος ο άνθρωπος.

      Καταλαβαίνει κανείς πόση σημασία έχει για τους Κινέζους ο ΟΛΠ, ώστε να καταπίνουν όλ’ αυτά που γίνονται εδώ χάμω, τόσον καιρό. Και όμως, τα καταπίνουν. Επειδή υποψιάζονται πού θα πάει τελικά αυτό το έργο, το Πειραιώτικο.

      Στον ΟΛΘ πάλι, επειδή ακριβώς συμβαίνουν τριγύρω όλα όσα είπαμε, δηλαδή είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση, δεν είχαν κανένα λόγο οι Κινέζοι να ανεχθούν μέσα σ’ όλα τ’ άλλα ΚΑΙ τις απεργίες εκείνων των ξύπνιων, που οδήγησαν το λιμάνι εκεί που το οδήγησαν. Γι αυτό και έκαναν εξαρχής μικρή προσφορά και γι αυτό και δεν καίγονται κιόλας. Η δε Χάτσισον, που πήρε τελευταία μυρωδιά τι συμβαίνει, έφυγε με ελαφρά πηδηματάκια και μην την είδατε.

      Όχι δηλαδή ότι στον ΟΛΠ όλα είναι στρωμένα με ροδοπέταλα. Κάθε άλλο. Εκτός από το μεγάλο σαράκι, που θα υπάρχει μέχρι να εκριζωθεί η μανιάτικη λογική από κει μέσα, υφίστανται πολλά θέματα. Το ΣΕΜΠΟ του Πειραιά, με το 1,4 εκατ. TEU ετησίως στα κοντέινερς από την 41η θέση που ήταν το 2003, έφτασε στην 60η το 2005 και στην 73η το 2008 (Maritime Trade Union και IFS World Watch Institute). Κατρακύλα. Παραγωγικότητα 35% χαμηλότερη, έναντι των ανταγωνιστών του. Στην περίπτωση των υπερωριών, το κόστος εκφόρτωσης γίνεται πολύ μεγαλύτερο, από τα extra bonus, που παίρνουν οι εργαζόμενοι. Γι αυτό και χαλάνε τον κόσμο, τα παιδιά. Στον ΟΛΠ (αλλά και στον ΟΛΘ), το 82% των κερδών, πάει στις αμοιβές προσωπικού και στις παροχές προς τρίτους. –Πώς να σηκώσουν κεφάλι οι εταιρείες ; Αν ο έμπορος θέλει να πάρει άμεσα το εκτελωνισμένο κοντέινερ, αναγκάζεται και πληρώνει δωράκια στους υπαλλήλοι, για να ξεπεράσουν την προτεραιότητα. Ούτε στο Τούνεζι δεν γίνονται αυτά.

      Διαγραφή
    10. Επίσης, για τον εκσυγχρονισμό της προβλήτας 1 του ΟΛΠ, χρειάζονται 110 εκατ. Ευρώ κι άλλα 70 για τη 2.. Για την κατασκευή προβλήτας 3 (Πέραμα), χρειάζονται 350 εκατ. ευρώ. Για τον εκσυγχρονισμό όλων των υπηρεσιών αποθήκευσης και φύλαξης, άλλα 44 εκατ. ευρώ. Το όλον 514 εκατ. ευρώ. Αυτά όμως, δεν καλύπτονται από τα έσοδα του ΟΛΠ και φυσικά, δεν μπορεί να πάρει χρήματα από διεθνείς τραπεζιτικούς οργανισμούς, αφού σύμφωνα με τους όρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ο ΟΛΠ απαγορεύεται να δανειστεί το 4πλάσιο των πάγιων κερδών του. Δηλαδή δεν έχει τη δυνατότητα, με την υπάρχουσα κατάσταση, να δανειστεί πάνω από 100 εκατ., ενώ το κράτος, ο βασικός μέτοχος, δεν μπορεί να εγγυηθεί, ως έχουν τα πράγματα. Για να γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, χρειάζονται μετρητά που δεν υπάρχουν.

      Πολλά ζόρια. Αλλά κάτι βλέπει εδώ ο κάπταιν Jiafu, με τα σχιστά του μάτια (κακάσχημος, πανάθεμά τον). Όμως, για τον κιτρινιάρη και τα οράματά του, θα τα πούμε την επόμενη φορά.

      -Πώς ; Εάν έχει σήμερα ειδικό ένθετο μαγκαζίνο, με τον αγαπημένο μου καρπαζοεισπράχτορα γελοιοτικό αναλυτή (αυτόν με το χαμόγελο), σε νέες περιπέτειες ; -Όχι ρε, δεν έχει σήμερα γελοιοτικούς. Μας τελείωσαν. Εξαντλήθηκαν από τα ράφια. Ανάρπαστοι γινήκανε. Περιμένω από αύριο να μου φέρουν καινούργια παρτίδα.

      Πηγές :
      "ΗΜΕΡΗΣΙΑ", 04-05/07/2009
      «ΕΘΝΟΣ» 2/12/2009
      «Le Monde-diplomatique» 21/06/ 2009
      “Το πρόβλημα δεν είναι οι Κινέζοι” (άρθρο του Μιχάλη Μιχελή)

      Διαγραφή
    11. Ζηλεύω τους γνώστες των θεμελιωδών μια και δεν τα κατέχω. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έχω γνώμη (έστω δευτερεύουσα). Κατά την άποψη μου ίσως η καλή συμπεριφορά του ΟΛΘ (πολύ καλύτερη απ΄του ΟΛΠ) υποστηρίζεται και από τον μικρό free float. Μόλις 2,6 εκ. μετοχές έναντι 4,7 του ΟΛΠ.

      Η διαπραγμάτευση των 10,080,000 μετοχών του ΟΛΘ ξεκίνησε στις 27-8-2001 με τιμή εισαγωγής 6,74 €/μετοχή δηλαδή κεφαλαιοποίηση 67,940 εκ. Αντίστοιχα η διαπραγμάτευση των 25,000,000 μετοχών του ΟΛΘ ξεκίνησε στις 8 Αυγούστου 2003 με τιμή εισαγωγής 8,80 €/μετοχή δηλαδή κεφαλαιοποίηση 220 εκ. Δηλαδή προ της κινεζικής απόβασης εκτιμήθηκε από τους αναδόχους πως άξιζε 3,24 φορές περισσότερο. Σήμερα ο ΟΛΘ αποτιμάται στο ταμπλό 260,1 εκ. ενώ ο ΟΛΠ 446 εκ. Η ψαλλίδα έκλεισε στις 1,71 φορές.

      Έκαναν λάθος οι ανάδοχοι κατά την εισαγωγή? Είχε καλύτερο managment ο ΟΛΘ? Τζόγος? Δεν ξέρω. Ισως και τα τρία ή κάτι άλλο. Εύχομαι τα καλύτερα στους φίλους του λιμανιού της συμπρωτεύουσας αλλά εαν επένδυα θα προτιμούσα το πειραικό. Καθαρά από ένστικτο κι όχι από γνώση ή γιατί είναι η πόλη που μεγάλωσα. Αλλά δεν θα επενδύσω καθώς η αγορά έδωσε φοβερές συγκινήσεις μου φαίνεται λογικό να χωνέψει το καλοκαίρι (ή να χωνέψω εγώ).

      Σχετικό-Ασχετο

      Ψάχνοντας βρίσκεις πράγματα. Θυμόμουνα το παραπάνω άρθρο του Swear κι έβαζα λέξεις κλειδιά για να το βρω στο Google. Πέτυχα μια πολύ καλή μελέτη για τα λιμάνια (αλλά πολύ εκτενή-113 σελίδες).

      http://eureka.lib.teithe.gr:8080/bitstream/handle/10184/4162/Emporikoi%20Limenes%20Ellados.pdf?sequence=1

      Διαγραφή
    12. Πήρα το free float του ΟΛΠ (4,7 εκ) από το Capital κι έκανα λάθος καθώς παρέλειψα να προσθέσω και τις μετοχές της Lansdowne Partners International Limited (LPIL).

      Το σωστό είναι 6.375.000 μετοχές σε ιδιώτες.

      http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/35008/olp-premiera-thn-paraskefh-8-avgoystoy-sto-ha.html

      Διαγραφή
    13. Τον συγκεκριμένο δεν τον ξέρω καθόλου, αλλά το άρθρο του ωραίο.
      Money

      Διαγραφή
    14. Σήμερα πάντως κάτι έδειξε ο ΟΛΘ.... αν συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, κάτι τρέχει...

      κε. Τάκη, χρωστάς γκουρουδιά στον κ.Λεωνίδα!

      Artisan

      Διαγραφή
    15. Σιγα να μην χρωσταει ο Τακαρος απαντηση στον Λεοντα ,ο οποιος εγραψε κατι που διαβασε καπου και μολις του ειπαν να αναλυσει τα νουμερα που παρεθεσε το γυρισε και λεει οτι αυτος δεν ξερει γιατι δεν ειναι γκουρου !
      Τακαρε βλεπω οτι τραβας ολους τους μυρωδιαδες και τους πουθεναδες σαν μαγνητης !
      Μην ξανασχοληθεις μαζι τους και ξαποστειλε τους απο κει που ηρθαν για μην στο μπαχαλεψουν.

      Roko Baroko

      Διαγραφή
  42. Πού χάθηκε ο αξιότιμος κύριος Δαρείος; Νομίζω ότι πλησιάζει η ώρα του θωρηκτού του και άλλων αξιόλογων του midcap.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Gerry εδώ είμαι. Απλά θα μιλήσουν οι μουγκοί μευά την συνέλευση αν όλα πάνε καλά.

      Διαγραφή
    2. Κε Δαρειε , αναφέρεστε στο 7 της ανακοίνωσης για την γενική συνέλευση ;

      Διαγραφή
    3. Μonsieur Kostas μιλάω για ΓΕΝΙΚΕΣ αλλαγές σε αρκετά επίπεδα του ομίλου. Σε επιχειρηματικό ΚΑΙ σε επίπεδο ΠΡΟΣΩΠΩΝ.

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ για την απάντηση !

      Διαγραφή
  43. Aλεκουμμ παρε την ντουφεκα σου και ανεβα πανου στις 27 μπας και τον "ορμινεψουμε" τον παρεδρο. Ουλοι ζωζμενοι με μπαρουτι νατονε δυναμιτισουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 38 εκ η κεφαλαιοποιηση

      δηλαδις 7 εκ λιγοτερα απο τα 45 εκ που ειναι το [ Φημη και πελατεια ] της εταιριας

      το λεγομενο ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ ..!

      φεαρ βαλιου 120 εκ. και εξτριμ βαλιου 292 εκ οπου και πουλαμε [ τιμες με ΦΠΑ ]

      οποιος δεν βαζει το ΦΠΑ πουλαει κια 13% χαμηλοτερα


      ειπαμε οτι το μαθημα Νο 7 της ΒΙΒΛΟΥ λεει οτι ................... οι χρηματαγορες σε οποιοδηποτε σημειο του χρονου εχουν ΤΟ απολυτο ΑΔΙΚΟ ...!!!! στην τιμη μιας μετοχης
      ταδε εφη
      Τακαρος [ κεφαλαιο Στ' Τομος Γ' σελιδα 3210 ]

      ...το οποιο το αποκαθιστουν και με το παραπανω [ επι τρια συνηθως ] εν ευθετω χρονο

      γιαυτο το λογω εχουν και την ονομασια προελευσης ......... ΧΑΑ..ΟΣ .........


      ουλα τα αλλα ειναι απλως ΚΟΥΡΝΟΦΕΞΑΛΑ και ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ ΗΜΙ- ΟΛΙΚΗΣ

      ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ στην επικρατεια

      Διαγραφή
    2. για ποιο θωρηκτο μιλάτε..;;
      ομολογω οτι μπερδευτηκα με τοσους στόλους..
      Πανάγος

      Διαγραφή
    3. ΙΚΤΙΝΟΣ, κε Πανάγο, ΙΚΤΙΝΟΣ.

      Βικτωρ

      Διαγραφή
  44. Προ δεκαλέπτου δόθηκαν και τα υπόλοιπα τεμάχια ΕΥΡΩΒ που είχαν αποκτηθεί ή με την ΑΜΚ ή την 09-05-2014
    Καλησπέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος!!

      Οσο για το ρευστό..."Κράτα Νίκο νά΄χεις"...Ποιός ξέρει...ίσως δώσει κι η ΑΤΤ παρόμοια με τις άλλες ευκαιρία

      Διαγραφή
    2. Γκουρούδες μπαλαδόροι καλησπέρα σας!! Στό ζεύγος ετε-ευρωβ (νέο αμόρε αλα αλφα του παρελθόντος) έδωσα την ετε γιατί δεν πίστευα οτι θα περάσει τον εμα90 με την πρώτη φορά και κράτησα την ευρωβ γιατί ακριβώς περιμένω να τον περάσει μετά απο τόοοοσο καιρό. Στα 2,65-60 (αν πάει φυσικά) ξαναπαίρνω τις ετεκούλες και στα 0,40χ στοπάρω την ευρωβ. Το κρίμα είναι με φίλο που μίλαγα την δευτέρα περι ετε μου έλεγε έχεις άδικο γιατί θα πάει 4 και 5 και δεν ξέρω τί άλλο γραφόταν.Μα και να πάει θα έχει κάνει τόσα πάνω κάτω που δεν χρείαζεται να περιμένεις.Τεσπα τραπεζικά μόνο trendy-ing και του τσεπάτου η μάνα ποτέ δεν έκλαψε! Οπότε well done κ.Νίκο και απο μένα .

      Διαγραφή
  45. Παντως θελει λιγη προσοχη. Η αγορα δεν μπορεί να πάει συνέχεια πανω...θέλει και μια διορθωση της τάξης να πουμε εστω ..20%-30%?Μηπως ειναι καιρος να ξεφορτωσουμε μερικες τραπεζικες μτχ? ας κερδισουν και αλλοι βρε αδελφε.βεβαια θα δουμε και τα θωρηκτα να κανουν παρεα..ικτιν ευπρο..σιγουρα ομως σε μικροτερο βαθμο και φυσικα με μικροτερο αγχος για εμας.Οσο για το εξωτερικο επειδη δεν εχω και αποψη-γνωμη..τι προτεινατε εσεις κυριε τακη? πχ αν θελει καποιος να επενδυσει μεσω αμοιβαιa?
    kabamarou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ας κανουμε και μια ασφαλη προβλεψη: Αγγλια ή Ισπανια θα παρει το κυπελλο.
    Η Βραζιλια δεν επεισε για το 3-1. Ενα ματσο πιτσιρικια που παιζανε μπαλα χωρις σταθεροτητα. Η κροατια ηταν πιο γεροδεμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Πέτρο ας μην βιαζόμαστε,πρεμιέρα στην έδρα της έπαιξε,τεράστια η πίεση που νιώθουν οι παίκτες της Σελεσάο.Κόντρα στους περισσότερους που είδαν κάτι ιδιαίτερο σ'αυτή την Κροατία,θα πω ότι παρ'όλο που ξεκίνησαν με 11 πίσω είχε κάτι τρυπάρες στην άμυνα άλλο πράγμα.Ήταν θέμα χρόνου να σκοράρουν οι Βραζιλιάνοι και μία και 2 και 2 φορές και δεν χρειάζετο το πέναλτυ-φάντασμα.

      Ειδικά εάν ο Νέιμαρ δεν ήθελε μια μπάλα μόνος του,θα το'χε γυρίσει το ματσάκι απ'το α'ημιχρόνιο.Πρόβλημα στα χαφ η Βραζιλία,εκεί φάνηκε η Κροατία και πρέπει να το δει αυτό ο Σκολάρι που άργησε να βγάλει τον Παουλίνιο.Μου άρεσε ο Όσκαρ,φρέσκος και πλαστικός στις κινήσεις του.

      Πάντως για πρεμιέρα Μουντιάλ και στις ημέρες μας,το ματσάκι ήταν καλύτερο απ'ότι περίμενα και είχε κάποιον ρυθμό.Για να δούμε σήμερα τους Ισπανοολλανδούς...

      Διαγραφή
    2. Εξοχη η Ολλανδία σήμερα ισοπέδωσε τους Ισπανούς. Γρήγορο και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο. Καταπληκτική δουλειά και τακτική από Φαν Γκάαλ.

      Διαγραφή
  47. Συντεκνε Λακη ειδες τι παθαινεις αν σταματησω να φροντιζω την περιουσια σου? Ντελικανης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bρε φιλαρακο ντελικανη απαντηση δεν βλεπω να σου δινουν, ξερεις γιατι? οι καψεροι νομιζαν οτι καθονταν πανω σε θωρηκτο-φρεγατα αλλα τους εκατσε σκουνα.. lol

      Διαγραφή
  48. Bonsoir!

    Ορισμένα χαρτιά της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης που παρακολουθώ έχουν πραγματικά σπάσει νεύρα στους κατέχοντες το τελευταίο δίμηνο. Μου φαίνεται ότι θα έχουμε εκρήξεις λίαν συντόμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι αυτό είναι καλό να είμαστε περισσότερο ελαστικοί στις επιλογές μας. Καλή η Βραζιλία αλλά εάν "κοιμίζει" ας μην αποκλείουμε τα υπόλοιπα ματς από τις επιλογές μας. Λιγότερη ίσως τεχνική και προβλεψιμότητα στο αποτέλεσμα αλλά περισσότερο ενδιαφέρον και θέαμα.

      Εννοείται ότι δεν αναφέρομαι προσωπικά σε σας κύριε Δαρείε (επιτυχημένη κερδοσκοπία μέχρι και ΕΤΕΠΤ). Αφορμή πήρα από το σχόλιο σας και προσυπέγραψα το πρώτο του μέρος. Για το δεύτερο, τις εκρήξεις, μακάρι αν και προσωπικά δεν βλέπω τι θ΄αλλάξει τη ραστώνη της αγοράς.

      Η πινακίδα των παλιών χειμερινών κινηματογράφων "Ραντεβού το Φθινόπωρο" σωστότερα εκφράζει τα μελλούμενα...ή έτσι νομίζω τέλος πάντων.

      Διαγραφή
    2. Monsieur Hippy μην νομίζετε..... 3-4 χαρτιά είναι αυτα στα οποία αναφέρομαι.Φυσικά και τα συγκεκριμένα δεν είναι για τα δόντια κάποιου δίχως υπομονή (ΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ). Οταν όμως ξεκινήσουν δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Μπορεί να γράφει -3% το χρηματιστηριο και να πέφτουν φάπες αλλα αυτά θα καλπάζουν. Και φυσικά θα καλπάζουν βγάζοντας ματια ώστε όταν έρθει η ώρα αυτοί που μάζεψαν στα πολυυυυυυυ χαμηλά, να ξαλαφρώσουν στα πολυυυυ ψηλά στους αδαής που θα τα κυνηγάνε.

      Διαγραφή
    3. Και αφου μιλάμε για 3 μετοχες δεν μας τις λέτε κιολα ;;ας πέσετε και οξω δεν πειράζει

      Διαγραφή
  49. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καλησπέρα σας. Κανα δύο τις εκατό πάνω απο την φιμπο ελλοτσιτσιαν γραμμή του 38κόμμα2 το γυρίσαμε σήμερα αν και πιστεύω μέχρι παρασκευή θα είμαστε μουντιαλικοί.Δηλαδή κανα 2 στο χαα και οι υπόλοιποι να βλέπουν μπάλα. Έτσι βαγγελινιο παιχταρίνιο αργά και σταδιακά.
    Αργά και σταδιακά http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1226819/mytilhnaios-argh-kai-stadiakh-h-anakampsh-ths.html

    Πότε είχε πεί αυτή η γκόλταμ οτι θα ανέβει το αλουμίνιο?? Λες απο εκεί να βγάλει το μέρισμα του χρόνου??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλημέρα στην εδώ παρέα , η άποψη μου πλέον για το Ελληνικό χρηματιστήριο είναι ότι ουσιαστικά είναι 10 μετοχές το πολύ, η μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση είναι ανύπαρκτη με τζίρους που σου σπάνε τα νεύρα αφού δεν μπορείς να αγοράσεις ούτε να πουλήσεις και με κινήσεις σαλιγκαριού συνεπώς δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς σοβαρά με το καφενείο η ωραία Ελλάς στην πρώτη ευκαιρία θα πέσει ολικό shell off και σιγά να μην ξανασχοληθώ με οτιδήποτε έχει σχέση με Ελλάδα τουλάχιστον σε μετοχές μια και την επιχειρηματικότητα την έχουν σχολάσει εδώ και μια πενταετία και μου θέλουν ανάπτυξη με μοιρασιά 70-30 (70% το κράτος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Η υπομονή είναι μεγάλη αρετη στο Ελληνικό Χρηματιστήριο monsieur alloenaprovato. Οταν θα έρθει η ωρα των μικρών, οι περισσότεροι θα το πάρουν πρέφα στο 60% της διαδρομής.

    Στα υπόλοιπα περίπ κράτους συμφωνώ απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα σενάριο το οποίο διάβασα (δε θυμάμαι που) και το οποίο προκρίνω σαν πιο πιθανό είναι ότι η "ώρα των μικρών" θα έρθει αφού η ελληνική οικονομία δείξει σαφή σημάδια σταθεροποίησης της ανοδικής τροχιάς της. ΑΝ και ΟΤΑΝ έρθει αυτές οι συνθήκες, οι επενδυτές θα στραφούν προς τη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση από τη στιγμή που οι αποτιμήσεις της μεγάλης κεφαλαιοποίησης είτε θα είναι υπερτιμημένες ή θα δίνουν πενιχρά περιθώρια αποδόσεων.

      Με δεδομένες τις εξελίξεις, η χώρα δεν είναι ούτε καν στις παρυφές οποιασδήποτε οικονομικής, πολιτικής ή κοινωνικής σταθερότητας. Συνεπώς, με βάση το σκεπτικό μου οποιαδήποτε συνολικότερη κίνηση της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης προς δικαιότερες κεφαλαιοποιήσεις απέχει αρκετά ακόμα, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Κατά τη γνώμη μου, το μόνο για το οποίο προσφέρονται προς το παρόν είναι είτε για (αρκετά) μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις (ευελπιστώντας να ευοδωθούν τα αισιόδοξα σενάρια για τη χώρα) ή για αρπαχτές-χαρτζιλίκι (στις ελάχιστες περιπτώσεις που κινούνται κάποιοι έστω πενιχροί όγκοι). Αλλά αν κάποιος ψάχνεται για αρπαχτές, γιατί να μην ασχοληθεί με τις τράπεζες ή επιλογές τυπου ΜΙΓ;

      Διαγραφή
    2. Monsieur υπάρχουν περιπτώσεις που δεν θα πάει τόσο μακρυά η βαλίτσα.

      Διαγραφή
    3. Μετά(ή λίγο πριν) τη διευθέτηση του χρέους κύριε Caspian,τον φάγαμε τον γαίδαρο...

      Διαγραφή
    4. πανω στην εξοδο .......και λιγο πριν την........[ Πεππα το Γουρουνακι Turn and Run !! ]

      να τους ακουτε τους αγαπητους Μουσιουδες Δαρειος [ Flobi Holland 4827 ] και τον ΤΖΟ 411 FIX date turn around story !

      κατι μυριζει η μουσουδα τους παραπανω

      χχχχμχχμχμχμχμ εμενα εχει φραξει 7 χρονια τωρα...!!!!!!!

      Ο..ι ... παιζουμε

      Υγιαινετε

      https://www.youtube.com/watch?v=5Vu172Z1MZw

      Διαγραφή
  53. ΦΤΟΥΥΥΥΥΥΥΥ,,,...ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΑ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΑΝ ΜΑΡΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΙΚΤΙΝΟ...ΚΙΝΕΖΟΙ ΓΙΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάρμαρα αγόρασαν αλλά όχι από το ΄΄θωρηκτό΄΄...
      Η εταιρεία Παυλίδης Μάρμαρα-Γρανίτες λατομική επιχείρηση και βιομηχανία

      μαρμάρου και γρανίτη με έδρα τη Δράμα και η εταιρεία China Light Resources Import & Εxport Corporation με έδρα το Πεκίνο της Κίνας συμφωνούν να πωλήσει η πρώτη στη δεύτερη 25.000 τόνους προϊόντων μαρμάρου μέσα στην τριετία 2014-2017. Αξία συμφωνίας $ 13,65 εκ.

      Διαγραφή
  54. Και ερωτώ ... Εμεις ακομα Ικτίνο θα περιμένουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αγορά είναι ελεύθερη. Οποιος κουράστηκε απλά πουλάει και πάει αλλού. Τόσο απλά και τόσο όμορφα.

      Διαγραφή
    2. Στις τελευταίες ΑΜΚ των τραπεζών προσωπικά εξεπλάγην. Με περιθώριο αρμπιτραζ από 14% (Πειραιώς) έως 25% (Ευρομπανκ) περίμενα εγχώρια συμμετοχή περί το 1 δις και υπερκάλυψη σχεδόν 5 φορές. Ομως έπεσα έξω. Σχεδόν 70% έξω (ευτυχώς βέβαια μια και πήραμε κομμάτια). Κατόπιν τούτου στη δική μου σκέψη τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Στις τσέπες των ιθαγενών δεν υπάρχει γρόσι.

      Αρα?

      Αρα ισχύει αυτό που από καιρού εις καιρόν επαναλαμβάνει σταθερά ο Κύριος Τάκης. Όποιες (λίγες) μεσαίες ενδιαφερθούν και καταφέρουν να προσελκύσουν αλλοδαπά κεφάλαια θα κάνουν παιχνίδι. Οι πολλές άλλες στα αζήτητα. Το 1999 ή το 2005 είναι απίθανο να ξανάρθει διότι εκλείπει η κυριότερη αιτία. Χρήμα. Εγχώριο χρήμα.

      Πιθανολογώ όμως πως οι αγαπημένες εταιρείες των συμμετεχόντων στο ιστολόγιο (ΑΒΑΞ, ΙΚΤΙΝΟΣ, ΕΥΠΙΚ) εάν το θελήσουν οι βασικοί μέτοχοι είναι αρκετά φανταχτερές ώστε να προσελκύσουν. Και αυτό το θεωρώ σημαντικότατο. Να έχουν τα θεμελιώδη ώστε να είναι δική τους επιλογή η απόκτηση ή όχι αλλοδαπής συμμετοχής. Σε κάθε περίπτωση πάντως στις σημερινές τους αποτιμήσεις θα μπορούσε κάποιος να τις πει και αμυντικές τοποθετήσεις. Αν δίνανε και μέρισμα...θα είχα κι εγώ μια επενδυτική θέση της προκοπής.

      Διαγραφή
  55. χχμχμχμχμχμχμχ ...last bus ....last chance.. ετσι ελεγα στα νιατα μου ...ενω τωρα ......

    χχχχμχμχμμχμχμ Are you looking for me Madam ?

    Aleko mou Salaam !!!!!

    Χιππακος ενας και μοναδικος ..

    να τον ακουτε ....κατι μυριζει περισσοτερο απο μας .. τους ΣΑΧΑΡΑ ....γιαδες !!

    ξουραφι κεφαλι και καρδια χρυση .... τι χρυση δηλαδις ...βαλτε κατι παραπανω ..

    και δεν τον ξερω κιολας ..

    χχχμχχμμχμχμ αν τον ηξερα...... θα ημουν πλουσιος ..!!

    αντε ριχτο ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΣΕ ....!! μπας και συνελθουμε δηλαδις

    Σαλλαμ-Αλεκος απο al arabyia

    https://www.youtube.com/watch?v=1NCIJpqMpwM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Καλημέρα φτάσαμε σχεδόν τα 200 σχόλια και εδώ αλλά περίμενα να διαβάσω περισσότερα για το θέμα που έβαλε ο Μορφονιός ιδίως απο τους μεγαλύτερους και έχοντες οικονομική μνήμη. Ενας μικρότερος που δεν έχει ζήσει αυτές τις εποχές ,δηλαδή 1η περίοδο πασοκ και πίσω απλά βλέπει νούμερα χωρίς να έχει σαφή εικόνα του πρίν και του μετά..Μπορεί δηλαδή η αύξηση του χρέους , δαπανών κτλ που γίνανε εκείνη την περίοδο να προκάλεσε μεγαλύτερη αύξηση σε ανάπτυξη πχ και τελικά να ήταν προς το συμφέρον μας Μπορεί και όχι Αυτό μπορεί να το κρίνει μόνο κάποιος που έζησε το τότε και είδε το μετά.Εγώ επειδή πρόλαβα την 4η και την 5η περίοδο έχω προσωπική άποψη η οποία απέχει τρισεκατομύρια χιλιόμετρα απο την παγκαλίσια ατάκα που αναμασά μέσω του άρθρου ο κ.Μορφονιός. Αλλά αυτό είναι πλέον ιστορία Το έχω ξαναγράψει απο την στιγμή που επιλέχτηκε η ομερτα δεν έχει νόημα ποιός έφαγε τα πιό πολλά αφού πλέον παραγράφτηκαν τα περισσότερα και πάμε μπροστά μπας και βγούμε απο τον πάτο.

    Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω εάν τα νούμερα αυτά που γράφει στο τέλος είναι σωστά Αν δηλαδή κάποιος που ασχολείτε επαγγελματικά με την οικονομική επιστήμη το γνωρίζει ή να μπορεί να δώσει κάποιο λινκ που να γράφονται τα σωστά. Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουδέν κακόν αμιγές καλού.

      Αυξήθηκαν δαπάνες και χρέος, έκλεψαν μικρό μέρος τα τρωκτικά, αυξήθηκε όμως και το χρήμα σε κυκλοφορία, επιδοτήθηκε μέχρι κι ο μικρότερος ν΄ανοίξει μαγαζάκι εναλλακτικά απ' το να παίρνει επίδομα ανεργίας. Για πρώτη φορά επί Σημίτη θεσμοθετήθηκαν πολλά κοινωνικά επιδόματα σε ανάπηρους από την άλλη όμως δεν πάρθηκαν τα μέτρα θωράκισης του θεσμού και πλάκωσαν οι μαιμούδες. Ετρεξε χρήμα και στα ζόρικα έγινε και το κούρεμα απ΄την υποτίμηση του Παπαντωνίου το 1998 χωρίς ν΄ανοίξει μύτη. Τα πολλά τα έχασαν οι έχοντες κλειδωμένα στις τράπεζες. Τσίμπησε ο πληθωρισμός (άρα νέο κούρεμα) τσίμπησε και το χρηματιστήριο. Τι τσίμπησε δηλαδή, μαρσάρισε κι αφηνίασε. Αμα έχεις δικό σου νόμισμα έχεις ένα επιπλέον εργαλείο. Οχι όμως πασπαρτού για όλα τα οικονομικά προβλήματα.

      Οι αξιολογήσεις κρατικών εταιρειών και δημοσίων υπαλλήλων είναι φάρμακο στην οικονομική κρίση. Οι άτακτες μειώσεις του Κυριάκου είναι τηλεοπτική πολιτική φαυλοκρατία. Αρτος και θεάματα για τους δικαστές του καναπέ.

      Αδιαπραγμάτευτη αρχή του καπιταλισμού. Η κατανάλωση είναι το παν. Ωστόσο εδώ υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Για να καταναλώσεις απαιτείται εισόδημα. Είτε από εργασία είτε από δανεισμό. Είναι αναλγησία (και ανοησία) να τα στερούν και τα δύο. Ασπάζομαι τη ρήση του Κέινς ότι "στην κρίση η κυβέρνηση πληρώνει τους μισούς άνεργους πολίτες ν΄ανοίγουν τρύπες στα πεζοδρόμια και τους άλλους μισούς να τις κλείνουν".

      Γνωρίζω ότι δεν απάντησα στο ερώτημα σας κύριε Lorac. Τα νούμερα προφανώς και είναι σωστά, αλλά ψάχνετε μια καλή αιτιολόγηση του αποτελέσματος. Μια και δεν έχω, θα το απαλύνω με ένα ανεκδοτάκι

      Ενα πρωινό τρείς όμορφες ξανθιές εργάτριες του δήμου με τις πορτοκαλί φόρμες εργάζονται σ΄ένα πεζοδρόμιο. Η μία ανοίγει τρύπες με ένα κομπρεσέρ, η δεύτερη βγάζει τα χώματα με το φτυάρι, η τρίτη τα ξαναβάζει στη θέση τους και συνεχίζουν δέκα μέτρα πιο κάτω την ίδια δουλειά κ. ο. κ

      Ομορφο θέαμα, όμως κάποιος περίοικος ρωτάει απορημένος

      -Συγνώμη κορίτσια, τι ακριβώς κάνετε?

      -Κοιτάξτε, είμαστε τετράδα, συνεργείο δενδροφύτευσης, αλλά η 4η, αυτή που φυτεύει τα δένδρα, σήμερα πήρε ρεπό.

      Διαγραφή
    2. ΚΥΡΙΕ hippy ΘΑ ηθελα ένα σχολιο για SP500 DAX GOLD ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΑΤΡΑ

      Διαγραφή
    3. Δυστυχώς δεν το κατέχω το άθλημα κύριε Λουκά. Καλός φίλος όμως που εμπιστεύομαι τις γνώσεις του προχθες σορτάρησε τον DAX με option τον Σεπτέμβρη στις 10.010 μονάδες. Δηλαδή αν ατυχήσει η ζημιά θα είναι απολύτως οριοθετημένη. Επίσης έκλεισε κερδοφόρα μια θέση στο GDX. Προσωπικά αποφεύγω τα στοιχήματα εκτός κι αν οι πιθανότητες μοιάζουν να είναι υπέρ μου (πχ προχθες Παρασκευή τόλμησα μικρή αγορά στην Deutsche Bank μια και βρίσκεται στα χαμηλά 12μήνου λόγω και της ΑΜΚ και επιπλέον ήταν η τελευταία ημέρα διαπράγματευσης των δικαιωμάτων οπότε πιθανολογώ-ελπίζω η πίεση στη μετοχή να ατονήσει απο Δευτέρα).

      Διαγραφή
    4. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΥΡΙΕ ΗΛΙΑ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

      Διαγραφή
    5. και μιας και ακουω για ξενες αγορες και ΝΤΑΞ General Φον -Παουλους
      παρτε τι βλεπει η ΑΛΑΘΗΤΗ γυαλα για τους επομενους 38 μηνες απο σημερις

      περιξ των 10430 η διορθωση που περιμενει ολος ο πλανητης ΓΗ..

      Στηριξη τα 9150 - 9250

      Θα μαζεψουν οτι μοντελο ΣΚΕΛΕΑ κυκλοφορει ακομα απο το 1947 και μετα
      και οτι αλλο ΣΩΒΡΑΚΟ κυκλοφορει και οπλοφορει στη πιατσα απο Γκουανταλαχαρα Σαμοθρακης μεχρι Νεο ΔΕΛΧΙ Κορωνης ..

      μετα και μεχρι το 2017 εχει τις 14450 μουναδες βασης ....

      ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ .........ΞΕΝΑ κολυβα , ξενα ξυνα σταφυλια ... String by brink ..!

      αυτο εμεινε .... αυτο εχουμε ... αυτο αφησαν ........ WIKIPEDIA
      http://fr.wikipedia.org/wiki/String_(lingerie)

      και μετα ???????????

      εεεεεεεεεεε μετα θα γινει η παρελαση


      χχχχχμμχμχμμχμχμ αυτα βλεπω εκτος και πεσει καμια μπομπα κατα λαθος στο ΒΑΤΙΚΑΝΟ ...

      Yγιαινετε πινωντας πολυ νερο και περπατωντας.

      Διαγραφή
  57. Επίσης κε Lorac να ξέρετε επίσης τα εξής
    α) Η μεσαία τάξη στην Ελλάδα (αν ανήκετε ή έστω ανήκατε), οφείλει αποκλειστικά την ύπαρξή της στον Ανδρέα Παπανδρέοα)
    Πολλοί λένε ότι επί πρωθυπουργίας του εκτινάχθηκε το δημόσιο χρέος.
    Η αλήθεια όμως είναι ότι μπορεί το χρέος της χώρας ν' ανέβηκε από 40% του Α.Ε.Π. το 1980 σε 80% του ΑΕΠ το 1990 (απόλυτα διαχειρίσιμο σύμφωνα με τα χρηματοπιστωτικά standards, όμως παρέλαβε τον Οκτώβριο του 1981 πληθωρισμό της τάξης του 24,2% και παρέδωσε τον Ιούνιο του 1989 πληθωρισμό στο 13,1% αυξάνοντας το κατά κεφαλήν πραγματικό εισόδημα κατά 5,2% και μειώνοντας δραστικά την ανεργία.
    Για τον ίδιο άνδρα, η Μάργκαρετ Θάτσερ (ίσως η πιό σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτικός παγκοσμίως) είχε πει: «Δεν τον συμπάθησα, αλλά ποτέ δεν έφυγε από Διάσκεψη Κορυφής της ΕΟΚ, χωρίς να πάρει κάτι για τη χώρα του».
    Κατα την ταπεινή μου γνώμη το μόνο που δεν υπολόγισε ο Ανδρέας ήταν το πόσο λαμόγιο και παρτάκι ας ήταν ο Έλληνας (βλέπε αγροτικοί συνεταιρισμοί,επιδοτήσεις ,απίστευτη φοροδιαφυγή,τουρισμός χωρίς το αναμενόμενο οικονομικό όφελος λόγω εκτεταμένης φοροδιαφυγής,εφοπλιστές ζομπυ κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΕΛΠΕ -ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΤΟΝ champo Σημεία αγοράς εκει 5,91- 5,96 και μετά 5,78 . Με κλείσιμο κάτω από το 5,78 εξοδος. Πρώτη σύγκρουση ενδιάμεσο Νο 6,19 μετά θέλουμε κλείσμο 6,26 για να επιβεβαίώσει κινηση επάνω στα διαδοχικά ΤΩΡΑ ΜΗ ΦΟΒΑΣΕ ΣΤΟΧΟΣ Α 6,45 ΣΤΟΧΟΣ Β 6,81 ΣΤΟΧΟΣ Γ 7,25 ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝΕ ΟΥΡΑΝΟΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΦΙΛΑΡΑΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂