Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Σχόλιο αγοράς

To 2013 ήταν η χρονιά της επιτυχούς ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών και η εισροή ξένων κεφαλαίων πάνω από 1,5 δισ. Ευρώ κυρίως από hedge funds και συνολικές εισροές από Ξένους πάνω από 2 δις ευρώ.

Το 2014 έχει ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Σε ότι αφορά το χρηματιστήριο η ψυχολογία έχει αλλάξει και οι προσδοκίες έχουν αυξηθεί. Οι επενδυτές εκτιμούν ότι όσο μειώνεται το country risk η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό turnaround story.

Ζητούμενα του 2014 είναι :
1) Να ισχυροποιηθούν κεφαλαιακά οι Ελληνικές τράπεζες, που ακόμη έχουν πρόβλημα ρευστότητας και μεγάλες επισφάλειες στις τραπεζικές χορηγήσεις τους που δεν έχουν ενσωματωθεί στους ισολογισμούς τους.

2) Να προχωρήσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στη χώρα.

3) Η Ελλάδα να βγει στις αγορές.

4) Επιτέλους να γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις και να βρει το δρόμο της ανάπτυξης η Ελλάδα. 

Παρόλο που η χώρα δείχνει να ανακάμπτει, στο πίσω μέρος του μυαλού των επενδυτών θα πρέπει πάντα να υπάρχουν οι αρνητικές σκέψεις του πολιτικού ρίσκου της χώρας, καθώς και η έλλειψη διάθεσης των Ελλήνων πολιτών για μεταρρυθμίσεις.


Κλάδοι με υψηλό ρίσκο : Ιχθυοκαλλιέργειες, Τηλεπικοινωνίες – Εναλλακτικοί Πάροχοι και εταιρίες του ευρύτερου χώρου των Μ.Μ.Ε. και τράπεζες.

Οι επιλογές του Έλληνα επενδυτή θα πρέπει να περιορίζονται σε εταιρίες με ισχυρά θεμελιώδη, με μικρό καθαρό τραπεζικό δανεισμό, με ισχυρές ταμειακές χρηματοροές και με υψηλές προοπτικές ανάπτυξης.

Ο πιο hot κλάδος είναι ο κλάδος της Ελληνικής μαρμαροβιομηχανίας με υψηλές παραγγελίες από την Κίνα. Και οι δύο εισηγμένες, Κυριακίδης Μάρμαρα και Ικτίνος αξίζουν της προσοχής μας – ειδικά ο δεύτερος που ακόμη στο χρηματιστηριακό ταμπλό δεν έχει αναδείξει την δυναμική του.

Ενδιαφέρουσες επιλογές από το μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων, κατά σειρά προτίμησης είναι ΔΕΗ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ.

Μετοχές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά αν στην Ελλάδα αρχίσουν επιτέλους τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, είναι Μυτιληναίος, Σωληνουργία Κορίνθου, Ελληνικά Καλώδια, ΕΛΒΑΛ, Mevaco και Έλλαστρον. 

Από τον τομέα του real estate ίσως να έχουν ενδιαφέρον Eurobank Properties και ΛΑΜΔΑ.

Εταιρίες με πάντα δυνατά αποτελέσματα που να συνδυάζουν και πολύ καλά θεμελιώδη είναι τα Πλαστικά Κρήτης, κατά πρώτο λόγο και κατά δεύτερο τα Πλαστικά Θράκης. Μύλοι Λούλης, ΚΡΙ ΚΡΙ, ΈΛΤΟΝ, Γενική Εμπορίου, A.S.Company, Καράτζης και Flexopack

Φυσικά δεν δύναται να πιστεύει κάποιος ότι το Ελληνικό χρηματιστήριο θα πάει καλά και να μην πιστεύει ότι τα ΕΧΑΕ θα υπεραποδώσουν.

193 σχόλια:

  1. Εύχομαι σε όλους σας χρόνια πολλά, καλή Μεγάλη εβδομάδα, με μια ακόμη καλύτερη ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και προπαντός εύχομαι προς όλους τους Έλληνες ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ - που σε αυτόν τον τόπο σπανίζουν, αφού όλοι κοιτάνε την τσέπη τους και τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ να ξυπνήσουν επιτέλους. Να πάρουν κανέναν άξιο μέσα στο συνονθύλευμα για να τους ξυπνάει και όχι μόνο γραφικούς, πολυλογάδες και άσχετους. Απο το 2011 έλεγε ο Τάκαρος ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2014, αφού θα έχουν προηγηθεί η Ιρλανδία και Πορτογαλία. Αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ, που κοιμούνται με τα τσαρούχια, μας έλεγαν μέχρι και πριν 6 μήνες ότι η Ελλάδα είναι ένα μαύρο χάλι και δεν πρόκειται κανένας να την εμπιστευτεί και δεν θα βγει στις αγορές. Τώρα που ξεβρακώθηκαν μας μιλάνε για στημένες δημοπρασίες και για ακριβά επιτόκια δανεισμού (θα θέλανε φαίνεται μνημόνια και χαμηλά επιτόκια).

    Αχ Ελλαδάρα πως σε κατάντησαν έτσι. Γέμισε ο τόπος Ελληναράδες.
    Βγήκαν και οι Κουρίδες να μας γράψουν μέσα απο τις φυλλάδες τους ότι ο Λαός είναι θυμωμένος κι στις εκλογές θα εκφράσει το θυμό του.
    Ποιοι να μας τα πουν αυτά??? ΟΙ ΚΟΥΡΙΔΕΣ. Βρεεεε τι άλλο θα διαβάσουμε.
    Και να προσέξει ο λαός με τους θυμούς του, γιατί την μια βούλιαξε κοιτώντας την τσέπη του, τώρα αν αρχίζει να θυμώνει και με τα ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΑΘΗ, βλέπω το κύμα του θυμού του να γίνεται ΤΣΟΥΝΑΜΙ και στο τέλος να τον πνίγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (θα θέλανε φαίνεται μνημόνια και χαμηλά επιτόκια)


      -Προσωπικά πιστεύω (και έτσι πορεύομαι στην αγορά) ότι μετά τις ευρωεκλογές θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για 20ετή παράταση των δανεικών, νέο δάνειο 12-20 δις συνολικά με χαμηλό επιτόκιο και φυσικά ναι τρίτο μνημόνιο που το θέλω μπας και δούμε τις διαρθρωτικές αλλαγές που προβλέπονταν στο 2ο αλλά δεν έγιναν λόγω συντεχνιών και συμφερόντων των λίγων.

      Εύχομαι υγεία, αγάπη και καλή Πασχαλιά σε όλους!

      Διαγραφή
  3. Καλή Ανάσταση και σε εσάς δάσκαλε, και σε όλο τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλημέρα κ Μορφονιέ και καλή Ανάσταση σε όλους τους συμμετέχοντες.

    Γεύσεις ημερών: Xθες στο μεγάλο σάιτ των αγορών αντιπροσωπευτικό ίσως του επιπέδου των επενδυτών
    ξιφουλκούσαν κατά της κυβέρνησης για το χαρακτηρισμό των επαγγελματιών τρειντεράδων.Απειλούσαν όλοι
    για αποχώρηση απ την ελληνική αγορά Αμφιβάλλω αν όλοι αυτοί έχουν χαρτοφυλάκιο μεγαλύτερο των 10.000
    αλλά λέγαν είναι τόσο καλοί τρειντεράδες που με τα γυρίσματά τους τζιράρουν εκατομμύρια μάλλον είναι φορτωμένοι ΤιΠιά με προσδοκώμενη και πραγματική αξία 0.Είναι οι ίδιοι μάλλον που αγόραζαν ΕΥΡΩΒ πάνω από 0,40 στέλνοντάς την ακόμα και στο +3%.Μάλιστα προτείνουν ως ισοδύναμο στη φορολογία χαρτοφυλακίου
    500.000Ε την απόλυση δασκάλων,γιατρών,νοσοκόμων επειδή είναι Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Aλέξιος νομοτελειακά θαέρθει.Όμως είναι πλέον συστημικός και θα κληθεί να κυβερνήσει από τύχη
      σ ένα πιο φιλικό ευρωπαϊκό περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων και ποσοτικής χαλάρωσης.
      Τα ευρωπαΪκά χρηματιστήρια ανέκαμψαν στηριζόμενα στη ρευστότητα απ την άλλη μεριά του Ατλαντικού
      και προεξόφλησαν ότι κάτι ανάλογο θα συμβεί κι απ αυτή τη μεριά. Αν ο κύριος Ντραγκαντρέου δε βρει
      το τραπέζι που άφησε το μπαζούκα(τίποτις Γερμανοί θα το κλέψαν) είτε με Σαμαρά είτε με Αλέξιο καλύτερα θα ναι να κοιτάμε επενδυτικά απ την άλλη όχθη.

      Διαγραφή
    2. Το ΧΑχανο προεξόφλησε τα πάντα πλέον πρέπει να μιλήσει η πραγματική οικονομία. Η ανάπτυξη και η παραγωγή κερδών. Πως να δικαιολογήσει ο ΟΤΕ τα 7 δις αξία όταν το α τρίμηνο θα χει ζημιές.Να μη ξαναπώ όπως και σεις για τις κεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών σε περιβάλλον αποπληθωρισμού..

      Διαγραφή
    3. Ψήφος εμπιστοσύνης στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας η συμμετοχή στις ΑΜΚ των τραπεζών προπαγανδίζουν οικονομικά σάιτ.Βρε αν ήταν βέβαιοι για την ανάκαμψη της δε θα βάζαν 5 δις για να σβήνουν
      επισφάλειες και να βουλώνουν τρύπες θα φτιάχναν την GURU BANK (κλεψιμέικο απο σας)και θα ρίχναν ρευστότητα στις επιχειρήσεις που τ αξίζουν όχι βρε το ΜΕΓΚΑ κατακτώντας την αγορά.

      Διαγραφή
    4. Αν έρθει μόνος του, τότε κύριε Ruden να αλλάξετε χώρα.
      Στην μικρή πιθανότητα να έρθει, ΑΝ ΕΡΘΕΙ, θα έρθει ελεγχόμενος. Δηλαδή κυβέρνηση συνασπισμού κομμάτων - που σημαίνει συνεχίζουμε μια από τα ίδια και πετάμε στα σκουπίδια ότι παπαριές λέγαμε προ μερικών ετών. Ότι δηλαδή έκαναν οι ΠαπανδρεοΣαμαράδες πριν κυβερνήσουν.

      Διαγραφή
  5. Μορφονιέ Καλό Πάσχα. Μαθαίνω ότι το αφεντικό στα Ναυπάκτου που είχες μνημονεύσει παλαιότερα, τοιμαλζει colpo grosso σύντομα και το χαρτί δεν θα πιάνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέρετε ότι μου αρέσουν οι Πολύχρονοι. Έχετε κάτι περισσότερο να μας γράψετε?

      Διαγραφή
  6. Καλη Ανασταση ,καλο Πασχα σε ολους με υγεια και ευτυχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση Κύριε Τάκη σε εσάς και σε όλους τους φίλους του blog.

    Υ.Γ. Δεν είδα στην ανάλυσή σας το Θωρηκτό του Κυρίου Tzo... Εκ παραδρομής να υποθέσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι γνωστό σε όλους σας ότι η γνώμη μου για ΕΥΠΙΚ είναι θετική και μάλιστα έχω δώσει και τιμή στόχο.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ Κύριε Τάκη.
      Απλά είπα μήπως άλλαξε κάτι επειδή δεν την αναφέρατε...

      Καλό Πάσχα να έχετε!

      Διαγραφή
  8. KAΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ κε Τάκη και υπόλοιποι Συναγωνιστές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κυριε Τακη το ποιο συμαντικο ειναι να εκθετεις τον εαυτο σου.
    Συγχαρητηρια για το θαρρος της γνωμης σας

    Καλη ανασταση σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα σας , καλές γιορτές σε όσους είναι ήδη φευγάτοι . Κ. Νίκο σας είχα ζητήσει να μας πείτε τί βλέπουν τώρα που πήγε στα 6 γιούρος. Εντάξει ήθελε άλλο ένα 1% κάτω για να πάει ,αλλά μην μου φύγετε για παχαλιά οπότε σας ρωτώ απο τώρα.

    Κ.Μορφονιέ δυνατό το σχόλιο αγοράς , φαντάζομαι είναι δικό σας. Μπορεί να αποτελέσει και οδηγό τσέπης προς υποψήφιους επενδυτάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Ανάσταση σε όλους τους θαμώνες του blog,επώνυμους,ανώνυμους,παρακολουθούντες,φανατικούς και μετριοπαθείς.
      Υγεία πάνω από όλα,να χαίρεστε τους αγαπημένους σας και τις αγαπημένες σας.
      Κύριε Lorac,δεν επισκέφτηκα τους συμπαθείς αενάως μοιρολογούντες του πολυπληθούς forum αυτές τις μέρες,θα τους μελετήσω αύριο και θα σας ενημερώσω.Πολύ κατήφεια από τους μάλλον άχαρτους.
      Χρόνια πολλά.

      Διαγραφή
    2. Κ. Νίκο το 6 χρονικά και αριθμητικά ταίριαζε με το χαμηλό του ΓΔ ,που εντελώς τυχαία ήταν πλησίον μιας γραμμής του ανερχόμενου καναλιού απο το 2012. Τώρα για τον δείκτη (γδ) μία πρώτη αλλά σημαντική αντίσταση είναι το 1250 ,την οποία μόλις έφτασε. Εκεί είναι τώρα αναλογικά και τα ελπε (6.65).Οπότε για τα γρήγορα πασχαλινά παιδιά τα χθεσινά χαμηλά αγοράζονταν και τα σημερινά ψηλά πουλιούνται. Μάλλον η κατήφεια δεν είναι απο άχαρτους ,αλλά από όσους πούλησαν και βλέπουν να ανεβαίνει. Η κατάθλιψη έρχεται όταν τρέχεις να αγοράσεις και μετά σε κανα 6-7 εργάσιμες ξαναπέφτει.

      Διαγραφή
  11. Κύριε Τάκη και σε όλους τους φίλους, σας εύχομαι υγεία, χαρά, αγάπη.
    Καλή Ανάσταση και να περάσετε χαρούμενο Πάσχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλό Πάσχα σε όλη τη παρέα!
    Καλό Πάσχα κ.Τάκη !Πολύ ενδιαφέρον το σχόλιο αγοράς!
    Επιτρέψτε μου να προσθέσω και εγώ τις επιλογές μου με σειρά προτεραιότητας.(στις σημερινές τιμές αποτίμησης)

    1) Ικτινος
    2) Γεβκα
    3) Δεη
    4) Ελπε
    5) Φλεξο
    6) Ασκο
    7) Εχαε
    8) Μυτιλ
    9) Ελαστρον
    10) Δρομεας

    Όποιος θέλει ευχαρίστως να το συζητήσουμε.
    Καλά να περάσετε!!
    Πανάγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σε κύριο Τάκη και φίλους.
      Τι να συζητήσουμε τώρα κύριε Πανάγο !!
      Είναι όλες εξαιρετικές επιλογές και οι 7 απο τις 10 στο τρέχον χαρτοφυλάκιό μου,ενω προηγούμενα περιελαμβάνονταν και οι υπόλοιπες 3.
      Ολα διπλοτσεκαρισμένα και με προοπτκές σε καλύτερη αγορά.
      Εύχομαι με τη σειρά μου στον οικοδεσπότη και όλους τους φίλους και φίλες Καλή Ανάσταση !!

      Διαγραφή
  13. κ.Τάκη τα ΕΛΠΕ δεν τα βλέπεται να αποκρατικοποιούνται ή απλά δεν τα βάζετε μέσα στις ενδιαφέρουσες επιλογές απο το μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων ;
    άντε να βάλω και 11)Κανάκης που μοιράζει χρήμα κάθε χρόνο και κανείς δεν τον θέλει..!!
    Πανάγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλή Ανάσταση σε όλες και όλους τους φίλους του blog και όπως επισήμανε και ο κύριος Τάκης,ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ έστω και τώρα! Ας ελπίσουμε ότι μετά την τεράστια από άποψη χρονικής διάρκειας χειμερία νάρκη του ελληνισμού,αναστηθεί το ελληνικό πνεύμα για να μεγαλουργήσει.Είθε...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΔΑΣΚΑΛΕ η εκτιμηση μου στο προσωπο σου είναι μεγαλη καλο πασχα σε σενα και όλα τα φιλαράκια σε περιμενω να σου δωσω ένα βαρελι κρασι ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπερα χρονια πολλα και καλη πασχαλια σε ολους και παντα με υγεια και χαμογελο...Κ.Τακη αν θελετε ενα σχολιο για ΙΝΛΟΤ γιατι δεν παιζει στα καλα χαρτια λογω κοκαλη ¨?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλό Πάσχα Κ.Τακη . Εύχομαι υγεία
    Καλή Ανάσταση σε όλες και όλους τους φίλους του blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. φιλε vankouls σε περιμενα στη πλατεια ολγας να ποιουμε καφε ακομα σε περιμενω να κερασω καφεδακι να τα πουμε στο καφενειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να στε καλά κύριε Λουκά θα ειδοποιήσω οταν περάσω απ την πόλη σας Καλή Ανάσταση

      Διαγραφή
  19. Καλή Ανάσταση, με υγεία, σ' όλες και σ΄όλους τους συμμετέχοντας στο παρόν μπλοκ, στον κ. Μορφονιό, που μοιράζει απλόχερα τις χρηματ/κες κ όχι μόνο γνώσεις του κ στον πολύπαθο Ελληνικό λαό μακάρι επιτέλους να αναστηθεί από μέσα του το γνωστό "φιλότιμο" κ να τον οδηγήσει σε ανατάσεις, ανατάξεις, κ αναπτύξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κυρίες και Κύριοι σας εύχομαι Καλή Ανάσταση και Καλή Λαμπρή, με τις οικογένειέ σας. Αγάπη να έχετε και Αγάπη να δώσετε. Η Ανάσταση του Κυρίου να είναι Ανάσταση, προσωπική, οικογενειακή, οικονομική, Εθνική, σε όλους μας. Ιδιαιτέρως πολλές καλές ευχές στον κ Τάκαρο. Προσοχή, την Τρίτη όλη εδώ. Ζητώ συγνώμη αν κάποιον επίκρανα. Σας ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εύχομαι στον οικοδεσπότη μας κ Τάκαρο Μορφονιό και όλους τους συμφορίτες Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. γεια σου φιλαρακι Chabo Καλή Ανάσταση σε περιμενω για καφε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημέρα Λουκά! Νάσαι πάντα καλά, Καλή Ανάσταση φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. κ.Τάκη και αγαπητοί φίλοι......ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ...ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ .....περάστε όσο καλυτερα μπορειτε με τις οικογενειες σας το χρειαζομαστε όλοι!!
    καγκελαριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν αντέχω να μην σχολιάσω, αν και οι μέρες είναι άγιες και κατανυκτικές - αλλά δεν γίνεται να μην γράψω θα σκάσω.

    Τελικά αυτός ο ΠΙΝΕΖΑΣ είναι μεγαλύτερος άμπαλος φίτσουλάς που υπάρχει. Όποτε βγάζει τις πινέζες του στο κλαρί, τότε η χρηματαγορά μας ξεσχίζεται προς τα πάνω.
    Είχαμε τον ΜΑΚΒΕΛ, βρήκαμε την Μαντάμ ΣΟΥ ΣΟΥ που τώρα έχει εξαφανισθεί, ανακαλύψαμε τον Γυπα-Κλεοτσάκο, είχαμε να παρατηρούμε επιταχυνόμενο συνδρομητικό και ένα σωρό άλλα εργαλεία = τώρα έχουμε και ΠΙΝΕΖΑ!!!!
    Τι εργαλείο.

    Κύριοι και κυρίες γκουρούδες. Όταν ο ΠΙΝΕΖΑΣ βγαίνει στο κλαρί να μου το αναμεταδίδεται και στο ιστολόγιο μου. Ο άνθρωπος είναι άχαστος.

    Άντε και καλή Ανάσταση σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Και ρωτάει ο άλλος ο άμπαλος φιτσουέλος γιατί πέφτει ο Νηρέας.
    Απαντά ο ίδιος - γιατί θέλουν να τον μαζέψουν.
    μπουχαχαχαχα
    Ναι θα μαζέψουν τον Νηρέα.

    ΤΕΛΟΣ - THIS IS THE END.
    Η ζωή εν τάφω (έτσι δεν λένε σήμερα???)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τακαρε σε παρακαλω μη λες τετοια για τα ψαραδικα.
      Θα επεμβει ο - εκ του μακροθεν - υπερασπιστης ψαριων και μεγαλοψαραδων και θα λεει παλι τα δικα του !
      Αντε και Καλη Ανασταση !

      Roko Baroko

      Διαγραφή
  27. Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση στον οικοδεσπότη και σε όλους τους φίλους από βάθους καρδιάς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Έκτακτη ενημέρωση! Ο ΜΑΚΒΕΛ βλέπει τη διόρθωση,για την ακρίβεια το πρώτο μέρος της,να συνεχίζεται και κάτω απ'το 1180.Συνοψίζοντας,βάλτε και το προηγούμενο σχόλιό του περί σοβαρής πιθανότητος το 471 του Ιουνίου ΄12 να μην ήταν ο πυθμένας και βγάζετε τα συμπεράσματά σας!!!

    Τώρα θα φταίω εγώ εάν γράψω ότι η διόρθωση έλαβε τέλος στο 1183...?Όχι μόνο λόγω ΜΑΚΒΕΛ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Χα ΧΑ σωστα Κ.Τζο.Το αξιοπεριεργο ειναι οτι αρκετοι τον εν λογω αναλυτη τον θεωρουν απο τους καλυτερους...
    Εν παση περιπτωση ο καθε ενας ας εχει τα ματια του ανοικτα.
    Καλο Πασχα και χρονια πολλα σε ολους, πολλα ευχαριστω στον Κ.Τακη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. http://www.dealnews.gr/epixeiriseis/item/106049-Mετά-την-Kίνα,-ο-Xαϊδάς-«εισβάλει»-σε-Pωσία,-Aυστραλία#.U1K3zycayK0

    Αντε Καλή Ανάσταση και το νού σας και στον Πολύχρονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για τον Δαρείο πρώτη στάση τα 2.50€ και τέρμα διαδρομής τα 4€. Ξέρεις βέβαια εσύ......

      Διαγραφή
    2. Γιατι μετα θα κλεισει το μαγαζι;Η επειδη εφτασε το 2009 τοσο θα παει και τωρα;Ισα-ισα εγω μια ζωη το θυμαμαι στις κορυφωσεις στις 5000 δρχ,δηλ.πανω απο 15 σημερινα ευρω...
      Αλλη φορα οταν πεταμε μια μαλακια να γραφουμε και χρονικο οριζοντα,οχι τσιου-τσιου..
      ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ....

      Διαγραφή
    3. Εσύ μπορείς να αγοράσεις και μετά τα 4€ πουλάκι μου...

      Διαγραφή
  31. Ευχαριστώ,δεν θα πάρω αλλα,αγόρασα τον Αύγουστο του 2012 στα 60 λεπτά και θα πούλησω σε 5 χρόνια στα 15ευρω.Εσυ δεν μας είπες Ποτε θα πουλήσεις στα 4ευρω;
    Συμμορφωθείτε βρε μερικοί και μην πετάτε αρλούμπες αόριστες για να το παίξετε έξυπνοι γιατί κατα βάθος την τυφλα σας ξέρετε,μυρωδιαδες,ε μυρωδιαδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος όπως λέει και ο Τάκαραος, και ρίχνεις άδεια για να πιάσεις γεμάτα, θα σε αφήσω με την απορία. Τσίου και πούλα εσύ μετά απο 5 χρόνια στα 15€. ΧΟ-ΧΟ-ΧΟ.

      Διαγραφή
    2. Τι να ζηλεψω απο σενα ρε βλημμα,δυο παπαριες εγραψες και σε καταλαβα απ'εξω και ανακατωτα.Κατι τετοιους τυπους σαν και εσενα,ΕΓΩ τους πουλαω και τους αγοραζω,οπως ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΛΗΣΩ τα κομματια μου στα 15ευρω παπαρακο..

      Διαγραφή
    3. Μα ποιός είσαί??Ο Γεραρχάκης????

      ΧΟ-ΧΟ-ΧΟ. Μα πως φαίνεται ότι σε ορισμένους έχει σπάσει τα νεύρα το χαρτί.....Σε αφήνω στην πίκρα σου τώρα να πουλήσεις μετά απο 5 χρόνια στα 15€.

      Διαγραφή
    4. http://videobam.com/ugmkw#.U1Vz9NyhRws.gmail

      Διαγραφή
  32. Το χαρτι παπαρακο το παρακολουθω δεκαετιες,οταν εσυ κουνουσες πλαστικες σημαιουλες στην παρελαση και την εταιρια την ξερω απ'εξω κι ανακατωτα.
    Και το σημαντικοτερο δεν πεταω νουμερα στον αερα οπως εσυ για να το παιξω εξυπνος σε καποιους,επειδη ενδεχομενως μου τα σφυριξε καποιο λαμογιο-παπαγαλος.
    Παλιομαλακες,μυρωδιαδες που εχετε αποψη για ολα τελικα...Αι σιχτιρ ΠΡΟΒΑΤΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξύδι ξυδάκι παλλικαράκι της φακής.ΧΟ-ΧΟ-ΧΟ.

      Διαγραφή
    2. Και μόνο που γράφεις εκφράσεις που λέει ο Φραπεζίτης δείχνει τι κακέκτυπο είσαι. Ούτε δικές σου εκφράσεις δεν μπορείς να συντάξεις.

      Διαγραφή
    3. Γενικά πιστεύω στην αυτορύθμιση του forum του ιστολογίου. Δεν χρειάζονται παρεμβάσεις του Τάκαρου για να αντιληφθούν οι σχολιαστές που ξεφεύγουν. Ο κύριος ανώνυμος ξέφυγε σε κάποιους χαρακτηρισμούς. Επειδή πρόκειται για ώριμο και σοβαρό άνθρωπο δεν επανήλθε. Θα μπορούσε κάποια πράγματα να τα γράψει, δίχως βρισίδια,ως εξής :

      Κύριε Ανιχνευτή.
      Λέτε ότι για το Δρομέα η πρώτη στάση είναι τα 2.50€ και τέρμα διαδρομής τα 4€, ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΥΤΟ???
      Πρόκειται για διαγραμματική μπούρδα ή κυματική λαλακία?? Ρωτώ γιατί αν πρόκειται για κυματική λαλακία τότε να δώσω τιμή στόχο εγώ όχι τα 4 ευρώ, αλλά τα 0,04 ευρώ, με προσωρινή στάση τα 0,25.
      Πιθανόν να μου απαντήσετε κύριε Ανιχνευτή ότι δεν μπορείτε να μιλήσετε και ότι είμαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος. Σας προλαβαίνω ότι ξέρω τα πάντα για το χαρτί, μέχρι πόσες φορές κατουράει την ημέρα το αφεντικό γνωρίζω.
      Πάντως με τα χάλια που έχει η εταιρία - 2,5 ευρώ δεν πρόκειται να πάει, όσο και αν θέλει το λόμπι. Βρεεεεεε πως θα ανεβάσει το χαρτί πάνω με στραγάλια?? Και σε ποιόν θα πουλήσουν??? Στο φούφουτο θα πουλάνε φύκια και μεταξωτές κορδέλλες?? Κάαααααατσε να φτιάξει η εταιρία αποτελέσματα, να ανοίξουν οι δουλειές και βλέπουμε. Σιγά μην χάσουμε το κελεπούρι - εδώ ούτε ο Τάκαρος που λέει και ξαναλέει για τον τρεχαλατζή, δεν έχει πάρει ακόμη χαρτί, ούτε για δείγμα.

      Ρωτώ λοιπόν απο που εσείς προβλέπετε, ότι η πρώτη στάση είναι τα 2.50€ και τέρμα διαδρομής τα 4€???
      Αν και το πιθανότερο είναι να μην απαντήσετε, όπως κάνατε και στον Πολύχρονο που γράψατε ως Ανιχνευτής.

      Μορφονιέ Καλό Πάσχα. Μαθαίνω ότι το αφεντικό στα Ναυπάκτου που είχες μνημονεύσει παλαιότερα, τοιμαλζει colpo grosso σύντομα και το χαρτί δεν θα πιάνεται.

      και κατόπιν σας ρώτησε ο Τάκαρος
      Τάκης Μορφονιός16 Απριλίου 2014 - 1:15 μ.μ.
      Το ξέρετε ότι μου αρέσουν οι Πολύχρονοι. Έχετε κάτι περισσότερο να μας γράψετε?

      Φυσικά ο κύριος ανιχνευτής την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια και δεν έγραψε τίποτα, παρά μόνο πομπάρισε.

      Διαγραφή
    4. Επίσης έχω και μερικές απορίες προς τον κύριο ανώνυμο.

      Πως είναι δυνατόν να ξέρει τα πάντα για την εταιρία και να έφαγε τη φόλα και να πήρε χαρτί τον Αύγουστο του 2012 στα 0,6.
      Αν μιλάει σοβαρά, τότε ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, καθώς αγόρασε λάθος χαρτί σε λάθος χρόνο.

      Επίσης δεν κατάλαβα αν τελικά πιστεύει ότι μπορεί να πάει ο Δρομέας 15 ευρώ ή αστειεύεται??
      Τελικά κύριε ανώνυμε τι σας ενόχλησε με τον κύριο Ανιχνευτή και μαλλιοτραβηχτήκατε?? Ότι αυτός είπε 4 ευρώ, ενώ εσείς λέτε 15 ή ότι λέει μικρές παπαριές, ενώ εσείς θέλετε να πείτε μεγαλύτερες??

      Παρακαλώ κύριοι διευκρινίστε.

      Διαγραφή
    5. Τάκαρε τα έχεις μπερδέψει. Για τον άβαξ μιλούσα και είναι προφανές. Ποτέ δεν αναφέρθηκα στον δρομέα. Σιγά μην μπλέξω με τα λαμογιάκια εκεί και την Euroxx. Οσο γιά τον Πολύχρονο επέτρεψε μου όπως εσύ δεν επιτρέπεται να δίνεις περισσότερα στοιχεία για δρομέα να μην μπορώ ούτε εγώ. Αν και σε κάποια φάση είχες πετάξει κάτι που είχε σύνδεση του δρομέα με τον Ικτίνο και το ράλυ που θα γίνει πρώτα στον δευτερο και μετά στον πρώτο. Αλλά κανείς δεν το έπιασε.

      Δεν θα σε ενοχλήσω ξανά.

      Διαγραφή
    6. Μαλον δε μιλανε για το δρομεα αλλα για τον αβαξ

      Διαγραφή
    7. ΟΚ, κύριε ανιχνευτή. Διότι μπερδεύτηκα, όταν αναφερατε τον κύριο Δαρείο -που είναι γνωστό ότι τελευταία το έχει ρίξει στις τρεχάλες.

      ΟΚ λοιπόν. Μιλάμε για τον ΑΒΑΞ.
      Σιγά την πρόβλεψη κύριε Ανιχνευτή. Και μόνο 4 ευρώ θα πάει???
      Θα συμφωνήσω τώρα με τον κύριο ανώνυμο και θα σας πω γράφτε μου το πότε θα πάει το 4 γιατί 4 θα πάει σίγουρα.

      Διαγραφή
    8. Τακη,ηρθα σε κοντρα με τον Ανιχνευτη της κακιας ωρας,γι αυτο ακριβως το λογο.Καποιοι του σφυριξανε οτι το χαρτι θα φτασει στα 4 ευρω και θεωρει οτι πεταξε εξυπναδα .Τον ρωταω να δωσει χρονικο οριζοντα και μου απανταει ΤΣΙΟΥ ΤΣΙΟΥ...
      Μαλλον νομιζει οτι αυτος ο κυκλος θα τελειωσει στις 2500 μοναδες και σου λεει τοσο εφτασε πριν 4 χρονια τοσο και τωρα...
      Εγω ομως που ειμαι μακροπροθεσμος θα του τα ΠΟΥΛΗΣΩ ΟΛΑ ΣΤΑ 15 ευρω σε 5χρονακια καθ'οτι τον ΚΟΒΩ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΡΩΔΙΑ,ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΑΙΜΟΔΟΤΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΩΝ...

      Διαγραφή
    9. Εσένα σου αφιέρωσα βιντεάκι πιο πάνω. Να το βλέπεις συνέχεια τα επόμενα 5 χρόνια μέχρι να πουλήσεις στα 15€. Κακέκτυπο του Φραπεζίτη που δεν μπορείς να συντάξεις μια δική σου έκφραση και χρησιμοποιείς άλλων. ΧΟ-ΧΟ-ΧΟ.

      Διαγραφή
    10. Το βιντεακι να το βαλεις στον ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΕ.Εγραψες 5 μυνηματα σκορπια τα δυο προσπαθησες να μιμηθεις τον ΤΑΚΗ και τα υπολοιπα οτι σου σφυριξανε ΠΑΠΑΓΑΛΕ..
      Και μην ξανασχοληθεις μαζι μου γιατι θα σου ΓΑΜΗΣΩ οτι εχεις και δεν εχεις ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ.

      Διαγραφή
    11. Κύριε είστε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ
      Δηλαδή ποιος είστε και φοβάστε μην ασχοληθεί ξανά μαζί σας. ΕΝΑΣ ΑΜΩΝΥΜΟΣ ΕΙΣΤΕ που ούτε καν μπήκατε στον κόπο να πάρετε ένα nick.
      Για σοβαρευτείτε λέω εγώ. Οι βρισιές είναι για τους πιτσιρικάδες ετών 27 και κάτω και για όσους δεν έχουν επιχειρήματα. ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΕΡΕΣ αλλού, όχι εδώ μέσα.
      Είστε απαράδεκτος κύριε Ανωνυμε.

      Διαγραφή
    12. Γράψτε ότι γουστάρετε - αλλά όχι

      να το βαλεις στον ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΕ
      ΓΑΜΗΣΩ
      ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ

      Θα μπορούσατε να γράψετε ότι γράψατε, γράφοντας άλλους χαρακτηρισμούς.
      Αυτοί οι χαρακτηρισμοί εσάς υποβιβάζουν - όχι τους άλλους.

      Διαγραφή
    13. Εκτός αν είστε ο Κασιδιάρης.
      Οπότε να μου το πείτε και να επέμβει ο εισαγγελεύς!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    14. Επειδή έχω σοβαρότερες δουλειές να κάνω - απο το να αμολάω βρισίδια και να το παίζω διαδικτυακός μάγκας σας αφήνω.
      ΗΡΕΜΙΑ!!!

      Πάω για κουμαρτζίδικες μελέτες.

      Διαγραφή
    15. Εκτός βέβαια αν είστε ο Μάκαρος και δηλώνει πολιτικός κρατούμενος και θύμα του συστήματος.
      https://www.youtube.com/watch?v=MPbp6cCDPzg

      Οπότε αν είστε ο Μάκαρος πάλι να μου το πείτε, για να σας φερθούμε με θαλπωρή.

      Διαγραφή
    16. Οχι δυο μετρα και δυο σταθμα κυριε Τακη,μονο οι δικες μου βρισιες σε πειραξανε? Οι αναφορες και οι προσκλησεις για τα βιντεακια που ειναι αυτη τη στιγμη στον ΚΩΛΟ του Ανιχνευτη ΜΟΥΓΚΑ?
      Επικροτεις τους παπαρες-μυρωδιαδες που βγαινουν και πετανε αοριστες δηθεν εξυπναδες στυλ ΠΥΘΙΑΣ για να δειξουν ποιοι ειναι?
      Σε παρακαλω πολυ,θα σε κανω νταντα.....
      ΟΥΥΥΥΥΥΥ ΧΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    17. Όχι βρισιές πεζοδρομίου.
      Να προσέξετε το σχόλιο μου 23 Απριλίου 2014 - 10:38 π.μ.

      λίγο πιο πάνω δηλαδή.

      Διαγραφή
    18. Όχι βρισιές πεζοδρομίου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      ΤΕΛΟΣ

      Διαγραφή
    19. Α ρε Τακη....Συνεννοηση....ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ!!!
      ΤΕΛΟΣ

      Διαγραφή
    20. Σας ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση.
      Μπορείτε να γράψετε ότι θέλετε.
      Για μπουζούκια, για κιθάρες, για έγχορδα και πνευστά, για παπαγάλους και για πλουμιστούς. Όχι όμως βρισιές. Η Ελληνική είναι πλούσια γλώσσα. Μην καταφεύγουμε στις εύκολες λύσεις του βρισιδιού.
      Τα βρισίδια όταν είμαστε όξω στο πεζοδρόμιο - αν το λέει η περδικούλα μας.

      Συνεχίζουμε. Ο συναγερμός έληξε.
      Μας πως τα γράφω ο μπαγάσας.

      Διαγραφή
  33. Καλημέρα σας Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους με υγεία , το πρώτο μου ποστ με εμφανές ψευδώνυμο , διαβάζω τα παιδιά εδώ στο blog αρκετό καιρό όπως διάβαζα και Frap και όπου μπορούσα είχα άποψη θα ήθελα όμως από τους ανώνυμους να κρατηθεί ένα επίπεδο ο κύριος Τακης έχει αφήσει την ελευθερία και τον ευχαριστώ για αυτό, αλλά μην του κάνετε το μαγαζί χάλια (μην πω κάτι άλλο που δεν μου το επιτρέπω) αν έχετε επιχειρήματα ευχαρίστως να τα διαβάσω - διαβάσουμε και να εκφέρουμε γνώμη επ' αυτών , ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bonjour Madame et Monsieur!!!!

      Πήραμε τον φρέσο αέρα μας στα περίχωρα της Λωζάνης και επιστρέψαμε με πεντακάθαρο μυαλό. Συμφωνώ απόλυτα με τον monsieur alloenaprovato. Και προσθέτω: ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΘΩΡΗΚΤΟ στην ησυχία του. Θα δώσει αρκετά όταν πρέπει.

      Διαγραφή
    2. Εχω δε την αίσθηση ότι σε επίπεδο Γενικού Δείκτη ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΞΟΥΜΕ καθόλου τον Μαϊο που το διεθνές ρητό λέει: Sell in May and go away. Στην Ελλάδα μάλλον θα ισχύσει το αντίθετο. Βέβαια δεν είμαι το ίδιο βέβαιος για τον Ιούνιο και Ιούλιο. Ισως τον επόμενο μήνα έχουμε αρκετές συγκινήσεις τις οποίες πρέπει να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο (ο αέρας του βουνού βοηθάει στην διόραση).

      Διαγραφή
    3. Welcome back Κύριε Δαρείε.

      Την ίδια αίσθηση έχω και εγώ για τον φετινό Μάϊο... Το ρητό μάλλον δεν θα επαληθευτεί φέτος!

      Alloenaprovato καλωσόρισες στον μίτο του Κύριου Τάκη. Και μιας και γνωριζόμαστε από τον Frap δεν μπορώ παρά να αναφέρω ότι τα γραφόμενά σου είναι πάντα ενδιαφέροντα.

      Διαγραφή
    4. Καλώς σας βρήκα Nemoz, αλλά εδώ είμαι έξω από τα νερά μου καθώς διαβάζω μόνο μιας και θεωρώ ότι ανήκω στους διαγραμματιστές αλλά όχι σε όποιο χαρτί μου καπνίσει αλλά σε συγκεκριμένα χαρτιά μόνο που έχουν ενδιαφέρον (δεν είμαι κυματιστής να το ξεκαθαρίσουμε ) επίσης τα θωρηκτά δεν ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία δηλαδή δεν προσφέρονται για trading ,απλά μου αρέσει να επεκτείνω τις γνώσεις μου και ο εδώ μίτος προσφέρετε για διεύρυσνη γνώσεων καθώς γράφουν σοβαρά άτομα με λογικά επιχειρήματα, τις ευχαριστίες μου στον οικοδεσπότη για αυτό που μας προσφέρει

      Διαγραφή
    5. Bonjour Monsieur Nemoz αντεύχομαι και σας ευχαριστώ θερμα. Σας περιμένουμε Σ/Κ στο άλλο στέκι μπας και τους ξεβρακώσουμε λίγο.

      Διαγραφή
    6. Ποιο Σ/Κ κύριε Δαρείε??
      Απο μεσοβδόμαδα λύνουμε τις ζώνες για να τους πάρουμε τα βρακιά το Σ/Κ. Αν περιμένουμε το Σ/Κ, ζήτω που καήκαμε.
      Απο τώρα λοιπόν στο άλλο στέκι και μελέτη πριν βγουν οι αποδόσεις και πολύ πριν δώσουν προγνωστικά οι ΜΜΕδες και μας επηρεάσουν.

      Διαγραφή
  34. Κ.Δαρειε,welcome back. Χριστος Ανεστη και Χρονια Πολλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλημέρα σε κύριο Τάκη και φίλους του blog.
    Χριστός Ανέστη.
    Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά και καλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Εύχομαι σε όλους Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη.
    Θα ευχόμουν και καλά μυαλά αλλά τσάμπα θα πάει η ευχή.

    Σπέσιαλ ευχές στον κύριο Σούλη!!!!!!!!!!!!
    Που είχε χρόνο να μπει να υπερασπιστεί στους παλαιούς και αδάμαντες χρήστες που τάχα μου τους έδιωξα - αν και είναι δικαίωμα μου, να κάνω ότι θέλω στον Ιστόχωρό μου, αλλά δεν είχε χρόνο να ρίξει μια ευχή!!!!
    Ότι ποθείτε κύριε Σούλη και χρόνια σας πολλά με υγεία.


    Άσχετο
    Αδάμαντες ονομάζονται όλες οι σκληρές πέτρες, που είναι αδύνατον να υποστούν κατεργασία. Εγώ με αδάμαντες δεν θέλω να συνεργάζομαι, ούτε να συνεταιρίζομαι. Όποιος δεν το καταλαβαίνει σκασίλα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bonjour Monsieur και Χρόνια Πολλά. Ολοι πρωινοί σήμερα!!!!Πάρτε και ένα ανέκδοτο να πάει καλά η ημέρα σας:

      http://bankingnews.gr/bank-insider/item/141194-%CE%BB%CE%AC%CE%B8%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-banking-%CE%B7-%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%8C%CF%87%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CF%89%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CF%8E%CE%BD-37,2-%CE%B4%CE%B9%CF%83-%E2%80%93-%CE%BF%CE%B9-%CE%BE%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CF%8E%CF%82-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF.html

      Οσο για το θωρηκτό μου τα είπα χθες. Οταν έρθει η ώρα του. Οχι ακόμα οτι και αν λέει ο monsieur Ανιχνευτής. Τωρα οφείλω να δώσω και μία εξήγηση για Δρομέα: Ναι έχω ανοίξει θέση εκεί ΟΜΩΣ όπως έχω γράψει έχουν μπει στο μπαουλάκι μου και θα τα δω ξανά μετά απο καιρό. Οταν φτιάξουν τα αποτελέσματα όπως λέτε. Monsieur Ανιχνευτή οτι λόμπι και αν βρίσκεται μέσα στο χαρτί θεωρώ ότι μετά απο καιρό δεν θα υπάρχει και ίσως τότε (ακολουθούμενο απο όσα προανέφερε ο Monsieur Takis) να ρίξει τις τρεχάλες του που θα είναι και μαραθώνιοι.

      Διαγραφή
    2. Επίσης μαθαίνω για πλεόνασμα 3.4 δισεκατομμύρια ευρώ που θα ανακοινώσει σήμερα η Eurostat. Αν αληθεύει μιλάμε για 2 φορές πάνω απο αυτο που περίμενε η αγορά και μίλαγε η κυβέρνηση.

      Διαγραφή
  37. • Ο τίτλος των Ελληνικών Πετρελαίων, από την άλλη πλευρά, σήμερα είναι πάνω από τη μέση τιμή-στόχο (6,45 ευρώ ανά μετοχή) καθώς τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 6,59 ευρώ
    Ο τίτλος των ΕΛΠΕ επίσης εμφανίζει πολύ θετικά περιθώρια ανόδου γεγονός που όμως δεν οφείλεται στις ανοδικές αναβαθμίσεις των τιμών-στόχων το τελευταίο χρονικό διάστημα αλλά στην ισχυρή υποαπόδοσή του στο ταμπλό του Χ.Α
    Καιρός ήταν....
    http://www.newmoney.gr/article/48311/anavathmizei-i-bofaml-tin-metohi-ton-elpe-se-neutral-apo-underperform

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλημέρα σας , χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη. Ελπίζω να γυρίσατε όλοι ασφαλείς απο τις πασχαλινές διακοπές σας και να περάσατε καλά με τις οικογένειες σας. Σήμερα η μέρα του πλεονάσματος όπως γράφει παραπάνω και ο κ.Δαρείος Χαζεύοντας τα πρωτοσέλιδα απο το διαδίκτυο έπεσε το μάτι μου σε αυτό της αντιπολίτευσης.Εκεί αναφέρει γα μικρότερο ποσό πάντως γύρω στο 1,4-1,6 δις. Για τις εκφράσεις που γράφτηκαν παραπάνω κρίμα για το επίπεδο του χώρου και ντροπή γιατί πολλές κυρίες μας διαβάζουν. Τώρα αν μαλώνετε αν θα πάει 4 ή 14 ας πάει και 54 να είστε όλοι χαρούμενοι.Σημασία έχει να αιτιολογεί κάποιος ή να ανοίγει τα μάτια στους άλλους γιατί στο τέλος το κέρδος μένει εδώ μέσα .Αλλά είπαμε όλα για τα ξενάκια και οι άλλοι να πάνε να .... Να δώ τί κατάληξη θα έχει αυτή η νοοτροπία στο τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Lorac
      Το βράδυ ή αύριο το πρωί θα προβώ σε πολιτική γκουρουδιά που θα αφορά ττην αξιωματική αντιπολίτευση. Τον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή.
      ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!!!!

      Μια ζωή!!!!

      Διαγραφή
    2. 3,4 δις το πλεόνασμα. Το έγραψε και ο κύριος Δαρείος. Η αντιπολίτευση είναι αδιάβαστη.
      Μεταξεταστέοι για άλλη μια φορά.

      Διαγραφή
    3. K. Μορφονιέ θα σας πρότεινα ταπεινά να μην ασχοληθήτε ,δεν έχει και νόημα κιόλας. Τα πράγματα είναι δεδομένα απο δώ και πέρα. Αν θέλετε να σχολιάσετε τότε θα σας ρώταγα σαν μικότερος (χεχεχε) γιατί απο τα 2 κόμματα του 90% αθροιστικά πάμε σε πολλά του 10%.
      Επειδή θα με ρωτήσετε τί είναι δεδομένο ,πάμε για δημοτικές όπου ελάχιστοι έχουν κομματική ταμπέλα οπότε δεν θα φανεί κάτι και μετά στις ευρωεκλογές οι διαφορές θα είναι μικρότερες απο αυτές που λέγονταν πριν μερικούς μήνες. Αλήθεια ενώ τόσα χρόνια κανείς δεν ασχολούνταν με αυτές τις εκλογές ξαφνικά γίναν τοοοο θέμα.

      Διαγραφή
    4. Απο τα 2 κόμματα του 90% αθροιστικά πάμε σε πολλά του 10%.γιατί η μάσα τέλος και κανένας δεν μπορεί να υποσχεθεί ρουσφέτια και διορισμούς. Οπότε ο λαός ψηφίζει ότι του κατεβαίνει στην κεφάλα του λόγω οργής. Δηλαδή ο λαός για άλλη μια φορά ψηφίζει σαν παιδαρέλι. Λάθος ψήφιζε τόσα χρόνια λάθος ψηφίζει και τώρα.

      Ραγιάδες μια ζωή.

      Διαγραφή
  39. Επαναλαμβανω το σχολιο μου και παρακαλω ξαναγραψτε την απαντηση γιατι χαθηκε,καθως υπερβηκαμε στο προηγουμενο thread τα 200 σχολια

    Τακαρε γεια σου και χρονια πολλα.
    Ειδα οτι το 6,40 το εγραψε ο ΜΥΤΙΛ και γρηγορα.
    Βρε μηπως ξερεις και απο τεχνικη αναλυση και μας κανεις πλακα ?

    Roko Baroko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγραψα κύριε Roko

      Έκλεισε το γκαπάκι κύριε Roko
      Απλά πράγματα!!

      Ο Τάκαρος ξέρει διαγραμματική τέλεια - καλά για κύματα του Δουνάβεως δεν το συζητάμε. Τις κυματικές μπούρδες εμείς τους τα μαθαίνουμε στα θρανία, όταν πρωτοκάθονται οι κυματιστές. Νομίζετε ότι την μαντάμ ΣΟΥ ΣΟΥ όταν την κόντραρα δεν ήξερα τι θα έβλεπε και τι μετρήσεις θα έβγαζε??
      ---------------------------------------------------------------
      Μετά συνέχισα .....

      Μένει τώρα κύριε Roko να εμφανιστεί ο κύριος Σούλης να μας πει τα χρόνια πολλά και να μας κεράσει την πορτοκαλαδίτσα.

      Διαγραφή
  40. Ερώτηση ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ: Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι οι τράπεζες αργά η γρήγορα θα προχωρήσουν σε reverse split καθώς μιλάμε για μεγάλη κυκλοφορία μετοχών μετά τις ΑΜΚ. Προφανώς αυτό μπορεί να γίνει σε χαμηλότερες τιμές ώστε να πετάξουν την μαρίδα έξω. Αν κάποιος έχει warrants των μετοχών δεν θα βγεί κερδισμενος μελλοντικά???Π.χ. Αν η ΠΕΙΡ κάνει rs δια 3 η τιμή της (αν υποθέσουμε ότι το κάνει στο 1.3) θα γραφει στο ταμπλό 3.90€. Κάποιος που έχει warrants λοιπόν θα έχει το δικαίωμα αγοράς αρκετών μετοχών σε προνομιακή τιμή. Είμαι κάπου λάθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ είναι τυχαίο παράδειγμα. Υπάρχει και η Alpha που δίνει αρκετές και η Εθνική.

      Διαγραφή
  41. Χριστός Ανέστη!!!

    Το ρ/σ αφορά το σύνολο των μετοχών άρα κι αυτών που κατέχει το ΤΧΣ θα υπάρξει και η ανάλογη προσαρμογή της τιμής εξάσκησης και στα ΤιΠιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Χριστός Ανέστη Χρονιά Πολλά με υγεία σε όλους τους φίλους.
    Επίσης Χρονια Πολλά σε όσους έχουν σήμερα την ονομαστική τους εορτή.
    Ο Άγιος Γεώργιος να είναι προστάτης και βοηθός μας .
    Κυριε Τάκη ή οποιος άλλος φιλος εχει γνώμη ,πως βλέπεται ένα μικρό ποντάρισμα στην ευρωβ? μιλώ για αγορά από την δημόσια έγγραφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζω πάντως οτι η αγορά εχει στερέψει απο μπικικίνια κ ο κόσμος εχει βαρεθεί να βουλώνει τρύπες απατες

      Διαγραφή
  43. Οτι ζητήσει ο καθένας θα το πάρει λογικά . Λεω να περιμένω μια πτώση κάτω απο την τιμη της δπ
    Kabamarou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικώς στις χρηματαγορές οι παίκτες ζητάνε και παίρνουν αυτό που τους αξίζει. Το τρίτο το μακρύτερο δηλαδή. Απορώ που ακόμη υπάρχουν ζοντόβολα και βάζουν φράγκα σε ΑΜΚ ζομποτραπεζών. Πάλι θα κλαίνε. Του χρόνου τέτοια εποχή θα κάνουν τα reverse και θα ξαναζητήσουν όσα λεφτά θα ζητήσουν τώρα. Ούτε ευρώ λιγότερο!!!

      Διαγραφή
    2. Νέες ΑΜΚ ζομποτραπεζών το αργότερο 60 εβδομάδες απο την ολοκλήρωση των τωρινών.
      Αυτή είναι η πρόβλεψη!!!
      Κόντρα σε όλους και σε όλα.

      Επίσης προβλέπω πρόταση μομφής απο τις αριστερές συνιστώσες στον Αλέξιο - μετά τη χλαπάτσα που θα φάει στις εκλογές - δεν ξέρω αν είναι οι Ευρωεκλογές ή οι Εθνικές εκλογές, αλλά το συνονθύλευμα θα έχει προβλήματα αν ο Αλέξης δεν ξυπνήσει, δεν βάλει κουστούμι, δεν αρχίζει να κάνει το σταυρό του, σταματήσει να λέει μπούρδες και δεν ξαποστείλει τους Λαφαζάνιδες - Στρατούλη που δεν ξέρει να ξεχωρίσει σφαλιάρα χουλιγκάνου απο φάπα Χρυσαυγίτη.
      Αυτή είναι η πρόβλεψη.
      Μέχρι στιγμής ο ΑΛέξης είχε να κάνει εύκολα πράγματα - δηλαδή έκανε το αυτονόητο. ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.
      Τώρα ομως τα αγγούρια σφίγγουν και μεγαλώνουν.

      Διαγραφή
    3. Οκ κύριε Τάκη "σήματα σας καθαρά δυνατά οβερ". Nearxos

      Διαγραφή
    4. ΔΑΣΚΑΛΕ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΟ συμφωνο απολυτα με τα γραφωμενα σου εισαι ΑΠΑΙΧΤΟΣ

      Διαγραφή
    5. Κύριε Λουκά - σας χάσαμε απο το κουμάρι. Ελάτε να μας γράψετε κανένα παρολάκι και ας μην το παίξετε.

      Για ζομποτράπεζες - παιχνίδι θα γίνει σίγουρα. Απο ποια νούμερα και πότε δεν το γνωρίζω.
      Όμως δεν μπορώ να συμβουλεύσω κανέναν να επενδύσει στις μαύρες τρύπες των τραπεζών - ειδικά όταν ελλοχεύει το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΙΣΚΟ της χώρας.

      Διαγραφή
    6. ΔΑΣΚΑΛΕ θα βγαλω μια πενταδα για σαββατοκυριακο συστημα 3,4,5 , 4,80 ευρο και θα το ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΗΞΟ

      Διαγραφή
    7. Χμμμ 60 βδομάδες κ.Τάκη?? μάλλον ψάχνετε ποντάρισμα για FC Basel το σαββατοκύριακο χεχε Πάντως και ο Στανταρ και ο Ποουρς λένε οτι δεν θα φτάσουν αυτές οι αμκ ,αν και δεν έχω διαβάσει τί ακριβώς γράφουν αλλά αναπαράγω νέα απο το διαδίκτυο. Για παίγνιο πάντως θα έψαχνα ετε αν έφτανε στην τιμή ανάλογη της αλφα πριν την αύξηση και για διάστημα μέχρι και να αλλάξουν τα ποσοστά στους δείκτες που συμμετέχει.

      Διαγραφή
  44. Κάποιοι ίσως το βρουν ενδιαφέρον...

    http://www.nbg.gr/wps/wcm/connect/1b4360a6-9894-4c21-8bb4-3bacc40b219f/%CE%94%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%BF+%CE%A4%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85+++%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82+%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82+%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%82+%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%82-++%CE%9C%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B9%CE%BF%CF%82+2014.pdf?MOD=AJPERES

    ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ Μαρτίου 2014 από Εθνική Τράπεζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ανώνυμος23 Απριλίου 2014 - 7:30 μ.μ.
    Νομιζω πάντως οτι η αγορά εχει στερέψει απο μπικικίνια κ ο κόσμος εχει βαρεθεί να βουλώνει τρύπες απατες

    Κύριε Ανώνυμε αυτές οι διαπιστώσεις θα αποτελούσαν κατ΄εμέ δυνατό entry signal όσον αφορά το επενδυτικό συναίσθημα,αλλά δεν έχω την εμπειρία ώστε να μπορώ να είμαι σίγουρος.Ίσως ο Κος Τάκης βοηθήσει με την ικανότατη μύτη του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Και να μην ξεχνάτε την πρόβλεψη μου για το 2014 και την τιμή στόχο που έχω δώσει για την αρχικολλάντζα και καραχρεοκοπημένη Forthnet Αρχίζει να παίζει και κάτω απο το 1 ευρούδι?? Σταμάτησαν και οι όγκοι - αρχίζει η πλάκα.
    Ο ΠΙΝΕΖΑΣ αυτά όμως δεν τα βλέπει. Σου λένε οι πινέζες φθηνή είναι αφού έχει χάσει το 99% της αξίας της. Αμ δεν είναι έτσι. Αν ήταν έτσι όλοι γκουρούδες θα ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αγαπητέ οικοδεσπότη...ωραίες οι εκτιμήσεις σου για τη μαρκέτα...ημιτελείς όμως, όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις...γιατί μπορεί μεν ο Αλέξιος να είναι πολιτικά κενός και χωρίς προοπτικές, ο Αντώνιος όμως από την άλλη θα γίνει αράπης από το μαύρο που θα φάει και δεν φαντάζεται...νομίζω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και δεν κάνω εκτιμήσεις για την μαρκέτα.
      Είμαι γκουρού!!!! Άρα δίνω γκουρουδιές που το 80% και άνω θα επαληθευθούν.

      Για τις πολιτικές μπούρδες!!!!
      Έγραψα.
      --------------------------------------------------------------------------------------
      Επίσης προβλέπω πρόταση μομφής απο τις αριστερές συνιστώσες στον Αλέξιο - μετά τη χλαπάτσα που θα φάει στις εκλογές - δεν ξέρω αν είναι οι Ευρωεκλογές ή οι Εθνικές εκλογές, αλλά το συνονθύλευμα θα έχει προβλήματα αν ο Αλέξης δεν ξυπνήσει, δεν βάλει κουστούμι, δεν αρχίζει να κάνει το σταυρό του, σταματήσει να λέει μπούρδες και δεν ξαποστείλει τους Λαφαζάνιδες - Στρατούλη που δεν ξέρει να ξεχωρίσει σφαλιάρα χουλιγκάνου απο φάπα Χρυσαυγίτη.
      Αυτή είναι η πρόβλεψη.
      Μέχρι στιγμής ο ΑΛέξης είχε να κάνει εύκολα πράγματα - δηλαδή έκανε το αυτονόητο. ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.
      Τώρα ομως τα αγγούρια σφίγγουν και μεγαλώνουν.
      ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
      Είδατε να γράφω τίποτα για τον Αντώνιο???
      Μάθετε να σχολιάζετε και να επικεντρώνεστε σε αυτά που γράφω.

      Διαγραφή
  48. Ακριβώς αυτό σχολίασα...οτι ήταν ημιτελείς...θα μου κάνετε και υποδείξεις για το τι πρέπει να σχολιάζω;;;;μεγάλη ένταση διακρίνω....ήρεμα.....μόλις είδατε σχόλιο για τον ακατανόμαστο πρωθυπουργο σας, γίνατε μπαρούτι...ήρεμα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ είμαι τροικάνος. Σχολιάστε ότι πολιτική μπούρδα θέλετε - αλλά η μάσα και η ξάπλα έλαβε τέλος!!!

      Διαγραφή
    2. Η Ελλάδα και οι πολίτες της ήρθε η ώρα να πληρώσουν την κραιπάλη και την ασυδοσία των τελευταίων 30 ετών. Τωρά εσείς θα μου πείτε ότι δεν φταίνε οι πολίτες, αλλά οι πολιτικοί. Πείτε το.

      Καλό σχολιασμό σας εύχομαι κύριε chriscon

      Διαγραφή
    3. Xaxaxaxaxxaxxaxa.

      Μα πότε θα καταλάβετε ΟΛΟΙ ότι ο Monsieur Takis τους έχει γραμμένους στα ...........όλους????

      Είναι κατηγορία μόνος του γιαυτό και τον γουστάρουμε.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Δαρείε δεν υπάρχει άνθρωπος - πολιτικός που θα πει αυτά που πρέπει να πει και να κάνει αυτά που πρέπει να κάνει για το καλό αυτής τς χώρας και να τον στηρίξουν οι κακομαθημένοι Έλληνες πολίτες.
      Η Ελλάδα είναι γεμάτη κάστες που θα προασπιστούν τα συμφέροντα της με κάθε τρόπο. Άρα δεν υπάρχει σωτηρία, μόνο ατέλειωτες φάπες μπορούν να ξυπνήσουν αυτό τον λαό και να τον κάνουν εργατικό, αξιοκρατικό και να διεκδικεί ΟΣΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΞΙΖΕΙ, ούτε λέπι παραπάνω.

      Οπότε βγείτε στους δρόμους, βγάλτε όποιον πρωθυπουργό γουστάρετε και ελάτε μετά να συνεχίσουμε το πάρτι. Σιγά μην βγω χαμένος εγώ. Αμα τρώει ο λαός δεν θα τρώει ένας Τάκαρος??? Είναι αδύνατον.

      Διαγραφή
    5. Άντε καλούς σχολιασμούς σας εύχομαι και να μου ανοίξετε τα μάτια - ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΟΛΟΡΘΟΣ. Έτσι θα λένε οι περισσότεροι.

      Διαγραφή
    6. Χρόνια Πολλά κ. Τάκη με υγεία, και σε όλους τους συνομιλητές!
      Ευχαριστώ για τη γνώμη σας, εύχομαι να συνεχίσετε να γράφετε πάντα με το ίδιο κέφι.
      Δεν έχω να συνεισφέρω κάτι χρηματιστηριακό (πέρα από παλιες γκάφες με ινλοτ ετε αλαπις διονικ:)
      ούτε θα σχολιάσω πολιτικά, ανυπομονώ όμως για το δοκάρι του Ρέζεμπρινκ, έρχεται σύντομα!

      Κώτσος

      Διαγραφή
    7. Απολαυστικός Τάκαρος για μία ακόμη φορά!!

      Διαγραφή
    8. Δυστυχώς όμως κύριε Κώτσο μου - ο Βιντέλα πανηγύρισε. Η ρουφιάνα η μπάλα δεν ήθελε να μπει να το βουλώσουν όλοι οι Αργεντίνοι με εκείνη την άθλια ομάδα που πήρε Π/Κ επειδή έτσι ήθελε ο δικτάτορας. Αλλά φάγαν τις ατελείωτες φάπες τους στο επόμενο Μουντιάλ και ήρθε η δικαίωση και ας έγραψε η Ιστορία ... Αργεντινή παγκόσμια πρωταθλήτρια 1978.

      Διαγραφή
    9. Κύριε Βασίλη εγώ γράφω αυτά που πιστεύω - με λίγο brutal γραφή, έτσι για να σφίγγουν λίγο οι ποποί. Αν τα έγραφα τεχνοκρατικά και με σοβαρό στυλ λίγοι θα έδιναν σημασία στο τι γράφω.

      Μακάρι στα πολιτικά να κάνω λάθος και να έρθουν οι Αλέξιοι και οι Καμένοι και να δώσουν μαγικές λύσεις, να διώξουν τα αεροπλάνα που μας ψεκάζουν, να πάρουν και τις γερμανικές αποζημιώσεις και να ανοίξουν οι δουλειές της Ελλάδος. Υπάρχει κάποιος που νομίζει ότι δεν θα χαρώ???

      Διαγραφή
    10. Χριστός Ανέστη φίλες και φίλοι! Άρτι αφιχθής μετά από τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα αλλά απ'ότι βλέπω θ'αμαρτήσω σήμερις:)

      Κύριε chriscon αυτές τις 6 ημέρες που διέθεσα στον εαυτό μου και την οικογένειά μου,διαπίστωσα για πολλοστή φορά ότι όχι μόνο ο Νεοέλληνας(η μεγάλη πλειοψηφία) δεν καταλαβαίνει τι του γίνεται αλλά όπως έγραψε και ο κύριος Τάκης ΜΟΝΟ με μαστίγιο επί καθημερινής μάλιστα βάσεως και για πολλά έτη θα συνέρθει από την μακαριότητα και τη μαλακία που τον δέρνει!

      Η βλαχομαγκιά και η αναισθησία,μαζί με τον ζανμανφουτισμό και τον ατομισμό έχουν δημιουργήσει ένα μοναδικό παγκοσμίως κοκτέηλ ανθρώπινου είδους,τον ΒΟΙΔΟΜΑΛΑΞ...

      Όχι Σαμαρά και τρόικα χρειάζεται απαραιτήτως αυτό το νέο φρούτο ανθρώπου αλλά Στάλιν και τον χοντρούλη τον Βορειοκορεάτη μαζί για καμιά 10ετία,για να στανιάρει.

      Διάβασα κάπου σήμερα ότι την τελευταία 4ετία έχουν γίνει στην Ελλάδα 20.120 διαδηλώσεις,δηλαδή 14 περίπου ημερησίως.Καλά,αυτός ο λαός πότε δουλεύει...?Πότε θα σταματήσει να κλαίγεται και να ζητάει συνεχώς τα κεκτημένα του...?Μα γι'αυτό ακριβώς τον κάνουν ότι θέλουν οι πολιτικοί που ο ίδιος εκλέγει,αφού είναι ΒΟΙΔΙ...!


      Υ.Γ Για τον κύριο Ηλία που γνωρίζω ότι έχει επενδύσει στην ΕΥΠΙΚ και ενδιαφέρεται για τις επενδύσεις της ΑΕΔΑΚ,να αναφέρω ότι τα αμοιβαία της στο α'τρίμηνο του ΄14 και σε σχέση με το δ' τρίμηνο του '13,έχει αυξήσει τις θέσεις σε μετοχές της μαμάς κατά 200.000 περίπου τεμάχια.Πολύ δυνατά πάντως τα χαρτοφυλάκιά της,ειδικά το Μετοχικό Εσωτερικού.

      Διαγραφή
  49. ευχαριστώ για την απάντηση Κύριε Μορφονιέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΑνεκδοτO Το πουλί του παπά Μια μέρα στο δάσος μια μαθητευόμενη καλόγρια μάζευε λουλούδια. Κάποια στιγμή συναντά τον παπά του χωριού ο οποίος είχε ξαπλώσει γυμνός και λιαζόταν. Βλέποντας τον πούτσο του παπά τον ρωτάει γεμάτη απορία:
    - Τι είναι αυτό πάτερ?
    - Λουλούδι τέκνο μου, και αν το χαϊδέψεις θα ανθίσει.
    Επιστρέφοντας στο μοναστήρι, η νεαρή καλόγρια είχε απορίες σχετικά με αυτό που είχε δει και έτσι έτρεξε στην ηγουμένη να της περιγράψει την εμπειρία της:
    - …και μόλις άγγιξα το άνθος, αυτό άνθισε!
    Και η ηγουμένη φωνάζει έξαλλη:
    - Τον παλιοπούστη! Εμένα μου είπε ότι είναι καραμούζα και με έβαλε να το φυσάω για μια ώρα!»


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλησπέρα σε 'ολους . Θα κάνω ένα σχόλιο για το παιχτάρα ΒΑΓΓΕΛΙΝΙΟ Τραφιγκουρα χεχε ( ποδοσφαιρική προσαρμογή τι να κάνουμε!!) Επειδή τον βλέπω σιγανοπαπαδιά τώρα τελευταία και ζορίζεται με τα εχτρεμ μου κοντά στο 6,40-6,45 (που είναι παντελώς τυχαία και το γκαπ) Έχω στήσει φουλ άμυνα στα γνωστά 5,5 άντε και 3% ψηλότερα . Βαγγελίνιο απο εκεί δεν περνάς Ή η μπάλα ή ο παίκτης που έλεγε μια ψυχή παλιότερα χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Καλησπέρα κύριε Τάκη μετά την ανακοίνωση της πώλησης της Intracom Telecom http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1999604 και με την επικείμενη πώληση και του ποσοστού της HOL στην Vodafone , πως βλέπετε την Ιντρακόμ μια και αποκτά ρευστό ο όμιλος , θα άξιζε μια ποιο μακροπρόθεσμη ματιά ή ακόμα θέλει πολύ δουλειά

    σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έφυγε ένα ζόμπι απο την ΙΝΤΚΑ. Τελικά αυτοί οι Άραβες είναι πολύ κουτόφραγκοι.
      Απο αυτά τα 47 εκατ. που τάχα μου ανακοίνωσε η ΝΙΤΚΑ, αμφιβάλλω αν εισπράξει τα 10εκατ. Και πολλά μπορεί να λέω.
      Μην τσιμπάτε.

      Για το άλλο - με την ΗΟΛ. Αν βρεθεί και άλλο κορόιδο και την ξεφορτώσει και αυτή τότε το ξανασυζητάμε.

      Διαγραφή
    2. Τελικά μόνο ο γίγαντας ο Φέσσας πούλησε την Q-Telecom την κατάλληλη στιγμή και τα τσέπωσε χοντρά. Όλοι οι άλλοι τελικά πιαστήκαν βλάκες.

      Γεια σου γίγαντα Θόδωρε!!!

      Διαγραφή
    3. Μεγαλη μορφη ο Φεσσας! Τους εχωσε το φεσι κατακεφαλα right on time.

      Διαγραφή
    4. Έτσι ετοιμάζει μεθοδικά και το επόμενο. Βλέπε ταχυμεταφορές.

      Διαγραφή
    5. Κε Vasilisg δεν ξερω αν εννοειται οτι παει να<> και αυτες αλλα εκει εχει αντιπαλο ενα μεγαλο παικτη τα ΕΛΤΑ τα οποια εκτος το δικτυο εχουν και πολυ καλυτερο τιμολογιο ,στα δεματα ας πουμε που στελνω απο την εταιρεια μου εχει τουλαχιστον 70% υψηλοτερο κοστος η ACS απο τα ΕΛΤΑ

      Διαγραφή
    6. Το μερίδιο της είναι αρκετά σταθερό και προσθέτει νέους πελάτες. Τα ΕΛΤΑ θα πουληθούν καθώς δεν λειτουργούν παρά μονάχα κάποιες υπηρεσίες που έδωσαν Franchise θαρρώ τις ταχυμεταφορές τους. Οι κινήσεις που κάνει μάλλον καταδεικνύουν σκέψη μοσχοπώλησης στο μέλλον. Θα εξαρτηθεί τι θα γίνει με τα ΕΛΤΑ σαν έρθει η ώρα τους. CASH FLOW machine είναι η Θυγατρική ετούτη!!

      Διαγραφή
  53. Ο Τοτός και η Καλόγρια Μια μέρα ο μπαμπάς του Τοτού του δίνει ένα χιλιάρικο για ψώνια. Στο δρόμο συναντάει μια καλόγρια, η οποία του ζήτησε να κάνει μια εισφορά στο μοναστήρι, και έτσι ο Τοτός της έδωσε το χιλιάρικο. Την άλλη μέρα πέρασε μ` ένα πεντοχίλιαρο. Τον βλέπει πάλι η καλόγρια, του ζητάει το πεντοχίλιαρο και ο Τοτός το δίνει. Την τρίτη ημέρα πέρασε με ένα δεκαχίλιαρο, ενώ ο πατέρας του τον ακολουθούσε να δει που πάνε τα λεφτά. Το δίνει ο Τοτός το δεκαχίλιαρο και ενώ πήγαινε να φύγει, του λέει η καλόγρια:
    - »Αν με γαμ**εις, θα σου δώσω το χιλιάρικο που μου έδωσες προχτές, πίσω.»
    Αρχίζει να τη γαμάει ο Τοτός οπότε αυτή, κάποια στιγμή λέει:
    - »Βάλτο κι άλλο και θα σου δώσω και το πεντοχίλιαρο.»
    Συνεχίζει ο Τοτός και όταν στο τέλος, του δίνει και το δεκαχίλιαρο ακούγεται ο πατέρας του, που παρακολουθούσε τη σκηνή, πίσω από το δέντρο:
    - »Βάλε και κανένα αρ**δι μπας και πάρουμε το μοναστήρι!»


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΕΒΖ
    Μην τσιμπήσετε σε αυτά τα κουτά.

    http://iskra.gr//index.php?option=com_content&view=article&id=15644:amanatidou&catid=58:oikonomiki-politiki&Itemid=182

    Κάτι τέτοια έλεγε και η Βασούλα η Παπανδρέου όταν ήταν αντιπολίτευση και έλεγε τους μύθους της Εμπορικής εκείνη.
    ΕΒΖ το μεγαλύτερο μπαχαλάδικο. Δεν πρόκειται κανείς να το πάρει. Τα Σέρβικα εργοστάσια θέλουν και τα Ελληνικά τα χαρίζουν στην κυρία Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου που βλέπει στημένα παιχνίδια.
    Ξυπνάτε βρεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βιογραφικό Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία

      Τόπος και Ημερομηνία γέννησης: Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 7/7/1966 και κατοικεί στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μεσημερίου του Δήμου Επανομής.
      Οικογενειακή Κατάσταση: Έγγαμη με το Σάββα Πασχαλίδη. Έχουν τρία παιδιά.
      Επάγγελμα: 'Εμπορος γεωργικών μηχανημάτων.
      Σπουδές: Απόφοιτος Γενικού Λυκείου

      Διαγραφή
    2. Εμ έτσι εξηγείται.
      Σπουδές απόφοιτος Λυκείου.
      Λυπάμαι - αλλά την ΕΒΖ κανείς δεν την θέλει!!!!

      Διαγραφή
    3. Κι ομως, Τακαρε, η ΕΒΖ δυναται να εχει λαμπρο μελλον... Αρκει να μετονομαστει σε Ελληνικη Βιομηχανια Ζαβων και θα απογειωθει με τοση αφθονη πρωτη υλη εγχωριως.

      Διαγραφή
    4. Η ΕΒΖ τα Ελληνικά εργοστάσια είναι για πέταμα. Πότε έγινε η τελευταία επένδυση εκεί μέσα???
      Όποιος δώσει λεφτά για να πάρει τα Ελληνικά εργοστάσια, πρέπει να αναλάβει και τα δάνεια και κατόπιν να ρίξει και μια κατοστάρα, τουλάχιστον, στα εργοστάσια να τα εκσυγχρονίσει και να τα κάνει ανταγωνιστικά. Και σαν να μην φτάνουν αυτά, θα πρέπει να μπλέξει και με τους Έλληνες, τους αγρότες που θέλουν επιδότηση για να κάνουν τεύτλα, τους συνδικάλες να απειλούν.
      Βρεεεεε δεν σφάξανε. Κανείς δεν θα βάλει τα ωραία του λεφτά για να επενδύσει στα Ελληνικά εργοστάσια.

      Αυτή τη στιγμή η ΕΒΖ, αν βγάλουμε έξω τα Σέρβικα τα εργοστάσια δεν αξίζει φράγκο. ΜΗΔΕΝ!!!! ΜΗΔΕΝ!!!!!!
      000000000000000000000000000000

      Διαγραφή
    5. Κύριε γούρεν μου αρέσετε πολύ.
      Σας πάω.

      Διαγραφή
    6. Κι εγω κανω κεφι το ενταυθα ιστολογιο, κυριε Τακη. Και οχι μονο για τη χρηστικότητά του...

      Εν τω μεταξυ, τι παιζει με την ημιτονοειδη εναλλαγη του "κυριε" με τα "λιμανομπινελικια" ανα 12ωρο; Προκειται περι καποιου μυστικου κώδικος; Κατι τετοιο ψυχανεμιζομαι, γι' αυτο απεχω απο αμφοτερες τις κατηγοριες εκφρασεων, φοβουμενος οτι θα συλληφθω εκτος ρυθμου, σαν κεφαλοδεμενος αμυντικος χαφ που γυριζει να βοηθησει στην αμυνα καταστρεφοντας αγαρμπα το τεχνητο οφσάιντ.

      Διαγραφή
  55. Τωρα που ειναι ολοι απογοητευμενοι η κοιμισμενοι, τωρα θα γινει το ντου στον ψοφιο κοριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ακομα και εξυπνοι κ ικανοι ανθρωποι, οταν βιώνουν μακρα περιοδο ευημεριας κ επιτυχιας, επηρεαζονται απο τα αισθηματα τους, μειωνεται η λογικη, φουσκωνει η αυτοπεποιθηση , και οδηγουνται σε λαθος .. επενδυσεις. Ετσι εξηγείται γιατι υπαρχουν οικονομικοι κυκλοι. Αλλιως η οικονομια θα ηταν γραμμικη, ελαφρα ανοδικη κ θα ακολουθουσε την βελτίωση της παραγωγικοτητας. Παραδειγματα απειρα: ο ΒΓΕΝΟ με τις λαθος αγορες, ο ΟΤΕ που αγορασε τον Γερμανο πανακριβα, ιχθυοκαλλιεργειες, Wind, Forthnet, αλλα και η ΑΚΙΝΗΤΗ περιουσια των Ελληνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός ο κύριος πέτρος.
      Ακομα και εξυπνοι και ικανοι ανθρωποι, οταν βιώνουν μακρα περιοδο ευημεριας κ επιτυχιας, επηρεαζονται απο τα αισθηματα τους, μειωνεται η λογικη, φουσκωνει η αυτοπεποιθηση , και οδηγουνται σε λαθη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Δεν συμφωνώ όμως με τα παραδείγματα. Σε αυτά τα παραδείγματα δεν βλέπω ούτε έξυπνους ανθρώπους, ούτε πετυχημένους managers. Μόνο κουτοπόνηρους που εκμεταλλεύτηκαν την ατζαμοσύνη των παικτών της Ελληνικής χρηματαγοράς βλέπω. Επιχειρηματίες που εκμεταλλεύτηκαν τον ανοδικό οικονομικό κύκλο της Ελληνικής χρηματαγοράς και τα άρπαξαν βλέπω.

      Διαγραφή
    2. Ναι. Οι περισσοτεροι ελληνες επιχειρηματιες δεν πιστευουν στις επιχειρησεις τους. Και αυτοι που πιστευουν δεν ειναι στο χρηματιστηριο (ΙΟΝ , Γιώτης κ.λ.π.)

      Διαγραφή
    3. ΚΥΡΙΕ


      Petros ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΧΕΤΕ ΜΥΑΛΟ ΞΟΥΡΑΦΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΗ ΠΟΛΥ Η ΦΡΑΣΗ ΣΑΣ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΩ Ακομα και εξυπνοι και ικανοι ανθρωποι, οταν βιώνουν μακρα περιοδο ευημεριας κ επιτυχιας, επηρεαζονται απο τα αισθηματα τους, μειωνεται η λογικη, φουσκωνει η αυτοπεποιθηση , και οδηγουνται σε λαθη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! και παλι μπραβο σας και σας ευχαριστούμε με εκτιμηση


      Διαγραφή
    4. Να στε καλά κε Λουκά με τα ωραια ανεκδοτά σας!

      Διαγραφή
    5. Στα πολύ σπουδαία που γράψατε κύριε Πέτρο να προσθέσω και την απώλεια της μνήμης.
      Μετά από 2-3 γενιές, που η κάθε μια υπολογίζεται περίπου 30 χρόνια, ξεχνιέται η προηγούμενη λαίλαπα και οι άνθρωποι εφησυχάζουν με την πρόσκαιρη, όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων, ευημερία της γενιάς τους. Η ιστορία που διδάσκεται στα σχολεία πρέπει να αλλάξει και να περιλαμβάνει και οικονομική ιστορία. Τα βιβλία της ιστορίας τα γράφουν φιλόλογοι, που περιορίζονται σε εθνολογικά στοιχεία, ενώ παραλείπουν τα οικονομικά, που επηρεάζουν τις ζωές των ανθρώπων, των εθνών και των κρατών.
      Υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία πρέπει να είναι η οικονομική ιστορία, μαζί με τα λογιστικά που λέει ο Τάκαρος. Η γνώση είναι δύναμη.

      Διαγραφή
    6. Κυρία Καλλιόπη αυτό το θέμα με τα βιβλία,το είχαμε συζητήσει παλαιότερα με τον κύριο Νίκο εδώ μέσα και ότι θα'πρεπε βεβαίως υποχρεωτικά από την 1η-2η Δημοτικού να διδάσκεται το μάθημα των οικονομικών.Εδώ τόσες και τόσες μπούρδες μαθαίνουν πλέον στα ελληνικά σχολεία,έχουν στην ουσία καταργήσει και το μάθημα της Φυσικής Αγωγής και τα ελληνάκια γίνονται ολοένα και υπέρβαρα.

      Γενικώς τα ελληνικά σχολικά βιβλία είναι τόσο κακογραμμένα,λες και τα έχουν γράψει αγράμματοι άνθρωποι και εχθροί αυτής της χώρας.Μα είναι σύστημα παιδείας αυτό που έχουμε...? Να βολευόμαστε οι ημμέτεροι και η χώρα παρωδία να συνεχίζει να παίζει στον ίδιο κακάσχημο ρυθμό...

      Διαγραφή
    7. Κύριε Τζο41 καλημέρα.
      Στο δημοτικό, το βάρος της τσάντας που κουβαλούσε το παιδί μου κάθε μέρα, ήταν σχεδόν όσο το βάρος του. Ό,τι πιο απίθανο μάθημα το ενέτασσαν στην ύλη. Είχε γίνει ξεκάθαρο ότι προσέθεταν μαθήματα για να διορίζουν ως καθηγητές ΠΕ τους άνεργους πτυχιούχους διαφόρων ειδικοτήτων, που αφ΄ ενός ήθελαν την εξασφάλιση του δ.υ., αφ΄ ετέρου δεν ήταν δυνατόν να βρουν δουλειά αλλού, όπως π.χ. οι θεατρολόγοι.
      Στο γυμνάσιο είχαν οικονομικά 1 ή 2 φορές την εβδομάδα, με φυλλάδιο του καθηγητή. Όταν έφτασε στο λύκειο, το μάθημα των οικονομικών έγινε προαιρετικό. Δηλαδή, σχεδόν καταργήθηκε. Τώρα δεν ξέρω τί γίνεται.

      Διαγραφή
  57. Καλημέρα σας Κύριοι Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.
    Θα αναφερθώ στήν ΕΥΡΩΒ (Παρά τις συστάσεις του κ Τάκη να αποφύγουμε τις τράπεζες)
    Ολοι εδώ μέσα προ 6 μηνου πιστεύαμε οτι αμκ χωρις την συμμετοχή του τχς και στα 0,30 θα ήταν μεγάλο σκάνδαλο
    και δεν πρόκειτε να συμβεί. Να που έγινε χωρις να ανοίξει ρουθούνι.
    Σήμερα το πρωι απο την χρηματιστηριακή μου (eurobank) μου πρότειναν να συμμετάσχω καθε αίτηση μαλλον θα ικανοποιηθεί για 3000 μετοχες .εχω 2 κωδικους εκανα αίτηση και θα δουμε.
    Τό ρίσκο γνωστό αλλα αξίζει να το αγοράσω ,οπως θα έλεγε και ο κυριος Τάκης στα κουμάρια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τιμή διάθεσης είτε είναι στα 0,3 είτε στα 0,33 ή και λίγο παραπάνω είναι μέγα σκάνδαλο.
      Πρέπει να δεσμευθούν όσοι μπουν στην ΑΜΚ ότι για τα επόμενα 3 χρόνια δεν θα πουλήσουν ούτε μια μετοχή. Διαφορετικά το σκάνδαλο είναι μεγατόνων και εδώ αν φωνάξει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει απόλυτο δίκιο. Αλλά βλέπω δεν έχει το κατάλληλο έμψυχο υλικό να ενημερώσει τον πολίτη για το μέγεθος του σκανδάλου.

      Η συμμετοχή του fairfax είναι θετικό νέο. Για εμένα η τράπεζα αυτή (ΕΥΡΩΒ) θα είναι η πρώτη που θα καθαρίσει το ενεργητικό της. Ο Τάκαρος μπορεί να περιμένει!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σιγά μην τυχόν όλοι αυτοί που θα μπουν στα 0,3 μην κερδίσουν, άντε να πάρουν μια ψευτοαπόδοση και πολύ θα τους πέσει. Άρα ο Τάκαρος μπορεί να περιμένει - δεν πάει για 20% ή 30% στην ΕΥΡΩΒ, αλλά για πολλά περισσότερα. Όχι όμως τώρα.

      Διαγραφή
    2. Σήμερα πάντως στα ΣΜΕ της Eurobank γίνεται η σφαγή του Δράμαλη. Ηδη ο όγκος στα 2058 και ανεβαίνει διαρκώς. Στα 0.34€ βεβαίως αλλά μην ξεχνάμε και το υψηλό ασφάλιστρο.

      Διαγραφή
    3. κ. Δαρείε πάντως είχε διαφορά εδώ και καιρό προς τα κάτω η τιμη του σμε σε σχέση με την σποτ Ίσως θα έπρεπε να προιδεάσει κάποιον πώς θα κινηθεί η μετοχή όσο πλησιαζει η αμκ Στις 9-5 που μπαίνουν και οι νέες να δώ τί κέρδος θα βγάλουν όσοι πάρουν απο τα 3 000 που δικαιούνται στην προεγραφή.

      Διαγραφή
    4. Περιθώριο ασφάλισης 74%, απίστευτα υψηλό, συμφωνώ απόλυτα κε Δαρείε και nominal 2903 futures*100=290300 τεμάχια, ανάξιο λόγου για hedging. Απλά οδηγός για τις τιμές που θα δούμε οσονούπω!

      Διαγραφή
    5. Φίλε Lorac
      "Θαρσείν χρη, τάχ' αύριον έσετ' άμεινον" ψιθύριζε η θεά Αθηνά στους καταπονημένους Αχαιούς.
      Ως φυσικός θα σας υπενθυμίσω και την αρχή της αβεβαιότητας.Χρειάζεται και λίγο αλάτι η καθημερινότητα μας.
      Καλησπέρα σε όλους.

      Διαγραφή
    6. "...το σκάνδαλο είναι μεγατόνων και εδώ αν φωνάξει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει απόλυτο δίκιο. Αλλά βλέπω δεν έχει το κατάλληλο έμψυχο υλικό να ενημερώσει τον πολίτη για το μέγεθος του σκανδάλου."

      Ακριβως εδω βρισκεται ολη η ουσια, κ. Τακη. Σε τετοιας κλιμακας κολπα, οπως η επι αρκετα ετη εξελισσομενη διαχειριση κρατικων χρεοκοπιων, το αστρονομικο υψος των προσδοκωμενων κερδων επιτασσει την -εμμεση ή αμεση- στρατολογηση του λεγομενου "ελεγχομενου αντιλογου". Σε ολες ανεξαιρετως τις χωρες οπου εδρασε το ΔΝΤ οι δηθεν αντιτιθεμενες σε αυτο πολιτικες και κοινωνικες ηγεσιες χαρακτηριζονταν απο παντελη ανικανοτητα αρθρωσης εναλλακτικων προτασεων, ωστε να παγιωνεται συν τω χρονω ενα αισθημα απογοητευσης και παραιτησης στην κοινωνια.
      Αυτα τα κολπα ειναι λεπτομερως μελετημενα εδω και δεκαετιες και σφυρηλατημενα σε πολυ πιο δυναμικες και ατιθασες κοινωνιες απο τη μαλθακη και αφελη ελληνικη.
      Προσοχη! Αναφερομαι στη φαυλη διαχειριση της χρεοκοπιας και οχι στη χρεοκοπια αυτη καθ' εαυτη, η οποια στην περιπτωση της Ελλαδος οφειλεται σε μεγαλο βαθμο και στη συνολικη ανικανοτητα της ευρυτερης κοινωνιας. Βεβαια, ακομα και σ' αυτη την περιπτωση, οφειλουμε να ομολογησουμε οτι ο ακριβης χρονισμος και οι χειρουργικες προπαρασκευαστικες ενεργειες που οδηγησαν στις δαγκανες του ΔΝΤ με τους χειριστους ορους μονο τυχαιοι δεν ηταν...
      Επομενως, μην εκπλησσομεθα οταν το λαβαρο εναντιον του μνημονιου υψωνεται απο υπανθρωπους τυπου Καμμενου, Μιχαλολιακου, Τσιπρα κτλ. Τα μεγαλα κολπα οι μετρ του καπιταλισμου τα παιζουν με τους "Αντιαμερικανους"...

      Διαγραφή
    7. κ. Νίκο σαν φυσικός που είσαστε θα περίμενα να θυμάστε οτι η αρχή της αβεβαιότητας έχει περιορισμένη ισχύη στην Κλασική Φυσική. Βέβαια εδώ η ελπίδα ίσως αφορά τον φαινομενικό ορίζοντα όπου σε αντίθεση με τον ορίζοντα γεγονότων ,μπορεί η ενέργεια να ξαναβγεί ίσως όμως σε άλλη μορφή.
      Θαρσείν χρη, τάχ' αύριον έσετ' άμεινον ,αλλά και από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι. Οπότε καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες παρά για κάτι που ΔΕΝ έκανες.

      Διαγραφή
    8. Έτσι μπράβο κύριε Lorac,τέτοιες όμορφες απαντήσεις χρειάζονται.
      Η ΕΥΡΩΒ γίνεται αντιληπτή στον μακρόκοσμο ή καλύτερα να μελετηθεί κβαντικά; Μα με 0,33 τιμή στην δημόσια πρόταση από 48,40 που πέρασε από τα χέρια μου το 1999 τι να υποθέσω ο τάλας;
      Παρεπιπτόντως όσοι με γνωρίζουν με θεωρούν άξιο φυσικό,διάβαζα πολύ στα νιάτα μου,τώρα απλά κάνω τις επαναλήψεις μου και προσπαθώ να κάνω στον υπολογιστή όλα αυτά που έκανα με τον λογιστικό κανόνα και αργότερα με το κομπιουτεράκι.Υπέροχο πράγμα η πρόοδος στην τεχνολογία,τι να λέμε.

      Διαγραφή
    9. Κ. Νίκο καλησπέρα σας ,ακόμα πιό όμορφη η απάντηση σας γιατί η αλήθεια είναι έτσι όπως το έγραψα δεν ήταν σωστό,τουλάχιστον για την επιστημονική σας ιδιότητα και μάλιστα απο την στιγμή που δεν σας γνωρίζω.
      Για ευρωβ χμμ μάλλον αρχικά με την ολοκλήρωση της αμκ θα περίμενα λίγο να πωλήσουν οι βιαστικοί και στην συνέχεια θα ανέμενα το φαινόμενο της σήραγγας. Εκεί θα πρέπει να θυμάστε οτι η υπερπήδηση του φράγματος χωρίς την απαιτούμενη ενέργεια επιφέρει βίαιη επαναφορά. Στην συνέχεια θα ισχύσουν τα βασικά του κυματοσωματιδιακόυ δυϊσμού εως ότου συμπτυχθεί κατά αναλογία 10-1 για να ακολουθήσει η εκ της κλασικής φυσικής συνθλιψη στις τιμές που θα γλυκαίνουν και Μορφονιούς. Φυσικά δεν τα γράφω σήμερα για να γίνουν αύριο, αλλά άμα διαβάζω ''θρίαμβος'' κτλ σκέφτομαι λίγο αντίθετα θα έλεγα. Αμα δώ και κανα μπουλ διάγραμμα όπου ξεκινάει το λονγκ-1 τότε με ζώνουν τα φίδια.

      Διαγραφή
    10. ΚΥΡΙΕ


      ΝίκοςΤ ΕΡΩΤΗΣΗ εαν συμφωνητε με τον δασκαλο κυριο τακη που γραφει για ΕΥΡΟΒ [ Όχι όμως τώρα ] θα ηθελα και την δικη σας αποψη κυριε ΝΙΚΟ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

      Διαγραφή
    11. monsieur Loukas του χρόνου που θα ζητήσει νέα κεφάλαια και μετά το reverse split που θα κάνει τότε, ξαναρωτήστε.

      Διαγραφή
    12. Καλημέρα σε όλους τους φίλους.
      Κύριοι ΝίκοΤ και Λόρακ εξαιρετικό το να προβλέπουμε την πορεία της μετοχής με μοντέλα και όρους της φυσικής.
      Ιδιαίτερα τώρα που πάνε να βουλώσουν τις τρύπες, αλλά το σκάφος πάλι θα μπάζει νερά κι άειντε ύστερα ξανά-μανά, ελεείστε στραβοί τον ανοιχτομάτη.

      Υποκλίνομαι στις θετικές επιστήμες, κάτι που εγώ, η άσχετη περί αυτών, μόνο με την παρατήρηση και με τις σχετικές φάπες - κάπως - έμαθα.

      Διαγραφή
    13. Κύριε Λουκά θα σας απαντήσω,μην μου δώσετε όμως ιδιαίτερη σημασία,η απάντηση μου δεν θα είναι αντικειμενική. Έχει τύχει σε όλους,άντρες και γυναίκες,να μας πουλήσουν σε μία σχέση.Όλοι το παίζουμε ανώτεροι και φιλοσοφημένοι,βαθιά μέσα όμως προσμένουμε την στιγμή ύστερα από χρόνια που θα χτυπήσει το τηλέφωνο και θα ακουστεί πάλι η φωνή του αντικείμενου του πόθου μας.
      Η ΕΥΡΩΒ μου έδωσε πίκρα το 1999,μικρή μεν αλλά ήμουν νέος και ο πόθος του κέρδους από αυτήν έμεινε στο υποσυνείδητο μου.Έτσι χτες έδωσα εντολή για εγγραφή μου στην δημόσια πρόταση για 20000 κομμάτια,λίγα αλλά αρκετά για την γλύκα της προσμονής της επιβεβαίωσης του εγώ μου.
      Κυρία Kalliopi Pan,καλημέρα σας.Όλοι από τις φάπες μαθαίνουμε,το ταξίδι όμως αξίζει.

      Διαγραφή
    14. μωρε σεις , ακομα μπλα μπλα στα φορα ...... μπας σε καλο σας

      αλλου μπηκα , αλλο εψαχνα , αλλο βρηκα , αλλο ειδα , αλλο εκανα ,

      τελος παντων to booking ηρθε απο το πουθενα ......παλι καλα γιατι ..... χχχμμμμμμμ

      Απο σποντα λοιπον διαβασα την ατακα της χρονιας ...απο τον Κυριο Νικο Τ... τον..Αγαπητο

      Κυρία Kalliopi Pan,καλημέρα σας.Όλοι από τις φάπες μαθαίνουμε,το ταξίδι όμως αξίζει.

      με 7 λεξεις ταπε ουλα ... αντε αντε ειναι το καταστημα χωριανοι .........

      αντε σεις να μπλαμπλατιζετε ουλο το καλοκαιρι ... θα σας διαβαζω παντως

      Γειασου βρε Νικολα φιλτατε και Φυσικε Επιστημονα

      βρε παρε τον Ηλια απο τα ψηλα βουνα και ελατε στη ΣΑΧΑΡΑ ....για φιλοσοφημα , βουτιες στην αμμο και οχι μονο ...

      τρεις το λαδι , τρεις το ξυδι , τρεις το λαδοξυδο ...

      γαμωτο που πηγαν τα αλλα τρια χρονια ???????? ελα ντε ....που ????

      Υγιαινετε χωριανοι ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ



      Aleko mou Sallam

      Διαγραφή
    15. ΚΥΡΙΕ ΔΑΡΕΙΟΣ θα συμφωνησω μαζι σας και σας ευχαριστω πολύ εάν περασετε από πατρα κερναω καφε και ένα μπουκαλι κρασι σπιτικο σας ευχαριστω με εκτιμηση

      Διαγραφή
    16. KYΡIE ΝίκοςΤ σας τιμα η ειλικρεινεια σας εγω προσωπικα νοιθω μαθητης γιαυτο ρωταω γιατι μου εχουν παρη και τα σώβρακα σας ευχωμε η κινηση σας να στεφθη με επιτυχια από καρδιας εάν περασετε από πατρα κερναω καφε και ένα μπουκαλι κρασι σπιτικο σας ευχαριστω με εκτιμηση

      Διαγραφή
    17. Μετά την αύξηση κεφαλαίου το ποσοστό του ΤΧΣ θα υποχωρήσει στο 34,68% από 95,23%.
      Η Eurobank μετά την αμκ θα διαθέτει 15 δισεκ. μετοχές εκ των οποίων 5,2 δισεκ. μετοχές η 34,68% θα κατέχει το ΤΧΣ. ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ

      Διαγραφή
  58. Έκτακτο παράρτημα!

    Εμφανίσθηκε ξανά ο Πινέζας!

    http://www.capital.gr/messages/showTopic.asp?id=1342552&pg=7861

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Κύριε Τάκη

    Επειδή βλέπω ότι υποστιρίζετε Τροικα μέχρι αηδίας. Να κάνω κάποιες ερωτήσεις
    Δηλαδή πιστεύετε οτι ο ακατανόμαστος σε συνεργασία με την Τροικα διαχειρίστηκαν σωστά τη κρίση στο ξεκίνημα της?
    Δεν θα έπρεπε να είχε γίνει κούρεμα του ελληνικού χρέους από την αρχή?
    Το ότι έχουν φύγει ένα σωρό εταιρείες στη Βουλγαρία και αλλού λόγο της υψηλής φορολόγησης που επέβαλλε η τρόικα δεν ήτανε λάθος?
    Η ανεργία έχει φτάσει στο 35% στο όνομα των μεταρυθμίσεων έλεος όλοι αυτοί δηλαδή ήτανε λαμόγια η τρώγανε από το δημόσιο.
    Το ότι και οι ίδιοι παραδέχοντε ότι η συνταγή ήταν λάθος δεν είναι ένα δείγμα ότι δεν ήρθαν εδώ για καλό?Συμφωνώ ότι έπρεπε να γίνουν όλες οι μεταρυθμίσεις και να γίνουν κι άλλες. Αλλά στο όνομα των μεταρυθμίσεων να ισόπεδώσουν και ότι καλό υπάρχει στην ελλάδα ε όχι δεν συμφωνώ
    Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο κύριος Αλέξιος είναι η λύση στο πρόβλημα βέβαια αλλά ούτε και αυτοί που μας φέρανε ώς εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε ανώνυμε
      Σας απαντάει απο κάτω ακριβώς ο κύριος Άρης που με βρίσκει 100% σύμφωνο.
      Το λεγόμενο μνημόνιο αποτελεί την αναπόφευκτη ιστορική συνέπεια των πολιτικών παραλείψεων και της κραιπάλης μιας ολόκληρης 30ετίας. Όλη η χώρα, τα τελευταία 30 χρόνια, στηρίχτηκε στα δανεικά στους διορισμούς, στα βολέματα, στην αναξιοκρατία και σε έναν συνδικαλισμό που είχε σκοπό μόνο την αύξηση των μισθών και της κοροιδίας των εργαζομένων.
      Το μνημόνιο απο μόνο του δεν επαρκεί για να βγάλει την Ελλάδα απο την κρίση και να επαναφέρουν τη χώρα στην ανάπτυξη. Το μνημόνιο είναι κάποιοι ΣΚΛΗΡΟΙ όροι που σου βάζουν οι δανειστές για να δανείσουν τα λεφτά τους, σε μια αναξιόπιστη χώρα, με σχεδόν μηδενικά επιτόκια. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

      Στα υπόλοιπα που γράφεται, σχολιάζω επιγραμματικά.
      1) Κούρεμα χρέους δεν έπρεπε να γίνει σε καμιά περίπτωση. 3 χρόνια το γράφω αυτό. Έπρεπε να δεχτούμε το χρέος μας και να εκδώσουμε 30ετή εως 50ετή ομόλογα που να αποπληρώνουν σε ετήσια βάση 6 με 7 δις στους ομολογιούχους. Αλλά κάθε χρόνο να δίνουμε 6 με 7 δις και οχι τοκοχρεολύσια και στη λήξη του ομολόγου το κεφάλαιο.

      2) Η ανεργία έχει φτάσει στο 35%, γιατί η χώρα έδινε ανάπτυξη στο εσωτερικό μέσω του δανεισμού και των δημοσίων έργων. Όταν το 1/3 των πολιτών είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Άλλο 1/3 είναι καταστηματάρχες και κάνουν εμπόριο και το υπόλοιπο 1/3 είναι αεριτζίδες και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν καταστάσει, τότε μοιραία όταν τα δανεικά πάψουν η ανεργία θα πάει 35%.

      3) Μην τσιμπάτε με το ότι η τρόικα δήλωσε ότι δόθηκε λάθος συνταγή. Αυτά είναι προς λαική κατανάλωση. Είδατε όμως πως ξαφνικά ο λαός απο Αντιαμερικάνος έγινε υποστηρικτής των Αμερικάνων και αναφώνησε ότι η τρόικα έχει δίκιο και φταίει για όλα ο κακός Γερμανός??

      Την λύση δεν θα τη δώσει η τρόικα - αλλά εμείς οι ίδιοι. Όμως γιαυτό δεν είμαι καθόλου βέβαιος, καθώς ο πολίτης στην πραγματικότητα δεν θέλει μεταρυθμίσεις. Ποτέ δεν ήθελε. Ή μάλλον θέλει τις μεταρυθμίσεις που δεν ακουμπούν το ίδιο και το στενό του οικογενειακό και επιχειρησιακό του περιβάλλον.
      Οπότε μην ελπίζετε σε τίποτα. Ο λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν.

      Διαγραφή
  60. Κυριε Ανώνυμε.Το λεγόμενο Μνημόνιο αποτελεί την αναπόφευκτη ιστορική συνέπεια πολιτικών παραλείψεων και διαχειριστικής κραιπάλης μιας ολόκληρης τριακονταετίας.Δυστυχώς όμως, ούτε το λεγόμενο Μνημόνιο καθ’ εαυτό, ως οικονομικό πρόγραμμα δεν επαρκει για να βγάλει την Ελλάδα από το αδιέξοδο και να την επαναφέρουν στο δύσκολο δρόμο της ανάπτυξης και της διαχειριστικής αρετής. Χρειάζεται κάτι περισσότερο. Κάτι που δεν μπορεί να αναζητηθεί έξω από την Ελλάδα. Χρειάζεται πολιτική βούληση, τόλμη .Η Χώρα μας εχει Πολιτικό Ελλειμμα.Και κανένα μνημόνιο, αυτό, δεν μπορει να το αντιμετωπίσει.Χρειαζόμαστε Νέους Ανθρώπους με πολιτική αρετή για την Εθνική ανασύνταξη ώστε να ακολουθήσει η Ελλάδα μια ριζικά διαφορετική πορεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Καλημερα,


    Κύριοι, το πρόβλημα ΔΕΝ είναι οικονομικό.

    ΕΙΝΑΙ νομικοπολιτικο

    να επαναφέρω αυτα που έγραφα πέρσι....


    Καλησπέρα στην καλή και φιλόξενη γωνία των σκεπτομενων Ελλήνων.

    Αν και ο οικοδεσπότης δεν επιθυμεί τις εκτενείς πολιτικές συζητήσεις, θα ζητήσω μια εξαίρεση διότι διαφωνώ πλήρως με κάποια από τα γραφόμενά .

    Αν αφιερώσετε λίγο χρόνο, μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο του Μπελογιάννη, το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα. (υπάρχει και σε pdf στο Internet)

    Εκεί θα διαπιστώσετε, πως από τα δάνεια της ανεξαρτησίας, το 1822, οι ξένες χώρες, σε πλήρη συνεργασία και με την ντόπια άρχουσα τάξη, φόρτωναν δάνεια τον απλό Έλληνα πολίτη, τα οποία κατέληγαν στον μεγαλύτερο βαθμό στην τσέπη τους. Αυτά τα δάνεια είναι απεχθή και για άλλους λόγους, ο βασικότερος βρίσκεται στο σκληρό πυρήνα του διεθνούς δικαίου, θέμελιωμενο από την συνθήκη της Χάγης το 1907.
    Ένα κράτος έχει ασυλία επειδή ασκεί εθνική κυριαρχία, και προκειμένου να προστατέψει τον λαό του από την εξόντωση, οφείλει να αρνηθεί την πληρωμή οποιοδήποτε χρέους προς ιδιώτες πιστωτές. Αυτό το γνωρίζουν και οι ίδιοι, γιαυτό ο μόνος τρόπος να πάρουν τα λεφτά τους πίσω, είναι μέσω μνημονίου, όπου εκεί το ελληνικό κράτος απεμπολει τη ασυλία του.
    Από το 2002-2009, το 92% του δανεισμού, πήρε στην εξυπηρέτηση παλιότερων δανείων. Χριστέ και κύριε!!!! 450δις!!!!
    ΑΥΤΌ κύριε Τάκη είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα.
    Ένα χρέος που αυξάνει εκθετικά σε ένα καθεστώς ύφεσης.
    ΒΕΒΑΊΩΣ και πρέπει ο Έλληνας να μάθει να δουλεύει, ΒΕΒΑΊΩΣ χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά τίποτα δεν πρόκειται να γίνει αν δεν διαγράψουμε μονομερώς, ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ του χρέους.

    Αυτό βέβαια δεν λύνει όλα τα προβλήματα. Η βασική ανάγκη να αποκτήσει το μέσο νοικοκυριό αγοραστική δύναμη, έτσι ώστε να επανεκιννησει η οικονομία, λύνεται μόνο με έναν τρόπο. Εθνικό νόμισμα.

    Βέβαια, στο σημερινό ελληνικό πολιτικό κατεστημένο, που όλα είναι σικέ, τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Είναι απαραίτητη η παραγωγή ενός νέου Συντάγματος, πρωτογενως από τον λαό, οπου επιτέλους θα λειτουργεί προς όφελος του και όχι στο όνομα του. Σε αυτά τα πλαίσια, εννοείται ότι θα καθίσουν στο σκαμνί όλοι όσοι διαχειριστηκαν εξουσία τα τελευταία 40 χρόνια, από μια πραγματικά ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

    Ο Έλληνας, τα τελευταία 30 χρόνια, εσκεμμένα και μεθοδικά, έμαθε από σκληρά εργαζόμενος να γίνει καναπεδατος καταναλωτής ξένων προϊόντων.
    Τώρα, πράγματι, θα υποστεί τις συνέπειες. Μόνο που αυτή η κρίση είναι τερματικού χαρακτήρα. Από αυτή, δεν θα γλιτώσει κανείς, ούτε βέβαια η ίδια η χώρα.

    Αν σας ενδιαφέρει, το δικό μου πρότυπο χώρας, είναι η Νορβηγία. Μια χώρα εκτός ευρωπαϊκής ένωσης, με δικό της νόμισμα, με σχετικά μεγάλο δημόσιο τομέα, που όμως όλοι δουλεύουν σκληρά μέ γνώμονα το καλό του κράτους, το οποίο παράγει πρωτογενως δικό του εισοδημα , και άρα δεν χρειάζεται να επιτίθεται μέσω φόρων στην τσέπη του απλού πολιτη

    Φιλικά, Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Καλησπέρα σας , ελπίζω να είχατε ένα όμορφο σαββατοκύριακο Χαλαρό σίγουρα για πολλούς μιάς και βλέπω το γυρίσαμε στο πολιτικό σχολιασμό.Το σωστό βέβαια είναι να είμαστε όλοι πολιτικά όντα αλλά με το σωστό τρόπο.Δεν θα επεκταθώ άλλο εδώ γιατί μπήκα με αφορμή την επανάληψη ανάγνωσης του σχολιού αγοράς του κ.Μορφονιού.Ο καλός μας οικοδεσπότης μας έδωσε στο πιάτο ένα μικρό αλλά επουσιώδη οδηγό τσέπης με τα γραφόμενα του.Με αφορμή λοιπόν πολλά και μικρά γεγονότα ,άσχετα μεταξύ τους φαινομενικά ήθελα να προσθέσω στα γραφόμενα οτι στις επενδυτικές μας επιλογές πρέπει να μπούν και οι εταιρίες που θα ωφεληθούν απο το european QE που τολμώ να πώ οτι άτυπα ξεκίνησε με το ομόλογο της ετεκούλας.Την ομολογιακή χρηματοδότηση δηλαδή εταιριών με τα χαρακτηριστικά του εθνικού πρωταθλητή ανα χώρα και είδος (την έκλεψα την έκφραση απο τους πειρ-αλους) σε καλύτερες τιμές σε σχέση με τα υποκείμενα κράτη όπου ανήκουν.Νομίζω QE ala americana δύσκολα θα δούμε εδώ ,στην Ευρώπη δηλαδή. Οι λόγοι πολλοί υπέρ και κατά αυτής της άποψης ,αλλά με το δικό μου το μυαλό οι ευρωπαίοι μεγαλωμένοι ανα τους αιώνες με το μοντέλο του φεούδου δύσκολα θα αποδεκτούν την απώλεια αυτού που εννοούν ώς εθνική υπεροχή και κυριαρχία αλλά τους είναι πιό εύκολο να δεκτούν την δημιουργία των πρώτων εταιριών και να δώσουν εκεί το χρήμα για να τις στηρίξουν και να τις ενισχύσουν.Πιό παραστατικά ο γερμανός πχ δεν έδινε ποτέ χρήμα για να πληρωθεί ο έλληνας δ.υ ,αλλά μπορεί να χωνέψει πιό εύκολα την ιδέα του να δώσουμε χρήμα στον πχ οτε που είναι μια καλή eurogerman friendly εταιρία που τυχαία απλά δραστηριοποιήται στην Ελλάδα.
    Πέρα λοιπόν απο τα ποιοτικά στοιχεία που μονότονα επαναλαμβάνει εδώ και χρόνια ο κ.Μορφονιός αλλά και άλλοι σεβαστοί του blog που πρέπει να έχει μιά εταιρία για να επενδύσουμε πάνω της ,θα πρέπει κατα την ταπεινή μου άποψη να εξετάσουμε αν είναι ή θα είναι μέρος αυτής της ιστορίας.Είμαι σίγουρος οτι όποια εταιρία επιλεγεί θα πληρώσει και το τίμημα της μερικής απώλειας ελευθερίας απο τους παλαιούς μετόχους με αντίτιμο την χρηματοδότηση με πλεονεκτικούς όρους.Όπως και είμαι σίγουρος οτι όποιος αρνηθεί θα έχει το συννεφάκι με την βροχή συνέχεια πάνω απο το κεφάλι του.
    Απο το μάιο αν θυμάμαι καλά ξεκινάει και η πρώτη φάση της διαδικασίας ,ο έλεγχος δηλαδή και στη συνέχεια η εποπτεία των ευρωπαικών τραπεζών απο την ΕΚΤ . Αυτό το μάντρωμα των τραπεζών ενισχύει ακόμα πιό πολύ την άποψη μου για το eQE μιά και αφου τις τσιγγελώσουν θα είναι ακόμα πιό εύκολο να ρυθμίζουν την ροή της χρηματοδότησης εκεί που πρέπει.Φυσικά σε εμάς εδώ μιάς και είμαστε ήδη στην διαδικασία του μνημονίου και του άτυπου εξωτερικού ελέγχου είναι μιά καλή ευκαιρία να γίνει ένα τεστάρισμα όλης της διαδικασίας ,για αυτό έγραψα και πιό πάνω για το ομόλογο της ετε.
    Για να μην σας κουράζω λοιπόν άλλο εγώ στις επιλογές μου απο εδώ και πέρα θα λαμβάνω υπόψην και κατα πόσο μια εταιρία έχει τα χαρακτηριστικά του εθνικού πρωταθλητή ή αν είναι εκείνη η φάρμα που λέγαμε με τα γουρουνάκια που επιβίωσε και τώρα θα καρπωθεί το χώρο που αφήσαν όσοι δεν τα κατάφεραν και οι αεριτζίδες που φύγαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΥΡΙΕ Lorac πολύ σωστη και ευστοχη σκεψη εγω συμφωνω απολυτα μαζι σας καλημέρα στο δασκαλο και όλα τα φιλαράκια αρα το φιλαρακι μου ο κυριος Chabo που εχει ελπε είναι σε καλο δρομο ΚΥΡΙΕ Lorac ευχαριστω Chabo περιμενω τις σαρδέλες να βαλω το κρασι

      Διαγραφή
    2. Γειά σου κ. Λουκά, Επειδή τα ΕΛΠΕ έως τώρα μ' έχουν ποτίσει ξύδι, πού διακρίνεις τον καλό δρόμο? Σε περιμένω την πρωτομαγιά να βάλω και κρασί και σαρδέλα!

      Διαγραφή
  65. http://www.capital.gr/News.asp?id=2001663

    Ποιές υποχρεώσεις και πράσινα άλογα.........

    Θα τον φανε ζωντανό και το γνωρίζει πολύ καλά. Καμιά νέα λέξη στα Αγγλικά έμαθε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Δαρείε καλησπέρα.
      Η γλώσσα δεν είναι εμπόδιο γιατί γίνονται μεταφράσεις.
      Αλλού είναι τα εμπόδια. Εκεί θα αναγκαζόταν να πει, ή να μη πει, πράγματα που λέει σ΄ εμάς.
      Γίνεται μεγάλος χαμός και χαρακτηρίζεται ως ιστορικό το γεγονός.

      Στον Τσίπρα δίνουν 5%, πρώτοι οι Πειρατές (!!!), δεύτερος ο Γκυ.
      https://twitter.com/electio2014/status/460760675233853441/photo/1

      Ζωντανή μετάδοση 8 μ.μ. ώρα Ελλάδος.

      http://gr.euronews.com/2014/04/14/what-will-you-ask-the-potential-future-president-of-the-european-commission/

      Διαγραφή
    2. Έχει βάλει και μια φωτογραφία σαν να τον φωτογράφησαν στη ΓΑΔΑ.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ Madam Kalliopi στα περί γλώσσας καθώς και οι Γερμανοί - Γάλλοι αν και γνωρίζουν ΑΠΤΑΙΣΤΑ Αγγλικά, ομιλούν πάντα στην μητρική τους γλώσσα. Πάντως σε γενικές γραμμές όταν θέλεις Ευρωπαικό Κοινοβούλιο η Ευρωπαική Προεδρία καλό θα ήτο να έχεις τουλάχιστον λόουερ.

      Διαγραφή
    4. Οδο για την φωτό το παιδί έχει συνηθήσει απι παλαιότερα.....Τότε στις καταλήψεις των σχολείων....

      Διαγραφή
  66. κ. Τάκη είχατε πει πριν ένα διάστημα ότι η ΑΤΤ είναι άξια προσοχής και αγοράς κοντά στα 0,10€. Εχεται ακόμη αυτή την άποψη.? Αξίζει σε αυτά τα επίπεδα να την προσέξουμε.? Η λογιστικη της αξία είναι 0,40€ περίπου...
    ΜΕΤΟΧΟΣ 11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur δεν είχε πει αυτό. Είχε πει τελείως διαφορετικά πράγματα.

      Ανατρεξτε λίγο στο blog να διαβάσετε ακριβώς τι είχε γράψει,

      Διαγραφή
    2. Επειδή μάλλον βαριέστε να ψάχνετε:

      Επομένως, το σώφρων, για την Αττικής θα είναι να περιμένω να δω ....
      1) Οι ετήσιες απομειώσεις να κινούνται αρκετά χαμηλότερα των 35 εκατ. ευρώ
      2) Τα έσοδα απο τόκους + αμοιβές, προμήθειες οπωσδήποτε περισσότερα από 130 με 140 εκατ. ευρώ
      3) Να υπάρξει προδιάθεση απο το βασικό μέτοχο τα 80 υποκαταστήματα να αυξηθούν.
      4) Reverse split δια 10 τουλάχιστον.
      5) Εφόσον συμβούν τα προηγούμενα 4 ή τείνουν να συμβούν, η τιμή της μετοχής να κινείται κάτω απο το 70% της λογιστικής της αξίας (ίδια κεφάλαια) - όποια και αν είναι τότε η Book Value της τραπέζης.

      Διαγραφή
    3. Εχει γίνει κάτι απο τα παραπάνω???Ειδικά το νούμερο 4 για το οποίο έχει αναφερθεί ο monsieur Takis γιατί πρέπει να γίνει. Παράλληλα παλαιότερα είχει γράψει ότι ΑΝ βάλει χρήματα εκεί, θα έχει σιγουρα στην άκρη ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τις επόμενες ΑΜΚ που θα χρειαστεί (αν θυμάμαι καλά για κάθε 1€ που πιθανον να έβαζε θα είχε στην άκρη άλλα 20€).

      Διαγραφή
  67. Κ. Δαρείε δηλαδή πιάσε το αυγό και κούρεφτο......Στα αποτελέσματα 2013 της Αττικήσ γράφουν ότι θα μειώσουν κατά 10 τα καταστήματα τους όχι απλά δεν θα τα αυξήσουν...!!!!! Μάπα το καρπούζι
    Μέτοχος 11

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂