Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

'Ολα έμοιαζαν... στημένα - Παγκόσμιο κύπελλο 1978 (Αργεντινή)

Το 1976, ο στρατηγός Βιντέλα ανέτρεψε με πραξικόπημα την πρωθυπουργό Ισαβέλλα Περόν, η οποία είχε διαδεχτεί τον άνδρα της Χουάν Περόν που πέθανε την 1η Ιουλίου του 1974, κατά την διάρκεια, δηλαδή, του Π.Κ της Δυτικής Γερμανίας.

Το παγκόσμιο κύπελλο του 1978, έμεινε στην ιστορία για όλους τους λάθους λόγους, αφού
η υποψία πως ο Βιντέλα κινούσε όλα τα νήματα
για να προπαγανδίσει με μια ενδεχόμενη νίκη της «αλμπισελέστε», ήταν διάχυτη στον καθένα και πολλοί κατατάσσουν εκείνο το τουρνουά ως το πιο «βρώμικο» που έγινε ποτέ.

Η Αργεντινή «φλέρταρε» με την διοργάνωση ενός Π.Κ από την αφετηρία – κιόλας- του θεσμού, αλλά μόλις το 1978 κατάφερε να φιλοξενήσει για πρώτη φορά τους αγώνες. Όπως στις περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής, οι «γκάουτσος» ήταν αναγκασμένοι να ζουν υπό καθεστώς χούντας.

Το 1978 στο παγκόσμιο Κύπελλο της Αργεντινής, το τουρνουά θα συνδεθεί άρρηκτα με την δικτατορία του Χόρχε Βιδέλα, η οποία είχε αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας δύο χρόνια νωρίτερα και χρησιμοποίησε το Μουντιάλ (και την επιτυχία της "αλμπιτσελέστε") ως πρωταγωνιστικό μέσο προπαγάνδας.

Υπό τις ευλογίες της δικτατορίας Βιδέλα, η "αλμπιτσελέστε" θα επικρατήσει του total football της Ολλανδίας, απόντος του Γιόχαν Κρόιφ.

Τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1978 συμμετείχαν 107 εθνικές ομάδες και διαγωνίστηκαν για τις 16 θέσεις που δόθηκαν για την τελική φάση των Μουντιάλ. Οι 2 από τις 16 θέσεις καλύφθηκαν από την προηγούμενή νικήτρια Δυτική Γερμανία και την διοργανώτρια Αργεντινή. Έκπληξη προκάλεσαν ο αποκλεισμός της Αγγλίας, της Σοβιετικής Ένωσης, της Γιουγκοσλαβίας καθώς και της πρωταθλήτριας Ευρώπης Τσεχοσλοβακίας. 
Για πρώτη φορά στην διοργάνωση συμμετείχαν το Ιράν και η Τυνησία
 

Η διοργάνωση σηματοδότησε την επιστροφή της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ουγγαρίας μετά από δύο σερί απουσίες. Η Αγγλία αποκλείστηκε στην ισοβαθμία με την Ιταλία στον προκριματικό όμιλο, ενώ εκτός έμεινε και η Ουρουγουάη .

Οι πρακτικές προηγουμένων δεκαετιών όσον αφορά στα Παγκόσμια Κύπελλα αναβίωσαν στην Αργεντινή με την ανάληψη της διοργάνωσης του 1978. Δύο χρόνια νωρίτερα ο στρατός είχε αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και όπως κάθε δικτατορικό καθεστώς, θα χρησιμοποιούσε κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο ώστε να αξιοποιήσει το Μουντιάλ προς όφελός του.


Η Αργεντινή έπρεπε πάση θυσία να πραγματοποιήσει καλή πορεία στη διοργάνωση
και εάν υπάρξει η ευκαιρία, να κατακτήσει και το τρόπαιο. Την ίδια στιγμή, λιγότερο από ένα μίλι μακριά από το γήπεδο "Μονουμεντάλ" όπου διεξήχθησαν τα περισσότερα ματς της "αλμπιτσελέστε", περίπου 5.000 "αγνοούμενοι" πολίτες ήταν έγκλειστοι στη σχολή ναυτικών μηχανικών, που είχε μετατραπεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Εκεί υποβάλλονταν σε βασανιστήρια καθημερινά, ακούγοντας παράλληλα την βοή του πλήθους από το γειτονικό γήπεδο.


Το εναρκτήριο λάκτισμα του θεσμού έγινε την Πέμπτη 1η Ιουνίου του 1978. Κάθε Πέμπτη, από τις 30 Απριλίου του 1977, ο οργανισμός "Μητέρες της πλατείας Μαΐου" συγκεντρώνονταν έξω από τον κυβερνητικό οίκο, απαιτώντας την επιστροφή των παιδιών τους, τα οποία θεωρούνταν "αγνοούμενα" από το καθεστώς. Οι "αγνοούμενοι" στην Αργεντινή εκείνη την περίοδο υπολογίζονταν σε 30.000 άτομα, ωστόσο τόσο η FIFA, όσο και ο υπόλοιπος πλανήτης είχε στρέψει το βλέμμα του μόνο στο αθλητικό θέαμα.

Ο τερματοφύλακας της Σουηδίας, Ρόνι Χέλστρεμ, προτίμησε να διαμαρτυρηθεί κι αυτός με της "Μητέρες της πλατείας Μαΐου" την Πέμπτη της πρεμιέρας του Μουντιάλ, από το να παραστεί στην τελετή έναρξης.
"Αποφάσισα να το κάνω επειδή ήταν υποχρέωσή μου. Έπρεπε να το κάνω για να τα έχω καλά με τη συνείδησή μου".


Με την ίδια οργάνωση συναντήθηκε και η αποστολή της εθνικής Ολλανδίας, λίγο πριν τον τελικό του θεσμού. Ο Πολ Μπράιτνερ, από την πλευρά του, αρνήθηκε να συμμετάσχει στη διοργάνωση και παρέμεινε στην πατρίδα του, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στο προηγούμενο τουρνουά ο Γιόχαν Κρόιφ ξεχώρισε με την παρουσία του στα γήπεδα της Δυτικής Γερμανίας, έστω κι αν δεν κατάφερε να οδηγήσει την Ολλανδία στην κατάκτηση του τροπαίου. Σε αυτό του 1978 έλαμψε δια της απουσίας του και ιδίως για τον λόγο που εκείνη την εποχή ακουγόταν ότι δεν ταξίδεψε στην Αργεντινή. Οι Ολλανδοί είχαν προκαλέσει αίσθηση και παλαιότερα με ανάλογες αποφάσεις (η άρνηση για πολιτικούς λόγους του Αγιαξ να αγωνιστεί με τη Νασιονάλ στο Διηπειρωτικό του 1972, που άνοιξε τον δρόμο για τον Παναθηναϊκό) και για χρόνια θεωρείτο πως ο Κρόιφ αρνήθηκε να ταξιδέψει στην Αργεντινή για να μην συμμετάσχει στην προπαγάνδα του καθεστώτος. Εξάλλου, το ίδιο είχε πράξει και ο Πολ Μπράιτνερ. 

Αργότερα ένα άλλο σενάριο τον ήθελε να αρνείται να ακολουθήσει την αποστολή της εθνικής Ολλανδίας λόγω κόντρας των χορηγών. Υπενθυμίζεται ότι στο Μουντιάλ του 1974 αγωνίστηκε με διαφορετική φανέλα από τους συμπαίκτες του, με δύο ρίγες αντί για τρεις που είχε η παραδοσιακή ολλανδική της "Adidas", επειδή ο ίδιος είχε συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας με την "Puma".

Αρκετά χρόνια αργότερα, μία συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Καταλονίας αποκάλυψε ότι λίγους μήνες πριν το Μουντιάλ, το 1977, είχε πραγματοποιηθεί απόπειρα απαγωγής του ίδιου και της οικογένειάς του. Εξομολογήθηκε, μάλιστα, πως οι κακοποιοί τους είχαν σημαδέψει με αυτόματα όπλα. "Είχα ένα όπλο στο κεφάλι. Ημουν δεμένος, όπως και η γυναίκα μου. Τα παιδιά ήταν στο διαμέρισμά μας στην Βαρκελώνη", διηγήθηκε. Αν και δεν αποκάλυψε πως, η υπόθεση εν τέλει είχε αίσια έκβαση, δήλωσε ότι το σπίτι του φυλασσόταν 24 ώρες το 24ωρο από την αστυνομία για τους επόμενους τέσσερις μήνες, ενώ φρουροί συνόδευαν τα παιδιά του στο σχολείο. "Για να παίξεις σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο θα πρέπει να είσαι 200% έτοιμος. Είναι στιγμές που υπάρχουν άλλες προτεραιότητες στη ζωή", κατέληξε. οι αποκαλύψεις του Γιόχαν Κρόιφ, που δεν είχε πάρει μέρος σε εκείνη την διοργάνωση, προκάλεσαν αίσθηση.

Argentina's 1978 World Cup winning team. Top row from left: Passarella, Bertoni, Olguin, Tarantini, Kempes and Fillol. Bottom row from left: Gallego, Ardiles, Luque, Ortiz and L.Galvan.

Το σύστημα διεξαγωγής παρέμεινε το ίδιο με αυτό του 74’, μόνο που πλέον η ΦΙΦΑ είχε εισάγει την μέθοδο των πέναλτι, όταν κάποιο παιχνίδι τελείωνε ισόπαλο μετά και από την 30λεπτη παράταση, ωστόσο αυτή η καινοτομία δεν εφαρμόστηκε στην πράξη πριν το ΠΚ του 1982.

Ο πρώτος όμιλος ήταν το "γκρουπ του θανάτου". Ιταλία και Αργεντινή πέτυχαν δύο νίκες κόντρα σε Γαλλία (στο ντεμπούτο του Μισέλ Πλατινί σε μεγάλη διοργάνωση) και Ουγγαρία και πριν διασταυρώσουν τα "ξίφη" τους γνώριζαν ότι είχαν προκριθεί.

Οι διοργανωτές, δεν είχαν περιθώριο νέας αποτυχίας. Με προπονητή τον Λουίζ Σέζαρ Μενότι και πρωταγωνιστές τον αρχηγό Ντανιέλ Πασαρέλα, τον αρχι-σκόρερ Μάριο Κέμπες, τον έτερο επιθετικό Λεοπόλδο Λούκε της Ρίβερ Πλέιτ και τον «δαντελένιο» Οσβάλντο Αρντίλες, η« αλμπισελέστε», έχοντας και την φανατική υποστήριξη του κοινού της, έκανε την καλύτερη παρουσία της σε ΠΚ.

Μολονότι, την τελευταία στιγμή, ο Μενότι «έκοψε» έναν χαρισματικό 17χρονο της Αρχεντίνος Τζούνιορς για τον οποίο ο κόσμος έτρεφε ήδη μεγάλες προσδοκίες.
Τον έλεγαν Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και θα έστρεφε τα φώτα πάνω του, στις επόμενες τέσσερις διοργανώσεις ΠΚ, για διαφορετικό λόγο κάθε φορά.

Λουίζ Σέζαρ Μενότι
Στην αφετηρία των υποχρεώσεων της, η Αργεντινή «γύρισε» το παιχνίδι με την Ουγγαρία την οποία νίκησε με 2-1, αφού πρωτίστως οι Μαγυάροι είχαν μείνει να παίζουν με «9» λόγω αποβολής των Νίλαζι και Τόροτσικ.
Το ματς αποτέλεσε για πολλούς την επιβεβαίωση πως η χούντα του στρατηγού Χόρχε Βιντέλα σχεδίαζε ένα μεγάλο πανηγύρι, στην ζάλη του οποίου θα ξέπλενε εγκλήματα και εκτελέσεις αθώων ανθρώπων, προβάλλοντας στον έξω κόσμο μια Αργεντινή περήφανη, νικήτρια και ενωμένη, υπό την ηγεσία του.
Ένα τέτοιο καθεστώς δεν ήταν διατεθειμένο να δεχτεί την αποτυχία, αντίθετα ήταν σε θέση να απειλεί τους διεθνείς σε περίπτωση που δεν έπαιρναν το τρόπαιο.  Βίντεο


Ο Γάλλος Μπερνάρ Λακόμπ πέτυχε ένα από τα πιο γρήγορα γκολ σε ΠΚ, σκοράροντας στο 30ο δευτερόλεπτα του αγώνα της Γαλλίας με την Ιταλία. Όμως οι Ιταλοί θα πάρουν το ματς με 2-1 χάρη σε δύο γκολ των Πάολο Ρόσσι στο 29' και του ρενάτο Ζακαρέλι στο 54'.
Ο 23χρονος Μισέλ Πλατινί της Νανσί ηγήθηκε της προσπάθειας της Γαλλίας που δεν πήγε πολύ μακριά, αντίθετα με την Ιταλία που δεν συμπεριλαμβανόταν στα φαβορί αλλά έφτασε ως τον μικρό τελικό, χάρη κυρίως στο επιθετικό δίδυμο των Μπέτεγκα και Ρόσι. Βίντεο

Στο δεύτερο παιχνίδι της, η Αργεντινή με ένα γκολ του Λούκε στο 73' υποτάσσει την Γαλλία με 2 - 1. Προηγουμένως όμως η Γαλλία είχε χάσει σωρεία ευκαιριών να πάρει αυτή τη νίκη. Βίντεο

Οκτώ μέρες αργότερα, οι Γάλλοι θα αγωνίζονταν εναντίον της Ουγγαρίας στο Μαρ ντε Λα Πλάτα και αναγκάστηκαν να φορέσουν τις φανέλες της τοπικής Ατλέτικο Κιμπερλέι με κάθετες πράσινες και άσπρες ρίγες και όχι τις παραδοσιακές τρίχρωμες εμφανίσεις τους. Ο λόγος;
Στην Αργεντινή του Βιντέλα, οι τηλεοράσεις ήταν ακόμα ασπρόμαυρες και οι τηλεθεατές δεν θα μπορούσαν να διακρίνουν την διαφορά από την εμφάνιση των Μαγυάρων που όπως και οι Γάλλοι, είχαν επιλέξει να φορέσουν λευκή φανέλα!


Ιταλία και Αργεντινή προκρίθηκαν σχετικά εύκολα από τον Α’ όμιλο, με τους «ατζούρι» να νικούν στο τελευταίο ματς τους οικοδεσπότες και να τερματίζουν πρώτοι.

Το γκολ του Ρομπέρτο Μπέτεγκα έδωσε τη νίκη στη "σκουάντρα ατζούρα", αλλά παράλληλα ο δρόμος για τον τελικό της Αργεντινής άνοιξε, αφού πέρασε στον πιο εύκολο από τους δύο ομίλους της επόμενης φάσης, έστω κι αν αναγκάστηκε να μετακομίσει από το Μπουένος Αϊρες στο Ροζάριο.

Η αλήθεια ήταν πως η «αλμπισελέστε» του Μενότι ήταν μια καλή αλλά όχι άτρωτη ομάδα και αυτό το απέδειξε η Ιταλία νικώντας την, στον «τελικό» της φάσης των ομίλων, με 1-0. Βίντεο 

Στον 2ο όμιλο η Πολωνία απέδειξε ότι η πορεία της το 1974 δεν ήταν τυχαία και τερμάτισε πρώτη, φέρνοντας "λευκή" ισοπαλία κόντρα στην αποδυναμωμένη Δυτική Γερμανία (είχαν αποσυρθεί οι Φραντς Μπενεκμπάουερ, Γκερντ Μίλερ, ο Πολ Μπράιτνερ αρνήθηκε να ταξιδέψει για λόγους διαμαρτυρίας) και κάνοντας δύο νίκες με Τυνησία (ντεμπούτο) και Μεξικό. 

Η φιναλίστ του EURO 76’, η Γερμανία δεν είχε πια τον Μπεκενμπάουερ που είχε μεταναστεύσει στην Αμερική παίζοντας στην New York Kosmos (διαδεχόμενος τον Πελέ που αποσύρθηκε το 1977) και τον σπουδαίο Πολ Μπράιτνερ που αρνήθηκε να κάνει το ταξίδι για την φασιστική Αργεντινή του Βιντέλα, ωστόσο τα "πάντσερ" διέλυσαν το Μεξικό με 6-0, Βίντεο αλλά στην τελευταία αγωνιστική κινδύνευσαν από τους Τυνήσιους, αν και το 0-0 τους έδωσε το "εισιτήριο" για τη συνέχεια. Βίντεο

Η πρώτη νίκη αφρικανικής ομάδας σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, ήρθε στις 2 Ιουνίου εκείνης της χρονιάς, όταν η Τυνησία επικράτησε με 3-1 του Μεξικό στο Ροζάριο. Βίντεο

Toninho - Leao - Edinho - Joao Amaral - Oscar - Joao Batista
Gilberto Gil - Zico - Reinaldo - Rivelino - Toninho Cerezo
Στον 3ο όμιλο, καμία ομάδα δεν νίκησε με διαφορά μεγαλύτερη του ενός τέρματος. Η Αυστρία, αν και αουτσάιντερ, έκανε την έκπληξη και νίκησε την Ισπανία και τη Σουηδία, με συνέπεια να εξασφαλίσει την πρόκριση και -παρά την ήττα από τη Βραζιλία- την πρωτιά.

Αυστρία 1978 : Krieger - Strasser - Schachner - Obermayer - Hickersberger - 
Kreuz - Prohaska - Krankl - Pezzey - Koncilia - Sara
Η "σελεσάο" θα αποκλειόταν εάν δεν κέρδιζε με 1-0 το ματς κόντρα στους Αυστριακούς, αφού είχαν προηγηθεί δύο ισοπαλίες με Σουηδία (για την οποία διαμαρτύρεται δικαιολογημένα για γκολ του Ζίκο που δεν μέτρησε στις καθυστερήσεις) και Ισπανία (με τον Ισπανό Χούλιο Καδρένα να χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία σε κενή εστία, με την οποία θα μπορούσε να δώσει τη νίκη-πρόκριση στους "φούριας ρόχας").

 

Πάντως παίκτες όπως ο Ζίκο, ο Σερέζο, και ο Ντιρσέου (με το εκπληκτικό αριστερό πόδι) έκαναν αισθητή την παρουσία τους σε ένα τουρνουά, η μοίρα του οποίου φαινόταν προδιαγεγραμμένη από νωρίς.
Στην πρεμιέρα τους, οι «καριόκας» αντιμετώπισαν την Σουηδία και κατάλαβαν πολλά. Στην εκπνοή του ματς, ο Ζίκο πέτυχε το γκολ που θα έδινε τους δύο πόντους στην ομάδα του με κεφαλιά, από κόρνερ που εκτελέστηκε από δεξιά, αλλά ο Ουαλός ρέφερι Κλάιβ Τόμας σφύριξε την λήξη όσο η μπάλα βρισκόταν στον αέρα, προκαλώντας -φυσιολογικά- έντονες διαμαρτυρίες.

 

Στον 4ο όμιλο, η φιναλίστ του προηγούμενου Μουντιάλ Ολλανδία ταξίδεψε στην Αργεντινή δίχως τον Γιόχαν Κρόιφ και τον Ρίνους Μίχελς, αλλά με παρόμοιες ιδέες και στόχους. Δεν ήταν οι "οράνιε" η ομάδα που κυριάρχησε στον όμιλο, αλλά το Περού του Τεόφιλο Κουμπίγιας, ο οποίος με πέντε γκολ κόντρα σε Σκοτία  Βίντεο και Ιράν (δύο νίκες) ηγήθηκε της χώρας του, όπως και το 1970. Η ισοπαλία με την Ολλανδία Βίντεο έφερε σε δύσκολη θέση το συγκρότημα του Αυστριακού Ερνστ Χάπελ, επειδή σε περίπτωση ήττας με διαφορά τριών γκολ την τελευταία αγωνιστική από τη Σκοτία, θα αποκλειόταν. Οι Σκοτσέζοι κατάφεραν να σημειώσουν τα τρία γκολ που επιζητούσαν, αλλά δέχθηκαν δύο κι έτσι αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων εξαιτίας της διαφοράς τερμάτων για δεύτερο σερί τουρνουά.

Περού 1978 : Quiroga - Oblitas - Sotil - Cubillias - R.T.Diaz - Velasquez - Navarro - Quesada - Munante - Chumpitaz - Melendez

Η Σκωτία είχε μεγάλες βλέψεις αλλά αποκλείστηκε ξανά στην διαφορά τερμάτων από την Ολλανδία που μαζί με το Περού προκρίθηκαν στους «8». Στην πραγματικότητα όμως αποκλείστηκε λόγω της Ισοπαλίας που έφερε με το Ιράν στο 2ο αγώνα. Βίντεο

Οι Βρετανοί πήγαν ξανά με μεγάλες φιλοδοξίες στο Μουντιάλ, όπως εκφράστηκαν και από τον προπονητή τους, τον Άλι Μακ Λέοντ. Μέχρι το ματς με τους «οράνιε», ο Μακ Λέοντ δεν είχε μπει στον πειρασμό να χρησιμοποιήσει τον Γκρέιαμ Σούνες, τότε παίκτη της Μίντλεσμπρο, που στην νίκη επί της Ολλανδίας με 3-2, έκανε την διαφορά. Βίντεο

Το ματς έμεινε στην Ιστορία για το ιστορικό σόλο του Άρτσι Γκέμιλ στο 68’ (είχε σκοράρει νωρίτερα και ο Κένι Νταλγκλίς) και παρότι οι Σκωτσέζοι δεν πήραν την πρόκριση, θεωρούν ακόμα εκείνη την νίκη τους ως μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία τους. Σε ένα από τα επιδραστικότερα φιλμ της δεκαετίας του 90’, το Trainspotting του Ντάνι Μπόιλ, το γκολ του Γκέμιλ μνημονεύεται σε μια απολαυστική σκηνή, από τον βασικό ήρωα της ταινίας, τον Μαρκ Ρέντον (Γιούαν Μακ Γκρέγκορ).

Σε εκείνο το Μουντιάλ, είχε παρουσιαστεί και νέο κρούσμα ντόπινγκ που αφορούσε τον Γουίλι Τζόνστον της Σκωτίας, που βρέθηκε θετικός σε έλεγχο που του έγινε μετά την ήττα από το Περού με 3-1.


Στον δεύτερο γύρο, ο πρώτος όμιλος περιείχε μόνο Ευρωπαίους, με την Ολλανδία να πραγματοποιεί εκπληκτική αρχή διαλύοντας την Αυστρία με 5-1.


Ακολούθησε η ισοπαλία 2-2 με τη Δυτική Γερμανία σε έναν άτυπο επαναληπτικό του τελικού του 1974 και στο τελευταίο ματς περίμενε την ισόβαθμη Ιταλία για να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους. 

 

Η "σκουάντρα ατζούρα" είχε νικήσει την Αυστρία χάρη σε ένα τέρμα του Πάολο Ρόσι κι αφού προηγουμένως είχε αποσπάσει "λευκή" ισοπαλία από τους πρωταθλητές κόσμου, Γερμανούς αναγκάζοντάς τους να μείνουν χωρίς ρεαλιστικές ελπίδες πρόκρισης. 



Αυτό θα συνέβαινε μόνο εάν νικούσαν την Αυστρία με μεγάλο σκορ και το άλλο παιχνίδι του ομίλου ερχόταν ισόπαλο.
Αλλά η ομάδα του Χέλμουτ Σενέκοβιτς είχε διαφορετική άποψη και μετά από 47 χρόνια κατάφερε να επιβληθεί των άσπονδων γειτόνων της στο "θαύμα της Κόρντομπα" και να τους στερήσει την ευκαιρία να διατηρήσουν τα σκήπτρα. Αυτό, πάντως, δεν θα συνέβαινε ούτως ή άλλως, αφού η Ολλανδία νίκησε την Ιταλία.

Το θαύμα της Κόρντομπα
Η αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της 2ης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1978 έμεινε στην ιστορία ταυτόχρονα δύο χωρών, της Αυστρίας και της Δυτικής Γερμανίας. Οι Γερμανοί παραδοσιακά ήταν ο ισχυρός του εν λόγω ζεύγους, είτε για εξωγηπεδικούς λόγους, είτε για καθαρά αγωνιστικούς. Στις 21 Ιουνίου του 1978, όμως, στην Κόρντομπα, η Αυστρία κατάφερε μετά από 47 χρόνια να δώσει ένα ισχυρό ράπισμα στα "πάντσερ", το οποίο χαρακτηρίστηκε ως "το θαύμα της Κόρντομπα" στη μία χώρα και ως "η ντροπή της Κόρντομπα" στην άλλη. Οι Δυτικογερμανοί ήταν το ξεκάθαρο φαβορί του αγώνα, αφού είχαν ακόμα ορισμένες ελπίδες πρόκρισης στον τελικό. Πρωταθλητές κόσμου ακόμα, μπορεί να μην είχαν τα περισσότερα από τα "αστέρια" που τους έφεραν σε αυτήν τη θέση το 1974, οι Γερμανοί παρέμεναν το απόλυτο φαβορί. Η Αυστρία ήταν μία καλή ομάδα, που έκανε την έκπληξη στη φάση των ομίλων, αλλά είχε έρθει η ώρα να πάρει το... μάθημά της. Ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε άνοιξε το σκορ στο 19', ωστόσο ένα αυτογκόλ του Μπέρτι Φογκτς έφερε ισορροπία στο σκορ. Ο κορυφαίος παίκτης των Αυστριακών, Χανς Κρανκλ, έβαλε μπροστά την ομάδα του επτά λεπτά αργότερα, με τον Μπερντ Χίλτσενμπαϊν να κάνει το 2-2. Ολα έδειχναν ότι το ματς θα λήξει ισόπαλο, ωστόσο ο Κρανκλ δύο λεπτά πριν τη λήξη έκανε το 3-2, με τον Αυστριακό σχολιαστή, Εντι Φίνγκερ, να μένει στην ιστορία για την περιγραφή του: "Γκολ, γκολ, γκολ, γκολ, γκολ! Τρελαίνομαι!".


Στο άλλο μάτς του ομίλου, μεταξύ Ιταλίας και Ολλανδίας, της Ολλανδίας αρκεί και μια ισοπαλία για να τερματίσει πρώτη στον όμιλο και να βρεθεί γα δεύτερη συνεχόμενη φορά σε ένα τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Ωστόσο η Ολλανδία νίκησε την Ιταλία με 2-1, χάρη σε... τρία τέρματά της. Ο Ερνι Μπραντς έδωσε προβάδισμα στην Ιταλία με αυτογκόλ, ωστόσο στο 49' ισοφάρισε κι έγινε ο πρώτος παίκτης που σημειώνει αυτογκόλ και γκολ στο ίδιο ματς στην ιστορία της διοργάνωσης. Το νικητήριο τέρμα σημείωσε ο Αρι Χαν στο 76' για τους "οράνιε" που για δεύτερη σερί φορά βρέθηκε στον τελικό του Μουντιάλ.


Στο άλλον όμιλο, οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες προέρχονταν από τη Νότια Αμερική. Αργεντινή και Βραζιλία είχαν προβάδισμα, το Περού και η Πολωνία ήταν τα πάντα υπολογίσιμα αουτσάιντερ. Τα δύο μεγαθήρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου άρχισαν με νίκες. Η Βραζιλία υποσκέλισε το Περού με 3 - 0 Βίντεο και η Αργεντινή την Πολωνία με 2 - 0 Βίντεο

Στο μεταξύ τους παιχνίδι, μετά από 90 λεπτά γεμάτα βίαια μαρκαρίσματα και καμία διάθεση για ποδόσφαιρο, η ισοπαλία δεν έκρινε τίποτα.

 

Η πρώτη θέση θα έβρισκε κάτοχο την τελευταία αγωνιστική. Η ομάδα του Μενότι είχε το προνόμιο να γνωρίζει το αποτέλεσμα του αγώνα Βραζιλία-Πολωνία, που τελείωνε μισή ώρα νωρίτερα από το ματς της «αλμπισελέστε».
Νίκη της «σελεσάο» θα δυσκόλευε τα πράγματα για τους διοργανωτές που θα πρέπει να κυνηγήσουν νίκη με πολλά γκολ επί του Περού για να προκριθούν εκείνοι στον τελικό. Έτσι, ακριβώς, έγινε. Δύο γκολ του Ρομπέρτο Ντιναμίτε και ένα ακόμα του Νελίνιο έδωσαν την νίκη με 3-1 στην «σελεσάο» που είχε και τρία δοκάρια για να φτάσει το σκορ πιο ψηλά και να κάνει απαγορευτικά τα όνειρα των Αργεντινών για πρόκριση στον τελικό του «Μονουμεντάλ».


Με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην Αργεντινή, η FIFA αποφάσισε να επαναφέρει τα ημιτελικά και να διεξάγονται τα ματς των τελευταίων αγώνων στους ομίλους την ίδια ώρα.

Η Βραζιλία λοιπόν νικά με 3-1 την Πολωνία και η Αργεντινή για να προκριθεί στον μεγάλο τελικό θα πρέπει να κερδίσει το Περού με διαφορά μεγαλύτερη των 4 γκολ.
Όπως φάνηκε, για την Αργεντινή, τίποτα δεν ήταν απαγορευτικό…




Το ύποπτο παιχνίδι και ο θρίαμβος στον τελικό
Ραμόν Κιρόγα 

Στον δεύτερο όμιλο της δεύτερης φάσης συμμετείχαν τρεις ομάδες της Λ. Αμερικής και η Πολωνία και έγιναν τρομερά πράγματα. Βραζιλία και Αργεντινή κοντραρίστηκαν για ένα εισιτήριο στον τελικό του Παγκοσμίου κυπέλλου.

Τρίτη και τελευταία αγωνιστική και η Αργεντινή με τη Βραζιλία ισοβαθμούν. Η "σελεσάο" έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων κατά ένα γκολ και κρατά την πρόκριση στα χέρια της. Αμφότερες είναι φαβορί για τη νίκη απέναντι σε Πολωνία και Περού, ωστόσο οι διοργανωτές ορίζουν το ματς της Βραζιλίας τρεις ώρες νωρίτερα. Οι τρισάκις παγκόσμιοι πρωταθλητές διαμαρτυρήθηκαν επισήμως στην οργανωτική επιτροπή, αλλά δεν εισακούστηκαν κι έτσι απλώς έκαναν το καθήκον τους και επικρατούν 3-1, με συνέπεια οι Αργεντινοί να χρειάζονται νίκη με τέσσερα τέρματα διαφορά κόντρα στο εξαιρετικό Περού του Τεόφιλο Κουμπίγιας και των Εκτορ Τσουμπίταζ, Χουάν Κάρλος Ομπλίτας και Αλφρέδο Κεσάδα. Κάπου εκεί αρχίζει το παρασκήνιο του αγώνα, με τη φημολογία να δίνει και να παίρνει.

Τα σενάρια πολλά και το επικρατέστερο κάνει λόγο για δωροδοκία τριών υψηλά ιστάμενων της αποστολής του Περού από τον επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, Τσαρλς Λακόστε, έναντι 40.000.000 σημερινών ευρώ, καθώς και 35.000 τόνων σίτου. Ο γραμματέας οικονομικών της δικτατορικής κυβέρνησης, Χουάν Αλεμάν, μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επιβεβαίωσε τις... δωρεές της Αργεντινής προς το Περού, τονίζοντας πως "τέτοιες δωρεές δεν είναι αυθόρμητες. Γίνονται μόνο σε περίπτωση σεισμού ή καταστροφής". 

Το μοναδικό επιβεβαιωμένο γεγονός, το οποίο αναδείχθηκε από Βραζιλιάνους ρεπόρτερ αμέσως μετά τον αγώνα της Αργεντινής με το Περού, είναι πως ο τερματοφύλακας των Περουβιανών, Ραμόν Κιρόγα, είχε γεννηθεί στην Αργεντινή και είχε πάρει την περουβιανή υπηκοότητα. Ο ίδιος αρνήθηκε οποιαδήποτε μειωμένη απόδοση στο ματς, το οποίο έληξε με 6-0 υπέρ της "αλμπιτσελέστε" κι ενώ το ημίχρονο ήταν μόλις 2-0 υπέρ της. Υπάρχει, βέβαια και ο αντίλογος, σύμφωνα με τον οποίο η Βραζιλία πριμοδότησε το Περού ώστε να κόψει την φόρα της Αργεντινής, χωρίς επίσης να αποδειχθεί τίποτα.

Λεοπόλδο Λούκε
Ελάχιστοι συμπέραναν πως η νίκη της «αλμπισελέστε» ήρθε με νόμιμο τρόπο, αφού σε αγωνιστικό επίπεδο τέτοια επίδειξη ανωτερότητας δεν δικαιολογούταν.

Ακόμα και κάποιοι πρωταγωνιστές εκείνης της «μεγάλης» νίκης , διατηρούν αμφιβολίες. «Πραγματικά δεν γνωρίζω. Αλλά ο Βιντέλα έκανε πολλά άσχημα πράγματα, πολύ χειρότερα από το να δωροδοκήσει, οπότε…. Όμως εμείς κάναμε ένα τρομερό ματς εναντίον του Περού», ισχυρίστηκε πολύ αργότερα, ο Λεοπόλδο Λούκε, ο οποίος είχε σκοράρει δύο γκολ σε εκείνο το ματς.

«Δεν τίθεται θέμα, πως μας χρησιμοποίησαν πολιτικά», παραδέχτηκε από την πλευρά του ο Ρικάρντο Βίγια, που μετά το Π.Κ ακολούθησε τον Οσβάλντο Αρντίλες στην Τότεναμ.


Η εύνοια της Αργεντινής, πάντως, ήταν γνωστή και αναμενόμενη. Από τα ματς των ομίλων, ο αγώνας της διεξαγόταν πάντα το βράδυ, με συνέπεια να γνωρίζει πάντα τα αποτελέσματα των αντιπάλων της, οπότε και αυτά που χρειαζόταν η ίδια. Τα "φαλτσοσφυρίγματα" των διαιτητών ήταν πάντα υπέρ της και όλο το κλίμα του τουρνουά θύμισε αυτό του 1934, όπου ο Μπενίτο Μουσολίνι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο βοήθησε τα μέγιστα ώστε η Ιταλία να στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια εντός έδρας. Η Βραζιλία, από την πλευρά της, αποχώρησε αήττητη από το θεσμό, με τον προπονητή της, Κλαούντιο Κουτίνιο, να την χαρακτηρίζει "ηθική πρωταθλήτρια".

Μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο, η παρέα του Μάριο Κέμπες είχε να αντιμετωπίσει και την απουσία του σπουδαίου Οσβάλντο Αρντίλες που είχε τραυματιστεί στο προηγούμενο ματς με τους Βραζιλιάνους. Το Περού δεν είχε πιθανότητες πρόκρισης, αλλά στον πρώτο γύρο είχε αξιοπρόσεκτη παρουσία, αφήνοντας πίσω του την Ολλανδία και την Σκωτία.

Παίκτες όπως ο Κουμπίγιας και ο Ομπλίτας, είχαν ήδη φτιάξει σεβαστό όνομα σε παγκόσμιο επίπεδο. Για την Αργεντινή, η αποστολή ήταν μία και ξεκάθαρη: Νίκη με τέσσερα γκολ διαφορά. Θα περίμενε κανείς πως το άγχος θα μπορούσε από μόνο του να καταβάλλει τους παίκτες του Μενότι, πριν καν εμφανιστούν απέναντι τους οι «μπλανκιρόχας». Δεν ήταν ότι πιο εύκολο, έγινε όμως εύκολα.

Οι μετέπειτα παγκόσμιοι πρωταθλητές άνοιξαν το σκορ στο 21’ με τον Κέμπες και στο 43’ διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Αλμπέρτο Ταραντίνι. Μέχρι το 50’, η Αργεντινή είχε στα χέρια της αυτό που ζητούσε με το δεύτερο γκολ του Κέμπες και το πρώτο του Λούκε στο ματς. Χούζεμαν και Λούκε πέτυχαν ακόμα δύο τέρματα για την «αλμπισελέστε» που έφτασε σε ένα άνετο 6-0 και πέρασε στον ημιτελικό, αφήνοντας εκτός παιχνιδιού την Βραζιλία.


Για την Βραζιλία, το Μουντιάλ της Αργεντινής άφησε γλυκόπικρη γεύση, με τον τεχνικό της Κλαούντιο Κοούτινιο να την ανακηρύσσει «ηθική νικήτρια».
Δεν ήταν μόνο τα όσα συνέβησαν στο ματς της Αργεντινής με το Περού. Η «σελεσάο» τερμάτισε στην τρίτη θέση, ενώ παράλληλα ήταν η μοναδική αήττητη ομάδα σε όλη την διοργάνωση.



Σε καθαρά ποδοσφαιρικό επίπεδο, εκείνος ο θρίαμβος της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1978, είχε πιστωθεί κατά κύριο λόγο στον Μενότι, τον εμβληματικό προπονητή της με την χρυσή αλυσίδα στο λαιμό και ένα τσιγάρο στο στόμα σε κάθε πόζα.

Ο "άξονας" της εθνικής Αργεντινής ήταν κάτι παραπάνω από αξιοζήλευτος. Ο Ουμπάλδο Φιγιόλ στο τέρμα, ο Ντάνιελ Πασαρέλα στην άμυνα, ο Οσβάλντο Αρντίλες στο κέντρο και ο Μάριο Κέμπες στην επίθεση - έστω και αν ο επιθετικός της Βαλένθια, επί δύο σερί χρόνια πρώτος σκόρερ της Primera Division, άργησε να πάρει μπροστά. 
Στα τρία ματς της φάσης των ομίλων δεν κατάφερε να σκοράρει και ο Μενότι του πρότεινε να ξυρίσει το μουστάκι του για να αλλάξει το γούρι. Οπερ και εγένετο, με τον Κέμπες να σκοράρει εις διπλούν στα ματς με Πολωνία και Περού στη δεύτερη φάση των ομίλων και φυσικά να σημειώνει άλλα δύο γκολ κόντρα στην Ολλανδία στον τελικό. "Είναι δυνατός, έχει ικανότητα, δημιουργεί χώρους και σουτάρει δυνατά. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά", έλεγε ο Μενότι για τον 24χρονο Κέμπες, ο οποίος πλαισιώθηκε κατάλληλα, με τον Λεοπόλντο Λούκε, έστω κι αν ο τελευταίος αγωνιζόταν θρηνώντας τον χαμό του αδερφού του σε τροχαίο δυστύχημα.

Η Αργεντινή του Μενότι ήταν μια ομάδα που είχε αφήσει πίσω της το βίαιο, «στείρο» και αντιπαθητικό ποδόσφαιρο προηγούμενων διοργανώσεων, ενώ η επιλογή του να αφήσει εκτός ομάδος τον δημοφιλή 17χρονο Ντιέγκο Μαραντόνα (μαζί με τους Μπράβο και Μποτάνις) της Αρχεντίνος Τζούνιορς δεν κόστισε στην Εθνική.
Μάλιστα, τον αμέσως επόμενο χρόνο Λουίς Σέζαρ Μενότι και Μαραντόνα θα ένωναν τις δυνάμεις τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελπίδων και η Αργεντινή έβρισκε ακόμα ένα λόγο να πανηγυρίζει, φτάνοντας ξανά στην κορυφή του κόσμου.

Σε ηλικία 16 ετών ένας βραχύσωμος Αργεντινός επιθετικός της Αρχεντίνος Τζούνιορς ονόματι Ντιέγκο Μαραντόνα έκανε το ντεμπούτο του με την "αλμπιτσελέστε". Ο ίδιος ταλαντούχος ποδοσφαιριστής ηγήθηκε της ομάδας νέων στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Αν και δεν είχε ενηλικιωθεί ακόμα, ήταν έτοιμος για να συμπεριληφθεί στην αποστολή του Σέζαρ Λουίς Μενότι, ωστόσο ο Αργεντινός τεχνικός αποφάσισε να στηριχθεί σε άλλους, πιο έμπειρους παίκτες και να τον αποκλείσει από την αποστολή. 

 "Μία από τις πιο δυσάρεστες εμπειρίες της ζωής μου ήταν ο αποκλεισμός του Μαραντόνα από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1978. Όταν πρέπει να κόψεις έναν παίκτη είναι άσχημο, ποτέ δεν το ξεχνάς. Θυμάμαι επίπονα τη στιγμή. Έπρεπε να κόψω αρκετούς παίκτες, εκτός του Μαραντόνα, που ήξερα ότι θα έχει πολλές ευκαιρίες στο μέλλον. Απέκλεισα και παίκτες που μοναδική ευκαιρία τους να παίξουν ήταν το 1978", εξομολογήθηκε ο Μενότι. 
Ο Μαραντόνα από την πλευρά του, που είδε τον Ομάρ Λαρόσα να του παίρνει τη θέση στην 22μελή αποστολή, θυμήθηκε τα συναισθήματα που ένιωσε τότε: "Ήταν η πιο άσχημη μέρα της καριέρας μου. Ορκίστηκα ότι θα έπαιρνα εκδίκηση. Ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση της ζωής μου, που με σημάδεψε παντοτινά, που με καθόρισε. Το ένιωθα στα πόδια μου, στην καρδιά μου, στο μυαλό μου. Θα τους έδειχνα ότι μπορούσα να παίξω σε πολλά Μουντιάλ. Μου το είπε ο ίδιος ο Μενότι, αλλά δεν κατάλαβα τους λόγους". 

Σημειώνεται πως δεν συγκαταλέγεται μόνο ο Μαραντόνα στις αμφιλεγόμενες αποφάσεις του Μενότι. Ίδια μοίρα περίμενε και τον δεξιό μπακ Βισέντε Περνία, ο οποίος αποκλείστηκε από την αποστολή επειδή σε ένα φιλικό προετοιμασίας με την Σκοτία επιτέθηκε στον Γουίλι Τζόνστον.

Ο ηγετικός ρόλος του Κέμπες
Η απόφαση του Μενότι να μην πάρει μαζί του τον «Ντιεγκίτο» (που διχάζει ακόμα και σήμερα τους φιλάθλους στην χώρα της Λατινικής Αμερικής) ξεχάστηκε γρήγορα, όταν ξεκίνησαν τα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πολύ περισσότερο, όταν ο Μάριο Κέμπες άρχισε να δείχνει με τις εμφανίσεις του πως υπήρχε και δεύτερος ηγέτης πίσω από τον αρχηγό Ντανιέλ Πασαρέλα που κατεύθυνε την άμυνα.

Έχοντας φύγει από το Ροζάριο το 1976, ο 24χρονος επιθετικός ήταν ο μοναδικός παίκτης της «αλμπισελέστε» που το 1978 έβγαζε το ψωμί του στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Βαλένθια. Πριν αναχωρήσει για την Ισπανία, είχε προλάβει να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ροζάριο Σεντράλ και δεν χρειάστηκε κάτι περισσότερο από δύο χρόνια για να το καταφέρει.

Οι επιδόσεις του συνεχίστηκαν και στις «νυχτερίδες» με τον ίδιο ρυθμό, αφού ήταν ο πρώτος σκόρερ του ισπανικού πρωταθλήματος τις σεζόν 1976-77 και 1977-78 ενώ μετά το Π.Κ της Αργεντινής βοήθησε την Βαλένθια να φτάσει στον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της, το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1980.

Ο Κέμπες είχε αγωνιστεί και στο Μουντιάλ της Γερμανίας το 1974, παίζοντας σε όλα τα ματς αλλά δίχως να μπορέσει να καταφέρει τίποτα σημαντικό με εκείνη την ομάδα της Αργεντινής. Τουναντίον, είχε μπει ως αλλαγή στην συντριβή με 4-0 από την Ολλανδία του Κρόιφ στο Γκελζενκίρχεν, αποτέλεσμα μου μάλλον ήταν χαραγμένο καλά στο μυαλό του στην διοργάνωση που φιλοξένησε η πατρίδα του, τέσσερα χρόνια μετά.

Ο Μενότι τον εμπιστεύθηκε από την αρχή, αλλά ο «ταυρομάχος» (προσωνύμιο που του αποδόθηκε λόγω της παρουσίας του στο ισπανικό πρωτάθλημα) άργησε λίγο να «λυθεί» μέσα στο γήπεδο. Ωστόσο, είχε ένα πλεονέκτημα που δεν είχαν οι υπόλοιποι. Επέστρεψε για λίγο στην Αργεντινή, όσο κράτησε η προετοιμασία και οι αγώνες και δεν πρόλαβε να επηρεαστεί όσο οι άλλοι συμπαίκτες του από το γενικότερο κλίμα που επικρατούσε τότε στην οικοδέσποινα του Μουντιάλ και τις απαιτήσεις που είχε ο κόσμος από εκείνη.

O Μάριο Κέμπες μόλις έχει σκοράρει κατά της Ολλανδίας
Σε όλη την πρώτη φάση χρησιμοποιήθηκε βασικός, αλλά τα γκολ ερχόντουσαν κυρίως από τον άλλο επιθετικό της ομάδας, τον Λεοπόλδο Λούκε. Στην δεύτερη φάση των ομίλων όμως, ο Κέμπες πήρε μπρος. Ξεκίνησε να βρίσκει δίχτυα στο πρώτο παιχνίδι με την Πολωνία, το έκανε μάλιστα δύο φορές και ενώ ενδιάμεσα ο Φιγιόλ (ακόμα ένας ήρωας εκείνης της ομάδας) είχε αποκρούσει πέναλτι του Ντέινα στο οποίο είχε υποπέσει ο ίδιος ο Κέμπες, διώχνοντας την μπάλα με το χέρι πάνω στην γραμμή.

Η ισοπαλία δίχως τέρματα στο ματς με την Βραζιλία και η νίκη της «σελεσάο» στο τελευταίο παιχνίδι της, υποχρέωνε τον άσο της Βαλένθια να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό εναντίον του Περού. Ο Κέμπες πέτυχε τα δύο από τα έξι γκολ των Αργεντινών, με τα οποία τους οδήγησε στο 6-0 (σε ένα ματς με διφορούμενη ερμηνεία) και στην πρόκριση στον τελικό.


25 Ιουνίου 1978 - Στάδιο Μονουμεντάλ, Μπουένος Άιρες

Θεατές : 71.483


Flag of the Netherlands.svg
Ολλανδία:


GK 8 Γιαν Γιόνγκμπλουντ
RB 22 Έρνι Μπραντς
CB 5 Ρουντ Κρολ Yellow card.svg 15'
LB 2 Γιαν Πόρτβλιτ Yellow card.svg 96'
RM 6 Βιμ Γιάνσεν
Sub off.svg 75'
CM 9 Άρι Χάαν
CM 13 Γιόχαν Νέεσκενς
LM 11 Βίλι Βαν ντε Κέρκχοφ
RF 10 Ρενέ βαν ντε Κέρκχοφ
CF 16 Τζόνι Ρεπ
Sub off.svg 58'
LF 12 Ρομπ Ρένσενμπρινκ
Αλλαγές:
FW 18 Ντικ Νανίνγκα
Sub on.svg 58'
DF 20 Βιμ Σούρμπιρ Yellow card.svg 94' Sub on.svg 75'
Προπονητής:
Flag of Austria.svg Ερνστ Χάπελ

Flag of Argentina.svg
Αργεντινή:


GK 5 Ουμπάλντο Φιγιόλ
RB 15 Χόρχε Ολγκίν
CB 7 Λουίς Γκαλβάν
CB 19 Ντανιέλ Πασαρέλλα (Αρχηγός)
LB 20 Αλμπέρτο Ταραντίνι
RM 6 Αμέρικο Γκαγιέγο
CM 2 Οσβάλντο Αρδίλες
Sub off.svg 66' Yellow card.svg 40'
LM 10 Μάριο Κέμπες
RF 4 Ντανιέλ Μπερτόνι
CF 14 Λεοπόλντο Λούκε
LF 16 Όσκαρ Αλμπέρτο Ορτίς
Sub off.svg 75'
Αλλαγές:
MF 12 Ομάρ Λαρρόσα
Sub on.svg 66'
MF 9 Ρενέ Χάουσμαν
Sub on.svg 75'
Προπονητής:
Flag of Argentina.svg Σέσαρ Λουίς Μενότι

Το "Μονουμεντάλ" είχε γεμίσει πολύ πριν την έναρξη του τελικού, με τους φίλους της Αργεντινής να δημιουργούν τη γνωστή, θερμή ατμόσφαιρα, πετώντας κονφετί και χρωματιστά ρολά χαρτιού στον αγωνιστικό χώρο. Η Ολλανδία μπήκε στο γήπεδο έτοιμη για τη σέντρα, αλλά για περίπου πέντε λεπτά περίμενε τον αντίπαλο, σε μία προσπάθεια των Αργεντινών να διαταράξουν την αυτοσυγκέντρωση των "οράνιε". 

Η Ολλανδία δεν είχε πια τον Κρόιφ στην σύνθεση της, είχε όμως τους περισσότερους της ομάδας του 74’, συμπεριλαμβανομένου του Ρομπ Ρένσενμπρινκ, του… παραλίγο ήρωα της σε εκείνο το τουρνουά.

Οι παίκτες του Λουίζ Σεζάρ Μενότι άργησαν επιδεικτικά να βγουν στον αγωνιστικό χώρο του «Μονουμεντάλ» ώστε να κάνουν τους «οράνιε» να νοιώσουν την πίεση από τους φανατικούς Αργεντινούς οπαδούς και όταν μπαίνουν στο γήπεδο και αυτοί, δημιουργούν θέμα με τον πλαστικό νάρθηκα που φορούσε στον καρπό ο Ρενέ φαν ντε Κέρκοφ, ύστερα από τον τραυματισμό του στη φάση των ομίλων. 
Ο Ολλανδός ακραίος επιθετικός, μετέπειτα παίκτης του Απόλλωνα Αθηνών, αγωνιζόταν με αυτόν τον νάρθηκα από το ματς με το Ιράν, ωστόσο ο Ιταλός διαιτητής Σέρτζιο Γκονέλα απαίτησε να καλυφθεί με γάζα, όπερ και εγένετο. 

Η διαιτησία του τελικού, τόσο από τον Γκονέλα, όσο και από τους βοηθούς του, τον Ουρουγουανό Ραμόν Μπαρέτο και τον Αυστριακό Εριχ Λίνεμαϊρ, ήταν αμφιλεγόμενη, μιας και πολλές φάσεις κατέληξαν υπέρ των Αργεντινών, χωρίς προφανή λόγο. Οι Ολλανδοί δεν πτοήθηκαν, ανέλαβαν ηγετικό ρόλο στο ματς, αλλά ελλείψει Κρόιφ, δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν με ορθό τρόπο τις φάσεις. Ο Μάριο Κέμπες, ο οποίος είχε φορμαριστεί στον δεύτερο γύρο ομίλων, άνοιξε το σκορ στο 37', αποτέλεσμα με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. "Ο Λούκε μου έδωσε την μπάλα, μπήκα στην περιοχή, ο τερματοφύλακας έκανε έξοδο και άρχισα να πέφτω. Έκανα μία τελευταία προσπάθεια να αγγίξω την μπάλα και τα κατάφερα. Ήταν γκολ. Ποτέ στη ζωή μου δεν άκουσα παρόμοιο θόρυβο. Το γρασίδι έτρεμε", θυμάται ο ίδιος ο Κέμπες.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Χάπελ έριξε στο ματς τον Ντιρκ Νάνινχα στη θέση του αναποτελεσματικού Τζόνι Ρεπ στο 58' και ο επιθετικός της Ρόντα τον δικαίωσε, ισοφαρίζοντας οκτώ λεπτά πριν τη συμπλήρωση των ενενήντα. Στις καθυστερήσεις, μάλιστα, ο Ρομπ Ρένζενμπρινκ είδε την μπάλα από μακρινή προσπάθειά του να καταλήγει στο δοκάρι, χάνοντας έτσι μοναδική ευκαιρία να γράψει ιστορία

Η ευκαιρία ζωής του... Ρένσενμπρινκ
Στον έξτρα χρόνο της κανονικής διάρκειας, ο Ρένσεμπρινκ κυνήγησε μια «χαμένη» μπαλιά και έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Φιγιόλ, που είχε κρατήσει όρθια την Αργεντινή σε όλο το τουρνουά.

Αν είχε σκοράρει σε «νεκρό» χρόνο, θα είχε πετύχει το νικητήριο γκολ σε τελικό, θα ήταν ο πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ και θα είχε καταφέρει ότι δεν κατάφερε ο πιο χαρισματικός Κρόιφ το 1974.
 Θα είχε οδηγήσει το Ολλανδία στο πρώτο της ΠΚ!

Η ευκαιρία του Ρενσενμπρινκ, λίγο έλειψε να μετατρέψει σε θρήνο την γιορτή της Αργεντινής, στον  τελικό της διοργάνωσης .

Στην παράταση η Ολλανδία είχε κουραστεί και η ψυχωμένη ομάδα του Σέζαρ Λουίς Μενότι πέρασε στην αντεπίθεση. Στο 104' ο Κέμπες σκόραρε για δεύτερη φορά κι έδωσε το σύνθημα της νίκης.

Με υπέροχη ατομική προσπάθεια (αλλά και με την βοήθεια της τύχης καθώς κέρδισε την κόντρα από τον γκολκίπερ των Ολλανδών, Γιόνγκμπλοντ), το «δέκα το καλό» της Αργεντινής σκόραρε ξανά στο ίδιο τέρμα και λίγο μετά ο Μπερτόνι «σφράγιζε» τον θρίαμβο της «αλμπισελέστε», με το δικό του δεύτερο γκολ στο τουρνουά.

Οι αποκαμωμένοι "οράνιε" δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και ο Ντάνιελ Μπερτόνι στο 115' έπαιξε το ένα-δύο με τον Κέμπες, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1. Τριάντα οκτώ χρόνια μετά την ήττα της "αλμπιτσελέστε" στον τελικό του πρώτου Μουντιάλ, στην Ουρουγουάη, η Αργεντινή κατάφερε να σηκώσει για πρώτη φορά το βαρύτιμο τρόπαιο. Η απονομή έγινε από τον Χόρχε Βιδέλα και άλλους εκπροσώπους του καθεστώτος και γι' αυτό η αποστολή της Ολλανδίας προτίμησε να μην παραστεί για να πάρει τα αργυρά μετάλλιά της.


Τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου 1978
Αργεντινή - Ολλανδία
  3- 1 παρ.




1η Φάση Ομίλων

1ος Όμιλος
Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
Ιταλία 3 3 0 0 6 2 +4 6
Αργεντινή 3 2 0 1 4 3 +1 4
Γαλλία 3 1 0 2 5 5 0 2
Ουγγαρία 3 0 0 3 3 8 -5 0

2/6/1978
13:45
Ιταλία 2 – 1  Γαλλία Στάδιο Χοσέ Μαρία Μινέλλα, Μάρ Ντελ Πλάτα
Θεατές: 38,100
Διαιτητής: Νικολάυ Ράινεα
Πάολο Ρόσσι  29'
Ρενάτο Ζακαρέλι  54'

Μπέρναρντ Λακόμπ  1'

2/6/1978
19:15
Αργεντινή 2 – 1 Ουγγαρία Στάδιο Μονουμένταλ, Μπουένος Άιρες
Θεατές: 71,615
Διαιτητής: Αντόνιο Γκαρίντο
Λεοπόντο Λούκ  14'
Ντάνιελ Μπερτόνι  83'

Καρολύ Κσαπό  9'

6/6/1978
13:45
Ιταλία  3 - 1     Ουγγαρία Στάδιο Χοσέ Μαρία Μινέλλα, Μάρ Ντελ Πλάτα
Θεατές: 26,533
Διαιτητής: Ραμόν Μπαρέτο
Πάολο Ρόσσι 34'
Ρομπέρτο Μπετέγκα  35'
Ρομέο Μπενέτι  61'

Άντρεας Τόθ  81' πεν.

6/6/1978
19:15
Αργεντινή 2 – 1 Γαλλία Στάδιο Μονουμένταλ, Μπουένος Άιρες
Θεατές: 71,666
Διαιτητής: Ζέν Ντουμπάχ
Ντάνιελ Πασαρέλλα 45' πεν.
Λεοπόντο Λούκ 73'

Μισέλ Πλατινί  60'

10/6/1978
14:30
 Γαλλία 3 – 1  Ουγγαρία Στάδιο Χοσέ Μαρία Μινέλλα, Μάρ Ντελ Πλάτα
Θεατές: 23,127
Διαιτητής: Αρνάλντο Σεζάρ Κοέλο
Κριστιαν Λόπεζ  23'
Μάρκ Μπέρντολ 38'
Ντομινίκ Ροχετό  42'

Σάντορ Ζομπόρι  41'

10/6/1978
19:15
 Αργεντινή 0 – 1  Ιταλία Στάδιο Μονουμένταλ, Μπουένος Άιρες
Θεατές: 71,712
Διαιτητής: Άμπραχαμ Κλάιν


Ρομπέρτο Μπετέγκα 67'


2ος Όμιλος

Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
Πολωνία 3 2 1 0 4 1 +3 5
Δυτική Γερμανία 3 1 2 0 6 0 +6 4
Τυνησία 3 1 1 1 3 2 +1 3
Μεξικό 3 0 0 3 2 12 -10 0

1/6/1978
15:00
Δυτική Γερμανία 0 – 0 Πολωνία Στάδιο Μονουμένταλ, Μπουένος Άιρες
Θεατές: 67,579
Διαιτητής: Άνχελ Νορμπέρτο Κοερέζα




2/6/1978
16:45
Τυνησία 3 – 1 Μεξικό Στάδιο Γικάντε ντε Αρογίτο, Ροζάριο
Θεατές: 17,396
Διαιτητής: Τζόν Γκόρντον
Αλί Καμπί  55'
Νεχίμπ Γκόνιντχ  80'
Μόκχταρ Ντούιμπ  86'

Αρτούρο Βάσκεζ Αγίαλα 45' πεν.

6/6/1978
16:45
Δυτική Γερμανία 6 – 0 Μεξικό Στάδιο Κόρντομπα, Κόρντομπα
Θεατές: 35,258
Διαιτητής: Φαρούκ Μπούζο
Ντιέτερ Μούλερ  14'
Χάνσι Μούλερ  29'
Κάρλ Χάιντς Ρουμενίγκε  38'  71'
Χάιντς Φλόχε  44'  89'



6/6/1978
16:45
Πολωνία 1 – 0  Τυνησία Στάδιο Γικάντε ντε Αρογίτο, Ροζάριο
Θεατές: 9,624
Διαιτητής: Άνχελ Φράνκο Μαρτίνεζ
Γκρέγκορζ Λάτο  42'


10/6/1978
16:45
Δυτική Γερμανία 0 – 0 Τυνησία Στάδιο Κόρντομπα, Κόρντομπα
Θεατές: 30,667
Διαιτητής: Σέζαρ Ορόσκο




10/6/1978
16:45
 Πολωνία 3 – 1  Μεξικό Στάδιο Γικάντε ντε Αρογίτο, Ροζάριο
Θεατές: 22,651

Ζμπίγκνιου Μπόνιεκ 42'  83'
Καζιμίερς Ντέυνα  56'

Βίκτορ Ράνχελ  51'


3ος Όμιλος

Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
Αυστρία 3 2 0 1 3 2 +1 4
Βραζιλία 3 1 2 0 2 1 +1 4
Ισπανία 3 1 1 1 2 2 0 3
Σουηδία 3 0 1 2 1 3 -2 1

3/6/1978
13:45
Αυστρία 2 – 1 Ισπανία Στάδιο Χοσέ Αμαλφιτάνι, Μπουένος Άιρες
Θεατές: 40,841
Διαιτητής: Καρολύ Παλοτάι
Γουόλτερ Σχάχνερ 10'
Χάνς Κράνκολ 79'

Ντάνιελ Ρούιζ  21'

3/6/1978
13:45
Βραζιλία 1 – 1 Σουηδία Στάδιο Χοσέ Μαρία Μινέλλα, Μάρ Ντελ Πλάτα
Θεατές: 32,569
Διαιτητής: Κλίβ Τόμας
Χοζέ Ρεϊνάλντο Ντε Λίμα  45'           Τόμας Σχόμπεργκ  37'

7/6/1978
13:45
Αυστρία 1 – 0 Σουηδία Στάδιο Χοσέ Αμαλφιτάνι, Μπουένος Άιρες
Θεατές: 41,424
Διαιτητής: Τσάρλς Κάβερ
Χάνς Κράνκολ 44' πεν.


7/6/1978
13:45
Βραζιλία 0 – 0 Ισπανία Στάδιο Χοσέ Μαρία Μινέλλα, Μάρ Ντελ Πλάτα
Θεατές: 34,771
Διαιτητής: Σέρχιο Γκονέλλα




11/6/1978
13:45
Ισπανία 1 – 0  Σουηδία Στάδιο Χοσέ Αμαλφιτάνι, Μπουένος Άιρες
Θεατές: 46,765
Διαιτητής: Φέρντιναντ Μπιέρσι
Χουάν Μανουέλ Ασένσι  75'


11/6/1978
13:45
Βραζιλία 1 – 0 Αυστρία Στάδιο Χοσέ Μαρία Μινέλλα, Μάρ Ντελ Πλάτα
Θεατές: 35,221
Διαιτητής: Ρόμπερτ Βούρτζ
Ρομπέρτο Ντάιναμαϊτ  40'




4ος Όμιλος

Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
Περού 3 2 1 0 7 2 +5 5
Ολλανδία 3 1 1 1 5 3 +2 3
Σκωτία 3 1 1 1 5 6 -1 3
 Ιράν 3 0 1 2 2 8 -6 1

3/6/1978
16:45
 Περού 3 – 1 Σκωτία Στάδιο Κόρντομπα, Κόρντομπα
Θεατές: 37,927
Διαιτητής: Ούλφ Έρικσον
Σέζαρ Κουέτο  43'
Τεόφιλο Κουμπίλας  70'  76'

Τζόε Τζόρνταν  19'

3/6/1978
16:45
Ολλανδία 3 – 0 Ιράν Στάδιο Σιουτάτ ντε Μεντόζα, Μεντόζα
Θεατές: 33,431
Διαιτητής: Αλφόνσο Γκονζάλες Αρκούντια
Ρόμπ Ρενσενμπρίνκ  40' πεν.  62'  78' πεν.          

7/6/197
16:45
Σκωτία 1 – 1 Ιράν Στάδιο Κόρντομπα, Κόρντομπα
Θεατές: 7,938
Διαιτητής: Γιουσού Ν' Ντιαγέ
Αντρανίκ Εσκανταριάν  43' αυτ.
Ιράζ Ντάνειφάρντ  60'

7/6/1978
16:45
Ολλανδία 0 – 0 Περού Στάδιο Σιουτάτ ντε Μεντόζα, Μεντόζα
Θεατές: 28,125
Διαιτητής: Άντολφ Πρόκοπ




11/6/1978
16:45
Περού 4 – 1 Ιράν Στάδιο Κόρντομπα, Κόρντομπα
Θεατές: 21,262
Διαιτητής: Αλοίζυ Χάργκους
Χοζέ Βελάσκεζ  2'
Τεόφιλο Κουμπίλας  36' πεν.  39' πεν.  79'
         Χασάν Ρουσχάν  41'

11/6/1978
16:45
Σκωτία 3 – 2 Ολλανδία Στάδιο Σιουτάτ ντε Μεντόζα, Μεντόζα
Θεατές: 35,130
Διαιτητής: Έριχ Λάινμαγερ
Κένυ Ντάλγκλις  44'
Αρτσί Γκέμιλ  46'πεν. 68'
          Ρόμπ Ρενσενμπρίνκ  34' πεν.
Τζόνυ Ρέπ 71'


2η Φάση Ομίλων

1ος Όμιλος

Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
Ολλανδία 3 2 1 0 9 4 +5 5
Ιταλία 3 1 1 1 2 2 0 3
Δυτική Γερμανία 3 0 2 1 4 5 -1 2
Αυστρία 3 1 0 2 4 8 -4 2


14/6/1978
13:45
Αυστρία 1 – 5 Ολλανδία Στάδιο Κόρντομπα, Κόρντομπα
Θεατές: 25,050
Διαιτητής: Τζόν Γκόρντον
Έρικ Ομπερμάγιερ  80'
Έρνι Μπράντς  6'
Ρόμπ Ρένσεμπρινκ  35' πεν.
Τζόνυ Ρέπ  36'  53'
Γουίλυ Βαν ντε Κέρκχοφ 82'

14/6/1978
13:45
Ιταλία 0 – 0 Δυτική Γερμανία Στάδιο Μονουμένταλ, Μπουένος Άιρες
Θεατές: 67,547
Διαιτητής: Ντούσαν Μαξίμοβιτς




18/6/1978
16:45
Ολλανδία 2 – 2 Δυτική Γερμανία Στάδιο Κόρντομπα, Κόρντομπα
Θεατές: 40,750
Διαιτητής: Ραμόν Μπαρέτο
Άρι Χάν 27'
Ρενέ βαν ντε Κερχοφ 82'

Ρουντιγκέρ Άμπραμαζικ  3'
Ντίετερ Μούλερ  70'

18/6/1978
16:45
Ιταλία 1 – 0 Αυστρία Στάδιο Μονουμένταλ, Μπουένος Άιρες
Θεατές: 66,695
Διαιτητής: Φράνσις Ριόν
Πάολο Ρόσι  13'


21/6/1978
13:45
Αυστρία 3 – 2 Δυτική Γερμανία Στάδιο Κόρντομπα, Κόρντομπα
Θεατές: 38,318
Διαιτητής: Άμπραχαμ Κλάιν
Μπέρτι Βόγκτς  59' αυτ.
Χάνς Κράνκολ  66'  88'
         Κάρλ Χάιντς Ρουμενίγκε  19'
Hölzenbein Μπέρντ Χόλζενμπέιν  67'

21/6/1978
13:45
Ιταλία 1 – 2 Ολλανδία Στάδιο Μονουμένταλ, Μπουένος Άιρες
Θεατές: 67,433
Διαιτητής: Άνχελ Φράνκο Μαρτίνεζ
Έρνι Μπράντς  19' αυτ.
Έρνι Μπράντς  49'
Άρι Χάν  76'


2ος Όμιλος

Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
Αργεντινή 3 2 1 0 8 0 +8 5
Βραζιλία 3 2 1 0 6 1 +5 5
Πολωνία 3 1 0 2 2 5 -3 2
Περού 3 0 0 3 0 10 -10 0


14/6/1978
16:45
Περού 0 – 3 Βραζιλία Στάδιο Σιουτάτ ντε Μεντόζα, Μεντόζα
Θεατές: 31,278
Διαιτητής: Νικολάυ Ράινεα


Ντιρκέου  15'  27'
Ζίκο  72' πεν.

14/6/1978
19:15
Αργεντινή 2 – 0 Πολωνία Στάδιο Γικάντε ντε Αρογίτο , Ροζάριο
Θεατές: 37,091
Διαιτητής: Ούλφ Έρικσον
Μάριο Κέμπες  16'  72'


18/6/1978
13:45
Περού 0 – 1 Πολωνία Στάδιο Σιουτάτ ντε Μεντόζα, Μεντόζα
Θεατές: 35,288
Διαιτητής: Πάτ Πάρτριντζ


Αντρέι Σζάρμαχ  64'

18/6/1978
19:15
Αργεντινή 0 – 0 Βραζιλία Στάδιο Γικάντε ντε Αρογίτο , Ροζάριο
Θεατές: 37,326
Διαιτητής: Καρολύ Παλοτάι




21/6/1978
16:45
Πολωνία 1 – 3 Βραζιλία Στάδιο Σιουτάτ ντε Μεντόζα, Μεντόζα
Θεατές: 39,586
Διαιτητής: Χουάν Σιλβάνο
Γκρέγκορζ Λάτο  45'          Νελίνιο  13'
Ρομπέρτο Ντάιναμαϊτ  58'  63'

21/6/1978
19:15
Αργεντινή 6 – 0 Περού Στάδιο Γικάντε ντε Αρογίτο , Ροζάριο
Θεατές: 37,315
Διαιτητής: Ρόμπερτ Βούρτζ
Μάριος Κέμπες  21'  49'
Αλμπέρτο Ταραντίνι  43'
Λεοπόλντο Λούκ  50'  72'
Ρένε Χούσεμαν  67'




Μικρός Τελικός

24/6/1978
15:00
Βραζιλία 2 – 1 Ιταλία Στάδιο Μονουμένταλ, Μπουένος Άιρες
Θεατές: 69,659
Διαιτητής: Άμπραχαμ Κλάιν
Νελίνιο  64'
Ντιρκέου  71'

Φράνκο Καούσιο 38'


Τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου 1978

25/6/1978
15:00
Ολλανδία 1 – 3
(παρ.)
Αργεντινή Στάδιο Μονουμένταλ, Μπουένος Άιρες
Θεατές: 71,483
Διαιτητής: Σέρχιο Γκονέλλα
Ντίκ Νανίνγκα  82'
Μάριο Κέμπες  38'  105'
Ντανιέλ Μπερτόνι  116'

192 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Χαίρετε κ. Τάκη, ευχαριστώ για το αφιέρωμα και τα βίντεο!
      Ήμουν μικρός και θυμάμαι ελάχιστα από το ΠΚ 78, πχ πολύ αμυδρά το μικρό τελικό που νίκησε η Βραζιλία, αυτό που πραγματικά χαράχτηκε στη μνήμη μου ήταν το δοκάρι της Ολλανδίας...

      Κώτσος

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα σας κύριε Τάκη έχετε πει ότι ο ΓΔ θα χάσει όλα του τα κέρδη (στην παρούσα διόρθωση υποθέτω) και προς το τέλος του χρόνου θα δούμε νέα υψηλά, απλά θέλετε να δείτε το βάθος τις διόρθωσης για να πείτε περισσότερα , να υποθέσω επίσης ότι θέλετε να δείτε και τα αποτελέσματα των εκλογών , προσωπικά εχω την αίσθηση ότι η διόρθωση ξεκίνησε από τις 18 Μαρτίου περίπου και θα έχει διάρκεια μέχρι τις εκλογές ίσως και μια εβδομάδα πριν από αυτές ώστε να έχουμε 2 μήνες πτωτικούς περίπου , η διαγραμματική εικόνα που εχω σαν "άσχετος" ( μιας και η ενασχόληση μου σε σχέση με τους περισσότερους από εδώ είναι πολύ λίγη χρονικά από το 2010 μέχρι τώρα) είναι ότι μπορεί να δούμε την περιοχή του 10ΧΧ αλλά ως ποιο πιθανό στόχο βλέπω την περιοχή του 113Χ-115Χ και αυτό το βλέπω περισσότερο διαγραμματικά και λιγότερο ερμηνεύοντας τα γεγονότα στον βαθμό που οι γνώσεις μου και η εμπειρία μου το επιτρέπει,θα μπορούσατε να σχολιάσετε την πορεία του ΓΔ μέχρι τώρα και τι αίσθηση έχετε αποκομίσει από την μέχρι τώρα πορεία του σε σχέση με αυτά που είχατε προβλέψει στην "γκουρουδιά σας" και αν τα χρονικά περιθώρια που βλέπω είναι ορθά (γνωρίζω ότι ο ΓΔ δεν σας ενδιαφέρει αλλά τον σχολιάζω ως γενικό μέτρο για το σύνολο των μετοχών που των απαρτίζουν)

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τυχών απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ πιθανόν να γίνει κάτι απο αυτό που περιγράφετε. Σκεφτείτε παράλληλα ότι οι ΑΜΚ των ζομποτραπεζών, επηρεάζουν και την πορεία του Γενικού δείκτη. Καθώς οι κλασσικοί ''παπάκες'' της Ελληνικής χρηματαγοράς ψάχνουν για λεφτά για να μπουν στις ΑΜΚ των τραπεζών. Άρα ο ΓΔ πιέζεται και λόγω εκλογών (λιγότερο) αλλά και λόγω ΑΜΚ ζομποτραπεζών.
      Προς τα τέλη τυ 2014 θα παλεύουμε με τα 1450 - 1550. Μένει όμως να δούμε μέχρι που θα διορθώσει το μαγαζί.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα σας και σας ευχαριστώ για την απάντηση, η αλήθεια είναι ότι στην πίσω πλευρά του μυαλού μου είχα την περσινή κατάληξη του ΧΑΑ μετά τις αυξήσεις των ζομποτραπεζών πέρυσι είχαν αντλήσει τον τζίρο 20 συνεδριάσεων με τους τότε τζίρους βέβαια και κάναμε να επανέλθουμε 2-3 μήνες φέτος δεν μπήκαν τόσο οι μικροί παίκτες απομένει να δούμε την διάρκεια και το βάθος για να δούμε που πάμε και σαν χώρα γιατί η αγορά τα αποτιμά όλα μα όλα και με ακρίβεια και για αυτό μου αρέσει γιατί όλα μπαίνουν στο ζύγι και έχουν την βαρύτητα τους


      καλημέρα και καλό μήνα σε όλους

      Διαγραφή
  3. χαιρετω παιδες... τακη εχεις αποψη για κτηλα ? ειχε κατι πακετακια η πειρ παλια +συμβολαιακη γεωργια μηπως βγει τπτ καλο ? ευχαριστω καλη συνεχεια... rouanos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτα το ενδιαφέρον. Δεν με νοιάζει ποιός έχει πακέτα και τι θα τα κάνει. Με νοιάζει τι κάνει η εταιρία.
      Εσείς βλέπετε ανάπτυξη της εταιρίας και να κινείται προς Κίνα??? Γιατί εγώ δεν βλέπω τίποτα.

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα , βλέπω κοράκια να πετάνε, πινέζες να τσιμπάνε ,5αρια να πέφτουνε... Η αλήθεια είναι ότι είχα απλώσει ένα παραγάδι λίγο πιό κάτω (όχι πολύ <5%) ,αλλά τώρα προβληματίζομαι απο τα ...σημάδια χεχε.

    Διεθνείς επενδυτές έτοιμοι να ξαμολήσουν τον αιτό

    http://newswatch.nationalgeographic.com/2012/03/23/top-25-wild-bird-photographs-of-the-week-7-4/eagle-hunters-3/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με το που έβγαλε ο Πετράν τα κοράκια πρώτη σελίδα, τσουυυυυπ να σου γύρισμα στον Γενικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Δαρείε πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να μας δίνουν προγνωστικά και για το στοίχημα αυτός και ο πινέζας...

      Ότι λένε εμείς θα παίζουμε το ανάποδο!
      Μιλάμε για πιθανότητα κέρδους 100%!
      Θα χρεοκοπήσουν οι μπούκηδες!
      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

      Διαγραφή
    2. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λεώ σκοπεύει να παίξει μεγάλα πακέτα στο 2πλό της Σίτυ με την Έβερτον...!

      Διαγραφή
    3. Η Έβερτον θα έρθει ΑΣΣΟΣ και ο Κλεο θα πάει κουβά.

      Διαγραφή
  6. Χαχαχαχα Monsieur Nemoz. Γράψατε ιστορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχουμε κανένα ενδιαφέρον νέο από τις Γ.Σ. του ασφαλιστικού και του μαρμάρινου θωρηκτού?

    Κύριε Tzo πήγατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Nemoz δεν πήγα αλλά δεν βγήκε κάτι μη αναμενόμενο,επικυρώθηκε η απόφαση για μη διανομή μερίσματος.

      Διαγραφή
    2. Στο μάρμαρο έχουμε πανομοιότυπες πρακτικές με τον κυρ Ηλία,στο πιο ήπιο όμως ως τώρα αφού απεφασίσθη αγορά ιδίων μετοχών ως το 10% του μετοχικού κεφαλαίου διάρκειας 12 μηνών και σε τιμές από 0.40-6.00.

      Άντε μπάρμπα,ανέβα λίγο γιατί όλο 2χίλιαρα αγοράζεις χε χε

      Διαγραφή
    3. Αν περιμενουμε τον Επιχειρηματια να αγορασει τοτε κατι δεν παει καλα αγαπητε.. κανονικα μονο να πουλησει και σε ποιο επιπεδο θαπρεπε να μας ενδιαφερει. Απο την αλλη και συ δεν αγοραζεις πανω απο 10.

      Διαγραφή
    4. Στα 4 με 5 πουλάει ο επιχειρηματίας. Ενδιαφέρεστε εσείς να αγοράσετε εκεί???

      Διαγραφή
    5. Στα νουμερα αυτα πουλαει ολη την εταιρεια. το 5 με 10% ομως μπορει και χαμηλοτερα. φετος ειναι η χρονια του "τωρα η ποτε". τα κερδη πρεπει να φουσκωσουν με εκτακτα κοντα στα 10εκ( 6+4).

      Διαγραφή
  8. ΚΑΛΗΜΕΡΑ Η αλήθεια είναι ότι στην «πλάτη» της Ελλάδος έμαθε όλο το διεθνές σύστημα! Η Ελλάδα ήταν (έλαχε ή... επιλέχθηκε) ως το πρώτο... αίμα των αγορών! Ποτέ δεν είχε υπάρξει ανάλογη «διάσωση» και ελεγχόμενη χρεοκοπία εντός νομισματικής ένωσης και μάλιστα της πιο σκληρής παγκοσμίως. Η Ελλάδα λοιπόν πλήρωσε με αίμα αυτή τη «διάσωση» από το σύστημα.

    Η παράδοξη λειτουργία των αγορών

    Είναι παραπάνω από σαφές ότι κάτι (εξαιρετικά) σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της... Δανιμαρκίας των αγορών, διεθνώς! Δεν είναι δυνατόν να δανείζεται η Πορτογαλία με επιτόκιο στο χαμηλό 8ετίας και η Ελλάδα (σαν να μην πέρασε μια μέρα), μια χώρα με κατεστραμμένη οικονομία και παραγωγική βάση να βγαίνει στις αγορές! Δεν είναι δυνατόν να έχουν κλείσει 500.000 επιχειρήσεις στην Ελλάδα την 4ετία, να έχει γίνει τόσο μεγάλη εθνική καταστροφή, με 10άδες χιλιάδες να μεταναστεύουν στο εξωτερικό και οι αγορές να δίνουν θετική ετυμηγορία! Όσο και αν οι αγορές κοιτάζουν τη μεγάλη, την κεντρική εικόνα, υπάρχει μια μεγάλη παραδοξότητα σε όλο αυτό.
    Είναι σαφές ότι η κρίση χρέους υπάρχει και είναι ισχυρή ακόμη. Η μόνη αλλαγή επί το θετικότερο που έγινε είναι το δημοσιονομικό συμμάζεμα σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία. Η υπερδιόγκωση της επενδυτικής - χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας, στρέβλωσε τα πάντα την τελευταία 20ετία, οδηγώντας στα σημερινά αδιέξοδα! Φτάσαμε στο σημείο το ίδιο το σύστημα να δανείζει, να ελέγχει, να διαμορφώνει επιτόκια, να κάνει αξιολογήσεις κατά το δοκούν.
    Αυτό έγινε με την Ελλάδα, αυτό έγινε με την Πορτογαλία και την Ισπανία! Υπήρξε μια… καζινοποίηση της οικονομίας, μέσω της δημιουργίας δαιδαλώδους επενδυτικής βιομηχανίας, με πολλαπλά επενδυτικά προϊόντα αμφίβολης υπόστασης και αξιοπιστίας. Η καζινοποίηση της οικονομίας έφερε τεράστιες στρεβλώσεις στο παγκόσμιο σύστημα, καθώς οι αγορές απέκτησαν στρεβλή δύναμη, οριοθετώντας τις εξελίξεις κατά βούληση…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΑΣΚΑΛΕ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΣΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Οι τράπεζες, θα χρειαστούν πιθανότατα και νέο «γύρο» αυξήσεων κεφαλαίου. Έναν ή και περισσότερους. Τουλάχιστον όσο το «δυσμενές σενάριο» είναι ζωντανό. Έστω και σαν σενάριο. Η ειδοποιός διαφορά όμως είναι ότι τώρα οι διοικήσεις θα μπορούν να απευθύνονται στους επενδυτές με διαφορετικό «αέρα». Για να επενδύσουν τόσοι κολοσσοί στα ελληνικά ιδρύματα, πέρασαν από κόσκινο όλα όσα θα μπορούσαν να κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Γνωρίζουν κάθε πιθανό και απίθανο πρόβλημα που μπορεί να τους ταλαιπωρήσει. Το έχουν σταθμίσει και αποφάσισαν να προχωρήσουν. Έδωσαν την ψήφο εμπιστοσύνης και πιθανότατα θα το ξανακάνουν, αν δεν συμβεί κάτι ακραίο.

    Εξ’ άλλου, το μέγεθος και η φήμη όσων «μπήκαν» στις τράπεζες, είναι η καλύτερη διαφήμιση για την αξιοπιστία της χώρας. Δεν πρόκειται για funds αγνώστου προελεύσεως και σκοπών. Πρόκειται για μερικούς από τους μεγαλύτερους επενδυτές διεθνώς αλλά και πολλά κρατικά επενδυτικά κεφάλαια. Μόνο που τα κράτη αυτή τη φορά δεν υποχρεώνονται να βοηθήσουν το «εταίρο» τους. Επιλέγουν να τοποθετηθούν στην Ελλάδα. http://www.capital.gr/Articles.asp?id=2003509

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Λουκά - ειλικρινά σας λέω, αν δεν δείτε επισφάλειες στο 20% τότε δεν αξίζει για επένδυση καμιά τράπεζα. Για παίγνιο είναι άλλη ιστορία.
      Τα ξαναλέμε του χρόνου για ζομποτράπεζες και θα δούμε τη δυναμική θα έχει ο Αλέξιος και οι αριστερές συνιστώσες του. Μέχρι τότε παρατηρώ. Αφήνω άλλους να πάρουν κερδάκια του 20% με 30%. Εγώ θέλω να κοιμάμαι ήσυχος και τα 20%, 30% τα θεωρώ λίγα.

      Διαγραφή
  10. Τον Οκτώβριο μόνο,ήδη η Eurobank θα χρειαστεί επιπλέον 1,8 δις με βάση το δυσμενές σενάριο που υιοθετήθηκε για τα stress tests.Χωρίς τις προνομιούχες εννοείται,που αν ζητηθούν χρειάζεται επιπλέον 1 δις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστό, αλλά σε ποιά τιμή θα γίνει η επόμενη ΑΜΚ? Εάν γίνει με P/BV 1,1 που έγινε η αύξηση της ΑΛΦΑ ή μεγαλύτερο που έχουν πια πολλές ευρωπαικές τράπεζες οι αγοραστές του 0,31 θα γράφουν κέρδη πάνω από 30%. Εάν η χώρα βγει στο ξέφωτο (εγώ αυτό πιστεύω) μου φαίνεται λογικό το ίδιο να γίνει σιγά σιγά και για τις επιχειρήσεις, εργαζόμενους πολίτες-δανειολήπτες και φυσικά γι αυτούς που τους δανείζουν. Γνώμη μου φυσικά.

      Διαγραφή
    2. Όσοι έχουν Ευροβανκ να θυμούνται ότι όταν ολοκληρωθεί η ΑΜΚ κάποιοι θα έχουν τιμή κτήσης 0,3. Άρα προς το τέλος της διαδικασίας η τιμή θα ξεφουσκώσει. Μου θυμίζει περίπτωση τραπέζης Αττικής.
      Απο την άλλη το Fairfox είναι εγγύηση και θα είναι η πρώτη τράπεζα που θα καθαρίσει.
      Θα την κοιτάξω σοβαρά μετά την επόμενη ΑΜΚ και το reverse Που έρχεται. Τώρα μόνο βλέπω.

      Διαγραφή
    3. Η διακράτηση του 6μήνου από τους anchors πέφτει κοντά τον Οκτώβριο.

      Καλλιόπη

      Διαγραφή
    4. Monsieur αν το reverse γίνει εδώ κοντα σε αυτές τις τιμές τότε αν δεν κάνω λάθος το ΤΧΣ θα έχει χάσει τεράστιο κεφάλαιο απο την υπόθεση Eurobank, κεφάλαιο που εξαιρετικά δύσκολα θα πάρει έστω και το μισό πίσω εκτός αν η μετοχή πετάξει μετά το reverse και την τελευταία ΑΜΚ πάνω απο 30€. Ισως αυτός είναι και ένας απο τους λόγους που ο Στουρνάρας προχθές δήλωσε ότι το ΤΧΣ έχει ήδη κέρδη 16 δισεκατομμυρίων ευρώ.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Δαρείε, ο Στουρνάρας είδε πουθενά το 30;
      Πώς είναι δυνατόν να είναι αυτός ένας από τους λόγους για να λέει ότι έχει ΗΔΗ κέρδη ;

      Καλλιόπη

      Διαγραφή
    6. http://www.euro2day.gr/chameleon/139/list.html#blogpost-1209297

      Διαγραφή
    7. Προφανώς τα δήλωσε αυτά ο Στουρνάρας γιατί γνωρίζουν ότι απο την Eurobank δεν θα τα πάρει ΠΟΤΕ πίσω το ΤΧΣ ούτε στο μισό. Εκτός αν μετά απο την τελευταία ΑΜΚ και το reverse που θα κάνει πάει 30€ λέω εγώ.

      Διαγραφή
    8. Πράγμα το οποίο θεωρώ αδύνατον να συμβεί τα επόμενα 5 έτη madam Kalliopi. Προσωπική γνώμη πάντα.

      Διαγραφή
    9. Κύριε Δαρείε, με όλο το σεβασμό, επιτρέψτε μου.
      Κάνει συμψηφισμό 40-35 κουρεμένα=5 δις ότι έδωσε το Δημόσιο, τα οποία αφαιρεί από τα 21 δις αξία μετοχών, χωρίς Γιούρομπανκ, και καταλήγει να λέει για κέρδος 16 δις (21-5=16).
      Θεωρώ ότι είναι πολύ "προωθημένοι" οι υπολογισμοί του. Μόνο 40δις πήραν οι τράπεζες;
      Καλλιόπη

      Διαγραφή
    10. Συμφωνώ Κύριε Δαρείε. Κομμάτι χλωμό για την επόμενη 5ετία και πλέον.
      Αφού μάλιστα μείωσε το ποσοστό του.
      Καλλιόπη

      Διαγραφή
    11. Madam Kalliopi δεν το συζητώ. Λέω ότι τα λέει για να προσπαθήσουν να μπαλώσουν την λαλακία τους στην Eurobank.

      Διαγραφή
  11. http://www.capital.gr/News.asp?id=2003955

    Ενας απο τους λόγους όπου αυτή η χώρα δεν θα πάει ΠΟΤΕ μπροστά. Γιαυτό χρειάζεται ΤΡΟΙΚΑ σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ και μάλιστα σε διευθυντικές θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί, αυτό που το πάτε;
      http://www.capital.gr/news.asp?id=1997115

      Ποσό ίσο με το 10% του λεγόμενου "κοινωνικού μερίσματος" χαρίστηκε παρανόμως και ρουθούνι δεν άνοιξε. Έτσι απλά. Φυσικά άχνα από τα ΜΜΕ.

      Και φυσικά όλα αυτά δεν μπορεί να ΜΗΝ είναι εν γνώσει του πρωθυπουργού μας του Toni. Κατά τα άλλα η καλλιέργεια του ηγετικού προφίλ αλά-Τσώρτσιλ ή Κένεντι καλά κρατεί.

      Διαγραφή
    2. Και τώρα υπάρχει τρόικα, αλλά:

      http://www.kathimerini.gr/484414/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/afesh-amartiwn-stis-apey8eias-ana8eseis-kratikwn-promh8eiwn

      http://www.protothema.gr/politics/article/338956/vouli-dietes-freno-stis-dioxeis-dioikiseon-agrotikon-sunetairismon/

      http://www.protothema.gr/politics/article/338956/vouli-dietes-freno-stis-dioxeis-dioikiseon-agrotikon-sunetairismon/

      Την τρόικα δεν την ενδιαφέρουν αυτά παρά μόνο να μαζεύεται το καθορισμένο χρήμα, απ΄ όπου κι αν προέρχεται.
      Η γάγγραινα αλλού βρίσκεται και δυστυχώς φαίνεται ότι δεν υπάρχει γιατρειά με την νοοτροπία του κομματικού κόστους.
      Ίσως μάλιστα αυτές να είναι συνειδητά οι "μικρές παραχωρήσεις" της τρόικας για να διατηρεί το πολιτικό σύστημα.

      Διαγραφή
    3. Διόρθωση

      http://www.protothema.gr/politics/article/269982/apallassontai-me-tropologia-osoi-edosan-thalassodaneia-sta-kommata/

      Διαγραφή
  12. Περαιτέρω πτώση θα παρουσιάσουν οι τιμές των ακινήτων, κυρίως των κατοικιών, καθώς η ελληνική οικονομία θα βρεθεί αντιμέτωπη κατά το προσεχές διάστημα με δύο νέους γύρους κρίσης. Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε, σε εκδήλωση του ελληνικού παραρτήματος του Βασιλικού Ινστιτούτου ορκωτών πραγματογνώμων (RICS) με θέμα την οικονομία και τα ακίνητα ο επίτιμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Παναγιώτης Γεννηματάς.

    Ο κ. Γεννηματάς προέβλεψε ότι οι αξίες των ακινήτων αναμένεται να υποχωρήσουν περαιτέρω τα επόμενα χρόνια έως και 30%, επειδή το μέτωπο με τις τράπεζες και το ασφαλιστικό σύστημα δεν έχει κλείσει. Όπως ανέφερε, η, έως τώρα, πτώση των τιμών δεν ήταν η αναμενόμενη, με μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών να μην βάζει «πωλητήριο», ενώ, η αγορά δεν έχει πιάσει «πάτο». http://www.capital.gr/News.asp?id=2003671

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα με τον Γεννηματά. Και συα επαγγελματικά ακίνητα άλλο ένα 10% κάτω ακόμα. Ειδικά στις επονομαζόμενες "καλές" γειτονιές.

      Διαγραφή
  13. ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΑΡΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΣΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναφέρεστε στα ακίνητα κύριε Λουκά.
      Μην τσιμπάτε. Είναι κόλπα των μνημονιακών και των τροικανών για να πάρουν για μια μπουκιά ψωμί οι κακοί οι ξένοι τα πάντα στην Ελλάδα!!! μποθχαχαχα

      Σήμερα 1η Μάη δεν είναι αργία, αλλά απεργία. Αυτά για τους άλλους.
      Στην Ελλάδα 1η Μάη είναι αργία οι άλλες 364 ημέρες είναι απεργία.

      Διαγραφή
    2. δασκαλε σε ευχαριστω πολύ

      Διαγραφή
  14. Καλησπέρα σας και καλό μήνα!

    Θα ήθελα κάποιο σχόλιο από τον κ Τάκη ή όποιον άλλο φίλο επιθυμεί για την τράπεζα Κύπρου.
    Έχει περάσει πάνω από χρόνος από τη χρεωκοπία και πολλές πλευρές για το τι έγινε δεν έχουν αποσαφηνιστεί..

    Ισχύει ότι η τράπεζα ήταν σε καλύτερη θέση από τις Ελληνικές που τελικώς διασώθηκαν?
    Ισχύει ότι η όλη υπόθεση ήταν μια πιλοτική δοκιμή του bail in στην ευρώπη?
    Είχε δικαίωμα το κράτος να κρατικοποιήσει μια ιδιωτική τράπεζα χωρίς να ερωτηθούν οι μέτοχοι?
    Και τελικά αυτό που πραγματικά δεν κατάλαβα είναι πως είναι δυνατόν να εφαρμοστεί τελικά το bail in ενώ είχε καταψηφιστεί από τη βουλή μια εβδομάδα πριν?

    Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ κύριε Τάκη, το θωρηκτό Ευπικ του κυρίου Τζο εμφανίζει άριστα θεμελιώδη, χαμηλό δανεισμό και p/e κοντά στο 4! Πώς είναι δυνατόν να παραμένει τόσο χαμηλά στο ταμπλό?? Ίσως από τις λίγες ευκαιρίες που έχουν μείνει στο ταμπλό του ΧΑΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Gerry Phoenix κατ'αρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι το ασφαλιστικό Θωρηκτό δεν είναι του κυρίου Τζο,η πρώτη εκτενή αναφορά και η οποία μου κέντρισε το ενδιαφέρον για ν'ασχοληθώ μαζί του ήταν του κυρίου Τάκη.Αυτός την ανέδειξε,τότε που βολόδερνε στα 0.40-0.50 και ουδείς την είχε βάλει στο σκόπευτρό του.

      Παρ'όλο του παίζει πλέον 4,5-5 φορές ψηλότερα των χαμηλών του,είναι αλήθεια ότι απέχει παρασάγγας από τη δίκαιη τιμή του στο ταμπλό.Αφήστε το P/E και δείτε την περσινή(του 2013)καθαρή του θέση,δείτε αυτό που ανέφερα προ εβδομάδος ότι τα αμοιβαία της ενίσχυσαν κατά πολύ τις θέσεις στη μητρική μετοχή κάνοντας σχεδόν το 1/3 του όγκου στο α'τρίμηνο.

      Αυτό όμως που θ'αλλάξει το status της εταιρείας και της μετοχής είναι το τι πραγματικά θα γίνει με το ασφαλιστικό στη χώρα μας.Εάν όπως δείχνουν τα πράγματα οι ιδιωτικές ασφαλιστικές παίξουν έναν πιο ενεργό ρόλο στο θέμα σύνταξη και επαγγελματική διαχείρηση των κρατικών ασφαλιστικών ταμείων,τότε τα σημερινά νούμερα θα φαντάζουν αστεία σε 5-10 χρόνια.

      Το βασικό στη παρούσα φάση είναι ότι έχουμε να κάνουμε με σοβαρότατη διοίκηση και τα τελευταία 5 χρόνια είναι πάντοτε φειδωλή στους στόχους της τους οποίους τους ξεπερνάει κάθε χρόνο.Η πρόταση του ΔΣ για μη διανομή μερίσματος για την περσινή χρήση στεναχώρησε αρκετούς μικρούς επενδυτές αλλά όπως είχα γράψει τότε που την συμπεριέλαβε στον ισολογισμό του '13,η εταιρεία θέλει να εκμεταλευθεί εις το έπακρον την ευνοική συγκυρία για επενδύσεις και να ενδυναμωθεί περαιτέρω για το Solvency ΙΙ to 2016(κάτι ανάλογο με τη Βασιλεία ΙΙΙ για τις τράπεζες).

      Περιμένουμε επίσης τις αποφάσεις της ΠΕΙΡ για την αποχώρηση(?)από το μετοχικό της κεφάλαιο.Όπως καταλαβαίνετε έχουμε ανοικτά θέματα και θα δούμε πότε θα εδεήσει ο market maker της μετοχής να την πάει τουλάχιστον πλησίν της καθαρής της θέσης.

      Διαγραφή
  16. Εκτός αν συμβαίνει κάτι στην εταιρεία που δεν το γνωρίζουμε. Στα 1.39 έχει κεφ/ση 39 εκ. με καθαρά κέρδη κοντά στα 10εκ.(!).
    Και βλέπω όλοι συνεχίζουν να ασχολούνται με τις τράπεζες! Τι μανία του Νεοέλληνα είναι αυτή! Φίλος μου πούλησε ΔΕΗ για να μπει στις ΑΜΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υπενθυμίζεται ότι το Fairfax επένδυσε 400 εκατ στα 0,31 ευρώ.
    Το WLR Funds 37,5 εκατ στην τιμή των 0,31 ευρώ
    Το Capital 556,8 εκατ στην τιμή των 0,31 ευρώ.
    Το Mackenzie 172 εκατ, το Fidelity 115,5 εκατ και το Brookfield 50 εκατ.
    Όλοι μαζί επένδυσαν 1,331 δισεκ. ευρώ στην Eurobank στα 0,31 ευρώ.
    Το ΤΧΣ είχε επενδύσει 5,8 δισεκ. στα 1,54 ευρώ και έμεινε με 35% της Eurobank καθώς δεν συμμετείχε στην ΑΜΚ ΓΙΑ ΠΕΡΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΝΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣ http://www.tainiothiki.gr/v2/photo/view/270/544/ ΑΡΧΟΝΤΙΣΑ ΚΙ' Ο ΑΛΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. είχε γραφθεί ένα σχόλιο προ 10 ημερών για τα ΣΜΕ της ευρωβ και για το μεγάλο όγκο συμβολαίων προς την τιμή εισαγωγής.Στό χρηματιστήριο τις περισσότερες φορές τα πράγματα εξελίσονται τελείως αντίθετα απο ότι τα αφήνουν να φαίνονται.Σε 2 μερες εκανε τεράστιο ογκο 30 εκατ και ενα 15% πάνω.
    Τώρα αυτό που αναμένουν όλοι είναι αυτό που ανεφερε και ο κύριος Τάκης ισχυρές πιέσεις κατα την εισαγωγή των νέων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Υπάρχει ένα πρόβλημα στα ΣΜΕ της ΕΥΡΩΒ που δικαιολογεί εν μέρει τη μικρή εμπορευσιμότητα αλλά και το άνοιγμα με την spot αγορά. Ενώ στις άλλες τραπεζικές (ή μη) του 25αρη το περιθώριο ασφάλισης είναι 40% σ΄αυτήν λόγω μειωμένου free float είναι 70% επιβαρύνοντας ανάλογα τα δεσμευμένα κεφάλαια του κερδοσκόπου. Μετά την ΑΜΚ λογικά η ανισοροπία αυτή θα διορθωθεί οπότε θα ομολαποιηθεί η συμπεριφορά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΕΥΡΟΒ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΤΗΝ
    Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το παράδοξο (?) φαινόμενο , το ΣΜΕ της Eurobank που λήγει στις 20 Ιουνίου ( στο γράφημα απεικονίζεται με κόκκινο χρώμα) να διαπραγματεύεται με πολύ μεγάλο discount έναντι του υποκείμενου τίτλου (μαύρο χρώμα). Το μεν πρώτο διακυμάνθηκε κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής μεταξύ 0,33-0,34 , ενώ το δεύτερο έκλεισε στα 0,41 !!!


    Όταν η τάση είναι πτωτική σε μία μετοχή ή έναν δείκτη, συνηθίζεται (και είναι λογικό) να υπάρχει ένα discount του ΣΜΕ, έναντι της υποκείμενης.



    Στην προκειμένη περίπτωση είναι τεράστιο. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από το γεγονός ότι, στις 9 Μαΐου θα εισέλθουν προς διαπραγμάτευση τα δισεκατομμύρια των νέων μετοχών. Τον ίδιο κίνδυνο δεν αντιμετωπίζουν και οι αγοραστές των μετοχών ???


    Προσωπικά, αδυνατώ –αν και υποψιάζομαι- να εξηγήσω το παράδοξο αυτό φαινόμενο. Το γεγονός να έχει κάνει λάθος εκτίμηση ο market maker των ΣΜΕ ( και αργά ή γρήγορα να υποστεί τεράστιες ζημιές) δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε , όμως φαντάζει μάλλον απίθανο. Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι όλοι οι Έλληνες θεσμικοί επενδυτές που εξ’ αιτίας της μικρής υπερκάλυψης (1,5 φορά) - σε αντίθεση με τους ξένους- βρέθηκαν με περισσότερα τεμάχια απ’ όσα επιθυμούσαν , να πουλούν όσο – όσο τα ΣΜΕ , κατοχυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο κάποια μικρά κέρδη , φοβούμενοι την καταβαράθρωση της τιμής μετά την είσοδο των νέων μετοχών.


    Αναγκαστικά, μέχρι και τις 20 Ιουνίου οι τιμές θα συγκλίνουν. Είτε με την υποχώρηση της τιμής της υποκείμενης και θα παραμείνει σχετικά σταθερό το ΣΜΕ να διαπραγματεύεται πέριξ των 0,33-0,34 μέχρι την λήξη του, είτε θα υποχωρήσει η μετοχή και θα κινηθεί ανοδικά το ΣΜΕ μέχρι να συγκλίνουν πέριξ των 0,35-0,36.
    Όπως και να έχει , δίδεται η δυνατότητα σε όσους μακροπρόθεσμους επενδυτές έχουν μεγάλη θέση σε μετοχές να κάνουν arbitrage . Δηλαδή να πουλήσουν τις μετοχές τους πέριξ των 0,41 και ν’ αγοράσουν ταυτόχρονα ΣΜΕ πέριξ των 0,33-0,34 ευρώ, αποκομίζοντας την διαφορά. Υπενθυμίζεται ότι κατά την λήξη της σειράς , μπορούν να μετακυλήσουν την θέση τους , είτε να τα μετατρέψουν σε μετοχές στην τιμή που αγόρασαν τα ΣΜΕ.






    Υ.Γ: Η προσωπική μου εμπειρία από το arbitrage που δοκίμασα πρίν από 2 συνεδριάσεις ήταν (προς το παρόν) οδυνηρή. Η μετοχή, μόλις (!!!) την πούλησα εκτοξεύθηκε, ενώ το ΣΜΕ μόλις το αγόρασα (!!!), καταβαραθρώθηκε. Πιστεύω ότι σε βάθος χρόνου , η επιλογή μου θα δικαιωθεί. Η απόφαση δική σας . Σας εύχομαι καλή επιτυχία.


    Εκτίμηση : Πολλοί περιμένουν ότι, αργά η γρήγορα η τιμή της μετοχής θα προσεγγίσει την τιμή της ΑΜΚ ( 0,31 ευρώ) ή ακόμα και ότι θα υποχωρήσει χαμηλότερα και απ’ αυτήν, όπως συνέβη πρόσφατα σε άλλες τράπεζες. Η προσωπική μου άποψη είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Η ειδοποιός διαφορά με τις άλλες περιπτώσεις ΑΜΚ στις τράπεζες είναι ότι, στην συγκεκριμένη περίπτωση , πρόκειται για πώληση και όχι αύξηση μετοχικού κεφαλαίου !!!
    Χρησιμοποίησαν το τέχνασμα της ΑΜΚ, αφ’ ενός μεν για να κλείσουν το στόμα της αντιπολίτευσης και αφ’ ετέρου για να εισπράξουν οι ανάδοχοι τεράστιες προμήθειες . Επαναλαμβάνω ότι πρόκειται για πώληση και όχι αύξηση μετοχικού κεφαλαίου !!! Σαν πώληση πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Όσες πιθανότητες έχει η τιμή του ΟΠΑΠ να υποχωρήσει χαμηλότερα της τιμής εξαγοράς της ( περίπου 5 ευρώ) , άλλες τόσες πιθανότητες υπάρχουν να υποχωρήσει και η τιμή της Eurobank , χαμηλότερα των 0,31 !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λουκα παρατηρω οτι πολλες φορες ποσταρεις διαφορα χωρις να αναφερεις την πηγη.
      Ειναι αντιδεοντολογικο.
      Γραψε λοιπον οτι το κειμενο ειναι του Βασιλη Μαρκακη απο το blog του (1/5) !

      Roko Baroko

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα monsieur. Μα προσθέσω όρι δεν χρειάζεται να ποστάρουμε κατεβατά ολόκληρα. Ενα link αρκεί.

      Διαγραφή
  21. Καλημέρα σας, καταρχάς κ.Λουκά έχει δίκαιο ο κ.Roko εκτός χεχε αν είναι όντως δικό σας. Η ευρωβ ήταν η μτχ της εβδομάδας που πέρασε όχι τόσο για τα κέρδη αλλά γιατί σχεδόν μονοπώλησε το ενδιαφέρον. Πολύ καιρό πριν είτε με discount στα παράγωγα της είτε με γενικότερη συμπεριφορά (κυμματοτεχνικά χεχε) είχε δείξει οτι θα έκανε το placement/αμκ χαμηλά. Το ερώτημα ήταν πόσο χαμηλά.Με απάντηση τελικά τα 0,31. Τώρα με οδηγό την αλφα,όπως σας έχω ξαναπεί βάζω τα νούμερα. Ιδία τέλος 2013 4,523 συν αμκ 2,864 προνομιούχες 950 νέο σύνολο μτχ 14,707 άρα bv 0,50 με και 0,44 χωρίς. Έχει περάσει σχεδόν και ο μισός χρόνος οπότε αν η τράπεζα σταθεροποιήται όντως και κάνει τα περσυνά νούμερα και όχι χειρότερα τότε θα αφαιρέσω και 0,03 για το εξάμηνο αυτό. Οπότε ξαναγυρνώντας στην μπακαλίστικη σκέψη μου με βάση τα νούμερα αυτά θα μπορούσε να κινηθεί απο το χαμηλό των τραπεζών και το υψηλό του χοτ-στορυ( ή σχεδόν ευρω αλα ετεκούλα). Όντως οι πιό πολλοί περιμένουν πίεση στην μτχ καθώς οι νέοι βασικοί μέτοχοι δεν μπορούν να πωλήσουν (αλλά μπορούν να αγοράσουν??) και οι εκ του εσωτερικού σκέφτονται (και γράφουν) οτι θα σπρώξουν για το καλό βραχυ-κέρδος.
    Όπως έγραψε και κάποιος στο κυμματικό στέκι η τιμή πρέπει να μείνει πάνω απο 0,405 για να αλλάξει η τάση ,εγώ ταπεινά θα πρόσθετα και να μείνει πάνω απο τα 0,51 του σήμερα για να δεί τα 0,95 του αύριο.Εγώ πάντως εύχομαι ολόψυχα όσοι τόλμησαν να ανταμειφθούν και καλά μάλιστα σε βάθος χρόνου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aπ το στόμα σου και στου Ganesha τ αυτί!!!!
      Με ποσοστό ικανοποίησης στο 78,932%
      Άλλαξα και λουκ
      Ο πειρατής της Ευρωβικής...

      Διαγραφή
  22. ΦΙΛΕ Roko Baroko το βρηκα το εγραψα τη σημασια εχει ποιος το εγραψε ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΟΥΤΕ ΕΓΡΑΨΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ , ΕΓΡΑΨΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΤΟ, ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ, αν ξεραμε θα ημαστε εκατομυριουχοι και όχι εγω ΜΠΑΤΗΡΗΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ Jeremy Grantham: Ο S&P 500 θα κάνει ράλλυ μέχρι της 2250 μονάδες, μετά η φούσκα των μετόχων θα σκάσει. ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΗ ΘΑ ΠΕΙ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. http://www.tv5.org/

    Πανω που ημουν πανω στο ΓΑΛΛΟ ΑΣΘΕΝΗ και διαβαζα μουσιουες και Madam[ες ]

    αλαξε ο δορυφορος και πεσαμε πανω στα φραγκα ....!!!!!!!!


    Ησυχο δεν θα μας αφησουν ...... Καλοκιαριατικα .....γιαυτο και μεις θα αλαξουμε συχνοτητα και θα εκπεμπουμε μονο στα Βραχεα

    ://www.youtube.com/watch?v=Js7zHqHzNeE&index=3&list=PL4BB7B7AE64BD5F54

    Αντε βρειτε μας τωρα χωριανοι !

    Are you looking for me Madam ?
    Aleko mou Salamm !










    short said .........
    πιστευω οτι αν οργανωθουμε ολοι μαζι
    και παιξουμε και τα πανω και τα κατω σε
    εθνικη αλφα πειραιως ευρομπανκ μιγ αττικης
    χωρις παλια κολληματα θα βγαλουμε φραγκακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. εμπλοκη στα βραχεα ...

    Δορυφορος ALL-SALLAM EL ALAMEIN ΠΑΡΑΚΑΛΩ

    https://www.youtube.com/watch?v=Js7zHqHzNeE&index=3&list=PL4BB7B7AE64BD5F54

    Για τη σωστη αντιγραφη των βραχεων

    Υγιαινετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φίλε Λάκη να είσαι καλά. Και τα short και τα long κύματα είναι.
    Να έχεις ένα όμορφο βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Bonsoir!

    Αυριο λέω να ξεκινήσω μια πρώτη ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ τοποθέτηση σε ΕΤΕΠ. Γνωρίζω απόλυτα το μεγαλο ρίσκο αλλά λέω να το πάρω και να δω που θα με βγάλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο 0.9640€ τα πρώτα μισά απο το σύνολο που θέλω. Αν κάνει κάτω απο 0.90€ πάμε για τα υπόλοιπα.

      Διαγραφή
    2. Nα προσέχεις αν δεν αναπροσαρμόσουν σ αυτό την τιμή εξάσκησης θα φάει πολύ ξύλο....

      Διαγραφή
    3. Δεν περιμένω αναπροσαρμογή. Γιαυτό μπήκα με τα μισά τεμάχια. Προς το παρόν.

      Θεωρώ ότι θα παιχτεί αλλο παιχνίδι με αυτά.

      Διαγραφή
    4. Επίσης στα υπόψη ότι πωλούνται παραστατικοί τίτλοι για είσοδο στην ΑΜΚ αυτων που εχουν την δυνατότητα. Λογικό λοιπόν αν τους τα πάρουν χαμηλά.

      Διαγραφή
  27. ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ εάν συμφωνητε με τον ροτζερ για διορθωση του χρυσου εως τα 960 δολλαρια τωρα το ειδα στο σαιτ το δικο σας ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο Δρομέας ποιοτική εταιρεία στο χώρο του επίπλου. Γιατί ομως τέτοια απαξίωση στο ταμπλό? Δεν έχει από όσο ξέρω τα προβλήματα της Σατοκ. Αξιοσέβαστε κ.Δαρείε θα εκτιμούσα την άποψή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρωτήστε τον Monsieur Takis αν και έχει απαντήσει πολλάκις στο θέμα.

      Εγώ όπως έχω γράψει ότι έχω πάρει είναι μπαουλιασμένα και θα βγούν μετά απο 1-2 χρόνια αν όλα πάνε καλά. Και αν βλέπω όγκους εδώ κάτω όλο και κάτι τσιμπάω.

      Διαγραφή
  29. Πάντως πολύ περίεργη συμπεριφορά της μετοχής. Ελπίζω να μην έχει πρόβλημα βιωσιμότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περισσότερο πρόβλημα "χρηματοδότησης" αυτων που είναι απο πίσω απο την μετοχή διακρίνω. Γιαυτό χρειάζεται υπομονή και τεμάχια που "φτύνουν" εδώ κάτω μαζεύονται επιμελώς και με την δέουσα προσοχή.

      Διαγραφή
    2. Εχω δε την αίσθηση ότι επειδή μάλλον έχουν πάρει γραμμή ορισμένοι ότι όταν βγαίνουν αρκετα προς πώληση τεμάχια προς τα πάνω υπάρχει τσιμπολόγημα, τις τελευταίες ημέρες στους πωλητές βλέπουμε 300 και 500 ευρώ και ότι μαζέψουν απο κάτω.

      Διαγραφή
  30. H EKTER ξεφουσκωσε όπως ειχε φουσκωσει. Δεν ψηφιστηκαν αυτα που ειχε προτεινει η μειοψηφια. Αναρωτιεμαι τι θα κανει τοσα λιμναζοντα εκατομμυρια στο ταμειο της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ομως, αγαπητε Πετρε, παρα τους βυζαντινισμους εντος του Δ.Σ. και τις υστερειες στη Γ.Σ., η μετοχη εδω κατω αποκτα ενδιαφερον -τουλαχιστον για τα δικα μου ματια. Πιθανες σταδιακες αγορες με μεσοπροθεσμο οριζοντα.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Γουόρεν, ειναι απο τις μετοχες με μεγαλη "εσωτερική αξία" , σαν μια κουκλαρα με ντυσιμο κατηχητικου

      Διαγραφή
    3. Αγαθε εν Χριστω αδελφε Πετρε, κατασυγκινηθεις εκ της γλαφυρας παρομοιώσεώς σας, προσηγγισα την ενδεδυμενη ευσεβως ευειδη κορασιδα καταβαλών αντιτιμο 69 λεπτων του ευρω ανα ιματιον. Προς αντικρουσιν ενδεχομενων εικασιων οτι το αναφερθεν αντιτιμο περιγραφει τις προθεσεις μου, παραπεμπω εις τας κλασικας σκηνας του ιταλικου κινηματογραφου με πρωταγωνιστριες καλογριες, κατηχουμενες, νοσοκομες και λοιπες ιερες δουλες του Θεου, οπου ο εν λογω αριθμος αποτελει εναρκτηριο υποπολλαπλασιο του συνολου των περιπτυξεων εις τας οποιας επιδιδονται, κατα τας σπανίους περιπτωσεις (το πολυ δυο τρεις φορες ανα ημεραν) που ο Διαβολος εισχωρει δολιως εντος τους.

      Αν παρ' ελπιδαν η ΕΚΤΕΡ αντι για γλυκια σαν εκλερ αποδειχτει βαρια και ασηκωτη σαν τρακτερ, θα σηκωσουμε τα μανικια και θα οργωσουμε αντι να οργασουμε.

      Διαγραφή
    4. Τελειο αγαπητε Γουορεν!! Πρωτα θα οργ(ι)ασουν ολα τα χαζομεριδια του ΧΑΑ προς το τελος του ετους, κ μετα θα οργασουμεν κ εμεις. Μεχρι τοτε θα οργωνουμεν.

      Διαγραφή
  31. H Ικτινος πουλαει για 60 χιλιαρικακια θυγατρικη στους βασικους μετοχους. Οπως και να το κανουμε , αν και ειναι νομιμο, δεν φαινεται ηθικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Πέτρο αυτή η θυγατρική παραμένει ανενεργή,ο σκοπός της ίδρυσής της(τον Μάρτιο του ΄13)ήταν να κατασκευάσει αιολικό πάρκο στη Μαγνησία και είχε καταθέσει στη ΡΑΕ αίτημα για έκδοση άδειας παραγωγής ισχύος 22MW.Προφανώς δεν είναι οι καλύτερες εποχές για τέτοιες επενδύσεις.


      Να πούμε και κάτι για την αγορά αφού δεν βλέπω να πολυασχολείται κόσμος,πλην των ζομποτραπεζών που έχουν κάψει τα δάχτυλα ουκ ολίγων και στέγνωσαν την αγορά από ρευστότητα.
      Αναθεωρώ τον στόχο για το 2014 σε επίπεδο ΓΔ και αντί για 1500 που είχα γράψει προ ολίγων μηνών θέτω στόχο τις 1750-1800 ως το τέλους του έτους.Θεωρώ ότι ολοκληρώνεται η ταλαιπωρία των τραπεζικών αυξήσεων και στις εκλογές δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία αφού κοροιδευόμαστε μεταξύ μας και μεταξύ των.

      Η ταλαιπωρία του α΄ 5μήνου του '14 οφείλεται βεβαίως και στο ότι η οικονομία στο α'τρίμηνο λογικά έχει κλείσει με οριακά αρνητικό πρόσημο(ίσως και το β'τρίμηνο)και αυτό αντανακλάται στο ΧΑΑ,συν τις αυξήσεις.Αναμένω σαφέστατη καλυτέρευση του οικονομικού κλίματος το β'εξάμηνο και φυσικά τις εξελίξεις στο θέμα του χρέους,βασικά θέματα τα οποία δεν τα έχει προεξοφλήσει το ΧΑΑ.

      Κάτι αμερικανιές που βλέπω να κυκλοφορούν του τύπου "sell in May and go away"(δεν βαρέθηκαν κάθε χρόνο τα ίδια...?),σε συνάρτηση με τις ηλιθιότητες τύπου Φαμπέρ "it's too late to buy",ισχυροποιούν την αίσθησή μου περί καλπασμού των ταύρων. Φαντασθείτε ότι στην Αμερική ακούνε για μετοχές και φεύγουν τρέχοντας,όχι φούσκα που λένε κάποιοι ημιθανείς σόρτηδες που έχουν μείνει χωρίς σώβρακο...!

      Ούτε 3 φορές δεν έχει ανέβει ο S&P σε μια 5ετία και μιλάνε για φούσκες οι ξεβράκωτοι...! Κάντε στην μπάντα ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

      Διαγραφή
    2. Κε tzo41, Αν ειναι ανενεργη΄η θυγατρικη τοτε ποιος ο λογος να την πουλησουν? Γιατι και ανενεργη που ειναι, η αδεια της ειναι περιουσιακο στοιχειο. Anyway , μακαρι να εχετε δικιο!
      Λετε να παει η αγορα τοσο??? Δυσκολο να το πιστεψουμε, αλλα παντα μας αρεσει να ακουμε ευχαριστες προβλεψεις.

      Διαγραφή
    3. Χαιρε Τζο, πτερόταυρε! Φάτον τον καραφλα τον καταστροφολαγνο τον Φάμπερ! Προλεγει την καταστροφη απο διετιας και βαλε και του 'χει γινει η κουρουπα ντισκο-μπαλα απο τις καρπαζιες...
      Το πιο αστειο ειναι οτι οταν τελικα επισυμβει η χρηματιστηριακη καταρρευση θα βγουν αυτοκλητως διαφοροι χαχολοι οψιμοι θαυμαστες του να τον αποθεωσουν για την γκουρουδοσυνη του.
      Απο την αλλη, για να ειμεθα λογικοι, ο S&P και γενικα οι χρηματιστηριακοι δεικτες παγκοσμιως ειναι πλεον σε διαδικασια τελικιασματος. Επομενως δεν συνιστανται πλεον σημαντικες αγορες μετοχων, διοτι μπορει η διανομη πριν την καταρρευση να διαρκεσει ακομα και εναμισι χρονο, αλλα τα περιθωρια περαιτερω ανοδου δεν δικαιολογουν τον αναληφθησομενο κινδυνο.
      Οσο για το ελληνικο, εφοσον θεωρω αδιανοητο να μην κατακρημνισθει μαζι με τα υπολοιπα, ολο το παιχνιδι θα παιχτει σε αυτο το εναπομειναν διαστημα μεχρι την επομενη παγκοσμια χρηματιστηριακη καταρρευση. Ο χρονος προφανως λιγος, επομενως οποια ανοδικη κινηση δουμε -και καρπωθουμε- θα ειναι αποτομη, αντισυμβατικη και, στα ματια των θεμελιωδοαναλυτων, αδικαιολογητη. Γιατι; Διοτι πολυ απλα δεν προλαβαινουν τα μαστορια να φτιαξουν την οικονομια και τις εταιριες, οποτε οι μετοχες θα αναγκαστουν να τρεξουν σε ανωμαλη πιστα. Αγωνας κρος δηλαδη για γερα στομαχια...

      Διαγραφή
    4. Κύριε Γουώρεν για να επέρθει κατάρρευσις στον S&P και γενικώς στα χρηματιστήρια,θα πρέπει προηγουμένως να έχει προηγηθεί ένα ράλι πολύ δυνατό και γρήγορο.Εδώ βλέπουμε επί μήνες(για να μην πω επί χρόνια) ένα τσούκου-τσούκου μπωλ,όπερ τα χαρτιά ακόμη περνάνε σε δυνατά χέρια.Μόνο εάν δείτε για παράδειγμα μια κίνηση τουλάχιστον 60-70% σε 5-6 μήνες,να ετοιμάζεστε για τα χειρότερα.

      Παλιά θυμάμαι έλεγαν ότι συνήθως ένας μίνι κύκλος στην Αμερική διαρκεί κατ'ελάχιστον 7 χρόνια,δηλαδή έχουμε στη χειρότερη των περιπτώσεων άλλα 2 χρόνια ανωφέρειας ή λίγο πριν τις επόμενες αμερικάνικες εκλογές.Κάπου εκεί οριοθετούσα και το τέλος του α'ημιχρόνου για το ΧΑΑ,πριν ξεκινήσει η κίνηση τον Ιούνιο του '12.

      Μέχρι τότε να'μαστε καλά βέβαια και θα το δούμε στην ώρα του,τώρα προέχει να μπουν οι βάσεις για την οικονομία και κατ'επέκτασιν για το μαγαζί μας.

      Διαγραφή
    5. Δεν διαφωνουμε επι της ουσιας, απλα ισως εγω προσπαθω να "παραμεινω στην ασφαλη πλευρα" -για να μετελθω μιας αμερικανικης εκφρασεως. Εν πασει περιπτωση, εκ των γραφομενων σας συναγεται οτι ειστε εχεφρων επενδυτης, κατα συνεπεια εχετε τοποθετηθει εγκαιρως σε πολυ χαμηλοτερα επιπεδα και πρακτικα δεν διατρεχετε κινδυνο.
      Ετσι κι αλλιως, ρολο σηματωρου στα διεθνη παιζει διαχρονικα το ιαπωνικο χρηματιστηριο που προηγειται των σημαντικων κινησεων του Τοιχόδρομου και κατα συνεπεια και των υπολοιπων χρηματαγορων. Οταν δουμε πτωση >20% απο τα οποια υψηλα του Νικ Γκέι, we're set for global market collapse in the next six months.

      Διαγραφή
    6. Ωχ! Ειπα "market collapse" κι αρχισαν να μου πεφτουν τα μαλλια... Το παιρνω πισω πριν γινω Φάμπερ Κάστελ και ψαχνω για γομολαστιχα!

      Διαγραφή
    7. Το αιολικο παρκο στη Μαγνησια αν προκειτε περι αυτου εχει πολυ πολυ καλυτερες μετρησεις σε αιολικο δυναμικο απο το υπαρχον επομενως δεν επρεπε να δοθει στους μεγαλομετοχους. Εκτος και αν χρησιμοποιειτε η εταιρια σαν λαγος και για τις αλλες αδειες αιολικων που εχει.

      Διαγραφή
    8. Χαλαρώστε κύριε τζο που μου θέλετε και 1750-1800 εως τέλους του έτους.
      1450 με 1500 είναι το καλύτερο σενάριο εως τέλους του έτους και το 2015 να παιχτεί το μεγάλο στοίχημα της υπέρβασης των 1500 μια και καλή.
      Μια άνοδος της τάξης του 25% με 30% για το 2014 είναι πολύ καλή.

      Καθίστε τώρα να δούμε ευρωεκλογές και θα επανέλθουμε.
      Άσχετο
      Λένε οι διάφοροι ειδήμονες ότι τάχα μου θα δούμε τρελά και φοβερά πράγματα στις εκλογές επειδή τάχα μου υπάρχουν πολλοί που είναι μουγκοί στις δημοσκοπήσεις και δεν απαντούν.
      Ωραία!! Και τι έγινε που είναι μουγκοί??
      Η μουγκαμάρα σημαίνει τα εξής πράγματα.
      1) Είναι μουγκοί εκ γενετής και δεν πρόκειται να μιλήσουν --> ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ
      2) Είναι απογοητευμένοι απο τους ηλίθιους που είναι γεμάτη Ελλάδα, πολιτικούς και πολίτες. οπότε μπορεί να μην πάνε καν στην κάλπη.
      3) Σίγουρα οι μουγκοί δεν είναι αντιμνημονιακοί, ούτε δεξιά φασισταριά, ούτε αριστεροί φανατίλες, αλλά ούτε και αντιπολιτευόμενοι με μανία με σθένος και σε μάχες στα μαρμαρένια αλώνια. Αυτοί όλοι είναι φωνακλάδες και δεν είναι μουγκοί.
      Οπότε αφήστε τις εξυπνάδες και τα Ελληναράδικα. Η Ελλάς είναι ένα τελειωμένο κωλοχανείο και οι εξυπνάδες πλέον δεν περνούν. Με λόγια δεν βάφονται αυγά.

      Διαγραφή
    9. Και 3.000 μονάδες το 2016 κύριε Τάκη... Άντε να πέσω έξω μερικούς μήνες για το 1800,θέλω όμως να καταδείξω τη μεγάλη εικόνα που υπάρχει μπροστά μας και με τι ορίζοντα να επενδύουμε.Αυτά είναι τα νούμερα που βλέπω προσωπικά σε μάκρο διάστημα,με τους απαραίτητους "θορύβους" στο ενδιάμεσο.

      Οι περισσότεροι προσπαθούν να πιάσουν τις μικροαντιδράσεις των ζομποτράπεζων,γιατί δεν πιστεύουν πραγματικά ούτε στο ΧΑΑ ούτε ότι η Ελλάς αλλάζει έστω και με ρυθμούς χελώνας.Δεν κερδίζει όμως κανείς παίζοντας στοιχήματα της μιας βραδυάς στα χρηματιστήρια,πρέπει να ξέρει τι ζητάει και τι του αξίζει να ζητήσει.Μπορεί να μην αξίζει τίποτα και να πέσει εντελώς εκτός στα "θέλω" του,ο καιρός θα δείξει.

      Διαγραφή
    10. Κύριε Τζο είπαμε ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται και θα γίνει πρόταση μομφής στον Αλέξη, αλλά εσείς το προχωρήσατε και άλλο. Εσείς δίνεται και αυτοδυναμία στην ΝΔ ΤΟ 2015 ή τέλος πάντως βλέπετε διάλυση των μεγαλοηλιθίων αντιπολιτευόμενων που μιλάνε για Γερμανικές αποζημιώσεις και νέφη που μας χαζεύουν και αν δεν υπάρχει αυτοδυναμια της ΝΔ τότε βλέπετε κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, διχως όμως τους μεγαλοηλίθιους

      Βέβαια υπάρχει και άλλη λογική εξήγηση για μια πορεία του ΓΔ στις 3000 μέχρι το 2016.
      ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΟΥΡΑ!!!!

      Δεν βλέπω άλλο τρόπο να δούμε τις 3000 εως το 2016.

      Διαγραφή
    11. Όχι κύριε Τάκη,δεν βλέπω κάποια αυτοδυναμία για τη ΝΔ το 2015 για τον εξής απλό λόγο,δεν βλέπω εκλογές πριν το 2016.Η πρόταση για τον επόμενο Προέδρο της Δημοκρατίας θα είναι τέτοια που το Σύριζα δεν θα μπορεί να αρνηθεί και σε αντίθετη περίπτωση θα εξαυλωθεί.

      Βεβαίως,δεν νομίζω ότι θα ξαναυπάρξει εύκολα κατάσταση σύντομα που θα ξαναδώσει ποσοστά άνω του 40% σε κάποιο μεμονωμένο κόμμα.Με συνεργασίες θα πάμε για αρκετά χρόνια έως ότου έρθει η πολυθρύλητη πολιτική ευρωπαική ενοποίηση,όπου πλέον οι ευρωεκλογές θα είναι και οι μόνες εκλογές που θα γίνονται στην Ευρώπη.Πολύ δύσκολο αυτό το εγχείρημα αλλά μόνο έτσι θα μακροημερεύσει και το ευρώ και η ΕΕ και η Ευρωζώνη.

      Κατ'αρχάς στις 1800 μονάδες έπρεπε ήδη να είχαμε πάει,αφού σ'αυτό το νούμερο βρισκόμασταν προ Καστελορίζου.Θα μου πείτε δικαίως ότι άλλη η αξία εκείνου του νούμερου και άλλη αυτή που θα έρθει όταν θα έρθει. Επίσης,η ανάπτυξη που αναμένω για την Ελλάδα το 2015-2016 θα είναι σαφώς μεγαλύτερη από αυτή που αναμένεται(1,5% και 2,5% αντίστοιχα περιμένει η τρόικα).Σ'αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο η έκταση της ελάφρυνσης του χρέους,ειδικά εάν υπάρξει και μεγάλη περίοδο χάριτος(10ετία).

      Το σημαντικότερο όμως κύριε Τάκη είναι η χροιά των χρηματιστηρίων,δηλαδή δεν αποτιμούν συνήθως μόνο το fair value αλλιώς δεν θα είχαν αξία ύπαρξης.Με μια υπερτίμηση στο peak της κίνησης,δεν θα είναι τρελό το 3χίλιαρο,πάντα το φινάλε έχει χαρακτηριστικά παραβολικά είτε πρόκειται για το κάτω είτε για το πάνω.

      Αν γυρνάμε στη δρχ,όχι 3.000 αλλά 13.000 θα πηγαίναμε,με πληθωρισμό βέβαια ανώτερο της Βενεζουέλας χα χα χα

      Διαγραφή
    12. Κύριε Τζο δεν πιστεύω σε επιστροφές σε δρχ, για έναν και μόνο λόγο - διότι πολιτικός που θα μας επιστρέψει στις δρχ αυτομάτως την επόμενη μέρα θα θέλει ο λαός να τον κρεμάσει, πριν συμπληρωθεί χρόνος απο το τόλμημα του. Μην ακούτε τώρα λόγια, φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες που τσαμπουνάνε κάποιοι. Όταν γίνεις ΑΝΑΣΤΕΝΑΡΗΣ και πατάς αναμμένα κάρβουνα τότε θα δούμε τι θα λέει ο καθένας φαφλατάς.

      Επειδή δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος τόσο ηλίθιος πολιτικός που να τολμήσει επιστροφή σε δρχ γιαυτό λέω ότι δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής σε δρχ.

      Σε ένα φανταστικό σενάριο επιστροφής σε δρχ δεν θα φεύγαμε κατευθείαν προς τα πάνω. Αρχικά θα γράφαμε νέα χαμηλά και μερικές εβδομάδες (έως 2 μήνες το πολύ) πριν την ανακοίνωση σε επιστροφή στη δρχ, η χρηματαγορά μας θα γνώριζε απογείωση. Αφού να φανταστείτε ότι θα λέγαμε ότι σήμερα έχουμε δρχ και εκεινη την ημερα ο ΓΔ θα ανέβαινε 7%, αλλά οι άμπαλοι φιτσουλέοι δεν θα καταλάβαιναν το γιατί. Καλά οι ακόμη πιο άμπαλοι θα έλεγαν να έρχονται καλύτερες μέρες γιαυτό ανεβαίνει το χρηματιστήριο.

      Οι δραχμές είναι μακρινό όνειρο φαντασιόπληκτων - καθώς και ευσεβής πόθος ΟΛΩΝ ΤΩΝ λαμογιών της Ελλάδος, γνωστών και ως τάχα μου επιχειρηματίες που πέρασαν όλα τα χρέη στις Α.Ε. τους και τα προσωπικά φράγκα τους τα έχουν στο εξωτερικό.
      Οπότε αφήνουμε τα περί δραχμών ---> για τα επόμενα 2 χρόνια δρχ δεν υπάρχουν.

      Πιάνουμε το ευρώ. Για να κινηθούμε προς τις 3000 μονάδες εως το 2016 θα πρέπει να υπάρχει πολιτική σταθερότητα όχι μόνο 2ετίας, αλά 10ετίας, όπερ σημαίνει , τα κόμματα του λαικισμού δεν υφίστανται, αν αυτό σημαίνει αυτοδυναμία ΝΔ ή κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού δεν με ενδιαφέρει. 3000 μονάδες εως το 2016 μόνο αν αφανιστούν τα κόμματα του λακισμού, διαφορετικά μην τις περιμένετε.

      Διαγραφή
    13. Κύριε Τάκη προς το παρόν επιθυμώ το ΧΑΑ να κάνει αυτό που κάνει τώρα ο πορτογαλλικός δείκτης όλων των μετοχών,ο αντίστοιχος ΓΔ δηλαδή,νέο υψηλό 3ετίας.Να γυρίσουμε δηλαδή στο 2011 και τις 1800 μονάδες,δεν νομίζω να ζητώ τίποτα συγκλονιστικό και μην μου πείτε ότι η Πορτογαλλία βγαίνει απ'το μνημόνιο ενώ εμείς είμαστε ακόμη εντός.Σιγά την οικονομία και σιγά τη χώρα που έχει η Πορτογαλλία...

      Διαγραφή
    14. Δεικτες , Μπηχτες , Διαλογισμοι , Παραλογισμοι , Δραχμες φραγκα και διφραγκα

      ΑΓΓΛΟΙ , ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΟΙ . ΠΟΡΤΟΡΙΚΑΝΟΙ ΚΟΥΡΟΥ .....

      ΕΚΛΟΓΟΛΟΓΟΣ , ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ , ΣΟΒΙΕΤΟΛΟΓΟΣ , ΕΘΝΟΛΟΓΟΣ , χασαπης , Βαρβακειος και Μακροπουλια γωνια

      XAA.......OS οπως Χαμομηλι......

      καφες ....οπως ΦΡΑ..ΠΕΣ

      Φαι οπως ΦΑΠΕΣ

      Moυναδες πανε και ερχονται ....ουτε στραγαλια ναταν .....ο.....ι παιζουμε

      Φυσικη , ΓΕΩφυσικη , Αστρονομια , Φαλιμεντο Αγαπη μου

      Σαλλαμ Αλεκουμ και Γιαχαμπιμπι

      FOLLOW THE MONEY .....αλλα πριν βρες που ειναι η μυτη σου

      Πες μου που πας να σε παω ...!


      Πολιτικη , πολιτικοι , Πολιτικη κουζινα ,,Πολη και πολιτισμος , αλλαλουμ με αλλα κολπα και δε συμμαζευται

      η ενοια του ΑΠΟΛΥΤΟΥ μηδενος .....μηδεν συν μηδεν ....ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ....ΜΗΔΕΙΑ ..και μυδια ,

      ΕΘΝΙΚΑΡΑ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΜΟΥ ΕΣΥ .... σου ερχομαι


      Ριχτο μαεστρο ..... Καλοκαιριασε ...και που να πιασουν οι ζεστες και να γυρισει προς το ΝΟΤΟ ο δορυφορος ..........www.Mpahalo@gmail.com

      https://www.youtube.com/watch?v=32RBrUdMlRQ

      https://www.youtube.com/watch?v=PJ0KGvbhm54

      https://www.youtube.com/watch?v=de1idye_lDQ&list=PLB1E5D6E00329576Chttp://www.youtube.com/watch?v=E3sJEwBvK5g&list=PLMK6vznP1qdfLhJl1DQi6PzgMN4SelJ6K

      ΓΙΑΧΑΜΠΙΜΠΙ ...........ΓΙΑΛΕΛΕΜΙ ........

      Ουλα στη Φορα ...[forum ] ΜΑ ουλα ..στη φορα ...........

      Aleko mou Salaam


      ps Πισω στον πραγματικο δορυφορο ......με τα ποδια μας πανω στη ΓΗ.......

      ααααααααα και να τα μετραμε τα δακτυλα μας καθε μερα μηπως .........λειπει κανενα

      Τα φωνηεντα ειναι εφτα ...ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΔΥΝΑΤΑ ...

      Ημουν Νιος και γερασα χχχχχμχμχμχμχμχμχμχμμ μα η ΓΡΙΑ εχει ολο το ΖΟΥΜΙ ...!

      dreaming and reality ............................................ learning by burning

      βγηκαν ολα .. .ΤΕΛΟΣ

      Υγιαινετε

      Διαγραφή
    15. Οι πορτογάλοι κύριε Τζο έχουν γνωρίσει πολλά μνημόνια και έχουν μπόλικες εμπειρίες απο ΔΝΤ. Δεν είναι πρωτάρηδες σαν και εμάς τους κακομαθημένους Έλληνες. Γιαυτό κρατάω - προς το παρόν - μικρότερο καλάθι για εμάς. Βλέπετε ήμασταν καλομαθημένοι τόσα χρόνια, οπότε το 1800 δεν το βλέπω για φέτος. Προς τα τέλη του 2014 το ξανα-αναλύουμετο πράμα.

      Διαγραφή
    16. Αξιοτιμε κ. Λακη, ειστε ο φωτεινοτερος κρυπτογραφος.

      Διαγραφή
  32. Η χαρά του monsieur Ioannou: http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1211273/ypeka-zhta-diadikasies-fast-track-gia-12-energeia.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα αλλά και την ευρωπαϊκή περιφέρεια γενικώς, δίδει ο παγκοσμίου φήμης οικονομολόγος, Jim O’ Neil.
    Μιλώντας στο MarketWatch, ο Αμερικανός οικονομολόγος και πρώην asset manager της Goldman Sachs δηλώνει outperform για τις μετοχές σε Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία.
    «Το καλύτερο μέρος για να επενδύσει κανείς είναι η περιφέρεια της Ευρώπης» επισημαίνει χαρακτηριστικά. «Οι μετοχές σε Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ελλάδα είναι outperforming. Μάλιστα, το θετικό κλίμα για τις μετοχές θα συνεχιστεί, εξαιτίας της επιτάχυνσης της οικονομικής ανάπτυξης» διευκρινίζει εν συνεχεία http://bankingnews.gr/bank-insider/item/143174-o-jim-o’-neil-ψηφίζει…-ελλάδα-–-«το-καλύτερο-μέρος-για-να-επενδύσει-κανείς-είναι-η…-ελλάδα-και-η-ευρωπαϊκή-περιφέρεια».html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλημέρα στην παρέα, κοιτάτε να δείτε παιδιά που θα βγει σωστός ο πινέζας στην Μιγ,οι τραπεζολάγνοι το έκαναν το θαύμα τους τελικά και έχουν καταποντίσει τα πάντα για να βρουν χρήμα για τις ΑΜΚ των ζομπο-τραπεζών λέτε και ο υπηρέτης να πουλάει για να μπει στις αυξήσεις των τραπεζών χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γκουρούδες που αναμασάνε τα ίδια και τα ίδια δεν βγαίνουν ποτέ σωστοί. Είναι απλώς γρφικοί και μην τους δίνετε την παραμικρή σημασία,

      Είναι σαν τους Φάμπερ, τους Ροτζερίδιδες, του Ρουνπινοκεφτέδες, τους Βελιανίτιδες και τους Ezμαρκετίδιδες, γνωστούς και ως επιταχυνόμενους συνδρομητικούς και όλους αυτούς που λένε τα ίδια 400 χρόνια και περιμένουν τον 401 χρόνο για να πουν ότι δικαιώθηκαν και ότι τάχα μου ελευθερώθηκε η Ελλάς απο τους Τούρκους και αυτοί μας τα έλεγαν.
      Αφήστε που ο πινέζας είναι και μουγκός. Με μια πινέζα κυκλοφοράει και βάζει μερικά ονόματα στις φούσκες του και τίποτα άλλο δεν μας λέει.

      Όμως το ξαναλέω. η ΜΙΓ δεν είναι φούσκα - ΕΙΝΑΙ ΖΟΜΠΙ!!! Έχουν τεράστια διαφορά οι έννοιες φούσκα με ζόμπι.

      Διαγραφή
    2. Για να μου γράψει κάποιος τι νούμερα έδινε ο frapes για τις άνω υπερβάσεις και που έβαζε stop loss για να δώσω και εγώ το δικό μου φιρμάνι.
      Κάπου μου τα είχατε γράψει αυτά τα νούμερα, αλλά δεν τα έχω συγκρατήσει. Ας μου τα ξαναγράψει κάποιος.

      Διαγραφή
    3. Το bankingnews.gr προειδοποιεί….επενδυτές προετοιμαστείτε η MIG επιστρέφει και επιστρέφει πολύ δυνατά…

      Διαγραφή
    4. Μα πόσο άσχετος μπορεί να είναι κάποιος να μιλάει με επενδυτές να προτείνει ΜΙΓ σε ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ.
      μπουχαχαχα πάρτε το ζόμπι επενδυτες

      Διαγραφή
    5. Αυτά έχει γράψει ο Frapezitis τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ γιατί μου έμαθε πολλά.

      Όπως πάρα πολλά έχω διδαχθεί και από τον Κύριο Τάκη.

      Προσωπικά πάντως Μύγες δεν πήρα ποτέ. Ο λόγος είναι ότι δεν μου εμπνέει καμία εμπιστοσύνη το χαρτί και ας πάει όπου θέλει.

      Frapezitis ‏· Oct 8
      ΜΙΓ:Αντίσταση 0,486-0,488. Αν φάει stop εδώ τότε πίσω στο 0.425. Αν περάσει τα 0,488 σε ΚΛΕΙΣΙΜΟ τότε ΑΜΕΣΑ στα 0,56Χ. Γενικά στοχεύει 0.783

      Frapezitis ‏· Oct 8
      MIΓ: Η αλήθεια είναι ότι πάνω από 0,62-0,63 το χαρτί έχει πολύ πάνω...και το 0,783 που σας έγραψα θα μοιάζει με ψίχουλα.

      Frapezitis ‏· Oct 8
      ΜΙΓ: Συνοψίζω: Αντιστάσεις α) 0,486-0,488 2) 0,56 γ) 0,62-0,63....έχει δώσει στόχο το 0,783...όμως πάνω από 0,62 θα μοιάζει ΦΤΩΧΟΣ!

      Frapezitis ‏· Jan 8
      ΜΙΓ: Με διπλό εβδομαδιαίο πάνω από 0.5-0.52 βλέπει τιμές κοντά στα 3 ευρώ. Το S/L θα ανεβεί σ' αυτή τη ζώνη 0,477-0,488 μόλις την διασπάσει.

      Frapezitis ‏· Jan 8
      ΜΙΓ: Το 0,5- 0,52 θα το δει μόλις περάσει το 0,45



      Διαγραφή
    6. ΣΕ 144 ώρες από τώρα έρχονται τα νέα

      Μην πει κανείς ότι δεν τον προειδοποιήσαμε

      μην πει κανείς ότι δεν ήξερε αν δεν ήξερε ας ρώταγε....και ας διάβαζε bankingnews

      Τα ΝΕΑ για την ΜΙΓ θα είναι πολύ πολύ θετικά


      xaxaxaxaxxaxaxaxaxxaxaxa. ΜΙΛΑΜΕ Ο ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΡΙ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ.

      Διαγραφή
    7. Σε 144 ώρες Πέτρο πόσα κομμάτια μπορεί κάποιος να ξεφορτώσει???

      Διαγραφή
    8. Κύριε Νέμο απο όλα αυτά τα νούμερα να κρατήσετε ότι το 0,783 θα το δει - εγώ βέβαια δεν μετέχω στο πάρτι, αλλά βλέπω κάποιες κινήσεις Insiders που δείχνουν ανοδική κίνηση.

      Διαγραφή
  35. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κύριε Τάκη ήθελα να σας ρωτήσω εάν πιστεύετε ότι η ΕΚΤ θα κινηθεί μέσα στο 2014 στα ίδια μονοπάτια με την FED και θα προβεί σε αγορές κρατικών ευρωπαικών ομολόγων,κοινώς θα επιχειρήσει την αποψίλωση των Άλπεων κατά το αντίστοιχο της αποψίλωσης του Αμαζονίου από την FED. Εάν το κάνει,αυτό δεν θα ωφελήσει κυρίως τις χώρες του Νότου να εξάγουν ευκολότερα τα όποια προιόντα τους και άρα να επιταχύνουν την ανάπτυξη αυξάνοντας και τον πληθωρισμό?

    Όσο συνεχίζεται η τραπεζική απομόχλευσις,ειδικά στην Ευρώπη,τα χρήματα που εισρέουν στη γηραιά ήπειρο από άλλες μεριές του πλανήτη πηγαίνουν και θα πηγαίνουν κυρίως στους τραυματισμένους τραπεζικούς ισολογισμούς.Βλέπετε μήπως μια διαφορετική εικόνα για την Ευρώπη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τέλος με τις αγορές ΕΤΕΤΠ σήμερα στο 0.8850.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα κύριε Τάκη και σε όλους τους φίλους.

      Κύριε Δαρείε, έχετε κάποιες σκέψεις ή προβλέψεις για το εξωτικό γουαραντικό κουμάρι που έχει πάρει με φόρα την κατηφόρα;
      Όπως κάνετε για παράδειγμα με το ποδοσφαιρικό κουμάρι;



      Διαγραφή
    2. Τα γουόραντς ήταν μια μεγάλη λαλακία που σκέφτηκαν για να ψήσουν μαριδέους να μπουν στις ΑΜΚ των ζομποτραπεζών.
      Όσο περνάνε οι μέρες και οι μήνες οι τιμές τους θα φθίνουν, μέχρι να μηδενιστούν.
      Αυτή είναι η δικιά μου άποψη.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη το είχατε πει από την πρώτη στιγμή και σώσατε αρκετό κόσμο, μεταξύ αυτών κι εμένα.
      Ειδικά το ετετπ όμως, στο παρόν χρονικό σημείο, είναι τυχηρό το παίγνιο του κυρίου Δαρείου ή είναι τεχνικό;
      Γι αυτό ρώτησα και ούτε σκέψη για σοβαρές προσδοκίες.

      Διαγραφή
    4. Τι πιθανότητες υπάρχουν στην ΕΤΕ να γίνει παρόμοια κίνηση (έστω κι ασθενέστερη) όπως στην ΕΥΡΩΒ? Νομίζω σημαντικές. Πάνω από 50% με το σκεπτικό ότι κι οι δύο υλοποιούν αυξήσεις στα απόλυτα χαμηλά τους και το χρονοδιάγραμμα εισαγωγής των νέων μετοχώς είναι άνετο και επιτρέπει κερδοσκοπία σε αντίθεση με την Πειραιώς που ήταν πολύ "σφιχτό". Προσωπικά πιστεύω στην επιτυχία του εγχειρήματος του κυρίου Δαρείου εάν πρόκειται για ξεπέτα (συνυπολογίζοντας φυσικά και το κερδοσκοπικό εκτόπισμα του φίλου μας).

      Εύχομαι επιτυχία. Εάν δεν είχα κλειδώσει όλο το ρευστό στην ΕΥΡΩΒ θα ακολουθούσα μερικώς.

      Διαγραφή
    5. Merci Monsieur. Απο το πρωί αντιμετωπίζω σοβαρότατο πρόβλημα με τον Firefox και έτσι έχω χάσει όλα μου τα δεδομένα και γράφω απο internet explore. Ακριβώς όπως το είπατε: Ξεπέτα η οποια αν δεν μου κάτσει τις επόμενες 7 εργάσιμες παίρνω την όποια ζημιά και αποχωρώ. Εξάλλου την ειχα πατήσει με της Πειραιώς όπου μόλις πούλησα με λίγη χασούρα αυτο εκτοξεύτηκε άνω του 1€.

      Διαγραφή
    6. Πάντως Monsieur Takis αν κάποιος είχε κρατήσει τα ΤΠ της Αλφα μέχρι σήμερα, προφανώς θα έχει ένα διόλου ευκατοφρόνητο κέρδος. Επομένως είναι ζαριά.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Δαρείε κι εγώ σας παραδέχομαι για δεινό παίκτη, αλλά και σπουδαίο επενδυτή στα θωρηκτά, και γι αυτό προβληματίζομαι για ένα γρήγορο πέρασμα από τη μαούνα.

      Το ΕΤΕΤΠ όλο και πέφτει με σχετικά μικρούς όγκους που δείχνει σχετική διακράτηση, αλλά με περισσότερους πωλητές και δεν έχω εντοπίσει πρόσφατα πακέτα, προφανώς λόγω της ΑΜΚ που τρέχει.
      Η τιμή εξάσκησης είναι εξωπραγματική και απίθανο αυτήν την τιμή να την δούμε στο ταμπλώ μέχρι την επόμενη εξάσκηση. Χώρια η θάλασσα με χαρτιά όταν μπούνε οι καινούργιες. Το pattern ειναι το ίδιο που είπε και ο κύριος Τάκης.
      Μάλλον πάνε το ΤΠ για ΔΠ, μια και δηλώνουν ότι υπάρχουν νομικά κωλύματα για να μεταβάλουν τους όρους, που όντως υπάρχουν με τα σημερινά δεδομένα.
      Σ΄ αυτόν τον τόπο όμως όλα να τα περιμένει κανείς, ακόμη και αλλαγή των όρων ή ως έσχατη λύση το πομπάρισμα, αλλά αν γίνει το τελευταίο, θα είναι μετά την είσοδο των νέων μετοχών και όταν αυτές ισορροπήσουν σε ανώτερη της ΑΜΚ τιμή.

      Στο τπ της Πειραιώς, λίγο πριν τοποθετηθείτε, είχε γίνει ένα μεγάλο πακέτο στο κοντά 0.85 πράγμα που σήμαινε (με το δικό μου σκεπτικό) ότι υπήρχαν πολλές πιθανότητες να το πομπάρει αυτός που το πήρε. Σκέφτηκα να σας το γράψω, αλλά συγκρατήθηκα και είπα καλύτερα να μην ανακατευτώ. Άλλη φορά θα "ανακατεύομαι" κι οι αποφάσεις του καθενός δικές του.

      Διαγραφή
    8. Madame Kalliopi Merci. Και στο ΕΤΕΤΠ έγιναν πακέτα στα υψηλά του. ποτέ δεν τα κοιτώ διότι αυτά θεωρώ γίνονατι υπο ειδικές συνθήκες. Οσο για το ΕΤΕΤΠ πολλά ακούγονται για ΔΠ αλλά εγώ ξέρω ότι υποτίθεται τα ΤΠ έχουν την αξία του χρόνου. Μπορεί και να κάνω λάθος αλλα ποιός μου λέει οτι δεν θα είναι το "τυράκι" για μια ακόμα ΑΜΚ που θα κληθούν οι μικροί να πάρουν μέρος? Θεωρώ ότι προς το παρόν τους συμφερει να διαπραγματευονται διότι με αυτό τον τρόπο μπορούν πιο εύκολα να στήουν παγίδα στα ποντικάκια. Πάντως εάν μου κάνει προς το 1.15€ σε ξέσπασμα, θα τα σπρώξω.

      Διαγραφή
    9. Κύριε Δαρείε σμπρώξιμο και με δύναμη. Άμα φτάσει 1.15 είναι λοκούμι για ένα γρήγορο. Είναι αρκετά πιθανό.
      Εγώ θα καραδοκώ κι αναλόγως, μπορεί να το πιάσω χαμηλότερα και τότε θα πω γαία πυρί μιχθήτω.
      Τα πακέτα έχω παρατηρήσει ότι δείχνουν τάση για επερχόμενο πομπάρισμα των ξένων "επενδυτικών" funds. Όχι ότι κι αυτοί δεν γράφουν ζημιές ενίοτε, αλλά για μένα τη μαριδέα είναι ένα σημάδι για πολύ πιθανό πομπάρισμα στα γρήγορα.

      Διαγραφή
    10. Επειδή την πάτησα χοντρά έκανα κάτι που πρώτη φορά το κάνω στη ζωή μου: Αγόρασα τον διπλάσιο αριθμό τεμαχιων στο 0.7450 και ο μέσος όρος μου πλέον είναι στο 0.78€.

      Πάω ρουλέτα πλέον η για όλα η για τίποτα.

      Διαγραφή
    11. well Η φακη εχει πολυ σιδερο ....

      Σιδερωνω , σιδερενιος , σιδεροκεφαλος ΑΕΤΟΣ ... , Σε σιδερωσα μπαγασα ...

      ΡΟΥΛΑ [ ετα ] Αγαπη μου σουρχομαι

      Σιγμα , στιγμα , ξερολουκουμο , ασπρο του αυγου κλουβιο ομως ..!

      χχχμχμχμχμχ εαν τα ΦΩΝΗΕΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΤΑ ..... τα συμφωνα ποσα ειναι ????????????

      ελα ντε ????????? Ποσα ??

      Παραδεισος , παραδεισενιος , δεκα λεπτα γαληνια μπορω ??????????????????

      Ζωη , ΖΩΟ , Ζωτικοτητα , ΖΩΟ-λογικη λογικη , ΕΨΙΛΟΝ , Ταυτοποιω και επισημοποιω

      την Τραγικοτητα της καταστασης

      Τεσσερα , τρια , δυο , Ενα .......ΤΕΛΟΣ

      χχχχμχμχμχμμχχμ και μετα ?????????????

      αμ μετα ολα ειναι ευκολα ......μα ουλα


      Aleko mou Salaam

      Υγιαινετε

      Διαγραφή
    12. Κύριε Λάκη πολλές σπαζοκεφαλιές και πως μούρθε και θυμήθηκα το μακαρίτη Δάντη.
      Η αντίστροφη μέτρηση φταίει. Ευτυχώς δεν βάλατε το μηδέν. Μόνο "ΤΕΛΟΣ".
      Άειντε μετά το τέλος πάμε για μια νέα - ουφ πάλι - αρχή και καλή ευκολία.

      κατέβασμα free ebook pdf
      http://anemi.lib.uoc.gr/metadata/3/0/2/metadata-312-0000232.tkl

      Διαγραφή
    13. Χαιρε Λακη, κωδικο-ποιητη!

      Διαγραφή
    14. Ενα Κ. Δαντη ηξερα Μεγαλοχρηματιστη που εβαλε το μισο Στρατοπεδο Ασπροπυργου να σορταρουν τη μακαροναδα του Pi -pi-pi-pi 500 με επιτυχια του συστηματος 420% στα 1520 περιπου και ακομα τον κυνηγανε οι μισοι φανταροι..

      Εκτοτε παιζει σε αλλα στατοπεδα [ επι αμοιβη ]

      Αλλο ενα ΜΕΓΑΛΟ-Χρηματιστη που ηξερα νομιζω λεγοταν Χατζη - Χατζη ..Προφητ - Ηλιας κατεληξε εμαθα αν αληθευει σε Προσφηγικο καταυλισμο στη Βουλγαρια παρεα με τον Ποντιφηκα των Φαρσαλων ..

      Αιτια ηταν η ΤΑΙΝΙΑ ....[ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΡΥΠΙΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ ] City ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ....... 0.98 εφτασε αν θυμαμαι ....

      Μακροημερευση κια Παντα επιτυχιες στους τολμηρους ΓΕΡΟ..ΛΥΚΟΥΣ και σε ολο τον κοσμο

      Τεσσερα - τρια - Δυο - Ενα .... ΦΑΤΕ ΤΟΥΣ Πριν σας φανε ...

      Οσο πιο κοντα στο μηδεν οι αγορες η επιτυχια μεγαλωνει τα ποσοστα

      Παντα ο δασκαλος μου στο σχολειο μου ελεγε οτι μπερδευω την ΚΩΜΙΚΟΤΗΤΑ με τη ΤΡΑΓΙΚΟΤΗΤΑ

      Μια μερα λοιπον και γω τον εστειλα στο διαολο και εγινα Ξενοδοχος και ησυχασα

      Bienvenue

      Διαγραφή
  38. Ta ΤιΠιά υποτίθεται ότι είναι ο αγέρας που πληρώνεις για να χεις προνομιακή μεταχείριση στις ΑΜΚ των ζόμπι.
    Η πράξη έδειξε ότι αυτό δεν ισχύει.
    Άρα πραγματική αξία 0 προσδοκώμενη αξία πάλι 0 με την πάροδο 2ετίας πλέον.
    Ότι άλλο ακούγεται είναι απλά κουραφέξαλα που λεγε κι ο Παπαφλέσας
    Το ΕΤΕΤΠ πάλι είναι μακράν το χειρότερο αφού ήταν πάντα out of money....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα δείξει monsieur. Αρκετά πράγματα στο Ελληνικό Χρηματιστήριο κανονικά έπρεπε να είναι στο 0 αλλά....

      Διαγραφή
    2. Κ. ΔΑΡΕΙΕ, ίσως να κάνω λάθος αλλά αφου έχετε αγοράσει ΕΤΕΤΠ στο
      0,9640 & στο 0,8850
      πως βγάζετε μέση τιμή 0,78 αγοράζοντας 2πλάσια τεμάχια στο 0,7450?
      ευχαριστώ

      Γιώργος.

      Διαγραφή
    3. Χοντρικά monsieur. Στην απογευματινή αποτίμηση θα έχω το ακριβές. Πάντως δείχνει σημάδια ζωής τα τελευταία λεπτά.

      Διαγραφή
    4. Δηλαδή αν είναι στο 0.7880€ σας κανει τεράστια διαφορά monsieur? Δεν σας καταλαβαίνω προς τι η αμφιβολία.

      Διαγραφή
    5. αμφιβολία επειδή δεν βγαίνουν τα νούμερα κ. ΔΑΡΕΙΕ
      ελπίζω να μην το συνηθίζετε γιατί ίσως σας ακολουθεί κόσμος.

      Γιώργος.

      Διαγραφή
    6. Να μην με ακολουθεί κανένας monsieur. Εγώ μιλάω μόνο για τον εαυτό μου. Αν με ακολουθεί ο οποιωσδήποτε προφανώς έχει λάθος τακτική. Οσο για τα νούμερα μπροστά μου γίνεται ένας χαμός καθώς πέραν αυτών που γράφω κάνω και άλλες κινήσεις.

      Και επειδή είστε μάλλον νέος εδώ, παλαιότερα στο marketzone που έκλεισε βρέθηκε κάποιος "κύριος" να γράψει οτι παίζω Μονόπολη χρήματα και με ανάγκασε να κάνω κάτι που δεν τό ειχα κάνει ξανά (ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ) να σηκώσω την αποτίμηση μου.

      Ο καθένας τα χρήματα του να τα επενδύει με δικά του κριτήρια και όχι ακολουθώντας άλλους που μπορεί να κάνουν και λάθος. Γιατί μετα βλέπουμε φαινόμενα να τα ρίχνουμε στους άλλους για το δικό μας ξερό κεφάλι.

      Τελειώνω εδώ το θέμα και δεν επανέρχομαι.

      Πάω για τσάι.

      Διαγραφή
    7. Δεν μπορώ να καταλάβω μερικούς τι ζόρι τραβάνε.
      Σας είπε ο κύριος Δαρείος ότι έχει στο ΕΤΕΤΠ μέση τιμή 0,78 και εσείς πέσατε να τον φάτε. Καλά κάνει να έχει ότι θέλει και να έχει ότι μέση τιμή γουστάρει. Που είναι το πρόβλημα σας. Δεν παρακολουθώ τι έχετε γράψει για τα ΕΤΕΠ του κυρίου Δαρείου ή τι μπορεί να έχει γραφεί - σιγά μην κάτσω να διαβάζω παπακίες - αλλά ....

      Αν πήρε 1 ΕΤΕΤΠ στο 0,9640 , άλλο 1 ΕΤΕΤΠ στο 0,8850 και μετά πήρα τα διπλάσια στο 0.7450, δηλαδή πήρε 4 (είναι γνωστό ότι το διπλάσιο του 1+1 = 2 είναι το 4) στο 0,7450 τότε έχει μέσο όρο :
      (1Χ0,964+1Χ0,885+4Χ0,745)/6 = 0.8
      Δηλαδή αν έχει μέσο όρο 0,8 ή 0,78 ή 0,788 τι πρόβλημα έχετε μερικοί???????
      Δηλαδή για να συμμετάσχετε στο Ιστολόγιο του Τάκαρου θα πρέπει να εμφανίζεστε και να μου γράφετε όλο παπαριές??? Δεν έχετε τίποτα άλλο να γράψετε???

      Άσχετο ο κύριος Δαρείος δεν θα έλεγε ποτέ παραμύθα για τον μέσο όρο του!!! Καλά κάνει να έχει ότι μέσο όρο γουστάρει.

      Διαγραφή
  39. καλησπερα κυριοι
    τι γνωμη εχετε για το "Detachable GDP linked Greek warrant” (ISIN GRR000000010)"
    αξιζει να ασχοληθει κανεις μαζι του σε πιθανη διορθωση του - τρεχουσα τιμη 1,40 / πριν 2 χρονια διαπραγματευοταν στο 0,25-0,32

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Κύριε Τάκη ο Δρομέας διαπραγματεύεται σε τιμές που δείχνουν ότι είναι ένα βήμα πριν από το κλείσιμο. Ο κ.Δαρείος μου είπε την άποψή του Ξέρω ότι γνωρίζετε αρκετά καλά την εταιρεία . Θεωρείτε ότι έχει πρόβλημα βιωσιμότητας; Εχω τοποθετήσει ένα μικρό μέρος του χαρτοφυλακίου μου μεταξύ 0.30-0.35. Επειδή εξήγαγε στην ΕΕ τη θεωρούσα ποιοτική εταιρεία. Μάλλον την πάτησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν την πατήσατε...είναι καλή εταιρία σε δύσκολο κλάδο..η οποία προσπαθεί!!
      έχει πάει και πιο κάτω η τιμή του και η εταιρία δεν έκλεισε..οι τιμές δεν λένε πάντα την αλήθεια..!!
      πλέον είμαι αγορασμένος στο 0.26 με 30000 τμχ..πρόσφατες αγορές..
      Πανάγος

      Διαγραφή
    2. Κυριε Παναγο σας παρακολουθω και σας εκτιμω γιατι σας αρεσουν τα θεμελιωδη. Εδω ομως στο χαρτι αυτο βλεπω συμπεριφορα χειροτερη κι απο σαπακια τυπου ΝΗΡ-ΑΛΚΟ. 'Λαμογιεν' οπως ειπε ο κ.Δαρειος. Ηδη το εφτασαν 0.24.

      Διαγραφή
    3. που έχει λιγότερο ρίσκο να αγοράσει κάποιος στο 0,35 ή στο 0,25..εφόσον ο τρόπος λειτουργίας της εταιρίας δεν άλλαξε προς το χειρότερο..
      Πανάγος

      Διαγραφή
    4. σήμερα τσίμπησα άλλες 10000 μετοχές στο 0,25...επόμενες αγορές θα γίνουν στο 0,23 αν πάει..και μετά βλέπουμε..
      μετρητά έχουν κρατηθεί και για αργότερα...πχ στο 0,20
      Πανάγος

      Διαγραφή
    5. Monsieur Panagos σε αυτό το χαρτί που πλέον δεν κάνει όγκους δεν θα έπρεπε να αγοράζετε τόσα τεμάχια γιατι προφανώς κάποιοι παρακολουθούν συνέχεια. Δεν σας κάνω μάθημα λέω την γνώμη μου. Και επειδή δεν γνωρίζουμε ποιοί μπορεί να διαβάζουν εδώ είναι λάθος να γράφετε τα κομμάτια σας. Εγώ όπως είδατε το έχω κόψει. Μην με παρεξηγήσετε αλλά προσπαθώ να σας προστατέψω.

      Διαγραφή
    6. ευχαριστώ πολύ κ.Δαρειε
      απλά θα διαφωνήσω στο και τι να κάνω;;εγω θέλω να αγοράσω και αυτοί θέλουν να πουλήσουν..έχω βάλει στο μυαλό μου ένα αριθμό τεμαχίων που θέλω να αποκτήσω σε συγκεκριμένες τιμές..με αυτή τη τακτική που ακολουθώ νομίζω είναι πιο εφικτό παρά να αγοράζω 400 και 500 τμχ..
      στη δεύτερη τοποθέτηση σας..συμφωνώ απόλυτα..παρασύρθηκα..το να παίζεις με ανοιχτά χαρτιά μόνο μειονεκτήματα έχει!!
      Πανάγος

      Διαγραφή
    7. το έβαλα μέσα σε εισαγωγικά και χάθηκε..
      προσθέτω...απλά θα διαφωνήσω στην τοποθέτηση σας:σε αυτό το χαρτί που πλέον δεν κάνει όγκους δεν θα έπρεπε να αγοράζετε τόσα τεμάχια γιατι προφανώς κάποιοι παρακολουθούν συνέχεια...και τι να κάνω;;εγω θέλω να αγοράσω και αυτοί θέλουν να πουλήσουν..έχω βάλει στο μυαλό μου ένα αριθμό τεμαχίων που θέλω να αποκτήσω σε συγκεκριμένες τιμές..με αυτή τη τακτική που ακολουθώ νομίζω είναι πιο εφικτό παρά να αγοράζω 400 και 500 τμχ..
      στη δεύτερη τοποθέτηση σας..συμφωνώ απόλυτα..παρασύρθηκα..το να παίζεις με ανοιχτά χαρτιά μόνο μειονεκτήματα έχει!!
      Πανάγος

      Διαγραφή
    8. Εντάξει monsieur. Εύχομαι ότι καλύτερο. Εγώ τα έχω στο μπαούλο όπως έχω γράψει.Καααααποια στιγμή θεωρώ ότι θα τα βγάλω στον ήλιο.

      Διαγραφή
    9. Κύριε Gerry την εταιρία την ξέρω πολύ καλά και όλους τους δορυφόρους της.
      Δεν την πατήσατε - αλλά αν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα (που τα έχω γράψει) εγώ τεμάχια δεν πρόκειται να πάρω. Ούτε ένα για δείγμα. Είναι αρχή μου - σε εταιρίες που τις ξέρω πολύ καλά, να μην κάνω κερδοσκοπία - ειδικά όταν γνωρίζω όλους τους δορυφόρους.

      Διαγραφή
  41. Πάρτε και ένα νέο monsieur:Την ανανέωση της συνεργασίας τους μέσω της συμφωνίας βάσει της οποίας η ΒΑΡΑΓΚΗΣ Α.Β.Ε.Π.Ε. έχει αναλάβει την αποκλειστική αντιπροσώπευση των επίπλων γραφείου της ΔΡΟΜΕΑΣ Α.Β.Ε.Ε.Α. στα ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ και το ΚΑΤΑΡ έως το τέλος Απριλίου του 2016, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ίδια συμφωνία προβλέπει την επέκταση της αντιπροσώπευσης και στην ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ, υπό την προϋπόθεση ότι η ΒΑΡΑΓΚΗΣ Α.Β.Ε.Π.Ε. θα έχει ολοκληρώσει εκεί εντός εξαμήνου την ίδρυση θυγατρικής εταιρίας.

    Η συνεργασία των δύο εταιριών στοχεύει στην ανάληψη ειδικών επαγγελματικών έργων στη Μέση Ανατολή, στα οποία η ΒΑΡΑΓΚΗΣ αναλαμβάνει τον σχεδιασμό και την οργάνωση υλοποίησης, ενώ η ΔΡΟΜΕΑΣ, θα παράγει και προμηθεύει την ΒΑΡΑΓΚΗΣ τα απαραίτητα έπιπλα γραφείου και τις εν γένει κατασκευές για την υλοποίηση των εν λόγω έργων με τήρηση υψηλών προδιαγραφών, συνέπεια, ακρίβεια και ταχύτητα.

    Οι δύο ελληνικές εταιρίες έχουν την δυνατότητα να ανταποκριθούν στα δεδομένα απαιτήσεων των έργων υψηλού προφίλ που υλοποιούνται στην περιοχή, δεδομένης της μεγάλης τεχνογνωσίας και εμπειρίας τους σε υλικά, τεχνικές παραγωγής και προδιαγραφές ποιότητας σε όλα τα επίπεδα.

    Μέσω της ανάληψης τέτοιων έργων η ΒΑΡΑΓΚΗΣ και η ΔΡΟΜΕΑΣ στοχεύουν να αυξήσουν τον βαθμό απασχόλησης των βιομηχανικών τους εγκαταστάσεων, στο Σχηματάρι και τις Σέρρες αντίστοιχα, και να συνδράμουν μέσω των εξαγωγών στην ενίσχυση της εθνικής προσπάθειας για την ανάπτυξη θετικών αποτελεσμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίο νέο κύριε Δαρείε. Ποιοτικός, όπως πάντα, monsieur.

      Διαγραφή
  42. La nabarxid a 2,20 ca va bien!! tres bien , καλησπέρα σας αν θυμάμαι καλά είναι 0,22 παλιά .Αντε ναβαρχιντ του χρηματιστηρίου αν και δεν ήθελες ντόπια ευρώ αλλά μόνο απ'τα ξένα εγώ θα σε στηρίξω στην κάτω παράλληλη απ'τα δύο χαμηλά του 13. Την ναβαρχιντ ξαναγράφω θα στηρίξω και όχι το μουτσο-τιπάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Είμαστε κοντά σε μαρκοπρόθεσμη αλλαγή τάσης ζομποτραπεζών. Τα μηνύματα απο τους γκουρούδες είναι πλέον ξεκάθαρα. Μπείτε και διαβάστε άσχετους άμπαλους φιτσουλέους. Μπείτε σε όλα τα threads των ζομποτραπεζών, πιάστε κλίμα. Διαβάστε κλάματα!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Πολύ κλάμα λέμε και πολύ αμπελοφιλοσοφία.
    Είναι κουρασμένοι - απογοητευμένοι απο τις πολλές φάπες που τους έχωσαν οι ζομποτράπεζες.
    Όταν 2 χρόνια και παραπάνω τα έγραφε και τους τα έλεγε ο Τάκαρος - αυτοί τον έγραφαν.
    Μακρυά απο ζομποτράπεζες τους έλεγα. Γελάγαν αυτοί.


    Το πιο χαρακτηριστικό Thread είναι το
    ΛανΕΤΕ: Κάποτε ναυαρχίδα... Τώρα ..@ρχιδι@ λέει ο γκουρού.
    Έχασε λέει το 95% και τώρα βρίζει λέει που δεν θα μπει στην ΑΜΚ.
    Λέει : η ΕΤΕ αποτέλεσε το δούρειο ίππο για την άλωση της εμπιστοσύνης μου στο εγχώριο πολιτικοοικονομικό σύστημα.Η λέξη ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ είναι πολύ μικρή για αυτούς και η οργή μου πολύ πολύ μεγάλη...

    και δώστου τα πεντάστερα. Πολύ πεντάστερο βρε παιδί μου.

    Τάκαρος speaking. Ξυπνατε βρεεεεε και άστε τα μελοδράματα. Εδώ είναι χρηματαγορές και αφήστε τις εκθέσεις ιδεών.
    Έμπαιναν λένε σε όλες τις ΑΜΚ και τώρα δεν τους αφήνουν. Τόσο πολύ γουστάρουν ζομποτράπεζες. Δώστε τους ΑΜΚ να μπούνε και αυτοί γουστάρουν πολύ.
    Βρεεε σεις αμα τόσο πολύ σας αρέσει γιατί δεν αγοράζετε απο το ταμπλό????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όταν λέω κοντά σε μακροπρόθεσμη αλλαγής τάσης δεν εννοώ ότι αυτό θα συμβεί αύριο και πως ο Τάκαρος ψωνίζει ζομπόχαρτα.
      Ζομπόχαρτα θα αρχίζω να σκέφτομαι ότι πρέπει να ψωνίσω - ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ και ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΜΚ - όταν ο μόνος που θα γράφει θετικά λόγια για ζομποτράπεζες θα είναι ο γνωστός γκουρού, μεγάλος θεσμικός, της Αττικής. Αυτός όλη την Αττικής λέει ότι μαζεύει απο τα 30 σεντς. Μετά απο τις μεγάλες επιτυχίες του σε ΥΑΛΚΟ και ΧΑΚΟΛ σειρά έχει η ΑΤΤΙΚΗΣ.
      Τελικά μερικοί μυαλό δεν βάζουν με τίποτα.

      Στο θέμα μας.
      Η σειρά προτίμησης είναι ΕΥΡΩΒ, ΛανΕΤΕ, ΑΛΦΑ και .................... τι να κάνουμε υπάρχει και ο ΠΕΙΡαυλος που αυτόν θα τον μαζέψει ο κυρ Πέτρος.
      Με αυτή την σειρά θα εξυγιανθούν. Οι τιμές που θα σκεφτώ ότι πρέπει να μπω στις ζομποτράπεζες θα είναι τιμές που θα μου δίνουν χρηματιστηριακή αξία όση είχαν το 2003. Ψάξτε το Ιστολόγιο και θα βρείτε threads που τα γράφω αυτά τα νούμερα.
      Φυσικά όταν λέω να έχουν χρηματιστηριακή αξία όσο είχαν το 2003 εννοώ - ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ που θα προκύψουν απο την επόμενη ΑΜΚ. Προσοχή. Απο την επόμενη ΑΜΚ που θα γίνει εντός του 2015, όχι την τώρα την ΑΜΚ.
      Ασφαλώς reverse τεράστιο και όλοι οι γκουρούδες να βρίζουν την πολιτεία, τα λαμόγια και το σύστημα. Μόνο όταν οι γκουρούδες βρίζουν και οι πολίτες είναι οργισμένοι σημαίνει ότι ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ πάμε καλά. Αν οι γκουρούδες και οι πολίτες λένε ότι περνούν ωραία, τότε σίγουρα ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ πάμε για ΧΡΕΟΚΟΠΙΕΣ.

      Λοιπόν όλοι να βρίζουν ζομποτράπεζες και μόνο ο μεγαλογκουρούθεσμικός της Αττικής να χαζογελάει. Αυτός δεν πρόκειται να απογοητευτεί. Το πολύ πολύ να αρχίσει και μάζεμα σε ΦΟΡΘΝΕΤ και ΝΗΡΕΑ.
      ΤΟΤΕ και μόνον τότε έχει αλλάξει η μακροπρόθεσμη τάση. Άρα βλέπω ότι είμαστε κοντά για να φορτώσουμε τράπεζες και μετά να πάμε για μακρύ ύπνο. Να κοιμόμαστε και να βλέπουμε πουλάκια να κελαηδούν, ρυάκια να κυλούν και όχι εφιάλτες.
      Κουράγιο λεβέντες γκουρούδες και γκουρούδισες το 2015 είναι κοντά.

      Διαγραφή
    2. Φυσικά εννοείται ότι η ΛανΕΤΕ είναι ακόμη ακριβή.
      Αυτά για να μην μου τα ζαλίζουν ορισμένοι και αρχίζουν τις κλασσικές παπαροερωτήσεις, αν πρέπει να μπουν ΕΤΕ ή να βγουν ή να αγοράσουν συμβόλαια και τέτοια παπάρια.

      Βρε πάρτε ότι θέλετε και εμένα τι με νοιάζει.
      Η ΕΤΕ είναι ακριβή και η φούσκα ακόμη δεν έχει σκάσει. Που είσαι ΠΙΝΕΖΑ, να βάλεις καμιά πινεζούλα?????
      Θέλετε να παίξετε?? Παίξτε.
      Θέλετε να μπείτε στις ΑΜΚ και μετά να σας φταίει το σύστημα.?? Μπείτε.
      Και αν δεν μπω και η μετοχή κάνει κούρσες και εγώ τις χάσω?? Έ μπείτε τι μου τα ζαλίζετε.

      Η Ουσία είναι μία. Η μετοχή είναι ακριβή!!!! Ας ανέβει αν μπορεί, να δούμε μέχρι που μπορεί.
      η μετοχή δεν είναι φθηνή. Μην τρώτε παραμύθες. Η μετοχή θα είναι φθηνή όταν απο τα επίπεδα που θα βρεθεί θα μπορεί να κάνει ένα ανοδικό Χ5 φορές τουλάχιστον. Μέχρι τότε - αφήστε με να συνεχίσω τον ύπνο μου.

      Διαγραφή
    3. Βρίζουν το σύστημα που δίνει στους Σωρέους λανΕΤΕ στα 2,2 , αλλά οι ίδιοι δεν πάνε να αγοράσουν απο το ταμπλό στα 2,58. Μιλάμε για μεγάλα λιγούρια. Τους λείπουν τα 2,58 - 2,2 = 38 σεντς ήτοι ένα 15% με 17% απόδοση ανάλογα με τι θεωρούμε ως μονάδα βάσης (το 2,2 ή το 2,58??).
      Όοοοοοολη η φαγούρα τους είναι για ένα 15%. χαχαχαχα
      Αμ, καλά σας κάνουν και σας γδύνουν.

      Όξω απο την χρηματαγορά. Όξω. Δεν ξέρετε που πάνε τα 4 - είστε άσχετοι.
      Ο άλλος ζητάει να επέμβει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι μητροπολίτες. Έβαλε τις οικονομίες του να στηρίξει λέει την Εθνική. Και εσύ γιατί βρεεεε μπήκες να στηρίξεις?? Έχει πάρει χαμπάρι ότι μιλάμε για χρηματαγορές και όταν αγοράζεις κάτι ακριβό ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΟΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ??

      ΛανΕΤΕ ---> η τιμή penny stock πλησιάζει.

      Διαγραφή
    4. ΛανΕΤΕ ---> η τιμή penny stock πλησιάζει.
      Αφού βεβαίως, βεβαίως τραβήξουν τις τιμές προς τα πάνω και όλοι αυτοί που φωνάζουν και τους φταίει στο σύστημα θα αγοράσουν ότι τους ξερπουλήσουν οι Σωρέοι απο αυτά που θα έχουν αγοράσει στα 2,2

      Διαγραφή
    5. Η Ουσία είναι μία. Η μετοχή είναι ακριβή!!!! Ας ανέβει - αν μπορεί, να δούμε μέχρι που μπορεί.
      Η μετοχή δεν είναι φθηνή. Μην τρώτε παραμύθες. Η μετοχή θα είναι φθηνή όταν απο τα επίπεδα που θα βρεθεί θα μπορεί να κάνει ένα ανοδικό Χ5 φορές τουλάχιστον. Μέχρι τότε - αφήστε με να συνεχίσω τον ύπνο μου.

      Είχατε, δεν είχατε με την νευριάσατε πάλι - με τις ανοησίες σας και την μετριότητα σας.
      Μιλάω για αυτούς που πάω και διαβάζω σε άλλα φόρα. Τι κάθομαι και εγώ να διαβάζω Ελληναράδικες παπαρολογίες????
      Όταν κερδίζουν οι Ελληναράδες είναι μάγκες και ξέρουν να σερφάρουν πάνω στα κύματα.
      Όταν χάνουν τους φταίει το σύστημα και οι απατεώνες, καθώς και ο καρχαρίας που καθόταν κάτω απο το σερφ τους και δεν πήγαινε παραπέρα.

      Ούστ.

      Διαγραφή
    6. Και μου έγραφε, στις 3 Σεπτεμβρίου 2013 - 4:43 μ.μ, κάποιος κύριος, που υπογράφει με το nick ΑΜΠΑΛΟΣ ΦΙΤΣΟΥΛΕΟΣ

      κ τακη δεν ξερω τι μας λες
      αλλα ανοδος χωρις τραπεζες δεν γινεται
      ΑΜΠΑΛΟΣ ΦΙΤΣΟΥΛΕΟΣ

      Απάντηση:
      και τι με νοιάζει εμένα τι θα κάνουν οι δείκτες και αν θα έχουμε άνοδο ή κάθοδο των μυρίων??
      Όταν μιλάμε για τράπεζες μιλάμε για τράπεζες και όταν μιλάμε για άλλες εταιρίες, τότε μιλάμε για άλλα πράγματα, ενώ όταν μιλάμε για δείκτες μιλάμε για δείκτες. Δεν θυμάμαι να ερωτήθηκα για τραπεζικό δείκτη και να απάντησα κάτω και αυτός να πήγε πάνω.
      Μάθετε να κοιτάτε το κάθε δέντρο του δάσους ξεχωριστά και μην λέτε ότι το δάσος θα πάρει φωτιά ή θα ανθίσουν όλα τα δέντρα μαζί.

      Διαγραφή
    7. 2 Σεπτεμβρίου ο ΓΔ ήταν στις 899 μονάδες
      ΛΑΝΕΤΕ 2,98
      ΕΥΡΩΒ 0,606
      ΑΛΦΑ 0,513
      ΠΕΙΡ 1,1 ---> καλά εδώ μιλάμε για την φούσκα!!!! Όταν θα σκάσει θα γίνει ότι γίνεται στην κλανΕΤΕ σήμερα.

      Διαγραφή
    8. Ξέχασα την Αττικής, το άλλο το κελεπούρι που αγοράζει ο μεγαλοθεσμικογκουρού απο τα 0,3 και όλο την σκουπίζει.
      ΑΤΤ είχε 0,256 στις 2 Σεπτ 2013. Εδώ μιλάμε για Jack pot!!!! Τρέξτε να προλάβετε.

      Διαγραφή
    9. http://mitarola.blogspot.gr/search/label/%CE%96%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B5%CF%82

      ορίστε - να πάτε να διαβάσετε αυτά τα threads και να μην μου τα ζαλίζετε

      ειδικά αυτό να το μελετήσετε εις βάθος και μην ξανακούσω για
      Ζομποτράπεζες, The Vampires of blood - απο το 2006 και μετά όλο ζητάνε λεφτά, για να πτωχεύσουν τελικά. Το ΤΧΣ διασώζει τις Ελληνικές καταθέσεις και όχι τους τραπεζίτες, όπως λένε οι άμπαλοι άσχετοι απο χρηματαγορές.

      Διαβάστε!!!!!!!!!!!!!!!
      http://mitarola.blogspot.gr/2013/06/vampires-of-blood-2006.html

      Διαγραφή
    10. Καλημέρα Κύριε Τάκη σε εσάς και σε όλους τους φίλους.

      Δυστυχώς δεν φτάνει μόνο το να θέλεις να "σώσεις" κάποιον...

      Πρέπει και ο ίδιος να θέλει να σωθεί...

      Διαγραφή
    11. Η ΕΥΡΩΒ ήταν ένα εξαιρετικό arbitrage-δώρο κι ελπίζω να το αξιοποίησαν όλοι. Προσωπικά κρατώ το 20% της θέσης από την ΑΜΚ πιθανολογώντας πως θα (ξανα)δει σχετικά σύντομα τα 0,42 φέτος. Επηρεασμένος θετικά από τα μπινελίκια των capital-παιχτών αγόρασα και τις πρώτες ναυαρχίδες στα 2,49 (μετά την ΑΜΚ του 2006 είχα πάρει διαζύγιο με την κυρία στα 35 ευρώ-προ rs) και μάλλον θα ενισχύσω μέχρι το κλείσιμο σήμερα (στόχος μου τα 2,98 ευρώ, κερδοσκόπος δηλώνω όχι απατημένος σύζυγος)

      Τα spreads της χώρας 465 μονάδες σήμερα, κοντεύουν να σπάσουν τις 200 της Πορτογαλίας!!!!! (σχεδόν απίστευτο) , στις 145 η Ιταλία ακόμα πιο κάτω Ισπανία και Ιρλανδία. Κάτι δείχνουν.

      Κύριε Τάκη είστε ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ αναλυτής-παίχτης του ΧΑΑ που έχω γνωρίσει. Το σωστό όμως νομίζω είναι να εκτειθέμεθα κι εμείς, οι θαμώνες-αναγνώστες και όχι μόνο εσείς. Μετά λοιπόν το θαύμα των επιτυχημένων τραπεζικών ΑΜΚ έχω παρόμοια πάνω κάτω άποψη με τον κ. Φιτσουλαίο δηλαδή από τη στιγμή που θα ακολουθήσουμε το Νότιο Δρόμο πρώτα θα ευννοηθούν τα ΟΕΔ (πλήρως αφορολόγητα πια με το νέο νόμο), μετά οι τράπεζες, κατασκευές κλπ. Και στην τελική εάν κάτι στραβώσει το σωστό είναι να βρίζω τον εαυτό μου γιατί έκανα λάθος εκτίμηση κι όχι γιατί στηρίχτηκα στις απόψεις άλλων.

      Σταθερός φίλαθλος σας Χίππης

      (το παρόν σχόλιο σκοπεύει σε συζήτηση και όχι σε αντιπαράθεση, μην τρελλαθούμε μεσημεριάτικα σηκωθήκαν τα αγγούρια ν΄ αμφισβητήσουν το μανάβη...μακριά από εμένα οι ψευτοεξυπνάδες)

      Διαγραφή
    12. Eγώ κρατώ το 100% της θέσης στη ΓΚΙΑΟΥΡΟΜΠΑΝΚ ποντάρονττας στις λαλακίες που γράφουν οι απένταροι τρειντεράδες που δεν έιχαν αληθινά φράγκα να μπουν στην αύξηση αλλά λέει τώρα βρήκαν
      και θα ψωνίσουν κάτω απ την τιμή της αύξησης...

      ο πειρατής της Ευρωβικής

      Διαγραφή
    13. Κράτησα την θέση που απέκτησα από την ΑΜΚ της ΕΥΡΩΒ και αγόρασα και κάποια από τα κομμάτια που πούλησε ο φίλτατος Ηλίας ο hippy. Έτσι για να φτάσω σήμερα στον αριθμό μετοχών που είχα ζητήσει.
      Έχω ξαναγράψει ότι η ΕΥΡΩΒ μου χρωστάει κάτι λίγα από το 1999 και εγώ ο πεισματάρης γέρων δεν το ξεχνώ.
      Καλησπέρα σας.

      Διαγραφή
    14. Μακάρι να σου τα δώσει φίλε Νίκο κι εμείς εδώ είμαστε να το γιορτάσουμε.

      Μόνος σου στη μάχη...παρέα στο σουβλάκι.

      (καλά τι παλιοελληναράς είναι αυτός ο χίππης)

      Διαγραφή
    15. Προπονηταρά Τάκαρε, τι σχεδιασες παλι στο πινακακι; Εσυ και ο Πόποβιτς των Σαν Αντονιο Σπερς!
      Ακροβολιζομαι κι εγω στη γωνια και περιμενω τη γλυκια πασουλα για να σταξω το τριποντακι μου...

      Διαγραφή
    16. Φίλε Ηλία,το άσχημο δεν είναι η μοναξιά.Είναι ότι παρήγγειλα σουβλάκι κοτόπουλο καλαμάκι,από αυτά τα άνευ γεύσης,για να μην εμφανιστεί αύξηση στην χοληστερίνη.Ταύρος ο Νικόλας,αλλά μετά το τέλος της ταυρομαχίας και με αντίπαλο ταυρομάχο τον Ελ Κορντομπές.
      Εντάξει ,αν από Δευτέρα δω τα μπίζουλα θα τα σουτάρω τα τεμάχια της ΕΥΡΩΒ,δεν τα κάναμε και φυλακτό.

      Διαγραφή
    17. Κύριε Τάκη θα διαφωνήσω μαζί σας,αναφορικά με το κομμάτι του κειμένου σας ότι είμαστε κοντά σε μακροπρόθεσμη αλλαγή πλεύσης στα ζομπόχαρτα,έστω και το 2015.Και εξηγούμαι:

      Κατ'αρχάς προσωπικά δεν βλέπω να γίνονται τώρα κοντά τα reverse split και όχι πριν ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία μετατροπής των warrants σε μετοχές(χώρια τι άλλες ΑΜΚ θα γίνουν στο ενδιάμεσο) και απελευθερωθεί το ποσοστό που κατέχει το ΤΧΣ στις τράπεζες.Αυτό αν δεν λαθεύω δεν πρόκειται να συμβεί πριν το 2017 και εάν δεν προκύψει στο μεταξύ κάτι έκτακτο(μεγάλο ενδιαφέρον μετατροπής των warrants και έτσι να επισπευθεί το γεγονός).

      Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι τα rs θα συνοδευθούν από μεγάλη πτωτική πορεία που θα οδηγήσει τις τραπεζικές μετοχές σε ΝΕΑ ΧΑΜΗΛΑ...

      Δεν διακρίνω πουθενά και σε κανένα site,από αυτά που συχνάζει η μάζα,να κλαίνε και να οδύρονται.Τουναντίον θα έλεγα,έχουν επιδοθεί σε συνεχόμενα μουαγιέν και σπρώχνονται ποιος θα πρωτομπεί στις αυξήσεις τους.Χαμός από μικρούς στην ΕΥΡΩΒ,χαμός στην ΑΜΚ της ΠΕΙΡ και τώρα όλοι ψάχνονται πώς θα μπούνε στην ΕΤΕ και διαμαρτύρονται που δεν τους δώθηκε η δυνατότητα μαζί με τους μεγαλοξένους να μπούνε στην αύξηση.

      Θέλει πολλάαααααααααα χρόνια και μεγάαααααααλη ταλαιπωρία στα χαρτιά αυτά για να μαζευθούν από αυτούς που πρέπει και φυσικά δεν νοείται πάτος με εκατομμύρια μετοχές να αλλάζουν χέρια καθημερινά.Χρειάζεται να πέσουν πολύ οι όγκοι και να γίνει και μια αξιοπρεπή συσσώρευση.

      Όμως,δεν αποκλείω και το βλέπω πολύ πιθανόν να παιχθούν και αυτές τα ερχόμενα 2 χρόνια και να διπλώσουν ή και να τριπλώσουν κιόλας,για να γλυκαθεί η μαρίδα και να στηθεί η παγίδα αριστοτεχνικά.Αφού υπάρχει πρόσφορο τώρα έδαφος και θύματα ουκ λίγα.

      Γι'αυτό και δεν βλέπω πυθμένες τραπεζικούς λίαν συντόμως και όχι πριν την εφαρμογή της Βασιλείας III.Αρκουδίσιες ανωφέρειες ναι,αλλά για μακροτοποθετήσεις θέλει πολύ δουλειά το πράγμα.

      Αυτή ήταν από παλιά και συνεχίζω να την υποστηρίζω,η προσωπική μου άποψη για τα ζομπόχαρτα αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.

      Διαγραφή
    18. κ. Τζο αυτές οι αρκουδίσιες ανωφέρειες έχουν την γλύκα χεχε. Πάντως και εγώ βλέπω γκρίνια στα τραπεζομπλογκζ ,εδώ ο κ.Δαρείος έγραψε μια κερδοσκοπική κίνηση στο γουαραντζζ και πέσαν να τον φάνε ζωντανό. Με τα στρεσ τεστς του Μαριου θα υπάρχει πιστεύω μεγάλο ξεκαθάρισμα. Απαιτήσεις για νέες αμκ ίσως προέλθουν απο αυτά τα τεστς,αλλά τότε θα είναι διαφορετικά και ίσως όσες πάνε για αμκ να την κάνουν σε άλλες τιμές.Αλλά αυτό είναι σε ένα αιώνα απο τώρα .Τώρα ας δούμε το παιγνίο μετά και την εισαγωγή των ναβαρχιντ με κάτι δείκτες και σταθμίσεις που παίζουν κτλ κτλ. ΑΑΑ κ.Τζο πού έκανε την αμκ η ετε?? στα 2.20??? και τσεκάρετε εδώ στο 2.20 πώς χύνετε η καρδάρα με το γάλα για όποιον ερωτεύεται τα ζομπόχαρτα
      http://www.youtube.com/watch?v=q8J3GAg5zaI

      Καλό σας βράδυ γκουρούδες

      Διαγραφή
    19. Κύριε Lorac εδώ έβγαλε report κοτζάμ GS για τη ΔΕΗ και το πιθανό μέρισμα ή επιστροφή κεφαλαίου ύψους 1,5 ευρώ που θα δώσει,αφού αναμένονται όπως συνέβη στην ΕΥΔΑΠ τα χρωστούμενα από το δημόσιο και 5(!)παρακαλώ ξένες εταιρείες κατέθεσαν προσφορές χθες το απόγευμα για τον ΑΔΜΗΕ.

      Αντί λοιπόν να πέσουν και τα τσιμέντα με αυτά τα σούπερ νέα,όχι μόνο για τη ΔΕΗ αλλά για όλη την πραγματική οικονομία,ασχολείται το σύνολο του Τύπου και των sites-blogs με τα ζόμπι και την αφαίμαξη πολύτιμης ρευστότητος που για πολλοστή φορά έπραξαν.και διαφημίζονται οι μαντάμες ως οι σούπερ ευκαιρίες του ΧΑΑ.Πόσες φορές δεν το'χουμε ξαναδεί το έργο στο πρόσφατο παρελθόν...?Πόσες φάπες πρέπει να φάνε ακόμη οι έλληνες επενδυτές για να στρώσει το ροδοκόκκινο μαγουλάκι τους...?

      Σημαντικότατες συμφωνίες στον κατασκευαστικό κλάδο πέρασαν εντελώς στο ντούκου τη βδομάδα που μας πέρασε.Βλέπετε τυχαία η ΓΕΚΤΕΡΝΑ έχει ανέβει από πρόπερσι 8(!) φορές...

      Όσο για τη γλύκα των αρκουδίσων ανωφερειών,δεν έχει κάποιος παρά να κάνει ένα πισωγύρισμα στην περίοδο 2003-2007 και να δει παρόμοιες περιπτώσεις και τι επακολούθησε.Αφήστε κύριε Lorac,πικραίνουμε πολύ κόσμο ξαναθυμήζοντας τέτοιες καταστάσεις και δεν το επιθυμώ.Ο καθείς ας κάτσει όπως στρώσει,no more comments...

      Διαγραφή
    20. Εχετε ένα ιεραποστολικό πάθος εναντίων των τραπεζών κύριε Τζο. ΄Πραγματικά έχουν καταστρέψει πολύ κόσμο, έχετε δίκιο. Ομως οι αγορές όπως και να το κάνουμε είναι και κερδοσκοπία. Οι καιροί αλλάζουν και μαζί κι εμείς για να επιβιώσουμε. Προς τα που ρέει το ρευστό? Νομίζω έχει αξία να το παρατηρούμε. Πρόσφατα οι ξένοι επενδυτές ζήτησαν 5,5% για να δανείσουν για πέντε χρόνια την ΔΕΗ (ομόλογο) ενώ μερικές βδομάδες πριν στην ΕΤΕ ζήτησαν μόλις 4,375% δηλαδή 25% λιγώτερο. Προφανώς κάτι μέτρησαν αλλιώς.

      Προσωπικά πιστεύω ότι παρέα με τη χώρα και οι τράπεζες της έχουν απομακρυνθεί από την κινούμενη άμμο του 2012. Ξέχωρα από το πόσο καλή ή κακή είναι μια εταιρεία σημασία έχει ΚΑΙ η αποτίμηση της. Η σημερινή ΕΤΕ, η ΕΥΡΩΒ σίγουρα δεν έχουν καμμιά σχέση με τις συνώνυμες τους του 2013 με τα αρνητικά ίδια κεφάλαια. Νομίζω σωστότερη ονομασία είναι (ευτυχώς) "πρώην ζόμπι".

      Διαγραφή
    21. Κ. Τζο κάθε πράγμα στον καιρό του λέει ο σοφός λαός και τώρα παίζουν μπάλα οι τράπεζες ρουφώντας και ρευστότητα απο τους υπόλοιπους .Τα είχαμε ξαναπεί αυτά και κάμποσα ποστς πιό πίσω και πόσο είχε πέσει το χαα με τις πρώτες αμκ πέρσυ.Όποιος θέλει παίζει και όποιος θέλει βλέπει και απο την εξέδρα. Να ξέρετε πάντως οτι αυτή η πίεση που νιώθουν οι υπόλοιποι απο το χρήμα που ρουφιέται απο τις τράπεζες την νιώθω και εγώ .
      Για gs κτλ κΤζο ελάτε δεν είμαστε μικρά παιδάκια αυτά τα ρεπορτ βγαίνουν πάντα κατα το δοκουν.Μια και είστε και τεχνικός πείτε μου που έφτασε ή φτάνει για την ακρίβεια η ΔΕΗ και ξαφνικά βγήκε το ρεπορτ Ή θέλετε να θυμηθούμε και βραδύατικα και κάτι ρεπορτ στις αρχές του 2012 και πώς τα βλέπαν τότε τα πράγματα.
      Σας έξω ξαναπεί είμαι νέος στο σπορ και οτι είναι πριν το 09 τα έχω δεί μόνο σε βιντεο χεχεχε αλλά κ. Τζο εμμονές δεν έχω με κανένα και με τίποτα και αν τώρα θέλουν κάποιοι να φτιάξουν το ασχημόπαπο σε κύκνο γιατί εγώ να γκρινιάξω??.
      Γράφετε νο μορε κομμεντς , αλλά και άλλοι φίλοι εδω μέσα . Εγώ κ Τζο σας προκαλώ καλοπροαίρετα do comments για να απαντάμε και εμείς και να σχολιάζουμε ή να ρωτομαθαίνουμε

      Διαγραφή
  44. Καλημέρα κύριε Τάκη.
    Και πού να αρχίσουν να γίνονται τα reverse split. Οφθαλμαπάτες με γυαλιά 6D ενισχυμένα.
    Οι ν μτχ να γίνονται 1 μτχ κι αυτή να γλιστράει σιγά-σιγά κοντά σε τιμή που είχε η παλιά 1 μτχ. και ξανά ΑΜΚ.
    Το ίδιο έργο που είχε παιχτεί στις ΑΜΚ πριν ένα χρόνο. Και, βεβαίως βεβαίως, τα στελέχη κλπ. ξεφόρτωναν "για να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Τακαρε καλη σου μερα.
    Κανε ενα σχολιο για την FGEurope.
    Οταν την εδινες στο 0,50 δεν αποφασιζαμε να ψωνισουμε!

    Roko Baroko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Roco μιάμε για θωρηκτό - αλλά δεν άρεσε σε κάποιους ΜΜΕδες και δεν την πομπάριζαν. Αυτοί οι ΜΜΕδες προτιμούσαν να πομπάρουν Κέκροπες, ΟΛΥΜΠ και Αστέρες. παπάρια μάντολες δηλαδή. Αν είναι δυνατόν ποτέ να συγκριθεί το θωρηκτό ΕΦΤΖΙ με τους αέρες κοπανιστούς των Κεκρόπων, των Αστέρων και των Ολυμπιακών τεχνικών που φάγαν την ΧΧΧΧΧούτσα απο την ΤΟΥΣΑ και χαμπάρι δεν πήραν οι Στέγγοι.

      Στα 0,5 είχα γράψει 2, 3 φορές μερικά πράγματα. Δεν μπορούσα να γράψω περισσότερα. Βλέπετε για να βρεις κομμάτια στα 0,5 λίγο κάτω και λίγο πάνω, έπρεπε να μαζεύειες πολύυυυυυυυυυυυυυ υπομονετικά. Αν έγραφα πιο καθαρά δεν θα παίρναμε εμείς που ενδιαφερόμασταν.

      Όμως είστε γατονάκι κύριε Roko. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΦΕΥΓΕΙ απο αυτά που γράφει ο Τάκαρος.

      Διαγραφή
  46. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η θα το πληρώσω monsieur η θα με πληρώσει.Το ρίσκο μου τογνωρίζω το έχω πει εξ'αρχής.

      Διαγραφή
    2. Κυριε Δαρειε αφου ειστε ποιοτικοτατος, τι σας επιασε να ασχοληθειτε παλι με τα ζομπι? Μια χαρα χαρτια εχετε.

      Διαγραφή
    3. Που και που κάνω και εγώ τις λαλακίες μου...

      :)

      Διαγραφή
    4. Ενταξει, τα κολπα δεν κερδιζονται μονο με ασους και φιγουρες, καμια φορα ποικιλαρεις τα πονταρισματα φορτωνοντας και δυοτριαρακια λ.χ. Αν τα χρηματιστηρια ηταν σκετη λογιστικη οι οικονομολογοι θα διεπρεπαν... Δεν ειναι ομως, κι αυτο δεν το χωραει η στουρνοκεφαλα των περισσοτερων "ποιοτικων" αναλυτων, γι' αυτο τα αποτασσουν οπως οι παπαδες εξορκιζαν τις γυναικες το Μεσαιωνα. Υστερα φυσικα βριζουν τους αφρονες τζογαδορους που παραφουσκωσαν τις τιμες κι αυτοι εμειναν στην απ' εξω.
      Πρακτικος κανων: Στο πανω μερος του κυκλου ακουμε τους οικονομολογους που κινδυνολογουν περι φουσκων, χρεων, ανισσοροπιων και πασης φυσεως καταποντισμων. Στο κατω μερος του κυκλου ακουμε τους χρηματιστες που ωρυονται για εταιριες-λουκουμια με αποτιμησεις-δωρο.

      Διαγραφή
    5. Monsieur Bafos εγώ ακούω πάντα και μόνο το ξερό μου το κεφάλι. Ποτέ τους άλλους.

      Διαγραφή
  47. να πας για τσαι βούτα και καμμιά φρυγανιά
    Ο Γιώργος εχει δίκιο προχθές έγραφες μην γράφετε τα κομμάτια του δρομέα που αγοράζετε γιατί δεν ξέρετε ποιος διαβάζει εδώ μέσα,και εσυ μας κανεις πληρη αναλυση των τεμαχιων ετετπ που αγοράζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur η βιάζεστε να απαντήσετε η δεν μπορείτε να διαβάσετε την ελληνική γλώσσα:

      "σε αυτό το χαρτί που πλέον δεν κάνει όγκους δεν θα έπρεπε να αγοράζετε τόσα τεμάχια γιατι προφανώς κάποιοι παρακολουθούν συνέχεια. Δεν σας κάνω μάθημα λέω την γνώμη μου. Και επειδή δεν γνωρίζουμε ποιοί μπορεί να διαβάζουν εδώ είναι λάθος να γράφετε τα κομμάτια σας"

      Τέλος δεν έκανα αναφορά σε αριθμό τεμαχίων στο ΕΤΕΤΠ (αφήστε που δεν έχει καμία σχέση με τον όγκο που κάνει ο ΔΡΟΜΕΑΣ) αλλά σε τιμές.

      Μπορείτε να έρθετε μαζί μου να σας κεράσω και εσάς ενα τσαγακι. Θα σας κάνει καλό.

      Διαγραφή
    2. https://www.youtube.com/watch?v=lVTqdNFVonM

      Μεγαλειοτατε Δαρειε, πιθανολογω οτι ως επενδυτης ποιοτικων εταιριων και φιλος της ποιοτικης μουσικης ισως εχει σβηστει απο την ωφελιμη μνημη σας το ανωτερω μεγαλειωδες βιντεοκλιπ.

      Διαγραφή
    3. Οχι Monsieur. Ποτέ.

      Δάκης μαζί με Πασχάλη είναι πάντα στο μυαλό μου.

      Διαγραφή
    4. You're always on my mind, λοιπον...
      Υπαρχουν και καλυτερες εκτελεσεις, αλλα προτιμησα τον ομολογο σας Βασιλια:

      https://www.youtube.com/watch?v=HeLdF7ONGts

      Διαγραφή
    5. Xaxaxaxxa. Ελβις. Με πάτε αρκετά χρόνια πίσω οταν το μαλλί μου ήταν κοκοράκι και στο τζιν κρεμόταν αλυσίδα που κρατούσε το πορτοφόλι που είχα στην κωλότσεπη.

      ΥΓ
      Πέρασε και το Μεσοπρόθεσμο με 150 ψήφους.

      Διαγραφή
    6. Και τι εγινε; Εγω περασα το πρωι μια μαζερατι με 220.

      Διαγραφή
  48. Χαμομήλι χρειάζεται ο κύριος ανώνυμος, για να καλμάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. χα χα ναι θα πάρω ενα χαμομηλι και cipralex να καλμάρω λιγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. EUROB Έφτασε τα 0,483



    Παράγοντες της αγοράς εξηγούν το "colpo groso" των κερδοσκόπων: «Η απόλυτα επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου της Eurobank ολοκληρώθηκε στις 29 Απριλίου, με την τιμή διάθεσης να ορίζεται στο 0,31 ευρώ. Στις δύο επόμενες συνεδριάσεις η μετοχή έφυγε ψηλά. Πήγε μέχρι το 0,483 ευρώ. Δηλαδή σχεδόν 56% πάνω από την τιμή που αγόρασαν όσοι μπήκαν στην αύξηση. Το παιχνίδι που έγινε βασίστηκε στο τριήμερο χρονικό περιθώριο (Τ+3) το οποίο υπάρχει για την παράδοση των μετοχών.



    Με βάση το χρονοδιάγραμμα της Eurobank, οι νέες μετοχές θα έμπαιναν στις «μερίδες» των δικαιούχων σήμερα, Παρασκευή, 9 Μαΐου. Συνεπώς όσοι δεν είχαν πάρει ακόμη τις μετοχές θα μπορούσαν να τις πουλήσουν από την περασμένη Τρίτη, έχοντας μπροστά τους ένα τριήμερο περιθώριο για να τις αποκτήσουν και να τις παραδώσουν, εξοφλώντας τη συναλλαγή τους. Μ' άλλα λόγια ούτε γάτα ούτε ζημιά, παρά το γεγονός ότι υπάρχει απαγόρευση για τις λεγόμενες ανοικτές πωλήσεις».



    Οι εντολές



    Ο πειρασμός για την κατοχύρωση γρήγορων κερδών ή ταν μεγάλος και για τους Έλληνες παίκτες. Ωστόσο, τα χρηματιστηριακά γραφεία, γνωρίζοντας τα δεδομένα, όταν υπήρχε εντολή για μεγάλες πωλήσεις ρωτούσαν αν επρόκειτο για κατόχους παλαιών μετοχών ή αν αφορούσαν τις νέες που θα έπαιρναν. Για τους Έλληνες παίκτες, υπάρχει άλλωστε η δυνατότητα διακρίβωσης από το Σύστημα Αύλων Τίτλων, του αριθμού των μετοχών που έχουν στην ηλεκτρονική μερίδα τους. Αυτό δε συμβαίνει με τους ξένους, που έχουν θεματοφύλακα στο εξωτερικό και συνεπώς, σε μια εντολή πώλησης, δεν υπάρχει η δυνατότητα τσεκαρίσματος των μετοχών που κατέχουν.



    Πρακτικά, ο μόνος τρόπος που υπήρχε για να παγιδευτούν και να αποκαλυφθούν οι κερδοσκόποι, ήταν να παραταθεί η χρονική προθεσμία παράδοσης των νέων μετοχών. Στην περίπτωση αυτή, όσοι έκαναν «γυμνές» πωλήσεις δεν θα μπορούσαν να παραδώσουν τα «χαρτιά» στο τριήμεριο περιθώριο, αφού δε θα τους είχαν πιστωθεί στις «μερίδες» κι έτσι θα φαινόταν η «τρύπα» και θα αποκαλυπτόταν η παραβατική τους συμπεριφορά.



    Κάτι τέτοιο όμως δε συνέβη και με συνοπτικές διαδικασίες δόθηκαν οι εγκρίσεις για τη σημερινή διαπραγμάτευση των νέων μετοχών. Κίνηση η οποία αποτελεί «συγχωροχάρτι» για τη διεθνή των κερδοσκόπων.



    Πηγές της αγοράς υποστηρίζουν ότι οι ανοικτές πωλήσεις αφορούσαν λιγοστούς ξένους παίκτες κατά κύριο λόγο και όχι τις μεγάλες επενδυτικές δυνάμεις που έλαβαν μέρος στην αύξηση κεφαλαίου της Eurobank, στην οποία και απέκτησαν στρατηγική συμμετοχή
    http://www.dealnews.gr/agores/item/107780-Eurobank-%CE%A3%CF%85%CE%B3%CF%87%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%82#.U23cl7dZpol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΨΗΦΙΖΩ ΒΕΡΓΗ https://www.facebook.com/dimvergis/photos_stream https://www.facebook.com/demosthenes.vergis?hc_location=stream ΣΩΤΗΡΑ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Λουκα -πρωην μπατηρη και νυν αξιε μαθητη του Τακαρου-, επι σειρα ετων προετιθέμην να ψηφισω τους γνησιους Οικολογους του Δημοσθενους Βεργη -και οχι τους γιαλατζι προβαλλομενους απο το καναλι του "οικολογου"-λαθροπετρελαιά Αλαφούζου-, αλλα παντοτε ενωπιον της καλπης ο τρομος του ψηφοφορου οτι θα "παει χαμενη η ψηφος" εσπρωχναν το χερι μου να το ριξω στην Ενωση Κεντρωων του Βασιλη Λεβεντη. Εντουτοις, καταφερα δυο ή τρεις φορες να ξεπερασω το φοβο του μαλακα σοβαροφανους Ελληνακου και να τιμησω τον Βεργη.

      Καποτε, τη νυχτα των εκλογων του 1996, οπου συνεκρουοντο ο "Κινεζος" υπερδιαπλεκομενος Σημιτης με τον ημικαθυστερημενο "Αζανκα" Εβερτ της γνωστης οικογενειας ναζιστοτσολιαδων, ειχα τρυπωσει με δημοσιογραφικη διαπιστευση στο "λικνο της Δημοκρατιας" Ζαππειο. Αναμεσα στις περιπετειες εκεινης της "μακρας νυχτας" (ετσι δε λενε οι καναλοθρεμμενοι "εκλογολογοι";) προεξαρχουσα θεση στην καρδια μου καταλαμβανει η γνωριμια με τον Δημοσθενη, η αμεση καθαιρεση του προεδρου της νεολαιας του κόμματός του απο τον ιδιο ωστε να καταλαβω εγω τη θεση και την σχετικη κονκαρδα, και η παραίτησή μου μια ωρα μετα υπο συνθηκες η εξιστορηση των οποιων θα μπορουσε να αποτελεσει προπλασμα πολυωρου καφετεριακου χαβαλε.
      Αν εντος του επερχομενου θερους ο δρομος με βγαλει στην Πατρα, ενδεχεται το κοκκινελι σας να ανασυρει ολες τις σπαρταριστες λεπτομερειες.

      Εξαλλου, ως προς τη γενικη περιπτωση Βεργη, σας ενημερωνω οτι επι σειρα ετων εμφανιζοταν συχνα σε κεντροευρωπαϊκα καναλια ενδεδυμενος με χλαμυδα και οικολογοπολιτικολογωντας, ενω δεν ελειπαν και μεταμεσονυχτιες εκπομπες με εκγυμνωση του ιδιου και καλιπυγων κορασιδων. Πιο πριν, κατα τη δεκαετια του '70, ειχε διατελεσει ακολουθος σε πρεσβειες της Ελλαδος (Γιουγκοσλαβιας, Αργεντινης κ.α.), γεγονος που ευλογα αποδιδεται στη στενη φιλια του με τον Γερο Καραμανλη στο Παρισι επι χουντας... Εδω ταιριαζει για μια ακομη φορα το "Ελλας, το μεγαλειο σου".
      Τα προαναφερθεντα φυσικα ουδολως αναφερονται απο τους σοβαροφανεις σφουγγοκωλαριους-αναλυτες, αλλα αποδεικνυονται απο εγγραφα και φωτογραφιες, μαζι με αλλα στα οποια δεν αναφερομαι σεβομενος τον χαρακτηρα του ενθαδε παμφιλοξενου ιστολογιου.

      Καλη ψηφο, λοιπον, φιλε φουστανελά, καλως ηλθες στις χλαμυδες! :D

      Διαγραφή
    2. ΚΥΡΙΕ


      Γουορεν Μπαφος εχουμε κοινα σημεια όταν δεν ψηφιζα τον βεργη ψηφιζα τον λεβεντη ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΟΤΙ ΚΕΝΤΡΩΟΣ ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ ΕΛΑ ΝΑΤΟ ΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΕΛΙ ΑΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΟ

      Διαγραφή
    3. «Μου αρέσει η άστατη ζωή – Νίκος Βεζυράκης» Μου αρέσει η άστατη ζωή ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΑΛΑΝΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ https://www.youtube.com/watch?v=bX80KxXjwOM

      Διαγραφή
  52. (συγγνωμη για το διπλο σχολιο απο πανω, οφειλεται σε καποια δυσλειτουργια του υπολογιστη ή του εγκεφαλου μου)

    Φιλε Τακη, μολις μου 'ρθε μια ιδεα και στη γραφω πριν φυγει:

    Θα μπορουσες να αναρτησεις ενα θεμα οπου θα γραφαμε αποκλειστικα το ιστορικο οικτρα αποτυχημενων επενδυτικων μας κινησεων, τι μας ωθησε σε αυτες, την κατάληξή τους, την αντίδρασή μας οταν τελικα συνειδητοποιησαμε το λαθος κτλ. Το εν λογω θεμα (προτεινω για λογους συναφειας να ειναι η πρωτη συμμετοχη της Εθνικης Ελλαδος στο Παγκοσμιο Κυπελο του 1994) θα συνυπαρχει φυσικα με την εκαστοτε αναρτηση οπου θα σχολιαζουμε την τρεχουσα χρηματιστηριακη και οικονομικη επικαιροτητα, οπως ακριβως γινεται τωρα.
    Φρονω οτι αυτος ο λακκος της αποτυχιας θα μετατραπει συν τω χρονω σε οαση μεσα στην ερημο των συνεχων θριαμβολογιων των Ελληνων επενδυτων, οι οποιοι κομπορρημονουν ακομα και οταν χανουν και την εσχατη τρουπια σωβρακα (sic). Χωρια η προκυπτουσα παιδευτικη υπεραξια...

    Ως προγευση αναφερω οτι ακομα και τωρα φιγουραρει στο χαρτοφύλακιό μου το σπασμενο καραβι -οχι του Κάραλη, της ΝΕΛ, τις μετοχες της οποιας κρατω οπως ο Σκρουτζ φυλουσε την τυχερη του δεκαρουλα, για να με αποτρεπουν απο την ελλοχευουσα αλλαζονεια επειτα απο καθε κερδοφορα συναλλαγη.

    http://www.youtube.com/watch?v=tUYUHYptUNY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ο Μανώλης Γλέζος άναψε φωτιές όταν δήλωσε πως θα μειώσει τις σπατάλες πρώτα από όλα, δεύτερον θα εισπράξει τους φόρους που διαφεύγουν και τρίτον θα προχωρήσουν σε εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό εάν χρειαστεί για εισοδήματα πάνω από ένα όριο.

    Μάλιστα, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου όταν ρωτήθηκε για το ύψος του ποσού μίλησε για ένα ποσό των 100.000 ευρώ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως : "Από εκεί και πάνω μπορεί να υπάρξει ένας αναγκαστικός δανεισμός''.

    Μα είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θα ψηφίσουν ένα κόμμα το οποίο τις τελευταίες ημέρες πέφτει απο σφάλμα σε σφάλμα εξαιτίας της πολυγνωμίας και πολυφωνίας???
    Μου θυμίζει ομάδα μέσα στην ζώνη του υποβιβασμού η οποία τις δύο τελευταίες αγωνιστηκές ενώ παίζει με αδιάφορους αντιπάλους χάνει στο 90 φεύγα.Ημαρτον που λέει και ο Γεωργίου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ.Δαρείε καλησπέρα σας ,να πώ την αμαρτία μου διάβασα αυτό που γράψατε και μετά μπήκα στο ιστοχώρο της ηλεκτρονικής εφημερίδας της αντιπολίτευσης να διαβάσω και το συνολικό κείμενο του.Δυστυχώς ,αν και δεν έψαξα και με θέρμη, δεν το βρήκα.Παρόλα αυτά βρήκα ένα άλλο με θέμα το ξεπούλημα της ετεκουλας μισοτιμής και άλλα μπλα μπλα με παρόμοια φιλοσοφία.
      ΜΙΣΟΤΙΜΗΣ κ Δαρείε το ξαναγράφω δηλαδή οι της αντιπολίτευσης στα 2,20 την βλέπουν στο 50% την ετεκούλα δηλαδή το 100% 4,40 Δηλαδή βάλτε και μια φουσκίτσα αλα πειραιώς . Μάλλον μην βάλετε αλα πειραιώς γιατί αυτή είναι χοτστορυ και φουσκώνει πιό εύκολα. Άντε βάλτε και ένα 50% πάνω απο το 4,40 αμα το παλικάρι απο το γκριν λαιτ καπιταλ αποφασίσει να μπεί και ετε μετά απο την άλφα (πωπω timing και αυτό χαχα) Δηλαδή για τους της αντιπολίτευσης κ. Δαρείε ένα 5,50 θα ήταν φυσιολογικό Κύριεεεε Δαρείε 5,50 μείον 4,4616 ίσον 1,03 επί το 8,229 ίσον κοντά 8,5
      Warrant στο 8,5 χαχαχα σας βλέπω κ.Δαρείε να ψηφίζετε τον αλέξιο και να κολλάτε αφίσα τσε γκεβαρα στο δωμάτιο. Την καλησπέρα μου και σε εσάς ελπίζω να μην μου κρατήσετε κακία για το πείραγμα.

      Διαγραφή
    2. http://www.kathimerini.gr/766664/article/epikairothta/politikh/se-8esh-amynas-o-syriza-logw-glezoy

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂