Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Χορεύοντας σάμπα - Παγκόσμιο κύπελλο 1970 (Μεξικό)

Ήταν το πρώτο Μουντιάλ που μεταδόθηκε από την τηλεόραση έγχρωμο με ήχο, μαγικό και λαμπρό, με τον Πελέ, τον Ριβελίνο, τον Τοστάο, τον Ζαϊρζίνιο και τον Γκέρσον στα καλύτερά τους. Η τηλεοπτική κάλυψη δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκή για τους παίκτες, καθώς λόγω απαίτησης των καναλιών, πολλά ματς έγιναν κάτω από τη μεσημεριάτικη ζέστη, μέσα στο καλοκαίρι. Ήταν επίσης το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο όπου χρησιμοποιήθηκαν κίτρινες και κόκκινες κάρτες και το πρώτο στο οποίο επιτράπηκε η αντικατάσταση παίκτη.

Πολλοί είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους για την ανάληψη της διοργάνωσης από το Μεξικό λόγω της αφόρητης ζέστης, του υψομέτρου και του αραιού οξυγόνου. Όλα αυτά όμως δεν στάθηκαν ικανά να εμποδίσουν τους μεγάλους αρτίστες του ποδοσφαίρου, να αναδείξουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού, ως το πιο θεαματικό και χορταστικό στην ιστορία του θεσμού. Τελείωσε με τον Βασιλιά Πελέ, στο απόγειο της δόξας του, να οδηγεί στον θρίαμβο την εθνική ομάδα της Βραζιλίας

Carlos Alberto, Felix, Piazza, Brito, Clodoaldo and Marco Antonio
Jairzinho, Gérson, Tostão, Pelé and Rivelino.
Έφτασε στην Βόρεια Αμερική κατακτώντας την νίκη και στα έξι προκριματικά παιχνίδια και έκανε ακριβώς το ίδιο στην τελική φάση, βρίσκοντας σθεναρή αντίσταση μόνο από την Αγγλία στο δεύτερο ματς του Γ’ ομίλου.

Δεν ήταν μια ομάδα με απόλυτη ισορροπία, αλλά ένα σύνολο στο οποίο το επιθετικό ταλέντο ξεχείλιζε. Ο γκαφατζής και περίπου γραφικός γκολκίπερ, Φέλιξ και η κάπως ασταθής άμυνα, δεν εμπόδισε την «σελεσάο» να μοιάζει άτρωτη σε εκείνο το τουρνουά.
Η ομάδα ήταν δημιούργημα του Ζοάο Σαλντάνια, ενός Βραζιλιάνου δημοσιογράφου που απολύθηκε από την τεχνική ηγεσία, λίγο πριν ξεκινήσει του τουρνουά, δίνοντας την θέση του τεχνικού στον Ζαγκάλο.

Η «μαγική τετράδα» των Πελέ, Ριβελίνο, Τοστάο, Ζαϊρζίνιο, συνεπικουρούμενη από τον αρχηγό Κάρλος Αλμπέρτο και τους μέσους Ζέρσον και Κλοντοάλντο έκανε θαύματα.
Ο Πελέ ήταν ο μεγάλος ηγέτης και η συνεργασία του με τους Τοστάο, Ζαϊρζίνιο, φανταστική. Ο Τοστάο είχε σχεδόν χάσει την όραση του από το ένα μάτι, όταν τον προηγούμενο χρόνο είχε δεχτεί με δύναμη την μπάλα στο πρόσωπο, σε ένα ματς της Κρουζέιρο με την Κορίνθιανς.


Ο Ζαϊρζίνιο της Μποταφόγκο έκανε ότι και ο Ουρουγουανός Γκίτζια (1950)και ο Γάλλος Φοντέν (1958), σκοράροντας και στα έξι παιχνίδια ενός Π.Κ! Ο αρχηγός της ομάδας, ο Κάρλος Αλμπέρτο, πέτυχε το τελευταίο γκολ της διοργάνωσης στον τελικό με την Ιταλία και έγινε ο 7ο διαφορετικός παίκτης της «σελεσάο» που «είδε δίχτυα» σε εκείνο το τουρνουά.

Για τον Πελέ,το Μουντιάλ του 1970 ήταν το τέταρτο στο οποίο συμμετείχε (όπως και για τον Δυτικογερμανό Ούβε Ζέελερ) και κερδίζοντας το τρόπαιο, έγινε ο πρώτος και μοναδικός μέχρι σήμερα με τρεις κατακτήσεις.

Ο Μάριο Ζαγκάλο που συμμετείχε ως παίκτης στις επιτυχίες του 58’ και του 62’ έγινε ο πρώτος που έπαιρνε το «Ζιλ Ριμέ» και ως τεχνικός. Τον μιμήθηκε αργότερα μόνο ο Φραντς Μπεκεμπάουερ που πανηγύρισε ως αρχηγός της Δυτ. Γερμανίας το 1974 και ως προπονητής της το 1990.

Η διαφορά της από το ποδόσφαιρο που μπορούσαν να παράγουν οι υπόλοιπες ομάδες, αποτυπώθηκε με άκρως θεαματικό τρόπο στο τελευταίο γκολ που σημειώθηκε σε εκείνο το Π.Κ.

To γκολ που τα είπε... όλα   Βίντεο

Εννέα διαφορετικοί παίκτες συνεργάστηκαν, συμπεριλαμβανομένου του Πελέ που έκανε την τελική πάσα στον κενό χώρο και του Κάρλος Αλμπέρτο που ήρθε από πίσω και σκόραρε με το δεξί.
Η συμβολή του Πελέ σε εκείνο το θρίαμβο της Βραζιλίας και του επιθετικού ποδοσφαίρου δεν αντικατοπτρίζεται στα τέσσερα γκολ που σημείωσε ο «βασιλιάς» και με τα οποία έφτασε τα 12 σε Μουντιάλ, σταματώντας εκεί αφού το1971 έπαψε να παίζει για την Εθνική.
Οι στιγμές που του χάρισαν μια θέση στην αιωνιότητα, ήταν εκείνες στις οποίες απέτυχε!
Στο πρώτο παιχνίδι με την Τσεχοσλοβακία, αστόχησε για λίγα εκατοστά όταν προσπάθησε να «κρεμάσει», τον Τσεχοσλοβάκο τερματοφύλακα Ίβο Βίκτορ, δοκιμάζοντας το πόδι του… πίσω από την σέντρα
Βίντεο

Εναντίον της Αγγλίας, ανάγκασε τον Γκόρντον Μπανκς στην απόκρουση του αιώνα Βίντεο

 Στο δέκατο λεπτό πήρε την κεφαλιά στην σέντρα του Ζαϊρζίνιο, πηδώντας εκεί που μόνο ο ίδιος μπορούσε να φτάσει. «Ο Πελέ φώναζε γκολ!», θυμήθηκε πολύ πρόσφατα ο κορυφαίος Βρετανός τερματοφύλακας όλων των εποχών, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα πως η δόξα που πήρε με εκείνη την απίθανη επέμβαση, υπέρβαινε ακόμα και την επιτυχία του 1966, όταν έφτασε στην κορυφή του κόσμου.

Ημιτελικός της Βραζιλίας με την Ουρουγουάη: Η «σελεσάο» έχει μόλις ανακτήσει το προβάδισμα με ένα ακόμα γκολ του Ζαϊρζίνιο και το σκορ βρίσκεται στο -θεωρητικά εύθραυστο - 2-1.
Μια μπαλιά από αριστερά του Τοστάο, βρίσκει τον Πελέ να κινείται κάθετα προς την εστία. Ο Λαντισλάο Ματσουρκιέβιτς, ο γκολκίπερ της «σελέστε», επιχειρεί έξοδο αλλά σύντομα μένει να απορεί για το πού είναι η μπάλα.
Ο Πελέ την έχει αφήσει να κυλήσει μπροστά του, ύστερα έκανε μισό κύκλο πίσω από το σώμα του Ματσουρκιέβιτς και όταν ξανασυναντήθηκε μαζί της, το τέρμα ήταν κενό! Το ότι το σουτ του «βασιλιά» πέρασε τελικά ακριβώς δίπλα από το δεξί δοκάρι, δεν αφαίρεσε το παραμικρό από την στιγμή…



Το γκολ του αιώνα, που δεν μπήκε Βίντεο
Η απόλυτη στιγμή ιδιοφυίας του Πελέ, δεν συνοδεύτηκε με γκολ και πανηγυρισμούς αλλά από ένα μακρόσυρτο επιφώνημα θαυμασμού .
 
To 1966, απογοητευμένος για την σκληρή κατάληξη που είχε για εκείνον το τουρνουά της Αγγλίας, ο Πελέ υποσχέθηκε στον εαυτό του πως δεν θα επιστρέψει ξανά σε Π.Κ.
Η παρουσία του Πελέ στη διοργάνωση πέρασε από χίλια κύματα. Αρχικώς είχε απειλήσει ο ίδιος ότι θα μποϋκοτάρει το θεσμό, μετά τη συμπεριφορά των αντιπάλων του στα δύο προηγούμενα τουρνουά, τα οποία ουσιαστικά έχασε εξ'ολοκλήρου λόγω τραυματισμών από μαρκαρίσματα. Λίγο πριν την έναρξη της διοργάνωσης, ο ιδιόρρυθμος ομοσπονδιακός τεχνικός Ζοάο Σαλδάνια, είχε στείλει το μήνυμα ότι δεν υπολόγιζε το "μαύρο διαμάντι", τονίζοντας ότι έχει αυξανόμενη μυωπία που θα τον εμποδίζει να εντοπίζει την μπάλα στα βραδινά ματς και πως έχει πρόβλημα με τη μέση του που θα τον δυσκολεύει να έχει σωστή στάση στο σώμα του. Αυτά τα έγραψε στη στήλη που είχε στην βραζιλιάνικη εφημερίδα "O Globo", προκαλώντας την κατακραυγή του Πελέ και του κόσμου.


Δύο μήνες πριν την έναρξη του τουρνουά, ο ηγέτης του βραζιλιάνικου καθεστώτος, Εμίλιο Γκαραστάζου Μέντισι, προσπάθησε να επιβάλλει την παρουσία του Νταντά Μαραβίλια στην αποστολή (μετέπειτα θα γινόταν ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία του εγχώριου πρωταθλήματος, πίσω από Πελέ και Ρομάριο). Ο Σαλδάνια δεν ανέχθηκε αυτήν την παρέμβαση στο έργο του, παραιτήθηκε και τη θέση του πήρε ο Ζαγκάλο, συμπαίκτης του Πελέ τόσα χρόνια στην εθνική. Με αυτόν στο "τιμόνι", ο 30χρονος Βραζιλιάνος έλαμψε για τέταρτο Μουντιάλ και έδωσε την τελευταία του παράσταση, σκοράροντας τέσσερις φορές, μοιράζοντας έξι ασίστ (ρεκόρ στην ιστορία του τουρνουά) και συμμετέχοντας ίσως στην πιο σπουδαία επιθετική πεντάδα όλων των εποχών στην ιστορία του θεσμού. Ως επίλογο, έβγαλε την ασίστ για το τέταρτο γκολ της Βραζιλίας στον τελικό με την Ιταλία.


Για την διοργάνωση του 1970 δήλωσαν ενδιαφέρον 2 χώρες. Οι 2 χώρες ήταν η Αργεντινή και το Μεξικό. Στην τελική ψηφοφορία που έγινε στο Τόκιο της Ιαπωνίας το Μεξικό κατάφερε να μαζέψει τους περισσότερους ψήφους και ανάλαβε την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1970

Στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1970 συμμετείχαν 75 εθνικές ομάδες και διαγωνίστηκαν για τις 16 θέσεις που δόθηκαν για την τελική φάση των Μουντιάλ. Οι 2 από τις 16 θέσεις καλύφθηκαν από την προηγούμενή νικήτρια Αγγλία και το Μεξικό ως διοργανώτρια χώρα. Για πρώτη φορά στην διοργάνωση συμμετείχαν το Μαρόκο το Ισραήλ και το Ελ Σαλβαδόρ

Τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου σημαδεύτηκαν από τον επονομαζόμενο ''Πόλεμο του Ποδοσφαίρου''. Ελ Σαλβαδόρ και Ονδούρα διεκδίκησαν την πρόκρισή τους στα τελικά του Μουντιάλ, σε αγώνες μπαράζ. Καταπιεσμένα πάθη και μίση που επί δεκαετίες δίχαζαν αυτές τις δύο κεντροαμερικανικές χώρες ξέσπασαν. Η Ονδούρα νίκησε 1-0 στην έδρα της, αλλά έχασε με 3-0 στο Ελ Σαλβαδόρ. Το σκληρό παιχνίδι των ποδοσφαιριστών συνοδεύτηκε από ταραχές και ξυλοδαρμούς των Σαλβαδοριανών μεταναστών στην Ονδούρα, για να εξελιχθεί σε αλυσίδα συνοριακών επεισοδίων. Η FIFA αποφάσισε να γίνει νέος αγώνας μπαράζ στο ουδέτερο Μεξικό. Το Ελ Σαλβαδόρ νίκησε με 3-2 και την επόμενη μέρα, ο στρατός του εισέβαλε στην Ονδούρα! Μέσα σε 4 μέρες, 3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 6.000 τραυματίστηκαν κι άλλοι 100.000 έμειναν άστεγοι. Χρειάστηκε η εσπευσμένη δραστηριοποίηση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών για να δοθεί τέλος σ'αυτή την αιματοχυσία που αποκλήθηκε ''Πόλεμος του Ποδοσφαίρου''.

Πόλεμος του Ποδοσφαίρου - Πόλεμος των 100 ημερών εδώ

Αιτία του πολέμου ήταν οι τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών λόγω πολιτικών διαμαχών κυρίως στο ζήτημα της μετανάστευσης από το Ελ Σαλβαδόρ στην Ονδούρα. Η αφορμή δόθηκε από τις έντονες ταραχές που ξέσπασαν κατά την διάρκεια του δεύτερου προκριματικού γύρου για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 1970. Στις 14 Ιουλίου του 1969 ο στρατός του Ελ Σαλβαδόρ επιτέθηκε στην Ονδούρα. Ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών(OAS) ανέλαβε τις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός, η οποία επιτεύχθηκε στις 20 Ιουλίου, ενώ ο στρατός του Ελ Σαλβαδόρ αποσύρθηκε στις αρχές Αυγούστου.
ένα εκ των οποίων κόστισε τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, αφού στάθηκε η αφορμή για τον περίφημο "πόλεμο των 100 ωρών" μεταξύ Ονδούρας και Ελ Σαλβαδόρ.


Τελικά προκρίθηκε το Ελ Σαλβαδόρ και συμμετείχε στον πρώτο όμιλο ("παρθενική" συμμετοχή), χωρίς να πάρει ούτε βαθμό.

Παρόλο που οι μισές από τις ομάδες που απάρτιζαν τα προημιτελικά του 1966 απουσίαζαν από τη γιορτή του 1970 και ισχυρές ποδοσφαιρικές δυνάμεις της εποχής, Γαλλία, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Αργεντινή και Ισπανία δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν κάποιο από τα "εισιτήρια" του θεσμού, το τουρνουά υπήρξε μία πολύ σπουδαία διοργάνωση, ίσως η καλύτερη όλων των εποχών, με ανεπανάληπτο θέαμα.

Η Αγγλία συγκαταλέγεται στα φαβορί, με ένα σύνολο πιο έτοιμο - στα χαρτιά - από αυτό που είχε θριαμβεύσει το1966, παρότι από εκείνη την ομάδα είχαν παραμείνει μόνο 8 παίκτες.
Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία, η Δυτ. Γερμανία και η Ουρουγουάη ήρθαν στο Μεξικό με βλέψεις να πάνε όσο πιο μακριά γίνεται. Όμως το Περού με το Μεξικό θα είναι οι ευχάριστες εκπλήξεις της διοργάνωσης, με τις καλύτερες ομάδες που είχαν παρουσιάσει μέχρι τότε.


Στην τελική φάση του Μουντιάλ συμμετείχαν 16 ομάδες: 9 από την Ευρώπη, 5 από την Κεντρική και Νότια Αμερική, το Μαρόκο, που εκπροσώπησε την Αφρική και το Ισραήλ από τη ζώνη Ασίας/ Ωκεανίας. Χωρίστηκαν σε 4ομίλους των τεσσάρων ομάδων έκαστος. Δύο ομάδες θα περνούσαν από κάθε όμιλο στον προημιτελικό γύρο. Από εκεί και ως τον τελικό, οι αγώνες θα ήσαν νοκ-άουτ.

Στον πρώτο όμιλο τα πράγματα κυλούν ομαλά. Σοβιετική Ένωση και Μεξικό παίρνουν το εισιτήριο από τον Ά όμιλο, μαζεύοντας από 5 βαθμούς, αν και για τους διοργανωτές η πρόκριση ήρθε με ανύπαρκτο πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Πένα στο τελευταίο ματς με το Βέλγιο. Βίντεο
Το Ελ Σαλβαδόρ έμεινε τελευταίο στον όμιλο με τρεις ήττες (9-0 τα γκολ) και αφού πρώτα οι παίκτες της είχαν χαλάσει τον κόσμο στο ματς με τους διοργανωτές.
Το πρώτο γκολ του Μεξικού αμφισβητήθηκε για φάουλ στο ξεκίνημα και οφσάιντ στην κατάληξη. Οι ποδοσφαιριστές του Ελ Σαλβαδόρ αρνήθηκαν να κάνουν την σέντρα, κλωτσώντας την μπάλα στην εξέδρα και ο Αιγύπτιος ρέφερι Χουσεΐν Καντίλ βρήκε την σολομώντεια λύση, σφυρίζοντας… λήξη του ημιχρόνου. Βίντεο


Στον δεύτερο όμιλο καμία ομάδα δεν κατάφερε να σκοράρει πάνω από δύο φορές, ενώ η πρωτοπόρος Ιταλία σημείωσε το μοναδικό της τέρμα στους ομίλους στο 10ο λεπτό της πρεμιέρας κόντρα στη Σουηδία (1-0). Στην πρεμιέρα σημειώθηκαν και τα δύο γκολ της Ουρουγουάης κόντρα στο Ισράηλ (ντεμπούτο), με την "τσελέστε" επίσης να προκρίνεται, χάρη στη διαφορά γκολ από τους Σκανδιναβούς. 
 

Στον τρίτο όμιλο η Βραζιλία έκλεψε την παράσταση και το παιχνίδι της με την Αγγλία του Μπόμπι Τσάρλτον χαρακτηρίστηκε ως ο "τελικός που δεν ήταν".
Η εκπληκτική εμφάνιση του Μπόμπι Μουρ και η κορυφαία απόκρουση στην ιστορία των Μουντιάλ (και ίσως και του αθλήματος), στην κεφαλιά του Πελέ, δεν στάθηκαν αρκετές για τα "λιοντάρια", που ηττήθηκαν 1-0 (αλλά πέρασαν εις βάρος της Τσεχοσλοβακίας και της Ρουμανίας) από ένα γκολ του Ζαΐρζίνιο.



Οι δύο ομάδες παίρνουν μαζί το εισιτήριο για τα προημιτελικά, όμως τα «λιοντάρια» θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την Δυτ. Γερμανία που θέλει ρεβάνς για τον τελικό του 1966.

H σελεσάο επικράτησε της Τσεχοσλοβακίας (4-1) Βίντεο της Αγγλίας(1-0) και της Ρουμανίας (3-2) Βίντεο

Στον τέταρτο όμιλο ο Γκερντ Μίλερ ξετίναξε τα αντίπαλα δίχτυα κάνοντας δύο σερί χατ - τρικ κόντρα σε Βουλγαρία και Περού, με τους Λατινοαμερικανούς να έχουν το δικό τους "όπλο", τον εκπληκτικό νεαρό Τεόφιλο Κουμπίγιας, και να ακολουθούν τα "πάντσερ" στην επόμενη φάση, αφήνοντας εκτός το Μαρόκο(ντεμπούτο).
Η ομάδα του Χέλμουτ Σεν δυσκολεύεται πολύ στο πρώτο της παιχνίδι, πέφτοντας πάνω στον εκπληκτικό Μαροκινό γκολκίπερ Αλάλ Κασού, νικά όμως με 2-1, χάρη σε γκολ του Γκέρντ Μιλλερ στο 78'

Στο παιχνίδι με το Περού, θα παιχτεί η πρώτη θέση του ομίλου. Η Γερμανία νικά με χατ τρικ του Γκερντ Μιλερ και στέλνει στα προημιτελικά το Περού πάνω στη Βραζιλία. Βίντεο

To Περού στην επιστροφή του σε ένα Π.Κ μετά το 1930 και. με προπονητή τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 1958 και του 1962 με την Βραζιλία, Ντιντί, παρουσιάζει ένα πολύ δυνατό σύνολο και φτάνει μέχρι τα προημιτελικά όπου διασταυρώνεται με τους «καριόκας».

Δύο μέρες πριν το εναρκτήριο ματς με την Βουλγαρία, ένας φονικός σεισμός με επίκεντρο στο δυτικό κομμάτι της χώρας, σκοτώνει περισσότερους από 65 χιλιάδες ανθρώπους.
Η κυβέρνηση του Περού δίνει εντολή στην ομάδα να αγωνιστεί κανονικά και να βοηθήσει στην ανύψωση του ηθικού του περουβιανού λαού. Οι «μπλανκιρόχα» αγωνίζονται με πένθος και κάνουν την καλύτερη πορεία της ιστορίας τους.

Στο πρώτο παιχνίδι με τη Βουλγαρία οι Περουβιανοί καταφέρνουν και γυρίζουν το παιχνίδι και παίρνουν τη νίκη με 3 - 2, ενώ βρέθηκαν στο 49' να χάνουν 0 - 2

 
 

Από την φάση των προημιτελικών και έπειτα, ο δείκτης του θεάματος εκτοξεύεται.

Στα προημιτελικά το Μεξικό προηγήθηκε κόντρα στην Ιταλία, που επέμεινε στο κατενάτσιο, ωστόσο ισοφαρίστηκε με ένα αυτογκόλ του Γκουστάβο Πένα. Το πρώτο γκολ από Ιταλό ποδοσφαιριστή μετά την πρεμιέρα και συγκεκριμένα μετά από 323 αγωνιστικά λεπτά ήρθε από τον Τζίτζι Ρίβα στο 63' (σκόραρε δις), με τον Τζιάνι Ριβέρα να χρίζεται κι αυτός σκόρερ. Η Ιταλία μπαίνει στα ημιτελικά επικρατώντας με 4-1. Βίντεο

Με ένα αμφισβητούμενο γκολ του Βίκτορ Εσπαράγκο στο 116’, η Ουρουγουάη αποκλείει την Σοβιετική Ένωση. Βίντεο

Σε μία μάχη με λατινοαμερικανικό χαρακτήρα, η Βραζιλία του Μάριο Ζαγκάλο αντιμετώπισε το Περού του επίσης Βραζιλιάνου Ντιντί. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Περουβιανών, μιας εξίσου επιθετικής ομάδας, οι Βραζιλιάνοι με όλες τις αμυντικές τους αδυναμίες θριάμβευσαν με 4-2 και προκρίθηκαν. Βίντεο


Για την Αγγλία η εμπειρία ήταν πικρή καθώς παρότι διέθετε σπουδαία ομάδα δεν κατάφερε να υπερασπίσει το στέμμα της ενώ και το μεξικάνικο κοινό ήταν ξεκάθαρα εναντίον της. Η Δυτική Γερμανία είχε την ευκαιρία να πάρει το αίμα της πίσω για τον τελικό του 1966, αφού τέθηκε αντιμέτωπη με την Αγγλία.

Ο Μπανκς λόγω τροφικής δηλητηρίασης δεν αγωνίστηκε και τον αντικατέστησε ο Πίτερ Μπονέτι. Οι Αγγλοι δεν πτοήθηκαν, διατηρούσαν προβάδισμα 2-0 μέχρι το 68’ και σκέφτονται τα ημιτελικά. Ωστόσο ο Φραντς Μπεκενμπάουερ και ο Ούβε Ζέελερ ισοφάρισαν κι έστειλαν το ματς στην παράταση. Εκεί η ειρωνεία της τύχης ήθελε να ακυρώνεται ένα γκολ του ήρωα του τελικού του 1966, Τζεφ Χαρστ, πριν ο Μίλερ με το όγδοο τέρμα του στο θεσμό, χάρη σε λάθος του Μπονέτι, δώσει την πρόκριση στους Γερμανούς με 3-2.

 

Οι ευθύνες του αποκλεισμού από την Δυτ. Γερμανία στους «8» αποδόθηκανστον αντικαταστάτη του Μπανκς, Πίτερ Μπονέτι, αλλά και στον Σερ Αλφ Ράμσεϊ που μετά το γκολ του Μπεκενμπάουερ με τον οποίο τα «πάντσερ» μείωσαν σε 2-1, απέσυρε τον Μπόμπι Τσάρλτον και αργότερα τον Πίτερς που είχε σκοράρει το δεύτερο γκολ των «λιονταριών». 


Στον πρώτο ημιτελικό υπήρξε ακόμα μία εκδίκηση, μετά από την αναπάντεχη ήττα στον τελικό του 1950. Ο λόγος για το ζευγάρι της Βραζιλίας με την Ουρουγουάη.
Ωστόσο η Ουρουγουάη προηγείται στο 16΄ με τον Κουμπίλα. Τα φαντάσματα του παρελθόντος ξυπνούν. Η Βραζιλία ανησυχεί.


Όμως οι Βραζιλιάνοι θα "πληρώσουν" την "τσελέστε" με το ίδιο νόμισμα. Στη συνέχεια έκαναν την ανατροπή και νίκησαν με 3-1.


Στον άλλον ημιτελικό, Ιταλία και Δυτική Γερμανία έγραψαν ιστορία, παρουσιάζοντας στους 102.000 θεατές του "Αζτέκα" και σε όσους τηλεθεατές παρακολούθησαν το ματς ίσως τον πιο σπουδαίο αγώνα ποδοσφαίρου όλων των εποχών, με πέντε γκολ να σημειώνονται στην παράταση και την Ιταλία να παίρνει την πρόκριση με 4-3.
Ο ημιτελικός έμεινε στην Ιστορία ως
  ''ο αγώνας του αιώνα''
Η Ιταλία μόλις στο 8' άνοιξε το σκορ με τον Ρομπέρτο Μονισέγκνα. Οι Δυτικογερμανοί την ισοφάρισαν στο 90' (1-1) . Όμως, από βάρβαρο τάκλιν του Μπούρνιτς, ο Μπεκενμπάουερ έβγαλε τον ώμο του. Έτσι η παρουσία του στο γήπεδο, στη διάρκεια της παράτασης, ήταν τυπική. Ο Μύλερ έκανε το 2-1, ο Μπούρνιτς κι ο Ρίβα ανέτρεψαν το σκορ, ο Μύλερ σκόραρε και πάλι (3-3) αλλά, στο 110', ο Ριβέρα, με συρτό σουτ έδωσε στην Ιταλία την πρόκριση στον τελικό.

Στη διάρκεια αυτού του θρίλερ, 23 κατάδικοι απέδρασαν από μεξικάνικη φυλακή εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι φύλακές τους είχαν απορροφηθεί από το θέαμα στην τηλεόραση. Στην Ιταλία, πέντε φίλαθλοι δεν άντεξαν τη συγκίνηση και πέθαναν από καρδιακή προσβολή.

                              


Tελικός
21-6-1970, Πόλη του Mεξικού: Bραζιλία - Iταλία 4-1.
ΣTAΔIO: Aζτέκα.
ΣKOPEP: 18' Πελέ, 65' Zέρσον, 70' Zαϊρζίνιο, 86' Kάρλος Aλμπέρτο - 37' Mπονισένια.
ΔIAITHTHΣ: Pούντολφ Γκλέκνερ (Aν. Γερμανία).
ΘEATEΣ: 107.000.
BPAZIΛIA: Φέλιξ, Kάρλος Aλμπέρτο, Eβεράλντο, Kλοντοάλντο, Mπρίτο, Πιάτσα, Zαϊρζίνιο, Zέρσον, Tοστάο, Πελέ, Pιβελίνο.
ITAΛIA: Aλμπερτόζι, Mπούρνιτς, Φακέτι, Mπερτίνι (73' Iουλιάνο), Pοζάτο,Tσέρα, Nτομενγκίνι, Mατσόλα, Mπονισένια (84' Pιβέρα), Nτε Σίστι, Pίβα.


Η Βραζιλία και η Ιταλία είχαν κατακτήσει από δύο φορές στο παρελθόν το παγκόσμιο κύπελλο. Όποια από τις δύο νικούσε στον τελικό του Αζτέκα θα έπαιρνε για πάντα στη χώρα της το ολόχρυσο αγαλματάκι.

Ο τελικός εξελίχθηκε σε θρίαμβο της βραζιλιάνικης φαντασίας κι επιθετικότητας. Η σελεσάο νίκησε με 4-1. Στους παίκτες της επιφυλάχθηκε υποδοχή ηρώων στην πατρίδα τους. Τους περίμενε πριμ 20.000 δολαρίων για τον καθένα και πρόσκληση σε γεύμα στο προεδρικό μέγαρο, στην Μπραζίλια.Το βαρύτιμο τρόπαιο τοποθετήθηκε σε περίοπτη θέση στα γραφεία της Βραζιλιάνικης Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Από εκεί κλάπηκε, στις 20 Δεκεμβρίου του 1983 και δεν ξαναβρέθηκε ποτέ πια.

Οι «ατζούρι» έχουν τύχη μόνο στο α’ μέρος, όταν με γκολ των Μπονισένια και Πελέ το ματς μένει στο 1-1. Στην επανάληψη όμως, η Βραζιλία πατάει το πόδι στο γκάζι και διαλύει την Ιταλία, φτάνοντας το σκορ στο 4-1. Η «σελεσάο» γίνεται η πρώτη ομάδα που κατακτά τρεις φορές το «Ζιλ Ριμέ» και το κρατά για πάντα δικό της.

Η "σκουάντρα ατζούρα" είχε κάτι παραπάνω από μία αξιοπρόσεκτη ομάδα (Ενρίκο Αλμπερτόζι, Ταρκίζιο Μπούρνιτς, Τζιατσίντο Φακέτι, Σάντρο Ματσόλα, Ρομπέρτο Μπονισένια, Τζίτζι Ρίβα, Τζιάνι Ριβέρα μεταξύ άλλων), αλλά η κούραση από τον ημιτελικό κόντρα στη Δυτική Γερμανία και κυρίως η ακαταμάχητη Βραζιλία διαμόρφωσαν την εικόνα του τελικού. Η "σελεσάο" ήταν μία ομάδα που προσπαθούσε να σκοράρει περισσότερες φορές από τον αντίπαλο. Μπορεί να δέχθηκε 7 γκολ στο τουρνουά, τα περισσότερα για πρωταθλήτρια ομάδα από τότε μέχρι σήμερα, αλλά πέτυχε και 19, περισσότερα από κάθε άλλη πρωταθλήτρια ομάδα από τότε μέχρι σήμερα. Το τέρμα,μάλιστα, με το οποίο άνοιξε το σκορ στον αγώνα, αυτό του Πελέ στο 18’, ήταν το 100όστο θεσμό!

Παρότι δέχθηκε γκολ από τετραπλό λάθος στην ίδια φάση στο 37’ από τον Μπονισένια, η κατάληξη ήταν χαρμόσυνη. Ο Ζέρσον στο 66’ και ο Ζαϊρζίνιο στο 71’ διαμόρφωσαν συνθήκες νίκης για τη "σελεσάο". Στο 86’ είχε έρθει η ώρα της αποθέωσης, αφού ο συνδυασμός οκτώ Βραζιλιάνων απέφερε ίσως το κορυφαίο τέρμα στην ιστορία του θεσμού, με τον Κάρλος Αλμπέρτο να χρίζεται σκόρερ, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.
Η στέψη της Βραζιλίας, η τρίτη μέσα σε τέσσερις διοργανώσεις, συνοδεύτηκε με τους αντίστοιχους χαρακτηρισμούς για εκείνη την ομάδα.

Χάσαμε από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου

ήταν η αποδοχή της ρωμαϊκής "Messagero" την επόμενη μέρα. Με την εμφάνιση της Βραζιλίας σε εκείνο το τουρνουά να απολαμβάνει διθυράμβους μέχρι και τις μέρες μας.

O Κάρλος Αλμπέρτο έχει μόλις... αποτελειώσει την Ιταλία στον μεγάλο τελικό


Τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου 1970
Βραζιλία - Ιταλία
4 - 1



1ος Όμιλος

ΕθνικήΑΝΙΗΓΥΓΚΓΔΒ
ΕΣΣΔ 3 2 1 0 6 1 +5 5
Μεξικό 3 2 1 0 5 0 +5 5
Βέλγιο 3 1 0 2 4 5 -1 2
Ελ Σαλβαδόρ 3 0 0 3 0 9 -9 0


31/5/1970
12:00
Μεξικό 0 – 0 ΕΣΣΔ Στάδιο Αζτέκα, Πόλη του Μεξικού
Θεατές: 107,000
Διαιτητής: Κέρτ Τσχένσχερ




3/6/1970
16:00
Βέλγιο 3 – 0 Ελ Σαλβαδόρ Στάδιο Αζτέκα, Πόλη του Μεξικού
Θεατές: 92,000
Διαιτητής: Αντρέι Ραντουλέσκου
Γουίλφριτ Βαν Μόερ 12' 54'
Ραούλ Λάμπερτ 76' πεν.



6/6/1970
16:00
ΕΣΣΔ 4 – 1 Βέλγιο Στάδιο Αζτέκα, Πόλη του Μεξικού
Θεατές: 59,000
Διαιτητής: Ρούντολφ Σχέουρερ
Ανατολίυ Μπίσχοβετς 14' 63'
Κάχι Ασατιάνι 57'
Βιτάλυ Κχμελνίτσκι 76'

Ραούλ Λάμπερτ 86'

7/6/1970
12:00
Μεξικό 4 – 0 Ελ Σαλβαδόρ Στάδιο Αζτέκα, Πόλη του Μεξικού
Θεατές: 103,000
Διαιτητής: Αλί Καντίλ
Χαβιέρ Βαλντίβια  45' 46'
Χαβιέρ Φραγκόσο 58'
Χουάν Ιγκνάσιο Μπασαγκούρεν 83'



10/6/1970
16:00
ΕΣΣΔ 2 – 0 Ελ Σαλβαδόρ Στάδιο Αζτέκα, Πόλη του Μεξικού
Θεατές: 89,000
Διαιτητής: Ραφαέλ Χορμαζαμπάλ
Ανατολίυ Μπίσχοβετς 51' 74'


11/6/1970
16:00
Μεξικό 1 – 0 Βέλγιο Στάδιο Αζτέκα, Πόλη του Μεξικού
Θεατές: 105,000
Διαιτητής: Ανχέλ Νορμπέρτο Κοερέζα
Γκουστάβο Πένα 14' πεν.


2ος Όμιλος

ΕθνικήΑΝΙΗΓΥΓΚΓΔΒ
Ιταλία 3 1 2 0 1 0 +1 4
Ουρουγουάη 3 1 1 1 2 1 +1 3
Σουηδία 3 1 1 1 2 2 0 3
Ισραήλ 3 0 2 1 1 3 -2 2


2/6/1970
16:00
Ουρουγουάη 2 – 0 Ισραήλ Στάδιο Γκουαχτέμος, Πουέμπλα
Θεατές: 20,000
Διαιτητής: Μπόμπ Ντάβιντσον
Ιλντό Μανέιρο 23'
Χουάν Μουχίκα 50'



3/6/1970
16:00
Ιταλία 1 – 0 Σουηδία Στάδιο Νεμέσιο Ντίεζ, Τολούκα
Θεατές: 14,000
Διαιτητής: Τζάκ Τέιλορ
Άνχελο Ντομενγκίνι 10'


6/6/1970
16:00
Ουρουγουάη 0 – 0 Ιταλία Στάδιο Γκουαχτέμος, Πουέμπλα
Θεατές: 30,000
Διαιτητής: Ρούντι Γκλόγκνερ




7/6/1970
12:00
Ισραήλ 1 – 1 Σουηδία Στάδιο Νεμέσιο Ντίεζ, Τολούκα
Θεατές: 10,000
Διαιτητής: Σευούμ Ταρεκέν
Μορντεχάι Σπίεγκλερ  56'
Τόμ Τουρεσόν  53'

10/6/1970
16:00
Σουηδία 1 – 0 Ουρουγουάη Στάδιο Γκουαχτέμος, Πουέμπλα
Θεατές: 18,000
Διαιτητής: Χένρυ Λαντάουερ
Όβε Γκράχν 90'


11/6/1970
16:00
Ιταλία 0 – 0 Ισραήλ Στάδιο Νεμέσιο Ντίεζ, Τολούκα
Θεατές: 10,000
Διαιτητής: Αντόνιο ντε Μοράις




3ος Όμιλος

ΕθνικήΑΝΙΗΓΥΓΚΓΔΒ
Βραζιλία 3 3 0 0 8 3 +5 6
Αγγλία 3 2 0 1 2 1 +1 4
Ρουμανία 3 1 0 2 4 5 -1 2
Τσεχοσλοβακία 3 0 0 3 2 7 -5 0


2/6/1970
16:00
 Αγγλία 1 – 0  Ρουμανία Στάδιο Χαλίσκο, Γκουανταλαχάρα
Θεατές: 50,560
Διαιτητής: Βιτάλ Λοράχ
Γκέοφ Χάρστ 65'


3/6/1970
16:00
Βραζιλία 4 – 1 Τσεχοσλοβακία Στάδιο Χαλίσκο, Γκουανταλαχάρα
Θεατές: 52,897
Διαιτητής: Ραμόν Μπαρέτο
Ρομπέρτο Ριβελίνο  24'
Πελέ 59'
Ζαιρζίνιο  61'  81'

Λάντισλαβ Πέτρας  11'

6/6/1970
16:00
Ρουμανία 2 – 1 Τσεχοσλοβακία Στάδιο Χαλίσκο, Γκουανταλαχάρα
Θεατές: 56,818
Διαιτητής: Ντιέγο ντε Λέο
Αλεχάντρου Νεαγού  52'
Φλορέα Ντουμιτράχε  75' πεν.

Λάντισλαβ Πέτρας 5'

7/6/1970
12:00
Βραζιλία 1 – 0 Αγγλία Στάδιο Χαλίσκο, Γκουανταλαχάρα
Θεατές: 66,834
Διαιτητής: Άμπραχαμ Κλάιν
Ζαιρζίνιο  59'


10/6/1970
16:00
Βραζιλία 3 – 2 Ρουμανία Στάδιο Χαλίσκο, Γκουανταλαχάρα
Θεατές: 50,804
Διαιτητής: Φέρντιναντ Μάρσαλ
Πελέ 19' 67'
Ζαιρζίνιο 22'

Φλορέα Ντουμιτράχε 34'
Εμερίχ Ντεμπρόβσκι  84'

11/6/1970
16:00
Αγγλία 1 – 0 Τσεχοσλοβακία Στάδιο Χαλίσκο, Γκουανταλαχάρα
Θεατές: 49,262
Διαιτητής: Ρόζερ Μασίν
Άλεν Κλάρκ 50' πεν.


4ος Όμιλος

ΕθνικήΑΝΙΗΓΥΓΚΓΔΒ
Δυτική Γερμανία 3 3 0 0 10 4 +6 6
Περού 3 2 0 1 7 5 +2 4
Βουλγαρία 3 0 1 2 5 9 -4 1
Μαρόκο 3 0 1 2 2 6 -4 1



2/6/1970
16:00
Περού 3 – 2 Βουλγαρία Στάδιο Νού Καμπ, Λεόν
Θεατές: 13,765
Διαιτητής: Αντόνιο Σμπαρντέλα
Αλμπέρτο Γκαλάρντο 50'
Χέκτορ Τσουμπίταζ 55'
Τεόφιλο Κουμπίλας 73'

Ντίνκο Ντερμέντζιεφ 13'
Χρίστο Μπόνεβ 49'

3/6/1970
16:00
Δυτική Γερμανία 2 – 1 Μαρόκο Στάδιο Νού Καμπ, Λεόν
Θεατές: 12,942
Διαιτητής: Λοράν βαν Ράβεν
Ούβε Σίλερ 56'
Γκέρντ Μούλερ  78'

Μοχάμεντ Χαουμάν  21'

6/6/1970
16:00
Περού 3 – 0 Μαρόκο Στάδιο Νού Καμπ, Λεόν
Θεατές: 13,537
Διαιτητής: Τόφικ Μαχράμοφ
Τεόφιλο Κουμπίλας 65' 75'
Ρομπέρτο Χαλέ 67'



7/6/1970
12:00
Δυτική Γερμανία 5 – 2 Βουλγαρία Στάδιο Νού Καμπ, Λεόν
Θεατές: 12,710
Διαιτητής: Ορτίζ ντε Μεντίμπλι
Ρέινχαρτ Λιμπούντα 20'
Γκέρντ Μούλερ 27' 52' πεν. 88'
Ούβε Σίλερ 67'

Ασπαρούχ Νικοντίμοφ 12'
Τόντορ Κόλεβ 89'

10/6/1970
16:00
Δυτική Γερμανία 3 – 1 Περού Στάδιο Νού Καμπ, Λεόν
Θεατές: 17,875
Διαιτητής: Αμπέλ Αγκουιάρ Ελιζάλντε
Γκέρντ Μούλερ 19' 26'  39'
Τέοφιλο Κουμπίλας  44'

11/6/1970
16:00
Μαρόκο 1 – 1 Βουλγαρία Στάδιο Νού Καμπ, Λεόν
Θεατές: 12,299
Διαιτητής: Αντόνιο Ριμπέιρο Σαλντάνα
Μαουχούμπ Γκαζουάνι 61'
Ντόμπρομιρ Ζχέκευ 40'


Πορεία προς τον τελικό

Πίνακας Αποτελεσμάτων


Προημιτελικοί
Ημιτελικοί
Τελικός












14 Ιουνίου - Πόλη του Μεξικού







ΕΣΣΔ 0

17 Ιουνίου - Γκουανταλαχάρα

Ουρουγουάη (παρ.) 1

Ουρουγουάη 1

14 Ιουνίου - Γκουανταλαχάρα


Βραζιλία 3

Βραζιλία 4


21 Ιουνίου - Πόλη του Μεξικού

Περού 2

Βραζιλία 4

14 Ιουνίου - Τολούκα


Ιταλία 1

Ιταλία 4

17 Ιουνίου - Πόλη του Μεξικού

Μεξικό 1

Ιταλία (παρ.) 4 Μικρός τελικός

14 Ιουνίου - Λεόν


Δυτική Γερμανία 3


Δυτική Γερμανία 3 Ουρουγουάη 0



Αγγλία (παρ.) 2
Δυτική Γερμανία 1




20 Ιουνίου - Πόλη του Μεξικού




Προημιτελικοί

14/6/1970
12:00
Δυτική Γερμανία 3 – 2
(Παράταση)
Αγγλία Στάδιο Νού Καμπ, Λεόν
Θεατές: 23,357
Διαιτητής: Ανχέλ Νορμπέρτο Κοερέζα
Φράντς Μπεκενμπάουερ 68'
Ουγέ Σίλερ 76'
Γκέρντ Μούλερ  108'

Άλαν Μούλερυ 31'
Μάρτιν Πίτερς 49'

14/6/1970
12:00
Βραζιλία 4 – 2 Περού Στάδιο Χαλίσκο, Γκουανταλαχάρα
Θεατές: 54,270
Διαιτητής: Βιτάλ Λοράχ
Ρομπέρτο Ριβελίνο  11'
Τοστάο 15' 52'
Ζαϊρζίνιο  75'

Αλμπέρτο Γκαλάρδο 28'
Τεόφιλο Κουμπίλας 70'

14/6/1970
12:00
Ιταλία 4 – 1 Μεξικό Στάδιο Νεμέσιο Ντίεζ, Τολούκα
Θεατές: 26,851
Διαιτητής: Ρούντι Γκλόγκνερ
Γκουστάβο Πένα 25' αυτ.
Λουίτζι Ρίβα 63' 76'
Τζιάνι Ριβέρα 70'

Χοσέ Λουίς Γκονζάλες 13'

14/6/1970
12:00
Ουρουγουάη 1 – 0
(Παράταση)
ΕΣΣΔ Στάδιο Αζτέκα, Πόλη του Μεξικού
Θεατές: 24,550
Διαιτητής: Λοράν βαν Ράβεν
Βίκτορ Εσπαράγκο 116'


Ημιτελικοί

17/6/1970
16:00
Βραζιλία 3 – 1 Ουρουγουάη Στάδιο Χαλίσκο, Γκουανταλαχάρα
Θεατές: 51,261
Διαιτητής: Ορτίζ ντε Μεντίμπλι
Κλοντοάλντο 44'
Ζαιρζίνιο 76'
Ρομπέρτο Ριβελίνο 89'

Λουίς Κουμπίλα  19'

17/6/1970
16:00
Ιταλία 4 – 3
(Παράταση)
Δυτική Γερμανία Στάδιο Αζτέκα, Πόλη του Μεξικού
Θεατές: 102,444
Διαιτητής: Αρτούρο Γιαμασάκι
Ρομπέρτο Μπονισέγκνα 8'
Ταρκίσιο Μπούργκνις  98'
Λουίτζι Ρίβα  104'
Τζιάνι Ριβέρα  111'

Κάρλ Χάιντς Σχέλινγκερ 90'
Γκέρντ Μούλερ 94' 110'


Μικρός τελικός

20/6/1970
16:00
Δυτική Γερμανία 1 – 0 Ουρουγουάη Στάδιο Αζτέκα, Πόλη του Μεξικού
Θεατές: 104,403
Διαιτητής: Αντόνιο Σμπαρντέλα
Βόλφγκανγκ Όβεραθ 26'



Τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου 1970

21/6/1970
12:00
Βραζιλία 4 – 1 Ιταλία Στάδιο Αζτέκα, Πόλη του Μεξικού
Θεατές: 107,412
Διαιτητής: Ρούντι Γκλόγκνερ
Πελέ  18'
Γκέρσον  66'
Ζαιρζίνιο  71'
Κάρλος Αλμπέρτο Τόρες 86'

Ρομπέρτο Μπονισένγκα 37'

199 σχόλια:

  1. Και εκεί που έψαχνα να δω αν επανεμφανίστηκε ο Πινέζας και σκάει φούσκες να που έπεσα πάνω στον άλλον με το φουσκωτήρι για να φουσκώνει τις φούσκες του - ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΥΠΙΕΣ.

    Ανοιχτή επιστολή, λέει, σε Στασινόπουλους (ΧΑΚΟΡ) , Τζιρακιάν (ΤΖΚΑ), Μαθούς (ΜΑΘΙΟ) και Κωνσταντίνου (ΥΑΛΚΟ) και απορεί πως γίνεται να βγάζουν ζημιές.
    Ξύπνα βρεεεεεεεεεεεεεεεεεεε Δεν υπάρχει Κωνσταντίνου και Χαλκόρ. Μπατίρα λέμε. Το καταλαβαίνεις?????
    Ξύπνα βρεεεεε. Δεν θα σου μείνει φράγκο. Αγοράζει και ΑΤΤΙΚΗΣ ο θεσμικός. Έχει λέει πακέτα και πάει για το πλειοψηφικό. Ξύπνα βρεεεε.
    καλά ότι ζόμπι μπορείτε να φανταστείτε αυτός πάει και το αγοράζει.
    Απορώ πως και δεν έχει φορτώσει ακόμη Νηρέα και ΜΙΓ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Κύριε Τάκη!

    Σας στέλνω τα link με τον Πινέζα για να πάει καλά η μέρα!

    http://www.capital.gr/messages/showTopic.asp?id=1342552&pg=7677

    http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=4143266&pg=991&pid=4284346&orderdir=asc#post_4284346

    Πάρτε και το προφίλ του για να το έχετε ολοκληρωμένο!
    http://www.capital.gr/messages/memberTopics.asp?id=72897

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μερικοί άνθρωποι δεν αλλάζουν με τίποτα. Τι είχα Γιάννη - τι είχα πάντα.
      Μετά απο αυτό προβλέπω χρηματιστήριο κάτω
      και τα χαρτιά που σορτάρει ο Πινέζας ΠΑΝΩ.

      Διαγραφή


  3. Αποτελέσματα χρήσης 2013 Ικτίνος (www.helex.gr)



    Αύξηση κατά 32,5% στον κύκλο εργασιών και 73,8% στα κέρδη για την χρήση 2013 σε σχέση με την χρήση 2012 παρουσίασε η ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.



    Οι εξαγωγές μαρμάρου αυξήθηκαν κατά 32,5 % την χρήση 2013 σε σχέση με την χρήση 2012, και αποτελούν το 93% του κύκλου εργασιών της εταιρίας.



    Σε επίπεδο μητρικής εταιρίας κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 32,5 % και διαμορφώθηκε σε 32.400 εκατ. ευρώ έναντι 24.458 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης, και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 6.560 εκατ. ευρώ έναντι 3.774 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 73,8 %.



    Αντίστοιχα, σε ενοποιημένη βάση ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 28,6 % και διαμορφώθηκε σε 34.466 εκατ. ευρώ έναντι 26.790 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης, και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 5.783 εκατ. ευρώ έναντι 2.418 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 139%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω ξερω οτι ο Κυριακιδης απο τζιρο 41 εβγαλε καθαρα 11+ απτο καπελο του χουντινι, Απτην αλλη ο κος Ευαγγελος απο τζιρο 34 εβγαλε καθαρα 4 με το τελ.τριμηνο να το στελνει κουβα για να μαγειρεψει προς τα κατω τα μεγεθη(ακου ζημιες 300+χιλ.απο επενδ.δραστηριοτητες). Με αυτα τα μυαλα δεν παει πουθενα.

      Διαγραφή
    2. ''20πλασιασμους διαβαζω! ο Κυρμ στα στα 10ευρω θαχει 245εκ. και θα πεζει 21 φορες τα κερδη του 2013. Αν το 14 εχει μετριοπαθη ανοδο το βλεπω απολυτα εφικτο και συμφωνω με Τακαρο. Το απολυτο play στα small caps μετα το καλοκαιρι!''
      Επειδη διαβασα αυτο το σχολιο εχω να σου πω κυριε Ανωνυμε οτι αν νομιζεις οτι μπορεις να προβλεψεις τα κερδη του Κυρμ εισαι βαθια νυχτωμενος. Τη παρακολουθω τη μτχη απ οταν μπηκε στο ΧΑΑ, οι διακυμανσεις που εχει στα κερδη του απο χρονια σε χρονια ειναι τεραστιες, ο Κυρ Ηλιας παιζει με τα κοστη και κανει οτι γουσταρει και συνηθως μετα απο μια καλη χρονια την επομενη τη πατωνει και σε στελνει αδιαβαστο, δεν ξερω αν εχουν αλλαξει τωρα οι συνθηκες και θελει να κανει κατι αλλο. Κοιτα λιγο τις πωλησεις και θα δεις οτι φετος θα τις προσγειωσει παλι, ας μας πει πως απο περυσι σχεδον διπλασιασε τις πωλησεις του στην Ελλαδα στη χωρα που δεν κινειτε τιποτα και ειναι οι υψηλοτερες από οταν μπηκε στο ΧΑΑ και αν αυτο θα διατηρηθει. Επισης δεν γνωριζουμε κατα ποσο θα διατηρησει τις πωλησεις του στην Ευρωπη που και εκει ειναι αρκετα υψηλες. Τα κοστη του τα συμπιεσε στο επακρο οταν αλλες χρονιες τα φουσκωνει σα μπαλονι.
      Σχετικα για τον ικτινο που ο κυριος Μορφονιος ηξερε απο πριν τα δεδομενα, απ ότι διακρινα εχει φουσκωσει τα κοστη στα αποθεματα γυρω στο 1-1,5 εκ και λιγο τις προβλέψεις. Αν δουμε ομως σε ετησια κλιμακα τα υπολοιπα κοστη σε σχεση με αλλες χρονιες τα αυξανει συνηθως το 4ο τριμ και δεν παρουσιαζουν συνολικα ιδιαιτερη διαφοροποιηση σε σχεση με τις πωλησεις. Το θεμα ειναι οτι το αιολικο ειναι τρυπιος κουμπαρας και τον ζημιωνει καθε χρονο κοντα στο 1 εκ , δεν προκειτε για τα επομενα 17 χρονια να βγαλει κερδη απ το αιολικο, εδω οι Χαιδαδες τη πατησαν καθως το αιολικο δυναμικο της περιοχης ειναι πολυ χαμηλο και η επενδυση ηταν ζημιογονα, ουσιαστικα λειτουργει με τη μιση αποδοση απ οτι τα αιολικα της τενεργ. Πιστευω να μην εχουν και τα αλλα που θα εγκαταστησει τις ιδιες αποδοσεις γιατι τοτε καληνυχτα.
      Σειριος

      Διαγραφή
    3. Να και το δωράκι! Το είχε πει ο Κύριος Τάκης...
      Μέρισμα και επιστροφή κεφαλαίου 0,475 καθαρό ανά μετοχή.

      Τα αποτελέσματα τα βλέπω βελτιωμένα σε σχέση με πέρσι και μάλιστα αρκετά.
      Βλέπω όμως και μεγαλύτερες αμοιβές στα αφεντικά που θα προτιμούσα να το δω από το 2014 και μετά...

      Θα αναμένω όμως τα σχόλια του Κύριου Τάκη για να έχω ολοκληρωμένη άποψη.

      Διαγραφή
    4. Κυριε Νεμοζ, νομιζω οτι σας ξεφυγε ενα μηδενικο ειναι 0,0475, για πιο δωρακι λοιπον, δε νομιζω οτι παραξοδευτηκε κιολας, τα τυπικα μοιραζει
      Σειριος

      Διαγραφή
    5. O Κυριακιδης αγαπητε θα μπουσταρει και το 14 τα μεγεθη του γιατι απλα ειναι η D year δηλ. η χρονια που που θα πουλησει.. θα δεις πραγματα σουρεαλιστικα.

      Διαγραφή
    6. Έχετε δίκιο Κύριε Σείριε. 0,0475 είναι. Μου ξέφυγε το μηδενικό.

      Δεν παύει να είναι το διπλάσιο από πέρσι όμως...
      Εξ' άλλου όπως ξέρετε οι εταιρείες που θα δώσουν μέρισμα φέτος είναι ελάχιστες.
      Και νομίζω ότι η μερισματική απόδοση του Ικτίνου είναι από τις μεγαλύτερες στο ΧΑΑος και ας υπολείπεται από αυτήν του Κυριακίδη.

      Διαγραφή
    7. Η επιστροφή κεφαλαίου+το μέρισμα είναι αστειότητες ως νούμερα,την ώρα που το αντίπαλο δέος του κλάδου έχει σπάσει τα κοντέρ.
      Αν δεν κάνει κίνηση ως το 2.20 τουλάχιστον,για να μην γράψω ως τα 3 ευρώ το αργότερο ως το Μάιο,λυπούμαι αλλά θα ξαλαφρώσω ένα 20% αυτών που αγόρασα το 2011 και τα οποία διακρατώ ως κόρην οφθαλμού(όπως και την ΕΥΠΙΚ)3 και πλέον χρόνια.Εύχομαι να την κάνει την κίνηση...

      Διαγραφή
    8. Καλημέρα

      Ωραία η παρέμβαση σας στον ΚΥΡΜ κύριε Σείριε. Να προσθέσω πως ο Κοστολάνι έλεγε αναφερόμενος στις ιαπωνικές εταιρείες πως κάνουν τρεις ισολογισμούς-ένα για την εφορία, ένα για τις τράπεζες κι ένα για τους μετόχους. Και κατέληγε ο καλός Αντρέ με τη ρήση φίλου του, συμβούλου επιχειρήσεων "Ενας ισολογισμός είναι όπως τον φτιάχνει κανείς". Σιγά μην στην Ελλάδα περιμένουμε κάτι άλλο.

      Σε ένα τέτοιο σκηνικό (για μένα) είναι πολύτιμες οι κριτικές ματιές του Κίκου, του Τάκη, του Σείριου.

      Διαγραφή
    9. Πολλές αμπελοφιλοσοφίες διακρίνω και πράματα που δεν στέκουν.

      Κύριοι
      το ταμπλό είναι εδώ - αν δεν σας αρέσει το χαρτί, ΧΩΣΤΕ ΤΑ!!!!!

      Διαγραφή
    10. Δεν ειδα να γραφετε τις δικες σας αποψεις για τα ετησια αποτελεσματα κυριε Μορφονιε στα μαρμαραδικα για να δουμε τι δε στεκει και αν νομιζετε οτι εγω προσωπικα γραφω αμπελοφιλοσοφιες θα σας αφησω να παιζεται τα στοιχηματα σας μονοι σας
      Σας ευχαριστω
      Θα παρακολουθω εκ μακροθεν
      Σειριος

      Διαγραφή
    11. Σιγά μην σας γράψω κύριε Σείριε.
      Για να μου γράφετε διαρκώς ότι έχω inside info ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΕΚΘΕΤΕ???
      Όχι βέβαια.

      πάντως έχετε εντοπίσει το θεματάκι με τα αποθέματα!!!
      βγάζουμε μάρμαρο, το βάζουμε στα αποθέματα και το πουλάμε τι επόμενες χρονιές και ναααααα τα τρελά κέρδη.
      πάμε για 6,5 με 7 εκατ. μετά φόρων το 2014!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    12. Για το αιολικό τι να πούμε??
      ότι τον πιάσαν κορόιδο και χάλασε του κόσμου τα λεφτά για να το στήσει??
      Ατζαμής και καινούργιος στη δουλειά ήταν. Με τα μισά λεφτά θα μπορούσε να το έβαζε σε λειτουργεία. Γιαυτό φαίνονται και οι ζημιές - με 2 εκατ. αποσβέσεις τι να σου κάνει??

      Αλλά τι μας μέλλει τώρα εμάς???
      Στα μαρμαράδικα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ.
      Άλλα πράγματα πια παίζουν. Όποιος κοιτάζει θεμελιώδη θα χάσει το δάσος.

      Διαγραφή
    13. Και τώρα πάω να μελετήσω τα στοιχήματα μου και το κουμάρι μου.
      Θα με βρείτε στο άλλο ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ.
      Μου εδόθη η πενθήμερος άδεια που αιτήθηκα.

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα και από μένα,συγχαρητήρια για το blog.
    Οι γκουρουδιές σου Τάκη(μου επιτρέπεις τον ενικό),είναι εκπληκτικές.

    Να και ένα πολύ καλό νέο επιτέλους,
    http://www.sofokleousin.gr/archives/161991.html

    Aboriginal

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δικαιώθηκα σχετικά με το φόρο υπεραξίας απο μετοχές.
      Δεν κούνησα ούτε λέπι. Το έγραψα και το υποστήριξα - όταν όλοι γυρίζαν τα χαρτοφυλάκια τους για να γλυτώσουν τον φόρο υπεραξίας.
      Τελικά ο Τάκαρος κέρδισε - αυτοί πλήρωσαν προμήθειες και πολλοί έχασαν και τα χαρτιά τυος απο τα γυρίσματα.

      Διαγραφή
    2. Μπράβο κύριε Τάκη. Το θυμάμαι που το είχατε πει "να δούμε αν θα εφαρμοστεί τελικά".
      Κι εγώ, παρ΄ όλες τις ανησυχίες μου, τελικά δεν έκανα τίποτα.
      Τσάμπα προμήθειες πούλα-αγόρασε και η χαρά των χρηματιστηριακών όλη η ιστορία.
      Από παλιά έλεγα "εδώ είναι Βαλκάνια" για νόμους κλπ. - τίποτα δεν κρατάει για πολύ.
      Νόμιζα ότι κάτι άλλαξε, αλλά μπααααα. Όλα τριγύρω αλλάζουν κι όλα τα ίδια μένουν. Παραλογισμοί χωρίς αποτέλεσμα.

      https://www.youtube.com/watch?v=GYTzq2g2EUk

      Διαγραφή
    3. Όπως η αφεντιά μου,το παραδέχομαι δημοσίως,που πούλησα τον ΟΤΕ
      στα 9,70(μ.ο. αγοράς 3.3),ενώ μπορούσα 3 ευρώ ψηλότερα.

      Ευτυχώς με το 80% του ποσού που εισέπραξα αγόρασα ΕΧΑΕ(στα 7.70)
      και περιόρισα κάπως τις μου,περιμένοντας ίσως να "τρέξει"
      και περισότερο σε σχέση με τον ΟΤΕ και στο τέλος να ρεφάρω κάπως...

      Aboriginal

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα φίλοι ,ελπίζω να περνάτε ένα όμορφο weekend . Διαβάζω για πινέζες μακβελ και σια και βλέπω ο αιτός ο περουβιανός θα συνεχίζει να αρμενίζει ψηλά - για λίγο άκομα . Βέβαια τί ορίζει κανείς ώς λίγο είναι πολύ σχετικό. Άλλοι μιλάνε με διαγράμματα των 60sec και άλλοι περιμένουν το μο90 μηνών να περάσει αυτό των 200μηνών χεχε. Άλλοι πάλι έχουν θωρηκτά και απλά αρμενίζουν πλατσουρίζοντας με το κύμα.

    Κ. Μορφονιέ ευχαριστώ για τα ζαμπονάκια εν ελλάδι . Θα συνεχίσω να τα απολαμβάνω μόνο ως τρόφιμα.
    Διαβάζω για εκτεράκια εκλεράκια και λοιπά μικράκια. Για θυμίστε μου οι παλιότεροι αυτά κινούνται στο τέλος μιας ανόδου ή κάνω λάθος???

    Τέλος , για πιό λόγο κάποιος να κοιτάει τα αποτελέσματα της ΔΕΗ ??? Πραγματικά χρειάζεται αυτό?? Δηλαδή αν η δεη ήταν τώρα που μιλάμε μια ιδιωτική εταιρία πιά θα ήταν η τιμή που θα είχε στο ταμπλο?? Εγώ τα αποτελέσματα - νέα - εκθέσεις - οτι άλλο λέγετε τα βλέπω μόνο ως ευκαιρίες για trading , ξέρω ξερω έχει τους κακούς συνδικάλες μέσα της και πρέπει να είναι σε αυτό το ποσοστό ως προς την αξία της ,ενώ κάτι άλλοι αρχισάπακες του σύμπαντος του Φλαμαριον μπορούν να είναι 2-3 φορές πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τοποθετημένος στο αεροδιάδρομο FTSE
      Ποσοστό επένδυσης κτά 43% ΔΕΗ, 35% ΕΛΠΕ, 29% ΟΤΕ και 5% ρευστό το οποίο θα το ρίξω και αυτό από δευτέρα.
      ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΧΟΙ: ΔΕΗ 27-ΕΛΠΕ 12-ΟΤΕ 24 έως τις βουλευτικές εκλογές όποτε γίνουν.-
      Και τώρα πάω να ρίξω μια ξερή δυάδα:
      ΡΕΜΣ-ΛΟΡΙΑΝ 1/1 και ΜΠΙΛΠΑΟ- ΑΤΛΕΤΙΚΟ Χ/1



      Διαγραφή
    2. Διορθώνω! ΜΠΙΛΠΑΟ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ Χ/2

      Διαγραφή
    3. 43+
      35+
      29= 107+5(ρευστό)=112

      το νου σας........γιατί άμα χάνετε τις προσθέσεις............

      Σουλης

      Διαγραφή
    4. Αυτό που περισσεύει είναι μετοχοδάνειο

      Διαγραφή
    5. Η ρεμς μ 'έστειλε κουβά , αλλά στην Ατλέτικο γκουρουδιά !
      Μπαστιά & Ααράου ???? κουβάς ο δάσκαλος
      Καλά ρε συ Σούλη στο ( , ) θα τ 'αναλύσουμε?
      ΔΕΗ 4500Χ11,80
      ΟΤΕ 3000Χ12,03
      ΕΛΠΕ 6000Χ7,28
      Υπόλοιπο 5000e
      Δάνειο 0
      Βγάλε τα ποσοστά άμα τι ευκαιρία

      Διαγραφή
  6. Γιατι οι ξενοι αγοραζουν σαν τρελοι τραπεζικες μετοχες, με μη εξυπηρετουμενα δανεια στο 30%?
    Μια πολυ λογικη εξηγηση που διαβασα (νομιζω ο παφιλης το γραψε), ειναι το οτι οι ξενοι θεωρουν
    οτι το ποσοστο αυτο θα κατεβει αποτομα στο 15% , οταν αναγκαστικα ενεργοποιηθουν καποια στιγμη οι κατασχεσεις. Και αυτο γιατι ενα 50% των μη εξυπηρετουμενων δανειων ειναι πλασματικο, μιας και οι κατοχοι μπορουν να πληρωσουν, απλα δεν πληρωνουν εκμεταλλευομενοι τον νομο. Με 10-15% μη εξυπηρετουμενων δανειων, οι αποτιμησεις μοιαζουν σχετικα λογικες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και αν βγει ο Σύριζας? Θα κατασχέσουν? Είδατε όντως ''ξένους'' να αγοράζουν ζομποτράπεζες και αυτές να πέφτουν? Η ο Μασασιάλιας κανει τραπινγκ?
      ΔΕΗ ρε Πετράν τζάμπα είναι το λέει και συνονόματος σου ο Λεωτσάκος
      ΟΤΕ στα 27 αγόρασαν οι Γερμανοί, τους πιάσαμε τον κώλο?
      ΕΛΠΕ το 35% πότε πρέπει να πουλήσει το κράτος Αλέκο..? και σε ποια τιμή Αλέκο..?

      Διαγραφή
  7. Εκτερ : α) μοιραζει ολο το ταμειο της (στο 75% της κεφαλαιοποιησης της εως την Πεμπτη)
    β) αποφασιζει για αγορα ιδιων μετοχων
    γ) παιρνει αποφαση για συνδεση αμοιβων ΔΣ , σε συναρτηση με τα κερδη της εταιρειας

    ειμαι αφελης κ ρομαντικος να πιστευω οτι εβαλα κ εγω το λιθαρακι μου μετα τις επαναλαμβανομενες επιστολες διαμαρτυριας (οπου εμφανιζομουν ως εκπροσωπος ομαδας μικρομετοχων), για τις υπερογκες αμοιβες ΔΣ σε καιρους κρισης της εταιρειας αυτης , ΟΜΩΣ
    ισως τελικα και εμεις οι μικρομετοχοι να μπορουμε να επηρεασουμε εστω και κατα ελαχιστο ποσοστο, τις αποφασεις ΔΣ, ειδικα στις μικρες εταιρειες, με επιστολες μας, για να δειξουμε οτι οι αποφασεις ΔΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ, και δεν ειμαστε βοιδια. Τι θα γινοταν αν ολοι οι μικρομετοχοι βομβαρδιζαμε με επιστολες καποιες μικρες εταιρειες σχετικα με σκανδαλωδεις αποφασεις ΔΣ?
    Πιστευω, μεσα στην αφελεια μου, οτι τα πραγματα θα ηταν καλυτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφέρον προς μελέτη απο τους μετόχους της ΕΚΤΕΡ:

      http://www.euro2day.gr/chameleon/139/list.html#blogpost-1198629

      Εχει πιστεύω νόημα αυτό που γράφει ότι αν ήθελαν οι μεγαλομέτοχοι τόσο μεγάλη επιστροφή θα το είχαν ήδη πράξει.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα σας. Θυμίζω και απο τα μαθηματικα αν Α ανέβει 30% και γίνει Β και μετά το Β πέσει 30% και γίνει Γ τελικά Γ < Α .

      κ . Δαρείε σήμερα ανακοινώνει και το πουλέν σας , χάζευα το διάγραμμα τους . Ξέρετε ακόμα και πώς είναι η εικόνα δείχνει τις προθέσεις. Μια χαρά λοιπόν δεν διώξανε κανένα πιστό απο το 2012 και μετά εκτός αν ήθελε ο ίδιος να βγεί.

      Διαγραφή
    3. Για ζημίες το βλέπω αρκετές. Θα πιεστεί λογικά λίγο και μετά τσούπ. Πάνω.

      Διαγραφή
    4. Σε αντίθεση με τον Μαραθωνοδρόμο ο οποίος έκλεισε το 13 με πολύ καλύτερο ισολογισμό αν και έχω την αίσθηση ότι μεγάλη βοήθεια έδωσαν οι τελευταίες παραγγελίες για την ΕΕ μιας και λήγει η αποκλειστικότητα.

      Διαγραφή
  8. Βρήκαν τελικά τα χρήματα οι τράπεζες για τις αυξήσεις κεφαλαίου, με τις προσφορές να είναι πολλαπλάσιες των απαιτούμενων κεφαλαίων. Μάλιστα τα χρήματα προέρχονται από ιδιωτική τοποθέτηση από θεσμικά χαρτοφυλάκια του εξωτερικού, χωρίς να υπάρχει προτίμηση (εκτός ελαχίστων περιπτώσεων) στους εγχώριους μετόχους και κυρίως των μικρομετόχων, οι οποίοι για ακόμη μία φορά θα δουν το κεφάλαιο τους να ψαλιδίζεται. Το ερώτημα που προκύπτει είναι, το πώς μέσα σε λίγες μέρες κατάφεραν οι τράπεζες να συγκεντρώσουν κοντά στα 5 δις ευρώ και μάλιστα με κάποια σχετική ευκολία; Για πιο λόγο να επενδύσει κάποιος δις ευρώ σε μια οικονομία η οποία παραπαίει και κυρίως σε τραπεζικές εταιρίες οι οποίες έχουν ακόμη πολλούς σκελετούς στις ντουλάπες τους; Μακάρι να μπορέσουν να βγουν από το αδιέξοδο οι ελληνικές τράπεζες και να ξεκινήσουν την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, αλλά δεν νομίζω ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν τόσο θετικά. Πιθανών να δούμε δύο τραπεζικούς πόλους οι οποίοι θα μπορούν με σχετική ευκολία να καταγράφουν λειτουργικά κέρδη, εις βάρος μάλιστα της ελληνικής πρωτογενείς και δευτερογενής οικονομίας.

    Τελικά όλα δείχνουν να κλείνει το deal για το Ελληνικό, αφού το ΤΧΣ δείχνει να ικανοποιείται από την βελτιωμένη προσφορά της εταιρίας του Λάτση. Η όλη υπόθεση θυμίζει πριν μερικά χρόνια την προεδρία του ΠΑΣΟΚ όπου μόνος υποψήφιος ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου. Ουδείς άλλος έθεσε υποψηφιότητα και παρ’ όλα αυτά εκλογές έγιναν, κάτι σαν το δημοψήφισμα επί επταετίας δηλαδή. Έτσι και στην περίπτωση του Ελληνικού, μόνο μία εταιρία και η οποία παρεμπιπτόντως δεν έχει και τα απαιτούμενα κεφάλαια για να ολοκληρώσει το όλο project. Φαντάζομαι ότι όποια εταιρία συμμετέχει σε κάποιο διαγωνισμό, καταβάλει εγγυήσεις ότι θα καταφέρει να ολοκληρώσει το έργο που θα αναλάβει, αλλιώς ο διαγωνισμός κηρύσσεται άγονος. Κάτι που βέβαια δεν έχει γίνει με το μετρό της Θεσσαλονίκης, καθώς η εταιρία που μειοδότησε παρουσίασε αδυναμία εξεύρεσης των απαιτούμενων κεφαλαίων. Ουδείς εγγυάται ότι σε δέκα χρόνια το όλο project θα έχει υλοποιηθεί, αφού προς το παρόν η Lamda Development θα δώσει μόνο μερικά εκατομμύρια και τα υπόλοιπα εις το διηνεκές, που στην Ελλάδα σημαίνει «ρούφα κι έρχεται»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -Η επέκταση των πωλήσεων, με την παραγωγή συγκεκριμένης σειράς επίπλων με χαμηλότερο κόστος, λόγω νέων παραγωγικών διαδικασιών που επιτεύχθηκαν από τις νέες παραγωγικές μηχανές που αποκτήθηκαν στα πλαίσια του τελευταίου επενδυτικού προγράμματος (2007-2010).

      Διαγραφή
  9. Το ασφαλιστικό Θωρηκτό για άλλη μια χρονιά έβγαλε πολύ καλά αποτελέσματα,καλύτερα των αρχικών προβλέψεων της εταιρείας που παραμένει φειδωλή και για το 2014 στις προβλέψεις της. Το αρνητικό(?)για τους μετόχους είναι η απόφαση να προτείνει στην ΓΣ τη μη διανομή για την παρελθούσα χρήση μερίσματος,για την ενδυνάμωση της εταιρείας και την ταχύτερη ανάπτυξή της στο μέλλον,όπως σημειώνει στην ετήσια έκθεσή της.

    Να τολμήσω να γράψω ότι αναμένεται "γλυκαντικό" προς τους μετόχους,με ισχυρή ανοδική κίνηση της μετοχής...?Ίδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε tzo στον Ικτινο(διοικηση) εχουν παθει μεγαλο καζο με τον Κυριακιδη, δεν περιμεναν με τιποτα αυτο το ρεσιταλ στο τέλ.τριμηνο, γιαυτο και το αγυριστο κεφαλι ο παπους εκανε παλι τις γνωστες μαλακιες που κανει κρατοντας κερδη για τη νεα χρονια. Καταλαβε ομως το λαθος του και θα στοιχηματιζα σε αμεσο ντεμαραζ θετικων κινησεων + 1ο Τριμηνο φυτιλιασμενο. Προταση για εκτακτη συνελευση μπορει να προτεινει και επενδυτης με 5%

      Διαγραφή
    2. Κύριε Ανώνυμε την ίδια μαλάκυνση στον εγκέφαλο έχουν και στην ΕΥΠΙΚ,ανακοίνωσαν τρομερά αποτελέσματα για το 2013 και αντί να σαρώνουν σήμερα τη μετοχή,αφήνουν όπως συμβαίνει συνήθως να ρευστοποιούν με την ησυχία τους κάποιοι και να μην αφήνουν επιτέλους τη μετοχή να ανασάνει.Μόλις πάει να ξεμυτίσει,τσουπ βρίσκονται μερικές δεκάδες χιλιάδες κομματιών και χαλάνε τη μανέστρα.

      Ο ΙΚΤΙΝ "γλεντάει" σήμερα ως στιγμής το καλό 2013 με πτώση και όγκο,καραγκιοζιλίκια όπερ.Δηλαδή πότε ο μέτοχος θα γευθεί την καλή πορεία θεμελιωδώς της εταιρείας,στον άλλο κόσμο...?

      Ας γκρινιάξω λίγο χε χε

      Διαγραφή
    3. Κε Tzo41
      Απο μέρισμα ή έιστροφη κεφαλαίου παίζει τιποτα στην ΕΥΠΙΚ ;
      ΚΚ

      Διαγραφή
    4. Κύριε ΚΚ επισήμως στην ετήσια έκθεση της εταιρείας που δημοσιεύθηκε χθες,αναφέρεται ότι λόγω της ανάγκης για περαιτέρω ενίσχυση της καθαρής της θέσης,
      γεγονός που θα της
      επιτρέψει να αναπτυχθεί ταχύτερα στο μέλλον, αποφάσισε να προτείνει στη Γενική Συνέλευση
      των Μετόχων τη μη διανομή μερίσματος από τα κέρδη της χρήσης 2013(σας έβαλα επί λεξεί την αναφορά στην έκθεση).

      Με γνώμονα το γεγονός ότι τα 5 τελευταία χρόνια που παρακολουθώ εκ του σύννεγυς την εταιρεία,η διοίκησή της τηρεί κατά γράμμα τα λεγόμενά της,συμπεραίνω ότι δεν πρόκειται να δώσει ούτε επιστροφή κεφαλαίου.Γι'αυτό έγραψα ότι ίσως θα μας δώσει ως "γλυκαντικό" κεφαλαιακά κέρδη απ'την πορεία της μετοχής,με την όποια σπαστική τακτική το κάνει εδώ και χρόνια.

      Βέβαια επειδή οι αγορές είναι ζώσες και αλλάζουν γρήγορα οι συνθήκες στις οποίες κινούνται,δεν αποκλείω εκπλήξεις αλλά δεν θα πόνταρα σ'αυτό πάνω από 5% των πιθανοτήτων μου.

      Προσοχή,μπορεί να μας δυσαρεστεί η απόφαση για μη διανομή αλλά δεν παύει να πρόκειται περί αρίστης στρατηγικής κίνησης για το μέλλον της εταιρείας και των μετόχων της.Προσωπικά η διοίκηση με "κέρδισε" για άλλη μια φορά και χαίρομαι που είμαι μέτοχός της την τελευταία 3ετία και θα συνεχίσω να είμαι.

      Υ.Γ Πάνω που άναψαν και πάλι οι συζητήσεις στο blog και άρχισε να γίνεται νταραβέρι,πήρε ο κύριος Τάκης πενθήμερος άδεια απ'τη σημαία... Να ανασταλεί παρακαλώ η άδεια χε χε

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστώ για την απάντηση.Συμφωνω με το σκεπτικό σας !
      ΚΚ

      Διαγραφή
  10. 20 και σήμερα για το Πάσχα...

    Οι μέτοχοι της ΚΛΕΜ σας εύχονται ολόψυχα: Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας χασαμε.
      Γράφτε μας συχνότερα τι βλέπετε και τι πιστεύετε.
      Μην αναλώνεστε κάθε φορά τι είπε ο Τάκαρος και γιατί είπε το Α ή το Β.
      Γράψτε εσείς τα δικά σας.

      Διαγραφή
    2. Εγώ έγραφα για ΚΛΕΜ και εσείς μου απαντάγατε ότι θα πάει κάτω ότι θα έχει ζημιές, ότι η Τουρκία θα σκάσει κλπ κλπ.... Γι αυτό ξαναπαντάω

      Μιλάει και το ταμπλό άλλωστε, εγώ τι να πω?

      Επίσης είχα γράψει ότι ο ΚΥΡΜ έχει σαφώς καλύτερα θεμελιώδη και ότι είναι σαφώς φθηνότερος από τον ΙΚΤΙΝ (και μετά από 200% παραπάνω που έχει κάνει παραμένει φθηνότερος ή είναι οριακά στα ίδια).

      Ένα άλλο που είχα πει ήταν ότι αποκλείεται να έχουμε εκλογές πριν τον Μάιο που έλεγε ο κύριος Δαρείος, και αυτό βγήκε...

      Δεν ήταν δα και τίποτα φοβερές γκουρουδιές. Και τα 3 (ΚΛΕΜ, ΚΥΡΜ>ΙΚΤΙΝ, όχι εκλογές) φως φανάρι ήταν απλά είχαν αμφισβητηθεί...
      Πόσα άλλα να σας πω? Το στοίχημα το έχω κόψει εδώ και μία σχεδόν 10ετία. Προτιμώ να απέχω από αυτή τη συζήτηση για να μην ξανακολλήσω...

      Διαγραφή
    3. Καλά εσείς κύριε zachmour δεν γίνεστε καλά με τίποτα. κακώς σας ξαναενθάρρυνα να συμμετέχετε.

      Βρεεεεε ξύπνα, βρεεεεε. Που τα είδες τα κέρδη της ΚΛΕΜ.
      Ξύπνα!!!
      Σου είπα θα έχει ζημιές απο συναλλαγματικές ισοτιμίες ΚΑΙ ΕΙΧΕ!!!!!!!
      Ξύπνα και δες.
      Συναλλαγματικές διαφορές : ΖΗΜΙΕΣ 1,6 εκατ. ευρώ και ζημιές οι μέτοχοι 336 χιλιάδες!!!!!!!!!
      Ζημιές η ΚΛΕΜ - Ζημιές η ΚΛΕΜ - ΖΗΜΙΕΣ η ΚΛΕΜ!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    4. Δεν ξανασχολούμαι.
      Παίρνω ρεπό και άδεια απο τη ΣΗΜΑΙΑ!!!!!!!
      Καθίστε να γράφετε στο ιστολόγιο του Τάκαρου ότι παπαριά γουστάρει ο καθένας. Να τα κλωσάτε, να τα γυρνάτε και να το παίζετε πονηροί και ΓΚΟΥΡΟΥΔΕΣ. Που δεν είστε.

      Διαγραφή
    5. Και ΚΛΕΜ ΕΓΩ σας έβαλα στα 0,7 και ΜΟΝΟ ΕΓΩ. καθαρά και ξάστερα σας το έγραφα απο το market zone.

      Αιτούμαι πενθήμερης άδειας!!!
      Γειά χαραντάν.

      Διαγραφή
    6. Και Ικτίνο εγώ σας τον έμαθα απο τα 0,7 απο οτν καιρό του marketzone.
      Όπως και Κυριακίδη (που δεν υπάρχει πλέον κυρ Ηλίας) εγώ σας τον έμαθα - όταν έκανε το γρήγορο πτωτικό απο τα 1 προς τα 0,7.

      ΕΓΩ ΣΑΣ ΕΜΑΘΑ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑΔΙΚΑ και εγώ είμαι καραφορτωμένος απο τα 0,4 με 0,5 σεντς το ένα και το άλλο στο 0,5.
      Ήρθατε πάλι να μου πείτε τις εξυπνάδες σας.
      Εγώ δεν είδα κανένα κύριο zachmouw να μιλάει για μαρμαράδικα.
      ΕΓΩ ΣΑΣ ΑΝΟΙΞΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ!!!!!
      Εσείς όλοι τα μάθατε με μεγάλη χρονοκαθυστέρηση.

      ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑΔΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ.
      ΟΥΔΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΤΟΥΣ. θα μπερδευτεί!!!!!!

      Διαγραφή
    7. Για εκλογές πάντως κύριε zachmour , σας το αναγνωρίζω.
      ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΤΕ!!!!!!

      Διαγραφή
    8. Και στην ΚΛΕΜ νομίζω, μακάρι και στην ΑΣΚΟ.

      Φίλε κύριε Τάκη ο Ιμπραίμοβιτς, ο Γκόμεζ, ο φαν Πέρσι μπορεί να μην είναι Μέσι...αλλά είναι πολύ καλοί παίχτες. Μην κακοκαρδιζόμαστε πρωτομηνιάτικα και τέτοια ωραία μέρα σήμερα (έσπασε το 500αρικο το spread τείνει να ακουμπήσει το 80 το 10ετές ΟΕΔ !!!!!!)

      Διαγραφή
    9. Ο Τάκαρος φταίει κύριε hippy????
      Ο Φαν Πέρσι όμως κουτσάθηκε και είναι εκτός.

      Διαγραφή
    10. "Ο Φαν Πέρσι όμως κουτσάθηκε και είναι εκτός".


      Ευτυχώς στις αγορές εάν έχεις ανοιχτές τις αντέννες και μάθεις κάτι, το μαθαίνεις για πάντα.

      Πάντως φαίνεται πως στις τράπεζες, άσχετα εάν είναι σωστό ή λάθος, υπάρχει δυναμική. Χτες το προνόμιο της ναυαρχίδας στην Αμερική χτύπησε ενδοσυνεδριακά τα 19,37$. Προεξωφλεί επάνοδο της μαμάς σε κερδοφορία και μέρισμα? Απλώς Greecovery? Οτι και νά΄ναι καλό είναι.

      Προσωπικά ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα και την ΠΕΙΡ στα 1,90 έλεγα σε αναγνώστη σας πως το 2,20 είναι κοντύτερα από το 1,80. Βέβαια την προηγούμενη Πέμπτη πήγε 1,79 κι έχασα, αν όμως μου δινόταν 2η ευκαιρία το ίδιο θα ψήφιζα (δεν έχω-δεν μ΄ενδιαφέρει-δεν ακουμπώ). ΕΥΠΙΚ και τα ΟΕΔ στα κάγκελλα.

      Στατιστικά η περίοδος του Πάσχα είναι καλή για το ΧΑΑ και οι κυβερνητικοί δείχνουν να παίρνουν τ΄απάνω τους.

      Διαγραφή
  11. http://www.helex.gr/documents/10180/43442/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%88%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7%20%CE%A0%CE%91%CE%A0%CE%91%CE%A0%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%93%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE%9F%CE%A5%20%CE%91%CE%92%CE%95%CE%95%CE%91%20-+%CE%94%CE%A1%CE%9F%CE%9C%CE%95%CE%91%CE%A3%20%282013%2C%CE%95%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82%20%CE%99%CF%83%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82%2C%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%95%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7%29.pdf/635d72b8-8dff-4886-a4a9-b1c8a13b73d9?version=1.0 αποτελέσματα και στον Δρομέα μειωμένες ζημιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επίσης η συμμετοχή στον διαγωνισμό της ΕΕ για άλλη μια αποκλειστικότητα προμήθειας επίπλων αξίας €10.000.000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριε Τάκη,ένα σχόλιο παρακαλώ για την ανακοινωθησα ΑΜΚ της ΛΑΜΔΑ.
    Με εκτίμηση
    Μαριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βρε 100 φορές ΠΕΙΡ παρά Ικτίνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πάρετε και Νηρέα και ΜΙΓ και ΦΟΡΘΝΕΤ
      μπουχαχαχα

      Διαγραφή
    2. Ελάτε κύριε Τάκη...Πρωταπριλιά σήμερα και είπε ο ανώνυμος να πει το ψεμματάκι του.

      Διαγραφή
    3. Αν είναι έτσι κύριε hippy τότε καλόοοοοοοοοο!!!!

      Διαγραφή
    4. Απο σημερα ξεκιναει και ο ικτινος τα ντεσου πουλεγε ο Τακαρος.

      Διαγραφή
    5. Λέτε να ξεκινήσει αγορές ο παππούς - απο σήμερα????
      μπουχαχαχαχα

      ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ βρεεεεε

      Διαγραφή
    6. Σε λιγο θα το παθουν καποιοι σαν τον βοσκο με το λυκο. Βουκολος

      Διαγραφή
    7. Τσίμπησε ομως ο κύριος Τακης χεχεχε και φυσικα δεν ακουμπώ τράπεζα kabamarou

      Διαγραφή
    8. Εισαι μεγαλη μου μουρη Τακαρε!!!

      Διαγραφή
  15. Στο δρόμο προς την πλήρη δικαίωση

    Έλεγε ο τρελός - η αφεντομουτσουνάρα μου δηλαδή
    Τάκης Μορφονιός15 Δεκεμβρίου 2013 - 11:36 π.μ.

    ΝΗΡΕΑΣ και ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ

    Με 155 - 160 εκατ. ετήσιες πωλήσεις το μέγιστο που μπορεί να εμφανίζει σε βιολογικά αποθέμαρα είναι 1,5 φορά τις ΕΤΗΣΙΕΣ πωλήσεις των ψαριών του. Δηλαδή 240 εκατ. ευρώ σε ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ, δίχως όμως αυτά να τα έχει. Απλώς έτσι μοχλεύει τον Ισολογισμό και εμφανίζει μεγαλύτερα τα ίδια από όσα πραγματικά είναι.

    Το σωστό όμως είναι να πολλαπλασιάζει τις μηνιαίες πωλήσεις επι 9,5 (άντε 10 να σας κάνω τη χάρη με μια μικρή μόχλευση).
    Άρα ο ΝΗΡΕΑΣ με μηνιαίες πωλήσεις 160 εκατ. (οι ετήσιες) / 12 = 13,3 εκατ. θα έχει πραγματικά βιολογικά αποθέματα 13,3 Χ 9,5 = 126 εκατ. Άντε 130 εκατ. ευρώ.

    Πόσα βιολογικά αποθέματα εμφανίζει ο ΝΗΡΕΑΣ στην τελευταία του οικονομική κατάσταση??????
    Εμφανίζει 200 εκατ. βιολογικά αποθέματα. Ο Τάκαρος τα θεωρεί φουσκωμένα.
    Θα πρέπει να ήταν 130 εκατ. όπως έγραψα παραπάνω.
    Δεν είναι δυνατόν να εμφανίζει περισσότερα βιολογικά αποθέματα απο ετήσιες πωλήσεις. Δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζει τα ψάρια του ώριμα για πώληση όταν ο μέσος χρόνος για να ωριμάσουν οι ψαρούκλες είναι 1,5 χρόνος.

    Άρα κούρεμα τα βιολογικά περιουσιακά στοιχεία κατά 70 εκατ. ευρώ ακατέβατα!!!
    Βγάζω επομένως τα ίδια κεφάλαια του ΝΗΡΕΑ γύρω στα 20 εκατ. ευρώ.
    Εκεί τον κοστολογώ και εκεί να είναι το ταβάνι. Οτιδήποτε πάνω απο 20 εκατ. είναι φούσκωμα ιδίων κεφαλαίων
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Τάκης Μορφονιός11 Φεβρουαρίου 2014 - 9:26 μ.μ.

    Όλα τα ψάρια κύριε hippy βρωμάνε απο το κεφάλι - ότι μούρη και να έχουν!

    Κύριε Νίκο θα σας απαντήσω όπως ακριβώς απάντησα στον κύριο spooky.
    Η δικαίωση - άρα και η υπόκλιση σας - θα έρθει ΜΟΝΟ όταν γράψει το καντράν ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ 130 - 140 εκατ. και το χαρτί σχίσει τα 0,25 προς τα κάτω σαν σαρδέλα.
    ---------------------------------------------------------------------
    Νηρέας αποτελέσματα
    170 εκατ τα βιολογικά αποθέματα απο 201 εκατ στο εννιάμηνο
    57 εκατ τα ίδια που όλο και θα πέφτουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στην επιτηρηση και στα 10 σεντσια σε λιγο

      Διαγραφή
    2. ...κι άλλο ανώνυμο πρωταπριλιάτικο.

      Ο γενικός διευθυντής κύριος Ελλισαίος στην έκτακτη ΓΣ των ομολογιούχων δεσμεύθηκε να ξεκινήσει τον τρέχοντα μήνα την αναζήτηση οίκου που θα κάνει την μελέτη αποτίμησης (valuation) που απαιτείται ώστε και με τη σύμφωνη γνώμη των τραπεζών να τεθεί στα θέματα της τακτικής ΓΣ των μετόχων που πρέπει να γίνει τέλος Ιουνίου η αλλαγή στην τιμή μετατροπής των ομολογιών σε μετοχές.

      Γνώμη μου είναι ότι και οι δύο μονομάχοι εταιρεία-τράπεζες κωλυσιεργούν καθένας για δικούς του λόγους. Ο Μπελλές για ν΄αποφύγει το dilution οι τράπεζες διότι ενδιαφέρονται σε συνολικότερη μετοχοποίηση χρεών, ΧΩΡΙΣ όμως κούρεμα υποχρεώσεων του Νηρέα όπως μετά βδελυγμίας μας ανέφεραν οι δικηγόροι τους off the record μετά τη ΓΣ..."Μην ξεχνάτε οι τράπεζες τώρα είναι κρατικές. Τι θέλετε, να πάμε φυλακή για απιστία? Ποιός θα υπογράψει κούρεμα?"

      -Ωστόσο αναρωτιέμαι ο ερασιτέχνης...Εάν η αποτίμηση βγάλει τιμή πέριξ της σημερινής ονομαστικής ή τέλος πάντων κοντά στο 1 ευρώ η μετοχοποίηση χρεών σε τέτοια τιμή δεν είναι έμμεσο κούρεμα? (περίπτωση sato)

      Επίσης ο κ. Ελισσαίος υποστήριξε πως η εταιρεία όντως πάει καλύτερα φέτος (αλλά όχι τόσο ώστε να μπορεί να πληρώσει συνολικά τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του 2013-14).

      Νομίζω πως η μεγάλη πτωτική κίνηση έγινε στο Νηρέα. Προσωπικά ακόμα κι αν μπορούσα δεν θα τον σορτάριζα (εννοώ μέσω cfds σε ξένες πλατφόρμες). Αν όλα πάνε κατ΄ευχήν για τη χώρα (εγώ αυτό πιστεύω) ίσως η εταιρεία σε 2 χρόνια να είναι ανάμεσα στα turn around stories.


      (απο τη στιγμή όμως που έχω θέση στο ομολογιακό ΔΕΝ ρισκάρω επιπλέον και σε μετοχές)


      Διαγραφή
    3. Τι να σας πω κύριε hippy.
      Έχετε άγνοια κινδύνου. Αυτό μπορώ να σας πω.
      Μην ακούτε τις παραμύθες που σας σερβίρουν - ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ

      Διαγραφή
    4. Για τα ψαρια πρεπει να ρωτας τον ψαρα. Το λοιπον φιλε λαμβανοντας ως υποδειγμα πιο χρηστης διαχειρισης στον κλαδο την Ανδρομεδα και της Γερουλανου τα ιχθ. Κεφαλονιας που πεζουν τα βιολογικα τους αποθεματα στο 45%-50% των ετησιων πωλησεων θαλεγα οτι ο Χιωτης με πωλησεις στα 198,6 πρεπει ναχει βιολογικα 90 με 100 και οχι 170 που μας βαζει ακομη. Το deleverege επομενως εχει δρομο ακομη. ps η εταιρεια αυτη με τις τιμες των ψαριων εδω που ειναι τωρα θαπρεπε να βγαζει και το χρηματοοικονομικο της κοστος αλλα η διοικηση ειναι μονο στο πλιατσικο, εχει δε τους υπαλληλους 2 με τρεις μηνες μεσα.. Ψαρας

      Διαγραφή
    5. Ώστε με 90 με 100, λέτε??
      Εγώ αν τα δω στα 130 και τα ίδια στα 20 και το δανειακό χρέος να κεφαλαιοποιείται κατά το μεγαλύτερο μέρος του, τότε ίσως σκεφτώ ότι εδώ έχουμε turn arround story. Μέχρι τότε μακρυά και αγαπημένοι.
      Εννοείται δίχως τον Αριστείδη στο τιμόνι.

      Διαγραφή
    6. "Ενα μήνα και τον τρέχοντα" παραδέχτηκε ο κύριος Ελλισαίος όταν του το θέσαμε φίλε Ψαρά.

      Κατά τα λοιπά κύριε Τάκη η συμμετοχή μου στο ομολογιακό είναι λάθος του 2007. Σήμερα ή το μετατρέπεις σε μετοχές με 1,36 τη μία χάνοντας το 80% του κεφαλαίου σου ή μένεις για λιγώτερο δαπανηρή αποχώρηση. Κάπου κερδίζεις, κάπου χάνεις (κι αν σου σκαμπάζει στοιχειωδώς μαθαίνεις...πάντα υπάρχει 2η ευκαιρία). Παρηγορώ τον εαυτό μου λέγοντας "άλλοι τα χάσαν το 2008 στη ΛΗΜΑΝ εσύ θα χάσεις με 5ετή καθυστέρηση)

      Διαγραφή
    7. Μερικοι δεν εχουν παρει μυρουδια τι εχει γινει και συνεχιζουν να γραφουν οτι τους κατεβει, εκτος απ το κυριο Τακη που ειναι σταθερος μεν αλλα με λανθασμενες αποψεις δε. Ψαρα ανοιξε τα ματια σου καλυτερα και διαβασε την οικονομικη κατασταση της Ανδρομεδα που μου εμαθες και το deleverage.
      Λοιπον ακου για να μαθαινεις που ηρθες να πουλησεις και εξυπναδα, οι πωλησεις της Ανδρομεδα απο τα ψαρια ειναι 58 και τα βιολογικα του αποθεματα 62,5 οι υπολοιπες πωλησεις ειναι απο αλλου. Με τη ιδια αντιστοιχια τα βιολογικα του νηρ βγαινουν οσο ηταν στο τελος της φετινης χρησης. Ασε που ο νηρ εχει παει σε μεγαλυτερα μεγεθη πωλησης ψαριων γι αυτο και πρεπει αν ειναι αυξημενα επιπλεον τα βιολογικα του αλλα αυτα ειναι ψιλα γραμματα για ψαραδες ειδικους και μη.

      Μα καλα εσεις κυριε Μορφονιε που λετε οτι εχετε και μυτη δεν κανατε το κοπο να κοιταξτε αυτη τη ριμαδα την οικον κατασταση? Δεν ειδατε οτι αλλαξε τον τροπο αποτιμησης και τα ψαρια μεχρι 380 γρ τα αποτιμα ως ανωριμα δηλ οχι οσο η τμη αγορας αλλα χαμηλοτερα και απ το κοστος τους ενω μεχρι τωρα τον διαχωρισμο τον εκανε στα 200 γρ. Ξερετε τι σημαινει αυτο? οτι κουρεψε τα αποθεματα του 20-30 εκ. Εσεις περιμενετε ακομα να πανε τα αποθεματα του στα 130 εκ με τις τιμες να εχουν ανεβει 40% απ την αρχη του χρονου, δεν εχετε παρει μυρουδια και ασ εχετε μεγαλη μυτη. Δεν ειδατε οτι με την Νορβηγικη που εκανε την αποτιμηση των αποθεματων εχουν απολυτη ταυτιση σε επιπεδο βαρους? Το θεμα παιχτηκε στις τιμες που τα αποτιμησε και εξηγησα παραπανω. Εσεις να περιμενετε τα 130 εκ αλλα για να ειστε σιγουρος αφηστε να πανε 30 εκ και οχι 100 εκ που σας λεει ο ειδικος ο Ψαρας για να ειστε σιγουρος. Η εταιρεια στο απολυτο χαος περυσι εβγαλε ουσιαστικα 5-6 εκ ζημιες τα υπολοιπα ηταν προβλεψεις 11,5 εκ που τις πηρε φετος μαζεμενες και 70 εκ λογιστικες απ τη μεταβολη των αποθεματων. Α και τα ιδια του ειναι 64 και οχι 57 μην τα μειωνετε με το ζορι. Ελατε να μου πειτε φετος και του χρονου που θα υπαρχει μειωση τουλαχιστον 20% στο ογκο παραγωγης στην Ελλαδα πως θα ειναι τα πραγματα. Βαρεθηκα να διαβαζω μπουρδες εδω και ενα 6μηνο απο ειδικους και μη.
      Σειριος

      Διαγραφή
    8. Ψιτ...

      Χωρίς τη διάθεση να χαιδέψω αυτιά εδώ γίνεται ΠΟΛΥ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ συζήτηση με επιχειρήματα. Δηλαδή ακριβώς ότι λείπει από το capital και τα μπλόγκια. Χαίρομαι για πάρτη μου που σήκωσα άθελα μου το γάντι μια κι έμαθα κάμποσα. Αν μείνουμε εδώ και δεν παρεξηγηθούμε τα χαρώ τρίδιπλα καθώς θα μυρηκάζω τα επιχειρήματα.

      Please....

      Διαγραφή
    9. Μυρουδια δεν ειχα παρει και στον Κυρμ που μαγιρευει τα νουμερα μια ζωη αλλα κατα τα αλλα βγαζω ενα γιουρο. Οσο για τον χιωτη τον παλαιπασοκο και νυν τσυριζαιο καλη τυχη στους εχοντες. Αυτος θα φυγει αποκειμεσα μονο σε φερετρο.

      Διαγραφή
    10. Ναι σωστό.
      Διορθώνω τα ίδια είναι 64,5 και όχι εκ παραδρομής όπως έγραψα 57,7.

      Άσχετο. Είμαι περίεργος όταν δείτε τα 130 τι θα μου γράφετε.
      ΣΙΓΟΥΡΑ - Θα με εκθέσετε πάλι.

      Διαγραφή
    11. Κυριε hippy εισαι οπως παντα σωστος.Σεβεσαι το χωρο και βοηθας με τις γνωσεις σου τους επισκεπτες.
      Ο εριστικος και αγενης Σειριος δεν καταλαβαινω τι θελει στην τελικη,Ψαχνει να βρει οτιδηποτε για να την πει στον κυριο Τακη η σε οποιον αλλον γραψει κατι κακο για τα ψαρια την υπερασπιση των οποιων εχει αναλαβει εργολαβικα εδω και αλλου.
      Γραφει συγκαλυμενα ο κυριος Τακης κατι,σε εταιρειες που γνωριζει,για να βοηθησει τους φιλους του μπλογκ και ο Σειριος τον εγκαλει για εσωτερικη πληροφορηση,Αν ειναι δυνατον!
      Τακαρε και η ανοχη εχει τα ορια της,δεν νομιζεις ;
      Κατι τετοιοι θελουν Φραπα να τους ριχνει σουτ με μπινελικια και να τους αποβαλει δια παντος.

      Roko Baroko

      Διαγραφή
    12. Με συγχωρείτε κύριε Roko αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσω τη θέση μου.

      -Έχω εκτιμήσει τον Κύριο Σείριο σαν πολύ καλό αναλυτή που οι παρεμβάσεις του πλουτίζουν το μπλογκ.

      Εκτιμώ ταυτόχρονα πάρα πολύ τη μηδενική λογοκρισία (προέγκριση-χρονοκαθυστέρηση-αλλοίωση σχολίων) του μπλογκ. Εχει αξία και δεν κολώνει.

      Διαγραφή
    13. Αναλυτης και καλος μαλιστα ο Σειριος ;
      Μονο γκρινια,ενστασεις και λιβανισμα στους Μπελοστεφανηδες.
      Καποιο λινκ να διαβασω δυο τρεις ολοκληρωμενες παρουσιασεις - αναλυσεις του,αν δεν σας κανει κοπο.
      Ευχαριστω

      Roko Baroko

      Διαγραφή
    14. Να σου και οι αυτοκλητοι υπερασπιστες, εγω το τελευταιο τριμηνο εχω γραψει δυο φορες στο capital και το μετανοιωσα γιατι εκει ειναι καμενοι εντελως και δεν ξανασχολουμε, που την ειδες την εργολαβικη υπερασπιση των ψαριων. Αντιθετος ο κυριος Τακης με προκαλουσε με τη καλη εννοια για προβλεψη για τη μτχη του νηρ κατι που απαντησα οτι δεν συμμετεχω τα αλλα ειναι στη φαντασια σου και σου επιστρεφω αυτα που μου προσαπτεις και τις φραπες και τα μπινελικια πεσ τα σε κανεναν αλλο δε νομιζω οτι σου εδωσα εσενα προσωπικα δικαιωμα.
      Οσον αφορα για την εσωτερικη πληροφορηση στον ικτιν κυριε Τακη εγω δεν σας εγκαλεσα ουτε το ειπα με την κακη εννοια, πιστευα οτι γνωριζετε αρκετα πραγματα για την εταιρια που δεν φαινονται στις οικονομικες καταστασεις αλλα με καποιο αλλο τροπο. Αν εγινε κατι τετοιο εγινε παρανοηση δεν ειχα σκοπο να σας εκθεσω και δεν προκειται να ξαναγραψω ειναι το τελευταιο μου ποστ.
      Σειριος

      Διαγραφή
    15. Ε μου φαινεται δεν εισαι στα καλα σου, γιατι ειδα μετα τι εγραψες, λιβανισα εγω πουθενα το Μπελλε και ειδικα το Στεφανη?Φερε μου μια φραση που τους εχω λιβανισει, ειδικα για τη σελοντα,εδω μεσα εχω γραψει οτι ειναι χρεοκοπημενη. Τι σχεση εχει η τοποθετηση σε μια μτχη με τους μεγαλομτχους, σιγα σιγα θα μας πεις οτι ειμαι και τρολακι του Μπελλε. Το τζαμπα γευμα τελος, ειτε θα το πληρωσεις ή πηγαινε να βρεις αλλου, που θα μας πεις οτι θελεις να μας τεσταρεις κιολας. Και το κλεινω εδω.
      σειριος

      Διαγραφή
    16. Κανένας δεν γράφει για όλους φίλε Σείριε (με γνώση της προσφώνησης). Γράφεις για τους φίλους σου επειδή υπάρχει η απαραίτητη αμοιβαία εκτίμηση ώστε να λες τις απόψεις σου ελεύθερα γνωρίζοντας πως δεν θα παρεξηγηθούν ακόμα κι αν διαφέρουν οικονομικά-πολιτικά-κοινωνικά.

      Προσωπικά μ΄ενδιαφέρουν οι μετοχικές σου διεισδύσεις, χαίρομαι τα σχόλια σου, δεν θεωρώ λογικό να φύγω από το γήπεδο που πήγα με την παρέα μου διότι ένας θεατής έκανε σχόλιο που με τάραξε. Απ΄εκεί και πέρα σεβαστές οι επιθυμίες του καθενός μας.

      Διαγραφή
    17. Κύριε Σείριε δεν ξέρω τι θα κάνετε, αν θα γράφετε εκ του μακρόθεν ή αν δεν γράφετε. Αν θα κάνετε σχόλια στο ιστολόγιο του Τάκαρου ή όχι. Αν θα κάνετε αναλύσεις ή αν θα κάνετε το συνήγορο του διαβόλου που συνηθίζεται να κάνετε. Κάντε ότι θέλετε και γράψτε ότι θέλετε και όποτε θέλετε στο ιστολόγιο του Τάκαρου.
      Το μόνο που θα προσέχετε είναι το ΥΦΟΣ σας, όταν απευθύνεστε στον Τάκαρο. Εκεί θα τα χαλάσουμε. Είπα τις πρώτες φορές δεν πειράζει - κατόπιν έλεγα είναι παρανόηση. Όμως τώρα σας λέω ότι τέτοιο ύφος, προς τον Τάκαρο, δεν το ανέχομαι. Εδώ βαράνε προσοχές, κόσμος και ντουνιά στον Τάκαρο - ΟΚ?? Αν αυτό έγινε κατανοητό πάμε καλά και συνεχίζουμε - να γράφω εγώ τις παπαρόλες μου και να συμμετέχετε εσείς όποτε γουστάρετε. Αν όχι πάμε στα μαρμαρένια αλώνια!!!

      Στα ψάρια του Νηρέα.
      Επειδή είστε του κλάδου δεν σημαίνει ότι τα ξέρετε και καλύτερα.
      Όλα αυτά τα ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ ζαγάρια του Αριστείδη - που προφανώς τα έχει βάλει ο αρχηγός για να κινήσουν το ζομπόχαρτονο και να το διαφημίζουν όπου βρουν και όπου σταθούν και σε όποια χρηματιστηριακή εταιρία υπάρχει - απο τα 250 εκατ. αποθέματα έλεγαν πως η εταιρία είναι φτηνή και τα βιολογικά τους αποθέματα είναι λίγα και θα έπρεπε να ήταν περισσότερα. Μόνο ο Τάκαρος τους έδιωξε κακήν κακώς - αρκετοί μάσησαν την παραμύθα. Αισίως φτάσαμε στα 170.
      Η εταιρία είναι για κλείσιμο - σε οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαική και ευνομούμενη χώρα, αν δεν την είχαν σφραγίσει, η διοίκηση θα είχε αλλάξει και θα έδιναν λόγο οι τραπεζίτες στους μετόχους τους γιατί έδιναν τόσα δάνεια σε αυτή την κολάντζα.

      Διαγραφή
    18. Γιατί οι Μπελλέδες και οι Στεφανίδες όταν η Ελλάδα δεν είχε αυτό το χάλια και έμπαιναν στο Ελληνικό χρηματιστήριο, πριν 17 χρόνια, αντί να δουλέψουν τις εταιρίες και να τις αναπτύξουν ως σωστοί επιχειρηματίες - αυτοί κοίταγαν να κάνουν αρπαχτές. Και δώστου παιχνίδια με τις μετοχές τους. Σε αυτά ήταν καλοί.
      Μέχρι και τον Βαρδινογιάννη (της ΑΝΕΚ) πιάσαν κορόιδο και του φόρτωσαν πακέτα και έκανε, ο κοιμισμένος, ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ. Μιλαώ γενικά για ψαράδικα.

      Και τώρα μου ζητάτε εσείς να δείξω έλεος σε αυτές τις διοικήσεις. Ούτε έλεος - ούτε εμπιστοσύνη στα λόγια τους. Οι άνθρωποι είναι της αρπαχτής και του γρήγορου κέρδους. Αφού φάγανε τις φάπες - κοιτάνε και αυτοί τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι είναι όσα δεν φτάνει η αλεπού, στα ζόρια θέλει ΣΥΡΙΖΑ να του χαρίσει τα χρέη - επειδή φταίει το κακό μνημόνιο.

      Διαγραφή
    19. Επειδη πρεπει να απαντησω διαφορετικα δεν θα εγραφα, εχω να σας πω κυριε Μορφονιε οτι εγω δεν συνηθιζω ουτε να λιβανιζω κανεναν ουτε να γλειφω ποσο μαλλον να βαραω προσοχες, το ειχα πει απ τη πρωτη στιγμη γιατι αλλωστε δεν εχω αναγκη να το κανω και ουτε μ ενδιαφερει ποιοι σας βαρανε προσοχες, συγγνωμη δηλ με γνωριζετε για να με συγκρινετε με αυτους που σας βαρανε προσοχες. Ουτε σας ειρωνευτικα ουτε σας προσβαλα αλλα αν δεν αντεχετε τον αντιλογο ειναι αλλο πραγμα, γι αυτο ειχα πει οτι θα γραφω για να κανω το συνηγορο του διαβολου οχι κακοπροαιρετα αλλα μεσα απ την αμφισβητηση να βγαινει και κατι (ειναι κατι απ τη διαλεκτικη του Σωκρατη αν ενθυμαστε). Τωρα αν θελετε οπου συμφωνουμε να σας το γραφω και να σας επαινω, νομιζω οτι σας το ειχα πει οτι δεν θα το κανω οπως τοτε στο σχολιο με την ευδαπ και μου ειχατε πει κανενα προβλημα να γραφετε οτι θελετε και οποτε θελετε.Η απολυτη ομοφωνια και η ελλειψη διαφωνιας θυμιζει κατι αλλο που δεν ειναι της παρουσας. Αν παλι τα ξερετε ολα και απλως θελετε να βοηθατε τους φιλους που σας ρωτανε και τιποτα περισσοτερο και να πικαρετε και να προκαλειτε οποιον διαφωνει τοτε δικαιωμα σας, δικο σας ειναι το μπλογκ κανετε οτι θελετε αλλα ο σειριος δεν εχει αναγκη και δεν θα παρει γιατι δεν ειναι απ αυτους που ψαχνουν το διαδυκτιο να ψαρεψουν πληροφοριες και να τους πουν τι και που θα αγορασουν. Μετα απο μια 20 ετια στο χωρο και ουσιαστικα στη θεμελειωδη αναλυση μτχν το μονο που με ενδιαφερει ειναι η ανταλλαγη αποψεων γιατι κανενας δεν τα ξερει ολα και δεν ειναι τελειος.

      Για τα ψαρια δεν θα γραψω τιποτα περαιτερω αλλωστε δεν εχει νοημα
      Παρα μονο μπορω να σας παραπεμψω στο μεγαλυτερο φορουμ που εγραφα προ 3ετιας θεματα θεμελειωδης αναλυσης με πανω απο 2000 μελη το τι εγραφα για το νηρ οταν ειχε ακομα 260-250 εκ αποθεματα και φυσικα τοτε η μτχη ειχε 0,8-0,9 ε, οτι ερχοταν μεγαλο τσουναμι την επομενη 2-3 ετια και οτι επαιζε το παιγνιδι με τα αποθεματα. Με τη μτχη και οχι με το Μπελλε ασχοληθηκα το φθινοπωρο που μας περασε μελετωντας τα παντα απ το εκθετικο στατιστικο μοντελο αποτιμησης των αποθεματων μεχρι τους Τουρκους ανταγωνιστες.
      Οσον αφορα αυτο που γραφετε για το Βαρδινογιάννη, εχω ιδια αποψη απο ατομα που ηταν οι διαμεσολαβητες και μπομπαρανε τοτε τη σελοντα το 2000 και τους ειχα πει τοτε οτι η μτχη θα παει 0,7 ε (και πηγε 0,5ε) οταν ηταν ακομα 9 ε.
      Αυτα και σας ευχαριστω για τη φιλοξενια
      Με εκτιμηση
      Σειριος

      Διαγραφή
    20. Κύριε Σείριε εδώ είναι το Ιστολόγιο του Τάκαρου και όλοι οι συμμετέχοντες θα ''παίζουν'' με τους όρους που βάζω ΕΓΩ.
      Και εγώ σας ΕΚΤΙΜΩ - αλλάξτε το ύφος σας απέναντι στν κύριο Τάκη και ελάτε να μου γράωετε ότι γουστάρετε.

      Με απέραντη εκτίμηση

      Διαγραφή
  16. Καλημέρα.
    Χαιρετίζω την επανεμφάνιση των εξαίρετων hippy και zachmour.
    Και ως σοφός γέρων υπενθυμίζω":Μην είμαστε εριστικοί δεν έχομεν οφέλη,ας είμαστε ελαστικοί ως λάστιχα Pirelli". Μητρόπουλος έφα,τότε που το βιβλιαράκι του Μάο ήταν ευαγγέλιο για τους πούρους .Ο γελοιογράφος,όχι ο μπαλαδόρος αλογομούρηδες του παρολί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου φίλε Νίκο

      εμείς τα λέμε κι αλλού αλλά εσύ δεν έρχεσαι...κολλημένος με τον Κύριο Τάκη και δεν σε αδικώ...είναι μια κατηγορία μόνος του (ο 25αρης εννοείται)

      Βάζω θέμα για να φύγουμε από το τηγάνισμα.

      Για μένα λοιπόν η μεγάλη εικόνα, το δάσος, δεν έχει αλλάξει καθόλου απ΄ότι τα λέγαμε πριν κανένα μήνα σε παλαιότερο thread του Κυρίου Τάκη. Mου μοιάζει ως εξής:


      1)Το Grexit οριστικά στα σκουπίδια. Οι Greeks φτωχοί επαρχιώτες συγγενείς των ανατολικογερμανών που με τη σειρά τους είναι φτωχοί επαρχιώτες συγγενείς των δυτικών. Βοηθός του κουτσού βοηθού του τεχνίτη δηλαδή. Στασιμότητα κ φτωχοποίηση των πολλών μετά την περικοπή των επικουρικών που θα μειώσουν ακόμα περισσότερο την ρευστότητα της αγοράς, αλλά οι λίγοι με το χρήμα δεν έχουν να φοβηθούν παρά να αυγατίσουν καθώς θα προεξοφλείται η σειρά στο βούτυρο... Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ελλάδα.


      2)Σε ένα τέτοιο σκηνικό ούτε που διαννοούμαι το short στο ΧΑΑ ή έστω θα το έβλεπα αυστηρά για πολύ γρήγορη ξεπέτα και φορώντας καλού κακού μαύρο μποξεράκι μην γίνω και ρόμπα...Το μαγαζί είναι ακριβό αλλά μπορεί να γίνει ακριβώτερο (αν είναι δυνατόν η ΕΥΠΡΟ με εσωτερική αξία 8,08 ευρώ μετά την ΑΜΚ να διαπραγματεύεται έως και τα 9,50 δλδ 17% premium τη στιγμή που η ίδια εταιρεία βλέπει πτώση στα ακίνητα φέτος και του χρόνου ενώ η blackrock και το 2016). Τι μας λέει πως δεν θα ακολουθήσουν παρόμοια πορεία τα τραπεζικά μπαλόνια ΑΛΦΑ-ΠΕΙΡ μετά τις ιδιωτικές τοποθετήσεις? Ασε που υπάρχουν κάμποσα χαρτιά που μπορούν να τσοντάρουν στο δείκτη πχ ΕΕΕ, ΕΛΠΕ κλπ.

      Δεν περιμένω βέβαια ούτε σπουδαία άνοδο, μάλλον χώνεμα με μικρά ανοδικά ρεψίματα κι επαναπροσγείωση. Αυτά για τα πολλά χαρτιά βέβαια...τα δικά μας ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΠΙΚ, ΙΚΤΙΝ, ΠΛΑΚΡ, ΦΛΕΞΟ, ΑΒΑΞ θα σκίσουν (κι ας είναι πρωταπριλιά σήμερα)

      Εννοείται πως θεωρώ ΔΕΔΟΜΕΝΟ τόσο το νέο ευρωπαικό δάνειο των 12-18 δις μετά τις ευρωεκλογές προς τον Ιούλιο για να πληρωθούν τα 6 δις υποχρεώσεις του Αυγούστου καθώς επίσης και το μνημόνιο 3 (ή όπως αλλιώς το βαφτίσουν) που θα συντροφεύει το νέο δάνειο, αλλά αυτό ειλικρινά το θεωρώ κάπως ευκαιρία -απαραίτητο μπας και υποχρεωθούν οι κυβερνητικοί να κάνουν τις διαρθρωτικές που λουφάρησαν στο 2ο μνημόνιο.

      (στην μεγάλη τραπεζική χρηματιστηριακή που η μαμά της ζητάει τα 3 δις θεωρούν ομολογιακό best buy τα ΟΕΔ...Βρε ότι σας λέγαμε εμείς στο ημίχρονο μας το λέτε εσείς στην παράταση όπως έλεγε κι ο κολλητός ΖΖ-καλή του ώρα)

      Διαγραφή
    2. Φίλε Ηλία hippy,στείλε μου με π.μ στο πολυσύχναστο forum που αλλού συχνάζετε.Σας εκτιμώ και το ξέρετε.Και θα ήθελα να σας διαβάζω.

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι δα και κανένα μυστικό φίλε Νίκο. Μερικοί από τους Γλάρους του capital που είχαμε μαζευτεί στου mihm στο marketzone γράφουμε στο http://mihm.forumgreek.com Βέβαια η σωστή έκφραση θα ήταν "γράφουνε" γιατί τα παιδιά έχουν σχεδόν αποκλειστιστό προσανατολισμό τις αγορές των ΗΠΑ όπου εγώ χάνομαι γιατί ρεμβάζω (άσχετος). Με χαρά να σε δούμε μπας και φτιάξουμε κι ελληνική εξέδρα.

      Διαγραφή
  17. https://www.youtube.com/watch?v=qo2y2q7S5wE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αιτούμε το σχόλιο του κ. Hippy να γραφεί κάπου στο μπλογκ με μεγάλα γράμματα.
    Επίσης να ρωτήσω κάτι, πώς αναλύουμε μια ασφαλιστική ? Δηλαδή η Ευπικ, διπλοδείχνει κάτι ή εγώ δεν βλέπω την ευκαιρία σε τιμές έως 1.2-1.5 ?


    ΝΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προαπαιτούμενο για τη δόση Ιουλίου η αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου και το νομοσχέδιο για μικρή ΔΕΗ.

    Φαίνεται πως την έχουν βάλει στο μάτι και θα την κάνουν πύραυλο!

    http://www.protothema.gr/economy/article/366580/stournaras-me-mikra-proapaitoumena-oi-mikres-doseis/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ένα σχόλιο για τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Έλλαστρον; Είχατε πει πως σε περίπτωση που η οικονομία της χώρας πάρει μπρος, η συγκεκριμένη εταιρεία θα μπορούσε να εκτιναχθεί. Στην παρούσα φάση ποια είναι μία λογική τιμή για τη μετοχή της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ναι ναι ολα ο κύριος Τακης μας τα έδειξε μπουαxaxa εδώ σε θελω καρδιά μου ( παολα βερσιον) δειξε κ κατι απο την αρχή μετα χριστον προφήτη ρε ! Οχι άδεια αλλα διαλογισμό θες !! Κλεοτσακε ! Εσυ μας εδειξες τον δρόμο χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιτά ρε φίλε κομπασμο χωρίς να εχει προτείνει ποτε του αγορά κ τιμη μετοχής !! Ε λοιπόν εγω έχω μάρμαρα στο 0,34 τι παει να πει ; Το προτινα ; Αμα εισαι μάγκας κ οχι κλεο Τσάκος λες τιμές αγοράς κ στόχο τιμής αλλιως μια απο τα ίδια εισαι φίλε κ απορώ πως δεν τα κατάλαβαν μερικά στουρναρια

      Διαγραφή
    2. Ημέρα Τσάμπιονς Ληγκ,δεν πατε να δείτε κανένα ματσάκι και να μας αφήσετε να σαχλαμαρίζουμε...?Δεν νομίζω να σας κάλεσε κανείς στη περιοχή μας,για ν'αμολάτε τις παρόλες σας...
      Έχει και ματσάρες σήμερα,άντε χε χε

      Διαγραφή
    3. ΤΑΚΗ ΣΕ ΛΕΝΕ TZO41 ?

      Διαγραφή
    4. Το Ιστολόγιο είναι δικό μου και να μπορώ να γράφω ότι θέλω και να κομπάζω όσο επίσης θέλω.

      Εσείς γιατί μπαίνετε εδώ μέσα και διαβάζετε?? Ούτε εδώ να μπαίνετε να διαβάζετε, ούτε στον κλεοΤΣΑΚΟ - όπως τον γράφετε. Εγώ για παράδειγμά τον κύριο Πέτρο ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΖΩ. Εσείς γιατί διαβάζετε τον κύριο Πέτρο και γιατί και τον Τάκαρο.

      Άντε μπράβο. Στο χρηματιστή σας να σας βάζει σε μετοχές και να σας δίνει και τιμές στόχους. Να κάνει και προμήθειες ο άνθρωπος.

      Διαγραφή
    5. Τελικά πρέπει να είστε μεγάλος στούρνος, ΑΡΧΙΣΤΟΥΝΑΡΟΣ, για να μπαίνετε να διαβάζετε Τάκαρο, που λέει παρλαπίπες και δεν δίνει μετοχές, ούτε τιμές στόχους και γενικώς κομπάζει δίχως λόγο και αιτία.

      ΣΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗ ΣΑΣ περικαλώ και πάψτε να διαβάζετε Τάκαρο και ΚΛΕΟΤΣΑΚΟ.

      Διαγραφή
    6. Α, και κάτι ακόμη - δεν τσιμπάει ο Τάκαρος.
      θα μιλήσω ΕΓΩ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΩ, για ΜΕΤΟΧΕΣ και όχι όποτε γουστάρει ο κάθε ΑΝΩΝΥΜΟΣ

      Διαγραφή
  22. Η αιωνια λαχταρα για λυσσαρια καθιστα το τακαρειον ιστολογιο αχρηστο στα ματια των αγχωμενων σπασικλων. Ποθουνε τηλεκατευθυνομενες "επενδυσεις" - "διαιτητες" - "πρωθυπουργους" - "ζωες"...

    Εμεις που ευφραινομαστε απο διφορουμενες ατακες, ρισκαδορικες στεκιες, πολυεπιπεδα διηγηματα και πονηρες πουτανες, διακρινουμε εξισου το μεγαλειο του Τατζ Μαχαλ και της φαβελας, των Μπολσόι και του τσιφτετελιου, της ξερης τιμης-στοχου και της μεγαλοπνοης μελλοντοσκοπησης.

    Η χτεσινη ολονυχτια στη σκληρη μερια της πολης ειχε κατι απο την ποιηση της φαλτσαριστης μπαλιας του δεξιου μπακ Ζοσιμαρ με το "κακο" αριστερο εξωτερικο, πανω απο τρεις ελλοχευοντες για το κλεψιμο εξω απο την περιοχη αντιπαλους προς το αριστερο μπακ...

    Οι μεζουρατοι αναλυτες καταχωρησαν την Σελεσαο του '86 στις αποτυχημενες.

    Ο Θουκυδιδης ομως διαφωνει: "Αν θελετε να ψηλαφισετε την αληθεια να διαβαζετε τους ποιητες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε γούορεν μου, δεν ξέρω για τη Βραζιλία του 1986 - μπορώ όμως να σας πω ότι ο Τάκαρος έκλαψε με τη Βραζιλία του 1982 και τον αποκλεισμό της απο τον Πάολο Ρόσι.

      Διαγραφή
    2. Θα σου φανει περιεργο, φιλε Τακη, αλλα ο αντιδραστικος 8χρονος εαυτος μου υποστηριζε -μονος σε ολο τον πολυπληθη κηπο- αρχικα την Ιταλια σ' εκεινο το επικο 2-3, διοτι ολοι την υποτιμουσαν ενω εβλεπα οτι ειχε παικταραδες και μαγκες.
      Λες να ειχα απο τοτε το μικροβιο να ψαχουλευω για υποτιμημενους; χαχαχα
      Εντουτοις, θυμαμαι πεντακαθαρα οτι κατα τη διαρκεια του πανδαισιακου αγωνα ειχα αρχισει να στενοχωριεμαι και μονο απο το ενδεχομενο να αποκλειστει η Βραζιλια. Για να λεμε την αληθεια, αν ο συγκεκριμενος αγωνας διεξαγοταν δεκα φορες τις οχτω θα νικουσε η Σελεσαο.
      Τωρα, τοσα χρονια μετα, εχω την εντυπωση οτι ο θρυλος της Βραζιλιας του 1982 ενισχυθηκε απο την τυπικη αποτυχια της. Ισως διοτι ετσι θαυμαζεται αποκλειστικα για την κλαση και το μεγαλειο της απο τους γνησιους ποδοσφαιροφιλους.

      Διαγραφή
    3. Μαζί κλάψαμε Τάκαρε. Παιδικό τραύμα μου έχει μείνει αυτό το παιχνίδι. Μαζί με τον παπάρα τον φαλακρό τερματοφύλακα της Βραζιλίας.

      Διαγραφή
    4. Τον Βαλντίρ Πέρεζ λέτε. Ότι πήγαινε μέσα το έτρωγε.
      Είχε και εκείνο το κρέας μπροστά, τον Σερτζίνιο. παπαπα Βραζιλιάνος σεντερ φορ Σερτζίνιο το κρέας.
      Οι δύο παραφωνίες της μεγάλης Βραζιλίας του 1982.

      Διαγραφή
    5. Η Ιταλία όντως είχε παικταράδες το 1982.
      Να θυμίσω όμως ότι στο Ευρωπαικό του 1984 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ!!!!

      Μια ζωή οι Ιταλιάνοι μπορούν να κερδίσουν τους πάντες και να χάσουν ακόμη και απο τους απόντες. Απο αυτούς που ξέχασαν να κατέβουν στο γήπεδο και παίζουν οι Ιταλοί μόνοι τους. Ε, αυτοί είναι ικανοί να χάσουν.

      Διαγραφή
    6. https://www.youtube.com/watch?v=_6X_QoMgFlI

      Μετριος τερματοφυλακας ο Πέρεζ, ομως σ' εκεινο το ματς δεν φερει ευθυνη. Αντιθετα ο συνηθης χασογκολης Σερτζινιο, αλλα κυριως οι μεγαλοι γκολτζηδες και μπαλαντερ Εντερ, Ζικο αλλοιωσαν το τελικο σκορ χαραμιζοντας φασεις ευκολες για την αξια τους.

      Διαγραφή
  23. Κατι που δεν εχει συνειδητοποιηθει απο τους φιλους συνεπενδυτες του ελληνικου μπατιρηστηριου: Οι καλες εταιριες δεν ταυτιζονται με τις καλες μετοχες. Επομενως, εντοπιζουμε πρωτα την τομη του συνολου των εταιριων με υγιεις ισολογισμους με το συνολο των εταιριων με ικανη διασπορα και σοβαρους χειριστες. Επιλεγουμε τις κατα την κριση - αναλυση - πληροφορηση μας προσφοροτερες εξ αυτων και τοποθετουμε σταδιακα το μεγαλυτερο μερος των προς επενδυση κεφαλαιων, σεβομενοι κατα το δυνατον τον παλμο και την ταση της αγορας.
    Στη συνεχεια, αφου εχουμε αρχισει να καταγραφουμε αξιολογο ποσοστο υπεραξιων απο την ως ανω πρακτικη, τζογαρουμε ενα μικρο μερος αυτων -προερχομενο ειτε εκ μερικων ρευστοποιησεων των εν λογω κερδοφορων θεσεων ειτε απο το υπολοιπο του αρχικα ανεπενδυτου κεφαλαιου- σε μια ή δυο το πολυ εταιριες που δεν ανηκουν στην τομη των δυο προαναφερθεντων συνολων. Κατοπιν, καρτερουμε υπομονετικα να ευαρεστηθει ο αφεντης-μεγαλομετοχος να κινησει τη μετοχη του (αν προκειται για εταιρια με ισχυρα θεμελιωδη και μικρη διασπορα) ή να αφιονιστει το επενδυτικο κοινο απο παπαγαλακια, καρακαξες, τρομπαρισματα, βουβουζελες κτλ και να συρρευσει στο ζομποχαρτο που εχουμε ριψοκινδύνως μαζωξει (αν προκειται για εταιρια ημιχρεωκοπημενοι με μαγκιτικα λομπι).
    Στο ενδιαμεσο απεχουμε απο γκρινιες, καταρες, βασκανειες, μαγκανειες, λιτανειες και λοιπα γραφικα, διοτι εκτος των αλλων το ελληνικο μπατιρηστηριο χαρακτηριζεται και απο ολιγανθρωπη κερκιδα, με αποτελεσμα ο καθε "προεδρας" να μπορει με μια ματια στα μετοχολογια, καφριταλ, γ.σ. να ξερει ποτε θα γραπωσει ακομα και τα ψιχουλα απο τους ανυπομονους ευκολως απογοητευσιμους μικρομετοχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προσωπικα, θεωρω το βολοδερμα του Ικτινου στα τρεχοντα επιπεδα ευκαιρια περαιτερω τοποθετησεων, διοτι εκτιμω οτι συντρεχουν ολες οι προϋποθεσεις που καθιστουν την ισχυρη ανοδικη κινηση πολυ πιθανοτερη της πτωσης. Αυτο μου αρκει για να επενδυσω μερος οσων ρευστοποιησα προληπτικα την τελευταια βδομαδα απο ΟΤΕ και ΕΧΑΕ. Εχω ομως κατα νου οτι τετοιου τυπου χαρτια χρηζουν ελλοχευσης -συνηθως κινουνται σε ανυποπτο χρονο και αποτομα.
    Αν τυχον η τοποθετηση μου αυτη αποδειχτει ζημιογονος ή εστω υποαποδιδουσα συγκριτικα με την υπολοιπη αγορα δεν θα παραφρονησω κιολας. Ουτε θα μπουκαρω εδω μεσα ξεκατινιαζομενος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα και σε αυτά και στα από πάνω που γράψατε Κύριε Γουόρεν.

      Ειδικά για το ξεκατίνιασμα...

      Διαγραφή
  25. 15 ταχύτατα αναπτυσσόμενες ελληνικές επιχειρήσεις μεγάλου μεγέθους (αναφέρονται αλφαβητικά):

    1. FLEXOPACK Α.Ε.Β.Ε ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ
    2. INTERCOMM FOODS Α.Ε.
    3. PHARMATHEN Α.Β.Ε.Ε.
    4. RAYCAP A.E.
    5. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΜΙΧΑΗΛ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦΙΜΩΝ
    6. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΗ Α.Ε.
    7. ΕΛΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε.
    8. ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ A.E.
    9. ΚΑΛΛΑΣ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Ε.
    10. ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Α.Ε.
    11. ΚΡΙ-ΚΡΙ Α.Β.Ε.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
    12. ΜΕΓΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε.
    13. ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Α.Β.Ε.Ε.
    14. ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.
    15. ΣΥΜΕΤΑΛ Α.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σας! Η λίστα απο που προκύπτει κ.Δαρείε (αν επιτρέπεται φυσικά)?? Πάντως ένα πολύ καλό σημάδι οτι αφήσαμε πίσω μας τα πέτρινα χρόνια θα είναι όταν καλές μικρές εταιρίες αρχίσουν να μπαίνουν στην αγορά. Εκεί πιστεύω θα δούμε μεγάλες ευκαιρίες αρκεί να υπάρχει χρήμα και διάθεση να τις ακολουθήσουμε.

      Διαγραφή
    2. http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1200174/ibhs-oi-15-tahytera-anaptyssomenes-etairies.html

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα σε κύριο Τάκη και φίλους.
      Η πρώτη στη λίστα σας κύριε Δαρείε δείχνει κάποια σημεία αφύπνισης.Δόθηκαν πάλι κάποια κομμάτια στα €3.Με επιβεβαιωμένη διάσπαση των € 3,10 ίσως η συνέχεια να είναι ενδιαφέρουσα.

      Διαγραφή
  26. Σε αγορά 3.000 μετοχών της εταιρείας Ικτίνος, με συνολικό κόστος 5.162,82 ευρώ, προέβη την 1η/04/2014 ο μέτοχος κ. Ευάγγελος Χαϊδάς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

    ΑΝΤΕ....ΟΛΟ ΓΚΡΙΝΙΑ ΕΙΣΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με προλάβατε κύριε Δαρείε,πείτε τα πείτε τα χαχαχα Είδατε,η γκρίνια συγκίνησε τον μεγαλομέτοχο...! χο χο χο

      Διαγραφή
  27. Αγόρασε χθες ο παππούλης 3.000 τεμάχια μετά από αρκετά χρόνια.Ζήλεψε τον κυρ Ηλία...? χε χε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έχουμε και συνέχεια κύριε τζό.
      Μήπως όμως ήταν Πρωταπριλιάτικο ψέμα?? μπουχαχαχα

      Διαγραφή
    2. Μακάρι κύριε Τάκη.Βλέπω "γλυκαντικά" στο ένα Θωρηκτό,αγορές στο άλλο,δεν θα πλήξουμε Πασχαλιάτικα:)

      Διαγραφή
    3. Κατοπιν της χτεσινης αναγγελιας μου προσθετων αγορων μετοχων του Ικτινου και προς αρσιν καθε παρεξηγησεως, δηλωνω υπευθυνα οτι ουδεμια συγγενεια ή σχεση εχω με τον μεγαλομετοχο της εν λογω εταιριας, τον επονομαζομενο και "παππουλη" απο τους ενταυθα γκουρου.

      "Οιαδηποτε ομοιοτης με προσωπα ή πραξεις ειναι συμπτωματικη".

      All rights reserved.

      Διαγραφή
  28. Global vaggelas σπικινγκ αντ ατ μπακγρουντ προμοτινγκ μυτιλ .Ρεμεμπερ ινβερσ σαμπουν αφτερ 15 μονθς μπρεακ αραουντ 5,50 αντ φορεκαστς φορ αλουμινιουμ νεχτ γιαρ.
    http://www.bloomberg.com/video/real-greek-economy-is-still-suffering-mytilineos-5fnUXQ69Q4qi9RMo2Rh5zA.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. TO ΘΩΡΗΚΤΟ FLEXOPACK ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ.........ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ.....ΣΤΟΧΟΣ ΤΑ 5€.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για να μην ξεχνιόμαστε,άλλη μια επιτυχία του δασκάλου ....
      KK

      Διαγραφή
    2. Μπράβο στη ΦΛΕΞΟ που έσπασε(?)ανοδικά τη συσσώρευσή του,αρκεί να συνεχίσει και τις ερχόμενες μέρες.

      Διαγραφή
  30. Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (67.921.201 τεμ.), Εθνική (1.725.766 τεμ.), Πειραιώς (20.557.513 τεμ.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Απαισιόδοξη η Goldman Sachs για τις ελληνικές τράπεζες

    Σε μειώσεις στις τιμές στόχους των περισσοτέρων ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Goldman Sachs Ο αμερικανικός οίκος χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου ισχυρά λόγω της καλύτερης πορείας των προβλέψεων.

    Οι προοπτικές ωστόσο περιέχουν προκλήσεις. Ιστορικά η κερδοφορία στηρίχθηκε στην αύξηση του όγκου και στην αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους. Τα προηγούμενα χρόνια η αγορά ήταν πολύ υποστηρικτική για την αύξηση των δανείων καθώς η οικονομία αναπτυσσόταν δυνατά.

    Όπως οι πιέσεις στα δημοσιονομικά και οι ανησυχίες για τα μάκρο της χώρας μπορούν να οδηγήσουν σε χαμηλή αύξηση των δανείων τα επόμενα χρόνια. Επίσης η υψηλή φορολογία αποτελεί κίνδυνο για τα μελλοντικά κέρδη. Ο οίκος ενσωματώνει στις εκτιμήσεις του για το 2011 υψηλότερη φορολογία. Πλέον δεν έχει καμία σύσταση αγοράς για τις ελληνικές τράπεζες και διατηρεί την αρνητική του στάση.

    Για την ΑΤΕ Bank και την Τράπεζα Πειραιώς διατηρεί τη σύσταση πώλησης με τιμή στόχο το 1,30 ευρώ για την ΑΤΕ από 1,11 ευρώ και τα 8,10 ευρώ για την Πειραιώς από 9,20 ευρώ.

    Ουδέτερη σύσταση διατηρεί για τις Alpha Bank, Τράπεζα Κύπρου, Eurobank, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Marfin και Εθνική Τράπεζα. Μειώνει την τιμή στόχο για την Alpha Bank από τα 12,10 ευρώ στα 8,90 ευρώ, για την Τράπεζα Κύπρου διατηρεί τα 4,70 ευρώ, για τη Eurobank μειώνει την τιμή στόχο από τα 10,90 ευρώ στα 10 ευρώ, για το ΤΤ δίνει τα 3,80 ευρώ από 4,50 ευρώ, για τη Marfin δίνει τα 2,30 ευρώ από 2,50 ευρώ και για την Εθνική τα 22,80 ευρώ από 24,70 ευρώ.

    Τελευταία τροποποίηση στις 03/12/2009 - 12:40

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οκ ο κύριος Τακης εχει σχεδόν παντα δίκαιο ! Και συγνώμη που καμία φορά σας συγχιζω κ λεω πως δεν δίνετε τιμές στόχους ! Να κ κάποιοι που δώσανε μπουαχαχα

      Διαγραφή
    2. Δεν με συγχύζεται. Ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει σε αυτό το ιστολόγιο, αρκεί να μην βρίζει και δεν την πέφτει σε άλλους συμμετέχοντες.
      Επίσης το υφάκι προς τον Τάκαρο απαγορεύεται - ο χώρος περιφρουρείται και προστατεύεται μόνο με αυτόν τον τρόπο - γαυτό και ο Τάκαρος 3,5 χρόνια στο διαδίκτιο και πλέον μπόρεσε και δεν είχε προβλήματα, παρόλο που τα σχόλια είναι ελεύθερα και ο καθένας μπορεί να γράψει την παπαριά του.

      Επίσης δέχομαι διαφωνίες και κόντρες με τον Τάκαρο. Το υφάκι μόνο θα κόψετε (γενικά και προς όλους μιλάω) όταν απευθύνεστε σε εμένα και δΔΙΑΦΩΝΕΊΣΤΕ ΌΣΟ ΓΟΥΣΤΆΡΕΤΕ.

      Διαγραφή
  32. Παλι αγορασε ο Χαιδας διαβαζω. Ετσι ειναι, ηρθε φαινεται η στιγμη που θα διαβει τον δικο του Ρουβικωνα... & οσα δεν εκανε δυο χρονια θα τα κανει σε δυο μηνες. Βοηθησε βεβαια τα μαλλα σε αυτο και η επιτυχια του "γειτονα". Ps. H μακραν καλυτερη εταιρια του κλαδου ειναι ο Παυλιδης. λες ναχουμε νεο IPO?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε Ε.Γ.Σ. και έρχονται δωράκια.

      Διαγραφή
    2. Μαλλον τα σοβαρα δωρα στην τακτικη Γ.Σ σε δυο μηνες. Πρεπει να μαζεψει πρωτα αυτα που προσφερουν απλοχερα οι πικραμμενοι. OMG

      Διαγραφή
  33. Καλημέρα σε κύριο Τάκη και φίλους.
    Μετά το ΦΛΕΞΟ που έκανε κίνηση χθές κάτι φαίνεται να ετοιμάζεται ,μετά απο πολύ καιρό και στο μικρό παιχνιδάδικο.
    Λέτε ;
    Αντε να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εταιρία είναι καλή κύριε spooky - τα έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν και έχω δώσει και τις τιμές στόχους του κάτω και του πάνω.
      Επίσης έχω αναφερθεί και στα ρευστά διαθέσιμα και τη διαφωνία μου με τον τρόπο που τα αξιοποίησε η διοίκηση. Μου θυμίζει Μπαλόπουλο με κατουρημένες σωβράκες που φοβούνται και δεν θέλουν να αναπτύξουν την εταιρία τους.

      Αυτά δεν γράφω άλλα - μην έρθει ο κύριος zachmour και με κάνει ντα ντα και μου λέει να κοιτάζω το ταμπλό. Μωρέ όλα τα κοιτάζει ο Τάκαρος - οΛΑ.

      Διαγραφή
    2. Καλημερά κ. Spooky ,αν και δεν είμαι Τάκαρος και εγώ την ίδια γνώμη έχω για το μικρό παιχνιδάδικο Δεν ξέρω πρόσωπα και καταστάσεις για να εξηγούμαι, αλλά νομίζω οτι την ευκαιρία την πρώτη την χάσαν. Να κερδίσουν δηλαδή απο την κρίση των άλλων. Φτηνή είναι ,αλλά το φτηνό μπορεί να παραμείνει φτηνό για πάντα . Η Εταιρία έβαλε πάντως κάποιους στόχους για φέτος . http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1199307/as-company-triplasiasmos-kerdon-to-2013.html

      ΑΝ το προιον που προσφέρουν καταφέρουν να έχει προσιτή τιμή ( δεν λέω jumbo-τιμή) και να διατηρήσει την ποιότητα που γενικά έχουν τα παιχνίδια τους τότε θα δούμε αυξήσεις σε πωλήσεις και κέρδη και ebitda και σε ότι άλλο θέλει κάποιος να κοιτάει.

      Διαγραφή
    3. Γειά σας κύριε lorac.
      Τι βλέπω???
      Μάθατε και που βρίσκονται οι τόνοι στο πληκτρολόγιο σας.
      Εύγε σας!!!!

      Διαγραφή
    4. Με έπιασε όρεξη τώρα και συνεχίζω. Θα γράψω 3 πράγματα που θα ήθελα να δώ. Πρώτον να ανοιχτούν στο παιδικό ρούχο με 1 μαγαζί σε κάθε μεγάλη πόλη και μέσα εκεί να βάλω και παιχνίδια σαν εχτραδακι. Δεύτερον κάτι ταμπλετοειδη που βγάλαν θα μπορούσαν να τα κάνουν πιό απλά (για πιτσιρίκια είναι που θα παίξουν λίγο και μετά θα θέλουν άλλο) και κυρίως πιό οικονομικά. ΑS πήγαιναν στους πλαίσιους να τους τα φτιάξουν στην τελική. Τρίτο και τελευταία για τα παιχνιδάδικα τους φάγαν λάχανο οι τζαμποκινέζοι . Επειδή θυμάμαι και πριν την κρίση πως ήταν τα πράγματα ,θα μπορούσαν 2-3 να ενωθούνε και να χτυπήσουν όπως οι τζαμποκινέζοι . Ο καθένας μόνος του τον τρώει ο λύκος ο κίτρινογούνης.

      Διαγραφή
    5. Δεν κατάλαβα το σχόλιο σας κ.Μορφονιέ . Γενικά προσπαθώ να βάζω τόνους και το κάνω απο την πρώτη φορά που έγραψα στον χώρο σας. Όπως και πάντα βάζω το όνομα μου όταν γράφω στο χώρο σας .Δεν ξέρω αν σας κάλυψα με την απάντηση μου. Καλή σας μέρα.

      Διαγραφή
    6. Αφήστε να κάνουμε και κανένα κλαμπούρι κύριε lorac.
      Τώρα για τους άλλους της ΑΣΚΟ - απο τότε που κάνανε το αποτυχημένο άνοιγμα στην Αλβανία και έφυγαν κακήν κακώς, έχουν κλάσει μέντες. Έφαγαν και την ζημιά απο την ΚΟΥΚΟΥ και χέστηκαν πάνω τους. Που μυαλό για ανάπτυξη. Άσε τα ρευστά να κάθονται και να το παίζουμε Μπαλόπουλοι.

      Διαγραφή
    7. Αλλά είπαμε - να κοιτάμε το ταμπλό, που λέει και ο κύριος zachmour!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    8. Κ. Τακη καθως δεν ειχαμε την τυχη να σας γνωριζουμε ολοι απο το market zone μηπως σας ειναι υκολο να επαναλαυετι τις τιμες στοχου γα flexo.
      Συχαρητηρια για ακομα μια φοραγια την επιτυχία.

      Διαγραφή
    9. Για μένα όποιος έχει ΦΛΕΞΟ δεν πουλάει, αν δεν γράψει τιμές μεγαλύτερες απο αυτές που είχε το 2006. Σε αυτά τα επίπεδα δεν θα αγόραζα και ας είναι η εταιρία θωρηκτό.

      Διαγραφή
    10. Κ.Μορφονιέ σας γνώρισα πρώτη φορά στο στέκι του Φραπεζίτη και μετά σας ακολούθησα στο δικό σας χώρο ,όπου συμμετέχω εδώ και χρόνια θα έλεγα σχεδόν και αποκλειστικά ,αν εξαιρέσεις κάποια σκόρπια σχόλια που κάνω και αλλού ως lorac και πάλι. Λαμβάνοντας υπόψην και τα πολλά ανώνυμα περίεργα σχόλια εδώ δεν θα ήθελα να υπάρχει η παραμικρή υπόνοια για εμένα.

      Διαγραφή
    11. Κύριε Lorac για το ASCO ειχα δεί ενα πολύ καλό βιντεάκι του έγκριτου δημοσιογράφου κου Στ.Κοτζαμάνη με τον αντιπρόεδρο του ΣΕΔ και στέλεχος της αγοράς
      .Εκεί ,μεταξύ άλλων,ανεφέρετο οτι η εταιρεία απο την παλιά εξωστρέφεια μετέπεσε σε κατάσταση πλήρους εξαφάνισης τα τελευταία 6-7 χρόνια.Οτι είναι βέβαια σε ολους γνωστό οτι είναι ασφαλής εταιρεία και δεν χρωστάει.
      Το ερώτημα όμως είναι αν ο βασικός μέτοχος ενδιαφέρεται για το ΧΑ
      Η συμπεριφορά των τελευταίων ετών δείχνει οτι μια δημόσια πρόταση δεν θα εκπλήξει.

      Διαγραφή
    12. Το ταμπλό γράφει 0,48 (αν βάλουμε και τις 2 στις 10 που έδωσε τα Χριστούγεννα). Εγώ την έλεγα στα 0,30 το Σεπτέμβρη περίπου. 60% απόδοση...

      Το ταμπλό μιλάει. Άλλωστε ο οικοδεσπότης μιλούσε για κόντρες στα ίσα. Εκτός αν του αρέσουν μόνο όταν τις κερδίζει....

      Για την ΚΛΕΜ κύριε Τάκη λέγατε ότι θα γυρίσει στο 1,30 και τώρα είναι 100% πάνω από εκεί.

      Αφιερωμένο και να είστε καλά!
      https://www.youtube.com/watch?v=8WxIrkRrtlc

      Διαγραφή
    13. Είστε κακοπροαίρετος και ζουλιάρης κυριε zachmour
      Οπότε πρέπει να σας ξεβρακώσω για άλλη μια φορά
      Ελεγε ο Τάκαρος

      Τάκης Μορφονιός30 Ιουλίου 2013 - 2:58 μ.μ.

      Τι μου θυμίσατε κύριε zachmour.
      ΑΣΚΟ!!!
      Τι έλεγε ο Τάκαρος στον κύριο leop όταν στο ταμπλό έγραφε 0,47.
      Που είστε κύριε Leop????
      Σας έσχισα σαν σαρδέλα με την ΑΣΚΟ
      Χθεσινό κλείσιμο 0,292 και έγραψε 0,272 στις 18/7
      ============================================================
      Καλά, καλά κύριε leop. Μην μου τα γράφετε έτσι γιατί θα σκάσω στα γέλια.
      Το προφίλ και τα θεμελιώδη της εταιρείας!!!
      Και τι περιμένετε τώρα??? Η αγορά να ανταμείψει το προφίλ και τα θεμελιώδη της εταιρείας???
      Βρεεεε ξέρετε τι τραγιά κυκλοφορούν στην χρηματαγορά μας??? Που ξέρουν αυτά τα ζωντανά απο τέτοια???
      μουχαχαχαχα ακόμη κρατάω την κοιλάρα μου, από τα γέλια.

      Εδώ οι άλλοι λένε να μην ασχολούμαστε με περίπτερα, αλλά με τους καμπινέδες των ζομποτραπεζών. μπουχαχαχα οι παίκτες της Ελληνικής χρηματαγοράς δεν μπορούν να ξεχωρίσουν δύο γαιδάρων άχυρα και εσείς περιμένετε να δούνε τα προφίλ και τα θεμελιώδη της ΑΣΚΟ????
      Βρε βγάτε μια γύρα στις χρηματιστηριακές - πιάστε τυχαία 10 παίκτες και ρωτήστε τους αν ξέρουν το προφίλ της εταιρίας, να δούμε πόσοι θα απαντήσουν σωστά για το τι πουλάει το περίπτερο.

      Να, να παγαίντε στους γκαλάκτικαλς, στο thread του Ασκού του Αιόλου - μα καλά όλοι Τάκαρο διαβάζουν??? - και διαβάστε το σχόλιο του γκουρού κοκωβιός - ναι ναι είναι ο ίδιος που μας έγραφε ο κυρ Πρώτος με τις χασούρες και τις πίκρες που έχει απο τους καμπινέδες των ζομποτραπεζών.
      Λέει ο κοκωβιός
      Παιδια αυτη μετοχη εχει καποια σχεση με την προφιλε?

      Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.


      Λοιπόν κύριε leop, αν όπως μυρίζομαι στο Ασκί έχουν μαζευτεί τα ίδια βόιδια που κινούνται ασύνταχτα σε πολλά χαρτιά - τώρα θυμήθηκαν τις κρυφές χάρες του Στέγγου. προχθές τα Παπάκια που δεν είναι Τσουκνιδαρέοι, αλλά είναι Τσουκνιδαρέοι αφού ο γέρο Τσουκ δεν έχει ακόμη πουλήσει - τότε θα δείτε τι σημαίνει ασύντακτη διόρθωση.

      Πάμε λοιπόν σε QUIZ
      Τι νούμερο θα δει πρώτο η ΑΣΚΟ???
      Τα 0,26 ή τα 0,6 που λέει ο κύριος leop???

      Και αν δείτε τα 0,6 θα μπορέσετε να πουλήσετε ή θα είναι ο αγοραστής στα 0,54???

      Διαγραφή
    14. Και έρχεται μετά απο μερικούς μήνες ο Τάκαρος και λέει για ΑΣΚΟ

      Τάκης Μορφονιός4 Σεπτεμβρίου 2013 - 11:20 π.μ.

      Τέλος για ΑΣΚΟ!!!
      Τα έξοδα διάθεσης + διοίκησης της ΑΣΚΟ θα είναι κάτω απο 6,8 - 6,9 εκατ. και ζημιές απο λειτουργικές δραστηριότητες δεν θα εγγράψει. Εκτός αν περάσει καμιά απομείωση ή αν οι επενδύσεις που έκανε στα αμοιβαία εξωτερικού της δώσουν ζημιές στο έτος.

      Τάκης Μορφονιός4 Σεπτεμβρίου 2013 - 9:19 μ.μ.

      Προφανώς κύριε zachmour ο κύριος Νικολής, δεν θα διάβαζε Τάκαρο παλαιότερα - τότε που στα 0,5 έλεγα στον κύριο leop - που περίμενε τα 0,6 - ότι πιο κοντά ήταν τα 0,26 της ΑΣΚΟ απο τα 0,6.

      Η ΑΣΚΟ κατά Τάκαρον ευαγγέλιο δεν θα βγάλει ζημιές το 2013 απο ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - στα 0,3 αγοράζεται από μεσοπρόθεσμους παίκτες, που θέλουν να κοιμούνται ήσυχοι.

      Έχει και αρνητικά, αλλά τα έχω γράψει και βαριέμαι να κουράζω τα δάκτυλα μου να τα πληκτρολογώ εκ νέου.

      Διαγραφή
    15. Διαβάστε κύριε zachmour

      στα 0,3 αγοράζεται από μεσοπρόθεσμους παίκτες, που θέλουν να κοιμούνται ήσυχοι.
      στα 0,3 αγοράζεται από μεσοπρόθεσμους παίκτες, που θέλουν να κοιμούνται ήσυχοι.
      στα 0,3 αγοράζεται από μεσοπρόθεσμους παίκτες, που θέλουν να κοιμούνται ήσυχοι.
      στα 0,3 αγοράζεται από μεσοπρόθεσμους παίκτες, που θέλουν να κοιμούνται ήσυχοι.

      και τα έλεγε ο Τάκαρος το Σεπτέμβρη του 2014
      Ανακάλυψε τώρα ο κύριος zachmour το 0,3 και μπήκε στο Ιστολόγιο του Τάκαρου να μου γράψει τις εξυπνάδες του!!!!!
      Θα σου ρίξω αργότερα και ένα ξεβράκωμα στα της ΚΛΕΜ που μας τα έχετε κάνει νταούλι για να φανεί πόσο κακοπροαίρετος είστε.
      Προς το παρόν αυτά

      στα 0,3 αγοράζεται από μεσοπρόθεσμους παίκτες, που θέλουν να κοιμούνται ήσυχοι.
      στα 0,3 αγοράζεται από μεσοπρόθεσμους παίκτες, που θέλουν να κοιμούνται ήσυχοι.
      στα 0,3 αγοράζεται από μεσοπρόθεσμους παίκτες, που θέλουν να κοιμούνται ήσυχοι.
      στα 0,3 αγοράζεται από μεσοπρόθεσμους παίκτες, που θέλουν να κοιμούνται ήσυχοι.

      Διαγραφή
    16. Monsieur Zachmour γιατί προκαλείτε?Απο ότι έχω δει έχει πέσει ban στο Capital.

      Εδώ που ο οικοδεσπότης δέχεται την παπαριά του καθενός χωρίς να λαμβάνει μέτρα, θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε τουλάχιστον πιο συγκρατημένοι προς το πρόσωπο του.

      Διαγραφή
    17. Ποιός προκαλεί? Αν δηλαδή αμφισβητήσουμε την αφεντιά του είμαι προκλητικός? Έγραφε στις 17/2 τα παρακάτω (τα οποία προφανώς δεν τα βρίσκετε προκλητικά):

      Δεν ξαναμίλησα και περίμενα τα κέρδη του 2013 και έγραψα ότι και στο ταμπλό δικαιώθηκα και στο ότι θα είχε κέρδη δικαιώθηκα. Αν αυτό λέγεται πρόκληση τι να πω...
      Τώρα θα σας αφήσω να σιγοβράσετε στο ζουμί να πάρω κάποια από τα κέρδη μου να τα βάλω στο θωρηκτό σας.


      Τάκης Μορφονιός17 Φεβρουαρίου 2014 - 9:01 π.μ.
      Κύριε Μέτοχε χαχα ΚΛΕΕΜΑΝΝ, μου ζητάτε να σας κάνω ανάλυση???
      Σιγά μην αναλύσω ΚΛΕΕΜΑΝΝ και έρθει ο κύριος zachmour να με κάνει ντα ντά που λέω παλιοκουβέντες για την ΚΛΕΕΜΑΝΝ.
      Να σας την κάνει την ανάλυση ο κύριος zachmour - που είναι και το πουλέν του. Έτσι, για να μαθαίνουμε και εμείς οι Τάκαροι.

      Εγώ είχα πει ότι στα 0,65 - 0,7 θα την στοπάρουμε την ΚΛΕΜ. Μετά έγραψα στα 1,4 άλλο να αγοράζεις ΚΛΕΜ στα 0,7 και άλλο στα 1,4 και πρόσφατα είπα ότι στα 2,2 είναι ακριβή και αν σταματήσει να την πομπάρει ένας ΜΜΕς που ασχολείται μαζί της - θα γυρίσει στα 1,5.

      Αν ψάξετε κύριε Μέτοχε τα τελευταία 3 με 5 thread του Τάκαρου θα δείτε αναλύσεις για ΚΛΕΜ.
      Τώρα, στο άλλο που με ρωτάτε. Πρόκειται για συναλλαγματικές ισοτιμίες. Με την πτώση της Τούρκικης λίρας που έχει επάνω της την κεφάλα του Κεμάλ η ΚΛΕΜ χάνει απο συναλλαγματικές ισοτιμίες.
      Γενικά, η εταιρία είναι νοικοκυρεμένη, δεν έχει δανεισμό και θα επιβιώσει - αλλά αξιόλογα κέρδη θα κάνει πολλά χρόνια να ξαναδεί. Για φέτος το 2013 θα έχει ζημιές.

      Στα υπόλοιπα - να σας τα αναλύσει ο κύριος zachmour - που για να να αναλύσει ΚΛΕΜ, είναι ικανός, να μπλέξει μέσα, ζομποτράπεζες, Ικτίνους και μάρμαρα με Κυριακίδιδες, Γενικούς δείκτες, τον κακό λύκο με την κοκκινοσκουφίτσα και μετά να ρωτάει το γιατί απο τα τρία γουρουνάκια το τρίτο τρέχει περισσότερο απο το πρώτο????

      Διαγραφή
    18. Όταν θέλει να τη θάψει είναι το πουλέν μου. Όταν ανεβαίνει τα έλεγε αυτός....
      Και για την ΑΣΚΟ από αυτά που γράφετε πάνω προκύπτει ότι είστε θετικός για την πορεία της μετοχής? Και αφού είστε και είναι και αυτό πουλέν σας γιατί όταν μιλάτε γι αυτές τις 2 μετοχές απευθύνεστε μονίμως στον zachmour ενώ σύμφωνα με εσάς είναι δικές σας ανακαλύψεις και ο zachmour απλά εκμεταλλεύεται τα γραφόμενά σας?

      Όταν γράφετε για τον ΙΚΤΙΝ γιατί δεν απευθύνεστε στον zachmour?

      Διαγραφή
    19. Κε Τάκη.
      Κακώς κράζετε συνεχώς τον Κο zachmour (και άλλους καλους και παλιους τελευταια.......). Το σίγουρο είναι ότι υφάκι δεν είχε.Διαφωνία μπορεί να είχε - που εγώ ουτε αυτην βλέπω.Δεν μπορεί εσείς να τους προγκάτε όλους με το παραμικρό, να δείχνετε κακοπροαίρετος, κοροιδευτικός και με υφος όταν δεν συμφωνειτε.
      Εσεις μιλήσατε για διαφωνία και για ύφος, και δεν βλέπω να τειρειτε όσα λέτε.
      Δειχνετε ότι θέλετε μόνο προσοχές και όχι ΔΙΑΦΩΝΕΊΣΤΕ ΌΣΟ ΓΟΥΣΤΆΡΕΤΕ όπως είπατε.
      Ειρηνη υπομονή και ελαστικότητα να έχουμε όλοι και θα τα πάμε φινα.Ξεφυγα λίγο μην βάλετε τα κλάματα.........
      κατα τ αλλα συγχαρητήρια και ευχαρηστήρια πολλά.
      Σούλης.

      Διαγραφή
    20. Κε zachmour και υπόλοιποι επώνυμοι (έχοντες nick), μην τον συνεριζεστε, δεν είναι καλά τελευταία και αυτό φαίνεται.
      Σούλης

      Διαγραφή
    21. Τακαρε δουλεψε λιγο και τη γομολαστιχα.
      Δεν βλεπεις τους αγενεις πουθεναδες που προσπαθουν να στο μπαχαλεψουν;
      Ενεργοποιησε τουλαχιστον την δημοσιευση σχολιων μετα απο εγκριση του διαχειριστη.
      Μπορει να χασεις λιγο σε αμεσοτητα,θα διωξεις ομως τους κακοπροαιρετους και τα τρολλια.

      Διαγραφή
    22. Για πάμε λίγο κύριε Σούλη (αλήθεια έχετε καμιά σχέση με τον κύριο Σούλη τον Μαρκόπουλο??) να το δούμε.

      Ξεκινάει ο κύριος zachmour με το θέμα της ΑΣΚΟ και μου γράφει.
      zachmour3 Απριλίου 2014 - 1:30 μ.μ.

      Το ταμπλό γράφει 0,48 (αν βάλουμε και τις 2 στις 10 που έδωσε τα Χριστούγεννα). Εγώ την έλεγα στα 0,30 το Σεπτέμβρη περίπου. 60% απόδοση...

      Το ταμπλό μιλάει. Άλλωστε ο οικοδεσπότης μιλούσε για κόντρες στα ίσα. Εκτός αν του αρέσουν μόνο όταν τις κερδίζει....

      Για την ΚΛΕΜ κύριε Τάκη λέγατε ότι θα γυρίσει στο 1,30 και τώρα είναι 100% πάνω από εκεί.
      ----------------------------------------------------------------------------------
      Δηλαδή απο που προκύπτει ότι πήγαμε κόντρα με την ΑΣΚΟ, όταν γράφω

      Τάκης Μορφονιός4 Σεπτεμβρίου 2013 - 11:20 π.μ.

      Τέλος για ΑΣΚΟ!!!
      Τα έξοδα διάθεσης + διοίκησης της ΑΣΚΟ θα είναι κάτω απο 6,8 - 6,9 εκατ. και ζημιές απο λειτουργικές δραστηριότητες δεν θα εγγράψει. Εκτός αν περάσει καμιά απομείωση ή αν οι επενδύσεις που έκανε στα αμοιβαία εξωτερικού της δώσουν ζημιές στο έτος.

      Τάκης Μορφονιός4 Σεπτεμβρίου 2013 - 9:19 μ.μ.

      Προφανώς κύριε zachmour ο κύριος Νικολής, δεν θα διάβαζε Τάκαρο παλαιότερα - τότε που στα 0,5 έλεγα στον κύριο leop - που περίμενε τα 0,6 - ότι πιο κοντά ήταν τα 0,26 της ΑΣΚΟ απο τα 0,6.

      Η ΑΣΚΟ κατά Τάκαρον ευαγγέλιο δεν θα βγάλει ζημιές το 2013 απο ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - στα 0,3 αγοράζεται από μεσοπρόθεσμους παίκτες, που θέλουν να κοιμούνται ήσυχοι.

      Έχει και αρνητικά, αλλά τα έχω γράψει και βαριέμαι να κουράζω τα δάκτυλα μου να τα πληκτρολογώ εκ νέου.
      -----------------------------------------------------------------------------------
      Προέβλεψα δηλαδή ότι η ΑΣΚΟ θα είναι κερδοφόρος το 2013 και ενθάρρυνα τον κόσμο να αγοράζει στο 0,3.
      Στις 4 Σεπτεμβρίου 2013 - 11:20 π.μ.
      γράφω στα 0,3 αγοράζεται από μεσοπρόθεσμους παίκτες, που θέλουν να κοιμούνται ήσυχοι.
      στα 0,3 αγοράζεται από μεσοπρόθεσμους παίκτες, που θέλουν να κοιμούνται ήσυχοι.
      στα 0,3 αγοράζεται από μεσοπρόθεσμους παίκτες, που θέλουν να κοιμούνται ήσυχοι.
      στα 0,3 αγοράζεται από μεσοπρόθεσμους παίκτες, που θέλουν να κοιμούνται ήσυχοι.
      ------------------------------------------------------------
      Ας μας πει ο κύριος zachmour λοιπόν τι το λάθος έκανε ο Τάκαρος στα της ΑΣΚΟ??

      Διαγραφή
    23. Συνεχίζω κυριε Σούλη με ΚΛΕΜ.

      Έγραφα στο marketzone ότι αγορές στο 0,7 και εκεί θα στοπάρει. ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑ.
      Μετά με ρωτάει ο κύριος zachmour ότι αν στο 1,5 - 1,6 ευρώ πρέπει να αγοράσουμε
      Του απαντώ ότι στα 0,7 ήταν πιο καλά και στο 1,5 με 1,6 δεν την προτείνω.
      ΑΝΕΒΗΚΕ Η ΚΛΕΜ. Αν αυτό ήταν λάθος μου κρεμάστε με!!!!!!!

      Λέγαμε τότε και εγώ και ο κύριος zachmour
      zachmour16 Μαΐου 2013 - 10:46 π.μ.
      Πάντως κύριε Τάκη το μαρμαράδικο που λέτε δεν είναι και φθηνά αποτιμημένο αν δει κανείς τα αποτελέσματά του. Αν κρύβει κρυφές χάρες δεν το ξέρω και αν του πάει καλά η Κίνα και η Αμερική ως ένα βαθμό έχει μπει στην αποτίμησή του.

      Χωρίς να είμαι άνθρωπος της αγοράς για να ξέρω τι παίζεται πίσω στα παρασκήνια (καθώς εκεί παίζεται σε αυτού του μεγέθους τις εταιρείες ποιες θα παίξουν και ποιες όχι) θεωρώ ότι η ΚΛΕΜ ας πούμε έχει σαφώς καλύτερα στοιχεία.

      Τάκης Μορφονιός16 Μαΐου 2013 - 11:54 π.μ.
      Ως προς ποιούς όρους κύριε zachmour αποτιμάτε την φθήνεια ή την ακρίβεια του μαγαζιού?
      Ως προς τα κέρδη???
      Ως προς τα ίδια??? Ως προς τις ταμειακές χρηματοροές ή ως προς κάτι άλλο???
      Εγώ λέω ότι πρέπει να διπλώσει για να αποτιμηθεί δίκαια. Μετά βλέπουμε.


      zachmour16 Μαΐου 2013 - 12:36 μ.μ.
      Κάνω μία γρήγορη σύγκριση ΚΛΕΜ - ΙΚΤΙΝ:

      Κεφαλαιοποίηση ΚΛΕΜ = 40εκ - ΙΚΤΙΝ = 45εκ
      Ίδια Κεφάλαια ΚΛΕΜ = 90εκ ΙΚΤΙΝ = 26εκ
      Λειτουργικές ταμειακές ροές 2012-2011-2010-2009 ΚΛΕΜ = 11,8εκ - 7εκ - 10,3εκ - 18,7εκ ΙΚΤΙΝ = 4,3 - 6,4 - 4,5 - 10εκ
      Κέρδη 2012-2011-2010-2009 ΚΛΕΜ = -0.5εκ - -0.5εκ - 2,4εκ - 5,5εκ ΙΚΤΙΝ = 1,1 - 1,5 - 0,6 - 0,3εκ
      Καθαρός δανεισμός ΚΛΕΜ = 2,8εκ ΙΚΤΙΝ = 25εκ
      Κύκλος εργασιών 2012 ΚΛΕΜ = 92,3εκ ΙΚΤΙΝ = 26,8εκ
      Διεθνείς πωλήσεις % κύκλου εργασιών ΚΛΕΜ = 78% ΙΚΤΙΝ = 84%

      Τάκης Μορφονιός16 Μαΐου 2013 - 9:06 μ.μ.
      Συγκρίνετε ανόμοια πράγματα κύριε zachmour.
      Γενικά, δεν θα διαφωνήσω με την περίπτωση της ΚΛΕΜ - αν θυμάστε στα 0,7 μέσα απο το marketzone που έκλεισε, έγραψα ότι τώρα μπαίνουμε - πλην όμως ΚΕΡΔΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΙ??? Αν περιμένει απο Τουρκία ζήτω που καήκαμε. Η φούσκα της Τουρκίας είναι ζήτημα μερικών ετών να σκάσει. Μεγάλη φούσκα!!

      Θα επανέλθω με την ΚΛΕΜ και τις χρηματοροές της.

      Διαγραφή
    24. Μετά έρχεται ο κύριος zachmour και μου λέει τι βλέπω στα 2 με 2,1 της ΚΛΕΜ.

      Απαντώ ότι εμένα απο τα 2,2 και άνω μου κάνει για ακριβή.

      Με ρωτάει τι πιστεύω για την πορεία της και του απαντώ - ότι δεν ξέρω, αλλά βλέπω απο πια κέρντα πομπάρεται και αν πάψει το πομπάρισμα η μετοχή θα πέσει.
      Εξαλλου εκτιμώ ότι δεν θα βγάλει καλά αποτελέσματα.
      ΜΗΝ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΎΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ

      Μετά στην πορεία κάτι έχει γίνει και με εκνευρίζει (τι πρωτότυπο!!! να με εκνευρίσει ο κύριος zachmour??)
      Και με ρωτάει ο κύριος μέτοχος τι βλέπω για τα αποτελέσματα της ΚΛΕΜ.

      Απαντώ
      Τάκης Μορφονιός17 Φεβρουαρίου 2014 - 9:01 π.μ.
      Κύριε Μέτοχε χαχα ΚΛΕΕΜΑΝΝ, μου ζητάτε να σας κάνω ανάλυση???
      Σιγά μην αναλύσω ΚΛΕΕΜΑΝΝ και έρθει ο κύριος zachmour να με κάνει ντα ντά που λέω παλιοκουβέντες για την ΚΛΕΕΜΑΝΝ.
      Να σας την κάνει την ανάλυση ο κύριος zachmour - που είναι και το πουλέν του. Έτσι, για να μαθαίνουμε και εμείς οι Τάκαροι.

      Εγώ είχα πει ότι στα 0,65 - 0,7 θα την στοπάρουμε την ΚΛΕΜ. Μετά έγραψα στα 1,4 άλλο να αγοράζεις ΚΛΕΜ στα 0,7 και άλλο στα 1,4 και πρόσφατα είπα ότι στα 2,2 είναι ακριβή και αν σταματήσει να την πομπάρει ένας ΜΜΕς που ασχολείται μαζί της - θα γυρίσει στα 1,5.

      Αν ψάξετε κύριε Μέτοχε τα τελευταία 3 με 5 thread του Τάκαρου θα δείτε αναλύσεις για ΚΛΕΜ.
      Τώρα, στο άλλο που με ρωτάτε. Πρόκειται για συναλλαγματικές ισοτιμίες. Με την πτώση της Τούρκικης λίρας που έχει επάνω της την κεφάλα του Κεμάλ η ΚΛΕΜ χάνει απο συναλλαγματικές ισοτιμίες.
      Γενικά, η εταιρία είναι νοικοκυρεμένη, δεν έχει δανεισμό και θα επιβιώσει - αλλά αξιόλογα κέρδη θα κάνει πολλά χρόνια να ξαναδεί. Για φέτος το 2013 θα έχει ζημιές.

      Στα υπόλοιπα - να σας τα αναλύσει ο κύριος zachmour - που για να να αναλύσει ΚΛΕΜ, είναι ικανός, να μπλέξει μέσα, ζομποτράπεζες, Ικτίνους και μάρμαρα με Κυριακίδιδες, Γενικούς δείκτες, τον κακό λύκο με την κοκκινοσκουφίτσα και μετά να ρωτάει το γιατί απο τα τρία γουρουνάκια το τρίτο τρέχει περισσότερο απο το πρώτο????
      ----------------------------------------
      Δεν είχα πει τίποτα του κύριου zachmour ακόμη και όταν μου έγραφε
      zachmour2 Δεκεμβρίου 2013 - 3:19 μ.μ.
      Πιάσαμε το δεύτερο όροφο μετά τα καλά αποτελέσματα 9μήνου στην ΚΛΕΜ... Άντε να δούμε αν θα ανέβουμε και ψηλότερα!
      ---------------------------------------------------------
      Το ιστολόγιο είναι ελεύθερο και μπορεί να γράφει ο καθένας ότι θέλει. Αρκεί να μην διαστρεβλώνει αυτά που γράφω

      Διαγραφή
    25. Εδώ σε αυτό το Ιστολόγιο μιλήσαμε για τράπεζα ΑΝΑΤΟΛΗΣ και μου ήρθαν οι Ανατολίτες και μου έγραψαν τα δικά τους. Στα περισσότερα διαφωνούσα. Έγραψε ο κύριος Λευτέρης τα δικά του, έγραψα εγώ τα δικά μου.

      Αυτό το μπαχαλάδικο και το υφάκι που έχουν ορισμένοι δεν υπήρχε. Έκφρασαν τις απόψεις τους και επιχειρηματολόγησαν ελεύθερα. Δίχως ειρωνείες και δίχως κόντρες

      Τώρα εσείς κύριε Σούλη λέτε οτι κάτι έχει ο Τάκαρος και γιαυτό βγαίνει με κόκκινο.
      Δικαίωμα σας - πείτε ότι θέλετε.
      Όμως εδώ μέσα έρχεται ο καθένας και λέει το μακρύ του και το κοντό του και ρωτάνε ότι τους κατέβει στην κεφάλα τους. Πολλοί απο αυτούς περιμένουν στην γωνιά για να την πουν στον Τάκαρο. Η μαγκιά είναι να την πουν όταν πρέπει.

      Νομίζω κύριε Σούλη (αν δεν είστε κακοπροαίρετος) ότι είστε καινούργιος αναγνώστης του Τάκαρου και δεν έχετε σφαιρική γνώμη.

      Διαγραφή
    26. Κύριε Δαρείε και κύριε Ανώνυμε.
      Το Ιστολόγιο θα παραμείνει ανοικτό και τα σχόλια τελείως free. Δεν έχω ανάγκη να περιορίσω τα σχόλια.
      Ότι θα εμφανίζονται διάφοροι μπαχαλάκιδες και κάποιοι κακοπροαίρετοι που περιμένουν στην γωνιά για να μου την πουν είναι δεδομένο.
      No prloblem

      Διαγραφή
    27. Και εμφανίζετε ο κύριος zachmour στο Ιστολόγιο που είχε να εμφανιστεί κάτι μήνες και μου γράφει.

      zachmour31 Μαρτίου 2014 - 3:55 μ.μ.

      20 και σήμερα για το Πάσχα...

      Οι μέτοχοι της ΚΛΕΜ σας εύχονται ολόψυχα: Καλή Ανάσταση!
      --------------------------------------------------------------------------
      Απαντώ
      Τάκης Μορφονιός1 Απριλίου 2014 - 11:47 π.μ.

      Σας χασαμε.
      Γράφτε μας συχνότερα τι βλέπετε και τι πιστεύετε.
      Μην αναλώνεστε κάθε φορά τι είπε ο Τάκαρος και γιατί είπε το Α ή το Β.
      Γράψτε εσείς τα δικά σας.
      -------------------------------------------------------------------------------
      Κακώς τον ενθάρρυνα να γράψει. Αυτομαστιγώνομαι!!!!!!!!!!
      Έρχεται και τι μου γράφει???

      zachmour1 Απριλίου 2014 - 12:26 μ.μ.

      Εγώ έγραφα για ΚΛΕΜ και εσείς μου απαντάγατε ότι θα πάει κάτω ότι θα έχει ζημιές, ότι η Τουρκία θα σκάσει κλπ κλπ.... Γι αυτό ξαναπαντάω

      Μιλάει και το ταμπλό άλλωστε, εγώ τι να πω?

      Επίσης είχα γράψει ότι ο ΚΥΡΜ έχει σαφώς καλύτερα θεμελιώδη και ότι είναι σαφώς φθηνότερος από τον ΙΚΤΙΝ (και μετά από 200% παραπάνω που έχει κάνει παραμένει φθηνότερος ή είναι οριακά στα ίδια).

      Ένα άλλο που είχα πει ήταν ότι αποκλείεται να έχουμε εκλογές πριν τον Μάιο που έλεγε ο κύριος Δαρείος, και αυτό βγήκε...

      Δεν ήταν δα και τίποτα φοβερές γκουρουδιές. Και τα 3 (ΚΛΕΜ, ΚΥΡΜ>ΙΚΤΙΝ, όχι εκλογές) φως φανάρι ήταν απλά είχαν αμφισβητηθεί...
      Πόσα άλλα να σας πω? Το στοίχημα το έχω κόψει εδώ και μία σχεδόν 10ετία. Προτιμώ να απέχω από αυτή τη συζήτηση για να μην ξανακολλήσω...
      ---------------------------------------------------------
      Ε, δεν άντεξα και του γράφω

      Τάκης Μορφονιός1 Απριλίου 2014 - 12:45 μ.μ.

      Καλά εσείς κύριε zachmour δεν γίνεστε καλά με τίποτα. κακώς σας ξαναενθάρρυνα να συμμετέχετε.

      Βρεεεεε ξύπνα, βρεεεεε. Που τα είδες τα κέρδη της ΚΛΕΜ.
      Ξύπνα!!!
      Σου είπα θα έχει ζημιές απο συναλλαγματικές ισοτιμίες ΚΑΙ ΕΙΧΕ!!!!!!!
      Ξύπνα και δες.
      Συναλλαγματικές διαφορές : ΖΗΜΙΕΣ 1,6 εκατ. ευρώ και ζημιές οι μέτοχοι 336 χιλιάδες!!!!!!!!!
      Ζημιές η ΚΛΕΜ - Ζημιές η ΚΛΕΜ - ΖΗΜΙΕΣ η ΚΛΕΜ!!!!!!!!!!!!!!!
      ----------------------------------------------------------------------------
      Εγώ τον έχω για εγωιστή και για κακοπροαίρετο.
      Ψάχνει να βρει την τρίχα να την κάνει τριχιά!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      \Αλλά αν θέλετε να σας ευχαριστήσω κύριε Σούλη σας λέω.

      mea culpa

      Διαγραφή
    28. Και τώρα να μου επιτρέψετε να ασχοληθώ με το χόμπι μου.
      Το ποδόσφαιρο - έχει Europa σήμερα.

      Διαγραφή
  34. Τσεπώσαμε μερικούς Μαραθωνοδρόμους πέριξ του 0.30€ για την συλλογή και μπαούλο μαζί με τους υπόλοιπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/banking-news-einai-jekatharo-oti-h-chrush-augh-diwketai-politika

    Πετράν Πεωτσάκ: Τώρα και σε συσκευασία με δωρο την σβάστικα.

    Ουχουχουχουχουχου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ειπαμε πριν 40 μερες ..... κοτες for the rest of the year αλλα δεν το καταλαβατε διοτι το Link επεσε ασπρο πανι ....!! μπουχα..χα..χα χα

    Το ξαναβαζω λοιπον με μια Καλημερα σε ουλους τους Κουρουδες της επικρατειας ...

    https://www.facebook.com/NtopiesKotesKaragounikes

    αναψανε τα αιματα ... για λιγο .....συνεχιστε ετσι ....Ο Κυριος Τακης θελει ζεστη ατμοσφαιρα για να γραφει

    Γυρισε και ο Φιλος μου ο Ηλιας Χιππακακης απο τα ψηλα βουνα του Οροπεδιου Λακωνιας

    Να υπαρχει παρακαλω σεβασμος σε ολους ........Ουλοι εισαστε Κουρουδες επιπεδου .....

    Τωρα στα στοιχηματα καποιοι θα κερδιζουν και αλλοι θα χανουν περιμενωντας τη ρεβανς ...

    Γυρισε βλεπω απο τη Σαγκαη και ο Κουρου και φιλος Αβερωφ ο Βουλγαροκτονος !!



    Τελικα κτυπαμε ενσημα στο χαζοκουτι απο την 3/4/2007 απο το ΓΑΛΑΚΤΙΚΑΛ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ

    Συνταξιουχοι και με το νομο πλεον

    δεν εχετε ακουσει οτι οι κυκλοι στη τωρινη ΖΩΗ ειναι επταετεις ..??

    στην επομενη ειναι 20ετεις ...

    Μετα πηγαμε για 24 φεγγαρια στου Miimmmmnnnnnnm,mmmmm Του Μιχαλιου ... ξερει ο Ηλιας

    μετα πηγαμε για 27 φεγγαρια στο ΜΑΡΚΕΤ - ΖΩΝΑΡΙ kai katopin ΣAXAΡΑ του αρχισυντακτη ....Swear καλου φιλου .....

    και κατεληξα στου Αγαπητου www. Μορφονιος - Alla kolpa .com απο οπου αποφοιτησα με αριστα το 1979

    xxxmxmxmxmxmxmxmmx Παλι ΕΓΣ ....Θαχωμε και παλι ΔΩΡΑ ......?????????

    ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ

    χχχχμχμχμχμχμμχ καταλαβα ... παλι θα κανει τη Μυζυθρα Swaps ....και θα εκτιναξει τα ΚΕΡΔΗ .......

    Αμ 1.70 ειχε και οταν ηταν ο Παππους Νεοσυλεκτος ΚΟΜΑΝΤΟ στο Χαιδαδαρι το 1964

    οποτε χανει τετοια ευκαρια για αγορες ο Παππους ..

    κο-κο ...κο..κο...κο....κοο...κο ...κο

    εεεεεε ρε σεντονι που εριξα..... αντε αντε ειναι το καταστημα

    ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ χωριανοι ....Υγιενεται και Αγαλιασθαι

    https://www.youtube.com/watch?v=TJdq5FsTcug

    Αλεκο μου Σαλλαμ

    ps Τρεις ειναι οι Κουρουδιες μου για το κοντινο μελλον απο αρχαιοτατων χρονων

    ΓΑΛΛΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ 4813

    S and Pipi 500 2117

    Χαιδαρι Κομαντο 10.27

    Οι τιμες περιεχουν το ΦΠΑ

    δε θελω ουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Συντεκνε μαζι σου. πως παει η σεζον κατω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. χαχαχαχαχχαχα με τον Παπανδρέου τον Ολαντρέου τώρα έχουμε και τον Ντραγκαντρέου

    έβγαλε το ΜΠΑΖΟΥΚΑ στο τραπέζι και του κλέψαν το τραπέζι μπουχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Eλα και ΓΣ ο γεροντας για αγορα ιδιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Γραφει ο Καισαριος για τιμες αμερικανικων μετοχων με price/sales 15+ , Ρ/Ε 100+ , P/BV >9. Με τα δικα μας blue chips να ειναι με P/BV < 1 , εχουμε ακομα πολυ ανηφορα μεχρι να σκασει η δικια μας φουσκα.. Ρευστο να υπαρχει , και τα θεμελιωδη ειναι για παραμυθια. Κατι ξερει και ο Παφιλας που εβγαλε κατι τιμες στοχους +50%. Και βεβαια και ο κος Τακης που εφτασε τον Ευαγγελο εως τα ..40 (long)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλα αυτοι στο ασανσερ δεν μας εκαναν την τιμη να κανουν ενα κομματι σημερα? Ειναι τωρα αυτη μτχ. της κυριας αγορας? Ντροπη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Κύριε ΔΑΡΕΙΕ,στο παρακάτω άρθρο αναφέρεται μια μεγάλη κατασκευαστική που πιθανόν οδεύει προς επιτήρηση!
    http://www.newmoney.gr/article/46304/oi-ypopsifioi-eisigmenoi-omiloi-gia-kathestos-epitirisis
    Λέτε να έχει σχέση με τον δικό μας ΑΒΑΚΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur αυτά είναι καλά νέα. Που βρίσκεται το αρνητικό?

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς τα κατασκευαστικό θωρηκτό ΑΒΑΞ οδεύει προς επιτήρηση και το συσκευαστικό ¨θωρηκτό" αρχίζει να ρετάρει...
      http://www.newmoney.gr/article/46304/oi-ypopsifioi-eisigmenoi-omiloi-gia-kathestos-epitirisis
      Φίλε Γιώργο. "Άρτα λιέω κι τα λιφτά τα κλιαίου" Ειχε πει ο Μητσάρας όταν η μήτσαινα του ζήταγε να την παει για ψώνια στην Πόλη.
      Προσέχετε τα λοιπά "θωρηκτά " γιατί αν! αν! λέω, ΄είναι φθηνά δεν θα τα βλέπανε ήδη?
      Πάμε δυνατά από δευτέρα http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1988011 long στόχος 36 EUROOOO

      Διαγραφή
    3. Κύριοι ποιός λέει ότι ο ΑΒΑΞ μπαίνει επιτήρηση?? Και γιατί να μπεί??

      Πάμε στον κύριο champo. Ποιο είναι το συσκευαστικό ¨θωρηκτό"?
      Δεν πιστεύω να υπονοείτε την Flexopack και ότι θα μπει στην ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ, γιατί θα πιάσω την κοιλάρα μου απο τα γέλια. μπουχαχαχα
      Μα δεν μπορεί - κάτι άλλο θέλετε να πείτε.

      Διαγραφή
    4. Κυριε ΤΑΚΗ,για τον ΑΒΑΚΑ,τα ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ στο τελος της χρησης ειναι 238.573εκ.Χ30%=71571εκ,στο οριο δηλαδη των ζημιων του ετους,αυτος ειναι ο λογος που ΙΣΩΣ μπει σε επιτηρηση.Δεν γνωριζω ποιες ΖΗΜΙΕΣ προσμετρουνται,οι ΠΡΟ,η ΜΕΤΑ ΦΟΡΩΝ΄?Γνωριζει κανεις?

      Διαγραφή
    5. Απο εκεί που θα γινόντουσαν τα placements στα 2,2 και 2,3 που κυκλοφορούσαν στην αγορά και βάζαν τα ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΑ κορόιδα να αγοράζουν το χαρτί, τώρα δηλαδή την γυρίσαμε την πλάκα???

      Διαγραφή
    6. Καλημέρα σε κύριο Τάκη και φίλους.
      Η πληροφόρηση δόθηκε στο €1,79 και μιλούσε οτι οι Καναδοί θα μπαίνανε με καλό ποσοστό στο € 2,50.
      Λίγες μέρες μετά μας είπαν για εμπλοκή που σημειώθηκε.
      Στη συνέχεια δεν ασχολήθηκα.

      Διαγραφή
    7. Καλημέρα σε όλους και ιδιαιτέρως στο κ.Τάκη μας!
      Ξεσκίστηκαν στο Capital '' Αβακας την πέμπτη σε επιτήρηση"
      Συσκευαστικό θωρικτό flexopack προσέχτε όγκο :
      1/4/14 = 155 μτχ
      2/4/14 = 75914 μτχ (ξοδευτήκανε μετά της 16,00' παίγνιο)
      3/4/14 = 27914 μτχ (εκεί την είδε ο πινέζας!)
      4/4/14 = 8562 μτχ (οι ''ξοδεύτηκαν '' πούλησαν στο 3,40-3,50 αποκομίζοντας ένα 15% με αέρα (T+3)

      Διαγραφή
    8. Δεν είπα επιτήρηση για flexopack. Αρχισε να ρετάρει λέω ! Πέσαν οι όγκοι και αποδώσεις ,το sped 15% άρχισε κλανιές..

      Διαγραφή
    9. Η μετοχή στα 3,5 έχει απαιτητική αποτίμηση. Δεν είναι ακριβή, ούτε φθηνή.
      Όταν γράφω θωρηκτό εννοοώ την εταιρία και όχι την μετοχή.

      Μεταφερόμαστε στο καινούργιο thread για σχόλια και αναλύσεις εδώ μπούκωσαν τα σχόλια και σε λίγο δεν θα εμφανίζονται.

      Διαγραφή
  43. Το θεωρείτε θετικό νέο να μπει σε επιτήρηση μαζί με τους Μπελλεδες,Μαιληδες,Στεφανηδες και λοιπές δυνάμεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα φυσικά. Γιατί έχει καμία σχέση η εταιρία με αυτές που αναφέρετε???

      Ας μπει και όταν βγει τον Ιούνιο, το επίπεδο τιμών θα είναι πολυυυυυυυυυ παραπάνω απο εδώ που γράφει σήμερα. Γοατι συνήθως όταν μια εταιρία μπαίνει επιτήρηση, κατεβαίνουν και οι τελευταίοι επισκέπτες.

      Ιδου πεδίον δόξης λαμπρό.

      Διαγραφή
    2. Τα καλύτερα πάρτυ διοργανώνονται με επιτήρηση.

      Διαγραφή
    3. Τι μου θυμησατε, κυριε Δαρειε!
      Πάρτι με επιτηρηση... και μπαλονια, τυροπιτακια (κουρου, λετε απο 'κει να μας εμεινε κουσουρι;), ξανθιες με φακιδες που τους τραβουσες την κοτσιδα και σε κλωτσουσαν στο καλαμι, φρουτα για μασουλημα κι εκσφενδονιση, σουτ σε τζαμια ή βαζα, νεαρες μαμαδες σταυροποδι και σεξι θειες συνομιλουσες με ημιαγνωστες ακομα λεξεις, εφηβες μακρινες ξαδερφες που σε νταντευαν οσο τις ζουλουσες...
      Κατα τ' αλλα... επιτηρηση.

      Παντως, θα εκπλαγω αν ενταχθει σε καθεστως επιτηρησης η μετοχη του Αβακα. Εδω ο Στασινομιλος εχει μηδενισει απο χρονια τα παντα ολα και ειναι εκτος, ο Αβαξ θα μπει τιμωρια;
      Εκτος αν η επιτροπη κεφαλαιαγορας λειτουργει οπως οι μαμαδες στο παρτι που λενε απορροφημενες τα δικα τους και μία στο τοσο αρπαζουν στην τυχη ενα μουλικο για να το χωρισουν απο το σωρο που γκαριζει.

      Διαγραφή
    4. Δεν βλέπω κανένα λόγο για να μπει επιτήρηση.

      Μεταφερόμαστε στο καινούργιο thread για σχόλια και αναλύσεις εδώ μπούκωσαν τα σχόλια και σε λίγο δεν θα εμφανίζονται.

      Διαγραφή
  44. Σας διαβάζω από τον Ιούνιο του 13 και έχω μάθει πολλά. Επαγγελματικοι και κυρίως οικογενειακοι λόγοι δεν μου επιτρέπουν να συμμετέχω γράφοντας. Δεν νομίζω να έδειξα ότι είμαι κακοπροαιρετος. Αντιλήφθηκα τα γραφόμενα του κου zachmour περισσότερο σαν πείραγμα και καλαμπούρι παρα σαν κακεντρεχεια. Ο μόνος που μπορεί να το επιβεβαιώσει αυτό είναι ο ίδιος. Το ληγω εδώ καθότι και τόσο που χώθηκα πολύ ήταν.
    Και κάτι χρηματηστηριακο. Στον Μυτιλ είχατε δηλώσει ότι δεν έχετε μπει ακόμη. Πότε θεωρείτε καλή στιγμή εισόδου.? Γιατί την τιμή που μπήκαν οι Καναδοι δεν βλέπω να την ξανάπιανει.
    Σουλης


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Σούλη με διαβάζετε από τον Ιούνιο του 13, αλλά για λόγους Επαγγελματικούς και κυρίως οικογενειακούς λόγους δεν συμμετείχατε στο ιστολόγιο - αλλά ξάφνου δια μαγείας βρήκατε χρόνο και έπαψαν οι επαγγελματικοί και οικογενειακοί και εμφανιστήκατε για να δηλώσετε την υποστήριξη σας στον κύριο zachmour και να μου γράψετε ότι τώρα τελευταία ο Τάκαρος δεν είναι καλά και έχει κάτι???
      Παράλληλα δεν χάνετε και την ευκαιρία - ρωτάτε για τον ΜΥΤΙΛ και που μπορείτε να βρεις ένα σημείο εισόδου και αν δεν μπήκα να σας πω πως θα μπω.

      Απάντηση
      Να ρωτήσετε τον κύριο zachmour

      Αλλά αν επιμένετε - σας λέω ότι το 6,4Χ θα το δει θέλει δεν θέλει. Θα μου πείτε σιγά την γκουρουδιά. Αυτό το ξέρουν και οι κότες

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την απάντηση. Επαγγελματικοι και οικογενειακοι λόγοι δεν έπαψαν να υπάρχουν για αυτό και τα γραφόμενα θα τείνουν προς το μηδέν. Δεν έχω απαιτηση και δεν επιμένω για τίποτα, σε χώρο στον οποίο είμαι φιλοξενούμενος.
      ........ Πορτοκαλάδα ζήτησα, κι αν δεν υπήρχε επεινα και νεράκι.
      Σουλης

      Διαγραφή
    3. Παράλληλα δεν χάνετε και σεις την ευκαιρία να μας την πείτε που ζητήσαμε πορτοκαλάδα - την οποία και προσφερατε έν τελει. Και για τα υπόλοιπα σχόλιο ουδέν.
      Πάντως ευχαριστώ πολύ για την πορτοκαλάδα, για να μην πιστέψετε πάλι ότι είμαι κακοπροαιρετος.
      Σούλης

      Διαγραφή
    4. Συγγνωμη για την παρεμβαση, κυριε Σουλη, αλλα οφειλω να σας επισημανω οτι, κατα την ταπεινη μου εκτιμηση, η υπερευαισθησια ουδολως αποτελει εχεγγυο επιτυχους συμμετοχης στις χρηματαγορες.

      Διαγραφή
    5. Πολύ ωραία κύριε Σούλη. Εφόσον πολύ σωστά όπως λέτε σε αυτό το χώρο είστε φιλοξενούμενος τότε ΟΛΟΙ οι φιλοξενούμενοι θα μάθουν να παίζουν με τους όρους που εγώ βάζω. Σε όποιον αρέσει. Σε όποιον δεν αρέσει να πάει να πιει αλλού τις πορτοκαλάδες του.
      ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΕΣ ΣΑΣ

      Διαγραφή
    6. Τακαρε γεια σου και χρονια πολλα.
      Ειδα οτι το 6,40 το εγραψε ο ΜΥΤΙΛ και γρηγορα.
      Βρε μηπως ξερεις και απο τεχνικη αναλυση και μας κανεις πλακα ?

      Roko Baroko

      Διαγραφή
    7. Έκλεισε το γκαπάκι κύριε Roko
      Απλά πράγματα!!

      Ο Τάκαρος ξέρει διαγραμματική τέλεια - καλά για κύματα του Δουνάβεως δεν το συζητάμε. Τις κυματικές μπούρδες εμείς τους τα μαθαίνουμε στα θρανία, όταν πρωτοκάθονται οι κυματιστές. Νομίζετε ότι την μαντάμ ΣΟΥ ΣΟΥ όταν την κόντραρα δεν ήξερα τι θα έβλεπε και τι μετρήσεις θα έβγαζε??

      Διαγραφή
    8. Μένει τώρα κύριε Roko να εμφανιστεί ο κύριος Σούλης να μας πει τα χρόνια πολλά και να μας κεράσει την πορτοκαλαδίτσα.

      Διαγραφή
  45. καλήμερα

    Τάκαρε την ΙΝΛΟΤ πως την βλέπεις ? αγορά 2,25

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν βλέπω τίποτα το ενδιαφέρον στην ΙΝΛΟΤ.
      Πριν 2 χρόνια είχα πει ΑΓΟΡΕΣ εδώ και τώρα - τώρα δεν μου αρέσει.
      Τότε ήταν στο 1/3 της σημερινής τιμής.

      Μεταφερόμαστε στο καινούργιο thread για σχόλια και αναλύσεις εδώ μπούκωσαν τα σχόλια και σε λίγο δεν θα εμφανίζονται.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂