Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Ο αγώνας του αιώνα - Παγκόσμιο κύπελλο Μεξικού (1970)



Η "σκουάντρα ατζούρα" είχε μία πολύ δυνατή ομάδα με παίκτες όπως Ενρίκο Αλμπερτόζι, Ταρκίζιο Μπούρνιτς, Τζιατσίντο Φακέτι, Σάντρο Ματσόλα, Ρομπέρτο Μπονισένια, Τζίτζι Ρίβα, Τζιάνι Ριβέρα μεταξύ άλλων. 

Ωστόσο οι Ιταλοί κατά την προσφιλή τους τακτική έφτασαν στο Μεξικό «σκοτωμένοι» και χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα. Αυτό του Τζιάνι Ριβέρα και του Σάντρο Ματσόλα. Ο ένας ήταν εγκέφαλος της Μίλαν (Ριβέρα) και ο άλλος της Ίντερ (Ματσόλα). Αμφότεροι παίκτες παγκόσμιας ακτινοβολίας αγωνιζόταν στην ίδια θέση και ο τότε προπονητής της «σκουάντρα ατζούρα» Φερούτσιο Βαλκαρέτζι δεν τολμούσε να χρησιμοποιήσει και τους δύο στην ίδια ενδεκάδα. Τον Ριβέρα τον ενόχλησε σε αφάνταστο βαθμό ο αποκλεισμός από την εθνική του «κολλητού» του στη Μίλαν, Τζιοβάνι Λοντέτι. Το «χρυσό αγόρι» του κάλτσιο κατηγόρησε τον βοηθό του Βαλκαρέτζι Βάλντερ Μαντέλι σαν υπεύθυνο. Προς στιγμή επικράτησε η ιδέα να αποκλειστεί και ο Ριβέρα όμως με παρέμβαση της ομοσπονδίας τιμωρήθηκε με «σιωπηρό αποκλεισμό» από τους δύο πρώτους αγώνες της εθνικής.

Albertosi, Facchetti, Rosato, Domenghini, Boninsegna, Riva ---- Bertini, Cera, Mazzola, De Sisti, Burgnich

Η Δ. Γερμανία είχε σαν ηγέτες τους Μπεκενμπαουερ και Όβερατ ενώ το νέο αστέρι της ομάδας άκουγε στο όνομα Γκέρντ Μίλερ. Ο μικρόσωμος και κοντούλης σέντερ φορ έκανε την εμφάνιση του για πρώτη φορά στα τελικά. Αντίθετα ο Ούβε Ζέελερ συμμετείχε για τέταρτο σερί μουντιάλ. Αμφότεροι ήταν γκολτζήδες και αγωνίζονταν στην ίδια θέση.

Ο πανέξυπνος Χέλμουτ Σέν από την αρχή της προετοιμασίας τους έβαλε στο ίδιο δωμάτιο ώστε να γίνουν φίλοι. Τα κατάφερε και οι δυό τους όχι μόνο δεν συγκρούστηκαν αλλά έκαναν θαύματα.

Η «Νατσιοναλμανσαφτ» διέθετε ένα καλό και δεμένο σύνολο με τους Λερ, Λίμπουντα, Χελντ , Μάγιερ, Φογκτς, Σνέλιγκερ, Σουλτς και Χέτγκες δίπλα στους προαναφερόμενους, σύνολο ικανό να φτάσει πολύ ψηλά, ακόμα και στην κατάκτηση του τροπαίου.

 Ο Γκερντ Μίλερ είχε συνηθίσει προ πολλού στη χλεύη για το παρουσιαστικό του. Βραχύσωμος, χοντρούλης, με κοντά πόδια, ουδεμία σχέση με κοψιά ποδοσφαιριστή. Παρ’ όλα αυτά, είχε δώσει ήδη τα διαπιστευτήριά του με την Μπάγερν Μονάχου, με την οποία είχε εξασφαλίσει την άνοδο στην Bundesliga και την οποία σιγά-σιγά μετέτρεψε (με τη βοήθεια εκπληκτικών συμπαικτών) στην κυρίαρχη ομάδα της Ευρώπης στα μέσα του ’70. Από τις αρχές εκείνης της δεκαετίας είχε αποκτήσει τη φήμη του ασυναγώνιστου γκολτζή. Τα δύο σερί χατ τρικ στη φάση των ομίλων (είχε σκοράρει και στην πρεμιέρα) ήταν μόνο ένα δείγμα των ικανοτήτων του. Πέτυχε το καθοριστικό τέρμα στην παράταση του προημιτελικού με την Αγγλία, ενώ σημείωσε ακόμα δύο γκολ στον επιπλέον χρόνο του ημιτελικού με την Ιταλία, αλλά αυτή τη φορά χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα για την ομάδα του. Με 7 τίτλους πρώτου σκόρερ στη Γερμανία, τέσσερα πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλα, τρία σερί Κύπελλα Πρωταθλητριών, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων κι ένα Διηπειρωτικό, η καριέρα του δεν πήρε την κατιούσα μετά από αυτήν την αποτυχία. Εξάλλου, στα επόμενα τέσσερα χρόνια θα κατάφερνε να πανηγυρίσει με το εθνόσημο στο στήθος ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974.

Seeler, Maier, Schnellinger, Beckenbauer, Löhr, Müller, Fichtel, Libuda, Overath, Höttges, Vogts.


Το παιχνίδι του αιώνα
Στο στάδιο Αζτέκα η φιναλίστ του 1966 Δ. Γερμανία αντιμετώπισε την Ιταλία που είχε απογοητεύσει στη φάση των ομίλων, αλλά είχε αρχίσει να συνέρχεται στα προημιτελικά.

''Partitadel Secolo'' , ''Jahrhundertspiel'' , ''Partido del Siglo'' , ''Jogodo Seculo''

Τέσσερις φράσεις σε ιταλικά, γερμανικά, ισπανικά και πορτογαλικά που σημαίνουν το ίδιο πράγμα: "Το παιχνίδι του αιώνα". Ο λόγος για τον ημιτελικό μεταξύ της Ιταλίας και της Δυτικής Γερμανίας, ο οποίος διεξήχθη στο "Αζτέκα" της Πόλης του Μεξικού και βρήκε νικήτρια την "σκουάντρα ατζούρα" στην παράταση με 4-3.

Στην άμυνα, οι περίφημες τακτικές των Ιταλών που είχαν αρχηγό τον Τζιασίντο Φακέτι της Ίντερ, έκαναν ξανά την εμφάνιση τους και μέχρι τον ημιτελικό, ο Ενρικό Αλμπερτόζι είχε δεχτεί μόλις ένα γκολ από τους Μεξικανούς.

Τζιασίντο Φακέτι
Η Δυτ. Γερμανία είχε καλύτερο τερματοφύλακα από ότι το 1966 (τον περίφημο Ζεπ Μάιερ αντί του Τιλκόφσκι), πιο έμπειρο τον Μπεκενμπάουερ, πλέι μέικερ τον σπουδαίο Βόλφγκανγκ Όφερατ της Κολωνίας και ένα φοβερό δίδυμο στην επίθεση, αποτελούμενο από τον μπαρουτοκαπνισμένο Ούβε Ζέελερ και τον «βομβιστή» Γκερντ Μίλερ.

Επρόκειτο για ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, το οποίο μόλις στο 8ο λεπτό είχε γκολ. Ο Μπονισένια άνοιξε το σκορ για τους Ιταλούς, που κράτησαν αυτό το προβάδισμα σχεδόν για ολόκληρο το ματς.

Από εκείνο το σημείο του αγώνα και μετά έπαιζαν το γνωστό αντιποδόσφαιρο, το «κατενάτσιο» και ζήτημα είναι αν πέρασαν στα ενενήντα λεπτά δέκα φορές τη σέντρα.
Ενα δοκάρι του Μίλερ, μία ευκαιρία που χάθηκε πάνω στη γραμμή και μία καθαρή ανατροπή στον Ούβε Ζέελερ στην περιοχή της Ιταλίας, η οποία δεν δόθηκε, υποδείκνυαν την τελική έκβαση του αγώνα.

Στο 67’, ο Φραντς Μπεκενμπάουερ προσπάθησε να μπει με το αρχοντικό του στυλ στην περιοχή, όμως ανατράπηκε από τον Μπούργκνιτς.
Οι παίκτες του Χέλμουτ Σεν διαμαρτυρήθηκαν πως η παράβαση έγινε εντός της περιοχής, όμως ο «Κάιζερ» σφάδαζε στο έδαφος.


Τελικά το φάουλ δόθηκε (σωστά) εκτός, αλλά ο Μπεκενμπάουερ υπέστη εξάρθρωση ώμου κατά την πτώση του. Ο Σέλμουτ Χεν είχε μόλις πραγματοποιήσει την δεύτερη αλλαγή του και έτσι ο «Κάιζερ» αναγκάστηκε να συνεχίσει με δεμένο το δεξί του χέρι.

Όλα δείχνουν πως οι Ιταλοί θα επιστρέψουν στο «Αζτέκα» για τον μεγάλο τελικό, οι Δυτικογερμανοί όμως κάνουν ότι και στον τελικό του 1966. Ισοφαρίζουν στην εκπνοή (90’) με προβολή του Καρλ Χάιντς Σνέλινγκερ της Μίλαν και στέλνουν το ματς στην παράταση! "Από όλον τον κόσμο ήταν ο Σνέλινγκερ" ανέφερε στη μετάδοσή του ο έκπληκτος Γερμανός σχολιαστής, Ερνστ Χούμπερτι, αφού επρόκειτο για το μοναδικό διεθνές γκολ του αμυντικού της Μίλαν στην καριέρα του.

Παράταση
Το έξτρα 30λεπτο αποδεικνύεται ακόμα πιο συγκλονιστικό από το φινάλε της κανονικής διάρκειας.
Ο Μπεκενμπάουερ παίζει με εξάρθρωση ώμου, αφού είχαν γίνει και οι δύο αλλαγές της Γερμανίας.

Ένα «τυπικό» γκολ του Γκερντ Μίλερ (κινούμενος στην πλάτη των Ιταλών) αμυντικών ανατρέπει τελείως τα δεδομένα στο 94’.

Ο Χελντ όμως δεν απομακρύνει την μπάλα καλά σε φάουλ του Τζιάνι Ριβέρα και ο Μπούργκνιτς βρίσκει την ευκαιρία να ισοφαρίσει μέσα από την περιοχή στο 98’.

Μια καταπληκτική ενέργεια του Τζίτζι Ρίβα που τελειώνει άψογα με το αριστερό, δίνει ξανά το προβάδισμα σε ιταλικά χέρια, ένα λεπτό πριν την λήξη του πρώτου 15λεπτου.

Στο δεύτερο μέρος του έξτρα χρόνου, ο Αλμπερτόζι «απογειώνεται» στην κεφαλιά του Ούβε Ζέελερ αλλά μια νέα κεφαλιά του Γκερντ Μίλερ στο 110’ φέρνει το ματς στο 3-3.


Ενώ όμως η ιταλική τηλεόραση δείχνει σε επανάληψη το τρίτο γκολ των Γερμανών, οι «ατζούρι» βγαίνουν στην επίθεση και ο Ρίβα «στρώνει» στον Ριβέρα (ο κάτοχος της "Χρυσής Μπάλας") που σκοράρει μέσα από την περιοχή και οι πρωταθλητές Ευρώπης προσπερνούν ξανά με 4-3, σκορ που δεν θα αλλάξει στα λίγα λεπτά που απέμεναν, προς… έκπληξη των θεατών.
Οποιος δεν είδε αυτό το ματς, έχασε το μισό ποδόσφαιρο

έγραφε ο Τύπος την επόμενη μέρα, ενώ έξω από το στάδιο του αγώνα υπάρχει ακόμα μνημείο αφιερωμένο στον ανεπανάληπτο ημιτελικό.

Sepp Maier is beaten by Gianni Rivera's winning goal in extra time in the 1970 World Cup semi-final
Το ματς αυτό αποκαλέστηκε «ο αγώνας του αιώνα» και χωρίς καμιά δόση υπερβολής. Από τότε δεν έχει ξαναγίνει αγώνας ίδιου επιπέδου σε αγωνία και διακύμανση του σκορ.


17 June 1970
16:00
Italy 4 – 3 (a.e.t.)West Germany Estadio Azteca, Mexico City
Attendance: 102,444
Referee: Arturo Yamasaki Maldonado (Peru)
Boninsegna  8'
Burgnich  98'
Riva 104'
Rivera  111'

Schnellinger  90'
Müller  94', 110'

Italy
ITALY:


GK 1 Enrico Albertosi
DF 2 Tarcisio Burgnich
DF 3 Giacinto Facchetti (c)
DF 5 Pierluigi Cera
DF 8 Roberto Rosato
Substituted off in the 91st minute 91'
MF 10 Mario Bertini
MF 15 Sandro Mazzola
Substituted off in the 46th minute 46'
MF 16 Giancarlo De Sisti
FW 13 Angelo Domenghini
FW 20 Roberto Boninsegna
FW 11 Luigi Riva
Substitutions:
MF 14 Gianni Rivera
Substituted on in the 46th minute 46'
DF 4 Fabrizio Poletti
Substituted on in the 91st minute 91'
Manager:
Italy Ferruccio Valcareggi.
West Germany
WEST GERMANY:


GK 1 Sepp Maier
RB 7 Berti Vogts
CB 15 Bernd Patzke
Substituted off in the 66th minute 66'
CB 5 Willi Schulz
LB 3 Karl-Heinz Schnellinger
CM 4 Franz Beckenbauer
CM 12 Wolfgang Overath
RW 20 Jürgen Grabowski
CF 9 Uwe Seeler (c)
CF 13 Gerd Muller
LW 17 Hannes Löhr
Substituted off in the 52nd minute 52'
Substitutions:
MF 14 Libuda
Substituted on in the 52nd minute 52'
MF 10 Siegfried Held
Substituted on in the 66th minute 66'
Manager:
West Germany Helmut Schön

199 σχόλια:

  1. Τιγκάρισε το προηγούμενο Thread - 200 σχόλια.
    Σχόλια και αναλύσεις σε αυτό το thread, ότι γράψετε στο άλλο θα το καταπιεί η μαύρη τρούπα του blogspot.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλη μια απόδειξη ότι ο Monsieur Takis δεν είναι λαμόγιο:

      Θα μπορούσε το πρωί που πόσταρα το κερδισμένο δελτίο ΧΩΡΙΣ να έχω καλύψει τους κωδικούς, είτε να μου φάει τα χρήματα (καθώς ούτε τον γνωρίζω ούτε με γνωρίζει) ειτε να το αφήσει χωρίς να το σβήσει με την πιθανότητα να τα πάρει καποιος άλλος.

      ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και ευγνωμοσύνη για ότι κανετε.

      Διαγραφή
    2. Respect από μένα και στους δυο σας!

      Διαγραφή
    3. Respect επίσης, όπως λένε και στο Ουέφα!!!

      Διαγραφή
    4. Μπράβο κύριε Τάκη!!
      συγχαρητήρια
      Πανάγος

      Διαγραφή
    5. Αν θεωρούσαμε τον κο Τάκη λαμόγιο, έστω και κατ' ελάχιστο, δεν θα τον διαβάζαμε κάθε μέρα.

      Διαγραφή
  2. Τώρα που το θυμήθηκα:

    monsieur Averof που βρίσκεστε?

    Εμφανιστείτε για ένα hello τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κύριος Αβέρωφ που έμπαινε και μου έκανε πλάκες - είναι στη Σαγκάη.
      Ας ευχηθούμε όλα να πάνε όπως τα θέλουμε και θα πετάξουμε.

      Διαγραφή
    2. Merci. Ευχομαι καλή επιτυχία.

      Είμαι βέβαιος ότι διαβαζει.

      Διαγραφή
    3. Fly to the moon.. που λεει και ο Φρανκ.

      Διαγραφή
  3. O καφες ψηνετ. Μερικοι ειναι τοσο μπουνταλαδες η αφραγκοι που λεει και ο Μορφονιος που νονιζουν οτι θα προκανουν να κανουν φρο λαιν. μπουρειειει πανου απτα δυο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 150 -1
    151-1H/1T
    165-2
    169-1H/1T
    Κλαιν μαιν φαει πουτς= πέρνα στο ταμείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μηπως γνωριζει κανεις ο Κυρμ σε ποιον εδωσε τα 600χιλ. στο 1ευρω? μαλλον σε μελλος της οικογενειας?? Αδαης και αμπαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί ανησυχείτε???
      Η μετοχή είναι για πάνω!!!!
      Τα Ελληνικά μαρμαράδικα είναι ότι πιο hot έχουμε αυτή τη στιγμή στη χρηματαγορά μας.

      Διαγραφή
    2. μπορεί να είναι hot αλλά θέλει προσοχή γιατι μπορεί μερικοί να καούνε
      η ΜΕΡΚΟ είναι στα αζήτητα.. τα αποτελέσματα του 2013 είναι σκέτα χάλια..αν αναλογιστούμε και την αύξηση των πωλήσεων..αν με ρωτούσαν τι δουλειά θα ήθελα να κάνω..θα τους απαντούσα να είμαι στο διοικητικό συμβούλιο της ΜΕΡΚΟ..μια χαρά τρώνε και πίνουν..
      στον αγαπητό Κυριακίδη ούτε χειραψία δεν του δίνω...τα χρειάζομαι τα δαχτυλα μου γιατι παίζω handball..η μετοχή πιθανόν θα πάει πάνω αλλά ευχαριστώ δεν θα πάρω..θα έπαιρνα μόνο αν δεν είχα εναλλακτικές..
      οπότε μένει το κτήνος όπου συμφωνώ απόλυτα μαζι σας...
      Πανάγος

      Διαγραφή
    3. Δεν ξέρω για τις αλλες μαρμαροβιομηχανίες, αλλά για την MERKO που εχω μετοχες, εχω να πω τα καλυτερα. Δεν υπάρχει μετοχή στην ιστορία του ΧΑ που να εχει μοιράσει τοσο υψηλα μερισματα. Mιλαμε για μερισματα της ταξης του 10% + επί του κεφαλαίου. Μαλιστα μια χρονια, έδωσε 20% επι του κεφαλαιου. Πριν απο 3-4 χρονια νομιζω. Φετος, πριν απο μια βδομαδα εκοψε μερισμα, 8-9% επι του κεφαλαίου. Καθε 4 χρονια παιρνεις τα λεφτα σου πισω και σου μενει και η μετοχη.

      Διαγραφή
    4. Monsieur Petros αν κάποιος είχε αγοράσει στα χαμηλά της ΤΡΑΣΤΟΡ θα λάμβανε επι δύο έτη ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ μέρισμα 23% επί του κεφαλαίου του και απόδοση 100% και βάλε στην μετοχή.

      Διαγραφή
    5. Κε Δαρειε, ναι, και η Τραστορ φοβερα μερισματα. Απλα η Merko εδινε ψηλα μερισματα και πριν την κριση, υψηλοτερα απο την Τραστορ (πριν την κριση). Ωστοσο η Τραστορ πηρε την ρεβανς εν μεσω κρισης.

      Διαγραφή
    6. κυριε Πετρο η μετοχη έχει 4 ευρώ και κέρδη ανα μετοχή 0,2..μιλάω για το τώρα..όχι για παλιότερα..
      και το ποσοστό επι του κεφαλαίου εξαρτάται που έχετε αγοράσει..οπότε θα είχε περισσότερο νόημα να μιλάμε για τις σημερινές τιμές..
      Πανάγος

      Διαγραφή
  6. Μπράβο κύριε Τάκη και κύριε Δαρείε !!! Συγχαρητήρια !!!
    Ανοίγετε κι άλλο πεδίο δόξης λαμπρό. Για να σκάσουν οι οχτροί, κι όπως λέει η ευχή/παροιμία, τα λεφτά τους στην τσέπη μας κι η μύτη τους στον π@@@@ μας.

    Κύριε Τάκη, τί γίνεται με την ΕΛΤΟΝ; Δείχνει ότι έμεινε στην ίδια τάξη μετεξεταστέα, όταν οι άλλοι προβιβάζονται. Δεν έχω τίποτα, αλλά μήπως πρέπει να την εξετάσουμε;

    Καλλιόπη




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ να δω αυτήν την μετοχή παραπάνω απο το 1,5.
      Δεν πρόκειται καμιά μετοχή να πάει πάνω αν δεν μπούνε μέσα ξενάκια. Στην Ελλάδα οι παίκτες είναι άσχετοι, αγράμματοι και αμόρφωτοι. Το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να κοιτάνε διαγράμματα και να ακολουθούν γραμμές και να ακολουθούν τάσεις αν είναι Bullιστές ή να σορτάρουν όλο και απο πιο ψηλά αν είναι καταστροφολόγοι και τρομολάγνοι.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ κύριε Τάκη για την απάντηση. Στο ψυγείο λοιπόν.

      Το καινούργιο σαλονάκι σας σκίζει. Καλορίζικο.
      Κι εγώ η άσχετη θα τολμήσω να συμμετάσχω στο κουμάρι.

      Καλλιόπη

      Διαγραφή
  7. Όποιος έχει γνώμη για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ που διαπραγματεύται στην Κύπρο? Επειδή νομίζω θα βγεί το νησι πιο γρήγορα απο την κρίση...δεκτές και άλλες απόψεις για άλλες μετοχές
    kabamarou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ελληνική τράπεζα - όταν την κοίταγα παλαιότερα (προ κρίσης) την έβλεπα σε καλύτερα κατάσταση απο όλες τις Ελληνικές και Κυπριακές τράπεζες. Στα μάτια μου ήταν με διαφορά η καλύτερη.
      Μετά την κρίση και το σκάσιμο των Ελληνικών και Κυπριακών φουσκών ήταν αυτή που άντεξε περισσότερο, σε σχέση με τις άλλες.

      Όμως κουράστηκα με τις ζομποτράπεζες. Δεν είναι δυνατόν όπου διαβώ και όπου σταθώ, όλοι να ρωτούν για ζομποτράπεζες και αν θα γίνει τραπεζικό ράλλι ή αν θα πρέπει να μπουν στις ΑΜΚ των κολόχαρτων.

      Τι ρωτάτε??? Αφού στο τέλος τα δικά σας θα κάνετε.
      Μιλάμε για απίστευτες κολάντζες.
      Κάποτε με μάλωνε ο κύριος τζο που ασχολιόμουν με ζομποτράπεζες και σχεδόν σε καθημερινή βάση έδειχνα το βάθος αμέτρητο της μπατιρίλας τους.
      Όμως ματαίως. Η μάζα κωφεύει.
      Ηθελέστα και παθέστα.

      Διαγραφή
  8. Βρε γκουρούδες και τζογαδόροι για περάστε στο σαλονάκι μας

    http://takismorfonios.blogspot.gr/

    μπας και κλείσουμε κανένα σπίτι μέχρι την έναρξη του Μουντιάλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάποιος πρέπει να τους πει εκεί στην ΕΧΑΕ ότι στη νέα διεύθυνση όπου αναρτώνται οι οικονομικές καταστάσεις

    http://www.helex.gr/el/web/guest/companies-financial-statements

    είναι μια λαλακία και μισή. Εδώ χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί δεν βρίσκει οικονομική κατάσταση.
    Μπορντέλο σκέτο. Καμιά σχέση με το ase.gr.

    Τώρα μπορεί ο Τάκαρος να γέρασε και να μην μπορεί τς αλλαγές. Μπορεί!!!! Αλλά για τον Τάκαρο μιλάμε για χάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur κάποιος πάλι "εφαγε' χρήμα για την δημιουργια του site καθώς όσο πιο πολύπλοκο και με περισσότερες ενότητες είναι τόσο πιο ακριβό. Προσωπικά έπαψα να μπαίνω γιατί κουραζει.

      Διαγραφή
    2. Πραγματικά, για να βρούμε αυτό που θέλουμε ειδικά όσο θα πλησιάζουμε προς τις τελευταίες ημερομηνίες του Μαρτίου, θα βγάλουμε τα μάτια μας. Τραγική η σχεδίαση, του νέου site της HELEX.

      Διαγραφή
  10. Έχοντας καταγράψει πωλήσεις της τάξης του 15% στη ΔΕΗ, στο πρώτο επίπεδο στάσης της που ήταν τα 12 ευρώ, προχωράει ο Τάκαρος στην επόμενη γκουρουδιά.

    Τιμή στόχος για ΔΕΗ τα 17 ευρώ ακατέβατα.
    Χρόνος επαλήθευσης:
    Θα έδινα μέχρι τον Ιούνιο του 2014, αλλά επειδή περιμένω ένα καλό γύρισμα, για να είμαι μέσα, θέτω ως χρόνο επαλήθευσης εως 31/12/2014.

    Βλέπουμε και διάγραμμα ezμαρκετίδη
    http://prntscr.com/30d5q7
    Κάποτε ο Ez μαρκετίδης ήταν πιο λαλίστατος για το μέλλον (και έτρωγε φόλα 8 στις 10 φορές) τώρα μόνο για το παρελθόν λαλάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιτάτε τώρα εσείς κύριε Gap να μου σορτάρετε ότι κινείται, όπως κάνατε προ οκταμήνου με ζομποτράπεζες και την λέγατε στα κωθώνια τους Capitalistes - αφού όμως τα διαβάζατε απο τον Τάκαρο, προηγουμένως.
      Κοιτάτε κύριε GAP - που σας χάσαμε - να σορτάρετε όλο και απο πιο ψηλά που είναι και πιο καλά - όπως λένε οι άμπαλοι φιτσουλέοι - και μετά να μου γράφετε ότι οι δραχμές είναι καλύτερες.

      Διαγραφή
    2. Μπραβο πειθαρχια κε Τακη, μπραβο....σας παραδεχομαι!
      Βικτωρ

      Διαγραφή
  11. Κύριε Δαρείε....

    Την καλημέρα μου!!!!

    Είναι ευχάριστο που θυμάστε την αφεντιά μου...
    Δεν εχει αλλάξει τίποτα απο τότε που είχα γραψει....

    Το Θείο Βρέφος ξεκαρδίζετε!!!!!!! βρε ούτε μια πνευμονία!!!!
    Τα καλύτερα έρχονται!!!

    Οταν επιστρέψω θα τα πούμε αναλυτικά...Συνεχίστε με τον Τάκαρο να παίζετε μπαλίτσα!!!!

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το δικό μου θωρηκτό απολαμβάνει τις συνεδριάσεις μεταξύ 1.80€ και 1.90€.

    Δεν αργεί όμως ο καιρός που θα περάσουμε σε άλλο επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Monsieur Vasilisg να έχετε υπόψη σας για το χαρτί ότι γενικά παίζουν με την τεχνική ανάλυση και τις αντιστάσεις - στηρίξεις.

      Το παιχνίδι που κάνει ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ θα είναι δίπλωμα τιμής με δυο τρία αδειάσματα για τους γρήγορους. Οπως έχω γράψει και παλαιότερα στο marketzone που έκλεισε ο πρώτος στόχος για να ελαφρύνω θέση είναι τα 3€.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ για τα tips! Καλές επιτυχίες!

      Διαγραφή
    4. EYΠΙΚ MESIE? H ΑΛΛΟ ΘΩΡΗΚΤΟ?ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΘΩΡΗΚΤΑ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΟΣΗ?

      Διαγραφή
    5. Γιατί τώρα που έρχεται μπουρίνι θα μείνουν αβύθιστα.

      Διαγραφή
    6. Bλέπετε μπουρίνι κ. Δαρειε???Κάποια άλλη πρόταση εκτος από τα θωρηκτά και την ευπικ για μακροχρόνια τοποθέτηση θα ήτανε ευπρόσδεκτη.
      Ευχαριστώ εκ των προτερων
      Καγκελάριος

      Διαγραφή
    7. Ναί αμέ.Θωρηκτά καυά την διάρκεια του μπουρινιού. Αν σας κάνουν την χάρη monsieur.

      Διαγραφή
    8. θωρηκτα έχω ήδη στο χαρτοφυλακιο μου.................ξανά μανά δηλαδή θωρηκτά....αύξηση θέσης?????

      καγκελαριος

      Διαγραφή
    9. Εξω πάντως το κλίμα είναι αρκετά αλσχημο απο χθες με αρχή τις Ευρωπαικές Αγορές, τον Dow και τώρα που κοιτάω ο Ιάπωνας είναι στο -3,5%. Εσωτερικά έχουμε deadline μέχρι την Κυριακή και το θέμα ανακεφαλαιοποιήσεις πάει πάλι για την επόμενη εβδομάδα. Νομίζω ότι όπως έχει ΠΡΩΤΟΣ γράψει ο Monsieur Takis ήρθε η ώρα μιας γερής διόρθωσης.

      Διαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Την καλησπέρα μου στην όμορφη παρέα και ειδικότερα στον οικοδεσπότη.

    Εργασιακοί οι λόγοι της μικρής απουσίας μου.

    Καλό ξημέρωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βλέποντας το κορότσι της ΜΟΗ να περνά παρότι την καμάκωνα..
    https://www.youtube.com/watch?v=0chHYaQvyTc
    αυτή πέρασε απέναντι...
    http://www.naftemporiki.gr/finance/story/773567/motor-oil-ellas-diylistiria-korinthoy-ae-anakoinosi-sto-plaisio-tou-n-35562007-gnostopoiisi-sunallagis
    παράλληλα και τον RSI στο 76,38
    την ακολούθησα με πρωινή εντολή πώλησης στο 10,10 , η ώρα είχε παει 17,00 και πίστεψα ότι πέρασε το τραίνο , νασου όμως που στις δημοπρασίες είχε έκτατο δρομολόγιο όπου με πήρε πακέτο 2500 Χ 10,10
    Ευχαριστώ το φλογοβόλο των San Theodore (8.20 κτηση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο ΝίκοςΤ αποχωρίστηκε χθες την θέση στη ΜΟΗ που απέμενε στο χαρτοφυλάκιο του σε λίγο χαμηλότερη τιμή από τον κ.Chabo. Θα την επαναγοράσει εν καιρώ. Η συνολική απόδοση στα τελευταία τρία χρόνια περίπου 80%, με τρία γυρίσματα σε αυτό το διάστημα. Καθόλου άσχημα θα έλεγα. Να χαμογελούν και οι χρηματιστηριακές εταιρείες και η ΕΧΑΕ .
      Καλή σας μέρα.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα, το ειχα τσεκάρη όταν ανέφερες την 1η έξοδο 9,80 αν θυμάμαι καλά. Μπήκες στο έταιρο φλογοβόλο, πιστεύοντας ότι πρέπει να καλύψει την διαδρομή που υστέρησε?

      Διαγραφή
    3. Αγόρασα ΕΛΠΕ στις 04-03-2014.Πιστεύω ότι έχουν δρόμο μπροστά τους.Ίσως να αυξήσω θέσεις σύντομα.

      Διαγραφή
    4. Με προβληματίζει αυτό που βλέπει ο Μάριος!http://4.bp.blogspot.com/-XBKnjEBmTUM/UyIFsp7WsYI/AAAAAAAAJ-s/OS6Qv1LexIE/s1600/elpe.png

      Διαγραφή
  16. Διαφήμιση της Lamda Development για το project του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ.

    https://www.youtube.com/watch?v=ov-NKtCSKAg

    Την μακέτα πρωτοετείς φοιτητές αρχιτεκτονικής καλύτερη θα την έκαναν, αλλά τουλάχιστον φαίνεται να έχουν καλές ιδέες για τον σχεδιασμό του έργου. Παρακολουθούμε...

    Divitia (Mark N)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημέρα σε όλους!

    Ο ΕΕΕ μήπως αξίζει ένα παίγνιο γύρω στα 16,80-17,00 ευρά?

    Γιατί τέτοιο ξεπούλημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα κ από μένα
    Κύριε Νemoz
    Αν δεν απατώμαι, διατηρεί κάποια εργοστάσια στην ευρύτερη περιοχή, οπότε ο φόβος φυλάει τα έρμα...
    εγώ πάντως τσίμπησα ολίγα ΣΜΕ για τον 6/14 ως long
    Επίσης κ γω με την σειρά μου, πήγα χθες ταμείο, ρευστοποιώντας στο 5,40 μια μικρή θεσούλα που είχα ανοίξει στην ΦΡΙΓΟ τέλη Ιανουαρίου στο 4,30

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Κύριε John. Αν πάει στις τιμές που ανέφερα μάλλον θα κάνω ένα πονταρισματάκι!

      Ταμείο πήγα και εγώ χθες ρευστοποιώντας τη θέση που είχα στην ΙΝΛΟΤ στο 2,50 αν και διαγραμματικά δείχνει για πάνω... Ο RSI όμως είχε φθάσει στο 80...
      Θα την ξαναπάρω είτε αρκετά πιο κάτω ξανά ή θα θωρηκτοποιήσω τα πωληθέντα!

      Διαγραφή
  19. Συγνωμη μηπως γνωριζει κανεις ποια ειναι η κινεζα Ξιουχουα που κανει το promo στον Κυρμ? Tι θελει να κανει παλι ο "χρηματιστης" μεγαλομετοχος? Τυρος φιτσουλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΔΑΣΚΑΛΕ βγαλε μια πενταδα -στοίχημα- για σαββατοκυριακο να φαμε κανα γουρνοπουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κυριος Τακης για στοιχηματα μιλαει εδω
      http://takismorfonios.blogspot.gr/

      Διαγραφή
  21. καλό Σ/Κ να έχουμε ....

    τακαρε την ΣΩΛΚ την έχω απο 1,98 την γνώμη σου θέλω αξίζει να περιμένω ή να την σουτάρω

    εχω βαρεθεί με την πορεία της 1,90-2,2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε σκεφθεί ότι μήπως η χρηματαγορά μας είναι ώριμη για μεγάλη διόρθωση??
      Περίμεναν οι άμπαλοι φιτσουλέοι να σορτάρουν στα 1340 με 1350 και τελικά δεν τόλμησαν. Τώρα ήθελαν να δουν τα 1400 και κάτι παραπάνω για να σορτάρουν - αλλά τελικά η αγορά διορθώνει.
      Οπότε περιμένουμε τις εκλογές να πουν τις καραμπούρδες τους οι πολιτικάντιδες και να ζητοκραυγαύζουν οι Ελληναράδες ψηφίζοντας ότι βολεύει τα αυτιά του και απο Ιούνιο και μετά βλέπουμε που θα κλείσει ο Γενικός προς τα τέλη του 2014.

      Προς χρηματιστηριακή αποτοξίνωση

      Διαγραφή
    2. Εφ'όσον μέχρι και ο Στούπας αναμένει ένα κραχ και ο ΜΑΚΒΕΛ τα μασάει το Σ/Κ,καταλαβαίνετε...

      Χωρίς να είμαι βέβαιος εάν έχουμε δει τα ψηλά της περιόδου,δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία,μια νορμάλ διόρθωση 20% περίπου μπορούμε να δούμε μέχρι τις εκλογές και μετά το ξαναβλέπουμε.

      Διαγραφή
    3. Τι να μασήσει ο ΜΑΚΒΕΛ?? Το πολύ, πολύ να μασάει καμιά τσίχλα δάφνης για να πηγαίνει να οραματίζεται μαζί με την Πυθία τις παπαρδελιές που θα πουν.
      Μα είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν να βγάλουν χρήμα απο τις χρηματαγορές διαβάζοντας Ελιοτικές παπαριές και τα κύματα του Δουνάβεως??
      Όποτε αυτοί οι αποτυχημένοι μιλάνε καθαρά - έρχεται το βατερλό της πρόγνωσης τους.

      Διαγραφή
    4. Ναι νομιζω πως ναι . Λογικά ναι . Αλλα δεν υπάρχει λογική εδώ . Αν αποφασίσουν τα ξενακια κ μπουν ; kabamarou

      Διαγραφή
    5. Αφήστε που ειναι ανησυχητικό που συμφωνούμε όλοι ! Εγω μια ζωή την πεστροφαρω την αγορά (καμία σχέση με ιχθυοκαλιεργεια

      Διαγραφή
  22. Ερχονται ριζικές αλλαγές στην αγορά παραγώγων.
    Στο «παιχνίδι» του δανεισμού τίτλων μπαίνουν και οι μικροεπενδυτές. Αλλάζει το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς παραγώγων. Στόχος η αύξηση των επενδυτών. Τι θα ισχύσει για margin και διακανονισμό.

    http://www.euro2day.gr/news/market/article/1193135/erhontai-rizikes-allages-sthn-agora-paragogon.html?utm_source=Newsflash&utm_campaign=d25456594c-newsflash_euro2day3_14_2014&utm_medium=email&utm_term=0_10a22a8914-d25456594c-206078849

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάλή Κυριακή να έχουμε.Καθώς φαίνεται θα έχουμε αλλαγές στην Αγορά παραγώγων οπως λέει ο Κύριος Νemoz.Αυτό σημαίνει οτι θα μπορεί ο μικροεπενδυτής να πουλάει μετοχές ακάλυπτα(short)χωρίς να τις κατέχει;;;;;; Y.Γ εάν αυτό συμβεί ΙΣΩΣ να έχουμε στο τέλος της ανοδικής κινησης ενα μικρό ανοδικό Πάρτυ απο μικροεπενδυτες που θα κάψουν τα δάχτυλα τους,πουλώντας πρώιμα short, και τρέχοντας μετά, να κλείσουν τις θέσεις τους.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητοί φίλοι καλημέρα.
      Μελετάτε τας γραφάς του κυρίου Τάκη.Οι μικροί δεν έχουμε δουλειά στα παράγωγα,εκεί το παίγνιο αφορά μεγάλα αγόρια και κορίτσια .

      Διαγραφή
  23. Παικταρα Τακηηη!
    Ποιες σωβρακες; Ουτε στρινγκ δεν εχεις αφησει, απ' ο,τι ειδα χτες βραδυ.
    "Αυτη η μυτογκα δεν μας αφηνει να ηρεμησουμε" νιαουριζαν ολες.

    Οχι βεβαια διοτι κονομας απο μετοχες... σιγα το δυσκολο με τοσους αμπαλους επεγδυτες.
    Το απολλωνειο φως ξεπλενει την αποφορα ελληναροβλαχιλας, φιλε Τακη.

    "Απολλων, με χορτο
    σε βλεπω σαν την Πορτο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο Παφίλης σημερα στο πρωτο θεμα, ανεβασε τον πηχη πολυ ψηλα για τις μετοχες.
    Autohellas 20 (!) , ΓΕΚ, ΔΕΗ, ΤΕΝΕΡΓ, και αλλες παρομοιως. Λεγε λεγε θα το πιστεψουμε στο τελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Απογοητευση διακρινω στο στρατευμα. Εχασα και τον φιλτατο συντεκνο που βλεπουμε κοινα οραμματα. Διορατικος(μουφα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μουφα παει σεμενα για να μην παρεξηγουμεθα χεχε.

      Διαγραφή
  26. Τις ευχαριστιες μου στον "χρηματιστη" Κυρμ για την κονομα. Ετσι ειναι, δεν κανει σε πολλους γιατι ειναι λεει αναξιοπιστος. Δυστυχως οι συγκρισεις ειναι αναποφευκτες. Ο κυρ Ηλιας ειναι νονος ενω απ"την αλλη? dam and dammer..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι σίγουρος ότι δεν αναφέρεστε στον Τάκαρο - αλλά σε άλλους, αλλά καλό είναι να φρεσκάρουμε την μνήμη μας, στο τι έλεγε ο Τάκαρος στις 21 Ιανουαρίου (και λίγο πιο πριν) όταν πομπάριζε τα μαρμαράδικα.

      Τάκης Μορφονιός 21 Ιανουαρίου 2014 - 10:59 π.μ.

      Και ένα τελευταίο επειδή ο κύριος zachmour αφήνει υπονοούμενα ότι ο Τάκαρος δεν πιστεύει τον Κυριακίδη.
      Μα είναι δυνατόν κύριε zachmour να μου γράφετε τέτοια????

      Σας θυμίζω όταν ρωτήθηκα απο τον κύριο Σύλβιο τι να κάνει με τα ΜΕΡΚΟ.
      Του απάντησα.
      Εγώ θα άλλαζα με ΚΥΡΜ και ΙΚΤΙΝΟ. Ακόμη ο Κυριακίδης κοιμόταν.

      Μετά πάλι διάλογοι με τον κύριο Σύλβιο, στο thread
      http://mitarola.blogspot.gr/2013/12/blog-post.html

      Καταρχήν ξεκινάω από το τέλος.
      Σας είχα πει όταν με ξαναρωτήσατε για ΜΕΡΚΟ ότι εγώ θα την άλλαζα με τις άλλες δύο εισηγμένες. Τώρα που με ξαναρωτάτε, το ίδιο σας λέω, παρόλο που ο ΚΥΡΜ έχει ήδη κάνει κούρσα απο τα 0,7 με 0,8.

      Και κατόπιν
      16 Δεκεμβρίου 2013 - 11:40 μ.μ.

      Και τι να κάνουμε κύριε Σύλβιε???
      Να αγοράζουμε μόνο τα καλά παιδιά??? Τα άτακτα τα παιδιά είναι και πιο αλανιάρικα - άρα όταν θα έρθει η ώρα τους θα παίξουν και πιο άτακτα.

      όλα τα μαρμαράδικα έχουν αξία πάνω τους.
      Το μόνο αρνητικό που έχει αυτή τη στιγμή ο ΚΥΡΜ είναι η υπόθεση με τον Γερμανό πελάτη του που αν δεν πάρει μια τότε θα βγάλει μεγάλες ζημιές (παρόλο που έχει έχει συμπεριλάβει αρκετές προβλέψεις) και τότε θα είναι μεγάλη ευκαιρία για όσους καραδοκούν.

      Διαγραφή
    2. Η μόνη ένσταση του Τάκαρου με τον ΚΥΡΜ είναι ότι κάποιοι προέβλεπαν ότι θα βγάλει 7 με 8 εκατ. καθαρά - εγώ λέω χαμηλότερα. Τα εχω γράψει αυτά. Όποιος ενδιαφέρεται ψάχνει όλο το Ιστολόγιο και τα βρίσκει.

      Άσχετο - αλλά η διαφορά του ΚΥΡΜ με τον παππού είναι ότι ο παππούς δεν δίνει κομμάτια στα χαμηλά - αλλά στα ύψη, Έτσι όμως δεν γίνεται παίγνιο.

      Διαγραφή
    3. Ούτε λέπι στο μαρμαράδικο του κυρ Ηλία. Ούτε λέπι!!!!
      Είναι μακρύς ο δρόμος και σταματάτε να κοιτάτε ΜΟΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!!
      Να βλέπετε και λίγη μπάλα στο ταμπλό.
      Ο κυρ Ηλίας, μόλις τώρα ζεσταίνει τις μηχανές του.

      Τώρα κάθομαι και γελάω που σε μερικούς βρώμαγε στα 0,4 ο κυρ Ηλίας - καλά ένας είχε πάρει μια πενηντάρα στο 0,4 πριν 2 χρόνια και σε μια εβδομάδα πήρε 10 σέντσια και πήγε και τα έχωσε, γιατί μου λέει ότι φοβόταν και καλά ήταν και τα 10 σέντσια. μπουχαχαχα
      βρεεεε είστε άμπαλοι φιτσουλέοι και καλά το να είσαι άμπαλος δεν είναι κακό, αλλά το να ρωτάς κα να σου αναλύουν και μετά να πηγαίνεις να κάνεις τα δικά σου, τότε είσαι άμπαλος φιτσουλέος με περικεφαλαία.

      Διαγραφή
    4. μα κυριε τάκη μορφονιέ ναι δεν το συζητάω οταν ειχε 0.40 ....ναι κριμα που δεν φόρτωσα ...κρίκα που δεν φορτωσα και οτε στα 2 ευρώ και ενα σωρο αλλα παραδειγματα.
      Τό θεμα ειναι τι κανει καποιος στα 1.70 λαμβανοντας υποψη και την γκουρουδια σας οτι ο γδ θα απωλεσει εντος του 2014 ΟΛΑ τα κερδη του ,και μετα προς την δοξαν ξανα
      Κώστας Νικολάου

      Διαγραφή
    5. Κύριε κώστα ο ΓΔ τα απώλεσε όλα τα κέρδη του - αν θυμάστε - ήδη μέσα στο 2014. Τώρα περιμάνω μια μεγάλη διόρθωση - μπορεί να ξαναχάσει όλα τα κέρδη. Το κατώτερο σημείο που μπορώ εγώ να τον δω είναι οι 1000 μονάδες (άντε το πολύ 980).

      Αν κάποιος έχει ΚΥΡΜ δεν κάνει τίποτα. Ωραία και τι θα γίνει αν ο ΓΔ χάσει 200 με 300 μονάδες?? Σιγά τα ωά!!! Να κλαίτε κάτι Νηρέες, Φόρθνετ, ΜΙΓ και όλες αυτές τις; κολάντζες του κερατά. Θα φάνε την βούτα τους. Τα θωρηκτά τι να καταλάβουν??

      Διαγραφή
  27. http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1976803

    Ωχ ωχ ωχ.....κε Τακη και συμφορουμιτες, αρχισαν τα (πραγματικα) οργανα να παιζουν για να μας προσγειωσουν σχετικα με τις κεφαλαιοποιησεις των τραπεζων.
    Βικτωρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Βίκτωρ βλέπω ζομποτράπεζες και βγάζω μπιμπίκια. Κουράστηκα πια με αυτές και με όλον τον κόσμο να ασχολείται ακόμη με αυτές.

      Διαγραφή
  28. Καλησπέρα σε όλους.
    Κύριε Τάκη διαβάζω τον τελευταίο καιρό για ΠΠΑΚ οτι κάθε χρόνο και καλύτερα κ.α.
    Αν μπορείτε δυο κουβέντες για το αν είναι τόσο καλή και ενδιαφέρουσα εταιρεία.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε spooky η εταιρία είναι ένα περίπτερο αξίας 2,1 εκατ. ευρώ ιδίων κεφαλαίων. Παίζει δηλαδή 2 φορές τα ίδια της. Αυτό δεν ενοχλεί καθόλου έναν Τακαρο - αν και η χρηματιστηριακή της τιμή είναι κάπως απαιτητική βάσει ιδίων.
      Τα χαρτιά είναι λίγα - άρα μπορεί να παιχτεί άνετα.
      Growth όμως δεν βλέπω.

      Πως μπορώ να πάρω όμως σοβαρά μια εταιρία όταν έχει ίδια κεφάλαια 2,1 εκατ. ευρώ και σε αποθέματα έχει 2,3 εκατ. , ενώ οι απαιτήσεις της είναι 5 εκατ.
      Αντιλαμβάνεστε βέβαια ότι υπάρχει μεγάλη μόχλευση!!!!!

      Θα μου πείτε μα έβγαλε υπερκέρδη σε σχέση με τα ίδια κεφάλαια της.
      Εγώ δεν βλέπω όμως κάτι διαφορετικό σε σχέση με άλλες χρονιές - με την περσινή, για παράδειγμα που ήταν και ζημιογόνα!!!

      Δεν βλέπω τίποτα το ιδιαίτερο.

      Διαγραφή
  29. http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1194379/sp-epivevaionei-to-ccc-ths-alpha-bank.html
    Το timing ειναι το παν τελικά όταν μπλέκεις με τον περουβιανο αιτό .Εγω έκανα και τα tradaκια μου και κοιμάμαι ήσυχος απόψε.
    Τα ΕΛΠΕ έφτασαν στον βραχυ-στόχο του παιγνίου με εχμμμ κλείσιμο στα ψηλά ημέρας ΚΑΙ τώρα??? Αν θέλουν όσοι ασχολούνται ας εκφράσουν τις απόψεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Θα διορθώσει ο γδ η εχει ακομα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Θωρηκτό πακέτο 11:44:04 200000 τεμάχια στο 1,26

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με προλάβατε Κύριε Βασίλη!

      Τάκαρε καμιά πληροφορία για αυτό? Ανοίγει το παίγνιο?

      Καλημέρα!

      Διαγραφή
    2. Δεν ξερω αν τοκανε ο damm η ο dammer γιατι υπαρχει και συναγωνισμος μεταξυ τους. Ποσο πιο σοφιστικε ειναι ο κοψοχερης Κυριακιδης που τα 600 στο 1 τακανε otc! O μι τζι (OMG) που λενε και οι πιτσιρικαδες..

      Διαγραφή
    3. μπρεεεεεε κρατάτε τα κομμάτια σας και αφήστε τα πολλά πολλά.
      Κρατάτε σας λέω και ο νοών νοείτω. Πάντως απο ετήσια κερδοφορία θα είμαστε SUPER.
      φτου φτου μην μας ματιάσω και μας ζουλέψει ο κυρ Ηλίας. Είναι και ζουλιάρης αυτός.

      Διαγραφή
    4. BankingNews.gr @bankingnewsgr
      ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ 12μηνα των ΙΚΤΙΝΟΣ και ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ... Σύμφωνα με έγκυρες πηγές...

      xexexexexe
      kagkelarios

      Διαγραφή
    5. Το σκορ εγραψ娨 κυρ Ηλιας κος Ευαγγελος 10~0! ο πινακας λεει την αληθεια οχι τα λογια

      Διαγραφή
    6. Είναι γεγονός ότι ο κύριος Ηλίας φέτος μας έχει πάρει και τα σώβρακα αλλά θα επανέρθουμε δρυμίτεροι χι χι χι

      Διαγραφή
    7. Κ.Τακη είδα το πακέτο και έχω μερικές απορίες..έχω απορίες επειδή δεν έχω πείρα κ είμαι άσχετος..γιατι κάποιος να πουλήσει στα 1,26..200χιλιαδες κομμάτια με λίγο υπομονή τα πουλάει και στις σημερινές τιμές..ξέρουμε ποιος πουλάει;;γιατι άμα θέλει να ξαναδώσει κανά ίδιο πακέτο ενδιαφέρομαι..
      Ή μήπως αυτά ειναι προςυμφωνημενα απο πριν
      Παναγος

      Διαγραφή
    8. Καλά, καλά, καθίστε εσείς να κρατάτε στο σημειωματάριο και να μελετάτε το σκορ, αν είναι 10-0 ή 1000-0.
      Βγαίνουν τώρα μερικοί Έλληνες θεσμικοί που είχαν κάτι κομματάκια και πήγαιναν για ένα 20% το πολύ - τόσο κοντόφθαλμοι είναι!! - και εμείς θα βάλουμε πλάτη το 2,2, όπως έχει γράψει μόνο ο Τάκαρος 2 μήνες πριν.
      2,2 η πλάτη πλέον!!! Τα θωρηκτά δεν βιάζονται - ανεβαίνουν σιγά, σιγά.

      Όσο για τον κυρ Ηλία τον μαρμαρά - λέω εγώ τώρα. Μήπως το μαγαζί του το έδωσε??? Έτσι λένε τα άτακτα παιδάκια.

      Άσχετο.
      Κύριε Πανάγο, μην προσπαθείτε να βρείτε απαντήσεις σε τέτοια πράγματα. Τουλάχιστον διαδικτυακά, ουδείς θα σας απαντήσει.

      Διαγραφή
    9. Με p/e μφ γυρω στο 10 για το 13 εισαι fair αποτιμημενος? Και με μια νορμαλ παραδοχη για 30% αυξηση στο 14 που πρεπει να πας? Τωρα αν πας να προεξοφλησεις σαν τον Βασιλακη τον Φουρλη τις ταμ.ροες της επομενης τριετιας, μετα γραψε νουμερο τριπλασιο.

      Διαγραφή
    10. Αααα καταλαβα φιλε μου πρεπει να εισαι απο αυτους που θα βαλλουν πλατη.

      Διαγραφή
  32. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τάκαρε!!!!!!!!!!!!!!

    Γύρισα..... Ελα αύριο τη γνωστή ώρα στο γνωστό μέρος.....Ξέρεις εσύ και μην κάνεις την παρθένα!!!!!!

    Το χαλί στρώθηκε και άσε τα γατάκια να νιαουρίζουν!!!!!

    Ρε παρατηρητές των μαρμάρων ο Κυρ Ηλίας με πόσο πούλησε τα τεμάχια????

    Φιλάκια!!!


    ΥΓ Κύριε Δαρείε ακούω ωραία λογάκια τελευτέα....το πιάσατε το υπονοούμενο.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσορίσατε Κύριε Αβέρωφ!

      Διαγραφή
    2. Καιρός ήταν κύριε Αβέρωφ,σας έφαγε η ξενιτιά.Ελπίζω να γυρίσατε για τα καλά...!

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τζο την καλησπέρα μου

      δεν γύρισα για τα καλά....θα ξαναφύγω....
      Θα κανω τα σουαρέ μου και θα την κάνω....
      Μόλις πιάσουν οι ζέστες θα αράξουμε παραλία...
      Τον Μιχαλάκη πως τον κοζάρετε????Οχι τον Μασάλα...τον Τσαμαζ!!!! Λυσαγα οτι τα παλιοπαιδα τον πηγαίνανε πολυ.....

      Την αλλη την Γεκτερνα???απαπαπαπαπα!!! δεν την γούσταρε αυτη ο Τάκαρος...είναι πιο ιντελεκτουαλ επενδυτής!!!!

      Αυτό τελικά δεν ήταν Βρέφος!!!!Μπουμπούκος απο την αρχη το παλιόπαιδο!!!
      Καληνύχτα σας....
      Να δουμε αυριο μετα τις τσάρκες μας τι κλίμα θα πιάσουμε....

      Διαγραφή
    4. Ενα καινουργιο μεγαλο trust γεννιεται.. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο ομιλος που θα ελεγχει το 1,5 % του ΑΕΠ της χωρας σε λιγα χρονια, μαζί και με τον όμιλο Βαγγελα που θα γιγαντωθει κ αυτος. Ολοι οι υπόλοιποι θα κοιτάνε.. απο μακρια..

      Διαγραφή
  34. http://www.energypress.gr/news/Sto-TAIPED-pernaei-syntoma-to-17-ths-DEH-Ti-allo-perilambanei-to-energeiako-mnhmonio

    Βλέπω να επιβεβαιώνεσαι Τάκη πολύ πιο σύντομα για τη ΔΕΗ! Αναθεώρηση τιμολογίων, εξόφληση χρεών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ενας Δρομεας τρεχει το μαρμαραδικο 2?. Τα πακετα δυο περιπου στο 4,9%( για να μην κανουνε και ανακοινωσεις οι αγοραστες) με μεσο ορο περι το 1,25. Πολλοι λενε οτι ειναι σε υψηλα δεκαετιας, μηπως ομως το πραγματικο παιγνιδι αρχιζει τωρα? Ισιδωρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Παικταρα και προπονηταρα Τακη,
    σε συγχαιρω για την υψηλη σταθμη των αναλυσεων, το τεραστιο ελλειμμα σοβαροφανειας -απο την οποια εχουμε 'γκωσει παιδιοθεν σε τουτη την ακατηγοριοποιησιμη χωρα- και κυριως το μονιμο πλεονασμα χαβαλε.
    Προσαραξα τυχαια στην ξερα με τις στοιχηματοαναλυσεις, παρολο που δεν ασχολουμαι με το αθλητικο στοιχημα, οπου δηλωνεις Απολλωνιστης (αλλη μια ενδειξη ποιοτητος) κι ετσι εξεβρασθην τελικα προ τριημερου στον ορμο με τα θωρηκτα.
    Το πλεον αξιεπαινο απο τα γραφομενα σου ειναι η αποκριση "δεν γνωριζω, κατατοπιστε με εσεις για να διαμορφωσω αποψη", οταν σε ρωτουν για περιπτωσεις εταιριων ή κλαδων ή επενδυσεων που αισθανεσαι οτι δεν κατεχεις σε ικανοποιητικο βαθμο για να τεκμηριωσεις οποιαδηποτε θεση. Επενδυω απο εικοσι χρονων στο χρηματιστηριο και αν κατι εμπεδωσα περαν πασης αμφιβολιας ειναι οτι η μις Ξερολιαση σφιχταγκαλιαζεται με τη μανταμ Χασουρα...
    Οχι οτι δεν εχουμε κι εμεις τσιμπηματακια με την εν λογω μανταμ. Αλλωστε "και για να χασεις μυαλο χρειαζεται", οπως ελεγε ο Παπαγιαννοπουλος υποδυομενος τον χαρτοπαικτη. Απλα οσο περισσοτερο καποιος εντρυφει στην προσεκτικη και ουσιωδη θεμελιωδη αναλυση και ακολουθει την ταση της αγορας τοσο αυξανει τις πιθανοτητες κερδους.
    Επισης πολυ χρηστικη η παραινεση να ειμαστε απληστοι στις αγορες! Σε αντιθεση με το υπερσυντηρητικο και σε βαθος χρονου ζημιογονο "πουλα και μετανοιωνε" -τοσο χαρακτηριστικο απειρων φοβιτσιαρηδων μικροεπενδυτων-, οφειλουμε να απομυζουμε μια κερδοφορο θεση σε εντονα ανοδικη ταση ρευστοποιωντας μερος μονο του αρχικα επενδεδυμενου κεφαλαιου καθε φορα. Εγω λ.χ. εσπευσα ως αμπαλος δηθεν ντριμπλερ να διωξω την ΔΕΗ στα 6-κατι πανηγυριζων αποδοση ~100%, τη στιγμη που αν απλα κρατουσα τα κερδη θα ετοιμαζομουν τωρα για τριτο γυρο φαγοποτιου,
    Οσον αφορα την εκτιμηση περι επικειμενης βαθιας διορθωσεως, δεν τη συμμεριζομαι. Ωστοσο, επειδη ειδικα στο ελληνικο τραμπολινο-μπατηριστηριο απαιτειται πειθαρχια, ο σωφρων επενδυτης οφειλει στην παρουσα συγκυρια να ελαφρυνει κερδοφορες θεσεις σε μετοχες τυπου ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΜΟΗ και ειτε να διαφυλαξει ρευστο για ευθετο χρονο ειτε να ψιλοτσιμπησει με μικρο μερος του εστω και τωρα καποιες εκ των ΚΡΙ, ΕΥΠΙΚ, ΙΚΤΙΝ, ΑΒΑΞ ή οσες εχουν προτεινει οι αξιολογοι επισκεπτες του παροντος ιστολογιου και εχει εγκρινει ο mοnsieur Takis -για να μην ξεχνιομαστε :D
    Θα σκαω μυτη που και που να λεμε και για Απολλωνα. Τσαο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι μόνο Απόλλων αλλά και Βοστώνη. Όπως βλέπω με τον μεγάλο λευκό που έχετε δίπλα στο nicks σας - συμφωνούμε και εδώ. Ομαδάρα εκείνη η Βοστώνη - μαζί με τον Double Zero Ρόμπερτ Πάρις και τον Κέβιν ΜάκΧέιλ. Ομαδάρα η Βοστώνη .... μέχρι να έρθει το Σικάγο και ο ΑΕΡΙΝΟΣ!!!!

      Διαγραφή
    2. Φοβαμαι οτι θα σε απογοητευσω, Τακαρε. Εκτιμω τους αριστοκρατικους Κελτες, αλλα υποστηριζω τους φαντεζι Λιμνανθρωπους. Οσο για τη φωτογραφια, θεωρησα οτι ο αρτι θριαμβευσας φουμαρων μεγαλος λευκος εικονοποιει καλυτερα το ψευδονυμο Γουορεν Μπαφος ;)

      Διαγραφή
    3. Τι ματσάρες ήταν αυτές!!!
      Βοστώνη vs Λος Άντζελες.
      Λάρι Μπέρντ - Μάτζικ Τζόνσον.
      ματσάρες

      Διαγραφή
  37. ΥΓ Κύριε Δαρείε ακούω ωραία λογάκια τελευτέα....το πιάσατε το υπονοούμενο........

    Κύριε Δαρείε μια που γύρισα μια που χαθήκατε.......μυστήριο.....ξεκίνησα με το ΥΓ που αφιέρωσα σε εσάς......Ζεστάθηκε το θωρηκτό σας η ιδέα μου ειναι......Τα λευκά κολάρα μουπανε ωραία λογάκια και είπα να σας τα μεταφέρω......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ Αβέρωφ βρίσκεται εκτός ....
      Γυρίζει αύριο

      Διαγραφή
    2. Bonjour Monsieur Averof. Γύρισα σήμερα ξημερώματα και είδα την ανάρτηση σας. Αυτό αποδεικνύει ότι έχετε καλη πληροφόρηση.

      Εγώ με την σειρά μου θα πώ ότι ο στόχος που έχω δώσει για το χαρτί απο το marketzone που έκλεισε, θα "χτυπηθεί" μέχρι μέσα ΜΑΪΟΥ. Οπως εξάλλου έχει δηλώσει ο Monsieur Takis τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θωρηκτά ανεβαίνουν σιγά σιγά με τις ανάλογες στάσεις για αποβίβαση επιβατών.

      Διαγραφή
    3. IKTIN KYRM ΕΥΠΙΚ ΜΠΕΛΑ ΦΛΕΞΟ ΓΙΑ ΠΙΟ ΑΠΟ ΟΛΑ?

      Διαγραφή
    4. ΑΒΑΞ φιλε ........

      Διαγραφή
  38. Θωρηκτόν flex. Από την ανακοίνωση του οικονομικού ημερολογίου στο helex.gr

    ...Σημειώνεται ότι η Εταιρεία προτίθεται να προτείνει στην Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση τα ακόλουθα :

    Την μη διανομή οιουδήποτε μερίσματος για την χρήση 2013
    Την διανομή στους μετόχους χρηματικού ποσού (ύψους 469 χιλ. Ευρώ περίπου), το οποίο θα προέλθει σύμφωνα με το άρθρο 72 του ν. 4172/2013 (Χρηματική Διανομή), από την αυτοτελή φορολόγηση και συνακόλουθη διανομή αφορολόγητων αποθεματικών που είχαν σχηματισθεί με βάση τον ν. 2238/1994,
    Την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους ποσού 586 χιλ. Ευρώ περίπου.....

    Συνολική επιστροφή 586000+469000= 1055000 περί των 0,11 λεπτών ανά μετοχή. Όχι άσχημα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ανακοίνωση αποτελεσμάτων χρήσης 2013, στις 21/3/2014 μετά το κλείσιμο.

      Διαγραφή
    2. Το ποσό 0,11 λεπτών ανά μετοχή πως προκύπτει ?

      Νicolis

      Διαγραφή
    3. Απλή διαίρεση Κ Νικολή... Για την ακρίβεια 0,09.

      Διαγραφή
    4. Σωστόν 9 λεπτά είναι!! 1055000/11720024 μετοχές=0,09. Ευχαριστώ κε Harry για τη διόρθωση.

      Διαγραφή
    5. Τπτ Κ Βασίλη... Απλά τυγχάνει να είμαστε συνεπιβάτες στο ίδιο θωρηκτό ;-)))

      Διαγραφή
    6. Κι ότι ήθελα να ρωτήσω τί κάνει αυτό το ξεχασμένο θωρηκτό.
      Γιατί, κι εγώ έχω επιβαστεί, αλλά το άτιμο τί περιμένει δεν σαλπάρει τόσο καιρό, όπως τ΄ άλλα θωρηκτά;
      Πολύ δυσκίνητο θωρηκτό μου βγήκε, παρά τον ούριο άνεμο που πνέει.

      Τί προοπτικές βλέπετε κύριε Τάκη;

      Διαγραφή
    7. Madam Kalliopi δεν υπάρχουν ξεχασμένα θωρηκτά. Πάντα υπάρχουν χέρια που τα φροντίζουν και όταν έρθει ο καιρός τους σαλπάρουν. Ας πούμε η ΕΥΠΙΚ και ο ΙΚΤΙΝ πόσο ακριβώς καιρό, μην πω χρόνια, ήταν σε στενό εύρος τιμής??

      Και για να προλάβω αυτούς που θα γράψουν ότι οι αντίστοιχες του κλάδου έχουν δώσει υπεραποδόσεις θα πω ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν πιάσει όλη την κίνηση απο τα χαμηλά τους. Οι περισσότεροι πέταξαν τα χαρτιά τους εκεί κοντά στο 60 με 70% τους και τις ξαναπήραν υψηλότερα.

      Διαγραφή
    8. Κύριε Δαρείε, σας ευχαριστώ για την απάντηση.
      Επιβιβάστηκα κοντά στο 3 και κατανοώ ότι τα θωρηκτά είναι βραδυκίνητα.
      Από την άλλη πλευρά όμως με κάνει σκεπτική το ότι δεν ακολουθεί την τάση, όχι με "ψευτοφουσκώματα", αλλά ανάλογα με την αξία της.
      Αυτό μου δημιουργεί την εντύπωση ότι κάτι "λείπει". Δεν ξέρω τί ακριβώς, ή μάλλον υποψιάζομαι, αλλά δεν μπορώ να το πω.
      Ας δούμε και τα αυριανά αποτελέσματα.
      Όπως και νάχει όμως δεν σκοπεύω να αποβιβαστώ, δεν θα κάνω τέτοια χάρη, αφού πρόκειται για ένα από τα θωρηκτά. Θα κάθομαι υπομονετικά στη θεσούλα μου.

      Διαγραφή
    9. Pardon Madam. Νόμιζα ότι μιλάγατε για το δικό μου θωρηκτό αλλά σε κάθε περίπτωση τα ίδια ισχύουν και εδω.

      Διαγραφή
    10. Το δικό σας θωρηκτό, ο ΄Αβαξ, κύριε Δαρείε μια χαρά αρμενίζει, έχει πάρει φόρα.
      Έχω κι εκεί μια θεσούλα χάρη σε σας.

      Διαγραφή
    11. Κυρία Καλλιόπη φαντάζομαι ότι μιλάτε για την ΦΛΕΞΟ - αφού λέτε ότι μπήκατε κοντά στο 3.
      Εδώ μπαίνει κάποιος για να αισθάνεται μια σιγουριά ότι ένα μέρος των χρημάτων του είναι καλά τοποθετημένα σε μια εταιρία που τα νούμερα της είναι για ΟΣΚΑΡ και όχι για να έχει SUPER αποδόσεις , χωρίς να αποκλείεται να συμβεί και αυτό. Την είχα πρωτο-αναφέρει σε άλλες τιμές πολύ χαμηλότερες. Ακόμη και τώρα λέω ότι κάτω απο 2,5 παίρνεις χωρίς σκέψη ότι ρετάλι κυκλοφορεί.

      Η ΦΛΕΞΟ πριν απο καμιά 10ριά χρόνια έπαιζε στα 7 (και πάνω - με την αποτίμηση απαιτητική.
      Αυτό το νούμερο θα το ξαναδεί - όχι όμως, τώρα. Αν φτιάξουν και άλλο τα νούμερα της τότε μπορεί να πάει και πολύ παραπάνω, καθώς στο χαρτί μπαινοβγαίνουν και ξενάκια. Αυτά είναι τα σίγουρο - το πότε είναι άγνωστο.

      Διαγραφή
    12. Εγώ προσωπικά τη βλέπω σαν προθεσμιακή κατάθεση (3% ανά έτος καθαρό!!), με υποθήκη τα assets της εταιρίας!!! Έχω υπομονή σκυλίσια!!

      Διαγραφή
    13. Καλημέρα κύριε Τάκη και φίλοι.
      Έτσι είναι, αναφέρομαι στη ΦΛΕΞΟ. Έπεσα στην αυταπάτη του "αυτονόητου", νομίζοντας ότι θα γινόμουν κατανοητή επειδή οι παραπάνω φίλοι αναφέρονταν στη ΦΛΕΞΟ.
      Μιλώντας γενικά, υποθέτω ότι τα αποτελέσματά της, λόγω αντικειμένου, θα είναι μάλλον συνδεδεμένα με την οικονομική πορεία και κατανάλωση στην Ευρώπη, πράγμα για το οποίο (για ΕΕ) δεν είμαι πολύ αισιόδοξη λόγω και του tapering. Τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.
      Τέτοιες εποχές πάντως καλή και υπολογίσιμη είναι και η σιγουριά.

      Ευχαριστώ για την απάντησή σας κύριε Τάκη.

      Διαγραφή
    14. Κύριε Βασίλη, κι εγώ πλέον, έτσι θέλω να βλέπω τις μετοχές στις οποίες τοτοποθετούμαι. Καταθέσεις.
      Όμως, για νάχει ο μέτοχος υποθήκη στα assets, φοβάμαι ότι εκεί μάλλον θα προηγούνται άλλοι στη σειρά :))

      Διαγραφή
    15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    16. Κύριε Βασίλη σίγουρα το θετικό ταμείο είναι ένδειξη καλής κατάστασης.
      Και ποιός τρελλός να φύγει όταν η ΦΛΕΞΟ είναι από τις μετοχές που δίνουν κάτι στους μετόχους.

      Διαγραφή
    17. Μια χαρά και εντελώς φυσιολογικά τα αποτελέσματα του Θωρηκτού (ως εταιρία, το θωρηκτό) ΦΛΕΞΟΠΑΚ. Η μετοχή μια χαρά διαπραγματεύεται γύρω απο τα 3 ευρώ, όπου θεωρώ και την τιμή δίκαιη - η υπερβολή βρίσκεται στα 7 με 8 ευρώ.
      Η εταιρία είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τότε που έπαιζε στα 7 με 8 ευρώ (πριν το 2007), πλην όμως αν θέλει να κάνει κούρσες η μετοχή της πρέπει να βελτιωθεί και άλλο.

      Διαγραφή
    18. γραφω και εγω την τιμωρια μου 1000 φορες**** δεν ξαναπαιζω στοιχημα**** (το ξηλωσα ολο το πουλοβερ,παιζοντας διαδικτυακά προτεινομενα στοιχηματα
      την προηγουμενη τιμωρια μου την εγραψα 1000 φορες και την εμπεδωσα
      δεν αγοραζω με τις παρουσες συνθηκες τράπεζες
      gforce

      Διαγραφή
    19. Monsieur gforce δεν παίζουμε στο στοχημα σημεία άλλων. Παίζουμε τα δικά μας μετά απο μεγάλη μελέτη. Τώρα αν κάποια συμπίπτουν δεν τρέχει κάτι.

      Διαγραφή
    20. Είστε εκτός θέματος κύριε gforce.
      Αυτά τα περι στοιχημάτων τα λέμε στο άλλο ιστολόγιο του Τάκαρου - όχι εδώ.

      Διαγραφή
  39. Χαθηκε και ο συντεκνος, μαυρη πετρα.. καλα κανει, θα λιαζεται ο ανθρωπος στην Παλαιοχωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. καλα τα πηγε και η γεβκα
    περιορίορισμος δαπανων , επιστροφη σε κερδοφόρο αποτέλεσμα (από -157 σε +633 χιλιάδες ευρώ) και ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 2,3 εκατ. ευρώ.δινει και μερισμα 0.017
    να έχετε στα υποψιν και την εταιρεια αυτη
    gforce

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. http://www.sigchina.com/EN/
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!!!!!
    Ο καιρός είναι υπέροχος.....στις πλατείες και στις θάλασσες για τσίπουρα γρήγορα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό Σ/Κ monsieur.

      Περάστε για ένα γειά και απο το στοιχηματικό μας στέκι.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Κύριε Αβέρωφ.

      Καλό Σ/Κ και σε εσάς!

      Ευχαριστούμε!

      Διαγραφή
    3. Τι σου ειναι οι ανοιξιατικες σειρηνες!... Ακομα και θωρηκτα οπως ο Αβερωφ ξωκειλαν στις παραλιες!
      Πού να γλιτωσουμε εμεις τα νεανιζοντα κοτερακια...

      Διαγραφή
  42. Ανοίχτηκε η προσφορά της Lamda Development για την έκταση του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό. Όπως αναμενόταν η προσφορά ήταν κάτω των 500 εκατομμυρίων και το ΤΑΙΠΕΔ διαμήνυσε στην εταιρία να ανεβάσει το τίμημα. Για οποιονδήποτε μία έκταση 6200 στρεμμάτων αξίας άνω του 1 δις να αποτιμάτε κοντά στα 470 εκατομμύρια, του φαίνεται κάπως. Όταν η τιμή ζώνης ανά τετραγωνικό στην συγκεκριμένη περιοχή αποτιμάτε από €1450-3000, τότε για μια έκταση 6200 στρεμμάτων έχουμε: 6.200.000m2*€1500=€9.300.000.000 δις

    Ας υποθέσουμε τώρα, ότι θα αξιοποιηθεί το 1/3 της έκτασης, οπότε και σε αυτήν την περίπτωση έχουμε: 2.070.000m2*€1500=€3.105.000.000.

    Αυτομάτως ακόμη και η Lamda Development να αποδεχτεί το αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ και να ανεβάσει την προσφορά στα €700 εκατομμύρια, τότε με τις τιμές που ισχύουν στη συγκεκριμένη περιοχή το περιθώριο κέρδους για την εταιρία θα είναι τουλάχιστον άνω του 200%.

    Στην αποτίμηση των €700 εκατομμυρίων τότε το τετραγωνικό πωλείται από το ΤΑΙΠΕΔ στην τιμή των €112.90. Με αυτές τις τιμές ανά τετραγωνικό θα ήθελα κι εγώ παρακαλώ ένα διαμέρισμα 150τ.μ. Τελικά η διαφορά της αποτίμησης ποιος γνωρίζει να μας πει που θα πάει; Και για πιο λόγο η εταιρία αποκρατικοποίησης (ξε)πουλάει σε τέτοιες τιμές την δημόσια περιουσία; Α! και να μην ξεχνιόμαστε, οι κύριοι του ΤΑΙΠΕΔ έχουν απαλλαχτεί από κάθε ποινική ευθύνη
    ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Λουκα, η τιμη ζωνης ειναι για χτισμενα ετοιμα τετραγωνικα ωφελιμων χωρων. Η λαμδα αγοραζει οικοπεδο, κ μετα πρεπει να χτισει τα τετραγωνικα, ωφελιμα και μη .

      Διαγραφή
  43. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι για τα "φιλετα" οπως τον Αστερα, τον Οπαπ, και τωρα το Ελληνικο δεν κατεβαινουν ορδες ξενων επενδυτων. Ας πουμε για τον Αστερα οι Τουρκοι δινουν 400. Κλοπη, ξεπουλημα τζαμπα λεει ο καθε καφε'ιδιστης. Ε αντε παρτον εσυ με 450 βρε κυμπαρι μου. Το ελληνικο λεει το 2010 ο Παπακωνσταντινου το εκτιμησε σε 4δις. Μαστααα! και ο διπλανος μου στο Ψυχικο 800 μετρα οικοπεδο τοδινε το 10 στα 3,8 αλλα πριν κανα διμυνο τοδωκε τελικα 1εκ.δηλ 1200 ευρω η γη στο Παλαιο Ψυχικο και οχι στο fucking Ελληνικο με ολους τους ομωρους δημους να σου σπανε τα παπαρια για τις χρησεις γης, τις μελλ.προσφυγες στο ΣτΕ κτλ. Μονο τρελος πρεπει να ειναι ενας ξενος επενδυτης για να επενδυσει στο Greece. Aυτο βεβαια δεν σημαινει οτι δεν με τσατιζει που αυτος ο ταληροφονιας το Λατσονι θελει να τα περνει ολα μπιρ παρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί που μιλάνε για ξεπουλήματα - αυτοί είναι που αν έρθουν ποτέ στην εξουσία θα πουλήσουν μισοτιμής.
      Ξεπουλήματα βλέπουν οι συνωμοσιολόγοι, οι άμπαλοι φιτσουλέοι και καθέ λογής τραγί που είναι ψεκασμένο απο αέρος με κάποιο μαγικό αέριο που λέει και ο Καμένος.

      Διαγραφή
    2. Χαίρετε κ. Τάκη, ήθελα να επαναφέρω το παραπάνω σχόλιο του κ. ανώνυμου.
      Είναι δυνατόν για το Ελληνικό και τον Αστέρα, δυο προικισμένα από τη φύση κομμάτια ελληνικής γης, να μην υπάρχει καν δεύτερος διεκδικητής για κανένα από τα δύο? Αν ήμουν ιδιοκτήτης θα αισθανόμουν ότι έκανα κάτι πάρα πολύ λάθος (για να το πω κόσμια) στην προκήρυξη, ή στη γενικότερη διαχείριση.

      Έτσι θα γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις, αυτή θα είναι η ελεύθερη αγορά και ο ανταγωνισμός, μία μόνο προσφορά?

      Μήπως θα ήταν καλύτερο το δημόσιο να περιμένει να εμφανιστεί δεύτερος ενδαφερόμενος?

      Ευχαριστώ πολύ για τον κόπο που κάνε και μοιράζεστε τις χρηματιστηριακές σας γνώσεις, και τους συνομιλητές που συνεισφέρουν με τις γνώμες και την εμπειρία τους.

      Καούτσος Κώτσος

      Διαγραφή
  44. Κύριε Τάκη,δηλώσατε χρηματιστηριακή αγρανάπαυση έως τις εκλογές και αφιερωθήκατε στο κουμάρι.
    Σεβαστό και αναφαίρετο δικαίωμα σας.
    Θα σας επισημάνω όμως ότι το blog "Τάκης Μορφονιός ο Γκουρού των Αγορών"έχει αποκτήσει τον χαρακτηρισμό του Δημοσίου Αγαθού και η διαφαινόμενη κούραση σας μπορεί να οδηγήσει τους πολυάριθμους θαμώνες σε στερητικές καταστάσεις με απρόσμενα ίσως αποτελέσματα. Χρήστες όπως ο κύριος Ηλίας ο hippy έχουν μέρες να εμφανιστούν και ειλικρινά λείπει η γνώμη και η οπτική τους.Καλό το ποδοσφαιρικό παίγνιο των πεντάδων και των over,άριστο όμως το παίγνιο στον ναό.
    Με την ελπίδα ότι δεν έγινα μελοδραματικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Νίκο όταν γράφω ότι περιμένω διόρθωση (θα δούμε πόσο μεγάλη θα είναι) το εννοώ - επομένως είναι σοφόν να γράφω λίγα περι Ελληνικής χρηματαγοράς. Δεν είναι μόνο οι εκλογές - είναι και οι ΑΜΚ των ζομποτραπεζών. Τι να σχολιάσω??? Ζομποτράπεζες και πόσα λεφτά χρειάζονται και αν πρέπει να μπούμε στις ΑΜΚ??

      Τέλος πάντων. Για να μην σας πιάσει στερητικό σύνδρομο, να ρίξω ένα γρίφο!!! Χρηματιστηριακό γρίφο.
      Να ετοιμάζονται κάποιοι κύριοι ανάμεσα μας, όπως ο κύριος Λάκης κατά πρώτον λόγο και ο κύριος Τζο κατά δεύτερο για μερικά ΔΩΡΑΚΙΑ και για Ε.Γ.Σ.

      Δεν χάθηκα - εδώ είμαι και παρακολουθώ. Ρίξτε κάτι ενδιαφέρον και θα δείτε για πότε θα βρω όρεξη να πετάξω το γκουρουδικό μου.

      Διαγραφή
    2. Να τες και οι βόμβες βραδυάτικα...

      Ένα σχόλιο για τη ΓΕΒΚΑ που είδα ότι την ανέφερε ο κύριος gforce.Πράγματι πάει απ'το καλό στο καλύτερο ο ισολλογισμός της και το είχαμε αναφέρει από πέρυσι αν θυμάμαι σωστά.Προσωπικά πάντα την παρακολουθώ από κοντά.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα στην ΠΑΡΕΑ!

      Κύριε Τάκη συμφωνώ με τον Κύριο Νίκο! Ένα έστω σύντομο σχόλιό σας ή μια παρατήρησή σας καθημερινά μας είναι απαραίτητα !

      Είστε για μας ότι ήταν ή Κόκα για τον Λύκο της Wall Street! (Αν είδατε την ταινία καταλαβαίνετε τι εννοώ)

      Ως συνοδειπόρος του Κύριου Λάκη και του Κύριου Tzo αναμένω την επαλήθευση του γρίφου σας!

      Ευχαριστούμε!

      Υ.Γ.: Κύριε Λάκη γιατί χαθήκατε? Όλο για μπάνια στο Λυβικό είστε μου φαίνεται... Τώρα που έφτιαξε και ο καιρός...Τα σχόλιά σας είναι πάντα χρήσιμα και ενδιαφέροντα! Αναμένουμε την επανεμφάνισή σας...

      Διαγραφή
  45. Καλα ρε συ τι επιστημονας ειναι αυτος ο Κυριακιδης? αγορασε λεει καμια 45χιλιαρια μτχ στα 2ευρω στο ονομα του. επρεπε φυσικα να αδειασει τον παραπλευρο κωδ. που σκουπισε το χαρτι απο το 1.6 μεχρις εδω χεχε. Μικρη συσσωρευση εδω και μετα ξανα τα ιδια.. Βρε τον π@#$%&η χρηματιστης επρεπε να γινει οχι μαρμαρας. το σκορ με τον κο Ευαγγελο(γιορταζει κιολας σημερα ναναι καλα) θαναι 6- 4,5.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα ο ΓΔ να υπερβεί το νούμερο με το οποίο μας τα έχει πρήξει 1 χρόνο τώρα ο ΜΑΚΒΕΛ,το 1411.Το μαγαζί μας φαίνεται ότι έλκεται από τα χαμηλά του 2003 και του 2009(1.462 και 1.457 αντίστοιχα)και μετά θα δούμε τι σόι διόρθωση θα δώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Μπον ζουρ μεσιε μορφονιέ... νέο φρούτο στα πέριξ....
    δώσε την γνώμη σου για ΧΑΛΚΟΡ και ΠΛΑΘ...
    με τέτοια μύτη στη φωτό του προφίλ μήπως είσαι πόντιος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΛΚΟΡ μου λέτε.
      Και δεν πάω να αγοράσω Πειραιώς καλύτερα??
      Όλα τα ζόμπι ίδια είναι.

      Διαγραφή
  48. Καλημέρα σε ολη την παρέα. Κ.Τάκη θα ήθελα την άποψη σας για καραμολενγκο κι κρετα φαρμ. Θεωρείτε τις εταιρείες αυτες ικανές να ανταπεξέλθουν την κριση και στο μέλλον να δώσουν υπεραξίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τάκαρος θα έλεγε ούτε ένα ευρώ στην ΚΡΕΤΑ.
      Τα προίόντα της ΚΡΕΤΑ είναι καλά - αλλά ο υψηλός δανεισμός και η μη δυνατότητα να εισχωρήσει στο εξωτερικό και να πουλήσει τα προϊόντα της δεν φαίνεται πουθενά growth.
      Ήρθε και η πυρκαγιά στις υποθηκευμένες εγκαταστάσεις της.
      Βρε, βρε, βρε τι μου θυμίζουν αυτές οι φωτιές!!!

      Η μετοχή καταγράφεται ως μετοχή υψηλού ρίσκου. Σήμερα υπάρχει και αύριο κεφαλαιοποιούνται τα χρέη.
      Μακρυά απο νοικοκυρέους. Αν δούμε ότι το εγχείρημα εξωτερικό πιάνει - που μέχρι στιγμής δεν ξέρουν τον τρόπο οι Δομαζάκιδες να διεισδύσουν τότε τα ξαναλέμε.

      Καραμολέγκος.
      Καλή εταιρία - αλλά με υψηλό βραχυχρόνιο δανεισμό που χρησιμοποιεί για κεφάλαιο κίνησης. Αν δεν είχε αυτόν τον δανεισμό - θα ήταν ΘΩΡΗΚΤΟ με SUPER κέρδη!!!

      Διαγραφή
  49. Καλημέρα και χρόνια πολλά στους/στις εορτάζοντες για χτές. Σήμερα με μικρό ντισκαουντ έναντι της τιμής σποτ μείον εξάσκηση επί 7,41 φύγαν και τα τιπια να πάρει το παιντι το γκριν λαιτ να μην έχει παράπονο,ολοκληρώνοντας ένα κύκλο.
    Ο βαγγέλας (μικρό το β ) είχε αποτελέσματα σήμερα http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1197292/mytilhnaios-afxhsh-kerdon-kai-ebitda-to-2013.html

    Τα περίμενα λίγο καλύτερα ,αλλά έκανα πολύ επιφανειακή ανάγνωση .Θυμάμαι και τον Μορφονιό να βγάζει καπνούς άμα βλέπει να πομπάρουν τα EBITDA. Αυτά άμα αφαιρέσω και τα έκτακτα ebitdakia γίνονται ακόμα μικρότερα.

    Για κρετα φαρμ ενδιαφέρομαι και εγώ . Ο λόγος είναι οτι μου αρέσουν τα προιόντα της. Κ. Μορφονιέ άμα μας έχεις βαρεθεί και δεν θές να πείς την γνώμη σου ,γράψε αν αξίζει ή όχι τουλάχιστον να μελετήσουμε την εταιρία. Εγώ δεν το έχω κάνει το παραδέχομαι ,περιμένω την έτοιμη γνώση εδώ :).

    Όσο γράφω βλέπω βυθίζεται το πειρ-αυλοκίνητο , αν είμουν τρειντερας θα είχα γραπώσει μια λέμβο ήδη να είμαι έτοιμος χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα προίόντα της ΚΡΕΤΑ είναι πράγματι καλά - αλλά λίγο πιο ακριβά απο τα προϊόντα που ανταγωνίζεται. Αυτό στην υφεσιακή Ελλάδα μετράει πολύ, όταν όλοι μετράνε και το τελευταίο τους ευρώ.
      Το εγχείρημα διείσδυση της ΚΡΕΤΑ στο εξωτερικό, μέχρι στιγμής δεν πάει καλά.
      Μόνο ως παίγνιο!!

      Διαγραφή
    2. Η ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ έχει κατοχυρώσει σε παγκόσμιο επίπεδο, κάποιες πατέντες, για την χρήση ελαιόλαδου και αντικατάσταση με αυτό, μέρους του ζωικού λίπους στα προϊόντα της. Αυτό τα καθιστά ποιοτικά ανώτερα.
      Οι πατέντες όμως, έχουν διάρκεια 20 ετών και ήδη έχει παρέλθει δεκαετία για κάποιες από αυτές, χωρίς να καταφέρει να κάνει τη διαφορά, παρά τις προσπάθειες και τις συμφωνίες που έχει συνάψει με μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού. Οι τζίροι στο εξωτερικού είναι επιπέδου περιπτέρου. Θα τα καταφέρει μέχρι να λήξουν οι πατέντες? Χλωμό το βλέπω.

      ARVH

      Διαγραφή
    3. Πρέπει να βρει partners να προωθούν σωστά τα προϊόντα της. Τα προϊόντας της δεν τα γνωρίζουν στο εξωτερικό. Πιστεύω ότι οι partner που έχει και προωθούν τα προιόντα της ΚΡΕΤΑ στις αγορές του εξωτερικού δεν κάνουν σωστή δουλειά. Πιθανόν να ρίχνουν δούλεμα στη ΚΡΕΤΑ - ή όλοι μαζί ρίχνουν δούλεμα στους μετόχους μειοψηφίας της ΚΡΕΤΑ. Το πιάσατε το υπονοούμενο φαντάζομαι.
      Όπως και να έχει - καλύτερα μακρυά και αγαπημένοι, μέχρι κάτι να αλλάξει προς το θετικότερο.

      Διαγραφή
  50. Ξέρει κανείς πότε δημοσιεύει αποτελέσματα ο Παππούς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτος νομιζεις ξερει? lol

      Διαγραφή
    2. Πιστεύω ότι δεν κάνουν κουμάντο ακόμα τα κινεζάκια και ότι προς το παρόν έχει ακόμα γνώση για τέτοια θέματα! ;-)

      Διαγραφή
  51. Αγαπητέ Τάκαρε ένα σχόλιο για τα ΠΛΑΘ οφείλεις..
    Ευχαριστώ..

    John

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού σας οφείλω κύριε John να μου βάλετε και τόκο!!!

      Εγώ ευχαριστώ που δεν μου βάζετε και πανωτόκια

      Διαγραφή
    2. παρεξηγησατε κυριε Τακη..
      Δεν οφείλετε σε εμένα. αλοίμονο!
      Αφορά ερώτημα φίλου αναγνώστη πιο πάνω και περίμενα ότι θα το σχολιάζατε.

      John

      Διαγραφή
    3. Οκ κύριε John - αλλά το οφείλεις ήταν κάπως ενοχλητικό. Δεν συμφωνείτε???

      Διαγραφή
  52. Κε Τάκη, καποιο σχολιο για τις ζημιες της ΔΕΗ, και για τον Μυτιληναιο,
    ειδικα για την ΔΕΗ, μηπως αλλαζουν τα δεδομενα για περαιτερω ανοδο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θυμάμαι ποτέ κύριε Πέτρο να μίλησα για θεμελιώδη και για κερδοφορίες στη ΔΕΗ.
      η ΔΕΗ θα πάει στα 17 μέχρι τέλους του 2014.

      Διαγραφή
    2. Εκτός βέβαια αν εμφανιστεί ο Αλέξης - οπότε τα μαζεύουμε και φεύγουμε απο την χρηματαγορά μας, αλλά και απο την Ελλάδα.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη και φίλοι καλημέρα.
      Η ΔΕΗ ανακοίνωσε αρκετά μεγάλες ζημιές και μάλιστα, αν δεν κάνω λάθος, προ φόρων.
      Συν το ότι σχεδιάζεται η "μικρή ΔΕΗ", που θα "μικρύνει" τη σημερινή ΔΕΗ, αν και στη χώρα μας τα σχέδια είτε παίρνουν πολύ χρόνο να πραγματοποιηθούν, είτε μένουν σχέδια και ξεχνιώνται.
      Δεν είναι πιθανόν να αποχωρήσουν με μικρά πηδηματάκια οι ξένοι που είναι σήμερα μέσα;
      Τί προσδοκίες έχουν σήμερα ή στο μέλλον αυτοί;

      Διαγραφή
    4. Τώρα είδα κι αυτό

      http://www.euro2day.gr/news/market/article/1198050/deh.html

      Αναφέρονται κατά κόρον στα EBITDA, που έχετε πει κι εσείς ότι είναι παραπλανητικά.
      Ο Γουώρεν Μπάφετ είχε πει ότι τα επικαλούνται οι απατεώνες και όχι σοβαρές εταιρείες.

      Διαγραφή
    5. Εγώ κυρία καλλιόπη δεν βλέπω κάτι διαφορετικό στη ΔΕΗ απο αυτό που έβλεπα στα τελευταία 10 χρόνια. Αναφέρομαι ως προς τα αποτελέσματα της.
      Επίσης δεν βλέπω να έχει και ΖΗΜΙΕΣ. Για ποιες ζημιές μιλάμε??? Για τον αναβαλλόμενο φόρο των 229 εκατ. ευρώ???
      Δεν υπάρχουν ζημιές.
      Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε και απο τις χρηματοροές της.1,06 δις πήρε φέτος - 1,06 δις και φέτος. Τέρμα με αυτό.

      Αυτό που συμβαίνει στη ΔΕΗ είναι το είναι ένα Ελληναράδικο μπαχαλάδικο, όπως όλες οι εταιρίες που το managemt το έχει το κράτος και οι συνδικαλιστές λύνουν και δένουν.
      Η ΔΕΗ πρέπει να αποκρατικοποιηθεί, να δοθεί το management σε γνώστες (ξένους ή Έλληνες δεν με ενδιαφέρει) και να ανοίξει η αγορά της Ενέργειας στην Ελλάδα.
      Τότε και το ρεύμα που θα πληρώνουμε θα είναι πολύ φθηνότερο (μην ακούτε τους άμπαλους φιτσουλέους, κλασσικούς Ελληναράδες που δεν θέλουν να πουληθεί η ΔΕΗ και λένε ότι θα πληρώνουν ακριβότερο ρεύμα, αν πουληθεί και το κράτος ότι ξεπουλάει. Άμπαλοι φιτσουλέοι είναι, μια ζωή Ελληναράδες και μια ζωή ανοησίες θα λένε), αλλά και η εταιρία θα έχει ΣΟΥΠΕΡ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

      Το κράτος να δώσει εδώ και τώρα το management κα τη διοίκηση σε άλλους γνώστες της αγοράς και αυτό να κρατήσει το 30% και απλά να εποπτεύει.
      Τώρα τα υπόλοιπα για σπασίματα της ΔΕΗ τα ακούω 40 χρόνια, όσα χρόνια δηλαδή ακούω ότι η ΕΒΖ ξεπουλιέται στο τσάμπα. Όλο αύριο η ΕΒΖ πουλιέται και απο τότε περάσαν 40 χρόνια.

      Άσχετο - αλλά μια που έγραψα να κάνω ένα σχόλιο.
      Ελληναράδες με τις φατρίες σας, τα συνδικάτα σας και τα κεκτημένα σας δικαιώματα. Εσείς θέλετε 10 τρόικες για να στρώσετε. Τι να σας κάνει μια.

      Διαγραφή
    6. Ευχαριστώ κύριε Τάκη για την απάντηση. Πάντως περισσότερο από τα στοιχεία εμπιστεύομαι τη γκουρουδιά σας και ήθελα να σας τσιγκλίσω να πείτε περισσότερα.
      Το management σε γνώστες και 30% εποπτεία Δημοσίου είναι το κλειδί για όλα κύριε Τάκη. Το έχετε πει και για άλλες παρόμοιες και είναι το σοφό και σωστό. Αλλά ....

      Διαγραφή
    7. Δεν πρόκειται ποτέ να αποκρατικοποιήσει το κράτος τη ΔΕΗ σε αυτά τα νούμερα - ούτε θεωρώ λογικό να σπάσει η ΔΕΗ. Θα στηθούν γκιλοτίνες.

      Διαγραφή
    8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    9. "Εκτός βέβαια αν εμφανιστεί ο Αλέξης - οπότε τα μαζεύουμε και φεύγουμε απο την χρηματαγορά μας, αλλά και απο την Ελλάδα."

      Γιατί πιστεύετε κ Τάκη ότι ο Τσίπρας (στην περίπτωση που βγει, λέμε τώρα..) θα ακολουθήσει διαφορετική πολιτική από τη συγκυβέρνηση?

      Θα είμαστε ελεγχόμενοι από τους δανειστές μας (δεν διαφωνώ ιδιαίτερα με αυτό, μεταξύ μας) για πολλά πολλά χρόνια ακόμα.. Και δεδομένης της απόλυτης αδυναμίας μας να παράξουμε πρωτογενώς πλούτο και να συντηρηθούμε στοιχειωδώς αυτόνομα, τα πυροτεχνήματα και οι λεωνταρισμοί περί μονομερούς διαγραφής του χρέους είναι αποκλειστικά για εσωτερική κατανάλωση και μόνον.

      John

      Διαγραφή
    10. Μιλάω βάσει αυτών που ισχυρίζονται ότι θα κάνουν κύριε John.

      Στην πράξη είναι πολύ πιθανόν να είναι ο μεγαλύτερος κολοτούμπας όλων των εποχών να είναι πιο μνημονιακός ακόμη και απο την τρόικα.
      Εν πάσει περιπτώσει - εμένα δεν με ενδιαφέρει ποιος θα βγει να κυβερνήσει. Εγώ θέλω να καούν οι κάστες στην Ελλάδα και να πληγούν θανάσιμα οι φατρίες των κεκτημένων δικαιωμάτων. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική, να μεταρρυθμιστεί και να μάθουν οι ιθαγενείς να απλώνουν την χερούκλα τους μέχρι εκεί που αξίζουν - όχι παραπάνω.

      όποιος μου τα διασφαλίσει αυτά - εγώ τον ψηφίζω. Αριστερές μπούρδες, μόνο δεν μπορώ να ακούω και δεξιές κορώνες, ειδικά αν είναι Χρυσαυγίτικες και Καμένου αμπελοφιλοσοφίες. Οτιδήποτε άλλο το συζητάω.

      Διαγραφή
  53. O κος Τακης εχει προφανως φουριες με "μερικους κοντοφθαλμους θεσμικους που πανε για ενα 20%". Φανταζομαι θα βρει τροπο να τους τα μαζεψει. Bill

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ο ΝίκοςΤ χθες επώλησε το 33% της θέσης του στην ΟΤΟΕΛ. Μεγάλη ήταν η άνοδος φίλτατοι.Το υπόλοιπο 67% έχει μ.ο κτήσης αστείο.Καλά να είναι οι ιδιοκτήτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλείται ο κος ΝικοςΤ, να μην μιλάει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο.
      Μπάμπης

      Διαγραφή
  55. Στα κοντά κατι θα κανει κ ο β ´ μαρμαρας . Αντί για τράπεζες λεω τα κέρδη να τα ρίξω στην ευρωβ . Μην μαλλωνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο β μαρμαράς πάλι τα δικά του κόλπα. Κούρεψε για τα καλά τα κέρδη.
      Τα ΔΩΡΑΚΙΑ ΟΜΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!!

      Διαγραφή
    2. Μιλατε για τον ικτινο κε Τακη, δεν βλεπω να τα εχει ανακοινωσει τα αποτελεσματα ακομα, γνωριζετε κατι εσεις;

      Διαγραφή
    3. Εγώ να ξέρω κάτι κύριε Σείριε?? Απο που και ως που??
      Εκτιμήσεις κάνουμε - εκτιμήσεις.

      Να όπως λέμε το διπλό στο Σερκλ Μπαστιά - Κρετέιγ βγήκε στο 1,8, αλλά πρέπει να πάω να προλάβω να το παίξω, γρήγορα, γιατί θα πέσει σύντομα κούρεμα και όπως λέμε το διπλό στο Ααράου - Γιουνγκ Μπόις στο 2,45 είναι ΔΩΡΑΚΙ και θα έρθει.

      Διαγραφή
    4. Aπλα το 4ο τριμηνο δεν υπαρχει(χαθηκε), ο κυρ Ηλιας ο "λαμογιαρης" ριχνει με ρουκετες και ο Ευαγγελος με... νεροπιστολα.

      Διαγραφή
    5. Μη με μπερδευετε εμενα με στοιχημα ποδοσφαιρου κλπ δεν ασχολουμε, πιστεψα ομως οτι γνωριζατε κατι γιατι μιλησατε σε παρελθοντικο χρονο δειγμα οτι εχετε εσωτερικη πληροφορηση

      Διαγραφή
    6. Όχι και να έχω εσωτερική πληροφόρηση για το
      Σερκλ Μπαστιά - Κρετέιγ
      και το Ααράου - Γιουνγκ Μπόις.

      Είχατε, δεν είχατε με ξενερώσατε πάλι.
      Απο Δευτέρα πάλι.

      Διαγραφή
  56. Ρεσιταλ ο Κυριακιδης!!! παρτε 11plus καθαρα κερδη απο 41 τζιρο. Ειπες τιποτααααα?? Τι ειπες τα φουσκωνει? ρε δε πα να τα κανει και αεροστατο. το ταμπλο λεει την αληθεια, οχι τα λογια και τα τρυπια βρακια. Ασχετο, επειδη το διαβασα παραπανω/ αυτος δεν εχει θεσμικους στο χαρτι του? παρτε μαθηματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άραγε η επωνυμία της εταιρίας θα αλλάξει???

      Διαγραφή
    2. Και σταματάτε να γράφετε πλέον για θεμελιώδη του Κυριακίδη. Το πράμα έχει περάσει σε άλλη διάσταση. Δεν λέω να μην τα κοιτάμε τα θεμελιώδη. Ίσα, ίσα - επειδή έχει καλά θεμελιώδη, σεντουκιάζουμε τα χαρτιά μας και τα βγάζουμε απο τη ναφθαλίνη τουλάχιστον μετά απο 52 εβδομάδες για να σκεφτούμε αν πρέπει να πουλήσουμε. Εκτός βέβαια αν αυτοί στείλουν τον ΚΥΡΜ σε κανένα τρελό νούμερο εντός του 2014 και δεν αφήσουν και τίποτα για το 2015.
      Η τιμή στόχος των 2,5 ευρώ που είχα δώσει ανήκει στο παρελθόν.
      Σεντούκι και ξαναφθαλίνιασμα μετά απο 52 εβδομάδες η΄μέχρι νεωτέρα ή μέχρι ανακοινώσεων!!!!

      Το πράμα έχει ξεφύγει απο τα θεμελιώδη και καλό θα ήταν να μην τα κοιτάτε και σας μπερδεύουν.
      Αφήστε ους άλλους να αγοράζουν ΜΙΓ και να περιμένουν τριπλασιασμούς εδώ έχουμε 20πλασιασμούς απο τότε που ο ΚΥΡΜ ήταν στην ίδια ζώνη τιμών που σήμερα είναι το σαπακοζομπόχαρτο της ΜΙΓ.

      Διαγραφή
    3. 20πλασιασμους διαβαζω! ο Κυρμ στα στα 10ευρω θαχει 245εκ. και θα πεζει 21 φορες τα κερδη του 2013. Αν το 14 εχει μετριοπαθη ανοδο το βλεπω απολυτα εφικτο και συμφωνω με Τακαρο. Το απολυτο play στα small caps μετα το καλοκαιρι!

      Διαγραφή
    4. Ρε παιδια, ακουστε τον κοουτς που προσταζει υπομονετικη διακρατηση και αφηστε τις χαζοντριπλιτσες προς τα πισω! Ουτε τα "θεμελιωδη" ειναι για τα μουτρα μας στην παρουσα φαση της προαναρριχησης. Οι μεγαλοεπενδυτες που χωνουν μουσουδα στα μαρμαραδικα σχεδιαζουν να ξεφορτωσουν στις κεφαλες των οψιμων αναλυτων του μελλοντος δελεαζοντας τους με τα τοτε θεμελιωδη...
      Εμεις την κορόιδα στην πτωχικη τουριστικη θεση και αναμονη για το σερβιρισμα απο τις αεροσυνοδους.

      Διαγραφή
  57. Κύριοι και κυρίες σας έχω πει ότι περιμένω μεγάλη διόρθωση. Όταν σας το πρωτοέγραψα οι σορτάκιδες κοιμόντουσαν και οι τεχνικοί αναλυτές χαμπάρι δεν πήραν. Ο Γενικός δείκτης τότε ήταν στα ολικά υψηλά του. Μέχρι τώρα δικαιώνομαι.
    Οπότε μην μου τα ζαλίζετε για να σας λέω για μετοχές και να κάνω σχόλια καθημερινά για το πως βλέπω την αγορά. Η αγορά θα πάει εκεί που πρέπει να πάει.

    Αντί να με ρωτάτε για ότι κατέβει στην κεφάλα σας - γράψτε κανένα σχόλιο που να κρίνετε εσείς κάποια πράγματα ή να μου αναλύετε κάποιες μετοχές, με όποιον τρόπο μπορείτε και θα δείτε για πότε ο Τάκαρος θα βρει κέφι να σχολιάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλακα πλακα, παρακολουθησα μετα απο μηνες σχεδον ολοκληρη τη σημερινη συνεδριαση και σαν να μου φανηκε οτι μαλλον θα δικαιωθεις. Το μονο αναχωμα ενωπιον της βαθιας διορθωσης; Οι αυτοσχεδιοι σορτοκαμικαζι του καφριταλ με στραταρχη των πινεζοσκαστη!
      Για να δουμε λοιπον το ντερμπι επι της οθονης: Γκουρου Μορφονιος - Σορτοπινεζες. Λετε να 'χουμε χιναρι;

      Διαγραφή
    2. Εμφανίστηκε ο Πινέζας??? Αυτό είναι είδηση.

      Αν εμφανίστηκε και σκάει πάλι φούσκες, τότε λέω ότι η διόρθωση θα είναι τόσο αργήηηηηηηηηηηη που θα τον πάρει ο ύπνος και θα εξαφανιστεί μετά απο κανένα εξάμηνο πάλι.
      Για να το ψάξω λίγο - να δω τι λένε οι άμπαλοι φιτσουλέοι.

      Διαγραφή
    3. Καλά είχα ηρεμήσει κύριε Γούορεν μου. Τι ήθελα να πάω πάλι εκεί μέσα, να διαβάσω τις βλακείες τους.
      Άντε συγχύστηκα πρωινιάτικα. Μιλάμε για αξεπέραστη ηλιθιότητα και για IQ κάτω του 50.

      Μόνο τούτο πείτε μου.
      Εμφανίστηκε ο Πινέζας?? Μην ψάχνω εκεί μέσα.

      Διαγραφή
    4. Kαλημερα Κ.Τακη ,εμφανιστηκε ο Αθεοφοβος....

      Διαγραφή
  58. Ειδατε το ΕΚΤΕΡακι? Αποφάσισε να μοιράσει το πλούσιο ταμειο της στους μετοχους, με γενναια επιστροφη κεφαλαιου. Εκτιναχθηκε ο τζιρος..
    Κυριε Αβερωφ, ο κος Τακης δεν συμπαθει τις κατασκευαστικες, αλλα αυτες σιγα σιγα μετασχηματιζονται σε μονιμους ιδιοκτητες - διαχειριστες λειτουργιων της χωρας (σκουπιδια , αυτοκινητοδρομοι, ενεργεια), και η λεξη Κατασκευαστικες εταιρειες, θα ειναι μονο σαν ονομα. Ενα καλυτερο ονομα θα ηταν Εταιριες Διαχειρισης Βασικων Λειτουργιων του Κρατους, και οποιος καταλαβει καταλαβε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. τι ειναι αυτος ο Κανακης..διαβασα σημερα τα αποτελεσματα και με επιασε ανατριχιλα..χαιρομαι πραγματικα που εχω ποσοστο σε αυτη την εταιρια..γεια σου ρε Στελιο γιγαντα..να σχολιασω μερικα πραγματα που μου εκαναν ιδιαιτερη εντυπωση..
    διοικητικα εξοδα 2012:738.000 2013:460.000 σε λιγο θα πληρωνει για να δουλευει..
    αύξηση εξαγωγων...βέβαια τα νουμερα ειναι πολυ μικρά σε σχεση με τον τζίρο της εταιρίας..αλλα ολα απο καπου αρχιζουν..
    και να παω λιγο στην ουσια...η μετοχη εχει 1,89 ή αλλιως η εταιρια αξίζει 14μύρια..φετινά κέρδη 1,4μύρια..αλλά δανεισμό μηδέν..συνολο κυκλοφορουντων περουσιακων στοιχειων - συνολικες υποχρεωσεις=10,3μυρια..
    θεωρώ ότι μια δικαιη τιμη για την μετοχη ειναι τα 2,5-3 ευρω...αλλα πιστευω οτι δεν πρόκειται να παει εκει η μετοχή..ποιος να ασχοληθει μαζι της???
    σε αυτά τα επιπεδα θα μπορουσε να αγορασει καποιος μετοχες ο οποίος φοβαται να έχει λεφτα στις τραπεζες..και να παιρνει περιπου 4-6τοις εκατο απόδοση κάθε χρόνο..για υπεραξια..δυσκολο το βλεπω..οβερ

    για ευδαπ...αγορασα καποιες μετοχές περιμένοντας οτι θα ανακοινωσει μεγαλο μερισμα..ωστε να ενθουσιαστουν αρκετοι κ να ανεβει η τιμη...μετα την ανακοινωση του μικρου μερισματος...την βλεπω πιο ζεστα σαν εταιρια μακροπροθεσμα..μακαρι να πεσει να παρουμε κ αλλα..οβερ

    ασκο τι κομματια ειναι αυτα παναγια μου..οβερ

    Πανάγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μοιράσει την τράπουλα κύρι πανάγο.
      Να μοιράσει την τράπουλα και να δείτε πως πάει η τιμή όπου γουστάρετε μετά.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂