Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Παραλίγο ..... γκόλ - Παγκόσμιο κύπελλο Αγγλίας 1966

Πέρασε ή δεν πέρασε??


Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 1966 διεξήχθη για πρώτη φορά στη χώρα που γέννησε το ποδόσφαιρο, την Αγγλία με τη σύγχρονη έκδοσή του, έναν περίπου αιώνα νωρίτερα.

Η διοργάνωση συνοδεύτηκε από μεγάλες εκπλήξεις και ήταν επεισοδιακή. Τα προβλήματα ξεκίνησαν πολύ πολύ νωρίς, όταν δύο μήνες πριν την έναρξη των αγώνων, το τρόπαιο Ζιλ Ριμέ κλάπηκε. Το ανακάλυψε λίγες μέρες αργότερα, σ'έναν λονδρέζικο κήπο, το σκυλάκι ενός καντηλανάφτη.

Στην διοργάνωση δεν μετείχαν οι αφρικανικές ομάδες οι οποίες έκριναν άδικη μια απόφαση της ΦΙΦΑ που υποχρέωνε τον πρωταθλητή της αφρικανικής ζώνης να δώσει μπαράζ με τον νικητή της ζώνης της Ασίας ή της Ωκεανίας. 

Πρόεδρος της FIFA ήταν τότε ο σερ Στάνλεϊ Ράους, που έλαβε τα μέτρα του ώστε να ευνοηθεί η εθνική ομάδα της πατρίδας του. Η Αγγλία βρέθηκε σ'έναν εύκολο όμιλο κι ορίστηκε να δώσει όλους τους αγώνες της στο Γουέμπλεϊ.

Ποτέ άλλοτε διοργανώτρια χώρα δεν έτυχε ανάλογης εύνοιας.

Πριν από την έναρξη του Μουντιάλ, ο Ράμσεϊ κάλεσε τους δημοσιογράφους:
«Κύριοι, θα πάρουμε το τρόπαιο, σύνθημά μας, “Αίμα, δάκρυα κι ιδρώτας”», που είπε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, όταν κατευόδωνε τους στρατιώτες στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μαύρος Πάνθηρας
Για πρώτη φορά θα συμμετείχε σε τελική φάση η Πορτογαλία. Ιστορικά αποδείχθηκε πως ήταν η καλύτερη ομάδα που είχε ποτέ.
Για να πάρει τη ρεβάνς η Ευρώπη, ο βασιλεύς Πελέ πέφτει κομματιασμένος από εξοντωτικά τάκλιν, πρώτα των Βουλγάρων Γκογανέλοφ και Πένεφ, και μετά από τον «αδελφό» Πορτογάλο Μοράις (φώτο δεξιά).
Η Βραζιλία ξεκίνησε με ένα 2-0 επί της Βουλγαρίας που διαμορφώθηκε από δύο εκτελέσεις φάουλ, μια συμβατική του Πελέ και μια απίθανη του Γκαρίντσα.
Το τίμημα της νίκης ήταν ο τραυματισμός του Πελέ που δεν άντεξε στο επικίνδυνο παιχνίδι των Βαλκάνιων.


Δίχως τον «βασιλιά», η «σελεσάο» ηττήθηκε εύκολα από την Ουγγαρία με 3-1, γνωρίζοντας την πρώτη ήττα της σε Π.Κ ύστερα από το 1954, όταν είχε χάσει πάλι από τους Μαγυάρους στην «μάχη της Βέρνης».
Στο τελευταίο κρίσιμο ματς με την Πορτογαλία, ο Πελέ επιστρέφει αλλά ο Γκαρίντσα μένει εκτός. Οι Ίβηρες με τον τρομερό Εουσέμπιο δεν τους χαρίζονται και με μια ακόμα ήττα με 3-1, οι «καριόκας» αποχαιρετούν. 


  
Σίγουρα αυτό το Μουντιάλ δεν ήταν η διοργάνωση του Πελέ, τον οποίο οι Βούλγαροι κι οι Πορτογάλοι αμυντικοί φρόντισαν να σακατέψουν.

Οι Πορτογάλοι είχαν τον Εουσέμπιο. Τον αποκαλούμενο και Μαύρο Πάνθηρα, που με δύο προσωπικά γκολ τους οδήγησε στον θρίαμβο με 3-1 επί της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Βραζιλίας.
Ο Εουσέμπιο – δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών με την Μπενφίκα μέχρι τότε  χαζεύει κόσμο κι ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού Ουρουγουανός Μίλτον Βιέρα «βιδώνει» τον μεγάλο Μπόμπι Τσάρλτον (0-0), που ενσάρκωνε δύο γενιές «μπέμπηδων». 

Το Μουντιάλ περιελάμβανε και… φάρμα των ζώων. Έτσι αποκάλεσε ο Άγγλος τεχνικός «Σερ» Αλφ Ράμσεϊ τους Αργεντινούς: «Ζώα». Γιατί δεν μπορούσε να τους κερδίσει. Το κατάφερε με 1-0, όταν ο Γερμανός διαιτητής Κράιτλαϊν απέβαλε τον πανύψηλο σέντερ μπακ Αντόνιο Ραντίν, «γιατί μ’έβρισε με τα μάτια». Έτσι ακριβώς!
Ατραξιόν των αγώνων ο Άγγλος μέσος, περίπου «δολοφόνος», Νόμπι Στάιλς με σταθερή φιλοσοφία «Ή η μπάλα ή ο παίκτης, ποτέ κι οι δύο μαζί».


Pak Doo-Ik's goal downed mighty Italy in 1966

Είναι τρελοί οι Βόρειο Κορεάτες
Την μεγάλη έκπληξη όμως την πραγματοποιεί η Β. Κορέα , την οποία το κοινό του Μιντλεσμπρο «αγκαλιάζει» και αποκαλεί: «Η δική μας ομάδα»!

Στο Μίντλεσμπρο, έγινε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του θεσμού. Η Βόρεια Κορέα με γκολ του Πακ Ντου Ικ, έθεσε νοκ-άουτ την Ιταλία (1-0).
Αποδοκιμασίες, ειρωνείες και σάπια λαχανικά περίμεναν τους Ατζούρι στην πατρίδα τους. 


Οι Βορειοκορεάτες που ήταν και η παρθενική τους εμφάνιση σε Μουντιάλ, φάνηκαν ορεξάτοι και για νέα έκπληξη. Στον προημιτελικό προηγήθηκαν με 3-0 της Πορτογαλίας. Τότε ανέλαβε ο Εουσέμπιο που με 4 γκολ οδήγησε την ομάδα του στα ημιτελικά(5-3).


Στον προημιτελικό του «Γκούντισον Παρκ» χρειάζονται μόλις 25 λεπτά στους Ασιάτες για να φτάσουν το σκορ στο 3-0 εναντίον της Πορτογαλίας. Όμως, ο Εουσέμπιο πετυχαίνει 4 γκολ και γυρίζει μόνος του το ματς το οποίο λήγει τελικά με 5-3!
Έτσι η Πορτογαλία θα παίξει με την Αγγλία στον έναν ημιτελικό.
 
Εκεί, η Αγγλία, με δύο γκολ του Μπόμπι Τσάρλτον πήρε την πρόκριση για τον τελικό (2-1). 



Αντίπαλός της, η Δυτική Γερμανία που είχε ξεπεράσει διαδοχικά την αντίσταση της Ουρουγουάης και της Σοβιετικής Ένωσης.


30 Ιουλίου 1966 - Ουέμπλευ Στάδιο Λονδίνο

Θεατές : 98.000
Flag of England.svg
Αγγλία:


GK 1 Γκόρντον Μπάνκς
RB 2 Τζόρτζ Κόχεν
CB 5 Τζάκ Τσάρλτον
CB 6 Μπόμπυ Μούρ (Αρχηγός)
LB 3 Ρέι Γουίλσον
DM 4 Νόμπυ Στίλες
AM 7 Άλαν Μπόλ Τζούνιορ
AM 9 Μπόμπυ Τσάρλτον
AM 16 Μάρτιν Πίτερς
CF 10 Γκέοφ Χάρστ
CF 21 Ρότζερ Χάντ
Προπονητής:
Flag of England.svg Άλφ Ραμσί

Flag of Germany.svg
Δυτική Γερμανία:


GK 1 Χάνς Τιλκόβσκι
RB 2 Χόρστ-Ντιετέρ Χότγκες
CB 5 Γουίλυ Σχούλζ
CB 6 Βόλφγκαγκ Βέμπερ
LB 3 Κάρλ Χάιντς Σχέλινγκερ
CM 4 Φράντς Μπεκενμπάουερ
CM 12 Βόλφγκανγκ Όβεραθ
RW 8 Χελμούτ Χάλερ
CF 9 Ούβε Σίλερ (Αρχηγός)
CF 10 Σχένγκφριντ Χέλντ
LW 11 Λόταρ Έμεριχ
Προπονητής:
Flag of Germany.svg Χέλμουτ Σχόν




Captains Uwe Seeler (left) and Bobby Moore 
 Στις 30 Ιουλίου του 1966, περίπου 98 χιλιάδες θεατές βρέθηκαν στο Γουέμπλεϊ για να παρακολουθήσουν τον τελικό του 8ου Π.Κ ανάμεσα στην Αγγλία και την Δυτ.Γερμανία.
Έφυγαν με εικόνες και ερωτηματικά, που ακόμα και αν η τεχνολογία τα απομυθοποίησε στα τέλη του 20ου αιώνα, εξακολουθούν να τους στοιχειώνουν…
Διαψεύστηκαν οι προβλέψεις
Η Αγγλία έφτασε ως εκεί διατηρώντας την καλύτερη άμυνα το τουρνουά, με τον Γκόρντον Μπανκς να έχει νικηθεί μόνο από ένα πέναλτι του Εουσέμπιο στον ημιτελικό.

Οι Γερμανοί είχαν ως όπλο την δεύτερη καλύτερη επίθεση πίσω από τους Πορτογάλους, όμως οι περισσότεροι προέβλεπαν «κλειστό» ματς και διαψεύστηκαν πανηγυρικά.

Ο τελικός του Γουέμπλεϊ τα είχε πραγματικά όλα. Το γρήγορο γκολ του Χέλμουτ Χάλερ στο 12’ αποδείχτηκε ιδανικός «καταλύτης». Τα «λιοντάρια» ισοφάρισαν με μια κεφαλιά του Χαρστ στο 18’ και το ματς πήρε «φωτιά».

Ευκαιρίες χάνονταν εκατέρωθεν, μέχρι την στιγμή που ο Μάρτιν Πίτερς (συμπαίκτης του Χαρστ και του Μουρ στην Γουέστ Χαμ) έβαλε μπροστά τους διοργανωτές στο 78’.

Ενώ όλα έδειχναν νίκη της Αγγλίας, ο τελικός πήρε διαφορετική τροπή.

Απέμεναν δευτερόλεπτα για το σφύριγμα της λήξης και το Γουέμπλεϊ σίγησε.
Εκτέλεση φάουλ του Έμεριχ, κεφαλιά του Χελντ, προβολή του Βέμπερ και 2-2 για τη Δυτική Γερμανία.

Ο Βόλφγκανγκ Βέμπερ που είχε προωθηθεί από την άμυνα του, εκμεταλλεύθηκε ένα μικρό πανδαιμόνιο που στήθηκε πριν η μπάλα φτάσει στα πόδια του και σκοράρει από κοντά…

Μετά το 1934, ένας ακόμα τελικός θα κρινόταν στην παράταση, προς απογοήτευση των Άγγλων θεατών, όχι όμως και των παικτών του Ράμσεϊ.

Τα «λιοντάρια» κυριάρχησαν χάρις στον ακούραστο 20χρονο Άλαν Μπολ και την κλάση του Μπόμπι Τσάρλτον (πρώτος σκόρερ στην Ιστορία της Εθνικής Αγγλίας) που είδε το αριστερό δοκάρι να του στερεί το γκολ στα πρώτα λεπτά.


Η φάση του 101' έγραψε ιστορία.
Από σουτ του Τζεφ Χαρστ, η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι, αναπήδησε στη γραμμή του τέρματος των Δυτικογερμανών κι απομακρύνθηκε.

Ο Ελβετός διαιτητής Ντινστ δίστασε.
Έτρεξε στον Σοβιετικό επόπτη Μπαχράμοφ που ανέλαβε την ευθύνη.
Κατά τη γνώμη του, η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή. Η Αγγλία προηγήθηκε με 3-2.
Χρόνια μετά,η ανάλυση της φάσης από ηλεκτρονικό υπολογιστή απέδειξε ότι ο μακαρίτης πλέον Μπαχράμοφ είχε κάνει λάθος.



Οι Δυτικογερμανοί παραδόθηκαν κι ο Χαρστ έκανε το 4-2, για να γίνει ο πρώτος και μοναδικός ποδοσφαιριστής που πέτυχε τρία γκολ σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πανευτυχείς οι Άγγλοι διεθνείς παρέλαβαν από τα χέρια της βασίλισσας Ελισάβετ το βαρύτιμο έπαθλο. Όταν μελετήθηκε το βίντεο του τελικού για να πιστοποιηθεί κατά πόσο ήταν έγκυρο το τρίτο γκολ της Αγγλίας, διαπιστώθηκε ότι συζητήσιμη ήταν η εγκυρότητα και των τριών γκολ του Τζεφ Χαρστ!

Το πρώτο γκολ το πέτυχε με κεφαλιά ύστερα από φάουλ που εκτελέστηκε τη στιγμή που ο διαιτητής τακτοποιούσε στο τείχος τους Δυτικογερμανούς παίκτες.

Στο δεύτερο γκολ του, η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή της εστίας, ενώ το τρίτο του (και 4ο της Αγγλίας) σημειώθηκε σε μία στιγμή που έπρεπε να είχε διακοπεί ο αγώνας, αφού τρεις φίλαθλοι είχαν εισβάλει στο γήπεδο.
Οι φήμες λένε ότι λίγα λεπτά πριν πεθάνει, ο Μπαχράμοφ ρωτήθηκε πως ήταν τόσο σίγουρος ότι έπρεπε να μετρήσει το γκολ, και απάντησε μονολεκτικά
"Στάλινγκραντ", αναφερόμενος στους εκαντοντάδες χιλιάδες νεκρούς της Σοβιετικής Ενωσης κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

«Football comes home» («Το ποδόσφαιρο έρχεται στο σπίτι του») τραγουδούσαν οι Άγγλοι ανακατεμένο με το «Love me do» των Beatles και το «Satisfaction» των Rolling Stones. Το ποδόσφαιρο ήρθε στο σπίτι του…



Ο μεγάλος αρχηγός Μπόμπι Μουρ παίρνει το τρόπαιο από τα χέρια της βασίλισσας Ελισάβετ. Γράφτηκε ότι στον τελικό ήξερε ότι είχε καρκίνο και το απέκρυψε


Τελικός Παγκοσμίου Κυπέλου 1966
Αγγλία - Δυτ. Γερμανία
4 - 2


1ος Όμιλος

ΕθνικήΑΝΙΗΓΥΓΚΜ.Ο.Β
Αγγλία 3 2 1 0 4 0 5
Ουρουγουάη 3 1 2 0 2 1 2.00 4
Μεξικό 3 0 2 1 1 3 0.33 2
Γαλλία 3 0 1 2 2 5 0.40 1

11/7/1966
19:30
Αγγλία 0 – 0 Ουρουγουάη Στάδιο Γουέμπλεϊ, Λονδίνο
Θεατές: 87,000
Διαιτητής: Ίστβαν Ζσόλτ




13/7/1966
19:30
Γαλλία 1 – 1 Μεξικό Στάδιο Γουέμπλεϊ, Λονδίνο
Θεατές: 69,000
Διαιτητής: Μενάχεμ Ασκενάζι
Ζεράρντ Χάουσερ  62'
Ενρίκε Μπόρχα  48'

15/7/1966
19:30
Ουρουγουάη 2 – 1 Γαλλία Γουάιτ Σίτυ Στάδιο, Λονδίνο
Θεατές: 40,000
Διαιτητής: Κάρολ Γκάλμπα
Πέδρο Ρόχα 26'
Χούλιο Σέζαρ Κορτές 31'

Χέκτορ ντε Μπούργκοινγκ 15' πεν.

16/7/1966
15:00
Αγγλία 2 – 0 Μεξικό Στάδιο Γουέμπλεϊ, Λονδίνο
Θεατές: 92,000
Διαιτητής: Κονσέτο Λο Μπέλο
Μπόμπυ Τσάρλτον  37'
Ρότζερ Χάντ 75'



19/7/1966
16:30
Μεξικό 0 – 0 Ουρουγουάη Στάδιο Γουέμπλεϊ, Λονδίνο
Θεατές: 61,000
Διαιτητής: Μπέρτιλ Λό




20/7/1966
19:30
 Αγγλία 2 – 0 Γαλλία Στάδιο Γουέμπλεϊ, Λονδίνο
Θεατές: 98,000
Διαιτητής: Αρτούρο Γιαμασάκι


2ος Όμιλος

ΕθνικήΑΝΙΗΓΥΓΚΜ.Ο.Β
Δυτική Γερμανία 3 2 1 0 7 1 7.00 5
Αργεντινή 3 2 1 0 4 1 4.00 5
Ισπανία 3 1 0 2 4 5 0.80 2
Ελβετία 3 0 0 3 1 9 0.11 0

12/7/1966
19:30
Δυτική Γερμανία 5 – 0 Ελβετία Χίλσμπορο, Σέφιλντ
Θεατές: 36,000
Διαιτητής: Χού Φίλιπς
Σίγκφραϊντ Χέλντ 16'
Χέλμουτ Χάλερ 21'  77' πεν.
Φράντζ Μπεκενμπάουερ 40' 52'



13/7/1966
19:30
Αργεντινή 2 – 1 Ισπανία Βίγια Πάρκ, Μπέρμιγχαμ
Θεατές: 48,000
Διαιτητής: Ντιμίτερ Ρουμέντσεβ
Λουίς Αρτίμε  65' 77'
Αντόνιο Ρόμα 71' αυτ.

15/7/1966
19:30
Ισπανία 2 – 1 Ελβετία Χίλσμπορο, Σέφιλντ
Θεατές: 32,000
Διαιτητής: Τοφίκ Μπαχράμοφ
Μανουέλ Σάντσις 57'
Αμάνσιο Αμάριο 75'

Ρενέ-Πιερ Κουεντίν 31'

16/7/1966
15:00
Αργεντινή 0 – 0 Δυτική Γερμανία Βίγια Πάρκ, Μπέρμιγχαμ
Θεατές: 51,000
Διαιτητής: Κονσταντίν Ζεκεβιτς




19/7/1966
19:30
Αργεντινή 2 – 0 Ελβετία Χίλσμπορο, Σέφιλντ
Θεατές: 31,000
Διαιτητής: Χοακίν Κάμπος
Λουίς Αρτίμε 52'
Ερμίντο Ονέγκα 79'



20/7/1966
19:30
Δυτική Γερμανία 2 – 1 Ισπανία Βίγια Πάρκ, Μπέρμιγχαμ
Θεατές: 51,000
Διαιτητής: Αρμάντο Μάρκεζ
Λόταρ Εμερίχ  39'
Ούβε Σίλερ 84'

Χόσεπ Φούστε 23'


3ος Όμιλος

ΕθνικήΑΝΙΗΓΥΓΚΜ.Ο.Β
Πορτογαλία 3 3 0 0 9 2 4.50 6
Ουγγαρία 3 2 0 1 7 5 1.40 4
Βραζιλία 3 1 0 2 4 6 0.67 2
Βουλγαρία 3 0 0 3 1 8 0.13 0

12/7/1966
19:30
Βραζιλία 2 – 0 Βουλγαρία Γκούντισον Πάρκ, Λίβερπουλ
Θεατές: 48,000
Διαιτητής: Κέρτ Τσχέσχερ
Πελέ 15'
Γκαρίντσα  63'



13/7/1966
19:30
Πορτογαλία 3 – 1 Ουγγαρία Ολντ Τράφορντ, Μάντσεστερ
Θεατές: 37,000
Διαιτητής: Λέο Γκάλαχαν
Χοσέ Αυγκούστο 1' 67'
Χοσέ Αυγκούστο Τόρες 90'

Φέρενς Μπένε 60'

15/7/1966
19:30
Ουγγαρία 3 – 1 Βραζιλία Γκούντισον Πάρκ, Λίβερπουλ
Θεατές: 52,000
Διαιτητής: Κέν Ντάγκναλ
Φερένς Μπενέ 2'
Χανος Φάρκας 64'
Καλμάν Μεσζόλυ 73' πεν.

Τοστάο  14'

16/7/1966
15:00
Πορτογαλία 3 – 0 Βουλγαρία Ολντ Τράφορντ, Μάντσεστερ
Θεατές: 26,000
Διαιτητής: Χοσέ Μαρία Κοντεσάλ
Ίβαν Βούτσοβ  17' αυτ.
Εουσέμπιο  38'
Χοσέ Αυγκούστο Τόρες 81'



19/7/1966
19:30
Πορτογαλία 3 – 1  Βραζιλία Γκούντισον Πάρκ, Λίβερπουλ
Θεατές: 62,000
Διαιτητής: Τζόρτζ ΜακΚέιμπ
Αντόνιο Σιμόες 15'
Εουσέμπιο 27' 85'

Ρίλντο ντα Κόστα Μενέζες 70'

20/7/1966
19:30
Ουγγαρία 3 – 1 Βουλγαρία Ολντ Τράφορντ, Μάντσεστερ
Θεατές: 22,000
Διαιτητής: Ρόμπερτ Γκοικόχεα (
Ίβαν Ντάβιντοβ 43' αυτ.
Κάλμαν Μεζόλυ 45'
Φέρενς Μπένε 54'

Γκεόργκι Ασπαρούχοβ 15'


4ος Όμιλος

ΕθνικήΑΝΙΗΓΥΓΚΜ.Ο.Β
ΕΣΣΔ 3 3 0 0 6 1 6.00 6
Βόρεια Κορέα 3 1 1 1 2 4 0.50 3
Ιταλία 3 1 0 2 2 2 1.00 2
Χιλή 3 0 1 2 2 5 0.40 1

12/7/1966
19:30
ΕΣΣΔ 3 – 0 Βόρεια Κορέα Ούρεσομ Πάρκ, Μίντλεσμπρο
Θεατές: 22,000
Διαιτητής: Χουάν Γκαρντζεμπάλ Γκαράυ
Εντουάρντ Μαλοφέγιεφ 31' 88'
Ανατολίυ Μπανισχέβσκι 33'



13/7/1966
19:30
Ιταλία 2 – 0 Χιλή Ρόκερ Πάρκ, Σάντερλαντ
Θεατές: 30,000
Διαιτητής: Γκότφραιτ Ντιένστ
Σάντρο Μαζόλα  8'
Πάολο Μπάρισον 88'



15/7/1966
19:30
Χιλή 1 – 1 Βόρεια Κορέα Ούρεσομ Πάρκ, Μίντλεσμπρο
Θεατές: 16,000
Διαιτητής: Αλί Καντίλ
Ρούμπεν Μάρκος 26' πεν.
Πάκ Σέουνγκ-Ζιν 88'

16/7/1966
15:00
ΕΣΣΔ 1 – 0 Ιταλία Ρόκερ Πάρκ, Σάντερλαντ
Θεατές: 27,800
Διαιτητής: Ρούντολφ Κρέιτλεϊν
Ιγκόρ Τσισλένκο  57'


19/7/1966
19:30
Βόρεια Κορέα 1 – 0 Ιταλία Ούρεσομ Πάρκ, Μίντλεσμπρο
Θεατές: 18,000
Διαιτητής: Πιέρ Σβίντε
Πάκ Ντού-Ικ 42'


20/7/1966
19:30
ΕΣΣΔ 2 – 1 Χιλή Ρόκερ Πάρκ, Σάντερλαντ
Θεατές: 22,000
Διαιτητής: Τζόν Άνταιρ

 

Πορεία προς τον τελικό


Προημιτελικοί
Hμιτελικοί
Τελικός


23 Ιουλίου - Λονδίνο



Αγγλία 1

26 Ιουλίου - Λονδίνο

Αργεντινή 0

Αγγλία 2

23 Ιουλίου - Λίβερπουλ

Πορτογαλία 1

Πορτογαλία 5


30 Ιουλίου – Λονδίνο

Βόρεια Κορέα 3

Αγγλία (παρ.) 4

23 Ιουλίου – Σέφιλντ

Δυτική Γερμανία 2

Δυτική Γερμανία 4

25 Ιουλίου – Λίβερπουλ

Ουρουγουάη 0

Δυτική Γερμανία 2 Μικρός τελικός

23 Ιουλίου - Σάντερλαντ

ΕΣΣΔ 1

ΕΣΣΔ 2 Πορτογαλία 2



Ουγγαρία 1 ΕΣΣΔ 1




28 Ιουλίου - Λονδίνο



Προημιτελικοί

23/7/1966
15:00
Πορτογαλία 5 – 3 Βόρεια Κορέα Γκούντισον Πάρκ, Λίβερπουλ
Θεατές: 51,780
Διαιτητής: Μενάχεμ Ασκενάζι
Εουσέμπιο 27' 43' πεν. 56' 59' πεν.
Χοσέ Αυγκούστο 80'

Πάκ Σέουνγκ-Ζιν  1'
Λι Ντόνγκ-Γουν  22'
Γιάνγκ Σάνγκ-Κόκ 25'

23/7/1966
15:00
Δυτική Γερμανία 4 – 0 Ουρουγουάη Χίλσμπορο, Σέφιλντ
Θεατές: 34,000
Διαιτητής: Τζίμ Φίνευ
Χελμούτ Χάλλερ 11'  83'
Φράντς Μπεκεμπάουερ 70'
Ούβε Σίλερ 75'



23/7/1966
15:00
ΕΣΣΔ 2 – 1 Ουγγαρία Ρόκερ Πάρκ, Σάντερλαντ
Θεατές: 22,100
Διαιτητής: Χουάν Γκαρντζεμπάλ Γκαράυ
Ίγκορ Τσισλένκο  5'
Βαλερίυ Πορκούζαν 46'

Φέρενς Μπενέ  57'

23/7/1966
15:00
Αγγλία 1 – 0 Αργεντινή Στάδιο Γουέμπλεϊ, Λονδίνο
Θεατές: 90,000
Διαιτητής: Ρούντολφ Κρέιτλεϊν
Γκέοφ Χάρστ  78'


Ημιτελικοί

25/7/1966
19:30
Δυτική Γερμανία 2 – 1 ΕΣΣΔ Γκούντισον Πάρκ, Λίβερπουλ
Θεατές: 38,300
Διαιτητής: Κονσέτο Λο Μπέλο
Χελμούτ Χάλλερ 42'
Φράντς Μπεκενμπάουερ 67'

Βαλερίυ Πορκούζαν  88'

26/7/1966
19:30
Αγγλία 2 – 1 Πορτογαλία Στάδιο Γουέμπλεϊ, Λονδίνο
Θεατές: 95,000
Διαιτητής: Πιέρ Σβίντε
Μπόμπυ Τσάρλτον 30' 80'
Εουσέμπιο 82' πεν.

Μικρός τελικός

28/7/1966
19:30
Πορτογαλία 2 – 1 ΕΣΣΔ Στάδιο Γουέμπλεϊ, Λονδίνο
Θεατές: 88,000
Διαιτητής: Κέν Ντάγκναλ
Εουσέμπιο 12' πεν.
Χοσέ Αυγκούστο Τόρες 89'

Εντουάρντ Μαλοφέγιεφ  43'

201 σχόλια:

  1. Τίγκαρε το προηγούμενο thread.
    Έπιασε τα 200 σχόλια - οπότε ότι γραφτεί εκεί απο το Νο200 σχόλιο και μετά θα το καταπιεί η μαύρη τρύπα και δεν θα διαβάσει κανένας..

    Νέα σχόλια, αναλύσεις και απαντήσεις απο σχόλια του προηγούμενου thread να γίνουν ΕΔΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσοι είναι μέτοχοι της Inform ΛΥΚΟΣ και αντιστέκονται στην Δ.Π. στα 1,5 ας έχουν και αυτά στο μυαλό τους

    http://www.analyst.gr/2014/03/05/6810/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να μεταφέρω το θέμα του κυρίου παύλου απο Κόρινθο, σχετικά με τα οικόπεδα σε αυτό το thread.

    Ο Τάκαρος
    Αν έβρισκε μια τιμή οικοπέδου 500 ευρώ στα τετραγωνικά που μπορεί να χτίσει θα το αγόραζε δίχως δεύτερη σκέψη. Έτσι θεωρεί ότι πρστατεύει το κεφάλαιο του -αντί να κάθεται σε ζομποτράπεζα και μπορεί να βγάλει και ένα καλό κέρδος, στο ΜΕΛΛΟΝ.
    Δηλαδή αν ένα οικόπεδο είναι 250 τ.μ. και ο συντελεστής δόμησης είναι 0,8 τότετο αγοράζω 250 Χ 0,8 Χ 500 = 100.000 ευρώ σε cash και ας είναι σε κακό σημείο και στη μέση του πουθενά.

    Για ένα οικόπεδο 250 τ.μ. με συντελεστή δόμησης 3 το αγοράζω 250 Χ 3 Χ 500 = 375.000 ευρώ σε cash και επειδή είναι πολλά τα λεφτά και το πιθανότερο να πρόκειται για φτωχοσυνοικία, τότε κάνω το δύσκολα και ρίχνω λίγο ακόμη την προσφορά μου, κάνοντας αρχικό άνοιγμα με 300.000 ευρώ. Σε όποιον αρέσει - σε όποιον δεν αρέσει να βρει άλλη προσφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πάλι σας ευχαριστώ!!!! Πουθενά αλλού δεν θα τα διάβαζα αυτά ώστε να προστατευτώ από μελλοντικές γκάφες....Είστε πολλά χρόνια μπροστά ή εμείς είμαστε πολλά χρόνια πίσω :) Thanx again Sir Takis!
      Παυλος

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη καλησπέρα και πάλι. Μίλησα με πριν λίγο με μεσίτη και οι τιμές είναι πολύ πιο κάτω τουλάχιστον για την Κόρινθο. Μου μιλούσε για οικόπεδα ευκαιρίες των 400 τμ με 0,8 συν δομ. με 15.000 ευρώ περίπου. Θα επανέλθω όταν θα έχω χειροπιαστά νέα. Καλή σας μέρα!!!
      Παυλος

      Διαγραφή
    3. Monsieur Pavle για να υπολογήσετε εάν συμφέρει η αγορά οικοπέδου βάση Συντελστή Δόμησης, πέραν των βασικών στοιχείων (αν είναι κοντά σε πόλη η ακόμα καλύτερα μέσα) κάνετε την εξής πράξη:

      Τα 400μ2 με 0.8 ΣΔ κτίζουν 320μ2. Αν τα αγοράσετε 15.000€ σας έρχεται η ανωδομή 42€/μ2. Με ένα κόστος κοντα στα 1.000€/μ2 για την κατασκεύη χρειάζεστε συνολικά 335.000€ για οικόπεδο και ολοκληρωμένο σπίτι 320μ2. Ψάξτε λοιπόν την περιοχή πόσο πωλούνται νεόδμητα σπίτια το μ2 και θα δείτε τι συμφέρει.

      Διαγραφή
    4. Προσωπικά εάν με ρωτούσατε θα το αγόραζα με ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ για landbanking. Και μελλοντικά βλέπω πως και αν θα το εκμεταλευτώ.

      Διαγραφή
    5. Πολύ ενδιαφέρουσα η γνώμη σας κ. Δαρείε και σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Θα το κοιτάξω!!! Αυτό που σκέφτομαι εγώ είναι να αγοράσω κάποιο οικόπεδο τώρα που οι τιμές είναι πολύ χαμηλές όχι για να χτίσω αλλά για διακράτηση για το παιδί μου ή για μελλοντική πώληση με το 2πλάσιο κόστος μετά από κάποια χρόνια. Γιαυτό και ρώτησα και τον κ. Τάκη που είναι μέσα στις αγορές και ξέρει καλύτερα τα πράγματα!
      Παύλος

      Διαγραφή
    6. Monsieur ακριβώς λοιπόν στα λόγια μου. LANDBANKING και στο μέλλον (μετά απο μια 5ετία 10 ετία) βλέπετε. Και το βασικότερο: Χωρίς άγχος μήπως χάσετε τα χρήματα σας.....

      Διαγραφή
    7. Προφανώς κύριε Παύλο αναφέρομαι για ακίνητα εντός σχεδίου πόλεως σε μεγάλα αστικά κέντρα, εντός των πόλεων. Αλλά όπως λέει ο κύριος Δαρείος για να βρει κάποιος μια συμφέρουσα τιμή παίζουν ρόλο πολλά ακόμη κριτήρια. Δεν υπάρχει ένας τύπος που να δίνει τιμή ευκαιρίας για αγορά κάποιου ακινήτου.
      Δεν αναφέρομαι σε αγροτεμάχια, ούτε σε ακίνητα που ακόμη δεν έχουν πρόσβαση σε παροχή ρεύματος, νερού, ούτε για ακίνητα που είναι πάνω σε βουνά και χρησιμεύουν στους τσοπάνιδες να στέλνουν τα γιδοπρόβατα τους για βοσκή.

      Διαγραφή
    8. Χαχαχαχα κατανοητό κ. Τάκη!!! Σας υπόσχομαι ότι θα είμαι πολύ προσεκτικός με το θέμα και ότι άν βρω κάτι πολύ καλό θα σας το πω! Καλό σας βράδυ!
      Παύλος

      Διαγραφή
  4. Κε Τακη......εντελως ακαδημαικα και επειδη γνωριζω καλα τις αποψεις σας για την σχετικη μετοχη.......οι αγορες ιδιων μετοχων απο τον οτε σε τι αποσκοπουν.....ΔΠ, stock options? Εχει πιασει κατι η μυτη σας?
    Βικτωρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γνωρίζω τι θέλουν να κάνουν οι ποιητές.
      Συνήθως οι αγορές ιδίων σε υψηλές τιμές - γίνονται για να βοηθήσουν φίλια χαρτοφυλάκια να αποχωρήσουν.
      Γιατί δεν έκαναν αγορές ιδίων στα χαμηλά του ΟΤΕ????

      ΔΠ???? χμμμμμ??
      Δεν νομίζω ότι αυτό θα το έκαναν με αγορές ιδίων. Θα μπορούσαν να το κάνουν προ έτους στα χαμηλά και νομίζω ότι θα έβρισκαν μπόλικη προσφορά.

      Τέλος πάντων - η πραγματικότητα είναι ο ΟΤΕ νοικοκυρεύεται και είναι σε καλύτερη κατάσταση απο ότι ήταν το 2007 - πλην όμως έχω γράψει ότι πάνω απο τα 12 του ΟΤΕ δεν θα εκφέρω ουδεμία εκτίμηση - γνώμη. Ορίστε σήμερα καταπάτησα τον λόγο μου.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα σε κύριο Τάκη και φίλους.

      http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1190535/ote-afxhsh-01-stis-polhseis-to-q4.html

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστω κε Τακη!

      Διαγραφή
    4. Ο φίλος που ρώτησε για τις αγορές ιδίων του ΟΤΕ ας διαβάσει κι αυτό :

      http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=534410

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστω πολυ κε spooky
      Bik

      Διαγραφή
  5. "Είναι προφανές ότι το ΥΠΟΙΚ ζήτησε το πάγωμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μέχρι τα stress test του Νοεμβρίου της ΕΚΤ, αποκλειστικά και μόνο για να αποτρέψει την κρατικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας, η οποία πλέον είναι ορατή."

    Τάδε έφη Πετράν....Ο απόλυτος γνώστης του Ελληνικού banking. Μιλάει ακόμα μια φορά για κρατικοποίηση της Εθνικής....Δηλαδή ρε Πέτρο με 90% στο ΤΧΣ τι ακριβώς είναι?????Ιδιωτική δημοσίου δικαίου (καλό ε????)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Δαρειε,
      ο εν λογω κρακρας νομιζω εχει ξεπερασει καθε οριο κιτρινης δημοσιογραφιας πλεον......ειλικρινα καποιος θα πρεπει να τον σταματησει, ειδικα τις τελευταιες καναδυο ημερες οι τιτλοι, τουλαχιστον, των αρθρων του ειναι απαραδεκτα
      Βκτωρας

      Διαγραφή
    2. Monsieur Viktor θεωρώ ότι πλέον ως αναγνώστες πραγματικοί εχουν μείνει μόνο κάτι γραφικοί τύποι. Οι λοιποί απλά τον διαβάζουν για να γελάσουν λίγο στην μαύρη καθημερινότητα που ζούμε.

      Διαγραφή
  6. Απο ταμπλοοο λεμονοκουπες, Αν δεν του καταεβασουμ πως θα μαζωξουμε τα συμπραγκαλα του πωλητη? να τον επληρωσουμε 10 σεντσια απανω? Le Baron

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bρε μπαρονεζε την μαχη της Αλαμανας δινεις χαχα

      Διαγραφή
  7. Αττικής ...
    που κάποιοι αγοράζουν και ξαναγοράζουν να θυμίσω ότι ο Τάκαρος είχε βάλει ως πάτο τα 0,2.
    Ας σταματήσουν να γράφουν βλακείες στους Γκαλάκτικαλς.
    Η δίκαιη τιμή της τράπεζας είναι τα 150 εκατ. κεφαλαιοποίηση - δηλαδή 0,1 ευρώ ανά μετοχή, όμως η ζομποτράπεζα θα χρειαστεί άλλη μια ΑΜΚ και το ερώτημα είναι ποιος απο άλλους αυτούς που γράφουν αμπελοφιλοσοφίες έχει τα φράγκα να συμμετάσχει.

    Μόνο μετά την ΑΜΚ και μετά απο ένα μεγάλο reverse (/10 τυολάχιστον και αφού μπουν όλα τα ΜΟΔ) θα σκεφτεί ένας Τάκαρος το αν πρέπει.
    ΠΡΟΣΟΧΗ!!! μην διαβάζετε τους γκουρούδες του Capital που αμολάνε την μια μπούρδα πίσω απο την άλλη.
    Ας αγοράσουν αυτοί και ας κερδίσουν αυτοί. Ούτως ή άλλως οι περισσότεροι είναι άμπαλοι φιτσουλέοι και έχουν ΑΓΝΟΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφήστε που σχεδόν όλοι απο αυτούς πάνε ΜΟΝΟ για ένα +10% με +20% το πολύυυυυυυυυυυυυυυυυυ - τέτοια φτωχολιγούρια είναι. Στο τέλος, όμως, τους παίρνουν όλες τις σωβράκες και τις τρούπιες εννοείται. Μόνο τις χεσιμοκατουρημένες τους αφήνουν. Αφού όμως τις πλύνουν - τότε τους τις παίρνουν και αυτές. Σιγά μην τους αφήσουν σωβράκα για σωβράκα.

      Διαγραφή
  8. Κύριε Τάκη καλησπέρα σε εσάς και στην παρέα!

    Θα ήθελα να ρωτήσω μιας και θεωρώ ότι εκπληρώθηκε η πρόβλεψή σας για το 1340 του γίδη τι βλέπεται για το επόμενο διάστημα και μέχρι τις εκλογές.

    Ευχαριστώ πολύ.

    Υ.Γ. Τα περί οικοπέδων που γράψατε είναι όλα τα λεφτά! Ευχαριστούμε πραγματικά για τα μαθήματα που μας δίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι ακόμη κύριε Νέμο. Οι γκουρούδες πρέπει να είναι υπομονετικοί και να μην εκφέρουν κάθε φορά γνώμη, ούτε να αναλύουν τα πάντα και διαρκώς.

      Διαγραφή
    2. Ok Κύριε Τάκη!

      Θα περιμένουμε με αγωνία την επόμενη γκουρουδιά σας!

      Ευχαριστούμε!

      Διαγραφή
  9. Κε Τακη, ποσο δικαιο ειχατε και εσεις και ορισμενοι αλλοι που λεγατε απο περυσι για νεες ΑΜΚ!!! Ποσο δικαιο........πες αλευρι!!!
    http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1190613/amesh-kefalaiakh-enishysh-exetazei-h-alpha.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μια προληπτική πώληση σήμερα στην τιμή =ιδία κεφάλαια(q3/2013)+προνομιούχες για την αλφα.
    Το ενδεχόμενο να ισχύει το ενδεχόμενο αμκ για αποπληρωμή προνομιούχων θα το θεωρήσω κακόγουστο αστείο επιπέδου ΣΤΑΘΗΣ-5 (απο radioarvila xaxaxa).

    Τελικά πόσες είναι οι χασούρες του πείραυλου στο βασικό σενάριο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κ. Τάκη καλησπέρα
    Ξεπούλημα στην ΑΤΤ, και η κεφαλαιοποίηση στα 170 εκ. τι λες πλησιάζοντας στα 150 όπως είχες πει αξίζει κάποιος να τοποθετηθεί ή άλλαξαν πλέον άρδην τα δεδομένα λόγω των 380 εκ. που θα χρειαστεί για αύξηση?
    ΜΕΤΟΧΟΣ 11. Για τη eurobank αξίζει το ρίσκο αν πάει περί του 0,35?????? Νομίζω αν δεν υπάρχει φέτος η πιθανότητα να σπάσει σε καλή κακή αξίζει σε αυτά τα επίπεδα περί του 0,35

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα 150 με 200 εκατ. κεφαλαιοποίηση τα υπολογίζω εφόσον προβεί η ΑΤΤ σε όσες ΑΜΚ χρειάζονται προκειμένου να ανεβάσει τις επισφάλειες της στο 20% - τουλάχιστον.
      Άρα έχουμε δρόμο ακόμη και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θέλω να δω μεγάλα reverse split που θα στείλουν τις τραπεζικές μετοχές να διαπραγματεύονται σε νούμερα μεγαλύτερα, τουλάχιστον, των 3 ευρώ, ώστε οι κυνηγοί των penny stocks να φύγουν απο τα τραπεζομπόχαρτα θεωρώντας τα ακριβά.

      Μακρυά απο ζομποτράπεζες και ας κάνουν όσες κούρσες θέλουν. Στο τέλος πάλι πάτους θα ξύνουν.
      20% οι επισφάλειες και μετά θα σκεφτώ το αν καθάρισαν ή όχι.

      Διαγραφή
  12. Επιστροφή στην ομαλότητα?

    Πρώτη η Πειραιώς ξαναβγαίνει στις ομολογιακές αγορές με αναδόχους το enfant gâté των ξένων τραπεζών Goldman, HSBC, BNP, Credit Suiss etc...Από εβδομάδα θα ξέρουμε για διάρκεια κι επιτόκιο καθώς θ΄ανοίξει το βιβλίο προσφορών (πιθανολογώ 3-5 έτη και περί το 6%). Με τέτοια αναδοχή θεωρώ την επιτυχία δεδομένη.

    Καλά έως πολύ καλά νέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή η έκδοση γίνεται τσακ-μπαμ (το ενημερωτικό θα είναι κυριολεκτικά στο πόδι) δεν ξέρω εάν το δάνειο απευθύνεται στο κοινό ή θα είναι κοινοπρακτικό. Σε κάθε περίπτωση όμως εστιάζω στην εμπιστοσύνη των αναδοχων προς την τράπεζα (και τη χώρα). Επιτέλους.

      Διαγραφή

    2. Γαμώτο μέχρι να το επαληθεύσω και να το συντάξω τό΄γραψε κι ο capital. Ας δούμε τα πράγματα θετικά. Τώρα η πληροφορία είναι διασταυρωμένη. Ας τα δούμε και θετικώτερα. Υπάρχει κι άλλος τρόπος να αυξήσεις τα κεφάλαια σου χωρίς να πας σε ΑΜΚ. Τόσα χρόνια "στεγνοί" τό΄χαμε ξεχάσει.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Ηλία εάν επρόκειτο αυτή τη ρευστότητα να τη ρίξει στην αγορά θα συμφωνούσα μαζί σας ότι θα ήταν πολύ ευχάριστο γεγονός και θα εξακόντιζε την μετοχή σε νέα ύψη.Από τη στιγμή όμως που όχι λεφτά στην αγορά δεν θα ρίξει αλλά ακόμη δεν έχει ξεπληρώσει ούτε τις προνομοιούχες προς το κράτος,μάλλον για αντιπαροχή(κοινώς αλλαξοκολιά)προς τα μεγάλα θεσμικά "σπίτια" θυμίζει.

      Η αγορά πάντως την τίμησε με ένα -4,78% και με υψηλότατο ογκο.

      Διαγραφή
    4. Ελάτε κύριε Τζο...Είσαστε χρόνια στην αγορά. Σίγουρα αναρωτηθήκατε χθες προχθές "τι στο καλό προεξωφλεί η ρημάδω και τρέχει σαν αφηνιασμένη". Προφανώς κάποιοι ήξεραν. Καθόλου δεν μ΄ενδιαφέρει ωστόσο σαν χαρτί. Εστιάζω στην εμπιστοσύνη. Και το θεωρώ σημαντικότατο.

      Διαγραφή
    5. Ε ναι κύριε Ηλία,"πούλα στην είδηση" έδειξε η μετοχή,άλλωστε με 10 δις κεφαλαιοποίηση την κοστολογεί η αγορά.Όχι και λίγα και μόλις πλησίασε στο ανοικτό χάσμα τιμών(2.20)ζαλίσθηκε.Το ότι τα μεγάλα "σπίτια" πομπάρουν Ελλάδα είναι γνωστό εδώ και καιρό και σαφώς μας συμφέρει,τουλάχιστον μέχρι να φθάσουμε να το αξίζουμε το πομπάρισμα 100% ως χώρα.

      Πάντως όπως συνέβαινε στις καλές εποχές που πρώτα έβγαιναν οι τράπεζες στις αγορές για ομολογιακά και μετά το δημόσιο,έτσι συμβαίνει και τώρα.Άντε να δούμε...

      Διαγραφή
    6. "Ανοίξαμε και σας περιμένουμε" σαν να είπε σήμερα η ζομποΠΕΙΡ,ανακοίνωσε πριν από λίγο ΑΜΚ 1,75 δις ξέχωρα του ομολογιακού...!

      Κύριε Τάκη όπως φαντάζεστε οι πολυπληθείς φίλοι των ζόμπι αναμένουν νέο διάγγελμά σας καθ'ότι τα νέα τρέχουν πλέον με ιλιγγιώδη ταχύτητα...

      Διαγραφή
    7. Στην ανακοίνωση αναφέρει ...με παραίτηση παλαιών μετόχων και συμπληρώνει θα
      εξετάσει τη δυνατότητα στο βαθμό που επιτρέπεται από την κείμενη νομοθεσία, να προσφέρει προνομιακή κατανομή(preferentialallocation)των υπό έκδοση μετοχών στους υφιστάμενους μετόχους της Τράπεζας και στους κατόχους Τίτλων Παραστατικών Δικαιωμάτων Κτήσης Μετοχών (Warrants).

      Δείτε και την σχετική ανακοίνωση Στο τέλος της έχει και τα αποτελέσματα 2013
      http://www.piraeusbankgroup.com/el/~/media/B33D041CD115403F9A4257A0C90F9086.ashx

      Διαγραφή
  13. http://www.tourismchronicles.com/%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B1-%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%84%CE%B1-120%CE%B5%CE%BA-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%89%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%BA%CE%B9/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. επιμελως ασχετος6 Μαρτίου 2014 στις 7:17 μ.μ.

    κυριε τακη
    θα ηθελα πολυ (εαν εχετε την καλοσυνη ) να μαθω για την απο εδω και περα προβλεψη σας περι της ισοτιμιας ευρω-λιρας Αγγλιας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. AMK ΠΕΙΡΑΙΩΣ..ΠΑΛΙ Ο ΚΥΡ ΤΑΚΗΣ ΤΑ ΕΛΕΓΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα σας,

    Άλλη μια φορά οι προτροπές του κυρίου Τάκη αποδείχτηκαν σωστότατες και αναφέρομαι στην ΑΤΤ.

    Φυσικά άκουσα πλήρως την προτροπή σου και βούτηξα κάμποσα στο 0,18.

    Ομως, το ποσό που προκύπτει μου φαίνεται υπέρογκο, μόλις προ 10ημέρου έταζαν χρήμα στην αγορά, πραγματικά το ποσό είναι υπέρογκο, εκτός αν ΔΕΝ περιλαμβάνει το ΜΟΔ κάτι που δεν διαφαίνεται από τα αποτελέσματα της ΤτΕ.

    Αλλη μια φορά θα ζητήσω την βοήθεια σου.

    Στεφανής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια διόρθωση λόγω βιασύνης....

      Φυσικά ΔΕΝ άκουσα πλήρως την προτροπή σου και βούτηξα κάμποσα στο 0,18.

      Διαγραφή
    2. Αχ κύριε Στεφανή. Μυαλό δεν βάζετε. Το πάθημα της Κύπρου δεν σας έγινε μάθημα.

      ΑΤΤΙΚΗΣ
      έχει χορηγήσεις 3,766 δις ευρώ.
      Αν στείλει τις επισφαλειες της στο 20% τότε οι απομείωση που πρέπει να κάνει είναι 753 εκατ. ευρώ.
      Έχεις ήδη προβεί σε απομειώσεις ύψους 414 εκατ. ευρώ (11%)
      Άρα κατά Τάκαρον - θεωρώ δεδομένο ότι οπωσδήποτε θα χρειαστεί 753 - 414 = 339 εκατ. ευρώ.

      Απλά πράγματα.
      Θα βρεθεί ιδιώτης να ρίξει 339 εκατ. ευρώ και να θεωρήσουμε ότι η τράπεζα αρχίζει να έρχεται στα ίσια της????

      Διαγραφή
    3. Μπορουμε να πουμε 40% επισφαλειες με δεικτη κάλυψης 50%
      γενικα για τις τραπεζες η θα ειναι λαθος

      εγω θελω πιο μεγαλη καλυψη ,εκτος αν τρεξουμε με 2,5% αναπτυξη

      λογο μερας εγραψα σημερα Mορφονιε,απλος αναγνωστης του blog


      Διαγραφή
    4. Όπως έγραψα και παρακάτω θέλω να γράφω απλά πράγματα για να τα αντιλαμβάνονται όλοι και να μπορούν να κατανοήσουν το ρίσκο που παίρνουν αγοράζοντας ζομποτράπεζες.

      Βάζω λοιπόν για αρχή 20% επισφάλειες επι των συνολικών χορηγήσεων.
      Στην πορεία, βέβαια, πρέπει να κοιτάμε και άλλα πράγματα - όπως και πόσα δάνεια έχουν διαγραφεί απο το 2007 ως και σήμερα.

      Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ είναι χειρότερη απο όλες - δεν ξέρω αν συμφωνείτε μαζί μου κύριε Μικρέ.

      Διαγραφή
    5. Και ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ότι η ΠΕΙΡΑΙΩΣ θα προχωρήσει σε ΑΜΚ και θα καλύψει με μέρος της ΑΜΚ τις προνομιούχες μετοχές.
      Τέτοιες παπαρδελιές τις είχε πει και παλαιότερα η ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Φυσικά ουδεμία προνομιούχο δεν εξαγόρασε, τότε και ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ.

      Διαγραφή
    6. εγω απο την αλλη δεν τα γραφω απλα,αντιθετα θελω μεταφραση.

      πιστευω οτι θα δωσει πισω λεφτα στο κρατος , εχει και πολιτικη το παιχνιδι.

      Δεν υπαρχει καλη τραπεζα ,θα δουμε σε 1 χρονο ακριβως ποια ειναι η χειροτερη.
      Θα παρω θεση ειναι σιγουρο ,ολα τα λεφτα μεσα απο τις 4 χαριτες θα περασουν ,αλλα επειδη δεν θελω το 5% αλλα μερικες χιλιαδες πιστευω οτι θα βρω καλυτερες τιμες.

      με τον ΟΤΕ στα 13 ευρω ταβανι για αγορα ιδιων πως θα παει πανω η αγορα.
      αλλα ξερετε τι λογικη εχει το ΧΑΑ για μερικα σπιτια ιδια λογικη του "παρε 2000 ασκο να φιαξει η τιμη"
      οποτε τα χαρτια που θελουμε οσο πιο φτηνα μπορουμε και ας παει οπου θελει .

      τα εγραψα ολα μαζι ,μην σας φαω και τον χωρο.

      Διαγραφή
  17. Αυτο με τις κεφαλαιακες αναγκες που αλαζουν καθε μηνα και το πως τις υπολογιζουν πιο πολυ μου δινει εικονα ανθρωπων που παιζουν την κολοκυθια και πετανε νουμερα αναλογα με το που θελουν να κατευθυνουν τα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι κεφαλαιακές τους ανάγκες είναι τουλάχιστον τόσες όσες θα είναι οι ζημιές τους αν ανεβάσουν τις επισφάλειες τους στο 20%.
      Αυτό να έχετε ως μπούσουλα. Μετά βλέπουμε.

      Διαγραφή
  18. μπουχαχαχαχαχα μπουχαχαχαχαχα
    και έγραφαν οι ΜΜΕδες ότι ξεκινάει τραπεζικό ράλλι.
    Φάτε τώρα την μια ΑΜΚ μετά την άλλη, χωρίς ανάσα.

    Μετά αναρωτιέμαι - αν πρόκειται για βαλτούς ή απλά για άμπαλους άσχετους απο χρηματαγορές.

    Περαστικά σας ΜΜΕδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Bαλτοί είναι κ Μορφονιέ. Ο άλλος χθές έγραφε για το ποιοι έχουν μπει στην ΑΛΦΑ

    ΠΡΙΝ 9 ΜΗΝΕΣ.....ήμαρτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλοι είναι βαλτοί.
      Είναι συνδυασμός ασχετοσύνης και, τάχα μου, Inside information.
      Βρίσκουν τους βλάκες και τους δίνουν, τάχα μου, Inside Information.

      Τέλος πάντων κύριε Riden - ο Τάκαρος λέει αυτά που βλέπει και αν δεν δω επιφάλειες στο 20% δεν θα μπορέσω να εκφέρω θετική γνώμη για ζομποτράπεζα.

      Απλά πράγματα. Ας κάνουν κούρσες - κάθε Αστραχάν δικαιούται να το παίζει καθαρόαιμο.

      Διαγραφή
    2. Το πρόβλημα της χώρας μου είναι η έλλειψη επενδύσεων, η ανεργία, η τραπεζική συρίκνωση. Ενα πρόβλημα με τρεις αλληλοσυνδεόμενες παραμέτρους.

      Σκασίλα μου η μετοχική κίνηση της Πειραιώς, της Αλφα και λοιπών τραπεζών. Μακάρι να τρέξουν να χαρούν οι μικρομέτοχοι τους κι ας εχω εγώ ΕΥΔΑΠ κι ΕΛΠΕ. Πρώτα απ΄όλα ανάπτυξη.

      (συμφωνώ ωστόσο πως λογικά η ΑΜΚ θα γίνει χαμηλώτερα, η κεφαλαιοποίηση της ΠΕΙΡ θα φτάσει
      στα πολύ απαιτητικά 12 δις, δύσκολο το πάνω, εάν είχα θα πούλαγα)

      Θεωρώ τα νέα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ. Εάν όλα ολοκληρωθούν κατ΄ευχήν συγχαρητήρια στους διοικούντες.

      Διαγραφή
    3. Κ . Hippy αυτό που φοβάμαι απο το μπαράζ αμκ που γράφτηκε σήμερα ,με την πειρ να το επιβεβαιώνει και πιό επίσημα είναι μην ρουφήξουν ρευστότητα απο την αγορά Δηλαδή πούλα τις άλλες και με το χρήμα μπές τράπεζες. Το να φιάξουν κλίμα για κάτι τέτοιο το θεωρώ παιχνιδάκι στην μικρή μας αγορά Ειδικά άμα έχουν και απο πίσω τους ξένους συμβουλάτορες.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Lorac δεν βλέπω γιατί η αγορά θα συμπεριφερθεί διαφορετικά σε σχέση με τις περσινές ΑΜΚ που διενεργήθηκαν περίπου την ίδια περίοδο με αυτές που θα γίνουν φέτος.Νομίζω ότι θα δούμε το ίδιο έργο με διαφορά ενός μηνός περίπου.Αυτά όμως θα τα δούμε στην ώρα τους,η αγορά νομίζω ότι δεν έχει ολοκληρώσει το τωρινό της έργο.

      Διαγραφή
    5. k. Tzo αυτό το ίδιο λέω. Να θυμίσω οτι πέρσυ τον ιούνιο απο 1150 βρεθήκαμε 800 εμένα μου κάνει ένα 30% κάτω που συν πλήν κάνανε και οι υπόλοιποι μη τραπεζικοί του 25αρη

      Διαγραφή
    6. Θεωρώ ως δεδομένο - αλλά δεν το λέω ακόμη φωναχτά - ότι η χρηματαγορά μας θα βρει δικαιολογία (ίσως αυτή είναι η χαμενη ρευστότητα ΠΡΟΝ ΜΝΗΜΗ των ζομποτραπεζών ή κάτι άλλο) να ξαναχάσει όλα τα κέρδη του 2014 και να γράψει 1000 μονάδες, ίσως και 98Χ - για να έρθει το Β΄ Εξάμηνο του 2014 να ξεκινήσει μια νέα πορεία που θα ακουμπήσει τις 1450 με 1480.

      Αλλά ακόμη δεν τα γράφω φωναχτά.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Τάκη στον δικό μου επενδυτικό ορίζοντα προς το παρόν,δεν βλέπω τον ΓΔ να γράφει τιμές χαμηλότερες του 1090-1100.Το μαγαζί εκτιμώ ότι θα παίζει σε range τιμών 1100-1480 στο μεγαλύτερο διάστημα του '14,με το υψηλό όριο να πιθανολογώ ότι θα το δούμε πριν τις ΑΜΚ ή τουλάχιστον μετά τις εκλογές.
      Έχουμε όμως πολύ δρόμο ως τότε αλλά μου αρέσει που και εσάς σας αρέσει να εκθέτουμε τις απόψεις μας χωρίς φόβο και πάθος.Νομίζω ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο...

      Διαγραφή
  20. EXAE και τα μυαλά στα κάγκελα μακάρι να την πάρει κι αυτήν η μπάλα της απαξίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα
      Το πιάσατε το καθαρόαιμο.
      Αυτή πάλι θα κονομάει απο τις ΑΜΚ των ζομποτραπεζών.,

      Διαγραφή
  21. Γεια σας κυριε Τάκη.Μια ερώτηση παρακαλώ.Λέτε 20% στις συνολικές επισφάλειες (δηλαδή άνω των 90 ημερών μη εξυπηρετούμενων δανείων) ή 20% στα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται γενικα΄,δηλαδή στις συνολικές επισφάλειες!ευχαριστώ.
    iscr -(δεν θέλω να φαίνομαι σαν ανώνυμος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναφέρομαι στο σύνολο των χορηγήσεων (προ προβλέψεων) όπως αυτές αναγράφονται στα τελευταία εννεαμηνιαία αποτελέσματα.
      Δεν θέλω να γράφω πολυπλοκότερα πράγματα, για να μπορεί να αντιλαμβάνεται και ο μέσος αναγνώστης το ύψος των ποσών που πρέπει να διαγραφούν.

      Διαγραφή
  22. Αγαπητέ κύριε Τάκη,

    Ναι μεν σας παράκουσα και τελώντας υπό πίεση, αμάρτησα, αλλά με μικρή θέση και θα περιμένω πλέον τις εξελίξεις, αλλά και τις συμβουλές σας.

    Θα συμφωνήσω πλήρως με την εκτίμηση σας, ότι μόνο επενδυτής μπορεί να ανταποκριθεί πλέον στις νέες απαιτήσεις που δημιουργούνται στην ΑΤΤ, άλλωστε και οι ίδιοι το έχουν προδιαγράψει σε κάποια ανακοίνωση τους.

    Καληνύχτα σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ερώτηση: Ο αναβαλόμενος φόρος έχει ληφθεί υπόψη βάση της απόφασης της ΤτΕ τον Δεκέμβριο (στο 100% απο 20% που ήταν)???Γιατί αν δεν έχει ληφθεί υπόψη τότε προς το παρόν η Eurobank έχει μαξιλάρι ώστε να προχωρήσει σε μικρότερη των 3 δις. Αύξηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαντώ μόνος μου καθώς μόλις διάβασα την έκθεση: Ο αναβαλλόμενος φόρος έχει υπολογιστεί στο 20% και όχι στο 100%. Αρα υπάρχει ένα κενό εδώ.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Δαρείε αυτά περί αναβαλλόμενων φόρων και core tier 1 , 2 και 666 !!!!!!!!!!!!!! τα ακούω βερεσέ. Αυτά είναι για να μπερδεύουν τον μέσο παίκτη - επενδυτή.
      Εξυπηρετούμενα δάνεια, κόκκινα δάνεια, ποσοστό κάλυψης και τέτοιες μπούρδες θέλουν πολύ προσοχή για όποιον τις επικαλείται.

      3,5 δις ακατέβατα θέλει η ΕΥΡΩΒ και 5,5 δις η ΑΛΦΑ.
      Για Πειραιώς δεν θα γράψω. Το νούμερο δεν χωράει στην οθόνη.

      Εγώ αυτά βλέπω, αυτά γράφω.

      Διαγραφή
    3. Επομένως αν πραγματικά προχωρήσει στην ΑΜΚ στα 3 δις και καλυφθεί, τότε αποκτά και πάλι ενδιαφέρον και σκοπεύω να παρακολουθήσω στενά απο εδώ και στο εξής μήπως γίνει ότι έγραψε ο monsieur Hippys και ψωνίσουμε κανένα αδιάθετο.

      Διαγραφή
    4. Το έχω γράψει πολλές φορές.
      Κατά την δική μου εκτίμηση - η πρώτη τράπεζα που θα καθαριστεί απο προβληματικές χορηγήσεις θα είναι η ΕΥΡΩΒ.

      Δεν πιστεύω όμως ότι με την μια θα προβούν οι ζομπτράπεζες σε ΑΜΚ που θα καθαρίζει το Ενεργητικό τους. Θα φοβίσουν την αγορά και τον κόσμο. Έτσι εκτιμώ.
      ΑΜΚ τώρα και μετά ΝΕΑ ΑΜΚ προς το τέλος του 2014 με αρχές το 2015.

      Διαγραφή
    5. Σωστό αυτό αλλά δείχνει μια μεγαλύτερη επιθετική τακτική σχετικά με το ξεκαθάρισμα. Φυσικά ΑΝ προχωρήσει στα 3 δις της μένουν άλλα 500 να καλύψει μελλοντικά και πάντα με δεδομένο ότι θα συνεχιστεί η επιθετική τακτική. Πάντως η συγκεκριμένη πιστεύω ότι δεν έχει πλέον τον όγκο των οπαδών που είχε παλιά η έχουν οι άλλες τράπεζες τώρα. Εει πετάξει με την συμπεριφορά της αρκετό κόσμο έξω το τελευταίο διάστημα και όπου διαβάζω όλοι πλέον φοβούνται να αγοράσουν.

      Διαγραφή
  24. Βάλτε στοίχημα για το ποιο θα είναι το επόμενο ζόμπι για ΑΜΚ :)
    Μπράβο κ. Τάκη. Όποιος σας ακούει κερδίζει...
    Παυλος-Κόρινθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τα λέω, για να κερδίζετε.
      Τα γράφω γιατί ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ, αυτά βλέπω.
      Όποιος βλέπει κάτι διαφορετικό να έρθει να μου το γράψει.

      Διαγραφή
    2. ΚΕΡΔIΖΟΥΝ ΟΣΟΙ ΑΚΟΥΝ....
      Από τα λεγόμενα σας πρέπει να είστε άνθρωπος της αγοράς με παρα πολλες γνώσεις. Δεν ξέρω γιατι φτιαξατε αυτο το blog.....ισως για να δειξετε οτι ειστε μεγαλος παιχτης, ισως γιατι δεν θελετε να ξεβρακωνοντε αλλο και να χανουν ετσι οι μικτοεπενδυτες αλλα αυτο δεν με απασχολει εμενα. Αλλοι πληρωνουν για αυτες τις γνωσεις. Εγω κάθομαι σαν το γερακι και αν δω κατι καλο ορμαω :) Sic....Μου αρεσει να ενημερωνομαι για τα οικονομικα παρολο που δεν ειμαι συστηματικος παιχτης στο χρηματηστηριο. Μακαρι να σας εχουμε για πολυ καιρο εδω και να κανουμε πολλα γενεθλια σε αυτο το blog. Ελπιζω να ακολουθησουν αρθρα οπως για τα χρηματηστηρια εν μεσω πολεμου, διαφορες κερδοφορες επενδυσεις, τι θα γινει με το δικο μας ΧΑ μετα απο την τελευταια? συνεχόμενη ανοδικη χρονια και αλλα πολλα που εσεις ξερετε... respect
      Παυλος-Κόρινθος

      Διαγραφή
  25. Καλησπέρα σας. κ. Μορφονιέ εγώ κρατάω οτι οι 3 χάριτες αν ισχύσει το χθεσινό για είσοδο στο δείκτη του ftse στις 21 μαρτίου ένα τζόγειον θα το παίξουν . Η έξοδος μου σήμερα απο Αλφα πέρα απο την τιμή και την χρονική συγκυρία είχε να κάνει και με την προανακοίνωση απο φίλιο σαιτ προς την αλφα πιθανής αμκ. Τους εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία αλλά ας αφήσω τον παίκτη απο την γκριν λαιτ καπιταλ να βάλει το ζεστό χρήμα . Εχω πολλές απορίες πώς θα κάνουν αυτές τις αυξήσεις τιμές κτλ με βάση τα νομικά που ισχύουν μετά την πρόσφατη αμκ Επίσης γκραντε απορία πώς θα παντρέψουν και τα warrants με όλα αυτά.

    για τις 3 χάριτες γράψατε και έχετε γράψει και άλλες φορές στο παρελθόν Ήθελα να σας ρωτήσω την άποψη σας και για την 4η ,την κούλα Αυτή βγήκε λοιπόν και είπε πάνω κάτω οτι ΑΜΚ ΓΙΟΚ και θα το ρυθμίση εσωτερικά το θέμα . Συμφωνείτε οτι γίνετε??? Επίσης το 20% στην κούλα να το υπολογίσουμε στο ελληνικό χαρτοφυλάκιο αφού αφαιρέσουμε καμιά 6 δις δανείων στο ελλ.δημόσιο ή στο σύνολο των δανείων ??? Βάζω και τα 9μ2013 αν μπορείτε και παράδειγμα με τους αριθμούς. Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά
    http://www.athex.gr/Files/2013/Finstats/For%20AseSite%202013_XA_A_21084_1.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κυρ Λεωτσάκος αντί να σκούζει σε καθημερινή βάση για τα ίδια κεφάλαια της ΛανΕΤΕ που έχουν απομειωθεί, ας κοιτάξει να σκούξει για τα ίδια κεφάλαια της Πειραιώς ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΩΘΕΪ.
      Βλέπει την μαύρη τρούπα της ΛανΕΤΕ και αναζητά τα χαμένα ίδια, όταν την ίδια στιγμή δεν φωνάζει για τα ίδια της Πειραιώς που με νύχια και με δόντια τα κρατούν ψηλά και δεν τα κουρεύουν.

      4 με 4,5 δις θα χρειαστεί η ΛανΕΤΕ. Που θα τα βρει, δεν ξέρω. Εγώ θα είχα πουλήσει την Finans.

      Ραλλάκι σίγουρα θα κάνουν οι ζομποτράπεζες και όχι μόνο ραλλάκι, αλλά ραλάρα απόστασης Παρίσι Ντακάρ. Όποιος βρει το σημείο εκκίνησης θα βγάλει πολλά φράγκα. Πρέπει να πειστούν και οι ιθαγενείς να συμμετέχουν στις ΑΜΚ.

      Διαγραφή
  26. Παραθέτω ένα σημερινό post του χρήστη Psilos από το capital το οποίο θεωρώ ενδιαφέρον και αφορά την Τ.Α.
    Ίσως μας δώσει τροφή για μια ακόμα συζήτηση...


    " Η ΤΑ ισχύει σε αγορές με βάθος όπου οι χειραγώγηση τιμωρείται παραδειγματικά (κι εκεί "παίζεται"). Σε ρηχές αγορές οι γραμμές "φτιάχνονται" γιατί ένα τεράστιο κοπάδι επενδυτών τις ακολουθεί πιστά και χειραγωγείται η συμπεριφορά του με αποτέλεσμα η πρόβλεψη της ΤΑ να αυτοεκπληρούται. Το κοπάδι συνεχώς δικαίωνεται και "εκπαιδεύεται" να εμπιστεύεται τις γραμμές ακόμη περισσότερο.
    Αυτόματος πιλότος μέχρι που ο "μαέστροι" των γραμμών να αποφασίσουν να μπουν στο manual mode. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που τελικά στα χρηματιστήρια κερδίζουν οι λίγοι. Αν οι γραμμές που βλέπουν εκατομμύρια επενδυτές έλεγαν πάντα την αλήθεια οι Μπαχάμες και το Μπαλί θα είχαν δεκαπλάσιο πληθυσμό.

    ΥΓ Και κάτι ακόμα για την ΤΑ. Υποτίθεται ότι προσπαθεί να σχηματοποιήσει και να αντικειμενικοποιήσει επενδυτικές συμπεριφορές που βασίζονται στο συναίσθημα, στην πληροφόρηση κλπ. Θα ήταν όμως αξιόπιστη αν παρακολουθούσε τις αγορές "απ' έξω", να μην μετείχε η ίδια στην επενδυτική συμπεριφορά και όλοι οι συμμετέχοντες στις αγορές να μην ήξεραν ότι κάποιος παρακολουθεί την συμπεριφορά τους και την καταγράφει. Από την στιγμή που οι θεωρίες της ΤΑ είναι πασίγνωστες, η επενδυτική συμπεριφορά επηρεάζεται και από αυτές με αποτέλεσμα να μην παρακολουθούν και καταγράφουν, αλλά να "φτιάχνουν" την επενδυτική διαθεση, οπότε καταλήγει η ΤΑ να παρακολουθεί και να προβλέπει τον εαυτό της. "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Επαναφέρω ένα ερώτημα

    (Ανώνυμος 6 Μαρτίου 2014 - 1:49 μ.μ.

    "Με το τελευταίο σχόλιο ανοίξατε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.
    Αν οι του Βορρά δεν είναι ασφαλέστερες (στο οποίο με όσα λίγα ξέρω συμφωνώ) τότε θεωρείται πως είναι καλύτερα στο Αγγλοσαξονικό τόξο (Αγγλία - ΗΠΑ - Σουηδία κτλ;) ή να τα αφήσουμε στην Ελλάδα;
    Τι επιλογές επί της ουσίας υπάρχουν;
    Money")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως, προφανώς, θα το αντιλαμβάνεστε δεν είναι δυνατόν μέσα απο το διαδίκτυο να αρχίζω να γράφω πως μπορεί κάποιος να προστατεύσει την περιουσία του και να τον κατευθύνω στο τι θα κάνει τα ρευστά του.

      Φρονώ όμως ότι για το 2014 και όσο υπάρχει η κυβέρνηση Σαμαρά ότι τα ρευστά μας δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα αν είναι σε Ελληνική τράπεζα.

      Διαγραφή
  28. Καλημέρα σε όλους.
    Κύριε Τάκη θα ήθελα δυο κουβέντες για το αν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κάποιος με την ΑΜΚ της Πειραιώς.Διαβάζω πολλά για "κίνηση μάτ" , για " αστακό κεφαλαίων",για μεγάλο ενδιαφέρον απο ξένους και δεν συμμαζεύεται.
    Εχω μπερδευτεί και ζητώ την βοήθειά σας.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ναι κύριε spooky όλοι μπερδεύονται, τους τα αναλύεις, τους τα δείχνεις και μετά πάνε απο την πίσω πόρτα και αγοράζουν τραπεζομπόχαρτα και όχι μόνο αγοράζουν, αλλά συμμετέχουν και στις ΑΜΚ τους. Ξέρετε πόσους τέτοιους έχω???

      Λοιπόν ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία η ΑΜΚ της. Το ψηστήρι που γίνεται στο Λονδίνο δεν λέγεται. Οι παρουσιάσεις που κάνουν είναι θελτικές - να καλή ώρα, σαν αυτά που γράφει ο κυρ Πέτρος Λεωτσάκος που μπλέκει αναβαλλόμενους φόρους, core tier 1 .2 και 666 και όλα του κώλου τα εννιάμερα και κάνει το ΖΟΜΠΙ να φαίνεται κουκλάρα και η ευκαιρία του αιώνα.
      Απορώ δηλαδή - πόσο βλάκες κυκλοφορούν στα εξωτερικά, αλλά και στην Ελλάδα ακόμη, που πείθονται απο αυτές τις βλακείες.

      Ναι, κύριε spooky, μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και να θεωρήσετε την ΑΜΚ της Πειραιώς ότι θα ΥΠΕΡκαλυφθεί - μιλάμε για μεγάλη βλακοσύνη.

      Διαγραφή
  29. Η σκουπα Hoover ρουφαει τα παντα. Χωστε και αυτα που δεν εχουτε.. El Patron

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμπαινε Γιουτσο εισαι δυναμιςςςς!! Ενας θαυμαστης

      Διαγραφή
    2. Merci boque oτι μπορουμε κανουμε!

      Διαγραφή
    3. Εσείς φαίνεται ότι είστε δύο, τρεις και μερικές φορές παραπάνω. Αλλά έχω την απορία, μήπως είστε ΕΝΑΣ και απαντάτε στον εαυτό σας. Να το ψάξετε λίγο αυτό. Για ψαχτείτε κύριε Γιούτσο.

      Διαγραφή
  30. K. Τάκη καλησπέρα. Θα ήθελα αν έχεις ασχοληθεί με την cyclon να μου πεις την άποψη σου για την εταιρεία και αν αποτελεί καλή τιμή εισαγωγής το 0,5 που βρίσκεται τώρα. Από τα λίγα που είδα παρατηρώ ότι έχει δικό της διυλιστήριο και σχετικά καλά οικονομικά στοιχεία. Εμπιστεύομαι τη γνώμη σου και αν γνωρίζεις περί αυτών θα ήθελα μια απάντηση...
    Ευχαριστώ
    Μέτοχος 11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur εκτός απο δικά της διυλιστήρια εχει και τον δικό της Τζιγγερ. Αν διαβάσετε προσεκτικά παλαιότερες αναρτήσεις του Monsieur Takis θα έχετε και την απάντηση του.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Μέτοχε, δεν μπορώ να βρω που είναι το growth της Cyclon - εκτός απο το αρνητικό ότι έχει τον Τζίγγερ. Αν θέλετε βοηθήστε σε ότι έχει σχέση με την ανάπτυξη της εταιρίας - υπάρχει κάτι που δεν βλέπω?? Γιατί εγώ βλέπω ότι πρόκειται ουσιαστικά για βενζινάδικα - που ξέρετε με τι περιθώρια δουλεύουν την σήμερον ημέρα. ΜΗΔΕΝΙΚΑ.

      Η Cyclon διαθέτει εγκαταστάσεις αποθήκευσης Υγρών Καυσίμων στο Ν. Ικόνιο Περάματος, συνολικής χωρητικότητας 21.500 κυβικών μέτρων. εξυπηρετώντας εταιρείες Πετρελαιοειδών Προϊόντων συνάπτοντας συμβάσεις throughput.
      Οι κύριοι τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας του Ομίλου Cyclon είναι οι εξής:
      1. Εμπορία Πετρελαιοειδών Προϊόντων (Υγρά Καύσιμα).
      2. Παραγωγή βασικών λιπαντικών και τελικών (Συσκευασμένων) Λιπαντικών Προϊόντων.

      Ο τομέας των υγρών καυσίμων, ΤΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ δηλαδή, είναι ο βασικός τομέας δραστηριότητας της Cyclon και τα έσοδα αυτού του τομέα ανέρχονται στο 90% των συνολικών πωλήσεων.

      Τώρα σε ότι μου γράφεται ότι έχει δικό της διυλιστήριο - για να μην παρανοήσει κανείς και νομίζει ότι πρόκειται για καμιά μικρή ΜΟΗ ή για κανένα ΕΛΠΕδακι, σημειώνω :
      Σε ότι αφορά την δραστηριότητα της Cyclon στην εμπορία λιπαντικών διαθέτει ιδιόκτητο διϋλιστήριο παραγωγής βασικών ορυκτελαίων στον Ασπρόπυργο Αττικής, ετήσιας δυναμικότητας 40.000 μετρικών τόνων. Επιπλέον διαθέτει μονάδα ανάμειξης και συσκευασίας τελικών λιπαντικών προϊόντων με δυνατότητα ετήσιας παραγωγής 16.000 μετρικών τόνων (ανά οκτάωρη βάρδια).

      Επιπλέον οι ανοδικές τιμές του πετρελαίου, αναγκάζουν τον όμιλο να χρειάζεται υψηλά ποσά για το απαραίτητο κεφάλαιο κίνησης του. Το αποτέλεσμα είναι να αυξάνει το δανεισμό (αν και γίνεται φιλότιμη προσπάθεια να κρατηθεί στα 26 με 20 εκατ. ο καθαρός δανεισμός) με τις λειτουργικές ταμειακές ροές να είναι άσχημες.
      Έχουμε και την ύφεση της Ελληνικής οικονομίας και ''Το Ελληνικό εμπόριο των πετρελαιοειδών ασφυκτιά.''
      Κέρδη για μερικά χρόνια δεν προβλέπεται να βγάλει.

      Τα νούμερα δείχνουν καλά - με τα ίδια να είναι λίγο πάνω απο το 1 ευρώ ανά μετοχή - αλλά κέρδη δε προβλέπονται και το growth χάθηκε στο πούσι της Ελλάδος.

      Εξάλλου δεν μπορώ να βρω κανένα λόγο - εκτός απο τον καθαρά τζογαδόρικο και παικτικό, μήπως κάνει παιχνίδι κανένα λόμπι, δηλαδή - που πρέπει να αγοράσω μια μετοχή στα 0,5 όταν την ίδια ώρα (προ διετίας) οι βασικοί μέτοχοι, οι Βαρδινογιαννέοι δηλαδή, φορτώσαν το ποσοστό που είχαν στη Cyclon στις πλάτες της Motor Oil.

      Θυμίζει ο Τάκαρος.
      Η Cyclon ιδρύθηκε το 1980 από τους Βαρδή και Θεόδωρο Βαρδινογιάννη. Τον Μάρτιο του 2012 η διοίκηση της Motor Oil ανακοίνωσε την πρόθεση της να αποκτήσει το ποσοστό που κατείχαν οι γιοί Νικόλαος και Ιωάννης του Θ. Βαρδινογιάννη καθώς και αυτό της χήρας του μακαρίτη. Η κίνηση της εξαγοράς του ποσοστού της οικογένειας Βαρδινογιάννη, από την Motor Oil, εξηγήθηκε ως κίνηση καθετοποίησης η απόκτηση των μετοχών της Cyclon.

      Η ανακοίνωση ....
      Με στόχο την περαιτέρω καθετοποίηση του ομίλου ώστε να υπάρχουν περαιτέρω συνέργειες στο δίκτυο της λιανικής, πραγματοποιείται η εξαγορά από τη Motor Oil Hellas του 26,711% της εταιρείας Cyclon.
      Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται ώστε ο όμιλος της Μότορ Όιλ, ο οποίος ελέγχει δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας στην ελληνική αγορά την Coral (Shell) και την AVIN, να βρίσκεται πιο κοντά εμπορικά με την εταιρεία και να υπάρχει καλύτερος συντονισμός των δραστηριοτήτων.
      Ο συνολικός αριθμός των μετοχών που αποκτήθηκαν ήταν 7.122.222 και αντιπροσωπεύουν το 26,711% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Η αγορά έγινε μέσω προσυμφωνημένης συναλλαγής (block trade) με τίμημα 0,5 ευρώ ανά μετοχή .


      Διότι ένας Τάκαρος ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΠΟΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή

    3. Ωρες ώρες φίλε απλά δεν παιζεσαι!!! Κυριολεκτώ!!

      Να είσαι καλά, να ζήσεις εκατό χρόνια, όλα εδώ και ΟΛΑ ευτυχισμένα!!

      Διαγραφή
  31. πολλοί συζητουν στο διαδυκτιο για την οροφη του γιδι στα 1350
    χμ....................
    gforce

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι δείκτες είναι για να έχουμε κάτι να λέμε - τώρα έχουν στήσει καραούλι σε επίπεδα λίγο πάνω απο το 1400. Όσοι ήταν να σορτάρουν σε αυτά τα επίπεδα δεν τολμούν.

      Διαγραφή
  32. δηλαδή όπου είναι ο τζίγγερ να φεύγουμε Ή να μην μπαίνουμε???????? επίσης αν ο κ. Τάκης μπορεί να μας πει για την ΕΛΤΟΝ τώρα που είναι στα αζήτητα αξίζει????, με σημαντικό όμως μειονέκτημα ότι δεν εισπράττει ενώ έχει κάθε χρόνο τα κέρδη της......ΜΕΤΟΧΟΣ 11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπου είναι ο Τζίγγερ είναι σαν να ποντάρετε εκεί που είναι ο Βγενό....Χρυσό πιάνει σκατά το κάνει.

      Διαγραφή
    2. Κ Δαρείε . Σαν να ακούω τον Τάκη Τσουκαλά (¨Αντε γειαααααα....) ;-)))))

      Διαγραφή
    3. Φανταστείτε να μην ήμουν και βάζελος.....

      :)

      Διαγραφή
  33. κ. Τάκη καλησπέρα!

    Δυστυχώς δεν έχω την ευκαιρία να σας γράφω πια τόσο συχνά αλλά σας παρακολουθώ ανελλιπώς. Βλέπω το blog έχει αποκτήσει πολλούς περισσότερους Τακαρόπληκτους, οπότε συγχαρητήρια για την προσωπική σας δουλειά!

    κ. Τάκη επειδή δεν τα πάω καλά με τα τεχνικά, πιστεύεται ότι σε πιθανή διόρθωση της αγοράς ο Βαγγέλας υπάρχει περίπτωση να δει τα νούμερα που τοποθετήθηκε η fairfax ή αυτά αποτελούν πια παρελθόν?

    Divitia (Mark N)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θυμάμαι να έχει μπει προσφάτως το Fairfax σε κάποια μετοχή και αυτή να επανήλθε στα νούμερα που μπήκε. Σε ένα ακραίο σενάριο, με το Γενικό στα 1000, ίσως δοκιμάσει τα 5,8 με 5,9 για να απογοητεύσει πλήρως όλους τους πιστούς - ακόμη και τους πιο μακροπρόθεσμους.

      Διαγραφή
    2. Δηλ εκεινο το γκαπακι στο 5ευρω θα το κλεισει στον επομενο μεσομακροπροθεσμο καθοδικο κυκλο; Σε ολες τις προηγουμενες διορθωσεις του γδ ακολουθουσε ισως και με μεγαλυτερο ποσοστο πτωσης αν τωρα αλλαξει μοτιβο, θα δουμε.

      Διαγραφή
  34. Κε Τακη , δεν εχουν περασει καλα καλα 2 μερες απο την εναρξη του καινουργιου thread , και ηδη αρχιζει κ δειχνει μισογεματο. Αν το χρηματιστηριο συνεχιζει να ανεβαινει, τοτε οι ερωτησεις θα πεφτουν βροχη κ θα πρεπει να δημιουργησετε εναν κλωνο σας για να απαντατε. Επίσης προβλεπω να αγοραζει τα δικαιωματα του blog ξενος επενδυτης, χο χο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Πέτρο όταν βλέπετε μετά από 2 χρόνια τα thread ακόμα να μονοπωλούνται από σχόλια και ερωτήσεις τραπεζοκεντρικού χαρακτήρος,μπορείτε να βγάλετε μόνος σας συμπεράσματα.

      Πάμε στοίχημα ότι και στις 3.000 μονάδες τα ίδια πάνω-κάτω θα συζητιούνται και ότι το πλήθος των συμμετεχόντων δεν θα έχει δραματική αύξηση...? Με τι λεφτά κύριε Πέτρο να συμμετάσχει ο Έλλην επενδυτής στο χρηματιστήριο και από τη στιγμή που συνεχίζει να επιμένει σ'αυτές που του έχουν ρουφήξει το αιματάκι χειρότερα και απ'τον κόμη Δράκουλα στα Καρπάθια Όρη...

      Προδιαγεγραμμένο το έργο κύριε Πέτρο...

      Διαγραφή
    2. Ναι κε tzo41, τι κολλημα κ αυτο με τις τραπεζες! Εμ βεβαια , στην Αμερικη ειναι η apple κ η google, ενω εμεις εχουμε την Εθνικη κ την Πειραιως, πανισχυρα brands. Τα πατροπαραδοτα ηθη κ εθιμα βλεπετε..

      Διαγραφή
    3. Κύριε Πέτρο, ναι είναι αλήθεια. Γέμισε το thread με σχόλια με ταχύτατους ρυθμούς για έναν και μόνο λόγο - επειδή ο Τάκαρος έκανε αναφορές σε τράπεζες. Και που να δείτε η τηλεθέαση μου που εκτοξεύθηκε. Διπλάσιες επισκέψεις απο άλλες ημέρες.

      Τελικά όλοι οι ηλίθιοι στην Ελληνική χρηματαγορά έχουν βασική θέση στο χαρτοφυλάκιο τους ζομποτράπεζες. Και λέω ηλίθιοι, διότι, πως να εξηγήσω διαφορετικά, ότι, ενώ εξηγείς και αναλύεις σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ζομποτράπεζες τελικά αυτοί που τους κάνεις την παρουσίαση αντί να φύγουν πάνε και αγοράζουν και άλλα κολόχαρτα. Και όχι μόνο αγοράζουν, αλλά δηλώνουν ότι θα καλύψουν πλήρως το ποσοστό της ΑΜΚ που τους αναλογεί.

      Είστε βλάκες με περικεφαλαία - σας τα λέω σε προσωπικό επίπεδο, σας τα γράφω και διαδικτυακά μήπως και ξυπνήσετε. Αλλά δεν πρόκειται.

      Αλήθεια???? Που είναι εκείνος ο γκουρού που μου έγραφε στις 3 Σεπτεμβρίου 2013 - 4:43 μ.μ, με δείκτη 920 μονάδες

      κ τακη δεν ξερω τι μας λες
      αλλα ανοδος χωρις τραπεζες δεν γινεται
      ΑΜΠΑΛΟΣ ΦΙΤΣΟΥΛΕΟΣ

      Ρούφεν τώρα κύριε άμπαλε φιτσουλέε για να πάρεις το μάθημα σου.
      Όπως και ο κυρ Λεωτσάκος που έγραφε με την Πειραιώς στα 1,8 (προ της ανακεφαλαιοποίησης της) ότι πρόκειται για το hot story της Ελληνικής χρηματαγοράς και βγήκε προ μηνός και πανηγύριζε ότι δικαιώθηκε γιατί η ΠΕΙΡΑΙΩΣ έκανε διπλασιασμό. Μόνο που η μετοχή πάλι στα 1,8 ήταν.

      Ρούφεν τώρα και εσύ κυρ πέτρο και άντε να γράψεις τα παραμυθάκια σου της χαλιμάς και πως τάχα μου η Πειραιώς κάνει ΑΜΚ για να αποπληρώσει τις προνομιούχες. μπουχαχαχαχα Βρεεεεε στο τέλος δεν θα ξέρει απο που θα του έρχεται η Φάπα του Μασάλλα

      Διαγραφή
  35. http://www.defencenet.gr/defence/item/henry-kissinger-%CE%B7-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%83%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%B1

    leftos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ωραία, απάντησα σε ότι ρωτάτε - για να μην μου βάλετε απουσία που έλειψα εχθές - και τώρα πάμε τις τσάρκες μας. Απο Δευτέρα πάλι.

    Ανέκδοτο
    Οι ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡΑΙΩΣ προχωράνε σε ΑΜΚ για να αποπληρώσουν τις προνομιούχες.
    μπουχαχαχαχα

    Κορόιδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΔΑΣΚΑΛΕ Σε εγγυημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,2 δισ. ευρώ θα προχωρήσει η Alpha Bank.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank ανακοίνωσε πως θα συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 28 Μαρτίου 2014 με θέμα ημερησίας διάταξης την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου συνολικού ποσού έως 1,2 δισ. ευρώ με καταβολή μετρητών και κατάργηση των δικαιωμάτων προτιμήσεως.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο θα ζητήσει εξουσιοδότηση από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση για να αποφασίσει το χρονοδιάγραμμα και τους όρους της συναλλαγής. http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231301531

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΔΑΣΚΑΛΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΣΕ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑΡΘΗΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΑΡΝΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΑΡΕΛΙ ΚΡΑΣΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΟΝΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΑΤΤΙΚΗΣ - προς τους πομπαδόρους της Αττικής που γράφουν τέτοια :

    Η μόνη Τράπεζα με 100 μύρια καθαρή θέση πριν την ανακεφαλαιοποίηση κάνει αύξηση ... 400 μύρια
    και ξαφνικά με τη ... συνδρομή της BLACK ROCK "φαίνεται" ότι πρέπει να ζητήσει άλλα 400 μύρια !
    Δηλαδή 1 δις ... «τρύπα» από το ΠΟΥΘΕΝΑ μια Τράπεζα με 2.5 δις καταθέσεις και αντίστοιχα δάνεια !


    Ξυπνάτε βρεεεεεεε και μπείτε να διαβάσετε τις αναλύσεις μου για ΑΤΤΙΚΗΣ.

    Τράπεζα ΑΤΤΙΚΗΣ - το παρελθόν
    Είχε λιγότερα απο 28 εκατ. ευρώ σε Ελληνικά ομόλογα το 2007 και βρέθηκε με περισσότερα απο 250 εκατ. το 2010 και όλα αυτά όταν τα ίδια της ήταν στα 150 εκατ. (τo 2006).
    Έκανε 2 ΑΜΚ για να πάρει 300 εκατομ. ευρώ, πήρε και 100 μιλιούνια ευρώ από το Ελληνικό δημόσιο.
    Για να τα κάνει τι ??????

    Να αγοράσει τέλη 2009 - 2010 επιπλέον 200 μιλιούνια σε Ελληνικά ομόλογα, τα οποία φυσικά τα φυτίλασε.
    Πάρε μια ζημιά με το καλημέρα.

    Κατόπιν, η κυρία Αττικής, απο 3 δις σε χορηγήσεις το 2007, έφτασε στα 4 δις και βάλε, στις αρχές του 2010.
    Επιπλέον, 1 δις σε χορηγήσεις στην αρχή της ύφεσης της Ελλάδος. Το 2008 και το 2009 η Αττικής δίδει 1 δις σε χορηγήσεις.

    Αυτό, για να μην γράφουν κάποιοι ότι οι τράπεζες μας δεν προσπάθησαν να στηρίξουν την Ελληνική οικονομία.
    Δίνουν δάνεια και αγοράζουν Ελληνικά ομόλογα, γκρινιάζουν οι Ελληνες γιατί το έκαναν και χρεοκόπησαν. Δεν στηρίζουν την Ελληνική οικονομία ή δεν δίνουν δάνεια, πάλι γκρινιάζουν οι Έλληνες.
    Αυτή είναι η Ελληνοφρένεια - κάθε πολίτης αυτής της χώρας είναι γκουρού και γνώστης των πάντων. Ελλαδάρα με τα ωραία σου.

    Οι επισφάλειες της Αττικής απο 3,81% το 2007, σήμερα φθάνουν στο 10,37% - έχοντας απομειώσει 373 μιλιούνια.
    Αυτό όμως που θα σας επιστήσω την προσοχή είναι ότι οι διαγραφές των δανείων είναι μηδαμινές. Γιατί αυτό είναι το σημαντικό - η διαγραφή. Μόνο όταν διαγράφεις κάτι το χάνεις οριστικά - όλα τα υπόλοιπα είναι επισφάλειες.
    Από το 2007 μέχρι σήμερα οι συνολικές διαγραφές των δανείων είναι 85 εκατομ. ευρώ. Μικρό ποσό σε σχέση με τις επισφάλειες, των 373 εκατ. - τεράστιο ποσό όμως για τα 154 ίδια που είχε η τραπεζούλα το 2006.

    Έτσι ήρθε μια ζημιά μεγαλύτερη απο 150 εκατ. ευρώ απο ομόλογα - πάρε άλλη μια ζημιά απο αυξημένες επισφάλειες κατά 240.
    Χάθηκε το τόπι - διαγράφησαν περισσότερα απο 400 μιλιούνια απο τα ίδια - όταν τα αρχικά ίδια ήταν 154 (2006).
    Η Αττικής, πήρε 100 εκατομ. απο το κράτος και 300 εκατομ. απο δύο ΑΜΚ που έκανε, για να τα διαγράψει λίγο αργότερα - επειδή έφαγε στην κεφάλα τεράστιες ζημιές απο τα Ελληνικά ομόλογα που αγόραζε σαν τρελή και απο τις απομειώσεις των χορηγήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταματάτε να γράφετε βλακείες και να παρασέρνεται ατζαμίδες με τις ανοησίες σας - πως τάχα μου, όλα γίνονται εκ του πονηρού για να πάρουν τα χαρτιά σας.

      Βρε αν θέλαν τα χαρτιά σας θα έκαναν ένα reverse / 10 για αρχή. Χωρίς ΑΜΚ.

      Διαγραφή
  40. ναι δικαιωνεται παντα ςαν τον φιλο του τον πετρο μονο που ξεχνας έπιλεκτικα για την ευρωβ δεν ελεγες θα ακουμπηςει τα 90 λεπτα μ́που χου μπου χου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ευρώ (όχι τα 0,90 που γράφεται) έλεγε ο Τάκαρος ότι θα χαιδέψει και σταμάτησε στα 0,869.
      Το ότι έχετε χαμηλό IQ δεν ισοδυναμεί - πως είναι δύσκολο να γράψετε μια αράδα σωστή, καλογραμμένη και με σωστά τα νούμερα που έγραφε ο Τάκαρος. Μπορείτε - προσπαθήστε το.

      Έμπαινε Γιούτσο - που έγραφε ο άλλος.
      μπουχαχαχα

      Διαγραφή
    2. Και επειδή σε κόβω για τζογαδορίσκο, κυνηγό 5 με 10 μονάδων που πάει για ένα 10% το πολύυυυυ, πάρε και μια πενταδούλα για σήμερα.

      Τραπάνι - Σιένα Χ στο 2,9
      Κάρντιφ - Φούλαμ 2 στο 2,5
      Αλκορκον - Ειμπάρ 2 στο 2,85
      Κόρδοβα - Λας Πάλμας 1 στο 2,1
      Σαραγόσα - Μαγιόρκα 1 στο 2,05
      Ζητούμενα 4 ως 5

      Άντε πρακτορείο και άσε τα προθεσμιακά συμβόλαια.

      Διαγραφή
    3. μπουχαχαχα
      Μα πως τα γράφω έτσι Γιούτσο μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    4. Έλα �� μυτογκα 4 στα 4 !!!!!!!! και περιμένουμε το Σαραγόσα-Μαγιόρκα....καλοφαγωτα ρε !!!!!!!!!!!!!! σου έυχομαι 5 στα 5

      Διαγραφή
    5. Νέα τριάδα - απο άλλους ειδικούς που μόλις ήρθε στο email μου
      ΣΑΜΡΟΚ ΡΟΒΕΡΣ - ΝΤΕΡΙ: X2 [1.84]
      ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ημ.2 [4.25]
      ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ - ΖΥΡΙΧΗ: Over [1.65]

      Διαγραφή
    6. Τρέμε Billara... έρχεται ο Τάκαρος!!!!! (Κ Τάκη δεν παίζεστε με τίποτα!!!!)

      Διαγραφή
  41. χαμηλο iq !!!!!! μπραβο κυριε τακη αποφανθηκες αμεςως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρέ όταν γράφεται τέτοια χαζά - ΟΥΤΕ καν IQ διαθέτετε. Σας έκανα κομπλιμέντο με το χαμηλό που σας έγραψα.
      Μπήκατε εδω μέσα λοιπόν για να μου γράψετε τις εξυπνάδες σας???
      Πάρτε ένα nick και ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΤΟ IQ σας. Εγώ λέω δεν μπορείτε και είστε ζουλιάρης και φθονερός τύπος.
      Εξυπνάκιας δηλαδή. Αποδείξτε μου το αντίθετο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  42. Καλημέρα σας ,να χαίρεστε τις γυναίκες/φίλες σας που σήμερα είναι η γιορτή τους ,όπως και οι Θόδωροι!

    Για να μην στεναχωρώ τον κ.Τζο και μιλήσω για τράπεζες θα ήθελα να ρωτήσω για ΕΥΠΙΚ . Πιστεύετε κύριοι οτι η Μέτοχος Πλειοψηφίας τώρα που είναι μέσα στην τρέλα για φρέσκα κεφάλαια να ανεβάσει αυτόν τον έρμο τον κόρε τριιιερ μπορεί να ρουφήξει στην Μαύρη Τρύπα της την εν λόγω συμμετοχή??? Υπόψην οτι η Μαύρη αυτή τρύπα δεν υπόκειται στους νέους νόμους της φυσικής που λένε οτι δεν χάνετε τελικά η ενέργεια. Είναι με τους παλιούς που ότι ρουφάει εξαφανίζετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Κ ΤΑΚΗ.ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΓΔ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΙΣ 1340 ΜΟΝΑΔΕΣ.ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΕ!!!!!!!ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ?Η ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΟΔΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Γεια σας κύριε Τάκη.Καταρχήν ευχαριστούμε για τις πληροφοριες όσον αφορά την Τράπεζα Ατιικής.Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά με τα αποτελέσματα της Πειραιώς του 2013.Συγκεκριμένα η Τράπεζα αναφερει ότι gia την χρήση 2013 έχει 76 δις συνολικά δάνεια (επιχειρηματικά +στεγαστικά κλπ..),έχει σωρευτικές προβλέψεις 13,7 δις ,δηλαδή ΄σχεδόν 18% επί των συνολικών δανείων.
    Περαιτέρω δηλώνει 731 εκ ευρώ κέρδη πρό φόρων και προβλέψεων και αν αφαιρεσουμε one-off κόστη βγάζει καθαρά κέρδη π.φ.π. 498 εκ,ευρώ.
    Εδώ ειναι που χρειάζομαι την καθοδήγηση σας.....Αναφέρει η Πειρ για το 2013 το εξής "impairment on loans" 2,21 δις + Impairment on Other Assetσ 314 εκ ευρώ δηλαδή συνολικό impairment 2,5 δις σχεδόν.Και μετά αναφέρει κέρδη απο αρνητική υπεραξία (απο την εξαγορά των άλλων τραπεζών ατε,marfin κλπ.) 3,81 δις .Δηλαδή 498 +3810 -2500= 1800 εκ δηλαδή 1,8 δις ευρώ πρό φόρων κέρδη.
    Μπορείτε να μου εξηγήσετε τι ακριβώς είναι το impairment?είναι κάψιμο (διαγρα΄φη δανείων)?και επισης αυτή η αρνητική υπεραξία τι ακριβώς είναι και πως την σχολιαζετε εσείς?
    Σας ευχαριστώ,
    kostas iscr
    I
    mp
    airment

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. This is usually reduced because of poorly estimated losses or gains.

      2. Impairment can be used in many contexts. Whatever the situation, impairment is bad for the company.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Δαρείο ,μπορείτε να μου πείτε τι ακριβώς είναι το impairment?Είναι νέα επισφαλή δάνεια,είναι διαγραφή δανείων,δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς αυτους τους όρους.
      Εξάλλου αυτά τα κέρδη απο αρνητική υπεραξία της Πειραιώς 3,8 δις σημαίνει ότι η τράπεζα αγόρασε με λιγότερα λεφτά υπερβάλλον καταθέσεις κατά 3,8 δις απο τις άλλες Τράπεζες που εξαγορασε?Δεν βγάζω άκρη.
      Το ποσοστό 18% της κάλυψης των επισφαλών δανείων της Πειραιώς πως το κρίνεται?
      Πραγματικά άν μπορείτε να εξηγήσετε λίγο....Επαναλαμβάνω δεν είμαι Τραπεζολάτρης ,η αλήθεια είναι
      δεν τους πάω τους τραπεζικούς αλλά όπως λέει και ο κύριος Τάκης προσπαθώ να βρω το timing να μπω!ευχαριστώ,iscr kostas

      Διαγραφή
    3. Φαίνεται υψηλό το ποσοστό των επισφαλών δανείων της Πειραιώς για έναν και μόνον λόγο. Ότι τα υποκαταστήματα της Τραπέζης Κύπρου που της δόθηκαν είχαν προβεί σε απομείωση 20% επι ρων δανείων της Κύπρου ονομαστικής αξίας 18,5 δις (επισφάλειες 4,8 δις)

      Μελετήστε την ανάλυση
      http://mitarola.blogspot.gr/2013/05/no1-23-13.html

      Σίγουρα δεν την έχετε μελετήσει.

      Διαγραφή
  45. Κύριε Τάκη όπως φαίνεται οι τραπεζολάτρες είναι σαν τα πλακάκια...όσο τους πατάνε-αλύπητα δηλαδή-τόσο κολλάνε...Για εμάς τους υπόλοιπους τώρα,που την ψάχνουμε και λιγάκι alternatively -σκίσανε οι γκουρουδιές για τα ακίνητα-έχετε καμιά γκουρουδιά να μας σερβίρετε περί έτοιμων φωτοβολταικών πάρκων,μετά και το τελευταίο κούρεμα στις ταρίφες?Θεωρείτε πως είναι βιώσιμα τα συμφωνηθέντα οπότε πιάσαμε πάτο ή θα πέσουνε κι άλλες καρπαζιές?
    Respect
    Harry-not dirty

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΠΑΡΜΑ Χ 3.60
    ΚΙΕΒΟ 1 2.00
    ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Χ 3.00

    Είπα και εγώ να δώσω ξερή τριάδα σήμερα μιας και με έβαλε στην πρίζα ο Monsieur Takis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλαπλασιαστής 70 κόστος 21€.

      Διαγραφή
    2. Καλά νέα για τους μετόχους του ΟΠΑΠ :)

      Διαγραφή
    3. Δεν πειράζει καθώς μάλλον θα τους τα πάρει ο Monsieur Takis καθώς εχει προς το παρόν 2 στα 3 στα σημερινά!

      Διαγραφή
    4. Το ερώτημα είναι.
      Το ΚΙΕΒΟ τα πήρε πίσω τα χρωστούμενα απο τη Τζ'ενοα???

      Άντε τώρα να πείσεις ότι στο 91 το πέναλτι δεν ήταν εκ του πονηρού.
      Μανούλες αυτοί οι Ιταλιάνοι στα στησίματα.

      Διαγραφή
    5. Μα γιαυτο παίχθηκε απο εμένα το Κίεβο. Πέρσι στην ίδια θέση ήταν η Τζένοα και σώθηκε απο το Κίεβο. Στ Ελληνικό τους βολεύε η ισσοπαλία και στην Πάρμα έπαιξα το Χ βάση φόρμας και των φιλοξενουμένων αλλά και παράδοσης. Anyway η επόμενη μελέτη μου Παρασκεύη βραδάκι με ένα ποτηράκι Χανίωτικο Μαρουβά δίπλα μου.

      Διαγραφή
  47. Κ. Τάκη καλημέρα...ευχαριστώ για την ανάλυση της cyclon, θα τη λάβω υπόψη μου. Όσον αφορά το ελτονάκι, βλέπω ότι είναι καλή εταιρεία με κέρδη αλλά δεν εισπράττει. Βέβαια έχει προβλέψεις ανάλογες για επισφαλείς απαιτήσεις. Ποια είναι η τωρινή σου άποψη για την εταιρεία και πόσο την επηρεάζει ότι δεν έχει εισροές από λειτουργικές δραστηριότητες ανάλογες με αυτές που θα έπρεπε??????
    ΜΕΤΟΧΟΣ 11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Monsieur Iscr είναι assets της επιχείρησης τα οποία είναι γραμμένα στα βιβλία της σε ποσά αρκετά υψηλότερα απο ότι είναι η σημερινή αξία τους και πλέον γράφονται με την νέα αξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. MONSIEUR TAKIS MERCI για την μεσημεριανή σας τριάδα. Μόλις πήγα ταμείο με 10€ πήραμε 120€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προτείνω κάθε ΣΚ να δίνουμε και μια τριάδα σαν διαγωνισμό.

      Διαγραφή
    2. χαχαχα κύριε Δαρείε - κάποιους τους έβαλε ο Τάκαρος ΞΑΝΑ στην θέση τους. Έτοιμοι ήταν να εμφανιστούν οι ζουλιάριδες και φθονεροί να επανεμφανιστούν και να μου την πουν. Αλλά που να τα βάλουν με έναν Τάκαρο. Σκάω απο τα γέλια - με όλους τους κακεντρεχείς και κακοπροαίρετους.

      Τάκαρος είναι ένας - ποιος Μπιλάρας κύριε Harry???
      Μόνο ο αείμνηστος Παρασκευάς και ουδείς άλλος μπορούσε να κλείνει σπίτια.

      Διαγραφή
    3. Είμαι σύμφωνος με τον διαγωνισμό κύριε Δαρείε - υπό τον όρο, όμως, ότι ο καθείς παίζει ότι γουστάρει και κάνει ότι ποντάρισμα γουστάρει (ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ).
      Παίζουμε και Δευτέρες, τρίτες, όποτε θέλει ο καθείς, όποτε έχει έμπνευση και γενικώς όποτε νομίζει ότι κάτι ξέρει.

      Το πιο ωραίο όμως δεν είναι τον αγώνα που επιλέγει που επιλέγει κάποιος και το σημείο που ποντάρει αλλά η ανάλυση του αγώνα - που επιλέγει.
      Αυτό είναι όλα τα λεφτά!!!!!!!!!! Η ΑΝΑΛΥΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Για βράδυ βλέπω Μουρθία - Χιχόν το διπλό στο 3,3. Ωραία μπομπούλα!!!!

      Διαγραφή
    4. Σύμφωνοι λοιπόν. Οσο για το βράδυ μετά την δική μου φάπα αλλά την ρεβάνς την δική σας, κάθομαι πάνω στα κερδισμένα 99€ και περιμένω την επόμενη μελέτη μου να δω τι ψάρια θα πιάσω.

      Διαγραφή
    5. Ο Τάκαρος από τώρα μελετάει το επόμενο κουμάρι του Σ/Κ που έρχεται.

      Το Αμβούργο σε αποδόσεις πάνω απο το 2 - βλέπω να το αγοράζω.
      Όπως και τον Απόλλων πάνω απο 5 δεν θα πω όχι. Ο Απόλλων, όπως λέει και ο Καρπετόπουλος είναι σαν μια κατσαρίδα. Ξέρει να επιβιώνει παρά τις τρέλες του μεγαλομετόχου της.

      Διαγραφή
    6. Μέχρι και Μαν Σίτι χτυπάω - πάνω απο 7.
      Ποια Μπαρτσελόνα και ποιός Μέσι.

      Άντε τα λέμε αύριο.

      Διαγραφή
  50. Παρασκευάς......Τι μου θυμήσατε τώρα....Ηρωικά ταμεία με είχε στείλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον έφαγε το πιοτό και το τσιγάρο. Θα μπορούσαμε να τον απολαμβάνουμε ακόμη.
      Ας είναι καλά εκεί που είναι.

      Διαγραφή
  51. Καλησπέρα σας!! Σας βάζω τραγουδάκι ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ μιά και αρχίσατε τα γκουρουδοστοιχήματα http://www.youtube.com/watch?v=wgkk5XojzkI&feature=kp

    Φαντάζομαι μιλάτε για αυτόν τον παρασκευά http://www.mantri.gr/index.php?/blog/10/entry-115-%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AC%CF%82-%CE%AD%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%AF%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%AD%CE%BD%CE%B4%CF%85%CF%83%CE%B7/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Πολυτάλαντος κ.Τακη...μπράβο σας..
    Μια που πιάσατε τα ποδοσφαιρικά αυτή η φούσκα του ΟΠΑΠ που βλέπετε να σκάει;;
    Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή η αγορά δεν κοιτάει καθόλου τα θεμελιώδη του ΟΠΑΠ απλά βλέπει growth story..
    Παναγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα growth story δεν τα κοντράρουμε ποτέ κύριε πανάγο.

      Διαγραφή
    2. Όπως και την φόρμα των ομάδων δεν την κοντράρουμε ποτέ.
      Ας γίνει το turn arround να πάμε κουβά κα μετά ξανασκεφτόμαστε.

      Για παράδειγμα η Ζυρίχη πάει τρένο με την επανέναρξη του Ελβετικού πρωταθλήματος.
      Ποια Βασιλεία και τρίχες κατσαρές. Η Ζυρίχη μοιράζει φάπες σε όποιον βρει εμπρός της.
      Την Κυριακή πάει στη Λουκέρνη.
      Η απόσταση των 4 βαθμών απο τη Λουκέρνη, που φαίνεται στη βαθμολογία είναι φαινομενική. Η φόρμα λέει ότι η Ζυρίχη είναι 14 βαθμούς πάνω απο τη Λουκέρνη.

      Διπλό σε απόδοση φαβορί πάνω απο 2,3 το παίρνω δίχως δεύτερη σκέψη. Διπλό και πάμε για πρωτάθλημα.

      Διαγραφή
    3. Και τι με νοιάζει αν η Κότμπους πήρε νέο προπονητή και έκανε ονειρικό ντεμπούτο απέναντι στο ψοφίμι την Λάουτερν και έκανε νίκη, με το στανιό με 1 - 0, την προ-προηγούμενη αγωνιστική. Όταν είσαι τελευταίος στην Β΄Γερμανίας τέτοια εποχή τελευταίος τερματίζεις.
      Θα αγοράσω το διπλό της Καρσλούης σε απόδοση όμως αουτσάιντερ - όπως ακριβώς έκανα πριν 3 αγωνιστικές με την Άουε απέναντι στην Κότμπους.

      Διαγραφή
    4. Η Λουκέρνη θέλει λίγο προσοχή. Υπουλη ομάδα στην έδρα της και προσωπικά δεν ακουμπάω. Δεν βγάζω άκρη.

      ΛΟΥΚΕΡΝΗ εντός έδρας 6 στις 12 νίκες, 3 στα 12 ισοπαλίες, 3 στα 12 ήττες. 5 στα 12 Over και 7 στα 12 Under

      ΖΥΡΙΧΗ εκτός έδρας 6 στις 12 νίκες, 1 στις 12 ισοπαλίες, 5 στα 12 ήττες. 9 στα 12 Over και 3 στα 12 Under.

      Διαγραφή
    5. Επίσης στα τελευταία 5 εντός με την Ζυρίχη δεν εχει χασει. 1 άσσος και 4 ισοπαλιες. Θα μου πεις δεν παίζουν μπάλα οι παραδόσεις.

      Διαγραφή
    6. ΚΟΤΜΠΟΥΣ εντός έδρας 4 στις 12 νίκες, 1 στις 12 ισοπαλίες, 7 στις 12 ήττες 8 στα 12 Over και 4 στα 12 Under

      ΚΑΡΣΛΟΥΗ εκτός έδρας 4 στις 11 νίκες, 4 στις 11 ισοπαλίες, 3 στις 11 ήττες, 2 στα 11 Over και 9 στα 11 Under.

      Παράδοση με γηπεδούχο την Κότμπους στα τελευταια 4, 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

      Με καλή απόδοση στο 2πλό πάνω απο 2.5 το σκέφτομαι όπως σκέφτομαι και το under σε απόδοση 1.85

      Διαγραφή
    7. Οι παραδόσεις παίζουν πρωτεύοντα ρόλο. Είναι η ψυχολογία!!!! Όταν έχεις μάθει να τρως φάπες χρόοοοονια δεν είναι εύκολο να σταματήσεις να είσαι καρπαζοεισπράκτορας. Άντε να πείσεις έναν σορταδόρο ότι η αγορά πάει πάνω. Σιγά μην ακούσει. Του αρέσουν οι φάπες - θα φάει και άλλες. Έτσι λέει η παράδοση.

      Για να αλλάξει μια παράδοση στο άψε σβήσε, με την μια, θα πρέπει να συμβούν συνταρακτικά γεγονότα. Όμως εδώ βλέπω, ότι ούτε η Λουκέρνη κερδίζει (μία νίκη μόνο στα 4 τελευταία)

      19/07/06 Λουκέρνη - Ζυρίχη 0:3
      24/02/07 Λουκέρνη - Ζυρίχη 2:0

      29/09/07 Λουκέρνη - Ζυρίχη 2:2
      24/02/08 Λουκέρνη - Ζυρίχη 2:1

      06/10/08 Λουκέρνη - Ζυρίχη 0:3
      08/03/09 Λουκέρνη - Ζυρίχη 1:3

      08/11/09 Λουκέρνη - Ζυρίχη 1:0
      24/04/10 Λουκέρνη - Ζυρίχη 4:1

      11/12/10 Λουκέρνη - Ζυρίχη 1:1
      22/05/11 Λουκέρνη - Ζυρίχη 0:5

      10/09/11 Λουκέρνη - Ζυρίχη 3:1
      04/02/12 Λουκέρνη - Ζυρίχη 1:1

      15/07/12 Λουκέρνη - Ζυρίχη 1-1
      17/02/13 Λουκέρνη - Ζυρίχη 1:1

      28/07/13 Λουκέρνη - Ζυρίχη 3:2

      2 φορές την ίδια αγωνιστική περίοδο η Λουκέρνη κέρδισε τη Ζυρίχη μόνο την περίοδο 2009 - 2010
      Την φετινή περίοδο η Λουκέρνη ήδη έχει νικήσει την Ζυρίχη.
      Αν την κερδίσει και δεύτερη φορά - τώρα που είναι σε φουλ φόρμα η Ζυρίχη μαγκιά της. Όμως η Ζυρίχη πάει τραίνο και θεωρώ ότι μια απόδοση στον ΟΠΑΠ στο 2,3 και πάνω είναι ότι πρέπει. Την παίρνω και ας έρθει Χ το ματσάκι - εξάλλου άχαστα δεν υπάρχουν.

      Διαγραφή
    8. Σερκλ Μπαστιά - Τρουά διπλό απο εδώ μέχρι την Κορσική. Ούτε καν στο γήπεδο της δεν παίζει η Σερκλ - αγωνίζεται στο γήπεδο της Μπαστιά, με τους οπαδούς της απογοητευμένους - ΑΔΕΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΔΡΕΣ.
      Πήρε ισοπαλία την τελευταία φορά που έπαιξε στην έδρα της απο το ραμολιμέντο την Ωσέρ - που έχει ξεχάσει πως μπαίνουν τα γκολ και δεν έχει νίκη εκτός έδρας. Μην ξεγελιέστε απο τα 2 τέρματα που έριξε η Ωσερ στην εκπληκτική Ντιζόν (που έπρεπε να κερδίσει). Ήταν και τα δύο τυχερά, ειδικά το πρώτο. Το δεύτερο ίσως και η μπάλα να μην πέρασε τη γραμμή.

      Το μόνο που μένει είναι να δώσει ο ΟΠΑΠ ένα ταπεινό 1,8 (και πάνω) στο διπλό της Τρουά - μην το ξεφτιλίσει τελείως και το στείλει στο 1,5 με 1,6.

      Τώρα η άλλη η κολλάντζα η Οσέρ θα τις άξιζε μια κόντρα με την Λαβάλ - αλλά θα έχουν χαμηλά τον ΆΣΣΟ καθώς θα στείλουν στα ύψη το διπλό. Είναι και αυτή η Λαβάλ αρχικολλάντζα του κερατά - ένα πράμα σαν την ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Εδώ ΙΣΩΣ πάμε στο Χινάρι.
      Η Οσέρ εκτός σκοράρει μόνο με τάμα στην Παναγιά!!!

      Διαγραφή
    9. Για σήμερα βλέπω ένα ταπεινό Χ με πιθανό σκορ 0 - 0 στο Κίλμες Ολντ Μπόυς.

      Διαγραφή
    10. Ξεκιναω λοιπόν με κεφαλαιο, φυσικά πραγματικό, 300€ απο σήμερα:

      Για σήμερα 10€ τριαδα:

      ΜΑΡΙΤΙΜΟ 2-3 ΓΚΟΛ 1.75
      ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ 1 3.15
      ΚΙΛΜΕΣ 2-3 ΓΚΟΛ 1.70
      ___________________________________
      ΑΠΟΔΟΣΗ 9.37

      Διαγραφή
    11. χαχαχαχ με προλάβατε. Κοντρούλα λοιπόν στο δικό σας 0-0 με 2-3 γκόλ εγώ.

      Διαγραφή
    12. Αν δεν πέσει η Οσερ στην επόμενη κατηγορία θα είναι γιατί η Λαβάλ και η μπρεστ είναι κολλάντζες του κερατά - ένα πράμα σαν την Πειραιώς με την ΛανΕΤΕ δηλαδή.

      Διαγραφή
    13. Κύριε Δαρείε συγχαρητήρια - το περάσατε το παρολάκι.
      Είστε σε ρέντα.Το ματσάκι που δεν σας πήγαινε φροντίσανε οι Τουρκαλάδες να το διακόψουν.

      Τουρκαλάδες, καραστημένο πρωτάθλημα - μετά από το δικό μας βεβαίως.
      Μαιτρ του είδους όμως οι Ιταλιάνοι, τα κάνουν όλα μαγικά.

      Διαγραφή
  53. Πωωω ρε φιλε τι φθονος (η μηπως πονος) ειναι αυτος? Γραμμη Μαζινο απανου. Απεδω και περα μονο με τον Λακη θα μιλαω που ειναι πιστος και πεζει με τον παρα του και ο"ι με δανεικα. Οφουουου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Το Φεβρουάριο του 2014 οι ξένοι επενδυτές στο σύνολό τους εμφάνισαν εισροές της τάξης των €95,02 εκατ. Οι εισροές προέρχονται από θεσμικούς επενδυτές (€114,71 εκατ.) και από λοιπούς αλλοδαπούς επενδυτές (€0,02 εκατ.), ενώ οι εκροές προέρχονται από λοιπά νομικά πρόσωπα (€11,32 εκατ.), από νομικά πρόσωπα (€5,97 εκατ.) και από ιδιώτες αλλοδαπούς (€2,42 εκατ.).

    Οι Έλληνες επενδυτές εμφανίζονται πωλητές, με εκροές κεφαλαίων ύψους €81,49 εκατ. Οι εκροές προέρχονται από Έλληνες ιδιώτες (€91,64 εκατ.), από εταιρείες επενδύσεων (€0,67 εκατ.), από λοιπές ιδιωτικές μη χρηματοοικονομικές εταιρίες (€0,28 εκατ.), από λοιπές ιδιωτικές χρηματοοικονομικές εταιρίες (€0,26 εκατ.) και από ασφ. εταιρ. & συνταξιοδοτ. κεφάλαια (€0,23 εκατ.) ενώ οι εισροές προέρχονται από αμοιβαία κεφάλαια (€3,85 εκατ.), από τον δημόσιο τομέα (€3,84 εκατ.), από εταιρείες (ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ, κλπ) (€3,26 εκατ.) και από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (€0,65 εκατ.).

    Τα υπόλοιπα €13,53 εκατ. που εμφανίζονται ως εκροές από Λοιπούς Επενδυτές αφορούν Μερίδες στις οποίες δεν έχει καταχωρηθεί από τους αρμόδιους Χειριστές ΣΑΤ συγκεκριμένη χώρα φορολογικής κατοικίας.
    Οι ξένοι επενδυτές το Φεβρουάριο 2014 πραγματοποίησαν το 52,8% των συναλλαγών (σε σχέση με το 53,0% τον προηγούμενο μήνα, ενώ τον Φεβρουάριο 2013 είχαν πραγματοποιήσει το 34,6% των συναλλαγών).

    Οι Έλληνες ιδιώτες επενδυτές το Φεβρουάριο 2014 πραγματοποίησαν το 24,9% των συναλλαγών (τον προηγούμενο μήνα πραγματοποίησαν το 25,5% των συναλλαγών, ενώ τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους είχαν πραγματοποιήσει το 39,1% των συναλλαγών).

    Οι Έλληνες θεσμικοί επενδυτές (ιδιωτικές χρηματοοικονομικές εταιρείες) το Φεβρουάριο 2014 πραγματοποίησαν το 20,0% των συναλλαγών (τον προηγούμενο μήνα πραγματοποίησαν το 19,1% των συναλλαγών, ενώ τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους είχαν πραγματοποιήσει το 23,6% των συναλλαγών).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ερώτηση σε όποιον γνωρίζει: Σε περίπτωση reverse split ζομπόχαρτου, τι γίνεται με τα warrants??Παραμένει η τιμή τους ίδια και η αντιστοιχία μετοχών προς warrant ίδια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1972499 xa xa xa xa.........
    ""Επετεύχθη παράλληλα μείωση των καθυστερήσεων με το Δείκτη Καθυστερήσεων στο 32,7% κυρίως λόγω στοχευμένων ενεργειών διαχειρίσεως των μη εξυπηρετούμενων δανείων""". εχουμε καλους σκουπαδορους......βλεπε κατω απο το χαλι.......


    Πηγή:www.capital.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Το κάνατε το blog,να μην γράψω τι το κάνατε κύριε Τάκη και κύριε Δαρείε με τα στοιχηματικά σας χεχε
    Κάντε τουλάχιστον κύριε Τάκη ένα ξεχωριστό χώρο για το στοίχημα,να διδάξουμε ολίγον το άθλημα γιατί είδα κάτι 5άδες,κάτι για Γερμανία,Γαλλία και Ισπανία Βου και μου'φυγαν οι μασέλες χαχαχαχα

    Το καμάρι της κρατικής βιομηχανίας μας,ο ανθός της αγροτικήςμας οικονομίας,η ΕΒΖ ντε,απέτυχε για 3η φορά να ιδιωτικοποιηθεί.Κατά τα άλλα ξεπουλάμε την περιουσία μας αλλά φευ,δεν την παίρνει κανείς...! Τι άλλες παπαρολογίες θα διαβάσουμε αλλά βλέπετε το θέμα ΕΒΖ δεν πουλάει στα ΜΜΕ...

    Όπως έγραψε και ο κύριος Δαρείος νωρίτερα,οι ξένοι συνεχίζουν τις αγορές στο ΧΑΑ και οι Έλληνες τις πωλήσεις.Ωραία και αναμενόμενα πράγματα...

    Εν τω μεταξύ ο ΜΑΚΒΕΛ για 100στή φορά ανήρτησε το Σ/Κ τον πολυπόθητο στόχο του για τον ΓΔ,το 1411,με θέμα "ο δρόμος προς τις 1411 μονάδες,είναι ανοικτός" και ο μπαγάσας δεν φροντίζει ν'αλλάξει τουλάχιστον ούτε το κόμμα στη φράση που την περιφέρει εδώ και 10 μήνες περίπου... χε χε

    Όπως καταλαβαίνετε και πάλι,μόνο με θαύμα θα φθάσει ο ΓΔ σε αυτό το νούμερο το προσεχές διάστημα και μάλλον θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας μαζί του(για την ακρίβεια για την υπέρβασή του)για την περίοδο των εκλογών.Αμ δεν το κλείνει το βρωμόστομό του...!

    Πιστεύω ότι εκεί κοντά στην παρέλαση θα κάνει το μαγαζί ένα time out,μιας και πλησιάζουμε πλέον στους στόχους που είχα εδώ και μήνες οριοθετήσει(1370-1400).Τα Θωρηκτά(κυρίως το ασφαλιστικό,το άλλο καλά οδεύει) δεν βλέπω να θέλουν να παίξουν μεγάλη μπαλίτσα στη παρούσα φάση,ίσως να χρειάζονται περισσότερη συσσώρευση και σπάσιμο νεύρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνώ για το στοιχηματικό, χώρια ας είναι!!

      Διαγραφή
    2. Η πρόταση μου αφορούσε το Σαββατοκύριακο που δεν εχει Χρηματιστήριο. Οτι θέλει ο Monsieur Takis.

      Διαγραφή
    3. Εξάλλου ο κάθε ανώνυμος γράφει την παπαριά του. Ε Σαββατοκύριακο επιτρέψτε μας να δίνουμε καμια τριάδα να δούμε πόσο φίδια βαλζει ο σάκος. Ηδη ο Monsieur μοίρασε χρήμα την Κυριακή σε όποιον τον διάβασε, μελέτησε την πρόταση και την έπαιξε.

      Διαγραφή
    4. Ειναι προφανες οτι ο Τακαρος ψιλοβαρεθηκε,καθως εκτος απο 3-4 που γραφουν με τεκμηριωμενη αποψη και επιχειρηματα επιπεδου οι υπολοιποι μπαινουν και διαβαζουν μονο (μηπως δωσει κανα χαρτακι και κανουν καμμια γρηγορη αρπαχτη).
      Ειναι και οι αλλοι που μπαινουν για να ρωτησουν οτι τους ερθει,χωρις να κανουν καν τον κοπο να διαβασουν την αναλυση αυτου που ρωτανε που ηδη υπαρχει στο blog.
      Οτι κι αν αποφασισει δικος του χωρος ειναι και τον κουμανταρει οπως αυτος νομιζει.
      Απο μεριας μου κανενα προβλημα.

      Roko Baroko

      Διαγραφή
    5. ΟΙ ελλιοτσιτσιανς βλέπουν το 38% της πτώσης. Κακό βραχυπρόθεσμα για μας αλλά πολύ καλό μακροπρόθεσμα . Ο άλλος βλέπει οτι μας πήραν τα χαρτιά. Εχει δίκαιο εγώ τα έδωσα στον τύπο απο το γκριν λαιτ καπιταλ που ήθελε να δαγκώσει αλφα σαν το ΜΗΛΟ χαχαχα. Έκανα τις απαραίτητες τράμπες αλλά ανησυχώ , όταν μας γράφει οτι μας παίρνουν τα χαρτιά κάτι περίεργο συμβαίνει μετά απο λίγο. Ο παράλλος μαλώνει τον κ.Φαυλο που δεν προσέχει το κυνηγόσκυλο που δαγκώνει ( μα κ.Νίκο να μην ξέρετε την Αρτεμης?????) Φυσικά μόλις το γράφει η μετοχή σπάει κάτι τεχνικά προς τα πάνω , η Ντοιτσε μπανκ βγάζει θετικό ρεπορτ μετά απο χρόνια και το ει-ντι-αρρ κάνει πάρτυ στο αμέρικα!!
      Το ανάποδο σαμπουαν το φτάσαμε ,τώρα ακουμπάμε και το πάνω κανάλι και ο κυρ Μορφονιός χαζεύει το 6,35 της βαγιεκάνο .Η μιγα τρώει σίδερο και ο πειραλος ατσάλι .Οι δρομείς επιτόπιο μέχρι να λιώσουν (τιμωριά είναι?)
      Πάω να βρώ τα αποτελέσματα απο το αλφαδι να δώ πώς τα 2,6 αρνητική υπεραξία έγιναν 3,3 χεχε

      Διαγραφή
    6. Κύριε Lorac και μόνο που η Εθνική ζομποτράπεζα ξεκίνησε τους πήδουλους,είναι από μόνο του αυτό καμπανάκι καθότι τα ζόμπι παίζουν πάντα στο φινάλε χε χε.Καλά για τη ΜΙΓα,είπαμε ότι ως το 0.50-0.52 μπορεί να κάνει ότι θέλει,μετά είναι τα σοβαρά και άμα τα δείτε τώρα γράφτε μου(γίνονται και θαύματα ενίοτε...)

      Διαγραφή
    7. Κ. Τζο σας θυμίζω τον αιτό απο το περού (αν τον προσέξατε εξαρχής) χαχαχα Αφήστε την κούλα να ρίξει κανα πήδο όσο τρώει φάπα ο πειραυλος τον 7 θαλασσων που το έχει ρίξει σε παγκόσμια περιοδία. Δεν υπάρχει το γέλιο με τα σχόλια στο γνωστό σαιτ... Που να συνεχίσει και αύριο με την ετεκούλα να ακολουθεί το adr της.
      Αφού πιάσαμε τις μιγες ,να σας ρωτήσω κάτι. Αυτή η κορούλα της μίγας έχει παλέψει με νύχια και δόντια να φτιάξει ένα ευδιάκριτο τριγωνο και να το σπάσει προς τα πάνω . Έτσι για το χαβαλέ πιστεύετε θα πάει στον στόχο των περίπου 0,75??

      Διαγραφή
    8. Έτσι φαίνεται κύριε Lorac,όσο βρίσκεται πάνω απ'το 0.38-0.43.Έχει βέβαια πολλά ψώμια να φάει μέχρι να φθάσει εκεί γιατί ακόμα εκτελεί πλάγια κίνηση.Όταν την ολοκληρώσει όμως,τότε το 0.75 θα είναι ο ελάχιστος στόχος.

      Διαγραφή
  58. πςτ γκουρουδες δεν πηρατε ειδηςη την ςτοιχηματικη διαφημηςη κατω ά́πο τον φιλο του τακη τον νικολα τον βιολιτζη πιο πιαςαρικο το ςτοιχημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Γκουρούδες πάνω αριστερά έχει ξεκινήσει γκάλοπ.
    Ψηφίστε και αποφασίστε!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur πάντα Δημοκρατικός. Γιαυτό σας σέβομαι και σας εκτιμώ αφάνταστα.

      Διαγραφή
    2. Nai συμφωνω,κινηση ματ,παντα ο τζογος ελκυε τον ελληνα και το ποδοσφαιρο ειναι το θωρηκτο αυτου. Εδω θα ριχνουμε και εμεις καμμια γκουρουδια...Καλη αρχη
      ΚΚ

      Διαγραφή
    3. Ας δούμε πως θα κυλήσει η ψηφοφορία και θα δούμε πως θα το κάνουμε.
      Τώρα μόλις ξεκίνησαν τα πρωταθλήματα. Στο Α΄ Εξάμηνο απλά παρακολουθούμε μπάλα και τους τελευταίους 2 μήνες κλείνουμε σπίτια.

      Σε τελική ανάλυση βρε παιδιά - πρέπει να βρούμε τρόπο να ξεκολλήσουμε τους τζογαδόρους των χρηματαγορών απο τα προθεσμιακά συμβόλαια, τις ισοτιμίες και απο τους καφέδες - ζάχαρες, χρυσούς και ασήμια. Άντε να παίξετε τζόγο. Ρίχνεις λίγα και μπορείς να πάρεις όσα πας να πάρεις παίζοντας προθεσμιακά συμβόλαια.

      Διαγραφή
  60. Ταμείο χθες με 2 στα 3 καθως το Τουρκικό παέι για μονάδα.

    Καθαρό κέρδος 17€ και το ταμείο έχει 317€.

    Εγώ πάντως ψήφισα το Νο1 :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Συγκεκριμένα, ο ενοποιηµένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 26,9 εκατ. ευρώ, έναντι 25,3 εκατ. ευρώ το 2012, με τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και τελών ακίνητης περιουσίας να αντιστοιχούν σε κέρδη ύψους 2,356 εκατ. ευρώ έναντι ζηµίας ύψους 991 χιλ. ευρώ το 2012. Τα καθαρά αποτελέσµατα µετά από φόρους του ομίλου ανήλθαν σε ζηµίες 6,446 εκατ. ευρώ έναντι ζηµιών ύψους 9,318 εκατ. ευρώ το 2012.

    Το σύνολο των διανυκτερεύσεων των ξενοδοχείων «ARION RESORT & SPA» και «THE WESTIN ATHENS» στο 2013 να φθάνει στις 55.321 έναντι 51.406 στο 2012, ενώ τα έσοδα από δωµάτια παρουσίασαν αύξηση κατά περίπου 3% παρά τη µείωση της µέσης τιµής κατά 4,6%. Όπως επισημαίνει στην έκθεσή της η διοίκηση του ομίλου, σε ενοποιηµένο επίπεδο η αύξηση του κύκλου εργασιών οφείλεται στα έσοδα της θυγατρικής από τη διαχείριση του Τουριστικού Λιµένα Βουλιαγµένης.

    Επιπρόσθετα στο 2013 η Εταιρεία συνέχισε την εφαρµογή του προγράµµατος αναδιοργάνωσης που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2012 λαµβάνοντας µέτρα µε σκοπό τον ορθολογισµό του λειτουργικού και χρηµατοοικονοµικού κόστους µε αποτέλεσµα να βελτιώσει σηµαντικά τα αποτελέσµατα της σε σχέση µε το 2012. Ο όµιλος µέσα στο 2013 επένδυσε 449 χιλ. ευρώ κυρίως σε έργα βελτίωσης των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΣΤΗΡ
      χαχαχα μα τι γράφουν στον κοσμάκη για να τσιμπήσει.
      Ώστε έτσι??? Κέρδη 2,356 εκατ. λέει το report του Αστήρ - αλλά είναι ΕΒΙΤDA. Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει EBITDA.
      Ζημιές, ζημιές και πάλι ΖΗΜΙΕΣ ο ΑΣΤΗΡ. Μια ζωή ΖΗΜΙΕΣ.
      Ζημιές 6,5 εκατ. ευρώ.
      Ίδια κεφάλαια 153,4 εκατ. ευρώ απο 159,9 εκατ. πέρσι. Μια ζωή τα ίδια του ΑΣΤΗΡ μειώνονται.
      Το μόνο θετικό είναι η είσπραξη απαιτήσεων και έτσι οδήγησε τις χρηματοροές να είναι θετικές.

      Οι ζημιές είναι λίγο μικρότερες σε σχέση με την περσινή χρήση, λόγο περιορισμού του κόστους του προσωπικού. 9,2 εκατ. απο 11,2 πέρσι το κόστος.

      Τίποτα το ιδιαίτερο. Μια απο τα ίδια χάλια.

      Διαγραφή
    2. Μου αρέσει που γράφουν οι διοικούντες

      Ο όµιλος µέσα στο 2013 επένδυσε 449 χιλ. ευρώ κυρίως σε έργα βελτίωσης των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων.

      Τι λέτε ωρέ??? Επενδύσατε 449 χιλιάδες ευρώ??? Ανατρίχιασα τώρα. Στο καλύτερο και ακριβότερο σημείο της Ευρώπης - όπως λένε οι πομπαδόροι του ΑΣΤΗΡ - εσείς επενδύσατε 449 χιλιάδες ευρώ???
      Ανατρίχιασα τώρα.

      Διαγραφή
    3. Ο Τάκαρος έχει τώρα κάτι σημαντικά ραντεβού - οπότε αναχωρεί.

      Αν έχετε καμιά έμπνευση για Κόπα Λιμπερταδόρες ρίξτε την. Θέλουμε όμως και ανάλυση.

      Διαγραφή
    4. Αν έπαιζα κάτι θα ήταν ο άσσος της Ατλέτικο Νασιονάλ ΑΛΛΑ ΜΕ 1.30 που δίνει ο ΟΠΑΠ δεν με ενδιαφέρει. Αν κάποιος το βρει έξω με 1.55 - 1.60 προσωπικά θα το θεωρούσα πολύ καλό bet. Πάντα είναι δύσκολο να παίζει κάποιος στην Κολομβία. Η Ατλέτικο κέρδισε την Νιούελς εντός (έχασε εκτός) η οποία είναι αρκετα δυνατή και στο τελευταίο τους παιχνίδι στο δικό τους πρωτάθλημα κέρδισα την Τσίκο δείχνοντας εξαιρετική φόρμα. Η Νασιονάλ έχασε και τα δύο παιχνίδια και γενικά στα εκτός έδρας απλά δεν υπαρχει.

      Ενα δεύτερο παιχνίδι που θα έπαιζα αν ο ΟΠΑΠ έδινε σωστή απόδοση είναι ο άσσος της Ιντεπετεντιε τον οποίο όμως ο ΟΠΑΠ δίνει στο 2.35 οπότε πάλι απέχω. Η Ιντεπετιεντε δίνει περισσότερο βάρος στο Λιμπερταδόρες και στην έδρας τους είναι αρκετά αξιοπιστοι. Πάνω απο 2.60 αν το βρει κάποιος θεωρω ότι είναι fair. Η Μποταφόγκο εχασε απο την Φλαμένγκο καθώς έπαιζε με αναπληρωματικούς και γενικά βλέπω ότι δεν είναι σε φόρμα άσχετα το τι λένε οι "ειδικοί". Κέρδιασαν μεν το Σαν Λορέντζο αλλά τώρα θα παίξουν εκτός στο Εκουαδόρ.

      Αυτά βλέπω εγώ αλλά γενικώς ΑΠΕΧΩ σήμερα.

      Διαγραφή
    5. Ενα σημείο απο Αγγλία που θέλει ΠΡΟΣΟΧΗ είναι η Μπρίστολ Σίτυ σήμερα. Εχει ανεβάσει φόρμα και στα θετικά είναι η εξαιρετική προιστορία της στην έδρα της Πιτέρμπορο. (5 διπλά 3 άσσοι).

      Διαγραφή
    6. Κε Δαρειε πολύπλευρο ταλέντο,βλέπω να τους τα παίρνουμε και στο στοίχημα
      ΚΚ

      Διαγραφή
  62. Καλημέρα στους φίλους και αγαπητούς.
    Σε λίγο θα ρίχνουμε και τα κόκαλα και θα εμφανιστεί και ο Μάκης ο τσίμπος,που καθώς τα τσιμπούσε έλεγε:" Το ένα είναι έξι,το άλλο τι είναι;" Καφενείο του Μανώλα,πλατεία Δημαρχίας Περιστερίου,έτος 1966.Ο ΝίκοςΤ,δεκατεσσάρης εκπαιδεύετο στην ευγενή τέχνη του ζην επικινδύνως.Δεν χάριζε η ασφάλεια τότε.
    Εγώ ,ως σταθερός στις απόψεις Έλλην ψήφισα και αυτή την φορά:"Και τι με νοιάζει εμένα? Κάντε ότι γουστάρετε, Εγώ ασχολούμαι με ζομποτράπεζες και με λοιπές κολλάντζες όπως Νηρέας. Μας παίρνουν τις σωβράκες στο ΧΑΑ, αν μας παίρνουν και τις τρούπιες στο τζογείο του ΟΠΑΠ και τι έγινε??"
    Να είστε καλά, ότι γράφεται σε αυτόν τον ιστότοπο είναι όμορφο και έχει αξία.Εξαιρούνται βέβαια τα κείμενα των ζουλιάρηδων και φθονερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Γκουρούδες!!! Lorac10 Μαρτίου 2014 - 9:27 μ.μ.......και ο κυρ Μορφονιός χαζεύει το 6,35 της βαγιεκάνο .
    http://www.naftemporiki.gr/story/778707/ekpliktiki-bagiekano-alose-to-anoeta Τό δες??? το παιξες??? χαχα ελπίζω να σας πρόσφερα και εγώ κάτι (τυχερό πάντως ήταν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ( ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙΟΝ ΑΣΜΑ ΜΠΟΥΑΧΑΧΑ).ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ? ΤΙ ΡΙΣΚΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?..
    KABAMAROU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιά είναι η Ελληνική τράπεζα Κύπρου??

      Διαγραφή
    2. Kαλημερα Κ.τακη,
      Αυτη ειναι μαλλον,η Ελληνικη Τραπεζα.
      http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=qandr&code=HB

      Διαγραφή
  65. Κύριε Δαρείε δεν ξέρω αν το έχετε εισπράξει - σας το διέγραψα το link, επειδή δεν έχετε διαγράψει τους κωδικούς.
    Ξαναβάλτε τους αγώνες σκέτους ή σβήστε τους κωδικούς είσπραξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός αν το έχετε εισπράξει - οπότε ξαναποστάρετε την φώτο.

      Διαγραφή
    2. Η Ελλάδα είναι γεμάτη λαμόγια κύριε Δαρείε. Μην κοιτάτε που βρίζουν τους πολιτικούς ως λαμόγια. Αυτοί που βρίζουν και ωρύονται είναι οι χειρότεροι.

      Τέλος πάντων - θα σκάσουν οι ζουλιάριδες και φθονεροί.

      Την προηγούμενη εβδομάδα ένας έκανες το λάθος να σηκώσει το κερδισμένο δελτίο του στον αέρα δίχως να το έχει εισπράξει. Τελικά του το είσπραξε κάποιο λαμόγιο που καραδοκούσε και έμεινε με την χαρά ο πραγματικός κάτοχος του δελτίου.
      Γιαυτό κύριοι και κυρίες - το λέω προς όλους - να φυλάγεστε. Η Ελλάδα είναι γεμάτη λαμόγια, κλεφταράδες και μικροαπατεωνίσκους. Μην εμπιστεύεστε κανέναν - πολύ περισσότερο τους λαλάκες που γράφουν στο διαδίκτυο.

      Διαγραφή
    3. μήπως Κύριε Τάκη στο χθεσινό σας ραντεβού ειπώθηκε κάτι αξιόλογο,
      αλλά δεν μπορείτε να το αναφέρετε.

      Η μονολεκτή απάντηση σας θα μου ήταν υπεραρκετή.
      (εάν με πιάνετε)

      μφχ/Butcher

      Διαγραφή
    4. Όχι κύριε Butcher - είμαστε ακόμη σε αναμονή. Σε καλό δρόμο, αλλά σε αναμονή. Αναφέρομαι στο θωρηκτό - αν αναφέρεστε αλλού, δώστε περαιτέρω διευκρινήσεις.

      Διαγραφή
    5. με πιάσατε κύριε Τάκη!

      Διαγραφή
  66. Monsieur Takis πληρώθηκα απο τα κεντρικά του ΟΠΑΠ καθώς ο πράκτορας δεν είχε χρήματα.

    Το ανεβαζω ξανά αν και εσβησα τους κωδικούς:

    http://i58.tinypic.com/242u437.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Ας κάνουμε και μια προβλεψη (έτσι για να έχουμε να λέμε) για το ποιοι ομιλοι θα κυριαρχησουν στην Ελλαδα, την επόμενη επταετία, με δεδομένη την ήρεμη πολιτική κατάσταση: Οι παρακάτω όμιλοι , κατά την γνώμη μου θα μετασχηματιστούν σε παντοδύναμα trust, κάτι σαν τους 3-4 μεγάλους ομίλους στην Τουρκία.

    Κατά σειρά προτεραιότητας:
    Ομιλος Μυτιληναίου, προοπτικες αναπτυξης μετοχης >>50%
    Ομιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, προοπτικές ανάπτυξης μετοχής >>100%, πιθανόν θα είναι ένας από τους κυρίαρχους ομίλους στην Ελλάδα που θα ελέγχει (μέσω θυγατρικών) το 20% της ενέργειας της χώρας, ανάμεσα σε πολλά άλλα κατασκευαστικά έργα.
    Ομιλος Ελλάκτωρ
    ΔΕΗ, προοπτική ανάπτυξης μετοχής >40%, όχι τόσο για την μεγέθυνση της εγκατεστημένης της βάσης, αλλά γιατί θα τιμολογηθεί πιο δίκαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Respect στον κ. Δαρείο για τη Μπρίστολ Σίτι.
    Για το postαρισμένο κερδισμένο δελτίο τι να πω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂