Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Η σφαγή του Σαντιάγο - Παγκόσμιο Κύπελλο Χιλής 1962


Όταν θέλουμε να χαρακτηρίσουμε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ως δυσάρεστο, κακόφημο, επεισοδιακό και πρωτοφανούς σκληρότητας τότε συνηθίζουμε να του αποδίδουμε το χαρακτηρισμό η ''σφαγή του Σαντιάγκο'' , από τον αγώνα που έλαβε χώρα στο Παγκόσμιο κύπελλο του 1962, μεταξύ της διοργανώτριας Χιλής και της Ιταλίας.

Διαιτητής ήταν ο Άγγλος Κέν Άστον.

Στρατιωτικός, ο Κεν Άστον, ο οποίος παρότι ευνόησε με την στάση και τις αποφάσεις του τους διοργανωτές, υπήρξε πρωτοπόρος για δύο σημαντικούς λόγους: 
Ήταν ο πρώτος που έκανε μόδα την μαύρη περιβολή ενός ρέφερι και πολύ περισσότερο ήταν εκείνος που το 1966 συνέλαβε την ιδέα της κίτρινης και της κόκκινης κάρτας, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο Π.Κ του 1970 στο Μεξικό.

Γεννήθηκε στο Κόλτσεστερ την 1η Σεπτεμβρίου 1915 και από μικρός ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο. Σπούδασε οικονομικά και διορίστηκε δάσκαλος σε Δημοτικό Σχολείο της γενέτειράς του. Υπηρέτησε τη Στοιχειώδη Εκπαίδευση για 44 χρόνια, φθάνοντας στο βαθμό του διευθυντή. Το 1936 ξεκίνησε τη διαιτητική του καριέρα από τα τοπικά πρωταθλήματα. Την ολοκλήρωσε το 1963, εκπληρώνοντας το όνειρο κάθε Άγγλου διαιτητή. Διηύθυνε τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας μεταξύ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λέστερ 3-1 και στο τέλος ανέβηκε τα περίφημα 39 σκαλιά για να παραλάβει το μετάλλιο του από τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο Κεν Άστον κατά τη διάρκεια της γηπεδικής του ζωής ανέπτυξε ορισμένες δημιουργικές ιδέες για τη διαιτησία. Εισηγήθηκε τη δεκαετία του '40 και έγινε αποδεκτή από την Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου η μαύρη στολή με την άσπρη μπορντούρα για τους διαιτητές και η υιοθέτηση του κίτρινου και κόκκινου χρώματος στα σημαιάκια των εποπτών για να διακρίνονται καλύτερα. Μέχρι τότε, οι διαιτητές φορούσαν σακάκι και το σημαιάκι του επόπτη είχε το χρώμα της γηπεδούχου ομάδας. Μετά το κρέμασμα της σφυρίχτρας του το 1963 αξιοποιήθηκε στη FIFA ως μέλος της επιτροπής διαιτησίας. Η μεγαλύτερη συνεισφορά του Κεν Άστον ήταν η εισήγησή του για την καθιέρωση της κίτρινης και της κόκκινης κάρτας στον πειθαρχικό έλεγχο των ποδοσφαιριστών. Έγινε δεκτή από την FIFA και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού το 1970.

Η αφορμή δόθηκε από το ντέρμπι Αγγλίας - Αργεντινής για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966. Ο Γερμανός διαιτητής Ρούντολφ Κράτλιν δεν μπορούσε να συνεννοηθεί με κανέναν από τους 22 ποδοσφαιριστές, καθώς μιλούσε μόνο τη μητρική του γλώσσα κι έτσι κανένας δεν κατάλαβε ότι οι αδερφοί Τσάρλτον είχαν παρατηρηθεί, ενώ ο Αργεντινός Αντόνιο Ρατίν που αποβλήθηκε δεν δεχόταν να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο. Τότε ο Κεν Άστον, που εκτελούσε χρέη παρατηρητή, κατάλαβε ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει στο ποδόσφαιρο.

Επιστρέφοντας με το αυτοκίνητό του στο σπίτι του σταμάτησε σε ένα φανάρι. Σαν αστραπή του πέρασε από το μυαλό η ιδέα ότι το πορτοκαλί και το κόκκινο φως κυκλοφορίας θα μπορούσαν να τύχουν εφαρμογής στο ποδόσφαιρο και να ξεπεραστούν τα προβλήματα της γλώσσας. Η κίτρινη κάρτα θα σήμανε προειδοποίηση και η κόκκινη αποβολή. Έτσι θα γινόταν απολύτως ξεκάθαρη η απόφαση του διαιτητή και δεν θα χρειάζονταν κάθε φορά να επικαλούνται τις μαντικές τους ικανότητες, παίκτες και θεατές. Άλλες καινοτομίες που εισηγήθηκε ο Άστον ήταν η χρησιμοποίηση αναπληρωματικού διαιτητή, που οδήγησε αργότερα στην υιοθέτηση του τέταρτου διαιτητή, η πινακίδα των αλλαγών και η ειδική αναφορά στους κανονισμούς παιδιάς της πίεσης που πρέπει να έχει η σφαίρα (μπάλα).Ο Κεν Άστον πέρασε πολλά χρόνια στις ΗΠΑ, μαθαίνοντας στα αμερικανόπουλα τα μυστικά του ποδοσφαίρου. Το 1997 αναγορεύτηκε σε «σερ» από τη Βασίλισσα Ελισάβετ. Πέθανε στις 23 Οκτωβρίου του 2001.



Το Ιστορικό της μάχης του Σαντιάγο
Δύο Ιταλοί δημοσιογράφοι, ο Κοράντο Πιτσινέλι και ο Αντόνιο Τζιρέλι, ένα μήνα πριν την έναρξη του Mundial, επισκέπτονται την χώρα, που ολοκλήρωνε τις προετοιμασίες για την διοργάνωση του 7ου Π.Κ και όταν επιστρέφουν στην Ιταλία μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους που δεν είναι και οι… καλύτερες.

Σκιαγραφούν το κράτος της Λατινικής Αμερικής ως ένα συνονθύλευμα, απατεώνων και διεφθαρμένων, στο οποίο βασίλευε ο υπόκοσμος. Κάνουν ακόμα λόγο για «εύκολες γυναίκες», για μια κοινωνία υποανάπτυκτη, γράφουν για το Σαντιάγο υποτιμητικά σχόλια για την έλλειψη μνημείων και ιστορικών αναμνήσεων.

Μόλις τα νέα μαθεύονται, οι Χιλιανοί ξεσηκώνονται και οι δύο ρεπόρτερ αναγκάζονται να φύγουν εσπευσμένα από την χώρα. Παραμονές του ματς, το κλίμα είναι έκρυθμο, κάτι στο οποίο βοηθά και η εφημερίδα «Clarin» του Σαντιάγο, που καλύπτει το πρωτοσέλιδο της με την επιγραφή «Παγκόσμιος Πόλεμος», τυπωμένη με φαρδιά και έντονα γράμματα.



2 Ιουνίου 1962 - Εθνικό Στάδιο Σαντιάγο Χιλής

Θεατές : 66.057
Chile
CHILE:


GK 1 Misael Escuti
DF 2 Luis Eyzaguirre
DF 3 Raúl Sánchez
DF 4 Sergio Navarro (c)
DF 5 Carlos Contreras
MF 6 Eladio Rojas
FW 7 Jaime Ramírez
MF 8 Jorge Toro
FW 9 Honorino Landa
FW 10 Alberto Fouilloux
MF 11 Leonel Sánchez
Manager:
Chile Fernando Riera

Italy
ITALY:


GK 12 Carlo Mattrel
DF 4 Sandro Salvadore
FW 7 Bruno Mora (c)
FW 8 Humberto Maschio
FW 9 José Altafini
FW 11 Giampaolo Menichelli
DF 16 Enzo Robotti
DF 18 Mario David Red card 41'
DF 19 Francesco Janich
MF 20 Paride Tumburus
MF 21 Giorgio Ferrini Red card 8'
Manager:
Italy Paolo Mazza

Οι «ατζούρι» μπήκαν στο Εθνικό Στάδιο της Χιλής κρατώντας λουλούδια τα οποία πέταξαν στον κόσμο, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσουν την συμπάθεια του και να κατευνάσουν τα πνεύματα. Δεν βοήθησε στο παραμικρό. Το κοινό «σφύριξε» από την αρχή τους Ιταλούς και για να γίνει το πρώτο φάουλ δεν χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από 12 δευτερόλεπτα.

Στο 8’ ο Τζιόρτζιο Φερίνι της Τορίνο αποβλήθηκε για πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Λάντα αλλά για να αποχωρήσει από το γήπεδο χρειάστηκε η επέμβαση της τοπικής αστυνομίας που τον έβγαλε «σηκωτό» και μετά από οκτώ λεπτά νευρικότητας το παιχνίδι ξανάρχισε.

Σε όλη την διάρκεια του αγώνα, υπήρξαν συχνές διακοπές λόγω γενικών συρράξεων μέσα στο γήπεδο.
Τα χτυπήματα «εκτός φάσης» διαδέχονται το ένα το άλλο, με αποκορύφωμα το 41', όταν ο Ιταλός Μάριο Ντέιβιντ «απομόνωσε» στην γωνία του κόρνερ τον Λέονελ Σάντσεζ τον οποίο κλώτσησε 2-3 φορές ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος, ως αντίποινα για μια μπουνιά που του είχε ρίξει ο αντίπαλος του και είχε διαφύγει της προσοχής του Άστον. Ο Χιλιανός ανταπέδωσε με ένα αριστερό… άπερκατ (είχε την γνώση καθότι γιος… πυγμάχου) αλλά και πάλι δεν αποβλήθηκε, σε αντίθεση με τον μετέπειτα συμπαίκτη και… φίλο του στην Μίλαν!


"Αν δεν το είδε ο διαιτητής, θα έπρεπε να το είχε ακούσει τουλάχιστον", είπε ο Ιταλός παίκτης, που αποβλήθηκε, αναφερόμενος στη σπασμένη μύτη .

Italy's Giorgio Ferrini is removed from the pitch by Carabiniers of Chile policemen
Η «σκουάντρα ατζούρα» ολοκλήρωσε το ημίχρονο με εννέα παίκτες, το σκορ όμως παρέμενε στο εύθραυστο 0-0. Στην επανάληψη, νέα επεισόδια διέκοπταν την ροή του αγώνα κάθε λίγο και λιγάκι. Ο εκρηκτικός Σάντσεζ έσπασε και την μύτη του Μάσκιο αλλά τελικά ολοκλήρωσε κανονικότατα το παιχνίδι!

Έχοντας πλεονέκτημα δύο παικτών, η Χιλή κατάφερε τελικά να επιβιώσει από τον «πόλεμο» και να επικρατήσει με 2 - 0. Το σκορ άνοιξε στο 73’ με κεφαλιά του Ραμίρεζ και όλα έληξαν στο 87’, όταν ο Τόρο παραβίασε την εστία του Κάρλο Ματρέλ με ωραίο δεξί σουτ εκτός περιοχής.

Ο Κεν Άστον σφύριξε ανακουφισμένος για τελευταία φορά, οι αντεγκλήσεις όμως συνεχίστηκαν και η αστυνομία έκανε ξανά την εμφάνιση της στο γήπεδο για να χωρίσει τους παίκτες.

Στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου η Χιλή ηττήθηκε με 2-0 από την Δυτική Γερμανία, ολοκληρώνοντας την ζημιά απέναντι στους «ατζούρι» που παρότι νίκησαν με 3-0 από την Ελβετία, αποκλείστηκαν από τα προημιτελικά. Η Χιλή έφτασε ως την τετράδα, η Ιταλία όμως «έβραζε». Ο Τύπος της χώρας έκανε λόγο μετά το ματς για «κανίβαλους» και «ήττα της Ιταλίας από τον Άστον».

Το προξενείο της Χιλής στο Μιλάνο πολιορκήθηκε για μέρες, ενώ οι κακές γλώσσες «περιποιήθηκαν» και τον Ομάρ Σίβορι, ο οποίος λέγεται πως δείλιασε να συμμετάσχει σε αυτό που έμεινε στην ιστορία ως «η μάχη του Σαντιάγο»


H μάχη του Σαντιάγο
Χιλή - Ιταλία
2 - 0




1ος Όμιλος

ΕθνικήΑΝΙΗΓΥΓΚΜ.Ο.Β
ΕΣΣΔ 3 2 1 0 8 5 1.60 5
Γιουγκοσλαβία 3 2 0 1 8 3 2.67 4
Ουρουγουάη 3 1 0 2 4 6 0.67 2
Κολομβία 3 0 1 2 5 11 0.45 1

2ος Όμιλος

ΕθνικήΑΝΙΗΓΥΓΚΜ.Ο.Β
Δυτική Γερμανία 3 2 1 0 4 1 4.00 5
Χιλή 3 2 0 1 5 3 1.67 4
Ιταλία 3 1 1 1 3 2 1.50 3
Ελβετία 3 0 0 3 2 8 0.25 0


3ος Όμιλος

ΕθνικήΑΝΙΗΓΥΓΚΜ.Ο.Β
Βραζιλία 3 2 1 0 4 1 4.00 5
Τσεχοσλοβακία 3 1 1 1 2 3 0.67 3
Μεξικό 3 1 0 2 3 4 0.75 2
Ισπανία 3 1 0 2 2 3 0.67 2

4ος Όμιλος

ΕθνικήΑΝΙΗΓΥΓΚΜ.Ο.Β
Ουγγαρία 3 2 1 0 8 2 4.00 5
Αγγλία 3 1 1 1 4 3 1.33 3
Αργεντινή 3 1 1 1 2 3 0.67 3
Βουλγαρία 3 0 1 2 1 7 0.14 1
Η Αγγλία πέρασε στην επόμενη φάση λόγο καλήτερου Μ.Ο. τερμάτων



Πορεία προς τον τελικό


Προημιτελικοί
Ημιτελικοί
Τελικός












10 Ιουνίου – Αρίκα







ΕΣΣΔ 1

13 Ιουνίου - Σαντιάγο

Χιλή 2

Χιλή 2

10 Ιουνίου - Βίνα ντελ Μάρ


Βραζιλία 4

Βραζιλία 3


17 Ιουνίου – Σαντιάγο

Αγγλία 1

Βραζιλία 3

10 Ιουνίου - Σαντιάγο


Τσεχοσλοβακία 1

Δυτική Γερμανία 0

13 Ιουνίου – Βίνα ντελ Μάρ

Γιουγκοσλαβία 1

Γιουγκοσλαβία 1 Μικρός τελικός

10 Ιουνίου - Ρανκαγκουά


Τσεχοσλοβακία 3


Ουγγαρία 0 Χιλή 1



Τσεχοσλοβακία 1
Γιουγκοσλαβία 0




16 Ιουνίου - Σαντιάγο



189 σχόλια:

  1. Ωρεε κουζουλε Τυμπακιε, θωρωσε απο ψηλα. Αχ βρε ατιμο πραμα, απο το ρανταρ της Ζηρου θα σουρθουν τα αντιαεροπορικααα. Ποσα εεις βρε τενεκε ακομη?? Ζηριανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ντηριξε τσι αματαρες σου ωρε φιλε χωριανε Ζηριανε και μετρα .... το Καλαθι ////////////

      http://www.protothema.gr/webtv/?mmid=8600


      τα λεμε στο καρναβαλι παλι οταν θα τσι εχεις μετρησει ουλες

      αλλα μεχρι να τσι μετρησεις κατσε να δεις να μορφωθεις και να παλαβωσεις και βγαλε και τα αντιεροπορικα

      στη ταρατσα .....

      http://www.youtube.com/watch?v=HrYM6C7DWLU


      Ο Τενεκες πρωην ΣαλλαμΑλεκος

      Διαγραφή
    2. Συνεχίστε παίδες, μη στματάτε είστε απόλαυση. Άντε να γελάσει τα χείλι μας λιγουλάκι.

      Διαγραφή
    3. Ζηριανε σουροτηρι σεκανα σημερις, Ηθελες να μου καμνεις και τον τραδερ. εεε κοπελι ανοιξες λογαριασμο με το Τυμπακι?? Μαυρος Οφης Ηρακλειωτης σεφαε..

      Διαγραφή
  2. Νέα τιμή δίνει η ευρομπανκ για τον μυτιλ λίγο πιό πάνω απο αυτής που έχει δώσει η αλφα . Διαβάζω και σε οικονομικό σιτε για μεγάλη πρωτοσέλιδη συνέντευξη του προέδρου λέω α ρε μεγαλεία ο μυτιλ !! Θυμάμαι και λίγα αγγλικά απο το γυμνάσιο λέω δεν πάω να το διαβάσω στα english

    Πρώτη προσπάθεια .....http://topics.nytimes.com/top/reference/timestopics/people/a/liz_alderman/?match=any&query=mytilinaios&submit.x=0&submit.y=0

    Δεύτερη προσπάθεια.....http://topics.nytimes.com/top/reference/timestopics/people/a/liz_alderman/?match=any&query=Vagelas&submit.x=15&submit.y=12

    Τελικά με την τρίτη προσπάθεια....http://topics.nytimes.com/top/reference/timestopics/people/a/liz_alderman/?match=any&query=fairfax+eurobank&submit.x=0&submit.y=0

    Επιτέλους!!!!!! Εγώ σας θυμίζω για την ιστορία έχω πιό ψηλο στόχο πάντως για Βαγκέλα και πολύ υπομονη χεχεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.newmoney.gr/article/38777/mytilinaios-stoys-new-york-times-i-ellada-taktopoiei-ta-toy-oikoy-tis

      Με συγχωρείτε ξέχασα να βάλω την ελληνική απόδοση Κρίμα είναι να ξεχνάμε την μητρική μας γλώσσα και να τα διαβάζουμε όλα στα αγγλικά ή ακόμα χειρότερα στα greeklish.

      Διαγραφή
  3. Ωρε κατηραμενε Οφη απτο Τυμπακι. Βρε εκτος απο γιδαρης εισαι και ψομματαρης?? Αχ βρε ατιμο πραμα, αγαλιανα και θα σε γλεντοκοπισω. S300 θα σουτονε σφυριξουν απτη Ζηρο βρε τενεκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xωριανοι Ζηριανε και Τυμπακιωτη ......Ειρηνη Υμην Κουρουδες

      SAMOURAI 5 short part

      http://www.youtube.com/watch?v=XSi9ilZy0aE&list=PL34AD79CE7C4A58E3

      pilata

      http://vimeo.com/36371921


      Ειρηνη Υμην Κουρουδες χωριανοι γιατι ειμαστε που ειμαστε λιγοι κουρουδες

      Μη λιγοστεψουμε κιαλλο ...

      Tι Προβατινα μου μωρε ...... και σεφαγα που πηγες και σορταρες τον Εςς εντ Πι-πι 500 στσι 1740 μουναδες βασης ακουγοντας τον Φραμπερ το κουζουλο ..

      Πλερωνε εδα ..


      Ο φουσκοτος Κεντερης !

      Διαγραφή
  4. Bankingnews.gr πρίν λίγο στο twitter...

    Καλή η εικόνα της αγοράς, αν μη τι άλλο επιβεβαιώνει ότι αυτά που γράφαμε τέλη Γενάρη ότι ο νέος μήνας ξεκινά με άριστους οιωνούς!

    Αυτός δεν ήταν που έβαζε τα φέρετρα και τα κοράκια πριν λίγες μέρες???? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    And the OSCAR goes to ... ΛΕΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωχ. Για να λέει ο Λεώ ότι η εικονα της αγοράς είναι καλή, ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΧΩΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έσω έτοιμοι με το δάκτυλο στη σκανδάλη...

      Ο Κος Τάκης τα έχει πει όλα από νωρίς... Διπλή κορυφή στις 1300...

      Διαγραφή
    2. Για να μην υπάρξει παρερμηνεία...

      Τις κολάτζες που κρατάμε ακόμα θα πουλήσουμε, όχι τα ΘΩΡΗΚΤΑ!

      Διαγραφή
  6. To κορυφαίο σχόλιο

    07/02/2014 - 12:28 δημοσιεύθηκε από mpompos (IP: XXX.50.97.122)
    pali kala pou poulisame stis 115 monades kai glitosame tis 900

    na eisai kala re petro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μια ερωτηση ..ασχετη. υπαρχουν βιβλια του Benjamin Graham μεταφρασμενα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει μεταφρασμένο στα Ελληνικά. Ενα απο τα καλύτερα βιβλία ever για εμένα προσωπικά. Απλά πρέπει να είσαι εξαιρετικά "δυνατός" στα Αγγλικά για να μην σε κουράσει και φυσικά να καταλάβεις απόλυτα.

      Διαγραφή
    2. Ξεχασα να σου αναφέρω ότι μιλάω για το Security Analysis την έκδοση του 1951.

      Διαγραφή
  8. Autohellas

    http://www.newmoney.gr/article/38948/autohellas-metohika-simata

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλό σαβ/κυρικο με υγεια !

    κυριε τακη θυμαμαι παντα τα λογια σου

    μου ειχες γραψει ανοδο στο ΧΑΑ απο ιανουαριο εως και μεσα φεβρουαριου ( επεσες μεσα :) )

    συμφωνα με τα τωρινα δεδομενα τι βλεπεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε τριαντάφυλλε θα σας κάνω ντα ντα.
      Έχω γράψει τι θα γίνει. Γιατί δεν μελετάτε τας γραφάς????

      1340!!!

      Διαγραφή
  10. καλησπερα στον κ.τακη και την καλη παρεα του θα ηθελα να ρωτησω καποιος που ειναι εκτος αγορας μπαινει τωρα η περιμενει οπως λεει ο κ.τακης να φυγει ο φεβρουαριος για να βγουν καποια συμπερασματα για την αγορα και με την εκλογολογια που καθημερινα μας ζαλιζουν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εάν έπρεπε να επισημάνουμε τα καλά κ τα κακά νέα τι θα έπρεπε να περιμένουμε?

    -Την επίσημη επιβεβαίωση της επιμήκυνσης χρέους (το δυνατό μας καλό χαρτί εδώ στους θαμώνες του μπλογκ, διερευσε απ΄το bloumberg, έδωσε κίνηση, μισοκαμένο πια)

    -Πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,5 δις που θ΄ανακούφιζε την ανεργία μέσω σημαντικών προγραμμάτων ολιγόμηνης απασχόλησης, εκπαίδευσης κλπ (καλό αλλά καμμένο ολοσχερώς από δικαστικούς, ενστόλους, καθηγητάδες...άσε που μάθανε πως μοιράζουμε πλακώσαν κι οι αγρότες)

    -Ανακοίνωση των δανείων με περισσότερο από 3 μήνες καθυστέρηση εξυπηρέτησης (NPLs). Κακό έως πολύ κακό αν σκεφτούμε πως έχει παραδοθεί από την Blackrock απ΄τα μέσα Νοέμβρη στην ΤτΕ κι εκείνη δεν την ανακοινώνει ακόμα. Όσο καθυστερεί, θεριεύει η τραπεζική συρίκνωση. Ακριβώς το αντίθετο απ΄ότι ζητάει η αγορά.

    - Τα προαπαιτούμενα-υποχρεώσεις μας προκειμένου να εισρεύσουν τα νέα ευρωπαικά χρημάτα που θα ανακουφίσουν από την αδυναμία πληρωμής των περίπου 45 δις ευρώ πληρωμών την διετία 2014-15. Μάλλον κακό πολύ περισσότερο που θα συζητηθεί κεκλεισμένων των θυρών μεταξύ τους, χωρίς τη δυνατότητα να διατυπώσουμε το παραμικρό αίτημα-παρακαλετό.

    -Παρατεταμένη-πολωμένη εκλογική περίοδος. Κακό έως αρκετά κακό αν τύχουν περιπτώσεις υποψηφίων δημάρχων που στο παρελθόν ήσαν αντίπαλοι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

    Κάποια που βλέπω εγώ. Οποιος θέλει συμπληρώνει. Πέρα απ΄τη μάνα του Χοσέ και λοιπά σλόγκαν, νομίζω είναι φρόνιμο να κατοχυρωθούν μερικά κέρδη (ιδιαίτερα απ΄τα τραπεζικά) για την κακιά στιγμή. Και μακάρι να μην έρθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επι πλέον η 20ετής παράταση χρέους κ η μικρή μείωση επιτοκίου στα 50 δις οφειλές του 1ου μνημονίου επί της ουσίας διατηρεί τη χώρα στη μηχανική υποστήριξη λόγω του κώμματος-χρέους. Εξακολουθεί το Χρέος/ΑΕΠ να κινείται προς το 180 αποθαρρύνοντας σκέψεις για επενδύσεις στην ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία χώρα (ευτυχώς που είμαστε στο ευρώ -άποψη μου φυσικά)

      Προσωπικά θεωρώ απαραίτητο (και ζητώ από τους 300 της βουλής να απαιτήσουν) τουλάχιστον την μεταφορά των 40 δις ευρώ δανεικών για την τραπεζική εξυγίανση στον ESM με ταυτόχρονη ελάφρυνση του χρέους της χώρας (εξαιρώ τα χρήματα που ήδη κάηκαν σε ΑΤΕ, ΤΤ, ΠΡΟΤΟΝ, συνεταιριστικές). Εχει εμπειρότερο στελεχιακό προσωπικό, ας τις σώσει κι ας τις πουλήσει.

      Διαγραφή
    2. Εννοείτε αυτά που έχουν περισσέψει από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κ. hippy?

      Διαγραφή
    3. Κυριε Hippy, γράφω για πρώτη φορά στο Βlog του αξιοσέβαστου Τάκαρου,διαβάζω επιμελώς τα κείμενα σου,δείχνεις εικόνα πολύ καλής γνώσης της Ελληνικής Οικονομίας,αλλα ειλικρινά πιστευεις οτι οι 300 της βουλής εχουν τις οικονομικές γνώσεις για να απαιτήσουν ,ουτως ωστε να δωθούν λύσεις στα προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας;Δεν καταλαβαίνουν Χριστό απο αυτά που γράφεις!Ειναι παντελώς άσχετοι και δεν γνωρίζουν "οικονομικά γράμματα"!Ελάχιστοι γνωρίζουν απο αυτά.Αν γνώριζαν ,δεν θα φτάναμε σε αυτά τα χάλια!Εάν το προτείνεις στην Ραχήλ π.χ για μεταφορά στον ΕSM θα σου απαντήσει οτι κάτι σκαρώνουν οι Σιωνιστές!!!Απελπισία!!! Η επιλογή πολιτικού προσωπικού καθώς και η φοβία μας στην ποιότητα,είναι θλιβερό σύνδρομο της μεταπολίτευσης.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Άρη έχω κουραστεί να ακούω ότι φταίνε οι πολιτικοί.

      Για την μετριότητα των πολιτικών της Ελλάδος και την ανικανότητα των 300 φταίει ότι η Ελληνική κοινωνία είναι κατώτερη του αναμενομένου. Μια κοινωνία με πολίτες λάτρεις της φιλοσοφίας ''όσα πιώ και φάω και το αγγούρι να πάει στον διπλανό''

      Καλή η μεταρρύθμιση της χώρας και να ξεκινήσει αύριο κιόλας - αλλά όχι απο εμένα.

      Διαγραφή
    5. να σου πω εγω τι φταιει
      οταν ο ελληνας κοιταζεται στον καθρεπτη βλεπει τον ωναση, τον κολοκοτρώνη,τον νιαρχο
      και οχι την πραγματικοτητα τον καραγκιοζη δηλαδη

      Διαγραφή
    6. Κυριε Τακη δεν διαφωνούμε.Αυτο ακριβώς έγραψα:"Η επιλογή πολιτικού προσωπικού καθώς και η φοβία μας στην ποιότητα,είναι θλιβερό σύνδρομο της μεταπολίτευσης."Δεν φτάνει μόνο αυτό. χρειαζομαστε Συνταγματική αναθεώρηση.Διπλό νομοθετικό σώμα ,διαχωρισμός εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας.Οι Αμερικάνοι τα έχουν καταφέρει αρκετά καλά.Δεν καταλαβαίνω για παράδειγμα,γιατί να μήν υπάρχουν προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των τοπικών αρχόντων(δημάρχων);γιατί να μην αναδείξει η τοπική κοινωνία, με την βουλή της, τους πιό άξιους;Είναι προτιμότερο να μας τους επιβάλλει το κόμμα;Μεγάλο θέμα και τροφή για σκέψη!

      Διαγραφή
  12. Κύριε Χάρυ εννοώ ο ESM να πάρει επάνω του τα χρήματα που δόθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών (μαζί με την πλειοψηφία-κυριότητα εννοείται) καθώς ΚΑΙ τα υπόλοιπα μετρητά που υπάρχουν σήμερα στο ταμείο του ΤΧΣ όπως σωστά επισημαίνεται ΚΑΙ ότι μαζέψει από την εκποίηση των bad banks. Ολο το πακκέτο που φορτωθήκαμε, κοντά στα 40 δις (περίπου 23% μείωση του Χρέους/ΑΕΠ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα . Δηλαδή στον καπιταλισμό πιό είναι πιό σωστό ?? Να έχω χαμηλό ποσοστό χρέος /ΑΕΠ ή να ξεπληρώνω τα χρέη μου ?? Μπορείται να μου δώσετε ,αν υπάρχουν φυσικά, στοιχεία πώς ορίζεται-λογίζεται το ΑΕΠ και τί ποσοστά έχουν οι άλλες ευρωπαικές δυνάμεις σαν ποσοστό ή απόλυτο νούμερο?

      Τα ρωτώ αυτά μιά και όταν ξεκίναγε η διαδικασία των αμκ είχε νόημα αυτό. Τώρα ΄τι νόημα έχει να περάσει ο έλεγχος των τραπεζών στον ESM?? Για τα 40 δις??

      Δηλαδή λέτε υψηλό ποσοστό χρέος/αεπ αποθαρύνει τους επενδυτές Δηλάδή στην ΑΦΡΙΚΗ και αλλού τι στο διάολο τους ενθαρρύνει ???? Οτι θα έρθει Ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ ΖΟΥΛΟΥ και θα τους κόψει τα αρχ... αμα στραβώσει ο σαμάνος και πετάξει ανάποδα ο αιτός??

      κ. Hippy σας λογίζω για έξυπνο άνθρωπο ,οπότε είμαι σίγουρος οτι πρώτον θα καταλάβετε οτι δεν έχω κάτι προσωπικό με εσάς ,απλά θα περίμενα απο ένα ανώτερης μόρφωσης να μπορεί να καταλάβει πότε κάτι δεν έιναι δώρα αλλά αντίδωρο. Επίσης γράφετε για το πλεόνασμα που θα μοιραστεί σε καθηγητές δικαστές ΄σωματα ασφαλείας κτλ. ΚΑΤΑΡΧΑΣ σίγουρα θα ξέρετε οτι τίποτα δεν έχει μοιραστεί ακόμα.Αλλά ότανννννν και άμαααααα έρθει η ώρα να μοιραστεί χίλιες φορές εκεί παρά στους επιχειρηματίες σε μορφή επιδότησης εργασίας.

      Κύριοι δεν μπορείς να λέγεσαι επιχειρηματίας , να κυκλοφορείς 40 χρόνια με καγιέν να δηλώνεις μόνιμα ετήσιο εισόδημα κάτω απο τα 10κ ( δηλαδή καλοκαίρι μυκονο χειμώνα ασπεν με 800 ευρώ το μήνα) ,να προσλαβάνεις κόσμο με επιδότηση ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙς αυτό που προβλέπεται με την σύμβαση και τώρα να θές και νέα επιδότηση απο το πλεόνασμα. 7

      Μια και τα θέματα του Μορφονιού είναι για την στρογγυλή θεά να πώ και το ποδοσφαιρικό σχόλιο μου. ΡΕ μάγκες αν είναι να τιμήσεις κάτι και το κάνεις με 3 γκολ φάντασμα τότε βούλωσε το ,απέδωσε τις τιμές και ξέχασε το. Μην πανυγυρίζεις κιόλας για το νέο ρεκόρ 48 ετίας.

      Διαγραφή
    2. Κύριε lorac με εκπλήσσεται. Μέχρι τώρα μιλάγατε για μαντάμ ΣΟΥΣΟΥΔΕΣ και σχολιάζατε διαγραμματικές μπούρδες - τώρα όμως βλέπω ότι ξέρετε χρηματιστηριακή μπαλίτσα.

      Τα χρέη και τα δανεικά ως προς το ΑΕΠ ή και εγώ δεν ξέρω ως προς τι άλλο τα μετράμε - είναι μια μπούρδα και μισή.

      κανένα γιαπάκι δεν μπαίνει σε εταιρία μόνο και μόνο αν έχει χαμηλό χρέος. Το ίδιο συμβαίνει με και με τις χώρες.
      Τα χρέη είναι για να υπάρχουν και διαρκώς να αυξάνονται. Έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός.
      Το θέμα είναι μια εταιρία ή μια χώρα να έχει υψηλό χρέος, αλλά να μπορεί να πληρώνει τοκοχρεολύσια και να το αναχρηματοδοτεί ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ απο τους πιστωτές. Αν η εταιρία - χώρα δεν πείσει ότι μπορεί να ελέγξει το χρέος της τότε θα την πάρει ο δίαολος.

      Η Ελλάδα δεν έπεισε κανέναν - ούτε πείθει ότι μπορεί να τακτοποιήσει τα του οίκου της. Αυτό φοβίζει τους μελλοντικούς επενδυτές και όχι το χρέος της.
      Ποιος σοβαρός να έρθει στην Ελλάδα αν ακούει απο όλους τους πολιτικούς μπούρδες, αν οι κανόνες της χώρας αλλάζουν απο τη μια μέρα στην άλλη, η γραφειοκρατία να μοιάζει με τείχος αξεπέραστο και μια κοινωνία με πολίτες που ο καθένας να λέει την εξυπνάδα του?

      Ούτε οι σοβαροί Έλληνες επενδυτές δεν θα έρθουν.

      Διαγραφή
    3. Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω και με τους δύο. Εχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία (ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ) το ποσοστό Χρέος/ΑΕΠ για 2 κυρίως λόγους.

      -Πρώτον για τους ξένους που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα. Αλλο το (μη βιώσιμο) 175% και άλλο το (υψηλό) 125%. Φυσικά και όσα αναφέρεται κύριε Τάκη είναι εξίσου σημαντικά ίσως και σημαντικότερα. Άλλωστε το τέρας της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας \όπως είπαμε εμπεριέχονται σε κάποιες από τις υπογραφθείσες διατάξεις του μνημονίου 2 (εγώ αυτό καταλαβαίνω κ σαν διαρθρωτικές αλλαγές)

      -Δεύτερον για την απαραίτητη (πάλι κατά τη γνώμη μου) έξοδο της χώρας στις αγορές. Χωρίς αυτήν κάθε χρόνο θα θυσιάζουμε σαν την Ιφιγένεια το ποσό των δημοσίων επενδύσεων. Στο πρόσφατο άρθρο του ο κύριος Μελάς για την Αργεντινή αναδεικνύει τη σημαντικότητα του αποκλεισμού της από της αγορές για την εκ νέου κατρακύλα μετά την αξιοσημείωτη ανάκαμψη 2003-2010.

      Προσπάθεια συζήτησης έκανα, με απώτερο σκοπό τον εμπλουτισμό της σκέψης ώστε να κατανοήσει το χρηματιστηριακό παρόν και την κατεύθυνση.


      (Κύριε Lorac μάλλον δεν ήμουν αρκετά σαφής και παρεννοήσατε. Οταν λέω πως θέλω το πρωτογενές πλεόνασμα ν΄ανακουφίσει την ανεργία μέσω σημαντικών προγραμμάτων ολιγόμηνης απασχόλησης, προγράμματα εκπαίδευσης νέων κλπ ΔΕΝ αναφέρομαι σε επιδότηση επιχειρηματιών-κάτι που ωστόσο δεν απορρίπτω εάν είναι έτσι να επιδοτηθεί η εργασία αντί της ανεργίας. Επίσης όταν αναφέρομαι σε πιστωτική επέκταση εκ μέρους των τραπεζών εννοείται πως δεν αναφέρομαι σε θαλασσοδάνεια αλλά σε υγιείς επιχειρηματικές επεκτάσεις)

      Διαγραφή
  13. κ.hippy για μενα ησασταν αρκετα σαφης και δωσατε και μια εμμεσως πλην σαφως απαντηση στο ερωτημα μπαινει καποιος αχαρτος τωρα στο χα που διατυπωσα πιο πανω. Ευχαριστω και επισης ευχαριστω και τη κ.ζαρα που με ποστ καποια στιγμη στο καπιταλ ανεφερε και το blog του κ .τακαρου και ανοιξαν λιγο τα ματακια μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός από το χρηματιστηριακό δάσος κ. gino υπάρχει και το επενδυτικό περιβόλι για να το πω κάπως ποιητικά με τέτοια λιακάδα σήμερα...πχ ΙΚΤΙΝ, ΕΥΠΙΚ (για να μείνω στις σχετικά ασφαλέστερες επιλογές των φίλων). Έχετε κατά νου κάποια καλή τιμή εισόδου γύρω στο 1,55 για ΙΚΤΙΝΟ και περί το 1,28 για ΕΥΠΙΚ. Εννοείτε πως για να τις (ξανα)δούν θα έχει πλακώσει κακοκαιρία στο ΧΑΑ κ φόβος. Ο φόβος όμως είναι καλός σύμμαχος για μένα τον μικροεπενδυτή. Αγοράζω κ φοβάμαι. Αγοράζω επειδή φοβάμαι. Είναι κριτήριο εισόδου. Καλού κακού βάζετε μόνο το 50% των χρημάτων που στοχεύουν σε περιφεριακές μετοχές και πιθανολογώ πως κάπου προς τον Αύγουστο θα στεναχωριέστε που δεν βάλατε περισσότερα.

      Διαγραφή
  14. Salamat malam

    Ναταμας παλι , μεχρι και ο Φιλος Ηλιας Χιππακακης απο τα ψηλα βουνα επεσε στο λακκο ..!

    Βρε κασετα ΚΟΝΣΕΡΒΑ βλεπουμε ....!

    http://varos24.gr/calories/form/ananas-konserva-2-fetes-me-siropi

    Το πραγματικο coppy το πουλαν στη μαυρη αγορα στο ΛΟΝΔΙΝΟ

    www.wolf-street-φτου-και-βγαινω .com


    Το αλλο με το ΤΟΤΟ το ακουσατε ....???

    Αντιπροσωπευτικος ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ αριστερου δακτυλου ΑΘΗΝΩΝ και πασσων των Εκλησιων


    τα ματια σας βρε στα 10ετη ΟΜΟΛΟΓΑ κηπευτικων και πασσων των Λαχανικων Ελλαδος

    Αληθεια Ηλια Μαθηματικο κεφαλι εκτος συναγωνισμου στις 480 - 490 μουναδες βασης τι Μπηχτης ΓΕΝΙΚΟΣ βγαινει

    1.55 ???????????? αλλο παλι τουτο το φρουτο ....!!!

    τοσο ειχε και το 1969 ....... τοτες ειχαμε συσσητιο στο δημοτικο ......

    ενω τωρααααααααααααααααααααααααα



    ps.
    10.27 ουτε σεντ παρακατω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...κάπου εκεί κατά τον Αύγουστο....δεν με προσέχεις κολλητέ χα χα χα

      Διαγραφή
  15. ...and then you woke up... (with all the m#$@ fu#@ your dealing with)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Ιανουάριος ήταν ο 15ος συνεχόμενος μήνας που οι εισροές κεφαλαίων από ξένους επενδυτές στην Ελληνική Αγορά υπερέβησαν τις εκροές.

    Στον αντίποδα, οι Έλληνες επενδυτές εμφανίζονται πωλητές, με εκροές κεφαλαίων ύψους €136,16 εκατ.

    Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στη συνολική κεφαλαιοποίηση της Ελληνικής αγοράς ανέρχεται σε 49,9% έναντι 49,6% στο τέλος του προηγούμενου μήνα, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 0,6%. Ωστόσο, συνυπολογίζοντας την συμμετοχή του ΤΧΣ (22.263,26 εκατ. ευρώ ή 36,6%) στη συνολική κεφαλαιοποίηση της Ελληνικής αγοράς η συμμετοχή των ξένων επενδυτών ανέρχεται σε 31,7% παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 2,3% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα που η συμμετοχή των ξένων ανήλθε σε 31,0%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ζηριανεεεε σε καθαρισα. Σε λιγο δεν θανοιγεις,, η φουσκα μου επαε παει να σκασει απο τα γελια. Τυμπακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπερα σε ολους σας .Κ. hippy σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση και ευχομαι σε ολους καλα κερδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα. Συνεχίζω την κουβέντα με τον κ.Hippy και να με συγχωρεί που δεν του απάντησα εχτές, ήταν λόγω υποχρεώσεων. Σας εννόησα μια χαρά όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα ,απλά διαφωνώ και συμφωνώ με το να δωθεί στις ομάδες που σήκωσαν μεγάλο βάρος της προσαρμογής. ΕΚΤΟΣ απο συνταξιούχους φυσικά ,μιλάω για ενεργούς εργαζόμενους. Έχω και πρόταση για να μην γκρινιάζουν οι υπόλοιποι να δωθούν τα χρήματα που θα προκύψουν απο τις επιστροφές εισφορών και παρακρατήσεων σε τύπου fund που θα δημιουργηθεί και θα επενδύει Ελλάδα (και μόνο για αρχή) Έτσι οι δικαιούχοι θα πληρώνονται σταδιακά σαν μέρισμα και ένα σεβαστό ποσό ( γράφαν κοντά στα 500εκατ.) θα επενδυθεί άμεσα στην χώρα.

    Για το λόγο χρέους/αεπ σας έγραψε και ο κ.Μορφονιός τα ίδια πιστεύω και εγώ. Είναι μόνο για να γίνεται κουβέντα καφενειακή.

    Απο τον κ.Μελά μια πολύ μαζεμένη παρουσίαση περι χρέους και σημασίας της επιμύκυνσης ( του χρέους πονηροί) http://www.kostasmelas.gr/2014/02/blog-post_10.html
    Εγώ κ.Hippy βλέπω πολύ χαμηλά επιτόκια δανεισμού για το σύνολο του χρέους.Δεν γνωρίζω αν πριν την κρίση δανειζόμασταν φτηνότερα πάντως. Αλλά με περίπου 6δις ετήσιο κόστος δανεισμού (8δις όπως γράφει και ο κ.Μελάς) δεν βλέπω κάποιο λόγο να περάσουμε τον έλεγχο τραπεζών σε κάποιον άλλο και ειδικά τώρα σας ξαναγράφω που ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των ΑΜΚ.

    Για τα καλά και κακά σημάδια που γράψατε έχετε απόλυτο δίκαιο ,αν και δεν είμαι της λογικής χοσέ ακόμα όσο το να ανεβάζω τις "άμυνες" μου

    Κ. τάκη τόσο καιρό γράφουμε εδώ μέσα ,αλλά εσείς κρατήσατε την ΣΟΥΣΟΥ και τις διαγραμματικές μπούρδες... και καλά για τις διαγραμματικές φιλοσοφίες ,αλλά με μαλώνετε για την Λαίδυ??? Δεν πιστεύω να έχετε υποπέσει σε γεροντο-έρωτα και να διαβάζεται κρυφά τα τσιτά της!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως κύριε Lorac αν κρίνω από τη φώτο που είχε ποστάρει παλαιόθεν η Λαίδυ και εάν ήταν αληθινή,μια χαρά κρατιόταν για την ηλικία της χο χο χο

      Εδώ διόρθωση,εκεί διόρθωση,πού είναι η διόρθωση...?Άρχισε πάλι το γνωστό παιγνίδι στα φόρουμ,με τη συντριπτική πλειοψηφία να περιμένει οπισθοχώρηση.Όπως καταλαβαίνετε ξέρετε τι θα γίνει λίαν συντόμως...

      Διαγραφή
    2. Αφήστε με κ.Τζο ,εσείς την γλυτώσατε σχολιάζοντας τον Μ.Β.
      Αν έχετε όρεξη να πούμε καμιά διαγραμματική αμπελοφιλοσοφία , πιστεύετε οτι θα δούμε μια μίνι διόρθωση όταν ο ΓΔ βρεί τον στόχο του ινβερσε χεντ ανδ σολντερς στα 1320 ή όταν κτυπήσει το πάνω μέρος απο το κανάλι κάπου στα 1370?? Βλέπετε το 1410 δεν το αναφέρω είναι πολύ φιμπονισιακό χιχι.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Lorac μην με μπλέκετε με μικροδιορθώσεις και micro κύματα,ξέρετε ότι στο σέρφινγκ δεν είμαι καλός χεχε Μπορεί να'χετε δίκιο για το σαμπουάν,παραμένω σε αυτά που ανέφερα,1370-1400 μέσα στον Μάρτη και θα δούμε μετά τας εκλογάς εάν πάμε και για τις παρυφές του 1500.

      Το 1410 και μόνο που το ανέφερε 105 φορές ο ΜΑΚΒΕΛ,καταλαβαίνετε...

      Διαγραφή
    4. Κύριε Lorac συνεχίζω να διαφωνώ με τις απόψεις σας και είναι φανερό πως δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε ιδιαίτερα όταν πετάτε την μπάλλα στην εξέδρα. Αναφέρομαι στην άποψη μου "το πρωτογενές πλεόνασμα ν΄ανακουφίσει την ανεργία μέσω σημαντικών προγραμμάτων ολιγόμηνης απασχόλησης, προγράμματα εκπαίδευσης νέων κλπ" κι εσείς μου απαντάτε τη μια για αεριτζήδες επιχειρηματίες και την άλλη για συνταξιούχους. Η πρόταση ήταν σαφέστατη, απαντάτε σ΄αυτήν ή μην απαντάτε καθόλου καλύτερα από τη στιγμή που το πρωτογενές το καπάρωσαν οι χρυσοκάνθαροι του δημοσίου.
      "
      Το έχω ξαναγράψει. Απαράβατη αρχή του καπιταλισμού "Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ". Αυτή ωστόσο απαιτεί εισόδημα. Τα παραπανίσια που θα πάρουν δικαστικοί, καθηγητάδες, ένστολοι θα προστεθούν στα ήδη υψηλά τους εισοδήματα και θα γίνουν BMW, ταξίδια στο εξωτερικό ή (στην καλύτερη) θα βγουν εκτός παραγωγής παρκαρισμένα σε κάποια προθεσμιακή. Αντίθετα εάν τα έπαιρναν οι χειμαζόμενες ομάδες που ανέφερα θα αγόραζαν τα απαραίτητα για την διαβίωση κυλώντας τον τροχό της κατανάλωσης, πληρώνοντας 23% ΦΠΑ και ταυτόχρονα θα τους πρόσφεραν αυτοεκτίμηση, θα αποσυμπίεζαν την καθημερινότητα τους.

      Τώρα για τα πολύ χαμηλά επιτόκια δανεισμού για το σύνολο του χρέους που βλέπετε και ότι παλαιότερα δανειζόμαστε με υψηλώτερο τόκο είναι αληθές μεν αλλά από μόνο του δεν φτάνει, δεν δίνει λύση. Σκεφθείτε απλά ότι τα 8 δις ευρώ που απαιτούνται για τους τόκους σημαίνουν πλέον του 5% πρωτογενές πλεόνασμα. Πραγματικό όχι μουσαντένιο. Είτε 3πλασιασμό στο χαράτσι.

      Με τη δική μου λογική είναι απαραίτητο ένα λογικό "κούρεμα" χρέους και σαν πιο ανώδυνο μου φαίνεται η μεταφορά των 40 δις από το ΤΧΣ στον ESM. Στην τελική ακριβώς γι αυτό το σκοπό τον έφτιαξαν. Επιπλέον πλήρης απορρόφηση (ίσως και αύξηση) των ΕΣΠΑ και ταυτόχρονη άτοκη δανειοδότηση από την ΕτΕΠ της δικής μας συμμετοχής (ή κατάργηση της αφού δεν έχουμε τα όβολα) ώστε να αυξηθούν ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις.

      Έλπίζω να έγινα κατανοητός κ. Lorac. Εάν εσείς τα βλέπετε αλλιώς είναι δικαίωμα σας. Δεν μ΄ενδιαφέρει να σας πείσω ούτε και σκοπεύω να συνεχίσω.

      Διαγραφή
  20. Παρατηρώ τους τελευταίους μήνες δυνατή αποκλιμάκωση και στα κυπριακά ομόλογα.Λέτε να πάμε σε κοινά αποδεκτή λύση του άλυτου επί 10ετίες Κυπριακού θέματος?Βέβαια με τέτοιο ανύπαρκτο χρηματιστήριο που έχει η Λευκωσία,ούτε σκέψη για παιγνίδι στο ΧΑΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οντως υπαρχει μεγαλη κινητικοτητα και προθεση απο τον διεθνη παραγοντα για επιλυση του κυπριακου(ελεω υδρογονανθρακων)
    Αν επισυμβει το μοιραιο εις βαρος παντα των ελληνοκυπριων, το χακ θα απογειωθει.Θα χρειαστουν χρονια για ανοικοδομηση της Αμμοχωστου και οχι μονο.
    Εταιρειες σαν αυτες θα καταγραψουν ασυληπτα κερδη,εταιρικα και χρηματιστηριακα βεβαιως.

    http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=qandr&code=CCC
    http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=qandr

    Chris13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο τις δύο που αναφέρετε monsieur θα δώσω ιδιαίτερη προσοχή στην VCW καθώς σε μια πρώτη μελέτη βλέπω ότι έχει αναλάβει την διαχείρηση των εργασιών στον τομέα του τσιμέντου της CCC (απο το 2007) και η CCC αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο της.

      Μέρος της τότε ανακοίνωσης απο την επιτροπή ανταγωνισμού:

      Με την προτεινόμενη συγκέντρωση η εταιρεία Τσιμεντοποιία Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ επιδιώκει να αναλάβει τη διαχείριση των εργασιών της εταιρείας The Cyprus Cement Public Company Ltd που αφορούν την παραγωγή και την διάθεση τσιμέντου και να αποκτήσει τον έλεγχο των σχετικών θυγατρικών αυτής που δραστηριοποιούνται στην αγορά παραγωγής και διάθεσης σκυροδέματος και λατόμευσης ασβεστολιθικού ψαμμίτη και πώλησης άμμου. Μελλοντικά προβλέπεται η σταδιακή μείωση ή/και τερματισμός της παραγωγής τσιμέντου από την εταιρεία The Cyprus Cement Public Company Ltd. με τη λειτουργία υπερσύγχρονης μονάδας στο Βασιλικό από την Τσιμεντοποιία Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ .

      -The Cyprus Cement Public Company Ltd.
      Το συγκρότημα της Κυπριακής Εταιρείας Τσιμέντων Δημόσια Εταιρεία Λτδ. δραστηριοποιείται στο τομέα της παραγωγής και διάθεσης τσιμέντου μέσω της Κυπριακής Εταιρείας Τσιμέντων Δημόσια Εταιρεία Λτδ, στο τομέα της λατόμευσης ασβεστολιθικού ψαμμίτη και πώλησης άμμου μέσω των Λατομεία Λατούρος Λτδ και Elmeni (latomia) Ltd, στο τομέα παραγωγής και εμπορίας έτοιμου σκυροδέματος μέσω της Athinodorou Beton Ltd., μεταφοράς πρώτων υλών για την κατασκευή έτοιμου σκυροδέματος μέσω της Athinodorou Beton- Transport Ltd. και μέσω της Athinodorou Beton- Estates Ltd. με την εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας. Επίσης το συγκρότημα μέσω θυγατρικών εταιρειών δραστηριοποιείται στο τομέα των επιχειρήσεων εξαρτώμενων από το τουρισμό.

      — Τσιμεντοποιία Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ.
      Η Τσιμεντοποιία Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ. δραστηριοποιείται στο τομέα της παραγωγής και διάθεσης τσιμέντου και μέσω των εταιρειών A.E.Σ. Ατλας έτοιμο Σκυρόδεμα Λτδ και Εστία Έτοιμο Σκυρόδεμα Λτδ στο τομέα της παραγωγής και εμπορίας έτοιμου σκυροδέματος. Επίσης μέσω της Λατομεία Πύργων Λτδ δραστηριοποιείται στο τομέα της λατόμευσης και εμπορίας αδρανών υλικών.

      Διαγραφή
    2. Εφοσον ειναι η ΚΕΤΣ ο μεγαλυτερος μετοχος τοτε θα επωφελειται εμμεσα,ετσι δεν ειναι? η κατι δεν καταλαβα καλα?

      Chris13

      Διαγραφή
    3. Και αν η ΚΕΤΣ πουλήσει το ποσοστό της???

      Προς το παρόν θα μελετήσω εις βάθος πρώτα αλλά γενικά προτιμώ την "θυγατέρα" που έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο το τσιμεντο.

      Διαγραφή
    4. Ok K.ΔΑΡΕΙΕ ,θα περιμενω την εκτιμηση σας.
      Εγραψα και πιο κατω,και αυτην να κοιταξετε αν θελετε, οταν εχετε χρονο,νομιζω αξιζει.

      Chris13

      Διαγραφή
  22. http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=qandr&code=VCW

    Chris13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. monsieur Chris13 γνωρίζετε το σύμβολο της μετοχής για το Ελληνικό Χρηματιστήριο?

      Διαγραφή
    2. Κυριε Δαρειε ΤΣΙΒ

      http://www.capital.gr/q_cy.asp?s=%D4%D3%C9%C2

      Διαγραφή
  23. K.Δαρειε και ΚΕΤΣ για τα Την CCC.Συνδεδεμενες εταιρειες του ομιλου Γαλαταριωτη CCCH και CCCT.

    Chris13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Merci τα βλέπω τώρα. Γενικά απο πολυυυυυ παλιά έχω μια αδυναμία στις μικρές τσιμεντοβιομηχανίες. Δεν ξέρω γιατί.

      Διαγραφή
  24. Δεν είναι λίγο νωρίς για όλ' αυτά κύριοι???
    Το λέω μιας και ήμαστε στην αρχή της διαδικασίας ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μελετάμε monsieur.Μελετάμε.

      Δεν είπαμε ότι θα τρέξουμε να ψωνίσουμε. Αν και εφόσον δω ότι αξίζει η εταιρία θα πάρω θέση σε τιμή που εγώ θέλω. Αν δεν μου την κανει δεν χάθηκε ο κόσμος.

      Διαγραφή
    2. Mια αλλη καλη εταιρεια του ΧΑΚ ειναι η LOGICOM(ΛΟΤΖ).
      Εταιριεα πληροφορικης απο τις λιγες μερισματικες που εχουν απομεινει.

      Διαγραφή
    3. Συμετεχει επισης με θυγατρικη εταιρεια σε μοναδα αφαλατωσης,που της αποφερει επιπλεον εσοδα.

      http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=announce_view&ann_id=147418

      Εδω profit warning για το 2013

      http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=announce_view&ann_id=189152.

      Η εταιρεια λιγες μερες πριν τις καταστροφικες αποφασεις του Εurogroup για το κουρεμα των καταθεσεων,εβγαλε στο εξωτερικο περιπου 3,000,000 ευρο.Ο Υπουργος οικ. τοτε ηταν ο Μιχαλης Σαρρης,ο οποιος λιγες μερες πριν,στις 28/02/13 ειχε δωσει την παραιτηση του απο το ΔΣ της Εταιρειας ΛΟΤΖΙΚΟΜ...

      Διαγραφή
  25. ΤΡΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ .... Το Χα..χα...χα..Α ΟΣ


    Στα 10,8 δισ. ευρώ η τρέχουσα αποτίμηση της ΠΕΙΡΑΙΩΣ, στα 9,5 δισ. ευρώ η της Αlpha Bank και στα 9,4 δισ. ευρώ η κφση της ΕΤΕ.



    Σχεδόν τα 30 δισ. ευρώ η συνολική τους λοιπόν κφση(!!) που αντιστοιχεί στο 45% περίπου της αντίστοιχης του ελληνικού χρηματιστηρίου. Απλά... άφωνοι!!


    Λοιπον μπαμ μπαμ ανοιγωμε το χαζοκουτι σημερις αργα διοτι κανωμε και αλλη δουλεια και ψαχνουμε την ατακα της ημερας ...

    χχχχμχμμχ δεν θελει και πολυ να τη βρεις ....!

    Τα σωβρακα μου Ξεζουμιδη .....

    http://www.youtube.com/watch?v=L10aIZGyYN8


    χχχμμχχμχμχμμχμχμ


    Are you looking for me Madam ?

    Aleko mou Salaam ..!

    απ '......... αυτη ειναι δικια μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κύριε Τάκη,απλά υποκλίνομαι.
    http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1182681/psahnoyn-ta-psaria-sta-kloyvia.html
    Με εκτίμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραία και η απάντηση του φίλου μας Σείριου. Ολα τα ψάρια ΔΕΝ έχουν την ίδια μούρη (προς το παρόν τουλάχιστον).

      Διαγραφή
    2. Όλα τα ψάρια κύριε hippy βρωμάνε απο το κεφάλι - ότι μούρη και να έχουν!

      Κύριε Νίκο θα σας απαντήσω όπως ακριβώς απάντησα στον κύριο spooky.
      Η δικαίωση - άρα και η υπόκλιση σας - θα έρθει ΜΟΝΟ όταν γράψει το καντράν ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ 130 - 140 εκατ. και το χαρτί σχίσει τα 0,25 προς τα κάτω σαν σαρδέλα.

      Διαγραφή
    3. Και για να τελειώνω με τις ψαρούκλες.
      Η μόνη που αξίζει να επιβιώσει - όχι ότι βγάζει κέρδη, κανένα ψαράδικο δεν έβγαλε ποτέ πραγματικά κέρδη - είναι το Γαλαξίδι.

      Τελεία και παύλα. Προσοχή. Δεν λέω να αγοράσετε - δεν λέω ότι είναι ευκαιρία, λέω όμως το απλούστατο. Ότι απο τις εισηγμένες είναι η πιο νοικοκυρεμένη.

      Αλλά τι λέω?? Μετά απο 3 - 5 χρόνια θα τα ξαναδούμε.

      Διαγραφή
    4. Ακριβά όλα τα ψαράδικα - με δίχως ρευστό, δίχως όραμα και με ένα growth μέσα στην ΟΜΙΧΛΗ.

      Διαγραφή
    5. Mα καλα Κυριε Τακη ακομα πιστευεται μετα και την ανοδο των τιμων των ψαριων μεχρι και 30% στη χοντρικη απο τις αρχες Δεκεμβριου και μετα να πανε τα αποθεματα στα 130-140 εκ ; Ασε που ουτως ή αλλως τα αποθεματα του δεν ειχαν περιθωριο να πεσουν κατω απ τα 180-190 εκ. υπολογισμενα με δυο διαφορετικους τροπους. Διαβασατε πιστευω τη δηλωση του Μπελλες σημερα, γιατι να πει ψεματα αφου σε μερικες μερες θα ανακοινωθει απ την Akvaplan Niva, διαφορετικα θα εκανε τη παπια σαν το Στεφανη.

      Διαγραφή
    6. Κοντός ψαλμός αλληλούια κύριε Σείριε.

      Ο Μπελές μου θυμίζει τον Γιώργη τον Homo Habilis. Χαμπάρι δεν πήρε τι γινόταν γύρω του.
      Μόνο το μουστάκι ήξεραν να φροντίζουν/

      Διαγραφή
    7. Επίσης λέω ότι δεν θα ανακοινωθεί τίποτα από την Akvaplan Niva - όπως λέμε Black Rock για τις ζομποτράπεζες.

      Διαγραφή
    8. Επίσης κύριε Σείριε να σας θυμίσω ότι ήδη τα ετήσια αποτελέσματα έχουν κλειδώσει - απλώς δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

      Καθίστε να δείτε τι κούρεμα έχει πέσει στα βιολογικά του Νηρέα και μετά τα ξαναλέμε.

      Διαγραφή
    9. Senior Τακη διαβαστε καλιτερα το σχολιο μου και θα καταλαβετε, ''ανοδο των τιμων των ψαριων μεχρι και 30% στη χοντρικη απο τις αρχες Δεκεμβριου....'' . Ακριβως και εχουν κλειδωσει εσεις δηλ τι πιστευεται θα βγαλει αλλα 60 εκ ζημιες τουτεστιν συνολο 100 εκ και κανενας δεν το γνωριζει παρα μονο ο Μπελλες;
      Το παιχνιδι ειναι πολυ χοντρο κυριε Μορφονιε γι αυτο και επιστρατευονται και τα μεσα ενημερωσης βλεπε euro2day για να μας διαφωτησουν-προστατευσουν μη χασουμε τα λεφτα μας στα 0,25ε ενω στα 0,7-0,8 ακρα του ταφου σιωπη τοτε κανενας δεν γνωριζε τι σημαινει βιολογικα αποθεματα.
      Εγω λεω οτι τα ετησια αποτελεσματα του αρα και η αποτιμηση των βιολογικων μπορει να κρυβουν θετικη εκπληξη αλλωστε το φετινο α τριμ θα ειναι ετη φωτος μακραν καλλιτερο της τελευταιας 10ετιας.

      Διαγραφή
    10. Κύριε Σείριε είμαι ξεκάθαρος στις προβλέψεις μου για τα ψάρια και ειδικά για τον Νηρέα.

      Τα ξαναγράφω άλλη μια.
      Προβλέπω βιολογικά αποθέματα 130 με 140 εκατ. ευρώ και την τιμή της μετοχής να σχίζει προς τα κάτω σαν σαρδέλα τα 0,25. Χρόνος επαλήθευσης εντός του 2014.

      Πέρα απο αυτό. Δεν μπορώ να καταλάβω την επιμονή σας με τον Νηρέα κύριε Σείριε??
      Μας τον προτείνετε δηλαδή για αγορά???
      Μιλήστε ξεκάθαρα και εσείς, πείτε καθαρά - ''προτείνω Νηρέα αγορά στα 0,25 - 0,26''.

      Αρχίσαμε τώρα να λέμε ότι το παιχνίδι είναι χοντρό??Σιγά μην χάσουν το κελεπούρι, που ούτε το ΜΟΔ δεν μπορεί να αποπληρώσει η κολλάντζα και παρακαλάει ο Μπελλές αριστερά και δεξιά.

      Ακούστε να δείτε. Τους ΠιττακοΜπελοΣτεφανίδες τους συμφέρει να χώσουν τις κολλάντζες τους κάπου αλλού και μετά κάτω από το τραπέζι να κάνουν εταιρία που θα ασχολείται με ψαράδικα και αυτοί να είναι μέτοχοι ινγκόγκνιτο - κάτι σαν φάντασμα δηλαδή. Όπως πολύ έξυπνα έκανε ο Πιττάκας

      Διαγραφή
    11. Όσο για το σχόλιο σας

      '' επιστρατευονται και τα μεσα ενημερωσης βλεπε euro2day για να μας διαφωτησουν-προστατευσουν μη χασουμε τα λεφτα μας στα 0,25ε ενω στα 0,7-0,8 ακρα του ταφου σιωπη τοτε κανενας δεν γνωριζε τι σημαινει βιολογικα αποθεματα.''

      Ελπίζω να μην συμπεριλαμβάνεται και τον Τάκαρο.
      Σας θυμίζω μόνο αυτό που έγραφα προς έτους και βάλε στο marketozone.


      Για ιχθυοκαλλιέργειες!!! Είναι πολύυυυυυυυ νωρίς ακόμη για ασφαλείς τοποθετήσεις και κερδοσκοπικές ενέργειες. Τώρα στα λαυράκια παίζουν οι ατζαμήδες και οι εγκλωβισμένοι.
      Σκεφτείτε μόνο τούτο. ο Νηρέας απο τα 5 και βάλε ευρώ, απο τα υψηλά του 2007, ακόμη και σήμερις στα 0,71 χάνει περίπου το 90% της αξίας του. Τουτέστιν μαύρο χάλι.
      Τα χαμηλά του μεταξύ 0,30 - 0,35 με ξεπούλημα τα 0,25. Σήμερις 0,71 - τουτέστιν ούτε μια σοβαρή αντίδραση της προκοπής δε μπορεί να κάνει. Μέχρι τα 0,9 του δίνω περιθώριο.

      Τώρα έρχονται οι επίτροποι και πολύ γουστάρει ο Τάκαρος, κάθε πολυδανεισμένος θα αισθανθεί τη θηλειά στο λαιμό του. Τα δανεικά και αγύριστα τέρμα - οι ιχθυοκαλλιέργειες τη διαφορά έχουν απο τις ζομποτράπεζες??? Απλώς ο πολύς κόσμος δε έχει αντιληφθεί πως όλες είναι μια ΕΛΙΧΘ. Όταν θα κλείσει η τραπεζική κάνουλα τότε θα πέσει το μεγάλο γέλιο.
      Μόνο με το μικρό το τσιπουράδικο, που εξάγει το σύνολο της παραγωγής του σε Ισπανίες - Γαλλίες, Ιταλίες - Γερμανίες, μπορεί κάποιος να κοιμάται σχετικά ήσυχος ότι και αύριο θα το βρει στο ταμπλό. Όμως αυτήν τη θέλουμε κάτω απο τα 0,5 - εκεί στα 0,4 και όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο με όλους αυτούς του ΣτεφανοΜπελέδες που φυτίλιασαν σε χρόνο μηδέν ότι δανεικό πήραν, χώρια τα ΜΟΔ και οι ΑΜΚ.

      Διαγραφή
    12. Αυτά για να μην λέτε ότι στα 0,70 κανείς δεν μίλαγε για Νηρέα. Ο Τάκαρος μίλαγε.

      Τότε λοιπόν στο 0,71 του έδινα περιθώριο του Νηρέα μέχρι το 0,9 και μετά κατάρρευση.
      Τώρα του δίνω περιθώριο - και το έχω γράψει - μέχρι το 0,33 - 0,35.
      Η κατάρρευση θα έρθει όπως και να έχει.

      Εγώ τις έδωσα τις γουρουδιές μου - καθαρά και ξάστερα.
      Πείτε και εσείς τις δικές σας καθαρά και ξάσταρα και στο τέλος να δούμε ποιός θα εαναδειχθεί Ο ΓΚΟΥΡΟΥ ΤΟΥ ΝΗΡΕΑ.

      Διαγραφή
    13. Πραγματικά πέρσι τέτοιο καιρό κάποιος φίλος από τους θαμώνες εδώ είχε δώσει τον ΝΗΡ σαν πουλέν ανόδου (πάνω από το 1 ευρώ), ένας άλλος διεφώνησε και έθεσε το θέμα του μετατρέψιμου ομολογιακού σαν τεράστιο βαρίδι καθώς όλοι θα έσπευδαν για την μετατροπή και θα πλημμύριζε το μαγαζί μετοχές κι εσείς κ. Τάκη βάλατε σαν οροφή max το 0.90 αλλά ξέμειναν από αγοραστές εταιρεία και ΧΑΑ. Πλήρης δικαίωση. Γιατί όμως σώνει και καλά καταστροφή και όλα ίσιωμα? Ποιός θα κερδίσει απ΄αυτό?

      Για λόγους εντιμότητας πάντως να ενημερώσω ότι ο αντιπρόεδρος του ΣΕΔ στην ΓΣ και οι υπόλοιποι μικροομολογιούχοι ζήτησαν στην επόμενη ΓΣ να προστεθεί το θέμα αναπροσαρμογής στην τιμή μετατροπής των ομολογιών σε μετοχές από το περίπου 1.36 σημερινό σε 0.50 ευρώ/μετοχή ώστε όποιος επιθυμεί να μπορεί να απεγκλωβιστεί παίρνοντας φυσικά κοντά στο 50% ζημιά στην τρέχουσα ονομαστική τιμή ομολογίας (25% σε τιμή κτήσης). Φάνηκαν να το ακούν θετικά οι εκπρόσωποι των τραπεζών (όμως είναι υπάλληλοι). Αυτό, εάν γίνει, πρόσκαιρα θα πιέσει επιπλέον την τιμή της μετοχής. Ωστόσο, χωρίς να μπορώ να το αιτιολογήσω λογικά, καθαρά από ένστικτο, πιθανολογώ επιβίωση του Νηρέα. Νομίζω πως και για τη χώρα θα είναι πολύ καλό να υπάρξει ομαλή περίοδος προσαρμογής και όχι τραπεζική ασφυξία. Βασική μου άποψη, την έχω ξαναγράψει άλλωστε.

      Καλημέρα

      Διαγραφή
    14. Δεν συνηθιζω να δινω προτασεις για αγορα ή πωληση οχι μονο εδω αλλα οπουδηποτε γραφω οχι γιατι δεν μου αρεσει να εκτειθομαι αλλα για λογους disclaimer, αλλα απ τα γραφομενα μου μεχρι τωρα πιστευω να εχετε καταλαβει.
      Aλλωστε για να μπω στο θεμα μας και μετα το σημερινο δημοσιευμα του χαμαιλεων δεν εχω και ιδιαιτερη
      εμπιστοσυνη στις αποτιμησεις της Akvaplan Niva με το τροπο που το κανει.
      Αυτο ομως το τελευταιο που γραφετε για τον Πιτακα δωστε περισσοτερες λεπτομερειες τι εννοειτε.

      Διαγραφή
    15. Κύριε hippy τι είναι αυτά που γράφετε??
      Είπε κανείς ότι δεν θα επιβιώσει ο Νηρέας??
      Όλα τα ζόμπι της Ελληνικής χρηματαγοράς έχουν επιβιώσει - είδατε κανένα απέθαντο ζόμπι να αποβιώνει??

      ΑΛΤΕΚ, Μαίλη, ΔΙΧΘ, ΣΑΤΟ και όλα τα ζόμπι είναι αναστημένα.
      Στην Ελλαδάρα ουδείς αποβιώνει.

      Κύριε Σείριε, ότι καταλάβατε για Πιττάκα - καταλάβατε.

      Διαγραφή
    16. Επειδη δεν ειδα τα παραπανω σχολια, δεν εννοουσα εσας αλλα τα δημοσιογραφικα μεσα ενημερωσης και ειδικα το euro2day που καθε μερα εχει και απο ενα αρθρο το τελευταιο καιρο.
      Σενιορ Τακη δεν μπαινω στο παιχνιδι του ανταγωνισμου και του πρωταθλητισμου εσεις λετε αυτα και εγω τα αντιθετα οπως ειπατε κοντος ψαλμος αλληλουια

      Διαγραφή
    17. ΟΚ κύριε Σείριε.

      Καλός είναι ο ανταγωνισμός. Τι το κακό έχει?

      Διαγραφή
    18. Χα χα χα. Προς θεού, δεν ήθελα να σας ταράξω Κ. Τάκη. Ας γίνω σαφέστερος. Εννοώ πως έχω την αίσθηση πως ο Νηρέας θα επιβιώσει σαν τραυματισμένη εταιρεία και όχι σαν ζόμπι. Ϊσως και με τον Αριστείδη πρόεδρο (ή σε άλλη τιμητική θέση αποστρατείας). Μέχρι την πλήρη αποθεραπεία όχι με τον Χίππη μέτοχο καθώς αποφεύγει τα turn around stories από τη στιγμή που δεν έχει την γνώση να τα αξιολογήσει θεμελιωδώς.

      Απλά ένστικτο όμως.

      Διαγραφή
    19. Όπως και να είναι κύριε hippy ο Νηρέας θα επιβιώσει - εσείς θα λέτε ότι επρόκειτο για τραυματισμένη εταιρία, εγώ για παραλίγο τραυματισμένο ζόμπι.

      Δεν είμαι αισιόδοξος κύριε hippy για τη χώρα, όταν βλέπω ότι μυαλό δεν έχουμε βάλει και συνεχίζουμε τα ίδια κόλπα που κάναμε δεκαετίες τώρα. Η εταιρία και όλες οι εταιρίες που έχουν φτάσει σε αυτό το χαλί, κανονικά, θα έπρεπε να κλείνουν. Τεγοπουλέοι, Δόλιδες, Αθανασούλιδες, Μαίλλιδες και όχι να προσπαθούν να τις σώνουν όπως κάνανε με τους Λαναράδες.

      Τόπο στα νιάτα, σε νέα μυαλά. Ναι σε ένα υγιή ανταγωνισμό, με κανόνες, που να επιβραβεύει τους νοικοκύριδες και όσους διαβάζουν σωστά το μέλλον και όχι κάθε φορά να σώνουμε ΛαναροΜπελέδες και να συνεχίζουν να ανταγωνίζονται τους σωστούς επιχειρηματίες.

      Διαγραφή
    20. Αν θέλει ο κυρ Αριστείδης να παραμείνει πρόεδρος ή να πάει σε άλλη τιμητική θέση αποστρατείας, τότε να βάλει βαθιάααααααααααααααα το χέρι στην τσέπη στην ΑΜΚ που έρχεται και όχι μόνο οι τράπεζες να μετοχοποιήσουν τα δάνεια.

      Διαφορετικά, μετοχοποίηση του 100% των δανείων - όξω ο κυρ Αριστείδης - και να δοθεί η εταιρία να την τρέχει κάποιος γνώστης του κλάδου και να αμείβεται αυτός βάσει των επιδόσεων που θα έχει - δίχως bonus, σταθερούς μισθούς και αμοιβές ΔΣ.

      Εγώ αν ήμουν τραπεζίτης - ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ - αυτούς τους όρου θα έβαζα.
      Θα μου πείτε αν ήμουν σοβαρός τραπεζίτης δεν θα έκανα πλάτες στους ΣτεφανοΜπελέδες, να τους δίνω δάνεια, όπως και σε κάθε ουρακοτάγκο αυτής της τεταρτοκοσμικής χώρας.

      Διαγραφή
    21. Μπομπολοψυχάρηδες, Κοντομηνάδες και λοιπά κουμάσια.

      Συμφωνούμε απολύτως κύριε Τάκη. Κι επειδή η χώρα έχει στο παρελθόν κατρακυλήσει αρκετές φορές στους γκρεμούς και τ΄αγκάθια αλλά έζησε κι επανήλθε, έχουμε τη βεβαιότητα, επιβεβαιωμένη από τη στατιστική ότι το ίδιο θα γίνει πάλι. Εξυπνος λαός, εφευρετικός και (κατά τη γνώμη μου) ΚΑΙ εργατικός. Οι αξίες δεν χάνονται. Δεκάωρο χτυπάνε οι νεολαίοι σήμερα κι αν δεν έχουν τελειώσει συνεχίζουν καμιά ωρίτσα ακόμα για να ολοκληρώσουν την εργασία τους.

      Τέλος πάντων είπαμε...διαδικαστικό είναι το πρόβλημα. Οι χώρες δεν πτωχεύουν, χρεοκοπούν κι ανασταίνονται. Οπως το Μεξικό το 1995. Ιστορία διαβάζουν οι κρατούντες στην ΕΕ?.

      Διαγραφή
  27. Φίλε Ηλία-hippy,αυτό σίγουρα το διάβασες.
    http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1182654/citibank-syzhthseis-me-alpha-gia-polhsh.html
    Αν κάποιος έχει αμοιβαίο της Μόργκαν,από που το διαχειρίζεται μετά την πιθανή αποχώρηση;
    Τι γνώμη έχεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Νίκο μαζί με τους πελάτες θα πάνε κι οι επενδύσεις τους. Κι εγώ έχω ένα προιόν της Citi σε $ εάν συμφωνήσουν θα βρεθώ στην πλέον σπαστική (από άποψη εξυπηρέτησης πελατών) τράπεζα. Κανένα πρόβλημα. Όπως με την πώληση των κυπριακών το στεγαστικό μου βρέθηκε από την ΜΑΡΦ στην ΠΕΙΡ χωρίς ΚΑΜΜΙΑ αλλαγή ως προς το πολύ χαμηλό για τα σημερινά δεδομένα επιτόκιο.

      Αυτό που χρήζει ανάλυσης είναι γιατί φεύγει η Citi τώρα απ΄τη χώρα του Grexit, των πρωτογενών πλεονασμάτων, των σταθερών εισροών τους τελευταίους 18 μήνες στην κεφαλαιαγορά της κλπ κλπ οεο? Εδώ μόνο νομίζω αξίζει να προβληματισθούμε.

      Διαγραφή
  28. 570 μουναδες τα 10ετη

    με τη φορα που εχουν τα βλεπω συντομα στις 390 - 395 μουναδες βασης [ απο 480 μουναδες παλια εκτιμηση ! ]

    εκει Ανημερα στη Παρελαση

    ενα δωρο της TELLEMARKETING HELLAS για τη χωρα του ΑΠΕΡΑΝΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ

    https://www.youtube.com/watch?v=tKVUwaKZoPo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ελλάδα θα βγει φέτος στις αγορές κύριε Λάκη. Στο δεύτερο εξάμηνο του 2014. Ολίγο μαϊμού η έξοδος αλλά θα THN βγει την τσάρκα της.
      Του χρόνου θα βγει κανονικά στις αγορές και θα επαληθευθεί για μια ακόμη φορά ο Τάκαρος - ότι, δηλαδή, η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2015. Εδώ και τρία χρόνια το φωνάζω - αλλά που να πάρουν χαμπάρι οι άμπαλοι φιτσουλέοι, εδώ δεν παίρνουν - ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ - ακόμη και τώρα και λένε τις παπαρδελιές τους, ότι τάχα μου η Ελλάς δεν θα βγει στις αγορές.

      Επομένως τα spreads όχι μόνο θα πέσουν κάτω απο τις 400 μονάδες - αλλά θα γκρεμοτσακιστούν.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Λάκη και τις 300 πιστεύω θα δούνε αλλά όχι τόσο σύντομα,τουλάχιστον αυτό το νούμερο μου δείχνει το διάγραμμά τους.Αν ξεπεράσουμε τον εκλογικό Μάιο σχετικά ανώδυνα,είμαι έτοιμος να αναθεωρήσω ανοδικά τις τιμές στόχους των 3 πιθανών σεναρίων που είχα δώσει για ΓΔ μέσα στο 2014.Όλα στην ώρα τους όμως χεχε

      Για τον Ινδιάνο τα είπατε όλα,οι σόρτηδες αναφωνούν "όχι άλλο κάρβουνο!" και η θεία έριξε κι άλλο ξύδι στις πληγές τους σήμερα...

      Διαγραφή
    3. Α πα πα πα πα... Με πρόλαβε ο αρχιγκουρού,ο οποίος όπως έγραψε και ο κύριος Ηλίας μάγεψε και πάλι με τον κλάδο των ψαριών.Βρε και μπας και γράφετε και στο euro2day...

      Διαγραφή
    4. Ευγε σας Κυριε Τακη

      Συνεχιστε παρακαλω τις Κουρουδιες σας

      ετσι να ενημερωνομαστε 36 μηνες πριν τα Μελλουμενα !!




      ααααααααααα και δε ξεχναμε το στοχο μας 10.27 ουτε σεντ παρακατω..!

      ριχτο Γιαννη για τον ΤΑΚΑΡΟ ρε γαμωτο ....

      http://www.youtube.com/watch?v=YUJTEttwQoU

      Διαγραφή
    5. Μια διόρθωση,του κυρίου ΝίκουΤ ήταν η σημερινή αναφορά στον αρχιγκουρού ΚΑΙ των ψαριών...

      Διαγραφή
    6. Κύριε Τζο γράφω τα προφανή. Λίγο μυαλό να έχεις, λίγη γνώση και μια μικρή μυτόγκα να μυρίζει τότε όλα είναι ξεκάθαρα.
      Και όμως οι ατζαμήδες δεν λένε να καταλάβουν - τα αυτονόητα.

      Οι άλλοι μου γράφουν ότι πιέζουν προς τα κάτω τον αρχηγό τον ζόμπι - τη ΣΑΤΟ - για να το μαζέψουν.
      Ξυπνάτε βρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε τι να μαζέψουν βρεεεεεε?????
      Φορτωθήκαν οι τραπεζίτες την κολάντζα την ΣΑΤΟ και εσείς φαντασιώνεστε μαζέματα του ζόμπι???
      Την τύχη του Μαίλλη θα έχει και βλέεεεεεεπουμε στο μακρινό μέλλον, τι μπορεί να γίνει.

      Ξυπνάτε βρεεεεεεε
      Μην γράφετε μπούρδες.

      Διαγραφή
    7. 15 Οκτωβρίου 2013 - 10:26 μ.μ.
      Χαμηλότερο χαμηλό απο το Μαίο κύριε ,κύριε !! Όλοι αποκλείουν το 2014 για έξοδο στις αγορές ,αλλά έτσι όπως πέφτουν τα σπρέντια αν βγαίναμε μετά το 14 θα μας πληρώναναν για να πάρουν τα ομόλογα μας. Βέβαια μια καλή τακτική είναι να αιφνιδιάζεις, οπότε το success story για να διατηρηθεί επιβάλει τέτοιες απρόβλεπτες συγκινήσεις.Χαζεύοντας και το δεκαετές απο το 10 στο 8 του πήρε δεν του πήρε ένα 4μηνάκι και μετά αλλους 5 μήνες για να ξαναέρθει στο 8 ,οπότε κ.καθηγητά φέτος στου Αι Βαλεντίνου η μόδα θα είναι "ομόλογα αγάπης"

      Εντελώς τυχαία στου ΑΙ Βαλεντίνου του Σπρεντυ φτάσαμε στο κάτω μέρος απο το ας πούμε τρίγωνο που περικλείει τις τιμές των δεκαετών απο τον Μάρτιο του 13. Αν ενώσουμε τας γραμμάς απομένουν 6 μήνες απο σήμερα μέχρι οι 2 ευθείες που ενώνουν τα ψηλά και τα χαμηλά αντίστοιχα να συναντηθούν. Το νούμερο που δίνει σε περίπτωση που ισχύει το τρίγωνο και σπάσει προς τα κάτω είναι τραγικά χαμηλό. Μια μικρή εμπειρική παρατήρηση το χαα ακολουθεί στα πάνω και στα κάτω απο την ανάποδη φυσικά με μιά μικρη χρονοκαθυστέρηση.

      http://www.newmoney.gr/article/39371/epikefalis-oddih-stoys-ft-stadiaki-epistrofi-stis-agores-me-mikres-ekdoseis-titlon

      Διαγραφή
    8. Κύριε Lorac είσθε πολύ κακό παιδί και θα σας κάνω νταντά..Μην με προκαλείτε,όλα στην ώρα τους χαχαχαχα

      Διαγραφή
    9. κ. Τζο δεν σας καταλαβαίνω -πραγματικά , αν δεν στέκει αυτή η σκέψη μου το λέτε απευθείας , έτσι κ αλλιώς σκέψεις είναι όχι γκουρουδίες

      Διαγραφή
    10. Φυσικά και στέκει αυτό που γράψατε και μετά πάμε σε άλλα μήκη και πλάτη και νούμερα και στο ΧΑΑ.Με τσιγκλίσατε για αποκαλύψεις,γι'αυτό σας είπα ότι είσθε κακό παιδί χεχε

      Διαγραφή
    11. Εεε άμα σας προκάλεσα "αποκαλυπτική" διάθεση είμαι "καλό" παιδί χεχε . Πάντως δεν ξέρω τι έχετε στο μυαλό σας αλλά δικία μου αρχή είναι να μοιράζομαι ανιδιοτελώς οτι μαθαίνω ή ξέρω με τους δίπλα μου ειδικά αυτά τα πολύ δύσκολα χρόνια. Δεν το λέω για να μας πείτε κάτι τώρα ,απλά το αναφέρω σαν γενική αρχή.

      Διαγραφή
  29. S&P 500 (^GSPC) -SNP
    1,817.12 Up 17.28(0.96%) 2:04PM EST
    Add to Portfolio
    Prev Close: 1,799.84
    Open: 1,800.45
    Day's Range: 1,800.41 - 1,819.31
    52wk Range: 1,485.01 - 1,850.84
    Compare Brokers


    χχμχμχμχμχμμχμχχμχμμ αυτα δεν γινονται ουτε στο ΣΙΝΕΜΑ

    Βαλανε τη υφηλιο να σορταρει τη μακαρομαδα απο τα 1760 - 1740 με σιγουρια επιτυχιας 117%

    αμ δεν ειδανε το λακκο με το κΩμα που ειχε ο αριθμος !

    Η επιτυχια ελεγε 1,17%

    http://www.youtube.com/watch?v=anxqSb3XrGE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κύριε Τζο, καλά μαθαίνετε.

    Έχουν γίνει μεγάλα projects και ρίχτηκε πολύ δουλειά.
    Τώρα περιμένουμε το τι θα κάνει ο παππούς και τι θα κάνουν τα Αμερικανάκια.

    Ο παππούς πρέπει να πουλήσει όλα τα ενεργειακά του και να φύγει απο Σητεία. Μετά ο δρόμος θα ανοίξει για τα Αμερικανάκια. Η εταιρεία πρέπει αμιγώς να είναι μαρμαράδικο - άντε και λίγα κρασιά και λάδια.

    Δεν γράφω άλλα - όσο και αν επιμείνετε.

    Τα λέμε αργότερα κυρίες και κύριοι
    ΜΑΙΟΣ ΤΟΥ 2013...ΧΜΜΜ ΠΟΜΠΑΡΙΣΜΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις 16 Μαΐου 2013 και ώρα 10:16 π.μ. - γράφτηκε αυτό το σχόλιο.
      Ξύπνα κυρ ανώνυμε - δεν παίζει πλέον αυτό το σενάριο. Χάλασε η δουλειά.

      Ξύπνα λοιπόν και μάθε - χαρτί δεν πρόκειται να ανέβει αν δεν μπει ξενάκι. Οπότε κάνε τους δικούς σου υπολογισμούς.

      Διαγραφή
    2. ΝΑΙ ΝΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΜΠΕΙ...ΜΠΟΥΑΧΑΧΑ....ΣΕ ΤΙ ΑΡΙΘΜΟ ΜΕΤΟΧΩΝ ΒΡΕ? ΣΕ ΤΙ FREEFLOAT?JESUS...ΟΧΙ ΑΜΑ ΘΕΣ..ΠΕΣ...

      Διαγραφή
    3. Βρε άμπαλε φιτσουλέα που ήρθες εδώ μέσα να μου κάνεις τον έξυπνο.
      Για πες μας , ας πούμε, στον ΔΙΧΘ σε τι free float και σε τι αριθμό μετοχών μπήκε ο Γεωργιανός?\
      Και σε ζόμπι εταιρία - όχι ότι και ότι.

      Εμπρός μεταβολή και εξυπνάδες αλλού.

      Διαγραφή
    4. Λοιπόν εσείς να πουλήσετε και να τα χώσετε - αν έχετε.
      Αν δεν έχετε τότε να πάρετε ΦΟΡΘΝΕΤ που αγοράζουν τάχα μου τα χαζοξενάκια ή ΑΣΤΕΡΕΣ Τριπόλεως που αγόρασαν τα Αραβάκια.

      Διαγραφή
    5. Ελα μην μπερδεύουν μερικοί τις βουρτσες

      Διαγραφή
  31. Υπάρχει κ μυτιλινιος κ μετκα κ μοη κ ευαθ κ τόσες αλλες γιατι να μπει Ικτίνο για να την απογειώσει ; Η ακομα καλύτερα γιατι να θελει ν την πουλήσει ο άλλος ; Μάρμαρα ειναι δεν ειναι ψάρια ! Μην μου πάθετε κ τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλασσική περίπτωση Νικολό Παγκανίνι που είδε φως - διάβασε Τάκαρο για πρώτη φορά στη ζωή του και είπε να γράψει την εξυπνάδα του παίζοντας τη βιόλα του με ρυθμό.

      Κάτσε και διάβαζε πιτσιρίκο και μην αυθαδιάζεις στον γερό Τάκαρο

      Διαγραφή
    2. Τεκμηριωμένη απάντηση κύριε Τάκη

      Διαγραφή
    3. Ε, να μην σας πάθω και τίποτα. Είμαι και μιας κάποιας ηλικίας - όπως πιθανόν να έχετε πληροφορηθεί.

      Άσχετο. Αλλά εσείς τεκμηριώσατε!!!!!!!!!!!!!!! Σε αυτά που μου γράφατε εχθές.
      Τεκμηριώσατε - ΔΙΧΩΣ, όμως, ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙΠΟΙΤΑ.

      Διαγραφή
    4. αρα εχετε εσωτερικη πληροφορηση.....πουλαει ? σε ξενους? βρε βρε τι μαθαινει κανεις...μακαρι τι να πω..εσεις ξερετε..και ισως και αυτοι που αγοραζουν 100 100 τα τεμαχια..με τρελους τζιρους...πυ πυ πυ ραυλοςςς

      Διαγραφή
    5. Εσείς πάντως δεν γνωρίζετε τίποτα - όσο και αν προσπαθήσατε κατά το πρόσφατο παρελθόν να μας πείσετε.

      Διαγραφή
  32. Bonjour!

    Σε ΠΡΩΤΗ φάση οι πληροφορίες μου ήταν σωστές:

    "Η AGC Equity Partners (AGC) για λογαριασμό της JERMYN ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προχωρήσει σε επενδύσεις οι οποίες θα καταστήσουν το Αστέρα πολυτελή τουριστικό προορισμό. Θα αναβαθμιστούν τα ξενοδοχεία Αρίων και Ναυσικά τα οποία θα γίνουν επτάστερα ενώ θα κατασκευαστούν και 13 - 15 πολυτελείς βίλες οι οποίες θα μπορούν να πωληθούν έως και 30 εκατ. ευρώ η κάθε μια.

    Επίσης θα υπάρξει πλήρης αναβάθμιση της μαρίνας ώστε να δέχεται μεγάλα πλοία ενώ στόχος της εταιρείας είναι η βελτίωση των υπηρεσιών του συγκροτήματος, αναδεικνύοντας παράλληλα τη φυσική ομορφιά της περιοχής."

    Μένει να δούμε και τα υπόλοιπα. Πάντως δεν βλέπω ΠΟΥΘΕΝΑ να αναφερεται το τρίτο ξενοδοχειο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλες οι πληροφορίες σας σχετικά με το real estate είναι σωστές.
      Δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί και με τα τρία ξενοδοχεία ο ΑΣΤΗΡ. οι πληρότητες είναι για τα μπάζα.
      Κάποιος πρέπει να γκρεμιστεί. Είναι πολλά τρία ξενοδοχεία στην περιοχή.

      Διαγραφή
    2. Εκτος και αν το τρίτο ξενοδοχείο χρησιμοποιηθεί ως κέλυφος για κάτι άλλο. Ξέρω τραβηγμένο ακούγεται το θέμα Καζίνο ΑΛΛΑ έτσι θα έρθουν και πιο γρήγορα κάποια σημαντικά έσοδα στο "καινούργιο" μαγαζί.

      Διαγραφή
    3. Γιαυτό σας λέω - μήπως αρχίζουμε να γλυκοκοιτάζουμε ΑΣΤΗΡ?
      Ξαναρωτώ.
      Τι πιθανότητα για έξοδο απο το ταμπλό του δίνεται???

      Διαγραφή
    4. Δεν το βλέπω.

      Ισως μια ΑΜΚ ειναι πιο πιθανή.

      Πάντως συνεχίζω απλώς να κοιτώ και αν κάποια στιγμή γράψει την τιμή που θεωρώ σωστή να κάνω μια πρώτη είσοδο τότε το συζητώ πιο θερμα.

      Διαγραφή
    5. OK.
      Προς το παρόν, κρατάμε και ως θετικό ότι οι άμπαλοι φιτσουλέοι σταμάτησαν να γράφουν για Αστέρες και Βουλιαγμένες και ότι τάχα μου αξίζει 3 με 4 δις και θα πωληθεί στο Θεό - οπότε αυτοί με τα τεμάχια τους θα γίνουν Ωνάσιδες.
      Είμαστε στη φάση της απαξίωσης και της μούγκας στη στρούγκα των γιδιών.

      Διαγραφή
    6. Ισως λοιπόν μια ΑΜΚ πετάξει και τους τελευταίους άμπαλους έξω καθώς ειναι μαθηματικά βέβαιο ότι μπήκαν μέσα για μια γρήγορη αρπαχτή και σε καμια περίπτωση για να βάλουν κιάλλο το χέρι στην τσ΄πεη.

      Διαγραφή
    7. Κανονικά πρέπει να προχωρήσει σε ΑΜΚ.
      200 εκατ. σε ΑΜΚ και το υπόλοιπο ποσόν για το project να πάει μέσω δανεισμού.

      Διαγραφή
    8. Όπως ακριβώς έγινε με τον ΛΑΜΨΑ.
      Και κανείς δεν έχασε απο τον ΛΑΜΨΑ - μόνο όσοι αγόραζαν πάνω απο 10.000 δρχ επειδή τάχα μου έμπαινε μεγάλος επενδυτής στο ΛΑΜΨΑ, ενώ στην πραγματικότητα, το 1999, ξεφόρτωνε πάνω στην κεφάλα τους η Εθνική.

      Όμως μόλις έμαθε η αγορά ότι τελικά τους ξεφόρτωσαν τον ΛΑΜΨΑ στην κεφάλα, απο εκείνο το σημείο και μετά δεν έχασε κανείς.

      Μένει τώρα να δούμε - πότε η αγορά θα αντιληφθεί ότι και στον ΑΣΤΗΡ πως το παίγνιο και οι αποτιμήσεις, περί τάχα μου αξίας 3 με 4 δις έλαβαν GAME OVER.

      Διαγραφή
    9. Συμφωνώ απόλυτα σε όλα.

      Διαγραφή
  33. Στη συνελευση δεν ηρθε κανενα ομορφοπαιδο. Η αφεντομουτσουναρα μου οσφριζεται δυστοκια. Ξυπνηστε με σε τρεις μηνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Monsieur Takis σε προηγούμενο σχόλιο πριν κάποιες ημέρες είχε προαναγγείλει ότι δεν πρέπει να περιμένουμε ΤΙΠΟΤΑ σε αυτή την ΕΓΣ.

      Διαγραφή
    2. Σταματάτε να ρίχνετε άδεια δίχτυα για να τα βγάλετε γεμάτα.

      Να πουλήσετε και να πάτε αλλού.

      Διαγραφή
    3. Διάβαζε άμπαλε φίτσουλα - τότε μου έγραφες ως pitsirikos


      Ανώνυμος27 Ιανουαρίου 2014 - 12:58 μ.μ.

      Κυριε Τακη δευρω εξω & εσο ετοιμος γιατι στην εκτακτη αλλο ειναι το θεμα και αλλο θα συζητηθει. Θα ανοιχθουν και moet.. Pitsirikos

      Απάντηση
      Τάκης Μορφονιός28 Ιανουαρίου 2014 - 8:45 π.μ.

      Μου αρέσει που όλα τα ξέρετε, αλλά τελικώς τίποτα ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ.
      Για πείτε μας και τι θα συζητηθεί???
      Αφού κανείς δεν θα είναι.

      Διαγραφή
    4. Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014 - 13:57
      Ικτίνος: Δέσμευση αποθεματικού ύψους €917.476,65 για επένδυση ενέκρινε η έκτακτη Γ.Σ.
      Η κάλυψη της ιδίας συμμετοχής με δημιουργία αποθεματικού για επενδυτικό πρόγραμμα βάση του αναπτυξιακού νόμου 4146/2013, εγκρίθηκε κατά την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Ικτίνος που συνήλθε την 12 Φεβρουαρίου 2014.

      Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το ποσό των 917.476,65 ευρώ θα δεσμευτεί, από τα φορολογηθέντα αποθεματικά της εταιρείας (από τα αποτελέσματα εις νέον), όπως εμφανισθεί το ως άνω ποσό σε ιδιαίτερο λογαριασμό στα λογιστικά βιβλία της εταιρείας και να μην διανεμηθεί πριν την παρέλευση πενταετίας από την έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας της επένδυσης.

      Σημειώνεται πως στη συνέλευση παρέστησαν ή εκπροσωπήθηκαν 5 μέτοχοι, κάτοχοι 20.095.347 μετοχών σε σύνολο μετοχών 28.580.100, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 70,31% του μετοχικού κεφαλαίου και λήφθήκαν οι κάτωθι αποφάσεις, ομόφωνα και παμψηφεί.

      Διαγραφή
    5. Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω το απλούστατο.
      Αφού μερικοί κουραστήκατε και βαρεθήκατε. Γιατί δεν πουλάτε το χαρτί να ησυχάσετε και εσείς και εμείς με τις εμμονές σας??

      Διαγραφή
    6. http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1183324/iktinos-sta-ypsh-ta-perysina-kerdh.html


      Aν ηταν το ΠΟΥΛΙ ....Βιολι

      Θα το παιζανε πολλοι ....!!

      30% πανω ο τζιρος σημαινει plus 60% τα κερδη πανω - κατω

      ετσι δεν ειναι Κυριε Τακη

      και ολοταχως για περιπου 14 μυρια κερδη προ φορων Τεκνων και αδερφων ΑΜΗΝ το 2014 και 18 μυρια το 2015 δηλαδη Πι - εψιλον που λενε οι οικονομολογοι λιγο κατω απο ΤΕΣΣΕΡΑ

      10.27 ο στοχος ....ουε σεντ παρακατω

      ΑΥΗΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΙΑ .....

      ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΜΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ............

      http://www.ampelokipi-menemeni.gr/Default.aspx?tabid=559

      Παιδια , Παραπαιδια , Ψυχολογια , Παραψυχολογια , φρου - φρου ........

      Ακακιεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

      Τα μακαρονια να ειναι ΜΙΣΚΟ ......

      χχχχμχμχμχμχμχχμμχμχμχμ σιγα μη ταισω το λαο ΜΙΣΚΟ .....

      ΟΤΙ ΣΑΒΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ , φτανει να εχει εμπορευσιμοτητα ..

      να μπαινω και να βγαινω γρηγορα ....

      fast track δηλαδη ....

      Το FORUM της ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ μηπως υπαρχει ???

      Της αιωνιου Μαλακιας μηπως ??

      Ο ΛΥΚΟΣ ΤΗΣ WALL STREET .....
      δωστε ελπιδα στο λαο και γρηγορο κερδος .... σε penny stocks

      μπαμ..μπαμ.... Κτυπησε το καμπανακι ........ ΦΑΤΕ ΤΟΥΣ...... πριν σας ΦΑΝΕ .....
      και μη ξεχνατε να κτυπατε το μπετη [ στηθος ] σας δυνατα ......
      ααααα μπα ..... ολοι ελπιζουν οτι θα τους ΦΑΝΕ ΠΡΩΤΟΙ ...

      αμ ...ο λακκος ειναι πισω ... ΜΙΑ ΧΑΜΨΙΑ και πανε τα 7 προββατακια

      ΥΓΙΕΝΕΤΑΙ και ΑΓΑΛΙΑΣΘΑΙ

      Διαγραφή
    7. Διάβαζε άμπαλε φιτσουλέα που έρχεσαι ως ανώνυμος και μου γράφεις ότι σου κατεβαίνει στην κεφάλα σου για να πεις και εσύ την εξυπνάδα σου,

      Ρωτάει τον παππού ο κυρ Στέφανος
      Ρωτήσαμε τέλος τον κ. Χαϊδά σχετικά με τα διεθνή funds που επισκέπτονται τη χώρα μας και ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ρόλο στρατηγικού επενδυτή σε ελληνικές εταιρείες.

      Απαντάει:
      «Ναι, υπάρχει τέτοιο ενδιαφέρον από επενδυτές του εξωτερικού για ελληνικές επιχειρήσεις και μάλιστα για εξαγωγικές όπως εμείς. Έτσι, είναι ενδεχόμενο -είτε σ' αυτήν τη χρονική συγκυρία, είτε σε επόμενη- να δεχτούμε κάποια αξιόλογη πρόταση που να συμβάλει στην ανάπτυξη του ομίλου. Σε μια τέτοια περίπτωση, ασφαλώς και θα συζητήσουμε το θέμα»

      Διαγραφή
    8. Κανονικά έπρεπε ο παππούς να απαντήσει ότι και που να μπουν τα ξενάκια σε εμάς με αυτόν τον μικρό αριθμό των μετοχών που έχουμε, το περιορισμένο free float και την μικρή συναλλακτική δραστηριότητα.
      Ας πάρουν καλύτερα ΕΥΑΘ, ΜΥΤΙΛ, ΜΕΤΚΑ και ΜΟΗ - εξάλλου εμείς είμαστε μάρμαρα και όχι ψάρια.

      Διαγραφή
    9. Συγνωμη Κυριε Τακη

      Εαν τα λεγατε σε μενα , ειπα να βγω σε κωμωδια για να πω την τραγικοτητα της καταστασης που επικρατει ... γενικως


      ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΙΑ λοιπον .... ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΣ ...... που δεν ακουγετε , δεν διδασκετε πουθενα..
      Μονο ενας καβαλλαρης Κυριος Μορφονιος προσπαθει να ανοιξει ματια ...
      Ταπεινος αναγνωστης σας.
      Καλη συνεχεια
      Κυριος Λακης .

      Διαγραφή
    10. Όχι κύριε Λάκη.
      Σε άλλον αναφέρομαι - που μου έρχεται στο ιστολόγιο και μου πουλάει πνεύμα. Ξέρει αυτός.

      Διαγραφή
    11. Κύριε Λάκη διαβάζοντας τη συνέντευξη του μεγαλομετόχου μας,νόμιζα ότι την έδινε ο κύριος Τάκης.Δεν υπάρχει κάτι για το οποίο να μην μας έχει ενημερώσει εκ των πολύυυυυυυυυυυυ προτέρων ο αρχιγκουρού μας...

      Το ασφαλιστικό Θωρηκτό γαργαλιέται καλά τις τελευταίες μέρες,νομίζω...

      Διαγραφή
  34. Κύριε Τάκη την ημέρα των ερωτευμένων που επιστρέφει η μαμά των Στασινόχαρτων τι οσμίζεται η μυτόγκα σας? Θα γίνει κάνα γρήγορο παίγνιο σε αυτά?

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω κύριε Νέμο.
      όπως σας είχα πει σχετικά πρόσφατα - τον Στασινό τον έχω διαγράψει προσωρινά απο τους ορίζοντες μου.
      Ούτε να μου μιλάει θέλω ούτε να τον βλέπω γουστάρω.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ Κύριε Τάκη για την απάντηση.

      Από χθές το πρωί που είδα κάτι και για αυτό σας ρώτησα, έκανα ένα μικρό παιχνίδι με την ΕΛΒΑ που την ξέρω και με ξέρει από παλιά... Μέχρι στιγμής μου βγαίνει... Είμαι και έτοιμος όμως να πουλήσω ανά πάσα στιγμή...

      Διαγραφή
  35. Ζηριανε τον ερουφηξες καλα? Δεν θα ανοιξεις μεχρις να σου τα πω εγωωωω. Αιντε γυρνα πλευρο τωρα.. Μαυρος Οφης Τυμπακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τυμπακιωτη γροικας με βρε προβαταρη? Ωφουου, σαξε μου τον π... Λογιαζεις με βρε για μπουνταλα?? ανοιξες λογαριασμο με την Ζηρο ντελικανη μου? Επεριμενε και θα σε γλεντοκοπισω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. MSCI Rebalance και πιθανές εκπλήξεις!!

    Θεωρώ πολύ πιθανό το βάρος της Ελλάδας από 0,43 στο δείκτη MSCI emerging να ανεβεί για τον απλό λόγο πως οι αγορές αυτές από τον Νοέμβρη του 2013 μέχρι και σήμερα έχουν σημειώσει πτώση περί του 5-6% και το Ελληνικό έχει ανέβει περί του 6%!! Άρα και τα βάρη των αντίστοιχων μετοχών θα αυξηθούν και ειδικά αυτών που η μέση κεφαλαιοποίηση έχει ανέβει. Για αυτές που έχει μειωθεί ίσως αντισταθμίζονται από την αύξηση του βάρους της χώρας!! Υπομονή σήμερα το βράδυ τα στοιχεία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Τελικα ο καθενας με το κουσουρι του και το προβλημα του ανα χειρας δεξιας !

    και οπως φαινετε ο Κυριος ειναι στο τελευταιο σταδιο ! και πουσε ακομα δηλαδη

    Το κουσουρι του Κυριου ειναι το ανοιγμα .... του Μαυρου Οφη

    Μα το 2009 και 2010 ανοιγε ο Οφης τους ζυγους μηνες καθε δευτερη Τριτη
    και τους μονους μηνες καθε δευτερα και πεμπτη μετα τις 14.00

    Που ησουνα τοτε Καραγκιοζη ?

    Μαζευες ΠΕΙΡ , ΛΑΙΚΗ , ΙΝΤΡΑΚΟΜια και ΒΩΒΟ ?

    οποτε Ρουφεν και ξερουφεν .......Riha ine re bite .......!!

    α..να μου χαθεις ριξε μια περιστροφη επι του εαυτου σου να ξελαμπικαρεις φουσκωτη πουλαδα



    http://www.youtube.com/watch?v=6b_ySdAWZsg

    Δροσουλιτης

    ps ζηταω συγνωμη απο το σωμα και τον Αγαπητο Οικοδεσποτη ...

    ειπαμε Τρελλαδικο η χωρα αλλα ..... και πουσε ακομα


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν βαριέστε κύριε Δροσουλίτη?
      Απο ποιόν ζητάτε συγνώμη??
      Σαν πως κατάλαβε κανείς τίποτα.

      Καλά τα λέει ο κυρ Λάκης. Κουζουλαριό είμαστε.
      Η χώρα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο!!
      Βρε ποιος πρώην πρωθυπουργός το είπε αυτό??

      Διαγραφή
  39. τι κακό έχει η Ιντρακομ ρε παιδιά από τα 25 λεπτά την παίζω και μου έχει βγάλει 2χ-3χ τα χρήματα της δεν λέω τζογαδόρικο χαρτί αλλά έχει volatility και όταν πρέπει και όγκους τώρα μέσα στο χαρτί εχω κέρδη μόνο οπότε κράξετε όσο θέλετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανένα χαρτί δεν είναι κακό να το παίζει κανείς.
      Αρκεί να ξέρει τι παίζει και τι αξίζει το παιχνίδι του και όχι μετά να ζητάει τα ρέστα απο την επιτροπή κεφαλαιαγοράς και απο τα κακά λόμπι.

      Μέχρι και ΣΑΤΟ μπορεί να παίζει κανείς - αρκεί να μην βγαίνει να γράφει μπούρδες του στυλ ότι πέρασε στην κερδοφορία και ότι τάχα μου πρέπει να βγει απο την επιτήρηση και πως πιέζουν το χαρτί προς τα κάτω για να μαζέψουν χαρτούρα.
      Μπούρδες δεν μπορώ να ακούω - να παίζουμε μου αρέσει.

      Διαγραφή
  40. Come stai senior???? Τοσο καιρο στο σκολειο μαθαιναμε αραβικα, κινεζικα αλλα παλι τα αμερικανικα πρεπει να εξασκησω. Informazione alternativa. Δευτερος δρομος στη ζωη, χαμπαρι δεν θα παρει παλι κανεις. Nicolo Paganini

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνονοματε αν και Λουιτζης εισαι ξυπνιος.. κλεισε ομως το ροδανι, δεν χρειαζεται ξετσιμπλιασμα.. Ασχετο αλλα τι ωραια περασα στο Αβελινο αυτοκινητα, belladonnas, ηταν και το μουστακι ακομα μαυρο.

      Διαγραφή
  41. ψαχνοντας την ωραια ατακα της ημερας στο χαζοκουτι και επι της ευκαιριας της μεγαλης κακοκαιριας

    σε Αμερικη - Αγγλια κλπ βρηκα αυτο ....


    Ευλογημένη Χώρα13/02/201412:14
    Βλέπω έξω απο το παράθυρο μου τις ανθισμένες αμυγδαλιές και βλέπω και τις φωτογραφίες απο Αμερική , Αγγλία κτλ. Εάν είχαμε δύο δράμια μυαλό σε αυτή την ευλογημένη περιοχή που ζούμε δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα. Τελικά το παρακάτω ανέκδοτο πρέπει να είανι αλήθεια: Όταν ο θεός τελέιωσε μετην διαδικασία της δημιουργίας του κόσμου του λέει ο Γαβριήλ " Αρχηγέ έχει μείνει ένα κομμάτι , φιλέτο τρελό , στην βόρειο ανατολική μεσόγειο και είναι άδειο τι να το κάνω ?" , " ΩΧ ..καλά που μου το πες!! Για΄τι μου ξεμείνανε καμιά δεκαριά εκκατομύρια ελλατωματικοί απο τους ανθρώπους που έφτιαξα ... Μωρέ φύτεψε τους εκεί να χουνε κάτι να κάνουνε " , λέι ο Γαβριήλ " Και πώς να την πώ την χώρα??" ....." Ελλάδα". 10 εκκατομύρια "Γαλάτες" κονόμησαν την πιο όμορφη χώρα στον κόσμο .


    Αισιοδοξειτε χωριανοι ...

    Κυριος Λακης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα χα χα

      εγώ το ξέρω λίγο αλλιώτικα.φιλαράκο...Αφού έφτιαξε τον κόσμο ο κύριος είναι στο αεροπλανο με τον Γαβριήλ και "μοιράζουν" τους παλαβούς στην Eυρώπη.

      Περνώντας πάνω από Αγγλία ρωτά ο Γαβριήλ:

      -Να ρίξω 3,000? "Ρίξε" απαντά ο κύριος.

      Περνώντας πάνω από Ιταλία ξαναρωτά ο Γαβριήλ:

      -Να ρίξω 5,000? "Ρίξε" απαντά ο κύριος.

      Περνώντας από Ελλάδα ρωτά ο Γαβριήλ:

      -Να ρίξω 7,000? "Χάζεψες Γαβριήλ? Από εδώ φορτώνουμε." τον μαλλώνει ο κύριος.


      Τρελάδα...(ωραία) Ελλάδα


      Διαγραφή
  42. καλημέρα κ. Τάκη. Θα ήθελα την γνώμη σας για την ΤΡΑΣΤΟΡ σαν εταιρεία αλλά και για το μέρισμα που δίνει 0,10, νομίζω είναι καλή περί του 1€. τι λέτε?
    ΜΕΤΟΧΟΣ 11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. monsieur metoxos11 τώρα την πήρατε χαμπάρι εσείς????

      Ο Monsieur Takis και η αφεντιά μου τα έχουμε γραψει καιρόοοοοο τωρα.

      Ορεξη να μπλέξετε με τους Θοδωρίδηδες έχετε???

      Διαγραφή
  43. Κε Λάκη, πολύ καλό....εγώ το ξέρω αλλοιώς................
    Όταν ο Θεός μοίραζε τη γη, τον Έλληνα τον πήρε ο ύπνος. Όταν λοιπόν ξύπνησε και ζήτησε από τον Θεό το μερίδιό του και αυτός, ο Θεός για να είναι δίκαιος αλλά και για να γλυτώσει την μουρμούρα του Έλληνα, μιας και είχε μοιράσει τα πάντα, έδοσε στον Έλληνα, ο Θεός, ένα μικρό κομμάτι από την δική του περιουσία του ........να γιατί η γη αυτή είναι ευλογημένη........χα χα χα.

    Βίκτωρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. monsieur Chris13 το Χρηματιστήριο της Κύπρου έφτασε να χανει 10% σήμερα (τώρα στο -5%) αλλά τα χαρτάκια που επισημάνατε πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Κ.Δαρειε, η Ελληνικη τραπεζα εχασε 7,84%,η πλεον δεικτοβαρης μετοχη του ΧΑΚ.

      Διαγραφή
  45. Ικτινος συνεντευξη Χαιδας

    http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1183324/iktinos-sta-ypsh-ta-perysina-kerdh.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΜΕΣΙΕ ΔΑΡΕΙΟΣ ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΔΙΝΕΙ 0,10 ΛΕΠΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ 10%. ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΗ. ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΣΤΗ ΜΕΤΟΧΗ......ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑΧΕΙ ΑΣ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΓΚΟΥΡΟΥ ΤΑΚΗΣ.....
    ΜΕΤΟΧΟΣ 11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω ότι θα σας απαντήσει κάτι διαφορετικό.Αν μας διαβάζατε τότε μάλλον δεν θα ρωτούσατε κιόλας.

      Ας πούμε μιλάτε για 10% μέρισμα όταν εγώ έλαβα πέρσι 20% μέρισμα.....Στο 0.45€ που έπαιζε κάτι μήνες δεν σας άρεσε???

      Διαγραφή
    2. Κύριε Μέτοχε

      Καταρχήν η ΤΡΑΣΤΟΡ ήταν πάντα κερδοφόρος - ουδέποτε ήταν ζημιογόνος.
      Μην ξεγελιέστε απο την υποτίμηση των ακινήτων της και τις τάχα μου ζημιές που έγραφε.
      Η εταιρία ήταν και είναι κερδοφόρος.

      Κατά δεύτερον είναι όπως τα λέει ο κύριος Δαρείος.
      Όταν την πρότεινε, στο marketzone, ο κύριος Δαρείος, θυμάμαι ότι κάποιοι αναγνώστες δεν πίστευαν ότι θα περάσει το 1 ευρώ.
      Αν θυμάμαι καλά μια αναγνώστρια του Τάκαρου ήταν κάποια κυρία ( η κυρία Μαριάνθη νομίζω) που διερωτόταν, αν θα του βγει του κυρίου Δαρείου.
      Είχα απαντήσει - ότι θα του βγει το χαρτί.
      Αλλά να μην πάω μακρυά - θυμάμαι ανθρώπους που έβαλα στο χαρτί, όταν ο κύριος Δαρείος την πρότεινε. Πήραν χαρτιά στα 0,70 (λίγο κάτω, λίγο πάνω δεν θυμάμαι ακριβώς) και βιαζόντουσαν να πάρουν κέρδη. Ε, σχεδόν όλοι βγήκαν άρον άρον. Μιλάμε για βιαστικούς άμπαλους φιτσουλέους.
      Μιλάμε για απόδοση πάνω απο 100%, μαζί με την μερισματάρα που έδωσε και αυτό σε διάστημα μικρότερο των 52 εβδομάδων..

      Τώρα έρχεστε εσείς και την γλυκοκοιτάζετε σε τιμές πάνω απο 1 ευρώ.
      Ε, πάνω απο το 1 ευρώ δεν μου αρέσει. Είναι λίγα τα περιθώρια - το έχω γράψει. Μάλιστα ο Τάκαρος, αφού πούλησε και ο κύριος Δαρείος είναι έτοιμος να βγάλει ανάλυση (μόλις ανακοινώσει τα ετήσια) που θα εξηγεί ότι η αποτίμηση είναι απαιτητική - ειδικά μετά απο τις μερισματάρες, που κακώς έδωσε.

      Εσείς τι θα κάνετε δεν γνωρίζω.
      Ξέρω τι θα κάνω εγώ ---> μετά απο τα ετήσια θα την αναλύσω.

      Αν τώρα εσείς ξέρετε κάτι παραπάνω και αναμένετε παίγνιο και τους επενδυτές που θα σκουπίσουν ΤΡΑΣΤΟΤ, εγώ πάω πάσο.

      Διαγραφή
    3. TRASTOR
      Και για να σας βοηθήσω λίγο ακόμη κύριε Μέτοχε - επειδή δεν θα μπορείτε σίγουρα να περιμένετε να διαβάσετε την ανάλυση του Τάκαρου - σας γράφω, συνοπτικά, τα εξής.

      1) Τα έσοδα απο μισθώματα της σε σχέση με το 2007 (κορυφή της Ελλαδικής φούσκας των ακινήτων) είναι πεσμένα κατά 40%

      2) Η κερδοφορία της ΤΡΑΣΤΟΡ (εξαιρώ την αναπροσαρμογή των ακινήτων) είναι μειωμένη κατά 45% - σε σχέση πάντα με το 2007.

      3) Το ''καθαρό'' ταμείο της (δηλαδή το ταμείο μείον τις συνολικές υποχρεώσεις) των 12,7 εκατ. ευρώ, του 2007 πάντα, έχει πλέον μηδενιστεί και μάλιστα γύρισε σε αρνητικό.
      Αυτό συνέβη λόγω των υψηλών μερισμάτων που δίνει τα τελευταία 6 χρόνια και λόγω REMBO που έσκασε 4,6 εκατ. για να την εξαγοράσει απο την PASAL. Αλλαξοκωλιές δηλαδή.

      4) Τα ακίνητα της ΤΡΑΣΤΟΡ έχουν υποτιμηθεί σε σχέση με το 2008 κατά μόλις 19,5.
      (Προσωπικά θεωρώ μικρή την υποτίμηση της εύλογης αξίας των ακινήτων της ΤΡΑΣΤΟΡ - αναμένω να φτάσει στο 40%, δηλαδή να σβήσει απο την καθαρή της θέση άλλα 20 εκατ. ευρώ.)

      5) Θεωρώ δεδομένο ότι και φέτος θα δώσει ένα μέρισμα γύρω απο το 0,1 ευρώ ανά μετοχή.

      6) Η καθαρή θέση είναι μικρότερη κατά 28,5% σε σχέση με τα ίδια κεφάλαια του 2007.
      Αυτό συμβαίνει λόγω επιστροφής στους μετόχους υψηλών μερισμάτων και της μείωσης της αξίας των ακινήτων.

      Η καθαρή θέση σήμερα είναι 1,47 ευρώ ανά μετοχή.
      Θεωρώντας ως δεδομένο ότι τα ακίνητα της ΤΡΑΣΤΟΡ αξίζουν κατά 20 εκατ. λιγότερα απο αυτήν που αναγράφεται στους Ισολογισμούς τότε κοστολογώ ότι η δίκαιη τιμή για την ΤΡΑΣΤΟΡ είναι 1,1 ευρώ ανά μετοχή.

      Βέβαια αν έχει πατώσει η οικονομική κρίση των ακινήτων στην Ελλάδα - τότε δεν πρόκειται στους Ισολογισμούς της ΤΡΑΣΤΟΡ να μειώσουν τα ακίνητα κατά 20 εκατ. - αλλά θα κάνουν μια ετήσια υποτίμηση της τάξης των 2 εκατ. ευρώ, εως ότου αναστραφεί η κατάσταση.

      Θα μπορούσε να στηθεί κερδοσκοπικό παίγνιο και να φουσκώσουν την μετοχή εως και τα 2 ευρώ - αλλά το βέβαιο είναι ότι η εταιρία ΤΡΑΣΤΟΡ, υπό την διοίκηση Θεοδωρίδη, μέρα με τη μέρα χειροτερεύει η κατάσταση της.

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα σας Κ Τάκη,

      Εδώ είμαι κι εγώ, είπα να πω ένα γεια! Σας παρακολουθώ πλέον όχι τόσο τακτικά λόγω φόρτου εργασίας.

      Η αλήθεια είναι ότι ακολουθώντας τον κ. Δαρείο και εσάς, μια χαρά μου βγήκε η ΤΡΑΣΤΟΡ σαν επιλογή. Έδωσε και μέρισμα δεν έχω κανένα παράπονο. Μάλιστα, έχω κρατήσει 1.000 κομματάκια έτσι να υπάρχουν.
      Διάβασα τους προβληματισμούς σας και σε προηγούμενα σχόλια, δικά σας και του κ.Δαρείου για την τιμή από δω και πέρα αλλά θεωρώ οτι δεν διατρέχω κάποιο κίνδυνο κρατώντας λίγα κομμάτια. Ακούω βέβαια ότι γράφουν γι' αυτήν διάφορα όπως π.χ. τα 2€ που αναφέρατε. Χαχα λέτε;

      Διαγραφή
    5. Madam Marianthi αν αναφέρεστε σε σχόλια του γνωστού ΚΟΥΡΟΥ (τυρόπιτα) GAMLAR ψωνήσατε από σβέρκο. Ο άνθρωπος είναι σε ΟΛΑ τα χαρτιά του ΧΑΑ μέσα.

      Θα είχε πλάκα ειδικά στην ΤΡΑΣΤΟΡ να ανατρέξετε στα σχόλια του τα προηγούμενα χρόνια. Και ποιος επενδυτής δεν έχει περάσει απο το κατώφλι της...Μόνο ο Ομπάμα δεν έχει συνατηθεί με τον Θεοδωρίδη.

      Διαγραφή
    6. Monsieur Δαρείε,

      Τι μου λέτε; Χαχαχα Όχι, δεν έκανα τον κόπο να πάω τόσο πίσω. Όπως σας ανέφερα ο χρόνος μου είναι περιορισμένος.. Αλλά ρίχνω καμμιά ματια που και που και όλο τον βλέπω μπροστά μου!

      Διαγραφή
    7. Κυρία Μαριάνθη το ότι έχετε δουλειές με φούντες είναι ευχάριστο.
      Σας εύχομαι να ''τρέχει'' η δουλειά σας με τέτοιους ρυθμούς που να μην προλαβαίνετε ούτε στον καθρέπτη να κοιταχτείτε.
      Να ρίχνετε ματιές, που και που στα φόρα, αλλά, με πολύ προσοχή. Κυκλοφορούν άμπαλοι φιτσουλέοι που έχουν για γαλόνια τον φαφλατιασμό. Να συμβουλεύεστε και τον Τάκαρο - όταν έχετε αμφιβολίες.

      Διαγραφή
    8. Κύριε Τάκη,

      Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας! Ειδικά τώρα που αποφάσισα να επενδύσω στη δουλειά μου και με ρευστό αυτή την εποχή.
      Αμφιβολίες έχω και δυστυχώς όχι μόνο για τις μετοχές με όλο αυτό τον αρνητισμό και την κλάψα, την κακή νοοτροπία και το εχθρικό επιχειρηματικό κλίμα που επικρατεί. Καμιά φορά έχω την εντύπωση ότι είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση. Τέλοσπάντων θα δείξει...

      Διαγραφή
  47. Το μαγαζί το παίζει τάχα ντροπαλό,ενώ βρίσκεται μια ανάσα απ'τα νέα υψηλά και ενώ οι σόρτηδες στο Αμέρικα τσουρουφλίζονται για χιλιοστή οκτακοσιοστή ογδοηκοστή όγδοη φορά(ολογράφως το 1888...).
    Άλλωστε είναι σύνηθες να ξεφορτώνει κόσμο πριν τα επόμενα επίπεδα και ν'ανεβαίνει υπό τον φόβο της διόρθωσης(the wall of worries αμερικανιστί).Τοοοοοοοοοοοουτ τοοοοοοοοοοουτ,τσαφ τσουφ τσαφ τσουφ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΣΙΕ ΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ.....ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΟΧΗΣ.....ΤΗΝ ΜΕΤΟΧΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΧΑΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ...............ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΒΕΒΑΙΑ
    ΜΕΤΟΧΟΣ 11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ετσι όπως βλέπω την Eurobank να διαπραγματεύεται τις τελευταίες ημέρες, πιστεύω οτι ο monsieur Hippy θα πέσει μέσα στην τιμή της ΑΜΚ. Κάπου δηλαδή μεταξύ 0.45€ και 0.48€.

    Μόλις κάνει να πεταχτεί πάνω απο 0.53€ κάποια χεράκια την ψιλοχώνουν. Οι όγκοι δε έχουν σχεδόν μηδενιστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. (Eurobank: Στο 35% θα φτάσουν τα κόκκινα δάνεια το 2014)

    - Καλημέρα, από Τράπεζα Eurobank τηλεφωνούμε...

    - Τί θα θέλατε ?

    - Το δάνειό σας έχει λήξει.....

    - Δεν πειράζει, πετάξτε το....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Χαιρετώ τους ιντερνετικούς φίλους!!
    κ.Τάκη επειδή με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η γνώμη σας θα σας κάνω τις παρακάτω ερωτήσεις
    ο ΟΤΕ εδώ που είναι δεν είναι λιγάκι ακριβώς..6δις..δεν τα λες και λίγα..αν θυμάμαι καλά τον είχατε κάνει τράμπα με ΟΛΠ..βέβαια κ αγοράζει συνέχεια ιδιες μετοχές οι οποίες στηρίζουν την τιμή της μετοχής..επίσης αν θέλουν κάποιο να ανεβάσουν το ΓΔ δεν γίνεται να μην παίξουν με τον ΟΤΕ..οπως και να τον ρίξουν άλλωστε..προσωπικά την έχω "πατήσει" με τον ΟΤΕ..τον έχω απο τοτε που το μέρισμα ήταν 0,75..και έπειτα έκανα κάποιες αγορές για να πέσει ο μέσος όρος..οι λόγοι που τον είχα αγοράσει απο ότι φανηκε ήταν σωστοί απλά το timing ήταν τραγικό..και έχω βρεθεί να "κερδίζω" ένα 25τοις εκατό..και αναρωτιέμαι αξίζει να παραμείνω ή να αυξήσω θέσεις σε μετοχές που πιστεύω ότι έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους όπως φλεξο,γεβκα,ικτιν,δεη,
    και κάτι ακόμη σήμερα πούλησα μια παλιά αγάπη..διάλεξα την μέρα των ερωτευμένων..χαχα...πούλησα κάτι λιγότερο απο τα μισά της ΕΧΑΕ και έμεινα απλά με τα κέρδη να παρακολουθώ το έργο..ο λόγος που το έκανα ήταν ότι πλέον την βρίσκω ακριβή..το 2013 ήταν εκπληκτική η κερδοφορία αλλά εξαιτίας έκτακτων γεγονότων..φέτος δεν νομίζω να έχουμε τέτοια πανηγύρια..επίσης ο τζίρος δεν λέει να ανέβει ίσως επειδή τα "κορόιδα" δεν έχουν μία...επιπλέον η διοίκηση δεν διανέμει όλα τα κέρδη κάτι που μου την δίνει όταν έχει ένα ταμείο να ξεχειλίζει..αυτά απο εμένα..
    Πανάγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Πανάγο.

      1) Για τον ΟΤΕ έχω αναφερθεί χιλιάδες φορές. Έχω γράψει ότι απο τα 12 και πάνω δεν ασχολούμαι, ούτε θα κάνω σχόλια για την αφεντομουτσουνάρα του. Όμως!!!! Η εταιρία είναι κλάσης καλύτερη απο ότι ήταν πριν μερικά χρόνια. Οι Γερμανοί το συμμαζεύουν το μαγαζί - που οι Έλληνες το κατάντησαν μπορντέλο. Τα έχω γράψει αυτά παλαιότερα και μάλιστα κοντράριζα τον κύριο GAP που ήταν γενικώς παίκτης σορταδόρος και τώρα του φταίει το ευρώ και θέλει δραχμές.
      Για μένα θα ανέβει και άλλο ο ΟΤΕ - ο Τάκαρος όμως δεν ασχολείται. Εξάλλου όποιος αγόρασε στα 1.5 έχει κονομήσει ουκ ολίγα. Μόνο κάτι άμπαλοι φιτσουλέοι έβλεπαν στα 1,8 ότι τάχα μου θα γυρίσει κάτω ο ΟΤΕ επειδή, τάχα μου, έτσι έλεγαν τα διαγράμματα του.

      Σε αυτό που με ρωτάτε για τον ΟΤΕ. Ο Τάκαρος όταν αρχίζει να αμφιβάλλει για τις επιλογές τότε δεν περιμένει. Πουλάει. Αν τώρα κερδίζει μόνο 25% και αμφιβάλλει τότε δίνει το 80% της θέσης του και αφήνει τους άλλους να αμφιβάλλουν.

      2) ΓΕΒΚΑ (κοντά στα 0,3), ΦΛΕΞΟ (κάτω απο τα 2,5 εγώ θέλω) και ΙΚΤΙΝ είναι ο ορισμός του τσάμπα. Θα ανέβουν. Θα τρέξουν μόνο αν και όταν μπουν ξενάκια. Μέχρι τότε απλώς θα ανεβαίνουν διακριτικά.

      3) ΕΧΑΕ σε μονοψήφιο νούμερο δεν πωλείται. Όποιος πουλάει ΕΧΑΕ αυτομάτως πιστεύει ότι η χρηματαγορά μας θα πέσει.

      Διαγραφή
    2. ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!!
      3)δεν πιστεύω οτι η χρηματαγορά μας θα πέσει αλλά ότι θα ανέβει με μικρούς τζίρους..όπως συμβαίνει άλλωστε..
      Πανάγος

      Διαγραφή
  52. Κύριε Τάκη τι θα με συμβουλεύατε για ΒΙΟΧΑΛΚΟ σε αυτές τις τιμές??? Θέλω την άποψή σας, η οποία μετράει πολύ για εμένα πριν την αγορά. Ευχαριστώ πολύ, καλό σας βράδυ. Μαρία Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Κύριε Τάκη μαζί με την ΒΟΙΧΑΛΚΟ θέλω την γνώμη σας και για την ΕΕΕ. Σας διπλό ευχαριστώ.
    Μαρία Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλιστα!!! ΕΕΕ και ΒΙΟΧΑΛΚΟ.
      Φαντάζομαι την ΕΕΕ θα σκέφτεστε για σορτάρισμα και τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ για λονγκάρισμα.
      Εγώ λέω ότι η ΕΕΕ είναι ακριβή - αλλά τα 23 θα τα δει και με ΒΙΟΧΑΛΚΟ δεν ασχολούμαι. Γενικά ΔΕΝ ασχολούμαι με χαρτιά, όταν ΞΑΦΝΙΚΑ, αποφασίζει ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς να ασχοληθεί μαζί τους.

      Τελικά κυρία Μαρία - ένας γκουρού επιπέδου Τάκαρου, που σέβεται τον εαυτό του - δεν πρέπει να εκφράζει απόψεις και αναλύσεις για όλα - ειδικά όταν οι αμπαλοι φιτσουλέοι ασχολούνται με αυτά τα όλα.
      Άκουσον, άκουσον, επιχείρημα!!!
      Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ έχει μείνει πίσω σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά και πρέπει να δει τα 5 ευρώ.
      Τι ανάλυση!!!!! Τι αποστομωτική επιχειρηματολογία!!

      Διαγραφή
  54. Κύριε τάκη αν μπορείς θα ήθελα να μου κάνεις μια μικροανάλυση της kleemann όπως μου έκανες για την τραστορ. Δημιουργώ ένα χαρτοφυλάκιο πιστεύω ποιοτικών μετοχών και επειδή δεν έχω και την δική σου πείρα που απ ότι κατάλαβα έχεις σκιαγραφήσει όλες τις μετοχές του χαα, μετράει η γνώμη σου για τις αποφάσεις που θα λάβω. Πιστεύεις ότι έχει τις προοπτικές σαν εταιρεία να πιάσει τα 3 ως 3,5€, ανεξαρτήτως κλίματος χαα, γιατί απ' ότι βλέπουμε και ο Κυριακίδης διπλασίασε την τιμή του χωρίς να αλλάξει άρδην το κλίμα και η γενική κατάσταση της οικονομίας. Και αν έχεις ασχοληθεί με την εταιρεία, μήπως παρατήρησες ότι ενώ τα κέρδη μετά φόρων είναι περίπου 9 εκατομμύρια, στην κατηγορία ΛΟΙΠΑ, όπου αναφέρονται οι πωλήσεις ανά γεωγραφικό τομέα, είναι ζημίες 6 εκ, οπότε τα κέρδη γίνονται περίπου 3 εκ, είναι σημαντικό το γεγονός αν δεν υπήρχε αυτή η ζημία. Ξέρεις μήπως τι είναι και γιατί αναφέρεται στις πωλήσεις σαν ζημία?
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων
    ΜΕΤΟΧΟΣ 11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Μέτοχε χαχα ΚΛΕΕΜΑΝΝ, μου ζητάτε να σας κάνω ανάλυση???
      Σιγά μην αναλύσω ΚΛΕΕΜΑΝΝ και έρθει ο κύριος zachmour να με κάνει ντα ντά που λέω παλιοκουβέντες για την ΚΛΕΕΜΑΝΝ.
      Να σας την κάνει την ανάλυση ο κύριος zachmour - που είναι και το πουλέν του. Έτσι, για να μαθαίνουμε και εμείς οι Τάκαροι.

      Εγώ είχα πει ότι στα 0,65 - 0,7 θα την στοπάρουμε την ΚΛΕΜ. Μετά έγραψα στα 1,4 άλλο να αγοράζεις ΚΛΕΜ στα 0,7 και άλλο στα 1,4 και πρόσφατα είπα ότι στα 2,2 είναι ακριβή και αν σταματήσει να την πομπάρει ένας ΜΜΕς που ασχολείται μαζί της - θα γυρίσει στα 1,5.

      Αν ψάξετε κύριε Μέτοχε τα τελευταία 3 με 5 thread του Τάκαρου θα δείτε αναλύσεις για ΚΛΕΜ.
      Τώρα, στο άλλο που με ρωτάτε. Πρόκειται για συναλλαγματικές ισοτιμίες. Με την πτώση της Τούρκικης λίρας που έχει επάνω της την κεφάλα του Κεμάλ η ΚΛΕΜ χάνει απο συναλλαγματικές ισοτιμίες.
      Γενικά, η εταιρία είναι νοικοκυρεμένη, δεν έχει δανεισμό και θα επιβιώσει - αλλά αξιόλογα κέρδη θα κάνει πολλά χρόνια να ξαναδεί. Για φέτος το 2013 θα έχει ζημιές.

      Στα υπόλοιπα - να σας τα αναλύσει ο κύριος zachmour - που για να να αναλύσει ΚΛΕΜ, είναι ικανός, να μπλέξει μέσα, ζομποτράπεζες, Ικτίνους και μάρμαρα με Κυριακίδιδες, Γενικούς δείκτες, τον κακό λύκο με την κοκκινοσκουφίτσα και μετά να ρωτάει το γιατί απο τα τρία γουρουνάκια το τρίτο τρέχει περισσότερο απο το πρώτο????

      Διαγραφή
  55. Αφορμη σταθηκε μια μινι συνεντευξη που ποσταρε παραπανω και ο Petros. Το εψαξα λιγο το θεμα στα γραναζια της εταιριας, το ενδιαφερον και οι κρουσεις ειναι πλεον απο τρεις. Ο γερος ταπε ολα, ...στο αμεσο μελλον.. απλα τα κοζα αλλαξαν. Οποιος δωσει τα περσσοτερα θα γινει στρατηγικος. Φειδιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στον ικτινο αναφερεστε?

      Διαγραφή
    2. ςτον ικτινο ???? οχι δεν θελω να παρακολουθηςω την ανοδο με το κυαλι αμα δειτε κινεζους ....μονο τον ννικολο υπαρχει περιπτωςη να δειτε

      Διαγραφή
    3. πσσσστ ψαρά - τώρα τι περιμένεις??
      Να βγάλεις γεμάτα δίχτυα???

      Διαγραφή
    4. like κυρ Τάκη χαχαχα ναι είναι αλήθεια...πολλές φορές τις απορίες μου τις βγάζω με λάθος τρόπο...αλλά να ξέρεις κυρ Τάκη...σε ακολουθώ ...σε διαβάζω..πολλές φορές σε θαυμάζω κίολα...και ναι εχω ΙΚΤΙΝΟ

      Διαγραφή
    5. Τώρα μάλιστα!!
      Κάτι γίνεται.
      Για ελάτε στο νέο thread να μου τα πείτε - βάλτε και ένα nick (ΣΤΑΘΕΡΟ) και θα δούμε τι ψάρια θα πιάσουμε.

      Άσχετο.
      Σας προειδοποιώ. Βάλτε nicks κάτω απο τα ανώνυμα σχόλια σας.
      Θα αρχίσω να μην σαν απαντώ.
      Το λέω προς όλους τους ανώνυμους.

      Διαγραφή
  56. Δεν πέρασαν λίγες ώρες που το πουλεν του κ.Τζο , οδείκτης βρε βλέπει πάνω που ήρθαν τα νέα για 2-πλο μπλοκο σε λύσεις πρίν τις ευρωεκλογές
    http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1184557/mploko-merkel-se-proeklogikh-vohtheia-sthn.html .
    Φυσικά όλοι καταλαβαίνουμε οτι αν δεν έχει κάτι θετικό στα χέρια του ο κυβερν συνασπισμός πρίν τις εκλογές τότε δεν θα μιλάμε για διπλό μπλόκο αλλά για ΚΟΚΟΜΠΛΟΚΟ που θα πάθει.

    Άσχετο αλλά αμα ρίξει τα 3 φέτος όπως διαφημίζει το 47.115/46885=1,0049 θα γίνει 1,07???? Ακόμα πιό άσχετο αλλά η αγαπημένη Αλφα είναι στο 1,22 σχεδόν . http://www.athex.gr/Files/2013/Finstats/For%20AseSite%202013_XA_A_21074_1.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. k. Τάκη το έχετε πεί οτι θα γράφετε αυτά που σας αρέσουν να γράφετε οπότε γνωρίζω οτι δεν είναι σωστό να σας "παραγγείλω" κάτι. Παρόλα αυτά θα σας το ζητήσω και κάντε όπως αγαπάτε. Θα ήθελα λοιπόν την άποψη πάνω στο θέμα με τα διόδια και τις κατασκευαστικές (τις ελληνικές μόνο) Έχουν δίκαιο όσοι τους κράζουν ή και πάλι βλέπουμε αυτό που θέλουμε να δούμε . Θα ήθελα και την άποψη του κ.Δαρίου που φαίνεται οτι γνωρίζει άριστα το χώρο. Υπόψην απο μέρους μου δεν είναι ερώτηση παγίδα ή εκ του πονηρού και καταλαβαίνω απόλυτα οτι μερικά πράγματα δεν λέγονται. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

      Διαγραφή
  57. Δίκιο έχουν. Αρκεί να δείτε ποιός όμιλος επωφελείται διαρκώς σε μεγαλύτερο ποσοστό απο τα έργα και τα διόδια.

    Πάντως σε μια τριτοκοσμική οικονομία όπως η δική μας έπρεπε να κινηθεί χρήμα σε δύο βαδικούς τομείς τα περασμένα χρόνια: Τράπεζες που έδιναν τα υπέρογκα δάνεια για υπερτιμολογήσεις έργων και κατασκευαστκές για δημιουργία τζίρων και φυσικά μελλοντικού πλούτου βάση και των συμβάσεων. Και η δικαιολογία πάντα ήταν και θα είναι ανάπρυξη και νέεες θέσεις απασχόλησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και φυσικά σε όλα αυτά βοήθησε τα μέγιστα η ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂