Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ο Γερμανικός Υπερπληθωρισμός 1920-23 και η χρυσή εποχή της Βαϊμάρης ή αλλιώς όταν δεν στηρίζεσαι στις δικές σου δυνατότητες τότε καταρρέεις και δεν σε σώνει ούτε αν έχεις το δικό σου νόμισμα

Δημοκρατία της Βαϊμάρης
Είναι το όνομα που δίνεται στην ομοσπονδιακή δημοκρατία και την κοινοβουλευτική αντιπροσωπευτική δημοκρατία που ιδρύθηκε το 1919 στη Γερμανία με σκοπό να αντικαταστήσει την μέχρι τότε αυτοκρατορική μορφή της κυβέρνησης. Πήρε το όνομα της από την Βαϊμάρη, τη πόλη όπου πραγματοποιήθηκε η συνταγματική πράξη.
 

Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η δημοκρατία δημιουργήθηκε από τη γερμανική επανάσταση το Νοέμβριο του 1918. Το 1919, μια εθνική συνέλευση συγκλήθηκε στη Βαϊμάρη, όπου συντάχθηκε ένα νέο σύνταγμα για το γερμανικό Ράιχ, το οποίο και εγκρίθηκε στις 11 Αυγούστου του ίδιου έτους. Η περίοδος της φιλελεύθερης δημοκρατίας έληξε στις αρχές του 1930 και οδήγησε στην άνοδο του Ναζιστικού κόμματος και του Αδόλφου Χίτλερ το 1933.


Στις 30 Ιανουαρίου 1933 ο Χίντενμπουργκ ανέθεσε στον Χίτλερ την καγκελαρία του Ράιχ, υπογράφοντας την πράξη θανάτου της δημοκρατίας
Η δημοκρατία τυπικά συνέχισε να υπάρχει μέχρι το 1945, καθώς το σύνταγμα δεν καταργήθηκε ποτέ επίσημα. Ωστόσο, τα μέτρα που λαμβάνονταν από τους Ναζί κατά το πρώτο μέρος της κυριαρχίας τους καθιστούσε άνευ σημασίας το Σύνταγμα. Έτσι, το 1933 θεωρείται το τέλος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και η έναρξη του Τρίτου Ράιχ του Χίτλερ.

Κατά τη διάρκεια της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης το γερμανικό Ράιχ (εθνικό κράτος) απαρτίζεται από 17 ομόσπονδα κρατίδια, το καθένα με δική του κυβέρνηση και κοινοβούλιο, τα οποία εκπροσωπούνταν στο κεντρικό συμβούλιο.
Στα 14 χρόνια της ύπαρξής της, η Δημοκρατία της Βαϊμάρης βρέθηκε αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων του υπερπληθωρισμού.

Οι λόγοι για την κατάρρευση της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, είναι πολλοί.
Όμως η Δημοκρατία ήταν καταδικασμένη από την αρχή, δεδομένου ότι ακόμη και οι μετριοπαθείς δεν ήταν ικανοποιημένοι, ενώ εξτρεμιστές και από τις δύο πλευρές (δεξιά και αριστερά) την απεχθάνονταν. Δεδομένου ότι οι πολιτικοί της Βαϊμάρης είχαν κατηγορηθεί για την παράδοση της χώρας κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η λαϊκή νομιμοποίηση της κυβέρνησης ήταν συνεχώς αμφισβητήσιμη. Τα πιο πιθανά αίτια της αποτυχίας της μπορούν ήταν τα οικονομικά προβλήματα και τα θεσμικά προβλήματα.

Το σύνταγμα της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης αντιπροσώπευε ό,τι πιο προοδευτικό και δημοκρατικό μπορούσε να υπάρξει εκείνη τη στιγμή. Έθετε επίσης με σαφήνεια τα όρια των διαφόρων εξουσιών και περιείχε τις θεμελιώδεις διατάξεις που αφορούσαν την παιδεία, την κοινωνική πολιτική, τις σχέσεις εργασίας. Ωστόσο, η οικονομική κρίση που αντιμετώπιζε η Γερμανία, το πολεμικό χρέος που υποχρεωνόταν να καταβάλει και η διατήρηση των οργάνων εξουσίας του παλαιού καθεστώτος μέσα στο σώμα της νέας δημοκρατίας ευνοούσαν την αναβίωση του εθνικισμού και έφθειραν τα δημοκρατικά κόμματα. Οι κυβερνήσεις που ακολουθούσαν ζούσαν υπό το βάρος του πληθωρισμού, τον οποίον τροφοδοτούσε η πληρωμή των πολεμικών επανορθώσεων, ενώ οι δεξιοί εξαπέλυαν τραγική σειρά δολοφονιών.

Το σοβαρότερο πλήγμα κατά της γερμανικής δημοκρατίας δόθηκε όταν η Γαλλία, για να εξασφαλίσει την πληρωμή των χρεών, κατέλαβε τη βιομηχανική περιοχή του Ρουρ (11 Ιανουαρίου 1923) σε συμφωνία με το Βέλγιο.


Το 1921 η επιτροπή αποζημιώσεων των συμμάχων ζητούσε από την γερμανική κυβέρνηση 6.6 δισεκατομμύρια λίρες. Οι Γερμανοί δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν και την περίοδο 1922-23 αθέτησαν τη συμφωνία για τις αποζημιώσεις.
Αυτό δεν έμεινε ατιμώρητο καθώς 70 χιλιάδες στρατιώτες από Γαλλία και Βέλγιο κατέλαβαν τη Ρουρ. Σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν την παραγωγή της περιοχής, που ήταν η καρδιά της βιομηχανίας σαν τρόπο αποπληρωμής. Η γερμανική κυβέρνηση ξεκίνησε παθητική αντίσταση και προκάλεσε γενική απεργία. Κάποιοι προχώρησαν και σε τρομοκρατικές ενέργειες. Η αντίδραση των Γάλλων ήταν σκληρή. Βίαιες έρευνες στα σπίτια, απαγωγές, και εκτελέσεις.

Οι οικονομικές συνέπειες της κατοχής ήταν καταστροφικές. Η απώλεια παραγωγής στη Ρουρ εξαπλώθηκε και η ανεργία εκτινάχθηκε από 2% στο 23%. Οι τιμές βγήκαν εκτός ελέγχου, αφού τα φορολογικά έσοδα κατέρρευσαν και η χρηματοδότηση του κράτους γινόταν με το τύπωμα χρημάτων.





Ο Γερμανικός Υπερπληθωρισμός 1920-23

• Ο μεγαλύτερος πληθωρισμός όλων των εποχών.
Αίτια: Δανεισμός γερμανικού κράτους για χρηματοδότηση πολέμου 1914-1918, ήττα και πληρωμή πολεμικών επανορθώσεων καταρχήν σε χρυσό, κατάργηση της κάλυψης σε χρυσό του χρήματος, δανεισμός του κράτους από Reichsbank με πληθωριστικό χρήμα, αύξηση παραγωγής 1921,1922, κατάρρευση το 1923 και λόγω της κατοχής του Ruhr από τους Γάλλους.

Πληθωρισμός περισσότερο από 1 δις% σε ένα χρόνο.

  • Στις 3.1.1923 1 κιλό ψωμί κόστιζε 163 Μάρκα, στις 19.11.1923 κόστιζε 233 δις μάρκα.
• Για την εκτύπωση χρήματος απασχολούντο οι 7.500 εργάτες των αυτοκρατορικών τυπογραφείων, 84 ιδιωτικά τυπογραφεία και 30 εργοστάσια χαρτιού.

• Οι γυναίκες των εργατών πήγαιναν με καροτσάκια το μεσημέρι να εισπράξουν τον μισθό των ανδρών τους, ο οποίος άλλαζε κάθε μέρα.

• Μεγάλη υποτίμηση έναντι του δολαρίου: 1919 η ισοτιμία ήταν 1$ = 8 μάρκα.
Τέλος του 1923 1$ = 4.200.000.000.000 μάρκα


Χαμένοι: εργάτες, συνταξιούχοι, καταθέτες, κάτοχοι παλιών τίτλων του κράτους, πολλές τράπεζες.

Το νόμισμα μπορούσε να εξευτελιστεί μέσα σε λίγες ώρες. Η κεντρική τράπεζα τύπωνε ακόμα και χαρτονομίσματα των 100 τρισ. μάρκων. Ο υπερπληθωρισμός είχε καταστρεπτικές συνέπειες για την εσωτερική συνοχή της πρώτης γερμανικής δημοκρατίας. 
Τα μεσαία στρώματα, που αγοράζοντας κρατικά ομόλογα είχαν στηρίξει την πολεμική προσπάθεια, είδαν τις περιουσίες τους να εξανεμίζονται. Η εργατική τάξη τα μεροκάματά της να εκμηδενίζονται, όπως άλλωστε διαπίστωσαν για τις απολαβές τους οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι επαγγελματίες. 

Κερδισμένοι: δανειολήπτες, βιομήχανοι, το κράτος

• Τέλος κρίσης με νομισματική μεταρρύθμιση και νέα νομισματική πολιτική, ανεξάρτητη κεντρική τράπεζα

• 1 νέο Rentenmark = 1.000.000.000.000 παλιό Reichsmark

• Μακροχρόνιες συνέπειες στη Γερμανία και στην ΕΕ (η δομή της ΟΝΕ επιβλήθηκε από τους Γερμανούς, οι οποίοι διακατέχονται από φόβο-ψύχωση έναντι του πληθωρισμού και του δημόσιου χρέους)


Ο υπερπληθωρισμός του '21 - '23 καταγράφηκε στη συλλογική μνήμη των Γερμανών, που ανατριχιάζουν ακόμα στο άκουσμα της φράσης «τυπώνω χρήμα».

Ήταν η εποχή που τα μάρκα χρησιμοποιούνταν για φωτιά γιατί ήταν φθηνότερα από τα καυσόξυλα. Η οικονομική κατάσταση της Γερμανίας εθεωρείτο χειρότερη από αυτή πολλών αφρικανικών χωρών, οπότε ο λαός που υπέφερε από πείνα και κρύο άρχισε να επαναστατεί παίρνοντας το μέρος των δύο άκρων (Κομουνιστών και Ναζί).
 
Χαρτονόμισμα της 1-11-1923 με αξία 5 τρισεκατομμυρίων χάρτινων μάρκων

Ξαφνικά όμως έγινε το θαύμα ή, μάλλον κάτι που έμοιαζε με θαύμα αλλά ήταν απλά μία φαντασιακή ευμάρεια, η λεγόμενη «χρυσή εποχή» της Βαϊμάρης.
Ο πολιτικός που έσωσε τη Γερμανία ήταν ο Γκούσταβ Στρέζεμαν, ένας μετριοπαθής πολιτικός, πρόεδρος του Γερμανικού Δημοκρατικού Κόμματος (DDP) που, αν και ήταν αρχικά, κατά της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, κατάλαβε ότι η εναλλακτική λύση θα ήταν το χάος, η αναρχία και επικράτηση των δύο άκρων


Κατάφερε να ανορθώσει τη Γερμανία οικονομικά με δάνεια από τις ΗΠΑ χάρη στο «Σχέδιο Dawes» και αργότερα το «Σχέδιο Young». 

Κατά μέγα μέρος τα χρήματα διέγραφαν κύκλο και επέστρεφαν στο δανειστή: από τις ΗΠΑ πήγαιναν στη Γερμανία. Από εκεί όδευαν στις Γαλλία, Βρετανία, Βέλγιο για την αποπληρωμή των αποζημιώσεων και λοιπών χρεών. Αλλά και αυτές οι χώρες χρωστούσαν στις ΗΠΑ χρήματα που δανείστηκαν για τον πόλεμο. Εν τούτοις ο Στρέζεμαν κατόρθωσε αυτό που για την Ελλάδα αποτελεί άπιαστο όνειρο: να πραγματοποιηθούν παραγωγικές επενδύσεις
Κατασκευές μεγάλων δρόμων, σιδηροδρομικών δικτύων, αεροδρομίων και γενικά, αναζωογόνηση της οικονομίας διά της ανάπτυξης.

Το Ρουρ εγκαταλείφτηκε από γαλλικό στρατό κατοχής και ανέκτησε το κύρος του, ως βιομηχανικό κέντρο. Ιδρύθηκαν νέες θέσεις εργασίας καταπολεμώντας εν μέρει την ανεργία. Προφανώς για να υπάρξει μία τέτοια ανάπτυξη προϋπέθετε παντελή απουσία παρασιτικών ατόμων που θα λεηλατούσαν το δημόσιο χρήμα (να μια σημαντική διαφορά με τη τωρινή Ελλάδα!).

H Γερμανία καθόταν πάνω στον κρατήρα ενός ηφαιστείου όπου αν σταματούσε η δανειοδότηση των Αμερικανών, η Γερμανία θα κατέρρεε.

Με το ΚΡΑΧ του Αμερικάνικου Χρηματιστηρίου του 1929 οι Η.Π.Α. έκαναν απο την Γερμανία απαιτητά τα χρωστούμενα.
Και σε εκείνο ακριβώς το σημείο η Γερμανία κατέρρευσε ....


200 σχόλια:

  1. Ξυπνάτε δραχμολάγνοι !!!!!!!!!!!
    Έχουν αρχίσει να σας κουρσεύουν το λίγο μυαλό που έχετε και έχετε αποβλακωθεί, ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ότι το πρόβλημα της χώρας είναι το ευρώ.

    H Ελλάδα κάθεται πάνω στον κρατήρα ενός ηφαιστείου όπου αν σταματήσει η δανειοδότηση των Ευρωπαίων, η Ελλάδα θα καταρρεύσει - όπως κατέρρευσε και η Γερμανία που είχε το δικό της νόμισμα και έκοβε όσο ήθελε.


    Εγώ τα έχω πει πολλές φορές. Μετά μην μου λέτε ότι ο Τάκαρος δεν τα είπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα σε κύριο Τάκη και φίλους του blog.
    Διαβάζω τον τελευταίο καιρό σε πολλά sites και blogs " γι αυτό το χαρτί της πραγματικής οικονομίας " την MIG και την μεγάλη άνοδο που πολλοί περιμένουν.Μήπως υπάρχει κάτι που εγώ δεν βλέπω και αξίζει να την δεί κάποιος,έστω κερδοσκοπικά ;
    Μήπως υπάρχει περίπτωση πωλησης Αττικα η Βιβαρτια ;
    Αν μπορείτε κύριε Τάκη θα ήθελα εναν σύντομο σχολιασμό.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε spooky για καλό ήρθατε ??? Για να με συγχύσετε??? Είμαι και μιας κάποια ηλικίας - δεν αντέχω να μου ανεβαίνει η πίεση πάνω απο τα 20 με τέτοιες ανοησίες.

      Ποιο είναι το χαρτί της πραγματικής οικονομίας???
      Η MIG??
      μπουχαχαχαχα

      Τέτοια γράφει ο κυρ Λεωτσάκος, γνωστός και ως υπηρέτης του υπηρέτη, για να πομπάρει την κολάντζα του υπηρέτη.
      Κάααααποτε - προ 60 εβδομάδες και βάλε - έγραφε ότι η λογιστική αξία της MIG ήταν 3,5 ευρώ. Σήμερα που η λογιστική αξία, ττου σάπακα ΜΙΓ, έχει πάει στο 1 ευρώ, μούγκα στη στρούγκα.

      Λοιπόν για να τελειώνουμε με τη δημιουργική λογιστική του κυρ Ανδρέα.
      550 εκατ. έχει αποτιμημένη την Attica η ΜΗΤΡΙΚΗ MIG . Που σημαίνει αν δεν θέλει να εγγράψει ζημιές η μητρική πρέπει να πουλήσει πάνω απο 550 μιλιούνια την Attica. Σημειωτέον ότι η Attica έχει και 300 εκατ. σε δανεισμό.
      Δηλαδή εσείς βρίσκετε λογικό κάποιος να δώσει 850 εκατ. και πάνω (μαζί με το δανεισμό) για να πάρει την εταιρία της τάχα μου πραγματικής οικονομίας Attica???
      Υπάρχουν τέτοιοι βλάκες με περικεφαλαία???

      χαχαχα Ποίας πραγματικής οικονομίας??? Την Attica που σκοτώνονται για να πάρουν κανένα ναύλο, με τα πετρέλαια στα ύψη με την Ελλάδα σε φουλ ύφεση και οι ζημιές να τρέχουν αυξητικές και σε φουλ ρυθμούς????

      Ούτε 200 εκατ. δεν θα έδινα για να πάρω την Attica. Βέβαια ο Βγενό θα λέει ότι πουλήθηκε 500 εκατ. γιατί θα βάζει μέσα τον δανεισμό της Attica.

      Σας περικαλώ κύριε spooky.
      Μην μου τα πρήζετε κύριοι με το ζομπόχαρτο MIG. Θέλετε να παίξετε - μπείτε και παίξτε. Αλλά μην μου γράφετε για πραγματικές οικονομίες όταν αναφέρεστε στον αρχισάπακα MIG.
      Η ΜΙΓ με τον ρυθμό που πάει Η ΤΙΜΗ της ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝ. Ναι, ναι, ναι. Καλά διαβάσατε ΜΗΔΕΝ.

      Η αναστροφή, της τιμής στόχου που δίνω, μπορεί να γίνει μόνο με τους επόμενους τρόπους.
      1) Όξω ο Βγενό απο το ΔΣ και να πάψει να έχει σχέση με την εταιρία.
      2) Μεγάλη ΑΜΚ με καταβολή μετρητών
      3) Μετατροπή, το καλοκαίρι, σε μετοχές το ΜΟΔ.
      4) Οπωσδήποτε πώληση κάποιων συμμετοχών της.

      Αν δεν γίνουν τα παραπάνω στην ΜΙΓ , τότε θα έρχεστε μετά απο 2 χρόνια και θα μου λέτε ότι ο Τάκαρος είχε δίκιο που έδινε τιμή στόχο ΜΗΔΕΝ.

      Μου λέτε.
      Αν περάσει τα 0,52 θα πάει 3 ευρώ - stop loss στα 0,47
      Αν περάσει τα 0,431 προς τα κάτω τότε πτώση.
      Αν, αν, αν και πάλι αν, αν, και αν.

      Ο Τάκαρος παίζει ένα σενάριο ΤΙΜΗ ΣΤΟΧΟΣ ΜΗΔΕΝ.
      Αν (να πω και εγώ ένα ΑΝ) αλλάξει κάτι προς το θετικό με ξαναενοχλείτε.

      Αν δεν σας αρέσουν αυτά που γράφω, τότε να πάτε να ρωτάτε τους άλλους - που μυαλό δεν έβαλαν απο την Sprider που την έφαγαν κάποιοι και κάποιοι άλλοι απο την Τράπεζα Κύπρου και την Σέλμαν που ήταν φορτωμένοι.
      Αλλά θα μου πείτε αυτοί τις μονές ημέρες πανηγυρίζουν που φεύγει το χαρτί - αυτό το χαρτί όλο φεύγει και όλο στα τάρταρα είναι - και τις ζυγές βρίζουν τον market maker.

      Ξυπνάτε βρεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη πολλές ευχαριστίες για την αναλυτική και τεκμηριωμένη απάντηση.
      Είστε απόλυτα κατανοητός.
      Καλό απόγευμα.

      Διαγραφή
  3. Καθένας δικαιούται να έχει μια άποψη κι οι δραχμολάγνοι την (εσφαλμένη) δική τους, Σταθερή μου άποψη πως το δάσος είναι περίπου όπως το περιέγραψε ο κύριος Βαρουφάκης στο άρθρο του την προηγούμενη Παρασκευή


    "Πώς σκέφτονται να αντιμετωπίσουν το γεγονός (οι Γερμανοί κυβερνώντες) ότι είναι παντελώς αδύνατον να χρηματοδοτείται ιδίαις δυνάμεις το ελληνικό κράτος τα επόμενα χρόνια; Ποιο το πλάνο;

    Η βασική τους ιδέα είναι να βρουν τρόπο να μας εξασφαλίσουν νέα δάνεια, με επιτόκια περί το 4%, χωρίς να χρειαστεί να τα περάσουν από την Ομοσπονδιακή Βουλή τους ως νέο πακέτο διάσωσης -ως νέα δάνεια τα οποία στηρίζει ο γερμανός φορολογούμενος. Όπως το Μνημόνιο 2 ήρθε για να καλύψει μη βιώσιμα χρέη του Μνημονίου 1, έτσι και το νέο Δανειακό Πακέτο, το Μνημόνιο 3 (το οποίο, για λόγους μάρκετιγκ, θα το αποκαλέσουν κάπως αλλιώς) θα ρίξει πολλά δισ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο για να συγκαλύψει την μη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου μετά το πέρας του Μνημονίου 2. Η διαφορά αυτού του Μνημονίου 3 από το Μνημόνιο 2 θα είναι, σύμφωνα με τα γερμανικά πλάνα, μία: ενώ το Μνημόνιο 2 χρηματοδοτήθηκε από τα κράτη-μέλη μέσω του ESM, το Μνημόνιο 3 θα χρηματοδοτεί, ως επί το πλείστον, από τις ...αγορές.

    Πώς, όμως, θα γίνει αυτό όταν οι αγορές γνωρίζουν πως (παρά την όποια επιμήκυνση) τα χρέη του ελληνικού δημοσίου δεν μπορούν να αναχρηματοδοτηθούν αλλά, αντίθετα, παραμένουν πάνω από τα κεφάλια μας ως μια μόνιμη τοξική ομίχλη; Γιατί να είναι διατεθειμένοι οι ιδιώτες (που δεν είναι βεβαίως κορόιδα για να πιστεύουν τα περί Greek-covery) να δανείσουν ένα κράτος με (κοινά αποδεκτό) μη βιώσιμο χρέος, χωρίς να ζητούν δυσθεώρητα επιτόκια; Η απάντηση της κυβέρνησης συνασπισμού του Βερολίνου είναι: μέσω της επίκλησης του προγράμματος ΟΜΤ της ΕΚΤ!

    Η ιδέα είναι απλή: αντί να αντλεί το ελληνικό δημόσιο νέα ποσά από τον ESM για να αποπληρώνει ΕΚΤ, ΕΕ, ΔΝΤ και ιδιώτες, θα αντλεί από τις αγορές οι οποίες θα του δανείζουν με επιτόκια πολύ κάτω του αγοραίου επιπέδου (στο 4% το υπολογίζουν οι του γερμανικού υπουργείου οικονομικών) επειδή η ΕΚΤ εγγυάται (ή καλύτερα απειλεί) πως αν τα επιτόκια αυτά ανέβουν πάνω από κάποιο επίπεδο, θα παρέμβει αγοράζοντας όσα ελληνικά ομόλογα χρειάζεται για να ρίξει τα επιτόκια στο αρχικό επίπεδο. Επιπλέον, αν κάποια στιγμή, η ΕΚΤ βάλει μυαλό και λάβει σοβαρά υπ’ όψη της την απειλή του αρνητικού πληθωρισμού σε ολόκληρη την ευρωζώνη, ίσως η ΕΚΤ να αρχίσει να αγοράζει ομόλογα όλων των κρατών-μελών (ως ποσοστό του ΑΕΠ της κάθε χώρας)"


    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.oikonomia&id=31912

    Οκ ο κύριος Βαρουφάκης μοιάζει μερικές φορές δογματικός, ωστόσο έχει διαβάσει την κρίση ολόσωστα κατά την κρίση μου (τραπεζική κρίση), έχει προτείνει διεξόδους και παρά το ότι δεν εισακούσθηκε συνεχίζει ήρεμα. Το χρέος λοιπόν όπως το καταλαβαίνω εγώ θα μεγαλώνει σε απόλυτα νούμερα (αλλά θα μειώνεται ως προς το ΑΕΠ), αλλά σε κάθε λήξη τοκοχρεωλυσίου θα γίνεται roll over όπως γινόταν και στο παρελθόν όπως γίνεται πάντα για όλες τις χώρες της γης. Εντός της ευρωζώνης. Εως την επόμενη κρίση (κάπου στον πλανήτη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το νόμισμα κύριε hippy - για να εξηγηθώ καλύτερα - είναι το δευτερεύον.
      Το πρωτεύον είναι να κάνεις μεταρρυθμίσεις, να φτιάξεις το κράτος σου και να κάνεις πραγματική οικονομία που θα πατάει στα πόδια της ΔΙΧΩΣ ΔΑΝΕΙΚΑ.

      Μετά βλέπουμε και το νόμισμα.
      Ο λαός όμως, δεν θέλει να αντιληφθεί το πρωτεύον πιστεύοντας σε μαγικές λύσεις.

      Διαγραφή
    2. υμφωνούμε με 1000.

      Το νόμισμα δεν θα ζημιώσει τους μη έχοντες ενώ θα ευννοήσει προφανώς όσους έχουν περιουσία στο εξωτερικό. Αντίθετα θα μειώσει κατά το ποσό της υποτίμησης τους καταθέτες. ΔΕΝ θα αμβλύνει όμως ούτε κατ΄ελάχιστον την ανάγκη διαρθρωτικές αλλαγές (συντεχνίες, πολυνομία, συνδικατοληστείες, κλπ). Συνεπώς η κυβέρνηση θα πάρει κάποιες ανάσες προσωρινά, αλλά η πληγή απλά θα καλυφθεί, θα παραμείνει και θα κακοφορμίσει.

      Διαγραφή
    3. Το ξέρουν κ Hippy... Ξέρουν επίσης ότι δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά (άσχετα με το τι λένε τώρα) γιατί .... δανεικά τέλος!!!!

      http://www.avgi.gr/article/1934531/to-istoriko-tou-ellinikou-dimosiou-xreous

      Διαγραφή
  4. Η συνέλευση ομολογιούχων του Νηρέα (κατόπιν πρότασης της Πειραιώς) αποφάσισε αναβολή της πληρωμής για την 31/3. Νωρίτερα καθόρισε την επόμενη "έκτακτη" ΓΣ για τις 24/3 όπου θα (ξανα)συζητηθεί το αίτημα της διοίκησης για μετάθεση της πληρωμής για τις 12/7/2015 κοκ κοκ κοκ σε δουλειά να βρισκόμαστε.

    Παράλληλα από τις τράπεζες κατέστη (για μένα) σαφές ότι αδυνατούν να εκπληρώσουν οποιοδήποτε αίτημα των μικροομολογιούχων (25% του συνόλου) όπως προνομιακή εξόφληση τους (δεν δανείζουν στην εταιρεία το χρήμα που απαιτείται), ούτε αγοράζουν οι ίδιες σε οποιαδήποτε τιμή φοβούμενες (λένε) πως θα κατηγορηθούν για απιστία και θά΄χουν την τύχη του Φιλιππίδη. Αρνούνται για τον ίδιο λόγο να επιτρέψουν εμπράγματες εξασφαλίσεις της εταιρείας για το ΜΟΔ. Μόνο παράθυρο η αλλαγή της τιμής μετατροπής από 1,35 ευρώ σε 0,30 την οποία οι τραπεζικοί εκπρόσωποι δέχθηκαν να μεταφέρουν στις διοικήσεις και να ληφθεί η απόφαση στην επόμενη ΓΣ στις 24/3. Ομως απαιτείται επιπλέον και συναίνεση των μετόχων του ΝΗΡ δλδ νέες έκτακτες γεν. συνελεύσεις, έγκριση κεφαλαιαγοράς κλπ άρα ένα 6μηνο στο νερό.

    Συμπέρασμα....Νηρέας μια μικρή Ελλάδα...πιστωτική ασφυξία.

    Ευτυχώς βελτιώθηκαν οι τιμές των ψαριών το 2014 όπως ενημέρωσε ο Γενικός Οικονομικός Διευθυντής Κος Ελισσαίος (και μακάρι να συνεχιστεί η τάση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1963848

      Διαγραφή
    2. Καλά ο τύπος που έγραψε το κείμενο στο καπιταλ πρέπει να είχε τρελή όρεξη .Αν και προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τον κλάδο χρηματιστηριακα ,δεν με αφήνει καθόλου αδιάφορο γενικά. Αυτά που μπορώ να κρατήσω απο το κείμενο συν όλα αυτά που κατα καιρούς μας έχουν γράψει εδώ μέσα φίλοι του μπλογκ ,όπως ο κ.Hippy είναι τα εξής;
      α) ανύπαρκτο μανατζμεντ .Οτι ψαρέψουμε οσα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε!!
      β) Καμιά νομική συνέπεια για το ανύπαρκτο μανατζμεντ .Θα μου πεις ψίχουλα μπροστα στα τοόοοοοσα που έχουν γίνει.
      γ) Με τόση θάλασσα και ναυτική ιστορία 1000 χρόνων πρέπει να έρθει νορβηγος να μας μετρήσει τα ψάρια . Αλήθεια πόσο τραγικοί είστε??
      δ) Θαλασσοκαπιταλισμός !! Βγάζω ομόλογα μοδ κτλ κτλ δανείζομαι μέχρι τις κάλτσες μου και μετά πιστολέρο και δεν τρέχει μία. Μετά θα βγαίνουν και για διαλέξεις για το τί πρέπει να γίνει σωστά στο κλάδο με σπόνσαρα την πειραιώς! Το δ κολλάει με α+β
      ε) βαριέμαι...δεν συνεχίζω Εδώ κατηγορείται ο άλλος για λαθρεμπόριο καυσίμων και πάνε και του βαράνε παλαμάκια ... o tempora ! o mores!

      Διαγραφή
    3. Ευτυχώς που το επισημάνατε κύριε Harry γιατί έχω πάψει από καιρό να διαβάζω Στούπα λόγω των παρωπίδων του (Αυν Ραντ και σάλπαρε).

      "Το κύριο πρόβλημα είναι οι σημερινές διοικήσεις. Δανειοδοτήθηκαν, επιδοτήθηκαν, είχαν κλειστό επάγγελμα, πλούτισαν, διέλυσαν κλάδο και επιχειρήσεις και θέλουν να συνεχίσουν να το παίζουν επιχειρηματίες με τα λεφτά άλλων. Αν δεν φύγουν όσα χρήματα και να πέσουν, σε 2-3 χρόνια στο ίδιο σημείο θα είναι ο κλάδος " σχολιάζει (σωστά) κάποιος αναγνώστης. Και κάθε κλάδος θα λέγαμε του τραπεζικού συμπεριλαμβανομένου.

      Απ΄τα ελάχιστα που μπορέσαμε να πληροφορηθούμε πάντως από τους εκπροσώπους των τραπεζών γίνονται κάποιες πιστωτικές διευκολύνσεις. Αλλά οι απολύτως αναγκαίες, ίσα να μην "κρεμαστούν" οι επιχειρήσεις...συνεχίζοντας όμως σταθερά πάνω στο ικρίωμα, περιμένοντας το θαύμα και με τη θηλειά στο λαιμό...πιθανολογώ πως είναι αργή και δύσκολη η διαδικασία αλλά για τις συγκεκριμένες εταιρείες θα ξημερώσει το αύριο.


      Διαγραφή
    4. "Κοντά στον ουρανό" λογοτεχνική του πρόταση παλιά, ωραίο μυθιστόρημα της Αυν Ραντ...η απόλυτη ελευθερία του ατόμου κι ο καπιταλισμός μόνη λύση όλων...βέβαια μετά ήλθε το κραχ στις ΗΠΑ κι η δημοκρατία της Βαιμάρης.

      Διαγραφή
    5. Κύριε lorac πολύ σωστά τα γράφετε.
      Τα ''λαμόγια'' των ιχθυοκαλλιεργειών που ότι γουστάρουν βάζουν στα βιολογικά αποθέματα.
      Άκου λέει αποτιμώνται τα βιολογικά αποθέματα σε τιμές κόστους???
      μπουχαχαχα
      Η πραγματικότητα είναι ότι τα βιολογικά αποθέματα αποτιμώνται σε τιμές ΜπελοΣτεφανίδων. Ότι γουστάρουν δηλαδή και ότι τους βολεύει, ώστε να μην έχουν προβλήματα με τον δανεισμό τους.

      Στο άλλο που λέτε κύριε lorac για το αν ξέρουν να αποτιμούν οι Έλληνες βιολογικά αποθέματα ψαριών.
      Ασφαλώς και ξέρουν!!! Σιγά μην περίμεναν απο τους Νορβηγούς να τους μάθουν απο αποτίμηση.
      Αλλά εδώ είναι λαμογιοΕλλαδιστάν. Οπότε ο καθένας κάνει ότι θέλει, ότι τον βολεύει και με όποιον τρόπο γουστάρει.
      Γιαυτό έχει ξεσηκωθεί ο κάθε Ελληναράς με την τρόικα. ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΞΕΒΟΛΕΥΕΙ.
      Όμως τα παραμυθάκια τελείωσαν!!!

      Να μην το ξεχάσω.
      Θυμίζω γκουρουδιά Τάκαρου. 130 εκατ. τα βιολογικά αποθέματα του Νηρέα. 30% χαμηλότερα δηλαδή.
      Άσχετο!!!!
      Άλλα όσο ο Μπελές είναι μέσα στην εταιρία μην προσδοκάτε αναστροφή. Ο άνθρωπος είναι μεγάλος μυρουδιάς. Κάηκε η γούνα του και χαμπάρι δεν πήρε. Ένα πράγμα σαν το Μαίλλη - που δεν κοιτάει τα χάλια του, κάθεται και δίνει διαλέξεις για το τι έφταιξε στην Ελλάδα και χρεοκόπησε.
      Ουσττττττ άχρηστε. Εδώ δεν πήρες χαμπάρι τι έγινε στην εταιριούλα σου, ήρθες να μου πεις για την Ελλάδα???

      χαχαχα Ο Μιχαλάκης μας συμβουλεύει!!!
      Προσοοοοοοοοοοχηηηη στραβάδια ο Μιχαλάκης αναλύει.

      Διαγραφή
    6. Μιχαήλ Μαίλλης!!!!!!!!!!!
      Προσοοοοοοοοοοχη!!!

      Μέσα σε έξι χρόνια από το 2007 έως το 2012, η εταιρεία του κ. Μαΐλλη έγραψε από το 2007 έως το 2012, ζημιές 148,595 εκατ. ευρώ!

      Την ίδια περίοδο, οι αμοιβές των διευθυντικών στελεχών και μελών του διοικητικού συμβουλίου, ανήλθαν σε 26,605 εκατ. ευρώ!!!

      Διαγραφή
    7. Και η καθαρή θέση του Μαίλλη ΑΡΝΗΤΙΚΗ.

      Ά ρε Τρόϊκα που σας χρειάζεται και όχι ένα μνημόνιο, αλλά 1.000.000 μνημόνια.

      Διαγραφή
    8. Όξω ο Μπελλές απο το ΔΣ και απο την εταιρία.
      Ας μείνει απλά ως μέτοχος, αν και το dilution θα είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ.

      Όσο είναι καιρός. Όσοι είναι μέτοχοι του Νηρέα ή έχουν ΜΟΔ - απαιτήστε την έξοδο του Μπελλέ. Διότι και dilution και ο Μπελλές μέσα θα σας κάτσει βαριά η φασουλάδα.

      Διαγραφή
    9. κυριε Τακη,εχω γράψει στο Capital στις συζητησεις για τον Μαίλλη: "η εταιρεία δέν θα κλείσει,αλλα οι μέτοχοι θα υποστούν τετοιο dilution(μετοχική αλλοίωση) που θα είναι σαν να μηδενίζουν.θα γίνει μια τεράστια μετοχοποιηση χρεους,για να ξαναγίνει αυτή η εταιρεία βιώσιμη!ομως η τιμή της μετοχής θα πάει στα τάρταρα,για να επανέλθει αργότερα με reverse split.Απλά τα πράγματα!" Αυτά τους έγραψα !!!!! Δυστυχώς ομως "φωνή βοώντος εν τι ερήμω".Οι ανθρωποι εκει(πλην ελαχίστων εξαιρέσεων),δεν καταλαβαίνουν Χριστό.Περιμένουν να γίνει το Θαύμα!!!!!!

      Διαγραφή
    10. Περιπτώσεις σαν τον Μαίλλη, την Αλτεκ του γίγαντα πρασινοφρουρού Αθανασούλη, τους ΜπελοΣτεφανίδες και όλες αυτές τις κολάντζες οι λύσεις είναι δύο.

      1) Κλείσιμο των εταιριών και στον πλειστηριασμό τα περιουσιακά στοιχεία.

      ή

      2) Πλήρης μετοχοποίηση των τραπεζοδανείων με dilution της τάξης του 1 προς 1.000.000 όξω όλοι οι βασικοί μέτοχοι και τα ποσοστά τους να πέφτουν στο 0,00001% και κατόπιν στη διοίκηση της εταιρίας να διοριστούν απο τις τράπεζες νέοι άνθρωποι γνώστες του αντικειμένου με μισθό 1.000 καθαρό. Αν έχουν την ικανότητα να γυρίσουν τις εταιρίες και μετά να προβλέπετε ένα καλό bonus απο τα κέρδη και την ανάπτυξη της εταιρίας.

      Δεν είναι δυνατόν να βουλιάζουν τις κολάντζες τους και μετά να θέλουν οι ΜπελοΜαίλλιδες να έχουν και άποψη για τα δρώμενα των εταιριών τους.
      Όξω βρεεεεεε. Μέσα νέοι - με όραμα και όρεξη για δουλειά. Και η μαοιβή να καθορίζεται ανάλογα με τα επιτεύγματα τους και το πόσο δυνατό turn arround θα πετύχουν.

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα και από εμένα στην όμορφη σελίδα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. την καλησπέρα μου σας διαβάζω καθημερινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα σε όλους.

    http://www.euro2day.gr/chameleon/article-blog-chameleon/1187326/new-deal-sthn-energeia-me-osmh-ekviasmon.html

    Ένα σχόλιο αν μπορείτε κυρ Τάκη.

    leftos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια τι σας εκπλήσσει?? Δεν τα ξέρατε αυτά???
      Γιατί ο Τάκαρος πριν 2 έτη φώναζε ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ όπου κάθε μπαμπουίνος έπαιρνε άδειες και περίμενε να πάει ταμείο. Έλεγα φωτοβολταικά μόνο αν τα βάλετε στην ταράτσα σας και μόνο αν η βασική σκέψη είναι να τα χρησιμοποιήσετε προς ιδίαν χρήση.

      Τώρα να εκπέσουν όλες οι άδειες ΑΠΕ το θεωρώ γελοίο. Αυτά λέγονται για να δεχτούν οι παραγωγοί ένα μικρό κουρεματάκι στα οφειλόμενα.
      Γιαυτό και ο παππούς του Ικτίνου έβγαλε αρνητικές πωλήσεις στο ενεργειακό του τομέα.
      Βρήκε το καλό εννεάμηνο της μητρικής και τα έσβησε τα ενεργειακά του ο παππούς και ησύχασε.

      Διαγραφή
  8. Ποσο κανει 4,157 + 8εκ ? Τοσα εκτακτα θα γραψει στο σεντονι το 14. Ε βαλλε και ενα δεκαρικο πφ λειτουργικα και πες μου εσυ μετα Τζανε μου στα ποσα πρεπει να πει ο γερο Βαγγελς οτι παει να ξεκουρασθει στο Ιονιο. Καλλικρατης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλη αριθμητικη δημοτικου

      40 μυρια φημη και πελατεια
      100 μυρια να στηθει αυριο το πρωι η εταιρια
      20 μυρια απο αξια μαρουλιων που κοψαμε την 7ετια που περιμενουμε στα κατσαβραχα τις αδειες
      28 μυρια απο ΕΚΤΑΚΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ και πφ λειτουργικα του τρεχοντος
      40 μυρια αξια αιολικων και αδειων
      30 μυρια τα μεταξωτα ΣΕΝΤΟΝΙΑ που εχει ριξει ο ΑΒΕΡΩΦ στη Σαγκαη
      και 30 Μυρια τα μεταξωτα ΣΕΝΤΟΝΙΑ του ΤΑΚΑΡΟΥ στη Τσολακογλου
      και 35 μυρια τα χαλια του up floor ανακαινηση στο ΘΩΡΗΚΤΟ

      292.700.000 ευρω ουτε σεντ παρακατω ... η 10.27 το κοματι οσο δηλαδη μπηκε στο ΧΑΑ-ΟΣ η εταιρια το 1962

      Ζηταμε πολλα ?

      εεεεεεεε μετα Διακοπες ....!!! που αλλου ? ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ

      https://www.google.gr/search?q=απεραντο+γαλαζιο&rlz=1C1GIGM_enGR522GR522&espv=210&es_sm=93&tbm=isch&imgil=c_TBl6TcnhaJqM%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fenc

      Κ. Λακης

      Διαγραφή
    2. Αφαιρεις απο την μπακαλικη σου τα 42700 και τραμπαρεις τα μεταξενια σεντονια με αμερικανικα της canon & μετα εισαι μεσα..

      Διαγραφή
    3. καλα τωρα εκει θα κολλησουμε

      εμενα το κουσουρι μου παντα ηταν να βαζω το ΦΠΑ 13% μεσα σε ΟΛΑ

      Ενω εσυ ΕΞΩ ...

      ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

      Κ .Λακης

      Διαγραφή
    4. Νασαι καλα συντεκνε!

      Διαγραφή
    5. Βρε κουζουλαριά, να τα ξαναπώ???

      Αν δεν μπει ξενάκι τότε μην ονειρεύεστε τίποτα.
      Σιγά μην ανέβει το χαρτί και να ξεφορτώνουν όλοι οι μπαμπουίνοι που πόνταραν στην εταιρία πάνω στους markets makers. Αυτά δεν γίνονται.
      Αν πάει καλά η αγορά τότε η επόμενη στάση θα είναι λίγο πάνω απο τα 2 ευρώ - διαφορετικά επιτόπιο τροχάδην.

      Χαλαρώστε με τα νούμερα

      Διαγραφή
    6. Oι market makers που λες και συ, ας φτυσουν λιγο τα μπουτια τους γιατι ειναι σκετη τραγωδια η μαλλον κωμωδια, Αυτοι οι χασογκολιδες ειναι ικανοι να πουλησουν το χρυσο πουχουν στα χερια τους για... μπρουντζο. Αλλα ο γεροντας εχει ευτυχως δικη του λυση. Φαν Περσι ο αμπαλος

      Διαγραφή
    7. Οπότε αφού ο γέροντας έχει δική του λύση τότε δεν υπάρχει ουδείς λόγος να μου φτύνετε τα μπούτια των markets makers.

      Αλήθεια τα έχουν ξυρισμένα τα μπούτια τους??
      Αφού όλα τα ξέρετε - τέτοια λεπτομέρεια δεν θα σας έχει ξεφύγει.

      Διαγραφή
    8. Ti Ηταν να ξεφουρνισω νουμερα ......Κουζουλαριο και γω δυστηχως ...οπως γενικα η χωρα ..

      Ευτυχως ερχονται τα πρωτα χελιδονια συντομα και θα συνελθωμε αλλιως με τα οσα διαβαζουμε και κανωμε ..!

      ακου Ξυρισμενα μπουτια ....!

      α ρε Χαραλαμπε Χαραλαμπακη ....Σκετη ΧΑΡΑ ..! καφε το καλοκαιρι στο ΛΥΒΙΚΟ

      Κοτα for the rst of the year .......... Υγιενεται και Αγαλιασθαι χωριανοι

      https://www.google.gr/search?rlz=1C1GIGM_enGR522GR522&espv=210&es_sm=93&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=Gg8OU6_0BKyT0QXN5oD4Dw&ved=0CCkQsAQ&biw=1532&bi

      υστερογραφο..
      Ακου ενα ευρω στοχος .... οσο τα επιπλα της εταιριας συν τα δοκιμαστικα κατσαβιδια [ ΟΧΙ τα Κανονικα ]

      Κ.Λακης

      Διαγραφή
  9. Κ.Τακη επιβεβαιωνεστε για ακομη μια φορα,οτι ηταν να πλυθει εδω,πλυθηκε...

    http://www.capital.gr/News.asp?id=1964908

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελάτε τώρα κύριε chris με τις παπαριές τώρα. Όταν κάθε άμπαλος μαθαίνει το bitcoin τότε ήρθε το τέλος.

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα σας!! Είχα αναφερθεί κάποιο καιρό πρίν για την "συναισθηματική" σημασία του 5,5 για τον Βαγγέλα.Η μετοχή έδωσε 3 φορές την δυνατότητα για αγορά εκεί μετά την 2η φορά που την πέρασε στις αρχές του 2013. Την υπόλοιπη χρονιά εώς και σήμερα (5 μήνες περίπου) ταλαντώνεται περι του 6 Δηλαδή 50cents πάνω (6.5) και 50cents κάτω. Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει πολύ προσεκτική στα κάτω της και στο κλείσιμο της ημέρας δεν πετάει κανένα πιστό έξω. Το σημερινό κεράκι -marubozu- κάνει κλείσιμο πολύ κοντά στο πρόσφατο ψηλό των 6,50 . Πιστεύω οποιαδήποτε αυριανή διάσπαση θα φέρι τον βαγγελα στις τιμές alfa finance άμεσα
    http://www.euro2day.gr/news/market/article/1187132/alpha-fin-poies-metohes-tha-trexoyn.html

    Θυμίζω οτι αν ισχύει η συναισθηματική αξία του 5,5 θα δούμε και τιμές πολύ πιο πάνω. Κ.Τζο θυμίζω οτι τα ανάποδα σαμπουαν (αλλά και τα κανονικά) είναι απο τους πολύ αγαπημένους μου σχηματισμούς!! Αυτές οι τιμές πιό πάνω θα θέλουν και το αντίστοιχο κερδοφόρο στορυ Αλλά αυτό θα είναι εύκολο να γίνει αν ισχύσουν οι προβλέψεις για τιμές σχετικών μετάλλων του χρόνου.
    Επιστρέφω στο τώρα , ο Βαγγέλας έχει ένα ομολογιακό να εκδώσει και αν τελικά δεν <> στο επιτόκιο θα είναι ένα καλό νέο για την συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πόσο μου αρέσουν μέρες σαν την σημερινή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Νίκο είπαμε. 1340 είναι ο στόχος.
      Τώρα μην κοιτάτε τα σκαμπανεβάσματα της χρηματαγοράς μας σε αυτά τα επίπεδα. Αυτά γίνονται για να έχει ενδιαφέρον το παίγνιο και για να τα παίρνουν απο τους αμετανόητους παίκτες προθεσμιακών συμβολαίων.

      1340 ο στόχος και αν εκεί οι σορταδόροι στα παράγωγα κάτσουν ήσυχοι θα έρθει και το κάτω. Αν δεν κάτσουν ήσυχοι θα πέσει και άλλη φάπα.

      Διαγραφή
  12. Εγω παντως συμφωνω με τον συντεκνο Λακη. Αν στα χερια σου εχεις πραγματικη αξια τοτε η αγορα νομοτελειακα θα το δει και καποιος θα δωσει την λυση. Οσο τσουρουκαδες, κονιορδοι και αν ειναι οι μεικερς( για να απαντησω και στον απο πανω που τους.. λιβανιζει) χεχε Αμερικανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι μπραβο αμπαλε Αμερικανε Φαν Περσι. Ανεβαστε εσεις, η αγορα, μαζι με το γερο την μετοχη και εμεις θα σας ξεφορτωσουμε στην κεφαλα σας.
      Μερικοι εδω μεσα που γραφουν στον Τακαρο εχουν πολυ γουστο.

      Τσουρουκας Κονιορδος

      Διαγραφή
    2. Τωρα εσυ, η φορας κοντο παντελονακι ασορτι με μουστακι σαν τον Παολο Μασαντο αλλα μαλλον φουστα μπλουζα. Στο Τσου λου πεζουμε ρε μωρτη οχι με χωρια. Οσο για το ξεφορτωμα σκιαχτηκαμε, φαε μονο φασολαδα πριν για ναρθεις να μας τα κλ.....ς. Μαγκας Πειραιωτης

      Διαγραφή
    3. Εσυ δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα. Θα τα παρει ολα ο γερος και οι Αμερικανοι του.
      Μα τι γραφει βρε Τακαρε ο αμπαλος Αμερικανος Φαν Περσι Μαγκας Πειραιωτης

      πρρρρρρρρρρρρρρ

      Διαγραφή
    4. Κύριοι!!!!! Χαλαρώστε.
      Μην ''πορδεύετε'' στο Ιστολόγιο του γίγαντα Τάκαρου.

      Και εσείς κύριε αφού τα ξέρετε όλα και μιλάτε με τον γέρο, γιατί βγαίνετε στα φανερά να πομπάρετε το χαρτί??
      Να πάτε στα μουλωχτά και να αγοράζετε μαζί με όοοολη την παρέα σας την πραμάτεια των κονιόρδων αντί να το κάνετε βούκινο το τι κάνει ο γέρος.

      Πείτε μας, μόνο αν οι τσουρουκάδες ξυρίζουν τα μπούτια τους. Αυτό μάλιστα!!! Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον.

      Διαγραφή
  13. Καλησπέρα σας

    Κύριε Τάκη θα μπορούσατε να δώσετε την εκτίμηση σας για την ΑΤΤ;

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ μαρίδα έχει μέσα στο χαρτί. Δεν βλέπω τίποτα!! Εγκλωβισμούς μυρίζομαι.

      Διαγραφή
    2. Όμως αντί να με ρωτάτε και να κοιτάτε τι ανοησίες γράφονται στα φόρα και τι λένε οι διαγραματιστές παίκτες θα ήταν καλύτερο να μελετήσετε την ανάλυση μου

      http://mitarola.blogspot.gr/2013/09/2005-2010.html

      Εδώ τα λέω ΟΛΑ. Που πρέπει να αγοράσετε και πότε.

      Διαγραφή
    3. Άντε να σας βοηθήσω λίγο ακόμη. Η τράπεζα ΑΤΤΙΚΗΣ για τον Τάκαρο αξίζει 150 εκατ. ευρώ.
      Αν μετατραπούν όλα τα ΜΟΔ θα έχει 1,366 δις μετοχές.
      Που σημαίνει ότι κάτω απο τα 0,1 θα έχει ενδιαφέρον για έναν Τάκαρο.

      Μετά κοιτάμε αν η τράπεζα ισορροπήσει - δηλαδή σταθεροποιηθούν οι επισφάλειες της και σταματήσει να παράγει κόκκινα δάνεια, ναι, ναι αυτό κοιτάμε και ΟΧΙ λαλακίες που γράφουν οι άσχετοι άμπαλοι φιτσουλέοι ότι κοιτάμε αν θα βγάλει κέρδη.
      Βρεεεεεεεεεεε άσχετοι όσα κέρδη γουστάρει μπορεί να σας εμφανίσει, αν γουστάρει. Δηλαδή αν περάσει τα επισφαλή δάνεια κατευθείαν στα ίδια κεφάλαια και σας βγάλει κέρδη, ΑΧΡΗΣΤΟΙ, εσείς θα πανηγυρίζετε ότι έβγαλε κέρδη??

      Ουσττττ άσχετοι.
      Ξέφυγα απο το θέμα. Τι έλεγα??
      Α, ναι. Αν σταθεροποιηθεί η τράπεζα τότε θα πρέπει να το εκμεταλλευτούν οι μεγάλοι λεφτάδες και όχι οι μαριδέοι που έχουν μαζέψει την κολλάντζα ΑΤΤΙΚΗΣ. Άρα αυτομάτως η μετοχή πρέπει να κάνει reverse. Μεγάλο reverse - ΔΙΧΩΣ όμως ΑΜΚ.
      Έτσι θα πάψει να φαίνεται φτηνή η μετοχή στους κυνηγούς penny stock, γνωστούς ως άμπαλους φιτσουλέους. Κάνουν και μια κίνηση μετά το reverse προς τα κάτω και σηκώνουν λευκή σημαία όλοι οι άσχετοι.

      Τότε ναι, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για υπεραποδόσεις!!!! Και θα κοιμάσαι και ήσυχος.

      Διαγραφή
    4. Monsieur μετά το σημερινό θα περιμένω να επενδύσω μόνο σε μια τράπεζα. Την Αττικής και αυτό θα γίνει μόνο αν πραγματοποιηθούν όσα μόλις γράψατε.

      Διαγραφή

  14. Ξένοι επενδυτές: Απλά κάνουν ότι θέλουν…


    Σε ένα πρώτο σύντομο σχόλιο, θα λέγαμε ότι απλά η χθεσινή εικόνα της αγοράς ήταν η απόλυτη απόδειξη ότι 3-4 ξένοι επενδυτικοί οίκοι κάνουν ουσιαστικά ότι θέλουν στο ελληνικό χρηματιστήριο. Έτσι λοιπόν η αγορά κατάφερε κατά τη χθεσινή ημέρα και μάλιστα με σχετική ευκολία να κερδίσει το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών οι οποίες καταγράφηκαν σε 6 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις (περίπου 4,5%).




    Όπως έχουμε ξαναγράψει, 3-4 ξένοι επενδυτικοί οίκοι έχουν συγκεντρώσει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρηματιστηρίου και απλά κάνουν ότι θέλουν, επικουρούμενοι και με τις σχετικές αναλύσεις. Και επίσης όπως είχαμε γράψει και όπως μαθαίνουμε σε καμία περίπτωση αυτοί δε φαίνεται να θέλουν τώρα την αγορά κάτω, αφού μάλλον θα προτιμήσουν πρώτα να ανεβάσουν την αγορά και να πουλήσουν σε υψηλότερες τιμές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατάλαβα κύριε Λουκά. Κανένας σορταδόρος θα είναι αυτός που τα γράφει αυτά - μην πιστεύοντας την δυναμική της αγοράς.
      1340 ο στόχος - μετά θα σας γράψω την συνέχεια.

      Διαγραφή
  15. Bonjour!!! O Monsieur Takis τα έχει γράψει για εσάς πολυυυυυυυυυυύ καιρό πρίν για το ύψος των επισφαλειών που έπρεπε να πάρουν οι ζομποτράπεζες:

    "Σημειώνεται ότι στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2013 η Eurobank σχημάτισε προβλέψεις 1,26 δισ. ευρώ και είχε συντελεστή κάλυψης στις 30/9 ύψους 50%.

    Το ύψος των συσσωρευμένων προβλέψεων στις 30/9 ανερχόταν σε 7,4 δισ. ευρώ, αντιστοιχώντας στο 14% του συνόλου των χορηγήσεων.

    Εφόσον οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν τότε το ποσοστό των συσσωρευμένων προβλέψεων ως προς το σύνολο των δανείων θα ξεπεράσει το 16%, πλησιάζοντας τα επίπεδα (18%), που εκτιμάται ότι θα βρεθούν Alpha και Πειραιώς στα τέλη του 2013."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Δαρείε οι ζομποτράπεζες είναι ακριβές. Όσο και αν πομπάρουν οι Λεωτσάκοι - ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ - δεν με νοιάζει. Ας αγοράζουν αυτοί ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ας σορτάρον ΛανΕΤΕ.
      Σκασίλα μου.

      Εγώ θέλω να δω κεφαλαιοποιήσεις τραπεζών τουλάχιστον όσο είχαν τέλη του 2013 - βάζω μέσα και τα warrants, αλλά και τις προνομιούχες που έχουν.
      Εν πάσει περιπτώσει θέλω να δω κεφαλαιοποίησεις ζομποτραπεζών

      ΕΤΕ 2,4 δις με 3,1

      ΑΛΦΑ το 2004 2 δις με 2,2

      Eurobank κάτω απο 2,1 δις

      Πειραιώς στο 1 δις
      Αττικής στα 150 εκατ.

      για να σκεφτώ αν πρέπει να αμαρτάνω.

      Οι ζομποτράπεζες μας είναι κατά πολύυυυ μικρότερες απο ότι το 2003. Όλα τα υπόλοιπα είναι φρου φρου και αρώματα που γράφουν οι ΜΜΕδες για να στήνουν τα παίγνια.

      Διαγραφή
    2. Επομένως στο περισκόπιο μου βρίσκεται η ΕΥΡΩΒ - αλλά περιμένω να δω τους όρους της ΑΜΚ.
      Και η ΕΥΡΩΒ θα είναι η πρώτη που θα καθαρίσει - οι άλλες Πειραιώς και ΑΛΦΑ θα συνεχίζουν να παίζουν το παραμύθι της χαλιμάς.

      Μετά ΑΤΤ αλλά μόνο αν σπάσει τα 0,2 προς τα κάτω και πλησιάζει τα 0,1.

      Διαγραφή
    3. μα στην ΕΥΡΩΒ λετε 2,1 δις παιζει 2,8 χωρις να υπολογιζουμε τις προνομοιουχες και την ΑΜΚ
      για να βγει 2,1 δις τελικη κεφαλαιοποιηση πρεπει να πουμε 0,30 τιμη στοχου και αυτο για να μπορει
      γινει η ΑΜΚ

      ΑΑ

      Διαγραφή
  16. καλημέρα Κ. Τάκη. Η EUROBANK δεν παίζει να σπάσει σε καλή κακή ή τέλος πάντων να κάνουν κάτι ώστε να μείνουμε με το μουντζούρι στο χέρι? Η' η πιθανότητα υψηλής απόδοσης υπερισχύει αυτού του κινδύνου και σας κάνει να σκέφτεστε για τη EUROBANK φυσικά στην κεφαλαιοποίηση που είπατε?
    Μέτοχος 11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα υπάρχει κόσμος που ασχολείται με τον ΑΡΧΙΣΑΠΑΚΑ την EUROBANK??

      Βρε μυαλό δεν έχετε βάλει ακόμα???Θα καούν και τα τελευταία σας φράγκα με αυτήν. Ο Σπυράκλας σας την φόρτωσε χωρίς δεύτερη κουβέντα και εσείς τον χαβά σας...

      Διαγραφή
    2. Σε μια μικρή όαση στη μέση της ερήμου μια ομάδα ταξιδιωτών τρώει πίνει και κουβεντιάζει χαρούμενα ενώ έξω στην έρημο η ανεμοθύελλα μαστιγώνει τους επιπόλαιους άμυαλους κι αδιάβαστους βεδουίνους. Ξαφνικά ένας αλεξιπτωτιστής πέφτει δίπλα και λέει:

      "...ασχολείστε με τον ΑΡΧΙΣΑΠΑΚΑ την EUROBANK?? Βρε μυαλό δεν έχετε βάλει ακόμα???Θα καούν και τα τελευταία σας φράγκα με αυτήν. Ο Σπυράκλας σας την φόρτωσε χωρίς δεύτερη κουβέντα και εσείς τον χαβά σας..."

      Τι να πεις? Κουνάς το κεφάλι και προσπερνάς χαμογελώντας.

      Σήμερα μετά τη συνεδρίαση βγάζουν (κακά) αποτελέσματα τα ΕΛΠΕ. Καιροφυλακτούσαμε για αγορά χαμηλότερα αλλά η διήμερη άνοδος και η ειδησεογραφία μας χάλασε τις τιμές αγοράς. Παρ΄όλα αυτά προσωπικά θα ψωνίσω εάν δω 6,80 και κάτω. Αφ΄ενός διότι τα κακά νέα θα είναι πια πίσω και όλα τα επόμενα 3μηνα θα συγκρίνονται με αντίστοιχα άσχημα της χρονιάς που πέρασε και αφ΄ετέρου διότι πιστεύω στη δυναμική της αγοράς. Στην τελική χαρτί του 25αρη είναι. Κάποια στιγμή θα πρέπει να πάρουν ανάσες ΟΤΕ, ΔΕΗ,ΟΠΑΠ οπότε ελπίζω πως θα κληθεί να βοηθήσει την τάση.


      Διαγραφή
    3. Και εσύ απο τους αγορασμένους προφανώς. Το ότι ο δείκτης και οι υπόλοιπες τράπεζες είναι 100% πάνω απο τα χαμηλά τους και αυτή βολοδέρνει στα απόλυτα ιστορικά χαμηλά μάλλον δεν σε προβληματίζει.. Δεν πειράζει όμως.Στο πολύ προσεχές μέλλον θα καταλάβεις αλλά τότε θα είναι αργά.Πολύ αργά μάλιστα.Και τώρα που το θυμήθηκα ο Τάκαρος έλεγε ότι θα γλύψει το ευρώ πριν δυο μήνες και απο τότε άσπρη μέρα δεν είδε. Ας παραδεχόμαστε τα λάθη μας που και που. Δεν είναι κακό.

      Διαγραφή
    4. Κ. Hippy οποιοδήποτε κατέβασμα κάτω απο τα 6,95 σε κλείσιμο τώρα δεν θα είναι για καλό και θα ήταν καλύτερο μετά να περιμένετε να δείτε τιμές πάνω απο τα 7,1 (για τώρα που τα λέμε). Ενα tradaki με στόχο το 7,80 πάντως παίζει γενικότερα. Σήμερα αποτελέσματα , αύριο ρεμπαλανς που λένε και στο χωριό μου στους δείκτες ....
      Επίσης κ. Hippy δείτε και εδώ !! http://www.newmoney.gr/article/41410/o-g-papathanasioy-analamvanei-proedros-sta-elpe

      ...καλού κακού αν ασχοληθείτε με τα ελπε να έχετε τίποτα πρόχειρες χαρτοπετσετες να σημειώνετε τις εμπειρίες σας χιχχιχιχι ( συγνωμή κ.Μορφονιέ έγινα πικρόχολος δεν άντεξα)

      Διαγραφή
    5. Χα χα χα ....μάλιστα. Είδες φως και μπήκες...Τι να πεις? Κουνάς το κεφάλι και προσπερνάς χαμογελώντας.

      Επειδή ωστόσο συνηθίζω να απαντώ κατά το δυνατόν λογικά (εάν γνωρίζω κάτι) θα γράψω την off the record απάντηση του φίλου στην ΑΧΕ "δεν ακουμπάμε, μένουμε εκτός μέχρι να δούμε τους όρους της ΑΜΚ και κυνηγάμε τις αδιάθετες ΤΟΤΕ"


      (στην ενημέρωση των επενδυτών της Eurobank AXE οι αναλυτές ΔΕΝ απαντούσαν με τίποτα για την τράπεζα παρά τις επίμονες ερωτήσεις επικαλούμενοι πως υπήρχαν αντικρουόμενα συμφέροντα. Οι θέσεις τους για τις υπόλοιπες τράπεζες του κλάδου ήσαν παρόμοιες με του κυρίου Τάκη-δηλαδή από β΄εξάμηνο του 2015 και βλέπουμε...πρώτα σοβαρά λειτουργικά κέρδη για τον κλάδο στη χρήση 2016. Απ΄εκεί και πέρα τι θα κάνει καθένας....ο τζόγος δεν οριοθετείται)

      Διαγραφή
    6. Μα τι να απαντήσουν????Ούτε οι ίδιοι δεν γνωρίζουν. Ασε που τρέμουν μπας και χάσουν την δουλειά τους με αυτά που έρχονται.

      Διαγραφή
    7. καλα τι να πουν ,τερμα τα χαλουπια και τα κρουασαν
      απο 1 δις ζημιες κανω κατω θα εχουν το 2014 η καθεμια.

      K. HIPPY

      αν γινουν οι ομολογιες ΝΗΡΕΑ μετοχες ,να υπολογισουμε κοντα στα 20 εκ.κομματια

      σαν πρωτο βημα του σχεδιου.

      ΑΑ

      Διαγραφή
    8. Αγύριστο κεφάλι ο ερασιτέχνης κερδοσκόπος κύριε Lorac...έκανε μια μικρή αγορά (μια και τα ΕΛΠΕ δεν έπιασαν την επιθυμητή τιμή) ίσα ίσα για την επαφή και βλέπουμε. Ωστόσο ευχαριστώ πολύ για την καλοπροαίρετη παρεμβολή σας. Οι περισσότεροι αποφεύγουν να εκτίθενται.

      Διαγραφή
    9. Κύριε ΑΑ οι μικροομολογιούχοι (πιθανολογώ μόνο αυτοί θα μετατρέψουν) έχουν περίπου 4,5 εκατ ευρώ του ΜΟΔ. Στην καλή περίπτωση του 0,30 τιμής μετατροπής (που ωστόσο δεν πιστεύω πως θα δεχθούν οι τράπεζες-άλλη τιμή είχε γράψει να προτείνει ο δικηγόρος της Eurobank) θα προκύψουν περι τα 15 εκατ. μετοχές, δηλαδή κοντά στον αριθμό που λέτε κι εσείς. Αν και δεν είναι πολύ μεγάλο το νούμερο (1/4 του σημερινού αριθμού μετοχών) μου φαίνεται λογικό πως οι σημερινοί μέτοχοι θα πουλήσουν νωρίτερα συνεπώς οι μετατρέποντες θα γράψουν ζημιά τουλάχιστον 35% της σημερινής αξίας (ή 5-15% σε τιμές κτήσης).

      Διαγραφή
    10. Κύριε μέτοχε, έγραψα ότι το περισκόπιο μου κοιτάει πρώτα την ΕΥΡΩΒ απο τις ζομποτράπεζες.
      Η αιτιολόγηση είναι απλή. Διότι απο όλες τις ζομποτράπεζες είναι η μοναδική που έχει αναλάβει το ΤΧΣ τα ηνία της κατά 100%. Άρα θα είναι η πρώτη που θα καθαριστεί - επομένως θα είναι η πρώτη που θα έχει ενδιαφέρον.

      Στις άλλες ζομποτράπεζες θα κρύψουν όσα προβλήματα, μπορούν, κάτω απο το χαλάκι.
      Επομένως δεν βλέπω κάτι που να μου κινεί το ενδιαφέρον - προς το παρόν.

      Αλλά τι σας λέω??? Έχω κάνει τόσες αναλύσεις για τις ζομποτράπεζες. Κανονικά δεν θα έπρεπε να με ρωτάτε τίποτα για ζομποτράπεζες

      Διαγραφή
    11. Και ασφαλώς το πρώτο κριτήριο και βασικότερο για να ασχοληθεί ένας Τάκαρος σοβαρά με ΕΥΡΩΒ και ζομποτράπεζες θα είναι όπου γυρίζει και κάθεται να διαβάζει και ακούει αναλύσεις επιπέδου ερασιτεχνικής κατηγορίας, σαν και το παρακάτω :

      ''Βρε μυαλό δεν έχετε βάλει ακόμα???Θα καούν και τα τελευταία σας φράγκα με αυτήν. Ο Σπυράκλας σας την φόρτωσε χωρίς δεύτερη κουβέντα και εσείς τον χαβά σας...''

      Ξύπνα βρεεεεεεεεεεεεεεεεεε
      ο Σπυράκλας όταν την φόρτωσε έπρεπε να την ανακεφαλαιοποίησει και να βάλει ένα σκασμό λεφτά, σαν αυτά που έβαλε το ΤΧΣ και σαν τα επόμενα που θα ξαναβάλει. Εσύ δηλαδή θα έχεις αυτό το επιχείρημα μια ζωή??? Ότι δηλαδή ο Σπυράκλας την φόρτωσε στο ΤΧΣ τον δέκατο προ Χριστού αιώνα και μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει τίποτα???

      Ξύπνα βρεεεε και σταμάτα να μου γράφεις για λάθη και γλυψιμάτων του 1 ευρώ.
      Ασφαλώς θα βγεις να μου να ξαναγράψεις την εξυπνάδα σου, αν ο Γενικόςδιορθώσει απο τα 1304 και όχι απο τα 1340 που λέει ο Τάκαρος εδώ και τόσο καιρό.

      Τελικά μερικοί δεν γίνεστε καλά με τίποτα. Αθεράπευτα Ελληναράδες.

      Διαγραφή
    12. Κυριε Χιππη σας εχω στειλει π.μ. στο λογαριασμο σας στο capital.gr

      Διαγραφή
    13. Εγώ είμαι αμπαλος αλλά πιστός και καλός αναγνώστης. Και με βάση τα γραφόμενα σας το καλοκαίρι του 13 για eurobank στα 1,2χ το Φλεβάρη του 14 αγόρασα 12,5κ με μ. ο. 0,53.Και επειδή δεν σκαμπάζω και πολλά, να πουλήσω περιμένοντας τα 0,3 ή να αναμένω υπομονετικά τα 1,2? κατα τα άλλα κύριε Τάκη από το καλοκαίρι που παίζω όλα πάνε φινα.
      Με όλο το σεβασμό

      Γιώργος

      Διαγραφή
    14. Διόρθωση. Μετά "το Φλεβάρη του 14" κομμα.

      Γιώργος

      Διαγραφή
    15. Τώρα ψώνισες απο σβέρκο....Θα σου ποστάρει την δεύτερη πρόβλεψη που είχε κάνει με τα ναι μεν αλλά...Και καλά δεν πρέπει το ΤΧΣ να χάσει τόσα και να καλύψει εξολοκλήρου την ΑΜΚ αυτό ώστε να μειώσει τον μέσο όρο περισσότερο.

      Διαγραφή
    16. Γιατί προτρεχετε κύριε ανώνυμε.? Δίνετε ευκαιρίες στους ανθρώπους. Ειδικά ο κύριος Τάκης πολλά έχει δώσει και ελάχιστα μας έχει ζημιωσει (και δεν εννοώ οικονομικα).

      Γιώργος

      Διαγραφή
    17. Κύριε Γιώργο με τον παπαγάλο Λεώ να βομβαρδίζει μεν ασταμάτητα μέχρι να πάρει διαφήμηση αλλά και τα αποτελέματα της χειρότερης απ΄τις χρονιές της 5ετίας να ανακοινώνονται νωρίτερα σήμερα (άρα από Δευτέρα είναι παρελθόν) μάλλον ισχύει το "ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται". Ωστόσο ο λογικός επενδυτής καλού κακού κρατά ρευστότητα για την ΑΜΚ (αν κληθεί να συμμετάσχει) και για τυχόν αδιάθετες μετοχές. Τα δυό πιο ακραία από τα πιθανά σενάρια ΑΜΚ έχουν γραφτεί δυο φορές στο παρόν μπλογκ.

      Διαγραφή
    18. Εσυ κυριε τι μας λες τωρα, οτι ο κυριος Τακης σε εβαλε να ψωνισεις ΕΥΡΩΒ ;;
      Την αποποιηση ευθυνης στην ταμπελα δεν την ειδες;;
      Η μηπως ειδες τιποτε διαφημισεις ;;
      Η μηπως σου την επεσε κανειςγια χαρτακια η διαχειριση ;;
      Εισαστε αξιοι της τυχης σας και της μιζεριας σας, αν δεν εισαστε στημενοι.

      Κυριε Τακη διαβαζεσαι πολυ και ενοχλεις,γιαυτο και προσπαθουν να στο μπαχαλεψουν !!
      Αν σε κουρασουν αλλαξε το σε κλειστο ,που η εισδοχη θα γινεται με συσταση μελους που γνωριζεις και καθαρισες απ τα τρολλια.
      Καλο τριημερο !!

      Roko Baroko

      Διαγραφή
    19. Κύριοι έρχετε ένα όμορφο τριήμερο γεμάτο Καθαρή Δευτέρα και χαρταετούς.
      Δεν αμολάτε καλούμπα λέω εγώ - να πάτε να ξελαμπικάρετε που ήρθατε εδώ μέσα και μου λέτε ότι, τάχα μου, ο Τάκαρος μίλησε με θετικά λόγια τα τελευταία 2 χρόνια για ζομποτράπεζα???

      Άντε ξεκουβαλάτε.

      Το 1,2 που μου γράφετε κύριε Γιώργο ήταν προ της συγχωνεύσεως με ΤΤ. Με τους όρους που συγχωνεύτηκε με το το ΤΤ δεν θεωρώ πιθανό, πλέον, το 1,2. Όνειρο θερινής νυκτός.

      Nα ξαναμελετήσετε αυτήν την ανάλυση μου
      http://mitarola.blogspot.gr/2013/06/vampires-of-blood-2006.html
      και να μου έρθετε περισσότερο διαβασμένος στο μέλλον - αν θέλετε να σας απαντώ.

      Προφανώς ότι θα έγλυφε το 1 ευρώ ήταν λάθος εκτίμηση, καθώς το υψηλό που έκανε η ΕΥΡΩΒ ήταν το 0,869 που έγραψε στις 23/10/2013.
      Προφανώς έπεσα έξω για 10 σεντσ. Στο μυαλό μου είχα για κορυφή τα 0,95 με 0,97 - ενώ ως πάτο του χαρτιού πολλάκις είχα δώσει το 0,47 περίπου.

      Όμως μην μου γράφεται παπαριές - ειδικά όταν σε όλες μου τις αναφορές σε ζομποτράπεζες λέω ότι είναι ακριβές και δεν με συγκινεί ουδεμία.

      Στο επίμαχο θέμα περί γλυψίματος του 1 ευρώ .....

      Λέει ο κύριος Δαρείος
      ΔΑΡΕΙΟΣ 22 Οκτωβρίου 2013 - 12:06 μ.μ.

      Bonjour!

      Πούλησα ΟΛΑ τα EUROBANK που είχα αγορασει στο 0.59€, σήμερα στο 0.8270€.

      Νομιζω μια χαρά κέρδος για εμενα προσωπικά.

      Απαντώ ...

      Τάκης Μορφονιός 22 Οκτωβρίου 2013 - 12:09 μ.μ.

      Λίγο ακόμη κύριε Δαρείε. Να χαιδέψουμε το 1.


      ΔΑΡΕΙΟΣ 22 Οκτωβρίου 2013 - 12:11 μ.μ.

      Δώθηκαν Monsieur Takis.

      Χρειάζομαι και λίγο μετρητό για κατι άλλο που έχω στο μυαλό μου.

      Τάκης Μορφονιός 22 Οκτωβρίου 2013 - 12:13 μ.μ.

      Μωρέ καλά κάνατε.
      Αν πρόκειται για χρεοκοπημένες ζομποτράπεζες, ΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΙΩΝΕ!!!!

      Διαγραφή
    20. Την επόμενη ημέρα έκανε το υψηλό 0,869 και κατόπιν επέστρεψε στη βάση της.

      Προφανώς στους δικούς σας οφθαλμούς έκανε λάθος ο Τάκαρος, αφού δεν έπιασε τα 0,9999999.

      Όταν ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΩ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ και θα αναλάβω την διαχείριση του χρηματιστηριακού σας χαρτοφυλακίου τότε να μου έρθετε να μου ζητήσετε το λόγο.
      Μέχρι τότε αμολάτε καλούμπα και τα παράπονα στους χρηματιστές σας.

      Εντάξει????

      Διαγραφή
    21. Κύριε Roko Baroko, όσο ο Τάκαρος θα εκπέμπει στο διαδίκτυο θα τα έχει όλα ανοιχτά και τα σχόλια και τις εκτιμήσεις του ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΑ.
      Χρειάζεται μόνο κίνητρο να έχω για να γράφω - γιατί όταν αρχίζω να βλέπω τύπους ανήκεστου εγκεφαλικής βλάβης που δεν μπορούν να χωρίσουν δύο γαιδάρων άχυρα και δεν κατανοούν τις γραφές και ψάχνουν μόνο το trading, τότε ΑΠΛΑ ΒΑΡΙΕΜΑΙ και αναλύω λίγο.

      Άντε ντεεεεε
      Κυρίες και κύριοι καλό τριήμερο. Βγείτε όξω και γλεντήστε το - όσοι μείνετε πιστοί στο Ιστολόγιο του Τάκαρου - γράψτε ότι γουστάρετε, μόνο μην μου το κάνετε μπαχαλάδικο.

      Τσιάοοοοο

      Διαγραφή
    22. Καλό τριήμερο σε όλους Αλιιιι σε μας τους παραμένοντες στην πόλη..... Διάβασα τους διαλόγους παραπάνω .Πολύ unfair κύριοι για την προσπάθεια που κάνει ο κ. Μορφονιός εδώ και πολύ καιρό.Πολύ unfair και για όσους γράφουν εδω μέσα και προσφέρουν πραγματικά (δεν βάζω τον εαυτό μου εδώ) . Θα πρότεινα να ξεδώσετε λιγάκι διασκεδάζοντας .Οι μετοχές εδώ θα είναι και την τρίτη για να ανέβουν και να πέσουν!!

      Διαγραφή
    23. Κε hippy, κε Τάκη, ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
      Οσο για κάποιους άλλους όπως λέει ο κος hippy κουνάς το κεφάλι και τους προσπερνάς χαμογελώντας.

      Γιώργος

      Διαγραφή
    24. Bonsoir.

      Είναι τουλαχιστον ΑΣΤΟΧΟ και ΑΔΙΚΟ κάποιος να τα βάζει με τον Monsieur Takis ο οποίος και έχει αποδείξει χρόνια τώρα ότι γνωρίζει ΑΠΟΛΥΤΑ που πατά και που βρίσκεται.

      Ασχετο αλλά θεω΄ρω την έρχομενη εβδομάδα πολύ κρίσιμη για την πορεία του Χρηματιστηρίου (γεγονότα στην Ουκρανία, κεφαλαιακές ανάγκες τραπεζων). Πάντως με προβλημάτισε αρκετά η δήλωση Μεγάλου ότι η Eurobank είναι η μόνη που έβγαλε αποτελέσματα τόσο νωρίς και να κάνουν υπομονή οι αναλυτές μέχρι την επίσημη ανακοίνωση της Blackrock (θυμίζω ότι στα προηγούμενα δεν δημοσιοποιηθηκε τίποτα. Τώρα άλλαξε κάτι?). Φυσικά και επειδή βρισκεται σε διαδικασία ΑΜΚ προφανώς θέλει να δείξει προς τα έξω ότι όλα είναι under control αλλά είναι πραγματικά???Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και ως τετοιο πρέπει να το βλέπουμε.

      Διαγραφή
    25. Τώρα κατάλαβα .......... Η πρόβλεψη του 1€, ήταν για την αμέσως επόμενη μέρα, και για να την πιάσουμε έπρεπε να έχουμε άλλο ένα +25% (σε δύο συνεχόμενες μερες) και φυσικά για κάτι δευτερόλεπτα με ελάχιστα κομμάτια (όπως ακριβώς με το 0,869)............ Αν δεν γουστάρουμε ζόμπι, να μην δίνουμε τιμές στόχους. Και αρκετά πια με το κοκορευειν.

      ΥΓ ΔΕΝ έχω ούτε είχα ποτέ ευρόμπάνκ.

      Διαγραφή
    26. Η προσωπική μου γνώμη για την ΑΜΚ της EUROBANK είναι ότι αυτή θα καλυφθεί 100% απο το ΤΧΣ ώστε ο μέσος όρος να πέσει κοντά στο 0.70€. Ετσι και 10 σεντς πιο πάνω να φύγει πισοστό σε ιδιώτη κερδισμένο θα είναι. Υπλογίζω μια τιμή ΑΜΚ στα 0.45€ και ένα ποσό κοντά στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

      Διαγραφή
    27. Εσύ με το μήνυμα στις 1 Μαρτίου 2014 - 10:37 μ.μ. έχεις καταλάβει ότι έχεις γίνει κουραστικός;
      Γιατί δεν πας να διαβάσεις άλλα forums και να ψάξεις να βρεις τον δικό σου κόκκορα;
      Μπήκες εδώ πέρα να μας πεις τις εξυπνάδες σου και να μας ζαλίσεις τον έρωτα.

      Ά ρε κύριε Τάκη πόσο δίκαιο έχεις για τους Ελληναράδες που ζουν ανάμεσα μας.
      Μόνο να ρωτάνε ξέρουν για της Παναγιάς τα μάτια, να διαβάζουν στο τσάμπα και κατόπιν να πετάνε τις ανοησίες τους.

      ΥΓ Είχα ΕΥΡΩΒ και χάρη στον κύριο Τάκη έβγαλα πολλά λεφτά απο το trading πάνω της - προ και μετά ανακεφαλαιποιήσεως της.
      Επίσης, προτείνω κύριε Tάκη να σταματήσετε να απαντάτε στην κάθε ανοησία που σας ρωτάει ο κάθε ανώνυμος και να σερφάρετε όπως εσείς νομίζετε δίνοντας γκουρουδιές όποτε θέλετε. Όπως ακριβώς κάνατε στο marketzone.

      Αν και το καλύτερο Κύριε Τάκη είναι να το κάνετε συνδρομητικό το site και να πληρώνει ο κάθε πίθηκας ματάκιας ξερόλας Ελληναράς σαν τον ανώνυμο που έγραψε απο πάνω.

      Λευτέρης Μ.

      Διαγραφή
    28. Συμφωνω απολυτα με φιλο Λευτερη Μ,
      Τακαρε δουλεψε λιγο και τη γομολαστιχα η τα σχολια να ανεβαινουν μετα απο εγκριση!!
      Μην επιτρεψουμε στον καθε κακοπροαιρετο να χαλασει αυτον τον χωρο.

      Roko Baroko

      Διαγραφή
    29. Και ένα τελευταίο προς τον ανώνυμο που αναζητά τον κόκκορα του.
      Ο κύριος Τάκης μας την είχε δώσει στο πιάτο την ΕΥΡΩΒ απο τα χαμηλά της.
      Δεν μπορεί εγώ να κέρδισα και εσύ ακόμη να περιμένεις να γλυψει το 1 ευρώ.
      Διάβασε πόσο νωρίς μας είχε δώσει το σήμα αγοράς για ΕΥΡΩΒ.


      Τάκης Μορφονιός8 Ιουλίου 2013 - 9:09 μ.μ.

      Στα 0,45 ευρώ η κεφαλαιοποίηση θα είναι 1,8 δις ευρώ.
      Θέε και κύριε. Η πιο φτηνή ζομποτράπεζα κατά Τάκαρον. Έχει και το καλύτερο χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων απο όλες.

      Το τι γράφει ο κυρ Πέτρος δεκάρα δεν δίνω. Σιγά μην στήνει κομμάτια η ΕΤΕ και το ξέρει ο Λεώ.

      και μετά Τάκης Μορφονιός 13 Σεπτεμβρίου 2013 - 9:48 π.μ.
      Διαβάζουμε τώρα και

      http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1134370/eurobank-thn-theloyn-men-fthhna-de.html

      Σας λέω ότι''η τιμή που δίνουν τα επενδυτικά κεφάλαια για την απόκτηση του 30%, ίσως και παραπάνω, των μετοχών της Eurobank κινείται μεταξύ 0,40 και 0,60 ευρώ ανά μετοχή'' δεν είναι φτηνά - είναι ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Τώρα το ΤΧΣ θα ήθελε να πουλήσει στο 1,2 με 1,5, όμως πρέπει να δουλέψει πολύ την τράπεζα για να θεωρηθεί δίκαιη αυτή η αποτίμηση.

      Αν πάλι η ΕΥΡΩΒ σταθεροποιηθεί και επανέλθει στα κέρδη του 2005 - 2009, τότε άνετα τον έχει το διπλασιασμό απο την σημερινή τιμή, οπότε και τα funds θα ανέβαζαν την τιμή της προσφοράς τους, στα 1,2.

      ΥΓ
      Οπότε ανώνυμε όπως βλέπεις είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Απλά είδες φως και είπες να αρχίζεις να γράφεις τις εξυπνάδες.

      Λευτέρης Μ.

      Διαγραφή
    30. Δεν περιμένω να γλυψει κανένα ευρώ, γιατί δεν έχω ευροβανκ, επαναλαμβάνω. Σταματήστε το πομπαρισμα και την υποστήριξη στον κο Τάκη. Ούτε την έχει ανάγκη ούτε παίρνει ερέθισμα από εκεί. Ξεκινήστε αντίλογο, όπως κάνουν ήδη 2-3 γνώστες. Και εκεί είναι όλη η αξία.
      Αν έχω λάθος, διαψευστε με κε Τάκη, και εγώ τότε, κουβέντα ξανά.

      Μάκης

      Διαγραφή
    31. Καλημέρα,

      Δεν επιθυμούσα μετά από μόλις λίγες μέρες παρουσίας εδώ να γκρινιάζω με παλαιότερα μέλη, αλλά, κύριε Ανώνυμε...

      Γνωρίζετε τι μέλη υπάρχουν η γράφονται και τους κρίνετε, η τους καλείτε πάρουν ρόλους;
      Αν γνωρίζετε ζητώ συγνώμη, αν όχι νομίζω υπερβάλλετε.

      Ας πάρουμε παράδειγμα εμένα για να μην παρεξηγηθώ, τι αντίλογο να κάνω όταν έπαθα ότι έπαθα από την ΚΥΠΡ , όταν πριν ,από τύχη και μόνο μπήκα στη ΔΕΗ στο 1,25 και θριαμβολογώντας έφυγα στα 1,78 και τα έκανα όλα ΚΥΠΡ;

      Εδώ αγαπητέ , όπως πάντα συμβαίνει , οι λίγοι χαράσσουν τις εξελίξεις και οι πολλοί τις ακολουθούν και εύχομαι εδώ, λαμβάνοντας ενημέρωση καλοπροαίρετη από εσάς που γνωρίζετε να κάνω και να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές.

      Διαγραφή
    32. Ααααα, τελικά αυτό σε πειράζει, η υποστήριξη στον κύριο Τάκη. Τώρα επιβεβαιώνεται αυτό που ήταν υποψία. Ο Τάκαρος έγινε σχολή κι αυτό ενόχλησε.

      O Τάκαρος είχε πει ΕΥΡΩΒ 0,45 χαμηλά και πριν από κανένα ενάμισυ μήνα είχα γράψει ότι περιμένω να πιάσει το χαμηλό 0,45 που είχε πει ο Τάκαρος για να μπω. Το έπιασε, 29 και 30.1.14, αποφάσισα τελικά να μη μπω για δικούς μου λόγους (Δεν έχω δυνατότητα τώρα να βρω το σχόλιό μου).

      Να τα διαβάζεις όλα κι όχι τα μισά, αν θέλεις να κάνεις δίκαιη κριτική.
      Αν θέλεις μπάχαλο, δεν θα πιάσει. Είπαμε ο Τάκαρος έχει κάνει σχολή. Τέλος.

      Καλλιόπη

      Διαγραφή
    33. Αγαπητέ Μάκη βγήκες και ειρωνευόσουν για τα 0,869 που έγραψε ο κύριος Τάκης και μας είπες πως δεν θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί κάποιος αυτό καθώς το έγραψε το 0,869 την επομένη ημέρα.
      Σου πόσταρα τι έλεγε ο κύριος Τάκης για ΕΥΡΩΒ πολύ πριν πάει κάτω απο το 0,5 για να ξεκινήσει μετά για τα 0,869.
      Γιαυτό όμως δεν μας λες τίποτα. Τσιμουδιά.

      μήπως θέλεις να σου ποστάρω και αυτά που έλεγε πριν την ανακεφαλαιοποίηση της ΕΥΡΩΒ και για την Super κούρσα που έκανε πριν;

      Βγαίνεις μετά και μας λες να κάνουμε αντίλογο.
      Αλήθεια εσύ που κάνεις αντίλογο;
      Εγώ βλέπω έναν ανώνυμο μόνο που γράφει εξυπνάδες.
      Ποιοί είναι αυτοί οι δύο τρεις γνώστες που κάνουν αντίλογο στον κύριο Τάκη;
      Για ενημέρωσε μας.

      Φιλικά
      Λευτέρης Μ.

      Διαγραφή
    34. Κύριε ανώνυμε βλέπω αποκτήσατε και nick. Ο κύριος Μάκης λοιπόν.

      Συνεχίζεις να γράφεις τα Ελληναράδικα σου και συνεχίζεις να προκαλείς την νοημοσύνη μου. Σε ξεβράκωσα μια φορά πρόσφατα και συνεχίζεις να με προκαλείς.

      Δείτε τι μου έγραφε ο κύριος Μάκης
      Ανώνυμος27 Ιανουαρίου 2014 - 10:05 μ.μ.

      Τάκαρε λύσε μια απορία:

      Γιατί πρίν και κατά την διάρκεια των πτώσεων εξαφανίζεσαι?Το Χρηματιστήριο και το πομπάρισμα χαρτιών μόνο στην άνοδο είναι καλό?Και που πήγε η άνοδος μέχρι τέλος Φεβρουαρίου που έλεγες?Εδώ έπεσε τρελό ξύλο.

      Διαγραφή
    35. Και για να τελειώνουμε, κύριε Μάκη, θα γράφω ότι γουστάρω, θα πομπάρω ότι θέλω, θα τα χώνω σε όποια κολάντζα κολόχαρτο επίσης γουστάρς και γενικώς θα κοκορεύομαι ΔΙΑΡΚΩΣ και όποτε έχω όρεξη.
      Το κατάλαβες??

      Να αλλάξεις κανάλι και να μην με διαβάζεις αν δεν γουστάρεις.

      Αν νομίζεις ότι αξίζεις κάτι περισσότερο στον γκουρουδικό τομέα έλα να με κοντράρεις στα ίσια.
      πάρε ενα nick - κράτα το Μάκης αν σου αρέσει - έλα ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΑΝΤΙΛΟΓΟ.
      Τα Ελληναράδικα που μου γράφεις να τα πεις αλλού,.

      Τέλος, όποτε γουστάρω είτε πέφτει είτε ανεβαίνει η αγορά - αν βαριέμαι δεν θα γράφω. Αν δεν βαριέμαι θα γράφω. Δεν θα μου πεις εσύ πότε θα αναλύει ο Τάκαρος!!! Ούτε να βγάζεις αυθαίρετα δικά σου συμπεράσματα.

      Διαγραφή
    36. Ναι, ναι κύριε Λευτέρη περιμένετε εσείς τώρα να σας απαντήσει ο κύριος Μάκης.
      Θα περιμένετε πολύυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ.
      Αν ήταν για καμιά εξυπνάδα - πρώτος θα ήταν.

      Διαγραφή
    37. Για να τελειώνουμε κύριε Μάκη - αν έχετε να κάνετε σοβαρό αντίλογο πάρτε ένα Nick και ελάτε. Τα μπλά μπλά και οι φιλοσοφίες σε στυλάκι Νικολό Παγκανίνι να τα γράψετε αλλού.

      Εδώ είναι το Ιστολόγιο του Τάκαρου και θα ΚΑΚΑΡΙΖΕΙ όπως γουστάρει. Εσείς αν δεν γουστάρετε να αλλάξετε κανάλι.

      Διαγραφή
    38. Δεν είμαι ο κύριος της 27 Ιανουαρίου και αφού είσαι ο διαχειριστής του blog να το διασταυρωσεις από τις διευθύνσεις ip.
      Γράψε ότι και όσο θες, όπως το ίδιο δικαίωμα - προς τιμή σου - έχεις δώσει και σε μας. Μην μας λες όμως ότι πέτυχες την ευροβανκ, και μην υποτιμάς την νοημοσύνη μας.
      Ευχαριστώ για την φιλοξενία και αλλάζω κανάλι ως ανεπιθυμητος
      Μακης

      Διαγραφή
    39. Από όλα όσα έγραψε ο Τάκαρος εσείς αυτό καταλάβατε??
      Ότι είστε ανεπιθύμητος??

      Λυπάμαι αλλά εννοήσατε ΛΑΘΟΣ.

      Μπαίνετε ΑΡΧΙΚΑ ως ανώνυμος στο ιστολόγιο του γίγαντα Τάκαρου και αντί να πείτε ένα μπράβο και κάποια συγχαρητήρια και κατόπιν να έρθετε στην αποτυχημένη γκουρουδιά της ΕΥΡΩΒ, να τη συζητήσουμε και να σας αναλύσω αυτό που βλέπω, μετά μου βγαίνετε ως Μάκης.
      Ξεκινήσατε λοιπόν λάθος. Ανώνυμος που έγινε Μάκης. Κακεντρέχεια για αποτυχημένη γκουρουδιά και κατόπιν το γυρνάτε ότι ο Τάκης δεν έχει ανάγκη απο στήριξη.

      Τώρα μου βγαίνετε ότι είστε αδικημένος. Εγώ αυτά τα λέω με ένα ρητό.
      ''Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια''

      Λοιπόν. Δεν είστε ανεπιθύμτος. Καθίστε να μου κάνετε αντίλογο και να γράψετε τις δικές σας γκουρουδιές. Καθίστε να με κοντράρεστε στα ίσια - και όχι κατόπιν εορτής προφήτης.

      Το άλλο με τις IP μην μου τα γράφετε. Αν δεν μπορεί κάποιος να αλλάξει IP ή να εκπέμπει απο διαφορετικές IP τότε να βγει τώρα όξω απο τις χρηματαγορές.

      Άσχετο, αλλά δεν μου απαντήσατε.
      Είστε τελικά ο Μάκης Βελλιανίτης???

      Διαγραφή

    40. Μερικές φορές συμβαίνει είτε η στροφή να είναι περισσότερο απότομη απ΄όσο έδειχνε είτε να έχει έχει πέσει άμμος ή λάδια από άλλο όχημα, είτε βράχια απ΄την πλαγιά. Εάν ο οδηγός είναι σωστός και το όχημα καλοσυντηρημένο (συστατικά του παρόντος μπλογκ) μετά τον απαραίτητο ελιγμό αποφεύγει τα χειρότερα, τραβάει μπροστά και συνεχίζει σωστά την (ατερμάτιστη) ωραία πορεία με τις πολλές μικρές στάσεις-νίκες. Οξυδερκής ματιά δεν σημαίνει ακτινες Χ.

      Διαγραφή
    41. Έτσι μπράβο κύριε hippy.
      Γκουρού δηλώνει ο Τάκαρος και όχι μάντης.

      Παρεμπιπτόντως - το λάθος περί γλειψίματος του 1 ευρώ ήταν διότι θεώρησα στο +30% που έκανε την προηγούμενη μέρα ότι ήταν γκάπ εκκίνησης και πως την επομένη θα υπήρχε ένα άνοιγμα στο +15% και μετά η επιστροφή στα 0,5
      Αντί αυτού το +30% ήταν γκαπ εκτόνωσης και η όλη δυναμική εξαντλήθηκε την επομένη με υψηλό τα 0,869.

      Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το range του χαρτιού είναι το 0,45 με <1 ευρώ.
      Μόνο παίκτες ακουμπάνε την κολλάντζα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    42. Καλημερα σας, κε Τακη και λοιποι φιλοι..........εαν το ΤΧΣ προχωρησει σε ΑΜΚ με 0,30, με την συμμετοχη των παλαιων μετοχων, νομιζω οτι, με χθεσινη/σημερινη/ισως αυριανη τιμη περιπου στο 0,45 και λιγο παρακατω, ενας ΜΟ κτησης στο 0,37 περιπου, δεν ειναι και ασχημα ακομη και για μεσο-μακροπροθεσμη διακρατηση του χαρτιου και λαμβανοντας υποψη της καλης, κατα την αποψη μου, ποιοτητας του χαρτοφυλακιου της αλλα και γενικοτερα του (καλου) προφιλ της τραπεζας.
      Κανω καπου λαθος κε Τακη στο σκεπτικο μου?
      Hint: Απο εχθες ξεκινησα δειλα να πραγματοποιω την παραπανω σκεψη μου, οποτε καθε αποψη σεβαστη.
      Βικτωρας

      Διαγραφή

    43. Εάν υποθέσουμε πως η ΑΜΚ της Eurobank θα είναι περί τα 3 δις και με 0,30 ευρώ/μετοχή και συμμετοχή ΚΑΙ των παλαιών μετόχων θα εκδωθούν 10 δις μετοχές δηλαδή χοντρικά 2ν/1π. Συνεπώς κόστος (2ν χ 0,30 + 1π χ 0,45) / 3 = 0.35 και τα πράγματα θα είναι αρκετά καλύτερα γι εσάς. Η τράπεζα θα είναι η καλύτερα κεφαλαιοποιημένη, θα τρέχουν ειδήσεις πώλησης πακκέτων σε ιδιώτες (καθώς δεν θα υπάρχει η 3ετής χρονική δέσμευση των warrants). Αφήστε που ίσως τότε έχετε συνέταιρο τον γάτο κ. Τάκη που πριν σχεδόν ένα χρόνο έχει ξεκαθαρίσει πως απαράβατος όρος για ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ (όχι τζόγος) συμμετοχή του σε τράπεζα είναι μετά την επόμενη χρονικά ΑΜΚ. Αυτό είναι το καλό σενάριο. Που περιέχει όμως... πολλά εάν. Κι οι Γάλλοι λένε πως "με τα εάν βάζεις τον πύργο του Αιφελ σ΄ένα μπουκάλι".

      Το κακό σενάριο που βυθίζει την μετοχή είναι η πιθανότητα σπασίματος της τράπεζας σε καλή και κακή όπου γνωρίζετε την αντιμετώπιση των μικρομετόχων. Ελάχιστα πιθανό ενδεχόμενο αλλά όχι απίθανο. Πολύ περισσότερο που περί αυτού δεν αποφασίζει ο Προβόπουλος ή ο Στουρνάρας. Ποιος περίμενε το κούρεμα των φυσικών προσώπων ή το κάψιμο του ΤΤ? (Την ΑΤΕ την είχαμε πει έγκαιρα στο marketzone).

      Συμπέρασμα

      Είτε αγοράζουμε τόσα κομμάτια όσα αντέχουμε για την περίπτωση "ξαφνικού θανάτου", είτε κάνουμε υπομονή περιμένοντας την αποσαφήνηση των όρων της ΑΜΚ. Προσωπικά ψηφίζω και περιμένω το δεύτερο. Εάν δε είναι σωστές οι πληροφορίες του χαμαιλέοντα κ. Παπανικολάου ότι πωλητής των πακκέτων τις προάλλες ήταν η Εθνική επειδή δεν θέλει να μπει στην ΑΜΚ πιθανολογώ πως η προσφορά σε παραπλήσια με τα παρόντα επίπεδα τιμών θα συνεχισθεί.

      Διαγραφή
    44. Ευχαριστω για την αποψη σας κε Ηλια, ευχαριστω...........σε αυτα τα επιπεδα κινειται και η λογικη μου....με το ενδεχομενο σπασιματος good/bad bank να μου τρωει το μυαλο ολιγον τι.
      Δεν θα απλωθω πολυ, σαφως παρα πολυ λιγοτερο απο αυτο που αντεχω,......ετσι για εξασκηση.
      Βικτωρας

      Διαγραφή

    45. Κι εγώ διακρατώ μια μικρή θέση 2,000 μετοχών (κόστος 1000 ευρώ) ίσα για να θεωρούμαι "παλαιός μέτοχος". Στοχεύω στις αδιάθετες μετοχές έχοντας κατά νου δύο πράγματα.

      -Πρώτον την περσινή ΑΜΚ των 580 εκ. περίπου που κάλυψαν αποκλειστικά συντηρητικοί-παππούδες ομολογιούχοι. Με 1,54 ευρώ/μετοχή μας κάνει 377 εκ. μετοχές. Από τη στιγμή που δεν είχαν δώσει 1,5 χρόνο πριν τις ομολογίες στο 40% της αξίας που τους είχε προτείνει η Eurobank (που αντιστοιχεί σε περίπου 0,60 ευρώ μετοχής) πιθανολογώ πως το σημαντικότερο κομμάτι το διακρατούν ακόμα. Αυτοί λογικά τώρα θεωρούν τους εαυτούς τους εξαπατημένους και την τράπεζα τρισκατάρατη.

      -Δεύτερον οι πληροφορίες του χαμαιλέοντα όπως προείπα φέρνουν σαν πωλήτρια την "άφραγκη" ΕΤΕ. Μου φαίνεται αρκετά πιθανό μια που έχει τα δικά της προβλήματα να καλύψει. Το πιθανότερο είναι πως σε περίπτωση ΑΜΚ θα πουλήσει όσα περισσότερα δικαιώματα μπορεί συνθλίβοντας την ήδη μικρή (τότε) τιμή του.

      Αρκετά "εάν" όμως...σταματώ εδώ.

      Διαγραφή
  17. Να και ένας που δεν λέει αρλούμπες!!!

    http://www.capital.gr/jArticles.asp?jid=416&uid=1966394

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγω αντι για ΕΥΡΩΒ λέω να προτιμήσω ΛΑΜΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα σας

    Κύριε Τάκη ευχαριστώ για την απάντηση σας.
    Επειδή σας διαβάζω πριν γίνω μέλος, έχω ήδη διαβάσει το θέμα σας για την ΑΤΤ και "κρατήθηκα" ενώ σκόπευα να αυξήσω τη θέση μου, κέρδισα ήδη από αυτό, αλλά η ζημιά της ΚΥΠΡ δυστυχώς είναι τεράστια....

    Να είστε όλοι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπάμαι κύριε Στεφανή - αν με διαβάζατε στο marketzone που έγραφα πριν κλείσει - που δεν κατάφερα να σας πείσω ότι η Κύπρου καταρρέει.
      Αν μπορούσα να γύριζα το χρόνο πίσω - θα τα έγραφα πιο πειστικά για να σας δώσω την σωστή εικόνα.

      Εσείς να είστε καλά

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα,

      Όχι κύριε Τάκη, δε σας διάβαζα στο marketzone, εδώ σας "γνώρισα" και εύχομαι καλύτερες μέρες για όλους μας απ' εδώ και πέρα.

      Καλό τριήμερο !

      Διαγραφή
    3. Θα είχατε σωθεί αν με είχατε διαβάσει στο marketzone. Δεν ξέρω αν σας έμενε ο μουντζούρης της Κύπρου, αλλά σίγουρα θα σας είχα προβληματίσει πολύ.

      Τέλος πάντων. ο Τάκαρος τα λέει όξω απο τα δόντια και λέει πάντα αυτό που εκείνος βλέπει - χωρίς φόβο και πάθος και προπαντός ΔΙΧΩΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  20. Τα τελευταία 3 χρόνια ειδικά,το παίγνιον έχει δείξει ότι χρειάζεται υπομονή,ατσάλινα νεύρα,ξεκάθαρους στόχους και προπαντώς σωστές επιλογές.Στις σωστές επιλογές δεν συμπεριλαμβάνονται οι ζομποτράπεζες,τουλάχιστον όχι ως τώρα και δεν βλέπω γιατί να συμπεριλαμβάνονται και στο απώτερο κοντινό μέλλον.

    Πολύ σημαντικό πράγμα να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδυα και φασούλι το φασούλι να γεμίζει το σακούλι.Θα φέρω ως παραδείγματα(πάρτε το και ως πομπάρισμα χε χε)τις 2 μακροχρόνιες επιλογές μου(από το 2011 και οι 2),το ασφαλιστικό και το μαρμαρένιο Θωρηκτό.

    Σε πολλούς φαίνονται ως ακίνητες,ως χτικιασμένες και ως αδιάφορα ψωφάλογα.Όμως στους 2 πρώτους μήνες του 2014 το μεν ασφαλιστικό γράφει ήδη +15,2% και το κτήνος +10,13%,με τον ΓΔ να αποδίδει ένα +11,27%.
    ΟΚ,δεν πρόκειται για τις καλύτερες επιδόσεις της αγοράς αλλά δεν ξέρω και πολλές μετοχές που επί 4 συναπτά έτη(μπαίνουμε στον 5ο σερί χρόνο για τον ΙΚΤΙΝ)και 2 έτη σερί για την ΕΥΠΙΚ(μπαίνουμε στον 3ο)να δίνουν θετικές αποδόσεις και μοιράζοντας και μέρισμα(ή επιστροφές κεφαλαίου όπως το κτήνος).

    Αυτή είναι πεμπτουσία ενός bull market,αυτό σημαίνει ανοδική μετοχή σε μακροχρόνιο mode και το βασικότερο απ'όλα,να μην βιάζεσαι να αποχωρήσεις ανεξαρτήτως διακυμάνσεων στη διαδρομή.Προσωπικά έτσι το αντιλαμβάνομαι,έτσι πορεύομαι αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.Ίδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο τη στιγμή που περιμένουμε έξοδο για δανεισμό στις αγορές προ των ευροεκλογών η λογικότερη πρώτη σκέψη επένδυσης είναι ΟΕΔ. Η αμέσως επόμενη θα ήταν τράπεζες εάν είχαν τα ομόλογα τους. Από τη στιγμή όμως που τις υποχρέωσαν να τα παραδώσουν τον Δεκέμβριο του 12 σκεφτόμαστε ασφαλιστικές δηλαδή ΕΥΠΙΚ. Πολύ περισσότερο που συντρέχουν κι άλλοι λόγοι όπως μας ανέλυσε ο κ. Τάκης προ εβδομάδος που τον ρωτήσαμε (μόνο τυχαία δεν ήταν η ερώτηση).

      Κάθε πράγμα στον καιρό του...

      Διαγραφή
  21. Λακη δευρω εξω. Δωσε καμια ιδεα γιατι αυτος ο @$#^%! καραμπα, το Λατσονι παει να μας λιανισει. Βρε τον θεομπεχτη δυο πελατες εχουμε ολους κιολους και παει να μας φαει τον εναν. Ο γιατρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΦΙΛΕ


    champo στο ειπα φατα σαρδέλες και κρασι Τα ΕΛΠΕ αφησαν πισω τους ζημιες 269 εκατ ευρω για το 2013.Λογοι ηταν ,το μικρο περιθωριο διυλησης στα ιστορικα χαμηλα τους και στα χρηματοοικονομικα λογο τελος επενδυσεων.Για το 2014 στην αρχη τουλαχιστον δεν εχουμε καμμια ενδειξη για καλυτερευση των αποδοσεων αλλα ελπιζουμε να μην διατηρηθει στα χαμηλα επιπεδα το περιθωριο διυλησης.Το 2014 θα εχουμε και την εισπραξη απο την ΔΕΣΦΑ ποσου 214 εκατ ευρω που θα μειωσουν τον δανεισμο της εταιρειας.Η μειωση των εργοδοτηκων εισφορων για το 2014 απο τον Ιουλιο θα εχει σαν αποτελεσμα νεα μειωση για το κοστος εργασιας.Επισης θα εχουμε και περικοπη στον 14 μισθο.Το 2014 πιστευω θα αποτελεσει μια χρονια εκπληξη για την πορεια της μετοχης που υποαποδοσε το 2013 Η αποψη μου ειναι οτι η μετοχη που σημερα βρισκεται στα 6,9 εως το τελος της χρονιας θα ξεπερασει τα 9.5 ευρω.Αυτη ειναι η δικη μου αποψη και δεν θα το λαβετε σοβαρα υποψην σας.Σημερα οι προβλεψεις της BOA ειναι 6,5 της UBS 6.5 για τα ΕΛΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Λουκά Μπατήρη καλησπέρα σας ,ελπίζω να καρναβαλίζεστε υπέροχα κάτω στην Πάτρα .Μοναδική εμπειρία η όλη διαδικασία της αποκριάς στην πόλη σας !! Οποιος δεν το έχει ζήσει του το προτείνω ανεπιφύλακτα.

      Ηθελα να σας ρωτήσω το κείμενο είναι όντως δικός σας?? ΑΝ ΝΑΙ χαίρομαι ιδιαίτερα Βλέπετε αυτή η ταινία είναι μιά απο τις κλασικές αγαπημένες μου χεχε http://www.imdb.com/title/tt0058777/

      Διαγραφή
    2. KYΡΙΕ


      Lorac όλα είναι αερας κοπανιστος ελα στη πατρα να ΞΕΦΑΝΤΩΣΗΣ Πατρινό Καρναβάλι - Ύμνος (Πατρινό καρναβάλι για πάντα) http://www.youtube.com/watch?v=0VCsu5z3ziA ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

      Διαγραφή
  23. Καλησπερα σας. Κ. τακη θα μπορουσατε να μου πειτε τη γνωμη σας για την ισοτιμια ευρω-δολλαριο ? καποιοι βλεπουν να περνα το 1.40 στη παρουσα φαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για οσους πιστευαν τα δημοσιευματα και περιμενουν ακομα το 1,10-1,20
      Εγω θα περιμενω μια βολτα προς το 1,44 εσεις?

      Διαγραφή
    2. Κύριε Λουκά - αν βλέπετε το επεισόδιο με την Ουκρανία να έχει διάρκεια, τότε αυτό ευνοεί το δολάριο.

      Τέλος πάντων. Αν ο ΜΑΚΒΕΛ βγει σε πρόβλεψη προς το 1,44 τότε αυτό σίγουρα δεν θα γίνει.

      Διαγραφή
  24. Κύριε Τάκη μας,ένα σχόλιο παρακαλώ για το μικρό το Λατση.Πως είδατε τις τελευταίες εξελίξεις και τι πιστεύετε οτι θα ακολουθήσει.Ξερω οτι σας ενδιαφέρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω ότι έχουμε κάτι - προς το παρόν - που αλλάζει τα δεδομένα.
      Δεν θα προβώ σε κάποιο σχόλιο.

      Διαγραφή
  25. Καλημερα σας. Μια ερωτηση εαν γνωριζει καποιος.
    Που μπορω να βρω στατιστικα στοιχεια 10ετιας σχετικα με τις κεφαλοποιησεις των εισηγμενων?
    Εναλλακτικα αριθμο μετοχων και τιμες (προσαρμοσμενες ή μη).
    Ευχαριστω εκ των προτερων
    Βικτωρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΛΕΣ ΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΧΟΥΜΕ ΑΓΚΑΛΙΕΣ
    Κλιμακώνουν τις πιέσεις προς τη Ρωσία οι ΗΠΑ - Απειλούν τη Μόσχα με πλήρη οικονομική απομόνωση






    Κλιμακώνουν τις πιέσεις προς τη Ρωσία οι ΗΠΑ - Απειλούν τη Μόσχα με πλήρη οικονομική απομόνωση


    "Δεν μπορείς στον 21ο αιώνα να συμπεριφέρεσαι σαν να είσαι στον 19ο και να εισβάλλεις σε μια χώρα με αυτόν τον τρόπο"

    Νέα, αυστηρά τελεσίγραφα κατά της Ρωσίας, με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία απέστειλε προς τη Μόσχα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, J. Kerry, κλιμακώνοντας τις πιέσεις.
    Κατά τις πληροφορίες, ο Kerry καταδίκασε τη Ρωσία για την "απίστευτη επιθετικότητά της" απέναντι στην Ουκρανία, απειλώντας τη Μόσχα για "πολύ σοβαρές συνέπειες", όχι μόνο από τις ΗΠΑ, αλλά και από άλλα κράτη. Συνέπειες που όπως τόνισε θα περιλαμβάνουν και την οικονομική απομόνωση της Ρωσίας.
    "Δεν μπορείς στον 21ο αιώνα να συμπεριφέρεσαι σαν να είσαι στον 19ο και να εισβάλλεις σε μια χώρα με αυτόν τον τρόπο", δήλωσε o Kerry στο τηλεοπτικό κανάλι CBS. Ωστόσο πρόσθεσε ότι η Ρωσία εξακολουθεί να έχει το περιθώριο για να λάβει τις σωστές αποφάσεις που θα αποκλιμακώσουν την κρίση στην περιοχή. http://bankingnews.gr/bank-insider/item/133679-κλιμακώνουν-τις-πιέσεις-προς-τη-ρωσία-οι-ηπα-απειλούν-τη-μόσχα-με-πλήρη-οικονομική-απομόνωση.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Λουκά κοντά 70 χρόνια μετά απο την Γιαλτα της Κριμαίας η ιστορία κάνει τους γνωστούς της κύκλους και επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Εκτιμώ οτι για να βλέπετε στο 1,44 το ευρώ πιστεύετε σε περιστροφή πρός κλείσιμο της αερο-στρόφιγγας εκ μέρους της Ρωσσίας και σε απάντηση της Ευρώπης.

      Και λίγη ιντερνο-γεωγραφία ...
      http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%85%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B7_%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%9A%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%B1%CF%82

      ...υστερόγραφο Τί γλέντι του Βασιλιά Καρνάβαλου ήταν το αποψινό χο χο χο

      Διαγραφή
    2. Κυριε Lorac,επιτρεψτε μου να σας ανακαλεσω στην ταξη και να σας ζητησω να ασχολεισθε με τα χρημοτοοικονομικα τα οποια και γνωριζεται και να αφησετε για κανενα αλλο με καλυτερη μνημη περι αυτων τα αθλητικα σας σχολια (καρφια)

      Διαγραφή
    3. Ετσουξε αρκετά το χθεσινό monsieur xristos?

      Διαγραφή
    4. Πρoσγειώθηκαν απότομα Κύριε Δαρείε, γιατί έπαιζαν με ΄"μεγάλη μόχλευση" και τους χτύπησε "margin call"...

      Το αποτέλεσμα γνωστό... Ετοιμάζονταν για πάρτι αλλά τους πήραν τις Σωβράκες! :-)

      Διαγραφή
    5. xaxaxaxaxxa.

      Monsieur Nemoz έχω την αίσθηση ότι ο βάζελος είχε προπονητή τον Monsieur Takis.

      Διαγραφή
    6. Μπαααα, τον κύριο Μάκη θα είχαν για προπονητή και πιθανότατα θα είχε σορτάρει τον Ολυμπιακό ο άμπαλος.

      Διαγραφή
    7. Καλημερα και καλη Σαρακοστη...........ενταξει με τον Ολυμπιακο πλεον, ....οκ ......κερδισατε......αμαν πια.....εχετε να λετε κατι και εσεις για εφετος......χαλαρωστε......λετε να φταιει η εμφανιση του κ. Μακη στο blog του Τακαρου που μας χωσανε 3?!! Ελπιζω να μην ισχυσει το ιδιο και για το ΧΑ.........να μην ειναι το ιδιο γρουσουζης, εννοω.....χα χα χα!!
      Καλημερα
      Βικτωρας

      Διαγραφή
    8. Η μαγκιά κύριε βίκτορα θα ήταν κάποιος να είχε παίξει το 7,75 σε μονό αποδεκτό του Πανάθα και να πάει ταμείο.
      Τέτοιους γκουρούδες θέλω και όχι να πανηγυρίζουν κατόπιν εορτής.
      Ειδικά αν ήταν Ολυμπιακός και έπαιξε το 7,75 απόδοση απαράδεκτη για ντέρμπι του βγάζω το καπέλλο και τον ανακηρύσσω σε γκουρού του μήνα.

      Διαγραφή
    9. Χλωμο πολυ το βλεπω κατι τετοιο κε Τακη...........εγω θα τον ελεγα γκουρου του 2014 και οχι μονο του μηνα!! χα χαχα
      Βικτωρας

      Διαγραφή
    10. Γκουρού του 2014 θα ήταν αυτός που έπαιξε την προηγούμενη αγωνιστική την νίκη του Αμβούργο στο 6,5
      την νίκη της Οσασούνα, απέναντι στην Ατλέτικο, στο 6 και την ήττα της Μπάρστα απο τους Βάσκους της Σοσιεδάδ στο 7.
      Με ένα ευρώ σαρώνεις 273 ευρώ.

      Κάθετα ο άλλος και παίζει σορτ - για να βγάλει χοντρά φράγκα με λίγα φράγκα και στο τέλος δεν του μένει ούτε η τρούπια η σωβράκα του.

      Διαγραφή
  27. Xαιρετω τη παρεα και καλη Σαρακοστη σε ολες και ολους.
    Απο οτι βλεπω αγαπητε γκουρου κ. Τακη, οι ΚΡΑΚΡΑδες εστειλαν τον εκπροσωπο τους και σε αυτο το φορουμ, με σκοπο να κανουν μπαχαλο τη σχολη που τους εχει παρει τις ΣΩΒΡΑΚΕΣ

    Το καλυτερο φαρμακο αγαπητοι μου φιλοι και φιλες ειναι η πληρης αδιαφορια

    Την αξια του Τακαρου ολοι μας τη γνωριζουμε ,ακομα και αυτοι που τον ανακαλυψαν το τελευταιο καιρο

    Κριμας που ΔΕΝ ημουν απο τους τυχαιρους να τον γνωριζα νωριτερα. Σιγουρα το χαρτοφυλακιο μου θα εγραφε πολυ υψηλοτερες αποδωσεις απο οτι σημερα

    Καλη Σαρακοστη γκουρουδες

    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Κώστα όπως έγραψα και παραπάνω - ο Τάκαρος θα γράφει αυτό που ΝΟΜΙΖΕΙ και θα αναλύει αυτό που βλέπει. Σωστό - λάθος αδιαφορώ. Όποιος μπορεί να μου κάνει αντίλογο και όχι να μου γράφει μπούρδες ΤΟΝ ΑΝΑΜΕΝΩ ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ.

      Αλλά όπως βλέπετε - ουδείς τολμά να κάνει ΣΟΒΑΡΟ αντίλογο στον γκουρού - δηλαδή σε εμένα.

      Διαγραφή
  28. Καλη σαρακοστη σε ολους. κυριε Τακη διαβαζοντας την επικαιροτητα και ειδικα αυτα που λεει ο Βιλιαρδος στο analyst.gr για το τραπεζικο σστημα της ευρωπης σε πιανει ριγος για αυτο που ερχεται....με τι ψυχη να επενδυσεις στο χρηματιστηριο? και πολυ περισσοτερο τι λεφτα να αφησεις στις ζωμποτραπεζες?αν εχετε χρονο ενα σχολιο δικο σας πως βλεπετε εσεις τις εξελιξεις και ιδιως μετα τις ευρωεκλογες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε gino ο κύριος Βιλιάρδος είναι καλό μυαλό.

      Όμως ................
      Αν θέλετε να επενδύσετε σε χρηματαγορές πάψτε να διαβάζετε οικονομολόγους.
      ουδείς οικονομολόγος τολμάει να επενδύσει σε χρηματαγορές -αυτό δεν είναι τωρινό, αλλά ισχύει από πάντοτε.

      Διαγραφή
  29. Καλή Σαρακοστή σε όλους! Τί τριήμερο και αυτό όλα σε ένα γλέντι χαρά πόλεμος τροίκες όλα μαζί.
    Εγώ θα το χαρακτήριζα ως Ρούφεν Μπανάνες ,θα εξηγήσω παρακάτω τί εννοώ.
    1ο Ρούφεν Μπανάνες στους φίλους μου τους γαβράκους . ΔΕΝ γνωρίζουν τεχνική ανάλυση και νόμιζαν με τα θεμελιώδη τους οτι θα μαζεύαμε τσουβάλι τα γκολ στο μεγάλο γλέντι...... Δυστυχώς το γλέντι κατέληξε κάψιμο του καρνάβαλου και ρουφεν τρίας μπανάνας .ΕΜΜΜ επιμένατε στα θεμελιώδη ενώ σας έχω πεί εδώ και καιρό οτι τα θεμελιώδη τα κοιτάνε όταν θέλουν να δικαιολογήσουν μια τεχνική κίνηση.Αντε μην στεναχωριέστε τσάμπα ήττα ήταν και ελπίζω να σας συνεφέραμε λίγο απο το μεθύσι με την MU μπας και περάσετε και γράψετε ιστορία.

    2ο Ρουφεν Μπανάνας στον Νο1 της ΕΕ που νόμιζε οτι όλα στη ζωή είναι χρήμα.. Λάθος φον φίλε μου αλλού είναι η αληθινή δύναμη που κινεί τον κόσμο. Απλά το χρήμα και η οικονομία είναι για demo fight . Ρούφεν και εσύ την μπανάνα σου την ρώσικη και κάτσε στο θρανίο για μελέτη γιατί έρχονται τα δύσκολα τα χρόνια.

    3ο Ρούφεν Μπανάνας στα παιδιά που νταλαβερίζονταν με τρόικες κτλ. Περιμένατε δωράκια αλλά διαβάζω τίποτα δεν πήρατε. Καλά όχι ρούφεν ακόμα γιατί δεν λήξαν οι διαπραγματεύσεις ,αλλά ας το θυμάστε τίποτα δεν χαρίζετε στην ζωή και αυτοί που νομίζετε οτι είναι τα φιλαράκια σας εύκολα αύριο μεθαύριο θα τα βρίσκετε στα συνέδρια του σύριζα.

    Για τους επενδυτάς του χαα αν δεν αγόρασες πρώτη φορά στη ζωή σου την παρασκευή που μας πέρασε εε τότε δεν έχεις πρόβλημα δε πάει να χωρήσει η ουκρανία στα 2 . Έχε τα στοπ λος σου ενεργά και τέλος.

    Αν αγόρασες όμως πρώτη φορά την παρασκευή σκέψου θετικά οτι το ομόλογο όλο και γράφει νέα χαμηλά άρα προεξοφλεί κάτι πολύ δυνατό και με το χρονισμό που λέγαμε αναμένω νέα ψηλά τις επόμενες μέρες .Τώρα πιό θα είναι το νούμερο των ηψηλών ακολούθα την υπόδειξη του real γκουρου Τάκη Μορφονιού

    αν υποψιαστώ κυρ Μορφονιέ οτι το νούμερο σου βγαίνει απο το ποστ του φίλου της λαίδης -σαββατο 1 μαρτιου -εικόνα 2 θαααααα πεθάνννννωωωωω χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Lorac ο καιρός βοήθησε έτσι ώστε να περάσουμε ήρεμη και ήσυχη Αποκριά και Καθαρή Δευτέρα,δεν είμαι καθόλου της βαβούρας και της χύμα καταστάσεως αν και όχι πολύ ηλικιωμένος χε χε

      Ο Μπαφετάκος δήλωσε σήμερα ότι δεν συνηθίζει να πουλάει λόγω της καθημερινής ειδησεογραφίας,πολώ δε μάλλον λόγω της Ουκρανίας.Για να μαθαίνουμε ποιοι είναι οι σοβαροί και ποιοι είναι οι καρπαζοεισπράκτορες της μιας συνεδρίασης.Διανύει το 84ο έτος της ηλικίας και παρ'όλα αυτά όχι μόνο διατηρεί σώας τας φρένας του(άμα ακονίζεις τον εγκέφαλο ξεπερνάς και το Αλτσχάιμερ...)αλλά δίδει συνεχώς δωρεάν μαθήματα επενδυτικής λογικής.Τι να λέμε τώρα...

      Κάθε μέρα που περνάει στα εγχώρια πολιτικά δρώμενα,σου δίδεται η εντύπωση ότι οι κυβερνώντες είναι οι Μαραντονέοι και οι αντιπολιτευόμενοι παίκτες τοπικής κατηγορίας.Το χειρότερο όμως είναι η καθημερινή διαπίστωση περί μαλάκυνσης του λαού,σε σημείο που να αναρρωτιέσαι τι σκατά γράμματα έμαθαν στα πανεπιστήμια που πήγαιναν ευηπόληπτοι τάχα μου πολίτες που συνεχίζουν να ζουν σε μακροχρόνια νιρβάνα.Τι διάολο,τόσο καταραμένο έθνος είμεθα που οι μέτριοι να φαντάζουν γίγαντες...?

      Ειλικρινά δεν περιμένω,τουλάχιστον για όσο ακόμη θα είμαι εν ζωή,να δω και να ζήσω σε μια σοβαρή κοινωνία όπως τη φανταζόμουν από νεανίας.Όμως αρκετά απ'τα σκατά των τελευταίων 10ετιών θα έχουν εκκαθαρισθεί και ας ελπίσουμε ότι οι επόμενες γενιές να προσθέσουν περισσότερα υλικά για να ζήσουν σε μια καλύτερη χώρα.

      Διαγραφή
    2. Έψαχνα και εγώ να ποστάρω στα αγγλικά όμως την δήλωση του Μπαφετ-ακη δεν την βρήκα κρίμα.
      Δεν ξέρω τί θα κάνει αυτός εκεί στας αμέρικας ,εμείς απ'οτι φαίνεται πάμε να κλείσουμε κάτι κενά αέρος λίγο κάτω απο το 410 (του δείκτη που πληρώνει) http://www.bloomberg.com/quote/GREK:US
      Μπορεί κάποιος μπακαλίστικα να διαιρέσει τα ψηλά κ χαμηλά και να φτιάξει έναν αριθμό μετατροπής για τα περαιτέρω.

      κ. Τζο δεν θέλω να σας απογοητεύσω ,αλλά η δικιά μας η γενιά θα είναι η μεταβάτική Οτι στρώσουμε-φτιάξουμε τώρα θα αφορά τα παιδιά μας Μακάρι να κάνω λάθος να προλάβετε να ζήσετε τα νεανικά σας όνειρα.
      κ. Δαρείε το πείραγμα παο-ολυμπιακών είναι το αλατοπίπερο του άνοστου πρωταθλήματος μας Σήμερα εμείς ,αύριο αυτοί και η ζωή συνεχίζετε Μόνο οι φανατικοί κολλάνε για όλοι τους τη ζωή μ'αυτά

      Διαγραφή
    3. Κύριε lorac ειλικρινώς σας λέω - ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ.

      Διαγραφή
    4. Πάντως κύριε lorac όταν όλη η αγορά βλέπει πλέον το ίδιο νούμερο (1340) τότε ή θα περάσει απο εκεί δίχως να υπάρχει ή θα διορθώσουμε απο τα σημερινά νούμερα ή έστω λίγο παραπάνω.

      Αλήθεια κύριε Τζο ο άμπαλος ο ΜΑΚΒΕΛ τι γράφει, τώρα?????
      Αυτός θα δείξει τον δρόμο!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    5. Λέτε κύριε Τζο ο κύριος ανώνυμος που βαφτίστηκε ΜΑΚΗΣ να είναι ο Μάκης ο Βελλιανίττης???

      μπουχαχαχαχα

      Αν είστε εσείς κύριε Μάκη μου - θα κάνω ότι μου ζητήσατε. Φθάνει να μου γράφετε καθημερινά στο Ιστολόγιο και να μας δίνετε τα φώτα σας. Σας υπόσχομαι ότι ούτε έναν θα αφήσω να σας κοροϊδέψει - ειρωνευτεί. Πείτε μου ότι είστε εσείς και ο Τάκαρος θα κάτσει σούζα.

      μπουχαχαχαχα

      Διαγραφή
    6. Ωχ, ωχ, ωχ.
      Νάτος τον βρήκα.

      Γ.Δ.: Βρισκόμαστε στο κύμα 3 του (5) μιας μεγάλης ανοδικής αντίδρασης. (Μ. ΒΕΛΛΙΑΝΙΤΗΣ)
      Αμολάτε χριστιανοί καλούμπα λέει ο ΜΑΚΒΕΛ.
      ωχ,ωχ,ωχ λέμε εμείς.

      Η ανοδική διάσπαση των 1306 μονάδων επιβεβαίωσε το ανοδικό σενάριο - λέει ο ΜΑΚΒΕΛ.
      ωχ,ωχ, ωχ λέμε εμείς.
      Για να κλείνουν οι αέριδες.

      Διαγραφή
    7. Και μόνο που συνεχίζει να γράφει για ανοδική αντίδραση και όχι για κανονική ανοδική κίνηση,φτάνει...

      Πρέπει να'χει ζαλιστεί απ'τα πολλά πάνω κάτω των τελευταίων εβδομάδων,οπότε δεν έχει ακόμη δυνατή ισχύ η γραφή του.Σε μερικές εβδομάδες θα τον δοκιμάσουμε ξανά χε χε

      Διαγραφή
  30. Καλημερα κ.Τακη, φιλες και φιλοι.
    Κυριε Τακη μπορειτε να μας πειτε 2 λογια για το θεμα της Ουκρανιας, και ποσο μπορει να επηρεασει τον δικο μας ΓΔ??
    Πιστευετε οτι παει μακρια η βαλιτσα?? η ειναι θεμα 5-10 ημερων
    Νομιζω οτι η απαντηση σας θα βοηθησει πολλους φιλους και φιλες
    Σας ευχαριστω θερμα!

    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Κώστα, είχαμε τις Λιβύες, πιάσαμε την Αίγυπτο μετά θυμηθήκαμε τις Συρίες και τώρα βάλαμε στο στόμα μας την καραμέλα της Ουκρανίας.
      Για δείτε λίγο παρελθόν. Μια ζωή τα τελευταία 60 χρόνια τέτοια περιστατικά έχουμε.
      So what???

      Αν τώρα περιμένετε να γίνει ο Γ΄Παγκόσμιος πόλεμος για να πέσουν οι χρηματαγορές τότε πάλι λανθάνεται. Στους πολέμους οι χρηματαγορές ανεβαίνουν - για πολλούς λόγους.

      Τέλος πάντων. Πολεμικός ανταποκριτής δεν είμαι.
      Ίσως ο καταλληλότερος όλων να σας απαντήσει είναι ο κύριος ανώνυμος που μας βαφτίστηκε κύριος Μάκης - που τον κόβω για σορταδόρο των χρηματαγορών
      Άντε κύριε Μάκη πείτε μας κάτι και εσείς. Δώστε αντίλογο.

      Αλλά ξέχασα, Εσείς περιμένετε να μην πάει 1340 ο Γενικός για να εμφανιστείτε και να πείτε τις εξυπνάδες σας. ότι τάχα μου κρύφτηκε ο Τάκαρος και δεν πήγε ο ΓΔ 1340, αλλά 1310


      Πείτε την αλήθεια κύριε Μάκη!!!
      Δεν περιμένετε πως και πως για να μου γράψετε μια τέτοια εξυπνάδα - σαν και αυτή που μου γράψατε ως ανώνυμος???

      Ανώνυμος 27 Ιανουαρίου 2014 - 10:05 μ.μ.

      Τάκαρε λύσε μια απορία:

      Γιατί πρίν και κατά την διάρκεια των πτώσεων εξαφανίζεσαι?Το Χρηματιστήριο και το πομπάρισμα χαρτιών μόνο στην άνοδο είναι καλό?Και που πήγε η άνοδος μέχρι τέλος Φεβρουαρίου που έλεγες?Εδώ έπεσε τρελό ξύλο.

      Διαγραφή
    2. Τελικά κύριε Μάκη έπεσε πολύ ξύλο. Μόνο που το έφαγαν οι ξεχασμένοι σορταδόροι, σαν και του λόγου σας που δεν προσέχανε τι έγραφε ο τρελοΤάκαρος.

      Την επόμενη φορά να είστε πιο μελετηρός στα γραφάς του τρελοΤάκαρου.

      Διαγραφή

    3. Ουκρανικά παράδοξα (όπου φτωχός κι η μοίρα του)

      Εδώ και εβδομάδες, ελληνικές τράπεζες -και άλλες ελληνικές επιχειρήσεις- προσπαθούν να πουλήσουν για ένα έστω ευρώ, μάλλον για μία γρίβνα (σ.σ. το τοπικό νόμισμα), τις θυγατρικές τους στην πάλαι ποτέ δεύτερη σημαντικότερη «Δημοκρατία» της ΕΣΣΔ. Και, φυσικά, δεν τα καταφέρνουν. Ένας πολύ γνωστός Έλληνας βιομήχανος, με δύο εργοστάσια, πούλησε πριν από μήνες μία επιχείρηση σε έναν ξένο επενδυτή και εισέπραξε περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια σε προκαταβολή, την οποία θα έχανε ο μελλοντικός αγοραστής αν, τελικά, το προσύμφωνο δεν γινόταν συμβόλαιο. Τώρα ήρθε ο αγοραστής και του είπε ότι του χαρίζει την προκαταβολή. Δεν θέλει την επιχείρηση. Ούτε για χάρισμα.

      Και πώς να τη θέλει, όταν οι τοπικοί βιομήχανοι στο Κίεβο πρέπει να αγοράζουν φυσικό αέριο από την εταιρεία στην οποία συμμετέχει ο τοπικός εισαγγελέας; Σε διαφορετική περίπτωση, θα έχουν προβλήματα με την εισαγγελία. Ή όταν οι προμηθευτές καλούνται να στέλνουν εμπόρευμα χωρίς παραστατικά στην εταιρεία που συμμετέχει ένας σκιώδης πρώην υπουργός Οικονομικών; Δεν φταίει η Ρωσία για τη διάλυση της χώρας, αυτή είναι η κατάληξη μιας πορείας από το 1994, οπότε η χώρα έγινε ανεξάρτητη. Φταίει πολύ περισσότερο η άρχουσα κλεπτοκρατία της που τη ρήμαξε.

      http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.kosmos&id=32166

      Διαγραφή
    4. Πάλι τα ίδια με την 27 Γενάρη? Δυστυχώς δεν μπορώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας.
      Δηλώνω Bull έως και 2015 και δίνω εντεκάδα κατακτησης πρωταθλήματος αλφαβητικά . Αβαξ, δεη, εκτερ, ελστρ, Ικτίν, κυρμ, Μυτιλ, μετκ, ολθ, πλακρ ππακ. Και φυσικά φφγκρπ και μπελα. Ελπίζω να μην μου πείτε περσινά ξυνα........
      Μακης

      Διαγραφή
    5. Monsieur Makis μου αρέσει η πρώτη σας επιλογή.Αλήθεια τι τιμή στόχο του δίνετε???

      Ετσι για το αρχείο.

      Διαγραφή
    6. Τώρα μάλιστα, κύριε Μάκη. Αρχίζετε να το σπικάρετε σωστά το γράμμα.
      Παραδεχθείτε το, ότι ξεκινήσατε λάθος γράφοντας ως ανώνυμος και λέγοντας ανούσια πράγματα.
      Περασμένα ξεχασμένα.

      Βλέπω είστε και ολίγον δικός μας. Μαρμαράς κατά πρώτον σε θέση φορ , Βαγγέλας κατά δεύτερο, σε θέση άμυνας και παίζετε με ωραία εξτρέμς με ΟΛΘ, ΠΛΑΚρούρια και κούνιες μπέλες.
      Απο αυτά τα Εκτέρ και τα ΠΠακια μόνο δεν μπορώ να καταλάβω τι αναμένετε.

      Διαγραφή
    7. Παραδέχομαι το κακό ξεκίνημα, παραδέχομαι ότι είμαι πολύ και όχι λίγο δικός σας. Έχω και πολλά μικρά (γνωστά σε ολους) για τον πάγκο, στα οποία θα πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες, μετά και το σημερινό στραπάτσο (της εθνικής εννοω). Στην εκτερ μου αρέσει το ταμείο, στο ππακι το αντικείμενο, όσο για το πουλέν κε Δαρειε εσείς το καβαλατε εγώ αγκομαχω από πίσω. Νομίζω όμως ότι μετά τα 2,6 θα το βλέπουνε για φτηνό.
      Μακης

      Διαγραφή
    8. Merci. Συμφωνούμε.

      Διαγραφή
    9. Καλησπέρα σε όλους.
      Προχτές (στο 1,79 ) ακούσαμε για τα 2,50 και το York.Σήμερα όμως μάθαμε για εμπλοκή,

      Διαγραφή
    10. Ναι, ναι κύριε spooky θα σας πουν εσάς τα μυστικά για να κονομήσετε και να γίνετε πλούσιος.
      Αλήθεια???
      Έγινε εμπλοκή??? Και τα μυστικά και οι inside informations???

      Διαγραφή
    11. Αλήθεια κύριε μάκη - τι πρόσβαση έχετε στο ταμείο , εσείς προσωπικά, της ΕΚΤΕΡ???
      Μην μου πείτε καμιά.

      Είχατε δει το ταμείο της ΖΑΜΠΑ???

      Μόνο χρηματοροές μετράνε και growth Όλα τα υπόλοιπα είναι για να βρίσκουν λόγους και αιτίες οι ΜΜΕδεσ να πομπάρουν τα χαρτιά.

      Και η Ναύπακτο είχε γερό ταμείο - αλλά εκεί, φαίνεται, οι ΜΜΕδες δεν πομπάρουν.

      Διαγραφή
  31. Καλά κύριε Πέτρο - δεν ντρέπεσαι καθόλου???
    Τι είναι αυτά που γράφεις??

    Δύο κορυφαία τραπεζικά στελέχη ένας σοβαρός και ένας «ψυχοπαθής με το αλυσοπρίονο» θα αποχωρήσουν από το banking

    http://www.bankingnews.gr/bank-insider/item/133430-%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%85%CF%86%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%87%CE%B7-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CF%81%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%C2%AB%CF%88%CF%85%CF%87%CE%BF%CF%80%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%AF%CE%BF%CE%BD%CE%BF%C2%BB-%CE%B8%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-banking.html

    Έχεις ξεφύγει τελείως??
    Δηλαδή τον εαυτό σου τον περνάς για γνωστικό και όχι για ψυχάκια?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τσ τσ τσ ... τί μάτι είναι αυτό !! Κράσαρε το μπακινγκ νιους λόγω επίθεσης χακερς σήμερα όπως έγραφε ο πετραν . Το θέμα με τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών κατάντησε αηδία κάθε μέρα και διαφορετικά νούμερα βγαίνουν , όπως και διαφορετική σούμα!! Στο μεταξύ στην ευρομπανκ με την αύξηση απο τα 2,5 που γράφοταν όλο αυτό το καιρό στα 3 έγινε μινι σελλοφ ,ενω στον πειραυλο απο τα μηδέν (0) στα 1 και βλέπουμε δεν άνοιξε ρουθούνι.
      Τώρα μια χαζή ερώτηση αν η ετε γράψει όλο τον φόρο όπως οι άλλες αυτό το ποσό θα αφαιρεθεί απο τις αυτές κεφαλαιακές απαιτήσεις όποτε και άμα τις βγάλουν??

      ...για το άλλο που γράψατε βλέπετε κρατώ χαρακτήρα και δεν ρωτώ-σχολιάζω . Πως το έλεγε κάποιος γεροντοέρωτες???

      Διαγραφή
    2. Σήμερα δικαιώνονται και Στούπας και ΜΑΚΒΕΛ και ΛΕΩ κάτι σαν ευθυγράμμιση της Γης του Ηλιου και της Σελήνης.

      Διαγραφή
    3. Σκέψου τι θα γινόταν αν έβγαζε μεγαλύτερες κεφαλαιακές ανάγκες τι θα γινόταν....
      κλειδωμένη με ανεκτέλεστα η Πειρ..αυλος

      Εδώ η unigredit γράφει +4,81% γιατί λέει είναι η ζομποτράπεζα με τη μεγαλύτερη έκθεση στην Ουκρανία...

      Διαγραφή
    4. Κύριε Riden το έχω γράψει σε όλους τους τόνους και ποικιλοτρόπως.
      Τα ίδια που βλέπετε να εμφανίζουν τώρα οι ζομποτράπεζες - ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
      Αν δεν πάνε τις επισφάλειες στο 20% μην εμπιστεύεστε καμιά ζομποτράπεζα.

      όποια ζομποτράπεζα ΔΕΝ διαγράψει γρήγορα τα κόκκινα δάνεια και δεν ανεβάσει τις επισφάλειες τουλάχιστον στο 20% προχωρώντας άμεσα σε ΑΜΚ, ίσως και μεγαλύτερη απο την ανακεφαλαιοποίηση που έκανε το 2013, απλά μην την εμπιστεύεστε. Όποιο δεν το πράξει αυτό θα προσπαθήσει να μεταφέρει το πρόβλημα σε μελλοντικό χρόνο και να διαγράφει δάνεια - αργά ως σαλίγκαρος που τρέχει μαραθώνιο.

      Διαγραφή
    5. τελικα ο λεο ο παπαγαλος μας ειχε πει για ΑΜΚ της ευρωβ στα 30 λεπτα
      αυτη την φορά μαλλον ειχε δικιο.
      προσπαθουν να απαξιωσουν την τραπεζα ωστε η αμκ στα 0,30 να μην φανει ως μεγα σκανδαλο
      gforce

      Διαγραφή
    6. Ενίοτε τους παπαγάλους τους χρησιμοποιούν και για διασπορά ψευδών και αναληθών ειδήσεων.

      Στα 0,3 η ΑΜΚ μόνο με 100% συμμετοχή του ΤΧΣ επι τω δικαιωμάτων ψήφων που έχει και δίχως παραίτηση παλαιών μετόχων.
      Έτσι δεν υπάρχει θέμα.
      Στα 0,3 με παραίτηση παλαιών μετόχων και του ΤΧΣ θεωρώ αδιανόητο να γίνει και ας λέει ότι θέλει ο Λεώ.

      Διαγραφή
  32. Θυμάστε μια βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ ονόματι Ιωάννη Γαϊτάνη που μιλούσε στη Βουλή με ξυρισμένο το μισό κεφάλι σαν πανκ και φορώντας κάτι απίθανα ρούχα και σκουλαρίκια. Ε λοιπόν αυτή αποφάσισε να γίνει διάσημη και προτείνει στην κυβέρνηση να νομιμοποιήσει όλους του μετανάστες. Πόσοι είναι βρε παιδί μου, 1 εκατομμύριο, 2 εκατομμύρια. Ολοι να αποκτήσουν χαρτιά και να μείνουν για πάντα στη χώρα μας. Διότι, όπως λέει και η Γαϊτάνη, είναι… ταξικά μας αδέρφια. Εσύ φίλε αναγνώστη που διαβάζεις τώρα, έχει καμιά 10αριά μετανάστες που δεν ήξερες ότι είναι αδέρφια σου. Από άλλη… μάνα, την ταξική αλλά δεν πειράζει. Είπε, λοιπόν μέσα στη Βουλή η κ. Γαϊτάνη: «Για εμάς ο φασισμός και ο ρατσισμός παλεύεται στο δρόμο. Και το κάνουμε όλη η Αριστερά μαζί με τους μετανάστες που είναι αδέλφια μας -γιατί τους θεωρούμε ταξικά μας αδέλφια. Θα το σταματήσουμε μαζί τους. Είμαστε, όμως, υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα και μέσα στη Βουλή. Γι’ αυτό σας ζητάμε και επιμένουμε, μέσα από τις ενστάσεις μας και τις τροπολογίες μας, να κάνετε ακόμα περισσότερες παραχωρήσεις, διότι είναι πολύ λίγες αυτές που έχετε κάνει, κύριε υπουργέ. Το νομοσχέδιο έχει πολύ λίγες βελτιώσεις και δεν καλύπτει τις ανάγκες των ανθρώπων

    Και πρόσθεσε: «Κατ’ αρχάς, κάνετε μια σοβαρή διάκριση, στην οποία επιμένετε, και είναι ζήτημα φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ και μην μας λέτε ότι μιλάτε για τον προοδευτικό χώρο και για τα ανθρώπινα δικαιώματα κ.λπ., διαχωρίζετε τους μετανάστες σε νόμιμους και παράνομους, ενώ θα έπρεπε να είναι οι μετανάστες και πώς θα τους αντιμετωπίσουμε όταν δεν τους νομιμοποιείτε όλους. Αυτοί που είναι μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης τι θα γίνουν; Αυτοί που ήρθαν μετά το 2005 και είναι οκτώ χρόνια εδώ τι θα γίνουν; Έχουν παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο. Άρα, επιμένετε στις διακρίσεις και στο διαίρει και βασίλευε».

    Και ερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η επίσημη θέση του κόμματος αυτή; Ότι δηλαδή όταν γίνει κυβέρνηση θα νομιμοποιήσει όλους τους μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα; Να το ξέρουμε για να γκρεμίσουμε το φράχτη του Έβρου, να αποσύρουμε το λιμενικό από το Αιγαίο και να περιμένουμε με λουλούδια στα λιμάνια τα λαθρεμπορικά που θα έρχονται γεμάτα τουρίστες. Όμως, δεν θα είναι λαθρεμπορικά διότι δεν θα υπάρχουν πια παράνομοι μετανάστες. Όλοι οι Έλληνες λοιπόν, όπως γίνεται στη Χαβάη, θα φτιάξουμε στεφάνια και θα υποδεχόμαστε τα εκατομμύρια των μεταναστών που θα έρθουν στην Ελλάδα για να γίνουν νόμιμοι και να κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο. Και μπροστάρισσα η Γαϊτάνη θα χαίρεται που βλέπει τα ταξικά της αδέρφια. Χαρά που θα κάνουν στην εκλογική της περιφέρεια, την Α’ Θεσσαλονίκης και στον τόπο γενέτειράς της, τη Βέροια
    Βέβαια, ταξικά αδέλφια με έναν βουλευτή που ο ελληνικό λαός τον πληρώνει 150.000 το χρόνο, για να λέει τέτοιες αρλούμπες, δεν ξέρουμε αν είναι. Απλά αναρωτιόμαστε η κα Γαϊτάνη, από τα 150.000 που πληρώνεται το χρόνο, πόσα δίνει στους μετανάστες http://www.antinews.gr/POLITIKE/xtupise-i-pank-tou-suriza-na-nomimopoiithoun-oloi-oi-lathrometanastes/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο ΝίκοςΤ σήμερα πώλησε την μισή του θέση στη ΜΟΗ με ικανοποιητικό για τον ίδιο κέρδος 35%. Και επειδή έχει σχεδόν την ίδια ηλικία και παραπλήσιες σπουδές με τον κύριο hippy,κατά κόσμον Ηλία,το εισπραχθέν μετρητό το έκανε ΕΛΠΕ,ποντάροντας στο κλείσιμο της ψαλίδας ανάμεσα στις δύο εταιρείες.Παλιά δουλειά μας κόσκινο δηλαδή,αρκεί να βγει και αυτήν την φορά το παίγνιον.Αν δεν βγει δεν χάθηκε και ο κόσμος,γερός να είναι και ο κύριος Ηλίας και ο υποφαινόμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας το είχα γράψει και τότε - που ανακοινώνατε την αγορά της ΜΟΗ. ότι, δηλαδή, εσάς δεν σας φοβάμαι και θα τους τα πάρετε ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ.
      Και απο τα ΕΛΠΕ θα τους τα πάρετε.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη σας ευχαριστώ .Ειλικρινά η θετική σας άποψη έχει για μένα μεγαλύτερη αξία από το κέρδος που θα έλθει από τα ΕΛΠΕ ή οποιαδήποτε άλλη εισηγμένη.
      Νομίζω ότι το σπουδαιότερο μήνυμα που προσφέρετε τακτικότατα σε αυτούς που σας διαβάζουν προσεκτικά είναι:" Δεν ασχολούμαστε με αγορές ή προϊόντα που δεν τις κατέχουμε ή δεν τα καταλαβαίνουμε. Και έχουμε και υπομονή και αποφασιστικότητα." Και πάλι σας ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    3. Τα ελπε είναι ατασικά. 10 χρόνια παίζουν μέσα σε ένα στενό range 3 με 4 ευρώ.
      Άρα τη διαδρομή 6,5 με 7 ----> 9 με 9,5 θα την ξανακάνει.
      Τρεις φορές την έκανε μέσα στη δεκαετία - σίγουρα θα την κάνει και τέταρτη.

      Για υπομονετικούς και πολύυυυυυ συντηρητικούς παίκτες.

      Διαγραφή
  34. ...και για να μην ξεχνιόμαστε ΚΡΙΜΑΙΟΣ αιτός ετοιμάζεται να πετάξει στα 1340 μέτρα
    http://wallpapersinhq.com/images/big/woman_and_eagle-1474083.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Lorac βάλτε κατιτίς παραπάνω,μην κάνετε τσιγγουνιές όπως κάνει και ο κύριος Τάκης και θα τον κάνω ντα ντα χι χι χι

      Διαγραφή
    2. Για τα 1340(1338) βάζω μόνο τον κριμαίο .Για το πάνω μέρος απο το κανάλι που βρισκόμαστε απο το 2012 και μετά σας έχω άλλον αιτό κ. Τζο ... και που να δείτε την αιτουριά που έχω για το holy grail των ελλοτσιτσιανς το ροζ 5 του μαύρο 4 δεν ξέρω πως το λένε ,αλλά αυτά είναι για μετά. Μάλλον τον κύριο Τάκη πρέπει να τσιγκλάτε γιατί εκεί που μας έκανε ντα ντα άμα αρχίζαμε τεχνικούρες και μας το έπαιζε θεμελιώδης υδραυλικός(=ταμειακών ροών) άλλα δήλωσε τις καθαρές δευτέρες....

      μα είναι ομάδα αυτή με επίθεση τον Παπού??? βάλε βρε μπροστα το βαγγελίνιο να δείς τσαλιμάκια τακουνάκια να χορτάσει το μάτι σου Ήμαρτοοοον που λέει μιά ψυχή χαχα

      Διαγραφή
  35. Καλησπέρα σε όλους τους φίλους

    Με την ευχή σύντομα να βρεθεί λύση στην Ουκρανία, προσωπικά το πιστεύω και άμεσα μάλιστα, διότι τα θηρία είναι αλυσοδεμένα μεταξύ τους, με μόνη χαμένη την Ουκρανία φυσικά.

    Τώρα και ένα ερώτημα στον αξιότιμο κύριο Τάκη.

    Βγήκα από την ΓΕΚ με +20% και ταλαντεύομαι για σταδιακό χτίσιμο θέσης, ανάμεσα σε ΝΗΡ και ΕΥΡΩΒ και θα παρακαλούσα πολύ για την άποψη σας.

    Ευχαριστώ
    Στεφανής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα η άποψη μου είναι μακρυά απο αυτά τα δύο.
      Να κατακαθίσει το πούσι - να καθαρίσει η ατμόσφαιρα και εδώ είμαστε να δούμε τον γαλανόλευκο ουρανό.
      Ας παίξουν άλλοι το turn arround story που ακόμη δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα.

      Εκτός αν είστε παίκτης κύριε Στεφανή - οπότε πείτε το μου, να σας το πω αλλιώς το όνειρο.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σας,

      Ναι κύριε Τάκη, θα περιμένω τον γαλανόλευκο ουρανό.
      Και κάτι ακόμη που στο έχω ξαναγράψει, με "τράβηξες" από την ΑΤΤ και ελπίζω τελικά να βρούμε και ένα καλό σημείο εισόδου.

      Στεφανής

      Διαγραφή
    3. Οφείλω να σας περιγράψω τις κακοτοπιές.
      ΕΥΡΩΒ και ΝΗΡ είναι ζόμπι. Δεν τίθεται θέμα να βρει κάποιος σημείο εισόδου. Αναφέρομαι για επενδυτές. Τα ίδια θα γράφω, ακόμη και αν κάνουν μια κούρσα απο τα τωρινά επίπεδα , τα απόλυτα ζομπόχαρτα της Ελληνικής χρηματαγοράς.

      Πρώτα κοιτάμε να διασφαλίζουμε το κεφάλαιο μας και μετά ψάχνουμε τι α αγοράσουμε.

      Διαγραφή
  36. Πόσο υπομονή ακόμα...ουφφφ....δυστηχώς είμαι μονοσήμαντα τοποθετημένος στον θείο ΧΑΙΔΑ..kabamarou..;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. http://bankingnews.gr/bank-insider/item/134007-%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CF%82-%E2%80%93-%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B1-%CE%B1%CE%BC%CE%BA-500-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84,-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%87%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-stress-tests-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CF%84.html

    Αρχισαν τα πρωτα καρφια για νεες ΑΜΚ......αυτο που λεγονταν εδω πριν ενα χρονο, κυριως απο τον κο Τακη.
    ΒΙκτωρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Που χαθηκε το αλλο το κουτσαβακι που θα μου ταχωνε? αντε βρε απλυτοβεδουρη για σενα την εχω βαλλει την δεκαρουμπα. Baron

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγα τα ωαααααααααα

      Διαγραφή
    2. Τοτε γυρνα την φουστα αλλιως γιατι την φορας με το φερμουαρ μπροστα. Κανα τρολακι θασαι με κοντα παντελονακια, δεν ξαναασχολουμε. Αντε γειααα Baron

      Διαγραφή
    3. Τελικά τι έγινε???
      Σας τα χώσαν???
      μπουχαχαχα

      βρεεεεε, μην κάνετε τους καμπόσους με τις πλάτες άλλων.

      Διαγραφή
  39. κυριε hippy
    το σεναριο bad και good bank για ΕΥΡΩΒ,ειναι ακρως εξωπραγματικο μια και το 94% της τραπεζας ειναι το τχς ,δηλαδη στην ουσια θα ζημιωθει χοντρα το τχς --------- η ετε κατεχει 54 εκατ δηλαδη μονο μια μικρη αξια 20 εκατ ευρω
    gforce

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήσιμη η συνεισφορά σας κύριε gforce κι ευχαριστώ...όντως το bad και good bank για ΕΥΡΩΒ είναι ότι πιο ακραίο, το ανέφερα κι εγώ άλλωστε. Υπάρχουν κι άλλα, ενδιάμεσα σενάρια. Απλά ψάχνουμε ευκαιρίες/κινδύνους καθώς (και) η κερδοσκοπία είναι αλατοπίπερο στις αγορές.

      Διαγραφή
    2. http://bankingnews.gr/bank-insider/item/134192-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%88%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%E2%80%93-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-banking-%CE%AD%CF%89%CF%82-%CF%84%CE%B1-stress-tests-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CF%84.html


      "Το δόλιο σχέδιο παρακμής

      Η κυβέρνηση διαβλέποντας το χάος από την κρατικοποίηση της Εθνικής αποφάσισε να μεταθέσει συνολικά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Με κεφαλαιακές ανάγκες στα 2,185 δισεκ. ευρώ η κρατικοποίηση της Εθνικής ήταν όχι απλά βέβαιη αλλά 100% δεδομένη καθώς δεν μπορούσε να πωληθεί η Finansbank και δεν μπορούσε να υλοποιήσει αμκ με συμμετοχή των ιδιωτών καθώς οι βασικοί ιδιώτες μέτοχοι είχαν απορρίψει την ιδέα της αύξησης κεφαλαίου.

      Η Εθνική θα οδηγείτο στο ΤΧΣ, θα επέρχετο κρατικοποίηση μέσω της διαδικασίας του bail in, δηλαδή ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΕΤΟΧΟΙ θα καταστρέφονταν, Λάτσης, εφοπλιστές επιχειρηματίες και φίλοι του Σαμαρά που επένδυσαν στην αμκ της Εθνικής."


      Εάν όπου ΕΤΕ βάλετε ΕΥΡΩΒ κ. gforce βλέπετε το ακραίο σενάριο bad και good bank. Το εύκολο είναι να πεις "τά΄χει χαμένα ο Λεώ και ξεμπερδεύεις". Ομως χρόνια τώρα άνθρωπος της αγοράς είναι κι αυτός, έστω και παπαγάλος εάν διάβασε κάτι για το bail in που εγώ δεν πρόσεξα? Γιατί να ρισκάρω και να μην περιμένω?

      Το δυσκολότερο πράγμα για έναν κερδοσκόπο στις αγορές είναι η υπομονή-απραξία. Αλλά αξίζει (ιδιαίτερα εδώ όπως αιτιολόγησα πιο πάνω).


      Διαγραφή
    3. Όπως έγραφα πέρσι το καλοκαίρι - ότι ο κυρ Λεωτσάκος λέει τις κλασσικές του παπαρδελιές για good και bad bank στην ΕΥΡΩΒ το ίδιο θα επαναλάβω τώρα.
      Για το 2014 δεν υπάρχει θέμα good και bad bank στην ΕΥΡΩΒ.
      Αν γίνει, κάτι τέτοιο, μέσα στο 2014, θα θεωρήσω τον εαυτό μου πολύ άμπαλο και ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ και ως τιμωρία θα αυτομαστιγωθώ για μια εβδομάδα κατά την οποία θα επιβάλλω ποινή στον εαυτό μου ότι ΔΕΝ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΊΚΤΥΟ.

      Διαγραφή
  40. Καλησπέρα σε όλους!!!!! Κύριε Τάκη καιρό έχω να σας γράψω αλλά πάντα διαβάζω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα γράφετε εδώ! Είδα πιο πάνω ότι σας στενοχώρησαν λιγάκι....Μην δίνετε σημασία...Πάντα θα υπάρχουν αυτά ειδικά από κάποιους που είναι χαμένοι από τα χρηματιστήρια....Ο Έλληνας πάντα φθονεί τον πετυχημένο...
    Θα ήθελα την γνώμη σας για το real estate. Αξίζει να αγοράσει κανείς τώρα π.χ οικόπεδα που έχουν πέσει τόσο πολύ οι τιμές τους και να αναμένει υψηλότερες τιμές τα επόμενα χρόνια ή είναι καμένος από χέρι? Αν βεβαίως μπορεί να αντέξει και τους ανάλογους φόρους μέχρι τότε..Γνωρίζω ήδη ότι έχουν παγώσει οι αγοραπωλησίες φέτος..
    Αν όχι (ή δεν έχετε άποψη για το θέμα) τότε ποια νομίζετε ότι θα είναι η καλύτερη επένδυση των επόμενων χρόνων?
    Σας ευχαριστώ πολύ
    Παύλος- Κόρινθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Παύλο, real estate στην Ελλάδα των κορμοράνων και των οικολόγων - που όλοι μαζί φθάνουν δεν φθάνουν το 1,5% - που στοπάρουν κάθε μορφή επένδυσης???
      Real Estate στην Ελλάδα, στη χώρα των μετρίων, του τυχαίου, του απρόσμενου, με δίχως σαφείς και προκαθορισμένους κανόνες???
      Ασφαλώς λέμε ανέκδοτα.

      Διαβάστε και αυτό : '' Περαστικοί» οι ξένοι επενδυτές από το εγχώριο real estat ''
      http://www.euro2day.gr/chameleon/article-blog-chameleon/1190031/perastikoi-oi-xenoi-ependytes-apo-to-eghorio-rea.html

      Στο θέμα μας. Η λογική να έχω μερικά ακίνητα και να τα νοικιάζω έχει τελειώσει για τα επόμενα 10 χρόνια τουλάχιστον. Δεν θα αναφέρω τα γιατί - σίγουρα τα αντιλαμβάνεστε.

      Όμως κάποιες αγορές σε οικόπεδα δεν θα με βρίσκατε αντίθετο. Αν δεν έχετε οικόπεδα - γιατί αν έχετε κάμποσα τότε δεν χρειάζεστε περισσότερα.
      Το οικόπεδο ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ (αρκεί βέβαια να έχει αγοραστεί στη σωστή τιμή) σε αντίθεση με τα διαμερίσματα που η αξία τους πέφτει με το χρόνο, άρα τα διαμερίσματα αποσβένονται - ενώ τα οικόπεδα δεν αποσβένονται. Το μόνο που μένει είναι να βρούμε και ποια τιμή - ενός οικοπέδου - χαρακτηρίζεται ως τιμή ΑΞΙΑΣ??

      Εγώ θα έλεγα μια τιμή τουλάχιστον κάτω του 50% από ότι πουλιόταν το ίδιο το οικόπεδο το 2007 είναι ικανοποιητική.
      Ή αν θέλετε ως κορυφή της τιμής ενός οικοπέδου, ακόμη και αν βρίσκεται στο καλύτερο σημείο,
      θεωρώ τα τετραγωνικά που μπορείς να χτίσεις ΕΠΙ 1000 ευρώ.
      Δηλαδή αν ένα οικόπεδο είναι 250 τ.μ. και ο συντελεστής δόμησης είναι 0,8 τότε θα έδινα μέχρι 250 Χ 0,8 Χ 1000 = 200.000 ευρώ σε cash.
      Αυτή η προσφορά μου θα ήταν αν το ακίνητο βρισκόταν σε πολύ καλό σημείο - αν ήταν στη μέση του πουθενά τότε θα κατέβαζα αρκετά την προσφορά μου.

      Η λύση της αγοράς ενός οικοπέδου σε μια καταπληκτική τιμή (όποια θεωρεί ο καθένας) είναι ότι πρέπει αυτήν την εποχή για να προστατεύσει ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ του κεφαλαίου του και να μην το έχει όλο το ρευστό του να κάθεται στις ζομποτράπεζες ΕΛΛΑΔΑΣ και του ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.

      Διαγραφή
    2. Απλα, εξαιρετικος!

      Διαγραφή
    3. Ομως κε Τακη, να καταφερει αυτο το κρατος να προωθησει το σχετικο νομοσχεδιο γιατι ολες οι συναλλαγες εχουν πλεον σταματησει. Ειμαι και εγω ενας απο τους ''παθοντες'' περιμενοντας για να υπογραψω την αγορα ενος οικοπεδου που προσφατα ''εκλεισα'' ακολουθωντας το σκεπτικο σας.....
      Ο πωλητης, που βιαζεται, εχει σαλταρει με την καθυστερηση της υπογραφης του σχετικου νομοσχεδιου.....Καλημερα

      Βικτωρ

      Διαγραφή
    4. Respect στον κ. Τάκη!!!!!!!
      Παύλος-Κόρινθος

      Διαγραφή
  41. Kαλησπέρα ....πουλησα τα μισα κλεμαν και απο σήμερα και εγώ στο θωρηκτό μαζι σας.........vamossssss
    καγκελαριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Bonsoir!

    Για τους 'ψαράδες' φίλους μου: http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1190406/ihthyokalliergeies-ektakth-syskepsh-sto-ypan-thn.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thanks φίλε Δαρείε.

      Φέτος είναι αλλιώτικη χρονιά για τις εταιρείες αλλά δεν φτάνουν μόνο τα πρωτογενή πλεονάσματα για αλλαγή πλεύσης. Θέλει και κούρεμα δανείων ίσως κι αλλαγή των κυβερνώντων (έστω μόνο του Βενζεβούλ χα χα) που συνέβαλλαν στην κατηφόρα. Στο Νηρέα, με την ανακοίνωση των χειροτέρων αποτελεσμάτων ever στο τέλος Μαρτίου και ιδιαίτερα αν δούμε τιμές κοντά στα 0,20 που έδωσε κι ο Κύριος Τάκης νομίζω θα τολμήσω. Ηδη χθες ενέταξα 2,000 μετοχές στο χαρτοφυλάκιο για καθημερινή παρακολούθηση της κίνησης της μετοχής.

      Δυο μήνες μετά θα έχουμε Ανοιξη, Μάιος, δυνατά αποτελέσματα α΄τριμήνου ίσως και δημοσιεύματα για turn around story. Εδώ θά΄μαστε να τα λέμε.

      Διαγραφή
  43. Ο παππούλης ο Φαμπέρ σε σημερινό του ραπόρτο ξαναματαλέει για 100στή φορά ότι θα μειώσει τις θέσεις του σε αμερικάνικες μετοχές(γιατί είχε και ποτέ...? όλο καταρρεύσεις βλέπει εδώ και 3 χρόνια.)γιατί τάχα μου έχουν ξεφύγει οι αποτιμήσεις των.
    Το ακριβώς αντίθετο του Γουώρεν δηλαδή χαχαχαχα

    Βέβαια το ότι οι αμερικάνικοι δείκτες γράφουν το ένα ιστορικό υψηλό μετά το άλλο,έχει κάνει μεγάλους και μικρούς επενδυτές να συμπεριφέρονται όπως και στην Ελλάδα,δηλαδή σε κάθε στάση είναι και πιο ελαφρωμένοι και το χοντρό χρήμα συνεχίζει να τρίβει τα χέρια του...

    Άσχετο αλλά θα ήθελα να μας εξηγήσει ο κύριος Καγκελάριος αυτό που έγραψε πιο πάνω,ότι σήμερα πούλησε τη μισή του θέση στην ΚΛΕΜ.Του φάνηκε ακριβή μετά τη σημερινή μεγάλη άνοδο,τον φόβισε το μεγάλο ποσοστό της ανόδου ή γράφει μεγάλα κεφαλαιακά κέρδη και τα κατέγραψε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είχα βαλει στόχο φίλε μου τα 2.20 αλλά αναθεώρησα και είπα να πουλησω τα μισα στο 2,30 και τα υπολοιπα βλεποντας και κανοντας........
      καγκελαριος

      Διαγραφή
  44. Απο αυτά που διαβάζω πάνε για ανακοίνωση απο ΤτΕ των κεφαλαιακών αναγκών ,αλλά στην ουσία οι ανάγκες θα καθοριστούν -και θα πληρωθούν- με βάση τα τεστ της ECB σε κανα΄οκτάμηνο .
    Επίσης 21 μαρτίου θα βάλουν τις 3 χάριτες σε κάτι δείκτες πάλι και αναμένουν εισροές
    http://www.newmoney.gr/article/42117/poso-tha-eynoithoyn-oi-ellinikes-trapezikes-metohes-apo-tin-entaxi-sto-rebalancing-toy

    κάπου στις ίδιες ημερομηνίες με τα πρωτογενή πλεονάσματα δηλαδή !!

    Στην ΑΛΦΑ μπαίνει και ο γκριν λαιτ καπιταλ και απο την χαρά του δεν μπορεί να κρυφτεί κιόλας το φωνάζει παντού.

    Αντε πετράν για χάρη σου θα βάλω τραπεζικό αιτό γιατί είσαι στεναχωρημένος με τα επικίνδυνα παιχνίδια
    http://www.spraguephoto.com/stock-photos/07pe335-PERU-Woman-with-eagle,-Yanque,-Colca-Canyon.|18000.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ...ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ..ΑΝΤΕΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΙΝΕΖΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. http://www.analyst.gr/2014/03/05/6810/
    Θα ήθελα την γνώμη σας κ. Τάκη. Σε ποιο βαθμό πιστεύεται ότι όλα αυτά επηρεάζουν τις καταστάσεις σήμερα;
    Money

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα κάνει ένα εκπληκτικό άρθρο, με ύφος brutal, στον Frapeziti. Εκεί εξηγούσα με απλά λόγια, το γιατί ο καπιταλισμός και ειδικά οι τράπεζες, μαζί με τα κράτη είναι υποχρεωμένα ανά περιόδους να πτωχεύουν και μετά να συνεχίζουν.
      Δυστυχώς δεν βρίσκω αυτήν την ανάλυση μου στο αρχείο μου.

      Αν κάποιος έχει την ανάλυση μου - το γιατί το καπιταλιστικό σύστημα είναι υποχρεωμένο να πτωχεύει ανά περιόδους, ας μου την κάνει copy paste να την αναρτήσω στο ιστολόγιο μου.
      Την είχα κάνει την ανάλυση πριν 2,5 με 3 χρόνια στον frapeziti.
      Όποιος την έχει στο αρχείο του ας μου την στείλει.

      Διαγραφή
    2. Στο θέμα μας κύριε money.

      Αυτά που λέγονται για τις Αυστριακές τράπεζες - όπως και γενικώς για όλες τις τράπεζες του Βορρά δεν είναι ψέμα. Είναι ζομποτράπεζες.
      Ας προσέξουν λοιπόν και οι μέτοχοι της INFORM ΛΥΚΟΣ γιατί η εταιρία έχει μεγάλη εξάρτηση απο την Αυστρία και από τις τράπεζες της.

      Οι Ελληνικές τράπεζες το 2007 - το έχω γράψει και έχω κυνηγηθεί στο διαδίκτυο - ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση απο τις ξένες τράπεζες και ειδικά αυτές του Βορρά. Όμως η κρίση χρέους οδήγησε σε κατάρρευση τις Ελληνικές καθώς ήταν υποχρεωμένες να στηρίξουν το ραμολιμέντο την Ελλάδα. Απο την άλλη μεριά οι Βόρειοι έπεισαν του Νότιους ότι τα λεφτά τους είναι πιο ασφαλή σε τράπεζες του Βορρά παρά στον Νότο που καταρρέει.
      Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σωθούν οι τράπεζες του Βορρά, ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΧΡΗΜΑ - τουλάχιστον όσο χρειαζόταν η Ευρωζώνη για να επιλύσει το πρόβλημα.

      Όσο οι Νότιοι πείθονται ότι τα λεφτά τους είναι ασφαλέστερα σε Ελβετικές, Γερμανικές Αυστριακές τράπεζες οι Βόρειοι δεν θα έχουν πρόβλημα.
      Προσωπικά δεν έχω ούτε ένα ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού. Τρέμω μόνο και με την ιδέα.

      Διαγραφή
    3. Με το τελευταίο σχόλιο ανοίξατε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.
      Αν οι του Βορρά δεν είναι ασφαλέστερες (στο οποίο με όσα λίγα ξέρω συμφωνώ) τότε θεωρείται πως είναι καλύτερα στο Αγγλοσαξονικό τόξο (Αγγλία - ΗΠΑ - Σουηδία κτλ;) ή να τα αφήσουμε στην Ελλάδα;
      Τι επιλογές επί της ουσίας υπάρχουν;
      Money

      Διαγραφή
  47. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΡ.ΤΑΚΗ.ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ 1340 ΜΟΝΑΔΕΣ ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΓΔ!!!!!!ΚΑΙ ΠΗΓΕ!!!!!!!!!!ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ??ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΦΟΥΛ ΣΟΡΤ ΣΤΟ 12,70 ΣΤΟΝ ΟΤΕ.......ΜΑΛΟΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ ΑΣΧΗΜΑ......!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂